Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Agus An TrÌ Reich

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Bidh Gulliver a" gluasad ann am bruadar gu cruinne-cè co-shìnte. An sin chì e dràgonan agus feumaidh e faighinn a-mach gu bheil an Treas Reich agus a 'Ghearmailt Hitler ann, a tha air a chuideachadh le gnome sgeulachd sìthiche. Chaidh balach òg hobbit a chuir a chuideachadh an USSR. Ach tha e ga fhaighinn fhèin ann an coloinidh saothair chloinne nach urrainn dha an Ruis Shobhietach a chuideachadh. Agus ghlac na Gearmailtich an USSR!

  GULLIVER AGUS AN TRÌ REICH
  GNIOMHARA
  Bidh Gulliver a" gluasad ann am bruadar gu cruinne-cè co-shìnte. An sin chì e dràgonan agus feumaidh e faighinn a-mach gu bheil an Treas Reich agus a 'Ghearmailt Hitler ann, a tha air a chuideachadh le gnome sgeulachd sìthiche. Chaidh balach òg hobbit a chuir a chuideachadh an USSR. Ach tha e ga fhaighinn fhèin ann an coloinidh saothair chloinne nach urrainn dha an Ruis Shobhietach a chuideachadh. Agus ghlac na Gearmailtich an USSR!
  . CAIBIDIL Àir. 1 .
  Sgith de shaothair thràillean, chaidil an neach-siubhail gaisgeil agus bha aisling aige a bha tòrr na b" inntinniche na fìrinn.
  Bha am balach Gulliver ag itealaich air dràgon, agus ri thaobh bha nighean de bhòidhchead nach fhacas a-riamh. Mar-thà gu math inbheach, ach fhathast òg, agus gu math fèitheach agus lùbach. Agus air a falt dath an duilleach òir, bha crùn beairteach de daoimeanan agus cuid de chlachan cho soilleir, mar reultan, gun do chuir iad a-mach eadhon na daoimeanan as motha agus as daoire.
  Dh"fhaighnich am balach neach-siubhail:
  - Cò thu?
  Fhreagair an nighean le gàire:
  - Is mise Bana-phrionnsa Leia! Agus an-dràsta tha mi ag òrdachadh arm de dhràgan!
  Choimhead Gulliver air ais. Agus gu dearbh, bha treud iomlan de dhragon anns an adhar, agus bha na creutairean sin uile brèagha. Agus bha nigheanan àillidh nan suidhe orra.
  Ach b" i a" bhanrigh fhathast an tè a bu bhrèagha agus a bu thlachdmhor. Agus bha an dràgon air an do sgèith an triùir aca, còmhla ri bòidhchead eile, fìor eireachdail. Seo an sgioba. Agus aig an aon àm, tha a h-uile nighean casruisgte, ged a tha an lomnochd còmhdaichte le clachan luachmhor agus grìogagan.
  Ach cha do chuir iad am falach an dàrna cuid bàraichean seoclaid an abs air an stamag, no bàlaichean fèithe a "roiligeadh fon chraiceann umha. Aig an aon àm, bha lùb eireachdail agus sònraichte de na sàilean air na buinn.
  Thuirt am balach gaisgeach:
  - Dè cho breagha 'sa tha thu. Is e fìor mhìorbhail a th" annad nigheanan!
  Chrath Leia a falt dath na duilleige òir agus sheinn i:
  Tha na caileagan uile maiseach, cas-ruisgte,
  Tha iad làidir agus gaisgich bhon mhanaidsear ...
  Tha sealladh gu math geur air na h-òighean,
  Tha e soilleir gu bheil an cridhe nas sunndach leotha!
  Dh"aontaich Gulliver le seo. Chuir e an claidheamh na làmhan, rinn e figear ochd leis agus thuirt e:
  - Gun teagamh, tha e nas spòrsail leat!
  Bha sgioba de bhòidhchead ag itealaich air dragain. Tha feachd iomlan dhiubh ann, eireachdail agus gun samhail. Agus bha sgiathan aig na dragain air am peantadh ann an dathan a 'bhogha-froise gu lèir. Agus bha e coltach gun robh iad air an sgeadachadh le clachan luachmhor.
  Thug Gulliver fa-near:
  - Tha gach duine ana-miannach 'na dhràgon 'na dhòigh fèin, ach cha'n e fear le seachd-cheann, ach mar is trice fear gun cheann !
  Rinn a" Bhana-phrionnsa Leia gàire agus fhreagair i:
  - Eu-coltach ri dràgon, chan fheum fear a cheann a ghearradh dheth; tha e mu thràth gan call nuair a choimheadas e air boireannach!
  Thilg an gille-cogaidh a òrdagan rùisgte - sheall e mu dhà bhliadhna dheug a dh'aois agus cha robh air ach briogais ghoirid, agus 's e sin as coireach gun do thilg e an t-snàthad. Mar sin chaidh e troimhe agus tholladh e tro mosgìoto meadhanach mòr, ga mharbhadh gu bàs.
  Thug Gulliver fa-near le gàire:
  - Iadsan a tha cho feargach ri speach, 's a tha fiosachd biastag a' deanamh cnoc-domhain a-mach à cnoc-domhain!
  Dhaingnich Bana-phrionnsa Gaisgeach Leia:
  - Do chuideigin aig a bheil eòlas cuileag, tha biastag sam bith na ailbhean!
  Agus rinn iad gàire. Bha e a" coimhead gu math èibhinn. Chaidh treud de gheòidh air thoiseach orra. Bha na h-eòin gu math mòr agus reamhar, le farsaingeachd sgiathan mòr. Shuidh càraid air ceannard a 'phacaid: balach agus nighean, agus chùm iad glagan airgid nan làmhan, a bha iad a' seinn gu dòigheil.
  Thug Gulliver fa-near:
  - Bidh inbhich gu tric a" laighe, bidh clann a" dèanamh rudan suas, agus mar as trice bidh seann daoine a" laighe gu ìre labhairt pàisde!
  Chrath nighean na bana-phrionnsa agus thuirt i:
  - Chan e toileachas a th" ann an seann aois, ach tha tuiteam ann an leanabachd na mhòr-thubaist nas motha!
  Gu h-obann sheinn a" chlann air an gèadh ceannard:
  Ciamar a thàinig olc anns a 'chruinne-cè?
  Tha e fìor nach eil cuimhne aig an neach-cruthachaidh fhèin ...
  Faodaidh e bhi buan,
  Chan eil e a" dol a-mach mar lasraichean an fho-thalamh!
  
  Cha tusa a' chiad neach aig a bheil fios gun do pheacaich Adhamh,
  Cha b" i Eubha a" chiad duine a chaidh a thruailleadh leis an fheòil...
  An neach air mhisg a tha a 'tarraing às a' bhaile "Agdam",
  Am fear a bhios a" smocadh "plana" aig àm fosaidh...
  
  Gach neach aig am bheil fios ciod e an t-olc
  cleachdte ri bhith a" briseadh laghan gun eagal...
  'S dha bheil a mhàin maith 'na eallach,
  Cò a tha dìreach airson boghadh dhaibh fhèin!
  
  Tha mi fhathast airson a spìonadh bho na diapers,
  Fiù "s mar phàisde tha mi a" miannachadh a leithid de bhreugan a dhèanamh ...
  Carson a tha droch mhàthair a" mallachadh leanabh?
  C'àit an tèid iad ann am blàr arm cruaidh ?
  
  Cha do ghoid ach aon cherry bho ghàrradh an t-samhraidh,
  Fear eile a' marbhadh ceannaichean le gàrradh stàilinn...
  Aig am bheil a cheann air a ghearradh dheth le tuagh cham,
  Cò a thilgeas an neach gu bàs air a 'chuibhle.
  
  Goid an t-ebezzler, a" smugaid air a chogais,
  Agus cò ghoid buinn a" bhaigeir...
  Tha mi fiù 's toilichte airson leth-phìos,
  Bidh cuid eile a 'còrdadh ri curls boireannaich.
  
  Seadh, tha iomadh aghaidh, iomadh taobh de dhroch,
  Tha a h-aghaidhean iongantach ann an sgàil sam bith.
  Ach tha an cradh fhathast math anns an anam,
  Ged a tha an saoghal mun cuairt oirnn, mo thruaighe, uamhasach fiadhaich!
  
  Bidh a" bhantrach a" caoineadh, an dìlleachdan a" smeòrach -
  Tha an saoghal againn a" dèanamh air ifrinn...
  Am bheil e da rìreadh comasach gu bheil cridhe Dhè monolithic,
  Nach eil àite aig daoine ann am pàrras Dhè?
  
  Chan fhaigh thu am freagairt ach annad fhèin,
  Nuair as urrainn dhut am fearg nad smuaintean a ghearradh a-mach ...
  'N uair a philleas tu air ais le maith,
  Agus stad air do bhroinn a lìonadh!
  Sheinn a' chlann gu sunndach, maiseach, agus an deigh sin chuir iad a mach an teanganna aig Gulliver. Fhreagair am fear-seòlaidh gaisgeil a theanga orra mar fhreagairt.
  Agus gàire agus peacadh ...
  Thug Gulliver fa-near le gàire:
  - Tha inntinn leanabh coltach ri mìorbhail. Agus an seo aontaichidh tu, cha bhith gearanan sam bith agad!
  Rinn a" Bhana-phrionnsa Leia gàire agus sheinn i:
  An-dè cha robh annam ach leanabh,
  Chan urrainn dad a dhèanamh an seo ...
  Is fheàrr cuilean leòmhann na laogh ailbhean gòrach
  Agus bidh an dràgon kaput!
  Agus bhuail iad: balach agus nighean casruisgte. Tha, tha tachartasan mòra aca an seo. Agus mòran nuances eadar-dhealaichte. Mar sin tha beatha a" dol gu math.
  Mhothaich Gulliver gun do thòisich na caileagan air na dragain air rudeigin a thilgeil air a' mheanbh-chuileag le òrdagan rùisgte. Dè an stoidhle corporra a tha seo - cuileagan a thoirt agus am pronnadh. Uill? Mas e sin a tha iad ag iarraidh, mar sin biodh e. Is e am prìomh rud gun a bhith a 'call do cheann.
  Ach chan e neach-sabaid eagallach a th" ann an Gulliver. Ged a tha e a-nis dìreach na bhalach.
  Agus dh"fhaighnich a" Bhana-phrionnsa Leia don bhalach:
  - An toil leat mil?
  Chrath an gaisgeach òg:
  - Gu cinnteach!
  Fhreagair an nighean gu seòlta:
  - Bheir seillean mil slàinte, chan eil òraidean meala luchd-poilitigs ag adhbhrachadh ach briseadh-dùil tinneas an t-siùcair!
  Thuirt Gulliver gu sgiobalta:
  - Bidh mil nan seillean a" dèanamh an làmhan steigeach, bidh mil an luchd-poilitigs ag adhbhrachadh gum bi buinn shìmplidh gullible a" cumail ris na spògan aca!
  Dh'aontaich an nighean-cogaidh le seo:
  - Ge bith dè cho milis sa tha òraid an neach-poilitigs, a bharrachd air tinneas an t-siùcair, chan eil e ag adhbhrachadh briseadh-dùil sam bith dhaibhsan aig nach eil fiosrachadh!
  Thuirt am balach gaisgeach gu loidsigeach:
  - Chan urrainn dha duine a-riamh barrachd air aon athair a bhith aige, ach tha dusan tagraiche aig an dùthaich airson dreuchd athair na dùthcha!
  Às deidh sin bidh an dithis luchd-sabaid: balach is nighean, a" feadaireachd, a" cur an òrdagan lom nam beul. Dè dh'adhbhraich crathadh an àile agus sgaoileadh dealan nàdarrach. Agus thuit a" mheanbh-chuileag mhaslach sìos, a" tuiteam sa bhad air cinn garbh nan orcs, gan tolladh agus gan lot.
  Sheinn a" Bhana-phrionnsa Leia gu dùrachdach:
  - Mam, cùm ort, athair, cùm ort.
  Nam biodh e a h-uile feasgar, bhiodh seo na bheatha!
  Lorg na orcs iad fhèin fo na dragain agus na caileagan, an sgioba casruisgte.
  Agus thòisich bomadh cuimsichte agus nach robh cho cuimsichte, a" tilgeil grenades dachaigh air an dèanamh le duslach guail, no rudeigin eadhon nas fhuaire agus nas millteach.
  Gu sònraichte, chaidh snàthadan fìor gheur, puinnseanta a chleachdadh, a bhiodh gu litireil a" tolladh orcs agus gobhan gu bàs. Is e seo a thug na caileagan dha-rìribh agus thionndaidh iad air adhart.
  Loisg a" Bhana-phrionnsa Leia cuideachd gu fìor cheart air na orcs fuilteach agus sheinn i:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  An rìgh white magic. .
  Nostradamus, Nostradamus,
  Chan eil am pian nam chridhe a" dol sìos!
  Nostradamus, Nostradamus,
  A nigheanan bruadar casruisgte,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Is tusa an aon shàbhaladh!
  Agus sheall an gaisgeach a teanga fhada agus mharbhtach.
  Às deidh sin gabhaidh e agus spìonaidh e a-mach e le itean teine teine. Is e seo dha-rìribh nighean le neart mòr agus tàlant iongantach. A tha comasach air tòrr. Agus ma bhriseas e suas, chan urrainn dha dad seasamh na aghaidh.
  Loisg am balach neach-siubhail Gulliver cuideachd teine cruaidh is ionnsaigheach air na orcs bhon dràgon aige. Rinn e gnìomh fìor ghnìomhach agus èifeachdach. Agus bha tàlant soilleir aig a" ghaisgeach-chloinne airson buaidh agus an toil a bhith a" faighinn eòlas air ealain an airm.
  Chan e, tha e an aghaidh seo, chan urrainn dha na h-orcs cur an aghaidh. Agus loisg na nigheanan gu fìor èifeachdach, gun a bhith a" toirt an cothrom as lugha don nàmhaid. Is e fìor bhlàr mòr a tha seo.
  Sheinn am balach neach-siubhail Gulliver eadhon:
  Dèan gàirdeachas, dèan gàirdeachas,
  Gu cumhachd an neach-giùlain latha. .
  Dèan gàirdeachas, dèan gàirdeachas,
  Carson nach deach mi air an each agam?
  Is e fìor òran sabaid agus meallta a tha seo. Agus aig an aon àm tha sgrios iomlan air na orcs. Agus thòisich nigheanan nan dragain a" losgadh orra le boghaichean-croise, a" snìomh nan drumaichean le òrdagan rùisgte.
  Agus bha a h-uile càil a" coimhead cho fionnar agus grotesque, gu litearra bha sgeulachd ùr gun samhail ga chruthachadh. Anns nach robh àite aig an lag agus anfhann.
  Dìreach feuch ri faighinn faisg air nigheanan mar seo agus brisidh iad duine ann am pìos cèic.
  Agus mar a chanas iad, tha galar mairt cuthach gabhaltach. Agus bha na gaisgich comasach air seo a shealltainn gu nàdarrach. Agus bhuail iad an naimhdean le mòr dhealas. Agus thilg iad a-mach saighdean agus boltaichean crois-bhogha. A bharrachd air an sin, tha a h-uile càil air a dhèanamh le dian dian.
  Mar sin cha bhith e comasach dhut mòran a dhèanamh an aghaidh arm mar sin. Agus fhuair na gaisgich cho mòr a-steach don orcs nach b" urrainn dhaibh teicheadh. Is e seo fìor bhuaidh millteach saighdean agus boltaichean crois-bhogha.
  Ghabh Gulliver e agus sheinn e:
  Shoot gu dàna agus sgrios
  Bidh beatha bhon chridhe!
  Thug a" Bhana-phrionnsa Leia fa-near:
  - Tha clann nas fheàrr na inbhich oir tha an aois aca a" fìreanachadh an gòrachas òige!
  Thuirt am balach gaisgeach:
  - Tha an òigridh a 'fìreanachadh gòrach, ach chan eil ciall; gus eadar-dhealachadh a dhèanamh eadar dubh agus geal chan fheum thu mòran bhliadhnaichean agus eòlas!
  Agus bha an gille Terminator a" feadalaich, agus thuit neoil fheannag mar chloich-mheallain air cinn orcs dubhar.
  Chuir a" Bhana-phrionnsa Leia tweet:
  - Gun fhiosrachadh, smaoinich air criomag, chan eil an inntinn an urra ris an linn! Eadhon ma tha neart agad gun eòlas, tha thu uile lag!
  Thug Gulliver fa-near gu loidsigeach:
  - Cha dèan fèithean air an dèanamh le stàilinn dìoladh airson ceann daraich!
  Thug tè eile de na caileagan fa-near:
  - Chan e duilgheadas a th" ann dha nighean - ma tha cas-rùisgte ann, tha e nas miosa dha nighean - fo shàilean bròg!
  Thuirt a" Bhana-phrionnsa Leia gu loidsigeach:
  - Ma tha thu airson a bhith nad ace, bi joker nad cheann!
  Bha Gulliver a" crathadh le gàire:
  - Bidh madadh-allaidh ga bhiadhadh le casan luath, boireannach le casan caol, nuair a bhios gobhair a 'deoghal!
  An uairsin ruith gàire tro na sreathan. Agus thuirt a" Bhana-phrionnsa Leia:
  - Is e an dòigh as fheàrr air buinn a tharraing a-mach à wallet fir le òrdagan cas nighean!
  Thug nighean na Ban-iarla fa-near:
  - Gheibh sàilean lom nighean an t-aodach as fasanta ma tha bròg gòrach agus bòtannan làn faireachdainn aig fear!
  Chuir Gulliver tweet gu èibhinn:
  - Is toil le caileagan casruisgte chan e a-mhàin bòtannan agus bòtannan faireachdainn, ach bidh iad gam putadh fhèin fo shàilean lom na beatha!
  Às deidh sin ghlac iad e agus sheinn iad ann an sèist:
  Agus an uairsin bhon bheinn as motha,
  Chaidh iolairean gu Gulliver...
  Suidh sìos Gulliver air muin eich -
  Gheibh sinn ann gu sgiobalta thu!
  
  Agus shuidh Gulliver air an iolaire,
  Sheall an eisimpleir as motha ...
  Agus chan eil e furasta gille a ghiùlan,
  Bidh Limpopo air an t-slighe a dh" aithghearr!
  Agus gabhaidh agus nochdaidh na gaisgich an cìochan sgàrlaid nan cìochan, agus buailidh iad na orcs le dealanach. Agus loisgidh seo gu tur tòrr orcs.
  Is e seo dha-rìribh an sgioba aca.
  Dh"fhaighnich a" Bhana-phrionnsa Leia do Gulliver:
  - A bheil fios agad gun tachair an Dàrna Cogadh san àm ri teachd agus gum bi duine cho fionnar mar Hitler!
  Rinn Gulliver gàire agus fhreagair e:
  - Cha robh fios agam air seo, ach a-nis tha fios agam!
  Rug an nighean a fiaclan agus lean i oirre:
  Agus bha duilgheadas aig Hitler: nochd aon dealbhaiche tanca fìor fhionnar, gnome. Agus rinn e tanca na luchaige, le cuideam dìreach leth-cheud "s a còig tonna agus àirde aon mheatair gu leth leis an aon armachd, armachd agus einnsean!
  Chrath Gulliver a ghuailnean a-rithist agus fhreagair e gu h-onarach:
  - Chan eil fios agam dè a th" ann an tanca idir! Agus dè leis a bhios tu ag ithe?
  Rinn a" Bhana-phrionnsa Leia gàire agus fhreagair i:
  - Uill, 's e sgeulachd fhada a th' ann. Ann an suidheachadh sam bith, anns a 'chruinne-cè seo tha daoine air duilgheadasan mòra fhaighinn. Agus an toiseach, an USSR, a bha a 'sabaid le prìomh fheachdan an Treas Reich agus a caraidean. A bharrachd air an Eadailt. Dè a th" ann an luchag leth-cheud "s a còig? Is e seo armachd aghaidh 240 millimeters, armachd taobh 210 millimeters, agus air leòidean, canan 128-mm, agus canan 75-mm le einnsean mìle dà cheud agus leth-cheud each. Thug seo astar timcheall air seachdad cilemeatair san uair, a 'dèanamh a' chàr cha mhòr do-ruigsinneach bho gach ceàrnaidh. Bho thoiseach 1944, chaidh an inneal seo a-steach gu mòr-chinneasachadh. Mar thoradh air an sin, ron t-samhradh 1944, bha na Nadsaidhean air dòrn armachd drùidhteach a chruinneachadh.
  Agus air 20 Ògmhios lìbhrig iad dà stailc chumhachdach, aon à Moldova, am fear eile bho thaobh an iar na h-Ugràin, ann an stiùireadh co-aonaichte. Agus mar thoradh air an sin, chaidh dìon nan saighdearan Sòbhieteach a slaodadh, agus chaidh a tholladh mar gum biodh le reithe-sèididh. Thionndaidh an tanca Maus-2 gu bhith do-ruigsinneach dha gach seòrsa de ghunnaichean Sòbhieteach. Agus a bharrachd air an sin, tha e gu math gluasadach agus tha feartan dràibhidh math aige. Bha an càr seo na fhìor pheanas.
  Bha na càirdean cuideachd gan giùlan fhèin gu fulangach. Chrìochnaich an ionnsaigh san Eadailt le call agus chaidh an t-slighe gu Normandy a chuir dheth a-rithist.
  A bharrachd air an sin, chuir na Gearmailtich an ME-262 iongantach a-steach, a bha gu math duilich a losgadh sìos. B' e jet-fighter a bh' ann, le ceithir canain adhair de chàileachd 30-mm. Agus mar sin thug e a-mach plèanaichean Sòbhieteach, a 'losgadh sìos na ceudan dhiubh. Agus co-bhanntachd an Iar cuideachd. Chuir Hitler beagan maill air a" phrògram V-2 cuideachd agus, an àite urchraichean ballistic agus cuairt-mara daor agus nach robh cho feumail, bha e an urra ri bomairean jet Arado.
  Bha na h-earbaill eadar an casan aig Churchill agus Roosevelt, agus bha iad air am brùthadh gu mòr le cabhlach bàta-tumaidh na Gearmailt. Agus thabhainn na Càirdean an dà chuid don Ghearmailt agus Iapan fois-sìthe. Dh'aontaich Hitler air chumha gum fàg na Càirdean Sicily agus Sardinia. Dè chaidh a choileanadh.
  Rè an t-sàmhchair leis an Treas Reich, thòisich dàimhean malairt a-rithist. Thòisich an dà chuid na SA agus Breatainn air ola a thoirt seachad an sin. Agus thug na Gearmailtich, a 'dèanamh ionnsaigh san Úcráin, Kyiv agus chaidh iad a-steach gu Odessa a-rithist.
  Dh'fhàs an tanca Mouse-2 do-chreidsinneach. Nochd modail nas òige den luchag cuideachd - an Tiger-3, a bha nas aotroime agus nas gluasadach le aon canan 88-mm.
  Mar sin dhòirt na saighdearan Sòbhieteach a-steach. Agus b" e gluasad èiginneach a bha seo...
  Chuir Gulliver stad air a" Bhana-phrionnsa Leia:
  - Tha thu ag ràdh uiread de fhaclan neo-thuigsinn. Na dì-chuimhnich nach eil annam ach leanabh tràth san ochdamh linn deug. Agus chan eil an ìre leasachaidh teicneòlais againn glè mhath!
  Chrath a" Bhana-phrionnsa Leia le gàire.
  - Tha fios agam air! Ach tha mi a" bruidhinn mu mheadhan an fhicheadamh linn. Agus is e seo a rinn ach aon troich. Agus feumaidh tu aontachadh gu bheil seo dona!
  Sheinn Gulliver le tlachd:
  - Le bhith a" togail dà shaoghal, chaidh an seann saoghal a chruthachadh... Ann an co-theacs cogaidh, tha mise agus iadsan ann, agus tha seo dona!
  Thug a" Bhana-phrionnsa Leia fa-near:
  - Aig toiseach an fhicheadamh linn, nochd Vladimir demonic, le maol, a bha na neach-brathaidh a ghlac cumhachd anns an Ruis, agus dh'adhbhraich e tòrr trioblaid cuideachd. Ach tha a chogadh na chùis air leth. Agus an seo chruthaich an gnome suidheachadh far an do ghlac na Gearmailtich a-rithist air a 'bhanca deas san Úcráin, agus anns an tuiteam thòisich iad air ionnsaigh sa mheadhan. Agus bha coltas gun robh na tancaichean aca so-leònte agus do-chreidsinneach. Agus an aghaidh a" ghnò dh"fheumadh tu an sàr-eòlaiche eile agad fhèin. Ach cò a bu chòir a chuir mar fhreagairt co-chothromach no neo-chunbhalach? Bha beachd ann - elf no troll? Ach bidh iad nas laige ann an teicneòlas na an gnome.
  Agus thàinig na Gearmailtich air adhart, agus mar sin thuit Smolensk, agus an dèidh sin Kalinin agus Vyazma. Bha na Gearmailtich mu thràth a" tighinn faisg air Moscow. Dh'fhalbh Stalin, gu dearbh,. Cha robh e airson bàsachadh. Agus thuirt Hitler gum bu chòir don USSR a bhith na choloinidh Gearmailteach. Agus is e dìreach capitulation a bhios iomchaidh dha.
  Uill, chrìochnaich iad a 'cur an hobbit gnome mar fhreagairt. Agus is e balach a tha seo cuideachd, le bhith onarach, dh" fhaodadh duine a ràdh gur e sàr-eòlaiche a th" ann. Ach cha do ghabh iad am balach casruisgte, a bha a" coimhead mu dheich bliadhna a dh"aois, dha-rìribh. Agus bha iad air am puinnseanachadh don Ghulag airson an fheadhainn bheaga.
  Aig an aon àm, ghabh na Gearmailtich Moscow. Sin mar a thachair!
  Thuit Moscow agus Leningrad cuideachd... Thàinig an geamhradh agus chuir na Gearmailtich seachad an oidhche anns na bailtean mòra. An sin shocraich iad.
  Agus cho-dhùin na caileagan Komsomol a bhith a 'sabaid gu cruaidh ris na faisisteach agus a' seinn òrain, a dh'aindeoin fuachd agus dìth aodaich.
  Tha sinn nar nigheanan Sobhietach breagha,
  Is toil leinn a bhith a" sabaid agus a" strì ri balaich...
  Cluinnear guth beag soilleir, fàinneach,
  Agus tha gairm againn airson Krauts a mharbhadh!
  
  'S e nigheanan Komsomol a th' annainn gu math sgiobalta,
  Bidh sinn gu gaisgeil a" ruith tron reothadh casruisgte...
  Chan eil sinn cleachdte ri seasamh gu modhail air an taobh,
  Agus bheir sinn duais dha na faisisteach le ar dhorn!
  
  Creid mi, tha dìomhaireachd mòr aig nigheanan,
  Mar a nì thu a" chùis air na Nadsaidhean gu h-èifeachdach...
  Agus creid mi, chan eil soirbheachas nan nigheanan gun fhiosta,
  A chionn gu bheil arm Rus' glè ghaisgeil!
  
  Agus airson ar nigheanan le sàilean lom,
  Tha sneachda na Bliadhn' Ùire gu math milis...
  Uill, chan eil anns an Fuhrer ach sgumbag,
  Nach leig sinn leis na faisisteach soirbheachadh a chomharrachadh!
  
  Bidh na nigheanan againn a" cluich cleasan gu math fiadhaich,
  Ghiùlain sinn ar cìochan air beulaibh nan saighdearan...
  Agus tha sinn dha-rìribh a" cur dragh air na Nadsaidhean,
  Chan urrainn dhuinn buill cumhachdach Komsomol a phronnadh!
  
  Is urrainn dhuinn nigheanan tòrr a dhèanamh,
  Fiù 's losgadh Hitler bho tanca ...
  Cha bhi ùine aig an nàmhaid air lòn,
  Thig na caileagan mar mhèirleach!
  
  Tha spèis mhòr againn don Ruis,
  Tha Stalin cho cumhachdach ri athair brònach, creid mi ...
  'S tha mi creidsinn gun tig buaidh anns a' Chèitein bhlàth,
  Tha duine sam bith a tha a 'creidsinn ann an seo dìreach sgoinneil!
  
  Airson nigheanan chan eil teagamh sam bith agus gun bhacadh,
  Tha a h-uile duine deònach dìreach argamaid a dhèanamh nan làmhan ...
  Thig duaisean iongantach dha na bòidhchead,
  Tha neart Komsomol ann an dòrn làidir!
  
  Tha na gaisgich againn gu math luath ri aibidh,
  Agus ann an làmhan nan gunnaichean sùbailte tha am baraille a" losgadh...
  Agus gnìomh sam bith as urrainn dha na nigheanan a làimhseachadh,
  Tha ar càirdeas na monolith gun teagamh!
  
  Tha sinn nar nigheanan cho sgiobalta
  Chan eil dragh againn mu dheidhinn sneachda no reothadh...
  Cha chùm casruisgte ar spògan fionnar sa gheamhradh,
  Agus tha cridheachan nam bòidhchead fialaidh agus fìor-ghlan!
  
  Dè as urrainn dhuinn a dhèanamh, àrdaichidh sinn,
  Gabhamaid mar kangaroos virtuoso ...
  Agus bidh sinn gu soirbheachail a" sguabadh às cinn nam faisisteach,
  Agus gaol airson eacarsaich sa mhadainn cuideachd!
  
  Tha na caileagan uile nan gaisgeach fionnar,
  Faodaidh iad dìreach na Krauts a phutadh gu taois ...
  Uill, dè mu dheidhinn na faisisteach a bhith dìreach dona?
  Cha robh fios aig buill Komsomol air superpower!
  
  Chan urrainn dha Hitler dad a dhèanamh nas motha.
  Bhuail sinn gu cruaidh e le maide,
  Agus bhris iad am fiaclan, a" leagail a" chraicinn bhàrr an aghaidhean,
  Agus an uairsin ruith mi tron teine casruisgte!
  
  Is e dìreach Stalin a dh" òrduicheas dhuinn dè a dhèanamh,
  Tha a shealladh geur agus dùrachdach ri fhaicinn ...
  Agus creid mi, cha chaill an nighean,
  A" luchdachadh inneal-ghunna mòr!
  
  Ma tha feum air, ruigidh sinn Mars,
  Agus bheir sinn buaidh air Venus gu math luath ...
  Feumaidh saighdearan snas airson am bòtannan,
  Tha na nigheanan againn a" ruith casruisgte!
  
  Tha a h-uile dad brèagha leinn nigheanan,
  Tha ciste agus cromagan, sliasaid rim faicinn ...
  Tha e cuideachd na thùsaire, mar chuilean madadh-allaidh,
  Is e Satan an tùsaire gu tur!
  
  Uill, is e nigheanan a th" annainn - tha fios agad gu bheil sinn fionnar,
  Sguabaidh sinn air falbh a h-uile faisist mar bhrogan...
  'S tha reultan gorm anns na speuraibh,
  Brisidh sinn na Tìgearan gu pìosan le stàilinn!
  
  Dè nach dèan, creid nach eil e comasach,
  Gabh ris, tha comannach na demiurge ...
  Agus uaireannan bidh sinn mì-thuigse
  Agus bidh iad a 'toirt bòidhchead airson eagal a chur orra!
  
  Ach tha fios agad, bidh sinn gu mòr a" sgrios na Gearmailtich,
  Agus tha iad comasach air na Krauts a reubadh gu pìosan ...
  'S ged tha anamanan titanium againn,
  Thèid sinn tron steppe agus cuir air falbh na boglaichean!
  
  Togaidh sinn co-mhaoineas gun a h-uile tàirneanach,
  Agus nì sinn a" chùis gu cinnteach air na faisisteach...
  Is toil le buill Komsomol a bhith a" ruith ann an cruthachadh,
  Agus cherub ag itealaich thairis orra!
  
  Cha bhith e comasach don nàmhaid dèiligeadh ris an nighean,
  A chionn 's gur e iolaire a th' anns a' chaileig...
  Agus chan eil feum air na Krauts cus a mhilleadh,
  Agus tha do Fuhrer ag èigheach gu dìomhain!
  
  Ball Komsomol le casan rùisgte,
  Thug ugh dha Hitler...
  Na bi a 'dèiligeadh ri Satan
  No dìreach cha bhi e gu diofar!
  
  iodhal boillsgeach Co-mhaoineas,
  Bidh a" bhratach dhearg a" deàrrsadh os cionn a" phlanaid...
  Agus thilgeadh Herod do ifrinn,
  Agus fhuair na caileagan còig!
  
  Lenin, Stalin a ' ghrian os cionn a ' phlanaid a.
  A" cuairteachadh san adhar mar dhà iolaire...
  Seinnear cleasan co-mhaoineas,
  Tha neart sgiath stàilinn aig an Fatherland!
  
  Fhuair sinn beò a dh'fhaicinn buaidh,
  Agus choisich sinn fad na slighe tro Berlin...
  Rugadh leanaban sa chreathail,
  Agus a-nis tha an dùthaich ann am mòrachd!
  . CAIBIDIL Àir. 2 .
  Dh'itealaich Gulliver air dragain agus chuala e mòran. Anns a 'chùis seo, bha sinn a' bruidhinn mu dheidhinn cogadh a bha do-thuigsinn do neach cha mhòr meadhan-aoisean. Ged a tha e coltach gu bheil àm ùr air ruighinn mu thràth. Ach lean a" Bhana-phrionnsa Leia a" bruidhinn mun Dàrna Cogadh;
  Às deidh tuiteam Moscow agus Leningrad, chaidh Iapan agus an Tuirc a-steach don chogadh an aghaidh an USSR. Tha cùisean air fàs gu tur gun dòchas airson an Ruis Shobhietach. Agus cha b 'urrainn eadhon an cur-seachad sgoinneil a lorg e fhèin ann an coloinidh obrach chloinne an cuideachadh.
  Agus bha balaich ann nach robh fhathast sia bliadhna deug a dh'aois, casruisgte agus ann an iomlanan, le truinnsearan àireamh, ag obair cruaidh ann an Siberia. Bha a' chlann anns a' choloinidh òg air an cinn a bhearradh. Thug iad air falbh mo bhrògan agus thug iad orm an coille a ghearradh sìos casruisgte. As t-samhradh chan eil e idir idir, ach sa gheamhradh le sàilean lom bidh an reothadh a" bìdeadh nan gillean le am falt maol air a ghearradh. Chaidh am balach hobbit a chur an grèim. Thog iad dealbh dheth ann an ìomhaigh, làn aghaidh, thog iad lorgan-meòir, agus chrath iad a cheann. Às deidh a" ghille a chuir an grèim, chaidh a sgrùdadh gu mionaideach; chaidh làmhan miotagan an fhreiceadain a-steach do na tuill gu lèir, agus rinn iad e gu mì-mhodhail. Às deidh sin chaidh am balach a nighe gu math agus a chuir gu cealla làn sluaigh le clann.
  Leis gu robh am balach hobbit a 'coimhead mu dheich bliadhna a dh'aois, bha na tuathanaich ionadail airson a chur faisg air a' bhucaid. Ach thionndaidh an gaisgeach sgeulachd-sìthe gu bhith tòrr nas làidire agus nas luaithe na clann àbhaisteach. Agus rinn e a" chùis air na h-athraichean, às deidh sin thàinig e gu bhith na neach-amhairc den chill agus shuidhich e e fhèin aig an uinneig. Tha e nas fhasa do dhaoine òga - tha neart aca, tha fios aca mar a nì iad sabaid, agus tha thu nad rìgh.
  Ach, cha do rinn am balach hobbit droch dhìol air a shuidheachadh. Bha e ag obair nas cruaidhe na duine sam bith eile sa champa, agus fiù 's nuair a bha prìosanaich eile a' faighinn bòtannan faireachdainn anns an fhuachd, dh'fhuirich e casruisgte. Sin as coireach gu bheil e na hobbit. Ged a tha casan rùisgte a' ghille cho dearg ri casan gèadh. Ach air an làimh eile, tha thu nas sùbailte às aonais bòtannan faireachdainn.
  Mar sin bha an leanabh casruisgte ag obair san t-sneachda ann an Siberia. Agus ràinig na Gearmailtich Kazan sa gheamhradh, ach stad iad an sin. Bha sinn a ' feitheamh airson an t-earrach a. Agus tha eabar ann. Agus a-mhàin sa Chèitean 1945 ghluais iad nas fhaide gu na Urals.
  Aig an aon àm, chaidh an Caucasus agus Meadhan Àisia a ghlacadh anns an t-seusan fuar.
  Cha do chuir na saighdearan Sòbhieteach an aghaidh ro sheasmhach. Cha robh mi airson bàsachadh airson Stalin. A dh'aindeoin sin, nochd tanca IS-3 ùr anns an USSR, a ràinig an aghaidh ann an àireamhan beaga. Bha dìon aghaidh math aig a' charbad seo agus sheas e an aghaidh mòran ghunnaichean. Ged nach b" urrainn dhomh seasamh an aghaidh gunna Maus-2.
  bailtean Pali: Chelyabinsk agus Sverdlovsk. Agus mar sin bha e glè mhath agus bha ionnsaigh luath ann.
  Tha an samhradh ann mu thràth. Bidh prìosanaich bhalach ag obair casruisgte ann an geàrr-chunntasan agus amhaich rùisgte. Agus ma tha e teth, an uairsin leis na torsos aca gu tur rùisgte. Agus tha balaich sgìth. Ach tha coltas gu bheil am balach hobbit air a reubadh agus air a phumpadh suas. Ged a tha e coltach ri leanabh beag, mu dheich bliadhna a dh'aois. Agus gu dearbh chan eil e a 'fàs no a' fàs nas sine.
  Tha balaich air am bìdeadh nas lugha le mosgìotothan na inbhich, ach chan eil hobbits air am bìdeadh idir.
  Agus tha saighdearan na Gearmailt a" tighinn nas fhaisge agus nas fhaisge orra; cha mhòr nach eil na Nadsaidhean a" tighinn tarsainn air strì an-aghaidh tuilleadh. Tha, agus chaidh Stalin à sealladh an àiteigin. Gu soilleir, chan eil an Seòrasach seòlta a" dol a bhàsachadh. As dualtaiche, theich e a dh'Ameireaga. Chan eil na Gearmailtich air fuireach ann fhathast.
  Thòisich an Hobbit Boy agus na prìosanaich eile air seinn, moiteil agus gràdhach. Ged air an làimh eile, chan eil gràdh-dùthcha a" toirt cron dhut nuair a bhuaileas iad thu le cuip agus a bheir ort a bhith ag obair mar asal ann an coloinidh saothair chloinne. Ged a tha rudeigin math ann an seo. Mar eisimpleir, bidh thu a 'dèanamh charaidean - balaich eile. Tha am balach hobbit gu dearbh còrr air ceud bliadhna a dh'aois, ach tha e coltach ri leanabh, agus is e sin as coireach gu bheil sealladh teagmhach mu dheidhinn.
  Agus bidh clann-phrìosain a" seinn le dealas mòr;
  'S e balach òg a th' annam gu bràth,
  Thàinig mi a shabaid ri faisisteach rabid...
  A chur eisimpleir de mhòrachd,
  Tha leabhar-latha agam le sàr-mhath na mo bhaga!
  
  Thàinig an cogadh, ruith mi chun aghaidh,
  Agus chaidh e casruisgte air na rathaidean...
  Agus loisg e inneal-ghunna aig na Fritzes,
  Co-dhiù balach fìor-ghlan na chridhe an làthair Dhè!
  
  Loisg mi Fritz bho ambush,
  Thug mi gunna-inneal le grenade bhon bastard...
  Às deidh na h-uile, tha tòrr neart aig a 'ghille,
  Feumaidh sinn sabaid gu gaisgeil airson ar Motherland!
  
  Tha am balach na ghaisgeach bhon diabhal, creid mi,
  Bidh e a" losgadh gu bodhar aig an Fritz...
  Ann am blàr tha e mar bheathach le fiaclan sàbair,
  Rud nach eil nas fhuaire!
  
  Dè ghabhas dèanamh le Hitler?
  Tiodhlacaidh na balaich e le rughadh fiadhaich...
  Gus nach buail am mortair le tuagh,
  Cha bhi aite air bith dha air neamh fior-ghlan !
  
  Ge bith dè as urrainn dhut fhaighinn sa bhad
  Bha am Fuhrer creiche ag iarraidh fear-dùthcha le maighdeann...
  Ach thionndaidh an sealgair seo gu geama,
  Tha, tha e fìor, tha mi a" faireachdainn duilich airson na peilearan air Adolf!
  
  Tha e reothadh mar-thà, agus tha mi gu tur cas-ruisgte,
  Balach lùthmhor lùthmhor agus feargach...
  Agus tha an nighean ag èigheach rium - fuirich,
  Ach chì thu gu bheil e ro luath!
  
  Bhuail am poileasman le a dhòrn,
  Leag e am bastard sìos, ga bhualadh ann an cùl a chinn ...
  Cha chuir mi 'n t-urram so le bainne,
  Agus cha reic mi m" athair airson botal!
  
  Tha mi nam neach-tòiseachaidh agus tha mi cho moiteil às,
  Leis gu bheil an ceangal gu math dearg cuideachd ...
  Bidh mi a 'sabaid airson Holy Rus',
  Ged a tha Adolf na chòmhlan uamhasach!
  
  Ach tha mi creidsinn gun dèan sinn a" chùis air an Wehrmacht gu treun,
  Tha deagh eòlas aig a" bhalach beag air seo...
  'S sinne an cerub òr-bhuidh,
  Agus an ceannard prìseil, Comrade Stalin!
  
  Bheir sinn buaidh air an Wehrmacht,
  Ged a tha na Nadsaidhean a' sabaid faisg air Moscow...
  Ach bheir mi seachad an deuchainn le A cruaidh,
  Agus cuiridh mi mo dhaga an urra ris a 'ghaisgeach!
  
  Am faod mi balach spùtach a dhèanamh,
  Rud nach robh na Nadsaidhean a-riamh a" bruadar mu dheidhinn...
  Tha sinne ann airson deagh ghnìomharan,
  Agus chan fhaigh am Fuhrer eadhon tròcair!
  
  Ge bith dè as urrainn dhomh a dhèanamh, is urrainn dhomh an-còmhnaidh a dhèanamh,
  Leig leis na sgòthan a dhol thairis air an Fatherland a-rithist ...
  Ach cha toir an tùsaire steach don nàmhaid,
  Tha an saighdear Ruiseanach treun agus cumhachdach!
  
  Seadh, b' àbhaist dhomh bhi air mo ghlacadh,
  Agus threòraich iad casruisgte e tro dhruim sneachda...
  Chaidh horseradish a chuir air na lotan,
  Agus bhuail iad am balach le uèir!
  
  Agus mar an ceudna bha mo shàilean a" losgadh le teine dearg,
  Agus loisg iad an casan le poker ...
  Ach cha d'fhuair na Krauts ach neoni,
  Ged theine air bonn a' bhalaich !
  
  Bhris iad am meòir, loisg iad an clàr,
  Agus reub iad na joints far guailnean a" bhalaich...
  Dhìochuimhnich Dia mun phiobaire, a rèir choltais
  Nuair a chrath an neach-cuiridh piobar air na lotan!
  
  Ach cha tuirt e ni sam bith ris na faisistich,
  Agus snàthadan, teth fo na h-ìnean ...
  Às deidh na h-uile, dhòmhsa tha Stalin fhèin na shàr-mhath,
  Agus b" fheàrr gum bàsaich am Fuhrer borb ann an àmhghar!
  
  Mar sin thug iad mi gu bàs anns an t-sneachda,
  Balach air a bhualadh gu brùideil, casruisgte...
  Ach cha chreid mi gu bheil mi briste mar-thà
  Chan urrainn dhut a" chùis a sheachnadh leis na Nadsaidhean!
  
  Chuir am Fritz rionnag air mo bhroilleach,
  Uill, tha seo gam fhàgail moiteil...
  Cha toir mi steach don nàmhaid gharg,
  Agus cha tèid mi gu eagal agus air olc!
  
  Gabhaidh mi ceum do 'n uaigh,
  Agus le leithid de dh" òran ùr-nodha ...
  Às deidh na h-uile, chan eil anns an Fuhrer ach asal cuthach,
  Agus coinnichidh mi ri nighean ann an Eden, eil fhios agad!
  
  Ach anns a' mhionaid mu dheireadh ghlaodh e,
  Triall obair-cloc ar gunnaichean inneal...
  Tha an sgioba-losgaidh air socrachadh sìos,
  Tha na Nadsaidhean air fàs gu bhith nan salchar feannag!
  
  'S a nis do m' bhalach ghaisgeach,
  Thàinig e às deidh dha a dhol tro chràdh agus fulangas ...
  A' sabaid le mòr-shluagh,
  Às deidh a dhol tro dheuchainnean cho olc!
  
  Tha am balach a' marbhadh nan Krauts a-rithist,
  Balach casruisgte a' ruith tron t-sneachda...
  'S rinn e gluasad gu treun,
  Na bi leisg falt do charaid a phutadh!
  
  Tha e coltach gu bheil Berlin a" feitheamh ris a" bhalach a dh" aithghearr,
  Bidh a' Ghearmailt a' gearradh a ceann sìos dha na Ruiseanaich...
  Bidh cerub cumhachdach a 'crathadh claidheamh,
  Agus tha e gu gaisgeil ag iarraidh air a h-uile duine a thighinn a-mach don cheàrnag!
  
  Tha mi creidsinn gun èirich sinn a dh'aithghearr na mairbh,
  Ge bith cò a thèid a thiodhlacadh bidh e mar aingeal ...
  Tha ar Tighearna ro làidir, Aon,
  Co-dhiù tha Satan uaireannan ro àrdanach!
  
  Biodh an cruinne-cè gu bràth
  Fo bhratach Co-mhaoineas Naomh...
  'S e rionnag shoilleir a th' ann an Comrade Lenin,
  Agus is e Stalin am buannaiche: olc, faisisteachd!
  Tha an fhìrinn an seo car eadar-dhealaichte: ghabh na Nadsaidhean i agus bhuannaich iad. Ach anns an òran, tha na balaich an dòchas airson an rud as fheàrr. Ged a tha smuaintean air an làimh eile a" lasadh, "s dòcha fon riaghaltas ùr gum bi àite ann dhaibh?
  Thionndaidh am balach hobbit a-mach nach robh feum air airson an rèim Stalin. Agus thug seo buaidh gu soilleir air a shunnd.
  Ach thòisich a' chlann air seinn a rìs, a chum iad fèin a thogail suas, le mòr dhùrachd, agus ri stampadh an cas-rùisgte ;
  Tha balach air tighinn bhon linn fhànais,
  Nuair a bha a h-uile càil sàmhach - sìtheil ...
  Na aisling tha am balach na iolaire fionnar,
  Chan eil seo ga ghoirteachadh idir!
  
  Am cogaidh, àm iomaguineach,
  Bha am balach air a shàrachadh mar tsunami...
  Chaidh sluagh mòr a steach do Rus',
  Agus chuir Fritz stad air baraille stàilinn an tanca!
  
  'S e balach casruisgte a th' annam anns an fhuachd,
  Thug na faisistich borb air falbh mi...
  Ghlacadh iad mar gyrfalcons le feachd,
  Bha mi airson co-mhaoineas fhaicinn air fàire!
  
  Chuir iad mi tron t-sneachda airson ùine mhòr,
  Cha mhòr nach do chuir mi a h-uile càil dheth ...
  Loisg iad mo chas-rùisgte le h-iarunn,
  Bha iad airson a chrochadh rùisgte eadar na craobhan giuthais!
  
  Ach thàinig nighean bhrèagha
  Agus thug i air falbh a h-uile faisisteach gu fèin-ghluasadach ...
  Às deidh na h-uile, tha a sùil mar shnàthaid gheur,
  Gheàrr sinn sìos agus poileis tòrr aig an aon àm!
  
  Bha am balach cha mhòr marbh
  Bha fuil a" bhalaich a" reòthadh anns na veins aige...
  Ach cha tig e gu crìch a-nis
  Tha e mar gum biodh an nighean beò!
  
  Fhuair mi seachad air na h-uillt uabhasach,
  Às deidh na h-uile, às deidh an t-sneachda loisg iad mi an uairsin ...
  Biodh fios agad ciod e asal a th" ann am fear-millidh gun chridhe,
  Ach pàighidh esan peanas cuideachd!
  
  Tha an nighean glè ghlic, creid mi,
  Agus gu luath thàinig an tùsaire gu bhith na charaidean rithe ...
  A-nis bidh thu nad bhalach beathach fìor,
  Agus bheir aghaidhean cheruban taic dhuinn!
  
  Thoisich iad gu ro mhaith air sabaid rithe,
  Rinn sinn sgrios air na faisisteach gun stad...
  Bidh sinn a 'dol seachad air na deuchainnean, fhuair sinn A,
  A" dol a-steach do cho-mhaoineas fad mhìltean!
  
  Tha mise 's an nighean casruisgte san t-sneachda,
  Eagal no dhà, gun fhios, bidh sinn a" reubadh...
  Buailidh mi an nàmhaid le m' dhòrn,
  Agus bidh a" ghrian an-còmhnaidh a" deàrrsadh thairis air an Fatherland!
  
  Cha 'n urrainn na Krauts mo cheannsachadh,
  Agus còmhla ris an nighean tha sinn do-chreidsinneach ...
  Tha mi làidir mar mathan feargach
  Nuair a tha sinn aonaichte leis an Komsomol!
  
  Agus an seo tha an nighean a 'ruith casruisgte,
  Agus bidh e a" losgadh cho sgiobalta air na faisistich...
  Cruthaichidh sinn sgiath chumhachdaich don Motherland,
  Biodh an droch Cain air a sgrios!
  
  Tha an Ruis na dùthaich gu math làidir,
  Agus tha baraille gunna aice...
  Cha'n urrainn Satan ar buaidh,
  Thig dìoghaltas fuilteach dha!
  
  So an nighean bhòidheach a' seinn,
  Nuair a ruitheas casruisgte tro dhruim sneachda ...
  Agus còmhla ris an tùsaire tha e a 'bualadh air na snàgairean,
  Coileanaidh sinn e, ach cuiridh sinn crìoch air gach fear againn!
  
  Chan e balach lag a th" annam cuideachd,
  Bidh mi a" pronnadh na faisisteach le fìor chràdh...
  Gheibh am Fuhrer nicil uam,
  Agus togaidh sinn saoghal mòr ùr!
  
  Bidh sinn a 'sabaid anns a' chorruich fhiadhaich seo,
  Cha toir an Wehrmacht sinn gu ar glùinean...
  Hooray dha na Nadsaidhean na dhàna,
  Thig duine sam bith a thig gu bhith na Lenin còmhla rinn!
  
  Bidh tu 'n a mhaise ro ghrinn,
  Tha am balach gu tur ann an gaol leat...
  Bidh mi a 'losgadh air do shon, an dùthaich
  Agus air sgàth baile mòr radanta!
  
  Tha mi a" creidsinn gun ruig mi ann an àm gu Berlin,
  Thèid an cogadh brùideil sìos an uairsin ...
  Bheir sinn buaidh air meud na cruinne,
  Leig leis na lasraichean lasadh gu soilleir!
  
  'S ma tha sinn gu bàs,
  Is fheàrr leam e na aonar ...
  Leig leis a 'chaileag na tha mi ag iarraidh a dhèanamh,
  Bheir mo mhac tiodhlac dhomh, eadhon nighean!
  
  Bidh tu nad nighean mhath
  Togaidh tu an saoghal seo anns am bi pàrras...
  Tha flùraichean brèagha againn a 'fàs an seo,
  Agus creidibh mise, chan e sabhal a th" anns an t-solas idir!
  
  Loisg mi sìos Tìgear le nighean,
  Agus às a dhèidh chrìochnaich e am Panther.
  Bidh an gaisgeach a" tionndadh an achadh gu bhith na ghailearaidh seilg,
  Ged uaireannan chan eil fios againn air an ìre!
  
  Cuiridh sinn crìoch air a" phrìomh rud san dùthaich,
  Togamaid co-mhaoineas agus falbhaidh an dolar ...
  'S bheir sinn buaidh air Satan an sin,
  Gum bi ar crannchur radanta!
  
  Bhiodh an nighean a' treabhadh fad a' gheamhraidh,
  Coisich casruisgte tron fhuachd ...
  Uill, carson a tha sinn ann am blàr - carson,
  Bidh sinn a 'fàs ròs nas iongantaiche!
  
  A leithid de shlighe cho math,
  Nighean casruisgte agus tha mi a 'feitheamh ...
  Agus tha e eu-comasach a 'chùis a dhèanamh air an USSR,
  Bidh sinn a 'caismeachd anns a' Chèitean gealltanach!
  
  'S ged nach tig an Cèitean,
  Coisichidh sinn fhathast le buaidh ...
  Mar sin a bhalaich, bi dàna agus dàna -
  Bidh a" ghrian a" deàrrsadh os ar cionn ann am pàrras!
  
  An sin na biodh eagal ort, togaidh sinn na mairbh,
  Tha comhairle fìor làidir aig saidheans ...
  Is aon ar Tighearna, cha'n e aon,
  Agus canaidh sinn am Fuhrer gu cunntas!
  Seo mar a bhiodh na balaich casruisgte ann an geàrr-chunntasan le falt air a chrathadh. Agus bha tatùthan aig mòran dhiubh cuideachd air na cuirp aca. Shnaigh eadhon am balach hobbit dealbh de Stalin na bhroilleach.
  Ach an uairsin nochd tancaichean Gearmailteach, agus chuir an aon bhalach prìosanach fàilte orra le dealas mòr agus chuir iad stad air an casan rùisgte, leanabhach.
  Ro dheireadh 1945, bha cha mhòr a h-uile prìomh sgìre sluaigh san USSR aig saighdearan Gearmailteach agus Iapanach. Agus a-mhàin ann an cuid de bhailtean beaga agus bailtean beaga bha blàir agus ionnsaighean partisan fhathast a 'dol air adhart. Theich Stalin gu dearbh, agus cha do nochd e, ann am Brasil, far an robh e am falach. Ach dh'fhuirich Molotov na àite. Ach, anns a 'Chèitean mìle naoi ceud dà fhichead' s a sia, Molotov chaidh a ghlacadh leis an SS ionnsaigh feachdan sònraichte. Às deidh sin thairg Beria, a ghabh àite Molotov, gèilleadh air teirmean urramach.
  Dh'aontaich Hitler, agus chaidh beatha Beria a shàbhaladh agus beagan saorsa a thoirt dha. Agus anns an USSR, cha mhòr nach do stad cogadh partisan. Bha tàladh ann.
  Bha an Treas Reich a" cnàmhadh na fhuair i thairis. Ach bha còmhstri eadar na Stàitean Aonaichte agus Breatainn do-sheachanta. Gu h-àraid, dh'iarr Hitler gun tilleadh seilbhean coloinidh dhan Eadailt agus dhan Fhraing, dhan Bheilg, agus dhan Òlaind. Sa mhòr-chuid ann an Afraga. Agus thoir iad gu laghail dha na Gearmailtich. A nis bha làmh shaor aig an Treas Reich. Agus ma tha dad ...
  Ach bha boma atamach aig na SA. Fìor, chan e a-mhàin gu bheil tancaichean aig an Treas Reich, ach cuideachd air itealain jet a leasachadh. Agus cha leig e le bomaichean a bhith air an leigeil sìos air fearann Eòrpach.
  Mar sin bha fois anns an t-saoghal. Bha na Gearmailtich a' togail luchd-siubhail phlèanaichean, longan-cogaidh, agus soithichean mòra uachdar aig astar luath. Ach bha an cabhlach bàta-tumaidh aca làidir mar-thà, agus bha na bàtaichean-aigeil aca a 'ruith air hydrogen peroxide. Mar sin...
  Lorg am balach hobbit àite dha fhèin anns an Treas Reich. Thòisich i ag adhartachadh sàsaichean itealaich - diosc Belonce. Ann an eachdraidh fhìor, bha e comasach don diosc seo a thoirt dheth agus ruighinn air astar dà chnap-starra fuaim. Ach, cha do ghabh e pàirt anns na blàran. Bha e ro so-leònte, agus mòr agus daor. Ann an fìor eachdraidh: cha do ghabh an USSR no na SA ri sàsaichean itealaich. Leis nach b" fhiach an geama an coinneal. Dèan milleadh air aon motair agus sa bhad bidh diosc Belonce a" call smachd agus a" tuiteam bun os cionn.
  Ach rinn am balach hobbit e gus am biodh an sruth laminar a" sruthadh timcheall nan sàsaichean itealaich agus gum fàs iad so-leònte do ghàirdeanan beaga. Agus a-nis chan urrainn dha gunnaichean an-aghaidh itealain, canain adhair agus gunnaichean inneal an losgadh sìos. Ach rinn am balach sìorraidh agus casruisgte sin, feuch, agus feuch, leusairean air an cur orra. Agus loisg na lasers sin gu litireil a h-uile càil le ghathan teine is teas. Agus feuch ri sabaid an-aghaidh seo.
  Mar sin bha cairtean troma armachd làidir aig na Gearmailtich. Aig an aon àm, chaidh armachd gnìomhach nas adhartaiche a chuir a-steach air na tancaichean, agus thòisich iad eadhon air carbadan a dhèanamh de phlastaig.
  Bha, bha e a" coimhead air leth èibhinn agus, na dhòigh fhèin, air leth ionnsaigheach.
  Anns na SA, gu dearbh, bha iad airson freagairt a thoirt dha na Gearmailtich, ach an aghaidh sàsaichean itealaich, chan eil aca ach cosgaisean atamach a dh" fhaodadh an sgrios gu teòiridheach. Ach bha mìltean de phlèanaichean diosc aig na Nadsaidhean mu thràth. Cho-dhùin am Fuhrer a dhol a chogadh air 20 Giblean, 1949, air a thrì ficheadamh co-là-breith. Chan e rud a dh" fhaodadh a ràdh am beachd as gòrach.
  A bharrachd air an sin, dh'fhaodadh na Nadsaidhean iongnadh mì-thlachdmhor fhaighinn nan deidheadh teicneòlas urchraichean a leasachadh anns na Stàitean Aonaichte.
  Ron ionnsaigh, cho-dhùin Hitler spòrs a bhith aige le sabaidean gladiator. Agus chan e beachd meallta a tha seo cuideachd.
  Ach sin sgeulachd eile...
  
  GEUMAN SPIORADAIL - A' MURACHADH RUSSIA
  GNIOMHARA
  Tha diofar sheòrsaichean de ghnìomhachd air an dèanamh le seirbheisean fiosrachaidh, gu sònraichte an CIA, NSA, MI, MOSAD, agus feadhainn eile, a" cruthachadh suidheachadh sònraichte air feadh an t-saoghail, a bhios gu tric do-chreidsinneach. Tha strì an aghaidh ceannairc agus airson raointean buaidh. Tha nobhailean fìor inntinneach coisrigte dha seo, a bharrachd air brathadh Mikhail Gorbachev.
  
  CAIBIDEIL FIRINN
  
  
  Loisg am fuath na chridhe na bu ghile na stàilinn leaghte.
  
  Sheas Matt Drake suas, dhìrich e thairis air a 'bhalla, agus thàinig e gu tìr ann an sàmhchair. Chrùb e am measg nam preasan a bha a" gluasad, ag èisteachd, ach cha do mhothaich e atharrachadh sam bith air an t-sàmhchair a bha timcheall air. Stad e airson mionaid agus thug e sùil air subcompact Glock a-rithist.
  
  Bha a h-uile dad deiseil. Bidh ùine chruaidh aig minions an Rìgh Fhuilteach a-nochd.
  
  Bha an taigh air a bheulaibh anns an fheasgar. Bha an cidsin agus an seòmar-suidhe air a" chiad làr an sàs ann an lasraichean. Chaidh an còrr dhen àite a chur dhan dorchadas. Stad e airson diog eile, a" dèanamh ath-sgrùdadh faiceallach air an diagram a fhuair e bhon fhear a bha roimhe, a bha a-nis marbh, mus do ghluais e air adhart gu sàmhach.
  
  Bha an t-seann trèanadh aige air deagh fhrithealadh dha agus bha e a-rithist a" maistreadh tro na veins aige, a-nis bha adhbhar agus iarrtas pearsanta aige air a shon. Bhàsaich triùir de mhinistearan Rìgh na Fola gu h-uamhasach taobh a-staigh trì seachdainean.
  
  Ge bith dè a dh'innis e dha, bhiodh Rodriguez air a bhith aig àireamh a ceithir.
  
  Ràinig Drake an t-slighe a-steach cùil agus thug e sùil air a" ghlas. An ceann beagan mhionaidean thionndaidh e an làmh agus shleamhnaich e a-staigh. Chuala e spreadhadh bhon telebhisean agus rinn e gàire. Bha Rodriguez, Dia beannaich an t-seann mhortair mòr, a 'coimhead a' gheama.
  
  Choisich e timcheall a "chidsin, gun a bhith feumach air solas an flashlight teann aige air sgàth an deàrrsadh a" tighinn bhon phrìomh sheòmar air thoiseach. Stad e anns an trannsa gus èisteachd gu faiceallach.
  
  An robh barrachd air aon fhear ann? Tha e duilich a dhèanamh a-mach air sgàth fuaim an Tbh damn. Chan eil e gu diofar. Mharbhadh e iad uile.
  
  Thàinig an eu-dòchas a bha e a" faireachdainn anns na trì seachdainean mu dheireadh às deidh bàs Cheanadach faisg air a dhol thairis air. Dh" fhàg e a charaidean às a dhèidh le dìreach dà lasachadh. Chuir e fios air Torsten Dahl an toiseach gus rabhadh a thoirt don t-Suain mu vendetta Rìgh na Fola agus comhairle a thoirt dha a theaghlach a thoirt gu sàbhailteachd. Agus san dàrna h-àite, fhuair e cuideachadh bho na seann charaidean SAS aige. Chuir e earbsa annta a bhith a' coimhead às dèidh teaghlach Ben Blake oir cha b' urrainn dha fhèin a dhèanamh.
  
  A-nis bha Drake a 'sabaid leis fhèin.
  
  Is ann ainneamh a bhruidhinn e. Bha e ag òl. B" e fòirneart agus dorchadas na h-aon charaidean aige. Cha robh dòchas no tròcair air fhàgail na chridhe
  
  Ghluais e gu sàmhach sìos an trannsa. Tha an t-àite a" faighinn biadh tais, fallas agus friogais. Cha mhòr nach robh ceò leann ri fhaicinn. Rinn Drake aghaidh cruaidh.
  
  Tha e nas fhasa dhomh.
  
  Thuirt a chuid fiosrachaidh gun robh duine a' fuireach an seo, fear a chuidich le bhith a' fuadach co-dhiù trì de na 'braighdeanas' ainmeil aig Rìgh na Fola. Às deidh tubaist an t-soithich aige agus teicheadh an duine a rèir coltais air a dheagh phlanadh, chaidh co-dhiù dusan neach àrd-inbhe air adhart gu faiceallach agus gu dìomhair gus mìneachadh gu robh ball den teaghlach aca air a chumail le daoine fon t-saoghal. Rinn an Rìgh Fuilteach smachd air co-dhùnaidhean agus gnìomhan nan Stàitean Aonaichte, a" faighinn buannachd bho ghaol agus co-fhaireachdainn an ceann figear aca.
  
  Bha am plana aige fìor mhath. Cha robh fios aig aon neach gu robh luchd-gaoil muinntir eile ann an cunnart, agus thug Rìgh na Fola buaidh orra uile le slat iarainn agus fuil. A h-uile dad a bha a dhìth. Ge bith dè a bhios ag obair.
  
  Bha Drake den bheachd nach robh iad eadhon air suathadh ris an fhear a chaidh a thoirt am bruid fhathast. Cha b" urrainn dhaibh tuigsinn dè cho fada "s a chaidh smachd borb Rìgh na Fola.
  
  Air an taobh chlì aige, dh" fhosgail doras agus thàinig duine reamhar gun ghearain a-mach. Rinn Drake gnìomh sa bhad agus le feachd marbhtach. Ruith e air an duine, thug e a-mach sgian agus spìon e domhainn a-steach don stamag aige, agus an uairsin, le inertia, phut e tron doras fosgailte a-steach don t-seòmar suidhe.
  
  Dh'fhàs sùilean an duine reamhar ann am mi-chreidimh agus clisgeadh. Chùm Drake e gu teann, sgiath fharsaing, sgreamhail, a" brùthadh gu cruaidh a-steach don lann mus leigeadh e air falbh agus a" tarraing an Glock.
  
  Rinn Rodriguez an gnìomh gu sgiobalta, a dh" aindeoin an clisgeadh mu choltas Drake. Bha e mu thràth air an t-sòfa squashed a roiligeadh air an làr agus bha e a" gàireachdainn leis a chrios. Ach chaidh aire Drake a tharraing chun treas fear san t-seòmar.
  
  Bha duine le falt fada stocach a" fìdhlearachd mun cuairt san oisean le fònaichean-cluaise mòra dubha air am brùthadh gu chluasan. Ach eadhon nuair a bha e a" teannadh, eadhon nuair a bha e a" tapadh a-mach bàraichean an laoidh le a chorragan le a mheòir le eabar, ràinig e an gunna-gunna a bha air a shàbhadh.
  
  Rinn Drake e fhèin beag. Reub an urchair mharbhtach an duine reamhar as a chèile. Phut Drake an corp convulsing gu aon taobh agus sheas e, a" losgadh. Thug trì buillean dheth a' mhòr-chuid de cheann an neach-ciùil agus thilg e a chorp air a' bhalla. Chaidh na fònaichean-cluaise a-mach chun an taobh leotha fhèin, a "toirt cunntas air arc san adhar, agus stad iad air Tbh mòr, a" crochadh gu breagha bhon oir.
  
  Ruith fuil sìos an sgàilean rèidh.
  
  Bha Rodriguez fhathast a" snàgadh air an làr. Bha sliseagan agus lionn air a thilgeil a" breabadh agus a" frasadh timcheall air. Bha Drake ri a thaobh sa bhad agus thug e an Glock gu cruaidh a-steach do mhullach a bheul.
  
  "Blasta?"
  
  Thachd Rodriguez, ach fhathast ràinig e a-steach don chrios aige airson sgian bheag. Dh" amhairc Drake le tàmailt, agus mar a dhèilig minion Rìgh na Fola buille bhrùideil riutha, ghlac an seann shaighdear SAS e agus chuir e air falbh e gu cruaidh a-steach do bhicep an neach-ionnsaigh.
  
  "Na bi nad leth-fhacal".
  
  Bha Rodriguez coltach ri muc ga mharbhadh. Thionndaidh Drake mun cuairt e agus lean e air ais e an aghaidh an t-sòfa. Choinnich e ri sùilean an duine, air a sgapadh le pian.
  
  "Innis dhomh a h-uile dad a tha fios agad," thuirt Drake, "mu dheidhinn an Rìgh Fuil." Tharraing e a-mach Glock ach chùm e ann an sealladh soilleir e.
  
  "Dè?" Bha stràc Rodriguez tiugh agus duilich a mhìneachadh air sgàth a rèis agus a phian.
  
  Chàin Drake an Glock a-steach do bheul Rodriguez. Tha co-dhiù aon fhiacail air a leagail.
  
  "Na dèan magadh orm." Bhrath an nimh na ghuth barrachd air dìreach fuath agus eu-dòchas. Thug seo air fear Rìgh na Fola tuigsinn gu robh bàs brùideil gu dearbh do-sheachanta.
  
  "Seadh math. Tha fios agam mu dheidhinn Boudreaux. A bheil thu airson gun innis mi dhut mu Boudreau? Is urrainn dhomh seo a dhèanamh."
  
  Bhris Drake gu h-aotrom air beul an Glock air clàr an duine. "Faodaidh sinn tòiseachadh an sin ma tha thu ag iarraidh."
  
  "Gu math. Fuirich sàmhach". Lean Rodriguez air adhart tron phian follaiseach. Bha fuil a" sruthadh sìos a smiogaid bho fhiaclan briste. "Is e asshole fucking a th" ann am Boudreaux, a dhuine. Bheil fios agad air an aon adhbhar a dh" fhàg Rìgh na fala beò e?"
  
  Sheall Drake an gunna air sùil an duine. "A bheil mi a" coimhead coltach ris an t-seòrsa neach a fhreagras ceistean?" Bha a ghuth mar chrè air stàilinn. "Am bu chòir dhomh?"
  
  "Seadh. Glè mhath. Tha mòran bhàsan romhainn fhathast. Sin mar a thuirt an Rìgh-Fhuil, a dhuine. Tha tòrr bàs air thoiseach, agus bidh Boudreau toilichte a bhith ann an tiugh dheth. "
  
  "Mar sin tha e a" cleachdadh Boudreau airson glanadh. Chan iongnadh. Is dòcha gu bheil e a" sgrios an rainse gu lèir. "
  
  Bha Rodriguez a" priobadh. "A bheil fios agad air an rainse?"
  
  "Càite bheil e?" Bha Drake a 'faireachdainn fuath a' faighinn thairis air. "Càite?" - Dh'fhaighnich mi. An ath dhiog bha e a" dol a bhriseadh sgaoilte agus tòiseachadh a" bualadh Rodriguez gu pronnadh.
  
  Chan eil call sam bith ann. Chan eil fios aig a" phìos shit co-dhiù. Dìreach mar a h-uile duine eile. Ma bha aon ni a dh' fhaodadh a radh mu Righ na Fola, 's ann cho math 's a dh'fhalaich e a rian.
  
  Aig an àm sin, thàinig sradag ann an sùilean Rodriguez. Ruith Drake mar a chaidh rudeigin trom seachad far an robh a cheann.
  
  Thug an ceathramh fear, is dòcha a chaochail anns an ath sheòmar agus air a dhùsgadh leis an fhuaim, ionnsaigh.
  
  Bha Drake a" snìomh mun cuairt, a" tilgeil a chas a-mach agus cha mhòr a" toirt ceann an nàmhaid ùr dheth. Mar a thuit an duine gu làr, rinn Drake measadh gu sgiobalta air - sùil chruaidh, rèilichean trama air gach làmh, lèine-T salach - agus loisg e air dà uair sa cheann.
  
  Chaidh sùilean Rodriguez suas. "Chan eil!"
  
  Loisg Drake sa ghàirdean e. "Cha robh thu gu feum dhomh."
  
  Sealladh eile. Spreadh a ghlùin.
  
  "Chan eil fios agad".
  
  An treas peileir. Chaidh Rodriguez a dhùblachadh thairis, a 'cumail a stamag.
  
  "Mar a h-uile gin dhiubh."
  
  An losgadh mu dheireadh. Dìreach eadar na sùilean.
  
  Rinn Drake sgrùdadh air a" bhàs timcheall air, ga òl a-staigh, a" leigeil le anam neachtar an dìoghaltais òl airson dìreach mionaid.
  
  Dh'fhàg e an taigh air a chùlaibh, a 'teicheadh tron ghàrradh, a' leigeil leis an dorchadas domhainn a chaitheamh.
  
  
  CAIBIDEIL A DÀ
  
  
  Dhùisg Drake anmoch air an oidhche, còmhdaichte le fallas. Chaidh na sùilean a dhùnadh bho dheòir a chaidh a rùsgadh gu ìre. Bha an aisling an-còmhnaidh mar an ceudna.
  
  B 'esan an neach a bha daonnan gan sàbhaladh. Is e an neach a tha an-còmhnaidh a" chiad neach a chanas na faclan "earbsa mi." Ach an uairsin cha do dh'obraich dad a-mach dha.
  
  Leig sìos iad le chèile.
  
  Dà uair mu thràth. Alison an toiseach. A-nis Ceanadach.
  
  Shleamhnaich e às an leabaidh, a" ruighinn airson a" bhotal a bha e a" cumail ri taobh a" ghunna air seasamh na h-oidhche. Thug e sip às a" bhotal agus am mullach fosgailte. Loisg an t-uisge-beatha saor a shlighe sìos amhaich agus a-steach don bhroinn aige. Cungaidh-leigheis dhaibhsan a tha lag agus damnte.
  
  Nuair a bha ciont a" bagairt a thoirt air a ghlùinean a-rithist, rinn e trì fiosan sgiobalta. A" chiad fhear ann an Innis Tìle. Bhruidhinn e goirid ri Thorsten Dahl agus chuala e an co-fhaireachdainn ann an guth an t-Suain mhòir, eadhon nuair a dh 'iarr e air stad a bhith a' gairm a h-uile h-oidhche, gu robh a bhean agus a chlann sàbhailte agus nach tigeadh cron sam bith orra.
  
  Bha an dàrna fear airson Joe Shepard, fear a bha e air a bhith a" sabaid ann an iomadh blàr fhad "s a bha e còmhla ris an t-seann rèisimeid. Mhìnich Shepard gu modhail an aon suidheachadh ri Dahl, ach cha tug e iomradh sam bith air na facail a bh" aig Drake no air a" chromag gharbh na ghuth. Thug e cinnteach do Drake gun robh teaghlach Ben Blake air an deagh gheàrd agus gun robh e fhèin agus beagan de a charaidean nan suidhe anns na faileasan, a" dìon an àite gu h-eòlach.
  
  Dhùin Drake a shùilean nuair a rinn e a" ghairm mu dheireadh. Bha a cheann a 'snìomh agus a bhroinn a' losgadh mar an ìre as ìsle de ifrinn. Chuireadh fàilte air seo uile. Rud sam bith a bheir aire air falbh bho Kennedy Moore.
  
  Bha thu eadhon ag ionndrainn an tiodhlacadh damn aice ...
  
  "Halò?" Bha guth Alicia socair agus misneachail. Bha i cuideachd air cuideigin a bha faisg oirre a chall o chionn ghoirid, ged nach do nochd i comharran bhon taobh a-muigh.
  
  ""S e mise. Ciamar a tha iad?"
  
  "Tha a h-uile dad gu math. Tha Hayden a" faighinn air ais gu math. Dìreach beagan sheachdainean eile agus tillidh i chun ìomhaigh naomh CIA aice. Tha Blake gu math, ach tha e gad ionndrainn. Sheall a phiuthar dìreach suas. Coinneamh teaghlaich fìor. Is e May AWOL, taing do Dhia. Tha mi a" coimhead orra, Drake. Càit a bheil thu an ifrinn?"
  
  Casadaich Drake agus thiormaich e a shùilean. "Tapadh leibh," fhuair e air a ràdh mus do ghearr e dheth an ceangal. 'S èibhinn gun tug i iomradh air ifrinn.
  
  Mhothaich e gun do chuir e campa air dòigh taobh a-muigh nan geataichean sin.
  
  
  CAIBIDEIL A TRÌ
  
  
  Chunnaic Hayden Jay a" ghrian ag èirigh thairis air a" Chuan Siar. B" e am pàirt as fheàrr leatha den latha, am fear a bu toil leatha a bhith a" caitheamh leis fhèin. Shleamhnaich i gu faiceallach a-mach às an leabaidh, a" brùthadh air a" phian na hip, agus choisich i gu faiceallach chun uinneig.
  
  Thàinig sìth chàirdeil sìos oirre. Bhuail an teine seal air na tonnan, agus airson beagan mhionaidean leagh a pian agus a draghan air falbh. Sheas an ùine agus bha i neo-bhàsmhor, agus an uairsin dh'fhosgail an doras air a cùlaibh.
  
  guth Ben. "Sealladh brèagha".
  
  Chrath i ri èirigh na grèine agus thionndaidh i an uairsin ga fhaicinn a" coimhead oirre. "Chan fheum thu a bhith ùr, Ben Blake. Dìreach cofaidh agus bagel le ìm."
  
  Bha a bràmair a" comharrachadh carton deoch agus baga pàipeir mar armachd. " Coinnich rium air an leabaidh."
  
  Thug Hayden aon sealladh mu dheireadh air New Dawn agus an uairsin choisich e gu slaodach a dh" ionnsaigh na leapa. Chuir Ben a" chofaidh is na bagailean taobh a-staigh ruigsinneachd furasta agus thug i sùilean a" choin dha.
  
  "Ciamar-"
  
  "An aon rud ris an-raoir," thuirt Hayden gu sgiobalta. "Cha toir ochd uairean a" bhac air falbh." An uairsin rinn i bog beagan. "Dè sam bith bho Drake?"
  
  Lean Ben air ais air an leabaidh agus chrath e a cheann. "Chan eil. Bhruidhinn mi ri m" athair agus tha iad uile a" dèanamh gu math. Gun sgeul-" Stad e. "Bho..."
  
  "Tha na teaghlaichean againn sàbhailte." Chuir Hayden a làmh air a ghlùin. "Dh" fhàillig an Rìgh Fuil an sin. A-nis chan eil againn ach a lorg agus an vendetta a chuir dheth. "
  
  "Dh" fhàillig?" dh" èigh Ben. "Ciamar as urrainn dhut sin a ràdh?"
  
  Ghabh Hayden anail domhainn. "Tha fios agad dè bha mi a" ciallachadh. "
  
  "Chaochail Coinneach. Agus Drake... cha deach e fiù 's dhan tiodhlacadh aice.
  
  "Tha fios agam".
  
  "Tha e air falbh, fhios agad." Bha Ben a" coimhead air a bhaga mar gum b" e nathair sèididh a bh" ann. "Cha till."
  
  "Thoir ùine dha."
  
  "Bha trì seachdainean aige."
  
  "Thoir an sin trì eile dha."
  
  "Dè tha thu a" smaoineachadh a tha e a" dèanamh?"
  
  Rinn Hayden gàire beagan. "Bho na tha fios agam mu Drake... Còmhdaich ar druim an toiseach. An uairsin feuchaidh e ri Dmitry Kovalenko a lorg."
  
  "Is dòcha nach nochd an Rìgh fuilteach tuilleadh." Bha faireachdainn Ben cho dubhach is gun deach eadhon gealladh soilleir madainn ùr à bith.
  
  "Bidh e." Thug Hayden sùil air an fhear òg. "Tha plana aige, cuimhnich? Cha luidh e sìos air an talamh mar a bha e roimhe. Cha robh ann an innealan siubhail ùine ach toiseach. Tha geam tòrr nas motha san amharc aig Kovalenko.
  
  " Geata Ifrinn?" Smaoinich Ben air. "A bheil thu a" creidsinn a" bhòidhchead seo?"
  
  "Chan eil e gu diofar. Tha e ga chreidsinn. Chan eil aig an CIA ri dhèanamh ach faighinn a-mach."
  
  Thug Ben greim fada dhen chofaidh aige. "Tha sin ceart gu leòr?"
  
  "Uill..." Rinn Hayden gàire gòrach air. "A-nis tha na cumhachdan geek againn air an dùblachadh."
  
  "Is e Karin an eanchainn," dh"aidich Ben. "Ach bhiodh Drake air Boudreaux a bhriseadh ann am mionaid."
  
  "Na bi ro chinnteach. Cha do rinn Kinimaka seo. Agus chan e dìreach poodle a th" ann."
  
  Stad Ben nuair a bha gnog air an doras. Bhrath a shùilean an uabhas.
  
  Thug Hayden mionaid airson a shocrachadh. "Tha sinn taobh a-staigh ospadal tèarainte CIA, Ben. Chuireadh na h-ìrean de thèarainteachd timcheall na làraich nàire air caismeachd coisrigidh a" chinn-suidhe. Fuaraich sìos."
  
  Chuir an dotair a cheann tron doras. "Tha a h-uile rud gu math?" Chaidh e a-steach don t-seòmar agus thòisich e a" sgrùdadh clàran agus soidhnichean deatamach Hayden.
  
  Nuair a dhùin e an doras air an t-slighe a-mach, bhruidhinn Ben a-rithist. "A bheil thu a" smaoineachadh gum feuchaidh Rìgh na fala ris na h-innealan a ghabhail thairis a-rithist? "
  
  Chaidh Hayden suas. "Tha thu a" moladh nach d" fhuair e a" chiad rud a chaill mi. Is dòcha gur e sin a thachair. Co an dara fear a lorg sinn bhon bhàta aige?" Rinn i gàire. "Nail."
  
  "Na bi somalta."
  
  "Chan eil an CIA a" gabhail fois air an labhrais aige, Ben, "thuirt Hayden sa bhad. "Gun an còrr. Tha sinn deiseil airson coinneachadh ris. "
  
  "Dè mu dheidhinn luchd-fulaing fuadach?"
  
  "Dè mun deidhinn?"
  
  "Tha iad gu cinnteach le ìomhaigh àrd. piuthar Harrison. Daoine eile air an tug thu iomradh. Cleachdaidh e iad."
  
  "Gu dearbh nì e e. Agus tha sinn deiseil airson coinneachadh ris. "
  
  Chrìochnaich Ben am bagel aige agus reamhraich e a chorragan. "Chan urrainn dhomh fhathast a chreidsinn gum feumadh an còmhlan gu lèir a dhol fon talamh," thuirt e gu dùrachdach. "Dìreach nuair a thòisich sinn air fàs ainmeil."
  
  Rinn Hayden gàire gu dioplòmasach. "Tha. duilich."
  
  "Uill, is dòcha gun dèan e sinn nas cliùitiche."
  
  Bha cnag bog eile ann agus chaidh Karin agus Kinimaka a-steach don t-seòmar. Bha an Hawaiian a 'coimhead dubhach.
  
  "Chan eil am bastard seo a" dol a sgioblachadh. Ge bith dè a nì sinn, cha bhith e eadhon a" feadaireachd dhuinn. "
  
  Leig Ben a smiogaid air a ghlùinean agus rinn e aodann gruamach. "Damn, tha mi a" guidhe gum biodh Matt an seo. "
  
  
  CAIBIDEIL A CHEUD
  
  
  Thug fear Hereford sùil gheur. Bhon àite seallaidh aige aig mullach beinne feòir air taobh deas raon tiugh de chraobhan, b" urrainn dha an sealladh teileasgopach a bha air a chuir air an raidhfil aige a chleachdadh gus buill de theaghlach Ben Blake a chomharrachadh. Bha an raon ìre armachd a" toirt a-steach reticle le soillsichte, roghainn a leigeadh le cleachdadh farsaing ann an droch shuidheachaidhean solais agus a" toirt a-steach BDC (Dìoghaltas Bullet Drop).
  
  Gu fìrinneach, bha an raidhfil air a uidheamachadh leis a h-uile inneal snaidhpear àrd-theicneòlas a ghabhas smaoineachadh, ach gu dearbh, cha robh feum aig an duine air cùl an raon. Fhuair e trèanadh chun na h-ìre as àirde. A-nis bha e a" coimhead fhad "s a bha athair Ben Blake a" coiseachd a-null chun telebhisean agus ga thionndadh air. Às deidh beagan atharrachaidh, chunnaic e màthair Ben Blake a" gluasad gu athair le smachd beag iomallach. Cha do ghluais croisean a fhradharc eadhon milliméadar.
  
  Le gluasad cleachdte, sguab e a shealladh timcheall na sgìre timcheall an taighe. Chaidh a chuir air ais bhon rathad, falaichte le craobhan agus balla àrd, agus lean fear Hereford gu sàmhach a" cunntadh na geàrdan a bha am falach am measg nam preasan.
  
  Aon dha trì. Tha a h-uile dad air a ghabhail a-steach. Bha fios aige gu robh ceathrar eile san taigh, agus dithis eile gu tur falaichte. A dh" aindeoin am peacaidhean uile, rinn an CIA obair ionmholta a" dìon na Blakes.
  
  Rinn an duine gàire. Mhothaich e gluasad. Tha dorchadas, nas duibhe na oidhche, a 'sgaoileadh air bonn a' bhalla àrd. Ro mhòr airson a bhith nad bheathach. Ro dìomhair airson a bhith neo-chiontach.
  
  An do lorg na daoine Rìgh fuilteach Blake? Agus ma tha, dè cho math 'sa bha iad?
  
  Shèid gaoth aotrom bhon taobh chlì, dìreach bho Chaolas Shasainn, a" toirt leis blas saillte na mara. Rinn fear Hereford dìoladh inntinn airson slighe atharraichte na peilearan agus chaidh e a-steach beagan nas fhaisge.
  
  Bha an duine air a sgeadachadh ann an dubh, ach bha e soilleir gun robh an uidheamachd dachaigh. Cha b" e proifeasanta a bh" anns an duine seo, dìreach mercenary.
  
  Biadh bullet.
  
  Theannaich meur an duine airson mionaid agus an uairsin chaidh a leigeil ma sgaoil. Gu dearbh, b" e an fhìor cheist cia mheud a thug e leis?
  
  A 'cumail an targaid aige anns na croisean-croise, rinn e measadh luath air an taigh agus na bha timcheall air. Diog às deidh sin bha e cinnteach. Bha an àrainneachd glan. Bha am fear seo ann an dubh na aonar, bha fear Hereford misneachail ann fhèin.
  
  Fear-malairt a bhios a 'marbhadh airson pàigheadh.
  
  Cha mhòr gun fhiach peilear.
  
  Tharraing e an inneal-brosnachaidh gu socair agus ghabh e a-steach an ath-choil. Is gann gu bheil fuaim peilear a" fàgail a" bharaille ri fhaicinn. Chunnaic e 'n t-arm-dearg a' tuiteam gun amharus, a' tuiteam am measg nam preasan a bha air fàs gu tur.
  
  Cha do mhothaich geàrdan an teaghlaich Blake dad. Ann am beagan mhionaidean, chuireadh e fios gu CIA gu dìomhair, ag innse dhaibh gun deach briseadh a-steach don taigh shàbhailte ùr aca.
  
  Lean am fear à Hereford, seann charaid SAS aig Matt Drake, a" dìon nan geàrdan.
  
  
  CAIBIDEIL A CHOIG
  
  
  Dh'fhuasgail Matt Drake an caip bho bhotal ùr de Morgan's Spiced agus chuir e an àireamh air dial astar air an fhòn-làimhe aige.
  
  Bha guth May air bhioran nuair a fhreagair i. "Dràic? Dè tha thu ag iarraidh?"
  
  Rinn Drake gàire agus thug e sip às a" bhotal. Airson a" Chèitein, bha a bhith a" nochdadh faireachdainn cho neo-àbhaisteach "s a bhiodh e do neach-poilitigs urram a thoirt dha na geallaidhean taghaidh aige. "A bheil thu ceart gu leòr?"
  
  "Gu dearbh tha mi gu math. Carson nach bu chòir dhomh a bhith? Dè tha seo?"
  
  Ghabh e sip fhada eile agus lean e air. "An inneal a thug mi dhut. A bheil e sàbhailte?"
  
  Bha leisg mionaid ann. "Chan eil e agam. Ach tha e sàbhailte, a charaid." Thill seanchas maoth Mhai. "Tha seo cho sàbhailte sa ghabhas." Ghabh Drake sip eile. Dh'fhaighnich Mai, "An e sin a h-uile rud?"
  
  "Chan eil. Tha mi a" creidsinn gu bheil mi cha mhòr air mo stiùireadh a chaitheamh air a" cheann seo. Ach tha beachd eile agam. Tha fear nas fhaisge air ... dhachaigh."
  
  Clioc an t-sàmhchair agus sgàin i fhad "s a bha i a" feitheamh. Cha b" e Cèitean àbhaisteach a bha seo. Is dòcha gu robh i còmhla ri cuideigin.
  
  "Feumaidh mi na ceanglaichean Iapanach agad a chleachdadh. Agus na Sìonaich. Agus gu sònraichte na Ruiseanaich. Tha mi airson faighinn a-mach a bheil teaghlach aig Kovalenko.
  
  Chualas anail gheur. "A bheil thu trom?"
  
  "Gu dearbh tha mi gu math dona." Thuirt e sin na bu chruaidhe na bha e an dùil, ach cha do ghabh e leisgeul. "Agus tha mi cuideachd airson faighinn a-mach mu Boudreau. Agus a theaghlach."
  
  Thug e mionaid slàn dha Mai freagairt. "Ceart gu leòr, Drake. nì mi cho math 's as urrainn dhomh."
  
  Ghabh Drake anail domhainn nuair a chaidh an ceangal marbh. Mionaid às deidh sin choimhead e air a" bhotal de ruma spìosraichte. Airson adhbhar air choireigin bha e leth falamh. Sheall e suas air an uinneig agus dh" fheuch e ri baile-mòr Miami fhaicinn, ach bha a" ghloine cho salach "s gur gann gum faiceadh e a" ghloine.
  
  Bha a chridhe goirt.
  
  Bhuail e air ais am botal a-rithist. Gun tuilleadh smaoineachaidh, rinn e gnìomh agus bhrùth e àireamh dial astar eile. Ann an gnìomh, lorg e dòigh air bròn a chuir an dàrna taobh. Ann an gnìomh, lorg e dòigh air gluasad air adhart.
  
  Ghlaodh am fòn cealla agus ghlaodh e. Mu dheireadh fhreagair an guth. "Fuck, Drake! Dè?"
  
  "Tha thu a" bruidhinn gu rèidh, a ghalla," thuirt e, agus stad e. "Ciamar... ciamar a tha an sgioba?"
  
  "Sgioba? Criosd. Ceart gu leòr, a bheil thu ag iarraidh samhla ball-coise damn? Is e an aon neach as urrainn dhut a chleachdadh gu reusanta mar neach-strì aig an ìre seo Kinimaka. Cha dèanadh Hayden, Blake agus a phiuthar eadhon a" bheing. " Stad i. "Gun dùmhlachd. Do choire."
  
  Rinn e fois. "Mise? A bheil thu ag ràdh nam biodh oidhirp air a dhèanamh orra, gum biodh e air a bhith soirbheachail?" Thòisich a cheann, beagan ceòthach, a" bualadh. "Leis gun tèid oidhirp a dhèanamh."
  
  "Tha an ospadal air a dheagh dhìon. Tha na geàrdan gu math comasach. Ach 's math a dh' iarr thu orm fuireach. Agus tha e math gun tuirt mi tha.
  
  "Agus Boudreau? Dè mu dheidhinn a" bhata seo?"
  
  "Mu dheidhinn cho spòrsail ri ugh friochte. Cha bhi e briste. Ach cuimhnich, Drake, tha riaghaltas na SA gu lèir ag obair air seo a-nis. Chan e dìreach sinne."
  
  "Na cuir mo chuimhne." Bhris Drake. "Riaghaltas a tha ann an cunnart mòr. Bidh fiosrachadh a" siubhal suas is sìos loidhnichean conaltraidh an riaghaltais, Alicia. Cha toir e ach aon phrìomh ghlasadh airson a lìonadh gu lèir. "
  
  Dh" fhan Alicia sàmhach.
  
  Shuidh Drake agus smaoinich e mu dheidhinn. Gus an deach an Rìgh Fhuil a lorg gu corporra, dh'fheumadh fiosrachadh sam bith a bha aca a bhith air a mheas neo-earbsach. Bha seo a" toirt a-steach fiosrachadh mu Gates of Hell, an ceangal ri Hawaii, agus tidbits sam bith a chruinnich e bho na ceithir fir-chearc marbh.
  
  Is dòcha gun cuidicheadh aon rud eile.
  
  "Tha aon stiùir eile agam. Agus bidh May a" sgrùdadh ceanglaichean teaghlaich Kovalenko agus Boudreaux. Is dòcha gum b" urrainn dhut iarraidh air Hayden an aon rud a dhèanamh?"
  
  "Tha mi an seo mar fhàbhar, Drake. Chan e mise do chù-chaorach damn."
  
  An turas seo dh'fhuirich Drake sàmhach.
  
  Rinn Alicia osna. "Seall, bheir mi iomradh air. Agus a thaobh a" Chèitein, na biodh earbsa agad anns an t-sìthiche seòlta sin cho fada "s as urrainn dhut a thilgeil."
  
  Rinn Drake gàire air an iomradh geama bhidio. "Aontaichidh mi le seo nuair a dh" innseas tu dhomh cò am fear dhibhse a mharbh na gillean seòlta Wells. Agus carson."
  
  Bha dùil aige ri sàmhchair fhada agus fhuair e e. Ghabh e an cothrom beagan spìcean eile den chungaidh òmar a ghabhail.
  
  "Bruidhnidh mi ri Hayden," thuirt Alicia mu dheireadh. "Ma tha teaghlach aig Boudreaux no Kovalenko, lorgaidh sinn iad."
  
  Chaidh an ceangal a bhriseadh. Anns an t-sàmhchair obann, bhuail ceann Drake mar jackhammer. Aon latha innsidh iad an fhìrinn dha. Ach airson a-nis bha e gu leòr gun robh e air Ceanadach a chall.
  
  Bu leòir gun robh e uaireigin a" creidsinn ann an rud a bha a-nis cho fad air falbh ris a" ghealach, àm ri teachd soilleir a bha air tionndadh gu luaithre. Thog an eu-dòchas a bha na bhroinn a chridhe. Thuit am botal bho mheuran lag, gun a bhith a 'briseadh, ach a' dòrtadh a stuth teine air an làr salach.
  
  Airson mionaid smaoinich Drake air a dhòrtadh a-steach do ghlainne. Chuir an leaghan a chaidh a dhòrtadh na chuimhne na geallaidhean, na geallaidhean agus na geallaidhean a rinn e a bha air falmhachadh ann an diog, a" fàgail beatha air a chaitheamh agus air a mhilleadh mar uimhir de dh" uisge air a dhòrtadh air an làr.
  
  Ciamar a b" urrainn dha seo a dhèanamh a-rithist? Gealladh a charaidean a chumail sàbhailte. Cha b" urrainn dha a dhèanamh a-nis ach na h-uimhir de nàimhdean "s a b" urrainn dha a mharbhadh.
  
  Buail air saoghal an uilc, agus mairidh am math beò.
  
  Shuidh e sìos air oir na leapa. Briste. Chan eil dad air fhàgail. Chaochail a h-uile ni ach am bàs 'na bhroinn, agus cha robh an t-slige bhriste a dh' fhan ag iarraidh tuilleadh air an t-saoghal so.
  
  
  CAIBIDEIL SIX
  
  
  Dh'fhuirich Hayden gus an robh Ben agus Karin air a dhreuchd a leigeil dheth gu aon de na seòmraichean seirbheis. Rinn an sgioba bràthair is piuthar sgrùdadh air Hawaii, Diamond Head, Gates of Hell agus uirsgeulan eile co-cheangailte ris an Rìgh Fuil, an dòchas teòiridh a chuir ri chèile.
  
  Nuair a chaidh an suidheachadh a ghlanadh, chuir Hayden aodach ùr air agus choisich e a-steach don oifis bheag far an robh Mano Kinimaka air ionad-obrach beag a stèidheachadh. Bha an Hawaiianach mòr a 'toirt air falbh na h-iuchraichean, a' coimhead beagan troimh-chèile.
  
  "A bheil thu fhathast a" glacadh dà iuchair aig an aon àm le do chorragan isbean?" Dh'fhaighnich Hayden gu neo-chùramach agus thionndaidh Kinimaka mun cuairt le gàire.
  
  "Aloha nani wahine," thuirt e, agus an uairsin cha mhòr nach robh e a" bleith nuair a nochd i eòlas air brìgh nam faclan.
  
  "A bheil thu a" smaoineachadh gu bheil mi brèagha? An ann air sgàth gun deach mo shàthadh le duine seòlta?"
  
  "A chionn gu bheil mi toilichte. Tha mi cho toilichte gu bheil thu fhathast còmhla rinn."
  
  Chuir Hayden a làmh air gualainn Kinimaki. "Tapadh leat, Mano." Dh"fheitheamh i beagan mhionaidean agus thuirt i, "Ach a-nis le Boudreau tha cothrom agus dileab againn. Feumaidh fios a bhith againn dè a tha fios aige. Ach ciamar as urrainn dhuinn a bhriseadh?"
  
  "A bheil thu a" smaoineachadh gu bheil fios aig an bastard seòlta seo càite a bheil an Rìgh Fuil a "falach?" An innis duine faiceallach mar Kovalenko dha dha-rìribh? "
  
  "Is e Boudreau an seòrsa seòlta as miosa. Duine glic. Tha mi creidsinn gu bheil fios aige air rudeigin."
  
  Thàinig guth sardonic bho chùl Hayden. "Tha Drakey den bheachd gum bu chòir dhuinn a theaghlach a chràdh." Thionndaidh Hayden mun cuairt. Thug Alicia gàire cianail oirre. "A bheil thu ceart gu leòr le seo, CIA?"
  
  "An do bhruidhinn thu ri Matt a-rithist?" Thuirt Hayden. "Ciamar a tha e?"
  
  "A" coimhead coltach ris an t-seann duine aige, "thuirt Alicia le ìoranas nach robh i a" ciallachadh. "An dòigh anns an do chòrd e rium uaireigin."
  
  "Gun dòchas? Deoch? Aon?" Cha b" urrainn dha Hayden an tàir a chuir am falach na guth.
  
  Chrath Alicia. "Nearbhach. Cruaidh. Marbhtach." Choinnich i ri sùil neach-ionaid CIA. "Creid mi, a mhil, seo mar a bu chòir dha a bhith. Is e an aon dòigh air an tèid e a-mach às a 'chùis seo beò. Agus..." Stad i, mar gum biodh i a" faighneachd am bu chòir dhi cumail a" dol. "Agus... is dòcha gur e seo an aon dòigh anns an tig thu uile a-mach à seo beò agus le do theaghlaichean slàn."
  
  "Chì mi a bheil teaghlach aig Boudreaux." Thionndaidh Hayden air ais gu Kinimaka. "Ach gu cinnteach cha chràdh an CIA duine sam bith."
  
  "A bheil am pas agad dligheach airson faighinn a-steach don ghoireas?" Thug Kinimaka sùil air seann shaighdear Arm Bhreatainn.
  
  "Thoir no thoir, a bhalaich mhòir." Bhrosnaich Alicia gàire mì-mhodhail agus phut i a dh"aona ghnothach seachad air Hayden a-steach don t-seòmar bheag anns an robh corp Kinimaki sa mhòr-chuid. "Dè a tha thu a" dèanamh?"
  
  "Iob". Thionndaidh Kinimaka an sgrion agus chaidh e am falach ann an oisean, cho fada air falbh bho Alicia sa ghabhas.
  
  Thàinig Hayden gu a chuideachadh. "Bha thu nad shaighdear nuair a bha thu daonna, Alicia. A bheil molaidhean sam bith agad a chuidicheas sinn gus Boudreaux a bhriseadh?"
  
  Thionndaidh Alicia gu Hayden le dùbhlan na sùilean. "Carson nach tèid sinn a bhruidhinn ris?"
  
  Rinn Hayden gàire. "Bha mi dìreach ag ullachadh."
  
  
  * * *
  
  
  Stiùir Hayden sinn sìos chun raon-gleidhidh. Cha do dh'adhbhraich an coiseachd còig mionaidean agus an t-slighe àrdaichear pian sam bith dhi, ged a ghabh i gu socair e agus thàinig piseach air a faireachdainn. Thàinig i gu bhith a" tuigsinn gun robh a bhith air do shàthadh an ìre mhath coltach ri tinneas sam bith eile a thug ort ùine a ghabhail dheth bhon obair. Nas luaithe no nas fhaide air adhart bha thu dìreach air do leamhachadh mar ifrinn agus bha thu airson ifrinn a shlaodadh gu sabaid a-rithist.
  
  Bha an raon grèim ro-dheuchainn air a dhèanamh suas de dhà shreath de cheallan. Choisich iad air an ùrlar a bha air a lìomhadh gu faiceallach gus an do ràinig iad an aon chill anns an robh prìosanach, an cealla mu dheireadh air an taobh chlì. Bha aghaidh na cealla fosgailte gu farsaing, agus bha an neach-còmhnaidh air a chuairteachadh le sreathan de bhàraichean a bha a 'sìneadh bho làr gu mullach.
  
  Bha an èadhar air a lìonadh le fàileadh bleach. Chrath Hayden ris na geàrdan armaichte a bha suidhichte taobh a-muigh cealla Boudreau agus i a" ruighinn a dhol an aghaidh an fhir a bha air feuchainn ri a marbhadh grunn thursan trì seachdainean roimhe sin.
  
  Shuidh Ed Boudreaux air a bhunc. Rinn e gàire nuair a chunnaic e i. "Ciamar a tha do shliasaid, a bhàn?"
  
  "Dè?" Bha fios aig Hayden nach bu chòir dhi a bhrosnachadh, ach cha b 'urrainn dhi i fhèin a chuideachadh. "Tha do ghuth beagan garbh. An deach do thachdadh o chionn ghoirid?" Bha trì seachdainean de bhacadh agus an trauma de leòn sàthte air a fàgail gun chùram.
  
  Choisich Kinimaka suas air a cùlaibh, a 'gàireachdainn. Choinnich Boudreau ris an t-sealladh aige le acras mòr. "Uaireannan," thuirt e. "Tionndaidh sinn am bòrd."
  
  Shìn Kinimaka a ghuailnean mòra gun fhreagairt. Choisich Alicia an uairsin timcheall corp an duine mhòir agus choisich i dìreach gu na bàraichean. "An do rinn an bastard tana sin magadh air na panties beaga agad?" Stiùir i an sneer aig Hayden, ach cha tug i a sùilean far Boudreau. "Cha toireadh e barrachd air mionaid."
  
  Dh'èirich Boudreau bhon leabaidh agus choisich e a-null gu na bàraichean. "Sùilean breagha," thuirt e. "Beul salach. Nach tusa am fear a chuir am fear reamhar sin leis an fheusag? Am fear a mharbh mo dhaoine?"
  
  "'S mise a th' ann".
  
  Rug Boudreaux air na bàraichean. "Ciamar a tha thu a" faireachdainn mu dheidhinn seo?"
  
  Mhothaich Hayden gun robh na geàrdan a" tòiseachadh a" fàs iomagaineach. Cha d" fhuair an seòrsa cuideam connspaideach seo àite sam bith dhaibh.
  
  Bha Kinimaka mu thràth air feuchainn ris an mercenary bruidhinn ann an dusan dòigh eadar-dhealaichte, agus mar sin dh" iarr Hayden rudeigin sìmplidh. "Dè tha thu ag iarraidh, Boudreau? Dè a bheir a chreidsinn ort na tha fios agad mu Kovalenko innse dhuinn? "
  
  "WHO?" Cha tug Boudreau a shùilean far Alicia. Bha iad air an sgaradh le leud an leusair eatorra.
  
  "Tha fios agad cò tha mi a" ciallachadh. Righ na fola."
  
  "Ach, e. Chan eil ann ach uirsgeul. Bha mi a" smaoineachadh gum feum fios a bhith aig an CIA air seo. "
  
  "Ainmich do phrìs."
  
  Mu dheireadh bhris Boudreau conaltradh sùla le Alicia. "Is e eu-dòchas an dòigh Bheurla." Ann am faclan Pink Floyd. "
  
  "Chan eil sinn a" faighinn àite sam bith," chuir e an cuimhne Hayden gu mì-chofhurtail farpais fealla-dhà Drake agus Ben ann an Dinoroc, agus e an dòchas nach robh Boudreau dìreach a" toirt seachad beachdan gun fheum. "Tha sinn-"
  
  "Gabhaidh mi i," thuirt Boudreau gu h-obann. Thionndaidh Hayden ga fhaicinn na sheasamh aghaidh ri aghaidh ri Alicia a-rithist. "Aon air aon. Ma bhuaileas i mi, labhraidh mi."
  
  "Dèanta". Bhrùth Alicia gu practaigeach tro na bàraichean. Ruith na geàrdan air adhart. Dh"fhairich Hayden a goil fala.
  
  "Stad!" Ràinig i a-mach agus tharraing i Alicia air ais. "A bheil thu craicte? Cha labhair am fear so gu bràth. Chan fhiach e an cunnart."
  
  "Gun chunnart," thuirt Alicia. "Chan eil cunnart idir."
  
  "Tha sinn a" falbh," thuirt Hayden. "Ach-" smaoinich i air na dh" iarr Drake. "Bidh sinn air ais a dh'aithghearr".
  
  
  * * *
  
  
  Shuidh Ben Blake air ais agus choimhead e fhad "s a bha a phiuthar ag obrachadh a" choimpiutair CIA atharraichte gu furasta. Cha do ghabh e fada gus fàs cleachdte ris an t-siostam obrachaidh sònraichte a dh" fheumadh buidheann an riaghaltais, ach an uairsin b" i eanchainn an teaghlaich.
  
  Bha Karin na crios dubh sassy, slacker bàr stiallach a bhuail beatha aig aois sia nuair a bha i na deugairean fadalach, pacaich i a h-eanchainn agus a h-ìrean agus bha i an dùil gun dad a dhèanamh. B 'e an t-amas aice a bhith a' gortachadh agus a 'fuath air beatha airson na rinn e dhi. B" e a bhith a" caitheamh a cuid gibhtean aon dòigh air sealltainn nach robh dragh oirre tuilleadh.
  
  Thionndaidh i a choimhead air a-nis. "Feuch agus dèan adhradh do chumhachd na mnà Blake. A h-uile dad a bha thu a-riamh ag iarraidh faighinn a-mach mu Diamond Head ann an aon leughadh sgiobalta. "
  
  Thug Ben sùil air an fhiosrachadh. Bha iad air a bhith a" dèanamh seo airson grunn làithean - a" rannsachadh Hawaii agus Diamond Head - am bholcàno ainmeil Oahu - agus a" leughadh mu shiubhal a" Chaiptein Cook, am fear a lorg uirsgeulach nan Eilean Hawaiian air ais ann an 1778. Bha e cudromach gun robh iad le chèile a" sganadh agus a" sàbhaladh na b" urrainn dhaibh de dh"fhiosrachadh oir nuair a thachair an t-adhartas, bha na h-ùghdarrasan an dùil gun gluais na tachartasan gu math luath.
  
  Ach, bha iomradh Rìgh na Fola air Gates of Hell fhathast na dhìomhaireachd, gu sònraichte a thaobh Hawaii. Bha e coltach nach robh a 'mhòr-chuid de Hawaiianaich eadhon a' creidsinn anns an dreach traidiseanta de ifrinn.
  
  Bha Diamond Head fhèin na phàirt de shreath iom-fhillte de chònaichean is fhionnaichean ris an canar Sreath Bholcàno Honolulu, sreath de thachartasan a chruthaich a" mhòr-chuid de chomharran-tìre mì-chliùiteach Oahu. Cha do spreadh Diamond Head fhèin, is dòcha an comharra-tìre as ainmeil, ach aon turas timcheall air 150,000 bliadhna air ais, ach le neart spreadhaidh aon-ùine is gun deach aige air a chòn iongantach co-chothromach a chumail suas.
  
  Rinn Ben gàire beag air an ath bheachd. Thathas a" creidsinn nach sprèadh Diamond Head gu bràth tuilleadh. Hm...
  
  "An robh cuimhne agad air a" phàirt mu Diamond Head mar shreath de chònaichean is tuill?" Bha stràc Karin na sgàineadh air Siorrachd Iorc. Tha tòrr spòrs air a bhith aice mu thràth le muinntir ionadail CIA ann am Miami mu dheidhinn seo agus chan eil teagamh nach do chuir i dragh air barrachd air aon.
  
  Chan e gun robh cùram aig Karin. "A bheil thu bodhar, a charaid?"
  
  "Na gairm caraid dhomh," thuirt e. "Is e seo a chanas fir ri fir eile. Cha bu chòir dha nigheanan bruidhinn mar sin. gu sònraichte mo phiuthar."
  
  "Ceart gu leòr, a bhràthair. Trusadh, airson a-nis. Ach a bheil fios agad dè tha gaothan a" ciallachadh? Co-dhiù anns an t-saoghal agad?"
  
  Bha Ben a" faireachdainn mar gu robh e air ais san sgoil. "Tiùban làbha?"
  
  "Thuig. Hey, chan eil thu balbh mar doorknob mar a bhiodh athair ag ràdh."
  
  " Cha d' thuirt athair riamh -"
  
  "Fàilte, a" ghalla. Gu sìmplidh, tha tiùban làbha a" ciallachadh tunailean. Air feadh Oahu."
  
  Chrath Ben a cheann, a 'coimhead oirre. "Tha fios agam air. A bheil thu ag ràdh gu bheil Rìgh na fala am falach air cùlaibh fear dhiubh?"
  
  "Cò aig tha fios? Ach tha sinn an seo airson rannsachadh a dhèanamh, ceart?" Tapaidh i na h-iuchraichean air coimpiutair CIA Ben fhèin. "Faigh e."
  
  Rinn Ben osnaich agus thionndaidh i air falbh bhuaipe. Coltach ris a" chòrr den teaghlach aige, bha e air an ionndrainn fhad "s a bha iad air leth, ach às deidh uair a thìde de bhith a" faighinn suas, thill an t-seann nagging. Ach, chaidh i air slighe fhada airson cuideachadh.
  
  Dh'fhosgail e rannsachadh air The Legends of Captain Cook agus shuidh e air ais na chathair a dh'fhaicinn dè a thàinig am bàrr, a smuaintean glè choltach ri smuaintean Matt Drake agus a charaid as fheàrr. Staid inntinn.
  
  
  CAIBIDEIL SEACHD
  
  
  Sheall an Rìgh Fhuil thairis air an fhearann aige tro uinneag le sgàthan fad an làr, a chaidh a chruthachadh airson sealladh farsaing a chruthachadh a bha a" coimhead thairis air gleann lusach, rèidh, pàrras far nach do chuir duine a-riamh cas ach a chuid fhèin.
  
  Bha inntinn, mar bu trice seasmhach agus cuimseach, a" ruith tro ghrunn chuspairean an-diugh. Rinn call an t-soithich aige - an dachaigh aige airson deicheadan - ged a bha dùil ris, na bu mhiosa. Is dòcha gur e nàdar obann bàs an t-soithich a bh" ann. Cha robh tìde aige beannachd fhàgail. Ach an uairsin cha robh beannachd air a bhith cudromach no faireachdainn dha roimhe.
  
  B" e duine cruaidh, gun fhaireachdainn a bh" ann a dh"fhàs suas aig cuid de na h-amannan as cruaidhe san Ruis agus ann am mòran de na sgìrean as cruaidhe den dùthaich. A dh'aindeoin seo, shoirbhich leis gu math furasta, thog e ìmpireachd fuil, bàs agus bhodka, agus rinn e billeanan.
  
  Bha fios aige gu math carson a chuir call Stormcloak dragh air. Bha e ga fhaicinn fhèin neo-fhaicsinneach, na rìgh am measg dhaoine. Cha robh ann a bhith air a shàrachadh agus air a briseadh-dùil san dòigh seo le riaghaltas puny na SA ach buille na shùil. Ach tha e fhathast air a ghoirteachadh.
  
  Dhearbh an seann shaighdear, Drake, a bhith na shnàthaid shònraichte na thaobh. Bha Kovalenko a 'faireachdainn gu robh an Sasannach gu pearsanta air feuchainn ri stad a chur air na planaichean a bha air an deagh shuidheachadh, a bha air a bhith a' gluasad airson grunn bhliadhnaichean, agus ghabh e pàirt an duine mar shàrachadh pearsanta.
  
  Mar sin an Bloody Vendetta. B' e an dòigh-obrach phearsanta aige a bhith a' dèiligeadh ri leannan Drake an toiseach; Fàgaidh e an còrr den larbha gu na ceanglaichean mercenary cruinne aige. Bha e mu thràth an dùil ris a" chiad ghairm fòn. Bidh fear eile a" bàsachadh a dh" aithghearr.
  
  Thar oir a" ghlinne, suidhichte air cùl cnoc uaine fad às, sheas aon de na trì raointean aige. Cha b' urrainn dha ach mullaichean breugach a dhèanamh a-mach, a bha follaiseach dha a-mhàin a chionn 's gu robh fios aige càite an coimheadadh e. B' e an rainse air an eilean seo am fear bu mhotha. Bha an dithis eile air eileanan fa-leth, na bu lugha agus an dìon gu mòr, air an dealbhadh a-mhàin gus ionnsaigh nàmhaid a roinn ann an trì stiùiridhean nan tigeadh e a-riamh.
  
  B" e luach a bhith a" cur nàimhdean ann an diofar àiteachan gum feumadh an nàmhaid na feachdan aige a roinn gus gach fear dhiubh a shàbhaladh beò.
  
  Bha dusan dòigh eadar-dhealaichte aig an Rìgh Fhuilteach an t-eilean seo fhàgail gun fhiosta, ach nan robh a h-uile càil air a dhol a rèir a phlana, cha bhiodh e air a dhol a dh'àite sam bith. Gheibh e na fhuair Cook an taobh thall de gheatachan Ifrinn, agus gu cinnteach tionndaidhidh na foillseachaidhean an rìgh gu bhith na dhia.
  
  Bha an geata leis fhèin gu leòr airson seo a dhèanamh, thuirt e.
  
  Ach bha smuaintean sam bith mun gheata gu do-sheachanta a" leantainn gu cuimhneachain a loisg gu mòr - call an dà inneal còmhdhail, an dìoghaltas a bhiodh air a dhìoladh. Lorg an lìonra aige gu sgiobalta far an robh aon inneal - fear a bha ann an grèim CIA. Bha fios aige mu thràth càite an robh an tè eile.
  
  Tha an t-àm ann an dithis a thoirt air ais.
  
  Rinn e gàirdeachas anns an t-sealladh aig a" mhionaid mu dheireadh. Bha duilleach tiugh a" gluasad ann an ruitheam leis a" ghaoith tropaigeach. Ghlac sàmhchair domhainn an aire airson mionaid, ach cha do ghluais e e. An rud nach robh aige a-riamh, cha chaill e gu bràth.
  
  Dìreach air adhart, bha gnog faiceallach air doras na h-oifis aige. Thionndaidh Righ na fola agus thubhairt e, " Rachamaid." Bha a ghuth mar fhuaim tanca a" draibheadh thairis air sloc greabhail.
  
  Dh"fhosgail an doras. Thàinig dà gheàrd a-steach, a 'slaodadh leotha nighean eagallach ach le deagh mhodhan de shliochd Iapanach. "Chica Kitano," rinn an Rìgh Fuilteach gàire. "Tha mi an dòchas gu bheilear a" toirt aire dhut?"
  
  Thug an nighean sùil gheur air an talamh, gun a bhith dàna a sùilean a thogail. Dh'aontaich an Rìgh Fhuil. "A bheil thu a" feitheamh ri mo chead?" Cha do dh'aontaich e. "Chaidh innse dhomh gur e do phiuthar an neach-dùbhlain as cunnartaiche, Chica," lean e air. "Agus a-nis chan eil ann ach goireas eile dhomh, leithid Mother Earth. Inns dhomh... a bheil gaol aice ort, Chika, do phiuthar, Mai?"
  
  Cha do ghabh an nighean anail idir. Sheall fear de na geàrdan gu ceasnachail air Rìgh na Fola, ach cha tug e an aire don duine. "Chan eil feum air bruidhinn. Tha mi a" tuigsinn seo nas motha na as urrainn dhut smaoineachadh a-riamh. Is e dìreach gnothach a th" ann dhòmhsa a bhith ri do mhalairt. Agus tha fios agam gu math air luach sàmhchair faiceallach aig àm malairt gnìomhachais. "
  
  Bha e a" crathadh fòn saideal. "Do phiuthar - Mai - chuir i fios thugam. Gu math seòlta, agus ann an mothachadh bagairt gun bhruidhinn. Tha i cunnartach, do phiuthar." Thuirt e an dàrna turas e, cha mhòr a 'còrdadh ris a bhith a' coinneachadh aghaidh ri aghaidh.
  
  Ach gu sìmplidh cha b" urrainn seo tachairt. Chan ann a-nis, nuair a bha e cho faisg air amas a bheatha.
  
  "Thairg i malairt airson do bheatha. Tha thu a" faicinn, tha an ulaidh agamsa. Inneal air leth sònraichte a thèid a chuir na àite dhut. Tha seo math. Tha e a" sealltainn do luach ann an saoghal a bheir duais do dhaoine neo-thruacanta mar mise."
  
  Thog an nighean Iapanach a sùilean gu sgiobalta. Chrath an Rìgh Fuil a bheul gu rudeigin mar ghàire. "A-nis chì sinn na tha i deònach ìobairt air do shon."
  
  Dhial e an àireamh. Ghlaodh am fòn aon turas agus fhreagair e guth boireann ciùin.
  
  "Tha?"
  
  "Mai Kitano. A bheil fios agad cò e. Tha fios agad nach eil cothrom ann an gairm seo a lorg, ceart?"
  
  "Chan eil dùil agam feuchainn."
  
  "Fìor mhath". Rinn e osna. "O, nam biodh barrachd ùine againn, thu fhèin agus mise. Ach chan eil e gu diofar. Tha do phiuthar àlainn, Chica, an seo." Ghluais Rìgh na Fola airson na geàrdan a thoirt air adhart. "Abair hello ri do phiuthar, Chica."
  
  Thàinig guth May air a" fòn. "Chica? Ciamar a tha thu?" Glèidhte. Gun a bhi 'cur an ceill an eagail 's an fheirg a b' aithne do 'n Righ Fhuilteach a dh' fheumadh a bhi 'g imeachd fo 'n uachdar.
  
  Thug e mionaid, ach thuirt Chika mu dheireadh, "Konnichiwa, shimai."
  
  Rinn an Rìgh-Fhuil gàire. "Tha e iongantach dhomh gun do chruthaich na Seapan a-riamh inneal sabaid cho brùideil riut fhèin, Mai Kitano. Chan eil eòlas aig do rèis air àmhghar mar mo cheann-sa. Tha sibh uile cho glèidhte. "
  
  "Tha ar fearg agus ar dìoghras a" tighinn bhon rud a tha gar faireachdainnean, "thuirt Mai gu sàmhach. "Agus bho na thathas a" dèanamh oirnn. "
  
  "Na smaoinich air searmonachadh dhòmhsa. No a bheil thu a" bagairt orm?
  
  "Chan fheum mi gin de na rudan sin a dhèanamh. Bidh e mar a bhios e."
  
  "An sin innsidh mi dhut mar a bhios e. Coinnichidh tu ri mo dhaoine feasgar a-màireach ann an Coconut Grove, aig an CocoWalk. Aig ochd uairean feasgar bidh iad am broinn an taigh-bìdh, anns an t-sluagh. Bheir thu seachad an inneal agus fàgaidh tu."
  
  "Ciamar a dh" aithnicheas iad mi?"
  
  "Bidh iad eòlach ort, Mai Kitano, dìreach mar a nì mi. Sin a h-uile rud a dh'fheumas tu a bhith eòlach. Ochd san fheasgar, bhiodh e glic dhut gun a bhith fadalach."
  
  Bha gàirdeachas gu h-obann ann an guth Chèitein, a thug air Rìgh na Fola gàire. "Mo phiuthar. Dè mu deidhinn?
  
  "Nuair a bhios an inneal aca, bheir na daoine agam stiùireadh dhut." Chuir Rìgh na Fola crìoch air an dùbhlan agus chòrd a bhuaidh airson mionaid. Tha na planaichean aige uile a" tighinn còmhla.
  
  "Ullaich a" chaileag airson an turais," thuirt e ris na fir aige ann an guth gun fhaireachdainn. "Agus dèan na geallaidhean àrd airson Kitano. Tha mi ag iarraidh cur-seachad. Tha mi airson faicinn cho math sa tha an trodaiche uirsgeulach seo."
  
  
  CAIBIDEIL A H-OCHD
  
  
  Thug Mai Kitano sùil air a 'fòn marbh na làmhan agus thuig i gu robh an amas aice fada bho bhith air a choileanadh. Cha b 'e Dmitry Kovalenko aon den fheadhainn a bha gu furasta a' dealachadh ris na rudan a bha aige.
  
  Chaidh a piuthar, Chika, a thoirt am bruid bho àros ann an Tokyo seachdainean mus do chuir Matt Drake fios thuice an-toiseach leis na teòiridhean fiadhaich aige mun Bermuda Triangle agus figear miotasach fon t-saoghal ris an canar an Blood King. Ron àm sin, bha Mai air ionnsachadh gu leòr airson fios a bhith aice gu robh an duine seo fìor agus glè, glè mharbhtach.
  
  Ach b" fheudar dhi a fìor rùintean fhalach agus na dìomhaireachdan aice a chumail rithe fhèin. Gu fìrinneach, chan e obair dhoirbh a tha seo dha boireannach Iapanach, ach tha e air a dhèanamh nas duilghe le dìlseachd follaiseach Matt Drake agus an dìteadh neo-sheasmhach aige airson a charaidean a dhìon.
  
  Iomadh uair cha mhòr nach do dh'innis i dha.
  
  Ach bha Chica na phrìomhachas aice. Cha robh fios aig eadhon an riaghaltas aice fhèin càite an robh May.
  
  Choisich i a-mach à alley Miami far an robh i air fios a chuir agus a dhol tarsainn an rathaid thrang chun Starbucks as fheàrr leatha. Àite beag comhfhurtail far an tug iad an ùine airson d" ainm a sgrìobhadh air na cupannan agus an-còmhnaidh a" cuimhneachadh air an deoch as fheàrr leat. Shuidh i airson greis. Bha eòlas math aice air CocoWalk, ach bha dùil aice fhathast tacsaidh a ghlacadh an sin a dh" aithghearr.
  
  Carson a choisich ann an leth?
  
  Bidh àireamh mhòr de dhaoine, an dà chuid ionadail agus luchd-turais, ag obair an dà chuid dhi agus na h-aghaidh. Ach mar as motha a smaoinich i air, 's ann as motha a bha i a' creidsinn gu robh Rìgh na Fhuil air co-dhùnadh glè ghlic a dhèanamh. Aig a" cheann thall, bha e uile an urra ri cò a bhuannaicheadh.
  
  Rinn Kovalenko air sgàth 's gu robh e a' cumail piuthar May.
  
  Mar sin, am measg an t-sluaigh, cha bhiodh e a-mach à àite dhi am baga a thoirt do chuid de ghillean. Ach nan toireadh i an uairsin dùbhlan dha na daoine sin agus gun tug i orra bruidhinn mu am piuthar, gheibheadh i aire.
  
  Agus aon rud eile - bha i a 'faireachdainn gu robh i a-nis eòlach air Kovalenko beagan na b' fheàrr. Bha fios aige cò an taobh a bha inntinn ag obair.
  
  Bhiodh e air coimhead.
  
  
  * * *
  
  
  Nas fhaide air adhart air an latha, rinn Hayden Jay fios fòn prìobhaideach gu a ceannard, Jonathan Gates. Thuig i sa bhad gun robh e air an oir.
  
  "Tha. Dè thachair, Hayden?"
  
  "Sir?" Bha an dàimh proifeasanta aca cho math is gum b" urrainn dhi a thionndadh gu bhith na neach pearsanta uaireannan. "Tha a h-uile rud gu math?"
  
  Bha leisg air ceann eile na loidhne, rud eile nach robh àbhaisteach dha Gates. "Tha seo cho math" s a bhiodh dùil, "thuirt Rùnaire an Dìon mu dheireadh thall. "Ciamar a tha do chas?"
  
  "Tha sir. Tha an leigheas a" dol gu math." Chuir Hayden stad oirre bho bhith a" faighneachd na ceist a bha i airson faighneachd. Gu h-obann iomagaineach, sheachain i an cuspair. "Dè mu dheidhinn Harrison, a dhuine uasal? Dè an inbhe a th" aige?"
  
  "Thèid Harrison don phrìosan, mar a h-uile neach-freagairt Kovalenko. Air a làimhseachadh no nach eil. An e sin uile, Miss Jay?"
  
  Air a bhualadh leis na tònaichean fuar, thuit Hayden a-steach do chathair agus dhùin i a sùilean gu teann. "Chan eil, sir. Feumaidh mi rudeigin iarraidh ort. Is dòcha gu robh e mu thràth air a chòmhdach leis an CIA no buidheann eile, ach gu dearbh feumaidh fios a bhith agam..." Stad i.
  
  "Feuch Hayden, dìreach faighnich."
  
  "A bheil teaghlach aig Boudreau, a dhuine uasail?"
  
  "Dè tha sin a" ciallachadh?"
  
  Rinn Hayden osna. "Tha e a" ciallachadh dìreach na tha thu a" smaoineachadh a tha e a" ciallachadh, a Rùnaire. Chan eil sinn a" faighinn àite sam bith an seo, agus tha ùine a" ruith a-mach. Tha fios aig Boudreau air rudeigin. "
  
  "Dam, Jay, is sinne riaghaltas Ameireagaidh, agus is tusa an CIA, chan e am Mossad. Bu chòir gum biodh fios agad na b" fheàrr na bhith a" bruidhinn cho fosgailte."
  
  Bha fios aig Hayden na b" fheàrr. Ach bhris eu-dòchas i. "Dh" fhaodadh Matt Drake a dhèanamh, "thuirt i gu sàmhach.
  
  "Gnìomhaire. Chan obraich seo." Bha an rùnaire sàmhach airson greis agus bhruidhinn e an uairsin. "Agent Jay, chaidh càineadh beòil a thoirt dhut. Is e mo chomhairle do cheann a chumail sìos airson greis. "
  
  Chaidh an ceangal a bhriseadh.
  
  Bha Hayden a" coimhead air a" bhalla, ach bha e coltach ri bhith a" coimhead ri canabhas bàn airson brosnachadh. An ceann greis, thionndaidh i agus choimhead i dol fodha na grèine a 'tuiteam thairis air Miami.
  
  
  * * *
  
  
  Bha an dàil fhada ag ithe air falbh aig anam a 'Chèitein. Boireannach diongmhalta agus gnìomhach, chuir àm dìth gnìomh sam bith dragh oirre, ach nuair a bha beatha a peathar air a" chothromachadh, cha mhòr nach do reub e a spiorad às a chèile.
  
  Ach a-nis tha am feitheamh seachad. Thàinig Mai Kitano faisg air an t-slighe coconut ann an Coconut Grove agus ghluais i gu sgiobalta chun ionad amharc a bha i air ainmeachadh an latha roimhe. Leis an iomlaid fhathast beagan uairean a thìde air falbh, shocraich Mai a-steach don bhàr Factaraidh Cèic Cheese air a lasadh gu ìre bheag agus chuir i am baga-droma aice làn innealan air a" chunntair air a beulaibh.
  
  Bha sreath de scrionaichean telebhisean a" dol dìreach os cionn a cinn, a" craoladh diofar shianalan spòrs. Bha am bàr àrd agus sgiobalta, ach cha robh dad an coimeas ris an t-sluagh a lìon slighe a-steach an taigh-bìdh agus an ionad fàilte. Chan fhaca i a-riamh taigh-bìdh cho mòr-chòrdte.
  
  Thàinig am bartender a-null agus chuir e napcain air a" bhàr. "Hello a-rithist," thuirt e le geansaidh na shùil. "Cuairt eile?"
  
  An aon fhear ris an-raoir. Cha robh feum aig Mai air buairidhean sam bith. "Sàbhail e. Gabhaidh mi uisge le botail agus tì. Cha b" urrainn dhut mairsinn trì mionaidean còmhla rium, a charaid."
  
  Le bhith a 'leigeil seachad sùil a' bhartender, lean i oirre a 'sgrùdadh an t-slighe a-steach. Cha robh e a-riamh duilich dhi a bhith a" sgrùdadh dhusanan de dhaoine aig an aon àm. Tha daoine nan creutairean de chleachdadh. Tha iad buailteach fuireach taobh a-staigh an cearcall aca. B" iad sin luchd-inntrigidh ùr a dh"fheumadh i ath-sgrùdadh gu cunbhalach.
  
  Shuidh Mai a tì agus choimhead i. Bha faireachdainn sona ann agus fàileadh blasda de bhiadh blasta. A h-uile uair a choisich neach-frithealaidh seachad le treidhe ugh-chruthach mòr air a lìonadh le truinnsearan mòra agus deochan, bha ùine chruaidh aice a" cumail a h-aire air na dorsan. Lìon gàire an rùm.
  
  Tha uair a thìde air a dhol seachad. Aig deireadh a" bhàr shuidh bodach leis fhèin, a cheann sìos, a" sùghadh peant de lionn. Bha aonaranachd ga chuairteachadh mar shreath de chonnlaich, a" toirt rabhadh don h-uile duine mu chunnart. B' esan an aon phlàigh anns an àite so uile. Dìreach air a chùlaibh, mar gum biodh e airson cuideam a chuir air cho sònraichte "s a bha e, dh" iarr càraid Breatannach air neach-frithealaidh dealbh a thogail dhiubh nan suidhe còmhla, gàirdeanan timcheall a chèile. Chuala Mai guth togarrach duine, "Fhuair sinn a mach gu bheil sinn trom."
  
  Cha do stad a sùilean a-riamh. Thàinig am bartender thuige grunn thursan, ach cha tug e dad eile. Bha geama ball-coise de sheòrsa air choreigin ga chluich a-muigh air na scrionaichean Tbh.
  
  Chùm Mai am baga-droma gu teann. Nuair a sheall an comharra air a fòn aig ochd uairean, chunnaic i triùir fhireannach ann an deiseachan dorcha a" tighinn a-steach don taigh-bìdh. Sheas iad a-mach mar Marines san eaglais. Mòr, leathann-ghualainn. tattoos amhaich. Cinn air am bearradh. Aghaidhean cruaidh, gun ghàire.
  
  Bha muinntir Kovalenko an seo.
  
  Chunnaic Mai iad a" gluasad, a" cur luach air an sgil. Bha a h-uile duine comasach, ach grunn lìogan air a cùlaibh. Ghabh i aon bhuille mu dheireadh dhe'n tì, shìn i aodann Chika gu daingeann na h-inntinn, agus shleamhnaich i bhàrr stòl a' bhàr. Gu furasta, chaidh i suas air an cùlaibh, a 'toirt grèim air a' mhàileid gu a casan.
  
  Dh'fhuirich i.
  
  Diog às deidh sin, mhothaich fear dhiubh i. Bha an clisgeadh air aodann na thoileachas. Bha iad eòlach air a cliù.
  
  "Càit a bheil mo phiuthar?"
  
  Thug e mionaid dhaibh an giùlan cruaidh fhaighinn air ais. Dh"fhaighnich fear dhiubh: "A bheil inneal agad?"
  
  B' fheudar dhaibh bruidhinn gu h-ard airson a chèile a chluinntinn mu fhuaim dhaoine a' tighinn agus a' falbh, gan gairm airson am bùird a thoirt leotha.
  
  "Tha, tha e agam. Seall dhomh mo phiuthar."
  
  A-nis thug aon de na h-eucoraich gàire. "A-nis seo," rinn e gàire, "is urrainn dhomh a dhèanamh."
  
  A" feuchainn ri fuireach anns an t-sluagh, dh" iasgaich fear de thugs Kovalenko a-mach iPhone ùr snasail agus chuir e fòn air àireamh. Dh"fhairich Mai an dithis eile a" coimhead oirre agus i a" coimhead, is dòcha a" tomhas dè an seòrsa freagairt a dh" fhaodadh a bhith aice.
  
  Nan goirteadh iad Chika, cha bhiodh dragh oirre mun t-sluagh.
  
  Tha na h-amannan teann seachad. Chunnaic Mai caileag òg bhòidheach a' ruith gu sunndach a dh'ionnsaigh taisbeanadh mòr de chèicean càise, air a leantainn gu luath agus a cheart cho toilichte le a pàrantan. Dè cho faisg 'sa bha iad air bàs agus caos, cha b' urrainn dhaibh fios a bhith aca, agus cha robh miann aig Mai a shealltainn dhaibh.
  
  Thàinig an iPhone beò le brag. Rinn i strì gus an scrion bheag fhaicinn. Bha e a-mach à fòcas. Às deidh beagan dhiog, thàinig an ìomhaigh neo-shoilleir còmhla gus sealladh dlùth de aodann a peathar a nochdadh. Bha Chica beò agus le anail, ach sheall i le eagal a-mach às a h-inntinn.
  
  "Ma ghoirticheas duine agaibh i..."
  
  "Dìreach cùm a" coimhead."
  
  Lean an dealbh a" dol à sealladh. Thàinig corp Chica gu lèir am follais, ceangailte cho teann ris a" chathair mhòr daraich is gur gann a b" urrainn dhi gluasad. Gheàrr Mai a fiaclan. Lean an camara a 'gluasad air falbh. Choisich an neach-cleachdaidh air falbh bho Chica tro thaigh-bathair mòr air a dheagh shoillseachadh. Uaireigin stad iad aig an uinneig agus sheall iad dhi an sealladh a bha a-muigh. Dh" aithnich i sa bhad aon de na togalaichean as suaicheanta ann am Miami, an Tùr Miami, skyscraper trì-sgeulachd a tha ainmeil airson an taisbeanadh dath a tha a" sìor atharrachadh. Às deidh beagan dhiog a bharrachd, thill am fòn gu a piuthar, agus thòisich an sealbhadair a "teàrnadh a-rithist gus an do stad e mu dheireadh.
  
  "Tha e aig an doras," thuirt Kovalenko, am fear as bruidhinniche ris na daoine, rithe. "Nuair a bheir thu dhuinn an inneal, thig e a-mach. An uairsin chì thu dìreach far a bheil e. "
  
  Bha Mai ag ionnsachadh an iPhone aice. Bu chòir don ghairm a bhith gnàthach. Cha robh i a" smaoineachadh gur e clàradh a bh" ann. A bharrachd air an sin, chunnaic i e a" dial an àireamh. Agus bha a piuthar gu cinnteach ann am Miami.
  
  Gu dearbh, dh'fhaodadh iad a bhith air a marbhadh agus air teicheadh eadhon mus deach aig Mai air teicheadh bho Kokoshnik.
  
  "Inneal, Miss Kitano." Bha mòran spèis ann an guth a' mheirleach, ged a bha e cruaidh.
  
  Mar a bu chòir a bhith.
  
  Bha Mai Kitano na ghnìomhaiche seòlta, aon den fhiosrachadh Iapanach as fheàrr a bha ri thabhann. Dh'fheumadh i faighneachd dè cho dona 'sa bha Kovalenko ag iarraidh an inneal. An robh e cho dona sa bha i ag iarraidh a piuthar air ais?
  
  Cha bhith thu a" cluich roulette còmhla ri do theaghlach. Gheibh thu air ais iad agus gheibh thu iad eadhon nas fhaide air adhart.
  
  Thog Mai a baga-droma. "Bheir mi dhut e nuair a choisicheas e a-mach an doras."
  
  Nam b" e duine sam bith eile a bh" ann, is dòcha gum biodh iad air feuchainn ri a thoirt air falbh. Dh" fhaodadh iad a bhith air burraidheachd a dhèanamh oirre beagan a bharrachd. Ach chuir iad luach air am beatha, na thugs sin, agus chrath iad uile mar aon.
  
  Bhruidhinn am fear leis an iPhone a-steach don mhicreofon. "Dèan e. Gabh a-mach."
  
  Choimhead Mai gu faiceallach fhad "s a bha an dealbh a" leum timcheall ann an cearcall, a "tarraing aire air falbh bho a piuthar gus an tàinig frèam dorais meatailt briste am follais. An uairsin, taobh a-muigh taigh-bathair dubharach an àiteigin ann an cruaidh fheum air peant agus neach-obrach duilleag meatailt.
  
  Ghluais an camara air ais eadhon nas fhaide. Thàinig àiteachan pàircidh air an t-sràid agus soidhne mòr geal a leugh "Garage" am follais. Chaidh blur dearg càr seachad. Bha Mai a" faireachdainn gu robh a mì-fhoighidinn a" tòiseachadh a" goil, agus an uairsin chuir an camara fòcas air ais gu h-obann air an togalach agus gu sònraichte air taobh deas an dorais gus seann shoidhne briste fhoillseachadh.
  
  An àireamh togail agus an uair sin na faclan: Southeast 1st Street.Bha an seòladh aice.
  
  Thilg Mai dheth a baga-droma agus ruith i air falbh mar cheetah acrach. Leagh an sluagh fa chomhair. Nuair a bha i a-muigh, ruith i chun an t-sreapadan as fhaisge, leum i thairis air an rèile, agus thàinig i air tìr le cas misneachail mu letheach slighe sìos. Rinn i sgreuchail agus leum daoine gu aon taobh. Spreadh i gu ìre na talmhainn agus rinn i a slighe chun chàr a phàirceadh i gu sgiobalta air Grand Avenue.
  
  Tionndaidh an iuchair lasachaidh. Ghluais mi an gèar làimhe gu gèar agus bhrùth mi an luathadair chun an làr. Loisg e rubair anns an trafaic air Tigertail Avenue agus cha robh leisg ort an cunnart a ghabhail. A" tionndadh na cuibhle, thionndaidh i trì cairteal de a h-aire chun an t-slat-nav, a" taipeadh an t-seòladh, cridhe a" bualadh.
  
  Thug am fear-seòlaidh i chun an 27mh deas. Air a beulaibh bha rathad dìreach a" sealltainn gu tuath, agus gu litireil bhrùth i am peadal chun bhrat-ùrlair. Bha i cho cuimseach 's nach do smaoinich i fiù 's dè a dhèanadh i nuair a ruigeadh i an taigh-bathair. Cha bu toil leis a" chàr a bha air beulaibh na seann rudan aice. Tharraing e a-mach air a beulaibh, na h-earrainnean aige a" lasadh. Bhuail Mai am fender cùil, ag adhbhrachadh gun do chaill an draibhear smachd agus gun cuireadh e a chàr gu sreath de bhaidhsagalan-motair pàirce. Bha baidhsagalan, clogaidean agus mìrean meatailt ag itealaich a h-uile taobh.
  
  Rinn Mai lùghdachadh air a fòcas. Aghaidhean stòr agus càraichean air am lasadh le ballachan doilleir sealladh tunail. Ghlaodh Passersby rithe. Chuir i uabhas cho mòr air a" bhaidhsagal leis na gluasadan aig astar luath is gun do thuit e agus thuit e aig solas trafaic.
  
  Thug am fear-seòlaidh i an ear, gu Flagler. Thuirt an comharra rithe gum biodh i ann an còig mionaidean. Bha margadh an èisg ann an dath air an taobh chlì. Tug sgiobalta agus chunnaic i soidhne ag ràdh "SW1st Street".
  
  Leth-cheud diog às deidh sin, dh" ainmich stràc Èireannach an neach-seòlaidh: tha thu air do cheann-uidhe a ruighinn.
  
  
  * * *
  
  
  Fiù "s a-nis, cha robh Mai air cùram mòr sam bith a ghabhail. Chuimhnich i an càr a ghlasadh agus na h-iuchraichean fhàgail air cùl na cuibhle aghaidh air taobh an luchd-siubhail. Ruith i tarsainn an rathaid agus lorg i an soidhne a chunnaic i o chionn greis air a" chamara chrith.
  
  A-nis ghabh i anail gus i fhèin a ghoid airson na lorgadh i. Dhùin i a sùilean, fhuair i air ais a cothromachadh, agus shocraich i a h-eagal agus a fearg.
  
  Thionndaidh an làmh gu saor. Choisich i tron stairsneach agus shleamhnaich i gu sgiobalta chun chlì. Chan eil dad air atharrachadh. Bha an t-àite mu leth-cheud troigh bhon doras chun a' bhalla chùil agus mu thrithead troigh a leud. Cha robh àirneis ann an sin. Chan eil dealbhan air na ballachan. Chan eil cùirtearan air na h-uinneagan. Os a cionn bha grunn shreathan de sholais soilleir, teth.
  
  Bha Chica fhathast ceangailte ri cathair ann an cùl an t-seòmair, a sùilean farsaing agus a 'feuchainn ri gluasad. Agus rinn e strì, bha e soilleir, rudeigin a ràdh ri Mai.
  
  Ach bha fios aig an neach-ionaid fiosrachaidh Iapanach dè a bu chòir a choimhead. Mhothaich i leth-dhusan camara tèarainteachd air feadh an àite agus bha fios aice sa bhad cò bha a" coimhead.
  
  Kovalenko.
  
  Dè nach robh fios aice carson? An robh dùil aige ri taisbeanadh de sheòrsa air choreigin? Ge bith dè a bh 'ann, bha fios aice air cliù Rìgh na Fola. Cha bhiodh e luath no furasta, agus cha tug sin aire do bhoma falaichte no siolandair gas.
  
  Bha cas a" chù aig ceann an t-seòmair, dìreach air beulaibh cathair a peathar, gun teagamh a" falach iongnadh no dhà.
  
  Ghluais Mai air adhart gu slaodach, le faochadh gun robh Chika fhathast beò, ach gun a bhith mì-mhodhail mu dè cho fada "s a bha Kovalenko an dùil gum mair seo.
  
  Mar gum biodh e na fhreagairt, thàinig guth bho luchd-labhairt falaichte. "Maigh Kitano! Tha do chliù gun samhail." Bha e Kovalenko. "Feuch am faic sinn a bheil e airidh."
  
  Shleamhnaich ceithir figearan a-mach bho chùl cas a" choin dall. Bha Mai a" coimhead airson diog, is gann gun robh i comasach air a sùilean a chreidsinn, ach an uairsin chaidh a sparradh a-steach gu seasamh fhad "s a bha a" chiad fhear de na murtairean a "reubadh a dh" ionnsaigh.
  
  Ruith e gu sgiobalta, ag ullachadh airson breab itealaich, gus an do shleamhnaich Mai gu taobh gu furasta agus gun do rinn e breab snìomh foirfe. Thuit a" chiad trodaiche dhan talamh, le clisgeadh. Thàinig gàire an Rìgh Fhuilteach bho na luchd-labhairt.
  
  A-nis thug an dàrna trodaiche ionnsaigh oirre, gun a bhith a 'toirt cothrom dhi crìoch a chur air a' chiad fhear. Thionndaidh an duine an chakram - fàinne stàilinn le oir a-muigh biorach ràsair - air bàrr a mheòir agus rinn e gàire fhad "s a bha e a" tighinn faisg.
  
  Stad Mai. Bha an duine seo na dhuine comasach. Marbhtach. Bha an comas armachd cho cunnartach a chaitheamh le misneachd gu furasta a" bruidhinn air bliadhnaichean de chleachdadh cruaidh. B" urrainn dha an chakram a thilgeil le flick sìmplidh de chaol-dùirn. Gu sgiobalta rinn i cothrom air na cothroman.
  
  Ruith i thuige, a 'dùnadh a raon. Nuair a chunnaic i an caol-dùirn aige, chaidh i a-steach do shleamhnag, a" sleamhnachadh fo bhogha an airm, a" tilgeil a cinn cho fada air ais "s a b" urrainn dha na lannan olc a" sgoltadh tron adhar os a cionn.
  
  Thuit glas de a falt chun an làir.
  
  Chàin Mai a chasan an toiseach a-steach don duine comasach, a" breabadh a ghlùinean leis a h-uile neart. Cha b" e a-nis an t-àm airson prìosanaich a ghlacadh. Leis an èiginn a chuala agus a dh"fhairich i, bha glùinean an duine a" bucall. Chaidh an sgreuch aige mus do thuit e gu làr.
  
  Na h-uimhir de bhliadhnaichean de thrèanadh air chall sa bhad.
  
  Nochd sùilean an duine seo tòrr a bharrachd na pian pearsanta. Bha Mai a 'faighneachd airson mionaid dè a dh' fhaodadh a bhith aig Kovalenko thairis air, ach an uairsin chaidh an treas trodaiche a-steach don t-sabaid agus bha i a 'faireachdainn gu robh a' chiad fhear mar-thà ag èirigh gu a chasan.
  
  Bha an treas fear na dhuine mòr. Chrom e tarsainn an làir thuice mar mhathan mòr a" stobadh a chreach, casan rùisgte a" slaodadh ris a" chruadhtan. Bhrosnaich Rìgh na Fola e le sreath de ghruaimean agus an uairsin thòisich e a" gàireachdainn, maniac san eileamaid aige.
  
  Choimhead Mai air dìreach san t-sùil. "Chan fheum thu seo a dhèanamh. Tha sinn faisg air a ghlacadh Kovalenko. Agus na geàrdan a leigeil ma sgaoil."
  
  Rinn an duine leisg airson mionaid. Kovalenko snort àrd os a cheann. "Tha thu a" toirt orm a bhith air chrith, Mai Kitano, air chrith leis an eagal. Airson fichead bliadhna cha robh annam ach uirsgeul, agus a-nis tha mi a 'briseadh mo shàmhchair air mo chumhachan fhìn. Ciamar a b" urrainn dhut..." Stad e. "An robh duine mar thusa riamh co-ionann riumsa?"
  
  Lean Mai air a" coimhead a-steach do shùilean an trodaiche mhòir. Bha i a" faireachdainn gun do stad am fear air a cùlaibh cuideachd, mar gum biodh i a" feitheamh ri toradh na strì inntinn.
  
  "Sabaid!" Dh'èigh an Rìgh-Fhuil gu h-obann. "Dèan sabaid, no bidh do luchd-gràidh agam air an craiceann beò agus air am biadhadh dha na cearbain!"
  
  Bha am bagairt fìor. Chitheadh eadhon Mai e. Thòisich an duine mòr an gnìomh, a 'ruith a dh'ionnsaigh i le a ghàirdeanan sìnte a-mach. Rinn May ath-bheachdachadh air an ro-innleachd aice. Buail agus ruith, buail gu sgiobalta agus gu cruaidh, agus an uairsin faigh a-mach às an rathad. Ma ghabhas e dèanamh, cleachd a mheud na aghaidh. Leig Mai leis tighinn faisg oirre, agus fios aige gum biodh dùil aige ri gluasad seachnaidh bhuaipe. Nuair a ràinig e i agus a rug e air a corp, bha i faisg air làimh agus air a pasgadh timcheall a chasan.
  
  Bàthadh e fuaim a bhualadh air an ùrlar eadhon fealla-dhà ghealtach an Rìgh Fhuilteach.
  
  Bhuail a" chiad trodaiche i gu cruaidh a-nis, ag amas air a" bheag de a druim, a" lìbhrigeadh buille dòrainneach mus do thoinneadh Mai agus a roiligeadh, a" tighinn suas air cùl an duine sìos agus a" toirt beagan àite dhi fhèin.
  
  A nis leig Righ na fola mach glaodh. "Gearr dheth ceann fucking a peathar!"
  
  A‑nis dh"fhoillsicheadh ceathramh fear, armaichte le claidheamh samurai. Choisich e gu dìreach a dh'ionnsaigh Chika, sia ceumannan air falbh bho bhith a 'crìochnachadh a beatha.
  
  Agus bha fios aig Mai Kitano gur e a-nis an t-àm airson an dealbh-chluich as fheàrr de a beatha a chluich. Thàinig a h-uile trèanadh aice, a h-eòlas gu lèir còmhla ann an oidhirp èiginn mu dheireadh gus a piuthar a shàbhaladh - cùis beatha agus bàs.
  
  Deich diogan de ghràs marbhtach agus bòidhchead no beatha de aithreachas losgaidh.
  
  Leum Mai air ais air ais an duine mhòir, ga chleachdadh mar chlàr-spring gus breab itealaich a lìbhrigeadh don chiad trodaiche. Is gann gun do dh"fhairich e an clisgeadh nuair a bhris cas cheannasach May grunn chnàmhan na aodann, ach thuit e mar chuideam marbh. Thog Mai a ceann air ais sa bhad agus roilig i, a" tighinn air tìr gu cruaidh air a druim, ach ghiùlain gluasad a leum i fada thairis air an làr cruadhtan ann an glè bheag de ùine.
  
  Chaidh i na b" fhaide air falbh bho a piuthar agus an duine leis a" chlaidheamh.
  
  Ach dìreach ri taobh a 'chakran.
  
  Ann an sos millisecond, chuir i fòcas air a bhith, shocair a h-anam, agus thionndaidh i, a" leigeil ma sgaoil an armachd marbhtach. Shreap e tron adhar, a lann marbhtach a" deàrrsadh, mar-thà air a shreapadh le dearg bho fhuil May fhèin.
  
  Chaidh an chakran a-steach do amhaich a 'chlaidheimh, air chrith. Thuit an duine às a chèile gun fhuaim, gun a bhith a" faireachdainn dad idir. Cha do thuig e fhathast dè a bhuail e. Chrath an claidheamh gu làr.
  
  B' e am fear mòr an aon fhear-cogaidh a b' urrainn a chuid fhèin a chumail na h-aghaidh an-dràsta, ach chùm a chas a' bualadh fhad 'sa bha e a' feuchainn ri seasamh. Is dòcha gun do leòn i tendons no dhà. Bha deòir ghoirt agus neo-chuideachaidh a" sruthadh sìos aodann, chan ann air a shon fhèin, ach airson a luchd-gràidh. Rinn Mai deàrrsadh air Chika agus thug i oirre fhèin ruith gu a piuthar.
  
  Chleachd i an claidheamh airson na ròpaichean a ghearradh, a" bleith a fiaclan nuair a chunnaic na dùirn purpaidh agus sgrìoban fuilteach a dh" adhbharaich an strì shìorraidh. Mu dheireadh, thug i an gob a-mach à beul a peathar.
  
  "Rach limp. giùlainidh mi thu."
  
  Sguir an Rìgh-Fhuil de ghàire. "Cuir stad oirre!" Dh"èigh e ris a" ghaisgeach mhòr. "Dèan e. No marbhaidh mi do bhean lem làmhan fhèin!"
  
  Rinn an duine mòr sgreuchail, a" feuchainn ri snàgadh a dh"ionnsaigh i le a ghàirdeanan sìnte a-mach. Stad Mai ri thaobh. "Thig còmhla rinn," thuirt i. "Thig còmhla rinn. Cuidich sinn gus an uilebheist seo a sgrios."
  
  Airson mionaid, bha aghaidh an duine a 'lasadh suas le dòchas. Sheas e agus sheall e mar gum biodh cuideam an t-saoghail air a thogail bho a ghuailnean.
  
  " Theid thusa leo, 's gheibh i bàs," ars' an Righ Fola.
  
  Chrath Mai a ceann. "Tha i marbh fhathast, a dhuine. Is e an aon dìoghaltas a gheibh thu le bhith gam leantainn."
  
  Bha suilean an duine a" guidhe. Airson mionaid, bha Mai den bheachd gun tarraingeadh e e fhèin a-mach leatha, ach an uairsin thill sgòthan an teagamh agus thuit a shealladh.
  
  "Chan urrainn dhomh. Fhad 's a tha i fhathast beò. Chan urrainn dhomh dìreach".
  
  Thionndaidh Mai air falbh, ga fhàgail na laighe an sin. Bha na cogaidhean aice fhèin airson sabaid.
  
  Chuir an Righ Fuilteach peilear dhith. "Ruith air falbh, Mai Kitano. Tha mo chogadh gu bhith air fhoillseachadh. Agus tha na geatachan a" feitheamh rium."
  
  
  CAIBIDIL NAOIMH
  
  
  Bha làmhan Rìgh na Fola a" crathadh a dh"ionnsaigh a sgian. Chaidh am ball-airm a cheangal an toiseach sa bhòrd air a bheulaibh. Thug e faisg air a shùilean e, a" sgrùdadh an lann làn fala. Cia mheud beatha a chrìochnaich e leis an sgian seo?
  
  Aon aig aon àm, a h-uile latha eile, airson còig bliadhna fichead. Co-dhiù.
  
  Mas e dìreach an uirsgeul a chumail, spèis agus eagal ùr.
  
  "A leithid de nàmhaid airidh," thuirt e ris fhèin. "Tha e tàmailteach nach eil ùine agam feuchainn a-rithist." Dh' èirich e gu a chasan, gu mall a' tionndadh na sgian, a lann a' nochdadh an t-solais fhad 's a bha e a' coiseachd.
  
  "Ach cha mhòr nach eil an ùine agam airson cleasachd air tighinn."
  
  Stad e aig ceann eile a' bhùird, far an robh boireannach le falt dorcha ceangailte ri cathair. Bha i mu thràth air a faireachdainn a chall. Bha e tàmailteach a bhith a" coimhead air a sùilean dearga, a" crathadh a corp agus a bilean air chrith.
  
  Chrath an Righ fuilteach. "Na gabh dragh. A-nis tha a" chiad inneal agam, ged a chaill mi Kitano. Bu chòir don duine agad an dàrna inneal a lìbhrigeadh mu dheidhinn a-nis. Ma thèid e seachad, thèid thu saor."
  
  "Ciamar - ciamar a gheibh sinn earbsa annad?"
  
  "Is e duine urramach a th" annam. Seo mar a thàinig mi beò bho m" òige. Agus nam biodh urram air a cheasnachadh..." Sheall e dhi an lann dhathte. "Bha an-còmhnaidh barrachd fala ann."
  
  Thàinig ping muffled bho scrion a" choimpiutair aige. Choisich e a-null agus bhrùth e beagan phutanan. Nochd aghaidh a chomanndair à Washington, DC.
  
  "Tha sinn ann an suidheachadh, a dhuine uasal. Bidh an targaid deiseil ann an deich mionaidean."
  
  "Tha an inneal na phrìomhachas. Os cionn a h-uile càil eile. Cuimhnich seo."
  
  "Sir". Ghluais an aghaidh air ais gus sealladh àrdaichte fhoillseachadh. Choimhead iad sìos air a" phàirce, làn sgudal agus cha mhòr nach deach a thrèigsinn. Sheall an ìomhaigh ghràineil tramp a" gluasad timcheall air mullach an sgrion agus Nissan gorm a" draibheadh tro dhà gheata fèin-ghluasadach.
  
  "Thoir air falbh a" bhileag sin. Dh" fhaodadh e a bhith na phoileas. "
  
  "Thug sinn sùil air, a dhuine uasal. Chan eil ann ach tramp."
  
  Dh"fhairich an Rìgh Fhuil feirge gu mall a" togail na bhroinn. "Cuir às dha. Faighnich dhomh a-rithist agus adhlaicidh mi do theaghlach beò."
  
  Bha an duine seo dìreach ag obair dha. Ach bha fios aig an duine seo dè bha e comasach dha Dmitry Kovalenko. Gun fhacal eile, ghabh e amas agus loisg e air an duine gun dachaigh sa cheann. Rinn Rìgh na Fola gàire nuair a chunnaic e àite dorcha a" tòiseachadh a" sgaoileadh air feadh na sgìre a bha gu ìre mhòr concrait.
  
  "Còig mionaidean air fhàgail gus a" chomharra."
  
  Thug an Rìgh Fuil sùil air a" bhoireannach. Bha i air a bhith na aoigh aige airson grunn mhìosan. Cha b' e duais bheag a bh' ann am bean Rùnaire an Dìon. Bha Jonathan Gates a" dol a phàigheadh gu daor airson a sàbhailteachd.
  
  "A dhuine uasail, tha Gates air a dhol thairis air a" cheann-latha aige. "
  
  Ann an suidheachadh sam bith eile, bhiodh an Rìgh Fuilteach air a sgian a chleachdadh a-nis. Gun stad. Ach bha an dàrna inneal cudromach dha na planaichean aige, ged nach robh e riatanach. Thog e am fòn saideal a bha na laighe ri taobh a 'choimpiutair agus chuir e fòn air àireamh.
  
  Dh'èist mi ris a 'gàireachdainn agus a' seinn. "Chan eil e coltach gu bheil dragh air an duine agad mu do shàbhailteachd, a" Bh-ph Gates. Chrath an Rìgh Fuilteach a bhilean gu rudeigin mar ghàire. "No is dòcha gu bheil e air do chuir na àite mar-thà, hmm? Tha na luchd-poilitigs Ameireaganach seo ..."
  
  Bha clioc ann, agus fhreagair an guth eagalach mu dheireadh. "Tha?"
  
  "Tha mi an dòchas gu bheil thu faisg agus gu bheil an inneal agad, a charaid. Mur eil..."
  
  Bha guth Ministear an Dìon fo chuideam. "Cha bhith na Stàitean Aonaichte a" gèilleadh do luchd-brathaidh, "thuirt e, agus tha na faclan sin gu soilleir a" cosg mòran de chridhe agus anam dha. "Cha tèid na h-iarrtasan agad a choileanadh."
  
  Smuainich an Righ Fola air Geataichean Ifrinn agus ciod a bha thall orra. "An uairsin èist ri do bhean a" bàsachadh ann an àmhghar, Gates. Chan eil feum agam air dàrna inneal airson càit a bheil mi a" dol."
  
  A 'dèanamh cinnteach gun robh an t-sianal fhathast fosgailte, thog an Rìgh Fuil a sgian agus thòisich e air a h-uile fantasas marbhtach a choileanadh.
  
  
  CAIBIDEIL A DEICH
  
  
  Choisich Hayden Jay air falbh bhon choimpiutair aice nuair a ghlaodh am fòn cealla aice. Bha Ben agus Karin trang ag aiseirigh air turasan-mara a' Chaiptein Cook, agus gu h-àraidh an fheadhainn a bha a' buntainn ris na h-Eileanan Hawaiianach. Bha Cook, ged a bha e ainmeil mar rannsachair ainmeil, na dhuine le mòran thàlantan, bha e coltach. Bha e cuideachd na neach-seòlaidh cliùiteach agus na neach-cartaidh ealanta. Am fear a dhealbhaich a h-uile càil, chlàr e fearann bho Sealan Nuadh gu Hawaii agus bha e nas eòlaiche air a" chiad turas aige ann an Hawaii, àite air an tug e ainm na h-Eileanan Sandwich. Tha an ìomhaigh fhathast na sheasamh ann am baile Waimea, Kauai, mar theisteanas air an àite a choinnich e an toiseach ann an 1778.
  
  Chaidh Hayden air ais nuair a chunnaic i gur e an neach-fios a ceannard, Jonathan Gates.
  
  "Tha, sir?"
  
  Cha chluinneadh ach anail aithghearr bhon cheann eile. Chaidh i chun na h-uinneige. "An cluinn thu mi? Sir?"
  
  Chan eil iad air bruidhinn bhon a chuir e an cèill i. Bha Hayden a" faireachdainn rud beag mì-chinnteach.
  
  Chaidh guth Gates a chluinntinn mu dheireadh. "Mharbh iad i. Mharbh na bastards sin i."
  
  Sheall Hayden a-mach air an uinneig, gun dad fhaicinn. "Dè rinn iad?"
  
  Air a cùlaibh, thionndaidh Ben agus Karin mun cuairt, fo eagal leis an tòn aice.
  
  "Thug iad mo bhean, Hayden. Mìosan air ais. Agus a-raoir mharbh iad i. Leis nach gabhadh mi na h-òrdughan aca."
  
  "Chan eil. Cha b' urrainn-"
  
  "Tha". Chaidh guth Gates a sgàineadh nuair a thòisich an luaith adrenaline aige le connadh uisge-beatha a" sgapadh. "Chan eil sin na adhbhar dragh dhut, Jay, mo bhean. I-Bha mi an-còmhnaidh na ghràdhaiche, agus mar sin fhuair an Ceann-suidhe a-mach taobh a-staigh uairean a-thìde às deidh dhi a bhith air a toirt am bruid. Tha mi a" fuireach..." stad e. "Gràdhaiche".
  
  Is gann gun robh fios aig Hayden dè a chanadh e. "Carson innis dhomh a-nis?"
  
  "Gus na h-ath cheumannan agam a mhìneachadh."
  
  "Chan eil!" Rinn Hayden sgreuchail, a" bualadh air an uinneig ann an uamhas obann. "Chan urrainn dhut seo a dhèanamh! Mas e do thoil e!"
  
  "Gabh fois. Chan eil dùil sam bith agam mi fhìn a mharbhadh. An toiseach cuidichidh mi dìoghaltas air Sarah. Ironic, nach e?
  
  "Dè?"
  
  "A-nis tha fios agam mar a tha Matt Drake a" faireachdainn. "
  
  Dhùin Hayden a sùilean, ach bha deòir fhathast a" roiligeadh sìos a h-aodann. Bha cuimhne Cheanadach mu thràth a 'dol à sealladh bhon t-saoghal, an cridhe, a bha aon uair cho làn teine, a-nis air tionndadh gu oidhche shìorraidh.
  
  "Carson innis dhomh a-nis?" Thuirt Hayden a-rithist mu dheireadh.
  
  "Gus a mhìneachadh." Stad Gates agus thuirt e, "Tha piuthar bheag aig Ed Boudreaux. Tha mi a" cur am mion-fhiosrachadh thugad. Dèan e-"
  
  Chuir Hayden iongnadh air is gun do chuir i stad air an rùnaire mus b" urrainn dha cumail a" dol. "Tha thu cinnteach?"
  
  "Dèan a h-uile dad nad chumhachd gus crìoch a chuir air a" bhatard seo. "
  
  Chaidh an loidhne marbh. Chuala Hayden fàinne post-d air a fòn. Gun stad, thionndaidh i gu sgiobalta agus dh"fhàg i an seòmar, a" seachnadh coltas iomagaineach Beinn Blake agus a phiuthar. Choisich i a-null gu preasa beag Kinimaki agus lorg i e ag ullachadh cearc le sabhs chorizo.
  
  "Càit a bheil Alicia?"
  
  "An-dè chaidh a pas a thoirt air ais." Chaidh briathran an Hawaiian mhòir a shaobhadh.
  
  Lean Hayden nas fhaisge. "Na bi nad leth-fhacal meallta. Tha fios aig an dithis againn nach eil feum aice air pas. Mar sin, càite a bheil Alicia?"
  
  Leudaich sùilean Kinimaki, a 'coimhead air na truinnsearan. "Hmm, aon mhionaid. Lorgaidh mi i. Chan e, tha i ro mhothachail airson sin. Nì mi sin-"
  
  "Dìreach gairm oirre." Ghlan stamag Hayden cho luath 's a thuirt i na briathran sin, agus chuir dubhachas a h-anam thairis. "Innis dhi fios a chuir gu Drake. Fhuair e na dh' iarr e. Tha sinn a" dol a ghoirteachadh duine neo-chiontach airson fiosrachadh fhaighinn."
  
  "Sister Boudreau?" Bha Kinimaka a" coimhead nas gèire na an àbhaist. "A bheil dha-rìribh fear aige? Agus chuir Gates ainm ris?"
  
  "Dhèanadh tu cuideachd," thiormaich Hayden a sùilean tioram, "nam biodh cuideigin dìreach air do chràdh agus do bhean a mharbhadh."
  
  Chuir Kinimaka seo gu sàmhach. "Agus leigidh seo leis an CIA an aon rud a dhèanamh ri saoranach Ameireaganach?"
  
  "Sin e an-dràsta," thuirt Hayden. "Tha sinn a" cogadh."
  
  
  CAIBIDEIL A H-AON-deug
  
  
  Thòisich Matt Drake le rudan daor. Bha am botal aig Johnnie Walker Black a" toirt cuireadh agus cha robh e a" coimhead ro ghrinn.
  
  Is dòcha gun cuireadh rudeigin nas fheàrr às do chuimhne a h-aodann gu sgiobalta? An turas seo, na aisling, an sàbhail e i gu mòr mar a gheall e an-còmhnaidh?
  
  Lean an rannsachadh.
  
  Loisg an t-uisge-beatha. Dhrèanadh e an glainne sa bhad. Lìon e a-rithist e. Bha e a" strì ri cuimseachadh. Bha e 'na dhuine a chuidich daoin' eile, a choisinn an earbsa, a sheas gu bhi air a chunntas 's nach do leig duine sios.
  
  Ach dh"fhàilig e air Kennedy Moore. Agus roimhe sin, dh'fhàillig e Alison. Agus dh"fhàilig e air an leanabh aca gun bhreith, pàisde a bhàsaich mus robh cothrom aige eadhon a bhith beò.
  
  Rinn Johnnie Walker, mar a h-uile botal eile a dh" fheuch e roimhe, an eu-dòchas aige nas doimhne. Bha fios aige gun tachradh seo. Bha e airson gum biodh e air a ghoirteachadh. Bha e airson gun gearradh e pìos de shàrachadh bho anam.
  
  B'e cràdh a aithreachas.
  
  Sheall e a-mach air an uinneig. Sheall e air ais, falamh, gun fhaicinn agus gun fhaireachdainn - air a dhath dubh, dìreach mar a tha e. Dh'fhàs ùrachaidhean bhon Chèitean agus Alicia a 'sìor fhàs tearc. Lean fiosan bho a charaidean SAS a" ruighinn ann an àm.
  
  Mharbh an Rìgh Fuil pàrantan Ben beagan làithean air ais. Bha iad sàbhailte. Cha robh fios aca a-riamh mun chunnart, agus cha bhi fios aig Ben gu bràth dè cho faisg 's a thàinig iad gu bhith a' fulang le vendetta Rìgh na Fola.
  
  Agus cha robh fios aig na riochdairean CIA a bha a" dìon nam Blakes nas motha. Cha robh feum aig an SAS air aithne no air a' chùl. Cha do rinn iad ach an obair a chrìochnachadh agus ghluais iad air adhart chun ath fhear.
  
  Thòisich fonn brònach air cluich. Bha an t-òran cho gluasadach 's a bha e brèagha - 'My Immortal' le Evanescence - agus chuir e na chuimhne gach rud a chaill e riamh.
  
  B 'e an ringtone aige a bh' ann. Bha e beagan troimh-a-chèile timcheall air na siotaichean, ach mu dheireadh fhuair e troimhe air a" fòn.
  
  "Tha?"
  
  "Seo Hayden, Matt."
  
  Shuidh e suas beagan nas dìriche. Bha Hayden mothachail air na rinn e o chionn ghoirid ach roghnaich e an leigeil seachad. B" e Alicia an t-eadar-dhealachadh aca. "Dè thachair? Ben-?" Cha b" urrainn e eadhon a thoirt leis fhèin gus na faclan sin a ràdh.
  
  "Tha e ceart gu leòr. Tha sinn gu math. Ach thachair rudeigin."
  
  "An do lorg thu Kovalenko?" Bidh neo-fhaireachdainn a" gearradh tron chall alcol mar shealladh soilleir.
  
  "Chan eil, chan eil fhathast. Ach tha piuthar aig Ed Boudreaux. Agus fhuair sinn cead a toirt an seo."
  
  Shuidh Drake sìos, a 'dìochuimhneachadh mun uisge-beatha. Loisg fuath agus teine ifrinn dà chomharra air a chridhe. "Tha fios agam dè dìreach a nì mi."
  
  
  CAIBIDEIL A Dusan
  
  
  Bha Hayden ag ullachadh airson na bha ri thighinn. Cha robh a cùrsa-beatha CIA gu lèir air ullachadh airson an t-suidheachaidh seo. Chaidh bean Ministear an Dìon a mharbhadh. Ceannairc eadar-nàiseanta aig a bheil àireamh neo-aithnichte de chàirdean de dhaoine cumhachdach nan nàimhdeas.
  
  An robh fios aig an riaghaltas air dearbh-aithne gach neach a bha an sàs ann? A-riamh. Ach dh" fhaodadh tu a bhith cinnteach gu robh fios aca tòrr a bharrachd na leig iad air adhart.
  
  Bha e a" coimhead tòrr na b" fhasa nuair a chlàraich i an toiseach. Is dòcha gu robh cùisean na bu shìmplidh air ais an uairsin, ro 11 Sultain. 'S dòcha ann an làithean a h-athar, Seumas Jay, an riochdaire uirsgeulach a bha i ag iarraidh a bhith ag aithris, bha cùisean dubh is geal.
  
  Agus neo-thruacanta.
  
  B" e oir biorach a bh" ann. Chaidh an cogadh an aghaidh Rìgh na Fola a shabaid air iomadh ìre, ach dh" fhaodadh gur i an tè as uamhasach agus as soirbheachail a tha fhathast.
  
  Thug pearsaibh eadar-dhealaichte nan daoine a bha air a taobh buannachd dhi. Mhothaich Gates seo an toiseach. Sin as coireach gun tug e cead dhaibh an sgrùdadh fhèin a dhèanamh air an dìomhaireachd timcheall air an Bermuda Triangle. Bha Gates na bu ghlice na bha i a-riamh a" smaoineachadh a bha e. Chunnaic e sa bhad a" bhuannachd a thug daoine eadar-dhealaichte leithid Matt Drake, Ben Blake, May Kitano agus Alicia Miles seachad. Chunnaic e comas na sgioba aice. Agus thug e còmhla iad uile.
  
  Sgoinneil.
  
  Sgioba san àm ri teachd?
  
  A-nis bha am fear a chaill a h-uile càil ag iarraidh gun deidheadh ceartas a dhèanamh airson an duine a mhurt a bhean cho brùideil.
  
  Thàinig Hayden faisg air cealla Boudreaux. Choimhead an mercenary laconic gu leisg oirre thairis air a làmhan fillte.
  
  "An urrainn dhomh do chuideachadh, an riochdaire Jay?"
  
  Cha bhiodh Hayden air mathanas a thoirt dhi fhèin mura biodh i air feuchainn a-rithist. "Innis dhuinn far a bheil Kovalenko, Boudreau. Dìreach thoir seachad e agus bidh e seachad. " Sgaoil i a gàirdeanan. "Tha mi a" ciallachadh, chan eil e mar gum biodh e a "toirt cac mu do dheidhinn."
  
  "Is dòcha gu bheil fios aige." Thionndaidh Boudreau a chorp agus shleamhnaich e far a "chòta. "Is dòcha nach eil fios aige. Is dòcha gu bheil e ro thràth airson innse, huh?"
  
  "Dè na planaichean a th" aige? Ciod e an Geata Ifrinn so ?
  
  "Nam biodh fios agam ..." Sheall aodann Boudreau gàire siorc cuirm.
  
  "Tha thu dha-rìribh." Dh'fhuirich Hayden gu math fìrinneach. "Tha mi a" toirt an cothrom mu dheireadh seo dhut."
  
  "An cothrom mu dheireadh? A bheil thu a" dol a losgadh orm? A bheil an CIA air tuigsinn mu dheireadh dè na peacaidhean dorcha a dh" fheumas iad a ghealltainn gus fuireach sa gheama? "
  
  Chaidh Hayden suas. "Tha àm agus àite ann airson seo."
  
  "Gu cinnteach. B" urrainn dhomh grunn àiteachan ainmeachadh." Rinn Boudreau magadh oirre, cuthach a" deàrrsadh tro spraeadh seile. "Chan urrainn dhut dad a dhèanamh dhòmhsa, an riochdaire Jay, a bheireadh orm cuideigin cho cumhachdach ri Rìgh na fala a bhrath."
  
  "Uill..." Thug Hayden air fhèin gàire a dhèanamh. "Sin a thug oirnn smaoineachadh, Ed." Chuir i sunnd ri a guth. "Chan eil dad agad an seo, a dhuine. Chan eil dad. Agus fhathast cha bhith thu a 'dòrtadh. Bidh thu nad shuidhe an sin, a" caitheamh air falbh, a" gabhail ris a" cho-dhùnadh gu toilichte. Coltach ri bastard iomlan. Mar neach-call. Coltach ri pìos crap a Deas. " Thug Hayden a h-uile càil dha.
  
  Bha beul Boudreaux na loidhne gheal teann.
  
  "Is e duine a th" annad a thug seachad. Cuarc. ìobairt. Neo-chomasach."
  
  Ghluais Boudreau a dh'ionnsaigh i.
  
  Bhrùth Hayden a h-aodann an aghaidh nam bàraichean, a" magadh air. "Fucking flaccid dick."
  
  Thilg Boudreau punch, ach chaidh Hayden air ais nas luaithe, fhathast a" toirt oirre gàire a dhèanamh. Bha fuaim a dhòrn a' bualadh air an stàilinn Mar shleagh fhliuch san aodann.
  
  "Mar sin smaoinich sinn. Dè a bheir air duine mar thusa, a tha na shaighdear, a bhith na bhall lag le toil?"
  
  A-nis choimhead Boudreau oirre le sùilean slaodach tuigseach.
  
  "Sin e". Rinn Hayden atharrais air. "Fhuair thu ann, nach robh? "S e Maria an t-ainm a th" oirre, ceart?"
  
  Chàin Boudreau na bàraichean a chaidh a dhùnadh ann an fearg do-labhairt.
  
  B" e tionndadh Hayden gu gàire a bh" ann. "Mar a thuirt mi mu thràth. Neo-chomasach."
  
  Thionndaidh i air falbh. Chaidh na sìol a chur. Bha e mu dheidhinn luaths agus brùidealachd. Cha bhiodh Ed Boudreau a-riamh air sgàineadh fo chumhachan àbhaisteach. Ach a-nis...
  
  Chuir Kinimaka suas an telebhisean, a cheangail iad ri cathair gus am faiceadh an mercenary e. Bha an dragh ann an guth an duine follaiseach, ged a dh'fheuch e ri falach.
  
  "Dè an ifrinn a tha thu a" feuchainn ri toirt air falbh? "
  
  "Cùm a" coimhead, a bhalaich." Rinn Hayden fuaim a guth mar nach robh dragh aice tuilleadh. Thionndaidh Kinimaka air an telebhisean.
  
  Leudaich sùilean Boudreaux. "Chan eil," thuirt e gu sàmhach le dìreach a bhilean. "O chan eil".
  
  Choinnich Hayden ris an t-sealladh aige le gàire gu tur do-chreidsinneach. "Tha sinn a" cogadh, Boudreau. Chan eil thu airson bruidhinn fhathast? Tagh pàipear-taice sgoinneil."
  
  
  * * *
  
  
  Rinn Matt Drake cinnteach gu robh an camara ann an suidheachadh tèarainte mus deach e a-steach don fhrèam. Chaidh am balaclava dubh a shlaodadh a-nuas air aodann nas motha airson buaidh na breug-riochd, ach rinn an vest dìonach a bha air agus an armachd a bha e a" giùlan cho dona sa bha suidheachadh na h-ìghne gu tur soilleir.
  
  Bha sùilean na h-ìghne nan lochan eu-dòchais agus eagal. Cha robh fios aice dè rinn i. Chan eil fios agam carson a bha feum aca air. Cha robh fios aice dè rinn a bràthair airson bith-beò.
  
  Bha Maria Fedak neo-chiontach, smaoinich Drake, ma bha duine neo-chiontach na làithean seo. Air a ghlacadh le cothrom, air a ghlacadh le mì-fhortan ann an lìon a chaidh a sgaoileadh air feadh an t-saoghail, a bha a" sgàineadh agus a" sgàineadh le bàs, dìth-cridhe agus fuath.
  
  Stad Drake ri thaobh, a" suathadh sgian na làimh dheis, am fear eile a" lùbadh gu aotrom air a" ghunna. Cha robh e gu diofar dha tuilleadh gu robh i neo-chiontach. B 'e dìoghaltas a bh' ann, cha bu lugha. Beatha airson beatha.
  
  Dh'fhuirich e gu foighidneach.
  
  
  * * *
  
  
  "Maria Fedak," thuirt Hayden. "Is i do phiuthar, pòsta, Mgr Boudreau. Do phiuthar, dearmadach, Mr. Tha eagal air do phiuthar, Mr. Chan eil fios aice cò a bràthair no dè bhios e a' dèanamh gu cunbhalach. Ach tha i dha-rìribh eòlach ort. Tha i eòlach air bràthair gràdhach a bhios a" tadhal oirre uair no dhà sa bhliadhna le sgeulachdan meallta agus tiodhlacan smaoineachail dha clann. Inns dhomh, Ed, a bheil thu airson gum fàs iad suas gun mhàthair?"
  
  Bha sùilean Boudreaux a" bualadh. Bha an t-eagal lomnochd aige cho làidir is gun robh Hayden a" faireachdainn duilich air a shon. Ach cha b" e a-nis an t-àm. Bha beatha a pheathar dha-rìribh anns a" chothromachadh. Sin as coireach gun do thagh iad Matt Drake, aon, airson aoigheachd.
  
  "Maria". Thàinig am facal a-mach às, foighidneach agus eu-dòchasach.
  
  
  * * *
  
  
  Is gann gum faiceadh Drake an nighean eagallach. Chunnaic e Ceanadach marbh na ghàirdeanan. Chunnaic e làmhan fuilteach Ben. Chunnaic e aghaidh ciontach Harrison.
  
  Ach a 'mhòr-chuid de na chunnaic e Kovalenko. Tha Rìgh na Fola, am maighstir-inntinn, na dhuine cho falamh agus cho neo-fhaireachdail 's nach b' urrainn dha a bhith ach na chorp ath-bheothaichte. Zombie. Chunnaic e aodann an duine seo agus bha e airson a bheatha a thachdadh anns gach nì a bha mun cuairt air.
  
  Ràinig a làmhan a-mach chun na h-ìghne agus dhùin e timcheall a h-amhaich.
  
  
  * * *
  
  
  Bha Hayden a" priobadh aig an monitor. Bha Drake a" reubadh rudan. Cha mhòr gu robh ùine aig Boudreau a dhol air ais. Chaidh Kinimaka a dh" ionnsaigh, an-còmhnaidh na h-eadar-mheadhanair coibhneil, ach tharraing Alicia Miles air ais e.
  
  "Chan eil dòigh, a dhuine mòr. Leig leis na bastards seo fallas. Chan eil aca air an làmhan ach bàs."
  
  B" fheudar do Hayden i fhèin magadh air Boudreaux mar a chuimhnich i air a" magadh air nuair a dh"òrdaich e na fir aice a mharbhadh.
  
  "A bheil thu gu bhith a" squeal, Ed, no a bheil thu airson faighinn a-mach mar a bhios iad a" dèanamh sushi san RA?"
  
  Choimhead Boudreaux oirre le sùil mhurt. Bha tomhas tana de sheile a 'sruthadh bho oisean a bheul. Bha na faireachdainnean aige a" faighinn làmh an uachdair air, dìreach mar a rinn iad nuair a mhothaich e murt faisg air làimh. Cha robh Hayden ag iarraidh air e fhèin a dhùnadh bhuaipe.
  
  Bha Alicia mu thràth faisg air na bàraichean. "Dh" òrduich thu mo bhràmair a chur gu bàs. Bu chòir dhut a bhith toilichte gur e Drake a tha a" dèanamh an dicing agus chan e mise. Bhithinn air toirt air a" ghalla sin fulang dà uair cho fada."
  
  Choimhead Boudreau bho aon gu fear eile. "Is fheàrr dhut le chèile dèanamh cinnteach nach tèid mi a-mach às an seo gu bràth. Tha mi a" mionnachadh gun gearr mi sibh le chèile nam bloighdean."
  
  "Sàbhail e." Choimhead Hayden fhad "s a bha Drake a" brùthadh amhach Maria Fedak. "Chan eil mòran ùine aice."
  
  Bha Boudreau na dhuine cruaidh agus bha aodann dùinte. "Cha dèan an CIA cron air mo phiuthar. Tha i na saoranach de na Stàitean Aonaichte."
  
  A-nis bha Hayden dha-rìribh a" creidsinn nach d" fhuair a" chuthach e. "Èist riumsa, a bhata seòlta," thuirt i. "Tha sinn a" cogadh. Mharbh an Rìgh Fuil Ameireaganaich air talamh Ameireaganach. Ghoid e dusanan. Tha e airson an dùthaich seo a chumail gu airgead-fuadain. Cha bhith e a" dèanamh cron ort fhèin no air do phiuthar leann!"
  
  Chuir Alicia rudeigin a-steach don chluas aice. Chuala Hayden an stiùireadh. Rinn Kinimaka an aon rud.
  
  Mar sin tha Drake.
  
  Leig e a-mach amhaich a" bhoireannaich agus thug e an gunna às a chnap.
  
  Ghlan Hayden a fiaclan cho cruaidh is gun robh na nerves timcheall a claigeann a" sgreuchail. Cha mhòr gun tug a gut instinct oirre sgreuchail agus innse dha stad. Bha an fòcas aice neo-shoilleir airson diog, ach an uairsin thòisich an trèanadh aice, ag innse dhi gur e seo an cothrom a b" fheàrr a bha aca Kovalenko a lorg.
  
  Aon bheatha airson ceudan no barrachd a shàbhaladh.
  
  Mhothaich Boudreau cluich fhaireachdainnean air a h-aodann agus gu h-obann lorg e e fhèin aig na bàraichean, cinnteach, a "leudachadh a làmh agus a" caoineadh.
  
  "Na dèan sin. Nach eil thu ag iarraidh seo a dhèanamh ri mo phiuthar bheag!"
  
  Bha masg cloiche air aodann Hayden. "An cothrom mu dheireadh, marbhadh."
  
  "Is e taibhse a th" anns an Rìgh fhuilteach. Airson na tha fios agam, dh" fhaodadh gur e sgadan dearg a th" ann. Tha gaol aige air a leithid de rud."
  
  "Thuig. Dèan deuchainn oirnn."
  
  Ach tha Boudreau air a bhith na mercenary ro fhada, na mharbhadh ro fhada. Agus dhall a fhuath air ùghdarras a bhreitheanais. "Rach gu ifrinn, a ghalla."
  
  Chaidh cridhe Hayden fodha, ach thug i tapadh air monitor a" mhicreofon air a caol-dùirn. "Loisg i."
  
  Thog Drake an gunna agus bhrùth e gu a ceann e. Bhrùth a mheur air an inneal-brosnachaidh.
  
  Bha Boudreaux a" beucaich ann an uamhas. "Chan eil! Righ na fola anns-"
  
  Leig Drake le fuaim uamhasach losgadh-gunna a h-uile fuaim eile a bhàthadh. Bha e a" coimhead fhad "s a bha fuil a" frasadh bho thaobh ceann Maria Fedak.
  
  "Oahu a Tuath!" Chrìochnaich Boudreaux. "Tha an raon-laighe as motha aige ann..." Chaidh na faclan aige air falbh nuair a chaidh e fodha chun an làr, a" coimhead a phiuthar marbh a" tuiteam anns a" chathair agus a" coimhead air a" bhalla le fuil air a cùlaibh. Choimhead e le clisgeadh fhad "s a bha am figear còmhdaichte le balaclava a" tighinn faisg air an sgrion gus an do lìon e gu tur e. An uairsin thug e dheth a masg.
  
  Bha aodann Matt Drake fuar, fad às, aodann duine a bha dèidheil air a dhreuchd.
  
  Chaidh Hayden fodha.
  
  
  CAIBIDEIL A THIGHEARNA
  
  
  Chaidh Matt Drake a-mach às an tacsaidh agus dhùin e a shùilean gus sgrùdadh a dhèanamh air an togalach àrd a bha air thoiseach air. Grey agus nondescript, bha e na chòmhdach foirfe airson gnìomhachd falaichte CIA. Dh'fheumadh riochdairean ionadail an garaids fon talamh a thoirt a-steach, a 'dol tro iomadh sreath de thèarainteachd. Chaidh a h-uile duine eile, ge bith an e riochdairean no sìobhaltaich, a-steach tron doras aghaidh, gan taisbeanadh fhèin a dh"aona ghnothach mar thargaidean furasta.
  
  Ghabh e anail domhainn, cha mhòr somalta airson a" chiad uair cho fad "s a chuimhnicheadh e, agus phut e an doras cuairteachaidh aon-neach fhosgladh. Co-dhiù bha e coltach gun tug an stàladh seo aire dha sàbhailteachd. Air a bheulaibh bha bòrd simplidh, aig an do shuidh leth-dusan fear le sealladh geur. Gun teagamh bha mòran eile a" coimhead.
  
  Choisich e thairis air an làr leacach snasta. "Tha Hayden Jay a" feitheamh gus coinneachadh rium.
  
  "Dè an t-ainm a th" ort?"
  
  "Druic."
  
  "Mat Drake?" Bha coltas gòrach a" gheàrd a" dol beagan.
  
  "Gu cinnteach".
  
  Thug an duine dha sealladh a dh" fhaodadh duine a chleachdadh nuair a chunnaic e duine ainmeil no prìosanach. An uairsin rinn e call. An dàrna fear às deidh sin, thug e taic do Drake gu àrdaichear falaichte. Chuir e a-steach an iuchair agus bhrùth e am putan.
  
  Bha Drake a" faireachdainn gu robh an t-àrdaichear ag itealaich suas, mar gum biodh e air cuisean èadhair. Cho-dhùin e gun a bhith a 'smaoineachadh cus mu na bha a' dol a thachairt, leig e le tachartasan aire a thoirt dhaibh fhèin. Nuair a dh" fhosgail an doras, thug e aghaidh air an trannsa.
  
  Aig deireadh an trannsa sheas a' chomataidh airson fàilte a chur air.
  
  Ben Blake agus a phiuthar Karin. Hayden. Cinn-ama. Sheas Alicia Miles an àiteigin air a cùlaibh. Chan fhaca e May, ach an uairsin cha robh dùil aige ris nas motha.
  
  Bha an sealladh ceàrr ge-tà. Dh'fheumadh seo Ceanadach a ghabhail a-steach. Bha e a" coimhead neònach às aonais i. Chaidh e a-mach às an àrdaichear agus dh" fheuch e ri cuimhneachadh gur dòcha gu robh iad a" faireachdainn san aon dòigh. Ach an robh iad a" laighe san leabaidh a h-uile h-oidhche, a" coimhead tro a sùilean, a" faighneachd carson nach robh Drake ann airson a saoradh?
  
  Sheas Ben an uairsin air a bheulaibh agus Drake, gun dad a ràdh, tharraing e an gille òg na ghàirdeanan. Rinn Karin gàire gu caoimhneil thairis air gualainn a bràthar agus choisich Hayden a-null gus làmh a chuir air a ghualainn.
  
  "Bha sinn gad ionndrainn".
  
  Chùm e air gu cruaidh. "Tapadh leat".
  
  "Chan fheum thu a bhith nad aonar," thuirt Ben.
  
  Ghabh Drake ceum air ais. "Seall," thuirt e, "tha e cudromach aon rud a chur dìreach. Tha mi nam dhuine air atharrachadh. Chan urrainn dhut a bhith an urra riumsa tuilleadh, gu sònraichte thusa, Ben. Ma thuigeas sibh seo, a h-uile duine agaibh, tha cothrom ann gun obraich sinn còmhla."
  
  "Cha b" e do chuid-sa-" chaidh Ben dìreach chun na trioblaid, dìreach mar a bha fios aig Drake gum biodh. Bha Karin, gu h-iongantach, na làmh adhbhar. Rug i air agus tharraing i gu aon taobh e, a 'fàgail Drake slighe shoilleir chun na h-oifis air an cùlaibh.
  
  Choisich e tromhpa, a" snìomh gu Kinimaka air an t-slighe. Choimhead Alicia Miles air le fìor shùilean. Dh'fhuiling i cuideachd call cuideigin a bha measail oirre.
  
  Sguir Drake. "Chan eil e seachad fhathast, Alicia, idir. Feumar am bastard seo a chuir air falbh. Mura h-eil, is dòcha gun loisg e an saoghal gu làr."
  
  "Bàsaichidh Kovalenko a" sgreuchail. "
  
  "Halleluiah".
  
  Choisich Drake seachad oirre a-steach don t-seòmar. Shuidh dà choimpiutair mòr air a làimh dheis, draibhean cruaidh a" crathadh agus a" cliogadh fhad "s a bha iad a" lorg agus a" luchdachadh dàta. Air a bheulaibh bha paidhir de dh "uinneagan dìon-urchair àrd a" coimhead thairis air Tràigh Miami. Gu h-obann chaidh a bhualadh le ìomhaigh Wells a" leigeil air gur e duine a bh" ann agus ag iarraidh raon snaidhpear gus am faiceadh e na cuirp tana shìos an sin.
  
  Thug an smuain seo air smaoineachadh. B" e seo a" chiad uair a smaoinich e gu ciallach air Welles bho chaidh Ceanadach a mhurt. Bhàsaich Wells bàs uamhasach aig làmhan Alicia no May. Cha robh fios aige dè an fheadhainn, agus cha robh fios aige carson.
  
  Chual e na càch ga leantuinn a stigh. "Mar sin..." Chuir e fòcas air an t-sealladh. "Cuin a tha sinn a" dol gu Hawaii?"
  
  "Anns a" mhadainn," thuirt Hayden. "Tha mòran den mhaoin againn a-nis stèidhichte air Oahu. Tha sinn cuideachd a" sgrùdadh eileanan eile oir tha fios gu bheil barrachd air aon rainse aig Kovalenko. Gu dearbh, tha fios a-nis cuideachd gu bheil e na mhaighstir air mealladh, agus mar sin cumaidh sinn oirnn a" cumail sùil air stiùiridhean eile ann an diofar roinnean den t-saoghal. "
  
  "Gu math. Tha cuimhne agam air iomraidhean air Caiptean Cook, Diamond Head agus Hell's Gate. An e seo an rud air an robh thu ag amas?"
  
  Ghabh Ben e. "Cha mhòr, tha. Ach thàinig Cook air tìr air Kauai, chan e Oahu. His-" Thàinig am monologue gu crìch gu h-obann. "Hmm, ann an ùine ghoirid. Cha do lorg sinn dad neo-àbhaisteach. Beannachd leat."
  
  "Chan eil ceanglaichean dìreach eadar Cook agus Diamond Head?"
  
  "Tha sinn ag obair air". Bhruidhinn Karin beagan dìonach.
  
  "Ach rugadh e ann an Siorrachd Iorc," thuirt Ben, a" dèanamh deuchainn air cnap-starra ùr Drake. "Tha fios agad, a Dhia na Talmhainn."
  
  Bha e coltach nach cuala Drake eadhon na bha a charaid ag ràdh. "Dè cho fada 'sa chuir e seachad ann an Hawaii?"
  
  "Mìosan," thuirt Karin. "Chaidh e air ais an sin co-dhiù dà uair."
  
  "Is dòcha gun do thadhail e air a h-uile eilean an uairsin. Is e na bu chòir dhut a dhèanamh sùil a thoirt air na logaichean aige, chan e an eachdraidh no na choilean e. Feumaidh fios a bhith againn mu na rudan sin air nach eil e ainmeil."
  
  "Seo..." stad Karin. "Tha e dha-rìribh a" dèanamh ciall. "
  
  Cha tuirt Ben dad. Cha robh Karin deiseil. "Is e seo a tha fios againn: is e boireannach leis an t-ainm Pele an dia teine, dealanach agus bholcànothan Hawaiian. Tha i ainmeil ann an iomadh seann sgeulachdan mu Hawaii. Thathas ag ràdh gu bheil an dachaigh aice air mullach aon de na bholcànothan as gnìomhaiche san t-saoghal, ach tha e air an Eilean Mòr, chan e Oahu."
  
  "Tha seo uile?" Dh'fhaighnich Drake gu h-aithghearr.
  
  "Chan eil. Ged a tha a" mhòr-chuid de sgeulachdan mu a peathraichean, tha cuid de dh" uirsgeulan ag innse mu Gate of Pele. Tha an geata a" treòrachadh gu teine agus cridhe bholcàno - a bheil sin coltach ri Ifrinn dhut?"
  
  "Is dòcha gur e meafar a tha seo," thuirt Kinimaka gun smaoineachadh, an uairsin blushed. "Uill, dh" fhaodadh e bhith. Tha fios agad..."
  
  B 'e Alicia a' chiad fhear a rinn gàire. "Tapadh le Dia co-dhiù tha àbhachdas aig cuideigin eile." Rinn i srann, agus thuirt i, "Gun eucoir," ann an guth a sheall nach robh dragh sam bith aice air mar a làimhsich daoine i.
  
  "Dh" fhaodadh Geata Pele a bhith feumail, "thuirt Drake. "Cùm suas an obair mhath. Chì mi sa mhadainn thu."
  
  "Nach eil thu a" fuireach?" Chaidh Ben a-mach, gu follaiseach an dòchas gum biodh cothrom aige bruidhinn ri a charaid.
  
  "Chan eil". Sheall Drake a-mach air an uinneig nuair a thòisich a" ghrian a" dol thairis air a" chuan. "Tha àite agam airson a bhith a-nochd."
  
  
  CAIBIDEIL A CHEUD FIONN
  
  
  Dh" fhàg Drake an seòmar gun coimhead air ais. Mar a bhiodh dùil, fhuair Hayden grèim air dìreach nuair a bha e gu bhith a" dol a-steach don àrdaichear.
  
  "Drake, slaodach. Tha i ceart gu leòr?"
  
  "Tha fios agad gu bheil i gu math. Chunnaic thu i air an t-sruth bhidio."
  
  Rug Hayden air a làimh. "Tha fios agad dè tha mi a" ciallachadh."
  
  "Bidh i gu math. Dh'fheumadh e coimhead math, tha fios agad air sin. Feumaidh gun robh Boudreaux den bheachd gu robh e fìor. "
  
  "Tha".
  
  "Bu toil leam gum bithinn air fhaicinn a" briseadh. "
  
  "Uill, b 'e mise an tè a shàth e, agus mar sin fhuair mi an toileachas sin, taing dhut."
  
  Bhrùth Drake am putan airson a" chiad làr. "Bu chòir dha phiuthar a bhith còmhla ris na riochdairean agad mu thràth. Bheir iad dhan ospadal i agus thèid a glanadh suas. Is e diabhal a th" ann am fuil meallta a" toirt aire don ghnìomhachas aige fhèin, fhios agad. "
  
  "Tha Boudreau dìreach air fàs nas crazier, ma tha sin comasach. Nuair a sheas a phiuthar suas, beò - " chrath Hayden a ceann. "Tuiteam mu dheireadh."
  
  "Dh" obraich am plana. B" e deagh bheachd a bh" ann, "thuirt Drake rithe. "Fhuair sinn fiosrachadh. B" fhiach e".
  
  Chrath Hayden. "Tha fios agam. Tha mi dìreach toilichte gu bheil am maniac air cùl bhàraichean."
  
  Chaidh Drake a-steach don àrdaichear agus feitheamh ris na dorsan a dhùnadh. "Nam biodh e an urra riumsa," thuirt e agus Hayden a" dol à sealladh. "Bhithinn a" losgadh air a" bhasgaid anns a" chill aige."
  
  
  * * *
  
  
  Thug Drake tacsaidh gu Biscayne Boulevard agus chaidh e gu ionad bhùthan Bayside. Bha an duine a dh 'ainmich e, a' fuaimneachadh, mì-chinnteach agus gu tur a-mach à caractar, ag iarraidh coinneachadh taobh a-muigh Bubba Gump's. Bha mionaid de àbhachdas aig Drake agus mhol e Hooters, àite a bha is dòcha na bu fhreagarraiche dhaibh, ach bha May ag obair mar nach robh i eadhon air a chluinntinn.
  
  Thàinig Drake còmhla ris an t-sluagh, dh'èist e ris an spòrs a bha timcheall air agus bha e a 'faireachdainn gu tur a-mach às an àite. Ciamar a dh" fhaodadh na daoine sin a bhith cho toilichte nuair a chaill e rudeigin cho daor? Ciamar nach b" urrainn dhaibh cùram?
  
  Bha amhach tioram agus bha a bhilean air an gearradh. Thàinig am bàr aig Bubba Gump gu crìch. Theagamh gu'n rachadh e fodha beagan mus ruigeadh i. Ach, cha robh mì-mhisneachd sam bith aige; dh'fheumadh seo stad. Nam biodh e a" dol gu Hawaii a shealg marbhadh a" bhoireannaich air an robh e cho measail, nam biodh e a" dol a shireadh dìoghaltas seach a bhith na fhulangaiche, dh"fheumadh seo a bhith mar an turas mu dheireadh.
  
  Dh'fheumadh e bhith.
  
  Bha e gu bhith a" putadh an dorais nuair a rinn Mai sgreuchail air. Bha i dìreach an sin, a 'lùbadh an aghaidh colbh nas lugha na sia troighean air falbh bhuam. Nam b' i an nàmhaid, bhiodh e marbh an-dràsta.
  
  Bha a dhiongmhaltas airson an-iochd agus dìoghaltas gun luach gun fhòcas agus gun eòlas.
  
  Chaidh Mai dhan taigh-bìdh, lean Drake i. Ghabh iad suidhe aig a" bhàr agus dh"òrdaich iad Lava Flows mar urram don turas aca gu Hawaii a bha ri thighinn.
  
  Dh'fhuirich Drake sàmhach. Chan fhaca e Mai Kitano a-riamh iomagaineach roimhe. Chan fhaca e a-riamh i fo eagal. Cha b" urrainn dha smaoineachadh air suidheachadh a chuireadh stad oirre.
  
  Agus an uairsin thuit an saoghal aige a-rithist.
  
  "Thug Kovalenko am bruid mo phiuthar, Chika, à Tokyo. Tha mòran mhìosan air a dhol seachad. Tha e air a cumail ann am braighdeanas bhon uair sin." Ghabh Mai anail domhainn.
  
  "Tha mi a" tuigsinn. Tha mi a" tuigsinn na rinn thu, "thuirt Drake ann an uisge-beatha. Bha e follaiseach. Thàinig teaghlach an-còmhnaidh an toiseach.
  
  "Tha inneal aige."
  
  "Tha".
  
  "Thàinig mi dha na SA airson a lorg. A lorg Kovalenko. Ach dh"fhàilig mi gus an do chuir thu fhèin agus do charaidean fios thugam. The mi nad eismeil".
  
  "Cha do shàbhail sinn i. Rinn thu."
  
  "Thug thu dòchas dhomh, rinn thu mi mar phàirt den sgioba."
  
  "Tha thu fhathast mar phàirt den sgioba. Agus na dìochuimhnich gu bheil leigheas eile aig an riaghaltas. Chan eil iad a" dol a leigeil seachad. "
  
  "Mura robh fear aca ann am braighdeanas."
  
  Bha fios aig Drake dè thachair do bhean Gates, ach cha tuirt e dad. "Bidh feum againn ort ann an Hawaii, Mai. Ma tha sinn airson an duine seo a bhualadh, bidh feum againn air a" chuid as fheàrr. Tha fios aig an riaghaltas air seo. Sin as coireach gun robh cead agad fhèin, Alicia agus an fheadhainn eile falbh."
  
  "Agus thusa?"
  
  "Agus mise".
  
  "Dè mu dheidhinn do luchd-gràidh, Drake? An robh an Rìgh Fuil a" feuchainn ris a" vendetta aige a dhèanamh?"
  
  Chaidh Drake a ghluasad. "Dh" fhàillig e."
  
  "Agus fhathast cumaidh e a" feuchainn. "
  
  "A bheil do phiuthar sàbhailte?" A bheil feum aice air dìon a bharrachd? Tha mi eòlach air cuid de dhaoine-"
  
  "Chaidh aire a thoirt dha sin, tapadh leat."
  
  Rinn Drake sgrùdadh air an deoch gun suathadh. "An uairsin thig seo gu crìch ann an Hawaii," thuirt e. "Agus a-nis gu bheil sinn cha mhòr air a lorg, bidh e a dh" aithghearr. "
  
  Ghabh Mai greim fada dhe a deoch. "Bidh e deiseil, Drake. Tha e air a bhith a" dealbhadh seo airson deich bliadhna. "
  
  "Seo dùthaich an teine," thuirt e. "Cuir Kovalenko agus an còrr againn ris a" cho-aontar sin, agus dh "fhaodadh an àite gu lèir seo spreadhadh."
  
  
  * * *
  
  
  Choimhead e May a" coiseachd air falbh a dh"ionnsaigh a" phàirce agus chaidh e a dh"ionnsaigh far an robh e a" smaoineachadh a dh" fhaodadh an tacsaidh a bhith. Bha beatha-oidhche Miami fo làn ghluasad. Cha b" e deoch-làidir an aon dòigh air deoch làidir a bha ri fhaighinn, agus dh"obraich am measgachadh de oidhcheannan gun chrìoch, tlachdmhor, fir is boireannaich bhrèagha, agus binneanan fiùghantach gu cruaidh gus eadhon a mhisneachd a thogail.
  
  Thionndaidh e an oisean agus dh" fhosgail am marina air a bheulaibh - sgothan-seòlaidh a" dèanamh uaill às an àite, sluagh mòr a" lìonadh nan slighean-coiseachd, taigh-bìdh a-muigh làn de dhaoine brèagha nach do rinn cron sam bith air an t-saoghal.
  
  Taing gu ìre mhòr do dhaoine mar Matt Drake.
  
  Thionndaidh e air ais. Ghlaodh am fòn cealla aige leis a" cheòl dòrainneach, bhinn sin.
  
  Brùth am putan gu sgiobalta. "Tha?"
  
  "Math? Feasgar math. Halò." Chuir tònaichean math foghlam Oxford iongnadh air.
  
  "Dail?" - thuirt e. "Torsten Dahl?"
  
  "Gu cinnteach. Cò eile a tha cho math?"
  
  Chaidh Drake a chlisgeadh. "Tha a h-uile rud gu math?"
  
  "Na gabh dragh, a charaid. Tha a h-uile càil gu math air an taobh seo den t-saoghal. Tha Innis Tìle air leth math. Tha a" chlann air leth math. Tha bean... bean. Ciamar a tha cùisean a" dol le Kovalenko?"
  
  "Fhuair sinn e," thuirt Drake le gàire. "Cha mhòr. Tha fios againn càite am faic sinn. Tha beagan gluasad a" dol air adhart an-dràsta agus bu chòir dhuinn a bhith ann an Hawaii a-màireach."
  
  "foirfe. Uill, is dòcha gu bheil no nach bi an adhbhar a tha mi a" gairm feumail dhut. Faodaidh tu co-dhùnadh dhut fhèin. Mar a tha fios agad, tha sgrùdadh air Tomb of the Gods a" leantainn gu faiceallach. A bheil cuimhne agad mar a sheas mi ann an caisteal Frey air oir uaigh Odin le mo theanga crochte a-mach? A bheil cuimhne agad na lorg sinn?"
  
  Chuimhnich Drake air an iongnadh a bh" aige sa bhad. "Gu cinnteach".
  
  "Creid mi nuair a chanas mi gu bheil sinn a" lorg ulaidhean a tha co-ionann no eadhon nas àirde na seo cha mhòr a h-uile latha. Ach ghlac rudeigin na bu mhiosa m" aire madainn an-diugh, gu h-àraidh air sgàth gun do chuir e nad chuimhne mi."
  
  Chaidh Drake a-steach don chaolas chumhang gus an t-Suain a chluinntinn nas fheàrr. "An cuimhne leat mi? An lorg thu Hercules?
  
  "Chan eil. Ach lorg sinn comharran air ballachan gach àite san uaigh. Bha iad falaichte air cùl ulaidhean, agus mar sin cha robh iad follaiseach an toiseach."
  
  Rinn Drake casadaich. "Comharran?"
  
  "Bha iad a" maidseadh an dealbh a chuir thu thugam."
  
  Thug Drake mionaid, agus an uairsin bhuail dealanach a chridhe. "Fuirich. A bheil thu a" ciallachadh dìreach mar an dealbh a chuir mi? An ìomhaigh swirl a lorg sinn air na h-innealan siubhal ùine? "
  
  "Shaoil mi gun toireadh seo bìdeadh dhut, a charaid. Tha, na comharran sin - no curls, mar a chanas tu. "
  
  Bha Drake gun cainnt airson mionaid. Nam biodh na comharran ann an Tomb of the Gods a rèir nan comharran a lorg iad air na seann innealan còmhdhail, bha sin a" ciallachadh gun robh iad bhon aon àm.
  
  Bhruidhinn Drake tro bheul tioram. "Tha e a' ciallachadh -"
  
  Ach tha Thorsten Dahl air smaoineachadh air a h-uile càil mu thràth. "Gun do chruthaich na diathan innealan airson siubhal ùine. Ma smaoinicheas tu mu dheidhinn, tha e ciallach. Bho na lorg sinn ann an uaigh Odin, tha fios againn gu robh iad ann. A-nis tha fios againn mar a làimhsich iad an ùine a chaidh seachad."
  
  
  CAIBIDEIL A FHICHEAD
  
  
  Sheas an Righ Fuilteach aig oir a thèarmainn bhig, a' coimhead mar a bha grunn de na tìgearan Bengal aige a' ruith fèidh beag a chaidh a leigeil ma sgaoil air an son. Chaidh na faireachdainnean aige a reubadh às a chèile. Air an aon làimh, bha e na thoileachas a bhith a" sealbhachadh agus a" coimhead aig cur-seachad air aon de na h-innealan marbhadh as motha a chaidh a chruthachadh a-riamh air a" phlanaid. Air an làimh eile, bha e tàmailteach gun deach an cumail ann am braighdeanas. Bha iad airidh air nas fheàrr.
  
  Chan eil e coltach ris na prìosanaich daonna aige. Bha iad airidh air na bha iad a" dol a dh"fhaighinn.
  
  Boudreau.
  
  Thionndaidh Rìgh na Fola mun cuairt nuair a chuala e grunn dhaoine a" coiseachd tarsainn an fheòir. "Mr. Boudreau," ghreas e. "Ciamar a chaidh grèim an CIA?"
  
  Stad an duine beagan shlatan air falbh, a' toirt dha an t-urram a bha a dhìth air, ach ag amharc air gun eagal. "Nas duilghe na bha mi a" smaoineachadh, "dh"aidich e. "Taing airson an tarraing sàmhach."
  
  Stad an Righ fuilteach. Dh"fhairich e na tìgearan air a chùlaibh, a" ruith nam fiadh eagallach. Dh'èigh na fèidh agus theich iad air falbh, le uamhas, gun chomas aige aghaidh a chur air a bhàs fhèin. Cha robh Boudreau mar sin. Sheall an Righ Fola dha tomhas àraidh de mheas.
  
  "A bheil Matt Drake air a dhol thairis ort?"
  
  "Bha an CIA nas goireasaiche na bha mi an dùil. Sin e".
  
  "Tha fios agad nam biodh an gunna agam, nach biodh bàs do pheathar air a mhealladh."
  
  Sheall sàmhchair Boudreaux gu robh e a" tuigsinn.
  
  " Tha 'n t-am air tighinn gu gniomh," ars' an righ fola. "Tha feum agam air cuideigin airson na raointean-laighe eile a sgrios. An fheadhainn air Kauai agus an t-Eilean Mòr. An urrainn dhut seo a dhèanamh dhòmhsa?"
  
  Gu h-obann lorg an duine a dh" òrduich e a shàbhaladh bhon phrìosan beatha dòchas. "Is urrainn dhomh seo a dhèanamh."
  
  "Feumaidh tu a h-uile nàmhaid a mharbhadh. Gach fear, boireannach agus leanabh. An urrainn dhut a dhèanamh?"
  
  "Tha, sir".
  
  Lean an Rìgh Fuil air adhart. "Tha thu cinnteach?"
  
  "Nì mi rud sam bith a dh" iarras tu orm a dhèanamh."
  
  Cha do sheall Righ na fola faireachadh o'n leth muigh, ach bha e toilichte. B' e Boudreau an trodaiche agus an ceannard a bu chomasaiche aige. Tha e math gun do dh'fhuirich e cho dìleas.
  
  "An uairsin falbh, dèan deiseil. Tha mi a" feitheamh ris an stiùireadh agad."
  
  Thug na fir aige an t-Ameireaganach air falbh, agus ghluais an Rìgh-fala air aon fhear a bhith a 'feitheamh air chùl. B" e Claude, manaidsear an rainse aige ann an Oahu.
  
  "Mar a thuirt mi, Claude, tha an t-àm air tighinn. A bheil thu deiseil, ceart?"
  
  "Tha a h-uile dad deiseil. Dè cho fada "s a bu chòir dhuinn cumail a-mach?"
  
  "Cumaidh tu ort gus am bàsaich thu," ors" an Rìgh Fuilteach. "An uairsin bidh na fiachan agad dhòmhsa air am pàigheadh. Tha thu nad phàirt den bhuaireadh. Gu dearbh, chan eil an seo ach pàirt bheag, ach is fhiach an ìobairt agad e. "
  
  Dh'fhuirich an neach-stiùiridh Oahu aige sàmhach.
  
  "A bheil e a' cur dragh ort?"
  
  "Chan eil. Chan eil sir."
  
  "Tha seo math. Agus aon uair "s gu bheil sinn a" cuimseachadh an aire air an raon-laighe, fosglaidh tu ceallan eileanach ionadail. Is mise a thèid tro gheataichean Ifrinn, ach loisgidh Hawaii.
  
  
  CAIBIDEIL SIXTEEN
  
  
  Bha jet prìobhaideach an CIA ag itealaich aig àirde trithead "s a naoi mìle troigh. Shèid Matt Drake an deigh na ghlainne falamh agus chrath e am mullach airson uisge-beatha beag eile. Shuidh e leis fhèin ann an cùl an itealain, an dòchas gun toireadh iad spèis dha aonaranachd. Ach dh" innis an sealladh cunbhalach air gach taobh agus na ciabhagan fiadhaich dha gun toireadh a" bhan "fàilte air ais" suas ri thaobh a dh" aithghearr.
  
  Agus cha robh an t-uisge-beatha fiù 's air tòiseachadh a' dol air m' inntinn fhathast.
  
  Shuidh Hayden tarsainn an trannsa bhuaithe, Kinimaka ri thaobh. A dh'aindeoin nàdar a mhisean, bha coltas gu robh an Hawaiianach gu math toilichte mu bhith a 'tilleadh gu dùthaich a dhachaigh. Bha a theaghlach air a dhìon gu faiceallach, ach bha coltas gu robh am fuamhaire dòchasach gu math misneachail gum biodh cothrom aige fhathast am faicinn.
  
  Bhruidhinn Hayden ri Jonathan Gates air fòn saideal. "Trì eile? Sin aon phrìosanach fichead uile gu lèir, a dhuine uasal. Uill, tha, tha mi cinnteach gu bheil barrachd na sin ann. Agus chan eil àite ann fhathast. Tapadh leat".
  
  Bhris Hayden an ceangal agus lughdaich i a ceann. "Chan urrainn dhomh bruidhinn ris tuilleadh. Ciamar a bhruidhneas tu ri fear aig a bheil a bhean dìreach air a murt? Dè tha thu dol a ràdh?"
  
  Thug Drake sùil oirre. Thug e mionaid, ach an uairsin thionndaidh i an sealladh tathaichte thuige. "Tha mi duilich, Matt. Chan eil mi a" smaoineachadh. Tha tòrr a" dol air adhart."
  
  Chrath Drake agus dhrèanadh e a ghlainne. "Nach bu chòir dha Gates saor-làithean a ghabhail?"
  
  "Tha an suidheachadh ro neo-sheasmhach." Bhrùth Hayden am fòn gu a glùin. "Ann an cogadh, chan urrainn dha duine a dhol a-steach don chùl-raon."
  
  Rinn Drake gàire air an ìoranas. "Cha robh mi a" smaoineachadh gu robh Hawaii cho mòr. "
  
  "Tha thu a" ciallachadh, carson nach do lorg iad co-dhiù aon de na raointean aige fhathast? Uill, chan e gnothach mòr a th" ann. Ach tha an t-uabhas de choilltean, bheanntan is ghleanntan do-ruigsinneach. Is dòcha gu bheil na ranches air am mealladh cuideachd. Agus tha Rìgh na Fhuil air ullachadh dhuinn. Tha e coltach gu bheil Washington den bheachd gun cuidich muinntir an àite sinn nas motha na an luchd-obrach àbhaisteach. "
  
  Thog Drake mala. "Gu h-iongantach, is dòcha gu bheil iad ceart. Seo far a bheil am fuamhaire càirdeil againn a" tighinn a-steach."
  
  Thug Mano gàire farsaing, socair dha. "Is aithne dhomh a" mhòr-chuid de mhuinntir Honolulu. "
  
  Nochd blur, agus gu h-obann nochd Beinn Blake ri thaobh. Thug Drake sùil air an òganach. B" e seo a" chiad uair a bha iad dha-rìribh air a chèile fhaicinn bho bhàsaich Ceanadach. Dh" èirich tonn de fhaireachdainn na bhroinn, rud a chuir e fodha gu sgiobalta agus a chuir am falach le bhith a" gabhail sip eile.
  
  "Thachair e cho luath, a charaid. Cha b' urrainn dhomh a chuideachadh. Shàbhail i mi, ach ... ach cha b 'urrainn dhomh a shàbhaladh."
  
  "Chan eil mi gad choire. Cha b" e do choire a bh" ann."
  
  "Ach dh" fhalbh thu."
  
  Thug Drake sùil air Karin, piuthar Ben, a bha a 'coimhead air a bràthair le sùilean feargach. A rèir choltais bha iad a" beachdachadh air gluasad neo-chùramach Ben, agus chaidh esan an aghaidh a" ghràin. Dh" fhosgail Drake uisge-beatha eile agus lean e air ais na chathair, a shealladh gun ghluasad. "O chionn timcheall air mìle bliadhna, chaidh mi a-steach don SAS. Am feachd sabaid as fheàrr san t-saoghal. Tha adhbhar ann gur iadsan as fheàrr, Ben. Am measg rudan eile, tha seo air sgàth gu bheil iad nan daoine an-iochdmhor. Neo-thruacanta. An luchd-marbhadh. Chan eil iad coltach ris an Matt Drake as aithne dhut. No eadhon mar Matt Drake, a bha a 'coimhead airson cnàmhan Odin. Cha robh am Matt Drake seo anns an SAS. Bha e na shìobhalta."
  
  "Agus a-nis?"
  
  "Cho fad" s a tha Rìgh na fala beò agus Vendetta ann fhathast, chan urrainn dhomh a bhith nam shìobhalta. Chan eil e gu diofar dè cho dona "s a tha mi airson a bhith."
  
  Choimhead Ben air falbh. "Tha mi ga thuigsinn".
  
  Chaidh iongnadh a dhèanamh air Drake. Thionndaidh e mu leth mar a sheas Ben agus choisich e air ais chun a shuidheachain. Is dòcha gu robh am fear òg a" tòiseachadh a" fàs suas.
  
  Mura biodh na trì mìosan a dh" fhalbh air a" phròiseas seo a luathachadh, cha bhiodh dad ann a-riamh.
  
  Thug Hayden sùil air. "Bha e còmhla rithe, fhios agad. Nuair a chaochail i. Bha e duilich dha cuideachd."
  
  Shluig Drake agus cha tuirt e dad. Theannaich a sgòrnan agus cha b" urrainn dha a dhèanamh gus a dhol na dheòir. Fear air choireigin bho SAS. Dh"fhàg an t-uisge-beatha lorg teth ann an sloc mo stamag. An ceann mionaid dh"fhaighnich e, "Ciamar a tha do chas?"
  
  "Goirteachadh. Is urrainn dhomh coiseachd agus eadhon ruith. Cha bhithinn airson a bhith a" sabaid Boudreau airson beagan sheachdainean eile ge-tà."
  
  "Cho fad" s a tha e sa phrìosan, cha bhith agad ri sin a dhèanamh. "
  
  Tharraing an ùpraid aire. Shuidh Mai agus Alicia grunn shreathan air thoiseach agus thairis air an trannsa bho chèile. Cha robh an dàimh eadar an dithis bhoireannach a-riamh nas motha na reothadh, ach bha rudeigin a" cur dragh orra le chèile.
  
  "Rinn thu cron oirnn!" Thòisich Alicia a" sgreuchail. "Gus mo phiuthar damn fhèin a shàbhaladh. Ciamar eile a lorgadh iad taigh-òsta?"
  
  Shleamhnaich Drake a-mach às a chathair agus chaidh e sìos an trannsa. B' e an rud mu dheireadh a dh'fheumadh e air an itealan sabaid eadar dithis de na boireannaich a bu mhiosa a dh'aithnich e a-riamh.
  
  "Bhàsaich Hudson anns an taigh-òsta sin," dh'èigh Alicia. " Loisg iad air fhad "s a bha iad -" Chrath i a ceann. "An e seo am fiosrachadh agad, Kitano? Bheir mi dùbhlan dhut an fhìrinn innse."
  
  Chaidh Alicia a-steach don trannsa. Sheas Mai suas a choimhead oirre san aodann. Bha an dithis bhoireannach cha mhòr sròn ri sròn. Rinn Mai ceum air ais gus àite a dhèanamh dhi fhèin. Is dòcha gu robh neach-amhairc gun eòlas air a bhith den bheachd gur e comharra de laigse a bha seo leis an nighean Iapanach.
  
  Bha fios aig Drake gur e soidhne marbhtach a bha seo.
  
  Ruith e air adhart. "Stad!"
  
  "Is fhiach mo phiuthar deich Hudsons."
  
  Chaidh Alicia suas. "A-nis gheibh mi beagan àm Cèitean!"
  
  Bha fios aig Drake nach toireadh May air ais sìos. Bhiodh e air a bhith na b" fhasa innse dha Alicia na bha fios aice mu thràth - a thug Hudson e fhèin air falbh - ach cha leigeadh uaill Mai Kitano leatha toirt a-steach. Bhuail Alicia. Thog Mai air ais. Ghluais Alicia chun taobh gus barrachd àite a thoirt dhi fhèin. Thug Mai ionnsaigh oirre.
  
  Ruith Drake a dh"ionnsaigh iad.
  
  Rinn Alicia atharrais air breab, ceum air adhart agus thilg i a h-uilinn air aodann May. Cha do ghluais an gaisgeach Iapanach, ach thionndaidh i a ceann beagan, a 'leigeil leis a' bhuille a bhith a 'feadalaich mìle meatair air falbh bhuaipe.
  
  Bhuail Mai Alicia gu cruaidh anns na h-asnaichean. Bha siantan àrd ann de theicheadh anail, agus chaidh Alicia air ais an aghaidh a" chinn mhòir. Chaidh May air adhart.
  
  Leum Hayden gu a casan, a" sgreuchail. Bha Ben agus Karin cuideachd air an casan, le chèile fiosrach cò a bhuannaicheadh an t-sabaid. Ruith Drake a-steach le feachd, a" putadh May a-steach don t-suidheachan ri thaobh agus a" gearradh a làmh thairis air amhach Alicia.
  
  "Stad." Bha a ghuth cho sèimh ris an uaigh, ach làn do chunnart. "Chan eil gnothach sam bith aig do leannan marbh ri seo. Agus do phiuthar cuideachd." Rinn e gàire sa Chèitean. "Tha Kovalenko na nàmhaid. Cho luath "s a thig am bastard sin gu bhith FUBAR, faodaidh tu a bhith a" sabaid na tha thu ag iarraidh, ach sàbhail e gus an uairsin. "
  
  Thog Alicia a gàirdean. "Bu chòir don ghalla sin bàsachadh airson na rinn i."
  
  Cha do dhruid Mai ri sùil. "Rinn thu tòrr nas miosa, Alicia."
  
  Chunnaic Drake an teine a" lasadh a-rithist ann an sùilean Alicia. Thug e mach an t-aon ni a thainig 'na inntinn. "An àite a bhith ag argamaid, is dòcha gum b" urrainn dhut mìneachadh dhomh cò am fear agaibh a mharbh Wells. Agus carson."
  
  Tha an t-sabaid air a dhol seachad orra.
  
  Bha Hayden dìreach air a chùlaibh. "Chaidh sùil a chumail air Hudson a" cleachdadh inneal tracadh àrdteicneòlais, Miles. Tha fios agad air. Chan eil duine an seo toilichte leis an dòigh anns an tug Mai seachad an inneal." Bha stàilinn na guth. "Gun iomradh a thoirt air mar a fhuair i e. Ach tha mi fiù 's a' tuigsinn carson a rinn i e. Tha cuid de dh" àrd-oifigearan an riaghaltais a" dol tron aon rud an-dràsta. Tha Kovalenko mu thràth a" cluich a gheama mu dheireadh, agus is gann gun do ràinig sinn an dàrna bonn. Agus mura bi na h-aodion air an seuladh -"
  
  Rinn Alicia gàire agus thill i chun t-suidheachain aice. Lorg Drake stac eile de mhion-dhealbhan agus chaidh e air ais sìos an trannsa gu a chuid fhèin. Choimhead e dìreach air adhart, gun a bhith ag iarraidh còmhradh sam bith a thòiseachadh leis a" charaid as fheàrr aige fhathast.
  
  Ach air an t-slighe, lean Ben ris. "FUBAR?"
  
  "Air a dhol suas às aonais aithne."
  
  
  CAIBIDIL SEACHD FHICHEAD
  
  
  Mus tàinig iad air tìr, fhuair Hayden fios gun robh Ed Boudreau air teicheadh bho phrìosan CIA. Chleachd Rìgh na Fhuil teachdaire agus, an aghaidh a mhiannan fhèin, thug e a-mach Boudreau ann an gnìomhachd falaichte, gun strì.
  
  "Cha bhith daoine ag ionnsachadh dad idir," thuirt Drake rithe, agus cha do chuir e iongnadh air nuair nach robh dad aice ri ràdh mar fhreagairt.
  
  Chaidh port-adhair Honolulu a-steach ann an blur, mar a rinn an càr luath a-steach don bhaile-mòr. An turas mu dheireadh a bha iad ann an Hawaii, thug iad ionnsaigh air taigh mòr Davor Babic agus chaidh an cur air liosta nan daoine a bha fo amharas le a mhac Blanca. Bha e coltach gu robh e trom aig an àm.
  
  An uairsin nochd Dmitry Kovalenko.
  
  Bha Honolulu na bhaile-mòr trang, gun a bhith eu-coltach ris a" mhòr-chuid de bhailtean-mòra Ameireagaidh no Eòrpach. Ach dòigh air choireigin, bha an smuain shìmplidh nach robh Tràigh Waikiki nas fhaide na fichead mionaid air falbh a" lughdachadh eadhon smuaintean gruamach Drake.
  
  B" e tràth feasgar a bh" ann agus bha iad uile sgìth. Ach bha Ben agus Karin ag iarraidh gun tèid iad dìreach gu togalach an CIA agus ceangal a dhèanamh ris an lìonra ionadail. Bha iad le chèile deònach tòiseachadh a" cladhach a-steach càite an robh leabhraichean-latha a" Chaiptein Cook. Cha mhòr nach do rinn Drake gàire nuair a chuala e seo. Tha Ben a-riamh dèidheil air tòimhseachain.
  
  Luathaich Hayden na pàipearan agus cha b" fhada gus an lorg iad iad fhèin ann an oifis bheag eile, coltach ris an fhear a dh" fhàg iad ann am Miami. B" e an aon eadar-dhealachadh gum faiceadh iad bhon uinneig taighean-òsta àrd Waikiki, an taigh-bìdh cuairteil ainmeil Top of Waikiki agus, air fàire, an tarraing as motha a bh" aig Oahu, am bholcàno fad-ùineach ris an canar Diamond Head.
  
  "Dia, tha mi airson fuireach an seo," thuirt Karin le osna.
  
  "Tha mi creidsinn," thuirt Kinimaka. "Ged a tha mi cinnteach gu bheil a" mhòr-chuid de shaor-làithean a" caitheamh barrachd ùine an seo na tha mi a" dèanamh."
  
  "Hey, cha robh thu anns na Everglades ro fhada air ais," rinn Hayden magadh fhad "s a bha i a" ceangal coimpiutairean Ben agus Karin ris an t-siostam sochair. "Agus choinnich e ri fear de mhuinntir an àite."
  
  Bha Kinimaka a" coimhead fo imcheist airson mionaid, an uairsin a" magadh. "A bheil thu a" ciallachadh ailigator? Bha e tòrr spòrs, seadh."
  
  Chrìochnaich Hayden na bha i a" dèanamh agus choimhead i mun cuairt. "Dè mu dheidhinn dìnnear sgiobalta agus leabaidh thràth? Tòisichidh sinn ag obair aig briseadh an latha. "
  
  Bha nodan agus gearan mu aonta. Nuair a dh'aontaich May, dh'fhalbh Alicia. Thug Drake aire dhi mus do thionndaidh e gu a cho-obraichean. "Bu chòir fios a bhith agad uile air rudeigin a dh" ionnsaich mi an-diugh. Tha mi a" faireachdainn gum faodadh seo a bhith mar aon de na pìosan fiosrachaidh as cudromaiche a nochdas sinn gu bràth." Rinn e fois. "Chuir Dahl fios thugam an-dè."
  
  "Torstan?" Chaidh Ben a-mach. "Ciamar a tha an Suaineach seòlta a" dèanamh? An turas mu dheireadh a chunnaic mi e, bha e a 'coimhead air cnàmhan Odin."
  
  Leig Drake air nach do chuir duine stad air. "Nuair a bha iad a" sgrùdadh Tomb of the Gods, lorg iad comharran a bha a rèir na cuibhlichean a lorg sinn air na h-innealan gluasaid. "
  
  "Gu cunbhalach?" - Dh'èigh Hayden. "Dè cho cunbhalach?"
  
  "Tha iad dìreach mar an ceudna."
  
  Thòisich eanchainn Ben ag obair aig làn chomas. "Tha seo a" ciallachadh gur iad na h-aon daoine a thog an tuama a chruthaich na h-innealan cuideachd. Is e cuthach a tha seo. Is e an teòiridh gun do thog na diathan na h-uaighean aca fhèin agus gu litireil a" laighe sìos gu bàs, agus iad a" leudachadh beatha tro dhol à bith. A-nis tha thu ag ràdh gun do chruthaich iad innealan siubhal ùine cuideachd? " Stad Ben. "Gu fìrinneach, tha e ciallach-"
  
  Chrath Karin a ceann, a 'coimhead air. "Amadan. Gu dearbh, tha seo a 'dèanamh ciall. Mar sin shiubhail iad tro thìde, làimhsich iad tachartasan agus chruthaich iad cinn-uidhe dhaoine."
  
  Thionndaidh Matt Drake air falbh gu sàmhach. "Chì mi sa mhadainn thu."
  
  
  * * *
  
  
  Bha èadhar na h-oidhche balmy, blàth tropaigeach, agus air a dheagh bhlas leis a" Chuan Sèimh. Chaidh Drake air na sràidean gus an lorg e bàr fosgailte. Feumaidh an luchd-ceannach a bhith eadar-dhealaichte bho bhàraichean eile ann an dùthchannan eile, ceart? Às deidh na h-uile, b 'e pàrras a bh' ann. An uairsin carson a bha an luchd-beatha fhathast a" cluich pool, a" coimhead mar gum b" ann leotha a bha an t-àite? Carson a bha an deoch na shuidhe aig ceann a 'bhàr agus a cheann air a thilgeil air ais? Carson a shuidh a" chàraid shìorraidh air leth, caillte nan saoghal beag fhèin, còmhla ach leotha fhèin?
  
  Uill, bha cuid de rudan eadar-dhealaichte. Bha Alicia Miles aig a 'bhàr, a' crìochnachadh deoch dhùbailte. Bha Drake a" smaoineachadh air falbh. Bha barraichean eile ann anns am faodadh e falach o a bhròn, agus nam biodh a" mhòr-chuid aca a" coimhead mar seo, dh" fhairich e aig an taigh.
  
  Ach is dòcha gun do dh" atharraich an gairm gu gnìomh a shealladh beagan. Choisich e a-null thuice agus shuidh e sìos. Cha do sheall i eadhon suas.
  
  "Fuck, Drake." Phut i a glainne falamh thuige. "Ceannaich dhomh deoch."
  
  "Fàg am botal," dh" innis Drake don bartender agus dhòirt e leth glainne de Bacardi Oakheart. Thog e a ghloine ann an toast. "Alicia Miles. Càirdeas deich bliadhna nach deach gu àite sam bith, huh? Agus a-nis tha sinn gar lorg fhèin air neamh, a" faighinn deoch ann am bàr."
  
  "Tha dòigh aig beatha air do sgrios."
  
  "Chan eil. Rinn SRT e."
  
  "Gu cinnteach cha do chuidich e."
  
  Thug Drake sùil oirre gach taobh. "An e moladh onarach a tha seo? Bho thu? Cia mheud dhiubh a bhàthadh tu?"
  
  "Gu leòr airson faochadh a thoirt don teannachadh. Chan eil uimhir a dhìth orm."
  
  "Ach a dh" aindeoin sin cha do rinn thu dad airson na daoine sin a chuideachadh. Anns a' bhaile sin. A bheil cuimhne agad eadhon? Leig thu leis na saighdearan againn fhìn an ceasnachadh."
  
  "Bha mi nam shaighdear, dìreach mar iadsan. Bha òrdughan agam."
  
  "Agus an uairsin thug thu a-steach don fhear a phàigh barrachd."
  
  "Rinn mi mo dhleastanas, Drake." Lìon Alicia an ruma aice agus chrath i am botal gu cruaidh air a" bhòrd. "Tha an t-àm ann na buannachdan fhaighinn."
  
  "Agus seall far an d" fhuair e thu."
  
  "Tha thu a" ciallachadh, seall far an d" fhuair seo sinn, nach eil?"
  
  Dh'fhuirich Drake sàmhach. Faodaidh sinn a radh gu'n do ghabh e an rathad ard. Dh" fhaodadh tu a ràdh cuideachd gun do ghabh i an rathad ìosal. Cha robh e gu diofar. Chrìochnaich iad san aon àite leis na h-aon chall agus an aon àm ri teachd.
  
  "Nì sinn dèiligeadh ris an Bloody Vendetta an-toiseach. Agus Kovalenko. An uairsin chì sinn far a bheil sinn. " Shuidh Alicia a" coimhead a-steach don astar. Bha Drake a" faighneachd an robh Tim Hudson air a h-inntinn.
  
  "Feumaidh sinn bruidhinn mu dheidhinn Wells fhathast. Bha e na charaid dhomh."
  
  Rinn Alicia gàire, a 'fuaimeachadh dìreach mar a bha e roimhe. "An seann chlaon sin? Cha robh e idir na do charaid, Drake, agus tha fios agad air. Bruidhnidh sinn mu dheidhinn tobraichean. Ach aig a" cheann thall. Sin nuair a thachras e."
  
  "Carson?"
  
  Chaidh guth bog thairis air a ghualainn. "Leis gur ann an sin a dh" fheumas e tachairt, Matt." B" e tònaichean bog a" Chèitein a bh" ann. Shleamhnaich i a dh"ionnsaigh iad le socair sàmhach. "Leis gu bheil feum againn air a chèile gus faighinn tro seo an-toiseach."
  
  Dh" fheuch Drake ris an iongnadh a bh" aige air a faicinn. "A bheil an fhìrinn mu Wells dha-rìribh cho uamhasach?"
  
  Thuirt an sàmhchair dè bh' ann.
  
  Cheum Mai eatorra. "Tha mi an seo oir tha stiùir agam."
  
  " dubhan ? Cò às a tha? Bha mi a" smaoineachadh gun do ghabh na Seapanaich àite riut."
  
  "Tha e oifigeil, rinn iad e." Bha nota sunndach ann an guth Mai. "Gu neo-oifigeil, tha iad a" barganachadh leis na h-Ameireaganaich. Tha fios aca cho cudromach sa tha e Kovalenko a ghlacadh. Na bi a" smaoineachadh nach eil sùilean aig an riaghaltas agam ri fhaicinn. "
  
  "Cha robh mi eadhon a" bruadar mu dheidhinn. " Rinn Alicia srann. "Tha mi dìreach airson faighinn a-mach ciamar a lorg thu sinn." Chrath i a seacaid mar gum biodh i airson an t-seabhag a thilgeil dheth.
  
  "Tha mi nas fheàrr na thu," thuirt Mai agus i a" gàireachdainn a-nis. "Agus is e seo an aon bhàr airson trì blocaichean."
  
  "Tha seo fìor?" Chaidh Drake fodha. "Dè cho ìoranta."
  
  "Tha stiùir agam," thuirt Mai a-rithist. "A bheil thu airson a thighinn còmhla rium a-nis agus sùil a thoirt air no a bheil thu le chèile ro mhisg airson cùram?"
  
  Leum Drake a-mach às a chathair diog às deidh sin agus shnìomh Alicia mun cuairt. "Seall an t-slighe, elf bhig."
  
  
  * * *
  
  
  Turas tacsaidh goirid às deidh sin, bha iad air an cuairteachadh air oisean sràide trang, ag èisteachd ri Mai gan ùrachadh.
  
  "Tha seo a" tighinn gu dìreach bho chuideigin anns a bheil earbsa agam anns a" Bhuidheann Fiosrachaidh. Tha raon-laighe Kovalenko air a ruith le grunn dhaoine anns a bheil earbsa aige. Tha e air a bhith mar sin a-riamh, ged a tha e na chuideachadh dha a-nis nas motha na bha e a-riamh nuair a tha feum aige air ùine airson...uill, dèan na tha e an dùil a dhèanamh. Co-dhiù, tha an rainse aige ann an Oahu air a ruith le fear air a bheil Claude."
  
  Tharraing Mai an aire gu loidhne nan daoine òga a bha a" dol tron t-slighe a-steach boghach agus soilleir don chlub upscale. "Is ann le Claude a tha an cluba seo," thuirt i. Bha solais lasrach a" sanasachadh "Live DJs, Friday Special Bottles and Special Guests". Choimhead Drake timcheall an t-sluaigh le faireachdainn gun anail. Bha timcheall air mìle de na fir òga as àille ann an Hawaii ann an diofar stàitean de dh 'èideadh.
  
  "Dh" fhaodadh sinn seasamh a-mach beagan, "thuirt e.
  
  "A‑nis tha fios agam gu bheil sibh uile air ur glanadh." Rinn Alicia gàire air. "Bhiodh an Drake o chionn bliadhna air seasamh ri taobh an dà bhoireannach theth leis a bheil e a-nis, air an gruaidhean a chupaigeadh leis an dà làmh, agus air ar putadh an sin."
  
  Suathadh Drake a shùilean, agus fios aige gu robh i iongantach ceart. "Bidh meadhan nan tritheadan ag atharrachadh duine," bhrùth e a-mach, gu h-obann a" faireachdainn cuideam call Alison, murt Cheanadach, agus an deoch seasmhach. Fhuair e sùil chruaidh air an dithis aca.
  
  "Tha rannsachadh airson Claude a" tòiseachadh an seo. "
  
  Choisich iad seachad air an luchd-dorais, a 'gàireachdainn, agus lorg iad iad fhèin ann an tunail cumhang làn de sholais a' priobadh agus ceò meallta. Bha Drake sa mhionaid troimh-chèile agus chuir e cailc air suas ri seachdainean de dh" inbriation. Bha na pròiseasan smaoineachaidh aige neo-shoilleir, na beachdan aige eadhon nas motha. Dh'fheumadh e grèim fhaighinn air gu sgiobalta.
  
  Seachad air an tunail bha for-uinneag farsaing a thug sealladh eun air an làr dannsa. Ghluais na cuirp còmhla ri ruitheaman bas domhainn. Chùm am balla air an làimh dheis na mìltean de bhotail deoch làidir agus sheall iad an solas ann am priosan soilleir. Bha dusan de luchd-obrach bàr ag obair air na cluicheadairean, a 'leughadh bhilean, a' toirt seachad atharrachadh agus a 'toirt seachad na deochan ceàrr do luchd-cluba neo-chomasach.
  
  An aon rud ri bàr sam bith eile. Rinn Drake gàire le beagan ìoranas. "Air cùlaibh". Chomharraich e, gun a bhith feumach air falach anns an t-sluagh. "Raon air a chuir dheth. Agus air an cùlaibh tha cùirtearan."
  
  "Pàrtaidhean prìobhaideach," thuirt Alicia. "Tha fios agam dè tha dol air ais an sin."
  
  "Gu dearbh tha fios agad." Bha Mai trang a" rannsachadh na b" urrainn dhi den àite. "A bheil seòmar cùil an seo anns nach robh thu a-riamh, a Mhìle?
  
  "Na falbh eadhon ann, a" ghalla. Tha fios agam mu na rudan a rinn thu ann an Thailand. Fiù "s cha bhithinn a" feuchainn gin de seo. "
  
  "Bha na chuala tu air a thuigsinn gu mòr." Thòisich Mai air coiseachd sìos an staidhre fharsaing gun coimhead air ais. "Cur earbsa annam".
  
  Rinn Drake gàire aig Alicia agus chrath e a dh" ionnsaigh an làr dannsa. Bha iongnadh air Alicia, ach an uairsin thuig e gu robh e an dùil ath-ghoirid a ghabhail agus a dhol gu raon prìobhaideach. Shrug a" bhean Shasannach. "Tha thu a" stiùireadh na slighe, Drake. Leanaidh mi thu."
  
  Bha Drake a" faireachdainn luaith fala gu h-obann, neo-chùramach. B 'e cothrom a bha seo faighinn nas fhaisge air neach a dh' fhaodadh a bhith eòlach air càit a bheil Dmitry Kovalenko. Cha robh anns an fhuil a dhòirt e gu ruige seo ach braon anns a' chuan an taca ris na bha e deònach a dhòrtadh.
  
  Fhad "s a bha iad a" dèanamh an slighe tro na cuirp gàire, fallas air an làr dannsa, fhuair fear de na balaich air Alicia a shnìomh timcheall. "Hey," dh" èigh e ri a charaid, is gann gun robh a ghuth ri chluinntinn thairis air an ruitheam tarraingeach. "Bha mi dìreach fortanach".
  
  Bhuail Alicia a plexus grèine le a corragan caol. "Cha robh fortan agad a-riamh, a mhic. Seall air d" aghaidh."
  
  Ghluais iad air adhart gu sgiobalta, a "seachnadh a" cheòl sèididh, na cuirp a "gluasad, luchd-obrach a" bhàr a "sgròbadh air ais is air adhart anns an t-sluagh le treallaich air an cothromachadh gu cugallach thairis air an cinn. Bha a 'chàraid ag argamaid gu làidir, chaidh an duine a bhruthadh an aghaidh colbh, agus bha am boireannach a' sgreuchail na chluais. Bha buidheann de bhoireannaich meadhan-aois a" gabhail fallas agus a" puffadh agus iad nan suidhe ann an cearcall le silidh bhodka agus spàinean beaga gorm nan làmhan. Bha bùird ìosal sgapte air feadh an ùrlair, a" mhòr-chuid dhiubh air an lìonadh le deochan gun blas fo sgàileanan. Cha robh duine leis fhèin. Rinn mòran de na fir grèim dùbailte nuair a chaochail Mai agus Alicia, rud a chuir dragh mòr air na leannanan aca. Thug Mai gu glic aire don aire. Thog Alicia e.
  
  Thàinig iad gu raon le feansa ròpa, anns an robh braid òir tiugh air a shìneadh eadar dà phuist làidir ròpa umha. Bha e coltach gu robh an togalach a" gabhail ris nach toireadh duine dùbhlan dha-rìribh don dà thugs air gach taobh.
  
  A-nis chaidh fear dhiubh air adhart le a phailme a-mach agus dh" iarr e gu modhail air Mai ceum air ais.
  
  Rinn an nighean Iapanach gàire gu sgiobalta. "Chuir Claude sinn a choimhead..." Stad i, mar gum biodh i a" smaoineachadh.
  
  "Pìleat?" Bhruidhinn am fear eile gu sgiobalta. "Tuigidh mi carson, ach cò am fear a tha seo?"
  
  "Buidhne-dìon".
  
  Bha an dà ghille mòr a 'coimhead air Drake mar chait a' cromadh air luchag. Rinn Drake gàire farsaing orra. Cha tuirt e dad gun fhios nach biodh am blas Beurla aige a" togail amharas. Cha robh dragh sam bith air Alicia.
  
  "Mar sin, am Pilipo seo. Cò ris a tha e coltach? Am bi deagh àm againn no dè?"
  
  "O, "s esan as fheàrr," thuirt a" chiad bhreabadair le gàire borb. "The Perfect Gentleman"
  
  Bha an dàrna breabadair a" coimhead air an aodach aca. "Chan eil thu buileach - sgeadaichte - airson an tachartais. A bheil thu cinnteach gur e Claude a chuir thugad?"
  
  Cha robh sgeul air magadh ann an guth Mai nuair a thuirt i, "Tha mi cinnteach."
  
  Chleachd Drake an iomlaid gus raointean falaichte a mheasadh. Lean staidhre ghoirid gu àrd-ùrlar àrdaichte air an robh bòrd mòr. Bha timcheall air dusan neach nan suidhe timcheall a" bhùird, agus bha a" mhòr-chuid dhiubh a" coimhead dealasach gu leòr airson a ràdh gu robh iad air droch phùdar a spìonadh o chionn ghoirid. Bha an fheadhainn eile dìreach a 'coimhead eagallach agus brònach, boireannaich òga agus gille no dhà, gu soilleir nach robh nam pàirt den bhuidheann pàrtaidh.
  
  "Hi Pilipo!" - dh'èigh an dàrna bouncer. "Feòil ùr dhut!"
  
  Lean Drake na caileagan suas staidhre ghoirid. Bha e tòrr na bu shàmhaiche shuas an seo. Gu ruige seo bha e air dusan droch ghillean a chunntadh, agus iad uile dualtach a bhith a" giùlan ghunnaichean. Ach nuair a rinn e coimeas eadar an dusan neach-èigneachaidh ionadail agus May, Alicia, agus e fhèin, cha robh e draghail.
  
  Dh'fhuirich e air an cùlaibh, a 'feuchainn gun a bhith a' tarraing aire cho mòr 'sa ghabhas. B" e Pilipo an targaid, agus bha iad a-nis beagan throighean air falbh. Bha an club oidhche seo gu bhith a" tòiseachadh a" rocadh.
  
  Thug Pilipo sùil air na caileagan. Bha fuaim a bhriogadh tioram na amhaich a" nochdadh an ùidh a bh" aige. Chunnaic Drake a làmh gu sgiobalta a" ruighinn airson an deoch agus ga leagail air ais.
  
  "An do chuir Claude thu?"
  
  'S e duine goirid caol a bha ann am Pilipo. Dh'innis a shùilean farsaing, brìoghmhor dha Drake sa bhad nach b' e caraid Claude a bha san duine seo. Cha robh sinn eadhon eòlach air a chèile. Bha e na bu mhotha de phupaidean, ceannard a 'chluba. Nithean consum.
  
  "Chan eil idir". Thuig Mai seo cuideachd agus ann am priobadh na sùla thionndaidh i bho bhith na boireannach fulangach gu bhith na marbhadh iongantach. Chladhaich corragan caola ann an sgòrnan an dithis fhireannach a b" fhaisge, agus chuir buille domhainn bhon aghaidh an treas fear gu dearmad, a" tuiteam às a chathair. Leum Alicia air a" bhòrd ri thaobh, thàinig i air tìr air a cnap, casan àrd san adhar, agus bhreab i an duine leis na tatùthan amhaich a bha a" sruthadh gu cruaidh san aodann le a shàilean. Bhuail e a-steach don bhrùid ri thaobh, gan leagail le chèile far an casan. Leum Alicia chun treas àite.
  
  Bha Drake slaodach an coimeas, ach mòran nas millteach. Chuir an duine Àisianach le falt fada an aghaidh e an toiseach agus ghluais e air adhart le bhith a" cleachdadh measgachadh de stealladh agus punch aghaidh. Cheum Drake chun a chliathaich, rug e air a" chas agus shnìomh e le neart mòr gu h-obann gus an do sgreuch an duine agus gun do thuit e, a" tionndadh gu bhith na bhall suirghe.
  
  Tharraing an ath fhear a-mach sgian. Rinn Drake gàire. Gluais an lann air adhart. Rug Drake air an dùirn, bhris e e, agus spìon e am ball-airm gu domhainn a-steach do stamag an t-sealbhadair aige.
  
  Ghluais Drake air adhart.
  
  Ruith na crochairean mì-fhortanach bhon bhòrd. Cha robh e gu diofar. Cha bhiodh fios aca càil mu dheidhinn Claude. B" e an aon neach a b" urrainn, mar a bhiodh dùil, a bhith am falach cho domhainn "s a b" urrainn dha na chathair leathar sòghail, a shùilean a "leudachadh le eagal, a bhilean a" gluasad gu sàmhach.
  
  "Pìleat." Sheid Mai suas ris agus chuir i a lamh air a sliasaid. "An toiseach tha thu ag iarraidh ar companaidh. A-nis cha dèan thu sin. Tha sin garbh. Dè a dh" fheumas a bhith nad charaid dhomh?
  
  "Tha... fir agam." Ghluais Pilipo gu fiadhaich, a chorragan air chrith mar chuideigin a bha faisg air tràilleachd deoch làidir. "A h-uile àite".
  
  Thachair Drake ri dithis bhreabadair a bha cha mhòr air mullach na staidhre a ruighinn. Bha Alicia a' sguabadh suas an luchd-sreap air a làimh dheis. Bha ceòl dannsa trom a' sèideadh bho shìos. Bha cuirp ann an diofar ìrean deoch làidir sgapte air feadh an làr dannsa. Rinn an DJ measgachadh agus grunt airson an luchd-èisteachd glacte.
  
  "Cha do chuir Claude thugad," thuirt an dàrna breabadair, le clisgeadh gu soilleir. Chleachd Drake stiallan an fhàradh airson gluasad air adhart agus cuir a dhà chas air broilleach an duine, ga chuir a" tuiteam air ais don t-sloc fuaimneach.
  
  Leum fear eile thairis air a" cheum mu dheireadh agus mharcaich e air Drake, gàirdeanan a" lasadh. Fhuair an Sasannach buille dha na h-asnaichean a bhiodh air fear na bu laige a leagail. Tha e air a ghoirteachadh. Stad an neach-dùbhlain aige, a" feitheamh ris a" bhuaidh.
  
  Ach bha Drake dìreach ag osnaich agus lìbhrig e gearradh àrd dlùth, a "tionndadh bho bhonn a chasan. Chaidh am bouncer a thogail far an talamh agus chaill e mothachadh sa bhad. Leis an fhuaim leis an do bhuail e an talamh leum Pilipo gu follaiseach.
  
  "An dubhairt thu rudeigin?" Ruith Mai a h-ìnean air a dheagh làimhseachadh thairis air a" ghruaidh còmhdaichte le stuag Hawaiian. "De na fir agad?"
  
  "A bheil thu craicte? A bheil fios agad eadhon cò leis a tha an cluba seo?"
  
  Rinn Mai gàire. Thàinig Alicia thuca le chèile, gun dragh às deidh dha ceithir geàrdan-bodhaig a chuir air falbh. "Gu h-èibhinn bu chòir dhut sin a ràdh." Chuir i a cas air cridhe Pilipo agus bhrùth i gu cruaidh. "Tha am fear seo, Claude. Càite bheil e?"
  
  Bha sùilean Pilipo a" sèideadh mun cuairt mar theine-teine air an glacadh. "Tha mi... chan eil fhios agam. Cha tig e a-riamh an seo. Tha mi a" ruith an àite seo, ach... chan eil mi eòlach air Claude."
  
  "Mì-fhortanach." Bhreab Alicia Pilipo na cridhe. "Dhutsa".
  
  Thug Drake mionaid airson an iomall aca a sganadh. Bha coltas gu robh a h-uile dad sàbhailte. Lean e a-staigh gus an robh e sròin ri sròn le sealbhadair a" chluba.
  
  "Gheibh sinn e. Tha thu nad mhinistear gun luach. Tha mi eadhon ag aontachadh nach eil thu eòlach air Claude. Ach tha thu cinnteach gu bheil thu eòlach air cuideigin a tha eòlach air. Duine a bhios a" tadhal bho àm gu àm. Fear a nì cinnteach gun cùm thu smachd ort fhèin. A-nis-" Rug Drake air Pilipo leis an amhach, is gann gun robh a chorruich falaichte. "Tha thu ag innse dhomh ainm an duine seo. No cuiridh mi dheth do cheann fucking."
  
  Chaidh ciabhagan Pilipo eadhon suas an seo, far an robh na buillean tàirneanaich air an cuairteachadh leis na ballachan trom fuaimneach. Chrath Drake a cheann mar a bhios tìgear a" crathadh ceann gazelle marbh.
  
  "Dè?"
  
  "Bochanan. 'S e Bochanan an t-ainm a th' air an duine seo."
  
  Bhrùth Drake nas cruaidhe nuair a thòisich an fhearg aige a" gabhail thairis. "Innis dhomh mar a chuireas tu fios thuige." Lìon ìomhaighean de Cheanadach a lèirsinn. Is gann gun robh e a" faireachdainn Mai agus Alicia ga tharraing air falbh bho neach-seilbh a" chluba a bha a" bàsachadh.
  
  
  CAIBIDEIL A H-OIDHCHE
  
  
  Bha an oidhche Hawaiian fhathast fo làn ghluasad. Bha e dìreach às deidh meadhan oidhche nuair a chaidh Drake, May agus Alicia a-mach às a" chlub agus ghairm iad tacsaidh pàirce. Chòmhdaich Alicia an t-slighe teicheadh aca le bhith a 'coiseachd suas gu toilichte chun an DJ, a' glacadh a 'mhicreofon aige agus a' dèanamh a 'bheachd rionnag roc as fheàrr aice. "Hello Honolulu! Ciamar a tha thu? Cho toilichte a bhith an seo a-nochd. Tha thu cho breagha, a bhalaich!" An uairsin dh'fhalbh i gu rèidh, a 'fàgail mìle barail air mìle bilean.
  
  A-nis bha iad a 'bruidhinn gu saor leis an dràibhear tacsaidh. "Dè an ùine a tha thu a" smaoineachadh a bheir e mus toir Pilipo rabhadh do Bhochanan?" dh'fhaighnich Alicia.
  
  "Le fortan, is dòcha nach lorg iad e airson greis. Tha deagh cheangal aige. Ach ma their iad-"
  
  "Cha bhith e a" bruidhinn, "thuirt Drake. ""S e borb a th" ann. Cha toir e aire don fhìrinn gun do thionndaidh e a-steach fear Claude. Chuirinn mo mhorgaids air."
  
  "Dh" fhaodadh luchd-brathaidh na pònairean a dhòrtadh. " Thuirt Mai gu sàmhach.
  
  "Tha a" mhòr-chuid dhiubh gun mhothachadh. " Rinn Alicia gàire, agus an uairsin thuirt i nas miosa. "Ach tha an spiorad ceart. Nuair as urrainn dhaibh coiseachd agus bruidhinn a-rithist, bidh iad a" sguabadh mar mhucan."
  
  Cliog Drake air a theanga. "Dam, tha thu le chèile ceart. An uairsin feumaidh sinn a dhèanamh gu sgiobalta. An oidhche seo. Chan eil roghainn eile ann."
  
  "Sràid Kukui a Tuath," thuirt Mai ris an draibhear tacsaidh. "Faodaidh tu ar leigeil faisg air a" mhorgue. "
  
  Thug an draibhear tacsaidh sùil oirre gu sgiobalta. "Airson fìor?"
  
  Ghlac Alicia an aire le gàire grinn. "Cum sìos e, còig-o." Dìreach draibheadh."
  
  Mhìnich an draibhear tacsaidh rudeigin mar "Fucking haole," ach thionndaidh e a shùil air an rathad agus thuit e sàmhach. Bha Drake a" smaoineachadh càit an robh iad a" dol. "Mas e seo dha-rìribh oifis Bochanan, chan eil e coltach gum bi e ann aig an àm seo."
  
  Rinn Alicia srann. "Drakey, Drakey, dìreach chan eil thu ag èisteachd gu faiceallach gu leòr. An uair a thuig sinn mu dheireadh gu'n robh amhach cho teann aig an duine ghòrach, Pilipo, 'n 'ur làmhan 's gu'n do thionndaidh e purpaidh, thòisich sinn air a bheatha ghòrach a shàbhaladh, agus dh' innis e dhuinn gu'n robh tigh aig Bochanan."
  
  "Taigh?" Rinn Drake grimace.
  
  "Mu dheidhinn gnìomhachas. Tha thu eòlach air na luchd-reic seo. Bidh iad a" fuireach agus ag ithe an sin, a" cluich an sin, a" cur an cuid obraichean ionadail air dòigh às an sin. A 'cumail òrdugh. Cumaidh e eadhon a dhaoine faisg air làimh. Is e pàrtaidh cruaidh gun stad a th" ann, a dhuine."
  
  "A chuidicheas le bhith a" cumail tachartasan a "chluba oidhche dìomhair, airson a-nis." Thuirt Mai nuair a stad an tacsaidh aig a" mhorgue. "Cuimhnich nuair a bhris sinn a-steach don oifis aig an inneal lìbhrigidh sin ann an Hong Kong? Bidh sinn a" dol a-steach gu sgiobalta, bidh sinn a" falbh gu sgiobalta. Seo mar a bu chòir dha a bhith."
  
  "Dìreach mar nuair a ràinig sinn an àite sin ann an Zurich." Thuirt Alicia gu làidir ri Drake. "Chan ann leatsa a tha e, a Kitano. Chan eil cho fada sin."
  
  
  * * *
  
  
  Choisich Hayden a-steach don àros a chaidh a thoirt dhi ann an togalach CIA ann an Honolulu agus stad i marbh na slighe. Bha Ben a 'feitheamh rithe, na shuidhe air an leabaidh agus a' crochadh a chasan.
  
  Bha an duine òg a" coimhead sgìth. Bha a shùilean air an dòrtadh le fuil bho bhith a" coimhead air scrion coimpiutair airson làithean, agus bha a mhaoil a" coimhead rud beag rùisgte le dùmhlachd cho dian. Bha Hayden toilichte fhaicinn.
  
  Thug i sùil mhionaideach timcheall an t-seòmair. "A bheil thu fhèin agus Karin air an sreang umbilical a ghearradh mu dheireadh?"
  
  "Har, har. Tha i na teaghlach." Thuirt e mar gum b" e an dlùth-chàirdeas an rud a bu fhollaisiche. "Agus gu cinnteach tha fios aice air a slighe timcheall air coimpiutair."
  
  "Cuidichidh IQ aig ìre genius thu le seo." Thug Hayden dheth a brògan. Bha am brat-ùrlair tiugh a" faireachdainn mar chluasag foamy fo a casan goirt. "Tha mi gu tur cinnteach gum faigh thu a-màireach na tha a dhìth oirnn ann an irisean Cook."
  
  "Mas urrainn dhuinn an lorg idir."
  
  "Tha a h-uile dad air an eadar-lìn. Feumaidh fios a bhith agad càite an coimhead thu. "
  
  Rinn Ben gàire rithe. "A bheil... a" faireachdainn gu bheil sinn gar làimhseachadh an seo? An toiseach lorg mi Tomb of the Gods, agus an uairsin na h-innealan gluasaid. Tha sinn a-nis a" faighinn a-mach gu bheil an dà rud càirdeach. Agus-" stad e.
  
  "Agus dè?" Shuidhich Hayden sìos ri thaobh air an leabaidh.
  
  "Dh" fhaodadh na h-innealan a bhith ceangailte ann an dòigh air choreigin ri Gates of Hell, "thuirt e. "Ma tha Kovalenko gan iarraidh, bu chòir dhaibh a bhith ann."
  
  "Chan eil e fìor". Lean Hayden nas fhaisge. "Tha Kovalenko craicte. Chan urrainn dhuinn a bhith a" leigeil oirnn a bheachd a thuigsinn."
  
  Sheall sùilean Ben gun robh e gu luath a 'call sùil air a smuaintean agus a' suirghe ri feadhainn eile. Phòg e Hayden agus i a" lùbadh a cinn a dh"ionnsaigh a chuid. Tharraing i air falbh nuair a thòisich e air sgàineadh le rudeigin na phòcaid.
  
  "Tha mi a" faireachdainn nas fheàrr nuair a thig e a-mach tron zip, Ben.
  
  "Eh? Chan eil. Bha mi ag iarraidh seo." Thug e a-mach am fòn cealla aige, thionndaidh e an scrion chun chluicheadair MP3 agus thagh e clàr.
  
  Thòisich Fleetwood Mac a" seinn "Second Hand News" bho na fathannan clasaigeach.
  
  Chuir Hayden iongnadh air. "Dinorok? Dìreach?"
  
  Thilg Ben air a druim i. "Tha cuid de seo nas fheàrr na tha thu a" smaoineachadh. "
  
  Cha robh Hayden ag ionndrainn a" bhròn a bha ann an tòna a bràmair. Cha do chaill i cuspair an òrain, a tha follaiseach san tiotal. Airson na h-aon adhbharan ri Ben, thug e oirre smaoineachadh air Kennedy Moore agus Drake agus a h-uile càil a bha iad air chall. Chan e a-mhàin gun do chaill iad le chèile deagh charaid ann an Ceanadach, ach lughdaich a bàs brùideil caraidean Drake gu lèir gu dìreach fuaim cùl-fhiosrachaidh.
  
  Ach nuair a thòisich Lindsey Buckingham a" seinn mun fheur àrd agus a" dèanamh an rud aige, cha b" fhada gus an do dh"atharraich am faireachdainn.
  
  
  * * *
  
  
  Dh'iarr Mai air an dràibhear tacsaidh feitheamh, ach cha do dh'èist an duine. Cho luath 's a fhuair iad a-mach às a' chàr, thòisich e air an einnsean agus dh'fhalbh e, a 'frasadh greabhail.
  
  Bha Alicia a" coimhead às a dhèidh. "Gearradh".
  
  Chomharraich Mai an eadar-ghearradh air am beulaibh. "Tha Taigh Bhochanain air an taobh chlì."
  
  Choisich iad ann an sàmhchair thaitneach. O chionn mìosan, bha fios aig Drake nach tachradh seo gu bràth. An-diugh bha nàmhaid cumanta aca. Bha iad uile air an suathadh le cuthach an Rìgh Fhuilteach. Agus ma gheibh e cead fuireach saor, dh" fhaodadh e cron mòr a dhèanamh orra fhathast.
  
  Còmhla bha iad mar aon de na sgiobaidhean as fheàrr san t-saoghal.
  
  Chaidh iad thairis air an eadar-ghearradh agus rinn iad maill nuair a thàinig maoin Bhochanain am follais. Bha an t-àite fo thuil le solas. Tha na cùirtearan sìos. Bha na dorsan fosgailte gus am faodadh an ceòl sruthadh air feadh na sgìre. Bha ceòl rap ri chluinntinn eadhon air feadh na sràide.
  
  "Mod nàbaidh," thuirt Alicia. "Cuideigin mar sin - cha bhiodh agam ach a thighinn faisg agus an siostam stereo damn aca a bhriseadh gu smithereens."
  
  "Ach chan eil a" mhòr-chuid de dhaoine mar thusa, "thuirt Drake. "Is e seo a tha na daoine sin a" soirbheachadh. Tha iad nam burraidhean aig cridhe. Ann am fìor bheatha, bidh iad a" giùlan ghunnaichean agus chan eil truas no cogais aca."
  
  Rinn Alicia gàire air. "An uairsin cha bhith dùil aca ri ionnsaigh làn-sgèile."
  
  Dh'aontaich Mai. "Bidh sinn a" faighinn a-steach gu sgiobalta, gheibh sinn a-mach gu sgiobalta. "
  
  Smaoinich Drake air mar a dh" òrduich Rìgh na Fola na h-uimhir de neo-chiontach a mharbhadh. "Rachamaid fuck iad."
  
  
  * * *
  
  
  Bha Hayden rùisgte agus fallas nuair a ghlaodh am fòn cealla aice. Mura b" e glaodh ainm-sgrìobhte a ceannard, Jonathan Gates, bhiodh i air stad a chuir air.
  
  An àite sin, rinn i gearan, phut i Ben air falbh, agus bhuail i am putan freagairt. "Tha?"
  
  Cha do mhothaich Gates eadhon gu robh i gun anail. "Hayden, tha mi duilich airson an uair anmoch. An urrainn dhut bruidhinn?"
  
  Thog Hayden air ais gu fìrinn sa bhad. Bha an geata airidh air an aire. Bha an t-uabhas a dh'fhuiling e airson a dhùthaich fada seachad air a dhleastanas.
  
  "Gu dearbh, a dhuine uasail."
  
  "Tha Dmitry Kovalenko a" cumail buill teaghlaich ochd seanairean às na Stàitean Aonaichte, ceithir riochdairean deug, agus aon àrd-bhàillidh an grèim. Thèid an uilebheist seo a thoirt gu ceartas, Jay, ann an dòigh sam bith a tha riatanach. Tha na goireasan agad uile."
  
  Chaidh an ceangal a bhriseadh.
  
  Shuidh Hayden a 'coimhead a-steach don dorchadas, chaidh a h-àrdachadh gu tur às. Bha a smuaintean leis na prìosanaich. Bha an neo-chiontach a" fulang a-rithist. Bha i a" faighneachd cia mheud a bharrachd dhaoine a bhiodh a" fulang mus tugadh Rìgh na Fola gu ceartas.
  
  Shreap Ben thairis air an leabaidh thuice agus gu sìmplidh chuir e grèim oirre mar a bha i ag iarraidh.
  
  
  * * *
  
  
  Choisich Drake a-staigh an toiseach agus lorg e e fhèin ann an talla fada le dà dhoras a" fosgladh air an taobh chlì agus cidsin fosgailte aig an deireadh. Choisich an duine sìos an staidhre, gu h-obann lìon a shùilean le clisgeadh nuair a chunnaic e Drake a" dol a-steach don taigh.
  
  "Dè th' ann?"
  
  Ghluais làmh Mai na bu luaithe na chitheadh an t-sùil. Aon diog bha an duine a" tarraing a-steach èadhar gus rabhadh a chuir, agus an ath fhear bha e a" sleamhnachadh sìos an staidhre le biodag beag na amhach. Nuair a ràinig e am bonn, chuir Mai crìoch air a h-obair agus thug i air ais a biodag. Ghluais Drake sìos an trannsa. Thionndaidh iad chun làimh chlì a-steach don chiad rùm. Sheall ceithir paidhrichean shùilean suas bho na bogsaichean sìmplidh anns an robh iad air an stuth-spreadhaidh a phacadh.
  
  Stuthan-spreadhaidh?
  
  Dh" aithnich Drake an C4 sa bhad, ach cha robh ùine aige smaoineachadh leis gun do rug na fir air na buill-airm a chaidh a thilgeil gu faiceallach. Bha Mai agus Alicia a" dannsa timcheall Drake.
  
  "Sin!" Chomharraich Drake an fheadhainn as luaithe. Leag Alicia sìos e le breab mì-mhodhail don ghrin. Thuit e sìos, a 'mùchadh rudeigin. Choisich an duine air beulaibh Drake gu luath thuige, a 'leum thairis air a' bhòrd gus àirde agus cumhachd an ionnsaigh àrdachadh. Shnìomh Drake a chorp fo itealan an duine, agus nuair a thàinig e air tìr, leag e a dhà ghlùin às a dhèidh. Bha an duine a" sgreuchail le feirg agus seile ag itealaich às a bheul. Lìbhrig Drake buille tuagh pronnadh gu mullach a chinn le a neart agus a chumhachd brùideil.
  
  Thuit an duine gun fhuaim.
  
  Air an taobh chlì aige, chuir Mai dà stailc air bhog an dèidh a chèile. Chaidh an dithis a dhùblachadh le lotan nan stamagan, iongnadh air a sgrìobhadh air feadh an aghaidhean. Gu sgiobalta chleachd Drake greim bàis gus aon a chomasachadh fhad "s a chuir Mai a-mach am fear eile.
  
  "Fàg". - Rinn Drake sgàineadh. Theagamh nach robh fios aca air, ach b' iad sin fathast sluagh Righ na Fola. Bha iad fortanach gun robh Drake ann an cabhag.
  
  Thill iad don trannsa agus chaidh iad sìos gu seòmar eile. Nuair a shleamhnaich iad a-staigh, chunnaic Drake an cidsin. Bha e làn dhaoine, iad uile a" coimhead air rudeigin air bòrd ìosal. Bha na fuaimean rap a bha a" tighinn bhon taobh a-staigh cho àrd is gun robh Drake an dùil gun tigeadh iad a-mach a choinneachadh ris. Ruith Mai air adhart. Mun àm a chaidh Drake a-steach don t-seòmar, bha i air aon fhear a chuir sìos mu thràth agus ghluais i air adhart chun ath fhear. Ruith fear le feusag thiugh a-steach do Drake, mu thràth le làmh-làimhe na làimh.
  
  "De a rinn thu-?"
  
  B 'e trèanadh a h-uile dad ann an ealain sabaid, agus bha Drake air ais nas luaithe na b' urrainn do neach-poilitigs prìomh cheist a sheachnadh. Sa bhad, thog e a chas, bhuail e an làmh-an-uachdair a-mach à làmhan an duine, agus an uairsin chaidh e air adhart agus ghlac e san adhar e.
  
  Thionndaidh e an armachd thairis.
  
  "Beò leis a" chlaidheamh." Loisg e. Thuit fear Bhochanain air ais ann an spreadhadh ealanta. Thog Mai agus Alicia sa bhad arm-smàlaidh eile a chaidh a thilgeil nuair a dh" èigh cuideigin bhon chidsin. "Hey, amadan! Dè am fuck a tha thu a" dèanamh?"
  
  Rinn Drake gàire. A rèir choltais cha robh guth air losgadh-gunna san taigh seo. Gu math. Choisich e chun an dorais.
  
  "Dithis," thuirt e, a" nochdadh nach robh àite aig an doras ach a" toirt àite don dithis aca airson gluasad. Shuidh Mai air a cùlaibh.
  
  "Cumamaid na coin seo." Thàinig Drake agus Alicia a-mach, a 'losgadh, ag amas air a' choille de chasan a bha timcheall air a 'bhòrd.
  
  Dhòirt fuil agus thuit cuirp chun an làr. Ghluais Drake agus Alicia air adhart, agus fios aca gum biodh clisgeadh agus iongnadh a" cur troimh-chèile agus eagal air an luchd-dùbhlain aca. Leum fear de gheàrdan Bhochanain thairis air bòrd ìosal agus bhuail e gu Alicia i, ga thilgeil chun an taobh. Chaidh Mai a-steach don bheàrn, ga dìon fhèin, fhad "s a bha an geàrd a" crathadh a mheur oirre dà uair. Rug Mai air gach buille air a h-uchd mus do bhuail i gu cruaidh e air drochaid a sròin le a daga.
  
  Fhuair Alicia sabaid a-rithist. "Bha e agam."
  
  "O, tha mi cinnteach gun do rinn thu, mil."
  
  "Sèididh mi." Sheall Alicia an gunna air a" ghearan, fir a" caoineadh. "A bheil duine sam bith eile airson feuchainn? Hm?"
  
  Sheall Drake air a" bhòrd ìosal agus na bha ann. Chuir pileachan C4 sgudal air an uachdar aig diofar ìrean ullachaidh.
  
  Dè an ifrinn a bha an Rìgh Fuil an dùil?
  
  "Co am fear dhibh Bochanan?"
  
  Cha do fhreagair duine.
  
  "Tha cùmhnant agam airson Bochanan." Chaidh Drake a ghluasad. "Ach mura h-eil e an seo, tha mi creidsinn gum feum sinn losgadh ort uile." Loisg e air an duine a b" fhaisge anns an stamag.
  
  Lìon fuaim an rùm. Bha eadhon Mai a" coimhead air le iongnadh. "Math-"
  
  Rinn e gàire oirre. "Gun ainmean."
  
  "Is mise Bochanan." Sheas an duine, a" lùbadh air ais an aghaidh an fhrigeireadair mhòir, nuair a chuir e cuideam cruaidh air an lot. "Thig air adhart, a dhuine. Cha do rinn sinn cron ort."
  
  Chaidh meur Drake a theannachadh air an inneal-brosnachaidh. Thug e tòrr fèin-smachd gun a bhith a" losgadh. "Nach do ghortaich thu mi?" Leum e air adhart agus chuir e a ghlùin a dh"aona ghnothach air an lot sèididh. "Nach do ghortaich thu mi?"
  
  Lìon bloodlust a lèirsinn. Bhris bròn do-chreidsinneach inntinn agus cridhe. "Innis dhomh," thuirt e gu cruaidh. "Innis dhomh càite a bheil Claude no, Dia mo chuideachadh, sèididh mi d" eanchainn air feadh an fhuaradair fucking seo. "
  
  Cha do luidh sùilean Bhochanain. Rinn eagal a" bhàis a chuid aineolas follaiseach. "Tha mi eòlach air caraidean Claude," thuirt e. "Ach chan eil mi eòlach air Claude. B" urrainn dhomh innse dhut a charaidean. Seadh, is urrainn dhomh an toirt dhut."
  
  Dh'èist Drake agus e ag ràdh dà ainm agus na h-àiteachan aca. Scarberry agus Peterson. Is ann dìreach nuair a chaidh am fiosrachadh seo a thoirt a-mach gu tur a chomharraich e am bòrd làn de C4.
  
  "Dè tha thu a" dèanamh an seo? A bheil thu deiseil airson cogadh a thòiseachadh?"
  
  Chuir am freagairt iongnadh air. "Uill, tha. Tha Blàr Hawaii gu bhith a" tòiseachadh, a dhuine."
  
  
  CAIBIDIL NAOICH FIONNGHAL
  
  
  Choisich Ben Blake a-steach don oifis bheag a bha e a" roinn le a phiuthar gus Karin a lorg na sheasamh ri taobh na h-uinneige. "Hi piuthar".
  
  "Halò. Dìreach coimhead air seo, Ben. èirigh na grèine ann an Hawaii."
  
  "Bu chòir dhuinn a bhith air an tràigh. Bidh a h-uile duine a" dol ann airson èirigh na grèine agus dol fodha na grèine."
  
  "O, dha-rìribh? Choimhead Karin air a bràthair le beagan searbhas. "Thug thu sùil air air an eadar-lìn, nach robh?"
  
  "Uill, a-nis gu bheil sinn an seo, bu mhath leam faighinn a-mach às an àite làn seo agus coinneachadh ri cuid de mhuinntir an àite."
  
  "Airson dè?"
  
  "Cha do choinnich mi a-riamh ri Hawaiian."
  
  "Tha Mano na Hawaiian damn, dumbo. A Dhia, uaireannan saoil an d" fhuair mi an dà sholar de cheallan eanchainn againn."
  
  Bha fios aig Ben nach robh feum sam bith ann a bhith a" tòiseachadh batal wits le a phiuthar. Bha meas aige air an t-sealladh eireachdail airson beagan mhionaidean mus deach e chun an dorais gus cofaidh a dhòrtadh dhaibh. Nuair a thill e, bha Karin mu thràth a" togail nan coimpiutairean aca.
  
  Chuir Ben na mugaichean ri taobh am meur-chlàr. "Tha fios agad gu bheil mi a" coimhead air adhart ris." Suathadh e a làmhan. "Tha mi a" ciallachadh, a "coimhead airson logaichean a" Chaiptein Cook. Is e fìor obair lorgaire a tha seo oir tha sinn a" coimhead airson na tha falaichte, chan e na tha follaiseach. "
  
  "Tha fios againn gu cinnteach nach eil ceanglaichean air an eadar-lìn a cheangail Cook ri Diamond Head no Leahy ris na Hawaiianaich. Tha fios againn nach eil ann an Diamond Head ach aon de shreath de chonaidhean, fhionnaichean, thunailean agus phìoban làbha a tha a" ruith fo Oahu."
  
  Ghabh Ben sip dhen chofaidh teth aige. "Tha fios againn cuideachd gun tàinig Cook air tìr air Kauai, ann am baile-mòr Waimea. Thoir sùil air Waimea airson canyon iongantach gu leòr airson a dhol an aghaidh an Grand Canyon. Chruthaich muinntir Kauai an abairt àite tùsail airson tadhal air Hawaii mar stealladh grinn aig Oahu. Tha ìomhaigh de Cook ann an Waimea ri taobh taigh-tasgaidh glè bheag.
  
  "Rud eile as aithne dhuinn," fhreagair Karin. "Is e a" phuing gu bheil logaichean a "Chaiptein Cook an seo." Bhuail i air a" choimpiutair aice. "Air-loidhne".
  
  Rinn Ben osnaich agus thòisich e a" gluasad tron chiad fhear de na h-irisean farsaing. "Leig leis an spòrs tòiseachadh." Chuir e a-steach na fònaichean-cluaise aige agus lean e air ais anns a" chathair aige.
  
  Thug Karin sùil air. "Cuir dheth e. An e seo am Balla-cadail? Agus còmhdach eile? Aon latha, a bhràthair bheag, feumaidh tu na slighean ùra sin a chlàradh agus stad a bhith a" caitheamh do chòig mionaidean de chliù."
  
  "Na innis dhomh gu bheil thu a" caitheamh do chuid ùine, sis. Tha fios againn uile gu bheil thu nad mhaighstir air seo."
  
  "A bheil thu a" dol a thoirt seo suas a-rithist? A-nis?"
  
  "Tha còig bliadhna air a dhol seachad." Thionndaidh Ben suas an ceòl agus chuir e fòcas air a" choimpiutair aige. "Còig bliadhna de sgrios. Na leig leis na thachair an uairsin milleadh a dhèanamh air an ath dheich."
  
  
  * * *
  
  
  Ag obair gun chadal agus gun mòran fois, chuir Drake, May agus Alicia romhpa fois ghoirid a ghabhail. Fhuair Drake fios bho Hayden agus Kinimaka mu uair a thìde às deidh èirigh na grèine. Dh'fhuasgail am putan mute an duilgheadas seo a dh'aithghearr.
  
  Fhuair iad rùm air màl ann an Waikiki. B 'e taigh-òsta mòr air cuibhlichean a bh' ann, làn de luchd-turais, a 'toirt dhaibh ìre àrd de dh' ainm. Dh'ith iad gu luath aig an Denny's ionadail, agus chaidh iad dhan taigh-òsta aca, far an tug iad an t-àrdaichear dhan rùm aca air an ochdamh làr.
  
  Nuair a bha e a-staigh, ghabh Drake fois. Bha fios aige air na buannachdan bho bhith ga chonnadh fhèin le biadh agus fois. Chrom e suas ann an cathair fhurasta ri taobh na h-uinneige, a" faighinn tlachd às an dòigh anns an do nigh grian soilleir Hawaiian thairis air tro uinneagan na Frainge.
  
  "Dh" fhaodadh an dithis agaibh sabaid thairis air an leabaidh, "thuirt e gun tionndadh mun cuairt. "Suidhich cuideigin an inneal-rabhaidh airson dà uair."
  
  Leis a sin, leig e le a smuaintean a dhol air falbh, air a mhisneachadh leis an fhios gun robh seòladh aca dithis fhear a bha cho faisg air Claude 's a dh' fhaodadh iad a bhith. An t-sìth fios a bhith agad gun deach Claude a stiùireadh dìreach chun Rìgh Fhuil.
  
  Sìth inntinn bhon eòlas nach robh ach beagan uairean a thìde air fhàgail ron dìoghaltas fuilteach.
  
  
  * * *
  
  
  Chuir Hayden agus Kinimaka seachad a 'mhadainn aig Roinn Poileis Honolulu ionadail. B 'e an naidheachd gun deach cuid de na 'com-pàirtichean' aig Claude a chuir às tron oidhche, ach cha robh fìor naidheachd ann. Thuirt sealbhadair a 'chluba, air an robh Pilipo, glè bheag. Chrìochnaich grunn de na bouncers aige san ospadal. Nochd e cuideachd gun deach am biadh bhidio aige gu mìorbhuileach dorcha nuair a thug fear agus dithis bhoireannach ionnsaigh air dìreach ro mheadhan oidhche.
  
  Cuir ri seo peilear fuilteach am badeigin ann am meadhan a" bhaile, anns an robh barrachd de na companaich aithnichte aig Claude. Nuair a ràinig oifigearan armaichte an làrach, cha do lorg iad ach taigh falamh. Gun fhir. Gun àireamh fòn. Is e dìreach fuil air an làr agus bòrd a" chidsin, air an deach lorgan C4 a lorg nuair a chaidh duslach a dhèanamh.
  
  Dh'fheuch Hayden ri Drake. Dh'fheuch i ri Alicia a ghairm. Tharraing i Mano gu aon taobh agus dh"èigh i gu feargach na chluais. "Dol orra! Chan eil fios aca gu bheil an taic againn a bhith ag obair mar a chì sinn iomchaidh. Bu chòir fios a bhith aca."
  
  Chrath Kinimaka, a ghuailnean mòra ag èirigh agus a" tuiteam. "Is dòcha nach eil Drake airson faighinn a-mach. Nì e a shlighe, le no às aonais taic riaghaltais."
  
  "A-nis tha e na eallach."
  
  "No saighead puinnseanta ag itealaich dìreach a-steach don chridhe." Rinn Kinimaka gàire nuair a choimhead a cheannard air.
  
  Bha Hayden troimh-a-chèile airson mionaid. "Dè? An ann à òran neo rudeigin a tha seo?"
  
  Bha Kinimaka a" coimhead oilbheum. "Chan eil mi a" smaoineachadh sin, a cheannard. Mar sin," thug e sùil air na copan cruinnichte, "dè tha fios aig na poileis mu Claude?"
  
  Ghabh Hayden anail domhainn. "Chan eil e na iongnadh gu bheil glè bheag dhiubh ann. Tha Claude na shealbhadair dubharach air grunn chlubaichean a dh" fhaodadh a bhith an sàs ann an gnìomhan mì-laghail no nach eil. Chan eil iad àrd air liosta faire nam poileas. Mar thoradh air an sin, tha an sealbhadair sàmhach aca gun urra."
  
  "Leis a h-uile càil a chaidh, gun teagamh, a dhealbhadh le Kovalenko."
  
  "Gun teagamh. Tha e an-còmhnaidh buannachdail do eucorach a bhith air a thoirt a-mach às an fhìor shaoghal grunn thursan."
  
  "Is dòcha gu bheil Drake a" dèanamh adhartas. Mura biodh sin fìor, tha mi a" smaoineachadh gum biodh e còmhla rinn."
  
  Chrath Hayden. "Tha sinn an dòchas gur e sin a" chùis. Anns an eadar-ama, feumaidh sinn iongnadh a dhèanamh air cuid de mhuinntir an àite. Agus bu chòir dhut fios a chur chun a h-uile duine as aithne dhut a dh'fhaodadh ar cuideachadh. Tha Kovalenko air fuil a chruthachadh mu thràth. Is fuath leam a bhith a" smaoineachadh ciamar a dh" fhaodadh seo uile tighinn gu crìch. "
  
  
  * * *
  
  
  Rinn Ben a dhìcheall gus am fòcas aige a chumail àrd. Bha na faireachdainnean aige fo bhuaireadh. Bha mìosan air a bhith ann bho bha a bheatha àbhaisteach. Ro àm Odin, b" e a bheachd air dànachd a chòmhlan roc ùr-nodha The Wall of Sleep a chumail dìomhair bho mhàthair is athair. B" e duine teaghlaich a bh" ann, duine còir-chridheach le tàlant airson a h-uile rud teicnigeach.
  
  A nis chunnaic e am blàr. Chunnaic e daoine gan marbhadh. Bha e a" sabaid airson a bheatha. Chaochail leannan a charaid a b' fheàrr na ghàirdeanan.
  
  Chuir an gluasad eadar saoghal air falbh e.
  
  Cuir ris an sin an cuideam a thaobh a bhith còmhla ri a leannan ùr, àidseant CIA Ameireaganach, agus cha robh e na iongnadh idir a bhith ga fhaighinn fhèin a" sèideadh.
  
  Chan e gu robh e a-riamh ag innse dha charaidean. A theaghlach, seadh, dh'fhaodadh e innse dhaibh. Ach cha robh Karin deiseil airson seo fhathast. Agus bha na duilgheadasan aice. Bha e dìreach air innse dhi gum bu chòir dhi gluasad air adhart an dèidh còig bliadhna, ach bha fios aige nan tachradh an aon rud dha a-riamh, gun sgriosadh e an còrr de a bheatha.
  
  Agus bha an còrr de bhuill Wall of Sleep an-còmhnaidh a" teacsadh thuige. Càit a bheil an ifrinn, Blakey? Am bi sinn còmhla a-nochd? Co-dhiù sgrìobh air ais thugam, a lethsgeul!Bha slighean ùra aca deiseil airson an clàradh. B' e an aisling a bh' aige!
  
  A-nis tha an dearbh rud a thug dha a bhriseadh mòr ann an cunnart.
  
  Smaoinich e air Hayden. Nuair a bha an saoghal a 'tuiteam às a chèile, b' urrainn dha daonnan a smuaintean a thionndadh thuice, agus bhiodh a h-uile càil na b 'fhasa. Chaidh a h-inntinn air seachran. Lean e air a" gluasad tro dhuilleagan leabhar air-loidhne a bha cuideigin air ath-sgrìobhadh bho na sgrìobhaichean aig Cook fhèin.
  
  Cha mhòr nach do chaill e e.
  
  Airson gu h-obann, dìreach an sin, am measg aithisgean sìde, sònrachaidhean domhan-leud agus domhan-leud, agus mion-fhiosrachadh goirid mu cò a chaidh a pheanasachadh airson gun a bhith ag ithe an cuibhreann làitheil de mhairt-feòil agus a chaidh a lorg marbh san rigging, nochd iomradh goirid air Pele's Gate.
  
  "Piuthar". - Ghlaodh Ben. "Tha mi a" smaoineachadh gun do lorg mi rudeigin. " Leugh e paragraf goirid. "Seadh, seo cunntas duine mun turas aca. A bheil thu deiseil airson seo?"
  
  
  * * *
  
  
  Chaidh Drake bho chadal aotrom gu dùsgadh anns an ùine a thug e air a shùilean fhosgladh. Rinn Mai cabhag air ais is air adhart air a chùlaibh. Bha e coltach gu robh Alicia anns an fhras.
  
  "Dè cho fada "s a bha sinn a-muigh?"
  
  "Thoir seachad no thoir ceithir fichead mionaid. An seo, thoir sùil air an seo. " Thilg Mai dha aon de na dagaichean a thug iad o Bhochanan agus a dhaoine.
  
  "Dè an sgòr?"
  
  "Còig rèabhlaidean. Tha a h-uile dad gu math. Dà 38 agus trì 45 inbhe. Uile le irisean trì cairteal làn."
  
  "Barrachd air gu leòr". Sheas Drake suas agus shìn e. Cho-dhùin iad gu robh iad dualtach aghaidh a thoirt air neach-dùbhlain nas miosa - daoine faisg air Claude - agus mar sin bha e riatanach armachd a ghiùlan.
  
  Thàinig Alicia a-mach às an t-seòmar-ionnlaid le falt fliuch, a 'tarraing air a seacaid. "Deiseil airson gluasad a-mach?"
  
  B' e am fiosrachadh a fhuair iad bho Bhochanan gun robh sealbh aig Scarberry agus Peterson air ionad-reic chàraichean coimheach air iomall Waikiki. Canar Exoticars ris, b" e ionad reic agus bùth càraidh a bh" ann. Fhuair e cuideachd a" mhòr-chuid de chàraichean àrd-ìre air màl.
  
  Còmhdach gu math buannachdail, smaoinich Drake. Gun teagamh air a dhealbhadh gus cuideachadh le bhith a" falach a h-uile seòrsa gnìomh eucorach. Gun teagamh bha Scarberry agus Peterson faisg air mullach an t-sreath bìdh. Bhiodh Claude an ath rud.
  
  Fhuair iad ann an tacsaidh agus thug iad seòladh an neach-reic don dràibhear. Bha e mu fhichead mionaid air falbh.
  
  
  * * *
  
  
  Tha iongnadh air Ben agus Karin an leabhar-latha aig Caiptean Cook a leughadh.
  
  Bha e gu math iongantach a bhith faicinn tro shùilean neach eile na tachartasan a thachair don chaiptean mara ainmeil còrr is dà cheud bliadhna air ais. Ach bha leughadh a" chunntais mu thuras clàraichte Cook ach a bha fhathast gu math dìomhair fon bholcàno as ainmeil ann an Hawaii cha mhòr ro mhòr.
  
  "Tha e iongantach". Thionndaidh Karin tron leth-bhreac aice air scrion a" choimpiutair. "Is e an aon rud nach eil thu a" tuigsinn ro-shealladh sgoinneil Cook. Thug e leis daoine bho gach ceàrnaidh gus na chaidh a lorg a chlàradh. Eòlaichean. Luibh-eòlais. Luchd-ealain. Seall-" Thug i suil air an sgrion.
  
  Lean Ben a-null a dh"fhaicinn an dealbh fìnealta den lus. "Tarraingeach".
  
  Bha sùilean Karin a" deàrrsadh. "Tha seo fìor mhath. Cha deach na lusan sin a lorg no a chlàradh gus an do chlàr Cook agus an sgioba aige iad agus thill iad a Shasainn leis na dealbhan agus na tuairisgeulan sgoinneil sin. Rinn iad mapa den t-saoghal againn, na daoine sin, a' peantadh seallaidhean-tìre agus oirthirean mar a bhiodh sinn dìreach a' togail dhealbhan an-diugh. Smaoinich mu dheidhinn".
  
  Chuir guth Ben brath air a thoileachas. "Tha fios agam. Tha fios agam. Ach èisdibh ri so-"
  
  "Wow". Bha Karin air a ghlacadh na sgeulachd fhèin. "An robh fios agad gur e Uilleam Bligh fear de sgioba Cook? Am fear a thàinig gu bhith na chaiptean air a' Bounty? Agus gun do chuir Ceann-suidhe Ameireagaidh aig an àm, Benjamin Franklin, teachdaireachd gu na caipteanan mara aige gus Cook leis fhèin fhàgail, a dh" aindeoin gun robh na h-Ameireaganaich a" cogadh ri na Breatannaich aig an àm. Thug Franklin ainm air mar "caraid cumanta mac an duine."
  
  "Piuthar". - Rinn Ben sgios. "Fhuair mi rudeigin. Èist - chaidh tuiteam air tìr aig Owhihi, Hawaii, faisg air an àite as àirde air an eilean. 21 ceum 15 mionaid domhan-leud gu tuath, domhan-leud 147 ceum gu tuath, 48 mionaidean an iar. àirde 762 troigh. B" fheudar dhuinn acair a leigeil sìos faisg air Lihi agus a dhol air tìr. Bha na tùsanaich a bha sinn a" fastadh a" coimhead mar gum biodh iad a" reubadh na ragaichean far ar druim airson botal ruma, ach bha iad dha-rìribh fulangach agus fiosrachail."
  
  "Thoir dhomh an dreach nas giorra," thuirt Karin. "Ann am Beurla".
  
  Rinn Ben gàire oirre. "Dia, nighean, càit a bheil an Indiana Jones agad?" Do Luke Skywalker? Chan eil mothachadh agad air dàn-thuras. dùthchasach ris an canar Pele's Gate ". Chaidh seo a dhèanamh gun fhios do rìgh na sgìre agus ann an cunnart mòr. Nam biodh iad air faighinn a-mach mu dheidhinn, bhiodh an rìgh air am marbhadh uile. Thug na Hawaiianaich urram do Geata Pele. Dh'iarr na treòraichean dùthchasach mòran duaisean."
  
  "Feumaidh gu robh Geata Pelé air dragh mòr adhbhrachadh dha Cook a bhith a" gabhail a leithid de chunnart, "thuirt Karin.
  
  "Uill, b" e Pele dia an teine, an dealanach, na gaoithe agus bholcànothan. Is dòcha an diadhachd Hawaiian as mòr-chòrdte. Bha i na naidheachd mhòr. Bha mòran den uirsgeul aice stèidhichte air a bhith a" riaghladh nan cuantan. Feumaidh an dòigh anns an do bhruidhinn na Hawaiianaich mun ùidh a bh" aice aig Cook. Agus a rèir coltais bha e na dhuine àrdanach air turas mòr lorg. Cha bhiodh eagal air dragh a chur air rìgh an àite."
  
  "Cha bhiodh mòran eagal air fear mar Cook."
  
  "Dìreach. A rèir Hawksworth, stiùir muinntir an àite iad tro thrannsa dhorcha fo chridhe domhainn a" bholcàno. Cho luath "s a thàinig na solais air adhart agus, mar a chanadh Gollum, chaidh beagan oidhirpean duilich a ghabhail, stad iad uile agus chuir iad iongnadh orra air Geata Pele."
  
  "Seadh. A bheil dealbh ann?
  
  "Chan eil. Chaidh an neach-ealain fhàgail air chùl air sgàth an turais seo. Ach tha Hawksworth ag innse mu na chunnaic iad. Bogha mòr a bha ag itealaich cho àrd is gun do dh'èirich e os cionn cearcall fìor àrd ar lasraichean. Frèam air a dhèanamh le làimh air a chòmhdach le samhlaidhean beaga. Notches air gach taobh, dà rud nas lugha a dhìth. Thug an t-iongnadh ar n-anail air falbh agus choimhead sinn dha-rìribh gus an do thòisich an t-ionad dorcha air ar sùil a tharraing. "
  
  "Mar sin, ann an spiorad a h-uile duine, is e a tha e a" ciallachadh gun lorg iad na bha iad a "sireadh, ach an uairsin thuig iad gu robh iad ag iarraidh barrachd." Chrath Karin a ceann.
  
  Chuir Ben a shùilean rithe. "Tha mi a" smaoineachadh gur e an rud a tha thu a "ciallachadh, ann an spiorad gach neach-iomairt, gu robh iad ag iarraidh barrachd. Ach tha thu ceart. Bha Pele's Gate dìreach mar sin. Geata. B" fheudar dha a bhith a" stiùireadh àiteigin."
  
  Tharraing Karin suas a cathair. "A-nis tha mi a" faighneachd. Càite an stiùir seo?
  
  Aig an àm sin, ghlaodh fòn cealla Ben. Choimhead e air an sgrion agus rolaig e a shùilean. "Mama agus Dad".
  
  
  CAIBIDEIL FHICHEAD
  
  
  Bha gaol aig Mano Kinimaka air cridhe Waikiki. Rugadh agus thogadh e ann an Hawaii, chuir e seachad òige air Tràigh Kuhio mus do thog a theaghlach airgead agus ghluais e chun chosta a tuath nas sàmhaiche. Bha an surfadh an sin aig ìre cruinne, bha am biadh fìor eadhon nuair a bha thu ag ithe a-muigh, bha am beatha cho saor "s a dh" fhaodadh tu smaoineachadh.
  
  Ach bha na cuimhneachain tràtha do-sheachanta aige air Kuhio: an tràigh bhrèagha agus luaus an-asgaidh, barbecues tràigh Didòmhnaich, surfadh furasta, muinntir an àite le deagh nàdar agus greadhnachas oidhche na grèine.
  
  A-nis, fhad "s a bha e a" draibheadh air feadh Kuhio Avenue agus an uairsin Kalakaua, mhothaich e seann rudan a "suathadh. Chan e luchd-turais le aghaidh ùr. Chan e muinntir an àite a tha a" giùlan an sùgh maidne aca de sùgh Jamba. Chan eil eadhon reiceadair reòiteagan faisg air an Royal Hawaiian. B" e na lòchrain fada dubha a bhiodh iad a" lasadh a h-uile h-oidhche, an ionad bhùthan a bha cha mhòr falamh far an robh e uaireigin a" caoineadh, a" gàireachdainn air an t-soidhne rabhaidh sìmplidh ann an cumadh A a" bacadh aon de na trannsaichean a leugh: Mura h-e Spider-Man a th" annad, an drochaid dùinte Tha e cho sìmplidh sin. So Hawaiian.
  
  Choisich e seachad air seann bhùth Lassen, far an robh e uair air sùil a thoirt air na dealbhan eireachdail aca agus na càraichean mìorbhaileach aca. A-nis tha e air falbh. Bha a òige tràth seachad. Chaidh e seachad air ionad bhùthan Baile an Rìgh, a dh" innis a mhàthair dha uaireigin gur e àite-còmhnaidh Rìgh Kalakua a bh" ann. Chaidh e seachad air an stèisean poileis as fheàrr san t-saoghal, am fear dìreach air Tràigh Waikiki fo sgàil ceudan de chlàran-surfaidh. Agus choisich e seachad air an ìomhaigh do-sheachanta den Diùc Kahanamoku, air a chòmhdach mar a bha e an-còmhnaidh le leisg ùr, an aon fhear air an do choimhead e nuair a bha e na bhalach beag le millean aisling a" gluasad na cheann.
  
  Bha a theaghlach a-nis air an dìon timcheall a" ghleoc. Bha Marasgal na SA a" coimhead às an dèidh agus Marines sgàineadh. Bha dachaigh an teaghlaich falamh, air a chleachdadh mar bhiathadh airson murtairean. Bha e fhèin na dhuine comharraichte.
  
  Shuidh Hayden Jay, a caraid agus a ceannard as fheàrr, ri thaobh ann an suidheachan an luchd-siubhail, is dòcha a 'faicinn rudeigin bhon t-sealladh air aodann oir cha tuirt i dad. Chaidh a leòn le sgian, ach tha i a-nis cha mhòr air faighinn seachad air. Chaidh na daoine mun cuairt air a mharbhadh. Co-oibrichean. Caraidean ùra.
  
  Agus seo e, thill e dhachaigh, an àite òige. Lìon cuimhneachain e mar charaidean a bha air chall o chionn fhada agus iad ag iarraidh ceangal a-rithist ris. Thug cuimhneachain ionnsaigh air bho gach oisean sràide.
  
  B" e bòidhchead Hawaii gun robh e a" fuireach annad gu bràth. Cha robh e gu diofar an do chuir thu seachad seachdain ann no fichead bliadhna. Bha a charactar gun ùine.
  
  Mu dheireadh sgrios Hayden am faireachdainn. "An duine seo, an Capua seo. A bheil e dha-rìribh a" reic deigh bhrùite a-mach à bhan?"
  
  "Tha gnìomhachas math an seo. Tha a h-uile duine dèidheil air deigh bhrùite."
  
  "Cothromach gu leòr".
  
  Rinn Mano gàire. "Chì thu".
  
  Mar a bha iad a 'dol tro bhòidhchead Kuhio agus Waikiki, nochd tràighean bho àm gu àm air an làimh dheis. Bha a" mhuir a" deàlradh agus ghluais na h-uisgeachan geala le cuireadh. Chunnaic Mano grunn luchd-brathaidh gan ullachadh air an tràigh. Uair dhe na h-uairean, bha e na phàirt de sgioba outrigger a choisinn duaisean.
  
  "Tha sinn an seo". Tharraing e a-steach do raon pàircidh lùbte le rèile aig aon cheann a bha a" coimhead thairis air a" Chuan Sèimh. Bha bhan Capua suidhichte aig a" cheann thall, ann an suidheachadh math. Mhothaich Mano sa bhad a sheann charaid, ach stad e airson mionaid.
  
  Rinn Hayden gàire air. "Seann chuimhneachain?"
  
  "Cuimhneachan iongantach. Rud nach eil thu airson a dhèanamh suas le bhith ag ath-aithris rudeigin ùr, fhios agad?"
  
  "Tha fios agam".
  
  Cha robh misneachd sam bith na guth. Thug Mano sùil fhada air a cheannard. 'S e duine math a bh' innte - dìreach, cothromach, cruaidh. An robh fios agad cò an taobh air an robh Hayden Jay, agus dè an neach-obrach a dh" fhaodadh barrachd iarraidh bhon cheannard aige? Bhon a choinnich iad an toiseach, bha e air eòlas math fhaighinn oirre. Bha a h-athair, Seumas Jay, na thaigh-cumhachd, na fhìor uirsgeul, agus b" fhiach e e. B" e amas Hayden a-riamh a bhith a" cumail ris a ghealladh, a dhìleab. B" e seo am feachd dràibhidh aice.
  
  Na h-uimhir gus an deach Mano a ghlacadh air ais nuair a dh" ainmich i cho dona sa bha i mun nerd òg Ben Blake. Bha e den bheachd gum biodh e fada, fada mus do sguir Hayden a bhith ga phutadh fhèin gus a dhol suas gus cumail suas ris an dìleab a bha Mano a" faireachdainn a bha i air a dhol thairis air mar-thà. An toiseach bha e den bheachd gun cuireadh an t-astar sin às an lasair, ach an uairsin lorg a 'chàraid iad fhèin còmhla a-rithist. Agus a-nis bha coltas nas làidire orra na bha iad a-riamh. An toir an geek adhbhar ùr dhi, stiùireadh ùr na beatha? Is e dìreach na mìosan a tha romhainn a dh" innseas.
  
  "Rach". Chrath Hayden a dh"ionnsaigh a" bhan. Dh" fhosgail Mano an doras agus thug e anail dhomhainn den àile ghlan ionadail. Air an taobh chlì dh" èirich an Ceann Daoimein, figear iongantach a" seasamh a-mach air fàire, an-còmhnaidh an làthair.
  
  Airson Mano, bha e an-còmhnaidh ann. Cha do chuir e iongnadh air gum faodadh seo a bhith a bharrachd air mìorbhail mhòr.
  
  Còmhla choisich iad chun bhan buain deighe. Lean Capua a-mach, a 'coimhead orra. Bha aodann a" ruagadh le iongnadh, agus an uairsin le fìor thlachd.
  
  "Maoin? Fhir! Hi!"
  
  Chaidh Capua à sealladh. Diog às deidh sin ruith e a-mach bho chùl a" bhan. B" e duine le guailnean farsaing a bh" ann le falt dorcha agus cumadh dorcha. Fiù 's aig a' chiad shealladh, dh'fhaodadh Hayden innse gun do chuir e seachad co-dhiù dà uair a thìde gach latha air a 'bhòrd-surfaidh.
  
  "Capua." Phòg Mano a sheann charaid. "Bha beagan ann, a bhràthair."
  
  Chaidh Capua air ais. "De a rinn thu? Innis dhomh, ciamar a tha cruinneachadh glainne peilear Hard Rock a" dol?"
  
  Chrath Mano a cheann agus chrath e e. "Ah, beagan blah blah, agus eadhon barrachd. Tha fios agad. thu?"
  
  "Deas. Cò th' ann an Howli?"
  
  "Haole..." Thionndaidh Mano air ais gu Ameireagaidh a bha furasta a thuigsinn, rud a bha na fhaochadh dha Hayden. "... seo mo cheannard. Coinnich ri Hayden Jay."
  
  Rinn an neach-còmhnaidh ionadail dìreach suas. "Tha e math do choinneachadh," thuirt e. "An tusa Boss Mano? Wow. Lucky Mano, tha mi ag ràdh."
  
  "Nach eil boireannach agad, a Chapa?" Rinn Mano a dhìcheall gus am beagan masladh a chuir am falach.
  
  "Cheannaich mi cù-poi dhomh fhìn. Thug ise, tè teth à Hawaii-Sìneach Filipina Haole, mi air teanta a chuir a-steach fad na h-oidhche, a dhuine." Bha a" mhòr-chuid de Hawaiianaich de rèis measgaichte.
  
  Ghabh Mano anail. B' e duine le rèis mheasgaichte a bh' ann am Poy Dog. B" e neach-tadhail a bh" ann an Haole, agus gu riatanach cha b" e teirm tàmailteach a bh" ann.
  
  Mus b" urrainn dha dad a ràdh, thionndaidh Hayden thuige agus dh" fhaighnich e gu milis, "A" cur suas teanta?"
  
  Dh"èigh Mano. Bha fios aig Hayden dè dìreach a bh" ann an Capua, agus cha robh gnothach sam bith aige ri campachadh. "Tha seo fionnar. Tha i a" faireachdainn snog. Èist, Capua, feumaidh mi ceistean fhaighneachd dhut.
  
  "Luchd-losgaidh".
  
  "An cuala tu a-riamh mu neach mòr fon t-saoghal ris an canar Kovalenko? No an Rìgh fuilteach?
  
  "Chan eil mi a" cluinntinn ach na tha air an naidheachd, a bhràthair. A bheil e air Oahu?"
  
  "Is dòcha gu bheil. Dè mu dheidhinn Claude?
  
  "Chan eil. Nam biodh tu air Howley ainmeachadh mar an t-ainm sin, bhiodh cuimhne agam air." Chuir Capua dàil air.
  
  Chunnaic Hayden seo. "Ach tha fios agad air rudeigin."
  
  "Is dòcha ceannard. Is dòcha gu bheil fios agam. Ach do charaidean an sin," chuir e a cheann a dh "ionnsaigh stèisean poileis Tràigh Waikiki," chan eil iad airson faighinn a-mach. " Dh'innis mi dhaibh mu thràth. Cha do rinn iad dad."
  
  "Dèan deuchainn orm." Choinnich Hayden ri sùil an duine.
  
  "Tha mi a" cluinntinn rudeigin, a cheannard. Sin as coireach gun tàinig Mano thugam, ceart? Uill, tha an t-airgead ùr air a bhith a" toirt a-mach grunnan reamhar o chionn ghoirid, a dhuine. Cluicheadairean ùra air feadh an t-seallaidh, a" tilgeil phàrtaidhean nach fhaic iad gu bràth an ath sheachdain."
  
  "Airgead ùr?" - Dh'èigh Mano. "Càite?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "Chan eil àite sam bith," thuirt Capua gu dona. "Tha mi a" ciallachadh, an seo, a dhuine. Dìreach an seo. Bha iad a-riamh air an iomall, ach a-nis tha iad nan daoine beairteach. "
  
  Ruith Hayden làmh tro a falt. "Dè tha seo ag innse dhut?"
  
  "Chan eil mi an sàs anns an t-sealladh seo, ach tha fios agam air. Tha rudeigin a" tachairt no gu bhith a" tachairt. Fhuair mòran dhaoine tòrr airgid. Nuair a thachras sin, ionnsaichidh tu do cheann a chumail sìos gus an tèid an droch stuth seachad."
  
  Sheall Mano air a' chuan dhealrach. "A bheil thu cinnteach nach eil fios agad càil, a Chapa?
  
  "Tha mi a" mionnachadh air mo chù poit."
  
  Thug Capua gu mòr am poi aige. Sheall Hayden ris a" bhan. "Carson nach dèan thu cuid dhuinn, a Chapa."
  
  "Gu cinnteach".
  
  Rinn Hayden aghaidh aig Mano nuair a choisich Capua air falbh. "Tha mi a" smaoineachadh gum b" fhiach feuchainn. A bheil fios agad cò mu dheidhinn a tha e a" bruidhinn?"
  
  "Cha toil leam fuaim na tha gu bhith a" tachairt anns a" bhaile agamsa," thuirt Mano agus i a" ruighinn airson beagan deigh. "Ceap. Innis dhomh d" ainm, a bhràthair. Cò aig a bhiodh fios air rud sam bith?
  
  "Tha fear às an sgìre, Danny, a tha a" fuireach shuas air a" bheinn." Bha an sealladh aige a" suirghe gu Diamond Head. "Saibhir. A phàrantan, tha iad ga thogail mar choill." Rinn e gàire air Hayden. "Abair e mar Ameireaganach. Chan eil mi a" smaoineachadh gu bheil dad ceàrr air sin. Ach tha e nas cunnartaiche le scumbags. Tha e a" faighinn breab a-mach à eòlas shit, a bheil thu gam thuigsinn?"
  
  Chleachd Mano spàin agus chladhaich e pìos mòr deigh dhath bogha-froise. "An toil leis a" ghille a bhith a" leigeil air gur e peilear mòr a th" ann?"
  
  Chrath Capua. "Ach chan eil sin fìor. Chan eil ann ach balach a" cluich geama fir."
  
  Bhuail Hayden ri làimh Mano. "Pàighidh sinn tadhal air an Danny seo. Ma tha bagairt ùr ann, bu chòir fios a bhith againn air sin cuideachd."
  
  Chrath Capua a dh"ionnsaigh na cònaichean deighe. "Tha iad an urra ris an togalach. Ach chan aithne dhut mi. Cha tàinig thu a-riamh gam fhaicinn."
  
  Chrath Mano air a sheann charaid. "Chan eil sin ri ràdh, a bhràthair."
  
  
  * * *
  
  
  Thug Capua an seòladh dhaibh, a chuir iad a-steach do GPS a" chàir. Còig mionaidean deug às deidh sin ràinig iad geata iarann obraichte dubh. Thuit an crann air ais sìos chun a' chuain, air chor 's nach fhaiceadh iad ach uinneagan ùrlar àrd an taighe mhòir.
  
  Fhuair iad a-mach às a 'chàr, fuarain a' sgoltadh bho thaobh Mano. Chuir Mano a làmh air a" gheata mhòr agus phut e. Thug an gàrradh aghaidh air Hayden stad agus coimhead.
  
  Seasamh bòrd-surfaidh. Truc leabaidh fosgailte ùr snasail. Bha hamag a" sìneadh eadar dà chrann-pailme.
  
  "O mo Dhia, Mano. A bheil gàrraidhean Hawaiian mar seo?"
  
  Ghluais Mano. "Chan eil gu dearbh, chan eil."
  
  Nuair a bha iad gu bhith a" seinn a" chlag, chuala iad fuaim a" tighinn bhon chùl. Choisich iad timcheall an taighe, a 'cumail an làmhan faisg air na buill-airm aca. Nuair a thionndaidh iad an oisean mu dheireadh, chunnaic iad fear òg a 'frasadh anns an linne le seann bhoireannach.
  
  "Gabh mo leisgeul!" Rinn Hayden sgreuchail. "Tha sinn à Roinn Poileis Honolulu. Beagan fhaclan?" Thuirt i, is gann gun cluinnear i: "Tha mi an dòchas nach e a mhàthair a th" ann.
  
  Thachd Mano. Cha robh e cleachdte ris a" cheannard aige a" dèanamh fealla-dhà. An uairsin chunnaic e a h-aodann. Bha i trom marbhtach. "Carson a tha thu-?"
  
  "Dè an ifrinn a tha thu ag iarraidh?" Choisich an duine òg a dh'ionnsaigh iad, a 'gluasad gu fiadhaich. Nuair a thàinig e nas fhaisge, chunnaic Mano a shùilean.
  
  "Tha duilgheadas againn," thuirt Mano. "Tha e air an iomall."
  
  Leig Mano leis an duine swing gu fiadhaich. Beagan feòirichean mòra agus bha e a-mach à anail, na shorts aige a" tòiseachadh a" sleamhnachadh sìos. Cha do nochd e mothachadh sam bith air an t-suidheachadh aige.
  
  An uairsin ruith a" chailleach aosta gan ionnsaigh. Chaidh Hayden fodha ann an creideamh. Leum am boireannach air druim Chinn-a-Mhaic agus thòisich i air marcachd mar stàile.
  
  Dè an ifrinn a fhuair iad fhèin a-steach an seo?
  
  Leig Hayden le Kinimaka aire a thoirt dha fhèin. Sheall i timcheall an taighe agus na gàrraidhean. Cha robh sgeul air gu robh duine eile dhachaigh.
  
  Mu dheireadh, fhuair Mano air falbh an uilebheist. Thàinig i air tìr le slap fhliuch air a" ghreabhal a bha timcheall an linne agus thòisich i ri caoineadh mar bhanshee.
  
  Bha Danaidh, nam b" e Danaidh a bh" ann, a" coimhead oirre le a bheul fosgailte, a shorts a-nis a" tuiteam fo a ghlùinean.
  
  Bha gu leòr aig Hayden. "Dannaidh!" - ghlaodh i 'na aodann. "Feumaidh sinn bruidhinn riut!"
  
  
  Phut i air ais gu cathair an t-seòmar-suidhe e. Dhia, nam faiceadh a h-athair i a nis. Thionndaidh i agus dhrèanadh i na glainneachan cocktail, an uairsin lìon i iad le uisge bhon amar.
  
  Splash i uisge air aodann Danny agus bhuail i gu aotrom e. Thòisich e ri gàire sa bhad. "Hey leanabh, tha fios agad gur toil leam -"
  
  Cheum Hayden air ais. Ma thèid a làimhseachadh gu ceart, faodaidh seo obrachadh a-mach nam fàbhar. "A bheil thu nad aonar, Danny?" Rinn i gàire beagan.
  
  "Tha Tina an seo. An àiteigin." Bhruidhinn e ann an seantansan goirid, anail, mar gum biodh a chridhe ag obair gu cruaidh gus taic a thoirt do dhuine còig uiread a mheud. "Mo nighean."
  
  Rinn Hayden osna air an taobh a-staigh le faochadh. "Gu math. A-nis, tha mi a" cluinntinn gur tusa an neach as urrainn faighinn a-mach a bheil feum agam air fiosrachadh. "
  
  "'S mise a th' ann". Sheall ego Danny tron chall airson diog. "Is mise an duine sin."
  
  "Innis dhomh mu dheidhinn Claude."
  
  Ghabh an stupor grèim air a-rithist, a 'dèanamh a shùilean trom. "Claude? Am fear dubh a tha ag obair aig Crazy Shirts?"
  
  "Chan eil". Ghlan Hayden a fiaclan. "Claude, am fear aig a bheil clubaichean agus a" ruith air feadh Oahu.
  
  "Chan aithne dhomh an Claude seo." Is dòcha nach b" e onair aon de na puingean làidir a bh" aig Danny, ach bha Hayden teagmhach gun robh e a" magadh air a-nis.
  
  "Dè mu dheidhinn Kovalenko? An cuala tu uime?
  
  Chan eil dad a" lasadh ann an sùilean Danny. Chan eil comharran no comharran mothachaidh ann.
  
  Air a cùlaibh, chluinneadh Hayden Mano a' feuchainn ri leannan Danny, Tina, a shocrachadh. Cho-dhùin i nach b 'urrainn dha a bhith air a ghoirteachadh dòigh-obrach eile fheuchainn. "Ceart gu leòr, feuch sinn rudeigin eile. Tha airgead ùr ann an Honolulu. Tha tòrr de sin ann. Cò às a tha seo a" tighinn, a Dhannaidh, agus carson?"
  
  Dh" fhosgail sùilean an leanaibh gu farsaing, gu h-obann a" lasadh suas le leithid de dh" uamhas is gun do ràinig Hayden an gunna.
  
  "Dh" fhaodadh seo tachairt aig àm sam bith!" - dh'èigh e. "Tha thu faicinn? Uair sam bith! Dìreach... fuirich dhachaigh. Fuirich aig an taigh, a bhalaich." Bha a ghuth iomagaineach, mar gum biodh e ag ath-aithris rud a chaidh a ràdh ris.
  
  Dh"fhairich Hayden fuachd dhomhainn a" ruith sìos a druim, eadhon mar a bha blàths nèamhaidh ga bhlàthachadh air ais. "Dè dh" fhaodadh tachairt a dh" aithghearr, Danny. Thig air adhart, faodaidh tu innse dhomh."
  
  "Ionnsaigh," thuirt Danny gu gòrach. "Chan urrainnear a chuir dheth oir chaidh a cheannach agus a phàigheadh." Rug Danny air a làimh, gu h-obann a" coimhead eagallach sòbhrach.
  
  "Tha luchd-ceannairc a" tighinn dlùth, a" Bh-Uas Poileas. Dìreach dèan an obair dhona agad agus na leig leis na bastards sin tighinn an seo."
  
  
  CAIBIDEIL A H-AON FHICHEAD
  
  
  Dh"ainmich Ben Blake na h-inntrigidhean ann an iris a" Chaiptein Cook agus a chompanach Hawksworth mar iomradh air an turas-mara as cunnartaiche a ghabh duine a-riamh.
  
  "Choisich iad tro gheata Pele," thuirt Ben le iongnadh, "a-steach don dorchadas. Aig an àm seo, tha Cook fhathast a" toirt iomradh air an t-slighe a-steach boghach mar Pele's Gate. Is ann dìreach às deidh dha eòlas fhaighinn air na tha nas fhaide air falbh - tha e ag ràdh an seo - a dh" atharraicheas e an t-iomradh air Geataichean Ifrinn nas fhaide air adhart."
  
  Thionndaidh Karin gu Ben le sùilean farsaing. "Dè a dh" adhbharaicheas fear mar an Caiptean Cook a leithid de dh" eagal rùisgte a chuir an cèill? "
  
  "Cha mhòr nach eil," thuirt Ben. "Lorg Cook cannibalism. Iobairtean daonna. Chaidh e a-mach air turas gu uisgeachan gun fhiosta."
  
  Sheall Karin air an sgrion. "Leugh an rud dona."
  
  "Seachad air na Geataichean dubha tha na slighean as damaiste as aithne do dhuine..."
  
  "Na innis dhomh," thuirt Karin. "Geàrr-chunntas."
  
  "Chan urrainn dhomh"
  
  "Dè? Carson?"
  
  "Leis gu bheil e ag ràdh an seo - chaidh an teacsa a leanas a thoirt air falbh bhon tionndadh seo air sgàth teagamhan mu dheidhinn a dhearbhachd."
  
  "Dè?"
  
  Rinn Ben gàire smaoineachail nuair a choimhead e air a" choimpiutair. "Tha mi a" smaoineachadh nam biodh e fosgailte don phoball, gum biodh cuideigin air feuchainn ri sgrùdadh a dhèanamh mu thràth. "
  
  "No is dòcha gun do rinn iad agus gun do bhàsaich iad. Is dòcha gun do cho-dhùin na h-ùghdarrasan gu robh an t-eòlas ro chunnartach airson a roinn leis a" phoball. "
  
  "Ach ciamar a choimheadas sinn air sgrìobhainn a chaidh a dhubhadh às?" Thog Ben beagan iuchraichean air thuaiream. Cha robh ceanglaichean falaichte air an duilleag. Chan eil dad do-chreidsinneach. Rinn e Google air ainm an ùghdair agus lorg e grunn dhuilleagan a thug iomradh air Cook's Chronicle, ach gun iomradh a bharrachd air Hell's Gate, Pele, no eadhon Diamond Head.
  
  Thionndaidh Karin a choimhead air cridhe Waikiki. "Mar sin chaidh turas Cook tro gheataichean ifrinn a sgrìobhadh a-mach à eachdraidh. Dh" fhaodadh sinn cumail a" feuchainn." Ghluais i gu na coimpiutairean.
  
  "Ach cha bhith e gu feum," thuirt Ben anns a" bheachd as fheàrr aige air Yoda. "Cha bu chòir dhuinn ar n-ùine a chaitheamh."
  
  "Na chì Hayden annad, cha bhith fios agam gu bràth." Chrath Karin a ceann mus do thionndaidh i gu slaodach. "Is e an duilgheadas a th" ann nach eil dòigh againn fios a bhith againn dè a tha sinn a" dol a lorg shìos an sin. Bhiodh sinn a" dol gu ifrinn gu dall."
  
  
  * * *
  
  
  Chaidh aig Hayden agus Kinimaka air beagan sheantansan eile a chuir a-mach à Danny mus do cho-dhùin iad gu robh e glic am fàgail leotha fhèin aig a" phàrtaidh dhrogaichean aca. Le fortan sam bith, bidh an dithis aca den bheachd gur e droch aisling a bh" ann an turas an CIA.
  
  Shreap Kinimaka air ais dhan chàr, a" cur a làmh air a" chuibhle stiùiridh leathar bog. "Ionnsaigh ceannairceach?" rinn e a-rithist. "Ann an Waikiki? Chan eil mi a" creidsinn ann an seo".
  
  Bha Hayden mu thràth a" dial àireamh a ceannard. Fhreagair an geata sa bhad. Dh'aithris i ann am beagan sheantansan goirid am fiosrachadh a fhuair iad bho Dhannaidh.
  
  Dh"èist Mano ri freagairt Gates air fòn-labhairt. "Hayden, tha mi a" tighinn nas fhaisge. Beagan uairean a thìde eile agus bidh mi ann. Tha na poileis gu mòr an urra ris a h-uile eucoirich aithnichte gus faighinn a-mach càite a bheil an rainse. Bidh e againn a dh" aithghearr. Cuiridh mi fios gu na h-ùghdarrasan iomchaidh mun ionnsaigh a tha fo chasaid, ach cumaidh mi a" cladhach. "
  
  Chaidh an loidhne marbh. Ghabh Hayden iongnadh sàmhach. "A bheil e a" tighinn an seo? Tha ùine chruaidh aige a" dèiligeadh mar a tha e. Dè am math a nì e?
  
  "Is dòcha gun cuidich obair e le bhith a" dèiligeadh."
  
  "Tha sinn an dòchas. Tha iad den bheachd gum faigh iad àite an rainse a dh'aithghearr. Tha sinn a" cumail sùil air ceannaircich. Is e na tha a dhìth oirnn a-nis daoine adhartach, dìreach. Hey Mano, a bheil thu a" smaoineachadh gu bheil an sgeulachd ceannairc seo mar phàirt de chuilbheart Rìgh na fala?"
  
  Chrath Mano. "Thàinig e thairis air m" inntinn." Bha a shùilean ag òl anns an t-sealladh iongantach, mar gum biodh e ga stòradh air falbh gus cuideachadh le bhith a" sabaid an dorchadas a bha a" cuairteachadh.
  
  "A" bruidhinn air daoine dìreach, chan eil Drake agus an dithis charaidean aige fhathast air freagairt a thoirt dha na teachdaireachdan agam. Agus chan eil fios aig na poileis idir. "
  
  Ghlaodh am fòn-làimhe aice, a" cur iongnadh oirre. B' e an Geata a bh' ann. "Sir?"
  
  "Tha an rud seo dìreach air a dhol às mo chiall," dh" èigh e, gu soilleir fo eagal. "Tha Poileas Honolulu dìreach air trì bagairtean ceannairc dligheach eile fhaighinn. A h-uile ann an Waikiki. Bidh a h-uile dad a" tachairt a dh" aithghearr. Chaidh ceanglaichean a stèidheachadh le Kovalenko."
  
  "Trì!"
  
  Dhùin an geata gu h-obann airson diog. Shluig Hayden, a" faireachdainn gu robh a stamag a" maistreadh. Thug an t-eagal ann an sùilean Mano oirre fallas.
  
  Chuir Gates fios thugainn a-rithist. "Biodh ceathrar ann. Tha barrachd fiosrachaidh dìreach air a dhearbhadh. Cuir fios gu Drake. Tha thu ann airson sabaid do bheatha, Hayden. Bi air do ghluasad."
  
  
  * * *
  
  
  Sheas Righ na fola air an deic àrdaichte, fiamh-ghàire air 'aghaidh, grunnan d'a leifteanantaibh earbsach 'nan seasamh fa chomhair agus foidhe. "Tha an t-àm ann," thuirt e gu sìmplidh. "Is e seo a bha sinn a" feitheamh, na bha sinn ag obair dha. Is e seo toradh m" oidhirpean uile agus d" ìobairtean uile. "Sin far a bheil," stad e gu h-èifeachdach, "tha e a" tighinn gu crìch."
  
  Rinn e sganadh air na h-aghaidhean airson eagal sam bith. Cha robh gin ann. Gu dearbha, bha coltas gu robh Boudreau cha mhòr air leth toilichte a bhith a" faighinn air ais a-steach don fhuil fhuilteach.
  
  "Claude, sgrios an rainse. Cuir às do na prìosanaich uile. Agus..." Rinn e gàire. "Leig na tìgearan. Feumaidh iad cumhachd a ghabhail airson greis. Boudreaux, dìreach dèan na nì thu, ach nas brùideil. Tha mi a" toirt cuireadh dhut gin de na miannan agad a choileanadh. Tha mi a" toirt cuireadh dhut deagh bheachd a thoirt dhomh. Chan e, cuir clisgeadh orm. Dèan e, Boudreau. Rach gu Kauai agus dùin sìos an rainse thall an sin."
  
  Thug an Righ Fuil aon sealladh mu dheireadh air a bheagan fhear a bha air fhàgail. "Air do shon... falbh gun ifrinn ann an Hawaii."
  
  Thionndaidh e air falbh, 'gan bruthadh gu aon taobh, agus thug e aon sealladh breithneachail mu dheireadh air a chòmhdhail, agus air na fir a tha air an taghadh gu cùramach a rachadh còmhla ris do na doimhneachdan marbhtach fo Cheann Daoimein.
  
  "Chan eil duine air seo a dhèanamh bho Cook agus tha e beò gus an sgeulachd innse. Cha robh duine a-riamh air coimhead nas fhaide na an còigeamh ìre de ifrinn. Chan eil duine air faighinn a-mach dè an siostam ribe a chaidh a thogail airson falach. Nì sinn e."
  
  Bha bàs agus lèir-sgrios air a chùlaobh agus air thoiseach air. Bha toiseach caos do-sheachanta. Bha an righ fuilteach toilichte.
  
  
  * * *
  
  
  Choisich Matt Drake tro raon-pàircidh Exoticars, làmh ri làimh le 'bràmair', Alicia Miles. Bha aon chàr màil air a phàirceadh an sin, màl Basic Dodge a bhuineadh, is dòcha, do neach-turais no dhà a bha air aon de na Lamborghinis ùra fhaighinn air màl airson uair a thìde. Mun àm a chaidh Drake agus Alicia a-steach don t-seòmar taisbeanaidh fasan, bha an duine stocach leis an sgioba air a ghearradh mar-thà fo an sròin.
  
  "Feasgar math. An urrainn dhomh do chuideachadh?"
  
  "Dè an fheadhainn as luaithe?" Rinn Drake aghaidh mì-fhoighidneach. "Tha Nissan againn aig an taigh agus tha mo leannan airson eòlas fhaighinn air fìor astar." Rinn Drake gàire. "Is dòcha gum faigh mi beagan phuingean bonus, ma tha fios agad dè tha mi a" ciallachadh. "
  
  Rinn Alicia gàire milis.
  
  Bha Drake an dòchas gu robh Mai an-dràsta a" cuairteachadh cùl an t-seòmar-taisbeanaidh mhòir, a" cumail a-mach à sealladh a" gharaids chùil agus a "dol a dh" ionnsaigh an togalach taobh le feansa. Feuchaidh i ri faighinn a-steach bhon taobh eile. Bha timcheall air sia mionaidean aig Drake agus Alicia.
  
  Bha gàire an duine farsaing agus, chan eil e na iongnadh, bha e meallta. "Uill, bidh a" mhòr-chuid a "taghadh Ferrari 458 ùr no Lamborghini Aventador, a tha le chèile nan càraichean math." Leudaich an gàire gu dearbh nuair a chomharraich an neach-reic na carbadan sin, a bha le chèile suidhichte air beulaibh uinneagan làn-fhaid an t-seòmar-taisbeanaidh. "Ach a thaobh coileanaidhean uirsgeulach, mas e sin a tha thu a" sireadh, b "urrainn dhomh am Ferrari Daytona no an McLaren F1 a mholadh." Shìn e a làmh gu cùl an t-seòmar-taisbeanaidh.
  
  Bha oifisean air an cùlaibh an sin agus air an làimh dheis. Air an taobh chlì bha sreath de bhothan prìobhaideach far an gabhadh fiosrachadh cairt creideas a chruinneachadh agus iuchraichean a thoirt seachad. Cha robh uinneagan san oifis, ach chluinneadh Drake figearan a" gluasad mun cuairt.
  
  Chunnt e sìos na diogan. Bha dùil aig Mai ruighinn ann an ceithir mionaidean.
  
  "An tusa Mr Scarberry no Mgr Petersen?" dh'fhaighnich e le gàire. "Chunnaic mi na h-ainmean aca air an t-soidhne a-muigh."
  
  "Is mise Seumas. 'S iad Mgr Scarberry agus Mgr Petersen an luchd-seilbh. Tha iad sa ghàrradh cùil."
  
  "A-MHÀIN". Chuir Drake air dòigh taisbeanadh a 'coimhead air Ferraris agus Lamborghinis. Thuit inneal-adhair an t-seòmar-taisbeanaidh air a dhruim. Cha robh fuaim a" tighinn bhon oifis fad às. Chùm Alicia rithe fhèin, a 'cluich a' bhean le deagh nàdar fhad 'sa bha i a' cruthachadh àite.
  
  Aon mhionaid mus robh aig Mai ri falbh tro na dorsan taobh.
  
  Fhuair Drake deiseil.
  
  
  * * *
  
  
  Chaidh ùine seachad orra aig ìre eagallach, ach bha Ben an dòchas gun toireadh beachd seòlta Karin toradh. B" e a" chiad cheum faighinn a-mach càit an deach na clàran tùsail aig a" Chaiptein Cook a chumail. Thionndaidh seo a-mach gu bhith na obair furasta. Chaidh na sgrìobhainnean a chumail aig an Tasglann Nàiseanta, faisg air Lunnainn, ann an togalach an riaghaltais, ach cha robh iad cho tèarainte 's a bha iad aig Banca Shasainn.
  
  Gu ruige seo cho math.
  
  B" e an ath cheum Hayden a thoirt a-steach. Thug e ùine mhòr am beachd a thoirt seachad. An toiseach, bha coltas gu robh Hayden air a tharraing gu mòr gun a bhith mì-mhodhail, ach nuair a chuir Karin, le taic bho Ben, am plana air adhart, chaidh an riochdaire CIA gu bàs sàmhach.
  
  "Dè tha thu ag iarraidh?" dh'fhaighnich i gu h-obann.
  
  "Tha sinn airson gun cuir thu mèirleach aig ìre cruinne gu Tasglann Nàiseanta Kew airson dealbhan a thogail, gun a bhith a" goid, agus an uairsin cuir post-d thugam leth-bhreac den chuibhreann iomchaidh de irisean Cook. Am pàirt a tha a dhìth."
  
  "An robh thu leis an deoch, Ben? Gu dona -"
  
  "Is e a" chuid as cruaidhe," thuirt Ben, "nach e mèirle a bhios ann. Bidh mi cinnteach gun lorg am mèirleach agus gun cuir e thugam am pàirt cheart."
  
  "Dè ma thèid a ghlacadh?" Chuir Hayden às don cheist gun smaoineachadh.
  
  "Is ann air sgàth sin a dh" fheumas e a bhith na mhèirleach aig ìre cruinne a dh" fhaodadh a bhith aig an CIA mar thoradh air an aonta seo. Agus carson, gu h-iomchaidh, bu chòir dha a bhith ann an grèim mar-thà. O, agus Hayden, bu chòir seo uile a dhèanamh anns na beagan uairean a thìde. Dìreach chan urrainn dha feitheamh. "
  
  "Tha mi mothachail air sin," leum Hayden, ach an uairsin lughdaich an tòn aice. "Seall, Ben, tha fios agam gun deach an dithis agaibh a ghluasad a-steach don oifis bheag seo, ach is dòcha gum biodh tu airson do cheann a chuir a-mach air an doras agus am fiosrachadh as ùire fhaighinn. Feumaidh tu a bhith deiseil gun fhios -"
  
  Choimhead Ben air Karin le iomagain. "A thaobh dè? Tha thu a" bruidhinn mar gum biodh an saoghal gu bhith a" tighinn gu crìch."
  
  Dh'innis sàmhchair Hayden dha a h-uile dad a dh'fheumadh e fios a bhith aige.
  
  An ceann beagan mhionaidean, bhruidhinn a leannan a-rithist: "Dè cho dona sa tha feum agad air na notaichean sin, na h-irisean sin? An fhiach e cur às do na Breatannaich?"
  
  "Ma ruigeas an Rìgh-fala Geataichean Ifrinn agus feumaidh sinn a dhol às a dhèidh," thuirt Ben, "is dòcha gur iadsan an aon stòr seòlaidh a bhios againn. Agus tha fios againn uile cho math sa bha Cook leis na cairtean aige. Dh" fhaodadh iad a bhith air ar beatha a shàbhaladh. "
  
  
  * * *
  
  
  Chuir Hayden am fòn aice air cochall a càr agus dh" fheuch i ri a smuaintean trioblaideach a shocrachadh. Choinnich a sùilean ri Mano Kinimaki tron ghaoth-gaoithe, agus mhothaich i gu soilleir an uamhas a" dol tro inntinn. Fhuair iad dìreach an naidheachd as uamhasach, a-rithist bho Jonathan Gates.
  
  Chan eil e mar gum biodh luchd-ceannairc a" dol a bhualadh air grunn àiteachan air Oahu.
  
  A-nis bha fios aca gu robh e tòrr na bu mhiosa na sin.
  
  Dhìrich Mano a-mach, gu follaiseach air chrith. "Cò bha siud?"
  
  "Beinn. Tha e ag ràdh gum feum sinn briseadh a-steach don Tasglann Nàiseanta ann an Sasainn gus leth-bhreac fhaighinn de logaichean a" Chaiptein Cook.
  
  Rinn Mano gàire. "Dèan e. Direach dèan e. Tha an fucking Kovalenko sin a 'feuchainn ri sgrios a dhèanamh air a h-uile dad a tha sinn dèidheil air, Hayden. Bidh thu a" dèanamh a h-uile càil nad chumhachd gus na tha thu dèidheil air a dhìon. "
  
  "Breatannach -"
  
  "Fuck iad." Chaill Mano e fhèin na uallach. Cha robh dragh sam bith aig Hayden. "Ma chuidicheas na logaichean sinn gus am bastard seo a mharbhadh, thoir leat iad."
  
  Chuir Hayden a smuaintean air dòigh. Dh"fheuch i ri a h-inntinn a ghlanadh. Bheireadh e beagan fiosan gu oifisean an CIA ann an Lunnainn agus glaodh àrd bhon cheannard aice Gates, ach bha i den bheachd gum faodadh i an obair a dhèanamh. Gu sònraichte mar thoradh air na bha Gates dìreach air innse dhi.
  
  Agus bha làn fhios aice gu robh àidseant CIA air leth tarraingeach ann an Lunnainn a b" urrainn an obair a dhèanamh gun a bhith a" briseadh fallas.
  
  Bha Mano fhathast a" coimhead oirre, fhathast ann an clisgeadh. "An urrainn dhut a" ghairm seo a chreidsinn? An creid thu na tha Kovalenko a" dol a dhèanamh dìreach airson aire dhaoine a tharraing?"
  
  Cha b" urrainn dha Hayden, ach dh"fhan i sàmhach, fhathast ag ullachadh a h-òraid airson Gates agus oifis Lunnainn. Ann am beagan mhionaidean bha i deiseil.
  
  "Uill, leanaidh sinn aon de na fiosan as miosa nar beatha le fear a chuidicheas sinn ag atharrachadh dhreuchdan," thuirt i agus chuir i dial air an àireamh air dial astar.
  
  Fiù "s nuair a bha i a" bruidhinn ris a "cheannard aice agus a" barganachadh cuideachadh cèin gus Tasglannan Nàiseanta Bhreatainn a hackadh, loisg na faclan a bh "aig Jonathan Gates roimhe na inntinn.
  
  Chan e dìreach Oahu a th" ann. Tha luchd-ceannairc an Bloody King an dùil grunn eileanan a bhualadh aig an aon àm.
  
  
  CAIBIDEIL A dhà-fhichead
  
  
  Ghlac Drake anail nuair a shleamhnaich Mai tron doras taobh le làn shealladh den chlàrc.
  
  "Dè tha-"
  
  Rinn Drake gàire. "Is e àm Cèitean a th" ann," thuirt e, agus an uairsin bhris e giallan an duine le fear-feòir. Gun fhuaim, thionndaidh an neach-reic mun cuairt agus bhuail e air an talamh. Choisich Alicia seachad air an Lamborghini, ag ullachadh a h-armachd. Leum Drake thairis air an neach-reic gun ghluasad. Choisich Mai gu sgiobalta air feadh a" bhalla chùil, a" dol seachad air cùl McLaren F1 gun suathadh.
  
  Bha iad aig balla na h-oifis ann am beagan dhiog. Bha dìth uinneagan ag obair dhaibh agus nan aghaidh. Ach bhiodh camarathan tèarainteachd ann. Cha robh ann ach ceist -
  
  Ruith cuideigin a-steach bhon doras cùil, rabhlagan air an dath le ola, falt fada dubh ceangailte air ais le bandana uaine. Bhrùth Drake a ghruaidh gu dìreach an-aghaidh a "phàirt tana de phlywood, ag èisteachd ris na fuaimean a" tighinn bho thaobh a-staigh na h-oifis fhad "s a bha May a" cleachdadh gluasadan an meacanaig.
  
  Cha do rinn iad fuaim fhathast.
  
  Ach an uairsin spreadh grunn dhaoine eile tron doras, agus leig cuideigin taobh a-staigh na h-oifis sgreuch. Bha fios aig Drake gu robh an geama seachad.
  
  "Leig leotha e."
  
  Chrath Alicia "Fuck yeah" agus bhreab i doras na h-oifis cho luath "s a dh" fhosgail e, ag adhbhrachadh gun do bhuail i ceann an duine le tubaist. Chaidh fear eile a-mach, a shùilean farsaing ann an clisgeadh agus iad a" coimhead air boireannach brèagha le gunna agus suidheachadh trodaiche a" feitheamh ris. Thog e an gunna-gunna. Loisg Alicia sa stamag e.
  
  Thuit e san doras. Thàinig barrachd sgreuchail bhon oifis. Thòisich clisgeadh air tionndadh gu tuigse. Tuigidh iad a dh'aithghearr gum biodh e glic beagan charaidean a ghairm.
  
  Loisg Drake air fear de na meacanaig, ga bhualadh ann am meadhan na sliasaid agus ga leagail. Shleamhnaich an duine sìos Abhainn MhicLabhrainn, a" fàgail lorg fala air a chùlaibh. Ghluais eadhon Drake. Chaidh Mai an sàs anns an dàrna fear agus thionndaidh Drake air ais gu Alicia.
  
  "Feumaidh sinn faighinn a-steach."
  
  Ghluais Alicia nas fhaisge gus an robh sealladh math aice den taobh a-staigh. Chaidh Drake sìos air an làr gus an do ràinig e an doras. Aig a nod, loisg Alicia grunn shots. Cha mhòr nach deach Drake a-steach don doras, ach aig an àm sin leum leth-dhusan neach a-mach le buill-airm air an tarraing agus dh'fhosgail iad teine gu fiadhaich.
  
  Thionndaidh Alicia mun cuairt, a 'falach air cùlaibh an Lamborghini. Bha peilearan a" feadaireachd sìos a thaobhan. Bhris an sgiath-gaoithe. Shleamhnaich Drake air falbh gu sgiobalta. Chunnaic e am pian ann an sùilean an duine agus e a" losgadh air na supercars.
  
  Chunnaic am fear eile e cuideachd. Dh'fhosgail Drake teine diog air thoiseach air agus chunnaic e e a 'tuiteam gu mòr, a' toirt fear de a cho-obraichean còmhla ris.
  
  Leum Alicia a-mach bho chùl an Lamborghini agus thàinig i air tìr dà phìos còmhdaich. Ruith Drake a dh" ionnsaigh an Ferrari, a" dol air cùl nan taidhrichean mòra aige. A-nis tha a h-uile peilear a" cunntadh. Chitheadh e May, falaichte bhon t-sealladh ri taobh oisean balla na h-oifis, a" coimhead a-steach don chùl às an tàinig na meacanaigean.
  
  laigh triùir dhiubh aig a casan.
  
  Thug Drake gàire beag air. Bha i fhathast na inneal marbhadh foirfe. Airson mionaid bha e draghail mun choinneamh do-sheachanta eadar May agus Alicia agus an ath-phàigheadh airson bàs Wells, ach an uairsin ghlas e a dhragh anns an aon oisean fad às ris a" ghaol a bha e a" faireachdainn dha Ben, Hayden agus a charaidean eile.
  
  Cha b" e seo an t-àite far am b" urrainn dhut faochadh an-asgaidh a thoirt do na faireachdainnean catharra agad.
  
  Bhuail am peilear am Ferrari, chaidh e tron doras agus a-mach an taobh eile. Le tubaist bodhar, spreadh an uinneag aghaidh, glainne a" tuiteam a-steach do eas beag. Ghabh Drake brath air a" bhuaireadh gus leum a-mach agus losgadh air fear eile a bha làn sluaigh faisg air doras na h-oifis.
  
  Amateurs, gu dearbh.
  
  An uairsin chunnaic e dithis fhireannach le coltas geur a' fàgail na h-oifis le gunnaichean-inneal nan làmhan. Leum cridhe Drake buille. Bhrosnaich e ìomhaigh de dhithis fhireannach eile air an cùlaibh - cha mhòr gu cinnteach Scarberry agus Petersen, air an dìon le saighdearan-duaise air am fastadh - mus do rinn e a chorp cho beag sa ghabhas air cùl an taidheir mhòir.
  
  Bhris fuaim peilearan itealaich na drumaichean cluaise aige. An uairsin bhiodh sin na ro-innleachd aca. Cùm Alicia agus e fhèin an grèim taighe gus an teich an dithis shealbhadair a-mach air an doras cùil.
  
  Ach cha do rinn iad planadh airson a 'Chèitein.
  
  Thog an àidseant Iapanach paidhir dagaichean a chaidh a thilgeil air falbh agus thàinig e timcheall an oisean, a" losgadh air na fir le gunnaichean submachine. Theich fear air ais mar gum biodh e air a bhualadh le càr, a" losgadh a ghunna gu fiadhaich agus a" sgapadh confetti thairis air a" mhullach nuair a thuit e. Chuir am fear eile a cheannardan air cùl a chlosaich fhèin agus thionndaidh e a shealladh gu Mai.
  
  Ghreas Alicia suas agus loisg i aon urchair a chaidh tro ghruaim an neach-dìon-bodhaig, sa bhad ga leagail.
  
  A-nis thug Scarberry agus Petersen a-mach na buill-airm aca fhèin. mhionnaich Drake. Dh'fheumadh e iad beò. Aig an ìre seo, chaidh dithis fhireannach eile a-steach tro na dorsan cùil is taobh, a" toirt air Mai còmhdach a ghabhail air cùl McLaren a-rithist.
  
  Loisg am peilear corp a" chàir phrìseil.
  
  Chuala Drake fear den luchd-seilbh a' squealing mar mhuc kalua Hawaiian.Chruinnich am beagan fhireannach a bha air fhàgail timcheall an cinn agus, a' losgadh air na càraichean agus mar sin an luchd-ionnsaigh, ruith iad aig astar luath a dh'ionnsaigh a' gharaids chùil.
  
  Chaidh dragh a chuir air Drake sa bhad. Mharbh Mai dithis de na geàrdan-cuirp, ach dh" fhalbh Scarberry agus Petersen gu sgiobalta a-mach air an doras cùil fo chlachan de chòmhdach teine.
  
  Sheas Drake suas agus loisg e, a" strì air adhart. Fad na h-ùine a 'gluasad air adhart, chrom e sìos gus dà armachd eile a thogail. Thuit fear de na geàrdan aig an doras cùil, a 'cumail a ghualainn. Cheum am fear eile air ais ann an sruth fala.
  
  Ruith Drake chun an dorais, Mai agus Alicia ri thaobh. Loisg May fhad "s a thug Drake sùil sgiobalta air, a" feuchainn ri suidheachadh nan seòmraichean goireis agus garaids a mheasadh.
  
  "Dìreach àite mòr fosgailte," thuirt e. "Ach tha aon duilgheadas mòr ann."
  
  Chaidh Alicia sìos ri thaobh. "Dè?"
  
  "Tha Shelby Cobra aca air ais an sin."
  
  Chuir Mai a sùilean air. "Carson a tha seo na dhuilgheadas?"
  
  "Ge bith dè a nì thu, na losgadh e."
  
  "A bheil e làn de stuth-spreadhaidh?"
  
  "Chan eil".
  
  "Mar sin carson nach urrainn dhomh a thoirt dheth?"
  
  "Leis gur e Shelby Cobra a th" ann! "
  
  "Tha sinn dìreach air seòmar taisbeanaidh làn de supercars gòrach a losgadh." chrom Alicia gu aon taobh e. "Mura h-eil an t-uabhas agad airson a dhèanamh, fuck dheth."
  
  "Crap". Leum Drake suas rithe. Chaidh am peilear seachad air a bheulaibh agus tholladh e am balla plàstair, a" frasadh a shùilean le bearraidhean plàstair. Mar a bha dùil aige, loisg na droch ghillean fhad "s a bha iad a" ruith. Ma bhuaileas iad rud sam bith, bhiodh e dall fortanach.
  
  Ghabh Drake amas, ghabh e anail domhainn, agus thug e a-mach na fir air gach taobh den dà cheannard. Mar a thuit na geàrdan-bodhaig mu dheireadh aca, bha coltas ann gun robh Scarberry agus Petersen a" tuigsinn gu robh iad a" sabaid ri blàr a bha air chall. Stad iad, buill-airm an crochadh air an taobhan. Ruith Drake a dh" ionnsaigh iad, a mheur mu thràth air an inneal-brosnachaidh.
  
  "Claude," thuirt e. "Feumaidh sinn Claude, chan e thusa. Càite bheil e?"
  
  Gu h-obann, bha coltas neònach air an dà cheannard. Bha aghaidhean sgìth air an dithis aca, le sreathan cruaidh a rugadh bho bhliadhnaichean de cho-dhùnaidhean neo-thruacanta. Bha an sùilean fuar, sùilean piranhas cuirm. Bha na làmhan aca, fhathast a 'toirt grèim air na dagaichean aca, a' lùbadh gu faiceallach.
  
  Thug Mai iomradh air an arm. "Tilg air falbh iad."
  
  Thionndaidh Alicia an neach-leantainn aice farsaing, ga dhèanamh nas duilghe cuimseachadh. Cha mhòr nach fhaiceadh Drake a" chùis ann an sùilean nan ceannardan. Thuit na dagaichean chun an làr cha mhòr aig an aon àm.
  
  "Ifrinn fhuilteach," thuirt Alicia. "Tha iad a" coimhead mar an ceudna agus ag obair mar an ceudna. An tionndaidh na droch ghillean air neamh thu gu clones? Agus fhad "s a tha mi air a" chuspair, carson a thionndaidheadh duine an seo gu bhith na dhroch ghille? Tha an t-àite seo nas fheàrr na saor-làithean anns an t-seachdamh neamh."
  
  "Cò am fear agaibh a th" ann an Scarberry?" Dh" fhaighnich Mai, faighinn chun a" phuing gu furasta.
  
  "Tha mi," thuirt am fear le falt fionn. "A bheil sibhse air a bhith a" coimhead air feadh a" bhaile airson Claude?"
  
  "Seo sinne," thuirt Drake. "Agus is e seo an stad mu dheireadh againn."
  
  Thog cliog fann anns an t-sàmhchair. Thionndaidh Drake mun cuairt, agus fios aige gum biodh Alicia a 'bualadh air an targaid, mar a bha e an-còmhnaidh. Bha an garaids a" coimhead falamh, an t-sàmhchair gu h-obann trom mar bheinn.
  
  Thug Scarberry gàire buidhe dhaibh. "Tha sinn anns a" bhùth-obrach. Aig amannan bidh a h-uile dad a" tuiteam às a chèile. "
  
  Cha do choimhead Drake air Alicia, ach thuirt e rithe a bhith an-còmhnaidh air an dìon. Bha rudeigin ceàrr. Cheum e a-staigh agus ghabh e grèim air Scarberry. Le gluasad judo luath, thog Drake e agus thilg e thairis air a ghualainn e, a 'toirt a-steach an duine gu cruaidh dhan chruadhtan. Mun àm a bha am pian ann an sùilean Scarberry seachad, bha gunna aig Drake air a smiogaid.
  
  "Càit a bheil Claude?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  " Cha chualas-"
  
  Bhris Drake sròn duine. "Tha cothrom eile agad."
  
  Bha anail Scarberry luath. Bha aodann cho cruaidh ri clach-ghràin, ach bha fèithean amhaich ag obair gu cruaidh, a 'toirt ionnsaigh air iomagain agus eagal.
  
  "Tòisichidh sinn a" losgadh nam pìosan. " Ràinig guth aotrom Mai iad. "Tha mi a"call foighidinn".
  
  "Cothromach gu leòr". Bhrùth Drake dheth, chaidh e chun an taobh agus tharraing e an inneal-brosnachaidh.
  
  "NOOO!"
  
  Chuir sgread Scarberry stad air aig a 'mhionaid mu dheireadh a dh' fhaodadh a bhith ann. "Tha Claude a" fuireach air raon-laighe! a-staigh bhon chosta a tuath. Is urrainn dhomh na co-chomharran a thoirt dhut."
  
  Rinn Drake gàire. "An uairsin falbh air adhart."
  
  Cliog eile. Chunnaic Drake an gluasad as lugha agus chaidh a chridhe fodha.
  
  Ach chan eil.
  
  Loisg Alicia. Mharbh a peilear an droch ghille mu dheireadh sa bhad. Bha e am falach ann an stoc Shelby.
  
  Thug Drake suil oirre. Rinn i gàire air ais le beagan de sheann mhì-mhisneachd. Chunnaic Drake gum faigheadh i i fhèin a-rithist co-dhiù. Bha caractar làidir aice a dh'fhaodadh dèiligeadh ri call.
  
  Cha robh e cho cinnteach às fhèin. Thug e air Scarberry cabhag a dhèanamh. "Greas ort. Tha iongnadh mòr air do charaid, Claude."
  
  
  CAIBIDEIL A TRÌ FHICHEAD
  
  
  Cha robh eadhon ùine aig Hayden agus Kinimaka an càr a thòiseachadh nuair a ghairm Drake. Chunnaic i an àireamh aige air a sgrion agus ghabh i osna faochadh.
  
  "Druic. Càite a bheil thu-"
  
  "Chan eil ùine. Tha an t-àite aig Claude agam."
  
  "Tha, tha sinn a" smaoineachadh sin cuideachd, duine glic. Tha e iongantach na tha cuid de dh" eucoirich a" toirt seachad airson beatha nas sàmhaiche."
  
  "Dè cho fada "s a tha fios agad? Càite a bheil thu?" Thog Drake ceistean mar shàirdseant drile a" toirt seachad òrdughan.
  
  "Slaodach, a thìgear. Fhuair sinn an naidheachd dìreach mionaid air ais. Èist, tha sinn ag ullachadh airson buaidh sa bhad. Agus tha mi a' ciallachadh an-dràsta. A bheil thu a' cluich?"
  
  "Tha mi ceart gu leòr. Tha sinn uile mar sin. Tha an bastard seo aon cheum air cùl Kovalenko."
  
  Dh'innis Hayden dha mu na rabhaidhean ceannairceach agus i a' comharrachadh Kinimaka airson dràibheadh. Nuair a chrìochnaich i, thuit Drake sàmhach.
  
  An ceann mionaid thuirt e, "Coinnichidh sinn thu aig a" phrìomh oifis."
  
  Chuir Hayden àireamh Ben Blake gu sgiobalta. "Bha an obair agad soirbheachail. Tha sinn an dòchas gum faigh an neach-ionaid againn ann an Lunnainn na tha a dhìth ort taobh a-staigh beagan uairean a thìde, agus às deidh sin cuiridh e lethbhric thugad gu dìreach. Tha mi an dòchas gur e seo a tha a dhìth ort, Ben."
  
  "Tha mi an dòchas gu bheil e ann dha-rìribh." Bha guth Ben na bu nàimhdeile na chuala i a-riamh e a" bruidhinn. "Is e tomhas fallain a th" ann, ach tha e fhathast na thomhas."
  
  "Tha mi an dòchas mar sin cuideachd".
  
  Thilg Hayden am fòn aice air an deas-bhòrd agus choimhead i gu bàn air sràidean Waikiki nuair a thill Kinimaka air ais chun phrìomh oifis. "Tha Gates den bheachd mas urrainn dhuinn dèiligeadh gu sgiobalta ri Claude, gun urrainn dhuinn stad a chuir air na h-ionnsaighean. Tha iad an dòchas gum faodadh eadhon Kovalenko a bhith ann. "
  
  Ghlan Mano fhiaclan. "Tha a h-uile duine ga dhèanamh, a cheannard. Poileas ionadail, feachdan sònraichte. Bidh a h-uile càil a 'crìonadh gus am bi e a' crìonadh. Is e an duilgheadas a th" ann gu bheil na droch ghillean ann mu thràth. Bu chòir dhaibh a bhith. Feumaidh e bhith cha mhòr do-dhèanta stad a chuir air ionnsaigh sam bith a tha ri thighinn, gun luaidh air leth-dhusan ionnsaigh air trì eileanan eadar-dhealaichte."
  
  Bha a h-uile duine ann an cumhachd cinnteach gun robh Kovalenko air grunn ionnsaighean òrdachadh gus a h-uile duine a chumail trang fhad "s a bha e a" dol air tòir a bhruadar - turas air an do chuir e seachad a "phàirt mu dheireadh de a bheatha.
  
  Lean ann an ceumannan a" Chaiptein Cook. Tha e nas fheàrr a dhol aon ri aon. Rannsaich taobh thall geatachan ifrinn.
  
  Shnìomh Hayden mun cuairt fhad "s a bha am prìomh oifis a" teannadh a-muigh. Tha an t-àm ann a dhol an gnìomh.
  
  
  * * *
  
  
  Thug Drake May agus Alicia gu togalach an CIA agus chaidh an toirt suas an staidhre sa bhad. Chaidh an toirt a-steach do rùm làn de ghnìomhachd. Aig a" cheann as fhaide air falbh, sheas Hayden agus Kinimaka am measg sluagh de phoileas agus luchd-obrach an airm. Chitheadh Drake SWAT agus an Sgioba Burglar HPD. Chitheadh e èideadh a bha gun teagamh a bhuineadh do sgiobaidhean Obraichean Sònraichte CIA. Is dòcha eadhon cuid de Delta faisg air làimh.
  
  Tha an Sàtan gun teagamh air earball Rìgh na Fola agus a-muigh airson fuil.
  
  "A bheil cuimhne agad nuair a chuir Rìgh na Fola na fir aige a dh" ionnsaigh an sgriosadair sin gus an inneal a ghoid? " Thuirt e. "Agus dh" fheuch iad ri Kinimaka a thoirt am bruid aig an aon àm? Cuiridh mi geall gur e gabhail thairis gun fhiosta a bh" ann. Bha iad dìreach airson eòlas fhaighinn air cànan Hawaiian Kinimaki."
  
  Chuimhnich Drake an uairsin nach robh May no Alicia timcheall nuair a cheangail fir Kovalenko an sgriosadair. Chrath e a cheann. "Chan eil e gu diofar".
  
  Mhothaich Drake gu robh Ben agus Karin a" pàirceadh faisg air an uinneig. Bha glainne aig gach fear dhiubh na làimh, agus bha iad coltach ri pàipearan rollaidh aig disco sgoile.
  
  Smaoinich Drake air a dhol air chall anns an t-sluagh. Bhiodh e furasta. Bha call Cheanadach fhathast a" goil na fhuil, ga fhàgail eu-comasach dha bruidhinn. Bha Ben ann. Chùm Ben i mar a bhàsaich i.
  
  Dh" fheumadh gur e Drake a bh" ann. Chan e seo a-mhàin. Bha aig Drake ri casg a chuir air a bàs. Sin a rinn e. Bha an ùine doilleir agus airson mionaid lorg e e fhèin aig an taigh ann an Iorc còmhla ri Ceanadach, a" còcaireachd rudeigin sa chidsin. Splash Kennedy ruma dorcha a-steach don phras-fhrithealaidh agus choimhead e suas nuair a dh" èigh e. Mharbh Drake an steak ann an ìm garlic. Bha e àbhaisteach. Bha e spòrsail. Dh'fhàs an saoghal àbhaisteach a-rithist.
  
  Bha rionnagan a" lasadh ro a shùilean mar chleasan-teine air fàiligeadh. Thill sìth gu h-obann agus thòisich guthan a 'seinn timcheall air. Chrath cuideigin e. Dhòirt fear eile cofaidh teth air fear de na ceannardan aige agus ruith e don taigh beag mar ialtag a-mach à ifrinn.
  
  Thug Alicia sùil gheur air. "Dè tha dol, Drake?"
  
  Phut e tron t-sluagh gus an tàinig e aghaidh ri aghaidh ri Beinn Blake. B" e seo an àm foirfe airson beachd sgiobalta bho Dinorock. Bha fios aig Drake air seo. Is dòcha gu robh fios aig Ben air seo. Ach bha iad le chèile sàmhach. Bha solas a' sruthadh tron uinneig air cùlaibh na Beinne; Sheas Honolulu le grian, speuran soilleir gorma agus beagan sgòthan droma a-muigh.
  
  Lorg Drake a ghuth mu dheireadh. "An robh na coimpiutairean CIA sin feumail?"
  
  "Tha sinn an dòchas". Thug Ben geàrr-chunntas air sgeulachd turas a" Chaiptein Cook gu Ceann an Daoimean agus chrìochnaich e leis an fhoillseachadh gun robh an CIA air àidseant Breatannach a chleachdadh gus na Tasglannan Nàiseanta a ghoid.
  
  Ghluais Alicia air adhart gu slaodach às deidh dha na naidheachdan bhon ghille òg a chluinntinn. "Sàr mhèirleach Breatannach? Dè an t-ainm a th' air?"
  
  Thug Ben grèim air an aire gu h-obann. "Cha do dh" innis Hayden dhomh a-riamh. "
  
  Thug Alicia sùil ghoirid air gnìomhaiche CIA, agus an uairsin bhris i a-steach do ghàire grinn. "O, chuir mi geall nach do rinn i sin."
  
  "Dè a tha e a" ciallachadh?" Bhruidhinn Karin.
  
  Thionndaidh gàire Alicia rud beag borb. "Chan eil mi gu sònraichte ainmeil airson an dioplòmasaidh agam. Na brùth air."
  
  Rinn Drake casadaich. "Dìreach eucorach eadar-nàiseanta eile a rinn Alicia fucked. Is e an cleas a-riamh faighinn a-mach dè nach robh aice. "
  
  "Tha e fìor," thuirt Alicia le gàire. "Bha mi a-riamh mòr-chòrdte."
  
  "Uill, mas e seo an riochdaire air a bheil mi a" smaoineachadh, " rinn Mai eadar-theachd anns a" chòmhradh aca, "tha e eòlach air fiosrachadh Iapanach. Tha e na chluicheadair... Agus gnìomhaiche fìor mhath. "
  
  "Mar sin is dòcha gun toir e aire don deireadh aige." Rinn Drake sgrùdadh air toileachas baile-mòr a" Chuain Shèimh roimhe agus bha e ag iarraidh beagan sìth e fhèin.
  
  "Cha robh e a-riamh na dhuilgheadas dha," thuirt Alicia. "Agus tha, lìbhrigidh e na h-irisean agad."
  
  Bha Ben fhathast a" coimhead eadar Alicia agus Hayden, ach chùm e a theanga. B" e smachd a" chuid a b" fheàrr den fhoillseachadh aig an ìre seo. "Is e tomhas ionnsaichte a th" ann fhathast, "thuirt e. "Ach ma thig sinn gu crìch aig Gates of Hell, tha mi cinnteach gum faodadh na clàraidhean sin ar beatha a shàbhaladh."
  
  "Tha mi an dòchas" - thionndaidh Drake agus choimhead e timcheall a "chaos -" Cha tig e gu sin. Bidh Righ na Fola fhathast aig an rainse. Ach mura dèan na h-amadan sin cabhag, teichidh Kovalenko."
  
  "Kovalenko." Mhal Alicia a bilean mar a thuirt i seo, a 'blasad a dìoghaltas. "Bàsaichidh mi airson na thachair dha Hudson. Agus Boudreau? Is e fear eile a th" ann a tha dha-rìribh comharraichte. " Sheall i, cuideachd, timcheall air an t-sluagh fuaimneach. "Co-dhiù, cò tha os cionn an seo?"
  
  Mar gum biodh e na fhreagairt, thàinig guth bhon t-sluagh de dh'oifigearan timcheall air Hayden Jay. Nuair a chaidh am fuaim sìos agus an duine ri fhaicinn, bha Drake toilichte Jonathan Gates fhaicinn. Chòrd an seanair ris. Agus rinn e caoidh maille ris.
  
  "Mar a tha fios agad, tha àite Kovalenko Ranch againn ann an Oahu," thuirt Gates. "Mar sin, feumaidh ceithir pàirtean a bhith anns a" mhisean againn. An toiseach, sàbhail a h-uile neach-aoigheachd. San dàrna h-àite, cruinnich fiosrachadh mu ionnsaighean ceannairc a tha fo amharas. San treas àite, lorg an duine seo, Claude agus Kovalenko. Agus sa cheathramh àite, lorg far a bheil an dà raon-laighe eile."
  
  Stad Gates gus seo a leigeil a-steach, agus an uairsin fhuair e air dòigh air choireigin toirt air a h-uile duine agus boireannach san t-seòmar smaoineachadh gu robh e a" coimhead orra le aon ghluasad sùla. "Feumar seo a dhèanamh ann an dòigh sam bith a tha riatanach. Chuir Kovalenko gu deònach mòran beatha ann an cunnart fhad 'sa bha e a' rannsachadh fiadhaich. Tha e a" tighinn gu crìch an-diugh."
  
  Dh"fhosgail na geatachan. Gu h-obann stad an ùpraid san t-seòmar agus thòisich a h-uile duine gu sgiobalta air tilleadh gu na h-àiteachan aca. Chaidh beachdachadh gu faiceallach air mion-fhiosrachadh.
  
  Fhuair Drake grèim air Hayden. Shìn i a làmh air, a' toirt cuireadh dha tighinn a nall.
  
  "Faigh uidheamachd agus dìollaid na h-eich agad, a bhalaich. Ruigidh sinn rainse Claude ann an trithead mionaid."
  
  
  CAIBIDEIL A CHATHAIR FHICHEAD
  
  
  Shuidh Drake còmhla ri a charaidean ann an aon de na heileacoptairean aotrom aig Roinn Poileis Hawaii agus dh" fheuch e ri a cheann a ghlanadh fhad "s a bha iad ag itealaich gu sgiobalta a dh" ionnsaigh raon-laighe Claude. Bha na speuran làn de heileacoptairean coltach ris agus feadhainn armachd nas truime. Bha na ceudan de dhaoine san adhar. Bha cuid eile air an t-slighe thar tìr, a' gluasad cho luath 's a b' urrainn daibh. B" fheudar don mhòr-chuid de na poileis agus luchd-obrach an airm fuireach ann an Honolulu agus sgìre Waikiki air eagal "s gun deidheadh ionnsaighean ceannairceach gu bith.
  
  Roinn an Righ Fola am feachd.
  
  Sheall an ìomhaigh saideal tòrr gnìomhachd aig an rainse, ach bha mòran dheth air a chuartachadh, ga fhàgail do-dhèanta innse dè bha a" tachairt dha-rìribh.
  
  Bha Drake dìorrasach na faireachdainnean aige airson Kovalenko a chuir an grèim. Bha Gates ceart. B" e na nàimhdean agus an sàbhailteachd na nithean co-dhùnaidh an seo. Bha cuid de na seallaidhean as iongantaiche a chunnaic e a-riamh a" fosgladh gu h-ìosal agus timcheall air agus iad ag itealaich a dh" ionnsaigh a" Chosta a Tuath, ach chleachd Drake a h-uile unnsa de a thoil airson fòcas. 'S e an saighdear a bha e uaireigin.
  
  Cha b" urrainn dha a bhith na dhuine sam bith eile.
  
  Air an taobh chlì aige, bhruidhinn Mai goirid ri a piuthar, Chika, a" dèanamh sgrùdadh dùbailte air a sàbhailteachd agus ag iomlaid beagan fhaclan sàmhach fhad "s a b" urrainn dhaibh. Cha robh e na dhìomhaireachd gum faodadh iad cogadh làn-sgèile a thòiseachadh no a dhol a-steach gu raon sabaid ullaichte.
  
  Gu deas le Drake, chuir Alicia seachad ùine a" sgrùdadh agus ag ath-sgrùdadh a cuid armachd agus uidheamachd. Cha robh feum aice air dad a mhìneachadh. Cha robh teagamh sam bith aig Drake gun dèanadh i a dìoghaltas.
  
  Shuidh Hayden agus Kinimaka mu choinneamh, an-còmhnaidh a" brùthadh air na microfònan aca agus a" cuir a-mach no a" faighinn ùrachaidhean is òrdughan. B" e an deagh naidheachd nach do thachair dad air Oahu no air eilean sam bith eile. B" e an droch naidheachd gun robh bliadhnaichean aig Rìgh na Fola ri ullachadh airson seo. Cha robh fios aca dè a bha iad a" coiseachd a-steach.
  
  Chaidh Ben agus Karin fhàgail aig a" phrìomh oifis. Chaidh òrdachadh dhaibh feitheamh ri post-d an neach-ionaid agus an uairsin ullachadh airson an ìre eagallach a dh" fhaodadh a bhith aca a dhol fo Diamond Head agus is dòcha briseadh tro Gates of Hell.
  
  Thàinig guth meatailteach bho shiostam fuaim Choppers. "Còig mionaidean ron amas."
  
  Co-dhiù a tha e a" còrdadh riut no nach eil, smaoinich Drake. Tha sinn ann a-nis.
  
  Chaidh an heileacoptair gu h-ìosal thairis air a" ghleann dhomhainn, sealladh iongantach fhad "s a bha e ag itealaich air a chuairteachadh le dusanan de heileacoptairean eile. B 'e seo a' chiad tonn anns an robh saighdearan feachdan sònraichte. Bha a h-uile dàrna neach-prìobhaideach armachd na SA deiseil airson cuideachadh. Feachd an Adhair. Cabhlach. Arm.
  
  Thàinig an guth a-rithist. "Targaid".
  
  Dh' eirich iad mar aon.
  
  
  * * *
  
  
  Bhuail bòtannan Drake ris an fheur bhog agus bha e na theine sa bhad. B" esan an dàrna neach mu dheireadh a choisich a-mach air an doras. Thug am Marine mì-fhortanach, a bha fhathast a" sabaid air ais, làn spreadhadh don bhroilleach agus bhàsaich e mus do bhuail e air an talamh.
  
  Chrath Drake air an talamh. Bha peilearan a" feadalaich thar a cheann. Bhuail buillean muffled na logaichean ri thaobh. Loisg e volley. Bhiodh na fir air gach taobh dheth a" snàgail tron fheur, a" cleachdadh nan cnoc nàdarrach airson còmhdach.
  
  Air thoiseach chunnaic e taigh, structar breige dà-sgeulachd, gun dad sònraichte, ach gun teagamh freagarrach airson feumalachdan ionadail Kovalenko. Air an taobh chlì mhothaich e an raon-laighe. Dè an...?
  
  Bha figearan eagallach, gun armachd a 'ruith thuige. Sgaoil iad clì is deas, air gach taobh. Chuala e fealla-dhà na chluas-cinn
  
  "Còmhraidhean càirdeil".
  
  Shleamhnaich e air adhart. Bha May agus Alicia a" gluasad chun na làimh dheis aige. Mu dheireadh tharraing na Marines iad fhèin còmhla agus thòisich iad a 'gairm pàtran teine co-òrdanaichte. Thòisich Drake a 'gluasad nas luaithe. Thòisich na daoine air am beulaibh air teicheadh, a 'tighinn a-mach às an àite falaich aca agus a' ruith a dh'ionnsaigh an taighe.
  
  Targaidean furasta
  
  Dh'èirich Drake a-nis leis an fheachd ionnsaigh agus mharbh e daoine fhad 'sa bha e a' ruith, a 'togail a dhaga. Chunnaic e am prìosanach a" leum air an fheur, a" dol a dh"ionnsaigh an taighe. Cha robh fios aca gu robh na daoine math air tighinn.
  
  Gu h-obann thionndaidh am prìosanach agus thuit e. Loisg fir an Righ fhuilteach orra. Rinn Drake gàire, thug e amas air a" ghunna-gunna, agus shèid e ceann a" bhatard dheth. Loisg e bho àm gu àm, an dara cuid a 'putadh dhaoine chun na talmhainn no a' stiùireadh dhaoine gus am b 'urrainn do dhaoine eile an crìochnachadh.
  
  Bha e a" coimhead airson Claude. Mus do dh'fhàg iad an heileacoptair, chaidh dealbh a shealltainn dhaibh uile de leas-rìgh an Rìgh Fhuil. Bha fios aig Drake gun stiùir e tachartasan bho chùl na seallaidhean, a" leasachadh plana teicheadh. Is dòcha bhon dachaigh.
  
  Ruith Drake, fhathast a" sganadh na sgìre, a" losgadh bho àm gu àm. Dh'èirich fear de na droch ghillean o chùl a' chnuic agus thàinig e thuige le machete. Leig Drake sìos a ghualainn gu sìmplidh, a 'leigeil le gluasad an neach-dùbhlain aige a ghiùlan dìreach thuige, agus thuit e sìos gu làr. Rinn an duine gàire. Bhrùth bròg Drake a ghiallan. Chuir bròg eile Drake ceum air an làimh a 'cumail a' machete.
  
  Bha am fear SAS a bh" ann roimhe ag amas air a ghunna agus a" losgadh. Agus an uairsin ghluais sinn air adhart.
  
  Cha do sheall e air ais. Bha an taigh air thoiseach, bha coltas mòr air, bha an doras beagan fosgailte, mar gum biodh e a" toirt cuireadh a-steach. Gu follaiseach chan e seo an dòigh air adhart. Bhreab Drake a-mach na h-uinneagan fhad "s a bha e a" ruith, ag amas àrd. Spreadh glainne anns an taigh.
  
  A-nis bha barrachd is barrachd phrìosanaich a" dòrtadh a-steach bhon fhearann. Sheas cuid anns an fheur fhada, dìreach a" sgreuchail no a" coimhead le clisgeadh. Nuair a choimhead Drake orra, mhothaich e gu robh a" mhòr-chuid dhiubh a" ruith aig astar, ag itealaich air adhart mar gum biodh iad a" teicheadh bho rudeigin.
  
  Agus an uairsin chunnaic e e, agus thionndaidh a fhuil gu deigh.
  
  Bha an ceann, ceann uamhasach mòr tìgear Bengal, a" sìneadh thairis air an fheur an tòir solais. Cha b' urrainn dha Drake leigeil leis na tìgearan an creach a ghlacadh. Ruith e thuca.
  
  Bhrùth mi am fòn-cluaise. "Tìgearan san fheur."
  
  Bha sruthadh de chatter mar fhreagairt. Mhothaich cuid eile na beathaichean cuideachd. Choimhead Drake nuair a leum fear de na beathaichean air cùl an duine ruith. Bha an creutair mòr, borb, agus ann an itealaich bha an ìomhaigh foirfe de chaos agus feòil. Thug Drake air a chasan a dhol nas luaithe.
  
  Bhris ceann mòr eile tron fheur beagan shlatan air thoiseach. Leum an tìgear air, thionndaidh a mhuc gu bhith na fhàsach mòr, a fhiaclan air an rùsgadh agus air a dhath le fuil mu thràth. Thuit Drake chun deic agus roilig e, a h-uile nerve na bhodhaig beò agus a" sgreuchail. Cha robh e a-riamh roimhe air spèileadh cho foirfe. Cha robh e riamh roimhe air èirigh cho luath agus cho ceart. Bha e mar gu'm biodh fear a b'fhearr a' toirt a mach an gaisgeach a b' fhearr a bha ann.
  
  Tharraing e a-mach daga, thionndaidh e mun cuairt agus loisg e puing bàn a-steach do cheann an tìgear. Thuit a" bhiast sa bhad, air a losgadh tron eanchainn.
  
  Cha do ghlac Drake an anail. Leum e gu sgiobalta thairis air an fheur gus an duine a chunnaic e sìos diogan na bu thràithe a chuideachadh. Bha an tìgear a" teannadh thairis air, a" caoineadh, na fèithean mòra aige a" gluasad agus a" reubadh fhad "s a bha e a" leigeil sìos a cheann gu bhith a" bìdeadh.
  
  Loisg Drake air a chùlaibh, dh" fhuirich e gus an do thionndaidh e mun cuairt, agus an uairsin loisg e air eadar na sùilean. Thàinig e gu tìr, uile còig ceud not, air an fhear a bha gu bhith ag ithe.
  
  chan eil e math, smaoinich Drake. Ach tha e nas fheàrr na bhith air a reubadh às a chèile agus ithe beò.
  
  Chluinnte sgreuchail na chluais. "Fuck mi, tha na bastards seo fìor mhòr!" "Aon eile, Jacko! Aon eile airson na sia agad!"
  
  Rinn e sgrùdadh air na tha timcheall air. Gun sgeul air tìgearan, dìreach prìosanaich fo eagal agus saighdearan fo eagal. Ruith Drake air ais thar an fheòir, deiseil airson còmhdach a ghabhail nam faiceadh e nàmhaid sam bith, ach an ceann beagan dhiog bha e air ais aig an taigh.
  
  Bha na h-uinneagan aghaidh briste. Bha na Marines a-staigh. Lean Drake, an comharra gun uèir Bluetooth aige ga chomharrachadh mar chàirdeil. A" dol thairis air leac na h-uinneige briste, bha e a" faighneachd càite am biodh Claude fhèin. Càite am biodh e an-dràsta?
  
  Chualas guth na chluais. "Smaoinich gun do dh" fhàg thu am pàrtaidh tràth, Drakey. Tònaichean sìoda Alicia. "Airson an dithis agaibh."
  
  Chunnaic e i. Gu ìre falaichte leis a" chlòsaid air an robh i a" dol troimhe. Iosa, an robh i a" coimhead tron chruinneachadh DVD aige?
  
  Bha Mai air a cùlaibh le gunna na làimh. Choimhead Drake nuair a thog am boireannach Iapanach a h-armachd agus chuir i cuideam air ceann Alicia.
  
  "Mai!" bha a ghuth eu-dòchasach a" sgreuchail nan cluasan.
  
  Leum Alicia. Bha aodann May air a lùbadh gu gàire beag. "Bha e na ghluasad, Drake. Bha mi a" comharrachadh an eadar-aghaidh rabhaidh, chan ann air Alicia. Chan ann fhathast ".
  
  "Iomairt?" Rinn Drake gàire. "Tha sinn a-staigh mu thràth."
  
  "Tha e coltach gu bheil na saighdearan-coise den bheachd gu bheil e cuideachd ceangailte ris an taigh-bathair mòr sa ghàrradh cùil."
  
  Cheum Alicia air ais agus thug i amas air a daga. "Dam ma tha fios agam." Loisg i volley a-steach don chlòsaid. Bha sradagan ag itealaich.
  
  Chrath Alicia. "Bu chòir sin a bhith gu leòr."
  
  Thill Hayden, le Kinimaka teth air a shàilean, don t-seòmar. "Tha an sabhal dùinte gu teann. Comharraidhean ribeachan booby. Tha na balaich tech ag obair air a-nis. "
  
  Mhothaich Drake ceàrr a h-uile càil. "Agus fhathast gheibh sinn a-steach an seo cho furasta? Seo-"
  
  Aig an àm sin, chualas ùpraid agus fuaim cuideigin a" teàrnadh aig mullach na staidhre. Fast. Thog Drake an gunna agus choimhead e suas.
  
  Agus reòdh i ann an clisgeadh.
  
  Chaidh fear de na fir aig Claude sìos an staidhre gu slaodach, aon làmh a" brùthadh sgòrnan a" bhraighdeanais. Anns an làimh eile aice bha an Desert Eagle aice, ag amas air a ceann.
  
  Ach cha b" e sin ìre clisgeadh Drake. Dh" èirich faireachdainn tinn nuair a dh" aithnich e am boireannach. B" i Kate Harrison, nighean seann neach-cuideachaidh Gates. Am fear a bu choireach gu ìre airson bàs Cheanadach.
  
  B" e an nighean aige a bh" ann. Fhathast beò.
  
  Bhrùth fear Claude an gunna gu cruaidh an aghaidh a teampall, ag adhbhrachadh gun dùin i a sùilean ann am pian. Ach cha do rinn i sgreuchail. Chomharraich Drake, còmhla ri dusan eile san t-seòmar, na gunnaichean aca air an duine.
  
  Agus a dh" aindeoin sin cha robh e a" faireachdainn ceart dha Drake. Carson a bha an ifrinn am fear seo shuas an staidhre le aon phrìosanach? Bha e coltach gu'n robh-
  
  "Thig air ais!" - ghlaodh an duine, 's e gu fiadhaich a' suathadh a shùilean air gach taobh. Sweat a 'sileadh bhuaithe ann an boinneagan mòra. Bha an dòigh anns an do ghiùlain e leth agus a phut e am boireannach gu leth a" ciallachadh gun robh a chuideam gu lèir air a chas chùil. Mar chreideas dhi, cha do rinn am boireannach seo furasta dha.
  
  Rinn Drake a-mach gun robh an cuideam air an inneal-brosnachaidh mu thràth letheach slighe chun targaid. "Gluais air falbh! Leig a-mach sinn!" Leig an duine sìos ceum eile i. Thill saighdearan nam feachdan sònraichte air ais gu h-àbhaisteach, ach dìreach gu dreuchdan beagan na bu bhuannachdaile.
  
  "Tha mi a" toirt rabhadh dhut, a Dhòmhnaill." Bha an duine fallas a" tarraing anail gu trom. "Faigh a-mach às an rathad."
  
  Agus an turas seo, chitheadh Drake gu robh e a" ciallachadh e. Bha eu-dòchas na shùilean, rudeigin a dh" aithnich Drake. Tha am fear seo air a h-uile càil a chall. Ge bith dè a rinn e, ge bith dè a rinn e, chaidh a dhèanamh fo èiginn uamhasach.
  
  "Air ais!" rinn an duine sgreuchail a-rithist agus phut e am boireannach sìos ceum eile. Bha a làmh a bha a" pògadh a h-amhaich mar shlat iarainn. Chùm e a h-uile pàirt de a chorp air a cùlaibh gus nach nochd e e fhèin mar thargaid. B' e saighdear a bh' ann uaireigin, 's dòcha gur e fear math a bh' ann.
  
  Chunnaic Drake agus a cho-obraichean gliocas teàrnaidh. Thug iad beagan a bharrachd rùm dhan duine. Chaidh e sìos beagan cheumannan eile. Ghlac Drake sùil May. Chrath i a ceann beagan. Bha fios aice cuideachd. Bha seo ceàrr. Bha e...
  
  Sgadan ruadh. An seòrsa as uamhasach. Chleachd Claude, gun teagamh air òrdughan Kovalenko, an duine seo gus an aire a tharraing. Giùlan archetypal Rìgh na Fola. Is dòcha gu bheil boma san taigh. Is dòcha gur e an fhìor dhuais, Claude, teicheadh às an t-sabhal gu soirbheachail.
  
  Dh'fhuirich Drake, gu math deiseil. Reothadh a h-uile nerve na chorp. Leataich e am buille. Sguir an anail aige. Chaidh a h-inntinn falamh. Cha robh ni sam bith a nis, no an seomar làn de shaighdearaibh, No 'n naimhdibh a bha fo eagal, no eadhon an tigh 's an seirbhisich a bha mu'n cuairt air.
  
  Dìreach millimeters. Crois-fhradharc. Nas lugha na òirleach chun an targaid. Aon ghluasad. Sin a h-uile rud a bha a dhìth air. Agus b" e sàmhchair a h-uile dad a bha fios aige. An uairsin phut an duine Kate Harrison sìos ceum eile, agus anns an diog de ghluasad sin, sheall a shùil chlì a-mach bho chùl claigeann a" bhoireannaich.
  
  Shèid Drake às a chèile e le aon shealladh.
  
  Leum an duine air ais, bhuail e sa bhalla agus shleamhnaich e seachad air a" bhoireannach a bha a" sgreuchail. Thàinig e air tìr le tubaist, ceann an toiseach, buill-airm a' bualadh air a chùlaibh, agus an uairsin chunnaic iad a' bhileag aige, a stamag.
  
  Ghlaodh Kate Harrison, "Tha boma aige air!"
  
  Leum Drake air adhart, ach bha Mai agus an Marine mòr a 'leum thairis air oir na staidhre. Rug am Marine air Kate Harrison. Leum Mai thairis air an fharsuing mharbh. Thionndaidh a ceann chun a 'bhròg, chun a' chomharra.
  
  "Ochd diogan!"
  
  Ruith a h-uile duine chun na h-uinneige. A h-uile duine ach a-mhàin Drake. Ruith an Sasannach na b" fhaide a-steach don taigh, a" ruith sìos an trannsa chumhang chun a" chidsin, ag ùrnaigh gum fàgadh cuideigin an doras cùil fosgailte. San dòigh sin bhiodh e na b" fhaisge air Claude nuair a chaidh am boma dheth. Mar sin bha cothrom aige.
  
  Tron trannsa. Chaidh trì diogan seachad. Chun a" chidsin. Sealladh goirid mun cuairt. Dà dhiog a bharrachd. Tha an doras cùil dùinte.
  
  Tha an ùine seachad.
  
  
  CAIBIDEIL A CHOGAIDH FHICHEAD
  
  
  Dh'fhosgail Drake teine cho luath 's a chuala e an spreadhadh tùsail. Bheireadh e diog no dhà airson faighinn ann. Bhris doras a" chidsin bho iomadh buille. Ruith Drake dìreach air, a 'losgadh fad na h-ùine. Cha do rinn e maill air, dìreach bhuail e le a ghualainn e agus thuit e tron adhar.
  
  Chaidh an spreadhadh air a chùlaibh mar nathair ionnsaigh. Bhris teanga lasair a-mach às an doras agus na h-uinneagan, a" losgadh suas dhan iarmailt. Bha Drake a" ruith. Thug anail an teine suathadh dha airson mionaid agus an uairsin thill e air ais.
  
  Gun a bhith slaodach, leum e suas a-rithist agus ruith e. Air a bhruthadh agus air a bhualadh, ach gu h-uamhasach diongmhalta, ruith e a dh"ionnsaigh an t-sabhail mhòir. B" e cuirp mharbh a" chiad rud a chunnaic e. Tha ceithir dhiubh ann. Dh'fhàg na teicneòlaichean Hayden air chùl gus faighinn a-steach. Stad e ri thaobh agus thug e sùil air gach fear airson comharran beatha.
  
  Chan eil cuisle ann agus chan eil lotan peilearan ann. An robh na ballachan damn sin air an dealanachadh?
  
  Aig àm eile cha robh e gu diofar tuilleadh. Bhris aghaidh an t-sabhail, a" sgoltadh fiodh agus lasraichean a" losgadh a-mach ann an spreadhadh iongantach. Thuit Drake chun an deic. Chuala e fuaim einnsein agus choimhead e suas dìreach ann an tìde a dh"fhaicinn blur buidhe a" spreadhadh tro na dorsan briste agus ag itealaich gu cumhachdach sìos an t-slighe-draibhidh gluasadach.
  
  Leum Drake suas. Is dòcha gu robh e a" dol a dh" ionnsaigh heileacoptair falaichte, itealan, no ribe booby damn eile. Cha b 'urrainn dha feitheamh airson daingneachadh. Ruith e a-steach do shabhal briste agus choimhead e timcheall. Chrath e a cheann ann am mi-chreidimh. Bha deàrrsadh domhainn an supercar snasta a" deàrrsadh anns a h-uile taobh.
  
  A 'taghadh an tè as fhaisge, chuir Drake seachad diogan prìseil a' coimhead airson an iuchair agus an uairsin chunnaic e seata dhiubh crochte taobh a-muigh na h-oifis a-staigh. Thòisich an Aston Martin Vanquish le cothlamadh iuchair is cumhachd, ged nach robh e eòlach air Drake, fhuair e an adrenaline aige a" pumpadh fhad "s a bha an einnsean a" reubadh gu cuthach.
  
  Chaidh an Aston Martin a-mach às an t-sabhal agus na taidhrichean aige a" squealing. Chomharraich Drake e an taobh a bha e an dòchas a bha na chàr luath aig Claude. Nam b" e dìreach cuairt eile de mhì-mhisneachd a bha seo, tha Drake air a sgrìobadh. Coltach ri, is dòcha, Hawaii gu lèir. Bha cruaidh fheum aca air iar-cheannard Rìgh na Fola a ghlacadh.
  
  A-mach à oisean a shùil, chunnaic Drake Alicia a 'stad gu h-obann. Cha do dh'fhuirich e. Anns an sgàthan rearview, chunnaic e i gu sònraichte a" ruith a-steach don t-sabhal. A Dhia, dh" fhaodadh seo a dhol ann an trioblaid.
  
  Thòisich an blur buidhe a bha air thoiseach air a bhith a" coimhead coltach ri supercar àrd, rudeigin coltach ri seann chupa Porsche Le Mans a bhuannaich an rèis. Dlùth air an talamh, chrom e air lùban an rathaid, a" breabadh mar gu"m biodh e a" ruith air fuarain. Neo-fhreagarrach airson talamh garbh, ach an uairsin dh'fhàs an rathad gluasadach gu tur grunn mhìltean nas àirde.
  
  Loisg Drake aig a "Vanquish, a" cur an armachd gu faiceallach air an t-suidheachan air a chùlaibh agus ag èisteachd ris na fuaimean Bluetooth a "breabadh timcheall na eanchainn. Bha gnìomhachd an rainse fhathast fo làn ghluasad. Chaidh na geàrdan a shaoradh. Bha cuid marbh. Bha grunn bhuidhnean de dh'fhir Claude fhathast glaiste ann an suidheachadh ro-innleachdail, a' toirt nan ùghdarrasan dhan talamh. Agus bha fhathast leth-dhusan tìgear a" treabhadh mun cuairt, ag adhbhrachadh milleadh.
  
  Tha a" bheàrn eadar Aston Martin agus Porsche air a lughdachadh gu neoni. Bha an càr Sasannach mòran na b" fheàrr air rathaidean garbh. Shuidhich Drake e fhèin dìreach air a chùlaibh, an dùil suidhe ri thaobh, nuair a chunnaic e san sgàthan rearview gun robh supercar eile a" tighinn thuige.
  
  Tha Alicia a" draibheadh seann Dodge Viper. Thoir earbsa dhi rudeigin a dhèanamh leis na fèithean.
  
  Chaidh na trì càraichean thairis air talamh garbh, a" gabhail cothrom mu seach agus a" tionndadh air slighean fada. Bha greabhal agus salachar a" dol mun cuairt agus air an cùlaibh. Chunnaic Drake an rathad le cabhsair a" tighinn dlùth agus rinn e co-dhùnadh. Bha iad airson Claude fhaighinn beò, ach bha aca ri a ghlacadh an toiseach. Bha e gu math faiceallach cumail a" dol ag èisteachd ris a" chatter anns na fònaichean-cluaise aige gun fhios nach biodh duine ag innse gun robh iad air Claude a ghlacadh, ach mar as fhaide a chaidh an tòir seo air adhart, is ann as cinntiche a thàinig Drake gur e an duine a bha air thoiseach an dàrna fear aig Rìgh na Fhuil.
  
  Thog Drake a ghunna agus bhris e sgiath-gaoithe Aston. Às deidh mionaid de shleamhnachadh cunnartach, fhuair e smachd air ais agus loisg e dàrna cuairt air teicheadh Porsche. Reub peilearan tro a dhruim.
  
  Is gann gun deach an càr sìos. Chaidh e air rathad ùr. Dh" fhosgail Drake na theine nuair a luathaich draibhear Le Mans, cèisean peilearan sgapte air an t-suidheachan leathair ri thaobh. Tha an t-àm ann a bhith ag amas air na taidhrichean.
  
  Ach aig an àm sin, ghluais aon de na heileacoptairean seachad orra uile, dà fhigear a 'lùbadh a-mach air na dorsan fosgailte. Thionndaidh an heileacoptair mun cuairt air beulaibh an Porsche agus chaidh e thairis air gach taobh. Reub seallaidhean rabhaidh pìosan a-mach às an rathad air a bheulaibh. Chrath Drake a cheann le mì-chreidsinn nuair a chaidh làmh a-mach air uinneag an draibhear agus thòisich e a" losgadh air an heileacoptair.
  
  Sa bhad, aig an aon àm, thug e a chas far a 'luathadair agus a làmhan far a' chuibhle stiùiridh, thug e amas agus leig e a-mach uallach airson àrd-amas, sgil agus neo-chùram. Thuit Viper Alicia dhan chàr aige fhèin. Fhuair Drake smachd air ais, ach chunnaic e an gunna ag itealaich tron ghaoth-gaoithe.
  
  Ach dh"obraich an sealladh seòlta aige. Loisg e air an dràibhear a bha a 'teicheadh anns an uilinn, agus a-nis bha an càr a' slaodadh sìos. Stad. Chuir Drake stad gu h-obann air an Aston, leum e a-mach agus ruith e gu sgiobalta gu doras luchd-siubhail an Porsche, stad gus a ghunna a thogail agus a shealladh a chumail air ceann an fhigear fad na h-ùine.
  
  "Thoir air falbh an armachd agad! Dèan e!"
  
  "Chan urrainn dhomh," thàinig am freagairt. " Loisg thu anns a' ghàirdean mi gus am fògradh, a thorc gòrach."
  
  Chaidh an heileacoptair air adhart, na rotors aige a" beucaich fhad "s a bha an einnsean tàirneanach aige a" crathadh an talamh.
  
  Thàinig Alicia a-steach agus loisg i air sgàthan taobh Porsche. Mar sgioba, thionndaidh iad gu clì is deas, le chèile a" còmhdach an duine air cùl na cuibhle.
  
  A dh'aindeoin cho duilich 'sa bha e air aodann an duine, dh'aithnich Drake e bhon dealbh. B" e Claude a bh" ann.
  
  Tha an t-àm ann pàigheadh.
  
  
  * * *
  
  
  Leum Ben Blake ann an clisgeadh nuair a ghlaodh am fòn cealla aige. A" dèanamh atharrais air Drake, thionndaidh e cuideachd gu Evanescence. Bha na guthan fuar aig Amy Lee air "Lost in Paradise" a" freagairt gu foirfe ri faireachdainn a h-uile duine aig an àm sin.
  
  Nochd an sgrìobhadh International air an sgrion agus cha b' ann bho bhall den teaghlach aige a bha an gairm. Ach, mar thoradh air obair nan Tasglannan Nàiseanta, dh" fhaodadh sin a bhith bho àireamh sam bith de bhuidhnean riaghaltais.
  
  "Tha?"
  
  "Beinn Blake?"
  
  Chrath an t-eagal a dhruim le corragan biorach. "Cò a tha seo?"
  
  "Innis dhomh". Bha an guth cultarail, Beurla agus gu tur misneachail. "An-dràsta fhèin. Am bu chòir dhomh bruidhinn ri Ben Blake?"
  
  Thàinig Karin thuige, a 'leughadh an uabhas air aodann. "Tha".
  
  "Gu math. S math a rinn thu. An robh e cho doirbh sin? Is e m "ainm Daniel Belmonte."
  
  Cha mhòr nach do leig Ben am fòn aige. "Dè? Ciamar a tha thu an ifrinn -"
  
  Chuir sruth de ghàire eireachdail stad air. "Gabh fois. Dìreach gabh fois mo charaid. Tha e na iongnadh dhomh, co-dhiù, nach tug Alicia Miles agus do leannan iomradh air na sgilean agam..."
  
  Bha beul Beinn a" cromadh, gun chomas facal a ràdh. Bhruidhinn Karin ris na faclan, a mhèirleach? à Lunnainn? An e esan?
  
  Thuirt aodann Ben a h-uile càil.
  
  "An do bhìd an cat do theanga, Mgr Blake? Is dòcha gum bu chòir dhut do phiuthar bhrèagha a sgeadachadh. Ciamar a tha Karin?"
  
  Thog iomradh air ainm a pheathar beagan misneachd dha. "Càit an d'fhuair thu an àireamh agam?"
  
  "Na bi a" toirt ùmhlachd dhomh. A bheil thu dha-rìribh a" smaoineachadh gun toir e dà uair a thìde an obair shìmplidh a dh" iarr thu orm a dhèanamh? No an do chuir mi seachad an dà fhichead mionaid mu dheireadh ag ionnsachadh beagan mu mo luchd-taic? Hm? Gabh do chuid ùine le seo, Blakey."
  
  "Chan eil fios agam mu do dheidhinn," thuirt Ben le dìon. " Chomhairlich mi thu -" stad e. "tro -"
  
  "Do leannan? Tha mi cinnteach gun robh. Tha i eòlach orm gu math."
  
  "Dè mu dheidhinn Alicia?" Rinn Karin sgreuchail, a 'feuchainn ris an duine a thilgeil far a' chothromachadh. Chuir an dithis iongnadh orra agus bha iad cho eòlach nach do thachair e eadhon dhaibh rabhadh a thoirt don CIA.
  
  Bha sàmhchair ann airson mionaid. "Tha an nighean seo gu dearbh a" cur eagal orm, gus an fhìrinn innse dhut. "
  
  Bha e coltach gu robh eanchainn Ben a" tòiseachadh ag obair. "Mgr Belmonte, tha an rud a chaidh iarraidh ort a chopaigeadh gu math luachmhor. Cho luachmhor-"
  
  "Tha mi ga thuigsinn. Chaidh a sgrìobhadh leis a' Chaiptean Cook agus fear de na fir aige. Rè na trì turasan aige, rinn Cook barrachd lorg na duine sam bith eile ann an eachdraidh."
  
  "Chan eil mi a" ciallachadh luach eachdraidheil," thuirt Ben. "Tha mi a" ciallachadh, dh "fhaodadh e beatha a shàbhaladh. Nise. An-diugh."
  
  "Dìreach?" Bha coltas gu robh ùidh mhòr aig Belmonte. "Feuch an innis thu dhomh".
  
  "Chan urrainn dhomh". Thòisich Ben a" faireachdainn beagan eu-dòchasach. "Mas e do thoil e. Cuidich sinn."
  
  "Tha e mu thràth air do phost-d," thuirt Belmonte. "Ach cha bhithinn-sa cò mise mura seall mi dhut dè as fhiach dhomh, am bithinn? Gabh tlachd."
  
  Chuir Belmonte crìoch air a" ghairm. Thilg Ben am fòn cealla aige air a" bhòrd agus bhriog e air a" choimpiutair aige airson beagan dhiog.
  
  Nochd na duilleagan a bha a dhìth bho irisean a" chòcaire ann an dath làn, glòrmhor.
  
  " Ìrean Ifrinn," leugh Ben gu h-àrd. "Cha do rinn Cook ach ìre a còig agus thionndaidh e air ais. O mo Dhia, an cluinn thu sin, Karin? Cha do rinn eadhon an Caiptean Cook seachad air ìre a còig. Seo... seo..."
  
  "Siostam mòr de ribeachan." Leugh Karin gu sgiobalta thairis air a ghualainn, a cuimhne dhealbhan ag obair ùine a bharrachd. "An siostam ribe as motha agus as seòlta a chaidh a shamhlachadh a-riamh."
  
  "Agus ma tha e cho mòr agus cho cunnartach agus cho toinnte..." thionndaidh Ben rithe. "Smaoinich air cho mòr agus cho cudromach sa tha a" mhìorbhail a tha seo a" leantainn."
  
  "Do-chreidsinneach," thuirt Karin agus leugh i air adhart.
  
  
  * * *
  
  
  Tharraing Drake Claude a-mach às a" chàr a chaidh a losgadh sìos agus thilg e air an rathad e gu ìre mhòr. Bidh na sgàinidhean pian aige a" màl an èadhair, a" bàthadh eadhon ràimh an heileacoptair.
  
  "Amadain! Cha stad thu gu bràth e. Bidh e an-còmhnaidh a 'buannachadh. Damn e, tha mo ghàirdean air a goirteachadh, a bhastard!"
  
  Thug Drake a ghunna-inneal gu fad gàirdean agus chaidh e air a ghlùinean air broilleach Claude. "Dìreach beagan cheistean, a charaid. An uairsin cuiridh na dotairean thu làn de shit fìor bhlasta. Càite a bheil Kovalenko? A bheil e an seo?"
  
  Thug Claude aghaidh chloiche dha, cha mhòr gun dragh.
  
  "Ceart gu leòr, feuchaidh sinn rudeigin nas sìmplidh. Ed Boudreau. Càite bheil e?"
  
  "Thug e an shuttle wiki-wiki air ais gu Waikiki."
  
  Chrath Drake. "Càit a bheil an dà rainse eile?"
  
  "A dh" fhalbh." Bhris aodann Claude na gàire. "Tha a h-uile càil air chall".
  
  "Tha e gu leòr". Dh'èist Alicia thairis air gualainn Drake. Choisich i mun cuairt, a" comharrachadh a" ghunna air aodann Claude, agus chuir i gu faiceallach a bròg air uilinn briste Claude. Bha sgreuch sa bhad a 'sgoltadh an èadhair.
  
  "Faodaidh sinn seo a thoirt cho fada" s a thogras tu, "thuirt Drake. "Chan eil duine air do thaobh an seo, a charaid. Tha sinn mothachail air ionnsaighean ceannairc. An dàrna cuid bruidhinn no glaodh. Chan eil e gu diofar dhòmhsa."
  
  "Stad!" Cha mhòr nach robh na faclan aig Claude furasta a thuigsinn. "Puh... mas e do thoil e."
  
  "Tha sin nas fheàrr". Lùghdaich Alicia an cuideam beagan.
  
  "Tha mi... air a bhith còmhla ri Rìgh na Fhuil airson grunn bhliadhnaichean." Claude a 'sgoltadh. "Ach a-nis tha e gam fàgail. Tha e gam fàgail gu bàs. Rot ann an dùthaich nam muc. Gus do thlachd a chòmhdach. Is dòcha nach eil." Dh"fheuch Claude ri suidhe suas. "Crap".
  
  Dh'fhàs a h-uile duine faiceallach, tharraing Drake a-mach daga agus bha e ag amas air claigeann Claude. "Gu socair".
  
  "Bidh aithreachas air seo." Bha Claude gu ìre mhòr air a shàrachadh le fearg. "Chan eil dragh sam bith orm tuilleadh mun ath-dhìoladh uamhasach aige." Chaidh searbhas a-mach às an tòn aige. "Chan eil dragh orm. A-nis chan eil beatha ann tuilleadh dhomh."
  
  "Tha sinn a" tuigsinn." Rinn Alicia osna. "Tha gràin agad air do leannan fucking. Dìreach freagair ceistean an t-saighdeir gnèitheach."
  
  Bha fuaim srann ann am cluais Drake. Thuirt guth miotalach: "Chaidh a" chiad inneal portal a lorg. Tha e coltach gu bheil Kovalenko air sin fhàgail. "
  
  Bhris Drake agus thug e sùil ghoirid air Alicia. Carson a dh" fhàgadh Rìgh na Fola an inneal portal aig àm mar seo?
  
  Freagairt shìmplidh. Cha robh feum aige air.
  
  "Tha Kovalenko os cionn Diamond Head, ceart? Gu Geataichean Pele, no Ifrinn, no rudeigin eile. Sin an amas mu dheireadh aige, ceart?"
  
  Rinn Claude aghaidh. "Thàinig an uirsgeul seo a lorg e gu bhith na obsession. Duine beairteach thar gach aisling. Fear a gheibh rud sam bith a tha e ag iarraidh. Dè tha e a' dèanamh?
  
  "Air do thlachd le rud nach bi aige gu bràth?" Mhol Alicia.
  
  "Thionndaidh fear cho sgiobalta, cho innleachdach, gu bhith na amadan neurotic thar oidhche. Tha fios aige gu bheil rudeigin fon bholcàno damn sin. Bha e an-còmhnaidh ag ràdh gur e an còcaire a b" fheàrr a bh" ann. Thionndaidh an còcaire seo air ais le eagal. Ach chan e Dmitry Kovalenko, chan e an Bloody King; bhiodh e air gluasad air adhart."
  
  Bha eadhon Drake a" faireachdainn àrdachadh de bharail. "An do thionndaidh Cook air ais? Dè an ifrinn shìos an sin?"
  
  Shrug Claude, agus an uairsin dh'èigh i ann am pian. "Chan eil fios aig duine. Ach tha mi creidsinn gur e Kovalenko a" chiad neach a gheibh eòlas. Tha e air a shlighe ann a-nis."
  
  Leum cridhe Drake air an fhiosrachadh seo. Tha e air a shlighe an sin a-nis. Bha uair ann.
  
  Mun àm seo, bha Mai agus leth-dhusan saighdear air tighinn thuca. Dh'èist a h-uile duine le aire dhealasach.
  
  Chuimhnich Drake air an obair a bha ri thighinn. "Feumaidh sinn àiteachan ranch. Agus tha sinn ag iarraidh Ed Boudreau."
  
  Sgaoil Claude am fiosrachadh. Dà raon-laighe eile, aon air Kauai, am fear eile air an Eilean Mòr. Bha Boudreau air a shlighe gu Kauai.
  
  "Dè mu dheidhinn ionnsaighean ceannairc?" dh'fhaighnich Mai gu sàmhach. "An e dìreach cleas eile a tha seo?"
  
  Agus a-nis bha aodann Claude air a shìneadh a-mach le leithid de dh" eu-dòchas agus fhulangas gun do thuit stamag Drake tron ùrlar.
  
  "Chan eil". Rinn Claude osnaich. "Tha iad fìor. Faodaidh iad fosgladh aig àm sam bith."
  
  
  CAIBIDIL FHICHEAD-SIX
  
  
  Choisich Ben agus Karin chun na h-uinneige, gach fear a" cumail leth-bhreac de na h-irisean dìomhair aig a" Chaiptein Cook. Fhad 's a bha iad a' leughadh agus a' leughadh a' chuthach a bh' ann, cheasnaich Ben a phiuthar mu ghiùlan neònach Rìgh na Fola.
  
  "Feumaidh gun robh Kovalenko an dùil a dhol air an turas seo nuair a chaidh na h-innealan so-ghiùlain a lorg. Tha e ro ullaichte airson a h-uile càil a chuir air dòigh anns na beagan sheachdainean a dh" fhalbh. "
  
  "Bliadhnaichean," thuirt Karin. "Bliadhnaichean de phlanadh, de chleachdadh agus de ghlasadh nan cuibhlichean ceart. Ach carson a chuir e an cunnart an obair mhòr seo a dhol air turas beag gu Bermuda?"
  
  Chrath Ben a cheann air fear de na h-earrannan a bha e a" leughadh. "Nithean seòlta. Dìreach craicte. Cha robh ann ach aon rud a thug air seo a dhèanamh, sis."
  
  Choimhead Karin air a" chuan fad às. "Chunnaic e rudeigin mu innealan co-cheangailte ri Diamond Head."
  
  "Tha, ach dè?"
  
  "Uill, aig a" cheann thall, gu dearbh chan eil dad gu math cudromach. " Choimhead iad na cinn a" crathadh fhad "s a bha na h-ìomhaighean camara air an craoladh bho raon-laighe an Rìgh Fuil. Bha fios aca gu robh am megalomaniac air an inneal portal fhàgail. "Chan eil feum aige air."
  
  "No tha e den bheachd gun urrainn dha a thoirt air ais mar a thogras e."
  
  Air an cùlaibh, air an uplink obrachaidh, chuala iad Drake ag èigheach a-mach am fiosrachadh a bha e air a bhith a" toirt a-mach à Claude cho fada.
  
  Bha Ben a" bualadh air Karin. "Tha e ag ràdh gu bheil an Rìgh fuilteach ann an Diamond Head mu thràth. Tha e a' ciallachadh -"
  
  Ach reòthadh sgread ris nach robh dùil aig Karin na h-ath fhaclan na amhach. Lean e a sùil, chum e a shùilean agus dh"fhairich e an saoghal aige a" crùbadh.
  
  Smoc dubh bho iomadh spreadhadh air a thoirt a-steach bho uinneagan taigh-òsta air Tràigh Waikiki.
  
  A 'leigeil seachad an fhuaim a bha a' tighinn bho na h-oifisean timcheall air, ruith Ben chun a 'bhalla agus thionndaidh e air an telebhisean.
  
  Ghlaodh am fòn-làimhe aige. An turas seo b" e athair a bh" ann. Feumaidh iad a bhith a" coimhead Tbh cuideachd.
  
  
  * * *
  
  
  Chunnaic Drake agus na saighdearan, nach robh trang a" toirt luchd-aoigheachd no a" chùis air na beagan phòcaidean dìon a bha air fhàgail, an craoladh air na iPhones aca. Chaidh an ceannard aonad aca, fear leis an t-ainm Johnson, a-steach do innealan armachd Android agus chuir e fios gu post-stiùiridh gluasadach ann an Honolulu gu dìreach mar a chaidh na tachartasan air adhart.
  
  "Spreadh bomaichean ann an trì taighean-òsta ann an Waikiki," thuirt an ceannard. "Bidh mi ag ath-aithris. Trì. Bidh sinn a" seòladh chun iar bhon chosta. Kalakuau Waikiki. Tonn gu Ohana." Dh'èist an ceannard airson mionaid. "Tha e coltach gun do spreadh iad ann an seòmraichean falamh, ag adhbhrachadh clisgeadh ... falmhaichean... gu ìre mhòr ... caos. Tha seirbheisean èiginn Honolulu air an sìneadh chun ìre as ìsle. "
  
  "Tha seo uile?" Bha Drake dha-rìribh a" faireachdainn faochadh. Dh" fhaodadh e a bhith tòrr na bu mhiosa.
  
  "Fuirich-" Thuit aghaidh a" cheannard. "O chan eil".
  
  
  * * *
  
  
  Bha Ben agus Karin a" coimhead ann an uamhas agus seallaidhean a" tionndadh air an scrion Tbh. Chaidh na taighean-òsta fhalmhachadh gu sgiobalta. Ruith fir is boireannaich, phut iad agus thuit iad. Rinn iad sgreuchail, dhìon iad an luchd-gràidh agus ghlaodh iad fhad "s a bha iad a" cagnadh an cuid cloinne gu teann. Thàinig luchd-obrach an taigh-òsta às a dhèidh, a 'coimhead gu cruaidh agus fo eagal, ach a' cumail smachd orra. Chaidh na poileis agus luchd-smàlaidh a-steach agus a-mach gu lobbies agus seòmraichean taigh-òsta, agus bhathas a" faireachdainn gu robh iad an làthair air beulaibh a h-uile taigh-òsta. Chaidh an dealbh telebhisean sìos fhad "s a bha an heileacoptair ag itealaich a-steach, a" nochdadh sealladh eireachdail de Waikiki agus na cnuic nas fhaide air falbh, mòrachd bholcàno Diamond Head agus Tràigh Kuhio a tha ainmeil air feadh an t-saoghail, a tha a-nis air am milleadh le sealladh eireachdail thaighean-òsta àrd a "spùtadh ceò. agus lasraichean o na ballachan agus na h-uinneagan briste aca.
  
  Cliog an scrion Tbh a-rithist. Gheàrr Ben agus leum cridhe Karin. Cha b" urrainn dhaibh eadhon bruidhinn ri chèile.
  
  Chaidh an ceathramh taigh-òsta, le làn shealladh den t-saoghal gu lèir, a ghlacadh le luchd-ceannairc maslach. Chaidh losgadh air duine sam bith a sheas san t-slighe air a" chliathaich. Thionndaidh an duine mu dheireadh mun cuairt agus chrath e a dhòrn air an heileacoptair a bha a' dol thairis air. Mus deach e a-steach don taigh-òsta agus a" glasadh an dorais air a chùlaibh, loisg e agus mharbh e sìobhalta a bha a" squatadh ri taobh tacsaidh pàirce.
  
  "O mo chreach". Bha guth Karin sàmhach. "Dè mu dheidhinn na daoine bochda a-staigh?"
  
  
  * * *
  
  
  "Thug fir armaichte ionnsaigh air a" Bhanrigh Ala Moana, "thuirt an ceannard riutha. "Gu cinnteach. A 'caitheamh masg. Chan eil eagal orm marbhadh." Thionndaidh e a shealladh murt a dh"ionnsaigh Claude. "Cò mheud ionnsaigh a bharrachd a bhios ann, a dhroch bhatard?"
  
  Bha Claude a" coimhead eagallach. "Chan eil," thuirt e. "Air Achu."
  
  Thionndaidh Drake air falbh. B" fheudar dha smaoineachadh. B" fheudar dha e fhèin ath-stiùireadh. B 'e seo a bha Kovalenko ag iarraidh, gus am biodh iad uile air an tarraing. B 'e an fhìrinn gu robh fios aig Kovalenko gu robh rudeigin iongantach falaichte domhainn fon Cheann Daoimein, agus bha e air a shlighe gu bhith a' tagradh air.
  
  Rud a dh" fhaodadh eadhon a dhol thairis air uabhas nan ionnsaighean sin.
  
  Thill an dùmhlachd aige. Chan eil dad air atharrachadh an seo. Bha na h-ionnsaighean air an deagh àm. Aig an aon àm chuir iad ciorram air saighdearan, an arm agus na seirbheisean èiginn. Ach cha d' atharraich ni sam bith, cha d'fhuair iad Righ na fola,
  
  Chaidh Plana B a chur an gnìomh.
  
  Ghluais Drake gu May agus Alicia. Bha Hayden agus Kinimaka faisg air làimh mu thràth. Bha an Hawaiian mòr a 'coimhead uamhasach. Thuirt Drake gu soilleir ris: "A bheil thu deiseil airson seo, Mano?"
  
  Cha mhòr nach do dh'fhàs Kinimaka. "Tha mi ceart gu leòr."
  
  "Plana B," thuirt Drake. "Chan eil Kovalenko an seo, agus mar sin cumaidh sinn ris. Tuigidh an còrr de na saighdearan seo ann am mionaid. Hayden agus May, tha thu a 'tighinn còmhla ris an ionnsaigh air Kauai. Mano agus Alicia, tha thu a" tighinn còmhla ris an ionnsaigh air an Eilean Mòr. Rach gu na rainse sin. Sàbhail nas urrainn dhut. Agus Alicia..." Thionndaidh aodann gu bhith na deigh snaighte. "Tha mi a" cunntadh ort airson murt. Biodh bàs brùideil aig an bastard sin Boudreaux."
  
  Chrath Alicia. B" e beachd Drake Mai agus Alicia a chumail bho chèile nuair a thuig iad gum feumadh iad an sgioba aca a sgaradh. Cha robh e airson 's gun tigeadh bàs Wells agus dìomhaireachdan eile eadar a bhith a' sàbhaladh beatha agus a' stad an nàmhaid.
  
  Ghlac guth àrd Claude aire Drake. "Mhaoin Kovalenko ionnsaighean air Oahu, Kauai agus an t-Eilean Mòr dìreach airson d" aire a tharraing. Roinn agus buaidh a thoirt ort. Chan urrainn dhut am fear seo a bhualadh. Tha e air a bhith ag ullachadh airson bhliadhnaichean."
  
  Thog Matt Drake an armachd aige. "Sin as coireach gu bheil mi a" dol a leantainn tro gheataichean Ifrinn agus ga bhiadhadh don diabhal fucking. " Chaidh e gu heileacoptair bathair. "Thig, a dhaoine. Luchdaich suas."
  
  
  * * *
  
  
  Thionndaidh Ben gu sgiobalta nuair a ghlaodh am fòn cealla aige. B" e Drake a bh" ann
  
  "Deiseil?"
  
  "Hi Matt. A bheil thu cinnteach? A bheil sinn dha-rìribh a" falbh?"
  
  "Tha sinn dha-rìribh a" falbh. An-dràsta fhèin. An d" fhuair thu na bha a dhìth ort bho Daniel Belmonte? "
  
  "Tha. Ach tha e rud beag lag -"
  
  "Gu math. An do chomharraich thu an t-slighe a-steach as fhaisge air an tiùb làbha?"
  
  "Tha. Tha coimhearsnachd le gata mu dhà mhìle bho Diamond Head. Mar an ceudna chuir riaghaltas Hawaiian stad air a h-uile slighe a-steach aithnichte. Anns a" mhòr-chuid de chùisean, chan eil seo a" cur stad air eadhon leanabh diongmhalta bho bhith a" faighinn a-steach."
  
  "Chan eil dad a" cuideachadh. Eisd, Ben. Faigh grèim air Karin agus thoir air cuideigin do thoirt chun tiùb làbha sin. Cuir thugam na co-chomharran. Dèan e a-nis".
  
  "A bheil thu trom? Chan eil fios againn dè a tha shìos an sin. Agus an siostam ribe seo? Tha seo nas fhaide na an-iochd. "
  
  " Misneachd, Ben. No, mar a thuirt Def Leppard e - Rocamaid. "
  
  Chuir Ben am fòn aige air a" bhòrd agus ghabh e anail domhainn. Chuir Karin a làmh air a ghualainn. Thug an dithis sùil air an telebhisean. Bha guth an neach-lìbhrigidh teann.
  
  "...is e seo ceannairc aig ìre nach fhacas a-riamh roimhe."
  
  "Tha Drake ceart," thuirt Ben. "Tha sinn a" cogadh. Feumaidh sinn an ceannard os cionn ar nàimhdean a chuir às."
  
  
  CAIBIDEIL A SHEACHD FHICHEAD
  
  
  Chruinnich Drake ochdnar bhall de Sgioba Delta, a chaidh a shònrachadh dha gun fhios nach biodh feum air sgrùdadh a dhèanamh air na h-uaimhean domhainn. B' iad sean-shaighdearan na roinne a b' eòlaiche a bh' annta, agus bha gach neach aon uair, ann an àite air choreigin, air a obair fhèin a dhèanamh.
  
  Mus deach iad air bòrd an heileacoptair, chaidh Drake a-mach còmhla ri a charaidean airson mionaid. Bha an Rìgh-fala mar-thà air na feachdan Hawaiian agus an riaghaltais a roinn, agus a-nis bha e a 'dol gan sgaradh.
  
  "Bi sàbhailte." Sheall Drake a h-uile duine san t-sùil mu seach. Hayden. Mai. Alicia. Cinn-ama. "Feumaidh sinn aon oidhche eile a chuir seachad ann an ifrinn, ach a-màireach bidh sinn uile saor."
  
  Bha nodan is grunts bho Mhanu.
  
  "Creid e," thuirt Drake agus leudaich e a làmh. Thàinig ceithir làmhan eile thuige. "Dìreach fuirich beò, a bhalaich."
  
  Leis a sin, thionndaidh e agus ruith e a dh"ionnsaigh an heileacoptair a bha a" feitheamh. Bha Delta Squad a" cur crìoch air an uidheamachd aca agus a-nis ghabh iad àite nuair a chaidh e air bòrd. "Hi ghillean". Bha blas làidir Yorkshire aige. "Deiseil airson a" mhuc bhodka seo a reubadh às a chèile?"
  
  "Booia!"
  
  "Fuck." Thog Drake ris a 'phìleat, a thog iad dhan adhar. Choimhead e air ais air an rainse aon turas mu dheireadh agus chunnaic e gu robh a charaidean fhathast nan seasamh san aon chearcall, ga choimhead a" falbh.
  
  Am faic e iad uile beò a-rithist?
  
  Nan dèanadh e seo, bhiodh fìor chunntas ann. Dh'fheumadh e leisgeulan a ghabhail. Cuid de fhìrinnean uamhasach a dh" fheumas e dèiligeadh riutha. Ach le bàs Kovalenko, bhiodh e air a bhith na b" fhasa. Bhiodh Ceanadach air a dhìoghaltas, mura biodh e air a shàbhaladh. Agus a nis air dha bhi gu daingean air slighe an Righ Fhuil, bha a spioradan cheana air dol suas beagan ni b' àirde.
  
  Ach is dòcha gun tionndaidh an cunntas mu dheireadh eadar May agus Alicia seo uile air a cheann. Bha rudeigin uabhasach mòr eatorra, rudeigin uabhasach. Agus ge bith dè a th" ann, tha Drake an sàs ann. Agus tobraichean.
  
  Cha b' fhada gus an do ràinig an heileacoptair co-chomharran Ben. Chuir am pìleat iad air tìr air pìos talmhainn còmhnard mu cheud slat bhon ionad bheag. Chunnaic Drake gu robh Ben agus Karin mu thràth nan suidhe len druim an aghaidh an fheansa àrd. Bha an aghaidhean gu tur geal le teannachadh.
  
  Dh'fheumadh e a bhith na sheann Drake airson greis. Dh'fheumadh am misean seo Ben Blake aig a 'char as fheàrr, aig an ìre as fhuaire, agus fhad' sa bha Ben a 'losgadh air a h-uile siolandair, bha Karin a' biathadh dheth. Bha soirbheachas a" mhisean an urra riutha uile a bhith anns an riochd a b" fheàrr nam beatha.
  
  Sheall Drake gu saighdearan Delta, chaidh e a-mach às an heileacoptair, air a chuairteachadh le buillean èadhair fòirneartach, agus ruith e a dh" ionnsaigh Ben agus Karin. "Tha a h-uile rud gu math?" dh'èigh e. "An tug thu leat na clàran?"
  
  Chrath Ben, fhathast rud beag mì-chinnteach ciamar a bha e a" faireachdainn mu a sheann charaid. Thòisich Karin air a falt a cheangal ri cùl a cinn. "Tha sinn làn luchdaichte, Drake. Tha mi an dòchas gun tug thu rudeigin math air ais."
  
  Bha saighdearan Delta a" cruinneachadh timcheall orra. Bhuail Drake airson aon fhear, duine mòr feusag le tatùthan air a mhuineal agus gàirdeanan mar biker. "Is e seo mo charaid ùr, is e Komodo an soidhne gairm, agus seo an sgioba aige. Sgioba, coinnich ri mo sheann charaidean, Ben agus Karin Blake."
  
  Bha smeòrach agus sròn anns gach àite. Bha dà shaighdear trang a" togail a" ghlas-chloc samhlachail a bha a" cur stad air daoine bho bhith a" teàrnadh fear de na pìoban làbha ainmeil ann an Hawaii. An ceann beagan mhionaidean chaidh iad air ais agus dh"fhan an geata fosgailte.
  
  Chaidh Drake a-steach don todhar. Lean an àrd-ùrlar concrait gu doras meatailt a bha glaiste gu tèarainte. Air an làimh dheis bha post àrd, agus air a bharr sin rinn camara tèarainteachd rothlach sgrùdadh air an sgìre. Chuir Komodo an aon dà shaighdear air adhart gus aire a thoirt don doras.
  
  "A bheil beachd sam bith agad air na tha mi-fhìn agus na fir agam gu bhith a" faighinn a-steach?" Thug guth gruamach Komodo air Ben wince.
  
  "Ann am faclan Raibeart Baden-Powell," thuirt Ben. "Bi deiseil".
  
  Thuirt Karin: "Airson rud sam bith."
  
  Thuirt Ben, "Sin na facail-suaicheantais Boy Scout."
  
  Chrath Komodo a cheann agus chrath e "Geeks" fo anail.
  
  Shuidhich Ben e fhèin air cùlaibh an t-saighdeir garbh. "Co-dhiù, carson a chanas iad Komodo riut? A bheil do bhìdeadh puinnseanta?"
  
  Chuir Drake stad air mus b" urrainn do chaiptean Delta freagairt. "Is dòcha gur e tiùb làbha a chanas iad ris, ach tha e fhathast na thunail sìmplidh seann-fhasanta. Cha dèan mi tàir ort le bhith a" cur a-mach na protocolaidhean àbhaisteach, ach innsidh mi seo dhut. Thoir an aire do phòcaidean booby. Tha Bloody King mu dheidhinn taisbeanaidhean mòra agus dòighean dealachaidh. Mas urrainn dha ar dealachadh, is daoine marbh sinn."
  
  Choisich Drake air adhart, a 'feuchainn ri Ben a dhol air adhart agus Karin a leantainn Komodo. Cha robh anns an taigh-gheàrd ach dà phreas-aodaich agus fòn duslach. Bha fàileadh ceòthach is tais ann agus bha e a" còrdadh ris an t-sàmhchair dhomhainn, prìomhadail a bha crochte san adhar air thoiseach. Chaidh Drake air adhart agus cha b" fhada gus an d" fhuair e a-mach carson.
  
  Bha an t-slighe a-steach don phìob làbha aig an casan, toll mòr a 'dol sìos don dorchadas èaladh.
  
  "Dè cho fada "s a tha e?" Cheum Komodo air adhart agus thilg e maide glow. Bha an inneal a 'frasadh agus a' roiligeadh airson beagan dhiog mus do bhuail e air a 'chlach chruaidh. "faisg air. Dèan tèarainte air cuid de ròpan, guys. Greas ort."
  
  Fhad 's a bha na saighdearan ag obair, dh'èist Drake mar a b' fheàrr a b' urrainn dha. Cha tàinig fuaim bhon dorchadas dubhach. Ghabh e ris gun robh iad grunn uairean a thìde air cùl Kovalenko, ach bha e an dùil a ghlacadh gu luath.
  
  Aon uair 's gu robh iad air teàrnadh agus an casan a chur gu daingeann air làr rèidh an tiùb làbha, fhuair Drake a ghiùlan agus chaidh e gu Diamond Head. Chaidh am pìob sìos, chaidh i fodha agus chrom i. Uaireannan chaill eadhon sgioba Delta an cothromachadh no sgrìob iad an cinn air sgàth cho neo-fhaicsinneach 'sa bha an t-sreath bholcànach. Thionndaidh e gu sgiobalta dà uair, a "toirt air Drake clisgeadh gus an do thuig e gu robh an lùb socair an-còmhnaidh taobh Diamond Head.
  
  Chùm e a shùilean air an raon-lorg. Dhùin dorchadas fon talamh thairis orra bho gach taobh. "Solas air thoiseach," thuirt Drake gu h-obann agus stad e.
  
  Leum rudeigin a-mach às an dorchadas. Teas de dh'èadhar fuar bho shìos. Stad e agus rinn e sgrùdadh air an toll mòr a bha air thoiseach. Choisich Komodo a-null agus thilg e maide glow eile.
  
  An turas seo thuit e mu chòig troighean deug.
  
  "Gu math. Komodo, bidh thu fhèin agus an sgioba agad deiseil. Ben, Karin, bheir sinn sùil air na h-irisean sin."
  
  Mar a stèidhich sgioba Delta tripod làidir thairis air an toll biorach, leugh Drake na notaichean-coise gu sgiobalta. Leudaich a shùilean mus do chuir e crìoch air a" chiad duilleag a leughadh agus ghabh e anail domhainn.
  
  "An ifrinn fhuilteach. Tha mi a" smaoineachadh gu bheil feum againn air buill-airm nas motha."
  
  Thog Ben mala. "Chan e peilearan a tha a dhìth oirnn shìos an sin. Is iad sin na brains."
  
  "Uill, gu fortanach tha an dà chuid agam." Thog Drake a ghunna. "Tha mi a" smaoineachadh ma dh'fheumas sinn èisteachd ri ceòl gòrach air an t-slighe, tionndaidhidh sinn thugad."
  
  "Uighean. Tha Fleetwood Mac agam a-nis air an iPod agam."
  
  "Tha mi air mo chlisgeadh. Dè an dreach?
  
  "A bheil barrachd air aon ann?"
  
  Chrath Drake a cheann. "Tha mi a" smaoineachadh gum bu chòir do chlann uile am foghlam a thòiseachadh an àiteigin." Rug e air Karin. "Ciamar a tha sinn, Komodo?"
  
  "Dèanta".
  
  Chaidh Drake air adhart, rug e air an ròp a bha ceangailte ris an tripod, agus phut e sìos a" phìob a bha gu math glòrmhor. Cho luath 's a bha na bòtannan aige a' suathadh ris a' bhonn, tharraing e agus sleamhnaich an fheadhainn eile sìos aon ri aon. Rinn Karin, lùth-chleasaiche ionnsaichte, an t-slighe sìos gu furasta. Bha beagan strì aig Ben, ach bha e òg agus fallain agus mu dheireadh thàinig e air tìr gun a bhith a" briseadh fallas.
  
  "Air adhart". Choisich Drake gu sgiobalta taobh a-staigh Diamond Head. "Seall do dhruim. Tha sinn a" tighinn nas fhaisge."
  
  Thòisich an trannsa air a dhol sìos. Bha Drake a" faighneachd airson goirid ciamar a dh" fhaodadh tiùb làbha a bhith air a chuir air falbh bhon t-sruth nàdarra aige, ach an uairsin thuig e gum biodh an magma fhèin a" toirt air a shlighe tron t-slighe as lugha strì le feachd ifrinn air a dhruim. Ghabhadh an làbha ceàrn sam bith a bha e ag iarraidh.
  
  Chaidh beagan mhionaidean eile seachad agus stad Drake a-rithist. Bha toll eile air an làr air thoiseach, an turas seo nas lugha agus cruinn. Nuair a leig Komodo sìos am bata glaodh, rinn iad a-mach gun robh an cas mu dheich troighean fichead de dhoimhneachd.
  
  "Nas cunnartach buileach," thuirt Drake. "Thoir an aire dhut fhèin, an dithis agaibh."
  
  Mhothaich e an uairsin nach robh an solas bhon mhaide glow air a nochdadh le ballachan cloiche sam bith. Bha an solas orains aige air a ghabhail a-steach leis an dorchadas mun cuairt. Gu h-ìosal bha seòmar mòr.
  
  Sheall e airson sàmhchair. Mar aon, dh"èist iad gu faiceallach ri fuaimean sam bith a" tighinn bho shìos. Às deidh mionaid de shàmhchair, ghabh Drake grèim air an ròp rappel agus shnàmh e e fhèin thairis air a" chrann falamh. Gu sgiobalta shleamhnaich e sìos a fhad gus an robh e fon mhullach.
  
  Chan eil fuaim ann fhathast. Bhris e leth-dhusan eile de mhaidean glaodh agus thilg e dhan chill gu h-ìosal iad. Mean air mhean, thòisich solas mì-nàdarrach a 'fàs.
  
  Agus chunnaic Matt Drake mu dheireadh na bha beagan dhaoine air fhaicinn roimhe. Seòmar mòr ceart-cheàrnach mu leth-cheud meatair a dh'fhaid. Làr gu tur rèidh. Trì ballachan lùbte, air a bheil cuid de sheann chomharran air an gràbhaladh, nach eil eadar-dhealaichte aig astar cho mòr.
  
  Agus a" faighinn smachd air aon bhalla tha an t-slighe-bhogha lùbte a chuir an Caiptean Cook cho inntinneach. An dorus an taobh a stigh dhasan a ghlac cho mòr an Righ fola. Agus lìon na h-uabhasan agus na h-iongantasan a dh'fhaodadh a bhith taobh a-muigh Matt Drake agus a chompanaich le leithid de uamhas.
  
  Lorg iad Geataichean Ifrinn.
  
  
  CAIBIDEIL A H-OCHD FHICHEAD
  
  
  Chùm Hayden grèim teann fhad "s a bha an heileacoptair a" bhancaireachd anns na speuran, ag atharrachadh cùrsa gu sgiobalta. B" e an sealladh mu dheireadh a bh" aice de Kinimaki an Alicia Miles a bha a-riamh spòrsail ga phutadh gu heileacoptair eile. Thug an sealladh buaidh oirre, ach bha fios aig a taobh practaigeach nuair a thàinig e gu blàr, gun robh an taic as fheàrr aig Mano anns a" ghnìomhachas ann an cruth Sasannach seòlta.
  
  Mar sin tha Hayden. Shuidh Mai ri thaobh, sàmhach agus sìtheil, mar gum biodh iad a" dèanamh air costa Napali gus na seallaidhean aig ìre cruinne fhaicinn. Chaidh an còrr de na suidheachain a ghabhail le saighdearan sgàineadh. Bha Kauai mu fhichead mionaid air falbh. Bha Gates dìreach air fios a chuir thuice gus cunntas a thoirt air ionnsaigh ceannairc aig ionad a-muigh Kukui Grove ann an Kauai. Cheangail fear e fhèin ri rèile taobh a-muigh an àite Jamba Juice / Starbucks air taobh a tuath an togalaich. Cuideigin le pìosan de jamtex ceangailte ri a chorp agus a mheur air inneal-losgaidh prìomhadail.
  
  Bha dà armachd fèin-ghluasadach agus headset Bluetooth aig an duine cuideachd agus chuir e casg air gin de luchd-taic an taigh-bìdh falbh.
  
  Ann am faclan Gates fhèin. "Tha e soilleir gu bheil an amadan seo a" dol a chrochadh a-steach an sin cho fada "s as urrainn dha, agus an uairsin nuair a nì na h-ùghdarrasan an gluasad, spreadhadh e. Chaidh a" mhòr-chuid de fheachd poileis Kauai a chuir a-steach don t-sealladh, air falbh bhuat. "
  
  "Cumaidh sinn an rainse sàbhailte, a dhuine uasal," thuirt Hayden ris. "Bha dùil againn ri seo."
  
  "Rinn sinn seo, a" Bh-Uas Jay. Tha mi creidsinn gum faic sinn an ath phlana a th" aig Kovalenko airson an Eilein Mhòir."
  
  Dhùin Hayden a sùilean. Bha Kovelenko air a bhith a" dealbhadh an ionnsaigh seo airson bhliadhnaichean, ach bha ceistean ann fhathast. Carson a bheir thu seachad an inneal portal? Carson falbh le leithid de dhragh? Am b" e seo am plana B aige? A dh" aindeoin gun do nochd na h-ùghdarrasan gu sgiobalta na h-oidhirpean aige agus gun do chuir iad air chois Bloody Vendetta an aghaidh Drake, a charaidean is a theaghlaichean, thagh e an t-slighe seo gus an cliù as motha fhaighinn.
  
  No, bha i a" smaoineachadh, is dòcha gu robh e a" cleachdadh an t-seann, seann ro-innleachd airson gluasad gu leòr a chruthachadh an seo gus am faodadh na gnìomhan agad a dhol gun mhothachadh an sin.
  
  Chan eil e gu diofar, smaoinich i. Bha a smuaintean mu Bheinn agus an obair chunnartach air an robh e. Cha chanadh i seo gu bràth a-mach à dleasdanas, ach thòisich i air gaol a thoirt dha. Cha deach an dleastanas a bha i a" faireachdainn a dh"ionnsaigh a h-athar à bith, ach cha robh e cho èiginneach às deidh bàs uamhasach Kennedy Moore. Bidh fìor bheatha a" toirt buaidh air na seann gheallaidhean latha sam bith.
  
  Fhad "s a bha an heileacoptair a" sruthadh tro speur soilleir gorm Hawaiian, thuirt Hayden ùrnaigh airson Ben Blake.
  
  An uairsin ghlaodh am fòn-làimhe aice. Nuair a choimhead i air an sgrion, chaidh a sùilean suas le iongnadh.
  
  "Hi," fhreagair i sa bhad. "Ciamar a tha thu?"
  
  "Sàr-mhath, tapadh leat, ach tha aon droch bhuaidh aig a" ghnìomhachas sgrùdaidh tuama seo. Cha mhòr nach eil an tan agam air falbh."
  
  Rinn Hayden gàire. "Uill, Torsten, tha salons ann airson an seòrsa rud seo."
  
  "Eadar a" phost-àithne agus an uaigh? Chan eil idir."
  
  "Gu dearbh, bu mhath leam cabadaich, Torsten, ach bidh na Suainich a" taghadh na h-amannan agad fhèin. "
  
  "Thuig. Dh" fheuch mi ri Drake a ghairm an toiseach, ach chaidh e dìreach gu post-gutha. A bheil e ceart gu leòr?"
  
  "Na b" fheàrr na bha e, tha." Chunnaic Hayden fàire Kauai a" teannadh ris an taobh cheart. "Èist-"
  
  "Bidh mi sgiobalta. Bha an obair an seo soirbheachail. Chan eil dad do-chreidsinneach. Bha a h-uile dad mar a bhiodh dùil agus ann an àm. Ach..." Stad Torsten, agus chuala Hayden e a" glacadh an anail. "Thachair rudeigin an-diugh. Chanainn gu bheil rudeigin coltach "dheth". Is dòcha gur e rudeigin eile a chanas tu ris na h-Ameireaganaich."
  
  "Tha?"
  
  "Fhuair mi fios bhon riaghaltas agam. Bhon eadar-mheadhanair agam gu Ministear na Stàite. Dùbhlan àrd-ìre. I-" Stad leisg eile, chan ann idir mar Dahl.
  
  Bha oirthir gharbh Kauai a' ruith fodha. Thàinig a" ghairm thairis air an rèidio. "Ochd mionaidean ron tadhal."
  
  "Chaidh innse dhomh gun robh an obair againn - ar gnìomhachd Lochlannach - gu bhith air a ghluasad gu buidheann ùr. Buidheann gnìomh còmhla air a dhèanamh suas de bhuill àrd-inbhe ach gun ainm de CIA Ameireagaidh, DIA agus NSA. Mar sin Hayden, "s e saighdear a th" annam agus nì mi òrdughan an uachdarain as àirde agam, ach a bheil sin ceart dhutsa?"
  
  Ghabh Hayden clisgeadh a dh" aindeoin i fhèin. "Dhòmhsa tha seo coltach ri neòinean iomlan. Dè an t-ainm a th" air a" phrìomh neach? An neach don toir thu thu fhèin thairis air na làmhan."
  
  "Russell Cayman. A bheil thu eòlach air?"
  
  Rannsaich Hayden a cuimhne. "Is aithne dhomh an t-ainm, ach chan eil mòran fios agam mu dheidhinn. Tha mi cinnteach gur ann bho DIA, a" Bhuidheann Fiosrachaidh Dìon, a tha e, ach tha iad sa mhòr-chuid an sàs ann a bhith a" faighinn siostaman armachd. Dè an ifrinn a tha an Russell Cayman seo ag iarraidh leat fhèin agus an Tomb?"
  
  "Tha thu a" leughadh m" inntinn".
  
  A-mach à oisean a sùla, chunnaic Hayden ceann May jerk mar gum biodh i air a losgadh tron chlaigeann. Ach nuair a thionndaidh Hayden thuice gu ceasnachail, choimhead an riochdaire Iapanach air falbh.
  
  Smaoinich Hayden airson beagan dhiog agus an uairsin dh" fhaighnich e ann an guth sàmhach, "A bheil earbsa agad anns na daoine agad gu lèir, Torsten?"
  
  Fhreagair fois ro fhada Dahl a ceist.
  
  "Ma chaidh rabhadh a thoirt don DIA mu rudeigin, tha còmhdach gu math mòr aca. Is dòcha gum bi am prìomhachas aca eadhon nas àirde na an CIA. Coisich gu faiceallach, a charaid. An duine seo, Cayman, chan eil ann ach taibhse. Neach-fuasglaidh Black ops, Gitmo, 11 Sultain. Ma thèid rudeigin dona agus mothachail ceàrr, is e an neach ris an tionndaidh thu."
  
  "Fuck me. B" fheàrr leam nach robh mi air faighneachd."
  
  "Feumaidh mi falbh a-nis, Torsten. Ach tha mi a" gealltainn dhut gum bruidhinn mi ri Ionatan mun t-acras seo cho luath "s as urrainn dhomh. Fanaibh ann."
  
  Shoidhnig Torsten a" chùmhnant le osna sgìth de shaighdear proifeasanta a bha air a h-uile càil fhaicinn agus a bha tàmailteach gun deach a chuir an dreuchd mar neach le dìth airson àrdachadh Ameireaganach. Rinn Hayden co-fhaireachdainn leis. Thionndaidh i gu Mai, gus faighneachd dè bha fios aice.
  
  Ach thàinig an gairm "Targaid" thairis air an rèidio.
  
  Bha na h-achaidhean air thoiseach agus gu h-ìosal a" losgadh. Mar a thàinig an heileacoptair sìos, bha figearan beaga bìodach rim faicinn a" ruith air thuaiream anns a h-uile taobh. Leudaich ròpan bhon chaban agus leum daoine às an dèidh, gu sgiobalta a" sleamhnachadh a dh" ionnsaigh an t-sealladh-tìre loisgte gu h-ìosal. Dh"fheitheamh Hayden agus May an tionndadh, abairt May falamh nuair a chuala iad na fir aca fhèin na theine fosgailte.
  
  Thug Hayden sùil air cho deònach sa bha a Glock airson an treas uair agus thuirt i, "Budro shìos an sin."
  
  "Na gabh dragh," thuirt am boireannach Iapanach. "Tha e a" dol a dh'fhaighinn a-mach dè dha-rìribh a tha Mai-time a" ciallachadh."
  
  Thàinig an dithis bhoireannach sìos an ròpa còmhla, a 'tighinn air tìr aig an aon àm, agus choisich iad air falbh ann an gluasad clasaigeach aon-dà-chòmhdach. Dh'fheumadh an cleachdadh seo earbsa iomlan ann an càch a chèile, oir ged a bha aon neach a 'ruith, bha am fear eile a' coimhead air na h-iomaill aca. Aon, dhà, mar leapfrog. Togail. Ach bha e na dhòigh luath agus millteach air adhartachadh.
  
  Rinn Hayden sganadh air an sgìre fhad "s a bha i a" ruith. Chrìochnaich grunn chnuic shocair ann an todhar feansa air an robh taigh mòr agus grunn thogalaichean mòra a-muigh. B" e seo an dàrna rainse aig Kovalenko. A" breithneachadh leis an teine agus an caos, bha Boudreau air ruighinn goirid air thoiseach orra.
  
  No, nas coltaiche, bha e gu brònach a" toirt a chuid ùine leis a h-uile càil.
  
  Ruith Hayden, a" losgadh a raidhfil ionnsaigh Marine M16 air iasad aig frasan muzzle agus na fir a chunnaic i ann an còmhdach. Dà mhionaid às deidh sin b" e an tionndadh aice a bh "ann, agus dh" èigh i: "Ath-luchdaich!" agus thug e diog no dhà eile iris ùr a chuir a- steach don armachd aice. Is ann ainneamh a chaidh an tilleadh na theine, agus nuair a bha iad, bha e cho mì-eagraichte gun robh iad gan ionndrainn grunn throighean.
  
  Air gach taobh, chaidh sgiobaidhean sgàineadh mara air adhart aig astar co-ionann. A-nis bha feansa air thoiseach, dh'fhuirich an geata fosgailte le cuireadh, ach ghluais na sgiobaidhean air an taobh chlì. Rinn grenade ann an deagh shuidheachadh sgrios air taicean na feansa, a" fàgail an sgioba le inntrigeadh gun bhacadh a-steach don rainse.
  
  Bha na peilearan a-nis a" feadalaich gu cunnartach faisg.
  
  Ghabh Hayden còmhdach air cùl an leas-ghineadair. Bidh a" bhuaidh a chaidh a chuir a" sradadh far an obair bhreige mar chalman Mai airson còmhdach. Crèadha agus mìrean meatailt sgapte anns gach àite.
  
  Shiubhail Mai braon fola as a gruaidh. "Chaidh saighdearan Boudreau a thrèanadh anns na sgoiltean-àraich agad."
  
  Thug Hayden mionaid airson anail a ghlacadh, agus an uairsin choimhead e gu sgiobalta air an taigh. "Dà throigh. A bheil thu deiseil?"
  
  "Tha".
  
  Theich Hayden. Ghabh Mai ceum air adhart agus thog i balla luaidhe, a" toirt air an nàmhaid lachan airson còmhdach. Ràinig Hayden oisean an taighe agus bhrùth e i fhèin an aghaidh a" bhalla. Thilg i flashbang air an uinneig agus an uairsin chòmhdaich i Mai.
  
  Ach aig an àm sin, thàinig àireamh iongantach de chòmhradh tro a cluais. Chuir ceannard na sgioba ìmpidh air daoine a dhol chun taigh-bathair fad às. Bha rudeigin uamhasach gu bhith a" tachairt an sin. Mar a bha Hayden ag èisteachd, thuig i gu robh fir Boudreaux air leth timcheall an togalaich agus gu robh iad gu bhith a" fosgladh teine air rud sam bith a bha a-staigh.
  
  Luchd-glacaidh, gun teagamh. Luchd-aoigheachd.
  
  Rinn Hayden rèis às deidh a" Chèitein, a" ruith a-steach don fhuadach agus losgadh còmhla. Thàinig saighdearan eile còmhla riutha, a 'sgoltadh a-mach air gach taobh, a' cruthachadh balla marbhtach, ionnsaigheach de mhisneachd agus de bhàs.
  
  B" e am murt gun chiall a bha gu bhith a" gabhail àite cairt gairm Boudreau. Bhiodh e ann.
  
  Cha do stad na saighdearan a bha a' teicheadh. Chaidh peilearan a-mach tron adhar, bhreab iad far ballachan agus innealan, agus lorg iad co-dhiù leth-dhusan targaid nàmhaid. Thàinig fir Boudreaux air ais agus air ais ann an clisgeadh agus eagal. Mar a bha na saighdearan a 'dol seachad air na fasgaidhean aca, dh' fheuch iad ri losgadh gu neo-chùramach bhon taobh, ach bha na Marines deiseil agus chuir iad grenades orra.
  
  Loisg spreadhadh àrd dhan adhar air gach taobh de na ruitheadairean. Chuir an spreadhadh shrapnel air iteig; sgaoil teangannan teine bàs cho luath 's gur gann a b' urrainn an t-sùil a leantuinn. Bidh daoine sgreamhail nan laighe nan slighe.
  
  Chunnaic Hayden sabhal air thoiseach. Chaidh a cridhe fodha ann an uamhas iomlan. Bha e fìor. Sheas co-dhiù còig-deug de dh'fhir Boudreaux timcheall air an t-sabhal glaiste, ag amas air na buill-airm aca air na ballachan tana pàipeir, agus nuair a thug Hayden amas air a 'chiad fhear, dh'fhosgail iad uile teine.
  
  
  * * *
  
  
  Ruith Alicia Miles agus dh'fhosgail e teine nuair a chuir feachdan Hawaiian agus an càirdean ionnsaigh air bhog air Ranch Kovalenko air an Eilean Mòr. Bha an talamh mì-chothromach. A h-uile canyon domhainn, cnuic àrda agus raointean coillteach. Mus d" fhuair iad eadhon faisg air an rainse, chaidh lannsair grenade a losgadh air aon de na heileacoptairean ionnsaigh, ga ghlacadh ach gun a bhith ga sgrios, a" toirt orra uile tighinn air tìr tràth.
  
  A-nis rinn iad cabhag mar sgioba, a 'barganachadh na coille dùmhail agus na beanntan garbh. Tha iad mu thràth air aon fhear a chall gu ribe booby. Chaidh an ionnsaigh ullachadh le fir an Rìgh fhuilteach. Bha RPGan ag itealaich tro na craobhan gun amas.
  
  Tha na saighdearan a' faighinn spòrs.
  
  Ach bhrùth na Marines air adhart, a-nis air an sgaradh bhon fheansa le dìreach mu thrithead troigh agus aon ghleann cas mu dheireadh. B" urrainn dha Alicia aghaidhean grinn an nàimhdean a dhèanamh a-mach. Thòisich a fuil air goil. Ri a taobh, bha àidseant CIA mòr, Kinimaka, a" carbaid gu math luath airson fuamhaire. Thionndaidh e a-mach gu bhith glè fheumail.
  
  Bha innealan conaltraidh nan cluasan a" sgaoileadh naidheachdan mu bhuaireadh a" tighinn a-steach. Chaidh taigh-òsta Ala Moana Queen air Oahu a sheulachadh. Chaidh neach-turais a thilgeil gu bàs bho uinneag air an deicheamh làr. Chaidh grenades a thilgeil air an t-sràid. Bha sgioba nam feachdan sònraichte ag ullachadh airson gnìomhachd a bhiodh dualtach an solas uaine a thoirt seachad a dh" aithghearr mar thoradh air a" bhàs agus an ùpraid a dh" adhbhraich an luchd-duaise. Air Kauai, loisg aon bhomair fèin-mharbhadh grunn pheilearan aig bhanaichean anns an robh luchd-naidheachd a "cruinneachadh, a" gortachadh neach-aithris. Agus a-nis, air an Eilean Mòr, tha bus làn luchd-turais air a thoirt am bruid agus boma air a chur san sgioba aige. Bha iad glaiste a-staigh fhad "s a bha na prìosanaich aca nan suidhe a-muigh air cathraichean deic, ag òl lionn agus a" cluich chairtean. Cha robh fios cò dhiubh aig an robh an spreadhadh, no cia mheud a bha ann.
  
  Leum Alicia sìos taobh a' ghlinne. Spreadh RPG air a beulaibh, a" cur salachar is creagan àrd dhan adhar. Leum i thairis orra, a" gàireachdainn, agus thionndaidh i mun cuairt nuair a mhothaich i leisg Kinimaki.
  
  "Thig air adhart, reamhar," thuirt i, a" crathadh a bilean gu sunndach. "Fuirich còmhla rium. Seo far a bheil cùisean a" fàs gu math meallta."
  
  
  * * *
  
  
  Loisg Hayden a-rithist is a-rithist, a" feuchainn ri fuireach socair agus mar sin a cumail suas ceart. Spreadh trì cinn a-steach don t-sealladh aice. Bha Mai fhathast a" ruith ri thaobh, gun dad a ràdh. Thuit na saighdearan eile gu aon ghlùin, a 'seachnadh nan seallaidhean agus a' leagail nan saighdearan-duaise mus b 'urrainn dhaibh tionndadh mun cuairt.
  
  Bha Hayden nam measg an uair sin. Thionndaidh aon duine agus bhuail i e air drochaid a shròin leis an raidhfil. Thuit e le sgreuchail, ach bhreab e a casan, a' toirt oirre sgèith a ceann thar shàilean thairis air.
  
  Dhìrich i suas gu luath, ach thuit a chorp air a muin, ga phutadh gu làr. Nuair a choimhead i suas, sheall i gu dìreach a-steach do na sùilean aige làn gràin, làn pian. Le geansaidh bearish, bhuail e i agus phaisg e a làmhan tiugh timcheall a h-amhaich.
  
  Sa bhad chunnaic i rionnagan, ach cha do rinn i oidhirp air stad a chur air. An àite sin, lorg a dà làmh an-asgaidh am ball-airm iad fhèin. Air an làimh dheis tha a Glock. Air an taobh chlì tha an sgian aice. Chuir i baraille a" ghunna a-steach dha na h-asnaichean aige, a" leigeil leis faireachdainn.
  
  Dh" fhuasgail a ghreim agus leudaich a shùilean.
  
  Loisg Hayden trì seallaidhean dòrainneach. Chuir an duine dheth i. Mar a dh" fhuasgail an sealladh a bha os a cionn, thàinig aghaidh saighdear eile am follais. Loisg Hayden san t-sròin, chunnaic e an duine ag itealaich air ais agus a" dol à sealladh.
  
  Shuidh i suas agus chunnaic i Mai. Tha an mercenary mu dheireadh air fhàgail na h-aghaidh. Chaidh Hayden fodha. Bha an duine seo na long-bhriseadh. Bha coltas air aodann mar gum biodh e air a pheantadh dearg. Cha robh fiaclan gu leòr ann. Bha a ghiall a" coimhead slaodach. Chaidh aon ghàirdean a ghluasad, chaidh an tè eile a bhriseadh aig an uilinn. Sheas e air casan crathaidh agus an uairsin thuit e air a ghlùinean anns an eabar fhuilteach.
  
  "Thagh thu an duine ceàrr airson dùbhlan," thuirt Mai le gàire milis agus i ag amas air an Glock a fhuair i air iasad agus a" sèideadh a cheann dheth.
  
  Shluig Hayden gu neo-thoileach. B" e boireannach trom a bha seo.
  
  Dh" fhosgail na maraichean doras an t-sabhail, a" gairm an làthaireachd. Chaidh cridhe Hayden fodha leis an àireamh de thuill anns na ballachan teann. Tha sinn an dòchas gun d" fhuair na geàrdan air falbh.
  
  Am measg a smuaintean a bha gu math luath, dh'fhàs rudeigin follaiseach os cionn a h-uile càil eile. Cha robh Boudreaux an seo. Sheall i air ais air an taigh. B" e seo an t-àite mu dheireadh a bhiodh dùil aice gum biodh e a" falach, ach fhathast-
  
  Thug ùpraid obann aire dhi. Thuit na Marines a-mach às an t-sabhal, fear a 'cumail a ghualainn mar gum biodh e air a shàthadh.
  
  An uairsin dhòirt Boudreaux agus horde de luchd-duaise a-mach às an t-sabhal, a" losgadh ghunnaichean agus a" sgreuchail mar dheamhain. An robh seo a" ciallachadh gun tug saighdearan-duaise eile am beatha gu bhith nan decoys? An do loisg iad beàrnan no bho shuidheachadh sònraichte?
  
  Bhuail fìrinn i mar spreadhadh niùclasach. Bha fir Rìgh na Fola a-nis am measg nam Marines, a" sabaid, agus ruith Boudreau a dh" ionnsaigh Hayden, sgian air a thogail gu dùbhlanach.
  
  
  * * *
  
  
  Bhrosnaich Alicia an sgioba le a cruthachalachd agus a spiorad fo theine. Beagan mhionaidean às deidh sin ràinig iad mullach an àrdachaidh mu dheireadh agus chuir iad sìos teine air an luchd-dìon a chaidh a chladhach a-steach. Mhothaich Alicia taigh mòr, sabhal mòr agus garaids dà chàr. Bha an làrach a" coimhead thairis air abhainn fharsaing, gun teagamh a" frithealadh mar dhòigh air teicheadh, agus ri taobh an t-sabhail bha helipad le aon heileacoptair le batail.
  
  Sheall i air ais. "Logaichean grenade."
  
  Rinn ceannard na sgioba gàire. "A" dèanamh seo mu thràth."
  
  Chomharraich Alicia suidheachadh an nàmhaid. "Tha balla ìosal an sin. Taobh cùl an taighe. Air cùl na Rolls-Royce. Air taobh deas an tobair."
  
  Shlaod ceannard na sgioba a bhilean. "Thoir a-mach na bastards."
  
  Dh'adhbhraich grunn spreadhaidhean an talamh a chrathadh. Loisg an luchd-ionnsaigh trì grenades agus an uairsin ruith iad air adhart ann an cruthachadh aon no dhà, fhathast a" losgadh mar aonad ach a "dol a-mach ann an arc marbhtach.
  
  Le brùidealachd sgriosail chuir iad stoirm air feachd Rìgh na Fola.
  
  
  CAIBIDIL NAOIMH FHICHEAD
  
  
  Bha casan bròg Drake a" suathadh ri làr na cealla. Mus do thòisich càch air teàrnadh, chuir e air chois lasair airson an slighe a lasadh. Sa bhad thàinig na ballachan beò, an gràbhalaidhean a-nis rim faicinn gu soilleir le sùilean clisgeadh Drake.
  
  Curls coltach ris an fheadhainn air an dà inneal so-ghiùlain. Thathas a-nis air dearbhadh gu bheil iad dìreach mar an ceudna ris an fheadhainn a lorg Thorsten Dahl agus an sgioba aige ann an Tomb of the Gods ann an Innis Tìle.
  
  Dè an t-seann shìobhaltachd air an do thuislich iad o chionn ghoirid? Agus ciamar a thigeadh seo gu crìch?
  
  Bhrùth Ben, Karin, agus an còrr de Sgioba Delta far an ròpa ìsleachaidh gus an robh a h-uile duine làn timcheall air bogha mòr Geata Pele. Dh" fheuch Drake a dhìcheall gun a bhith a" coimhead ro dhomhainn a-steach don dubh-dhubh inky thall.
  
  Thuit Ben agus Karin air an glùinean. Bha am bogha fhèin air a dhèanamh suas de sheòrsa air choreigin de mheatailt brùideil, gu math rèidh agus co-chothromach. Bha an uachdar meatailt air a shnaidheadh leis na h-aon chomharran beaga ris a" chòrr den uamh.
  
  "Chan eil na comharran sin," thuirt Karin gu faiceallach riutha, "gun fhiosta. Seall. Chì mi an aon curl ag ath-aithris a-rithist is a-rithist. Agus an còrr dhen uamh..." Sheall i mun cuairt. "Tha e mar an ceudna".
  
  Rinn Ben gàire air a" fòn aige. "Seo an dealbh a chuir Dahl thugainn." Chùm e suas ris an t-solas e. Lean Drake air adhart, misneachail gum biodh Sgioba Delta air an rabhadh airson luchd-ionnsaigh.
  
  "Mar sin, tha ceangal air choreigin aig Tomb of the Gods ri Geataichean Ifrinn," smaoinich Drake gu làidir. "Ach dè tha na curls a" ciallachadh? "
  
  "Ag ath-aithris phàtranan," thuirt Karin gu sàmhach. "Innis dhomh. Dè an seòrsa soidhnichean, seann no
  
  Ùr-nodha, air a dhèanamh suas de dh'iomadh pàtran ath-aithris?"
  
  "Sìmplidh." Chaidh an Great Komodo sìos ri thaobh. "Cànan".
  
  "Tha e ceart. Mar sin, mas e seo an cànan -" Sheall i gu ballachan na cealla. "An uairsin bidh iad ag innse na sgeòil gu lèir."
  
  "Mar an fheadhainn a lorg Dahl." Chrath Drake. "Ach chan eil ùine againn sgrùdadh a dhèanamh air a-nis. Chaidh Kovalenko tro na geataichean sin. "
  
  "Fuirich". Chrath Ben drochaid a shròin. "Na comharran seo..." bhean e ris a" bhogha. "Dìreach an aon rud ri innealan. Dhòmhsa tha seo a" nochdadh gur e dreach ath-sgrùdaichte den aon inneal a th" anns a" gheata seo. Inneal siubhal ùine. Tha sinn mar-thà air co-dhùnadh gur dòcha gu bheil na diathan air innealan-làimhe a chleachdadh gus siubhal tro ùine agus buaidh a thoirt air an dàn. Is dòcha gur e an rud seo am prìomh shiostam. "
  
  "Seall," thuirt Drake gu sàmhach, "tha seo sgoinneil. Tuigidh tu seo. Ach air cùl nan geatachan so - " Sheall e a mheur anns an dorchadas. "Rìgh na Fala. Am fear le uallach airson bàs Cheanadach, am measg ceudan eile. Tha an t-àm ann stad a bhruidhinn agus tòiseachadh a" coiseachd. Rach".
  
  Chrath Ben agus sheas e, a 'coimhead beagan ciontach nuair a chuir e dheth e fhèin. Ghabh a h-uile duine san t-seòmar anail domhainn. Bha rud eile air cùl a" gheata air nach robh gin dhiubh airson iomradh a thoirt air:
  
  An t-adhbhar a dh'atharraich an Caiptean Cook ainm a' bhogha bho "Pele's Gate" gu "Hell's Gate".
  
  
  CAIBIDEIL A THRÌOCH
  
  
  Chaidh staid Hawaii a chreachadh fo chumhachd duine cuthach.
  
  Nam b" urrainn do heileacoptair itealaich a-null, comasach air sealladh farsaing a thoirt seachad de na tachartasan dorcha, amoral a bha a" dol air adhart air na h-eileanan, rachadh e thairis air Oahu an toiseach gus Taigh-òsta Ala Moana Queen a bha fo shèist a ghlacadh, far an robh buill eòlach de ghrunn sgiobaidhean SWAT. dìreach a" tòiseachadh air gnìomh a dhèanamh an-aghaidh saighdearan-duaise làn armachd, brosnachail aig an robh na h-àirdean agus na nàimhdean gun àireamh. Ruith e seachad, a" seachnadh na sgòthan ifrinn de cheò dubh a dhòirt bho co-dhiù dusan uinneag briste, a" comharrachadh fosglaidhean gu faiceallach far am faicteadh fir masgaichte le raidhfilean agus lannsaichean grenade a" buachailleachd fir, boireannaich is clann gun chuideachadh ann am buidhnean a bha na b" fhasa a sgrios. .
  
  Agus an uairsin bhiodh e a" roiligeadh air falbh, suas is chun na làimh dheis ann an arc mòr, an toiseach a dh"ionnsaigh na grèine, am ball buidhe reamhar sin gu slaodach a" dèanamh a slighe a dh"ionnsaigh àm ri teachd mì-chinnteach agus is dòcha tubaisteach, agus an uairsin a" dàibheadh nas ìsle agus air an taobh chlì air a thuras uamhasach. de lorg a dh"ionnsaigh Kauai. Thèid e seachad faisg air Diamond Head, mì-mhodhail dha na gaisgich is na h-eucoraich a bhios a" lorg dìomhaireachdan agus a" slaodadh aislingean uamhasach anns na h-uaimhean fon talamh as dorcha agus as cunnartaiche de bholcàno a chaidh à bith.
  
  Air Kauai, bhiodh e air beeline a dhèanamh airson an duine le fallas a bha air e fhèin a cheangal ri feansa bùth cofaidh, a "glacadh luchd-taic a-staigh agus a" nochdadh gu soilleir vest làn de dynamite agus làmh air chrith a "greimeachadh air inneal spreadhaidh duine marbh. Nan gluaiseadh tu a-steach air an dealbh, chitheadh tu an eu-dòchas ann an sùilean an duine. Bhiodh seo a" sealltainn gu soilleir gur dòcha nach b" urrainn dha mairsinn fada. Agus an uairsin dh" èirich e gu h-àrd, ag èirigh os cionn na mullaich a-rithist gus lùb gràsmhor an oirthir eireachdail a leantainn. Chun an raon-losgaidh, far an robh Hayden Jay dìreach air sabaid ri Ed Boudreau, fhad "s a bha Mai Kitano agus an còrr de na Marines a" sabaid ann an sabaid dlùth ri làimh le dusanan de luchd-duaise Boudreaux. Am measg fuaim eagallach a' bhàis 's a' chatha, ghlaodh na braighde leònte.
  
  Agus air adhart. Tha an àm a dh'fhalbh agus an àm ri teachd air a dhol an aghaidh a chèile mar-thà. Tha na seanairean agus an avant-garde glaiste ann an còmhstri.
  
  B" e an-diugh an latha a gheibheadh diathan bàs agus a dh" fhaodadh gaisgich ùra fàs agus èirigh.
  
  Nì an heileacoptair an turas mu dheireadh aige, a" toirt a-steach na cruthan-tìre eadar-dhealaichte agus na h-eag-shiostaman fiùghantach a tha a" dèanamh suas an Eilean Mòr. A" ruith tro raon-laighe eile, bha beagan mhionaidean ann airson fòcas a chuir air nuair a chuir Alicia Miles, Mano Kinimaka, agus an sgioba de Mharaichean aca ionnsaigh air ionad dìon mòr far an robh nàimhdean, saighdearan-duaise agus fir le seudan dinamite a" sabaid ann an aon chlais uile-chumhachdach. Air iomall a 'bhlàir, thòisich innealan cumhachdach ag obair, deiseil gus sluagh an Rìgh Fhuil fhalmhachadh le talamh, adhair agus uisge. Thòisich an camara a" gluasad a-steach fhad "s a bha Alicia agus Kinimaka a" coimhead suas, mothachail air na fògarraich agus mu thràth a "suidheachadh slighean gus stad a chuir orra agus an sgrios.
  
  Agus mu dheireadh chaidh an heileacoptair air falbh, dìreach inneal, ach inneal fhathast, làn de dh" ìomhaighean de ghòrachas daonna, am misneachd as urrainn dhaibh a chruinneachadh agus a lorg, agus an olc as miosa as urrainn dhaibh a dhèanamh.
  
  
  CAIBIDEIL A TRI FAD-OIN
  
  
  Chaidh Drake a steach fo 'n bhogha, air an tug an Caiptein Cook Geataichean Ifrinn mar ainm, agus fhuair e e fein ann an trannsa cumhang air a shnaidheadh gu garbh. Thionndaidh e air flashlight an raidhfil agus cheangail e ris a 'bharaille e. Cheangail e lanntair air a ghualainn cuideachd agus atharraich e e gus na ballachan a shoilleireachadh. Airson greis bha solas gu leòr ann agus cha robh cunnart follaiseach ann.
  
  Nuair a bha iad a" dol tarsainn an trannsa lùbach, thuirt Drake thairis air a ghualainn, "Innis dhomh, Ben, mu leabhraichean-latha Cook."
  
  Ghluais Ben gu sgiobalta. "Chan eil seo ach sealladh farsaing air an t-siostam ribe mòr seo. Thug Cook "Geataichean Ifrinn" air air sgàth nàdar nan ribe. Chan fhaca e eadhon dè thachradh air a" cheann thall."
  
  "Mar sin cò thog na ribeachan?" Dh'fhaighnich Drake. "Agus carson?"
  
  "Chan eil fios aig duine. Chan eil na soidhnichean a lorg sinn a-muigh agus an fheadhainn ann an uaigh nan Diathan air na ballachan a-staigh sin." Ghlan e an amhach aige agus thuirt e, "Bye."
  
  Thàinig guth Komodo air an cùlaibh. "Carson nach fhaca Cook an deireadh?"
  
  "Ruith e air falbh," thuirt Karin gu sàmhach. "Ann an eagal".
  
  "O, crap."
  
  Stad Drake airson mionaid. "Mar sin, leis gur e saighdear balbh a th" annam agus gur e an dithis agad eanchainn na h-obrach seo, leig dhomh rudan a ghlanadh. Gu bunaiteach, is e na logaichean an iuchair don t-siostam ribe. Agus tha lethbhric aig an dithis agaibh."
  
  "Tha fear againn," thuirt Ben. "Tha cuideigin eile aig Karin na ceann."
  
  "An uairsin tha fear againn," rinn Komodo gearan.
  
  "Chan eil..." Thòisich Ben, ach chuir Drake stad air. "Is e a tha e a" ciallachadh ma gheibh i bàs, bidh aon leth-bhreac againn, pàisde. Chan eil cuimhne dhealbhan glè fheumail nuair a tha thu marbh."
  
  "Chan eil... Tha, ceart gu leòr, duilich, chan eil sinn a" smaoineachadh mar shaighdearan."
  
  Mhothaich Drake gun do thòisich an tunail a" leudachadh. Shèid an oiteag a b" aotruime tarsainn air aghaidh. Thog e a làmh gus stad a chur orra agus an uairsin chuir e a cheann timcheall an oisean.
  
  Feuch sealladh eireachdail.
  
  Bha e aig an t-slighe a-steach do sheòmar mòr, fada ann an cumadh, le mullach air chall ann an dorchadas. Thàinig an solas fann bho na maidean glaodh a dh" fheumadh a bhith air am fàgail às an dèidh le fir Rìgh na Fola. Dìreach air a bheulaibh, a 'dìon an tunail a bha a' leantainn gu doimhneachd na beinne, bha sealladh a thug air a chridhe buille a leum.
  
  Chaidh aodann mòr a shnaigheadh dhan chreig os cionn an tunail fhèin. Le a shùilean claon, sròn dubhach, agus rud nach gabhadh a ràdh ach mar adhaircean a" sruthadh a-mach às a cheann, cho-dhùin Drake sa bhad gur e aghaidh diabhal no deamhan a bh" ann.
  
  Le dearmad air an aghaidh airson na h-ùine seo, rinn e sganadh air an sgìre. Bha na ballachan lùbte, bha am bonn air a chòmhdach le dorchadas. Dh'fheumadh iad beagan solas a bharrachd a chur an seo.
  
  Gluais e gu mall air an fheadhainn eile air adhart.
  
  Agus an uairsin, gu h-obann, bha fuaim a 'dol tron uaimh, mar cheud lasair a' losgadh sa bhad, no, mar a thuirt Ben, "tha e coltach ris an Batmobile damn."
  
  Thòisich teine tro chuinneanan na gràbhalaidh, a 'cruthachadh fùirneis timcheall air an làr cloiche. Bhris dà jet lasair eadar-dhealaichte bho gach cuinnlean, agus an uairsin, beagan dhiog às deidh sin, aon bho gach sùil.
  
  Rinn Drake sgrùdadh air le dragh. "Is dòcha gu bheil sinn a" suidheachadh uidheamachd de sheòrsa air choreigin. Tionndadh a tha mothachail air cuideam no rudeigin." Thionndaidh e gu Beinn. "An dòchas gu bheil thu deiseil a charaid, oir mar a bhiodh aon de na còmhlain Dinorock as fheàrr leam, Poison, ag ràdh, chan eil ann ach deagh àm."
  
  Bha bilean Beinn a" lùbadh gu gàire fann fhad "s a bha e a" bruidhinn ris na notaichean aige. "Is e seo a" chiad ìre de ifrinn. A rèir an sgrìobhadair sgriobt, fear air an robh Hawksworth, thug iad an ìre seo Fearg. Tha mi a" smaoineachadh gu bheil an adhbhar follaiseach. Nas fhaide air adhart rinn iad coimeas eadar e agus an diabhal, Amon, deamhan na feirge."
  
  "Taing airson an leasan, a bhalaich." Chaidh Komodo suas. "A bheil e le cothrom sam bith a" toirt iomradh air slighe chun àm a dh" fhalbh? "
  
  Chuir Ben an teacsa air an làr agus chuir e dìreach a-mach e. "Seall. Tha mi air seo fhaicinn roimhe ach cha do thuig mi e. Is dòcha gur e boillsgeadh a tha seo."
  
  Chaidh Drake sìos ri taobh a charaid òg. Chaidh na h-irisean copaidh a dhealbhadh agus a dhealbhachadh gu faiceallach, ach tharraing meur Ben an aire gu loidhne teacsa neònach.
  
  1 (||) - rachaibh gu 2 (||||) - rachaibh gu 3 (||) - rachaibh gu 4 (|||||/)
  
  Agus b" e an aon sgrìobhadh a lean seo, "Le fearg, bi foighidinn. Dealbhaidh neach faiceallach a shlighe ma tha loidhnichean seòlaidh air a bheulaibh."
  
  "B" e Cook an seòladair a bu mhotha a-riamh, "thuirt Ben. "Tha an loidhne seo ag innse dà rud dhuinn. Tha an Còcaire seo air slighe seachad air an deamhan a dhealbhadh agus gu feum an t-slighe troimhe dealbhadh faiceallach. "
  
  Choimhead Karin air an teine. "Chunnar mi ceithir," thuirt i gu smaoineachail. "Ceithir sprèadhadh lasrach. An aon uiread ri-"
  
  Ghlaodh peilear, a" crathadh an t-sàmhchair. Chaidh am peilear a-mach às a 'bhalla ri taobh ceann Drake, ag adhbhrachadh pìosan biorach de chreig a ghearradh tron adhar. Mìle mìle às deidh sin, thog Drake am pistol aige agus loisg e air, agus millean turas às deidh sin thuig e nan deidheadh e air ais a-steach don trannsa, gum faodadh an snaidhpear an cumail air am brùthadh chun bhalla gun chrìoch.
  
  Leis a 'bheachd seo, ruith e, a' losgadh, a-steach don chill. Lean Komodo, a rèir coltais chun an aon cho-dhùnadh, e. Bhris an teine co-cheangailte sradagan a-mach às a" bhalla mun cuairt. Chaidh am falach ann an clisgeadh, ach fhuair e air peilear eile a losgadh, a bha a" feadalaich eadar Drake agus Komodo.
  
  Thuit Drake gu aon ghlùin, ag amas.
  
  Leum an duine a-mach às a chòmhdach, ag àrdachadh an armachd aige àrd, ach loisg Komodo an toiseach - thilg an tonn spreadhaidh an neach-ionnsaigh air ais. Bha sgreuchail ann agus thàinig an duine air tìr ann am bùrach, an raidhfil a" crathadh chun an làir. Choisich Komodo a-null agus rinn e cinnteach gu robh an duine marbh.
  
  mhionnaich Drake. "Mar a shaoil mi, dh" fhàg Kovalenko snaidhpichean gus ar slaodadh sìos. "
  
  "Agus gus ar caolachadh a-mach," thuirt Komodo.
  
  Phòg Karin a ceann timcheall an oisean, a falt bàn a" tuiteam na sùilean. "Ma tha mi ceart, is e an t-seantans neònach an toll-iuchrach, agus is e am facal" foighidinn "an iuchair. An dà loidhne trama sin a tha coltach ri dithis fhèin? Ann an ceòl, bàrdachd agus seann litreachas faodaidh iad a bhith a" ciallachadh stad. Mar sin, tha foighidinn a" ciallachadh "stad".
  
  Thug Drake sùil air a "mholadh fhad" s a bha sgioba Delta a "dol thairis air an uamh, air a bhrosnachadh le Komodo agus air a dhearbhadh gun a bhith a" dèanamh tuilleadh mhearachdan.
  
  Dh" èigh Komodo: "Dè mu dheidhinn nan daoine? Thoir an aire bho ribeachan booby. Cha leigeadh mi leis an amadan Ruiseanach sin rudeigin a chuir air an diùraidh."
  
  Suathadh Drake a phailme fallas an aghaidh a" bhalla gharbh, a" faireachdainn a" chlach biorach fo a làimh, fuar mar am broinn fuaradair. "Mar sin is e: "Fuirich airson a" chiad spreadhadh, an uairsin stad airson dhà agus rachaibh gu dhà. Às deidh an dàrna spreadhadh, stad an ceathramh agus gluais air adhart chun treas fear. Às deidh an treas spreadhadh, stad airson dhà agus gluais air adhart gu ceithir. Agus às deidh a" cheathramh spreadhadh, stad airson an t-siathamh uair, agus an uairsin falbh. "
  
  "Sìmplidh." Dh" fhalbh Ben. "Ach dè cho fada "s a mhaireas am fois?"
  
  Chaidh Karin a ghluasad. "Gearradh goirid."
  
  "O, tha sin cuideachail, sis."
  
  "Agus ciamar a tha thu a" cunntadh spreadhaidhean? "
  
  "Tha mi creidsinn gur e am fear a ruigeas an t-àite as fhaide air falbh an toiseach àireamh a h-aon, agus is e àireamh a ceithir an tè as giorra."
  
  "Uill, tha sin a" dèanamh beagan ciall, tha mi creidsinn. Ach tha e fhathast-"
  
  "Sin e". Bha gu leòr aig Drake. "Chaidh m" fhoighidinn a dhearbhadh mu thràth ag èisteachd ris an deasbad seo. Thèid mi an toiseach. Feuch an dèan sinn seo mus bi mo chaffeine àrd a" caitheamh."
  
  Chaidh e seachad air sgioba Komodo, a 'stad beagan shlatan bhon lasair as fhaide. Dh"fhairich e gach fear a" tionndadh a choimhead. Mhothaich e dragh Ben. Dhùin e a shùilean, a" faireachdainn gu robh an teòthachd ag èirigh fhad "s a bha spreadhadh eile le teas àrd a" frioladh an èadhair air a bheulaibh.
  
  Bha aodann Cheanadach a" snàmh ro shùil inntinn. Chunnaic e i mar a bha i roimhe. Bob teann na falt, deise briogais gun chiall - fear airson gach latha den t-seachdain. Oidhirp mothachail gus a h-uile càil a tharraing bhon fhìrinn gur e boireannach a bh" innte.
  
  Agus an uairsin leig Ceanadach sìos a falt, agus chuimhnich e air a 'bhoireannach leis an robh e air dà mhìos tlachdmhor a chuir seachad. Tha am boireannach a thòisich ga chuideachadh a" gluasad air adhart às deidh bàs sgriosail a mhnà Alison agus am pian a dh" adhbhraich an tubaist càr uamhasach sin o chionn mòran bhliadhnaichean.
  
  Bha a sùilean a" lasadh dìreach na chridhe.
  
  Bha teine a" lasadh air a bheulaibh.
  
  Dh'fheitheamh e gus an tigeadh teas nan lasraichean sìos agus stad e airson dà dhiog. Fhad 'sa bha e a' feitheamh, thuig e gu robh teine teine bhon dàrna sùil air lasadh mu thràth. Ach an deidh dà dhiog ghluais e chun na h-ìre seo, ged a bha a h-uile snàithleach dheth a" sgreuchail nach bu chòir dha.
  
  Sgrios an teine e -
  
  Ach reòdh e an uair a chuir e crìoch air a ghluasad. Bha an èadhar timcheall air fhathast teth, ach so-ghiùlain. Bha Drake a" tarraing anail, fallas a" sileadh dheth ann an tonnan. Leis nach robh e comasach dha fois a ghabhail airson diog, thòisich e a" cunntadh a-rithist.
  
  Ceithir diog.
  
  Chlisg lasair ri thaobh, a" feuchainn ris an dearbh àite anns an robh e a" fuireach na theine.
  
  Rinn Drake a ghluasad. Chaidh an teine a-mach. Bha a bheul a" faireachdainn mar chèic shalainn. Loisg an dà shùil aige mar gum biodh iad air an ruith thairis le pàipear-gainmhich.
  
  Ged, tha mi a 'smaoineachadh sin. Smaoinich, smaoinich an-còmhnaidh. Dà dhiog eile agus gluaisidh sinn. Gluaisidh sinn air adhart chun a 'ghluasad mu dheireadh. A-nis bha misneachd aige.
  
  Stad airson sia diogan agus an uairsin -
  
  Aig sia ghluais e, ach cha do sheid an teine! Loisg a shùilean. Thuit e air a ghlùinean agus thilg e a chorp air ais. Ghlaodh Ben ainm. Dh" fhàs an teas cho mòr is gun do dh"fheuch e ri sgreuchail. Ach aig an àm sin chaidh e à sealladh gu h-obann. Beag air bheag dh'fhàs e mothachail gu robh a làmhan agus a ghlùinean a 'sgrìobadh air an làr garbh cloiche. A" togail a chinn, chaidh e gu sgiobalta air feadh an tunail aig cùl na cealla.
  
  Às deidh mionaid, thionndaidh e agus dh" èigh e ris an fheadhainn eile: "Is fheàrr dhut na seachd diog mu dheireadh sin a ghabhail, a ghillean. ''S e an rud mu dheireadh a tha thu airson faighinn a-mach cò ris a tha Kentucky Fried coltach.'
  
  Chualas gàire muffled. Choisich Komodo a-null sa bhad agus dh" fhaighnich e do Karin agus Ben cuin a bhiodh iad airson an turas a ghabhail. B" fheàrr le Ben beagan shaighdearan eile a dhol air thoiseach air, ach bha Karin deònach Drake a leantainn. Thug e air Komodo fhèin a toirt gu aon taobh agus bruidhinn gu sàmhach mu cho glic "s a bha e dèanamh cinnteach nach robh Drake dìreach fortanach leis an àm aige mus do chuir iad cunnart air fear de na h-eanchainn aca a chall.
  
  Chunnaic Drake Karin bog agus eadhon gàire beagan. Bha e math cuideigin fhaicinn a" toirt buaidh shocair air leanabh fiadhaich teaghlach Blake. Thug e sùil air an tunail timcheall air agus thilg e am bata glaodh anns na faileasan. Cha robh an dath òmar a bha a" sìor fhàs a" soilleireachadh dad ach tunail a bha eadhon na bu shnog, a" seargadh gu dubh.
  
  Thuit a 'chiad saighdear Delta ri thaobh, agus an uairsin goirid an dèidh sin leis an dàrna fear. Cha do chaith Drake ùine sam bith gan cur a-steach don tunail airson sgrùdadh. Nuair a thionndaidh e air ais a dh"ionnsaigh seòmar na feirge, chunnaic e Beinn Blake a" dèanamh a ghluasad.
  
  Rug Ben air a bhaga cha mhòr mar bhalach-sgoile, rinn e cinnteach gun robh am falt fada aige fo mhullach a lèine-T, agus chaidh e air adhart. Choimhead Drake air a bhilean a" gluasad agus e a" cunntadh sìos na diogan. A 'nochdadh gun chomharran faireachdainn taobh a-muigh, leum cridhe Drake a-mach às a bheul agus dh'fhuirich e an sin gus an do thuit a charaid aig a chasan, a' putadh.
  
  Thairg Drake a làmh dha. Sheall Ben suas, "Dè tha thu dol a ràdh, a dhuine uasail? Mura h-urrainn dhut an teas a sheasamh?"
  
  "Chan eil mi a" togail Bucks Fizz, "thuirt Drake ann an tòna neònach. "Ma tha thu ag iarraidh - chan eil, fuirich -"
  
  Mhothaich Drake Karin a" tighinn faisg air a" chiad sruth teine. Dhùin beul Ben sa bhad agus lean a shùilean a h-uile gluasad a pheathraichean. Fhad "s a bha i a" dol air adhart, dh" fhàs fiaclan Ben cho cruaidh is gun robh Drake den bheachd gu robh e coltach ri lannan teactonaig a" bleith an aghaidh a chèile. Agus fhad "s a bha i a" sleamhnachadh eadar aon tèarmann sàbhailte agus an ath tè, bha aig Drake ri grèim teann a thoirt air Ben gus stad a chuir air ruith a-mach gus grèim fhaighinn oirre.
  
  "Fuirich! Chan urrainn dhut a shàbhaladh"
  
  Stad Karin. Dh'fhàg an tuiteam aice i gu tur troimh-chèile. Bha i a" coimhead an rathad ceàrr mu dhà dhiog mus do loisg sprèadhadh eile i.
  
  Bha Ben a" strì ri Drake, a rug gu garbh air a" ghille air cùl a chinn agus a chleachd a chorp gus a charaid a dhìon bho bhith a" faicinn an ath thachartas uamhasach.
  
  Dhùin Karin a sùilean.
  
  An uairsin thog Komodo, ceannard sgioba Delta, i le aon làmh mhòr, a" leum gu sgiobalta eadar na stadan. Cha do bhris e an ruitheam aige, dìreach thilg e Karin thairis air a ghualainn, a cheann an toiseach, agus lughdaich e gu socair i gu làr ri taobh a bràthar feargach.
  
  Chaidh Ben fodha sìos ri a taobh, a" magadh air rudeigin fhad "s a bha e ga cumail faisg. Choimhead Karin thairis air gualainn Ben dìreach air Komodo agus chuir i dà fhacal beòil. "Tapadh leat".
  
  Chrath Komodo gu h-obann. Beagan mhionaidean às deidh sin ràinig an còrr de na fir aige gu sàbhailte, agus thill an dithis a chuir Drake a-steach don tunail.
  
  Bhruidhinn fear dhiubh ri Drake agus Komodo aig an aon àm. "Ribe eile, a dhuine uasail, mu chilemeatair air thoiseach. Cha robh comharran follaiseach ann gu robh snaidhpichean no ribeachan booby, ach cha do chùm sinn timcheall airson sgrùdadh dùbailte. Bha sinn a" smaoineachadh gum bu chòir dhuinn tilleadh an seo. "
  
  Dhùisg Karin i fhèin dheth agus sheas i suas. "Dè a tha coltach ri ribe?"
  
  "A Bh-Uas, tha sin a" coimhead coltach ri bastard mòr. "
  
  
  CAIBIDEIL A THIGHEARNA-DÀ
  
  
  Ruith iad suas an trannsa chumhang, air am brosnachadh leis na gnìomhan fòirneart a dh" fhaodadh a bhith air a bhith a "tachairt anns an t-saoghal os an cionn agus le rùintean meallta an duine a chaidh tron dorchadas fon talamh a bha romhpa.
  
  Thug bogha garbh iad a-steach don ath uamh. A-rithist, shoilleirich na glowsticks pàirt den àite mhòr, an dà chuid ùr agus slaodach a" seargadh, ach loisg Drake gu sgiobalta dà fhras òmar aig a" bhalla as fhaide air falbh.
  
  Bha an t-àite air am beulaibh iongantach. Bha na slighean air an cumadh mar trident. B' e trannsa farsaing gu leòr a bh' anns a' phrìomh chrann gus an gabhadh triùir a chumail suas. Chrìochnaich e aig a" bhalla as fhaide air falbh ann am bogha fàgail eile. A 'sìneadh bhon phrìomh chrann agus a' cruthachadh an dà phong eile den trident, bha dà thrannsa eile ann, cha robh ach iad sin tòrr na bu chumhainge, beagan na bu mhotha na na leacan. Thàinig na ro-mheasaidhean sin gu crìch aig lùb fharsaing ann am balla na h-uamha.
  
  Bha na beàrnan eadar slighean an trident air an lìonadh le dorchadas domhainn, brònach. Nuair a thilg Komodo a" chlach a-steach don dìth solais faisg air làimh, cha chuala iad a-riamh i a" bualadh air a" bhonn.
  
  Gu faiceallach, ghluais iad air adhart gu slaodach. Bha na guailnean aca a" teannachadh bhon teannachadh agus thòisich an nerves a" frasadh. Dh"fhairich Drake braid tana de fhallas sìos fad a dhruim-droma, a" tachas fhèin fad na slighe sìos. Sheall a h-uile paidhir suil anns a' bhuidheann mu 'n cuairt agus rannsaich iad gach dubhar, gach cul is crann gus an d' fhuair Ben mu dheireadh a ghuth.
  
  "Fuirich," thuirt e, is gann ri chluinntinn, an uairsin ghlan e amhach agus dh" èigh e, "Fuirich."
  
  "Dè tha seo?" Reothadh Drake, a chas fhathast san adhar.
  
  "Bu chòir dhuinn sùil a thoirt air logaichean Cook an toiseach, gun fhios nach biodh."
  
  "Taghaidh tu na h-amannan dona agad."
  
  Bhruidhinn Karin. " Thug iad sannt mar ainm air, an dara peacadh marbhtach. Is e an deamhan a tha co-cheangailte ri sannt Mammon, aon de sheachd prionnsachan ifrinn. Chaidh iomradh a thoirt air ann am Paradise Lost Milton agus bha e eadhon air ainmeachadh mar thosgaire ifrinn do Shasainn.
  
  Thug Drake sùil oirre. "Chan eil e èibhinn".
  
  "Cha robh còir aige a bhith. Is e seo a leugh mi agus a shàbhail mi aon uair. Is e an aon rud a bheir Hawksworth an seo an abairt seo: Mu choinneamh sannt tha tròcair. Biodh na tha thu ag iarraidh aig an ath fhear."
  
  Choimhead Drake air an uamh fhuar, tais. "Chan eil mòran an seo a bu mhath leam, ach is dòcha Krispy Kremes."
  
  "Is e seo an t-slighe dhìreach chun an t-slighe a-mach." Chuir Komodo stad air fear de na fir aige nuair a chaidh e seachad. "Chan eil dad a-riamh cho sìmplidh. Hi! Dè an fuck, a dhuine -"
  
  Thionndaidh Drake mun cuairt a dh'fhaicinn an duine Delta a 'putadh Komodo gu aon taobh agus a' coiseachd dìreach seachad air a chomanndair.
  
  "Wallas! Cùm do asal san loidhne, a shaighdear."
  
  Mhothaich Drake sùilean an duine agus e a" tighinn faisg. Glaodh. Stèidhichte aig puing air an làimh dheis. Lean Drake a shealladh.
  
  Agus sa bhad chunnaic mi na raointean. Tha e èibhinn mar nach do mhothaich e iad roimhe. Aig ceann a' chòmhnard dheis, far an robh e ri taobh balla na h-uamha, chunnaic Drake a-nis trì raointean domhainn snaighte dhan chreig dhubh. Bha rudeigin a" deàrrsadh taobh a-staigh gach àite. Rud luachmhor, air a dhèanamh le òr, sapphires agus emeralds. Ghlac an nì an solas fann agus sgaoilte a bha a" frasadh tarsainn na h-uamha agus thill e deich uiread. Bha e coltach ri bhith a" coimhead a-steach do chridhe ball disco gleansach air a dhèanamh le deich carats daoimeanan.
  
  Thuirt Karin, "Tha geata falamh air an taobh eile."
  
  Dh"fhairich Drake tarraing a" bheairteis a chaidh a ghealltainn. Mar as dlùithe a choimhead e, 's ann a bu shoilleire a dh'fhàs na nithean agus mar as motha a bha e gan iarraidh. Thug e mionaid airson beachd Karin a dhol fodha, ach nuair a rinn e sin, thug e sùil air an alcove falamh le farmad is iongnadh. Is dòcha gun deach anam fortanach a-steach don leac agus choisich e air falbh leis an loot? No an do ghiùlain e e nuair a bha e a" tumadh, a" sgreuchail, a-steach don doimhneachd neo-thorrach shìos?
  
  Aon dòigh air faighinn a-mach.
  
  Chuir Drake aon chois air beulaibh an eilein agus an uairsin stad e fhèin. Crap. Bha am biathadh tro na leacan làidir. Ach bha an tòir air Kovalenko nas tarraingiche. Thog e air ais gu fìrinn, a" faighneachd ciamar a dh" fhaodadh seata de sholais a bhith cho inntinneach. Aig an àm sin, ruith Komodo seachad air, agus leudaich Drake a làmh gus stad a chuir air.
  
  Ach bha ceannard Delta Force dìreach air tuiteam air mullach a cho-obraiche agus ga leagail gu làr. Thionndaidh Drake gus an còrr den sgioba fhaicinn air an glùinean, a" suathadh an sùilean no a" seachnadh buaireadh gu tur. Sheas Ben agus Karin fo gheasan, ach cha b" fhada gus an do bhris inntinn sgiobalta Karin saor.
  
  Thionndaidh i gu luath gu a bràthair. "A bheil thu ceart gu leòr? Beinn?
  
  Choimhead Drake gu faiceallach ann an sùilean an duine òg. "Is dòcha gu bheil duilgheadasan againn. Bidh e a" faighinn an aon shealladh glainne nuair a thèid Taylor Momsen air an àrd-ùrlar.
  
  Chrath Karin a ceann. "A bhalaich," rinn i èigheach agus spìon i gu cruaidh ri a bràthair.
  
  Sheas Ben agus thog e a làmh ri a ghruaidh. "O!"
  
  "A bheil thu ceart gu leòr?"
  
  "Chan eil, chan eil! Cha mhòr nach do bhris thu mo ghialla."
  
  "Stad a bhith nad lagachadh. Innis dha mama is athair an ath thuras a dh" ainmicheas iad."
  
  "Gu ceart, nì mi e. Carson a bhuail an ifrinn mi eadhon?"
  
  Chrath Drake a ghualainn nuair a thog Komodo an duine aige far an làr agus thilg e air ais dhan loidhne e. "Nuaraidh."
  
  Bha Karin a" coimhead le urram.
  
  Thuirt Drake, "Nach eil cuimhne agad? Solas breagha? Cha mhòr nach d" fhuair iad thu, a charaid."
  
  "Tha cuimhne agam..." Gu h-obann thill sealladh Ben chun a" bhalla cloiche agus na raointean toinnte. "O, wow, abair spòrs. Òr, daoimeanan agus beairteas. Tha cuimhne agam air seo."
  
  Chunnaic Drake na nithean gleansach a" tòiseachadh air an tromachd fhaighinn air ais. "Gluaisidh sinn," thuirt e. "Dà uair. Chì mi dè tha an uamh seo a" dèanamh, agus mar as luaithe a gheibh sinn troimhe, "s ann as fheàrr."
  
  Choisich e air falbh gu sgiobalta, a 'cumail a làmh air gualainn Beinn agus a' cromadh gu Karin. Lean Komodo gu sàmhach, a 'coimhead gu faiceallach air na fir aige agus iad a' dol seachad faisg air na leacan a bha air gach taobh.
  
  Fhad "s a bha iad a" coiseachd nas fhaisge air na raointean, chuir Drake cunnart air sealladh sgiobalta. Anns gach àite bha rud beag ann an cumadh bobhla, agus bha an uachdar air a chòmhdach le clachan luachmhor. Ach cha robh seo leis fhèin gu leòr airson an taisbeanadh solais iongantach a chruthachadh a bha cho tarraingeach. Air cùlaibh gach bobhla, bha ballachan garbh nan raointean fhèin air an lìnigeadh le sreathan de rubies, emeralds, sapphires, daoimeanan agus grunn chlachan luachmhor eile.
  
  Dh'fhaodadh na bobhlaichean fortan a chosg, ach bha na raointean fhèin luachmhor.
  
  Stad Drake nuair a bha e a" tighinn faisg air a" bhogha fàgail. Shèid gaoth fhuar air bho chlì is deas. Bha an t-àite gu lèir a" fàileadh seann dhìomhaireachd agus dìomhaireachdan falaichte. Bha uisge ann an àiteigin, dìreach trod beag, ach gu leòr airson cur ri cho mòr sa bha siostam na h-uamha a bha iad a" rannsachadh.
  
  Thug Drake sùil air a h-uile duine gu faiceallach. Chaidh faighinn seachad air an ribe. Thionndaidh e gus a dhol tron bhogha fàgail.
  
  Agus dh"èigh guth cuideigin: "Stad!"
  
  Reothadh e sa bhad. Shàbhail a chreideamh anns a" ghlaodh agus an instinct a rugadh bho sheann thrèanadh SAS a bheatha. Is gann gun do bhean a chas dheas ris an uèir thana, ach dh" fhaodadh aon phut eile an ribe booby a chuir dheth.
  
  An turas seo cha do dh'fhàg Kovalenko an snaidhpear. Bha e a 'breithneachadh gu ceart gum biodh a' bhuidheann air a chùlaibh a 'slaodadh asal tro Talla Greed. Mar thoradh air an tripwire thàinig mèinn falaichte M18 Claymore, am fear leis na faclan "Front to the Enemy" air.
  
  Bha an ceann aghaidh ag amas air Drake agus bhiodh e air a sguabadh às leis na giùlan ball stàilinn còmhla ri Ben agus Karin mura biodh Komodo air rabhadh a ghairm.
  
  Thuit Drake agus chuir e dheth an inneal gu sgiobalta. Chuir e seo air adhart gu Komodo. "Mòran taing, a charaid. Cùm seo feumail agus nas fhaide air adhart cuiridh sinn suas asal Kovalenko e."
  
  
  CAIBIDEIL A TRÌ TRÌ
  
  
  Bha an ath thuras goirid agus chaidh e sìos gu sgiobalta sìos an cnoc. Bha aig Drake agus an fheadhainn eile ri coiseachd ann an sàilean, a" lùbadh an cuirp air ais gus fuireach dìreach. Bha Drake den bheachd gum faodadh e aig àm sam bith sleamhnachadh agus tuiteam gun chuideachadh sìos, chan eil fios aig Dia ach dè an dàn uamhasach a tha a" feitheamh gu h-ìosal.
  
  Ach dìreach beagan mhionaidean an dèidh sin chunnaic iad bogha eòlach. Leugh Drake a bhata glaodh agus sheas e aig an t-slighe a-steach. Le mothachadh air na snaidhpichean, thug e a cheann gu sgiobalta agus choisich e a-mach.
  
  "O, bhàlaichean," thuirt e ris fhèin. "Tha e a" fàs nas miosa."
  
  "Na innis dhomh," thuirt Ben. "Bha ball mòr cruadhtan crochte os ar cinn."
  
  Thug Drake sùil air. "Chan e film a th" ann am beatha, Blakey. A Dhia, tha thu nad ghaisgeach."
  
  Ghabh e anail domhainn agus thug e a-steach iad don treas uamh mòr. Chuir an t-àite iongantach a chunnaic iad stad air gach fear dhiubh anns na slighean aca. Beul air fhosgladh. Nam b" urrainn don Rìgh Fhuil puing sam bith air an turas aca gu ruige seo a thaghadh airson ribe a shuidheachadh, b" e seo a bh" ann, smaoinich Drake beagan mhionaidean às deidh sin, an cothrom foirfe. Ach, gu fortanach dha na daoine math, chan eil dad ri feitheamh. Is dòcha gu robh adhbhar math ann airson seo ...
  
  Ghabh eadhon Komodo iongnadh agus mì-chreidsinn, ach fhuair e air falbh beagan fhaclan. "An uairsin tha mi creidsinn gur e lust a th" ann. "
  
  B" e casadaich agus grunt an aon fhreagairt a bh" aige.
  
  Lean an t-slighe air thoiseach orra aon loidhne dhìreach chun bhogha fàgail. B" e an cnap-starra a bh" ann gun robh an t-slighe air a chuartachadh air gach taobh le peadalan goirid le ìomhaighean agus peadalan àrda le dealbhan air am mullach. Bha gach ìomhaigh agus gach dealbh a" riochdachadh grunn chruthan erotic, a" dol bho na rudan iongantach blasda gu an fhìor dhùrachdach. A bharrachd air an sin, lìon dealbhan uamh a h-uile òirleach a bha ri fhaighinn de bhallachan na h-uamha, ach cha b" e na h-ìomhaighean prìomhadail a lorgar mar as trice ann an uaimhean àrsaidh - b" e ìomhaighean iongantach a bha seo, gu furasta co-ionann ri neach-ealain Ath-bheothachadh no neach-ealain ùr-nodha.
  
  Bha an cuspair uamhasach ann an dòigh eile. Bha na h-ìomhaighean a" sealltainn aon orgy mòr, leis a h-uile fear agus boireannach air an tarraing le mion-fhiosrachadh inntinneach, a" dèanamh a h-uile peacadh ana-miann as aithne don duine ... agus barrachd.
  
  Gu h-iomlan, b" e buille iongantach a bh" ann dha na mothachaidhean, buille a lean gun stad mar a bha barrachd is barrachd sheallaidhean drùidhteach a" nochdadh gus sùil is inntinn an duine a lasadh.
  
  Cha mhòr nach do chaill Drake deòir crogall airson a sheann charaid Wells. Bhiodh an t-seann gheir seo anns an eileamaid aige an seo. Gu h-àraidh ma lorg e e leis a 'Chèitean.
  
  Chuidich smaoineachadh May, a charaid beò as sine, le bhith a" tarraing inntinn bhon cus mothachaidh pornagrafach timcheall air. Thug e sùil air ais air a" bhuidheann.
  
  "Guys. Guys, chan urrainn seo a bhith na h-uile. Feumaidh seòrsa de shiostam ribe a bhith an seo. Cùm do chluasan fosgailte." Rinn e casadaich. "Agus tha mi a" ciallachadh airson ribeachan. "
  
  Chaidh an t-slighe na b" fhaide. Mhothaich Drake a-nis nach cuidich eadhon a bhith a" coimhead air an talamh thu. Tha figearan fìor mhionaideach air an sgrìobhadh an sin cuideachd. Ach "s e sgadan dearg a bha seo uile gun teagamh.
  
  Ghabh Drake anail domhainn agus chaidh e air adhart. Mhothaich e gu robh oir àrd ceithir òirlich air gach taobh den t-slighe fad mu cheud slat.
  
  Aig an aon àm, bhruidhinn Komodo. "Faic seo, Drake? Is dòcha nach robh dad ann."
  
  "No a h-uile càil eile." Chuir Drake gu faiceallach aon chois air beulaibh an taobh eile. Lean Ben ceum air chùl, an uairsin dà shaighdear, agus an uairsin Karin, a bha air a choimhead gu dlùth le Komodo. Chuala Drake an Komodo mòr, borb a" gabhail leisgeulan sàmhach do Karin airson ìomhaighean borb agus mì-mhodhail a dhaoine ogling, agus chuir e às dha gàire.
  
  Cho luath "s a bha a chas luaidhe a" suathadh ris an talamh aig toiseach nan taobhan àrdaichte, lìon fuaim domhainn an èadhair. Dìreach air a bheulaibh, thòisich an làr a 'gluasad.
  
  "Halò". Thàinig an stoidhle fharsaing aige ann an Siorrachd Iorc a-mach aig amannan cuideam. "Fuirich a bhalaich."
  
  Chaidh an t-slighe a roinn ann an sreath de sgeilpichean cloiche farsaing còmhnard. Beag air bheag, thòisich gach sgeilp air gluasad gu taobh, gus am faodadh duine sam bith a bha na sheasamh air tuiteam mura deidheadh iad air adhart chun an ath fhear. Bha an t-sreath gu math slaodach, ach mhol Drake gun robh iad a-nis air an adhbhar a lorg airson draghan dàna Chambers.
  
  "Coisich gu faiceallach," thuirt e. "Ann an càraidean. Agus thoir d" inntinn far an t-salachar agus gluais air adhart, "mura h-eil thu airson an spòrs ùr seo fheuchainn a thaobh "dàibheadh a-steach don àibheis"."
  
  Thàinig Ben còmhla ris air a 'chiad sgeilp gluasadach. "Tha e cho duilich cuimseachadh," dh" èigh e.
  
  "Smaoinich air Hayden," thuirt Drake ris. "Cuidichidh seo thu gus faighinn troimhe."
  
  "Tha mi a 'smaoineachadh air Hayden." Bha Ben a" priobadh aig an ìomhaigh a b" fhaisge, triuir de chinn, gàirdeanan agus casan eadar-cheangailte. "Sin an duilgheadas."
  
  "Leamsa". Cheumnaich Drake gu faiceallach air an dàrna sgeilp tarraing a-mach, mar-thà a" measadh gluasad an treas agus an ceathramh. "Tha fios agad, tha mi cho toilichte gun do chuir mi seachad na h-uairean sin uile a" cluich Tomb Raider.
  
  "Cha robh mi a-riamh a" smaoineachadh gum biodh mi nam sprite sa gheama, "thuirt Ben air ais, agus an uairsin smaoinich e air a" Chèitean. Rinn mòran de choimhearsnachd fiosrachaidh Iapan coimeas eadar i agus caractar geama bhidio. "Hey Matt, chan eil thu a" smaoineachadh gu bheil sinn a "bruadar, a bheil? Agus an e bruadar a tha seo uile?"
  
  Choimhead Drake agus a charaid a" ceumadh gu faiceallach air an treas sgeilp. "Cha robh bruadar cho beothail agam a-riamh." Cha robh feum aige air suil ris na bha mun cuairt air gus a bheachd a nochdadh.
  
  A-nis, air an cùlaibh, thòisich an dàrna agus an treas buidheann de dhaoine air an turas dian. Chunnt Drake fichead sgeilp mus do ràinig e an deireadh agus, gu fortanach, leum e air talamh cruaidh. Tapadh le Dia bha a chridhe rèisidh comasach air fois a ghabhail. Choimhead e air a" bhogha fàgail airson mionaid, agus an uairsin, riaraichte gu robh iad leotha fhèin, thionndaidh e a choimhead air adhartas chàich.
  
  Dìreach ann an tìde gus fear de na fir Delta fhaicinn a "coimhead air falbh bhon mhullach peantaichte le gaudy -
  
  Agus ag ionndrainn an sgeilp air an robh e gu bhith ceum air adhart. Dh" fhalbh e ann an diog diog, agus b" e an aon rud a chuir na chuimhne gun robh e riamh ann an sgreuch eagallach a lean air tuiteam.
  
  Stad a" chuideachd gu lèir, agus chrath an èadhar le clisgeadh is eagal. Thug Komodo mionaid dhaibh uile agus an uairsin phut e air adhart iad. Bha fios aca uile mar a gheibheadh iad troimhe. Bha an saighdear a thuit na amadan dha fhèin.
  
  A-rithist, agus an turas seo nas faiceallach, thòisich iad uile a 'gluasad. Bha Drake a" smaoineachadh airson mionaid gun cluinneadh e fhathast sgreuchail nan saighdearan a" tuiteam gu bràth a-steach don dubh-aigein gun chrìoch sin, ach chuir e às dha mar hallucination. Chuir e fòcas air ais air na daoine dìreach ann an tìde gus an Komodo mòr fhaicinn a" tuiteam coltach ris.
  
  Bha aon mhionaid eu-dòchasach ann a bhith a" lasadh a ghàirdeanan, aon èigheach feargach leis an do chaill e cuideam uamhasach, agus shleamhnaich stiùiriche sgioba Big Delta far oir na sgeilp. Ghlaodh Drake a-mach, cha mhòr deiseil airson cabhag a dhèanamh gus a chuideachadh, ach gu duilich, bha e cinnteach nach biodh e comasach dha sin a dhèanamh ann an tìde. Rinn Ben sgreuchail mar nighean -
  
  Ach bha sin air sgàth 's gu bheil Karin dìreach a' colman airson an duine mhòir!
  
  Gun leisg, dh" fhàg Karin Blake an sgioba Delta air fad le deagh thrèanadh gus a faicinn a" falbh agus ruith i air adhart gu Komodo. Bha i air a bheulaibh, agus mar sin bu chòir gum biodh an gluasad aice air cuideachadh le bhith ga thilgeil air ais air an leac chruadhtan. Ach bha Komodo na dhuine mòr, trom, agus cha mhòr gun do ghluais leum bàn Karin e.
  
  Ach bhean i beagan ris. Agus bha sin gu leòr airson cuideachadh. Chaidh aig Komodo air tionndadh mun cuairt, leis gu robh Karin air dà dhiog a bharrachd de ùine craolaidh a thoirt dha, agus rug e air oir a" chruadhtan le corragan coltach ri chèile. Lean e air, eu-dòchasach, gun chomas e fhèin a tharraing suas.
  
  Agus ghluais an sgeilp sleamhnachaidh gu pianail gu slaodach chun an iomall chlì aige, às deidh sin chaidh e à sealladh, a "toirt leis ceannard sgioba Delta.
  
  Rug Karin gu teann air caol chlì Komodo. Mu dheireadh, fhreagair na buill eile den sgioba aige agus rug iad air a ghàirdean eile. Le oidhirp mhòr tharraing iad suas e agus thairis air an leac dìreach mar a chaidh e à sealladh gu trannsa falaichte.
  
  Chrath Komodo a cheann air a" chruadhtan dusty. "Karin," thuirt e. "Cha toir mi sùil air boireannach eile tuilleadh."
  
  Rinn an t-seann sgoilear fionn a leig a-mach gàire. "A ghillean, le do shùilean cianail, chan ionnsaich thu gu bràth."
  
  Agus tro mheas Drake thàinig an tuigse nach robh an treas ìre seo de "ifrinn", an seòmar seo ris an canar lust, nas motha na dealbh de fhulangas shìorraidh duine le sùil air seachran. Cliché é mu dheidhinn nam biodh duine na shuidhe ann an cafaidhé còmhla ri a bhean no a leannan, agus choisich paidhir eile de chasan breagha seachad - cha mhòr gu cinnteach bhiodh e air coimhead.
  
  Ach a-mhàin sin shìos an seo, nam biodh e air coimhead, bhiodh e air bàsachadh.
  
  Cha bhiodh duilgheadas aig cuid de bhoireannaich le sin, thuirt Drake. Agus le deagh adhbhar, cuideachd. Ach shàbhail Karin Komodo, agus a-nis bha a 'chàraid eadhon. Thug e còig mionaidean eile de dh'fheitheamh iomagaineach, ach mu dheireadh rinn an còrr den sgioba tro na sgeilpichean sleamhnachaidh.
  
  Ghabh iad uile fois. Bha a h-uile duine sa chompanaidh a' faireachdainn gu robh e mar dhleastanas orra làmh Karin a chrathadh agus am meas a nochdadh airson a gaisgeachd. Eadhon Ben.
  
  An uairsin chaidh peilear a-mach. Thuit fear de na saighdearan Delta air a ghlùinean, a 'bualadh air a stamag. Gu h-obann chaidh ionnsaigh a thoirt orra. Dhòirt leth-dusan de dh'fhir Rìgh na Fola as a' bhogha, a' cumail an cuid airm deiseil. Bha peilearan a" dol tron adhair.
  
  A-cheana air an glùinean, thuit Drake agus a chriutha air an deic, a 'glacadh an cuid armachd. Dh'fhuirich am fear a chaidh a bhualadh air a ghlùinean agus fhuair e ceithir peilearan eile sa chiste agus sa cheann. Ann an nas lugha na dà dhiog bha e marbh, neach eile a dh'fhuiling adhbhar Rìgh na Fola.
  
  Thog Drake an raidhfil ionnsaigh M16 aige air iasad agus loisg e air. Air an taobh dheas aige, bha aon de na h-ìomhaighean làn de luaidhe, pìosan de alabastair sgapte san adhar. Chaidh Drake a thoirt air falbh.
  
  Shèid peilear eile seachad air a cheann.
  
  Bha an sgioba gu lèir fhathast, socair, agus comasach air amas gu faiceallach leis na raidhfilean aca air an talamh. Nuair a dh" fhosgail iad teine, b" e murt a bh" ann, chuir dusanan de pheilearan tàir air fir teicheadh Kovalenko agus thug iad orra dannsa mar phupaidean fuilteach. Rinn aon duine a shlighe troimhe, gu mìorbhuileach gun chron, gus an do choinnich e ri Matt Drake.
  
  Thàinig an t-seann fhear SAS thuige ceann-aghaidh, a" lìbhrigeadh cnap-cinn pronnadh agus sreath sgiobalta de bhuillean sgian dha na h-asnaichean aige. Shleamhnaich am fear mu dheireadh de na fir aig Kovalenko a-steach don àite far an do chrìochnaich a h-uile duine olc.
  
  Ifrinn.
  
  Ghluais Drake dhaibh a dhol seachad, a" toirt sùil aithreachas air ball sgioba Delta a thuit. Togaidh iad a chorp air an t-slighe air ais.
  
  "Feumaidh sinn a bhith a" glacadh bastard. "
  
  
  CAIBIDIL TRI-FHAD-FHICHEAD
  
  
  Thàinig Hayden aghaidh ri aghaidh le Ed Boudreaux agus leaghadh an saoghal air falbh.
  
  "Tha mi toilichte do mharbhadh," thuirt Boudreau a-rithist na faclan a thuirt e rithe aon uair roimhe. "A-rithist".
  
  "Dh" fhàillig thu an turas mu dheireadh, psycho. Bidh thu a" fàiligeadh a-rithist."
  
  Sheall Boudreau sìos air a cas. "Ciamar a tha do chasan?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "Na b' fheàrr". Sheas Hayden air tiptoes, a" feitheamh ri ionnsaigh dealanach. Dh'fheuch i ris an American a threòrachadh gus am biodh a h-asal air a bhruthadh an aghaidh balla an t-sabhail, ach bha e ro seòlta airson sin.
  
  "Is fuil thu." Mhìnich Boudreaux a sgian a reamhrachadh. "Bha e blasta. Tha mi a" smaoineachadh gu bheil mo phàisde ag iarraidh barrachd."
  
  "Eu-coltach ri do phiuthar," dh" èigh Hayden. "Gu dearbh cha b" urrainn dhi a ghabhail tuilleadh. "
  
  Ruith Boudreau a dh"ionnsaigh i. Bha dùil aig Hayden ri seo agus thàinig i gu faiceallach, a" nochdadh a lann gu buille a ghruaidh. "A" chiad fhuil," thuirt i.
  
  "Prelude". Rinn Boudreau sgainneal agus thill i air ais, an uairsin bhuail i le grunn bhuillean goirid. Phòs Hayden iad uile agus chrìochnaich e le buille pailme chun an t-sròin. Chaidh Boudreau a-mach à bith, deòir a "dol suas na shùilean.
  
  Ghabh Hayden brath sa bhad, a" sàthadh leis an sgian aice. Phìn i Boudreaux ris a" bhalla, agus tharraing i air ais aon bhuille -
  
  Rinn Boudreau sgainneal.
  
  Thuit Hayden agus chuir e an sgian na shliasaid. Tharraing i air falbh fhad "s a bha e a" sgreuchail, gun chomas stad a chuir air a" ghàire ghlic a nochd na sùilean.
  
  "An urrainn dhut a bhith ga faireachdainn, a dhuine uasail?"
  
  "Bitch!" Chaidh Boudreaux às a chiall. Ach b'e so an cuthach a bha aig fear-cogaidh, fear-smaoin- eachaidh, gaisgeach rìomhach. Bhuail e air ais i le buille às deidh buille, a" gabhail cunnartan gealtach ach a" cumail dìreach neart is astar gu leòr gus toirt oirre smaoineachadh dà uair mu dheidhinn eadar-theachd. Agus a-nis, fhad "s a bha iad a" dol air ais, thachair iad ri buidhnean eile de fhir sabaid, agus chaill Hayden a cothromachadh.
  
  Thuit i fhad 'sa bha i a' dìreadh thairis air glùin an duine a thuit, air a roiligeadh agus sheas i suas, sgian deiseil.
  
  leagh Boudreau a-steach don t-sluagh, an gàire air aodann a" tionndadh gu bhith na smirk fhad "s a bha e a" blasad na fala aige fhèin agus a "tionndadh na sgian.
  
  "Chì thu," dh"èigh e os cionn an fhuaim. "Tha fios agam càit a bheil thu a" fuireach, a "Bh-Uas Jay."
  
  Thilg Hayden fear de dh'fhir Rìgh na Fola a-mach às an t-slighe, a' briseadh cas an duine mar gheug fhad 'sa bha i a' fàgail na slighe gu Boudreau. A-mach à oisean a sùla chunnaic i Mai, a bha gu cinnteach na neach-atharrachaidh geama anns a" bhlàr seo, a "sabaid gun armachd an aghaidh fir le armachd geur, bha am blàr ro fhaisg air losgadh gunna agus dh" fhàg i iad ann an tiùrr aig a casan. Bha Hayden a" coimhead air na mairbh is a" bàsachadh a bha a" dol timcheall oirre.
  
  Mhothaich i gu robh eadhon Boudreau a" smaoineachadh a-rithist air an t-suidheachadh nuair a lean e sùil Hayden agus a chunnaic e an riochdaire ainmeil Iapanach ag obair.
  
  Bha May a" coimhead air Hayden. "Dìreach air do chùlaibh."
  
  Rinn Hayden sgainneal aig Boudreaux.
  
  Thòisich prìomh psycho an Rìgh Fhuilteach mar gum biodh mongoose Hawaiian a 'dol air a shàilean. Bha Hayden agus May air an tòir. Nuair a bha i a" dol seachad, rinn Mai buille uamhasach do fhear eile de dh"fhir Kovalenko, agus mar sin a" sàbhaladh beatha saighdear eile.
  
  Seachad air an t-sabhal bha achadh fosgailte, helipad le heileacoptair, agus doca cumhang far an robh grunn bhàtaichean air acair. Chaidh Boudreau seachad air an heileacoptair, a" dèanamh air a" bhàta-astair mhòir, agus cha do rinn e eadhon adhartas nuair a leum e air bòrd, a" tuiteam tron adhar. Mus b" urrainn dha Hayden faighinn seachad air an heileacoptair, bha am bàta mòr air a dhol air falbh mu thràth agus thòisich i a" gluasad air adhart.
  
  Thòisich May a" fàs nas slaodaiche. "Is e seo Baja. Gu math luath, agus tha triùir fhireannach a 'feitheamh a-staigh mu thràth. An coimeas riutha, tha e coltach gu bheil bàtaichean eile socair." Bha a sùilean a" deàrrsadh air an heileacoptair. "A-nis is e seo a tha a dhìth oirnn."
  
  Chaidh Hayden sìos nuair a chaidh am peilear seachad orra, is gann gun do mhothaich e. "An urrainn dhut smachd a chumail air?"
  
  Cheasnaich Mai i, 'A bheil thu dha-rìribh a' cur na ceist sin orm?' seall mus ceum thu air an t-sleamhnag agus leum a-steach. Mus d" fhuair Hayden ann, bha Mai air tòiseachadh air a" phrìomh rotor mu thràth, agus chaidh bàta Boudreaux sìos an abhainn le rughadh mòr.
  
  "Biodh creideamh agad," thuirt Mai gu sàmhach, a" nochdadh an fhoighidinn uirsgeulach air an robh i ainmeil mar Hayden a" cur a fiaclan ann an sàrachadh. Mionaid às deidh sin bha an càr deiseil airson itealaich. Dh" fhaodadh an sgioba a leasachadh. Dh'fhàg an t-slat an talamh. Bhuail am peilear colbh ri taobh ceann Hayden.
  
  Tharraing i air a h-ais, agus thionndaidh i an sin a dh"fhaicinn am fear mu dheireadh de dh"fhir Rìgh na Fola a" tuiteam na theine. Thug fear de shaighdearan Feachdan Sònraichte Hawaiian òrdag dhaibh nuair a thòisich an heileacoptair a" teàrnadh agus a" tionndadh, ag ullachadh airson a dhol air a" bhàta. Thog Hayden air ais.
  
  Dìreach latha craicte eile na beatha.
  
  Ach bha i an seo fhathast. Fhathast beò. Thàinig seann suaicheantas Jay na cheann a-rithist. Mairidh latha eile. Fiù 's ann an amannan mar seo, bha ionndrainn mòr aice air a h-athair.
  
  Mionaid às deidh sin, ghluais an heileacoptair agus ruith e air tòir teth. Dh'fhuirich bolg Hayden an àiteigin sa champa, agus ghabh i grèim air an rèile gus an do ghoirtich a cnagan. Cha do chaill Mai buille.
  
  "Cùm do pants air."
  
  Dh" fheuch Hayden ri a h-inntinn a thoirt far an t-slighe dòrainneach le bhith a" sgrùdadh suidheachadh an airm aice. Thill an sgian aice chun neach-gleidhidh aice. B" e Glock àbhaisteach an aon daga a bha air fhàgail aice seach an Caspian a b" fheàrr leatha o chionn ghoirid. Ach dè an ifrinn, is e gunna a th" ann an gunna, ceart?
  
  Dh'itealaich Mai ìosal gu leòr 's gun do bhuail an sradag air a' ghaoth-gaoithe. Ghluais bàta mòr buidhe ri taobh na h-aibhne farsaing air thoiseach. Chunnaic Hayden figearan nan seasamh air a chùlaibh, a 'coimhead orra a' tighinn faisg. Gun teagamh bha iad armaichte.
  
  Leig Mai sìos a ceann agus an uairsin dh'amhairc i aig Hayden. " Misneachd agus glòir."
  
  Chrath Hayden. "Gu deireadh".
  
  Bhuail May an sgioba, a 'cur an heileacoptair a-steach gu dàibheadh borb, air cùrsa tubaist chun Bayeux buidhe. Mar a bhiodh dùil, chaidh na daoine a bha nan seasamh air na taobhan air ais ann an clisgeadh. Lean Hayden a-mach air an uinneig agus loisg e. Chaidh am peilear fada gun dòchas.
  
  Thug Mai dhi an M9 leth-fholamh. "Thoir orra cunntadh."
  
  Loisg Hayden a-rithist. Loisg fear de na fir aig Boudreau air ais, am peilear a" breabadh far canopy an heileacoptair. Rinn Mai cearcall zigzag timcheall na sgioba, a 'cur ceann Hayden a' briseadh an aghaidh post taic. Bidh Mai an uairsin a" colman a-rithist, gu làidir, gun a bhith a" toirt cairteal. Dh'fhalamhaich Hayden a Glock agus chunnaic e fear de dh'fhir Boudreau a' dol air bòrd le dòrtadh fala.
  
  Chaidh an heileacoptair an uairsin a bhualadh le peilear eile, agus an uairsin cnap de dhaoine eile. Bha càr mòr a" riochdachadh targaid mhòr. Chunnaic Hayden Boudreau aig cuibhle a" bhàta, a" cumail sgian gu teann na fhiaclan, a" losgadh orra le gunna submachine.
  
  "O," b" e fo-aithris a bh" ann an sgreuch May nuair a bha ceò dubh gu h-obann a" dòrtadh a-mach às an heileacoptair agus gu h-obann dh" atharraich fuaim an einnsein bho rughadh gu feadag. Às aonais stiùireadh, thòisich an heileacoptair a 'gluasad agus a' leum.
  
  May blinked aig Hayden.
  
  Dh'fhuirich Hayden gus an robh iad os cionn bàta Boudreau agus dh'fhosgail e an doras nuair a thàinig an heileacoptair sìos.
  
  Sheall i a-steach dha na gealaichean ann an sùilean Boudreaux, thuirt i, "Sgrùdaidh seo," agus leum i a-mach às an heileacoptair a bha a" tuiteam.
  
  
  CAIBIDIL TRI-FHAD FIOS
  
  
  Cha robh an tuiteam an-asgaidh aig Hayden goirid. Cha robh bàta Boudreaux fada air falbh, ach air an t-slighe thug i sùil gheur air an duine mus do thuit i air an deic. Thàinig an èadhar a-mach às a corp gu fuaimneach. Bha an t-seann lot air a sliasaid gu mòr. Chunnaic i na rionnagan.
  
  Shnìomh an heileacoptair sìos dhan abhainn a bha a" gluasad gu luath mu thrithead troigh air an taobh chlì, fuaim bodhar a bhàis a" bàthadh a h-uile smuaintean ciallach agus a" cur tonn mòr thairis air bogha a" bhàta.
  
  Tonn cumhachdach gu leòr airson cùrsa a" bhàta atharrachadh.
  
  Chaill an soitheach astar, a 'cur a h-uile duine ag itealaich air adhart, agus thòisich i air liosta. An uairsin, aig deireadh a ghluasad air adhart, thionndaidh e a-null agus thàinig e air tìr anns an uisge geal.
  
  Chùm Hayden air adhart fhad "s a bha am bàta a" lùbadh. Nuair a chaidh i fon uisge, bhreab i gu cruaidh, ag amas gu dìreach sìos, agus an uairsin bhreab i chun a" chladaich as fhaisge. Thug an t-uisge fuar ceann goirt dhi, ach chuir e beagan maothachaidh air a gill. Thug cabhag an t-sruth oirre tuigsinn cho sgìth sa bha i.
  
  Nuair a thàinig i am bàrr, fhuair i a-mach nach robh i fada bhon chladach, ach aghaidh ri aghaidh le Ed Boudreaux. Bha e fhathast a" cumail na sgian eadar fhiaclan agus a" fàsgadh nuair a chunnaic e i.
  
  Air a chùlaibh, thòisich long-bhriseadh an heileacoptair smocaidh a" dol fodha dhan abhainn. Chunnaic Hayden May a' ruith an dithis fhireannach a bha air fhàgail aig Boudreau a dh'ionnsaigh a' bhruaich eabarach. A' tuigsinn nach mair i sabaid air an uisge, ruith i seachad air a' chuthach agus cha do stad i gus an do bhuail i an cladach. Sgaoil eabar tiugh timcheall oirre.
  
  Bha fras mòr ri thaobh. Boudreaux, a-mach às an anail. "Stad. Fucking. Teicheadh." Bha e a" tarraing anail gu mòr.
  
  "Fhuair thu e," rug Hayden agus thilg e dòrlach de shalachar na aodann agus dhìrich e air a" bhruaich. Dhlùth am poll rithe agus dh" fheuch i ri a slaodadh sìos. Cha tug an rud a bu chòir a bhith na snàgadh furasta air talamh tioram i ach troigh no dhà os cionn loidhne na h-aibhne.
  
  Thionndaidh i mun cuairt agus chrath i a sàilean salach gu aodann Boudreaux. Chunnaic i an sgian a bh" aige eadar a fhiaclan air a ghearradh gu domhainn na ghruaidhean, a" toirt air gàire a dhèanamh nas fharsainge na fear an Joker. Le sgreuchail agus dòrtadh fala is mucus, leum e air a casan, a 'cleachdadh a crios mar dhòigh air a corp a tharraing suas. Bhuail Hayden air a cheann gun dìon, ach cha robh mòran buaidh aig a buillean.
  
  An uairsin chuimhnich i air a sgian.
  
  Ràinig i fodha i fhèin le a làmh eile, a 'putadh, a' sreap, a 'togail a corp òirleach mar a bha an salachar a' sgoltadh agus a 'feuchainn ri a cumail.
  
  Dhùin a corragan timcheall an làmh. Cha mhòr nach do reub Boudreaux a pants dheth fhad "s a bha e a" magadh a-rithist, a "stad dìreach air a druim, a cheann agus a bilean gu h-obann dìreach ri taobh a cluais.
  
  "Feuch math fucking." Dh"fhairich i fuil a" sileadh bho aodann air a ghruaidh. "Bidh thu a" faireachdainn. Tha e a" tachairt math agus slaodach."
  
  Chuir e a làn chuideam air a corp gu lèir, ga phutadh nas doimhne dhan eabar. Le aon làimh thiodhlaic e a h-aodann anns an t-sliasaid, a 'stad a h-anail. Bha Hayden a" strì gu cruaidh, a" breabadh agus a" roiligeadh mar a b" fheàrr a b" urrainn dhi. A h-uile turas a choimhead i suas, a h-aodann còmhdaichte le eabar steigeach, chunnaic i May air a beulaibh, a" sabaid leotha fhèin le dithis de luchd-chearc Boudreau.
  
  Thuit aon dhiubh anns na trì diogan a ghlèidh iad an aghaidh Hayden. Theich am fear eile air ais, a" leudachadh an àmhghair. Mun àm a thàinig aodann Hayden suas airson èadhar airson a" cheathramh uair, bha May air a choire mu dheireadh agus bha e gu bhith a" briseadh a dhruim air craobh a bha air tuiteam.
  
  Cha mhòr nach robh an neart a bha air fhàgail aig Hayden sgìth.
  
  Loisg sgian Boudreau an craiceann timcheall air an treas rib aice. Le smeòrach uamhasach slaodach agus tomhaiste, thòisich an lann a" sleamhnachadh nas doimhne. Thog Hayden agus bhreab e, ach cha b 'urrainn dha an neach-ionnsaigh aice a thilgeil dheth.
  
  "Chan eil àite ri dhol." Thug droch uisge-beatha Boudreaux ionnsaigh air a ceann.
  
  Agus bha e ceart, thuig Hayden gu h-obann. Bha aice ri stad a chur air sabaid agus leigeil leis tachairt. Dìreach laigh an sin. Thoir ùine dhut fhèin -
  
  Chaidh an lann fodha nas doimhne, stàilinn a 'sgrìobadh an aghaidh cnàimh. B" e glaodh Boudreaux gairm a" Bhuanaiche Ghrumaich, gairm deamhan a" magadh oirre.
  
  Thàinig an sgian fo a corp saor le fuaim trom slurping. Ann an aon ghluasad, thionndaidh i an claidheamh na làimh agus chuir i a-mach e gu cruaidh air a cùlaibh gu riban Boudreaux.
  
  Chaidh an psycho air ais a "sgreuchail, làmh na sgian a" stobadh a-mach às a bhroilleach. Fiù 's an uairsin, cha b' urrainn dha Hayden gluasad. Bha i air a bruthadh ro dhomhainn dhan eabar, bha a corp gu lèir ga tharraing sìos. Cha b' urrainn dhi fiù 's a gàirdean eile a ghluasad.
  
  Rinn Boudreau wheez agus tachdadh oirre. An uairsin dh"fhairich i sgian mhòr ga toirt a-mach. Sin mar a bha e air ais an uairsin. Marbhadh e nis i. Aon bhuille cruaidh gu cùl a h-amhaich no a druim. Bhuail Boudreau i.
  
  Dh" fhosgail Hayden a sùilean farsaing, diongmhalta solas na grèine fhaicinn aon turas mu dheireadh. Bha a smuaintean mu Bheinn, agus smaoinich i: Breith orm mar a bha mi beò, chan ann mar a bhàsaich mi.
  
  A-rithist.
  
  An uairsin, uamhasach agus uamhasach mar leòmhann casaid, ruith Mai Kitano a-steach. Mu thrì troighean air falbh bho Hayden, phut i far an talamh, a 'cur a h-uile unnsa de ghluasad a-steach do bhreab itealaich. An dàrna fear às deidh sin, bha an fheachd sin air fad air torso àrd Boudreaux a bhriseadh, a" briseadh chnàmhan agus buill-bodhaig, a" cur fhiaclan splintered agus frasan fala ann an arc farsaing.
  
  Chaidh an cuideam a thogail bho dhruim Hayden.
  
  Thog cuideigin a-mach às an eabar i gu furasta. Ghiùlain cuideigin i, chuir i gu cùramach i air a 'bhruaich fheòir agus chrom e thairis oirre.
  
  Sin cuideigin Mai Kitano. "Gabh fois," thuirt i gu furasta. "Tha e marbh. Bhuannaich sinn".
  
  Cha b" urrainn dha Hayden gluasad no bruidhinn. Bha i dìreach a 'coimhead air an speur gorm, na craobhan a' gluasad, agus aodann gàire May.
  
  Agus an ceann greis, thuirt i, "Cuimhnich orm nach cuir thu fearg ort. Gu fìrinneach, mura h-e thusa an neach as fheàrr a bha ann a-riamh, tha mi..." Bha a smuaintean fhathast le Ben mar as trice, agus mar sin chrìochnaich i ag ràdh na dh" fhaodadh e a ràdh. "Seallaidh mi m" asal aig Asda."
  
  
  CAIBIDIL TRI-SIX
  
  
  Bhrùth an Rìgh Fuil a shluagh gu na crìochan iomlan aca.
  
  Leis gun robh an luchd-tòrachd aca cha mhòr air a" bheàrn a dhùnadh, chuir e fearg air. Bha cus dhaoine ga shlaodadh. B" e sin an iùl caol-inntinn aca, a" dol mun cuairt air trifles nuair a b" urrainn dhaibh a bhith a" dèanamh adhartas. Cha robh an àireamh de dhaoine a bhàsaich a" sireadh na duaise seo gu diofar. Dh'iarr agus bha dùil aig an Rìgh fhuilteach an ìobairt. Bha dùil aige gum biodh iad uile a" laighe sìos agus a" bàsachadh air a shon. Bhiodh na teaghlaichean aca air an gabhail cùram. No co-dhiù cha bhiodh iad air an cràdh.
  
  Bha a h-uile dad mar dhuais.
  
  Mhìnich an neach-iùil aige, fear air an robh Tòmas, rudeigin mun ìre seo a dh" ainmich amadan eile leis an t-ainm Hawksworth farmad. B'i a' cheathramh seòmar a bh' ann, bha 'n Righ-fhuil air a shàrachadh le feirg. A-mhàin an ceathramh. Bha an uirsgeul àbhaisteach a 'bruidhinn air seachd ìrean de ifrinn. Am b" urrainn dha-rìribh trì a bhith ann às deidh seo?
  
  Agus ciamar a bha fios aig Hawksworth? Thionndaidh an Sgrìobhaiche agus an Còcaire agus ruith iad air falbh, na bàlaichean aca a" crìonadh gu meud peunuts nuair a chunnaic iad an siostam ribe às deidh a" chòigeamh ìre. Dmitry Kovalenko, bha e a" smaoineachadh, gu dearbh cha bhiodh.
  
  "Dè tha thu a' feitheamh?" - rinn e gàire ri Tòmas. "Gluaisidh sinn. A-nis."
  
  "Chan eil mi air faighinn a-mach mun t-siostam ribe, a dhuine uasal," thòisich Tòmas ag ràdh.
  
  "Gu ifrinn leis an t-siostam ribe. Cuir daoine a-staigh. Lorgaidh iad e nas luaithe." Chuir an Rìgh Fuilteach a bhilean le spòrs fhad "s a bha e a" sgrùdadh an t-seòmair.
  
  Eu-coltach ris na trì roimhe, chaidh an seòmar seo sìos gu ìsleachadh eu-domhainn sa mheadhan a bha a" coimhead mar gum biodh e air a shnaigheadh anns a" chreig fhèin. Tha grunn thaic meatailt thiugh a 'dol a-mach bhon ùrlar cruaidh, cha mhòr mar staidhre. Mar a chaidh sinn air adhart, chaolaich ballachan an t-seòmair gus, às deidh an amar, thòisich iad a 'leudachadh a-rithist.
  
  Bha coltas gu robh an linne na 'phuing choke'.
  
  Bha farmad aig an rìgh fhuilteach. Ciamar a ghluais a leithid de pheacadh gu fìor bheatha, a-steach don fho-thalamh seo far nach urrainn dha faileas a-mhàin do dhìon, ach cuideachd do mharbhadh? Choimhead e mar a thug Tòmas an òrdugh gluasad air adhart. An toiseach chaidh a h-uile càil gu math. Thug Rìgh na Fola sùil air ais chun an àite às an tàinig iad nuair a chuala e fuaimean fad às bho losgadh ghunnaichean. Drake agus an arm beag aige a bhith air an damnadh. Cho luath "s a gheibh e a-mach às an seo, nì e cinnteach gu pearsanta gun coilean an vendetta fuilteach an amas brùideil aige.
  
  Thug an losgadh ath-bheothachadh air. "Gluais!" - dh'èigh e, dìreach aig an àm nuair a chaidh an stiùiriche ceum air cheum falaichte. Bha tubaist ann mar chreig a" tuiteam, dòrlach de dh"èadhar, agus gu h-obann bhuail ceann an stiùiriche air an làr cloiche mus deach e sìos an leathad cas mar bhall-coise. Thuit an corp gun cheann ann an tiùrr fuilteach.
  
  Dh"amhairc eadhon an Rìgh Fhuilteach. Ach cha robh eagal air. Cha robh e ag iarraidh ach faicinn dè a dh'adhbhraich a leithid de ghoirteachadh don phrìomh fhear aige. Chlisg Tòmas ri thaobh. Phut Rìgh na fala air adhart e, a 'leantainn a cheuman, a' gabhail tlachd mòr ann an eagal an duine. Mu dheireadh, ri taobh a 'chorp twitching, stad e.
  
  Air a chuairteachadh le daoine eagallach, rinn an Rìgh Fuilteach sgrùdadh air an t-seann uidheamachd. Chaidh uèir ràsair-tana a shìneadh aig àirde a" chinn eadar dà phuist mheatailt a dh" fheumadh a bhith air an cumail na h-àite le seòrsa de dh" inneal teannachaidh. Nuair a tharraing an duine aige an inneal-brosnachaidh, leig na pòlaichean a-mach agus thionndaidh an uèir leotha, a 'gearradh dheth ceann an duine aig an amhaich.
  
  Sgoinneil. Bacadh iongantach, smaoinich e, agus smaoinich e am b" urrainn dha a leithid de inneal a chleachdadh ann an cairtealan seirbheiseach an dachaigh ùr aige.
  
  "Dè tha thu a' feitheamh?" dh'èigh e ris na daoinibh eile. "Gluais!"
  
  Leum triuir air adhart, agus lean dusan eile. Bha Rìgh na Fola den bheachd gum biodh e ciallach leth-dhusan eile fhàgail às a dhèidh gun fhios nach rachadh Drake seachad gu sgiobalta.
  
  "A-nis gu sgiobalta," thuirt e. "Ma choisicheas sinn nas luaithe, gheibh sinn ann nas luaithe, ceart?"
  
  Theich na fir aige, a 'co-dhùnadh nach robh roghainn aca dha-rìribh agus bha teansa beag ann gu robh an ceannard mì-chinnteach aca ceart. Chaidh ribe eile a phiobrachadh, agus chaidh an dàrna ceann sìos an leathad. Thuit an corp agus chaidh an duine air a chùlaibh thairis air, ga mheas fhèin fortanach nuair a gheàrr uèir teann eile an èadhar dìreach os cionn a chinn.
  
  Mar a thòisich an dàrna buidheann air teàrnadh, chaidh Rìgh na Fola còmhla riutha. Chaidh bratan ùra a shuidheachadh. Thòisich barrachd chinn is sgalp a" tuiteam. An uairsin bha brag mòr a 'cluinntinn air feadh na h-uamha. Nochd sgàthanan air gach taobh den trannsa caolachaidh, air an suidheachadh gus am biodh an neach air beulaibh air a nochdadh annta.
  
  Aig a' cheart àm, chualas fuaim an uisge a' reubadh, agus thòisich an linne aig bonn an t-slèibh ri lìonadh.
  
  Cha robh anns an uisge seo ach uisge. Gun a bhith a 'breithneachadh leis an dòigh anns an robh e a' smocadh.
  
  Chlisg Tòmas agus iad a" ruith gan ionnsaigh. "Tha e air a bhiadhadh le loch searbh. Seo nuair a bhios gas sulfur dà-ogsaid a" leaghadh ann an uisge agus a" cruthachadh searbhag sulfarach. Chan eil thu gu cinnteach airson suathadh ri seo!"
  
  "Na stad," dh"èigh an Rìgh Fuilteach agus e a" faicinn na daoine a" tòiseachadh a" fàs nas slaodaiche. "Cleachd pòlaichean meatailt, amadan."
  
  Ruith an sgioba gu lèir sìos an leathad ann an sluagh. Air an taobh chlì agus air an làimh dheis, chaidh ribeachan air thuaiream fhosgladh le fuaim coltach ri bogha ga losgadh. Thuit cuirp gun cheann agus cinn air an roiligeadh mar ghiuthais air an tilgeadh air falbh am measg nam fear, cuid dhiubh gan tuisleadh, cuid eile gam breabadh gun fhiosta. Mhothaich Rìgh na Fola tràth gun robh cus dhaoine ann airson aireamh nam pòlaichean, agus thuig e gun toireadh inntinn a" phacaid air an fheadhainn nach robh cho seòlta leum às aonais an dàrna beachd.
  
  Bhiodh iad airidh air an dàn. Bha e an-còmhnaidh na b" fheàrr gum bàsaich amadan.
  
  Rinn Rìgh na fala maill agus chùm e Tòmas air ais. Rinn grunn fhireannaich eile maill cuideachd, ag ath-dhaingneachadh creideas Rìgh na Fola nach mair ach an fheadhainn as soilleire agus as fheàrr. Leum ceannard a" phacaid air a" chiad phost meatailt agus an uairsin thòisich e air leum bho phòla gu pòla thairis air an uisge luaith. An toiseach rinn e beagan adhartais, ach an uairsin bhuail an tonn puinnseanta air a chasan. Far an do bhean an t-uisge searbh, loisg a chuid aodaich agus a chraiceann.
  
  Mar a bha a chasan a" suathadh ris an ath phost, thug am pian air dùblachadh a-rithist agus thuit e, a" frasadh dìreach a-steach don amar dùmhail. Bha sgreuchail feargach, dòrainneach ri fhaicinn air feadh an talla.
  
  Thuit fear eile far a" chunntair agus thuit e a-staigh. Stad an treas fear aig oir na linne, a" tuigsinn le stad nach robh cuntair soilleir ann dha leum air, agus chaidh a phutadh a-steach fhad "s a bha am fear eile a" càineadh gu dall na dhruim.
  
  Bha na sgàthan a" nochdadh an duine air beulaibh. Am biodh farmad agad ris an fhear a tha air thoiseach ort?
  
  Chunnaic an rìgh fuilteach adhbhar nan sgàthan agus sgrios an ribe. "Coimhead sìos!" Ghlaodh Tòmas aig a' cheart àm. "Seall air do chasan, chan ann air an neach air beulaibh. Cuidichidh an eacarsaich shìmplidh seo thu gus faighinn thairis air na puist gu sàbhailte."
  
  Stad Rìgh na Fola aig oir an locha a chaidh a chruthachadh às ùr. A 'breithneachadh leis gu robh an t-uisge fhathast ag èirigh, chunnaic e gum biodh mullaich nan taic a dh'aithghearr fo uachdar an t-seallaidh. Phut e an duine air a bheulaibh agus tharraing e Tòmas air. Dh" fhalbh an ribe dìreach a-mach à raon, cho faisg is gun do dh"fhairich e a" ghaoth agus am pòla meatailt ag itealaich seachad air a ghualainn.
  
  Coisich a-mach air na pòlaichean agus dannsa gu sgiobalta ann an òrdugh air thuaiream. Bha fois ghoirid ann fhad "s a bha an t-uisge a" frasadh air thoiseach. carragh eile, agus thuislich am fear a bha air thoiseach air. A" sgreuchail, rinn e mìorbhailean, a" riaghladh stad a chuir air tuiteam le bhith a" tighinn air tìr air colbh eile. Bha an t-uisge searbhach a" frasadh timcheall air ach cha do bhean e ris.
  
  Beannachd leat.
  
  Chunnaic an Righ Fuil a chothrom. Gun a bhith a 'smaoineachadh no a' stad, thug e ceum air corp buailteach an duine, ga chleachdadh mar dhrochaid airson a dhol tarsainn agus ruighinn air sàbhailteachd a 'chladaich as fhaide air falbh. Bhrùth a chuideam an duine eadhon nas ìsle, a" spìonadh a bhroilleach gu searbhag.
  
  An ath dhiog chaidh e air chall ann an crith.
  
  Sheall an Righ Fola 'na dheigh. "Amadan".
  
  Thàinig Tòmas air tìr ri thaobh. Leum barrachd dhaoine gu socair eadar na puist mheatailt gu sàbhailteachd. Choimhead an Rìgh Fhuil air thoiseach air an t-slighe a-mach boghach.
  
  "Agus mar sin air adhart chun chòigeamh ìre," thuirt e le cùl-mhùtaireachd. "C"àite an dèan mi atharrais air a" chnuimh seo, a Choc. Agus càite, mu dheireadh," dh'èigh e. " Sgriosaidh mi Matt Drake."
  
  
  CAIBIDIL TRI-FHICHEADA- SEACHD
  
  
  Tha Eilean Mòr Hawaii air ainmeachadh mar seo gus mì-chinnt a sheachnadh. 'S e Hawaii, neo Eilean Hawaii an fhìor ainm a th' air, agus 's e an t-eilean as motha anns na Stàitean Aonaichte. Tha e na dhachaigh do aon de na bholcànothan as ainmeil san t-saoghal, Kilauea, beinn a tha air a bhith a" spreadhadh gu leantainneach bho 1983.
  
  An-diugh, air na leòidean as ìsle de bholcàno piuthar Mauna Loa, thòisich Mano Kinimaka agus Alicia Miles, còmhla ri sgioba de Mharaichean na SA, a" cur às do dhìosganach a bha air freumhachadh ann an inntinnean luchd-còmhnaidh an eilein.
  
  Bhris iad tron iomall a-muigh, chuir iad sìos dusanan de dh'fhir Rìgh na Fola, agus bhris iad a-steach don leas-thaigh mhòr dìreach mar a shaor na geàrdan na nàimhdean gu lèir. Aig an aon àm, chualas ròin chàraichean, a 'luathachadh air cùlaibh an togalaich. Cha do chaith Alicia agus Kinimaka ùine sam bith a" ruith mun cuairt.
  
  Sguir Alicia ann an troimh-chèile. "Damn, tha na assholes a" ruith air falbh. " Rinn ceithir ATVn rèis air falbh, a" breabadh air na taidhrichean mòra aca.
  
  Thog Kinimaka an raidhfil aige agus ghabh e amas. "Chan eil fada." Loisg e. Choimhead Alicia mar a thuit an duine mu dheireadh agus stad an ATV gu sgiobalta.
  
  "Wow, duine mòr, chan eil e dona dha cop. Leig leinn."
  
  "Tha mi às an CIA." Ghabh Kinimaka am biathadh an-còmhnaidh, rud a bha na thoileachas dha Alicia.
  
  "Is e Breatannach an aon ghiorrachaidhean trì litrichean a tha cudromach. Cuimhnich seo."
  
  Mhìnich Kinimaka rudeigin nuair a thàinig Alicia faisg air an ATV. Bha e fhathast ag obair. Aig an aon àm, dh'fheuch an dithis aca ris an t-suidheachan aghaidh a ghabhail. Chrath Alicia a ceann agus sheall i air a druim.
  
  "Is fheàrr leam na daoine agam air mo chùlaibh, a charaid, mura h-eil iad sìos."
  
  Thòisich Alicia an einnsean agus dh'fhalbh i. B" e beathach mòr grànda a bh" anns an ATV, ach ghluais e gu rèidh agus bhreab e gu comhfhurtail thairis air cnapan. Chuir an Hawaiianach mòr a ghàirdeanan timcheall a meadhan gus a cumail, chan ann mar a dh'fheumadh e. Bha peann ann far an robh e na shuidhe. Rinn Alicia gàire agus cha tuirt i dad.
  
  Thuig na daoine a bha air thoiseach orra gu robh iad air an tòir. Thionndaidh an luchd-còmhnaidh mun cuairt agus loisg iad. Rinn Alicia gàire, agus fios aice gu robh e gu tur eu-comasach rud sam bith a bhualadh san dòigh seo. Amateurs, smaoinich i. Tha e an-còmhnaidh a 'faireachdainn mar gu bheil mi a' sabaid an aghaidh neo-dhreuchdail.Is e am fìor bhlàr mu dheireadh a shabaid i an-aghaidh Drake ann an daingneach Abel Frey. Agus eadhon an uairsin bha an duine meirgeach, air a bhacadh le glacaidhean seachd bliadhna de mhisnich.
  
  A-nis is dòcha gu bheil sealladh eadar-dhealaichte aige.
  
  Ghluais Alicia gu sgiobalta seach gu sgiobalta. Ann an ùine ghoirid, thug i an ATV aca gu astar seilg iomchaidh. Dh"èigh Kinimaka na cluais. "Tha mi a" dol a losgadh!"
  
  Chuir e a-mach am buille. Bha am fear eile a" sgreuchail agus a" breabadh gu brùideil dhan t-salachar. "Sin dhà a-mach à dhà," thuirt Alicia. "Aon eile agus gheibh thu blo-"
  
  Thuit an ATV aca a-steach do chnoc falaichte agus chaidh iad gu cuthach air an taobh chlì. Airson mionaid lorg iad iad fhèin air dà chuibhle, a 'gluasad thairis, ach chaidh aig a' charbad air a chothromachadh a chumail suas agus tuiteam air ais dhan talamh. Cha do chaith Alicia ùine sam bith ann a bhith a" fosgladh an smeòrach airson a thoirt dheth.
  
  Chunnaic Kinimaka an dìg mus do rinn i sin. "Crap!" Dh"èigh e "Cum ort!"
  
  Cha b" urrainn dha Alicia ach a h-astar àrdachadh leis gu robh an dìg fharsaing, dhomhainn a" teannadh dlùth. Chaidh an ATV thairis air an dubh-aigein, a 'snìomh a cuibhlichean agus a' rughadh an einnsean aige, agus thàinig e air tìr air an taobh eile, a 'feuchainn ri fuireach na àite. Bhuail Alicia a ceann air a 'bhàr bog. Chùm Kinimaka i cho teann is nach do leig e leotha le chèile tionndadh mun cuairt, agus mun àm a shocraich an duslach thuig iad gu robh iad gu h-obann am measg an nàmhaid.
  
  Ri thaobh, bha ATV dubh a" snìomh san eabar, a" tighinn air tìr gu neònach agus a-nis a" strì ri bhith ceart. Leum Kinimaka gun leisg, a" ruith dìreach aig an draibhear agus ga bhualadh fhèin agus an neach-siubhail aige a-mach às a" chàr a-steach don pholl maistreadh.
  
  Sguab Alicia an duslach bho a sùilean. Chaidh an ATV leis an aon neach-còmhnaidh aice suas air a beulaibh ach bha e fhathast taobh a-staigh raon. Thog i an raidhfil aice, ag amas agus a 'losgadh, agus an uairsin, gun a bhith feumach air sgrùdadh, ghluais i a seallaidhean gu far an robh a companach Hawaiian a' strì san eabar.
  
  Shlaod Kinimaka aon neach tron eabar. "Seo mo dhachaigh!" Chuala Alicia e ag èigheach mus do thionndaidh e agus bhris e gàirdean an neach-dùbhlain aige. Mar a bha an dàrna fear a 'magadh air, rinn Alicia gàire agus chuir i sìos an raidhfil aice. Cha robh feum aig Kinimaka air a cuideachadh. Bhreab an dàrna fear dheth an dòigh anns a bheil stiùireadh a" breabadh leanabh ceithir-bliadhna, gun bhuaidh sam bith. Thuit an duine gu làr agus chuir Kinimaka crìoch air le punch na aghaidh.
  
  Chrath Alicia air. "Gheibh sinn seo thairis le."
  
  Ghluais an ATV mu dheireadh air adhart le duilgheadas. Feumaidh gun deach an dràibhear aige a ghoirteachadh anns na leuman sin uile. Gu luath thòisich Alicia air talamh fhaighinn, a-nis beagan diombach leis cho furasta sa bha iad air an rainse fhaighinn air ais. Ach co-dhiù shàbhail iad na nàimhdean gu lèir.
  
  Ma bha aon ni air an robh fios aice mu Righ na Fola, b'e 'n fhìrinn gu'm b' iad na daoine so a bha 'n so, na saighdearan-duaise ris an abrar, 'n an dreathan a sgioba, air an cur an so gus na h-ùghdarrasan a bhacadh agus a bhuaireadh. Roinn agus buaidh.
  
  Rinn i maill air nuair a bha i faisg air an ATV mu dheireadh. Gun stad, gun eadhon an colbh stiùiridh a chumail, loisg i dà bhuille agus thuit an dithis fhireannach.
  
  Bha am blàr nach robh ach gann air tòiseachadh seachad. Choimhead Alicia a-steach don astar airson mionaid. Ma thèid a h-uile càil a rèir a 'phlana, ma mhaireas May agus Hayden, Drake agus an fheadhainn eile na pàirtean aca den bhlàr, is dòcha gum bi an ath bhlàr aice as cruaidhe agus mu dheireadh.
  
  Leis gum biodh e an aghaidh Mai Kitano. Agus feumaidh i innse do Drake gun do mharbh May Wells.
  
  Tarraingeach.
  
  Chrath Kinimaka i air a ghualainn. "Tha an t-àm ann dhuinn a dhol air ais."
  
  "Ah, thoir fois dhan nighean," thuirt i. "Tha sinn ann an Hawaii. Leig leam dol fodha na grèine fhaicinn."
  
  
  CAIBIDEIL A H-OIDHCHE TRUE
  
  
  "Mar sin an e seo cò ris a tha farmad coltach?"
  
  Chaidh Drake agus a sgioba a-steach don cheathramh seòmar, a 'gabhail a h-uile cùram. Eadhon an uairsin, thug e beagan mhionaidean an sealladh a bha air am beulaibh a thuigsinn gu tur. Bha cuirp gun cheann nan laighe anns gach àite. Bha fuil air a sgaoileadh thairis air an làr agus bha i fhathast a" sruthadh gu tiugh ann an cuid de dh"àiteachan. Bha na cinn fhèin air an sgapadh air an làr mar dhèideagan chloinne a chaidh a thilgeil.
  
  Bha ribeachan earraich nan seasamh air gach taobh den trannsa chumhang. Thug Drake aon sùil air an uèir tana ràsair agus smaoinich e dè bha air tachairt. Bha Komodo a 'feadalaich, gun a bhith a' creidsinn a chluasan.
  
  "Aig àm air choreigin is dòcha gun tèid na ribeachan sin dheth," thuirt Ben. "Feumaidh sinn gluasad."
  
  Rinn Karin fuaim tàmailt.
  
  "Feumaidh sinn gluasad gu sgiobalta agus fuireach air mullach rudan," thuirt Drake. "Chan eil, fuirich".
  
  A-nis seachad air na ribeachan chunnaic e linne farsaing làn uisge, a 'bualadh agus a' cur foam. Bha uisge a" frasadh agus a" gluasad thairis air oir na linne.
  
  "Dh" fhaodadh seo a bhith na dhuilgheadas. Am faic thu na colbhan meatailt?"
  
  "Chuir mi geall gun do chleachd muinntir Rìgh na Fola iad mar cheuman," thuirt Ben gu dìomhair. "Chan eil againn ach feitheamh gus an tèid an t-uisge sìos."
  
  "Carson nach tèid thu troimhe." Fiù "s mar a bha Komodo a" bruidhinn na faclan seo, bha teagamh air aodann.
  
  "Dh" fhaodadh loch no tobar searbhagach a bhith air a bhiadhadh leis an amar seo, "mhìnich Karin. "Faodaidh na gasaichean uisge a thionndadh gu searbhag sulfarach ann am bholcàno no faisg air. Eadhon air a dhol à bith o chionn fhada. "
  
  "Nach biodh searbhag a" corrachadh puist mheatailt?" Sheall Drake.
  
  Chrath Ben. "Gu cinnteach".
  
  Choimhead iad air an uisge ruith airson grunn mhionaidean. Mar a bha iad a 'coimhead, bha fuaim cliogadh ominous ri chluinntinn. Thog Drake am pistol aige gu sgiobalta. Rinn na sia luchd-sabaid Delta a bha air fhàgail a-rithist na rinn e diog às deidh sin.
  
  Cha do ghluais dad.
  
  An uairsin thàinig am fuaim a-rithist. Cliog trom. Fuaim càball doras garaids a" ruith air slighean meatailt. A-mhàin cha b' e doras garaids a bh' ann.
  
  Gu mall, mar a bha Drake a 'coimhead, thòisich aon de na ribeachan a' bìdeadh air ais dhan bhalla. Dàil sealach? Ach cha robh an leithid de theicneòlas ri fhaighinn dha na seann rèisean. No an robh an trèanadh smaoineachaidh seo co-chosmhail ri cuthach duine a bha ag ràdh nach eil beatha tuigseach sam bith eile anns a" chruinne-cè?
  
  Dè arrogance.
  
  Cò aig an robh fios dè na sìobhaltachdan a bha ann mus deach clàran a dhèanamh? Cha bu chòir dha Drake a bhith air a bhith leisg a-nis. Tha an t-àm ann a dhol an gnìomh.
  
  "Tha an t-uisge a" crìonadh," thuirt e. "Beinn. Aon iongnadh?"
  
  Thug Ben sùil air na notaichean aige agus bha Karin an dòchas gun ath-chluich e na h-inntinn. "Chan eil Hawksworth ag ràdh mòran." Bhris Ben cuid de phàipearan. "Is dòcha gu robh an duine bochd ann an clisgeadh. Cuimhnich, cha b" urrainn dhaibh a bhith air a bhith an dùil ri dad mar seo air ais an uairsin. "
  
  "An uairsin feumaidh ìre a còig a bhith na fhìor stoirm shit," thuirt Komodo gu cruaidh. "Leis gur ann às deidh seo a thionndaidh Cook air ais."
  
  Rug Ben air a bhilean. "Tha Hawksworth ag ràdh gur e na chunnaic Cook às deidh ìre a còig a thug air tionndadh air ais. Chan e an seòmar fhèin."
  
  "Tha, is dòcha ìrean sia is seachd," thuirt aon de na saighdearan Delta gu sàmhach.
  
  "Na dìochuimhnich mu na sgàthan." Sheall Karin orra. "Bidh iad a" comharrachadh air adhart, gu follaiseach aig an neach air beulaibh. Is dòcha gur e rabhadh a tha seo. "
  
  "Tha e coltach ri bhith a" cumail suas ris na Joneses. " Chrath Drake. "Thuig. Mar sin, ann an spiorad Dinorock agus Dhaibhidh Coverdale gu sònraichte, cuiridh mi a" cheist fhosglaidh a bha mi riamh air a chluinntinn a" faighneachd aig a h-uile cuirm-chiùil dhan deach mi a-riamh. A bheil thu deiseil?"
  
  Stiùir Drake an t-slighe. Thuit an còrr den sgioba san loidhne mar a bha iad cleachdte ris cuideachd. A" dol a-steach don t-sreath sa mheadhan, cha robh dùil aig Drake ri duilgheadas sam bith leis na ribeachan agus cha do ruith e a-steach do dhuine sam bith, ged a choisinn e beagan phuingean cuideam. Mun àm a ràinig iad oir na linne, bha an t-uisge a" drèanadh gu sgiobalta.
  
  "Tha coltas math air na pòlaichean," thuirt e. "Seall do dhruim. Agus na bi a 'coimhead sìos. Tha rudan dona a" seòladh timcheall an seo."
  
  Chaidh Drake an toiseach, faiceallach agus mionaideach. Chaidh an sgioba gu lèir thairis orra gu furasta taobh a-staigh beagan mhionaidean agus chaidh iad chun bhogha fàgail.
  
  "Bu mhath le Rìgh na fala na ribe uile a chuir dheth dhuinn." Rinn Ben gàire beag.
  
  "A-nis chan urrainn dhuinn a bhith fada air dheireadh air a" bhatard. " Dh"fhairich Drake a làmhan a" teannadh a-steach do dhòrn agus a cheann a" rèiseadh leis an dùil a thighinn aghaidh ri aghaidh leis an fhigear eucorach as eagal ann an eachdraidh o chionn ghoirid.
  
  
  * * *
  
  
  Dh" fhosgail an ath bhogha gu uamh mòr. Bha an t-slighe as fhaisge a" dol sìos an leathad agus an uairsin air adhart air rathad farsaing fo chreag àrd.
  
  Ach bha cnap-starra mòr ann a chuir stad air an t-slighe aca gu tur.
  
  Leudaich sùilean Drake. "An ifrinn."
  
  Cha robh e a-riamh eadhon air bruadar air rud mar seo. Gu dearbh b" e figear mòr a bh" anns a" bhacadh air a shnaigheadh a-mach à creag beò. laigh e aig fois, a" lùbadh a dhruim ris a" bhalla chlì, a bhroinn mhòr a" sruthadh a-mach air an t-slighe. Bha deilbhidhean de bhiadh na laighe ann an tiùrr air a stamag, agus bha iad cuideachd air an sgapadh thairis air a chasan agus air an càrnadh air an t-slighe.
  
  Bha figear sinistr na laighe aig casan na deilbhe. Corp daonna marbh. Bha coltas gu robh an torso toinnte mar gum biodh e ann am fìor bhuaireadh.
  
  "Tha seo gòrach," thuirt Ben le iongnadh. "Is e Beelzebub an deamhan a tha co-cheangailte ri gluttony."
  
  Bha sùil Drake a" tionndadh. "A bheil thu a" ciallachadh mar ann am Beelzebub bho Bohemian Rhapsody?"
  
  Rinn Ben osnaich. "Chan ann mu dheidhinn roc n" roll a tha seo, Matt. Tha mi a" ciallachadh an deamhan Beelzebub. deas làmh Shatain."
  
  "Chuala mi gu bheil làmh dheas Shàtain air a h-obrachadh." Thug Drake sùil air a" chnap-starra mhòr. "Agus fhad" s a tha mi a "toirt urram don eanchainn agad, Blakey, stad air a bhith a" bruidhinn neòinean. Gu dearbh, feumaidh a h-uile càil a dhèanamh le roc is rolla. "
  
  Leig Karin sìos a falt fada blonde agus an uairsin thòisich i ga cheangal air ais eadhon nas teinne. Bha grunn shaighdearan Delta ga coimhead, Komodo nam measg. Thug i fa-near gu robh Hawksworth air mion-fhiosrachadh inntinneach a thoirt seachad mun uamh shònraichte seo anns na notaichean aige. Nuair a bhruidhinn i, leig Drake le a shùilean a dhol timcheall an t-seòmair.
  
  Air cùlaibh an fhigear mhòr, mhothaich e a-nis nach robh bogha fàgail ann. An àite sin, ruith leac farsaing air feadh a 'bhalla chùil, a' lùbadh a dh'ionnsaigh a 'mhullaich àrd gus an do chrìochnaich e air àrd-ùrlar creagach àrd. Nuair a choimhead Drake a-mach thairis air an àrdchlàr, chunnaic e cò ris a bha e coltach ri for-uinneag aig a" cheann as fhaide air falbh, cha mhòr mar deic amharc a bha a" coimhead thairis air ... an dà ìre mu dheireadh?
  
  Chaidh briseadh a-steach air smuaintean Drake nuair a chaidh peilear a-mach. Bha am peilear a" reubadh thairis air an cinn. Thuit Drake chun an làr, ach an uairsin chomharraich Komodo gu sàmhach a dh" ionnsaigh an aon àrdchlàr creagach a bha e dìreach air sgrùdadh agus chunnaic e còrr air dusan figear a "ruith thuige bho leac lùbach.
  
  Daoine Kovalenko.
  
  Dè bha e a' ciallachadh...
  
  "Lorg dòigh air faighinn seachad air an bastard sin," thuirt Drake ri Ben, a" crathadh a dh" ionnsaigh an deilbheadh trom a chuir stad air an t-slighe air adhart, agus an uairsin thionndaidh e làn aire chun a "chreig chreagach.
  
  Bha guth le stràc mòr a" sìor fhàs, àrdanach agus àrdanach. "Mat Drake! Mo nemesis ùr! Mar sin tha thu a" feuchainn ri stad a chuir orm a-rithist, huh? Mise! Nach ionnsaich daoine gu bràth dad?"
  
  "Dè tha thu a" feuchainn ri choileanadh, Kovalenko? Dè tha seo uile a" ciallachadh?"
  
  "Dè tha seo uile a" ciallachadh? Tha e mu dheidhinn ceist fad-beatha. Mu dheidhinn gun do rinn mi a" chùis air Cook. Mu mar a rinn mi sgrùdadh agus trèanadh le bhith a" marbhadh duine a h-uile latha airson fichead bliadhna. Chan eil mi coltach ri fir eile. Fhuair mi thairis air mus do rinn mi a" chiad billean agam."
  
  "Tha thu air a" chùis a dhèanamh air Cook mu thràth, "thuirt Drake gu socair. "Carson nach till thu an seo? Bruidhnidh sinn, thu fhèin agus mise."
  
  "A bheil thu airson mo mharbhadh? Cha bhiodh e air dòigh sam bith eile agam. Tha eadhon mo dhaoine airson mo mharbhadh."
  
  "Is dòcha gu bheil seo air sgàth gu bheil thu nad shàr eòlaiche."
  
  Rinn Kovalenko gearan, ach chaidh a ghiùlan air falbh cho mòr leis a 'ghiùlan cùl-mhùtaireachd aige nach deach am masladh eadhon a thoirt gu ceart. "Bhithinn a" marbhadh na mìltean airson na h-amasan agam a choileanadh. Is dòcha gu bheil mi air a dhèanamh mu thràth. Cò a tha a 'cur dragh air cunntadh? Ach cuimhnich air seo, a Drake, agus cuimhnich gu math air. Bidh thu fhèin agus do charaidean mar phàirt den staitistig seo. sguabaidh mi às do chuimhneachain bho aghaidh na Talmhainn."
  
  "Stad a bhith cho melodramatic," dh" èigh Drake air ais. "Thig a-nuas an seo agus dearbhaich gu bheil an seata agad, a sheann duine." Chunnaic e Karin agus Ben faisg air làimh, a 'toirt seachad le aire, le chèile a-nis a' tòiseachadh a 'seinn gu làidir mar a bha rudeigin a' dol fodha orra.
  
  "Na bi a" smaoineachadh gum bàsaich mi cho furasta, eadhon ged a thachras sinn. Dh'fhàs mi suas air na sràidean as duilghe anns a 'bhaile as cruaidhe ann am Mother Russia. Agus choisich mi tromhpa gu saor. Bhuineadh iad dhomh. Chan eil fios aig na Breatannaich agus na h-Ameireaganaich mun fhìor strì." Sheas an duine geur air an talamh.
  
  Bha sùilean Drake marbhtach. "O, tha mi gu mòr an dòchas nach bàsaich thu gu furasta."
  
  "Chì mi gu h-aithghearr thu, a Bhreatunnaich. Seallaidh mi thu a" losgadh fhad "s a tha mi a" sireadh m" ulaidh. Chì mi thu a" sgreuchail fhad "s a bheir mi tè eile de na boireannaich agad. Coimheadaidh mi thu a 'grodadh fhad' sa bhios mi a 'dèanamh dhia."
  
  "Air sgàth neamh". Tha Komodo sgìth de bhith ag èisteachd ri rampage tyrant. Loisg e volley a dh"ionnsaigh an leac chloiche, a" tilgeil fir Rìgh na Fola fo chlisgeadh. Fiù "s a-nis, chunnaic Drake, bha naoinear às gach deichnear fhathast a" ruith gus a chuideachadh.
  
  Chaidh seallaidhean tilleadh a chluinntinn sa bhad. Chaidh na peilearan far na ballachan cloiche faisg air làimh.
  
  Dh"èigh Ben, "Chan eil againn ach streap thairis air a" ghille reamhar. Chan eil e ro dhoirbh. "...
  
  Bha Drake a" faireachdainn mar a bha e a" tighinn faisg. Thog e mala nuair a thuit pìos cloiche air a ghualainn.
  
  "Ach," thuirt Karin, a choltas ri Ben a" fàs nas fhollaisiche mar as fhaide a chuir Drake seachad ùine còmhla rithe. "Is e an glacadh am biadh. Tha cuid dheth falamh. Agus air a lìonadh le gas de sheòrsa air choreigin. "
  
  "Tha mi creidsinn nach e gas gàire a th" ann. " Choimhead Drake air a" chorp gun chumadh.
  
  Loisg Komodo volley glèidhidh gus fir Rìgh na Fola a chumail air falbh. "Ma tha sin fìor, is e stuth fìor mhath a th" ann. "
  
  "Pùdar deiseil," thuirt Karin. "Air a leigeil ma sgaoil nuair a thèid na brosnachaidhean a tharraing. 'S dòcha coltach ris an fheadhainn a mharbh a' mhòr-chuid de na h-arc-eòlaichean a lorg uaigh Tutankhamun. Tha fios agad mun mhallachd a tha còir, ceart? Uill, tha a" mhòr-chuid den bheachd gu robh cuid de phònaidhean no ghasaichean a dh" fhàg na seann sagairt Èiphiteach dhuinn san uaigh ag amas air robairean uaighe a sgrios."
  
  "Dè an dòigh as sàbhailte?" Dh'fhaighnich Drake.
  
  "Chan eil fios againn, ach ma ruitheas sinn gu sgiobalta, aon aig aon àm, ma bhios cuideigin a" leigeil a-mach beagan pùdar air an cùlaibh, feumaidh gur e meud beag a th" ann a dh" fhalbhas gu sgiobalta. Tha an ribe an seo gu sònraichte airson bacadh a chuir air neach sam bith a dhìreas an deilbheadh &# 184; , na gabh thairis air."
  
  "A rèir Hawksworth," thuirt Karin le gàire teann.
  
  Rinn Drake measadh air an t-suidheachadh. Bha seo a" coimhead mar àite tionndaidh dha. Nam biodh for-uinneag amharc shuas an sin, dh'fheumadh iad a bhith faisg air an deireadh. Smaoinich e gum biodh slighe dhìreach ann às an sin chun an t-siathamh agus an seachdamh seòmraichean, agus an uairsin chun an "ionmhas." Thug e mionaid airson an sgioba a mheudachadh.
  
  "Sin far a bheil sinn a" dol le seo," thuirt e. "A h-uile no dad. Suas an sin, "chuir e gu feargach a dhòrn a dh" ionnsaigh Kovalenko, "duine dall a" losgadh peilearan a-steach don t-saoghal. Agus, Ben, airson do fhiosrachadh, is e fìor Dinoroc a tha seo. Ach sin far a bheil sinn a" dol le seo. A h-uile no dad. A bheil thu deiseil airson seo?"
  
  Chuireadh fàilte air le rughadh bodhar.
  
  Chaidh Matt Drake air an teiche, a 'stiùireadh a dhaoine gu ìrean ìosal Ifrinn anns an ìre mu dheireadh den oidhirp aige fhèin gus dìoghaltas a dhèanamh air a' bhoireannach air an robh e cho measail agus a 'cur às do shaoghal an duine as olc a dh' aithnich e a-riamh.
  
  Tha an t-àm ann faighinn a-mach.
  
  
  CAIBIDIL TRI-FHICHEADA NAOICH
  
  
  Leum Drake air an deilbheadh mòr, a" feuchainn ri fuireach air a chasan agus a" greimeachadh air biadh snaighte gus e fhèin a tharraing suas. Bha an deilbheadh a" faireachdainn fuar, garbh agus coimheach fo a chorragan, mar a bhith a" suathadh ri ugh coimheach. Chùm e anail mar a tharraing e le uile neart gus a chothromachadh a chumail, ach bha an toradh, an t-aran crisp, agus am muiceann air a chumail.
  
  Gu h-ìosal agus air an làimh dheis bha corp duine nach robh cho fortanach.
  
  Bha peilearan a" feadalaich timcheall air. Thug Komodo agus ball eile de Sgioba Delta seachad còmhdach teine.
  
  Gun a bhith a 'caitheamh diog, leum Drake thairis air a' phrìomh phàirt den fhigear le cumadh agus thàinig e sìos an taobh eile. Nuair a bhean a chasan ris an làr cloiche, thionndaidh e agus thug e òrdag dhan ath neach.
  
  Agus an uairsin dh" fhosgail e teine cuideachd, a" marbhadh fear de dh"fhir Rìgh na Fola leis a" chiad urchair. Chaidh an duine far na creige, a" tighinn air tìr ri taobh corp a chompanach a bha a-nis marbh le èiginn uamhasach.
  
  Rinn an dàrna neach san loidhne e.
  
  Bha Ben an ath rud.
  
  
  * * *
  
  
  Còig mionaidean às deidh sin, bha an sgioba gu lèir falaichte gu sàbhailte fo sgàil Gluttony. Cha deach ach aon phìos bìdh a phronnadh. Bha Drake a" coimhead mar a dh" èirich sgòth de phùdar dhan adhar, a" snìomh mar chorp nathair marbhtach, draoidheil, ach às deidh beagan dhiog dh" fhalbh e gun eadhon a bhith a" suathadh ri bòtannan an eucorach a bha a" teicheadh.
  
  "Leid."
  
  Chomharraich Drake dà uair an t-slighe chun leathad ghoirid a chruthaich toiseach an leac. Bhon t-sealladh seo chunnaic iad e gu gràsmhor a" lùbadh suas am balla mus do nochd iad air àrdchlàr creagach.
  
  Thill fir Rìgh na Fola. B" e rèis an-aghaidh ùine a bh" ann.
  
  Bhris iad suas, aon fhaidhle. Bha an leac farsaing gu leòr airson beagan mhearachdan a mhaitheadh. Loisg Drake fhad "s a bha e a" ruith, a "marbhadh fear eile de na fir aig Kovalenko agus iad a" dol à sealladh fo bhogha an ath dhoras. Nuair a ràinig iad mullach an leac agus a chunnaic iad an raon farsaing de chreagach, chunnaic Drake rudeigin eile na laighe ann an ambush.
  
  "Grenade!"
  
  Aig làn astar, thilg e e fhèin an toiseach dhan ùrlar, a 'cleachdadh a ghluasad gus a chorp a thionndadh fhad' sa bha e a 'sleamhnachadh thairis air a' chloich rèidh, agus a 'tilgeil an grenade gu aon taobh.
  
  Thuit e bhon àrdchlàr, a" spreadhadh beagan dhiog às deidh sin. Chrath an spreadhadh an rùm.
  
  Chuidich Komodo e suas. "Dh" fhaodadh sinn do chleachdadh air an sgioba ball-coise againn, a dhuine. "
  
  "Chan eil fios aig na Yankees mar a chluicheas iad ball-coise." Ruith Drake chun balcony, airson faicinn dè a bha nas fhaide air falbh agus grèim fhaighinn air Kovalenko. "Gun eucoir".
  
  "Hm. Chan eil mi a" faicinn sgioba Shasainn a" toirt mòran dhuaisean dhachaigh."
  
  "Bheir sinn dhachaigh an t-òr." Thug Drake an Ameireaganach gu òrdugh. "Aig na Geamannan Oiliompaiceach. Atharraichidh Beckham an suidheachadh. "
  
  Rug Ben orra. "Tha e ceart. Cluichidh an sgioba dha. èiridh an sluagh air a shon."
  
  Leig Karin a-mach sgread annasach às a dèidh. "A bheil àite ann far nach bruidhinn duine mu dheidhinn ball-coise damn!"
  
  Ràinig Drake am for-uinneag agus chuir e a làmh air a" bhalla cloiche ìosal, tobhta. Thug an sealladh a bh' air a thoiseach air a chasan gèilleadh, chaidh e air seachran, dhìochuimhnich e a bhròn gu lèir agus a-rithist dh'fhaighnich e dè an seòrsa creutair a thog dha-rìribh an t-àite iongantach seo.
  
  Lìon an sealladh a chunnaic iad an cridheachan le ioghnadh agus eagal.
  
  Bha am balcony mu chairteal na slighe suas an uamh fìor mhòr. Gun teagamh is e am fear as motha a chunnaic gin dhiubh a-riamh. Thàinig an solas bho na frasan òmar dorcha gun àireamh a bha fir Rìgh na Fola air a leigeil ma sgaoil mus deach iad a-steach don t-siathamh ìre. Fiù 's an uairsin, bha mòran den uaimh agus a cunnartan fhathast falaichte ann an dorchadas agus ann an dubhar.
  
  Air an taobh chlì agus a 'dol bhon bhogha fàgail, bha staidhre zigzag còmhdaichte a' dol sìos mu cheud troigh. Bho dhoimhneachd na staidhre sin, chuala Drake agus a sgioba fuaim trom, làidir, agus an uairsin sgreuchail a thug air an cridheachan a dhol a-steach do dhòrnan uamhas.
  
  Ghabh Ben anail. "A dhuine uasail, cha toil leam am fuaim sin."
  
  "Tha. Tha e coltach ris an ro-ràdh do aon de na h-òrain agad." Dh" fheuch Drake ris na spioradan a chumail bho bhith a" tuiteam ro fhada, ach bha e fhathast duilich a ghiallan a thogail far an talamh.
  
  Chrìochnaich an staidhre aig leac caol. Seachad air an leac seo dh" fhosgail an uamh gu mòr. Chitheadh e frith-rathad cumhang, lùbach a' dlùth-leantuinn ris a' bhalla cheart, ath-ghoirid a' dol a steach do dh'uaimh os cionn na doimhne gun chrìoch, agus a leithid a lean an uair sin air an làimh chlì, ach cha robh drochaid no dòigh sam bith eile ann air an ceangal thairis air a' bhalla. caochan mòr.
  
  Aig ceann a b' fhaide air falbh na h-uamha bha creag mhòr, dhubh, gheur. Mar a bha Drake a" magadh, bha e a" smaoineachadh gur dòcha gum b" urrainn dha cumadh a dhèanamh mu letheach slighe suas a" chreig, rud mòr, ach chuir astar is dorchadas stad air.
  
  Airson a-nis.
  
  "An putadh mu dheireadh," thuirt e, an dòchas gu robh e fìor. "Lean mise".
  
  Aon uair 's gu bheil saighdear an-còmhnaidh na shaighdear. Sin a thuirt Alison ris. Dìreach mus do dh'fhàg i e. Dìreach mus i...
  
  Bhrùth e na cuimhneachain air falbh. Cha b" urrainn dha sabaid riutha a-nis. Ach bha i ceart. Gu h-eagallach fìor. Nam bitheadh i beo dh' fhaodadh a h-uile ni a bhi air a chaochladh, ach a nis bha fuil saighdeir, ghaisgeach, a' sruthadh ann ; cha d' fhàg a fhìor phearsa riamh e.
  
  Chaidh iad a-steach don trannsa chumhang: dithis shìobhalta, sia saighdearan Delta agus Matt Drake. An toiseach cha robh coltas gu robh an tunail glè eadar-dhealaichte bhon fheadhainn a bh "ann roimhe, ach an uairsin, mar thoradh air na frasan òmar lean iad orra a" losgadh air adhart, chunnaic Drake an trannsa gu h-obann air a sgoltadh agus a leudachadh gu leud dà chàr, agus mhothaich e gu robh sianal air a bhith. air a bhualadh a-steach don ùrlar cloiche.
  
  Sianal stiùiridh?
  
  "Thoiribh an aire bhon fheadhainn a bhriseas an adhbrannan." Mhothaich Drake toll beag ominous air thoiseach, suidhichte dìreach far an cuireadh duine a chas. "Cha bu chòir a bhith ro dhoirbh teicheadh aig an astar seo."
  
  "Chan eil!" - Dh'èigh Ben gun sgeul air èibhinn. "Is e saighdear damn a th" annad. Bu chòir gum biodh fios agad na b" fheàrr na bhith ag ràdh rudan mar sin. "
  
  Mar gum biodh dearbhadh ann, bha spionnadh cumhachdach ann agus chrath an talamh fodha. Bha e coltach gu robh rudeigin mòr agus trom air tuiteam a-steach don trannsa a dhealaich am fear air an robh iad a" coiseachd. Faodaidh iad tionndadh air ais agus a bhith air am bacadh no -
  
  "Ruith!" - Dh'èigh Drake. "Dìreach ruith sgoinneil!"
  
  Thòisich tàirneanach domhainn air an trannsa a lìonadh, mar gum biodh rudeigin trom a" dol thuige. Theich iad, Drake a" losgadh lasraichean fhad "s a bha e a" ruith agus e gu mòr an dòchas nach robh Ben no Karin air ceum a-steach do aon de na ribeachan borb.
  
  Aig an astar seo ...
  
  Dh" fhàs an ràmh na bu ghlice.
  
  Lean iad orra a" ruith, gun a bhith dàna a bhith a" coimhead air ais, a" cumail air taobh deas an t-sianail fharsaing agus an dòchas nach robh Drake air ruith a-mach à lasraichean. Mionaid às deidh sin chuala iad dàrna grunt ominous a" tighinn à àiteigin air thoiseach.
  
  "Iosa!"
  
  Cha do rinn Drake maill. Nan dèanadh e sin, bhiodh iad marbh. Ruith e seachad air fosgladh farsaing sa bhalla air an taobh dheas. Thàinig am fuaim bho shuas. Chuir e an cunnart sealladh sgiobalta.
  
  CHAN EIL!
  
  Bha Blakey ceart, an geòidh bheag seòlta. Bha na Rolling Stones a" tàirneanach a dh"ionnsaigh iad, agus chan ann ann an stoidhle Dinoroc. B" e bàlaichean mòra cloiche spherical a bha seo, air an leigeil ma sgaoil le seann uidheamachdan agus air an riaghladh le seanalan follaiseach agus falaichte. Thog am fear air an taobh dheas air Drake.
  
  Thog e astar mòr. "Ruith!" thionndaidh e mun cuairt, ag èigheach. "O mo chreach".
  
  Chaidh Ben còmhla ris. Chaidh dà shaighdear Delta, Karin agus Komodo, seachad air an toll le òirleach ri fhàgail. Phut dà shaighdear eile seachad, a" tuisleadh thairis air an casan fhèin agus a" bualadh a-steach do Komodo agus Karin, a" tighinn gu crìch ann an osnaich.
  
  Ach cha robh an duine mu dheireadh à Delta cho fortanach. Chaidh e à sealladh gun fhuaim fhad "s a bha ball mòr ag itealaich a-mach às an trannsa croise, a" slamadh a-steach dha le feachd làraidh Mack agus a "dol a-steach do bhalla an tunail. Bha tubaist eile ann nuair a bhuail am ball a bha air a bhith gan ruith a-steach don fhear a bha a 'bacadh an t-slighe teicheadh.
  
  Thuirt aodann Komodo gu lèir. "Ma nì sinn cabhag," ors" esan, "faodaidh sinn a dhol seachad air na ribeachan eile mus falbh iad."
  
  Thog iad a-rithist. Chaidh iad seachad air trì croisean-tarsainn eile, far an robh uidheamachdan innealan mòra a" tuiteam, a" sgàineadh agus a" crathadh. Bha an stiùiriche Delta ceart. Dh'èist Drake gu dùrachdach, ach cha chuala e fuaim bho Kovalenko no na fir aige air thoiseach.
  
  An uairsin thàinig iad tarsainn air a" chnap-starra air an robh e cho eagallach. Bha aon de na clachan mòra air thoiseach, a' bacadh na slighe air adhart. Chaidh iad còmhla, a 'faighneachd an robh e comasach gun robh an rud seo gu bhith a' tòiseachadh air ath-thòiseachadh.
  
  "Is dòcha gu bheil e briste," thuirt Ben. "Tha mi a" ciallachadh ribe."
  
  "No is dòcha..." Thuit Karin air a glùinean agus shnàg i air adhart beagan throighean. "Is dòcha gum bu chòir dha a bhith an seo."
  
  Thuit Drake ri a taobh. An sin, fo chreig mhòr, bha àite beag airson sreap. Bha àite gu leòr ann airson duine a bhith a" brùthadh fodha.
  
  "Chan eil math". Chaidh Komodo sìos cuideachd. "Tha mi mu thràth air aon neach a chall don ribe tarbh seo. Lorg dòigh eile, Drake.
  
  "Ma tha mi ceart," thuirt Drake, a" coimhead thairis air a ghualainn, "aon uair" s gu bheil na ribeachan sin ag ath-shuidheachadh, falbhaidh iad a-rithist. Feumaidh iad a bhith a 'ruith air an aon shiostam pad cuideam ris an fheadhainn eile. Bidh sinn glaiste an seo." Choinnich e ri sùilean Komodo le sùil chruaidh. "Chan eil roghainn againn."
  
  Gun a bhith a 'feitheamh ri freagairt, shleamhnaich e fon bhall. Bha an còrr den sgioba làn air a chùlaibh, gun a bhith ag iarraidh a bhith mu dheireadh san loidhne, ach bha fir Delta air an smachdachadh agus air an suidheachadh fhèin far an robh an ceannard aca air innse. Bha Drake a" faireachdainn miann eòlach ag èirigh na bhroilleach, miann a ràdh: Na gabh dragh, earbsa mi. Coisichidh mi troimhe thu, ach bha fios aige nach canadh e tuilleadh e.
  
  Chan ann às deidh bàs gun chiall Ceanadach.
  
  An deidh mionaid de dh" fheòrach, lorg e e fhèin a" sleamhnachadh a cheann an toiseach sìos leathad cas, agus sa bhad chuala e an fheadhainn eile ga leantainn. Cha robh am bonn fada air falbh, ach dh'fhàg e rùm gu leòr dha seasamh dìreach fon bhall mòr cloiche. Bha a h-uile duine eile air an cùlaibh. A 'smaoineachadh gu dian, cha robh e deònach aon fhèith a ghluasad. Nan tuiteadh an rud seo, bha e airson gum biodh a h-uile duine air an aon stèidh.
  
  Ach an uairsin chuir fuaim osnaich eòlach innealan bleith an t-sàmhchair, agus ghluais am ball. Thug Drake air falbh mar ialtag a-mach à ifrinn, ag èigheach airson a h-uile duine a leantainn. Rinn e maill air agus chuidich e Ben le bhith a" coiseachd, a" mothachadh gu robh eadhon oileanach òg air a chuingealachadh gu corporra agus nach robh spionnadh saighdeir aige. Bha fios aige gum biodh Komodo a" cuideachadh Karin, ach leis gu robh i na h-eòlaiche ealain armachd, dh" fhaodadh a fallaineachd corporra a bhith co-ionann ri fallaineachd duine.
  
  Mar bhuidheann, ruith iad sìos an trannsa snaighte fon bhall marbhtach, a" feuchainn ri brath a ghabhail air an tòiseachadh slaodach aige oir is dòcha gun tig iad tarsainn air leathad cas air thoiseach a bheireadh orra aghaidh a thoirt a-rithist.
  
  Mhothaich Drake an adhbrann briste agus dh" èigh e rabhadh. Leum e thairis air an toll a bha air a shuidheachadh gu dona, cha mhòr a 'slaodadh Ben leis. An uairsin bhuail e ann an leathad.
  
  Bha e cruaidh. Chladhaich e stigh, a cheann sios, casan a' bualadh, a lamh dheas paisgte mu mheadhon Beinn, ag eirigh leis gach ceum. Mu dheireadh bhuail e am ball beagan astair, ach an uairsin bha aige ri cothrom a thoirt don h-uile duine air a chùlaibh.
  
  Cha do leig e seachad e, ghluais e air adhart gus beagan àite a thoirt dha càch agus loisg e beagan lasraichean eile air adhart.
  
  Bhreab iad far balla cruaidh cloiche!
  
  Ràinig clach mhòr thuca le rughadh. Rinn an sgioba gu lèir troimhe, ach a-nis lorg iad iad fhèin aig deireadh marbh. Gu litreachail.
  
  Bha sùilean Drake a" faicinn dubhachd nas doimhne eadar frasan soilleir "Tha toll. Toll san talamh."
  
  Gu sgiobalta, le an casan ceangailte agus an nerves air am briseadh le eu-dòchas, ruith iad chun toll. Bha e beag, meud daonna, agus gu tur dubh a-staigh.
  
  "Leum creideimh," thuirt Karin. " Co-chosmhail ri creidsinn ann an Dia."
  
  Dh' fhàs fuaim trom a' bhalla cloiche. Bha e taobh a-staigh mionaid bho bhith gan brùthadh.
  
  "Glow stick," thuirt Komodo ann an guth teann.
  
  "Chan eil ùine". Bhris Drake am bata glow agus leum e a-steach don toll ann an aon ghluasad luath. Bha coltas gun chrìoch air an tuiteam. Bha an dubhachd a" gluasad, a rèir choltais a" ruighinn a-mach le corragan biorach. Taobh a-staigh diogan ràinig e am bonn, leig leis a chasan a dhol seachad agus bhuail e a cheann gu cruaidh air a" chreig chruaidh. Bha rionnagan a" snàmh air beulaibh a shùilean. Ruith fuil sìos a mhaoil. A' cuimhneachadh air an fheadhainn a leanadh e, dh'fhàg e am maide glow na àite agus chaidh e a-mach à raon.
  
  Thàinig cuideigin eile air tìr le tubaist. An uairsin bha Ben ri thaobh. "Mat. Matt! A bheil thu ceart gu leòr?"
  
  "O tha, tha mi gu math dona." Shuidh e sìos, a 'cumail a teampaill. "A bheil aspirin agad?"
  
  "Grothaidh iad do bhroinn."
  
  "Polynesian Mai Tai? Sruth làbha Hawaiian?"
  
  "A Dhia, na toir iomradh air an fhacal L an seo, a charaid."
  
  "Dè mu dheidhinn fealla-dhà gòrach eile?"
  
  "Na ruith a-mach bhuapa a-riamh. Fuirich sàmhach."
  
  Thug Ben sùil air a leòn. Mun àm seo, bha an còrr den sgioba air tighinn air tìr gu sàbhailte agus a" cruinneachadh mun cuairt. Chrath Drake an gille òg gu aon taobh agus dh" èirich e air a chasan. Bha e coltach gu robh a h-uile dad ann an òrdugh obrach. Loisg Komodo paidhir lasraichean a bhuail am mullach agus a leum sìos an leathad cas.
  
  Agus thuit iad a-rithist agus a-rithist gus an tàinig iad a-mach tron bhogha gu h-ìosal.
  
  "Sin e," thuirt Drake. "Tha mi a" smaoineachadh gur e seo an ìre mu dheireadh. "
  
  
  CAIBIDEIL FHICHEAD
  
  
  Thàinig Sgioba Drake agus Delta a-mach às an tunail, a" losgadh gu mòr. Cha robh roghainn ann. Nam biodh iad a" dol a stad Kovalenko, bha astar deatamach. Sheall Drake air an làimh dheis sa bhad, a 'cuimhneachadh air cruth na h-uamha, agus chunnaic e gu robh fir Rìgh na Fola air leum a-null chun a' chiad leac ann an cumadh S agus gu robh iad a 'cruinneachadh timcheall air an àite a b' fhaide dheth. Thòisich toiseach an dàrna leac ann an cumadh S beagan cheumannan air am beulaibh, ach air taobh eile na h-uamha mòr, dhealaich ruaig beàrnach de dhoimhneachd neo-aithnichte iad. A nis air dha bhi ni b'fhaisge, agus mar gu'm biodh fir Righ na Fola a' cur fa sgaoil iomadh fras eile de dh'òmar, mu dheireadh fhuair e sealladh math air ceann thall na h-uamha.
  
  Bha àrdchlàr mòr de chreig a" sruthadh a-mach às a" bhalla-chùil aig an aon ìre ris an dà leac ann an cumadh S. Air a shnaigheadh sa bhalla cùil bha staidhre chas a bha cho faisg air inghearach is gum biodh eadhon maverick dizzy.
  
  Lean figear mòr dubh a-mach aig mullach na staidhre. Cha robh ach diog aig Drake, sealladh, ach... an e cathair mhòr a bh' ann air a dèanamh le cloich? Is dòcha rìgh-chathair do-chreidsinneach, neo-àbhaisteach?
  
  Bha an èadhar làn de pheilearan. Thuit Drake gu aon ghlùin, a 'tilgeil an duine gu aon taobh agus a' cluinntinn a sgread uabhasach nuair a thuit e dhan àibheis. Ruith iad a dh"ionnsaigh an aon chòmhdach a chitheadh iad, tomad briste de ulpagan a bha dualtach tuiteam bhon balcony gu h-àrd. Fhad "s a bha iad a" coimhead, loisg fear de na fir aig Kovalenko armachd àrd-labhairt, a chuir air bhog rud a bha coltach ri dart stàilinn mòr tron bhriseadh. Bhuail e am balla thall le sgàineadh àrd agus chaidh e an sàs anns a" chloich.
  
  Mar a bha an saighead ag itealaich, nochd ròp tiugh air a chùlaibh.
  
  An uairsin chaidh ceann eile na loidhne a chuir a-steach don aon armachd agus a chuir air bhog a-steach don bhalla as fhaisge, a "cumail grunn throighean os cionn a" chiad fhear. Chaidh an ròp a tharraing gu sgiobalta gu teann.
  
  Chruthaich iad loidhne puist.
  
  Smaoinich Drake gu sgiobalta. "Ma tha sinn a" dol a chuir stad air, feumaidh sinn a" chìs sin, "thuirt e. "Thug e ro fhada dhuinn ar cuid fhèin a chruthachadh. Mar sin na dèan losgadh air. Ach feumaidh sinn cuideachd stad a chuir orra nuair a thèid iad thairis air a" chrìch. "
  
  "Smaoinich nas coltaiche ris an Rìgh Fhuil," thuirt Karin le tàmailt. "Smaoinich air a bhith a" gearradh na loidhne leis a" bheagan mu dheireadh de na fir aige fhathast air."
  
  "Chan eil sinn a" stad, "thuirt Drake. "Cha bhi".
  
  Leum e a-mach bho chùl a 'chòmhdaich agus dh'fhosgail e teine. Bha saighdearan Delta Force a" ruith air a làimh chlì is deas, a" losgadh gu faiceallach ach gu ceart.
  
  Chaidh a' chiad fhear de dh'fhir Kovalenko thairis air an dubh-aigein, a 'togail astar fhad' sa bha e a 'dol, agus thàinig iad air tìr gu dòigheil air an taobh eile. Thionndaidh e gu sgiobalta agus thòisich e a 'stèidheachadh balla de chòmhdach teine gu tur fèin-ghluasadach.
  
  Chaidh an saighdear Delta a thilgeil gu taobh, air a reubadh gu pìosan. Thuit a chorp air beulaibh Drake, ach leum an Sasannach a-null gun a dhol air adhart. Nuair a bha e a" tighinn faisg air a" chiad leac ann an cumadh S, dh" fhosgail sealladh farsaing falamh air a bheulaibh. Dh'fheumadh iad leum air!
  
  A 'leantainn air adhart a' losgadh, leum e thairis air a 'bheàrn. Chaidh an dàrna fear de dh'fhir Kovalenko air an loidhne. Chaidh ulbhagan a thilgeil far balla na h-uamha faisg air làimh nuair a bhuail na peilearan le feachd sgriosail.
  
  Ruith sgioba Drake agus leum iad às a dhèidh.
  
  Leum an treas figear air an loidhne teann. Kovalenko. Bha eanchainn Drake a" sgreuchail air gus an dealbh a ghlacadh. Gabh cothrom! Thoir air falbh am bastard seo an-dràsta fhèin.
  
  Ach faodaidh cus a dhol ceàrr. Faodaidh e an loidhne a bhriseadh agus is dòcha gu bheil Kovalenko fhathast sàbhailte. Chan urrainn dha ach am bastard a ghoirteachadh. Agus - as cudromaiche buileach - bha feum aca air an asshole Ruiseanach beò gus stad a chuir air an vendetta fuilteach.
  
  Thàinig Kovalenko air tìr gu sàbhailte. Fhuair triùir eile dhe na fir aige a dhol thairis orra. Thuit Drake trì eile nuair a thàinig an dà fheachd còmhla. Trì seallaidhean faisg air làimh. Trì murt.
  
  An uairsin dh'itealaich an raidhfil aig a cheann. Chrom e, thilg e an neach-ionnsaigh thairis air a ghualainn agus phut e far an leac a-steach don dorchadas. Thionndaidh e agus loisg e bhon hip. Thuit fear eile. Bha Komodo air a thaobh. Chaidh sgian a tharraing. Bha fuil a" frasadh air balla na h-uamha. Thill fir Kovalenko air ais gu slaodach, air an gluasad gu creag air an cùlaibh.
  
  Chaidh na ceithir saighdearan Delta a bha air fhàgail air an glùinean aig oir an t-sruth, a" losgadh gu faiceallach air gin de na fir aig Kovalenko a bha a" laighe faisg air an loidhne. Ach, cha robh ann ach beagan ùine mus do smaoinich fear dhiubh air ais agus tòiseachadh a" togail dhealbhan.
  
  B'e luaths na bha aca.
  
  Bha dithis eile de dh'fhir Rìgh na Fola air sreap air an zipline agus bha iad a-nis a 'putadh dheth. Chunnaic Drake am fear eile a" tòiseachadh a" dìreadh nan caisealachdan agus a" losgadh, ga shlaodadh air falbh mar chuileag sèidte. Ruith an duine air, a cheann sìos, a" sgreuchail, gun teagamh a" faicinn gun deach a ghearradh dheth. Chaidh Drake air ais chun bhalla. Tharraing Komodo an duine far an leac.
  
  "Suas!"
  
  Chuir Drake seachad diogan prìseil a 'coimhead mun cuairt. Ciod an ifrinn a chleachd iad chum an t-srian ud a chumail ì An sin chunnaic e. Feumaidh gun deach bloc beag sònraichte a thoirt do gach fear, mar a chleachdas proifeiseantaich. Bha grunnan nan laighe mun cuairt. Thàinig an Rìgh Fhuil air ullachadh airson a h-uile tachartas.
  
  Mar sin tha Drake. Bhiodh iad a" giùlan uidheamachd speleological proifeasanta anns na bagannan droma aca. Tharraing Drake a-mach am bloc gu sgiobalta agus cheangail e an crios-suidheachain air a dhruim.
  
  "Beinn!"
  
  Mar a bha an duine òg a 'tighinn dlùth, thionndaidh Drake gu Komodo. "An toir thu leat Karin?"
  
  "Gu cinnteach". Garbh, le aghaidh chruaidh agus sgarfaichean blàir, cha b" urrainn don duine mhòr fhathast a bhith a" falach gu robh e air a bhualadh mu thràth.
  
  A h-uile àite ...
  
  Le earbsa ann an fir Delta gus gobhan Kovalenko a chumail faisg air làimh, mheudaich Drake an cuideam le bhith a" ceangal a chuil gu sgiobalta ris a" chàball a bha air a shìneadh gu teann. Chaidh Ben a-steach don chrios-suidheachain aige agus thug Drake an raidhfil dha.
  
  "Tha losgadh mar ar beatha an urra ris, Blakey!"
  
  A" sgreuchail, phut iad dheth agus ruith iad air feadh an zipline. Bhon àirde seo agus aig an astar seo bha coltas na bu mhotha air an astar, agus bha coltas gu robh an leac a b" fhaide air falbh a" dol sìos. Dh' fhosgail Ben teine, 's e 'g itealaich gu h-ard 's am farsuinn, agus frasan de chloich a' frasadh a nuas air fir Righ na fola shìos.
  
  Ach cha robh e gu diofar. B" e am fuaim, an cuideam agus am bagairt a bha a dhìth. A "togail astar, thog Drake a chasan fhad" s a bha an èadhar a "ruith seachad, a" nochdadh dubh-dhubh mòr gun bhonn gu h-ìosal. Rinn uamhas agus othail a chridhe rèis. Bha fuaim ulaige meatailt ga shlaodadh thairis air mogal-uèir a" stobadh gu mòr na chluasan.
  
  Shèid grunn pheilearan seachad, a 'gearradh tron adhair timcheall air a' chàraid luachair. Chuala Drake teine air ais bho Sgioba Delta. Thuit fear de na fir aig Kovalenko gu fuaimneach. Rug Ben agus chùm e a mheur air an inneal-brosnachaidh.
  
  Mar as fhaisge a fhuair iad, 's ann as cunnartaiche a dh'fhàs e. B 'e beannachd bho Dhia a bh' ann nach robh còmhdach sam bith aig fir Kovalenko, agus bha an casg leantainneach de pheilearan a 'tighinn bho Sgioba Delta ro mhòr ri ghiùlan. Fiù 's aig an astar sin, dh' fhaodadh Drake a bhith a 'faireachdainn an fhuachd a' ruith tro a chasan. Bha linntean do dhubh- achd air a dhùsgadh foidhe, a' seargadh, a' maistreadh, agus theagamh a' ruigheachd a mach le meuran speiceil a dh' fheuch- ainn ri a shlugadh sios gu 'uchd shiorruidh.
  
  Ruith an leac thuige. Aig a" mhionaid mu dheireadh, dh"òrdaich Rìgh na Fola dha na fir aige a dhol air ais, agus leig Drake a-mach am bloc. Thàinig e air tìr air a chasan, ach cha robh a ghluasad gu leòr gus an cothromachadh a chumail eadar an t-sruth air adhart agus an cuideam air a stiùireadh air ais.
  
  Ann am faclan eile, chuir cuideam Blakey air ais iad. Chun an dubh-aigein.
  
  Thuit Drake a dh'aona ghnothaich chun a chliathaich, a 'cur a chorp gu lèir a-steach don ghluasad neo-chliùiteach. Rug Ben gu cruaidh air a" chloich gharbhlaich, ach chùm e fhathast gu gaisgeil ris an raidhfil aige. Chuala Drake fuaim obann teannachadh zipline agus thuig e gu robh Komodo agus Karin air mu thràth, a "tighinn faisg air aig astar luath.
  
  Rinn fir Rìgh na Fola an slighe sìos an leac gu cùl an talla, cha mhòr nach b' urrainn dhaibh an leum mu dheireadh a dhèanamh air an àrd-ùrlar creige mòr far an do thòisich an staidhre dhìomhair. B" e an deagh naidheachd nach robh ach mu dhusan neach air fhàgail.
  
  Shreap Drake thairis air an leac mus do chuir e às dha Ben, agus leig e leis fhèin beagan dhiog anail mus do shuidh e sìos. Ann am priobadh na sùla, dh"itealaich Komodo agus Karin ro a shùilean, a" chàraid a" tighinn air tìr gu gràsmhor agus chan ann às aonais gàire beag caol.
  
  "Tha am fear air beagan cuideam fhaighinn." Sheall Drake air Ben. "Cu mheud bracaist làn. Gun dannsa gu leòr."
  
  "Chan eil an còmhlan a" dannsa." Bhuail Ben air ais sa bhad nuair a rinn Drake measadh air an ath ghluasad aca. Am bu chòir dhomh feitheamh ris a" chòrr den sgioba no ruith às a dhèidh?
  
  "Tha Hayden ag ràdh nuair a bhios tu a" dannsa gu bheil thu coltach ri Pixie Lott.
  
  "Tarbh-shit".
  
  Bha Komodo cuideachd a" coimhead às dèidh muinntir Kovalenko. Theannaich an ròpa a-rithist agus bhrùth iad uile iad fhèin an aghaidh a" bhalla. Ràinig dà shaighdear Delta eile gu sgiobalta às deidh a chèile, am bòtannan a "sgrìobadh gu làidir air a" ghainmhich fhad "s a bha iad a" slaodadh gu stad sgiobalta.
  
  "Cum air adhart." Rinn Drake a cho-dhùnadh. "Tha e nas fheàrr gun a bhith a" toirt ùine dhaibh smaoineachadh. "
  
  Ruith iad sìos an leac, a 'cumail an cuid airm deiseil. Chaidh adhartas Rìgh na Fola a dh" fhalach sa mhionaid bho shealladh le lùb sa bhalla chreagach, ach mar a dh" fhuasgail Drake agus a chriutha an lùb, chunnaic iad Kovalenko agus an còrr de na fir aige air an àrdchlàr chreagach mu thràth.
  
  Chaill e dithis a bharrachd an àiteigin.
  
  Agus a-nis, bha e coltach, chaidh òrdachadh dhaibh ceumannan mòra a ghabhail. Thug grunn dhaoine a-mach lannsaichean grenade RPG so-ghiùlain.
  
  "Damn, tha iad air an luchdachadh!" Rinn Drake sgreuchail, an uairsin stad e agus thionndaidh e mun cuairt, a chridhe gu h-obann a 'tuiteam tron talamh. "O chan eil-"
  
  Chualas a" chiad pop is fheadag de grenade ga luchdachadh bhon t-sròin. Bha an dà shaighdear Delta mu dheireadh a" ruith air an loidhne-zip, ag amas air an leac nuair a bhuail urchair e. Bhuail e a-steach don bhalla os cionn na h-acraichean loidhne-zip agus sgrios e iad ann an spreadhadh de chreig, duslach agus clach-ghuail.
  
  Dh" èigh an loidhne. Chaidh na saighdearan sìos gu dubh-fhalamhachadh gun eadhon fuaim a dhèanamh. Co-dhiù, bha seo na bu mhiosa buileach.
  
  Mhallaich Komodo, fearg a 'toirt buaidh air na feartan aige. B" e daoine math a bha seo leis an robh e air trèanadh agus air a bhith a" sabaid riutha fad bhliadhnaichean. A-nis cha robh ach triùir làidir air sgioba Delta, a bharrachd air Drake, Ben agus Karin.
  
  Rinn Drake sgreuchail agus chuir e às a dhèidh iad sìos an leac, air a chuartachadh leis an eòlas gun deidheadh RPGs ùra a chuir air bhog a dh" aithghearr. Bha an fheadhainn a thàinig beò a" rèiseadh air feadh an t-seileir, air an stiùireadh le maidean deàrrsadh agus pailteas de lasraichean òmar. Thug a h-uile ceum iad nas fhaisge air àrdchlàr creagach, staidhre neònach agus an sealladh dìomhair ach iongantach de rìgh-chathair mhòr a" sruthadh a-mach à balla creige.
  
  Chaidh dàrna peilear RPG a losgadh. Spreadh am fear seo air leac air cùl nan ruitheadairean, a" dèanamh cron air an t-slighe ach gun a bhith a" sgrios. Fiù "s nuair a ruith e, a" putadh na fèithean aige chun ìre as ìsle, chluinneadh Drake Kovalenko ag èigheach air na fir aige a bhith faiceallach - is dòcha gur e an leac an aon dòigh a-mach às an sin.
  
  A nis thàinig Drake gu bonn an t-seileir agus chunnaic e ruaig a dh'fheumadh e leum a-null gus an àrd-ùrlar creagach a ruighinn agus aghaidh a thoirt air fir Rìgh na Fola.
  
  Bha e mòr.
  
  Cho mòr, gu dearbh, gu bheil e cha mhòr gun stad. Cha mhòr nach stad. Chan ann dhomh fhìn, ach airson Ben agus Karin. Aig a" chiad sealladh, cha robh e a" smaoineachadh gun dèanadh iad an leum. Ach an uairsin chruadhaich e a chridhe. Dh'fheumadh iad. Agus dh'fhaodadh nach bi slaodachadh ann, gun tionndadh air ais. B" iadsan na h-aon daoine a bha comasach air stad a chuir air an Rìgh Fhuilteach agus stad a chuir air a" phlana seòlta aige. Is e na h-aon daoine a tha comasach air ceannard ceannairc eadar-nàiseanta a sgrios agus dèanamh cinnteach nach bi cothrom aige cron a dhèanamh air duine sam bith tuilleadh.
  
  Ach bha e fhathast leth-thionndaidh fhad 'sa bha e a' ruith. "Na stad," dh"èigh e ri Ben. "Creid. Faodaidh tu a dhèanamh".
  
  Chrath Ben, adrenaline a" gabhail thairis a chasan agus a fhèithean agus gan lìonadh le tiomnadh, mòrachd agus cumhachd. Bhuail Drake am beàrn an toiseach, a" leum le a ghàirdeanan sìnte a-mach agus a chasan fhathast a" pumpadh, ag èirigh thairis air a" bheàrn mar lùth-chleasaiche Oiliompaiceach.
  
  Thàinig Ben an ath rud, gàirdean sìnte a-mach, ceann air a thilgeil anns a h-uile taobh, nerves a" losgadh tron mhothachadh aige air cothromachadh. Ach thàinig e air tìr air an taobh eile le beagan òirlich ri chosg.
  
  "Tha!" Ghlaodh e agus rinn Drake gàire air. "Chan urrainn dha Jessica Ennis dad a dhèanamh mu do dheidhinn, a charaid."
  
  Thàinig Komodo an uairsin air tìr gu mòr, cha mhòr a 'tionndadh a chorp a-staigh a-mach agus e a' tionndadh sa bhad agus a 'coimhead air Karin. Bha an leum aice brèagha. Thog na casan àrd, bogha cùil, gluasad mòr air adhart.
  
  Agus tighinn air tìr foirfe. Lean an còrr de Sgioba Delta.
  
  Thionndaidh Drake mun cuairt a dh'fhaicinn an t-seallaidh as iongantaiche a chunnaic e a-riamh.
  
  Bha 'n Righ fuileach 's a dhaoine, a' sgreuchail 's a' caoineadh, a' chuid bu mho dhiubh air an còmhdachadh le fuil 's le lotan borb, uile a' reubadh direach d' an ionnsuidh agus a' suathadh an cuid airm mar dheamhain o ifrinn.
  
  Tha an t-àm ann airson a" bhlàr mu dheireadh.
  
  
  CAIBIDIL DAOINE-FHICHEAD
  
  
  Mhair Matt Drake agus thàinig e aghaidh ri aghaidh ris an Rìgh fhuilteach.
  
  Ràinig na fir aige an toiseach, ghlaodh sgreuchail a-mach fhad "s a bha raidhfilean a" bualadh agus sgeinean a "briseadh agus a" lasadh mar chlaidheamhan, a "nochdadh an t-solais òmar agus a" cur an teine ann an iomadh taobh. Chaidh grunn shots a losgadh, ach aig an astar seo agus anns a 'chùis seo de testosterone agus eagal, cha robh gin dhiubh ag amas gu ceart. Agus a dh" aindeoin sin bha glaodh geur bho chùl Drake, saighdear Delta eile a thuit.
  
  Bha fèithean Drake a" goirteachadh mar gum biodh e a" sabaid an aghaidh gorilla trì cheud not. Chòmhdaich fuil agus salachar 'aghaidh. Thug naoinear air an aghaidh, iad, ach thug e buaidh orra uile, oir sheas Rìgh na Fola air an cùlaibh, agus cha chuireadh dad stad air bho bhith a" cur an cèill a dhìoghaltas.
  
  Bha an seann saighdear air ais, bha an aghaidh shìobhalt a nis air a lughdachadh, agus bha e air ais ann an sin, anns na h-àrd-ìrean, leis na saighdearan fucking a bu mhiosa beò.
  
  Loisg e triùir fhireannach bàn, ceart sa chridhe. Chaidh e a-steach don cheathramh, a 'tionndadh a' ghunna thairis, a 'briseadh sròn an duine gu tur agus aig an aon àm a' briseadh pàirt de chnàimh a ghruaidh. Chaidh trì diogan seachad. Bha e a 'faireachdainn gu robh sgioba Delta air ais bhuaithe cha mhòr le eagal, a' toirt àite dha obair. Dh'fhàg e iad a shabaid ris na trì saighdearan-duaise fhad 'sa ghluais e gu aon duine agus Kovalenko fhèin.
  
  Bhuail Komodo an duine agus shàth e am fear eile gu bàs ann an aon ghluasad. Bha Karin ri thaobh agus cha do thill i sìos. Chan ann airson diog. Chleachd i pailme a h-aodainn gus an duine a chaidh a shàthadh a phutadh air ais agus lean measgachadh de punches. Mar a bha an mercenary a" fàs agus a" feuchainn ri e fhèin a shàsachadh, rinn i eadar-theachd agus chleachd i dòigh taekwondo airson a thilgeil thairis air a gualainn.
  
  A dh'ionnsaigh an oir cruinn.
  
  Shleamhnaich an duine, a" sgreuchail, air a ghiùlan air falbh leis an dubh-aigein. Sheall Karin air Komodo, gu h-obann a" tuigsinn na rinn i. Bha ceannard sgioba mòr a 'smaoineachadh gu sgiobalta agus thug i comharra taing dhi, a' cur luach air na rinn i agus a 'toirt dhaibh buntainneachd.
  
  Ghabh Karin anail domhainn.
  
  Thug Drake aghaidh air Rìgh na Fola.
  
  Mu dheireadh thall.
  
  Bha an duine mu dheireadh air a bhith beò às an t-strì ghoirid agus bha e a-nis na laighe a" sreap aig a chasan le a phìob anail air a phronnadh agus an dà chaol-dùirn briste. Thug Kovalenko sealladh tàir air an duine.
  
  "Amadan. Agus lag."
  
  "Bidh a h-uile duine lag a" falach air cùl am beairteas agus coltas a "chumhachd a bheir e dhaibh."
  
  "Co-chosmhail?" Tharraing Kovalenko a-mach daga agus loisg e air an duine a bha a" sreap san aodann. "Nach e an neart seo? An robh thu a" smaoineachadh gun robh e coltach? Bidh mi a" marbhadh duine a h-uile latha ann am fuil fhuar oir is urrainn dhomh. An e cumhachd a th" ann?
  
  "San aon dòigh a dh" òrduich thu Kennedy Moore a mharbhadh? Dè mu dheidhinn teaghlaichean mo charaidean? Is dòcha gu bheil pàirt den t-saoghal air do bhreith, Kovalenko, ach cha b" e am pàirt a bha ciallach. "
  
  Ghluais iad gu luath agus aig an aon àm. Dà armachd, daga agus raidhfil, cliog aig an aon àm.
  
  Tha an dithis falamh. Dèan briogadh dùbailte.
  
  "Chan eil!" Bha sgreuch Kovalenko làn de fheirg leanabachd. Chaidh a dhiùltadh.
  
  Chrath Drake leis an sgian aige. Sheall an Rìgh Fuilteach na smarts sràide aige le bhith a" tilgeil chun an taobh. Thilg Drake an raidhfil air. Thug Kovalenko buille chun a 'mhullaich gun a bhith a' sgoltadh, agus aig an aon àm thug e a-mach sgian.
  
  "Ma dh" fheumas mi mi fhìn a mharbhadh, Drake..."
  
  "O seadh, nì thu," thuirt an Sasannach. "Chan eil mi a" faicinn duine mun cuairt tuilleadh. Chan eil an aon tasdan agad, a charaid."
  
  Rinn Kovalenko gàire. Chunnaic Drake e a" tachairt ann an gluasad slaodach. Is dòcha gu robh Kovalenko den bheachd gu robh e air fàs suas gu cruaidh, is dòcha gu robh e den bheachd gu robh e air trèanadh gu cruaidh, ach cha robh an trèanadh aige dad an taca ris na h-iarrtasan agus na deuchainnean cruaidh a bha SAS Bhreatainn fo smachd.
  
  Thàinig Drake a-steach bhon taobh le stailc sgiobalta glùin a thug pairilis air Kovalenko airson ùine agus a bhris grunn riban. Chaidh an osna a theich o bheul na Ruis a chuir fodha sa bhad. Chaidh e air ais.
  
  Dh'fhairich Drake ionnsaigh luath, dh'fhuirich e ri freagairt Rìgh na Fola, agus sa bhad ghlac e làmh dheas an duine le a làmh fhèin. Tionndaidh gu sgiobalta agus bhris caol-dùirn Kovalenko. Agus a-rithist bha an Ruis dìreach a" sgàineadh.
  
  Bha Komodo, Karin, Ben agus an saighdear Delta a bha air fhàgail a" coimhead orra.
  
  Thug Rìgh na Fola sùil orra. "Chan urrainn dhut mo mharbhadh. Sibh uile. Chan urrainn dhut mo mharbhadh. Is mise Dia!"
  
  Chaidh Komodo suas. "Chan urrainn dhuinn do mharbhadh, amadan. Feumaidh tu tòrr a sgioblachadh. Ach tha mi cinnteach gu bheil mi a" coimhead air adhart ri bhith gad chuideachadh a" taghadh dè an toll anns an cuir thu seachad an còrr de do bheatha."
  
  "Prìosan." Chuir an rìgh fuilteach smugaid. "Chan urrainn prìosan sam bith mo chumail. Bidh sealbh agam air airson seachdain."
  
  Bhris beul Komodo na gàire. "An grunn phrìosanan," thuirt e gu sàmhach. "Chan eil iad idir ann."
  
  Bha iongnadh air Kovalenko airson mionaid, ach an uairsin chuir an t-uamhas aodann a-rithist agus thionndaidh e air ais gu Drake. "Agus thusa?" - dh'fhaighnich e. "Is dòcha gum bi thu marbh cuideachd mura robh agam ri do ruith letheach slighe timcheall an t-saoghail."
  
  "Marbh?" - Dh'èigh Drake. "Tha diofar sheòrsaichean de dhaoine marbh ann. Bu chòir fios a bhith agad air seo."
  
  Bhreab Drake e na chridhe fuar, marbh. Chaidh Kovalenko air adhart. Bha fuil a sruthadh o bheul. Le glaodh truagh, thuit e air a ghlùinean. Crìoch tàmailteach don Rìgh fhuilteach.
  
  Rinn Drake gàire air. "Tha e deiseil. Ceangail a làmhan agus rachamaid."
  
  Bhruidhinn Ben. "Chlàr mi na pàtranan cainnt aige." Thuirt e gu sàmhach, a 'togail a fòn. "Is urrainn dhuinn bathar-bog sònraichte a chleachdadh gus a ghuth ath-riochdachadh. Matt, chan eil feum againn air beò."
  
  Bha an t-àm cho teann ris an diog mu dheireadh ron spreadhadh. Dh'atharraich abairt Drake bho dhreuchd a leigeil dheth gu fìor ghràin. Bha Komodo leisg a dhol an sàs, chan ann a-mach à eagal, ach a-mach à spèis a choisinn e gu cruaidh - an aon spèis a dh" aithnicheadh saighdear. Leudaich sùilean Karin ann an uamhas.
  
  Thog Drake an raidhfil aige agus thug e grèim air an stàilinn chruaidh air aghaidh Kovalenko.
  
  "Tha thu cinnteach?"
  
  "Gu deimhinneach. Chunnaic mi i a" bàsachadh. Bha mi ann. Thug e òrdughan airson ionnsaighean ceannairceach air Hawaii Sheall Ben timcheall an t-seòmair. " Cuiridh eadhon Ifrinn a mach e."
  
  "Seo far a bheil thu." Bha gàire Drake fuar agus dorcha, mar anam an Rìgh fhuil. " Seachad air geatachan ifrinn. Seo far am feum thu fuireach, agus seo far am feum thu bàsachadh."
  
  Chaidh giallan Kovalenko gu teann; air cùl seo bha dà fhichead bliadhna de bhàs, easbhaidh agus crìonadh fuilteach. "Cha chuir thu eagal orm gu bràth."
  
  Rinn Drake sgrùdadh air an duine a thuit. Bha e ceart. Cha deanadh am bàs cron air. Cha robh ni air thalamh a chuireadh eagal air an duine so.
  
  Ach bha aon rud ann a bhriseadh e.
  
  "Mar sin bidh sinn gad cheangal sìos an seo." Leig e sìos an raidhfil aige, gu mòr airson faochadh Komodo. "Agus tha sinn fhathast a" tagradh an ulaidh. B" e ceist do bheatha a bh" ann agus cha bhi fios agad gu bràth dè a bh" ann. Ach comharraich mo bhriathran, Kovalenko, nì mi e. "
  
  "Chan eil!" Bha squeal na Ruise sa bhad. "Dè na gearanan a th" agad? Chan eil! A-riamh. Is leamsa e. Bha seo agamsa a-riamh."
  
  Le rughadh eu-dòchasach, rinn Rìgh na Fola aon smeòrach mu dheireadh. Bha aodann air a shaobhadh le pian. Bha fuil a' sruthadh o 'aghaidh 's o 'laimh. Sheas e suas agus chuir e a h-uile unnsa de thoil agus beatha làn fuath agus murt na leum.
  
  Bha sùilean Drake a 'dealachadh, dh'fhàs aodann cruaidh mar chlach-ghràin. Leig e le Righ na Fola a bhualadh, sheas e daingean mar a chaith an Ruiseach cealgach a h-uile unnsa mu dheireadh de lùth ann an dusan buille, làidir an toiseach ach a 'lagachadh gu luath.
  
  An uairsin rinn Drake gàire, fuaim taobh a-muigh an dorchadais, fuaim gun ghaol agus air chall, steigte letheach slighe eadar purgadair agus ifrinn. Nuair a chaidh am fear mu dheireadh de lùth Rìgh na Fola a chosg, phut Drake e le a phailme agus sheas e air a bhroilleach.
  
  "Bha e dìomhain, Kovalenko. Chaill thu."
  
  Ruith Komodo chun na Ruis agus cheangail e suas e mus b" urrainn dha Drake inntinn atharrachadh. Chuidich Karin le bhith ga tharraing le bhith a 'comharrachadh an staidhre cha mhòr dìreach agus an sealladh iongantach de rìgh-chathair dhubh a' sgoltadh a-mach. Bha e eadhon nas iongantaiche às an seo. Bha an creutair mòr agus air a dheagh shnaigheadh, a 'crochadh ceud troidh os cionn an cinn.
  
  "An dèidh dhut".
  
  Rinn Drake measadh air an ath chnap-starra. Dh"èirich an staidhre aig ceàrn beag airson timcheall air ceud troigh. Bha taobh shìos na rìgh-chathair na dhubh domhainn, a dh" aindeoin an iomadh sealladh òmar a bha sgapte timcheall air.
  
  "Bu chòir dhomh a dhol an toiseach," thuirt Komodo. "Tha beagan eòlas sreap agam. Feumaidh sinn beagan cheumannan a dhìreadh aig an aon àm, cuir a-steach carabiners mar a thèid sinn air adhart, agus an uairsin an loidhne sàbhailteachd a leudachadh chun sgioba againn."
  
  Leig Drake e a stiùireadh. Bha an fhearg fhathast làidir na inntinn, cha mhòr ro mhòr. Bha a mheur fhathast a" faireachdainn math air spionnadh an M16. Ach le bhith a 'marbhadh Kovalenko a-nis bhiodh e a' ciallachadh a bhith a 'puinnseanachadh anam gu bràth, a' toirt a-steach dorchadas nach sgaoil gu bràth.
  
  Mar a dh" fhaodadh Ben Blake a ràdh, thionndaidh e chun taobh dhorcha e.
  
  Thòisich e air dìreadh suas am balla às deidh Komodo, a" cur feum air dragh oir dh" fhàs an fheum gun stad airson dìoghaltas agus dh" fheuch e ri smachd a ghabhail air. Chuir an t-àrdachadh gu h-obann fòcas air inntinn. Chaochail glaodhan agus osnaich an Rìgh Fhuilteach mar a dh'fhàs an rìgh-chathair na b' fhaisge agus dh'fhàs an staidhre na bu duilghe.
  
  Chaidh iad suas, Komodo a 'stiùireadh na slighe, a' daingneachadh gach carabiner gu faiceallach mus dèan e sùil air a chuideam agus an uairsin a 'snàthadh ròpa sàbhailteachd agus ga leigeil chun sgioba aige gu h-ìosal. Mar as àirde a dhìrich iad, 's ann as dorcha a dh'fhàs e. Bha a h-uile ceum den staidhre air a shnaigheadh na chreig bheò. Thòisich Drake air iongnadh a dhèanamh nuair a dh" èirich e. Bha ionmhas iongantach a' feitheamh orra; dh'fhairich e 'n a ghuit.
  
  Ach an rìgh-chathair?
  
  A 'faireachdainn falamh air a chùlaibh, stad e, chruinnich e a mhisneachd agus sheall e sìos. Bha Ben a" strì, a shùilean farsaing agus fo eagal. Bha Drake a" faireachdainn àrdachadh de cho-fhaireachdainn agus de ghaol dha charaid òg nach robh air a bhith a" faireachdainn bho chaochail Ceanadach. Chunnaic e an saighdear Delta a bha air fhàgail a 'feuchainn ri Karin a chuideachadh agus rinn e gàire nuair a chuir i dheth e. Chuir e làmh cuideachaidh gu Ben.
  
  "Stad ga dhèanamh a-mach às thu fhèin, Blakey. Leig leinn."
  
  Choimhead Ben air agus bha e mar gum biodh cleasan-teine a" dol dheth na eanchainn. Thog rudeigin ann an sùilean Drake no tòna a ghutha e, agus nochd sealladh dòchais air aodann.
  
  "Tapadh le Dia tha thu air ais."
  
  Le cuideachadh Drake, dhìrich Ben nas luaithe. Dhìochuimhnich am falamh marbhtach air an cùlaibh, agus thàinig a h-uile ceum gu bhith na cheum a dh'ionnsaigh lorg, chan ann a dh'ionnsaigh cunnart. Dh" fhàs taobh shìos na rìgh-chathair na bu dlùithe agus na b" fhaisge gus an robh i faisg air astar.
  
  Choisich Komodo sìos an staidhre gu faiceallach agus dhìrich e chun rìgh-chathair fhèin.
  
  Às deidh mionaid, chaidh an aire a tharraing leis an stràc tarraingeach Ameireaganach aige. " O mo Dhia, cha chreid sibhse so."
  
  
  CAIBIDEIL A DHÀ FHICHEAD
  
  
  Leum Drake thairis air a" bheàrn bheag agus thàinig e air tìr gu dìreach air a" bhloc fharsaing chloiche a chruthaich bonn na rìgh-chathair. Bha e a 'feitheamh ri Ben, Karin, agus an saighdear Delta mu dheireadh a ruighinn mus coimhead e air Komodo.
  
  "Dè th" agad shuas an sin?"
  
  Dhìrich ceannard Sgioba Delta gu cathair na rìgh-chathair. A-nis choisich e chun an oir agus a 'coimhead sìos orra
  
  "Ge bith cò thog an rìgh-chathair seo thug e seachad trannsa nach robh cho dìomhair. An seo, air cùl cùl na rìgh-chathair, tha doras cùil. Agus bha iad fosgailte."
  
  "Na bi faisg air," thuirt Drake gu sgiobalta, a "smaoineachadh air na siostaman ribe air an deach iad seachad. "Airson a h-uile càil a tha fios againn, bidh seo a" tionndadh tionndadh a chuireas an rìgh-chathair seo gu dìreach. "
  
  Bha Komodo a" coimhead ciontach. "Call math. Is e an duilgheadas a th" ann gu bheil fear agam mu thràth. Is e an deagh naidheachd..." rinn e gàire. "Chan eil ribe sam bith."
  
  Leudaich Drake a làmh. "Cuidich mi."
  
  Aon às deidh aon, dhìrich iad gu cathair rìgh-chathair an obsidian. Thug Drake mionaid airson tionndadh mun cuairt agus sealladh na h-aibhne fhaicinn.
  
  Dìreach mu choinneamh, thairis air ruaig mhòr, chunnaic e an aon balcony cloiche a bha iad air a bhith ann roimhe. Am for-uinneag às an do dh"fhalbh an Caiptean Cook. Am for-uinneag far an do chaill an Rìgh Fuilteach na pìosan slàinteachais mu dheireadh a bha aige. Bha e coltach nach robh annta ach tilgeil cloiche air falbh, ach bha e mìle meallta.
  
  Rinn Drake grimace. "An rìgh-chathair seo," thuirt e gu sàmhach. "Chaidh seo a thogail airson-"
  
  Chuir sgread Ben stad air. "Math! Ifrinn fhuilteach. Cha chreid thu seo."
  
  Cha b' e an clisgeadh ann an guth a charaid a chuir eagal tro chrìochan neònach Drake, ach mothachadh air a bhith a 'cur dragh air. Premonition.
  
  "Dè tha seo?"
  
  Thionndaidh e mun cuairt. Chunnaic e na chunnaic Ben.
  
  "Fuck me."
  
  Phut Karin a-mach iad. "Dè tha seo?" An uairsin chunnaic i e cuideachd. "Cha bhi".
  
  Choimhead iad air cùl na rìgh-chathrach, am post àrd airson cuideigin a leanadh air, agus am pàirt a chruthaich an doras cùil.
  
  Bha e air a chòmhdach leis na swirls air an robh sinn a-nis eòlach - samhlaidhean iongantach àrsaidh a bha coltach ri sgrìobhadh de sheòrsa air choreigin - agus na h-aon samhlaidhean a bha sgrìobhte air gach inneal siubhail ùine, a bharrachd air an t-slighe-bhogha mhòr fon Daoimean. ris an abrar Geataichean Ifrinn.
  
  Na h-aon samhlaidhean a lorg Thorsten Dahl o chionn ghoirid ann an uaigh nan diathan, fada air falbh ann an Innis Tìle.
  
  Dhùin Drake a shùilean. "Ciamar as urrainn seo tachairt? A-riamh bhon a chuala sinn mu na naoi pìosan fuilteach aig Odin, tha mi a 'faireachdainn gu bheil mi air a bhith a' fuireach ann am bruadar. No trom-laighe."
  
  "Cuiridh mi geall nach eil sinn deiseil leis na naoi pàirtean fhathast," thuirt Ben. "Feumaidh gur e làimhseachadh a tha seo. Den òrdugh as àirde. Tha e mar gum biodh sinn air ar taghadh no rudeigin."
  
  "Nas coltaiche ri mallachd." Chaidh Drake suas. "Agus stad le crap Star Wars."
  
  "Bha mi a" smaoineachadh beagan nas lugha de Skywalker, beagan a bharrachd Chuck Bartowski, "thuirt Ben le gàire beag. "Leis gur e geeks a th" annainn agus a h-uile duine. "
  
  Choimhead Komodo air an doras dìomhair le dùil. "Am bu chòir dhuinn cumail oirnn? Thug na daoine agam am beatha seachad gus ar cuideachadh gus faighinn cho fada seo. Chan urrainn dhuinn a dhèanamh ach crìoch a chuir air an toll ifrinn seo."
  
  "Komodo," thuirt Drake. "Seo an deireadh. Feumaidh gu bheil."
  
  Phut e seachad air ceannard na buidhne mòr agus a-steach don trannsa mhòr. Bha an t-àite mar-thà na bu mhotha na an doras a bha a 'dol a-steach dha, agus nam biodh sin comasach, dh'fhairich Drake an trannsa a' leudachadh, na ballachan agus am mullach a 'dol nas fhaide agus nas fhaide, gus -
  
  Chuir gaoth fhuar, gheur air aodann.
  
  Stad e agus leig e sìos am bata glow. Anns an t-solas lag, loisg e rocaid òmar. Dh'itealaich e suas, suas, suas, an uair sin na b 'ìsle agus nas ìsle, a' lorg taic sam bith. Gun a bhith a 'lorg mullach, leac no eadhon làr.
  
  Loisg e dàrna lasair, an turas seo air an taobh cheart. Agus a-rithist chaidh an dòrtadh òmar à sealladh gun lorg. Bhris e beagan mhaidean glow agus thilg e air adhart iad gus an slighe a lasadh.
  
  Thuit oir fìor na creige sia troighean air am beulaibh.
  
  Bha Drake a" faireachdainn gu math dizzy, ach thug e air e fhèin cumail a" dol. Beagan cheumannan eile agus lorg e e fhèin aghaidh ri aghaidh le falamh.
  
  "Chan eil mi a" faicinn dad. Bullshit".
  
  "Cha b" urrainn dhuinn tighinn mar seo às aonais an dorchadas damn a chuir stad oirnn. " Thog Karin smuaintean a h-uile duine. "Feuch ris a-rithist, Drake."
  
  Chuir e an treas flash a-steach don bheàrn. Bha beagan rudan fann anns an dealbh seo nuair a bha e ag itealaich. Bha rudeigin air taobh eile na h-aibhne. Togalach mòr.
  
  "Dè bh' ann?" Rinn Ben osnaich le iongnadh.
  
  Chaidh an lasair gu sgiobalta, chaidh sradag ghoirid de bheatha air chall gu bràth anns an dorchadas.
  
  "Fuirich an sin," thuirt an saighdear Delta mu dheireadh a tha air fhàgail, fear leis an t-soidhne gairm Merlin. "Cia mheud fras òmar a tha air fhàgail againn?"
  
  Thug Drake sùil air na criosan agus am baga-droma aige. Rinn Komodo an aon rud. B' e an àireamh a thàinig iad a-steach timcheall air deich air fhichead.
  
  "Tha fios agam dè tha thu a" smaoineachadh, "thuirt Komodo. "Teine-teine, ceart?"
  
  "Aon turas," thuirt Merlin, eòlaiche armachd na sgioba, gu gruamach. "Faigh a-mach cò ris a tha sinn a" dèiligeadh agus an uairsin thoir air ais gu àite far am faod sinn iarraidh air cùl-taic."
  
  Chrath Drake. "Aontaich". Chuir e dusan lasadh an dàrna taobh airson an turas air ais, agus an uairsin dh" ullaich e. Thàinig Komodo agus Merlin agus sheas iad ri thaobh air an oir.
  
  "Deiseil?"
  
  Aon às deidh a chèile, gu sgiobalta às deidh a chèile, loisg iad urchair às deidh urchair àrd dhan adhar. Bha an solas òmar a" lasadh gu soilleir aig a" phuing as àirde agus a" leigeil a-mach deàrrsadh sgoinneil a chuir às don dorchadas.
  
  Airson a" chiad uair ann an eachdraidh, thàinig solas an latha chun dorchadas shìorraidh.
  
  Thòisich an taisbeanadh pyrotechnic a" toirt buaidh. Mar a bha lasair às deidh lasadh a" leantainn air adhart ag itealaich agus a" spreadhadh mus do thuit e gu slaodach, chaidh an structar mòr aig ceann eile na h-uamha mòr a lasadh suas.
  
  Ghluais Ben. Rinn Karin gàire. "Gu h-iongantach".
  
  Mar a bha iad a 'coimhead le iongnadh, chaidh an dorchadas pitch na theine agus thòisich structar iongantach a' nochdadh. An toiseach sreath de bhoghachan air an snaigheadh sa bhalla cùil, agus an uairsin dàrna sreath fodha. An uairsin dh'fhàs e follaiseach gur e seòmraichean beaga a bh 'anns na boghan - raointean.
  
  Fon dàrna sreath chunnaic iad an treas fear, an uairsin an ceathramh, agus an uairsin sreathan air sreathan mar a bha solais dall a 'sleamhnachadh sìos am balla mòr. Agus anns a h-uile àite bha ulaidhean mòra deàlrach a" nochdadh glòir luaisgeanach ifrinn dhrùidhteach.
  
  Bha Ben air a shàrachadh. "Seo... seo..."
  
  Lean Sgioba Drake agus Delta a" losgadh urchair às deidh urchair. Bha e coltach gun tug iad air an t-seòmar mhòr a dhol na theine. Bhris teine mòr a-mach agus chreach e fa chomhair an sùilean.
  
  Mu dheireadh, loisg Drake an lasair mu dheireadh aige. Thug e an uairsin mionaid airson luach a chuir air an fhoillseachadh iongantach.
  
  Rinn Ben stad. "Tha e mòr... tha e-"
  
  " Uaigh eile de na diathan." Chrìochnaich Drake le barrachd dragh na ghuth na iongnadh. "Co-dhiù trì tursan nas motha na ann an Innis Tìle. losa Criosd, a Bheinn, ciod a tha an ifrinn a' dol ?
  
  
  * * *
  
  
  Thug an turas air ais, ged a bha e fhathast làn de chunnart, leth na h-ùine agus leth na h-oidhirp. B "e an aon chnap-starra mòr beàrn mòr far an robh aca ri loidhne-zip eile a stèidheachadh airson faighinn air ais, ged a bha an seòmar Lust an-còmhnaidh na dhuilgheadas dha na balaich, mar a thuirt Karin le sùil gheur air Komodo.
  
  A 'tilleadh tro bhogha Geata Ifrinn Cook's, chaidh iad tron tiùb làbha air ais chun uachdar.
  
  Bhris Drake an t-sàmhchair fhada. "Wow, is e seo am fàileadh as fheàrr san t-saoghal an-dràsta. Mu dheireadh beagan èadhar ùr. "
  
  Thàinig guth Mano Kinimaki bhon dorchadas mun cuairt. "Thoir anail Hawaiian de dh'èadhar ùr, a dhuine, agus bhiodh tu nas fhaisge air an amas agad."
  
  Thàinig daoine agus aghaidhean a-mach às an leth-dorchadas. Chaidh an gineadair a thòiseachadh, a" lasadh seata de sholais sreang a chaidh a thogail gu sgiobalta. Bha bòrd achaidh ga thogail. Dh'innis Komodo far an robh iad agus iad a' tòiseachadh a' dìreadh an tiùb làbha. Thill comharra Ben agus bhuail am fòn cealla aige ceithir tursan le inneal-freagairt. Rinn Karin an aon rud. Bha cead aig pàrantan fios a chuir.
  
  "Dìreach ceithir tursan?" Dh'fhaighnich Drake le gàire. "Feumaidh gun do dhìochuimhnich iad thu."
  
  Choisich Hayden suas thuca a-nis, Hayden gruamach, sgìth a" coimhead. Ach rinn i gàire agus thug i gàire air Ben. Lean Alicia, a 'coimhead air Drake le sùilean murt. Agus anns na faileasan chunnaic Drake May, bha teannachadh uamhasach ri fhaicinn air a h-aodann.
  
  Bha e cha mhòr ùine airson an cunntadh. Bha coltas gu robh am boireannach Iapanach, chan e am boireannach Sasannach, air a nàrachadh le seo.
  
  Chrath Drake sgòth dorcha trom-inntinn far a ghuailnean. Chuir e crìoch air le bhith a" tilgeil ìomhaigh Rìgh na Fola ceangailte agus gag air an talamh neo-chòmhnard aig an casan.
  
  "Dmitry Kovalenko." Rinn e gàire. "Crìochnaich rìgh a" chluig. An fheadhainn as bochda de a sheòrsa. A bheil duine sam bith ag iarraidh breaban?"
  
  Aig an àm sin, thàinig figear Jonathan Gates gu buil bhon fhuaim a bha a "sìor fhàs timcheall a" champa sealach. Chaol Drake a shùilean. Bha fios aige gun do mharbh Kovalenko bean Gates gu pearsanta. Bha barrachd adhbharan aig Gates airson an Ruis a ghoirteachadh na eadhon Drake agus Alicia.
  
  "Feuch". - Rinn Drake sgàineadh. "Co-dhiù, cha bhith feum aig an bastard air a ghàirdeanan agus a chasan gu lèir sa phrìosan."
  
  Chunnaic e Ben agus Karin a" lasadh agus a" tionndadh air falbh. Anns a" mhionaid sin, fhuair e sealladh air an duine air an robh e. Chunnaic e an searbhas, am fearg borb, an snìomh de ghràin agus dioghaltas a bheireadh e gu bhith na chuideigin mar Kovalenko fhèin, agus bha fios aige gum biodh na faireachdainnean sin uile ag ithe air falbh air agus mu dheireadh ag atharrachadh e, ga thionndadh gu bhith na neach eile. B" e deireadh a bh" ann nach robh gin dhiubh ag iarraidh...
  
  ... 'S e sin, Alison neo Ceanadach.
  
  Thionndaidh e air falbh cuideachd agus chuir e gàirdean timcheall gach guailnean aig Blake. Sheall iad an ear, seachad air sreath de chraobhan pailme a bha a' gluasad, a dh'ionnsaigh nan lòchrain dealrach fad às agus a' chuan ròbach.
  
  "Le bhith a" faicinn rudeigin mar seo faodaidh duine atharrachadh, "thuirt Drake. "Dh" fhaodadh dòchas ùr a thoirt dha. Tha ùine air a thoirt seachad. "
  
  Bhruidhinn Ben gun tionndadh mun cuairt. "Tha fios agam gu bheil thu ag iarraidh cuòt Dinoroc an-dràsta, ach chan eil mi a" dol a thoirt dhut. An àite sin, is dòcha gun toir mi beagan loidhnichean buntainneach bho "Haunted". Dè mu dheidhinn seo?"
  
  "A bheil thu a" togail luaidh air Taylor Swift a-nis? Dè chaidh ceàrr an sin?"
  
  "Tha an t-slighe seo cho math ri gin de na Dinorocks agad. Agus tha fios agad air".
  
  Ach cha bhiodh Drake gu bràth ag aideachadh. An àite sin, dh"èist e ris a" chatter a" tighinn air ais is air adhart air an cùlaibh. Chaidh plotaichean ceannairc a mhilleadh gu tùrail agus gu sgiobalta, ach bha cuid de leòintich ann fhathast. Buaidh do-sheachanta nuair a thathar a" dèiligeadh ri fanatics agus cuthach. Bha an dùthaich ri caoidh. Bha an Ceann-suidhe air a shlighe agus bha e mar-thà air gealltainn ath-sgrùdadh iomlan eile air na Stàitean Aonaichte. siostam fiosrachaidh, ged nach robh e soilleir fhathast ciamar a b 'urrainn do dhuine sam bith stad a chur air Kovalenko bho bhith a' coileanadh plana a bha air a bhith ag obair airson fichead bliadhna, nuair a bha e fad na h-ùine seo air a mheas mar fhigear miotasach.
  
  Gu math coltach ris na diathan agus na tha air fhàgail dhiubh a bha iad a 'lorg a-nis.
  
  Ach, chaidh leasanan ionnsachadh, agus bha na SA agus dùthchannan eile dìorrasach aire a thoirt dha uile.
  
  Bha cùis nan casaidean a chaidh a thogail an-aghaidh an fheadhainn ann an cumhachd a bha an sàs ann an èiginn agus a bha fo eagal mu shunnd an luchd-gràidh a" dol a cheangal suas an siostam laghail airson bhliadhnaichean.
  
  Ach bha braighdeanas Rìgh na Fola air an saoradh agus air an ath-choinneachadh le luchd-gràidh. Gheall Gates gum biodh Kovalenko air a thoirt seachad a vendetta fuilteach, aon dòigh no dòigh eile. Chaidh Harrison a-rithist còmhla ris an nighinn aige, ged a bha e goirid, agus cha do rinn an naidheachd ach Drake nas brònach.
  
  Nam biodh an nighean aige fhèin air a bhreith agus air a ghràdhachadh agus air a toirt am bruid, am biodh e air an aon rud a dhèanamh ri Harrison?
  
  Gu dearbh bhiodh e. Ghluais athair sam bith nèamh agus talamh agus a h-uile càil eatarra gus a leanabh a shàbhaladh.
  
  Choisich Hayden, Gates, agus Kinimaka air falbh bhon fhuaim gus an robh iad faisg air Drake agus a bhuidheann. Bha e toilichte Komodo fhaicinn agus an saighdear Delta a bha air fhàgail, Merlin, còmhla riutha cuideachd. Bha na ceanglaichean a chaidh a chruthachadh ann an càirdeas agus gnìomh maireannach.
  
  Bha Hayden a" faighneachd dha Gates mu dheidhinn fear air an robh Russell Cayman. Bha e coltach gun robh an duine seo air a dhol an àite Torsten Dahl mar cheannard air gnìomhachd Innis Tìle, na h-òrdughan aige a" tighinn bhon fhìor mhullach ... agus is dòcha eadhon bho àite ceòthach is fad às os a chionn. Bha e coltach gu robh Cayman na dhuine cruaidh agus neo-thruacanta. Bhiodh e gu cunbhalach a" stiùireadh gnìomhachd falaichte agus bha fathann aige ri gnìomhachd eadhon nas falaichte agus taghte an dà chuid aig an taigh agus thall thairis.
  
  "Tha Cayman na fhuasgladh trioblaideach," thuirt Gates. "Ach chan e sin a-mhàin. Tha thu a' faicinn, chan eil coltas gu bheil fios aig duine cò an trioblaid a th' ann. Tha an ruigsinneachd aige sa bhad agus gun chumhachan. Ach nuair a thèid a phutadh, chan eil fios aig duine cò dha dha-rìribh a tha e ag obair."
  
  Ghlaodh fòn cealla Drake agus chroch e suas. Thug e sùil air an sgrion agus bha e toilichte fhaicinn gur e Thorsten Dahl an neach-fios.
  
  "Hey, is e Suaineach seòlta a th" ann! Dè tha dol, a charaid? Fhathast a" bruidhinn mar amadan?"
  
  "Bhiodh e coltach. Tha mi air a bhith a" feuchainn ri fios a chuir gu cuideigin airson grunn uairean a thìde agus tha mi a" tuigsinn. Chan eil an dàn dhomh coibhneil."
  
  "Tha thu fortanach gun d" fhuair thu fear againn, "thuirt Drake. "Tha e air a bhith na beagan làithean duilich."
  
  "Uill, tha e gu bhith a" fàs eadhon nas garbh. " Tha Dahl air ais.
  
  "Tha mi teagmhach mu dheidhinn sin -"
  
  "Èist. Lorg sinn dealbh. Mapa airson a bhith nas mionaidiche. Chaidh againn air a" mhòr-chuid dheth a mhìneachadh mus do dh" ainmich an amadan sin Cayman mar chùis tèarainteachd àrd-ìre. Co-dhiù, an d" fhuair Hayden no Gates a-mach dad mu dheidhinn?"
  
  Chaidh Drake a bhrùthadh ann an troimh-chèile. "Caiman? Cò an ifrinn a tha am fear Cayman seo? Agus dè a tha fios aig Hayden agus Gates?"
  
  "Chan eil e gu diofar. Chan eil mòran ùine agam." Airson a 'chiad uair, thuig Drake gu robh a charaid a' bruidhinn ann an uisge-beatha agus ann an cabhaig. "Seall. Tha am mapa a lorg sinn co-dhiù a" sealltainn far an robh na trì uaighean. An do thuig thu seo? Tha trì uaighean aig na diathan."
  
  "Tha sinn dìreach air an dàrna fear a lorg." Dh"fhairich Drake gun do bhuail a" ghaoth a-mach às. "Tha e mòr."
  
  "Bha mi a" smaoineachadh sin. An uairsin tha e coltach gu bheil am mapa ceart. Ach, Drake, feumaidh tu seo a chluinntinn, is e an treas tuama am fear as motha dhiubh uile, agus is e an fheadhainn as miosa."
  
  "Nas miosa?"
  
  "Air a lìonadh leis na diathan as uamhasach. Dìreach tàmailteach. creutairean olc. B' e prìosain a bh' anns an treas uaigh, far an robh bàs air a cho-èigneachadh seach gabhail ris. Agus Drake..."
  
  "Dè?"
  
  "Ma tha sinn ceart, tha mi a" smaoineachadh gur e sin an rud as cudromaiche airson armachd de sheòrsa air choreigin. "
  
  
  CAIBIDEIL CAIBIDEIL A TRÌ
  
  
  Mun àm a bha dorchadas eile air tighinn sìos air Hawaii agus na h-ath ìrean de sheann megaplan air tòiseachadh, bha Drake, Alicia agus May air a h-uile càil fhàgail às an dèidh gus crìoch a chuir air an èiginn aca uair is uair.
  
  Le cothrom, thagh iad an suidheachadh as drùidhtiche dhiubh uile. Tràigh Waikiki leis a" Chuan Sèimh blàth, air a lasadh gu soilleir le suidheachadh làn ghealach air aon taobh agus sreathan de thaighean-òsta lasrach luchd-turais air an taobh eile.
  
  Ach a-nochd bha e na àite dha daoine cunnartach agus nochdaidhean cruaidh. Thàinig trì feachdan nàduir ri chèile ann an coinneamh a dh"atharraicheadh cùrsa am beatha gu bràth.
  
  Bhruidhinn Drake an toiseach. "Feumaidh an dithis agaibh innse dhomh. Cò mharbh Wells agus carson. Sin as coireach gu bheil sinn an seo, agus mar sin chan eil feum air a bhith a" bualadh timcheall a" phreas tuilleadh."
  
  "Chan e sin an aon adhbhar gu bheil sinn an seo." Rinn Alicia suil air Mai. "Chuidich an elf seo le bhith a" marbhadh Hudson le bhith a" cumail sàmhach mu a piuthar bheag. Tha an t-àm ann dhòmhsa agus don duine agam dìoghaltas seann-fhasanta fhaighinn."
  
  Chrath Mai a ceann gu mall. "Chan eil e fìor. Do bhràmair reamhar, amaideach-"
  
  "An uairsin ann an spiorad Wells." Rinn Alicia sgadan. "Tha mi a" guidhe gum biodh beagan ùine shaor agam!"
  
  Cheum Alicia air adhart agus bhuail i May gu cruaidh na h-aghaidh. Chaidh an nighean bheag Iapanach a-mach, an uairsin choimhead i suas agus rinn i gàire.
  
  "Chuimhnich thu".
  
  "Dè thuirt thu rium, an ath thuras a bhuail mi thu, gum bu chòir dhomh do bhualadh mar dhuine? Yeah, cha bhith thu buailteach a bhith a" dìochuimhneachadh rudeigin mar sin. "
  
  Dh" fhoillsich Alicia dòrlach de punches. Cheum Mai air ais, a" breith air gach dùirn. Bha a" ghainmheach mun cuairt orra air a maistreadh suas, air a sgapadh ann am pàtranan air thuaiream len casan luath. Dh" fheuch Drake ri eadar-theachd aon uair, ach thug buille don chluais dheis aige smaoineachadh dà uair.
  
  "Dìreach na dèan fucking a 'marbhadh a chèile."
  
  "Chan urrainn dhomh dad a ghealltainn," thuirt Alicia. Thuit i agus thuislich i cas dheas May. Thàinig Mai gu tìr le grunt, a" ghainmheach a" pronnadh a cinn. Mar a bha Alicia a" dlùthachadh, thilg Mai dòrlach de ghainmhich na h-aodann.
  
  "Bitch".
  
  "Tha a h-uile dad cothromach -" rinn Mai gàire. Thàinig an dithis bhoireannach aghaidh ri aghaidh. Bha Alicia air a chleachdadh airson sabaid a dhùnadh agus buillean làidir a thilgeil le a h-uillleanan, a dòrn agus a palms, ach ghlac Mai no thug i ionnsaigh air gach fear dhiubh agus fhreagair i ann an caoimhneas. Rug Alicia air crios May agus dh" fheuch i ri a tilgeil air falbh bhon chothromachadh, ach cha do rinn i ach pàirt dheth a" reubadh mullach pants May.
  
  Agus fàg dìon Alicia fosgailte.
  
  Chaidh Drake fodha fhad "s a bha e a" coimhead na tachartasan a "dol air adhart. "A-nis tha seo a" coimhead nas coltaiche ris an fhìrinn. " Cheum e air ais. "Lean air adhart".
  
  Ghabh May làn bhuannachd às a" mhearachd aig Alicia, agus cha b" urrainn ach aon a bhith ann an aghaidh gaisgeach clas May. Bha frasan a" sèideadh sìos air Alicia, agus chaidh i air a h-ais, a gàirdean deas an crochadh ri bàirnich, agus a sternum a" losgadh bho na buillean lìonmhor. Bhiodh a" mhòr-chuid de ghaisgich air a leigeil seachad às deidh dhà no trì bhuillean, ach bha Alicia air a dhèanamh de stuth nas cruaidhe, agus eadhon aig an deireadh cha mhòr nach do tharraing i i fhèin còmhla.
  
  Thilg i i fhèin air ais tron adhair, bhreab i agus chuir i iongnadh air Mai le breab dà-chasach don stamag. Thàinig Alicia air tìr air a druim sa ghainmhich agus thionndaidh i a corp gu lèir bun os cionn.
  
  A-mhàin gus coinneachadh ri aghaidh lus den òrdugh as iom-fhillte. Dh" fhaodadh punch dhan stamag a bhith air an Hulk a leagail, ach cha do chuir sin stad air Mai. Ghabh na fèithean aice am buille gu furasta.
  
  Thuit Alicia, cha mhòr nach deach an solas a-mach. Bha reultan a" snàmh fa chomhair a suilean, agus chan e an aon fheadhainn a bha a" deàrrsadh ann an speur na h-oidhche. Rinn i gearan. "Damn fortanach peilear."
  
  Ach bha May air tionndadh gu Drake mu thràth.
  
  "Mharbh mi Wells, Drake. Rinn mi".
  
  "Thuig mi tràth e," thuirt e. "Feumaidh gun robh adhbhar agad. Dè bh' ann?"
  
  "Cha chanadh tu sin nan marbhadh mi an seann bastard." Bha Alicia a" caoineadh fodha. "Chanadh tu galla psycho rium."
  
  Cha do mhothaich Drake i. Chrath Mai an gainmheach as a falt. Às deidh mionaid, ghabh i anail domhainn agus choimhead i gu domhainn na shùilean.
  
  "Dè tha seo?"
  
  "Dà adhbhar. Is e a" chiad rud agus an rud as sìmplidh gun d" fhuair e a-mach mu fhuadach Chika agus bha e a" bagairt innse dhut. "
  
  "Ach dh" fhaodadh sinn bruidhinn mu dheidhinn-"
  
  "Tha fios agam. Chan eil an seo ach pàirt bheag."
  
  Cha robh ann ach pàirt bheag, smaoinich e. An deach pàirt bheag de phiuthar May a thoirt am bruid?
  
  A-nis bha Alicia a 'strì ri a casan. Thionndaidh i cuideachd ri aghaidh Drake, a sùilean air an lìonadh le eagal neo-àbhaisteach.
  
  "Tha fios agam," thòisich May, an uairsin a" comharrachadh Alicia. "Tha fios againn air rudeigin tòrr nas miosa. Rud uamhasach. "...
  
  "Iosa, mura cuir thu seo a-mach an sin, tilgidh mi dheth an dà cheann fucking agad."
  
  "An toiseach, bu chòir fios a bhith agad nach innis Welles an fhìrinn dhut gu bràth. Bha e na SAS. Bha e na oifigear. Agus bha e ag obair dha buidheann bheag cho àrd air an t-sreath bìdh is gu bheil e a" ruith an riaghaltais. "
  
  "Dìreach? Dè mu dheidhinn?" Reothadh fuil Drake gu h-obann.
  
  "Gun deach do bhean - Alison - a mhurt."
  
  Ghluais a bheul, ach cha d' rinn e fuaim.
  
  "Bha thu ro fhaisg air cuideigin. Bha feum aca oirbh an rèisimeid seo fhàgail. Agus thug a bàs ort sgur."
  
  "Ach bha mi a" dol a dh" fhàgail. Bha mi a" dol a dh"fhàgail an SAS dhi!"
  
  "Cha robh fios aig duine," thuirt Mai gu sàmhach. "Fiù" s cha robh fios aice air. "
  
  Bha Drake a" frasadh, a" faireachdainn taiseachd gu h-obann ann an oiseanan a shùilean. "Bha an leanabh againn."
  
  Choimhead Mai air le aodann liath. Thionndaidh Alicia air falbh.
  
  "Cha do dh" innis mi do dhuine a-riamh roimhe, "thuirt e. "Cha bhi".
  
  Bha an oidhche Hawaiianach a" caoineadh mun cuairt orra, bha an surf làidir a" feadaireachd òrain nan seann daoine a dhìochuimhnich o chionn fhada, na reultan agus a" ghealach a" coimhead sìos cho di-dòigheil "s a bha iad a-riamh, a" cumail dìomhaireachdan agus ag èisteachd ris na geallaidhean a dh" fhaodas duine a dhèanamh gu tric.
  
  "Agus tha rudeigin eile ann," thuirt Mai ris an dorchadas. "Chuir mi seachad tòrr ùine còmhla ri Wells agus sinn a" breabadh timcheall Miami. Fhad 's a bha sinn anns an taigh-òsta sin, eil fhios agad, am fear a chaidh a sguabadh gu pìosan, chuala mi e a' bruidhinn air a' fòn co-dhiù leth-dhusan uair ri fear...
  
  "Dè seòrsa duine?" Thuirt Drake gu sgiobalta.
  
  "B" e Cayman an t-ainm a bha air an duine. Russell Cayman."
  
  
  CRÌOCH
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Daibhidh Leadbeater
  Aig ceithir oisinnibh na talmhainn
  
  
  CAIBIDEIL FIRINN
  
  
  Shuidh Rùnaire an Dìon Kimberly Crow sìos le faireachdainn de dhragh a bha a" sìor fhàs na cridhe rèisidh. Feumar aideachadh, cha robh i air a bhith san obair fada, ach bha i a" smaoineachadh nach b" ann a h-uile latha a dh" iarr seanalair ceithir rionnagan san Arm agus àrd-oifigear CIA air luchd-èisteachd le cuideigin den inbhe aice.
  
  B' e seomar beag, ach grinn a bh' ann ann an taigh-òsta ann am meadhan Washington; àite air an robh i cleachdte ris nuair a bha cùisean ag iarraidh beagan a bharrachd tact na b" àbhaist. Bha an solas aotrom a" nochdadh gu fann bho na ceudan de stuthan òir is daraich cruaidh, a" toirt faireachdainn nas casual don t-seòmar agus a" cur cuideam air feartan agus abairtean a bha a" sìor atharrachadh aig an fheadhainn a choinnich an seo. Bha Qrow a' feitheamh ris a' chiad fhear dhiubh a bhruidhinn.
  
  Fhuair Mark Digby, fear an CIA, gu dìreach chun phuing. "Tha an sgioba agad craicte, Kimberly," thuirt e, an tòn aige a" gearradh tron àile mar searbhag tro mheatailt. "Sgrìobhaidh e an tiogaid aige fhèin."
  
  Bha gràin aig Qrow, a bha air a bhith an dùil ris an ionnsaigh seo, a dhol air an dìon, ach cha robh roghainn aige dha-rìribh. Fiù "s mar a bha i a" bruidhinn, bha fios aice gur e sin dìreach a bha Digby ag iarraidh. "Rinn iad gairm airson deuchainn. Anns an raon. Is dòcha nach toil leam e, Mark, ach tha mi a" cumail ris."
  
  "Agus a-nis tha sinn air dheireadh," rinn an Seanalair Seòras Gleason gearan gu mì-riaraichte. B" e an ceangal ùr a h-uile dad a bha e a" gabhail cùram.
  
  "Anns an rèis airson" àiteachan saor-làithean "ris an canar? Marcaichean? Mas e do thoil e. Chan eil ar n-inntinnean as fheàrr air a" chòd a sgàineadh fhathast. "
  
  "Cum ris, seadh?" Lean Digby air adhart mar nach biodh Gleeson air briseadh a-steach. "Dè mu dheidhinn an co-dhùnadh aca sìobhaltach a mharbhadh?"
  
  Dh" fhosgail Qrow a beul ach cha tuirt e dad. Tha e nas fheàrr gun seo a dhèanamh. Bha e soilleir gu robh fios aig Digby barrachd na rinn i agus bha i a" dol a chleachdadh a h-uile pìos mu dheireadh dheth.
  
  Sheall e gu dìreach oirre. "Dè mu dheidhinn, Kimberly?"
  
  Sheall i air ais air, gun dad a ràdh, an èadhar a-nis a" sgàineadh eatorra. Bha e soilleir gun robh Digby a" dol a bhriseadh an toiseach. Bha an duine cha mhòr a" magadh leis an fheum a bh" aige air a bhith a" roinn, a" dòrtadh a-mach anam agus ga chumadh a rèir a dhòigh smaoineachaidh.
  
  "Chuidich fear leis an ainm Joshua Vidal iad leis an rannsachadh aca. Cha robh fios aig an sgioba agam air an talamh carson a bha iad a" coimhead air a shon, no carson a chuir iad dheth a h-uile camara san t-seòmar sgrùdaidh," stad e, "gus an do rinn iad sgrùdadh nas fhaide air adhart agus lorg iad ..." Chrath e a cheann, a" faireachdainn chagrin nas miosa na a" mhòr-chuid de rionnagan opera siabann.
  
  Leugh Qrow eadar na loidhnichean, a" faireachdainn na h-iomadh sreathan de crap. "A bheil làn aithris agad?"
  
  "Tha mi a" creidsinn". Chrath Digby gu cinnteach. " Bithidh e air do bhòrd air feasgar."
  
  Dh'fhuirich Qrow sàmhach mu dheidhinn a h-uile dad a bha fios aice mun mhisean mu dheireadh. Chùm sgioba SPEAR fios - gann - ach bha beagan fios aca mu na thachair. Ach, bheir murt an Joshua Vidal seo, ma tha e eadhon air astar fìor, builean domhainn is farsaing don sgioba. Cuir ri seo Mark Digby, a bha na sheòrsa de dhuine a bha toilichte mearachd sam bith a chuir air adhart na h-amasan aige fhèin a cheartachadh, agus dh" fhaodadh sgioba Hayden a bhith air a ghairm nàire dha na Stàitean Aonaichte. Faodaidh iad a bhith air an sgaoileadh, air an seòrsachadh mar fhògarraich le ùmhlachd do chur an grèim, no ... nas miosa.
  
  Bha a h-uile dad an urra ri plana Digby.
  
  Bha aig Crowe ri coiseachd gu faiceallach, a" cumail cuimhne air a cùrsa-beatha caran duilich. Cha b' ann gun chunnart a bha dol cho fada so, a bhi 'faighinn àrd, - agus bha cuid fathast a' gul air a cùlaibh.
  
  Rinn Seanailear Gleason gàire. "Chan eil e a" gluasad dad air adhart. Gu sònraichte na daoine sin a tha ag obair anns na raointean."
  
  Chrath Qrow ris an t-seanailear. "Tha mi ag aontachadh, a Sheòrais. Ach bha agus tha aon de na sgiobaidhean as èifeachdaiche againn aig SPEAR, cuide ri Sgiobaidhean SEAL 6 agus 7. Tha iad... gun samhail ann an iomadach dòigh. Tha mi a" ciallachadh, gu litireil, chan eil sgioba eile san t-saoghal coltach riutha."
  
  Bha sealladh Digby cruaidh. "Tha mi a" faicinn seo mar shuidheachadh gu math cugallach seach suidheachadh adhartach. Feumaidh na sgiobaidhean SWAT seo leasachan nas giorra, chan e slabhraidhean nas fhasa."
  
  Bha Qrow a" faireachdainn gu robh am faireachdainn a" dol nas miosa agus bha fios aige gum biodh eadhon na bu mhiosa air thoiseach. "Tha an sgioba agad air a dhol far na rèilichean. Tha duilgheadasan taobh a-staigh aca. Dìomhaireachdan a-muigh a dh" fhaodadh tighinn fhathast gus ar bìdeadh uile san asal... " Stad e.
  
  Rinn Seanalair Gleason gearan a-rithist. "Is e an rud mu dheireadh a dh" fheumas sinn sgioba de chompanaidhean ioma-nàiseanta meallta air am fastadh leis na Stàitean Aonaichte a" dol às a chiall thall thairis, a" cruthachadh stoirm eile. Is fheàrr ceanglaichean a ghearradh fhad "s as urrainn dhuinn."
  
  Cha b" urrainn dha Qrow a h-iongnadh a chuir am falach. "Cò mu dheidhinn a tha thu a" bruidhinn?"
  
  "Chan eil sinn ag ràdh dad." Choimhead Digby air na ballachan mar gum biodh e an dùil cluasan Dumbo fhaicinn.
  
  "A bheil thu ag ràdh gum bu chòir an cur an grèim?" bhrùth i.
  
  Chrath Digby a cheann cha mhòr gun fhiosta; cha mhòr nach robh e follaiseach, ach gluasad a bha a" glaodhadh glagan rabhaidh domhainn ann an anam Qrow. Cha do chòrd e rithe, chan e aon rud, ach b" e gluasad air adhart an aon dòigh air faochadh a thoirt don teannachadh uamhasach san t-seòmar agus fàgail.
  
  "Cuir prìne innte," thuirt i le guth cho aotrom "s a b" urrainn i thional. "Agus bruidhnidh sinn air an adhbhar eile a tha sinn an seo. aig ceithir oisinnibh na talmhainn."
  
  "Bruidhnidh sinn gu dìreach," thuirt an seanailear. "Agus thoir sùil air fìrinnean, chan e uirsgeulan. Tha an fhìrinn ag ràdh gun do thuislich dòrlach de psychos air làmh-sgrìobhainnean trithead bliadhna a dh'aois a chaidh a sgrìobhadh le eucoirich cogaidh a bha am falach ann an Cuba. Tha an fhìrinn ag ràdh gun deach an dòrlach seo de psychos air adhart agus gun do leig fucking iad a-steach don Lìonra damn, a tha gu math nàdarra don bhuidheann seo. Is iad sin na fìrinnean. "
  
  Bha fios aig an Fhraoich air an t-strì a bha aig an t-seanalair ri beul-aithris arc-eòlais agus air an dìth mac-meanmna aige. "Tha mi a" smaoineachadh sin, Seòras."
  
  "Am bu toil leat barrachd?"
  
  "Uill, tha mi gu math cinnteach gu bheil sinn gu bhith gan cluinntinn."
  
  "Tha cothrom aig a h-uile neach-saidheans cuthach, a h-uile Indiana fucking Jones wannabe agus eucorach san t-saoghal air an aon fhiosrachadh a bhios againn. Tha a h-uile riaghaltas, a h-uile sgioba feachdan sònraichte, a h-uile aonad black ops air fhaicinn. Fiù 's an fheadhainn nach eil ann. Agus an-dràsta ... chuir iad uile an aire as salach air aon àite."
  
  Cha robh Qrow cinnteach gu'n do chòrd an t-samhlachais aige, ach dh'fhaighnich i, "Dè am fear?"
  
  "Plana airson òrdugh a" bhreitheanais mu dheireadh. Plana airson deireadh an t-saoghail."
  
  "A-nis tha sin a" faireachdainn rud beag iongantach a "tighinn bhuat, Seanalair."
  
  "Leugh mi facal air an fhacal e, tha sin uile."
  
  "Tha sinn uile air a leughadh. A h-uile càil seo, "thuirt Digby. "Gu dearbh, feumar seo a ghabhail dha-rìribh agus chan urrainnear a lughdachadh airson a-nis. Tha am prìomh sgrìobhainn, ris an can iad "Òrdugh a" Bhreitheanais Dheireannach, "a" toirt iomradh air na Marcaichean agus, tha sinn a" creidsinn, an òrdugh anns am bu chòir an sireadh.
  
  "Ach-" Tha e soilleir nach b" urrainn Gleason e fhèin a chuideachadh. "Ceithir oiseanan. Tha seo gu tur aineolach."
  
  Chuidich Qrow e air adhart. "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil seo air a chòdachadh a dh"aona ghnothach, Seòras. Gus an co-dhùnadh a dhèanamh nas duilghe. No dèan e gus nach bi e ri fhaighinn ach dhaibhsan a tha air an taghadh leis an Òrdugh."
  
  "Cha toil leam e". Bha Gleason a" coimhead mar gum biodh e a" dol craicte.
  
  "Tha mi cinnteach". Thug Qrow grèim air a" bhòrd air a beulaibh. "Ach seall - tha an làmh-sgrìobhainn a" togail mòran cheistean, agus chan eil freagairtean aca uile fhathast. Gu bunaiteach, càite a bheil iad a-nis ... An t-Òrdugh?"
  
  "Chan e seo an dìomhaireachd as motha a tha romhainn," dh" aontaich Digby. "Is e am plana seo a dh" fheumas sinn tionndadh leis a h-uile cabhag. "
  
  Bha buaidh aig an làimhseachadh shònraichte seo air Qrow. "Tha SPEARS mu thràth san Èiphit," dhearbh i. "Le bhith a" gabhail an làmh-sgrìobhainn aig luach aghaidh agus a" gabhail ris gu bheil na mìneachaidhean tràth againn ceart is ann far am bu chòir dhuinn a bhith."
  
  Gheàrr Digby a bhiob bun os cionn. "Tha seo uile math," thuirt e, "ach tha e cuideachd gar toirt làn chearcall gu far a bheil sinn airson a bhith. Feumar co-dhùnadh a dhèanamh a-nis, Kimberly.
  
  "A-nis?" Chuir i iongnadh mòr oirre. "Chan eil iad a" dol a dh'àite sam bith agus bhiodh e na mhearachd an toirt far an achadh. Saoilidh mi gun do thuig thu an làmh-sgrìobhainn? Ceathrar marcach? Na ceithir buill-airm mu dheireadh? Cogadh, ceannsachadh, gorta, Bàs. Mas e tagradh dligheach a tha seo, feumaidh sinn iad a dhèanamh nas fheàrr a nì iad."
  
  "Kimberly." Suathadh Digby a shùilean. "Tha beachdan gu tur eadar-dhealaichte agad fhèin agus mise air na th" ann. "
  
  "Gu cinnteach chan urrainn dhut dùbhlan a thoirt don t-soirbheachas a rinn iad roimhe?"
  
  "Ciamar a mhìnicheas tu soirbheachas?" Sgaoil Digby a làmhan ann an dòigh uamhasach smug. "Tha, chuir iad casg air grunn chunnartan, ach mar sin dh" fhaodadh na SEALs, na Rangers, Roinn Gnìomhachdan Sònraichte an CIA, an SOG, na Marine Raiders... " stad e. "Faic càit a bheil mi a" dol?"
  
  "Tha thu ag ràdh nach eil feum againn air SPIR."
  
  Rolaig Digby a shùilean a dh"aona ghnothach. "Cha do thachair e a-riamh".
  
  Thug Qrow barrachd air diog airson beachdachadh air a" mhasladh a bha san amharc. Thug i sùil bho Digby gu Gleason, ach cha do fhreagair an seanalair ach le sealladh drùidhteach, stuic, gun teagamh sam bith mar a bha an t-sreath cruthachail aige a" nochdadh. Bha e soilleir dhi far an do shoirbhich le SPIR. Gu fìrinneach cha do thuig Gleeson seo, agus lean Digby amas eile.
  
  "Airson a-nis," thuirt i, "chan eil againn ach faclan agus aithrisean, fathannan gu ìre mhòr. Tha an sgioba seo air am beatha a chuir ann an cunnart, air na fir aca a chall agus air ìobairt a dhèanamh uair is uair airson na dùthcha seo. Tha còir aca bruidhinn a-mach."
  
  Rinn Digby aghaidh, ach cha tuirt e ni sam bith. Lean Qrow air ais anns a" chathair aige, a" gabhail tlachd anns an àile chiùin a bha fhathast a" dol tro cheithir oiseanan an t-seòmair ann an oidhirp fuireach le fòcas. Bha feum aig aon dhiubh air dùmhlachd agus socair nuair a bha iad a" dèiligeadh ri nathraichean puinnseanta.
  
  "Tha mi a" moladh daoine a chuir gu TerraLeaks ann an oidhirp stad a chuir air an t-sruth fiosrachaidh seo, "thuirt i. "Gus an tèid dearbhachd an òrduigh seo a stèidheachadh. Dè thachras a dh" aithghearr, "thuirt i. "Tha sinn a" sgrùdadh buncair Chuba far an deach a lorg. Agus leigidh sinn le Sgioba SPEAR an obair a dhèanamh. Cha dèan duine sin nas luaithe."
  
  Chrath an Seanalair Gleason aonta. "Tha iad ann," thuirt e.
  
  Rinn Digby an uairsin gàire farsaing oirre, a" toirt iomradh air a" chat a fhuair an uachdar. "Tha mi a" gabhail ris na molaidhean agad uile, "thuirt e. "Tha mi airson a ràdh nach eil mi ag aontachadh riutha, ach aontaichidh mi. Agus mar dhuais, tha mi airson gun gabh thu ris a" mholadh bheag agam."
  
  A Dhia ghràidh, chan eil. "Cò dhiubh?"
  
  "Tha sinn a" cur dàrna sgioba. Gus còmhdach a dhèanamh air an son agus is dòcha an cuideachadh."
  
  Bha fios aig Qrow dè bha e ag ràdh. Is dòcha gu robh "còmhdach" a" ciallachadh a bhith a" coimhead, agus "cuideachadh" airson a choileanadh.
  
  "Dè an sgioba?"
  
  "Sgioba SEAL 7. Tha iad a" tighinn faisg."
  
  "Do-chreidsinneach." Chrath Qrow a ceann. "Tha dhà de na sgiobaidhean as fheàrr againn san aon raon aig an aon àm. Ciamar a thachair seo?
  
  Chaidh aig Digby air fuireach neo-fhulangach. "Co-thuiteamas fìor. Ach feumaidh tu aontachadh gu bheil dithis nas fheàrr na aon."
  
  "Gu math". Bha fios aig Qrow nach robh roghainn aice ach aontachadh. "Ach cha choinnich an dà sgioba ann an suidheachadh sam bith. Chan ann airson adhbhar sam bith. Uile soilleir?"
  
  "A-mhàin ma tha an saoghal an urra ris." Rinn Digby gàire, a" seachnadh na ceiste agus a" toirt air Gleeson osnaich.
  
  "Fuirich proifeasanta," thuirt Gleason. "Is urrainn dhomh seachdnar a bhith agam san sgìre cheart ann am beagan uairean a thìde. Cho fad "s a gheibh sinn seo seachad gu math luath."
  
  "Smaoinich air." Stad Qrow bho bhith ag innse don chàraid gun a bhith a" leigeil leis an doras am bualadh air an t-slighe a-mach. Airson SPEAR, cha b" urrainn dha a bhith air fàs nas miosa. Dha an duine a mharbh Joshua Vidal, bha e brùideil. Dhaibh, dh" fhaodadh gur e gin de na rudan gu h-àrd agus na bu mhiosa a bh" ann. Ach an toiseach, sàbhail sinn an saoghal, smaoinich i.
  
  A-rithist.
  
  
  CAIBIDEIL A DÀ
  
  
  Tha Alexandria na laighe anns a h-uile glòir ùr-nodha aice air cùl na h-uinneige glainne; baile mòr cruadhtan soirbheachail le muir lìomhach air a chuartachadh le craobhan pailme agus taighean-òsta, oirthir lùbte agus Leabharlann iongantach Alexandria.
  
  Bha taigh sàbhailte an CIA a" coimhead thairis air sia slighean le tachdadh trafaic a bha a" lùbadh gu slaodach timcheall bogha an oirthir. Bha a h-uile cothrom air for-uinneag rickety bhon taobh a-muigh air a chuingealachadh le glainne trom agus bàraichean. Cha robh ach am prìomh sheòmar-suidhe a 'tairgse comharran sam bith de chofhurtachd; bha an cidsin beag agus gluasadach, bha an dà sheòmar cadail air a bhith nan cèidsichean stàilinn o chionn fhada. Cha robh ach aon neach ag obair san taigh shàbhailte làn-ùine, agus bha e soilleir gu robh e taobh a-muigh an raon comhfhurtachd aige.
  
  Dh"òrdaich Alicia cupa cofaidh. "Hey man, tha iad sin ceithir dubh, dhà le bainne, trì le uachdar agus aon le blas cinnamon. Tuigear?"
  
  "Chan eil..." Fear trithead "s a dhà le speuclairean tana agus mhalaidhean preasach a" brùthadh gu feargach. "Chan eil mi... a" dèanamh cofaidh. A bheil thu a' tuigsinn seo?
  
  "Chan eil thu a" tuigsinn? Uill, dè an ifrinn a tha thu a" dèanamh an seo?"
  
  "Ceangal. Conaltradh ionadail. Fear-taighe. I-"
  
  Chaol Alicia a sùilean gu teann. " Fear-tighe?"
  
  "Tha. Ach chan ann mar seo. Tha mi-"
  
  Thionndaidh Alicia air falbh. "Fuck, a dhuine. Chan eil thu a 'dèanamh na leapannan. Chan eil thu a" dèanamh cofaidh. Dè an ifrinn a tha sinn a" pàigheadh dhut?"
  
  Dh'fheuch Drake a dhìcheall gus am boireannach Sasannach a leigeil seachad, an àite sin a 'cuimseachadh air a' choinneamh eadar Smith agus Lauren. Bha an New Yorker deiseil agus chaidh e dhan Èiphit an-dràsta nuair a thionndaidh am bagairt ùr bho rudeigin eagallach gu prìomhachas. A" seasamh ann am meadhan an t-seòmair le a falt sìos agus faireachdainn spòrsail air a h-aodann, bha i deiseil airson an sgioba ùrachadh, ach nuair a thàinig Smith gu Lauren, thàinig raon farsaing de fhaireachdainnean sìos oirre.
  
  "Chan eil a-nis," fhreagair i sa bhad.
  
  "Tha mi beò," dh"èigh Smith. "Smaoinich gum faodadh ùidh a bhith agad."
  
  An àite a bhith a" tarraing air ais, ghabh Lauren anail domhainn. "Tha dragh orm mu do dheidhinn a h-uile latha, a h-uile mionaid. Tha mi a" creidsinn. An toil leat e, Smith?"
  
  Dh" fhosgail an saighdear a bheul airson gearan a dhèanamh, ach rinn Alicia eadar-theachd gu dòigheil. "Damh, nach cuala tu? 'S e Lannslot an t-ainm a th' air. Is fheàrr leis na Smith. A-nis tha sinn uile ga ainmeachadh. "
  
  Chaidh Lauren a chumail far an fhreiceadain airson an dàrna turas ann am mionaid. "Lance-a-what? Nach e sin ainm an t-seann ridire?"
  
  "Gu dearbh," thuirt Alicia gu toilichte. "An aon fhear a rinn mi-chreidimh ri bean an rìgh."
  
  "A bheil thu ag ràdh gum bu chòir dragh a bhith orm? No a bheil dragh ort?"
  
  Sheall Alicia air Smith. "Chan eil. Ma chailleas e thu, is e leanaban an rud as fheàrr a gheibh e, agus chan eil muncaidhean aghaidh-dhearg san Èiphit." Sheall i timcheall an t-seòmair le sealladh ceasnachail. "Co-dhiù chan ann taobh a-muigh an t-seòmair seo."
  
  Bha Mai a-nis na seasamh ri taobh Lauren, an dèidh dhi ceum a ghabhail às deidh dha sgrùdadh dùbailte a dhèanamh air siostam tèarainteachd an taighe shàbhailte. "Am bu chòir dhuinn cumail suas ris an obair-lannsa? Tha mi creidsinn gur ann air sgàth sin a tha Lauren an seo?"
  
  "Tha Tha". Fhuair an New Yorker air ais i gu sgiobalta. "Am bu toil leat uile suidhe sìos? Faodaidh e beagan ùine a thoirt."
  
  Lorg Yorgi suidheachan falamh. Shuidh Drake sìos air gàirdean a 'chathair, a' coimhead gu faiceallach timcheall an t-seòmair. Bha e soilleir dha, a" coimhead bhon chliathaich, mar a bha Dal agus Kenzi air fàs nas fhaisge, mar a bha Hayden air sleamhnachadh air falbh bho Kinimaki, agus, gu taingeil, mar a bha coltas ann gu robh Alicia agus May a-nis a" gabhail ri làthaireachd a chèile. Fhuair Drake faochadh mòr bhon bhuil seo, ach bha an ath rud mòr gu bhith a" tachairt. Tha Yorgi air a bhith cha mhòr gu tur sàmhach bho chaidh fhoillseachadh dìreach trì latha air ais.
  
  Is mise an tè a mharbh mo phàrantan ann am fuil fhuar.
  
  'S e, chuir seo bacadh air a' chomharrachadh, ach cha do chuir duine cuideam air na Ruiseanaich. Chaidh e gu mòr gu mòr ri aideachadh na rinn e ; A-nis bha feum aige air ùine airson a" chuimhne eadar-theangachadh gu fìor fhaclan.
  
  Bha Lauren a 'coimhead beagan mì-chofhurtail na sheasamh aig ceann an t-seòmair, ach nuair a leig Smith air ais, thòisich i air bruidhinn. "An toiseach, is dòcha gu bheil stiùir againn a thaobh far a bheil stash Tyler Webb. Cuimhnich - gheall e gun deidheadh barrachd dìomhaireachdan fhoillseachadh?"
  
  Bha cuimhne mhath aig Drake air seo. Tha iad air a bhith draghail mun bhuaidh a dh'fhaodadh a bhith ann bhon uair sin. No bha co-dhiù dhà no trì.
  
  "Ach a-nis chan eil ùine againn airson sin. Nas fhaide air adhart, tha mi an dòchas gun urrainn dhuinn uile a dhol air turas. Ach seo... thòisich am bagairt ùr seo nuair a chuir a" bhuidheann TerraLeaks làn phàipearan air an eadar-lìn." Rinn i gàire. "Nas motha mar bhoma fiosaigeach a thuit air bunait didseatach. Bha na sgrìobhainnean uile air an sgrìobhadh le làimh, gu soilleir fanatical agus dìreach fèin-àrdachadh. Seann sgudal cunbhalach. Lorg luchd-obrach TerraLeaks iad ann an seann buncair ann an Cuba, rudeigin a chaidh fhàgail o chionn deicheadan air ais. Tha e coltach gum b" àbhaist don bhuncair a bhith na phrìomh oifis aig buidheann de chuthach a thug orra fhèin Òrdugh a" Bhreitheanais mu dheireadh."
  
  "Tha e coltach ri tòrr gàire," thuirt Drake.
  
  "Gu dearbh bha. Ach ann an da-rìribh, tha cùisean a" fàs tòrr nas miosa. Bha na daoine sin uile nan eucoirich cogaidh a theich às a" Ghearmailt Nadsaidheach agus a bha am falach ann an Cuba. A-nis, mar a tha fios agad uile, tha e nas fhasa liosta a dhèanamh den shit neònach anns nach robh ùidh aig na Nadsaidhean na liosta de na bha annta. Chaidh an t-Òrdugh seo a chruthachadh gus rudan a thoirt air adhart gu ginealaichean ri teachd. Nam biodh iad air an glacadh no air am marbhadh, bhiodh iad airson suathadh glòrmhor a bhith aca am badeigin san àm ri teachd."
  
  "Agus tha thu ag ràdh gu bheil e aca?" dh'fhaighnich Hayden.
  
  "Uill, chan eil fhathast. Chan eil dad air a dhearbhadh. Anns an òrdugh bha dà sheanalair, dà fhigear buadhach bhon riaghaltas agus dithis luchd-gnìomhachais beairteach. Còmhla bhiodh cumhachd agus goireasan nach beag aca."
  
  "Ciamar a tha fios againn air seo?" dh'fhaighnich Mai.
  
  "O, cha robh iad a" falach dad. Ainmean, tachartasan, àiteachan. Tha seo uile anns na sgrìobhainnean. Agus lean TerraLeaks an aon rud," chrath Lauren a ceann, "mar a tha iad."
  
  "A bheil thu ag ràdh gu bheil fios aig a h-uile duine?" Thuirt Drake gu sàmhach. "A h-uile buidheann fuilteach air an t-saoghal? Crap." Thionndaidh e a cheann a dh"ionnsaigh na h-uinneige, mar gum biodh e a" beachdachadh air an t-saoghal gu lèir a-muigh, a" tighinn còmhla.
  
  "Chan eil an sgrìobhainn sin deiseil gu tur," thòisich Lauren.
  
  Rinn Alicia srann. "Mura h-eil, gu dearbh, mar sin tha."
  
  "Mar sin chan eil am fiosrachadh gu lèir againn. Chan urrainn dhuinn ach gabhail ris nach d" fhuair na h-eucoraich cogaidh sin, a chaidh à sealladh air aghaidh na talmhainn o chionn timcheall air seachd bliadhna fichead, an cothrom an obair a chrìochnachadh."
  
  "A dh'fhalbh?" Ghluais Dahl, a 'gluasad beagan bho chois gu cas. "Mar as trice tha seo a" ciallachadh na poileis dìomhair. No Feachdan Sònraichte. Tha e ciallach leis gur e eucoirich cogaidh a bh" annta."
  
  Chrath Lauren. "Is e co-aontachd a tha seo. Ach cha do smaoinich am fear a "dh'fhalbh" a bhith a 'coimhead airson a' bhuncair dhìomhair."
  
  "An uairsin is dòcha SAS." Thug Dahl sùil air Drake. "Bastagan reamhar."
  
  "Co-dhiù chan e ABBA a chanar ris na feachdan sònraichte againn."
  
  Chaidh Kinimaka chun na h-uinneige airson sùil a thoirt. "Tha e coltach ri màthair a h-uile mearachd," chaidh e a-steach don ghlainne aige. "Leigidh mi leis an fhiosrachadh seo sgaoileadh gu saor. Cia mheud riaghaltas a tha gu bhith a" sealg airson seo aig an aon àm?"
  
  "Co-dhiù sia," thuirt Lauren. "A tha fios againn mu dheidhinn. Aig an àm seo dh'fhaodadh barrachd a bhith ann. Thòisich an rèis nuair a chrìochnaich thu ann am Peru."
  
  "A bheil thu a" crìochnachadh?" Smith a-rithist. "Shàbhail sinn beatha."
  
  Shrug Lauren. "Chan eil duine a" cur a" choire ort airson seo."
  
  Chuimhnich Drake gu soilleir na h-iarrtasan a rinn Smith a-rithist gus an ifrinn a chuir air adhart tron mhisean mu dheireadh. Ach cha b" e a-nis an t-àm airson a" chùis seo a thogail. An àite sin, ghlac e gu sàmhach aire an New Yorker.
  
  "Mar sin," thuirt e. "Carson nach innis thu dhuinn dè dìreach a tha an Òrdugh Doomsday seo air a phlanadh agus mar a tha e an dùil an saoghal a sgrios?"
  
  Ghabh Lauren anail domhainn. "An uairsin tha e ceart gu leòr. Tha mi an dòchas gu bheil thu deiseil airson seo."
  
  
  CAIBIDEIL A TRÌ
  
  
  "Tro saidealan brathaidh, riochdairean falaichte agus camarathan, drones, an NSA ... tha thu ga ainmeachadh, tha fios againn gu bheil co-dhiù sia dùthchannan eile a" rèiseadh gus a bhith mar a" chiad fheadhainn a lorg ceithir oiseanan na talmhainn. Ameireaganaich ..." stad i, a 'smaoineachadh, "uill ... a bhith nad Ameireaganaich ... tha thu airson faighinn ann ro chàch. Chan ann a-mhàin air sgàth cliù, ach cuideachd leis nach urrainn dhuinn a ràdh dìreach dè a nì duine eile leis na lorgas iad. Is e am faireachdainn ... dè ma lorgas Israel marbhadh dìomhair taobh a-staigh na dùthcha? Dè ma lorgas Sìona na ceithir?"
  
  "Mar sin is iad sin na dùthchannan dearbhte a tha a" gabhail pàirt sa phròiseact? " dh'fhaighnich Kensi gu sàmhach. "Iosrael?"
  
  "Tha. A bharrachd air Sìona, an Fhraing, an t-Suain, an Ruis agus Breatainn."
  
  Bha Drake den bheachd gur dòcha gu robh e eòlach air cuid de na daoine a bha an sàs ann. Bha e ceàrr gun robh aige ri obair nan aghaidh.
  
  "Tricky," thuirt e. "Dè na dearbh òrdughan?"
  
  Thug Lauren sùil air an laptop aice gus dèanamh cinnteach. "Tha tòrr mòr "gun fhàilligeadh" agus "aig cosgais sam bith" annta."
  
  "Tha iad ga fhaicinn mar chunnart cruinneil," thuirt Hayden. "Carson nach biodh? Chan eil an-còmhnaidh ach beagan làithean air fhàgail gus an ath apocalypse."
  
  "Agus fhathast," thuirt Drake, "tha sinn uile gu ìre mhòr air an aon taobh."
  
  Sheas Hayden ris. "Wow. Stad le bhith a" dèanamh dhrogaichean, a dhuine."
  
  "Cha robh, bha mi a" ciallachadh-"
  
  "Mu dheireadh chuir cus bhuillean às dha." Rinn Dahl gàire.
  
  Leudaich sùilean Drake. "Dùin do bheul." Rinn e fois. "An do rinn thu ceistean mu do Yorkshire? Co-dhiù, is e an rud a bha mi a" ciallachadh gur e feachdan sònraichte a th" annainn uile. Gearr bhon aon aodach. Gu cinnteach cha bu chòir dhuinn mar ifrinn a bhith a" ruith a chèile air feadh an t-saoghail. "
  
  "Tha mi ag aontachadh," thuirt Hayden gun fhaireachdainn. "Mar sin cò leis a tha thu a" dol a dheasbad seo? "
  
  Sgaoil Drake a làmhan. "Ceann-suidhe Coburn?"
  
  "An toiseach dh" fheumadh tu a dhol seachad air Ministear an Dìon. Agus feadhainn eile. Tha Cole air a chuairteachadh le barrachd air dìreach ballachan corporra, agus tha cuid dhiubh nach eil às aonais crenellations. "
  
  "Cha chluich a h-uile sgioba geamaichean càirdeil," thuirt Coinneach le misneachd.
  
  "Gu cinnteach". Thug Drake a-steach agus shuidh e sìos. "Tha mi duilich, Lauren. Lean air adhart."
  
  "Deas. Mar sin, tha a h-uile duine air na sgrìobhainnean a chaidh a leigeil ma sgaoil a leughadh. Is e bullshit Nadsaidheach a" mhòr-chuid dheth, a bhith onarach. Agus tha mi a" leughadh seo facal air an fhacal. Tha an duilleag a chaidh ainmeachadh às deidh na buidhne mì-fhortanach seo, leis an tiotal "Òrdugh a 'Bhreitheanais mu dheireadh", a' nochdadh gu soilleir na "àiteachan-fois" ris an canar na Ceithir Marcaichean: Cogadh, Ceannsachadh, Gort agus Bàs."
  
  "De Leabhar an Taisbeanaidh?" dh'fhaighnich Hayden. "An ceathrar mharcach sin?"
  
  "Seadh." Chrath Lauren, fhathast a" coimhead tron iomadh nota a chaidh a dhearbhadh le cuid de na geeks as fheàrr ann an Ameireagaidh. "Tha Uan Dhè a" fosgladh a" chiad ceithir de na seachd ròin, a tha a" toirt a-mach ceithir creutairean a" marcachd air eich geala, dearg, dubh agus bàn. Gu dearbh, tha iad air a bhith ceangailte ris a h-uile càil thar nam bliadhnaichean agus chaidh an ath-mhìneachadh uair is uair a-rithist ann an cultar mòr-chòrdte. Tha iad eadhon air an ainmeachadh mar shamhla air Ìmpireachd na Ròimhe agus an eachdraidh a thàinig às a dhèidh. Ach hey, b" urrainn dha na Nadsaidhean cluich leis ann an dòigh sam bith a bha iad ag iarraidh, ceart? A-nis is dòcha gu bheil e nas fheàrr ma bheir mi seo seachad. Tharraing i a-mach cruach phàipearan bhon mhàileid aice, a" coimhead nas coltaiche ri gnìomhachas na bha Drake air fhaicinn a-riamh. Atharrachadh inntinneach dha Lauren, agus fear a tha coltach a thug i gu cridhe. Thug e sùil gu sgiobalta air a" phàipear.
  
  "An e seo an rud a thug air a h-uile duine tanachadh? Òrdugh?
  
  "Tha, leugh seo."
  
  Leugh Dahl e gu h-àrd agus thug an fheadhainn eile a-steach e.
  
  "Aig ceithir oiseanan na Talmhainn lorg sinn na Ceathrar marcach agus mhìnich sinn dhaibh am plana airson Òrdugh a" Bhreitheanais mu dheireadh. Bidh an fheadhainn a thig beò bho Chogadh-croise a" Bhreitheanais agus na thachair às a dhèidh a" riaghladh gu ceart. Ma tha thu a" leughadh seo, tha sinn air chall, mar sin leugh agus lean gu faiceallach. Chaidh na bliadhnaichean mu dheireadh againn a chuir seachad a" cruinneachadh nan ceithir buill-airm mu dheireadh de ar-a-mach an t-saoghail: Cogadh, Ceannsachadh, Gort agus Bàs. Aonaichte, sgriosaidh iad a h-uile riaghaltas agus fosglaidh iad àm ri teachd ùr. Bi deiseil. Lorg iad. Siubhail gu ceithir oiseanan na Talmhainn. Lorg àiteachan-tàimh Athair na Ro-innleachd agus an uairsin an Khagan; an t-Innseanach a bu mhiosa a bha beò riamh, agus an sin Sgiùrsadh Dhè. Ach chan eil a h-uile dad mar a tha e coltach. Thadhail sinn air an Khagan ann an 1960, còig bliadhna an dèidh a chrìochnachadh, a 'cur a' Chonquest na chiste. Tha sinn air an Sgùrr a lorg a tha a" dìon a" Bhreitheanais Dheireannach. Agus is e an aon chòd marbhadh nuair a nochd na Horsemen. Chan eil comharran comharrachaidh air cnàmhan an Athar. Tha na h-Innseanaich air an cuairteachadh le buill-airm. Tha òrdugh a" Bhreitheanais mu dheireadh a-nis beò tromhadsa agus bidh e na uachdaran gu bràth."
  
  Chuir Drake a h-uile càil suas. Mòran sanasan, mòran fhìrinnean. Tòrr obair. Ach, rinn Dahl a" chùis air leis a" chiad bheachd aige. "Dh" èirich? Nach dèan iad ceannairc?
  
  "Tha, tha coltas gu bheil rudeigin ceàrr." Dh'aontaich Lauren. "Ach chan e typo a tha sin."
  
  Thuirt Mai, "Tha e coltach gu bheil e a" sealltainn an òrdugh anns am bu chòir coimhead, ged a tha e gu h-ìosal."
  
  Chrath Lauren aonta. "Tha seo fìor. Ach a bheil thu cuideachd a" tuigsinn carson a chanas iad na "àiteachan-tàimh" sin? Chan e uaighean no cladhan no rud sam bith?"
  
  "Chan eil a h-uile dad mar a tha e coltach," leugh Dahl a-mach.
  
  "Tha. Tha e soilleir gu bheil feum air tunna a bharrachd rannsachaidh."
  
  "Tha na h-Innseanaich air an cuairteachadh le buill-airm," leugh Alicia a-mach. "Dè tha sin a" ciallachadh?"
  
  "Nach tèid sinn ro fhada air thoiseach oirnn fhìn," thuirt Hayden.
  
  "Thathas a" creidsinn gun do bhàsaich eòlas nan àiteachan-fois mu dheireadh sin le òrdugh nan Nadsaidhean." Thuirt Lauren. "Is dòcha gu robh iad an dùil rudeigin a chlàradh. Is dòcha gur e an còdadh a th" ann. No a 'toirt seachad eòlas do ghinealaichean eile. Chan eil fios againn le cinnt, ach tha fios againn gur e sin a tha againn ri dhol air adhart," thuirt i, "agus tha a h-uile duine san aon bhàta. Thug i sùil air Drake. " Bàta. Raft mairsinn. Gheibh thu am beachd."
  
  Chrath an Yorkshireman gu pròiseil. "Gu dearbh tha mi ag iarraidh. Faodaidh SAS fleòdradh creige a dhèanamh."
  
  "Uill, ge bith cò a ruitheas sinn a-steach, tha na h-aon sanasan aca agus a bhios againn," thuirt Hayden. "Dè mu dheidhinn a thòisicheas sinn?"
  
  Thionndaidh Kinimaka air falbh bhon uinneig. " Aig ceithir oisinnibh na talmhainn?" dh'fhaighnich e. "Càit a bheil iad suidhichte?"
  
  Bha coltas falamh air an t-seòmar. "Tha e duilich a ràdh," thuirt Dahl. "Nuair a tha an talamh cruinn."
  
  "Ceart gu leòr, dè mu dheidhinn a" chiad Horseman air an tug iad iomradh. Athair na ro-innleachd seo." Choisich Kinimaka a-steach don t-seòmar, a 'bacadh an t-solais bhon uinneig air a chùlaibh. "Dè an iomradh a th" againn air?"
  
  "Mar a bhiodh dùil agad," thuirt Lauren ris an sgrion, "tha an tanca smaoineachaidh air ais dhachaigh a" dèanamh seo cuideachd..." Thug i mionaid airson leughadh.
  
  Thug Drake an aon mhionaid airson meòrachadh. Cha robh iomradh Lauren air "think tank air ais dhachaigh" ach a" dèanamh soilleir dè nach robh ann.
  
  Karin Blake.
  
  Gu dearbh, chaidh an ùine seachad nuair a bha thu nad phàirt de sgioba SPEAR, ach bha e fada seachad air an latha no eadhon an t-seachdain nuair a bha còir aig Karin a bhith air an gairm. Gach uair a chuir e roimhe fios a chuir thuice, chuir rudeigin stad air - ge bith an e dòrlach de nàimhdean a bh "ann, èiginn cruinne, no an t-iarrtas aige fhèin gun a bhith draghail. Bha feum aig Karin air an àite aice, ach-
  
  Càite a bheil i an ifrinn?
  
  Thòisich Lauren air bruidhinn, agus a-rithist dh'fheumadh smuaintean Karin a chuir an dàrna taobh.
  
  "Tha e coltach gur e Athair na Ro-innleachd a bh" air an fhigear eachdraidheil. Hannibal."
  
  Bha Mac a" Ghobhainn a" coimhead mì-chinnteach. "Cò dhiubh?"
  
  Rug Alicia air a bilean. "Mas e seo dude Anthony Hopkins, chan eil mi a" fàgail an t-seòmar seo. "
  
  "Bha Hannibal Barca na stiùiriche armachd uirsgeulach à Carthage. Rugadh e ann an 247 RC, b" esan an duine a bha os cionn arm gu lèir, a" gabhail a-steach ailbhean cogaidh, thairis air na Pyrenees agus na h-Alps dhan Eadailt. Bha comas aige a neartan agus laigsean a nàimhdean aithneachadh agus rinn e a" chùis air mòran de charaidean na Ròimhe. Is e an aon dòigh anns an do dh" fhàilnich e mu dheireadh nuair a dh" ionnsaich cuideigin na innleachdan sgoinneil aige fhèin agus leasaich e dòigh air an cleachdadh na aghaidh. Bha e ann an Carthage."
  
  "Mar sin an e am fear seo Athair na Ro-innleachd?" - Dh'fhaighnich Smith. "An Hannibal seo?"
  
  "Bheachdaich air mar aon de na ro-innleachdan armachd as fheàrr ann an eachdraidh agus aon de na seanalairean air leth àrsaidh còmhla ri Alexander the Great agus Caesar. B" e Athair na Ro-innleachd a bh" air oir ghabh an nàmhaid as motha aige, an Ròimh, mu dheireadh ris na dòighean armachd aige a-steach do na planaichean aca fhèin."
  
  "Is e buaidh a tha seo," thuirt Dahl, "ma bha aon ann riamh."
  
  Chrath Lauren. "Na b" fheàrr. Bha Hannibal air a mheas mar trom-laighe don Ròimh is gun do chleachd iad am facal nuair a thachair mòr-thubaist sam bith. Air eadar-theangachadh, tha seo a" ciallachadh gu bheil Hannibal aig na geataichean! Chaidh gabhail ris an abairt Laideann san fharsaingeachd agus tha i fhathast air a chleachdadh an-diugh."
  
  "Air ais gu òrdugh," bhrosnaich Hayden iad. "Ciamar a tha e iomchaidh?"
  
  "Uill, faodaidh sinn a ràdh le misneachd gu bheil Hannibal mar aon de na Ceithir Marcaichean. A bharrachd air mar a bha e coltach gun do mharcaich e each, tha e air a bhith air ainmeachadh mar Athair na Ro-innleachd fad na h-eachdraidh. Tha seo a" ciallachadh gur e He is War, a" chiad Horseman. Gu cinnteach thug e cogadh gu Ìmpireachd na Ròimhe."
  
  Rinn Drake sganadh air an teacsa. "Mar sin tha e ag ràdh an seo gun deach am plana airson Òrdugh Doomsday a chuir sìos leis na Marcaichean. An gabh sinn ris gun do thiodhlaic an t-Òrdugh armachd millteach ann an uaigh Hannibal? Fàg seo airson an ath ghinealach?"
  
  Chrath Lauren. "Is e faireachdainn coitcheann a th" ann. Armachd anns gach uaigh. Tha uaigh anns gach oisinn de'n talamh."
  
  Thog Kinimaka mala. "A tha, a-rithist, a" dèanamh ciall cho mòr ri sgiort feòir. "
  
  Shìn Hayden a làmh air gus stad. "Na dìochuimhnich," thuirt i. "Airson a-nis. Gu cinnteach bu chòir uaigh no mausoleum a bhith aig fear mar Hannibal?"
  
  Lean Lauren air ais na cathair. "Tha, seo far a bheil cùisean a" fàs iom-fhillte. Chaidh seann Hannibal bochd na fhògarrach agus bhàsaich e le bàs truagh, is dòcha bho phuinnsean. Chaidh a thiodhlacadh ann an uaigh gun chomharradh."
  
  Leudaich sùilean Drake. "Tarbh-shit".
  
  "Tha e a" toirt ort smaoineachadh, nach eil?"
  
  "A bheil àite againn?" dh'fhaighnich Mai.
  
  "O tha". Rinn Lauren gàire. "Afraga".
  
  
  CAIBIDEIL A CHEUD
  
  
  Choisich Alicia gu caibineat taobh agus thug i a-mach botal uisge bhon mhion-frids air a mhullach. Bha tòiseachadh air gnìomhachd ùr an-còmhnaidh fo uallach. Bha a daingneach a' sabaid ; ge-tà, an turas seo bha e soilleir gu robh feum aca air plana. Bha Hayden mu thràth air a dhol còmhla ri Lauren air an laptop, agus bha Smith a" feuchainn ri ùidh a nochdadh, gun teagamh leis gu robh an New Yorker a" gabhail dreuchd eadar-dhealaichte. O seadh, agus leis nach eil i sa phrìosan a" tadhal air ceannairceach seòlta.
  
  Bha a beachd fhèin aig Alicia, ach bha ùine chruaidh aice a 'tuigsinn loidsig Lauren. Ach, cha b 'e an t-àite aice a bh' ann airson breithneachadh, chan ann às deidh a 'bheatha a bha i air a stiùireadh mar-thà. Bha Lauren Fox glic agus lèirsinneach gu leòr airson faicinn dè bha a" tighinn.
  
  An dòchas gu bheil. Dh'òl Alicia leth a' bhotal, agus thionndaidh i gu Drake. Bha an Yorkshireman na sheasamh an-dràsta ri taobh Dahl agus Kensi. Bha i an impis a dhol a-steach nuair a bha gluasad faisg oirre.
  
  "Ach, hi Yogi. Ciamar a tha cùisean a" dol ann?
  
  "Gu math". Tha am mèirleach Ruiseanach air a bhith brònach bho chaidh a nochdadh gu h-obann. "A bheil thu a" smaoineachadh gu bheil gràin aca orm a-nis?"
  
  "WHO? Tha iad? A bheil thu a" magadh? Chan eil duine gad bhreith, gu sònraichte mise. Rinn i gàire agus choimhead i mun cuairt. "No May. No Drake. Agus gu sònraichte chan e Kenzi. Is dòcha gu bheil dungeon aig a" ghalla làn dìomhaireachdan beaga dona. "
  
  "A-MHÀIN".
  
  "Chan e dìreach an dìomhaireachd bheag a th" agad." Crap! "Hey, tha mi fhathast a" feuchainn ri atharrachadh an seo. Chan eil fios agam dad mu dheidhinn gàire."
  
  "Tha mi ga fhaicinn".
  
  Shìn i a làmh: "Thig an seo!" - agus mharcaich e air a cheann 'n uair a shleamhnaich e air falbh, a' feuchainn ri greim a dheanamh air a cheann. Leum Yorgi gu deireadh an t-seòmair, a chasan aotrom. Chunnaic Alicia teachd-a-steach an tòir.
  
  "An ath thuras, a bhalaich."
  
  Thug Drake sùil air an dòigh aice. "Tha fios agad, tha eagal air romhad."
  
  "Cha robh mi a" smaoineachadh gu robh eagal air an leanabh ro rud sam bith. Chan ann às deidh ùine a chuir seachad sa phrìosan Ruiseanach sin agus ballachan a thogail. An uairsin gheibh thu a-mach gu bheil eagal air roimhe." Thug i suil air a ceann.
  
  "An armachd as cumhachdaiche uile," thuirt Dahl. "Dìreach faighnich dha Hannibal."
  
  "O, tha Torsti a" dèanamh fealla-dhà. Tionndaidh sinn uile chun a 'mhìosachain. Ach dha-rìribh, "thuirt Alicia. "Feumaidh an leanabh bruidhinn a-mach. Chan eil teisteanas nas fheàrr agam."
  
  Ruith Kensi. "Dìreach? tha mi ga ionndrainn".
  
  "An deach iomradh a thoirt ort ann an aithris Webb? O tha, tha mi a" smaoineachadh."
  
  Chrath na h-Israelich. "Tha ùine chruaidh agam a" cadal air an oidhche. Dè ma tha?"
  
  "Sin as coireach," thuirt Alicia. "Chan eil dad."
  
  "Tha mi creidsinn airson an aon adhbhar riut fhèin."
  
  Bha sàmhchair domhainn ann. Choinnich Dahl ri sùil Drake thairis air cinn nam boireannach agus chrom e beagan. Choimhead Drake air falbh gu sgiobalta, gun a bhith a" dèanamh gàir air na boireannaich, ach gun a bhith ag iarraidh gum biodh iad air an slaodadh sìos gu tobar na truaighe. Choimhead Alicia suas nuair a thòisich Hayden a" bruidhinn.
  
  "Ceart gu leòr," thuirt an ceannard aca. "Tha e nas fheàrr na bha Lauren a" smaoineachadh an toiseach. Cò tha airson turas dhan Hellespont?
  
  Rinn Alicia osna. "Tha e foirfe airson an sgioba damn seo. Clàraich mi."
  
  
  * * *
  
  
  An toiseach le heileacoptair agus an uairsin le bàta-luath, chaidh sgioba SPEAR gu na Dardanelles. Bha a" ghrian mu thràth a" dol fodha a dh"ionnsaigh fàire, thionndaidh an solas bho bhall soilleir gu stiallan farsaing air a" chùl agus sliseag chòmhnard. Is gann gun do lorg Drake e fhèin ag atharrachadh eadar modhan còmhdhail tron turas cnapach, agus lorg e ùine airson iongnadh a dhèanamh air mar a fhuair na pìleatan tron latha gu sàbhailte. Shoilleirich Alicia, a bha ri thaobh air bòrd an heileacoptair, na faireachdainnean aice beagan.
  
  "Hey guys, a bheil thu a" smaoineachadh gu bheil am fear seo a "feuchainn ri ar marbhadh?"
  
  Thuirt Kinimaka, ceangailte gu teann a-steach agus a" gèilleadh ri na h-uimhir de strapan a bharrachd "s a b" urrainn dha, tro fhiaclan clenched, "Tha mi gu math cinnteach gu bheil e a" smaoineachadh gu bheil iad a "breabadh."
  
  Bha conaltradh làn obrachail agus fosgailte. Lìon sàmhchair an èadhar fhad "s a bha an sgioba aca a" sgrùdadh na buill-airm a thug an CIA seachad. Lorg Drake na daoine àbhaisteach a bha fo amharas, a bha a" toirt a-steach Glocks, HKS, sgeinean sabaid agus measgachadh de grenades. Chaidh innealan lèirsinn oidhche a thoirt seachad cuideachd. Dìreach beagan mhionaidean às deidh sin, thòisich Hayden a "bruidhinn mun neach-conaltraidh.
  
  "Mar sin, a dhaoine, tha an t-àm ann beachdachadh air taobh eile, nas pearsanta den mhisean seo. Sgiobaidhean farpaiseach. Tha an CIA fhathast ag ràdh gu bheil sia ann, agus mar sin bitheamaid taingeil nach eil e mòran a bharrachd. Bidh an cealla Alexandria an-còmhnaidh a" faighinn fiosrachadh bho cheallan CIA air feadh an t-saoghail, bhon NSA agus riochdairean falaichte. Bidh iad a" toirt fiosrachadh iomchaidh sam bith dhomh-"
  
  "Ma tha e gu maith dhaibh," thuirt Kensi a-steach.
  
  Rinn Hayden casadaich. "Tha mi a" tuigsinn gu bheil thu air droch eòlas fhaighinn le buidhnean riaghaltais, agus tha an CIA a "faighinn fìor dhroch naidheachd, ach rinn mi obair dhaibh. Agus co-dhiù rinn mi m" obair ceart. Tha dùthaich gu lèir aca ri dhìon. Dèan cinnteach gun toir mi na fìrinnean dhut."
  
  "Saoil dè a tha a" togail a sgiort," thuirt Alicia ris an neach-conaltraidh. "Tha mi cinnteach nach eil e ro mhath."
  
  Thug Kensi sùil oirre. "Dè a dh" fhaodadh a bhith math a bheir air do sgiort a dhol suas? "
  
  "Chan eil fios agam". Ghluais Alicia gu sgiobalta. "Beul Johnny Depp?"
  
  Ghlan Hayden a h-amhaich agus lean i. "Sia sgiobaidhean de fheachdan sònraichte. Tha e doirbh innse cò tha co-fhaireachdainn agus cò tha gu tur nàimhdeil. Na gabh ris. Feumaidh sinn dèiligeadh ris a h-uile duine mar nàimhdean. Chan eil gin de na dùthchannan as aithne dhuinn a tha an sàs ann an seo ag aideachadh seo. Tha mi a" tuigsinn gur dòcha gu bheil thu eòlach air cuid de na daoine sin, ach tha an t-òran fhathast mar a bha e."
  
  Nuair a stad Hayden, smaoinich Drake air buidheann Bhreatainn. Bha grunn rèisimeidean aig an SAS agus bha e air falbh airson iomadh bliadhna, ach fhathast cha robh saoghal nan saighdearan ultra-elite dìreach mòr. Bha Hayden ceart a bhith a" bruidhinn mu dheidhinn còmhstrithean agus teagamhan a dh" fhaodadh a bhith ann an-dràsta, seach a bhith air an glacadh leotha fhèin air an raon-catha. Is dòcha gu bheil ùidh aig Dahl anns a" bhuidheann Suaineach, agus Kenzie anns an fhear Israeleach. Deagh obair, cha robh làthaireachd traidiseanta Ameireaganach ann.
  
  "Chan urrainn dhomh smaoineachadh gu bheil Sìona càirdeil," thuirt e. "Chan eil an Ruis idir."
  
  "Aig an astar seo," thuirt Mai, a" coimhead a-mach air an uinneig. "Bidh iad nan cumaidhean anns an dorchadas."
  
  "A bheil beachd againn air an t-suidheachadh anns gach dùthaich an-dràsta?" - dh'fhaighnich Dahl.
  
  "Bha, bha mi dìreach a" dèanamh air seo. Cho fad "s as urrainn dhuinn innse, tha na Suainich grunn uairean a thìde air falbh. Tha na Frangaich fhathast aig an taigh. Tha Mossad as fhaisge, gu math faisg."
  
  "Gu dearbh," thuirt Dahl. "Chan eil fios aig duine dha-rìribh càite a bheil iad a" dol. "
  
  Bha Drake a" casadaich beagan. "A bheil thu a" feuchainn ri oidhirp fàiligeadh na Suain fhìreanachadh? "
  
  "A-nis tha e coltach gu bheil thu aig Eurovision. Agus cha tug duine iomradh air Breatainn. Càite a bheil iad suidhichte? Fhathast a" dèanamh tì?" Thog Dahl cupa mac-meanmnach, a mheur bheag a" stobadh a-mach aig ceàrn.
  
  B" e puing cothromach a bh" ann. "Uill, is dòcha gun do thòisich an t-Suain air ais."
  
  "Thòisich iad co-dhiù."
  
  "Guys," stad Hayden. "Na dìochuimhnich gu bheil sinn mar phàirt de seo cuideachd. Agus tha Washington an dùil gum buannaich sinn. "
  
  Rinn Drake gàire. Rinn Dahl gàire. Choimhead Mac a" Ghobhainn suas nuair a thòisich Lauren a" bruidhinn.
  
  "Is e rud inntinneach a bharrachd a tha seo gu bheil cuid de na dùthchannan sin gu mòr a" gearan mu eadar-theachd sam bith. Gu dearbh, tha an ìre crap an-còmhnaidh àrd, ach dh" fhaodadh sinn dèiligeadh ri cuid de eileamaidean mì-onarach. "
  
  "Gu neo-oifigeil? Buidhnean splinter?" - dh'fhaighnich Kinimaka.
  
  "Tha e comasach."
  
  "Bheir e sinn air ais chun fhiosrachadh bunaiteach," thuirt Hayden. "Tha a h-uile duine nàimhdeil."
  
  Bha Drake a" faighneachd dè a bha Smith a" smaoineachadh air an aithris aice. Air ais ann an Cusco, bha Joshua nàimhdeil, ach leis nach robh a bhàs air a cheadachadh leis an riaghaltas agus an fuireach san dùthaich a" sìor atharrachadh agus a" connspaid, cha robh fios aig duine dè thachradh. B' e tubaist a bh' ann am bàs an duine seo, ach dh' adhbharaich sin le dìth aire agus cus-dòchas. Bha, b" e parasite agus murtair a bh" ann, ach bha an suidheachadh eadar-dhealaichte.
  
  Às deidh an heileacoptair lìon iad na bàtaichean. Air an èideadh ann an dubh, bha na h-aghaidhean aca air am mealladh, a" breabadh gu rèidh thairis air uisgeachan an Hellespont, mu dheireadh lìon an oidhche le dorchadas. Bha an t-slighe a ghabh iad falamh, na solais a" frasadh seachad air a" bhruaich as fhaide air falbh. Bha an Hellespont na chanàl cudromach a tha na phàirt den chrìch eadar an Roinn Eòrpa agus Àisia. Na chaolas cumhang, bha Gallipoli suidhichte air a chladach a tuath, agus bha a" mhòr-chuid de na crìochan eile aige gu ìre bheag sluaigh. Nuair a bha iad a" deàrrsadh tron uisge, chleachd Hayden agus Lauren an neach-conaltraidh aca.
  
  "Cha robh uaigh a-riamh aig Hannibal, no eadhon comharra uaighe. Às deidh cùrsa-beatha sgoinneil, bhàsaich an seanailear uirsgeulach seo cha mhòr leis fhèin, air a phuinnseanachadh aig seann aois. Mar sin ciamar a lorgas tu uaigh gun chomharradh?"
  
  Choimhead Drake suas nuair a stad Lauren. An do dh"fhaighnich i dhaibh?
  
  Thòisich Mac a" Ghobhainn gu gaisgeil gus fuasgladh fhaighinn. "Sonar?"
  
  "Tha e comasach, ach feumaidh deagh bheachd a bhith agad càite am faic thu," fhreagair Dahl.
  
  "Lorg iad sgrìobhainn neo-shoilleir, sgrìobhainn a ghabhas clàradh, tha, ach chaill iad ùine," thuirt Hayden. "Tha na thachair dha Hannibal a-riamh air irioslachd a chuir air an fheadhainn a bha dèidheil air a" ghaisgeach a chuir an aghaidh ìmpireachd Ròmanach. B" e aon neach den leithid Ceann-suidhe Tunisia, a thadhail air Istanbul anns na seasgadan. Rè an turais seo, b 'e an aon rud a bha e ag iarraidh a bhith comasach air fuigheall Hannibal a thoirt leis gu Tunisia. Cha robh dad eile gu diofar. Mu dheireadh ghabh na Turcaich beagan dheth agus thug iad leotha e air turas goirid."
  
  "Sixties?" Thuirt Dahl. "Nach e sin nuair a thòisich na h-eucoraich cogaidh a" breith air a" phlana bheag aca?"
  
  "Nas coltaiche". Thuirt Hayden. "Às deidh dhaibh tuineachadh ann an Cuba agus tòiseachadh air beatha ùr. An uairsin mhair an òrdugh ùr aca faisg air fichead bliadhna."
  
  "Gu leòr ùine airson a bhith cruthachail," thuirt Alicia.
  
  "Agus tagh na Ceathrar marcach dhaibh," thuirt Mai. "Hannibal - Marcaiche Cogaidh? Tha e a" dèanamh ciall. Ach cò an ifrinn a th' ann an ceannsachadh, gorta, agus bàs? Agus carson a tha na Dardanelles ann an Afraga mar aon de na ceithir prìomh stiùiridhean? "
  
  "Deagh phuing," thuirt Alicia ri May, ag adhbhrachadh dha Drake na h-oidhirpean aige ath-dhùblachadh. "Feumaidh tu a" chaip bheag smaoineachaidh sin a chuir air ais, Foxy.
  
  Rinn Lauren gàire. B" urrainn dha Drake innse le tòn a guth. "Mar sin thug na Turcaich, gu sònraichte nàire leis an eas-urram aca fhèin air Hannibal, ceann-suidhe Tunisia gu àite air an Hellespont. Tha e ag ràdh "air a" chnoc far a bheil togalach briste". Is e seo an t-àite-fois ainmeil aig Hannibal Barca.
  
  Dh'fhuirich Drake, ach cha tàinig tuilleadh fiosrachaidh. "Agus gidheadh," thuirt e, "bha sin o chionn deich bliadhna fichead."
  
  "Sheas e an sin cho fada," thuirt Lauren, "agus chan eil teagamh nach do chuir na Turcaich suas rud de gheàrd urraim."
  
  Bha Drake a" coimhead teagmhach. "Gu fìrinneach, dh" fhaodadh e a bhith na uaigh urramach. "
  
  "Thug iad ceann-suidhe Tunisia an sin, Matt. Ghabh e eadhon criathragan gainmhich air an dearbhadh leis na geàrdan-bodhaig aige, gan gairm "gainmheach à uaigh Hannibal" nuair a thill e dhachaigh. Anns an t-suidheachadh sin, anns a" bhliadhna sin, am biodh na Turcaich dha-rìribh a" mealladh Ceann-suidhe Tunisia? "
  
  Chrath Drake air adhart a dh" ionnsaigh lùb dorcha na h-oirthir. "Tha sinn a" dol a dh'fhaighinn a-mach."
  
  
  CAIBIDEIL A CHOIG
  
  
  Chuidich Drake le bhith a" tarraing a" bhàta-luath le dath sàbaill a-mach às an uisge, ga cheangal ri bad de sheann fhreumhan faisg air làimh agus a" cur suas a" motair a-muigh. Rinn May, Alicia agus Smith cabhag gus ionad a chuir air dòigh. Thog Kinimaka na bagannan droma trom le cuideachadh Dahl. Bha Drake a" faireachdainn gainmheach fo a bhrògan. Bha fàileadh na talmhainn aig an èadhar. Bha na tonnan a" ruith gu brùideil chun a" chladaich air an taobh chlì aige, le gluasad nam bàtaichean. Cha do bhris fuaim sam bith eile an t-sàmhchair nuair a ghabh na sleaghan an aire.
  
  Bha Hayden a' cumail inneal-seòlaidh GPS so-ghiùlain. "Gu math. Tha na co-chomharran agam air am prògramadh. A bheil sinn deiseil airson falbh?"
  
  "Deiseil," thàinig grunn ghuthan a-steach mar fhreagairt.
  
  Ghluais Hayden air adhart, agus shuidhich Drake air a chùlaibh, a 'dol thairis air a' ghainmheach fo a chasan. Bha iad an-còmhnaidh a" sganadh na sgìre, ach cha robh tobraichean solais eile rim faicinn. Is dòcha gun d" fhuair iad an seo an toiseach às deidh a h-uile càil. Is dòcha gun do chùm sgiobaidhean eile air ais, a" leigeil le cuideigin eile an togail trom a dhèanamh. Is dòcha eadhon a-nis gun robhar a" cumail sùil orra.
  
  Bha na comasan gun chrìoch. Chrath Drake ri Alicia agus iad a" dol seachad agus chaidh an Sasannach a-steach don loidhne. "Bidh e ag atharrachadh bho thaobh gu taobh."
  
  "Dè mu dheidhinn Smith?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "Tha mi an seo. Tha an t-slighe soilleir."
  
  O tha, ach tha sinn a" dèanamh air an dùthaich, smaoinich Drake, ach cha tuirt e dad. Ghluais an gainmheach bhog gu talamh cruaidh, agus an uairsin dhìrich iad suas an uchd. Dìreach beagan throighean a dh"àirde agus le mullach leathad, cha b" fhada gus an deach iad thairis air crìoch an fhàsaich agus lorg iad iad fhèin air pìos talmhainn rèidh. Sheall Hayden an t-slighe agus chaidh iad thairis air an fhàsach neo-thorrach. A-nis chan eil feum air teachdaichean a phostadh. Chitheadh iad airson mìltean, ach dh'fhuirich May agus Smith nas fhaide air falbh, ag àrdachadh an raon seallaidh.
  
  Bha an scrion GPS a "brùthadh gu sàmhach, gan stiùireadh a-riamh nas fhaisge air an targaid aca, agus bogha dorcha na h-oidhche a" sìneadh gu maiseach os an cionn. Le uiread de dh' àite, bha an speur mòr; is gann a tha na reultan rim faicinn, agus tha a" ghealach na stiall beag. Thionndaidh deich mionaidean gu fichead, an uairsin trithead, agus bha iad fhathast a 'coiseachd leotha fhèin. Chùm Hayden fios tron neach-conaltraidh leis an sgioba agus Alexandria. Leig Drake leis an àrainneachd a thoirt a-steach, a "toirt anail ann an ruitheam garbh nàdur. Fuaimean bheathaichean, gaoth, meirgeadh na talmhainn - bha e uile ann, ach cha robh dad neo-iomchaidh. Thuig e gum faodadh na sgiobaidhean air an robh iad an-aghaidh a bhith a cheart cho math riuthasan, ach bha earbsa aige anns na comasan aige fhèin agus ann an comasan a charaidean.
  
  "Air adhart," thuirt Hayden. "Tha an GPS a" sealltainn an talamh ag èirigh timcheall air dà fhichead troigh. Is dòcha gur e seo an cnoc a tha sinn a" sireadh. Thoir sùil air."
  
  Mean air mhean thàinig a" chnoc a-mach às an dorchadas, cnap talmhainn a bha ag èirigh mean air mhean le freumhan cruinn agus ulpagan a" sgaoileadh an talamh tioram agus iad a" snaidheadh slighe sheasmhach tro na cnapan-starra. Thug Drake agus Alicia mionaid airson stad agus coimhead air ais, a 'toirt fa-near don dubhachd rèidh a bha a' sìneadh fad na slighe chun a 'mhuir choppy. Agus fada nas fhaide na sin, tha na solais sèididh a" chala, beatha gu tur eadar-dhealaichte.
  
  "Aon latha?" Dh'fhaighnich Alicia le iongnadh.
  
  Bha Drake an dòchas sin. "Gheibh sinn ann," thuirt e.
  
  "Bu chòir seo a bhith furasta."
  
  "Agus gaol. Coltach ri bhith a 'rothaireachd air baidhsagal. Ach tuitidh tu agus gheibh thu gearraidhean, bruthaidhean agus sgrìoban fada mus faigh thu air ais do chothromachadh."
  
  "Mar sin, chaidh leth na slighe seachad mu thràth." Bhruidhinn i ris airson greiseag agus lean i suas an cnoc.
  
  Lean Drake i gu sàmhach. Gu dearbh bha beairteas ùr de chothroman san àm ri teachd a-nis gun robh Alicia Miles air briseadh saor bhon chearcall fèin-sgrios aice. Cha robh aca ach a" chùis a dhèanamh air buidheann eile de chuthach agus megalomaniacs a bha gu mòr an sàs ann a bhith toirt air muinntir an t-saoghail fulang.
  
  Agus is ann air sgàth sin a chuir saighdearan mar e a h-uile càil air an loidhne. Airson Adrian an ath dhoras agus Greumach tarsainn an rathaid. Do Chloe, a bha a" strì ri a dithis chloinne fhaighinn dhan sgoil ann an tìde gach latha. Dha na càraidean a bha a" caoineadh agus a" gearan air an t-slighe chun mhòr-bhùth. Airson buannachd an fheadhainn a shuidh gu nàdarrach ann an tagaichean trafaic air an rathad cearcaill, agus an fheadhainn a leum na ciudhaichean. Chan ann airson an scum gutter a dhìrich a-steach don bhan no garaids agad às deidh dha dorchadas, a" dèanamh dheth le rud sam bith a b" urrainn dhaibh. Chan ann airson burraidhean, luchd-siridh cumhachd agus luchd-cùil. Gun tèid aire a thoirt dhaibhsan a shabaid gu cruaidh airson spèis, gaol agus cùram. Leig leis an fheadhainn a bha a 'sabaid airson àm ri teachd an cuid chloinne a bhith misneachail na shàbhailteachd. Leig leis an fheadhainn a chuidich daoine eile.
  
  Ghlac Hayden aire le grunt ìosal. "Dh" fhaodadh gur e seo an t-àite. Tha an GPS ag ràdh gu bheil, agus chì mi togalach air a thrèigsinn air thoiseach."
  
  Chunnaic e dotagan dathte a" dol thairis air. Bha e na mheadhan air tachartasan an uairsin. Cha robh ùine ann a-nis airson subhachas. Is dòcha gum biodh iad air cleasan-teine a chuir dheth nuair a bha iad a" lorg uaigh Hannibal nan lorgadh iad e nas luaithe a-nis "s gu robh iad an seo. Leis gun robh Drake misneachail nan lorgadh iad e, gum biodh na sgiobaidhean eile air fad mar sin.
  
  Thug Hayden fa-near don sgìre tuairmseach. Lùghdaich Kinimaka agus Dahl na bagannan droma trom aca gu làr. Ghabh May agus Smith suas na dreuchdan amharc as fheàrr. Ghluais Drake agus Alicia nas fhaisge air Hayden airson cuideachadh. Cha robh ach Yorgi a "crochadh air ais, a" nochdadh mì-chinnt fhad "s a bha e a" feitheamh ri faighinn a-mach dè a bu chòir a dhèanamh.
  
  Chruthaich Kinimaka agus Dahl flashlights sgoinneil le bhith a "cur an triùir air ionadan fiber carbon agus a" toirt seachad eadhon barrachd. Cha b" e dìreach bleibean soilleir a bha seo, chaidh an dèanamh gus solas na grèine a shamhlachadh cho dlùth "s a ghabhas. Feumar aideachadh, bha eadhon comasan farsaing an CIA cuingealaichte san Èiphit, ach bha Drake den bheachd nach robh an inneal a" coimhead ro dhona. Chleachd Kinimaka lampa air a chuir suas air stand gus raon mòr a shoilleireachadh, agus an uairsin chaidh Hayden agus Dahl a sgrùdadh na talmhainn.
  
  "Thoir an aire a-nis," thuirt Hayden riutha. "Tha Òrdugh a" Bhreitheanais mu dheireadh ag agairt gun deach na buill-airm a thiodhlacadh an seo fada às deidh bàs Hannibal. Is e uaigh gun chomharradh a tha seo, chan e clach-chinn. Mar sin tha sinn a" coimhead airson talamh air a bheil dragh, chan e cnàmhan, blocaichean no colbhan. Tha sinn a" coimhead airson rudan a chaidh a thiodhlacadh o chionn ghoirid, chan e seann cuimhneachain. Cha bu chòir dha a bhith ro dhoirbh -"
  
  "Na abair sin!" Ruith Dahl. "Ceartaichidh tu a h-uile dad, gu dona."
  
  "Tha mi dìreach ag ràdh nach fheum sinn a bhith a" coimhead airson Hannibal. armachd a-mhàin."
  
  "Deagh phuing." Dh" atharraich Kinimaka an solais timcheall air an iomall beagan.
  
  Chomharraich Hayden trì àiteachan air an talamh. Bha coltas gu robh iad uile air an atharrachadh ann an dòigh air choireigin, agus cha robh gin ann o chionn ghoirid. Thàinig Yorgi gu faiceallach, sluasaid na làimh. Thàinig Drake agus Alicia còmhla ris, agus an uairsin Kinimaka.
  
  "Dìreach cladhaich," thuirt Hayden. "Greas ort".
  
  "Dè ma tha ribe booby ann?" dh'fhaighnich Alicia.
  
  Thug Drake sùil air an togalach briste. Bha na ballachan an crochadh gu brònach, a 'tuiteam, mar gum biodh iad a' cumail cuideam an t-saoghail. Bha aon taobh air a sgoltadh ann an leth mar gum biodh le fuamhaire sreap, na blocaichean a-nis a" sruthadh bhon dà thaobh mar fhiaclan biorach. Bha am mullach air tuiteam o chionn fhada, cha robh dorsan no uinneagan ann. "Uill, chan eil e coltach gum bi e comasach dhuinn fasgadh a lorg an sin."
  
  "Tapadh leat".
  
  "Na gabh dragh, a ghràidh. Cùm do cheann suas."
  
  Cha tug Drake an aire don deàrrsadh fiadhaich agus chaidh e a dh" obair. "Mar sin dè cho cudromach sa tha na Ceithir Marcaichean co-dhiù?" dh'fhaighnich e dha Hayden thairis air an neach-conaltraidh.
  
  "An tomhas-tomhais as fheàrr a th" aig an tanca smaoineachaidh? Bidh iad a 'freagairt ris na figearan eachdraidheil a tha sinn a' sireadh agus na buill-airm a tha sinn an dòchas a lorg. Mar sin, thòisich Hannibal, a chaidh a thogail gus gràin a ghabhail air na Ròmanaich, cogadh cha mhòr gun chrìoch anns an Ròimh, ceart? Seo far am faigh sinn armachd cogaidh."
  
  "Dh" fhaodadh e cuideachd gur e marcaichean a th" annta, "thuirt Kinimaka. "Tha mi a" ciallachadh, bha Hannibal. "
  
  "Tha, rud beag ro neo-shoilleir, Mano."
  
  "Mar sin chan eil gnothach sam bith aige ris a" Bhìoball? " Chladhaich Drake toll eile de thalamh. "Leis nach eil feum againn air gin de na còdan gòrach sin."
  
  "Uill, nochd iad anns an Taisbeanadh agus-"
  
  "Wow!" Gu h-obann rinn Alicia sgreuchail. "Tha mi a" smaoineachadh gun do bhuail mi rudeigin!"
  
  "Agus aire," thuirt guth May air an neach-conaltraidh. "Tha solais ùra air nochdadh air an uisge, tha iad a" tighinn faisg gu sgiobalta. "
  
  
  CAIBIDEIL SIX
  
  
  Leig Drake an sluasaid air an làr agus choisich e a-null gus sùil a thoirt air Alicia. Bha Yorgi ann mu thràth, a 'cuideachadh a cladhach. Thàinig Kinimaka air adhart gu sgiobalta cuideachd.
  
  "Dè an ùine a th" againn?" Dh'fhaighnich Hayden gu h-èiginneach.
  
  "A" breithneachadh leis an astar aca, mullach trithead mionaid," fhreagair Smith.
  
  Sheall Dahl gu faiceallach. "Sealladh sam bith?"
  
  "Is dòcha Mossad," fhreagair Kensi. "B" iadsan a b" fhaisge."
  
  mhionnaich Drake. "Is e an aon uair a bha mi ag iarraidh gun tigeadh na Suainich damn an toiseach."
  
  Sheas Alicia domhainn glùin anns an toll, a 'cladhach oir a sluasaid a-steach don talamh bhog, a' feuchainn ris an rud a shaoradh. Rinn i strì, a" tarraing às na h-oirean neo-shoilleir. Bha Kinimaka a 'glanadh na talmhainn bho shuas nuair a chaidh Yorgi còmhla ri Alicia anns an leòn a bha a' sìor fhàs san talamh.
  
  "Dè tha seo?" - Dh'fhaighnich mi. Dh'fhaighnich Drake.
  
  Chaidh Hayden sìos le a làmhan air a glùinean. "Chan urrainn dhomh a ràdh le cinnt fhathast."
  
  "Tog thu fhèin còmhla, Alicia." Rinn Drake gàire.
  
  B" e deàrrsadh agus meur àrd an aon fhreagairt a bh" aige. Bha an nì sin còmhdaichte le salachar agus còmhdaichte le salachar air gach taobh, ach bha cumadh air. Oblong, a 'tomhas timcheall air dà mheatair le aon mheatair, bha cumadh bogsa cinnteach aige agus ghluais e gu furasta, a' sealltainn nach robh e trom idir. B 'e an duilgheadas a bh' ann gun robh e air a chuairteachadh agus air a chuairteachadh le talamh cruaidh agus freumhaichean. Choimhead Drake bhon bhogsa chun na mara, a" coimhead air na solais a" tighinn nas fhaisge agus a" faighneachd ciamar a dh" fhaodadh an ifrinn inneal cho beag, aotrom armachd armachd sgriosail a chumail.
  
  "Còig mionaidean deug," thuirt Smith. "Chan eil comharran dòigh-obrach eile ann."
  
  Bha Alicia a" strì leis an talamh, a" mallachadh agus a" faighinn àite sam bith an toiseach, ach mu dheireadh dh" fhuasgail i an rud agus leig i le Yorgi a tharraing a-mach. Eadhon an uairsin, bha na fìon-dhearcan a bha air fàs gu mòr agus na freumhaichean loma-làn a" dlùthachadh ris a rèir coltais gu toilichte, buidheann chruaidh, toinnte a dhiùlt a leigeil às. A-nis bha iad domhainn ann an eabar, a 'crathadh an cuid aodaich agus a' lùbadh air sluasaidean. Dhiùlt Drake an loidhne fhollaiseach "Fir ag obair" agus lean e a-null gus cuideachadh le togail. Lùb Dahl sìos cuideachd, agus còmhla fhuair iad air taic a lorg air taobh an nì agus a tharraing a-mach. Bha na freumhaichean a 'gearan, a' briseadh agus a 'fuasgladh. Bha cuid a" cumail orra airson a" bheatha ghràidh. Bhrùth Drake agus bha e a" faireachdainn gu robh e ag èaladh suas an toll agus thairis air an oir. Bha aibhnichean de dh" ùir air a ghluasad a" sruthadh bho shuas. An uairsin sheas e fhèin agus Dahl suas còmhla agus a 'coimhead sìos air Alicia agus Yorgi. Bha an dithis air an aghaidhean fliuch agus bha anail trom orra.
  
  "Dè?" - Dh'fhaighnich mi. Dh'fhaighnich Drake. "A bheil an dithis agaibh an dùil fois tì fhaighinn? Faigh an ifrinn a-mach às an seo."
  
  Rinn Alicia agus Yorgi sùil dhùbailte air bonn an tuill, a" coimhead airson barrachd bhogsaichean no is dòcha seann chnàmhan. Cha deach dad a lorg. Mionaid às deidh sin, ruith an Ruiseanach òg air oir an toll, a 'lorg taic far nach robh coltas ann, gus am b' urrainn dha breabadh suas an leathad agus thairis air oir an toll. Choimhead Alicia air na bha a" tachairt le chagrin, agus an uairsin leum i beagan gu neònach air an taobh. Rug Drake air a làmh agus tharraing e suas i.
  
  Rinn e gàire. "Dhìochuimhnich thu do shluasaid."
  
  "A bheil thu airson a dhol ga fhaighinn? Tha mi a" tabhann an ceann an toiseach."
  
  "Bacadh, bacadh."
  
  Lean Hayden air a" coimhead sìos dhan toll. "Bha mi a" smaoineachadh gur e deagh àm a bhiodh ann airson mionaid a chaitheamh le seann Hannibal Barca bochd. Chan eil sinn airson eas-urram a thoirt do cho-shaighdear."
  
  Chrath Drake le aonta. "Sgeul".
  
  "Ma tha e eadhon shìos an sin."
  
  "Rinn na Nadsaidhean an rannsachadh aca," thuirt Hayden. "Agus, tha mi ag aideachadh gu dùrachdach, rinn iad gu math e. Choisinn Hannibal cliù maireannach dìreach air sgàth gu robh e math air an obair aige. Tha an turas aige thairis air na h-Alps fhathast mar aon de na coileanaidhean armachd as iongantaiche aig na cogaidhean tràtha. Thug e a-steach ro-innleachdan armachd a tha fhathast air an àrdachadh an-diugh. "
  
  Às deidh mionaid choimhead iad suas. Bha Dahl còmhla riutha. Thug Kinimaka an rud air falbh gus bogsa làidir de fhiodh dorcha a nochdadh. Bha suaicheantas beag aig a' mhullach, agus dh'fheuch an Hawaiianach ri a shealltainn.
  
  Lean Hayden a dh"ionnsaigh mi. "Sin e. An suaicheantas dachaigh aca. òrduchadh a' bhreitheanais mu dheireadh."
  
  Rinn Drake sgrùdadh air, a 'cuimhneachadh an t-samhla. Bha e coltach ri cearcall beag sa mheadhan le ceithir braids toinnte air an cur timcheall air aig diofar phuingean air a" chombaist. Bha an cearcall mar shamhla air Infinity.
  
  "Is e buill-airm a th" ann an speal, "thuirt Hayden. "A" dìon do shaoghal a-staigh?" Shrug i. "Nì sinn seo nas fhaide air adhart ma bhios feum air. Leig leinn."
  
  Cha robh na solais anns a" mhuir tuilleadh, rud a bha a" ciallachadh gun robh am Mossad, mas e ge b" e cò a b" fhaisg a bha e, air talamh cruaidh a ruighinn agus gun robh e na bu lugha na còig mionaidean deug air falbh aig làn astar. Bha Drake a" faighneachd a-rithist ciamar a thigeadh an còmhstri gu crìch. Chaidh òrdachadh do SPEAR na ceithir buill-airm a dhèanamh tèarainte aig a h-uile cosgais, ach is ann ainneamh a chaidh òrdughan a choileanadh gu foirfe air an raon-catha. Chunnaic e na seallaidhean neònach air aghaidhean chàich agus bha fios aige gu robh iad a 'faireachdainn san aon dòigh, eadhon Hayden, a b' fhaisge air an structar àithne.
  
  Bha iad ag ullachadh airson falbh.
  
  "Feuch ri còmhstri a sheachnadh," thuirt Hayden. "Gu follaiseach".
  
  "Dè mura h-urrainn dhuinn?" - dh'fhaighnich Dahl.
  
  "Uill, mas e Mossad a th" ann, is dòcha gun urrainn dhuinn bruidhinn. "
  
  "Tha mi teagmhach gum bi vests ID aca," thuirt Alicia. "Chan e taisbeanadh cop a tha seo."
  
  Aig a" mhionaid chuir Hayden an neach-conaltraidh aice chun t-suidheachadh dheth. "Ma gheibh sinn peilear, bidh sinn a" sabaid, "thuirt i. "Dè eile as urrainn dhuinn a dhèanamh?"
  
  Bha Drake den bheachd gur e seo an co-rèiteachadh as fheàrr. Ann an saoghal air leth math, bhiodh iad air sleamhnachadh seachad air na saighdearan a bha a" tighinn dlùth agus air tilleadh chun chòmhdhail aca gun chron agus gun fhiosta. Gu dearbh, cha bhiodh SPEAR ann an saoghal air leth. Thug e sùil air na buill-airm aige a-rithist agus an sgioba deiseil airson gluasad a-mach.
  
  "Gabh an t-slighe fhada," mhol Hayden. "Cha dean".
  
  A h-uile rabhadh. A h-uile cleas gus còmhstri a sheachnadh.
  
  Bha guth Lauren na smàl na chluais. "Fhuair sinn na naidheachdan, a dhaoine. Tha na Suainich cuideachd a" tighinn dlùth."
  
  
  CAIBIDEIL SEACHD
  
  
  Stiùir Drake an t-slighe, an toiseach a 'coiseachd timcheall an togalaich briste agus an uairsin a' dol sìos an leathad. Bha dorchadas fhathast a" cuairteachadh na tìre, ach bha an fhoghar dìreach timcheall air an oisean. Thug Drake cunntas air an t-slighe aige ann an lùb neo-chòmhnard gus an lorg e e fhèin an taobh eile chun na mara.
  
  Mothachadh rabhaidh, cinn air an togail, an sgioba gar leantainn.
  
  Ghabh Dahl seilbh air a" bhogsa, gu faiceallach a" cumail a" mhullach fo a ghàirdean. Ruith Kenzi suas chun a thaobh, ga chuideachadh gus a shlighe a lorg. Bha gèar lèirsinn oidhche air an sgioba, uile ach Mac a" Ghobhainn, a b" fheàrr leis a bhith làn mhothachail air na bha mun cuairt orra. Bha e na dheagh mheasgachadh. Taobh ri taobh agus ann an aon fhaidhle ruith iad gus an d" ràinig iad bonn a" chnuic agus còmhnard còmhnard far nach robh fasgadh ann. Lean Drake ris an lùb aige, gan stiùireadh gu taobh coitcheann nam bàtaichean. Cha deach facal a bhruidhinn - chleachd a h-uile duine an mothachadh gus sùil a thoirt air an àrainneachd.
  
  Bha fios aca cho marbhtach sa bha an nàimhdean. Chan eil saighdearan-duaise leth-ùidh an turas seo. An-diugh, agus an ath, agus an ath rud, chaidh saighdearan a chuir an aghaidh nach robh iad na b 'ìsle dhaibh.
  
  Cha mhòr.
  
  Rinn Drake maill air, a" faireachdainn gu robh iad a" gluasad beagan ro luath. Cha robh an tìr na fàbhar dhaibh. Bha deàrrsadh bàn ag èaladh a dh"ionnsaigh fàire an ear. A dh'aithghearr cha bhi còmhdach ann. Sheas Mac a' Ghobhainn air an làimh dheis agus Mai air a làimh chlì. Dh'fhuirich an sgioba ìosal. Ghluais an cnoc leis an togalach briste air a mhullach air falbh, a 'nochdadh air an cùlaibh. Nochd sreath de phreasan le grunn chraobhan air thoiseach, agus bha Drake a" faireachdainn faochadh. Bha iad fada an ear-thuath air far am feumadh iad a bhith, ach b" fhiach an toradh mu dheireadh e.
  
  An suidheachadh cùise as fheàrr? Gun sabaid.
  
  Ghluais e air adhart, a 'coimhead airson cunnart agus a' cumail cànan a 'chorp neodrach. Dh'fhuirich an ceangal socair. Nuair a bha iad a 'tighinn faisg air an fasgadh, chaidh iad sìos, air eagal gu robh cuideigin ann mu thràth, a' feitheamh. Mar chomandos, dh" fhaodadh dùil a bhith aca ri rabhadh, ach cha b" urrainnear dad a ghabhail mar thabhartas mun mhisean seo.
  
  Chunnaic Drake raon mòr air a chuartachadh le grunn chraobhan agus preasan gann agus stad e, a" comharrachadh an fheadhainn eile airson fois a ghabhail. Cha do nochd sgrùdadh air an t-sealladh-tìre dad. Bha mullach a' chnuic 'na fhàsach cho fada 's a chitheadh e. Air an taobh chlì, bha còmhdach tana a' dol fad na slighe gu còmhnard rèidh agus an uair sin gu cladach na mara. Shaoil e gur dòcha gu robh na bàtaichean aca còig mionaidean deug air falbh. Thionndaidh e gu sàmhach air a 'cheangal.
  
  "Lauren, a bheil naidheachd sam bith ann mu na Suainich?"
  
  "Chan eil. Ach feumaidh iad a bhith faisg."
  
  "Sgioba eile?"
  
  "Tha an Ruis san adhar." Bha coltas nàire oirre. "Chan urrainn dhomh suidheachadh a thoirt dhut."
  
  "Tha an t-àite seo gu bhith na raon teth," thuirt Smith. "Feumaidh sinn gluasad."
  
  Dh'aontaich Drake. "Gluaisidh sinn a-mach."
  
  Sheas e agus chuala e sgreuch cho uamhasach ri peilear sam bith.
  
  "Cuir stad air an sin! Feumaidh sinn bogsa. Na gluais."
  
  Cha do chuir Drake dàil sam bith, ach thàinig e sìos gu sgiobalta, an dà chuid taingeil airson an rabhaidh agus chuir e iongnadh orra gun robh iad air an nàmhaid a chall. Thug Dahl sùil air agus bha Alicia a" coimhead troimh-a-chèile. Nochd eadhon Mai iongnadh.
  
  Clioc Kensi a teanga. "Feumaidh gur e Mossad a th" ann."
  
  "An do ghabh thu iad aig gunpoint?" dh'fhaighnich Hayden.
  
  "Tha," thuirt Drake. "Tha an neach-labhairt dìreach air adhart agus is dòcha gu bheil luchd-cuideachaidh air gach taobh. Dìreach far a bheil sinn airson a bhith. "
  
  "Chan urrainn dhuinn gluasad air adhart," thuirt Mai. "Tha sinn a" dol air ais. Air an taobh sin." Sheall i chun an ear. "Tha fasgadh agus rathad ann, grunn thuathanasan. Chan eil am baile-mòr ro fhada air falbh. Faodaidh sinn falmhachadh ainmeachadh. "
  
  Thug Drake sùil air Hayden. Bha e coltach gu robh an ceannard aca a" tomhas an roghainn eadar a dhol gu tuath air an oirthir, an ear gu sìobhaltachd, no aghaidh a thoirt air a" bhlàr.
  
  "Cha tachair dad math ma dh" fhuiricheas sinn an seo, "thuirt Dahl. "Bhiodh e na dhùbhlan a bhith a" dèiligeadh ri aon nàmhaid mionlach, ach tha fios againn gu bheil barrachd air an t-slighe. "
  
  Bha fios aig Drake mu thràth gu robh May ceart. Cha do thairg an Tuath slighe sam bith gu saoradh. Bhiodh iad a" ruith air feadh an Hellespont gun chòmhdach agus an urra ri deagh fhortan gum faodadh iad tuiteam air còmhdhail air choireigin. Le bhith a" siubhal chun ear cothrom cinnteach.
  
  A bharrachd air an sin, cha mhòr gum biodh sgiobaidhean eile a" tighinn à baile-mòr sam bith.
  
  Thug Hayden an t-ainm air agus an uairsin thionndaidh e chun an ear, a 'measadh na talmhainn agus na cothroman air teicheadh gu luath. Aig an àm seo, thàinig an guth a-rithist.
  
  "Fuirich an sin!"
  
  "Sit," thuirt Alicia. "Tha an duine seo na inntinn."
  
  "Tha dìreach fradharc math agam," thuirt Smith, a" toirt iomradh air teicneòlas lèirsinneach. "Falaich air cùl rudeigin cruaidh. Gabhaidh sinn an teine."
  
  Dh'fhalbh an sgioba, a' dol dhan ear. Dh" fhosgail na h-Israelich teine, peilearan os cionn cinn nan sleagh a" bualadh a-steach do stocan chraobhan agus eadar geugan. Thuit na duilleagan sìos. Dhìrich Drake gu sgiobalta, le fios aige gu robh na seallaidhean ag amas gu h-àrd a dh"aona ghnothach, agus a" faighneachd dè an cogadh ùr ifrinn a bha iad a "dol a-steach an seo.
  
  "Tha e dìreach mar trèanadh armachd fucking," thuirt Alicia.
  
  "Tha mi gu mòr an dòchas gun cleachd iad peilearan rubair," fhreagair Dahl.
  
  Dhreap iad agus rinn iad deiseil, a 'gluasad dhan ear, a' ruighinn nan craobhan nas làidire agus a 'glacadh na sùla. Loisg Drake air ais, a dh"aona ghnothach àrd. Chan fhaca e sgeul air gluasad.
  
  "Daoine duilich."
  
  "Sgioba bheag," thuirt Coinneach. "Gu faiceallach. Innealan fèin-ghluasadach. Bidh iad a" feitheamh ri co-dhùnadh."
  
  Bha Drake gu mòr airson làn bhuannachd a ghabhail. Rinn an sgioba an slighe chun an ear gu faiceallach, dìreach a-steach don mhadainn shoilleir a bha fhathast a" bagairt air fàire fad às. An dèidh dha an ath ghlanadh a ruighinn, chuala Drake agus cha mhòr a 'faireachdainn feadag peileir.
  
  "Crap". Dhùisg e airson còmhdach. "Bha am fear sin faisg."
  
  Barrachd losgadh, barrachd sgaoilidhean luaidhe am measg nan fasgaidhean. Sheall Hayden gu domhainn a-steach do shùilean Drake. "Tha na dòighean aca air atharrachadh."
  
  Ghabh Drake anail domhainn, cha mhòr gun do chreid e e. Loisg na h-Israelich gu cruaidh agus gun teagamh chaidh iad air adhart gu faiceallach ach aig astar buannachdail. Reub peilear eile pìos rùsg à craobh dìreach air cùl ceann Yorga, a" toirt air an Ruiseach a dhol a-mach gu brùideil.
  
  "Chan eil math," rinn Kensi gearan gu feargach. "Chan eil math idir".
  
  Bha sùilean Drake mar ailbhinn. "Hayden, cuir fios gu Lauren. Thoir dearbhadh dhi do Qrow gu bheil sinn a" tilleadh na theine!"
  
  "Feumaidh sinn teine a thilleadh," dh" èigh Kensi. "Cha do rinn thu sgrùdadh a-riamh roimhe."
  
  "Chan eil! Tha iad nan saighdearan mercenary, saighdearan mionlach a tha air an trèanadh agus a" leantainn òrdughan. Tha iad nan caraidean fucking, caraidean a dh"fhaodadh a bhith ann. Feuch e, Hayden. Feuch e a-nis! "
  
  Bhris peilearan ùra am fo-fhàs. Dh'fhan an nàmhaid neo-fhaicsinneach, gun chluinntinn; cha robh fios aig SPIR mun adhartas aca ach bhon eòlas aige fhèin. Choimhead Drake fhad "s a bha Hayden a" cliogadh air a "phutan comm agus a" bruidhinn ri Lauren, an uairsin ag ùrnaigh airson freagairt sgiobalta.
  
  Thàinig na saighdearan Mossad nas fhaisge.
  
  "Dearbhaich ar n-inbhe." Bha fiù 's guth Dahl a' faireachdainn teann. "Labhrainn! A bheil thu a" tighinn gu co-dhùnadh? A bheil sinn a" dol a shabaid? "
  
  
  * * *
  
  
  B' fheudar do sgioba SPEAR, an dèidh dhaibh an toirt air falbh bho na bàtaichean aca, gluasad nas fhaide dhan ear. Bha ùine chruaidh aca fo theine. Gun a bhith deònach sabaid an aghaidh chaidreachasan aithnichte, lorg iad iad fhèin ann an cunnart.
  
  A" sgrobadh, air an sgrìobadh "s air am fuileachadh, chleachd iad a h-uile cleas anns an armlann aca, a h-uile cleas airson barrachd astair a chuir eadar iad fhèin agus am Mossad. Cha tug tilleadh Lauren ach beagan mhionaidean, ach mhair na mionaidean sin nas fhaide na an CD aig Justin Bieber.
  
  "Tha Qrow mì-thoilichte. Tha e ag ràdh gun d'fhuair thu òrdugh. Cùm na buill-airm agad aig a h-uile cosgais. Na ceithir dhiubh."
  
  "Agus tha e uile?" Dh'fhaighnich Drake. "An do dh" innis thu dhi cò ris a bha sinn a" dèiligeadh?"
  
  "Gu cinnteach. Bha coltas feargach oirre. Tha mi a" smaoineachadh gun do chuir sinn dragh oirre."
  
  Chrath Drake a cheann. Chan eil e a" dèanamh ciall. Feumaidh sinn obrachadh air seo còmhla.
  
  Chuir Dahl a bheachd an cèill. "Chaidh sinn an-aghaidh na h-òrdughan aice ann am Peru. Is dòcha gur e ath-phàigheadh a tha seo. "
  
  Cha robh Drake ga chreidsinn. "Chan eil. Bhiodh e beag. Chan e neach-poilitigs an seòrsa sin a th" innte. Tha caidreabhaich nar n-aghaidh. Crap. "
  
  "Tha òrdughan againn," thuirt Hayden. "Mairidh sinn an-diugh agus sabaid a-màireach."
  
  Bha fios aig Drake gu robh i ceart, ach cha b" urrainn dha cuideachadh ach smaoineachadh gur dòcha gun tuirt na h-Israelich an aon rud. Mar sin thòisich gearanan bho chionn linntean. A-nis, mar sgioba, dh'obraich iad an slighe chun an ear, a 'fuireach taobh a-staigh an sgiath coille, agus chuir iad air dòigh geàrd-cùil, gun a bhith ro ionnsaigheach, ach gu leòr airson na h-Israelich a dhèanamh nas slaodaiche. Bha Smith, Kinimaka agus Mai air leth math ann a bhith a" sealltainn gu robh iad a-nis a" ciallachadh gnìomhachas, a" crathadh an luchd-dùbhlain aca aig a h-uile tionndadh.
  
  Thàinig e bhon chùl nuair a bha Drake a 'ruith tro na craobhan. Thuit an heileacoptair os an cionn, agus an uairsin chaidh e sìos agus thàinig e air tìr ann am fuasgladh neo-shoilleir. Cha robh feum aig Hayden facal a ràdh.
  
  "Suain? Ruiseanaich? A Dhia, chan eil an seo ach crap, a bhalaich!"
  
  Chuala Drake sa bhad seallaidhean a" tighinn bhon taobh sin. Chaidh losgadh air an fhear a fhuair a-mach às an heileacoptair, agus chan ann leis a' Mhossad.
  
  Bha seo a" ciallachadh gun robh ceithir sgiobaidhean de fheachdan sònraichte a-nis san t-sabaid.
  
  Mus tàinig a" choille gu crìch, a" nochdadh seann taigh-tuathanais seachad air achadh farsaing le ballachan cloiche air a chuartachadh.
  
  "Gabh beagan ùine," dh"èigh e. "Dèan gnìomh gu cruaidh agus gu sgiobalta. Faodaidh sinn ath-chruinneachadh an sin."
  
  Ruith an sgioba mar gum biodh coin ifrinn teth air an sàilean.
  
  
  * * *
  
  
  A" gluasad aig astar làn ach fo smachd, thàinig an sgioba a-mach à còmhdach air thuaiream agus ruith iad a dh"ionnsaigh an taigh-tuathanais. Bha na ballachan agus na fosglaidhean uinneig cha mhòr cho dubhach ris an taigh air a" chnoc, a" nochdadh nach robh làthaireachd dhaoine ann. Bha trì buidhnean de fheachdan sònraichte nan laighe air an cùlaibh, ach dè cho faisg?
  
  Cha robh fios aig Drake. Ghluais e gu mòr thairis air an talamh rutted, a" toirt air falbh sealladh na h-oidhche agus a" cleachdadh na speuran soilleir airson a shlighe a chomharrachadh. Bha leth an sgioba a" coimhead air adhart, leth a" coimhead air dheireadh. Thuirt Mai gum faca i sgioba Mossad a" ruighinn oir na coille, ach an uairsin ràinig Drake a" chiad bhalla ìosal agus dh" fhosgail Mai is Mac a" Ghobhainn tomhas beag de theine.
  
  Còmhla chaidh iad air cùl balla cloiche.
  
  Bha an taigh-tuathanais fhathast fichead ceum air thoiseach. Bha fios aig Drake nach dèanadh e feum sam bith dhaibh leigeil leis na h-Israelich agus feadhainn eile tuineachadh agus deagh loidhnichean seallaidh a stèidheachadh. A bharrachd air an sin, bhiodh sgiobaidhean eile a-nis a" cumail sùil air a chèile. Bhruidhinn e ris an neach-conaltraidh.
  
  "Is fheàrr dhut na h-asail agad a tharraing, a bhalaich."
  
  Thionndaidh Alicia a choimhead air. "An e sin an stràc Ameireaganach as fheàrr agad?"
  
  Bha Drake a" coimhead iomagaineach. "Sit. Thionndaidh mi mu dheireadh thall." An uairsin chunnaic e Dahl. "Ach hey, dh" fhaodadh e a bhith nas miosa, tha mi creidsinn. "
  
  Mar aon bhris iad troimh 'n chòmhdach. Dh'fhosgail May agus Smith a-rithist le teine agus cha d 'fhuair iad ach dà shealladh mar fhreagairt. Cha chualas fuaimean eile. Lorg Drake balla cruaidh agus stad e. Shònraich Hayden sa bhad May, Smith, agus Kinimaka gus an iomall a dhìon, agus an uairsin rinn e cabhag gus a dhol còmhla ris an fheadhainn eile.
  
  "Tha sinn ceart gu leòr airson beagan mhionaidean. Dè th' againn?"
  
  Bha Dahl mu thràth a" fosgladh a" mhapa nuair a lìon guth Lauren an cluasan.
  
  "Tha Plana B fhathast comasach. Ceann a-staigh na dùthcha. Ma tha thu luath, cha bhith feum agad air còmhdhail."
  
  "Plana fucking B." Chrath Drake a cheann. "Plana B an-còmhnaidh."
  
  Thuirt an neach-faire iomaill gu robh a h-uile dad soilleir.
  
  Chomharraich Hayden am bogsa a bha Dahl a" giùlan. "Feumaidh sinn uallach a ghabhail an seo. Ma chailleas tu e, chan eil fios againn dè a tha a-staigh. Agus ma chailleas tu seo don nàmhaid..." Cha robh feum aice air cumail a" dol. Chuir an Swede am bogsa air an talamh agus glùinean sìos ri thaobh.
  
  Bhuail Hayden ris an t-samhla air a ghràbhaladh air a" mhullach. Bidh na lannan snìomh a" cur a-mach rabhadh ominous. Dh" fhosgail Dahl am mullach gu faiceallach.
  
  Chùm Drake an anail. Cha do thachair dad. Bha e an-còmhnaidh gu bhith cunnartach, ach chan fhaiceadh iad glasan no uidheaman falaichte. A-nis thog Dahl am mullach gu tur agus choimhead e a-steach don àite a-staigh.
  
  Rinn Kensi gàire. "Dè tha seo? Armachd cogaidh? Ceangailte ri Hannibal agus falaichte leis an òrdugh? Chan eil mi a" faicinn ach pìos pàipear."
  
  Shuidh Dahl air ais air a chasan. "Faodar cogadh a shabaid le faclan cuideachd."
  
  Tharraing Hayden a-mach grunn dhuilleagan de phàipear gu faiceallach agus sgan e an teacsa. "Chan eil fhios agam," dh"aidich i. "A" coimhead coltach ri faidhle rannsachaidh agus... clàr de..." Stad i. "Deuchainnean? Deuchainn?" Thionndaidh i tro dhà dhuilleag eile. "Sònrachaidhean cruinneachaidh."
  
  Rinn Drake gàire. "A-nis tha sin a" faireachdainn dona. Canaidh iad Project Babylon, Lauren ris. Chì sinn dè as urrainn dhut a chladhach mu dheidhinn seo."
  
  "Fhuair," thuirt an New Yorker. "Rud sam bith eile?"
  
  "Tha mi dìreach a" tòiseachadh a "tuigsinn na feartan sin," thòisich Dahl. "Tha e uamhasach-"
  
  "Sios!" Rinn Smith sgreuchail. "A" tighinn faisg."
  
  Gluais an sgioba sìos agus rinn iad ullachadh. Air cùlaibh nam ballachan cloiche, bha inneal-ghunna a' tàirneanach, geur agus bodhar. Thill Mac a' Ghobhainn teine bhon taobh dheas, ag amas air àite sònraichte sa bhalla. Chrath Hayden a ceann.
  
  "Feumaidh sinn seo a thoirt gu crìch. Faigh a-mach às an seo".
  
  "Tapadh leat?" Dh'fhaighnich Drake.
  
  "Faigh do thlachd."
  
  "Plana B," thuirt Alicia.
  
  A' fuireach sàbhailte, ghluais iad bho bhalla gu balla gu cùl an taigh-tuathanais. Bha an làr làn de sprùilleach, agus pìosan de chlachaireachd agus fiodh a" comharrachadh far an robh am mullach air a dhol a-steach. Chòmhdaich Mai, Smith agus Kinimaka an cùl. Stad Drake nuair a ràinig iad na h-uinneagan cùil agus sùil air an t-slighe air thoiseach.
  
  "Chan urrainn dha a bhith ach nas duilghe," thuirt e.
  
  Shleamhnaich a" ghrian ag èirigh thairis air fàire ann an spreadhadh de dhathan.
  
  
  CAIBIDEIL A H-OCHD
  
  
  Lean an rèis air adhart, ach a-nis bha na cothroman a" dol sìos. Mar a dh'fhàg Drake agus Alicia, a bha air thoiseach air an t-slighe, còmhdach agus a 'dol a-steach don dùthaich, a' cumail an taigh-tuathanais eadar iad fhèin agus an luchd-tòrachd, thàinig sgioba Mossad a-mach às a 'choille mu dheireadh. Air an sgeadachadh uile ann an dubh agus le masgaichean thairis air an aghaidhean, thàinig iad gu ìosal agus gu faiceallach, a" togail an cuid armachd agus a" losgadh. Gu sgiobalta ghabh Mai agus Smith còmhdach air cùl an taigh-tuathanais. Ruith Hayden air adhart.
  
  "Gluais!"
  
  Shabaid Drake an instinct gus seasamh agus sabaid; Bha e soilleir gu robh Dahl air a làimh chlì a" strì le seo cuideachd. Mar bu trice bha iad a" sabaid agus a" cur an aghaidh an luchd-dùbhlain aca - uaireannan thàinig e sìos gu feachd brùideil agus àireamhan. Ach gu tric thàinig e sìos gu gòrach an luchd-dùbhlain aca. Bha a" mhòr-chuid de na saighdearan a chaidh am pàigheadh slaodach agus dòrainneach, an urra ri am meud, an neart agus an dìth moraltachd airson an obair a dhèanamh.
  
  Chan ann an-diugh.
  
  Bha Drake gu math mothachail air an fheum air an duais a dhìon. Ghiùlain Dahl am bogsa agus chùm e cho tèarainte 's a b' urrainn dha. Bha Yorgi a-nis a" gluasad air adhart, a" dèanamh deuchainn air an talamh agus a" feuchainn ri slighean a lorg leis an ìre as motha de chòmhdach. Chaidh iad tarsainn air achadh cnocach agus an uairsin chaidh iad sìos tro ghàrradh beag, gann de chraobhan. Sguir na h-Israelich na theine airson greis, is dòcha a" mothachadh òrdughan eile agus gun a bhith ag iarraidh an suidheachadh aca a dhèanamh aithnichte.
  
  Bha measgachadh de innleachdan air an taisbeanadh a-nis.
  
  Ach airson Drake, thug Alicia geàrr-chunntas air as fheàrr. "Air sgàth Dhè, Yogi. Cuir do cheann Ruiseanach sìos agus ruith!"
  
  Lean Lauren an adhartas aca air GPS agus dh"ainmich i gun robh àite coinneimh Plana B thairis air an ath fàire.
  
  Rinn Drake osnaich beagan nas fhasa. Thàinig an gàrradh gu crìch, agus b" e Yorgi a" chiad fhear a dhìrich am bruthach beag, Kinimaka a" leantainn air a shàilean. Bha briogais Hawaiian còmhdaichte le poll far an do thuit e - trì tursan. Thug Alicia sùil air a 'Chèitein, a bha a' gluasad gu socair eadar pìosan na talmhainn.
  
  "Spiorad damn. Tha e coltach ri uan earraich a" reubadh san fhàsach."
  
  "Gach rud a nì i, bidh i ga dhèanamh gu math," dh" aontaich Drake.
  
  Shleamhnaich Alicia air an sglèat, ach fhuair i air fuireach air a casan. "Tha sinn uile ga dhèanamh gu math."
  
  "Tha, ach tha cuid againn nas coltaiche ri assholes."
  
  Thog Alicia an armachd aice. "Tha mi an dòchas nach eil thu gam chiallachadh, Drakes." Bha nota rabhaidh na guth.
  
  "O, gu dearbh chan eil, mil. Gu follaiseach bha mi a" ciallachadh an t-Suain."
  
  "Daor?"
  
  Bha seallaidhean a" dol a-mach bhon chùl, a" crìochnachadh na thuirt Dahl mus do thòisich e eadhon. Thuirt eòlas ri Drake nach robh na dealbhan air an dealbhadh dhaibh agus bha dà nota eadar-dhealaichte ann. Cho-obraich am Mossad leis na Ruiseanaich no na Suainich.
  
  Bha na Suainich, is dòcha a" smaoineachadh, a" ruith air an aghaidh chun a" Mhossad.
  
  Cha b' urrainn e cuideachadh ach gàire.
  
  Choimhead Dahl mun cuairt, mar gum biodh e a" mothachadh fearg. Rinn Drake sealladh neo-chiontach. Dhìrich iad suas cnoc beag agus shleamhnaich iad sìos an taobh eile.
  
  "Tha còmhdhail a" tighinn, "thuirt Lauren.
  
  "Mar seo!" Chomharraich Hayden na speuran, fada, fada air falbh, far an robh breac dubh a" gluasad. Rinn Drake sganadh air an sgìre agus tharraing e Yorgi sìos dìreach mar a bha am peilear a" feadaireachd thairis air mullach a" chnuic. Gu h-obann dh'fhàs cuideigin barrachd ùidh annta.
  
  "A-steach don ghleann," thuirt Kinimaka. "Ma gheibh sinn gu na craobhan sin..."
  
  Bha an sgioba ag ullachadh airson an sprint mu dheireadh. Choimhead Drake a-rithist air an speck a bha a" tighinn faisg. Airson diog bha e a" smaoineachadh gur dòcha gu robh e a" faicinn sgàil, ach an uairsin chunnaic e an fhìrinn.
  
  "Daoine, is e heileacoptair eile a tha seo."
  
  Choimhead Kinimaka gu dlùth. "Sit".
  
  "Agus an siud". Sheall Mai air an taobh chlì, àrd suas gu bruaich neoil. "An treas".
  
  "Lauren," thuirt Hayden gu h-èiginneach. "Labhrainn, bruidhinn rinn!"
  
  "Dìreach a" faighinn dearbhadh. " Thill an guth ciùin. "Tha na Sìonaich agus na Breatannaich agad san adhar. An Ruis, na Suainich agus Israelich air an talamh. Èist, ceangailidh mi ris a" chatter thu a-nis gus am faigh thu fiosrachadh a" chiad uair. Tha cuid dheth crap, ach faodaidh e a bhith luachmhor."
  
  "Daoine Frangach?" Dh'fhàs Kinimaka smaoineachail airson adhbhar air choireigin.
  
  "Chan eil dad," fhreagair Lauren.
  
  "Deagh obair, chan eil iad uile coltach ri Bo," thuirt Alicia le beachd air searbhas agus lionn-dubh. "Tha mi a" ciallachadh na Frangaich. Bha an duine na neach-brathaidh, ach bha e math air an obair aige."
  
  Rinn Dahl aghaidh. "Ma tha iad coltach ri Bo," thuirt e gu sàmhach. "Is dòcha gu bheil iad an seo mu thràth."
  
  Chrath Alicia ris na faclan, a" sgrùdadh nan tiùrran salachair a bha faisg air làimh. Cha do ghluais dad.
  
  "Tha sinn air ar cuairteachadh," thuirt Hayden.
  
  "Sgioba feachdan sònraichte air gach taobh," dh" aontaich Drake. "Radain ann an ribe."
  
  "Bruidhinn air do shon fhèin." Gu sgiobalta chuir Mai meas air a h-uile dad. "Thoir dà mhionaid. Cuimhnich dè tha sa bhogsa seo cho math 's as urrainn dhut." Thog i a làmhan. "Dèan e".
  
  Fhuair Drake brìgh na cùise. Cha b" fhiach am bogsa am beatha às deidh a h-uile càil. Ma dh" fhàsas cùisean gu math teann agus sgioba nas càirdeile a" faighinn troimhe, is dòcha nach sàbhail bocsadh am beatha. Dh'fhosgail Dahl am mullach agus chaidh an sgioba dìreach a dh'ionnsaigh nan heileacoptairean a bha a' tighinn faisg.
  
  Thug e seachad pìosan pàipeir dhan a h-uile duine.
  
  "Wow, tha sin neònach," thuirt Alicia.
  
  Shuidhich Kenzi grunn dhuilleagan de phàipear. "A" dol an sàs ann an sabaid fhad "s a bha thu a" leughadh sgrìobhainn o chionn trithead gu leth-cheud bliadhna, air a sgrìobhadh leis na Nadsaidhean agus falaichte ann an uaigh Hannibal Barca? Dè tha neònach mu dheidhinn seo?
  
  Dh'fheuch Drake ris na h-earrannan a chuir gu cuimhne. "Tha na faclan aice a" dèanamh ciall. Tha seo an aon rud ris a" chùrsa airson SPEAR."
  
  Pròiseact rannsachaidh aig àirde àrd, leugh e. Chaidh a chruthachadh an toiseach airson a bhith ag ionnsachadh ballistics ath-inntrigidh aig cosgais nas ìsle. An àite rocaidean daor ...
  
  "Chan eil fhios agam dè an ifrinn a tha seo."
  
  Cuir a-steach don fhànais gun a bhith a" cleachdadh rocaid. Tha am pròiseact a' moladh gun gabhadh gunna glè mhòr a chleachdadh airson losgadh air rudan aig astaran àrda aig àirdean àrda...
  
  "O shit".
  
  Bha aghaidhean Dahl agus Alicia a cheart cho luaithre. "Chan urrainn seo a bhith math."
  
  Chomharraich Hayden na heileacoptairean a bha a" tighinn faisg, a bha a-nis ann an làn shealladh don h-uile duine. Chitheadh iad gunnaichean fa leth a' crochadh bho heileacoptairean.
  
  "Agus chan eil sin fìor idir!"
  
  Thug Drake seachad na pàipearan agus leugh e an armachd aige. Ùine airson na bha e cleachdte ris agus na bha e math air. Chaidh a spreadhadh le cabadaich bho Hayden, May, agus Smith, a bharrachd air an t-siostam conaltraidh a chuir Lauren air dòigh.
  
  "Chaidh na h-Israelich a-steach don bhlàr leis na Suainich. An Ruis neo-aithnichte..." An uairsin thàinig spreadhaidhean de bhacadh agus sgaoilidhean luath bho chraolaidhean beò a fhuair an NSA agus buidhnean eile air èisteachd riutha.
  
  Frangach: "Tha sinn a" tighinn faisg air an sgìre..."
  
  Breatannach: "Tha, a dhuine uasal, chaidh targaidean fhaicinn. Tha mòran nàimhdean againn air an raon-catha..."
  
  Sìnis: "A bheil thu cinnteach gu bheil am bogsa aca?"
  
  Bha Hayden a" stiùireadh na slighe. Ruith iad bhon achadh. Ruith iad gun phlana. Thug an teine faiceallach air na heileacoptairean gnìomh seachnaidh a ghabhail agus thug iad air an tòir air an talamh gluasad le fìor rabhadh.
  
  Agus an uairsin, dìreach mar a bha Drake gu bhith a" sònadh a-mach agus ag amas air an t-slighe teicheadh ùr aca, gheàrr guth eile tron stad.
  
  Dìreach goirid.
  
  Gu ìre falaichte air cùl an fhuaim, is gann gun cluinnear, domhainn, air a tharraing a-mach fuaim air a ghearradh na chluasan.
  
  Ameireaganach: "Tha Sgioba SEAL 7 an seo. Tha sinn gu math faisg a-nis. "...
  
  Chuir an clisgeadh e gu cridhe. Ach cha robh ùine ann. Chan eil dòigh air bruidhinn. Chan eil eadhon diog ann airson a ghabhail a-steach.
  
  Ach, choinnich a shùilean ri sùilean Thorsten Dahl.
  
  Dè an...?
  
  
  CAIBIDIL NAOIMH
  
  
  "Abair ris an heileacoptair fuck dheth!" Cliog Hayden air an neach-conaltraidh aige. "Tha sinn a" dol a lorg dòigh eile. "
  
  "A bheil thu airson seo a bhith crochte?" Dh'fhaighnich Lauren, a 'toirt air Alicia gàire a dhèanamh eadhon fhad' sa bha i a 'ruith airson a beatha.
  
  "Gu cinnteach. Slaod sìos agus còmhdaich thu fhèin. Na cuir fòn thugainn, cuiridh sinn fios thugad!"
  
  Bha Drake a" faighneachd an tigeadh an latha seo gu crìch gu bràth, an uairsin chunnaic e làn diosc na grèine crochte air fàire agus thuig e an ìoranas. B' e sreath de chnuic a bh' anns an sgìre, gach fear na bu chasaiche na an tè mu dheireadh. Chòmhdaich SPEAR an asail 's iad a' ruighinn mullach a' chnuic, a' ceumadh gu faiceallach, agus ruith iad aig làn astar sìos an taobh eile.
  
  Bho àm gu àm chaidh seallaidhean a chluinntinn bhon chùl, ach cha robh iad ag amas orra; is dòcha gu robh na h-Israelich agus na Suainich ag iomlaid buillean. Nochd grunn thogalaichean briste eile air an taobh chlì agus air an làimh dheis, a" mhòr-chuid dhiubh air an togail ann an glinn eu-domhainn, uile air an trèigsinn. Cha robh Drake cinnteach dè a thug air na daoine falbh, ach thachair e o chionn fhada.
  
  Barrachd chnuic agus an uairsin buidheann de chraobhan air an taobh chlì. A 'tairgse fasgadh, dh'fhàs uaine agus geugan gu tiugh. Stiùir Hayden an sgioba an taobh sin, agus rinn Drake osna beagan na b" fhasa. Bha còmhdach de sheòrsa sam bith na b" fheàrr na còmhdach sam bith idir. An toiseach chaidh Hayden agus an uairsin Alicia a-mach tro na craobhan, a-nis air a leantainn le Dal, Kenzi agus Kinimaka. Chaidh Drake a-steach don choille, a 'fàgail May, Yorgi agus Smith aig a' chùl. Ghlaodh peilearan a-mach, nas fhaisge a-nis, a" toirt air Drake a bhith faiceallach mu a charaidean.
  
  A' tionndadh mun cuairt, chunnaic e gun robh Mai air tuisleadh.
  
  Chunnaic i a h-aodann a" breabadh far an talamh.
  
  "Nooo!"
  
  
  * * *
  
  
  Bhris Hayden gu h-obann agus thionndaidh e mun cuairt. Aig an àm seo, bha Mai na laighe gun mhothachadh air an talamh, thàinig Drake thuice, bha Smith mu thràth a "lùbadh thairis. Bhuail na peilearan na craobhan air an iomall le òrd. Bha cuideigin faisg.
  
  An uairsin thòisich an underbrush. Leum figearan a-mach, fear a 'bualadh Hayden anns a' bhodhaig ìseal. Chaidh i air seachran, ach dh'fhuirich i air a casan. Bhuail stoc na craoibhe i san druim. Cha tug i an aire don flash pian agus thog i an gunna. An uairsin thug am figear dubh ionnsaigh oirre a-rithist, ga bualadh le uilinn, glùin, sgian ...
  
  Rinn Hayden sgainneal agus dh"fhairich i gu robh an lann a" tighinn taobh a-staigh leud fuilt na stamag. Bha i a" sabaid air ais le uilinn air a h-aodann agus glùin don stamag gus barrachd astair a chuir eatorra. Chunnaic i Kinimaka agus Alicia a' sabaid air an làimh dheis, agus Dal a' breabadh a' phìos a leag e sìos.
  
  Bidh Drake a" togail an limp Mai.
  
  Bhiodh peilearan ag itealaich eadar na craobhan, a" rùsgadh dhuilleagan agus fàsmhorachd. Rinn aon dhiubh a" chùis air an nàmhaid, ach cha b" fhada. Cha b" fhada gus an do sheas an duine suas, gu soilleir a" caitheamh seòrsa de Kevlar air. An uairsin bha sealladh Hayden air a lìonadh leis an nàmhaid aice fhèin - fear Mossad aig an robh feartan air an lìonadh le diongmhaltas brùideil agus borb.
  
  "Stad," thuirt i. "Tha sinn air an aon duilleag-"
  
  Chuir buille dhan ghialla stad oirre. Bhlais Hayden an fhuil.
  
  "Òrdugh," thàinig am freagairt neo-shoilleir.
  
  Chuir i stad air buillean ùra, a 'putadh an duine gu aon taobh, a' feuchainn gun a bhith a 'togail a' ghunna, eadhon nuair a bhiodh e a 'cleachdadh sgian. Bha an lann a" blasad rùsg, an uairsin salachar. Bhreab Hayden casan an duine fhad "s a bha Drake a" reubadh seachad, a" rèiseadh sìos an t-slighe agus a-steach do na craobhan. Chòmhdaich Mac a' Ghobhainn a dhruim, a' bualadh air na h-Israelich san aodann agus ga chuir air ais dhan fho-bhruis. Bha Kenzi an ath rud, an turas seo le faireachdainn leisg air a h-aodann agus a sùilean farsaing, mar gum biodh i a" coimhead airson cuideigin eòlach.
  
  Phut Hayden a slighe gu Drake.
  
  "Maidh?"
  
  "Tha i ceart gu leòr. Dìreach peilear san druim agus sin e. Chan eil dad iongantach."
  
  Thionndaidh Hayden bàn. "Dè?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "Chuir an seacaid stad air. Thuit i agus bhuail i a claigeann. Chan eil dad sònraichte".
  
  "A-MHÀIN".
  
  Sheall Alicia ionnsaigh bhrùideil uilinn agus chleachd i tilgeil judo gus an neach-dùbhlain aice a chuir a-steach do na craobhan. Rinn Kinimaka a shlighe tro shaighdear Mossad eile. Airson beagan mhionaidean bha an t-slighe soilleir, agus ghabh sgioba SPEAR làn bhuannachd.
  
  Thàinig a h-uile unnsa de eòlas a-steach agus iad a 'ruith aig làn astar, gun a bhith a' smaoineachadh gu robh iad a 'slaodadh sìos, tro bhith a' toinneamh, a 'dàibheadh, a' sgoltadh chraobhan cunnartach. Bha beàrn air fosgladh eadar iad agus sgioba Mossad, agus bha an duilleach tiugh na dheagh chòmhdach.
  
  "Ciamar a chaidh aca air faighinn seachad air sinn?" Rinn Drake sgreuchail.
  
  "Feumaidh gur ann nuair a stad sinn gus sùil a thoirt air a" bhogsa, "thuirt Hayden.
  
  Rinn Smith gearan gu làidir. "Choimhead sinn."
  
  "Na bi a" bualadh ort fhèin..." Thòisich Hayden.
  
  "Chan eil, a charaid," thuirt Kensi. "Is iadsan an fheadhainn as fheàrr air na bhios iad a" dèanamh. "
  
  Rinn Mac a" Ghobhainn gàire, mar gum biodh sinn ag ràdh gun do rinn sinn sin cuideachd, ach air dhòigh eile dh" fhan sinn sàmhach. Chunnaic Hayden Kinimaka a" tuisleadh, a chasan mòra a" tighinn air tìr ann am pìos de bheairt elastagach, agus ghluais e gu cuideachadh, ach bha Dal a" toirt taic don duine mhòr mu thràth. Ghluais an Suaineach am bogsa gu a làimh eile, a 'putadh an Hawaiian leis a làimh dheis.
  
  Agus a-nis tha cunnart eile air a chuir ris a" mheasgachadh - fuaim gun samhail heileacoptair ag itealaich os an cionn.
  
  Am fosgail iad teine?
  
  An cìreadh iad a" choille le peilearan?
  
  Cha robh Hayden a" smaoineachadh sin. Faodaidh na mìltean de rudan a dhol ceàrr air sgàth gnìomh cho neo-chùramach. Gu dearbh, bha na daoine sin a" leantainn òrdughan an riaghaltasan, agus cha robh dragh aig cuid de na clowns a bha nan suidhe aig an taigh anns na h-oifisean blàth, èadhair aca mu na bha a" dol air adhart taobh a-muigh na tùir ìbhri aca.
  
  Thàinig flapping propellers bho shuas. Lean Hayden air a ruith. Bha fios aice mu thràth gum biodh am Mossad an sùilean air an sgioba aca, agus 's dòcha na Suainich agus na Ruiseanaich air an cùlaibh. Bha fuaim air an taobh chlì , agus bha i a 'smaoineachadh gum faca i barrachd fhigearan - feumaidh gur e Ruiseanaich a th' annta, smaoinich i.
  
  No 's dòcha na Breatannaich?
  
  Crap!
  
  Bha iad ro fhosgailte. Ro neo-ullaichte. Gu dearbh, mar a bha na sgiobaidhean uile an sin. Cha robh dùil aig duine gun ruigeadh a h-uile duine sa bhad - agus b" e mearachd a bha sin. Ach innis dhomh plana a bheireadh seo an aire?
  
  Bha Slighe Drake na laighe air thoiseach, gun a bhith nas slaodaiche idir le cuideam a" Chèitein. Lean Alicia air a shàilean, a 'coimhead mun cuairt. Bha an t-slighe a" lùbadh gun amas, ach mar as trice chaidh e air an t-slighe cheart, agus bha Hayden taingeil airson sin. Chuala i peilearan Smith a" losgadh air an cùlaibh, a" dì-mhisneachadh an luchd-tòrachd. Chuala i grunn sgreuchail bhon taobh chlì, mar gum biodh dà fheachd a' coinneachadh.
  
  Sgoinneil, is e rud gòrach a tha seo.
  
  Leum Drake thairis air craobh a bha air tuiteam. Bhris Kinimaka troimhe le cha mhòr grunt. Na mìrean sgapte air gach taobh. Thòisich an talamh air a dhol sìos agus an uairsin chunnaic iad oir na coille. Chrath Hayden a-steach don chomann gum bu chòir dhaibh slaodadh sìos - cha robh fios aig duine dè a dh" fhaodadh a bhith air an talamh a "feitheamh taobh a-muigh loidhne na craoibhe.
  
  Leig Drake sìos beagan. Thug Alicia seachad air an làimh dheis, agus bhuail Dahl e air an làimh chlì; còmhla thàinig an triùir thairis air a' chòmhdach agus chaidh iad a-steach do ghleann cumhang, air a dhìon air gach taobh le leòidean cas donn. Chladhaich Kinimaka agus Kenzi na sàilean aca còmhla ann an oidhirp taic a thoirt seachad, agus an uairsin thàinig Hayden a-mach à falach cuideachd, a-nis a" feuchainn ri dearmad a dhèanamh air an mothachadh losgaidh a bha a "sìor fhàs na broilleach.
  
  Ruith iad na b" fhaide na bha i airson smaoineachadh.
  
  Agus bha am baile as fhaisge mìle air falbh.
  
  
  CAIBIDEIL A DEICH
  
  
  Bha Drake a" faireachdainn gu robh Mai a" tòiseachadh a" strì beagan. Thug e mionaid dhi, a' tuigsinn gun tigeadh i gu luath gu a mothachadh. Anns a" mhionaid sheòlta sin, mhothaich e rudeigin rèidh, liath is dubhach a thug air a chridhe rèisidh buille a leum.
  
  "Clì!"
  
  Bhris a 'bhuidheann gu lèir air an taobh chlì, gu faiceallach ach gun fheum a' còmhdach an taobh oir bha an luchd-dùbhlain aca fhathast do-fhaicsinneach. Leig Drake le May beagan strì, ach chùm e air. Gu math luath bha i ga bhualadh anns na h-asnagan le a dòrn.
  
  "Leig leam falbh".
  
  "Aon diog, a ghràidh..."
  
  Choimhead Alicia air gu cruaidh. "An toil leat e cho mòr?"
  
  Chuir Drake dàil air, an uairsin rinn e gàire. "Chan eil freagairt cinnteach air a" cheist seo, a ghràidh."
  
  "Dìreach?"
  
  "Uill, smaoinich air bho mo shealladh."
  
  Dh" fhuasgail Mai an dileab aige le bhith a" cleachdadh a spine gus a phutadh dheth agus a roiligeadh a-null air an làr. Thàinig i air tìr gu soirbheachail, ach ghluais i na h-àite, a 'cumail a ceann.
  
  "Seall," thuirt Drake. "Nam dìon, tha i a" coimhead mì-chinnteach. "
  
  "Crith do cheann mura dèan sinn cabhag." Phut Alicia seachad agus lean Drake, a 'coimhead May beagan na b' fhaide gus an do dh 'fhàs i dìreach agus gun deach i a-steach do ruitheam. Ruith a" bhuidheann suas an uchdan chun an asphalt.
  
  "An toiseach troimh-chèile le Mossad." Shìn Dahl. "Chan eil dad iongantach."
  
  "Bha iad a" cumail air ais, "thuirt Coinneach. "Mar a bha thu."
  
  "An dàrna troimh-chèile," thuirt Drake. "Cuimhnich am baile sin ann an Sasainn? O chionn iomadh bliadhna."
  
  "Uill?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "linntean".
  
  "A-MHÀIN". Stad Dahl airson diog, agus thuirt e: "BC no AD?"
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gur e BC a chanas iad a-nis. "
  
  "Tarbh-shit".
  
  Bha an rathad a" sìneadh an dà thaobh, na fhàsach, na tholl agus feumach air càradh. Chuala Drake gun robh gunna an-aghaidh itealain a" tighinn faisg air an heileacoptair, agus an uairsin barrachd dhealbhan. Thionndaidh e mun cuairt a dh"fhaicinn gun robhar ga losgadh às a" choille, smaoinich e gu robh e dìreach a" cur a-mach na sgìre le peilearan, agus an uairsin chunnaic e e a" lùbadh gu sgiobalta chun an taobh.
  
  "Chan urrainn dhomh a chuir an cunnart," thuirt Dahl. "Tha mi creidsinn gum feum iad a bhith Sìneach agus chan urrainn dhaibh an cabadaich a chluinntinn mar as urrainn dhuinn."
  
  Chrath Drake gu sàmhach. Cha deach dad ùr fhoillseachadh anns na còmhraidhean o chionn ghoirid. Bhon...
  
  Leig Hayden fàilte shàmhach a-mach. "Tha mi a" faicinn càr."
  
  Chroch Drake sìos agus sgan e an sgìre. "Mar sin dè a th" againn air ar cùlaibh? Mossad agus Ruiseanaich ann an craobhan, a 'faighinn ann an dòigh a chèile. A bheil na Suainich an àiteigin ri taobh nan Ruiseanaich? SAS? Chrath e a cheann. "Cò aig tha fios? Is e do bheachd as fheàrr a dhol timcheall na coille. Tha fios aca uile ma bheir iad seachad iad fhèin, gu bheil iad marbh. Sin as coireach gun robh sinn fhathast beò."
  
  "Sìneach san heileacoptair," thuirt Smith. "A" tighinn air tìr ann." Chomharraich e sreath de ìsleachaidhean eu-domhainn.
  
  "Frangach?" Dh'fhaighnich Yorgi.
  
  Chrath Drake a cheann. A" fealla-dhà gu aon taobh, is dòcha gu bheil na Frangaich eadhon air cumail air ais gus na h-uisgeachan a dhearbhadh agus leigeil leis an luchd-dùbhlain aca an caolachadh. Buaidh seòlta aig a" mhionaid mu dheireadh. Thug e sùil air a" bhan a bha a" tighinn faisg.
  
  "Gairm suas."
  
  Ghabh Mac a' Ghobhainn agus Coinneach an stiùir, nan seasamh air taobh an rathaid agus a' comharrachadh an cuid ghunnaichean aig a' bhan a bha a' tighinn faisg. Chuir Dahl agus Drake ulpagan trom air an rathad. Mar a bha a" bhan a" fàs nas slaodaiche, thàinig an còrr den sgioba suas bhon chùl, a" còmhdach a" charbaid gu faiceallach agus ag òrdachadh a luchd-còmhnaidh a dhol a-mach.
  
  Dh"fhosgail Alicia an doras cùil.
  
  "Wow, tha e a" teannadh a-steach an seo!"
  
  Ach bha e falamh. Agus chuala Drake Kensi a" faighneachd ceist ann an Turcais. Chrath e a cheann nuair a rinn Dahl gàire gu buadhach. Tha an nighean seo làn de rudan iongantach. "A bheil cànan sam bith nach urrainn dhi a bhruidhinn?"
  
  Bhris an Suaineach a-mach le gàire. "Thig air adhart, a dhuine. Na fàg thu fhèin cho fosgailte."
  
  "O," chrath Drake. "Tha. cànan nan diathan."
  
  "Eirich, a ghràidh. A bheil thu airson gnè a bhith agad? Seadh, is urrainn dhomh dìreach do bhlas milis a chluinntinn a" dol far teanga Odin."
  
  Cha tug Drake an aire dha seo, le fòcas air an dithis fhireannach Turcach a bha a" coimhead eagallach dha-rìribh.
  
  Agus dha-rìribh Turcach.
  
  Phut Hayden iad air ais dhan làraidh, a" leantainn faisg air a" chùl. Rinn Dahl gàire a-rithist agus lean i i, a" gluasad air adhart airson an fheadhainn eile leum a-steach don t-suidheachan cùil. Thuig Drake an adhbhar airson a chuir-seachad mionaid às deidh sin, agus an uairsin choimhead e air Alicia a-rithist.
  
  "Dè cho dona sa tha e air ais an sin?"
  
  
  * * *
  
  
  Bhreab an làraidh agus rinn e magadh agus dh" fheuch e ri e fhèin a sgrios air an rathad briste.
  
  Chùm Alicia air adhart leis a h-uile neart. "A bheil e a" feuchainn ri droch bhuillean fuilteach a bhualadh?"
  
  "Is dòcha," thuirt Mac a" Ghobhainn gu truagh, a" cumail a shròin agus crios salach ceangailte ri raca am broinn a" bhan. "Tha fàileadh gobhar agam."
  
  Chaol Alicia a sùilean. "O tha? Do charaid?"
  
  Shuidh Kinimaka ann an cùl na làraidh, gu mòr a" sgoltadh sgamhanan de dh" èadhar ùr tro na sgàinidhean far an do choinnich na dorsan cùil. "Feumaidh gur e... iad seo... tuathanaich, tha mi creidsinn."
  
  "No cùl-mhùtairean gobhar," thuirt Alicia. "Chan urrainn dhomh innse gu bràth."
  
  Dh" fhàs Mac a" Ghobhainn ann am feirg. "Nuair a thuirt mi 'gobhair,' bha mi a 'ciallachadh san fharsaingeachd."
  
  "Tha Tha Tha".
  
  Dh'fhuirich Drake a-mach às, a 'toirt anail eu-domhainn agus a' feuchainn ri fòcas a chur air rudan eile. B" fheudar dhaibh earbsa a chur ann an Hayden agus Dahl, a ghabh cùram mu an sàbhailteachd ro làimh agus a lorg an t-àite a b" fheàrr airson an turais. Dh'fhuirich an conaltradh sàmhach, ach a-mhàin corra bhriseadh de statach. Dh'fhuirich eadhon Lauren sàmhach, a chuidich na dòigh fhèin. Dh'innis seo dhaibh gu robh iad an ìre mhath sàbhailte.
  
  Bha an sgioba a' gearain gu làidir mun cuairt air, an dòigh air a bhith a' dèiligeadh riutha fhèin agus a' tarraing aire nam beathaichean. Chaidh coimeas a dhèanamh ri amaran Suaineach, taighean-bìdh Ameireaganach agus taighean-òsta Lunnainn ann an jest.
  
  Leig Drake leis na smuaintean aige a dhol air seacharan bhon ar-a-mach o chionn ghoirid aig Yorga agus an fheum air dìomhaireachd uamhasach a cho-roinn, chun tuigse ùr eadar Alicia agus May, gu duilgheadasan eile a tha a" cur dragh air sgioba SPEAR. Dh'fhuirich Hayden agus Kinimaka an aghaidh a chèile, mar a rinn Lauren agus Smith, ged a bha an fheadhainn mu dheireadh air an sgaradh le barrachd air dìreach eadar-dhealachaidhean. Dh'obraich Dahl cho cruaidh 's a b' urrainn dha le Joanna, ach a-rithist chaidh obair air adhart.
  
  Chuir rudeigin nas èiginn agus neo-sheasmhach an eanchainn aige. Irioslachd an Rùnaire Crow nach do lean iad òrdughan ann am Peru, agus an eòlas misneachail gu bheil dàrna sgioba Ameireaganach dìomhair agus dìomhair an seo. An àiteigin.
  
  Sgioba SEAL 7.
  
  Bha ceistean gun àireamh ann agus cha robh iad furasta am mìneachadh. Dè am freagairt a bh" ann? Qrow nach robh earbsa ann an sgioba SPEAR tuilleadh? An robh iad nan cùl-taic?
  
  Cha robh e air dìochuimhneachadh a' chomharra ceist mhòir a bha fhathast crochte os cionn ceann Mhic a' Ghobhainn, ach cha b' urrainn dha smaoineachadh air suidheachadh sam bith eile. Chuir Qrow seachdnar a choimhead orra.
  
  Chuir Drake stad air a chorruich. Bha an obair aice fhèin ri dhèanamh. B" e sealladh de bheatha a bh" ann an dubh is geal a bha air a cho-roinn a-mhàin le amadain is cuthach. Chuir Hayden stad air a smuaintean domhainn.
  
  "Tha a h-uile dad soilleir air a" chùl agus air beulaibh. Tha e coltach gu bheil sinn a" tighinn faisg air àite ris an canar Ç Anakkale, air an oirthir. Fuirichidh mi gus an lorg sinn àite mus cuir thu fios chun heileacoptair. O, agus bha cothrom aig Dahl am bogsa sin a thoirt às a chèile."
  
  Tharraing an t-Suain iad bhon t-suidheachadh airson greis le bhith a" mìneachadh cò ris a bha coltas a" phàipear. B" e barrachd air cogadh a bh" ann, b" e an dearbh fhoillseachadh a bh" ann. Bha e coltach gun deach Hannibal a thaghadh dìreach mar shamhla.
  
  
  * * *
  
  
  "A bheil fiosrachadh sam bith ann a thaobh mar a thàinig Afraga gu bhith mar aon de cheithir ceàrnan na talmhainn?" dh'fhaighnich Mai.
  
  "Chan eil dad dona mar sin. Mar sin, chan urrainn dhuinn ro-innse càite am bi an ath Eachann. "
  
  "Seall don àm a dh" fhalbh, "thuirt Kenzi. "Anns an obair agam, anns an t-seann obair agam, bha na freagairtean an-còmhnaidh falaichte san àm a dh" fhalbh. Feumaidh fios a bhith agad càite an coimhead thu. "
  
  An uairsin rinn Lauren eadar-theachd. "Feuchaidh mi seo."
  
  Bha Drake a" strì an aghaidh teilt an làraidh. "Dè cho fada ri Çanakkale?"
  
  "Tha sinn a-nis a" dol a-steach don iomall. Chan eil e a" coimhead ro mhòr. tha mi a' faicinn na mara."
  
  "O, bhuannaich thu." Chuimhnich Drake air geama a chluich e na leanabh.
  
  "Chunnaic mi an toiseach e," thuirt Dahl le gàire na ghuth.
  
  "Tha, chluich sinn sin cuideachd."
  
  Stad an làraidh agus cha b" fhada gus an do dh" fhosgail na dorsan cùil a-muigh. Leum an sgioba a-mach agus thug iad a-steach grunnan àile ùr. Ghearain Alicia nach robh i a" faireachdainn gu math, agus leig Kenzi oirre gun robh i a" fannachadh sa Bheurla. Thog seo suas Alicia sa bhad. Fhuair Drake e fhèin a 'coimhead agus a' coimhead le iongnadh.
  
  "Damnaigh e," dh" èigh e le adhbhar. "Uill, bidh mi nam uncail don mhuncaidh."
  
  Bha cus iongnadh air Dahl beachd a thoirt seachad.
  
  Air am beulaibh sheas each mòr fiodha, airson adhbhar air choireigin eòlach, a 'fàs ann an ceàrnag bheag air a chuairteachadh le togalaichean. Bha coltas gu robh an ròpa a' ceangal a chasan agus bha e air a shìneadh timcheall a chinn. Bha Drake den bheachd gu robh e a" coimhead armachd agus mòrail, beathach pròiseil a chruthaich an duine.
  
  "Dè fo shealbh?"
  
  Chruinnich sluagh timcheall air, a 'coimhead, a' seasamh agus a 'togail dhealbhan.
  
  Bhruidhinn Lauren air an neach-conaltraidh. "Tha mi a" smaoineachadh gun do lorg thu an t-each Trojan.
  
  Rinn Smith gàire. "Tha seo fada bho bhith na dhèideag."
  
  "Chan eil Troy. Tha fios agad? Brad Pitt?"
  
  Cha mhòr nach do bhris Alicia a h-amhaich a 'coimhead mun cuairt air gach taobh. "Dè? Càite?"
  
  "Wow". Rinn Kensi gàire. "Chunnaic mi vipers a" toirt ionnsaigh nas slaodaiche. "
  
  Bha Alicia fhathast a" sgrùdadh na sgìre gu faiceallach. "Càit a bheil Lauren? A bheil e air muin eich?"
  
  Leig an New Yorker a-mach gàire. "Uill, bha e uaireigin. Cuimhnich am film ùr-nodha "Troy"? Uill, às deidh dhaibh filmeadh, dh" fhàg iad an t-each far a bheil thu nad sheasamh, ann an Çanakkale. "
  
  "Tarbh-shit". Thug Alicia spionnadh dha na faireachdainnean aice. "Shaoil mi gun tàinig an Nollaig gu lèir agam sa bhad." Chrath i a ceann.
  
  Ghlan Drake a sgòrnan. "Tha mi fhathast an seo, a ghràidh."
  
  "Ach tha. Sgoinneil".
  
  "Agus na gabh dragh, ma leumas Brad Pitt a-mach à asal an eich sin agus a" feuchainn ri do thoirt am bruid, sàbhalaidh mi thu.
  
  "Nach eil thu a" caoidh."
  
  Gheàrr guth Lauren tron chòmhradh aca mar bhuille cruaidh claidheamh samurai. "Faigh a-steach, a bhalaich! Mòran nàimhdean. Tha sinn a" tighinn faisg air Canakkale an-dràsta. Feumaidh iad a bhith ceangailte ris an t-siostam conaltraidh, dìreach mar sinne. Gluais! "
  
  "Faic seo?" Thug Drake iomradh air an daingneach. "Cuir fòn gu heileacoptair. Mas urrainn dhuinn an caisteal a dhìreadh agus sinn fhèin a dhìon, bheir e às an sin sinn."
  
  Sheall Hayden air ais air iomall Canakkale. "Mas urrainn dhuinn caisteal ann am baile turasachd a dhìon bho shia sgiobaidhean SWAT."
  
  Thog Dahl am bogsa. "Chan eil ann ach aon dòigh air faighinn a-mach."
  
  
  CAIBIDEIL A H-AON-deug
  
  
  Gu h-iongantach, ghluais iad a dh'ionnsaigh slighe a' chladaich, agus fios aca gun rachadh e a dh'ionnsaigh dùn a' bhaile mhòir. Cha robh Lauren air ach glè bheag de dh" fhiosrachadh a chruinneachadh bho na criomagan de chòmhraidhean comm, agus bha Drake air eadhon nas lugha a chluinntinn bho na diofar stiùirichean sgioba, ach b "e a" cho-aontachd san fharsaingeachd gun robh iad uile a "dùnadh a-steach gu sgiobalta.
  
  Chaidh an t-slighe seachad air mòran thogalaichean le aghaidh gheal: taighean, bùthan agus taighean-bìdh a" coimhead thairis air uisgeachan gorm an Hellespont. Air an taobh chlì bha càraichean air am pàirceadh, agus air an cùlaibh bha grunn bhàtaichean beaga, os an cionn sin a 'togail ballachan àrda an dùn gainmhich. Bha busaichean luchd-turais a" dol seachad, gu slaodach a" dol tro na sràidean cumhang. Sheinneadh na h-adhaircean. Chruinnich luchd-còmhnaidh ionadail faisg air cafaidh mòr-chòrdte, a" smocadh agus a" bruidhinn. Rinn an sgioba cabhag cho luath 's a b' urrainn dhaibh gun amharas a thogail.
  
  Chan eil e furasta gèar sabaid a chaitheamh, ach gu sònraichte airson a" mhisean seo, bha iad uile air an sgeadachadh ann an dubh agus b "urrainn dhaibh na stuthan sin a tharraing air falbh agus a chuir am falach. Ach, ghluais a' bhuidheann de dhaoine nuair a thionndaidh iad an cinn, agus chunnaic Drake gun robh barrachd air aon fhòn air fosgladh.
  
  "Gu sgiobalta cuir fios chun heileacoptair damn," thuirt e. "Tha sinn a-mach à tìr agus àm damn an seo."
  
  "Air mo shlighe. Ann an deich gu còig mionaidean deug."
  
  Bha fios aige gur e àm blàir a bha seo. Bhiodh cuid de sgiobaidhean SWAT eile nach biodh leisg ifrinn a sgaoileadh air baile-mòr, misneachail nan òrdughan agus an comas teicheadh, agus fios aca gum biodh na h-ùghdarrasan mar as trice a" cur snìomh ceannairc air suidheachadh cunnartach sam bith.
  
  Dh'èirich na ballachan le dath gainmhich gu mòr air am beulaibh. Bha dà bhalla dùn cruinn, mu choinneamh na mara agus dùn sa mheadhan aig Fort Ç Anakkale, agus air an cùlaibh gàirdean farsaing de caisealachdan a' ruith sìos an leathad a dh'ionnsaigh na mara. Lean Drake loidhne a" chiad bhalla-lùbte, a" faighneachd dè bha aig ceann-rathaid seo agus a phiuthar. Stad Hayden air adhart agus choimhead e air ais.
  
  "Tha sinn ag èirigh."
  
  Co-dhùnadh dàna, ach aon rud a dh" aontaich Drake leis. Le bhith a" dol suas bha iad a" ciallachadh gum biodh iad an sàs anns an dùn, air an dìon bho shuas ach gun dìon, glaiste. Le bhith a" leantainn bha sin a" ciallachadh gu robh roghainnean eile aca a bharrachd air teicheadh gu muir: b" urrainn dhaibh falach anns a" bhaile, càr a lorg, is dòcha laighe ìosal, no sgaradh airson greiseag.
  
  Ach leig taghadh Hayden leotha an stiùir a ghabhail. Bha Marcaichean eile ann cuideachd. Bhiodh e na b" fhasa do heileacoptair an lorg. Bha na sgilean aca air an cleachdadh nas fheàrr ann am blàr innleachdach.
  
  Ghluais ballachan garbh gu slighe a-steach boghach agus an uairsin staidhre shnìomhanach. Chaidh Hayden an toiseach, agus Dal agus Kensi an uairsin, an uairsin an còrr. Thog Smith an cùl. Chruthaich an dorchadas cleòc airson an sùilean, a 'crochadh tiugh agus do-ruigsinneach gus an d' fhuair iad cleachdte ris. Ach, choisich iad suas, a 'dìreadh an staidhre agus a' dol air ais chun an t-solais. Dh'fheuch Drake ris a h-uile fiosrachadh iomchaidh san eanchainn aige a shìoladh agus ciall a dhèanamh dheth.
  
  Hannibal. Fear-cogaidh. Òrdugh Doomsday agus am plana aca gus saoghal nas fheàrr a chruthachadh dhaibhsan a thàinig beò. Bu chòir do riaghaltasan air feadh an t-saoghail a bhith air a bhith ag obair còmhla air an seo, ach bha daoine sanntach neo-thruacanta ag iarraidh an loot agus an eòlas dhaibh fhèin.
  
  Aig ceithir oisinnibh na talmhainn ? Ciamar a dh"obraich e? Agus dè thachair an ath rud?
  
  "Inntinneach..." Aig an àm sin, thàinig guth Lauren tron neach-conaltraidh. "Tha Ç Anakkale suidhichte air dà mhòr-thìr agus b" e seo aon de na puingean tòiseachaidh airson Gallipoli. A‑nis chaidh na Ruiseanaich a‑steach don bhaile, mar a rinn na h‑Israelich. Chan eil fhios agam càite. Ach, tha cabadaich poileis ionadail cumanta. Feumaidh gu bheil aon de na saoranaich air fios a chuir thugad agus gu bheil e a-nis ag iarraidh luchd-inntrigidh ùr. Chan fhada gus an gairm na Turcaich air na feachdan elite aca fhèin."
  
  Chrath Drake a cheann. bullshit.
  
  "Ron àm sin bidh sinn fada bho seo." Ghluais Hayden gu faiceallach a dh" ionnsaigh an t-solais gu h-àrd. "Deich mionaidean, a bhalaich. Leig leinn."
  
  Bha grian na maidne a" soilleireachadh an àite farsaing fosgailte, gann cha mhòr aig mullach an tùir. Dh' eirich oir cruinn an tùir ochd troighean eile os an cinn, ach bha sin cho àrd 's a b' urrainn iad gun dol a stigh. Bha caisealachdan briste nan laighe anns a h-uile h-àite, a" cumail a-mach mar chorragan biorach, agus frith-rathad duslach ri taobh sreath de chnuic ìosal ris an làimh dheis. Chunnaic Drake an iomadh suidheachadh dìon agus thug e anail beagan nas fhasa.
  
  "Tha sinn an seo," thuirt Hayden ri Lauren. "Innis don heileacoptair ullachadh airson tighinn air tìr teth."
  
  "Nas teotha na tha thu a" smaoineachadh, "thuirt Smith.
  
  Sheall an sgioba gu lèir sìos.
  
  "Chan eil sìos," thuirt Smith. "Suas. Suas."
  
  Os cionn a" chaisteil tha am baile fhathast na laighe air na beanntan. Dh'èirich na tighean os cionn na caisealachdan, agus bha ballachan arda agus tiugh a' sìneadh d'an ionnsuidh. B' ann tro na ballachan sin a bha sgioba de cheathrar a' ruith le an aghaidhean còmhdaichte agus na buill-airm aca làn tharraing.
  
  Dh'aithnich Drake an stoidhle seo. "Seadh, is e duilgheadas a tha seo. SAS."
  
  B" e Dahl a" chiad fhear a chaidh an sàs, ach an àite an armachd aige a leigeil ma sgaoil, chuir e am falach e, rug e air a" bhogsa, agus leum e air na caisealachdan iad fhèin. "Tha am beachd ceart aig na Breatannaich airson iomadachd. Seall..."
  
  Lean Drake a shealladh. Bha na caisealachdan a" sìneadh nam bogha farsaing fad na slighe chun tràigh agus chun na mara. Nam biodh iad ga chur ceart, dh'fhaodadh an chopper an sgoltadh dìreach bhon mhullach no dìreach aig an deireadh. Ghabh Drake air fhèin beagan bhuillean a losgadh a-steach don chruadhtan garbh fo chasan Bhreatainn, gan slaodadh sìos agus a" toirt ùine don sgioba dìreadh gu mullach an daingneachaidh a bha beagan rickety.
  
  Chaidh Alicia air adhart. "Chan eil mi ann an àirde!"
  
  "An stad thu gu bràth a" caoineadh?" Phut Kensi seachad oirre a dh"aona ghnothach, ga putadh beagan air an t-slighe.
  
  "O a ghalla, tha thu a" dol a phàigheadh airson seo. " Bha fuaim Alicia mì-chinnteach.
  
  "Am bi e comasach dhomh? Dìreach dèan cinnteach gum fuirich thu air mo chùlaibh. Mar sin, nuair a gheibh thu peilear agus a chluinneas mi thu a" sgreuchail, bidh fios agam gun tog mi an astar."
  
  Bha Alicia air a sàrachadh le fearg. Thug Drake taic dhi. "Dìreach a" magadh air a" Mhossad." Sgaoil e a ghàirdeanan.
  
  "Deas. Uill, nuair a thig sinn sìos às an seo, tha mi a" dol a fuck a h-asail gu ceart."
  
  Stiùir Drake i tro na ciad cheumannan. "A bheil còir aig seo a bhith inntinneach?"
  
  "Fuck dheth, Drake."
  
  Bha e den bheachd gum b" fheàrr gun a bhith a" toirt iomradh air gun robh na caisealachdan fada gu h-ìosal air fàs gu bhith nan caisealachdan far am feumadh iad leum bho aon gu fear eile. B 'e Dahl a' chiad fhear a rinn gluasad air a 'bhalla trì troighean a leud, a' stiùireadh na sgioba. Ghabh Kinimaka an turas seo thairis bho Smith aig a 'chùl, a' coimhead air na Breatannaich. Chùm Drake agus an fheadhainn eile an cluasan fosgailte airson comharran sam bith eile de nàimhdean.
  
  Tha an rèis sìos na caisealachdan air tòiseachadh. Chùm na saighdearan SAS an cruthachadh agus chuir iad às an dèidh, buill-airm air an togail, ach gun a bhith a 'dèanamh fuaim. Gu dearbh, is dòcha nach bi tròcair proifeasanta ach aon adhbhar; A bharrachd air luchd-turais, is fheàrr le luchd-còmhnaidh ionadail òrdughan dìomhair agus fìor thèarainte.
  
  Lorg Drake gu robh feum aige air làn aire airson a chasan. Cha do rinn a" bhearradh air gach taobh agus an teàrnadh mean air mhean chun na mara diofar sam bith, dìreach an raon sàbhailte fo a chasan. Lùb e mean air mhean, gu gràsmhor gu cothromach, ann an lùb seasmhach. Cha do rinn duine maill, cha do shleamhnaich duine. Bha iad letheach slighe chun an amas aca nuair a lìon fuaim propellers rothlach an cluasan.
  
  Gluais Drake sìos agus choimhead e air na speuran. "Chan e sinne," dh"èigh e. "Frangach damn!"
  
  Cha b" e co-dhùnadh deimhinnte a bha seo, ach mhìnicheadh e an neo-làthaireachd gu ruige seo. Ruithidh sinn a-steach aig a" mhionaid mu dheireadh. B" fheudar do sgioba SPEAR slaodadh sìos. Chunnaic Drake aghaidhean dithis shaighdearan a 'coimhead a-mach gu feargach bho na h-uinneagan, agus bha dithis eile a' crochadh bho na dorsan leth-fhosgailte, a 'tionndadh an cuid armachd gus briogadh ceart air a' ghlas.
  
  "Leis an fhìrinn innse," thuirt Dahl gun anail. "Is dòcha nach e seo am beachd a b" fheàrr. Tha glagan fuilteach Bhreatainn a" tighinn gu crìch."
  
  Mar aon, thog Drake, Smith, Hayden agus May na buill-airm aca agus dh'fhosgail iad teine. Chaidh na peilearan a-mach às an heileacoptair a bha a' tighinn faisg. Bhris glainne agus thuit aon duine bhon ròp aige, a 'bualadh air an talamh gu cruaidh gu h-ìosal. Shiubhail an heileacoptair, agus peilearan Hayden às a dhèidh.
  
  "Chan eil na Frangaich nan luchd-leantainn," thuirt i gu gruamach.
  
  "Innis dhuinn rudeigin air nach eil fios againn," thuirt Alicia.
  
  Gu luath chaidh Yorgi seachad air Dahl, a 'dol seachad air air an taobh a-muigh den bhalla, agus ràinig e air ais airson a' bhogsa. "Seo, thoir dhomh so," thuirt e. "Tha mi a" faireachdainn nas fheàrr air a" bhalla, nach eil?"
  
  Bha coltas gu robh Dahl airson argamaid a dhèanamh ach chaidh e seachad air a 'bhogsa letheach slighe tron taigh-seinnse. Cha robh an Swede ùr do parkour, ach bha Yorgi na phroifeasanta. Thòisich an Ruiseach aig astar luath, a 'rèiseadh sìos a' bhalla agus mu thràth a 'tighinn faisg air na caisealachdan.
  
  Mhothaich Alicia iad. "O shit, tog orm a-nis."
  
  "Dh" fhaodadh e tachairt fhathast. " Chunnaic Drake an heileacoptair Frangach a" teilt agus thàinig e a-steach airson tighinn air tìr. B" e an duilgheadas a bh" ann nan stadadh iad gus amas, gun glacadh na Breatannaich iad. Nan ruith iad airson losgadh, dh'fhaodadh iad tuiteam no a bhith furasta an losgadh.
  
  Chuir Dahl a-mach an armachd aige. Dh'fhosgail e fhèin agus Hayden teine air an heileacoptair nuair a thill e a chluich. An turas seo thill na saighdearan a bh" air bòrd na theine. Thilg na sligean ballachan a' chaisteil le pàtran marbhtach, a' bualadh fon oir. Bhuail teine Hayden fhèin ann an cockpit an heileacoptair, a 'bualadh air na stiallan meatailt. Chunnaic Drake am pìleat a" bleith fhiaclan ann am measgachadh de fheirg is eagal. Sheall sealladh air ais gu sgiobalta gu robh sgioba SAS cuideachd a" coimhead air an heileacoptair - soidhne math? Is dòcha nach eil. Bha iad airson an làmhan fhaighinn air armachd cogaidh dhaibh fhèin.
  
  No airson cuideigin a tha àrd san riaghaltas aca.
  
  Bha volley de shots a 'sileadh sìos an eun, a' toirt air dàibheadh agus sàthadh. Ghabh Dahl brath air na ceud meatair mu dheireadh den bhalla gus tuiteam agus sleamhnachadh fhad "s a bha e a" losgadh, ach cha deach e fada. Bha an uachdar ro garbh. Ach, chuir na rinn e salvo eile a-steach don heileacoptair, a thug air a" phìleat mu dheireadh cridhe a chall agus an t-eun a sgèith air falbh bhon t-sealladh.
  
  Chaidh aig Alicia air glaodhaich gu lag.
  
  "Chan eil a-mach às fhathast." Leum Drake thairis air na caisealachdan aon aig aon àm, a" tighinn air tìr gu sàbhailte agus gu faiceallach.
  
  Bhris guth Lauren an t-sàmhchair a chuir an ceangal sìos. "Tha an heileacoptair a" tighinn faisg. Trithead diogan."
  
  "Tha sinn air a" bhalla, "thuirt Alicia.
  
  "Tha, tha mi gad thuigsinn. Chuir Sgìre Columbia saideal chun na h-obrach seo."
  
  Thug e mionaid eile dha Drake a bhith a" faireachdainn an clisgeadh. "Gus cuideachadh?" dh'fhaighnich e gu sgiobalta.
  
  "Carson eile?" Fhreagair Hayden sa bhad.
  
  Cha mhòr nach do bhreab Drake e fhèin mus do thuig e gur dòcha gur e droch bheachd a bha seo leis an t-suidheachadh làithreach. Gu fìrinneach, cha robh fios aige cò eile a chuala na h-aithrisean sàmhach Ameireaganach agus na faclan aig Sgioba SEAL 7.
  
  Gu follaiseach chan e Hayden.
  
  Thàinig an heileacoptair gu sealladh air thoiseach, sròn sìos, ag itealaich gu sgiobalta thar na mara. Bha Yorgi mu thràth a" feitheamh aig deireadh na caisealachdan, far an robh turaid bheag chruinn a" coimhead thairis air an tràigh chumhang. Gu luath ràinig Dahl e, agus an uairsin Hayden. Thàinig an heileacoptair faisg.
  
  Leig Drake air falbh Alicia agus an uairsin chuidich e Kinimaka seachad. Fhathast a" gluasad gu slaodach, leudaich e a ghàirdean gu sònraichte, a" comharrachadh an SAS. Deich troighean fichead bhon tùr stad e.
  
  Sguir an SAS cuideachd, trithead troigh eile nas àirde.
  
  "Chan eil sinn ag iarraidh luchd-fulaing," dh" èigh e. "Chan ann eadar sinn. Tha sinn air an aon taobh damn!"
  
  Tha dagaichean air an comharrachadh air a chorp. Gu h-ìosal chuala e Dahl ag èigheach: "Stad a bhith..."
  
  Chuir Drake a-mach e. "Feuch," thuirt e. "Chan eil e ceart. Tha sinn uile nan saighdearan an seo, eadhon na Frangaich damn."
  
  Dh'adhbhraich seo gàire gun urra. Mu dheireadh, thuirt guth domhainn, "Òrdugh."
  
  "Dude, tha fios agam," thuirt Drake. "Bha e far a bheil thu. Fhuair sinn na h-aon òrdughan, ach chan eil sinn gu bhith a" fosgladh teine air feachdan sònraichte càirdeil ... mura fosgail iad teine an toiseach."
  
  Dh'èirich aon de na còig figearan beagan. "Cabridge," thuirt e.
  
  "Drake," fhreagair e. "Matt Drake."
  
  Dh'innis an t-sàmhchair a lean an sgeulachd. Bha fios aig Drake gu robh an suidheachadh seachad ... airson a-nis. Co-dhiù, bha e airidh air faochadh eile bhon ath chòmhstri agus is dòcha eadhon còmhradh socair. Mar as motha de na saighdearan elite sin a gheibh iad còmhla, is ann as sàbhailte a bhios e.
  
  Airson a h-uile.
  
  Chrath e, thionndaidh e agus choisich e air falbh, a" ruighinn airson an làmh a chuidich le bhith ga tharraing a-steach don heileacoptair.
  
  "Tha iad fionnar?" dh'fhaighnich Alicia.
  
  Rinn Drake e fhèin comhfhurtail fhad "s a bha an heileacoptair a" lùbadh, a "gluasad air falbh. "Gheibh sinn a-mach," fhreagair e. "An ath thuras thig sinn gu còmhstri."
  
  Gu h-iongantach, bha Lauren na shuidhe mu choinneamh. "Thàinig mi le heileacoptair," thuirt i mar mhìneachadh.
  
  "Dè? Ciamar a tha an roghainn a" còrdadh riut?"
  
  Rinn i gàire gu socair. "Chan eil. Tha mi air tighinn oir tha ar n-obair an seo deiseil." Dh'èirich an heileacoptair àrd os cionn nan tonnan grèine. "Tha sinn a" dol à Afraga chun ath oisean den t-saoghal. "
  
  "Cò am fear far a bheil?" Cheangail Drake a chrios-suidheachain.
  
  "Sìona. Agus a bhalaich, a bheil tòrr obair againn ri dhèanamh. "
  
  " Marcach eile ? Dè an turas seo?"
  
  "Is dòcha an rud as miosa dheth. Togaibh suas, a chàirdean. Tha sinn gu bhith a" leantainn ceuman Genghis Khan. "
  
  
  CAIBIDEIL A Dusan
  
  
  Thuirt Lauren ris an sgioba a bhith cho comhfhurtail sa ghabhas ann an cùl an heileacoptair bathair mòr agus shuffled i stac de phàipearan. "An toiseach, leig dhuinn armachd cogaidh agus Hannibal a thoirt a-mach às an rathad. Is e na lorg thu sa bhogsa planaichean gus Project Babylon a chruthachadh, supercannon dà thunna, ceud meatair a dh" fhaid. Air a choimiseanadh le Saddam Hussein, bha e stèidhichte air rannsachadh bho na 60an agus air a dhealbhadh anns na 80an. Bha spiorad Hollywood air a faireachdainn anns a 'chùis seo gu lèir. Superweapons a dh" fhaodadh luchdan pàighidh a chuir a-steach don fhànais. Seanalairean air am marbhadh. Sìobhaltaich air am marbhadh. Diofar cheannach bho dhusan dùthaich gus a chumail dìomhair. Tha diagraman nas fhaide air adhart a" sealltainn gur dòcha gun deach an gunna-fànais seo a dhealbhadh gus am b" urrainn dha targaid sam bith a bhualadh, àite sam bith, dìreach aon turas."
  
  Lean Dahl air adhart le ùidh. "Aon latha? Carson?"
  
  "Cha robh e a-riamh an dùil a bhith na armachd so-ghiùlain. Dh'fhàgadh a chuir air bhog clò-bhualadh a bhiodh air fhaicinn sa bhad le diofar fheachdan agus an uairsin air a sgrios. Ach... is dòcha gun deach am milleadh a dhèanamh mu thràth."
  
  "A rèir an amas." Chrath Kensi. "Tha, chaidh mòran mhodalan a thogail timcheall air a" bheachd air cogadh cruinne aon-stailc. Dòigh air toirt air cumhachd niuclasach a dhol an gnìomh gu neo-sheasmhach. Ach, le teicneòlas an latha an-diugh, tha am beachd a" fàs nas connspaideach."
  
  "Ceart gu leòr, ceart gu leòr," chrom Mac a" Ghobhainn, fhathast a" sìneadh a fhèithean agus a" cumail sùil air a bhrùidean bhon ruith fhada, chruaidh. "Mar sin, ann an uaigh a" chiad mharcaiche chaidh na planaichean airson canan fànais mòr a chumail. Gheibh sinn e. Cha do rinn dùthchannan eile seo. Dè an ath rud?"
  
  Lauren rolladh a sùilean. "An toiseach, tha an sònrachadh gu sònraichte ag ràdh 'àiteachan fois.' Tha mi an dòchas gu bheil cuimhne agad gun deach Hannibal a thiodhlacadh ann an uaigh gun chomharradh agus is dòcha nach bi e eadhon ann tuilleadh. Bhiodh a bhith a" coimhead eas-urram do mhòran. Gus a fàgail gun atharrachadh tha e a" nochdadh eas-urram do dhaoine eile."
  
  Rinn Hayden osna. "Agus mar sin tha e a" dol. An aon sgeulachd, clàr-gnothaich eadar-dhealaichte air feadh an t-saoghail."
  
  "Smaoinich nan tuit am fiosrachadh ann an làmhan luchd-ceannairc. Chanainn gum b" urrainn dha na dùthchannan uile a tha an-dràsta an tòir air na Horsemen an sàr chanan fhèin a chruthachadh. Ach..."
  
  "Is e seo cò ris a tha buidhnean sònraichte den riaghaltas seo a" reic phlanaichean, "cho-dhùin Drake. "Leis nach eil sinn cinnteach fhathast a bheil cead oifigeil aig gach sgioba." Cha robh feum air cur ris ged a bha iad a" smaoineachadh gun do rinn e sin.
  
  Chaidh an heileacoptair ann an speuran soilleir gorm, gun bhuaireadh agus blàths comhfhurtail. Lorg Drake e fhèin comasach air fois a ghabhail airson a" chiad uair ann an timcheall air latha. Bha e duilich a chreidsinn nach robh e ach an oidhche roimhe sin air a ghlùinean aig àite-tàimh an Hanibal mhòir.
  
  Ghluais Lauren air adhart chun ath fhaidhle. "Cuimhnich òrdugh a" Bhreitheanais mu dheireadh? Leig leam ùrachadh a thoirt dhut. "Aig ceithir oiseanan na Talmhainn lorg sinn na Ceathrar marcach agus chuir sinn a-mach dhaibh am plana airson Òrdugh a" Bhreitheanais Dheireannach. Bidh an fheadhainn a thig beò bho Chogadh-croise a" Bhreitheanais agus na thachair às a dhèidh a" riaghladh gu ceart. Ma tha thu a" leughadh seo, tha sinn air chall, mar sin leugh agus lean gu faiceallach. Chaidh na bliadhnaichean mu dheireadh againn a chuir seachad a" cruinneachadh nan ceithir buill-airm mu dheireadh de ar-a-mach an t-saoghail - Cogadh, Ceannsachadh, Gort agus Bàs. Aonaichte, sgriosaidh iad a h-uile riaghaltas agus fosglaidh iad àm ri teachd ùr. Bi deiseil. Lorg iad. Siubhail gu ceithir oiseanan na Talmhainn. Lorg àiteachan-tàimh Athair na Ro-innleachd agus an uairsin an Khagan; an t-Innseanach a bu mhiosa a bha beò riamh, agus an sin Sgiùrsadh Dhè. Ach chan eil a h-uile dad mar a tha e coltach. Thadhail sinn air an Khagan ann an 1960, còig bliadhna an dèidh a chrìochnachadh, a 'cur a' Chonquest na chiste. Tha sinn air an Sgùrr a lorg a tha a" dìon a" Bhreitheanais Dheireannach. Agus is e an aon chòd marbhadh nuair a nochd na Horsemen. Chan eil comharran comharrachaidh air cnàmhan an Athar. Tha na h-Innseanaich air an cuairteachadh le buill-airm. Tha òrdugh a" Bhreitheanais mu dheireadh a-nis beò tromhadsa agus bidh e na uachdaran gu bràth."
  
  Dh'fheuch Drake ri na puingean iomchaidh a chur ri chèile. "Còd sgrios? Cha toil leam am fuaim seo gu mòr. Agus am "fìor Bhreitheanas Dheireannach". Mar sin eadhon ged a nì sinn neodachadh air a" chiad trì, bidh am fear mu dheireadh na fhìor humding. "
  
  "Airson a-nis," thuirt Lauren, a "toirt iomradh air an sgrùdadh air a beulaibh. "Tha tanca smaoineachaidh Washington air grunn bheachdan a chuir air adhart."
  
  Chaidh Drake a-mach airson dìreach diog. A h-uile uair a chuala e iomradh air rannsachadh, a h-uile uair a chaidh iomradh a thoirt air tanca smaoineachaidh, cha robh ach dà fhacal a" frasadh tron eanchainn aige mar sholais neon dearg meud bùird.
  
  Karin Blake.
  
  Cha do nochd a neo-làthaireachd fada gu math. Is dòcha gur e Karin an ath mhisean aca. Chuir e an dragh gu aon taobh gu socair aig an àm seo.
  
  "... is e an Conqueror an dàrna marcaiche. Tha an dàrna tuairisgeul a 'toirt iomradh air kagan. Bhon seo tha sinn a" co-dhùnadh gur e Conqueror a th" ann an Genghis Khan. Rugadh Genghis Khan ann an 1162. Tha e, gu litireil, na cheannsachadh. Thug e buaidh air mòran de Àisia agus Sìona, a bharrachd air fearann taobh a-muigh, agus b" e Ìmpireachd Mongol an ìmpireachd as motha a bha faisg air làimh ann an eachdraidh. Bha Kahn na bhuanaiche; chaidh e troimh mhoran de 'n t-seann saoghal, agus, mar a chaidh innse cheana, tha aon as gach da cheud fear a tha beo an diugh co-cheangailte ri Genghis Khan."
  
  Chlisg Mai. "Wow, Alicia, tha e coltach ri dreach fireann dhut."
  
  Chrath Drake. "Bha fios aig an duine seo gu cinnteach mar a dhèanadh e ath-riochdachadh."
  
  "B" e fìor ainm an duine seo Temujin. Is e tiotal urramach a th" ann an Genghis Khan. Chaidh athair a phuinnseanachadh nuair a bha am balach dìreach naoi, a' fàgail am màthair gus seachdnar mhac a thogail leis fhèin. Chaidh e fhèin agus a bhean òg a thoirt am bruid cuideachd, agus chuir an dithis seachad ùine mar thràillean. A dh'aindeoin seo uile, fiù 's anns na ficheadan tràth, bha e air a stèidheachadh fhèin mar cheannard làidir. Dh"ainmich e an abairt "cùm do nàimhdean dlùth" leis gu robh a" mhòr-chuid de na seanalairean aige nan nàimhdean roimhe. Cha do dh" fhàg e a-riamh aon chunntas gun socrachadh agus a rèir aithris bha e cunntachail airson bàs 40 millean neach, a" lughdachadh àireamh-sluaigh an t-saoghail 11 sa cheud. Ghabh e ri diofar chreideamhan agus chruthaich e a" chiad siostam puist eadar-nàiseanta, a" cleachdadh oifisean puist agus stèiseanan slighe a bha suidhichte air feadh na h-ìmpireachd aige."
  
  Ghluais Drake na shuidhe. "Tha tòrr fiosrachaidh ri thoirt a-steach."
  
  "B" e a "chiad Khagan de Ìmpireachd Mongol."
  
  Thionndaidh Dahl air falbh bho bhith a" beachdachadh air an uinneig. "Agus a àite-tàimh?"
  
  "Uill, chaidh a thiodhlacadh ann an Sìona. Ann an uaigh gun chomharradh."
  
  Rinn Alicia srann. "Tha, gu dona, gu dearbh bha e!"
  
  "Mar sin, an toiseach tha Afraga agus a-nis Sìona a" riochdachadh dhà de cheithir ceàrnan na talmhainn, "thuirt Mai gu làidir. "Mura h-e Àisia a th" ann agus gu bheil sinn a "bruidhinn mu mhòr-thìrean."
  
  "Tha seachdnar ann," chuir Smith na cuimhne.
  
  "Chan ann an-còmhnaidh," fhreagair Lauren gu dìomhair. "Ach thig sinn gu seo nas fhaide air adhart. Is e na ceistean: dè na buill-airm ceannsachaidh agus càite a bheil àite-fois Genghis?"
  
  "Tha mi creidsinn gur e Sìona aon fhreagairt," thuirt Kenzi.
  
  "Bhàsaich Genghis Khan ann an suidheachadh dìomhair timcheall air 1227. Thuirt Marco Polo gur ann air sgàth gabhaltachd a bha e, cuid eile air sgàth puinnsean, agus cuid eile fhathast air sgàth a" bhana-phrionnsa air a toirt mar mhilleadh cogaidh. Às deidh bàis, bhiodh a chorp air a thilleadh gu dùthaich a dhachaigh, gu aimag Khenti, a rèir cleachdadh. Thathas a" creidsinn gun deach a thiodhlacadh air Beinn Burkhan Khaldun faisg air Abhainn Onon. Ach, tha uirsgeul ann gun deach duine sam bith a thàinig gu conaltradh ri caismeachd an tiodhlacaidh a mharbhadh. Às deidh seo, chaidh an abhainn a chuir thairis air uaigh Caen, agus chaidh na saighdearan uile a chruthaich a" chaismeachd a mharbhadh cuideachd. " Chrath Lauren a ceann. "Cha robh mòran ciall aig beatha agus beòshlaint air ais an uairsin."
  
  "Mar a tha fìor an-dràsta ann an cuid de dh" àiteachan air an t-saoghal, "thuirt Dahl.
  
  "Mar sin tha sinn a" dàibheadh a-rithist?" Rinn Alicia gàire. "Cha tuirt duine dad mu dheidhinn dàibheadh a-rithist. Chan e seo an tàlant as fheàrr a th" agam."
  
  Chaidh aig Mai air dòigh air choireigin air an iomradh a bha coltach ri deiseil airson teicheadh bho a bilean a shlugadh sìos, an àite sin bha i a" casadaich. "Chan eil mi a" dàibheadh, "thuirt i mu dheireadh. "Dh" fhaodadh e a bhith air a" bheinn. Nach do dhealaich riaghaltas Mongol raon sònraichte airson ceudan de bhliadhnaichean? "
  
  "Gu dearbh, agus is ann air sgàth sin a chuir sinn ar sealladh air Sìona," thuirt Lauren. "Agus uaigh Genghis Khan. A-nis, gus fios a chumail riut, tha an NSA agus CIA fhathast a" cleachdadh dusanan de dhòighean gus fiosrachadh a chruinneachadh mu na farpaisich againn. Chaill na Frangaich fear dha-rìribh. Dh"fhalbh na Breatannaich aig an aon àm ri sinne. Às deidh sin thàinig na Ruiseanaich agus na Suainich an sàs ann an glanadh Turcach na bu luaithe na bha dùil. Chan eil sinn cinnteach mun Mossad no na Sìonaich. Tha na h-òrdughan fhathast mar a tha iad. Ach, tha aon rud ann ... gu dearbh tha Rùnaire Qrow agam air an loidhne an-dràsta."
  
  Rinn Drake gàire. Cha robh e air tachairt dha a-riamh gum faodadh Qrow a bhith a" cluais air na còmhraidhean aige agus Lauren, ach b" fheudar dha tighinn. Bha dìomhaireachdan aig an sgioba aca, an teaghlach aca, dìreach mar neach sam bith eile. Nuair a bha e a" coimhead mun cuairt, dh"fhàs e soilleir gun robh an fheadhainn eile a" faireachdainn san aon dòigh agus gur e seo an dòigh aig Lauren fios a chuir thuca.
  
  Bha a chlàr-gnothaich fhèin aig Washington a-riamh.
  
  Bha guth Qrow cinnteach. "Cha bhith mi a" leigeil orm gum bi fios agam barrachd na thusa mun mhisean shònraichte seo. Chan ann air an talamh. Ach tha fios agam gur e raon mèinn poilitigeach a tha seo, le iom-fhillteachd agus inntinneach aig na h-ìrean as àirde ann an cuid de na dùthchannan farpaiseach againn."
  
  Gun luaidh air na SA, smaoinich Drake. Dè a-riamh!
  
  "Gu fìrinneach, tha cuid de na rianachdan a tha an sàs ann a" cur iongnadh orm, "thuirt Crowe gu fosgailte. "Shaoil mi gum b" urrainn dhaibh obrachadh còmhla rinn, ach mar a thuirt mi, is dòcha nach eil cùisean mar a tha iad coltach. "
  
  A-rithist, ghabh Drake na faclan aice ann an dòigh eadar-dhealaichte. An robh i a" bruidhinn air misean Horseman? No rudeigin nas pearsanta?
  
  "A bheil adhbhar ann airson sin, a Rùnaire Madam?" dh'fhaighnich Hayden. "Rud air nach eil fios againn?"
  
  "Uill, chan e sin as aithne dhomh. Ach eadhon chan eil fios agam air a h-uile càil seo. Tha "Gun chuingealachaidhean" na fhacal annasach ann am poilitigs. "
  
  "An uairsin is e an armachd fhèin a th" ann, "thuirt Hayden. "Is e seo a" chiad supergun. Nam biodh e air a thogail, nam biodh e air a reic ri luchd-ceannairc, dh'fhaodadh an saoghal gu lèir a bhith air airgead-fuadain iarraidh air a shon."
  
  "Tha fios agam. Tha seo... Òrdugh a" Bhreitheanais mu dheireadh," thuirt i an t-ainm le tàmailt, "gu soilleir air prìomh phlana a leasachadh, ga fhàgail airson nan ginealaichean ri teachd. Gu fortanach, dhùin na h-Israelich iad o chionn fhada. Gu mì-fhortanach, cha do lorg iad am plana sònraichte sin. an sgeama seo."
  
  Gu ruige seo, chan fhaca Drake a" phuing sa ghairm seo. Lean e air ais, a 'dùnadh a shùilean, ag èisteachd ris a' chòmhradh.
  
  "Bidh thu a" leum gu cuid eile. Is e dìreach Israel agus Sìona a tha nam MIA. Bidh riaghailtean àbhaisteach ann, ach ruig chun armachd sin agus faigh e an toiseach. Chan urrainn dha Ameireagaidh pàigheadh airson seo tuiteam anns na làmhan ceàrr, seòrsa sam bith. Agus bi faiceallach, SPEAR. Tha barrachd ri seo na choinnicheas an t-sùil."
  
  Shuidh Drake sìos. Lean Dahl air adhart. "An e rabhadh eadar-dhealaichte a tha seo?" dh'èigh e.
  
  Rinn Drake sgrùdadh air Hayden, ach cha do nochd an ceannard aca gu robh dragh sam bith orra. Còmhdaich do dhruim? Mura robh e air an dualchainnt Ameireaganach seo a chluinntinn roimhe, cha bhiodh e air ciall sam bith a cheangal ris an abairt seo nas motha. Thionndaidh a smuaintean gu bàs Smith agus Joshua ann am Peru. Thomhais seo doimhneachd an eas-aonta. Mar shaighdear àbhaisteach, le sealladh saighdeir, bhiodh e gu math iomagaineach. Ach cha b" e saighdearan a bh" annta tuilleadh - b" fheudar dhaibh roghainnean duilich a dhèanamh a h-uile latha, san raon, fo chuideam. Ghiùlain iad cuideam mhìltean de bheatha, uaireannan milleanan, air an guailnean. B" e sgioba neo-àbhaisteach a bha seo. Gun an còrr.
  
  Chan eil thu ach cho math ris a" mhearachd mu dheireadh agad. Chan eil cuimhne agad ach airson a" mhearachd mu dheireadh agad. Beusachd ann an àite-obrach an t-saoghail. B" fheàrr leis cumail ag obair, cumail a" sabaid. Cùm do cheann os cionn uisge - oir tha milleanan de shiorcan a" cuairteachadh an t-saoghail an-còmhnaidh, agus nan seasadh tu gun stad, bhiodh tu air do bhàthadh no air do reubadh gu pìosan.
  
  Chrìochnaich Qrow le òraid teann pep agus an uairsin thionndaidh Hayden thuca. Bhuail i ris an neach-conaltraidh aice agus rinn i aodann.
  
  "Na dìochuimhnich".
  
  Chrath Drake. Fosgail sianal.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gum bi e gu math eadar-dhealaichte bhon stuth àbhaisteach Tomb Raider. " Bhruidhinn Yorgi. "Tha sinn an aghaidh shaighdearan an riaghaltais, eòlaichean. Caraidean neo-aithnichte, is dòcha luchd-brathaidh. Tha sinn a" coimhead airson daoine a chaidh air chall ann an ùine, a rugadh bliadhnaichean bho chèile. Tha sinn a" leantainn fàisneachd seann eucoirich cogaidh, dìreach mar a bha e airson gun dèanadh sinn e." Shrug e. "Chan eil smachd againn air an t-suidheachadh."
  
  "Tha mi cho faisg air Tomb Raider agus a gheibh thu," thuirt Kensi le gàire. "Tha seo gu tur eadar-dhealaichte."
  
  Bha Alicia agus Mai a" coimhead air na h-Israelich. "Seadh, tha sinn dualtach dìochuimhneachadh mun àm a dh" fhalbh le eucoireach, nach dèan sinn... Twisty?"
  
  Chaidh an t-Suain air a chuartachadh. "I... um... mi... dè?"
  
  Rinn Kensi eadar-theachd. "Agus tha mi creidsinn nach do chuir suidheachadh a-riamh ort gu suidheachadh cunnartach, huh, Alicia?"
  
  Shrug a" bhean Shasannach. "Tha e an urra ri co-dhiù a bheil sinn fhathast a" bruidhinn mu dheidhinn eucoir. Tha cuid de shuidheachaidhean co-rèiteachaidh nas fheàrr na cuid eile."
  
  "Ma tha sinn fhathast nar dùisg agus furachail," thuirt Hayden, "an urrainn dhuinn tòiseachadh a" leughadh mu Genghis Khan agus far a bheil an tuama aige? " Tha tanca smaoineachaidh ann an Washington uile gu math math, ach tha sinn ann agus chì sinn dè nach fhaic iad. Mar as motha de fhiosrachadh as urrainn dhut a ghabhail a-steach, is ann as fheàrr a bhios sinn an dàrna ball-airm a lorg."
  
  "Agus thig a-mach à seo beò," dh" aontaich Dahl.
  
  Chaidh na clàran a chuir timcheall, cha mhòr gu leòr airson an roinn. B "e Alicia a" chiad fhear a dh "èigh mu bhith a" sgrùdadh a post-d agus duilleag Facebook. Bha fios aig Drake nach robh eadhon seòladh puist-d aice, gun luaidh air a" chiad shealladh air na meadhanan sòisealta, agus choimhead i oirre.
  
  Phut i. "Am fìor dhroch ùine?"
  
  "Sin, no faigh beagan fois, a ghràidh. Gu cinnteach cha chuir Sìona fàilte oirnn le gàirdeanan fosgailte. "
  
  "Deagh phuing." Rinn Hayden osna. "Cuiridh mi fios gu na sgiobaidhean ionadail agus iarraidh mi orra an inntrigeadh againn a dhèanamh nas fhasa. A bheil a h-uile duine air bòrd leis a" phlana gu ruige seo?"
  
  "Uill," bhruidhinn Dahl gu cas. "Cha robh dùil agam a-riamh gum bithinn a" ruith Genghis Khan a-steach do Shìona fhad "s a bha mi a" feuchainn gun a dhol an sàs ann an sabaid le leth-dhusan dùthaich farpaiseach. Ach, hey," shrug e, "tha fios agad gu bheil iad a 'bruidhinn mu bhith a' feuchainn rudeigin eadar-dhealaichte."
  
  Choimhead Alicia mun cuairt, agus an uairsin chrath i a ceann. "Gun bheachdan. Ro fhurasta."
  
  "An-dràsta," thuirt Drake, "b" fheàrr leam beagan a bharrachd fiosrachaidh. "
  
  "Thu fhèin is mise le chèile, Yorkies." Chrath Dahl. "Sin is mise, le chèile."
  
  
  CAIBIDEIL A THIGHEARNA
  
  
  Chaidh na h-uairean seachad gun mhothachadh. B' fheudar dhan heileacoptair connadh ath-nuadhachadh. Tha gainnead naidheachdan mu sgiobaidhean eile air fàs duilich. Fhuair Hayden a-mach gur e an roghainn a b" fheàrr a bh "aice i fhèin a bhogadh anns a" bheairteas fiosrachaidh co-cheangailte ri Tomb of Genghis, ach bha e duilich dha dad ùr a lorg. Bha e soilleir gu robh an fheadhainn eile air a bhith a" feuchainn ris an aon rud a dhèanamh airson greis, ach bha cuid air fàs sgìth agus air co-dhùnadh beagan ùine a ghabhail dheth, agus bha cuid eile ga fhaighinn na b" fhasa dèiligeadh ris na cùisean pearsanta aca.
  
  Bha e eu-comasach a leigeil seachad anns an àite cuibhrichte aca, agus gu fìrinneach, bha an sgioba a-nis dlùth agus eòlach gu leòr airson a h-uile càil a ghabhail.
  
  Thàinig Dahl dhachaigh. Bha a" chlann toilichte a chluinntinn, rud a thug air Dahl gàire a dhèanamh san fharsaingeachd. Dh"fhaighnich Seonag cuin a bhiodh e dhachaigh. Bha an teannachadh follaiseach, cha robh an toradh cho math. Thug Hayden mionaid airson Kinimaka fhaicinn fhad "s a bha an Hawaiianach mòr a" sleamhnachadh a mheur thairis air scrion a "chlàir. Rinn i gàire. Bha coltas air an inneal mar chairt-phuist na làmhan mòra, agus chuimhnich i mar a bha na làmhan sin air suathadh air a corp. Sèimh. Sluagh. Bha e cho eòlach oirre agus leasaich e an dlùth-chàirdeas. A-nis bha i a 'coimhead air bàrr milleadh a meur, am fear a b' fheudar dhi a shlugadh rè an turas mu dheireadh aca. Dh" fhosgail clisgeadh an t-suidheachaidh a sùilean. Bha beatha neo-chrìochnach ro ghoirid airson sabaid an aghaidh toil an neach air an robh thu measail.
  
  Ghlac i beagan anail, mì-chinnteach an robh i dha-rìribh ga chreidsinn. Math, chan eil thu airidh air seo. Chan ann às deidh a h-uile dad a thuirt thu. Cha robh còir aice a dhol air ais agus cha robh fios aice càite an tòisicheadh i. Is dòcha gur e blàr, suidheachadh, obair a bh" ann. Is dòcha gu robh seo fìor aig a h-uile àm ann an eachdraidh a beatha.
  
  Tha daoine air mearachdan a dhèanamh. Dh'fhaodadh iad dìoghaltas.
  
  Rinn Alicia e.
  
  Thug an smuain seo oirre coimhead a dh"ionnsaigh a" bhoireannach Shasannach agus an heileacoptair a" dèanamh a slighe tron iarmailt. Thug an buaireadh obann oirre grèim fhaighinn air a crios nas teinne. Diog de thuiteam an-asgaidh, agus chaidh a cridhe fodha gu a casan. Ach bha a h-uile dad gu math. Rinn e atharrais air beatha.
  
  Is e instincts Hayden a-riamh a bhith a" stiùireadh, gus rudan a choileanadh. A-nis chunnaic i gu robh na h-instincts sin a 'cur bacadh air taobhan cudromach eile de a beatha. Chunnaic i àm ri teachd gruamach.
  
  Bha Drake agus Alicia toilichte, le gàire, a 'cnagadh air clàr cumanta. Thug Mai iasad do Kenzi, agus ghabh an dithis bhoireannach an aon turas i. Bha e inntinneach mar a dhèilig daoine gun samhail ri suidheachaidhean coltach ris.
  
  Ghluais Smith nas fhaisge air Lauren. "Ciamar a tha thu?"
  
  "Cho math "s a tha e a" faighinn, tha am bastard rèidh agad. Chan e a-nis an t-àm, Smith."
  
  "A bheil thu a" smaoineachadh nach eil fios agam air seo? Ach innis dhomh. Cuin a thig an t-àm?"
  
  "Chan ann an-dràsta".
  
  "Cha robh," thuirt Smith gu gruamach.
  
  Dh" èigh Lauren. "Gu dona? Tha sinn aig deireadh marbh, a dhuine. Bhuail thu balla breige agus chan fhaigh thu thairis air."
  
  "Balla?"
  
  Rinn Lauren srann. "Tha, tha ainm air."
  
  "Ach. am balla seo."
  
  Chunnaic Hayden iad le chèile ag obair timcheall na trioblaid. Cha b" e an t-àite aice a bh" ann airson breithneachadh no eadar-theachd a dhèanamh, ach sheall e gu soilleir mar a dh" fhaodadh cnap-starra sam bith a bhith a" lagachadh dàimh sam bith. Bha Smith agus Lauren, airson a chuir gu socair, nan càraid neo-phàirteach, cho neo-àbhaisteach is gum faodadh iad a bhith air obrachadh gu math còmhla.
  
  Ach sheas na cnapan-starra as neo-ghnàthach a-nis nan slighe.
  
  Dh" fheuch Smith ri dòigh-obrach eadar-dhealaichte. "Ceart gu leòr, ceart gu leòr, mar sin dè a thug e dhut o chionn ghoirid?"
  
  "Mise? Chan eil dad. Chan eil mi a" dol ann airson fiosrachadh. Is e sin obair an CIA no an FBI no ge bith cò a th" ann."
  
  "An uairsin dè a tha thu a" bruidhinn? "
  
  Do Smith, b" e ceum air adhart a bha seo. Ceist fhosgailte, neo-chonnspaideach. Bha Hayden a" faireachdainn moiteil às an t-saighdear.
  
  Chuir Lauren beagan dàil. "Sit," thuirt i. "Tha sinn a" bruidhinn neòinean. telebhisean. Filmichean. Leabhraichean. Daoine ainmeil. Naidheachdan. Tha e na neach-togail, agus mar sin bidh e a" faighneachd mu phròiseactan. "
  
  "Dè na pròiseactan?"
  
  "Tha seo uile a" toirt ort ceist fhaiceallach fhaighneachd. Carson nach eil dè na daoine ainmeil no dè na filmichean? A bheil ùidh agad ann an togalaichean, Lance?"
  
  Bha Hayden airson a chuir dheth, ach fhuair i a-mach nach b" urrainn dhi. Bha 'n cabar ro chràiteach ; tha a' cheist ro throm ; tha an iomradh air ainm Smith ro tharraingeach.
  
  "A-mhàin ma tha cuideigin airson cron a dhèanamh orra."
  
  Chuir Lauren dheth e agus thàinig an còmhradh gu crìch. Bha Hayden a" faighneachd an robh Lauren a" briseadh lagh de sheòrsa air choreigin le bhith a" dol a bhruidhinn ri ceannairceach aithnichte, ach cha b" urrainn dha co-dhùnadh ciamar a chuireadh e ceist Lauren an cèill. Co-dhiù chan eil fhathast.
  
  "Nas lugha na uair a thìde air fhàgail." Thàinig guth a" phìleat thairis air an t-siostam conaltraidh.
  
  Choimhead Drake suas. Chunnaic Hayden an diongmhaltas air aodann. An aon rud le Dahl. Bha an sgioba làn chom-pàirt, a" sìor leasachadh an sgilean. Thoir sùil air an obair mu dheireadh mar eisimpleir. Chaidh iad uile tro mhiseanan gu tur eadar-dhealaichte, a 'toirt aghaidh air ìomhaigh an uilc agus cha d' fhuair iad aon sgrìob.
  
  Co-dhiù anns an taobh corporra. Cha leighis na sgaraidhean tòcail - gu h-àraidh an fheadhainn aice fhèin - gu bràth.
  
  Chuir i seachad mionaid a" coimhead tro na pàipearan air a beulaibh agus a" feuchainn ri beagan a bharrachd de eachdraidh Genghis Khan a ghabhail a-steach. Sheall i tro theacsa an Òrdugh, a 'soilleireachadh na loidhnichean: Rach gu ceithir ceàrnan an t-saoghail. Lorg àiteachan-tàimh Athair na Ro-innleachd agus an uairsin an Khagan; an t-Innseanach a bu mhiosa a bha beò riamh, agus an sin Sgiùrsadh Dhè. Ach chan eil a h-uile dad mar a tha e coltach. Thadhail sinn air an Khagan ann an 1960, còig bliadhna an dèidh a chrìochnachadh, a 'cur a' Chonquest na chiste.
  
  Ceithir oisinnibh na talmhainn ? Tha e fhathast na dhìomhaireachd. Gu fortanach, tha na comharran mu dhearbh-aithne nam Marcaichean air a bhith soilleir gu ruige seo. Ach an do lorg an t-Òrdugh uaigh Genghis Khan? Mar sin bha e coltach.
  
  Mar a lean an heileacoptair a 'gearradh tron adhair tana, sheas Yorgi suas agus an uairsin chaidh e air adhart. Bha aodann a" mhèirleach a" coimhead air a tharraing, bha a shùilean dùinte, mar nach biodh e air cadal fhaighinn bho chaidh a spreadhadh ann am Peru. "Dh" innis mi dhut gu robh mi mar phàirt de aithris Webb, a dhìleab, "thuirt an Ruiseanach, an tòn aige a" nochdadh gun robh e air a shàrachadh leis na bha e gu bhith ag ràdh. "Thuirt mi riut gur e mise an neach as miosa a chaidh ainmeachadh."
  
  Le grunt tàmailteach, dh" fheuch Alicia ris an taiseadair àile obann a thoirt air falbh. "Tha mi fhathast a" feitheamh gus cluinntinn cò an leasbach damn a th" ann," thuirt i gu sunndach. "Leis an fhìrinn innse dhut, Yogi, bha mi an dòchas gur e thusa a bhiodh ann."
  
  "Ciamar..." Sguir Yorgi ann am meadhan na seantans. "'S e duine a th' annam".
  
  "Chan eil mi cinnteach. Na làmhan beaga sin. An aghaidh seo. An dòigh anns am bi thu a" coiseachd."
  
  "Leig leis bruidhinn," thuirt Dahl.
  
  "Agus bu chòir fios a bhith agad uile gur e leasbach a th" annam, "thuirt Lauren. "Tha fios agad, chan eil dad dona no tàmailteach mu dheidhinn."
  
  "Tha fios agam," thuirt Alicia. "Feumaidh tu a bhith mar a tha thu ag iarraidh a bhith agus gabhail ris. Tha fios agam gu bheil fios agam. Bha mi dìreach an dòchas gur e Yogi a bhiodh ann, sin agad e. "
  
  Choimhead Mac a" Ghobhainn air Lauren le faireachdainn troimh-a-chèile ach air dhòigh eile bàn. Bha Drake den bheachd gu robh am freagairt iongantach leis an iongnadh.
  
  "Chan eil sin a" fàgail ach aon, "thuirt Kinimaka.
  
  "Cuideigin a tha a" bàsachadh, "thuirt Drake, a" coimhead air an làr.
  
  "Is dòcha gum bu chòir dhuinn leigeil le ar caraid bruidhinn?" Dh'iarr Dahl.
  
  Dh'fheuch Yorgi ri gàire. An uairsin chrom e a làmhan air a bheulaibh agus choimhead e air mullach a" bhothain.
  
  "Chan e sgeulachd fhada a th" ann," thuirt e le stràc tiugh. "Ach is e ceist dhoirbh a tha seo. I... Mharbh mi mo phàrantan ann am fuil fhuar. Agus tha mi taingeil a h-uile latha. Tha mi taingeil gun do rinn mi sin."
  
  Thog Drake a làmh gus aire a charaid fhaighinn. "Chan fheum thu dad a mhìneachadh, fhios agad. Seo sinn mar theaghlach. Cha toir e duilgheadasan sam bith."
  
  "Tha mi a" tuigsinn. Ach tha seo dhòmhsa cuideachd. Tha thu a 'tuigsinn?"
  
  Chrath an sgioba, a h-uile fear dhiubh. Thuig iad.
  
  "Bha sinn a" fuireach ann am baile beag. Baile fuar. Geamhradh? Cha b' e an t-àm de 'n bhliadhna a bh' ann, b' e robaireachd, buille, buaireadh o Dhia a bh' ann. Thug e droch bhuaidh air ar teaghlaichean, eadhon ar clann. Bha mi am measg sianar, agus mo phàrantan, cha b" urrainn dhaibh dèiligeadh. Cha b' urrainn dhaibh òl luath gu leòr airson na làithean a dhèanamh na b' fhasa. Cha b" urrainn dhaibh gu leòr a thoirt air ais gus am biodh na h-oidhcheannan beò. Cha b" urrainn dhaibh dòigh a lorg airson dèiligeadh rinn agus aire a thoirt dhuinn, agus mar sin lorg iad dòigh air an dealbh atharrachadh."
  
  Cha b" urrainn dha Alicia na faireachdainnean aice a chumail. "Tha mi an dòchas nach ann mar a tha e."
  
  "Aon fheasgar chaidh sinn uile a-steach don chàr. Thuirt iad gun do gheall iad turas dhan bhaile. Chan eil sinn air tadhal air a" bhaile airson bliadhnaichean agus bu chòir dhuinn a bhith air faighneachd, ach..." Ghluais e. "Bha sinn nar clann. B" iad ar pàrantan. Dh" fhàg iad am baile beag agus chan fhaca sinn tuilleadh i."
  
  Chunnaic Hayden am bròn fad às air aodann May. Is dòcha gu robh a beatha òg eadar-dhealaichte bho bheatha Yorga, ach bha coltas brònach ann.
  
  "Bha an latha taobh a-muigh a" chàr a" fàs nas fhuaire, na bu dorcha. Ghluais iad agus dhruid iad agus cha do labhair iad. Ach tha sinn cleachdte ris. Cha robh gaol aca air beatha, dhuinne, no dha chèile. Tha mi creidsinn nach robh fios againn a-riamh air gaol, chan ann mar a bu chòir a bhith. Anns an dorchadas stad iad, ag ràdh gu robh an càr air briseadh sìos. Chaidh sinn còmhla, ghlaodh cuid. Cha robh mo phiuthar as òige ach trì bliadhna a dh'aois. Bha mi naoi, am fear as sine. Bu chòir dhomh a bhith ... bu chòir dhomh a bhith ..."
  
  Bha Yorgi a 'sabaid air ais le deòir, a' coimhead air a 'mhullach, mar gum biodh cumhachd aige an àm a dh'fhalbh atharrachadh. Chùm e a-mach làmh làidir mus b 'urrainn do dhuine sam bith èirigh gus tighinn thuige, ach co-dhiù bha fios aig Hayden gum b' e seo rudeigin a dh'fheumadh e a dhol troimhe leis fhèin.
  
  "Thug iad a-mach sinn. Choisich iad airson greis. Bha an deigh cho cruaidh agus cho fuar 's gun robh tonnan cumhachdach, marbhtach a' tighinn bhuaithe. Cha b" urrainn dhomh faighinn a-mach dè bha iad a" dèanamh, agus an uairsin bha mi a" faireachdainn ro fhuar airson smaoineachadh dìreach. Chunnaic mi iad gan tionndadh mun cuairt oirnn a-rithist is a-rithist. Bha sinn caillte agus lag, a 'bàsachadh mu thràth. Bha sinn nar clann. Bha earbsa againn..."
  
  Dhùin Hayden a sùilean. Cha robh faclan ann.
  
  "A rèir choltais lorg iad an càr. Dh"fhalbh iad. Tha sinn ... uill, bhàsaich sinn ... aon às deidh aon." Cha b" urrainn dha Yorgi fhathast am mion-fhiosrachadh a dhealbhadh gu soilleir. Cha d' fhoillsich ach a' bhròn a bh' air 'aghaidh an fhìrinn so.
  
  "B" e mise an aon fhear a thàinig beò. Bha mi as làidire. Tha mi air feuchainn. Ghiùlain mi, agus tharruing mi, agus dh' ung mi, ach cha d' thàinig ni sam bith dheth. Dh"fhàillig mi iad uile. Chunnaic mi am beatha a" drèanadh bho gach fear de mo bhràithrean is mo pheathraichean agus bhòidich mi a bhith beò. Thug am bàs dhomh neart, mar gu 'm biodh an anaman a dh' fhalbh air aonadh rium. Tha mi an dòchas gun do rinn iad. Tha mi fhathast a' creidsinn. Tha mi a" creidsinn gu bheil iad fhathast còmhla rium. Mhair mi prìosan Ruiseanach. Chuir mi a-mach air Matt Drake," rinn e gàire lag, "agus thug e a-mach às an sin e."
  
  "Ciamar a chaidh agad air tilleadh don bhaile?" Bha Kinimaka airson faighinn a-mach. Choimhead Hayden agus Dahl air gu faiceallach, ach bha e soilleir cuideachd gum feumadh Yorgi bruidhinn.
  
  "Bha mi a" caitheamh an cuid aodaich," thuirt e le guth dòrainneach ìosal. "Lèintean. Seacaidean. Stocainnean. Bha mi blàth agus dh" fhàg mi iad uile leis fhèin anns an t-sneachda agus an deigh agus rinn mi air an rathad e."
  
  Cha b" urrainn dha Hayden smaoineachadh air a" bhròn-cridhe, a" chiont a bhathas a" faicinn nach bu chòir a bhith leis.
  
  "Chuidich càr a bha a" dol seachad mi. Dh"innis mi an sgeul dhaibh, thill mi don bhaile beagan làithean às deidh sin," ghabh e anail domhainn, "agus leig iad fhaicinn taibhse a" bhròn a dh" adhbhraich iad. Leig leotha fhaicinn agus faireachdainn cho domhainn 'sa bha a chorruich. Mar sin tha, mharbh mi mo phàrantan ann am fuil fhuar."
  
  Bha sàmhchair ann nach bu chòir a bhriseadh gu bràth. Bha fios aig Hayden gun robh cuirp pheathraichean Yorga nan laighe far an robh iad air tuiteam an-dràsta, reòta gu bràth, gun a bhith a" gabhail fois.
  
  "Thàinig mi gu bhith nam mhèirleach." Lagaich Yorgi an t-suidheachadh brònach. "Agus chaidh a ghlacadh nas fhaide air adhart. Ach cha deach a dhìteadh a-riamh airson murt. Agus seo sinn."
  
  Thàinig guth a" phìleat thairis air an èadhar. "Trì fichead mionaid gu raon-adhair Sìneach, a ghillean, agus an uairsin is e beachd neach sam bith a th" ann. "
  
  Bha Hayden toilichte nuair a chuir Lauren fios gu tanca smaoineachaidh Washington aig an àm seo. B" e an aon dòigh air gluasad air adhart tro bhuaireadh.
  
  "Tha sinn faisg air an amas," thuirt i ri Way nuair a choinnich sinn. "Rud sam bith ùr?"
  
  "Tha sinn ag obair air na ceithir oiseanan, a" toirt iomradh air cinn-latha breith nam marcaichean, Mongolia, an Khagan agus an Òrdugh fhèin, dè a tha thu ag iarraidh an toiseach? "
  
  
  CAIBIDEIL A CHEUD FIONN
  
  
  "Oooh," thuirt Alicia le toileachas, a" cluich a" phàirt. "Cluinnidh sinn dè a th" ann an àireamhan ceann-latha breith. Is toil leam a bhith a" brùthadh àireamhan. "
  
  "Tarraingeach. Tha e math sin a chluinntinn bho fhear-coise achaidh." Lean an guth gu toilichte, a" togail beagan mhalaidhean anns an t-salon, ach gu toilichte aineolach: "Mar sin, rugadh Hannibal ann an 247 RC, bhàsaich e timcheall air 183 RC. Genghis Khan 1162, bhàsaich e 1227-"
  
  "Sin cus àireamhan," thuirt Alicia.
  
  "Is e an duilgheadas a th" ann, "thuirt Dahl. "Tha thu a-mach à corragan is òrdagan."
  
  "Chan eil mi cinnteach dè tha sin a" ciallachadh, "lean an neach-saidheans coimpiutair. "Ach tha na cults seòlta sin gu mòr dèidheil air na geamannan àireamh agus na còdan aca. Cùm sin nad inntinn."
  
  "Mar sin rugadh Hannibal 1,400 bliadhna ro Genghis," thuirt Kenzi. "Tha sinn a" tuigsinn sin."
  
  "Chuir e iongnadh ort an àireamh de shitheachan nach dèan seo," thuirt an nerd gu cas. "Co-dhiù -"
  
  "Hey buddy?" Chuir Drake stad gu sgiobalta: "An deach do bhualadh a-riamh nad aghaidh?"
  
  "Uill, gu dearbh, tha. Tha, tha agam."
  
  Lean Drake air ais na chathair. "Ceart gu leòr," thuirt e. "A-nis faodaidh tu cumail a" fucking. "
  
  "Chan urrainn dhuinn, gu dearbh, obrachadh leis na h-àireamhan sin fhathast, leis nach eil sinn eòlach air na marcaichean eile. Ged a tha mi creidsinn an urrainn dhut eadhon an ceathramh fear a thuigsinn? Chan eil? Gun luchd-gabhail? Uill. Mar sin, aig an àm seo, a ghillean, tha tòrr mòr de chumhachd-smàlaidh ga chuir gu Poblachd Mhongòilia. Seachd, neo a bheil e sia fhathast? Tha, tha sia sgiobaidhean de shaighdearan mionlach a tha a" riochdachadh sia dùthchannan an tòir air Marcaiche Conquest. A bheil mi ceart? Hooray!"
  
  Thug Drake sùil air Hayden. "An e am fear seo an riochdaire as fheàrr ann an Washington?"
  
  Chaidh Hayden suas. "Uill, co-dhiù chan eil e a" falach na faireachdainnean aige. Gun a bhith falaichte fo iomadh filleadh de chleòc meallta mar a" mhòr-chuid de Washington. "
  
  "Air adhart gu marcaiche a" cheannsachaidh. Gu follaiseach tha a chlàr-gnothaich fhèin aig an Òrdugh, agus mar sin dh" fhaodadh ceannsachadh a bhith mar rud sam bith bho dhèideag cloinne gu geama bhidio... ha ha. Faodaidh smachd an t-saoghail a thighinn ann an iomadh cruth, a bheil mi ceart?"
  
  "Dìreach lean air adhart leis an stiùireadh," thuirt Hayden.
  
  "Gu dearbha gu dearbh. Mar sin rachamaid gu dìreach chun a" phuing, an dèan sinn? Ged a bha na h-Israelich gu neònach leisg fiosrachadh sam bith a thoirt dhuinn mu chult eucoir cogaidh nan Nadsaidhean a sgrios iad ann an Cuba, dh" ionnsaich sinn na dh" fheumadh fios a bhith againn. Cho luath "s a shocraich an duslach, cho-dhùin na Nadsaidhean gu soilleir gun robh iad air a dhol suas agus thàinig iad suas leis a" bheachd mhionaideach seo airson smachd a chumail air an t-saoghal. Chruthaich iad an t-Òrdugh, còmhla ri suaicheantas, còdan dìomhair, samhlaidhean agus mòran a bharrachd. Leasaich iad plana - 's dòcha am fear air an robh iad ag obair fad bhliadhnaichean fon Reich. Thiodhlaic iad ceithir seòrsa de bhuill-airm agus thàinig iad suas leis an tòimhseachan seo. Is dòcha gu robh iad airson a dhèanamh nas doilleir, cò aig tha fios? Ach sgrios am Mossad iad gun lorg agus, tha e coltach riumsa, ro luath. Cha deach am buncair falaichte a lorg airson trithead bliadhna."
  
  "Còig mionaidean deug," fhreagair am pìleat gu laconically.
  
  "An e armachd a tha seo?" dh'fhaighnich Hayden. "Càit an d" fhuair iad iad?"
  
  "Uill, bha na h-uimhir de cheanglaichean aig na Nadsaidhean "s a dh" fhaodadh a bhith aig duine sam bith. Tha am Big Pistol na sheann dhealbhadh air ùrachadh airson àite agus mionaideachd. B" urrainn dhaibh an làmhan a chuir air rud sam bith bho na ceathradan gu na h-ochdadan. Cha robh airgead a-riamh na chnap-starra, ach bha gluasad ann. Agus earbsa. Cha bhiodh earbsa aca ann an aon anam beò airson seo a dhèanamh dhaibh. Is dòcha gun tug e beagan bhliadhnaichean gus na ceithir buill-airm agus grunn dhusan seirbheis fhalach. Tha factaran earbsa cuideachd mar aon de na h-adhbharan a chuir iad am falach na gunnaichean sa chiad àite. Cha b" urrainn dhaibh an cumail ann an Cuba a-nis, am b" urrainn dhaibh?" Bhris fear Washington a-mach le gàire, agus an uairsin fhuair e air dòigh air choireigin a dhol suas.
  
  Rolaig Alicia a sùilean agus chrom i an dà làmh ri chèile mar gum b" urrainn dhaibh a bhith timcheall amhaich tana cuideigin.
  
  "Co-dhiù, a bheil sibhse fhathast còmhla rium? Tha mi a 'tuigsinn gu bheil an ùine goirid agus gu bheil thu a' caoidh a dhol a-mach anns an t-salachar agus losgadh air rudeigin, ach tha beagan a bharrachd fiosrachaidh agam. Dìreach air tighinn a-steach. "...
  
  Stad.
  
  "A-nis tha seo inntinneach."
  
  Tuilleadh sàmhchair.
  
  "Am bu toil leat a roinn?" Chrath Hayden an duine, a" coimhead air taobh cruaidh an heileacoptair mar gum faiceadh i an t-àite tighinn air tìr aca a" tighinn faisg.
  
  "Uill, bha mi a" dol a bhruidhinn mu cheithir taobhan na talmhainn - no co-dhiù mar a chì sinn e - ach tha mi a "faicinn gu bheil sinn a" ruith a-mach à ùine. Seall, thoir dhomh coig ardan, ach ciod sam bith a ni thu," stad e, "na tig air tir!"
  
  Chaidh an ceangal a bhriseadh gu h-obann. Sheall Hayden an toiseach air an làr agus an uairsin air taobh a-staigh an heileacoptair.
  
  Thog Drake an dà làmh suas. "Na seall orm. Chan eil mi ciontach!"
  
  Rinn Alicia gàire. "Tha, mise cuideachd."
  
  "Nach tig thu air tìr?" Dahl a-rithist. "Dè tha sin a" ciallachadh?"
  
  Ghlan Alicia a h-amhaich mar gum biodh i airson mìneachadh, ach an uairsin thàinig guth a" phìleat bhon luchd-labhairt. "Dà mhionaid, a bhalaich."
  
  Thionndaidh Hayden gu seann chreidmheach airson cuideachadh. "Maoin?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "Is e asal a th" ann, ach fhathast air ar taobh, "thuirt an Hawaiianach mòr. "Chanainn-sa gabh a fhacal air a shon."
  
  "Tha e nas fheàrr co-dhùnadh gu sgiobalta," thuirt Smith. "Tha sinn a" dol sìos. "
  
  Thàinig an siostam conaltraidh beò sa bhad. "Dè thuirt mi? Na tig air tìr! "
  
  Sheas Drake suas agus thionndaidh e air intercom an heileacoptair. "Falbh dheth, a charaid," thuirt e. "Fiosrachadh ùr air an t-slighe."
  
  "Ach tha sinn taobh a-staigh raon-adhair Shìona. Chan eil fios dè cho fada "s a bhios e mus toir iad an aire dhuinn."
  
  "Dèan nas urrainn dhut, ach na tig air tìr."
  
  "Hey buddy, chaidh innse dhomh gur e misean ruighinn is falbh luath a bhiodh ann. Gun bullshit. Faodaidh tu a bhith cinnteach ma dh'fhuiricheas sinn an seo nas fhaide na beagan mhionaidean, gum bi J-20 no dhà againn suas ar n-asal."
  
  Lean Alicia a dh"ionnsaigh Drake agus thuirt i, "Tha seo dona-"
  
  Chuir an Yorkshireman stad oirre, a" faicinn cho luath sa bha an suidheachadh. "Uill, gu dearbh cluinnidh an Knobend à Washington sinn eadhon nuair a tha an ceangal sìos," thuirt e, a" coimhead gu sònraichte air Dahl. "An cuala tu sin, a Nebend? Tha timcheall air trì fichead diog againn."
  
  "Bheir e nas fhaide," fhreagair an duine. "Bi treun, a dhaoine. Tha sinn air a" chùis seo. "
  
  Bha Drake a" faireachdainn gu robh a dhòrn a" gleusadh. Cha do bhrosnaich an giùlan tàmailteach seo ach aimhreit. Is dòcha gur e sin an rùn? Bhon uair a lorg iad uaigh Hannibal, bha Drake air faireachdainn gu robh rudeigin ceàrr air a" mhisean seo. Rud nach deach fhoillseachadh. An deach deuchainn a dhèanamh orra? An robh iad fo sgrùdadh? An do rinn riaghaltas na SA measadh air na rinn iad? Ma tha, thàinig a h-uile càil sìos gu na thachair ann am Peru. Agus mas ann mar sin a bha, cha robh cus dragh air Drake mun choileanadh aca.
  
  Bha dragh air mu na conspiracies, intrigues agus intrigues a dh" fhaodadh luchd-èisteachd ullachadh às deidh an ath-bhreithneachaidh. Cha robh dùthaich sam bith air a riaghladh le luchd-poilitigs a-riamh mar a bha e coltach, agus cha robh fios ach aig an fheadhainn air cùl nan daoine ann an cumhachd dè bha a" dol air adhart.
  
  "Leth-cheud diog," thuirt e gu h-àrd. "An uairsin thèid sinn a-mach às an seo."
  
  "Tha sinn a" feuchainn ri stunt a dhèanamh, "thuirt am pìleat riutha. "Tha sinn mar-thà cho ìosal is gum b" urrainn dhut ceum a-mach air an doras air craobh, ach tha mi a" falach an eun ann an gleann beinne. Ma chluinneas tu rudeigin a" sgrìobadh air a" bhonn, is e creag no yeti a bhios ann."
  
  Shluig Alicia gu mòr. "Shaoil mi gu robh iad crochte air feadh Tibet?"
  
  Chaidh Dahl sìos. "saor-làithean. Turas rathaid. Cò aig tha fios?"
  
  Mu dheireadh, thàinig an ceangal air ais beò. "Ceart gu leòr, a dhaoine. A bheil sinn fhathast beò? Glè mhath. Deagh obair. A-nis... cuimhnich air a" chonnspaid gu lèir a thaobh àite-tàimh Genghis Khan? Bha e gu pearsanta ag iarraidh uaigh gun chomharradh. Chaidh a h-uile duine a thog an tuama aige a mharbhadh. Bha an làrach tiodhlacaidh air a stampadh le eich agus air a chur le craobhan. Gu litearra, tha e do-ruigsinneach ach le cothrom. Aon sgeulachd a tha a" toirt buaidh orm leis gu bheil e cho dìreach a" leagail nan sgeamaichean seòlta sin uile, is e gun deach Kahn a thiodhlacadh le càmhal òg - agus chaidh an t-àite a chomharrachadh nuair a chaidh màthair a" chàmhail a lorg a" caoineadh aig uaigh a laoigh."
  
  Gheàrr am pìleat gu h-obann conaltradh. "Tha sinn cha mhòr aig an ìre gun tilleadh, a charaid. Trithead diogan agus gheibh sinn an dàrna cuid a-mach às an seo cho luath "s as urrainn dhuinn mar a tha e na theine, no cuiridh sinn a" chlann ann."
  
  "O," thuirt am fear à Washington. "Dhìochuimhnich thu mu do dheidhinn. Yeah, falbh às an sin. Cuiridh mi àite ùr thugad."
  
  Ghluais Drake, a 'roinn pian a' phìleat, ach chaidh e a-mach mar fhreagairt: "Iosa, dude. A bheil thu a" feuchainn ri ar glacadh no ar marbhadh?"
  
  Cha robh e ach ann am pàirt a" magadh.
  
  "Hey Hey. Gabh air do shocair. Seall - bha na Nadsaidhean seo - Òrdugh a" Bhreitheanais Dheireannach - a" coimhead airson na Marcaich - an t-àite-fois - eadar na leth-cheudan agus na h-ochdadan, ceart? A rèir choltais lorg iad iad uile. Tha rudeigin ag innse dhomh nach do lorg iad uaigh Genghis Khan. Tha mi dha-rìribh a" creidsinn gun gabhadh barrachd a ràdh mu leithid de lorg. An uairsin lean an t-Òrdugh fhèin agus na faclan: "Ach chan eil a h-uile dad mar a tha e coltach. Thadhail sinn air an Khagan ann an 1960, còig bliadhna an dèidh a chrìochnachadh, a' cur a' Chonquest na chiste.' Gu cinnteach cha deach uaigh sam bith a thogail aig Kahn ann an 1955. Ach, gu ìre mhòr air sgàth dìth tuama, agus cuideachd gus creidmhich a chuideachadh agus sruth luchd-turais àrdachadh, thog Sìona mausoleum dha. "
  
  "A bheil seo ann an Sìona?" dh'fhaighnich Hayden.
  
  "Gu dearbh, tha seo ann an Sìona. Tha thu a" smaoineachadh air an rud ceithir oiseanan seo, nach eil? Ceart gu leòr, cùm do chùis ghlas gnìomhach. Is dòcha aon latha gum bi eadhon obair ann dhut an seo."
  
  Shluig Hayden fuaim neònach. "Dìreach mìnich do theòiridh."
  
  "Ceart, fionnar. Chaidh Mausoleum Genghis Khan a thogail ann an 1954. Is e seo teampall mòr a chaidh a thogail ri taobh abhainn ann an Ejin Horo, ann an iar-dheas Mongolia a-staigh. A-nis tha am mausoleum gu dearbh na charragh-cuimhne - chan eil corp ann. Ach tha iad ag ràdh gu bheil ceann-aodach ann agus rudan eile a bhuineadh do Genghis. Bha Chinggis, a bha a-riamh co-cheangailte ris a" bheachd air mausoleum seach an tuama agus an leac-uaighe ainmeil, air a adhradh an toiseach anns na h-ochd yurtan geala, lùchairtean teanta far an robh e a" fuireach an toiseach. Bha na mausoleums so-ghiùlain sin air an dìon le rìghrean Darkhad an Jin agus an dèidh sin thàinig iad gu bhith nan samhla air dùthaich Mongol. Aig a 'cheann thall, chaidh co-dhùnadh cuir às do na mausoleums so-ghiùlain agus na seann rudan a ghluasad gu fear ùr, maireannach. Tha an clàr-ama a" freagairt gu foirfe ri plana an Òrdugh. Ge bith dè an armachd a thaghas iad a cheannsachadh tha e am broinn ciste Genghis, anns a" mhausoleum sin. "
  
  Rinn Hayden cuideam air na faclan aige. "Dumbass damn," thuirt i. "Ma tha thu ceàrr ..."
  
  "Cur?"
  
  "Is e seo an rud as fheàrr a gheibh thu."
  
  "Bha cothrom aig an Òrdugh," thuirt Dahl. "Tha seo a" mìneachadh na loidhne anns an teacsa. "
  
  Chrath Hayden gu slaodach. "Dè cho fada bho thir?"
  
  "Seachd mionaidean fichead."
  
  "Dè mu dheidhinn na sgiobaidhean eile?"
  
  "Tha eagal orm nach eil dòigh ann innse a bheil iad cho sgiobalta ris an fheadhainn agadsa dha-rìribh. Is dòcha gu bheil eòlaiche àrdteicneòlais aca a" toirt comhairle dhaibh. " Stad gus taing a thoirt.
  
  "Damn mongrel," dh" èigh Alicia.
  
  "Chan eil". Bha smachd aig Hayden air a fearg. "Bha mi a" ciallachadh - dè an rud as ùire a thaobh cabadaich a-staigh? "
  
  "O, dìreach. Tha an còmhradh àrd agus moiteil. Fhuair cuid de sgiobaidhean na h-asail aca air am breabadh leis an luchd-stiùiridh. Chaidh iarraidh air cuid a bhith a' cladhach timcheall làrach Hannibal a-rithist. Tha fios agam gu robh na Ruiseanaich agus na Suainich a" dèanamh air Burkhan Khaldun, dìreach mar thusa an toiseach. Tha am Mossad agus na Sìonaich gu math sàmhach. muinntir na Frainge? Uill, cò aig tha fios, ceart?"
  
  "Is fheàrr dhut a bhith ceart mu dheidhinn seo," thuirt Hayden, a ghuth air a lasadh le puinnsean. "Oir mura dèan thu ... bidh an saoghal a 'fulang."
  
  "Dìreach faighinn chun a" mhausoleum seo, a "Bh-Uas Jay. Ach dèan e gu sgiobalta. Is dòcha gu bheil sgiobaidhean eile ann mu thràth."
  
  
  CAIBIDEIL A FHICHEAD
  
  
  "Ejin Horo Banner," thuirt am pìleat, fhathast iomagaineach. "Ochd mionaidean air fhàgail."
  
  Chaidh ullachadh a dhèanamh airson an sgioba a dhol air tìr taobh a-muigh a" bhaile agus tòiseachadh air an t-slighe. Chaidh arc-eòlaiche ionadail fhastadh airson an cuideachadh, a bha còir a thoirt don mhausoleum. Bha Drake a" tomhas nach robh fios aice dè bha dualtach tachairt an uairsin.
  
  Chun na crìche seo, bhiodh an heileacoptair fhathast teth agus deiseil, a dh "aindeoin draghan leantainneach a" phìleat mu jets sabaid stealth Sìneach.
  
  Buille agus mallachd, agus an uairsin stad an heileacoptair, a 'toirt ùine don sgioba leum. Lorg iad iad fhèin am measg preasan de phreasan, tiugh de choille a bha a" bàsachadh, ach bha e furasta dhaibh an t-slighe air adhart fhaicinn.
  
  Mu mhìle sìos am bruthach tha iomall baile mòr. Rinn Hayden an sat nav aice a phrògramadh gu na co-chomharran ceart agus rinn an sgioba an uairsin iad fhèin cho follaiseach sa ghabhas. Bha feum aig na Sìonaich air luchd-turais, agus mar sin an-diugh fhuair iad naoinear eile. Bha Lauren cinnteach fuireach leis an heileacoptair agus an còmhradh leantainneach a rèiteachadh.
  
  "An ath thuras," thuirt i agus an sgioba ann an cabhag gus falbh, "is urrainn dha Alicia beagan lìonraidh a dhèanamh."
  
  Rinn an Sasannach srann. "A bheil mi a" coimhead coltach ri rùnaire damn?"
  
  "Mmm, dha-rìribh?"
  
  Chrath Drake Alicia agus thuirt e, "Uill, rinn thu sin an t-seachdain sa chaidh, cuimhnich? Airson cluich-ròl?"
  
  "O tha," rinn i gàire gu soilleir, "bha e spòrsail. Tha mi teagmhach gum bi àite Lauren mar an ceudna."
  
  "Na bitheamaid an dòchas."
  
  Rinn an dithis gàire blàth nuair a thàinig iad a-mach às an fasgadh gluasadach aca agus a" dol sìos am bruthach slaodach. Cha b" fhada gus an do ghluais fàsmhorachd gann agus fàsach gu rathaidean is togalaichean, agus thòisich grunn thaighean-òsta àrda agus togalaichean oifis a" fàs nas fhaide air falbh. Bha dearg, uaine agus pastail a" sabaid an aghaidh speuran gorma agus sgòthan bàn. Chaidh Drake a bhualadh sa bhad le cho glan "s a bha na sràidean agus am baile-mòr fhèin, cho farsaing sa bha cuid de na rathaidean mòra. Dearbhadh airson an ama ri teachd, thuirt iad.
  
  A 'coimhead neònach an toiseach, ach gun chomas iad fhèin a chuideachadh, chaidh an luchd-turais chun an àite coinneimh, a' dèanamh cinnteach nach do dh'fhàg an làmhan am bagannan mòra. Chuir an t-arc-eòlaiche fàilte orra fo sgàil ìomhaigh mhòr dhubh de dhuine a" marcachd air eich.
  
  "A 'freagairt". Chrath Dahl air a" mharcaiche.
  
  Air am beulaibh sheas boireannach caol, àrd le falt air a druim air a cìreadh agus sealladh dìreach. "A bheil thu nad phàirt de bhuidheann turas?" Bhruidhinn i gu faiceallach, a 'taghadh a faclan. "Duilich airson mo Bheurla. Chan eil seo math". Rinn i gàire, a h-aodann beag a 'sgrìobadh suas.
  
  "Gun duilgheadas," thuirt Dahl gu sgiobalta. "Tha e nas soilleire na dreach Drake."
  
  "Fu spòrsail-"
  
  "Chan eil thu a" coimhead coltach ri luchd-turais, "thuirt am boireannach, a" cur stad air. "A bheil eòlas agad?"
  
  "O, tha," thuirt Dahl, a" togail a làmh agus ga stiùireadh le gluasad mòr. "Bidh sinn a" siubhal an t-saoghail a" lorg àiteachan tarraingeach is mòr-bhailtean."
  
  "Ceart," thuirt am boireannach gu caoimhneil. "Tha am mausoleum air an taobh eile."
  
  "Ò".
  
  Rinn Drake gàire. "Thoir mathanas dha," thuirt e. "Mar as trice chan eil ann ach bagannan a ghiùlan."
  
  Choisich am boireannach air a beulaibh, a" dìreadh a druim, le falt dìreach air a cruinneachadh ann am bann-cinn teann. Sgaoil an sgioba a-mach cho math 's a b' urrainn dhaibh, a-rithist gun a bhith ag iarraidh gluasad no cuimhneachain maireannach fhàgail. Fhuair Dahl a-mach gur e Altan an t-ainm a bh" air a" bhoireannach agus gun do rugadh i faisg air làimh, gun do dh"fhàg i Sìona na h-òige, agus gun do thill i dìreach dà bhliadhna air ais. Stiùir i iad gu dìreach agus gu modhail agus cha b 'fhada gus an do sheall i gu robh iad a' tighinn faisg air an amas.
  
  Chunnaic Drake mullach a" mhausoleum ag èirigh air thoiseach, ìomhaighean, staidhre agus eileamaidean suaicheanta eile mun cuairt. Faodaidh bàs laighe ann an àite sam bith. Ag obair còmhla, chuir an sgioba maill air a" bhoireannach fhad "s a bha iad a" coimhead airson sgiobaidhean eile agus saighdearan eile, fhad "s a bha iad a" leigeil orra gun robh iad a "coimhead air an t-sealladh. Is dòcha gu robh Mac a" Ghobhainn a" coimhead air cùl canaichean sgudail agus beingean air dragh a chuir air Altan, ach cha do thog tuairisgeul Drake air an "deasachadh glè chuingealaichte" aige ach a feòrachas.
  
  "A bheil e sònraichte?"
  
  "O tha, tha e mar aon de aon."
  
  "Cluinnidh mi thu tron cheangal fucking," thuirt Smith.
  
  "Ciamar?"
  
  "A thaobh chàraichean, is e seo an deasachadh Pagani Huayra Hermes, air a dhealbhadh airson Manny Koshbin le Pagani agus Hermes."
  
  "Tha mi duilich. Chan eil fios agam dè tha seo uile a" ciallachadh."
  
  "Tha e soilleir". Rinn Drake osna. "Tha Smith mar aon de sheòrsa. Ach innis dhomh mun chur-seachad as fheàrr leat."
  
  "Is fìor thoil leam coiseachd. Tha àiteachan brèagha anns an fhàsach."
  
  "A thaobh campachaidh, smaoinich air Smith mar phòla teanta siùbhlach. An tè a bhios an-còmhnaidh gad thoirt ann an trioblaid, ach a tha fhathast ag obair gu math aon uair "s gu bheil thu ga chumadh, agus an-còmhnaidh, ach an-còmhnaidh, bidh e gad chuir air falbh."
  
  Mhìnich Mac a' Ghobhainn rudeigin thairis air na cunntasan, an dèidh crìoch a chur air an rannsachadh aige. Chaidh Lauren a-steach gu suidheachadh neo-riaghlaidh de ghiggles.
  
  Choimhead Altan air an Yorkshireman le amharas, agus thionndaidh i an uairsin chun a" chòrr den sgioba. Sheachain Mai, gu sònraichte, am boireannach seo, mar gum biodh i a" feuchainn ri a tùs fhèin fhalach. Thuig Drake na rudan nach b" urrainn do dhaoine eile. Thàinig aon rud gu rud eile, agus cha robh Mai airson bruidhinn cò às a thàinig i no ciamar a thàinig i gu crìch an seo. Chomharraich Altan grunn cheuman.
  
  "Anns an taobh sin. Tha am mausoleum shuas an sin."
  
  Chunnaic Drake slighe concrait a bha gu math farsaing agus iongantach fada a" leantainn gu dìreach gu ceumannan cruadhtan fada is cas. Dìreach mus do thòisich na ceumannan, leudaich an t-slighe gu cearcall mòr, agus bha an ìomhaigh neo-aithnichte anns a 'mheadhan.
  
  "Uill, bha an duine seo gu cinnteach na rothaiche," thuirt Kinimaka.
  
  Sheas Genghis Khan, a" marcachd air each, air leac mhòr cloiche.
  
  "An dàrna marcaiche," thuirt Yorgi. "Conquest".
  
  Feumaidh gun cuala Altan an abairt mu dheireadh oir thionndaidh i agus thuirt i, "Tha. Thug an Khagan buaidh air a" mhòr-chuid den t-saoghal aithnichte mus do bhàsaich e. Dh"fhaodar a ràdh gur e rìgh genocidal a bh" ann, agus dh" aonaich e Rathad an t-Sìoda gu poilitigeach rè a bheatha, ag àrdachadh malairt agus conaltradh air feadh an leth-chruinne an iar. Bha e na stiùiriche fuilteach, uamhasach, ach dhèilig e gu math ris na saighdearan dìleas aige agus thug e a-steach iad anns a h-uile plana aige."
  
  "Am b" urrainn dhut beagan innse dhuinn mu na tha anns a" mhausoleum?" Bha Drake airson a bhith deiseil. Air na h-iomairtean sin, b 'e astar a h-uile dad.
  
  "Uill, chan eil ann ach cladh ceart-cheàrnach, air a sgeadachadh le sgeadachadh taobh a-muigh." A-nis bhruidhinn Altan mar gum biodh i a" togail leabhar-iùil turasachd. "Tha am prìomh lùchairt ochd-taobhach agus tha ìomhaigh còig meatairean de Genghis air a dhèanamh le jade geal. Tha ceithir seòmraichean agus dà thalla ann, a tha coltach ri trì yurts. Tha seachd cisteachan-laighe ann an Lùchairt Repose. Kang, triùir chompanach, a cheathramh mac agus bean a" mhic sin."
  
  "Lùchairt saor-làithean," thuirt Smith. "Tha e cuideachd coltach ri àite-fois."
  
  "Tha". Tharraing Altan a-mach e, a" coimhead gu foighidneach air Mac a" Ghobhainn agus gun eòlas aige air an teacsa a bha iad a" leantainn.
  
  "Tha am mausoleum air a dhìon le darkhads, feadhainn sochair. Tha seo air leth coisrigte dha mòran Mongolianaich. "
  
  Leig Drake a-mach osna dhomhainn, inntinneach. Ma bha iad ceàrr, agus nach b' e seo far an robh an dàrna ball-airm... Bha eagal air fiù 's smaoineachadh air na builean.
  
  B" e beatha ann am prìosan Sìneach an ìre as lugha de na duilgheadasan aca.
  
  Lean a" chuairt fhada, an toiseach taistealachd air an t-slighe mhòr, an uairsin sgaradh na cruinne, sealladh sgiobalta air aghaidh an t-seann sheanailear, agus an uairsin dìreadh gun chrìoch suas na ceumannan cloiche. Dh'fhuirich an sgioba ann an suidheachadh, is ann ainneamh a bha iad a 'dol air adhart, agus dh' fhan iad daonnan furachail. Bha Drake toilichte a bhith faicinn glè bheag de luchd-tadhail don mhausoleum an-diugh, rud a bha gu math cuideachail.
  
  Thàinig an structar drùidhteach gu sealladh mu dheireadh. Sguir an sgioba nuair a ràinig iad an ceum as àirde airson a h-uile càil a thoirt a-steach. Dh"fhuirich Altan, is dòcha cleachdte ri luchd-turais a chaidh an glacadh ann an amannan de dh" iongnadh. Chunnaic Drake togalach mòr le cromagan beaga aig gach ceann agus fear tòrr na bu mhotha sa mheadhan. Bha na mullaichean aca umha, le pàtrain. Bha mòran uinneagan dearga air beulaibh an togalaich agus co-dhiù trì dorsan mòra. Bha balla cloiche ìosal air beulaibh an togalaich.
  
  Choisich Altan air adhart. Thug Dahl sùil air ais air an sgioba.
  
  "Dìreach a-steach don uaigh," thuirt Hayden. "Fosgail seo, lorg am bogsa agus faigh a-mach. Gu fortanach chan eil corp ann airson sabaid leis. Mar a tha am pìleat againn ag ràdh, chan eil bullshit ann."
  
  Dh"èist Drake fhad "s a bha Lauren a" roinn an fheadhainn as ùire mun chatter.
  
  "Tha neoni mòr, reamhar agam an seo a-nis, a bhalaich. Tha mi gu tur cinnteach gu bheil na h-Israelich agus na Ruiseanaich a-mach às an inntinn, chomharraich an teacsa an dòigh ceàrr. Tha DC den bheachd gu bheil na Frangaich a" tighinn faisg, is dòcha leth uair air do chùlaibh. Tha èisteachd a" fàs tòrr nas duilghe a-nis. Tha goireasan eile againn agus dìreach beagan chleasan nach nochd an NSA gu bràth. Chan eil fios aig na Suainich, Sìonach agus Breatannach. Mar a thuirt mi, is e strì a th" ann."
  
  "Duine sam bith eile?" Thog Drake.
  
  "Gu h-èibhinn bu chòir dhut iomradh a thoirt air sin. Tha mi a" faighinn eadar-theachd taibhseil bho thùs neo-aithnichte. Chan eil bhòtaichean ann, chan eil dòigh air dearbhadh, ach uaireannan tha e coltach gu bheil cuideigin eile san t-siostam."
  
  "Na bi a" toirt iomradh air taibhsean, "thuirt Alicia. "Bha sgeulachdan uamhasach gu leòr againn mun obair mu dheireadh."
  
  Stad Altan agus thionndaidh e mun cuairt. "A bheil thu deiseil? bheir mi a-staigh thu."
  
  Chrath a" bhuidheann agus ghluais iad air adhart. Agus an uairsin chunnaic Drake saighdearan Sìonach a 'fàgail a' mhausoleum, fear dhiubh a 'cumail bogsa mòr fo a ghàirdean, nam measg bha arc-eòlaichean.
  
  Thug na Sìonaich armachd leotha, agus a-nis bha e soilleir gun robh dìth luchd-turais gu buannachd dhaibh.
  
  Cha tug e ach mionaid mus do thionndaidh an stiùiriche aca aire thuca.
  
  
  CAIBIDEIL SIXTEEN
  
  
  Chunnaic Drake Dal a" greim air Altan agus ga tarraing air ais, a" gabhail leum fhada sìos an staidhre gus an robh iad air an dìon le saighdearan Sìonach. Thilg e am baga-droma aige air an talamh agus dh" fhosgail e am pòcaid a-muigh gu sgiobalta. Ag obair gu sgiobalta agus gun a bhith a" coimhead air na Sìonaich, ge-tà, bha e a" faireachdainn sàbhailte. Bha Hayden, Smith agus May armaichte le dagaichean.
  
  Air a" cheàrnag air beulaibh mausoleum Genghis Khan, chaidh buill-airm a thogail agus chaidh farpaisich an aghaidh. Bha an duine a bha a" giùlan a" bhogsa a" coimhead iomagaineach. Bha còignear anns an sgioba Sìneach agus bha iad mu thràth a" putadh na h-arc-eòlaichean smaoineachail gu aon taobh. Thog Drake a ghunna beag submachine agus dh'fhuirich e. Bha an còrr den sgioba sgapte air a thaobh.
  
  "Chan eil againn ach bogsa," dh" èigh Hayden. "Cuir air an talamh e agus falbh."
  
  Bha sùilean aig ceannard sgioba Shìona le dath sglèat glas. "Is tusa a dh" fheumas a dhol air do shlighe fhèin fhad "s a tha an cothrom agad fhathast."
  
  "Tha sinn ag iarraidh bogsa," thuirt Hayden a-rithist. "Agus gabhaidh sinn e."
  
  "An uairsin feuch e." Dh"eadar-theangaich am preasantair, agus ghluais na còig Sìonaich air adhart gu sioncronach.
  
  "Wow. Tha sinn air an aon taobh damn."
  
  "O, dìreach fealla-dhà. èibhinn. Cha bhith Ameireagaidh agus Sìona gu bràth air an aon taobh. "
  
  "Is dòcha nach eil," bhruidhinn Drake suas. "Ach tha sinn nar saighdearan a" sabaid airson nan daoine. "
  
  Chunnaic e mì-chinnt ann an seòl an stiùiriche, beagan mì-chinnt air aodann. Feumaidh gun tug e buaidh orra uile oir sguir sgioba Shìona gu tur. Leig Hayden sìos an armachd aice agus dhùin e am beàrn eadhon nas fhaide.
  
  "Nach lorg sinn talamh cumanta?"
  
  Nod. "Seadh, dh" fhaodadh sinn. Ach bidh stiùirichean riaghaltais is poilitigeach, luchd-ceannairc agus luchd-brathaidh an-còmhnaidh a" seasamh nar slighe. "
  
  Chunnaic Drake am bròn air aodann an duine agus an creideamh iomlan na bhriathran fhèin. Cha deach gunna no baraille a thogail oir bha na sgiobaidhean co-fharpaiseach a' sabaid gu cruaidh. Bha e uile airson spèis.
  
  Sheas Drake suas, dh" fhàg e a ghunna submachine na bhaga, agus choinnich e ris an ionnsaigh. Dòrn ceangailte aig a bhroilleach agus a ghàirdeanan àrdaichte. Gheàrr a" ghlùin gu cruaidh na h-asnaichean. Dh'fhairich Drake an èadhar a 'sruthadh a-mach às a chorp agus thuit e gu aon ghlùin. Bha an ionnsaigh gun tròcair, glùinean is dòrn a" bualadh gu cruaidh agus a" sileadh sìos, an neart air a thomhas gus cothrom a thoirt dha dìoghaltas no faochadh. Dh'fhuiling e am pian agus chuir e seachad a chuid ùine. Thàinig seallaidhean eile a-steach fhad "s a bha e a" toinneamh agus a "tionndadh a-null. Bha Alicia a' strì ris an fhear àrd; Bha Hayden agus Kinimaka a 'sabaid ris an stiùiriche. Chuir Mai an neach-dùbhlain aice thairis air a gualainn agus an uairsin bhuail e gu goirt e san sternum.
  
  Chunnaic Drake cothrom agus ghabh e e. Air a chùlaibh chuala e Thorsten Dahl a 'nochdadh mar a b' àbhaist, a 'leum thairis air mullach na staidhre; làthaireachd follaiseach nach gabh dearmad a dhèanamh air. Stad neach-ionnsaigh Drake airson dìreach mionaid.
  
  Chaidh an seann shaighdear SAS a-mach air an talamh, a 'tionndadh a chasan agus a' glacadh an neach-dùbhlain aige air cùlaibh a 'ghlùin. Thuit e air adhart, a 'tuiteam air a ghlùinean. Nuair a thuit e gu ìre Drake, dh'fhoillsich an Yorkshireman bann-cinn cumhachdach. Sheall an sgreuchail agus na sùilean leudaichte dìreach cho cruaidh sa bhuail e. Chaidh an commando Sìneach air adhart agus lean e air aon làimh. Dh'èirich Drake agus thill e am fàbhar gu h-iomlan le glùinean agus phògan cinn. Bha cuid de bhrùidhean agus beagan fala ann, ach cha robh dad a 'bagairt air beatha.
  
  Chaidh Dahl seachad air, ag amas air an neach-dùbhlain aig Alicia. Bhuail an Suaineach mar tharbh dìreach mar a bhuail Alicia. Chaidh an neach-ionnsaigh aice a leagail far a chasan agus a bhualadh gu cruaidh ann an cùl an amhaich, a 'crathadh agus a' cur iongnadh air. Thionndaidh iad timcheall dìreach ann an tìde a dh'fhaicinn Mai a 'bualadh air an neach-dùbhlain aice gun mhothachadh agus an uairsin lorg iad fear le bogsa.
  
  "Halò!" Ghlaodh Alicia nuair a chunnaic e iad agus thòisich e air ruith.
  
  Thòisich iad air ruith, ach bha Smith agus Yorgi air am blàr fhàgail mu thràth. "Faic?" Thuirt Alicia. "Tha ar neart ann an àireamhan. Bha fios agam gu robh adhbhar ann gun do dh" fhuiling sinn uimhir air an sgioba damn seo. "
  
  Air thoiseach, chuir Kenzi stad air an aon shlighe eile aig an duine - air ais chun mhausoleum. A nis le suil dhamh, agus suil umhail, thug e mach an t-arm a ghleidh e roimhe.
  
  Thug Drake sùil air an sgìre agus chunnaic e gu robh Hayden air ceannard na buidhne a cheannsachadh mu dheireadh.
  
  "Na dèan sin!" - ghlaodh e ris an duine. "Tha thu nas motha na sin, a charaid."
  
  Choimhead Hayden suas, rinn e measadh air an t-suidheachadh, agus an uairsin sguab i an fhuil bho a gruaidh. Chunnaic Drake a-nis Altan a" sreapadh air ais suas an staidhre gus sùil a thoirt agus rinn e osna ris fhèin. Feòrachas...
  
  Dh'fhuirich an gunna gun ghluasad, bha am bogsa fhathast air a chumail gu teann, cha mhòr ann an grèim bàis. Sheas Hayden suas agus thog e a làmh, pailme a 'coimhead a-mach. Sheas inneal-losgaidh tùise àrd eadar i agus an duine, ach ghluais i gus an robh i san t-sealladh.
  
  Chaidh Kenzi air adhart bhon chùl. Smith agus Kinimaka bhon taobh. Cha robh sgeul air clisgeadh ann an sùilean an t-saighdeir, dìreach a dhreuchd a leigeil dheth.
  
  "Cha do bhàsaich duine." Chomharraich Hayden na saighdearan Sìonach gun mhothachadh agus a" gearan. "Chan eil uallach air duine. Dìreach fàg am bogsa."
  
  Ghlac Alicia an aire. "Agus ma tha feum agad air slap, dìreach airson toirt air coimhead math," thuirt i. "Tha mi an seo".
  
  Cha robh inntinn an t-saighdeir a' gabhail a-steach gèilleadh. Agus cha robh àite aig an duine seo ri dhol, gun slighe teicheadh.
  
  "Tha an gunna," thuirt Drake, "na dhòchas meallta. Tha fios agad gu bheil."
  
  Bhuail am beachd an targaid, chrith an làmh leis a" phistol airson a" chiad uair. Shìn an t-sàmhchair trom air adhart, agus mhothaich Drake gun do thòisich dithis de na fir a chaidh a" chùis air gluasad. "Feumaidh tu co-dhùnadh, a charaid," thuirt e. "Tha an uaireadair a" tic."
  
  Cha mhòr sa bhad tharraing an duine a-mach daga agus thòisich e a" ruith. Bha e ag amas air Hayden, agus an uairsin, aon uair ri taobh losgaidh na tùise, bhuail e a làmh air a" mhullach, an dòchas a leagail oirre. B' e tàirneanach agus osnaich an aon duais a bh' aige oir bha an nì air a cheangal gu tèarainte, ach lean e air a' ruith.
  
  Dh'fhuirich Hayden, a 'cumail an aire.
  
  Chuir Alicia casaid às a taobh dall, calman, agus rug i timcheall a mheadhan ann an grèim rugbaidh. Chrom an duine a-null, cha mhòr a" briseadh na leth, bhuail a cheann gualainn Alicia, agus sgèith am bogsa chun an taobh. Dh'fheuch Hayden ri grèim fhaighinn air, ga ghlacadh mus deach cus milleadh a dhèanamh. Dhearbh sealladh sgiobalta gu robh suaicheantas an Òrdugh an làthair.
  
  Chàin Alicia an duine gun mhothachadh. "Thuirt mi riut gum bithinn ann dhut."
  
  Rinn an sgioba measadh. Bha na Sìonaich mu thràth a" gluasad. Feumaidh gun robh na Frangaich faisg. Thug facal bho Hayden Lauren air ais chun chòmhradh.
  
  "Droch naidheachd, a bhalaich. Cha toir na Frangaich an sùilean dhiot, agus cha toir na Ruiseanaich an sùilean dhiot. Gluais!"
  
  Tairbh!
  
  Choimhead Drake fad na slighe air ais sìos an staidhre agus air an t-slighe dhìreach a bha a 'leantainn chun a' mhausoleum. Chunnaic e daoine a" ruith, sgioba de cheathrar a dh" fheumadh gu cinnteach a bhith Frangach. "Tha iad gu math dona," thuirt e. "Gu fìrinneach, tha e air a bhith dà uair a-nis a fhuair iad thugainn an-toiseach."
  
  "Feumaidh sinn falbh," thuirt Smith. "Bidh iad còmhla rinn ann am beagan mhionaidean."
  
  "Càit an tèid thu?" dh'fhaighnich Alicia. "Chuir iad stad air an aon slighe a-mach."
  
  Mhothaich Drake craobhan air na taobhan agus na rèidhleanan air a bheulaibh. Gu dearbh bha an roghainn cuingealaichte.
  
  "Thig air adhart," thuirt e. "Agus Lauren, cuir heileacoptair."
  
  "Air mo shlighe".
  
  "Dèan sgiobalta e," thuirt Smith. "Tha na Frangaich sin air an casan."
  
  Ruith Drake air adhart, a" faighinn a-mach nach b" urrainn dha na Ruiseanaich a bhith ro fhada air dheireadh. Gu mì-fhortanach, cha do ghabh e fada mus do thòisich cuideigin a" losgadh. Gu ruige seo, chaidh gach ni gu math dhaibh, chunnaic iad na b' fheàrr anns a' chàirdeis a bh' aig saighdear ri saighdear agus fear ri duine, ach bu bheag an cothrom air fois cho lag a mhair.
  
  Bheir sinn aghaidh air an fhìrinn: Nam biodh na dùthchannan sin ag iarraidh a bhith ag obair còmhla agus na buannachdan a cho-roinn, tha fios aig na fir is na boireannaich ann an cumhachd gur e seo an t-slighe as fhasa - agus a dh" aindeoin sin tha iad a "leantainn air adhart a" sabaid.
  
  Shleamhnaich e eadar na craobhan. Rinn an sgioba cabhag às a dhèidh, Hayden a" greimeachadh air a" bhogsa sgeadaichte anns an robh a dìomhaireachd nach deach fhoillseachadh fhathast. Bha Dahl crochte air a chùlaibh, a 'cumail sùil air adhartas nam Frangach.
  
  "Còig mionaidean air ar cùlaibh. Chan eil sgeul air na Ruiseanaich. Agus tha na Sìonaich a" dùsgadh. Ceart gu leòr, dh" fhaodadh sin cumail orra uile beagan."
  
  "Tha an heileacoptair ann an deich mionaidean," thuirt Lauren riutha.
  
  "Abair ris cabhag a dhèanamh," thuirt Alicia. "Feumaidh am fear seo a bhith teth."
  
  "Cuiridh mi seo seachad."
  
  Ghabh Drake an t-slighe as dìriche, an dòchas loidhne mhath de chòmhdach. Bha na craobhan a' sìneadh a h-uile taobh, bha an talamh bog agus lom, agus bha fàileadh beairteach talmhainn ann. Thog Kensi meur tiugh, a' crathadh mar a ruith i mar gum biodh i ag ràdh, 'Feumaidh sinn seo a dhèanamh.' An toiseach teàrnadh fada, an uairsin streap geur, agus chaidh an t-slighe air an cùlaibh à sealladh. Is gann gun robh na speuran rim faicinn agus bha a h-uile fuaim air a ghluasad.
  
  "Tha mi dìreach an dòchas nach eil duine air thoiseach oirnn," thuirt Dahl.
  
  Kinimaka grunted, a 'bruthadh gu cruaidh. "Cuir earbsa anns an luchd-èisteachd," thuirt e, gu soilleir a" dol air ais gu na làithean CIA aige. "Tha iad nas fheàrr na tha thu a" smaoineachadh. "
  
  Chunnaic Drake cuideachd nach robh iad an seo air an talamh, agus bha mothachadh achaidh lag aige. Rinn e sganadh air a h-uile fàire, misneachail gun dèanadh Dahl an aon rud bhon chùl. Às deidh ceithir mionaidean stad iad airson èisteachd.
  
  "Lorg stiùiridh air an heileacoptair seo?" Thuirt Hayden ri Lauren.
  
  Bha an New Yorker a" faicinn an suidheachadh mar a bhith a" priobadh dotagan gorma air sganair. "Dìreach air adhart. Cùm a" dol."
  
  Bha gach ni sàmhach ; dh" fhaodadh iad a bhith mar na h-aon daoine air an t-saoghal. Lean Drake air adhart an dèidh greis, a 'taghadh a cheumannan gu faiceallach. Alicia crept ri thaobh, Hayden ceum air chùl. Sgaoil an còrr den sgioba a-nis gus an raon aca àrdachadh. Chaidh an armachd a tharraing agus a chumail gu socair.
  
  Bha na craobhan a" tanachadh air thoiseach. Stad Drake faisg air an iomall a-muigh, a" sgrùdadh na talmhainn.
  
  "Is e teàrnadh goirid a th" ann gu raon rèidh, "thuirt e. "Fìor mhath airson an inneal-brisidh. Ifrinn, faodaidh eadhon Suaineach targaid a bhualadh cho mòr. "
  
  "Trì mionaidean ron choinneimh," thuirt Lauren.
  
  Lean Hayden nas fhaisge air Drake. "Cò ris a tha e coltach?"
  
  "Gun sgeul air nàimhdean." Shrug e. "Ach leis cò ris a tha sinn a" dèiligeadh, carson a bu chòir dhaibh a bhith?"
  
  Thàinig Dahl faisg. "Tha e an aon rud an seo. Tha iad, gu dearbh, a-muigh an sin am badeigin, ach falaichte gu math."
  
  "Agus faodaidh tu a bhith cinnteach gu bheil iad a" dèanamh air an dòigh seo, "thuirt Mai. "Carson a tha sinn a" feitheamh?"
  
  Thug Dahl sùil air Drake. "Feumaidh maragan Siorrachd Iorc fois."
  
  "Aon latha," thuirt Drake, a" toirt aon sùil mu dheireadh air an sgìre. "Tha thu gu bhith ag ràdh rudeigin gu math èibhinn, ach gu ruige sin, feuch an bruidhinn thu nuair a bhruidhneas tu riut."
  
  Thàinig iad a-mach à loidhne na craoibhe, a" gluasad sìos leathad geur, feurach. Chuir gaoth bhlàth fàilte air Drake, faireachdainn tlachdmhor às deidh an tiugh de chraobhan. Bha an sgìre gu lèir falamh agus feansaichte faisg air làimh far an do chrìochnaich e ann an stiall de asphalt fada air thoiseach.
  
  "Gluais a-nis," thuirt Drake. "Faodaidh sinn iomall a stèidheachadh air talamh còmhnard."
  
  Ach an uairsin chaidh an t-sìth agus am falamhachd san sgìre gu lèir a sgrios. Ruith sgioba SPEAR sìos an leathad agus air an taobh chlì dhòirt na Ruiseanaich a-mach às an àite far an robh iad falaichte. Air thoiseach orra le chèile, le fasgadh bho dorch chraobhan fad air falbh, thàinig na Frangaich cuideachd am follais.
  
  Co-dhiù b" e sin beachd Drake air rudan. Gu cinnteach cha robh tagaichean ainm orra, ach bha na feartan aghaidh agus an giùlan aca gu math eadar-dhealaichte.
  
  Aig an aon àm, nochd an heileacoptair aca anns na speuran os an cionn.
  
  "O shit".
  
  Air a làimh chlì, thuit an Ruiseach gu aon ghlùin agus chuir e an gunna lasrach ri a ghualainn.
  
  
  CAIBIDIL SEACHD FHICHEAD
  
  
  Thionndaidh Drake sa mheadhan-cheum agus dh" fhosgail e teine. Reub na peilearan aige an fheur timcheall an t-saighdear elite, ach cha do rinn iad milleadh air an ullachadh aige. Cha do sheas lannsair na rocaid a-riamh; dh'fhan an luamhan a bha 'ga cumail daingean. Chaidh a chompanaich a-mach timcheall air, a" tilleadh na theine. Gu h-obann lorg Drake e fhèin ann an saoghal làn de chunnartan.
  
  Ruith na Frangaich leis an uile neart dìreach a dh" ionnsaigh an heileacoptair tighinn air tìr. Chùm Drake, còmhla ri Dahl agus Smith, na Ruiseanaich air falbh agus air an dìon. Bha aghaidh a" phìleat ri fhaicinn, le fòcas air an làrach tighinn air tìr. Cha do rinn Alicia agus May slaodach idir agus bha iad a" feuchainn ri aire fhaighinn.
  
  Bidh peilearan a 'gearradh tron adhair.
  
  Bhuail Drake fear de na Ruiseanaich leis an sgiath aige, ga chuir gu aon ghlùin. Thàinig guth Hayden suas thairis air an neach-conaltraidh.
  
  "Pìleat, dèan gnìomh seachain! Lauren, innis dha gu bheil urchraichean aca!"
  
  Rinn Drake, Dahl agus Smith a" chùis air buidheann na Ruis, ach dh" fhan iad ro fhada air falbh airson an cruthachadh ceart, gu sònraichte fhad "s a bha iad a" gluasad. Choimhead am pìleat suas, chuir aodann clisgeadh air.
  
  Loisg an RPG, chaidh an urchair a-mach le fras èadhair agus brag àrd. Cha b" urrainn dha Drake agus an fheadhainn eile a bhith a" coimhead gun chuideachadh fhad "s a bha e a" fàgail slighe san adhar agus ag itealaich gu neo-ghluasadach dìreach a dh" ionnsaigh an heileacoptair. Air a chlisgeadh gu mòr, rinn am pìleat gluasad geur air falbh, a" teàrnadh an heileacoptair, ach bha an urchair a bha a" dol seachad ro luath, bhuail e air an taobh shìos agus spreadh e ann an sgòth de cheò is lasair. Thuit an heileacoptair agus thuit e, pìosan a" tuiteam dheth agus gan giùlan air falbh seachad air an t-slighe itealaich aige.
  
  Is ann dìreach mar a bha e a" coimhead le mi-chreidimh, eu-dòchas agus fearg dhorcha a chunnaic e far an robh a shlighe uamhasach a" dol.
  
  Chunnaic na Frangaich e a" tighinn agus dh" fheuch iad ri sgaoileadh, ach bhuail an heileacoptair a bha air tuiteam gu làr nam measg.
  
  Thuit Drake gu làr, a 'tiodhlacadh a cheann anns an fhòid. Loisg lasraichean dearga is orains suas is a-mach, agus chaidh ceò dubh a-steach don iarmailt. Thàinig a' mhòr-chuid den heileacoptair air tìr air aon neach; bhàsaich e fhèin agus am pìleat sa bhad. Thàinig am prìomh lann rotor dheth agus chaidh e tron treas calladair, cho luath agus gu h-obann nach robh fios aige mu dheidhinn. Choimhead Drake suas agus chunnaic e pìos mòr de sprùilleach losgaidh a" tuiteam air an taobh eile. Le neart na buille chuir e dheth a chasan e agus thilg e air ais e dusan ceum, agus an dèidh sin stad e a h-uile gluasad.
  
  Cha do mhair ach dithis Fhrangach ; chaidh a' mhòr-chuid den sgioba a chall ann an aon tachartas mì-fhortanach. Chunnaic Drake fear dhiubh a" snàgadh air falbh bhon teine lasrach le làmh loisgte, agus am fear eile, gu tuisleach, a" tighinn dlùth. Ann an dòigh air choreigin fhuair an dàrna fear grèim air an armachd agus aig an aon àm a chompanach a chuideachadh gus faighinn air falbh.
  
  Shluig Drake a chorruich agus lean e air a" cumail grèim teann air. Chaidh an aon dòigh toraidh a sgrios. Chùm Hayden am breab an-asgaidh fhathast, ach a-nis bha na Ruiseanaich a" ruith a dh" ionnsaigh iad le rùintean gu tur follaiseach. Bha an duine leis an RPG fhathast ag amas air an sprùilleach, mar gum biodh e a" beachdachadh air dàrna stailc.
  
  Sheas Drake suas, agus dh'èirich an sgioba còmhla ris. A 'gluasad air falbh bho na Ruiseanaich a dh'ionnsaigh an teine, stèidhich iad lìonra de fasgaidhean a thug air an nàimhdean laighe ìosal. Bhuail Drake agus Dahl le chèile na fir dhìleas, gan cur a-mach gu talamh. Shluig lasraichean toirmisgte iad fhad "s a bha iad a" tighinn dlùth, chualas pops biorach agus goid throm bhon taobh a-staigh. Bha Drake a 'faireachdainn gu robh e a' nighe thairis air aodann agus an uairsin a 'laighe air cùlaibh a thaobh dall. Bha na Frangaich a bha air fhàgail mar-thà fada air falbh, a 'strì leis an leòn agus an call, agus gu soilleir a-mach às a' chòmhstri aig an àm seo.
  
  Thionndaidh Drake timcheall air aon ghlùin, a 'putadh air a' phutan comm.
  
  "Tha an heileacoptair a" tighinn air tìr, "thuirt e gus seo a dhearbhadh do Lauren, ma-thà," Feumaidh sinn dòigh eile air falmhachadh an-dràsta. "
  
  Chaidh am freagairt a chuir dheth. "Air esan".
  
  Lean an sgioba air ais, a 'meudachadh an astair eadar an cnap-starra lasrach agus an nàmhaid a bha a' tighinn faisg. Gu h-iongantach agus gu h-iongantach, loisg RPG na Ruis rocaid eile air an heileacoptair a chaidh a sgrios mar-thà, a 'cur barrachd cholbhan de lasair agus shrapnel dhan adhar.
  
  Dh"fhairich Drake pìos meatailt a" tighinn far a ghualainn agus a" snìomh mun cuairt bhon bhuaidh. Choimhead Dahl air ais, ach chrath an Yorkshireman, "Tha mi gu math."
  
  Sheall Alicia iad chun an fheansa as fhaide air falbh. "Is e an rathad seo an aon roghainn. Gluaisibh, a dhaoine!"
  
  Leataich Hayden am bogsa agus ruith e. Dh'fhuirich Mac a' Ghobhainn agus Kinimaka air dheireadh, a' cumail teine eadar iad fhèin agus na Ruiseanaich. Rinn Drake sganadh air an sgìre a bha air thoiseach, an-còmhnaidh deiseil airson iongnadh ùr agus dùil ris an fheadhainn as miosa. Bha na Sìonaich an àiteigin, agus bha na h-Israelich, Suainich agus Breatannaich air an rabhadh.
  
  Dhealaich an t-astar aca bho na Ruiseanaich a bha air an tòir, agus ràinig iad an fheansa le ùine gu saor. Ghabh Alicia agus May ath-ghoirid agus an uairsin lorg iad iad fhèin air an taobh eile, ri taobh stiall dà-shligheach de asphalt a chaidh à sealladh gach taobh gu fàsach a bha coltach. Cha robh Lauren air tilleadh thuca fhathast, ach dh'fhàg iad i gu na h-innealan aice fhèin, agus fios aca gum biodh DC na chuideachadh.
  
  Cha robh Drake air a lìonadh le misneachd mhòr. Cha do chuir e a" choire air Lauren - Bha an New Yorker air uisge glan, ach cha do dh" innis dad anns a "mhisean seo gu ruige seo dha gu robh na fir agus na boireannaich a bha nan suidhe sàbhailte agus blàth anns a" Capitol air an druim gu tur còmhdaichte.
  
  Chaidh Alicia airson ruith. B" e suidheachadh a bha a" sìor fhàs annasach a bh" ann. Bha fios aig Drake gum feumadh gu robh còmhdach de sheòrsa air choreigin air a bhith aig na Ruiseanaich. Is dòcha gu robh e air an t-slighe.
  
  "Seall a-null an sin," bhruidhinn Kenzi suas.
  
  Mu leth mhìle air thoiseach, stad SUV dubh gus na Frangaich a bha a" strì a thogail. Mar a bha iad a 'coimhead, luathaich an càr gu luath gu ceud is ceithir fichead mìle san uair, a' luchdachadh dà ghnìomhaiche agus a 'ruith air falbh le squeal.
  
  "Bastards bochd," thuirt Dahl.
  
  "Feumaidh sinn a bhith draghail mu ar deidhinn fhìn," thuirt Smith. "Air neo bidh sinn nar 'bastards bochd' cuideachd."
  
  "Tha puing aig Grumpy," thuirt Alicia, a" coimhead air gach taobh. "Gu dona, chan eil àite againn ri dhol."
  
  "Tiodhlaiceadh am bogsa." Sheall Kinimaka gu gàrradh chraobhan dìreach far an rathaid. "Thig air ais airson seo nas fhaide air adhart. No iarr air Lauren sgioba eile a chuir."
  
  Thug Drake sùil air Dahl. "Nach bu chòir a bhith ro dhoirbh, huh?"
  
  "Ro chunnartach," thuirt Hayden. "Is dòcha gun lorg iad e. Cuir stad air an teachdaireachd. A bharrachd air an sin, feumaidh sinn am fiosrachadh seo. Is dòcha gu bheil sgiobaidhean eile mu thràth a" dèanamh air an treas marcaiche. "
  
  Chaidh Drake fodha. Cha do smaoinich e mu dheidhinn. Thòisich snaidhm teannachaidh a" bualadh dìreach ann am meadhan a mhaoil.
  
  "Cha robh dùil agam a-riamh gum biodh mi briste ann a bhith a" fucking Sìona, "gearain Alicia.
  
  "Is e seo aon de cheithir oiseanan na talmhainn," thuirt Dahl rithe. "Mar sin gabh fois ann an seo."
  
  "O, tapadh leat, a dhuine. Mòran taing airson seo. Is dòcha gun ceannaich mi condominium. "
  
  Tha na Ruiseanaich mu thràth air an rathad. Chitheadh Drake fear dhiubh ag èigheach air an rèidio. An uairsin ghluais a shealladh seachad air na Ruiseanaich agus dh'fheuch e ri fòcas a chuir air rudeigin a bha a 'gluasad air falbh.
  
  "Is dòcha gur e seo an carbad aca," thuirt Dahl, a "ruith agus a" coimhead air ais aig an aon àm.
  
  Rinn Yorgi gàire, a shùilean coltach ri iolaire. "Tha mi"n dòchas gu bheil. Agus o chionn deich bliadhna is dòcha gu robh thu ceart."
  
  Chaol Drake a shùilean. "Hey, is e bus a th" ann. "
  
  "Cum air adhart," thuirt Hayden. "Feuch nach coimhead thu le ùidh."
  
  Rinn Alicia gàire. "A-nis tha thu air a dhèanamh. Chan urrainn dhomh stad a bhith a" coimhead. An do rinn thu seo a-riamh? Tha fios agad nach bu chòir dhut sùil a thoirt air cuideigin agus faighinn a-mach nach urrainn dhut fucking coimhead air falbh?"
  
  "Tha mi ga fhaighinn fad na h-ùine," thuirt Dahl. "Gu nàdarra".
  
  "Uill, is e sealladh ainneamh a th" ann am Muppet air a sgeadachadh le leathar, "thuirt Drake an sàs.
  
  Bha am bus soilleir buidhe agus ùr-nodha agus chaidh e seachad air na Ruiseanaich gun a bhith slaodach. Bha Drake a" cur luach air an astar, an draibhear agus an luchd-siubhail aige, ach bha fios aige nach robh roghainn aca. Bha iad beagan mhìltean bho phrìomh bhaile sam bith. Mar a bha am bus a" dlùthachadh agus na Ruiseanaich a" coimhead air, chuir sgioba SPEAR stad air an rathad.
  
  "Slaodach," thuirt Alicia ri beul.
  
  Rinn Smith gàire gu h-obann. "Chan e Kansas a tha seo. Cha tuig e thu."
  
  "An uairsin cànan uile-choitcheann." Thog Alicia a ball-airm a dh'aindeoin deàrrsadh Hayden.
  
  "Nas luaithe," thuirt Dahl. "Mus leum e chun rèidio."
  
  Bha am bus a" fàs nas slaodaiche agus a" gluasad beagan, an ceann aghaidh farsaing a" sleamhnachadh bun os cionn. Bha na Ruiseanaich air teicheadh mu thràth. Bhrùth Drake an doras fosgailte, a 'gluasad airson an dràibhear fhosgladh. Bha eagal air aodann an duine, a shùilean farsaing agus a" suathadh eadar na saighdearan agus an luchd-siubhail aige. Dh'fhuirich Drake gus an do dh'fhosgail an doras agus an uairsin chaidh e air adhart, a 'cumail a-mach a làmh.
  
  "Tha sinn dìreach airson a dhol air turas," thuirt e cho socair "s a b" urrainn dha.
  
  Ghabh an sgioba gu meadhan a" bhus. B" e Dahl am fear mu dheireadh a leum suas agus chuir e stad air an draibhear air an làimh.
  
  "Air adhart!" Sheall e sìos an rathad.
  
  Cha robh na Ruiseanaich còrr is ceud slat air an cùlaibh, gunnaichean air an togail nuair a bhrùth an dràibhear a chas chun an làr. A rèir choltais bha e a" cumail sùil air na sgàthanan taobh aige. Thòisich am bus a" gluasad, leum an luchd-siubhail air ais. Chùm Drake air adhart. Choisich Alicia gu cùl a" bhus gus an ruaig a mheasadh.
  
  "Tha iad a 'faighinn neart"
  
  Ghluais Drake gu Dahl. "Abair ri Keanu cabhag a dhèanamh air an ifrinn!"
  
  Bha an Swede a 'coimhead beagan nàire, ach bhruidhinn e ri dràibhear a' bhus. Thog an càr gu slaodach air astar. Chunnaic Drake Alicia a 'sgoltadh agus an uairsin thionndaidh e gu luath, ag èigheach air luchd-siubhail a' bhus.
  
  "Dubh sìos! A-nis!"
  
  Le eagal RPG, thuit Drake cuideachd. Gu fortanach, cha do bhuail na peilearan ach air cùl a" chàir, iad uile air an cur a-steach don chassis. Rinn e osnaich le faochadh. Gu follaiseach, chaidh rabhadh a thoirt dha na Ruiseanaich mu leòintich shìobhalta. Co-dhiù bha e rudeigin.
  
  A-rithist, thàinig na h-innleachdan poilitigeach air cùl planaichean gach sgioba mionlach gu inntinn. Cha robh a h-uile sgioba a' faighinn taic bhon stàit; agus cha robh fios aig cuid de stiùirichean eadhon dè bha a" tachairt. A-rithist thill a smuaintean gu na Frangaich - agus na saighdearan marbh.
  
  Bidh iad a" dèanamh an cuid obrach.
  
  Tharraing am bus air falbh bho na Ruiseanaich, a" togail astar air an rathad, agus am frèam gu lèir air chrith. Ghabh Drake beagan fois, agus fios aige gu robh iad a" dol air ais gu Ejin Horo an taobh a bha iad a" dèanamh. Cho-dhùin an dràibhear tionndadh farsaing, farsaing. Thionndaidh Drake mun cuairt nuair a leig Alicia a-mach sgreuch ìosal bhon t-suidheachan cùil.
  
  Agus chunnaic iad heileacoptair dubh a bhuineadh do na Ruiseanaich, a" slugadh sìos airson an togail.
  
  Lìon guth Hayden an ceangal. "Cha toir iad ionnsaigh."
  
  Rug Drake air a bhilean. "Fluid op. Tha òrdughan ag atharrachadh. "
  
  "Agus faodaidh iad fhathast am bus a phutadh far an rathaid," fhreagair Dahl. "Dè cho fada ris a" bhaile mhòr?"
  
  "Ochd mionaidean," fhreagair Lauren.
  
  "Ro fhada". Choisich Dahl sìos an trannsa gu cùl a 'chàr astair agus thòisich e a' mìneachadh dha luchd-siubhail gum bu chòir dhaibh gluasad air adhart. Chaidh beagan mhionaidean seachad agus an uairsin chaidh e còmhla ri Alicia.
  
  "Hi Torsti. Agus bha mi an-còmhnaidh a" smaoineachadh gu robh suidheachain cùil dìreach airson pògadh. "
  
  Rinn an Suaineach fuaim tachdte. "A bheil thu a" feuchainn ri toirt orm siubhal tinn? Tha fios agam càit an robh na bilean sin."
  
  Shèid Alicia pòg dha. "Chan eil fhios agad càit an robh iad."
  
  Chuir Dahl gàire às agus rinn e soidhne na croise. Thàinig heileacoptair Ruiseanach air tìr goirid nuair a chaidh saighdearan air bòrd, a" dol thairis air an raon-laighe. Chòmhdaich am bus beagan astair agus thionndaidh e eatorra, agus rinn Alicia agus Dahl sgrùdadh air an èadhar.
  
  Choimhead Drake a-mach airson na Frangaich a bha air thoiseach, ach bha e teagmhach am feuchadh iad ri ionnsaigh a thoirt. Cha robh mòran ann an àireamh agus bha iad a' strì ri call. Rinn iad cus meas. Bhiodh e air barrachd ciall a dhèanamh nan robh iad air a dhol dìreach chun treas boillsgeadh.
  
  Fhathast, choimhead e.
  
  Thàinig guth Lauren tron neach-conaltraidh. "Sia mionaidean. A bheil tìde agad bruidhinn?"
  
  "De mu dheidhinn?" Rinn Mac a" Ghobhainn gàire, ach stad e bho bhith ag ràdh dad sèididh.
  
  "Is e dìomhaireachd a th" anns an Third Horseman, cuideigin a thilg an t-Òrdugh a-steach an sin gus na h-uisgeachan eabarach a dhèanamh. Am measg nan Innseanaich ainmeil tha Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, ach ciamar a lorgas tu an duine as miosa a bha beò a-riamh? Agus bha e ainmeil." Rinn i osna. "Tha sinn fhathast a" sgrùdadh. Ach, tha an tanca smaoineachaidh ann an Washington fhathast aig deireadh marbh. Thuirt mi riutha gur dòcha nach biodh e cho dona."
  
  Ghabh Drake osna faochadh. "Tha, a ghràidh. Chan e an rud as miosa a dh" fhaodadh tachairt, "thuirt e. "Bu chòir seo maill a chuir air dùthchannan eile."
  
  "Tachraidh e gu cinnteach. Ann an naidheachdan eile, tha sinn a" smaoineachadh gu bheil sinn air ceithir ceàrnan na talmhainn a sgàineadh."
  
  "A bheil agad?" Thuirt Mai. "Is e deagh naidheachd a tha seo."
  
  Bha Drake a" còrdadh ris an fho-aithris àbhaisteach aice. "Fuirich an sin, a Mhàiri."
  
  "Tha, chan eil mi airson leum a-mach às an t-suidheachan agam le toileachas," thuirt Alicia gu tioram.
  
  Cha do thoilich Mai freagairt. Lean Lauren mar nach biodh dad air a ràdh, "Fuirich mionaid, a ghillean. Chaidh innse dhomh gu bheil na Sìonaich air ais air. Tha co-dhiù dà heileacoptair a" dol nad stiùir."
  
  "Tha sinn air bus Sìneach," thuirt Yorgi. "Nach bi sinn sàbhailte bhuapa co-dhiù?"
  
  "Tha e rud beag naive," thuirt Coinneach. "Chan eil dragh sam bith aig riaghaltasan."
  
  "A dh" aindeoin cus coitcheannachadh, "thuirt Hayden. "Tha Coinneach ceart. Chan urrainn dhuinn gabhail ris nach fhaigh iad air a" bhus."
  
  Faclan fàidheadaireachd, smaoinich Drake, mar a dh" fhàs breac dubh anns an speur ghorm air beulaibh a" bhus.
  
  Thuirt Alicia, "Tha na Ruiseanaich an seo."
  
  Tha e air fàs tòrr nas duilghe.
  
  
  CAIBIDEIL A H-OIDHCHE
  
  
  Bha heileacoptairean ag itealaich air beulaibh agus air cùlaibh. Bha Drake a" coimhead fhad "s a bha an t-eun Sìneach a" slugadh sìos cha mhòr chun asphalt mus deach e rèidh agus a "dèanamh air a" bhus.
  
  "Tha iad a" toirt oirnn tubaist," thuirt e, agus an uairsin chomharraich e an draibhear eagallach. "Chan eil. lean ort!"
  
  Bha einnsean a" bhus a" beucaich agus na taidhrichean a" tàirneanach air an talamh. Bha grunn dhaoine air am beulaibh air tòiseachadh ag èigheach mu thràth. Bha fios aig Drake nach biodh na Sìonaich a" bualadh air heileacoptair a dh"aona ghnothach, ach bha e duilich an eòlas aige a chuir an cèill don luchd-siubhail.
  
  Dhùin an dràibhear a shùilean gu teann. Thionndaidh am bus.
  
  Mhallaich Drake agus tharraing e an duine air falbh bhon spiris aige, a" breith air a" chuibhle stiùiridh. Chuidich Mac a' Ghobhainn an duine agus thug e a-mach e dhan trannsa. Leum Drake air cùl cuibhle a 'bhus, a' cur a chas air a 'pheadal gas agus a' cumail a làmhan gu daingeann air a 'chuibhle stiùiridh, ga chumail ann an loidhne dhìreach.
  
  Chaidh sròn an heileacoptair a chomharrachadh gu dìreach orra, bha am beàrn a" dùnadh gu sgiobalta.
  
  Chualas sgrathan air an cùlaibh 's gu na taobhan. A-nis bha aig Smith ri stad a chuir air an draibhear. Chùm Drake air adhart.
  
  Thòisich an neach-conaltraidh air sgàineadh. "Thig air adhart, a Keanu sgoinneil," thuirt Alicia. "Tha na Ruiseanaich gu ìre mhòr oirnn-"
  
  "Bitch," leum Kenzi air ais. "Fuirich sàmhach. An tug thu sùil air an aghaidh?"
  
  Bha squeal Alicia a" nochdadh air feadh a" bhus.
  
  "Smaointean?" Dh'fhaighnich Drake aig an diog mu dheireadh.
  
  "Chan e fìor choinneamh bùird a tha seo!"
  
  Chùm Drake gu teann ri a chreideamh, a eòlas agus a stiùir. Lìon gearanan àrda a chluasan. Bidh cuirp a 'tuiteam gu làr a' bhus. Bha fiù 's Smith a' caoineadh. Aig a 'mhionaid mu dheireadh, chaidh an heileacoptair Sìneach sìos chun làimh dheis, agus bhris an heileacoptair Ruiseanach, cha mhòr nach do bhuail na sleamhnachan air cùl a' bhus. Rinn Alicia feadan agus ghlan Dal an amhach aige.
  
  "Tha mi dha-rìribh a" creidsinn gun do bhuannaich sinn a "chuairt seo de chearc."
  
  Lean Drake a" draibheadh, a" faicinn tionndadh farsaing eile air thoiseach. "Agus is e a" bhuannachd nach eil sinn friogais no crunchy. "
  
  "Cuir stad air," thuirt Kinimaka. "Tha an t-acras orm mu thràth."
  
  Rinn Alicia casadaich. "Is e dìreach heileacoptair Sìneach seòlta a th" ann. "
  
  "Tha iad a" tilleadh, "thuirt Hayden.
  
  "Tha na balaich agad a" tighinn faisg air iomall a "bhaile an-dràsta," thuirt Lauren. "Ach tha e fhathast trì mionaidean air falbh bho ionad sluaigh iomchaidh sam bith."
  
  Ruith Drake chun neach-conaltraidh. "Thigibh, a dhaoine! Feumaidh tu an t-eagal a chuir orra!"
  
  Choisich Kenzi a dh" ionnsaigh na dorsan cùil, ag èigheach, "A bheil katana aig duine sam bith an seo?"
  
  Chaidh a briathran a choinneachadh le suilibh falamh, agus thairg dithis no triuir an suidheachan. Leudaich am bodach le sùilean farsaing làmh air chrith a' cumail poca siùcairean.
  
  Rinn Kenzi osna. Bhris Drake an suidse gus na dorsan fhosgladh. Ann an tiotan, chuir boireannach Israel a corp a-mach, rug i air oir na h-uinneige, an uairsin am mullach agus tharraing i i fhèin air mullach a" bhus. Ghluais Drake an càr cho rèidh "s a b" urrainn dha, a "seachnadh an toll mòr, a" tarraing anail domhainn fhad "s a bha e a" tuigsinn an uallach a bha aige mar thoradh air gnìomhan Kensi.
  
  An uairsin, anns an sgàthan rearview, chunnaic e Dal a" leum gus a dhol còmhla rithe.
  
  O shit.
  
  Le dùmhlachd dian, chùm e seasmhach e.
  
  
  * * *
  
  
  Dhìrich Dahl gu mullach a" bhus. Leudaich Kensi a làmh, ach chrom e seachad oirre.
  
  "Nas luaithe!"
  
  Fhuair an heileacoptair Ruiseanach àirde agus bha e a-nis a 'dàibheadh a-rithist, an turas seo aig ceàrn trì cairteal air an aghaidh. Chitheadh e fear a' crochadh bho gach taobh, ag amas air ball-airm, 's dòcha ag amas air na cuibhlichean no fiù 's an dràibhear.
  
  Thionndaidh e mun cuairt sa bhad, a" coimhead airson an heileacoptair Sìneach. Cha robh e fada. A" dàibheadh air an taobh chlì, bha cuideachd daoine ag amas air na buill-airm aca bho na dorsan. Bha an fhìrinn nach robh na Sìonaich a" losgadh gu mòr air a" bhus aca fhèin na mhisneachd an toiseach, ach bha e air a theannachadh leis a" tuigsinn gu robh feum aca air a" bhogsa a bha Hayden a" cumail, agus bha feum aca air slàn.
  
  Shuidh Kensi air mullach a" bhus, ag èisteachd ris a" ghaoth agus a" ghluasad, agus sgaoil i a glùinean. Thog i an uair sin a h-armachd, le fòcas air an heileacoptair. Bha Dahl an dòchas nach feuchadh i eadhon ri filmeadh, gun cuireadh i dìreach eagal air an luchd-seilg. Cha do sheall na Ruiseanaich a leithid de bhacadh, ach bha Kenzi gu mòr airson atharrachadh.
  
  Rinn Dahl measadh air an heileacoptair a bha a" tighinn faisg. Air a phacadh chun na h-aibhne, cha robh e a-mhàin sùbailte, ach marbhtach. B" e an rud mu dheireadh a bha e ag iarraidh tubaist de sheòrsa sam bith adhbhrachadh, gun luaidh air fear a dh" fhaodadh a bhith an lùib a bhith a" bualadh air bus.
  
  Bhreab na taidhrichean aghaidh thairis air toll-toll, a" togail "duilich" bho Drake. Cha chuala Dahl dad eile ach fuaim an èadhair a" reubadh agus fuaim an heileacoptair. Bhreab am peilear far a" mheatailt ri taobh a chas dheas. Cha do mhothaich an Suaineach seo, ghabh iad amas agus loisg iad air.
  
  Feumaidh gun do bhuail am peilear an targaid oir leig an duine an gunna agus thill e air ais. Cha do leig Dahl le seo an dùmhlachd aige a bhriseadh agus dìreach loisg e peilear eile tron doras fosgailte. Thionndaidh an heileacoptair gu dìreach thuige, a 'tighinn faisg air gu luath, agus an turas seo thuig Dahl gur e droch bheachd a bh' ann a bhith a 'cluich maorach.
  
  Thilg e e fhèin air mullach a" bhus.
  
  Chaidh an heileacoptair os an cionn, a" gearradh tron fhànais a bha e dìreach air fhàgail. Cha robh e comasach dha tionndadh gu Kensi, ach thàinig e faisg gu leòr airson a thilgeil gu aon taobh.
  
  Gu oir mullach nam busaichean!
  
  Shleamhnaich Dahl agus shnàg e air adhart, a" feuchainn ri ruighinn ann an tìde. Chuir Kenzi stad air a tuiteam, ach chaill i smachd air a h-airm; ge-tà, chuir momentum i ag itealaich a-mach às a" bhus astair agus air an rathad gun tròcair fada gu h-ìosal.
  
  Thuit an t-eun Sìneach gu sgiobalta, a" tighinn a-steach do chearcall. Loisg an Ruiseach os an cionn, am peilear air seachran a" tolladh a" mheatailt faisg air sliasaid dheis Dahl. Shleamhnaich corp Kenzi far taobh a" bhus, agus chuir e a chorp gu lèir ann an aon leum eu-dòchasach mu dheireadh, a ghàirdean sìnte a-mach.
  
  Fhuair e air a làmh dheas a phasgadh mu 'n dùirn a' sèideadh; air a bhrùthadh gu teann agus a" feitheamh ris an jerk do-sheachanta.
  
  Thàinig e, ach chùm e air, shìn e chun ìre as ìsle. Bha am meatailt gleansach, rèidh ag obair na aghaidh, a" leigeil leis a chorp sleamhnachadh chun oir, cuideam Kenzi gan slaodadh sìos.
  
  Thàinig sgriothan thairis air a" comms. Chitheadh an sgioba casan Kenzi a" suirghe timcheall air taobh a-muigh aon de na h-uinneagan taobh. Chùm Dahl air le a neart, ach leis a h-uile mionaid shleamhnaich a chorp nas fhaisge agus nas fhaisge air an oir chruaidh sin.
  
  Cha robh greim sam bith air mullach a" bhus agus cha robh dad ann airson grèim fhaighinn air. B" urrainn dha cumail air, cha leigeadh e air falbh gu bràth, ach cha b" urrainn dha taic sam bith a lorg airson a togail. Thàinig guth Drake tron neach-conaltraidh.
  
  "A bheil thu airson gun stad mi?" Ard, mì-chinnteach, beagan iomagaineach.
  
  Leugh Dahl faireachdainnean gu math. Nam biodh iad air stad, bhiodh an dà chuid na Ruiseanaich agus na Sìonaich air am bualadh gu cruaidh. Chan eil fios aig duine dè an toradh a bhios ann.
  
  Bhris guth Lauren. "Duilich, fhuair mi teachdaireachd gu bheil na Suainich a" tighinn thugad. A-nis is e sgaoileadh ceithir-slighe a th" ann, daoine. "
  
  Bha Dahl a 'faireachdainn an cuideam a' sìneadh na fèithean aige. Gach uair a bhiodh am bus a" breabadh, bhiodh òirleach eile de a chorp a" sleamhnachadh chun oir, agus thuiteadh Kenzi beagan nas fhaide. Chuala e guth Israeil à àiteigin shìos.
  
  "Leig air falbh! S urrainn dhomh a dhèanamh!"
  
  A-riamh. Bha iad a" siubhal aig trì fichead mìle san uair. Bha fios aig Kensi nach leigeadh e air falbh i agus cha robh i airson gun tuiteadh an dithis aca. Bha Dahl a" faireachdainn barrachd spèis dhi. Bha an cridhe air an robh e eòlach air a thiodhlacadh domhainn dìreach ag èirigh beagan nas fhaisge air an uachdar.
  
  Thug fuaim a bòtannan a' bualadh air na h-uinneagan a chridhe fhèin a' bualadh na bu luaithe.
  
  Shleamhnaich iad còmhla, Kenzi sìos an taobh agus Dahl air mullach a" bhus. Dh" fheuch e ri greim a dheanamh air an oir gharbh a bha ruith feadh an oir, ach bha e ro bheag agus gheàrr e "fheòil. Air dha dòchas fhaicinn, lean e ris cho fad 's a b' urrainn e, a' cur na h-uile nithe ann an cunnart.
  
  Ghluais a bhroilleach a dh'ionnsaigh na creige, a 'sleamhnachadh gu neo-sheasmhach. Choinnich a shùilean ri Kenzi, a 'coimhead suas. Bha an iomlaid aca gun fhacal, gun chiall, ach domhainn.
  
  Feumaidh tu mo leigeil air falbh.
  
  A-riamh.
  
  Tharraing e a-rithist, dìreach airson sleamhnachadh seachad air an ìre gun tilleadh.
  
  Rug làmhan làidir air an dithis laoigh aige, làmhan nach b" urrainn ach le Mano Kinimaka.
  
  "Gotcha," thuirt an Hawaiianach. "Chan eil sibhse a" dol a dh"àite sam bith."
  
  Thug an Hawaiian taic dha Dahl agus an uairsin tharraing e air falbh e bho thuit e. Chùm Dahl Kensi gu teann. Còmhla rinn iad gu slaodach an slighe gu sàbhailteachd.
  
  Gu h-àrd, chaidh na heileacoptairean sìos airson an turas mu dheireadh.
  
  
  * * *
  
  
  Bha fios aig Drake gun robh Kinimaka a" cumail a charaidean gu teann, ach bha e fhathast leisg am bus a thionndadh ro gheur. Chaidh na Ruiseanaich agus na Sìonaich air adhart bho dhiofar thaobhan, gun teagamh agus fios aca gur e seo an dòigh-obrach mu dheireadh aca.
  
  Dh" innis fuaim briseadh uinneagan dha nach robh càch a" seasamh leisg. Bha plana aca.
  
  Bhon chùl, ghabh Alicia, Smith, May, Hayden agus Yorgi uinneag bho dhiofar thaobhan den bhus agus bhris iad e. Le bhith ag amas air na heileacoptairean a bha a" tighinn faisg, dh" fhosgail iad teine trom, a thug orra gluasad gu sgiobalta chun an taobh. Thàinig loidhne na craoibhe gu crìch agus chunnaic Drake togalaichean air thoiseach.
  
  Lìonra rathaid, cearcall-rathaid. Ghlaodh peilearan air a chùlaibh, a' lìonadh a' bhus; chaidh heileacoptairean dubha chun na speuran.
  
  Rinn e osnaich le faochadh.
  
  "Tha sinn beò," thuirt e. "Gus sabaid uair eile."
  
  Chuir Lauren stad air. "Thàinig na Suainich air ais cuideachd," thuirt i. "Ach tha mi fhathast a" faighinn beagan halo anns a "chomharra. Rudeigin eadar Washington, an raon agus mise. Tha seo neònach. Cha mhòr mar gum biodh ... mar gum biodh ..."
  
  "Dè?" - Dh'fhaighnich mi. Dh'fhaighnich Drake.
  
  "Tha e mar gum biodh seata conaltraidh eadar-dhealaichte a" dol. Tha rudeigin eile ri chluich. Aon rud eile..." dh" fhaighnich i.
  
  "Sgioba?" Chrìochnaich Drake.
  
  Rinn Hayden gearan gu làidir. "Tha seo a" faireachdainn gòrach. "
  
  "Tha fios agam," fhreagair Lauren. "Tha mi dha-rìribh a" dèanamh, agus chan e eòlaiche a th" annam. Mura biodh ach Karin an seo, tha mi cinnteach gum biodh rudeigin na b" fheàrr againn.
  
  "An urrainn dhut conaltradh sam bith a ghlacadh?" dh'fhaighnich Hayden. "Fiù 's beagan?"
  
  Chuimhnich Drake air iomradh na bu thràithe air Sgioba SEAL 7, a chuala Dahl agus e fhèin a-mhàin. Thachair e ris a-rithist gun robhas a" cumail sùil air a h-uile conaltradh.
  
  "An urrainn dhuinn seo a chuir dheth airson greis?" - dh'fhaighnich e. "Agus an lorg thu dòigh nas fheàrr dhuinn faighinn a-mach às an seo?"
  
  Fhuair Lauren faochadh. "Gu dearbh, gu dearbh," thuirt i. "Thoir dhomh mionaid."
  
  
  CAIBIDIL NAOICH FIONNGHAL
  
  
  Dh'fheitheamh Hayden Jay grunn uairean a thìde gus an robh an sgioba sàbhailte ann am fasgadh beag saideal ann an Taiwan mus do dh'fhàg iad na cairtealan gann airson a' ghairm a dhèanamh.
  
  An t-amas aice: cuir fios gu Kimberly Crowe.
  
  Thug e greis, ach lean Hayden air. Lorg i oisean sàmhach air cùl an taighe, a 'sgoltadh sìos agus a' feitheamh, a 'feuchainn ri a ceann a chumail bho bhith a' snìomh. Bha e duilich dad maireannach a lorg na beatha airson cumail ris taobh a-muigh na sgioba. Thàinig SPIR gu bhith na beatha, brìgh a beatha, agus, mar thoradh air an seo, cha robh ceanglaichean pearsanta aice, dad ach obair. Smaoinich i air ais air na tachartasan a bha iad air a roinn còmhla - bho Odin agus Gates of Hell, gu Babilon agus Pandora, an spreadhadh niùclasach a bha cha mhòr air sgrios a dhèanamh air New York, an seann bhriseadh aice le Ben Blake, agus an briseadh aice o chionn ghoirid le Mano Kinimaka . Bha i làidir, ro làidir. Chan fheum i a bhith cho làidir. Tha an tachartas as ùire le ulaidh Inca ann am Peru air buaidh a thoirt oirre gu inntinn agus gu corporra. Cha robh i a-riamh roimhe air a bhith cho mòr ri cridhe.
  
  A-nis rinn i ath-bheachdachadh gu socair. Is dòcha gun deach drochaidean a losgadh agus bu chòir dha a bhith air leth math. Ach ma bha i dha-rìribh ag iarraidh atharrachadh, nam biodh i ag iarraidh barrachd na beatha, dh'fheumadh i a bhith cinnteach mus do ghabh i an t-àite agus gun robh i an cunnart duine sam bith a ghoirteachadh a-rithist. Biodh e seo Mano no cuideigin eile.
  
  Tha cùram orm. Tha mi dha-rìribh ag iarraidh. Agus an ath thuras feumaidh mi dèanamh cinnteach gun cùm mi fìor ris na tha mi ag iarraidh aig a" cheann thall.
  
  Bho bheatha. Chan ann às aonais obair. Thàinig sgioba SPEAR còmhla agus rinn iad obair mhath, ach cha do mhair dad gu bràth. Thig an uair -
  
  "A Bh-Uas Jay?" - thuirt guth an robot. "Tha mi gad chuideachadh a-nis."
  
  Chuir Hayden e uile ri chèile. Bhuineadh an ath ghuth air an loidhne aig Ministear an Dìon.
  
  "Dè an duilgheadas a th" ann, an riochdaire Jay?" Laconach, sàmhach, dealaichte. Bha e coltach gu robh Crowe air an oir.
  
  Thug Hayden an ùine gus faighinn a-mach mar a chuireadh i a prìomh cheist an cèill. Cho-dhùin i a thiodhlacadh ann an cac agus faicinn dè thog Qrow air.
  
  "Thàinig sinn a-mach à Sìona agus fhuair sinn dàrna bogsa. Tha an sgioba a' dèanamh deuchainn air seo an-dràsta. Aithisgean a" tighinn a dh" aithghearr, gun teagamh. Cha robh leòintich ann, ged a bha mòran ghearraidhean agus bruis ann. Chan eil a h-uile sgioba farpaiseach nàimhdeil ..." Bha i a" faighneachd airson ùine ghoirid an gabhadh Qrow am biathadh, agus lean i oirre, "Tha cuid de dhùthchannan nas ionnsaigheach na cuid eile. Chaill na Frangaich co-dhiù trì. Tha aon Ruiseanach air a leòn. Am b" urrainn sgioba eile, nas dìomhaire a bhith ann? Tha sinn air criomagan de chòmhradh dìomhair Ameireaganach a chluinntinn, nach eil, gu dearbh, a" dearbhadh dad. Tha na Breatannaich air ar taobh, no mar sin tha e coltach, agus tha buaidh air choireigin aig Drake orra. A-nis tha sinn aig an taigh shàbhailte, a" feitheamh ris a" bhuidheann smaoineachaidh gus faighinn a-mach càite a bheil an treas Horseman."
  
  A-nis stad i agus dh'fhuirich i.
  
  Chùm Qrow an tèarmann aice. "Rud sam bith eile?"
  
  "Chan eil mi a 'creidsinn ann an seo". Bha Hayden a" faireachdainn diombach nuair a thàinig na h-oidhirpean aice gu neoni. Bha i a" faighneachd am bu chòir dhi a bhith nas dìriche.
  
  "Bidh mi an-còmhnaidh a" conaltradh ri daoine ann an Washington, "thuirt Crowe. "Chan eil feum air mo chumail suas."
  
  "O, ceart gu leòr. Tapadh leat".
  
  Thòisich Hayden a" soidhnigeadh. Is ann dìreach an uairsin a chuir Qrow iarrtas a bha coltach ri neo-chiontach sìos an loidhne.
  
  "Fuirich. Thuirt thu gu robh thu a" smaoineachadh gur dòcha gu robh cuideigin a" dèanamh atharrais air Ameireaganaich? An àiteigin ann an achadh?
  
  Cha tuirt Hayden dad mar sin. Ach den fhiosrachadh iomchaidh seo uile, cha do ghlac Qrow ach aon rud. Thug i gàire a-mach. "Tha e coltach. Chuala sinn e air thalamh." Cha tug i Lauren a-steach don seo. "Gu dearbh, tha fios againn nach eil dàrna sgioba ann, agus mar sin is dòcha gur e seo aon de na dùthchannan eile a tha a" cleachdadh feachdan sònraichte Ameireagaidh no eadhon saighdearan-duaise. "
  
  "Eileamaid bheag de riaghaltas cèin a" cleachdadh luchd-obrach nan Stàitean Aonaichte? " Rinn Qrow sgial. "Dh" fhaodadh e a bhith, an riochdaire Jay. Is dòcha gu bheil thu ceart. Gu dearbh," rinn i gàire, "cha bhi dàrna sgioba ann."
  
  Dh"èist Hayden ri barrachd air faclan. "Agus cuin a bhios sinn air ais? Dè tha sinn a" dol air ais gu?
  
  Dh'fhuirich Qrow sàmhach, a dh'innis dha Hayden gu robh fios aice dè dìreach a bhathas a' faighneachd. "Aon rud aig aon àm," thuirt i mu dheireadh. "An toiseach, feumar Riders of the Order ris an canar a lorg agus a neodachadh."
  
  "Gu cinnteach". Bha fios aig Hayden cuideachd gur e seo an cothrom mu dheireadh aice bruidhinn gu dìreach ri Qrow, agus mar sin chuir i romhpa a dhol beagan nas fhaide. "Dè ma chluinneas sinn còmhradh Ameireaganach a-rithist?"
  
  "Cò mise, neach-ionaid achaidh? Dèilig ris."
  
  Chuir Qrow crìoch air a" ghairm, a" fàgail Hayden a" coimhead air an scrion fòn cealla aice airson grunn mhionaidean, a-nis ag ath-mheasadh chan ann a-mhàin i fhèin, ach air rùintean na dùthcha aice.
  
  
  * * *
  
  
  Ghabh Drake an cothrom fois fhad "s a dhèilig Yorgi, Mai agus Kinimaka ris a" bhogsa ùr. Leis gun tàinig e bho mhausoleum Genghis Khan agus a bha na laighe am measg nithean pearsanta an fhigear uirsgeulach cha do mheudaich e an urram leis an do làimhsich iad e. Bha an samhla soilleir, tinn aig a" mhullach a" dearbhadh gun robh e uaireigin le Òrdugh a" Bhreitheanais Dheireannach.
  
  Rinn Kinimaka sgrùdadh air a" chaisteal. "Tha mi cinnteach gun robh plana aig an Òrdugh aon uair na h-iuchraichean a thoirt seachad," thuirt e. "Ach fhuair beatha air an rathad." Rinn e gàire.
  
  "Bàs," thuirt Mai gu sàmhach. " Sheas am bàs air an t-slighe."
  
  " Am bu mhaith leat mise 'fhosgladh gu gràsmhor?" Dh'fhaighnich Yorgi.
  
  "Seadh, leig dhuinn sùil a thoirt air cuid de na sgilean mèirle sin, Yogi." Bhruidhinn Alicia, na suidhe leatha air ais chun a 'bhalla ri taobh Drake, botal uisge ann an aon làimh, gunna anns an làimh eile.
  
  "Chan eil e a 'dèanamh ciall". Bhris Kinimaka a" ghlas le a spòg feòil. "Chan e fìor ealain a th" ann. "
  
  Chaidh Kenzi a-null thuige nuair a thog Mai am mullach. B" e suidheachadh neònach a bh" ann, bha Drake a" smaoineachadh, saighdearan glaiste ann an seòmar beag bìodach gun àite suidhe, gun àite airson conaltradh, gun àite airson còcaireachd. Dìreach frids bheag làn uisge agus beagan bhogsaichean de bhriosgaidean. Bha na h-uinneagan air an cuartachadh, bha an doras air a cheangal le boltaichean mòra. Bha am brat-ùrlair lom le snàthainn agus loma-làn molltair, ach bha na saighdearan air fàs na bu mhiosa. Bha seo gu leòr airson beagan fois fhaighinn.
  
  Leig Mac a" Ghobhainn, a bha a" dìon an dorais, Hayden air ais a-steach, a" dol a-steach dìreach mar a ràinig May airson a" bhogsa. Bha Drake den bheachd gu robh an ceannard a" coimhead sgìth agus iomagaineach, air an oir. Tha mi an dòchas gun dèan i mion-fhiosrachadh mun chòmhradh aice nas fhaide air adhart.
  
  Shuidh Mai bho chois gu cas airson beagan dhiog mus do tharraing i a gàirdeanan a-mach. Bha i a" cumail cruach thiugh de phàipearan, air a phasgadh ann am pasgan tiugh agus air a cheangal le pìos sreang snaidhmeach, a" toirt air cuid de bhuill na sgioba an sùilean a thogail.
  
  "Dìreach?" Shuidh Kinimaka air ais air a shàilean. "An e seo armachd a dh" fhaodadh an saoghal a chuir ann an cunnart? "
  
  "Faodaidh am facal sgrìobhte," thuirt Coinneach, "a bhith gu math cumhachdach."
  
  "Dè tha seo?" - Dh'fhaighnich mi. dh'fhaighnich Lauren. "Tha a h-uile duine à Washington a" feitheamh rinn. "
  
  Lean ùine ag obair nan aghaidh. Mar a bha e an-còmhnaidh, b" e seo an dòigh as fheàrr air a bhith a" fuireach air thoiseach air a" gheama agus - gu sònraichte, an rèis. Chunnaic Drake dà dhòigh air adhart. "May, Hayden agus Dal, carson nach eil thu a" faighinn a-mach dè a th" ann? Lauren - dè a th" agad airson an treas marcaiche, leis gu bheil feum againn air stiùireadh airson a dhol? "
  
  Bha Lauren air innse dhaibh mar-thà gun coinnich i riutha san treas àite. A-nis rinn i osna gu h-àrd. "Uill, chan eil duine 100 sa cheud cinnteach, a bhalaich. Gus an dealbh a thoirt a-steach dhut, tha mi a" dol a thoirt a-steach don mhìneachadh aca air na ceithir prìomh stiùiridhean."
  
  Choimhead Drake air a" Chèitein agus an fheadhainn eile a" gàireachdainn agus iad a" dèanamh an slighe gu armachd ceannsachaidh. "Tha ùine againn".
  
  "Uill, tha seo gu math inntinneach. Mus deach an t-Saoghal Ùr a lorg anns an t-siathamh linn deug, bhathas a 'creidsinn gun robh an talamh air a roinn ann an trì pàirtean - an Roinn Eòrpa, Àisia agus Afraga. B" e an sgaradh eadar na mòr-thìrean sin an Hellespont, a tha a" freagairt gu foirfe ri plana an Òrdugh a tha thu air a leantainn gu ruige seo. Mar sin thòisich Àisia taobh a-muigh na Hellespont, dùthaich neo-aithnichte de bheairteas coimheach, ris an canadh iad an Ear. Gu dearbh, an dèidh sin lorg iad Ameireaga, agus an uair sin thàinig e gu bhith na Cruinne Ùr, miannaichte, neo-aithnichte agus làn dòchais. Chaidh leabhar suaicheantas a" sealltainn nan ceithir stiùiridhean ùra fhoillseachadh. Àisia, an Roinn Eòrpa, Afraga agus Ameireagaidh. Tha e coltach gun do cho-dhùin an t-Òrdugh an seann smaoineachadh seo a chuir an sàs anns a" mhapa aca airson adhbharan neo-aithnichte - ged a bhiodh e coltach leis gu robh iad fhathast den bheachd gur e patriarchs uile-chumhachdach a bh" annta a" sealg cuimhneachain." Ghabh Lauren anail.
  
  "Mar sin is e seo ath-fhoghlam an t-saoghail a thachair a-rithist nuair a lorg iad Astràilia agus an uairsin Antarctica?" Thuirt Kenzi.
  
  "Seadh, ath-fhoghlam mean air mhean thar nan linntean, a tha cuid a" smaoineachadh a tha fhathast a" tachairt. Ach "s e sgeulachd gu tur eadar-dhealaichte a tha sin. Cha b 'e toileachas agus ròsan a bh' ann uile. Is dòcha gur e an abairt "ceithir oiseanan na talmhainn" an abairt as connspaideach ann an eachdraidh. Ann an Eabhra tha e air eadar-theangachadh mar "fìor". Ann an Àireamhan 15:38 tha iad sin nan crìochan; ann an Eseciel - ceàrnan; agus tha na criochan aig Iob. Faodar seo eadar-theangachadh cuideachd mar roinnean. Tha e soilleir gu bheil am Bìoball air e fhèin fhàgail fosgailte airson magadh an seo..."
  
  Thuig Drake seo. "A chionn gu bheil e a" gabhail ris gu bheil an saoghal rèidh? "
  
  "Tha. Ach tha am Bìoball ga mhìneachadh ann an leabhar Isaiah, ga ainmeachadh mar chruinne. Mar sin, iomradh a dh'aona ghnothach. Is e an t-amas gum faodadh iad a bhith air àireamh sam bith de dh'fhaclan a chleachdadh - timcheall air dusan - airson cunntas a thoirt air a' cheàrn. Thathar a 'creidsinn gun deach am facal "fìor" a chleachdadh a dh'aona ghnothaich airson a thoirt seachad, uill, dìreach sin. Agus cha b'urrainn do dh'Iudhach sam bith an fhìor bhrìgh a mhìneachadh gu bràth, oir airson 2,000 bliadhna thug iad aghaidh air baile-mòr Ierusalem trì tursan san latha agus a' seinn, 'Sèid an trompaid mhòr airson ar saorsa.' Togaibh a" bhratach a chruinneachadh ar n‑athraichean, agus cruinnich sinn ri chèile o cheithir ceàrnan na talmhainn nar tìr fhèin."
  
  "Mar sin cha do thagh iad abairt air thuaiream?" - Dh'fhaighnich Smith.
  
  "Chan eil. Tha leabhar an Fhàidh Isaiah a" mìneachadh mar a chruinnicheas am Mesiah a shluagh à ceithir ceàrnan na talmhainn. As gach cearna cruinnichidh iad ann an Israel."
  
  Cha do ghluais Kensi fèith no thuirt e facal. Cha robh fios aig Drake dè na creideasan creideimh a bh" aice, nam biodh eadhon gin aice, ach bha fios aige gum biodh e do-sheachanta na phàirt mhòr de a beatha a dh" aindeoin sin. Aig an ìre seo rinn e sgrùdadh oirre beagan a bharrachd agus iad a" feitheamh ri Lauren cumail a" dol. Bha creideas Dahl gu robh i fìor mhath agus gum biodh i an-còmhnaidh a" tilleadh gu a cridhe moralta air fhìreanachadh gu ìre. Chunnaic e fhathast oir dh'i - iomall aingidheachd - ach cha b'e sin gu feum droch rud.
  
  Bho àm gu àm.
  
  Ach cha b" urrainn dhut a bhith air an dà dhòigh. Agus "s e sin a chunnaic e ann an Kensi - marbhadh neo-thruacanta nuair a bha feum oirre, agus anam sabaid nuair nach robh i. Air a sgàth, dh'fheumadh iad a leigeil leatha atharrachadh.
  
  "Gu dearbh tha e ciallach," thuirt Kinimaka. "An toiseach Afraga, an uairsin Sìona. Mar sin dè an ath rud?
  
  Fhreagair Lauren sa bhad. "Tha, tha sinn a" smaoineachadh gu robh brìgh a "Bhìobaill ann an criochachd, mar Òrdugh. Rinn iad sin na bu duilghe dha ge bith cò a thàinig an ath rud. A rèir an teacsa... uill... leughaidh mi an earrann iomchaidh: 'Lorg àiteachan-tàimh Athair na Ro-innleachd, 's an uair sin an Kagan; an t-Innseanach a bu mhiosa a bha beò riamh, agus an sin Sgiùrsadh Dhè. Ach chan eil a h-uile dad mar a tha e coltach. Thadhail sinn air an Khagan ann an 1960, còig bliadhna an dèidh a chrìochnachadh, a 'cur a' Chonquest na chiste. Tha sinn air an Sgùrr a lorg a tha a" dìon a" Bhreitheanais Dheireannach. Agus is e an aon chòd marbhadh nuair a nochd na Horsemen. Chan eil comharran comharrachaidh air cnàmhan an Athar. Tha na h-Innseanaich air an cuairteachadh le buill-airm ..."
  
  Ghabh Drake a-steach e. "An Innseanach as miosa a bha beò a-riamh? Agus tha e air a chuairteachadh le buill-airm? Gu dearbh, dh" fhaodadh e a bhith ann an àite sam bith anns na h-Innseachan. Is e dùthaich a tha seo air a chuairteachadh le buill-airm. "
  
  "Air ais nuair a chuir an t-Òrdugh na Marcaichean am falach?"
  
  Bha Drake a" smaoineachadh mu dheidhinn. "Uill, tha, tha mi a" smaoineachadh. Co-dhiù, dè an treas marcach?"
  
  "Ocras".
  
  Ghabh e anail domhainn agus choimhead e air Alicia. "Cha b" e a "Bhana-phrionnsa Furry a bh" ann, an urrainn? "
  
  Shìn Alicia a làmh air ais is air adhart. "Is dòcha gu bheil. Bheir mi fa-near seo."
  
  Leudaich sùilean Drake. "Tha thu eu-comasach."
  
  "Roghainnean sam bith?"
  
  "Airson dè?"
  
  "Dè a" bhana-phrionnsa? Bu chòir fios a bhith aig a" chaileag, fhios agad."
  
  Rinn e sgrùdadh air a bhrògan. "Uill. Bha mi a-riamh mar phàirt de Cleopatra. Tha fios agam nach e bana-phrionnsa a th" innte, ach..."
  
  "Banrigh? Mar sin eadhon nas fheàrr".
  
  Bha Lauren fhathast a" bruidhinn. "Mar a thuirt mi na bu thràithe, tha balaich is nigheanan fhathast a" measadh cò na h-Innseanaich air am faodadh an t-Òrdugh a bhith a" toirt iomradh. Gu fìrinneach, tha seo ro dha-rìribh. Tha mi a" ciallachadh, eadhon a" cur mi fhìn nam brògan nan ùine, dh" fhaodadh gur e aon de dhusan a bh" ann."
  
  "Agus tha iad uile air an cuairteachadh le buill-airm?" - Dh'fhaighnich Smith.
  
  "Tha mi a" fuireach anns na h-Innseachan, tha. Mar as trice."
  
  "Uill, co-dhiù tha ceann-uidhe againn," thuirt Alicia.
  
  Thug Drake sùil air May, Hayden agus Dahl, a bha a" rèiteach susbaint an dàrna bogsa, Conquest.
  
  "Adhartas sam bith?"
  
  Ghluais Hayden a làmh gus sealltainn gu robh iad cha mhòr ann. Sheall i suas. "Tha e coltach gur e seo am plana airson suidheachadh latha dooms. A bheil cuimhne agad air buaidh an t-slat? Bidh aon tachartas beag ag adhbhrachadh tachartas eile agus fear eile, gach fear nas motha? "
  
  "Teòiridh caos," thuirt Dahl. "Is e inneal ceannsachaidh a tha seo, agus bha Genghis Khan na neach-smaoineachaidh domhainn. Le seo dh" fhaodadh tu an saoghal gu lèir a cheannsachadh."
  
  Bhuail Drake thairis air a bhotal uisge.
  
  Thuirt Alicia, "Armachd buaidh domino?"
  
  "Dìreach. Mar a dh" adhbhraich murt Franz Ferdinand rionnag sa Chiad Chogadh. Dh" fhaodadh gum faodadh am plana seo de dh" ùpraid a tha a" sìor fhàs tòiseachadh air an Dàrna Cogadh."
  
  "Agus," chuir Drake dheth an neach-conaltraidh aige airson mionaid agus bhruidhinn e gu sàmhach, "tha e gu math toinnte. Cò dha a bheir sinn e?"
  
  Sheall a h-uile duine. B" e ceist dhligheach a bh" ann. Rinn Hayden soilleir nach bu chòir dha dad a bharrachd a ràdh. Bha fios aige gu robh Washington agus Rùnaire an Dìon mar-thà mì-thoilichte leotha, agus thill e gu bhith a 'smaoineachadh air Sgioba 7 SEAL.
  
  Co-thuiteamas?
  
  A-riamh.
  
  Rinn Hayden sgrùdadh air na duilleagan pàipeir airson beagan mhionaidean eile, agus an uairsin chuir i fon seacaid aice. A" bruidhinn ris an sgioba gu lèir, shìn i a guailnean, a" nochdadh nach deach an co-dhùnadh a dhèanamh fhathast agus gum faodadh rud sam bith tachairt le sgrìobhainnean neo-thèarainte.
  
  Gu h-àrd thuirt i, "Dèilidh sinn ri seo cho luath" s as urrainn dhuinn. An-dràsta feumaidh sinn an treas àite sin. Lauren?"
  
  "Tha mi gad chluinntinn. Tha sinn fhathast a" feitheamh".
  
  "Fuirich a-nis mionaid," thuirt Kensi, an frown air a h-aodann bho na deich mionaidean mu dheireadh fhathast soilleir. "Tha sibhse ag ràdh gu bheil ceithir ceàrnan den talamh, nach eil?"
  
  "Uill, tha am Bìoball a" toirt iomradh air, "thuirt Lauren. "Agus is e seo òrdugh a" bhreitheanais mu dheireadh."
  
  "Uill, tha rudeigin ceàrr. Nach eil thu ga fhaicinn?
  
  Chaidh Drake fodha, a-nis nas troimh-chèile na bha e a-riamh. Rinn Dahl sgrùdadh cùramach air Kenzi.
  
  "Is dòcha gum biodh mìneachadh air choireigin na chuideachadh?"
  
  "Ceithir oiseanan? Afraga, Àisia, an Roinn Eòrpa agus Ameireagaidh. "
  
  "Gu cinnteach. Sin a tha iad ag innse dhomh."
  
  Sgaoil Kensi an dà làmh aice. "Càit a bheil na h-Innseachan?"
  
  Dh" èirich Hayden gu a casan. "Damn, tha na h-Innseachan mar phàirt de mhòr-thìr Àisianach."
  
  "Rud ris an do dhèilig sinn mu thràth."
  
  Bha Lauren a" smaoineachadh agus i na seasamh air a casan. "A tha a" fàgail dìreach an Roinn Eòrpa agus Ameireagaidh, "thuirt i. "Hey guys, a bheil thu a" smaoineachadh an aon rud a tha mi a "smaoineachadh?"
  
  "Is dòcha," rinn Alicia gearan. "A bheil do phut cruaidh bho bhith nad shuidhe air an làr lousy cuideachd?"
  
  "Cearc," thuirt Kinimaka. "Ach an uairsin bidh mi an-còmhnaidh a" smaoineachadh "cearc"."
  
  "Is e an t-Òrdugh eucoirich cogaidh nan ceathradan. Mun àm a dh'fhalaich iad na gunnaichean, bha am facal 'Ameireaganach Dùthchasach' ann am fasan, ach cha bhiodh iad air smaoineachadh air mar sin. Rugadh iad anns na ficheadan no na bu tràithe, air sgàth Dhè."
  
  "Innseanaich dearga?" Thuirt Drake. "Bhon Iar-fhiadhaich? Daingead".
  
  "Tha e comasach," thuirt Lauren. "Na bha an tanca smaoineachaidh a" coimhead san àite cheàrr. "
  
  "Mar sin, cò an duine a bu mhiosa a bha beò a-riamh?" - dh'fhaighnich Dahl.
  
  "Leig leam faighinn air ais thugad air seo. Airson a-nis, dìreach gabh air an itealan."
  
  Cha b" e Drake an aon fhear a bha a" deàrrsadh aig Hayden.
  
  Air ais a dh'Ameireaga?
  
  Crap.
  
  Bha Hayden, gu sònraichte, a 'coimhead Smith. Cha robh fios aca dè dh" fhaodadh a bhith air tachairt às deidh na tachartasan ann am Peru, no dè bha na h-ùghdarrasan a" smaoineachadh. Mar chreideas dha, thòisich an saighdear air èirigh agus sùil a thoirt air a" bhaga-droma aige.
  
  An treas marcaiche? An t-acras? Agus Ameireagaidh? A bheil fios aig na farpaisich againn?
  
  Am faigh i gu bràth mionaid de shìth airson a beatha a rèiteach?
  
  Chan ann an-diugh, Hayden, chan ann an-diugh, a" comharradh air càch an luchd-conaltraidh a chuir air falbh agus an tionndadh dheth, sheas i gu dùbhlanach nam meadhan.
  
  "Bidh sinn ga dhèanamh," thuirt i. "Agus bidh sinn ga dhèanamh ceart. Mar a bu chòir dhuinn, mar a bhios sinn an-còmhnaidh. Ach guys, tha teagamhan agam. Tha mi a" creidsinn," stad i, "gu bheil dàrna sgioba aig Crow agus riaghaltas Ameireagaidh sa gheama." Sgioba SEAL 7, agus a rèir choltais tha iad gu math dona. Is dòcha nach bi an sgioba seo sa gheama dìreach airson dèanamh cinnteach gum faigh sinn na marcaichean gu lèir."
  
  Rinn Drake gàire nuair a chuala e seo. "Duilich?"
  
  "Uill, an robh thu a" smaoineachadh gur dòcha gum biodh dàrna suidheachadh ann? Dè ma tha iad an seo gus ar sgrios gu bunaiteach? "
  
  
  CAIBIDEIL FHICHEAD
  
  
  Shuidh Karin Blake le a bòtannan dubha air a" bhòrd, bha am fòn cealla aice eadar a h-amhaich agus a smiogaid, a" cnagadh air a" mheur-chlàr le a làmhan an-asgaidh. Bha lèine-T rag agus jeans oirre, agus bha a falt ceangailte air ais le ceangal falt tiugh. Cha mhòr nach deach an guth a bha a" bruidhinn na cluais chlì a bhàthadh le gàire Palladino.
  
  "Dùin an ifrinn, Dino!" thionndaidh i agus dh'èigh i.
  
  "Tha Tha". Thionndaidh an saighdear mun cuairt le gàire agus chunnaic e a h-aodann. "Seadh math. Dhia, cò chuir an ifrinn os ceann thu?"
  
  Ghabh Karin a leisgeul don neach-labhairt. "Tha a" chlann mì-mhodhail," thuirt i. "Big a bharrachd agus lorgaidh iad iad fhèin a-muigh air a" cheum mhì-rianail. "
  
  Rinn am boireannach gàire sàmhach. "O seadh, cheannaich mi dhà dhiubh sin."
  
  Choimhead Karin air an Dinosaur àrd, fèitheach agus an companach nan gàirdeanan, an Wu beag, tana. Bha an dithis shaighdear a" leigeil smùid dheth, air an leamhachadh le bhith gan coidseadh ann an taigh san fhàsach airson na seachdain a chaidh seachad, a" stèidheachadh diofar shiostaman. Is e an rud a bha a dhìth orra gnìomh fìor.
  
  Dh" fhaighnich Karin, "Agus ruith iad air falbh?"
  
  "Gu cinnteach. Bha mi nam phàirt den aonad conaltraidh. Thug iad dhuinn shifts. Thug sgioba SPEAR am bogsa bho na Sìonaich agus fhuair iad air teicheadh gu Taiwan. Gu fortanach, gu ìre glèidhte air taobh sgiobaidhean eile, tha mi creidsinn."
  
  Bha fios aig Karin gu robh seo tòrr a bharrachd na dìreach fortan. Cha robh sgioba a b' fheàrr air an t-saoghal an-diugh na SPEAR. Bha i uaireigin moiteil a bhith mar phàirt dheth.
  
  "Chan eil an cac marcaiche seo a" ciallachadh mòran dhòmhsa," dh"aidich i. "Tha mi a" cur fòcas air rudan eile. Ach innis dhomh, càit a bheil iad a" dol an ath thuras?"
  
  "Uill, chan eil fhios agam fhathast. Tha e coltach ris na h-Innseachan. Ach tha e coltach gu bheil beagan eas-aonta ann. Seall, dh" aontaich mi beagan a chuideachadh air sgàth na thachair do phàrantan bochda Palladino agus leis gu bheil sinn air an aon taobh, ach tha crìoch air na chan urrainn dhomh a ràdh. "
  
  Bha Karin a" faireachdainn amharas a bha a" sìor fhàs. "Chan fheum sinn mòran a bharrachd. Dìreach seo - nuair a bhios mi a 'gairm, feumaidh fios a bhith agam air suidheachadh sgioba Drake. Am bi e a-màireach no ann am mìos. An urrainn dhut a dhèanamh?"
  
  Bha am freagairt seasmhach. "Tha, fhad "s a bhios mi a" fuireach san aon aonad. Tha mi a" creidsinn."
  
  "Tapadh leat". Chuir Karin crìoch air a" chòmhradh gu sgiobalta mus gabhadh tuilleadh cheistean fhaighneachd. Thug i mionaid airson an rùm a mheasadh agus faicinn càite an robh iad. Bhon ghabh iad an t-àite air ais bho nead an luchd-reic dhrogaichean, tha iad air a ghlanadh a-mach às a h-uile rud dona, a" lorg paraphernalia anns a h-uile seòrsa àite, bho bhùird-làr gu fon taigh, a bharrachd air ann an nooks agus crannies air feadh an lobhta. Bha e fèin-thoileil a bhith a" losgadh a h-uile pìos mu dheireadh. Fhad "s a tha iad fhathast far-loidhne, stèidhich Karin, Dino, agus Wu coimpiutairean, conaltradh, innealan sgrùdaidh, agus barrachd. Nan robh taigh an fhàsaich gu bhith na phrìomh oifis aca, dh'fheumadh e a bhith daingnichte, dìonach, na chaisteal ann fhèin.
  
  Bha Karin den bheachd gu robh iad cha mhòr ann.
  
  Thàinig smuain ùr, goirt oirre a nis.
  
  Bha i a" coimhead mar a bha Dino agus Wu ag obair air na coimpiutairean, a" ceangal uèirichean a rèir an stiùiridh aice fhèin agus a" stàladh bathar-bog, ballachan teine, agus barrachd. Bha i fiùghantach aig an t-seòrsa rud seo mus do thòisich i air a trèanadh. A-nis bha i tòrr a bharrachd. Bha, bha iad fhathast ag ionndrainn beagan rudan, ach cha bhiodh an t-airgead gnàthach gu leòr airson sin a chòmhdach. Bha feum aca air stòr air choireigin de theachd a-steach seasmhach.
  
  Na seachain e. Chan urrainn dhut a phutadh, adhlacadh e domhainn.
  
  Bha fios aig Karin air a h-uile càil mu dheidhinn Sgioba SEAL 7. Bha fios aice carson a bha iad ann, dè na h-amasan a bh 'aca; an neartan agus laigsean; an clàr-gnothaich agus na h-òrdughan dìomhair deireannach. An uairsin, às deidh dhi taic a thoirt seachad gu h-èifeachdach, dh" fhaodadh i a-nis rabhadh a thoirt dha Matt Drake.
  
  Bha e brosnachail, bha e toinneamh, bha i ag adhbhrachadh searbhag na gut.
  
  Bha a h-uile tachartas a chaidh iad troimhe, na h-amannan soilleir agus na h-amannan cruaidh, làithean a" chuthach iomlan, a "suathadh ris na faireachdainnean aice mar eun a" piocadh air cnuimhean borb. Bha Karin air a leòn cho dona aon uair roimhe agus air a beatha a leigeil seachad, dìreach airson a lorg a-rithist anns na h-àiteachan ris nach robh dùil. Chaidh adhbhar ùr a thoirt dhi.
  
  A-rithist, a-mach às an gorm, dh'fhuiling i sgrios nuair a bhàsaich a bràthair agus a teaghlach, agus an uair sin gaol nuair a thuit Komodo ann an gaol leatha. Is dòcha gun do sgrios an tachartas glè thràth sin nuair a bha i cho òg i agus chuir i air slighe na beatha i.
  
  Milleadh.
  
  A-nis cha robh i dha-rìribh ag iarraidh a dhèanamh ach na rudan math a bh" aice a sgrios. Nam biodh rudeigin a" dol ceart, bha i airson gun fàilligeadh e. Nam biodh rudeigin sgoinneil a" tighinn na slighe, dhèanadh i cinnteach gun tuiteadh e às a chèile le claon-bhreith.
  
  Ma thòisicheadh an sgioba ùr a 'soirbheachadh, a' fàs nas fhaisge, bhiodh e ga reubadh às a chèile.
  
  Cha b" e dòigh-beatha ùr a bh" ann am fèin-sgrios do Karin Blake. Is e seo an dòigh-beatha a thagh mi. Mo phlaide coisrigte, bha i an-còmhnaidh a" faighneachd an tigeadh e làn chearcall, timcheall agus air ais gu seo.
  
  Agus mar sin shuidh i, gu socair, le fiosrachadh nach robh eadhon aig sgioba SPEAR agus iad a" dol thairis air na ceithir puingean cardinal nan oidhirpean air na ceithir buill-airm trom-laighe fhaighinn. Sheas an eadar-ghearradh farsaing fosgailte aig an doras aice.
  
  Dh'adhbhraich aon shlighe mu dheireadh saorsa, gu caraidean, com-pàirteachas agus pian beatha.
  
  Bhiodh slighe eile a 'sgrios na h-eachdraidh seo gu lèir, an àm ri teachd mì-chinnteach seo, agus a' toirt dhi a h-uile dad a bha a dhìth oirre: caos.
  
  Chruinnich Karin na rudan aice agus chaidh i a-mach don phoirdse. Bha èadhar an fhàsaich tioram, measgaichte le duslach. Bha ball soilleir a" deàlradh àrd anns an speur. An àiteigin fada air falbh, bha aonad feachdan sònraichte sàr-mhath na SA ris an canar Sgioba SEAL 7 an tòir air a seann chompanaich - Matt Drake agus Alicia Miles, Torsten Dahl agus May Kitano agus feadhainn eile - leis an rùn marbhadh.
  
  Smaoinich Karin air rabhadh a thoirt dhaibh.
  
  An uairsin chuir i a ceann air ais tron doras. "Hey luchd-call, thoir air falbh do asal. Tha àiteachan againn ri dhol agus daoine ri fhaicinn. Cha bhith stash dìomhair Tyler Webb falaichte gu bràth."
  
  
  CAIBIDEIL A H-AON FHICHEAD
  
  
  Mharcaich Karin gunna-gunna, a" coimhead Dino agus e a" stiùireadh an Dodge Ram gu faiceallach tro na nathraichean toinnte a chruthaich prìomh rathaidean agus sràidean cùil Los Angeles.
  
  "Cùm do chùrsa," thuirt i agus an saighdear òg a" dol seachad air an rathad ruadh. "A bheil cuimhne agad gu bheil sinn air ar sealg?"
  
  Rinn Dino gàire oirre le gàirdeachas neo-aibidh. "Dìreach toilichte faighinn a-mach às an taigh, mama. Co-dhiù, bu chòir fios a bhith agad gu bheil mi nas fheàrr na thu. Nas fheàrr anns a h-uile dòigh."
  
  "Mar sin cùm a" bruidhinn. "
  
  "Cha leig an t-arm leinn falbh," thuirt Wu. "Gach uair a thèid sinn chun uachdar, tha sinn so-leònte."
  
  " Lùghdaich do ghuth, a Mhr. A Dhia, dh" fhaodadh tu le chèile dleasdanas a dhèanamh."
  
  "Chì sinn cho toilichte sa bhios tu nuair a cheanglas iad do chnothan ri bataraidh a" chàir. "
  
  "Na bi nad asal, Wu. Is e seo an arm, chan e an CIA. "
  
  Bha Karin a 'còrdadh ris na seallaidhean farsaing air gach taobh den chàr; Los Angeles na ghlòir gu lèir. Mionaid airson fois a ghabhail agus gun a bhith a" smaoineachadh air rud sam bith. Bha fuamhairean uaine tiugh is cruadhtan a" farpais airson àrd-cheannas, agus air an cùlaibh bha skyscrapers meatailt a bha a" deàrrsadh fon ghrèin loisgeach. Bha smog aotrom crochte aig ìre sgòthan, a 'dorchachadh an latha, ach is gann gun robh e follaiseach. Bha daoine a" tighinn agus a" falbh, is gann gun robh iad rim faicinn air na cliathaichean agus ann an ionadan bhùthan, a" gluasad air ais is air adhart anns na càraichean aca. Chaidh Beanntan Hollywood seachad gu slaodach air an taobh cheart, gun mhothachadh, oir aig an àm sin mhothaich Dino càr faire dubh is geal a" dol a-steach don t-sreath luath agus chaidh e sìos mar am balach math a bha e, a" cumail a shùilean air an rathad, a" cuimseachadh dìreach air adhart.
  
  Mura robh thu a" coimhead orra, chan fhaiceadh iad thu.
  
  Mu dheireadh dh" fhosgail rathad a" chosta agus bha iad air an t-slighe gu San Francisco.
  
  "Nas fheàrr na an fhàsach." Rinn Wu sgrùdadh air na tonnan boillsgeach, gluasadach.
  
  Rinn Karin mion-sgrùdadh air an obair a bha romhpa. Cha do chaith iad an ùine aig a" phrìomh oifis. An toiseach, chuir iad a-steach coimpiutairean, dà Mac aig mullach na loidhne le uimhir de dhèideagan sònraichte "s a b" urrainn dhaibh. B" e an càball fibre optic am pàirt as duilghe, ach aon uair "s gu robh iad a" tuigsinn sin agus Karin air grunn bhallachan-teine a chuir a-steach, bha iad deiseil airson a dhol. Fiù "s an uairsin, eadhon le Karin aig a" mheur-chlàr agus a "cleachdadh a h-inntinn gnèitheach, cha robh an comas aca hackadh seòlta. Bha iad cuingealaichte, b 'fheudar dhaibh innleachdas a chleachdadh.
  
  Bha fios aig Karin mu na cunntasan banca dìomhair gun àireamh aig Tyler Webb. Bha i gan coimhead nuair a bha i ag obair do SPIR. Bha i mothachail air rud ris an canadh cuid a dhìleab; mun bheagan dhìomhaireachd a bh" aige air an t-seann sgioba aice. Agus thug i fa‑near àite falaich mhòir; rudeigin a bha an stalcair as beairtiche san t-saoghal air cruinneachadh an-aghaidh ceudan de dhaoine, a-rithist nam measg buill den t-seann sgioba aice.
  
  Bha a" mhòr-chuid den bheachd, leis gu robh Webb marbh, gun lorgadh iad e aig an cur-seachad.
  
  B" e an duilgheadas nach robh smuaintean mar sin aig Karin. Bheireadh slighe a steach do'n ionad-falaich cumhachd neo-aithnichte dhi - agus aig deireadh nan uile nithe, bha cumhachd far an robh e uile. Dh'fhaodadh an triùir aca gluasad air adhart às a sin; a 'faighinn airgead, gun urra, tèarainteachd agus buaidh. Gu dearbh, nam biodh ceudan de dhaoine a 'coimhead airson stash Webb, bhiodh e gu sònraichte duilich a ghoid.
  
  An-dràsta cha robh fios aig duine càite an robh e.
  
  A bharrachd air Karin Blake.
  
  Co-dhiù is e sin a bha i a" smaoineachadh. Innsidh na h-uairean a tha romhainn. Bha am fiosrachadh a-staigh gu math cuideachail. Bha fios aice air a h-uile càil mu Nicholas Bell agus mar a dh'innis an neach-brathaidh, na shuidhe na chill prìosain, a h-uile dad - ainmean, àiteachan, pearsantachdan, an cesspool grod gu lèir. Bha fios aice cho dèidheil air tadhal air Lauren Fox. Bha i eòlach air daoine a bha ag èisteachd agus a" bruidhinn ri Lauren Fox.
  
  Uill, bha i eòlach orra, gu dearbh cha robh iad eòlach oirre.
  
  Is dòcha gu robh i beagan fadalach don phàrtaidh - thug trèanadh arm Karin agus an uairsin falbh às deidh sin beagan ùine - ach rinn i suas air a shon le beagan tàlant hacaidh den ìre as àirde. Bha còmhraidhean Bell air am milleadh. Bha e coltach gu robh an comas aig Mac a" Ghobhainn leth-bhreac de na còmhraidhean sin fhaighinn gu cunbhalach - balach dàna - agus an làimhseachadh mar a bha e ag iarraidh. Co aig an robh fios ciod a rinn an saighdear teth, fuasgailte orra ? Dìon tèarainteachd nàiseanta, gu follaiseach.
  
  B 'e a' phuing gum faodadh Karin a dhol a-steach don loidhne a bha a 'leantainn gu dìreach gu lìonra Smith. B" e obair an ìre mhath furasta a bh" ann dhi. Thug i an ùine airson loot beairteach a chruinneachadh. Aig aon àm bha grunn oifisean, taighean, taighean-cinn agus eadhon eilean air feadh an t-saoghail aig Tyler Webb. Am measg nan ainmean-àite a bha a" còrdadh rithe bha Washington, DC, Niagara agus Monte Carlo. Bhruidhinn Bell ri Lauren, ach bhruidhinn e cuideachd ri geàrdan tèarainteachd agus luchd-lagha, agus bha notaichean Smith a" toirt a-steach criomagan bhuapa uile.
  
  Chan eil àm ri teachd soilleir aig Smith, shaoil i.
  
  Chan eil e gu diofar ciamar a shleamhnaicheas tu e, thug an tachartas Peruach - no tachartasan - sgioba SPEAR a-steach do shaoghal dòrainn.
  
  Dh" atharraich Karin a suidheachadh mar a chaidh soidhne seachad ag ràdh gu robh iad 130 mìle bho San Francisco. Dh"fhàs Bell gu math deas le Lauren - a-rithist is a-rithist ag innse fìrinnean a bha ceart is dòcha, ag ainmeachadh ainmean, àiteachan, cunntasan banca. Airson a-nis, cha robh Karin deònach gin de na cunntasan a chleachdadh, le eagal gum faodadh na h-ùghdarrasan brathadh gu sàmhach orra gus faicinn cò nochd. An toiseach bha feum aca air plana gnìomh agus teiche earbsach.
  
  Mar sin an turas gu San Francisco.
  
  Nuair a chaidh a bhrùthadh, thug Bell cunntas air mar a bha Webb uaireannan a" brag mu na bha fios aige. Bha an duine seo na stalcair deas-ghnàthach, na sgàil beairteach leis na goireasan airson a bhith a" nochdadh, a "gortachadh, agus a" sealbhachadh cha mhòr duine sam bith san t-saoghal nam biodh e ag iarraidh. Bha Webb an-còmhnaidh a" tabhann tidbits Bell, ga stèidheachadh, ach thug e cuideachd beachd air an rud ris an canadh e am "mother lode".
  
  Thionndaidh am "mother vein" seo gu bhith na oifis shònraichte far an robh am megalomaniac a" cumail a h-uile salachar a chruinnich e air duine sam bith. Gu dearbh, cha do dh'innis e do Bell a-riamh càite an robh e.
  
  Bha Karin a" smaoineachadh air a h-uile càil, ge-tà. Bha buannachd shònraichte aice a bhith comasach air a h-uile càil fhaicinn bhon taobh a-staigh. Agus chuimhnich i air na h-amannan nuair a ghoid Webb fiosrachadh bhon mhòr-chuid den sgioba agus thadhail i orra gu dìomhair. Ghabh a cuimhne eudetic thairis an sin. Gu dearbh, cha robh e furasta, ach bha fios aig Karin gu robh Webb an uairsin ag obair ann an oifis ainmeil ann an Washington agus chaidh aige air lorg a dhèanamh air na litrichean, a bha a-nis air a chlàradh.
  
  Chaidh faidhlichean mòra a chuir gu seòladh sònraichte ann an San Francisco leth-dhusan uair. Sheall sgrùdaidhean eile gun deach faidhlichean mòra eile fhaighinn bho oifisean aithnichte eile. Mar sin, fhad "s a bha ùghdarrasan a" cladhach tron dàta tiugh, bha e comasach dha Karin faighinn a-mach dè dìreach a bha a dhìth oirre.
  
  Stiùir Dino iad tron trafaig, tron Gheata Òir agus seachad air Fisherman's Wharf. Shnàmh luchd-turais an sgìre le camarathan deiseil, a" dol a-mach air na rathaidean gun mòran cùram dhaibh fhèin. Chaidh Dino a-steach don trafaic, a" toirt adhbhar sam bith dha na copan a bhith mothachail orra. Thug an cnoc cas na b" fhaide a-steach don bhaile-mhòr iad, agus cha b" fhada gus an robh iad a" cuairteachadh Ceàrnag an Aonaidh, a" dol seachad air bancaichean agus bùthan-leigheadaireachd, soithichean is taighean-bìdh, nan oidhirp as duilghe gu ruige seo: lorg àite pàircidh math.
  
  "Dìreach fàg an seo e." Chomharraich Wu àite beag faisg air Walgreens. "Tha an seòladh coiseachd còig mionaidean às an seo."
  
  "Còig mionaidean?" Thuirt Karin. "Dh" fhaodadh gum biodh e gu bràth nam biodh Webb air cùis-èiginn fhàgail. "
  
  "A bharrachd," thuirt Dino agus e a "tighinn faisg air a cheann-uidhe gu slaodach," is e Dodge Ram a th "ann." Bhiodh e duilich dhomh m" asal a phàirceadh san àite sin."
  
  "A bheil thu airson gun dèan mi seo? Is urrainn dhomh draibheadh."
  
  "O, dha-rìribh? Uill, gu dearbh, Toretto. Chì sinn mar a làimhsicheas tu -"
  
  "Clann," thug Karin anail. "Dùin am fuck suas. Faic thall an sin?"
  
  "Feumaidh sinn deagh ruigsinneachd airson teicheadh luath. Feumaidh sinn ruigsinneachd luath. Feumaidh sinn..." stad Dino. "Damn, tha sinn gu bhith feumach air garaids airson ùine mhòr, nach eil?"
  
  Chrath Karin. "Dìreach an seo. Ma tha feum air, luidhidh sinn gu h-ìosal car uine ; faodaidh sinn an-còmhnaidh falbh an seo latha eile nuair a shocraicheas an duslach."
  
  "Damn, tha mi an dòchas nach eil," thuirt Wu. "A" caitheamh ùine gu leòr còmhla riut dà na làithean seo. "
  
  msgstr "An e duilgheadas a tha seo?" Bha Karin a 'smaoineachadh fhad' sa bha Dino a 'dràibheadh an Ram gu pàirceadh fon talamh.
  
  "Uill, tha testosterone beagan àrd. Bidh an dithis agaibh a" farpais mar pheathraichean fad na h-ùine. Bidh e a" fàs beagan sgìth aig amannan."
  
  "Sinn? farpais?" Choimhead Karin air Dino gu feargach. "Gu dearbh sinn?"
  
  Rinn an saighdear òg gàire àrd. "Is ann dìreach air sgàth nach eil thu airson aideachadh gu bheil mi nas fheàrr na thu."
  
  "Chan eil mi ga fhaicinn." Sheall Karin thairis e gu èiginneach, agus thionndaidh e gu Wu. "Am faca tu seo?"
  
  "Leig leam a chuir mar seo. Ma bhios an dithis agaibh a-riamh air an deoch gu tur agus ma cho-dhùnas tu a bhith còmhla, feumaidh tu a dhèanamh na sheasamh oir bidh an dithis agaibh airson a bhith air an ceann."
  
  Rinn Karin gàire gu h-obann nuair a lorg Dino mu dheireadh àite a chòrd ris. "Deoch mar ifrinn? Gu dona, chan eil dìreach alcol gu leòr air an t-saoghal airson gun tachair sin, Woo."
  
  Thug Dino a-mach na h-iuchraichean agus dh" fhosgail e an doras. "Tha an t-àm ann fòcas a chuir. Chan eil a h-uile sòghalachd seo a" cuideachadh."
  
  "Cha toil leat nigheanan, Dino?" Thàinig Karin còmhla ris an dithis fhireannach a bha nan seasamh air beulaibh. "Tha sù ann an San Francisco. Faodaidh sinn an-còmhnaidh do thoirt ann às deidh dhuinn a bhith deiseil. "
  
  Cha do mhothaich Dino i, thug e a-mach am fòn-làimhe aige agus dh'fheitheamh i ris an t-seòladh a dh'fheumadh iad a luchdachadh. "Trì mionaidean," thuirt e. "A bheil sinn deiseil?"
  
  Chuir Karin a guailnean a-steach don backpack aice. "Mar ifrinn."
  
  
  * * *
  
  
  B' e togalach oifis àrd a bh' ann, agus bha oifis Webb air a' chòigeamh làr air fhichead. Bha Karin den bheachd gu robh seo neo-àbhaisteach dha - mar as trice b" fheàrr le fear às a chiall a bhith a" fuireach aig an ìre as àirde gus coimhead sìos air a h-uile duine - ach bha i den bheachd gum b" urrainn dha an seòladh seo a chumail cho ìosal agus cho dìomhair sa ghabhas - b" e sin a chuir e iongnadh air. agus tasgaidh elite de obair a bheatha.
  
  A h-uile rabhadh, smaoinich i.
  
  A thug air na bha iad gu bhith a" dèanamh eadhon nas motha ...
  
  Amaideach? Naïve? Smart? Smart?
  
  Rinn i gàire gu dorcha rithe fhèin oir thuig i gu robh am freagairt an urra ris a" bhuil.
  
  Chaidh an triùir a-steach tro dhoras cuairteachaidh air an làr ìosal, chunnaic e grunn àrdairean, agus chaidh iad an sin. Bhiodh fir is boireannaich ann an deiseachan dorcha a" falbh air ais is air adhart. Anns an oisean as fhaide air falbh bha deasc fiosrachaidh air an robh dithis rùnairean dubha. Bha an ìre fuaim ìosal, dh'fheuch a h-uile duine gun a bhith a 'dèanamh fuaim. Chunnaic Karin aon gheàrd tèarainteachd reamhar san oisean, a bha a" coimhead air an trafaic a bha a" dol seachad agus trì camarathan tèarainteachd. Stiùir i Dino chun bhòrd fiosrachaidh.
  
  "Trì fichead 's a còig". Chrath i. "Is ann le aon chompanaidh a tha an làr gu lèir."
  
  "Tha an ciall".
  
  Thug Wu sùil air an tiotal. "Siostam Minmak?" leugh e. "Tha a h-uile dad mar a tha, tha a h-uile dad mar an ceudna."
  
  Corporra gun aghaidh a bha a" riaghladh an t-saoghail.
  
  Ghluais Karin air adhart, a 'ruigsinn nan àrdairean agus a' sgrùdadh dùbailte. Cha chuireadh e iongnadh oirre nan lorgadh i àireamh bàn 35 - no àireamh a dhìth uile còmhla - ach an sin bha e, geal agus gleansach mar a h-uile duine eile. Bhrùth luchd-còmhnaidh putanan air diofar ùrlaran, agus dh" fhuirich Karin gus a" mhionaid mu dheireadh, ach dìreach bhrùth i 35.
  
  Cha robh aca ri feitheamh fada. Thug i dheth a baga-droma, a" leigeil a-mach gun robh i a" dol timcheall a-staigh airson rudeigin. Fhuair Dino agus Wu deiseil cuideachd. Nuair a chaidh an t-àrdaichear a-steach agus na dorsan fhosgladh aig a 'chomharra 35, cha robh an triùir a' feitheamh ach beagan dhiog gus faicinn dè bha iad a 'dol an aghaidh.
  
  Bha talla snasta a" sìneadh a-steach don astar, le dorsan agus uinneagan air gach taobh. Aig a' cheann thall bha bòrd fiodha. Bha na ballachan air an sgeadachadh le dealbhan, gun blas agus dòrainneach. Bha Karin a" tomhas gu robh cuideigin air a bhith a" feitheamh bho bhrùth i am putan, ach a-nis bha iad an seo. Bha iad ullamh, èasgaidh, òg agus comasach.
  
  Sheall i an t-slighe, chaidh i a-steach do shaoghal neònach a bha fhathast ann an dòigh air choireigin leis an duine a chaochail. Ma tha dad ann, b" e sin dìleab Webb. Veain a mhàthair.
  
  Chan eil camarathan CCTV ann. Gun tèarainteachd. Chrath a" chiad doras a dh"fheuch i cho ainneartach na fhrèam is gun deach e air falbh. Bha e uile airson taisbeanadh, dìreach còmhdach. Tharraing i a-mach daga agus lìon i a pòcaidean le irisean. Bha an t-aodach a bh" oirre fo a còta air a bhith a" faireachdainn tomadach fad na slighe an seo, ach a-nis bha e ga dìon. Sgaoil an sgioba a-mach agus iad gu faiceallach a" tighinn faisg air a" bhòrd.
  
  Stad Karin agus choimhead i an dà thaobh sìos an dà thrannsa ùr. Chuir i iongnadh oirre nuair a bhruidhinn guth an robot.
  
  "An urrainn dhomh do chuideachadh?"
  
  Mhothaich i sensor ceangailte ri oir aghaidh a" bhùird. Ach, chan fhaca i camarathan sam bith.
  
  "Halò? A bheil duine ann? Tha mi a' cluich an amadan.
  
  Fad na h-ùine seo bha i a" beachdachadh air plana na ceann. Chan e a-mhàin gun tug sruth mòr dàta Webb i chun an t-seòlaidh seo, ach bha i comasach air comharrachadh far an robh an togalach a thàinig gu bhith a" cleachdadh dealbhadh frèam didseatach an togalaich. Bha fios aice gum bu chòir dhaibh tionndadh chun làimh chlì agus an uairsin gu deas, ach bha i a" faighneachd dè a dhèanadh na h-innealan-fuadain ...
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil sinn air chall. " Shrugged i, a 'coimhead air Dino agus Wu. "Dìreach feitheamh, Mgr Robot, fhad" s a tha sinn a "feuchainn ri cuideigin a lorg."
  
  B" fhiach feuchainn. Chaidh Karin air an taobh chlì, na gillean air a cùlaibh. Nochd a" chiad duine beinne air an taobh chlì, a" fàgail na h-oifis, a" cumail ialtag ball-basgaid gu teann ann an aon làimh agus a" slaodadh a chinn anns an làimh eile. Nochd dàrna fear air thoiseach, air a leantainn le treas, agus an uairsin nochd an ceathramh air an taobh chlì, an turas seo le òrd.
  
  Rinn Wu gàire. "Trì air cùl."
  
  Chrath Karin a daga. "Thig a ghillean, dè tha mi a dhìth?"
  
  Rinn a' chiad bheinn, fear le ceann maol, gàire. "Tha radar an sin, a nighean, agus tha sinn a" fuireach fodha. "
  
  "Tha mi a" faicinn. Mar sin, le eòlas air Tyler Webb mar a nì mi - fear a tha dèidheil air fuaim a dhèanamh aig an àm cheart agus san àite cheart - an e seo gàrradh na sìthe aige? Meditation? Uill, chan eil coltas ann gun cuir sinn dragh air a-nis, a bhalaich, a bheil sinn?"
  
  "Loisg gunna agus bidh na copaichean an seo ann an deich mionaidean," thuirt an duine. "SUAILL ann am fichead."
  
  "Dè mu dheidhinn tèarainteachd togalach?"
  
  Rinn an duine gàire. "Chan eil e gu diofar".
  
  "Tapadh leibh airson an fhiosrachaidh".
  
  Loisg Karin sa ghàirdean e gun rabhadh agus chunnaic e gun stad e. Loisg i an ath thuras, anns a" stamag, agus dh"fheitheamh i gus an do bhuail e an làr mus leum e thairis air a dhruim agus a" cleachdadh a mhuineal airson a phutadh dheth.
  
  Chaidh ialtag ball-basgaid faisg air a ceann, ga ionndrainn, agus chaidh i tron doras, a 'briseadh a' ghlainne agus an fhrèam. Cha do mhothaich i e. Bha Wu air a cùlaibh agus bha Dino a 'gluasad an taobh eile. Chuir an treas reamhrachd bacadh air a slighe. Loisg i dà bhuille aig an aifreann, sheal i swing làidir, agus an uairsin cha robh roghainn aice ach a bhith a" bualadh air an tomad gun ghluasad.
  
  Leum i air ais, clisgeadh.
  
  Bha i a" cumail a" ghunna nuair a thuit i air a druim. A" coimhead suas, chunnaic i aodann mòr cruinn a" coimhead sìos oirre - fuamhaire caol, an-iochdmhor le tuill urchair air nach b" urrainn dha faireachdainn, sruthan fala nach fhaiceadh e, agus am buidheann fiodha bu mhotha, air a dhath le lannan ràsair, gun robh i. bha riamh - chunnaic mi e.
  
  "Fucking caveman."
  
  Loisg Karin suas nuair a thàinig an club sìos. Chaidh dà pheilear seachad air a" bhroinn a bha crochte os a chionn, a" bualadh air a" mhullach, ach lean am baton a" teàrnadh. Thionndaidh Karin a ceann air falbh. Thàinig an club air tìr ri thaobh, a 'sgoltadh an ùrlair, a' cur sradagan bho na lannan sèididh. Laigh e an sin airson diog, agus an uairsin theannaich an làmh a bha ga chumail agus thòisich e air e fhèin a thogail far an làr.
  
  Tharraing Karin air ais, chunnaic i an aghaidh uamhasach agus loisg i dìreach air. An turas seo dh'fhairich an sealbhadair e agus chaidh e air adhart sa bhad, gu fortanach a 'tuiteam air an làimh dheis agus dìreach tro cho-obraiche eile, a' glacadh an duine as lugha gu h-ìosal.
  
  Leum Wu thairis air, a" losgadh air dà chrann mhòr eile. Thuit na daoine sin air an glùinean. Bhuail am baton bicep Wu, ag adhbhrachadh gu robh e a 'gèilleadh. Thionndaidh Karin mun cuairt agus chunnaic i a" chiad duine - am fear maol a loisg i sa chas - a" slaodadh ri thaobh, a" fàgail lorg fala air a chùlaibh.
  
  "Tha thu dìreach air a h-uile càil a mhilleadh, a bhean. Airson a h-uile."
  
  "O, mar sin a-nis gun do loisg mi ort, is e boireannach a th" annam, huh? Tha mi a" gabhail ris gu bheil fios agad carson a tha sinn an seo?"
  
  Ràinig e airson a chluba agus an sgian a bha crochte bhon chrios aige.
  
  "A bheil thu a" magadh? Chan eil ach aon rud an seo, tha fios agad air."
  
  Chrath Karin. "Gu cinnteach".
  
  "Ach chan fhaigh thu gu bràth e."
  
  Thug i sùil gu sgiobalta timcheall air an iomadh seòmar làn de chrìochnaidhean coimpiutair, gun teagamh a" ruith, a" ruith prògram de sheòrsa air choreigin, agus iad uile co-ionann ris na nàbaidhean aca.
  
  Ach bha fios aice na b" fheàrr. "O, tha mi a" smaoineachadh gum b "urrainn dhomh."
  
  Bha fios aice cuideachd nach biodh fear mar Webb air smaoineachadh air suidse a chuir a-steach. Chan ann às deidh a h-uile obair chruaidh a chuir e a-steach gus a leithid de stuth fhaighinn, chan ann nuair a bha a h-uile tòir milis a ghabh e a-riamh a" tachairt an seo.
  
  Thug i às don ialtag, stad i leis a" bhuille leis an sgian agus dh"fhàg i dàrna toll peileir anns an duine. Leum i suas agus lean i Wu, agus an uairsin choimhead i air ais a dh'fhaicinn mar a bha Dino a 'dèanamh. Bha a h-uile dad math. B" e na poileis an aon duilgheadas a bha romhpa a-nis.
  
  Wu leisg; bha an trannsa falamh. "Càite a bheil thu a" dol?"
  
  Ruith Karin seachad, bha an t-àite seo air a shnaidheadh na cuimhne. "Airson aon de na h-uilebheistean as miosa a bha beò a-riamh," thuirt i. "Mar sin biodh e reothadh. San dòigh seo, a bhalaich."
  
  
  CAIBIDEIL A dhà-fhichead
  
  
  Bha an seòmar fhèin tàmailteach, an lorg mu dheireadh de Tyler Webb, làn de dhealbhan bhon taobh a-muigh a thug fianais air cuthach a-staigh. Thagh iad na glasan ann an diog no dhà, chunnaic iad dealbhan le frèam air na ballachan - an luchd-fulang as fheàrr leotha agus geur-leanmhainn, ro agus às deidh gunnaichean - agus cruinneachadh neònach de uidheamachd brathaidh bho air feadh an t-saoghail air a chuir air dòigh air bùird timcheall an t-seòmair.
  
  Cha do mhothaich Karin e mar a b" fheàrr a b" urrainn dhi, mu thràth a" cluinntinn nan dùdach tro na h-uinneagan glainne. Sheas Wu agus Dino geàrd fhad "s a bha i a" rèiseadh chun cheann-uidhe.
  
  Às deidh sgrùdadh dùbailte, dhearbh i gur e an aon fhear a bha a" faighinn sruthan mòra de dhàta ceangailte ri draibhear flash ann an cruth sònraichte, agus choimhead i air an t-solas beag uaine a dhearbhas luchdachadh susbaint an inneal-crìochnachaidh gu fèin-ghluasadach. Bha Karin an dùil gun gabhadh tòrr fiosrachaidh a ghluasad agus shuidhich i an dreach flash a rèir sin. Bha i cho luath 's a b' urrainn i a dhèanamh.
  
  "Ciamar a tha sinn?" Sheall i suas.
  
  Shrug Wu. "Tha a h-uile dad socair an seo."
  
  "A bharrachd air a" ghearan," thuirt Dino. "Tha gu leòr de sin ann."
  
  B" e pàirt den phlana aca luchd-fulaing fhàgail. Chuireadh seo troimh-chèile agus dàil air na poileis. Bha Karin toilichte gun robh iad co-dhiù nan gillean agus gu robh iad airidh air a" chrannchur ùr a bha ri thighinn nam beatha. Choimhead i air an t-solas uaine a bha a" priobadh, chunnaic i gu robh e a" priobadh gu sgiobalta, agus bha fios aice gu robh an obair cha mhòr deiseil.
  
  "Bi deiseil".
  
  Bha sirens a" caoineadh taobh a-muigh na h-uinneige.
  
  Sguir an comharra a bhith a" priobadh, a" comharrachadh gun deach a h-uile càil a chrìochnachadh. Thug i a-mach diosc beag agus chuir i ann am pòcaid zippered a-staigh e. "Tha an t-àm ann falbh".
  
  Anns a" bhad, ghluais na balaich air adhart, a" gluasad gu faiceallach timcheall nan daoine a thuit, a" sileadh nan daoine agus a" breabadh an dithis a dh"fheuch ri èirigh. Bha Karin a' bagairt orra leis a' ghunna aice, ach cha chleachd i e. Is dòcha gu bheil beagan mì-chinnt ann fhathast cò às a thàinig an losgadh. Bhiodh iad mar-thà trang le camarathan faire agus a" faighneachd tòrr cheistean. Cha b" e an rud as cudromaiche airson teicheadh a bhith ag obair gu sgiobalta, gun eadhon a bhith faiceallach.
  
  Bu chòir seo a bhith air a thighinn mar iongnadh.
  
  Dh" fhosgail iad am bagannan-droma, thug iad a-mach na bha ann, agus an uairsin thilg iad air falbh na pocannan falamh aca. Sheall iad air a chèile agus chrom iad.
  
  "Oifigear". Chuir Wu fàilte air Dino.
  
  "Oifigear". Chrath Dino gu làidir ri Karin.
  
  "Sàirdseant," rinn i tiugh air an stràc Breatannach aice agus chaidh i a dh" ionnsaigh na h-àrdairean seirbheis.
  
  Tha i na pòcaid an iuchair gu cumhachd, gu làimhseachadh an riaghaltais agus rìoghail, gu coup às deidh coup, gu saorsa ionmhais agus smachd air cur an gnìomh lagha.
  
  Cha robh a dhìth orra ach àite sàbhailte airson a chuir air bhog.
  
  
  CAIBIDEIL A TRÌ FHICHEAD
  
  
  Latha eile, turas plèana eile, agus bha Matt Drake a" faireachdainn fìor dhroch jet lag. Cha robh Takeoff air tachairt ach uair a thìde air ais, agus bha iad a" glacadh suas leis an latha a dh"ionnsaigh a" Chuain Siar, a" dèanamh air Stàitean Aonaichte Ameireagaidh.
  
  Sin beachd soilleir air càit an tèid thu.
  
  Is e an t-Ocras an treas marcaiche. Bha eagal air Drake smaoineachadh dè an seòrsa cogadh a chruthaich an t-Òrdugh airson na gorta. Bha iad fhathast gu mòr an sàs ann a bhith a 'leasachadh a' chiad armachd, an gunna-fànais, agus gu sònraichte an dàrna ball-airm, am prìomh chòd. Bha Hayden fhathast a" cumail a h-uile fiosrachadh dha fhèin, ach bha an cuideam airson a roinn fìor mhòr. Is e dìreach an troimh-chèile obann agus ceann-uidhe neo-shoilleir a thug air a dìth gnìomh gabhail ris.
  
  Rinn am prìomh chòd innleachadh air tachartasan thairis air leth na Roinn Eòrpa agus mu dheireadh Ameireagaidh gus ceannardan stàite an t-saoghail a chuir às, bun-structar na dùthcha a sgrios, na feachdan aca a gheurachadh agus na saidhc-inntinn a bha airson an Talamh a chuir air ais gu na linntean dorcha a shaoradh. Bha e coltach gu robh e uamhasach fìor agus eagallach furasta. Aon latha a thuit a 'chiad domino...
  
  Bha Hayden sàmhach fhad "s a bha i a" leughadh chun deireadh. Leig Drake le inntinn ath-aithris a dhèanamh air na chaidh fhoillseachadh o chionn ghoirid: Sgioba SEAL 7; sgiobaidhean feachdan sònraichte a 'dol an sàs ann an chèile; call Frangach, gu h-àraidh mar thoradh air na Ruiseanaich; agus a-nis an ceangal ri Tùsanaich Ameireaganach. Gun teagamh, b" e marcaichean sàr-mhath a bh" anns na tùsanaich - "s dòcha an fheadhainn a b" fheàrr a bha beò riamh. Ach cò às a thàinig an t-acras ann an seo uile?
  
  Rinn Alicia srann gu sàmhach ri thaobh, aon sùil fosgailte beagan. Dh" fheuch Coinneach a dhìcheall an tachartas a ghlacadh air bhidio, ach chaidh aig Dahl air a cumail air ais. Thug Drake fa-near nach e ìmpidh corporra socair a bh" ann, ach faclan a thug oirre a h-inntinn atharrachadh. Cha robh e cinnteach am faigheadh Dal agus Kensi faisg. Chan e gnothach sam bith a th" ann, gu dearbh, agus bha e, gu dearbh, a" siubhal air na h-aon rathaidean-iarainn, ach...
  
  Bha Drake ag iarraidh an rud a b" fheàrr dhan Mad Swede agus sin e.
  
  Shuidh Lauren air a beulaibh, le Smith cho faisg 's a b' urrainn dha gun a bhith a 'faireachdainn ro neònach. Bha Yorgi, Kinimaka agus Mai a" bruidhinn ann an guthan ìosal aig cùl an itealain; cha robh anns a' bhata bathair anns an robh iad ach beagan a bharrachd air sinc dreachmhor, rìomhach, le mullach àrd. Co-dhiù aon uair bu toil leis a bhith ag itealaich den chiad ìre. Bha eadhon an coidse nas àirde na clas nam bagannan.
  
  Chuir Lauren fòcas air a" chonaltradh a bha iad fhathast a" giùlan eadar iad fhèin agus Washington. Aig an àm seo bha an còmhradh slaodach agus gun fhòcas, barrachd cnuasachaidh inntinn na fìor dheasbad. Ged a tha na h-uimhir de gheòidh ann, cha robh teagamh sam bith aig Drake gun lorgadh iad dè dìreach a bha iad a" sireadh.
  
  Chaidh uairean seachad agus dh" fhàs na Stàitean nas fhaisge. Ghabh Lauren ùidh anns na diofar stuthan a thàinig bho dhùthchannan farpaiseach. Tha e coltach gun do rèitich na h-Israelich na ceanglaichean Ameireaganach cha mhòr aig an aon àm ri SPIR. Na Breatannaich cuideachd. Dh'fhuirich na Sìonaich sàmhach, agus thàinig na Frangaich, is dòcha, a-mach às. Bha fios aig Drake nach cluinneadh iad dad bho na SEALs. Ann an da-rìribh, gu dearbh, cha robh iad ann.
  
  "Bidh e inntinneach fhaicinn an cuir iad na sgiobaidhean sin gu Ameireagaidh gu sàmhach," thuirt Dahl. "No cleachd òrdughan a-staigh."
  
  "A bheil daoine air a dhol a-steach don chomann-shòisealta mar-thà?" Choimhead Hayden suas. "Tha mi teagmhach. Bheir riochdairean cadail bliadhnaichean ri chruthachadh. "
  
  "Agus chan eil e duilich itealaich a-steach gun aithneachadh," thuirt Smith. "Tha luchd-malairt dhrogaichean air a bhith a" dèanamh seo airson deicheadan. "
  
  "Stiùireadh sam bith air an Innseanach as miosa a bha beò a-riamh?" dh'fhaighnich Mai.
  
  "Chan ann à Washington, agus ma tha fios aig na farpaisich againn, bidh iad ga chumail dìomhair."
  
  "Tarbh-shit".
  
  Choimhead Drake air an àm agus thuig e gu robh iad a" tighinn faisg air na Stàitean. Chrath e Alicia gu socair na dhùisg.
  
  "Wow?"
  
  "An t-àm airson dùsgadh".
  
  Lean Kenzi nas fhaisge. "Tha do bhotal deiseil agam, leanabh."
  
  Shìn Alicia a làmhan oirre. "Dona, fuck! Faigh an rud seo air falbh bhuam!"
  
  "Chan eil ann ach mise!"
  
  Ghluais Alicia air ais cho fada 's a leigeadh an ceann mòr. "Fizzog clown siorcas fuilteach."
  
  "Dè th" ann am pop?" Bha Kinimaka a" coimhead fìor ùidh.
  
  "Tha e a" ciallachadh "face" ann am Beurla," thuirt Drake. Agus mar fhreagairt do mhì-thoileachas follaiseach Kensi, thuirt e, "Chan eil mi ag aontachadh. Tha thu sgoinneil Bobby Dazzler."
  
  "Dìreach?" Chaidh Alicia suas.
  
  "Dè? "
  
  "Tha e a" ciallachadh nach eil thu dona a bhith a" coimhead air, a ghràidh."
  
  Rinn Kensi gearan nuair a thòisich Alicia a 'fàs, agus thuig Drake gu robh e coltach gun robh e air a dhol thairis air an loidhne leis an dithis bhoireannach. Uill, co-dhiù le Kenzi. Chrath e gu sgiobalta ri Lauren.
  
  "A-riamh. A bheil thu cinnteach? "
  
  Thionndaidh aire chun an New Yorker.
  
  "O tha, tha mi cinnteach." Bha Lauren luath gu leòr airson a h-iongnadh a chuir am falach agus a dhol dìreach gu bhith ag aithris na naidheachdan. "Thoir dhomh rudeigin."
  
  Sa bhad, mar gum biodh le dàn, deagh naidheachd air ais. Chuir Lauren air fòn neach-labhairt e. "Hey dhaoine, math a bhith faicinn gu bheil sinn fhathast a" faighinn spòrs. " Tha Mgr Obnoxious air an loidhne a-rithist. "Uill, is e an deagh naidheachd, ged a bha na balaich agad a" faighinn do chuibhreann den zi, bha mi ag obair air falbh air coimpiutair dearg-theth. Mar sin an toiseach an dàrna marcaiche agus ceannsachadh. A' Bh-Uas Jay? Bidh coin mhòr a" comhartaich."
  
  Chrath Hayden a ceann. "Bruidhnibh Ameireaganach, asshole, no cuiridh mi teine ort."
  
  Sheall Drake thairis air a 'bhòrd, agus fios aige gu robh i fhathast a' stad. Às deidh na h-uile, bha am prìomh chòd nan seilbh, agus bha fios aig na h-Ameireaganaich air. An sin bhuail smuain air, agus chuir e an ceill dhi a dhol còmhla ris aig cùl an itealain.
  
  Lean iad gu sàmhach ri chèile.
  
  "Am biodh e comasach dìreach aon de na siotaichean a chall?" dh'fhaighnich e. "Am fear as cudromaiche dhiubh."
  
  Sheall i. "Gu dearbh, ma tha thu airson targaid a tharraing oirnn. Chan eil iad cho gòrach sin."
  
  Shrug e. "Tha fios agam, ach seall air an roghainn eile."
  
  Lean Hayden air ais na chathair. "Uill, tha mi a" smaoineachadh gu bheil sinn sgìth mu thràth. Dè an cron a dh" fhaodadh gnìomh neo-riaghailteach eile adhbhrachadh?"
  
  "Faighnichidh sinn do Sgioba SEAL 7 nuair a ruigeas iad an seo."
  
  Bha an dithis a" coimhead air a chèile airson mionaid, le chèile a" faighneachd dè dìreach na h-òrdughan a bh" aig an sgioba eile. Chuir dìomhaireachd a h-uile càil dragh orra. Chuala Hayden an duine mì-mhodhail a" tòiseachadh a" bruidhinn a-rithist agus thionndaidh e mun cuairt.
  
  "Tha an t-àidseant Jay, Washington airson faighinn a-mach dè an dearbh fhiosrachadh mun bhogsa ceannsachaidh."
  
  "Innsibh dhaibh gun cuir mi fios thuca."
  
  "Mmm, dha-rìribh? Gu math."
  
  "A bheil dad ùr agad?"
  
  "Tha, tha, tha sinn ag iarraidh. Thoir dhomh diog."
  
  Thionndaidh Hayden air ais gu Drake. "Tha an t-àm ann co-dhùnadh a dhèanamh, Matt. Gus crìoch a chur air?"
  
  Chrath Drake air ais air a shàilean agus rinn e gàire. "An-còmhnaidh".
  
  Tharraing Hayden pìos pàipear bhon chruach.
  
  "An do lorg thu an duilleag a tha a dhìth ort fhathast?"
  
  "Bha mi a" smaoineachadh air seo dà uair air ais. "
  
  "Ò".
  
  Còmhla, agus às aonais diog eile de dh 'fhulangas, sgrios iad an stiùir as cudromaiche anns a' phrìomh shreath. An uairsin phaisg Hayden na siotaichean air ais còmhla agus chuir iad air ais iad sa bhogsa òrduigh. Choimhead an còrr den sgioba orra le chèile gun iomradh a thoirt orra.
  
  Còmhla bha iad mar aon.
  
  "Gu math". Tha an duine à Washington air ais. "A-nis tha sinn dha-rìribh a" còcaireachd le gas. Tha e coltach gun do bhuail Òrdugh a" Bhreitheanais mu dheireadh an t-ingne air a" cheann leis na tuairisgeulan aige air an treas Marcaiche - Acras. An Innseanach as miosa a bha beò a-riamh agus gu bheil e air a chuairteachadh le gunnaichean. "
  
  "Ameireaganach Dùthchasach?" - dh'fhaighnich Kinimaka.
  
  " O seadh, a rugadh an 1829 ; so seachd ceud bliadhna an deigh Genghis Khan, agus mile ceithir cheud deug an deigh Hanibal. Cha mhòr gu cinnteach..." stad e.
  
  "Strange," lìon Kinimaka am bàn.
  
  "Is dòcha, is dòcha," thuirt an luibh-eòlaiche. "Thuirt cuideigin aon uair nach eil co-thuiteamas ann. Uill, chì sinn. Co-dhiù, tha mi air am plèana a chuir air ais agus tha thu a-nis a" dèanamh air Oklahoma."
  
  "A bheil fios againn cò dh" fhaodadh a bhith anns an t-seann mharcach seo?" Dh'fhaighnich Drake.
  
  "Chanainn gur e an Tùsanach Ameireaganach as ainmeile dhiubh uile, chan e an fheadhainn as miosa, ach dè tha fios agam?"
  
  Ghluais Alicia, fhathast leth na chadal. "Chan eil sin cho mòr, a Dhonnchaidh."
  
  "Uill, tapadh leat. Uill, bha Goyaale, a tha a" ciallachadh "fear a tha a" magadh," na cheann-cinnidh ainmeil air treubh Apache. Chuir iad an aghaidh na SA agus na Mexicans fad a bheatha, agus thàinig na creach aige gu bhith nan sgàineadh uamhasach air taobh Ameireagaidh."
  
  "Rinn mòran de Thùsanaich Ameireagaidh," thuirt Mai.
  
  "Gu dearbh, agus tha sin ceart. Ach bha an duine air a mheas mar shàr cheannard agus ro-innleachdaiche, an t-àrsa de chogadh creachaidh agus dìoghaltas. A bheil seo eòlach air?
  
  Chrath Drake le aonta. "An aon rud ri Hannibal agus Genghis Khan."
  
  "Fhuair thu e, leanabh. Ghèill e trì tursan agus an uair sin theich e trì tursan. Rinn iad grunn fhilmichean mu na rudan a rinn e. Chaidh dèiligeadh ris an uairsin mar phrìosanach cogaidh agus chaidh a ghiùlan an toiseach gu Fort Bowie còmhla ri mòran eile."
  
  "Agus ruith e air falbh a-rithist?" Bha coltas ann gum bu toil le Alicia a bhith a" smaoineachadh sin.
  
  "Chan eil. Na sheann aois, thàinig Geronimo gu bhith na neach ainmeil. "
  
  "Ah, a-nis tha mi a" tuigsinn," thuirt Drake. "Còmhla ri Sitting Bull agus Crazy Horse, is dòcha gur e am fear as ainmeil."
  
  "Uill, seadh, agus an robh fios agad gum biodh an triùir sin a" tighinn còmhla? Wow-wow, tha sinn nar suidhe ri taobh an teine. Tog seo agus sin? Bruidhinn mu bhith a" taghadh an duine ainmeil as fheàrr leat airson cofaidh fhaighinn - rachainn leis na trì sin."
  
  Chrath Alicia. "Is e eòlas neo-chinnteach a bhiodh ann," dh" aontaich i. "A" gabhail ris, gu dearbh, nach robh Depp agus Boreanaz an-asgaidh. "
  
  "Ann an 1850? Is dòcha nach eil. Ach am fear seo Depp? Chan eil e coltach gu bheil e a" fàs sean, mar sin cò aig a tha fios? Cuimhnich an sgeulachd mu na fir leigheis a b 'urrainn dhaibh am manitou - an spioradan - a ghluasad tro ùine? Co-dhiù...Nochd Geronimo aig Fèill na Cruinne 1904 agus grunn thaisbeanaidhean nas lugha. Cha robh cead aig an duine bhochd tilleadh dhachaigh, agus bhàsaich e aig Fort Sill, a bha fhathast na phrìosanach cogaidh, ann an 1909. Tha e air a thiodhlacadh ann an Cladh Innseanach Fort Sill, air a chuairteachadh le uaighean chàirdean agus prìosanaich cogaidh Apache eile."
  
  "Arm". Thuirt Dahl. "Daoine treuna."
  
  "O, agus, gu dearbh, an iomadh gunna aig Fort Sill fhèin, a tha an-diugh na sgoil làmhachais aig Arm nan Stàitean Aonaichte. Is e fhathast an aon dùn gnìomhach air na raointean a deas, an dèidh dha pàirt a ghabhail anns na Cogaidhean Innseanach ris an canar agus air a bhith gnìomhach anns a h-uile prìomh chòmhstri bho 1869." Stad an Geek mus do chuir e ris, "Thagh an t-Òrdugh an t-àite seo agus an marcaiche seo airson adhbhar."
  
  "Ach a-mhàin buill-airm?" - dh'fhaighnich Dahl.
  
  "Agus cliù cuideachd," thàinig am freagairt. "Bha an ionnsaigh tùsail a-steach do Thìr nan Innseachan air a stiùireadh às an seo le Buffalo Bill agus Wild Bill Hickok. Anns an dùn bha an 10mh Eachraidh, ris an canar cuideachd Saighdearan Buffalo.
  
  "Mar sin, leig dhuinn geàrr-chunntas a dhèanamh air." Rinn Dahl osna. "Tha uaigh Geronimo suidhichte taobh a-staigh Fort Sill. Chaidh aig an Òrdugh air planaichean fhoillseachadh gus buill-airm sgriosail a thogail taobh a-staigh co-dhiù dà fhichead bliadhna air ais, agus a-nis tha leth-dhusan de na sgiobaidhean feachdan sònraichte as marbhtach air a" phlanaid a" dèanamh cabhag."
  
  Anns an t-sàmhchair dhomhainn, thuirt an geek gu sunndach: "Seadh, a dhuine, stuth fionnar, huh?"
  
  
  CAIBIDEIL A CHATHAIR FHICHEAD
  
  
  Mar a thàinig am plèana a-steach airson a" phàirt mu dheireadh den itealan gu Oklahoma, bheachdaich an sgioba air na bha fios aca gu ruige seo - a" mhòr-chuid de na chaidh fhoillseachadh mu cheithir oiseanan na talmhainn, na Horsemen, agus na buill-airm marbhtach a bha eucoirich cogaidh Nadsaidheach air tiodhlacadh a-steach. uaighean seann uachdarain-cogaidh. Bha an co-fheall mòr, iom-fhillte, agus bha e do-sheachanta - oir bha an t-Òrdugh ag iarraidh gum biodh e comasach airson ceud bliadhna. Agus eadhon a-nis, a rèir an teacsa, b 'e an ceathramh Horseman "am fìor bhreitheanas mu dheireadh."
  
  A rèir nan armachd a chaidh a lorg gu ruige seo, dè an ifrinn a dh" fhaodadh a bhith ann?
  
  Bheachdaich Drake air seo. An toiseach bha aca ri faighinn gu Fort Sill agus stad a chuir air a h-uile duine bho bhith a" faighinn an làmhan air armachd an acras. Agus na gabh dragh mu dheidhinn feadhainn eile a 'dèanamh dìreach airson a' cheathramh Horseman - Sgiath Dhè. Tha mi a' ciallachadh... dè seòrsa ainm a tha seo?
  
  "Am faod mi ceist fhaighneachd?" - thuirt e mar a thòisich am plèana a 'teàrnadh.
  
  "Rinn thu mar-thà," rinn an geek gàire, ag adhbhrachadh Hayden, Alicia agus May an sùilean a dhùnadh, am foighidinn a" ruith a-mach.
  
  "Ciamar a fhuair Geronimo an tiotal aige?"
  
  "Bha Geronimo na fhìor neach-sabaid. Eadhon air leabaidh a bhàis, dh"aidich e gu robh aithreachas air mun cho-dhùnadh aige a leigeil seachad. B" e na faclan mu dheireadh aige: "Cha bu chòir dhomh a bhith air a leigeil seachad. Bha agam ri sabaid gus am b' e mise an tè mu dheireadh a sheas.' Bha naoinear mnathan aige cuideachd, cuid aig an aon àm."
  
  "Ach an Innseanach as miosa a bha beò a-riamh?"
  
  "Rè a chùrsa-beatha armailteach, bha Geronimo ainmeil airson a sheann rudan dàna agus a theich gun àireamh. Chaidh e à sealladh gu uaimhean às nach robh slighe a-mach, dìreach ri fhaicinn a-muigh nas fhaide air adhart. Bhuannaich e gu tur, ged a bha e an-còmhnaidh sa mhion-chuid. Tha àite ann am New Mexico air a bheilear fhathast aithnichte mar Uamh Geronimo. Tha aon de na sgeulachdan as fheàrr ag innse mar a stiùir e buidheann bheag de thrithead "s a h-ochd fear, boireannach agus clann a bha air an sealg gu h-uamhasach le mìltean de shaighdearan Ameireaganach is Mexico airson còrr air bliadhna. Mar sin, thàinig e gu bhith mar an Tùsanach Ameireaganach a b" ainmeile a-riamh agus choisinn e an tiotal "an t-Innseanach as miosa a bha beò a-riamh" am measg luchd-tuineachaidh geala na h-ùine. na Stàitean Aonaichte."
  
  "B" e "a" ghalla as miosa a bha beò a-riamh a bh" orm uaireigin,"" chuimhnich Alicia gu sgiobalta. "Chan eil cuimhne agam cò às a thàinig."
  
  "Dìreach aon turas?" Dh'fhaighnich Kenzi. "Tha seo neònach".
  
  "Is coltaiche gur e mise a bh" ann." Rinn Mai gàire beag oirre.
  
  "No mise," thuirt Drake.
  
  Bha Dahl a" coimhead mar gum biodh an eanchainn aige a" briseadh. "Uill, tha mi a 'smaoineachadh gu bheil cuimhne agam ..."
  
  "Fort Sill," thuirt am pìleat. "Deich mionaidean air fhàgail. Tha cead againn a dhol air tìr agus tha e teth san sgìre."
  
  Rinn Drake gàire, ag ullachadh e fhèin. "Teth? A bheil e a" leughadh bho sgriobt deasaichte no dè?"
  
  "Feumaidh gu bheil timcheall air ceithir fichead duine shìos an sin." Sheall Kinimaka a-mach air an uinneig glè bheag.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil e a "ciallachadh dragh," thuirt Yorgi. "No fo ionnsaigh."
  
  "Chan eil, tha e a" ciallachadh an inbhe aige, "thuirt Smith riutha. "Air ullachadh gu math."
  
  Chaidh am plèana sìos agus stad e gu sgiobalta. Cha mhòr sa bhad thòisich na dorsan bathair cùil a" fosgladh. Rinn an sgioba, a bha mar-thà air an sìneadh agus air an casan, cabhag a-mach gu solas na grèine, a bha air a nochdadh gu soilleir bhon asphalt. Bha heileacoptair a 'feitheamh riutha, a thug iad gu crìochan Fort Sill. Nuair a ràinig iad, thug còirneal à Fort Sill fiosrachadh dhaibh mun t-suidheachadh.
  
  "Tha sinn an seo ann an làn deiseil airson sabaid. Tha na buill-airm uile deiseil, air an luchdachadh agus ag amas. uaigh Geronimo cuideachd, agus tha sinn deiseil airson filmeadh."
  
  "Tha còignear againn air fhàgail." Thuirt Hayden. "Tha mi gu làidir a" gluasad air adhart air an làrach tiodhlacaidh. Tha mi cinnteach gu bheil thu mothachail air a h-uile neach-dùbhlain a dh" fhaodadh a bhith ann."
  
  "Bha mi làn ullaichte, ma"am. Is e ionad Arm nan Stàitean Aonaichte a th" ann, stàladh Marine Corps, agus ionad dìon adhair agus briogàd teine. Creid mi nuair a dh" innseas mi dhut gu bheil sinn air ar ceàrnan gu lèir a chòmhdach."
  
  Chrìochnaich Hayden a-mach agus choimhead e mar a nochd Fort Sill gu h-ìosal. Rinn Drake sganadh air an sgìre agus thug e sùil air an armachd aige aon turas mu dheireadh.
  
  Tha mi cinnteach mar a tha ifrinn an dòchas.
  
  
  CAIBIDEIL A CHOGAIDH FHICHEAD
  
  
  Bha am faireachdainn dealain, bha a h-uile saighdear teann agus dùil ri cogadh air choireigin. Choisich an sgioba eadar na colbhan breige farsaing agus ghluais iad am measg nan leacan-uaighe, agus bha gach fear dhiubh na àite-fois do ghaisgeach a thuit. Bha uaigh Geronimo far an t-slighe air a bhualadh agus thug e mòran mhionaidean a bharrachd dhaibh faighinn thuige. Stiùir Hayden an t-slighe, agus thog Kinimaka an cùl.
  
  Dh'èist Drake, a 'fàs cleachdte ris na bha timcheall air. Cha robh làrach na h-uidhir de bhuill-chatha làmhachais a-riamh sàmhach, ach an-diugh cha mhòr a chluinneadh duine duilleag a" meirgeadh sa ghaoith. Air feadh a" bhunait bha daoine a" feitheamh. Bha iad ullaichte. Chaidh an t-òrdugh a chuir a-nuas bho shuas gu seasamh daingeann an aghaidh na bha gu bhith a" tachairt. Cha chailleadh na h-Ameireaganaich aghaidh.
  
  Choisich iad air frith-rathad cumhang, làn sglèat, am bòtannan a" brùthadh. Bha e coltach gu robh e neònach a bhith a" fuireach gu math furachail taobh a-staigh a leithid de bhunait, ach chan eil teagamh nach robh na dùthchannan agus na sgiobaidhean ris an robh iad an-aghaidh comasach air dad.
  
  Choisich Drake ri taobh Lauren, a chùm an sgioba air ùrachadh le fiosrachadh ùr sam bith.
  
  "Tha na Frangaich fhathast gnìomhach. A dhà dhiubh an-dràsta, le barrachd air an t-slighe."
  
  "Aithisgean mu losgadh ann am Baile-mòr Oklahoma. Dh" fhaodadh gur e Breatannach a th" ann. Chan eil e comasach a ràdh aig an ìre seo."
  
  Agus am freagairt: "Tha, tha buill-airm ceannsachaidh againn. Tha e ceart an seo. Ma chuireas tu cuideigin air bonn, tha mi cinnteach gum faigh sinn thairis air."
  
  Bha Drake a" tomhas gur dòcha gu robh iad sàbhailte bho Sgioba SEAL 7, co-dhiù an seo air an taobh a-staigh. Dh'innis an fhìrinn shìmplidh gun deach cead a thoirt dhaibh a dhol a-steach do na Stàitean Aonaichte agus an uairsin gu làrach an airm dha gu robh rudeigin ceàrr.
  
  Cò a chuir na ròin?
  
  Carson?
  
  Rinn Hayden maill air nuair a stiùir an treòraiche iad sìos slighe eile, eadhon nas cumhainge. Cha b" fhada gus an do stad e air beulaibh leth-dhusan soidhne.
  
  "Buinidh am fear seo," thuirt e, "do Geronimo."
  
  Gu dearbh, bha e gu ìre mhòr gun samhail. Cha b' e clach-uaighe àbhaisteach a bh' anns a' chlach-uaighe, ach càrn; cruinneachadh mòr de chlachan air an dèanamh le daoine ann an cumadh pioramaid amh le clàr sa mheadhan air a bheil an t-ainm 'Geronimo' a dh'aona ghnothaich gun teagamh. B" e àite air leth aosda a bh" ann agus feumaidh gun robh e drùidhteach na àm. Bha uaigh a mhnà Ziye agus a nighean Eva Geronimo Godley air gach taobh dheth.
  
  Dh'fhairich Drake seorsa de dh' ioghnadh spioradail an uair a chunnaic e uaigh a' ghaisgich mhòir, agus bha fios aige gu'n robh cuid eile a' faireachdainn mar an ceudna. Bha an duine seo na shaighdear a bha a" sabaid sa mhòr-chuid an-aghaidh na Mexicans agus a bha a" sabaid airson a theaghlach, a fhearann agus a dhòigh-beatha. Seadh, chaill e, dìreach mar a chaill Cochise, Sitting Bull agus Crazy Horse, ach bha na h-ainmean aca beò fad iomadh bliadhna.
  
  Sheas cladhadair beag deiseil.
  
  Chrath Hayden ris a" chomanndair bunaiteach, a chrom air draibhear a" chladhach. Goirid chaidh cladhach mòr a dh'obair, a 'togail pìosan mòra talmhainn agus gan sgapadh air an talamh faisg air làimh. Bha Drake mothachail cuideachd air a" mhilleadh agus na casaidean a dh" fhaodadh a bhith air an dèanamh an-aghaidh an airm, ach bha làthaireachd uimhir de shaighdearan faisg air làimh a" ciallachadh nach robh e coltach gum faigheadh duine a-mach. Is dòcha gun dùin iad Fort Sill dhan phoball airson greis.
  
  Ciamar a rinn an t-Òrdugh seo?
  
  Saoil... iomadh bliadhna air ais? Is dòcha gu robh ruigsinneachd nas fhasa an uairsin. Thuirt Hayden ris an draibhear backhoe a bhith a" cladhach gu furasta, gun teagamh a" cuimhneachadh air uaigh eu-domhainn Hannibal far nach robh ciste ann. Bha an sgioba a 'coimhead mar a bha an toll a' fàs nas doimhne agus an talamh a 'fàs na b' àirde.
  
  Mu dheireadh stad an cladhadair agus leum dithis a-steach don toll gus na pìosan talmhainn mu dheireadh a thoirt air falbh.
  
  Ghluais Drake gu slaodach gu oir an t-sloc. Ghoid Alicia leis. Mar a bhiodh dùil, dh" fhuirich Kinimaka air ais, gun a bhith ag iarraidh a thighinn gu crìch aig a "bhonn. Dh'fhuadaich an dithis mullach a' chiste den ùir agus dh'èigh iad airson ròpannan togail a cheangal ri bucaid a' chladhach. Goirid thòisich a 'chiste ag èirigh gu slaodach, agus sheall Drake timcheall a-rithist.
  
  Bha fios aige gu robh daoine nan seasamh anns a h-uile àite le aghaidhean stocach agus timcheall air a" champa. A nis thoisich e air teachd air nach biodh cath ann. Chaidh ciste Geronimo a leigeil sìos gu talamh gu faiceallach, pìosan beaga de chlachan agus ùir a 'crìonadh air falbh. Choimhead Hayden air a" chomanndair bunaiteach, a shrug e.
  
  "Do phàrtaidh, an riochdaire Jay. Tha e air òrdachadh dhomh a h-uile dad a dh "fheumas tu a thoirt dhut."
  
  Ghluais Hayden air adhart nuair a dh" fhosgail fear de na cladhairean mullach a" chiste. Ghabh an sgioba an stiùir. Thog am mullach gu h-iongantach furasta. Sheall Drake thairis air an fhrèam gu doimhneachd a" bhogsa.
  
  Faic aon de na h-iongnadh as motha nad bheatha.
  
  
  * * *
  
  
  Tharraing Hayden air falbh, reòta airson mionaid; dhìochuimhnich am misean, dhìochuimhnich a beatha, dh" fhalbh a caraidean gu h-obann nuair a thionndaidh a h-eanchainn gu cloich.
  
  A-riamh...
  
  Bha e eu-comasach. Bha seo gu cinnteach fìor. Ach cha robh i deònach coimhead air falbh.
  
  Taobh a-staigh a "chiste, air a chuir suas air bracaid titanium, chuir e crochadh air scrion didseatach ùr-nodha, agus mar a bha iad a" coimhead, thàinig e beò.
  
  Thàinig gàire muffled a-mach às an luchd-labhairt. Thuit Hayden agus an fheadhainn eile air ais, gun cainnt. Thàinig gàire fuadain mar mhac-talla bhon sgrion leasaichte mar a bha mòran dhathan ga lìonadh, a" lasadh às deidh fras de rionnagan a" balgan-buachair a-muigh. Thòisich an sgioba air tighinn gu na mothachadh aca, agus thionndaidh Drake thuca.
  
  "A bheil sin ceart... tha mi a" ciallachadh... dè tha-"
  
  Thàinig Dahl nas fhaisge gus sealladh nas fheàrr fhaighinn. "A bheil seann Geronimo bochd fhathast an seo?"
  
  Thug Hayden air falbh e. "Gu faiceallach! Nach eil thu a" tuigsinn a h-uile brìgh a tha seo?"
  
  Chaidh Dahl fodha. "Tha seo a" ciallachadh gun do dh" fhàg cuideigin scrion dhuinn an àite bogsa. A bheil thu a" smaoineachadh gur e armachd a tha seo?"
  
  "Chan eil an t-Òrdugh air seo a leigeil seachad," thuirt Hayden. "Co-dhiù chan ann nuair a thig e gu eucoirich cogaidh Nadsaidheach. Tha seo a" ciallachadh gu bheil an t-Òrdugh-"
  
  Ach an uairsin stad an gàire.
  
  Reothadh Hayden, gun fhios dè a bhiodh dùil. Sheall i sìos, deiseil airson tunnag agus falach. Sheas i air beulaibh Lauren. Bha i a" guidhe nach robh Kinimaka, Drake agus Dal cho faisg. Tha i...
  
  Bhris an suaicheantas air an sgrion, soilleir dearg air dubh, gun dad a bharrachd air sruth fala na h-inntinn.
  
  "Is e seo suaicheantas an òrduigh," thuirt Alicia.
  
  Chan eil mi a" tuigsinn," dh"aidich May. "Ciamar a gheibheadh iad an scrion sin na àite? Agus ciamar a dh" fhaodadh e obrachadh fhathast? "
  
  "Cha do rinn iad e," thuirt Yorgi.
  
  Chaidh an suaicheantas sìos agus chuir Hayden a h-uile càil eile às a h-inntinn. Nochd an sgrion dubh a-rithist agus thòisich guth air a lughdachadh gu h-ealanta a" dol tro na luchd-labhairt.
  
  "Fàilte don trom-laighe agad, a bhalaich is a nigheanan," leugh e, agus an uairsin bha stad ann airson spreadhadh de ghàireachdainn a chaidh a chumail fodha. "Tha an t-acras a" cur fàilte ort, agus bu chòir fios a bhith agad gur e an dà mharcach mu dheireadh an fheadhainn as miosa dhiubh uile. Mura tig an t-acras ort, thig am bàs! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Thug Hayden mionaid airson a bhith a" faighneachd dè an inntinn toinnte agus mac-meanmna toinnte a thàinig a-steach leis a "chrap seo.
  
  "An uairsin rachamaid gu dìreach chun a" phuing. B" fheàrr leis an Treas Eachann thu uile a sgrios na leigeil leat a chèile a sgrios. Bidh an t-acras a" dèanamh sin, a bheil mi ceart? "- lean an guth guttural. "Agus a-nis gu bheil thu air gluasad a-steach don aois dealanach, tha e gu bhith a" tachairt tòrr nas luaithe. An cuala tu a-riamh mu Strask Labs?"
  
  Rinn Hayden gàire, thug e sùil aithghearr mun cuairt agus thionndaidh e air a" chomanndair bunaiteach. Chrath e agus bha e an impis bruidhinn nuair a lean an guth.
  
  "Is e seo aon de na conglomerates as motha, gu mòr an impis an saoghal a ghabhail thairis. Cumhachd. Buaidh. Beairteas mòr, tha iad ag iarraidh a h-uile càil agus tòisichidh iad a" gluasad gu na lìogan mòra. O chionn ghoirid chuir riaghaltas Ameireagaidh earbsa ann an Strask Labs. "
  
  Dè a tha e a" ciallachadh? Bha Hayden a" smaoineachadh mu dheidhinn. Agus dè cho o chionn ghoirid?
  
  "Ann an Dallas, Texas, faisg air an seo, tha obair-lann deuchainn bith-eòlasach aig Strask. Bidh iad a" toirt a-mach cungaidhean-leighis, galairean, leigheasan agus buill-airm. Bidh iad a 'ruith an gamut. Ma tha galar marbhtach a-muigh an sin, bhìoras a tha a" marbhadh an t-saoghail, canister gas neoni, no ball-airm bith-eòlasach ùr, bidh e aig Strask ann an Dallas. Gu litearra," rinn e gearan, "is e stòr coitcheann a th 'ann."
  
  Bha Hayden airson stad a chuir air an sin. Bha cùisean a" dol gu math dona.
  
  "Tha an obair-lann bith-eòlasach air a thighinn gu bhith na thargaid. Bithidh a' ghorta air a lasadh. Bidh do bhàrr agus an fheadhainn air feadh an t-saoghail a 'crìonadh agus a' bàsachadh. Is e puinnsean daonna a th" ann a tha ag amas a dh"aona ghnothach air measgachadh bàrr sònraichte agus nach gabh stad. Is sinne Ordugh a' Bhreitheanais Dheiridh. Agus mar a thuirt mi, seo an trom-laighe agad."
  
  Sguir an clàradh. Bha Hayden a" priobadh agus a" coimhead, gu tur mì-mhodhail ris an t-saoghal agus na duilgheadasan aice. Nam biodh an t-Òrdugh ag amas air biolab a bha air truailleadh bàrr a chomharrachadh agus a bha an dùil a h-uile solar a sgrios, an uairsin...
  
  Bha e comasach. Agus is dòcha. Gun teagamh, bheireadh an galar buaidh air an ùir cuideachd, gus nach fàsadh bàrr a ghabhas ithe a-rithist.
  
  An uairsin, gu h-obann, thàinig an sgrion beò a-rithist.
  
  "O, agus a-nis gu bheil sinn beò san aois dealanach, innsidh mi seo dhut. Le bhith a" fosgladh a" chiste seo, le bhith a" tòiseachadh air a" chlàradh seo, bidh thu a" gluasad a h-uile rud - gu dealanach!"
  
  
  CAIBIDIL FHICHEAD-SIX
  
  
  Chaidh Fort Sill a-steach don fhèill. Dh'èigh an ceannard bunaiteach airson teicneòlaiche a thighinn agus an clàradh, an sgrion agus rud sam bith eile a lorgadh iad taobh a-staigh a 'chiste a thoirt às a chèile. Chunnaic Hayden bagaichean de sheann aodach is cnàmhan aig a" bhonn agus bha aige ri gabhail ris gu robh an t-Òrdugh dìreach air scrion a chuir a-staigh agus air fhàgail airson cuideigin a lorg. Am b 'urrainn don chomharra ceangailte ri Wi-Fi a' bhunait a dhol a-mach nuair a dh'fhosgail iad a 'chiste?
  
  Feumaidh mi creidsinn mar sin. Chomharraich an clò-bhualadh toiseach a" chlàraidh. Nas coltaiche, bha mothachairean an sàs. Ge bith cò a rinn seo uile bha e eòlach air teicneòlas. A thog ceist eile.
  
  "A bheil sinn dìreach air leum air adhart bho eucoirich cogaidh nan Nadsaidhean o chionn leth-cheud bliadhna chun a-nis?"
  
  "Chan eil mi ga thuigsinn," thuirt Smith.
  
  Bha an sgioba air gluasad air falbh bho uaigh Geronimo gus leigeil le feadhainn eile pàirt a ghabhail, agus a-nis sheas iad ann am buidheann fo na craobhan.
  
  "Bha mi a" smaoineachadh gu robh e gu math soilleir, "thuirt Hayden. "Thuirt an duine gur e sinne Òrdugh a" Bhreitheanais mu dheireadh. Tha iad ann fhathast."
  
  Thàinig an ceannard bunaiteach thuige. "Mar sin daoine, tha sinn air dùblachadh agus trì uiread a" sgrùdadh ar iomall. Gun sgeul air na nàimhdean feachdan sònraichte agad. Tha e coltach gu robh iad gu soilleir ag ionndrainn a" chomharra an turas seo agus chuir mi a" choire orra gu mòr. Tha tòrr cumhachd teine an seo." Chomharraich e na saighdearan a bha nan seasamh timcheall an dùn.
  
  "Chan eil seo a" ciallachadh nach deach an comharra a thàinig bhon uaigh sin a chraoladh ann an àiteachan eile, "thuirt Lauren. "Dh" fhaodadh àireamh sam bith de dhaoine a bhith air fhaicinn ann an aon chruth no ann an dòigh eile. "
  
  "Fhad a tha seo fìor," thuirt an ceannard, "chan eil mòran as urrainn dhuinn a dhèanamh mu dheidhinn. A-nis is urrainn dhuinn a dhèanamh ach Strask Labs a ghairm agus, mar a chanas iad, rabhadh a thoirt dha na daoine sin."
  
  Chomharraich e fear faisg air làimh aig an robh am fòn aige air a bhruthadh na chluais.
  
  Bha fios aig Hayden gum bu chòir dhi fios a chuir gu Rùnaire Crowe, ach stad i nuair a thàinig gairm an t-saighdeir thairis air an glaodhaire, leis an t-seallaidh gun chrìoch a" toirt air sgioba SPEAR coimhead mun cuairt le iomagain.
  
  "Is e obair-lann le luchd-obrach 24-uair a tha seo," thuirt an ceannard bunaiteach. "Air gairm don arm agus don Taigh Gheal. Chan urrainn dhomh innse cho dona sa tha e. " Chuir e a" choire air a" fòn a bha a" glaodhaich.
  
  "Chan fheum thu." Thuirt Hayden. "An urrainn dhut fios a chuir gu ùghdarrasan ionadail? Cuir gu Strask iad agus innis dhaibh gu bheil sinn air ar slighe."
  
  "Anns a 'bhad, an riochdaire Jay."
  
  Ruith Hayden a dh" ionnsaigh an heileacoptair. "Feumaidh sinn faighinn gu Dallas! A-nis! "
  
  
  CAIBIDEIL A SHEACHD FHICHEAD
  
  
  Chuir Karin seachad na bha cudromach dhi ùine mhòr mus do sheall i eadhon an draibhear flash gu ceann-uidhe a" choimpiutair. Bha i gu math mothachail gum faodadh cuideigin le beairteas agus buaidh Tyler Webb teicneòlas sam bith a chuir a-steach air a" choimpiutair aige - gu sònraichte fear anns an robh na dìomhaireachdan salach a bha e air cruinneachadh thar nam bliadhnaichean.
  
  Agus seo i.
  
  Boireannach òg. Coimpiutar. Cairt-flash.
  
  Cia mheud ainm a thug iad orm san àm a dh'fhalbh? Nighean le dàta. Ceann ann an lìon. Khakaz O chionn fhada, fada air falbh, ach fhathast buntainneach.
  
  Sheas Dino agus Wu agus choimhead iad, a" cumail sùil air an taigh mu thràth cho math sa dh" fhaodadh e a bhith. Bha mothachairean aca airson a h-uile dòigh-obrach agus planaichean le ro-innleachdan cùl-taic airson suidheachaidhean falmhachaidh cruaidh agus bog. Bha an triùir shaighdearan ann an droch staid an-dràsta - air am bualadh, air am brùthadh, gu slaodach a" slànachadh bhon chuairt aca ann an San Francisco. Bha iad cuideachd teth, acrach agus gann air airgead. Fo ghealladh Karin, geall iad a h-uile càil air. Bhon fhìor thoiseach.
  
  "Tha an t-àm ann do luach a dhearbhadh," thuirt i.
  
  Cha d" fhàg a bliadhnaichean tràtha riamh i; airson ùine fhada thionndaidh i air ais chun an t-saoghail i. B" e fèin-sgrios aon de na dòighean air rèite.
  
  "Tha sinn a" creidsinn annad," thuirt Dino.
  
  Rinn i gàire gu gruamach nuair a chuir i a-steach an draibhear flash agus a choimhead an scrion mhòr. Dhealbhaich i a h-uile càil airson ruith cho luath "s a b" urrainn, agus a-nis cha robh dàil sam bith ann nuair a thàinig am brosnachadh air an sgrion:
  
  Lean air adhart?
  
  Ceart gu leòr.
  
  Shuidh i sìos agus chaidh i a dh'obair. Chrath am meur-chlàr, bha a corragan a" priobadh, chaidh an sgrion fodha. Cha robh dùil aice ri lorg no eadhon ga thuigsinn aig an aon àm - bha mòran gigabytes de dh'fhiosrachadh ann - agus is e sin as coireach gun do rinn i a h-uile dad cho ultra-thèarainte sa ghabhas mus deach an draibhear a luchdachadh. Dh" fhosgail i cuideachd beagan chunntasan far-oirthir agus cunntas no dhà ann an Los Angeles a dh" fhaodadh gum biodh e comasach dhaibh airgead a thasgadh gu sgiobalta. Gun teagamh, chuimhnich i air a h-uile càil bhon àm aice ann an SPEAR; is e na thachair an dèidh bàs Webb a dh'fhaodadh cur ris a' chùis.
  
  Le bhith a" leigeil seachad na sgrìobhainnean tawdry ach ominous airson a-nis agus a" cuimseachadh air a h-ionmhas, thionndaidh i a corragan agus a sgrion gu bhith na fhìor fhiosrachadh. Bhuail Dino nuair a bha i a" strì ri cumail suas.
  
  "Damnaigh e, bha mi a" smaoineachadh gu robh mi nam shàr-eòlaiche aig Sonic. Cuiridh mi geall gun toir thu air an t-seilg bheag dhubh sin air feadh an àite, huh?"
  
  "A bheil thu eòlach air Sonic? Bho Master System no Mega Drive? Nach eil sinn uile ro òg airson seo?"
  
  Bha Dino a" coimhead troimh-chèile. "Playstation, a dhuine. Agus tha retro nas fheàrr. "
  
  Chrath Karin a ceann, a 'toirt oirre gàire a dhèanamh. "O tha, tha e gu tur retro, a dhuine."
  
  A" cladhach nas doimhne don fhaidhle ionmhais, cha b" fhada gus an lorg i àireamhan cunntais, còdan seòrsachaidh, agus prìomh òrdughan. Lorg i bancaichean stòr, a" mhòr-chuid dhiubh aig muir. Lorg i còrr air seachdad "s a còig diofar chunntasan.
  
  "Do-chreidsinneach."
  
  Tharraing Dino suas cathair. "Tha, tha ùine chruaidh agam a bhith a" cumail sùil air an dithis. Agus tha iad le chèile falamh!"
  
  Bha fios aig Karin nach robh ùine aice sùil a thoirt air a h-uile cunntas. Dh'fheumadh i a ghearradh sìos agus an tè a b' fheàrr a thaghadh. Gu h-innleachdach, bha i mar-thà air prògram sìmplidh a sgrìobhadh a bhiodh a 'dol tron fhaidhle agus a' comharrachadh nan cunntasan leis na h-àireamhan as àirde. Leig i a-mach e a-nis agus dh'fhuirich i còig diogan.
  
  Bha na trì stiallan gorm a" coimhead gealltanach.
  
  "Thoir sùil ort."
  
  Chaidh a 'chiad chunntas a ghlasadh. Bha e stèidhichte anns na h-Eileanan Cayman, gun chleachdadh, agus sheall e cothromachadh de thrithead mìle dolar. Chaidh Karin fodha. Feumaidh tu a bhith a" magadh! Bha fios aice gu robh Webb mu dheireadh air ceanglaichean a bhriseadh nuair a bha e an tòir gu neo-chùramach air ulaidh Saint Germain - bha e air falbh leis fhèin agus air suimean mòra a chosg gus fuireach neo-aithnichte agus arm fhastadh faisg air a" cheann thall, bha e air na mìltean a phàigheadh airson aon fhàbhar mu dheireadh iarraidh, - ach cha robh dùil aice gum biodh a chunntasan air an lughdachadh cho mòr.
  
  Co-dhiù, chuir i gu sgiobalta trithead mìle a-steach don chunntas banca ionadail Los Angeles a bha i air fhosgladh mar-thà.
  
  Tha e cunnartach, ach ma nì sinn cabhag, is urrainn dhuinn an t-airgead a tharraing air ais agus a thoirt leinn. Nam biodh cuideigin a" brathadh air a" chunntas, rud a bha eu-coltach ris a" chothromachadh ìosal aige, bu chòir dhaibh a bhith comasach air sin a dhèanamh mus d" fhuair duine a-mach.
  
  Ghluais i chun an ath chunntas, chunnaic i an cothromachadh ceithir fichead mìle dollar, agus bha aice ri aideachadh gu robh e na b 'fheàrr mar seo. Ach chan eil dad coltach ris na milleanan ris an robh dùil aice. Ri a taobh, dh'fhuirich Dino sàmhach. Thug i an t-airgead agus, a 'cumail a h-anail, bhrùth i am bile mu dheireadh.
  
  Daingead. Còig mìle deug?
  
  B" fheudar dhi coimhead tro na cunntasan a bha air fhàgail, a" faighinn airgead a-mach ro dheireadh an t-suim timcheall air ceud agus trithead mìle dolar. Cha robh e dona, ach cha b" e airgead gealltanas fad-beatha a bh" ann. Bheireadh seo ùine, agus bha i faiceallach mu bhith a" fuireach ceangailte nas fhaide, ach airson a-nis le gainnead solair rinn an ath cheum riatanach.
  
  "Biadh airson blackmail," thuirt i.
  
  "Chan eil mi toilichte le seo," thuirt Dino.
  
  "Tha e an urra ri cò a th" ann, "thuirt Karin. "Agus dè rinn iad. Is urrainn dhuinn na bastards fìor olc a nochdadh - is dòcha tro làrach-lìn speisealta ùr - agus bruidhinn mu na dh" fhaodadh sinn a dhèanamh mun fheadhainn a dh "fhaodadh beagan notaichean a chall."
  
  Chrath Wu a cheann. "Dè?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "Beag dholairean. Tsentarinos. Wonga. Damn, càit an tòisich sinn?"
  
  Bha mòran dhuilleagan de dh'ainmean anns an fhaidhle ùr, gach fear ann an clò trom le dealbh agus ceann-latha na chois. Gluais Karin sìos an liosta. "Ceart, uill, tha iad ann an òrdugh na h-aibideil. Co-dhiù is e sin rudeigin. Roghainnean sam bith?"
  
  "Chan eil mi eòlach air daoine beairteach sam bith," thuirt Dino. "Gun iomradh a thoirt air dubh-cheileadh cuideigin."
  
  "Tha mi ag aithneachadh cuid de na h-ainmean sin," thuirt Wu fhad "s a bha Karin a" gluasad gu misneachail tron duilleag AC. "Daoine ainmeil. Rionnagan spòrs. preasantairean telebhisean. A Dhia, cò an duine Webb seo?"
  
  "Cò bha e?" Dh"fhairich Karin am fuath a" lasadh suas le spionnadh às ùr. "Aon de na creutairean as miosa, as èigneachail agus as cumhachdaiche a bha beò a-riamh. Droch incarnate, comasach air buaidh a thoirt air a h-uile beatha air a 'phlanaid."
  
  "B" urrainn dhomh cuid dhiubh ainmeachadh an-dràsta, "thuirt Dino.
  
  "Tha, dh" fhaodadh duine sam bith sin a dhèanamh. Ach is iad sin dìreach an seòrsa assholes a tha sinn airson fuireach fo. "
  
  Thug Karin sùil air ballachan-teine an t-siostam aice, a" coimhead airson soidhnichean rabhaidh tràth gun robh cuideigin eile a" dol timcheall. Cha robh dad air a shamhlachadh, ach cha robh i cho dìomhain a chreidsinn nach robh cuideigin a-muigh an sin mòran na bu ghlice na i.
  
  "Thoir sùil air an àite gu lèir," thuirt i, a" toirt air falbh an draibhear flash. "Feumaidh sinn sùil a chumail air a h-uile càil airson latha no dhà bho Làrach B. An uairsin chì sinn."
  
  
  * * *
  
  
  Bha seo uile mar phàirt den ullachadh faiceallach aice. Ma thèid rudeigin ceàrr agus gum faicear iad, air an glacadh no air am marbhadh, cha bhith sin mar thoradh air dìth ullachaidh. Chleachd Karin a h-uile cleas san arsenal mòr aice agus a h-uile unnsa den inntinn mhòr aice gus an dìon.
  
  Agus mo phlana. Mo dhìoghaltas beag.
  
  Dh'fhàg Dino, Wu agus i an dachaigh anns an fhàsach agus dh'fhàg iad iad fhèin ann am bothan beag a lorg iad ann am meadhan an àite sam bith. Thug e seachdainean de sgrùdadh rianail, ach nuair a chaidh a lorg, bha e na àite air leth freagarrach airson fasgadh cùl-taic. Chuir Wu seachad ceithir uairean fichead a" coimhead an taighe tro CCTV. Ghluais Karin agus Dino gu Los Angeles, tharraing iad air ais an stash airgid agus chuir iad na bha air fhàgail ann an àiteachan eile, bho àm gu àm a" sgrùdadh ballachan teine an lìonra aice, cho earbsach sa bha iad agus an staid anns an robh iad. Uair is uair a-rithist chan fhaca i sgeul gun deach seo a dhearbhadh ann an dòigh sam bith.
  
  Gu modhail agus gu faiceallach, ge-tà; b' e sin an aon dòigh anns am b' urrainn dhaibh fuireach saor.
  
  Bha trithead uair air a dhol seachad nuair a thill iad dhan taigh. Beagan sgrùdaidhean eile agus bha Karin deiseil airson obrachadh leis an draibhear flash a-rithist.
  
  "An do rinn thu sgrùdadh air na camarathan?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Yeah, dìreach dèan e."
  
  Cha tug e ach beagan dhiog agus an uairsin, a-rithist, chaidh i tron liosta ainmean. Às deidh C, gu dearbh, thàinig D.
  
  Cha robh Matt Drake air an liosta.
  
  Ach bha earrann air leth ann do SPEAR. Bha ainm Drake air an liosta. Mar sin bha Alicia Miles. Hayden Jay agus Mano Kinimaka ris an robh dùil aice. Chunnaic i Bridget NicCoinnich - chan iongnadh. Lancelot Smith? Hmmh. Mai Kitano. Lauren Fox. Eòrg. Gu inntinneach, cha robh iomradh sam bith air Thorsten Dahl.
  
  Ach bha iomradh ann air Karin Blake.
  
  Thug i sùil air airson mionaid, agus an uairsin chuir i romhpa a leigeil seachad airson a-nis. Bha ceanglaichean eile co-cheangailte ri sgioba SPEAR agus a chaidh a chur ri bonn na ciad duilleig bho Kimberly Crow, Rùnaire an Dìon; Gu Nicholas Bell, prìosanach; agus fo-chlàr slàn leis an tiotal "Family/Friends".
  
  Damn, chaidh am fear seo dha-rìribh don bhaile orra.
  
  Gu math.
  
  Bu chòir gum biodh a" chiad cliog dìreach air an ainm: Matt Drake.
  
  Dh' amhairc a suil, a' searg, 's an sin thoisich i ri leudachadh ; leudaich a suilean gu meudachd shoithichean.
  
  "Fuck mi," thuirt i le eagal. "Ach. Fuck. mi."
  
  
  CAIBIDEIL A H-OCHD FHICHEAD
  
  
  Chunnaic Matt Drake soidhne Strask Laboratories fada mus d" fhuair iad ann. Air iomall Dallas, b" e togalach àrd a bh" ann fhathast, agus bha an suaicheantas "S" gorm is geal aige air a chuir suas aig fìor mhullach an structair. Ach, bha na càraichean aca a 'gluasad gu luath, agus a dh'aithghearr chunnaic e gun do dh'fhosgail an talamh gu lèir air thoiseach.
  
  Bha Strask Labs a 'coimhead neo-chudromach, neo-shoilleir, maide sa chuibhle, agus sin, gun teagamh, b' e sin am beachd. Bha na h-uinneagan aige do-ruigsinneach, ach bha mòran dhiubh. Bha a phàirce chàraichean còmhdaichte ann an nead de chamarathan CCTV, ach b' e sin an saoghal. Cha b" urrainn do dhuine sam bith innse dè cho adhartach sa bha na camarathan no dè cho fada "s a leudaich iad. Cha robh geata ann ach cnap-starra lasrach. Chan eil tèarainteachd ri fhaicinn idir.
  
  "Freagairt sam bith fhathast?" - dh'fhaighnich Dahl.
  
  Chrath Hayden drochaid a sròin. "Sàmhach marbh," b" e sin a thuirt i.
  
  Rinn Drake sgrùdadh air an t-sealladh-tìre. Bha an àite pàircidh ann an cumadh L timcheall an togalaich, air beulaibh agus air an taobh an ear. Air an taobh an iar bha uchdan cas, feurach. Gun fheansa. Bha an sgìre gu lèir plana fosgailte. Bha lìonra de rathaidean a" ruith timcheall air, agus bha dusanan de thogalaichean oifis beaga, taighean-bathair agus ionadan stiall a" dèanamh suas an sealladh faisg air làimh.
  
  "Na poileis," thuirt Dahl.
  
  Bha oifigearan DPD mu thràth air an làrach, air am pàirceadh taobh a-muigh na sgìre ri taobh an rathaid. Dh'iarr Hayden air na draibhearan aca pàirceadh faisg air làimh agus leum iad a-mach.
  
  Lean Drake mi gu sgiobalta.
  
  "Am faca sibh dad? Rud sam bith?" dh'fhaighnich Hayden.
  
  Sheall an t-oifigear àrd le cliathaichean cliathaich suas. "Is e na tha thu a" faicinn a th" againn, a Mhama. Chaidh òrdachadh dhuinn coimhead agus gun a dhol an gnìomh. "
  
  Rinn Hayden mallachd. "Mar sin chan eil fios againn dè a tha sinn a" faighinn a-steach. Dìreach gealladh neach seòlta gu bheil cùisean cho dona "s as urrainn dhaibh a bhith."
  
  Chrath Alicia. "Hi, dè tha ùr?"
  
  "Ma tha armachd bith-eòlasach aca no inneal bith-eòlasach a-muigh an sin a tha air a dhealbhadh gu sònraichte gus ar bàrr a sgrios, chan eil roghainn againn," thuirt Dahl.
  
  "Agus ciamar a tha thu a" moladh gum faigh sinn a-staigh? "
  
  "Sùil air adhart," thuirt Dahl le gàire. "A bheil dòigh sam bith eile ann?"
  
  "Chan ann dhuinne," thuirt Drake. "A bheil thu deiseil?"
  
  "Damn," thuirt Alicia. "Tha mi dha-rìribh an dòchas nach eil an dithis agaibh a" dol a chumail làmhan. "
  
  Dh'iarr Hayden na rudan a dh'iarr iad agus thug e air falbh iad. Thug Drake a masg gas agus chuir e air e. Cha robh cunnart sam bith anns an obair-lann.
  
  An uairsin shleamhnaich Drake sìos uchdan feurach agus leum e thairis air loch gu h-ìosal gu àite pàircidh. Bha timcheall air dà fhichead càr sgapte anns gach àite, na teachdairean àbhaisteach de dhiofar aoisean agus glainead. Chan eil dad annasach. Bha Dahl a" gluasad ri thaobh, Alicia agus May air a làimh dheis. Bha iad làn ullaichte agus bha na buill-airm aca deiseil. Bha dùil aig Drake ris an fheadhainn a bu mhiosa, ach airson a-nis cha robh ach sàmhchair neònach a" cur fàilte orra.
  
  "A bheil thu a" smaoineachadh gu bheil am fiosrachadh air na sgiobaidhean eile a ruighinn?" Choimhead Kinimaka timcheall an iomall. "Ma gheibh cuid de na dùthchannan sin gaoth gu bheil an leithid de bhuill-airm bith-eòlasach an seo agus so-leònte san obair-lann seo, is dòcha gum bi ionnsaigh oirnn. Agus tha Strask gu math nas tèarainte na Fort Sill.
  
  "Sgioba eile?" Rinn Lauren osna a-steach don neach-conaltraidh. "Tha dragh orm gun deach clàradh an Òrdugh a chraoladh gun chuingealachaidhean. Agus is dòcha gu bheil stoirm shit ann an làn ghluasad."
  
  Thionndaidh beul Kinimaki gu bhith na chearcall mòr. "Ooh."
  
  Ghluais Drake agus Dahl air adhart, a 'gluasad eadar càraichean agus a' cumail an sùilean air na h-uinneagan gu lèir. Cha do ghluais dad. Cha deach inneal-rabhaidh sam bith a-staigh. Ràinig iad na slighean a bha a 'dol chun phrìomh lobaidh agus chunnaic iad gu robh eadhon na h-uinneagan beaga sin air an dorchachadh.
  
  "Ma lìbhrig mi an seo," thuirt Dahl. "Bhithinn a" gabhail ris sa bhad nach e obair-lann àbhaisteach a bha seo. "
  
  "Tha, a charaid. Tha e an-còmhnaidh nas fheàrr cuirm bheag snog a bhith agad. "
  
  Dh'fheuch Dahl làmhan an dorais agus chuir e iongnadh air. "Gun fhosgladh."
  
  Dh'fhuirich Drake ri òrdugh agus òrdugh Hayden. "Falbh."
  
  Le masg gas a" cuingealachadh a lèirsinn, choimhead e mar a dh" fhosgail Dahl na dorsan farsaing agus an uairsin shleamhnaich e a-staigh. Leudaich Drake an HK ùr aige fhad "s a bha e a" coimhead airson nàimhdean. B" e a" chiad rud a chunnaic iad cuirp nan laighe faisg air an ionad-fàilte agus anns na trannsaichean air a chùlaibh.
  
  "Fast". Ruith Dahl chun a 'chiad fhear, còmhdaichte le Alicia. Ruith Mai chun an dàrna fear, còmhdaichte le Drake. Rinn an Suaineach sùil air a" chuisle aige gu sgiobalta.
  
  "Tapadh le Dia," thuirt e. "Tha i beò".
  
  "Agus am fear seo cuideachd," dhearbh Mai agus thog i sùil an neach-fulaing. "Tha mi a" smaoineachadh gu robh e air a dhrogaichean. Gas cadail, no ge bith dè an teirm eireachdail a chanas iad ris. "
  
  Bha Hayden a" giùlan lorgaire gas, bhalbhaichean agus ceò leis. "Se rud mar sin a th" ann. Neo-puinnseanta. Chan eil marbhtach. 'S dòcha rudeigin aotrom airson an cur gu cadal?"
  
  "Thionndaidh bhodka gu bhith na armachd," thuirt Alicia, a guth air a shaobhadh leis a" masg. "Bhiodh sin gu leòr."
  
  Choimhead Kensi oirre, a" crathadh a cinn gu slaodach.
  
  "Dè tha thu a" coimhead, a Bhridget?"
  
  "Uill, co-dhiù leis a" masg seo is urrainn dhomh coimhead ort gun a bhith a "tilgeil suas."
  
  "Feumaidh gur e gas làn-chòmhdach a bha ag obair gu sgiobalta a bh" anns a "ghas," thuirt Hayden. "Ciamar a rinn iad sin?"
  
  "Vents," thuirt Lauren. "Siostam teasachaidh, fionnarachadh-àile, rudeigin mar sin. Ged, is dòcha, an àiteigin tha luchd-saidheans glaiste anns na deuchainn-lannan aca. Leis an t-seòrsa goireas, cha bhith a h-uile obair-lann no goireas stòraidh ceangailte ris a" phrìomh nód. "
  
  "Ceart gu leòr," thuirt Hayden. "Mar sin carson? Dè a choilean iad le bhith a" cur an luchd-obrach gu lèir nan cadal?"
  
  Bhris guth ùr a-steach don chòmhradh aca, chan ann tron t-siostam conaltraidh, ach tro sheòrsa de shiostam glaodhaire a bha is dòcha a" còmhdach an togalaich gu lèir.
  
  "A bheil thu an seo? Dè mu dheidhinn an còrr? O math. An uairsin faodaidh sinn tòiseachadh ann an timcheall air dusan diog. "
  
  Thionndaidh Drake gu sgiobalta, a 'coimhead air an doras. Chaidh guth Lauren tron neach-conaltraidh mar tonn làn-mara.
  
  "Tha sinn a" tighinn nas fhaisge! Tha mi a" smaoineachadh na h-Israelich. Brisidh sinn troimhe an-dràsta. Agus na Suainich!"
  
  "Nam biodh àite ann a-riamh far nach robh gunna-gunna ann..." thuirt Alicia.
  
  Tha an losgadh air tòiseachadh mar-thà; Chan eil teagamh nach robh na cops Dallas air lorg an luchd-sreapadair. A dh'aindeoin seo, thachair an ionnsaigh gu math luath. Bha Drake mu thràth a "coiseachd sìos an trannsa agus a" ceangal ris an neach-conaltraidh aige, ag iarraidh còd dùnadh èiginn a dh "fhosglas a" mhòr-chuid de na dorsan a-staigh. Aig an àm sin, spreadh sreath mhòr de dh "uinneagan air cùl a" chiad sreath de dhorsan, agus sgrios na grenades gu sgiobalta an glainne trì-fhillte. Chunnaic Drake an shrapnel biorach ràsair a" spreadhadh ann an tonn marbhtach, neo-sheasmhach, a" dòrtadh air feadh nan seòmraichean. Snàthadan freumhaichte anns gach uachdar. Tha sgaradh a-staigh agus uinneagan oifis cuideachd briste no drooping. Chomharraich Drake an gunna aig na dorsan.
  
  Guth Lauren: "Dà, trì, còig, ochd, seachd."
  
  Chuir e a-steach an còd ath-chuairteachaidh gu sgiobalta, an uairsin ruith e troimhe, agus an còrr den sgioba an uairsin. Bha cuirp anns a h-uile h-àite, air an toirt seachad gun mhothachadh leis a 'ghas cadail.
  
  "A bheil e sàbhailte dhuinn na masgaichean againn a thoirt dheth?" dh'fhaighnich e.
  
  Bha Hayden a" cumail sùil air càileachd adhair. "Chan eil mi ga mholadh. Tha, tha e soilleir a-nis, ach ge bith cò a thug a-steach an gas dh" fhaodadh e a dhèanamh a-rithist. "
  
  "Leis an fheadhainn as miosa," thuirt Dahl.
  
  "Daingead".
  
  Dh" fhosgail Drake teine nuair a chunnaic e figearan falaichte a" tighinn a-steach. Còignear aig an aon àm, agus mar sin is dòcha gur e Ruiseanaich a bh" annta, gan saoradh fhèin bho na peilearan aca agus gun a bhith a" gabhail cùram cò a ghortaich iad air an t-slighe. Bhuail Drake fear air an vest, theich an còrr.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gun urrainn dhuinn a ràdh le misneachd nach eil sgioba na Ruis fo smachd-bhannan an riaghaltais. Cha bhiodh riaghaltas sam bith na inntinn cheart ag aontachadh ri seo."
  
  Rinn Kinimaka gàire. "Tha sinn a" bruidhinn Ruiseanaich an seo, buddy. Doirbh a ràdh."
  
  "Agus nam biodh iad a" smaoineachadh gum faigheadh iad air falbh leis, "thuirt Coinneach. "Israel cuideachd."
  
  Ghabh Drake fasgadh air cùl a" bhùird. Bha na h-earrainnean timcheall air iomall an obair-lann seo a-staigh de dh" oifisean gu math sùbailte. Feumaidh iad cumail a" gluasad.
  
  Ghluais e gu Alicia agus May nuair a chaidh e seachad. "Labhran," thuirt e. "A bheil fios againn càite a bheil na buill-airm bith-eòlasach?"
  
  "Chan ann fhathast. Ach tha am fiosrachadh a" tighinn."
  
  Rinn Drake grimace. Is dòcha gu robh na biùrocratan murt a" tomhas cosgais beatha an aghaidh an teachd a-steach. Phut Hayden seachad. "Falbh nas doimhne," thuirt i. "Mar sin bidh."
  
  Loisg na Ruiseanaich aig na h-oifisean a-staigh. Reub na peilearan tron chraiceann fiberglass, ag adhbhrachadh gun tuit na pannalan agus na stiallan alùmanum a" sgèith anns a h-uile àite. Cha do thog Drake a cheann. Chaidh Hayden air adhart.
  
  Sheall Drake eadar an sprùilleach. "Chan urrainn dhomh mo sheallaidhean fhaighinn orra."
  
  Shuidh Dahl bho shealladh eadar-dhealaichte. "Is urrainn dhomh". Loisg e; thuit an duine, ach chrath Dahl a cheann gu gruamach.
  
  "Vest. Còig làidir fhathast."
  
  Chuir Lauren crìoch air a" ghairm. "Dìreach pìos fiosrachaidh, a dhaoine. Thàinig an àithne a leig às an neach-cadail gu cinnteach bho thaobh a-staigh an togalaich."
  
  "Fhuair," thuirt Hayden. "Labhrainn, càit a bheil na Suainich?"
  
  Sàmhchair, ma ta: "Bhon t-slighe a thàinig iad a-steach, chanainn bho thaobh eile an togalaich, a" dol dìreach gad ionnsaigh."
  
  "Damn, feumaidh sinn faighinn chun phrìomh àite an toiseach. A" gabhail ris gur e seo an t-slighe sìos gu na h-ìrean as ìsle, Lauren?"
  
  "Tha, ach chan eil fios againn càite a bheil na buill-airm bith-eòlasach fhathast."
  
  "Tha e shìos an sin," thuirt Hayden. "Feumaidh iad a bhith gòrach airson a stòradh an àite sam bith eile."
  
  Chrath Drake air Dahl. "A bheil thu ceart gu leòr?"
  
  "Gu cinnteach. Ach mar a thuirt thu na bu thràithe, cha bhiodh riaghaltas sam bith air an ionnsaigh seo a cheadachadh. "
  
  "A-nis a bheil thu a" smaoineachadh gu bheil na Suainich ag obair gu neo-eisimeileach? "
  
  Rinn Dahl gàire, ach cha tuirt e dad. Aig an àm sin, bha rud sam bith comasach, agus chuir am foillseachadh ùr gum faodadh an t-Òrdugh a bhith fhathast ag obair, air ùrachadh gu bun-structar ùr-nodha, comharran ceist air feadh na duilleige cuideachd. Cia mheud ceum a tha air thoiseach oirnn?
  
  Agus an ceathramh? Mura tig an t-acras ort, thig am bàs!
  
  Drake air a roiligeadh thairis. Chaidh Kinimaka sìos gu taobh thall na h-oifis agus bhrùth e e fhèin an aghaidh a" bhalla a-muigh, agus an uairsin Mac a" Ghobhainn agus iad a" tighinn còmhla air an ionad a-staigh. Choisich Hayden, Mai agus Yorgi dìreach tron mheadhan. Loisg Drake peilear às deidh peilear gus na Ruiseanaich a phronnadh gu làr. Chrath Kenzi nam measg, a" greimeachadh air daga, ach a dh" aindeoin sin bha e gruamach. Bha an nighean bhochd ag ionndrainn a katana.
  
  Ràinig Drake deireadh na h-oifis plana fosgailte. Bha Hayden ann mu thràth, a 'coimhead timcheall an àite fosgailte a lean gu banca an àrdachaidh agus raon mòr eile de dh' oifisean nas fhaide air falbh. Bha Suainich an àiteigin an sin.
  
  "Is fuath leam droch naidheachd a thoirt dhut," thuirt Lauren nan cluasan. "Ach rinn na h-Israelich cuideachd adhartas mòr. Is e raon cogaidh a tha seo. Tha thu fortanach a bhith ann. "
  
  A-nis tha Kensi air ais. "Tha mi gu mòr an teagamh gu bheil taic an riaghaltais aig na h-Israelich. Ach tha mi a" creidsinn gur e Feachdan Sònraichte a tha seo. Nach eil taic sam bith agad?"
  
  "Air mo shlighe. Bàta làn dheth. Chan eil fios agam ciamar a tha na sgiobaidhean sin an dùil faighinn a-mach às nas fhaide air adhart."
  
  "Cha chreid thu seo," thuirt Kensi. "Tha an-còmhnaidh dòigh ann. Feumaidh tu tòiseachadh air luchd-fulaing a chumail sàbhailte an seo. A" toirt dhaibh an taic a tha a dhìth orra."
  
  Tha Hayden air ais. "Duilich, chan urrainn dhomh aontachadh le seo fhathast. Chan eil fios againn dè a tha sinn a" dèiligeadh. Chan eil fios againn an urrainn don Òrdugh dad nas marbhtach a leigeil ma sgaoil."
  
  "Nach e sin adhbhar airson an toirt a-mach?"
  
  "Is dòcha gu bheil an t-Òrdugh ag iarraidh oirnn sin a dhèanamh. Fosgail na dorsan."
  
  "Mmm, a ghille," thuirt Alicia. "Tha cuid de amadan air na h-uinneagan fhosgladh mu thràth."
  
  Bha Hayden a" smaoineachadh mu dheidhinn. "Damn, tha thu ceart, ach chan eil seo ach ga dhèanamh nas miosa. Dè ma tha ploy an Òrdugh airson rudeigin marbhtach a leigeil ma sgaoil air feadh Dallas?
  
  Bha Drake a" deàrrsadh air na h-àrdairean. "Feumaidh fios a bhith againn càite a bheil am bioweapon fucking."
  
  Spreadh na peilearan air buidheann na Ruis, ga thionndadh gu bhith na "papier-mâché" air a dhèanamh de dhiofar phannalan. Chaidh pàipearachd a-steach don adhar: seata de pheansailean, fòn, cruach làn de phàipear.
  
  Tha an sgioba air tìr.
  
  Is gann gun robh guth Lauren ri chluinntinn. "Fo-ìre a ceithir, obair-lann 7. Sin far a bheil e. Greas ort!"
  
  
  CAIBIDIL NAOIMH FHICHEAD
  
  
  A" cleachdadh sreath de dh" àrdairean mar sgiath an aghaidh nan Suainich, chùm sgioba SPEAR teine cunbhalach air na Ruiseanaich agus iad a" rèiseadh a dh"ionnsaigh nan dorsan stàilinn. Chaidh Hayden agus Jorgi a leigeil ma sgaoil fhad "s a bha Kinimaka agus Smith a" coimhead às dèidh nan Suainich agus bha an còrr den sgioba ag amas air na Ruiseanaich.
  
  Bhrùth Hayden am putan leis an ainm SL4.
  
  Nan glaodhadh na h-àrdairean, chaidh am fuaim a chall air sgàth losgadh-gunna trom. Chaidh Drake sìos, ach fhuair an nàmhaid fhathast an teine air ais agus snàgadh air adhart, a" gluasad timcheall bòrd às deidh bòrd agus a" cleachdadh stuthan nas làidire gus còmhdach a thoirt air an cùlaibh. Fiù 's an uairsin, thuit aon duine le peilear na cheann. Bha fear eile a" sgreuchail ann am pian fhad "s a bha e air a sgiath, agus chaidh fear eile a losgadh sa chas. A dh'aindeoin sin, thàinig iad.
  
  Bha na solais a" lasadh os cionn nan dorsan meatailt agus an uairsin dh" fhosgail iad. Leum Hayden a-steach agus lean an còrr den sgioba. Bha e duilich dhaibh, ach fhuair iad troimhe.
  
  Chaidh Drake a bhrùthadh an aghaidh Dahl, an Hong Konger eatorra.
  
  Chuir Alicia a smiogaid air a druim. "Cò an ifrinn a tha air mo chùlaibh? Le meòir luaineach ?
  
  "'S mise a th' ann". Bha Kenzi a" magadh leis mar a bha an t-àite teann gan brùthadh a-steach, a" fàgail àite sam bith airson gluasad fhad "s a bha e a" dol suas gu ìre a ceithir. "Ach tha mo làmhan glaiste timcheall m" amhaich. Gu h-iongantach, tha mo chorragan ann cuideachd." Sheall i iad.
  
  Bha Alicia a" faireachdainn gluasad. "Uill, chuir cuideigin rudeigin suas mo asal. Agus chan e banana a th" ann."
  
  "O, feumaidh gur e mise a th" ann, "thuirt Yorgi. "Uill, seo mo ghunna."
  
  Thog Alicia mala. "Do ghunna, ceart?"
  
  "Mo ghunna. Mo ghunna, 's e sin a tha mi a' ciallachadh."
  
  "A bheil e làn chosgais?"
  
  "Alicia..." thug Drake rabhadh.
  
  "Mmm, tha, sin mar a bu chòir dha a bhith."
  
  "An uairsin is fheàrr gun a bhith a" gluasad. Chan eil sinn airson gun obraich e ann an àite cho cuingealaichte a-nis, a bheil?"
  
  Gu fortanach, dìreach mar a bha Kensi a" coimhead mar gum biodh i gu bhith a" toirt seachad freagairt pithy, stad an t-àrdaichear agus rinn e fuaim ruighinn. Dh'fhosgail na dorsan agus cha mhòr nach do thuit an sgioba a-mach don trannsa. Rinn Drake sganadh air na ballachan airson soidhne. Gu dearbh cha robh dad ann.
  
  "Càit a bheil Lab 7?"
  
  "Tionndaidh gu do làimh cheart, an treas doras," thuirt Lauren.
  
  "Foirfe".
  
  Choisich Dahl air adhart, fhathast faiceallach, ach a 'coimhead misneachail. Bha am bagairt gu ìre mhòr na bu mhotha, ach cha do dhìochuimhnich Drake a-riamh airson mionaid carson a bha iad an seo. Ordugh a' Bhreitheanais Dheiridh. Dè eile a tha iad air a phlanadh?
  
  Thug Yorgi dheth a masg, a" gas airson èadhar. Thàinig Kensi a-steach, a" briseadh nan riaghailtean, agus an uairsin lean Smith an deise, a" toirt sealladh bàn dha Hayden agus i a" tilgeil suas a gàirdeanan gun chuideachadh.
  
  "Reubaltaich," thuirt Dahl, a "leantainn air adhart a" coiseachd.
  
  "Chanainn crooks," thuirt Kensi. "Fuaim nas fheàrr."
  
  Sheas i ri thaobh.
  
  "Mura robh mi air mo smachdachadh cho math, bhithinn gu math còmhla riut."
  
  "Na gabh dragh. Is urrainn dhuinn obrachadh air seo."
  
  Chrath Drake i bhon chùl. "Tha fios agad gun deach e gu sgoil phrìobhaideach, nach eil, Kenz? Cha bhris thu gu bràth e."
  
  "Tha a dhòighean fhèin aig a" Mhossad. "
  
  Sheall Dahl thairis air a ghualainn. "An dùnadh sibh dithis suas? Tha mi a" feuchainn ri cuimseachadh."
  
  "Faic dè tha mi a" ciallachadh?" Thuirt Drake.
  
  "Fòcas air dè?" dh'fhaighnich Alicia. "Àireamhan a h-aon às a ceithir?"
  
  "Seo sinn," thuirt Dahl. "Obair-lann 7".
  
  "A bheil thu fhèin a" tomhas a h-uile càil, Torsti? Fuirich, tha mi a" smaoineachadh gu bheil stiogair agam an àiteigin."
  
  Chaidh Hayden air adhart. "Cruthachadh, daoine. Seall air ais. Thoir aire do na h-àrdairean air gach taobh. Feumaidh mi Lauren air a" fòn airson mo cheangal ris an bioweapon, agus feumaidh mi an obair-lann airson a bhith sàbhailte. A bheil thu a" smaoineachadh gun urrainn dhut a dhèanamh?"
  
  Gun stad, sgapadh iad agus ghabh iad an suidheachadh. Bha aig Drake agus Hayden ri dhol a-steach don obair-lann leotha fhèin. Chaidh iad a-steach don oifis a-muigh an toiseach, a bha làn de stuthan, a h-uile uachdar a bha ri fhaighinn còmhdaichte le gach seòrsa inneal. Cha robh fios aig Drake dè a bh" annta, ach bha iad a" coimhead deatamach agus daor.
  
  Air cùlaibh a' bhalla glainne bha seòmar sàbhailte a-staigh.
  
  "Labhran," thuirt e. "Tha dà sheòmar ann an deuchainn-lann 7. Taobh a-muigh agus a-staigh. Tha e coltach gur e seòmar smachd ceimigeach a th" anns an taobh a-staigh a dh" fhaodar a sheulachadh agus a leigeil ma sgaoil. "
  
  Chan eil dad. Chaidh conaltradh a dhì-cheangal.
  
  Thug Drake sùil air Hayden. "Dè tha-"
  
  "Tha mi duilich, Matt. Hayden. Tha deuchainn-lannan an-còmhnaidh air an dìon le tricead, agus mar sin chan urrainn dha comharran faighinn a-steach agus a-mach. Tha Lab 7 aig ìre eadar-dhealaichte bhon chòrr den ghoireas, agus thug e greis dhuinn an tèarainteachd a bharrachd a chuir dheth."
  
  "Na gabh dragh," thuirt Hayden. "Càit an tèid thu?"
  
  "Seòmar a-staigh. Bu chòir caibineat glainne a bhith ann. Am faic thu seo?"
  
  Choisich Drake suas chun bhalla mòr glainne. "Tha. Dìreach anns an oisean as fhaide air falbh."
  
  "Tha e soilleir nach eil buill-airm bith-eòlasach coltach ri buill-airm. Bu chòir a stòradh ann an canister mu mheud flasg cofaidh. Faodar a chomharrachadh leis a" chòd PD777. Fhuair sin?"
  
  "Air a thuigsinn". Chaidh e gu pannal còd an dorais agus bhuail e anns a" chòd override. "Chan eil dad". Rinn e osna. "Am faodadh còd eile a bhith aig an t-seòmar seo?"
  
  "Leig leam faighinn a-mach. Is e an duilgheadas a th" ann gu bheil a h-uile ceannard, teicneòlaiche agus neach-cuideachaidh obair-lann a "cadal còmhla riut."
  
  "Gun iomradh a thoirt air na Ruiseanaich, na Suainich agus Israelich. Greas ort".
  
  Dh'èist Drake nuair a rinn Hayden co-chomhairle leis an sgioba. Bha a h-uile dad sàmhach, cho neònach. Chaidh Mac a" Ghobhainn an uairsin tro a chom.
  
  "Gluasad air an staidhre an ear. Seo iad a" tighinn!"
  
  "Lorg mi gluasad air an taobh an iar," thuirt May. "Greas ort".
  
  "Cùm na h-àrdairean sin," thuirt Hayden. "Bidh feum againn orra gu math luath."
  
  Smaoinich Drake air losgadh tron ghlainne. Gun teagamh bhiodh e dìonach le peilearan agus dh" fhaodadh e bhith cunnartach. Anns an t-seòmar a-muigh cuideachd bha caibineatan glainne làn de phìoban deuchainn agus canastairean anns am faodadh àireamh de phuinnseanan a bhith ann.
  
  Dh" èigh Lauren còd ùr. Bhuail Drake e. Dh"fhosgail an doras. Ruith e gu ceann thall an t-seòmair, dh" fhosgail e an clòsaid agus thòisich e a" coimhead airson a" chanastair. Chaidh Hayden fhàgail air chùl. Fhad "s a tha iad a" còmhdach an druim, bidh gach ball den sgioba a" cumail an ath fhear ann an sealladh.
  
  Chaidh Drake tro canister às deidh canister. Bha clò-bhualadh de litrichean is àireamhan dubha, trom air gach fear, agus bha iad a-mach à òrdugh. Chaidh mionaid seachad. Dh'fhosgail Mac a' Ghobhainn teine suas an staidhre, agus rinn May an aon rud beagan dhiog às dèidh sin. Chaidh ionnsaigh a thoirt orra, ag ùrnaigh nach biodh duine gòrach gu leòr airson grenade a chuir a-steach don t-sabaid.
  
  "Air a thuigsinn!"
  
  Thog e an soitheach, thug e leth diog airson cuimhneachadh gu robh armachd bith-eòlasach ann a dh "fhaodadh co-dhiù Ameireagaidh a sgrios, agus chuir e fo a ghàirdean e. "Tha an t-àm ann falbh".
  
  Mar aon, co-òrdanaichte, thòisich iad air teicheadh. Chòmhdaich May agus Smith an staidhre gus an do ràinig Drake agus Hayden an talla, agus an uairsin chòmhdaich Yorgi agus Dal iad. Thill May agus Smith gu sgiobalta nuair a bhrùth Alicia am putan àrdaichear.
  
  Dh"fhosgail na dorsan sa bhad.
  
  "Nas luaithe!" - Dh'èigh Mai, a 'nochdadh gu luath timcheall air an oisean. "Tha iad beagan dhiog air mo chùlaibh."
  
  Thill i an teine, gan pronnadh gu làr.
  
  Ghabh Mac a" Ghobhainn slighe eile, a tha a-nis còmhdaichte le Dahl, an dithis fhireannach a" teicheadh a dh"ionnsaigh nan dorsan.
  
  Agus an uairsin thòisich na h-innealan-rabhaidh a" seirm, rughadh cumhachdach coltach ri adharc a lìon na cluasan agus a chuir na mothachaidhean gu cus dragh.
  
  "Dè an ifrinn a tha seo?" Rinn Drake sgreuchail.
  
  "Chan eil. Ach chan eil!" Ghlaodh Lauren air ais. "Faigh a-mach às an sin. Faigh a-mach às an sin a-nis! Tha iad dìreach air rudeigin a leigeil a-steach don t-siostam." Stad i. "O mo Dhia... is e Sarin a th" ann."
  
  Bha e mar-thà a 'dòrtadh tro na fionnaichean ann am mullach an trannsa agus air taobh-uinneagan an àrdachaidh.
  
  
  CAIBIDEIL A THRÌOCH
  
  
  Chuir Drake às don chiad tonn de dh" eagal nuair a chaidh an t-ainm Sarin a chomharrachadh. Bha fios aige gu robh e marbhtach. Bha fios agam gu robh e air a mheas mar armachd lèir-sgrios. Bha fios aige gu robh Smith, Yorgi agus Kenzi air na masgaichean aca a thoirt dheth.
  
  Agus chunnaic e na bhathas ag ràdh a bha na leaghan gun dath, gun bholadh a" sruthadh tro na fionnaichean.
  
  "Cha robh mi a-riamh teagmhach gun robh iad a" stòradh sarin an seo. " Thug Hayden ionnsaigh air Yorgi. "Ach seo..." Rug i air a masg.
  
  Bha fios aig Drake gum faodadh cha mhòr a h-uile càil a bhith air a làimhseachadh, air innleachadh no eadhon air ath-aithris. B 'e an aon chuingealachadh mac-meanmna. Bha an t-àidseant nerve leaghaidh gu tur sùbailte. A-nis bha e ann an cabhag gus faighinn gu Kenzi, ach chunnaic e gu robh Alicia agus May ann mu thràth. Bha masg air boireannach Israel, ach bha a sùilean dùinte mu thràth agus bha a corp glan.
  
  Faodaidh Sarin marbhadh ann an aon gu deich mionaidean, a rèir an dòs.
  
  "Chan eil," thuirt Drake. "Chan eil chan eil".
  
  Shleamhnaich Mac a" Ghobhainn sìos taobh an àrdaichear, mar-thà gun mhothachadh, mus deach aig Dahl air am masg a tharraing gu tur thairis air aodann.
  
  Ruith an t-àrdaichear suas, air ais chun chiad làr.
  
  "Dè bu chòir dhuinn a dhèanamh?" Dh'èigh Hayden thairis air a 'chonaltradh. "Dè an ùine a th" aca?"
  
  "WHO?" Fhreagair Lauren gu nàdarrach. "Cò a chaidh a ghoirteachadh?"
  
  "Dìreach lorg radan lab damn no dotair agus innis dhuinn dè a nì thu!"
  
  Thog Kinimaka Mac a" Ghobhainn air a ghualainn nuair a bha na dorsan fosgailte. Chunnaic Drake e gu bhith a" ruith a-mach, agus an uairsin ruith e a-steach an toiseach, agus fios aige gur dòcha gu robh na Hawaiian air dìochuimhneachadh mu na Suainich, na Ruiseanaich agus na h-Israelich a bha a" feitheamh. Chunnaic e sa bhad rud a bha coltach ri smùid lag a" dol tro na frasan àrd-ìre gu lèir. Chaidh a chridhe fodha. "Chaidh a leigeil ma sgaoil an seo cuideachd."
  
  "An togalach gu lèir," thuirt Lauren. "Tha teicneòlaiche obair-lann agam an seo."
  
  "Chan eil feum agam air," thuirt Kinimaka. "Feumaidh sinn atropine. Càite bheil an atropine damn seo?
  
  Thàinig guth ùr air an loidhne. "Cò mheud duine a tha air an galar? Agus gu dè an ìre?"
  
  Rinn Drake sganadh air an sgìre agus ruith e airson còmhdach, ag amas air an armachd aige. Thug Alicia taic dha. Thug gluasad air thoiseach orra stad.
  
  "Gu ifrinn le seo!" Bha Hayden a" caoineadh. "Tha triùir againn fhìn agus dusanan de dhaoine mar-thà gun mhothachadh san obair-lann. Feumaidh tu tighinn an seo leis an antidote, agus feumaidh tu a dhèanamh a-nis!"
  
  "Tha Sarin marbhtach," thuirt an duine. "Ach faodaidh e uair a thìde a thoirt airson a mharbhadh. Tha sinn air an t-slighe cheart, creid mi. Bha sinn deiseil airson seo. Innis dhomh, a bheil duilgheadas aig an luchd-fulaing anail a tharraing?"
  
  Choimhead Drake air ais. Thug Hayden mionaid airson sgrùdadh. "Tha," thuirt i le cnap na h-amhaich. "Tha, tha sin fìor".
  
  Choimhead Drake fhad "s a bha Dal a" coiseachd a-null gu Kenzi, tharraing e air falbh i gu socair bho Alicia, agus chrath e na ghàirdeanan i. Sheall e gu dìreach air Kinimaka. Chan eil duine eile. Chan eil àite sam bith eile. Chaidh an saoghal à sealladh, agus cha robh ach aon rud air fhàgail air cogais na Suaine.
  
  "Mhàin. Dè bu chòir dhuinn a dhèanamh?"
  
  Rinn an Hawaiian mòr srann. "Atropine agus an Auto-Injector."
  
  Fhreagair an guth gun dàil. "Tha bàghan meidigeach suidhichte air gach làr. Tha grunn antidotes anns gach roinn, agus tha atropine mar aon dhiubh. An sin gheibh thu cuideachd injectors fèin-ghluasadach. Dìreach cuir ann am fèus na sliasaid e."
  
  "Tha fios agam dè nì mi!"
  
  Dh'fhuirich Drake ris an teicneòlaiche innse dha Kinimaka càite an tèid e, agus chaidh e an toiseach. Gun sreothartaich mu'n cuairt, Gun tilgeadh air na bùird ; an turas seo bha iad air an ceann a-muigh, a' toirt taic dha na caraidean aca a thuit, a' toirt dùbhlan do nàisean meallta sam bith gòrach gu leòr airson an toirt air adhart. Bha an làr fhathast làn de chuirp, dìreach a-nis bha na cuirp cadail sin air an lùbadh suas, air an cràdh le pian, bha cuid air chrith mu thràth.
  
  Chaidh na dorsan a-steach a sgrios. Bhiodh fir ann am masgaichean agus deiseachan a" reubadh a-staigh.
  
  Bhreab Drake a chathair gu aon taobh agus an uairsin mhothaich e am bàgh meidigeach ann an aon de oiseanan an t-seòmair. Ruith e. Air an taobh dheas bha corp an Ruiseach, air a sgeadachadh ann an Kevlar, am fear air an do loisg iad. Bha dithis eile 'nan laighe ri thaobh ; reub iad agus fhuair iad bàs. Bhuail Sarin iad gu cruaidh cuideachd. Chuir an sgaoileadh ceimigeach stad gu h-èifeachdach air a" bhlàr agus bha an armachd bith-eòlasach fhathast aig SPIR.
  
  Ruith Hayden air adhart gun armachd na làmhan agus thilg e an doras fosgailte don bhàgh mheidigeach. Taobh a-staigh, air am beulaibh sheas dusan ampoule làn de lionn gleansach. Bha iad air an comharrachadh gu soilleir, agus dh'èigh Kinimaka ris an atropine; Tharraing Mai a-mach an inneal-stealladh fèin-ghluasadach agus lìon e e. Chuir Kinimaka snàthad an aghaidh Smith dìreach diogan mus do rinn Dal an aon rud ri Coinneach. Dhèilig Alicia agus Mai ri Yorgi, agus an uairsin chaidh an sgioba sìos, sgìth, numb, fo eagal gu robh an dòchas a bha air an cridheachan a lìonadh a-nis a" coimhead cho eu-dòchasach.
  
  Chaidh mionaidean seachad. Thionndaidh Drake gu Kinimaka. "Dè tha dol a-nis?"
  
  "Uill, tha atropine a" bacadh buaidh sarin. Feumaidh iad tionndadh mun cuairt."
  
  "Thoir sùil airson fo-bhuaidhean," thuirt an teicneòlaiche. "Gu bunaiteach, hallucinations. Ach dizziness, nausea, doilleir lèirsinn..."
  
  "Na gabh dragh," thuirt Alicia. "Chan eil dad nas miosa na lòn taigh-seinnse airson Sgioba SPEAR."
  
  "Beul tioram. Àrdachadh ìre cridhe "...
  
  "Seadh."
  
  Chaidh beagan mhionaidean eile seachad, agus bha Drake a 'coimhead gu dìcheallach air aodann Yorga, a' guidhe ceud uair san diog airson co-dhiù tuiteam de bheatha tilleadh thuige. Dh "fhaighnich Hayden don teicneòlaiche am b" urrainn dhaibh an sarin a thoirt air falbh bhon t-siostam agus leigeil leis a h-uile duine na masgaichean aca a thoirt air falbh, ach cha mhòr nach robh an suidheachadh fo smachd. Is dòcha gum bi planaichean eile aig an neach a leig an sarin a-mach.
  
  "Tha sinn san t-siostam a-nis cuideachd," thuirt Lauren riutha. "Tha an FBI air grunn luchd-saidheans coimpiutair àrd-ìre a chumail a tha air a bhith a" cladhach a-steach don chùis seo airson ùine. "
  
  "Naidheachd sam bith mu sgiobaidhean feachdan sònraichte eile?" dh'fhaighnich Hayden.
  
  "Tha sinn a" smaoineachadh sin. Tha mi dìreach a" faighinn dearbhadh. Tha e rud beag troimh-chèile an sin."
  
  Chrath Drake gruaidh Yorgi, air taobh deas a masg. "Innis dhomh mu dheidhinn".
  
  Ghluais an Ruis beagan, a 'togail a làmhan. Dh'itealaich a shùilean fosgailte agus sheall e gu dìreach air Drake. Rinn e casadaich agus dh" fheuch e ri masg a thoirt dheth, ach chùm Drake na àite e. Le no às aonais atropine, tha e nas fheàrr gun dad fhàgail gu cothrom. Rinn Mac a' Ghobhainn strì cuideachd, agus an uair sin Coinneach; Leig Dahl a-mach osna faochadh fada, ri chluinntinn. Ghabh an sgioba an cothrom gàire goirid, lag a thoirt seachad.
  
  "Gheibh sinn iad san adhar," thuirt Hayden. "Tha sinn deiseil an seo airson an-diugh."
  
  Chuir Lauren fios thugainn a-rithist. "A bheil a h-uile dad ceart gu leòr leotha? iad uile?" Cha robh fios aice fhathast cò air an robh an galar.
  
  "Gu ruige seo cho math, a ghràidh," thuirt Drake. "Ged a bhiodh e math dotair fhaighinn sùil a thoirt orra."
  
  "Tha dusan dhiubh an seo."
  
  "Tha mi a" tighinn thugad a-nis," thuirt Hayden.
  
  Chruinnich an sgioba agus chuidich iad a chèile gus faighinn a-mach air an doras. Thug Hayden grèim air a" bhith-armachd gu a broilleach, gun a bhith cinnteach a-nis cò anns an robh earbsa aice. Chuir i ceist air Lauren mu na cunntasan.
  
  "Feumar a thoirt gu sàbhailteachd ann an Dallas," thuirt Lauren. "An seo tha am mion-fhiosrachadh agam. Tha iad a' feitheamh ort."
  
  Sheall Hayden air Drake le sùilean sgìth air cùl a masg.
  
  Chan eil e gu crìch gu bràth.
  
  Bha fios aig Drake dè dìreach a bha i a" smaoineachadh. Mun àm a ràinig iad an seòmar èiginn, thug iad air falbh na masgaichean aca, agus lorg iad Lauren, bha iad a" tòiseachadh a" faireachdainn beagan a bharrachd fois. Chòrd e ri Drake cofaidh teth a thoirt thuige agus bha Alicia a" bleith airson botal uisge. Thug Mai a" ghlainne bhuaipe, ghabh i sip, an uairsin thug i cuireadh dhi sip a thoirt às a" bhotal a bha air a chleachdadh.
  
  Ràinig Kenzi a-mach agus thug e bhon Chèitean e agus rinn e osna. "Carson a tha mi gad fhaicinn ceithir?"
  
  Thill Alicia an t-uisge aice. "Mar sin, fhathast beò? Hey, a bheil seo a" cunntadh mar threesome?"
  
  Bha Drake a" coimhead. "A bheil fios agad air rudeigin? Bidh fios agam cuin a thig an t-àm airson an obair seo a leigeil seachad, nuair a stadas an dithis agaibh a" feuchainn ri càch a chèile a chuir dheth. Sin nuair a leigeas mi mo dhreuchd."
  
  Leig Lauren ceum air falbh bho Smith airson mionaid nuair a bhuail casg fiosrachaidh an siostam conaltraidh meadhanach aice. Tha seo a" toirt a-steach conaltradh bhon ghille mì-mhodhail ann an Washington, an gnìomhachd ionadail ann an Dallas, agus, gu ìre nas lugha, Rùnaire an Dìon.
  
  Shìn i a làmh airson a" bhuidheann èisteachd mus chuimhnich i gum b" urrainn dhi an ceangal a chleachdadh. "Hey, uh, uill, hi. Bheir mi seòladh dhut ann an Dallas agus bu chòir dhut a bhith air do shlighe. Mar as fhaide a dh" fhanas na buill-airm bith-eòlasach sin san fhàsach, is ann as motha a bhios an cunnart. A-nis tha beagan soilleireachaidh againn. Tha e coltach gun deach an tranquilizer tùsail a chaidh a thoirt seachad gus buaidh a thoirt air cha mhòr a h-uile duine a bha ag obair san obair-lann a bhrosnachadh tro chòd gun fheum cho luath "s a dh" fhosgail thu ciste Geronimo. Tha e coltach gu bheil iad a" smaoineachadh gur dòcha nach eil an cult ann fhathast a-nis, ach is dòcha gu bheil co-dhiù aon neach fhathast ag obair dhaibh. Bha Sarin cuideachd air a ghnìomhachadh leis an aon chòd agus, gun teagamh, leis an aon neach. Taobh a-staigh? Is dòcha gu bheil. Ach na dìochuimhnich gum feumadh sinn sgàileanan dìon an obair-lann a thoirt air falbh gus am faigheadh an comharra a-staigh."
  
  "Feumaidh tu dèanamh cinnteach nach fhalbh daoine mus dèan an neach-cadail a chuid obrach," thuirt Hayden.
  
  "Air esan. Ach chan e sin uile. Chaidh na cuirp a chunntadh." Ghabh i anail. "Rinn an luchd-obrach obair-lann againn agus na sìobhaltaich neo-chiontach obair mhath. Tha e coltach gu bheil iad uile a 'freagairt ri atropine. Thathas a 'gabhail ris leis gu robh iad a' cadal air an làr nach d 'fhuair iad ach dòsan lag agus thàinig cuideachadh gu luath. A-nis chan eil duilgheadas sam bith ann le comharrachadh, ach leis gu robh fios againn air suidheachadh nan Ruiseanaich agus na Suainich, feumaidh sinn gabhail ris gu bheil sinn ceart. Chaidh triùir Ruiseanach a mharbhadh, chaidh dithis a dhìth. Tha dithis Suaineach marbh, tha aon a dhìth. Agus bhàsaich triùir Israeil, bha dithis a dhìth."
  
  "Cha d" fhuair iad atropine?" Dh'fhaighnich Dahl gu draghail.
  
  "Gu dearbh rinn iad e, ach às deidh na sìobhaltaich. Agus bhuail e iad gu mòr nas ionnsaigheach. "
  
  Ron àm seo, bha Smith, Yorgi agus Kenzi air an casan, a 'coimhead fois agus deònach gnìomh. Bha Drake a" faighneachd am faodadh seo a bhith mar aon de na frith-bhuaidhean a chaidh ainmeachadh.
  
  "Yorgi," thuirt e. "Seall air Alicia. Dè tha thu a' faicinn?"
  
  Rinn an Ruis gàire. "Reòiteag agus chili teth?"
  
  Rinn Drake gàire. "Tha e ceart gu leòr".
  
  Rinn Alicia gàire domhainn. "Dè tha an ifrinn a" ciallachadh. Yogi? Yogi? Thig air adhart, a charaid. Tha fios agad gu bheil gaol agam ort, ach mura dòirt thu na pònairean, feumaidh mi do mharbhadh."
  
  Tharraing Drake air falbh i gu na càraichean a bha a" feitheamh. "Is math a rinn thu mo ghaol, dhearbh thu a phuing."
  
  
  CAIBIDEIL A TRI FAD-OIN
  
  
  B' e luas an roghainn, am fear-saoraidh, an Dia, agus an dòigh as fheàrr air fuireach beò an-dràsta.
  
  Cha robh mì-thoileachas sam bith aca mu na dh'fhaodadh feitheamh orra air an t-slighe gu Dallas. Cha robh e gu diofar cia mheud oifigear poileis a chuidich; ge bith cia mheud SUV FBI agus bhanaichean SWAT a bha air an t-slighe, bha na daoine a bha nan aghaidh cuid den fheadhainn as fheàrr air an t-saoghal, agus lorgadh iad slighe a-mach.
  
  A rèir cò dha-rìribh a bha iad ag obair.
  
  Chunnaic Drake na carbadan a fhuair iad airson an turas ghoirid tro Dallas - dà charbad a chuir an riaghaltas a-mach le ceithir cuibhlichean dràibhidh - agus chaidh iad an aghaidh nam breicichean.
  
  "Chan obraich seo gu fìor."
  
  A 'cuimhneachadh air a' chrann-pàircidh agus na bha ann, chrom e gu àite no dhà faisg air an t-slighe a-mach.
  
  "Bidh iad".
  
  Chuir Lauren an cèill a h-aonta. "Iarraidh mi air an FBI sgrùdadh a dhèanamh air an seo."
  
  "Fast". Bha Drake mu thràth a" dèanamh air an taobh sin. "A h-uile? Luchdaich a-nuas fuck suas. Bidh feum againn a dh" aithghearr air a h-uile armachd a th" againn."
  
  Le Hayden sa mheadhan, ruith iad a dh"ionnsaigh nan càraichean, Dodge Challenger le dath stealth dubh agus Mustang gorm aotrom le dà stiall gheal air a" chochall. Dh'atharraich Dahl am Mustang, a bha math oir bha Drake ag iarraidh an Challenger. Chaidh càraichean poileis air falbh, ag ullachadh airson slighe a ghlanadh tro mheadhan Dallas. Chaidh an heileacoptair faisg air làimh, agus thug e rabhadh gu robh e glè choltach gun deach a losgadh sìos le sgiobaidhean SWAT. Bha an dà chàr ùr gu leòr airson a bhith air an slaodadh - cha robh feum aig an FBI air na h-iuchraichean.
  
  Dhìrich Drake a-steach le Yorgi, a ghabh cathair an luchd-siubhail, Hayden, Alicia, agus May. Thòisich e air an einnsean, a 'gàire gu toilichte.
  
  "Seo," ors" esan, "an fhuaim airson an rachainn a-mach às an leabaidh ro shia anns a" mhadainn."
  
  Cha do mhothaich Alicia e. Dh'fhàs i cleachdte ri leanabhachd agus dh'innis a h-uile duine e.
  
  Thòisich Drake an einnsean. Thòisich Dahl am Mustang ri thaobh agus rinn an dithis fhireannach gàire tro dhà shreath de dh" uinneagan, còmhla mu dheireadh.
  
  Bhuail Hayden an canister air cùl an t-suidheachain aige. "Arm bith-eòlasach".
  
  "Mm, tha. Gu math."
  
  Bhrùth e e fhèin chun an làr, thionndaidh e a" chuibhle stiùiridh agus stiùir e an càr gu àite cumhang a" phàirce agus ruith e chun an t-slighe a-mach. Bhreab an càr air a" chabhsair neo-chòmhnard, an togail aghaidh agus an sgrìobadh cùil. Bha sradagan ag itealaich.
  
  Air cùlaibh Drake, chunnaic Dahl sradagan a" lasadh thairis air a" ghaoth-gaoithe aige, ga ghlacadh na theine airson diog. Gu follaiseach cha robh e toilichte.
  
  "Keenell, Drake. An robh thu a" feuchainn ri faighinn a-steach don seo?"
  
  "Dìreach draibheadh," fhreagair Hayden. "Chan eil an togalach tèarainte ach naoi mionaidean air falbh."
  
  "Yeah, is dòcha aig an raon-rèis," thuirt Smith. "Ach is e Dallas a th" ann, agus chan eil an dithis seo nan luchd-rèisidh. "
  
  "A bheil thu airson losgadh, a Lannslot?" Rinn Drake osna. "Dìrich thairis air an t-Suain seo agus thoir leat e."
  
  "Chan eil e gu diofar".
  
  "A bheil thu feargach?" Thàinig Alicia còmhla. "Gu dearbh chan eil, a Lannslot."
  
  "Am faod sinn -" dh" fheuch Hayden a-rithist.
  
  Tharraing guth Lauren a cuid fhèin. "Tha an nàmhaid a" tighinn dlùth," thuirt i, ma-thà: "Na faigh peilear, a Lannslot."
  
  Chuir Drake stad air cus smachd le bhith a" gleusadh an stiùiridh aige agus a" cleachdadh gach sreath den rathad. Sheas càr poileis air a bheulaibh, a" cur casg air draibhearan eile a dhol tarsainn air an t-slighe aca. Chaidh na Challengers seachad air an eadar-ghearradh, a-nis air an cuairteachadh le togalaichean àrda. Ruith am Mustang seachad air leth diog às deidh sin, cha mhòr a dhìth air cùl an Dodge. Choimhead Drake anns an sgàthan rearview agus cha robh e ach na fiaclan a bh" aig Dahl a" faicinn.
  
  "A-nis tha fios agam cò ris a tha e coltach a bhith air do thòir le siorc."
  
  An àiteigin air thoiseach bha an àireamh a bha air fhàgail de Ruiseanaich, Suainich agus Israelich, agus bha aon dhleastanas aca uile - armachd bith-eòlasach fhaighinn a chaidh a dhealbhadh gu sònraichte gus solar bìdh Ameireagaidh a sgrios.
  
  "Carson nach sgrios sinn e?" Thuirt Kinimaka agus e a" cumail air an rèile-làimhe.
  
  "Is e ceist chothromach a th" ann, "thuirt Dahl.
  
  "Tha," thuirt Lauren. "Ach chaidh innse dhomh gu bheil protocolaidhean nan àite. Modhan-obrach. Dèan ceàrr e agus dh" fhaodadh tu thu fhèin agus grunn dhaoine eile a mharbhadh."
  
  Leig Drake dheth an gas nuair a nochd tionndadh geur air thoiseach. A-rithist, bha na poileis air a h-uile slighe eile a dhùnadh, agus ghluais e gu gràsmhor an càr timcheall air an oisean, a "tilgeil dheth na taidhrichean agus a" dol tron t-solas dearg. Bha Dahl beagan throighean air a chùlaibh. Bhiodh luchd-coiseachd a" lìnigeadh nan sràidean, a" gàireachdainn agus a" gestic, ach chaidh an cumail air ais leis na poileis le megaphone. Bha Drake an-còmhnaidh mothachail gur dòcha nach biodh cuid ag èisteachd.
  
  "Chan urrainn dha na copaichean seo uile a làimhseachadh," thuirt Hayden. "Slaodach, a bhalaich. Tha còig mionaidean againn air fhàgail."
  
  Aig an àm sin, thàinig truca pickup ag itealaich a-mach à sràid taobh, cha mhòr a "bualadh air oifigear poileis mì-mhodhail. Thionndaidh e a-steach don t-slighe aca agus an uairsin ghabh e suas riutha. Bha Yorgi mu thràth air an uinneag aige a roiligeadh sìos, agus bhris Mai a-mach a" ghlainne bhon chùl.
  
  Chùm an làraidh togail, F-150 airgid, air adhart mar a bha e a" tighinn faisg. Bha an aghaidh ghrinn air cùlaibh na cuibhle a' coimhead orra, a' coimhead orra a dhà uimhir ris an rathad. Lean Yorgi air ais na chathair.
  
  "O chan eil, chan eil. Chan eil seo math. Tha mi eòlach oirre. Tha mi eòlach oirre. "
  
  Thug Drake sùil gu sgiobalta. "Nam bheachd-sa, tha e a" coimhead coltach ri neach-togail cuideam Ruiseanach. "
  
  "Bha i aig na h-Oiliompaics," thuirt Yorgi. "Bha seo mus deach i gu bhith na murtair dìomhair armachd, aon den fheadhainn as fheàrr a thàinig a-mach às an Ruis a-riamh. Is i Olga."
  
  Rinn Drake maill nuair a chaidh cruinneachadh de luchd-coiseachd a-mach air beulaibh nan càraichean a bha a" ruith astair, a" mhòr-chuid dhiubh a" cumail fònaichean cealla òirlich bho an sùilean.
  
  "Olga?"
  
  "Tha, Olga. Tha i na uirsgeul. Nach cuala tu riamh iomradh oirre?
  
  "Chan ann anns a" cho-theacsa seo. Chan eil".
  
  Ghluais an F-150 airgid gu sgiobalta, a "tuiteam a-steach do thaobh an Challenger aige. Air a shaoradh bhon bhuachaille a bha air seachran, thug Drake ceum air a" ghas a-rithist agus leum e air adhart, an Dùbhlanaiche a" freagairt le ràmh riarachail. Rinn Olga tionndadh eile, ag amas air an sgiath chùil trì-chairteal, ach chaill i grunn òirlich. Chaidh an F-150 aice chun taobh eile, gu dìreach eadar Drake agus Dahl. Ghluais an Suaineach a Mustang air a cùlaibh.
  
  "Chan urrainn dhomh a reubadh," thuirt e. "Ro chunnartach."
  
  "Chan urrainn dhomh losgadh oirre," thuirt Mai. "An aon dhuilgheadas".
  
  "Ciamar a tha dùil aice teicheadh?" Bha Kinimaka a" smaoineachadh mu dheidhinn.
  
  "Tha Olga do-chreidsinneach," thuirt Yorgi riutha. "Agus cha bhith i a" fàiligeadh gu bràth. "
  
  "Tha seo fìor mhath dhi," thuirt Alicia. "Is dòcha gum faodadh an dithis agaibh falach fon aon bhobhstair."
  
  Chaidh trì càraichean air adhart, chaidh carbadan eile a bhacadh gu ìre mhòr, agus chaidh rabhadh a thoirt dha luchd-coiseachd le caoineadh seasmhach dùdach poileis. Lean Drake stiùireadh Hayden fhad "s a shuidh Hayden a" glaodhadh ri scrion an t-slat-nav so-ghiùlain.
  
  Chunnaic Drake fada dìreach air thoiseach air.
  
  "Fuirich leam, a Dhail," ors" esan. " Brùth a" ghalla gu oisean."
  
  Luathaich e, a 'cumail gu meadhan an rathaid. Thòisich an carbad air seachran a' tarraing a-mach à sràid taobh, ach stad e nuair a chunnaic an dràibhear an tòir a' tighinn dlùth. Chùm Drake an t-òrd sìos, a 'coimhead Olga agus Dahl air a cùlaibh. Bha na h-einnseanan a" beucaich agus thòisich na taidhrichean a" reubadh. Aghaidh stòr glainne agus togalaichean oifis air am lasadh mar gum biodh ann an ceò. Leum luchd-coiseachd air an rathad gus dealbhan a thogail. Chaidh an càr poileis a-steach don t-seilg, a "tarraing ri taobh Olga, gus am biodh dà chàr aig Drake a-nis na shealladh cùil.
  
  "Trì mionaidean," thuirt Hayden.
  
  "Faigh na gunnaichean agad, a dhaoine," thuirt Alicia.
  
  "Tha sinn an dòchas nach fhalbh a" ghalla Ruiseanach gu sàmhach, "thuirt Coinneach.
  
  Shluig Yorgi gu cruaidh ri taobh Drake.
  
  An uairsin, suas air adhart, thachair an rud as neònach agus as eagallach. Chaidh na figearan a-steach gu meadhan an rathaid, thuit iad gu aon ghlùin agus dh'fhosgail iad teine.
  
  Bha peilearan a" reubadh tro cheann aghaidh an Challenger, a" bualadh an aghaidh meatailt agus a" bualadh tro boltaichean. Bha sradagan ag itealaich dhan adhar. Dhràibh Drake an càr gu tur dìreach.
  
  "Buail air an deic chùil!" - dh'èigh e.
  
  Barrachd shots. Chaidh na poileis a-mach às a" chabhsair gus feuchainn ri stad a chuir air an luchd-seilg. Chaidh luchd-sìobhalta a-steach airson còmhdach. Dh'fhàg an sgioba SWAT còmhdach agus ruith iad leis na poileis, buill-airm ag amas ach nach deach a chleachdadh air sgàth 's gu robh coltas ann gun tèid daoine a bhualadh air taobh eile an rathaid.
  
  Spreadh sgiath-gaoithe Drake, shrapnel a" tuiteam air a sheacaid, guailnean, agus air a ghlùinean. Bhuail am peilear am bann-cinn dìreach òirlich air taobh deas a chluais. Dh'fhuirich an Yorkshireman dà dhiog eile, leig e leis na sealgairean a dhol suas a-rithist, agus an uairsin chuir e cùl ris an Challenger le neart mòr.
  
  A 'fàgail Olga's F-150 ann an loidhne an teine.
  
  Thionndaidh i a" chuibhle stiùiridh aice fhèin, a" bualadh air a" phoileas air an taobh cheart, ach tha na peilearan fhathast a" bualadh. Gu h-obann chaidh am fear a bha na shuidhe ri thaobh; chuir dearg tuil air taobh a-staigh a 'chàir. Tha Ruiseanach eile marbh, agus chan eil ach aon air fhàgail.
  
  Gu h-obann lorg Dahl e fhèin ann an loidhne dhìreach an teine.
  
  Ach ron àm sin bha an luchd-seilg ag amas air na copan a bha a" tighinn faisg agus SWAT, cha do thionndaidh ach dithis aca agus dh" fhosgail iad còmhdach teine, ag ullachadh airson teicheadh. Chunnaic Drake na peilearan a" tolladh an t-sluaigh, chunnaic e an tàir leis an do làimhsich na daoine sin - is dòcha Israelich - sìobhaltaich.
  
  "Gu ifrinn leis a h-uile càil," thuirt e. "Cha ghabhar ri seo."
  
  "Druic!" Thug Hayden rabhadh. "Dà mhionaid".
  
  Rug Mai air a gualainn. "Feumar seo a dhèanamh."
  
  Cheum Drake air a" pheadal gas agus shluig e an talamh eadar an càr agus na ceannaircich a bha a" teicheadh. Lean Yorgi a-mach air aon uinneag, agus lean Mai a-mach às an taobh eile. Ag amas air na buill-airm aca, loisg iad trì buillean gach fear air an t-sràid dhìreach marbh, gun chothrom air leòintich eile, agus thilg iad dheth na daoine a bha a" teicheadh.
  
  Ghluais Drake gu sgiobalta, a" seachnadh na cuirp aca a" tuiteam.
  
  "Bastards."
  
  Anns an sgàthan rearview, ghlac na copaichean iad. An uairsin thill Olga agus Dal, a 'rèiseadh cho cruaidh' s as urrainn dhaibh, a 'rèiseadh a chèile sìos meadhan an rathaid. Bha càr Olga air a chòmhdach le fuil, bha an sgiath-gaoithe a dhìth, chaidh na fenders, na taobhan agus na solais-cinn a bhriseadh, agus bha an rubair air tuiteam far aon de na taidhrichean. Ach thàinig i co-dhiù, gun fheum, mar doineann.
  
  "Naochad diog," leugh Hayden a-mach.
  
  "Càite?" - Dh'fhaighnich mi. Dh'fhaighnich Drake.
  
  Dh'èigh i a-mach an seòladh. "Gabh gu do làimh cheart, an uairsin air chlì, agus tha an togalach dìreach air do bheulaibh, a" bacadh an rathaid."
  
  "Air nota eadar-dhealaichte," chuir Lauren a-steach. "Is e na h-Israelich a dh" fhàg am blàr. Agus rèis."
  
  "Gun ùghdarras," thuirt Kensi. "Mar a bha mi a" smaoineachadh. Cha bhiodh seo air tachairt nam biodh an riaghaltas againn air a bhith an sàs ann."
  
  Cha tug Dahl a shùilean far an rathaid. "Tha na thig bhuat a" cur iongnadh orm."
  
  "Cha bu chòir. Chan eil mi ag ràdh nach dèan iad gnìomh, a mharbhadh agus a bhith gam milleadh air talamh cèin. Sgìre càirdeil. Tha mi ag ràdh nach dèanadh iad sin cho fosgailte."
  
  "Ah, tha sin a" dèanamh barrachd ciall. "
  
  Rinn Drake maill air, a" slamadh air na breicichean, agus thionndaidh e an dùbhlan roaring gu sgiobalta air an taobh cheart. Cha mhòr nach do ràinig e an oir as fhaide air falbh, thionndaidh e air an einnsean agus chuala e na taidhrichean a" sgreuchail a" lorg tarraing. Aig a 'mhionaid mu dheireadh ghlac iad agus chuir iad a-mach an greabhal agus chuidich iad le bhith a' putadh a 'chàr air adhart. B 'e an dòchas gum b' urrainn dha Dahl neach-dìon Olga a phutadh fhad 'sa bha i a' tionndadh, ach bha an Ruiseach ro sgiobalta agus gheàrr e an oisean gu neo-chùramach agus ghabh i an stiùir. Faodaidh an sgudal breabadh àrd air a cùlaibh, a 'bualadh air an aghaidh.
  
  "Trì fichead diog," thuirt Hayden.
  
  An uairsin chaidh a h-uile càil gu ifrinn.
  
  
  CAIBIDEIL A THIGHEARNA-DÀ
  
  
  Chuir Olga cunnart air a h-uile càil, gu luath a 'tighinn faisg air stoc an Challenger.
  
  Chunnaic Drake an cas chlì a" tighinn dlùth gu sgiobalta agus bha e deiseil airson an càr a thionndadh timcheall.
  
  Ann an cùl a inntinn uile mar seo bha e air a shàrachadh leis an iomagain gun robh an Suaineach mu dheireadh a bha air fhàgail an àiteigin a-muigh an sin. Ach cha do nochd e a-riamh.
  
  Fhathast.
  
  Leum an saighdear a-mach às a" bhùth, a" cumail gunna submachine le coltas ominous aig gunpoint, le aodann fuilteach air a shaobhadh le grimace pian. Bha e ann am pian, ach dh'fhuirich e air a 'mhisean. Ionnsaigh eile gun chead. Treas pàrtaidh eile a 'cleachdadh feachdan sònraichte dhaoine.
  
  Fhreagair Drake sa bhad. Dè na roghainnean a bh" ann? Bha e a" coimhead mar gum biodh le bhith a" gluasad gu cunnartach chun an taobh chlì, a" feuchainn ris an Dùbhlanaiche a chuir a-steach gu foirfe a-steach don t-sràid chumhang ùr, is dòcha gun tilgeadh e an cùl dhan t-Suain a bha a" toirt ionnsaigh. B' e so an aon ghèam, agus cha do ghabh e suim de sheilbh an duine air ball-airm mharbhtach.
  
  Bha Hayden agus Yorgi nan suidhe air taobh eile a" chàir. Bha coltas air an Suaineach gu robh e a" dol a spìonadh a" chàr gu lèir fhad "s a bha e a" sleamhnachadh seachad air an taobh. Bha teannachadh air a mheur. Bha Drake a" strì leis a" chuibhle stiùiridh, ga chumail gu teann, a chas dheas a" bruthadh air a" ghas aig an astar cheart.
  
  Dh'fhosgail an Swede teine cha mhòr bàn - beagan dhiog mus robh còir aig earball a' chàir a bhualadh.
  
  Agus an uairsin chaidh an saoghal gu lèir às mo chiall, thionndaidh e bun os cionn, nuair a bhuail Olga a-steach don Challenger a bha a" gluasad le a neart. Cha do rinn i maill air aon rud. Chàin i an càr aice gu taobh an Dodge, ag adhbhrachadh gun snìomh e, a 'pronnadh an t-Suain agus a' cur a chorp letheach slighe tarsainn an rathaid. Rug Drake air a" chuibhle stiùiridh, gun chomas faicinn dìreach mar a bha an càr a" snìomh; dà thionndadh, an sin bhuail i oir àrd agus thionndaidh i.
  
  Bhuail e air a" mhullach, fhathast a" sleamhnachadh agus a" sgrìobadh thairis air a" chruadhtan gus an do bhuail e air beulaibh an stòrais. Bhris a" ghloine agus thòisich an t-uisge a" tuiteam. Bha Drake a 'strì airson cothromachadh. Chaidh iongnadh a dhèanamh air Alicia, chaidh iongnadh a dhèanamh air Yorgi.
  
  Chàin Olga air na breicichean agus ann an dòigh air choreigin fhuair i air an F-150 a stad gu h-obann.
  
  Chunnaic Drake i san sgàthan taobh bun os cionn. Bha na h-uinneagan briste air gach taobh, ach bha na sgàinidhean ro bheag airson a dhol troimhe gu furasta. Chuala e Mai a' strì le a crios-suidheachain, ga thilgeil dheth. Bha fios aige gu robh i lùthmhor, ach cha robh e a 'creidsinn gum biodh i a' dol tron uinneig chùil. Cha b" urrainn dhaibh iad fhèin a dhìon.
  
  Chrom Olga a dh"ionnsaigh iad, a gàirdeanan agus a casan mòra ag obair, a h-aodann cho làn feirge is gun cuireadh i an saoghal gu lèir na theine. Chòmhdaich fuil a feartan agus a 'sruthadh bho a h-amhaich gu a corragan, a' sileadh air an làr. Chùm i gunna-inneal ann an aon làimh agus lannsair rocaid anns an làimh eile. Chunnaic Drake iris a bharrachd air a clampadh eadar a fiaclan agus lann armachd ri a taobh.
  
  A 'dùnadh a' bheàrn, bha i gun stad. A 'tighinn faisg air bàs. Cha robh a sùilean a-riamh a" priobadh. Steam agus a-nis thàinig teine a-mach às a 'chàr air a cùlaibh, a' reamhrachadh a h-ìomhaigh. An uairsin chunnaic Drake flash gorm agus thuig e gu robh am Mustang air ruighinn. Chunnaic e Olga a" gàireachdainn. Chunnaic e an sgioba a" leum a-mach às a" chàr eile ann an spreadhadh gnìomh.
  
  Thuit Olga gu aon ghlùin, chomharraich i an lannsair rocaid air a gualainn mhòr, agus bha i ag amas air an Challenger bun os cionn.
  
  An sgrios i an uairsin an armachd bith-eòlasach?
  
  Chaill i e. Chan eil smaoineachadh reusanta air cùl an aghaidh demonic seo.
  
  Bha iad gun chuideachadh. Bha na boireannaich anns an t-suidheachan-cùil a-nis a" suirghe suas, gan saoradh fhèin agus a" feuchainn ri àite a lorg airson gluasad. Chan fhaca iad dè bha a" tighinn, agus cha do dh"innis Drake dhaibh. Cha robh dòigh sam bith aca air dad a dhèanamh mu dheidhinn.
  
  Tharraing Olga an inneal-brosnachaidh agus las an rocaid.
  
  A chàirdean, a chàirdean, seo mar a thèid sinn...
  
  Rinn Torsten Dahl a shlighe mar reithe uamhasach; ruith e aig làn astar, leis a h-uile neart aige, thuit e gu Olga bhon chùl. Shleamhnaich an lannsair urchraichean, chaidh an inneal-losgaidh aige air falbh agus loisg e air slighe eile. Feumaidh gu robh Dahl fhèin, a 'sàbhaladh an t-suidheachaidh, air a bhith eòlach air a' chlisgeadh as làidire na bheatha, leis nach do ghluais Olga.
  
  Ruith an Swede dìreach air thoiseach a-steach don bhalla breige as làidire san t-saoghal.
  
  Thuit Dahl air a dhruim le sròn briste agus bha e gun mhothachadh.
  
  Chuir Olga an Crazy Swede air falbh, is gann gun do mhothaich i an ionnsaigh eireachdail. Dh" èirich i mar bheinn ùr, thilg i an lannsair rocaid gu làr agus thog i an gunna-inneal le aon làimh, fuil fhathast a" sileadh sìos, a" crathadh an làir.
  
  Chunnaic Drake seo gu lèir agus thionndaidh e gus Yorgi a phutadh a-mach, an uairsin Hayden. Bha a cheann fhathast a" snìomh, ach fhuair e grèim air sùil Alicia.
  
  "Tha sinn gu math?" Bha fios aice gu robh rudeigin ceàrr.
  
  "Chunnaic mi mar a bhuail Dal Olga leis a h-uile neart, a" breabadh air ais gun mhothachadh, agus is gann gun do mhothaich i.
  
  Is gann gum b" urrainn dha Alicia a h-anail a ghlacadh. "Fuck. Mise".
  
  "Agus a-nis tha gunna-inneal aice."
  
  Fhuair Hayden saor an asgaidh. Leum Mai às a dèidh, a" brùthadh tron bheàrn bheag. Thionndaidh Drake air ais, a 'coimhead air an sgàthan eadhon fhad' sa bha e a 'feuchainn ri sgoltadh tro na h-uinneagan beaga aige fhèin. Leag Olga an gunna, rinn i gàire a-rithist, thog i a làmh an-asgaidh agus tharraing i am fiacail a-mach às a beul, ga thilgeil dhan talamh. Aig an àm sin, ràinig an còrr de cho-bhuillichean sgioba Dahl.
  
  Agus bha fear dhiubh Mano Kinimaka.
  
  Chuir an Hawaiianach, ann am fìor fhasan, air bhog e fhèin aig làn astar, casan far an talamh, gàirdeanan air an sìneadh a-mach, ball-sgrios daonna de fhèithean is de chnàmhan. Bhuail e Olga air na guailnean, gu ceart, na b 'fheàrr na Dahl, agus chaidh a bhrùthadh gu teann. Chaidh Olga air adhart sia troighean, agus bha sin ann fhèin na mhìorbhail.
  
  Thionndaidh Kinimaka mun cuairt air beulaibh, mu choinneimh na Ruis.
  
  Thuit an gunna-inneal dhan làr.
  
  Leugh Drake a bilean.
  
  "Bu chòir dhut a dhol air do ghlùinean, a dhuine bhig."
  
  Shnaig Kinimaka fear-feòir, a thug Olga air falbh gu sgiobalta, nas luaithe na dh" fhaodadh Drake smaoineachadh. An uairsin chaidh a dòrn fhèin a-steach gu domhainn ann an dubhagan Mano, a 'toirt air na Hawaiian tuiteam sa bhad air a ghlùinean agus a' gasp.
  
  Ràinig Kenzi agus Smith làrach a" bhlàir. Cha b" urrainn dha Drake crathadh a thoirt air an fhaireachdainn nach biodh e gu leòr.
  
  Sgiathaich e gus an robh an fheòil air a reubadh as a bhroinn, gus an do chriochnaich a chnàmhan pelvic. Bhris e a-mach às a" chàr agus thug e an aire don fhuil ùr. A" comharrachadh a h-uile duine ach Hayden, thòisich e air a dhol a dh" ionnsaigh a" bhlàir fhad "s a bha dùdach a" fuaimneachadh mun cuairt orra, a" lasadh solais ghorm a" lìonadh an raon lèirsinn aige, agus ràimh dhaoine, copan, agus saighdearan a" lìonadh an èadhair.
  
  Chaidh e suas an t-sràid, a 'tighinn faisg air Olga. Cha do mhothaich an Ruiseach Mac a' Ghobhainn nuair a loisg e oirre anns a' chrann; rug i air Kenzi leis an fhalt agus thilg i gu aon taobh i. Bha na tuitean donn fhathast glaiste ann an làmhan nan Ruiseanach, agus Kenzi, air a chlisgeadh, air a roiligeadh a-null agus a" roiligeadh sìos an dìg, a" rùsgadh a feòil. An uairsin chuir Olga a làmh sìos air caol-dùirn Mhic a" Ghobhainn, a" leagail a" ghunna gu làr agus a" toirt air an t-saighdear sgreuchail.
  
  "A bheil thu a" losgadh orm? Reubaidh mi do ghàirdean dhiot agus tachdaidh mi thu leis a" chrìoch fhuilteach."
  
  Chruinnich Drake a neart agus bhuail e i bhon chùl, a 'lìbhrigeadh trì buillean dha na dubhagan agus a' chiste. Bhiodh e air a ghunna a chleachdadh, ach chaill e e san tubaist. Cha do mhothaich Olga eadhon an ionnsaigh. Bha e coltach ri bhith a" bualadh air stoc craoibhe. Choimhead e mun cuairt airson ball-airm, rud a b" urrainn dha a chleachdadh.
  
  Chunnaic e e.
  
  Ruith Mai suas, air a leantainn le Alicia, agus an uairsin Yorgi, geal mar dhuilleag. Thog Drake an lannsair rocaid, thog e os cionn a chinn e agus thug e sìos le a neart gu cùl na Ruis e.
  
  An turas seo ghluais i.
  
  Leum Kinimaka chun a chliathaich nuair a thuit a" bheinn mhòr air aon ghlùin. Thuit an iris a bharrachd a-mach às a fiaclan. Thuit RPG bho a crios. Leig Drake sìos an armachd aige, a 'tarraing anail gu mòr.
  
  Sheas Olga suas, thionndaidh i mun cuairt, agus rinn i gàire. "Stadaidh mi thu gus am bi thu nad sgudal air a" chruadhtan."
  
  Chaidh Drake air falbh. Bha buille Olga ag ionaltradh a sliasaid agus chuir e spreadhadh de phian bho aon cheann de a bodhaig gu ceann eile. Chaidh Alicia a-steach don uisge ach chaidh a thilgeil àrd dhan adhar agus chaidh a chrùnadh gu Kenzi. Dh'èirich Kinimaka air thoiseach air cnap-cinn a chuir dìreach chun a' phut aige. Thug Mac a" Ghobhainn grunn bhuillean dhan bhodhaig agus an uairsin trì chun amhach agus an t-sròin, ag adhbhrachadh gun do spreadh Olga a" gàireachdainn.
  
  "O, tapadh leat, pàisde, airson mo chuideachadh gus faighinn cuidhteas a" phlegm. Aon eile mas e do thoil e."
  
  Nochd i a h-aodann ri buille Smith.
  
  Chuidich Alicia Kenzi suas. Bha na copaichean a" ruith a dh"ionnsaigh iad. Cha b' urrainn Drake cuideachadh ach bu mhiann leotha fuireach air falbh. Dh'fhaodadh seo a bhith na fhuil. Dh'fheuch e ri èirigh agus shoirbhich leis air aon chois.
  
  Rug Olga air Smith leis an amhaich agus thilg i gu aon taobh e. Chrath Kinimaka a cheann mòr, a-nis aig casan Olga, agus lìbhrig e leth-dhusan buille iongantach dha na sliasaid tiugh aice.
  
  Bhuail i Kinimaka na cheann, ga thoirt sìos. Chuir i cùl ris an ath ionnsaigh a rinn Drake agus bhuail i air ais e, eadhon mar a bha fuil a" sruthadh gu saor bho a cluasan, an t-sùil cheart, agus grunn ghearraidhean agus bruisean air a h-aodann. Dh'fhosgail toll na stamag far an do mharbh Mac a' Ghobhainn i, agus dh'fhaighnich Drake an robh seo na dhòigh air stad a chur oirre.
  
  Thog May aire Olga. "Seall orm," thuirt i. "Seall orm. Cha deach a" chùis a dhèanamh orm a-riamh."
  
  Chaidh ùidh a nochdadh thairis air a" mhèinn fhuilteach. "Ach chan eil thu nas motha na aon de na fàireagan fallas agam. An tusa Supergirl? Iongnaidh boireannach? Scarlett Johanssen?
  
  "Is mise Mai Kitano."
  
  Ghluais Olga air adhart gu mì-mhodhail, a 'putadh Smith agus Alicia a' tighinn gu aon taobh. Chaidh Mai sìos. Rinn Olga gàire. Dhanns Mai fada, fada air falbh, agus an uairsin chomharraich i gualainn dheis Olga.
  
  "Agus fhad" s a chuir mi dragh ort, sgriosaidh mo charaid Yorgi thu. "
  
  Thionndaidh Olga timcheall gu h-iongantach luath. "Dè..."
  
  Chrath Yorgi an lannsair rocaid gu a ghuailnean, rinn e cinnteach gu robh an grenade mu dheireadh air a shuidheachadh gu ceart, agus an uairsin loisg e gu dìreach air corp Olga.
  
  Chaidh Drake a thoirt air falbh.
  
  
  CAIBIDEIL A TRÌ TRÌ
  
  
  Chaidh sgioba SPEAR à sealladh às deidh sin. Às deidh dhaibh an armachd bith-eòlasach a thoirt seachad, chaidh an toirt air falbh bho làrach na h-eucoir agus an toirt tro chridhe baile-mòr mì-nàdarrach sàmhach gu aon de na taighean as tèarainte aig an FBI air an dùthaich. B" e raon-laighe a bh" ann, gu riatanach beag airson adhbharan tèarainteachd, ach a dh" aindeoin sin raon-laighe, le taigh fhèin, stàballan agus corail. Chùm iad na h-eich airson an mealladh a reic agus an làmh ranch airson an trèanadh, ach bha e ag obair dha na feds cuideachd.
  
  Bha an sgioba air leth toilichte an taigh sàbhailte a ruighinn, agus eadhon nas toilichte na dorsan gu diofar sheòmraichean a roinn agus a dhùnadh. Do dhuine bha iad air am bualadh, air an sàrachadh, air am bualadh, air am bruthadh, air an sileadh.
  
  Bha fuil gam bogadh uile, bruthaidhean agus falt cuideachd. Bu mhiann leosan nach do chaill coguis gu'n deanadh iad so ; agus bha aithreachas air an fheadhainn a rinn e nach b' urrainn dhaibh cuideachadh. Choisich Drake agus Alicia a-steach don t-seòmar aca, gun aodach, agus chaidh iad dìreach chun fhras. Chuidich sruth an uisge teth le bhith a" nighe air falbh barrachd na dìreach an fhuil. Chuidich Drake Alicia agus chuidich Alicia Drake ann an àiteachan far an robh an gàirdeanan ro bhrùideil airson cuideachadh.
  
  Cha robh an sgioba briste, ach bha iad rud beag cus.
  
  "Tha an-còmhnaidh cuideigin ann," thuirt Drake nuair a bhuail an t-uisge e ann an làn neart, "as urrainn do chasan a leagail."
  
  "Tha fios agam". Dhòirt Alicia dòrlach de siabann liùlach air a pailme. "Am faca tu Dahl a" breabadh dhith?"
  
  Thòisich Drake air casadaich. "O, chan eil, mas e do thoil e. Na toir orm gàire a dhèanamh. Mas e do thoil e".
  
  Cha robh e neònach dha Drake gum faigheadh e àbhachdas cho luath às deidh na bha e air fhaicinn. Bha an duine seo na shaighdear air a thrèanadh gus dèiligeadh ri buaireadh agus cràdh-cridhe, bàs agus fòirneart; rinn e seo a" mhòr-chuid de a bheatha, ach dhèilig saighdearan ann an dòigh eadar-dhealaichte. B' e aon dòigh mar seo càirdeas a chumail ri do cho-obraichean; bha cuid eile gu bhi an-còmhnaidh a" coimhead air taobh soilleir rudan.
  
  Nuair a tha e comasach. Bha cuid de shuidheachaidhean ann a thug eadhon saighdear gu a ghlùinean.
  
  A-nis chuimhnich Alicia, air a ghearradh bhon aon chlò, air sabaid Kinimaki leis an Olga mhòr. "Damn, bha e coltach ri leanabh Godzilla an aghaidh Godzilla. Bha barrachd clisgeadh air Bloody Mano na chaidh a leòn. "
  
  "Faodaidh e gu cinnteach cnap-cinn a ghabhail." Rinn Drake gàire.
  
  "Chan eil!" Rinn Alicia gàire agus rinn iad sòghalachd còmhla airson greiseag, ag iarraidh faighinn cuidhteas am pian.
  
  Nas fhaide air adhart, fhuair Drake a-mach às an fhras, thilg e air duilleag amar agus thill e don t-seòmar-cadail. Bhuail faireachdainn de neo-fhìreantachd e. Uair a thìde air ais bha iad ann am meadhan Ifrinn, air am bogadh ann an aon de na blàran as cruaidhe agus as fuiltiche nam beatha, agus a-nis bha iad gan nighe fhèin air raon-laighe ann an Texas, air a chuairteachadh le geàrdan.
  
  Dè an ath rud?
  
  Uill, b" e an taobh adhartach gun do bhuannaich iad trì de na ceithir prìomh stiùiridhean. Agus triuir de na ceithir mharc-shluagh. Bha an t-Òrdugh air ceithir buill-airm fhalach, agus mar sin le cunntadh Drake beagan neo-chunbhalach, fuzzy, agus gu tur mì-chinnteach, cha robh ach aon air fhàgail. Rinn e gàire air fhèin.
  
  Damn, tha mi an dòchas gun d" fhuair mi seo ceart.
  
  Chualas ceuman air a chùlaibh agus thionndaidh e mun cuairt.
  
  Sheas Alicia an sin, gu tur rùisgte agus a" deàrrsadh leis an uisge fras, a falt steigte ri a gualainn brùite. Thug Drake sùil air agus dhìochuimhnich e mun obair.
  
  "Dam," thuirt e. "Mar sin tha amannan ann nuair a tha e math do dhà fhaicinn."
  
  Choisich i a-null agus thug i dheth an searbhadair aige. "A bheil thu a" smaoineachadh gu bheil ùine againn? "
  
  "Na gabh dragh," thuirt e le gàire na ghuth. "Cha toir e mòran ùine".
  
  
  * * *
  
  
  Nas fhaide air adhart, às deidh dhaibh faighinn a-mach agus feuchainn ri bruisean a sheachnadh air na cuirp aca, chuir Drake agus Alicia orra aodach ùr agus chaidh iad sìos don chidsin mhòr. Cha robh Drake cinnteach carson a thagh iad an cidsin; bha e coltach ri àite coinneimh nàdarra. Chaidh ghathan slanting na grèine a-steach tro na h-uinneagan farsaing, a" toirt sealladh òrail don làr fiodha agus sgeadachadh a" chidsin. Bha an seòmar blàth agus fàileadh arain ùr. Shuidh Drake sìos air stòl bàr agus ghabh e fois.
  
  "Dh" fhaodadh mi mìos a chuir seachad an seo. "
  
  "Marcaiche eile," thuirt Alicia. "Agus an uairsin gabhaidh sinn fois?"
  
  "An urrainn dhuinn seo a dhèanamh? Tha mi a" ciallachadh, chan eil e coltach ri deireadh an fhacail "gabh fois, a ghràidh."
  
  "Uill, feumaidh sinn fhathast freagairt a thoirt do Qrow," thuirt i, "mu dheidhinn Peru. Agus 's dòcha gum bi trioblaidean aig Smith. Cha bu chòir dhuinn a dhol air misean nuair a tha ball den teaghlach againn ann an trioblaid."
  
  Chrath Drake. "Tha, tha mi ag aontachadh. Agus an uairsin tha Sgioba SEAL 7 ann."
  
  "Aon latha," rinn Alicia osna, na suidhe sìos air an spiris ri thaobh, "thig ar saor-làithean."
  
  "Hey, seall dè thug an cat!" - Dh'èigh Drake nuair a chunnaic e Dahl.
  
  Choisich an Suaineach gu faiceallach tron doras. "Bullshit, tha mi a" feuchainn ri coiseachd, ach tha a h-uile dad dùbailte ro mo shùilean. "
  
  "A bheil thu a" smaoineachadh gu bheil coiseachd duilich?" Thuirt Drake. "A bheil thu airson feuchainn ri do chur sìos?"
  
  Ghluais Dahl a shlighe chun stòl bàr. "Faigh cuideigin dhomh deoch."
  
  Phut Alicia am botal uisge thuige. "Gheibh mi tuilleadh."
  
  Choimhead Drake air a charaid le dragh. "Am feum thu feitheamh gus an deireadh, a charaid?"
  
  "An fhìrinn innse, tha e a" fàs nas fheàrr sa mhionaid. "
  
  "O, oir tha cuimhne agam mar a shuidh thu a-mach aig àm a" chòmhstri le Olga. "
  
  "Tapadh leat, Drake. Chan eil mi a-riamh airson cuimhneachadh air seo."
  
  Rinn Drake gàire. "Mar gum biodh sinn gu bràth a" leigeil leat dìochuimhneachadh mu dheidhinn seo. "
  
  Mean air mhean ràinig an còrr den sgioba, agus fichead mionaid às deidh sin bha iad uile nan suidhe aig a" bhàr, a" tuiteam sìos cofaidh is uisge, measan agus stiallan bacon, agus barrachd lotan na b" urrainn dhaibh cunntadh. Cha robh Kinimaka a' coimhead air duine sam bith, agus cha b' urrainn dha Mac a' Ghobhainn dad a chumail na làimh dheis. Bha Yorgi air leth trom-inntinn. Cha b" urrainn dha Kensi stad a bhith a" gearan. Cha robh e coltach ach May, Lauren agus Hayden a bhith iad fhèin.
  
  "Tha fios agad," thuirt Hayden. "Tha mi dìreach toilichte gun d" fhuair sinn uile tro seo còmhla. Dh" fhaodadh e a bhith tòrr na bu mhiosa. Rinn Atropine an obair aige. A bheil buaidhean sam bith ann, guys?"
  
  Bha Yorgi, Smith agus Kenzi a" priobadh. Bhruidhinn Kensi air an son uile. "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil Olga air a dhol thairis air às deidh buaidhean. "
  
  Rinn Hayden gàire. "Ceart gu leòr, oir chan eil sinn deiseil fhathast. Bha na sgiobaidhean sin nach do thadhail air Fort Sill agus Dallas a" coimhead airson boillsgeadh mu dheireadh. Gu fortanach, bha e comasach dha tanca smaoineachaidh Washington agus an NSA tabaichean a chumail air na prìomh chluicheadairean."
  
  "SAS?" - Mhol Drake.
  
  "Uill, na Breatannaich, tha. Bidh Sìona agus a h-uile càil a tha air fhàgail den Fhraing air an leantainn - "
  
  "Sgioba SEAL 7?" - dh'fhaighnich Dahl.
  
  "Neo-aithnichte, neo-fhoillsichte agus gun chead," thuirt Hayden. "A rèir Crowe."
  
  "Tha structaran nas àirde na Ministear an Dìon," thuirt Kinimaka.
  
  "Cha bhiodh an Ceann-suidhe Coburn gar crochadh a-mach airson tiormachadh," thuirt Drake. "Feumaidh mi creidsinn nach eil fios aige air dad mu na ròin."
  
  "Tha mi ag aontachadh," thuirt Hayden. "Agus ged a tha mi ag aontachadh le Mano gu bheil creutairean nas àirde na Crow, tha tòrr a bharrachd annasach. An seòrsa a thig thugad air gach taobh, a-mach às an gorm, agus a dh" fhàgas tu gun mòran roghainn. Feumaidh mi creidsinn gu bheil barrachd a" dol air adhart na tha fios againn."
  
  "Chan eil seo na chuideachadh don duilgheadas againn." Rinn Mac a" Ghobhainn gàire agus rinn e strì gus glainne bainne a thogail.
  
  "Deas". Ghabh Hayden dòrlach de mheasan agus rinn i i fhèin comhfhurtail. "Mar sin, leig dhuinn fòcas a chuir air an droch mhàthair seo a thoirt gu crìch agus a dhol dhachaigh. Tha sinn fhathast mar an sgioba as motha agus as fheàrr. Fiù "s a-nis, cha d" fhuair na Breatannaich ach toiseach tòiseachaidh aon latha. Na Sìonaich cuideachd. A-nis, tha e coltach, de na h-uile, chan eil ach na Frangaich air a dhol suas. Chuir iad sgioba eile de thriùir a chuir fios chun an aon fhear a bha air fhàgail."
  
  "Tha e an aon rud ann am blàr feachdan gnìomhachd sònraichte," thuirt Dahl. "Tha sinn aig a" mhullach."
  
  "Tha, ach chan eil coltas gu bheil seo buntainneach. Agus breugan. Chan eil e mar gum biodh sinn làmh ri làimh no còmhla san fhàsach."
  
  "Is e blàr garbh, do-chreidsinneach a th" ann, "thuirt Dahl. "Tha seo cho fìor" s a gheibh e. "
  
  Chrath Hayden agus lean e air adhart gu sgiobalta. "Bheir sinn geàrr-chunntas air teacsa an Òrdugh. "Aig ceithir oiseanan na Talmhainn lorg sinn na Ceathrar marcach agus chuir sinn a-mach dhaibh am plana airson Òrdugh a" Bhreitheanais Dheireannach. Bidh an fheadhainn a thig beò bho Chogadh-croise a" Bhreitheanais agus na thachair às a dhèidh a" riaghladh gu ceart. Ma tha thu a" leughadh seo, tha sinn air chall, mar sin leugh agus lean gu faiceallach. Chaidh na bliadhnaichean mu dheireadh againn a chuir seachad a" cruinneachadh nan ceithir buill-airm mu dheireadh de ar-a-mach an t-saoghail: Cogadh, Ceannsachadh, Gort agus Bàs. Aonaichte, sgriosaidh iad a h-uile riaghaltas agus fosglaidh iad àm ri teachd ùr. Bi deiseil. Lorg iad. Siubhail gu ceithir oiseanan na Talmhainn. Lorg àiteachan-tàimh Athair na Ro-innleachd agus an uairsin an Khagan; an t-Innseanach a bu mhiosa a bha beò riamh, agus an sin Sgiùrsadh Dhè. Ach chan eil a h-uile dad mar a tha e coltach. Thadhail sinn air an Khagan ann an 1960, còig bliadhna an dèidh a chrìochnachadh, a 'cur a' Chonquest na chiste. Tha sinn air an Sgùrr a lorg a tha a" dìon a" Bhreitheanais Dheireannach. Agus is e an aon chòd marbhadh nuair a nochd na Horsemen. Chan eil comharran comharrachaidh air cnàmhan an Athar. Tha na h-Innseanaich air an cuairteachadh le buill-airm. Tha òrdugh a" Bhreitheanais mu dheireadh a-nis beò tromhadsa agus bidh e na uachdaran gu bràth."
  
  Chrìochnaich i agus ghabh i sip.
  
  "A bheil a h-uile dad gu math? Tha mi a" smaoineachadh gu bheil e a" dèanamh barrachd ciall a-nis. Tha an t-Ordugh marbh, fada air falbh, ach tha earrann bheag dhiubh fathast ann an so. Is dòcha ball-dòrain. Singilte. Is dòcha rudeigin eile. Ach tha e math gu leòr obair-lann a shealg ann an Dallas, agus math gu leòr airson dòrlach de fheachdan sònraichte a thoirt a-mach, agus mar sin chan urrainn dhuinn dì-meas a dhèanamh air."
  
  Stad i fhad "s a bha Drake a" crathadh. "Tha?"
  
  "A bheil fios agad càite a bheil e nas fheàrr a bhith?" - dh'fhaighnich e. "Taobh a-staigh tanca smaoineachaidh ann an Washington. No ag obair dhan NSA."
  
  Leudaich sùilean Hayden. "Damn, is e puing fìor mhath a tha sin. Leig leam smaoineachadh air." Dhòirt i cofaidh dubh à siuga glainne.
  
  " Theid an uine, a chairdean," arsa Mai.
  
  "Tha, tha mi còmhla riut". Lìon Hayden a bheul. "An uairsin dèanamaid sgrùdadh air an teacsa: is e an Roinn Eòrpa an oisean mu dheireadh den talamh. Feumaidh sinn uaigh Sgiùrsaidh Dhè a lorg, a tha na Marcaiche a" Bhàis agus a tha a" dìon a" Bhreitheanais Dheireannach. An fheadhainn as miosa dhiubh uile. Agus an robh còd marbhadh ann nuair a nochd na marcaichean? Chan eil mi a" tuigsinn seo fhathast, duilich."
  
  "Tha mi a" gabhail ris gu bheil an tanca smaoineachaidh air a bhith a" dèanamh seo airson ùine?" Thuirt Yorgi.
  
  A-nis bhruidhinn Lauren, a bha a" lùbadh an aghaidh an fhuaradair mhòir, suas. "Gu dearbh tha. Fhuair an seann cheannard an tiotal amharasach 'Flagellum of God' leis na Ròmanaich a shabaid e agus a mharbh e.Is dòcha gur e am fear a bu shoirbheachail de na riaghladairean barbarianach agus thug e ionnsaigh air Ìmpireachd na Ròimhe an ear agus an iar nuair a bha e beò mu 406-453. an nàmhaid as uamhasach a bh" aig an Ròimh agus chaidh a ràdh aon uair: "Far an deach mi seachad, chan fhàs feur gu bràth tuilleadh."
  
  "Chaidh mòr-mhurt eile a ghlòrachadh," thuirt Dahl.
  
  "Mharbh Attila the Hun," thuirt Lauren, "a bhràthair ann an 434 gus a bhith na aon riaghladair air na Huns. A rèir an neach-eachdraidh Eideard Gibbon, bha e ainmeil airson an t-seallaidh borb aige, agus bha fios gu robh Attila gu tric a" rolgadh a shùilean, "mar gum biodh e a" faighinn tlachd às an uamhas a bhrosnaich e, "a rèir an neach-eachdraidh Eideard Gibbon. smaoineachadh air an eagal a chuireadh seo air àraich Ròmanach."
  
  "Fhuair sinn e," thuirt Drake. "Bha Attil na bhalach dona no na bhalach math, a rèir dè an taobh air an robh thu. Agus cò sgrìobh na leabhraichean eachdraidh. Ciamar agus càit an do bhàsaich e?
  
  "Tha grunn chunntasan connspaideach ag innse mar a bhàsaich e. Bho shròn gu sgian aig làmhan a mhnatha ùir. Nuair a lorg iad a chorp, thug na fir, a rèir gnàth nan Hun, am falt a-mach às an cinn agus chuir iad lotan domhainn, tàmailteach air an aghaidh. Bhathar ag ràdh gun d'fhuair Attila, mar nàmhaid cho uabhasach, teachdaireachd bho na diathan mu a bhàs mar iongnadh iongantach. Beannachadh. Bha a chorp air a chuir sìos ann am meadhan còmhnard mòr, am broinn teanta sìoda, airson a h-uile duine fhaicinn agus a mhealtainn. Mharcaich na marcaichean a b' fheàrr de na treubhan mun cuairt agus dh'innis iad sgeulachdan mu na rinn e mu thimcheall teintean-campa. 'S e bàs mòr a bh' ann. Tha e a" dol air adhart ag ràdh gun deach cuirm a chumail os cionn an uaigh aige." Lean Lauren ag ath-aithris nam puingean iomchaidh a dh" èigh an constabal na cluais. Cha robh feum air glaodhaire a chuir a-steach.
  
  " Sheulaich iad a uaighean le òr, agus le h-airgiod, agus le iarann, oir bha tri aige. Agus bha iad a 'creidsinn gu robh na trì stuthan sin a' freagairt air na rìghrean a bu mhotha. Gu dearbh, chaidh buill-airm, beairteas agus seudan tearc a chuir ris. Agus, tha e coltach, cuideachd a rèir cleachdadh, gun do mharbh iad a h-uile duine a bha ag obair air an uaigh aige, gus a shuidheachadh a chumail dìomhair."
  
  Choimhead Alicia mun cuairt air an fheadhainn a bha nan suidhe aig a" bhòrd. "Fàsaidh fear agaibh," thuirt i. "Na iarr orm do thiodhlacadh. Chan e cothrom damn a th" ann."
  
  "Bidh thu an dà chuid brònach agus air leth toilichte cluinntinn gur e uaigh Attila aon de na h-àiteachan tiodhlacaidh as motha a chaidh air chall ann an eachdraidh. Gu dearbh, bho chuid eile - corp Rìgh Ridseard III a chaill o chionn fhada fo phàirc chàraichean ann an Leicester o chionn grunn bhliadhnaichean - tha sinn den bheachd gun lorgar iad fhathast. 'S dòcha Cleopatra? Sir Francis Drake? Mozart? Co-dhiù, a thaobh Attila, thathas a" creidsinn gun do chuir na h-innleadairean Hunnic air falbh Abhainn Tisza fada gu leòr airson prìomh ghrunnd na h-aibhne a thiormachadh. Chaidh Attila a thiodhlacadh an sin na chiste-laighe eireachdail, gun phrìs. Chaidh Tisza a leigeil ma sgaoil an uairsin, a" falach Attila gu bràth. "
  
  Aig an àm sin chuala iad fuaim heileacoptair a" tighinn faisg. Sheall Hayden timcheall an t-seòmair.
  
  "Tha mi an dòchas gu bheil thu deiseil airson blàr eile, balaich is nigheanan, oir tha seo fada bho bhith seachad."
  
  Shìn Drake na fèithean goirt aige. Dh'fheuch Dahl ri a cheann a chumail air a ghualainn. Rinn Kensi gàire nuair a bhean i ri sgrìob air a druim.
  
  "Gus a bhith cothromach," thuirt Drake. "Bha mi fhathast a" fàs sgìth an seo. "
  
  Rinn Hayden gàire. Chrath Dahl mar a b" fheàrr a b" urrainn dha. Bha May mu thràth air a casan. Chaidh Lauren a dh"ionnsaigh an dorais.
  
  "Thig," thuirt i. "Tha iad a" dol a thoirt barrachd fiosrachaidh dhuinn air an t-slighe."
  
  "Eòrpa?" Dh'fhaighnich Yorgi.
  
  "Tha. Agus airson a' Mharaiche Bàs mu dheireadh."
  
  Leum Alicia far an stòl bàr. "Còmhradh sgoinneil," thuirt i gu co-sheòrsach. "A" tighinn bhuat, tha e a" faireachdainn cho brosnachail gu bheil eadhon mo òrdagan a" tòiseachadh a" tingle."
  
  
  CAIBIDIL TRI-FHAD-FHICHEAD
  
  
  Itealaich eile, sabaid eile air fàire. Shuidhich Drake a-steach do chathair chofhurtail agus dh'èist e nuair a chuir Lauren an cèill breithneachaidhean agus co-dhùnaidhean Sgìre Columbia ann an cùis Attila the Hun. Shuidh an sgioba ann an diofar shuidheachaidhean, a" gabhail na b" urrainn dhaibh agus a" feuchainn ri dearmad a dhèanamh air a" phian bhon "tachartas Olga" ris an canar o chionn ghoirid.
  
  "Tha uaigh Attila air chall ann an eachdraidh," cho-dhùin Lauren. "Cha deach a lorg a-riamh, ged a chaidh grunn lorgan meallta a lorg. Mar sin," stad i, ag èisteachd, "an cuala tu mun neo-riaghailteachd trom-inntinn?"
  
  Choimhead Dahl air ais. "Tha grunn bhrìgh aig an teirm seo."
  
  "Uill, is e sin ar puing. Dìreach o chionn ghoirid, lorg luchd-saidheans neo-riaghailteachd mòr agus dìomhair a chaidh a thiodhlacadh fon duilleag deighe pòlach. Bha fios agad air sin? Tha e fìor mhòr ann am meud - 151 mìle tarsainn agus faisg air mìle meatair de dhoimhneachd. Air a lorg le saidealan NASA, b" e neo-riaghailteachd trom-inntinn a bh" ann leis gu robh atharrachaidhean san àrainneachd a" nochdadh gu robh stuth mòr ann a bha suidhichte san t-sloc. A-nis, teòiridhean fiadhaich gu aon taobh, tha an rud seo na neo-riaghailteachd trom-inntinn. Tha e air a shuidheachadh gu ceàrr, chan eil e a" gluasad mar a h-uile càil eile timcheall air, agus mar sin faodar a lorg le radar cumhachdach. "
  
  "Tha thu a" bruidhinn mu dheidhinn radar a tha a "dol a-steach don talamh," thuirt Dahl. "Mo sheann speisealachd."
  
  Leudaich sùilean Drake. "Tha thu cinnteach? Bha mi a" smaoineachadh gur e striptease fireann a bh" ann aig pàrtaidhean cearc. Thug iad an Dancing Viking ort."
  
  Sgìthich Dahl e. "Stad sin".
  
  Lean Alicia a dh"ionnsaigh mi. "Tha e a" coimhead grumpy, "thuirt i ann an taigh-cluiche.
  
  "Le breabadh air cailleach gun amharas nì sin dhut."
  
  Gu h-iongantach, bha deòir aig Smith na shùilean. "Feumaidh mi a ràdh," thuirt e, "chan fhaca mi a-riamh cuideigin a" breabadh cho cruaidh air cuideigin às aonais trampoline. " Dh'fhalaich e aodann, a 'feuchainn ri socrachadh sìos.
  
  Chrath Kinimaka air a ghualainn e. "A bheil thu ceart gu leòr, a bhràthair? Chan fhaca mi a-riamh thu a" gàireachdainn roimhe, a dhuine. Tha seo neònach".
  
  Rinn Lauren eadar-theachd, a" sàbhaladh an t-Suain bho bhith a" magadh orra. "GPR, ach aig ìre dian. Tha mi a" ciallachadh, tha an rud neònach seo air Google Maps ris an canar Antarctica. Chì thu seo bhon laptop agad. Ach lorg rudeigin cho beag ri uaigh Attila? Uill, tha sin a" toirt a-steach a bhith a" cleachdadh innealan agus bathar-bog nach eil NASA eadhon air aideachadh gu bheil seilbh aca fhathast."
  
  "A bheil iad a" cleachdadh saideal?" Dh'fhaighnich Yorgi.
  
  "O tha, tha seo aig a h-uile dùthaich fionnar."
  
  "A" toirt a-steach Sìona, an RA agus an Fhraing. " Chomharraich Drake an liosta de luchd-dùbhlain aca.
  
  "Gu cinnteach. Bhon fhànais, dh" aithnicheadh na Sìonaich neach a tha na shuidhe sa chàr aige, thoir sùil air na làraich eadar-lìn air a bheil e a" brobhsadh, agus seòrsachadh susbaint a" cheapaire a tha e ag ithe. Duine sam bith. Cha mhòr àite sam bith."
  
  "Daoine a-mhàin?" Dh'fhaighnich Kenzi. "No boireannaich cuideachd?"
  
  Rinn Lauren gàire agus thuirt i, "Tha fear agam nam chluais ga thoirt seachad. Tha e beagan òg, mar nach do lorg e boireannaich fhathast."
  
  Dh'èist Drake ris an heileacoptair a chaidh a ghearradh thairis air na speuran eadar Ameireagaidh agus an Roinn Eòrpa, an treas agus an ceathramh ceann den talamh.
  
  "Ceart gu leòr, uill, co-dhiù..." dh" fhalbh Lauren. "Ma chuireas sinn ri chèile cruinn-eòlas Piscara nach eil cho aithnichte, tha aon teacsa ag ràdh gu robh an lùchairt ainmeil aig Attila suidhichte eadar an Danube agus an Tisza, ann am beanntan Carpathian, air raointean còmhnard na h-Ungair àrd agus Zazberin faisg air làimh. Tha earrann fada nas doilleir ag ràdh gu robh uaigh Attila mu choinneimh na lùchairt aige."
  
  "Ach air a thiodhlacadh fon abhainn," thuirt Mai.
  
  "Tha, tha an Tisza a" dol thairis air an Ungair bho thuath gu deas, mar leas-abhainn mhòr den Danube fhèin. Cuidichidh slighe na h-aibhne le ar luchd-saidheans. An dòchas gum bi an rannsachadh aca a" cleachdadh teicneòlas geo-fhiosaigeach a" cothlamadh saideal, magnets, MAG agus radar a tha a" dol a-steach don talamh. A bharrachd air sgrùdaidhean magnetach tha pròifilean GPR airson neo-riaghailteachdan taghte. Tha iad cuideachd ag ràdh gum faic iad an deach an abhainn a-riamh a chuir air falbh." Shrug i. "Tha sinn a" bruidhinn air mìltean is mìltean de dhealbhan air am feum an coimpiutair coimhead agus an uairsin co-dhùnadh a dhèanamh. "
  
  "Ceart gu leòr, ceart gu leòr, mar sin tha sinn a" dèanamh air an Ungair. " Bha ceann goirt air Alicia. "Dìreach abair e."
  
  Shocraich an sgioba air ais, a" faighneachd ciamar a bha an co-obraichean ionnsaigheach a" dèanamh.
  
  
  * * *
  
  
  Bha an Ungair, an Danube agus an Tisza a" coimhead cho dubh air an oidhche ris a" chòrr den Roinn Eòrpa, ach bha fios aig Drake gu robh e an-dràsta tòrr na bu bhuaireasaiche an seo. Bha am fear a bu chumhachdaiche de na Ceathrar marcach na laighe an sin - Bàs - agus dh" fhaodadh iadsan a lorg e suidheachadh an t-saoghail ri teachd.
  
  Thàinig an sgioba air tìr, thog iad a-rithist, thàinig iad air tìr a-rithist, agus an uairsin leum iad a-steach do bhan mòr, neo-mheòrachail gus an ceum mu dheireadh den turas aca a chrìochnachadh. Cha robh na h-àireamhairean air dad a dhèanamh a-mach fhathast, bha na raointean fhathast mòr agus an targaid beag, gun luaidh air seann agus a dh" fhaodadh a bhith air a dhol sìos. Bhiodh e air a bhith math faighinn a-mach mar a bha an t-Òrdugh ag obair gu neo-eisimeileach, ach chuir na murtan obann aca o chionn mòran deicheadan stad air teicheadh sam bith.
  
  Shuidhich iad campa air na raointean, chuir iad na geàrdan a-mach agus shocraich iad a-staigh. Shèid gaoth làidir, a' sileadh nan teantaichean; bha fìrinn surreal a h-uile rud a rinn iad thairis air na beagan làithean a dh "fhalbh fhathast a" feuchainn ri dhol fodha.
  
  A bheil sinn dha-rìribh an seo a-nis, air campachadh letheach slighe suas cnoc Ungarach? Bha Drake a" smaoineachadh mu dheidhinn. No a bheil Olga fhathast gar bualadh?
  
  Bhruidhinn canabhas flùrach a" bhùth an fhìrinn, mar a rinn am figear sgrìobhaidh ri thaobh. Alicia, paisgte na baga cadail le dìreach a sùilean a" nochdadh.
  
  "A bheil e fuar, a ghràidh?"
  
  "Tha, thig an seo agus blàth suas mi."
  
  "Feuch," thuirt Dahl à àiteigin deas air casan Drake, "chan ann an-diugh."
  
  "Tha mi ag aontachadh," thuirt Kenzi bhon taobh an ear. "Innis don ghalla gu bheil ceann goirt no rudeigin agad. Cò aig tha fios càit an robh i? An àireamh de ghalaran is mar sin air adhart is mar sin air adhart."
  
  "Mar sin chan eil ceist sam bith ann mu cheathrar?"
  
  "Tha," thuirt Mai, a bha na sheasamh aig beul a" bhùtha. "Gu sònraichte leis gu bheil còignear againn."
  
  "Ceart, dhìochuimhnich mi gu robh thu an seo, Sprite. Chan urrainn dhomh fhathast a chreidsinn gun do ghlas iad sinn uile ann an aon teanta damn."
  
  "Is fheàrr leam, airson aon, cadal air na raointean," thuirt Dahl, ag èirigh. "An uairsin is dòcha gun caidil mi."
  
  Choimhead Drake air ceann an t-Suain airson an t-slighe a-mach, a" gabhail ris gun gabhadh e an cothrom fios a chuir gu Joanna. Dh'fhuirich an dàimh aca suas san adhar, ach thigeadh an latha, a dh'aithghearr, nuair a dhèanadh cuideigin co-dhùnadh maireannach.
  
  Thàinig Dawn, agus mhol eòlaichean à Washington leth-dhusan làrach. Dhealaich an sgioba agus thòisich iad air cladhach, a 'tilgeil a-mach na cruthan-tìre eireachdail bho an cinn agus an cridheachan: nathair ghorm boillsgeach an Tisza, uaireannan farsaing, uaireannan cumhang ann an àiteachan, beanntan feurach nan Carpathians, na speuran gun chrìoch. Chaidh fàilte a chuir air a" ghaoith fhionnar a bha a" sèideadh thairis air na raointean farsaing, a" faochadh sgìths agus bruthaidhean socair. Bha Drake agus càch an-còmhnaidh a" faighneachd càite an robh na nàimhdean aca. Breatannach, Sìneach agus Frangach. Càite? Thairis air a" chnoc as fhaisge? Chan fhaca duine a-riamh an sealladh as lugha de sgrùdadh. Bha e mar gum biodh na sgiobaidhean eile air leigeil seachad.
  
  "Chan e an t-sealg àbhaisteach a th" agad, "thuirt Drake aon uair. "Cha mhòr gu bheil fios agam càite an tig mi gu crìch an ath rud."
  
  "Tha mi ag aontachadh," thuirt Dahl. "Aon mhionaid tha sinn uile a" sabaid, agus an ath mhionaid tha e furasta. Agus dh" fhaodadh e a bhith air a bhith na bu mhiosa fhathast. "
  
  Chaidh a" chiad latha seachad gu sgiobalta, agus an uairsin an dàrna fear. Cha do lorg iad dad. Thòisich e ri sileadh, agus an uairsin a 'ghrian a' sèideadh. Ghabh an sgioba fois mu seach agus an uairsin leig iad le beagan luchd-obrach air am fastadh faochadh a thoirt dhaibh airson greis. Chaidh fir is boireannaich aig nach robh Beurla a chur an dreuchd à baile beag faisg air làimh. Aon latha, lorg Alicia toll san talamh, is dòcha seann tunail, ach chaidh a togail-inntinn sìos gu sgiobalta nuair a thàinig an rannsachadh aice gu crìch.
  
  "Chan eil feum air," thuirt i. "Dh" fhaodadh sinn a bhith meatair air falbh bhuaithe agus gun a bhith ga lorg fhathast. "
  
  "An dùil ciamar a chaidh seo gun mhothachadh fad na bliadhnaichean seo?"
  
  Lean Dahl air a 'sgrìobadh a cheann, cinnteach nach robh iad a' tuigsinn rudeigin. "Tha e air bàrr mo theangaidh," thuirt e a-rithist barrachd air aon uair.
  
  Cha b' urrainn dha Drake e fhèin a chuideachadh. "Tha thu a" ciallachadh Olga, nach eil? B" e eòlas gu math goirid a bh" ann, a charaid."
  
  Bha Dahl a" caoineadh, fhathast a" sganadh.
  
  Oidhche eile agus beagan uairean a thìde eile anns an teanta. B" e an aimsir as teotha de na h-oidhcheannan sin nuair a thòisich Drake a" bruidhinn air aithris Webb, a dhìleab agus an seilear fiosrachaidh dìomhair aige.
  
  "Feumaidh sinn fòcas a chuir air sin an ath thuras. Dh" fhaodadh na dìomhaireachdan a chruinnich e a bhith sgriosail. Gu h-iongantach".
  
  "Cò?" Thuirt Dahl. "Cha robh an fheadhainn a bha nar n-aghaidh cho dona."
  
  "Ach a-mhàin fear air nach eil sinn eòlach fhathast," thuirt Mai.
  
  "Damn, dha-rìribh? Dhìochuimhnich mi. Dè am fear a th" ann?"
  
  Leig am boireannach Iapanach sìos a guth agus bhruidhinn i gu sàmhach. "Tha fear agaibh a" bàsachadh."
  
  Airson mionaid fhada, dòrainneach bha sàmhchair ann.
  
  Bhris Alicia e. "Feumaidh sinn aontachadh le Drake. Chan eil seo dìreach a" buntainn rinn. Bha Webb na eòlaiche stalcaireachd agus na asshole làn-bheairteach. Feumaidh gun robh e salachar air a h-uile duine."
  
  Thug inneal-rabhaidh ceàrr orra ruith a-mach às an teanta, a" tuiteam dhan talamh agus don pholl, am measg sprùilleach is gainmheach seann làrach tiodhlacaidh. Leis an irioslachd domhainn aca, thionndaidh e a-mach nach buineadh e do Attila. Co-dhiù chan ann cho fada 's as urrainn dhaibh innse.
  
  Nas fhaide air adhart, anns an teanta, thill iad gu na smuaintean aca.
  
  "Tha uimhir ri dèiligeadh ris," thuirt Hayden. "Is dòcha gum faodadh an rannsachadh seo airson àite falaich Webb agus na lorg sinn às deidh sin ar dìon bho na dh" fhaodadh a bhith ann. "
  
  "Mar a bhàsaich Joshua ann am Peru? Ar n-eas-ùmhlachd? Breithneachadh ceasnachail agus leas neo-chinnteach? Feumaidh sinn freagairt a thoirt do chuideigin. Aon ghairm-ainm a gheibh thu air falbh leis. Ach trì? Ceithir? Tha na bilean againn anns an dearg, daoine, agus chan eil mi a" ciallachadh cus."
  
  "Mar sin, Sgioba SEAL 7?" - dh'fhaighnich Dahl.
  
  "Is dòcha," thuirt Hayden. "Cò aig tha fios? Ach ma bheir iad ionnsaigh oirnn le claon-bhreith, tha mi a" mionnachadh air Dia gun buail mi air ais le neart coimeasach. Agus mar sin bidh e còmhla ribh uile. Sin òrdugh."
  
  Thàinig latha eile agus lean an t-sealg. Chuir uisge bacadh air na h-oidhirpean aca. Thill tanca smaoineachaidh Washington le seachd làraich eile airson trì air fhichead gu h-iomlan. Cha tug a" mhòr-chuid dhiubh a-mach dad ach àiteachan falamh no seann bhunaitean, togalaichean air falbh o chionn fhada, cnàimhneach air an lughdachadh gu luideagan. Chaidh a' mhòr-chuid de latha eile seachad agus thòisich misneachd sgioba SPEAR a' crìonadh.
  
  "A bheil sinn eadhon san àite cheart?" Dh'fhaighnich Kenzi. "Tha mi a" ciallachadh an Ungair. Mu choinneimh lùchairt Attila. Dè cho fada air ais a rugadh an duine seo? Mìle sia ceud bliadhna air ais, ceart? Dè tha seo? Ceithir linntean deug ro Geronimo. Is dòcha gur e Attila an "scourge" ceàrr. Tha mi creidsinn gu bheil an Eaglais Chaitligeach air mòran ainmeachadh."
  
  "Tha sinn a" lorg measgachadh farsaing de neo-riaghailteachdan, "thuirt Kinimaka. "Tha uimhir dhiubh ann, agus chan eil gin dhiubh ceart."
  
  Thug Dahl sùil air. "Feumaidh sinn dòigh air ar rannsachadh a lughdachadh."
  
  Bha Lauren, an-còmhnaidh air a phlugadh a-steach don tanca smaoineachaidh, a" coimhead an rathad eile. "Tha, tha iad ag ràdh. Tha."
  
  Shèid a" ghaoth gu socair falt an t-Suain, ach dh" fhan aodann neo-thruaillidh. "Chan eil dad agam".
  
  "Is dòcha gum bu chòir dhuinn sùil eile a thoirt air Attila?" May air a mholadh. "A bheil rud sam bith anns an eachdraidh-beatha aige?"
  
  Thuirt Lauren ri gang Washington aire a thoirt dha. Ghabh an sgioba fois, chaidil iad, choimhead iad airson sgàinidhean agus cha do lorg iad gin, agus ghabh iad pàirt ann an dà rabhadh meallta eile.
  
  Mu dheireadh, chruinnich Drake sgioba. "Tha mi a" smaoineachadh gum feum sinn seo a ràdh mar fhàiligeadh, daoine. Tha an t-Òrdugh ag ràdh gun do lorg iad e, is dòcha ¸ ach mura h-urrainn dhuinn, cha bhith e comasach dha dùthchannan eile sin a dhèanamh. Theagamh gum biodh an ceathramh Eachann na b" fheàrr fhàgail far an deach a thiodhlacadh. Ma tha e fiù 's ann fhathast."
  
  "Is dòcha gun deach an uaigh a ghoid," thuirt Hayden, a "sgaoileadh a làmhan," goirid às deidh an tiodhlacadh. Ach an uairsin, gu dearbh, bhiodh na cuimhneachain air an lorg. Aodach. Claidheamh. Gems. Buidhnean eile."
  
  "Tha e duilich armachd cho cumhachdach fhàgail an sin," thuirt Kenzi le faireachdainn bàn air a h-aodann. "Tha fios agam nach dèan an riaghaltas agam. Cha stadadh iad a rannsachadh."
  
  Chrath Drake le aonta. "Fìor, ach chan eil teagamh nach eil èiginn eile againn a" grùdadh. Chan urrainn dhuinn fuireach an seo gu bràth."
  
  "Thuirt iad an aon rud ann am Peru," thuirt Smith.
  
  Chrath Drake ri Lauren. "A bheil dad aca dhuinn?"
  
  "Chan eil fhathast, ach a-mhàin ochd làraich eile a dh" fhaodadh a bhith ann. Tha na comharran fhathast mar an ceudna. Chan eil dad cruaidh."
  
  "Ach nach b" e seo an dearbh rud a tha sinn a" sireadh?" Thuirt Dahl gu sàmhach.
  
  Rinn Hayden osna. "Tha mi a" smaoineachadh gur dòcha gum feum mi fios a chuir chun neach seo agus fios a chuir chun rùnaire. Tha sinn nas fheàrr -"
  
  "Bi faiceallach," thug Alicia rabhadh. "Is dòcha gur e seo an comharra air a bheil na ròin a" feitheamh. "
  
  Thuit Hayden sàmhach, mì-chinnt a" nochdadh na shùilean.
  
  Fhuair Dahl an aire mu dheireadh. "Radar a" dol a-steach don talamh, "thuirt e. "A" coimhead airson neo-riaghailteachdan, grabhataidh, magnetach no rud sam bith. Gu nàdarra, tha e a 'faighinn tòrr uamhasach, oir is e seann phlanaid a tha seo. Ach faodaidh sinn ar rannsachadh a chaolachadh. S urrainn dhuinn. O a mhàthar, ciamar a dh" fhaodadh sinn a bhith mar amadanan? "
  
  Cho-roinn Drake sealladh draghail Alicia. "A bheil thu ceart gu leòr, a charaid? Chan eil thu fhathast a" faireachdainn buaidh an Olga sin a dh" fheuch thu ri fuadach, a bheil?"
  
  "Tha mi ceart gu leòr. Tha mi foirfe mar a bha e an-còmhnaidh. Èist - cuimhnich air na h-amadain sin a lorg uaighean nan diathan?
  
  Dh'fhàs aodann Drake trom a-nis. "B" e sinne, Torsten. Uill, a" mhòr-chuid againn."
  
  "Tha fios agam air. Lorg sinn cnàmhan Odin, a bharrachd air Thor, Zeus agus Loki." Rinn e fois. "Aphrodite, Mars agus mòran a bharrachd. Uill, dè às an deach na buill-airm agus an armachd aca a dhèanamh? Cuid de na seudan aca?"
  
  "Stuthan neo-aithnichte a chuidich sinn nas fhaide air adhart air misean eile," thuirt Drake.
  
  "Seadh." Cha b" urrainn dha Dahl stad a bhith a" gàireachdainn. "Cò a chaidh an claidheamh a thiodhlacadh còmhla ri Attila?"
  
  Leum Lauren air. "Mars!" - dh'èigh i. "Thuirt dia cogaidh nan Ròmanach Attila le a chlaidheamh tro na Sgitheanaich. Bha e air ainmeachadh mar Claidheamh a 'Chogaidh Naoimh. Ach ma thàinig e dha-rìribh bho làimh Mars fhèin ..."
  
  "Faodaidh tu an radar drùidhteach talmhainn ath-dhealbhadh gus coimhead airson an eileamaid shònraichte sin," thuirt Dahl. "Agus dìreach an eileamaid iongantach seo."
  
  "Agus boom!" Chrath Drake air. "Tha e cho sìmplidh sin. Tha an Suaineach seòlta air ais."
  
  Bha Alicia fhathast a" coimhead troimh-chèile. "Nach b" urrainn dhut a bhith air smaoineachadh air seo, gu dona, o chionn beagan làithean?"
  
  
  CAIBIDIL TRI-FHAD FIOS
  
  
  Ochd uairean eile agus bha iad deiseil. Rinn an sgioba DC ath-thòiseachadh air an radar a bha a" dol a-steach don talamh às deidh dhaibh fios a chuir gu aonad arc-eòlais Innis Tìle a bha fhathast a" sgrùdadh na bha air fhàgail den chiad uaigh aig na diathan. Bidh e an-còmhnaidh a" tighinn air ais gu Odin, smaoinich Drake fhad "s a bha e a" feitheamh. Tha e soilleir gun do ghlèidh na h-Innseanaich a" mhòr-chuid de dh" fhiosrachadh mun lorg agus de na sampallan gu lèir. B" e beagan mhionaidean a bh" ann a bhith a" cur dàta mu eileamaid ainneamh gu Washington.
  
  Co-dhiù is e sin a thuirt iad, smaoinich Drake nas fhaide air adhart. Bhiodh e na iongnadh mura robh seo aig na h-Ameireaganaich mu thràth.
  
  Chaidh deuchainn a dhèanamh agus an uairsin chaidh comharra teth a chuir. Ping air an sgìre a bha iad air coiseachd timcheall mu thràth, agus thàinig seann chlaidheamh Mars gu bhith na àite soilleir air a" mhapa.
  
  "Sin e," arsa Mai. "Uaigh Attila an Hun."
  
  Thòisich an cladhach gu dùrachdach. Thòisich muinntir a" bhaile air leudachadh air an toll a bha iad air a chladhach mu thràth. Mus do ràinig iad am beàrn a bha a" ruith gu math co-shìnte ris a" chlaidheamh, phàigh iad dheth muinntir a" bhaile agus ghabh iad orra gun robh iad dubhach is iad a" coimhead orra a" falbh.
  
  "Tha taobh eile de seo," thuirt Mai, "na lorg cultarach mòr."
  
  "Chan urrainn dhuinn a bhith draghail mu dheidhinn sin a-nis," thuirt Hayden. "Is e seo armachd a" Bhàis. Feumar seo a neodachadh mus ainmich sinn dad. "
  
  Leum Smith, Yorgi agus Kinimaka a-steach, a 'toirt ionnsaigh air an talamh. Bha Dahl fhathast a" coimhead agus a" faireachdainn rud beag brònach, ged a ghabh Alicia agus Kenzi an cothrom a h-uile càil a ghairm bho "idle ass" gu "Crazy Sloth".
  
  Cha do ghabh e fada gus a dhol a-steach don bheàrn.
  
  Choimhead Drake fhad "s a bha an triùir a" leudachadh a "bheàrn. Rinn Mai agus Alicia sganadh air an sgìre gus dèanamh cinnteach nach robh iongnadh sam bith anns an fheur fhada a bha gu bhith a" suaineadh. Bha Lauren a" dol a dh"fhuireach faisg air an toll; loidhne seallaidh eadar an dithis bhoireannach agus an fheadhainn gu h-ìosal.
  
  "Leis nach eil fios againn dè cho fada" s a tha sinn a "dol sìos," thuirt Drake, "is dòcha gum bi conaltradh gun fheum. Ach tha mi a" smaoineachadh gun cluich sinn e mar a lorgas sinn e. "
  
  "Chan eil a dhìth oirnn ach bogsa," dhearbh Hayden. "Cha bhith sinn a" caitheamh ùine a "coimhead air rud sam bith no duine sam bith eile. A bheil thu ag aontachadh?"
  
  Chrath iad. Chaidh Yorgi an toiseach, leis gur e an sgioba a bu shùbailte san sgioba. Thàinig Kinimaka an ath rud, fhathast ag altram leòn cinn, air a leantainn le Smith. Leum Drake a-steach don toll, agus an uairsin Hayden agus Dahl. Bha aig an t-Suain fuireach aig an t-slighe a-steach. Drake calman fon talamh neo-chòmhnard agus lorg e e fhèin am broinn tunail dorcha. Mar thoradh air aon mhionaid de shnàgadh agus brùthadh eadar ballachan thàinig beàrn nas fharsainge far an do thionndaidh an sgioba chun làimh chlì. Cheangail Yorgi an claidheamh ris an neach-seòlaidh so-ghiùlain agus ghairm e an astar eadar iad fhèin agus e a h-uile beagan mhionaidean.
  
  Chùm Drake an flashlight aige gu cunbhalach, a" ceangal nan sailean ris an fheadhainn air a bheulaibh. Cha do dhealaich an trànnsa riamh, ach chuairtich e àite-tàimh a' chlaidheimh gus an deachaidh iad gu mall air falbh uaith.
  
  Stad Yorgi air adhart. "Is dòcha gum feum sinn briseadh troimhe."
  
  mhionnaich Drake. "Is e clach chruaidh a th" ann. Bhiodh feum againn air uidheamachd mòr airson briseadh troimhe an sin. Am faic thu cho reamhar 's a tha i?"
  
  Rinn Yorgi fuaim mì-riaraichte. "Dà leud an trannsa seo."
  
  "Agus an claidheamh?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "A-mhàin air an taobh eile."
  
  Bha beachd sònraichte aig Drake gun robhas a" cluich leotha. Tha na seann dhiathan a" faighinn spòrs a-rithist. Aig amannan bha e coltach gun robh iad ga leantainn fad na slighe, ga shlaodadh gu cuairt-dànachd no dhà, uaireannan a" tilleadh gus iad fhèin a dhèanamh aithnichte.
  
  Mar a-nis.
  
  Rinn e a cho-dhùnadh. "Lean air adhart," thuirt e. "Feumaidh sinn faicinn far a bheil an trannsa seo a" stiùireadh."
  
  "Uill, tha aon de na neo-riaghailteachdan romhainn," chuir Yorgi am freagairt. "Foirm mhòr neo-aithnichte."
  
  Chaidh guth Alicia a-mach tron neach-conaltraidh. "A bheil e a" gluasad?"
  
  Bha fios aig Drake air an tòimhseachan èibhinn. "Stad sin".
  
  "Cia mheud cas a th" aige?"
  
  "Alicia!"
  
  Thug a h-uile duine fon talamh a-mach na dagaichean aca. Dh'fheuch Drake ri amhaich a chromadh gus coimhead air adhart, ach chuir Kinimaka stad air a shealladh. B" e an aon rud a rinn e a bhith a" bualadh mullach a chinn an aghaidh an tunail.
  
  Dust a" gluasad tron adhair. Bha Drake a" sweating, a bhrùidean ùra a" srùbadh. Chaidh an sgioba air adhart cho luath 's a b' urrainn dhaibh. Stiùir Yorgi iad timcheall lùb slaodach. Is ann dìreach an uairsin a stad an Ruiseanach òg.
  
  "O! Tha rudeigin agam."
  
  "Dè?" - Dh'fhaighnich mi. Chaidh grunn ghuthan a chluinntinn.
  
  "Fuirich. Faodaidh tu tighinn an seo còmhla rium."
  
  Goirid chuairtich Drake an lùb agus chunnaic e gu robh taobh an trannsa a 'leudachadh, a' tionndadh gu bogha cloiche ochd troighean a dh 'àirde agus ceithir tursan air leud duine. Bha e tana an dath, mìn, agus dh" èirich e os cionn toll a bu chumhainge a bha air a ghearradh anns a" chreig fhèin, slighe a‑steach beag mar dhoras.
  
  Sheall Drake gu dubh an toll seo. "Mar sin is dòcha gun do chuir iad a-mach beagan den chreig, a" dèanamh cinnteach gum fuiricheadh Attila an seo gu bràth? "
  
  "Ach chan eil abhainn os ar cionn," thuirt Yorgi. "Bha e air m" inntinn."
  
  "Bidh cùrsaichean aibhne ag atharrachadh thar nam bliadhnaichean," thuirt Hayden. "Aig an àm seo chan urrainn dhuinn a ràdh an robh an Tisza a" sruthadh mar seo. Co-dhiù, tha e dìreach beagan mheatairean gu deas."
  
  Choisich Drake a dh'ionnsaigh an dorchadas. "Tha mi sa gheama. An toir sinn sùil?
  
  Leum Yorgi suas, a 'cumail a shuidheachadh air beulaibh. An toiseach cha robh anns an doras ùr ach dealbh de dhubh-dhubh iomlan, ach mar a bha iad a" tighinn na b" fhaisge agus a" deàrrsadh nan solais-sholais, chunnaic iad sanasan de rùm mòr air an taobh eile. Cha robh an seòmar na bu mhotha na seòmar-bìdh iomchaidh, làn de mhìrean duslach agus làn shàmhchair, le pedestal àrd-ghlùin sa mheadhan.
  
  Bha ciste-laighe cloiche air a' bhonn.
  
  "Do-chreidsinneach," thug Yorgi anail.
  
  "A bheil thu a 'smaoineachadh gu bheil Attila ann?" Dh'fhaighnich Kenzi.
  
  "Tha an claidheamh, tha mi a" smaoineachadh." Thug Yorgi sùil air an radar aige a bha a" dol a-steach don talamh. "Mar sin tha an rud seo ag ràdh."
  
  "Tha sinn fhathast air misean." Cha do sheall Hayden eadhon air a" chiste. Bha i trang ag ionnsachadh mu dheidhinn gnè. "Agus a bheil e ceart an sin? Sin e".
  
  Choimhead Drake far an robh i a" comharrachadh. Choisich an sgioba tron bhogha inntrigidh agus lorg iad iad fhèin gu tur taobh a-staigh an t-seòmair. Bha bogsa fiodha air an robh e eòlach air an robh ròn an Òrdugh air a' mhullach na sheasamh air a' choise fhèin, aig bonn na ciste. Cheum Hayden a dh"ionnsaigh e.
  
  "Dèan deiseil," thuirt i ri Lauren thairis air na cunntasan. "Tha sinn air ar slighe. Abair gu Washington lorg sinn am bogsa mu dheireadh."
  
  "An do dh" fhosgail thu e?"
  
  "àicheil. Chan eil mi a" smaoineachadh gur e deagh bheachd a th" ann shìos an seo. Fuirichidh sinn gus an ruig sinn am mullach."
  
  Thug Drake sùil air a" chiste. Ghluais an yogi nas fhaisge. Dhìrich Kenzi air a" bhun-coise agus choimhead e sìos.
  
  "A bheil duine a" dol gam chuideachadh?"
  
  "Chan ann a-nis," thuirt Hayden. "Feumaidh sinn falbh".
  
  "Carson?" Dh'fhuirich Kenzi nas motha. "Chan eil e coltach ri sgiobaidhean eile an seo. Tha e math mionaid a bhith agad dhut fhèin, nach eil thu a" smaoineachadh? Is e atharrachadh math a th" ann nach eil duine ann a tha a" feuchainn ri mo chumail air ais."
  
  Thionndaidh Drake air a" chomas. "Dail? 'S e bastard a th' annad."
  
  "Dè?"
  
  Rinn Kenzi osna. "Chan eil ann ach mullach cloiche."
  
  Chunnaic Drake i mar chùl-mhùtaire cuimhneachail le dìoghras airson ulaidh. Gu dearbh, cha tèid seo sìos gu bràth. Bha e na phàirt dhith. Chrath e Hayden.
  
  "Cuiridh sinn suas riut. tha mi a' gealltainn".
  
  Ruith e gu taobh eile a" choise, rug e air a" chloich agus tharraing e.
  
  Rinn Hayden cabhag a-mach às an uaigh, Yorgi agus Kinimaka ga leantainn. Stad Smith aig an doras. Bha Drake a" coimhead mar a chaidh ulaidhean bho uaigh Attila the Hun a lorg.
  
  Ann an solas an t-solais bha a shùilean dall; uaine boillsgeach agus dearg, blues sapphire agus buidhe soilleir; frasan den bhogha-froise, gluasadach agus saor airson a" chiad uair ann am faisg air mìle bliadhna. Chaidh am beairteas a ghluasad, chaidh an claidheamh a leagail às a 'cho-thaobhadh leis a' ghluasad seo. Bha lannan eile a" lasadh. Bha necklaces, adhbrannan agus bracelets nan laighe ann an tiùrran.
  
  Fon a h-uile càil, fhathast air a phasgadh ann am beagan chriomagan aodaich, bha corp Attila na laighe. Bha Drake ga chreidsinn mar sin. Cha deach an làrach a lorg riamh le mèirlich uaighe; uime sin làthaireachd saoibhreis. Cha robh feum aig na Nadsaidhean air ach airson na planaichean bu mhotha aca, agus cha tharraingeadh aire gu na lorgan carragh ach aire orra. A 'cumail an anail, leum e chun an neach-conaltraidh.
  
  "Labhran," thuirt e. "Feumaidh tu cuideigin fhastadh airson a h-uile càil a dhìon. Feumaidh tu dìreach toirt air tachairt. Tha seo... do-chreidsinneach. Is e an aon rud ..." Stad e, a" lorg.
  
  "Dè tha seo?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "Chan eil claidheamhan an seo. Tha claidheamh Mars a dhìth."
  
  Lauren exhaled. "O chan eil, chan eil seo math."
  
  Dh'fhàs aodann Drake teann. "Às deidh a h-uile càil a tha sinn air a bhith troimhe," thuirt e. "Is aithne dhomh gu math e."
  
  Rinn Kensi gàire. Choimhead Drake air ais. "Tha Claidheamh Mars an seo."
  
  "Seadh, tha thu math. Cùl-mhùtaire Relic agus prìomh mhèirleach. Ghoid thu e dìreach fo mo shròin." Sheall e. "Tha e iongantach".
  
  "Chan urrainn dhut dad a ghabhail." Chunnaic e i a" toirt a-mach rud seudach. "Ach tha earbsa agam gun tèid thu ann airson a" bhathar as luachmhoire."
  
  "Nas motha na Attila?"
  
  "Tha, gu cinnteach. Faodaidh tu a thogail. Ach ge bith dè a nì thu, cùm an claidheamh dhut fhèin."
  
  Rinn Kenzi gàire agus thug i air falbh a làmh, a 'fàgail an ulaidh bejeweled às a dhèidh ach a' cumail a 'chlaidheimh. "A-nis tha mi air fhaicinn gu lèir," thuirt i le beagan urram. "Faodaidh sinn falbh."
  
  Bha Drake toilichte gun do sheall i miann a-staigh agus gun do chuidich e i gus a choileanadh. "An uairsin tha e ceart gu leòr. Faiceamaid ciod e Marcach a' Bhàis."
  
  
  CAIBIDIL TRI-SIX
  
  
  Le glùinean ann an solas dìreach, rinn sgioba SPEAR sgrùdadh air a" bhogsa mu dheireadh de Òrdugh a" Bhreitheanais Dheireannach.
  
  Bha Kinimaka a" feitheamh ri aonta fhad "s a bha Alicia agus Mai a" tighinn faisg air na crìochan, a-nis gum biodh heileacoptairean càirdeil rim faicinn air fàire. Sheall Hayden gu Kinimaka.
  
  "Cum suas an obair mhath, Mano. Feumaidh sinn faicinn dè tha a-staigh mus ruig a" chompanaidh; caraid no nàmhaid."
  
  Chrath an Hawaiian agus bhriog e air a" ghlas. Lean Drake air adhart mar a thog am mullach, a" bualadh cinn le Dahl.
  
  "Crap!" - ghlaodh e, a' priobadh.
  
  "An e sin an oidhirp agad air pòg, Yorkie?"
  
  "Pògaidh mi thu ma bhrùthas tu am mop shaggy sin a chanas tu ceann nam aodann aon uair eile. Bloody Yorkshire Kis."
  
  Gu dearbh, cha chuala duine e. Bha iad uile ag amas air an fhoillseachadh ùr.
  
  Choimhead Hayden a-staigh, a" lùbadh thairis air Kensi. "Sheeeit," thuirt i gu cas. "Cha do smaoinich mi a-riamh gum biodh e mar seo."
  
  "Agus mise cuideachd". Sheas May.
  
  "Am Fìor Bhreitheamh mu dheireadh," thuirt Lauren, ag aithris an teacsa a-rithist. "An rud as miosa dheth."
  
  "Uill, chan eil fios agam mu do dheidhinn guys," thuirt Alicia. "Ach chan eil mi a" faicinn a-staigh ach pìos pàipear fucking. Tha e coltach ris an liosta bhùthan agam."
  
  Thug Mai sùil air ais. "Ann an dòigh air choreigin chan urrainn dhomh smaoineachadh ort taobh a-staigh mòr-bhùth."
  
  Rinn Alicia gàire. "Dìreach aon turas. Thilg na cairtean, na cnapan-starra agus na roghainnean sin uile mi gu tur bhon t-slighe." Rinn i sgrùdadh air na heileacoptairean ionnsaigh le miann. "Tha e tòrr nas fheàrr".
  
  Ràinig Kinimaka a-steach don bhogsa agus tharraing e a-mach pìos pàipear agus chùm e suas e airson a h-uile duine fhaicinn. "Chan eil ann ach dòrlach de dh" àireamhan. "
  
  "Le cothrom," thuirt Smith.
  
  Bha Drake a" faireachdainn feargach. "Mar sin, chuir Òrdugh a" Bhreitheanais mu dheireadh sinn letheach slighe air feadh an t-saoghail gus pìos pàipear a lorg ann an uaigh a bha air a bhith falaichte airson ceudan de bhliadhnaichean? Àite nach biodh sinn air a lorg a-riamh mura robh eòlas againn air uaighean nan diathan? Chan eil mi a" tuigsinn seo".
  
  "Bha na Nadsaidhean nan cuimhneachain agus nan sealgairean ulaidh," thuirt Coinneach. "A bheil fios agad mun tomad iongantach seo a lorg iad o chionn ghoirid fon deigh pòlach? Tha cuid ag ràdh gur e bunait Nadsaidheach a th" ann. Bhris iad a h-uile càil bho seudaireachd gu scrollaichean agus dealbhan. Dh'fheuch iad ri zombies a chruthachadh, lorg iad beatha shìorraidh agus chaill iad na mìltean de dhaoine ann an rannsachadh cunnartach. Ma roghnaicheas iad a fàgail ann an uaigh Attila the Hun seach am beairteas a ghoid, tha adhbhar uamhasach ann airson sin.
  
  Sheall Lauren gu a cluasan. "Tha Sgìre Columbia airson faighinn a-mach dè a th" ann. "
  
  Thug Hayden à Kinimaki e. "Mar sin, a bhalaich, is e seann phìos pàipear-naidheachd a tha seo, gu math tiugh agus air a reubadh air gach taobh. Tha e buidhe agus tha coltas gu math cugallach. Mar sin, sa mheadhan tha loidhne sgrìobhaidh anns nach eil ach àireamhan." Leugh i a-mach iad: "483794311656..." Ghabh i anail. "Chan e sin uile ..."
  
  "Aisling fliuch geòidh." Rinn Alicia osna. "Ach dè an ifrinn a bu chòir dhuinn a dhèanamh?"
  
  "Faigh a-mach às an seo," thuirt Drake, na sheasamh fhad "s a bha na heileacoptairean a" suathadh sìos. "Mus lorg na Huns sinn."
  
  Ghluais am pìleat suas. "A bheil sibhse deiseil? Feumaidh sinn sùil a chumail air sin."
  
  Thug an sgioba air ais e gu na heileacoptairean. Chrìochnaich Hayden a h-òraid agus chuir i seachad am pìos pàipear mun cuairt agus iad a" gabhail nan suidheachan. "Beachdan sam bith?"
  
  "Chan urrainn dhut eadhon an crannchur a chluich leotha," thuirt Alicia. "Gun fheum".
  
  "Agus dè a th" aca ri dhèanamh ris a" bhàs?" Thuirt Drake. " Agus na ceithir marcach ? Leis gu bheil coltas gu bheil àireamhan cudromach, am faodadh rudeigin a bhith aige ri cinn-latha breith? Cinn-latha bàis?
  
  "Tha sinn an seo," thuirt guth na chluais, agus chuimhnich e a-rithist gu robh iad ceangailte ris an t-saoghal gu lèir mura feumadh iad DC a dhùnadh gus misean a choileanadh, agus anns an t-suidheachadh sin cha robh iad ceangailte ach ri Lauren.
  
  "Chan ann a-mhàin air," thuirt guth eile. "Fhuair sinn e."
  
  Dh'èist Drake ris na heileacoptairean ag èirigh gu slaodach dhan adhar.
  
  "Tha na h-àireamhan brisidh sin nan co-chomharran. Gu furasta. Dh"fhàg na Nadsaidhean targaid foirfe dhuibh, a dhaoine."
  
  Thòisich Drake a 'sgrùdadh agus ag ullachadh a bhuill-airm. "Targaid?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "Tha, tha a" chiad sheata de àireamhan a" comharrachadh an Úcráin. Is e aon àireamh leantainneach fada a th" anns an t-sreath, agus mar sin thug e greis dhuinn a thuigsinn."
  
  Thug Alicia sùil air an uaireadair aice. "Cha bhith mi a" gairm airson còig mionaidean san latha. "
  
  "Chan eil IQ ceud is seasgad agad."
  
  "Ciamar a tha fios agad, a dhuine ghlic? Cha do rinn mi deuchainn air a-riamh."
  
  Mionaid de shàmhchair, agus an uairsin: "Co-dhiù. Chaidh sinn a-steach don t-sreath gu lèir agus cheangail sinn e ris an t-saideal. Is e an rud air a bheil sinn a" coimhead a-nis raon gnìomhachais mòr, is dòcha ochd mìle ceàrnagach uile gu lèir. Tha e làn de thaighean-bathair sa mhòr-chuid, chunnt sinn còrr air trithead, agus tha e coltach gu bheil iad falamh. Rudeigin bho àm trèigte cogaidh. Dh" fhaodadh seo a bhith na sheann ghoireas stòraidh armachd Sobhietach, a tha a-nis air a thrèigsinn. "
  
  "Agus na co-chomharran?" dh'fhaighnich Hayden. "A bheil iad a" comharrachadh rud sam bith sònraichte? "
  
  "Fathast a" sgrùdadh." Bha sàmhchair air an loidhne.
  
  Cha robh feum aig Hayden fios a chur gu na pìleatan; bha iad mu thràth a" dèanamh air an Úcráin. Dh'fhairich Drake e fhèin beagan fois a ghabhail; co-dhiù cha b" urrainn dha na sgiobaidhean farpaiseach aca a" chùis a dhèanamh orra. Choimhead e air Hayden agus rinn e beul.
  
  An urrainn dhuinn seo a chuir dheth?
  
  Rinn i aodann. Bhiodh e a" coimhead amharasach.
  
  Maoil? Mhìnich e e gu slaodach, a 'lùbadh air adhart.
  
  Bha Hayden a" smaoineachadh sin cuideachd. Chan eil duine ann as urrainn dhuinn earbsa a dhèanamh.
  
  Rinn Alicia gàire. "Damn e, Drake, ma tha thu airson a pòg, dìreach dèan e."
  
  Lean am fear à Siorrachd Iorc air ais fhad "s a bha an heileacoptair a" gearradh thairis air na speuran. Bha e cha mhòr do-dhèanta a bhith ag obair aig làn chomas nuair nach robh thu cinnteach am biodh eadhon do dhruim aig na ceannardan agad fhèin. Thuit truime air a chridhe. Nam biodh cuideigin a" dealbhadh rudeigin nan aghaidh, tha iad gu bhith a" faighinn a-mach.
  
  Sheas an neach-conaltraidh.
  
  "Wow".
  
  Thog Hayden a cheann. "Dè?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  Bha eagal air guth an t-super geek à Washington. "A bheil thu cinnteach, Jeff? Tha mi a" ciallachadh, chan urrainn dhomh seo innse dhaibh agus an uairsin faighinn a-mach gur e dìreach obair tomhais a th" ann."
  
  Sàmhchair. An uairsin ghabh an leannan anail domhainn. "Wow, feumaidh mi ràdh. Tha seo dona. Tha seo gu math dona. Tha e coltach gu bheil na co-chomharran a" leantainn gu dìreach gu Marcaiche a" Bhàis.
  
  Stad Dahl letheach slighe tro bhith a" luchdachadh iris a-steach don daga aige. "Tha e ciallach," thuirt e. "Ach dè th" ann?"
  
  "Ceann-cogaidh niùclasach."
  
  Ghlan Hayden a fiaclan. "An urrainn dhut seo a chomharrachadh? A bheil seo beò? A bheil-"
  
  "Fuirich," dh"èigh an gèadh, a" glacadh an anail. "Feuch an fuirich thu. Chan e sin uile. Cha robh mi a" ciallachadh "ceann-cogaidh niùclasach"."
  
  Rinn Hayden gàire. "An uairsin dè bha thu a" ciallachadh? "
  
  "Tha sia cinn-cogaidh niùclasach ann an trì taighean-bathair. Chan fhaic sinn tro bhallachan a chionn 's gu bheil luaidhe air na togalaichean, ach chì sinn tro na mullaichean le cuideachadh bho na saidealan againn. Tha na h-ìomhaighean a" sealltainn gu bheil an armachd niuclasach a" dol air ais gu àm nan ochdadan, tha e coltach gum b" fhiach e fortan don neach-ceannach ceart agus gu bheil e air a dhìon gu faiceallach. Tha an tèarainteachd sa mhòr-chuid a-staigh, uaireannan bidh iad a" draibheadh timcheall a "bhunait fhalamh."
  
  "Mar sin, chuir Òrdugh a" Bhreitheanais mu dheireadh sia buill-airm niùclasach am falach ann an trì taighean-bathair airson an cleachdadh nas fhaide air adhart? " dh'fhaighnich Mai. "Tha e dha-rìribh a" coimhead mar rud Nadsaidheach. "
  
  "Tha an armachd cuideachd ag obair," thuirt an geek.
  
  "Ciamar a bha fios agad air sin?"
  
  "Tha an siostam coimpiutair ag obair. Faodaidh iad a bhith armaichte, air an stiùireadh, air an leigeil ma sgaoil. "
  
  "A bheil an dearbh àite agad?" Dh'fhaighnich Kenzi.
  
  "Tha, tha sinn. Bha na sia air an ceangal ri cùl làraidhean còmhnard a bha taobh a-staigh nan taighean-bathair. Gu neònach gu leòr, tha gnìomhachd a-staigh air dùblachadh o chionn ghoirid. Gu dearbh, dh" fhaodadh iad a bhith air an gluasad cuideachd. "
  
  Choimhead Drake air Hayden, a choimhead air ais air.
  
  "Mole," thuirt Kensi gu h-àrd.
  
  "Dè mu dheidhinn na sgiobaidhean farpaiseach?" - dh'fhaighnich Dahl.
  
  "A rèir an NSA, tha an àireamh de fathannan air a dhol suas. Chan eil e a" coimhead math."
  
  "Bu mhath leam faighinn a-mach dè a tha iad an dòchas a lorg," thuirt Mai. "Gun a bhith a" toirt a-steach sia seann chinn-cogaidh niùclasach. "
  
  "Claidheamh Mars"
  
  Thionndaidh Drake a mhuineal gu sgiobalta. "Dè?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "Fhuair a h-uile duine na co-chomharran, a" gabhail ris gu robh am ball-dòrain seo ag obair an seo. Shuidhich a h-uile duine dhaibh fhèin an obair saideal a chruthachadh. Tha am bathar-bog ìomhaigheachd againn uidheamaichte le gach seòrsa mothachairean, agus a" tòiseachadh le sgeulachd Odin agus teachdaireachdan às deidh sin, lorgaidh sinn eileamaid ainneamh co-cheangailte ri uaighean is diathan. Tha na h-ionnstramaidean againn a 'sealltainn meud agus cumadh tuairmseach an nì, agus tha e a' freagairt ris a 'chlaidheamh a tha a dhìth. Tha fios aca uile gu bheil sinn air an claidheamh a lorg agus gu bheil sinn a" dèanamh air na cosgaisean niuclasach. Feumaidh sinn seo a dhèanamh."
  
  "Fàg an claidheamh air a" chopper." Ghluais Smith.
  
  Rinn Drake, Dal agus Hayden iomlaid air seallaidhean. "Chan e cothrom ann an ifrinn. Tha an claidheamh fhathast leinn."
  
  Leig Drake sìos a cheann. "Is e an aon rud fuilteach a tha nas luachmhoire na Genghis Khan, Attila, Geronimo agus Hannibal còmhla," thuirt e. "Agus feumaidh sinn gluasad gu armachd niùclasach."
  
  "Smaoinich," thuirt Mai. "Agus tha feum aca air airson iomadach adhbhar. Saibhreas."
  
  "Duais," thuirt Smith.
  
  "Sanntach," thuirt Kensi.
  
  "Gun trioblaid," thuirt Hayden le dìteadh. "Airson na h-adhbharan sin uile còmhla. Càite bheil na sia buill-airm niùclasach?"
  
  "Tha dhà taobh a-staigh taigh-bathair 17," thuirt am fear coimpiutair. "Tha ionadan niuclasach eile suidhichte anns an ochdamh agus an naoidheamh linn deug, agus tha mi ag innse dhut an dearbh àite a th" aca an-dràsta. Is e bunait mhòr a th" ann agus tha sinn a "cunntadh sgaoilidhean teas bho co-dhiù dà dhusan buidheann, mar sin bi faiceallach."
  
  Lean Drake air ais, a 'coimhead air a' mhullach. "A-rithist?"
  
  Bha fios aig Hayden dè bha e a" smaoineachadh. "A bheil thu a" creidsinn gun atharraich a h-uile càil às deidh seo? "
  
  Rinn e gàire gu muladach. "Tha mi a" creidsinn".
  
  "An uairsin buail sinn gu cruaidh e," thuirt Dahl. "Mar sgioba, mar cho-obraichean. Dèanamaid seo an turas mu dheireadh."
  
  
  CAIBIDIL TRI-FHICHEADA- SEACHD
  
  
  Cha robh e furasta dha sgioba SPEAR. Cha robh anns an t-seann ionad trèigte ach cruinneachadh measgaichte de thaighean-bathair mòra fada le lìonra de rathaidean rèidh salchar a" ruith eatorra. Bha na rathaidean gu math farsaing airson làraidhean mòra a ghabhail. Thuirt Drake gur e taigh-bathair de sheòrsa air choreigin a bh" ann uaireigin, àite far an gabhadh tòrr uidheamachd armachd a stòradh. Thàinig na heileacoptairean air tìr air an iomall, air cùl feansa meirgeach, briste, agus cha mhòr sa bhad chuir iad dheth na h-einnseanan aca.
  
  "Tha an sgioba deiseil," thuirt Hayden ris an neach-conaltraidh aice.
  
  "Falbh," thuirt Constabal DC rithe. "Dèan cinnteach gu bheil na cinn-cogaidh ciorramach agus gu bheil an rud eile sàbhailte."
  
  Chaidh Dahl sìos gu talamh. "Bruidhnidh sinn mu bhith a" glasadh doras an stàbaill às deidh don each ruith air falbh. "
  
  Bha an sgioba mu thràth air àiteachan nan trì taighean-bathair a mhapadh nan inntinn agus bha deagh bheachd aca air lìonra nan rathaidean lùbach. Gu bunaiteach, chaidh a h-uile càil thairis air a h-uile càil eile. Cha robh crìochan marbh ann, cha robh slighean air falbh, no slighean teicheadh, ach a-mhàin aon. Bha a h-uile taigh-bathair iomaill air an cuairteachadh le coille thiugh, ach bha an fheadhainn a-staigh - na trì deatamach - suidhichte am measg an fheadhainn eile ann an òrdugh air thuaiream.
  
  Ruith iad còmhla.
  
  "Feumaidh sinn na buill-airm niùclasach a sgaradh, a neodachadh, an uairsin dòigh a lorg gus an toirt a-mach à seo gu àite nas fheàrr," thuirt Hayden. "Chan eil Romania fada air falbh."
  
  A-nis bha Lauren còmhla riutha, air a phlugadh a-steach gu Washington, agus an dèidh dearbhadh gum faodadh i smaoineachadh fo chuideam, is dòcha gum feumadh iad i nuair a thigeadh e gu bhith a" làimhseachadh armachd niùclasach. Chan urrainnear dì-meas a dhèanamh air ceann seasmhach a tha comasach air fiosrachadh a tharraing tro shianalan. Choisich iad ìosal, luath agus chaidh iad gu na taighean-bathair.
  
  Dh' fhosgail rathad salchar rompa, 'na fhàsach. Seachad air seo bha an sgìre gu lèir còmhdaichte le ùir lom agus clach-ghuail, gun ach beagan chnap de fheur gann. Rinn Drake sgrùdadh air an t-sealladh agus thug e òrdugh gluasad air adhart. Ruith iad a-mach don fhosgladh le na buill-airm aca deiseil. Thug fàileadh salachar is ola ionnsaigh air a mhothachaidhean, agus bhuail gaoth fhuar air aodann. Chladhaich an gèar aca agus bhuail na bòtannan aca an talamh gu cruaidh.
  
  Thàinig iad faisg air a 'chiad bhalla den taigh-bathair agus stad iad, a' lùbadh an druim ris. Thug Drake sùil air an loidhne.
  
  "Deiseil?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "Falbh."
  
  Rinn e sganadh air an ath cheum den t-slighe aca, agus fios aige nach robh camarathan CCTV aca airson dragh a chuir orra leis nach robh na h-innealan air comharran sam bith a thogail a "tighinn bhon bhunait ach fònaichean cealla. Thug na cosgaisean niuclasach iad fhèin a-mach hum tricead ìosal. Seachad air seo bha an t-àite neo-thorrach.
  
  Ruith eile agus thàinig iad tarsainn air taigh-bathair eile. Bha àireamh aig gach fear dhiubh air a sgrìobhadh thairis air ann an sgrìob dubh. Bha gach fear dhiubh a" coimhead briste, gun bhlas, le rivulets de mheirge a" ruith sìos bho mhullach gu làr. Bha na cutairean a" gluasad gu saor, earrannan biorach a" comharrachadh na talmhainn, a" sileadh uisge salach.
  
  Bha Drake a-nis a" faicinn oisean chlì Warehouse 17 air thoiseach." "Tha sinn a" dol tarsainn an rathaid seo," thuirt e. "Bidh sinn a" dèanamh ar slighe air taobh an taigh-bathair seo gus an ruig sinn an deireadh. Mar sin chan eil sinn ach fichead troigh bho sheachd deug."
  
  Ghluais e air adhart, an uairsin stad e. Chaidh carbad tèarainteachd sìos an rathad air thoiseach, a 'gluasad air an t-slighe a bha a' dol tarsainn orra. Ach, cha do thachair dad. Ghabh Drake osna faochadh.
  
  "Chan eil caraidean an seo," chuir Dahl nan cuimhne. "Na biodh earbsa agad ann an duine taobh a-muigh na sgioba." Cha robh feum aige air "Fiù na h-Ameireaganaich."
  
  A-nis ghluais Drake às an àite aige, bhrùth e e fhèin an aghaidh balla an taigh-bathair agus ghluais e air adhart. Bha dà uinneag bheag air an aghaidh aig taigh-bathair 17. Mhallaich Drake gu sàmhach, ach thuig e nach robh dòigh eile ann.
  
  "Gluais," thuirt e gu h-èiginneach. "Gluais a-nis e."
  
  
  CAIBIDEIL A H-OIDHCHE TRUE
  
  
  Ruith iad gu dorsan an taigh-bathair, gan roinn ann an trì buidhnean. Fhuair Drake, Alicia agus May seachd puingean deug gach fear; Fhuair Dal, Kenzie, agus Hayden ochd-deug gach fear, a" fàgail Smith, Lauren, Kinimaka, agus Yorgi le naoi-deug gach fear. Mar aon bhuail iad a-steach do na prìomh dhorsan.
  
  Bhreab Drake an doras, ga reubadh far a lùdagan. Bha an duine dìreach a" fàgail na h-oifis a-staigh. Thug Drake fo a ghàirdean e, shìn e gu cruaidh e agus thilg e an aghaidh balla mu choinneamh na h-oifis e. Dh" fhosgail an trannsa chumhang anns an robh iad dìreach a-steach don taigh-bathair, agus mar sin choisich Alicia agus May timcheall air.
  
  Chrìochnaich Drake an duine, dh" fhàg e comatose e, agus thug e sùil air na h-oifisean beaga mus deach e a-steach do na boireannaich. Thachair sealladh iongantach air a shùilean. Bha an taigh-bathair mòr, fada agus àrd. Anns a mheadhan, mu choinneimh bruaich de dhorsan rolair, bha làraidh fada, ìosal còmhnard - cab le einnsean mòr air a bheulaibh. Bha dà cheann-cogaidh niuclasach nan laighe ann an cùl an làraidh, soilleir mar an latha, an sròin a" coimhead air adhart, strapan dubha gan dìon gu cunbhalach. Bheireadh na strapan sùbailteachd às aonais mòran gluasaid - deagh bheachd airson còmhdhail, mhol Drake, leis nach robh duine ag iarraidh urchair marbhtach a dhol a-steach do nì pàipearachd. Bha pasgan mòr de chùirtearan taobh nan laighe ri taobh làraidh mòr, a bha e a" gabhail ris a bha ceangailte mus fhalbh e.
  
  "Chan eil tèarainteachd ann," thuirt Mai.
  
  Chomharraich Alicia oifis eile air taobh deas an làraidh. "Mo mholadh".
  
  "Bhiodh tu a" smaoineachadh gum biodh barrachd dragh orra," thuirt Mai.
  
  Cha b" urrainn dha Drake cuideachadh ach sùil a thoirt air na camarathan tèarainteachd, ga fhaighinn duilich a bhith gu tur an urra ri buidheann de luchd-leantainn nan suidhe ann an oifis le fionnarachadh-àile. "Ar seann charaid, is dòcha gu bheil sinn somalta ag obair," thuirt e. "Chùm iad e na dhìomhaireachd airson ùine mhòr."
  
  Tro dhòighean conaltraidh chuala iad fuaimean blàir, bha sgiobaidhean eile trang.
  
  Ruith Alicia chun làraidh. "Air mo shon!"
  
  
  * * *
  
  
  Rug Dahl air an duine a b" fhaisge agus thilg e a-steach do na sparran e, a" faighinn ùine mhath de chraoladh mus do choimhead e air a" tuiteam gu neònach chun na talmhainn. Bha na cnàmhan briste. Bha fuil a" sruthadh. Shleamhnaich Kenzi seachad, a 'losgadh a gunna submachine, a' bualadh air na fir a bha a 'teicheadh, a chuir an aghaidhean gu cruaidh dhan talamh. Thionndaidh Hayden taobhan, b" fheàrr leis an Glock aice. Chaidh an làraidh mòr a lorg iad a phàirceadh ann am meadhan an taigh-bathair, ri taobh trì oifisean agus grunn shreathan de bhogsaichean. Cha robh fios aca dè bha a-staigh, ach shaoil iad gum biodh e glic faighinn a-mach.
  
  Choisich Hayden a dh" ionnsaigh an làraidh, a sùilean a" sganadh na cosgaisean niuclasach a bha os cionn a cinn. Damn, bha iad mòr air an astar sin. Uilebheistean aig nach eil adhbhar eile ach sgrios. An uairsin, gun teagamh, b 'e Bàs a bh' annta agus bha e follaiseach gu robh iad nam pàirt den cheathramh Marcaiche. B" e Attila an dàrna figear as sine de na ceithir, a rugadh seachd ceud bliadhna às deidh Hannibal agus, aig an aon àm, seachd ceud bliadhna ro Genghis Khan. Rugadh Geronimo ann an 1829. Tha a h-uile marcaiche ceart na dhòigh fhèin. A h-uile rìghrean, murtairean, seanalairean, luchd-ro-innleachd gun samhail. Thug a h-uile duine dùbhlan don fheadhainn as fheàrr a bha iad ag ràdh.
  
  An e seo an t-adhbhar a thagh an t-Òrdugh iad?
  
  Bha fios aice gu robh am ball-dòrain Washington gan magadh le sgil.
  
  Chan eil ùine ann airson dad atharrachadh a-nis. Choisich i air cùl an àrd-ùrlair, a" dèanamh air na bogsaichean. Bha cuid de chòmhdaichean air an còmhdachadh, cuid eile a' lùbadh an aghaidh nam ballachan fiodha. Bidh connlach agus stuthan pacaidh eile ag aoidion bho shuas. Loisg Hayden air fear, agus an uairsin dh" atharraich e peilearan le fear eile agus b" fheudar dha dàibheadh gu làr airson còmhdach.
  
  Lorg i i fhèin ann an cùl an làraidh, le earball ceann-cogaidh niùclasach crochte os a chionn.
  
  "Dè thachradh nan tachradh peilear air fear de na rudan sin?"
  
  "Na gabh dragh, bu chòir dha a bhith na dheagh shealladh a bhith a" bualadh air cridhe no spreadhadh, "thuirt an guth rithe thairis air a" chomann. "Ach tha mi a" smaoineachadh gu bheil cothrom an-còmhnaidh ann airson fois fortanach. "
  
  Ghlan Hayden a fiaclan. "O, tapadh leat, a charaid."
  
  "Chan eil duilgheadas ann. Na gabh dragh, chan eil coltas ann gun tachair sin. "
  
  Cha do mhothaich Hayden am beachd bog, diofraichte, chaidh a sgaoileadh a-mach gu fosgailte agus loisg e an iris gu lèir air an neach-dùbhlain aice. Thuit an duine, a 'sileadh. Chuir Hayden a-steach iris eile fhad "s a bha i a" ruith a dh "ionnsaigh na drathairean.
  
  Bha taigh-bathair mòr mun cuairt oirre, mac-talla le teine gunna, farsaing gu leòr airson a bhith duilich, na sparran cho àrd is gum faodadh nàmhaid mì-chàirdeil falach annta gu furasta. Sheall i a-mach bho chùl nam bogsaichean.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil sinn a" dèanamh gu math," thuirt i. "Tha e coltach gu bheil barrachd air aon obair-lannsa aca a" dol air adhart an seo."
  
  Ruith Kenzi suas, a" comharrachadh Claidheamh Mars. "Dè tha seo?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  Chaidh Dahl sìos aig cuibhle mhòr an àrd-ùrlair. "Seall do dhruim. Tha barrachd air aon nàmhaid againn an seo."
  
  Chrath Hayden an connlach. "Bathar air a ghoid," thuirt i. "Feumaidh gur e slighe-slighe a tha seo. Tha taghadh mòr an seo."
  
  Thug Kenzi a-mach figear òir. "Tha sgiobaidhean aca a bhios a" toirt ionnsaigh bho thaigh gu taigh. Buirglearachd. Is e gnìomhachas mòr a tha seo. Tha a h-uile dad às-mhalairt, air a reic no air a leaghadh. Tha an ìre mothachaidh air cùl nan eucoirean sin nas ìsle na neoni."
  
  Thuirt Dahl: "Air do làimh chlì."
  
  Chaidh Hayden sìos air cùl bogsa, chunnaic i an neach-fulang aice agus dh" fhosgail e teine.
  
  
  * * *
  
  
  Lean Lauren Fox Mano Kinimaka a-steach do gharaidh an leòmhann. Chunnaic i mar a dhèilig Mac a' Ghobhainn ris an nàmhaid agus dh'fhàg i marbh e. Chunnaic i Yorgi a" taghadh a" ghlas air doras na h-oifis, a" coiseachd a-steach agus ag innse gun deach e à bith ann an nas lugha na mionaid. Gach latha dh" fheuch i gu cruaidh ri cumail suas. Gach latha bha dragh oirre gum faodadh i a h-àite a chall air an sgioba. Bha e na phàirt de carson a bha i a" suirghe Nicholas Bell, carson a chùm i fios agus a" coimhead airson dòighean eile air cuideachadh.
  
  Bha gaol aice air an sgioba agus bha i airson fuireach mar phàirt dheth.
  
  A-nis dh'fhuirich i air ais, Glock na làimh, an dòchas nach fheumadh i a chleachdadh. Ghabh an àrdchlàr a" mhòr-chuid de a sealladh, mòr agus uamhasach. B" e dath dorcha uaine a bh" anns na cinn-cogaidh nach robh a" nochdadh solas, gun teagamh aon de na cumaidhean as cunnartaiche as urrainn smaoineachadh air inntinn daonna an latha an-diugh. Chaidh Mac a" Ghobhainn an sàs ann an geàrd mòr, ghabh e grunn bhuillean, agus an uairsin thug e am fear a-mach dìreach mar a bha Lauren a" sreap suas airson cuideachadh. Air a làimh dheis, loisg Kinimaka air dithis eile. Thòisich peilearan ag itealaich timcheall an taigh-bathair oir thuig an fheadhainn eile gu robh iad fo ionnsaigh.
  
  Bhon chùl, chunnaic i grunn gheàrdan a" briseadh troimhe gu cab an làraidh.
  
  "Cùramach," thionndaidh i air a" cheangal, "chì mi daoine a" dèanamh air an aghaidh. O mo dhia, a bheil iad gu bhith a" feuchainn ri faighinn a-mach à seo?"
  
  "O chan eil," b" e am freagairt bho DC airson a h-uile duine fhaicinn. "Feumaidh tu na buill-airm niùclasach sin a neodachadh. Ma tha còdan tòiseachaidh aig na daoine sin, bidh eadhon aon dhiubh sin a thèid a leigeil ma sgaoil na thubaist. Seall, feumaidh na sia a bhith neodachadh. A-nis!"
  
  
  * * *
  
  
  "Tha e furasta dhut a ràdh," thuirt Alicia. "Air mo phasgadh na mo chulaidh agus a" sùghadh mo cappuccino frothy. Fuirich, tha mi a" faicinn gu bheil iad a" dèanamh air an tacsaidh an seo cuideachd."
  
  Dh" atharraich Drake slighe, a" faicinn gum b" urrainn dha rèiseadh air an taobh seo den àrd-ùrlar gun a bhith a" tighinn tarsainn air strì sam bith. Ghluais e gu Alicia agus dh" fhalbh e gu sgiobalta.
  
  Bhris guth Mai a chuimse. "Seall do cheum!"
  
  Dè...?
  
  Shleamhnaich fear ann an seacaid leathair dhubh tiugh fon àrd-ùrlar, casan air an sìneadh a-mach. Le fortan no dealbhadh ciallach, bhuail iad Drake anns na shins agus chuir iad air falbh e. Shleamhnaich an gunna submachine air adhart. Cha tug Drake an aire do na bruthaidhean ùra agus chaidh e sìos fon làraidh dìreach mar a dh" fhosgail an geàrd teine. Bhiodh peilearan a" tolladh a" chruadhtan air a chùlaibh. Ruith an geàrd air, a" tarraing a ghunna.
  
  Dhìrich Drake dìreach fon làraidh, a" faireachdainn an armachd mòr os cionn a chinn. Thuit an geàrd, an uairsin chrùb e. Loisg Drake a Glock agus gheàrr e maoil an duine. Chual e fuaim nan ceum air a chùlaobh, agus an sin thàinig cudthrom fear eile a nuas air a bharr. Bhuail smiogaid Drake air an talamh, a 'toirt air na rionnagan agus an dubh snìomh ro a shùilean. Chladhaich a fhiaclan ri chèile, a" briseadh pìosan beaga dheth. Thòisich pian anns a h-uile àite. Ruith e a-null agus chrom e uilinn gu aodann cuideigin. Dh' eirich am pistol 's dh' fhalbh e ; bha na peilearan ag ionndrainn claigeann Drake le òirleach agus chaidh iad dìreach suas gu bonn na cosgais niuclasach.
  
  Bha Drake a" faireachdainn luaith de adrenaline. "Seo..." Rug e air ceann an duine agus chrom e air a" chruadhtan e le a neart. "... fuck." Niùclasach. Rocaid." Tha a h-uile facal na bhuille. Mu dheireadh thuit an ceann air ais. Dhìrich Drake air ais bhon làraidh agus choinnich e ri Alicia a" ruith nas fhaide.
  
  "Chan eil ùine ann airson cadal, Drakes. Is e fìor shit a tha seo."
  
  Rug an Yorkshireman air a ghunna submachine agus dh" fheuch e ri stad a chuir air a bhith a" glaodhaich na chluasan. Chuidich guth Alicia.
  
  "Mai? A bheil thu ceart gu leòr?"
  
  "Chan eil! Air a bhruthadh an aghaidh a chèile."
  
  Thàinig rughadh bho einnsean an àrd-ùrlair.
  
  "Ruith nas luaithe," thuirt Drake. "Diog a bharrachd agus bidh na cinn-cogaidh sin a-mach às an seo!"
  
  
  CAIBIDIL TRI-FHICHEADA NAOICH
  
  
  Mheudaich Drake an astar aige. An-diugh bha e neo-àbhaisteach dha faicinn dìreach, agus mar sin an-diugh bha a h-uile dad mar as àbhaist. Dh" èirich doras a" chaibineit air a bheulaibh gu àirde a" chinn. Ràinig Drake a-mach, rug e air an làmh agus tharraing e. Ghabh Alicia amas leis a Glock.
  
  Bhreab grenade làimhe dheth.
  
  Thug Drake sùil air, gun a bhith a 'creidsinn a shùilean. " Ciod a th' annad, a leinibh - "
  
  Bhuail Alicia e sa chiste, ga chuir ag itealaich air ais agus timcheall air beulaibh an làraidh. Spreadh an grenade gu brùideil, a" cur shrapnel ag itealaich a h-uile taobh. Mharcaich Drake le Alicia, an dithis a 'gèilleadh ri chèile. Thòisich doras an làraidh a" snìomh agus a" tuiteam air beulaibh a" charbaid. Nuair a sheall Drake suas, cha robh ach aon neach na shuidhe anns a 'bhothan, àrd gu h-àrd, a' gàireachdainn gu h-olc air. Bhrùth e am pedal gas.
  
  Bha fios aig Drake nach robh dòigh ann an ifrinn gum faodadh an carbad gluasad luath gu leòr airson an ruith thairis. Sheall e chun an taobh agus chunnaic e trì geàrdan eile a 'ruith orra. Bha an làraidh beò nuair a thòisich na cuibhlichean aige a" glasadh ri chèile agus ga ghluasad air adhart, aon òirleach aig aon àm. Cha robh na dorsan sleamhnachaidh a' cromadh, ach cha chuireadh sin stad air.
  
  Thàinig an neach-conaltraidh beò.
  
  "Tha iad a" gluasad làraidhean a-mach às an seo! Tha na seòmraichean-cadail dìonach. Agus tha e doirbh faighinn thuige." B" e guth Hayden a bh" ann."
  
  "Chan eil dòigh a-staigh?" - dh'fhaighnich Kinimaka.
  
  "Chan eil. Tha e air a sheulachadh. Agus chan eil mi airson cus feachd a chleachdadh, ma tha fios agad dè tha mi a" ciallachadh. "
  
  Agus ged a bha fios aig Drake nach robh doras taobh aig an làraidh aca fhèin a-nis, bha dithis eile ann airson dragh a chuir orra.
  
  "Leum air an àrd-ùrlar," thuirt e. "Tòisich air na cosgaisean niuclasach sin a dhì-cheangal. Feumaidh iad stad."
  
  "Cunnartach. Damn cunnartach, Drake. Dè ma thig fear de na cinn-cogaidh dheth?"
  
  Ruith Drake a-mach bho chùl a "chaban, a" losgadh air an luchd-ionnsaigh. "Aon duilgheadas dona aig aon àm. Cò sinne - daoine pròiseil?"
  
  Loisg Alicia air an tòir aice. "Tha eagal orm gu bheil iad nas coltaiche ri" bastards dubhar "na làithean seo."
  
  Còmhla leum iad air an àrd-ùrlar agus lorg iad iad fhèin aghaidh ri aghaidh le boma niùclasach.
  
  
  * * *
  
  
  "Bidh e ag obair air dà thaobh," thuirt Drake a-nis thairis air a" chonaltradh. "Is urrainn dhuinn neodachadh agus dì-cheangal aig an aon àm."
  
  Rinn Hayden gàire. "Feuch nach bi thu cho smugach mu dheidhinn."
  
  "Chan eil muinntir Siorrachd Iorc a" dèanamh smug, a ghràidh. Bidh sinn a" dèanamh a h-uile càil gu h-iongantach le dìreach beagan irioslachd."
  
  "A bharrachd air beagan mhìltean de rudan gòrach." Bha guth Dahl mar gum biodh e a" ruith. "Maragan Siorrachd Iorc. Abhag. Leann. Sgiobaidhean spòrs. Agus an stràc sin?"
  
  Bha Drake a" faireachdainn gu robh an làraidh a" tòiseachadh a" gluasad fodha. "Càit a bheil am pannal smachd, a dhaoine?"
  
  Fhreagair an teicneòlaiche sa bhad. "Faic mar a tha an ceann-cogaidh air a dhèanamh suas de mu dheich thar fhichead pannal lùbte? Tha seo an ochdamh bhon cheann biorach."
  
  "Mo chànan sònraichte."
  
  Chaidh barrachd shots a-mach. Bha Alicia mu thràth ag amas air an tòir. Leum Mai dìreach air cùl an àrd-ùrlar. A-nis thug i sùil air cùl an nuke.
  
  "Droch naidheachd. Tha na Breatannaich an seo."
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil Sìonais againn, "thuirt Dahl.
  
  "Fraingis," thuirt Kinimaka. "Sgioba ùr"
  
  Leum Drake chun phannal smachd. A bheil fios againn càit a bheil Claidheamh Mars?"
  
  "Tha, Matt. Ach chan urrainn dhomh a ràdh gu h-àrd a-nis, an urrainn dhomh?" - fhreagair an guth.
  
  "Tha," thuirt Dahl.
  
  Chrath Drake agus tharraing e a-mach screwdriver beag dealain le pìos ioma-adhbhar. Gu sgiobalta chuir e às na h-ochd boltaichean agus leig e leotha tuiteam a-mach. Lorg e e fhèin air beulaibh dà phannal smachd beag meud scrionaichean sat-nav càr, meur-chlàr agus mòran de shamhlaidhean geal a" frasadh.
  
  "Cyrillic," thuirt e. "Gu dearbh tha."
  
  "Am faodadh an latha seo fàs nas miosa?" Chlisg Alicia air feadh an t-saoghail.
  
  Leig an Yorkshireman a cheann sìos. "Tha e fucking a" dol a thachairt a-nis."
  
  Thog an làraidh astar, a "dol a dh" ionnsaigh an dorais sleamhnachaidh. Thàinig na Breatannaich air adhart gu dlùth bho chùl an taigh-bathair. Bha na geàrdan air an sgaoileadh timcheall orra.
  
  Bhris am boma niùclasach, làn ghnìomhachadh, a" feitheamh ri còd cur air bhog no còd marbhadh.
  
  Bha fios aig Drake gum feumadh iad gluasad. Bha fios aige nach b" urrainn dhaibh gluasad. Is e an aon rud air nach robh fios aige cò a gheibheadh bàs an toiseach?
  
  
  * * *
  
  
  Ruith na geàrdan a-steach an toiseach, a" losgadh. Bha Drake na thargaid mhòr, agus chaidh na peilearan pàipearachd seachad air Alicia, a 'bualadh air a' cheann-cogaidh. Airson diog, chaidh beatha Drake sìos ro a shùilean, an uairsin thug Alicia sìos aon gheàrd, agus Mai am fear eile. Chunnaic e ni-eigin eile a' tighinn, ged a bha fios aige gu'n robh barrachd a' tighinn o'n taobh dall. Bha samhlaidhean geal a 'frasadh, bha an cursair a' brùthadh agus a 'feitheamh.
  
  "A bheil thu a" smaoineachadh gum faodadh an tèarainteachd spreadhadh? " Thuirt Smith gu h-obann gu sàmhach. "Is dòcha gur e seo an òrdugh aca?"
  
  "Carson a bha aca ri bàsachadh?" Dh'fhaighnich Kenzi.
  
  "Chunnaic sinn seo roimhe," thuirt Kinimaka. "Bha feum aig teaghlaichean a bha a" faighinn pàighidhean mòra air taic mheidigeach no gluasad gu èiginn nuair a bhàsaich ceannard an teaghlaich. Ma bhuineas iad, mar eisimpleir, don mhafia no triad. Tha e comasach."
  
  Bha fios aig Drake nach b" urrainn dhaibh fuireach toilichte fada. Chaidh aig Alicia air a" chrios a leigeil ma sgaoil fhad "s a bha an làraidh a" dol air adhart. Tha mi an dòchas gum faic an dràibhear. Ach an uairsin nach biodh dragh air? Chan fhaca Drake roghainn sam bith eile.
  
  Ruith e air an àrd-ùrlar a dh"ionnsaigh a chùil, a" crathadh a ghàirdeanan gu cuthach.
  
  "Fuirich! Stad, stad. Na dèan losgadh. Is mise Beurla!"
  
  Thuirt gearan Dahl gu lèir, cha robh feum air faclan.
  
  Thuit Drake air a ghlùinean ann an cùl an làraidh, earball an nuke air a làimh chlì, a làmhan san adhar agus aghaidh air an aonad SAS còignear a bha faisg air làimh, gu tur gun armachd.
  
  "Feumaidh sinn do chuideachadh," thuirt e. "Tha cus an sàs ann dhuinn cogadh a shabaid."
  
  Chunnaic e an t-òganach a" tionndadh gu comms, chunnaic e an dithis a bu shine a" coimhead air aodann. Is dòcha gun aithnicheadh iad e. Is dòcha gu robh fios aca mu Mhìcheal Crouch. Bhruidhinn e a-rithist.
  
  "Is mise Matt Drake. Seann shaighdear SAS. Seann shaighdear. Bidh mi ag obair do sgioba feachdan sònraichte eadar-nàiseanta ris an canar SPEAR. Rinn mi trèanadh ann an Hereford. Bha mi air mo choidseadh le Crouch. "
  
  Tha cuimhne agam air an ainm, air fad. Chaidh dhà de na còig gunnaichean ìsleachadh. Chuala Drake guth Alicia thairis air na cunntasan.
  
  "Dh" fhaodadh tu a bhith air m "ainm ainmeachadh cuideachd."
  
  Ghluais e beagan. "Is dòcha nach e seo am beachd as fheàrr, a ghràidh."
  
  Chùm Mai agus Alicia na geàrdan air falbh. Chaidh diogan seachad. Dh" fhosgail saighdearan SAS Breatannach teine air geàrdan a bha a" tighinn dlùth agus a thàinig air cùl nan drumaichean ola a lìon an leabaidh chòmhnard. Bha Drake a" feitheamh. Chrìochnaich am fear rèidio mu dheireadh.
  
  "Mat Drake? 'S ann à Cambridge a tha mi. Tha sinn air coinneachadh roimhe. Dè tha a dhìth ort?"
  
  Deagh latha, smaoinich e. SAS air bòrd.
  
  "Cuidich leinn an taigh-bathair seo a dhèanamh tèarainte, stad an làraidh seo agus dì-armachadh a" bhoma niùclasach seo, "thuirt e. "Anns an òrdugh seo".
  
  Ghabh na Breatannaich grèim air seo.
  
  A 'sgoltadh suas agus a' ruith air gach taobh den àrd-ùrlar, thug iad sìos na geàrdan a bha a 'tighinn faisg, ag obair gu math mar sgioba. Chunnaic Drake seo agus ghabh e tlachd ann an cuimhneachain nan seann amannan. Bha gràs siùbhlach, giùlan rìoghail agus misneachd neo-sheasmhach ann an gluasadan na sgioba. Bha e den bheachd gur e SPIR an sgioba as fheàrr san t-saoghal, ach a-nis ...
  
  "Dràic! Bha Mai a" caoineadh. msgstr "Boma niùclasach!"
  
  Ach tha. Ruith e air ais chun phannal smachd, a" coimhead air na scrionaichean, meur-chlàr agus àireamhan.
  
  "Geigean?" dh'fhaighnich e. "An aithne dhuinn an còd?"
  
  "Dh" fhaodadh e gu litireil a bhith na rud sam bith, "fhreagair cuideigin.
  
  "Chan eil seo gu math fucking na chuideachadh, tha thu a" fucking dumbass. "
  
  "Duilich. Nam biodh fios againn air ainmean buill an Òrdugh, am b" urrainn dhuinn faighinn a-mach an co-làithean breith aca?"
  
  Bha fios aig Drake gu robh e a" bruidhinn ri fear aig nach robh dragh. B' e am fear ris an robh iad a' bruidhinn na bu tràithe, an t-asshole mì-mhodhail.
  
  Dh" èigh Lauren, "Thug thu iomradh air an Òrdugh. Nam biodh iad an seo, is dòcha gu robh iad a" prògramadh armachd niùclasach. Chan urrainn dhomh a chreidsinn nach do dh'fhàg iad nota leis na còdan."
  
  "Is dòcha nach eil còd an seo, pàisde," thuirt an t-asshole. "Cuimhnich an comharra a thug thu nuair a dh" fhosgail thu uaigh Geronimo? Is dòcha gun do thachair seo an seo cuideachd agus mar thoradh air sin chaidh cinn-cogaidh niùclasach a chuir air bhog."
  
  Cheum Drake air ais. "Damn, a bheil iad armaichte?"
  
  "Gu h-iomlan. 'S e àireamhan cunntais sìos a th' anns na samhlaidhean geala a chì thu."
  
  Chuir an t-uisge geur, reòthte a chorp fo thuil agus cha mhòr gum b" urrainn dha anail a tharraing. "Dè... dè cho fada?"
  
  Casadaich. "S seasgad "s a ceithir diogan. An uairsin bidh thu fhèin agus do bhràithrean dìolain gu bhith nan eachdraidh. Bidh an t-Òrdugh a 'riaghladh gu bràth! Tha iad beò tromham! Tha mi an òrdugh!"
  
  Lean sguffle agus tòrr èigheachd. Chùm Drake sùil air na diogan air an uaireadair aige.
  
  "Halò? A bheil thu an sin?" - dh'fhaighnich guth òg.
  
  "Hey, a charaid," thuirt Drake. "Tha trithead "s a h-aon diog againn."
  
  "Smaoinich mi mu dheidhinn. Thug do charaid Lauren iomradh air an Òrdugh. Uill, feumaidh còd marbhadh a bhith aca. Agus leis gu bheil a h-uile càil eile mar phàirt den teacsa, cha do rinn mi ach sgim. A bheil cuimhn 'agad? Tha e ag ràdh an seo: 'Is e an aon chòd ri mharbhadh nuair a tha na marcaichean suas.' A bheil seo a" ciallachadh rud sam bith dhutsa?
  
  Chrath Drake an eanchainn aige, ach cha b" urrainn dha smaoineachadh air dad ach an àireamh de dhiog a bha a" crìonadh. "Dh" èirich?" - rinn e a-rithist. "Dùisg? Dh'èirich? Smaoinich air mar a tha an t-Òrdugh a" smaoineachadh? Dè bha na Nadsaidhean a" ciallachadh? Ma nochdas am Marcaiche, tha e-"
  
  "Air do bhreith," thuirt guth òg. "Is dòcha gur iad seo na cinn-latha breith aca? Ach chan urrainn seo a bhith. Mar as trice bidh còd marbhadh trì-fhigearach aig na bomaichean niùclasach sin anns na h-ochdadan linn." Bha eu-dòchas na ghuth.
  
  Naoi diog deug gus an sgrios.
  
  Bhruidhinn Kensi suas. "Trì àireamhan a chanas tu? Mar as trice?"
  
  "Tha".
  
  Sia-deug.
  
  Choimhead Drake air ais air Alicia agus chunnaic i gu robh i a" lùbadh thairis air a crios, a" feuchainn ri a unfasten agus a" losgadh air a" gheàrd aig an aon àm. Chunnaic mi a falt, a corp, a spiorad iongantach. Alicia...
  
  Deich diogan.
  
  An uairsin rinn Kenzi sgreuchail, a 'dearbhadh creideamh Dahl innte. "Tha e agam. Feuch seachd ceud."
  
  "Seachd-o-o-o. Carson?"
  
  "Na faighnich. Direach dèan e!"
  
  Thug an techie òg na samhlaidhean àireamh Cyrillic dha Drake agus bhrùth an Yorkshireman na putanan.
  
  Ceithir - trì - dhà -
  
  "Cha do dh" obraich e, "thuirt e.
  
  
  CAIBIDEIL FHICHEAD
  
  
  "Tha," fhreagair Kensi. "Thachair e".
  
  Gu dearbh, chuir i dì-armachd orra fhèin, agus chuir Lauren an cuid armachd às. Choimhead Drake bho chorp an nuke gu Mai, far an robh i na seasamh air beulaibh meur-chlàr eile. Chaidh na sia cosgaisean niuclasach uile a neodachadh.
  
  Thug e sùil air an uaireadair aige. "Bha nas lugha na diog air fhàgail againn," thuirt e.
  
  Anns gach àite rinn an SAS obair sgiobalta de na geàrdan. Dh'fhuasgail Alicia an dàrna strap agus ghluais an ceann-cogaidh beagan. Bha Drake a" faireachdainn gu robh e a" togail astar fhad "s a bha e a" tighinn faisg air na dorsan rolair.
  
  "A bheil duine air stad a chuir air an làraidh aca fhathast?"
  
  "Bheir mi an aire dheth!" - dh'èigh Kenzi. "Gu litearra!"
  
  "Chan eil dòigh," thuirt Kinimaka. "Tha na Frangaich anns a h-uile àite far nach eil tèarainteachd ann. Tha fìor aimhreit an seo."
  
  Choimhead Drake fhad "s a bha an SAS a" cur a-mach na geàrdan; Bidh Alicia a" tarraing air a" chrios eile fhad "s a tha Mai a" tilgeil a" gheàrd a-steach do thaidhreadh cùil an làraidh.
  
  "Tha, tha fios agam dè tha thu a" ciallachadh. " Chuir sgioba SPEAR cuideam mòr air.
  
  "Tha mi a" faicinn rudeigin eile a "dol," thòisich an teicneòlaiche òg. "I-"
  
  Chaidh an ceangal aca ri Washington a bhriseadh.
  
  "An abair mi a-rithist e?" Dh'fheuch Drake.
  
  B" e sàmhchair ominous an aon fhreagairt a bh" aige.
  
  "Damn, chan urrainn seo a bhith math." Chìreadh Drake an taigh-bathair gu lèir.
  
  Thàinig Sgioba SEAL 7 sìos orra mar gum biodh ifrinn uile air spreadhadh.
  
  
  * * *
  
  
  Ruith Dahl às deidh an làraidh fhad "s a bha e a" tighinn faisg air dorsan sleamhnachaidh Warehouse 18. Ruith an duine Sìneach tro aghaidh an làraidh tumaidh, a" dèanamh air an doras as fhaide air falbh. Loisg iad a-null agus iad a" ruith. Dh'fheuch na geàrdan ri stad a chur orra. Rinn feachdan sònraichte Shìona sgrios orra le peilearan agus sabaid làmh-ri-làimh. Bha mì-fhortan aig Hayden a bhith air beulaibh an àrd-ùrlair nuair a thòisich an gnìomh.
  
  Bhris i amhach an fhreiceadain, agus chleachd i a chorp gus a chòmhdach fhèin fhad "s a dh" fhosgail na Sìonaich teine gun lethbhreith. Thruail na peilearan a corp le òrdag dhubh agus thilg iad air ais i. Thuit a sgiath. A 'tilgeil air falbh i, leum i air cùlaibh aon de na taidhrichean aghaidh, a' sgoltadh taidhrichean, ga thoirt seachad bhon chùl fhad 'sa bha e a' gluasad air adhart. Chaidh na Sìonaich tarsainn air beulaibh an làraidh.
  
  Las Dahl teine, gan sgapadh mar phrìneachan bòbhlaidh. Do-chreidsinneach a choimhead, bha e na dhearbhadh air na beachdan aca cha mhòr mì-dhaonna. Eadhon an dèidh leum air ais, dh'fhosgail iad teine air ais.
  
  Gu sgiobalta ghabh Dahl còmhdach, chrùb e air cùl an làraidh, an uairsin choimhead e a-mach agus loisg e beagan peilearan eile. Chaidh na Sìonaich a phronnadh gu làr airson mionaid fhad "s a bha na geàrdan a" tighinn thuca bhon chùl. Thug Dahl sùil air Kensi.
  
  Chan ann far an robh còir aice a bhith.
  
  "Coinneach? A bheil thu ceart gu leòr?"
  
  "O, tha, dìreach a" togail seann charaid. "
  
  Thionndaidh Dahl timcheall gu inntleachdail agus chunnaic i i a" ruith tro na drathairean, a ceann domhainn a-staigh, a stamag na shuidhe air oir a" mhullaich, a h-asal air a thogail àrd.
  
  "Tha e rud beag troimh-chèile."
  
  "Dè? O, a bheil thu ag ionndrainn do bhean? Is dòcha gu bheil i nas teotha na thusa, Torst, ach cuimhnich nach eil sin ach gad fhàgail nas teotha na i."
  
  Sheall e air falbh, a 'faireachdainn sgìth. Bha e a 'fuireach anns an stàit seo eadar pòsadh agus sgaradh-pòsaidh, agus gidheadh bha cothrom aige rudeigin a dhèanamh mu dheidhinn. Dè an ifrinn a bha e a" dèanamh an seo?
  
  An obair agam.
  
  Chaidh na Sìonaich an sàs a-rithist, a 'gearradh sìos na geàrdan a bha a' tighinn faisg le teine ghunna-inneal agus a 'putadh Dahl agus Hayden gu làr. Thionndaidh an Suaineach mun cuairt agus chunnaic e Kensi a" sleamhnachadh a-mach às a" bhogsa fhiodha.
  
  "O, uighean. Dìreach?"
  
  Chùm i katana gleansach ùr air beulaibh a sùilean, lann suas. "Bha fios agam gun lorgainn fear nan cladhaich mi domhainn gu leòr. Chan urrainn do mhèirlich cur an aghaidh a" chlaidheimh."
  
  "Càit a bheil Claidheamh fuilteach Mars?"
  
  "O, thilg mi anns an drathair e."
  
  "Daingead!"
  
  Ruith i le claidheamh ann an aon làimh, gunna-inneal anns an làimh eile, agus leum i air ais gu cùl an làraidh, a" deàlradh air beulaibh sùilean Dahl mar blur. A 'tilgeil air falbh an katana, dh'fhosgail i teine air na Sìonaich a bha a' teicheadh.
  
  "Càit a bheil iad a" dol?"
  
  "Taigh-bathair 17," thuirt Dahl. "Agus feumaidh sinn an leantainn."
  
  
  * * *
  
  
  Chunnaic Lauren ionnsaigh tuiteamach na Frainge bho thaobh deas Warehouse 19. Bha Kinimaka agus Smith mar-thà air an taobh sin agus chaidh iad an sàs sa bhad. Chrùb Yorgi air cùl nam baraillean, a" losgadh air na geàrdan. Bha Lauren a" faireachdainn gu robh a cridhe a" sruthadh nuair a ghluais an làraidh leis an dà cheann-cogaidh niùclasach air adhart.
  
  A' cuimhneachadh air a h-uile rud a chaidh a ràdh, leum i air mullach an làraidh, a' cleachdadh nan cuibhlichean mar thaic. An uairsin thòisich i air a" chiad strap fhuasgladh. Nam b' urrainn dhaibh an luchd a dhèanamh gu math neo-sheasmhach, dh'fheumadh na làraidhean stad. Sheall i suas bho chùl a" bhoma niuclasach, a" ceumadh air aon de na logaichean mòra, agus chunnaic i Mac a" Ghobhainn a" sabaid le fear de na gillean Frangach.
  
  Chuir an constabal fios thugainn. "Dìreach air a dhearbhadh leis an àidseant ann am Paris. Cuimhnich Armand Argento? Tha e air do chuideachadh grunn thursan thar nam bliadhnaichean. Uill, tha e ag ràdh nach eil làthaireachd buidheann Frangach ùghdarraichte. Gu h-iomlan. Dh" fhaodadh cogadh brùideil de sheòrsa air choreigin a bhith a" dol a-staigh."
  
  Shluig Lauren agus choimhead e nuair a thuit Smith air ais, a" tuiteam gu aon ghlùin. Sheas am Frangach thairis air, rug e air làimh ris an fhalt, reub e stiall de na freumhan agus thilg e gu aon taobh e. Rinn Smith sgreuchail. Chuir glùin dhan t-sròin e gun stad. Leum am fear Frangach air a mhullach. Rinn Smith strì. Choimhead Lauren bhuaithe gu Kinimaka, an uairsin gu Yorgi, an ceann-cogaidh niùclasach, agus na dorsan swing a bha a" tighinn faisg.
  
  Dè bu chòir dhomh a dhèanamh?
  
  Dèan beagan fuaim damn.
  
  Dh'fhalamhaich i iris a Glock gu h-àrd os cionn cinn a nàimhdean, ag adhbhrachadh gu robh iad a 'sgoltadh agus a' lachan, thug seo diogan prìseil dha Smith agus Kinimaka. , aodann neach eile agus loisg e air raon bàn, anns an treas fear, a" toirt air tuisleadh agus tuiteam a-mach às an t-sabaid.
  
  Chan eil ach aon Fhrangach air fhàgail.
  
  Thuit Lauren nuair a chaidh am peilear a-steach far corp an tilgeadh niuclasach. Dè cho eagallach "s a bha e nach do chuir e eadhon dragh oirre? Dè cho cleachdte ris a tha i? Ach bha i na pàirt den sgioba seo agus bha i dìorrasach fuireach còmhla rithe fhad 's a bhiodh e aca. Lorg i an teaghlach seo agus bheir i taic dha.
  
  Thog an làraidh mòr astar gu sgiobalta, a "luathachadh gu làidir, dìreach a-steach don doras còmhla-rolair, a" dol a-steach dha, ag adhbhrachadh gun do bhreab a "chab aghaidh beagan, agus an uairsin bhuail e dìreach troimhe.
  
  Thilg Lauren i fhèin air cùl an làraidh.
  
  
  * * *
  
  
  Chrath Drake fhad "s a bha na SEALs an sàs ann an SAS agus SPEAR ri taobh ceann-cogaidh niùclasach gluasadach, a" faighneachd am faodadh blàr sam bith a bhith nas troimh-chèile no nas marbhtach na seo. Thuirt beagan fhaclan bhon neach-conaltraidh ris gu robh seo gu cinnteach comasach.
  
  Bhris na trì làraidhean, a bha a" giùlan sia buill-airm niùclasach, tro na dorsan còmhlachan rolair aig an aon àm. Bha shrapnel meatailt ag itealaich anns a h-uile àite nuair a chaidh na dorsan reubte fodha. Trucks seachad. Thug na fir ionnsaigh air na làraidhean, a 'leum a-staigh, a' faireachdainn nach fhaigheadh iad ach astar. A-nis chunnaic Drake dà shaighdear Sìneach a" ruith faisg air làimh. Dh'fhuirich e air an àrd-ùrlar agus chunnaic e Alicia agus May beagan nas fhaide air falbh, a 'falach air cùlaibh aon de na taicean fiodha. Chaidh am boma niuclasach a leigeil ma sgaoil nuair a bhuail iad fear de na tuill as motha san t-saoghal.
  
  Chaidh Drake suas. Nan tigeadh an t-arm mòr, trom fuasgailte às a chuid eile agus a bhristeadh na criosan, bhiodh iad uile ann an trioblaid.
  
  Choisich iad a-mach gu solas an latha agus ruith iad dheth. Fichead mìle san uair, an uairsin trithead, bha na trì àrd-chabhsairean beò nuair a bha na draibhearan aca a" ceumadh air a" pheadal gas. Bha rathad farsaing fosgailte air thoiseach oirnn, cha mhòr direach gu slighe a-mach a' bhunait, mu dhà mhìle air falbh. A-nis, le bhith ri taobh a chèile, dh" fhaodadh Drake coimhead bhon làraidh aige gu truca Dahl, agus an uairsin gu Kinimaka. Chuir sealladh urchraichean niùclasach mòr, gluasadach, daoine a" sabaid taobh ri taobh, daoine a" losgadh dagaichean, sgeinean is dòrn gan cleachdadh, daoine gan tilgeil dheth, gun chairteal air an toirt seachad, lùb an rathaid, agus na trì làraidhean a" gluasad sìos air cas, chuir e iongnadh air. an cridhe.. B'e leaba sannt is fòirneart a bh' ann, sealladh air Ifrinn.
  
  Ach a-nis bha a h-aire gu lèir air a chuimseachadh air na ròin.
  
  Ceathrar làidir, thug iad ionnsaigh air an SAS an-toiseach, a" marbhadh fear gun duilgheadas sam bith. Chruinnich na Breatannaich agus bhuail iad air ais, a "toirt air na SEALn còmhdach a ghabhail. Ruith an ceathrar fhireannach air cùlaibh nan làraidhean, an dòchas leum air bòrd. Bha Comanndair SAS, Cambridge, a" sabaid làmh ri làimh le SEAL Navy agus chaidh an dithis a bhualadh. Bha Mai agus Alicia trang a" sabaid far na geàrdan agus a" feuchainn ri fosgladh a lorg anns a" mhelee.
  
  Thàinig Drake aghaidh ri aghaidh le stiùiriche sgioba SEAL. "Carson?" - dh'fhaighnich e.
  
  "Na faighnich ceistean," dh"èigh an duine agus choisich e suas gu Drake. Bha na buillean mionaideach agus uamhasach cruaidh, glè choltach ris an fheadhainn aige fhèin. Chuir e stad air, dh'fhairich e pian nam blocaichean sin agus bhuail e air ais. Bhris e gu cruaidh. Nochd sgian ann an làimh an fhir eile. Phòs Drake a" bhuille leis fhèin, a" tilgeil an dà bhuill-airm gu aon taobh agus ag itealaich air falbh bhon làraidh.
  
  "Carson?" - rinn e a-rithist.
  
  "Dh" èirich thu. Thu fhèin agus an sgioba agad."
  
  "Ciamar?" - Dh'fhaighnich mi. Cheum Drake air ais gus beagan àite fhaighinn.
  
  "Agus carson a bhiodh na bastards sin airson ar marbhadh?" Dh"fhaighnich Alicia mar a nochd i air cùl an duine.
  
  Thug e seachad buille sa bhad, ga bhualadh san teampall. Bhreab Drake e anns na dubhagan agus choimhead e a" tuiteam. Ghluais Alicia a cas na h-aodann. Còmhla thilg iad e, a 'snìomh, thar bòrd.
  
  Leudaich an rathad air thoiseach.
  
  Chuir Mai dà gheàrd. Chaidh fear SAS eile a mharbhadh, agus a-nis bha na Breatannaich agus na h-Ameireaganaich co-ionann ann an neart. Trì an aghaidh trì. Chunnaic Drake an dà Sìneach a chunnaic e na bu thràithe a" snàgail mar damhain-allaidh thairis air a" bhoma niùclasach.
  
  "Seall air seo!"
  
  Ro anmoch. Thuit iad air.
  
  
  * * *
  
  
  Bha fios aig Dahl, gu bunaiteach, gu robh iad a" dèanamh air Romania. Bha e math. B" e turas leth-uair a bh" ann a dh" fhaodadh am marbhadh mus ruigeadh iad ann.
  
  Rinn e sabaid ris na Sìonaich agus na geàrdan, phut e air ais iad agus lorg e iad a" leum suas, ag iarraidh barrachd. Chaidh na Sìonaich seachad air a dhìonan, a 'bualadh gu cruaidh agus cha mhòr a' toirt buaidh air dà uair leis na lannan uabhasach aige. Bha barrachd gheàrdan timcheall air. Thòisich Hayden air an tilgeil far an làraidh gus an robh na h-àireamhan aca a" dol sìos.
  
  Aig a 'chùl, dhèilig Kenzi ris an fhear mu dheireadh de a nàimhdean. Bha an inneal falamh, bha dearg a" sileadh bhon katana. Sheas i air ais sìos an àrd-ùrlar, a-nis a" caolachadh a sùilean fhad "s a bha an dithis Sìneach a" tighinn còmhla rithe, a "branndadh sgeinean. Ghabh i an aghaidh, a 'coiseachd mun cuairt. Thug iad a-mach armachd. Thilg i i fhèin nan aghaidhean, a 'cur iongnadh orra. Chaidh am peilear fo a gàirdean, a" breabadh far boma niùclasach. Lorg i i fhèin ri taobh fear de na gillean le gunna air a h-aodann.
  
  "Sit".
  
  Bha an aon dòigh suas. Bhreab i an làmh a 'cumail a' ghunna, ga chuir air iteig, agus an uairsin dhìrich i suas an taic gu slige an airm niùclasach. Ràinig i am mullach, a" faighinn a-mach nach robh ann an sin ach lùb socair, ach cunnartach a chothromachadh. An àite sin, shuidh i air taobh boma niùclasach le katana na làimh.
  
  "Thig agus thoir leat mi!" - rinn i sgreuchail. "Ma dh" iarras tu."
  
  Thog iad gu sgiobalta, gu math cothromach. Sheas Kenzi air mullach a" chinn-chogaidh, a" crathadh a chlaidheimh, agus iad a" toirt ionnsaigh oirre le sgeinean. Stailc agus swing. Rinn i cur an aghaidh, ach tharraing iad fuil. Bhuail i an rocaid. Bha an làraidh air chrith aig trithead mìle san uair. Tha na Sìonaich air gabhail ris an ìre as àirde. Chaill Kenzi a cothromachadh, shleamhnaich i agus thuit i air ais air an rocaid.
  
  "Ò".
  
  Shèid sèideadh gaoithe tro a falt, cho fuar ri reòiteag. Thuit an sgian oirre. Thionndaidh i an katana gu a làmh eile, rug i air a caol-dùirn le a corragan agus chuir i gu sgiobalta e chun an taobh. Bhris an dùirn agus thuit an sgian a-mach. Thog i an corp san dòigh seo cuideachd agus chunnaic i e ag itealaich ceann a-mach às an làraidh an toiseach. Bha an dàrna duine air ionnsaigh a thoirt mu thràth. Ghluais Kenzi an katana air ais gu a làmh dheas agus leig i leis a "phuing a bhualadh gu dìreach. Chaidh e thairis airson mionaid mus do thilg Kenzi gu aon taobh e.
  
  Sheall i an uairsin sìos bhon spiris aice air mullach a" bhoma niùclasach, lann a katana a" dòrtadh fala air an fheadhainn a bha a" sabaid gu h-ìosal.
  
  "Chaidh dithis Sìneach a mharbhadh. Trì air fhàgail."
  
  Choimhead Alicia oirre bhon làraidh a choisinn i, a" coimhead a" bhlàir air mullach a" chinn-chogaidh. "Bha e a" coimhead cho dona, "thuirt i. "Tha mi dha-rìribh a" creidsinn gu bheil togail agam."
  
  Choimhead Dahl oirre bhon làraidh aige fhèin. "Mise cuideachd".
  
  Ach an uairsin thòisich an ceann-cogaidh air gluasad.
  
  
  CAIBIDIL DAOINE-FHICHEAD
  
  
  Mhothaich Dahl sa bhad an gluasad, chunnaic e an dà strap a fhuair iad air a dhol a-mach às a" ghaoith, agus an uairsin bha an treas pàirt mar an còmhlan rubair as seòlta san t-saoghal, a" slaodadh gu fiadhaich an-aghaidh cosgais niùclasach agus bonn an àrd-ùrlar. Leis a 'chiad lòn cumhachdach, bhuail e an geàrd anns a' stamag, ag adhbhrachadh air itealaich, armachd akimbo, dìreach bho thaobh an làraidh agus bhuail e taidhrichean cùil an tè a bha a 'dràibheadh ri thaobh bàn bàn. Bhuannaich Dahl air an toradh.
  
  Ghluais am boma niùclasach a-rithist. Bha Dal a" faireachdainn ceò dearg a" tighinn thairis air agus Kenzi a" strì air a" mhullach agus Hayden a" strì gu dìreach fo a sgàil, gun fhios aige dè bha ri thighinn. Bha e a" sgreuchail agus a" beucaich, ach gun fheum. Beucadh taidhrichean, sgreuchail, an dùmhlachd a dh" fheumar airson sabaid; chuir so uile bacadh air an eisdeachd. Leum e chun an neach-conaltraidh.
  
  "Gluais." Tha am boma niùclasach gu bhith a" spreadhadh!"
  
  Chaidh Kenzi sìos. "Càit an tèid thu? A bheil thu a" ciallachadh falbh?"
  
  "Nooo!"
  
  Aig deireadh an tether aige, ruith an Swede gu math seòlta faisg air Hayden agus bhrùth e a ghualainn an-aghaidh tomad iongantach an projectile. "Tha boma niùclasach a" tuiteam!"
  
  Ruith Hayden gu sgiobalta, agus mar sin rinn an geàrd. Ghluais an ceann-cogaidh òirleach eile. Thog Dahl e leis a h-uile unnsa de neart a chruinnich e a-riamh, a h-uile fèithean a" sgreuchail.
  
  Bha gnog trom ri thaobh.
  
  Sit.
  
  Ach b" e Kenzi a bh" ann, fhathast a" cumail an katana agus le gàire sarcastic air a h-aodann. "Dam, chan eil annad ach gaisgeach meallta seòlta. A bheil thu dha-rìribh a" smaoineachadh gun urrainn dhut seo a chumail airson eadhon diog?"
  
  "Um, chan eil. Chan eil idir."
  
  "An uairsin gluais."
  
  Dàibheadh an Suaineach seòlta gu ceart.
  
  
  * * *
  
  
  Chaidh aig Drake agus Alicia air diog a ghabhail airson a roinn san t-seallaidh.
  
  "Dè an ifrinn a tha Dal a" dèanamh?" dh'fhaighnich Alicia. "A bheil e a" magadh air boma niùclasach damn?"
  
  "Na bi nad amadan," leum Drake, a" crathadh a chinn. "Gu dearbha tha e ga phògadh."
  
  Leum Drake an uairsin chun an taobh gus na daoine SAS a chuideachadh, spìon e an SEAL bhon fhear òg agus thilg e fon bhoma niùclasach e. Chrath corp an duine gu lèir. Rinn iad iomlaid air buillean, agus an uairsin laigh an SEAL gun mhothachadh, aghaidh sìos, ach beò. Bha Drake an dùil a fàgail mar sin.
  
  Bhàsaich SEAL eile, agus an uairsin saighdear SAS, an dithis air an sàrachadh faisg air làimh. Is e Cambridge agus an duine òg a tha air fhàgail. Thàinig iad còmhla ri Drake gus sabaid an aghaidh SEAL mu dheireadh. Aig an aon àm, thàinig Alicia agus May còmhla riutha. Chaidh an làraidh sìos air an rathad salchar, bhuail e an nàbaidh aon uair agus dhràibh e. Leig an tubaist le boma niuclasach Dahl a bhith air a dhèanamh seasmhach le bhith ga dhaingneachadh dha na taicean mòra aige. Bhris na trì càraichean, mar aon, tron gheata fàgail agus lean iad air adhart a" draibheadh, a" dol gu Romania. Chaidh an stàilinn agus a" chruadhtan a sgrios gu tur, a" reubadh air ais is air adhart. Mun àm seo, bha na heileacoptairean air falbh agus ag itealaich ri taobh nan làraidhean, agus bha fir le làmhachas trom a" lùbadh a-mach air na dorsan agus ag amas air na draibhearan.
  
  Chuir Drake stad air an ionnsaigh air an SEAL. "Fuirich. Tha thu nad shaighdear feachdan sònraichte. Boireannaich Ameireaganach. Carson a bhiodh tu a" feuchainn ri ar marbhadh?"
  
  Gu fìrinneach, cha robh dùil aige ri freagairt, ach fhreagair an duine le bhith a" toirt ionnsaigh. Thug e a-mach Cambridge agus an uairsin chuir e crìoch air Drake. Thuit am fear òg SAS air a thaobh. Bha an SEAL an-iochdmhor agus neo-thruacanta, a" lìbhrigeadh buille pronnadh às deidh buille. Ach an uairsin thionndaidh Mai na aghaidh.
  
  Chaidh ochd diogan seachad agus bha an t-sabaid seachad. A rithist dh' fhag iad beo e, ag osnaich 'na charn, gun armachd.
  
  Thionndaidh Drake gu Cambridge. "Chan urrainn dhomh a chuir an cèill cho mòr sa tha sinn a" cur luach air do chuideachadh, a Mhàidsear. Tha mi cho duilich airson do dhaoine a chall. Ach feuch, ma tha thu ag iarraidh, na daoine sin fhàgail beò, bha iad dìreach a" leantainn òrdughan. "
  
  Sheall an dà ròn a bha air fhàgail suas, chuir iad iongnadh orra agus is dòcha gu robh iad fo imcheist.
  
  Chrath Cambridge. "Tha mi a" tuigsinn agus ag aontachadh riut, Drake. Aig deireadh an latha, tha sinn uile nar geallaidhean. "
  
  Rinn Drake grimace. "Uill, chan ann tuilleadh. Bha riaghaltas Ameireagaidh dìreach a" feuchainn ri ar marbhadh. Chan eil mi a" faicinn dòigh air ais bho seo."
  
  Chaidh Cambridge sìos. "Buail air ais."
  
  Rinn Drake gàire gu gruamach. "Duine às deidh mo chridhe. Bha e math coinneachadh riut, Màidsear Cambridge."
  
  "Agus thusa, Matt Drake."
  
  Chrath e gu Mai agus Alicia, agus choisich e gu faiceallach gu cùl an làraidh. Choimhead Drake air a" falbh, a" cumail sùil air seasmhachd a" chinn-cogaidh aig an aon àm. Bha a h-uile dad a" coimhead math.
  
  "A bheil fios agad gu bheil iad a" dol a thilleadh agus an claidheamh a thoirt leotha?" Bhrosnaich Alicia e.
  
  "Tha, ach tha fios agad dè? Chan eil mi a 'toirt fuck. Is e Claidheamh Mars an fheadhainn as lugha de na duilgheadasan againn." Thionndaidh e air a 'cheangal. "Hayden? Dè cho fada? Ciamar a tha thu an sin?"
  
  "Ceart gu leòr," fhreagair Hayden. "Tha am fear mu dheireadh de na Sìonaich dìreach air leum dheth. Tha mi a" dol airson a" chlaidheimh."
  
  Rinn Kenzi gàire. "Chan e, chunnaic iad mi ann an gnìomh."
  
  "Nach eil sinn uile?" Rinn Drake gàire. "Cha dìochuimhnich mi an sealladh seo airson greis."
  
  Bhuail Alicia e gu ceàrnagach air a ghualainn. "Fuirich, a shaighdear. An ath thuras bidh thu airson gun cuir mi boma niùclasach eadar mo chasan."
  
  "Chan eil, na gabh dragh," thuirt Drake, a" tionndadh air falbh. "Nì mi dhut nas fhaide air adhart."
  
  
  * * *
  
  
  Rinn na heileacoptairean magadh, bagairt agus ìmpidh air draibhearan na carbadan aca a dhèanamh nas slaodaiche. Gu dearbh, cha do dh" obraich e an toiseach, ach às deidh do chuideigin peilear àrd-inbhe a chuir tro aon de na gaothan-gaoithe, gu h-obann thòisich daoine a bha den bheachd nach robh e furasta bruidhinn riutha. Trì mionaidean às deidh sin, chaidh na làraidhean sìos, chaidh làmhan a chuir a-mach às na h-uinneagan, agus stad an trafaic gu lèir.
  
  Fhuair Drake a chothromachadh air ais, cleachdte ris a" ghluasad leantainneach agus gluasad air adhart. Leum e chun na talmhainn, a 'tuigsinn gu robh an siostam conaltraidh air tighinn beò gu h-obann, agus bha e a-nis a' cumail sùil gheur air na pìleatan aige.
  
  Cha robh fuaim sam bith a" tighinn bhon neach-conaltraidh. Dh'fhuirich Washington, an turas seo, sàmhach.
  
  Chruinnich an sgioba às deidh dhaibh na fònaichean-cluaise aca a sgrios. Shuidh iad air cnoc feurach a" coimhead thairis air na trì soithichean urchraichean, a" faighneachd dè an ath rud a dh" fhaodadh an saoghal agus na caractaran olc a thilgeil orra.
  
  Thug Drake sùil air a" phìleat. "Am b" urrainn dhut ar sgèith gu Romania? "
  
  Cha robh sùilean an duine seo a-riamh a" magadh. "Gu dearbh," thuirt e. "Chan eil mi a" tuigsinn carson. Ann an suidheachadh sam bith, thèid armachd niùclasach a chuir an sin gus an stòradh aig a "bhunait. Bidh buannachd againn."
  
  Còmhla dh'fhàg iad raon-catha eile.
  
  Còmhla dh'fhuirich iad làidir.
  
  
  * * *
  
  
  Beagan uairean às deidh sin, dh" fhàg an sgioba taigh sàbhailte Ròmanach agus chaidh iad air bòrd bus gu Transylvania, a" tighinn air tìr faisg air Caisteal Bran, àite-còmhnaidh còir Count Dracula. An seo, am measg nan craobhan àrda agus na beanntan àrda, lorg iad taigh-aoigheachd dorcha, sàmhach agus shuidhich iad ann. Bha na solais aotrom. Bha an sgioba a-nis air an sgeadachadh ann an aodach sìobhalta a chaidh a thoirt bhon taigh shàbhailte, agus cha robh iad a" giùlan ach na buill-airm is armachd a b" urrainn dhaibh a ghiùlan, a bharrachd air deagh airgead bhon stàball a bha Yorgi air a thoirt. Cha robh cead-siubhail aca, gun sgrìobhainnean, gun chairtean aithneachaidh.
  
  Chruinnich iad ann an aon rùm. Deichnear, gun cheangal. Tha deichnear a" teicheadh bho riaghaltas Ameireagaidh gun fhios cò as urrainn earbsa a bhith aca. Chan eil àite soilleir ann airson tionndadh. Chan eil barrachd SPEAR agus chan eil bunait dìomhair ann. Gun oifis anns a" Phentagon, gun dachaigh ann an Washington. Bha an seòrsa teaghlaichean a bh' aca nas fhaide na na bha ceadaichte. Dh" fhaodadh gun tèid na caraidean a chleachdas iad a mhilleadh.
  
  Tha an saoghal gu lèir air atharrachadh mar thoradh air òrdugh neo-aithnichte, do-chreidsinneach den mheur gnìomh.
  
  "Dè an ath rud?" Thog Mac a" Ghobhainn a" chùis an toiseach, a ghuth ìosal anns an t-seòmar gun lasadh.
  
  "An toiseach cuiridh sinn crìoch air a" mhisean, "thuirt Hayden. "Bha Òrdugh a" Bhreitheanais mu dheireadh ag amas air an saoghal a sgrios le bhith a" falach ceithir buill-airm uamhasach. Cogadh, taing dha Hannibal, a bha na dheagh armachd. Ceannsachadh le cuideachadh bho Genghis Khan, a bha na phrìomh chòd a sgrios sinn. Gort, tro Geronimo, a bha na armachd bith-eòlasach. Agus mu dheireadh, Bàs, tro Attila, aig an robh sia cinn-cogaidh niùclasach. Còmhla lùghdaicheadh na buill-airm sin ar comann-sòisealta mar a tha fios againn gu bheil e na mhilleadh agus ana-riaghailt. Tha mi a" smaoineachadh gun urrainn dhuinn a ràdh le misneachd gu bheil sinn air a "chunnart a neodachadh."
  
  "Is e an aon chrìoch sgaoilte Claidheamh Mars," thuirt Lauren. "A-nis ann an làmhan an dàrna cuid na Sìonaich no na Breatannaich."
  
  "Tha mi gu mòr an dòchas gur e sinne a th" ann, "thuirt Drake. "Shàbhail SAS sinn an sin agus chaill sinn cuid de dhaoine math. Tha mi an dòchas nach tèid Cambridge a chàineadh."
  
  "A" gluasad air adhart..." thuirt Dahl. "Chan urrainn dhuinn eadhon seo a dhèanamh leis fhèin. An toiseach, dè an ifrinn a tha sinn a" dol a dhèanamh a-nis? Agus san dàrna àite, cò anns a bheil earbsa againn gus ar cuideachadh le seo a dhèanamh?"
  
  "Uill, an toiseach gheibh sinn a-mach dè thug air na h-Ameireaganaich tionndadh oirnn," thuirt Hayden. "Tha mi creidsinn gu bheil an obair ann am Peru agus... rudan eile... a thachair. An e dìreach beagan dhaoine cumhachdach a tha nar n-aghaidh? Buidheann splinter a" toirt buaidh air daoine eile? Chan urrainn dhomh a chreidsinn airson diog gum biodh Coburn air seo a cheadachadh."
  
  "A bheil thu ag ràdh gum bu chòir dhuinn còmhradh dìomhair a bhith againn leis a" Cheann-suidhe? " Dh'fhaighnich Drake.
  
  Chaidh Hayden suas. "Carson nach biodh?"
  
  "Agus mas e buidheann splinter a th" ann, "thuirt Dahl. "Bidh sinn gan sgrios."
  
  "Beò," thuirt Mai. "Is e an aon dòigh air a bhith beò an seo ar nàimhdean a ghlacadh beò."
  
  Shuidh an sgioba ann an seòmar mòr ann an diofar shuidheachaidhean, chaidh na cùirtearan a tharraing gu teann, gan dìon bhon oidhche do-ruigsinneach. Gu domhainn ann an Romania bha iad a" bruidhinn. Air a phlanadh. Cha b" fhada gus an robh e soilleir gun robh goireasan aca, ach bha na goireasan sin gann. Dh'fhaodadh Drake an cunntadh air aon làimh.
  
  "Càit an tèid thu?" Dh'fhaighnich Kenzi, fhathast a 'cumail a katana, a' leigeil leis an lann a dhol fodha anns an t-solas beag.
  
  "Thig air adhart," thuirt Drake. "Tha sinn an-còmhnaidh a" gluasad air adhart. "
  
  "Ma stadas sinn gu bràth," thuirt Dahl. "Tha sinn a" bàsachadh. "
  
  Chùm Alicia làmh Drake. "Agus shaoil mi gu robh mo làithean ruith air falbh seachad."
  
  "Tha seo eadar-dhealaichte," thuirt e, agus an uairsin rinn e osna. "Gu dearbh tha fios agad air sin. Duilich."
  
  "Tha a h-uile dad gu math. Amaideach ach grinn. Mu dheireadh, thuig mi gur e seo an seòrsa agam."
  
  "A bheil seo a" ciallachadh gu bheil sinn a" teicheadh?" Dh'fhaighnich Kenzi. "Leis gu robh mi dha-rìribh ag iarraidh faighinn air falbh bhuaithe."
  
  "Dèiligidh sinn ri sin". Lean Dahl nas fhaisge oirre. "Tha mi a" gealltainn dhut. Tha mo chlann agam cuideachd, na dìochuimhnich. bheir mi thairis air ni sam bith air an son."
  
  "Cha tug thu iomradh air do bhean."
  
  Sheall Dahl agus shuidh e air ais na chathair, a 'smaoineachadh. Chunnaic Drake Kensi a" gluasad beagan nas fhaisge air an t-Suain mhòr. Chuir e às a inntinn e agus choimhead e timcheall an t-seòmair.
  
  "Is e latha eile a th" ann a-màireach," thuirt e. "Càit a bheil thu airson a dhol an toiseach?"
  
  
  CRÌOCH
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Daibhidh Leadbeater
  Air bruach Armageddon
  
  
  CAIBIDEIL FIRINN
  
  
  Tha Julian Marsh air a bhith na dhuine le dathan eadar-dhealaichte a-riamh. Tha aon taobh dubh, tha an taobh eile liath... ad infinitum. Gu h-annasach gu leòr, cha do nochd e a-riamh ùidh ann an carson a dh'fhàs e beagan eadar-dhealaichte na an còrr, dìreach gabhail ris, dh'ionnsaich e fuireach leis, chòrd e ris. Anns a h-uile seadh rinn so e na chuspair taitneach ; thug e an aire air falbh bho na machinations a bha a" falach air cùl nan sùilean brìoghmhor agus falt salainn is piobar. Bha am Màrt an-còmhnaidh gu bhith air leth math - aon dòigh no dòigh eile.
  
  Taobh a-staigh bha e na dhuine eadar-dhealaichte a-rithist. Chuir fòcas a-staigh an aire aige air aon chridhe. Air a" mhìos seo bha e na adhbhar dha na Pythians, no an àite na bha air fhàgail dhiubh. Ghlac buidheann neònach aire agus an uairsin sgaoil iad timcheall air. Bha Tyler Webb na bu mhotha de mega-stalker psychopathic na stiùiriche cabalist. Ach chòrd an cothrom ri Marsh a dhol leis fhèin, a" cruthachadh dhealbhaidhean pearsanta, annasach. Gu ifrinn le Zoe Shears agus a h-uile duine a bha fhathast gnìomhach taobh a-staigh na roinne, agus gu ifrinn eadhon nas doimhne le Nicholas Bell. Air a cheangal, air a ghleusadh le làimh agus air bòrd uisge, chan eil teagamh sam bith gum biodh an t-seann neach-obrach togail air a h-uile càil a chuir a-mach dha na h-ùghdarrasan gus eadhon am faochadh as lugha fhaighinn bhon bhinn aige.
  
  Airson Marsh, bha an àm ri teachd a 'coimhead soilleir, ged a bha beagan dath ann. Bha dà thaobh air gach sgeul, 'S bu mhòr an duine dà-thaobh e. Às deidh dhuinn an Ramses Bazaar mì-fhortanach fhàgail gu brònach - chòrd na pàilleanan ris na thabhartasan aca gu mòr - chaidh am Màrt gu na speuran le cuideachadh bho heileacoptair dath dubh-dubh. A 'ruith air falbh, chuir e fòcas gu luath air an dàn-thuras ùr a bha air thoiseach.
  
  Eabhraig Nuadh.
  
  Rinn Marsh deuchainn air an inneal air a thaobh, ga ghluasad nas fhaisge, mì-chinnteach dè a chunnaic e ach misneachail dè a dhèanadh e. B" e an leanabh seo am prìomh inneal barganachaidh. Dad mòr de dhearbhadh iomlan. Cò as urrainn argamaid a dhèanamh le boma niùclasach? Dh" fhàg Marsh an inneal leis fhèin, a" sgrùdadh a" mhàileid a-muigh agus a" fuasgladh nan strapan gualainn gus am biodh am frèam trom aige. Gu dearbh, dh'fheumadh e an rud a chuir gu deuchainnean agus dearbhadh dè cho cinnteach 'sa bha e. Às deidh na h-uile, dh'fhaodadh a 'mhòr-chuid de bhomaichean a bhith air am bruich gus a bhith coltach ri rudeigin nach robh iad - nam biodh an còcaire math gu leòr. Is ann dìreach an uairsin a bhiodh an Taigh Geal a" boghadh.
  
  Cunnartach, thuirt aon taobh dheth. Cunnartach.
  
  Ach spòrsail! dh'iarr am fear eile. Agus b 'fhiach e beagan puinnseanachadh rèididheachd, airson a' chùis sin.
  
  Rinn am Màrt gàire air fhèin. A leithid de dhragh. Ach dh" fhan am mion-chunntair Geiger a thug e leis sàmhach, a" brosnachadh a mhisneachd.
  
  Ach, a bhith gu tur onarach, cha b" e itealaich an rud a bh" aige. Bha, bha toileachas ann, ach bha cothrom ann cuideachd bàs teth - agus an-dràsta cha do chòrd sin ris. Is dòcha uair eile. Bha Marsh air mòran uairean dòrainneach a chuir seachad a" dealbhadh a" mhisean seo, a" dèanamh cinnteach gu robh a h-uile slighe-slighe nan àite agus cho sàbhailte sa ghabhas, ged a bha e leis na h-àiteachan far am biodh e a" stad, cha mhòr nach robh am beachd gàire.
  
  Gabhamaid an-dràsta mar eisimpleir. Bha iad a" dèanamh air fo sgàil coille-uisge an Amazon air an t-slighe gu Coloimbia. Bha fear a 'feitheamh ris - barrachd air aon, gu dearbh, agus chuir Marsh stampa air a phearsantachd air a' choinneamh le bhith a 'cumail a-mach gun robh iad a' caitheamh geal. Dìreach lasachadh beag, ach fear cudromach airson Pythia.
  
  An e seo uile a tha mi a-nis?
  
  Rinn Marsh gàire àrd, ag adhbhrachadh gum biodh pìleat an heileacoptair a" coimhead mun cuairt le eagal.
  
  "Tha a h-uile rud gu math?" - dh'fhaighnich fear sgith le sgaraidhean.
  
  "Uill, tha sin an urra ri do bheachd." Rinn am Màrt gàire. "Agus cia mheud sealladh a th" agad. Is fheàrr leam barrachd air aon a chuir air dòigh. thu?"
  
  Thionndaidh am pìleat air falbh, a 'mùchadh rudeigin do-thuigsinn. Chrath am Màrt a cheann. Nam biodh fios aig a" mhòr-shluagh nach robh air an nighe dè na feachdan a bha a" stalcadh, a" lachan agus a" magadh fodha, gun chùram no gun aire a thoirt don mhilleadh a dh" adhbhraich iad.
  
  Choimhead Marsh air na seallaidhean gu h-ìosal, a" faighneachd airson a" mhilleanamh uair an e an t-slighe a-steach do na Stàitean Aonaichte an t-slighe cheart. Nuair a thàinig e sìos thuige, cha robh ann ach dà fhìor roghainn - tro Chanada no tro Mheagsago. Bha an dùthaich mu dheireadh nas fhaisge air an Amazon agus làn de choirbeachd; làn de dhaoine a dh" fhaodadh am pàigheadh airson cuideachadh agus am beul a chumail dùinte. Bha Canada a" tabhann beagan àitean sàbhailte dha daoine mar Marsh, ach cha robh iad gu leòr agus cha tàinig iad eadhon faisg air a bhith a" maidseadh an iomadachd a bha ann an Ameireaga a-Deas. Mar a bha an cruth-tìre monotonous a 'sìor fhàs gu h-ìosal, lorg Marsh inntinn a' falbh.
  
  Dh'fhàs an gille suas ann an suidheachadh sochair, le mòran a bharrachd na bheul na spàin airgid; nas coltaiche ri bàr òir cruaidh. Bha na sgoiltean a b" fheàrr agus na tidsearan a b" fheàrr - a" leughadh "as fheàrr" mar "as gràdhaiche," bha Marsh an-còmhnaidh a" ceartachadh - dh" fheuch e ri a chuir air an t-slighe cheart, ach dh" fhàilnich e. Is dòcha gum biodh fuireach ann an sgoil àbhaisteach air cuideachadh, ach bha a phàrantan beairteach Chaidh Marsh a thogail le searbhantan agus chunnaic e a phàrantan gu h-àraidh aig àm bìdh agus cuirmean sòghail, far an deach òrdachadh dha gun a bhith a" bruidhinn. Agus an-còmhnaidh a gàire ciontach màthair aig an robh fios gu robh a mac air fàs suas gun ghaol agus leis fhèin, ach nach robh gu tur comasach air e fhèin a thoirt dùbhlan ann an cruth sam bith. balach neònach."
  
  Bhruidhinn am pìleat, agus cha do mhothaich Marsh e gu tur. "An abair mi a-rithist e?"
  
  "Tha sinn a" tighinn faisg air Cali, a dhuine uasail. Columbia."
  
  Lean Marsh sìos agus choimhead e an sealladh ùr a" fosgladh gu h-ìosal. Bha Cali aithnichte mar aon de na bailtean-mòra as fòirneart ann an Ameireagaidh agus dachaigh an Cali Cartel, aon de na solaraichean cocaine as motha san t-saoghal. Air latha àbhaisteach sam bith, bheireadh fear mar Marsh a bheatha na làmhan fhèin, a 'coiseachd tro shràidean cùil El Calvario, far an robh ragamuffins a' sgùradh na sràidean airson sgudal agus a 'cadal ann an taighean-flop, far an robh muinntir an àite a' fulang le bhith air an ainmeachadh mar "sòn fulangas" le bhith a" ceadachadh caitheamh malairteach faodaidh drogaichean agus feise soirbheachadh le glè bheag de eadar-theachd poileis.
  
  Bha fios aig Marsh gur e seo an t-àite dha fhèin agus don bhoma niùclasach aige.
  
  Nuair a shuidh e sìos, sheall am pìleat làraidh glasaidh do Marsh anns an robh triùir fhireannach ro throm le sùilean fuar, marbh agus aghaidhean gun chiall. Le armachd fosgailte le gunnaichean, thug iad Marsh a-steach don làraidh le dìreach fàilte ghoirid. Chaidh iad an uairsin tro shràidean tais, cluttered, togalaichean salach agus sgàileanan meirgeach, a" tabhann sealladh eile den t-saoghal dha shùil ionnsaichte, àite far an robh pàirt den t-sluagh "a" seòladh "bho aon chrann gu fear eile, gun dachaigh mhaireannach. Tharraing am Màrt beagan air ais, agus fios aige nach robh dad aige ri ràdh mu na thachair an ath rud. Bha feum air na stadan sin, ge-tà, nam biodh e airson armachd niùclasach a thoirt a-steach gu na SA gu soirbheachail, agus b" fhiach e cunnart sam bith. Agus gu dearbh, bha Marsh a" coimhead cho neo-phàirteach "s a b" urrainn dha, le beagan chleasan suas na muilnean dathte aige.
  
  Chaidh an càr a-steach tro chuid de chnuic a bha còmhdaichte le ceò, mu dheireadh a" tionndadh gu bhith na shlighe le cabhsair le taigh mòr sàmhach air a bheulaibh. Bha an turas air a dhèanamh gu sàmhach, ach a-nis thionndaidh fear de na geàrdan aghaidh gun stad a dh" ionnsaigh Marsh.
  
  "Tha sinn an seo".
  
  "Gu follaiseach. Ach càite a bheil "an seo"?"
  
  Gun a bhith ro eas-urramach. Chan eil cus gòrach. Cùm e uile còmhla.
  
  "Thoir leat do mhàileid." Leum am freiceadan a-mach agus dh" fhosgail e an doras. " Tha Mr. Navarro a' feitheamh ort."
  
  Chrath am Màrt. B" e an t-ainm ceart agus an t-àite ceart a bh" ann. Cha bhiodh e a" fuireach an seo fada, dìreach fada gu leòr gus dèanamh cinnteach gum biodh an ath dhòigh còmhdhail aige agus an ceann-uidhe mu dheireadh aige rèidh agus sàbhailte. Lean e an geàrd fo bhogha ìosal a" sileadh le ceò agus an uairsin a-steach do dhoras dorcha seann taigh. Cha robh solais a-staigh, agus cha bhiodh coltas seann thaibhse no dhà na iongnadh no na adhbhar dragh. Gu tric chunnaic Marsh seann thaibhsean anns an dorchadas agus bhruidhinn e riutha.
  
  Sheall an geàrd gu fosgladh air an làimh dheis. "Phàigh thu airson seòmar prìobhaideach dhut fhèin airson ceithir uairean aig a" char as àirde. Thig dìreach a-staigh."
  
  Chrath am Màrt a cheann le taing agus phut e an doras trom fhosgladh. "Dh" iarr mi cead cuideachd an ath dhòigh còmhdhail a thoirt gu tìr. Heileacoptair?"
  
  "Tha. Tha e math cuideachd. Cuir fòn thugam air an intercom nuair a thig an t-àm agus seallaidh mi timcheall an taighe thu."
  
  Chrath am Màrt le toileachas. Bha an t-airgead a phàigh e a bharrachd air na bha a dhìth airson seirbheis nas fheàrr a thoirt seachad, agus gu ruige seo, tha e air. Gu dearbh, le bhith a" pàigheadh barrachd na a" phrìs iarraidh bha amharas ann cuideachd, ach bha na cunnartan ann.
  
  Dà thaobh a-rithist, smaoinich e. Yin agus yang. Bog agus boglach. Dubh is... dubh le frasan dearg a" ruith troimhe...
  
  Bha taobh a-staigh an t-seòmair sòghail. Air an taobh thall bha sòfa oisean air a dhèanamh le leathar dubh agus plush domhainn. Shuidh bòrd glainne le carafe airson deochan, fìon agus spioradan faisg air làimh, agus ann an oisean eile bha inneal a" tabhann cofaidh is tì. Bidh greimean-bìdh air an cur a-mach air bòrd glainne. Rinn Marsh gàire air seo uile.
  
  Furasta, ach dìreach airson ùine ghoirid. Ideal.
  
  Dhòirt e a-steach pod den chofaidh bu làidire agus dh'fhuirich e beagan gus a ghrùdadh. An uairsin shocraich e sìos air an leabaidh agus thug e a-mach an laptop aige, a" cur a mhàileid gu faiceallach air a" chlò-bhualadh leathair ri thaobh. Cha robh boma niuclasach a-riamh air a bhith cho mòr, smaoinich e, a" faighneachd airson ùine ghoirid am bu chòir dha a ghrùdadh fhèin a dhèanamh air a shon. Gu dearbh, airson fear mar Marsh, cha robh seo duilich, agus taobh a-staigh mionaidean bha cupa smùid anns a" bhaga agus cupcake beag le reothadh air an taobh.
  
  Rinn am Màrt gàire. Bha a h-uile dad math.
  
  rinn mi surfadh air an eadar-lìon; dh'innis puist-d dearbhaidh dha gu robh an heileacoptair Forward mu thràth a' tighinn a-steach gu Coloimbia. Cha deach brataichean a thogail an àite sam bith fhathast, ach cha robh ach beagan uairean a thìde air a dhol seachad bhon a dh'fhàg e am bazaar fo làn ghluasad. Chrìochnaich Marsh an deoch aige agus pacaich e poca beag ceapairean airson an ath itealan, agus an uairsin bhrùth e am putan intercom.
  
  "Tha mi deiseil airson falbh."
  
  Fichead mionaid às deidh sin agus e san adhar a-rithist, bha turas-adhair a" mhàileid niuclasach toinnte ach comhfhurtail. Bha iad a" dèanamh air Panama, far an cuireadh e crìoch air na tursan-adhair luath aige agus a thòisicheadh e air an t-slighe sgìth den turas aige thairis air tìr. Rinn am pìleat a shlighe san adhar agus tro chuairtean sam bith, mar a b" fheàrr na rinn e, agus chaidh a phàigheadh gu dòigheil air a shon. Mar a thòisich an dealbh de Panama a 'nochdadh anns an uinneig chlì, thòisich Marsh a' tuigsinn cho faisg 's a bha e mu thràth air na Stàitean Aonaichte.
  
  Tha doineann a" tighinn, a dhaoine, agus cha tèid e air falbh gu furasta...
  
  Shuidhich e ann am Panama City airson beagan uairean a thìde, dh'atharraich e aodach dà uair agus nochd e ceithir tursan, gach turas le seampù le fàileadh eadar-dhealaichte. Bha na h-aromas a" measgachadh gu dòigheil agus a" faighinn cus cumhachd air fàileadh fallas. Ghabh e bracaist agus lòn, ged a b' e àm na dinneir a bh' ann, agus dh'òl e trì glainneachan fìona, gach fear à botal eadar-dhealaichte agus dath eadar-dhealaichte. Bha beatha math. Dh" fhan an sealladh taobh a-muigh na h-uinneige gun atharrachadh agus neo-mhisneachail, agus mar sin thug Marsh a-mach am bogsa lipstick a bha e air a bhith a" sàbhaladh airson a leithid de thachartas agus pheant e a" ghlainne soilleir dearg. Chuidich seo, co-dhiù airson greis. Thòisich Marsh an uairsin a" smaoineachadh cò ris a bhiodh e coltach am panal sin a reamhrachadh glan, ach aig an àm sin chuir ping teachdaireachd a bha a" tighinn a-steach stad air na aislingean aige.
  
  Is e an ùine ruighinn tuairmseach 15 mionaidean.
  
  Rinn am Màrt grimace, toilichte ach draghail aig an aon àm. Bha turas dà fhichead uair air thoiseach air cuid de na rathaidean as miosa san sgìre. Chan eil e coltach gu bheil am beachd seo air a bhrosnachadh. Ach, nuair a bhios e deiseil, bhiodh an ath ìre gu math nas inntinniche. Chruinnich am Màrt na rudan aige, chuir e air dòigh na pods cofaidh, botail fìona agus soithichean ann an òrdugh dath, cumadh agus meud, agus an uairsin chaidh e a-mach.
  
  Bha an SUV a 'feitheamh, a' glanadh ri taobh an rathaid, agus a 'coimhead iongantach cofhurtail. Thug Marsh às a" bhoma niuclasach, chuir e a chrios-suidheachain air, agus an uairsin lean e ris fhèin. Bhruidhinn an draibhear beagan mus do thuig e nach robh dragh sam bith aig Marsh mu a bheatha bheag chiatach fhèin, agus an uairsin chaidh e air cùl na cuibhle. Shìn an rathad gun stad air thoiseach.
  
  Chaidh uairean seachad. Shleamhnaich an SUV, an uairsin chrath e, agus an uairsin shleamhnaich e a-rithist, a" stad grunn thursan airson gas agus spot-sgrùdaidhean. Cha bhiodh cunnart ann gum biodh an dràibhear air a tharraing a-null airson eucoir bheag. Às deidh na h-uile, b 'e dìreach carbad eile a bh' ann am measg mòran, sradag beatha eile a 'siubhal air an rathad shìorraidh gu cinn-uidhe neo-aithnichte, agus ma dh' fhan e neo-chomharraichte, rachadh e seachad gun mhothachadh.
  
  Agus an uairsin laigh Monterrey air thoiseach. Rinn am Màrt gàire farsaing, sgìth ach toilichte, oir bha an turas fada còrr is letheach slighe air a dhèanamh.
  
  Bha am mion-fhiosrachadh niuclasach ri thaobh, a-nis dìreach beagan uairean a thìde bho chrìoch na SA.
  
  
  CAIBIDEIL A DÀ
  
  
  Rinn March an ath cheum den turas aige fo chòmhdach dorchadas iomlan. Bha e na àite far am faodadh rud sam bith a bhuannachadh no a chall; chaidh bàillidh neo-aithnichte, air a thogail gu ìre neo-sheasmhach le ceannardan cartail ionadail, a thoirt a-steach don dealbh. Cò a b" urrainn tomhas a dhèanamh air smuaintean nan daoine sin? Cò aig an robh fios dè an ath rud a dhèanadh iad?
  
  Gu dearbh chan e iad... no Julian Marsh. Chaidh a ghiùlan gu h-aineolach còmhla ri dusan neach eile ann an cùl làraidh a "dèanamh air a" chrìch. An àiteigin air an t-slighe, thionndaidh an làraidh seo far an rathaid mhòir agus chaidh e às an dorchadas. Gun solais, gun chomharran, bha fios aig an draibhear air an t-slighe seo le fradharc - agus tha e math gun robh e eòlach.
  
  Sheas Marsh air ais ann an cùl an làraidh, ag èisteachd ri cabadaich agus mì-thoileachas nan teaghlaichean. Bha meud a phlana a" teannadh air thoiseach air. Cha b" urrainn don mhionaid a ràinig e New York tighinn luath gu leòr. Nuair a bhris an làraidh agus na dorsan cùil a" fosgladh air lùdagan greased, chaidh e a-mach an toiseach, a" coimhead airson ceannard nam fear armaichte a bha nan geàrd.
  
  "Diablo," thuirt e, a "cleachdadh facal còd a dh" ainmich e mar neach-siubhail VIP agus a bha air aontachadh pàigheadh. Chrath an duine, ach an uairsin thug e an aire dha, a 'buachailleachd a h-uile duine a-steach do chulaidh bheag fo gheugan farsaing craoibhe a bha crochte.
  
  "Tha e deatamach a-nis," thuirt e ann an Spàinntis, "gun gluais thu gu sàmhach, na abair dad agus gun dèan thu mar a chaidh innse dhut. Mura dèan thu seo, gearraidh mi do sgòrnan. Tha thu a 'tuigsinn?"
  
  Choimhead Marsh nuair a choinnich an duine ri sùil a h-uile duine, a chuid fhèin nam measg. Thòisich a" chaismeachd mionaid às deidh sin, air rathad briste agus tro thiugh de chraobhan. Bha solas na gealaich a" priobadh os an cionn, agus bhiodh am prìomh Mheagsago gu tric a" feitheamh gus an robh na sgòthan air an soilleireachd fhalach mus lean iad orra. Is e glè bheag de bhriathran a chaidh a labhairt, agus an fheadhainn a-mhàin le fir le gunnaichean, ach gu h-obann fhuair Marsh e fhèin a 'miannachadh gum b' urrainn dha beagan Spàinntis a bhruidhinn - no 's dòcha mòran.
  
  Ghabh e air adhart ann am meadhan na loidhne, gun a bhith a" toirt aire dha na h-aghaidhean eagallach timcheall air. Às deidh uair a thìde chaidh iad sìos, agus chunnaic Marsh air thoiseach air rèidhlean gainmhich làn de chraobhan gann, cacti agus beagan lusan eile. Chaidh a 'bhuidheann gu lèir sìos.
  
  "Gu ruige seo cho math," thuirt an ceannard. "Ach a-nis is e am pàirt as duilghe. Chan urrainn dha Patrol nan Crìochan sùil a chumail air a" chrìch gu lèir fad na h-ùine, ach bidh iad a" dèanamh sgrùdaidhean air thuaiream. Fad na h-ùine. Agus dh" iarr thusa, "thuirt e sa Mhàrt," a dhol tarsainn air Diablo. Tha mi an dòchas gu bheil thu deiseil airson seo."
  
  Rinn am Màrt gàire. Cha robh fios aige dè bha am fear beag a" bruidhinn. Ach, cha b "fhada gus an do thòisich daoine a" dol à sealladh, gach fear le buidheann bheag de in-imrichean, gus nach robh ach Marsh, an stiùiriche, agus aon gheàrd air fhàgail.
  
  "Is mise Gomez," thuirt an ceannard. "Is e seo Lopez. Treòraichidh sinn thu gu sàbhailte tron tunail."
  
  "Dè mu dheidhinn na balaich sin?" Chrath Marsh ris na h-in-imrichean a bha a" falbh, a" cur air an stràc Ameireaganach as fheàrr aige.
  
  "Cha phàigh iad ach còig mìle an ceann." Rinn Gomez gluasad mì-mhodhail. "Tha iad ann an cunnart peilearan. Na gabh dragh, faodaidh tu earbsa a bhith annainn."
  
  Chrath Marsh nuair a chunnaic e an gàire glic suidhichte gu daingeann air aodann a threòraiche. Gu dearbh, chaidh an turas gu lèir ro rèidh an dùil gun leanadh e air adhart. B" i a" cheist: cuin a bheireadh iad ionnsaigh air?
  
  "Rachamaid a-steach don tunail," thuirt e. "Tha mi a" faireachdainn seallaidhean neònach an seo. "
  
  Cha b "urrainn dha Gomez cuideachadh leis a" flash de dhragh a bha a "frasadh thairis air aodann, agus rinn Lopez scan air an dorchadas timcheall air. Mar aon, stiùir an dithis fhear e gu taobh an ear, aig ceàrn bheag, ach chun na crìche. Chaidh am Màrt air adhart, a dh"aona ghnothach ceàrr agus a" coimhead neo-iomchaidh. Aig aon àm, thug Lopez eadhon làmh cuideachaidh dha, a rinn Marsh catalogadh airson nas fhaide air adhart, ga sgrìobhadh sìos mar laigse. Cha b" e eòlaiche a bh" ann idir, ach bha cunntas banca gun bhonn air cothrom a thoirt dha fada seachad air na stuthan-glacaidh, eòlas air curaidhean ealain armachd na cruinne agus seann shaighdearan feachdan sònraichte nam measg. Bha fios aig Marsh air beagan chleasan, ge bith dè cho eireachdail sa bha iad.
  
  Choisich iad airson greis, bha an fhàsach a 'sìneadh timcheall orra, cha mhòr sàmhach. Mar a nochd a "bheinn air thoiseach, bha Marsh làn deiseil airson tòiseachadh air an t-sreap, ach stad Gomez agus chomharraich e feart nach fhaca e a-riamh a chaochladh. Far an do choinnich an talamh gainmhich ris na slocan a bha gu math socair, choinnich craobh bheag no dhà ri preas de bhruis. Ach, cha deach Gomez dhan àite seo, ach thug e gu faiceallach trithead ceum air an làimh dheis, agus an uairsin deich eile suas an leathad as cas. Aon uair "s gu robh e ann, rinn Lopez sgrùdadh air an sgìre le cùram gun chrìoch.
  
  "Glan," thuirt e mu dheireadh.
  
  Lorg Gomez an uairsin pìos ròpa tiodhlaichte agus thòisich e air tarraing. Chunnaic Marsh pìos beag de chnoc a" chnuic ag èirigh suas, a" gluasad chreagan agus a" bhruis gus toll de mheud duine a nochdadh a bha air a shnaidheadh sa chreig bheò. Shleamhnaich Gomez a-staigh, agus an uairsin chomharraich Lopez baraille a ghunna aig Marsh.
  
  "A-nis thu. Thusa cuideachd."
  
  Lean March e, a 'cumail a cheann sìos gu faiceallach agus a' coimhead airson an ribe air an robh e eòlach nach robh ach beagan cheumannan air falbh bho bhith air a spìonadh. An uairsin, às deidh beagan smaoineachaidh, thionndaidh an duine le dà thaobh seanalan, a" co-dhùnadh a dhol air ais don dorchadas.
  
  Dh'fhuirich Lopez, thogadh gunna. Shleamhnaich am Màrt, a bhrògan a" sgrìobadh sìos an leathad creagach. Ràinig Lopez a-mach, a 'leagail an airm, agus shlaod Marsh an lann sia-òirlich, a' sgoltadh a 'mhullaich a-steach do artery carotid an fhir eile. Leudaich sùilean Lopez agus thog e a làmh gus stad a chuir air an t-sruth, ach cha robh dùil aig Marsh sin a dhèanamh. Bhuail e Lopez eadar a shùilean, spìon e an gunna bhuaithe, agus an uairsin bhreab e a chorp marbh sìos an leathad.
  
  Fuck thu.
  
  Leig Marsh sìos an raidhfil, agus fios aige gun toireadh Gomez a-mach e nas luaithe na bha riatanach nam faiceadh e ann an làimh Marsh e. Chaidh e a-steach don tunail a-rithist agus choisich e gu sgiobalta sìos an trannsa tùsail. Bha e garbh agus deiseil, le taic bho bhith a" crathadh sailean agus duslach is mortar a" sileadh bhon mhullach. Bha làn dùil gum biodh Marsh air a thiodhlacadh aig àm sam bith. Ràinig guth Gomez a chluasan teann.
  
  "Na gabh dragh. Is e dìreach slighe a-steach meallta a th" ann airson eagal a chuir air neach sam bith a dh" fhaodadh a dhol a-steach don tunail seo. Gabh eadhon nas ìsle, a charaid."
  
  Bha fios aig Marsh dè dìreach a bhiodh a" feitheamh ris "nas fhaide sìos," ach a-nis bha rud beag de dh "iongnadh aige. Bhiodh am pàirt duilich a" cur às do armachd Gomez gun a bhith air a ghoirteachadh gu mòr. Bha New York fhathast mìltean de mhìltean air falbh.
  
  Agus bha coltas fada na b" fhaide air falbh mar a bha e na sheasamh mar a bha e fo fhàsach Mheagsago, a" faireachdainn an salachar a" ruith sìos a dhruim, agus e air a chuairteachadh le gath fallais agus fàsmhorachd, a shùilean a" gortachadh le duslach.
  
  Chaidh am Màrt air adhart, aig aon àm a" snàgail agus a" slaodadh baga-droma air a chùlaibh, agus bha a strap air a phasgadh timcheall air an adhbrann. Tha aodach gu leòr an seo, smaoinich e aig aon àm. Dìreach aodach agus is dòcha bruis fhiaclan. Cologne deas. Poca cofaidh ... bha e a" faighneachd càite am biodh na h-Ameireaganaich air na h-innealan aca a chuir gus rèididheachd a thomhas, agus an uairsin thòisich iad a" gabhail dragh mun rèididheachd fhèin. A-rithist.
  
  Is dòcha gur e seo rudeigin a bu chòir dhut a bhith air sgrùdadh mus fhalbh thu.
  
  Uill, feumaidh tu a bhith beò agus ag ionnsachadh.
  
  Thug am Màrt air e fhèin gàire a dhèanamh agus e a" tighinn a-mach às an tunail chumhang gu bhith na fhear tòrr na bu mhotha. Lean Gomez a-null, a 'leudachadh a làmh gus cuideachadh.
  
  "Rud èibhinn?"
  
  "Tha, na fiaclan agad."
  
  Choimhead Gomez, air a chlisgeadh agus ann am mì-chreidsinn. Bha coltas gur e an abairt seo an rud mu dheireadh a bha e an dùil a chluinntinn aig an ìre seo den turas aca. Rinn Marsh cunntas air dè dh" fhaodadh a bhith. Fhad "s a bha Gomez a" feuchainn ri dhèanamh a-mach, sheas Marsh suas, thionndaidh e an gunna ann an làmhan Gomez agus chuir e am putan a-steach do bheul an fhir eile.
  
  "A-nis a bheil thu a 'tuigsinn dè tha mi a' ciallachadh?"
  
  Bha Gomez a 'sabaid le a neart, a' putadh Marsh air falbh agus a 'tilleadh a' bharaille dha fhèin. Bha fuil a" frasadh as a bheul fhad "s a bha e a" beucaich agus thuit fhiaclan chun an làr. Marsh calman fon bharaille fhada agus thug e buille làidir don ghiallan agus fear eile gu taobh a" chinn. Chaidh Gomez a-mach às a chèile, a shùilean a" nochdadh nach b" urrainn dha fhathast a chreidsinn gun d" fhuair an tunnag neònach seo a" chùis air.
  
  Tharraing Marsh an sgian bhon truaill aig taobh Mheagsago agus iad a" dol an sàs. Ruith Gomez air falbh, agus fios aige dè a thachradh a-rithist. Bhuail e a-steach do bhalla cloiche, a 'briseadh a ghualainn agus a chlaigeann le osnaich throm. Thilg Marsh punch a bhreabadh far na Mexicans agus an uairsin bhuail e an roca. Bha fuil a" dòrtadh a-mach às a chnagan fhèin. Dh' eirich an gunna a rithist, ach dh' eirich Marsh suas air chor 's gu 'm b' ann eadar a chasan, a' chuid a bha nis air a dheanamh gun fheum.
  
  Chuir Gomez a cheann air, chaidh an fhuil aca a mheasgachadh agus a sgoltadh air na ballachan. Chaidh am Màrt air adhart, ach sheachain e an ath bhuille, agus an uairsin chuimhnich e air an sgian a bha fhathast na làimh chlì.
  
  Brùth cumhachdach, agus bha an sgian ag ionaltradh riban Gomez, ach leig am Mexican an gunna agus chuir e an dà làmh air làmh Marsh leis an sgian, agus mar sin stad e air feachd a 'bhuille agus a' tiodhlacadh an lann. Chuir pian na feartan aige air falbh, ach fhuair an duine casg air bàs do-sheachanta.
  
  Chuir am Màrt fòcas sa bhad air a làmh an-asgaidh, ga chleachdadh airson a dhol air stailc a-rithist is a-rithist, a" coimhead airson àiteachan lag. Còmhla, bha na fir a" strì mar a b" fheàrr a b" urrainn dhaibh, a" gluasad gu slaodach suas is sìos an tunail, a" bualadh a-steach do sailean fiodha agus a" coiseachd tro thollaichean eabar. Bha sruthan fallais a' ruith sìos a' ghaineamh; lìon grunting trom, coltach ri rutadh mhucan, an àite fuadain. Cha robh tròcair, ach cha d'ràinig tìr. Ghabh Gomez a h-uile punch mar an trodaiche sràide eòlach a bha e, agus thòisich Marsh a" lagachadh an toiseach.
  
  "Gu dùrachdach...a" feitheamh riumsa...gearradh...gearradh thu..." Bha Gomez ag anail gu trom, a shùilean fiadhaich, a bhilean fuilteach agus air a thilgeil air ais.
  
  Dhiùlt Marsh bàsachadh anns an àite uaigneach, ifrinn seo. Chuir e an sgian air ais, ga thionndadh air falbh bho chorp Gomez, agus an uairsin ceum air ais, a" toirt grunn throighean air falbh don dithis fhireannach. Bha am pistol na laighe air an làr, air a thilgeil air falbh.
  
  Thug Gomez ionnsaigh air mar dheamhan, a "sgreuchail, a" tàirneanach. Dhiùlt Marsh an ionnsaigh mar a chaidh a theagasg, a 'tionndadh a ghualainn agus a' leigeil le gluasad Gomez fhèin a cheann a chuir a-steach don bhalla mu choinneamh. An uairsin bhreab Marsh e san spine. Cha do chleachd e an sgian tuilleadh gus an robh an deireadh air a dhol seachad. Chaidh a theagasg cuideachd nach e an armachd as follaisiche an-còmhnaidh as fheàrr a chleachdadh.
  
  Thog Gomez a chorp bhon bhalla, chroch e a cheann, agus thionndaidh e mun cuairt. Sheall am Màrt a-steach do aodann fuil-dhearg an deamhan. Airson mionaid chuir e iongnadh air, iomsgaradh an aghaidh chorrach agus amhach geal, na tuill dhubh far an robh fiaclan buidhe air neadachadh uaireigin, na cluasan bàn a" stobadh a-mach cha mhòr gu èibhinn air gach taobh. Ghabh Gomez ris a" bhuille. Bhuaileadh Marsh air taobh a' chinn.
  
  A‑nis bha Gomez farsaing fosgailte.
  
  Cheum Marsh air adhart, a cheann a" snìomh, ach dh" fhan e mothachail gu leòr airson an sgian a shàthadh, a" comharrachadh an lann aig cridhe an fhir eile. Rinn Gomez magadh, an anail a" feadalaich às a bheul briste, agus an uairsin choinnich e ri sealladh a" Mhàirt.
  
  "Phàigh mi thu le deagh rùn," thuirt Màrt anail. "Bu chòir dhut a bhith dìreach air an airgead a ghabhail."
  
  Bha fios aige gu robh na daoine sin nan luchd-brathaidh le nàdar agus, gun teagamh, le foghlam cuideachd. B" e brathadh an dàrna no an treas smuain a bh" aca air an latha, às deidh "carson a tha fuil air mo làmhan?" agus "cò an ifrinn a mharbh mi an raoir?" Is dòcha gu bheil beachd ann cuideachd air a" bhuaidh a bhiodh aig dòs de chocaine. Ach Gomez ... bu chòir dha a bhith air an airgead a ghabhail.
  
  Choimhead Marsh nuair a shleamhnaich an duine chun na talmhainn, agus an uairsin ghabh e stoc. Bha e brùite agus goirt, ach cha mhòr gun chron. Bha a cheann a" bualadh. Gu fortanach, smaoinich e air paracetamol a chuir ann am fear de na pocannan beaga na bhaga, a bha ri taobh a" bhoma niùclasach. Cho goireasach sin. Bha pasgan de wipes pàisde aige an sin cuideachd.
  
  Chuir am Màrt air falbh e agus shluig e na pills tioram. Dhìochuimhnich e uisge a thoirt leis. Ach tha an-còmhnaidh rudeigin ann, nach eil?
  
  Gun a bhith a 'coimhead air ais air a' chorp marbh, chuir e sìos a cheann agus thòisich e air an t-slighe fhada tron tunail fon talamh gu Texas.
  
  
  * * *
  
  
  Chaidh na h-uairean air adhart. Chaidh Julian Marsh a-mach fo Ameireagaidh le armachd niùclasach ceangailte ri a dhruim. Is dòcha gu robh an inneal nas lugha na bha dùil aige - ged a bha am baga-droma fhathast fo bhlàth - ach cha robh na h-earrannan a-staigh cho trom. Dhlùth-lean an creutair ris mar charaid no bràthair gun iarraidh, ga shlaodadh air ais. Bha a h-uile ceum duilich.
  
  Bha dorchadas timcheall air agus cha mhòr nach do shluig e e, air a bhriseadh a-mhàin le corra sholas crochte. Chaidh mòran a bhriseadh, cus. Bha e tais sìos an seo, pasgan de bheathaichean neo-fhaicsinneach an-còmhnaidh a" togail ìomhaighean trom-laighe na inntinn a bha a" cluich ann an co-sheirm neònach le corra uair a" ruith suas a ghuailnean agus sìos a dhruim. Cha robh mòran adhair ann, agus bha na bha ann de dhroch chàileachd.
  
  Thòisich e a" faireachdainn gu math sgìth agus thòisich e ri hallucinate. Aon latha chaidh Tyler Webb às a dhèidh agus an uairsin le troll olc. Thuit e dà uair, a 'sgrìobadh a ghlùinean agus a h-uilllean, ach rinn e strì ri a chasan. Thionndaidh an troll gu bhith na Mexicans feargach agus an uairsin gu bhith na taco coiseachd làn de phiopairean dearg is uaine agus guacamole.
  
  Mar a bha na mìltean a' dol seachad, thòisich e air mothach- adh, 's dòcha nach deanadh e e, gu'n deanadh cùisean na b'fhearr nan laigheadh e sìos car uine. Gabh beagan fois. B" e an aon rud a chuir stad air an taobh a bu shoilleire a bh" aige - am pàirt a bha uaireigin beò gu cruaidh na òige nuair a bha a h-uile duine eile ag iarraidh air falbh.
  
  Mu dheireadh nochd solais nas soilleire air thoiseach agus rinn e thairis air ceann eile an tunail e agus an uairsin chuir e seachad mòran mhionaidean a" measadh dè an seòrsa cuirm a gheibheadh e. Gu fìrinneach, cha robh dùil aige ri comataidh inntrigidh sam bith - cha robh dùil a-riamh gun ruigeadh e fearann an-asgaidh.
  
  A rèir a 'phlana aige, chuir e air dòigh còmhdhail gu tur air leth aig a' cheann seo. Bha Marsh faiceallach agus cha robh amadan ann. Bu chòir an heileacoptair a bhith stèidhichte grunn mhìltean air falbh, a" feitheamh ris a" ghairm aige. Thug Marsh air falbh aon de na trì ceallan losgaidh a chaidh a riarachadh timcheall a bhodhaig agus na bhaga-droma agus rinn e fios.
  
  Aig a" choinneimh, cha deach facal a ràdh, cha deach beachdan sam bith a thoirt seachad mun fhuil agus an salachar a bha a" còmhdach aodann is falt Marsh. Thog am pìleat an t-eun dhan adhar agus chaidh e gu Corpus Christi, an ath stad mu dheireadh air dàn-thuras mòr Marsh. Bha aon rud cinnteach, bhiodh sgeulachd aige ri innse ...
  
  Agus chan eil duine ri innse dhaibh. Is e an aon rud nach do roinn thu le aoighean a" phàrtaidh mar a fhuair thu air màileid niùclasach a chùl-mhùtaireachd à Braisil gu costa an ear Ameireagaidh.
  
  Thairg Corpus Christi faochadh goirid, fras fhada agus nap goirid. An ath rud bidh turas ceithir uairean fichead gu New York, agus an uairsin...
  
  Armageddon. No co-dhiù an iomall dheth.
  
  Rinn Marsh gàire agus e na laighe air aghaidh air an leabaidh le a cheann air a thiodhlacadh sa chluasag. Is gann gum b" urrainn dha anail a tharraing, ach chòrd am faireachdainn ris gu mòr. Is e an cleas a bhith a" toirt a chreidsinn air na h-ùghdarrasan gu robh e dona agus gun robh am boma fìor. Chan eil e doirbh - bheireadh aon sùil air na canastairean agus an stuth sgaoilidh orra suidhe agus guidhe. Aon uair 's gun deach sin a dhèanamh... smaoinich Marsh air na dolar a' dòrtadh a-steach, mar inneal slot ann an Las Vegas a' sgoltadh airgead aig ìre snaidhmean. Ach uile airson adhbhar math. Cùis Webb.
  
  Is dòcha nach eil. Bha na planaichean aige fhèin aig Marsh airson a dhèanamh fhad "s a bha an stiùiriche neònach aig na Pythians a" ruith bogha-froise.
  
  Shleamhnaich e far an leabaidh, a" tighinn air tìr air a ghlùinean mus do sheas e. Chuir e beagan lipstick an sàs. Rinn e ath-rèiteachadh air àirneis an t-seòmair gus am biodh iad ciallach. Fhuair e a-mach agus thug e an t-àrdaichear sìos chun an làr ìseal, far an robh an càr air mhàl a 'feitheamh ris.
  
  Chrysler 300. Meud agus dath muc-mhara sèididh.
  
  An ath stad ... am baile-mòr nach do chaidil a-riamh.
  
  
  * * *
  
  
  Ghluais Marsh an càr gun oidhirp fhad "s a thàinig an Skyline ainmeil air feadh an t-saoghail am follais. Bha e coltach gu robh e uamhasach furasta an càr seo a dhràibheadh gu New York, ach an uairsin cò aig an robh fios gum biodh e eadar-dhealaichte? Uill, is dòcha gu bheil cuideigin. Bha còrr is trì latha air a dhol seachad bhon a dh'fhàg e bazaar Ramses. Dè ma sgaoil an naidheachd? Cha do dh'atharraich an caismeachd càil. Cha robh ann ach neach-siubhail eile, a 'siubhal tro bheatha air slighe lùbach. Ma tha an geama seachad, bidh fios aige gu math luath. Rud eile... gheall Webb gun toireadh Ramses daoine a bha deònach cuideachadh le seo. Bha am Màrt a" cunntadh orra.
  
  Ghluais Marsh gu dall, gun fhios aige no a" gabhail cùram mu na thachradh an ath rud. Bha e faiceallach gu leòr stad a chuir air mus deach e a-steach don bhaile mhòr, a" gabhail fasgadh airson na h-oidhche air taobh eile na h-aibhne mar a thòisich a" ghrian air dol fodha, a" dèanamh duilgheadas mòr air slighe a thurais. Bha an motel ann an cumadh L gu leòr, ged a bha an leabaidh sgrìobach agus gun teagamh salach, agus bha frèaman na h-uinneige agus oirean nan làr air an còmhdach le grunn òirlich de shalachar dubh. Ach, bha e gun samhail, gun phlanadh agus cha mhòr gun mhothachadh.
  
  Air an aobhar sin, mu mheadhon oidhche, shuidh e suas direach, a' bualadh 'na chridhe, 'n uair a bhuail duine air dorus a sheòmar. Dh" fhosgail an doras a-steach don ionad-parcaidh, agus mar sin leis an fhìrinn innse, dh" fhaodadh gur e duine a bh" ann bho aoigh air seachran leis an deoch gu prankster. Ach dh" fhaodadh gur e cops a th" ann cuideachd.
  
  No Sgioba SEAL a Sia.
  
  Chuir Marsh a-mach na sgeinean, na spàinean agus na glainneachan agus an uairsin tharraing e air ais an cùirtear gus coimhead a-muigh. Dh'fhàg na chunnaic e e gun cainnt airson mionaid.
  
  Dè an...?
  
  Sheall an gnogadh a-rithist, aotrom agus ùr. Cha robh leisg air Marsh an doras fhosgladh agus leigeil leis an duine a dhol a-steach.
  
  "Chuir thu iongnadh orm," thuirt e. "Agus chan eil sin a" tachairt ro thric na làithean seo. "
  
  "Tha mi a" faireachdainn math mar a tha e, "thuirt an neach-tadhail. "Aon de na mòran fheartan agam."
  
  Bha am Màrt a" faighneachd mun fheadhainn eile, ach cha robh aige ri coimhead ro fhada gus co-dhiù dusan a mhothachadh. "Cha do choinnich sinn ach aon turas roimhe."
  
  "Tha. Agus dh"fhairich mi càirdeas sa bhad."
  
  Chaidh am Màrt gu dìreach, a-nis a" miannachadh gun robh e air an ceathramh fras sin a ghabhail. "Shaoil mi gu robh na Pythia gu lèir marbh no air an glacadh. Ach a-mhàin Webb agus mise."
  
  "Mar a chì thu," sgaoil an neach-tadhail a làmhan, "bha thu ceàrr."
  
  "Tha mi toilichte." Rinn am Màrt gàire gàire. "Gu math riaraichte.
  
  "O," rinn an neach-tadhail aige gàire cuideachd, "tha thu gu bhith nad aon."
  
  Dh" fheuch am Màrt ris an fhaireachdainn gun robh a cho-làithean breith air ruighinn sa bhad a phutadh air falbh. Bha am boireannach seo neònach, 's dòcha cho neònach' sa bha e. Bha falt donn aice air a gearradh ann an stoidhle spiky; bha a suilean glas-ghorm, direach mar a bha e. Dè cho eagallach 's a bha e? Bha an deise aice air a dhèanamh suas de chlòimh uaine, jeans soilleir dearg agus Doc Martins gorm dubh-ghorm. Ann an aon làimh chùm i glainne bainne, agus anns an làimh eile glainne fìon.
  
  Càite an d'fhuair i...?
  
  Ach cha robh e gu diofar dha-rìribh. Bha e dèidheil air gun robh i gun samhail, gun tuigeadh i dòigh air choireigin e. Chòrd e rithe gun tàinig i a-mach à àite sam bith. Chòrd e rithe gu robh i gu tur eadar-dhealaichte. Chuir feachdan an dorchadais an aghaidh a chèile. Bha fìon dearg fala agus sèididh bainne geal gu bhith a" measgachadh.
  
  Thug March na speuclairean bhuaipe. "A bheil thu airson a bhith aig a" mhullach no aig a" bhonn?"
  
  "O, chan eil dragh agam. Chì sinn far a bheil am faireachdainn gar toirt."
  
  Mar sin shuidhich Marsh am boma niùclasach aig ceann na leapa far am faiceadh iad le chèile e agus chunnaic iad tro shùilean Zoe Shears sradag a bharrachd a bha coltach ri comet. Bha am boireannach seo cumhachdach, marbhtach, agus gu tur freaky. Is dòcha craicte. Rud a bha freagarrach dha gun chrìoch.
  
  Nuair a thug i dheth a h-aodach, chaidh a h-inntinn sgaraichte air falbh gus beachdachadh air dè bha gu bhith a" tachairt. Le bhith a" smaoineachadh a h-uile toileachas a chaidh a ghealltainn airson a-màireach agus an latha às deidh a-màireach, nuair a bheireadh iad Ameireagaidh gu a glùinean agus a bhith toilichte leis a" bhoma niùclasach, rinn e deiseil dha Zoey fhad "s a tharraing i sìos a pants agus a" dìreadh air bòrd.
  
  "Gun ro-aithris?" dh'fhaighnich e.
  
  "Uill, nuair a chuir thu am baga-droma sin dìreach mar sin," thuirt i, a" coimhead air a" bhoma niùclasach mar gum faiceadh i e. "Thuig mi nach eil feum agam air."
  
  Rinn am Màrt gàire ann an iongnadh sona. "Mise cuideachd".
  
  "A bheil thu a" faicinn, a ghràidh?" Leig Zoe sìos i fhèin air. "Chaidh ar dèanamh airson a chèile."
  
  An uairsin thuig Marsh gum faiceadh e i a" gluasad gu slaodach, asal anabarrach bàn ann am faileas an sgàthan a bha crochte air a" bhalla dìreach os cionn seann chiste nan drathairean, agus air a chùlaibh am baga-droma fhèin, suidhichte am measg chluasagan na leapa. Sheall e air a h-aodann le deagh tanachadh.
  
  "Dol," ars esan. "Cha toir e mòran ùine".
  
  
  CAIBIDEIL A TRÌ
  
  
  Tha Matt Drake ag ullachadh airson an turas as fiadhaich san sgioba fhathast. Shuidhich faireachdainn mì-thlachdmhor, tinn ann an sloc mo stamag, agus cha robh gnothach sam bith aige ris an itealan cnapach, dìreach mar thoradh air teannachadh, iomagain agus tàmailt air na daoine a dh" fhaodadh feuchainn ri eucoirean uamhasach a dhèanamh. Bha co-fhaireachdainn aige ri sluagh an t-saoghail a bha a" dol mu dheidhinn an gnothaichean làitheil, aineolach ach toilichte. B' iad sin na daoine air an robh e a' sabaid.
  
  Bha na heileacoptairean làn de shaighdearan a bha fo chùram agus gan cur fhèin ann an dòigh cron dha na daoine a rinn an saoghal na àite math airson a bhith a" fuireach. Bha an sgioba SPEAR gu lèir an làthair, ach a-mhàin Karin Blake agus Beauregard Alain agus Bridget McKenzie - aka Kenzie, an katana-wielding, cùl-mhùtaireachd artifact, a bha na àidseant Mossad roimhe. Dh" fhàg an sgioba "mu dheireadh bazaar" sgriosail Ramses ann an cabhag cho mòr is gun deach aca air a h-uile duine a thoirt leotha. ruith.
  
  Bho fhìor jungle gu jungle cruadhtan, smaoinich Drake. Cha dùin sinn a-riamh.
  
  Mun cuairt air bha loidhnichean earbsach eadar-dhealaichte agus tonnan stoirmeil a bheatha. Alicia agus Bo, May agus Kenzi, agus Torsten Dahl. Anns an dàrna heileacoptair bha Smith agus Lauren, Hayden, Kinimaka agus Yorgi. Chaidh an sgioba a-steach do raon-adhair New York, a chaidh fhuadach mar-thà leis a "Cheann-suidhe Coburn, agus chaidh iad gu sgiobalta, a" ruith tro na beàrnan eadar skyscrapers agus a "teàrnadh a dh" ionnsaigh mullach cumadh ceàrnagach. Bhuail an buaireadh iad. Chrath an rèidio mar a thàinig am fiosrachadh troimhe. Cha b" urrainn dha Drake ach smaoineachadh air ùpraid nan sràidean gu h-ìosal, na riochdairean luaith agus na sgiobaidhean SWAT fiadhaich, an ifrinn a" smaoineachadh air cabhag gus New York agus an costa an ear a shàbhaladh.
  
  Ghabh e anail domhainn, a" faireachdainn gum biodh na beagan uairean a thìde ri teachd buaireasach.
  
  Rug Dal air a shùil. "Às deidh seo tha mi a" gabhail saor-làithean."
  
  Bha meas aig Drake air misneachd na Suaine. "Às deidh seo, bidh feum againn uile air fear."
  
  "Uill, chan eil thu a" tighinn còmhla rium, Yorkie."
  
  "Chan eil duilgheadas ann. Tha mi gu math cinnteach gum bi Joanna an urra co-dhiù."
  
  "Dè an ifrinn a tha còir a bhith a" ciallachadh?"
  
  Thàinig an heileacoptair sìos gu sgiobalta, a" cur an stamagan a-steach don stratosphere.
  
  Rinn Alicia gàire. "Is e dìreach gu bheil fios againn cò a tha a" ruith taigh Daley, Torsti. Tha fios againn".
  
  Rinn an Suaineach grimace, ach cha tug e seachad tuilleadh beachd. Dh'atharraich Drake gàire le Alicia agus an uairsin mhothaich e gu robh Mai a 'coimhead orra le chèile. Damn, tha e mar nach eil dad againn airson dragh a ghabhail co-dhiù.
  
  Ghabh Alicia ri Mai. "A bheil thu cinnteach gun urrainn dhut an seòrsa gnìomh seo a làimhseachadh, Sprite, às deidh dhut do ghearradh fhèin fhad" s a tha thu a "bearradh o chionn ghoirid?"
  
  Cha do dh" atharraich faireachdainn May, ach chuir i fios gu stad gus suathadh air a" scar ùr air a h-aodann. "Tha tachartasan o chionn ghoirid air mo dhèanamh tòrr nas faiceallach mu na daoine anns a bheil earbsa agam. Agus cùm sùil air an fheadhainn a bhios a" brathadh."
  
  Drake a" caoineadh a-staigh.
  
  Cha do thachair dad. Dh"fhàg i mi, a" cur crìoch air! Cha deach dad a ghealltainn. .
  
  Bidh faireachdainnean agus smuaintean measgaichte, a 'tionndadh gu bile searbh, a bha a' measgachadh le mìle faireachdainn eile. Mhothaich Dahl, ghluais e gu slaodach air falbh bho Kenzi, agus is gann gun tug Bo a shùilean far Alicia. A Dhia, bha e an dòchas gun robh cùisean air socrachadh beagan anns an dàrna heileacoptair.
  
  Bhuail gaoth fhiadhaich ùr iad nuair a bhuail sleamhnachadh an heileacoptair mullach an togalaich. Thàinig an t-eun air tìr, agus an uairsin dh'fhosgail na dorsan, leum an luchd-siubhail sìos agus ruith iad a dh'ionnsaigh an dorais fhosgailte. Bha fir le gunnaichean a" dìon an t-slighe a-steach, agus bha grunn dhaoine eile nan seasamh a-staigh. Dàibheadh Drake a-steach an toiseach, ag itealaich a chasan an toiseach agus a" faireachdainn beagan gun ullachadh às aonais armachd, ach làn fhios aige gum biodh iad armaichte a dh" aithghearr. Rinn an sgioba cabhag sìos an staidhre chumhang aon aig aon àm gus an lorg iad iad fhèin ann an trannsa farsaing, air an dorchadas agus air an cuairteachadh le eadhon barrachd gheàrdan. An seo stad iad airson mionaid mus d" fhuair iad stiùireadh airson leantainn air adhart.
  
  Tha a h-uile dad soilleir.
  
  Bha Drake a" gluasad, a" tuigsinn gun robh iad air làithean deatamach a chall a" toirt a-mach fiosrachadh bhon bhasair agus an uairsin air an ceasnachadh le riochdairean amharasach, gu sònraichte bhon CIA. Aig a" cheann thall, rinn Coburn fhèin eadar-theachd, ag òrdachadh an sgioba SPEAR a chuir air falbh sa bhad chun àite as teotha air a" phlanaid.
  
  Cathair New York.
  
  A-nis, sìos staidhre eile, thàinig iad a-mach air for-uinneag a" coimhead thairis air an taobh a-staigh de na chaidh innse dha a bha an stèisean poileis ionadail aig oisean 3mh agus 51mh sràidean. Gun fhios don phoball, bha an làrach cuideachd na oifis tèarainteachd nàiseanta - gu dearbh, b 'e aon de dhà ris an canar "meadhan" a' bhaile, aig cridhe gnìomhachd na buidhne. Bha Drake a-nis a" coimhead air na poileis ionadail a" dol mun ghnìomhachas làitheil aca, an stèisean trang, àrd agus làn sluaigh, gus an tàinig fear ann an deise dhubh bhon cheann as fhaide air falbh.
  
  "Gluaisidh sinn," thuirt e. "Chan eil ùine ann airson a chaitheamh an seo."
  
  Cha b" urrainn dha Drake aontachadh tuilleadh. Phut e Alicia air adhart, gu mòr ri mì-thoileachas na fionn, a" cosnadh deàrrsadh airson a thrioblaidean. Bha an fheadhainn eile làn sluaigh a-staigh, dh" fheuch Hayden ri dhol faisg air an neach a thàinig a-steach às ùr, ach ruith e a-mach à ùine nuair a chaidh e à sealladh air cùl an dorais as fhaide air falbh. Nuair a bha iad a" coiseachd, chaidh iad a-steach do sheòmar cruinn le làir agus ballachan leacach geal, agus cathraichean air an rèiteachadh ann an sreathan air beulaibh àrd-ùrlar beag àrdaichte. Chunnaic an duine dheth iad cho luath 's a b' urrainn e.
  
  "Tapadh leat airson tighinn," thuirt e gu dìomhain. "Dìreach mar a tha fios agad, chaidh na fir a ghlac thu - an impostor Ramses agus Raibeart Price - a thoirt dha na ceallan gu h-ìosal gus feitheamh ri toraidhean ar... manhunt. Bha sinn den bheachd gur dòcha gu robh fiosrachadh luachmhor annta agus gum bu chòir dhaibh a bhith timcheall."
  
  "Gu sònraichte ma dh" fhailicheas sinn, "thuirt Alicia gu gruamach.
  
  "Gu dearbh. Agus cumaidh na ceallan prìosain fon talamh sin le tèarainteachd a bharrachd taobh a-staigh roinn Tèarainteachd Dùthcha làthaireachd Ramses gun aithneachadh, mar a tha mi cinnteach gun tuig thu."
  
  Chuimhnich Drake gun deach iarraidh air aonadan ionadail Ramses, às deidh dhaibh boma niùclasach a ghoid no a thoirt a-mach à làmhan Marsh, feitheamh ri cead Ramses spreadhadh. Cha robh fios aca gun deach a ghlacadh, no gun robh e cha mhòr marbh. Cha robh fios aig ceallan New York de bhuidheann Ramses idir.
  
  Co-dhiù b" e sin an aon rud a bhruidhinn airson sgioba SPEAR.
  
  "Tha e gu bhith feumail," thuirt Hayden. "Tha mi gu math cinnteach."
  
  "Tha," thuirt Smith. "Mar sin cuir dheth a bhith a" putadh a" chruidh airson a-nis."
  
  Ghluais àidseant Oifis na Dùthcha. "Is e m" ainm Moore. Is mise am prìomh àidseant achaidh an seo. Thèid a h-uile fiosrachadh seachad orm. Tha sinn a" cruthachadh buidheann gnìomh ùr gus gnìomhan a cho-chothromachadh agus a sgaoileadh. Tha ionad againn agus a-nis tha sinn a 'cur air dòigh geugan. Tha a h-uile àidseant agus oifigear poileis - ri fhaighinn no nach eil - ag obair an-aghaidh a "chunnart seo, agus tha sinn a" tuigsinn gu tur buaidh fàiligeadh. Chan urrainn..." dh"fhàilnich e beagan, a" nochdadh cuideam nach biodh mar as trice ri chluinntinn. "Chan urrainnear leigeil le seo tachairt an seo."
  
  "Cò an ceannard air an talamh?" dh'fhaighnich Hayden. "Cò a nì na co-dhùnaidhean an seo far a bheil e cudromach?"
  
  Chuir Moore dàil air agus sgrìob e a smiogaid. "Uill, tha fios againn. Dùthaich. Ann an co-obrachadh leis an Aonad an-aghaidh Ceannairc agus an Aonad Riaghlaidh Cunnart."
  
  "Agus le "sinn," a bheil thu a" ciallachadh thu fhèin agus mise?" No a bheil thu dìreach a" ciallachadh an Motherland?"
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gum faodadh sin atharrachadh mar a tha an suidheachadh ag iarraidh, "dh"aidich Moore.
  
  Bha Hayden a" coimhead riaraichte. "Dèan cinnteach gu bheil bataraidh an fhòn cealla agad fo chasaid."
  
  Choimhead Moore timcheall na buidhne mar gum biodh i mothachail air an èiginn agus gun do chòrd e rithe. "Mar a tha fios agad, tha uinneag ghoirid againn. Cha toireadh e fada na bastards sin a thuigsinn nach robh Ramses a" dol a thoirt seachad an òrdugh sin. Mar sin, a" chiad rudan an-toiseach. Ciamar a lorgas sinn cealla ceannairc?"
  
  Thug Drake sùil air an uaireadair aige. "Agus caismeachd. Nach bu chòir am Màrt a bhith na phrìomhachas ma tha e a" giùlan boma?"
  
  "Tha fiosrachadh ag aithris gum bi am Màrt ag aonachadh le ceallan ionadail. Chan eil fios againn cia mheud a bhios ann. Mar sin gu dearbh bidh sinn a" cuimseachadh air an dà chuid. "
  
  Chuimhnich Drake air cunntas Beau mun chòmhradh eadar Marsh agus Webb. Thachair dha an uair sin gun do chuir am Frangach caol a choinnich iad an toiseach nuair a chaidh an toirt a-steach don fharpais Last Man Standing, agus a bha air a bhith a" sabaid gu math tric bhon uairsin, solas a "mhaitheis nuair a bha e gu diofar. Soilleir mar rionnag. Bu chòir dha dha-rìribh beagan rùm anail a bharrachd a thoirt don ghille.
  
  An àiteigin air feadh na grèine ...
  
  Bhruidhinn Moore a-rithist. "Tha grunn dhòighean ann air cealla domhainn no eadhon cealla cadail a lorg. Tha sinn a" lughdachadh an fheadhainn a tha fo amharas. Tha sinn a" rannsachadh cheanglaichean le ceallan aithnichte eile a tha mar-thà fo sgrùdadh. Thoir sùil air na h-àiteachan adhraidh losgaidh far am bi jihadists ainmeil a" spùtadh an puinnsean. Bidh sinn a" coimhead air daoine a tha air iad fhèin a chaitheamh o chionn ghoirid ann an deas-ghnàthan - an fheadhainn a tha gu h-obann a" gabhail ùidh ann an creideamh, a" tarraing air ais bhon chomann-shòisealta, no a" bruidhinn a-mach mu aodach boireannaich. Tha an NSA ag èisteachd ri meata-dàta a chaidh a chruinneachadh bho mhilleanan de fhònaichean cealla agus ga mheasadh. Ach fada nas èifeachdaiche tha na fir is na boireannaich a tha ann an cunnart a h-uile latha den t-seachdain - an fheadhainn a tha sinn air a thoirt a-steach don t-sluagh às am bi jihadists ùra air am fastadh gu cunbhalach. "
  
  "Fo chòmhdach". Chlaon Smith. "Tha seo math".
  
  "Tha seo fìor. Aig an ìre seo, tha am fiosrachadh againn nas taine na Barbie Iggy Pop. Tha sinn a" feuchainn ris an àireamh dhaoine anns gach cealla a dhearbhadh. Meud cealla. Sgìrean. Cothroman agus deiseil. Tha sinn a' dèanamh lèirmheas air a h-uile clàr fòn o chionn ghoirid. A bheil thu a" smaoineachadh gum bruidhinn Ramses? "
  
  Cha b" urrainn dha Hayden feitheamh gus faighinn a dh" obair. "Tha sinn a" dol a thoirt deagh oidhirp dha."
  
  "Tha an cunnart faisg air làimh," thuirt Kinimaka. "Sònraichidh sinn sgiobaidhean agus gheibh sinn an ifrinn a-mach às an seo."
  
  "Seadh, tha, tha sin math," mhìnich Moore. "Ach càit an tèid thu? Tha New York na bhaile mòr. Chan fhaigh thu dad le bhith a" ruith air falbh mura h-eil àite agad ri dhol. Chan eil fios againn eadhon a bheil am boma fìor. Faodaidh mòran dhaoine boma a dhèanamh ... coimhead air do làimh cheart."
  
  Ghluais Alicia na suidheachan. "Is urrainn dhomh dearbhadh airson sin."
  
  "Tha carbadan air cùl," thuirt Moore. "Carbadan feachdan sònraichte. Heileacoptairean. Càraichean luath gun chomharran. Creid no nach creid, tha planaichean againn airson seo, dòighean air na sràidean a ghlanadh. Tha oifigearan agus an teaghlaichean air am falmhachadh mu thràth. Chan eil a dhìth oirnn a-nis ach toiseach tòiseachaidh. "
  
  Thionndaidh Hayden chun sgioba aice. "Mar sin, leig dhuinn na buidhnean a sgaoileadh gu sgiobalta agus faighinn gu Ramses. Mar a thuirt an duine sin, tha an uinneag againn beag, agus tha i mu thràth a" dùnadh. "
  
  
  CAIBIDEIL A CHEUD
  
  
  Dh'fhàg Julian Marsh an taigh-òsta a 'faireachdainn ath-nuadhachadh, eadhon air bhioran, ach cuideachd beagan brònach. Bha e air a dheagh sgeadachadh: jeans gorm, aon chas beagan nas dorcha na an tè eile, grunn shreathan de lèintean agus ad air a phutadh gu aon taobh de a cheann. Bha an sealladh math agus bha e a" smaoineachadh gun robh e air a dhol thairis air Zoe. Thàinig am boireannach a-mach às an t-seòmar-ionnlaid beag, a "coimhead beagan mì-mhodhail, cha robh a falt ach leth air a chìreadh agus leth-bhreac air a chuir an sàs. Is ann dìreach às deidh grunn mhionaidean de mheasadh a thuig Marsh gu robh i a dh"aona ghnothach a" feuchainn ri atharrais air.
  
  No an toir thu ùmhlachd dha?
  
  Is dòcha gur e an tè mu dheireadh a bh" ann, ach phut e Marsh gu mòr thairis air an oir. B 'e an rud mu dheireadh a bha e ag iarraidh gum biodh dreach boireann dheth fhèin a' cuingealachadh an stoidhle sònraichte aige. Cha mhòr mar iar-bheachd, thog e am baga-droma bhon leabaidh, a" crathadh an stuth agus a "faireachdainn sealladh a" bhiast beò a-staigh.
  
  Tha mo .
  
  Bha a" mhadainn math, ùr, soilleir agus toilichte. Dh'fhuirich Marsh gus an do tharraing càr còig suidheachain suas agus leum dithis fhireannach a-mach. Bha craiceann dorcha air an dithis agus bha feusagan tiugh orra. Bhruidhinn am Màrt am facal-faire mu dheireadh airson an turas mu dheireadh agus leig e leotha an doras cùil fhosgladh. Nochd Zoey agus e a" dìreadh a-staigh.
  
  "Fuirich". Tharraing fear de na fir gunna a-mach fhad "s a bha am boireannach a" tighinn faisg. "Cha bu chòir ach aon a bhith ann."
  
  Bha am Màrt buailteach aontachadh, ach bha an taobh eile dheth airson eòlas fhaighinn air a" bhoireannach seo eadhon nas fheàrr. "Tha i na cur-ris fadalach. Tha i ceart gu leòr".
  
  An làmh leis a' ghunna fhathast gun dàil.
  
  "Èist, chan eil mi air a bhith ann an conaltradh airson trì latha, is dòcha ceithir." Cha robh cuimhne aig Marsh gu dìreach. "Bidh planaichean ag atharrachadh. Thug mi am facal-faire dhut, a-nis èist ris na faclan agam. Tha i ceart gu leòr. Fiù "s feumail."
  
  "Fìor mhath". Cha robh fear sam bith a 'coimhead cinnteach.
  
  Thòisich an càr gu sgiobalta, a 'togail colbh de shalachar bho bhith fo na taidhrichean cùil, agus thionndaidh e chun a' bhaile. Tharraing a" chaismeachd air ais fhad "s a bha na skyscrapers a" teannadh eadhon nas motha agus an trafaic a "dol am meud. Bha uachdar gleansach, meòrachail a" cuairteachadh a" chàir, a" dalladh ann an cuid de dh"àiteachan fhad "s a bha iad ag ath-stiùireadh solas fuadain. Lìon sluagh na frith-rathaidean agus bha togalaichean a" deàrrsadh le fiosrachadh. Chaidh càraichean poileis tro na sràidean. Cha do mhothaich Marsh comharran gu robh barrachd aire poileis ann, ach aig an àm cha robh e comasach dha faicinn os cionn mullach a" chàir. Thug e iomradh air seo don dràibhear.
  
  "Tha coltas gu bheil a h-uile dad àbhaisteach," fhreagair an duine. "Ach tha astar fhathast cudromach. Tuitidh a h-uile càil às a chèile ma ghluaiseas sinn ro shlaodach."
  
  "Ramses?" dh'fhaighnich Marsh.
  
  "Tha sinn a" feitheamh ris an fhacal aige."
  
  Rinn am Màrt gàire, a" mothachadh beagan co-fhaireachdainn anns an fhreagairt. Bha am plana seo gu tur aige, agus feumaidh minions Ramses dannsa ris an fhonn aige. Aon uair 's gun do ràinig iad an t-àite a bha Marsh air a thaghadh agus air ullachadh mìosan mus tòisicheadh iad.
  
  "Fuirich fon radar," thuirt e, gus smachd a dhearbhadh. "Agus fon ìre astair, ceart? Chan eil sinn airson gun tèid stad a chuir oirnn."
  
  "Tha sinn ann an New York," thuirt an draibhear, agus an uairsin rinn an dithis fhear gàire fhad "s a bha e a" ruith solas dearg. Roghnaich Marsh an dearmad.
  
  "Ach," thuirt an draibhear an uairsin. "Am baga-droma agad? Feumaidh an susbaint seo ... a bhith air a dhearbhadh."
  
  "Tha fios agam air," thuirt Marsh. "A bheil thu a" smaoineachadh nach eil fios agam air seo? "
  
  Dè an seòrsa muncaidh a chuir Webb air?
  
  Is dòcha a" mothachadh an teannachadh a bha a" sìor fhàs, rinn Zoey taobh ris. Eadar iad cha robh ann ach boma niuclasach. Shleamhnaich a làmh gu mall sìos am baga-droma, aon mheur aig aon àm, agus sìos gu a h-uchd, a" toirt air a bhith ag èigheach agus an uairsin a" coimhead oirre.
  
  "A bheil seo dha-rìribh iomchaidh?"
  
  "Chan eil fhios agam, Julian. A bheil e mar sin?"
  
  Cha robh Marsh buileach cinnteach, ach bha e a" faireachdainn math gu leòr gun do dh"fhàg e leis fhèin e. Thachair dha airson tiota gu robh Shears caran tarraingeach, cumhachdach mar a" Phàpa Sgàil, agus gun teagamh comasach air sampall fireann sam bith a bha a dhìth oirre a ghairm.
  
  Carson mi?
  
  Is dòcha gun do chuidich am boma niùclasach, bha fios aige. Bha a h-uile nighean dèidheil air fear le armachd niùclasach. Rudeigin co-cheangailte ri cumhachd... O, uill, is dòcha gun do chòrd a" bheachd rithe gun robh e rud beag na b" iongantaiche na i. A mhìorbhail? Seadh, carson nach eil an ifrinn? Chaidh an trèana smaoineachaidh aige a chuir às a chèile nuair a stad iad aig taobh an rathaid, an draibhear a" comharrachadh gu socair an togalach a bha Marsh air a thaghadh air an turas a rinn e roimhe. Bha an latha a-muigh fhathast blàth agus gu tur ris nach robh dùil. Smaoinich Marsh air asail reamhar an riaghaltais, nan suidhe gu daingeann nan suidheachan leathar spaideil, gu bhith a" faighinn thairis air am beatha.
  
  Tha e a 'tighinn a dh'aithghearr. Cho luath 's gann a bhios e comasach dhomh mi fhìn a chumail.
  
  Thug e air làimh Zoe agus cha mhòr nach do leum e air a" chliathaich, a" leigeil leis a" bhaga-droma crochadh air an uilinn lùbte aige. Às deidh dhaibh a dhol seachad air fear an dorais agus stiùireadh fhaighinn air an taobh chlì, thug a "bhuidheann de cheathrar an t-àrdaichear chun cheathramh làr agus an uairsin rinn iad sgrùdadh air an àros fharsaing le dà sheòmar-cadail. Bha a h-uile dad math. Dh" fhosgail am Màrt dorsan an balcony agus thug e anail eile de àile a" bhaile.
  
  Is dòcha gum bi mi cho math fhad "s as urrainn dhomh fhathast.
  
  Thug an ìoranas air gàire a dhèanamh air fhèin. Cha bhiodh seo a" tachairt gu bràth. Cha robh aig na h-Ameireaganaich ach a chreidsinn, pàigheadh, agus an uairsin dh'fhaodadh e am boma niùclasach a sgrios anns an Hudson mar a bha dùil. An uairsin, plana ùr. Beatha ùr. Agus àm ri teachd brosnachail.
  
  Thàinig guth bho chùl a ghualainn. "Thèid neach a chuir thugainn as urrainn sgrùdadh a dhèanamh air na tha anns a" bhaga-droma agad. Bu chòir dha ruighinn taobh a-staigh uair a thìde."
  
  Chrath am Màrt gun tionndadh mun cuairt. "Mar a bhiodh dùil. Fìor mhath. Ach tha beagan bheachdan eile ann. Tha feum agam air cuideigin a chuidicheas mi gus an t-airgead a ghluasad cho luath "s a phàigheas an Taigh Geal. Tha feum agam air cuideachadh le bhith a" stèidheachadh ruaig gus dragh a chruthachadh. Agus feumaidh sinn na ceallan gu lèir a chuir an gnìomh agus am boma seo a spreadhadh. "
  
  Ghluais am fear air a chùlaibh. "Tha e uile anns a" phlanadh," thuirt e. "Tha sinn deiseil. Thig na rudan sin còmhla gu math luath. "
  
  Thionndaidh am Màrt agus choisich e air ais gu seòmar an taigh-òsta. Shuidh Zoe a 'sùghadh champagne, a casan caol air an togail agus a' gabhail fois air seòmar-suidhe chaise. "Mar sin a-nis tha sinn dìreach a" feitheamh?" - dh'fhaighnich e dhan ghille.
  
  "Chan eil fada".
  
  Rinn Marsh gàire air Zoe agus leudaich e a làmh. "Bidh sinn anns an t-seòmar-cadail."
  
  Rug a" chàraid air strap bho gach baga-droma agus ghiùlain iad leotha chun an t-seòmar-cadail as motha. Taobh a-staigh mionaid bha iad le chèile rùisgte agus a" magadh air muin a chèile air muin nan siotaichean. Dh" fheuch Marsh ri dearbhadh gu robh an stamina riatanach aige an turas seo, ach bha Zoe beagan ro seòlta. Rinn a h-aodann farsaing gun smal a h-uile seòrsa rud ris an libido aige. Aig a 'cheann thall, b' e rud math a bh 'ann chrìochnaich Marsh gu luath, oir cha b' fhada gus an robh cnag air doras an t-seòmair-cadail.
  
  "Tha am fear seo an seo."
  
  A-cheana? Gu sgiobalta chuir Marsh aodach air Zoe, agus an uairsin thill an dithis aca don t-seòmar, fhathast air an sruthadh agus beagan fallas. Chrath Marsh làmhan leis an teachd a-steach ùr, a" toirt fa-near a fhalt tana, an t-iomall bàn agus an t-aodach rumpled aige.
  
  "Nach tric a thèid thu a-mach?"
  
  "Bidh iad gam chumail glaiste."
  
  "O, uill, na gabh dragh. A bheil thu an seo gus sùil a thoirt air a" bhoma agam?"
  
  "Tha, a dhuine uasail, rinn mi sin."
  
  Chuir Marsh a backpack air a" bhòrd glainne ìosal a bha ann am meadhan an t-seòmair mhòir. Choisich Zoe seachad, a 'glacadh aire fhad' sa bha e a 'cuimhneachadh air a h-ìomhaigh nochdte dìreach beagan mhionaidean air ais. Sheall e air falbh, a 'tionndadh chun an neach ùr.
  
  "Dè an t-ainm a th" ort, a dhuine?"
  
  "Adhamh, a dhuine uasail."
  
  "Uill, Adhamh, tha fios agad dè a th" ann agus dè as urrainn dha a dhèanamh. A bheil thu iomagaineach?"
  
  "Chan eil, chan ann an-dràsta."
  
  "Mì-shaorsainneil?"
  
  "Chan eil mi a" smaoineachadh gu bheil".
  
  "A bheil thu iomagaineach? Mì-shaorsainneil? Is dòcha gu bheil e fadalach?"
  
  Chrath Adhamh a cheann, a 'coimhead air a' mhàileid.
  
  "Ma tha sin fìor, tha mi cinnteach gun urrainn dha Zoey do chuideachadh." Thuirt e so le fealla-dhà.
  
  Thionndaidh am Pythian mun cuairt le gàire glic. "Bidh toilichte".
  
  Bha Marsh a" priobadh, mar a rinn Adhamh, ach mus b" urrainn don òganach inntinn atharrachadh, bhruidhinn an draibhear feusagach aca. "Dèan cabhag leis," thuirt e. "Feumaidh sinn a bhith deiseil airson ..." dh" fhalbh e.
  
  Shrug am Màrt. "Ceart gu leòr, cha leig thu leas tòiseachadh a" stobadh do chasan. Leigamaid sìos agus salach sinn." Thionndaidh e gu Adhamh. "Tha mi a" ciallachadh, le boma."
  
  Choimhead an duine òg air a" mhàileid, chuir e iongnadh air, agus an uairsin thionndaidh e gus am biodh na bucaill air a bheulaibh. Mean air mhean cheangail e iad agus dh"fhosgail e am mullach. Taobh a-staigh bha an inneal fhèin, air a chuairteachadh le baga-droma nas seasmhaiche agus nas fheàrr san fharsaingeachd.
  
  "Ceart gu leòr," thuirt Adhamh. "Mar sin tha fios againn uile mu MASINT, protocol fiosrachaidh tomhais is ainm-sgrìobhte a bhios a" sgrùdadh ainmean rèididheachd agus uinneanan fiosaigeach eile co-cheangailte ri armachd niùclasach. Chaidh an inneal seo, agus co-dhiù aon fhear eile den aon seòrsa as aithne dhomh, a dhealbhadh gus sleamhnachadh fon raon seo. An-dràsta tha mòran de shiostaman lorg agus sgrùdaidh innealan niùclasach san t-saoghal, ach chan eil iad uile adhartach, agus chan eil iad uile làn luchd-obrach. " Shrug e. "Seall air na fàilligidhean o chionn ghoirid ann an dùthchannan sìobhalta. Am faod duine dha-rìribh stad a chuir air neach diongmhalta no cealla dlùth a bhith ag obair leis fhèin? Gu dearbh chan eil. Cha toir e ach aon glitch no obair a-staigh." Rinn e gàire. "Neach-obrach mì-thoilichte no eadhon sgìth marbh. Mar as trice bidh feum air airgead no leverage. Is iad sin na h-airgeadan as fheàrr airson ceannairc eadar-nàiseanta."
  
  Dh"èist Marsh ri sgeulachd an duine òg, a" faighneachd an deach rabhadh no dhà eile a ghabhail agus e a" mìneachadh a shlighe gu Ramses agus Webb. Bhiodh e airson an leas fhèin. Cha robh fios aige a-riamh, agus gu h-onarach, cha robh dragh aige. Bha e nis ceart an so agus an impis an dorus fhosgladh do Ifrinn.
  
  "Is e seo gu bunaiteach an rud ris an can sinn" boma salach, "," thuirt Adam. "Tha an teirm air a bhith ann a-riamh, ach tha e fhathast iomchaidh. Tha alpha scintillator agam, lorgaire truailleadh, agus beagan rudan math eile. Ach gu bunaiteach," thug Adhamh screwdriver as a phòcaid, "tha seo agam."
  
  Thug e air falbh am paca làidir gu sgiobalta agus cheangail e na stiallan Velcro a nochd an taisbeanadh beag agus am meur-chlàr beag. Chaidh am pannal a chumail na àite le ceithir sgriothan, a thug Adhamh air falbh gu sgiobalta. Nuair a thàinig am pannal meatailt an-asgaidh, nochd sreath de uèirichean air a chùlaibh, a 'leantainn gu cridhe an inneal ùr a chaidh a lorg.
  
  Chùm Màrt an anail aige.
  
  Rinn Adhamh gàire airson a" chiad uair. "Na gabh dragh. Tha grunn fuses aig an rud seo agus chan eil eadhon armaichte fhathast. Cha tòisich duine an seo air seo. "
  
  Bha am Màrt a" faireachdainn rud beag falamh.
  
  Choimhead Adhamh air an uidheamachd agus am mion-fhiosrachadh na bhroinn, a" toirt a-steach e. Às deidh mionaid, thug e sùil air scrion an laptop ri thaobh. "Tha e ag aoidion," dh"aidich e. "Ach chan eil e cho dona."
  
  Dh" èigh am Màrt gu sàmhach. "Dè cho dona "s a tha e?"
  
  " Bhithinn a 'toirt comhairle dhut nach bi clann agad gu bràth," thuirt Adhamh gun fhaireachdainn. "Mas urrainn dhut fhathast. Agus faigh tlachd às na beagan bhliadhnaichean de do bheatha."
  
  Thug Marsh sùil air Zoey agus i a" crathadh. Co-dhiù, cha robh dùil aige ri athair fèin-thoileil no a bhràithrean àrdanach a bhith beò.
  
  "A-nis is urrainn dhomh a dhìon nas fheàrr," thuirt Adam, a "toirt a" phacaid a-mach às a "mhàileid a thug e leis. "Mar a dhèanainn le inneal sam bith den t-seòrsa seo."
  
  Choimhead am Màrt airson mionaid agus an uairsin thuig iad gu robh iad cha mhòr deiseil. Thachair e ri sùilean marbh an dràibhear aca. "Na camarathan sin air an do bhruidhinn Ramses. A bheil iad deiseil? Tha an tòir air tòiseachadh agus chan eil mi ag iarraidh dàil sam bith."
  
  Thàinig gàire tioram mar fhreagairt. "Agus mar sin tha sinne. Tha na còig ceallan a-nis gnìomhach, a" toirt a-steach dà chealla cadail nach eil fios aig Ameireaganaich. " Thug an duine sùil air an uaireadair aige. "Is e 6: 45m a th" ann agus bidh a h-uile dad deiseil ro sheachdnar. "
  
  "Sgoinneil". Bha Marsh a" faireachdainn gu robh an libido aige ag èirigh a-rithist agus bha e den bheachd gum faodadh e brath a ghabhail air an fhìrinn seo fhad "s a b" urrainn dha fhathast. Le eòlas air Zoey, mar a rinn e o chionn ghoirid, bhiodh iad air tighinn gu crìch gu sgiobalta co-dhiù. "Agus na protocolaidhean airson gluasad airgid?"
  
  "Cuiridh Adhamh fòcas air crìoch a chuir air prògram a bhios a" craoladh ar n-àite air feadh an t-saoghail ann an lùb gun chrìoch. Cha bhith iad a" cumail sùil air a" ghnothach."
  
  Cha do mhothaich am Màrt an t-iongnadh air aodann Adhaimh.
  
  Bha e cus fòcas air Zoe, agus ise air. Thug e còig mionaidean eile airson Adhamh fhaicinn a" cuir dheth am boma agus ag èisteachd ri stiùireadh air mar a chuireadh e às don rud damn, agus an uairsin rinn e cinnteach gun do thog an duine na dealbhan iomchaidh den inneal ann an gnìomh. Bha pàirt deatamach aig na dealbhan ann a bhith a" toirt a chreidsinn air an Taigh Gheal dearbhteachd an inneil agus ann a bhith a" stèidheachadh tòir a chruthaicheadh dragh agus a roinneadh na feachdan a bha na aghaidh. Toilichte, thionndaidh e mu dheireadh gu Adhamh.
  
  "An tè buidhe. An e seo an uèir dì-armachaidh?"
  
  "Um, tha, a dhuine uasail, tha."
  
  Rinn Marsh gàire gu dùrachdach air an dràibhear. "Mar sin, a bheil sinn deiseil?"
  
  "Tha sinn deiseil".
  
  "An uairsin falbh."
  
  Ràinig Marsh a-mach agus stiùir i Zoe a-steach don t-seòmar-cadail, a" tarraing a jeans agus a pants air adhart fhad "s a bha e a" dol agus a "feuchainn ri gàire a chumail fodha. Cha mhòr nach do chuir tuil de dhealas agus de thoileachas thairis e nuair a thuig e gu robh a bhruadar mu chumhachd agus cudromachd gu bhith a" tighinn gu buil. Mura faiceadh a theaghlach a-nis e.
  
  
  CAIBIDEIL A CHOIG
  
  
  Mar a bha Drake a 'sìneadh suas, bhuail làn chuideam na bha a' tachairt e. Chaidh èiginn tro na veins aige, a" briseadh a chrìochan neoni, agus dh" innis aon sùil air a cho-bhuillichean dha gu robh iad a" faireachdainn san aon dòigh - eadhon Kenzi. Bha e dha-rìribh a" smaoineachadh gu robh an t-seann àidseant Mossad air a gluasad a dhèanamh mar-thà, ach an uairsin, gu fìrinneach, air sgàth a" cheangail eadar na saighdearan, cha robh eadhon feum aige faighneachd dhi carson nach do rinn i e. Bha na h-aon neo-chiontach ris an do shabaid i, na h-aon shìobhaltaich, an sàs. Cha leigeadh duine sam bith le leth-chridhe le seo tachairt, agus bha amharas aig Drake gur dòcha gu robh tòrr a bharrachd ann do Kensi na leth-chridhe, ge bith dè cho domhainn "s a bha e.
  
  Sheall gleoc a" bhalla seachd ceathrad "s a còig, agus bha an sgioba gu lèir a" gluasad. Bha socair eagallach, chaotic a" riaghladh aig stèisean a" phoileis; bha na poileis an urra, ach gu soilleir air an iomall. Bha aithrisean naidheachd a" frasadh air na scrionaichean telebhisean, ach cha robh gnothach aig gin dhiubh riutha. Choisich Moore agus choisich e, a" feitheamh ri naidheachdan bho riochdairean falaichte, sgiobaidhean sgrùdaidh no a" draibheadh chàraichean. Rug Hayden suas leis a" chòrr den sgioba.
  
  "Bidh Mano agus mise a" dèiligeadh ri Ramses. Feumaidh sinn dà bhuidheann a bharrachd, aon airson measadh a dhèanamh air fiosrachadh mu spreadhadh niùclasach mar a tha e a" tachairt, agus aon airson na ceallan sin a lorg. Fuirich sàmhach, ach na gabh prìosanaich. Chan e an-diugh, mo charaidean, an latha airson amadan a dhèanamh. Faigh na tha a dhìth ort agus faigh e gu sgiobalta agus gu cruaidh. Faodaidh laighe a bhith gu math daor dhuinn."
  
  Rug Moore air na bha i ag ràdh agus choimhead e air ais. " An diugh," ars' esan, " cha bhi tròcair ann."
  
  Chrath Dahl gu gruamach, a" sgàineadh a chnap-starra mar gum b" urrainn dha claigeann duine a sgàineadh. Dh'fheuch Drake ri fois a ghabhail. Choisich eadhon Alicia mun cuairt mar panther cèidse.
  
  An uairsin, aig 8m, thòisich an cuthach.
  
  Thòisich fiosan a" tighinn a-steach, na fònaichean sònraichte a" glaodhadh a-rithist is a-rithist, am fuaim a" lìonadh an t-seòmair bhig. Shabaid Moore gu h-èifeachdach aon às deidh aon, agus thàinig dithis neach-cuideachaidh a ruith gus cuideachadh. Ghabh eadhon Kinimaka ris an dùbhlan, ged nach robh coltas gu robh am bòrd air an robh e na shuidhe gu sònraichte toilichte.
  
  Rinn Moore coimeas eadar fiosrachadh agus astar an t-solais. "Tha sinn aig an stairsnich," thuirt e. "Tha a h-uile sgioba deiseil. Thug riochdairean fo-chòmhdach cunntas air na còmhraidhean as ùire mu choinneamhan dìomhair agus cabadaich. Mheudaich gluasadan timcheall mosg ainmeil. Fiù mura robh fios againn dè bha a" tachairt, bhiodh dragh oirnn. Bha aghaidhean ùra rim faicinn anns na h-àrainnean àbhaisteach aca, uile diongmhalta agus a" gluasad gu sgiobalta, le adhbhar. De na ceallan as aithne dhuinn, chaidh dithis à sealladh bhon radar. " Chrath Moore a cheann. "Tha e mar nach do dhèilig sinn ri seo mar-thà. Ach tha sanasan againn. Bu chòir aon sgioba a dhol gu na docaichean - tha aon de na ceallan aithnichte ag obair às an sin."
  
  "Seo sinne," thuirt Dahl. "Eirich, a bhalaich."
  
  "Bruidhinn air do shon fhèin." Rinn Kensi tàir air. "O, agus tha mi còmhla riut."
  
  "O, am feum thu seo a dhèanamh?"
  
  "Stad a bhith a" cluich gu cruaidh gus faighinn. "
  
  Rinn Drake sgrùdadh air na sgiobaidhean, a chaidh an roinn ann an càraidean ann an dòigh inntinneach. Bha com-pàirtichean aig Dahl agus Kenzie - Lauren, Smith agus Yorgi. Chrìochnaich e a 'fuireach còmhla ri Alicia, May agus Bo. Bha e na reasabaidh airson rudeigin; bha sin gu cinnteach.
  
  "Math, a charaid," thuirt Drake.
  
  Thionndaidh Dahl ri rudeigin a ràdh dìreach mar a thog Moore a làmh. "Fuirich!" Chòmhdaich e an glacadair le a làimh airson diog. "Tha seo dìreach air a cheartachadh air an loidhne teth againn."
  
  Thionndaidh a h-uile ceann. Ghabh Moore ri gairm eile agus a-nis ràinig e a-mach, a" faireachdainn airson a "phutan fòn-labhairt.
  
  "Tha thu a-staigh," thuirt Moore.
  
  Lìon sgàineadh mì-mhodhail an rùm, thàinig na faclan a-mach cho luath 's gu robh casan Drake airson a dhol às a dhèidh. "Is e seo Julian Marsh, agus tha fios agam gu bheil fios agad air cha mhòr a h-uile càil. Tha, tha fios agam. Is e a" cheist, ciamar a bhiodh tu airson a chluich?"
  
  Ghabh Hayden thairis nuair a chuir Moore a làmh air adhart gus leantainn air adhart. "Stad a bhith nad amadan, Marsh. Càite a bheil e?"
  
  "Uill, is e ceist spreadhaidh a tha sin, nach e? Innsidh mi seo dhut, a ghràidh, tha e an seo. ann an NYC."
  
  Cha robh dragh air Drake anail a ghabhail oir chan eil teagamh nach deach na h-eagal as miosa aca a dhearbhadh.
  
  "Mar sin is e a" cheist eile dè an ath rud a tha mi ag iarraidh? " Stad am Màrt airson ùine mhòr.
  
  "Faigh a dh" obair, asshole, "thuirt Smith.
  
  Rinn Alicia gàire. "Na cuireamaid dragh air an amadan seo."
  
  Rinn am Màrt gàire. "Na leig, dha-rìribh. Mar sin, tha am boma niùclasach air a luchdachadh, chaidh na còdan uile a chuir a-steach gu faiceallach. Mar a chanas iad, tha an uaireadair a" strì. A-nis chan eil agad ach dèanamh cinnteach gu bheil e fìor agus àireamh cunntas banca a thoirt dhut. A bheil mi ceart?"
  
  "Tha," thuirt Hayden gu sìmplidh.
  
  "A bheil feum agad air dearbhadh? Feumaidh tu a bhith ag obair air a shon."
  
  Lean Drake air adhart. "Dè a tha thu a" ciallachadh?"
  
  "Tha mi a" ciallachadh gu bheil an ruaig a" dol."
  
  "A bheil thu a" dol a ruighinn a" phuing uair sam bith a dh" aithghearr?" dh'fhaighnich Hayden.
  
  "Ah, gheibh sinn ann. An toiseach, feumaidh na seangan beaga obrach agad an obair agad a dhèanamh. Nam bithinnsa leat, bhithinn air falbh. A bheil thu a' faicinn...a bheil thu a' faicinn mar a thàinig mi suas leis an rann seo? Bha mi a" dol a dhèanamh rann dha, eil fhios agad, ach aig a" cheann thall...uill, thuig mi nach robh dragh sam bith orm."
  
  Chrath Drake a cheann ann an eu-dòchas. "Damn, a charaid. Bruidhnibh Beurla cheart."
  
  "Tha a" chiad shealladh sa gheama mu thràth. Foirm dearbhaidh. Tha fichead mionaid agad airson faighinn gu Taigh-òsta Edison, seòmar 201. An uairsin bidh ceithir sanasan eile ann, cuid dhiubh mu dhearbhadh agus cuid mu riatanasan. A-nis tha thu gam thuigsinn?"
  
  Thill May an toiseach. "Cuimhneach".
  
  "Uill, tha mi nam dhuine le dà inntinn. Aon bho fheum, aon bho leas. Is dòcha gu bheil sradagan de chuthach ag itealaich aig an eadar-ghearradh aca."
  
  "Fichead mionaid?" Thug Drake sùil air an uaireadair aige. "An urrainn dhuinn eadhon seo a dhèanamh?"
  
  "Airson a h-uile mionaid a bha thu fadalach, dh" òrduich mi aon de cheallan Ramses dithis shìobhaltach a mharbhadh. "
  
  A-rithist, clisgeadh giallan, uamhas, teannachadh a" sìor fhàs. Ghlan Drake a dhòrn mar a dh" èirich an adrenaline.
  
  "Fichead mionaid," thuirt Marsh a-rithist. "Bho...."
  
  Ruith Drake a-mach air an doras.
  
  
  * * *
  
  
  Ruith Hayden sìos an staidhre agus a-steach gu làr ìseal an togalaich, Kinimaka air a druim. Rug Fury oirre agus bhuail i oirre mar sgiathan deamhan. Thug fearg air a casan a dhol nas luaithe agus cha mhòr gun tug i oirre turas. Bha an com-pàirtiche Hawaiian aice a" caoineadh, a" sleamhnachadh agus a" seasamh suas cha mhòr gun stad. Bha i a 'smaoineachadh mu a caraidean, ann an cunnart uabhasach, a' sgapadh gu diofar phàirtean den bhaile gun a 'bheachd as lugha de na bu chòir a bhith an dùil, gan cur fhèin air an loidhne gun cheist. Bha i a" smaoineachadh air na sìobhaltaich gu lèir an sin agus na dh" fhaodadh a bhith aig an Taigh Gheal an-dràsta. Bha e math protocolaidhean, planaichean agus foirmlean obrachail a bhith ann, ach nuair a thàinig an fhìor shaoghal obrach gu bhith na thargaid fìor chunnart - bha a h-uile geall dheth. Aig bonn na staidhre ruith i a-steach don trannsa agus thòisich i air ruith. Bha dorsan a" lasadh seachad air gach taobh, a" mhòr-chuid dhiubh gun solas. Aig a' cheann thall, chaidh sreath de bhàraichean a tharraing gu aon taobh dhi gu luath.
  
  Leudaich Hayden a làmh. "Gun".
  
  Ghluais am freiceadan, ach an sin dh' èisd e ris, an òrdugh o'n àirde a ruigheachd cheana air a chluasan.
  
  Ghabh Hayden am ball-airm, rinn e cinnteach gun robh e air a luchdachadh agus gun robh an sàbhailteachd dheth, agus spreadh e a-steach don t-seòmar bheag.
  
  "Ramses!" - rinn i sgreuchail. "Dè an ifrinn a rinn thu?"
  
  
  CAIBIDEIL SIX
  
  
  Ruith Drake a-mach às an togalach le Alicia, May agus Beau ri thaobh. Bha ceathrar dhiubh mu thràth air am brùthadh le fallas. Bha co-dhùnadh a 'tighinn bho gach pore. Bha Bo ag iasgach a-mach inneal-seòlaidh GPS ùr-nodha na phòcaid agus chomharraich e far an robh Edison.
  
  "Sgìre Times Square," thuirt e, a" sgrùdadh na slighe. "Thèid sinn tarsainn air an treas àite agus gabh tarsainn air Lexington Avenue. Rach gu Waldorf Astoria."
  
  Bhris Drake a-steach do shruth dùmhail de chàraichean. Chan eil dad an coimeas ri bhith a" feuchainn ri beatha draibhear tacsaidh ann an New York a shàbhaladh nuair a bha e gu dìcheallach a" feuchainn ri do chasan a bhriseadh aig a ghlùinean, a" putadh air adhart le a neart. Leum Drake aig an diog mu dheireadh, a" sleamhnachadh tarsainn air beulaibh tacsaidh buidhe faisg air làimh agus a" tighinn air tìr aig làn teilt. Rug na h-adhaircean. Bha gach ball den sgioba air a bhith comasach air daga a stiùireadh air an t-slighe a-mach agus bha iad a-nis ga ghluasad mun cuairt, a" guidhe gum biodh barrachd aca. Ach bha ùine air a chaitheamh mu thràth. Choimhead Drake air an uaireadair aige agus e a" tuiteam chun a" chliathaich.
  
  Seachd mionaidean deug.
  
  Chaidh iad tarsainn air Lexington agus an uairsin chaidh iad air adhart air feadh Waldorf, is gann a stad iad fhad "s a bha càraichean a" snàgail sìos Park Avenue. Shabaid Drake a shlighe tron t-sluagh aig an stad-solais, mu dheireadh a" tighinn aghaidh ri aghaidh le aodann dearg feargach.
  
  "Èist, a charaid, thèid mi tarsainn an seo an-toiseach, eadhon ged a mharbhas e mi. Tha Boss bagels gu bhith a" faighinn fuachd, agus chan eil dòigh ann an ifrinn a tha a" dol a thachairt."
  
  Cheum Drake timcheall an duine feargach fhad "s a bha Alicia agus May a" reubadh seachad air a-muigh. Dh"atharraich na comharran agus bha an rathad soilleir. A-nis, às deidh dhaibh na buill-airm aca fhalach, chaidh iad gu daingeann chun ath phrìomh shràid - Madison Avenue. A-rithist lìon sluagh a" chabhsair. Shleamhnaich Bo gu 49mh, a" gluasad eadar càraichean agus a" faighinn buannachd. Gu fortanach, bha an trafaic a-nis slaodach, agus bha beagan àite eadar na bumpers cùil agus na fenders aghaidh. Lean na boireannaich Beau agus an uairsin fhuair Drake a-steach.
  
  Dh'èigh na dràibhearan masladh orra.
  
  Dà mhionaid dheug air fhàgail.
  
  Nam biodh iad ro fhadalach, càite am biodh na ceallan ceannairceach a" bualadh? Smaoinich Drake gum biodh e faisg air Edison. Bu mhath le Marsh fios a bhith aig a" chriutha gun deach na h-òrdughan aige a choileanadh don litir. Dh'fhosgail doras càr air thoiseach - dìreach air sgàth 's gum b' urrainn don dràibhear - agus leum Beau thairis air a 'mhullach dìreach ann an tìde. Rug Alicia air oir an fhrèam agus chuir i air ais e gu aodann an duine.
  
  A-nis bidh iad a 'tionndadh gu do làimh chlì, a' tighinn faisg air 5th Avenue agus fiù 's barrachd sluagh. Shleamhnaich Beau tron an fheadhainn as miosa mar phòcaid aig cuirm pop, air a leantainn le Alicia agus May. Bha Drake dìreach air èigheach ris a h-uile duine, bha foighidinn an Yorkshireman aige air ruith a-mach mu dheireadh. Chuir fir is boireannaich casg air a shlighe, fir is boireannaich aig nach robh dragh an robh e ann an cabhag gus a bheatha fhèin, beatha aon den chloinn aige, no eadhon iad fhèin a shàbhaladh. Bhrùth Drake a shlighe troimhe, a" fàgail aon duine air a shìneadh a-mach. Choimhead am boireannach leis a" phàiste air le aire gu leòr airson toirt air faireachdainn ciontach gus an do chuimhnich e carson a bha e a" ruith.
  
  Bheir thu taing dhomh nas fhaide air adhart.
  
  Ach gu dearbh cha bhi fios aice gu bràth. Ge bith dè thachras.
  
  Loisg Bo a-nis air an taobh chlì, a 'ruith sìos Avenue of the Americas gu 47mh Sràid. Chaidh Taigh-fuine Magnolia seachad air an làimh dheis, a" toirt air Drake smaoineachadh air Mano, agus an uairsin air na dh" fhaodadh na Hawaiian a bhith air ionnsachadh bho Ramses mar-thà. Dà mhionaid às deidh sin, fhad "s a bha iad a" spreadhadh air 47th Street, nochd Times Square gu h-obann air an taobh chlì. Air an làimh dheis bha Starbucks cunbhalach, far an robh ùpraid is loidhnichean aig an doras. Rinn Drake sganadh air na h-aghaidhean fhad "s a bha e a" ruith seachad, ach cha robh dùil aige a dhol aghaidh ri aghaidh ri gin de na daoine a bha fo amharas.
  
  Ceithir mionaidean.
  
  Chaidh ùine seachad na bu luaithe agus bha e eadhon na bu luachmhoire na na h-amannan mu dheireadh aig seann duine a bha a" bàsachadh. Air an taobh chlì, mu choinneimh a" chliathaich, nochd aghaidh liath an taigh-òsta le a dhoras òrail, agus b" e Beau a" chiad fhear a chaidh a-steach air na dorsan aghaidh. Chuir Drake taobh cairt mhàileid agus tacsaidh buidhe air a thionndadh gu cunnartach gus Mai a leantainn a-staigh. Chuireadh fàilte orra le trannsa farsaing le brat-ùrlair dearg le pàtran.
  
  Bha Beau agus Alicia mu thràth a" putadh na putanan gus àrdairean fa-leth a ghairm, a" cumail an làmhan faisg air na buill-airm falaichte aca fhad "s a bha an geàrd a" coimhead orra. Bheachdaich Drake air an ID Sgioba SPEAR aige a shealltainn, ach cha toireadh sin ach barrachd cheistean, agus bha an cunntadh sìos mu thràth air adhart gu na trì mionaidean mu dheireadh. Chomharraich an clag gun robh àrdaichear Alicia air ruighinn agus chaidh an sgioba air bòrd. Chuir Drake casg air an òganach bho bhith a" tighinn còmhla riutha, ga phutadh air falbh le pailme fosgailte. Tapadh le Dia dh" obraich e oir bhiodh an ath ghluasad air a bhith na dòrn teann.
  
  Chruinnich an sgioba de cheathrar nuair a dh" èirich an carbad, a" stad a ghluasad agus a" tarraing a bhuill-airm. Cho luath 's a dh' fhosgail an doras, dhòirt iad a-mach, a 'coimhead airson seòmar 201. Sa bhad, nochd grunnd de dhòrn agus de chasan nam measg, a' cur dragh air eadhon Bo.
  
  Bha cuideigin a" feitheamh.
  
  Chrath Drake mar dhòrn ceangailte os cionn socaid a shùl, ach cha tug e an aire don flash pian. Dh'fheuch cas cuideigin ri grèim fhaighinn air a chuid fhèin, ach chaidh e gu aon taobh. Ghluais an aon fhigear air falbh agus chuairtich e Alicia, a 'toirt a corp a-steach don bhalla plàstair. Stad Mai na buillean le a làmhan air an togail, agus an uairsin chuir Bo a-mach punch sgiobalta aon-dà a chuir stad air a h-uile gluasad agus a thug an neach-ionnsaigh gu a ghlùinean.
  
  Leum Drake agus an uairsin bhuail e sìos le a neart. Bha ùine a" ruith a-mach. Bha am figear, duine stocach ann an seacaid thiugh, air a shud fo bhuille an Yorkshireman, ach chaidh aige air dòigh air choireigin air a" phàirt a bu làidire dheth a sheachnadh. Thuit Drake air a thaobh, a 'call a chothromachadh.
  
  " Poca punch," thuirt Mai. "Is e baga punching a th" ann. Ann an suidheachadh gus ar slaodadh sìos."
  
  Ghluais Bo a-steach nas cruaidhe na bha e roimhe. "Is esan leamsa. A bheil thu a'dol."
  
  Leum Drake thairis air an fhigear air a ghlùinean, a" sgrùdadh àireamhan an t-seòmair. Cha robh ach trì seòmraichean air fhàgail gus an ceann-uidhe, agus bha aon mhionaid air fhàgail aca. Dh'fhuirich iad anns na diogan mu dheireadh. Stad Drake taobh a-muigh an t-seòmair agus bhreab e an doras. Cha do thachair dad.
  
  Phut Mai e gu aon taobh. "Gluais."
  
  Aon bhuille àrd agus sgoltadh a 'chraobh, an dàrna fear agus thuit am frèam. Rinn Drake casadaich. "Feumaidh gun do lagaich sin e dhut."
  
  Taobh a-staigh, sgaoil iad a-mach, buill-airm air an tarraing agus a" sgrùdadh gu sgiobalta, ach bha an rud a bha iad a" sireadh gu math follaiseach. Bha e na laighe ann am meadhan na leapa - dealbh gleansach A4. Choisich Alicia a-null chun na leapa, a" coimhead mun cuairt.
  
  "Tha an seòmar gun spot," thuirt Mai. "Cuiridh mi geall nach eil stiùir ann."
  
  Sheas Alicia aig oir na leapa, a 'coimhead sìos agus a' tarraing anail gu h-ìosal. Chrath i a ceann agus rinn i osnaich nuair a thàinig Drake còmhla rithe.
  
  "O mo chreach. Dè tha seo-"
  
  Chaidh stad a chuir air le fios fòn. Choisich Drake timcheall na leapa, chaidh e chun ionad-oidhche agus ghlac e am fòn bhon luamhan.
  
  "Tha!"
  
  "Ah, tha mi a" faicinn gun do rinn thu e. Cha b" urrainn dha a bhith furasta."
  
  "Am Màrt! Tha thu craicte bastard. An do dh" fhàg thu dealbh den bhoma dhuinn? A' togail dhealbhan?"
  
  "Tha. A" chiad shealladh agad. Carson a bha thu a" smaoineachadh gun leigeadh mi leam an fhìor rud a bhith agad? Cho gòrach. Cuir seo chun na ceannardan agad agus na cinn ugh agad. Nì iad sgrùdadh air àireamhan sreathach agus a h-uile càil eile a tha seo. Canastairean de phlutonium E. stuth fissile. Is e rud dòrainneach a th" ann, dha-rìribh. Bidh an ath boillsgeadh eadhon nas adhartaiche."
  
  Aig an àm sin, chaidh Bo a-steach don t-seòmar. Bha Drake an dòchas gun tarraingeadh e am Punch Man leis, ach tharraing Beau loidhne mac-meanmnach tron artaireachd carotid aige. "Chuir e às dha fhèin," thuirt am Frangach ann an guth iongantach. "Pill Suicide."
  
  Crap.
  
  "Tha thu faicinn?" Thuirt Marsh. "Tha sinn gu math dona."
  
  "Feuch, Marsh," dh" fheuch Drake. "Dìreach innis dhuinn dè tha thu ag iarraidh. Nì sinn e an-dràsta, damn e."
  
  "O, tha mi cinnteach gum biodh. Ach fàgaidh sinn sin airson nas fhaide air adhart, ceart gu leòr? Dè mu dheidhinn seo? Ruith airson boillsgeadh àireamh a dhà. Tha an tòir seo a 'sìor fhàs nas fheàrr agus nas duilghe. Tha fichead mionaid agad airson faighinn gu taigh-bìdh Marea. Co-dhiù, is e mias Eadailteach a tha seo agus bidh iad a" dèanamh calzone Nduyu gu math blasta, earbsa mi. Ach na stadamaid an sin, a chairdean, oir gheibh sibh an cliu so fo 'n toile. Gabh tlachd."
  
  "Swamp" -
  
  "Fichead mionaid".
  
  Chaidh an loidhne marbh.
  
  Mhallaich Drake, thionndaidh e mun cuairt agus ruith e cho luath 's a b' urrainn dha.
  
  
  CAIBIDEIL SEACHD
  
  
  Às aonais roghainn sam bith eile, cho-dhùin Torsten Dahl agus an sgioba aige an càr a thrèigsinn agus falbh. Cha robh e ag iarraidh dad a bharrachd air a bhith a 'cumail grèim teann oir bha Mac a' Ghobhainn a 'tilgeil an SUV cumhachdach timcheall air leth-dhusan tionndadh, taidhrichean a' sreap, a 'gluasad rudan, ach cha robh ann an New York ach fàs fiadhaich de chabaichean buidhe agus busaichean agus càraichean air mhàl. Thàinig am facal "Deadlock" gu inntinn Dahl, ach bha e a" tachairt a h-uile latha, a" mhòr-chuid den latha, agus bha na h-adharcan fhathast a" frasadh agus daoine a" sgreuchail bho na h-uinneagan a bha air an roiligeadh sìos. Ruith iad cho luath 's a b' urrainn dhaibh, a 'leantainn an stiùiridh. Tharraing Lauren agus Yorgi air na vestichean dìon-urchair aca. Bha Kensi a" gluasad ri taobh Dahl, a bilean a" putadh.
  
  "Bhithinn tòrr na bu fheumaile dhut," thuirt i ri Dahl.
  
  "Chan eil".
  
  "O thig, ciamar a dh" fhaodadh e a ghoirteachadh?"
  
  "Cha bhi".
  
  "Ach, Torsti-"
  
  "Kenzi, chan eil thu a" faighinn do katana damn air ais. Agus na cuir fòn thugam. Tha e dona gu leòr aon bhoireannach seòlta a bhith a" toirt far-ainmean dhomh."
  
  "O tha? Dìreach mar thusa agus Alicia a-riamh ... fhios agad?"
  
  Bha Mac a" Ghobhainn a" caoineadh nuair a bha iad a" dol tarsainn eadar-ghearradh eile, a" faicinn luchd-coiseachd is baidhsagalan a" cruinneachadh an rathaid aig an t-solas uaine, iad uile a" cumail am beatha nan làmhan, ach bha iad cinnteach nach b" iadsan a dh"fhuilingeadh an-diugh. Chaidh iad sìos an ath shràid, is gann a dh"fhairich na saighdearan teas an sprint agus iad a" dol seachad air dà Phruis a bha a" gluasad gu slaodach, a" briseadh an sgàthan taobh. Sheas an GPS.
  
  "Ceithir mionaidean gu na docaichean," rinn Yorgi tuairmse. "Bu chòir dhuinn slaodadh sìos."
  
  "Nì mi nas slaodaiche ann an trì," leum Mac a" Ghobhainn. "Na comharraich m" obair dhomh."
  
  Thug Dahl Glock agus daga Hong Kong dha Kenzie, obair fhurasta nach robh furasta a choileanadh gu dìomhair ann an New York. Rinn e gàire mar a rinn e seo. An aghaidh a bhreitheanais na b" fheàrr, b" fheudar dhaibh gu practaigeach gabhail ri cuideachadh an neach-ionaid meallta. B" e latha neo-àbhaisteach a bh" ann, agus bha feum air a h-uile ceum, eadhon feadhainn eu-dòchasach. Agus, gu fìrinneach, bha e fhathast a" faireachdainn gum faodadh dàimh a bhith aca, rudeigin mar anaman armachd co-shìnte, a mheudaich an ìre earbsa aige.
  
  Bha e den bheachd gum b" urrainn dhaibh Bridget NicCoinnich a shàbhaladh, ge bith dè cho cruaidh sa bha i a" sabaid.
  
  Chaidh Mac a' Ghobhainn thairis air dà shreath de thrafaig, bhrùth e a ghualainn an aghaidh an F150 a bha air stad, ach lean e air a' draibheadh gun coimhead air ais. A' ruith a-mach à ùine, cha b' urrainn dhaibh pàigheadh airson toileachas sam bith, agus bha an sgòth uabhasach a bha crochte os an cionn a' ciallachadh gum feumadh iad a dhol a-steach fad na h-ùine.
  
  Thog Dahl òrd an airm aige. "Tha an taigh-bathair nas lugha na mionaid air falbh," thuirt e. "Carson nach eil iad a" càradh na tuill sin uile?"
  
  Rinn Smith co-fhaireachdainn leis. Bha na rathaidean nan sreath gun chrìoch, meallta, meallta far an robh càraichean a" seòladh gu slaodach timcheall air tuill neo-chòmhnard agus bha obair-rathaid a" nochdadh aig àm sam bith, a rèir choltais gun samhail mun àm den latha no dùmhlachd trafaic. B 'e cù air cù a bh' ann dha-rìribh, agus cha robh aon neach airson duine sam bith eile a chuideachadh.
  
  Rinn iad seòladh gu sgiobalta air an GPS agus bha iad ag amas air ceann na saighead. Chuir ùrachadh na maidne crith sìos an craiceann lom, a" cur nan cuimhne gun robh e fhathast tràth. Chaidh solas na grèine a shìoladh tro bhriseadh anns na sgòthan, a" tionndadh na docaichean agus an abhainn faisg air làimh mar òr bàn. Bha na daoine sin a chitheadh Dahl a" dèanamh an gnìomhachas àbhaisteach. Bha e air smaoineachadh gu robh an raon doca dorcha agus dingy, ach a bharrachd air na taighean-bathair, bha e glan agus cha robh e gu sònraichte làn. Agus cha robh e trang, leis gu robh na prìomh raointean luingeis tarsainn a" bhàigh ann an New Jersey. Ach, chunnaic Dahl soithichean mòra le batail agus bàta fada, farsaing na suidhe gun ghluasad air an uisge, agus crannan soithichean mòra, air am peantadh gorm, a dh" fhaodadh ruith ri taobh a "chidhe air slighean rèile agus na soithichean aca a chruinneachadh le bhith a" cleachdadh spreaders.
  
  Air an taobh chlì bha taighean-bathair, a bharrachd air lios làn de shoithichean nas soilleire. Chomharraich Dahl togalach ceud gu leth troigh air falbh.
  
  "Is e seo am balach againn. Smith, Kenzi, thig air adhart. Tha mi ag iarraidh Lauren agus Yorgi air ar cùlaibh."
  
  Choisich e air falbh, le fòcas a-nis, le fòcas air sabaid an aghaidh aon ionnsaigh air an cùlaibh mus do ghluais iad air adhart chun ath fhear ... Chaidh dorsan air am peantadh as ùr a chuir ri taobh an togalaich, agus choimhead Dahl suas nuair a chunnaic e a" chiad uinneag.
  
  "Oifis falamh. Feuch sinn an ath fhear."
  
  Chaidh grunn mhionaidean seachad fhad "s a bha a" bhuidheann a" cromadh ri taobh an togalaich, buill-airm air an tarraing, a" coimhead uinneag às deidh uinneig, doras às deidh doras. Thug Dahl fa-near le briseadh-dùil gun robh iad a" tòiseachadh a" tarraing aire luchd-obrach ionadail. Cha robh e airson an creach aca a chuir air falbh.
  
  "Leig leinn".
  
  Rinn iad cabhag air adhart, mu dheireadh a" ruighinn a" chòigeamh uinneag agus a" toirt sùil aithghearr orra. Chunnaic Dahl àite farsaing làn de bhogsaichean cairt-bhòrd agus cliathran fiodha, ach ri taobh na h-uinneige chunnaic e bòrd ceart-cheàrnach cuideachd. Shuidh ceathrar fhear timcheall a 'bhùird, an cinn sìos, mar gum biodh iad a' bruidhinn, a 'dealbhadh agus a' smaoineachadh. Leum Dahl chun na talmhainn agus shuidh e sìos, a 'lùbadh a dhruim ris a' bhalla.
  
  "Tha sinn gu math?" dh'fhaighnich Smith.
  
  "Is dòcha," thuirt Dahl. "Dh" fhaodadh gur e rud sam bith a bh" ann... ach-"
  
  "Tha earbsa agam annad," thuirt Kenzi le moladh de searbhas. "Threòraich thusa, leanaidh mise," An sin chrath i a ceann. "A bheil sibhse dha-rìribh cho craicte? Dìreach ruith a-steach an sin agus tòisich a" losgadh an-toiseach?"
  
  Thàinig fear a-steach, a 'coimhead gu taobh orra. Thog Dahl a HK agus reothadh an duine, a 'togail a làmhan san adhar. Chaidh an co-dhùnadh a dhèanamh sa mhòr-chuid air sgàth gu robh an duine ann an sealladh dìreach a h-uile duine san taigh-bathair. Chaidh ni bu lugha na diog seachad mu 'n do sheas Dail, shnìomh e mu 'n cuairt, agus chrom e a ghualainn a stigh air an dorus a muigh. Bha Smith agus Kensi còmhla ris, a" leughadh a smuaintean.
  
  Nuair a chaidh Dahl a-steach don taigh-bathair farsaing, leum ceathrar fhear suas bhon bhòrd. Bha na buill-airm nan laighe aig an taobhan, agus a-nis chuir iad air falbh iad, a 'losgadh gu neo-chinnteach air na coigrich a bha a' tighinn faisg. Bhiodh peilearan ag itealaich anns a h-uile àite, a" briseadh na h-uinneige agus a" dol tron doras cuairteachaidh. Dahl dove headlong, rolladh, nochdadh, losgadh. Chaidh na fir aig a" bhòrd air ais, a" losgadh air ais, a" losgadh thairis air an guailnean agus eadhon eadar an casan fhad "s a bha iad a" ruith. Cha robh àite sam bith sàbhailte. Lìon gunna-gunna air thuaiream an àite cavernous. Lean Dahl air an dà uilinn gus an do ràinig e am bòrd agus thionndaidh e thairis e, ga chleachdadh mar sgiath. Bhris aon cheann nuair a chaidh peilear mòr caliber troimhe.
  
  "Crap".
  
  "A bheil thu a" feuchainn ri mo mharbhadh?" Rinn Kenzi gàire.
  
  Dh'atharraich an Swede mòr innleachdan, thog e bòrd mòr, agus an uairsin chuir e dhan adhar e. Rug na h-oirean a bha a" tuiteam air adhbrannan aon duine, ga chuir air iteig agus a" cur a ghunna air iteig. Mar a bha Dal a" tighinn dlùth, thug guth Kensi air fàs nas slaodaiche.
  
  "Bi faiceallach leis na bastards beaga sin. Tha mi air a bhith ag obair air feadh an Ear Mheadhanach agus air na mìltean dhiubh fhaicinn a" caitheamh vests."
  
  Chuir Dahl dàil air. "Chan eil mi a" smaoineachadh gun urrainn dhut dìreach-"
  
  Chrath an spreadhadh ballachan an taigh-bathair. Chaidh an Suaineach far a chasan, sgèith e dhan adhar agus thuit e a-steach do uinneag a bha briste mar-thà. Lìon fuaim geal a cheann, othail ro-mhòr na chluasan, agus airson diog chan fhaca e dad. Mun àm a thòisich an sealladh aige a 'fàs soilleir, thuig e gu robh Kensi a' sgoltadh air a bheulaibh, a 'bualadh air a ghruaidhean.
  
  "Dùisg, a dhuine. Cha b" e corp slàn a bh" ann, dìreach grenade."
  
  "Ach. Uill, tha e a" toirt orm a bhith a" faireachdainn nas fheàrr."
  
  "Seo an cothrom againn," thuirt i. "Thug an concussion a cho-dhaoine às an casan cuideachd."
  
  Bha Dahl a" strì ri a chasan. Bha Mac a' Ghobhainn air a chasan, ach bha Lauren agus Yorgi nan suidhe air an glùinean, an corragan air am brùthadh gu na teampaill aca. Chunnaic Dahl gu robh na ceannaircich a 'tòiseachadh a' tighinn gu na mothachadh aca. Bhrosnaich èiginn e mar phrìne a" tolladh pìos feòil tairgse. A" togail a dhaga, chaidh e na theine a-rithist, ach fhuair e air fear de na ceannaircich a bha a" dol suas a leòn agus choimhead e fhad "s a bha an duine a" dùblachadh a-null agus a" tuiteam.
  
  Ruith Smith seachad. "Glac e."
  
  Ghabh Dahl an stiùir. Bhrùth Kensi a-mach na seallaidhean ri thaobh. Thionndaidh an dà cheannairc a bha air fhàgail an oisean, agus thuig Dahl gu robh iad a 'dèanamh air an t-slighe a-mach. Gluais e airson mionaid, agus thionndaidh e an aon oisean, a 'losgadh gu faiceallach, ach cha do bhuail na peilearan aige ach èadhar falamh agus concrait. Bha an doras farsaing fosgailte.
  
  Bhreab an grenade air ais a-staigh.
  
  A-nis gun deach an spreadhadh a thoirt seachad, ghabh sgioba SPIR còmhdach agus dh'fhuirich iad ris an shrapnel a dhol seachad orra. Chrath na ballachan agus chrath iad fon bhuaidh làidir. An uairsin bha iad air an casan, a 'bruthadh tron doras a-steach don fhasgadh agus a-steach don latha shoilleir.
  
  "Tha e aon uair sa mhadainn," thuirt Smith.
  
  Sheall Dahl an taobh a chaidh a chomharrachadh, chunnaic e dà fhigear ruith, agus air an cùlaibh an Hudson, a 'dol chun Bhàgh Uarach. "Tairbh, is dòcha gu bheil bàtaichean astair aca."
  
  Thuit Kensi gu aon ghlùin, a" gabhail amas faiceallach. "An uairsin bheir sinn -"
  
  "Chan eil," leig Dahl sìos baraille an airm aice. "Nach eil thu a" faicinn na sìobhaltaich thall an sin?"
  
  "Zubi," mhallaich i ann an Eabhra, cànan nach do thuig Dahl. Còmhla, thòisich Smith, Kenzie agus an t-Suain air an tòir. Rinn na ceannaircich an gnìomh gu sgiobalta; cha mhòr nach robh iad aig a" chidhe. Rinn Kenzi an cunnart le bhith a" losgadh a HK dhan adhar, an dùil gun ruith na sìobhaltaich air falbh no falach.
  
  "Faodaidh tu taing a thoirt dhomh às deidh dhuinn an latha a shàbhaladh," thuirt i.
  
  Chunnaic Dahl gun robh slighe cothrom air fosgladh air thoiseach air. Sheas an dithis luchd-ceannairc àrd an aghaidh cùl-raon uisgeach, targaidean sàr-mhath, agus dh'fhàg teine cothromach Kenzi an t-slighe dhaibh. Gluais e sìos agus chuir e am putan air a ghualainn, a 'toirt aire chùramach. Lean Smith an deise ri thaobh.
  
  Thionndaidh na ceannaircich mar gum biodh iad a "cleachdadh telepathy, a" losgadh mu thràth. Dh'fhuirich Dahl le fòcas fhad 'sa bha an stiùir a' feadaireachd eadar na sleaghan. Bhuail an dàrna peilear aige an targaid sa bhroilleach, an treas fear - air a bheulaibh, dìreach sa mheadhan. Thuit an duine thairis, marbh mu thràth.
  
  "Fàg fear beò," thàinig guth Lauren tro chluasag.
  
  Loisg Smith. Bha an ceannairc mu dheireadh air leum chun a chliathaich mu thràth, am peilear ag ionaltradh a sheacaid fhad "s a bha Mac a" Ghobhainn ga atharrachadh fhèin. Le gluasad luath, thilg an ceannairc grenade eile - an turas seo air a 'chidhe fhèin.
  
  "Chan eil!" Loisg Dahl gu feum, a chridhe a" leum gu sgòrnan.
  
  Spreadh am boma beag le fuaim àrd, an tonn spreadhaidh a" nochdadh thairis air na docaichean. Dh"fhalaich Dahl air cùl an t-soithich airson mionaid, agus an uairsin leum e air ais a-mach - ach dh" èirich a ghluasad nuair a chunnaic e nach b" e a-nis a-mhàin an ceannairc a bha air fhàgail air an robh e draghail.
  
  Chaidh aon de na crannan-soithich a mhilleadh aig a' bhonn leis an spreadhadh agus chaidh e sìos gu cunnartach thairis air an abhainn. Bha fuaimean a bhith a" bleith, a" reubadh meatailt a" nochdadh gun robh an tuiteam a bha ri thighinn. Sheall daoine suas agus thòisich iad a 'ruith air falbh bhon fhrèam àrd.
  
  Thug an ceannairceach grenade eile a-mach.
  
  "Chan ann an turas seo, amadan." Bha Mac a" Ghobhainn mu thràth air aon ghlùin, a" spùtadh air feadh an t-seallaidh. Tharraing e an inneal-brosnachaidh, a" coimhead air an tuiteam ceannairc mu dheireadh mus b" urrainn dha am prìne a tharraing air an grenade.
  
  Ach cha ghabhadh an crann a stad. A 'lùbadh agus a' tuiteam air feadh an fhrèam gu lèir, thuit an sgafaid iarainn trom air a 'chidhe, a' sgrios an fhrèam agus a 'tionndadh a' bhothain bheag air an do thuit e na dhuslach. Chaidh na soithichean a mhilleadh agus chaidh am putadh air ais grunn throighean. Chaidh slatan agus croisean-croise de mheatailt sìos, a 'breabadh far an talamh mar gheamannan marbhtach. Bha pòla soilleir gorm de mheud solas sràide a" sruthadh eadar Smith agus Dahl - rudeigin a dh "fhaodadh a bhith air an reubadh ann an leth nam biodh e air a bhualadh - agus stad dìreach beagan throighean bhon àite far an robh Lauren agus Yorgi nan seasamh leis an druim don taigh-bathair.
  
  "Chan eil gluasad ann." Bha Kensi ag amas air an ceannairc, le sgrùdadh dùbailte. "Tha e gu math marbh."
  
  Chruinnich Dahl a smuaintean agus choimhead e timcheall nan docaichean. Sheall sgrùdadh sgiobalta, gu fortanach, nach deach duine a ghoirteachadh leis a" chrann-shoithichean. Chuir e a mheur ri micreofon amhach.
  
  "Tha an camara dheth," thuirt e. "Ach tha iad uile marbh."
  
  Tha Lauren air ais. "Ceart gu leòr, bheir mi seachad e."
  
  Bha làmh Kenzi na laighe air gualainn Dahl. "Bu chòir dhut a bhith air leigeil leam an dealbh a thogail. Bhithinn a' bruthadh glùinean a' bhataird sin; an sin bheireamaid air labhairt, aon dòigh no dòigh eile."
  
  "Ro chunnartach." Thuig Dahl carson nach do thuig i seo. "Agus tha e teagmhach gum b" urrainn dhuinn toirt air bruidhinn anns an ùine ghoirid a th "againn."
  
  Bha Kensi a" cur dragh air. "Bidh thu a" bruidhinn às leth na Roinn Eòrpa agus Ameireagaidh. Is Israelach mise."
  
  Thill Lauren air ais thairis air a 'chonaltradh. "Feumaidh sinn falbh. Chaidh camara fhaicinn an sin. Chan eil math."
  
  Ghoid Dahl, Mac a" Ghobhainn agus Coinneach càr faisg air làimh, a" nochdadh nam biodh e dìreach còig mionaidean nas fhaide na coiseachd, gum faodadh na sàbhalaidhean ùine a bhith nas cudromaiche.
  
  
  CAIBIDEIL A H-OCHD
  
  
  Chrath Drake a-steach do chruadhtan 47mh Sràid, sgìth, agus dìreach ochd mionaidean deug air fhàgail air a" ghleoc. Ruith iad gu duilgheadas sa bhad.
  
  "Seachdamh, ochdamh no Broadway?" Rinn Mai sgreuchail.
  
  Sheall Bo an GPS oirre. "Tha Marea faisg air Central Park."
  
  "Tha, ach dè an t-sràid a tha gar toirt seachad air?"
  
  Chaidh iad thairis air a" chabhsair fhad "s a bha na diogan a" strì, agus fios aca gu robh am Màrt ag ullachadh chan e a-mhàin boma niùclasach, ach cuideachd sgiobaidhean a bheireadh beatha dithis shìobhaltach airson a h-uile mionaid a bha iad fadalach airson an ath rendezvous.
  
  "Tha Broadway an-còmhnaidh trang," thuirt Drake. "Nì sinn an t-ochdamh."
  
  Thug Alicia sùil air. "Ciamar a bhiodh fios agad air an ifrinn?"
  
  "Chuala mi mu Broadway. Cha chualas riamh iomradh air an Ochdamh."
  
  "O, ceart gu leòr. Càite -"
  
  "Chan eil! Seo Broadway!" Gu h-obann rinn Beau sgreuchail anns an stràc cha mhòr ceòlmhor aige. "Tha an taigh-bìdh aig fìor mhullach... cha mhòr."
  
  "Cha mhòr?"
  
  "Leamsa!"
  
  Thog Bo dheth mar sprinter ceud meatair, a" leum thairis air càr pàirce mar gum biodh e ann. Lean Drake, Alicia, agus May aig a shàilean, a 'tionndadh chun an ear gu Broadway agus an eadar-ghearradh far an robh Times Square a' gluasad agus a 'gluasad agus a' dèanamh dìmeas air na taisbeanaidhean brèagha aige.
  
  Aon uair eile bha e duilich do'n t-sluagh a sgaoileadh, agus a rithist threòraich Beau iad ri taobh an rathaid. Fiù "s an seo bha luchd-turais, a" lùbadh air ais, a "coimhead air togalaichean àrda agus bùird-cunntais, no a" feuchainn ri co-dhùnadh am bu chòir dhaibh am beatha a chuir an cunnart agus ruith thairis air rathad trang. Bha barkers a" toirt seachad tiogaidean saor gu diofar thaisbeanaidhean Broadway don t-sluagh. Lìon cànanan de gach dath an èadhar, measgachadh cha mhòr uamhasach, iom-fhillte. Cha robh mòran dhaoine gun dachaigh, ach bha an fheadhainn a bhruidhinn air an son ag iomairt gu làidir agus gu sunndach airson tabhartasan.
  
  Air thoiseach bha Broadway, làn de New Yorkers agus luchd-tadhail, làn de shlighean-tarsainn, agus air an lìnigeadh le bùthan is taighean-bìdh dathte le na soidhnichean crochte, soillsichte agus taisbeanaidhean frèam A. Bha Passersby mì-chinnteach nuair a bha Drake agus an sgioba aige de sgioba SPEAR a" rèiseadh air adhart.
  
  Còig mionaidean deug.
  
  Choimhead Bo air ais air. "Tha an GPS ag ràdh gur e coiseachd fichead mionaid a th" ann, ach tha na frith-rathaidean cho làn is gum bi a h-uile duine a" coiseachd aig an aon astar."
  
  "An uairsin ruith," chuir Alicia ìmpidh air. "Ceadaich d" earball mòr. Is dòcha gun toir e ort gluasad nas luaithe. "
  
  Mus b 'urrainn dha Beau dad a ràdh, bha Drake a' faireachdainn gu robh a chridhe a 'dol fodha nas fhaide air adhart. Bha an rathad air thoiseach air a bhacadh gu tur an dà thaobh, a" mhòr-chuid le tacsaidhean buidhe. Thachair briseadh fender, agus ghluais an fheadhainn nach robh a 'feuchainn ri a sheachnadh na càraichean aca gu slaodach gus sealladh nas fheàrr fhaighinn. Bha a" chabhsair air gach taobh làn de dhaoine.
  
  "An ifrinn."
  
  Ach cha do rinn Bo eadhon maill. Thug leum aotrom e gu stoc tacsaidh faisg air làimh, agus an uairsin ruith e sìos a mhullach, leum e air a "chochall agus ruith e a-steach don ath fhear san loidhne. Lean an Cèitean gu sgiobalta, agus an uairsin Alicia, a" fàgail Drake às a dhèidh gus a bhith air a èigheach agus a" toirt ionnsaigh air le sealbhadairean charbadan.
  
  B" fheudar do Drake cuimseachadh nas fhaide na an àbhaist. Cha robh na h-innealan sin uile mar an ceudna, agus dh'atharraich am meatailt aca, cuid eadhon a 'gluasad air adhart gu slaodach. Bha an rèis teann, ach leum iad bho chàr gu càr, a 'cleachdadh an loidhne fhada gus faighinn air adhart. Bha sluagh a 'coimhead air gach taobh. Tha e math nach do chuir duine dragh orra an seo agus gum faiceadh iad an eadar-ghearradh eadar Broadway agus 54mh, an uairsin 57mh sràid. Nuair a lughdaich brùthadh nan càraichean, chaidh Bo a-mach às a" chàr mu dheireadh agus thòisich e air ruith air an rathad fhèin, Mai ri thaobh. Thug Alicia sùil air ais air Drake.
  
  "Dìreach dèan cinnteach an do thuit thu tron t-slighe fhosgailte sin air a" chùl. "
  
  "Tha, tha e na roghainn cunnartach. Tha mi dìreach taingeil nach robh tionndadh air ais an uairsin."
  
  Seachad air an eadar-ghearradh eile agus 57mh Sràid, bha measgairean saimeant, bhanaichean lìbhrigidh agus cnapan-starra dearg is geal air an lìnigeadh. Nam biodh an sgioba den bheachd gun robh iad air soirbheachadh, neo gum biodh an ruith seo cho sìmplidh ris an fhear a bh" ann roimhe, chaidh na meallaidhean aca a mhilleadh gu h-obann.
  
  Thàinig dithis fhireannach a-mach à cùl làraidh lìbhrigidh, gunnaichean a" comharrachadh gu dìreach ris na ruitheadairean. Cha do chaill Drake buille. Bha blàr seasmhach, bliadhnaichean de bhlàran a" geurachadh a chuid mothachaidhean chun na h-ìre as àirde agus gan cumail an sin - ceithir uairean fichead san latha. Nochd foirmean bagarrach sa bhad, agus gun leisg, mharcaich e air an aghaidh, dìreach air beulaibh an truca saimeant a bha a" tighinn faisg. Chaidh fear dhe na dagaichean chun an taobh le rughadh, agus chaidh am fear eile an sàs fo chuirp fear de na fir. Chaidh Drake air ais nuair a bhuail am buille taobh a chlaigeann. Air an cùlaibh, chuala e bleith cuibhlichean làraidh saimeant fhad "s a bha e a" briseadh gu sgiobalta, agus mionnachadh a dhràibheir ...
  
  Chunnaic e corp mòr liath a" tionndadh thuige...
  
  Agus chuala mi sgread eagallach Alicia.
  
  "Math!"
  
  
  CAIBIDIL NAOIMH
  
  
  Cha b" urrainn dha Drake coimhead ach nuair a thionndaidh an làraidh a bha a-mach à smachd thuige. Cha do thill an luchd-ionnsaigh air ais airson diog, a 'toirt fras dha le buillean, oir cha robh dragh orra mu an sàbhailteachd fhèin. Chaidh a bhualadh anns amhach, broilleach agus plexus grèine. Choimhead e air a" bhodhaig a" gluasad agus bhreab e fhad "s a bha e ag itealaich dìreach thairis air a cheann.
  
  Thuit a' chiad cheannairc air ais, a' tuisleadh, agus chaidh a bhualadh le aon de na cuibhlichean, a' bhuaidh a' briseadh a dhruim agus a' cur crìoch air a chunnart. Thionndaidh an dàrna fear, mar gum biodh e air a shàrachadh le comas Drake, an uairsin thionndaidh e a cheann a dh "ionnsaigh cùl an làraidh.
  
  Bha am fuaim slapping fliuch gu leòr. Thuig Drake gu robh e a-mach às a dhoimhneachd, agus an uairsin chunnaic e claigeann a 'chiad cheannairc air a phronnadh fo na cuibhlichean sleamhnachaidh fhad' sa bha corp an làraidh a 'dol timcheall os a chionn. Bha am frèam rèidh, cha b 'urrainn dha ach dòchas a dhèanamh. Airson diog sgoltadh, shluig dorchadas a h-uile càil, eadhon fuaim. Ghluais taobh shìos an làraidh os a chionn, a 'slaodadh, a' slaodadh, agus an uairsin thàinig e gu stad gu h-obann.
  
  Ràinig làmh Alicia fodha. "A bheil thu ceart gu leòr?"
  
  Chaidh Drake suas rithe. "Nas fheàrr na na balaich sin."
  
  Dh'fhuirich Beau, cha mhòr a 'crathadh a chasan fhad' sa bha e a 'coimhead air an uaireadair aige. "Ceithir mionaidean air fhàgail!"
  
  Air a shàrachadh, air a bhruthadh, air a sgrìobadh agus air a bhualadh, thug Drake air a chorp a dhol an gnìomh. An turas seo dh'fhuirich Alicia còmhla ris, mar gum biodh e a 'mothachadh gum faodadh e beagan ùine a thoirt dheth às deidh an tubaist a bha faisg air làimh. Rinn iad a" chùis air an t-sluagh de luchd-turais, a" lorg Central Park South agus am Marea am measg mòran thaighean-bìdh eile.
  
  Chomharraich May an soidhne, a bha an ìre mhath falaichte airson New York.
  
  Ruith Bo air adhart. Rug Drake agus càch air aig an doras. Sheall am fear-frithealaidh orra, air an coltas mi-mhodhail, air an seacaidean troma, agus air an ais air falbh. Bha e soilleir bho a sùilean gu robh i air sgrios agus fulangas fhaicinn roimhe.
  
  "Na gabh dragh," thuirt Drake. "Is e Beurla a th" annainn."
  
  Chuir Mai deàrrsadh na stiùir. "Iapanach".
  
  Agus stad Bo a rannsachadh airson seòmar nam fear le mala àrdaichte. "Gu cinnteach chan e Beurla."
  
  Ruith Drake cho gràsmhor 's a b' urrainn dha tron taigh-bìdh a bha fhathast dùinte, a 'bualadh air cathair agus bòrd air an t-slighe. Bha seòmar-fois nam fear beag, air a dhèanamh suas de dìreach dà urinals agus taigh-beag. Sheall e fon bhobhla.
  
  "Chan eil dad an seo," thuirt e.
  
  Sheall aodann Beauregard teannachadh. Thug e suil air na putanan air an uaireadair aige. "Tha an ùine seachad".
  
  Leum am fear-frithealaidh a bha na sheasamh faisg air làimh nuair a ghlaodh am fòn. Leudaich Drake a làmh thuice. "Na dèan cabhag. Feuch an gabh thu d" ùine."
  
  Shaoil e gum faodadh i ruith air falbh, ach stiùir a diongmhaltas a-staigh i chun an tiùba. Aig an àm sin, thàinig Alicia a-mach à seòmar-fois nam boireannach le faireachdainn draghail air a h-aodann. "Chan eil e ann. Chan eil sin againn!"
  
  Ghluais Drake mar gum biodh e air a bhualadh. Sheall e mun cuairt. Am faodadh taigh beag eile a bhith anns an taigh-bìdh bhig seo? 'S dòcha cubicle airson luchd-obrach? Dh'fheumadh iad sgrùdadh a-rithist, ach bha an neach-frithealaidh air a 'fòn mu thràth. Bha a sùilean a" priobadh a dh"ionnsaigh Drake agus dh"iarr i air an neach-fios feitheamh.
  
  "Seo fear leis an ainm Marsh. Dhutsa."
  
  Rinn Drake gàire. "An do chuir e ainm orm?"
  
  "Thuirt e Sasannach." Ghluais am fear-frithealaidh. "Sin a thuirt e."
  
  Bha Bo na laighe ri thaobh. "Agus leis gu bheil thu furasta troimh-chèile, a charaid, is tusa a th" ann. "
  
  "Airson do shlàinte".
  
  Ràinig Drake airson a fhòn, aon làmh a" suathadh a ghruaidh mar tonn de sgìths is teannachadh a" nighe thairis air. Ciamar a dh" fhaodadh iad fàiligeadh a-nis? Tha iad air faighinn seachad air a h-uile cnap-starra, agus a dh" aindeoin sin is dòcha gu bheil Marsh fhathast a" cluich leotha ann an dòigh air choireigin.
  
  "Tha?"
  
  "Màrt an seo. A-nis innis dhomh dè a lorg thu?"
  
  Dh'fhosgail Drake a bheul, agus dhùin e gu luath e. Dè am freagairt ceart a bh" ann? Is dòcha gu robh Marsh an dùil ris an fhacal "rud sam bith." Is dòcha gu bheil...
  
  Stad e, a" leisg bho fhreagairt gu freagairt.
  
  "Innis dhomh dè a lorg thu, no bheir mi òrdugh dà New Yorkers a mharbhadh taobh a-staigh an ath mhionaid."
  
  Dh" fhosgail Drake a bheul. Daingead! "Fhuair sinn -"
  
  Ruith Mai an uair sin a-mach à seòmar-fois nam boireannach, a" sleamhnachadh air na leacan fliuch agus a" tuiteam air a taobh. Clutaichte na làimh bha cèis bheag gheal. Bha Beau ri a taobh ann an diog sgoltadh, a 'togail a' chèis agus ga thoirt do Drake. Bha Mai na laighe air an làr, a" tarraing anail gu mòr.
  
  Sheall Alicia oirre le a beul fosgailte. "Càit an lorg thu seo, a Sprite?"
  
  "Rinn thu an rud ris an can iad an "boy look", Taz. Agus cha bu chòir seo iongnadh a dhèanamh air duine sam bith, oir is e duine trì cairteal a th" annad co-dhiù."
  
  Bha Alicia a" suirghe le fearg ann an sàmhchair.
  
  Rinn Drake casadaich nuair a dh" fhosgail e a" chèis. "Lorg sinn... seo... damn flash drive, Marsh. A dhuine uasail, dè tha seo?"
  
  "Sàr obair. Deagh obair. Tha mi rud beag diombach, ach hey, is dòcha an ath thuras. A-nis dìreach thoir sùil mhionaideach air an USB. Is e seo an deuchainn mu dheireadh agad, agus mar a bha e roimhe, is dòcha gum bi thu airson a thoirt seachad do chuideigin le barrachd fiosrachaidh na thu fhèin no an NYPD."
  
  "An e seo an taobh a-staigh den chèic?" Thuig Drake gu robh an neach-frithealaidh fhathast na sheasamh faisg air làimh.
  
  Rinn Marsh gàire àrd. "O math, o glè mhath. Nach leig sinn an cat a-mach às a" mhàileid, an dèan sinn? Tha, tha sin fìor. A-nis èist, bheir mi deich mionaidean dhut airson susbaint an flash drive a chuir chun fheadhainn as fheàrr na thusa, agus an uairsin tòisichidh sinn a-rithist."
  
  "Chan e, chan eil, chan eil fios againn." Ghluais Drake a dh" ionnsaigh a "Chèitein, a bha a" giùlan baga-droma beag anns an robh iad air laptop beag bìodach fhalach. Thog am boireannach Iapanach i fhèin far an talamh agus chaidh i faisg oirre.
  
  "Cha bhith sinn a" ruith ar n-earbaill air feadh a" bhaile seo, Marsh."
  
  "Um, bidh. A chionn gu bheil mi ag ràdh sin. Mar sin, tha ùine a" dol seachad. Tòisichidh sinn suas an laptop agus faigh tlachd às na tha ri thighinn, an dèan sinn? Còig, ceithir..."
  
  Chrath Drake a dhòrn air a" bhòrd nuair a bhàsaich an spreadhadh. Ghoil fearg na fhuil. "Èist, a Mhurchaidh-"
  
  Spreadh uinneag an taigh-bìdh nuair a bhuail fender aghaidh a" bhan a-steach don t-seòmar-bìdh. Bhris a" ghlainne agus chaidh pìosan a-steach dhan adhar. Bidh bathar fiodha, plastaig agus mortar a 'spreadhadh a-steach don t-seòmar. Cha do stad a" bhan, a" slamadh a-steach do na taidhrichean aice agus a" rughadh mar phreantas a" bhàis fhad "s a bha i a" dol tron t-seòmar bheag.
  
  
  CAIBIDEIL A DEICH
  
  
  Bha Julian Marsh a" faireachdainn pian geur na stamag fhad "s a bha e a" gluasad chun taobh cheart. Thuit pìosan piotsa chun an làr agus thuit bobhla salad air an t-sòfa. Rug e air na taobhan aige gu sgiobalta, cha b" urrainn dha stad a chuir air gàire.
  
  Chrath am bòrd ìosal a bha na sheasamh air a bheulaibh agus Zoe nuair a bhreab cas fiadhaich cuideigin e gun fhiosta. Ràinig Zoey a-mach gus taic a thoirt dha, a" toirt dha pat sgiobalta air a ghualainn nuair a thòisich tachartas inntinneach eile a" tighinn am bàrr. Gu ruige seo bha iad air Drake fhaicinn agus an sgioba aige a" dòrtadh a-mach às an Edison - a" coimhead gu math furasta fhad "s a bha fear ann an aodach mar neach-turais a" filmeadh an tachartais bho air feadh na sràide - an uairsin air an ruith chuthach suas Broadway fhaicinn - bha an sealladh hysterical seo nas sporadic, oir cha robh mòran chamarathan tèarainteachd ann a dh" fhaodadh ceannairceach ionadail slaodadh a-steach - agus an uairsin choimhead e le anail le anail fhad "s a bha an ionnsaigh dòigh air choireigin a" fàs timcheall air measgachadh saimeant.
  
  Tha seo uile na mhealladh tlachdmhor. Chùm Marsh fòn cealla cuidhteasach ann an aon làimh agus sliasaid Zoe anns an làimh eile fhad "s a bha i ag ithe beagan sliseagan de hama is balgan-buachair agus a" bruidhinn air Facebook.
  
  Air am beulaibh bha trì sgàilean, ochd òirlich deug gach fear. Bha am paidhir a-nis a" nochdadh aire mhionaideach fhad "s a bha Drake and Company a" spreadhadh a-steach don taigh-bìdh beag Eadailteach. Thug Marsh sùil air an ùine agus choimhead e air na cleasan-teine dathte.
  
  "Damn, tha seo faisg."
  
  "A bheil thu air bhioran?"
  
  "Tha, nach eil?"
  
  "Is e film ceart gu leòr a th" ann. " Rinn Zoey gàire. "Ach bha mi an dòchas barrachd fala."
  
  "Dìreach fuirich mionaid, a ghràidh. A" fàs nas fheàrr".
  
  Shuidh a 'chàraid agus chluich iad ann am flat air mhàl a bhuineadh do aon de na ceallan ceannairc; am prìomh fhear, smaoinich Marsh. Bha ceathrar luchd-ceannairc an sin, agus bha aon dhiubh, air iarrtas roimhe, air àite seallaidh coltach ri taigh-dhealbh a stèidheachadh airson Marsh. Fhad "s a bha e a" còrdadh ris a "chàraid Pythian a bhith a" coimhead, shuidh na fir ri thaobh, a "dol timcheall telebhisean beag, a" brobhsadh tro dhusanan de shianalan eile, a "coimhead airson naidheachdan no a" feitheamh ri gairm. Cha robh fios aig Marsh agus cha robh dragh aige. Dhiùlt e cuideachd na seallaidhean neònach neònach, le làn fhios aige gur e duine eireachdail a bh" ann le pearsantachd neo-àbhaisteach, agus bha cuid de dhaoine - eadhon fir eile - dèidheil air a bhith a" cur luach air a leithid de phearsantachd.
  
  Sheall Zoey beagan a bharrachd meas dha le bhith a" sleamhnachadh a làmhan sìos air beulaibh a bhocsairean. Damn, bha ìnean biorach oirre.
  
  Spìosrach agus fhathast dòigh air choireigin ... tlachdmhor.
  
  Choimhead e air a" mhàileid niùclasach airson mionaid - teirm nach b" urrainn dha faighinn a-mach às a cheann, eadhon ged a bha am boma nas lugha ann am baga-droma mòr - agus an uairsin chuir e caviar na bheul. Bha am bòrd air thoiseach orra, gu dearbh, eireachdail, air a dhèanamh suas de thoraidhean gun phrìs agus gun blas, ach bha iad uile blasta.
  
  An e boma niùclasach a bha sin a" sgreuchail ainm?
  
  Thuig Marsh gu robh an t-àm ann a bhith an sàs agus ghairm e, a" bruidhinn ri neach-frithealaidh seunta agus an uairsin ri Sasannach aig an robh tòrr stràc. Bha aon de na timbres neònach sin na ghuth aig an duine - rud a bha a 'bualadh air an tuath - agus rinn Marsh aghaidhean connlaich, a' feuchainn ri fuaimreag a dhèanamh a-mach à fuaimreag. Chan e obair fhurasta a th" ann, agus bidh e a" fàs beagan nas duilghe nuair a tha làmhan boireannaich a" greimeachadh air an t-seata Nutcracker agad.
  
  "Innis dhomh dè a lorg thu, no bheir mi òrdugh dà New Yorkers a mharbhadh taobh a-staigh an ath mhionaid." Rinn Marsh gàire nuair a thuirt e seo, a" seachnadh an t-seallaidh neònach a bha na h-oileanaich aige a" cur tarsainn an t-seòmair.
  
  Chuir an Sasannach beagan a bharrachd dàil air. Lorg Marsh sliseag de chularan a bha air tuiteam a-mach às a" bhobhla salad agus chuir e a-steach e gu domhainn ann am falt Zoe. Chan e gun do mhothaich i a-riamh. Chaidh mionaidean seachad agus bhruidhinn Marsh tron t-seòmar losgaidh, a" fàs nas iongantaiche. Bha botal Bollinger fuar faisg air làimh, agus thug e leth-mhionaid airson glainne mòr a dhòrtadh. Ghabh Zoe grèim air nuair a bha e ag obair, agus dhùisg iad bhon aon ghlainne, mu choinneamh taobhan gun teagamh.
  
  "Còig," thuirt Marsh air a" fòn. "Ceithir, trì..."
  
  Dh" fhàs làmhan Zoya gu sònraichte daingeann.
  
  "Dhà".
  
  Dh' fheuch an Sasannach ri barganachadh leis, gu soilleir a' faighneachd ciod a bha an ifrinn a' dol. Smaoinich Marsh air a "chàr a bha e air a chuir air dòigh a" bualadh tron uinneig aghaidh aig àm ro-shuidhichte, ag amas a-nis, a "luathachadh, a" tighinn faisg air an taigh-bìdh gun dùil.
  
  "Aon".
  
  Agus an uairsin spreadh a h-uile càil.
  
  
  CAIBIDEIL A H-AON-deug
  
  
  Ruith Drake a dh"ionnsaigh balla an taigh-bìdh, a" greimeachadh air an neach-frithealaidh leis a" mheadhan agus ga slaodadh còmhla ris. Thuit pìosan de ghlainne is bhreige bhon chorp roiligeadh aige. Bha a" bhan a bha a" tighinn faisg a" sgreuchail gus tarraing fhaighinn fhad "s a bha na taidhrichean aice a" bualadh air làr an taigh-bìdh agus meadhan a" chàr a" dol thairis air leac na h-uinneige, an ceann cùil a-nis a" togail agus a" bualadh air an àrd-doras os cionn na glainne. Meatailt air a sgrìobadh. Thuit na bùird. Cathraichean air an càrnadh mar sgudal air a bheulaibh.
  
  Ghabh Alicia ris sa bhad cuideachd, a" coiseachd timcheall a" bhùird agus a" sleamhnachadh air falbh, is e an aon leòn aice a bhith na ghearradh beag air a shin bho phìos fiodha a bha ag itealaich gu luath. Chaidh aig Mai air dòigh air choreigin air roiligeadh thairis air mullach a" bhùird gluasadach gun a bhith a" dèanamh milleadh sam bith, agus chaidh Bo aon cheum nas fhaide air adhart, a" leum thairis oirre agus a" leum bho uachdar gu uachdar, mu dheireadh ag òrdachadh a leum gus am biodh a chasan agus a ghàirdeanan a" bualadh air a" bhalla-taobh agus a" cuideachadh thig e gu tìr gu sàbhailte.
  
  Choimhead Drake suas, bha am fear-frithealaidh a" sgreuchail ri thaobh. Sheall Alicia gu casaideach.
  
  "Mar sin rug thu oirre, nach robh?"
  
  "Thoir an aire!"
  
  Bha a" bhan fhathast a" gluasad air adhart, a" slaodadh leis an dàrna fear, ach a-nis bha baraille gunna a" stobadh a-mach air uinneag an luchd-siubhail a bha air a roiligeadh sìos. Thuit Alicia sìos agus chòmhdaich i. Is dòcha gun till e beagan a bharrachd. Tharraing Drake a-mach am pistol aige agus loisg e sia peilearan a-steach don làmh neo-chorporra, na fuaimean àrd anns an àite cuibhrichte, a "farpais ri ràimh bodhar a" bhan. Bha Bo mu thràth a 'gluasad, a' cuairteachadh cùl a 'chàir. Mu dheireadh sguir na cuibhlichean a thionndadh agus stad iad. Bidh bùird agus cathraichean briste air an sgaoileadh bhon chochall agus eadhon am mullach. Rinn Drake cinnteach nach deach an neach-frithealaidh a ghoirteachadh mus do ghluais e air adhart, ach ron àm sin bha Bo agus May aig a" chàr mu thràth.
  
  Bhris Beau uinneag an draibhear agus bha e a" strì leis an fhigear. Thug Mai sùil air an àite tron ghaoth-gaoithe briste agus an uairsin thog i am pìos fiodha splintered.
  
  "Chan eil," thòisich Drake, a ghuth beagan gruamach. "Feumaidh sinn -"
  
  Ach cha robh Mairi ann an sunnd a bhith ag èisteachd. An àite sin, thilg i an armachd gluasadach tron ghaoth-gaoithe le leithid de fheachd is gun do chuir i a-steach e fhèin gu daingeann ann an aghaidh an draibhear, a" crathadh na àite. Ruith sùilean an duine air ais agus stad e a" strì ri Beau, am Frangach a" coimhead air a shàrachadh.
  
  "Bha e dha-rìribh agam."
  
  Shrug Mai. "Shaoil mi gum bu chòir dhomh cuideachadh."
  
  "Cuidich?" Drake a-rithist. "Feumaidh sinn co-dhiù aon de na bastards sin beò."
  
  "Agus air an nota sin," thuirt Alicia a-steach. "Tha mi gu math, ta. Ged a tha e math d" fhaicinn a" sàbhaladh asal neach-frithealaidh Wendy."
  
  Bhris Drake a theanga, agus fios aige air ìre dhomhainn gu robh Alicia dìreach a" magadh air. Bha Beauregard mar-thà air an dràibhear a tharraing a-mach às a 'chàr agus bha e a' ruith tro na pòcaidean aige. Chaidh Alicia chun laptop mìorbhuileach gun suathadh. Chrìochnaich an draibhear USB a luchdachadh agus thog e dòrlach de dh" ìomhaighean - a "cur dragh air ìomhaighean de bhogsaichean airgid a thug air fuil Drake ruith fuar.
  
  "Tha e coltach ri taobh a-staigh boma," thuirt e, a" sgrùdadh nan uèirichean agus na h-ath-chraolaidhean. "Cuir seo gu Moore mus tachair dad sam bith eile."
  
  Lean Alicia thairis air an inneal, a 'cnagadh air falbh.
  
  Chuidich Drake an neach-frithealaidh gu a casan. "A bheil thu ceart gu leòr, a ghràidh?"
  
  "Tha mi a" smaoineachadh...
  
  "Miontach. A-nis dè mu dheidhinn gun dèan thu lasagna dhuinn?"
  
  "An còcaire ... chan eil an còcaire air ruighinn fhathast." Thug a sùil an sgrios leis an eagal.
  
  "Damn, bha mi a" smaoineachadh gun do thilg thu anns a "mhicrowave iad."
  
  "Na gabh dragh". Choisich Mai a-null agus chuir i a làmh air gualainn an neach-frithealaidh. "Thèid an ath-thogail. Bu chòir don chompanaidh àrachais aire a thoirt dha seo."
  
  "Tha mi"n dòchas gu bheil".
  
  Bhris Drake a theanga a-rithist, an turas seo gus cumail bho mhionnachadh. Seadh, b" e beannachd a bh" ann gun robh a h-uile duine fhathast a" tarraing anail, ach bha Marsh agus a chuid uaislean fhathast a" milleadh beatha dhaoine. Gun sgios de choguis. Gun bheusan agus gun dragh sam bith.
  
  Bha e mar gum biodh am fòn a" dol tro cheangal inntinn. An turas seo fhreagair Drake am fòn.
  
  "A bheil thu fhathast a" breabadh?"
  
  Thug guth Marsh air a bhith ag iarraidh rudeigin a bhualadh, ach rinn e e ann an dòigh gu tur proifeasanta. "Tha sinn air na dealbhan agad a chuir air adhart."
  
  "O, sàr-mhath. Mar sin, rèitich sinn seo beagan. Tha mi an dòchas gun d" fhuair thu grèim air rudeigin ri greimeachadh fhad "s a bha thu a" feitheamh, oir tha an ath phàirt seo - uill, is dòcha gun marbhadh e thu. "
  
  Rinn Drake casadaich. "Tha fios agad nach do rinn sinn deuchainn air do bhoma fhathast."
  
  "Agus a" cluinntinn sin, chì mi gu bheil thu airson cùisean a dhèanamh nas slaodaiche fhad "s a tha thu a" feuchainn ri faighinn suas. Cha tachair seo, a charaid ùr. Chan eil seo a" tachairt idir. Is dòcha gu bheil na copan agus na riochdairean agad, an armachd agus an luchd-smàlaidh mar phàirt de inneal le deagh ola, ach is e inneal a th" annta fhathast, agus bheir e greis dhaibh faighinn suas ris an astar. Mar sin tha mi a" cleachdadh na h-ùine seo gus do reubadh às a chèile. Tha e gu math spòrsail, creid mi."
  
  "Dè tha am Pythia a" faighinn a-mach à seo uile?"
  
  Chaidh Marsh a bhualadh. "O, tha mi a" smaoineachadh gu bheil fios agad gun do shèid a "bhuidheann dìomhain seo de ragamuffins suas o chionn ghoirid. An robh dad a-riamh nas cinntiche? Bha iad air an stiùireadh le marbhadh sreathach, stalcair psycho, megalomaniac agus uachdaran eudach. Thionndaidh iad uile a-mach gur e an aon neach a bh" annta."
  
  Aig an ìre seo, lean Alicia nas fhaisge air Drake. "Mar sin innis dhuinn - càit a bheil am bastard seo?"
  
  "O, nighean ùr. A bheil thu fionn no Àisianach? Is dòcha gu bheil e fionn bhon dòigh a tha e a 'fuaimeachadh. A ghaoil, nam biodh fios agam c'àit an robh e, leigeadh mi leat a chraiceann beò. Bha Tyler Webb an-còmhnaidh ag iarraidh aon rud. Dh" fhàg e na Pythians an uair a thuig e càit an lorgadh e iad."
  
  "Dè am fear a bha air a" mhargaidh?" - Dh'fhaighnich Drake, a-nis a 'faighinn an dà chuid ùine agus fiosrachadh.
  
  "Tha an t-àite seo gu math tàmailteach, a bheil mi ceart? Smaoinich air a h-uile cùmhnant a chaidh a dhèanamh an sin a bheir buaidh air an t-saoghal airson deicheadan ri teachd."
  
  "Reic Ramses rudeigin dha," thuirt Drake, ga fheuchainn.
  
  "Tha. Agus tha mi cinnteach gun do dh" innis am pâté siùsag Frangach duilich dhut mar-thà dè a bh" ann. No faodaidh tu an-còmhnaidh faighneachd dha an-dràsta."
  
  Mar sin dhearbh seo e. Choimhead Marsh orra, ged nach robh sùilean aige anns an taigh-bìdh. Chuir Drake teachdaireachd ghoirid gu Moore. "Dè mu dheidhinn a dh" innseas tu dhuinn càit an deach Webb?"
  
  "Uill, dha-rìribh, cò mise, Fox News? An ath rud iarraidh tu airgead orm."
  
  "Rèidhidh mi airson an asshole ceannairceach seo."
  
  "Agus air ais chun obair a tha làimh." Thuirt Marsh na faclan seo agus an uairsin bha e coltach gu robh e ga spòrs fhèin, gu h-obann a" gàireachdainn. "Duilich, fealla-dhà pearsanta. Ach a-nis tha sinn deiseil leis a" phàirt smachd den t-seilg. A-nis tha mi airson na h-iarrtasan agam a chuir an cèill dhut."
  
  "Mar sin dìreach innis dhuinn." Bha guth Alicia sgìth.
  
  "Dè tha cho èibhinn mu dheidhinn seo? Bidh am boma seo a" spreadhadh mura h-eil mi buileach riaraichte. Cò aig tha fios, a ghràidh, is dòcha gun co-dhùin mi eadhon a bhith nad shealbhadair."
  
  Ann an tiotan, bha coltas gu robh Alicia deiseil airson a dhol, a sùilean agus a faireachdainn a" losgadh gu leòr gus coille shìorraidh a chuir na theine.
  
  "Bu mhath leam a bhith nam aonar leat," thuirt i.
  
  Stad am Màrt, agus lean e gu sgiobalta. "Taigh-tasgaidh Eachdraidh Nàdarra, fichead mionaid."
  
  Shuidhich Drake an uaireadair aige. "Agus an uairsin?"
  
  "Hmm, dè?"
  
  "Is e pìos mòr ailtireachd a tha seo."
  
  "O, uill, ma tha thu air a dhèanamh cho fada seo, bhithinn a" moladh geàrd tèarainteachd fireann a thoirt air falbh leis an t-ainm Jose Gonzalez. Bha aon de na com-pàirtichean againn a" fuaigheal m" iarrtasan a-steach do lìnigeadh a sheacaid a-raoir. Dòigh thùsail airson sgrìobhainnean a ghiùlan, tha, agus gun a bhith a" tilleadh chun neach a chuir e. "
  
  Cha do fhreagair Drake, gu ìre mhòr fo imcheist.
  
  "Tha fios agam dè a tha thu a" smaoineachadh, "thuirt Marsh, a" nochdadh a-rithist fiosrachadh iongantach. "Carson nach cuir thu dìreach na dealbhan thugad agus innis dhomh dè a tha thu ag iarraidh? Uill, "s e duine sònraichte a th" annam. Thuirt iad rium gu bheil dà thaobh, dà inntinn agus dà aghaidh agam, ach b" fheàrr leam am faicinn mar dà fheart fa-leth. Tha aon phàirt lùbte, tha am fear eile lùbte. A bheil fios agad dè tha mi a 'ciallachadh?"
  
  Rinn Drake casadaich. "Gu dearbh tha fios agam cò thu."
  
  "Sgoinneil, an uairsin tha fios agam gun tuig thu, nuair a chì mi na ceithir cuirp agad air an reubadh às a chèile ann an timcheall air seachd mionaidean deug, gum bi mi a" faireachdainn an dà chuid air leth toilichte agus air mo bhuaireadh. Leatsa. Agus a-nis, beannachd leat."
  
  Chaidh an loidhne marbh. Cliog Drake air an uaireadair aige.
  
  Fichead mionaid.
  
  
  CAIBIDEIL A Dusan
  
  
  Chuir Hayden agus Kinimaka seachad ùine còmhla ri Ramses. Bha Prionnsa na h-Ceannairc a' sealltuinn a mach à àite 'n a chill shè troidh-chearnach : salach, mi-chaoimhneil agus, ged a bha e soilleir gu'n robh e sgìth, a' ruith air ais 's air aghaidh mar leòmhan ceutach. Chuir Hayden oirre armachd a bodhaig, thug i sùil air a Glock agus peilearan a bharrachd, agus dh" iarr i air Mano an aon rud a dhèanamh. Bho seo a-mach cha bhi cothrom ann. Bha an dà chuid Ramses agus March ro ghlic airson a bhith air an dì-meas.
  
  Is dòcha gu robh an uirsgeul ceannairceach dìreach far an robh e airson a bhith.
  
  Bha Hayden teagmhach mu dheidhinn, chuir e teagamh mòr air. Sheall am blàr taobh a-staigh a" chaisteil agus bàs eu-dòchasach a gheàrd-bodhaig na bha e airson teicheadh. Cuideachd, an deach a chliù a mhilleadh? Nach bu chòir dha a bhith eu-dòchasach airson am milleadh a chàradh? Is dòcha, ach cha deach an duine a sgrios chun na h-ìre far nach b 'urrainn dha ath-thogail. Choimhead Hayden air astar nuair a thug Kinimaka paidhir de chathraichean plastaig dhaibh.
  
  "Tha armachd niùclasach anns a" bhaile-mòr seo, "thuirt Hayden. "Tha mi cinnteach gu bheil fios agad bho rinn thu cùmhnant le Tyler Webb agus Julian Marsh. Tha thu 's a' bhaile-mhòr so, agus ma thig an t-àm, ni sinn dìomhain cinnteach nach 'eil thu fo thalamh. Gu dearbh chan eil fios aig do luchd-leanmhainn gu bheil thu againn ..." Leig i leis a bhith a 'crochadh an sin.
  
  Stad Ramses, a 'coimhead oirre le sùilean sgìth. "Tha thu a" ciallachadh, gu dearbh, mealladh far am bi na daoine agam a "marbhadh Marsh a dh" aithghearr, a "gabhail uallach airson a" bhoma agus ga spreadhadh. Bu chòir fios a bhith agad air seo bho Webb agus a gheàrd-bodhaig, oir is iadsan an aon fheadhainn a bha eòlach. Agus tha fios agad cuideachd gu bheil iad dìreach a" feitheamh ri m" àithne." Chrath e, mar gum biodh e fhèin.
  
  Dh'fhuirich Hayden. Bha Ramses sgiobalta, ach cha robh sin a" ciallachadh nach biodh e air tuisleadh.
  
  "Spreadhaidh iad," thuirt Ramses. "Nì iad an co-dhùnadh fhèin."
  
  "Faodaidh sinn na beagan uairean a thìde agad a dhèanamh cha mhòr do-ruigsinneach," thuirt Kinimaka.
  
  "Chan urrainn dhut toirt orm seo a chuir dheth," thuirt Ramses. "Fiù" s tro chràdh. Cha chuir mi stad air an spreadhadh seo."
  
  "Dè tha thu ag iarraidh?" dh'fhaighnich Hayden.
  
  "Bidh còmhraidhean ann."
  
  Rinn i sgrùdadh air, a 'coimhead gu cùramach air aghaidh nàmhaid ùr an t-saoghail. Cha robh na daoine sin ag iarraidh dad air ais, cha robh iad airson co-rèiteachadh, agus bha iad a 'creidsinn nach robh ann am bàs ach ceum a dh'ionnsaigh cuid de shealladh air Nèamh. Càite am fàg seo sinn?
  
  Gu dearbh, càite? Rinn i gàire airson a h-armachd. "Tha e furasta dèiligeadh ri neach nach eil ag iarraidh dad a bharrachd air murt mòr," thuirt i. "Le peilear sa cheann."
  
  Bhrùth Ramses aodann gu na bàraichean. "Mar sin air adhart, a" ghalla an Iar."
  
  Cha robh feum aig Hayden a bhith na eòlaiche airson a" chuthach agus an dealas a bha a" deàrrsadh anns na sùilean gun anam sin a leughadh. Gun fhacal eile, dh'atharraich i an cuspair agus dh'fhàg i an seòmar, gu cùramach a 'glasadh an dorais a-muigh air a cùlaibh.
  
  Chan urrainn dhut a bhith ro chùramach a-riamh.
  
  Anns an ath sheòmar bha cealla Raibeart Price. Bha i air cead fhaighinn an rùnaire a chumail an seo air sgàth a" chunnart a bha faisg air làimh agus an àite a dh" fhaodadh a bhith aige ann. Nuair a chaidh i fhèin agus Kinimaka a-steach don t-seòmar, thug Price sealladh gruamach dhi.
  
  "Dè tha fios agad mun bhoma?" - dh'fhaighnich i. "Agus carson a bha thu san Amazon, a" tadhal air bazaar ceannairc? "
  
  Shuidh Price sìos air a bhunc. "Tha feum agam air neach-lagha. Agus dè tha thu a" ciallachadh? Boma?"
  
  "Boma niùclasach," thuirt Hayden. "An seo ann an New York. Cuidich thu fhèin, a phìos shit. Cuidich thu fhèin a-nis le bhith ag innse dhuinn na tha fios agad."
  
  "Gu dona". Leudaich sùilean prìse. "Chan eil fios agam càil".
  
  "Rinn thu brathadh," thuirt Kinimaka, a" gluasad a chorp nas fhaisge air a" chamara. "An ann mar seo a tha thu airson gun tèid do chuimhneachadh? Epitaph airson do oghaichean. No am b" fheàrr leat a bhith air ainmeachadh mar an penitent a chuidich le bhith a" sàbhaladh New York? "
  
  "Ge bith dè cho milis "s a chanas tu e," bha guth Price a "crith mar nathair coilichte. "Cha do ghabh mi pàirt ann an còmhraidhean mun" bhoma "agus chan eil fios agam càil. A-nis mas e do thoil e, mo neach-lagha."
  
  "Bheir mi beagan ùine dhut," thuirt Hayden. "An uairsin tha mi a" dol a chuir Ramses agus thusa còmhla, anns an aon chealla. Faodaidh tu sabaid an seo. Feuch sinn cò a bhruidhneas an toiseach. B' fhearr leis bàsachadh na bhi beo, agus tha toil aige gach anam beo a thoirt leis. Thusa? Dìreach dèan cinnteach nach cuir thu às dha fhèin."
  
  Bha coltas gu robh Price air a shàrachadh le co-dhiù cuid de na faclan aice. "Gun neach-lagha?"
  
  Thionndaidh Hayden mun cuairt. "Tapadh leat."
  
  Bha an rùnaire a' coimhead às a dèidh. Ghlas Hayden a-staigh e agus thionndaidh e gu Mano. "Beachdan sam bith?"
  
  "Tha mi a" faighneachd a bheil Webb an sàs ann an seo. Tha e air a bhith na cheann figear fad na h-ùine."
  
  "Chan ann an turas seo, Mano. Chan eil Webb eadhon às deidh dhuinn tuilleadh. Tha mi cinnteach gur e Ramses agus March a th" ann. "
  
  "Mar sin dè an ath rud?"
  
  "Chan eil fhios agam ciamar eile as urrainn dhuinn Drake agus na balaich a chuideachadh," thuirt Hayden. "Tha an sgioba mu thràth ann am meadhan a h-uile càil. Thug Homeland aire don a h-uile càil eile, bho na copaichean a" breabadh dorsan, gu na luchd-brathaidh a" falach air cùl an airgid a choisinn iad gu cruaidh, gu togail an airm agus teachd a-steach NEST, an Sgioba Taic Èiginn Niùclasach. Tha cops anns a h-uile àite, leis a h-uile càil a th" aca. Tha sappers air an deagh rabhadh. Feumaidh sinn dòigh a lorg gus Ramses a bhriseadh."
  
  "Am faca tu e. Ciamar a bhriseas tu fear aig nach eil coma co dhiubh a tha e beò no a 'bàsachadh?"
  
  Stad Hayden gu feargach. "Feumaidh sinn feuchainn. No am b" fheàrr leat dìreach leigeil seachad? Tha spionnadh aig a h-uile duine. Tha an cnuimh seo a" gabhail cùram mu rudeigin. A fhortan, a dhòigh-beatha, a theaghlach falaichte? Feumaidh gu bheil rudeigin ann as urrainn dhuinn a dhèanamh airson cuideachadh."
  
  Bha Kinimaka airson gum b" urrainn dhaibh fios a chuir gu eòlas coimpiutaireachd Karin Blake, ach bha am boireannach fhathast air a ghlacadh san t-siostam Fort Bragg aice. "Rachamaid a choimhead airson obair."
  
  "Agus guidhibh gum bi ùine againn."
  
  "Tha iad a" feitheamh ri Ramses cead a thoirt seachad. Tha beagan ùine againn."
  
  "Chuala tu e cho math" s a rinn mi, Mano. Luath no mall marbhaidh iad Marsh agus sèididh iad e."
  
  
  CAIBIDEIL A THIGHEARNA
  
  
  Dh"èist Dahl ri teachdaireachdan conaltraidh connspaideach fhad "s a bha Smith a" draibheadh an càr aca tro shràidean làn sluaigh Manhattan. Gu fortanach, cha robh aca ri dhol fada, agus cha deach a h-uile ceàrnaidh concrait a bhacadh gu tur. Bha e coltach gu robh an sgioba de luchd-fiosrachaidh gu lèir an sàs, bhon t-snitch as ìsle anns na slumaichean chun na billeanair as beairtiche, cam agus a h-uile duine eatarra. Dh'adhbhraich seo cruinneachadh de dh'aithisgean connspaideach, ach aig an taigh rinn iad a h-uile dad comasach gus an earbsach a sgaradh bhon fheadhainn a bha air an gluasad.
  
  "Tha dlùth cheangal aig dhà de na ceallan aithnichte ri mosg faisg air làimh," thuirt Moore ri Dahl tron earrann aige. Thug e an seòladh seachad. "Tha àidseant falaichte againn an sin, ged a tha e gu math ùr. Ag ràdh gu bheil an t-àite seo air a bhith aonaranach fad an latha."
  
  Cha robh Dahl riamh na dhuine comasach air rud sam bith a ghabhail. "Dè tha seo dha-rìribh a" ciallachadh ann am briathrachas mosg? "
  
  "Dè a tha e a" ciallachadh? Tha sin a" ciallachadh, dèan cron air, falbh ann agus glan co-dhiù aon de cheallan Ramses.
  
  "Còmhradh catharra?"
  
  "Chan eil mòran ri bruidhinn. Ach ge bith cò a tha ann chan eil e coltach gun can e ùrnaighean. Rannsaich a h-uile seòmar goireis agus seòmraichean fon talamh. Agus dèan deiseil. Cha bhith mo leannan a" dèanamh mhearachdan tric, agus tha earbsa agam anns an tuigse aige air seo."
  
  Sgaoil Dal am fiosrachadh agus chuir e na co-chomharran a-steach don GPS. Gu fortanach, bha iad cha mhòr aig mullach a" mhosc, agus thionndaidh Mac a" Ghobhainn a" chuibhle stiùiridh a dh"ionnsaigh a" chabhsair.
  
  "Soirbheachas," thuirt Lauren.
  
  "An t-ainm a thug mi air an t-seann katana agam." Rinn Kensi osna, a" cuimhneachadh.
  
  Rinn Dahl teannachadh air bucaill a vest. "A bheil sinn deiseil? An aon siostam. Bidh sinn a" bualadh gu cruaidh agus gu sgiobalta, a dhaoine. Cha bhi tròcair ann."
  
  Chuir Mac a' Ghobhainn dheth an einnsean. "Chan eil trioblaid sam bith ann leam."
  
  Chuir madainn fàilte orra fhathast agus iad a" dìreadh a-mach às a" chàr agus a" sgrùdadh a" mhosc tarsainn na sràide. Faisg air làimh bha gaoth dearg is geal le smùid a" dòrtadh a-mach. Bha an togalach, a tha suidhichte aig crois-rathaid, air an dà shràid, na h-uinneagan dathte agus an aghaidh fhada mar phàirt den choimhearsnachd. Air mullach an togalaich bha minaret beag, neònach agus cha mhòr garish an aghaidh cùl-raon nan aghaidhean concrait mun cuairt. Bha an t-slighe a-steach bhon t-sràid tro dhà dhoras glainne.
  
  "Tha sinn a" dol a-steach, "thuirt Dahl. "Gluais a-nis."
  
  Chaidh iad thairis air an rathad a dh"aona ghnothach, a" stad air an trafaic le gàirdeanan sìnte a-mach. Dh" fhaodadh stad a-nis a h-uile càil a chosg dhaibh.
  
  "Àite fìor mhath," thuirt Smith. "Tha e duilich buidheann chinnteach a lorg a-muigh an sin."
  
  Chuir Dahl fios gu Moore. "Tha sinn nar àite. A bheil dad eile agad dhuinn?"
  
  "Tha. Tha an duine agam a" toirt misneachd dhomh gu bheil na camarathan fon talamh. Tha e faisg air a bhith air gabhail ris, ach chan eil e faisg gu leòr airson ar cuideachadh an-diugh."
  
  Chuir Dahl an naidheachd seachad agus iad a" dol thairis air frith-rathad eile agus a" putadh dorsan aghaidh a" mhosc fhosgladh. Le na mothachaidhean aca nas àirde, ghluais iad gu slaodach a-staigh, an sùilean ag atharrachadh a rèir an t-solais a bha beagan nas lugha. Bha na ballachan geal agus am mullach a" nochdadh an t-solais, còmhla ri tàmh-àirneisean solais òir agus brat-ùrlair le pàtran dearg is òir. Bha seo uile suidhichte air cùl an raon clàraidh, far an do choimhead an duine orra le amharas gun fhiosta.
  
  "An urrainn dhomh do chuideachadh?"
  
  Sheall Dahl an ID SPEAR aige. "Seadh, a charaid, faodaidh tu. Faodaidh tu ar toirt chun t-slighe a-steach dìomhair fon talamh agad."
  
  Bha coltas gu robh an neach-fàilte troimh-chèile. "Dè tha seo, a shealg?"
  
  "Gluais gu aon taobh," leudaich Dahl a làmh.
  
  " Hey, chan urrainn dhomh leigeil leat -"
  
  Thog Dahl an duine le a lèine agus chuir e air a" chunntair e. "Tha mi a" smaoineachadh gun tuirt mi ceum gu aon taobh."
  
  Rinn an sgioba cabhag seachad agus chaidh iad a-steach do phrìomh thogalach a" mhosc. Bha an sgìre falamh agus bha na dorsan sa chùl glaiste. Dh'fhuirich Dahl ri còmhdach bho Smith agus Kenzie agus an uairsin bhreab e iad dà uair. Dhealaich am fiodh agus thuit na pannalan chun an làr. Aig an àm sin, bha fuaim is ùpraid ri chluinntinn bhon trannsa air a chùlaibh. Ghabh an sgioba dreuchdan, a 'còmhdach na sgìre. Chaidh trì diogan seachad, agus an uairsin chaidh aghaidh agus clogaid ceannard nam feachdan sònraichte a-mach bho chùl a 'bhalla-taobh.
  
  "An tusa Dal?"
  
  Rinn an Suaineach gàire. "Tha?"
  
  "Chuir Moore sinn. HIT. Tha sinn an seo gus taic a thoirt don gheama agad."
  
  "Ar cluich?"
  
  "Tha. Fiosrachadh ùr. Tha thu anns a 'mhosc damn ceàrr, agus tha iad air an cladhach gu math domhainn. Bheir e ionnsaigh aghaidh gus an cuir a-mach. Agus tha sinn ag amas air na casan."
  
  Cha do chòrd e ri Dahl, ach thuig e an dòigh-obrach, mar a bha e ag obair an seo. Cha do ghoirtich e gu robh àite na b" fheàrr aig na feachdan sònraichte mu thràth.
  
  "Seall an t-slighe," thuirt Dahl.
  
  "Tha sinne. Tha am mosg ceart tarsainn an rathaid."
  
  "Air an taobh eile..." mhionnaich Dahl. "GPS bullshit."
  
  "Tha iad gu math faisg air a chèile." Ghluais an t-oifigear. "Agus tha am facal mionnan Beurla sin na chridhe, ach nach e an t-àm a ghluais sinn ar n-asailean damn?"
  
  Chaidh mionaidean seachad fhad "s a bha na sgiobaidhean a" measgachadh agus stèidhich iad pàrtaidh creach agus iad a" dol tarsainn an rathaid a-rithist. Aon uair "s gu robh e air a chruinneachadh, cha deach mionaid eile a chaitheamh. Thòisich ionnsaigh làn-sgèile. Thug na fir ionnsaigh air beulaibh an togalaich, leag iad sìos na dorsan agus bhris iad a-steach don lobaidh. Chaidh dàrna tonn tromhpa, a 'dol a-mach a' lorg nan comharran-tìre air an deach innse dhaibh. Aon uair 's gun deach an doras gorm a lorg, chuir an duine ionnsaigh spreadhaidh air agus shèid e suas e. Bha spreadhadh ann, tòrr nas fharsainge na bha dùil aig Dahl, ach le radius air an robh na feachdan sònraichte gu soilleir a" cunntadh.
  
  "Booby trap," thuirt an ceannard ris. "Bidh barrachd dhiubh ann."
  
  Bha an Suaineach ag osnaich beagan na b" fhasa, le eòlas mu thràth air luach riochdairean fo-chòmhdach agus a-nis gun a bhith a" dìochuimhneachadh na fiachan aca a thoirt dhaibh. B" e obair fo-chòmhdaich aon de na dòighean poileis as brùideil agus as dàna. B" e àidseant tearc is luachmhor a bha seo a b" urrainn an nàmhaid a shìoladh agus mar sin beatha a shàbhaladh.
  
  Chaidh na feachdan sònraichte a-steach don t-seòmar cha mhòr a chaidh a sgrios, agus thionndaidh iad chun an dorais as fhaide air falbh. Bha e fosgailte agus chòmhdaich e na bha gu soilleir mar an t-slighe a-steach don làr ìseal. Mar a bha a" chiad fhear a" dlùthachadh, bha seallaidhean a" dol a-mach bho shìos agus peilear a" reubadh air feadh an t-seòmair.
  
  Thug Dahl sùil air Kensi. "Beachdan sam bith?"
  
  "Tha thu a" faighneachd dhomh? Carson?"
  
  "Is dòcha air sgàth is urrainn dhomh smaoineachadh gu bheil seòmar mar seo agad thu fhèin."
  
  "Na buail timcheall a" phreas, damn e, a Dhail, ceart gu leòr? Chan e mise an cùl-mhùtaire peata agad. Chan eil mi an seo ach air sgàth... a chionn-"
  
  "Tha, carson a tha thu an seo?"
  
  "Bu mhath leam fios a bhith agam gu mòr. Is dòcha gum bu chòir dhomh falbh ..." Chuir i dàil, agus an uairsin rinn i osna. "Èist, is dòcha gu bheil dòigh eile ann. Cha rachadh eucorach snasail sìos an sin às aonais slighe-teicheadh earbsach. Ach le ceallan ceannairceach fìor? Cò aig a tha fios le leithid de bhatars fèin-mharbhadh?"
  
  "Chan eil ùine againn smaoineachadh," thuirt ceannard nam feachdan sònraichte, na shuidhe ri thaobh. "Is e ball rolair a th" ann dha na balaich seo. "
  
  Choimhead Dahl fhad "s a bha an sgioba a" toirt a-mach na grenades flashbang aca fhad "s a bha iad a" beachdachadh air faclan Kenzi. A dh'aona ghnothach cruaidh, bha e a' creidsinn gu robh cridhe dàimheil air an cùlaibh, no co-dhiù na bha air fhàgail dhiubh. Bha feum aig Kensi air rudeigin airson na pìosan sin a chur ri chèile - ach dè cho fada "s a b" urrainn dhi rannsachadh gun a h-uile dòchas a chall? Is dòcha gu bheil an soitheach seo air a sgrios mu thràth.
  
  Chomharraich sgioba SWAT gu robh iad deiseil agus an uairsin chuir iad a-mach cruth seòlta de inferno a" cleachdadh àradh fiodha. Nuair a leum na grenades sìos agus an uairsin spreadh iad, ghabh na sgiobaidhean an stiùir, Dahl a 'putadh a' chomanndair airson suidheachadh pòla.
  
  Phut Smith seachad. "Gluais do chasan."
  
  A 'ruith sìos, choinnich iad sa bhad le teine gunna inneal. Fhuair Dahl seallaidhean den làr salachar, casan bùird, agus bogsaichean armachd mus do shleamhnaich e sìos ceithir làir ann an sreath a dh"aona ghnothach, a" tarraing a dhaga agus a" tilleadh na theine. Thòisich Mac a" Ghobhainn air a bheulaibh, a" sleamhnachadh chun bhonn agus a" snàgadh chun a chliathaich. Chaidh sgioba SWAT air adhart bhon chùl, a 'crùbadh agus gun a bhith a' sgoltadh an teine. Thill na peilearan às deidh peilear, thollaidh volleys marbhtach an làr ìseal agus reub iad pìosan a-mach às na ballachan tiugh. Nuair a bhuail Dahl an talamh aig a 'bhonn, chuir e luach air an sgriobt sa bhad.
  
  Bha ceithir buill cealla an seo, a bha a rèir na chunnaic iad sa chill roimhe. Bha triùir air an glùinean, fuil a" sruthadh bho an cluasan, len làmhan air am bruthadh gu an cinn, agus nochd an ceathramh fear gun chron agus e a" losgadh gu mòr air an luchd-ionnsaigh aige. Is dòcha gu robh triùir eile ga chòmhdach, ach sa bhad lorg Dahl dòigh air prìosanach beò fhaighinn agus thug e amas air an t-seilg.
  
  "O chan eil!" Ruith ceannard nam feachdan sònraichte seachad air gu neo-shoilleir.
  
  "Hey!" Dh'èigh Dahl. "Dè-"
  
  Ann am meadhon na h-ifrinn as miosa, chan urrainn ach an fheadhainn a fhuair eòlas air roimhe seo a bhith gun stad. Mhothaich ceannard nam feachdan sònraichte gu soilleir an soidhne, rudeigin a bha eòlach air, agus cha do smaoinich e ach mu bheatha a cho-obraichean. Mar a tharraing Dahl an inneal-brosnachaidh aige fhèin, chunnaic e an ceannairceach a" tuiteam grenade luchdaichte bho aon làimh agus a" tilgeil air falbh an armachd aige leis an làimh eile.
  
  "Airson Ramses!" - dh'èigh e.
  
  Bha an làr ìseal na ribe bàis, seòmar beag far an do tharraing na creutairean sin an creach. Tha ribeachan eile sgapte timcheall an t-seòmair, ribeachan a thèid a bhrosnachadh nuair a spreadh shrapnel. Loisg Dahl an ceannairc eadar na sùilean, ged a bha fios aige gu robh an gluasad-bodhaig dìreach acadaimigeach - cha bhiodh e air an sàbhaladh.
  
  Chan ann san t-seòmar bheag seo le ballachan breige, ann an suidheachadh gann, leis gu bheil na diogan mu dheireadh a" cunntadh sìos mus spreadh an grenade.
  
  
  CAIBIDEIL A CHEUD FIONN
  
  
  Chunnaic Dahl an saoghal a" tuiteam a-steach don dorchadas. Chunnaic e mar a bha ùine a" slaodadh sìos gu astar snàigeach, mar a bha buille gach cridhe beò air a thomhas ann an amannan gun chrìoch. Mar a bha an grenade a" breabadh, a" togail duslach is salachar bhon ùrlar ann an sgòth beag balgan-buachair, chaidh am peilear aige a-steach do chlaigeann an ceannairc, a" crathadh mun cuairt mus do spreadh e a-mach às a dhruim agus a" bualadh air a" bhalla am measg fuaran farsaing fala. Tha an corp air a lagachadh, tha beatha air falbh mu thràth. Thuit an grenade airson dàrna ricochet, agus thòisich Dahl air an gunna a ghluasad air falbh bho aodann.
  
  Dh'fhuirich diogan prìseil.
  
  Bha an triuir cheannairceach fathast air an gluinean, ag osnaich 's a' ruaig, 's cha'n fhac' iad ciod a bha tighinn. Dh'fheuch na feachdan sònraichte ri stad a chuir orra no streap air ais suas an staidhre.
  
  Thionndaidh Smith a shealladh gu Dahl, an sealladh mu dheireadh de a bheatha.
  
  Bha fios aig Dahl gu robh Kensi, Lauren, agus Yorgi aig mullach na staidhre, agus airson mionaid bha e an dòchas gun robh iad fada gu leòr bhon teis-meadhan.
  
  Agus fhathast, tha seo uile airson mo chlann ...
  
  Spreadh an grenade aig àirde an dàrna ricochet, am fuaim sa mhionaid mar an ìre as àirde a chuala an Suaineach a-riamh. An uairsin bhàsaich a h-uile fuaim gu h-obann air falbh nuair a chaidh an smuain à sealladh ...
  
  Bha a shùilean air an socrachadh air adhart agus cha b" urrainn dha creidsinn na bha iad a" faicinn.
  
  Ruith ceannard SWAT cho luath "s a b" urrainn dha, le fios dè bha a "tighinn agus bha e dìorrasach na b" urrainn dha a shàbhaladh, sa bhad a "tuigsinn gur e an aon neach a b" urrainn a dhèanamh. Thog an ruith aige e os cionn an grenade, a 'leigeil leis tuiteam gu dìreach air diog sgoltadh mus do spreadh e. Tro Kevlar, feòil is cnàimh, spreadh e, ach cha do bhuail e an fheadhainn a sheas, ceangailte ris an àite aca san t-seòmar. Chaidh an spreadhadh a mhilleadh agus an uairsin bhàsaich e sìos.
  
  Dh" fhuasgail Dahl a sgòrnan, gun chomas aige a shùilean fhèin a chreidsinn. Bha dealas a cho-obraichean daonnan ga irioslachadh, ach bha seo aig ìre eile.
  
  Cha robh... cha robh fios agam fiù 's ainm.
  
  Agus gidheadh chaidh na ceannaircich air an glùinibh roimhe.
  
  Ruith Dahl sìos na beagan cheumannan mu dheireadh, deòir a" frasadh a shùilean eadhon nuair a bhreab e an triùir fhireannach air an druim. Reub Smith na seacaidean aca. Cha robh easan-spreadhaidh sam bith ri fhaicinn, ach bha aon duine a" cur foam na bheul eadhon nuair a bha Mac a" Ghobhainn air a ghlùinean ri thaobh. Bha am fear eile a" gàireachdainn ann an àmhghar. Chaidh an treas fear a phronnadh gu làr, gun ghluasad. Choinnich Dahl ri sealladh uamhasach an duine, mar chaiptean bàn, leis a" ghràin aige fhèin. Choisich Kenzi a-null agus ghlac e aire an t-Suain, a" coimhead air Dahl, a sùilean gorma reòta cho soilleir, fuar agus làn de fhaireachdainn gu robh coltas orra mar chruth-tìre mòr, a bha a" leaghadh, agus thug i beòil na h-aon fhaclan a b" urrainn dhi a ràdh.
  
  "Shàbhail e sinn le bhith ga ìobairt fhèin. Tha mi a" faireachdainn cho lochtach, cho tàmailteach an taca ris."
  
  Cha robh Dahl, fad a làithean, a-riamh comasach air beachd a thoirt seachad. Rinn e a-nis e.
  
  Rannsaich Mac a' Ghobhainn an triùir fhireannach, a' lorg barrachd grenades, peilearan agus gàirdeanan beaga. Bha na pàipearan agus na notaichean anns na pòcaidean air an crùbadh, agus mar sin thòisich na fir a bha cruinn a" dol troimhe.
  
  Thàinig cuid eile chun cheannard aca a thuit, a 'cromadh an cinn. Chaidh aon duine air a ghlùinean agus ràinig e a-mach gus suathadh air druim an oifigeir.
  
  Bhàsaich an treas ceannairceach, ge bith dè am puinnsean a ghabh e, thug e na b" fhaide airson a" phuinnsean a thoirt gu buil na airson a cho-obraichean. Bha Dahl a" coimhead gu mì-fhoighidneach. Nuair a sheid a chluasag agus guth Moore a" lìonadh a cheann, dh"èist e ach cha b" urrainn dha smaoineachadh air freagairt.
  
  "Còig camarathan," thuirt Moore ris. "Tha na stòran againn air faighinn a-mach nach eil ach còig camarathan aig Ramses. Tha thu air a dhol an aghaidh dhà, a tha a" fàgail trì air fhàgail. A bheil fiosrachadh ùr sam bith agad dhòmhsa, a Dhail? Halò? A bheil thu an sin? Dè tha an ifrinn a" dol?"
  
  Bhrùth Crazy Swede putan beag a chuir stad air Moore. Bha e airson a spèis a nochdadh ann an sàmhchair airson co-dhiù beagan dhiog. Coltach ris a h-uile fear agus boireannach shìos an sin, cha do mhair e beò ach air sgàth ìobairt mhòr aon duine. Chan fhaic an duine seo a-rithist solas an latha no a" ghrian a" dol fodha, no mothaichidh e a" ghaoith bhlàth a" sèideadh tarsainn air aghaidh. Bheireadh Dahl eòlas air.
  
  Am feadh a bha e beo.
  
  
  CAIBIDEIL A FHICHEAD
  
  
  Seachd mionaidean deug.
  
  Lean Drake stiùir Bo, a 'gearradh clì air 59mh agus a' dol dìreach a-steach don chaos a bha ann an Columbus Circle. Bha brataichean ag itealaich o na togalaichean air an taobh chlì aige, agus air an làimh dheis bha stiall uaine làn de chraobhan. Air thoiseach orra bha togalach-àrosan, a" mhòr-chuid air a dhèanamh de ghlainne, na h-uinneagan aige a" deàrrsadh gu fàilteachail ann an ghathan na grèine a bha fhathast ag èirigh. Tharraing an tacsaidh buidhe a-null gu taobh an rathaid, an draibhear aige an dùil gum faiceadh e ceithir sprinters air an deagh sgeadachadh a" rèiseadh sìos a" chabhsair air a chùlaibh, ach cha tug Beau an dàrna sùil don duine. Bha an cearcall na àite farsaing concrait le easan, ìomhaighean agus suidheachain. Bhiodh luchd-turais a" falbh an seo agus an sin, ag ath-phacadh am bagannan droma agus ag òl uisge. Gheàrr Drake tro mheadhan na buidhne de lùth-chleasaichean fallas, an uairsin ruith e fo na craobhan a thug seachad co-dhiù beagan sgàil.
  
  A-mach à sealladh nan sùilean dòrainneach.
  
  Bha an eadar-dhealachadh eadar na sràidean cruaidh, hectic le na h-iomadh sealladh aca - skyscrapers mòrail, cluttered a" strì airson àite am measg nan eaglaisean traidiseanta air a" ghriod - agus an t-sìth agus an t-suaimhneas iomlan a bha a" riaghladh anns an uaine air a làimh dheis a" lìonadh Drake le mothachadh air neo-fhìrinn. Dè cho gòrach a bha an t-àite seo? Dè an ìre de aisling a tha seo? Bha na h-eadar-dhealachaidhean do-chreidsinneach uamhasach.
  
  Bha e a" faighneachd dè cho dlùth sa bha Marsh gan coimhead, ach cha robh cus dragh aige. Faodaidh seo leantainn gu bàs neach. Air ais aig an taigh, bha iad eadhon a-nis a" feuchainn ris an t-sianal a lorg gus an lorgadh iad air ais chun stòr aige.
  
  Thionndaidh an orb soilleir gu slaodach air an taobh chlì fhad "s a bha a" bhuidheann ag èirigh. Bha Alicia agus May a 'ruith faisg air an cùlaibh, a' coimhead ach cha b 'urrainn dhaibh an comasan gu lèir a chleachdadh aig an astar seo. Faodaidh an nàmhaid a bhith ann an àite sam bith, duine sam bith. Dh'fheumadh sedan a bha a' dol seachad le uinneagan dhathte sgrùdadh nas dlùithe, ach chaidh e às an t-sealladh.
  
  Thug Drake sùil air an ùine. Aon deug mionaidean air fhàgail.
  
  Agus a dh" aindeoin sin tha na h-amannan air an cuir an sàs, dàrna às deidh diog. Rinn Bo maill air nuair a nochd togalach aotrom liath a dh" aithnich Drake sa bhad thairis air an rathad. Fhathast a 'ruith, thionndaidh e gu Alicia agus May. "Anns an aon togalach far an do shabaid sinn tron sgeulachd le Odin. Damn, tha e a" faireachdainn gu bheil beatha air a dhol seachad. "
  
  "Nach do bhuail an heileacoptair an taobh?" dh'fhaighnich Alicia.
  
  "O seadh, agus thug Tyrannosaurus Rex ionnsaigh oirnn."
  
  Bha coltas gu math beag air Taigh-tasgaidh Eachdraidh Nàdarra bhon taobh seo, mì-thuigse nam biodh fear ann. Bha ceumannan a" dol suas bhon chabhsair gu na dorsan aghaidh, làn de luchd-turais an-dràsta. Thug fàilidhean measgaichte de dhìosail agus gasoline ionnsaigh orra nuair a stad iad aig taobh an rathaid. Bha fuaim nan einnseanan, a" crathadh adhaircean, agus corra èigheach fhathast a" cur dragh orra, ach co-dhiù bha tòrr trafaic mun cuairt an seo.
  
  "Na stad a-nis," thuirt Alicia. "Chan eil fios againn càite am bi an tèarainteachd."
  
  Dh"fheuch Drake ri stad a chuir air trafaic agus leigeil leotha a dhol tarsainn. "Tha sinn an dòchas nach tuirt e gu robh e tinn."
  
  Gu fortanach, cha robh mòran trafaic ann agus bha e comasach don bhuidheann faighinn tarsainn an rathaid gu math furasta. Aon uair aig bonn staidhre an taigh-tasgaidh, thòisich iad a 'sreap, ach stad iad gu h-obann nuair a chuala iad squeal mòr de thaidhrichean air an cùlaibh.
  
  Smaoinich Drake: Seachd mionaidean.
  
  Thàinig iad gu bhith nan sealladh de chuthach gun sgrùdadh. Leum ceathrar a-mach às a" chàr, raidhfilean deiseil. Dh" fheuch Drake ri teicheadh, a" leum air falbh bho dhorsan an taigh-tasgaidh agus a" sgapadh luchd-tadhail. Tharraing Bo an armachd aige gu sgiobalta agus thug e amas air an nàmhaid. Ghlaodh shots a-mach. Reub sgrathan a' mhadainn gu sgoltagan.
  
  Leum Drake àrd agus thilg e punch ìosal, a "roiligeadh fhad" s a bha e a "bualadh air a" chabhsair agus a "seachnadh a" phian far an robh a ghualainn air làn fheachd a chuirp a ghabhail. Leum an neach-ionnsaigh air cochall an t-sedan agus bha e mu thràth a" cumail Mai aig gunpoint. Rolaig Drake a dh'ionnsaigh a 'chàr agus an uairsin sheas e suas, gu fortanach a bhith taobh a-staigh ruigsinneachd gàirdean an raidhfil. Leudaich e a làmh, a 'fàs na bu chunnartaiche agus ag iarraidh aire.
  
  Chùm Alicia an rathad eile, a 'glanadh na staidhre agus a' cur an ìomhaigh marcachd de Theodore Roosevelt eadar i fhèin agus an luchd-ionnsaigh. A dh'aindeoin sin, loisg iad, na peilearan a 'bualadh a-steach don tilgeadh umha. Tharraing Alicia a ball-airm a-mach agus shnìomh i timcheall an taobh eile. Bha an dithis fhireannach a-nis air mullach nan càraichean, a 'dèanamh thargaidean foirfe. Bha sìobhaltaich a" ruith a h-uile taobh, a" glanadh na sgìre. Thug i a h-amas air a' cheannairc, a thuit air a ghlùinean, ach ghluais sruth leantainneach de a theine ga h-ionnsaigh, a' toirt oirre còmhdach a ghabhail.
  
  Bhrùth May agus Bo a-steach do bhogha beag claon faisg air prìomh dhoras an taigh-tasgaidh, a" lùbadh gu teann gus an t-sruth de pheilearan a reubadh tron obair-cloiche a sheachnadh. Sheas Beau mu choinneamh a' bhalla, gun chomas gluasad, ach bha May a' coimhead a-mach, thionndaidh a cùl ris an Fhrangach.
  
  "Tha seo... neònach," ghearain Beauregard.
  
  "Agus tha e glè fhortanach gu bheil thu cho caol ri cuilc," fhreagair Mai. Chuir i a ceann a-mach agus loisg i volley. "Tha fios agad, nuair a choinnich sinn riut an toiseach, bha e coltach gu robh thu gu tric a" snàgail eadar sgàinidhean anns na ballachan. "
  
  "Bhiodh sin cuideachail an-dràsta."
  
  "Mar cheò." Lean Mai a-mach a-rithist, a 'tilleadh teine. Lorg na peilearan slighe os cionn a cinn.
  
  "An urrainn dhuinn gluasad?"
  
  "Chan ann mura h-eil thu airson a bhith air do bhualadh."
  
  Thuig Drake nach robh tìde aige an armachd aige fhèin a chleachdadh, agus mar sin dh" fheuch e ri stad a chuir air armachd an neach-dùbhlain aige. Thuig e ro fhadalach nach b' urrainn e ruigheachd air - bha an duine ro ard - agus an sin chunnaic e am baraille a' tionndadh d' a ionnsuidh.
  
  Chan eil àite ri dhol.
  
  Loisg instinct e mar urchair. A 'tilleadh air ais, bhreab e uinneag a' chàir, a 'briseadh a' ghlainne, agus an uairsin calman a-staigh dìreach mar a dh'fhosgail an ceannairc teine. Air a chùlaibh, bha foam air a" chabhsair. Bhrùth Drake tron bheàrn a-steach do chathair an draibhear, an leathar a" brùthadh, cumadh nan suidheachan ga dhèanamh duilich dha a dhol seachad. Bha fios aige dè bha a" tighinn. Chaidh am peilear a-steach do mhullach, suidheachan agus làr a" chàir. Thionndaidh Drake nas luaithe. Anns an roinn sa mheadhan bha roinn miotag agus dà neach-gleidhidh cupa mòr a thug dha rudeigin a ghlacadh fhad "s a bha e a" tilgeil a chorp a-steach do chathair an luchd-siubhail. Reub barrachd peilearan gu tròcaireach tron mhullach. Rinn Drake sgreuchail, a 'feuchainn ri ùine a cheannach. Stad an t-sruth airson mionaid, ach an uairsin, mar a lean Drake air ais agus a 'luchdachadh an uinneig, thòisich e a-rithist le astar nas luaithe.
  
  Dhìrich Drake a-steach don t-suidheachan cùil, peilear a" losgadh gash sìos meadhan a dhruim. Lorg e e fhèin ann an tiùrr gun smal, a-mach à anail agus a-mach à beachdan. Feumaidh gun tug mionaid leisg air an neach-seilg stad cuideachd, agus an uairsin thàinig an duine fo theine Alicia. Dh" fhosgail Drake an doras cùil bhon taobh a-staigh agus shleamhnaich e a-mach, aodann air a thiodhlacadh sa chruadhtan agus gun chomas faicinn càite an tèid e.
  
  Ach a-mhàin...
  
  Fon chàr. Ruith e, cha mhòr a 'freagairt fon charbad. A-nis chunnaic e an sgàilean dubh, na pìoban agus an siostam fuadain. Loisg peilear eile bho shuas, a" bualadh beàrn eadar fèithean a chasan ann an cumadh V. Drake exhaled, a 'feadaireachd gu socair.
  
  Faodaidh dithis an geama seo a chluich.
  
  A 'gluasad a chasan, thug e air a chorp gluasad air an talamh a dh'ionnsaigh aghaidh a' chàir, a 'tarraing a Glock mar a chaidh e. An uairsin, ag amas tro na tuill urchair a bh" ann roimhe, rinn e tuairmse air càit an robh an duine. Loisg e sia buillean ann an sreath, ag atharrachadh a shuidheachadh beagan gach turas, agus an uairsin chaidh e a-mach gu sgiobalta fon chàr.
  
  Thuit am fear-ceannairc ri thaobh, a' bearradh air a chrann. Thuit an raidhfil le tubaist ri thaobh. Fhad "s a bha e gu mòr a" ruighinn air a shon, a bharrachd air a chrios, loisg Drake air aig raon bàn. Bha na cunnartan ro mhòr airson cunnartan a ghabhail, bha an sluagh ro so-leònte. Chuir pian anns na fèithean aige cràdh air agus e an uairsin a" strì ri seasamh gu dìreach, a" coimhead thairis air cochall a" chàir.
  
  Leum Alicia a-mach bho chùl ìomhaigh Roosevelt, a" losgadh grunn pheilearan mus deach i à sealladh a-rithist. Bha an targaid aice aig ceann aghaidh a" chàir eile. Dh'fheuch dithis luchd-ceannairc eile ri amas air May agus Bo, a bha coltach gu robh iad air am brùthadh a-steach don bhalla, ach chùm losgadh ceart May na ceannaircich air falbh.
  
  Thug Drake sùil air an uaireadair aige.
  
  Dà mhionaid.
  
  Bha iad air an cur gu math agus gu fìrinneach.
  
  
  CAIBIDEIL SIXTEEN
  
  
  Ghabh Drake thairis na ceannaircich. A 'leigeil a-mach an HK aige, chuir e fòcas air an dithis a bha a' cur dragh air Bo agus May. Thuit aon sa bhad, a bheatha a 'sgaoileadh air feadh a' chruadhtan, bàs duilich airson cridhe cruaidh. Thionndaidh am fear eile mun cuairt aig a 'mhionaid mu dheireadh, a' toirt peilear, ach bha e fhathast comasach air teine a thilleadh. Lean Drake casaid an duine le peilearan, a' fàgail bàs na dhèigh. Mu dheireadh, cha robh àite aig an duine ri dhol agus stad e, an uairsin shuidh e sìos agus loisg e aon spreadhadh mu dheireadh taobh a 'Chèitein nuair a chuir gunna Drake crìoch air a chunnart.
  
  Chunnaic May seo a" tighinn agus thug e aghaidh air Bo chun an làir. Rinn am Frangach gearan, a" tighinn air tìr ann an tiùrr neònach, ach phinn May sìos e le a h-uilllean air a mhullach, a" cur stad air bho bhith a" gluasad. Thàinig pìosan far a" bhalla dìreach far an robh an cinn.
  
  Sheall Bo suas. "Merci, Mai."
  
  "Is toigh leam e."
  
  Bha Drake a-nis air aire an neach-ceannairc mu dheireadh a tharraing, ach cha robh dad de sin gu diofar. Cha robh ach an t-eagal uabhasach 'na anam. Cha robh e cudromach ach bualadh eu-dòchasach a chridhe.
  
  Chaill iad an ceann-latha.
  
  Thog a spioradan beagan nuair a chunnaic e May agus Bo a 'ruith a-steach don taigh-tasgaidh, agus an uairsin thàinig Alicia a-mach à falach gus am fear-ceannairc mu dheireadh a chuir chun an ifrinn a bha e airidh air. Tha fear eile a' sileadh fala air a' chliathaich. Anam eile air chall agus air ìobairt.
  
  Bha iad gun chrìoch, na daoine sin. 'S e muir stoirmeil a bh' annta.
  
  Chunnaic Drake an uairsin an neach-ceannairc mu dheireadh a bha marbh, a rèir coltais, a" seasamh suas agus a" dol air falbh. Bha Drake den bheachd gum feumadh e a bhith a" caitheamh vest. Bha e ag amas air na guailnean gluasad agus loisg e, ach chaill am peilear an targaid dìreach millimeters. Ag èigheach gu slaodach, thug e amas air an dàrna sealladh. A-nis thuit an duine air a ghlùinean agus an uairsin sheas e a-rithist, agus an ath mhionaid spreadh e a-steach do shluagh de dhaoine, luchd-amhairc, muinntir an àite agus clann le camarathan a bha a "feuchainn ris a" mhionaid cliù aca a ghlacadh air Facebook no Instagram.
  
  Chaidh Drake air adhart gu Alicia. "Mar sin b" e seo aon de cheallan Ramses? "
  
  "Ceithir fhear. Dìreach mar a mhìnich Dahl. Is e seo an treas cealla a bhios romhainn mar sgioba. "
  
  "Agus chan eil fios againn fhathast air teirmean a" Mhàirt. "
  
  Choimhead Alicia timcheall air na sràidean, an rathad agus na càraichean a bha air an trèigsinn. Thionndaidh i an uairsin nuair a ghlac sgreuch May an aire.
  
  "Tha geàrd againn!"
  
  Ruith Drake suas an staidhre, ceann sìos, gun eadhon a" feuchainn ris an armachd aige a chuir air falbh. B 'e seo a h-uile càil, b' e seo an saoghal gu lèir. Nam biodh Marsh air gairm, is dòcha gum biodh -
  
  Thug Jose Gonzalez fòn cealla dha. "An tusa an aon Shasannach?"
  
  Dhùin Drake a shùilean agus chuir e an inneal gu a chluais. "Sluagh. Tha thu ag ràdh s-"
  
  Chuir gàire Phythia stad air. "A-nis, a-nis, na cleachd faclan mallachd cumanta. Tha mallachdan airson daoine gun oideachadh, no mar sin chaidh innse dhomh. No an ann an taobh eile a tha e? Ach meala-naidheachd, a charaid ùr, tha thu beò!"
  
  "Bheir e barrachd air beagan bhuillean gus a" chùis a dhèanamh oirnn. "
  
  "O, tha mi cinnteach. An urrainn do bhoma niùclasach seo a dhèanamh?
  
  Bha Drake a" faireachdainn mar gum faodadh e a bhith air leantainn leis na beachdan feargach aige gun chrìoch, ach rinn e oidhirp mhothachail gus a bheul a dhùnadh. Chaidh Alicia, May, agus Beau timcheall air a" fòn fhad "s a bha Jose Gonzalez a" coimhead le faireachdainn de shàrachadh.
  
  "Sluig an cat do theanga? O, agus hey, carson an ifrinn nach robh thu a" freagairt gairmean Gonzalez? "
  
  Bhris Drake a bhilean àrd gus an do thòisich fuil a" sruthadh. "Tha mi ceart an seo."
  
  "Tha, tha, tha mi ga fhaicinn. Ach càite an robh thu... um... ceithir mionaidean air ais?"
  
  Dh'fhuirich Drake sàmhach.
  
  "B" fheudar do sheann Jose bochd am fòn a fhreagairt e fhèin. Cha robh fios agam dè bha mi a" bruidhinn."
  
  Dh'fheuch Drake ri Marsh a tharraing. "Tha seacaid againn. Càite -"
  
  "Chan eil thu ag èisteachd rium, a Shasannach. Tha thu fadalach. A bheil cuimhne agad air a" pheanas airson a bhith fadalach?"
  
  "Sluagh. Stad a bhith a 'cadal timcheall. A bheil thu airson gum bi na h-iarrtasan agad air an coileanadh no nach eil?"
  
  "Na h-iarrtasan agam? Uill, gu dearbh thèid an dèanamh nuair a cho-dhùineas mi gu bheil mi math agus deiseil. A-nis, a thriùir, bi deagh shaighdearan agus fuirich dìreach an sin. Òrdaichidh mi dìreach takeaways no dhà."
  
  mhionnaich Drake. "Na dèan sin. Nach eil thu ag iarraidh sin a dhèanamh!"
  
  "Bruidhinn gu sgiobalta."
  
  Chaidh an loidhne marbh. Sheall Drake a-steach do na trì paidhrichean de shùilean tathaichte agus thuig e gur e dìreach faileasan a bh" annta fhèin. Dh"fhàillig iad.
  
  Le oidhirp mhòr, chaidh aige air e fhèin a chumail bho bhith a" pronnadh am fòn. Ghabh Alicia oirre fhèin cunntas a thoirt air a" chunnart a bha faisg air làimh dha Homeland. Thug Mai air Gonzales a sheacaid a thoirt dheth.
  
  "Gheibh sinn seo thairis le," thuirt i. "Bidh sinn a" dèiligeadh ris na tha romhainn agus ag ullachadh airson na dh" fhaodadh tighinn. "
  
  Rinn Drake sganadh air fàire, cruadhtan agus lìnigeadh le craobhan, inntinn is cridhe fad às, air a phronnadh leis an dearbh bheachd air rùintean a" Mhàirt. Bhàsaich neo-chiontach anns na beagan mhionaidean a tha romhainn, agus ma dh'fhàillig e a-rithist, bhiodh barrachd ann.
  
  "Tha am Màrt a" dol a spreadhadh am boma seo," thuirt e. "Ge bith dè a chanas e. Mura lorg sinn e, bidh an saoghal gu lèir a" fulang. Tha sinn nar seasamh air an oir. "...
  
  
  CAIBIDIL SEACHD FHICHEAD
  
  
  Rinn am Màrt gàire agus chroch e am fòn le flùr. Bhrùth Zoey i fhèin eadhon nas fhaisge air. " Sheall thu gu cinnteach dha," ghlan i.
  
  "O tha, agus a-nis tha mi a" dol a shealltainn eadhon nas motha dha. "
  
  Thug Marsh a-mach fòn cealla losgaidh eile agus thug e sùil air an àireamh a bha e air a stòradh mar chuimhneachan air. Air a dhearbhadh gur e seo a bha a dhìth air, chuir e an àireamh gu sgiobalta agus dh'fhuirich e. Dhearbh an guth a fhreagair, garbh agus eireachdail, na bha e an dùil.
  
  "Tha fios agad dè nì thu," thuirt e.
  
  "Aon? No dhà?
  
  "Dà, mar a dh" aontaich sinn. An uairsin gluais air adhart gun fhios nach bi feum agam ort a-rithist."
  
  "Gu dearbh, ceannard. Fhuair mi fios as ùire tron app fòn-làimhe agam. Bu toil leam cuid den ghnìomh sin gu cinnteach."
  
  Rinn am Màrt srann. "An e ceannairceach a th" annad, Stephen?"
  
  "Uill, chan e, cha chuirinn mi fhìn anns a" chlas sin. Chan eil idir."
  
  "Dèan an obair a fhuair thu pàigheadh. An-dràsta fhèin."
  
  Thionndaidh Marsh aon de na scrionaichean gu camara baile-mòr, dìreach inneal sgrùdaidh beag a bhiodh gnìomhachasan faisg air làimh a "cumail sùil air cò bha a" tighinn agus a "dol air a" chabhsair. Bhiodh Stephen ag adhbhrachadh mì-riaghailt air an t-sràid shònraichte seo, agus bha Marsh airson coimhead.
  
  Lean Zoe a-null, a" feuchainn ri sealladh nas fheàrr fhaighinn. "Mar sin, dè eile a tha sinn a" dol a dhèanamh an-diugh? "
  
  Leudaich sùilean a" Mhàirt. "Nach eil seo gu leòr dhut? Agus gu h-obann tha coltas beagan bog ort, rud beag sùbailte airson boireannach a fhuair cuireadh a dhol còmhla ris an droch Pythias, Miss Zoe Shears. Carson a tha seo? An ann air sgàth 's gu bheil thu a' còrdadh ris a 'chuthach annam?"
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gur e. Agus barrachd air dìreach beagan. Is dòcha gun deach an champagne gu mo cheann."
  
  "Gu math. A-nis dùin suas agus cùm sùil."
  
  Thàinig na beagan mhionaidean ri teachd dìreach mar a bha Marsh ag iarraidh orra. Bhiodh fir agus mnathan àbhaisteach air suil ris na chunnaic iad, eadhon feadhainn chruaidh, ach sheall Marsh agus Sears air le dealachadh fuar. Thug e an uairsin dìreach còig mionaidean air Marsh na dealbhan a shàbhaladh agus a chuir chun Sasannach tro theachdaireachd bhidio le nota ceangailte: Cuir seo gu Homeland. Cuiridh mi fios thugad a dh" aithghearr.
  
  Chuartaich e aon ghàirdean timcheall air Zoe. Còmhla rinn iad sgrùdadh air an t-suidheachadh ruaig a leanas, anns an robh fios aig an t-Sasannach agus a thriùir chearcan gun ruigeadh iad ro fhadalach mus robh iad eadhon air tòiseachadh. foirfe. Agus tha an caos aig a" cheann thall... gun phrìs.
  
  Chuimhnich Marsh gu robh daoine eile san t-seòmar. Prìomh chealla Ramses agus na buill aice. Shuidh iad cho sàmhach ann an oisinn thall an t-seòmair 's gur gann a bha cuimhne aige air an aghaidhean.
  
  "Hey," ghlaodh e. "Tha a" bhoireannach a-mach à champagne. Am b" urrainn dha fear agaibhse a ghlanadh?"
  
  Sheas duine suas, lìon a shùilean le uiread de thàir is gun do dhùin Marsh. Ach chaidh an abairt a fhalach gu sgiobalta agus thionndaidh e gu bhith na chrathadh luath den cheann. "Gu cinnteach is urrainn".
  
  "foirfe. Bu chòir aon bhotal eile a bhith gu leòr. "
  
  
  CAIBIDEIL A H-OIDHCHE
  
  
  Choimhead Drake fhad "s a bha Mai a" toirt a-mach seacaid an fhreiceadain fhad "s a bha i a" lorg liosta de dh "iarrtasan. Rinn Alicia agus Beau scan air an t-sluagh cruinneachaidh, cha mhòr cinnteach gun dèanadh am ball mu dheireadh den treas cealla gluasad de sheòrsa air choreigin. Bha Homeland air a slighe le dìreach dà mhionaid air fhàgail. Faisg air làimh, chaidh dùdach a" choire nuair a bha cops a" cruinneachadh. Bha fios aig Drake gum biodh muinntir New York air fad air thoiseach agus luchd-turais fo iongnadh mu na tachartasan gnàth-shìde. Is dòcha gum biodh e na dheagh bheachd nam fuiricheadh daoine far na sràidean, ach dè eile a dh" fhaodadh an Taigh Geal a dhèanamh dha-rìribh?
  
  Bhiodh drones le lorgairean rèididheachd a" cuairteachadh na speuran. Chuir lorgairean mheatailt stad air a h-uile duine a bha airidh air aire, agus mòran nach robh. Bha an t-arm agus an NEST an seo. Bha uimhir de riochdairean a" gluasad air na sràidean is gu robh e coltach ri coinneamh seann shaighdearan. Nam biodh Roinn an Taobh a-staigh, an FBI, an CIA agus an NSA air an cuid obrach a dhèanamh ceart, bhiodh e coltach gum biodh Marsh air a lorg.
  
  Thug Drake sùil air an uaireadair aige. Tha beagan is uair a thìde air a dhol seachad bho thòisich an trom-laighe seo.
  
  Tha seo uile?
  
  Chrath Alicia e. "Lorg i rudeigin."
  
  Choimhead Drake nuair a fhuair Mai pìos pàipear fillte bho thobhta seacaid Gonzalez.
  
  Ghabh an New Yorker am fradharc is ghabh e muinchill ghrinn anns gach làimh. "An toir am baile dìoladh dhomh... airgead-dìolaidh-"
  
  "Faodaidh am baile-mòr beagan comhairle a thoirt dhut," thuirt Alicia gu cinnteach. "An ath thuras cleachd beagan ola bhlàth. Na pàigh airson droch chompanaidh."
  
  Dhùin Gonzales suas agus shleamhnaich e air falbh.
  
  Choisich Drake suas chun Chèitean. Chaidh iarrtasan Marsh a chlò-bhualadh air duilleag geal A4 anns a" chruth-clò as motha. Uile gu lèir bha iad gu math sìmplidh.
  
  "Còig ceud millean dolar," leugh Mai. "Agus chan eil dad a bharrachd".
  
  Fon iarrtas bha seantans sgrìobhte ann an làmh-sgrìobhaidh beag eadar-dhealaichte.
  
  "Mion-fhiosrachadh ri leantainn a dh" aithghearr. "
  
  Bha fios aig Drake dè dìreach a bha sin a" ciallachadh. "Tha iad gu bhith gar cur air tòir eile do-dhèanta."
  
  Thug Beauregard sùil air an t-sluagh. "Agus tha sinn, gun teagamh, fhathast fo sgrùdadh. Gu cinnteach fàilligidh sinn a-rithist an turas seo."
  
  Chaill Drake cunntas air an àireamh de fhònaichean cealla a bha an sluagh cruinnichte a" togail, an uairsin chuala e othail dòrainneach teachdaireachd air an fhòn-làimhe aige agus thug e sùil air an sgrion. Eadhon mus do bhriog e air a" cheangal bhidio, thòisich an sgalp aige a" tachdadh le mothachadh air ro-ràdh. "Guys," thuirt e agus chùm e an inneal fad gàirdean agus iad a" cruinneachadh mun cuairt.
  
  Bha an dealbh gràineach agus dubh is geal, ach bha an camara seasmhach agus sheall e gu soilleir aon de na trom-laighe as miosa a bh" aig Drake. "Chan eil e ciallach," thuirt e. "A" marbhadh dhaoine aig nach eil fios dè a tha a" dol. Chan eil seo ri eagal, chan eil seo airson prothaid. Tha seo airson..." Cha b" urrainn dha cumail a" dol.
  
  "Tha e math," thuirt Mairead. "Tha sinn a" cladhach barrachd is barrachd de na biadhan ìosal sin a h-uile latha. Agus is e a" phàirt as miosa gu bheil iad a" fuireach ann am fìor chridhe ar coimhearsnachdan."
  
  Cha do chaith Drake mionaid agus chuir e ceangal gu Homeland. Cha robh e na iongnadh gun robh e coltach gun robh Marsh comasach air an àireamh fòn cealla aige a tharraing a-mach à èadhar tana leis na bha e air a choileanadh gu ruige seo. Bha e soilleir gu robh na ceannaircich a bha ga chuideachadh nas motha na saighdearan-coise a bha air an caitheamh.
  
  Chunnaic Drake na cops a" dèanamh an cuid obrach. Ghluais Alicia nas fhaisge air, agus an uairsin tharraing i suas cas a pants air thuaiream. "Am faca tu seo?" - thuirt i ann an guth seinn. "Fhuair mi e nuair a dh" fheuch thu ri m" asal a bhreabadh san fhàsach. Agus tha e fhathast gu math ùr. Sin cho luath sa tha an rud seo a" gluasad air adhart."
  
  Thug na faclan aice barrachd air aon bheachd air Drake. Bha cuimhne air an ceangal, an tarraing ùr aca; co-dhùnadh May agus Bo gun do thachair rudeigin eatorra; agus iomradh nas follaisiche air a beatha fhèin gu ruige seo - cho luath sa ghluais e agus mar a dh'fheuch i ri cùisean a dhèanamh nas slaodaiche.
  
  Ann an loidhne teine dìreach.
  
  "Ma mhaireas sinn seo," thuirt e. "Tha sgioba SPEAR a" toirt seachdain dheth."
  
  "Tha Torsty air tiogaidean a ghlèidheadh gu Barbados mu thràth," thuirt Alicia.
  
  "Dè thachair anns an fhàsach?" smaoinich Mai air.
  
  Choimhead Drake air an uaireadair aige, an uairsin air a" fòn aige, air a ghlacadh anns an àm neònach, surreal. Le bàs neo-riatanach agus bagairt a" sìor fhàs, le tòir gun chrìoch agus blàr brùideil, bha iad a-nis a" breabadh an t-sàil agus b" fheudar dhaibh beagan mhionaidean faochadh a ghabhail. Gu dearbh, bha feum aca air ùine gus faighinn cuidhteas an teannachadh, an iomagain a bha a" sìor fhàs a dh" fhaodadh am bàs adhbhrachadh aig a" cheann thall... Ach bha dòigh Alicia air seo a dhèanamh a-riamh rudeigin neo-ghnàthach.
  
  " Bikini. Tràigh. Tonnan gorm," thuirt Alicia. "'S mise a th' ann".
  
  "A bheil thu a" toirt do charaid as fheàrr leat?" Rinn Mai gàire. "Coinnich?"
  
  "Tha fios agad, Alicia, chan eil mi a" smaoineachadh gun do ghlèidh Dahl saor-làithean sgioba, "thuirt Drake, dìreach leth a" magadh. "Nas coltaiche ri saor-làithean teaghlaich."
  
  Chaidh Alicia suas. "Abair bastard. Tha sinn nar Teaghlach".
  
  "Tha, ach chan ann mar a tha e ag iarraidh. Tha fios agad, feumaidh Joanna agus Dahl beagan ùine. "
  
  Ach bha Alicia a-nis a" coimhead air a" Chèitein. "Agus mar fhreagairt don chiad fhaireachdainn sin, Sprite, chan e, bha mi a" smaoineachadh air Drakey a ghabhail. A bheil e freagarrach dhut?"
  
  Choimhead Drake air falbh gu sgiobalta, a" tòir air a bhilean le fìdeag sàmhach. Air a chùlaibh, chuala e beachd Bo.
  
  "A bheil seo a" ciallachadh gu bheil thu fhèin agus mise deiseil a-nis?"
  
  Dh"fhan guth May socair. "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil e an urra ri Matt co-dhùnadh. "
  
  O taing. Mòran taing, damn e.
  
  Cha mhòr nach robh e na fhaochadh nuair a ghlaodh am fòn aige fhèin. "Tha?"
  
  "Màrt an seo. A bheil na saighdearan beaga agam deiseil airson ruith sgiobalta?"
  
  "Mharbh thu na daoine neo-chiontach sin. Nuair a choinnicheas sinn, chì mi gum freagair thu airson seo."
  
  "Chan eil, a charaid, tha thu a" dol a fhreagairt. Leugh thu na riatanasan agam, ceart? Còig ceud millean. 'S e suim mhath a tha sin airson baile làn de dh'fhir, mhnathan agus de dhaoine beaga."
  
  Dhùin Drake a shùilean, a" bleith fhiaclan. "Dè an ath rud?"
  
  "Mion-fhiosrachadh pàighidh, gu dearbh. Rach don stèisean meadhanach. Tha iad a" feitheamh taobh a-staigh aon de na cafaidhean sa mheadhan." Thug e iomradh air ainm. "Air a phasgadh gu grinn agus air a chuir a-steach do chèis a bha anam còir air a tapadh gu taobh shìos a" bhùird mu dheireadh aig ceann thall a "chunntair. Creid mi, tuigidh tu nuair a ruigeas tu ann."
  
  "Dè mura dèan sinn seo?" Cha do dhìochuimhnich Drake mun bhall cealla a theich, no gu robh co-dhiù dà chealla eile ann.
  
  "An uairsin gairmidh mi an ath asal gus an luchd agam a ghiùlan agus a" bhùth donut a spreadhadh. A bheil e freagarrach dhut?"
  
  Chuir Drake iongnadh goirid air dè a dhèanadh e ri Marsh aon uair "s gun do ghlac iad e. "Cho fada?"
  
  "O, bu chòir deich mionaidean a bhith gu leòr."
  
  "Deich mionaidean? Is e seo bullshit, Màrt, agus tha fios agad air. Tha an Stèisean Mheadhanach còrr air fichead mionaid air falbh bho seo. Is dòcha a dhà uimhir. "
  
  "Cha tuirt mi a-riamh gum bu chòir dhut falbh."
  
  Ghlan Drake a dhòrn. Bha iad air an suidheachadh gu fàiligeadh, agus bha fios aca uile air.
  
  "Innsidh mi dhut dè," thuirt Marsh. "Gus dearbhadh gun urrainn dhomh a bhith iomchaidh, atharraichidh mi seo gu dusan mionaid. Agus a" cunntadh..."
  
  Thòisich Drake air ruith.
  
  
  CAIBIDIL NAOICH FIONNGHAL
  
  
  Ruith Drake a-mach air an rathad leis gu robh Beau a" taipeadh co-chomharran Stèisean Grand Central a-steach don GPS aige. Ruith Alicia agus May ceum air dheireadh. An turas seo, ge-tà, cha robh Drake an dùil an turas a dhèanamh air cnuimhean. A dh'aindeoin a' chlàr uabhasach teann a shuidhich Marsh, dh'fheumadh an oidhirp a dhèanamh. Chaidh trì càraichean a thrèigsinn faisg air an taigh-tasgaidh, dà Corollas agus Catharra. Cha tug an Yorkshireman an dàrna sealladh dhaibh. Is e an rud a bha e ag iarraidh rudeigin ...
  
  "Faigh a-steach!" Sheas Alicia aig doras fosgailte a' Chatharra.
  
  "Chan eil e fionnar gu leòr," thuirt e.
  
  "Chan urrainn dhuinn ùine a chaitheamh nar seasamh an seo a" feitheamh -"
  
  "Sin gu leòr," chunnaic Drake air cùl turas eich is carbaid a bha a" gluasad gu slaodach a bha dìreach air tarraing a-mach à Central Park far an robh làraidh togail cumhachdach F150 a" tàmh ri taobh an rathaid.
  
  Ruith e ga ionnsaigh.
  
  Ruith Alicia agus May às a dhèidh. "A bheil e a" magadh orm?" Chuir Alicia tirade air bhog sa Chèitean. "Chan eil dòigh sam bith air marcachd air each. A-riamh!"
  
  Shleamhnaich iad seachad air a" bheathach agus gu sgiobalta dh" iarr iad air an draibhear an càr aige a thoirt air iasad dhaibh. Stom Drake air a" pheadal gas, a" losgadh rubair fhad "s a tharraing e air falbh bhon oir. Sheall Beau air an taobh dheas.
  
  "Rothairich e tro Central Park. Is e seo transverse 79th Street agus a" leantainn gu Madison Avenue.
  
  "Gràdhaich an t-òran seo," thuirt Alicia. "Càit a bheil Tiffany? Tha an t-acras orm."
  
  Thug Beau sealladh neònach dhi. "Chan e taigh-bìdh a tha seo, Miles."
  
  "Agus bha Madison Avenue na bhuidheann pop," thuirt Drake. "Fo stiùireadh Cheney Coates. Mar gum biodh duine a-riamh ga dìochuimhneachadh. " Shluig e, gu h-obann a 'cuimhneachadh.
  
  Rinn Alicia gàire. "Tarbh-shit. Tha mi dìreach a" dol a stad a" feuchainn ris an fhaireachdainn a lasadh. Adhbhar sam bith airson seo, Drakes? An e strìopach a bh" innte?"
  
  "Hey, fuirich!" Stiùir e an càr astair gu 79mh Sràid, a bha na aon sreath farsaing air a chuairteachadh le balla àrd le craobhan crochte. "Pìoba is dòcha. Agus preasantair iongantach."
  
  "Thoir an aire!"
  
  Shàbhail rabhadh May an càr aca fhad "s a bha an Silverado a" sruthadh thairis air tèarmann an ionaid òirlich a dh "àirde agus a" feuchainn ri an reithe. Mhothaich Drake an aghaidh air cùl na cuibhle - am ball mu dheireadh den treas cealla. Chaidh e air a" pheadal gas, a" toirt air a h-uile duine tilleadh gu na suidheachain aca fhad "s a thionndaidh an càr eile mun cuairt agus a" ruith às a dhèidh. Gu h-obann ghabh an rèis aca tro Central Park nàdar mòran nas marbhtach.
  
  Ghluais dràibhear an Silverado le trèigsinn neo-chùramach. Chaidh Drake sìos gu slaodach gus a dhol seachad air grunn tacsaidhean, ach ghabh an neach-tòrachd aca an cothrom am bualadh bhon chùl. Bha an F150 a" magadh agus a" gluasad, ach an uairsin chuir e ceart e fhèin gun duilgheadas sam bith. Bhuail an Silverado an tacsaidh, ga chuir a" snìomh a-steach do rathad eile far an do thuit e a-steach do bhalla gleidhidh. Thionndaidh Drake gu sgiobalta air chlì, an uairsin gu deas gus a dhol seachad air an loidhne tacsaidhean, agus an uairsin luathaich e gu pìos rathaid fosgailte.
  
  Lean an ceannairceach air an cùlaibh a-mach air an uinneig aige le gunna na làimh.
  
  "Faigh sìos!" Rinn Drake sgreuchail.
  
  Chaidh peilearan a-steach do gach uachdar - càr, rathad, ballachan agus craobhan. Bha an duine ri thaobh fhèin le fearg, togail-inntinn agus is dòcha fuath cuideachd, gun a bhith a" gabhail cùram mun mhilleadh a rinn e. Tharraing Beau, a bha na shuidhe ann an suidheachan cùil an F150, Glock a-mach agus loisg e a-mach air an uinneig chùil. Ruith èadhar fuar a-steach don chaban.
  
  Nochd sreath de thogalaichean air an taobh chlì, agus an uairsin grunn luchd-coiseachd a" coiseachd air a" chabhsair air thoiseach. Chan fhaca Drake a-nis ach roghainn an Diabhal - bàs neach-siubhail gun fhiosta no a bhith fadalach gu Stèisean Grand Central agus a" toirt buaidh air na builean.
  
  Ochd mionaidean air fhàgail.
  
  A" tionndadh gu 79mh Sràid, mhothaich Drake tunail goirid air thoiseach le geugan uaine a" crochadh thairis air. Nuair a chaidh iad a-steach don dorchadas mhionaideach, rinn e a" chùis air a" pheadal breic, an dòchas gun tuit an neach-tòrachd aca ann am balla no co-dhiù gun cailleadh e a ghunna san ùpraid. An àite sin, ghluais e timcheall orra, a 'dràibheadh gu cruaidh, a' losgadh a-mach air an uinneig taobh fhad 'sa bha e a' dol seachad.
  
  Thuit iad uile nuair a shèid an uinneag aca fhèin a-mach, cha mhòr nach robh fìdeag na peilear a" bàsachadh mus cuala iad e. A-nis chuir Alicia fhèin a ceann a-mach, ag amas air a 'ghunna agus a' losgadh air an Silverado. Air thoiseach chaidh e suas agus an uairsin slaodach sìos. Dhùin Drake am beàrn gu sgiobalta. Bha drochaid eile air nochdadh agus bha trafaic a-nis seasmhach air gach taobh de na loidhnichean buidhe dùbailte. Dhùin Drake am beàrn gus an robh an sgiath aca fhèin cha mhòr a" suathadh ri cùl a" chàir eile.
  
  Thionndaidh an ceannairceach a chorp agus chomharraich e am pistol thairis air a ghualainn.
  
  Loisg Alicia an toiseach, am peilear a" briseadh uinneag chùil an Silverado. Feumaidh gun robh iongnadh air an draibhear leis gun do shleamhnaich an càr aige, cha mhòr a" draibheadh a-steach don trafaic a bha a" tighinn a-steach agus ag adhbhrachadh gun do spreadh na h-adharcan gu binn. Lean Alicia a-mach eadhon nas fhaide.
  
  "Tha am pìos seo de fhalt fionn ag itealaich timcheall," thuirt May. "Tha mi dìreach a" cur rudeigin nam chuimhne. Dè a chanas iad riutha a-nis? An e seo... cailleach?"
  
  Barrachd shots. Thill an ceannairceach na theine. Chleachd Drake dòighean dràibhidh seachnaidh cho sàbhailte 's a b' urrainn dha. Bha an trafaic air thoiseach air a dhol sìos a-rithist, agus ghabh e an cothrom a dhol seachad air an Silverado, a" tionndadh a-steach don t-sreath a bha a" tighinn faisg air an rathad. Air a chùlaibh, chuir May sìos an uinneig agus chuir e a" chriomag a-steach do chàr eile. Lean Drake air ais agus rinn e sgrùdadh air an t-sealladh bhon chùl.
  
  "Tha e fhathast a" tighinn."
  
  Gu h-obann thàinig Central Park gu crìch agus bha coltas ann gun robh an eadar-ghearradh trang Fifth Avenue a" leum a-mach orra. Chaidh càraichean sìos, stad iad, agus choisich luchd-coiseachd aig croisean-rathaid agus a" lìnigeadh nan slighean cliathaich. Thug Drake sùil aithghearr air na solais breic air am peantadh buidhe, a bha uaine an-dràsta.
  
  Bha busaichean geal fada a bharrachd air gach taobh de Fifth Avenue. Chàin Drake air na breicichean, ach chaidh an ceannairc a-steach don t-sealladh aca a-rithist. Tro na crainn-làimhe, dh"fhairich e an jerk aig a" chùl, chunnaic e comas mòr-thubaist agus tharraing e a-mach às an t-snìomh gus smachd fhaighinn air ais. Chaidh an càr dìreach a-mach tron chrois-rathaid, an Silverado dìreach òirleach air a chùlaibh.
  
  Dh" fheuch am bus ri tarraing a-mach air am beulaibh, a" fàgail nach robh roghainn aig Drake ach a bhith a" draibheadh fad na slighe sìos an taobh chlì agus a-steach gu meadhan an rathaid. Meatailt air a sgrìobadh agus glainne air a bhriseadh thairis air a uchd. Thuit an Silverado a-steach dha ri thaobh.
  
  "Còig mionaidean," thuirt Bo gu sàmhach.
  
  Gun a bhith a 'caitheamh ùine, mheudaich e an astar aige. Cha b" fhada gus an tàinig Madison Avenue gu sealladh, aghaidh liath Chase Bank agus an J.Crew dubh a" lìonadh an raon lèirsinn a bha romhainn.
  
  "Dà eile," thuirt Bo.
  
  Còmhla, ruith na càraichean rèis bho bheàrn beag gu beàrn beag, a" briseadh chàraichean air gach taobh agus timcheall air cnapan-starra nas slaodaiche. Bha Drake an-còmhnaidh a" brùthadh air an adharc, a" guidhe gum biodh seòrsa de dhùrachd aige, agus loisg Alicia a-steach don adhar gus toirt air luchd-coiseachd agus draibhearan gluasad air falbh gu sgiobalta. Bha na càraichean NYPD mar-thà a" reubadh, a" fàgail lorg sgrios nan dèidh. Bha e air mothachadh mar-thà gur e na h-einnseanan teine mòra dearga na h-aon charbadan air an robh coltas gun deach dèiligeadh riutha le spèis.
  
  "Air adhart," thuirt Bo.
  
  "Fhuair mi e," chunnaic Drake an trannsa a "dol gu Lexington Avenue agus ruith e thuige. A 'tòiseachadh air an einnsean, chuir e an càr timcheall air an oisean gu luath. Chaidh ceò a-mach às na taidhrichean, a" toirt air daoine sgreuchail air feadh a" chabhsair. An seo air an rathad ùr, bha càraichean air am pàirceadh gu dlùth air gach taobh, agus chùm an ùpraid de àrd-ùrlaran, bhanaichean agus sràidean aon-shlighe eadhon na draibhearan as fheàrr a" tomhas.
  
  "Chan eil e fada," thuirt Bo.
  
  Chunnaic Drake a chothrom air thoiseach fhad "s a bha an trafaic a" tanachadh. "Cèitein," thuirt e. "A bheil cuimhne agad air Bangkok?"
  
  Cho rèidh ri gluasad gèaraichean ann an supercar, chuir Mai iris ùr a-steach don Glock aice agus chuir i às a crios-suidheachain, a" gluasad na suidheachan. Sheall Alicia air Drake agus choimhead Drake air an sgàthan rearview. Dhùin an Silverado a-steach leis a h-uile neart, a" feuchainn ri an reubadh fhad "s a bha iad a" tighinn faisg air Stèisean Grand Central agus an sluagh mòr.
  
  Shuidh Mai suas na suidheachan, a 'lùbadh a-mach air an uinneig chùil a tha a-nis briste agus a' tòiseachadh a 'putadh.
  
  Chrath Alicia Drake. "Bancoc?"
  
  "Chan e sin do bheachd."
  
  "O, cha tachair sin a-chaoidh. Innsidh tu dhomh gun lean na thachair ann an Thailand a" tachairt ann an Thailand."
  
  Shleamhnaich Mai tron bheàrn bheag, a" reubadh a h-aodach ach a" toirt air a corp gluasad air adhart. Chunnaic Drake a" mhionaid a bhuail a" ghaoth i, a" ghainmheach a" stobadh a sùilean. Chunnaic e a" mhionaid a bha an ceannairceach a bha an tòir air a" clisgeadh le clisgeadh.
  
  Thàinig an Silverado faisg, uamhasach faisg.
  
  Leum Mai gu cùl an làraidh, sgaoil a casan, agus thog i an armachd aice. Ghabh i amas agus an uairsin thòisich i a" losgadh bho chùl an làraidh, na peilearan a" briseadh uinneagan càr eile. Chaidh togalaichean, busaichean agus lampaichean seachad gu socair. Tharraing Mai an inneal-brosnachaidh a-rithist is a-rithist, mì-mhodhail ris a" ghaoith agus ri gluasad a" chàir, le fòcas a-mhàin air an fhear a bhiodh gam marbhadh air dhòigh eile.
  
  Chùm Drake a" chuibhle stiùiridh cho seasmhach "s a b" urrainn, a" cumail an astair seasmhach. An turas seo, cha deach aon chàr seachad air am beulaibh, mar a rinn e ùrnaigh. Sheas May gu daingeann air a casan, bha i do-sheachanta a" cuimseachadh air aon rud aig aon àm. B" e Drake a stiùir.
  
  "A-nis!" - ghlaodh e am barr a ghuth.
  
  Thionndaidh Alicia mun cuairt mar leanabh a bha air candy a leigeil sìos bho chùl a cathair. "Dè tha i a" dol a dhèanamh?"
  
  Chuir Drake na breicichean an sàs gu socair, aon mhìleatair aig an aon àm. Chuir Mai a-steach an dàrna criomag agus an uairsin ruith i suas leabaidh an làraidh, dìreach chun doras cùil. Leudaich sùilean an draibhear Silverado eadhon nas motha nuair a chunnaic e ninja fiadhaich a "ruith dìreach a dh" ionnsaigh a "chàr astair aige bho chàr eile!
  
  Ràinig Mai an doras cùil agus leum i dhan adhar, a" tionndadh a casan agus a" suathadh a gàirdeanan. Bha mionaid ann mus do tharraing tromachd a-nuas i, agus i a" sreap gu gràsmhor tron adhar tana, mar eisimpleir de stealth, sgil agus bòidhchead, ach an uairsin chaidh i fodha gu trom air cochall càr fir eile. Lùb i sa bhad, a 'leigeil le a casan agus a glùinean a' bhuille a ghabhail agus a cothromachadh a chumail suas. Cha robh e furasta a dhol air tìr air a" mheatailt neo-thorrach, agus chaidh Mai gu sgiobalta air adhart a dh" ionnsaigh a" ghaoth-gaoithe.
  
  Chàin dràibhear an Silverado na breicichean, ach fhuair i fhathast an gunna a chomharrachadh air a h-aodann.
  
  Leudaich Mai a glùinean mar a chaidh a 'bhuaidh gu h-obann troimhe, a' neartachadh a spine agus a guailnean. Dh'fhuirich an armachd aice na làmhan, air a chomharrachadh mar-thà air an ceannairc. Dà bhuille agus rinn e wheezed, a chas fhathast air a" pheadal breic, fuil a" bogadh air beulaibh a lèine agus e a" cromadh air adhart.
  
  Shreap Mai gu cochall a" chàir, ràinig i am broinn a" ghaoth-gaoithe agus tharraing i an draibhear a-mach. Cha robh dòigh sam bith a leigeadh i leis a" chùirt a neart a thoirt air ais. Thachair a sùilean làn pian rithe agus dh" fheuch e ri socrachadh.
  
  "Ciamar...ciamar a tha thu-"
  
  bhuail Mai e san aodann. Chùm i an uairsin nuair a bhuail an càr a-steach gu cùl an Drake. Rinn an Sasannach maill a dh"aona ghnothach gus "glacadh" a" chàr fèin-dràibhidh mus do thionndaidh e ann an slighe cunnartach, air thuaiream.
  
  "Mar sin is e seo a rinn thu ann am Bangkok?" dh'fhaighnich Alicia.
  
  "Rud mar sin".
  
  "Agus dè thachair an ath rud?"
  
  Choimhead Drake air falbh. "Chan eil beachd agam, a ghràidh."
  
  Shuidhich iad na dorsan fosgailte, pàirceadh dùbailte ri taobh an tacsaidh, cho faisg air Stèisean Grand Central "s a gheibheadh iad. Chaidh na sìobhaltich air an ais, a 'coimhead orra. Thionndaidh an fheadhainn smart gu ruith. Thug dusanan eile a-mach na fònaichean cealla aca agus thòisich iad a" togail dhealbhan. Leum Drake a-mach air a" chabhsair agus thòisich e a" ruith sa bhad.
  
  "Tha an t-àm ann," ghlaodh Beauregard ri thaobh.
  
  
  CAIBIDEIL FHICHEAD
  
  
  Bhris Drake a-steach do phrìomh thalla an stèisein mheadhain. Àite mòr air a shìneadh air an taobh chlì is deas agus àrd gu h-àrd. Chuir uachdar gleansach agus làir lìomhach iongnadh air an t-siostam, bha bùird fàgail is ruighinn a" priobadh a h-uile àite, agus bha coltas gun stad air an t-slighe a-steach de dhaoine. Chuir Beau an t-ainm Cafe é nan cuimhne agus sheall e dhaibh plana làir an togalaich.
  
  "Am prìomh choiteachadh," thuirt Mai. "Tionndaidh gu do làimh cheart, seachad air na sreapadan."
  
  Rèisean, toinneamh, agus coileanadh cleasan acrobatic iongantach dìreach gus bualadh a sheachnadh, reub an sgioba tron stèisean. Chaidh mionaidean seachad. Bidh bùthan cofaidh, bùthan seoclaid Beilgeach, agus seasamh bagel air an uisgeachadh le, na h-àilean measgaichte aca a" toirt air ceann Drake snìomh. Chaidh iad a-steach don t-slighe ris an canar Lexington Passage agus thòisich iad a" fàs nas slaodaiche.
  
  "Mar seo!"
  
  Ruith Alicia air adhart, a" brùthadh tron t-slighe a-steach cumhang gu aon de na cafaidhean as lugha a chunnaic Drake a-riamh. Cha mhòr gun mhothachadh, bha inntinn a 'cunntadh chlàran. Gun a bhith duilich, cha robh ann ach trì dhiubh.
  
  Phut Alicia an duine anns a 'chòta glas gu aon taobh, agus an uairsin thuit i air a glùinean ri taobh an uachdar dubh. Bha am bòrd-bùird làn de sgudal neo-riatanach, chaidh na cathraichean a chuir air dòigh gu faiceallach. Ruith Alicia timcheall gu h-ìosal agus cha b" fhada gus an tàinig i am bàrr, a" cumail cèis gheal na làmhan, a sùilean làn dòchais.
  
  Choimhead Drake beagan cheumannan air falbh, ach cha b" e am boireannach Sasannach. An àite sin, chunnaic e an luchd-obrach agus an luchd-ceannach, an fheadhainn a bha a 'dol seachad air an taobh a-muigh, agus aon raon eile gu sònraichte.
  
  Doras gu seòmar goireis.
  
  A-nis dh" fhosgail i, chuir figear boireann neònach a ceann a-mach. Cha mhòr sa bhad, rinn i conaltradh sùla ris an aon fhear a bha a 'coimhead gu dìreach oirre: Matt Drake.
  
  CHAN EIL...
  
  Thog i am fòn-làimhe. "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil seo dhutsa, "thuirt i le dìreach a bilean.
  
  Chrath Drake fhad "s a bha e a" cumail sùil air an sgìre gu lèir. Reub Alicia a" chèis fosgailte agus an uairsin rinn i gàire.
  
  "Chan urrainn seo a bhith fìor."
  
  Leudaich Mai a sùilean. "Dè? Carson nach biodh?"
  
  "Tha e ag ràdh boom!"
  
  
  CAIBIDEIL A H-AON FHICHEAD
  
  
  Ruith Drake chun fhòn agus spìon e bhon bhoireannach e. "Dè tha thu a' cluich?"
  
  Rinn Marsh gàire aig deireadh na loidhne. "An do rinn thu sgrùdadh fon dà chlàr eile?"
  
  An uairsin chaidh an loidhne marbh. Dh'fhairich Drake a h-uile càil a bha na bhroinn a 'tuiteam nuair a bha anam agus a chridhe a' reothadh, ach cha do stad e a 'gluasad. "Gus na bùird!" rinn e sgreuchail agus thòisich e air ruith, a' tuiteam agus a' sleamhnachadh air a ghlùinean fon fhear a b' fhaisge.
  
  Rinn Alicia sgreuch air an luchd-obrach agus an luchd-tadhail gus faighinn a-mach agus falbh. Thuit Bo fo bhòrd eile. Chan eil teagamh nach fhaca Drake mac-samhail ceart de na mhothaich am Frangach - inneal beag spreadhaidh air a tapadh gu taobh shìos a" bhùird. Meud agus cumadh botal uisge, bha e gu ìre mhòr air a phasgadh ann an seann phàipear còmhdach Nollaige. Teachdaireachd Ho-ho-ho! Cha deach Drake gun mhothachadh.
  
  Shuidh Alicia sìos ri thaobh. "Ciamar as urrainn dhuinn an suirghe a neodachadh? Agus, nas cudromaiche, an urrainn dhuinn an sucker a dhì-armachadh? "
  
  "Tha fios agad dè as aithne dhomh, Miles. Anns an arm bhiodh sinn a" spreadhadh aon bhoma às deidh fear eile. Gu bunaiteach, is e seo an dòigh as sàbhailte. Ach bha fios aig an duine seo dè bha e a" dèanamh. Air a phacadh gu math ann am pasgan gun chron. Am faic thu na uèirichean? Tha iad uile den aon dath. Ceap detonator. fiùs iomallach. Chan eil e doirbh, ach cunnartach."
  
  "Mar sin tog an cromag agus na leig leis a" chaip spreadhaidh sin a dhol dheth. "
  
  "Fàs seata? Damn, tha sinn gu tur air rolla an seo." Choimhead Drake suas agus le sùilean mì-chreidsinneach chunnaic e sluagh mòr a" bruthadh an aghaidhean gu uinneagan a" chafaidh. Dh"fheuch cuid eadhon ri faighinn tron doras fosgailte. Chlàraich fònaichean bunaiteach Android na dh'fhaodadh a bhith air bàs an luchd-seilbh aca ann am beagan mhionaidean.
  
  "Falbh a-mach!" - ghlaodh e, agus cheangail Alicia ris. "Falmhaich an togalach seo sa bhad!"
  
  Mu dheireadh, thionndaidh na h-aghaidhean eagallach air falbh agus thòisich an teachdaireachd air an ruigsinn. Chuimhnich Drake air meud a" phrìomh thalla agus an àireamh de dhaoine a bha a-staigh agus ghlan e fhiaclan gus an do ghoirtich na freumhaichean.
  
  "Dè cho fada "s a tha thu a" smaoineachadh?" Chaidh Alicia sìos ri thaobh a-rithist.
  
  "Geàrr-chunntas, ma tha."
  
  Thug Drake sùil air an inneal. Gu fìrinneach, cha robh e a" coimhead sòlaimte, dìreach boma sìmplidh a chaidh a dhealbhadh gus eagal a chuir air seach milleadh. Bha e air bomaichean cleasan-teine fhaicinn den mheud seo agus is dòcha le inneal spreadhaidh a bha coltach ris an aon rud. Is dòcha gu bheil an t-eòlas aige san arm air a dhol sìos beagan, ach nuair a bha e ann an suidheachadh uèir dhearg-ghorm, bha e air ais a dh'aithghearr.
  
  Ach a-mhàin gu bheil na uèirichean uile den aon dath.
  
  Bha caos a" cuairteachadh a h-uile càil timcheall air a" chocan a chaidh a chruthachadh gu saor-thoileach. Coltach ri uisge-beatha fealltach, chaidh naidheachdan mun bhoma a sguabadh tro na tallachan mòra, agus chaidh miann aon duine airson saorsa a-steach an ath fhear agus an ath fhear, gus an deach a h-uile duine ach an luchd-siubhail as cruaidhe - no as gòraiche - a-mach. Bha am fuaim bodhar, ràinig e na sparran àrda agus a" sruthadh air ais sìos na ballachan. Thuit fir is mnathan ann an cabhaig, agus chuidich na daoine a bha a" dol seachad iad. Ghabh cuid clisgeadh, agus dh" fhan cuid eile socair. Dh" fheuch Bosses ris an luchd-obrach aca a chumail nan àite ach bha iad gu reusanta a" sabaid ri blàr a bha air chall. Dhòirt sluagh a-mach às na slighean a-mach agus thòisich iad air 42mh Sràid a lìonadh.
  
  Chuir Drake leisg, fallas a" beading air a mhaoil. Dh" fhaodadh aon ghluasad ceàrr an seo leantainn gu call ball, no barrachd. Agus na bu mhiosa, bheireadh e a-mach às an t-sabaid gus Marsh a sgrios. Mas urrainn don Phythian an caolachadh a-mach, bidh cothrom fada nas fheàrr aige an amas mu dheireadh aige a choileanadh - ge bith dè cho ceàrr sa bhios an ifrinn seo.
  
  Chaidh Beauregard an uairsin sìos ri thaobh. "A bheil thu ceart gu leòr?"
  
  Leudaich sùilean Drake. "Dè an ifrinn ... tha mi a 'ciallachadh, nach eil thu a' dèanamh a-mach le cuideigin eile -"
  
  Chùm Bo a-mach inneal eile, a bha e air a chuir dheth mu thràth. "Is e inneal sìmplidh a th" ann agus cha tug e ach beagan dhiog. A bheil feum agad air cuideachadh?"
  
  Thug Drake sùil air na h-innealan a-staigh a bha crochte air a bheulaibh, air cho beag de smugness air aodann an Fhrangach agus thuirt e, "Damn. Chan eil duine nas fheàrr ag innse don t-Suain gun do thachair seo."
  
  An uairsin thug e a-mach an caip spreadhaidh.
  
  Bidh a h-uile dad mar a tha e. Chaidh faireachdainn faochadh thairis air agus thug e mionaid airson stad agus anail a ghlacadh. Chaidh èiginn eile fhuasgladh, buaidh bheag eile dha na daoine math. An uairsin thuirt Alicia, gun a sùilean a thoirt far cunntair a" chafaidh, còig faclan gu math sònraichte.
  
  "Tha am fòn dona a" glaodhadh a-rithist. "
  
  Agus timcheall air Stèisean Grand Central, air feadh Cathair New York, ann an canaichean sgudail agus fo chraobhan - eadhon ceangailte ri rèilichean agus mu dheireadh air an tilgeil le baidhsagalan-motair - thòisich bomaichean a" spreadhadh.
  
  
  CAIBIDEIL A dhà-fhichead
  
  
  Sheas Hayden air beulaibh sreath de sgrùdairean telebhisean, Kinimaka ri thaobh. Chaidh na smuaintean aca mu bhith a" briseadh Ramses a chuir an grèim airson ùine leis an ruaig tro Central Park agus an uairsin a" chuthach aig Stèisean Grand Central. Fhad "s a bha iad a" coimhead, choisich Moore suas thuca agus thòisich e a "toirt iomradh air gach monitor, ìomhaighean a" chamara air an ainmeachadh agus comasach air gluasad a-steach gus cuideam a chuir air falt daonna air gàirdean breac. Cha robh an còmhdach cho farsaing 's a bu chòir a bhith, ach chaidh a leasachadh nuair a thàinig Drake agus an sgioba aige faisg air an stèisean rèile ainmeil. Sheall sgrùdaire eile Ramses agus Price anns na ceallan aca, am fear a bh" ann roimhe a" ruith gu mì-fhoighidneach mar gum feumadh e a bhith ann an àiteachan, am fear mu dheireadh a" suidhe gu dubhach mar gum b" e a h-uile rud a bha e ag iarraidh a bhith a" tabhann sròn.
  
  Dh'obraich sgioba Moore gu dìcheallach mun cuairt orra, ag aithris air seallaidhean, tuairmsean agus ag iarraidh air oifigearan poileis agus riochdairean air an t-sràid tadhal air cuid de sgìrean. Chaidh na h-ionnsaighean a shàrachadh air beulaibh Hayden, eadhon fhad "s a bha Drake agus Beau a" cuir às do bhomaichean air Grand Central. Is e an aon dòigh anns am faodadh Moore a bhith gu tur cinnteach gun deach aire a thoirt do Midtown a bhith a" falamhachadh an làrach gu lèir.
  
  "Chan eil dragh agam an e seann sheanmhair bodhar a th" ann a chaill a cat," thuirt e. "Co-dhiù toirt a chreidsinn orra."
  
  "Ciamar a gheibheadh camarathan bhomaichean tro na lorgairean meatailt aig Stèisean Grand Central?" Dh'fhaighnich Kinimaka.
  
  "Spreadhaichean plastaig?" Chaidh Moore an sàs.
  
  "Nach eil ceumannan eile agad airson seo?" dh'fhaighnich Hayden.
  
  "Gu dearbh, ach seall timcheall. Tha naochad sa cheud de na daoine againn a" coimhead airson boma niùclasach damn. Chan fhaca mi a-riamh an raon seo cho falamh."
  
  Bha Hayden a" faighneachd dè cho fada "s a bha Marsh air a bhith a" dealbhadh seo. Agus Ramses? Bha timcheall air còig ceallan aig a" phrionnsa ceannairc ann an New York, is dòcha barrachd, agus bha cuid dhiubh nan ceallan cadail. Dh" fhaodadh stuth-spreadhaidh de sheòrsa sam bith a bhith air a chùl-mhùtaireachd aig àm sam bith agus dìreach a thiodhlacadh, falaichte sa choille no san làr ìseal airson bhliadhnaichean ma tha sin riatanach. Thoir sùil air na Ruiseanaich agus an sgeulachd dhearbhte mu na màileidean niùclasach a bha a dhìth orra - b" e Ameireaganach a mhol gur e an àireamh a bha a dhìth an dearbh àireamh a bha a dhìth gus na Stàitean Aonaichte a sgrios. B" e uireasbhuidh Ruiseanach a bh" ann a dhearbh gu robh iad ann an Ameireagaidh mu thràth.
  
  Ghabh i ceum air ais, a 'feuchainn ris an dealbh gu lèir a thoirt a-steach. Airson a" mhòr-chuid de a beatha inbheach, bha Hayden na oifigear èigneachaidh lagha; bha i a" faireachdainn mar gum faca i a h-uile suidheachadh a ghabhas smaoineachadh. Ach a-nis... bha seo gun samhail. Bha Drake mu thràth air rèiseadh bho Times Square gu Grand Central, a" sàbhaladh beatha gach mionaid agus an uairsin a" call dhà. Thug Dahl às a chèile camarathan Ramses aig a h-uile tionndadh. Ach bha i air a bualadh le farsaingeachd, eagallach an iongantas seo.
  
  Agus dh"fhàs an saoghal na bu mhiosa. Bha i eòlach air daoine nach robh a" dèanamh dragh tuilleadh a bhith a" coimhead air na naidheachdan, daoine a bha air aplacaidean a sguabadh às na fònaichean aca leis gu robh a h-uile dad a chunnaic iad tàmailteach agus bha iad a" faireachdainn mar nach b" urrainn dhaibh dad a dhèanamh. Cha deach co-dhùnaidhean a bha soilleir agus follaiseach bhon fhìor thoiseach, gu h-àraidh nuair a nochd ISIS, a-riamh a dhèanamh, air an sgapadh le poilitigs, prothaid agus sannt, agus ro-mheas air doimhneachd fulangas daonna. Is e an rud a bha am poball ag iarraidh a-nis onair, figear anns an robh earbsa aca, cuideigin a thàinig le uimhir de fhollaiseachd agus a bha sàbhailte a riaghladh.
  
  Ghabh Hayden ris a h-uile càil. Bha a faireachdainn gun chuideachadh coltach ris na faireachdainnean a bha Tyler Webb air a bhith ga cur troimhe o chionn ghoirid. An fhaireachdainn gu bheil thu air do gheur-leanmhainn cho seòlta agus nach eil cumhachd agad dad a dhèanamh mu dheidhinn. A-nis bha i a" faireachdainn na h-aon fhaireachdainnean, a" coimhead Drake agus Dahl a" feuchainn ri New York agus an còrr den t-saoghal a thoirt air ais bhon bhruach.
  
  "Marbhaidh mi Ramses airson seo," thuirt i.
  
  Chuir Kinimaka spòg mòr air a guailnean. "Leig dhomh. Tha mi mòran ni 's bòidhche na thusa, agus bhithinn na b' fheàrr dheth sa phrìosan."
  
  Chomharraich Moore gu scrion sònraichte. "Seall a-null an sin, a bhalaich. Chuir iad às don bhoma."
  
  Chaidh tlachd a losgadh tro Hayden nuair a chunnaic i Matt Drake a" fàgail a" chafaidh & # 233; le guth faochaidh agus buadhach air 'aghaidh. Rinn an sgioba cruinnichte gàirdeachas agus an uairsin stad iad gu h-obann nuair a thòisich tachartasan a" dol a-mach à smachd.
  
  Air mòran sgrùdairean, chunnaic Hayden canaichean sgudail a" spreadhadh, càraichean a" gluasad gus nach spreadh còmhdach tuill-toll. Chunnaic i baidhsagalan-motair a" marcachd air an rathad agus a" tilgeil rudan cumadh breige air togalaichean agus uinneagan. An dàrna fear às deidh sin bha spreadhadh eile ann. Chunnaic i an càr air a thogail grunn throighean far an làr fhad "s a bha boma a" spreadhadh fodha, ceò is lasraichean a" dòrtadh a-mach às na taobhan. Timcheall air Stèisean Grand Central, chaidh canaichean sgudail na theine am measg luchd-siubhail a bha a" teicheadh. B" e uamhas a bha san amas, chan e leòintich. Bha teintean air dà dhrochaid, a dh'adhbhraich tagaichean trafaig cho mòr 's nach b' urrainn fiù 's baidhsagalan-motair a dhol thairis orra.
  
  Sheall Moore, aodann a" gabhail fois airson dìreach diog mus do thòisich e ag èigheach òrdughan. Dh'fheuch Hayden ri a sealladh làidir a chumail suas agus dh'fhairich i gu robh gualainn Mano a' suathadh rithe fhèin.
  
  Gluaisidh sinn air adhart.
  
  Lean gnìomhachd air adhart aig an ionad obrachaidh, chaidh seirbheisean èiginn a chuir air falbh, agus chaidh cur an gnìomh lagha ath-stiùireadh gu na sgìrean as cruaidhe. Bha am buidheann-smàlaidh agus sappers an sàs nas fhaide na a h-uile crìochan. Dh'òrdaich Moore heileacoptairean a chleachdadh gus na sràidean a chuairteachadh. Nuair a thàinig inneal beag eile air tìr aig Macy's, cha b' urrainn dha Hayden coimhead air tuilleadh.
  
  Thionndaidh i air falbh, a" coimhead tron eòlas gu lèir aice airson beachd sam bith air dè a bu chòir a dhèanamh an ath rud, a" cuimhneachadh air Hawaii agus Washington, DC o chionn beagan bhliadhnaichean, a" cuimseachadh ... sgriothan.
  
  "Chan eil!"
  
  
  CAIBIDEIL A TRÌ FHICHEAD
  
  
  Bhris Hayden tro na daoine mun cuairt oirre agus ruith i a-mach às an t-seòmar. Cha mhòr nach robh i a" fàs feargach, chaidh i sìos an staidhre, a" sgoltadh a dòrn gu cnapan cruaidh feòil is cnàimh. Dh'èigh Kinimaka rabhadh, ach cha do mhothaich Hayden e. Dhèanadh i seo, agus bhiodh an saoghal na àite na b" fheàrr, na bu shàbhailte.
  
  A 'dèanamh a slighe air feadh an trannsa a bha a' ruith fon làrach, ràinig i cealla Ramses mu dheireadh. Bha am bastard fhathast a 'gàireachdainn, cha robh am fuaim ach a' caoineadh uabhasach bho uilebheist. Ann an dòigh air choreigin bha fios aige dè bha a" tachairt. Bha ro-phlanadh follaiseach, ach cha b" e an dì-mhisneachd iomlan airson sunnd daonna rudeigin a b" urrainn dhi a làimhseachadh gu furasta.
  
  Dh" fhosgail Hayden an doras don t-seòmar aige. Leum an geàrd agus an uairsin loisg e a-muigh mar fhreagairt don òrdugh aice. Choisich Hayden dìreach gu na bàraichean iarainn.
  
  "Innis dhomh dè tha dol. Inns dhomh a-nis agus bidh mi socair leat."
  
  Rinn Ramses gàire. "Dè tha dol?" Thug e fa-near stràc Ameireaganach. "Is e a" phuing gu bheil na daoine agad gan toirt air do ghlùinean. Agus fuirichidh tu ann, "lean an duine mòr ìosal gus coimhead gu dìreach a-steach do shùilean Hayden bho astar grunn mhìlemeatairean. "Le a theanga a" crochadh a-mach. Bidh thu a" dèanamh a h-uile dad a dh "iarras mi ort a dhèanamh."
  
  Dh" fhosgail Hayden doras na cealla. Ruith Ramses, gun a bhith a 'caitheamh diog, oirre agus dh' fheuch e ri a thilgeil chun an ùrlair. Bha làmhan-làimhe air làmhan an duine, ach cha do chuir sin stad air bho bhith a' cleachdadh a mhòr-chuid. Thug Hayden a-mach gu sgileil agus rolaig e a cheann an toiseach a-steach do aon de na bàraichean iarainn dìreach, amhach a" tarraing air ais bhon bhuaidh. Bhuail i an uair sin na dubhagan agus an druim aige gu cruaidh, ag adhbhrachadh gu robh e a" caoineadh agus a" caoineadh.
  
  Chan eil barrachd gàire crazy.
  
  Chleachd Hayden e mar phoca punching, a" gluasad timcheall a chorp agus a" bualadh air diofar raointean. Nuair a bha Ramses a" beucaich agus a" tionndadh mun cuairt, chunnt i a" chiad trì buillean - sròn sèididh, giallan brùite agus amhach. Thòisich Ramses air tachdadh. Cha do leig Hayden seachad, eadhon nuair a thàinig Kinimaka thuice agus chuir e ìmpidh oirre a bhith beagan nas faiceallach.
  
  "Cuir stad air a" bhreabadh fucking agad, Mano, "thuirt Hayden ris. "Tha daoine a" bàsachadh a-muigh an sin. "
  
  Dh'fheuch Ramses ri gàire a dhèanamh, ach chuir am pian anns an larynx stad air. Lean Hayden seo le breab sgiobalta bunny. "Gàireachdainn a-nis."
  
  Tharraing Kinimaka air falbh i. Thionndaidh Hayden a dh'ionnsaigh e, ach an uairsin thug Ramses a bha air a mhilleadh a rèir coltais a 'magadh orra le chèile. Bha e na dhuine mòr, eadhon nas àirde na Kinimaki, bha am mais fèithe timcheall air an aon rud, ach bha an Hawaiianach na b" fheàrr na an ceannairc ann an aon raon cudromach.
  
  Eòlas sabaid.
  
  Bhuail Ramses ri Kinimaka agus an uairsin bhreab e gu brùideil, a" dol air ais dhan chill aige. "Dè an ifrinn a tha thu air a dhèanamh?" ghuidh e.
  
  "Tha an stuth nas làidire na thusa," thuirt Kinimaka, a "suathadh an raon buaidh.
  
  "Tha sinn airson faighinn a-mach dè a thachras a-nis," thuirt Hayden, a" leantainn Ramses air ais don chill aige. "Tha sinn airson faighinn a-mach mun bhoma niùclasach. Càite a bheil e? Cò aig a bheil smachd? Dè na h-òrdughan a th" aca? Agus, air sgàth Dhè, dè na fìor rùintean a th" agad?"
  
  Bha duilgheadas aig Ramses fuireach dìreach, gu soilleir gun a bhith ag iarraidh tuiteam air a ghlùinean. Bha an teannachadh a" faireachdainn anns a h-uile tendon. Ach, nuair a sheas e mu dheireadh, chrom a cheann. Dh'fhuirich Hayden cho faiceallach 's a bhiodh i le nathair leònte.
  
  "Chan eil dad as urrainn dhut a dhèanamh. Faighnich don duine agad, Price. Tha fios aige air seo mu thràth. Tha fios aige air a h-uile càil. Loisgidh New York, a bhean, agus dannsaidh mo shluagh ar jig buaidh am measg luaithre smoldering."
  
  Prìs? Chunnaic Hayden brath aig a h-uile tionndadh. Bha cuideigin na laighe, agus thug sin air a fearg barrachd a ghoil. Gun a bhith a 'gèilleadh ris a' phuinnsean a bha a 'sruthadh bho bhilean an duine, leudaich i a làmh gu Mano.
  
  "Falbh thoir dhomh gunna-gunna."
  
  "Hayden -"
  
  "Direach dèan e!" Thionndaidh i mu 'n cuairt, fearg a' tighinn o gach pore. "Faigh dhomh gunna stun agus thoir a-mach am fuck."
  
  San àm a dh'fhalbh, sgrios Hayden dàimhean anns an robh i den bheachd gu robh a com-pàirtiche ro lag. Gu sònraichte am fear a roinn i le Ben Blake, a bhàsaich aig làmhan fir Rìgh na Fola dìreach beagan mhìosan às deidh sin. Bha Ben, bha i a" smaoineachadh, ro òg, gun eòlas, car neo-aibidh, ach eadhon le Kinimaka bha i a-nis a" tòiseachadh air a beachd atharrachadh. Bha i ga fhaicinn mar lag, dìth, agus gu cinnteach feumach air ath-thogail.
  
  "Na bi a" sabaid rium, Mano. Direach dèan e".
  
  Uisge-beatha, ach ràinig e cluasan Hawaiian gu foirfe. Ruith an duine mòr air falbh, a" falach aodann agus na faireachdainnean aige bhuaipe. Thionndaidh Hayden a sùil air ais gu Ramses.
  
  "A-nis tha thu dìreach mar mise," thuirt e. "Tha mi air oileanach eile a chosnadh."
  
  "Tha thu a 'smaoineachadh?" Chrath Hayden a glùin a-steach do stamag an fhir eile, an uairsin chaidh a h-uilinn a-steach gu tròcaireach gu cùl a h-amhaich. "An toireadh oileanach a" chùis a-mach ort?"
  
  "Nam biodh mo làmhan saor ..."
  
  "Dìreach?" Bha Hayden dall le feirg. "Feuch am faic sinn dè as urrainn dhut a dhèanamh, am bi sinn?"
  
  Nuair a bha i a" ruighinn gu lannan-làimhe Ramses, thill Kinimaka, gunna stun ann an cumadh cigar air a bhualadh na dhòrn clenched. Thuig e na h-amasan aice agus thill e air ais.
  
  "Dè?" - rinn i sgreuchail.
  
  "Tha thu a" dèanamh na tha agad ri dhèanamh."
  
  Mhallaich Hayden an duine agus an uairsin mhallaich e eadhon nas àirde ann an aodann Ramses, a "faireachdainn gu math diombach nach b" urrainn dha a bhriseadh.
  
  Ghearr guth ìosal, ciùin troimh a chorruich : Ach, theagamh gu'n d'thug e cliu dhuit.
  
  Is dòcha gu bheil.
  
  Bhrùth Hayden Ramses gus an do thuit e air a bhunc, beachd ùr a" tighinn a-steach na cheann. Tha, is dòcha gu bheil dòigh ann. A 'glaodhadh aig Kinimaka, choisich i a-mach às a' chill, ghlas i e, agus an uairsin chaidh i chun an dorais a-muigh.
  
  "A bheil dad ùr a" tachairt shuas an staidhre?"
  
  "Barrachd bhomaichean sgudail, ach a-nis nas lugha dhiubh. Rothaiche-motair eile, ach rug iad air."
  
  Dh'fhàs pròiseas smaoineachaidh Hayden nas soilleire. Choisich i a-mach don talla agus an uairsin choisich i gu doras eile. Gun stad, phut i tron t-sluagh, cinnteach gum biodh Raibeart Price air am fuaim a chluinntinn a" tighinn bho chealla Ramses. Dh" innis an t-suil a bha "na shuilean gu"n robh e mar sin.
  
  "Chan eil fios agam càil," dh"èigh e. "Feuch an creid thu mi. Ma dh'innis e dhut gu robh fios agam air rudeigin, rud sam bith, mu bhoma niùclasach, tha e na laighe."
  
  Ràinig Hayden airson a ghunna stun. "Cò a chreideas? Fear-ceannairc no neach-brathaidh neach-poilitigs. Gu dearbh, chì sinn dè tha an taser ag innse dhuinn. "
  
  "Chan eil!" Thog Price an dà làmh.
  
  Ghabh Hayden amas. "Is dòcha nach eil fios agad dè a tha a" dol air adhart ann an New York, Raibeart, agus mar sin innsidh mi a h-uile dad dhut. Dìreach aon turas. Bidh ceallan ceannairc a" cumail smachd air armachd niuclasach, a tha sinn a" creidsinn a tha comasach air spreadhadh aig àm sam bith. A-nis tha am Pythian seòlta den bheachd gu bheil smachd aige air an t-suidheachadh. Bidh spreadhaidhean beaga a" tachairt air feadh Manhattan. Chaidh bomaichean a chur aig Stèisean a' Mheadhain. Agus, Raibeart, chan e seo an deireadh. "
  
  Bha an t-seann Rùnaire na Stàite ann an cabhag, gun chomas aige facal a ràdh. Anns an soilleireachd ùr aice, bha Hayden cha mhòr cinnteach gun robh e ag innse na fìrinn. Ach dh" fhan an aon sleamhnachadh teagmhach seo, an-còmhnaidh ga chràdh mar leanabh beag.
  
  Bha an duine seo na neach-poilitigs soirbheachail.
  
  Loisg i gunna stun. Loisg e chun a chliathaich, ag ionndrainn an duine le òirleach. Thòisich Price air chrith anns na bòtannan aige.
  
  "Bidh an ath bhuille fon chrios," gheall Hayden.
  
  An uairsin, nuair a reub Price suas, nuair a rinn Mano gàire, agus chuimhnich i air gàire demonic Ramses, nuair a smaoinich i air an uabhas a bha a-nis ann am Manhattan, agus air a co-obraichean anns an tiugh dheth, ann an cridhe Jeopardy, bha e Hayden Jay a bhris sìos a-nuas.
  
  Gun an còrr. Cha chuir mi suas le seo airson mionaid eile.
  
  A" greimeachadh air Price, thilg i air a" bhalla e, le neart na buille a" toirt air tuiteam air a ghlùinean. Thog Kinimaka e, a" toirt sealladh ceasnachail dhi.
  
  "Dìreach falbh às mo rathad."
  
  Thilg i Price a-rithist, an turas seo a-steach don doras a-muigh. Leum e air ais, a 'crathadh, a' tuiteam, agus an uairsin rug i air a-rithist e, ga thoirt a-steach don trannsa agus a dh'ionnsaigh cealla Ramses. An uair a chunnaic Price an ceannairceach glaiste 'na chill, thoisich e ri feadaireachd 's ri caoineadh. Phut Hayden air adhart e.
  
  "Feuch, feuch, chan urrainn dhut seo a dhèanamh."
  
  "Gu fìrinneach," thuirt Kinimaka. "Is e seo rudeigin as urrainn dhuinn a dhèanamh."
  
  "Nooo!"
  
  Thilg Hayden Price air na bàraichean agus dh" fhosgail e an cealla. Cha do ghluais Ramses, fhathast na shuidhe air an leabaidh aige agus a" faicinn na bha a" tachairt bho bhith fo na h-eyelids dùinte aige. Tharraing Kinimaka a Glock a-mach agus rinn e amas air an dithis fhireannach fhad "s a bha Hayden a" fuasgladh an cuid bannan.
  
  "Aon chothrom," thuirt i. "Aon chealla prìosain. Dithis fhear. Tha a" chiad neach a chuireas fios thugam airson cabadaich a" faireachdainn nas fheàrr. Tha thu a 'tuigsinn?"
  
  Bha a" phrìs a" sèideadh mar laogh leth-ithe. Cha do ghluais Ramses fhathast. Airson Hayden, cha robh an sealladh dheth gun dragh. Bha an t-atharrachadh obann ann neo-àbhaisteach. Choisich i air falbh agus ghlas i an cealla, a 'fàgail an dithis fhireannach còmhla nuair a thòisich am fòn aice a' fònadh agus thàinig guth Agent Moore air an loidhne.
  
  "Thig an seo, Jay. Feumaidh tu seo fhaicinn."
  
  "Dè tha seo?" Ruith i le Kinimaka, a" ruith an dubhar a-mach às na blocaichean cealla agus air ais suas an staidhre.
  
  "Barrachd bhomaichean," thuirt e gu duilich. "Chuir mi a h-uile duine airson a" bhreugan a ghlanadh. Agus chan e an riatanas mu dheireadh seo na bha sinn an dùil a bhitheadh. O, agus tha an duine agad Dahl air thoiseach air ceal ceithir. Tha e air a thòir an-dràsta."
  
  " Buaileamaid an rathad !" Ruith Hayden gu togalach an stèisein.
  
  
  CAIBIDEIL A CHATHAIR FHICHEAD
  
  
  Thilg Dahl e fhèin a-steach do chathair an luchd-siubhail agus leig e le Smith draibheadh; Tha Kenzie, Lauren agus Yorgi air ais san t-seat. Fiù "s nuair a bha iad a" dèanamh an slighe air ais chun stèisean, bha aithrisean ann gun tug Drake ionnsaigh air Stèisean Grand Central, ach cha chuala e dad a bharrachd. Bha Moore dìreach air tip eile fhaighinn bho neach-fiosrachaidh - bha ceathramh cealla ceannairc ag obair a-mach à togalach àros sòghail faisg air Central Park, agus a-nis gun do smaoinich Dahl mu dheidhinn, tha e na adhbhar gun deach cuid de na ceallan sin a mhaoineachadh ann an dòigh eadar-dhealaichte seach feadhainn eile - tha e chuidich iad iad a bhith a" fighe a-steach leis an t-sluagh - ach bha Dahl a" faighneachd ciamar a dh" fhaodadh grunn dhaoine a bhith ann cho furasta ann an comann sònraichte gun a bhith a "cuimhneachadh air an indoctrination eanchainn aca. B" e ealain shònraichte a bh" ann an nighe eanchainn, agus bha e teagmhach gun robh an ceannairceach àbhaisteach air a mhaighstireachd fhathast.
  
  Na bi cho naive.
  
  Chuir riochdairean Moore cunnart nas motha na dìreach foillseachadh gus na sanasan sin fhaighinn. Bhiodh buaidh an latha an-diugh a" dol air ais gun stad, agus bha e an dòchas gum biodh fios aig Homeland ciamar a sheideadh e uile. Ma chaidh àidseant falaichte a losgadh an-diugh, bha na duilgheadasan aige dìreach a" tòiseachadh.
  
  Dh" fheuch copan trafaic, a bha an-còmhnaidh làmh an uachdair air na croisean-rathaid, an dìcheall trafaic a shìoladh, le duilgheadasan mòra agus is dòcha do-sheachanta, ach bu chòir prìomhachas a thoirt do charbadan èiginn mothachail. Chunnaic Dahl grunn àrd-ùrlaran seallaidh beaga - cha mhòr mar luchd-togail cherry beaga - far an robh oifigearan poileis a" stiùireadh an co-obraichean bho shealladh nas àirde, agus chrath e a thaing nuair a chaidh an leigeil troimhe.
  
  Thug Dahl sùil air GPS a" chàir. "Ochd mionaidean," thuirt e. "A bheil sinn deiseil?"
  
  "Deiseil," thill an sgioba gu lèir.
  
  "Lauren, Yorgi, fuirich leis a" chàr an turas seo. Chan urrainn dhuinn do chunnart tuilleadh."
  
  "Tha mi a" tighinn," thuirt Lauren. "Feumaidh tu cuideachadh."
  
  Chuir Dahl às do dhealbhan den làr ìseal agus bàs stiùiriche nam feachdan sònraichte. "Chan urrainn dhuinn beatha neo-riatanach a chuir an cunnart. Lauren, Yorgi, tha an luach agad fhèin ann an diofar raointean. Dìreach cùm sùil air an t-sealladh. Feumaidh sinn sùilean an sin cuideachd."
  
  "Is dòcha gu bheil feum agad air na sgilean agam," thuirt Yorgi.
  
  "Tha mi teagmhach gum bi sinn a" leum air balconies, Yorgi. No a 'cleachdadh pìoban drèanaidh. Dìreach..." rinn e osna. "Feuch an dèan thu mar a dh" iarras mi agus thoir sùil air a" choltas fuilteach. Na toir orm seo a thionndadh gu òrdugh."
  
  Bha sàmhchair neònach ann. Bha gach ball den sgioba a 'faicinn tachartasan an ionnsaigh roimhe gu tur eadar-dhealaichte, ach bhon a bha seo uile air tachairt dìreach leth uair a thìde air ais, bha a' mhòr-chuid fhathast ann an clisgeadh. Bha na beachdan gun chrìoch - cho faisg "s a bha iad air spreadhadh. Mar a dh" ìobradh duine e fhèin cho neo-fheumail airson am beatha a shàbhaladh. Dè cho saor a dhèilig na ceannaircich sin ri gach seòrsa beatha.
  
  Lorg Dahl a smuaintean a" tilleadh chun t-seann shabaid sin - ciamar a dh" fhaodadh inbheach feartan gràin cho mòr a chuir an sàs ann am pàiste nas òige? An inntinn as neo-chiontach? Ciamar a b" urrainn do dhuine inbheach, cunntachail a bhith a" creidsinn gu robh e ceart a leithid de dh" inntinnean lag a dhùsgadh, cùrsa beatha gealltanach atharrachadh gu bràth? Airson... dè?... fuath, neo-sùbailteachd, fanaticism.
  
  Ge bith ciamar a choimheadas sinn air, ge bith dè na beachdan a th" againn air creideamh, bha Dahl a" smaoineachadh, tha an diabhal dha-rìribh a" coiseachd nar measg.
  
  Rinn Mac a' Ghobhainn a' chùis air na breicichean agus iad a' tighinn faisg air togalach àrd. Thug e diogan airson ullachadh agus faighinn a-mach às a" chàr, gam fàgail gun dìon air a" chabhsair. Bha Dahl a" faireachdainn mì-chofhurtail le fios gu robh an ceathramh cealla cha mhòr cinnteach a-staigh agus cho comasach sa bha iad a rèir coltais. Thuit an sealladh aige air Lauren agus Yorgi.
  
  "Dè an ifrinn a tha thu a" dèanamh? Gabh air ais anns a" chàr."
  
  Chaidh iad gu fear an dorais, sheall iad na IDan aca agus dh" fhaighnich iad mu dhà àros air a" cheathramh làr. Bhuineadh an dithis do chàraid òg a chumadh riutha fhèin agus a bha daonnan modhail. Chan fhaca fear an dorais eadhon an dà chàraid còmhla, ach bha, bha aon de na flataichean a" faighinn luchd-tadhail cunbhalach. Bha e den bheachd gur e feasgar sòisealta air choireigin a bh" ann, ach an uairsin cha deach a phàigheadh airson a bhith ro neònach.
  
  Phut Dahl gu socair e gu aon taobh agus chaidh e chun an staidhre. Dh"fhaighnich fear an dorais an robh iuchair a dhìth orra.
  
  Rinn Dahl gàire gu socair. "Cha bhith feum air sin."
  
  Chaidh faighinn thairis air ceithir làir gu furasta, agus an uairsin choisich na trì saighdearan gu faiceallach air feadh an trannsa. Nuair a chunnaic Dal an àireamh àros ceart a" tighinn am follais, thòisich am fòn cealla aige a" crith.
  
  "Dè?" Dh'fhuirich Smith agus Kenzi, a 'còmhdach an iomall.
  
  Lìon guth sgìth Moore ceann Dahl. "Tha am fiosrachadh ceàrr. Bidh cuid de luchd-fiosrachaidh a" frèamadh nan daoine ceàrr gus beagan dìoghaltas fhaighinn. Duilich, fhuair mi a-mach."
  
  "Lies," dh" èigh Dahl. "A bheil thu a" tarraing mo chois? Sheas sinn taobh a-muigh an dorais fucking aca le HKs."
  
  "An uairsin falbh. Tha gaol aig an neach-fiosrachaidh air fear de na boireannaich. Chan eil e gu diofar, dìreach till air ais air an rathad, Dal. Tha am fiosrachadh a leanas teth dearg."
  
  Mhallaich an Suaineach agus ghairm e an sgioba aige air ais, dh"fhalaich iad na buill-airm aca, agus an uairsin rinn iad cabhag seachad air a" phortair iongantach. Bha Dahl dha-rìribh air beachdachadh air iarraidh air an fhear-dorais falmhachadh sàmhach a dhèanamh mus deach iad suas chun cheathramh làr - le fios dè a dh" fhaodadh tachairt an sin - agus a-nis bha e a "faighneachd ciamar a dh" fhaodadh an luchd-còmhnaidh a bhith air dèiligeadh às deidh dhaibh ionnsachadh gu robh a chomhairle meallta.
  
  Ceist shòisealta inntinneach. Dè an seòrsa duine a bhiodh a" gearain mu bhith air a thilgeil a-mach às an dachaigh aige fhad "s a bha na poileis a" coimhead airson luchd-ceannairc... nam biodh an rannsachadh sin stèidhichte air breug?
  
  Chaidh Dahl sìos. Cha robh Moore dìreach air an liosta shit aige fhathast, ach bha an duine a" sgàineadh air talamh creagach. "Obraichidh an ath chliù seo, ceart?" Bhruidhinn e a-steach don loidhne a tha fhathast fosgailte.
  
  "Sin mar a bu chòir dha a bhith. An aon fhear a bhean ris an treas camara. Dìreach ruig gu Times Square agus luath."
  
  "A bheil Times Square ann an cunnart? Dè na feachdan tèarainteachd a th" ann mu thràth?"
  
  "A h-uile gin dhiubh".
  
  "Ceart gu leòr, tha deich mionaidean againn air fhàgail."
  
  "Biodh còig ann."
  
  Ghluais Mac a" Ghobhainn mar dheamhan, a" gearradh oiseanan agus a" brùthadh, eadhon a" bruiseadh, eadar càraichean air an droch phàirceadh. Trèig iad an càr air 50mh Sràid agus ruith iad, a-nis an aghaidh an t-sluaigh a bha a" luathachadh air falbh bho Times Square, bùthan sunndach M&M"s World, Hershey"s Chocolate World agus eadhon na Starbucks air oisean na sràide, a tha a-nis air am lagachadh leis a" chunnart a bha gu bhith ann. Bha bùird-fiosrachaidh mòr, meud daonna, a" soilleireachadh an t-sràid le mìltean de dh" ìomhaighean dathach, gach fear a" sireadh aire agus an sàs ann am blàr beò, crathaidh. Tharraing an sgioba suas coille de sgafallachd oir bha coltas gu robh cha mhòr a h-uile stòr eile a" dol tro ùrachadh de sheòrsa air choreigin. Dh" fheuch Dal ri smaoineachadh air dòigh air Lauren agus Yorgi a chumail sàbhailte, ach rinn an turas agus an teicheadh e cha mhòr do-dhèanta. Coltach ris no nach robh, bha iad uile nan saighdearan a-nis, an sgioba air a neartachadh leis an làthaireachd.
  
  Air thoiseach, bha na poileis a" teannachadh cordon timcheall na ceàrnaig. Choimhead muinntir New York air adhart le mì-chreidsinn, agus chaidh innse do luchd-tadhail tilleadh dha na taighean-òsta aca.
  
  "Is e dìreach rabhadh a th" ann, ma"am, "chuala Dahl aon de na poileis ann an èideadh ag ràdh.
  
  Agus an uairsin thionndaidh an saoghal gu ifrinn a-rithist. Leig ceathrar luchd-turais, a 'ceannach uinneig timcheall Levis agus Bubba Gump, am bagannan droma, a' rummag timcheall a-staigh agus a 'toirt a-mach armachd fèin-ghluasadach. Chaidh Dahl sìos air cùl bothan sràide, a" toirt a-mach an armachd aige fhèin.
  
  Chaidh gunnaichean a thogail thairis air Times Square. Bha uinneagan briste agus clàran-cunntais còmhdaichte le gainmheach, air an sgrios, oir bha a 'mhòr-chuid dhiubh a-nis nan sgàilean, am fear as motha air an t-saoghal, agus mar a bha iad a' toirt a-steach calpachas. Bha mortar a" sileadh sìos air a" chliathaich. Ruith an fheadhainn a dh'fhuirich agus na feachdan tèarainteachd airson còmhdach. Chuir Dahl a cheann a-mach agus loisg e air ais; cha deach na seallaidhean aige a chuimseachadh, ach thug e air na ceannaircich mallachadh gu mòr agus coimhead airson an còmhdach fhèin.
  
  An turas seo dìreach thugad, smaoinich Dahl le toileachas gruamach. Chan eil dòchas ann dhut.
  
  Chunnaic Dahl an cèidse a" dàibheadh air cùl tacsaidh pàirce agus mhothaich e bus air a thrèigsinn faisg air làimh. Cha robh e a-riamh ann an Times Square roimhe seo agus cha robh e air fhaicinn ach air Tbh, ach bha e na adhbhar dragh a bhith a" faicinn àite a bha coltach ri luchd-coiseachd cho falamh. Thàinig barrachd dhealbhan a-mach oir chan eil teagamh nach robh buill cealla a "faicinn daoine a" gluasad a-steach do stòran agus togalaichean oifis. Chaidh Dahl a-mach gu sàmhach air an t-sràid.
  
  Air cùlaibh a" bhus agus air a" chabhsair as fhaide air falbh, bha feachdan tèarainteachd eile a" gabhail an dreuchdan. Ghluais barrachd shaighdearan SWAT, riochdairean dubh-fhreagarrach, agus copan NYPD timcheall gu ruitheam sàmhach, le dannsa. Dh'iarr Dahl orra loidhne a dhèanamh. Tha e soilleir nach robh na chaidh seachad mar chomharradh an seo air eadar-theangachadh, oir cha tug duine sam bith an aire as lugha don t-Suain seòlta.
  
  "A bheil sinn a" feitheamh ris na pussies trì no ceithir litrichean sin, no a bheil sinn a" dol a thoirt air na màthraichean sin losgadh? " Shuidh Kensi an aghaidh a thaobh.
  
  Thionndaidh Dahl air falbh bho na riochdairean Ameireaganach. "Is fìor thoil leam do bhriathrachas dathach," thuirt e, a" snàgail a-steach do sgàil a" bhus. "Ach gu h-eaconamach."
  
  "Mar sin tha thu gam iarraidh an seo a-nis. Tha mi a" tuigsinn."
  
  "Cha tuirt mi sin".
  
  Bha Mac a" Ghobhainn a" frasadh air an talamh, a" coimhead fo na càraichean. "Tha mi a" faicinn casan."
  
  "An urrainn dhut a bhith cinnteach gur iad sin casan luchd-ceannairc?" Dh'fhaighnich Dahl.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh sin, ach gu cinnteach chan eil e mar ifrinn mar gum biodh iad air an comharrachadh. "
  
  "Bidh iad an seo a dh" aithghearr," thog Kenzi a raidhfil mar gum b" e an claidheamh a bha i ag iarraidh, agus sheas i air cùl aon de na cuibhlichean mòra bus. Ghabh an sgioba aon anail còmhla.
  
  Sheall Dahl a-muigh. "Tha mi dha-rìribh a" creidsinn gu bheil an ùine sin ann a-rithist. "
  
  Chaidh Kenzi an toiseach, a 'cuairteachadh cùl a' bhus agus a 'toirt ionnsaigh air an tacsaidh bhuidhe. Chualas teine gunna-inneal, ach bha e air a stiùireadh gu uinneagan, stadan bhusaichean agus a h-uile àite eile far am faodadh, ann am beachd nan ceannaircich, daoine gun dìon falach. Thug Dahl taing dha na rionnagan fortanach aige nach deach sealladh sam bith a phostadh, agus fios aige gur e astar an càirdeas aca ann a bhith a" sgrios na cealla, a dh" fheumadh a dhèanamh mus do thionndaidh iad gu grenades no nas miosa. Chuairtich i fhèin agus Kensi an tacsaidh, a" coimhead air a" cheathrar fhireannach, a fhreagair gu h-iongantach luath. An àite a bhith a 'tionndadh an cuid armachd, thug iad ionnsaigh air, a' sgoltadh gu Dahl agus Kenzi agus gan leagail gu làr. Bha cuirp a" sìneadh tarsainn an rathaid. Ghlac Dahl an dòrn a bha a 'teàrnadh agus chuir e às dha, a' cluinntinn a chnap-starra a 'bualadh air an asphalt gu cruaidh. Ach, thàinig an dàrna làmh a-nuas, an turas seo le cnap an raidhfil air a thogail. Cha b" urrainn dha Dahl a ghlacadh no coimhead air falbh, agus mar sin thill e chun aon ghnìomh a bha ri fhaighinn dha.
  
  Leig e sìos a mhaoil agus thug e am buille dhan chlaigeann.
  
  Bha dubhachd a" frasadh air beulaibh a shùilean, pian a" dol bho neoni gu neoni, ach cha do leig an Suaineach le seo bacadh a chuir air an obair aige. Bhuail an armachd agus an uairsin chaidh e air ais, so-leònte. Rug Dahl air agus chrom e air an duine a bha ga chumail. Bha fuil a' ruith sìos gach taobh de 'aghaidh. Thog an duine a dhòrn a-rithist, an turas seo beagan na bu mhiosa, agus ghlac Dahl e le a dhòrn fhèin agus thòisich e air a bhruthadh.
  
  Bha gach snàithle de a bhi, gach vein de gach alt, teann.
  
  Bhris cnàmhan mar gheugan briste. Rinn an ceannairceach sgreuchail agus dh'fheuch e ri a làmh a tharraing air falbh, ach cha robh Dahl airson cluinntinn mu dheidhinn. Dh'fheumadh iad an camara seo a dhì-cheadachadh. Fast. A 'bruthadh eadhon nas teinne, rinn e cinnteach gu robh aire an duine air a ghabhail a-steach gu tur leis a' phian a bha na dhòrn, agus thug e a-mach a Glock.
  
  Chaidh aon a mharbhadh.
  
  Loisg an gunna trì peilearan mus do ghlèidh sùilean an ceannairc. Thilg Dahl gu aon taobh e agus an uairsin dh" èirich e mar aingeal dìoghaltais, fuil a" dòrtadh bhon chlaigeann aige agus coltas diongmhaltas a" milleadh a fheartan.
  
  Bha Kenzi a" sabaid ri fear mòr, na gunnaichean aca air an ceangal eadar na cuirp aca agus an aghaidhean cha mhòr air am pronnadh ri chèile. Thàinig Mac a" Ghobhainn a-nuas air an treasamh àite, a" toirt air a" bhalach a ghlùinean fhad "s a bha e a" bualadh le fearg cha mhòr foirfe, mionaideach. Fhuair an ceannairc mu dheireadh làmh an uachdair air Lauren, ga leagail gu làr, agus bha e a 'feuchainn ri amas a ghabhail nuair a thilg Yorgi e fhèin air beulaibh a' bharaille.
  
  Ghlac Dahl an anail.
  
  Loisg an gunna. Thuit Yorgi, air a bhualadh le armachd a chuirp. Chunnaic Dahl an uairsin gu robh an suidheachadh beagan eadar-dhealaichte bho nuair a leugh e e an toiseach. Cha do leum Yorgi gu lùth-chleasach air beulaibh a 'bheilge, chuir e grèim air làmh sealg an ceannairc le a chorp gu lèir.
  
  Eadar-dhealaichte, ach fhathast èifeachdach.
  
  Ruith Dahl gu cobhair na Ruis, a 'bualadh air a' cheannairc fon ghàirdean chlì agus a 'togail a chasan far an talamh. Thog an Swede momentum agus luaths, a 'lùbadh na fèithean aige, a' giùlan a luchd le spionnadh a rugadh le mì-thoileachas. Trì troighean, an uairsin sia, agus chaidh an ceannairc a thilgeil air ais gu sgiobalta agus e mu dheireadh a" slamadh a cheann a-steach do bhòrd clàr Hard Rock Cafe é. Chaidh am plastaig a sgàineadh, làn fala ann am fuil, fhad "s a bha spionnadh cuthach Dahl a" sgàineadh claigeann an neach-dùbhlain aige agus a "reubadh na feòla. Is dòcha nach do chòrd Kinimaka ris, ach chleachd an Suaineach an ìomhaigh Ameireaganach gus an ceannairc a neodachadh.
  
  Karma.
  
  Shnìomh Dahl mun cuairt a-rithist, a-nis fuil a" sileadh às a chluasan agus a smiogaid. Bha Kenzi agus an neach-dùbhlain aice fhathast glaiste ann an sabaid bàsmhor, ach chaidh aig Mac a" Ghobhainn air a" bheàrn eadar e fhèin agus an saighdear a dhùnadh le beagan thilgeil. Aig an tionndadh mu dheireadh bha e a 'strì ri bhith a' sgoltadh an airm aige, fhuair e fortanach agus chrìochnaich e leis a 'cheann biorach dìreach air Smith.
  
  Ghluais Dahl, a 'ruith air adhart, ach cha b' urrainn dha dad a dhèanamh mun dealbh. Ann am priobadh na sùla, loisg an ceannairc, agus fhuair an neach-ionnsaigh, Smith, peilear a chuir stad air na shlighean, ga chuir air a ghlùinean.
  
  Bheir mi a mhaoil nas fhaisge air loidhne an ath dhealbh.
  
  Tharraing an ceannairc an inneal-brosnachaidh, ach aig an àm sin nochd Dahl - beinn siùbhlach, gluasadach - agus phinn e an ceannairc eadar e fhèin agus am balla. Bhris cnàmhan agus bha iad a" bleith an aghaidh a chèile, chaidh an fhuil a-mach, agus chaidh an raidhfil a-mach chun an taobh le rughadh. Mar a bha an Dahl eagallach a 'coiseachd a dh'ionnsaigh Smith, chunnaic agus chuala e an saighdear feargach a' mionnachadh gu h-àrd.
  
  An uairsin tha e ceart gu leòr.
  
  Air a shàbhaladh le vest Kevlar, chaidh Mac a" Ghobhainn a mharbhadh fhathast faisg air làimh agus cha mhòr nach robh e air bàsachadh leis a" bhuaireadh, ach lughdaich an armachd bodhaig ùr aca a" bhuille. Sguab Dahl aodann, a-nis a 'toirt fa-near dòigh-obrach sgioba nam feachdan sònraichte.
  
  Bha Kensi a" sabaid ris an neach-dùbhlain aice san dòigh seo agus sin, am fear as motha a bha a" strì ri bhith a" maidseadh a lùths agus a fèithean fhèin. Cheum Dahl air ais le gàire fann air aodann.
  
  Ruith fear de na feachdan sònraichte suas. "A bheil feum aice air cuideachadh?"
  
  "Chan e, tha i dìreach ag ionndrainn. Fàg i leatha."
  
  Rug Kensi air an iomlaid a-mach à oisean a sùla agus mhil i a fiaclan a bha mar-thà briste. Bha e soilleir gu robh an dithis co-ionann, ach bha an Suaineach ga deuchainn, a 'measadh a dìcheall don sgioba agus eadhon dhi fhèin. An robh i airidh?
  
  Rug i air a" ghunna agus an uairsin leig i air falbh fhad "s a bha an neach-dùbhlain aice a" magadh air ais, a" toirt air a chothromachadh a chall le glùin dha na h-asnagan agus uilinn don t-sròin. Bha an ath bhuille aice na bhriseadh air an dùirn, agus an uairsin grèim luath air dealanaich. Nuair a bha an duine a" strì agus a" caoineadh, chrom i a caol-dùirn air ais gu cruaidh, chuala i cliog, agus chunnaic i an gunna a" tuiteam chun an làir. Bha e fhathast a" strì, a" toirt a-mach an sgian agus ga shàthadh na broilleach. Bhrùth Kensi a h-uile càil a-steach, mhothaich e an lann a" sgoltadh tron fheòil os cionn a h-asnagan, agus a" snìomh mun cuairt, ga tharraing leatha. Ghluais an sgian air ais airson dàrna buille, ach an turas seo bha i deiseil. Rug i air a" ghàirdean a thugadh air falbh, shnìomh i fodha fodha, agus thoinneamh i air cùl druim an duine. Gu mì-fhortanach, bhrùth i gus an do bhris e cuideachd agus dh'fhàg e an ceannairc gun chuideachadh. Gu sgiobalta reub i dà grenades bhon chrios aige agus an uairsin lìon i fear dhiubh sìos aghaidh a bhriogais agus a-steach do na shorts boxer aige.
  
  Lorg Dahl, a 'coimhead, gu robh an sgreuch a' reubadh amhach. "Nooo!"
  
  Leig corragan Kenzi an neach-ionnsaigh a-mach.
  
  "Cha dean sinn sin, thusa-"
  
  "Dè tha thu dol a dhèanamh a-nis," thuirt Kenzi gu math faisg, "le gàirdeanan briste agus a h-uile càil?" Cha ghoirtich thu duine a-nis, amadan?"
  
  Cha robh fios aig Dahl am bu chòir dha cumail air no a sheachnadh, ruith no dàibheadh air a cheann, grèim fhaighinn air Kenzi no leum airson còmhdach. Aig a" cheann thall, chuir na diogan strìochag agus cha do spreadh dad ach fiùs sònraichte goirid Smith.
  
  "A bheil thu a" tarraing mo chois?" dh' eirich e. "Dè fo shealbh-"
  
  "Fake," thilg Kenzi an neach-ionnsaigh air ceann fuilteach Dahl. "Shaoil mi gum biodh na sùilean iolaire foirfe sin air mothachadh don duilgheadas."
  
  "Cha do rinn mi e." Leig an Suaineach osna dhomhainn faochaidh. "Damn, Kenz, tha thu nad aon bhoireannach seòlta fucking aig ìre cruinne."
  
  "Thoir dhomh mo katana air ais. Bidh e an-còmhnaidh gam shocrachadh. "
  
  "Ach tha. cuiridh mi geall,"
  
  "Agus tha thu ag ràdh seo, an Suaineach Mad."
  
  Chrom Dahl a cheann. Suathadh. Ach damn, tha mi a" smaoineachadh gun do choinnich mi ris a" gheama agam.
  
  Ron àm seo, bha sgiobaidhean SWAT agus riochdairean cruinnichte nam measg, a" daingneachadh nan sgìrean timcheall air Times Square. Chruinnich an sgioba agus thug iad beagan mhionaidean an anail a ghlacadh.
  
  "Ceithir ceallan sìos," thuirt Lauren. "Chan eil ach aon air fhàgail."
  
  "Tha sinn a" smaoineachadh, "thuirt Dahl. "Tha e nas fheàrr gun a bhith air thoiseach ort fhèin. Agus cuimhnich, tha an seòmar mu dheireadh seo a" cumail Marsh sàbhailte agus is dòcha gu bheil e a" cumail smachd air..." Cha tuirt e am facal "boma niùclasach" a-muigh. Chan ann an seo. B" e seo cridhe Manhattan. Cò aig an robh fios dè an seòrsa microfònan parabolic a dh" fhaodadh a bhith sgapte mun cuairt?
  
  "Sàr obair, a bhalaich," thuirt e gu sìmplidh. "Tha an latha ifrinn seo cha mhòr seachad."
  
  Ach ann an da-rìribh, tha e dìreach air tòiseachadh.
  
  
  CAIBIDEIL A CHOGAIDH FHICHEAD
  
  
  Bha Julian Marsh den bheachd, gun teagamh, gur e an duine as toilichte san t-saoghal. Dìreach air a bheulaibh bha ball-airm niùclasach làn, ceangailte, faisg gu leòr airson suathadh, airson cluich leis air whim. Air a chuartachadh air a làimh chlì bha boireannach brèagha, diadhaidh leis an robh e comasach dha cluich air geum. Agus bha i, gu dearbh, a 'cluich còmhla ris, ged a bha raon sònraichte a' tòiseachadh a 'goirteachadh beagan bhon a h-uile aire. Is dòcha beagan den uachdar brùite sin ...
  
  Ach a 'leantainn air adhart leis an trèanadh smaoineachaidh a bh' aige roimhe agus a bu chudromaiche - bha cealla ceannairceach fulangach na shuidhe ri taobh na h-uinneige, agus a-rithist bha e a 'cluich leis aig a chuim. Agus an uairsin bha riaghaltas Ameireagaidh, a" ruith an earbaill air feadh a "bhaile, a" ruith le eagal agus dall airson cluich -
  
  "Julian?" Bha Zoe a" tarraing anail dìreach fad falt air falbh bhon chluais chlì aige. "A bheil thu airson gun tèid mi gu deas a-rithist?"
  
  "Gu cinnteach, ach na cuir a-steach an bastard mar an turas mu dheireadh. Thoir beagan fois dha, an dean?"
  
  "O, cinnteach".
  
  Leig am Màrt spòrs dhi agus smaoinich i air dè thachradh a-rithist. B" e meadhan-mhadainn a bh" ann mu thràth agus bha cinn-latha a" teannadh dlùth. Cha mhòr nach robh an t-àm ann nuair a bha aige ri fòn cealla cuidhteasach eile fhuasgladh agus fios a chuir gu dùthaich a dhachaigh le iarrtasan èiginneach. Gu dearbh, bha fios aige nach biodh fìor "falach" ann, co-dhiù chan ann le iomlaid de chòig ceud millean, ach bha am prionnsapal mar an ceudna agus faodar a dhèanamh san aon dòigh. Thug March buidheachas do dhiathan a' pheacaidh agus na h-euceart. Leis na daoine sin air do thaobh, dè nach gabhadh a choileanadh?
  
  Coltach ris a h-uile deagh aisling, thigeadh am fear seo gu crìch mu dheireadh, ach cho-dhùin Marsh gun còrd e ris fhad "s a mhair e.
  
  A' bualadh ceann Zoey agus an uair sin na sheasamh, cheangail e fear de na barraichean bhròg aige agus choisich e a-null chun na h-uinneige. Le dà inntinn gu tric bha dà shealladh eadar-dhealaichte ann, ach bha an dà chuid pearsantachd Marsh fìor don t-suidheachadh. Ciamar a dh" fhaodadh gin dhiubh a chall? Bha e air fear de na condoms aig Zoe a spìonadh agus bha e a-nis a" feuchainn ri a shìneadh air a làimh. Mu dheireadh leig e seachad e agus rinn e dà mheur. Ifrinn, bha e fhathast riaraichte leis an taobh a-staigh aige.
  
  Fhad "s a bha Marsh a" faighneachd dè a dhèanadh e leis an lann-lann a bharrachd, sheas ceannard na cealla suas agus choimhead e air, a "toirt gàire bàn dha. B" e Alligator a bh" ann, neo mar a chanadh Marsh ris gu prìobhaideach - Alligator - agus ged a bha e sàmhach agus gu follaiseach slaodach, bha fìor chunnart ann mu dheidhinn. Mhol Marsh gur dòcha gur e fear den luchd-caitheamh vest a bh" ann. Peann. An aon rud a ghabhas ithe ri urination fada. Rinn Marsh gàire àrd, a" briseadh conaltradh sùla leis an Alligator dìreach aig an àm cheart.
  
  Lean Zoe na cheuman aige, a" coimhead a-mach air an uinneig.
  
  "Chan eil dad ri fhaicinn," thuirt Marsh. "Gus nach toil leat a bhith a" sgrùdadh mialan daonnachd. "
  
  "O, faodaidh iad a bhith èibhinn aig amannan."
  
  Choimhead March mun cuairt airson an ad aige, am fear a bu toil leis a bhith air a chaitheamh aig ceàrn. Gu dearbh, bha e air falbh, 's dòcha fiù' s mus do ràinig e New York. Chaidh an t-seachdain sa chaidh seachad ann an blur dha. Thàinig an crogall a-steach agus dh" fhaighnich e gu modhail an robh feum aige air dad.
  
  "Chan ann an-dràsta. Ach cuiridh mi fios thuca a dh" aithghearr agus bheir mi am mion-fhiosrachadh dhaibh airson an t-airgead a ghluasad."
  
  "Nì thu seo?"
  
  "Tha. Nach tug mi an t-slighe dhut do dhaoine?" Bha a" cheist reul-eòlasach.
  
  "O, am pìos crap seo. Chleachd mi e mar swatter cuileag."
  
  Is dòcha gu robh Marsh annasach, seòlta, agus air a stiùireadh le fuil, ach bha a" phàirt a bu lugha dheth cuideachd sgiobalta, àireamhach agus làn chom-pàirteach. Sin as coireach gun do mhair e beò cho math 's a rinn e tro thunailean Mheicsiceo. Às deidh mionaid, thuig e gu robh e air droch bhreithneachadh a dhèanamh air an Alligator agus an suidheachadh. Cha b' esan am prìomh fhear an seo - bha iad.
  
  Agus bha e mionaid ro fhadalach.
  
  Thug Marsh ionnsaigh air Alligator, le fios dìreach càite an do dh'fhàg e an gunna, an sgian agus an gunna stun nach deach a chleachdadh. A 'sùileachadh soirbheachas, chuir e iongnadh air nuair a chuir Gator stad air na buillean agus thill e fear aige fhèin. Ghabh am Màrt gu socair e, a" seachnadh a" phian, agus dh" fheuch e a-rithist. Bha fios aige gu robh Zoey a" coimhead air, agus bha e a" faighneachd carson nach do rinn a" ghalla leisg a chuideachadh.
  
  Chuir an crogall a-rithist a bhuille gu furasta. An uairsin chuala Marsh fuaim air a chùlaibh - fuaim doras àros a" fosgladh. Leum e air ais, chuir e iongnadh air nuair a leig an Alligator leis, agus thionndaidh e mun cuairt.
  
  Theich gasp de chlisgeadh às a sgòrnan.
  
  Chaidh ochdnar fhireannach a-steach don fhlat, iad uile ann an aodach dubh, iad uile a" giùlan phocannan, agus a" coimhead cho feargach ri sionnaich ann an taigh nan cearc. Sheall Marsh agus thionndaidh e gu Gator, a shùilean eadhon a-nis gun a bhith a 'creidsinn na bha iad a' faicinn.
  
  "Dè tha dol?"
  
  "Dè? An robh thu a" smaoineachadh gum biodh sinn uile nar suidhe gu sàmhach fhad "s a bhiodh daoine beairteach ann an deiseachan sònraichte a" maoineachadh an cogaidhean? Uill, tha naidheachd agam dhut, a dhuine mhòir. Chan eil sinn a" feitheamh riut tuilleadh. Bidh sinn a" maoineachadh ar cuid fhèin."
  
  Chaidh am Màrt air adhart bhon bhuille dhùbailte chun aghaidh. Nuair a thuit e air ais, rug e air Zoe, an dùil gun cumadh i suas e, agus nuair nach do rinn i sin, thuit an dithis chun an làr. Chuir an clisgeadh air fad a chorp a-steach gu cus dragh, chaidh a fàireagan fallas agus a chrìochnaidhean neònach a-steach do dhràibheadh, agus thòisich tic ann an oisean aon sùla. Thug e air ais e gu droch sheann làithean nuair a bha e na bhalach agus cha robh duine a" gabhail cùram dheth.
  
  Choisich an crogall timcheall an àros, ag eagrachadh cealla de dhusan neach. Dh" fhàs Zoey cho beag "s a b" urrainn, cha mhòr mar phìos àirneis, nuair a chaidh dagaichean agus buill-airm armachd eile a lorg - grenades, barrachd air aon RPG, an Kalashnikov earbsach, gas deòir, flashbangs agus measgachadh de rocaidean làimhe le inneal stàilinn. . Bha seo car neonach.
  
  Dh" fhuasgail am Màrt a amhach, agus e fhathast a" cumail ris na suaicheantais mu dheireadh de dh" urram agus de fhèin-thoileachas a rinn cinnteach gur e am gobhar adharcach as motha a bh" aig Satan san t-seòmar seo.
  
  "Seall," thuirt e. "Thoir do làmhan salach far a" bhoma niùclasach agam. A bheil fios agad eadhon dè a tha seo, a bhalaich? Ailigator. Ailigator! Feumaidh sinn an ceann-latha a choileanadh."
  
  Mu dheireadh thilg ceannard a 'chòigeamh cealla an laptop gu aon taobh agus chaidh e gu Marsh. A-nis, às aonais taic agus dha-rìribh às aonais mhiotagan, bha Alligator na dhuine eadar-dhealaichte. "A bheil thu a" smaoineachadh gu bheil mi ann am fiachan dhut ooo?" B" e squeal am facal mu dheireadh. "Tha mo làmhan glan! Tha mo bhrògan sgoinneil! Ach bidh iad còmhdaichte le fuil agus luaithre cho luath!"
  
  Chaidh am Màrt gu sgiobalta. "Dè an ifrinn a tha thu a" bruidhinn?"
  
  "Cha bhi pàigheadh ann. Chan eil airgead air fhàgail! Bidh mi ag obair dha na Ramses sgoinneil, urramach agus a-mhàin, agus is e an Neach-dèanaidh Boma a chanas iad rium. Ach an-diugh bidh mi nam neach-tòiseachaidh. bheir mi beatha dha!"
  
  Bha am Màrt a" feitheamh ris an squeal do-sheachanta aig an deireadh, ach an turas seo cha robh gin ann. Bha Alligator gu soilleir air leigeil le marbhadh cumhachd a dhol gu a cheann, agus cha robh Marsh fhathast a" tuigsinn carson a bha na daoine sin a" làimhseachadh a bhoma. "Guys, is e seo am boma niùclasach agam. Cheannaich mi seo agus thug mi thugad e. Tha sinn a" feitheamh ri deagh phàigheadh. A-nis, bi deagh bhalaich agus cuir am boma niùclasach air a" bhòrd. "
  
  Cha b" ann gus an do bhuail Alligator e cruaidh gu leòr airson fuil a tharraing a thòisich Marsh a" tuigsinn dha-rìribh gu robh rudeigin air a dhol ceàrr an seo. Thachair dha gu robh na rinn e roimhe seo air a stiùireadh chun na h-ìre seo na bheatha, a h-uile ceart agus ceàrr, a h-uile facal agus beachd math agus dona. Thug an t-suim de na h-eòlasan aige e dìreach chun an t-seòmair seo aig an àm seo.
  
  "Dè tha thu a" dol a dhèanamh leis a" bhoma seo?" Leig uamhas sìos agus thiugh e a ghuth, mar gum biodh e air a bhruthadh tro grater mar chàise.
  
  "Tha sinn gu bhith a" spreadhadh do bhoma niùclasach cho luath "s a chluinneas sinn bho na Ramses mòra."
  
  Suil March na h-anail gun anail. "Ach marbhaidh e na milleanan."
  
  "Agus mar sin tòisichidh ar cogadh."
  
  "Bha e mu dheidhinn an airgid," thuirt Marsh. "Pàigh. Beagan spòrs. A' cumail Asail Aonaichte Ameireagaidh a' ruith an earbaill. Bha e mu dheidhinn maoineachadh, chan e mòr-mhurt."
  
  "Youuuu... tha thu air a mharbhadh!" Mheudaich tirade fanatical Alligator suas ìre.
  
  "Uill, tha, ach chan eil sin idir."
  
  bhreab an crogall e gus an do chrom e ann am ball gun ghluasad; tha na h-asnagan, na sgamhanan, an spine agus na casan agam air an goirteachadh. "Chan eil sinn a" feitheamh ach ri naidheachdan bho Ramses. A-nis, bheir cuideigin seachad am fòn thugam."
  
  
  CAIBIDIL FHICHEAD-SIX
  
  
  Taobh a-staigh Grand Central Terminal, thòisich na pìosan mu dheireadh de thòimhseachan Marsh a" tighinn suas. Cha robh Drake air a thuigsinn roimhe seo, ach bha seo uile mar phàirt de phrìomh phlana cuideigin, cuideigin a bha iad a" smaoineachadh a bha iad air neodachadh mu thràth. Cha robh ùine aig an nàmhaid air nach robh iad a 'cunntadh - agus cho luath sa chaidh e seachad thilg iad an smuaintean gu aimhreit.
  
  Leis an raon-laighe air ainmeachadh tèarainte agus air a lìonadh le oifigearan poileis sa mhòr-chuid, fhuair Drake agus an sgioba aige an cothrom sgrùdadh a dhèanamh air a" cheathramh tagradh, a lorg iad mu dheireadh air an tapadh gu bonn bòrd cafaidh. Sreath de dh" àireamhan sgrìobhte ann an cruth-clò mòr, bha e eu-comasach obrachadh a-mach dè a dh" fhaodadh a bhith ann mura deach agad air sùil a thoirt air an tiotal, a bha mar as trice air a sgrìobhadh anns a" chruth-clò as lugha a bha ri fhaighinn.
  
  Còdan gnìomhachaidh niuclasach.
  
  Chaol Drake a shùilean ann an creideas, a 'call a chothromachadh a-rithist, agus an uairsin a' bualadh air Alicia. "Dìreach? Carson a chuireadh e seo thugainn?"
  
  "Bhithinn a" smaoineachadh gur e an comas an geama a chluich. Tha e a" còrdadh ris, Drake. Air an làimh eile, faodaidh iad a bhith meallta. "
  
  "No còdan luathachaidh," thuirt May.
  
  "No eadhon," dh" fhalaich Beau an cuspair, "còdan a dh" fhaodadh a bhith air an cleachdadh gus seòrsa eile de bhuill-airm falaichte a chuir air bhog. "
  
  Choimhead Drake air an Fhrangach airson mionaid, a" faighneachd càit an robh a leithid de smuaintean claon, mus do chuir e fios gu Moore. "Tha riatanas ùr againn," thuirt e. "Ach a-mhàin gu bheil e coltach gur e seata de chòdan dì-ghnìomhachadh airson armachd niùclasach a th" ann. "
  
  "Carson?" Bha iongnadh air Moore. "Dè? Chan eil seo a" dèanamh ciall sam bith. An e seo a thuirt e riut?"
  
  Thuig Drake cho gòrach sa bha e. "Cuir a-nis." Leig leis na spacesuits a h-uile càil a rèiteachadh.
  
  "Gu math. Bheir sinn dìcheall iomchaidh dhaibh."
  
  Às deidh dha Drake am fòn a chuir na phòcaid, bhris Alicia i fhèin dheth agus choimhead i timcheall airson ùine mhòr. "Tha sinn fortanach an seo," thuirt i. "Chan eil leòintich ann. Agus chan eil naidheachd ann bhon Mhàrt, a dh" aindeoin cho fada "s a tha sinn. Mar sin a bheil thu a" smaoineachadh gur e seo an riatanas mu dheireadh? "
  
  "Chan eil mi cinnteach ciamar a dh" fhaodadh sin a bhith, "thuirt May. "Dh" innis e dhuinn gu bheil e ag iarraidh airgead, ach cha do dh" innis e dhuinn cuin no càite fhathast."
  
  "Mar sin co-dhiù aon eile," thuirt Drake. "Is dòcha dhà. Feumaidh sinn sgrùdadh a dhèanamh air an armachd agus a luchdachadh a-rithist. Co-dhiù, leis na bomaichean beaga sin uile a" spreadhadh air feadh a" bhaile, tha mi a" smaoineachadh gu bheil sinn fada bho bhith air a dhèanamh le seo."
  
  Bha e a" cnuasachadh mu adhbhar bhomaichean beaga. Na dean mort no maim. Bha, bha iad air uamhas a chuir a-steach do fhìor anam a" chomainn, ach ri linn a" bhoma niùclasach, Julian Marsh, agus na camarathan a bha iad a" sgrios, cha b" urrainn dha cuideachadh ach smaoineachadh gur dòcha gu robh clàr-gnothaich eile ann. Bha na bomaichean àrd-sgoile a" tarraing aire agus a" cur dragh orra. Bha an duilgheadas as motha air adhbhrachadh le beagan dhaoine air baidhsagal-motair a 'tilgeil bhomaichean cleasan-teine dachaigh sìos Wall Street.
  
  Mhothaich Alicia bothan falaichte san oisean as fhaide air falbh. "Co-mheasgadh siùcair," thuirt i. "A bheil duine ag iarraidh bàr candy?"
  
  "Faigh dhomh dà Snickers," rinn Drake osna. "Leis nach robh trì fichead sa còig gram ach airson na naochadan."
  
  Chrath Alicia a ceann. "Thu fhèin agus na bàraichean candy damn agad."
  
  "Dè an ath rud?" Thàinig Beau a-steach, agus chuir am Frangach faochadh air a chorp pian le beagan sìneadh.
  
  "Feumaidh Moore an geama aige a chuir air adhart," thuirt Drake. "Bi for-ghnìomhach. Airson aon, chan eil mi a" dol a dhannsa ri fonn Marsh fad an latha."
  
  "Tha e sìnte," chuimhnich Mai air. "Tha a" mhòr-chuid de na riochdairean agus na poileis aige a "dèanamh obair poileis air na sràidean."
  
  "Tha fios agam," thug Drake anail. "Is aithne dhomh gu math."
  
  Bha fios aige cuideachd nach biodh taic nas fheàrr ann dha Moore na Hayden agus Kinimaka, le chèile le òraidean don Cheann-suidhe, le chèile air eòlas fhaighinn air a" mhòr-chuid de na dh" fhaodadh an saoghal a thilgeil orra. Anns a 'mhionaid seo de shocair càirdeil, ghabh e an aire, smaoinich e air an duilgheadas aca, agus an uairsin bha e draghail mun sgioba eile - sgioba Dahl.
  
  Is dòcha gu robh am bastard seòlta Suaineach seo a" sabaid far bàr Marabou fhad "s a bha e a" coimhead air na h-amannan as lomnochd aig Alexander Skarga.
  
  Chrath Drake a thaing dha Alicia nuair a thill i agus thug i dà phìos seoclaid dha. Airson mionaid sheas an sgioba an sin, a 'smaoineachadh, a' faireachdainn. Bidh mi a" feuchainn gun a bhith a" smaoineachadh dè a dh" fhaodadh tachairt an ath rud. Air an cùlaibh tha cafaidh & # 233; sheas e mar sheann ghnothach air a thrèigsinn, na h-uinneagan air am briseadh, na bùird air an tionndadh, na dorsan air an sgoltadh agus an crochadh bho na lùdagan aca. Fiù "s a-nis, bha sgiobaidhean gu faiceallach a" cìreadh na sgìre airson innealan ùra.
  
  Thionndaidh Drake gu Bo. "Thachair thu ri Marsh, nach robh? A bheil thu a" creidsinn gum faic e seo troimhe gu deireadh?"
  
  Rinn am Frangach gluasad toinnte. "Hmm, cò aig a tha fios? Tha an caismeachd neònach, a" coimhead seasmhach aon mhionaid agus craicte an ath mhionaid. Is dòcha gu robh e uile na dhuilgheadas. Cha robh earbsa aig Webb ann, ach chan eil sin na iongnadh. Tha mi a" faireachdainn nam biodh ùidh aig Webb fhathast ann an cùis Pythia, nach biodh cead aig Marsh eadhon a bhith an sàs sa chùis.
  
  "Chan e Marsha a dh" fheumas sinn a bhith draghail, "thuirt Mai gu toilichte. "Seo..."
  
  Agus gu h-obann bha e uile a" dèanamh ciall.
  
  Thuig Drake seo aig an aon àm, a 'tuigsinn ainm an neach a bha i gu bhith a' gairm. Thachair a shùilean rithe mar urchraichean a bha a" sireadh teas, ach airson mionaid cha b" urrainn dhaibh dad a ràdh.
  
  Tha mi a 'smaoineachadh mu dheidhinn. Measadair. Gu crìch uabhasach.
  
  "Dol," thuirt Drake. "Chaidh ar cluich bhon fhìor thoiseach."
  
  Thug Alicia sùil orra. "Mar as trice chanainn "faigh rùm", ach..."
  
  "Cha b" urrainn dha a dhol a-steach don dùthaich seo gu bràth," rinn Mai gearan. "Chan ann às aonais."
  
  "A-nis," thuirt Drake. "Tha e dìreach far a bheil e airson a bhith."
  
  Agus an uairsin ghlaodh am fòn.
  
  
  * * *
  
  
  Cha mhòr nach do leig Drake am bàr seoclaid aige ann an clisgeadh, bha e cho mòr anns an trèana smaoineachaidh eile. Nuair a choimhead e air an sgrion agus a chunnaic e àireamh neo-aithnichte, chaidh spreadhadh pyrotechnic de smuaintean connspaideach timcheall a cheann.
  
  Dè a ràdh?
  
  Feumaidh gur e Marsh a bh" ann a" gairm bhon fhòn cealla ùr aige. Am bu chòir dha a dhol an aghaidh a" mhiann a bhith a" mìneachadh dha gu robh e ga chluich, gun robh e dìreach air a shàrachadh ann an sgeama mòr? Bha iad ag iarraidh gum fuirich na ceallan agus na buill-airm niùclasach neo-phàirteach cho fada 'sa ghabhas. Thoir cothrom co-dhiù uair a thìde eile a h-uile duine sùil a chumail air. A-nis ge-tà... a-nis tha an geama air atharrachadh.
  
  Dè a nì thu?
  
  "Am Màrt?" fhreagair e an dèigh a' cheathramh fainne.
  
  Thug guth air nach robh e eòlach air. "Nooo! 'S e Gatorrrr a th' ann!"
  
  Tharraing Drake am fòn air falbh bhon chluais aige, an sgreuchail, pitch ag èirigh aig deireadh gach facal a" dèanamh tàir air na drumaichean cluaise aige.
  
  "Cò a tha seo? Càite bheil Marsh?
  
  "Thuirt mi - Gatorrrr! Tha an bullshit mu thràth ag èaladh suas. Far am bu chòir dha a bhith. Ach tha aon iarrtas eile agam ort, uhhh. Aon a bharrachd, agus an uairsin bidh am boma a 'spreadhadh no nach eil. Tha e an urra riut fhèin!"
  
  "Fuck me." Bha ùine chruaidh aig Drake a bhith ag amas air na faclan air sgàth an èigheach air thuaiream. "Feumaidh tu beagan fois a ghabhail, a charaid."
  
  "Ruith, coineanach, ruith, ruith, ruith. Rach lorg an stèisean poileis air oisean 3mh agus 51mh agus faic dè na pìosan feòla a dh" fhàg sinn dhut ooooo. Tuigidh tu an riatanas mu dheireadh nuair a ruigeas tu ann."
  
  Rinn Drake gàire, a 'rannsachadh a chuimhne. Tha rudeigin gu math eòlach mun t-seòladh seo ...
  
  Ach chuir an guth stad air a thrèana smuaintean a-rithist. "Ruith a-nis! Ruith! Coineanach, ruith agus na seall air ais! Bidh e a" spreadhadh ann am mionaid no uair a thìde, rrr! Agus an uairsin tòisichidh ar cogadh! "
  
  "Cha robh Marsh ag iarraidh ach airgead-fuadain. Is ann leatsa a tha an t-airgead airson a" bhoma."
  
  "Chan fheum sinn d" airgead, seadh! A bheil thu a" smaoineachadh nach eil buidhnean - eadhon na buidhnean agad fhèin - a tha gar cuideachadh? A bheil thu a" smaoineachadh nach eil daoine beairteach gar cuideachadh? A bheil thu a" smaoineachadh nach eil luchd-co-fheall a-muigh an sin a" maoineachadh ar n-adhbhar gu dìomhair? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Bha Drake airson a dhol a-mach agus amhach a" chuthach a ghlacadh, ach leis nach b" urrainn dha sin a dhèanamh - fhathast - rinn e an ath rud a b" fheàrr.
  
  Chaidh stad a chuir air a" ghairm.
  
  Agus mu dheireadh, rinn an eanchainn aige a h-uile pìos fiosrachaidh. Bha fios aig an fheadhainn eile mu thràth. Bha an aghaidhean geal le eagal, an cuirp air an teannachadh le teannachadh.
  
  "Seo an làrach againn, nach e?" Thuirt Drake. "Càit a bheil Hayden, Kinimaka agus Moore a-nis."
  
  "Agus Ramses," thuirt Mai.
  
  Nam biodh am boma air spreadhadh aig an dearbh mhionaid sin, cha bhiodh an sgioba air a bhith comasach air ruith na bu luaithe.
  
  
  CAIBIDEIL A SHEACHD FHICHEAD
  
  
  Rinn Hayden sgrùdadh air na sgrùdairean. Le mòran den stèisean falamh, agus eadhon na riochdairean a chaidh a shònrachadh gu pearsanta do Moore gan cur a-mach air na sràidean gus cuideachadh, bha an ionad Tèarainteachd Dùthcha ionadail a" faireachdainn uamhasach nuair a bhris e sìos. Bha na tachartasan a bha a" dol air adhart air feadh a" bhaile air thoiseach air ath-choinneachadh Ramses agus Price an-dràsta, ach mhothaich Hayden an dìth conaltraidh eatorra, agus bha e a" faighneachd an robh dad aig an dithis aca ri ràdh. Bha Ramses na dhuine fiosrachail aig an robh na freagairtean gu lèir. Cha robh anns a" phrìs ach sgamadair eile a" ruith dholair.
  
  Chuidich Kinimaka le bhith ag obrachadh nan sgrùdairean. Chaidh Hayden thairis air na bha air tachairt eatorra na bu thràithe, nuair a bha an Hawaiianach air comhairle a thoirt seachad gun a bhith a" tarraing fiosrachadh bhon dithis fhireannach, agus a-nis a" faighneachd mun fhreagairt aice.
  
  An robh i ceart? An robh e foighidneach?
  
  Rud airson smaoineachadh nas fhaide air adhart.
  
  Bha ìomhaighean a" frasadh romhpa, uile air an leudachadh a-mach air dusanan de scrionaichean ceàrnagach, ann an dubh is geal is dath, seallaidhean de lùban fender agus teintean, carbadan-eiridinn gleansach agus sluagh fo eagal. Chaidh clisgeadh am measg New Yorkers a chumail chun ìre as ìsle; ged a bha tachartasan 9-11 fhathast nan uamhas às ùr air an inntinn agus a" toirt buaidh air a h-uile co-dhùnadh. Dha uimhir de dhaoine aig a bheil sgeulachd mu bhith beò 9-11, bhon fheadhainn nach deach a dh" obair an latha sin chun an fheadhainn a bha fadalach no a bha a" ruith mhearachdan, cha do dh" fhàg eagal an smuaintean a-riamh. Ruith luchd-turais air falbh ann an uamhas, gu tric gus aghaidh a thoirt air an ath bhuille ris nach robh dùil. Thòisich na poileis gu dùrachdach a" glanadh nan sràidean, le glè bheag de dh" aghaidh bho mhuinntir an àite a bha iriosal.
  
  Thug Hayden sùil air an ùine ... is gann a bha e 11m. Chaidh faireachdainn nas fhaide air adhart. Bha an còrr den sgioba air a h-inntinn, a stamag a" maistreadh le eagal gun cailleadh iad am beatha an-diugh. Carson an ifrinn a chumas sinn a" dèanamh seo? Latha às deidh latha, seachdain às deidh seachdain? Bidh na cothroman a" fàs nas fàbharach a h-uile uair a bhios sinn a" sabaid.
  
  Agus Dahl gu h-àraidh; Ciamar a dh'fhuirich am fear seo aig an seo? Le bean agus dithis chloinne, feumaidh beus obrach a bhith aig fear cho mòr ri Beinn Everest. Cha robh a spèis dhan t-saighdear riamh na b' àirde.
  
  Tap Kinimaka air aon de na sgrùdairean. "Dh" fhaodadh e a bhith dona. "
  
  Thug Hayden sùil air. "Dè tha seo... o shit."
  
  Air a iongnadh, choimhead i fhad "s a bha Ramses a" dol an gnìomh, a "ruith a dh" ionnsaigh Price agus a "bualadh a cheann dhan talamh. Sheas am prionnsa ceannairceach an uairsin thairis air a" bhodhaig a bha a" strì agus thòisich e air a bhreabadh gu tròcaireach, gach buille a" togail èigheach. Chuir Hayden dàil air a-rithist, agus an uairsin chunnaic e cruinneachadh fala a" tòiseachadh a" sgaoileadh thairis air an làr.
  
  "Tha mi a" dol sìos."
  
  "Thèid mi cuideachd". Thòisich Kinimaka ag èirigh, ach chuir Hayden stad air le gluasad-bodhaig.
  
  "Chan eil. Tha feum agad an seo."
  
  Le bhith a" seachnadh an t-seallaidh, mharcaich i air ais chun an làr ìseal, agus thug i sùil air an dà gheàrd a bha nan seasamh san talla, agus dh" fhosgail i an doras a-muigh gu cealla Ramses. Ruith iad a-steach còmhla, gunnaichean air an tarraing.
  
  Chaidh cas chlì Ramses a-steach do ghruaidh Price, a 'briseadh a' chnàimh.
  
  "Stad!" Rinn Hayden sgreuchail ann am feirg. "Tha thu ga mharbhadh."
  
  "Chan eil dragh agad," chleachd Ramses an armachd aige a-rithist, a "briseadh giallan Price. "Carson a bu chòir dhomh? Tha thu a 'toirt orm cealla a roinn leis an t-scum seo. A bheil thu airson gum bruidhinn sinn? Uill, seo mar a thèid mo thoil iarainn a choileanadh. Is dòcha a-nis gum faigh thu a-mach."
  
  Ruith Hayden gu na bàraichean, a 'cur a-steach an iuchair a-steach don ghlas. Thug Ramses taic dha fhèin, agus an uairsin thòisich e air ceum a chuir air claigeann is guailnean Price, mar gum biodh e a" lorg àiteachan lag agus a" faighinn tlachd às a" phròiseas. Bha Price air sgur de sgreuchail agus cha b" urrainn dha ach gàire ìosal a dhèanamh.
  
  Dh'fhosgail Hayden an doras gu farsaing, le taic bho dhà gheàrd. Thug i ionnsaigh gun deas-ghnàth, a 'bualadh air Ramses air cùlaibh na cluaise leis a' phistol agus ga phutadh air falbh bho Raibeart Price. Thuit i an uairsin air a glùinean ri taobh an fhir a bha a" feadaireachd.
  
  " Am bheil thu beo?" Gu cinnteach cha robh i airson a bhith a" nochdadh cus iomagaineach. Bha daoine mar esan a" faicinn iomagain mar laigse a ghabhadh brath a ghabhail air.
  
  "Tha e goirt?" Bhrùth i i fhèin an aghaidh riban Price.
  
  Thuirt an squeal rithe "tha, thachair e."
  
  "Ceart gu leòr, ceart gu leòr, stad air a bhith a" caoineadh. Tionndaidh mun cuairt agus leig dhomh d" fhaicinn."
  
  Bha duilgheadas aig Price ri roiligeadh a-null, ach nuair a rinn e sin, rinn Hayden suirghe nuair a chunnaic e masg fala, fiaclan briste, agus bilean reubte. Chunnaic i gu robh a cluais dearg agus a sùil cho ad is dòcha nach obraich i tuilleadh. A dh'aindeoin a deagh dhùrachd, rinn i gàire.
  
  "Crap".
  
  Chaidh i gu Ramses. "Dude, chan fheum mi eadhon faighneachd a bheil thu craicte, a bheil? Cha deanadh ach duine cuthach na nì thu. Adhbhar? Adhbhar? Targaid? Tha mi teagmhach gun deach e eadhon thairis air d" inntinn. "
  
  Thog i an Glock, gun a bhith làn deiseil airson losgadh. Chòmhdaich na geàrdan ri thaobh Ramses gun fhios nach toireadh e ionnsaigh oirre.
  
  "Lot," thuirt Ramses. "Sàbhail thu fhèin bho shaoghal làn pian."
  
  "Nam b" e seo do dhùthaich, do dhachaigh, mharbhadh tu mi an-dràsta, nach dèanadh? Chuireadh tu crìoch air uile."
  
  "Chan eil. Dè an spòrs a th" ann a bhith a" marbhadh cho luath? An toiseach sgriosainn d" urram le bhith gad bhualadh agus a" ceangal do bhuill. An uairsin bhithinn a" briseadh do thoil le bhith a" cleachdadh dòigh air thuaiream, ge bith dè a bha coltach ceart aig an àm sin. An uairsin bhithinn air faighinn a-mach dòigh air do mharbhadh agus do thoirt air ais, a-rithist is a-rithist, mu dheireadh a" gabhail aithreachas nuair a dh"iarr thu orm airson a" cheudamh uair airson do bheatha a thoirt gu crìch."
  
  Choimhead Hayden, a 'faicinn na fìrinn ann an sùilean Ramses agus gun chomas stad a chuir air fhèin bho bhith air chrith. Seo fear a chuireadh às do bhoma niuclasach ann an New York, gun an dàrna beachd. Bha an aire aice air a ghlacadh cho mòr le Ramses, a bharrachd air a geàrdan, nach do ghabh iad ris na ceumannan gluasadach agus an anail rag a thàinig às an dèidh.
  
  Bha sùilean Ramses a" deàrrsadh. Bha fios aig Hayden gun robh iad air am mealladh. Thionndaidh i mun cuairt, ach cha robh i luath gu leòr. Is dòcha gu robh Price na Rùnaire an Dìon, ach bha cùrsa-beatha cliùiteach aige san airm cuideachd agus bha e a-nis a" toirt a-mach na bha cuimhne aige air. Chrath e an dà làmh a-steach do ghàirdean sìnte a-mach an fhreiceadain, a 'toirt air a phistol a dhol a-steach don ùrlar, agus an uairsin chuir e a dhòrn a-steach gu stamag an duine, ga lùbadh na leth. Fhad 'sa bha e a' dèanamh seo, thuit e, a 'gealltainn nach biodh Hayden agus an geàrd eile a' losgadh air, a 'geall air a shuidheachadh ann an grunn dhòighean, agus thuit e air a' ghunna.
  
  Agus loisg e fo a ghàirdean, am peilear a" bualadh air an fhreiceadan a bha san t-sùil. Chuir Hayden a cuid faireachdainnean gu aon taobh agus chomharraich i Glock aig Price, ach chuir Ramses casaid oirre mar tharbh air tractar, làn fheachd a chuirp a" pairilis, ga leagail far a casan. Chaidh Ramses agus Hayden a-steach don chill, a 'toirt cothrom dha Price buille glan fhaighinn air an dàrna geàrd.
  
  Ghabh e brath air seo, a 'cleachdadh a' mhì-mhisneachd gu a bhuannachd. Bhàsaich an dàrna geàrd ro mhac-talla an urchair a mharbh e. Bhuail a chorp air an talamh aig casan Price, le sùil shingilte an rùnaire ga choimhead. Dhìrich Hayden a-mach bho bhith fo chorp mòr Ramses, fhathast a" cumail a Glock, le sùilean fiadhaich, agus a "cumail Price aig gunpoint.
  
  "Carson?"
  
  "Tha mi toilichte bàsachadh," thuirt Price gu truagh. "Tha mi airson bàsachadh".
  
  "Gus cuideachadh gus am pìos crap seo a shàbhaladh?" Thuit i tarsainn an làir, a" strì.
  
  "Tha aon dealbh-chluich eile air fhàgail agam," thuirt Ramses.
  
  Bha Hayden a 'faireachdainn gu robh an talamh air chrith fodha, ballachan an làr ìseal air chrith agus a' tilgeil a-mach sgòthan mortar. Thòisich fìor bhàraichean a 'chèidse air crith. Ag ath-eagrachadh a làmhan agus a glùinean, shocraich i sìos agus choimhead i suas is sìos, clì is deas. Sheall Hayden air na solais agus iad a" frasadh a-rithist is a-rithist.
  
  A-nis dè? Dè an ifrinn a tha seo ...
  
  Ach bha fios aice mu thràth.
  
  Chaidh ionnsaigh talmhainn a thoirt air an làrach.
  
  
  CAIBIDEIL A H-OCHD FHICHEAD
  
  
  Bhuail Hayden fhad "s a bha na ballachan a" sìor chrith. Dh'fheuch Ramses ri èirigh, ach chrath an rùm timcheall air. Thuit an ceannairceach air a ghlùinean. Bha prìs a" coimhead le iongnadh mar a bha fìor oisean an t-seòmair ag atharrachadh, na joints a" gluasad agus ag ath-rèiteachadh, na leòidean air an gluasad leis a h-uile diog. Sheachain Hayden pìos mortar a thuit nuair a thuit pàirt den mhullach. Bha uèirichean agus ductan adhair crochte bhon mhullach, a 'gluasad mar chromagan ioma-dathte.
  
  Chaidh Hayden gu doras na cealla, ach bha Ramses tapaidh gu leòr airson a slighe a bhacadh. Thug e mionaid mus do thuig i gu robh i fhathast a 'cumail a' Glock, agus ron àm sin bha a 'mhòr-chuid den mhullach a' tuiteam agus na bàraichean fhèin a 'cromadh a-steach, cha mhòr a' tuiteam.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh ... gun do rinn thu cus dheth, "thuirt Price gun anail.
  
  "Tha an t-àite damn seo gu lèir a" tuiteam às a chèile, "dh" èigh Hayden ann an aodann Ramses.
  
  "Chan ann fhathast".
  
  Sheas an ceannairceach suas agus ruith e a dh"ionnsaigh a" bhalla fad às, sgòthan mortar agus pìosan de chruadhtan is plàstair ag itealaich agus a" tuiteam mun cuairt air. Shèid an doras a-muigh agus chaidh e fosgailte an uairsin. Rug Hayden air a" bhàr agus tharraing i i fhèin suas, a" togail air a" chuthach, Price a" dol air chùl. Bha daoine aca air a" mhullach. Cha b" urrainn Ramses a dhol ach cho fada.
  
  Leis a" bheachd sin, choimhead Hayden airson a fòn, ach cha mhòr gum b" urrainn dha cumail suas ri Ramses. Bha an duine seo luath, cruaidh agus neo-thruacanta. Chrom e suas an staidhre, a" putadh dùbhlan aon phoileas gu aon taobh agus ga thilgeil an toiseach aig Hayden. Rug i air a" ghille, chùm i e, agus ron àm sin bha Ramses mu thràth a" brùthadh tron doras àrd.
  
  Ruith Hayden air tòir teth. Sheas an dorus uachdrach gu farsuing fosgailte, a ghloine sgàinte, a fhrèaman air an sgeudachadh. An toiseach, b 'e Moore a h-uile rud a chunnaic i bhon t-seòmar sgrùdaidh, a bha ag èirigh bhon ùrlar agus a' ruighinn gus grunn sgàileanan teann a dhèanamh dìreach. Chaidh cuid eile a reubadh às an acarsaid, dealaichte bhon bhalla, agus bhuail iad nuair a thàinig iad air tìr. Sheas Kinimaka a-nis leis an sgrion a" tuiteam bho a ghuailnean, glainne agus plastaig air a ghlacadh na fhalt. Bha an dà àidseant eile san t-seòmar a" feuchainn ri iad fhèin a tharraing còmhla.
  
  "Dè bhuail oirnn?" Ruith Moore a-mach às an t-seòmar nuair a mhothaich e Hayden.
  
  "Càit a bheil an ifrinn Ramses?" sgread i. "Nach faca tu e?"
  
  Bha beul Moore ann am priobadh. "Bu chòir dha a bhith anns a" bhloc cealla. "
  
  Bhris Kinimaka glainne agus sprùilleach eile bho a ghuailnean. "Choimhead mi ... an uairsin bhris ifrinn gu lèir."
  
  Rinn Hayden mallachd gu mòr nuair a mhothaich i an staidhre air a taobh chlì, agus an uairsin am for-uinneag air thoiseach a bha a" coimhead thairis air prìomh oifis an ionaid. Cha robh dòigh eile a-mach às an togalach ach a dhol tarsainn air. Ruith i chun an rèile, rug i air agus rinn i sgrùdadh air an t-seòmar gu h-ìosal. Chaidh an luchd-obrach a lughdachadh, mar a bha na ceannaircich air a phlanadh, ach bha cuid de dh" obraichean air an làr ìosal air an cleachdadh. Bha an dithis fhireannach agus boireannaich a" cruinneachadh an cuid stuth, ach bha a" mhòr-chuid a" dèanamh air a" phrìomh dhoras le na buill-airm aca air an tarraing, mar gum biodh dùil aca ri ionnsaigh. Is dòcha nach b" urrainn dha Ramses a bhith nam measg.
  
  Càite an uairsin?
  
  An dùil. Tha mi a' coimhead. Cha b" e...
  
  "Chan e seo an deireadh!" - rinn i sgreuchail. "Falbh air falbh bho na h-uinneagan!"
  
  Ro anmoch. Thòisich am Blitzkrieg le spreadhadh mòr; spreadh na h-uinneagan aghaidh agus thuit pàirt den bhalla. Ghluais sealladh iomlan Hayden, loidhne a" mhullaich a" tuiteam. Spreadh sprùilleach air feadh an stèisein mar a thuit na poilis. Dh'èirich cuid air an glùinean no dh'fhalbh iad. Chaidh cuid eile a ghoirteachadh no lorg iad iad fhèin glaiste. Chaidh an RPG tron aghaidh briste agus bhuail e a-steach do chonsail an neach-frithealaidh, a "cur cnapan de lasair, ceò agus sprùilleach air feadh na sgìre faisg air làimh. Chunnaic Hayden an uairsin casan ruith mar a nochd mòran de dhaoine masgaichte, uile le gunnaichean ceangailte ri an guailnean. A 'sgaoileadh air gach taobh, thug iad amas air rud sam bith a ghluais, agus an uairsin, an dèidh beachdachadh gu cùramach, dh'fhosgail iad teine. Thill Hayden, Kinimaka agus Moore teine sa bhad.
  
  Loisg peilearan an stèisean a chaidh a sgrios. Bha Hayden a" cunntadh aon duine deug gu h-ìosal mus do thòisich am for-uinneag fiodha a dhìon i a" briseadh na phìosan. Chaidh na sligean troimhe. Bhris na criomagan dheth, a 'tionndadh gu splinters cunnartach. Thuit Hayden air ais oirre bhon chùl agus an uairsin roilig a-null. Bha an vest aice air dà bhuille bheag a ghabhail, chan ann bho pheilearan, agus dh" innis am pian mòr anns an laogh ìosal aice gun robh spìc fiodha air feòil fosgailte a bhualadh. Bhuail Kinimaka cuideachd, agus sheas Moore suas gus a sheacaid a thoirt dheth agus na bearraidhean a ghlanadh bho a ghualainn.
  
  Chaidh Hayden air ais chun balcony. Tro na beàrnan, choimhead i adhartas na buidhne ionnsaigh agus chuala i gearan guttural agus iad ag iarraidh an stiùiriche aca. Ruith Ramses mar leòmhann seilge, a-mach à sealladh Hayden ann an nas lugha na diog. Bhrùth i a-mach an cothrom losgadh, ach bha fios aice mu thràth nach biodh am peilear ag itealaich faisg.
  
  "Crap!"
  
  Sheas Hayden suas, a 'deàrrsadh aig Kinimaka agus ruith e a dh'ionnsaigh an staidhre. Cha b" urrainn dhaibh leigeil leis a" phrionnsa ceannairceach teicheadh. Aig an fhacal aige bhiodh am boma air a spreadhadh. Bha faireachdainn aig Hayden nach biodh e a" feitheamh fada.
  
  "Falbh, falbh!" - rinn i caoineadh air Mano. "Feumaidh sinn Ramses a thoirt air ais sa bhad!"
  
  
  CAIBIDIL NAOIMH FHICHEAD
  
  
  Mar as trice bha an eadar-ghearradh dìreach taobh a-muigh na làraich làn de dhaoine, bha an t-slighe-tarsainn làn de luchd-coiseachd, agus bha na rathaidean a" ruith gu ruitheam cunbhalach chàraichean a bha a" dol seachad. Mar as trice bha togalaichean àrda le mòran uinneagan a" nochdadh fuaimean adhaircean a" seinn agus a" gàireachdainn eatorra, a" nochdadh àrdachadh ann an eadar-obrachadh daonna, ach an-diugh bha an sealladh gu math eadar-dhealaichte.
  
  Chaidh ceò thairis air an rathad agus dh"èirich e dhan iarmailt. Bha na h-uinneagan briste a' sreap air na frith-rathaidean. Bhiodh guthan maoth a" feadaireachd timcheall a" mholaidh fhad "s a bha an sligean le clisgeadh agus leònte a" tighinn gu an mothachadh no a "tighinn a-mach à falach. Bha sirens a" caoineadh faisg air làimh. Bha coltas air taobh 3rd Avenue den togalach aca mar a bha luchag mòr a" dèanamh mearachd air airson pìos càise glas agus thug i bìdean mòra a-mach às.
  
  Mhothaich Hayden glè bheag de seo, a" ruith a-mach às an stèisean agus an uairsin a" slaodadh sìos fhad "s a bha i a" coimhead mun cuairt airson an fheadhainn a theich. Dìreach air adhart, air 51mh Sràid, b 'iadsan na h-aon fheadhainn a bha a' ruith - aon duine deug air an èideadh ann an dubh, leis na Ramses gun samhail a 'dol suas os cionn a' chòrr. Ruith Hayden tron eadar-ghearradh làn sprùilleach, air a iongnadh leis an t-sàmhchair a bha timcheall oirre, sgreuch an t-sàmhchair agus na sgòthan de dhuslach a dh" fheuch ri a dall. Gu h-àrd gu h-àrd, anns na beàrnan eadar mullaichean nan togalaichean oifis - colbhan concrait dìreach a 'comharrachadh slighe ceart-cheàrnach mar loidhnichean air cliath - bha duilgheadas aig solas na grèine a bhith a' farpais. Is ann ainneamh a nochd a" ghrian air na sràidean ro mheadhan-latha, sheall i bho na h-uinneagan beagan ùine na bu thràithe agus cha do shoilleirich e ach na croisean-rathaid gus an do dh" èirich i os a chionn agus nach b "urrainn dha a slighe a lorg sìos eadar na togalaichean.
  
  Rinn Kinimaka, an seann chù dìleas, cabhag ri a taobh. "Chan eil ann ach dà-dheug dhiubh," thuirt e. "Tha Moore a" cumail sùil air ar suidheachadh. Leanaidh sinn iad gus am faigh sinn daingneachadh, ceart gu leòr?"
  
  "Ramses," thuirt i. "Is e seo ar prìomhachas. Gheibh sinn air ais e aig cosgais sam bith."
  
  "Hayden," cha mhòr nach do bhuail Kinimaka ri bhan pàirce. "Chan eil thu a" smaoineachadh seo troimhe. Bha Ramses a 'dealbhadh a h-uile càil. Agus eadhon ged nach biodh - eadhon ged a chaidh a shuidheachadh a leigeil a-steach don chòigeamh seòmar ann an dòigh air choreigin - chan eil e gu diofar a-nis. Is e seo am boma a dh'fheumas sinn a lorg."
  
  "Adhbhar eile airson Ramses a ghlacadh."
  
  "Chan innis e dhuinn gu bràth," thuirt Kinimaka. "Ach is dòcha gun dèan aon de na h-oileanaich aige e."
  
  "Mar as fhaide as urrainn dhuinn Ramses a chumail dheth," thuirt Hayden. "Is e an cothrom as fheàrr a th" aig a "bhaile-mòr seo a bhith beò."
  
  Bha iad a" rèiseadh air a" chliathaich, a" cumail taobh a-staigh na beagan faileasan a chuir na togalaichean àrda orra agus a" feuchainn gun a bhith a" dèanamh fuaim sam bith. Bha Ramses aig teis-meadhan a phasgan, a" toirt seachad òrdughan, agus a-nis chuimhnich Hayden gun robh e air ais air a" mhargaidh gun tug e "legionnaires" air na fir sin. Bha gach fear dhiubh marbhtach agus dìleas don adhbhar aca, mòran cheumannan os cionn saighdearan àbhaisteach. An toiseach rinn dusan duine cabhag gun mòran smaoineachaidh, a 'cur beagan astair eadar iad fhèin agus an làrach, ach an dèidh mionaid thòisich iad a' fàs nas slaodaiche, agus sheall dithis air ais, a 'coimhead an robh luchd-tòrachd sam bith ann.
  
  Dh" fhosgail Hayden teine, a" comhartaich gu feargach bhon Glock aige. Thuit aon duine, agus thionndaidh an còrr mun cuairt, a 'losgadh air ais. Chaidh an dà riochdaire CIA a bh" ann roimhe air cùl leabaidh fhlùraichean cruadhtan. Sheall Hayden timcheall an oir chruinn aice, gun a bhith ag iarraidh sealladh a chall air an nàmhaid aice. Bha Ramses an impis briseadh sìos, còmhdaichte le a dhaoine. A nis chunnaic i gu'n robh Raibeart Price air fhagail mar a thachair, 's gann a b'urrainn e seasamh, ach a' deanamh gu math do dhuine a bha air a bhualadh aosda. Thionndaidh a h-aire air ais gu Ramses.
  
  "Tha e ceart an sin, Mano. Bheir sinn seo thairis le. A bheil thu a" smaoineachadh gun spreadh iad fhathast ma gheibh e bàs?"
  
  "Damn, chan eil fhios agam. Bheireadh e beò e air obrachadh na b" fheàrr. Is dòcha gum b" urrainn dhuinn airgead-fuadain a chumail air. "
  
  "Seadh, ceart gu leòr, feumaidh sinn a bhith faisg gu leòr an toiseach."
  
  Gluais an camara suas a-rithist, an turas seo a" còmhdach an teicheadh. Ruith Hayden bho leabaidh fhlùraichean gu leabaidh fhlùraichean, gan ruith sìos an t-sràid. Bha peilearan a" feadaireachd eadar an dà bhuidheann, a" briseadh uinneagan agus a" bualadh air càraichean pàirce. Thug loidhne de thacaidhean buidhe sgapte còmhdach nas fheàrr do Hayden agus cothrom faighinn nas fhaisge, agus cha do chuir i dàil sam bith air a ghabhail.
  
  "Leig leinn!"
  
  Fhuair i a-steach don chiad tacsaidh, shleamhnaich i chun a chliathaich agus chleachd i fear eile a bha air fhàgail air taobh an rathaid gus i fhèin a chòmhdach fhad "s a ruith i chun ath fhear. Bhris Windows timcheall oirre fhad "s a bha na prìosanaich aice a" feuchainn ri an toirt air falbh, ach bha an còmhdach a "ciallachadh nach robh fios aig legionnaires ùra Ramses a-riamh càite an robh iad. Ceithir tacsaidhean às deidh sin agus bha iad a" toirt air na ruitheadairean a dhol am falach, gan slaodadh sìos.
  
  Thòisich cluais Kinimaki air sgàineadh. "Tha cobhair còig mionaidean air falbh."
  
  Ach bha eadhon seo mì-chinnteach.
  
  A-rithist, bha an cealla ag obrachadh mar bhuidheann teann. Chaidh Hayden às a dhèidh, cha b" urrainn dha am beàrn a dhùnadh gu sàbhailte agus b" fheudar dha armachd a ghleidheadh. Thàinig e am follais gun robh a" chill cuideachd a" tòiseachadh a" gabhail dragh mun chomas daingneachadh a thighinn a-steach leis gu robh na gluasadan aca a" fàs nas borb, nach robh cho faiceallach. Bha Hayden ag amas air fear de na geàrdan cùil agus cha do chaill e ach leis gun do choisich e seachad air a" chraobh shnaidhte fhad "s a loisg i.
  
  Droch fhortan glan.
  
  "Mano," thuirt i gu h-obann. "An do chaill sinn fear dhiubh an àiteigin?"
  
  "Cunnt a-rithist."
  
  Cha b" urrainn dhi ach deich àireamhan a chunntadh!
  
  Nochd e a-mach à àite sam bith, a "dol a-mach fo chàr pàirce ann an stoidhle. Bha a" chiad bhuille aige co-cheangailte ri cùl glùin Kinimaki, a" toirt air an duine mhòr lùbadh thairis. Nuair a bha e a" breabadh, thog a làmh dheas PPK beag, agus bha am meud ga fhàgail cho marbhtach. Thilg Hayden Kinimaka gu aon taobh, bha a bodhaig an ìre mhath beag cho cumhachdach agus shunndach ri lùth-chleasaiche aig ìre cruinne, ach cha b" urrainn eadhon sin ach am fear mòr a ghluasad beagan.
  
  Bha am peilear ag itealaich eatorra, eireachdail, iongantach, an t-àm as giorra de ifrinn fhìor, agus an uairsin ghluais an legionnaire a-rithist. Bhuail buille eile co-cheangailte ri glùin Hayden, agus lean Mano air a thuiteam, a" bualadh air a" bhroilleach an-toiseach a-steach don aon chàr pàirce a chleachd an nàmhaid airson còmhdach. Theich grunt às agus e ga lorg fhèin gu mòr a" feuchainn ri snìomh mun cuairt air a ghlùinean.
  
  Dh"fhairich Hayden sreang de phian na glùin agus, nas cudromaiche, call gu h-obann air cothromachadh. Bha barrachd fios aice mu theich Ramses agus am buffet uamhasach a lean na bha e mun legionnaire sabaid, agus a h-uile snàithleach dhith ag iarraidh seo a thoirt seachad gu sgiobalta. Ach bha an duine seo na luingear, na fhìor neach-sabaid, agus gu soilleir ag iarraidh a bhith beò.
  
  Loisg e am pistol a-rithist. A-nis bha Hayden toilichte gun do chaill i an cothromachadh aice oir cha robh i far an robh e an dùil a bhith. Bha am peilear, ge-tà, ag ionaltradh air a gualainn. Thilg Kinimaka e fhèin air an làimh leis a 'ghunna, ga thiodhlacadh fo bheinn fèithean.
  
  Dh'fhàg an legionnaire e sa bhad, a 'faicinn cho duilich' sa bha e sabaid an aghaidh nan Hawaiian. Tharraing e an uairsin lann eagallach ochd òirlich agus sgap e aig Hayden. Thionndaidh i gu neònach, a 'faighinn beagan àite gus am buille marbhtach a sheachnadh. Shnaig Kinimaka am daga aige, ach bha an legionnaire air a bhith an dùil ri seo agus air a shlaodadh gu math na bu luaithe, gheàrr an sgian an Hawaiian gu mòr air a" bhroilleach, rud a dh" fhàs beag air sgàth vest an duine, ach a bha fhathast ga thilgeil air na h-innealan aige.
  
  Thug an iomlaid cothrom dha Hayden a bha a dhìth oirre. Nuair a thug i a-mach a daga, rinn i tomhas dè a dhèanadh an legionnaire - tionndaidh mun cuairt agus tilg sgian air an t-sliasaid - agus mar sin chaidh i chun an taobh, a" tarraing an inneal-brosnachaidh.
  
  Reub trì peilearan a-steach do bhroilleach an duine fhad "s a bha an sgian a" breabadh far doras a "chàir agus a" crathadh chun làr, gun cron sam bith a dhèanamh.
  
  "Thoir leat Walter," thuirt Hayden ri Kinimake, "Feumaidh sinn a h-uile peilear."
  
  Nuair a sheas i suas, chunnaic i buidheann gun samhail de dhaoine armaichte a" ruith sìos an t-sràid, beagan cheudan slat air falbh. Bha e a" fàs nas toinnte a-nis - bha buidhnean de dhaoine a" nochdadh agus a" falbh air na sràidean, a" dol dhachaigh no a" sgrùdadh milleadh, no eadhon nan seasamh ann an sealladh soilleir agus a" cliogadh air na h-innealan Android aca - ach bha sealladh ceann Ramses a" nochdadh a h-uile beagan throighean aithnichte sa bhad. .
  
  "Gluais a-nis," thuirt i, a" toirt air a buill goirt, brùideil a bhith ag obair nas fhaide na an comas.
  
  Chaidh an camara à sealladh.
  
  "Dè tha-"
  
  Choisich Kinimaka timcheall a 'chàir, a' leum thairis air a 'chochall.
  
  "Stòr spòrs mòr," thuirt an Hawaiian gun anail. "Tha iad a" dol a-steach."
  
  "Deireadh an rathaid, a" Phrionnsa Ramses, "chuir Hayden a-mach an dà fhacal mu dheireadh le tàir. "Greas ort, Mano. Mar a thuirt mi, feumaidh sinn am bastard a chumail trang agus aire a thoirt air falbh bhon bhoma niùclasach seo. Bidh a h-uile mionaid, gach diog a" cunntadh. "
  
  
  CAIBIDEIL A THRÌOCH
  
  
  Còmhla choisich iad tro dhorsan aghaidh an stòr spòrs a bha fhathast a" gluasad agus a-steach don taobh a-staigh mòr, sàmhach aige. Bha cèisean taisbeanaidh, racaichean agus crochairean aodaich anns gach àite, air gach trannsa. Air a chuir suas air mullach frèam fosgailte, chaidh solais a thoirt seachad le leacan soilleir. Sheall Hayden air an làr geal meòrachail agus chunnaic e lorgan-coise dusty a" dol a-steach gu cridhe na stòr. Ann an cabhag, thug i sùil air a" bhùth aice agus dh" atharraich i a vest. Thug an aodann a bha a" coimhead a-mach fo raca an aodaich i gàire, ach thug an t-eagal a bha a" nochdadh a-steach dha feartan i bog.
  
  "Na gabh dragh," thuirt i. "Faigh sìos agus bi sàmhach."
  
  Cha robh feum aice air stiùireadh iarraidh. Ged is dòcha gu robh iad a" leantainn slighean eabarach, thug am fuaim a bha romhpa suidheachadh nan targaidean aca air falbh. Bha gearan seasmhach Price na bhuannachd a bharrachd. Shleamhnaich Hayden fo ghàirdean meatailt làn chasan agus phut e seachad air mannequin maol ann an èideadh eacarsaich Nike a-steach don raon glèidhte airson uidheamachd spòrs. Racaichean barbell, treallaich cuideam, trampolines agus treadmills air an lìnigeadh ann an sreathan eadhon. Dìreach a 'gluasad gu earrann eile, bha buidheann ceannairc ann.
  
  Chunnaic aon duine i, thog e an inneal-rabhaidh agus dh" fhosgail e an teine. Ruith Hayden gu cruaidh agus aig ceàrn, a" cluinntinn a" pheilear a" breabadh far gàirdean meatailt an iomaire dìreach òirlich air a taobh chlì. Leum Kinimaka chun an taobh, a 'tighinn air tìr gu mòr air an earrann giùlain den chrann-treabhaidh agus a' dol tron bheàrn. Thill Hayden am moladh chun legionnaire le bhith a" dèanamh toll anns an sgeilp de sneakers os a cheann.
  
  Leig an duine ceum air ais gu slaodach fhad "s a bha a cho-obraichean a" sgapadh. Thilg Hayden am baga duffel pinc dhan adhar gus sùil a thoirt air na h-àireamhan aca agus rinn e grimaced nuair a bhuail ceithir seallaidhean eadar-dhealaichte e gu cruaidh.
  
  "Is dòcha a" còmhdach teicheadh Ramses, "thuirt Kinimaka anail.
  
  "Nam biodh feum againn air Torsten Dahl a-riamh," thuirt Hayden anail.
  
  "A bheil thu airson gum feuch mi modh seòlta?"
  
  Cha b' urrainn dha Hayden a ghàireachdainn a chumail fodha. "Tha mi a" smaoineachadh gur e barrachd de roghainn dòigh-beatha a th "ann na atharrachadh gèar," thuirt i.
  
  "Ge bith dè a th" ann, "thuirt Kinimaka. " Dean cabhag."
  
  Bhuail Hayden e gu punch, a 'leum a-mach à còmhdach agus a' fosgladh teine gu luath. Chaidh aon de na h-àireamhan sìos agus thuit e chun an taobh, chaidh an còrr sìos. Thug Hayden ionnsaigh orra, a" fàgail chnapan-starra nan slighe, ach a" dùnadh a" bheàirn cho luath sa b" urrainn dhi. Thill na legionnaires air ais, a" losgadh àrd, agus chaidh iad à sealladh air cùl raca sneakers àrd-mullach de gach suaicheantas agus dath a bha ri fhaighinn. Shuidh Hayden agus Kinimaka sìos air an taobh eile, a 'stad airson diog.
  
  "Deiseil?" - Dh'fhaighnich mi. Rinn Hayden osna nuair a shaor e am ball cealla a thuit bhon armachd aige.
  
  "Falbh," thuirt Kinimaka.
  
  Mar a dh" èirich iad, bhrùth losgadh de ghunna-inneal beagan an raca trèanaidh os cionn an cinn. Bha pìosan de mheatailt is cairt-bhòrd, canabhas agus plastaig a" sileadh orra. Dhìrich Hayden chun oir eadhon mar a bha an structar gu lèir a" gluasad.
  
  "O..." Thòisich Kinimaka.
  
  "Crap!" Chrìochnaich Hayden agus leum e.
  
  Thuit an leth àrd gu lèir den chunntair fharsaing, air a reubadh na phìosan, agus thuit e air am muin. Balla mòr de sgeilpichean crochte, thilg e stiallan meatailt, bogsaichean cairt-bhòrd, agus tiùrran de bhrògan canabhas ùra nuair a ràinig iad. Thog Kinimaka a làmh mar gum biodh e ga dhìon fhèin bhon togalach agus lean e air a 'gluasad le misneachd, ach air sgàth a mhòr-chuid thuit e air cùl Hayden a bha a' teicheadh. Nuair a bha i a" gluasad air falbh bhon tomad a bha a" tuiteam, a cas slaodadh a" glacadh air taic mheatailt, thiodhlaic Kinimaka a cheann fo a gàirdeanan agus cheangail i e fhèin nuair a thuit i air a mhullach.
  
  Chrìochnaich Hayden an tilgeil leis a" ghunna na làimh agus choimhead i air ais. "Maoin!"
  
  Ach bha na duilgheadasan aice dìreach air tòiseachadh.
  
  Thug ceathrar legionnaires ionnsaigh oirre, a" breabadh air falbh an daga agus a" bualadh a bodhaige le cnapan nan raidhfilean aca. Chòmhdaich Hayden e fhèin agus an uairsin roilig e beagan a bharrachd. Chaidh raca de bhall-basgaid a-null, a" cur bàlaichean orains ag itealaich a h-uile taobh. Sheall Hayden thairis air a gualainn, chunnaic i faileas a" gluasad, agus choimhead i mun cuairt airson a Glock.
  
  Chaidh peilear a-mach. Chuala i peilear a" bualadh rudeigin faisg air a ceann.
  
  "Stad an seo," thuirt an guth.
  
  Reothadh Hayden agus choimhead i suas mar a thàinig faileasan fir Ramses sìos oirre.
  
  "A-nis tha thu còmhla rinn."
  
  
  CAIBIDEIL A TRI FAD-OIN
  
  
  Bhris Drake a-steach don sgìre thobhta, Alicia ri thaobh. B' e Moore a' chiad ghluasad a chunnaic iad agus e a' tionndadh mun cuairt air for-uinneag shuas an staidhre agus a' comharrachadh gunna orra. Às deidh leth-mhionaid, nochd faochadh air aodann.
  
  "Mu dheireadh," thug e anail. "Tha mi a" smaoineachadh gun d" fhuair sibh an seo an toiseach."
  
  "Fhuair sinn beagan rabhadh ro-làimh," thuirt Drake. "Clown air a bheil an t-ainm Alligator?"
  
  Choimhead Moore fo imcheist agus mharcaich e iad shuas an staidhre. "Cha chuala mi a-riamh mu dheidhinn. An e ceannard a" chòigeamh cealla?"
  
  "Tha sinn a" smaoineachadh sin, tha. Is e wazzok fucking a th" ann le asal làn crap, ach a-nis tha e os cionn a" bhoma niùclasach seo."
  
  Choimhead Moore le a bheul fosgailte.
  
  Alicia air eadar-theangachadh. "Tha ailigator a" faireachdainn nas craicte na Julian Marsh às deidh deich galan de chofaidh, agus bhithinn air a ràdh gu robh sin do-dhèanta gus an cuala mi na bha aige ri ràdh. Mar sin, càite a bheil Hayden agus dè thachair an seo?"
  
  Chuir Moore a h-uile càil a-mach dhaibh, a" toirt iomradh air an t-sabaid eadar Ramses agus Price agus an uairsin an teicheadh. Chrath Drake a cheann aig staid an stèisein agus an cuairteachadh neo-iomchaidh de riochdairean.
  
  "Am b" urrainn dha seo a dhealbhadh? A 'tighinn fad na slighe bhon chaisteal damn sin ann am Peru? Eadhon nuair a bha sinn a" rannsachadh a" bhasair?"
  
  Bha Mai a" coimhead teagmhach. "A" faireachdainn rud beag fada eadhon airson aon de na teòiridhean agad. "
  
  "Agus chan eil e gu diofar," thuirt Alicia. "Dìreach? Tha mi a" ciallachadh, cò leis a tha dragh? Feumaidh sinn stad a chuir oirnn fhìn agus tòiseachadh air rannsachadh. "
  
  "An turas seo," thuirt May. "Tha mi ag aontachadh le Taz. Is dòcha gun do chuir a leannan mu dheireadh beagan faireachdainn na broinn." Thug i sealladh gràsmhor air Bo.
  
  Chrath Drake nuair a choimhead Moore air, a shùilean a-nis eadhon nas fharsainge. Thug àidseant Oifis na Dùthcha sùil air na ceithir dhiubh.
  
  "Tha e coltach ri pàrtaidh sgoinneil, guys."
  
  Chuir Drake dheth e. "Càit an deach iad? Hayden agus Kinimaka?"
  
  Mhothaich Moore. "51mh. Lean Ramses, an aon neach-leantainn deug aige agus an amadan sin Price a-steach don cheò. Chaill mi sealladh orra às deidh dìreach beagan mhionaidean."
  
  Chomharraich Alicia sreath de scrionaichean. "An lorg thu iad?"
  
  "Tha a" mhòr-chuid de na seanalan ciorramach. Tha na sgàileanan air an sgrios. Bhiodh e duilich dhuinn Pàirc Bataraidh a lorg an-dràsta."
  
  Choisich Drake a-null chun rèile briste balcony agus choimhead e timcheall an stèisein agus an t-sràid a-muigh. B" e saoghal neònach a bh" ann roimhe, an coimeas ris a" bhaile mhòr a smaoinich e, air ais air a shàilean, airson an latha an-diugh co-dhiù. Cha robh fios aige ach air aon dòigh air na daoine sin a chuideachadh a" fàs nas fheàrr.
  
  Cùm sàbhailte iad.
  
  "A bheil naidheachd sam bith eile agad?" dh'fhaighnich Moore. "Tha mi a" creidsinn gu robh thu a "bruidhinn ri Marsh agus an duine Alligator seo."
  
  "Dìreach na dh" innis sinn dhut, "thuirt Alicia. "An do rinn thu sgrùdadh air na còdan dì-ghnìomhachaidh?"
  
  Chomharraich Moore ìomhaigh blinking a bha dìreach air tòiseachadh a" frasadh air aon de na scrionaichean a bha air fhàgail. "Thoir sùil".
  
  Thill Drake nuair a chaidh Beau air adhart chun fhuaradair uisge airson deoch fhaighinn. Leugh Moore am post-d gu h-àrd, a" ruighinn gu sgiobalta chun phuing agus a" dearbhadh dearbhteachd nan còdan dì-ghnìomhachaidh.
  
  "Mar sin," leugh Moore gu faiceallach. "Tha na còdan gu dearbh kosher. Feumaidh mi a ràdh gu bheil seo iongantach. A bheil thu a" smaoineachadh gu robh fios aig Marsh gu robh e gu bhith air a thoirt thairis?"
  
  "Dh" fhaodadh grunn adhbharan a bhith ann, "thuirt Drake. "Sàbhailteachd dhut fhèin. A 'cothromachadh air an oir. Is e an fhìrinn shìmplidh gu bheil an duine sia cuairtean gann de chriomag slàn. Mura biodh an Alligator sin a" faireachdainn cho dàna, bhithinn a" faireachdainn nas sàbhailte an-dràsta.
  
  "Whappie?"
  
  "Cnothan?" Dh'fheuch Drake. "Chan eil fios agam. Tha Hayden a" bruidhinn do chànan nas fheàrr na mise."
  
  "Sasannach". Chrath Moore. "Is e Beurla ar cànan."
  
  "Ma tha thu ag ràdh sin. Ach is e rud math a tha seo, guys. Is e rud math a th" ann an còdan dì-ghnìomhachadh fìrinneach. "
  
  "A bheil thu a" tuigsinn gum faodadh sinn a bhith air fios a chuir thuca co-dhiù aon uair "s gu robh an luchd-saidheans air co-dhùnadh cò às a thàinig a" chosgais niuclasach?" Thuirt Beau nuair a thàinig e air ais agus thug e sip às a" chupa phlastaig.
  
  "Um, tha, ach cha do thachair e fhathast. Agus cho fad "s as aithne dhuinn, dh" atharraich iad na còdan no chuir iad inneal-brosnachaidh ùr ris. "
  
  Ghabh Beau ri seo le nod beag.
  
  Thug Drake sùil air an uaireadair aige. Bha iad air a bhith aig an stèisean airson faisg air deich mionaidean, agus cha robh facal ann bho Hayden neo Dahl. An-diugh bha deich mionaidean a" faireachdainn mar shìorraidheachd.
  
  "Tha mi a 'gairm Hayden." Thug e a-mach am fòn-làimhe aige.
  
  "Na gabh dragh," thuirt Mai. "Nach e seo Kinimaka?"
  
  Thionndaidh Drake gu sgiobalta far an do chomharraich i. Bha am figear gun samhail de Mano Kinimaki a" gluasad gu cunbhalach sìos an t-sràid, a" lùbadh a-null, gu soilleir ann am pian, ach a" trotadh gu cruaidh a dh" ionnsaigh an stèisein. Shluig Drake dusan ceist agus an àite sin ruith e gu dìreach chun neach a b" urrainn am freagairt. Nuair a bha iad a-muigh, ghlac an sgioba Mano aig crois-rathaid làn sprùilleach.
  
  "Dè tha dol, a charaid?"
  
  Bha faochadh nan Hawaiianach nuair a choinnich iad riutha air a chuir thairis le pian inntinn uamhasach a bha a" laighe dìreach fon uachdar. "Tha Hayden aca," thuirt e. "Thug sinn sìos trì dhiubh, ach cha d" fhuair sinn faisg air Ramses no Price. Agus an uairsin thug iad ionnsaigh oirnn aig an deireadh. Thug mi a-mach às a" gheama mi, agus nuair a fhuair mi a-mach bho bhith nas lugha na tunna de sprùilleach, bha Hayden air falbh."
  
  "Ciamar a tha fios agad gun d" fhuair iad i?" Dh'fhaighnich Beau. "Is dòcha gu bheil i fhathast a" sealg?"
  
  "Is dòcha gun deach mo ghàirdeanan is mo chasan a ghoirteachadh," thuirt Kinimaka. "Ach chuala mo chluasan ceart gu leòr. Rinn iad dì-armachadh oirre agus tharraing iad air falbh i. B" e an rud mu dheireadh a thuirt iad..." Shluig Kinimaka le cridhe trom, gun chomas cumail a" dol.
  
  Rug Drake air sùil an duine. "Sàbhailidh sinn i. Bidh sinn an-còmhnaidh a" dèanamh seo. "
  
  Chaidh Kinimaka a bhualadh. "Chan eil an-còmhnaidh".
  
  "Dè thuirt iad rithe?" Dh'iarr Alicia.
  
  Choimhead Kinimaka suas air na speuran, mar gum biodh e a" sireadh brosnachadh bho sholas na grèine. "Thuirt iad gun toireadh iad sùil nas mionaidiche dhi air a" bhoma niùclasach seo. Thuirt iad gu robh iad a" dol ga cheangal air a druim."
  
  
  CAIBIDEIL A THIGHEARNA-DÀ
  
  
  Dh "fhàg Thorsten Dahl grunn sgiobaidhean gus an sgìre timcheall air Times Square a ghlanadh agus thug e an sgioba aige gu domhainn a-steach do na faileasan a chruthaich allaidh chumhang. Bha e sàmhach agus sunndach, an àite fìor mhath airson fòn cudromach a dhèanamh. Chuir e fios gu Hayden an toiseach, ach nuair nach do fhreagair i, dh'fheuch e ri fios a chur gu Drake.
  
  "Tha an t-astar an seo. Dè na naidheachdan as ùire?
  
  "Tha sinn ann an cac, a charaid-"
  
  "Suas ris na bàlaichean agad a-rithist?" Chuir Dahl stad air. "Dè tha ùr?"
  
  "Chan ann suas gu m" mhuineal an turas seo. Bhris na bastards seòlta sin, no chaidh am briseadh, a-mach às na ceallan aca. Chan eil Ramses agus Price tuilleadh. Tha - no bha - anns a' chòigeamh cealla de dhusan neach. Tha Mano ag ràdh gu bheil triùir aca."
  
  Fhuair Dahl grèim air an fhuaim. "Mano a" bruidhinn?"
  
  "Tha, a charaid. Rug iad air Hayden. Thug iad leotha i."
  
  Dhùin Dahl a shùilean.
  
  "Ach tha beagan ùine againn fhathast." Dh'fheuch Drake an taobh adhartach. "Cha bhiodh iad air a ghabhail idir nam biodh iad airson a spreadhadh sa bhad."
  
  Bha na Yorkies ceart, bha aig Dahl ri aideachadh. Dh" èist e fhad "s a lean Drake a" mìneachadh gun robh Marsh a-nis air a thoirt a-mach às a dhreuchd mar Phrionnsa an Dorchadais agus fear leis an t-ainm Alligator a chuir na àite airson ùine. Bha Homeland dìreach comasach air an duine seo aithneachadh mar neach-taic Ameireaganach.
  
  "Dìreach?" Thuirt Dahl. "Airson dè?"
  
  "Cha mhòr rud sam bith a dh" fhaodadh anarchy adhbhrachadh," thuirt Drake. "Is e mercenary a th" ann, is e dìreach an turas seo a chaill e a chridhe. "
  
  "Bha mi a" smaoineachadh gun robh Ramses an-còmhnaidh a "ruith a ghnìomhachas" san taigh "."
  
  "Is ann à New York a tha an crogall. B" urrainn dha eòlas loidsistigs luachmhor a thoirt don ghnìomhachd. "
  
  "Tha, tha sin a" dèanamh ciall." Rinn Dahl osna agus shuath e a shùilean gu sgìth. "Mar sin dè an ath rud? A bheil co-chomharran Hayden againn?"
  
  "Thug iad an camara aice. Feumaidh gun do ghabh iad co-dhiù cuid den aodach aice oir tha an taga a chaidh fhuaigheal na lèine ag ràdh gu bheil i fon bhòrd aig an Chipotle Mexican Grill, a dhearbh sinn dìreach gur e bullshit a th" ann. Tha na camarathan tèarainteachd ag obair, ach chaidh na glacadairean air ar taobh a leagail sa mhòr-chuid mar thoradh air an ionnsaigh air an làrach. Bidh iad a" cruinneachadh a h-uile rud as urrainn dhaibh. Agus dìreach chan eil sgiobachd gu leòr aca. Dh" fhaodadh cùisean a dhol gu math dona às an seo, a charaid."
  
  "Am b' urrainn?" Dahl a-rithist. "Chanainn gu bheil sinn seachad air an droch rud agus a" dol sìos sràid an droch, nach dèanadh sinn?"
  
  Stad Drake airson mionaid, agus an uairsin thuirt e, "Tha sinn an dòchas gun lean iad orra a" dèanamh iarrtasan, "thuirt e. "Bheir gach riatanas ùr barrachd ùine dhuinn."
  
  Cha robh feum aig Dahl a ràdh nach robh iad air adhartas sam bith a dhèanamh fhathast. Bha an fhìrinn fèin-fhollaiseach. An seo bha iad an urra ri Homeland gus faighinn a-mach càite an robh am boma niuclasach, a" ruith mun cuairt mar thurcaich Nollaige air an rabhadh, dìreach airson Moore gus an t-àite a chomharrachadh, ach dh" fhàilnich an iomairt gu lèir.
  
  "Cha do rinn sinn ach beagan stuthan consum a neodachadh," thuirt e. "Chan eil sinn eadhon faisg air fìor phlana Ramses, agus gu sònraichte an geama crìochnachaidh aige."
  
  "Carson nach tèid sibh sìos dhan stèisean? Is dòcha gum bi sinn còmhla cuideachd nuair a thig an ath stiùir."
  
  "Tha, nì sinn e." Ghluais Dahl chun a 'chòrr den sgioba aige agus cho-dhùin e an t-slighe cheart gus an stiùireadh gu 3rd Avenue. "Hi, ciamar a tha Mano a" cumail suas? "
  
  "Chaidh an duine a bhualadh gu cruaidh an aghaidh balla le sgeilpichean. Na faighnich. Ach tha e dèidheil air sabaid, dìreach a" feitheamh ri cuideigin targaid a thoirt dha. "
  
  Thòisich Dahl a" ruith nuair a chuir iad crìoch air a" chòmhradh. Stad Kensi ri thaobh agus chrom e. "Droch ghluasad?"
  
  "Leis an t-suidheachadh againn, tha mi creidsinn gum faodadh e a bhith air a bhith na bu mhiosa, ach, bha, b" e droch roghainn a bh" ann. Thug iad am bruid Hayden. Thug e i far a bheil am boma."
  
  "Uill, tha sin sgoinneil! Tha mi a" ciallachadh, nach eil lòchrain falaichte aig a h-uile duine agaibh?"
  
  "Tha sinn a" dèanamh. Agus thilg iad air falbh e le a h-aodach."
  
  "Fhuair am Mossad fo do chraiceann," thuirt Kensi gu sàmhach. "Math dhaibh, ach chan ann dhòmhsa. Thug e orm faireachdainn mar gum buineadh mi."
  
  "Bhiodh e". Chrath Dahl. "Feumaidh sinn uile a bhith a" faireachdainn gu bheil smachd againn air na tha an dàn dhuinn fhìn, agus gu bheil a h-uile co-dhùnadh an-asgaidh. Chan e làimhseachadh a tha seo."
  
  "Na làithean seo," chrom corragan Kensi agus an uairsin a "dol a-steach do dhòrn," bidh thu gam làimhseachadh aig do chunnart, " thug i an uairsin gàire beag dha. "Ach a-mhàin thusa, a charaid, faodaidh tu mo làimhseachadh uair sam bith agus àite sam bith a tha thu ag iarraidh."
  
  Choimhead Dahl air falbh. Bha Bridget NicChoinnich neo-sheasmhach. Bha fios aig a' bhoirionnach gu'm b'e duine pòsda, athair a bh' ann, agus gidheadh thug i a stigh fo bhuaireadh. Gun teagamh, aon dòigh no dòigh eile, cha fhan i an seo fada.
  
  Duilgheadas air fhuasgladh.
  
  Bha Smith agus Lauren cuideachd a" gluasad còmhla, ag iomlaid bheachdan sàmhach. Thog Yorgi an cùl, sgìth agus làn sprùilleach, ach a" leum le diongmhaltas spòrsail. Bha fios aig Dahl gur e seo a" chiad fhìor eòlas aige air sabaid frantic, haphazard, agus bha e den bheachd gun do làimhsich e e gu math. Chaidh na sràidean seachad agus an uairsin thionndaidh iad chun làimh chlì gu 3rd Avenue, a 'dol chun an eadar-ghearradh le 51mh.
  
  Bha e beagan mhionaidean neònach dha Dahl. Bha cuid de cheàrnaidhean den bhaile gun mhilleadh, agus ged a dh'fhuirich mòran bhùithtean fosgailte agus daoine a' coiseachd a-staigh le mothachadh air uamhas, bha cuid eile nan trèigsinn, cha mhòr gun bheatha. Chaidh grunn shràidean a chuairteachadh le carbadan poileis aimhreit agus carbadan airm ceithir-chuibhlichean sgapte air feadh. Bha nàire air cuid de sgìrean nuair a bha an luchd-loidhidh an làthair. Airson a 'mhòr-chuid, cha robh na daoine a chunnaic e a' tuigsinn dè a bu chòir a dhèanamh, agus mar sin chuir e a ghuth ris na bha e a 'creidsinn a bha na h-ùghdarrasan agus thug e cuireadh dhaibh fasgadh a ghabhail ge bith càite an gabhadh iad.
  
  Agus an uairsin ràinig iad an làrach far an robh Drake agus an fheadhainn eile a 'feitheamh, an dòchas, agus an dùil Hayden Jay a shàbhaladh.
  
  Chan eil ach beagan uairean a thìde air a dhol seachad bho thoiseach an latha seo. Agus a-nis bha iad gu mòr a" coimhead airson dòigh air boma niùclasach a lorg. Bha fios aig Dahl nach biodh tionndadh air ais ann; cha b" urrainn dha ruith air falbh no falach ann am buncairean. Bha sgioba SPEAR ann gus an deireadh. Ma gheibh am baile bàs an-diugh, cha bhith e airson dìth ghaisgich a tha a" feuchainn ri a shàbhaladh.
  
  
  CAIBIDEIL A TRÌ TRÌ
  
  
  Dh'fhuirich Hayden sàmhach fhad 'sa bha Ramses a' stiùireadh gnìomh agus freagairt, a 'cur an cuimhne na fir a bha an urra, a' dèanamh deuchainn air an dìlseachd iomlan. Às deidh dhaibh a slaodadh air falbh bhon stòr bathair spòrs, thug iad oirre ruith nam measg air 3rd Avenue, an uairsin thug iad ùine gus am fòn cealla aice a lorg agus a thilgeil air falbh agus an vest dìon-urchair aice a reubadh dheth. Bha e coltach gu robh beagan eòlais aig Ramses air innealan tracadh agus na h-àiteachan aca agus dh" òrduich e dha na fir aige a lèine a thoirt air falbh. Chaidh an inneal beag a lorg gu sgiobalta agus a chuir air falbh, agus às deidh sin lean a" bhuidheann orra a "ruith air slighe a bha coltach gu tur air thuaiream.
  
  Fhuair Hayden a" bheachd nach b" e seo a" chùis idir.
  
  Thug e greis. Sheall a" bhuidheann na buill-airm as motha aca agus aodach a-muigh dubh, a" nochdadh an èideadh turasachd àbhaisteach gu h-ìosal. Gu h-obann bha iad soilleir, gun chron, nam pàirt de na ceudan de shluagh iomagaineach a" cuairteachadh sràidean a" bhaile. Bha na poileis agus luchd-faire an airm ri taobh cuid de na slighean, ach thionndaidh na camarathan dìreach aon rathad dorcha agus an uairsin fear eile gus an robh iad soilleir. Fhuair Hayden seacaid a bharrachd airson a chaitheamh. Aig àm air choreigin, dhìrich iad air baidhsagalan-motair ro-ullaichte agus mharcaich iad gu slaodach a-mach à meadhan Manhattan.
  
  Ach chan eil ro fhada. Bha Hayden a" miannachadh leis a h-uile comas gum faigheadh i an teachdaireachd gu cuideigin - duine sam bith - a-nis gun robh fios aice càite an robh am boma. Cha robh e gu diofar gum b" urrainn dhaibh a marbhadh - b" e a h-uile rud a bha cudromach gun deach stad a chuir air na fanatics sin.
  
  Rolaig na baidhsagalan pàirt sìos an rathad, agus an uairsin lean deichnear - na h-ochdnar legionnaires a bha air fhàgail, Ramses agus Price - a chèile tro dhoras taobh meatailt meirgeach. Fhuair Hayden i fhèin sa mheadhan aca, duais cogaidh, agus ged a bha fios aice mu thràth air an dàn dhi, dh" fheuch i ri grèim fhaighinn air a h-uile sealladh, a h-uile atharrachadh stiùiridh, agus a h-uile facal uisge-beatha.
  
  Seachad air an doras a-muigh briste, lean talla a-staigh caol gu staidhre chruadhtan. An seo thionndaidh fear de na fir a dh"ionnsaigh Hayden agus chùm e an sgian aige gu a h-amhaich.
  
  "Sàmhach," thuirt Ramses, gun tionndadh mun cuairt. "B" fheàrr leam gun a bhith gad mharbhadh airson a-nis."
  
  Dhìrich iad ceithir làir agus an uairsin stad iad dìreach airson mionaid air beulaibh doras an àros. Nuair a dh" fhosgail e, chruinnich a" bhuidheann a-staigh, a" ruith a-mach às an talla cho luath "s a b" urrainn dhaibh. Stad Ramses ann am meadhan an t-seòmair, gàirdeanan air an sìneadh a-mach.
  
  "Agus seo sinn," thuirt e. "Le millean crìoch agus co-dhiù aon toiseach. Fàgaidh luchd-còmhnaidh a" bhaile seo a" bheatha seo gun fhios gur e seo toiseach ar slighe ùr, ar cogadh naomh. Seo-"
  
  "Dìreach?" Chuir guth tioram stad air an tirade. "Tha pàirt dhòmhsa airson do chreidsinn, Ramses, ach tha am pàirt eile, am pàirt as miosa, den bheachd gu bheil thu làn dheth."
  
  Fhuair Hayden a" chiad sealladh math aice air Julian Marsh. Bha am Pythian a 'coimhead neònach, air a shaobhadh, mar gum biodh pàirt dheth air a phasgadh ann an tè eile. Bhiodh e a" caitheamh aodach nach biodh gu bràth a" freagairt, ge bith dè a" bhliadhna no an gluasad a th" ann. Bha aon sùil air a dubhadh, agus an t-sùil eile gu farsaing fosgailte agus gun a bhith a" lùbadh, agus thuit aon bhròg dheth. Air a làimh dheis shuidh brunette iongantach nach do dh'aithnich Hayden, ach bhon dòigh anns an robh iad air am brùthadh an aghaidh a chèile, bha e soilleir gu robh iad ceangailte ann am barrachd dhòighean na aon.
  
  Mar sin, chan e càirdeas.
  
  Bha Hayden a" coimhead le tàmailt fhad "s a bha Ramses a" dèiligeadh ri magadh a "Mhàirt. "Bha fios agad?" - dh'fhaighnich am prionnsa ceannairceach. "Gun do mheall sinn thu mus do choinnich sinn eadhon riut. Mus robh fios againn eadhon air ainm an amadain a ghiùlain an lasair shìorraidh againn gu cridhe Ameireagaidh. Bha eadhon do chuid fhèin, Tyler Webb, gad bhrath."
  
  "Fuck Webb," thuirt Marsh. "Agus falbh leat."
  
  Thionndaidh Ramses air falbh le gàire. "Rachamaid air ais chun na bha mi ag ràdh. Tha gràin aig eadhon na daoine a tha ag obair an seo air a" bhaile-mhòr seo. Tha e ro dhaor, cus luchd-turais. Chan urrainn dha fir is boireannaich àbhaisteach fuireach an seo agus tha duilgheadas aca faighinn a dh'obair. An urrainn dhut smaoineachadh air an searbhas a tha a" fàs an aghaidh an t-siostam agus na daoine a tha a" cumail a" toirt taic dha? Bithear a" togail chìsean air drochaidean is tunailean. Chan eil dad agad mura h-eil airgead agad. Tha sannt, sannt, sannt anns gach àite. Agus tha e gam fhàgail tinn."
  
  Bha Hayden sàmhach, fhathast ag obrachadh a-mach an ath ghluasad aice, fhathast a 'coimhead air freagairt Marsh.
  
  Ghabh Ramses ceum chun an taobh. "Agus Alligator, mo sheann charaid. Tha e math d" fhaicinn a-rithist."
  
  Bha Hayden a" coimhead fhad "s a bha am fear air an robh Alligator a" pògadh a cheannard. A' feuchainn ri fuireach beag, sàmhach agus 's dòcha gun mhothachadh, dh'obraich i cia mheud ceum a bheireadh e gus faighinn chun an dorais. Tòrr airson a-nis. Fuirich, dìreach feitheamh.
  
  Ach dè cho fada 'sa b' urrainn dhi a phàigheadh? A dh 'aindeoin faclan Ramses, bha i a' faighneachd an robh e eadhon airson spreadhadh niùclasach a sheachnadh. B" e an deagh naidheachd gun robh na h-ùghdarrasan air an raon-adhair a dhùnadh, agus mar sin cha robh an duine ann an cabhag sam bith.
  
  Thilg Raibeart Price e fhèin ann an cathair le osnaich. Dh'iarr e botal aspirin air an legionnaire as fhaisge, ach chaidh aire shònraichte a thoirt dha. Chaol Marsh a shùilean ri Ministear an Dìon.
  
  "A bheil mi eòlach ort?"
  
  Chaidh prìs nas doimhne a-steach don chluasag aige.
  
  Sheall Hayden timcheall a" chòrr den t-seòmar, dìreach a-nis a" toirt fa-near don bhòrd-ithe a bha na sheasamh ri taobh na h-uinneige fada cùirteil.
  
  Damn, dè tha seo...?
  
  Bha e na bu lugha na bha i an dùil. Bha am baga-droma nas motha na am modail àbhaisteach, ro mhòr airson a dhol a-steach don roinn os cionn plèana, ach cha bhiodh e a" coimhead ro neònach air cùl neach nas motha.
  
  " Reic mi dhuit e, a Mhàirt," arsa Ramses. "Le dòchas gun toir thu seo gu New York. Airson seo bidh mi taingeil gu bràth. Gabh beachd air mar thiodhlac nuair a dh" innseas mi dhut gum faigh thu fhèin agus do charaid an teine a bhios a" caitheamh. Is e seo an rud as fheàrr as urrainn dhomh a thabhann dhut, agus fada nas fheàrr na sgian tarsainn do sgòrnan."
  
  Chuimhnich Hayden am boma niùclasach - a mheud, a chumadh agus coltas a" mhàileid - air eagal "s gum biodh feum aice air. Cha robh dòigh sam bith gum bu chòir dhi a bhith air bàsachadh an seo an-diugh.
  
  Thionndaidh Ramesses an uairsin gu na fir aige. "Faigh deiseil i," thuirt e. "Agus na leig às unnsa pian don ghalla Ameireaganach."
  
  Bha fios aig Hayden gu robh e a" tighinn. Bha iad air fàilneachadh air a lamhan a cheangal air an t-slighe an so, agus a nis ghabh i làn chothrom air sin. Bha uiread de rudan an urra rithe ceart an uairsin - mar a thachair don bhaile-mhòr, an dùthaich, mòran den t-saoghal shìobhalta. Thàinig am vase air a làimh dheis a-steach feumail, a h-amhaich an leud foirfe airson a làmh agus dìreach an cuideam ceart airson beagan milleadh a dhèanamh. Bhris e air teampall an fhir a b" fhaisge, pìosan biorach a" tuiteam chun an làir. Nuair a thog e a làmh, rug Hayden air a" ghunna, ach nuair a chunnaic i e air a phasgadh gu tèarainte timcheall a ghualainn, thug i a-steach sa bhad, an àite sin a" cleachdadh a greim air a" bharaille gus a thilgeil eadhon nas motha dheth. Bhathar ag amas air na buill-airm, ach cha do mhothaich Hayden iad uile. B' e dìreach Saloon mu dheireadh a bh' ann a-nis... gun a bhith a' sabaid tuilleadh airson a beatha - nas coltaiche ri sabaid airson am baile a chumail beò. Agus nach robh iad dìreach ga smugaid an seo fo chòmhdach? Dh'innis seo dhi gum biodh gunnaichean air an lasadh.
  
  Thàinig an crogall a-steach thuice bhon taobh, ach chùm Ramses air ais e. Lorg inntinneach eile. Bha an crogall cudromach do Ramses. An ath mhionaid, chaidh a caitheamh, gun chomas aice fòcas a chuir air na gàirdeanan agus na casan a bha ga bhualadh. Bidh mi a" cuir stad air buillean no dhà, ach bha buille eile ann an-còmhnaidh. Chan e luchd-eucoir Tbh a tha seo - gu modhail a" feitheamh ri fear a bhith air a bhualadh gus am faigh am fear eile eadar-theachd. Chan e, chuir iad sin timcheall oirre agus thug iad ionnsaigh oirre uile sa bhad, agus mar sin ge bith cia mheud a stad i agus a bhuail i, bha dithis eile gam bualadh. Bhris pian ann am barrachd àiteachan na b" urrainn dhi cunntadh, ach ghabh i brath air an t-sròin aice gus pìos biorach den vase a thogail agus an dithis fhireannach a ghearradh thairis air an aodann agus na gàirdeanan. Thill iad air ais, fuiling. Rolaig i air paidhir chasan, a 'cur an neach-seilbh aca a' tuiteam. Dh'fheuch i ri muga trom a thilgeil air an uinneig, a 'smaoineachadh gun tarraingeadh e aire, ach chaidh an rud dona timcheall air leth mheatair bhon uinneig.
  
  Dè a dhèanadh Drake?
  
  Bha fios aice air. Dìreach seo. Bidh e a" sabaid gus an anail mu dheireadh aige. Tro choille nan casan lorg i arm. Choinnich a sùilean ri sùilean a 'Mhàirt agus a' bhoireannach, ach cha robh iad ach a 'ceangal ri chèile eadhon nas teinne, a' lorg solace anns a 'chonaltradh neònach. Bha Hayden a" breabadh is a" toinneamh, a" dèanamh gàirdeachas airson a h-uile sgread cha mhòr a bha fo smachd, agus an uairsin lorg e an leabaidh air a cùlaibh. A" cleachdadh seo mar fhulcrum, thug i i fhèin gu a casan.
  
  Bhuail dòrn na h-aodann agus spreadh na rionnagan. Chrath Hayden a ceann, a 'glanadh na fala, agus bhuail i air ais, a' toirt air an neach-dùbhlain aice tuiteam. Bhuail dòrn eile i air taobh a' chinn, 's an sin rug an duine oirre mu 'n mheadhon, ga leagail far a casan 's ga cur air ais air an leabaidh. Thilg Hayden thairis air a dhruim e leis a" ghluasad aige fhèin. Ann an diog bha i air ais air a casan, ceann sìos, a 'tilgeil buillean gu na h-asnagan, amhach, amhach agus glùinean, a' tilgeil buille an dèidh buille, a 'breabadh às deidh buille.
  
  Chunnaic i Ramses a" ceum a dh"ionnsaigh iad. "Ochd daoine!" - dh'èigh e. "Ochd fir agus aon nighean bheag. C'àit am bheil d' uaill ?
  
  "Anns an aon àite ris na h-uighean aca," thuirt Hayden gun anail, a" dèanamh milleadh orra, a" faireachdainn sgìth, pian bho iomadh buille, a" sabaid an aghaidh rage. Cha mhair so gu brath, agus cha robh duil aice teicheadh.
  
  Ach cha do stad i a-riamh a 'feuchainn. Na leig seachad a-riamh. B" e blàr làitheil a bh" ann am beatha, ge bith an robh e litearra no nach robh. Mar a bha an cumhachd a" drèanadh bho na stailcean aice agus an lùth a" drèanadh bho na buill aice, bhuail Hayden fhathast, ged nach robh na stailcean aice gu leòr tuilleadh.
  
  Thog na fir gu casan i agus tharraing iad tarsainn an t-seòmair i. Dh"fhairich i beagan neart a" tilleadh thuice agus ruith i a bròg tarsainn a cinn, a" toirt oirre squeal. Bha na gàirdeanan a 'teannachadh timcheall a fèithean, ga phutadh chun na h-uinneige as fhaide air falbh.
  
  Sheas Ramses os cionn a" bhùird air an robh am mion-fhiosrachadh niuclasach.
  
  "Cho beag," thuirt e gu smaoineachail. "Cho neo-iomchaidh. Agus fhathast cho cuimhneachail. A bheil thu ag aontachadh?"
  
  Chuir Hayden fuil às a beul. "Tha mi ag aontachadh gur tusa obair seòlta na linne."
  
  Thug Ramses sealladh meallta dhi. "Tha thu a" dèanamh? Tha thu a" tuigsinn gur e Julian Marsh agus Zoe Shears bho The Pythians a tha a" suirghe sìos an sin, nach eil? Agus an ceannard aca - Webb - càite a bheil e? Air falbh airson an saoghal a sgùradh airson seann ionmhas arc-eòlais, tha mi creidsinn. Tha mi a 'leantainn slighe fhada marbh uaislean a tha fada marbh. A" leantainn a cheuman seòlta fhèin fhad "s a tha an saoghal a" losgadh. Chan eil mi a" tighinn faisg air obair seòlta na linne, a" Bh-Uas Jay."
  
  Agus ged a dh'aidich Hayden air an taobh a-staigh gu robh e ceart mu rudeigin, dh'fhuirich i sàmhach. Aig deireadh an latha, bu chòir gum biodh seòmar le faireachdainn a 'feitheamh orra uile.
  
  "Mar sin dè an ath rud, a bheil ùidh agad fios a bhith agad?" Dh'fhaighnich Ramses dhi, a 'gàire. "Uill, chan eil sin cho mòr, a bhith onarach. Tha sinn uile far a bheil sinn airson a bhith. Tha thu le boma niùclasach. Tha mi còmhla ri Alligator, an eòlaiche boma agam. Tha mo dhaoine air mo thaobh. Boma niùclasach? Tha e cha mhòr deiseil airson... - stad e - a bhith mar aon leis an t-saoghal. Am bu chòir dhuinn a ràdh ... uair a thìde às a seo?"
  
  Bhrath sùilean Hayden i.
  
  "Ach haha. A-nis tha thu a 'faighneachd. A bheil seo cus ùine dhut? Mar sin deich mionaidean?"
  
  "Chan eil," thug Hayden anail. "Chan urrainn dhut. Mas e do thoil e. Feumaidh gu bheil rudeigin a tha thu ag iarraidh. Rud as urrainn dhuinn aontachadh."
  
  Bha Ramses a" coimhead oirre mar gum biodh, an aghaidh a thoil, gu h-obann a" gabhail truas rithe. "Tha suim a h-uile dad a tha mi ag iarraidh anns an t-seòmar seo. Sgrios a" Chiad Saoghal ris an canar."
  
  "Ciamar a nì thu cùmhnant le daoine a tha dìreach airson do mharbhadh no bàsachadh a" feuchainn? " Thuirt Hayden gu h-àrd. "No stad iad gun a bhith a" dol gu dòrtadh fala thu fhèin. An Dilema mu dheireadh airson an t-Saoghail Ùr."
  
  Rinn Ramses gàire. "Tha sibhse cho gòrach." Rinn e gàire. "Is e am freagairt: 'Chan fhaod thu.'
  
  Bha duilgheadas aig Hayden a-rithist nuair a thug na fir dheth a lèine ùr agus an uairsin shuidhich iad am boma gus am biodh e ceangailte air a beulaibh. B" e Alligator a thàinig air adhart agus a chuir às a" bhaga-droma agus a" dì-cheangal grunn uèirichean bhon taobh a-staigh. Dh'fheumadh iad a bhith ceangailte ri inneal timer, bha Hayden cinnteach. Cha bhiodh eadhon luchd-ceannairc cho seòlta ann an cunnart innealan spreadhaidh fìor a dhì-cheangal.
  
  Bha i an dòchas.
  
  Tharraing an crogall na uèirichean agus an uairsin choimhead e air Ramses, a" feitheamh ri cead cumail a" dol. Chrath am famhair. Rug na fir air gàirdeanan Hayden agus phut iad air adhart i thairis air a" bhòrd, a" lùbadh a bodhaig gus an do bhrùth am boma niuclasach an-aghaidh a stamag. Chùm iad an uairsin i na àite fhad "s a phaisg Ailigator na uèirichean an toiseach timcheall a druim agus a broilleach, an uairsin sìos eadar a casan agus mu dheireadh suas gus an do choinnich iad aig bonn a droma. Bha Hayden a" faireachdainn a h-uile tarraing air na uèirichean, a h-uile gluasad den backpack. Mu dheireadh, chleachd iad criosan neart meadhanach agus teip duct gus dèanamh cinnteach gun robh am boma niùclasach ceangailte gu daingeann ri a corp agus gun robh e air a phasgadh timcheall air. Rinn Hayden deuchainn air na ceanglaichean aice agus fhuair i a-mach gur gann a b" urrainn dhi gluasad.
  
  Sheas Ramses air ais gus urram a thoirt do obair-làimhe an Alligator. "Foirfe," thuirt e. "Tha an diabhal Ameireaganach air suidheachadh math a ghabhail airson a dhùthaich a sgrios. Tha e na ionad naomh, mar a tha am baile peacach seo, don chuid eile dhiubh. A-nis, Alligator, suidhich an timer agus thoir ùine gu leòr dhuinn a dhol don sù. "
  
  Bhuail Hayden aig a" bhòrd, an toiseach air a chlisgeadh agus an uairsin troimh-chèile le faclan an ceannairc. "Mas e do thoil e. Chan urrainn dhut seo a dhèanamh. Chan urrainn dhut. Tha fios againn càite a bheil thu agus dè tha thu an dùil a dhèanamh. Gheibh sinn an-còmhnaidh thu, Ramses. "
  
  "Tha thu a" ciallachadh do charaidean!" Bha an crogall a" sgreuchail na cluais, a" toirt oirre leum agus a" crathadh an nuke. "Sasannach... Khmannnn! Na gabh dragh. Chì thu a-rithist e. Bha beagan spòrs aig Marsh leis, mmm, ach bidh sinn cuideachd!"
  
  Lean Ramses faisg air a cluais eile. "Tha cuimhne agam oirbh uile bhon bazaar. Tha mi a" creidsinn gun sgrios thu e, a" milleadh mo chliù airson co-dhiù dà bhliadhna. Tha fios agam gun tug sibh uile ionnsaigh air a" chaisteal agam, gun do mharbh sibh mo gheàrd-bodhaig Akatash, gun do mharbh sibh mo legionnaires agus gun tug sibh air falbh mi ann an slabhraidhean. Airson Ameireaga. Dùthaich nan amadan. Tha Mgr Price thall an sin ag innse dhomh gu bheil thu uile mar phàirt den sgioba, ach chan e sin a-mhàin. Canaidh tu thu fhèin mar theaghlach. Uill, nach eil e iomchaidh gu bheil sibh uile còmhla aig a" cheann thall?"
  
  "Damn," thug Hayden anail a-steach do mhullach a mhàileid. "Thu. Asshole."
  
  "O chan eil. Is e thu fhèin agus do theaghlach a tha dha-rìribh a" sgàineadh. Dìreach cuimhnich - rinn Ramses e. Agus chan e eadhon seo mo chrìoch. Tha mo earbsachd eadhon nas drùidhtiche. Ach fios agad gum bi mi an àiteigin sàbhailte, a" gàireachdainn, fhad "s a bhios Ameireagaidh agus an còrr de na h-uaislean an Iar aca a" dol an sàs. "
  
  Chrom e a-null gus am biodh a chorp a" brùthadh an dà chuid i agus na bha anns na bagannan droma. "A-nis tha an t-àm ann airson do thuras mu dheireadh don sù. Bheir mi an t-urram do Matt Drake do lorg," thuirt e. "Nuair a thèid am boma dheth."
  
  Chuala Hayden na faclan, na builean a bha falaichte annta, ach lorg e i fhèin a" faighneachd dè an gnìomh teine cinnteach a bhiodh nas drùidhtiche na na bha e air a phlanadh mar-thà.
  
  
  CAIBIDIL TRI-FHAD-FHICHEAD
  
  
  Shleamhnaich Hayden agus ruith e a-steach gu cùl làraidh bheag. Chuir na legionnaires i, fhathast ceangailte ris a' bhoma, air an cùlaibh aig an casan agus iad a' fuireach air na beingean air gach taobh. B" e am pàirt as duilghe den turas air fad a toirt a-mach às an togalach àros. Cha do chaith na legionnaires ùine a' feuchainn ri a cur am falach; phut iad i far an robh iad ag iarraidh agus chaidh iad leis na buill-airm aca deiseil. Thèid neach sam bith a chì iad a mharbhadh. Gu fortanach dhaibh, bha e coltach gu robh a" mhòr-chuid de dhaoine a" gabhail ris na rabhaidhean agus a" fuireach aig an taigh air beulaibh na telebhiseanan no na coimpiutairean-glùine aca. Rinn Ramses cinnteach gum faca Hayden an làraidh a" tarraing suas gu taobh an rathaid ri taobh allaidh dhorcha, a" gàireachdainn fad na h-ùine.
  
  Dubh le comharran feachdan sònraichte.
  
  Cò chuireadh stad orra? Dèan ceasnachadh orra? 'S dòcha thar ùine. Ach b" e sin puing iomlan a h-uile càil a bha air tachairt gu ruige seo. Rinn astar agus coileanadh gach pàirt den phlana deuchainn air freagairt Ameireagaidh dha na crìochan aige. Bha dùil ris na beachdan, agus b" e an fhìor dhuilgheadas nach robh dragh aig na ceannaircich. B" e an aon amas aca bàs na dùthcha.
  
  Chleachd iad 57mh Sràid airson a dhol chun ear, a" seachnadh patròilean agus cordaichean far am b" urrainn dhaibh. Bha sprùilleach ann, an càr neònach air a thrèigsinn agus buidhnean de luchd-amhairc, ach bha an Alligator fhèin na New Yorker dùthchasach agus bha e eòlach air na slighean as sàmhaiche, a bha coltach ri neo-thorrach. Chuidich siostam solar cumhachd a 'bhaile, a' leigeil leis an dràibhear tilleadh gu furasta chun an t-slighe a chaidh a phlanadh. Bha iad ag obair gu slaodach, gu faiceallach, agus fios aca gu robh na h-Ameireaganaich fhathast a 'freagairt, fhathast a' feitheamh, agus dìreach an dèidh grunn uairean a thìde thuig iad gum faodadh am boma a bhith ann mu thràth.
  
  Bha fios aig Hayden gum biodh oifigearan an Taigh Gheal eadhon a-nis a" moladh rabhadh, gun chomas gabhail ris gun deach na crìochan aca a bhriseadh. Bhiodh feadhainn eile a" feuchainn ri brath a ghabhail air an t-suidheachadh. Leig dhuinn faighinn cuidhteas Dodge fiù 's barrachd agus sgrùdadh an luchd-pàighidh chìsean. Ach, bha i eòlach air Coburn agus bha i an dòchas gum biodh na comhairlichean a b" fhaisge air a bhith cho earbsach agus cho seòlta "s a bha e.
  
  Dh'fhàg an turas i le bruthaidhean. Thug na legionnaires taic dhi len casan. Thug stadan gu h-obann agus tuill mhòra oirre a bhith a" faireachdainn naused. Ghluais am baga-droma fodha, an taobh a-staigh cruaidh aige an-còmhnaidh gun dragh. Bha fios aig Hayden gur e seo a bha Ramses ag iarraidh - airson na h-amannan mu dheireadh aice a lìonadh le uamhas fhad "s a bha an timer a" strì.
  
  Chaidh nas lugha na leth uair a thìde seachad. Bha na rathaidean sàmhach, mura robh iad falamh. Cha b" urrainn dha Hayden a ràdh le cinnt. Ann an tionndadh ùr eile ris a 'phlana aige, dh'iarr Ramses air Gator Marsh agus Shears a cheangal ris a' bhoma, còmhla ri Hayden. Bha an dithis a" gearan, a" sabaid, agus eadhon a" tòiseachadh a" sgreuchail, agus mar sin chuir Alligator am beul agus an t-sròin air an dùnadh, shuidh iad an sin gus an do shocraich iad, agus an uairsin leig leis na cuinnleanan aca suirghe ann an èadhar. Thòisich Marsh agus Shears an uairsin a" caoineadh cha mhòr ann an aonadh. Is dòcha gu bheil iad air aislingean mu shaoradh. Bha Marsh a" glaodhaich mar ùr-bhreith, agus Shears a" sathadh mar bhalach leis a" chnatan mhòr. Mar pheanas don dithis aca - agus, gu mì-fhortanach, dha Hayden cuideachd - bha Ramses air an ceangal rùisgte ri boma niuclasach, a dh" adhbhraich a h-uile seòrsa duilgheadas, connspaid, agus barrachd sniffling. Ghabh Hayden gu math e, a" smaoineachadh air an uabhas Lovecraftian a dh" fhaodadh iad a-nis a bhith coltach agus a" faighneachd dè an ifrinn a bha iad a" dol a dh" fhaighinn tron sù.
  
  "Crìochnaichidh sinn a-staigh," choimhead an Alligator gu cruaidh air an tomad. "Còig mionaidean aig a" char as àirde. "
  
  Mhothaich Hayden gun do bhruidhinn an neach-dèanamh bhoma gu math nuair a bha e a" dèiligeadh ris a" cheannard aige. Is dòcha gun tug iomagain air a ghuth èirigh gu h-obann. 'S dòcha toileachas. Thionndaidh i a h-aire nuair a stad an làraidh agus chuir an dràibhear stad air an einnsean airson beagan mhionaidean. Fhuair Ramses a-mach às an tacsaidh, agus mhol Hayden gur dòcha gu robh iad aig beul an sù.
  
  Cothrom mu dheireadh.
  
  Rinn i strì gu cruaidh, a" feuchainn ri gluasad bho thaobh gu taobh agus an teip duct a sgrìobadh far a beul. Rinn Marsh is Shears osnaich, agus sheas na legionnaires oirre leis na bòtannan aca, ga dhèanamh duilich gluasad, ach chuir Hayden an aghaidh. Cha robh ann ach rumble neònach, gluasad neo-iomchaidh, agus bhiodh na brataichean air an togail.
  
  Mhallaich fear de na legionnaires agus leum e thairis oirre, ga pronnadh eadhon nas fhaide an-aghaidh cosgais niuclasach agus cùl a" charbaid. Rinn i gearan a-steach don teip duct. Bha a gàirdeanan air am pasgadh timcheall a bodhaig, a" cur stad oirre bho bhith a" gluasad, agus mun àm a thill Ramses, cha b" urrainn dhi anail a tharraing.
  
  Le beagan ràimh bhon einnsean, ghluais an làraidh air adhart a-rithist. Ghluais an càr gu slaodach, agus dh'fhalbh an legionnaire. Ghabh Hayden anail domhainn, a" mallachadh a fortan agus aghaidhean a h-uile duine mun cuairt oirre. Cha b" fhada gus an do stad an carbad agus chuir an draibhear dheth an einnsean. Bha sàmhchair ann nuair a chuir Ramses, a-nis ann an èideadh feachdan sònraichte bunaiteach, a cheann a-steach don t-suidheachan cùil.
  
  "Amas air a choileanadh," thuirt e gu dìomhain. "Fuirich ri mo chomharradh agus bi deiseil airson an giùlan eadar thu."
  
  Gun chuideachadh, cha b" urrainn dha Hayden ach anail a tharraing fhad "s a bha còignear legionnaires gan suidheachadh fhèin timcheall a" phasgan neònach agus ag ullachadh airson a thogail. Bhuail Ramses air an doras, bha a h-uile dad soilleir, agus dh" fhosgail aon duine e. Thog na legionnaires am pasgan dhan adhar, thug iad a-mach às a" bhan e agus stiùir iad e air slighe le craobhan. Chaidh Hayden fodha nuair a bhuail solas an latha a sùilean, agus an uairsin fhuair i sealladh air far an robh i.
  
  Ceann-bhrat fiodha le taic bho cholbhan breige tiugh air a shìneadh os an cionn, air a chuairteachadh le uaine. Ribe grèine air a dheagh shuidheachadh agus le cabhsair, bha e na fhàsach an-dràsta, mar a bha Hayden an dùil gum biodh an còrr den sù. Is dòcha gu bheil cuid de luchd-turais seòlta air brath a ghabhail air na goireasan le àireamh-sluaigh ìosal, ach bha Hayden teagmhach gum biodh cead aig an sù duine sam bith a leigeil a-steach airson na beagan uairean a thìde. Nas coltaiche, thug Ramses cinnteach do thèarainteachd an sù gu robh feachdan sònraichte ann gus dèanamh cinnteach à tèarainteachd iomlan na sgìre. Bha iad air an giùlan air frith-rathad le stuaghan air a lìnigeadh agus a' crochadh uaine gus an stadadh iad le doras taobh. Fhuair an crogall a-steach le feachd, agus an uairsin lorg iad iad fhèin taobh a-staigh seòmar le mullach àrd anns an robh slighean fiodha, drochaidean agus mòran chraobhan a chuidich le bhith a" dèiligeadh ris an àile tais.
  
  "Sòn tropaigeach," chrath Ramses. "A-nis, Alligator, gabh am pasgan agus cuir nas fhaide a-steach don fho-bhruis e. Chan eil feum againn air seallaidhean tràth."
  
  Chrìochnaich Hayden agus an còrr den chompanaidh chugallach aice air an làr fiodha. Dh" atharraich an crogall beagan strapan, chuir e barrachd teip duct airson seasmhachd, agus an uairsin fhìdhleadh le rolla de uèir a bharrachd gus an do dh" ainmich e gu robh an inneal-sgrios air a phasgadh gu tèarainte timcheall air na prìosanaich.
  
  "Agus an tionndadh rothlach?" Dh'fhaighnich Ramses.
  
  "A bheil thu cinnteach gu bheil thu airson seo a chuir ris?" dh'fhaighnich Alligator. "Faodaidh Marsh and Shears tòiseachadh air seo ro-luath."
  
  Chrath Ramses gu smaoineachail ris an duine. "Tha thu ceart". Chaidh e sìos ri taobh a" phacaid, am baga-droma na laighe air an làr, Hayden ceangailte gu dìreach air a muin, agus an uairsin Marsh agus Zoey air a mullach. Bha sùilean Ramses rèidh ri ceann Julian Marsh.
  
  "Cuiridh sinn tionndadh cugallachd ris," thuirt e gu sàmhach. "Inneal rothlach a bhios, ma thèid do thogail no gluasad mòr sam bith a dhèanamh, a bheir air a" bhoma spreadhadh. Tha mi a 'toirt comhairle dhut a bhith a' fuireach agus a 'feitheamh gus an ruig luchd-sgioba Miss J. Na gabh dragh, cha mhair e fada."
  
  Chuir na faclan aige crith sìos corp Hayden. "Cho fada?" fhuair i anail a mach.
  
  "Thèid an timer a shuidheachadh airson uair a thìde," thuirt Ramses. "Dìreach ùine gus leigeil le Alligator agus mise faighinn gu sàbhailteachd. Bidh na fir agam air am fàgail leis a" bhoma, aon iongnadh mu dheireadh dha do charaidean ma thèid aca air do lorg."
  
  Ma tha?
  
  Sheas Ramses suas, a" toirt aon sùil mu dheireadh air a" phacaid a bha e air ullachadh, air feòil an duine agus an stoirm-teine gu h-ìosal, aig na seallaidhean eagallach air an aghaidhean agus an cumhachd a sheall e thairis orra uile.
  
  Dhùin Hayden a sùilean fhèin, a-nis gun chomas gluasad, an cuideam uamhasach a" putadh a broilleach a-steach do bhoma gun chaitheamh agus ga dhèanamh duilich anail a tharraing. Is dòcha gur e sin na h-amannan mu dheireadh aice agus cha robh dad a b "urrainn dhi a dhèanamh às deidh dha Alligator glaodh a chluinntinn mu bhith a" suidheachadh an tionndadh cugallachd, ach bhiodh i air a dìteadh nan robh i gu bhith gan caitheamh ann an Sòn Tropaigeach Sù Central Park ann an New York. An àite sin, bhiodh i air a giùlan air ais gu na h-amannan as fheàrr de a beatha, gu na Manos agus an ùine ann an Hawaii, gu slighean Diamond Head, surfadh an Tràigh a Tuath agus beanntan bholcànach Maui. Taigh-bìdh air bholcàno gnìomhach. Àite os cionn na neòil. Salach dearg air cùl nan rathaidean. Na solais frasach air feadh Kapiolani agus an uairsin an tràigh aig deireadh a h-uile tràigh, a "dol fo na solais dearga a tha a" sgaoileadh san oidhche agus gun chùram, an aon fhìor àite air an t-saoghal far am b "urrainn dhi teicheadh bho gach cuideam is dragh na beatha.
  
  Chaidh Hayden ann a-nis, leis a" ghleoc a" strì.
  
  
  CAIBIDIL TRI-FHAD FIOS
  
  
  Bha Drake a" feitheamh aig an stèisean phoilis, a" faireachdainn gu tur gun chuideachadh agus iad a" crochadh air a h-uile tip, a h-uile sealladh, a h-uile beagan sanas mu Ramses, Hayden, no am boma niùclasach. Is e an fhìrinn gu robh New York ro mhòr airson a chòmhdach ann an beagan uairean a thìde, agus bha na fònaichean a "glaodhadh far an dubhan. Bha an luchd-còmhnaidh ro lìonmhor agus an luchd-tadhail ro lìonmhor. Is dòcha gun toir e deich mionaidean don arm an Taigh Geal a ruighinn, ach a dh" aindeoin na geàrdan agus na ceumannan tèarainteachd, dè cho fada "s a bheireadh e gus an àite beag seo a sgrùdadh? A-nis, smaoinich Drake, thoir an suidheachadh seo gu New York agus dè a gheibh thu? B" e tachartas ainneamh a bh" ann far an do ghlac feachdan tèarainteachd luchd-ceannairc a rinn an sàrachadh. Anns an fhìor shaoghal, chaidh luchd-ceannairc a thòir agus lorg iad às deidh na h-aimhreitean.
  
  Ràinig Dahl mu dheireadh, a 'coimhead mì-mhodhail agus sgìth air feadh an t-saoghail, leis a' chòrr de sgioba SPEAR air a chùlaibh. Thòisich Kenzi gu neo-shoilleir a" coimhead mun cuairt agus dh" fhaighnich e càite an robh an goireas stòraidh fianais. Bha Dahl dìreach a" roiligeadh a shùilean oirre agus ag ràdh, "Leig air falbh i, air neo cha bhi i sàsaichte gu bràth." Thàinig an còrr den sgioba còmhla agus dh'èist iad ris na bha aig Drake ri ràdh, ach a-mhàin a bhith draghail mu Hayden, cha robh mòran ann.
  
  Rinn Moore an gnothach nas sìmplidhe. "Tha fios aig daoine mun chunnart ceannairceach don bhaile-mhòr. Chan urrainn dhuinn falmhachadh, ged nach cuir sinn stad air an fheadhainn a tha a" feuchainn ri falbh. Dè thachras ma spreadh am boma? Chan eil fhios 'am, ach chan eil e an urra rinn a bhith a' smaoineachadh air casaidean a chèile a-nis. Tha na siostaman againn sìos, ach tha cothrom aig buidhnean agus làraich eile air seanailean eile. Bidh sinn gan coimeas mar a tha sinn a 'bruidhinn. Tha a" mhòr-chuid de shiostaman a" ruith. Tha sràidean New York sàmhach ach fhathast trang an taca ris a" mhòr-chuid de bhailtean-mòra. Rathaidean cuideachd."
  
  "Ach chan eil dad fhathast?" Dh'fhaighnich Smith le iongnadh.
  
  Rinn Moore osna. "A charaid, bidh sinn a" freagairt ceudan de ghairmean gach mionaid. Bidh sinn a" dèiligeadh ris a h-uile psycho, a h-uile prankster, agus a h-uile saoranach math eagallach sa bhaile. Tha an raon-adhair dùinte don h-uile duine ach sinne. Bha sinn a" dol a chuir dheth an Wi-Fi, an eadar-lìn agus eadhon na loidhnichean fòn, ach tuigidh sinn gu bheil sinn a cheart cho dualtach fois a ghabhail bhon t-slighe seo "s a tha sinn bho cop sràide, àidseant FBI no, nas coltaiche, ball den phoball."
  
  "Fo chòmhdach?" Dh'fhaighnich Dahl.
  
  "Cho fad "s as aithne dhuinn, chan eil aon chealla air fhàgail. Chan urrainn dhuinn ach gabhail ris gun deach an cealla a tha a-nis a" dìon Ramses fhastadh gu nàiseanta agus gu h-ionadail. Chan eil sinn den bheachd gun cuidich na riochdairean falaichte againn, ach tha iad a" sgrùdadh a h-uile roghainn a tha comasach. "
  
  "Mar sin càite a bheil seo gar fàgail?" dh'fhaighnich Lauren. "Chan urrainn dhuinn an camara, Ramses, Price no Hayden a lorg. Chan eil sinn air boma niùclasach a lorg," rinn i sgrùdadh air gach aghaidh, fhathast aig cridhe neach-sìobhalta a chaidh a thogail air taisbeanaidhean syndicated far an robh na pìosan tòimhseachain uile a" ceangal ris an achd mu dheireadh.
  
  "Is e tipping a bhios ga dhèanamh mar as trice," thuirt Moore. "Tha cuideigin a" faicinn rudeigin agus ga adhbhrachadh. A bheil fios agad dè a chanas iad ris an t-sreath hot tip an seo? Dà thiocaid gu neamh, às deidh seann òran Eddie Money."
  
  "Mar sin, a bheil sinn a" feitheamh ris a "ghairm?"
  
  Thug Drake Lauren a-mach air for-uinneag. Bha an sealladh gu h-ìosal fiadhaich, leis a" bheagan copaichean is riochdairean fhathast beò a" strì le clisgeadh shligean agus iad a" togail an slighe tro sprùilleach is glainne briste, a" freagairt ghairmean agus a" bualadh iuchraichean, cuid le bannan fuilteach air am pasgadh timcheall an gàirdeanan is an cinn, cuid eile len casan suas, a' caoineadh ann am pian.
  
  "Feumaidh sinn a dhol sìos an sin," thuirt Lauren. "Cuidich iad."
  
  Chrath Drake. "Tha iad a" sabaid ann am blàr a tha a" call agus chan e eadhon meadhan a th" ann tuilleadh. Dhiùlt na daoine sin dìreach falbh. Tha seo a" ciallachadh barrachd dhaibh na turas don ospadal. Is e seo a bhios poileis math a" dèanamh agus is ann ainneamh a bhios am poball ga fhaicinn. Chan eil na meadhanan a 'toirt a-mach ach droch naidheachd a-rithist agus a-rithist, a' dathadh a 'bheachd choitcheann. Tha mi ag ràdh gu bheil sinn gu bhith gan cuideachadh cuideachd."
  
  Chaidh iad chun an àrdaichear agus an uairsin thionndaidh Drake mun cuairt, le iongnadh an sgioba gu lèir fhaicinn air a chùlaibh. "Dè?" - dh'fhaighnich e. "Chan eil airgead agam".
  
  Rinn Alicia gàire gu sgìth. Bha fiù 's Beau a' riaghladh gàire. Bha sgioba SPEAR air a bhith tro tòrr iad fhèin an-diugh, ach bha iad fhathast làidir, deiseil airson barrachd. Chunnaic Drake mòran bruthaidhean agus lotan eile a bha falaichte gu math.
  
  "Carson nach eil thu a" faighinn airgead? Agus thoir ammo a bharrachd leat. Nuair a thig sinn timcheall mu dheireadh gus crìoch a chuir air seo, tha ùine chruaidh againn gu bhith."
  
  "Cuiridh mi a-mach e," thuirt Kinimaka. "Bheir e buaireadh."
  
  "Agus cuidichidh mi," thuirt Yorgi. "Tha ùine chruaidh agam eadhon a" tuigsinn stràc Drake, agus mar sin bhiodh e air chall le stràc Ameireaganach. "
  
  Rinn Dahl gàire nuair a chaidh e còmhla ri Drake aig an àrdaichear. "Mo charaid Ruiseanach, tha e gu tur air ais agad."
  
  Bhuail Drake an Swede, ag adhbhrachadh barrachd bhrùidean, agus thug e an t-àrdaichear sìos chun chiad làr. Rinn sgioba SPEAR an uairsin eadar-theachd far am b" urrainn dhaibh, a" freagairt fiosan ùra agus a" clàradh fiosrachadh, a" dèanamh agallamhan le luchd-còmhnaidh agus a" faighneachd cheistean, agus a" cur fiosan aig nach robh gnothach sam bith ris an èiginn gu stèiseanan ainmichte eile. Agus ged a bha fios aca gu robh feum orra agus air an cuideachadh, cha robh gin dhiubh toilichte leis dìreach leis gu robh Hayden fhathast a dhìth agus Ramses fhathast san fharsaingeachd. Gu ruige seo thug e buaidh orra.
  
  Dè na cleasan eile a chuir e suas a mhuin?
  
  Chuir Drake fios air adhart mu dheidhinn càirdeas a bha a dhìth agus chuir e fear eile a thaobh cabhsair neo-chòmhnard. Bha an suidse fhathast gnìomhach, agus bha Moore fhathast a 'cunntadh air a' mhullach, an tiogaid aige gu neamh. Ach cha b" fhada gus an robh e soilleir do Drake gun robh an ùine sin a" ruith a-mach na bu luaithe na bhith a" dòrtadh bainne bho shoitheach briste. Is e an aon rud a chùm e a" dol gun robh e an dùil gun gairm Ramses co-dhiù aon turas. Bha an duine seo fhathast ga nochdadh fhèin. Bha Drake teagmhach gum biodh e air am putan a bhrùthadh gun a bhith a" feuchainn ri bhith beagan a bharrachd theatar.
  
  Bha na poileis a 'ruith an stèisein, ach chuidich an sgioba le bhith a' suidhe aig bùird agus a 'dol seachad air teachdaireachdan. Chaidh Dahl a dhèanamh cofaidh. Thàinig Drake còmhla ris air beulaibh a "choire, a" faireachdainn gu math gun chuideachadh agus a-mach à àite fhad "s a bha iad a" feitheamh ri fiosrachadh.
  
  "Bruidhnidh sinn mun chiad fhear," thuirt Drake. "An do thachair seo riut a-riamh roimhe?"
  
  "Chan eil. Tha mi a" tuigsinn mar a chaidh aig Ramses air falach fad na bliadhnaichean sin. Agus tha mi creidsinn nach eil an inneal a" toirt a-mach ainm-sgrìobhte rèididheachd leis nach do lorg iad e fhathast. Bha fios aig an duine a rinn ath-phacaigeadh air a" bhoma sin gu cinnteach dè bha e a" dèanamh. Is e mo bheachd-sa armachd a bha roimhe na SA."
  
  "Ach carson? Tha mòran dhaoine ann as urrainn dìon a chuir air rèididheachd. "
  
  "Tha seo a" buntainn ri rudan eile cuideachd. Eòlas ionadail. An sgioba dìomhair a chruinnich e. Comharraich mo bhriathran, seann Drake, b" e SEALs a bh" annta roimhe. Obrachadh sònraichte. "
  
  Dhòirt Drake uisge fhad "s a bha Dahl a" spìonadh ann an gràinneagan. "Dèan làidir e. Gu dearbh, a bheil fios agad eadhon dè a th" ann? A bheil "Instant" air am Pòla a Tuath a ruighinn fhathast?
  
  Rinn Dahl osna. "Is e cofaidh sa bhad obair an diabhail. Agus cha robh mi a-riamh anns a" Phòla a Tuath."
  
  Shleamhnaich Alicia tro dhoras fosgailte an t-seòmair. "Dè bh" ann? Chuala rudeigin mun phòla agus bha fios agam gu robh m" ainm air."
  
  Cha b" urrainn dha Drake a ghàire fhalach. "Ciamar a tha thu, Alicia?"
  
  "Tha na casan a" goirteachadh. Tha mo cheann goirt. Cràdh cridhe. A bharrachd air an sin tha mi gu math."
  
  "Tha mi a" ciallachadh-"
  
  Bàthadh gairm nan X-Tosgairean na h-ath fhaclan aige, a thàinig bho neach-labhairt an fhòn cealla aige. Fhathast a 'cumail a' choire, thug e an inneal chun a smiogaid.
  
  "Halò?"
  
  "A bheil cuimhne agad orm?"
  
  Chuir Drake air a" choire le leithid de fheachd is gun do spreadh an t-uisge a chaidh a ghoil o chionn ghoirid air a làimh. Cha do mhothaich e a-riamh.
  
  "Càit a bheil thu, a bhalaich?"
  
  "A-nis. Nach bu chòir a" chiad cheist a bhith agad "càit a bheil na buill-airm niùclasach" neo "dè cho luath sa spreadh mi"? Ruith ràmh le iongnadh mòr tron loidhne.
  
  "Ramses," thuirt Drake, a "cuimhneachadh air fòn-labhairt a thionndadh. "Carson nach ruig thu a" phuing gu dìreach?"
  
  "O, dè tha cho èibhinn mu dheidhinn sin? Agus chan innis thu dhomh dè a nì thu. Tha mi nam phrionnsa, sealbhadair rìoghachdan. Tha mi air a bhith a" riaghladh airson grunn bhliadhnaichean agus bidh mi a" riaghladh airson mòran eile. Fada às deidh dhut fàs crispy. Smaoinich mu dheidhinn".
  
  "Mar sin a bheil cearcallan eile agad as urrainn dhuinn leum troimhe?"
  
  "Cha b" e mise. B" e Julian Marsh a bh" ann. Tha an duine seo craicte a ràdh co-dhiù, agus mar sin chuir mi fios chun neach-ionaid agad Jay.
  
  Chrath Drake, a" coimhead air Dahl. "A bheil i ceart gu leòr?"
  
  "Airson a-nis. Ged a tha e a 'coimhead beagan stiff agus goirt. Bidh i a" dèanamh a dìcheall fuireach gu tur sàmhach. "
  
  Bha faireachdainn de mhothachadh air a thoinneamh ann an stamag Drake. "Agus carson a tha seo?"
  
  "Mar sin, gu dearbh, nach dèan e cron air an sensor gluasad."
  
  Mo Dhia, smaoinich Drake. "Tha thu gòrach. An do cheangail thu i ri boma?"
  
  "Is i am boma, a charaid."
  
  "Càite a bheil e?"
  
  "Gheibh sinn ann. Ach leis gu bheil thu fhèin agus do charaidean a" faighinn deagh ruith, agus leis gu bheil thu air do bhlàthachadh mu thràth, rinn mi a-mach carson nach toir thu cothrom dhut? Tha mi an dòchas gun còrd tòimhseachain riut."
  
  "Is e cuthach a tha seo. Tha thu craicte, a" cluich le uimhir de bheatha. Tòimhseachain? Fuasgail air mo shon, asshole. Cò tha a" dol a choimhead air do bhodhaig nuair a chuireas mi na theine e?"
  
  Bha Ramses sàmhach airson mionaid, a rèir coltais a "smaoineachadh. "Mar sin tha na miotagan gu tur dheth. Tha seo math. Tha fìor àiteachan agam airson a dhol, airson coinneamhan a fhrithealadh, gus buaidh a thoirt air dùthchannan. Mar sin èist -"
  
  "Tha mi gu mòr an dòchas gum bi thu ann a" feitheamh, "chuir Drake stad air, ag iasgach gu sgiobalta" Nuair a ruigeas sinn ann. "
  
  "Gu mì-fhortanach chan eil. An seo tha sinn ag ràdh soraidh slàn. Mar is dòcha gu bheil fios agad, tha mi gad chleachdadh gus mo theicheadh. Mar sin, mar a chanas daoine - tapadh leat airson seo."
  
  "Ugh-"
  
  "Tha Tha. Fuck mi, mo phàrantan agus mo bhràithrean uile. Ach is tusa agus am baile-mòr seo a thig gu crìch. Agus mise, a leanaidh. Mar sin bidh ùine a-nis na dhuilgheadas. A bheil thu deiseil airson do chothrom iarraidh, a Shasannach bhig?"
  
  Lorg Drake a proifeiseantachd agus fios aige gur e seo an aon roghainn aca. "Innis dhomh".
  
  "Glanaidh an antiseptic agam saoghal galair san Iar. Bho choille-uisge gu coille-uisge, tha seo na phàirt den làr canopy. Sin e ".
  
  Rinn Drake grimace. "Agus tha e uile?"
  
  "Tha, agus leis gu bheil a h-uile dad a nì thu san t-saoghal shìobhalta ris an canar air a thomhas ann am mionaidean, uairean, suidhichidh mi an timer airson trì fichead mionaid. Àireamh cruinn snog, ainmeil dhut."
  
  "Ciamar a tha sinn dì-armachadh seo?" Bha Drake an dòchas nach robh Marsh air iomradh a thoirt air còdan dì-ghnìomhachadh.
  
  "O, chan eil fhios agad? An uairsin dìreach cuimhnich air seo - tha boma niùclasach, gu sònraichte boma niùclasach màileid, na inneal mionaideach agus cothromach. Tha a h-uile dad beag agus nas mionaidiche, mar a tha mi cinnteach gum bi meas agad. Feumaidh seo ... sòghalachd."
  
  "Sophistication?"
  
  "Sòlasachd. Seall seo".
  
  Leis na faclan sin, chuir Ramses stad air a "ghairm, a" fàgail an loidhne marbh. Ruith Drake air ais chun oifis agus rinn e sgreuchail aig an stèisean gu lèir gus stad. Thug a bhriathran, a ghuth gutha, cinn, sùilean agus cuirp tionndadh thuige. Chaidh fònaichean a chuir a-steach do sheasamh, chaidh fiosan a leigeil seachad, agus chaidh stad a chuir air còmhraidhean.
  
  Choimhead Moore air aodann Drakes, agus thuirt e, "Cuir dheth na fònaichean agad."
  
  "Tha e agam," dh"èigh Drake. "Ach feumaidh sinn beagan ciall a dhèanamh..." Rinn e a-rithist an tòimhseachan facal airson facal. "Greas ort," thuirt e. "Thug Ramses trì fichead mionaid dhuinn."
  
  Lean Moore thairis air for-uinneag rickety, còmhla ri Kinimaka agus Yorgi. Thionndaidh a h-uile duine eile na aghaidh. Nuair a thòisich a bhriathran air ruighinn air an t-sluagh, thòisich iad ri sgreuchail.
  
  "Uill, is e boma a th" ann an antiseptic. Tha e follaiseach".
  
  "Agus tha e an dùil a spreadhadh," thuirt cuideigin. "Chan e bluff a th 'ann."
  
  "Bho choille-uisge gu coille-uisge?" Thuirt Mai. "Chan eil mi a" tuigsinn".
  
  Chuir Drake timcheall a cheann e. "Is e teachdaireachd a tha seo dhuinn," thuirt e. "Thòisich e uile ann an coille-uisge an Amazon. Chunnaic sinn an toiseach e air a" mhargaidh. Ach chan eil mi a" tuigsinn mar a tha e ag obair dha New York."
  
  "Ach eile?" Thuirt Smith. "Pàirt den làr fon canopy? Chan eil mi-"
  
  "Seo iomradh eile air coille-uisge," dh" èigh Moore sìos. "Nach e canopy an rud ris an can iad còmhdach craoibhe cruaidh? Tha an làr còmhdaichte le fo-bhruis."
  
  Bha Drake ann mu thràth. "Tha seo fìor. Ach ma ghabhas tu ri seo, tha e ag innse dhuinn gu bheil am boma falaichte anns a" choille-uisge. Ann an New York," rinn e gàire. "Chan eil e ciallach."
  
  Bha sàmhchair a" riaghladh aig an stèisean, an seòrsa sàmhchair a dh" fhaodas duine a shàrachadh gu ìre neo-chuideachaidh no a dhealanachadh gu ìre gile.
  
  Cha robh Drake a-riamh na bu mhotha mothachail air an ùine a chaidh seachad, a h-uile diog air a lìonadh le glaodh uamhasach clag Doomsday.
  
  "Ach tha coille-uisge ann an New York," thuirt Moore mu dheireadh. "Aig Sù Central Park. Tha e beag, ris an canar "Sòn Tropaigeach," ach is e dreach beag den fhìor rud a th "ann."
  
  "Fonn an canopy?" Brùth Dahl.
  
  "Tha, tha craobhan ann."
  
  Chuir Drake dàil air airson diog eile, gu dòrainneach mothachail gum faodadh eadhon seo mòran beatha a chosg dhaibh. "Rud sam bith eile? Molaidhean sam bith eile?
  
  Is e dìreach sàmhchair agus coltas bàn a chuir fàilte air a cheist.
  
  "An uairsin tha sinn uile a-staigh," thuirt e. "Chan eil co-rèiteachadh ann. Gun fealla-dhà. Tha an t-àm ann crìoch a chuir air a" bhatard miotasach seo. Dìreach mar a rinn sinn an turas mu dheireadh. "
  
  Ruith Kinimaka agus Yorgi chun staidhre.
  
  Stiùir Drake an sgioba gu lèir gu sràidean làn eagal New York.
  
  
  CAIBIDIL TRI-SIX
  
  
  A" leantainn stiùireadh Moore, chaith an sgioba de dheichnear mionaidean eadhon nas luachmhoire le bhith a" tionndadh gu bhith na alley gus càr no dhà poileis a stiùireadh. Chaidh a" ghairm a dhèanamh mus do ràinig iad an sin, agus na cops a" feitheamh, na h-oidhirpean aca gus na sràidean a ghlanadh a" tòiseachadh a" toirt toradh. Shuidh Mac a" Ghobhainn sìos aig aon chuibhle, Dahl aig a" chuibhle eile, thionndaidh na càraichean air an dùdach agus na solais lasrach agus ruith iad timcheall oisean 3rd Avenue, a" losgadh rubair, dìreach chun sù. Chaidh togalaichean agus aghaidhean eagallach seachad air dà fhichead, an uairsin leth-cheud mìle san uair. Chuir Mac a" Ghobhainn an tacsaidh trèigte gu aon taobh, a" bualadh air a bheulaibh, ga chuir dìreach. Cha robh ach aon sreang poileis air an t-slighe, agus bha iad air òrdughan fhaighinn mar-thà airson an leigeil troimhe. Rinn iad rèis tro eadar-ghearradh a chaidh fhuadach gu sgiobalta, a" tighinn faisg air trì fichead.
  
  Cha mhòr nach do mhothaich Drake a" ghairm ùr air an fhòn cealla aige, a" smaoineachadh gur dòcha gur e Ramses a bhith a" gairm air ais gu glaodh. Ach an uairsin smaoinich e: dh" fhaodadh eadhon seo beagan sanasan a thoirt dhuinn.
  
  "Dè?" - rinn e greiseag.
  
  "Dràic? Is e seo an Ceann-suidhe Coburn. A bheil mionaid agad?"
  
  Leum an Yorkshireman ann an iongnadh, agus an uairsin thug e sùil air an GPS aige. "Ceithir mionaidean, sir."
  
  "An uairsin èist. Tha fios agam nach fheum mi innse dhut dè cho dona "s a bhios cùisean ma leigeas am boma seo spreadhadh. Tha ath-dhìoladh do-sheachanta. Agus chan eil fios againn eadhon air fìor nàiseantachd no gluasadan poilitigeach a" charactar Ramses seo. Is e aon de na duilgheadasan mòra a tha ag èirigh gu bheil caractar eile - Alligator - air tadhal air an Ruis ceithir tursan am-bliadhna."
  
  Thionndaidh beul Drake gu gainmheach. "An Ruis?"
  
  "Tha. Chan eil seo cinnteach, ach..."
  
  Bha fios aig Drake dè dìreach a bha an stad sin a" ciallachadh. Cha bu chòir dad a bhith air a bhith cinnteach ann an saoghal air a làimhseachadh le seanalan naidheachdan agus meadhanan sòisealta. "Ma gheibh am fiosrachadh seo a-mach-"
  
  "Tha. Tha sinn a" coimhead air tachartas àrd-ìre."
  
  Gu dearbh, cha robh Drake airson faighinn a-mach dè bha sin a" ciallachadh. Bha fios aige gu robh daoine anns an t-saoghal mhòr an-dràsta, daoine air leth cumhachdach, aig an robh na dòighean air a bhith beò ann an cogadh niuclasach, agus bhiodh iad gu tric a" smaoineachadh cò ris a bhiodh e coltach nam b" urrainn dhaibh a bhith beò ann an saoghal gu tur ùr, air an robh daoine gann a" fuireach. Bha cuid de na daoine sin nan stiùirichean mu thràth.
  
  "Cuir às don bhoma ma tha sin riatanach, Drake. Chaidh innse dhomh gu bheil NEST air an t-slighe, ach gun ruig e às do dhèidh. Mar an fheadhainn eile. Uile. Seo an uair ùr as dorcha againn."
  
  "Cuiridh sinn stad air seo, a dhuine uasal. Bidh am baile-mòr seo beò ri fhaicinn a-màireach."
  
  Nuair a chuir Drake crìoch air a" ghairm, chuir Alicia a làmh air a ghualainn. "Mar sin," thuirt i. "Nuair a thuirt Moore gur e coille-uisge agus coille-uisge beag a bh" ann, an robh e a" ciallachadh gum biodh nathraichean ann cuideachd?"
  
  Chòmhdaich Drake a làmh le a làmh. "Tha nathraichean an-còmhnaidh ann, Alicia."
  
  Rinn Mai casadaich. "Tha cuid nas motha na cuid eile."
  
  Thionndaidh Mac a" Ghobhainn an càr aca timcheall air an trafaic, chaidh e seachad air carbad-eiridinn gleansach le a dhorsan fosgailte agus paramedics ag obair air na daoine a bha an sàs san tachartas, agus a-rithist chuir e a chas air a" pheadal gas.
  
  "An do lorg thu an rud a bha thu a" sireadh, a Mhàiri?" Thuirt Alicia gu cothromach agus gu modhail. "Cuin a dh" fhàg thu an sgioba às do dhèidh?"
  
  Thachair a h-uile càil cho fada air ais, ach chuimhnich Drake gu soilleir air Mai Kitano a" falbh, a ceann làn de chiont airson na bàis a dh" adhbhraich i gun fhiosta. Bhon aon tachartas sin nuair a chaidh a pàrantan a lorg - murt neach-glanaidh airgid yakuza - tha mòran air atharrachadh.
  
  "Tha mo phàrantan sàbhailte a-nis," thuirt Mai. "Mar Grace. Rinn mi a" chùis air a" chinneadh. Chica. Bheir. Lorg mi tòrr de na bha mi a" sireadh. "
  
  "Mar sin carson a thàinig thu air ais?"
  
  Lorg Drake a shùilean ceangailte gu daingeann ris an rathad agus a chluasan air am brùthadh chun t-suidheachan cùil. B" e àm neo-àbhaisteach a bh" ann airson beachdachadh air builean agus dùbhlan a thoirt do cho-dhùnaidhean, ach bha e gu math àbhaisteach dha Alicia, agus is dòcha gur e seo an cothrom mu dheireadh aca cùisean a dhèanamh ceart.
  
  "Carson a thàinig mi air ais?" - Dè? - May a-rithist blithely. "A chionn gu bheil dragh orm. Tha dragh orm mun sgioba seo."
  
  Rinn Alicia feadan. "Freagairt math. An e seo an aon adhbhar?"
  
  "Tha thu a" faighneachd a bheil mi air ais airson Drake. Nam bithinn-sa a-mhàin air a bhith an dùil gun togadh an dithis agaibh tuigse ùr. Nam biodh mi air smaoineachadh airson eadhon diog gum biodh e air gluasad air adhart. Ged a bheireadh e an dàrna cothrom dhomh. Uill, tha am freagairt sìmplidh - chan eil fhios agam. "
  
  "An treas cothrom," thuirt Alicia. "Nam biodh e gòrach gu leòr airson do thoirt air ais, b" e seo an treas cothrom agad.
  
  Chunnaic Drake an t-slighe a-steach don sù a" tighinn dlùth agus dh"fhairich e an teannachadh a bha a" sìor fhàs anns a" chathair-chùil, na faireachdainnean geur agus neo-earbsach a" creachadh na bhroinn. Airson seo uile dh'fheumadh iad seòmar, agus b 'fheàrr le còmhdach bog.
  
  "Cuimhnich e, a bhalaich," thuirt e. "Tha sinn an seo".
  
  "Chan eil e air a dhèanamh fhathast, Sprite. Tha an Alicia seo na mhodail ùr. Cho-dhùin i gun a bhith a 'ruith gu dol fodha na grèine tuilleadh. A-nis tha sinn a" seasamh, bidh sinn ag ionnsachadh agus gheibh sinn tro seo. "
  
  "Tha mi ga fhaicinn agus ga fhaicinn," thuirt Mai. "Is fìor thoil leam an tè ùr, Alicia, a dh" aindeoin na tha thu a" smaoineachadh.
  
  Thionndaidh Drake air falbh, làn spèis dha chèile agus bha e gu tur troimh-a-chèile a thaobh mar a dh" fhaodadh an suidheachadh seo cluich a-mach aig a "cheann thall. Ach bha an t-àm ann a h-uile càil a chuir air falbh a-nis, a chuir air an sgeilp, oir bha iad gu sgiobalta a" tighinn faisg air Armageddon eile, saighdearan, luchd-saoraidh agus gaisgich gus an deireadh.
  
  Agus nam biodh iad a" coimhead, is dòcha a" cluich tàileasg, chailleadh eadhon Dia agus an Diabhal an anail.
  
  
  CAIBIDIL TRI-FHICHEADA- SEACHD
  
  
  Bhris Mac a" Ghobhainn na taidhrichean aige air an tionndadh mu dheireadh agus an uairsin stomp e air a" pheadal breic le cas throm. Dh" fhosgail Drake an doras mus do stad an càr agus shìn e a chasan a-mach. Bha Mai mu thràth a-muigh air an doras cùil, Alicia ceum air dheireadh. Chrath Mac a" Ghobhainn ris na copan feitheimh.
  
  "Thuirt iad gum feum fios a bhith agad air an dòigh as luaithe chun Sòn Tropaigeach?" Dh'fhaighnich fear de na poileis. "Uill, lean an t-slighe seo dìreach sìos." Sheall e. "Bidh e air an taobh chlì."
  
  "Tapadh leat". Ghabh Mac a' Ghobhainn am mapa-iùil agus sheall e dha càch e. Ruith Dahl suas aig jog.
  
  "A bheil sinn deiseil?"
  
  "Mar as urrainn dhuinn a bhith," thuirt Alicia. "O seall," thuirt i ris a" mhapa. "Canaidh iad sù ris a" bhùth thiodhlacan air an làrach. "
  
  "An uairsin rachamaid."
  
  Chaidh Drake a-steach don sù le a chuid mothachaidhean nas àirde, a" dùileachadh an fheadhainn a bu mhiosa agus fios aige gu robh barrachd air aon droch chleas aig Ramses suas a mhullach aig nach robh gnothach sam bith ris. Sgaoil a" bhuidheann a-mach agus tanachadh, mar-thà a" gluasad nas luaithe na bu chòir dhaibh a bhith agus gun rabhadh iomchaidh, ach le fios gur e glùine bàis ùr a bh" anns a h-uile diog a chaidh seachad. Thug Drake aire do na soidhnichean agus cha b "fhada gus an do chunnaic e an Sòn Tropaigeach air thoiseach. Nuair a bha iad a" tighinn dlùth, thòisich an cruth-tìre mun cuairt orra a" gluasad.
  
  Ruith ochdnar a-mach à falach, a 'tarraing sgeinean fhad' sa bha iad air an òrdachadh gus blàr deireannach an luchd-teasairginn a dhèanamh pianail agus uabhasach fuilteach. Drake calman fon swing agus thilg e an sealbhadair thairis air a dhruim, agus choinnich e ris an ath ionnsaigh air adhart. Tha Bo agus May air tighinn am follais, tha feum air na sgilean sabaid aca an-diugh.
  
  Bha armachd bodhaig agus aghaidhean choimheach air na h-ochdnar luchd-ionnsaigh, agus shabaid iad cho comasach sa bha Drake an dùil. Cha do thagh Ramses a-riamh bho bhonn a 'chnuic. Phuair Mai stealladh luath, dh" fheuch i ri a gàirdean a bhriseadh, ach fhuair i air a toinneamh, a cothromachadh fhèin air a thilgeil dheth. Bha an ath bhuille ag ionndrainn a gualainn, air a ghabhail a-steach le a culaidh fhèin, ach a" toirt fois mionaid dhi. Choisich Beau 'nam measg uile, dearbh sgàile a' bhàis. Thill legionnaires Ramses air ais no leum iad chun an taobh gus am Frangach a sheachnadh.
  
  Lean Drake air ais an aghaidh a 'chnap-starra, a' togail a làmhan. Chaidh an fheansa air a chùlaibh a sgàineadh nuair a bhreab an neach-dùbhlain aige le dà chois bhon talamh. Chaidh an dithis fhireannach air slighe eile, a" strì fhad "s a bha iad a" roiligeadh. Bhuail an Sasannach a dhòrn às dèidh dòrn aig ceann an legionnaire, ach cha do shoirbhich leis ach a bhith a 'bualadh air an làmh a chaidh a thogail mar dhìon. Thog e a chorp far an robh e ga iarraidh, dh'èirich e air a ghlùinean, agus chrom e a dhòrn sìos. Shleamhnaich an sgian suas agus lot e na h-asnagan aige, fhathast air a ghoirteachadh a dh" aindeoin a dhìon. Dhùblaich Drake an ionnsaigh aige.
  
  Tha sabaid dlùth aig an t-slighe a-steach don Sòn Tropaigeach air a dhol am meud. Lorg May agus Bo aghaidhean an luchd-dùbhlain aca. Bha fuil air a sgaoileadh air feadh na buidhne. Thuit legionnaires le buill-bodhaig briste agus concussions, agus b" e Mano Kinimaka am prìomh chiontach. Bhris an Hawaiian mòr an luchd-ionnsaigh aige le inneal-losgaidh, mar gum biodh e a" feuchainn ris na tonnan a chuir an aghaidh iad fhèin, gan briseadh gu pìosan. Nan seasadh legionary na shlighe, bhuail Kinimaka gu tròcaireach, cluicheadair meadhan-pàirce superhuman, crann do-sheachanta. Bha an t-slighe aige gu tur ceàrr, agus mar sin bha Alicia agus Smith an impis dàibheadh a-mach às a shlighe. Thàinig na legionnaires air tìr rin taobh, a" gruntadh, ach bha iad furasta an crìochnachadh.
  
  Dh'atharraich Dahl buillean bho làmh gu làmh le beagan sgil. Bhuaileadh an sgian gu cruaidh agus gu luath, an toiseach ìosal, an uairsin àrd, an uairsin chun bhroilleach agus aghaidh; chuir an Suaineach stad orra uile le reflexes luath-dealanach agus sgil air a chosnadh gu cruaidh. Cha do leig an neach-dùbhlain aige seachad, clionaigeach na choileanadh, a 'faireachdainn gu luath gun do choinnich e ris an aon rud agus gum feumadh e eadar-dhealachadh a dhèanamh.
  
  Chaidh Dahl gu aon taobh fhad "s a bha an legionnaire a" cleachdadh a chasan agus a uilleanan mar leantainn air adhart leis na h-ionnsaighean sgian. Bhuail a 'chiad uilinn e air an teampall, ag àrdachadh a mhothachadh agus ga chuideachadh le bhith a' sùileachadh grunn ionnsaighean. Thuit e gu aon ghlùin, a 'bualadh fon armpit gu dìreach a-steach don t-sloc agus a' bhuidheann neònach an sin, a 'toirt air an legionnaire a lann a leigeil sìos ann an àmhghar. Ach, aig a" cheann thall, b" e am pugnacious Kinimaka a leag an trodaiche sìos, a" gearradh na fèithean gu glan, a" briseadh chnàmhan agus a" reubadh tendons. Bha Mano air bruthaidhean a dhubhachadh ri taobh a ghiallan agus a ghruaidhean agus choisich e le cnap, ach cha do chuir dad stad air. Smaoinich Dahl gun tuiteadh e tro thaobh an togalaich mar an Hawaiian Hulk nam biodh an doras glaiste.
  
  Bha e na b" fhasa do Kenzi a dhol timcheall oir na sabaid, a" dèanamh cron air ge bith cò a b" urrainn i agus a" caoidh nach robh an katana aice fhathast. Bha fios aig Dahl gu robh sgil sònraichte ionnsaichte aice agus gum faodadh i ionnsaigh a thoirt air aon legionnaire às deidh a chèile, a" marbhadh gach fear le aon bhuille, a" sàbhaladh ùine luachmhor na sgioba. Ach bha an latha cha mhòr seachad.
  
  Co-dhiù.
  
  Lorg Drake a dhòrn Flurry a 'toirt buaidh air a' bhuille. Thuit e ri thaobh nuair a rug legionnaire air a chaol-dùirn agus thoinneamh e e. Chuir pian às dha na feartan aige. Ruith e le teilt neo-àbhaisteach, leig e a-mach an cuideam agus lorg e e fhèin aghaidh ri aghaidh leis an neach-dùbhlain aige.
  
  "Carson?" dh'fhaighnich e.
  
  "Dìreach an seo gus do dhèanamh nas slaodaiche," rinn an legionnaire gàire. "Cuir strìochag. Cuir diog toc."
  
  Phut Drake dheth gu cruaidh, a-nis air a chasan. " Gheibh thu bàs cuideachd."
  
  "Tha sinn uile a" dol a bhàsachadh, amadan. "
  
  An aghaidh a leithid de dh" fhaireachdainn, bhuail Drake gun tròcair, a" briseadh sròn is giallan an duine, a bharrachd air na h-asnaichean aige. Bha fios aig na daoine sin dè dìreach a bha iad a 'dèanamh, ach lean iad orra a' sabaid. Cha robh aon fhear 'nam measg airidh air osna eile.
  
  A" gasadh, chomharraich an legionnaire an sgian aige gu Drake. Rug an Yorkshireman air, thoinneamh e agus thionndaidh e thairis e gus an deach an lann a-steach do chlaigeann an fhir eile chun a" mhuilinn. Mus do bhuail an corp an fheur, chaidh Drake a-steach don phrìomh shabaid.
  
  B" e blàr neònach agus seòlta a bh" ann. Sèideadh às deidh buille agus dìon às deidh dìon, cuairteachadh gun chrìoch a-steach don t-suidheachadh. Chaidh an fhuil a sguabadh às na sùilean, chaidh uillleanan agus cnuimhean a chuir air falbh ann am meadhan a 'bhòid, agus chaidh eadhon aon ghualainn a chaidh a ghluasad a thilleadh chun àite mar thoradh air cuideam Smith fhèin. Bha e amh, cho fìor "s a gheibh e.
  
  Agus an uairsin chaidh Kinimaka timcheall air uile, a 'bualadh, a' ruith a-steach, a 'sgrios ge bith càite am b' urrainn dha. B" e co-dhiù trì de na legionnaires a thuit, briste a rinn e. Thug Beau a-mach dà a bharrachd, agus an uairsin dh" obraich May agus Alicia còmhla gus crìoch a chuir air an fhear mu dheireadh. Mar a thuit e, thainig iad aghaidh ri h-aghaidh, thogadh na dorn, feirg catha, agus an-fhuil a' lasadh eatorra, a' deàlradh mar leusair 'nan suilibh, ach 's e Beau a dhealaich iad.
  
  "Bom," thuirt e.
  
  Agus an uairsin, gu h-obann, thionndaidh a h-uile aghaidh gu Drake.
  
  "Dè cho fada "s a tha sinn air fhàgail?" Dh'fhaighnich Dahl.
  
  Cha robh fios aig Drake eadhon. Thug am blàr air falbh a h-uile dùmhlachd a bha air fhàgail bhuam. A nis sheall e sios, fo eagal ciod a chitheadh e, thug e air ais a mhuin, agus sheall e air an uaireadair aige.
  
  "Chan fhaca sinn eadhon am boma fhathast," thuirt Kensi.
  
  "Còig mionaidean deug," thuirt Drake.
  
  Agus an uairsin ghlaodh na seallaidhean.
  
  
  CAIBIDEIL A H-OIDHCHE TRUE
  
  
  Bha Kensi a" faireachdainn buaidh mar stailc urchraichean. Chuir e dheth a casan i, bhuail e anns na sgamhanan i, agus sa mhionaid thug e a h-uile mothachadh às a h-inntinn. Chunnaic Drake am peilear air a bhualadh agus thuit e air a ghlùinean, a 'cur casg air tuiteam do-sheachanta. Chan fhaca i seo a" tighinn a-riamh, ach cha robh duine eile ann. Fhuair Smith buaidh cuideachd. Gu fortanach, bhuail an dà pheilear na vests.
  
  B" e Thorsten Dahl am fear a bu luaithe a dh" fhreagair, fhathast leis na faclan "còig mionaidean deug" a" toirt ionnsaigh air an eanchainn aige. Mar a dh" èirich an dà legionnaire às an talamh, loisg na peilearan gu sgiobalta, agus a-nis, le amas na b" fheàrr, thug e ionnsaigh orra, gàirdeanan air an sìneadh a-mach, a "reubadh mar thrèana a" giùlan anaman caillte bho dhoimhneachd fala Ifrinn . Ghabh iad leis an iongantas, agus an sin bhuail na Suainich iad, fear air gach laimh, agus thilg iad air an ais iad le cheile air balla a' bhothain fhiodha.
  
  Bhris an structar às a chèile timcheall nan daoine, clàran fiodha a 'briseadh, a' sgoltadh agus a 'tuiteam tron adhair. Thuit na fir air an druim am measg na bha ann, rud a b" fheumaile don t-Suain chuthach.
  
  B" e seada obrach a bh" ann, àite làn innealan. Fhad "s a bha na legionnaires a" strì ri na buill-airm aca a thogail, aon ag osnaich agus fear eile a "sgoltadh fhiaclan, thog Dahl sledgehammer air a dheagh chleachdadh. Chunnaic na daoine a thuit e a 'tighinn a-mach à oisinn an sùilean agus a' reothadh, chuir ana-creideas am misneachd aca.
  
  Choisich Bo suas thuige agus chunnaic e am freagairt. "Crìochnaich iad. Cuimhnich cò iad."
  
  Stad Kinimaka cuideachd, a" gàireachdainn ris a" chuilbheart, mar gum biodh e airson an sailleadh dhan duslach. "Loisg iad air Kensi. Agus Smith."
  
  "Tha fios agam," thuirt Dahl, a "tilgeil air falbh an òrdag agus a" lùbadh air a làmh. "Tha fios agam air".
  
  Ghabh an dithis fhireannach am stad mar chomharra air laigse agus ràinig iad airson an cuid armachd. Chaidh Dahl a-steach don adhar agus aig an aon àm a 'togail an òrdaig, agus thug e sìos e nuair a thàinig a chorp sìos. Bhuail aon bhuille an legionnaire ann am meadhan a mhaoil, agus bha neart agus sgil gu leòr aige fhathast airson tionndadh, togail a" chas agus teampall an fhir eile a phronnadh. An uair a chriochnaich e, dh' eirich e air a ghluinean, a' grodadh fhiaclan, agus thilg e 'n t-oran thar a ghualainn.
  
  An sin shuidh an legionnaire eile suas, ag osnaich, a cheann a" suirghe gu aon taobh mar gum biodh ann an cràdh, agus a" togail a" dhaga a bha aige na làmhan air chrith. Anns an dàrna sgaradh sin, ghabh Kensi freagairt nas luaithe na duine sam bith agus chuir i fhèin ann an cunnart pearsanta mòr. Gun stad, chuir i air falbh na bruthaidhean a bh" aice roimhe, chuir i stad air amas an duine, agus rinn i sgainneal air. Chaidh an daga a bha aice na làimh a chuir air bhog mar bhreig, ceann air deireadh, gus an do bhuail e e ann am meadhan a h-aodann. Loisg e, a" tuiteam air ais, am peilear a" dol seachad air a cheann. Nuair a ràinig i e, fhuair Kenzi an ball-airm aice air ais, ach chan ann mus do dh" fhalmhaich e na bhroilleach e.
  
  "Cho fada?" Bha Dahl a 'tarraing anail gu mòr, a' ruith a dh'ionnsaigh an dorais a bha a 'leantainn gu Sòn Tropaigeach.
  
  Ruith Drake seachad.
  
  "Seachd mionaidean."
  
  Chan eil seo gu leòr airson armachd niùclasach air nach eil mi eòlach a dhì-armachadh.
  
  
  CAIBIDIL TRI-FHICHEADA NAOICH
  
  
  Sia mionaidean.
  
  Ruith Drake a-steach don Sòn Tropaigeach, a "sgreuchail gus an do ghoirtich amhach, gu cruaidh a" feuchainn ris a "bhoma a lorg. Cha d' thàinig an glaodh ìosal a bha 'na fhreagairt o Hayden, ach lean e e mar a b' fhearr a b' urrainn e. Bha veins a" brùthadh air feadh a mhaoil. Chaidh a làmhan a-steach do dhòrn bho theannachadh. Mar a chaidh an sgioba gu lèir a-steach don togalach, le aghaidh air slighean fiodha lùbach agus àrainnean le craobhan, sgaoil iad a-mach gus brath a ghabhail air na h-àireamhan aca.
  
  "Crap!" Bha Kinimaka a" caoineadh, cha mhòr nach robh an cuideam ga sgrios a-nis. "Hayden!"
  
  Sgreuch eile muffled. Thilg Drake suas a làmhan ann am fìor shàrachadh, gun chomas aige faighinn a-mach càite an robh e ceart. Chaidh diogan seachad. Parrot le dath soilleir a" cur dragh orra, a" toirt air Alicia ceum air ais a ghabhail. Cha b' urrainn dha Drake cuideachadh ach coimhead air an uaireadair aige a-rithist.
  
  Còig mionaidean.
  
  Bhiodh an Taigh Geal a-nis a" togail a leithid de dhragh is gum biodh e air a nighe dìreach far Capitol Hill. Bhiodh an sgioba NEST a bha a" tighinn dlùth, sguad boma, copaichean, riochdairean agus luchd-smàlaidh a bha mothachail an dàrna cuid a" ruith gus an toireadh an casan a-mach no gun tuiteadh iad air an glùinean, a" sganadh na speuran agus ag ùrnaigh airson am beatha. Nam biodh stiùirichean cruinne air fios fhaighinn, bhiodh iadsan cuideachd air a bhith air an casan, a" coimhead air na h-uaireadairean aca agus ag ullachadh beagan mholaidhean.
  
  Bha cumhachd aig an t-saoghal.
  
  Ghabh Drake faochadh nuair a chuala e sgread Mai, agus thug e beagan dhiog a bharrachd gus an tùs aige a lorg. Thàinig an sgioba còmhla mar aon, ach bha na fhuair iad a-mach seachad air na bha iad an dùil. Sheas Yorgi air a chùlaibh ri taobh Lauren; Dh" fheuch Bo agus Kenzi ri obrachadh a-mach o chian, agus thuit an còrr den sgioba an dàrna cuid air an glùinean no a" snàgail ri taobh an tomad.
  
  Leudaich sùilean Drake. B "e a" chiad rud a chunnaic e corp boireannaich rùisgte, air a phasgadh ann an teip duct agus uèir ghorm, na laighe timcheall air dà mheatair bhon talamh. Fhathast troimh-chèile, chunnaic e gu robh fo bhonn a casan paidhir chasan eile a bhuineadh do dhuine, a" breithneachadh leis na casan fuilt a bha ceangailte riutha.
  
  Is e Hayden am boma, thuirt Ramses ris.
  
  Ach ... dè an ifrinn ....
  
  Fon duine rùisgte chunnaic e a-nis bòtannan a dh" aithnich e. Bha coltas gu robh Hayden aig bonn a 'chnuic.
  
  An uairsin càite a bheil am boma niùclasach an ifrinn?
  
  Sheall Alicia suas bhon t-suidheachan aice ri taobh a 'bhoireannaich neo-aithnichte. "Èist gu faiceallach. Tha Zoey ag ràdh gu bheil am boma tèarainte fo Hayden, aig bonn na feart seo. Tha armachd aige, tha mothachadh gluasad gu math earbsach aige agus tha e air a dhìon le baga-droma. Tha uèirichean air am pasgadh timcheall am cuirp ceangailte ri inneal-brosnachaidh fuilteach." Chrath i a ceann. "Chan eil mi a" faicinn slighe a-mach. Tha an t-àm ann airson beachdan soilleir, a ghillean."
  
  Thug Drake sùil air na cuirp, slighe gun chrìoch de uèirichean, fhathast den aon dath gorm. B" e a" chiad bheachd a bh" aige aontachadh.
  
  "A bheil dealbh tuiteamach air?" Dh'fhaighnich Kinimaka.
  
  "Is e an rud as fheàrr a th" agam, "chan eil,"," thuirt Dahl. "Bhiodh e ro chunnartach oir dh" fhaodadh na daoine co-cheangailte ris atharrachadh. Bhiodh cuairt tuiteam - inneal casg armachd - a" lorg gluasad Hayden, a" gabhail ri cuideigin - an uairsin a" suathadh ris a" bhoma , agus boillsgeadh."
  
  "Na abair sin". Chrath Alicia.
  
  Thuit Drake air a ghlùinean faisg air far an do ghabh e ris gun robh ceann Hayden. "An uairsin, leis an aon phrionnsapal, bhiodh an lorgaire gluasad gu math sgaoilte. A-rithist, gus leigeil leis na prìosanaich gluasad beagan. "
  
  "Tha".
  
  Bha a cheann a" goirteachadh bhon cus cuideam. "Tha còdan dì-ghnìomhachaidh againn," thuirt e.
  
  "A dh" fhaodadh a bhith meallta fhathast. Agus airson cùisean a dhèanamh nas miosa, feumaidh sinn an cur a-steach air meur-chlàr ceangailte ris an inneal-brosnachaidh fo Hayden."
  
  "Is fheàrr dhut cabhag a dhèanamh," thuirt Kensi gu sàmhach. "Tha trì mionaidean againn air fhàgail."
  
  Shuath Drake a cheann gu feargach. Cha b" e a-nis an t-àm airson teagamhan a thogail. Thug e sùil air Dahl.
  
  Dè an ath rud, a charaid? A bheil sinn mu dheireadh air tighinn gu ceann an rathaid?
  
  Bhruidhinn Julian Marsh. "Chunnaic mi iad gàirdean ris," thuirt e. "Is urrainn dhomh a chuir às. Cha bu chòir seo a bhith air tachairt a-riamh. B" e airgead an aon amas... Chan e an cnag seo mu bhàs milleanan, deireadh an t-saoghail."
  
  "Bha fios aig Webb," thuirt Lauren. "Do cheannard. Bha fios aige fad na h-ùine."
  
  Bha Marsh dìreach a" casadaich. "Thoir a-mach às an seo mi."
  
  Cha do ghluais Drake. Gus am boma a lorg, dh'fheumadh iad cnap daonna a thionndadh. Cha robh tìde aca an teip gu lèir a ghearradh. Ach bha an-còmhnaidh dòigh nas luaithe air a" bhoma a mhilleadh. Cha do sheall iad air Tbh oir cha mhòr gu robh e freagarrach airson coimhead air oir an t-seallaidh.
  
  Cha do gheàrr thu an uèir. Tha thu dìreach air a tharraing a-mach iad uile.
  
  Ach bha e cho cunnartach ri bhith a" gearradh an uèir cheàrr. Ghluais e sìos gus an robh a shùilean rèidh ri sùilean Marsh.
  
  " Julian. A bheil thu airson bàsachadh?"
  
  "Chan eil!"
  
  "Chan eil mi a" faicinn dòigh sam bith eile, "thuirt e. "Guys, gluaisidh sinn iad."
  
  A 'stiùireadh na sgioba, thionndaidh e gu slaodach, a dh'aona ghnothaich, an cruinneachadh de chuirp gus an do thog stamag Hayden far an làr agus chaidh baga-droma a lorg. Theich Moans bho Zoey, Marsh, agus eadhon Hayden fhad "s a bha iad uile a" roiligeadh air an taobhan, agus chuir Kinimaka ìmpidh orra uile fuireach fhathast. A dh" aindeoin tagraidhean Zoe, cha robh fios aig duine cho mothachail sa bha an lorgaire gluasad, ged a bha e coltach gu robh e follaiseach nam biodh e air a bhith a" ruith cho fada, nach robh e deiseil airson dad faisg air inneal-brosnachaidh. Gu dearbh, dh'fheumadh e a bhith air a phrògramadh gus a bhith cha mhòr do-ruigsinneach gus dèanamh cinnteach gun ruigeadh Drake mus do spreadh e.
  
  Dh'fheumadh na uèirichean a bhith air an sgaradh bho chorp Marsh agus a thoirt a-mach à buill Zoe, obair thrang nach do mhothaich an sgioba ach ainneamh. Thàinig an fheadhainn a bha air am pasgadh timcheall corp Hayden dheth gu furasta oir bha iad ann an dòigh a h-aodach. A-nis a" cumail ris an stiùireadh agus fhathast air a chumail sìos leis an teip duct, thog Marsh a ghàirdeanan gus am biodh iad a" pasgadh timcheall taobh cheart Hayden agus a "dol thairis air a" mhàileid. Leum am Pythian a chorragan.
  
  "Pionnaichean is snàthadan."
  
  Chuir Mai a làmhan air a baga-droma, a bharrachd air a" bhoma niùclasach. Le corragan deas, dh'fhuasgail i na bucaill agus tharraing i air ais am flap àrd. An uairsin, a" cleachdadh neart làidir agus deas, rug i air oirean a" bhaga-droma agus tharraing i am boma, còmhla ris a" chòmhdach meatailt aige, dìreach a-mach.
  
  Bha slige dhubh timcheall air. Thilg Mai a baga-droma gu aon taobh agus gu slaodach thionndaidh i am boma, a" gabhail fallas gu cruaidh fhad "s a bha na diogan a" strì. Bha sùilean Hayden a" deàrrsadh fhad "s a bha i a" coimhead air a "bhoma, agus Kinimaka mu thràth air a ghlùinean ri thaobh, a" brùthadh a làmh.
  
  Thàinig pannal cunntais sìos gu sealladh, ceangailte le ceithir sgriothan gu taobh a-muigh a 'bhoma. Chaidh uèirichean gorma fodha gu cridhe mòr-thubaist. Choimhead Marsh air na uèirichean, ceithir dhiubh, eadar-fhighte agus sàthadh ri chèile.
  
  "Thoir air falbh am pannal. Feumaidh mi faicinn cò th" ann."
  
  Bhrùchd Drake a theanga fhad "s a thug e sùil air an uaireadair aige.
  
  Diogan air fhàgail.
  
  Caogad 's a naoi, caogad 's a h-ochd...
  
  Thuit Mac a' Ghobhainn air a ghlùinean ri thaobh, an saighdear mu thràth a' tarraing a lann ghoireasach. A 'toirt beatha gach neach na làmhan fhèin, ghabh e uallach airson cur às do uireasbhaidhean. Aon sgrìob, aon snàthainn stòlda, aon dìth dùmhlachd, agus bhiodh iad an dàrna cuid a" caitheamh ùine no ag adhbhrachadh spreadhadh uamhasach. Dhùin Drake a shùilean airson mionaid fhad "s a bha an duine ag obair. Air a chùlaibh, bha Dal a 'tarraing anail gu mòr, agus bha eadhon Kensi a' gàireachdainn.
  
  Mar a bha Smith ag obair air an sgriubha mu dheireadh, rinn Alicia sgreuch gu h-obann. Chrith a' bhuidheann uile, leum an cridheachan gu beul.
  
  Thionndaidh Drake timcheall gu sgiobalta. "Dè tha seo?"
  
  "Nathair! Chunnaic mi nathair! "S e bastard mòr buidhe a bh" ann."
  
  Ghabh Mac a" Ghobhainn gu feargach nuair a thog e an clàr agus thug e air falbh am pannal cunntais sìos gu faiceallach leis an dial dearg aige. "Dè an uèir?"
  
  Bha trithead "s a seachd diogan air fhàgail aca.
  
  Thàinig am Màrt nas fhaisge, a shùilean a 'sganadh an t-sreath teann de uèirichean gorma, a' coimhead airson an àite far an robh cuimhne aige air Alligator a 'tionndadh air an inneal.
  
  "Chan eil mi ga fhaicinn! Chan eil mi ga fhaicinn!"
  
  "Sin agad," thilg Drake gu aon taobh e. "Tha mi a" toirt a-mach na uèirichean gu lèir!"
  
  "Chan eil," thàinig Dahl air tìr gu mòr ri thaobh. "Ma nì thu seo, spreadh am boma seo."
  
  "Dè an uairsin a bu chòir dhuinn a dhèanamh, Torsten? Dè bu chòir dhuinn a dhèanamh?"
  
  Fichead a naoi... fichead 's a h-ochd... fichead 's a seachd...
  
  
  CAIBIDEIL FHICHEAD
  
  
  Chaidh cuimhne Drake air thoiseach. Dh'innis Ramses dha a dh'aona ghnothaich gur e Hayden am bom. Ach dè dha-rìribh a bha an ifrinn a" ciallachadh?
  
  A 'coimhead a-nis, chunnaic e trì uèirichean air am pasgadh timcheall air. Cò am fear a bhrosnaich e? Tharraing Dahl a-mach pìos pàipear às a phòcaid.
  
  "Còdan," thuirt e. "A-nis chan eil dòigh eile ann."
  
  "Leig le Marsh feuchainn a-rithist. Thug Ramses iomradh sònraichte air Hayden."
  
  "Bidh sinn a" cleachdadh còdan. "
  
  "Faodaidh iad a bhith meallta meallta! An inneal-brosnachaidh aca fhèin!"
  
  Bha March mu thràth a' coimhead air corp Hayden. Dhìrich Drake thairis air agus ghlac e aire Kinimaki. "Tionndaidh i."
  
  Chuidich Hayden mar a b" fheàrr a b" urrainn dhi, chan eil teagamh nach robh na fèithean agus na tendons a" sgreuchail ann am pian, ach cha robh iad a" faighinn faochadh sam bith. Bha an uaireadair a" tic. Bha am boma faisg air a bhith deiseil. Agus bha an saoghal a" feitheamh.
  
  Lean Marsh sìos, a" leantainn nan uèirichean timcheall a bodhaig mar a thog Drake aon ghàirdean, an uairsin cas, agus mu dheireadh dh" fhuasgail i a crios far an robh an dà uèir a" dol tarsainn. Nuair a chunnaic e a" phaidhir snaidhm a" dol tro a h-uchd a-rithist, sheall e air Kinimaka. "Mar seo".
  
  A" fulang le geam trom-laighe de Twister, choimhead Hayden fhad "s a bha Marsh a" lorg slighe gach uèir air ais chun timer.
  
  "Gu cinnteach," thuirt e, a "coimhead gu cruaidh, aon sùil farsaing fosgailte, am fear eile dùinte. "Seo am fear air an taobh cheart."
  
  Bha Drake a" deàrrsadh air a" mhàileid niùclasach. Thàinig Kensi còmhla ris agus Dahl air an làr dìreach ri thaobh. "Gus an rud seo a spreadhadh feumar rèiteachadh sònraichte de phàirtean agus uidheamachd. Tha e ... cho fìnealta. A bheil earbsa mhòr againn anns an neach a thug seo a-steach don dùthaich aig an ìre seo?"
  
  Ghabh Drake an anail as doimhne na bheatha.
  
  "Gun roghainn".
  
  Tharraing e an uèir.
  
  
  CAIBIDIL DAOINE-FHICHEAD
  
  
  Tharraing Drake gu sgiobalta, agus chaidh an uèir a reubadh às a làimh, a "nochdadh a" cheann copair. Air oir sgian, lean a h-uile duine a bha an làthair air adhart gus sùil a thoirt air an cunntadh sìos.
  
  A dhà-dheug... aon-deug... deich...
  
  "Tha e fhathast armaichte!" Bha Alicia a" caoineadh.
  
  Thuit Drake air a dhruim, air a shàrachadh, fhathast a" cumail na h-uèir mar gum b" urrainn dha eadhon a-nis sradag a lasadh agus am boma a sgrios. "Seo... seo..."
  
  "Fathast a" strì!" Bha Alicia a" caoineadh.
  
  Dahl calman, a" putadh an Yorkshireman air falbh le pailme air a bheulaibh. "Tha mi a" smaoineachadh," thuirt e. "Bidh sinn fortanach ma bhios ùine againn a-nis."
  
  Ochd...
  
  Thòisich Zoe a" caoineadh. Ghlaodh Marsh, a" gabhail leisgeul airson a h-uile mearachd a rinn e a-riamh. Bha Hayden agus Kinimaka a" coimhead an sgioba ag obair gun fhaireachdainn, a" bualadh an làmhan geala, ag aideachadh nach robh dad ann a b" urrainn dhaibh a dhèanamh. Leig Mac a" Ghobhainn a-mach an sgian agus choimhead e air Lauren, a" ruighinn a-mach corragan crith gus suathadh rithe. Chaidh Yorgi fodha gu làr. Choimhead Drake air Alicia, agus choimhead Alicia air May, gun chomas aice a sùilean a thoirt dheth. Sheas Bo eatorra, a bhriathran soilleir fhad "s a bha e a" coimhead Dahl ag obair.
  
  Chuir an Swede còdan dì-ghnìomhachadh a-steach don phannal. Tha gach fear dhiubh clàraichte le comharra claisneachd. Cha robh ach diogan air fhàgail mus deach e a-steach don àireamh mu dheireadh.
  
  Còig...
  
  Bhrùth Dahl am putan "Enter" agus stad e air anail.
  
  Ach bha an uaireadair fhathast a" strì.
  
  Trì dhà aon...
  
  
  * * *
  
  
  Aig an dàrna fear mu dheireadh, cha robh Thorsten Dahl eu-dòchas. Cha do leig e seachad no thionndaidh e air falbh gu bàs. Bha teaghlach aige airson tilleadh dha - bean agus dithis chloinne - agus cha chuireadh dad stad air bho bhith cinnteach gum biodh iad sàbhailte a-nochd.
  
  Bha Plana B ann an-còmhnaidh. Dh'ionnsaich Drake sin dha.
  
  Bha e deiseil.
  
  Thòisich modh cuthach a-steach, ghlac cuthach àireamhach grèim air, a 'toirt dha neart nas fhaide na an àbhaist. Airson an uair mu dheireadh bha e air èisteachd fhad "s a bha fear no fear eile a" stampadh air an uidheamachd foirfe, mionaideach agus gun mhearachd a bha a "dèanamh suas a" mhàileid niùclasach. Chuala e cho ceart sa bha e uile.
  
  Uill, dè ma bha Dahl beag craicte. Ciamar a dh"obraicheadh sin?
  
  Nuair a sheall an taisbeanadh fear, bha an Suaineach mu thràth a" cumail òrdaig na làimh. Thug e a nuas e le 'anail mu dheireadh, a ghluasad mu dheireadh, a' gluasad le 'uile neart. Chaidh an sledgehammer a-steach do chridhe a" bhoma niùclasach, agus eadhon anns an diog gun chrìoch sin chunnaic e uabhas Drake, aonta Alicia. Agus an uairsin chan fhaca e dad tuilleadh.
  
  Bha an uaireadair a" tic
  
  Neoni.
  
  
  CAIBIDEIL A DHÀ FHICHEAD
  
  
  Chan eil ùine air stad do dhuine sam bith, agus gu sònraichte chan ann aig an uair chinnteach seo.
  
  Chunnaic Drake Dahl a 'sìneadh a-mach thairis air a' bhoma, mar gum b 'urrainn dha a charaidean agus an saoghal gu lèir a dhìon bho theine uabhasach. Chunnaic e am frèam meatailt lùbte, a' lùbadh a-staigh a-staigh mun cuairt an òrdaig; agus an uairsin chunnaic e an uaireadair cunntais.
  
  Stad aig neoni.
  
  "O, a Dhòmhnuill," thuirt e anns a" mhodh a bu chaoile a bha comasach. "O mo chreach."
  
  Aon às deidh aon, thuig an sgioba. Ghabh Drake anail ann an anail àile ùr nach robh dùil aige a-riamh a bhlasadh a-rithist. Shlaod e suas gu Dahl agus bhuail e an Swede air a dhruim fharsaing. "Duine math," thuirt e. "Buail e le òrd mòr. Carson nach do smaoinich mi air sin?"
  
  "A bhith nad Yorkshireman," bhruidhinn Dahl gu cridhe a" bhoma. "Chuir mi iongnadh air seo cuideachd."
  
  Tharraing Drake air ais e. "Èist," thuirt e. "Tha an rud seo steigte, ceart? 'S dòcha briste a-staigh. Ach dè a chuireas stad air bho bhith a" tòiseachadh a-rithist?"
  
  "Sinn," thuirt guth bhon chùl.
  
  Thionndaidh Drake mun cuairt agus chunnaic e an NEST agus sgioba boma a" tighinn thuca le bagannan droma agus coimpiutairean-uchd fosgailte nan làmhan. "Tha thu fadalach," thuirt e.
  
  "Tha, a charaid. Tha sin mar as trice."
  
  Thòisich Kinimaka, Yorgi agus Lauren air Hayden fhuasgladh bhon lìon neònach a bha i a" roinn le Zoe Shears agus Julian Marsh. Bha an dà Pythias air an còmhdachadh cho mòr 's a b' urrainn dhaibh, ach cha robh coltas gu robh iad a 'cur dragh orra leis an lomnochd.
  
  "Chuidich mi," thuirt Marsh a-rithist is a-rithist. "Na dìochuimhnich innse dhaibh gun do chuidich mi."
  
  Lorg Hayden i fhèin air a glùinean, a" roiligeadh gach ball gus cuairteachadh a thoirt air ais agus a" suathadh na raointean far an robh pian co-phàirteach air cruinneachadh. Thug Kinimaka a sheacaid dhi, agus ghabh i gu taingeil ris.
  
  Rug Alicia air Drake ri taobh a guailnean, deòir na sùilean. "Tha sinn beò!" - rinn i sgreuchail.
  
  Agus an uairsin tharraing i nas fhaisge air, a 'lorg a bhilean le a bilean, ga phògadh cho cruaidh' sa b 'urrainn dhi. Tharraing Drake air falbh an toiseach, ach an uairsin thuig e gu robh e dìreach far an robh e airson a bhith. Phòg e air ais i. Chaidh a theanga a-mach agus lorg e e, agus lughdaich an teannachadh.
  
  "Seo far a bheil sinn air a bhith a" dol airson ùine mhòr, "thuirt Smith. Duilich, May."
  
  "O dhuine, tha mi ag ionndrainn mo bhean," thuirt Dahl.
  
  Choimhead Bo air, aodann cho clach ri clach-ghràin ach nach gabh a leughadh.
  
  Bhrùth Mai gàire fann. "Nam biodh na dreuchdan air an tionndadh air ais, bhiodh Alicia a-nis a" magadh air rudeigin mu bhith a "gabhail pàirt."
  
  "Na bi diùid". Tharraing Alicia air falbh bho Drake le gàire amhach. "Cha do phòg mi rionnag film a-riamh roimhe."
  
  Bha Mac a" Ghobhainn a" cur an aghaidh iomradh air na seann amannan. "Ah, a-nis tha mi air gabhail ris nach e May an fhìor Maggie Q. Duilich mu dheidhinn".
  
  "Tha mi nas fheàrr na Magaidh Q," rinn Mai gàire.
  
  Bha Mac a" Ghobhainn a" sag, chaidh a chasan seachad. Leudaich Lauren a làmh gus taic a thoirt dha.
  
  Chrath Alicia a ceann chun an taobh. "O, fuirich, phòg mi rionnag film. Seòrsa de Jack. No an e sin an t-ainm sgrion aige? O, dhà gu dearbh. No is dòcha trì..."
  
  Ghluais Kensi nam measg. "Pòg math," thuirt i. "Cha do phòg thu a-riamh mi mar sin."
  
  "Is ann dìreach air sgàth gu bheil thu nad ghalla."
  
  "O taing".
  
  "Fuirich," thuirt Drake. "An do phòg thu Kensi? Cuin?"
  
  "Is e seann sgeulachd a th" ann, "thuirt Alicia. "Is gann a tha cuimhne agam."
  
  Rinn e e na phuing a h-aire gu lèir a tharraing le a shùilean. "Mar sin b" e pòg "toilichte gu bheil sinn beò" a bh" ann? No rudeigin a bharrachd?
  
  "Dè tha thu a" smaoineachadh?" Bha Alicia a" coimhead faiceallach.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gum bu mhath leam gun dèan thu a-rithist e. "
  
  "Ceart..."
  
  "Nas fhaide air adhart".
  
  "Gu cinnteach. Leis gu bheil obair againn ri dhèanamh. "
  
  Thug Drake sùil a-nis air Hayden, ceannard na sgioba aca. "Tha Ramses agus an Alligator fhathast a-muigh an sin," thuirt e. "Chan urrainn dhuinn leigeil leotha teicheadh."
  
  "Um, gabh mo leisgeul?" - thuirt fear de na gillean bhon sgioba sapper.
  
  Choimhead Hayden air Marsh and Shears. "Faodaidh an dithis agaibh puingean a bharrachd a chosnadh ma tha fiosrachadh agaibh."
  
  "Cha mhòr gun do bhruidhinn Ramses rium," thuirt Shears. "Agus b" e Alligator an duine seòlta as motha a choinnich mi a-riamh. Bu mhath leam gum biodh fios agam càite an robh iad."
  
  Thug Drake sùil air. "B" e an crogall an duine as motha a bh" ann-"
  
  "Tha mi duilich. Guys?" thuirt ceannard an NEST.
  
  Bha sùilean a" Mhàirt a" lasadh. "Is e biast a th" ann an Ramses," thuirt e. "Bu chòir dhomh a bhith air ceum a ghabhail nuair a bha an cothrom agam. Tha an t-airgead seo gu lèir air falbh. Cumhachd, cliù - à sealladh. Dè bu chòir dhomh a dhèanamh?"
  
  "Tha mi an dòchas gun grod mi sa phrìosan," thuirt Smith. "Ann an cuideachd mortair."
  
  "Èist!" - dh'èigh daoine bhon NEST.
  
  Choimhead Hayden orra, an uairsin air Dahl. Sheall Drake thairis air gualainn Alicia. Bha ceannard Sgioba NEST air a chasan agus bha aodann bàn, dath an fhìor eagal.
  
  "Tha am boma seo gun fheum."
  
  "Dè?"
  
  "Chan eil innealan-glanaidh dealain ann. Chaidh na lionsan a sgàineadh, tha mi a" smaoineachadh is dòcha bho bhith air am bualadh le òrd. Ach uranium? Ged is dòcha gun lorg sinn lorgan a dh" innseas gu robh e an seo uaireigin, tha e a dhìth. "
  
  "Chan eil". Bha Drake a" faireachdainn gu robh na fèithean aige air chrith. "Chan eil dòigh, chan urrainn dhut seo innse dhomh. A bheil thu ag ràdh gur e meallta meallta a bh" ann am boma?"
  
  "Chan eil," thuirt an stiùiriche, a" cnagadh air an laptop aige. "Tha mi ag innse dhut nach e am boma sin a th" ann. Chaidh a chuir dheth le bhith a" toirt air falbh a h-uile pàirt a bheir air obrachadh. Mar sin, is e meallta a tha seo. Is dòcha gu bheil an fhìor fhear aig an duine seo - Ramses. "
  
  Cha do chuir an sgioba dàil airson diog.
  
  Ràinig Hayden am fòn agus chuir e fòn gu àireamh Moore. Dh'èigh Drake gum bu chòir dhi na heileacoptairean a ghairm.
  
  "Dè an ìre a tha a dhìth oirnn?"
  
  "Lìon na speuran," thuirt e.
  
  Gun ghearan, thog iad an cuirp goirt agus choisich iad gu sunndach a dh"ionnsaigh an dorais. Bhruidhinn Hayden gu sgiobalta fhad "s a ruith i, a" sealltainn nach robh buaidh corporra sam bith bhon làimhseachadh aice. B" iad sin na buaidhean inntinn aig an robh cumhachd a bhith a" cur às dhi gu bràth.
  
  "Moore, tha am boma ann am Central Park meallta. Glan, dùinte. Tha sinn den bheachd gun deach na taighean-seinnse agus an luchd-sgrios a thoirt air falbh agus an uairsin a chuir a-steach do inneal eile."
  
  Chuala Drake Moore ag osnaich bho thrì troighean air falbh.
  
  "Agus bha sinn a" smaoineachadh gu robh an trom-laighe seachad. "
  
  "B" e seo plana Ramses bhon fhìor thoiseach. " Reub Hayden an doras a-muigh far na lùdagan aige gun a bhith a" briseadh ceum. "A-nis tha e a" spreadhadh na ùine fhèin agus a "teicheadh. A bheil heileacoptairean sam bith ag itealaich a-mach à New York?"
  
  "Armailteach. Poileas. Obrachadh sònraichte, tha mi creidsinn. "
  
  "Tòisich le seo. Tha plana aige, Moore, agus tha sinn den bheachd gur e commando a bh" ann an Alligator roimhe. Cò ris a tha camarathan CCTV coltach?"
  
  "Bidh sinn a" cruinneachadh a h-uile aghaidh, a h-uile figear. Tha sinn air a bhith air an oir airson uairean. Ma ruitheas Ramses tron bhaile, glacaidh sinn e."
  
  Leum Drake thairis air an sgudal, bha Dahl ri thaobh. Thuit heileacoptairean os an cionn, thàinig dithis dhiubh air tìr air an rathad aig beul an sù. A" coimhead suas, chunnaic Drake air cùl rotors rothlach togalaichean oifis, far an robh mòran aghaidhean am measg nan dallsaichean geala a" brùthadh air na h-uinneagan. Bhiodh na meadhanan sòisealta a" spreadhadh an-diugh, agus nan leanadh e air adhart, bhiodh na toraidhean neoni. Gu fìrinneach, is dòcha gun do chuir e bacadh air na h-oidhirpean aca.
  
  Ruith Hayden chun heileacoptair as fhaisge, a" stad dìreach taobh a-muigh nighe an rotor. "An turas seo," thuirt i ri Moore. "Cha nochd Ramses dheth. Bha e uile na bhuaireadh airson a chuideachadh le bhith beò. 'S ann mu dheidhinn a chliù a tha e - tha Prionnsa a' Chrùin a' faighinn inbhe air ais agus a' dèanamh eachdraidh. Bheir e armachd niuclasach gu New York, sgriosaidh e iad, agus teichidh e gun chead. Ma leigeas tu air falbh e a-nis, a Mhòir, chan fhaic thu tuilleadh e. Agus bidh an geama seachad."
  
  "Tha fios agam air sin, an riochdaire Jay. Tha fios agam air".
  
  Chaidh Drake thairis air gualainn Hayden, ag èisteachd, fhad "s a bha an còrr den sgioba a" tionndadh gu iriosal faisg air làimh. Rinn Dahl sgrùdadh air an sgìre mun cuairt, a" taghadh na h-àiteachan ambush as fheàrr, agus an uairsin thug e sùil air gach fear leis na speuclairean achaidh aige. Gu neònach, ach co-dhiù chùm e trang e. Chrom Drake air.
  
  "Càit a bheil an t-sleagh?"
  
  "Dh" fhàg sin e." Bha Dahl dha-rìribh a" coimhead rud beag mì-thoilichte. "Is e deagh armachd a th" ann."
  
  Rinn Kensi eadar-theachd. "Chuir mi na chuimhne nach robh an armachd as fheàrr leam fhathast. Ma gheibh e an sledgehammer, feumaidh mi an katana fhaighinn."
  
  Thug Drake sùil air an t-Suain. "Tha e coltach ri cùmhnant."
  
  "O thig air adhart, stad air adhbhar a thoirt dhi. Càite am faigheadh mi eadhon katana an seo?"
  
  Thuirt guth, "Chan eil iad fada bho Eilean Staten, Hayden."
  
  Thionndaidh ceann Drake cho luath 's gun do dhùin e. "Dè bh' ann?"
  
  Dh'iarr Hayden air Moore e fhèin a dhèanamh a-rithist agus an uairsin thionndaidh e chun sgioba. "Tha targaid againn, a bhalaich. Ghairm neach-sìobhalta, mar a bha Moore an dùil, agus dhearbh e le camara. Gluais do chasan!"
  
  A" cumail an cinn sìos, ruith an sgioba tarsainn a" chliathaich air rathad soilleir, barricade, leum iad tro dhorsan fosgailte an heileacoptair agus cheangail iad iad fhèin a-steach do na suidheachain. Bidh an dà eun a" toirt dhan adhar, na rotors a" gearradh dhuilleagan bho chraobhan faisg air làimh agus a" sgapadh sprùilleach air feadh na sràide. Tharraing Drake a-mach dagaichean agus raidhfil, lann armachd agus gunna stun, a" dèanamh cinnteach gu robh a h-uile dad ann an òrdugh obrach agus làn ullaichte. Thug Dahl sùil air a" chonaltradh.
  
  Ghlan am pìleat na mullaichean agus an uairsin thionndaidh e gu math gu deas, ag àrdachadh a astar. Thug Alicia sùil air na buill-airm aice fhèin, a 'toirt air falbh an tè a thug i bhon legionnaire agus a' cumail an tè eile dhi fhèin. Ghoid Kinimaka sùil air Hayden, a dh" fheuch i ri dearmad a dhèanamh, fhathast a" faighinn fiosrachadh bho Moore agus na riochdairean aige. Chaidh Beau sàmhach, air a chuartachadh san oisean mar a bha e bho phòg Drake agus Alicia. Airson a pàirt, shuidh Mai gu socair, tha na feartan Iapanach aice do-ruigsinneach, le fòcas làidir air an amas aice. Rinn an còrr den sgioba sùil dhùbailte air a h-uile càil, a h-uile duine ach Kenzie, a ghearain mun turas heileacoptair, a" ghaoth a" bìdeadh, fàileadh fallas, agus an fhìrinn nach fhaca i sgioba SPEAR a-riamh.
  
  "Cha do dh" iarr duine ort fuireach còmhla rinn, "thuirt Alicia gu sàmhach.
  
  "Dè eile a b" urrainn dhomh a dhèanamh? Teich air falbh mar luchag eaglaise eagallach?"
  
  "Mar sin tha seo airson dearbhadh gu bheil thu treun?"
  
  Bha sùilean Kenzi a" deàrrsadh. "Chan eil mi airson Armageddon fhaicinn. Agus thusa?"
  
  "Chunnaic mi seo mu thràth. Tha Ben Affleck iongantach gèidh, agus tha Bruce Willis nas iongantaiche na asteroid damn. Ach damn, a bheil thu a" feuchainn ri innse dhuinn gu bheil cridhe agad dha-rìribh?"
  
  Sheall Kensi a-mach air an uinneig.
  
  "Tha cridhe aig a" mhèirleach artifact arc-eòlais. Cò bhiodh eòlach air?
  
  "Tha mi dìreach a" feuchainn ri faighinn air ais don ghnìomhachas agam anns an Ear Mheadhanach. Aon. Bidh do chuideachadh amadan a" dol fada a dh"ionnsaigh seo a choileanadh. Smuainich air do chridhe truaillidh."
  
  Chaidh an heileacoptair thairis air mullaich Manhattan nuair a fhuair Hayden soilleireachadh nach robh Ramses agus Gator air an eilean fhàgail fhathast, leis gun deach am faicinn faisg air aiseag Eilean Staten.
  
  "Dh" fhaodadh na pìosan a thèid air chall ann an eadar-theangachadh sinn uile a mharbhadh, "rinn Hayden osna, agus dh"aidich Drake gu robh e fìor. Bhon aimhreit as lugha ann an gàrradh na sgoile chun a" chogaidh eadar cinn-suidhe agus prìomh mhinistearan, b "e nuance a h-uile dad.
  
  Dh'fhàs an ceann-uidhe aca nas fhaisge mar a bha togalaichean a' dol seachad. Bidh an calman pìleat eadar dà skyscrapers gus astar a chumail fhad "s a bha e a" dol a dh "ionnsaigh an targaid aige. Ghiùlain Drake e fhèin le adhbhar gruamach. Bha uisgeachan glasa a' bhàigh air thoiseach. Gu h-ìosal chitheadh iad buidheann de heileacoptairean a" tighinn air tìr, uile a" sabaid airson suidheachadh.
  
  "Mar seo!" Bha Hayden a" caoineadh.
  
  Ach bha am pìleat mu thràth a" teàrnadh gu sgiobalta, ag adhbhrachadh gun robh an heileacoptair a" strì ri dhol air tìr gus prìomh àite a ghabhail air beulaibh sreath de phoitean fhlùraichean agus stad-bus. Dh"fhairich Drake a stamag a" maistreadh tro bheul. Rinn Hayden sgreuchail a-steach don chill aice.
  
  "Gu dearbh tha an togalach dùinte," thuirt i. "Ma tha Ramses an seo, dè a tha e an dòchas a choileanadh?"
  
  "Bu chòir feansa a bhith air do chùlaibh agus sreath chàraichean air am pàirceadh fo na craobhan. Tha boireannach aig na cops an sin a bha mar an duine mu dheireadh a chunnaic e."
  
  "Sgoinneil. Mar sin a-nis tha sinn -"
  
  "Fuirich!" Thog cluasan Alicia na fuaimean ro chluasan duine sam bith eile. "Tha mi a" cluinntinn losgadh."
  
  "Falbh."
  
  A 'faighinn a-mach às a' chàr, chaidh an sgioba chun a 'chrìoch, a' ruith ri taobh an togalaich. Mhothaich Drake, timcheall air lùb farsaing a" phrìomh dhoras, gun robh rampa fada cruadhtan a" leantainn chun àite doca. Thàinig na seallaidhean às an sin, air an losgadh thairis air àite fosgailte, gun a bhith air a mhilleadh, mar gum biodh le ballachan.
  
  "Air ais an sin," thuirt e. "Tha e a" tighinn bhon chidhe."
  
  Lìon heileacoptairean na speuran air an cùlaibh. Air an t-slighe bha corp poileasman ag osnaich, ach chuir e a làmh orra airson gluasad air adhart, gun sgeul air dochann. Chaidh barrachd dhealbhan a-mach san adhar. Tharraing an sgioba na buill-airm aca, ruith iad còmhla agus rannsaich iad an sgìre air thoiseach. Chaidh poileas eile air a ghlùinean air am beulaibh, ceann sìos, a 'cumail a làmh.
  
  "Tha e ceart gu leòr," thuirt e. "Falbh. Dìreach leòn san fheòil. Tha feum againn oirbh guys. Tha iad... a" falbh."
  
  "Chan ann an-diugh," thuirt Hayden agus ruith e seachad.
  
  Mhothaich Drake deireadh a" chidhe agus na ro-mheasaidhean air an taobh chlì dheth - a h-uile cidhe cruadhtan air a chleachdadh airson aiseagan. Bha tonnan a" frasadh aig a" bhonn aca. "An cluinn thu sin?" thuirt e nuair a thòisich an losgadh a-rithist. "Fhuair Ramses platoon fèin-ghluasadach."
  
  B" e Lauren an aon fhear a chrath a ceann. "Cò dhiubh?"
  
  "Barrachd chuairtean gach mionaid na AK. Criomagan bho sia ceud gu ochd ceud cuairtean. Baraillean ath-nuadhachail air eagal 's gum fàs e ro theth. Chan eil e gu tur ceart, ach uamhasach eagallach. "
  
  "Tha mi an dòchas gum bi an bastard sin a" leaghadh na làmhan, "thuirt Alicia.
  
  Bhiodh buidheann de chopan air an glùinean air am beulaibh, an-còmhnaidh a" dunadh airson còmhdach fhad "s a bha SAW a" spùtadh a peilearan. Chaidh sreath de pheilearan os an cionn. Thill dithis phoileas na theine, agus iad ag amas air ceann thall a' chidhe far an robh an t-aiseag air acair.
  
  "Na innis dhomh ..." thuirt Dahl.
  
  "Tha sinn den bheachd gu bheil e a" dol air bòrd an aiseig an sin le aon de na tiogaidean cumail suas, "thuirt fear de na poileis. "Dithis bhalach. Bha aon ag amas oirnn, agus am fear eile a" tòiseachadh air a" bhàta."
  
  "Chan urrainn dha teicheadh mar sin," rinn Hayden gearan. "'S e... a th' ann... an geama seachad." Bha a sùilean a" deàrrsadh le uamhas.
  
  "Air a shon," thuirt Alicia gu smugaid.
  
  "Chan eil, chan eil," thuirt Hayden. "Air ar son. Fhuair sinn e uile ceàrr. Bidh Ramses gu litearra a" dol a-mach le brag. Bidh mi a" seulachadh a dhìleab. Guys, tha e a" dol a spreadhadh am boma niùclasach seo."
  
  "Cuin?"
  
  "Chan eil fios agam. An tomhas as fheàrr? Tha e a" dèanamh air Liberty Island agus an ìomhaigh, agus tha e a" dol ga phostadh air feadh nam meadhanan sòisealta. O Dhia, a Dhia, smaoinich-" thachd i. "Chan urrainn dhomh ... chan urrainn dhomh ..."
  
  Chuir Kinimaka a-mach i gu a casan, an duine mòr a 'fàs fiadhaich le adhbhar. "Cha leig sinn le seo tachairt. Feumaidh sinn rudeigin a dhèanamh. A-nis."
  
  Agus chunnaic Drake flas an SAW mu leth-cheud troigh air falbh, mar a bha na buillean aige, an aon rud a bha na sheasamh eadar iad agus Ramses, agus am boma niùclasach.
  
  "Cò a tha airson a bhith beò gu bràth, ceart?"
  
  "Chan eil," thuirt Alicia gu sàmhach. "Bhiodh e an-còmhnaidh dòrainneach mar ifrinn."
  
  Agus thug Dahl aon sùil mu dheireadh air an sgioba. "Gabhaidh mi an stiùir."
  
  Anns an dara h-aon mu dheireadh sin, dh'ullaich gaisgich New York ; sgioba de SPEARERS, agus an uairsin a h-uile poileas agus neach-ionaid taobh a-staigh cluasan. Dh'èirich a h-uile duine gu an casan, chuir iad aghaidh air an armachd spit, agus rinn iad an roghainn mu dheireadh nam beatha.
  
  Thòisich Dahl air. "Thoir ionnsaigh!"
  
  
  CAIBIDEIL CAIBIDEIL A TRÌ
  
  
  Ruith Drake ann am meadhan a charaidean, dìreach far an robh e airson a bhith, a" togail a ghunna agus a" losgadh gu cruaidh. Bithear a" losgadh peilearan bho gach gunna-ruith aig astar dà mhìle còig ceud troigh san diog, ioma spreadhadh a" tighinn tro na stocan. Bhris uinneagan air feadh an aiseig.
  
  Ann an diog no dhà, gheàrr iad am beàrn ann an leth, a 'leantainn air adhart a' losgadh gu dian. Dh" atharraich neach-cleachdaidh SAW na roghainnean aige sa bhad, air a chlisgeadh le brùidealachd an ionnsaigh. Cha 'n e gu 'n do sguir e de shealg ; lorg na peilearan aige slighe air na stocan agus chaidh iad a-mach gu muir oir is dòcha gun deach e air ais. Thug Drake an sealladh teileasgopach gu a shùilean, chuir e a mheur air an inneal-brosnachaidh agus rinn e a-mach feartan an duine aig an robh an SAW.
  
  "Is e seo an Alligator," thuirt Hayden thairis air an neach-conaltraidh. "Na caill."
  
  Thionndaidh SAW mun cuairt, a 'dol air ais thuca, fhathast a' sgoltadh luaidhe. Smaoinich Drake gum feum an keg a bhith cho teth a-nis is gun leaghadh e, ach gun a bhith luath gu leòr. Bhuail peilear an cop anns an deise dìon-urchair, agus an uairsin bhris an dàrna fear gàirdean an fhir eile. Aig an àm seo, bha an cridheachan deiseil airson leum a-mach às na cisteachan aca, ach cha do chuir iad stad air an ionnsaigh no lughdaich iad an losgadh. Bha cùl ìseal an aiseig air tuiteam dheth, air a bhriseadh, bha an cùl fosgailte cho brònach agus bha e coltach ri grater càise. Thionndaidh an crogall an SAW gu cruaidh, a" feuchainn ri dìoladh. Bhiodh peilearan a" tolladh an àite os cionn an cinn.
  
  Thionndaidh fuaim dòrainneach einnsean an aiseig gu bhith na ràmh slaodach, agus dh"atharraich sin a h-uile càil. Leum an crogall air bòrd, a" leantainn air a" losgadh gu fiadhaich. Thòisich an t-uisge air maistreadh as a dheigh, agus chaidh an long air adhart. Chunnaic Drake gu'n robh iad fathast fichead troidh o'n chùl, chunnaic iad i tionndadh gu clì agus gu taobh, agus dh' aithnich e nach deanadh iad gu bràth ann an uine.
  
  A" sgreuchail mar a thuit e, thuit e air a thaobh, a" stad gu h-obann. Thuit Dahl faisg air làimh. Ruith Hayden, agus rinn sin uile amas an Alligator eadhon nas duilghe, ach cha robh coltas gu robh an duine fo chùram. Bha am figear aige ri fhaicinn a" teicheadh, a" dol nas doimhne dhan aiseag.
  
  Shoidhnig Drake gu Hayden, agus ghairm Hayden air na heileacoptairean.
  
  Ruith na h-eòin dhubha a dh"ionnsaigh a" chidhe, a" teàrnadh gu sgiobalta agus a" dol suas trì troighean os cionn na talmhainn fhad "s a bha sgioba an SPEAR a" dìreadh air bòrd. Mar a bha na copaichean agus na riochdairean a" cur fàilte air, chaidh ceangal ùr a chruthachadh nach deidheadh a bhriseadh gu bràth, chuir iad fàilte air ais mar a b" fheàrr a b" urrainn dhaibh, agus cha mhòr nach do dh" fhalbh na heileacoptairean dhan adhar. Bhrùth na pìleatan na càraichean chun ìre as ìsle, a" ruith an aiseig silidh agus a dh" aithghearr a" tighinn gu crìch os an cionn. B 'e sealladh a bh' ann nach b 'urrainn dha Drake a bhith air a shamhlachadh: eòin a' crochadh mar chreachadairean dubha marbhtach ann an speuran New York, an sealladh ainmeil mar chùl-raon, ag ullachadh airson falbh air aiseag Eilean Staten.
  
  "Buail iad gu cruaidh," thuirt Hayden ri rèidio an heileacoptair. "Agus luath".
  
  A' teàrnadh, ruith dà heileacoptair a dh'ionnsaigh deireadh an aiseig. Cha mhòr sa bhad, chuir an Ailigator gun stad a cheann a-mach air an uinneig taobh agus loisg e air volley feargach. Thuit an treas spreadhadh aige a-steach do chraiceann a-muigh nan heileacoptairean, a" dol a-steach do chuid de phàirtean agus a" breabadh cuid eile. Thuit heileacoptairean bho na speuran mar ulpagan. Bhris Dahl sìos an doras agus thill e na theine, chaidh na peilearan a chall gun dòchas.
  
  "Tha e coltach gu bheil e fucking," rinn Drake gearan. "Na buail a-riamh an targaid cheart."
  
  "Air ais dheth". Leig Dahl seachad a bhith a 'feuchainn ris an Alligator a bhualadh agus a' gèilleadh dha fhèin airson a 'bhuille a bha ri thighinn.
  
  Trì diogan an dèidh sin thachair e, a-mhàin cha b 'e buille a bh' ann, ach dìreach stad gu h-obann. Chaidh a" chiad heileacoptair thairis air deic àrd an aiseig, agus chaidh an dàrna fear faisg air taobh a" phuirt, agus bha na buill eile de sgioba SPIR air bòrd. Dh"fhalbh iad gu sgiobalta, bòtannan a" crathadh air an deic agus a" cruinneachadh ann am buidhnean. Dh'èirich na heileacoptairean an uair sin gus a dhol còmhla ri an co-aoisean san adhar a' cumail sùil air an aiseag.
  
  Lorg Hayden e fhèin aghaidh ri aghaidh leis an sgioba airson beagan dhiog. "Tha fios againn càite a bheil e. Seòmar einnsean. Cuireamaid crìoch air seo a-nis."
  
  Ruith iad, adrenaline a" pumpadh nas fhaide na a h-uile tomhas, agus an uairsin dh" atharraich an Alligator innleachdan gu soilleir air an deic gu h-ìosal.
  
  Chaidh an RPG a-steach don adhar, bhuail e leis an heileacoptair agus spreadh e. Chaill an t-eun smachd, meatailt air a sgapadh anns a h-uile taobh, ghlac teine an slige dhubh, agus thuit e sgìth air deic àrd an aiseig.
  
  Gus an àithne "ruith SPEAR".
  
  
  CAIBIDIL CEATHAIR FHICHEAD
  
  
  Chuala Drake atharrachadh ann am fuaim einnsean an heileacoptair agus bha fios aige gun a bhith cinnteach gun robh an càr a' ruith gu luath thuca. Mura robh sin gu leòr, bha an dubhar fada, creachaidh a" sgaoileadh thairis air an deic dìreach air an targaid.
  
  Ruith no bàsaich.
  
  Chrath e a ghualainn a-steach don doras a-muigh, a" reubadh an fhrèam gu lèir far a lùdagan agus a" tuiteam a-steach don fhànais taobh a-muigh. Bha buidhnean a 'reubadh às a dhèidh, a' gluasad, a 'sìneadh, a' sreap agus a 'putadh. Thàinig an heileacoptair air tìr gu mòr, thàinig na rotors dheth, agus chaidh an corp meatailt às a chèile. Bidh a h-uile càil bho shrapnel gu sleaghan fad gàirdean a 'gearradh tron adhair, ga ghearradh na phìosan. Bha 'n t-aiseag a' creagachadh 's ag osnaich, 's an uisge a' cur foam air chlì 's air dheas.
  
  Loisg am ball-teine a dh "ionnsaigh na heileacoptairean eile, a rinn gnìomh seachain sa bhad, le fortan a chuir casg orra bho bhith a" bualadh. Bha sruthan teine a" reamhrachadh an deic àrd, ag adhbhrachadh teintean ùra, a" losgadh an obair-peantaidh agus na colbhan meatailt, agus a" leaghadh a" pheant. Chrom an rotor fhad "s a bhuail e am post gu taobh deas Drake, a" breabadh chun làr leis a h-uile gluasad gu h-obann. Bhris sligean itealaich eile na h-uinneagan agus tholladh iad am frèam, agus chaidh aon spìc uamhasach dìreach tro thaobh a" bhàta agus chaidh e a-mach gu muir. Bha Drake a" faireachdainn suathadh nan lasraichean fhad "s a bha an teas a" dol troimhe, a "coimhead fo a ghualainn agus a" faicinn an sgioba gu lèir na laighe, eadhon Smith na laighe air mullach Lauren. Chaidh an spreadhadh seachad agus choimhead iad air an ar-a-mach agus an uairsin thug Alligator cùisean gu ìre làn gheilt.
  
  cuthach.
  
  Chaidh an ath RPG tron bhàta fhèin, a 'fàgail an lannsair urchraichean agus a' briseadh nan deic fhad 'sa bha e ag itealaich. Chaidh spreadhadh a-mach agus slige a" reubadh tron deic, a" cur barrachd ghunnaichean teine is sprùilleach marbhtach air an t-slighe. Rinn Drake osnaich fhad "s a bha shrapnel a" tolladh a cheann is a ghualainn, faochadh gun do sheall am pian dha gu robh e fhathast beò. A" gabhail mionaid airson anail a ghlacadh, thug e sùil air na bha mun cuairt air.
  
  Bha toll rag air an deic. Bha tiùrran fiodha anns gach àite. Bha ceò is teine a" sruthadh tron deic meadhan-uachdair a bha uair dùinte.
  
  "Tha an t-slighe soilleir," thuirt e.
  
  "A-mhàin dhut!" Cha mhòr nach robh Lauren a" sgreuchail.
  
  "Fuirich an uairsin," spad Kenzi, a" tarraing air gualainn Dahl. "A bheil thu ceart gu leòr, Thorst?"
  
  "Tha, tha, tha mi gu math. Leig leam falbh".
  
  Choisich Drake aig astar leth-chridhe, nas fhaiceallaiche na b 'urrainn dha cuimhneachadh na bheatha gu lèir. Chaidh a 'bhuidheann air a chùlaibh còmhla, agus fios aca càite an robh e a' dol. Aig a" mhionaid mu dheireadh, mar a bha dùil aige, nochd Dail ceart air a ghualainn.
  
  "A bheil sinn a" dèanamh seo, a charaid?"
  
  "Tha sinn ceart gu leòr."
  
  Agus leum iad sìos tro tholl ùr, casan an toiseach agus sùilean a" sireadh nàimhdean. Bhuail iad gu cruaidh a-steach don deic ìosal, air an roiligeadh, gun suathadh, agus dh" èirich iad leis na gunnaichean aca air an trèanadh.
  
  "Gu dearbh!" Bha Drake a" caoineadh.
  
  Bhuail na bòtannan aca air an deic chruaidh air an cùlaibh.
  
  Thàinig Kensi mu dheireadh, agus chunnaic Drake, an-toiseach, gun robh i air a seacaid throm a-staigh a thoirt dheth agus, san dàrna h-àite, gun robh i air a phasgadh timcheall bonn earrann sgoltadh trì troighean de rotor an heileacoptair. Bha smug air a h-aodann nuair a thionndaidh i chun an t-Suain.
  
  "A nis," ars ise, "tha m" armachd agam."
  
  "Gun cuidicheadh na diathan sinn."
  
  Ruith iad air an t-soitheach mar aon, a 'toirt air Ramses agus Gator ann am blàr. Thog an t-aiseag astar leis a h-uile mionaid a chaidh seachad. Dh'fhàs Liberty Island cuideachd, a 'fàs nas motha agus nas motha air fàire.
  
  "Nach eil am maniac a" tuigsinn nach ruig e an ìomhaigh?" Bha Kinimaka a" tarraing anail gu mòr.
  
  "Na abair sin," leum Hayden air ais. "Na abair sin."
  
  "O tha, tha mi a" tuigsinn."
  
  "Cha tèid iad fodha air an aiseag seo," thuirt Dahl riutha. "Chan eil am bàgh domhainn gu leòr airson a ghabhail a-steach ... uill, tha fios agad dè."
  
  Air an ath dheic shìos lorg iad an creach mu dheireadh thall. Bha an crogall a" dìon an dorais fhad "s a bha Ramses ag obrachadh an aiseig. A" cumail ris a" penchant a tha stèidhichte mar-thà airson cuthach, tha an neach-dèanaidh boma air RPG a dh" ullaich e airson dìreach mionaid a leigeil ma sgaoil. Cha b" urrainn dha Drake cuideachadh ach gasp is èigheach airson a h-uile duine còmhdach a ghabhail, agus an uairsin chaidh an urchair a shreapadh tro mheadhan an aiseig aig àirde a chinn, a" fàgail lorg ceò às a dhèidh, air a stiùireadh le gàire maniacal an Ailigator.
  
  "An toil leat e gu mòr? An do ghlac thu sin? Tha sinn mu thràth a" bàsachadh! "
  
  Choimhead Drake suas gus lorg fhaighinn air Alligator cha mhòr os a chionn, a "ruith às deidh na rocaid, a" giùlan an lannsair rocaid aige leis. Chaidh an rocaid fhèin tron aiseag agus chaidh i a-mach às a" chùl, a" spreadhadh san adhar. Shnaig an crogall an lannsair rocaid aig ceann Drake.
  
  Thuit an Yorkshireman mar a thionndaidh Ramesses mu dheireadh, a làmh gu cas a" gabhail fois air a" chuibhle stiùiridh.
  
  "Tha thu fadalach mu thràth," thuirt e.
  
  Bhuail Drake Ailigator anns a" stamag, ach leum e air ais, fhathast a" slugadh an airm mhòr aige. Gus a bhith cothromach, chuir e dàil air an sgioba mionaid a bharrachd. Cha robh duine airson a bhith air a bhualadh le bata cho feòil, ach bha tòrr àite taobh a-staigh an aiseig, a thug barrachd gluasad dha Dahl agus càch. Ghreas an crogall agus thionndaidh e mun cuairt, agus ruith e dìreach a dh"ionnsaigh Ramses, am prionnsa ceannairceach, a bha a-nis a" cumail daga leth-fèin-ghluasadach. Mhothaich Drake baga-droma ceangailte ri cùl an Alligator.
  
  "Chan eil thu ach a" cur dàil air na tha do-sheachanta, "thuirt Ramses.
  
  Le aon làmh a 'frasadh smùid bhon taobh a-staigh, leis an làimh eile dh'atharraich e cùrsa beagan, ag amas air Liberty Island.
  
  "An robh dragh ort a-riamh mu bhith beò?" Thuirt Drake bho chùl a" chunntair. "Bazaar? Glasadh? Plana teicheadh toinnte? Dè an ifrinn a bha sin uile?"
  
  "Ah, bha am bazaar dìreach - ciamar a bu chòir dhomh a chuir - fèill takeaway? A' faighinn air falbh mo chuid stuthan saoghalta. Tha an caisteal na shoraidh agus a" ciallachadh deireadh. Às deidh na h-uile, thug thu mi dìreach gu New York. Agus tha am plana teicheadh, tha, rud beag toinnte, tha mi ag aideachadh sin. Ach am faic thu a-nis? Tha thu fadalach mu thràth. Tha an uaireadair a" tic."
  
  Cha robh fios aig Drake dè dìreach a bha Ramses a" ciallachadh, ach bha a" bhuaidh soilleir. A 'tighinn a-mach à còmhdach, sheall e an taigh-cuibhle le peilearan agus ruith e às an dèidh, an sgioba aige faisg air làimh. Chan eil barrachd a 'bruidhinn; b' e so an crioch dheireannach aige. Thuit Ramses air ais, agus fhuil a" bruthadh o a ghualainn mar fhuaran. Rinn an crogall sgreuchail nuair a chaidh na peilearan a-steach don chorp aige. Chòmhdaich a" ghlainne an dà cheannairc ann an frasan biorach.
  
  Bhris Drake an doras agus an uairsin shleamhnaich e, a "breabadh far an fhrèam agus a" sleamhnachadh gu stad, a "mallachadh a fhortan. Leum Dahl thairis air, bha Kenzi ri thaobh. Chaidh an dithis a-steach don taigh-cuibhle agus thog iad na buill-airm aca airson marbhadh. Choinnich Ramses iad le uile neart duine cuthach a bha seachd troighean, ceangailte ri fèithean, a' gàireachdainn mar chù fiadhaich; ruith e stigh agus dh' fheuch e ri 'n sgapadh mu 'n cuairt.
  
  Cha do ghabh Dahl ri seo, a 'cur an aghaidh feachd brùideil agus a' toirt a h-uile buille. Dhanns Kensi mun cuairt orra le chèile, a" bualadh air cliathaichean Ramses mar mhadadh-allaidh cunnartach. Rinn am prionnsa radaigeach a' chùis air an t-Suain. Rinn am bàr-ghualainn crathadh Dahl. Rug làmhan iongantach làidir air an t-Suain leis an amhach agus thòisich iad a" brùthadh. A' togail a làmhan, dh'fhuasgail Dahl a ghreim letheach slighe agus an uair sin ghabh e fear e fhèin; bha 'n dithis a' creag agus a' bruthadh a chèile gus nach b' urrainn aon seach aon anail a tharraing. Thionndaidh Ramses Dahl mun cuairt agus chuir e air ais e don bhalla, ach b 'e gàire farsaing a bh' aig an t-Suain.
  
  Leum Kensi a-steach don adhar, a" togail a h-uilinn, a thug i sìos le feachd pronnadh, gu dìreach air leòn peilear Ramses. Gun a bhith an dùil gun cuireadh aon phunc crìoch air a leithid de shabaid, shàth i amhach an duine eadhon fhad "s a bha e a" sgreuchail, ag adhbhrachadh gum biodh a shùilean a "brùthadh.
  
  An uairsin chaidh Ramses air falbh, còmhdaichte le fuil, cuir a-mach. Leig Dahl air falbh e, a 'mothachadh an deireadh. Ghlas sùilean a' cheannairc air na Suainich, agus cha robh sgeul air call annta.
  
  "Gabhaidh mi am mionaid seo mar mhionaid buaidh," thuirt e. "Agus pronnadh cridhe calpachais."
  
  Leudaich e a làmh mar gum biodh e airson suathadh ris an Alligator.
  
  Loisg Dahl air ais. Bhuail am peilear Ramses sa stamag, ga thilgeil air ais.
  
  Leum an crogall agus thuit e air Ramses.
  
  Chaidh aig a" Phrionnsa Ceannairc air grèim fhaighinn air a" bhaga-droma a bha ceangailte ri cùl an Alligator a bha a" tuiteam, a làmh sìnte a-mach a" greimeachadh air an uèir ghorm fosgailte agus iad le chèile a" tuiteam às a chèile.
  
  Ruith Kenzi air adhart, ag amas air an làmh a bha a" cumail na h-uèir leis an aon armachd a bha aice, an armachd a b" fheàrr a bh" aice, katana amh. Chaidh an lann aice sìos gu sgiobalta, a 'gearradh dheth gàirdean Ramses aig a' ghualainn, a 'toirt air an ceannairc a bhith a' cur an cèill fìor iongnadh.
  
  Bhuail an làmh air an làr aig an aon àm ris an Alligator, ach bha na corragan fhathast a 'toirt grèim air ceann fosgailte na h-uèir ghorm.
  
  "Gun trioblaid," rinn Ramses casadaich. "Bha thu ceart ionnsaigh a thoirt orm mar sin. Cha robh an uaireadair a" tic. Ach..." Thog spasm e, bha fuil a" sruthadh gu sgiobalta bho a stamag, a ghàirdean agus a ghualainn chlì.
  
  "Tha seo a" tachairt... a-nis."
  
  
  CAIBIDEIL CAIBIDEIL A CHOGAIDH
  
  
  Shreap Drake thairis air an làr, a" roiligeadh an Ailigator air a stamag fhad "s a bha an duine cuthach a" sgoltadh a-steach don deic fhuilteach. Thuit Dahl ri thaobh, bha pian, uabhas agus ro-ràdh sgrìobhte air aodann. Chaidh an strap a cheangal, ach dh 'fhuasgail Drake e sa bhad, agus an uairsin shaor e a' chùis meatailt bhon stuth garbh.
  
  Sheas an timer cunntadh sìos air am beulaibh, na h-àireamhan dearga a bha a" deàlradh cho cunnartach agus uamhasach ris an fhuil a bha a" sgaoileadh thairis air an làr fo an glùinean.
  
  "Dà fhichead mionaid," bhruidhinn Hayden an-toiseach, bha a guth a" magadh. "Na bi a" cluich leis, Drake. Cuir às don rud seo an-dràsta."
  
  Bha Drake mu thràth a" tionndadh am boma, dìreach mar an turas mu dheireadh. Thug Kinimaka sgian goireasach fosgailte dha, a thug e às a chèile pìos às deidh pìos, a" gluasad gu faiceallach, a" cumail sùil air an iomadh ribe booby a dh" fhaodadh neach-dèanamh bhoma mar Gator a leigeil ma sgaoil. Nuair a ghluais e an inneal air falbh bhon cheannairceach cuthach, thug e sùil air Alicia.
  
  "Na abair tuilleadh," thuirt i, a" breith air an duine fo a ghàirdeanan agus ga shlaodadh air falbh. Cha bhiodh tròcair sam bith aig a leithid de mhortair.
  
  Le làmh seasmhach, thug e air falbh am pannal aghaidh den bhoma. Ceangailte ris bha uèirichean gorma coilichte a bha a" sìneadh gu h-eagallach.
  
  "Chan e boma dachaigh a tha seo," thuirt Dahl. "Bi faiceallach".
  
  Stad Drake gus deàrrsadh air a charaid. "A bheil thu airson seo a dhèanamh?"
  
  "Agus a bhith cunntachail airson a chuir air bhog? Chan eil idir. Chan eil."
  
  Bhreab Drake a bhilean ìosal, làn mhothachail air na factaran uile a bha na lùib. Bha an cunntadh sìos frasach na chuimhneachan cunbhalach air cho beag ùine a bha iad air fhàgail.
  
  Hayden ris an canar Moore. Kinimaka ris an canar na sappers. Dh'ainmich cuideigin eile NEST. Nuair a thug Drake sùil air an inneal, chaidh beachdachadh air a h-uile taobh agus chaidh fiosrachadh a dhòrtadh gu sgiobalta.
  
  "Tarraing na uèirichean a-rithist," mhol Dahl.
  
  "Ro chunnartach."
  
  "Tha mi a" smaoineachadh nach eil mothachadh gluasad ann an turas seo, a "breithneachadh leis an dòigh anns an robh an Alligator a" ruith. "
  
  "Deas. Agus chan urrainn dhuinn do bheachd sledgehammer ath-chleachdadh."
  
  "Cuairt air tuiteam?"
  
  "Sin an duilgheadas. Bha iad mu thràth a" cleachdadh rudeigin ùr - uèir fail-sàbhailte. Agus tha am bastard seo fìor. Ma thèid mi an sàs ann an seo, is dòcha gun obraich e."
  
  Rinn an crogall fuaimean neo-thalmhaidh bhon ath sheòmar fhad "s a bha Alicia ag obair. Cha b" fhada gus an do phron i a ceann tron doras briste. "Tha e ag ràdh gu bheil tionndadh an-aghaidh tamper aig a" bhoma. " Shrug i. "Ach an uairsin tha mi a" smaoineachadh gum biodh e air a dhèanamh. "
  
  "Chan eil ùine ann," thuirt Dahl. "Chan eil ùine damn ann airson seo."
  
  Thug Drake sùil air an timer. Bha trithead "s a còig mionaidean aca air fhàgail mu thràth. Shuidh e air ais air a chasan. "Damn, chan urrainn dhuinn an cunnart sin a ghabhail. Dè cho luath "s a ruigeas an sgioba bhomaichean an seo?"
  
  "Còig mionaidean aig a" char as àirde, "thuirt Kinimaka agus heileacoptairean a" bualadh air deic an aiseig ge bith càite an gabhadh iad. Chaidh cuid eile beagan na b" àirde nuair a leum luchd-teasairginn. "Ach dè mura h-urrainn dhaibh a dhì-armachadh?"
  
  "Dè mu dheidhinn a thilg sinn dhan bhàgh e?" Mhol Lauren.
  
  "Is e deagh bheachd a th" ann, ach tha e ro bheag, "bha Hayden air faighneachd dha Moore mu thràth. "Bhiodh an t-uisge truaillte a" sùghadh a "bhaile."
  
  Chrath Drake air ais is air adhart, a" beachdachadh air cuthach, agus an uairsin ghlac e sùil Dahl. Bha an aon bheachd aig an t-Suain, bha fios aige. Taing don t-sealladh aca, rinn iad conaltradh gu dìreach agus gu furasta.
  
  Is urrainn dhuinn a dhèanamh. Is e seo an aon dòigh.
  
  Bhiodh sinn dall. Chan eil fios air an toradh. Aon uair "s gu bheil e air tòiseachadh, chan eil dad air ais. Bhiodh sinn a" dol air turas aon-shligheach.
  
  Mar sin dè an ifrinn a tha thu a" feitheamh? Eirich, a mhàthair-chèile.
  
  Fhreagair Drake an dùbhlan ann an sùilean Dahl agus rinn e dìreach. A 'gabhail anail domhainn, chuir e grèim air an raidhfil aige, chuir e grèim air na dagaichean aige, agus tharraing e am boma niùclasach bhon chùl-droma aige. Sheall Hayden air le sùilean farsaing, frown drùidhteach.
  
  "Dè an ifrinn a tha thu a" dèanamh?"
  
  "Tha fios agad dè dìreach a tha sinn a" dèanamh. "
  
  "Is dòcha nach bi astaran sàbhailte mar an ceudna. Dhutsa, tha mi a" ciallachadh."
  
  "An uairsin cha dèan iad sin." Chaidh Drake a ghluasad. "Ach tha fios againn uile nach eil ann ach aon dòigh air am baile-mòr seo a shàbhaladh."
  
  Thog Drake am boma niùclasach agus choisich Dahl air adhart. Chuir Alicia stad air airson mionaid luachmhor eile.
  
  "Am fàg thu às deidh dìreach aon phòg? Na leig leis gur e seo an dàimh as giorra de mo bheatha. "
  
  "Tha e na iongnadh dhomh nach robh feadhainn nas giorra agad."
  
  "Tha mi a dh"aona ghnothach a" toirt lasachadh air fear a cho-dhùin mi a chòrd rium, a dh" fhuasgail mi agus a dh" fhàs sgìth dheth às deidh timcheall air ochd mionaidean.
  
  "O math. Chì mi thu ann am beagan an uairsin."
  
  Chùm Alicia e le a sùilean leatha fhèin, a 'cumail a' chòrr de a corp gu tur fhathast. "Thig air ais a dh'aithghearr".
  
  Bhrùth Hayden eadar Drake agus Dahl, a" bruidhinn gu sgiobalta, a" sgaoileadh fiosrachadh bho Moore agus a" cumail sùil air an fheadhainn a b" urrainn ciad-chobhair a thoirt seachad.
  
  "Tha iad ag ràdh gu bheil uallach pàighidh a" bhoma eadar còig is ochd kilotons. A" beachdachadh air meud, cuideam agus cho luath sa thèid e fodha..." Stad i. "Tha doimhneachd shàbhailte mìle ochd ceud troigh..."
  
  Dh" èist Drake ris, ach chaidh e suas an staidhre faisg air an deic àrd. "Feumaidh sinn an heileacoptair as luaithe a th" agad, "thuirt e ris a" phìleat a bha a" tighinn faisg. "Chan eil dad. Gun caoineadh. Dìreach thoir dhuinn na h-iuchraichean damn."
  
  "Chan eil sinn -"
  
  Chuir Hayden stad air. "Tha, ochd ceud deug troigh, gus an rèididheachd seo gu lèir a neodachadh, a rèir àithne NEST. Damn, feumaidh tu a bhith ceithir fichead mìle bhon chladach."
  
  Bha Drake a" faireachdainn gu robh corp meatailt a" bhoma a" sleamhnachadh beagan tro chòmhdach fallas a chorragan. "Ann an trithead mionaid? Cha tachair seo. Dè eile a th" agad?"
  
  Thionndaidh Hayden bàn. "Chan eil dad, Drake. Chan eil dad aca."
  
  "A-nis tha an sledgehammer seo a" tòiseachadh a "coimhead math," thuirt Dahl.
  
  Chunnaic Drake Alicia a" ruith seachad, a" dèanamh air an deic àrd agus a" coimhead a-mach gu muir. Dè bha i a" lorg an sin, a-muigh?
  
  Thàinig am pìleat a-steach, an inneal Bluetooth a 'brùthadh aig bonn a chlogaid. "Tha an heileacoptair damn as luaithe againn san arm," thuirt e. "Bell SuperCobra. Dà cheud mìle san uair ma phut thu i."
  
  Thionndaidh Drake gu Hayden. "An obraich seo?"
  
  "Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil". Rinn i àireamhachadh inntinneil na ceann. "Fuirich, chan urrainn seo a bhith fìor."
  
  Rug Drake air a" bhoma niùclasach, na h-àireamhan dearga fhathast a" lasadh, Dahl ri thaobh. "Leig leinn!"
  
  "Ceithir fichead mìle," thuirt i agus i a" ruith. "Seadh, faodaidh tu a dhèanamh. Ach chan fhàg sin ach thu... trì mionaidean airson an ifrinn a thoirt a-mach às an sin. Chan fhaigh thu às bhon raon spreadhaidh!"
  
  Thàinig Drake faisg air an Super Cobra gun a bhith a" fàs nas slaodaiche, a" coimhead air na cumaidhean liath caol, turaidean, canain trì-bharaille, bàghan urchraichean agus lannsaichean Hellfire.
  
  "Gu leòr," thuirt e.
  
  "Drake," stad Hayden e. "Fiù" s ma leigeas tu boma niùclasach gu sàbhailte, sgriosaidh an spreadhadh thu. "
  
  "An uairsin stad le bhith a" caitheamh ar n-ùine, "thuirt an Yorkshireman. "Mura h-eil thu fhèin no Moore no duine sam bith nad cheann eòlach air dòigh eile?"
  
  Dh"èist Hayden ris an dàta, a" chomhairle agus an fhiosrachadh a bha Moore an-còmhnaidh a" sgaoileadh. Dh"fhairich Drake an t-aiseag a" rocadh air na tonnan cianail, chunnaic e fàire Manhattan faisg air làimh, eadhon a" toirt a-mach an ùpraid a bha coltach ri seangan de dhaoine a bha mar-thà a" tilleadh gu am beatha. Bha bàtaichean-airm, bàtaichean-astair agus heileacoptairean anns a h-uile h-àite, air am pìleatadh le mòran a bheireadh am beatha airson an latha seo a shàbhaladh.
  
  Ach thàinig e sìos gu dìreach dhà.
  
  Chaidh Drake agus Dahl air bòrd an Super Cobra, a" faighinn cùrsa tubaist ann an smachdan bhon phìleat a bha a" falbh.
  
  "Biodh turas math agad," thuirt e agus e a" falbh. "Agus deagh fhortan".
  
  
  CAIBIDIL DAOIDH-SIX
  
  
  Thug Drake am boma niùclasach dha Dahl le gàire beag air aodann. "Smaoinich gur dòcha gum biodh tu airson an urram a dhèanamh, a charaid."
  
  Thog an Swede am boma agus dhìrich e gu cùl an heileacoptair. "Chan eil mi cinnteach an urrainn dhomh earbsa a bhith agad draibheadh ann an loidhne dhìreach."
  
  "Chan e càr a tha seo. Agus tha mi dha-rìribh a" creidsinn gu bheil sinn air dearbhadh mar-thà gun urrainn dhomh draibheadh nas fheàrr na thusa."
  
  "Carson a tha seo? Chan eil cuimhne agam air mar sin."
  
  "Is e Beurla a th" annam. Chan eil thu mar sin."
  
  "Agus dè dìreach a tha aig nàiseantachd ri dhèanamh le seo?" Shleamhnaich Dahl a-steach do chathair.
  
  "Pedigree," thuirt Drake. "Stuart. Hamilton. Sealg. Putan. Cnoc. Agus mòran a bharrachd. Thàinig an t-Suain as fhaisge air Formula 1 a bhuannachadh nuair a ghabh an Fhionnlainn a" chiad àite."
  
  Rinn Dahl gàire, rinn e bucall suas agus, a 'cur a' chùis mheatailt dhubh air a ghlùinean, dhùin e an doras. "Na bi a" bruidhinn cho àrd, Drake. Dh" fhaodadh gum bi sensor "bullshit" air a" bhoma."
  
  "An uairsin tha sinn sgìth mu thràth."
  
  A 'tarraing a' bhata gèara, thog e an heileacoptair air falbh bhon bhàt-aiseig, an dèidh dha dèanamh cinnteach gu robh an speur gu h-àrd soilleir. Bha solas na grèine a" lasadh bhon chùl agus a" breabadh far na milleanan de uachdar meòrachail a" bhaile, a" toirt cuimhneachan beag dha carson a bha iad a" dèanamh seo. Sheall na h-aghaidhean suas ris bho shìos an deic, mòran dhiubh a charaidean is a theaghlach, a cho-bhuillichean sgioba. Sheas Kenzi agus Mai gualainn ri gualainn, an aghaidhean gun chiall, ach b" e na h-Israelich a thug air gàire a dhèanamh mu dheireadh.
  
  Bhuail i air an uaireadair aice agus thuirt i le dìreach a bilean: Gluais am fuck nas fhaide.
  
  Cha robh Alicia ri fhaicinn, agus cha robh Beau idir. Chuir Drake heileacoptair armachd gu h-ìosal thairis air na tuinn air cùrsa dìreach thar a" Chuain Siar. Bha gaoth a' dol thairis air an t-slighe, agus solus na grèine a' priobadh air gach atadh. Bha fàireagan a" sìneadh a-mach air gach taobh, stuaghan de speuran aotrom gorm a" farpais ri raointean iongantach nan cuantan. Dh" fhalbh am fàire mòr air an cùlaibh mar a bha na mionaidean agus na diogan a" teannadh faisg air neoni.
  
  "Còig mionaidean deug," thuirt Dahl.
  
  Thug Drake sùil air an odometer. "Ceart air clàr-ama."
  
  "Dè an ùine a bhios air fhàgail againn?"
  
  "Trì mionaidean," thog Drake a làmh. "A bharrachd no as lugha."
  
  "Dè an ìre a tha seo ann am mìltean?"
  
  "Aig dà cheud mìle san uair? Mu sheachdnar."
  
  Sheall Dahl dòchas air aodann. "Chan eil sin dona".
  
  "Ann an saoghal air leth math," chrath Drake. "Chan eil sin a" toirt a-steach tionndadh tionndaidh, luathachadh, ionnsaigh siorc. Ge bith dè an ifrinn a thilg iad oirnn an sin."
  
  "A bheil inflatable aig an rud seo?" Choimhead Dahl mun cuairt, a chorragan a" greimeachadh gu teann air a" bhoma niùclasach.
  
  "Ma thachras e, chan eil fhios agam càite." Thug Drake sùil air an uaireadair aige.
  
  Dà mhionaid dheug gus an deach an spreadhadh.
  
  "Bi deiseil".
  
  "An-còmhnaidh mar seo."
  
  "Chuir mi geall nach robh dùil agad a bhith a" dèanamh seo nuair a dhùisg thu an-diugh. "
  
  "Dè? An leig thu boma niùclasach dhan Chuan Siar gus New York a shàbhaladh? No bruidhinn riut aghaidh ri aghaidh fhad "s a tha thu ann an heileacoptair Mara?"
  
  "Uill, an dà chuid."
  
  "Thàinig a" chiad phàirt gu m" inntinn."
  
  Chrath Drake a cheann, gun chomas aige a ghàire fhalach. "Gu dearbh thachair e. Is tusa Thorsten Dahl, an gaisgeach mòr."
  
  Leig an Suaineach grèim air a" bhoma niùclasach airson dìreach diog gus a làmh a chuir air gualainn Drake. "Agus is tusa Drake, Matt Drake, an duine as cùramaiche a dh" aithnich mi a-riamh. Chan eil e gu diofar dè cho cruaidh "s a dh" fheuchas tu ri fhalach."
  
  "A bheil thu deiseil airson am boma niùclasach seo a leigeil sìos?"
  
  "Gu dearbh tha, tha thu amadan bhon taobh a tuath."
  
  Thug Drake air an heileacoptair dàibheadh, an-toiseach a-steach don t-sròin ghlas. Shnaig Dahl an doras cùil fosgailte, a" tionndadh mun cuairt gus suidheachadh nas fheàrr fhaighinn. Chaidh sruth èadhair tron Super Cobra. Rinn Drake teannachadh air a ghreim air an luamhan smachd agus bhrùth e air na peadalan, a" leantainn air adhart a" tuiteam gu sgiobalta. Ghluais Dahl am boma niùclasach airson an turas mu dheireadh. Dh" èirich na tonnan, bhuail iad agus chuir iad frasan mì-riaghailtich thuca, a" deàlradh le foam geal, air a chuairteachadh le sradagan daoimean de sholas na grèine. A" teannachadh a h-uile fèithe, tharraing Drake e fhèin suas gu cruaidh mu dheireadh, a" dìreadh a halo agus a" tionndadh a cheann a choimhead air Dal a" tilgeil an armachd le còmhdach meatailt de sgrios mu dheireadh a-mach air an doras.
  
  Thuit e a-steach do na tonnan, boma snìomh a chaidh a-steach don uisge gu furasta air sgàth an àirde ìosal aig an deach a leigeil ma sgaoil, dòigh teine cinnteach eile gus dèanamh cinnteach gum fuirich an sensor dìon-tamper neodrach. Tharraing Drake air falbh iad bhon tubaist sa bhad, a "marcachd nan tonnan cho ìosal is gun do chuir iad thairis air an t-sleamhnag aige, a" caitheamh ùine ann a bhith a "faighinn àirde agus a" toirt nas lugha de rùm don heileacoptair tuiteam gun fhios nach biodh mòr-thubaist ann.
  
  Thug Dahl sùil air an uaireadair aige fhèin.
  
  Dà mhionaid.
  
  "Cuir do chas sìos."
  
  Thuirt Drake cha mhòr a-rithist nach robh e dha-rìribh a" draibheadh a "chàr, ach an àite sin chuir e fòcas air a bhith a" faighinn an eun cho luath "s a b" urrainn dha, le fios gun robh an Swede dìreach a "toirt a" chuideam dheth. A-nis thàinig e sìos gu diogan - an ùine ron spreadhadh niùclasach, na mìltean a chaidh an toirt air falbh bhon radius spreadhaidh, fad am beatha.
  
  "Ochd diogan deug," thuirt Dahl.
  
  Drake ullachadh airson ifrinn. "Bha e math, a charaid."
  
  Deich... naoi...
  
  "Chì thu a dh" aithghearr, Yorkie."
  
  Sia... còig... ceithir...
  
  " Na 'm faic mi do ghòrach-"
  
  Neoni.
  
  
  CAIBIDEIL FHICHEAD-SEACHD
  
  
  Chan fhaca Drake agus Dahl dad den chiad spreadhadh fon uisge, ach bha am balla mòr uisge a spreadh bhon mhuir air an cùlaibh gu leòr gus an cridheachan a ghluasad. Sgòth balgan-buachair liùlach ag èirigh mìltean de throighean a-steach don adhar, a 'dol thairis air a h-uile càil eile, a' ruith a dh'ionnsaigh an àile mar gum biodh e a 'feuchainn ris a' ghrian fhèin a bhàthadh. Dh "èirich cromag de spraeadh, ro-ruithear tonnan clisgeadh, sgòth spherical, tonnan uachdar àrd agus tonn bonn a dh" èiricheas gu àirde còrr air còig ceud meatair.
  
  Cha b" urrainn an tonn spreadhaidh a stad, b" e feachd nàduir a rinn an duine, lobhadh lùthmhor. Bhuail e air cùl an heileacoptair mar bhuille òrd, a" toirt a" bheachd dha Drake gun robh e air a phutadh le làimh fuamhaire aingidh. Cha mhòr sa bhad, chaidh an heileacoptair sìos, dh'èirich e, agus an uairsin thionndaidh e chun an taobh. Bhuail ceann Drake am meatailt. Lean Dahl air mar dola rag air a thilgeil timcheall le cù borb.
  
  Chrath an heileacoptair agus roilig e, chaidh a chrathadh le spreadhadh gun chrìoch, tonn fiùghantach. Shnìomh e a-rithist is a-rithist, ghluais na propellers aige, ghluais a chorp. Air a chùlaibh, lean cùirteir mòr uisge ag èirigh, air a stiùireadh le feachd titanic. Bha duilgheadas aig Drake a bhith mothachail, a" leigeil seachad a h-uile smachd air na bha an dàn dha agus dìreach a" feuchainn ri cumail air, a bhith furachail agus slàn.
  
  Cha robh an ùine na b" fhaide na bhunait, agus b" urrainn dhaibh sàil agus breabadh airson uairean a thìde taobh a-staigh na tonn spreadhaidh, ach is ann dìreach nuair a chaidh e seachad agus a lorg iad iad fhèin a" marcachd air an tonn a dh" fhàs fìor bhuaidhean a chumhachd millteach.
  
  Ruith an heileacoptair, cha mhòr bun os cionn, a dh"ionnsaigh a" Chuain Siar.
  
  A 'call smachd, dh' ullaich Drake airson buaidh, le fios, eadhon ged a thàinig iad beò às an tubaist, nach robh ràth beatha aca, gun seacaidean beatha, agus gun dòchas teasairginn. Ann an dòigh air choreigin a 'cumail mothachadh gu leòr airson a bhith an crochadh air beatha ghràdhach, choimhead e agus iad a' tuiteam dhan chuan.
  
  
  CAIBIDEIL FHICHEAD-Ochd
  
  
  Chunnaic Alicia Drake a 'dèanamh a' cheangail na cheann mu thrì diogan às a dèidh. Dahl cuideachd. Bha na gillean slaodach, ach chan innseadh i gu bràth. Bha e fada na b" fheàrr cuid de rudan a chumail ann an tèarmann. Mar a thuig càch, agus Hayden air tionndadh gu Moore agus a luchd-taic riaghaltais airson comhairle, chaidh Alicia a bhualadh leis an eòlas iongantach gun toireadh lagh astaran sàbhailte orra uile fulang gu mòr thairis air an ath leth uair a thìde. Fhad "s a bha Drake ag obair gus an heileacoptair a stiùireadh, thionndaidh Alicia a sùil agus a h-aire ann an àiteachan eile.
  
  Thuit an heileacoptair, bha fios aice air sin, agus mar sin cha robh an roghainn fhollaiseach a bhith ga lorg le eun eile a" dèanamh ciall sam bith. Ach nam biodh an heileacoptair aige ag itealaich aig dà cheud mìle san uair...
  
  Thug Alicia Beau gu aon taobh, mhìnich i am plana aice, agus an uairsin lorg i saighdear a thug a-steach iad gu riochdaire Maoir-chladaich na SA.
  
  "Dè an long as luaithe a th" agad?"
  
  Mun àm a tharraing Drake air falbh, bha Alicia fon deic agus a 'leum air bòrd gearradair clas Defender a chaidh a thionndadh gu sgiobalta, a' ruighinn astaran còrr is ceithir fichead mìle san uair. Mar a thuirt tè den sgioba chaorach, rinn iad atharrachaidhean a dh'fhaodadh a bhith air astar a' bhàta àrdachadh gu còrr is ceud. Nuair a dh" innis Alicia dhaibh ann am beagan fhaclan goirid dè bha i airson a dhèanamh, dh" iarr a h-uile duine a bha an làthair fuireach agus cuideachadh.
  
  Beagan mhionaidean às deidh sin, ghluais an Neach-dìon air falbh, a "gearradh tro na tonnan leis a" chrann teann aige, a "feuchainn ris a" bheàrn eadar an spreadhadh do-sheachanta agus àm an ruighinn a dhùnadh.
  
  Mar a thuirt Alicia riutha, "Tha sinn a" dèanamh air spreadhadh niùclasach, a ghillean. Cùm do chasan."
  
  Agus co-dhiù a dh'aithnich iad e no nach robh, bha an sgioba a 'putadh an astar as luaithe a-mach às a' bhàta. A 'marcachd nan tonn agus a' toirt dùbhlan dhaibh, thug am bàta clas Defender a h-uile dad a bh 'aice. Bha Alicia, le cnag geal agus aghaidh geal, a "greimeachadh air na rèilichean taobh a-staigh an t-seòmar-suidhe, a" coimhead tro na h-uinneagan. Dealbhaich GPS cùrsa an heileacoptair le bhith a" clàradh a chomharra transponder. Thug sgioba an t-soithich an-còmhnaidh aire don eadar-dhealachadh ùine, ag ràdh gun do dhùin iad am beàrn gu fichead mionaid, an uairsin gu ochd-deug.
  
  Seachd-deug.
  
  Fhathast ro fhada. Rug Alicia air an rèile agus rinn i gàire nuair a rug Beau air a gualainn.
  
  "Obraichidh e," thuirt e. "Sàbhailidh sinn an latha seo."
  
  Bha am bàta a' ruith cho luath 's a b' urrainn dhi, a' ruith an heileacoptair a bha a' siubhal gu luath, agus an dithis aca gu neònach a' ruith an spreadhaidh nach robh air tachairt fhathast. Bha fàire na loidhne a bha a" sìor atharrachadh, gun a bhith dìreach. Rinn an sgioba fallas, strì, agus chaidh iad a-steach do dhoimhneachd an eòlais. Bha am bàta a 'dol a-steach gu fearann gun chlàradh, bha na h-einnseanan cho cumhachdach is gu robh coltas beò orra.
  
  Nuair a thionndaidh an caiptean gu Alicia, bha i mar-thà a 'faicinn sgòth shnìomhanach air fàire, gun a bhith ro fhada air falbh, ach fada nas fhaide na heileacoptair Drake agus Dahl. Shreap an neach-dìon luathaichte thairis air aon fras uisge mòr, chunnaic e an tonn spreadhaidh a" tighinn faisg, bhuail e agus bhris e troimhe, a "crathadh a h-uile bolt a bha a" cumail a structar. Air falbh bha cearcall mòr de dh'uisge geal ri fhaicinn, thug an sealladh eadhon anail Alicia air falbh airson diog.
  
  Ach a-mhàin airson diog.
  
  "Gluais," thug i anail, mothachail gu robh Drake agus Dal a-nis cha mhòr cinnteach a "tuiteam ann an uisgeachan nàimhdeil. "Siubhail, gluais, gluais!"
  
  
  * * *
  
  
  Thug e trì mionaidean deug eile gus làrach na tubaist a ruighinn. Bha Alicia deiseil, le seacaid-teasairginn ceangailte ri a corp agus fear eile na làimh. Bha Bo ri thaobh le còrr air leth-dhusan ball den sgioba, a" sganadh nan uisgeachan le a shùilean. B" e a" chiad sprùilleach a lorg iad pìos fleòdraidh de lann propeller, agus b" e sleagh làn-fhad a bh" anns an dàrna fear. Às deidh seo, nochd na pàirtean sin nach deach fodha nas trice, a 'dol seachad ann am brabhsair.
  
  Ach chan e Drake no Dahl.
  
  Sheall Alicia a-mach air na tonnan, na seasamh anns a 'ghrian soilleir ach a' fuireach anns an ifrinn as dorcha. Ma cho-dhùin an dàn gum faodadh an dà ghaisgeach seo New York a shàbhaladh agus a bhith beò às an spreadhadh, dìreach airson a dhol air chall sa Chuan Siar, cha robh i cinnteach am b 'urrainn dhi a làimhseachadh. Chaidh mionaidean seachad. Chaidh an long-bhriseadh seachad. Cha tuirt duine facal no ghluais e òirleach. Fuirichidh iad gus an tig an oidhche ma bhios sin riatanach.
  
  Bha an rèidio an-còmhnaidh a" sgàineadh. An guth ceasnachaidh aig Hayden. An uairsin tha Moore agus Smith air an loidhne eile. Bhruidhinn eadhon Kensi suas. Chaidh amannan seachad ann an gluasad slaodach de bhuaireadh agus uabhas a bha a" sìor fhàs. Mar as fhaide a chaidh seo air adhart ...
  
  Sheas Beau air a mhullach, a" mothachadh rudeigin ag èirigh suas taobh na tuinne. Thog e seo agus thog e a" cheist. An uairsin chunnaic Alicia e cuideachd, tomad dubh neònach a" gluasad gu slaodach.
  
  "Mas e an Kraken a th" ann, "thuirt i gu bunaiteach, gun eadhon a" tuigsinn na thuirt i. "Tha mi a" falbh an seo."
  
  Stiùir an sgiobair am bàta an taobh sin, a" cuideachadh le fòcas an fhoirm. Thug e beagan mhionaidean agus ghluais e beagan, ach nuair a bha Alicia a" spùtadh, chunnaic i gur e dà chorp a bh" ann, ceangailte ri chèile gus an cumail bho bhith a" doilleir, agus ceangailte ri suidheachan a" phìleat a bha fhathast a" fleòdradh. Bha coltas gu robh am blàr eadar ceumadh air an uisge agus dàibheadh a" dol a dh" ionnsaigh an fheadhainn mu dheireadh, agus mar sin chuir Alicia ìmpidh air an Neach-dìon cabhag a dhèanamh.
  
  Agus leum e thar bòrd.
  
  A 'snàmh gu cunbhalach, rug i grèim air a' mhullach breabadh agus chuir i roc air, a 'feuchainn ri ciall a dhèanamh dheth. Thionndaidh aodann cuideigin.
  
  "Dail. A bheil thu ceart gu leòr? Càit a bheil Drake?
  
  "A" cumail grèim air mo chòta. Mar a bha e an-còmhnaidh."
  
  Mar a thionndaidh an sruth Dahl timcheall san uisge, thàinig dàrna aghaidh ri fhaicinn, a" lùbadh an aghaidh cùl seacaid an fhir eile.
  
  "Uill, tha an dithis agaibh gu math comhfhurtail còmhla," thuirt Alicia ri gearan. "Chan iongnadh nach do ghairm thu airson cuideachadh. An toir sinn deich mionaidean no dhà eile dhut?"
  
  Dh'èirich làmh chrith Drake bhon uisge. "Chan eil eadhon na aonar. Tha e coltach rium gu'n do shluig mi leth a' chuain fhuiltich."
  
  "Agus tha mi a" smaoineachadh gu bheil sinn gu bhith a "dol sìos," thuirt Dahl anail, mionaidean mus do shleamhnaich suidheachan a" phìleat air ais agus a cheann air a dhol à bith fon uisge.
  
  Thàinig gearradair nam Maor-cladaich cho faisg 's a bha e a' caoidh. "A bheil a h-uile rud ceart gu leòr leotha?" ghlaodh guthan.
  
  Bha Alicia a" crathadh. "Tha a h-uile dad ceart gu leòr leotha. Tha na bastards dìreach a" magadh mun cuairt."
  
  An uairsin shleamhnaich Drake fon uisge cuideachd.
  
  "Mmm," choimhead Alicia air. "Leis an fhìrinn innse..."
  
  
  CAIBIDEIL CAIBIDEIL DAOINE-FHICHEAD
  
  
  Às deidh sin, chaidh an saoghal atharrachadh, air a chlisgeadh leis an uabhas a thachair, ach, gu mì-fhortanach, dh" fhàs e cleachdte ris. Mar a mhìnich na Stàitean Aonaichte air ais anns na 1960n, cha robh ann ach beagan ùine mus do chuir cuid de cheannaircich boma niùclasach ann am fear de na bailtean-mòra as motha san t-saoghal. Leasaich iad eadhon sgrìobhainn agus freagairt dha - suidheachadh freagairt nàiseanta àireamh a h-aon.
  
  Nam biodh buidheann dhaoine le barrachd leònte, brùideil, goirt agus gearain air cruinneachadh gus beachdachadh air a" bhuil agus gleans air fàilligidhean New York, cha bhiodh sin air aithneachadh a-riamh. Ach, chuir an Ceann-suidhe, Stiùiriche Tèarainteachd Dùthcha agus Àrd-bhàillidh New York fios chun sgioba seo, SPIR agus grunnan eile.
  
  Bha Alicia an-còmhnaidh a" dol a ghearain mu dheidhinn. "Agus cha robh mi ag iarraidh ach fios bho Lawrence."
  
  "Bruth an èisg?" Dh'fhaighnich Drake.
  
  "Na bi gòrach. Jennifer, gu dearbh."
  
  "Am b" urrainn i do ghoid bhuam?"
  
  Rinn Alicia gàire. "Ann am priobadh na sùla."
  
  "Uill, tha e an-còmhnaidh math fios a bhith agad cò an taobh air a bheil thu."
  
  "Ma tha thu ag iarraidh, b" urrainn dhomh liosta de na prìomh thagraichean a sgrìobhadh thugad."
  
  Shìn Drake a làmh, fhathast a" feuchainn ri faighinn seachad air a" phòg a bha iad a" roinn. Thachair seo dìreach às deidh mionaid de chuideam mòr, comharrachadh beatha, ach dhùisg e faireachdainnean ann, seann fhaireachdainnean a bha e a" smaoineachadh a bha air bàsachadh o chionn fhada. Mar a sheas cùisean an-dràsta, bha mòran rudan eile ri bheachdachadh - Mai agus Bo ceann-cinnidh nam measg.
  
  Ach cha do rinn beatha maill dìreach dhutsa, smaoinich e. Ged a bha mòran an dùil ri seo, agus mar as trice cha tàinig cothroman math ach aon turas. Mar as trice bhiodh a bhith gan ionndrainn a" ciallachadh beatha aithreachais, gun fhios a bhith agad. Chan e cothrom a th" ann an cothrom air chall a-riamh.
  
  Tha e nas fheàrr feuchainn ri fàiligeadh na gun a bhith a" feuchainn idir.
  
  Bha Alicia cho iom-fhillte ri siostam grèine, ach eadhon bha i comasach air seòladh. Chuir e dheth a smuaintean airson mionaid, fhathast lag gu corporra agus gu inntinn bho gach cuideam an latha an-diugh agus, gu dearbh, na beagan sheachdainean a dh" fhalbh. Shuidh a charaidean timcheall air, a" faighinn tlachd à biadh ann am fear de na taighean-bìdh Eadailteach as fheàrr ann an New York. Fhuair an t-Àidseant Moore an togalach gu lèir air màl air cosgais Homeland, mar chomharra taing don sgioba, agus ghlas e a-staigh iad.
  
  "Ge bith dè thachras," thuirt e. "Chan eil mi airson gum bi daoine ann an cabhag gus casg a chuir air seo."
  
  Bha Drake a" cur luach air.
  
  Agus bha an sgioba a" cur luach air a" bhiadh iongantach, am faireachdainn socair agus am fois fhada às deidh uimhir de dh" uallach. Bha na suidheachain spaideil, bha an seòmar blàth, agus cha mhòr nach robh an luchd-obrach follaiseach. Bha Dahl air a sgeadachadh le lèine gheal agus pants dubha, cha mhòr nach robh e aithnichte dha Drake, a bha cleachdte ri bhith ga fhaicinn ann an gèar sabaid. Ach an uairsin bha e air a sgeadachadh san aon dòigh, a 'cur an àite a' bhriogais le jeans earbsach Levi.
  
  "Chan eil e coltach ri Bond," thuirt Dahl.
  
  "Chan e Seumas Bond a th 'annam."
  
  "An uairsin stad air cus smaoineachadh agus feuchainn ri bhith a" nochdadh nas ionnsaichte a h-uile uair a choisicheas Alicia seachad. Tha fios aice mu thràth gur e dìreach Yorkshire dv a th" annad-"
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil an t-àm ann dhut a dhol air saor-làithean, a charaid. Mura h-urrainn dhut co-dhùnadh càite an tèid thu, bhithinn toilichte cuireadh a thoirt dhut an ath sheachdain." Thog e a dhòrn.
  
  "Agus seo mo thaing airson do bheatha a shàbhaladh."
  
  "Chan eil cuimhne agam air seo. Agus mura h-eil cuimhne agam air, cha do thachair e a-riamh."
  
  "Gu math coltach ri nuair a dh'fhàs thu suas."
  
  Shuidh Bo 'us May ri 'chèile, am Frangach a' gabhail tlachd 'n a bhiadh, 's a' comhradh 'n uair a labhradh ris ; sheall am boireannach Iapanach a-mach à àite, air a ghlacadh eadar dà shaoghal. Bha Drake a" faighneachd dè dha-rìribh a bha i ag iarraidh agus càite an robh an fhìor àite aice. Aig amannan chunnaic e teine innte a bhrosnaich i gu bhith a 'sabaid air a shon, aig cuid eile - teagamh a thug oirre fuireach sàmhach, a' tuiteam a-steach dhi fhèin. Gun teagamh, cha b" urrainn don cheathrar dhiubh dad fhuasgladh ann an latha, ach chunnaic e rudeigin a" tighinn dlùth, a" sgapadh na fàire air thoiseach.
  
  Gu math coltach ris an spreadhadh niuclasach a chunnaic e an-dè.
  
  Bha Smith agus Lauren a-nis mar aon. Is dòcha gu robh iad air am brosnachadh le pòg Drake agus Alicia, no is dòcha am brus aca le sgrios. Co-dhiù, cha do chaith iad latha eile a" smaoineachadh mu dheidhinn. Shuidh Hayden agus Kinimaka còmhla, agus bha Drake a" faighneachd am faca e rudeigin a bharrachd air a" mheatair fànais eatarra, rudeigin nas ciallaiche. Bha barrachd buntainn aige ri cànan bodhaig na rud sam bith eile, ach bha e sgìth na inntinn aig an àm agus chuir e ri sgìths e.
  
  "A-màireach," thog e a ghloine, "agus chun an ath bhlàr."
  
  Chaidh na deochan a dhraoghadh agus lean am biadh. B" ann às deidh a" phrìomh chùrsa ithe agus a" mhòr-chuid a" lùbadh air ais anns na cathraichean aca, domhainn ann an sàmhchair thoilichte, a chuir Kenzi roimhe bruidhinn ris a" bhuidheann gu lèir.
  
  "Dè tha ceàrr orm?" - dh'fhaighnich i. "A bheil an dàn dhomh dha-rìribh cho mì-chinnteach?"
  
  Ghluais Hayden, culaidh na ceannais ga còmhdach a-rithist. "Uill, bidh mi onarach leat, agus tha mi cinnteach gum bi meas agad. Chan eil dad a bu toil leam a bharrachd air do chumail a-mach à cealla prìosain, Kensi, ach feumaidh mi a ràdh - chan urrainn dhomh smaoineachadh gu bheil sin a" tachairt. "
  
  "Dh" fhaodadh mi falbh."
  
  "Cha b" urrainn dhomh stad a chuir ort, "dh"aidich Hayden. "Agus cha bhithinn ag iarraidh. Ach tha na h-eucoirean a rinn thu anns an Ear Mheadhanach," rinn i gàire, "air a 'char as lugha a ràdh, chuir e dragh air mòran de dhaoine cumhachdach." Tha cuid dhiubh Ameireaganach."
  
  "Is dòcha gur e na h-aon fhir is boireannaich a cheannaich mi stuthan eile."
  
  "Deagh phuing. Ach cha do chuidich e".
  
  "An uairsin thèid mi còmhla ris an sgioba agad. Tòisich le sglèat glan. Ruith ri taobh an gazelle blonde, leis an ainm Torsten Dahl. Is ann leatsa a tha mi a-nis, Hayden, ma bheir thu cothrom dhomh na fiachan agam obrachadh."
  
  Chaidh ceannard sgioba SPEAR sìos gu sgiobalta fhad "s a bha aithris dhùrachdach Kenzi a" nochdadh oirre. Thadhail Drake air uisge airson an dàrna uair ann an dà latha. "Cha do smaoinich mi a-riamh air Dal mar gazelle. Nas motha buileach -"
  
  "Na abair sin," thug an Swede rabhadh, a "coimhead beagan nàire.
  
  Choimhead Alicia gu faiceallach air na h-Israelich. "Chan eil mi cinnteach gu bheil mi airson a bhith ag obair leis a" ghalla seo."
  
  "O, bidh mi math dhut, a Mhìle. Cùm thu fhèin air do òrdagan. B "urrainn dhomh teagasg dhut mar a thilgeas tu punch a tha dha-rìribh a" goirteachadh. "
  
  "Is dòcha gum feum mi fuireach còmhla riut an-dràsta cuideachd," thuirt Bo. "Le Tyler Webb anns a" ghaoith agus Tomb Raider, chan eil àite sam bith eile anns am b" urrainn dhomh a bhith. "
  
  "Tapadh leat," rinn Drake gearan. "Smaoinichidh sinn mu dheidhinn agus cuiridh sinn litir freagairt gu math goirid thugad."
  
  "Tha fàilte an-còmhnaidh air daoine math air an sgioba seo," thuirt Hayden ris. "Cho fad's a tha iad a" cluich gu math leis a" chòrr againn. Tha mi cinnteach gum bi Beau na dheagh chur-ris."
  
  "Uill, tha fios agam gu bheil buannachd mhòr aige," thuirt Alicia gu smaoineachail. "Ged nach eil mi cinnteach an cluich e gu math leis an sgioba."
  
  Rinn cuid gàire, cuid eile nach dèan. Bha an oidhche a" crìonadh agus a" crìonadh, ach a dh" aindeoin sin rinn na saighdearan a shàbhail New York trom-inntinn ann an deagh chompanaidh agus am measg sgeulachdan math. Bha am baile fhèin a" comharrachadh leotha, ged nach robh fios aig a" mhòr-chuid den luchd-còmhnaidh carson. Bha faireachdainn carnabhail a 'dol tron adhair. Anns an dorchadas agus an uairsin aig èirigh na grèine, lean beatha.
  
  Mar a bha an latha ùr a" dol fodha, chaidh an sgioba an dòighean eadar-dhealaichte, a" tilleadh gu na seòmraichean taigh-òsta aca agus ag aontachadh coinneachadh feasgar.
  
  "Deiseil airson sabaid uair eile?" Ghluais Dahl gu Drake agus iad a" coiseachd a-mach don mhadainn ùr, ùr.
  
  "Ri taobh riut?" Smaoinich Drake air magadh a dhèanamh air an t-Suain agus an uairsin chuimhnich e air a h-uile dad a bha iad air a bhith troimhe. Chan ann dìreach an-diugh, ach bhon latha a choinnich iad.
  
  "An-còmhnaidh," thuirt e.
  
  
  CRÌOCH
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Daibhidh Leadbeater
  Cnàmhan Odin
  
  
  DÙTHCHAS
  
  
  Bu mhath leam an leabhar seo a choisrigeadh do mo nighean,
  
  Kira,
  
  a' gealltainn a chumail
  
  agus mòran a bharrachd mhìltean air thoiseach ...
  
  Agus dhan a h-uile duine a thug taic dhomh na mo sgrìobhadh.
  
  
  Pàirt 1
  Cha robh mi a-riamh ag iarraidh cogadh a thòiseachadh ...
  
  
  AON
  
  
  
  IORK, Sasainn
  
  
  Bhris an dorchadas.
  
  "Seo e". Thug Matt Drake sùil air an inneal-seallaidh agus dh" fheuch e ri dearmad a dhèanamh air an t-sealladh agus an ìomhaigh a ghlacadh fhad "s a bha am modail ann an aodach eireachdail a" stobadh sìos an t-slighe-laighe thuige.
  
  Chan eil e furasta. Ach bha e na phroifeasanta, neo co-dhiù dh" fheuch e ri bhith. Cha tuirt duine a-riamh gum biodh e furasta an gluasad bho shaighdear SAS gu sìobhalta, agus bha e air a bhith a "strì airson na seachd bliadhna a dh" fhalbh, ach bha e coltach gun do bhuail an dealbh an t-slat cheart taobh a-staigh e.
  
  Gu sònraichte a-nochd. Bha a 'chiad mhodail a' crathadh agus a 'gàireachdainn beagan gu h-èibhinn, agus an uairsin choisich e air falbh gu fuaim ceòl agus sunnd. Lean Drake air a" briogadh air a" chamara nuair a thòisich Ben, an loidseadair fichead bliadhna aige, a" sgreuchail na chluais.
  
  "Tha am prògram ag ràdh gur e Milla Yankovic a bh" ann. Tha mi a" smaoineachadh gu bheil mi air cluinntinn bhuaipe! Tha mi ag aithris: 'modail dealbhaiche chic Freya'. Wow, an e sin Bridget Hall? Tha e duilich innse fo na h-innealan Lochlannach sin uile."
  
  Cha tug Drake an aire don bheachd agus lean e air a gheama, gu ìre leis nach robh e cinnteach gu robh a charaid òg a" tarraing an t-sreang aige, mar sin a bhruidhinn. Ghlac e ìomhaighean beothail de shlighe a" chait agus dealbh-chluich sgapte an t-solais anns an t-sluagh. Bha na modailean air an sgeadachadh ann an aodach Lochlannach, le claidheamhan is sgiathan, clogaidean agus adhaircean - aodach retro air a dhealbhadh leis an dealbhaiche ainmeil Abel Frey, a chuir mar urram don fheasgar ri fasan an t-seusain ùir le deise blàir Lochlannach.
  
  Thionndaidh Drake an aire gu ceann cuairt a" chait agus cuspair subhachais an latha an-diugh - cuimhneachan a chaidh a lorg o chionn ghoirid, leis an t-ainm àrd-amasach "Shield of Odin". Tha an sgiath a chaidh a lorg às ùr, a tha air cliù a chosnadh air feadh an t-saoghail, air ainmeachadh mar-thà mar an lorg as motha ann am miotas-eòlas Lochlannach agus gu dearbh tha i a" dol air ais fada ro thoiseach eachdraidh nan Lochlannach.
  
  Gu neònach, thuirt na h-eòlaichean.
  
  Bha an dìomhaireachd a lean e mòr agus inntinneach agus tharraing e aire an t-saoghail air fad. Cha do dh'àrdaich luach an Sgiath ach nuair a chaidh luchd-saidheans a-steach don t-siorcas sanasachd an dèidh do eileamaid neo-sheòrsaichte a bhith air a lorg na sgrìobhadh.
  
  Nerds acrach airson na còig mionaidean deug de chliù aca, bhruidhinn taobh sineach a phearsantachd. Chrath e dheth. Ge bith dè an ìre a shabaid e, bha an cianalas a thàinig gu bhith na phàirt dheth nuair a bha e na bhanntrach fo bhlàth mar ròs puinnseanta nuair a leig e sìos a gheàrd.
  
  Thug Ben grèim air làmh Drake, gu h-obann a 'tionndadh a chuid ealain gu bhith na shealladh den ghealach slàn.
  
  "Obh". Rinn e gàire. "Tha mi duilich, Matt. Tha e gu math blasta. A bharrachd air a' cheòl... 's e crap a th' ann. B" urrainn dhaibh mo chòmhlan fhastadh airson beagan cheudan not. An urrainn dhut a chreidsinn gun do shoirbhich le Iorc a làmhan fhaighinn air rudeigin cho iongantach ri seo?"
  
  Chuir Drake an camara aige san adhar. "Gu h-onarach? Chan eil." Bha e eòlach air Comhairle Baile Iorc leis na beachdan coirbte aca. Tha an àm ri teachd san àm a dh'fhalbh, mar sin tha iad ag ràdh. "Ach seall, tha York a" pàigheadh beagan quid don uachdaran agad airson dealbhan a thogail de mhodalan, chan e na speuran air an oidhche san t-Sultain. Agus tha do chòmhlan sgoinneil. Mar sin, fuaraich."
  
  Ruith Ben a shùilean. "Sit? Tha am Wall of Sleep eadhon a-nis a" beachdachadh air uh... grunn mholaidhean, a charaid."
  
  "Dìreach a" feuchainn ri fòcas a chuir air modalan math. " Bha Drake gu dearbh ag amas air an Sgiath, air a shoilleireachadh le solais cuairt a" chait. Bha dà chearcall ann, bha am fear a-staigh còmhdaichte le seann ìomhaighean bheathaichean, agus bha an taobh a-muigh na mheasgachadh de shamhlaidhean bheathaichean.
  
  Gu math dìomhair, smaoinich e. Fìor mhath airson measan agus cnothan air an leigheas.
  
  "Cute," thuirt e mar mhodail a choisich e seachad, agus ghlac e iomsgaradh òigridh is aois air film didseatach.
  
  Chaidh an ruith cat a chuir a-steach gu sgiobalta ri taobh Ionad Jorvik ainmeil Iorc - taigh-tasgaidh eachdraidh Lochlannach - às deidh do Thaigh-tasgaidh Àrsaidheachd Nàiseanta na Suaine iasad goirid a thoirt seachad tràth san t-Sultain. Dh'fhàs cudromachd an tachartais gu mòr nuair a thairg an dealbhaiche sàr-rionnag Abel Frey taic a thoirt do thachartas coiseachd cat gus fosgladh an taisbeanaidh a chomharrachadh.
  
  Chuir modail eile astar air na leacan gluasadach le faireachdainn cat a" coimhead airson a bhobhla uachdar oidhche. Amadain, tha sinicism air a dhol suas a-rithist. B" e seo am paradigm fucking de rionnag a bha gu bhith a" nochdadh air prògram "daoine ainmeil" TBh fìrinn san àm ri teachd agus a bhith air a tweetadh mu dheidhinn air Twitter agus Facebook le millean amadan smocaidh leann, deich san latha.
  
  Chaidh Drake fodha. Bha i fhathast na nighean aig cuideigin ...
  
  Bha na spotlights a" cuairteachadh agus a" sruthadh thairis air speur na h-oidhche. Bha an solas soilleir a" nochdadh bho aghaidh stòr gu aghaidh stòr, a" milleadh an aura beag ealanta a bha Drake air a chruthachadh. Thug ceòl dannsa tarraingeach Cascada ionnsaigh air a chluasan. A Thighearna, smaoinich e. Ann am Bosnia bha na faireachdainnean nas fhasa na seo.
  
  Dh" fhàs an sluagh. A dh'aindeoin na rinn e, thug e mionaid airson coimhead air na h-aghaidhean timcheall air. Càraidean agus teaghlaichean. Luchd-dealbhaidh dìreach agus gèidh an dòchas sealladh fhaighinn air an iodhal aca. Daoine ann an èideadh snasail, a 'cur ri faireachdainn na carnabhail. Rinn e gàire. Feumar aideachadh gun robh an t-iarrtas airson a bhith air freiceadan air a dhol sìos na laithean seo - bha deòin an airm air a dhol seachad - ach dh'fhairich e fhathast cuid de na seann mhothachadh. Ann an seagh toinnte, bha iad air neart fhaighinn bho chaochail Alison, a bhean, dà bhliadhna roimhe sin às deidh dhi a fàgail, feargach, briste le cridhe, ag innse gur dòcha gun do dh" fhàg e an SAS, ach cha robh an SAS air fhàgail gu bràth. Dè bha an ifrinn eadhon a" ciallachadh?
  
  Is gann gu bheil ùine air suathadh ris a" phian.
  
  Carson a bhuail i? An e droch fhaileas a bh" ann air an rathad? Droch bhreithneachadh? Deòir na sùilean? A dh'aona ghnothach? Freagairt a chuireadh uaith gu bràth ; fìrinn uamhasach nach bi fios aige gu bràth.
  
  Thug seann riatanas Drake air ais chun an latha an-diugh. Bha rudeigin air a chuimhneachadh bho làithean an airm aige - gnogadh fada air falbh, air a dhìochuimhneachadh o chionn fhada... a-nis seann chuimhneachain... gnogadh....
  
  Chrath Drake an ceò agus chuir e fòcas air taisbeanadh coiseachd nan cat. Chuir dà mhodail blàr meallta air dòigh fo sgiath Odin: gun dad iongantach, dìreach stuth sanasachd. Rinn an sluagh gàirdeachas, bha camarathan telebhisean a" crathadh, agus bha Drake a" cliogadh mar dervish.
  
  Agus an uairsin rinn e gàire. Leig e sìos an camara. Ghlac inntinn an t-saighdeir, leisg ach gun chrìonadh, an gnogadh fad às sin, a" gnogadh a-rithist, agus bha e a" faighneachd carson a bha an dà heileacoptair airm ifrinn a" tighinn faisg air an t-sealladh.
  
  "Ben," thuirt e gu faiceallach, a" faighneachd na h-aon cheist a thàinig nam inntinn, "rè an rannsachaidh agad, an cuala tu mu aoighean ris nach robh dùil a-nochd?"
  
  "Wow. Cha robh mi a" smaoineachadh gun do mhothaich thu. Uill, bha iad a" tweetadh gum faodadh Kate Moss nochdadh.
  
  "Ceit Moss?"
  
  Dà heileacoptair, fuaim a dh" aithnicheas cluais ionnsaichte gun samhail. Agus chan e dìreach heileacoptairean. B" iad sin heileacoptairean ionnsaigh Apache.
  
  An uairsin chaidh ifrinn gu lèir a sgaoileadh.
  
  Chaidh na heileacoptairean os an cionn, rinn iad cearcall agus thòisich iad a" gluasad còmhla. Rinn an sluagh gàirdeachas le dealas, an dùil ri rudeigin sònraichte. Thionndaidh a h-uile sùil agus camara gu speur na h-oidhche.
  
  Ghlaodh Ben, "Wow..." Ach an uairsin ghlaodh am fòn cealla aige. Ghlaodh a phàrantan agus a phiuthar daonnan, agus fhreagair esan, fear teaghlaich le cridhe òir, daonnan.
  
  Tha Drake cleachdte ri briseadh teaghlaich goirid. Rinn e sgrùdadh faiceallach air suidheachadh an heileacoptair, na bàghan urchraichean làn luchdaichte, an gunna-slabhraidh 30mm a rèir coltais a bha suidhichte fo fuselage an itealain, agus rinn e measadh air an t-suidheachadh. Crap...
  
  Bha an sluagh dealasach air am pacadh a-steach do cheàrnag bheag air a chuairteachadh le bùthan le trì slighean a-mach cumhang. Cha robh ach aon roghainn aig Ben agus esan nam biodh... nuair... thòisich an stampede.
  
  Lean ort dìreach airson cuairt cat.
  
  Gun rabhadh, shleamhnaich dusanan de ròpaichean far an dàrna heileacoptair, a thuig Drake a-nis a dh" fheumadh a bhith na hybrid Apache: inneal air atharrachadh gus àite a thoirt dha grunn bhuill den sgioba.
  
  Thàinig fir masgaichte sìos na sreathan a 'gluasad, a' dol à sealladh air cùl a 'chait. Mhothaich Drake gu robh na gunnaichean ceangailte ris na cisteachan aca nuair a thòisich sàmhchair faiceallach a" sgaoileadh tron t-sluagh. B" e guthan chloinne a bha anns na guthan mu dheireadh a" faighneachd carson, ach cha b" fhada gus an do bhàsaich iad sìos.
  
  Loisg am prìomh Apache urchair Hellfire aig aon de na h-irisean falamh. Bha fuaim sròin ann, mar mhillean galan de smùid a" teicheadh, an sin ràmh mar dhà dhineosair a" coinneachadh. Mìrean teine, glainne agus breige sgapte àrd air feadh na sgìre.
  
  Leig Ben sìos am fòn cealla aige ann an clisgeadh agus ruith e às a dhèidh. Chuala Drake na sgreuchail ag èirigh mar tonn làn-mara agus bha e a" faireachdainn gu robh instinct mob a" gabhail thairis an sluagh. Gun a bhith a 'smaoineachadh airson diog, rug e air Ben agus thilg e thairis air an rèile e, an uairsin leum e thairis air fhèin. Thàinig iad air tìr ri taobh slighe a" chait.
  
  Ghlaodh fuaim gunna-slabhraidh Apache a-mach, domhainn agus marbhtach, na seallaidhean aige ag itealaich thairis air an t-sluagh ach fhathast ag adhbhrachadh fìor chlisgeadh.
  
  "Beinn! Fuirich faisg orm." Rinn Drake rèis timcheall bonn slighe a" chait. Lean grunn mhodalan a-null gus cuideachadh. Dh" èirich Drake gu a chasan agus choimhead e air ais air an àireamh mhòr de dhaoine a bha a" ruith ann an clisgeadh a dh" ionnsaigh an t-slighe a-mach. Shreap na dusanan de dhaoine an t-slighe-laighe, le cuideachadh bho mhodalan agus luchd-obrach. Bhris sgreuchail eagallach an èadhar, ag adhbhrachadh clisgeadh sgaoileadh. Shoilleirich an teine an dorchadas, agus bàthadh trom-laighe rotors heileacoptair a" mhòr-chuid den fhuaim.
  
  Ghlaodh an gunna-slabhraidh a-rithist, a" cur luaidhe throm dhan adhar le fuaim trom-oidhche nach bu chòir do shìobhaltach a chluinntinn an àite sam bith.
  
  Thionndaidh Drake. Bha na modailean air an cùlaibh. Bha sgiath Odin air a bheulaibh. A "cumail ri spionnadh, chuir e an cunnart beagan dhealbhan a thogail dìreach an-dràsta nuair a nochd saighdearan ann an seacaidean dìon-urchair bho chùl na seallaidhean. B" e a" chiad dragh a bh" aig Drake e fhèin a shuidheachadh eadar Ben, na modailean, agus na saighdearan, ach chùm e air a" cliogadh, a" caolachadh an lorg-seallaidh aige.
  
  Le a làimh eile phut e an neach-gabhail òg aige nas fhaide air falbh.
  
  "Hey!"
  
  Choimhead fear de na saighdearan air agus chuir e an gunna aige gu cunnartach. Chuir Drake às do fhaireachdainn mì-chreidimh. Cha do thachair an leithid de rud ann an Iorc, san t-saoghal seo. Bha Iorc na dhachaigh do luchd-turais, leannanan reòiteagan agus luchd-turais latha Ameireaganach. B 'e leòmhann a bh' ann nach robh cead a-riamh a bhith a 'reubadh, eadhon nuair a bha an Ròimh a' riaghladh. Ach bha e sàbhailte, agus bha e ciallach. B" e seo an t-àite a thagh Drake teicheadh bhon SAS damn sa chiad àite.
  
  A bhith còmhla ri mo bhean a. Gus a sheachnadh... crap!
  
  Nochd an saighdear gu h-obann na aodann. "Thoir dhomh sin!" dh'èigh e le stràc Gearmailteach. "Thoir dhomh e!"
  
  Ruith an saighdear chun a' chamara. Bhuail Drake air a bhogha agus thionndaidh e an gunna-inneal aige. Bha gnùis an t-saighdeir air a lasadh suas le iongantas. Thug Drake an camara gu sàmhach gu Ben ann an gluasad a bhiodh air prìomh neach-frithealaidh New York a dhèanamh moiteil. Chuala mi e a" ruith air falbh aig astar luath.
  
  Chomharraich Drake an gunna-inneal air an làr nuair a chaidh triùir shaighdearan eile air adhart ga ionnsaigh.
  
  "S tu!" Thog fear de na saighdearan an armachd aige. Dhùin Drake a shùilean gu leth, ach an uairsin chuala e glaodh gruamach.
  
  "Fuirich! An call as lugha, amadan. A bheil thu dha-rìribh ag iarraidh losgadh air cuideigin ann am fuil fhuar air telebhisean nàiseanta?"
  
  Chrath an saighdear ùr ri Drake. "Thoir dhomh an camara." Bha càileachd nasal leisg air a bhlas Gearmailteach.
  
  Smaoinich Drake air plana B agus leig leis a" ghunna a dhol chun an làr. "Chan eil iad agam".
  
  Chrath an ceannard air na fo-oifigearan aige. "Thoir sùil air."
  
  "Bha cuideigin eile ann..." thog a" chiad saighdear a ghunna, a" coimhead troimh-a-chèile. "Dh'fhalbh e."
  
  Cheum an ceannard dìreach a-steach gu aodann Drake. "Droch ghluasad."
  
  Bhrùth am baraille an aghaidh a mhaoil. Bha an sealladh aige air a lìonadh le Gearmailtich feargach agus spittle itealaich. "Thoir sùil air!"
  
  Fhad 'sa bha iad ga rannsachadh, chunnaic e mar a chaidh Sgiath Odin a ghoid air a stiùireadh le fear a bha air ùr-thighinn a-mach air a sgeadachadh ann an deise gheal. Shìn e a làmh rudeigin gu follaiseach agus sgrìob e a cheann, ach cha tuirt e dad. Aon uair 's gu robh an Sgiath falaichte gu sàbhailte, chuir an duine an rèidio air adhart gu stiùir Drake, a' tarraing aire a 'cheannaird gu soilleir.
  
  Chuir an ceannard a rèidio gu a chluais, ach cha tug Drake a shùilean far an duine ann an geal.
  
  "gu Paris," thuirt an duine le dìreach a bhilean. "A-màireach aig sia."
  
  Bha an trèanadh SAS, Drake air a nochdadh, fhathast feumail.
  
  Thuirt an ceannard, "Tha." A-rithist lorg e e fhèin ann an aodann Drake, a" crathadh a chairtean creideas agus IDan an dealbhadair. "Lucky nutcracker," tharraing e gu leisg. "Tha an ceannard ag ràdh gur e glè bheag de chall a tha ann, is e sin as coireach gu bheil thu beò. "Ach," shèid e air màileid Drake, "tha do sheòladh againn, agus ma dhòirteas tu na pònairean," thuirt e, a" frasadh gàire nas fhuaire na scrotum mathain bhàn, "lorgaidh trioblaid thu."
  
  
  DHÀ
  
  
  
  IORK, Sasainn
  
  
  Nas fhaide air adhart, aig an taigh, làimhsich Drake Ben airson a bhith a" sìoladh cofaidh agus chaidh e còmhla ris gus sùil a thoirt air craoladh de thachartasan na h-oidhche.
  
  Chaidh Odin's Shield a ghoid leis nach robh baile-mòr Iorc dìreach deiseil airson ionnsaigh cho brùideil. B 'e an fhìor mhìorbhail nach do bhàsaich duine. Chaidh na heileacoptairean loisgte a lorg mìltean air falbh, air an trèigsinn far an robh trì mòr-rathaidean a" tighinn còmhla, an luchd-còmhnaidh air falbh o chionn fhada.
  
  "Cuir às do thaisbeanadh Frey," thuirt Ben, leth dha-rìribh. "Tha na modailean air am pacadh mu thràth agus air falbh."
  
  "Gu dona, dh" atharraich mi an leabaidh cuideachd. Uill, tha mi cinnteach gum mair Frey, Prada agus Gucci."
  
  "Bhiodh Balla a" Chadail a" cluich troimhe gu lèir."
  
  "Thòisich mi anns an fhilm teaghlaich Titanic a-rithist?"
  
  "Tha sin a" cur nam chuimhne - gheàrr iad m "athair dheth ann am meadhan an t-srutha."
  
  Lìon Drake a chupa. "Na gabh dragh. Gairmidh e air ais an ceann trì mionaidean no dhà."
  
  "A bheil thu a" magadh orm, a Krusty?"
  
  Chrath Drake a cheann agus rinn e gàire. "Chan eil. Tha thu dìreach ro òg airson tuigsinn."
  
  Bha Ben air a bhith a" fuireach còmhla ri Drake airson timcheall air naoi mìosan. Ann am beagan mhìosan, chaidh iad bho choigrich gu deagh charaidean. Thug Drake subsadaidh do mhàl Ben mar mhalairt air an eòlas aige air togail dhealbhan - bha an duine òg air an t-slighe gu ceumnachadh - agus chuidich Ben le bhith a" roinn a h-uile càil. cuideachd airidh air meas.
  
  Chuir Ben sìos a chupa. "Oidhche mhath, a charaid. Tha mi a" smaoineachadh gun tèid mi a ghairm mo phiuthar."
  
  "Oidhche".
  
  Dhùin an doras agus choimhead Drake gu falamh air Sky News airson mionaid. Nuair a nochd ìomhaigh sgiath Odin, thill e chun an latha an-diugh.
  
  Thug e leis a" chamara a thug am beòshlaint dha, chuir e a" chairt-chuimhne na phòcaid, an dùil na dealbhan ath-sgrùdadh a-màireach, agus an uairsin chaidh e chun a" choimpiutair whirring. Ag atharrachadh inntinn, stad e gus sùil dhùbailte a thoirt air na dorsan agus na h-uinneagan. Bha an taigh seo air a dhìon gu mòr o chionn iomadh bliadhna nuair a bha e fhathast na sheirbheis san arm. Bu toil leis a bhith a" creidsinn ann am math bunaiteach a h-uile duine, ach theagaisg an cogadh aon rud dhut - na bi earbsa ann an dad dall. Bi an-còmhnaidh plana agus roghainn cùl-taic - Plana B.
  
  Bha seachd bliadhna air a dhol seachad, agus bha fios aige a-nis nach fhàgadh inntinn an t-saighdeir gu bràth e.
  
  Rinn e Google air 'Odin' agus 'Sgiath Odin' Taobh a-muigh an taighe, dh'èirich a' ghaoth, a' reubadh thairis air na barraich agus a' caoineadh mar bhancair tasgaidh aig an robh am bònas air a chuingealachadh aig ceithir millean. prìomh lorg arc-eòlais, am fear as motha ann an eachdraidh Innis Tìle Chaidh cuid de sheòrsa Indiana Jones far an t-slighe a chaidh a bhualadh gus sgrùdadh a dhèanamh air seann allt deighe. dh'fheumadh an rannsachadh a bhith air a stad.
  
  An aon bholcàno, Drake mused, a bha air sgòth de luaithre a chuir air feadh na Roinn Eòrpa o chionn ghoirid, a" cur dragh air trafaic adhair agus saor-làithean dhaoine.
  
  Shil Drake a chofaidh agus dh" èist e ri glaodh na gaoithe. Bhuail an gleoc mantel aig meadhan oidhche. Le sùil air an uiread de dh'fhiosrachadh a thug an t-eadar-lìon seachad dh'innis e dha gun dèanadh Ben barrachd ciall air na b' urrainn dha. Bha Ben coltach ri oileanach sam bith - comasach air tuigse fhaighinn gu sgiobalta air a" bhreugan a nochd còmhla ri teicneòlas. Leugh e gu robh sgiath Odin air a sgeadachadh le iomadh dealbhadh toinnte, agus iad uile air an sgrùdadh le eòlaichean seilearan, agus gun robh J.R.R. Stèidhich Tolkien an draoidh siùbhlach aige Gandalf air Odin.
  
  Rudan air thuaiream. Bhathar a" creidsinn gur e seann sheòrsa de Mhallachd Odin a bh" anns na samhlaidhean no na hieroglyphs a bha timcheall taobh a-muigh na sgiath:
  
  
  Chan eil ann an nèamh agus Ifrinn ach aineolas sealach,
  
  Is e an t-anam neo-bhàsmhor a tha a 'lùbadh a dh'ionnsaigh Ceart no ceàrr.
  
  
  Cha robh sgriobt ann airson am mallachd a mhìneachadh, ach bha a h-uile duine fhathast a" creidsinn na fhìrinn. Co-dhiù bha seo mar thoradh air na Lochlannaich, agus chan e Odin.
  
  Shuidh Drake air ais na chathair agus ruith e tro thachartasan na h-oidhche.
  
  Thug aon rud fios dha, ach aig an aon àm thug e air smaoineachadh. Thuirt an duine ann am beul geal: "gu Paris, a-màireach aig sia." Ma thèid Drake sìos an t-slighe seo, dh" fhaodadh e beatha Ben a chuir ann an cunnart, gun luaidh air a chuid fhèin.
  
  Cha bhiodh saoranach air dearmad a dhèanamh air seo. Shaoileadh an saighdear gu robh iad mar-thà ann an cunnart, gu robh am beatha ann an cunnart mar-thà, agus gur e fiosrachadh math a bh" ann am fiosrachadh sam bith.
  
  Googled: Aon + Paris.
  
  Ghlac aon inntrigeadh dàna a shùil.
  
  Chaidh each Odin, Sleipnir, a thaisbeanadh anns an Louvre.
  
  An t-each aig Odin? Sgrobh Drake cùl a chinn. Airson Dia, bha an duine seo a 'tagradh air cuid de rudan fìor chudromach. Dh" fhosgail Drake duilleag dachaigh an Louvre. Bha e coltach gun deach ìomhaigh den each uirsgeulach Odin a lorg o chionn iomadh bliadhna ann am beanntan Nirribhidh. Lean tuilleadh sgeulachdan. Cha b" fhada gus an robh Drake air a ghiùlan air falbh leis an iomadh sgeulachd mu Odin is gun do dhìochuimhnich e gur e Dia nan Lochlannach a bh" ann, dìreach uirsgeul.
  
  Louvre? Mheall Drake e. Chrìochnaich e a chofaidh, a 'faireachdainn sgìth, agus ghluais e air falbh bhon choimpiutair.
  
  An ath mhionaid bha e mu thràth na chadal.
  
  
  * * *
  
  
  Dhùisg e ri fuaim losgann a bha a" crocadh. A chuideachd bheag. Is dòcha gu robh an nàmhaid an dùil ri inneal-rabhaidh no coltas cù, ach cha bhiodh e a-riamh fo amharas mun sgeadachadh beag uaine a bha na shuidhe ri taobh a" bhiona cuibhle, agus chaidh Drake a thrèanadh airson a bhith na chadal aotrom.
  
  Thuit e na chadal aig deasg a' choimpiutair le a cheann na làmhan; A-nis dhùisg e sa bhad agus shleamhnaich e a-steach don trannsa dhorcha. Ruith an doras cùil. Bhris a' ghloine. Cha robh ach diog no dhà air a dhol seachad o chrom an losgann.
  
  Bha iad a-staigh.
  
  Lùb Drake sìos fo ìre na sùla agus chunnaic e dithis fhireannach a" dol a-steach, a" cumail ghunnaichean-inneal gu comasach, ach rud beag slaodach. Bha na gluasadan aca glan, ach cha robh iad gràsmhor.
  
  Chan eil duilgheadas ann.
  
  Dh'fhuirich Drake anns na faileasan, an dòchas nach leigeadh an seann saighdear a bha ann sìos e.
  
  Chaidh dithis a-steach, am buidheann adhartach. Sheall seo gun robh fios aig cuideigin dè bha iad a" dèanamh. Bha ro-innleachd iomlan Drake airson an t-suidheachaidh seo air a dhealbhadh o chionn mòran bhliadhnaichean, nuair a bha inntinn an t-saighdeir fhathast làidir agus deuchainneach, agus gu sìmplidh cha robh aige ri atharrachadh. A-nis bha e air ath-stiùireadh na inntinn. Nuair a dh" èirich muic a" chiad shaighdear a-mach às a" chidsin, rug Drake air, shìn e thuige e, agus thionndaidh e air ais e. Aig an aon àm, chaidh e a dh" ionnsaigh an neach-dùbhlain aige agus shnìomh e mun cuairt, gu h-èifeachdach a" spìonadh a" ghunna air falbh agus a" crìochnachadh air cùl an duine.
  
  Chaidh an dàrna saighdear a ghlacadh le iongnadh. Sin a h-uile rud a ghabh e. Loisg Drake gun stad millisecond, an uairsin thionndaidh e agus loisg e air a" chiad saighdear mus tuiteadh an dàrna fear air a ghlùinean.
  
  Ruith! smaoinich e. Bha astar a h-uile càil a-nis.
  
  Ruith e suas an staidhre, ag èigheach ainm Ben, agus an uairsin loisg e teine gunna-inneal thairis air a ghualainn. Ràinig e an t-slighe gu tìr, dh'èigh e a-rithist, agus ruith e a-steach gu doras Beinn. Bhrist e. Sheas Ben na gheàrr-chunntasan bocsair, fòn cealla na làimh, fìor uamhas sgrìobhte air aodann.
  
  "Na gabh dragh," dh" fhaighnich Drake. "Cur earbsa annam. Seo an obair eile agam."
  
  Gus a chreidsinn, cha do dh'fhaighnich Ben ceistean. Dhùin Drake le a neart gu lèir. Chuir e à comas an t-seòmar-mullaich tùsail aig an taigh agus an uairsin chuir e dàrna fear san t-seòmar sin. Às deidh sin, dhaingnich e doras an t-seòmar-cadail. Cha chuireadh sin stad air nàmhaid diongmhalta, ach gu cinnteach chuireadh e maill air.
  
  Tha e uile mar phàirt den phlana.
  
  Chrath e an doras, a 'dèanamh cinnteach gu robh am fiodh a bha air a thogail a-steach air a cheangal ris an fhrèam ath-neartaichte, agus an uairsin chuir e sìos an àradh a-steach don lobhta. Loisg Ben an toiseach, Drake diog às deidh sin. Bha an lobhta mòr agus le brat-ùrlair. Sheas Ben dìreach an sin, a bheul air ais. Lìon clàran-leabhraichean mòra àbhaisteach am balla gu lèir an ear-an-iar, a" cur thairis le CDan agus seann chùisean caiséid.
  
  " An leat so uile, a Mhata?"
  
  Cha do fhreagair Drake. Choisich e a-null gu cnap de bhogsaichean a bha a 'falach doras àrd gu leòr airson a dhol troimhe; doras a thug gu mullach.
  
  Thionndaidh Drake am bogsa thairis air a 'bhrat-ùrlair. Thuit am baga-droma làn, a bha e air a ghleidheadh air a ghuailnean, a-mach.
  
  "Eadach?" thuirt Ben.
  
  Shuidhich e am baga-droma. "Fhuair mi iad."
  
  Nuair a choimhead Ben bàn, thuig Drake cho eagallach "s a bha e. Thuig e gu robh e ro fhurasta tionndadh air ais chun ghille SAS sin. "Eadach. Fònaichean-làimhe. Airgead. Cead-siubhail. I-pad. Aithneachadh".
  
  Cha tug e iomradh air a" ghunna. Urchair. Sgian...
  
  "Cò a nì seo, Matt?"
  
  Bha tubaist ann bho shìos. Bidh an nàmhaid neo-aithnichte aca a" bualadh air doras seòmar-cadail Ben, is dòcha a-nis a" tuigsinn nach robh iad a" dèanamh dì-meas air Drake.
  
  "Tha an t-àm ann falbh".
  
  Thionndaidh Ben gun ghuth sam bith agus chaidh e a-mach air an oidhche ghaothach. Drake calman às a dhèidh agus, a 'toirt aon sùil mu dheireadh air na ballachan air an lìnigeadh le CDan agus teipichean, bhuail e an doras.
  
  Dh'atharraich e am mullach cho math 's a b' urrainn dha gun aire dhaoine a tharraing. Fon adhbhar gun deach cutair ùr a chuir a-steach, chuir e a-steach slighe-coiseachd trì troighean a leud a bha a" ruith fad a mhullaich. Bhiodh an duilgheadas air taobh a nàbaidh.
  
  Tharraing a" ghaoth orra le corragan mì-fhoighidneach agus iad a" dol tarsainn air mullach cugallach. Choisich Ben gu faiceallach, a chasan rùisgte a" sleamhnachadh agus a" crathadh air na leacan concrait. Chùm Drake a làmh gu teann, a 'miannachadh gum biodh ùine aca na sneakers aige a lorg.
  
  An sin shèid gaoth làidir os cionn an t-simileir, bhuail e Beinn ceàrnagach san aodann agus chuir e air falbh e thar an oir. Tharraing Drake air falbh gu làidir, chuala e glaodh pian, ach cha do dh" fhuasgail e a ghreim. An ceann diog an dèidh sin chuir e cùl ri a charaid.
  
  "Chan eil fada," thuirt e. "Cha mhòr an sin, a charaid."
  
  Chunnaic Drake gu robh eagal air Ben. Bha an sealladh aige a" dol eadar doras an t-seòmar-mullaich agus oir a" mhullaich, an uairsin chun ghàrradh agus air ais. Thug Panic buaidh air na feartan aige. Luathaich an anail ; cha bhiodh iad gu bràth air a dhèanamh aig an ìre seo.
  
  Ghoid Drake sùil air an doras, chruinnich e a mhisneachd agus thionndaidh e a dhruim ris. Nam biodh duine air a dhol seachad, bhiodh iad air fhaicinn an toiseach. Rug e air Ben ri guailnean agus choinnich e ris an t-sealladh aige.
  
  "A Ben, feumaidh tu earbsa a bhith agam. Cur earbsa annam. Tha mi a" gealltainn gun cuidich mi thu gus faighinn tro seo. "
  
  Bha sùilean Ben a" cuimseachadh agus chrath e, fhathast fo eagal ach a" cur a bheatha ann an làmhan Drake. Thionndaidh e agus chaidh e air adhart gu faiceallach. Mhothaich Drake gu robh fuil a" sileadh às a chasan, a" sruthadh a-steach don dìg. Chaidh iad thairis air mullach an nàbaidh, chaidh iad sìos dhan taigh-glainne aige agus shleamhnaich iad chun na talmhainn. Shleamhnaich Ben agus thuit e letheach slighe, ach bha Drake ann an sin an toiseach agus chuir e stad air a" mhòr-chuid den tuiteam aige.
  
  Bha iad an uair sin air talamh cruaidh. Bha an solas air adhart anns an ath sheòmar, ach cha robh duine mun cuairt. Is dòcha gun cuala iad losgadh gunna-inneal. Tha mi an dòchas gu bheil na poileis air an t-slighe.
  
  Phòg Drake Ben gu teann agus thuirt e, "Stuthan sgoinneil. Cùm suas an obair mhath agus gheibh mi frèam sreap ùr dhut. A-nis rachamaid."
  
  B" e fealla-dhà ruith a bh" ann. Nuair a bhiodh feum aca air mo thogail, dhèanadh Ben òraid do Drake mu aois, agus dhèanadh Drake magadh air òige Bheinn. Còmhstri càirdeil.
  
  Rinn Ben srann. "Cò an ifrinn shuas an sin?"
  
  Choimhead Drake air an lobhta agus an doras dìomhair aige. Chan eil duine air rud sam bith a tharraing a-mach às an sin fhathast.
  
  "Gearmailtich".
  
  "Huh? Coltach ri drochaid Ghearmailteach an Dàrna Cogaidh thar Abhainn Kwai?"
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gur e Iapanach a bh" ann. Agus chan e, chan eil mi a" smaoineachadh gu bheil e idir coltach ri Gearmailtich an Dàrna Cogaidh."
  
  Bha iad mu thràth aig cùl gàrradh an nàbaidh. Chaidh iad tron challaid agus chaidh iad a-mach tron phìos meallta den fheansa a bha Drake air a thogail aig aon de na subhachasan Swift bliadhnail.
  
  Bidh sinn a" dol dìreach a-mach air sràid thrang.
  
  Dìreach mu choinneamh an ionad tacsaidh.
  
  Choisich Drake a dh "ionnsaigh na càraichean a bha a" feitheamh le murt air inntinn. Sheall an sealladh saighdear aige e fhèin a-rithist. Coltach ri Mickey Rourke, mar Kylie, mar Hawaii Five-O... Bha e dìreach na thosd, a" feitheamh ris an àm cheart airson a thighinn air ais eireachdail.
  
  Bha e cinnteach gur e an aon dòigh air an dithis aca a dhìon faighinn chun an droch ghille an toiseach.
  
  
  TRÌ
  
  
  
  PARIS, AN FHRAINC
  
  
  Thàinig an turas-adhair gu Charles De Gaulle air tìr dìreach às deidh 9m an latha sin. Thàinig Drake agus Ben air tìr gun dad ach baga-droma agus beagan rudan bhon t-susbaint thùsail aige. Bha aodach ùr orra, bha fònaichean-làimhe ùra deiseil. Chaidh cosgais a chur air an I-pad. Bha a' mhòr-chuid den airgead a dhìth - chaidh a chosg air còmhdhail. Chaidh an armachd a thilgeil air falbh cho luath "s a cho-dhùin Drake an adhbhar aige.
  
  Rè an itealaich, thug Drake fios do Ben air a h-uile càil Gearmailteach agus na Lochlannaich agus dh'iarr e air cuideachadh le rannsachadh. B" e beachd goirt Ben, "Bang bang, sin mo cheum."
  
  Dh" aontaich Drake ris a" bheachd seo. Cha do bhris na Griffins, taing do Dhia.
  
  Choisich iad a-mach às a 'phort-adhair a-steach don uisge fuar Parisianach. Lorg Ben tacsaidh agus chuir e seachad an leabhar-iùil a cheannaich e thuige. Nuair a bha iad a-staigh, thuirt e, "Um... Rue... Croix? Hotel mu choinneamh an Louvre?"
  
  Thòisich an tacsaidh a" gluasad, air a stiùireadh le fear aig an robh aodann a" sealltainn nach robh dad ga ghluasad. Bha an taigh-òsta, nuair a ràinig e dà fhichead mionaid an dèidh sin, gu math neo-àbhaisteach airson Paris. Bha lobaidh mòr ann , àrdairean a ghabhadh barrachd air aon neach, agus grunn thrannsaichean le seòmraichean.
  
  Mus deach iad a-steach, chleachd Drake an ATM anns an lobaidh gus an t-airgead a bha air fhàgail a tharraing air ais - timcheall air còig ceud iùro. Rinn Ben gàire, ach thug Drake misneachd dha le wink. Bha fios aige dè bha a charaid spaideil a" smaoineachadh.
  
  Sgrùdadh dealanach agus slighean airgid.
  
  Phàigh e airson aon rùm le cairt creideas agus an uairsin cheannaich e an rùm air feadh na sràide le airgead. Aon uair 's gu robh iad shuas an staidhre, chaidh an dithis a-steach don t-seòmar "airgid" agus stèidhich Drake faireachas.
  
  "Seo an cothrom againn grunn eun a mharbhadh le aon chloich," thuirt e, a" coimhead Ben a" coimhead timcheall an t-seòmair le sùil èiginneach.
  
  "A?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "Tha sinn a" faicinn cho math sa tha iad. Ma thig iad a dh" aithghearr, tha sin math, agus is dòcha trioblaid. Mura dèan iad sin, uill, tha sin cudromach fios a bhith agad cuideachd. Agus tha cothrom agad an dèideag ùr agad a tharraing a-mach."
  
  Thionndaidh Ben air an I-pad. "A bheil seo dha-rìribh a" dol a thachairt an-diugh aig sia?"
  
  "Is e tomhas ionnsaichte a th" ann. " Rinn Drake osna. "Ach tha e a" freagairt air na beagan fhìrinnean as aithne dhuinn. "
  
  "Hmm, an uairsin ceum gu aon taobh, Krusty..." Chrath Ben a chorragan gu follaiseach. Bha a mhisneachd a" deàrrsadh a-nis gun robh e a" cuideachadh seach a bhith air a shàbhaladh, ach cha robh e a-riamh na ghille gnìomh an uairsin. An àite sin, chan eil an seòrsa pearsantachd a tha air a chomharrachadh leis an ainm no am far-ainm aige - Blakey mar as trice - a-riamh fiùghantach gu leòr airson a bhith airidh air an t-sloinneadh sin.
  
  Sheall Drake tron t-sròin. "Mar as fhaide a bheir e," thuirt e. "Mar as motha de chothroman a th" againn. "
  
  Cha do ghabh e fada. Fhad "s a bha Ben a" cnagadh air falbh air an I-pad aige, chunnaic Drake leth-dhusan gille mòr air an cruinneachadh aig an doras tarsainn na sràide. Chaidh a" ghlas a bhriseadh agus chaidh an rùm a bhriseadh a-steach. Trithead diogan às deidh sin nochd an sgioba a-rithist, choimhead iad timcheall gu feargach, agus sgapadh iad.
  
  Chrath Drake a ghiall.
  
  thuirt Ben. "Tha seo gu math inntinneach, Matt. Thathar a 'creidsinn gu bheil naoi pìosan de dh' fhuigheall Odin sgapte air feadh an t-saoghail. Is e sgiath aon rud, is rud eile each. Cha robh fios agam a-riamh air seo."
  
  Is gann gun cuala Drake e. Rinn e sgrios air an eanchainn aige. Seo far an robh trioblaidean aca.
  
  Gun fhacal a ràdh, chaidh e air falbh bhon doras agus chuir e àireamh air an fhòn cealla aige. Cha mhòr sa bhad chaidh a" ghairm a fhreagairt.
  
  "Tha?"
  
  "Is e seo Drake."
  
  "Tha mi air mo chlisgeadh. Is fhada bho nach fhaic, a charaid."
  
  "Tha fios agam".
  
  "Bha fios agam a-riamh gum biodh tu a 'gairm."
  
  "Chan e do bheachd, Wells. Tha feum agam air rudeigin."
  
  "Gu dearbh tha fios agad. Innis dhomh mu dheidhinn Mai."
  
  Bha Wells ga dheuchainn le rudeigin a-mhàin a b' urrainn dha fios a bhith aige. B" e an duilgheadas a bh" ann gur e Mai an seann lasair aca bhon àm downt aca ann an Thailand, mus do phòs e Alison - agus cha robh feum aig eadhon Ben air na mion-fhiosrachadh salach sin a chluinntinn.
  
  "Is e Sheeran an t-ainm meadhanach. Àite - Phuket. Seòrsa - hmm... exotic..."
  
  Bha cluasan Ben a" tionndadh. Leugh Drake e na chànan bodhaig cho soilleir "s a b" urrainn dha breug neach-poilitigs a leughadh. Bha am beul fosgailte na iongnadh ...
  
  Cha mhòr nach cluinneadh Drake an gàire ann an guth Wells. "Eangach? An e seo an rud as fheàrr as urrainn dhut a dhèanamh?"
  
  "An-dràsta, tha."
  
  "A bheil cuideigin ann?"
  
  "Is toil leam gu mòr".
  
  "Gabh. Ceart gu leòr, a charaid, dè tha thu ag iarraidh?"
  
  "Tha feum agam air an fhìrinn, Wells. Feumaidh mi fiosrachadh amh nach eil ceadaichte a chraoladh air na naidheachdan no air an eadar-lìon. Chaidh sgiath Odin sin a ghoid. Mu na Gearmailtich a ghoid e. Gu sònraichte na Gearmailtich. Fiosrachadh fìor SAS. Feumaidh fios a bhith agam dè dha-rìribh a tha a" dol, buddy, chan e aodion poblach."
  
  "A bheil thu ann an trioblaid?"
  
  "Mòr." Cha dean thu breug do d' cheannard, a bha roimhe no nach 'eil.
  
  "Tha feum air cuideachadh?"
  
  "Chan ann fhathast".
  
  "Choisinn thu do làmh, Drake. Dìreach abair am facal agus is ann leatsa a tha an SAS."
  
  "Nì mi".
  
  "Gu math. Thoir dhomh beagan. Agus leis an t-slighe, a bheil thu fhathast ag innse dhut fhèin gur e dìreach seann SAS a bh" annad?"
  
  Chuir Drake dàil air. Cha bu chòir am facal "seann SAS math" a bhith ann eadhon. "Is e teirm iomchaidh a th" ann airson mìneachadh, sin agad e. "
  
  Chaidh Drake seachad. Cha robh e furasta a bhith ag iarraidh cuideachadh air an t-seann cheannard aige, ach bha sàbhailteachd Ben a' dol thairis air mothachadh sam bith air moit. Thug e sùil air an t-sròin a-rithist, chunnaic e talla falamh, agus an uairsin choisich e a-null agus shuidh e sìos ri taobh Beinn.
  
  "A bheil thu ag ràdh naoi pàirtean de Odin? Dè tha sin a" ciallachadh?
  
  Dh "fhàg Ben gu sgiobalta duilleag Facebook na buidhne aige, a" gearan gun robh dà iarrtas caraid ùr aca, a "dèanamh an àireamh iomlan de sheachdnar deug.
  
  Rinn e sgrùdadh air Drake airson mionaid. "Mar sin tha thu nad iar-chaiptean SAS agus na neach-leantainn teip. Tha e neònach, a charaid, mura h-eil cuimhne agad orm a bhith ag ràdh."
  
  "Fòcas, Ben. Dè th' agad?"
  
  "Uill... tha mi a' leantainn slighe nan naoi pàirtean seo de Odin. Tha e coltach gur e àireamh shònraichte a th' ann an naoi ann am beul-aithris nan Lochlannach. Bha aon diubh fèin air a cheusadh air ni ris an abrar a' Chraobh-shaoghail, naoi laithean agus naoi oidhchean, a' trasgadh, le sleagh 'na thaobh, direach mar Iosa Criosd, agus iomadh bliadhna roimh Iosa. Is e fìor rud a tha seo, Matt. Tha fìor luchd-saidheans air a chlàradh. Is dòcha gur e eadhon an sgeulachd a bhrosnaich sgeulachd Ìosa Crìosd. Tha naoi pàirtean de Odin ann. 'S e an t-sleagh an treas pìos agus tha i ceangailte ris a' Chrann Cruinne, ged nach urrainn dhomh iomradh sam bith a lorg air a shuidheachadh. Tha suidheachadh uirsgeulach na craoibhe san t-Suain. àite ris an abrar Apsalla."
  
  "Slaodach, slaodach. A bheil e ag ràdh dad mu sgiath Odin no an each aige?"
  
  Shrug Ben. "Is e a-mhàin gur e an Sgiath aon de na lorg arc-eòlais as motha a-riamh. Agus sin ri taobh an oir tha faclan: Chan eil ann an Nèamh agus Ifrinn ach aineolas sealach. Is e an t-anam neo-bhàsmhor a tha a 'lùbadh a dh'ionnsaigh Ceart no ceàrr. Tha e follaiseach gur e seo mallachd Odin, ach chan eil duine beò air a bhith comasach air tuigsinn dè tha e ag amas air."
  
  "Is dòcha gur e seo aon de na mallachdan sin far am feum thu a bhith ann," rinn Drake gàire.
  
  Cha tug Ben an aire dha. "Tha e ag ràdh an seo gur e deilbheadh a th" anns an Each. Tha deilbheadh eile, "The Wolves of Odin", ri fhaicinn an-dràsta ann an New York."
  
  "A mhadaidhean-allaidh? A-nis?" Bha eanchainn Drake a 'tòiseachadh a' frasadh.
  
  "Marcaich e dà mhadadh-allaidh gu cath. Gu follaiseach."
  
  Rinn Drake gàire. "A bheil cunntas air na naoi pàirtean uile?"
  
  Chrath Ben a cheann. "Tha cuid a dhìth, ach..."
  
  Stad Drake. "Dè?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "Uill, tha e gòrach, ach tha pìosan de dh" uirsgeul an seo a tha a" tighinn air adhart. Rud mu dheidhinn na pìosan Odin gu lèir a" tighinn còmhla agus a" tòiseachadh air freagairt slabhraidh a bheir gu deireadh an t-saoghail."
  
  "Stuthan àbhaisteach," thuirt Drake. "Tha seòrsa de dh" sgeul "deireadh an t-saoghail" aig na seann dhiathan sin uile co-cheangailte riutha."
  
  Chrath Ben agus choimhead e air an uaireadair aige. "Deas. Seall. Feumaidh luchd-buidsich eadar-lìn biadh," smaoinich e airson diog. "Agus tha mi a" smaoineachadh, tha mi a" faireachdainn gu bheil faclan ùra bhon chòmhlan a" tighinn a dh" aithghearr. Croissants agus Brie airson brunch?"
  
  "Nuair ann am Paris..."
  
  Dh' fhosgail Drake sgàineadh air an dorus, sheall e mu 'n cuairt, agus ghluais e air son Ben tighinn a mach. Chunnaic e an gàire air aodann a charaid, ach leugh e cuideachd an teannachadh uamhasach na shùilean. Dh'fhalaich Ben gu math e, ach chaidh e gu dona.
  
  Thill Drake don t-seòmar agus chuir e na rudan aca gu lèir ann am baga-droma. Fhad "s a bha e a" daingneachadh a" chrios throm, chuala e Ben ag ràdh hello, agus dh"fhairich e gun stad a chridhe le eagal airson dìreach an dàrna turas na bheatha.
  
  B" e a" chiad fhear nuair a dh" fhàg Alison e, ag ainmeachadh an eadar-dhealachaidh do-chreidsinneach sin - tha thu nas motha nad shaighdear na ann an campa bròg damn.
  
  An oidhche sin. Mar a lìon an t-uisge gun chrìoch a shùilean le deòir mar nach robh riamh roimhe.
  
  Ruith e a dh"ionnsaigh an dorais, a h-uile fèus na bhodhaig teann agus deiseil, an uairsin chunnaic e seann chàraid a" strì sìos an trannsa.
  
  Agus mhothaich Ben an uamhas iomlan a lìon sùilean Drake mus robh cothrom aig an t-seann shaighdear a chuir às. Mearachd gòrach.
  
  "Na gabh dragh". thuirt Ben le gàire bàn. "Tha mi ceart gu leòr".
  
  Ghabh Drake anail crith agus stiùir e sìos an staidhre, an-còmhnaidh air an dìon. Thug e sùil air an lobaidh, chan fhaca e bagairt sam bith, agus chaidh e a-mach.
  
  Càite an robh an taigh-bìdh as fhaisge? Rinn e tomhas agus chaidh e chun an Louvre.
  
  
  * * *
  
  
  Chunnaic fear reamhar à Munich le sgilean neurosurgeon iad sa bhad. Thug e sùil air a choltas dhealbhan agus taobh a-staigh dà bhuille-cridhe dh" aithnich e an Yorkshireman a bha air a dheagh thogail, comasach agus a charaid fad-fhalt, amaideach agus ghlas e iad anns na croisean-croise.
  
  Dh"atharraich e a shuidheachadh, gun a bhith a" còrdadh ris an t-sealladh àrd no na splinters geal a bha a" cladhach a-steach dha na buill feòil aige.
  
  Shèid e a-steach don mhicreofon gualainn: "Tha mi gan cumail le snàithlean."
  
  Bha am freagairt iongantach sa bhad. "Marbh iad a-nis."
  
  
  CEATHAIR
  
  
  
  PARIS, AN FHRAINC
  
  
  Chaidh trì peilearan a losgadh gu sgiobalta.
  
  Chaidh a 'chiad pheilear a-mach à frèam an dorais meatailt ri taobh ceann Drake, agus an uairsin chaidh e sìos an t-sràid, a' bualadh seann bhoireannach na gàirdean. Thionndaidh i agus thuit i, a" frasadh fala san adhar ann an cruth comharra ceist.
  
  Thug an dàrna buille air na falt air ceann Beinn seasamh air a cheann.
  
  Bhuail an treas fear air a" chruadhtan far an do sheas e nanosecond às deidh dha Drake greim garbh a thoirt air leis a" mheadhan. Bhreab am peilear far a" chabhsair agus bhris i uinneag an taigh-òsta air an cùlaibh.
  
  Rolaig Drake agus choisich e gu garbh air Beinn air cùl sreath de chàraichean pàirce. "Tha mi gad chumail". Ghluais e gu feargach. "Dìreach cùm a" dol." A" crùbadh, thug e sùil a-mach air uinneag a" chàir agus chunnaic e gluasad air a" mhullach dìreach mar a bhris an uinneag.
  
  "Seilg sgoinneil!" Rinn an stràc aige ann an Siorrachd Iorc agus slang airm a ghuth na bu ghlice nuair a thog an adrenaline suas. Rinn e sganadh air an sgìre. Bha na sìobhaltaich a" ruith, a" sgreuchail, ag adhbhrachadh a h-uile seòrsa buairidhean, ach b" e an duilgheadas a bh" ann gun robh fios aig an neach-seilg càite an robh iad.
  
  Agus cha bhiodh e na aonar.
  
  Fiù "s a-nis, dh" aithnich Drake na triùir ghillean a chunnaic e na bu thràithe aig àm an glasaidh, a chaidh a-mach às an dorchadas Mondeo agus a choisich a dh"aona ghnothach gan ionnsaigh.
  
  "An t-àm airson gluasad."
  
  Stiùir Drake iad ann an dà chàr gu far an robh e mar-thà air boireannach òg a" caoineadh gu h-obann sa chàr aice. Gus a h-iongnadh, dh" fhosgail e an doras aice agus dh"fhairich e luaith sgiobalta de chiont an uair a bha an t-eagal a" faireachdainn.
  
  Chùm e faireachdainn mì-mhodhail air aodann. "A-mach."
  
  Cha deach peilearan a losgadh fhathast. Chaidh am boireannach a-mach, eagal a bhith a 'reothadh a fèithean, gan tionndadh gu leacan marbh. Shleamhnaich Ben a-steach, a" cumail cuideam a chuirp cho ìosal sa ghabhas. Rinn Drake cabhag às a dhèidh agus thionndaidh e an iuchair an uairsin.
  
  A 'gabhail anail, chuir e an càr air ais agus an uairsin tharraing e air adhart a-mach às an àite pàircidh. Bha an rubair a" smèideadh tarsainn an rathaid às an dèidh.
  
  Dh" èigh Ben: "Rue Richelieu!"
  
  Shleamhnaich Drake, a" feitheamh ris a" pheilear, chuala e am fuaim meatailteach fhad "s a bha e a" breabadh far an einnsean, agus an uairsin bhuail e an luathadair. Chaidh iad seachad air na burgairean iongantach air a" chliathaich agus chunnaic iad iad a" reubadh air ais chun chàr aca.
  
  Shnìomh Drake a" chuibhle air an làimh dheis, an uairsin air an taobh chlì, agus an uairsin air an taobh chlì a-rithist.
  
  "Rue Saint-Honoré." Dh" èigh Ben, a" crathadh a mhuineal gus ainm an rathaid fhaicinn.
  
  Chaidh iad a-steach don t-sruth trafaic. Rinn Drake cabhag cho luath "s a b" urrainn dha, a "fighe a" chàr - a bha, gu a thoileachas, na Mini Cooper - a-steach agus a-mach às na h-alleys agus a "cumail sùil gheur air an t-sealladh chùil.
  
  Bha an neach-losgaidh mullaich air a dhol à bith o chionn fhada, ach bha am Mondeo air ais an sin, gun a bhith fada air dheireadh.
  
  Thionndaidh e chun làimh dheis agus an uairsin air dheas a-rithist, a 'fàs fortanach aig na solais trafaig. Taigh-tasgaidh an Louvre, air a thogail bhon taobh chlì. Cha robh e gu feum: bha na rathaidean ro làn, bha na solais trafaic ro thric. Dh'fheumadh iad faighinn air falbh bho mheadhan Paris.
  
  "Ru de Rivoli!"
  
  Rinn Drake gàire gu cruaidh air Beinn. "Carson an ifrinn a tha thu a" cumail ag èigheach ainmean sràide? "
  
  Thug Ben sùil air. "Chan eil fios agam! Bidh iad ... ga shealltainn air Tbh! Tha e na chuideachadh?"
  
  
  * * *
  
  
  "Chan eil!" - dh'èigh e air ais, thairis air ràmh an einnsein agus e a 'ruith air an rathad sleamhainn air falbh bhon Rue de Rivoli.
  
  Chaidh am peilear às a" bhròg. Chunnaic Drake neach a bha a" dol seachad a" tuiteam ann an sàrachadh. Bha e dona; bha e trom. Bha na daoine sin àrdanach agus cumhachdach gu leòr gun a bhith a" gabhail cùram cò a ghortaich iad, agus gu follaiseach dh" fhaodadh iad a bhith beò leis na builean.
  
  Carson a bha na naoi pàirtean de Odin cho cudromach dhaibh?
  
  Chaidh na peilearan a-steach do chruadhtan agus meatailt agus dh"fhàg iad pàtrain timcheall air a" Mini.
  
  Aig an àm sin, ghlaodh fòn cealla Ben. Rinn e gluasad toinnte gualainn iom-fhillte gus a thoirt a-mach às a" phòcaid. "Màthair?"
  
  "O mo Dhia!" mhallaich Drake gu sàmhach.
  
  "Tha mi gu math, ta. Thusa? Coltach ri Dad?"
  
  Tha am Mondeo air a shlighe a-steach do bhròg Mini. Lìon na solais-cinn dall an sealladh bhon chùl, còmhla ri aghaidh triùir Ghearmailteach a bha a" magadh orra. Bha na bastards dèidheil air.
  
  Chrath Ben. "Agus piuthar bheag?"
  
  Bha Drake a" coimhead fhad "s a bha na Gearmailtich a" bualadh air an deas-bhòrd le na gunnaichean aca le toileachas fiadhaich.
  
  "Chan eil. Chan eil dad sònraichte. Um... dè am fuaim a tha sin?" Rinn e fois. "Ach... Xbox."
  
  Bhrùth Drake an luathadair chun an làr. Fhreagair an einnsean gu sgiobalta. Bha na taidhrichean a 'sguabadh eadhon aig trì fichead mìle san uair.
  
  Bhris an ath shealladh an uinneag chùil. Thàinig Ben sìos don raon sreap aghaidh gun a bhith a 'feitheamh ri cuireadh. Leig Drake mionaid de mheasadh dha fhèin, an uairsin stiùir e am Mini air a" chabhsair falamh air beulaibh sreath fhada de chàraichean pàirceichte.
  
  Loisg luchd-siubhail anns a "Mondeo gu neo-chùramach, le peilearan a" briseadh a-steach do uinneagan chàraichean pàirce, a "bualadh air a" Mini agus a "breabadh dheth. Taobh a-staigh diogan, bhuail e air na breicichean, air a shnìomh timcheall le squeal, thilg e an càr beag 180 ceum, agus an uairsin air ais mar a thàinig iad.
  
  Thug e diogan prìseil dha luchd-siubhail Mondeo tuigsinn dè bha air tachairt. Bha an tionndadh 180-ceum gun chùram agus cunnartach, agus thug e a-mach dà chàr pàirce le èiginn uamhasach. Càite an robh na poileis ann an ainm a h-uile rud a tha naomh?
  
  A-nis chan eil roghainn ann. Ghluais Drake timcheall na h-uimhir de oiseanan "s a b" urrainn dha. "Bi deiseil, Ben. Tha sinn a" dol a ruith."
  
  Mura biodh Ben air a bhith ann, bhiodh e air seasamh agus sabaid, ach b" e sàbhailteachd a charaid am prìomhachas. Agus b" e gluasad snasail a bh" ann a dhol air chall a-nis.
  
  "Ceart gu leòr mama, chì mi nas fhaide air adhart." Dhùin Ben am fòn cealla aige agus shrug e. "Pàrantan".
  
  Tharraing Drake am Mini air ais suas chun chabhsair agus bhris e gu h-obann letheach slighe thairis air an lawn manicured. Mus do stad an càr, dh'fhosgail iad na dorsan farsaing agus leum iad a-mach, a 'dèanamh air na sràidean faisg air làimh. Bha iad a" measgachadh leis na Parisianaich dhùthchail mus tàinig am Mondeo gu sealladh.
  
  Fhuair Ben grèim air rudeigin agus chaidh e a-steach do Drake. "Mo ghaisgeach".
  
  
  * * *
  
  
  Chaidh iad am falach ann an cafaidh eadar-lìn beag ri taobh àite ris an canar Harry's New York Bar. B" e seo an gluasad a bu ghlice airson Drake. Gu neo-shoilleir agus saor, b 'e àite a bh' ann far am b 'urrainn dhaibh leantainn air adhart leis an rannsachadh aca agus co-dhùnadh dè a dhèanadh iad mun ionnsaigh a bha ri thighinn air an Louvre gun dragh no briseadh sam bith.
  
  Dh'ullaich Drake muffins agus cofaidh fhad 'sa bha Ben a' logadh a-steach. Chan eil Drake air dochann sam bith fhaighinn fhathast, ach bha e a" smaoineachadh gum feum Ben a bhith beagan iomagaineach. Cha robh fios aig an t-saighdear a bh' ann ciamar a làimhsicheadh e e. Bha fios aig a" charaid gum feumadh iad bruidhinn. Mar sin phut e biadh agus deoch a dh"ionnsaigh an òganach, shuidhich e ann am bothan comhfhurtail agus chùm e a shealladh.
  
  "Ciamar a tha thu leis a" chasg seo uile?"
  
  "Chan eil fios agam". Dh"innis Ben an fhìrinn. "Cha robh ùine agam a thuigsinn fhathast."
  
  Chrath Drake. "Tha seo gu math. Uill, nuair a nì thu sin..." thuirt e ris a" choimpiutair. "Dè th' agad?"
  
  "Chaidh mi air ais chun aon làrach-lìn agus roimhe. Lorg arc-eòlais iongantach... naoi criomagan... yada, yada, yada... oh yeah - leugh mi mu dheidhinn teòiridh co-fheall iongantach 'deireadh an t-saoghail' aig Odin."
  
  "Agus thuirt mi ..."
  
  "B" e bullshit a bh" ann. Ach chan ann gu feum, Matt. Èist ri seo. Mar a thuirt mi, tha uirsgeul ann agus chaidh eadar-theangachadh gu iomadh cànan. Chan e a-mhàin an fheadhainn Lochlannach. Tha e coltach gu bheil e uile-choitcheann, rud a tha gu math neo-àbhaisteach dha luchd-tuatha a bhios a 'sgrùdadh an seòrsa rud seo. Thathas ag ràdh an seo ma thèid na naoi pìosan Odin a chruinneachadh a-riamh aig àm Ragnarok, fosglaidh iad an t-slighe gu Tomb of the Gods. Agus ma bhios an tuama seo gu bràth air a sgrios... uill, chan eil ann am pronnadh agus Ifrinn gu lèir ach toiseach ar trioblaidean. Mothaich gu'n dubhairt mi Dia?"
  
  Rinn Drake gàire. "Chan eil. Ciamar a dh"fhaodas uaigh nan Diathan a bhith an seo? Cha robh Ragnarok ann a-riamh. Cha robh ann ach àite Nirribhidh airson Armageddon.
  
  "Dìreach. Agus dè ma bha e dha-rìribh ann? "
  
  "Mar sin smaoinich air luach lorg mar seo."
  
  " Uaigh nan Dia ? Bhiodh e nas fhaide na a h-uile càil. Atlantis. Camelot. Eden. Cha bhiodh iad dad an coimeas ri seo. Mar sin tha thu ag ràdh gur e dìreach toiseach a th" ann an Odin's Shield?"
  
  Chuir Ben a-mach mullach a mhuffin. "Tha mi creidsinn gum faic sinn. Tha ochd pìosan ri dhol fhathast, mar sin ma thòisicheas iad a" dol à bith, " stad e. "Tha fios agad, is e Karin eanchainn an teaghlaich, agus bu mhath le sis faighinn a-mach a h-uile càil eadar-lìn seo. Tha e uile ann am pìosan."
  
  "Ben, tha mi a" faireachdainn gu math ciontach a" toirt a-steach thu. Agus tha mi a" gealltainn nach tachair dad dhut, ach chan urrainn dhomh duine sam bith eile a thoirt a-steach an seo. Rinn Drake gàire. "Saoil carson a thòisich na Gearmailtich a" dèanamh seo a-nis. Gun teagamh tha na h-ochd pàirtean eile air a bhith ann airson ùine."
  
  "Nas lugha de analogies le ball-coise. Agus tha e aca. Is dòcha gu robh rudeigin sònraichte mun Sgiath? Rinn rudeigin mu dheidhinn sin luach a h-uile càil eile."
  
  Chuimhnich Drake air dealbhan dlùth a thogail den Sgiath, ach dh" fhaodadh iad an rannsachadh sin a chuir an grèim airson nas fhaide air adhart. Bhuail e air an sgrion. "Tha e ag ràdh an seo gun deach deilbheadh Odin's Horse a lorg ann am bàta fada Lochlannach, a tha dha-rìribh na phrìomh thaisbeanadh den Louvre. Cha bhiodh a" mhòr-chuid de dhaoine eadhon a" mothachadh an ìomhaigh Eich fhèin fhad "s a bha iad a" coiseachd tron Louvre. "
  
  "Bàta fada," leugh Ben gu h-àrd. "Tha e na dhìomhaireachd ann fhèin - tha e air a thogail le fiodh a bha ro eachdraidh nan Lochlannach."
  
  "Dìreach mar an Sgiath," thuirt Drake.
  
  "Air a lorg anns an Danmhairg," leugh Ben tuilleadh. "Agus faic an seo," thuirt e ris an sgrion, "tha seo a" cuimseachadh air na pàirtean eile de Odin air an tug mi iomradh na bu thràithe? Tha na Madaidhean-allaidh ann an New York, agus is e an tomhas as fheàrr gu bheil an Spear ann an Uppsala, san t-Suain, às deidh dha tuiteam bho chorp Odin agus e a" teàrnadh bhon Chrann Cruinne. "
  
  "Mar sin tha sin còig." Lean Drake air ais anns a" chathair chofhurtail aige agus thug e sip den chofaidh aige. Timcheall orra, bha an cafaidh eadar-lìn air a chromadh le gnìomhachd iuchrach ìosal. Bha na frith-rathaidean a-muigh air an lìonadh le daoine a 'dèanamh zigzag air an t-slighe tro bheatha.
  
  Rugadh Ben le beul stàilinn agus dh'òl e leth a chofaidh teth ann an aon ghulp. "Tha rudeigin eile an seo," thuirt e. "Dia, chan eil fhios agam. Tha e a" coimhead iom-fhillte. Mu rud ris an canar Volva. Dè a tha an sloinneadh Seer a 'ciallachadh? "
  
  "Is dòcha gun tug iad ainm air a" chàr às a dèidh."
  
  "Gu h-èibhinn. Chan e, tha e coltach gu robh Velva sònraichte aig Odin. Fuirich - faodaidh gun toir seo greiseag."
  
  Bha Drake cho trang a" tionndadh a h-aire eadar Ben, an coimpiutair, an t-sruth fiosrachaidh, agus an t-slighe thrang a-muigh is nach do mhothaich e am boireannach a" tighinn faisg gus an robh i na seasamh dìreach ri taobh a" bhùird aca.
  
  Mus b" urrainn dha gluasad, thog i a làmh.
  
  "Na èirich, a bhalaich," thuirt i ann an stràc Ameireaganach. "Feumaidh sinn bruidhinn".
  
  
  CÒIG
  
  
  
  PARIS, AN FHRAINC
  
  
  Chuir Kennedy Moore seachad ùine a 'measadh a' chàraid.
  
  An toiseach bha i den bheachd gu robh e gun chron. An ceann ùine, às deidh dhi mion-sgrùdadh a dhèanamh air cànan bodhaig eagallach ach diongmhalta an fhir òig agus giùlan faireachail a" ghille a bu shine, thàinig i chun cho-dhùnadh gun robh trioblaid, suidheachadh, agus an Diabhal air an dithis a tharraing a-steach do thrianaid mì-nàdarrach de chunnart.
  
  Cha robh i na oifigear poileis an seo. Ach bha i na cop ann an New York, agus cha robh e furasta a bhith a" fàs suas air an eilean bheag seo le na tùir mòra cruadhtan aige. Bha sùil cop agad mus robh fios agad gu robh e an dàn dhut a dhol a-steach don NYPD. Nas fhaide air adhart rinn thu urram agus ath-àireamhachadh, ach bha na sùilean sin agad an-còmhnaidh. An sealladh cruaidh, àireamhach sin.
  
  Fiù 's air saor-làithean, smaoinich i gu searbh.
  
  Às deidh uair a thìde de bhith a" sùghadh cofaidh agus a" surfadh gun amas, cha b" urrainn dhi i fhèin a chuideachadh. Is dòcha gu robh i air saor-làithean - rud a bha na b" fheàrr dhi na saor-làithean èiginneach - ach cha robh sin a" ciallachadh gu robh an cop innte dìreach air leigeil seachad nas luaithe na bha am Brit air a bhuadhan a leigeil seachad air a" chiad oidhche aige ann an Vegas.
  
  Shuidh i suas chun a" bhùird aca. Saor-làithean èiginneach, smaoinich i a-rithist. Chuir seo a cùrsa-beatha cliùiteach NYPD gu sealladh.
  
  Rinn am fear a bu shine measadh oirre gu sgiobalta, a" togail a antennae. Rinn e measadh oirre na bu luaithe na bhiodh Marine na SA a" measadh taigh-siùrsaich ann am Bangkok.
  
  "Na èirich, a bhalaich," thuirt i gu di-armachd. "Feumaidh sinn bruidhinn".
  
  "Ameireaganach?" thuirt am fear a bu shine le iongnadh. "Dè tha thu ag iarraidh?"
  
  Cha tug i an aire dha. "A bheil thu ceart gu leòr, leanabh?" Chrath i a sgiath. "Is e poileas a th" annam. A-nis bidh thu onarach leam."
  
  Cliog air a" ghille as sine sa bhad agus rinn e gàire le faochadh, rud a bha neònach. Chaidh am fear eile troimh-chèile.
  
  "A?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  Chuir am poileas ann an Ceanadach cuideam air a' chùis. "A bheil thu an seo le do thoil fhèin?" Bha e na b" urrainn dhi smaoineachadh a bhith faisg orra.
  
  Bha an gille òg a" coimhead brònach. "Uill, tha seallaidhean math, ach chan eil gnè garbh gu math spòrsail."
  
  Bha am fear a bu shine a" coimhead iongantach taingeil. "Cur earbsa annam. Chan eil duilgheadasan an seo. Tha e math fhaicinn gu bheil cuid anns a" choimhearsnachd èigneachaidh lagha fhathast a" toirt spèis don obair seo. Is mise Matt Drake."
  
  Leudaich e a làmh.
  
  Thug Kennedy an aire dha seo, cha robh e fhathast cinnteach. Lean a h-inntinn ris an abairt sin, fhathast a" toirt spèis don obair, agus chaidh i tron mhìos a chaidh. Stad iad far an robh iad daonnan a' stad. Ann an Caleb. Os cionn a luchd-fulaing cruaidh. Airson a shaoradh gun chumhachan.
  
  Ma tha a-mhàin.
  
  "Uill...taing, tha mi creidsinn."
  
  "Mar sin, an e cop à New York a th" annad? " Chuir an duine òg ris an nuance le sùilean àrdaichte, a stiùir e air an fhear a bu shine.
  
  "Dubh-sheòrsach." Rinn Matt Drake gàire aotrom. Bha coltas misneachail air, agus ged a bha e na shuidhe aig fois, dh" fhaodadh Ceanadach innse gu robh comas aige freagairt ann an diog. Agus thug an dòigh anns an robh e an-còmhnaidh a" sganadh na bha timcheall air a" toirt oirre smaoineachadh air poileas. No an t-arm.
  
  Chrath i, a" faighneachd am bu chòir dhi cuireadh a thoirt dhi fhèin suidhe sìos.
  
  Chomharraich Drake suidheachan falamh agus e a" fàgail slighe a-mach soilleir dha. "Agus modhail cuideachd. Chuala mi gur e New Yorkers na daoine as misneachaile san t-saoghal."
  
  "Mata!" rinn am fear gàire.
  
  "Ma tha thu le cus misneachd a" ciallachadh fèin-thoileil agus àrdanach, tha mi air sin a chluinntinn cuideachd. " Shleamhnaich Ceanadach a-steach don bhothan, a" faireachdainn rud beag neònach. "An uairsin thàinig mi gu Paris agus choinnich mi ris na Frangaich."
  
  "Air saor-làithean?"
  
  "Sin a thuirt iad rium."
  
  Cha do dh'iarr an duine, dìreach leudaich e a làmh a-rithist. "Is mise Matt Drake fhathast. Agus seo mo loidseadair, Ben."
  
  "Hi, is mise Ceanadach. Chuala mi na bha thu ag ràdh, co-dhiù na cinn-naidheachd, tha eagal orm. Seo an rud a chuir iongnadh orm. Agus dè mu dheidhinn na madaidhean-allaidh ann an New York? " Thog i a sùilean, a" dèanamh atharrais air Ben.
  
  "Aon". Rinn Drake sgrùdadh oirre gu faiceallach, a" feitheamh ri freagairt. "A bheil fios agad air dad?"
  
  "B" e athair Thor a bh" ann, nach robh? Tha fios agad, anns na comaigean Marvel."
  
  "Tha e air feadh na naidheachdan." Chrath Ben air a" choimpiutair.
  
  "Tha mi air a bhith a" feuchainn ri cumail a-mach às na cinn-naidheachd o chionn ghoirid." Thàinig faclan Cheanadach gu sgiobalta, teann le pian agus briseadh-dùil. Chaidh mionaid seachad mus b" urrainn dhi cumail a" dol. "Mar sin, chan eil mòran. Dìreach gu leòr."
  
  "Tha e coltach gun do rinn thu beagan."
  
  "Barrachd air math airson mo chùrsa-beatha." Thill i agus an uairsin choimhead i a-mach tro uinneagan salach a" chafaidh air an t-sràid.
  
  
  * * *
  
  
  Lean Drake a sùil, a" faighneachd am bu chòir dha a putadh, agus choinnich a shùilean ri sùilean aon de na burgairean a bh" ann roimhe a bha a" coimhead tron ghlainne.
  
  "Sit. Tha na daoine sin nas seasmhaiche na ionad gairm Innseanach."
  
  Bha aghaidh an duine a" lasadh suas le aithne nuair a ghluais Drake, ach a-nis cho-dhùin Drake nach fheumadh e fuck tuilleadh. Bha na miotagan dheth dha-rìribh agus thill caiptean SAS. Ghluais e gu sgiobalta, rug e air aon de na cathraichean agus thilg e a-mach air an uinneig e le tubaist uamhasach. Theich an Gearmailteach air ais, a 'tuiteam air a' chabhsair mar fheòil mharbh.
  
  Chuir Drake Ben gu aon taobh. "Thig còmhla rinn no nach tig," dh" èigh e ri Ceanadach agus e a" ruith. "Ach fuirich a-mach às mo rathad."
  
  Choisich e gu sgiobalta chun an dorais, dh" fhosgail e e agus stad e gun fhios nach biodh losgadh-gunna ann. Sheas Parisaich clisgeadh mun cuairt. Ruith luchd-turais air falbh anns a h-uile taobh. Tilg Drake sùil gheur air an t-sràid.
  
  "Fèin-mharbhadh". Ruith e air ais.
  
  "doras cùil". Phut e Beinn air an gualainn agus chaidh iad a dh"ionnsaigh a" chunntair. Cha robh Ceanadach air gluasad fhathast, ach cha tug e air inntinn anailis oifigear poileis a bhith mothachail gu robh na daoine sin ann am fìor dhuilgheadas.
  
  "Còmhdaichidh mi thu."
  
  Choisich Drake seachad air an neach-reic eagallach a-steach do thalla dorcha air a lìnigeadh le bogsaichean cofaidh, siùcar, agus bataichean gluasad. Aig a" cheann thall bha teine-teine ann. Bhuail Drake am bàr, agus an uairsin choimhead e gu faiceallach a-muigh. Loisg grian an fheasgair mo shùilean, ach bha an oirthir soilleir. Agus bha sin a" ciallachadh nach robh ann ach aon nàmhaid a-muigh an sin am badeigin.
  
  Ghluais Drake airson an fheadhainn eile feitheamh, agus an uairsin choisich e gu dìcheallach a dh'ionnsaigh na Gearmailt a bha a 'feitheamh. Cha do sheal e buille an duine, ach thug e gu cruaidh e a-steach don plexus grèine gun a bhith a 'seargadh. Thug an clisgeadh air aodann an neach-dùbhlain aige toileachas sa bhad dha.
  
  "Tha pussies ag amas air an plexus." Ghlaodh e. Bha eòlas air a theagasg dha gum biodh fear le trèanadh a 'bualadh air aon de na puingean cuideam follaiseach air a' bhodhaig agus a 'stad airson buaidh, agus mar sin roinn Drake am pian - mar a bha e air a theagasg gun chrìoch - agus air a phutadh troimhe. Bhrist e sròn a" ghille, bhris e a ghiallan agus cha mhòr nach do leag e a mhuineal le dà bhuille, agus an uairsin dh" fhàg e a" frasadh air a" chliathaich gun a dhol air adhart. Chuir e an còrr air adhart.
  
  Dh"fhàg iad an cafaidh agus choimhead iad mun cuairt.
  
  Thuirt Ceanadach, "Tha an taigh-òsta agam trì blocaichean às an seo."
  
  Chrath Drake. "Dona gu math. Siuthad."
  
  
  SIA
  
  
  
  PARIS, AN FHRAINC
  
  
  Mionaid às deidh sin thuirt Ben, "Fuirich."
  
  "Na bi ag ràdh gum feum thu a dhol don taigh-ionnlaid, buddy, no feumaidh sinn diapers a cheannach dhut."
  
  Dh"fhalaich Ceanadach a ghàire mar a bha Ben a" gruaidh.
  
  "Tha fios agam gu bheil an t-àm ann dhut grèim a ghabhail, a bhodach, ach cha mhòr nach eil an t-àm ann tadhal air an Louvre."
  
  Damn, chaill Drake rian ùine. "Tarbh-shit".
  
  "Anns an Louvre?"
  
  "Mu dheidhinn an tionndaidh." Chaidh Drake gu tacsaidh a bha a" dol seachad. "Kennedy, mìnichidh mi."
  
  "Tha thu a" faireachdainn nas fheàrr. Tha mi air a bhith aig an Louvre an-diugh."
  
  "Chan ann airson seo..." dh"èigh Ben nuair a chaidh iad a-steach don tacsaidh. Thuirt Drake am facal draoidheachd agus chaidh an càr air falbh. Chaidh an turas a ghabhail gu sàmhach agus mhair e deich mionaidean tro shràidean làn trafaic. Cha robh na frith-rathaidean na b' fheàrr nuair a dh'fheuch an triùir aca an slighe a dhèanamh chun an taigh-tasgaidh an tòir teth.
  
  Fhad 'sa bha iad a' coiseachd, thug Ben fios do Cheanadach. "Lorg cuideigin sgiath Odin ann an Innis Tìle. Ghoid cuideigin iad bho thaisbeanadh York, a 'sgrios taisbeanadh coiseachd cat iongantach Frey gu tur."
  
  "Frey?"
  
  "Dealbhaiche fasan. Nach ann à New York a tha thu?"
  
  "Tha mi à New York, ach chan e duine mòr fasan a th" annam. Agus chan eil mi dèidheil air a bhith air mo tharraing gu dall gu còmhstri de sheòrsa air choreigin. Chan eil feum agam air barrachd dhuilgheadasan an-dràsta."
  
  Cha mhòr nach robh Drake ag ràdh "tha doras" ach stad e fhèin aig an diog mu dheireadh. Dh" fhaodadh poileas a bhith feumail a-nochd airson iomadach adhbhar, gu sònraichte às na Stàitean. Fhad "s a bha iad a" tighinn faisg air a "phioramaid glainne a bha a" comharrachadh an t-slighe a-steach don Louvre, thuirt e, "Ceanadach, dh" fheuch na daoine sin ri ar marbhadh co-dhiù trì tursan. Tha e an urra rium dèanamh cinnteach nach tachair seo. A-nis feumaidh sinn barrachd fiosrachaidh mu na tha an ifrinn a 'dol air adhart an seo, agus airson adhbhar air choireigin tha ùidh aca anns na fhuair Ben a-mach ris an canar' Nine Pieces of Odin '. Chan eil fios againn carson, ach an seo," thuirt e air cùl na pioramaid glainne, "is e an dàrna pàirt."
  
  "Tha iad a" dol ga ghoid a-nochd," thuirt Ben, agus thuirt e an uairsin, "Is dòcha."
  
  "Agus dè an taobh a tha seo ann an New York?"
  
  "Tha pìos eile de Odin ri fhaicinn an sin. madaidhean-allaidh. aig Taigh-tasgaidh Eachdraidh Nàdarra."
  
  Rinn Drake sgrùdadh air a" mhapa. "Tha e coltach nach bi an Louvre mar as trice a" taisbeanadh cruinneachaidhean Lochlannach. Tha seo cuideachd air màl, mar an tè ann an Iorc. Tha e ag ràdh an seo gur e am bàta fada Lochlannach an rud as inntinniche, fear den fheadhainn as fheàrr a chaidh a lorg a-riamh, agus a chliù. "
  
  "Dè a tha e a" ciallachadh?" Sheas Ceanadach aig mullach na staidhreach mar chuilc an aghaidh stoirm oir bha mòran chasan a' stobadh mun cuairt oirre.
  
  "Anomaly air a riochdachadh leis an aois aice. Tha seo ro eachdraidh nan Lochlannach."
  
  "Uill, tha sin inntinneach."
  
  "Tha fios agam. Tha iad rim faicinn air làr ìosal sgiath Denon, ri taobh cuid Èiphiteach... Optic... Ptolemaic... bullshit. .bullshit...gun dragh. Seo an rud."
  
  Bha trannsaichean farsaing, snasail a" deàrrsadh timcheall orra agus iad a" measgachadh a-steach don t-sluagh. Lìon muinntir an àite agus luchd-turais de gach aois an t-seann àite mòr agus thug iad beò e fad an latha. Cha b" urrainn duine ach tomhas a dhèanamh air a nàdar neònach, coltach ri tuama, tron oidhche.
  
  Aig an àm sin, bha rughadh bodhar ann, mar gum biodh balla concrait a 'tuiteam. Stad iad uile. Thionndaidh Drake gu Ben.
  
  "Fuirich an seo, Ben. Thoir dhuinn leth uair a thìde. Lorgaidh sinn thu." Stad e, agus thuirt e, "Ma dh" fhalbhas iad, fuirich cho faisg "s a ghabhas air a" phioramaid glainne. "
  
  Cha robh e a" feitheamh ri freagairt. Bha Ben làn mhothachail air a" chunnart. Choimhead Drake agus e a "toirt a-mach am fòn cealla aige agus a" dial àireamh air dial astar. Bhiodh e na mhàthair, no athair, no piuthar. Ghluais e gu Ceanadach agus chaidh iad sìos gu faiceallach an staidhre shnìomhanach chun an làr ìseal. Nuair a bha iad a" dèanamh air an talla anns an robh taisbeanadh nan Lochlannach, thòisich daoine a" ruith a-mach. Bha neul tiugh a" tionndadh air an cùlaibh.
  
  "Ruith!" Rinn am fear a bha coltach ri modal Hollister sgreuchail. "Tha gillean le gunnaichean a-staigh!"
  
  Stad Drake aig an doras agus chuir e an cunnart sealladh a-staigh. Chaidh coinneachadh ri caos iomlan. Sealladh bho fhilm gnìomh Michael Bay, dìreach nas neònach. Chunnt e ochdnar ghillean ann an èideadh breug-riochd, le masg aghaidh agus gunnaichean-inneal, a" dìreadh a-steach don bhàta fhada Lochlannach as motha a chunnaic e a-riamh. Air an cùlaibh, ann an gnìomh neo-chùramach iongantach, chaidh toll smocaidh a spreadhadh a-steach do bhalla an taigh-tasgaidh.
  
  Bha na daoine seo craicte. Is e an rud a thug an cothrom dhaibh gu robh iad dìreach uamhasach fanaticism. Bha e coltach gur e an rud àbhaisteach a bh" ann a bhith a" sèideadh dorsan a-steach do thogalaichean agus a" losgadh rocaidean gu sluagh. Chan eil e na iongnadh gun do chuir iad às a dhèidh Ben agus e air feadh Paris na bu thràithe. Is dòcha gur e ruith chàraichean dìreach an spòrs aca ro àm na leabaidh.
  
  Chuir Ceanadach a làmh air a ghualainn agus choimhead e timcheall. "Dia".
  
  "A" dearbhadh gu bheil sinn air an t-slighe cheart. A-nis chan fheum sinn ach faighinn nas fhaisge air an ceannard aca."
  
  "Chan eil mi a" dol faisg air gin de na h-amadan sin. " Mhionnaich i le blas Beurla iongantach math.
  
  "Glèidhte. Ach feumaidh mi dòigh a lorg gus ar toirt far an liosta shit aca."
  
  Mhothaich Drake gu robh barrachd shìobhaltaich a" ruith a dh" ionnsaigh an t-slighe a-mach. Cha do choimhead na Gearmailtich eadhon orra, dìreach rinn iad am plana le misneachd.
  
  "Leig leinn". Shleamhnaich Drake tro fhrèam an dorais a-steach don t-seòmar. Chleachd iad na taisbeanaidhean iomaill airson còmhdach agus rinn iad an slighe cho faisg air an èisteachd agus a bha sàbhailte.
  
  "Buail dikh!" dh'èigh cuideigin gu cruaidh.
  
  "Rud mu dheidhinn "rush". Thuirt Drake. "Feumaidh na bastards fuilteach a bhith ag obair gu sgiobalta. Feumaidh an Louvre a bhith àrd air liosta fhreagairtean na Frainge."
  
  Dh'èigh fear de na Gearmailtich rudeigin eile agus thog e leac cloiche cho mòr ri treidhe dìnnear. Bha iad a" coimhead trom. Dh'iarr an saighdear air dithis eile gus cuideachadh le bhith ga luchdachadh bhon bhàta fhada.
  
  "Gu soilleir chan e SAS," thuirt Drake.
  
  "No Ameireaganach," thuirt Ceanadach. "B" àbhaist dhomh fear-mara a bhith agam a b" urrainn an trinket seo a steigeadh fo a ro-chraiceann."
  
  Thachd Drake beagan. "Dealbh math. Tapadh leibh airson do chuir a-steach. Seall." Chrath e a dh"ionnsaigh fosgladh a" bhalla far an robh duine le masg air a sgeadachadh ann an geal dìreach air nochdadh.
  
  "An aon fhear a ghoid an Sgiath ann an Iorc. Is dòcha."
  
  Rinn an duine sgrùdadh goirid air an deilbheadh, an uairsin chrom e le aonta agus thionndaidh e chun a" Cheannard aige. "Tha an t-àm ann ..."
  
  Chaidh losgadh a-mach a-muigh. Reothadh na Gearmailtich airson diog, a rèir coltais a" coimhead air a chèile ann an troimh-chèile. An uairsin bha an seòmar làn de pheilearan agus bha a h-uile duine a 'dol airson còmhdach.
  
  Nochd barrachd fhireannaich masgaichte aig an t-slighe a-steach a chaidh a spreadh o chionn ghoirid. Feachd ùr, air a sgeadachadh ann an dòigh eadar-dhealaichte seach na Gearmailtich.
  
  Smaoinich Drake: poileis Frangach?
  
  "Canèidianaich!" Dh" èigh fear de na Gearmailtich le tàir. "Marbh! Marbh!"
  
  Chòmhdaich Drake a chluasan nuair a dh" fhosgail dusan gunna-inneal teine aig an aon àm. Chaidh peilearan a-mach à corp daonna, far taisbeanadh fiodha, far balla plàstair. Bhris a" ghlainne, agus chaidh taisbeanaidhean gun phrìs a reubadh gu shreds agus thuit iad chun làr le tubaist. Mhionnaich Kennedy gu làidir, a thòisich Drake a 'tuigsinn nach e dìreach "talamh ùr" a bh' ann dhi. "Càit a bheil na Frangaich a tha gòrach, abair e!"
  
  Bha Drake a" faireachdainn dizzy. Canèidianaich Dè seòrsa ifrinn thoinnte anns a bheil iad an seo?
  
  Bhris an taisbeanadh ri thaobh na mhìle pìos. Thuit glainne agus pìosan fiodha sìos air an druim. Thòisich Drake a 'tarraing air ais, a' slaodadh Ceanadach còmhla ris. Bha am bàta fada làn de luaidhe. Mun àm seo bha na Canèidianaich air a dhol a-steach don t-seòmar agus bha grunn Ghearmailteach nan laighe marbh no a" crathadh. Mar a bha Drake a" coimhead, loisg aon de na Canèidianaich air a" Ghearmailteach aig raon bàn sa cheann, a" briseadh a eanchainn thairis air vase terracotta Èiphiteach 3,000-bliadhna.
  
  "Chan eil gaol air chall eadar sealgairean às an ciall." Bhris Drake. "Agus fad na h-ùine a chuir mi seachad a" cluich Tomb Raider, cha do thachair sin a-riamh.
  
  "Tha," chrath Ceanadach pìosan glainne bho a falt. "Ach nam biodh tu dha-rìribh a" cluich a "gheama, an àite a bhith a" coimhead air a h-asal airson seachd uairean deug, is dòcha gu bheil fios agad dè a tha a "dol."
  
  "Beinn forte. Chan e mise. A' cluich geam, 's e sin." Chuir e an cunnart sealladh suas.
  
  Dh"fheuch fear de na Gearmailtich ri teicheadh. Ruith e dìreach a dh'ionnsaigh Drake gun a bhith mothachail air, agus leum e le iongnadh nuair a chaidh a shlighe a bhacadh. "Bewegen!" Thog e am pistol aige.
  
  "Tha, leatsa cuideachd." Thog Drake a làmhan.
  
  Bha meur an duine a" teannadh air an inneal-brosnachaidh.
  
  Rinn Ceanadach gluasad gu h-obann chun an taobh, a 'toirt air aire na Gearmailt a dhol an sàs. Thàinig Drake a-steach agus chrom e san aghaidh e. Bhuail an dòrn aig ceann Drake, ach chaidh e gu aon taobh, a" breabadh an t-saighdeir anns a" ghlùin aig an aon àm. Is gann gun do chòmhdaich an sgreuch fuaim cnàimh briste. Bha Drake air ann an diog, a ghlùinean a" brùthadh gu cruaidh air a bhroilleach àrdachaidh. Le gluasad luath, reub e masg an t-saighdeir.
  
  Agus rinn e gàire. "Uh. Chan eil fios agam dè dha-rìribh a bha mi an dùil."
  
  Falt bàn. Suilean gorma. Feartan aghaidh cruinn. Facal aghaidh troimh-chèile.
  
  "Nas fhaide air adhart". Bhuail Drake e gun mhothachadh le tachdadh, a" cur earbsa ann an Ceanadach sùil a chumail air a chompanaich. Nuair a sheall Drake suas, lean am blàr. Aig an àm sin, choisich Gearmailteach eile timcheall air an taisbeanadh tuiteam. Ghiùlain Drake e gu aon taobh agus ghlùin Ceanadach e ann am plexus na grèine. Thug an duine seo suas na bu luaithe na an còmhlan-ciùil ùr air X Factor.
  
  A-nis bha aon de na Canèidianaich a 'slaodadh ìomhaigh Odin air falbh bho mheuran marbh agus fuilteach a nàmhaid. Chuir Gearmailteach eile air gach taobh e agus thug e ionnsaigh air as a" chliathaich, ach bha an Canada math, a" toinneamh agus a" cur trì buillean marbhadh air tìr, an uair sin a" tilgeil a" chuirp lom air a ghualainn agus ga bhualadh gu làr. Loisg an Canada trì tursan faisg air làimh airson barrachd dìteadh, agus an uairsin lean e air a" slaodadh an deilbheadh a dh" ionnsaigh an t-slighe a-mach. Bha eadhon Drake air leth toilichte. Nuair a ràinig an Canada a chompanaich, rinn iad sgreuchail agus dh'fhosgail iad teine orra mus do thill iad tron bhriseadh-bhriseadh a bha fhathast a 'smocadh.
  
  "Upsalla!" Thòisich an Canada den chiad ìre a" caoineadh agus thog e a dhòrn air na Gearmailtich a bha air fhàgail. Ghlac Drake an àrdan, an dùbhlan agus an toileachas anns an aon fhacal sin. Gu h-iongantach, tha an guth boireann.
  
  Stad am boireannach an uairsin agus thug i air falbh a masg ann an gluasad làn tàir. "Upsalla!" ghlaodh i a-rithist aig na Gearmailtich. "Bi ann!"
  
  Bhiodh Drake air a dhol air adhart mura biodh e air a ghlùinean mu thràth. Bha e an dùil gun deach a bhualadh le peilear, agus mar sin bha an clisgeadh. Dh'aithnich e an Canada ris an canar seo. Bha e eòlach oirre gu math. B' i Alicia Miles, Lunnainneach a b' àbhaist a bhith co-ionnan aig SRT.
  
  Companaidh dìomhair taobh a-staigh SAS.
  
  Thog beachd Wells roimhe seann chuimhneachain a bu chòir a bhith air an tiodhlacadh nas doimhne na eachdraidh caitheamh neach-poilitigs. Bha thu nas motha na an SAS. Carson a tha thu airson a dhìochuimhneachadh?
  
  Air sgàth na rinn sinn.
  
  B" e Alicia Miles fear de na saighdearan a b" fheàrr a chunnaic e a-riamh. Dh'fheumadh boireannaich ann am feachdan sònraichte a bhith na b' fheàrr na fir airson leth cho fada 's a rinn iad. Agus dh"èirich Alicia dìreach chun mhullach.
  
  Dè bha i a" dèanamh airson a bhith an sàs anns a h-uile càil seo, agus fuaim mar bigot, a bha fios aige nach robh i gu cinnteach? Cha robh ann ach aon rud a bhrosnaich Alicia: airgead.
  
  Is dòcha gur ann air sgàth sin a bha i ag obair dha na Canèidianaich?
  
  Thòisich Drake a" snàgadh a dh" ionnsaigh fìor shlighe a-mach an t-seòmair. "Mar sin an àite a bhith gar cur às don liosta mharbhaidh agus ar nàimhdean a nochdadh," thuirt e, "a-nis tha barrachd nàimhdean againn, agus cha do choilean sinn dad ach a bhith gar dèanamh eadhon nas troimh-chèile."
  
  Thuirt Ceanadach, a" snàgail air a chùlaibh: "Mo bheatha... ann an dà fhacal damn."
  
  
  Seachdnar
  
  
  
  PARIS, AN FHRAINC
  
  
  Bha seòmar taigh-òsta Cheanadach beagan na b' fheàrr na an tè anns an do chuir Drake agus Ben seachad uair no dhà.
  
  "Smaoinich air gun deach na copaichean agad uile a bhriseadh," rinn Drake gearan, a "sgrùdadh na puingean inntrigidh is fàgail.
  
  "Tha sinne. Ach nuair nach eil an ùine saor-làithean agad cha mhòr ann airson deich bliadhna, tha mi creidsinn gu bheil an cunntas sgrùdaidh agad a" tòiseachadh a "lìonadh."
  
  "An e laptop a tha seo?" Ràinig Ben e mus deach a" cheist reul-eòlais a fhreagairt. Lorg iad e am falach faisg air a" phioramaid glainne às deidh dhaibh an taigh-tasgaidh fhàgail, ag obair mar dithis luchd-turais a bha fo eagal, ro eagallach cuimhneachadh air mion-fhiosrachadh.
  
  "Carson nach innis sinn dha na Frangaich na tha fios againn?" Dh'fhaighnich Ceanadach nuair a dh'fhosgail Ben an laptop.
  
  "Leis gur e Frangach a th" annta, "thuirt Drake le gàire, agus thionndaidh e gu dona nuair nach deach duine a-steach. Shuidh e air oir leabaidh Cheanadach, a 'coimhead air obair a charaid. "Duilich. Cha bhi fios aig na Frangaich air rud sam bith. Ma thèid sinn tro seo còmhla riutha a-nis cuiridh sin maill oirnn. Agus tha mi a" smaoineachadh gu bheil ùine na chùis. Bu chòir dhuinn fios a chuir chun na Suain."
  
  "A bheil thu eòlach air duine ann an seirbheis dhìomhair na Suaine?" Thog Ceanadach mala air.
  
  "Chan eil. Ach, feumaidh mi fios a chuir chun t-seann chomanndair agam."
  
  "Cuin a dh'fhàg thu SAS?"
  
  "Cha do dh'fhàg thu an SAS a-riamh." Nuair a choimhead Ben suas, thuirt e, "Gu metaphorically."
  
  "Feumaidh trì cinn a bhith nas fheàrr na dhà." Thug Ben sùil air Ceanadach airson diog. "Dè ma tha thu fhathast ann an gnìomhachas?"
  
  Sgeul beag. Thuit falt Ceanadach na sùilean agus thug i mionaid airson a phutadh air ais. "Tha mi a 'tuigsinn gu bheil naoi pàirtean de Odin, agus mar sin is e a' chiad cheist a th 'agam carson? Is e an dàrna ceist dè a th' ann?"
  
  "Bha sinn dìreach ga fhaicinn anns a" chafaidh. " Bhuail Ben gu feargach air a" mheur-chlàr. "Tha uirsgeul ann, a tha Mgr Krusty a" dearbhadh an seo, a tha ag ràdh gu bheil fìor uaigh nan Diathan ann - gu litireil, an t-àite far a bheil na seann dhiathan air an tiodhlacadh. Agus chan e dìreach seann uirsgeul a tha seo; tha grunn luchd-saidheans air bruidhinn mu dheidhinn, agus chaidh mòran phàipearan fhoillseachadh thar nam bliadhnaichean. Is e an duilgheadas," thuirt Ben, a 'suathadh a shùilean, "gu bheil e doirbh a leughadh. Chan eil luchd-saidheans ainmeil airson an cànan prosaic."
  
  "Prosaic? " thuirt Kennedy a-rithist le gàire. "A bheil thu a" dol don cholaiste?"
  
  "Is e am prìomh sheinneadair sa chòmhlan," thuirt Drake deadpanned.
  
  Thog Ceanadach mala. "Mar sin tha uaigh Dhè agad nach robh ann a-riamh. ceart gu leòr. Dè ma tha?"
  
  "Ma tha e gu bràth air a mhilleadh, thèid an saoghal a bhàthadh na theine... Agus mar sin air adhart."
  
  "Tha mi a" tuigsinn. Dè mu dheidhinn naoi pìosan?
  
  "Uill, le bhith air an cruinneachadh aig àm Ragnarok, tha iad a" sealltainn an t-slighe chun uaigh. "
  
  "Càit a bheil Ragnarok?"
  
  Bhreab Drake am brat-ùrlair. "Sgadan dearg eile. Chan e seo an t-àite. Gu fìrinneach is e sreath de thachartasan a th" ann, blàr mòr, saoghal air a ghlanadh le sruth teine. Mòr-thubaistean nàdarrach. Armageddon gu ìre mhòr. "
  
  Rinn Ceanadach gàire. "Mar sin bha eagal air eadhon na Lochlannaich cruaidh ron apocalypse."
  
  A" coimhead sìos, mhothaich Drake leth-bhreac ùr ach droch rùisgte de USA Today air an làr. Bha e air a phasgadh timcheall a' chinn - 'RELEASED SERIAL KILLER DEMANDS TWO MORE'.
  
  Mì-thlachdmhor, ach chan eil sin neo-àbhaisteach airson duilleag aghaidh pàipear-naidheachd. Is e an rud a thug air sùil eile a thoirt, mar gum biodh a shùilean air an losgadh, an dealbh de Cheannadach ann an èideadh poileis san teacsa. Agus tha ceann-naidheachd nas lugha ri taobh an dealbh aice - Cop a" briseadh sìos - a" dol AWOL.
  
  Cheangail e na cinn-naidheachd ris a" bhotal vodca a bha cha mhòr falamh air a" bhòrd èididh, na painkillers air a" bhòrd ri taobh na leapa, gainnead bagannan, mapaichean turasachd, cuimhneachain agus clàr-siubhail.
  
  Crap.
  
  Thuirt Ceanadach: "Mar sin tha na Gearmailtich agus na Canèidianaich ag iarraidh an uaigh seo nach eil ann a lorg, is dòcha airson glòir? Airson a" bheairteis a dh" fhaodadh a bhith ann? Agus airson seo a dhèanamh feumaidh iad na naoi pìosan Odin a chruinneachadh ann an àite nach eil na àite. A bheil e ceart?"
  
  Rinn Ben gràmair. "Uill, chan e òran a th" ann an òran gus an tèid a bhrùthadh air vinyl," mar a bhiodh m" athair ag ràdh. Ann am Beurla, tha tòrr obair againn ri dhèanamh fhathast."
  
  "Is e sìneadh a th" ann. "
  
  "Tha e nas coltaiche ris." Thionndaidh Ben sgrion an laptop timcheall. "Is e na naoi figearan de Odin na sùilean, madaidhean-allaidh, Valkyries, Horse, Shield and Spear."
  
  Chaidh Drake a chunntadh. "Chan eil ann ach sianar, leanabh."
  
  "Dà shùil. Dà mhadadh-allaidh. Dà Valkyries. Tha."
  
  "Dè am fear a tha ann an Apsalla?" Rug Drake air Ceanadach.
  
  Scrollaich Ben airson tiota, agus thuirt e, "Tha e ag ràdh an seo gun do thol an Spear taobh Odin fhad "s a bha e a" crochadh fhad "s a bha e crochte air a" Chrann Cruinne, a "nochdadh a dhìomhaireachd gu lèir don Volbha aige - am Fiosaiche aige. Èist ri abairt eile: "Ri taobh an Teampaill ann an Upsalla tha craobh gu math mòr le geugan sgaoilte, a tha an-còmhnaidh uaine an dà chuid sa gheamhradh agus as t-samhradh. Tha e ceudan de bhliadhnaichean a dh'aois Tha - no bha - a' Chrann Cruinne ann an Uppsala agus tha i aig cridhe miotas-eòlas Lochlannach. iomradh eile - a' chraobh naomh ann an Uppsala. Bhiodh aon a' tadhal ann gu tric, ri taobh luaithre mòr ris an canar Ygdrassil, a tha muinntir an àite a' meas naomh. Ach a-nis tha e air falbh.'
  
  Leugh e a bharrachd: 'Tha luchd-eachdraidh Lochlannach air beachdachadh o chionn fhada air Gamla Upsalla mar aon de na làraich as sine agus as cudromaiche ann an eachdraidh ceann a tuath na Roinn Eòrpa.'
  
  "Agus tha sin uile ann," thuirt Ceanadach. "Far an lorgadh duine e."
  
  "Uill," thuirt Ben, "feumaidh a h-uile càil a bhith ceangailte ri chèile. Na caill mo chomasan, tha mi math air na nì mi."
  
  Chrath Drake le aideachadh. "Tha e fìor, creid mi. Tha e air a bhith gam chuideachadh gus mo shlighe tro mo chùrsa-beatha togail dhealbhan airson na sia mìosan a dh" fhalbh. "
  
  "Feumaidh tu tòrr dhàin eadar-dhealaichte agus sagas eachdraidheil a thoirt còmhla. Tha an saga na dhàn Lochlannach de dhànachd àrd. Tha cuideachd rud ris an canar Edda Bàrdachd, air a sgrìobhadh le sliochd dhaoine a bha eòlach air daoine a bha eòlach air luchd-eachdraidh an ama. Tha tòrr fiosrachaidh an sin."
  
  "Agus chan eil fios againn càil mu na Gearmailtich. Gun luaidh air na Canèidianaich. No carson Alicia Miles - " ghlaodh fòn cealla Drake. "Duilich... huh?"
  
  "mi".
  
  "Hello, Wells."
  
  "Faigh air, Drake." Ghabh Wells anail. "Is e an SGG Feachdan Sònraichte na Suaine agus chaidh eileamaidean de Arm na Suaine a tharraing a-mach à air feadh an t-saoghail."
  
  Bha Drake gun cainnt airson mionaid. "A bheil thu a' magadh?"
  
  "Chan eil mi a" magadh air obair, Drake. Boireannaich a-mhàin."
  
  "An do thachair seo a-riamh roimhe?"
  
  "Cho fad 's as cuimhne leam, chan eil."
  
  "A bheil iad a" comharrachadh an adhbhar?"
  
  "An neòinean àbhaisteach, tha eagal orm. Chan eil dad concrait."
  
  "Rud sam bith eile?"
  
  Bha osna ann. "Drake, tha cuid de sgeulachdan May ann am fiachan dhut, a charaid. A bheil Ben fhathast ann?"
  
  "Tha, agus a bheil cuimhne agad air Alicia Miles?"
  
  "Iosa. Cò nach biodh? A bheil i còmhla riut?
  
  "Chan eil idir. Thàinig mi tarsainn oirre aig an Louvre mu uair a thìde air ais."
  
  Deich diogan de shàmhchair, ma-thà: "An robh i na pàirt de seo? do-dhèanta." Cha bhiodh i gu bràth a" brathadh a muinntir fhèin."
  
  "Cha robh sinne a-riamh "leithin", no mar sin tha e coltach."
  
  "Seall, Drake, a bheil thu ag ràdh gun do chuidich i le bhith a" goid an taigh-tasgaidh? "
  
  "Sin mise, a dhuine uasail. 'S e mise. Choisich Drake chun na h-uinneige agus choimhead e air na solais càr a" deàlradh gu h-ìosal. "Tha e duilich a chnàmh, nach eil? Is dòcha gun do rinn i airgead leis a" ghairm ùr aice."
  
  Air a chùlaibh, chluinneadh e Ben agus Ceanadach a" toirt notaichean air na h-àiteachan ainmeil agus neo-aithnichte anns na Nine Pieces of Odin.
  
  Bha tobraichean a" tarraing anail gu trom. "Alicia a" fucking Miles! A" marcachd leis an nàmhaid? A-riamh. Chan eil dòigh sam bith, Drake."
  
  "Chunnaic mi a h-aodann, a dhuine uasal. B" i i."
  
  "Iosa ann an stroller. Dè do phlana?"
  
  Dhùin Drake a shùilean agus chrath e a cheann. "Chan eil mi nam phàirt den sgioba tuilleadh, Wells. Chan eil plana agam, cron air. Cha bu chòir gum biodh feum agam air plana."
  
  "Tha fios agam. Gheibh mi sgioba còmhla, buddy, agus tòisichidh mi ga sgrùdadh bhon cheann seo. Mar a tha cùisean a" dol, is dòcha gum bi sinn airson ro-innleachdan mòra a leasachadh. Fuirich ann an conaltradh".
  
  Chaidh an loidhne marbh. Thionndaidh Drake. Thug Ben agus Ceanadach sùil air. "Na gabh dragh," thuirt e. "Chan eil mi a" dol às mo chiall. Dè th' agad?"
  
  Chleachd Ceanadach spàin airson grunn dhuilleagan de phàipear a bhriseadh, a bha i air a chòmhdach ann an làmh-ghoirid nam poileas. "Sleagh - Upsalla. Madaidhean-allaidh - New York. Às deidh sin, chan e an rud as lugha a th" ann. "
  
  "Chan eil sinn uile a" bruidhinn mar gun do rugadh sinn le spàinean airgid suas ar n-asail, "thuirt Drake mus b" urrainn dha stad a chuir air fhèin. "Ceart ceart gu leòr. Chan urrainn dhuinn dèiligeadh ach ris na tha fios againn."
  
  Thug Ceanadach gàire neònach dha. "Is toil leam an stoidhle agad".
  
  "Is aithne dhuinn," thuirt Ben, "gur e Apsalla a bhios an ath rud."
  
  "Is e a" cheist, "thuirt Drake," an urrainn don Chairt Òir agam seo a làimhseachadh? "
  
  
  OCHD
  
  
  
  UPSALLA, SWEDEN
  
  
  Rè an itealaich gu Stockholm, cho-dhùin Drake brath a ghabhail air Ceanadach.
  
  Às deidh sreath de chrathadh làimhe feargach eadar Drake agus Ben, thàinig cop New York gu crìch na shuidhe ri taobh na h-uinneige le Drake ri a taobh. San dòigh seo tha nas lugha de chothrom ann teicheadh.
  
  "Mar sin," thuirt e fhad "s a bha am plèana a" leaghadh dheth mu dheireadh agus Ben a" fosgladh laptop Cheannadach. "Tha mi a" faireachdainn faireachdainn sònraichte. Chan eil dragh agam air mo ghnìomhachas fhìn, Ceanadach, chan eil agam ach riaghailt. Feumaidh fios a bhith agam mu na daoine leis a bheil mi ag obair."
  
  "Bu chòir dhomh a bhith eòlach air ... feumaidh tu an-còmhnaidh pàigheadh airson cathair uinneig, ceart? Inns dhomh an-toiseach mar a dh" obraich a" bhèibidh seo le Alicia Miles?"
  
  "Glè mhath," dh"aidich Drake.
  
  "An urrainn. Dè tha thu airson faighinn a-mach?"
  
  "Mas e duilgheadas pearsanta a th" ann, chan eil dad dona ann. Mas e obair a tha seo, sealladh sgiobalta. "
  
  "Dè ma tha an dà chuid ann?"
  
  "Crap. Chan eil mi airson a dhol a-steach do ghnìomhachas dhaoine eile, chan eil sin fìor, ach feumaidh mi Ben a chuir an toiseach. Gheall mi dha gum faigheamaid troimhe seo, agus gun canainn an aon rud riut. Fhuair sinn òrdughan airson ar marbhadh. Is e an aon rud nach eil thu gòrach mu dheidhinn Ceanadach, agus mar sin tha fios agad gum feum mi earbsa a bhith annad a bhith ag obair còmhla rium air an seo."
  
  Lean neach-frithealaidh an itealain a-null, a" tabhann cupa pàipeir a thuirt "We Proudly Brew Starbucks Coffee".
  
  "Caffeine". Ghabh Kennedy ri seo le toileachas follaiseach. Ràinig i a-mach, a" suathadh ri gruaim Drake sa phròiseas. Mhothaich e gu robh an treas pantsuit nondescript aice bho choinnich e rithe. Dh'innis seo dha gur e boireannach a bh' innte a bha a' faighinn aire airson nan adhbharan ceàrr; boireannach a bha air a h-èideadh gu modhail airson a bhith a 'freagairt far an robh i gu mòr airson a bhith a' buntainn.
  
  Rug Drake air fear dha fhèin. Dh'òl Ceanadach airson mionaid, agus an uairsin chuir e falt air cùl a cluais ann an gluasad socair a ghlac aire Drake. An uairsin thionndaidh i thuige.
  
  "Chan eil gin de do ghnìomhachas dona, dha-rìribh, ach tha mi ... chuir mi crìoch air cop salach. Eòlaiche forensic. Rug iad air a" pòcaid dòrlach de dhollairean aig làrach na h-eucoir agus dh" innis iad dha I.A. mu dheidhinn. Mar thoradh air an sin, fhuair e comharra sìnte. Beagan bhliadhnaichean."
  
  "Chan eil dad ceàrr. An do chuir a cho-oibrichean gràin ort?"
  
  "Dude, damn, is urrainn dhomh seo a làimhseachadh. Tha mi air a bhith a" gabhail seo bho bha mi còig bliadhna a dh"aois. Is e an rud a tha ceàrr, an rud a tha a" bualadh m" eanchainn mar drile fucking, an fhìrinn nach bi thu a" smaoineachadh - gu bheilear an uairsin a" cur ceist air na rinn a" bhatard mèirleach seo roimhe. A h-uile. Uaigneach. Aon."
  
  "Gu h-oifigeil? Cò leis?"
  
  "Luchd-lagha ag ithe gu dona. Luchd-poileataigs a tha ag ithe cus. Àrd-bhàraichean san àm ri teachd. Tha luchd-sanasachd le cliù air an dalladh leis an aineolas fhèin airson fios ceart is ceàrr. Biùrocratan."
  
  "Chan e do choire a th' ann".
  
  "O tha! Inns sin do theaghlaichean an neach-marbhadh sreathach as miosa a dh" aithnich Stàit New York a-riamh. Innsibh e do thrì-màthraichean-deug agus trì-athraichean-deug, agus iad uile eòlach air a h-uile mion-fhiosrachadh mu mar a mharbh Tòmas Caleb an nigheanan beaga, oir bha iad an làthair rè a chùis-lagha gu lèir sa chùirt."
  
  Ghlan Drake a dhòrn ann am fearg. "A bheil iad a" dol a leigeil ma sgaoil am fear seo?"
  
  Bha sùilean Cheannadach nan slocan falamh. "Chuir iad a-mach e o chionn dà mhìos. Bhon uairsin tha e air marbhadh a-rithist agus tha e a-nis air a dhol à bith."
  
  "Chan eil".
  
  "Tha e uile ormsa."
  
  "Chan e, chan eil sin fìor. Tha e san t-siostam."
  
  "Is mise an siostam. Tha mi ag obair airson an t-siostam. Seo mo bheatha".
  
  "Mar sin chuir iad air saor-làithean thu?"
  
  Sguab Ceanadach a sùilean. "Fàgail èiginneach. Chan eil m" inntinn tuilleadh ... dè bh" ann. Feumaidh an obair soilleireachd gach mionaid de gach latha. Soilleireachd nach urrainn dhomh a choileanadh tuilleadh. "
  
  Chuir i a sealladh mì-mhodhail air a làn thaisbeanadh. "Agus dè? A bheil thu toilichte a-nis? An urrainn dhut obrachadh còmhla rium a-nis?"
  
  Ach cha do fhreagair Drake. Bha e eòlach air a pian.
  
  Chuala iad guth a' chaiptein a' mìneachadh gun robh iad deich mionaidean fichead bhon cheann-uidhe.
  
  Thuirt Ben: "Ceart. Tha mi dìreach air a leughadh gu bheil Odin's Valkyries mar phàirt de chruinneachadh prìobhaideach, chan eil fios air an àite. Thug e a-mach leabhar notaichean. "Tha mi a" dol a thòiseachadh a" sgrìobhadh an cac seo sìos."
  
  Is gann gun cuala Drake dad dheth. Bha sgeulachd Cheanadach duilich, agus chan e an tè a dh'fheumadh e a chluinntinn. Thiodhlaic e na teagamhan aige agus, gun leisg, chòmhdaich e a làmh air chrith le a làmh.
  
  "Tha feum againn air do chuideachadh le seo," thuirt e, agus mar sin cha chluinneadh Ben agus gun cheasnaich e e nas fhaide air adhart. "Tha mi a" creidsinn. Tha deagh thaic riatanach ann an gnìomhachd sam bith."
  
  Cha b" urrainn do Cheanadach bruidhinn, ach bha a gàire goirid a" bruidhinn leabhraichean.
  
  
  * * *
  
  
  Plèana agus trèana luath nas fhaide air adhart agus bha iad a 'tighinn faisg air Apsalla. Dh" fheuch Drake ri cuir às don sgìths siubhail a bha a" sgapadh na h-eanchainn aige.
  
  A-muigh, thug fuachd an fheasgair e gu a chuid mothachaidhean. Stad iad tacsaidh agus dhìrich iad a-staigh. Ghlan Ben an ceò sgìth le bhith ag ràdh:
  
  Gamla Uppsalla. Is e seo seann Upsalla. Chaidh an t-àite seo," thuirt e ri Uppsalla gu h-iomlan, "a thogail às deidh don chathair-eaglais ann an Gamla Uppsalla a bhith air a losgadh o chionn fhada. Is e seo gu bunaiteach an Uppsalla ùr, ged a tha e ceudan de bhliadhnaichean a dh" aois. "
  
  "Seadh," thuirt Ceanadach. "Dè an aois a tha sin a" dèanamh seann Upsalla?"
  
  "Dìreach."
  
  Cha do ghluais an tacsaidh. Tha an dràibhear a-nis air leth tionndadh mun cuairt. "Muinntir?"
  
  "An toir thu mathanas dhomh?" Ghabh guth Cheanadach oilbheum.
  
  "Am faic thu na tulaich? tomaichean tiodhlacaidh rìoghail?" Cha do chuidich am Beurla stuttering.
  
  "Tha". Chrath Ben. "Cuman adhlacaidh rìoghail. Tha e san àite cheart."
  
  Chrìochnaich iad a dhol air cuairt bheag timcheall Uppsalla. A" cluich luchd-turais, cha b" urrainn dha Drake gabhail ris an t-slighe chuairteach. Air an làimh eile, bha an Saab comhfhurtail agus bha am baile mòr drùidhteach. Sna làithean sin b" e baile oilthigh a bh" ann an Apsalla agus bha na rathaidean làn de bhaidhsagalan. Aig aon àm, mhìnich an draibhear labhairteach ach duilich a thuigsinn nach stad am baidhc dhut air an rathad. Bheireadh e sìos thu gun dàrna smuain.
  
  "Tubaistean". Chomharraich e a làmhan air na flùraichean a" sgeadachadh na frith-rathaidean. "Tòrr thubaistean."
  
  Bha seann togalaichean a" seòladh seachad air gach taobh. Mu dheireadh thàinig am baile air ais agus thòisich an dùthaich a" gluasad a-steach don t-sealladh-tìre.
  
  "Ceart gu leòr, mar sin is e baile beag a th" ann an Gamla Apsalla a-nis, ach anns na tràth sanasan b "e baile mòr a bh" ann, "thuirt Ben bho chuimhne. "Chaidh rìghrean cudromach a thiodhlacadh an sin. Agus bha Odin a" fuireach an sin airson greis."
  
  "Seo far an do chroch e e fhèin," chuimhnich Drake air an uirsgeul.
  
  "Tha. Dh"ìobair e e fhèin air a" Chrann Cruinne fhad "s a bha am Fiosaiche aige a" coimhead agus ag èisteachd ris a h-uile dìomhaireachd a ghlèidh e a-riamh. Feumaidh gun robh i a" ciallachadh tòrr dha." Rinn e gàire, a" smaoineachadh: Feumaidh gun robh iad gu math faisg.
  
  "Tha seo uile coltach ri aideachadh Crìosdail," thuirt Drake.
  
  "Ach nach do bhàsaich Odin an seo?" dh'fhaighnich Ceanadach.
  
  "Chan eil. Chaochail e ann an Ragnarok còmhla ri a mhic Thor agus Frey.
  
  Bhiodh an tacsaidh a" cuairteachadh àite pàircidh farsaing mus do stad e. Air an làimh dheis, tha slighe salachar air a dheagh chaitheamh a" dol tro chraobhan gann. "Do na tulaich," thuirt an draibhear aca.
  
  Thug iad taing dha agus chaidh iad a-mach às an Saab gu grian soilleir agus gaoth ùr. B" e beachd Drake a bhith a" sgrùdadh na sgìre mun cuairt agus am baile fhèin feuch an robh dad air leum a-mach às an obair-fiodha. Às deidh na h-uile, nuair a tha uimhir de assholes eadar-nàiseanta a" cur na h-egos aca air cùl rud nach urrainnear a ràdh ach mar shaorsa cruinne dha na h-uile, feumaidh rudeigin seasamh a-mach.
  
  Seachad air na craobhan, thàinig an sealladh-tìre gu bhith na raon fosgailte, air a bhriseadh a-mhàin le dusanan de thuinn bheaga agus trì tuill mhòra a bha dìreach air thoiseach. Seachad air seo, air fàire, mhothaich iad mullach aotrom agus togalach eile air an taobh dheas dheth, a bha a" comharrachadh toiseach a" bhaile.
  
  Cheanadach stad. "Chan eil craobhan ann an àite sam bith, a bhalaich."
  
  Bha Ben an sàs anns an leabhar notaichean aige. "Chan eil iad a" dol a chuir suas soidhne a-nis, a bheil?"
  
  "A bheil beachd agad?" Choimhead Drake air na raointean farsaing fosgailte airson soidhne sam bith de ghnìomhachd.
  
  "Tha cuimhne agam a bhith a" leughadh gun robh suas ri trì mìle toll an seo uaireigin. An-diugh tha grunn cheudan dhiubh ann. A bheil fios agad dè tha e a" ciallachadh?"
  
  "Nach do thog iad gu math iad?" Rinn Ceanadach gàire. Bha Drake na fhaochadh gun robh coltas gu robh i gu tur ag amas air an obair a bha ri làimh.
  
  "San seann aimsir bha tòrr gnìomhachd fon talamh. Agus an uairsin na trì tomanan "rìoghail" sin. Anns an naoidheamh linn deug chaidh an ainmeachadh air trì rìghrean uirsgeulach ann an Taigh Yngling - Aun, Adil agus Egil - aon de na teaghlaichean rìoghail as ainmeil ann an Lochlann. Ach..." stad e, a" gabhail tlachd ann fhèin, "tha e cuideachd ag innse gun robh toman adhlacaidh ann mar-thà anns a" bheul-aithris is beul-aithris as tràithe - agus gur e seann mholadh a bh" annta air an fheadhainn as tràithe - an tùs - trì rìghrean - no Diathan mar as aithne dhuinn iad a nis. Is e seo Freyr, Thor agus Odin."
  
  "Tha cuir a-steach air thuaiream an seo," thuirt Ceanadach. "Ach an do mhothaich thu cia mheud iomradh air sgeulachdan bìoballach a tha sinn a" faighinn bho na seann sgeulachdan sin uile. "
  
  "Is e seo Sagi. " cheartaich Ben i. "Bàrdachd. Doodles acadaimigeach. Rud a dh" fhaodadh a bhith cudromach - tha dusanan de dh"iomraidhean ceangailte ris na tulaich ris an fhacal Suaineach falla, agus am manga fallor - chan eil mi cinnteach dè tha sin a" ciallachadh. Agus, Ceanadach, nach do leugh mi an àiteigin gu robh sgeulachd Chrìosd glè choltach ris an sgeulachd mu Sheus?"
  
  Chrath Drake. "Agus bha an dia Èiphiteach Horus na ro-ruithear eile. Bha an dithis nan Diathan nach robh a-riamh ann." Chrath Drake a dh" ionnsaigh na trì tulaich rìoghail a sheas a-mach an aghaidh na cruth-tìre rèidh. "Frey, Thor agus Odin, ceart? Mar sin cò a th" ann an uairsin, Blakey? A?"
  
  "Chan eil beachd agam, a charaid."
  
  "Na gabh dragh, a Mhàiri. Faodaidh sinn fiosrachadh a chràdh bho mhuinntir a" bhaile sin ma tha sin riatanach."
  
  Choisich iad seachad air na tulaich, a' cluich pàirt triùir luchd-turais sgìth mar ghluasad. Bha a" ghrian a" bualadh air an cinn, agus chunnaic Drake Ceanadach a" briseadh a speuclairean-grèine.
  
  Chrath e a cheann. Ameireaganaich.
  
  An uairsin ghlaodh fòn Ben. Chrath Ceanadach a ceann, mu thràth air a chuir thairis le cho tric sa bha conaltradh teaghlaich. Rinn Drake dìreach gàire.
  
  "Karin," thuirt Ben gu toilichte. "Ciamar a tha mo phiuthar as sine a" dèanamh?"
  
  Chuir Ceanadach grèim air Drake air a ghualainn. "Prìomh sheinneadair sa bhuidheann?" - dh'fhaighnich i.
  
  Chaidh Drake a ghluasad. "Cridhe an òir, sin agad e. Dhèanadh e ni sam bith air do shon gun ghearan. Cia mheud caraid no co-obraiche a th" agad?"
  
  Bha baile Gamla Uppsalla breagha agus glan, le grunn shràidean air an lìnigeadh le togalaichean le mullach àrd, a bha ceudan de bhliadhnaichean a dh" aois, air an deagh ghleidheadh, agus le àireamh-sluaigh gann. Choimhead fear air thuaiream orra le feòrachas.
  
  Chaidh Drake a dh" ionnsaigh na h-eaglaise. "Tha na biocair ionadail an-còmhnaidh cuideachail."
  
  Nuair a thàinig iad faisg air a" phoirdse, cha mhòr nach do leag bodach ann an trusgan na h-eaglaise far an casan iad. Stad e ann an iongnadh.
  
  "Halò. An urrainn dhut a chladhach?"
  
  "Chan eil mi cinnteach mu dheidhinn sin, a charaid." Chuir Drake air a" ghàire as fheàrr aige. "Ach dè de na tuill sin thall an sin a bhuineas do Odin?"
  
  "Ann am Beurla?" Bhruidhinn an sagart gu math mun t-saoghal, ach bha e duilich a thuigsinn. "Vad? Dè? Aon?"
  
  Cheum Ben air adhart agus ghairm e aire a" bhiocair gu na tulaich rìoghail. "Aon?"
  
  "Chì thu." Chrath am bodach. "Tha. Hm. Storsta..." Bha e doirbh dha am facal a lorg. "Daoine mòra."
  
  "Am fear as motha?" Sgaoil Ben a ghàirdeanan farsaing.
  
  Rinn Drake gàire air, rinn e deagh bheachd.
  
  "Figearan." Thòisich Ceanadach air tionndadh air falbh, ach bha aon cheist mu dheireadh aig Ben.
  
  "Falla?" thuirt e le dìreach a bhilean le iongnadh, a" coimhead air a "bhìocair, agus a" crathadh a ghuailnean gu mòr. "No manga fallor?"
  
  Thug e greis, ach thug am freagairt, nuair a thàinig e, fuarachadh Drake dhan chnàimh.
  
  "Gaiste... tòrr ribe."
  
  
  NAOI
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SWEDEN
  
  
  Lean Drake Ben agus Ceanadach chun na tulaich rìoghail as motha, a" fìdhlearachd leis na strapan air a" mhàileid aige gus am b" urrainn dha an sgìre a rannsachadh ann an sìth. Bha an aon chòmhdach mu mhìle air cùl a' chnuic a bu lugha, agus airson diog shaoil e gu'm faca e gluasad an sin. Gluasad luath. Ach cha do nochd sgrùdadh eile dad a bharrachd.
  
  Stad iad aig bonn tom Odin. Ghabh Ben anail. "Gheibh am fear mu dheireadh a ruigeas am mullach beagan cac air an duilleag Facebook agam!" - dh'èigh e, a 'falbh ann an cabhaig. Lean Drake nas socair agus rinn e gàire air Ceanadach, a bha a 'coiseachd beagan na bu luaithe na e.
  
  Nas fhaide sìos, thòisich e air fàs nas miosa. Cha do chòrd e ris. Bha iad lomnochd gun dòchas. Dh" fhaodadh àireamh sam bith de raidhfilean cumhachdach an leantainn, gan cumail aig gunpoint, dìreach a" feitheamh ri òrdughan. Bha a" ghaoth a" feadaireachd gu làidir agus a" bualadh air na cluasan, a" meudachadh faireachdainn mì-thèarainteachd.
  
  Thug e mu fhichead mionaid a dhìreadh gu mullach a' chnuic fheòir. Nuair a ràinig Drake ann, bha Ben mu thràth na shuidhe air an fheur.
  
  "Càit a bheil am basgaid cuirm-chnuic, Krusty?"
  
  "Fàg seo nad stroller." Sheall e mun cuairt. Às an seo, bha an sealladh iongantach: raointean uaine gun chrìoch, cnuic is sruthan anns a h-uile àite, agus beanntan purpaidh air fàire. Chitheadh iad baile Gamla Uppsalla, a leudaich gu crìochan baile-mòr New Uppsalla.
  
  Thuirt Kennedy gu robh e follaiseach. "Mar sin tha mi dìreach a" dol a ràdh rudeigin a tha air a bhith a" cur dragh orm airson greis a-nis. Mas e seo Odin's Mound, agus Crann na Cruinne falaichte ann - rud a bhiodh na fhìor lorg - carson nach do lorg duine e roimhe? Carson a bu chòir dhuinn coimhead air a shon a-nis?"
  
  "Tha e sìmplidh". Bha Ben a" sgioblachadh a churls mì-rianail. "Cha robh dùil aig duine coimhead roimhe. Gus an deach an Sgiath a lorg o chionn mìos, b" e sgeul duslach a bh" ann. Miotas. Agus cha robh e furasta an Spear a cheangal ris a" Chrann Cruinne, ris an canar a-nis Yggdrasil cha mhòr uile-choitcheann, agus an uairsin leis na naoi latha goirid de dh" fhuirich Odin ann. "
  
  Agus-" thuirt Drake a-steach, "cha bhith e furasta a 'chraobh sin a lorg ma tha i ann. Cha bhiodh iad ag iarraidh gun tuiteadh seann bastard thairis air an seo."
  
  A-nis ghlaodh fòn cealla Drake. Choimhead e air Ben le magadh trom agus e ga tharraing a-mach às a mhàileid. "Iosa. Tha mi a" tòiseachadh a" faireachdainn mar thusa."
  
  "Uill?"
  
  "Tha sgioba de dheichnear rim faighinn. Dìreach abair am facal."
  
  Shluig Drake an iongnadh aige. "Deich daoine. Is e sgioba mòr a tha seo." B "urrainn do sgioba SAS de dheichnear an Ceann-suidhe a chuir chun Oifis Oval aige agus ùine a lorg fhathast airson nochdadh anns a" bhidio ùr aig Lady Gaga mus tèid iad dhachaigh airson tì.
  
  "Geallaidhean mòra, tha mi a" cluinntinn. Tha an suidheachadh a" fàs nas miosa gach uair a thìde."
  
  "Tha seo fìor?"
  
  "Cha bhith riaghaltasan ag atharrachadh, Drake. Thòisich iad gu slaodach agus an uairsin dh'fheuch iad ris an t-slighe troimhe, ach bha eagal orra crìochnachadh. Mas e sòlas a th" ann, chan e seo an rud as motha a tha a" tachairt air an t-saoghal an-dràsta."
  
  Chaidh aithris Wells a dhealbhadh airson a bhith air a làimhseachadh mar leòmhann a" làimhseachadh siobra, agus cha do rinn Drake briseadh dùil. "Cò mar?"
  
  "Tha luchd-saidheans NASA dìreach air dearbhadh gu bheil super bholcàno ùr ann. Agus..." Bha coltas gu robh eagal air Wells: "Tha e gnìomhach."
  
  "Dè?"
  
  "Gu math gnìomhach. Ach smaoinich air, is e a" chiad rud a smaoinicheas tu nuair a bheir thu iomradh air super bholcàno...
  
  "...deireadh na planaid," chrìochnaich Drake, amhach tioram gu h-obann. B" e co-thuiteamas a bh" ann gun robh Drake a-nis air an abairt seo a chluinntinn dà uair ann an uimhir de làithean. Dh' amhairc e air Beinn 'us Ceanadaidh mu 'n cuairt air an uchdan, a' breabadh an fheòir, agus mhothaich e fo eagal domhain nach robh a leithid riamh air faireachduinn.
  
  "Càite a bheil e?" dh'fhaighnich e.
  
  Rinn tobraichean gàire. "Gun a bhith fada, Drake. Chan fhada bho 'n d' fhuair iad do Sgiath. Tha seo ann an Innis Tìle."
  
  Bha Drake gu bhith a" bìdeadh an dàrna turas nuair a dh" èigh Ben, "Fhuair mi rudeigin!" ann an guth àrd a sheall a naiveity mar a sgaoil e air feadh.
  
  "Feumaidh mi falbh". Ruith Drake a dh"ionnsaigh Beinn, a" cur an geasa mar a b" fheàrr a b" urrainn dha. Sheall Ceanadach mun cuairt cuideachd, ach b' e an aon rud a chitheadh iad sa bhaile.
  
  "Cùm sìos e, a charaid. Dè th' agad?"
  
  "Seo". Chaidh Ben air a ghlùinean agus thug e air falbh am feur teann gus leac-cloiche a nochdadh mu mheud pìos pàipear A4. "Bidh iad a" lìnigeadh iomall a "chnuic, a h-uile beagan throighean, ann an sreathan bhon mhullach gu timcheall air letheach slighe sìos am bonn. Feumaidh gu bheil ceudan dhiubh ann."
  
  Thug Drake sùil nas mionaidiche. Chaidh uachdar na cloiche a mhilleadh gu dona leis an t-sìde, ach chaidh a dhìon gu ìre le feur a bha air fàs nas sine. Bha cuid de chomharran air an uachdar aca.
  
  "Sgrìobhaidhean runic, tha mi a" smaoineachadh gu bheil iad air an ainmeachadh, "thuirt Ben. "Siombalan Lochlannach"
  
  "Ciamar a tha fios agad air an ifrinn?"
  
  Rinn e gàire. "Air an itealan, thug mi sùil air comharran na sgiath. Tha iad co-ionann. Dìreach faighnich do Google."
  
  "Tha an leanabh ag ràdh gu bheil ceudan dhiubh ann," tharraing Ceanadach, a" coimhead suas is sìos an leathad cas, feurach. "Dè ma tha? Chan eil e na chuideachadh."
  
  "Tha an leanabh ag ràdh gur dòcha gun obraich e," thuirt Ben. "Feumaidh sinn runes a lorg co-cheangailte ris na tha sinn a" sireadh. Rune a' riochdachadh sleagh. Rune a' riochdachadh craobh. Agus an rune airson -"
  
  "Aon," chrìochnaich Ceanadach.
  
  Bha beachd aig Drake. "Cuiridh mi geall gun urrainn dhuinn loidhne seallaidh a chleachdadh. Feumaidh sinn uile a chèile fhaicinn gus fios a bhith againn gu bheil e ag obair, ceart?"
  
  "Loidsig saighdear," rinn Ceanadach gàire. "Ach tha mi a" smaoineachadh gum b "fhiach feuchainn."
  
  Bha Drake gu mòr airson faighneachd dhi mu loidsig an cop, ach bha ùine a" sleamhnachadh air falbh. Thàinig buidhnean eile air adhart agus bha iad iongantach às-làthair, eadhon a-nis. Thòisich iad uile air an fheur a ghlanadh as gach clach, a' sgiùrsadh mu'n chnoc uaine. An toiseach b" e obair gun taing a bh" ann. Rinn Drake a-mach samhlaidhean a bha coltach ri sgiathan, boghan-croise, asal, bàta fada, an uairsin sleagh!
  
  "Tha aon". Ghiùlain a ghuth domhainn chun na dhà eile, ach cha robh e nas fhaide. Shuidh e sìos leis a 'mhac-droma aige agus chuir e a-mach na stuthan a cheannaich iad air an turas tacsaidh tro Apsalla. lòchrain, lòchran mòr, maidsean, uisge, sgian no dhà a thuirt e ri Ben a bha airson sprùilleach a ghlanadh. Fhuair e suil air ais, cha 'n 'eil mise cho dona, ach bha 'm feum aca na bu chudthromaiche na dragh Bheinn an dràsda.
  
  "craobh". Thuit Ceanadach air a glùinean, a' sgrìobadh air a' chloich.
  
  Thug e deich mionaidean teann eile air Ben rudeigin a lorg. Stad e, agus an uairsin rinn e a-rithist na ceumannan a rinn e o chionn ghoirid. "Cuimhnich na thuirt mi mu Tolkien a" stèidheachadh Gandalf air Odin? Thug e tapadh air a" chloich le a chas. "Uill, is e Gandalf a tha seo. Tha eadhon luchd-obrach aige. Hi!"
  
  
  * * *
  
  
  Thug Drake sùil air gu faiceallach. Chuala e fuaim bleith, mar gum biodh còmhlachan trom a" fosgladh le fuaim bleith.
  
  "An do dh" adhbharaich thu le bhith a" ceumadh air creig?" - Dh'fhaighnich e gu faiceallach.
  
  "Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil".
  
  Bha iad uile a" coimhead air a chèile, na beachdan aca ag atharrachadh bho thoileachas gu iomagain gu eagal, agus an uairsin, mar aon, chaidh iad air adhart.
  
  Leig clach Drake seachad beagan. Chuala e an aon fhuaim bleith. Chaidh an talamh air beulaibh na cloiche fodha, agus an uairsin ruith an trom-inntinn timcheall an uchdan mar nathair le turbocharged.
  
  Dh"èigh Ben, "Tha rudeigin an seo."
  
  Choisich Drake agus Ceanadach thairis air an talamh fodha far an robh e. Ruith e sìos, a 'coimhead a-steach do sgàineadh san talamh. "Seòrsa tunail."
  
  Shèid Drake lòchran. "Tha an t-àm ann paidhir fhàs, a dhaoine," thuirt e. "Lean mise".
  
  
  * * *
  
  
  Cho luath "s a bha iad a-mach à sealladh, thòisich dà fheachd gu tur eadar-dhealaichte a" gluasad. Dh'ullaich na Gearmailtich, a bha roimhe seo air a bhith toilichte a bhith a 'laighe ìosal ann am baile cadail Gamla Apsalla, iad fhèin agus thòisich iad air leantainn ann an ceumannan Drake.
  
  Lean sguad eile, buidheann de shaighdearan mionlach Arm na Suaine - an Sarskilda Skyddsgrupen, no SSG - a" cumail sùil air na Gearmailtich agus bheachdaich iad air an duilgheadas neònach a mhol an triùir shìobhaltach a bha dìreach air a dhol a-steach don t-sloc.
  
  Feumaidh iad a bhith làn ceasnachadh. Ann an dòigh sam bith a tha riatanach.
  
  Is e sin, ma thàinig iad beò dè bha gu bhith a" tachairt.
  
  
  DEICH
  
  
  
  Sloc craoibhe an t-Saoghail, an t-Suain
  
  
  Lean Drake thairis. Bha an trannsa dorcha air tòiseachadh mar àite snàgail agus bha e a-nis nas lugha na sia troighean a dh" àirde. Bha am mullach air a dhèanamh de chreig agus de shalachar agus bha e làn de lùban mòra crochte de dh'fheur a bha air fàs gu mòr a dh'fheumadh iad a ghearradh às an rathad.
  
  Tha e coltach ri bhith a" coiseachd a-steach do jungle, smaoinich Drake. A-mhàin fon talamh.
  
  Mhothaich e gu robh cuid de na fìon-dhearcan bu treasa air an gearradh sìos mu thràth. Ruith tonn de dhragh troimhe.
  
  Thàinig iad gu àite far an robh na freumhaichean cho dùmhail 's gum feumadh iad snàgadh a-rithist. Bha am blàr cruaidh agus salach, ach chuir Drake uilinn air beulaibh na h-uilinn, glùin ro ghlùin, agus chuir e ìmpidh air càch a leantainn. Nuair aig àm air choreigin cha do chuidich eadhon ìmpidh Ben, thionndaidh Drake gu burraidheachd.
  
  "Co-dhiù tha an teòthachd a" tuiteam, "thuirt Kennedy. "Feumaidh sinn a bhith a" dol sìos. "
  
  Dh'fhuasgail Drake bho fhreagairt an t-saighdeir àbhaisteach, gu h-obann air a ghlacadh le rudeigin a chaidh fhoillseachadh ann an solas an lòchran aige.
  
  "Seall air".
  
  Runes snaighte air a 'bhalla. Samhlaidhean neònach a chuir an cuimhne Drake an fheadhainn a bha a 'sgeadachadh sgiath Odin. Thog guth tachdte Ben sìos an trannsa.
  
  "Ruthan Lochlannach. Deagh mhanadh."
  
  Thionndaidh Drake an solas air falbh bhuapa le aithreachas. Nam b" urrainn dhaibh a leughadh a-mhàin. Bhiodh barrachd ghoireasan aig an SAS, bha e a" smaoineachadh gu h-aithghearr. Is dòcha gu robh an t-àm ann an toirt an seo.
  
  leth-cheud troigh eile agus bha e a" sileadh le fallas. Chuala e Ceanadach a" gabhail anail gu trom agus a" mallachadh gun robh i a" caitheamh a pantsuit as fheàrr. Cha robh e air dad a chluinntinn bho Ben idir.
  
  "A bheil thu ceart gu leòr, Ben? A bheil d" fhalt ceangailte ri freumh?"
  
  "Ha, dona, ha. Lean ort, a Sheonag."
  
  Lean Drake air a 'snàgail tron eabar. "Is e aon rud a tha a" cur dragh ormsa, "thuirt e eadar anail," gu bheil "iomadh ribe ann." Thog na h-Èiphitich ribeachan toinnte gus an ionmhas a dhìon. Carson nach eil na Nirribhich?"
  
  "Chan urrainn dhomh smaoineachadh air an Lochlannach a" smaoineachadh ro chruaidh mun ribe, "thuirt Ceanadach mar fhreagairt.
  
  "Chan eil fhios agam," dh"èigh Ben sìos an loidhne. "Ach bha deagh luchd-smaoineachaidh aig na Lochlannaich cuideachd, fhios agad. Dìreach mar na Greugaich agus na Ròmanaich. Cha b" e barbarianaich a bh" annta uile."
  
  Beagan thursan agus thòisich an trannsa a 'leudachadh. Deich troighean eile agus chaidh am mullach os an cionn à sealladh. Aig an àm seo shìn iad agus ghabh iad fois. Bha lòchran Drake a' soilleireachadh an trannsa air thoiseach. Nuair a chomharraich e e air Ceanadach agus Ben, rinn e gàire.
  
  "Dam, tha coltas gu bheil an dithis agaibh dìreach air tilleadh às an uaigh!"
  
  "Agus tha mi creidsinn gu bheil thu cleachdte ris a 'chrap seo?" Shìn Ceanadach a làmh. "A bhith nad SAS agus sin uile?"
  
  Chan e SAS, cha b" urrainn dha Drake na faclan puinnseanta a chrathadh. "B" àbhaist dhaibh a bhith." Thuirt e agus choisich e air adhart nas luaithe a-nis.
  
  Tionndadh geur eile, agus dh"fhairich Drake a" ghaoith air aodann. Bhuail diomhaireachd e mar bhualadh tàirneanaich gu h-obann, agus chaidh diog seachad mu 'n do thuig e gu'n robh e 'na sheasamh air uchd le creag uaimhneach fodha.
  
  Thachair sealladh iongantach air a shùilean.
  
  Stad e cho obann 's gun do thuit Ceanadach agus Ben a-steach air. An sin chunnaic iad an sealladh so mar an ceudna.
  
  "OMFG." Dh" ainmich Ben an tiotal air an t-slighe ainm-sgrìobhte The Wall of Sleep.
  
  Sheas craobh an t-saoghail rompa 'na uile ghlòir. Cha robh e a-riamh os cionn na talmhainn. Bha a chraobh bun os cionn, a freumhan laidir a' sìneadh a stigh do'n bheinn thalmhaidh os an ceann, air an cumail gu daingean le aois agus na creagan mu'n cuairt, bha a meòir donn buidhe, a duilleach uaine buan, a stoc a' sìneadh ceud troidh sios do'n doimhne. de shloc mòr.
  
  Thionndaidh an t-slighe aca gu bhith na staidhre chumhang sna ballachan creige.
  
  "Riagan," thug Ben anail. "Na dìochuimhnich mu na ribeachan."
  
  "Gu ifrinn leis na ribeachan," chuir Ceanadach an cèill fìor bheachd Drake. "Cò às a tha an ifrinn a" tighinn?"
  
  Choimhead Ben mun cuairt. "Tha e orains."
  
  "Maidean glow," thuirt Drake. " Criosd. Tha an t-àite seo air ullachadh."
  
  Rè a làithean SAS chuir iad daoine a dh'ullachadh àite mar seo; sgioba gus measadh a dhèanamh air a" chunnart agus neodachadh no catalogadh mus till iad chun ionad.
  
  "Chan eil mòran ùine againn," thuirt e. Bha a chreideamh ann an Ceanadach dìreach air àrdachadh. "Leig leinn".
  
  Choisich iad sìos an ceuman caithte agus cràiteach, an tuiteam gu h-obann daonnan air an làimh dheis. Deich troighean sìos agus thòisich an staidhre air a dhol sìos gu sgiobalta. Stad Drake nuair a dh" fhosgail beàrn trì troighean. Chan eil dad iongantach, ach gu leòr airson fois a thoirt dha - oir dh'fhàs an toll beàrnach gu h-ìosal eadhon nas follaisiche.
  
  "Crap".
  
  Leum e. Bha an staidhre chloiche mu thrì troighean de leud, furasta a seòladh, eagallach nuair a bha ceum ceàrr sam bith a' ciallachadh bàs sònraichte.
  
  Thàinig e gu tìr fìor agus thionndaidh e mun cuairt sa bhad, a 'faireachdainn gum biodh Ben faisg air deòir. "Na gabh dragh," thug e an aire do Cheanadach agus chuir e fòcas air a charaid. "Creid mi, Ben. Ben. Glacaidh mi thu."
  
  Chunnaic e an creideamh ann an sùilean Bheinn. Urras iomlan, leanabh. Bha an t-àm ann a chosnadh a-rithist, agus nuair a leum Ben agus an uairsin air adhart, thug Drake taic dha le làmh air uilinn.
  
  Rinn Drake gàire. "Sìmplidh, huh?"
  
  Leum Ceanadach. Choimhead Drake gu faiceallach, a" leigeil air nach do mhothaich e. Thàinig i air tìr gun duilgheadas sam bith, chunnaic i a dhragh agus rinn i gàire.
  
  "Tha sin trì troighean, Drake. Chan e an Grand Canyon."
  
  Ruith Drake air Ben. "Deiseil, a charaid?"
  
  Fichead troidh eile, agus bha an ath fhosgladh anns an staidhir na bu leatha, deich troidh air fhichead an turas seo, agus air a bhacadh le planc tiugh fhiodha a shiubhail mar a bha Drake a" coiseachd air. Lean Kennedy, agus an uairsin Ben bochd, air a sparradh le Drake a choimhead suas, a choimhead air adhart seach sìos, gus an ceann-uidhe a sgrùdadh seach a chasan. Bha an duine òg air chrith mun àm a ràinig e talamh cruaidh, agus ghairm Drake airson fois ghoirid.
  
  Nuair a stad iad, chunnaic Drake gun robh craobh na cruinne a" sgaoileadh a-mach an seo cho farsaing is gun robh a geugan tiugh cha mhòr a" suathadh ris an staidhre. Ràinig Ben le urram a mach a bhuille a bhualadh, a bha air chrith fo a suathadh.
  
  "Seo... tha seo uamhasach," thuirt e.
  
  Chleachd Ceanadach an turas seo airson a falt a stoidhleachadh agus sgrùdadh a dhèanamh air an t-slighe a-steach os a chionn. "Gu ruige seo tha a h-uile dad soilleir," thuirt i. "Feumaidh mi a ràdh mar a tha e, gu cinnteach cha b" e ifrinn na Gearmailtich a dh "ullaich an t-àite seo. Bhiodh iad air a spìonadh agus a losgadh gu làr le lasraichean."
  
  Beagan bhriseadh eile agus thuit iad leth-cheud troigh, cha mhòr letheach slighe. Mu dheireadh leig Drake leis fhèin smaoineachadh nach robh na seann Lochlannaich co-ionann ris na h-Èiphitich às deidh a h-uile càil, agus b "e beàrnan a b" fheàrr a b "urrainn dhaibh a dhèanamh fhad" s a bha e a "ceumadh air an staidhre chloiche, a bha gu dearbh na phàirt toinnte de chòrcach, sreang agus dath. Thuit e, chunnaic e an tuiteam gun chrìoch agus ghlac e e fhèin le molaidhean a mheòir.
  
  Tharraing Ceanadach suas an staidhre e. "Asal a" gluasad sa ghaoith, a dhuine SAS?"
  
  Chaidh e air ais gu talamh cruaidh agus shìn e a chorragan brùite. "Tapadh leat".
  
  Ghluais iad nas fhaiceallaiche, a-nis còrr is letheach slighe troimhe. Seachad air an àite fhalamh air an làimh dheis, sheas craobh mhòr gu bràth, gun a bhith a 'suathadh ris a' ghaoith agus an t-solas, iongantas air a dhìochuimhnich na h-amannan a dh'fhalbh.
  
  Thug iad seachad barrachd is barrachd shamhlaidhean Lochlannach. smaoinich Ben neònach. "Tha e coltach ris a" bhalla graffiti tùsail," thuirt e. "Bhiodh daoine dìreach a" gearradh a-mach an ainmean agus a" fàgail teachdaireachdan - dreachan tràth de "Bha Iain an seo!"
  
  "Is dòcha luchd-cruthachaidh na h-uamha," thuirt Ceanadach.
  
  Dh" fheuch Drake ri ceum eile a ghabhail, a" gèilleadh ris a" bhalla fhuar cloiche, agus rughadh domhainn, bleith a" nochdadh tron uaimh. Thuit abhainn sprùilleach bho shuas.
  
  "Ruith!" - Dh'èigh Drake. "A-nis!"
  
  Ruith iad sìos an staidhre, gun aire a thoirt do na ribeachan eile. Thuit ulbhag mòr bho shuas le tubaist mhòr, a' briseadh sìos creagan nas sine nuair a thuit e. Chòmhdaich Drake corp Bheinn le a chorp fhèin nuair a bhuail ulbhag tron staidhre air an robh iad nan seasamh, a' toirt mu fhichead troigh de cheuman prìseil leis.
  
  Bhris Ceanadach na sgoltagan cloiche far a gualainn agus choimhead e air Drake le gàire tioram. "Tapadh leat".
  
  "Hey, bha fios agam gum faodadh am boireannach a shàbhail asal a" ghille SAS a dhol thairis air ulbhag shìmplidh. "
  
  "Tha e èibhinn, a dhuine. Cho èibhinn."
  
  Ach cha robh e seachad fhathast. Bha fuaim geur a' glaodhaich, agus bhris an t-sreang caol ach laidir air a' cheum a' dealachadh ri Beinn agus Ceannadach.
  
  "Fuuuck!" ghlaodh Ceanadach. Thàinig am pìos sreang a-mach le leithid de neart is gum faodadh e a bhith air a h-adhbrann a sgaradh bhon chòrr de a corp gu furasta.
  
  Cliog eile dà cheum sìos. Dhanns Drake san spot. "Sit!"
  
  Bha rughadh eile bho shuas a" ciallachadh an ath thuiteamas den chloich.
  
  "Is e ribe ath-aithris a th" ann, "thuirt Ben riutha. "Tha an aon rud a" tachairt a-rithist is a-rithist. Feumaidh sinn faighinn chun roinn seo."
  
  Cha b" urrainn dha Drake innse dè na ceumannan a bha troimh-chèile agus dè nach robh, agus mar sin bha earbsa aige ann an fortan agus astar. Ruith iad air an ceann sìos mu thrithead ceum, a' feuchainn ri fuireach san adhar cho fada 's a b' urrainn dhaibh. Thuit ballachan na staidhre nuair a bha iad a 'dol thairis air an t-seann fhrith-rathad, a' dol a-steach do dhoimhneachd na h-uamha creagach.
  
  Thòisich fuaim sprùilleach a 'tuiteam chun a' bhonn a 'fàs na b' àirde.
  
  Às deidh an itealaich aca bha sgàineadh sreang chruaidh.
  
  Cheum Drake air staidhre bhrèige eile, ach ghiùlain a ghluasad thairis air a" bheàrn ghoirid e. Leum Ceanadach thairis air, gràsmhor mar ghallan 'na làn itealaich, ach thuit Ben air a cùlaibh, a nis a' sleamhnachadh do'n dubh-aigein.
  
  "Cosa!" Rinn Drake sgreuchail, agus thuit e air ais a-steach don bheàrn, a 'fàs na làr. Thug faochadh air falbh an teannachadh bhon eanchainn aige nuair a tharraing Ceanadach a chasan air ais na àite. Bha e a" faireachdainn gun do bhuail Ben air a chorp agus an uairsin a" tuiteam air a bhroilleach. Stiùir Drake momentum an duine le a làmhan, agus an uairsin phut e air an talamh chruaidh e.
  
  Shuidh e sìos gu luath, le crùn.
  
  "Cùm a" dol!"
  
  Bha an èadhar air a lìonadh le pìosan cloiche. Bhris fear dheth ceann Cheanadach, a" fàgail gearradh agus fuaran fala. Bhuail Drake eile san ankle. Thug an sàrachadh air fhiaclan a bhleith agus thug e air ruith na bu luaithe.
  
  Thilg peilearan am balla os cionn an cinn. Chrùb Drake sìos agus sheall e goirid air an t-slighe a-steach.
  
  Chunnaic mi feachd eòlach air cruinneachadh an sin. Gearmailtich.
  
  A-nis bha iad a 'ruith aig làn astar, nas fhaide na neo-chùram. Thug e diogan prìseil dha Drake leum chun chùl. Mar a bha peilearan eile a" tolladh na creige ri taobh a chinn, chaidh e air adhart, bhreab e far na staidhre, rinn e làn chearcall, a" bualadh a làmhan, agus sheas e suas chun àirde aige gun a bhith a" call unnsa momentum.
  
  Ah, tha na seann làithean math air ais.
  
  Tuilleadh peilearan. An uairsin thuit an fheadhainn eile air a bheulaibh. Reub an uamhas toll na chridhe gus an do thuig e gu robh iad dìreach air bonn na h-uamha a ruighinn fhad "s a bha iad a" ruith agus, gun ullachadh, thuit iad dìreach a-steach don talamh.
  
  Chaidh Drake sìos. Aig bonn na h-uamha bha praiseach tiugh de chlach, duslach agus sprùilleach fiodha. Nuair a dh"èirich iad, bha Ceannadach agus Ben nan sealladh ri fhaicinn. Chan e a-mhàin gu bheil iad còmhdaichte le salachar, ach tha iad a-nis còmhdaichte le duslach caked-on agus molltair duille.
  
  "Ah, airson a" chamara earbsach agam, "thuirt e. "Tha bliadhnaichean de dhubh-cheileadh a" m" aghaidh."
  
  Thug Drake leis a" bhata ghlais agus phòg e lùb na h-uamha a bha a" ruith air falbh bho na fir armaichte. Thug e còig mionaidean gus crìochan a-muigh na craoibhe a ruighinn. Bha iad daonnan fo sgàil a shàmhchair eireachdail.
  
  Chrath Drake Ben air a ghualainn. "Nas fheàrr na sesh oidhche Haoine sam bith, eh a charaid?"
  
  Choimhead Kennedy air a" ghille òg le sùilean ùra. "A bheil luchd-leantainn sam bith agad? A bheil luchd-leantainn aig a" bhuidheann agad? Bidh an còmhradh seo againn gu math luath, a bhràthair. Creid ann."
  
  "Dìreach a dhà-" thòisich Ben air stad nuair a bha iad a" cuairteachadh pàirt den lùb mu dheireadh, agus an uairsin thuit iad sàmhach le clisgeadh.
  
  Stad iad uile.
  
  Nochd aislingean àrsaidh iongantach air thoiseach orra, gam fàgail gun cainnt, gu practaigeach a 'tionndadh an eanchainn airson timcheall air leth-mhionaid.
  
  "A-nis seo ... seo ..."
  
  "Sgoinneil," thug Drake anail.
  
  Bha sreath de na bàtaichean fada Lochlannach a bu mhotha a bha iad air smaoineachadh a-riamh a" sìneadh air falbh bhuapa ann an aon fhaidhle, a" seasamh bho cheann gu ceann mar gum biodh iad an sàs ann am meadhan cnap trafaic àrsaidh. Bha na taobhan aca air an sgeadachadh le airgead agus òr, bha an siùil air an sgeadachadh le sìoda agus clachan luachmhor.
  
  "Bàtaichean fada," thuirt Ceanadach gu gòrach.
  
  "Longannan air astar." Bha ciall gu leòr aig Ben fhathast a ceartachadh. "Gu dona, bhathas den bheachd gur e na rudan sin na h-ulaidhean as motha san ùine aca. Feumaidh gur e... dè? A bheil fichead an seo?"
  
  "Gu math fionnar," thuirt Drake. "Ach is e seo an t-sleagh air an tàinig sinn. Beachdan sam bith?"
  
  Bha Ben a-nis a" coimhead air a" Chrann Cruinne. "O mo Dhia, a bhalaich. An urrainn dhut smaoineachadh? Bha fear an crochadh air a' chraoibh sin. Fucking One."
  
  "Mar sin a-nis tha thu a" creidsinn ann an Dia, hmm? Fan?" Ghluais Ceanadach a chliathaich a dh"ionnsaigh Beinn beagan gu grinn, a" toirt air gruaidh.
  
  Dhìrich Drake air leac chumhang a bha a" ruith fad earball an t-soithich fhada. Bha coltas làidir air a" chlach. Rug e air an oir fiodha agus lean e thairis. "Tha na rudan seo air an lìonadh le loot. Tha e sàbhailte a ràdh nach robh duine ann a-riamh roimhe an-diugh."
  
  Rinn e sgrùdadh air loidhne nan soithichean a-rithist. Taisbeanadh de bheairteas do-chreidsinneach, ach càite an robh an fhìor ionmhas? Aig an deireadh? Deireadh a" bhogha-froise? Bha ballachan na h-uamha air an sgeadachadh le seann dealbhan. Chunnaic e ìomhaigh Odin a 'crochadh air a' Chrann Cruinne agus boireannach air a ghlùinean air a bheulaibh.
  
  "Dè tha seo a" bruidhinn?" Smèid e air Ben a dh"ionnsaigh. "Thig air adhart, dèan cabhag. Cha bhith na bastards sleamhainn sin a" putadh isbeanan sìos an sgòrnan shuas an sin. Gluaisidh sinn."
  
  Chomharraich e an gluasad garbh de theacsa fo ìomhaigh boireannach a bha a" tagradh. Chrath Ben a cheann. "Ach lorgaidh teicneòlas dòigh. "Cliog e air an I-fòn earbsach aige, agus gu fortanach cha robh comharra sam bith sìos an seo.
  
  Thug Drake mionaid airson tionndadh air Ceanadach. "Is e an aon bheachd a th" agam na bàtaichean fada sin a leantainn, "thuirt e. "A bheil e freagarrach dhut?"
  
  "Mar a thuirt neach-leantainn na sgioba ball-coise, tha mi sa gheama, a ghillean. Seall an t-slighe."
  
  Ghluais e air adhart, le fios aige nan tigeadh an sàr thunail seo gu crìch, gum biodh iad glaiste. Bhiodh na Gearmailtich air cumail orra gu teann ri taobh an earbaill, seach a bhith a" gabhail fois air an labhrais. Roinn Drake an smuain gu pàirtean, a 'cuimseachadh air leac a chaidh a shnaigheadh anns a' chreig. Bho àm gu àm thàinig iad tarsainn air bata glow eile. Chuir Drake às dhaibh no ghluais iad iad gus àrainneachd nas dorcha a chruthachadh mar ullachadh airson an t-sabaid a bha romhpa. Bha e daonnan a' rannsachadh am measg nan longan fada agus mu dheireadh chunnaic e frith-rathad cumhang a' ruith eatorra.
  
  Plana b.
  
  Chaidh dhà, ceithir, agus an sin deich longan fada seachad. Thòisich casan Drake air goirteachadh bhon oidhirp leis an do rèitich e an t-slighe chumhang.
  
  Bha fuaim lag ulbhag a" tuiteam agus an uairsin sgreuch nas àirde a" nochdadh tron uamha mhòr, agus bha a bhrìgh follaiseach. Gun a bhith a 'dèanamh fuaim, lean iad eadhon nas duilghe a dh'ionnsaigh an obair.
  
  Thàinig Drake gu deireadh an t-sreath mu dheireadh. Aireamh e tri long thar fhichead, gach fear gun suathadh agus làn de chobhartach. Nuair a bha iad a 'tighinn faisg air cùl an tunail, thòisich dorchadas a' doimhneachadh.
  
  "Chan eil mi a" smaoineachadh gun deach iad a-riamh cho fada sin, "thuirt Kennedy.
  
  Ruith Drake timcheall airson lanntair mòr. "Cunnartach," thuirt e. "Ach feumaidh fios a bhith againn."
  
  Thionndaidh e air agus ghluais e an giùlan bho thaobh gu taobh. Chaolaich an trannsa gu mòr gus an robh e na bhogha sìmplidh air thoiseach.
  
  Agus air cùl a" bhogha bha aon staidhre.
  
  Gu h-obann chuir Ben stad air sgread, agus thuirt e ann an uisge-beatha theatar, "Tha iad air an leac!"
  
  Rinn Drake gnìomh. "Tha sinn roinnte," thuirt e. "Thèid mi dhan staidhre. Theid thusa le cheile sios a dh" ionnsuidh nan long agus theirig air ais an rathad a thainig sinn."
  
  Thòisich Ceanadach air gearan, ach chrath Drake a cheann. "Chan eil. Dèan e. Feumaidh Ben dìon, chan eil. Agus feumaidh sinn an t-sleagh."
  
  "Agus cuin a ruigeas sinn deireadh nan soithichean?"
  
  "Bidh mi air ais ron àm sin."
  
  Leum Drake air ais gun fhacal eile, a 'leum far an leac agus a' dol a dh'ionnsaigh an staidhre dall. Choimhead e air ais aon uair agus chunnaic e faileas a" tighinn faisg air an leac. Lean Ben Ceanadach sìos an leathad làn sprùilleach gu bonn an t-soithich Lochlannach mu dheireadh. Thuirt Drake ùrnaigh dòchais agus ruith e suas an staidhre cho luath 's a b' urrainn dha, a 'leum dà cheum aig aon àm.
  
  Dhìrich e gus an robh a laoigh air an goirteachadh agus a sgamhanan a losgadh. Ach an uairsin chaidh e farsaing. Air an cùlaibh bha sruth farsaing le sruth fiadhaich, agus na b 'fhaide air adhart dh' èirich altair de chloich gharbh, cha mhòr mar bharbecue àrsaidh.
  
  Ach b" e an rud a ghlac aire Drake samhla mòr air a ghràbhaladh air a" bhalla air cùl na h-altarach. Trì triantan a" dol thairis air a chèile. Ghlac cuid de mhèinnirean am broinn na gràbhalaidh an solas fuadain agus bha iad a" deàrrsadh mar sequins air dreasa dhubh.
  
  Chan eil ùine ann airson a chaitheamh. Chrath e an t-allt, a' gasadh an adhair mar a dh'èirich an t-uisge reòthte gu a shliasaid. Nuair a thàinig e faisg air an altair, chunnaic e nì na laighe air a h-uachdar. Artifact goirid, biorach, gun a bhith iongantach no drùidhteach. Gu dearbh, saoghalta ...
  
  ... sleagh Odin.
  
  An nì a lot taobh Dhè.
  
  Chaidh tonn de thoileachas agus de dh" fhaireachdainn troimhe. B" e seo an tachartas a rinn a h-uile càil fìor. Gu ruige seo tha e air a bhith tòrr obair tomhais, dìreach obair tomhais tuigseach. Ach seachad air an àm sin, bha e uamhasach fìor.
  
  Gu h-eagallach fìor. Sheas iad roimh an cunntadh sìos gu deireadh an t-saoghail.
  
  
  AON-DEUG
  
  
  
  Sloc craoibhe an t-Saoghail, an t-Suain
  
  
  Cha do sheas Drake aig cuirm. Rug e air an t-Sleagh agus chaidh e air ais an rathad a thainig e. Tron allt reòthte, sìos an staidhre crùbach. Chuir e dheth an flashlight letheach slighe agus shlaod e sìos fhad "s a bha dorchadas pitch a" cuairteachadh air.
  
  Bha ghathan aotrom aotrom a" soilleireachadh an t-slighe a-steach gu h-ìosal.
  
  Chùm e a" coiseachd. Cha robh e seachad fhathast. Bha e air faighinn a-mach o chionn fhada nach robh fear a bha a 'smaoineachadh ro fhada ann am blàr a-riamh a' tighinn dhachaigh na bu trice.
  
  Stad e marbh air a" cheum mu dheireadh, agus chaidh e a-steach do dhorchadas nas doimhne an trannsa. Bha na Gearmailtich faisg mar-thà, cha mhòr aig deireadh an leac, ach bhiodh na solais-solais aca aig astar cho fada air a chomharrachadh mar sgàil eile. Leum e thairis air an trannsa, bhrùth e e fhèin an aghaidh a" bhalla agus chaidh e a dh"ionnsaigh an leathad a lean gu bonn nam bàtaichean Lochlannach.
  
  Thuirt guth fireann, "Seall air seo! Cùm do shùilean, Stevie Wonder! Chuir an guth iongnadh air; bha blas domhainn Ceann a Deas Ameireagaidh air.
  
  Chunnaic am bastard le sùilean iolaire e - no co-dhiù sgàil gluasadach - rud nach robh e a 'smaoineachadh a bha comasach anns an dorchadas seo. Ruith e na bu luaithe. Bhuail peilear a-mach, a" bualadh na cloiche ri taobh far an robh e dìreach air a bhith.
  
  Lean figear dorcha thairis air an leac - Ameireaganach is dòcha. "Tha slighe shìos an sin am measg nan soithichean. Gluais na diog agad mus cuir mi sìos do sgòrnan leisg."
  
  Crap. Chunnaic na Yankees an t-slighe falaichte.
  
  Stern, àrdanach, àrdanach. Thuirt fear de na Gearmailtich, "Fuck you, Milo," agus an uairsin dh "èigh e fhad" s a bha e air a shlaodadh gu garbh sìos an leathad.
  
  Thug Drake taing dha na rionnagan fortanach aige. Ann an diog bha e air an duine, a" crathadh a chordaichean gutha agus a" snaidheadh a mhuineal le èigheach ri chluinntinn mus b" urrainn do dhuine sam bith eile a leantainn.
  
  Thog Drake daga na Gearmailt - Heckler agus Koch MG4 - agus loisg e grunn dhealbhan. Spreadh ceann aon duine.
  
  O bha, smaoinich e. Tha e nas fheàrr fhathast losgadh le pistol na le camara.
  
  "Canèidianach!" air a leantainn le sreath de hisses aig an aon àm.
  
  Rinn Drake gàire air an uisge-beatha feargach. Leig leotha smaoineachadh mar sin.
  
  Leis nach robh barrachd spòrs aige, ruith e sìos an t-slighe cho luath sa bha e dàna. Bha Ben agus Ceanadach air thoiseach agus bha feum aige air a dhìon. Bhòidich e gu'n tugadh e mach as a so iad beo, agus cha leigeadh e sios iad.
  
  Air a chùlaibh, thàinig na Gearmailtich gu faiceallach sìos an leathad. Loisg e beagan bhuillean gus an cumail a" dol agus thòisich e air na soithichean a chunntadh.
  
  Ceithir, sia, aon-deug.
  
  Dh'fhàs an t-slighe neònach, ach mu dheireadh chaidh e sìos. Aig aon àm theannaich e cho mòr 's gu 'm biodh e coltach gu'm biodh duine thar còig-ceud-deug air a bhriseadh asainn a' bruthadh eadar na logaichean, ach leudaich i a rithist an uair a chunntadh e an t-siathamh soitheach deug.
  
  Bha na soithichean gu h-àrd os a chionn, aosmhor, eagallach, a 'fàileadh seann rùsg agus molltair. Ghlac gluasad gluasadach aire agus choimhead e air an taobh chlì gus figear fhaicinn nach fhaodadh a bhith ach am fear ùr Milo a "ruith air ais air an leac chumhang air nach robh mòran dhaoine comasach air coiseachd. Cha robh eadhon ùine aig Drake losgadh - bha an Ameireaganach a" gluasad cho luath.
  
  Daingead! Carson a dh'fheumadh e a bhith cho math? B" e Alicia Miles an aon neach a bha eòlach air Drake - a bharrachd air fhèin - a b" urrainn a leithid a choileanadh.
  
  Lorg mi mi fhìn ann am meadhan farpais gladiatorial a bha ri thighinn an seo ...
  
  Leum e air adhart, a-nis seachad air na soithichean, a" cleachdadh a ghluasad airson leum bho cheum gu ceum, a" ruith cha mhòr gu saor bho thulaich air thuaiream gu crevasses domhainn agus a" leum aig ceàrnan bho bhallachan gainmhich. Fiù "s a" cleachdadh fiodh sùbailte nan soithichean gus gluasad fhaighinn eadar geansaidhean.
  
  "Fuirich!"
  
  Thàinig guth mì-mhodhail à àiteigin air thoiseach. Stad e nuair a chunnaic e figear neo-shoilleir Cheanadach, bha e na thoileachas a bhith a" cluinntinn an twang Ameireaganach sin. "Lean mi," dh"èigh e, agus fios aige nach b" urrainn dha leigeil le Milo a bhualadh gu deireadh an trannsa. Dh" fhaodadh iad a bhith air am brùthadh airson uairean.
  
  Chaidh e seachad air an t-soitheach mu dheireadh aig astar luath, Ben agus Ceanadach a 'tuiteam air a chùlaibh, dìreach mar a leum Milo far leac agus gheàrr e dheth aghaidh na h-aon luinge. Rug Drake air timcheall a mheadhan, a" dèanamh cinnteach gun tàinig e air tìr gu cruaidh air an sternum aige.
  
  Chuir e diog seachad a" tilgeadh a" ghunna gu Ceanadach.
  
  Fhad "s a bha an gunna fhathast air iteig, bhuail Milo an siosar agus shaor e e fhèin, a" tionndadh a-null air a làmhan agus gu h-obann na aghaidh.
  
  Dh"èigh e, "Mat Drake, am fear. Bha mi a" coimhead air adhart ri seo, a charaid."
  
  Thilg e buillean agus uilleanan. Thug Drake grunn bhuillean dha ghàirdeanan, a" sèideadh fhad "s a bha e a" teicheadh. Bha am fear so eòlach air, ach cò an ifrinn e ? Seann nàmhaid gun aghaidh? Taibhse sgàil bho àm dorcha an SAS? Bha Milo dlùth agus toilichte fuireach ann. A-mach às an t-sealladh iomaill aige, mhothaich Drake an sgian air crios Ameireagaidh, dìreach a "feitheamh ri bhith air a tharraing.
  
  Fhuair e breab brùideil na cheum fhèin.
  
  Air a chùlaibh, chluinneadh e a" chiad ghluasadan gruamach de na saighdearan Gearmailteach a bha a" tighinn air adhart. Cha robh iad ach beagan shoithichean air falbh.
  
  Bha Ben agus Ceanadach a" coimhead le iongnadh. Thog Ceanadach a ghunna.
  
  Chrath Drake aon dòigh, agus thionndaidh e an taobh eile, a 'seachnadh breab brùideil Milo chun chas. Loisg Ceanadach, a" togail òirlich de shalachar bho chas Milo.
  
  Rinn Drake gàire agus choisich e air falbh, a" leigeil air gun do chuir e peata air a" chù. "Fuirich," thuirt e le magadh. "Is e gille math a tha sin."
  
  Loisg Ceanadach peilear rabhaidh eile. Thionndaidh Drake agus ruith e seachad orra, a 'glacadh gàirdean Ben agus a' slaodadh fhad 'sa bha an duine òg a' tionndadh gu fèin-ghluasadach chun an staidhre a bha a 'tuiteam.
  
  "Chan eil!" - Dh'èigh Drake. "Bheir iad a-mach sinn aon às deidh aon."
  
  Choimhead Ben air a shàrachadh. "Càite eile?"
  
  Ghluais Drake gu dì-armachd. "Dè bha thu a" smaoineachadh?"
  
  Chaidh e dìreach a dh"ionnsaigh Craobh na Cruinne.
  
  
  DHÀ-DHEUG
  
  
  
  Craobh an t-Saoghail, SWEDEN
  
  
  Agus dh'èirich iad. Chuir Drake geall gu robh a" Chrann Cruinne cho sean agus cho làidir is gum feumadh a bhith gu robh na meuran aice lìonmhor agus làidir. Aon uair "s gun do ghabh thu ris gu robh thu a" dìreadh craobh a bha gu litearra bun os cionn, cha mhòr nach robh fiosaig cudromach idir.
  
  "Dìreach mar a bhith na bhalach a-rithist," bhrosnaich Drake Ben, a "cur ìmpidh air nas luaithe gun a bhith a" toirt air clisgeadh. "Cha bu chòir dha a bhith na dhuilgheadas dhut, Blakey. A bheil thu ceart gu leòr, a Cheanadach?
  
  B" e an New Yorker am fear mu dheireadh a dhìrich, a" cumail a" ghunna a bha air a chomharrachadh fodha. Gu fortanach, chuir co-chothromachd mòr geugan agus duilleagan na Cruinne Craobh am falach an adhartas.
  
  "Tha mi air grunn stalks a dhìreadh nam ùine," thuirt i gu h-aotrom.
  
  Rinn Ben gàire. Soidhne math. Thug Drake taing gu sàmhach do Cheanadach, a" tòiseachadh a" faireachdainn eadhon nas fheàrr gun robh i ann.
  
  Damn e, smaoinich e. Cha mhòr nach do chuir e ris: air a" mhisean seo Tillidh sinn chun t-seann dualchainnt ann an nas lugha na seachdain.
  
  Dhìrich Drake bho mheur gu meur, nas àirde agus nas àirde, na shuidhe no na sheasamh air aon mheur agus aig an aon àm a" ruighinn airson an ath fhear. Bha adhartas luath, agus bha sin a" ciallachadh gun do mhair neart àrd a" chuirp aca nas fhaide na bha dùil. Ach, mu letheach slighe troimhe, mhothaich Drake gun robh Ben a" fàs nas laige.
  
  "A bheil Tweenie a" fàs sgìth?" - dh'fhaighnich e agus chunnaic e oidhirpean a' dùblachadh sa bhad. Bho àm gu àm loisg Ceanadach peilear tro na meuran. Dà uair chaidh aca air staidhre chloiche fhaicinn ag èirigh rin taobh, ach chan fhaca iad sgeul air an luchd-tòrachd.
  
  Bidh guthan mar mhac-talla dhaibh. "Is e an Sasannach Matt Drake." Chuala an t-seann shaighdear SAS uair guth air a shaobhadh le stràc làidir Gearmailteach, a dh" fheumas, mar a dh" innis an t-siathamh mothachadh dha, a bhuineadh do dhuine ann an geal. Tha an duine a chunnaic e dà uair roimhe a" gabhail ris na stuthan a chaidh a ghoid.
  
  Uair eile a chuala e, "Tha SRT ga chuir às." B" e guth Milo a bh" ann, a" nochdadh an àm a dh" fhalbh, a" nochdadh aonad a bha iad air a chumail dìomhair eadhon taobh a-staigh an SAS. Cò ann an ainm gach nì a tha naomh a bha am fear seo?
  
  Bidh na seallaidhean a 'sgoltadh geugan trom. Stad Drake gus am baga-droma atharrachadh leis na h-ulaidhean gluasadach a-staigh, agus an uairsin mhothaich e am meur farsaing air an robh e ag amas. Aon a ràinig cha mhòr chun an àite air an staidhre far an do ghabh iad fois na bu tràithe.
  
  "Thall an sin," thuirt e ri Ben. "Rothairich am meur agus gluais... gu sgiobalta!"
  
  Bhiodh iad rùisgte airson timcheall air dà mhionaid. Minus iongnadh agus àm freagairt, a dh'fhàg fhathast còrr is mionaid de fìor chunnart.
  
  B" e Ben a" chiad fheadhainn a dh"fhàg am fasgadh, Drake is Ceanadach diog às deidh sin, iad uile a" leum air an làmhan agus a" squatadh air a" mheur a dh"ionnsaigh an staidhre. Nuair a chaidh am faicinn, cheannaich Ceanadach diogan prìseil dhaibh le bhith a" losgadh spreadhadh luaidhe, a" bualadh tuill ann an co-dhiù aon creachadair tuama gun fhiosta.
  
  Agus a‑nis chunnaic iad gu robh Milo gu dearbh air àithne a chuir suas an staidhre. Còignear fhear. Agus bha an sgioba luath. Ruigidh iad ceann a' gheug roimh Bheinn !
  
  Crap! Cha do sheas iad cothrom.
  
  Chunnaic Ben seo cuideachd agus chriothnaich e. Dh"èigh Drake na chluais: "Na toir suas gu bràth! A-riamh!"
  
  Tharraing Kennedy an inneal-brosnachaidh a-rithist. Thuit dithis fhear: chaidh fear dhiubh a-steach don toll, rug am fear eile air a thaobh agus rinn e sgreuchail. Bhrùth i a-rithist e, agus an uairsin chuala Drake an iris a" ruith a-mach.
  
  Dh'fhuirich dà Ghearmailteach, ach sheas iad a-nis mu choinneamh, a 'cumail an cuid armachd deiseil. Rinn Drake aghaidh chruaidh. Chaill iad an rèis.
  
  "Thoir losgadh orra!" Thog guth Milo. "Seallaidh sinn anns na sgrìoban shìos an seo."
  
  "Nein!" Thòisich an stràc làidir Gearmailteach a-rithist. "Der Spear! "Der Spear!"
  
  Cha robh baraillean nan dag a" magadh. Rinn fear de na Gearmailtich magadh air: "Snàgail, calman beaga. Trobhad."
  
  Ghluais Ben gu slaodach. Chitheadh Drake a ghuailnean a" crathadh. "Creid mi," thuirt e ann an cluais a charaid agus chuir e stad air a h-uile fèithe. Leumadh e cho luath 's a ruigeadh Ben ceann a' mheòir, b' e an aon gheam a bh' aige a bhith a' toirt ionnsaigh air agus a' cleachdadh an t-seata sgil aige.
  
  "Tha an sgian agam fhathast," thuirt Ceanadach.
  
  Chrath Drake.
  
  Ràinig Ben ceann a" mheur. Dh'fhuirich na Gearmailtich gu socair.
  
  Thòisich Drake ag èirigh.
  
  An uairsin, mar gum biodh ann an ceò, chaidh na Gearmailtich chun an taobh, mar gum biodh iad air am bualadh le torpedo. Chaidh na cuirp aca, reubte agus fuilteach, a phutadh far a" bhalla agus, fliuch, air an roiligeadh sìos don t-sloc mar chairt.
  
  Beagan mheatairean os cionn a 'mheur, far an robh an staidhre lùbadh, sheas buidheann mòr de dh'fhir le armachd trom. Bha aon dhiubh a 'cumail raidhfil ionnsaigh AK-5 a bha fhathast a' smocadh.
  
  "Swede," dh" aithnich Drake an armachd mar fhear a chleachdar gu cumanta le armachd na Suaine.
  
  Nas àirde, thuirt e, "Amannan dona."
  
  
  TRÌ-DEUG
  
  
  
  BAS MILITARY, SWEDEN
  
  
  Thug an seòmar anns an do lorg iad iad fhèin - seòmar spartan dà-uair-dheug le bòrd agus uinneag le reòiteag - Drake air ais grunn bhliadhnaichean.
  
  "Gabh fois," thug e suil air cnuimhean geala Bheinn. "Is e buncair armachd àbhaisteach a th" anns an àite seo. Tha mi air seòmraichean taigh-òsta nas miosa fhaicinn, buddy, earbsa mi."
  
  "Tha mi air a bhith ann an àrosan nas miosa." Bha coltas gu robh Ceanadach aig fois, a" trèanadh oifigear poileis san obair.
  
  "Cnàmhan an fhir eile?" Thog Drake mala.
  
  "Gu cinnteach. Carson?"
  
  "O, chan eil." Chunnt Drake gu deich air a chorragan, agus an uairsin choimhead e sìos mar gum biodh e airson tòiseachadh ag obair le òrdagan.
  
  Thug Ben gàire lag.
  
  "Seall, Ben, tha mi ag aideachadh nach robh e furasta an toiseach, ach chunnaic thu mar a rinn am fear Suaineach sin fiosan. Tha sinn gu math. Co-dhiù, feumaidh sinn beagan cabadaich. Tha sinn sgìth."
  
  Dh" fhosgail an doras agus an sealbhadair aca, Swede air a dheagh thogail le falt fionn agus sùil chruaidh mar ìnean a bheireadh air eadhon Shrek tionndadh geal, air a chuir thairis air an làr cruadhtan. Aon uair 's gun deach an glacadh agus gun do mhìnich Drake gu faiceallach cò iad agus dè bha iad a' dèanamh, thug an duine a-steach e fhèin mar Thorsten Dahl agus an uairsin choisich e gu taobh thall an heileacoptair aige gus fiosan a dhèanamh.
  
  "Matt Drake," thuirt e. "Coinneach Moore. Agus Ben Blake. Chan eil tagraidhean sam bith aig riaghaltas na Suaine nad aghaidh ..."
  
  Bha dragh air Drake leis an stràc, nach b" e Suaineach a bh" ann idir. "Tha thu a" dol gu aon de na sgoiltean asal gleansach sin, Dal? Eton no rudeigin mar sin?"
  
  "Asal sgoinneil?"
  
  "Sgoiltean a bhrosnaicheas na h-oifigearan aca tro ghinean, airgead agus foghlam. Aig an aon àm, chaidh thu gu sgilean, deasbaireachd agus dealas."
  
  "Tha mi creidsinn." Bha tòna Dahl eadhon.
  
  "Sgoinneil. Uill, ma tha sin uile..."
  
  Thog Dahl a làmh fhad "s a thug Ben sealladh oilbheumach dha Drake. "Stad a bhith nad scapegoat, Matt. Dìreach leis gu bheil thu nad thuathanach garbh ann an Siorrachd Iorc chan eil sin a" ciallachadh gu bheil a h-uile duine eile de shliochd rìoghail, a bheil? "
  
  Thug Drake sùil air an neach-gabhail aige ann an clisgeadh. Rinn Ceanadach an gluasad 'drop it'. An uairsin thachair e dha gun robh Ben air rudeigin a lorg anns a 'mhisean seo a chuir gu mòr ris, agus bha e ag iarraidh barrachd.
  
  Thuirt Dahl: "Bhithinn toilichte a bhith a" roinn eòlas, a charaidean. Bu toil leam gu mòr."
  
  Bha Drake uile airson a bhith a" roinneadh, ach mar a chanas iad, is e cumhachd a th" ann an eòlas, agus bha e a" feuchainn ri dòigh fhaighinn air taic fhaighinn bho riaghaltas na Suaine an seo.
  
  Bha Ben mu thràth ag ullachadh airson na sgeulachd aige mu Naoi Pìosan Odin agus Tomb of the Gods nuair a chuir Drake stad air.
  
  "Seall," thuirt e. "Tha mise agus am fear seo, agus a-nis is dòcha Gronk, nan cinn-naidheachd ochd òirlich air liosta marbhadh air choireigin..."
  
  "Chan e crònan a th" annam, a Shasunnaich." Dh'èirich leth Cheannadach air a casan.
  
  "Tha e na thoileachas dhomh gu bheil thu eòlach air an fhacal seo." Leig Drake sìos a shùilean. "Duilich. 'S e jargon a th' ann. Chan fhàg e thu gu bràth." Chuimhnich e air briathran dealachaidh Alison: bidh thu gu bràth SAS.
  
  Rinn e sgrùdadh air a làmhan, fhathast còmhdaichte le sgaraidhean bhon t-sabaid aige ri Milo agus a" dìreadh Craobh na Cruinne, agus smaoinich e air na beachdan sgiobalta agus ceart aige thairis air na beagan làithean a dh" fhalbh.
  
  Dè cho ceart "s a bha i.
  
  "Dè th" ann an gàire?" - Bha iongnadh air Ben.
  
  Shuidh Dahl sìos air cathair chruaidh meatailt agus chuir e a bhrògan trom air a 'bhòrd. "Boireannach a tha...uh..."a" faighinn tlachd à companaidh luchd-obrach an airm." - fhreagair e gu dioplòmasach.
  
  "Bhiodh an tuairisgeul agam fhìn rud beag na bu gharbh," choimhead Drake air Ben, agus thuirt e, "Kill list. Tha na Gearmailtich ag iarraidh oirnn marbh airson eucoirean nach deach a dhèanamh. Ciamar a chuidicheas tu, Dahl?"
  
  Cha do fhreagair an Suaineach airson greiseag, sheall e dìreach a-mach air an uinneig reòthte air an t-sealladh-tìre còmhdaichte le sneachda agus nas fhaide air falbh, air na creagan crùbach a dh" èirich leotha fhèin an aghaidh cùl-raon a" chuain gharbhlaich.
  
  Thuirt Ceanadach, "Dal, is e cop a th" annam. Cha robh mi eòlach air an dithis seo gu latha no dhà air ais, ach tha cridheachan coibhneil aca. Creid iad."
  
  Chrath Dahl. "Tha do chliù air thoiseach ort, Drake. Math agus dona mu dheidhinn. Cuidichidh sinn thu, ach an toiseach-" chrath e air Ben. "Lean air adhart".
  
  Lean Ben mar gum biodh e riamh air a bhriseadh. Ghoid Drake sùil air Ceanadach agus chunnaic i gàire. Choimhead e air falbh, air a chlisgeadh airson dà adhbhar. An toiseach, iomradh Dahl air a chliù, agus san dàrna àite, taic dhùrachdach Cheanadach.
  
  Chrìochnaich Ben. Thuirt Dahl: "Is e buidheann ùr a th" anns na Gearmailtich anns a h-uile càil seo, nach tàinig gu ar n-aire gus an tachartas sin ann an Iorc. "
  
  "Ùr?" Thuirt Drake. "Tha iad math. Agus air a dheagh eagrachadh; fo smachd eagal agus smachd iarainn. Agus tha cairt tromp mòr aca ann am fear air a bheil Milo - Feachdan Sònraichte Ameireagaidh, a rèir choltais. Thoir sùil air an tiotal."
  
  "Nì sinn. Is e an deagh naidheachd gu bheil fiosrachadh againn mu Chanèidianaich. "
  
  "A bheil thu a" cumail sùil air?"
  
  "Tha, ach claon, gun eòlas agus aonaranach," thug Dahl sùil gheur air Ceanadach. "Chan e an dàimh a th" aig riaghaltas na Suaine ris an t-siostam ùr Obama agad mar a chanas mi den chiad ìre. "
  
  "Duilich mu dheidhinn sin," rinn Ceanadach gàire, agus an uairsin choimhead e timcheall. "Èist, a dhuine, ma tha sinn gu bhith an seo airson greis, a bheil thu a" smaoineachadh gum faigh sinn rudeigin ri ithe? "
  
  "Air ullachadh leis a" chòcaire againn mar-thà, "chuir Dahl gàire meallta air mar fhreagairt. "Ach dha-rìribh, bidh burgers is chips ann a dh" aithghearr. "
  
  Bha beul Drake air uisgeachadh. Cha robh cuimhne aige air an turas mu dheireadh a dh'ith e.
  
  "Innsidh mi dhut nas urrainn dhomh. Thòisich na Canèidianaich air beatha mar chult dìomhair coisrigte don Lochlannach - Eric the Red. Na dèan gàire, tha na rudan sin ann dha-rìribh. Bidh na daoine sin a" cleachdadh cosplay gus tachartasan, blàran agus eadhon turasan mara ath-aithris gu cunbhalach."
  
  "Chan eil fìor chron ann," thuirt Ben beagan dìon. Shàbhail Drake an cnap iongantach seo airson nas fhaide air adhart.
  
  "Chan eil idir, Mgr Blake. Tha cosplay cumanta, a" còrdadh ri mòran dhaoine aig gnàthasan air feadh an t-saoghail, agus tha e air fàs nas cumanta thar nam bliadhnaichean. Ach tòisichidh am fìor mhilleadh nuair a thig neach-gnìomhachais billean gu bhith na stiùiriche air a" chult seo an-diugh agus an uairsin a "tilgeil milleanan dolar a-steach don fhàinne."
  
  "Tha e a" fàs cho spòrsail-"
  
  "Obsession". Chrìochnaich Dahl nuair a dh'fhosgail an doras. Rinn Drake osnaich leis gu robh am burger àbhaisteach agus mias chips air a chuir air a bheulaibh. Bha fàileadh nan uinneanan diadhaidh don stamag acrach aige.
  
  Lean Dahl orra agus iad ag ithe: "Thug fear-gnìomhachais à Canada leis an t-ainm Colby Taylor seachad a bheatha don Lochlannach ainmeil, Erik the Red, a thàinig, mar a tha fios agam, air tìr ann an Canada goirid às deidh don Ghraonlainn a lorg. Bhon rannsachadh seo rugadh ùidh mhòr ann am miotas-eòlas Lochlannach. Rannsachadh, cladhach, lorg. Lorg gun chrìoch. Fhuair an duine seo an leabharlann aige fhèin agus dh" fheuch e ris a h-uile teacsa Lochlannach a bha ann mu thràth a cheannach."
  
  "Is e obair seòlta a th" ann, "thuirt Ceanadach.
  
  "Aontaich. Ach "cnò" a tha a 'maoineachadh "feachdan tèarainteachd" aige fhèin - leugh sin mar arm. Agus tha e fhathast prìobhaideach gu leòr airson fuireach fo radar a 'mhòr-chuid de dhaoine. Tha an t-ainm aige air nochdadh a-rithist agus a-rithist thar nam bliadhnaichean an co-cheangal ris na Nine Fragments of Odin, agus mar sin gu nàdarra tha fiosrachadh Suaineach air a bhith ga chomharrachadh mar "neach le ùidh".
  
  " Ghoid e 'n t-each," arsa Drake. "Tha fios agad air seo, nach eil?"
  
  Sheall sùilean farsaing Dahl nach do rinn e seo. "A-nis tha fios againn."
  
  "Chan urrainn dhut a chuir an grèim?" dh'fhaighnich Ceanadach. "Air amharas mèirle no rudeigin mar sin?"
  
  "Smaoinich air mar aon de na gangsters agad. Na stiùirichean Mafia no Triad agad. Tha e do-ruigsinneach - am fear aig a 'mhullach - airson a-nis."
  
  Bu toil le Drake am faireachdainn a bha air a thuigsinn. Dh'innis e dha Dahl mu dheidhinn Alicia Miles an sàs agus dh'innis e dha Dahl na h-uimhir de chùl-sgeul 's a bha cead aige fhoillseachadh.
  
  "Mar sin," thuirt e nuair a chrìochnaich e. "A bheil sinn feumail no dè?"
  
  "Chan eil sin dona," dh"aidich Dahl nuair a dh" fhosgail an doras a-rithist agus bha seann duine le falt fada tiugh agus feusag preasach a" coiseachd a-steach. Dha Drake bha e a" coimhead coltach ri Lochlannach ùr-nodha a bha a" fàs nas sine.
  
  Chrath Dahl. "O, bha mi a" feitheamh riut, ollamh. Leig leam an t-Ollamh Roland Parnevik a thoirt a-steach," rinn e gàire. "An t-eòlaiche againn air miotas-eòlas Lochlannach."
  
  Chrath Drake, agus chunnaic e Ben a" togail suas an duine ùr mar gum biodh e na cho-fharpaiseach gaoil. A-nis bha e a" tuigsinn carson a bha gaol aig Ben air a" mhisean seo gu dìomhair. Chuir e a charaid òg air a ghualainn.
  
  "Uill, is dòcha nach eil an duine teaghlaich againn an seo na àrd-ollamh, ach gu cinnteach tha e eòlach air a shlighe timcheall an eadar-lìn - seòrsa de chungaidh-leigheis an latha an-diugh an coimeas ris an t-seann stuth, huh?"
  
  "No am fear as fheàrr den dà shaoghal," thuirt Ceanadach le a forc air gach taobh sin.
  
  Bha taobh cianail Drake a 'tomhas gum faodadh Kennedy Moore an rùn seo a stiùireadh ann an dòigh a shàbhaileadh a dhreuchd. Gu h-iongantach, bu toil leis an taobh as buige a bhith a" coimhead oiseanan a beul a" tionndadh suas nuair a rinn i gàire.
  
  Chaidh am balach a-steach don t-seòmar, a" greimeachadh air grunnan scrollaichean agus a" cothromachadh grunn leabhraichean notaichean air mullach a" chrann. Sheall e mun cuairt, sheall e air Dahl mar nach biodh cuimhne aige air ainm an t-saighdeir, agus an sin dhuisg e an t-eallach aige air a" bhòrd.
  
  "Tha e ann," thuirt e, a" comharrachadh aon de na scrollaichean. "An aon rud. Tha an uirsgeul fìor... dìreach mar a dh" innis mi dhut o chionn mìosan."
  
  Tharraing Dahl a-mach an rolla ainmichte le flùr. "Bha thu còmhla rinn airson seachdain, ollamh. Dìreach seachdain."
  
  "A bheil thu... a bheil thu cinnteach?"
  
  "O, tha mi cinnteach." Thug tòna Dahl seachad tomhas iongantach de foighidinn.
  
  Chaidh saighdear eile a-steach air an doras. "Sir. "Bha am fear seo," thuirt e ri Beinn, "a" glaodhaich gu leantainneach. Hela tiden...mmm...gun stad." Lean smirk. "Seo a mhàthair."
  
  Leum Ben suas diog às deidh sin agus bhrùth e am putan dial speed. Rinn Drake gàire gu dòigheil, fhad "s a bha Ceanadach a" coimhead mì-mhodhail. "A Dhia, is urrainn dhomh smaoineachadh air na h-uimhir de dhòighean air am balach seo a thruailleadh."
  
  Thòisich Dahl air leughadh bhon rolla:
  
  "Chuala mi gun do bhàsaich e ann an Ragnarok, air a chaitheamh gu tur leis na thachair dha. Leis a 'mhadadh-allaidh Fenrir - aon uair air a thionndadh leis a' ghealach.
  
  Agus an dèidh sin bha Thor agus Loki fuar ri thaobh. Na diathan mòra am measg dhiathan gun àireamh, ar creagan an aghaidh an làin.
  
  Chaidh naoi pìosan a sgapadh ris a' ghaoith air slighean an One True Volva. Na toir na pàirtean sin gu Ragnarok no cuir an cunnart deireadh an t-saoghail.
  
  Gu bràth bidh eagal oirbh roimhe seo, èisdibh riumsa, a chlann nan daoine, oir is e uaigh nan Dia a thrèigsinn Latha a" Chunntais."
  
  Chaidh Dahl sìos. "Agus mar sin air adhart. Agus mar sin air adhart. Agus mar sin air adhart. Fhuair mi fios mu thràth bho bhalach mo mhàthar thall an sin, an t-àrd-ollamh. Tha e coltach gu bheil an lìon gu dearbh nas cumhachdaiche na an Scroll. Agus nas luaithe."
  
  "A bheil agad? Uill, mar a thuirt mi... Mìosan, Torsten, mìosan. Agus chaidh mo leigeil seachad airson bhliadhnaichean. Eadhon institiùideach. Tha an tuama air a bhith ann a-riamh, fhios agad, cha tàinig e gu buil air a" mhìos a chaidh. Thug Agnetha dhomh an clàr seo o chionn deich bliadhna fichead, agus càit a bheil sinn a-nis? Hm? A bheil sinn an àiteigin?
  
  Dh" fheuch Dahl a dhìcheall fuireach socair. Rinn Drake eadar-theachd. "Tha thu a" bruidhinn mu Ragnarok, an t-Ollamh Parnevik. Àite nach eil ann."
  
  "Chan eil tuilleadh, sir. Ach uaireigin - tha. Bha seo gu cinnteach ann aig aon àm. Rud eile, càite an do bhàsaich Odin, Thor agus na Diathan eile?"
  
  "A bheil thu a" creidsinn gu robh iad ann an uairsin?"
  
  "Gu dearbh!" dh" èigh am fear gu practaigeach.
  
  Dh"fhàs guth Dahl na bu shàmhaiche. "Airson a-nis," thuirt e, "tha sinn a" cuir stad air mi-chreidimh."
  
  Thill Ben chun bhòrd, a" cur am fòn cealla aige na phòcaid. "Mar sin a bheil fios agad mu na Valkyries?" dh'fhaighnich e gu dìomhair, a 'coimhead gu glic air Drake agus Ceanadach. "A bheil fios agad carson a tha iad nan seud ann an crùn Odin?"
  
  Bha Dahl dìreach a" coimhead feargach. Ghluais an duine agus chuir e dàil air. "Seo... seo... seud ann... seo... dè?"
  
  
  CEITHIR-DEUG
  
  
  
  BAS MILITARY, SWEDEN
  
  
  Rinn Ben gàire nuair a dh"fhàs an seòmar sàmhach. "Seo an tiogaid inntrigidh againn," thuirt e. "Agus mo ghealladh air spèis. Ann am miotas-eòlas Lochlannach thathar ag ràdh a-rithist is a-rithist gu bheil Valkyries "a" dol gu rìoghachdan nan Diathan. "Seall - tha e ann."
  
  Chuir Ceanadach a forc air a truinnsear. "Dè a tha e a" ciallachadh?"
  
  "Tha iad a" sealltainn na slighe," thuirt Ben. "Faodaidh tu na naoi pìosan Odin a chruinneachadh rè Ragnarok airson mìos gu lèir, ach is e na Valkyries a sheallas an t-slighe gu uaigh nan diathan."
  
  Rinn Drake gàire. "Agus chùm thu riut fhèin e, ceart?"
  
  "Chan eil fios aig duine càite a bheil na Valkyries, Matt. Tha iad ann an cruinneachadh prìobhaideach, chan eil fios ach aig Dia càite. Is e madaidhean-allaidh ann an New York na pìosan mu dheireadh anns a bheil àite againn. "
  
  Rinn Dahl gàire nuair a thug Parnevik ionnsaigh air na scrollaichean aige. Bha pìoban geala ag itealaich anns a h-uile h-àite am measg stoirm a" mhùirneis. "Gleanntach. Valkyries. Chan eil. An sin - 's dòcha. Ah, seo sinn. Hm."
  
  Ghlac Drake aire Dahl. "Agus teòiridh an Apocalypse? Teine ifrinn air an Talamh agus gach nì beò air a sgrios, msaa. Agus mar sin air adhart."
  
  "B" urrainn dhomh uirsgeul den aon seòrsa innse dhut airson cha mhòr a h-uile Dia anns a "phatheon. Shibha. Sèus. Suidhich. Ach, Drake, ma lorgas na Canèidianaich an tuama seo, bidh iad ga sgrios, ge bith dè a" bhuaidh eile a bhios ann. "
  
  Thill Drake gu na Gearmailtich seòlta. "Mar ar caraidean ùra," chrath e agus rinn e gàire beag air Dahl. "Chan eil roghainn agam ..."
  
  "Bàlaichean an aghaidh a" bhalla." Chrìochnaich Dahl mantra armachd beag agus choimhead iad air a chèile.
  
  Lean Ben tarsainn a 'bhùird gus aire Dahl fhaighinn. "Duilich, a charaid, ach tha sinn a" caitheamh ar n-ùine an seo. Thoir dhomh an laptop. Leig leam a dhol a surfadh. No nas fheàrr fhathast, cuir sinn air ar slighe chun Apple Mòr agus bidh sinn a" surfadh san adhar."
  
  Chrath Ceanadach. "Tha e ceart. Is urrainn dhomh cuideachadh. Is e an ath thargaid loidsigeach Taigh-tasgaidh Nàiseanta na h-Eachdraidh, agus leig dhuinn a dhol na aghaidh, chan eil na SA deiseil. "
  
  "Is e sgeulachd eòlach a th" ann, "thuirt Dahl. "Tha gluasad air tòiseachadh mar-thà." Thug e sùil gheur air Ben. "A bheil thu a" tabhann cuideachadh, a dhuine òg?"
  
  Dh"fhosgail Ben a bheul, ach stad e an uairsin, mar gum biodh e a" mothachadh cho cudromach sa bha a fhreagairt. "Uill, tha sinn fhathast air an liosta marbhadh, ceart? Agus tha Balla a" Chadail air stad air a" mhìos seo."
  
  "A bheil cuirfew aig Mam airson an oileanach òg againn?" Bhrùth Drake.
  
  " Balla - ?" Rinn Dahl gàire. "An e clas trèanaidh easbhaidh cadail a tha seo?"
  
  "Chan eil e gu diofar. Seall na lorg mi gu ruige seo. Agus SAS Matt. Tha Ceanadach na phoileas ann an New York. Tha sinn cha mhòr nar sgioba foirfe!"
  
  Chaidh sùilean Dahl sìos, mar gum biodh e a" tomhas a cho-dhùnadh. Shleamhnaich e gu sàmhach fòn cealla Drake thairis air a" bhòrd agus chomharraich e air an sgrion. "Càit an do thog thu na runes san dealbh seo?"
  
  "Anns an t-sloc. Ri taobh nan soithichean fada bha balla le ceudan de ghràbhaladh. Bha am boireannach seo, "thuirt e air an sgrion," air a ghlùinean ri taobh Odin nuair a dh'fhuiling e air craobh na cruinne. An urrainn dhut an sgrìobhadh eadar-theangachadh?"
  
  "Mu dheidhinn Tha. Tha e ag ràdh an seo - Odin agus Velva - gu bheil dìomhaireachdan Dhè an urra ri Heidi Tha an t-Ollamh a-nis a" sgrùdadh seo..." Sheall Dahl air Parnevik agus e a" feuchainn ris a h-uile clàr aige a chruinneachadh aig an aon àm.
  
  "Dìomhaireachd Dhè" Thionndaidh an duine mun cuairt mar gum biodh ifrinn air tighinn air tìr air a dhruim. "No dìomhaireachdan nan diathan. An cluinn thu an nuance? Tuig? Leig leam." Thionndaidh e chun an dorais fhalamh agus chaidh e à sealladh.
  
  "Gabhaidh sinn thu," thuirt Dahl riutha. "Ach tha fios agad air seo. Chan eil còmhraidhean leis an riaghaltas agad air tòiseachadh fhathast. Tha sinn an dòchas gun tèid aire a thoirt dha seo fhad "s a tha sinn air turas-adhair. Ach a-nis tha sinn a" dèanamh air New York le dusan saighdear Feachdan Sònraichte agus gun chead tèarainteachd. Tha sinn a" toirt na buill-airm gu Taigh-tasgaidh Eachdraidh Nàiseanta." Rinn e fois. "A bheil thu airson tighinn fhathast?"
  
  "Cuidichidh SAS," thuirt Drake. "Tha sgioba aca nan seasamh."
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gum feuchaidh mi ri fios a chuir gu caiptean na làraich, feuch an urrainn dhuinn cuid de chuibhlichean a gheurachadh. " Bha an t-atharrachadh mòr ann an giùlan Cheanadach nuair a smaoinich e air tilleadh dhachaigh follaiseach. Gheall Drake dha fhèin sa bhad gun cuidicheadh e i nam b" urrainn dha.
  
  Creid mi, bha e airson a ràdh. Cuidichidh mi thu faighinn tro seo, ach bhàsaich na faclan na sgòrnan.
  
  Leum Ben a chorragan. "Thoir dhomh I-pad no rudeigin. Nas luaithe."
  
  
  CÒIG-DEUG
  
  
  
  AIR SPIORADAIL
  
  
  Bha am plèana aca uidheamaichte le inneal ris an canar picocell, tùr fòn cealla a leigeas le gach fòn cealla a chleachdadh air plèanaichean. Tha feum air airson armachd an riaghaltais, ach tha feum air dà uair airson Ben Blake.
  
  "Hey sis, tha obair agam dhut. Na faighnich. Èist, Karin, èist! Tha feum agam air fiosrachadh mu Thaigh-tasgaidh Eachdraidh Nàiseanta. Taisbean, nithean Lochlannach. Blueprints. Luchd-obrach. Gu sònraichte na ceannardan. Agus..." thuit a ghuth beagan ochdamhan, "... àireamhan fòn."
  
  Chuala Drake beagan mhionaidean de shàmhchair, an uairsin: "Tha, am fear ann an New York! Cia mheud dhiubh a tha ann?... O... dha-rìribh? Uill, ceart gu leòr, piuthar bheag. Cuiridh mi beagan airgid thugad airson seo a chòmhdach. Gaol agam ort".
  
  Nuair a chroch a charaid suas, dh"fhaighnich Drake, "A bheil i fhathast gun obair?"
  
  "Suidh aig an taigh fad an latha, a charaid. Ag obair mar an "fear mu dheireadh" ann am bàr amharasach. Mìorbhail seann phoilitigs nan Làbarach."
  
  Bha duilgheadas aig Karin airson seachd bliadhna gus ceum fhaighinn ann am prògramadh coimpiutair. Nuair a thuit an riaghaltas Làbarach às a chèile aig deireadh riaghladh Blair, dh" fhàg i Oilthigh Nottingham - neach-obrach misneachail, sgileil - dìreach gus faighinn a-mach nach robh duine ga h-iarraidh. Tha crìonadh air tighinn a-steach.
  
  Gabh a-mach University Row - tionndaidh gu do làimh chlì gu lìonadh-fearainn, tionndaidh gu do làimh cheart gu torrachas agus taic riaghaltais. Lean ort dìreach sìos rathad aislingean briste.
  
  Bha Karin a" fuireach ann am flat faisg air meadhan Nottingham. Ghabh luchd-cuiridh dhrogaichean agus deoch-làidir togalaichean air màl timcheall air. Is ann ainneamh a dh" fhàg i an taigh tron latha agus thug i tacsaidh earbsach chun bhàr far an robh i ag obair an gluasad ochd gu meadhan oidhche. B" e na h-amannan as uamhasach de a beatha nuair a thill i don àros aice, an dorchadas, an seann fallas agus fàilidhean mì-thlachdmhor eile mun cuairt oirre, eucoir coiseachd dìreach a" feitheamh ri tachairt.
  
  Ann an dùthaich nan daoine a tha air an damnadh agus air an dearmad, tha am fear a tha a" fuireach anns na faileasan na rìgh.
  
  "A bheil fìor fheum agad oirre airson seo?" Dh'fhaighnich Dahl, a bha na shuidhe air taobh eile an itealain. "No..."
  
  "Seall, chan e carthannas a tha seo, a charaid. Feumaidh mi fòcas a chuir air rudan mu Odin. Faodaidh Karin obair taigh-tasgaidh a ghabhail. Tha e a" dèanamh ciall iomlan. "
  
  Rinn Drake a ghairm dial astar fhèin. "Leig leis obrachadh, Dal. Cur earbsa annam. Tha sinn an seo gus cuideachadh."
  
  Fhreagair Wells sa bhad. "A" glacadh zeds, Drake? Dè tha an ifrinn a" dol?"
  
  Thug Drake fios thuige.
  
  "Uill, seo cnap de dh" òr fìor-ghlan. Rinn sinn sgrùdadh le Alicia Miles. Tha fios agad ciod e, a Mhata. Chan fhàg thu an SAS gu bràth," stad e. "An seòladh mu dheireadh aithnichte: Munich, Hildegardstrasse 111."
  
  "A' Ghearmailt? Ach bha i còmhla ris na Canèidianaich. "
  
  "Seadh. Chan e sin uile. Bha i a 'fuireach ann am Munich còmhla ri a leannan - Milo Noxon sònraichte - saoranach mì-thlachdmhor ann an Las Vegas, na SA. Agus bha e na oifigear fiosrachaidh Mara roimhe. An rud as fheàrr a tha aig na Yankees ri thabhann. "
  
  Smaoinich Drake airson mionaid. "Sin mar a bha e eòlach orm aig an àm, tro Miles. Is e a" cheist, an do thionndaidh i taobhan gus a bhuaireadh no gus a chuideachadh?"
  
  "Chan eil fios air an fhreagairt. Is dòcha gum b" urrainn dhut faighneachd dhi."
  
  "Feuchaidh mi. Seall, tha sinn a" cumail oirnn leis na bàlaichean an seo, Wells. A bheil thu a" smaoineachadh gum b" urrainn dhut fios a chuir gu na seann charaidean agad anns na Stàitean? Tha Dahl air fios a chuir chun FBI mu thràth, ach tha iad a" cluich airson ùine. Tha sinn seachd uairean a-steach don itealan ... agus a" tighinn faisg gu dall. "
  
  "A bheil earbsa agad annta? Na snèapan seo? A bheil thu airson gum bi na balaich againn a" glanadh a" bhraisle do-sheachanta?"
  
  "Is e Suainich a th" annta. Agus tha, tha earbsa agam annta. Agus tha, tha mi airson gum bi na balaich againn a" gabhail pàirt."
  
  "Tha e soilleir". Chuir Wells stad air a" cheangal.
  
  Choimhead Drake mun cuairt. Bha am plèana beag ach rùm. Shuidh aon-deug de mhara-mhara nam feachdan sònraichte air a 'chùl, a' suidhe, a 'cadal agus mar as trice a' sealg a chèile ann an Suainis. Bha Dahl an-còmhnaidh a" bruidhinn air a" fòn thairis air an trannsa fhad "s a bha am proifeasair a" fosgladh scroll às deidh scrollaidh roimhe, a" cur gach fear gu faiceallach air cùl a chathair, a" dol thairis air na seann eadar-dhealachaidhean eadar fìrinn is ficsean.
  
  Air an taobh chlì aige, rinn Ceanadach, a-rithist air a sgeadachadh na pantsuit àireamh a h-aon gun chumadh, a" chiad ghairm aice. "A bheil an Caiptean Lipkind ann?... ah, innis dha gur e Kennedy Moore a th" ann. "
  
  Chaidh deich diogan seachad, an uairsin: "Chan eil. Innis dha nach urrainn dha mo ghairm air ais. Tha seo cudromach. Inns dha gu bheil e mu dheidhinn tèarainteachd nàiseanta, ma tha thu ag iarraidh, dìreach cuir fios thuige."
  
  Deich diogan eile, ma-thà: "Moore!" Chuala Drake a" comhartaich eadhon far an robh e na shuidhe. "Nach urrainn seo feitheamh?"
  
  "Èist rium, a chaiptein, tha suidheachadh air èirigh. An toiseach, bruidhinn ris an Oifigear Swain bhon FBI. Tha mi an seo còmhla ri Torsten Dahl bhon SGG Suaineach agus oifigear SAS. Tha Taigh-tasgaidh Nàiseanta na h-Eachdraidh ann an cunnart dìreach. Thoir sùil air an fhiosrachadh agus cuir fios thugam sa bhad. Tha feum agam air do chuideachadh."
  
  Dhùin Kennedy am fòn agus ghabh e anail domhainn. "Bang - agus falbhaidh am peinnsean agam."
  
  Thug Drake sùil air an uaireadair aige. Sia uairean mus tèid thu air tìr.
  
  Chrath fòn cealla Ben agus rug e air. "Piuthar?"
  
  Lean an t-Àrd-ollamh Parnevik thairis air an trannsa, a "glacadh an scrolla a thuit le a làmh sinewy. "Tha an leanabh eòlach air na Valkyries aige." Thuirt e, gun bruidhinn ri duine gu sònraichte. "Ach càit a bheil iad? Agus na sùilean - tha, gheibh mi na sùilean."
  
  Bhruidhinn Ben. "Sàr phuing, Karin. Cuir dealbhan an taigh-tasgaidh thugam air post-d agus roinn an rùm seo dhomh. An uairsin cuir fiosrachadh an neach-gleidhidh ann an litir air leth. Hey piuthar bheag, can hello ri mama is athair. Gaol agam ort".
  
  Thòisich Ben a-rithist air a chliog, agus an uairsin thòisich e air barrachd notaichean a ghabhail. "Fhuair mi àireamh neach-glèidhidh an taigh-tasgaidh," dh" èigh e. "Dail? A bheil thu airson gun cuir mi an t-eagal air falbh bhuaithe?"
  
  Bhris Drake a-steach do ghàire iongantach fhad "s a bha an t-oifigear fiosrachaidh Suaineach a" crathadh a làmhan gu fiadhaich Chan eil! gun a bhith ag ionndrainn aon fhuaimreag. Bha e math Ben fhaicinn a" nochdadh a leithid de mhisneachd. Ghluais an geek air ais beagan gus cothrom a thoirt don neach ann an seòmar air choreigin anail a tharraing.
  
  Bhris fòn Ceanadach a-steach don òran. Dh" fhosgail i e gu sgiobalta, ach chan ann mus do làimhsich i an itealan gu lèir gu pìos de gheama caran neo-chùramach de Goin "Down.
  
  Chrath Ben ann an tìde. "Glèidhte. An ath dhreach còmhdaich againn gu cinnteach. "
  
  "Mòir." Chuir Kennedy am fòn aice air an neach-labhairt.
  
  "Dè tha an ifrinn a" dol? Chuir leth-dusan assholes bacadh air mo shlighe agus an uairsin dh" innis mi dhomh, gun a bhith ro mhodhail, mo shròn a chumail a-mach às an dìg far an robh e. Thug rudeigin air na coin mòra gu lèir a dhol a-mach, a Mhòir, agus tha mi geall gur tusa a th" ann." Stad e, agus thuirt e gu smaoineachail, "Chan e a 'chiad uair, tha mi creidsinn."
  
  Thug Ceanadach dreach nas giorra dha, a thàinig gu crìch le plèana làn de Mharaichean Suaineach agus sgioba SAS neo-aithnichte air an t-slighe, a-nis air turas-adhair còig uairean a thìde bho ùir na SA.
  
  Chuir Drake iongnadh air. Còig uairean.
  
  Aig an àm seo dh" èigh Dahl: "Fiosrachadh ùr! Chuala mi nach robh Canèidianaich eadhon san t-Suain. Tha e coltach gun do dh" ìobr iad Craobh is Sleagh na Cruinne gus fòcas a chuir air na Valkyries. Chrath e a thaing ann an stiùireadh Ben, gu sònraichte a" dùnadh a-mach an àrd-ollamh grimacing. "Ach... thill iad falamh. Feumaidh an neach-cruinneachaidh prìobhaideach seo a bhith na fhìor ath-ghairm ... No..." Shrug Drake, "dh" fhaodadh e a bhith na eucorach.
  
  "tairgse math. Tha fir far a bheil e grànda co-dhiù. Tha na Canèidianaich ag ullachadh airson an taigh-tasgaidh a bhualadh tràth madainn an-diugh ann an New York."
  
  Ghabh aodann Ceanadach ri faireachdainn murt agus i ag èisteachd ri a ceannard agus Dahl aig an aon àm. "Tha iad a" cleachdadh a "cheann-latha," thuirt i gu h-obann ris an dà phàrtaidh nuair a thàinig e sìos oirre. "Tha na fìor bastards sin - agus na Gearmailtich, gun teagamh - a" falach an fhìor rùintean air cùl a "cheann-latha fucking."
  
  Choimhead Ben suas. "Chaill mi slighe."
  
  Thog Drake e. "Dè an ceann-latha?"
  
  "Nuair a thig sinn air tìr ann an New York," mhìnich Dahl, "bidh e timcheall air ochd sa mhadainn air 11 Sultain."
  
  
  SIA-DEUG
  
  
  
  AIR SPIORADAIL
  
  
  Ceithir uairean air fhàgail. Lean am plèana a" cromadh anns an adhar sgòthach.
  
  Thuirt Dahl, "Feuchaidh mi an FBI a-rithist. Ach tha e neònach. Chan urrainn dhomh a dhol seachad air an ìre dearbhaidh seo. 'S e balla cloiche damn a th' ann. Ben - cuir fios chun neach-stiùiridh. Is e Drake an seann cheannard agad. Tha an gleoc a" tic, fhir, agus chan eil sinn an àite sam bith. Tha an uair seo ag iarraidh adhartas. Siuthad."
  
  Ghuidh Ceanadach ris a" cheannard aice: "Cùl air Thomas Caleb, Lipkind," thuirt i. "Chan eil gnothach sam bith aig seo ris no ri mo chùrsa-beatha dona. Tha mi ag innse dhut dè nach eil fios aig an FBI, CIA, agus na h-amadan trì-litrichean eile. Tha mi a" faighneachd..." stad i, "tha mi creidsinn gu bheil mi ag iarraidh ort earbsa a chur annam."
  
  " Assholas trì litrichean," rinn Ben gearan. "Gu h-iongantach".
  
  Bha Drake airson a dhol gu Kennedy Moore agus faclan brosnachaidh a thabhann. Bha an neach-sìobhalta ann airson a pògadh, ach thug an saighdear air fuireach air falbh.
  
  Ach thòisich an sluagh sìobhalta air a" bhlàr seo a bhuannachadh. Roimhe sin, bha e air am facal "gronk" a chleachdadh airson "tame" a dhèanamh oirre, gus sabaid air ais leis an fhaireachdainn a bha a 'sìor fhàs a dh' aithnich e, ach cha do dh'obraich e.
  
  Fhreagair Wells a ghairm. "Bruidhinn an drasta".
  
  "A bheil thu ag èisteachd ri Taylor a-rithist? Seall càit a bheil sinn, a charaid? A bheil thu air dearbhadh dhuinn a dhol a-steach gu raon-adhair na SA fhathast?"
  
  "Uill... tha... agus chan eil. Tha mi a" dèiligeadh ri reultan de teip dhearg biùrocratach, Drake, agus chan eil e a" freagairt nam uchd - " Dh" fhuirich e mionaid, agus an uairsin dh" èigh e ann am briseadh-dùil. "B" e iomradh sa Chèitean a bha sin, a charaid. Feuch ri cumail suas."
  
  Rinn Drake gàire gu neo-thoileach. "Tapadh leat, Wells. Èist, thoir do ghnìomh còmhla airson a" mhisean seo - cuidich sinn - agus innsidh mi dhut mun chlub as salach ann an Hong Kong anns an robh Mai ag obair fo-chòmhdach a-riamh, ris an canar Spinning Top.
  
  "Fuck mi, tha sin inntinneach. Tha thu air, a charaid. Seall, tha sinn air ar slighe, tha a h-uile dad deiseil a rèir nan riaghailtean gu lèir, agus chan eil duilgheadas sam bith aig na daoine agam air feadh an lòin le seo."
  
  Bha Drake a" faireachdainn "ach". "Tha?"
  
  "Tha cuideigin ann an cumhachd a" dol às àicheadh sochairean tighinn air tìr agus cha chuala duine a-riamh mun itealan agad, agus tha sin, a charaid, a" smocadh coirbeachd a-staigh."
  
  Chuala Drake e. "Ceart gu leòr, cùm fios thugam." Chuir putadh socair den phutan crìoch air a" ghairm.
  
  Chuala e Ceanadach ag ràdh, "Tha Ìosal air leth freagarrach, a Chaiptein. Bidh mi a" cluinntinn chòmhraidhean an seo a tha a" bruidhinn air co-fheall. Bi faiceallach, Lipkind. "...
  
  Dhùin i am fòn aice. "Uill, tha e dòrainneach, ach tha e gam thoirt air m" fhacal. Bidh e a" cur uimhir de charactaran dubh is geal air an àrd-ùrlar "s a ghabhas, le bacadh. Agus tha e eòlach air cuideigin anns an oifis Tèarainteachd Dùthcha ionadail," thuirt i, a 'toirt a-mach a blobhsa bog. "Tha na pònairean a" dòrtadh."
  
  Dia, smaoinich Drake. Tha tòrr cumhachd-smàlaidh a' dol a-steach don taigh-tasgaidh seo, gu leòr airson cogadh damn a thòiseachadh. Cha d' thuirt e guth àrd, ach choimhead e air an uaireadair aige.
  
  Trì uairean air fhàgail.
  
  Bha Ben fhathast an sàs leis a" ghlèidheadair: "Seall, chan eil sinn a" bruidhinn mu dheidhinn ùrachadh mòr an seo, dìreach a" gluasad an taisbeanaidh. Chan fheum mi innse dhut dè cho mòr sa tha an taigh-tasgaidh, a dhuine uasal. Dìreach gluais e agus bidh a h-uile dad gu math. Tha... SGG... Feachdan Sònraichte na Suaine. Thathas ag innse don FBI oir tha sinn a" bruidhinn ... chan eil! Na fuirich gus an gairm iad. Chan urrainn dhut dàil a chuir air."
  
  Còig diogan deug de shàmhchair, ma-thà: "Nach cuala tu a-riamh mu SGG? Uill, Google e!" Sheall Ben air a fòn ann an eu-dòchas. "Tha e a" stad," thuirt Ben. "Tha mi dìreach eòlach air. Bhruidhinn e gu seachalach, mar nach b" urrainn dha leisgeulan gu leòr a lorg."
  
  "Teip dearg eile." Sheall Drake air Dahl. "Tha seo gu luath a" fàs na ar-a-mach. "
  
  Bha sàmhchair trom ann, agus an uairsin ghlaodh fòn-làimhe Dahl. "O mo Dhia," thuirt e mar fhreagairt. "Den Statsminister."
  
  Rinn Drake aghaidh air Ceannadach agus Ben. "Am Prìomhaire".
  
  Chaidh grunn fhaclan urramach, ach onarach, a bhruidhinn a rinn barrachd spèis Drake do Thorsten Dahl. Dh'innis oifigear nam feachdan sònraichte don cheannard aige mar a thachair. Bha Drake gu math cinnteach gum bu toil leis an duine seo mu dheireadh.
  
  Chuir Dahl crìoch air a" ghairm agus an uairsin thug e mionaid airson a bheachdan a chruinneachadh. Mu dheireadh sheall e suas agus thionndaidh e chun a 'phlèana.
  
  "Gu dìreach bho bhall de chaibineat a" chinn-suidhe, na comhairlichean as fhaisge air, "thuirt Dahl riutha. "Cha bhith cead aig an itealan seo tighinn air tìr."
  
  
  * * *
  
  
  Trì uairean air fhàgail.
  
  "Cha toireadh iad fios don cheann-suidhe," thuirt Dahl. "Tha Washington, DC agus Capitol Hill domhainn ann an seo, a charaidean. Tha Ministear na Stàite ag ràdh gu bheil e a-nis air a thighinn gu bhith cruinneil, na chuilbheart aig ìre eadar-nàiseanta, agus nach eil fios aig duine cò a tha a" toirt taic dha. Tha so na aonar," ars' esan, le fiamh-ghàire, " a' labhairt air cho mòr 's a tha ar rùn."
  
  "Sgriubha an cruinneachadh," thuirt Drake. "Is e seo a b" àbhaist dhuinn a bhith ag ainmeachadh fàiligeadh mòr. "
  
  Aig an aon àm, dh'fheuch Ben ri fios a chuir gu neach-glèidhidh Taigh-tasgaidh Eachdraidh Nàiseanta. Cha robh aige ach post-guth. "Ceàrr," thuirt e. "Bu chòir dha a bhith air rudeigin a sgrùdadh ron àm seo." Thòisich corragan sùbailte Ben sa bhad ag itealaich thairis air a" mheur-chlàr brìgheil.
  
  "Tha beachd agam," thuirt e gu làidir. "Tha mi ag ùrnaigh ri Dia gu bheil mi ceàrr."
  
  Chuir Wells fios air ais an uairsin, a" mìneachadh gun robh an sgioba SAS aige air tighinn gu tìr gu dìomhair aig raon-adhair trèigte ann an New Jersey. Chaidh an sgioba gu meadhan baile New York, a" siubhal ann an dòigh sam bith a bha riatanach.
  
  Thug Drake sùil air an ùine. Dà uair a thìde mus tèid thu air tìr.
  
  Agus an uairsin dh" èigh Ben: "Buail an comharra!" Leum a h-uile duine. Thug eadhon na saighdearan-mara Suaineach an làn aire dha.
  
  "Tha e an seo!" - dh'èigh e. "Air a sgapadh air feadh an eadar-lìn ma tha ùine agad coimhead." Sheall e gu feargach air an sgrion.
  
  "Colby Taylor," thuirt e. "Is e am billeanair à Canada am fear as motha a chuir gu Taigh-tasgaidh Eachdraidh Nàiseanta agus aon den luchd-ionmhais as motha ann an New York. Cuiridh mi geall gun do rinn e beagan ghairmean?"
  
  Dhùisg Dahl. "Is e seo ar cnap-starra," thuirt e. "Tha barrachd dhaoine aig an fhear air a bheil iad a" bruidhinn na am mafia. " Airson a" chiad uair, bha e coltach gun robh an t-oifigear Suaineach a" slugadh na chathraiche.
  
  Cha b" urrainn do Cheanadach am fuath aige fhalach. "Bidh deise nam bagannan-airgid a" buannachadh a-rithist," thuirt i. "Cuiridh mi geall gur e bancair a th" ann am bastard cuideachd. "
  
  "Is dòcha, is dòcha nach eil," thuirt Drake. "Tha plana B agam an-còmhnaidh."
  
  Aon uair air fhàgail.
  
  
  SEACHD-DEUG
  
  
  
  Eabhraig Nuadh, Na Stàitean Aonaichte
  
  
  Is dòcha gu bheil Ùghdarras Port Roinn Poileis New York ainmeil airson a ghaisgeachd iriosal agus leòintich aig tachartasan 9/11. Is e an rud nach eil cho aithnichte dha mar a làimhsicheas e a" mhòr-chuid de thursan SAS a" falbh às an Roinn Eòrpa. Ged nach eil sgioba sònraichte ann airson sùil a chumail air an eileamaid seo den obair aca, tha an luchd-obrach eadar-roinneil a tha an sàs ann am beag-chuid cho beag is gu bheil mòran air a bhith nan caraidean dlùth thar nam bliadhnaichean.
  
  Rinn Drake gairm eile. "Tha e gu bhith teth a-nochd," thuirt e ri neach-sgrùdaidh CAPD Jack Schwartz. "An do chaill thu mi, a charaid?"
  
  "Dia, bha Drake ... dè? Dà bhliadhna?"
  
  "Trì. Oidhche Challainn, '07."
  
  "A bheil do bhean ceart gu leòr?"
  
  "Bhris Alison agus mise suas, a charaid. A bheil seo gu leòr airson m" aithne a mhìneachadh?"
  
  "Shaoil mi gun do dh" fhàg thu an t-seirbheis. "
  
  "Rinn mi. Chuir Wells fios thugam airson an obair mu dheireadh. An do ghairm e thu?"
  
  "Rinn e. Thuirt e gun do gheall thu dha fuireach beagan."
  
  "An do rinn e a-nis e? Schwartz, èist rium an-asgaidh. Seo do ghairm. Feumaidh fios a bhith agad gu bheil an cac seo gu bhith ag itealaich a-mach chun luchd-leantainn agus gun toir an inntrigeadh againn thugad aig a" cheann thall. Tha mi cinnteach ron àm sin gum bi sinn uile nar ghaisgich agus bidh seo air a mheas mar ghnìomh adhartach, ach..."
  
  "Thug Wells fios dhomh," thuirt Schwartz, ach chuala Drake dragh. "Na gabh dragh, a charaid. Tha neart gu leòr agam fhathast airson cead fhaighinn air tìr."
  
  Thug am plèana aca ionnsaigh air raon-adhair na SA.
  
  
  * * *
  
  
  Thàinig am plèana air tìr ann an droch sholas an latha agus chaidh e ann an tacsaidh gu dìreach chun togalach bheag. Cho luath "s a dh" fhosgail an doras beagan, chaidh dusan ball làn luchdaichte den SGG Suaineach sìos an staidhre meatailt rickety agus air an luchdachadh ann an trì càraichean feitheimh. Lean Drake, Ben, Ceanadach agus an t-Ollamh e, cha mhòr nach do chuir Ben dragh air fhèin nuair a chunnaic e an còmhdhail.
  
  "Tha iad coltach ri humvees!"
  
  Mionaid às deidh sin, ruith na càraichean sìos an raon-laighe falamh, a "togail astar a dh" ionnsaigh ramp falaichte aig cùl an raon-adhair nondescript a nochd, às deidh beagan thursan, air rathad dùthchail neo-shoilleir a bha ceangailte ri aon de phrìomh leas-abhainn Manhattan.
  
  Sgaoil New York a-mach romhpa na ghlòir gu lèir. Skyscrapers an latha an-diugh, seann drochaidean, ailtireachd clasaigeach. Ghabh an convoy aca ath-ghoirid dìreach gu meadhan a" bhaile, a "gabhail chunnartan a" cleachdadh a h-uile ath-ghoirid duilich a bha fios aig na draibhearan ionadail aca. Bha adhaircean a" coireachadh, bha mallachdan a" lìonadh an èadhair, lùban agus canaichean sgudail air an gearradh. Aig aon àm, bha sràid aon-shligheach an sàs, a 'gearradh an turais seachd mionaidean agus ag adhbhrachadh trì fàilligidhean fender.
  
  Taobh a-staigh nan càraichean bha an gnìomh cha mhòr cho trang. Fhuair Dahl fios mu dheireadh bho Phrìomhaire na Suaine, a bha mu dheireadh air deagh thoil an FBI agus cead a dhol a-steach don taigh-tasgaidh nan ruigeadh iad ann an toiseach.
  
  Thionndaidh Dahl chun an dràibhear aca. "Nas luaithe!"
  
  Thug Ben mapa den taigh-tasgaidh dha Dahl a" sealltainn far an robh na madaidhean-allaidh.
  
  Tha barrachd fiosrachaidh air a dhol a-mach. Tha na daoine dubh is geal air tighinn. Chaidh fios a chuir gu sgiobaidhean freagairt luath.
  
  Ràinig Drake Wells. "Sitch?"
  
  "Tha sinn a-muigh. Ràinig eachraidh nam poileas dà mhionaid air ais. thu?"
  
  "Fichead ceum air falbh. Glaodh ruinn ma thachras dad." Ghlac rudeigin aire agus chuir e fòcas airson mionaid air rudeigin taobh a-muigh na h-uinneige. Chuir faireachdainn làidir de déj à vu crith sìos air na h-asnaichean aige nuair a chunnaic e bòrd-cunntais mòr ag ainmeachadh gun tàinig an dealbhaiche fasan Abel Frey gu New York leis an taisbeanadh coiseachd cat iongantach aige.
  
  Tha seo craicte, smaoinich Drake. Dìreach craicte.
  
  Dhùisg Ben a phiuthar san RA agus, fhathast gun anail bho shealladh na còmhdhail aca, fhuair e air a clàradh ann am Project Valkyrie - mar a chanadh e ris. "Sàbhail ùine," thuirt e ri Dahl. "Faodaidh i cumail a" dol leis an rannsachadh aice fhad "s a tha sinn a-muigh an sin a" sàbhaladh na madaidhean-allaidh sin. Na gabh dragh, tha i den bheachd gur ann air sgàth gu bheil mi airson dealbhan a thogail dhiubh airson mo cheum."
  
  "A bheil thu a" laighe ri do phiuthar?" Rinn Drake gàire.
  
  "Tha e a" fàs suas." Chrath Ceanadach làmh Blake. "Thoir beagan àite don leanabh."
  
  Chaidh fòn-làimhe Drake a chreachadh. Cha robh feum air sùil a thoirt air ID an neach-fios gus faighinn a-mach gur e Wells a bh" ann. "Na innis dhomh, a charaid. Canèidianaich?
  
  Rinn Wells gàire gu sàmhach. "Is toil leat."
  
  "A?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "An dà chuid Canèidianaich agus Gearmailtich a" cleachdadh diofar shlighean. Tha an cogadh seo gu bhith a" tòiseachadh às aonais thusa."
  
  Thuirt Dahl: "Tha sgioba SWAT trì mionaidean air falbh. Is e an tricead 68. "
  
  Sheall Drake a-mach air an uinneig fharsaing. "Tha sinn an seo".
  
  
  * * *
  
  
  "Central Park West Inntrigeadh," thuirt Ben agus iad a" faighinn a-mach às na càraichean aca. "A" leantainn chun aon dà staidhre a tha a "dol suas bhon ìre ìosal fad na slighe chun cheathramh làr."
  
  Chaidh Kennedy a-mach gu teas na maidne. "Dè an làr air a bheil na madaidhean-allaidh a" fuireach?"
  
  "An ceathramh".
  
  "Figearan." Chrath Ceanadach agus chuir i stad air a stamag. "Bha fios agam gum biodh aithreachas orm mu na cèicichean saor-làithean sin."
  
  Dh'fhuirich Drake air chùl fhad 's a bha na saighdearan Suaineach a' ruith cho luath 's a b' urrainn dhaibh sìos staidhre an taigh-tasgaidh. Aon uair 's gu robh iad ann, thòisich iad air na buill-airm aca a thoirt air falbh. Chuir Dahl stad orra fo sgàil slighe a-steach àrd, an sgioba le colbhan cruinn air gach taobh.
  
  "Tha Twitter air adhart. "
  
  Sheall dusan "Checks!". "Thèid sinn an toiseach," thuirt e ri Drake. "Leanaidh tu. Gabh e."
  
  Thug e seachad dà rud siolandair dha Drake meud luchd-solais agus dà chluas-cinn. Thionndaidh Drake na stocan siolandair 68 agus dh'fhuirich e gus an do thòisich an dithis a 'leigeil a-mach solas uaine bho na bunaitean aca. Thug e fear do Cheannadach agus ghlèidh e am fear eile dha fhèin.
  
  "Twitters," thuirt e ri rionnagan falamh. "Is e seo an taic-smàlaidh càirdeil ùr. Tha a h-uile geama càirdeil air a ghleusadh chun aon tricead. Seall air co-obraiche agus tha fuaim neònach nad chluais, seall air droch ghille 's chan urrainn dhut dad a chluinntinn..." Chuir e air cluasag. "Tha fios agam nach eil e earbsach, ach tha e na chuideachadh ann an suidheachaidhean far a bheil tòrr agad ri dhèanamh. Mar seo."
  
  Thuirt Ben, "Dè ma tha an tricead a" bualadh air fear eile? "
  
  "Cha tachair e. Is e seo an teicneòlas Bluetooth as ùire - speactram sgaoileadh atharrachail tricead. Bidh na h-innealan "hop" tro sheachdad "s a naoi tricead a chaidh a thaghadh air thuaiream ann am bannan a chaidh a shònrachadh ro-làimh - còmhla. Tha raon timcheall air dà cheud troigh ann."
  
  "Cool," thuirt Ben. "Càit a bheil mi?"
  
  "Cuiridh tu fhèin agus an àrd-ollamh seachad beagan ùine ann am Central Park," thuirt Drake ris. "Stuthan turasachd. Chill mate, tha seo gu bhith mì-thlachdmhor."
  
  Gun fhacal eile, thionndaidh Drake gus an saighdear Suaineach mu dheireadh a leantainn tron bhogha àrd agus a-steach do thaobh a-staigh dorcha an taigh-tasgaidh. Thug Kennedy sùil gheur.
  
  "Bhiodh gunna snog," thuirt i.
  
  "Ameireaganaich," thuirt Drake, ach an uairsin rinn e gàire gu sgiobalta. "Gabh fois. Feumaidh na Suainich na Canèidianaich a sgrios, agus dà uair gu sgiobalta. "
  
  Ràinig iad staidhre mhòr ann an cumadh Y, air an robh uinneagan boghach agus mullach boghtach gu h-àrd, agus rinn iad cabhag suas an staidhre gun stad. Mar bu trice bhiodh an staidhre seo air a lìonadh le luchd-turais le sùilean farsaing, ach an-diugh bha an t-àite gu lèir sàmhach sàmhach.
  
  Gluais Drake air fhèin agus dh'fhuirich e furachail. Bha na dusanan de dhaoine cunnartach a" ruith tron t-seann àite mòr seo an-dràsta. Cha robh ann ach beagan ùine mus tàinig iad còmhla.
  
  Ruith iad suas, am bòtannan a" nochdadh gu h-àrd far na ballachan àrda, statach a" tighinn bho na microfònan amhach aca, a" freagairt air fuaimneach nàdarra an togalaich. Dhùin Drake gu cruaidh, a 'cuimhneachadh air an trèanadh aige, ach dh' fheuch e ri sùil gheur a chumail air Ceanadach gun a bhith ga leigeil fhaicinn. Chùm an sìobhalta agus an saighdear a" strì na bhroinn.
  
  A" tighinn faisg air an treas làr, rinn Dahl gluasad "air adhart-slaodach". Ghluais Ceanadach nas fhaisge air Drake. "Càit a bheil do charaidean SAS?"
  
  "Fuirich air falbh," thuirt Drake. "Às deidh a h-uile càil, chan eil sinn airson marbhadh neo-riatanach a dhèanamh a-nis, a bheil?"
  
  Chuir Kennedy stad air gàire. "Is e neach-àbhachdais a th" annad, Drake. Fìor dhuine èibhinn."
  
  "Bu chòir dhut mo fhaicinn air ceann-latha."
  
  Chaill Ceanadach an sealladh, agus thuirt e, "Na bi a" smaoineachadh gun aontaich mi. Bha a làmh dheas mar as àbhaist a" ruighinn a-mach gus aghaidh a blobhsa a dhèanamh rèidh.
  
  "Na bi a" smaoineachadh gun do dh "fhaighnich mi."
  
  Thòisich iad air an staidhre mu dheireadh a dhìreadh. Mar a bha am prìomh shaighdear a" dlùthachadh ris an lùb mu dheireadh, chaidh peilear a-mach agus spreadh pìos plàstair òirlich bho cheann.
  
  "Faigh sìos!"
  
  Thog clach-mheallain na ballachan. Chaidh Dahl air adhart air a stamag, a 'dèanamh sreath de ghluasadan le a ghàirdeanan.
  
  Thuirt Drake, "An dòigh scarecrow."
  
  Loisg aon saighdear volley luath gus an nàmhaid aige a chumail trang. Thug fear eile dheth a chlogaid, chrom e an raidhfil aige ri a chrios agus mean air mhean ghluais e air adhart dhan loidhne teine. Chuala iad srann fann de ghluasad. Leum an treas saighdear a-mach à còmhdach fon staidhre agus bhuail e am fear-faire eadar na sùilean. Thuit an duine marbh mus b" urrainn dha losgadh.
  
  "Cute," bu toil le Drake na gluasadan a bha air an deagh dhealbhadh.
  
  Choisich iad suas an staidhre, buill-airm air an tarraing, agus a" dol a-mach timcheall an t-slighe a-steach boghach don cheathramh làr, agus an uairsin choimhead iad gu faiceallach a-steach don t-seòmar thall.
  
  Leugh Drake na soidhnichean. B" e seo talla nan dineosairean dearc. A Thighearna, smaoinich e. Nach ann an sin a bha an Tyrannosaurus damn air a chumail?
  
  Thug e sùil gheur air an t-seòmar. Bha grunn ghillean proifeiseanta ann an aodach sìobhalta a' coimhead trang, agus iad uile le armachd de sheòrsa air choreigin de ghunna-inneal trom, is dòcha Mac-10 'spraeadh agus ùrnaigh'. Ach, sheas an Tyrannosaurus air thoiseach air, a 'dol suas ann am mòrachd trom-oidhche, a' nochdadh trom-laighe eadhon milleanan de bhliadhnaichean às deidh dha a dhol à bith.
  
  Agus dìreach seachad air - a" sleamhnachadh gu socair seachad air a ghiallan - choisich Alicia Miles, creachadair marbhtach eile. Dh" èigh i san dòigh ainm-sgrìobhte aice: "Seall an ùine, a bhalaich! Aon sliochd an seo agus bheir mi gu pearsanta a h-uile buggers a-mach às a" gheama! Greas ort!"
  
  "A-nis tha boireannach ann," thuirt Ceanadach gu magadh bho mhìleatair air falbh. Bha Drake a" faireachdainn a fàileadh falaichte de chùbhraidheachd agus anail aotrom. "Seann charaid, Drake?"
  
  "Thug i dhi a h-uile dad a tha fios aice," thuirt e. "Gu litearra, an toiseach. An uairsin choisich i seachad orm. Neònach ninja-Shaolin cac. Agus cha robh i a-riamh na boireannach, tha sin cinnteach."
  
  "Tha ceathrar air an taobh chlì," thuirt an saighdear. "Còig air an làimh dheis. A bharrachd air boireannach. Feumaidh taisbeanadh Odin a bhith ann an cùl an t-seòmair, 's dòcha ann an alcove air leth, chan eil fhios agam."
  
  Ghabh Dahl anail. "An t-àm airson gluasad."
  
  
  OCHD-DEUG
  
  
  
  MUSEUM EACHDRAIDH NA H-ALBA NEW YORK
  
  
  Leum na Suainich a-mach à còmhdach, a 'losgadh gu ceart. Thuit ceathrar Canèidianaich, agus an uairsin fear eile, triùir dhiubh a" tuiteam a-steach do thaisbeanadh glainne, a chaidh an uair sin sìos agus a thuit dhan làr le fuaim mar spreadhadh.
  
  Thionndaidh na Canèidianaich a bha air fhàgail agus dh'fhosgail iad teine san spot. Rinn an dà Suaineach sgreuchail. Thuit fear dhiubh agus shruth fuil bho lot air a cheann. Thuit am fear eile ann an tiùrr, a" greimeachadh air a shliasaid.
  
  Shleamhnaich Drake a-steach don t-seòmar thairis air an làr snasta agus shnàg e air cùl taisbeanadh glainne mòr anns an robh armadillos mòra. Aon uair 's gu robh e cinnteach gu robh Ceanadach sàbhailte, thog e a cheann gus coimhead tron ghlainne.
  
  Chunnaic mi Alicia a 'marbhadh dithis a' teicheadh bho na Suainich le dà dhealbh foirfe.
  
  Nochd ceithir Canèidianaich eile bho chùl an Tyrannosaurus. Feumaidh gun robh iad anns an alcove far an robh na madaidhean-allaidh air an taisbeanadh. Bha criosan leathair neònach aca ceangailte ri na cuirp aca agus bagannan droma troma air an druim.
  
  Agus cuideachd Mac-10. Lìon iad an rùm le peilearan.
  
  Chaidh na Suainich sìos airson còmhdach. Thuit Drake chun an làr, a 'dèanamh cinnteach gun cuir e a ghàirdean timcheall ceann Cheanadach gus a chumail cho ìosal' sa ghabhas. Bhris a" ghlainne a bha os a chionn, pìosan glainne air an sgapadh mun cuairt agus uisge a" tuiteam orra. Bidh fosailean Armadillo agus mac-samhail a 'spreadhadh agus a' briseadh sìos timcheall orra.
  
  "Glan suas gu sgiobalta, ceart gu leòr?" Rinn Ceanadach gàire. "Tha, tha sin ceart."
  
  Chrath Drake e fhèin, a" tilgeil pìosan glainne anns a h-uile àite, agus thug e sùil air balla-taobh a-muigh an taigh-tasgaidh. Thuit Canada an sin agus chuir Drake tag air sa bhad.
  
  "A" dèanamh seo mu thràth."
  
  A 'cleachdadh an taisbeanaidh briste mar chòmhdach, chaidh e chun an duine a bha na laighe. Ràinig e airson an inneal-ghunna, ach gu h-obann dh'fhosgail sùilean an duine gu farsaing!
  
  "Iosa!" Bhuail cridhe Drake na bu luaithe na làmhan Noah nuair a thog e an Àirc.
  
  Bha an duine ag osnaich, a shùilean a" leudachadh ann am pian. Thàinig Drake gu luath gu a chuid mothachaidhean, thug e leis an armachd air falbh agus chlub e ann an dearmad e. "Zombie fuilteach."
  
  Shnìomh e mu 'n cuairt air aon ghlùin, ullamh gu bualadh, ach phill na Canèidianaich air cùl bolg ribeach an T. rex. Daingead! Mura biodh iad air a dhreuchd atharrachadh o chionn ghoirid, a 'toirt air coiseachd nas lugha dìreach na bha e roimhe. Cha robh e faicinn ach corra chasan briste.
  
  Ghluais Ceanadach a dh'ionnsaigh e, a 'sleamhnachadh gus seasamh ri thaobh.
  
  "Sleamhnachadh snog," thuirt e, a "gluasad clì is deas, a" feuchainn ri faicinn dè bha na Canèidianaich a "dèanamh.
  
  Mu dheireadh, chunnaic e gluasad eadar na trì riban briste agus bha e mì-chreidsinneach. "Tha madaidhean-allaidh aca," thuirt e. "Agus brisidh iad nam pìosan iad!"
  
  Chrath Ceanadach a ceann. "Chan eil. Bidh iad gam briseadh nam pìosan," thuirt i. "Seall. Thoir sùil air na bagannan droma. Cha tuirt duine gum feumadh a h-uile pàirt de Odin a bhith slàn, an robh?"
  
  "Agus tha e nas fhasa an toirt a-mach ann am pàirtean," thuirt Drake ris.
  
  Bha e an impis gluasad air adhart gu còmhdach an ath thaisbeanaidh nuair a bhris ifrinn gu lèir. Bho oisean thall an t-seòmair, tro dhoras le 'Vertebrat Origins', chaidh dusan banshees sgreamhail a-steach. Rinn iad hoot, loisg iad gu fiadhaich, rinn iad gàire mar luchd-leantainn a" dèanamh cus cus air Yeager ioma-dhùbailte air saor-làithean an earraich.
  
  "Tha na Gearmailtich an seo." Thuirt Drake gu tioram mus tuit e chun an làr.
  
  Chrath an Tyrannosaurus gu fiadhaich fhad "s a bha am prìomh projectile a" dol troimhe. Bha a cheann crochte, a fhiaclan air an talamh, mar gum biodh an fhòirneart timcheall air air fearg gu leòr a chuir air gus a thoirt air ais beò. Theich an Canada air ais ann an neul gore. Bha fuil a" sgaoileadh air feadh iallan an dineasur. Chaill an saighdear Suaineach a ghàirdean suas chun na h-uilinn agus bha e a" ruith mun cuairt a" sgreuchail.
  
  Bhris na Gearmailtich a-steach, a 'dol às an ciall.
  
  Bho chùl na h-uinneige as fhaisge air Drake thàinig am fàs-bheairt air a bheil sinn eòlach de lannan rotor heileacoptair.
  
  Chan ann a-rithist!
  
  A-mach às an t-sealladh iomaill aige, mhothaich Drake buidheann de dhaoine feachdan sònraichte air an sgeadachadh ann an dorchadas a" sreothartaich thuige. Nuair a choimhead Drake an taobh sin, chaidh na tweeters na chluasan às mo chiall.
  
  Deagh ghillean.
  
  Chaidh na Canèidianaich air a shon, ag adhbhrachadh mì-riaghailt. Bhris iad a mach o bhi fo bolg mòr an T. rex, a' losgadh gu dian. Rug Drake air Ceanadach air a ghualainn.
  
  "Gluais!" Bha iad air an loidhne itealaich. Phut e Ceanadach air falbh dìreach mar a thàinig Alicia Miles a-steach. Thog Drake an armachd aige, agus an uairsin chunnaic e Milo mòr Gearmailteach a 'tighinn bhon taobh chlì.
  
  Ann an aon diog co-roinnte de stad, lughdaich an triùir na buill-airm aca.
  
  Bha iongnadh air Alicia. "Bha fios agam gum faigheadh tu a-steach don seo, Drake, an seann bhatard agad!"
  
  Stad Milo marbh na shlighean. Choimhead Drake bho aon gu fear eile. "Bu chòir dhomh a bhith air fuireach san t-Suain, anail a" choin. " Dh" fheuch Drake ris a" ghille mhòr a chuir air adhart. "A bheil thu ag ionndrainn do ghalla, huh?"
  
  Bhiodh na peilearan a" tolladh an èadhair mun cuairt orra gun a bhith a" dol a-steach don chocain teann aca.
  
  "Thig an ùine agad," thuirt Milo gu cruaidh. "Mar do ghille beag an sin, agus a phiuthar. Agus cnàmhan Parnevik."
  
  Agus an uairsin thill an saoghal, agus thug Drake gu instinctally millisecond às deidh dha Alicia fhaicinn a" tuiteam gu làr.
  
  Thog rocaid RPG bolg an T-Rex, a 'cur sgeinean cnàimh ag itealaich a h-uile taobh. Ruith e tarsainn an talla, dìreach tro aon de na h-uinneagan taobh. Às deidh fois mhòr, bha spreadhadh mòr ann a chrathadh an t-seòmar, agus an uairsin fuaim dòrainneach a" tuiteam sìos meatailt agus joints squealing.
  
  Thuit bàs meatailt a-steach do bhalla Taigh-tasgaidh Eachdraidh Nàiseanta.
  
  Chaidh Drake a spreadhadh air mullach Cheanadach leis gun do thuit gluasad an heileacoptair a-steach do bhalla an taigh-tasgaidh, ag adhbhrachadh gun do thuit sprùilleach trom. Bhris an t-sròin troimhe, a 'tilgeil sprùilleach air adhart ann an tiùrran tonnach. Thuit an cockpit an uairsin cha mhòr dìreach a-steach don bhalla a bha a" tuiteam às a chèile, agus chunnacas am pìleat a" leum air a" bhata gèar ann an clisgeadh fiadhaich mus deach a smàladh mar chuileag thairis air a" ghaoth-gaoithe aige fhèin.
  
  An uairsin bhuail na lannan propeller ... agus thàinig iad dheth!
  
  Chruthaich na sleaghan meatailt itealaich raon marbhadh taobh a-staigh an t-seòmair. Rinn an spìc sia-troighean fuaim beòthail fhad "s a bha i ag itealaich a dh" ionnsaigh Drake agus Ceanadach. Bha an seann shaighdear SAS na laighe cho rèidh 's a b' urrainn dha agus an uairsin dh'fhairich e mullach a chluaise ga ghearradh dheth mus do shlaod an speal pìos de sgalp Cheanadach agus thuit e trì troighean a-steach don bhalla as fhaide air falbh.
  
  Chuir e iongnadh air airson mionaid, agus thionndaidh e a cheann gu h-obann. Stad an heileacoptair agus chaill e astar. An ath mhionaid sleamhnaich e sìos taobh an taigh-tasgaidh, mar Wile E. Coyote a" sleamhnachadh sìos taobh na beinne air an robh e dìreach air bualadh.
  
  Chunnt Drake sìos ceithir diogan mus robh èiginn bodhar de mheatailt throm ann. Thug e mionaid airson coimhead timcheall an t-seòmair. Cha do rinn na Canèidianaich adhartas, ged a chaidh fear aca fhèin a ghearradh na phìosan le lann rotor. Ràinig iad taobh an t-seòmair, ceathrar ghillean le bagannan droma trom, a bharrachd air Alicia agus aon neach-sabaid còmhdaich. Bha iad a 'tionndadh mun cuairt mar a bha coltas aonadan a' teàrnadh.
  
  Chaidh uamhas a sgrìobhadh air aghaidhean nan Gearmailteach, gun a bhith còmhdaichte le masgaichean. Cha do mhothaich Drake an duine ann an geal agus bha e a" faighneachd an robh am misean seo ro chunnartach dha. Chunnaic e feachdan sònraichte a" tighinn faisg orra gu luath; ghèill na Suainich cumhachd nuair a ràinig na h-Ameireaganaich.
  
  Shàbhail Canèidianaich iad fhèin leis na Madaidhean-allaidh! Dh'fheuch Drake ri èirigh, ach bha e duilich a chorp a thogail, air a chrathadh gu mòr leis an fhìor ionndrainn agus an sealladh iongantach.
  
  Chuidich Ceanadach le bhith ga shlaodadh gu cruaidh mus do dh" fhalbh e a-mach às a bhonn, a" suidhe suas agus a" sguabadh na fala às a ceann.
  
  "Sealladh". - rinn i magadh ann am feirg.
  
  Bhrùth Drake a làmh gu a chluais gus stad a chuir air an fhuil. Mar a bha e a 'coimhead, dh' fheuch trì de na còig feachdan sònraichte Suaineach a bha air fhàgail ri sabaid an aghaidh nan Canèidianaich oir chleachd a 'chiad fhear an lannsair aige gus leum a-mach air uinneag a chaidh a sgrios.
  
  Ach thionndaidh Alicia mun cuairt, gàire spòrsail air a h-aodann, agus Drake a" caoineadh a-staigh. Leum i air adhart agus sguab i troimhe, banntrach dhubh de chur gu bàs brùideil, a 'lùbadh saighdearan sgileil ann an dòigh a bhris i an cnàmhan gu furasta gun choimeas, agus thug e nas lugha na dusan diog dhi an sgioba a sgrios.
  
  Mun àm sin, bha triùir Canèidianaich air leum a-mach às an togalach gu sàmhach agus gu sgileil.
  
  Dh'fhosgail an saighdear à Canada a bha air fhàgail teine bho chòmhdach.
  
  Chuir sgioba SWAT New York casaid air na Gearmailtich, gam putadh gu cùl an t-seòmair, a" fàgail a h-uile gin ach trì dhiubh far an robh iad nan seasamh. Leig na trì eile, Milo nam measg, na buill-airm aca sìos agus ruith iad.
  
  Chrath Drake nuair a thug an Tyrannosaurus seachad an taibhse mu dheireadh agus thuit e ann an cnap de sheann chnàmhan agus duslach.
  
  Mhallaich Ceanadach nuair a leum an ceathramh Canèidianach, agus Alicia gu sgiobalta às a dhèidh. Chaidh losgadh air an t-saighdear mu dheireadh sa chlaigeann agus e ag ullachadh airson leum. Thuit e air ais dhan rùm agus laigh e am measg an sprùilleach a bha a" losgadh, dìreach leòintich eile de chogadh a" chuthach agus a rèis dhan apocalypse.
  
  
  NAOI-DEUG
  
  
  
  Eabhraig Nuadh
  
  
  Cha mhòr sa bhad, thòisich inntinn Drake a 'luachadh agus a' sgrùdadh. Rinn Milo co-dhùnaidhean mu Ben agus an t-Ollamh Parnevik.
  
  Dh'iasgaich e am fòn cealla aige agus rinn e sgrùdadh air airson milleadh mus do bhrùth e dial speed.
  
  Ghlaodh am fòn agus ghlaodh e. Cha bhiodh Ben air fhàgail cho fada sin, chan e Ben...
  
  Chaidh a chridhe fodha. Dh'fheuch e ri Ben a dhìon, gheall e dhan ghille gum biodh e ceart gu leòr. Ma tha dad ...
  
  Fhreagair an guth: "Seadh?" Whisper.
  
  "Beinn? A bheil thu ceart gu leòr? Carson a tha thu a" magadh?"
  
  "Matt, taing do Dhia. Ghairm m" athair orm, chaidh mi air falbh a bhruidhinn, an uairsin choimhead mi air ais agus chunnaic mi an dà thugs seo a" bualadh air an àrd-ollamh. Ruith mi thuca agus dhràibh iad air baidhsagal-motair le beagan eile."
  
  "An do ghabh iad an t-ollamh?"
  
  "Tha mi duilich, a charaid. Bhithinn ga chuideachadh nam b" urrainn dhomh. Diabhal m' athair!"
  
  "Chan eil! Bha cridhe Drake fhathast a" faighinn seachad air. "Chan e do choire a th" ann, Blakey. Chan eil idir. An robh bagannan droma mòra aig na baidhsagalan sin air an druim?"
  
  "Rinn cuid."
  
  "Ceart gu leòr. Fuirich ann."
  
  Ghabh Drake anail domhainn agus dh" fheuch e ri a nerves a shocrachadh. Dhèanadh Canèidianaich cabhag. Sheachain Ben an droch bhuille, taing dha athair, ach bha an t-Ollamh ann an trom-inntinn. "B" e am plana aca teicheadh às an seo air na baidhsagalan feitheimh," thuirt e ri Ceanadach, agus an uairsin choimhead e timcheall an t-seòmar sgudail. "Feumaidh sinn Dahl a lorg. Tha duilgheadas againn."
  
  "A-mhàin?"
  
  Rinn Drake sgrùdadh air an sgrios a rinn iad anns an taigh-tasgaidh. "Spreadh an rud seo ùine mhòr."
  
  
  * * *
  
  
  Dh" fhàg Drake an taigh-tasgaidh air a chuairteachadh le luchd-obrach an riaghaltais. Bha iad a" stèidheachadh àrd-ùrlar aig beul an iar Central Park, rud nach do mhothaich e a dh"aona ghnothach nuair a mhothaich e Ben na shuidhe air a" bheing tarsainn bhuaithe. Ghlaodh an leanabh gu neo-riaghlaidh. A-nis dè? Ruith Ceanadach feadh an fheòir ri thaobh.
  
  "Seo Karin," bha sùilean Ben cho làn ri Eas Niagara. "Chuir mi post-d thuice a dh" faighneachd ciamar a bha i a" faighinn air adhart le Valkyries agus fhuair... am MPEG seo a-steach... mar fhreagairt."
  
  Thionndaidh e an laptop aige gus am faiceadh iad. Nochd faidhle bhidio beag air an sgrion, a" cluich air ath-aithris. Mhair an clip timcheall air trithead diogan.
  
  Sheall am frèam reòta dubh-is-geal ìomhaighean neo-shoilleir de phiuthar Ben, Karin, crochte gu h-obann ann an gàirdeanan dithis fhireannach burly, masgaichte. Bha stains dorch nach b" urrainn a bhith ann ach fuil air a smeuradh timcheall a h-aodainn agus a beul. Thog an treas fear aodann ris a" chamara, ag èigheach ann an stràc tiugh Gearmailteach.
  
  "Chuir i an aghaidh, am minx beag, ach bi cinnteach gum bi sinn a" teagasg dhi cho gòrach sa tha seo anns na beagan sheachdainean a tha romhainn!" Chrath an duine a mheur, seile a" frasadh às a bheul. "Stad gan cuideachadh, a bhalaich bhig. Stad a' toirt ionnsaigh orra.... issss... Ma nì thu sin, gheibh thu air ais i sàbhailte agus fallain" - gàire mì-thlachdmhor. "Barrachd no nas lugha".
  
  Thòisich a" chriomag air ath-aithris fhèin.
  
  "Is e dàrna Dan a th" innte," thuirt Ben. "Tha mi airson an sgoil ealain armachd aige fhèin fhosgladh. Cha robh mi a" smaoineachadh gum faodadh duine b-b-a a bhualadh, mo phiuthar as sine.
  
  Phòg Drake Ben nuair a bhris a charaid òg sìos. Bha an t-amharc aige, a mhothaich Ceanadach ach nach robh dùil air a shon, làn fuath air an raon-catha.
  
  
  FICHEAD
  
  
  
  Eabhraig Nuadh
  
  
  Shuidh Abel Frey, dealbhaiche fasan ainmeil air feadh an t-saoghail, ioma-mhilleanair agus sealbhadair a" phàrtaidh mhì-chliùiteach 24-uair Chateau-La Verein, air cùl an àrd-ùrlar aig Madison Square Garden agus choimhead e air na minions aige a" sgròbadh mun cuairt mar na dìosganaich a bha gan luchdachadh an-asgaidh.
  
  Aig amannan grian-stad no sìos, thug e seachad iad taobh a-staigh an dachaigh sprawling Alpach aige - a h-uile duine bho mhodalan ainmeil air feadh an t-saoghail, sìos gu sgiobaidhean solais agus luchd-tèarainteachd - cha do stad na pàrtaidhean airson seachdainean às deidh sin. Ach mar a chaidh an turas air adhart agus ainm Frey anns an t-sealladh, bha iad a 'strì agus a' cur dragh orra agus a 'frithealadh a h-uile càil.
  
  Bha an sealladh a" gabhail cruth. Bha an ruith cat air a chrìochnachadh gu leth. Bha an dealbhaiche solais aige ag obair còmhla ri sgioba The Garden gus plana draoidheachd a chruthachadh le spèis dha chèile: clàr solais is fuaim sioncronaich airson an taisbeanaidh dà uair a thìde.
  
  Bha Frey an dùil gràin a ghabhail air agus toirt air na bastards fallas agus tòiseachadh a-rithist.
  
  Choisich supermodels air ais is air adhart ann an diofar ìrean de undress. Bha cùl-stèidse aig taisbeanadh fasan an aghaidh taisbeanadh àrd-ùrlair - bha feum agad air nas lugha de stuth, chan e barrachd - agus bha fios aig na modailean sin - co-dhiù an fheadhainn a bha a" fuireach còmhla ris aig La Vereina - gum faca e a h-uile càil e roimhe co-dhiù.
  
  Bhrosnaich e taisbeanaidhean. Gu fìrinneach, dh"iarr e e. Chàirich eagal iad, na bruidean sin. Eagal, sannt agus glutadh, agus na peacaidhean cumanta iongantach eile a cheangail fir is boireannaich àbhaisteach ris an fheadhainn aig an robh cumhachd agus beairteas - bho luchd-reic candy Victoria"s Secret gu deilbheadh deighe taobh an ear na Roinn Eòrpa agus an còrr de na searbhantan fortanach aige - a h-uile gin dhiubh a" feadaireachd luchd-fuil.
  
  Chunnaic Frey Milo a 'dol a-steach do na cuirp banais. Chunnaic mi mar a bha modailean a 'gluasad air falbh bhon duine cruaidh mì-mhodhail. Rinn mi gàire a-staigh air an sgeulachd fhollaiseach aca.
  
  Cha robh Milo a" coimhead toilichte. "Air ais an sin!" Chrath e gu oifis gluasadach gluasadach Frey.
  
  Chruinnich aodann Frey nuair a bha iad nan aonar. "Dè thachair?"
  
  "Dè nach do thachair? Chaill sinn an heileacoptair. Chaidh mi a-mach às an sin le dithis ghillean. Bha SWAT, SGG, an bastard sin Drake agus galla eile aca. Bha e ifrinn a-muigh an sin, a dhuine." Bha na fuaimean Ameireaganach aig Milo gu litearra a 'goirteachadh cluasan nas cultarail Frey. Bha a' bhiast dìreach air "duine" ainmeachadh.
  
  "Splinter?"
  
  " Air chall do'n striopaich mhaol ud, a Mhile." Rinn Milo gàire.
  
  "An d" fhuair na Canèidianaich e?" Rug Frey air gàirdeanan a chathair ann am fearg, ag adhbhrachadh orra gluasad.
  
  Leig Milo air nach do mhothaich e, a" brathadh a dhragh a-staigh. Chaidh fèin-thoileachas Frey suas a bhroilleach. "Fucking bastards gun fheum!" Rinn e sgreuchail cho àrd is gun do rinn Milo gàire. "Chaill thu bastards gun fheum le dòrlach de mharcaichean fucking!"
  
  Theich seile bho bhilean Frey, a 'sgoltadh a' bhùird gan sgaradh. "A bheil fios agad dè cho fada" s a tha mi air a bhith a "feitheamh ris a" mhionaid seo? An turas seo? Agus thusa?"
  
  Cha b 'urrainn dha smachd a chumail air fhèin, bhuail e an commando Ameireaganach na aghaidh. Thionndaidh Milo a cheann gu sgiobalta agus thionndaidh a ghruaidhean dearg, ach cha do fhreagair e ann an dòigh sam bith eile.
  
  B" fheudar do Frey cocoon de shàmhchair a chuartachadh. "Mo bheatha," thuirt e leis an oidhirp as motha nach robh fios aige ach fir àrd-bhreith a b" urrainn a dhèanamh, "tha e air a choisrigeadh - chan eadh, coisrigte - a bhith a" lorg an tuama seo... uaigh seo nan Diathan. Bidh mi gan giùlan - pìos às dèidh pìos - don chaisteal agam. "Is mise an riaghladair," thuirt e, a "crathadh a làmh a dh" ionnsaigh an dorais, "agus chan eil mi a" ciallachadh riaghladair nan amadanan sin. Is urrainn dhomh còig supermodels fhaighinn airson an geàrd tèarainteachd as giorra agam dìreach air sgàth gu robh beachd agam. Bheir mi air duine math sabaid chun a" bhàis ann an raon a" bhlàir agam, ach chan eil sin gam fhàgail mar riaghladair. Tha thu a 'tuigsinn?"
  
  Bha guth Frey a" dol thairis air àrdachadh inntleachdail. Chrath Milo, ach bha a shùilean falamh. Ghabh Frey seo mar ghòraich. Rinn e osna.
  
  "Uill, dè eile a th" agad dhòmhsa?"
  
  "Seo". Sheas Milo suas agus bhuail e air meur-chlàr laptop Frey airson beagan dhiog. Tha craoladh beò air nochdadh, le fòcas air an sgìre faisg air Taigh-tasgaidh Eachdraidh Nàiseanta.
  
  "Tha daoine againn nan seasamh mar sgiobaidhean telebhisean. Bha an sùilean air Drake, boireannach agus balach - Ben Blake. Tha sin cuideachd a" fàgail SÒNRAICHTE agus an còrr den SGG, agus seall, tha mi a" creidsinn seo, "tha e a" cnagadh air an sgrion gu h-aotrom, a" fàgail stains fallas gun iarraidh agus tha fios aig Dia dè eile, "is e seo sgioba SAS."
  
  "Tha thu a" creidsinn..." thuirt Frey. "A bheil thu a" feuchainn ri innse dhomh gu bheil rèis ioma-ghnèitheach againn a-nis air ar làmhan? Agus chan eil na goireasan as motha againn tuilleadh. " Rinn e osna. "Chan e gu bheil e air ar cuideachadh gu ruige seo."
  
  Roinn Milo gàire dìomhair leis a 'cheannard aige. "Tha fios agad gu bheil."
  
  "Tha. Do leannan. Is i ar so-mhaoin as fheàrr agus tha an ùine aice a" tighinn dlùth. Uill, tha sinn an dòchas gu bheil cuimhne aice air cò dha a tha i ag aithris. "
  
  "Is ann nas motha mun airgead a chuimhnicheas i," thuirt Milo le deagh shealladh.
  
  Bha sùilean Frey a" lasadh suas agus nochd twinkle lecherous na shùilean. "Hm. Cha dìochuimhnich mi seo."
  
  "Tha piuthar Ben Blake againn cuideachd. A rèir choltais cat fiadhaich."
  
  "Gu math. Cuir do 'n Chaisteal i. Bidh sinn air ais ann a dh'aithghearr." Rinn e fois. "Fuirich... Fuirich... Tha am boireannach sin còmhla ri Drake. Cò i?"
  
  Rinn Milo sgrùdadh air aodann agus shrug e. "Chan eil beachd agam".
  
  "Uill, faigh a-mach!"
  
  Dh" ainmich Milo an sgioba Tbh "Cleachd bathar-bog aithne aghaidh air boireannach Drake," dh"èigh e.
  
  Ceithir mionaidean de shàmhchair às deidh sin, fhuair e freagairt. "Kennedy Moore," thuirt e ri Frey. "New York Cop"
  
  "Tha. CHAN EIL, cha dìochuimhnich mi gu bràth debauchery. Ceum gu aon taobh, Milo. Leig leam obair."
  
  Rinn Frey Google an tiotal agus lean e grunn cheanglaichean. Ann an nas lugha na deich mionaidean bha e eòlach air a h-uile càil, agus dh'fhàs a ghàire farsaing agus eadhon nas miosa. Dh" fhàs bitheagan deagh bheachd na inntinn às deidh breith-bhreith.
  
  Bha "Kennedy Moore," cha b" urrainn dha seasamh an aghaidh a bhith a" mìneachadh don fhear-coise, "aon den fheadhainn a b" fheàrr ann an New York. Tha i an-dràsta air fòrladh èiginneach. Chuir i an cop salach an grèim agus chuir i dhan phrìosan e. Mar thoradh air a dhìteadh chaidh cuid de na daoine a chuidich e a dhìteadh a leigeil ma sgaoil, rudeigin co-cheangailte ris an t-sreath fianais briste." Stad Frey. "Dè an seòrsa dùthaich air ais a chuireadh siostam mar seo an gnìomh, Milo?"
  
  "USA," bha fios aig a thugadh dè bha dùil bhuaithe.
  
  "Uill, fhuair neach-lagha mìorbhuileach cinnteach gun deach fear leis an t-ainm Thomas Caleb a leigeil ma sgaoil," am marbhadh sreathach as miosa ann an eachdraidh nan Stàitean Aonaichte a Tuath, "mar a tha e ag ràdh an seo. Mi, mo. Tha e gu math tàmailteach. Eisdibh!
  
  'Tha Caleb a' fosgladh sùilean an neach-fulang aige, a' cleachdadh stapler gus criomagan a losgadh tron eyelid agus a' mhaoil, an uairsin a' toirt air biastagan beò sìos an sgòrnan, a' toirt orra a bhith a' cagnadh agus a' slugadh gus an tachdadh iad gu bàs.' Choimhead Frey air Milo le sùilean farsaing. "Chanainn rudeigin mar ithe aig McDonald"s."
  
  Cha do rinn Milo gàire. "Tha e na mhortair neo-chiontach," thuirt e. "Chan eil comadaidh a" dol gu math le murt."
  
  Rinn Frey gàire air. "Mharbh thu neo-chiontach, nach robh?"
  
  "Dìreach nuair a bhios mi a" dèanamh m "obair. 'S e saighdear a th' annam."
  
  "Hmm, uill, is e loidhne mhath a th" ann, ceart? Chan eil e gu diofar. Tillidh sinn chun na h-obrach làithreach. Tha an Caleb seo air dithis neo-chiontach eile a mharbhadh bho chaidh a leigeil ma sgaoil. Chanainn toradh soilleir de theagasg beusach agus seata de luachan moralta, eh, Milo? Co-dhiù, tha an Caleb seo a-nis air a dhol à bith. "
  
  Ghluais ceann Milo a dh'ionnsaigh sgrion an laptop, a dh'ionnsaigh Kennedy Moore. "Dà eile?"
  
  A-nis rinn Frey gàire. "Ha, ha. Chan eil thu cho gòrach 's nach eil thu a' tuigsinn seo, a bheil? Smaoinich air a bròn. Smaoinich air a h-àmhghar!"
  
  Rug Milo air agus, a dh" aindeoin e fhèin, rùisg e fhiaclan mar mhathan bàn a" reubadh às a" chiad ghlacadh den latha.
  
  "Tha plana agam". Rinn Frey gàire le toileachas. "O shit... tha plana agam."
  
  
  FICHEAD 'S A H-AON
  
  
  
  Eabhraig Nuadh
  
  
  Bha am prìomh oifis gluasadach ann an ùpraid. Lean Drake, Ceanadach, agus Ben Thorsten Dahl agus ceannard nam Feachdan Sònraichte suas an staidhre agus seachad air an ùpraid. Choisich iad tro dhà roinn mus do stad iad anns an t-sàmhchair a thug an t-alcove seachad aig ceann an t-seada mheatailt.
  
  "Fhuair sinn fios," thilg ceannard nam feachdan sònraichte air falbh an armachd aige ann am fearg. "Fhuair sinn a" ghairm dhamnaidh agus còig mionaidean deug às deidh sin tha triùir de na fir agam marbh! Dè an...?"
  
  "A-mhàin trì?" Dh'fhaighnich Dahl. "Chaill sinn sia. Tha spèis ag iarraidh gun toir sinn an ùine ..."
  
  "Fuck spèis," bha am fear SWAT feargach. "Tha thu a" dèanamh eucoir air an sgìre agamsa, a Shasannach asshole. Tha thu cho dona ris na ceannaircich damn!"
  
  Thog Drake a làmh. "Gu fìrinneach, is e asshole Sasannach a th" annam. Is e Suaineach a th" anns an amadan seo."
  
  Bha an t-Ameireaganach a 'coimhead troimh-chèile. Rinn Drake teannachadh air guailnean Beinn. Dh"fhairich e am fear air chrith. "Chuidich sinn," thuirt e ri fear nam feachdan sònraichte. "Chuidich iad. Dh" fhaodadh e a bhith tòrr na bu mhiosa."
  
  Agus an uairsin, mar a thug an dàn sìos an t-òrd ìoranta aige, bha fuaim uamhasach nam peilearan a" sileadh sìos air a" phrìomh oifis. Thuit a h-uile duine chun an làr. Bhreab fuaim meatailteach far a" bhalla an ear. Mus tàinig an losgadh gu crìch, sheas ceannard nam feachdan sònraichte suas. "Tha e dìon le peilearan," thuirt e le beagan nàire.
  
  "Feumaidh sinn falbh," choimhead Drake airson Ceanadach, ach cha b" urrainn dhuinn a lorg.
  
  "Ann an loidhne an teine?" thuirt fear nam feachdan sònraichte. "Cò an ifrinn thu?"
  
  "Chan e a" chompanaidh no na peilearan a tha a" cur dragh orm," thuirt Drake. "Is e grenade le rocaid a tha seo a dh" fhaodadh a leantainn a dh" aithghearr. "
  
  Bha stuamachd ag òrdachadh falmhachadh. Thàinig Drake a-mach dìreach ann an tìde a dh"fhaicinn na daoine dubha is geala a" ruith a" sgreuchail an taobh às an tàinig na peilearan.
  
  Choimhead e mun cuairt a-rithist airson Ceanadach, ach bha coltas gun robh i air a dhol à bith.
  
  An uairsin gu h-obann nochd aghaidh ùr nam measg. Bha Ceannard a" Bhiùro, a" breithneachadh leis an t-suaicheantas trì rionnagan aige agus, mar nach biodh sin gu leòr, a" putadh seachad air, fear air an robh na còig rionnagan tearc aig coimiseanair poileis. Bha fios aig Drake sa bhad gur e seo am fear ris am bu chòir dhaibh bruidhinn. Bha coimiseanairean poileis an sàs anns an t-sabaid an aghaidh ceannairc.
  
  Dh" èigh rèidio ceannard nam feachdan sònraichte: "Tha e soilleir. Tha armachd smachd iomallach an seo air a 'mhullach. 'S e sgadan dearg a tha seo."
  
  "Bastards!" Bha Drake den bheachd gu robh na Canèidianaich agus na Gearmailtich a 'gluasad nas fhaide agus nas fhaide leis na prìosanaich aca.
  
  Bhruidhinn Thorsten Dahl ris an neach ùr. "Bu chòir dhut dha-rìribh bruidhinn ri mo Mhinistear Stàite."
  
  "Tha an obair deiseil," thuirt an Coimiseanair. "Tha thu a" faighinn a-mach às an seo."
  
  "Chan eil, fuirich," thòisich Drake, a" cur stad air Ben gu corporra bho bhith a" ruith air adhart. "Chan eil thu a 'tuigsinn ..."
  
  "Chan eil, chan eil," thuirt an Coimiseanair tro fhiaclan glaiste. "Chan eil fios agam. Agus tha mi a" ciallachadh gu bheil thu a" falbh an seo, a" dèanamh air Washington, DC. Tha Capitol Hill ag iarraidh pìos dhibhse, agus tha mi an dòchas gun toir iad ann an pìosan mòra e. "
  
  
  * * *
  
  
  Mhair an itealan ceithir fichead mionaid. Bha dragh air Drake mu dhol à bith dìomhair Ceanadach gus an do nochd i a-rithist dìreach mar a bha am plèana gu bhith a" falbh.
  
  Thàinig i a ruith sìos an trannsa, a-mach às an anail.
  
  "Bha mi a" smaoineachadh gun do chaill sinn thu, "thuirt Drake. Fhuair e faochadh mòr, ach dh'fheuch e ri a chumail aotrom.
  
  Cha do fhreagair Ceanadach. An àite sin, shuidh i sìos air cathair na h-uinneige, air falbh bhon chòmhradh. Sheas Drake suas a rannsachadh, ach stad i nuair a tharraing i air falbh bhuaithe, a h-aodann cho geal ri alabastair.
  
  Càite an robh i agus dè thachair an sin?
  
  Cha deach fiosan no post-d sam bith a cheadachadh rè an itealaich. Gun telebhisean. Dh'itealaich iad 'nan suain ; choimhead grunn gheàrdan orra gun a bhith a" cur bacadh orra.
  
  B" urrainn dha Drake leigeil leis sruthadh thairis air. Bha feum air trèanadh SAS uairean, làithean agus mìosan feitheimh. Airson ullachadh a '. Airson amharc. Dha, dh" fhaodadh uair a thìde itealaich seachad ann am millisecond. Aig aon àm chaidh deoch làidir a thabhann dhaibh anns na botail bheaga phlastaig sin agus chuir Drake leisg airson còrr is mionaid.
  
  Bha an t-uisge-beatha a" deàrrsadh, amulet òmar mòr-thubaist, an armachd a thagh e an turas mu dheireadh a dh" fhàs cùisean duilich - nuair a dh"fhalbh Alison. Chuimhnich e air a' phian, air an eu-dòchas, agus gidheadh bha a shùil a' fantuinn air.
  
  "Chan eil an seo, tapadh leat." Bha Ben furachail gu leòr airson a bhana-mhaighstir a chuir air falbh. "Is e balaich Mountain Dew a th" annainn. Thoir leat."
  
  Dh'fheuch Ben eadhon ri Drake a thoirt a-mach às an stàit seo le bhith a 'leigeil air gur e geek a bh' ann. Lean e a-mach dhan trannsa, a 'coimhead mar a bha am preasantair, a' gluasad, a 'tilleadh gu a h-àite. "Ann am jargon ar bràithrean Ameireaganach, bhithinn air faighinn a-steach dha!"
  
  Thionndaidh aodann dearg nuair a choimhead a bhan-aoigheachd air ais air le iongnadh. Às deidh diog thuirt i, "Chan e èadhar Hooters a tha seo, pàisde."
  
  Chaidh Ben fodha air ais dhan chathair aige. "Crap".
  
  Chrath Drake a cheann. "Do shlàinte, a charaid. Tha d" irioslachd shìorraidh na chuimhneachan sona nach robh mi riamh mar d" aois."
  
  "Tarbh-shit".
  
  "Gu dona - tapadh leat."
  
  "Na gabh dragh".
  
  "Agus Karin - bidh i gu math. tha mi a' gealltainn."
  
  "Ciamar as urrainn dhut sin a ghealltainn, a Mhata?"
  
  Stad Drake. Is e an rud a chaidh a chuir an cèill a dhealas gnèitheach a bhith a" cuideachadh an fheadhainn ann an fheum, chan e breithneachadh soilleir saighdeir.
  
  "Cha dèan iad cron oirre fhathast," thuirt e. "Agus gu math luath bidh barrachd cuideachaidh againn na as urrainn dhut smaoineachadh."
  
  "Ciamar a tha fios agad nach dèan iad dochann oirre?"
  
  Rinn Drake osna. "Ceart gu leòr, ceart gu leòr, is e tomhas ionnsaichte a tha sin. Nam biodh iad ga iarraidh marbh, bhiodh iad air a marbhadh sa bhad, ceart? Gun teagamh. Ach cha do rinn iad. Mar sin..."
  
  "Tha?"
  
  "Tha feum aig na Gearmailtich oirre airson rudeigin. Cumaidh iad beò i." Bha fios aig Drake gum faodadh iad a toirt gu ceasnachadh air leth no rudeigin eadhon nas àbhaistiche - gu ceannard coltach ri deachdaire a bha dèidheil air smachd a chumail air a h-uile tachartas. Thairis air na bliadhnaichean, thuit Drake ann an gaol leis an t-seòrsa tyrant seo. Thug an ùghdarrasachd aca an-còmhnaidh an dàrna cothrom dha na daoine math.
  
  Thug Ben gàire èignichte. Bha Drake a 'faireachdainn gu robh am plèana a' tòiseachadh a 'teàrnadh agus thòisich e ag ath-sgrùdadh na fìrinnean na cheann. Leis an sgioba bheag aige a 'tuiteam às a chèile, bha aige ri ceum suas agus an dìon eadhon nas motha.
  
  
  * * *
  
  
  Taobh a-staigh dà mhionaid bho dh" fhàg iad am plèana, chaidh Drake, Ben, Ceanadach agus Dahl a thoirt tro ghrunn dhorsan, suas sreapadan sàmhach, sìos talla spaideil air a lìnigeadh le panalan tiugh gorm, agus mu dheireadh tro dhoras trom a mhothaich Drake a bha glaiste air a chùlaibh. iad.
  
  Lorg iad iad fhèin ann an seòmar-suidhe den chiad ìre, den chiad ìre, falamh ach a-mhàin iad fhèin agus ochdnar eile: còignear gheàrdan armaichte agus trì deiseachan - dithis bhoireannach agus seann duine.
  
  Chaidh an duine ceum air adhart. "Jonathan Gates," thuirt e gu sàmhach. "Ministeir an Dìon."
  
  Bha Drake a" faireachdainn cabhag obann de chlisgeadh. A Dhia, bha an duine seo mega-chumhachdach, is dòcha an còigeamh no an siathamh àite airson a" cheannas. Rinn e osna agus chaidh e air adhart, a 'toirt fa-near gluasadan adhartach nan geàrdan, agus an uairsin sgaoil e a ghàirdeanan.
  
  "Tha na caraidean uile an seo," thuirt e. "Co-dhiù ... tha mi a 'smaoineachadh sin."
  
  "Tha mi creidsinn gu bheil thu ceart." Ghabh Ministear an Dìon ceum air adhart agus leudaich e a làmh. "Gus ùine a shàbhaladh, bha mi air ùrachadh mu thràth. Tha na Stàitean Aonaichte deònach agus comasach air cuideachadh. Tha mi an seo gus... an cuideachadh seo a chuideachadh."
  
  Thairg tè de na boireannaich deoch dhan a h-uile duine. Bha falt dubh oirre, sealladh tollaidh, agus bha i ann am meadhan a leth-cheudan, le loidhnichean dragh tiugh gu leòr airson dìomhaireachd na stàite fhalach agus dòigh air aire a thoirt do gheàrdan a bhruidhinn air a mì-chofhurtachd leotha.
  
  Leagh na deochan an deigh beagan. Dh'fhuirich Drake agus Ben faisg air Gates, a 'sùghadh deochan daithead. Choisich Ceanadach chun na h-uinneig, a" suirghe a fìon agus a" coimhead a-mach air na plèanaichean tacsaidh, a rèir coltais air chall ann an smuain. Chaidh Thorsten Dahl fodha ann an cathair chofhurtail le Evian, a chànan bodhaig air a thaghadh airson a bhith neo-chunnartach.
  
  "Mo phiuthar," thuirt Ben. "An urrainn dhut a cuideachadh?"
  
  "Tha an CIA air fios a chuir gu Interpol, ach chan eil stiùireadh sam bith againn air na Gearmailtich fhathast." Às deidh mionaid, a" toirt fa-near àmhghar Ben agus an oidhirp a thug e air ruighinn a-mach gu ball den Chòmhdhail, thuirt an rùnaire: "Tha sinn a" feuchainn, a mhic. Lorgaidh sinn iad."
  
  "Chan eil fios aig mo phàrantan fhathast." Choimhead Ben sìos gu neo-thoileach air am fòn-làimhe aige. "Ach cha toir e fada -"
  
  A-nis thàinig boireannach eile ceum air adhart - neach sunndach, misneachail, tòrr nas òige, anns a h-uile dòigh a" cur nar cuimhne seann Rùnaire na Stàite san àm ri teachd, fìor chreachadair no, mar a thuirt Drake ris fhèin, dreach poilitigeach de Alicia Miles.
  
  "Chan eil mo dhùthaich idir cho neo-phractaigeach, Mgr Dahl, Mgr Drake. Tha fios againn gu bheil sinn fada air dheireadh air seo, agus tha fios againn dè na geallaidhean a th" ann. Chaidh an sgioba SAS agad fhuadach airson obrachadh. SGG cuideachd. Tha sgioba Delta againn deiseil airson cuideachadh. Dìreach cuir ris na h-àireamhan..." Ghluais i a corragan. "Co-chomharran".
  
  "Agus an t-Ollamh Parnevik?" Bhruidhinn Dahl airson a" chiad uair. "Dè an naidheachd mu dheidhinn Canèidianaich?"
  
  "Thathas a" toirt seachad barrantasan, "thuirt an rùnaire beagan gu cruaidh. "Is e suidheachadh dioplòmasach a tha seo-"
  
  "Chan eil!" Dh'èigh Drake, agus an uairsin dh'èigh e gus e fhèin a shocrachadh. "Chan eil, sir. Is e seo an dòigh-obrach ceàrr. Chuir an rud seo air bhog... dè?... trì latha air ais? Tha ùine a h-uile dad an seo, gu sònraichte an-dràsta. Anns na beagan làithean a tha romhainn," thuirt e, ""s ann an sin a bhuannaicheas no a chailleas sinn."
  
  Thug an Rùnaire Gates sealladh iongantach dha. "Tha mi a" cluinntinn gu bheil cuid den t-saighdear annad fhathast, Drake. Ach chan ann air sgàth na freagairt seo. "
  
  "Bidh mi ag atharrachadh eadar saighdear agus sìobhalta nuair a tha e iomchaidh," chrath Drake. "Na buannachdan bho bhith nad shaighdear roimhe."
  
  "Seadh. Uill, ma bheir e ort faireachdainn nas fheàrr, cha chuidich barantas. Chaidh Colby Taylor à sealladh bhon taigh mòr aige ann an Canada còmhla ris a" mhòr-chuid den luchd-obrach aige. Is e mo bheachd-sa gu robh e air a bhith a" dealbhadh seo airson ùine mhòr agus thionndaidh e gu cuid de chùisean tuiteamach a chaidh a chuir air dòigh ro-làimh. Gu bunaiteach - tha e far a" ghriod. "
  
  Dhùin Drake a shùilean. "Deagh naidheachd sam bith?"
  
  Bhruidhinn boireannach òg. "Uill, bidh sinn a" tabhann goireasan Leabharlann a "Chòmhdhail dhut gus do rannsachadh a chuideachadh." Bha a sùilean a" deàrrsadh. "An leabharlann as motha san t-saoghal. Trithead "s a dhà millean leabhar. Clò-bhualaidhean tearc. Agus Leabharlann Didseatach an t-Saoghail."
  
  Choimhead Ben oirre mar gum biodh i dìreach air aontachadh a dhol a-steach do cho-fharpais cosplay Princess Leia. "Na goireasan gu lèir? Mar sin - gu teòiridheach - dh'fhaodadh tu obrachadh a-mach dè an Gearmailtis aig a bheil beul-aithris nan Lochlannach? Is dòcha gu lorg thu teacsaichean mu Odin agus an uaigh seo de na Diathan. Rudan nach eil air an eadar-lìn?"
  
  "Dh" fhaodadh tu, le suathadh putan," thuirt am boireannach. "Agus, às aonais sin, tha seann leabharlannaichean againn."
  
  Bha sùilean Ben a" lasadh suas le dòchas agus e a" coimhead air Matt. "Thoir an sin sinn."
  
  
  * * *
  
  
  Bha Leabharlann na Còmhdhalach fosgailte dhaibh anns na h-uairean glè thràth madainn Didòmhnaich. Bha na solais air, an luchd-obrach mothachail, an leabharlann as motha san t-saoghal gu cinnteach air leth toilichte. An toiseach, chuir ailtireachd agus faireachdainn an àite taigh-tasgaidh an cuimhne Drake, ach fhad "s a bha e a" coimhead air na sreathan de bhùthan leabhraichean agus balconies leughaidh cruinn, cha b "fhada gus an do mhothaich e faireachdainn urramach seann eòlas, agus dh" atharraich a shunnd gus a bhith a rèir na bha timcheall air.
  
  Fhad "s a chuir Drake seachad beagan ùine a" falbh air na trannsaichean, cha do chaith Ben ùine a" dàibheadh a-steach do rannsachadh. Shil e air for-uinneag, luchdaich e suas an laptop agus chuir e an ceannard feachdan sònraichte Suaineach aca air turas gus cofaidh is briosgaidean a lorg.
  
  "Àite math," thuirt Drake agus e a" cuairteachadh mun cuairt. "Tha mi a" faireachdainn gum faodadh Nicolas Cage tighinn a-mach mionaid sam bith.
  
  Chrath Ben drochaid a shròin. "Chan eil fhios agam càite an tòisich mi," dh"aidich e. "Is sabhal mo cheann, a charaid."
  
  Bhuail Thorsten Dahl air na rèilichean a bha timcheall air a" bhalconaidh. "Tòisich leis na tha fios agad," thuirt e anns an sgrùdadh sin air tòna Oxford. "Tòisich le uirsgeul."
  
  "Deas. Uill, tha sinn eòlach air an dàn seo. Tha e gu ìre mhòr ag ràdh, ge bith cò a sgriosas uaigh nan Dia, gun toir e teine ifrinn sìos air an Talamh. Agus tha e teine, gu litireil. Bidh ar planaid a" losgadh. Tha fios againn cuideachd gu bheil co-chosmhail eachdraidheil aig an uirsgeul seo ri uirsgeulan co-cheangailte eile a chaidh a sgrìobhadh mu Dhia eile."
  
  "An rud air nach eil fios againn," thuirt Dahl, "carson? No ciamar?"
  
  "Teine," thuirt Drake gu sgiobalta. "Thuirt am fear dìreach sin."
  
  Dhùin Ben a shùilean. Thionndaidh Dahl gu Drake le gàire teann. "Is e cnuasachadh eanchainn a chanar ris," thuirt e. "Gu tric bidh mion-sgrùdadh air fìrinnean a" cuideachadh le bhith ag innse na fìrinn. Bha mi a 'ciallachadh mar a tha tubaist a' tachairt. Feuch an cuidich thu no fàg."
  
  Shil Drake a chofaidh agus dh" fhan e sàmhach. Chaill an dithis ghillean sin daoine agus bha iad airidh air àite. Choisich e suas chun na rèilichean agus choimhead e air ais, a shùilean a" suathadh timcheall an t-seòmair chruinn, a" toirt fa-near suidheachadh an luchd-obrach agus riochdairean Ameireaganach. Shuidh Ceanadach dà làr gu h-ìosal, gu fiadhaich a" cnagadh air falbh aig a" choimpiutair-uchd aice, aonaranach leatha fhèin... dè? Ciont? Eagal? Ìsleachadh? Bha fios aige air a h-uile càil, agus cha robh e gu bhith a" tòiseachadh air searmonachadh.
  
  "Tha an uirsgeul," thuirt Ben, "a" nochdadh gun tòisich aon sgrios de uaigh Odin air sruthadh aibhnichean teine. Chanainn gu bheil seo cho cudromach fios a bhith againn ri rud sam bith eile an seo."
  
  Rinn Drake gàire nuair a nochd na cuimhneachain aige o chionn ghoirid. Aibhnichean teine ? Chunnaic e e.
  
  Ach càite?
  
  "Carson a thuirt thu e mar sin?" dh'fhaighnich e. "Aibhnichean Teine?"
  
  "Chan eil fios agam. 'S dòcha air sgàth' s gu bheil mi sgìth de bhith ag ràdh 'tha ifrinn a' sprèadhadh' agus 'tha an deireadh faisg'. Tha mi a" faireachdainn mar thrèilear film Hollywood."
  
  "An deachaidh tu an dèidh nan aibhnichean teine?" Thog Dahl mala, "Cosmhuil ri làbha?"
  
  "Chan eil, fuirich," bhris Drake a chorragan. "Tha! Super bholcàno! Ann an... ann an Innis Tìle, ceart?" Thug e sùil air an t-Suain airson dearbhadh.
  
  "Seall, dìreach leis gur e Lochlannach a th" annam chan eil sin a" ciallachadh gu bheil mi"
  
  "Tha". Aig an àm sin, thàinig an Leas-Rùnaire Dìon Òg gu bith bho chùl bùth leabhraichean faisg air làimh. "Air taobh an ear-dheas Innis Tìle. Tha fios aig an t-saoghal air fad mu dheidhinn seo. Às deidh dhomh sgrùdadh ùr an riaghaltais a leughadh, tha mi a" smaoineachadh gur e seo an seachdamh super bholcàno a th" ann."
  
  "Tha am fear as ainmeil ann am Pàirc Yellowstone," thuirt Ben.
  
  "Ach a bheil an Superbolcano na leithid de chunnart?" Dh'fhaighnich Drake. "No an e uirsgeul Hollywood eile a tha seo?"
  
  Chrath Ben agus an leas-rùnaire. "Chan eil an teirm "gnè à bith" cus anns a" cho-theacsa seo," thuirt an neach-cuideachaidh. "Tha rannsachadh ag innse dhuinn gu bheil dà sprèadhadh super bholcànach a bh" ann roimhe aig an aon àm ris an dà thachartas mòr a chaidh à bith a thachair a-riamh air a" phlanaid againn. San dàrna àite, gu dearbh, tha dineosairean. "
  
  "Dè an ìre de cho-thuiteamas?" Dh'fhaighnich Drake.
  
  "Cho faisg air sin nan tachradh e aon uair, bhiodh e na iongnadh dhut. Ach dà uair? Leig leinn..."
  
  "Crap".
  
  Thog Ben a làmhan anns an adhar. "Seall, tha sinn a" faighinn cnap-starra an seo. Is e na tha a dhìth oirnn Odin a luchdachadh le crap. " Chomharraich e grunn thiotalan air an sgrion. "Seo, seo agus wow ¸ gu cinnteach seo. Voluspa - far a bheil Odin a" bruidhinn mu na coinneamhan aige leis a" Choinneach."
  
  "Cuairtean?" Rinn Drake grimace. "Pornorna Lochlannach, huh?"
  
  Lean an neach-cuideachaidh thairis air Ben agus bhrùth e beagan phutanan, chuir e a-steach facal-faire agus sgrìobh e loidhne. Bha a pantsuit an aghaidh deise Cheanadach, air a dhealbhadh gu blasda gus cuideam a chuir air a h-ìomhaigh seach a bhith ga fhalach. Leudaich sùilean Ben, dhìochuimhnich na duilgheadasan aige airson mionaid.
  
  Thuirt Drake ri beul, "Tàlant air a chall."
  
  Thug Ben dha am meur meadhanach dìreach mar a sheas an neach-cuideachaidh suas. Gu fortanach, chan fhaca i e. "Thèid an toirt thugad taobh a-staigh còig mionaidean," thuirt i.
  
  "Tapadh leat, a chailleach." Chuir Drake dàil air. "Tha mi duilich, chan eil fhios agam d" ainm."
  
  "Cuir fòn thugam Hayden," thuirt i.
  
  Chuireadh na leabhraichean ri taobh Beinn beagan mhionaidean an deigh sin, agus air ball thagh e fear ris an abrar Voluspa, Chaidh e troimh na duilleagan mar a bha aig duine ; mar ainmhidh a' fàile fola. Thagh Dahl leabhar eile, Drake - an treas fear. Shuidh Hayden ri taobh Ben, a 'sgrùdadh an teacsa còmhla ris.
  
  Agus an uairsin dh'èigh Ben "Eureka! Tha e agam!" Ceangal a dhìth. 'S e Heidi a th' ann! Diabhal Heidi! Tha an leabhar seo a" leantainn, agus tha mi ag ràdh, "tursan an fhiosaiche as fheàrr le Odin, Heidi."
  
  "Mar ann an leabhar chloinne?" Tha e soilleir gu robh cuimhne aig Dahl air na làithean sgoile aige.
  
  Bha Drake dìreach a" coimhead troimh-chèile. "A? Tha mi nas motha de sheòrsa de ghille Heidi Klum."
  
  "Seadh, leabhar cloinne! Tha mi a" creidsinn gum feum gu bheil uirsgeul Heidi agus sgeulachd a siubhail air a thighinn air adhart thar nam bliadhnaichean bho saga Lochlannach gu uirsgeul Lochlannach, agus an uairsin chuir sgrìobhadair às an Eilbheis romhpa an sgeulachd a chleachdadh mar bhunait airson leabhar cloinne."
  
  "Uill, dè tha e ag ràdh?" Bha Drake a" faireachdainn gu robh a chridhe a" bualadh nas luaithe.
  
  Leugh Ben airson diog. "O, tha sin ag ràdh mòran," lean e gu sgiobalta. "Tha an donas math sin ag ràdh a h-uile càil."
  
  
  FICHEAD 'S A DHÀ
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Shuidh Kennedy Moore a" coimhead air scrion a" choimpiutair aice, a" faicinn dad, agus a" smaoineachadh mar nuair a bhios tu a" bleith beatha fo d" òrdag, gu dearbh chan eil ann ach ball teanas air a làimhseachadh le maighstir. Dh"atharraich tionndadh beag air ais an dàn dhut, chuir tionndadh ris nach robh dùil thu a-steach do shnìomhanach fèin-sgrios, an uairsin thug beagan làithean de ghnìomhachd luath thu air ais don gheama.
  
  Bha i a" faireachdainn làn spionnadh air an t-slighe gu New York, eadhon nas fheàrr às deidh cuthach an taigh-tasgaidh. Bha i toilichte leatha fhèin agus 's dòcha eadhon beagan toilichte le Matt Drake.
  
  Dè cho mì-mhodhail, thuirt i rithe fhèin. Ach an uairsin, nach tuirt cuideigin aon uair gur ann bho dhuilgheadasan mòra a thig adhartas mòr? Rud mar sin.
  
  Chaidh an t-Ollamh an uair sin a thoirt am bruid. Tha piuthar Ben Blake air a toirt am bruid. Agus choisich Ceanadach gu daingeann a dh "ionnsaigh a" phrìomh oifis gluasadach seo, ceann dìreach agus a-rithist air a bogadh gu tur sa gheama, bha a smuaintean a "cuimseachadh air a bhith a" dèanamh ciall den troimh-chèile.
  
  An uairsin, nuair a thòisich i a 'coiseachd suas an staidhre, thàinig Lipkind a-mach às an t-sluagh agus chuir e stad oirre gu h-obann.
  
  "Caiptein?"
  
  "Hi Moore. Feumaidh sinn bruidhinn".
  
  "Thig a-steach," thuirt Ceanadach a dh "ionnsaigh a" phrìomh oifis, "b" urrainn dhuinn do chuideachadh a chleachdadh. "
  
  "Uh, uh. Chan eil. Chan ann air sgàth an taigh-tasgaidh, Moore. Tha am bàta-mara an taobh sin."
  
  Ghluais e troimh 'n t-sluagh, 's an aimsir air ais a nis a' sealltuinn oirre mar chasaidean sàmhach. Dh'fheumadh Ceanadach cabhag a dhèanamh gus grèim fhaighinn air.
  
  "Dè... dè thachair, a chaiptein?"
  
  "Faigh a-steach."
  
  Bha an soitheach-mara falamh ach an dithis aca. Tha fuaim na sràide air a dhol sìos, tha tachartasan crathadh an t-saoghail a-muigh a-nis glaiste air falbh nas fhaide na buaidh sòisealach pàrtaidh.
  
  Thionndaidh leth Ceanadach na suidheachan an aghaidh Lipkind. "Na innis dhomh... na innis dhomh..." Thug cnap na amhaich air Lipkind a faireachdainn gruamach a chall, ag innse a h-uile càil dhi mus do dh" fhàg na faclan a bhilean.
  
  Ach thuit iadsan, agus bha gach focal 'na bhraon nimhe 'na h-anam a bha dubh cheana.
  
  "Bhuail Caleb a-rithist. Bha mìos de dhàil againn - agus feasgar an-dè fhuair sinn fios. An nighean ... ahh... an nighean à Nevada," dh'fhàs a guth cruaidh. "Ùr sa bhaile. oileanach."
  
  "Chan eil. Mas e do thoil e..."
  
  "Bha mi airson gum biodh fios agad a-nis, mus cluinn thu cac radan sam bith."
  
  "Chan eil".
  
  "Tha mi duilich, Moore."
  
  "Tha mi airson tilleadh. Leig leam a dhol air ais, Lipkind. Leig a-steach mi. "
  
  "Tha mi duilich".
  
  "Is urrainn dhomh do chuideachadh. Seo an obair agam. Mo bheatha."
  
  Bha Lipkind a" bìdeadh a bhilean ìosal, comharra cinnteach air cuideam. "Chan ann fhathast. Fiù "s nam biodh mi ag iarraidh, cha bhiodh na h-ùghdarrasan ag aontachadh. Tha fios agad air."
  
  "Am bu chòir dhomh? Bhon uair a gheibh mi eòlas air smuaintean luchd-poilitigs? Tha a h-uile duine ann am poilitigs na bastard, Lipkind, agus bhon a thòisich iad a" dèanamh an rud ceart? "
  
  "Rug thu mi," bhrath Lipkind a chridhe. "Ach tha òrdughan, mar a chanas iad, nan òrdughan. Agus cha deach mo chuid atharrachadh."
  
  "Lipkind, tha seo ... gam mhilleadh."
  
  Shluig e gu tioram. "Thoir ùine dha. An tig thu air ais".
  
  "Chan e mise a tha a" cur dragh orm, damn e! Is iad seo na luchd-fulang fucking aige! Na teaghlaichean aca!"
  
  "Tha mi a" smaoineachadh sin cuideachd, Moore. Cur earbsa annam."
  
  An ceann mionaid dh"fhaighnich i, "Càite?" B" e sin a b" urrainn dhi a dhèanamh, na h-uile a dh" fhaodadh i iarraidh, na b" urrainn dhi smaoineachadh.
  
  "Mòir. An seo cha bhith agad ri peanas sam bith a phàigheadh. Chan e do choire a th" ann gur e psycho fucking a th" anns an psycho seo."
  
  "Càite?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  Bha fios aig Lipkind dè bha a dhìth oirre agus dh" innis i an t-àite dhi.
  
  
  * * *
  
  
  Làrach togail fosgailte. Trì blocaichean deas air Ground Zero. Canar Silke Holdings ris an leasaiche.
  
  Lorg Ceanadach an làrach eucoir taobh a-staigh fichead mionaid, mhothaich e an teip siùbhlach air a" cheathramh làr den togalach fhosgailte agus chuir e tacsaidh. Sheas i air beulaibh an togalaich, a 'coimhead suas le sùilean gun anam. Bha an t-àite na fhàsach - fhathast na àite eucoir gnìomhach - ach bha e anmoch Disathairne agus thachair an tachartas còrr is 24 uair air ais.
  
  Bhreab Ceanadach an sprùilleach, agus choisich e a-mach air an làrach togail. Choisich i suas an staidhre chruadhtan fhosgailte suas taobh an togalaich chun a" cheathramh làr agus air leac concrait.
  
  Thog gaoth làidir air a blobhsa sgaoilte. Mura biodh a falt air a chìreadh air ais le rioban làidir, bhiodh e air itealaich mun cuairt mar a bha rudeigin ann. Dh" fhosgail trì seallaidhean de New York romhpa, a" toirt oirre a bhith a" faireachdainn dizzy - suidheachadh a bha i air a bhith aice fad a beatha, ach, gu neònach gu leòr, air a chuimhneachadh dìreach a-nis.
  
  Agus fhathast dhìrich i Yggdrasil, craobh na cruinne.
  
  An uairsin chan eil dizziness ann.
  
  Chuir e na cuimhne cùis Odin agus Matt Drake gu sònraichte. Bha i airson a dhol air ais gu seo, thuige, ach cha robh i cinnteach an robh misneachd aice.
  
  Chaidh i tarsainn air an leac dhuslach, a" seachnadh tiùrran de sprùilleach agus innealan cunnradairean. Tharraing a" ghaoth air na muilnean agus na pants aice, ag adhbhrachadh gu robh iad a" dol suas air sgàth cus stuth. Stad i faisg air far an robh Lipkind air cunntas a thoirt air far an robh a" bhodhaig. A dh 'aindeoin telebhisean mòr-chòrdte, chan eil na cuirp air an comharrachadh le cailc - tha iad a' togail dhealbhan, agus tha an dearbh àite aca air a thomhas bho dhiofar phuingean stèidhichte.
  
  Co-dhiù, cha robh aice ach a bhith ann. Lùb thairis, tuiteam air do ghlùinean, dùin do shùilean agus ùrnaigh.
  
  Agus chaidh e uile air ais. Mar an diabhal a 'tuiteam bho neamh. Coltach ri cruthachadh archangel, chaidh a h-uile càil tro a h-inntinn. An àm a chunnaic i Chuck Walker a 'pòcaid tunna de airgead salach. Fuaim britheamh a' bhritheamh a' cur an cèill a chiont. Tha na mairbh a 'coimhead bho a co-oibrichean, na dealbhan drabasta a thòisich a' nochdadh air a 'phreasa ghlais aice, ceangailte ri cochall a' chàir aice, ceangailte ri doras a h-àros.
  
  An litir a fhuair i bhon neach-marbhadh sreathach, anns an tug e taing dhi airson a cuid cuideachaidh.
  
  Dh'fheumadh i aithreachas a dhèanamh airson murt eile a chuidich i Tòmas Caleb a dhèanamh.
  
  Dh'fheumadh i mathanas iarraidh bho na mairbh agus bhon bhròn.
  
  
  FICHEAD 'S A TRÌ
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "Tha an rud seo nas nochdte na Britney," ghreas Ben air na faclan aige, a" cumail air ais a thoileachas. "Tha e ag ràdh an seo-"Fhad" s a tha e air craobh na cruinne, tha Volva ag innse dha Odin gu bheil i eòlach air mòran de na dìomhaireachdan aige. Gun do dh"ìobair e e fhèin air Yggdrasil an tòir air eòlas. Gun do thraisg e naoi latha agus naoi oidhcheannan airson an aon adhbhar. Tha i ag innse dha gu bheil fios aice càite a bheil a shùilean falaichte agus mar a thug e air falbh iad mar mhalairt air barrachd eòlais."
  
  "Aon fhear glic," stad Dahl. "Thuirt Parnevik gu robh e an-còmhnaidh air a mheas mar an fheadhainn a bu ghlice de na Diathan."
  
  Thuirt Drake, "Chan eil e uair sam bith glic na dìomhaireachdan agad innse do bhoireannach."
  
  Chuir Ben a shùilean air. "Bha Odin a" trasgadh air a" Chrann Cruinne airson naoi latha agus naoi oidhcheannan le sleagh a" tolladh a thaobh, mar Chrìosd air a" chrois. Tha Heidi ag ràdh gun do dh'innis Odin dhi far an robh a chompanaich falaichte anns an delirium aige. Agus càit an robh a sgiath falaichte? 'S gum fanadh a shleagh ann. Agus gun robh e ag iarraidh oirre a chompanaich a sgapadh - na pàirtean aige - agus a chorp a chuir anns an uaigh."
  
  Rinn Ben gàire air Drake, sùilean farsaing. "Is dòcha nach do chuir mi crìoch air mo cheist airson a" chlitoris uirsgeulach, mo charaid, ach tha an obair agam an seo coileanta. "
  
  Chuimhnich Ben an uair sin càit an robh e agus am boireannach a bha na sheasamh ri thaobh. Rug e air drochaid a shròin. "Damn agus bullshit."
  
  Cha do sheall Dahl sùil. "Cho fad "s as aithne dhomh - agus chan eil seo a" buntainn ach ris na bha mi a "cur dragh orm a bhith ag èisteachd ri linn òraid Parnevik - bha na Volvas, mar na pharaohs Èiphiteach, an-còmhnaidh air an tiodhlacadh anns na h-uaighean as beairtiche, far an robh mòran de rudan luachmhor ri thaobh. Eich, cairtean, tiodhlacan à dùthchannan fad às."
  
  Bha coltas gu robh Hayden a" falach gàire. "Ma leanas sinn an sgeulachd slàn agad gu loidsigeach, Mgr Blake, tha mi a" creidsinn gu bheil na tursan ris an canar Heidi gu dearbh na mhìneachadh air far an robh na pìosan Odin uile sgapte ... no falaichte."
  
  "Cuir fòn thugam... Ben. Seadh, Ben. Agus tha, tha thu ceart. Gu cinnteach."
  
  Chuidich Drake a charaid faighinn a-mach. "Chan e gu bheil e cudromach a-nis. Chaidh na pìosan uile a lorg, ach a-mhàin na Valkyries agus ..." stad e.
  
  "Sùilean." thuirt Ben le gàire teann. "Mas urrainn dhuinn na sùilean a lorg, is urrainn dhuinn stad a chuir air seo agus beagan chips barganachaidh fhaighinn airson Karin."
  
  Dh'fhuirich Drake, Dahl agus Hayden sàmhach. Thuirt Drake mu dheireadh, "Feumaidh na Valkyries a bhith a-muigh an sin an àiteigin cuideachd, Blakey. Am faigh thu a-mach càit an deach an lorg? Feumaidh gu bheil seann aithisg pàipear-naidheachd no rudeigin ann."
  
  "Thàinig Heidi suas le uirsgeul Ragnarok," bha Ben fhathast a" smaoineachadh, air a bhogadh san rannsachadh aige. "Feumaidh gun robh Odin air a trèanadh mus do chaochail e ann an Ragnarok."
  
  Chrath Drake a cheann agus chuir e Dahl agus Hayden gu aon taobh. "Balkyries," thuirt e riutha. "A bheil cuimhne agad air an dìth fiosrachaidh iomlan agus mar sin an taobh eucorach a dh" fhaodadh a bhith ann? A bheil teansa ann gum faodadh Interpol a dhol còmhla ris an CIA agus cothrom a thoirt dha?"
  
  "Thèid mi ga cheadachadh a-nis," thuirt Hayden. "Agus leanaidh mi leis an sgrùdadh a rinn na h-eòlaichean IT againn an-aghaidh na Gearmailtich. Mar a chanas do charaid beag milis cha mhòr - bu chòir na comharran dealanach a bhith gar toirt thuca."
  
  "Glèidhte?" Rinn Drake gàire oirre. "Tha e nas motha na sin. Imich thu fhèin ann an togail dhealbhan. Neach-labhairt sa bhuidheann. Fear teaghlaich, agus..." chrath e, "tha... mo charaid."
  
  Lean i nas fhaisge, thuirt i, "Faodaidh e mo dhealbh a thogail uair sam bith," rinn i gàire aotrom agus choisich i air falbh. Lean Drake i, an dà chuid fo imcheist agus le iongnadh tlachdmhor. Bha e ceàrr mu deidhinn. A Dhia, bha i na bu duilghe a leughadh na Ceanadach.
  
  Bha Drake moiteil às a chomas air daoine a leughadh. An do shleamhnaich e? An robh na bliadhnaichean de sheirbheis chatharra aige air a dhèanamh bog?
  
  Bhruidhinn guth na chluais, a" toirt air a chridhe leum. "Dè tha seo?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  Ceanadach!
  
  "Sit!" Leum e agus dh' fheuch e ris an leum bheag aige san adhar a chur am falach mar an t-sìneadh àbhaisteach air a ghàirdean.
  
  Leugh cop New York e mar leabhar. "Chuala mi nach deach an SAS a-riamh a ghlacadh ann an raon nàmhaid. Tha mi creidsinn nach robh thu a-riamh mar phàirt den sgioba seo, huh?"
  
  "Dè th" ann?" Dh"fhaighnich Ben gu neo-làthaireach, a" freagairt a ceist.
  
  "Seo?" Lean Kennedy air adhart agus thug e grèim air taobh an sgrùdaidh, a" comharrachadh ìomhaigh bheag a bha falaichte am measg na h-iomall de shamhlaidhean san làmh-sgrìobhainn.
  
  Rinn Ben gàire. "Chan eil fios agam. Tha e coltach ris an ìomhaigh san dealbh."
  
  Nuair a rinn Ceanadach dìreach, thàinig a falt saor bho na ceanglaichean agus thuit i thairis air a guailnean. Choimhead Drake agus iad a" tuiteam sìos gu bonn a dhruim.
  
  "Wow. Tha sin cus falt."
  
  "Faodaidh tu a dhèanamh, a ghràidh."
  
  Rinn Ben briogadh dùbailte air ìomhaigh na h-ìomhaigh. Thionndaidh an sgrion gu teacsa, a thiotal trom a" glacadh do shùil. Odin and the Seer, air an lìnigeadh aig àm Ragnarok. Agus gu h-ìosal tha beagan sheann loidhnichean de theacsa mìneachaidh.
  
  Thathas a" creidsinn gu bheil an dealbh seo, a chaidh a pheantadh le Lorenzo Bacche ann an 1795 agus a chaidh a thoirt a-mach à cruinneachadh prìobhaideach Iain Dillinger ann an 1934, stèidhichte air ìomhaigh nas sine agus a" sealltainn companaich an dia Lochlannach Odin air an rèiteachadh ann an òrdugh sònraichte aig an làrach far an do bhàsaich Odin. - raon-catha miotasach Ragnarok. Tha Coinneach Odhar a' coimhead air seo agus a' caoineadh.
  
  Gun fhacal a ràdh, bhrùth Ben a-rithist agus thàinig an dealbh gu buil air am beulaibh.
  
  "Mo Dhia!" rinn Ben gàire. "Sàr obair."
  
  Thuirt Ceanadach, "Seo plana... airson na pìosan a chur air dòigh."
  
  
  FICHEAD 'S A CEITHIR
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "Nì sinn leth-bhreacan." Thog an Drake a bha gu math faiceallach beagan dhealbhan sgiobalta leis an fhòn aige. Dh'ionnsaich Ben dha a bhith an-còmhnaidh a 'cumail camara math, obrach feumail, agus b' e call airgid a bha seo ris nach robh dùil. "Chan eil a dhìth oirnn a-nis ach na Valkyries, na Eyes agus mapa Ragnarok." Stad e gu h-obann, air a bhualadh le pìos cuimhne.
  
  Dh"fhaighnich Ben, "Dè?"
  
  "Chan eil cinnteach. Crap. Cuimhne. Is dòcha rudeigin a chunnaic sinn anns na beagan làithean a dh "fhalbh, ach tha sinn air uimhir fhaicinn nach urrainn dhomh a lughdachadh."
  
  Thuirt Dahl, "Uill, Drake. Is dòcha gu robh thu ceart. Is dòcha gu bheil a chruinneachadh prìobhaideach inntinneach fhèin aig an Dillinger ùr-nodha."
  
  "Seall an seo," lean Ben a" leughadh. "Tha e ag ràdh an seo gu bheil an dealbh seo gun samhail, rud nach deach a thoirt gu buil gu tràth anns na 1960n, às deidh sin chaidh a thoirt a-steach do thaisbeanadh air miotas-eòlas Lochlannach agus a chuir air turas cruinne goirid. Às deidh seo, agus mar thoradh air ùidh a" crìonadh, chaidh an dealbh a ghlasadh ann an seilear taigh-tasgaidh agus ... uill, air a dhìochuimhneachadh. Suas chun an latha an-diugh".
  
  "Deagh obair thug sinn poileas leinn." Dh" fheuch Drake ri fèin-spèis Cheanadach a bhrosnachadh, gun fhios fhathast càite an robh a ceann às deidh New York.
  
  Thòisich Ceanadach air a falt a cheangal air ais, agus an uairsin chuir e dàil. Às deidh mionaid, chuir i a làmhan na pòcaidean, mar gum biodh i a" feuchainn ri an glacadh. Chrath Drake i air a ghualainn. "Mar sin, dè mu dheidhinn a thèid thu faigh an dealbh seo agus thoir an seo e. Is dòcha gu bheil rudeigin an sin nach fhaic sinn san dealbh. Tha mo sheann charaid Dahl agus mise a" dol a thoirt sùil air taobh dubharach cruinneachadh ealain. Crith cuid de chraobhan." Stad e, a" gàireachdainn. "Barrachd chraobhan."
  
  Rinn Ceanadach osnaich mus do choisich e air falbh.
  
  Sheall Dahl air le sùilean caola. "Mar sin. Càite am bu chòir dhuinn tòiseachadh?
  
  "Tòisichidh sinn leis na Valkyries," thuirt Drake. "Cho luath" s a dh" innseas ar munchkin càirdeil dhuinn càite agus cuin a chaidh an lorg, is urrainn dhuinn feuchainn ri lorg a dhèanamh orra. "
  
  "Obair lorgaire?" Dh'fhaighnich Dahl. "Ach tha thu dìreach air an lorg-phoileas as fheàrr againn a chuir air falbh."
  
  "An-dràsta tha feum aice air dragh gu corporra, chan ann gu inntinn. Tha i gu math snog."
  
  Bhruidhinn Ben. "Seadh, Math. Chaidh na Valkyries a lorg am measg ulaidhean mòra eile ann an uaigh an fhiosaiche Lochlannach, Volva, ann an 1945 san t-Suain."
  
  "Uaigh Heidi?" Ghabh Drake cothrom.
  
  "Dh" fheumadh e a bhith. Damn dòigh mhath air aon de na pìosan fhalach. Iarr air na minions agad a thiodhlacadh leat às deidh dhut bàsachadh. "
  
  "Gluais an artaigil seo gu coimpiutair eile." Shuidh Drake agus Dahl ri taobh a chèile, a 'coimhead neònach.
  
  Bha fios aig Drake gu robh an gleoc fhathast a" strì. Airson Karin. Airson Parnevik. Airson an nàimhdean agus airson an t-saoghail gu lèir. Bhuail e an inneal gu fiadhaich, a 'dol tro thasglann an taigh-tasgaidh agus a' feuchainn ri faighinn a-mach cuin a chaidh na Valkyries à sealladh bhon chlàr-seilbhe.
  
  "A bheil amharas agad gu bheil cuideigin ag obair bhon taobh a-staigh?" Thuig Dahl sa bhad càit an robh e a" dol.
  
  "Is e an rud as fheàrr geàrd tèarainteachd taigh-tasgaidh gun phàigheadh no neach-glèidhidh glaiste ... rudeigin mar sin. Bhiodh iad air feitheamh gus an deidheadh na Valkyries a thoirt a-steach don chrùisgean agus an uairsin gan cur gu sàmhach. Chan eil duine a" tuigsinn seo airson bhliadhnaichean, ma tha idir."
  
  "No mèirle," chrath Dahl. "Iosa, a dhuine, tha còrr air trì fichead bliadhna againn airson seo a dhèanamh a-mach." Thug e suathadh air an fhàinne-phòsaidh a chuir e air a-rithist bho chaidh iad a-steach don Leabharlann. Stad Drake airson diog. "Bean?"
  
  "Agus clann".
  
  "A bheil thu gan ionndrainn?"
  
  "A h-uile diog".
  
  "Gu math. Is dòcha nach eil thu cho gòrach a bha mi a" smaoineachadh a bha thu. "
  
  "Tapadh leat, Drake."
  
  "Nas coltaiche ris. Chan eil mi a" faicinn mèirlich sam bith. Ach seall an seo - chaidh na Valkyries air chuairt ann an 1991 mar phàirt de dh'iomairt dàimh poblach airson Stèidheachd Dualchas na Suaine. Ann an 1992 bha iad a dhìth ann an catalog an Taigh-tasgaidh. Dè tha sin ag innse dhut?"
  
  Rug Dahl air a bhilean. "Gun do cho-dhùin cuideigin co-cheangailte ris a" chuairt an goid?"
  
  "No... cho-dhùin cuideigin a choimhead iad air chuairt!"
  
  "Ceart gu leòr, tha sin nas coltaiche." Chrath ceann Dahl. "Mar sin càite an deach an turas?" Bha a chorragan a" tapadh air an sgrion ceithir tursan. "Sasainn. Eabhraig Nuadh. Hawaii. Astràilia."
  
  "Tha sin gu mòr ga lughdachadh," thuirt Drake gu co-sheòrsach. "Crap".
  
  "Chan eil, fuirich," dh"èigh Dahl. "Tha seo fìor. Bu chòir gum biodh fuadach Valkyrie air a dhol gu rèidh, ceart? Air a dheagh phlanadh, air a dheagh choileanadh. Ideal. Tha e fhathast na smack de bhith an sàs ann an eucoir. "
  
  "Nam biodh tu rud beag nas glice, bhiodh tu..."
  
  "Èist! Tràth anns na 90n, thòisich am mafia Serbian a" cladhach a spògan ann am fo-bhroinn na Suain. Tha eucoirean co-cheangailte ri gràin air dùblachadh ann an nas lugha na deich bliadhna, agus a-nis tha dusanan de bhuidhnean eagraichte ag obair air feadh na dùthcha. Canaidh cuid riutha fhèin Bandidos. Tha cuid eile, mar na Hells Angels, dìreach nan sgiobaidhean baidhsagal."
  
  "A bheil thu ag ràdh gu bheil Valkyries aig mafia Serbia?"
  
  "Chan eil. Tha mi ag ràdh gu robh iad an dùil an goid agus an uairsin an reic airson airgead. Is iadsan an aon fheadhainn aig a bheil na ceanglaichean gus seo a thoirt dheth. Bidh na daoine sin a" dèanamh a h-uile càil, chan e dìreach gràin. Cha bhiodh cùl-mhùtaireachd eadar-nàiseanta nas fhaide na iad."
  
  "Ceart gu leòr. Mar sin ciamar a gheibh sinn a-mach cò ris a reic iad iad?"
  
  Thog Dahl am fòn aige. "Cha bhith sinn a" dèanamh sin. Ach tha co-dhiù triùir de na prìomh stiùirichean a-nis air cùl bhàraichean faisg air Oslo. Choisich e air falbh gus gairm a dhèanamh.
  
  Suathadh Drake a shùilean agus lean e air ais. Choimhead e air a' ghleoc agus chuir e iongnadh air gun robh e faisg air 6m Cuin a bha an turas mu dheireadh a chaidil iad? Choimhead e mun cuairt nuair a thill Hayden.
  
  Bha an leas-rùnaire dìon a" coimhead brònach. "Duilich guys. Gun fhortan leis na Gearmailtich."
  
  Bhuail ceann Ben mun cuairt, an teannachadh a" nochdadh. "Chan eil duine?"
  
  "Chan ann fhathast. tha mi uabhasach duilich."
  
  "Ach ciamar? Feumaidh am fear seo a bhith an àiteigin." Lìon deòir a shùilean agus shuidhich e iad air Drake. "Nach eil?"
  
  "Tha, a charaid, tha sin ceart. Creid mi, gheibh sinn e." Rug e air a charaid ann an dubhan mathan, a shùilean a" guidhe air Hayden adhartas a dhèanamh. "Feumaidh sinn fois a ghabhail agus bracaist mhath fhaighinn," thuirt e, an stràc Yorkshire aige a" deàrrsadh troimhe.
  
  Chrath Hayden a ceann, a" coimhead air mar gum biodh e dìreach air Iapanais a bhruidhinn.
  
  
  FICHEAD 'S A CÒIG
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Bha Alicia Miles a" coimhead ioma-bhilleanair Colby Taylor agus e na shuidhe air làr farsaing aon de na mòran àrosan a bha aige, bha am fear seo suidhichte dà làr air fhichead os cionn Las Vegas Boulevard. Bha aon bhalla gu tur glainne, a" tabhann sealladh air leth de fhuarain Bellagio agus solais òir Tùr Eiffel.
  
  Cha tug Colby Taylor an dàrna beachd air. Bha e air a bhogadh anns an togail as ùire aige, The Wolves of Odin , a chuir e seachad dà uair a thìde a" cruinneachadh gu faiceallach. Choisich Alicia suas thuige, rùisg i dheth a h-aodach fear às deidh aon gus an robh i rùisgte, agus an uairsin chaidh i sìos air a h-uile ceithir gus an robh a sùilean rèidh leis, cas far an talamh.
  
  B" iad cumhachd agus cunnart dà rud a thionndaidh oirre. Cumhachd Colby Mac an Tàilleir - megalomaniac extraordinaire - agus an cunnart a tha an cois an eòlais bhlasta gun robh a leannan Milo, am bruiseadair mòr, cumhachdach sin à Vegas, dèidheil oirre.
  
  "A bheil thu a" dol a ghabhail fois, a cheannard?" dh'fhaighnich i gun anail. "Tha mi lomnochd. Gun chosgais a bharrachd."
  
  Sheall Taylor i suas is sìos. "Alicia," thuirt e, a" toirt deich dolar às a wallet. "Tha fios againn le chèile gun toireadh e barrachd dhut nam pàigheadh mi." Bhrùth e am bile eadar a fiaclan mus do ghabh e suidheachadh air a cùlaibh.
  
  Thog Alicia a ceann àrd, cha mhòr a 'drooling, a' coimhead air na solais boillsgeach den t-sreath a chaidh a shìneadh a-mach air a beulaibh. "Na dèan cabhag. Mas urrainn dhut."
  
  "Ciamar a tha cùisean a" dol le Parnevik?" Chuir Mac an Tàilleir a cheist an cèill mar ghrunt.
  
  "Cho luath "s a bhios tu deiseil," fhreagair Alicia sa Bheurla bhriste aice. "Tha mi a" dol ga bhriseadh na dhà."
  
  "Tha fiosrachadh na chumhachd, Miles. Feumaidh fios a bhith againn... na tha fios aca. ... A sleagh. A h-uile càil eile. Aig an àm seo tha sinn air thoiseach. Ach 's e na Valkyries and the Eyes... na fìor dhuaisean."
  
  Chleachd Alicia e. Buzzing. Grunn. Obsession. Bha i beò airson dà rud - cunnart agus airgead. Bha na sgilean agus an seun aice airson rud sam bith a bha i ag iarraidh a ghabhail, rud a rinn i a h-uile latha gun smaoineachadh no aithreachas. Cha robh anns na làithean aice san SAS ach trèanadh. B" e obair-dachaigh shìmplidh a bh" anns na miseanan aice ann an Afganastan agus Lebanon.
  
  B" e seo an geama aice, a dòigh air fèin-fhoghainteachd. An turas seo bha e spòrsail le Colby Mac an Tàilleir agus an arm aige, ach cha b" fhada gus an robh na Gearmailtich a" tabhann pàigheadh-latha nas motha - bha Abel Frey a" riochdachadh an fhìor chumhachd, chan e Colby Taylor. Measgaich sin leis a" chunnart mhòr gum biodh am Milo gaolach faisg air làimh, agus chan fhaca i dad ach cleasan-teine eireachdail air fàire.
  
  Thug i sùil timcheall an t-Strip, ag aithneachadh a" chumhachd iomlan anns na solais lasrach agus na casinos mòra sin, agus ghabh i brath air an fhèisteas bheag a bha aig Colby Taylor ri thabhann, fad na h-ùine a" smaoineachadh air Matt Drake agus am boireannach leis an robh i air fhaicinn.
  
  
  * * *
  
  
  Choisich i a-steach do sheòmar-aoigheachd an àros agus lorg i an t-Ollamh Roland Parnevik ceangailte, sprawled, ris an leabaidh dìreach mar a dh" fhàg i e. Le teas Mhic an Tàilleir fhathast a" lasadh eadar a sliasaid agus blush air a gruaidhean, rinn i sgreuchail a-mach gu Geronimo! agus leum e air a' bhobhstair, a' tighinn air tìr ri taobh a' bhodaich.
  
  Leum i suas air a glùinean agus reub i an teip airgid duct bho a bhilean. "Chuala tu sinn, nach cuala tu, an t-Ollamh? Gu dearbh rinn thu." Shuidhich a sùil air a ghruaidh. "A bheil beagan beatha shìos ann fhathast, a bhodach? Tha feum air cuideachadh?"
  
  Rinn i gàire maniacally agus leum i far an leabaidh. Lean sùilean eagallach an àrd-ollamh i a h-uile gluasad le acras cumhachd, a" lasadh a ego, ga brosnachadh gu eadhon barrachd taisbeanaidhean fiadhaich. Dhanns i, rinn i twirled, dh" fhàs i diùid.
  
  Ach mu dheireadh, shuidh i air broilleach a" bhodaich, a" toirt air anail a tharraing gu trom, agus a" slugadh paidhir siosar ròs.
  
  "An t-àm airson do chorragan a ghearradh dheth," thuirt i gu sunndach. "Is toil leam mo chràdh cho mòr "s a tha mo ghnè a" còrdadh rium, òirleach às deidh òirleach. Agus mar as fhaide a mhaireas e, is ann as fheàrr. Gu fìor charaid, tha mi dìreach an seo airson an fhuil agus an ùpraid."
  
  "Dè ... dè tha thu ag iarraidh ... fios a bhith agad?" Bha blas Suaineach Parnevik làn eagal.
  
  "Innis dhomh mu dheidhinn Matt Drake agus an t-strìopach a bhios ga chuideachadh."
  
  "Dràic? I... chan eil mi a' tuigsinn... nach eil thu ag iarraidh - Odin?"
  
  "Cha bhith mi a" toirt fuck mun t-sròin Nirribhidh seo. Tha mi ann air sgàth an fhìor thoileachas fiadhaich a th" ann." Ruith i gu sgiobalta an siosar ròs faisg air bàrr a shròin.
  
  "Umm... bha Drake - SAS, chuala mi. Chaidh e an sàs ann an seo...le tubaist."
  
  Dh"fhairich Alicia tonn reòta a" nighe thairis oirre. Dhìrich i gu faiceallach suas corp Parnevik, chuir i an dà lann timcheall a shròin agus bhrùth i gus an do nochd fuil.
  
  "Tha mi a" faireachdainn gu bheil thu a" stad, a bhodach."
  
  "Chan eil! Chan eil! Feuch!" A-nis bha an stràc aige cho tiugh agus air a ghluasad leis a" chuideam a bha air a sròn is gur gann a b" urrainn dhi na faclan a thoirt a-mach. Rinn i gàire. "Tha thu a" faireachdainn mar an còcaire sin bho The Muppets. " Blah blah, blah blah, blah blah blah."
  
  "A bhean - dh" fhàg i e. Cuir a" choire air SAS!" - Chaidh Parnevik a-mach agus chuir e a shùilean ann an uamhas. "Tha piuthar aig a charaid a bhios gar cuideachadh! Is e am boireannach Kennedy Moore, oifigear poileis à New York. Leig i a-mach marbhadh sreathach! "
  
  Ghluais Alicia a lannan gu feargach. "Na b" fheàrr. Gu math nas fheàrr, ollamh. Dè eile?"
  
  "Tha i... tha i air... um... saor-làithean. Gun saor-làithean èiginneach. Tha thu a" faicinn, am marbhadh sreathach - mharbh e a-rithist. "
  
  "Dia, an Ollaimh, tha thu a' tòiseachadh air mo thionndadh."
  
  "Mas e do thoil e. Is urrainn dhomh a ràdh gur e duine math a th" ann an Drake! "
  
  Tharraing Alicia a-mach na gearradairean ròs aice. "Uill, tha e gu cinnteach a" dol troimhe. Ach ruith mi a-steach dha ann an SRT, chan e thusa. Tha fios agam dè a tha a" cur dragh air a" bhatard sin."
  
  Bha sgreuch agus tubaist ann, agus an uairsin chuir Colby Taylor a cheann tron doras. "Mìle! Tha mi dìreach air fios fhaighinn bhon charaid againn ann an riaghaltas na Suaine. Fhuair iad a-mach càit an robh na Valkyries. Feumaidh sinn cabhag a dhèanamh. A-nis!"
  
  Thug Alicia leis na gearradairean ròs agus gheàrr i bàrr meur a" bhodaich dheth.
  
  Dìreach air sgàth 's gum b' urrainn dhi.
  
  Agus fhad "s a bha e a" sgreuchail agus a "frasadh, chaidh i thairis air a dhruim agus shàth i e le inneal-stealladh jet, steallaire gun snàthad, a" cuir a-steach sensor beag bìodach dìreach fon chraiceann aige.
  
  Plana B, smaoinich Alicia, bha an trèanadh saighdeir aice fhathast suas ri par.
  
  
  Sè Fichead
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Nuair a ghlaodh fòn cealla Thorsten Dahl, bha beul Drake làn de muffin blueberry. nigh e sìos e le cofaidh ùr, ag èisteachd ri dùil.
  
  "Tha, Ministear na Stàite." Às deidh an iongnadh seo, bha an còrr den chòmhradh air pàirt Dahl leisg, sreath de "Chì mi", aithrisean agus sàmhchair spèis. Chrìochnaich e le "Cha leig mi sìos thu, a dhuine uasal", rud a bha rud beag ominous do Drake.
  
  "Uill?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "B" fheudar don riaghaltas agam binn prìosain nas lugha a thoirt do aon de na scumbags Serbia seo mar mhalairt air cuideachadh, ach tha dearbhadh againn. " Dh'fhaodadh Drake innse gur e fear a bha airson a bhith toilichte a bha fon taobh a-muigh glèidhteach Dahl.
  
  "Agus dè?"
  
  "Chan ann fhathast. Bheir sinn a h-uile duine còmhla." Mionaidean às deidh sin, chaidh Ben a shlaodadh air falbh bhon sgrion laptop, chaidh Hayden a-steach òirleach bhon uilinn aige, agus Ceanadach na sheasamh ri taobh Drake, a fhalt fada fhathast sìos.
  
  Ghabh Dahl anail. "Is e an dreach goirid gun tug stiùiriche mafia Serbia Suaineach anns na naochadan - fear a tha nar cùram an-dràsta - na Valkyries don bhuidheann Ameireaganach aige mar ghluasad de dheagh rùn. Mar sin, fhuair Davor Babic Valkyries ann an 1994. Ann an 1999, leig Davor dheth a dhreuchd mar stiùiriche a" Mhafia agus thug e smachd dha mhac Blanca, a" leigeil dheth a dhreuchd chun àite air an robh e cho measail air an t-saoghal - eadhon dùthaich a dhachaigh.
  
  Stad Dahl airson mionaid. "Hawai".
  
  
  Seachdnar fhichead
  
  
  
  Eabhraig Nuadh, Na Stàitean Aonaichte
  
  
  Choimhead Abel Frey sìos bho uinneig an àros aige air an làr àrd air na milleanan de sheangan beaga bìodach a" sgròbadh air na cliathaichean gu h-ìosal. Ach, eu-coltach ris na seangan, bha na daoine sin gun inntinn, gun amas, agus cha robh mac-meanmna aca airson coimhead nas fhaide na am beatha truagh. Mhol e gun deach am facal "cearcagan gun cheann" a chleachdadh le fear a bha na sheasamh aig an fhìor àirde seo fhad "s a bha e a" dèanamh sgrùdadh air an cesspool mì-thoilichte a bha na chinne-daonna.
  
  Tha Frey air faochadh a thoirt dha na fantasasan aige o chionn fhada. Thuig dreach mòran na b" òige dheth gun robh e comasach dha rud sam bith a dhèanamh a "dèanamh a h-uile dad dòrainneach. Dh'fheumadh tu a thighinn suas le gnìomhan ùra, nas measgaichte agus nas inntinniche.
  
  Mar sin an raon-cogaidh. Mar sin an gnìomhachas fasan - an toiseach dòigh air boireannaich bhrèagha a bhith agad, an uairsin aghaidh airson fàinne cùl-mhùtaireachd eadar-nàiseanta, agus a-nis dòigh air an ùidh aige ann an Tomb of the Gods fhalach.
  
  Obair a bheatha.
  
  Bha an sgiath gun smal, fìor obair ealain, agus, a bharrachd air a" mhapa crioptaichte a chaidh a shnaigheadh a-steach don uachdar convex aige, lorg e o chionn ghoirid seantans cryptic air a sgrìobhadh air an oir as àirde aige. Bha an t-arc-eòlaiche as fheàrr leis ag obair gu cruaidh air. Agus dh" fheuch an neach-saidheans as fheàrr leis ri iongnadh eile o chionn ghoirid fhuasgladh - bha an sgiath air a dhèanamh de stuth neònach, chan e meatailt àbhaisteach, ach rudeigin nas susbainteach, ach aig an aon àm gu math aotrom. Bha Frey an dà chuid toilichte agus brònach faighinn a-mach gu robh eadhon barrachd ann an dìomhaireachd Odin na bha e air smaoineachadh an-toiseach.
  
  Bha a bhriseadh-dùil air adhbhrachadh leis an dìth ùine airson an sgrùdadh. Gu sònraichte a-nis gu robh e na phàirt den rèis eadar-nàiseanta seo. Mar a bha e airson gum b" urrainn dha a h-uile duine a chuir air ais gu La Veraine, agus fhad "s a bha spòrs aig na sòisealta neo-iomchaidh, bhiodh e fhèin agus beagan eile a" sgrùdadh dìomhaireachdan nan Diathan.
  
  Rinn e gàire an uairsin air an t-seòmar falamh. Dh'fheumadh an-còmhnaidh beagan mhionaidean luachmhor de fhaochadh garbh a bhith an cois mion-sgrùdadh. Is dòcha gun cuir iad dà mhodal fireann an aghaidh a chèile ann an raon, thoir slighe a-mach dhaibh. Nas fheàrr fhathast, cuir grunn de na prìosanaich aige an aghaidh a chèile. Bha an aineolas agus an eu-dòchas an-còmhnaidh a" nochdadh an t-seallaidh a b" fheàrr.
  
  Tha am post-d aige a" ping. Nochd bhidio air an sgrion, a 'sealltainn an nighean ùr, Karin Blake, na suidhe air a leabaidh ann an slabhraidhean.
  
  "Mu dheireadh". Choimhead Frey oirre airson a" chiad uair. Bha am boireannach Blake air comharrachadh a dhèanamh air gach fear de na trì saighdearan a chuir e a-steach gus a toirt am bruid, fear gu math borb. Bha i gu math sgiobalta, fìor mhaoin, agus bha i dìreach air a bhith glaiste anns a" phrìosan bheag aice ann an La Vereina, a" feitheamh ri Frey tighinn.
  
  Feòil ùr airson a thlachd. O fhuil an neo-chiontaich tha a bheannachd shiorruidh. A-nis bha i na seilbh aige. Bha falt bàn aice, bragannan snog, agus paidhir de shùilean farsaing - ged nach b" urrainn dha Frey a bhith cinnteach mun dath le càileachd na h-ìomhaigh. Corp àlainn - chan eil e sgith mar mhodail; nas seductive, a bhiodh, gun teagamh, tarraingeach don ghnè nas cothromaiche.
  
  Thug e suathadh air a h-aodann didseatach. "Bidh thu dhachaigh a dh" aithghearr, a mhic..."
  
  Aig an àm sin, chaidh an doras fhosgladh agus choisich Milo mì-mhodhail a-steach, a 'crathadh a fòn cealla ann an aon làimh. "Si a th" ann," dh"èigh e. "Alicia!" Bha gàire gòrach aige air aodann gòrach.
  
  Chuir Frey na faireachdainnean aige am falach. "Tha? Halo? Tha, innis dhomh. Am pìos mu dheireadh sin ann an New York, bu chòir gur ann leamsa a bha e. " Cha robh earbsa aige anns a' ghalla Shasannach aon phìos.
  
  Dh"èist e rithe, a" gàireachdainn fhad "s a bha i a" mìneachadh càit am bu chòir dhaibh a dhol an ath rud, a "magadh nuair a chuala e gu robh na Suainich agus an companaich air an t-slighe, agus an uairsin cha b" urrainn dha cuideachadh ach giùlan nuair a gheall i gum biodh e a "cumail an dà Chanada a dh" aithghearr. figearan.
  
  An uair sin b" urrainn dha an sgrìobhadh neònach seo a mhìneachadh air oirean na Sgiath agus faicinn an robh pàirtean eile air an dèanamh den aon stuth tearc. An uairsin bhiodh trì pìosan aige agus buannachd.
  
  "Co-dhiù tha thu innleachdach," thuirt e air a" fòn, a" coimhead gu geur air Milo. "Tha mi a" coimhead air adhart ri bhith a" cleachdadh a" ghoireas seo nuair a choinnicheas sinn a-rithist a dh" aithghearr." Bha beagan ùine bho chaidh e ri ròs Sasannach a tholladh.
  
  Rinn Frey gàire a-staigh fhad "s a bha sùilean Milo a" lasadh suas leis a "bheachd a bhith a" tighinn còmhla a-rithist le a leannan. Bha freagairt Alicia fhathast na inntinn.
  
  Mar a thogras tu, sir.
  
  
  FICHEAD 'S A H-OCHD
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  th Air 12 Sultain, chaidh grian meadhan-latha os cionn Hawaii a dhorchachadh le uisge dorcha de pharaisitichean Jellyfish, paraisiut ainm-sgrìobhte armachd na SA. Ann an gnìomhachd gun samhail, thàinig Delta Commandos gu tìr air a chuairteachadh le SGG Suaineach agus SAS Breatannach - agus aon phoileas à New York - air tràigh iomallach air taobh tuath an eilein.
  
  Thòisich Drake a" ruith chun tràigh, a" ghainmhich a" bogachadh air tìr, leig e a-mach am paraisiut aige agus thionndaidh e timcheall gu sgiobalta gus sùil a thoirt air adhartas Cheanadach. Thàinig i air tìr am measg dithis bhalach Delta, thuit i air aon ghlùin, ach cha b" fhada gus an do dh" èirich i gu a casan.
  
  Bha Ben gu bhith a 'fuireach leis an itealan fhad' sa bha e a 'leantainn air adhart leis an rannsachadh aige le cuideachadh bho Hayden, a chaidh a chuir mar "chomhairliche" dha na SA air a' mhisean.
  
  Ann an eòlas Drake, mar as trice b" e dreachan air an deagh thrèanadh de na ceannardan a bh" aig comhairlichean - luchd-brathaidh ann an aodach chaorach, mar sin a bhruidhinn.
  
  Ruith iad ri taobh na tràghad ann an grian teth Hawaiian, trithead saighdear Feachdan Sònraichte le deagh thrèanadh, mus ruigeadh iad leathad socair le fasgadh bho chrann-craoibhe.
  
  An seo chuir Thorsten Dahl stad orra. "Tha fios agad air na riaghailtean. Sàmhach agus daingeann. Is e an t-amas seòmar stòraidh. Air adhart!"
  
  Chaidh an co-dhùnadh aitreabh an t-seann cheannard air mafia Serbia a bhualadh leis an fheachd as motha. Bha ùine uamhasach nan aghaidh - is dòcha gum biodh fios aig na farpaisich aca air far a bheil na Valkyries a-nis, agus bha e deatamach gum faigh iad làmh an uachdair san rèis seo.
  
  Agus ri linn a rìoghachadh, cha robh Daibhidh Babic na dhuine tròcaireach.
  
  Dhìrich iad an leathad agus ruith iad tarsainn an rathaid, dìreach gu geata pearsanta Babich. Cha do bhean eadhon an gaoth riutha. Chaidh an ionnsaigh a dhèanamh, agus ann an nas lugha na mionaid chaidh na geataichean àrda iarann obraichte a lughdachadh gu pìosan meatailt. Bhris iad tron gheata agus sgap iad air feadh na sgìre. Ghabh Drake còmhdach air cùl craobh pailme tiugh, a" sgrùdadh an lawn fhosgailte a lean suas gu na ceumannan mòra marmoir. Aig am mullach bha an t-slighe a-steach gu taigh mòr Bhabich. Air gach taobh bha ìomhaighean whimsical agus ulaidhean de chultar Hawaiian, eadhon figear Moai à Eilean na Càisge.
  
  Chan eil gnìomhachd ann fhathast.
  
  Bha am mafia à Serbia a bha a" leigeil dheth a dhreuchd marbhtach fèin-mhisneachail.
  
  Shleamhnaich an duine SAS, aodann leth falaichte, ri taobh Drake.
  
  " Beannachd leat, a sheann charaid. Latha math, ceart? Is toil leam e nuair a bhuaileas solas dìreach na lionsan. Tha Wells a" cur a dhùrachdan."
  
  "Càit a bheil an seann amadan sin?" Cha tug Drake a shùilean far a" ghàrradh.
  
  "Tha e ag ràdh gun cuir e fios thugad nas fhaide air adhart. rudeigin mu do dheidhinn mar thoradh air beagan ùine."
  
  "Seann bastard salach."
  
  "Cò tha May?" - dh'fhaighnich Ceanadach. Chìreadh i a falt air ais a-rithist agus chuir i èideadh airm gun chumadh thairis air pantsuit. Bha Glocks no dhà aice.
  
  Cha do ghiùlain Drake, mar as àbhaist, armachd sam bith leis, ach a-mhàin an sgian adhbhar sònraichte aige.
  
  Thuirt am fear ùr SAS, "Tha Old Drake Flame an seo. Nas cudromaiche, cò thu?"
  
  "Thig air adhart, guys. Fòcas air seo. Tha sinn gu bhith a" cur air bhog aon de na h-ionnsaighean as motha air sìobhaltaich ann an eachdraidh."
  
  "Sìobhalta?" Rinn Ceanadach gàire. "Ma tha an duine seo na shìobhalta, is mise asal Claudia Schiffer."
  
  Bha sgioba Delta mu thràth air an staidhre. Thàinig Drake a-mach à falach an mhionaid a thòisich iad, agus ruith e thairis air an talamh fosgailte. Nuair a bha e letheach slighe ann, thòisich an sgreuchail.
  
  Nochd figearan aig mullach na staidhre, air an sgeadachadh ann an diofar chulaidhean, briogais ghoirid bocsair, agus lèintean-T gearraichte.
  
  Chaidh sia dealbhan goirid a-mach. Thuit sia cuirp gun bheatha sìos an staidhre. Bha sgioba Delta letheach slighe suas. Thàinig sgreuchail èiginneach a-nis bho àiteigin air thoiseach oir bha Drake a" ruighinn bonn na staidhre agus a" snàgadh air an taobh cheart, far an robh na rèilichean cloiche lùbte a" toirt beagan a bharrachd còmhdach.
  
  Ghlaodh peilear, àrd, a" ciallachadh gur ann bho na Serbaich a thàinig e. Thionndaidh Drake gus sùil a thoirt air Ceanadach a-rithist, agus an uairsin ceum dùbailte suas an staidhre.
  
  Seachad orra, lean stiall bheag de ghreabhal gu slighe a-steach an taigh mòr, a bha suidhichte eadar dà leth an togalaich cumadh H. Thàinig fir armaichte a-mach à dorsan fosgailte agus bho bhith a" slamadh dhorsan Frangach air gach taobh den t-slighe a-steach.
  
  Tha dusanan dhiubh ann.
  
  Tha iad air an glacadh le iongnadh - ach ath-eagrachadh gu sgiobalta. Is dòcha nach eil e cho smug às deidh a h-uile càil. Chunnaic Drake na bha ri thighinn agus ghabh e fasgadh am measg cruinneachadh neònach de ìomhaighean. Chrìochnaich e a" slaodadh Ceanadach leis a" phìos à Eilean na Càisge.
  
  Chualas dàrna gunna-gunna nas fhaide air adhart. Stèidhich geàrdan clisgeadh cùirtearan luaidhe air gach taobh. Thuit Drake air a stamag nuair a bhuail grunn pheilearan an ìomhaigh le tàirnean.
  
  Ruith na geàrdan air adhart. Bha iad air am fastadh le fèithean, air an taghadh barrachd airson an gòrachd brawny na an comas inntleachdail. Ruith iad gu dìreach a-steach do na loidhnichean faiceallach de theine bho bhalaich Delta agus thuit iad, a "frasadh am measg sruthan fala.
  
  Bhris glainne air an cùlaibh.
  
  Chaidh barrachd dhealbhan a chluinntinn bho uinneagan an taigh mòr. Fhuair an saighdear Delta mì-shealbhach peilear na amhaich agus thuit e marbh sa bhad.
  
  Thuit dà gheàrd air na h-ìomhaighean, chaidh aon dhiubh a ghoirteachadh beagan. Tharraing Drake a lann gu sàmhach agus feitheamh ri fear dhiubh coiseachd timcheall an ìomhaigh.
  
  B" e an rud mu dheireadh a chunnaic an Serb leònte an fhuil aige fhèin a" dòrtadh nuair a gheàrr Drake a sgòrnan. Loisg Ceanadach aig an dàrna Serb, ga ionndrainn, an uairsin calman airson còmhdach fhad "s a thog e an armachd aige.
  
  Clioc an t-òrd falamh.
  
  Sheas Ceanadach suas. Co-dhiù an deach an armachd a luchdachadh no nach deach, bha i fhathast an aghaidh neach-dùbhlain feargach. Thionndaidh an geàrd am mower, a 'lùbadh a fhèithean.
  
  Chaidh Ceanadach a-mach à raon, agus an uairsin leum e air adhart nuair a dh'fhàg a ghluasad e fosgailte. Le breab sgiobalta chun na groin agus uilinn gu cùl amhaich ga bhualadh gu làr. Ruith e, an lann gu h-obann na làimh, agus gheàrr e ann an bogha farsaing. Rinn Ceanadach leum air ais dìreach gu leòr airson an rud marbhtach a dhol seachad air a ghruaidh mus do dhràibh e a corragan caol a-steach don phìob-ghaoithe aige.
  
  Chual i am maoth-chràbhadh bog a' briseadh, chuala i e a' tòiseachadh a' tachdadh.
  
  Thionndaidh i air falbh. Bha e deiseil. Cha robh toil aice a choimhead a" bàsachadh.
  
  Sheas Drake agus choimhead e. "Chan eil sin dona".
  
  "Is dòcha gun sguir thu de bhith gam leanaban a-nis."
  
  "Cha bhithinn..." Stad e gu h-obann. An robh e ì Chòmhdaich e a nàire le uaill mhisneach. "Chan eil dad nas fheàrr na bhith a" coimhead boireannach le gunna. "
  
  "Chan eil e gu diofar". Shreap Ceanadach air cùl pòla an totem, feart eile a bha a-mach à àite san taigh mòr, agus rinn e sgrùdadh air an t-sealladh.
  
  "Tha sinn a" dol ar dòighean eadar-dhealaichte, "thuirt i ris. "Tha thu a" dol a lorg seòmar stòraidh. tha mi a" dol air ais."
  
  Rinn e obair reusanta a" falach a leisg. "Tha thu cinnteach?"
  
  "Hey a dhuine, tha mi nam cop an seo, cuimhnich? Tha thu nad neach-catharra. Dèan mar a chaidh innse dhut."
  
  
  * * *
  
  
  Bha Drake a" coimhead fhad "s a bha Ceanadach a" snàgadh air an taobh cheart, a" dol gu cùl an taigh mòr, far an do sheall faireachas saideal helipad agus grunn thogalaichean ìosal. Bha an sgioba SAS air a chleachdadh an sin mu thràth agus bha dùil aca in-shìoladh aig an dearbh àm sin.
  
  Lorg e an t-seallaidh aige a" fuireach air a h-ìomhaigh, an eanchainn aige gu h-obann a" miannachadh gun sealladh an t-aodach a bha oirre a h-asail.
  
  Chuir an clisgeadh air. Bha irioslachd agus mì-chinnt a" tighinn còmhla na cheann, ag adhbhrachadh dòrlach de fhèin-teagamh. Dà bhliadhna bho dh"fhalbh Alison, còrr is seachd ceud latha neo-sheasmhachd. Doimhneachd neo-àbhaisteach de mhisg seasmhach, air a leantainn le briseadh, agus an uairsin àrdachadh slaodach, gu math slaodach gu beatha àbhaisteach.
  
  Chan eil iad eadhon ann fhathast. Chan eil àite faisg air làimh.
  
  An e a so-leòntachd a bha a" bruidhinn?
  
  Plana b.
  
  Obraich ri làimh. Feuch ri d" fhòcas armailteach fhaighinn air ais agus an stuth sìobhalta damn fhàgail air chùl airson greis. Rug e air na gunnaichean bhon dà gheàrd agus chaidh e sìos eadar na h-ìomhaighean gus an do sheas e aig oir an t-slighe-uaighe. Chunnaic e trì targaidean ann an trì uinneagan eadar-dhealaichte agus loisg e trì spreadhaidhean an dèidh a chèile.
  
  Dà sgreuch agus sgreuch. Chan eil sin dona. Nuair a chaidh an ceann a bha air fhàgail a-mach air ais, a 'coimhead airson a shuidheachadh, thionndaidh Drake gu bhith na chall dearg.
  
  Ruith e an uairsin, dìreach airson sleamhnachadh air a ghlùinean gus stad dìreach taobh a-muigh aghaidh an taigh mòr, a cheann a" bualadh air an obair-cloiche gharbh. Thug e sùil air ais air sgioba Delta, a rinn cabhag gus grèim fhaighinn air. Chrath e an ceannard aca.
  
  "tro". Chrath Drake a dh" ionnsaigh an dorais, an uairsin air an taobh cheart. "Seòmar stòraidh."
  
  Chaidh iad a-staigh, Drake mu dheireadh, a 'bruthadh an aghaidh lùb a' bhalla. Staidhre fharsaing iarann obraichte suas air am beulaibh gu dàrna ìre an taigh mòr.
  
  Fhad "s a bha iad a" snàgail air a "bhalla, nochd barrachd Serbs air for-uinneag an làr àrd dìreach os an cionn. Ann an ùine ghoirid, thàinig sgioba Delta gu bhith nan creach furasta.
  
  Gun àite ri dhol, thuit Drake air a ghlùinean agus dh'fhosgail e teine.
  
  
  * * *
  
  
  Ruith Ceanadach chun loidhne craoibhe a bha ri taobh balla a-muigh an taigh mòr agus thòisich e air gluasad nas luaithe. Ann am priobadh na sùla, ràinig i cùl an taighe mus do thuit an saighdear SAS gun aghaidh air a stamag air a beulaibh.
  
  Coltach ri coineanach, sheas i gun ghluasad, air a hypnotachadh le baraille an raidhfil. Airson a" chiad uair ann am mìosan, dh" fhàg a h-uile beachd air Tòmas Caleb i.
  
  "Crap!"
  
  "Tha e ceart gu leòr," thuirt guth ri taobh a cluais dheis. Dh"fhairich i an lann fhuar dìreach millimeatair air falbh bhuaipe. "Seo eun Drake."
  
  Chuir am beachd às don eagal aice. "Ean Drake? Tha mi air falbh!"
  
  Choisich an duine air a beulaibh, le gàire. "Uill, ma-thà, a rèir do cheann-suidhe, chan eil a" Bh-Uas Moore cudromach. B" fheàrr leam mi fhìn a thoirt a-steach ceart, ach chan e a-nis an t-àm no an t-àite. Cuir fòn thugam Wells."
  
  Dh"aithnich Ceanadach an t-ainm, ach cha tuirt e dad a bharrachd oir thàinig sgioba mòr de shaighdearan Breatannach timcheall oirre agus thòisich iad a" fàgail chomharran. Air cùl togalach Babich bha patio mòr air a lìnigeadh le clach Innseanach, amar snàmh meud Oiliompaiceach air a chuairteachadh le cathraichean seòmar-suidhe agus cabanan geal, agus grunn thogalaichean grànda, grànda nach robh a" freagairt ris a" chòrr den sgeadachadh. Ri taobh an togalaich as motha bha helipad cruinn le heileacoptair sìobhalta.
  
  Às deidh bliadhnaichean de bhith a" coiseachd sràidean New York, b" fheudar do Cheanadach faighneachd a bheil eucoir dha-rìribh a" pàigheadh. Phàigh na daoine sin agus Caleb air a shon. Bhiodh Chuck Walker air pàigheadh air a shon mura biodh Ceanadach air fhaicinn na phòcaid.
  
  Bha na seòmraichean grèine làn. Sheas grunn fhireannaich is bhoireannaich leth-rùisgte a-nis ann an clisgeadh, a" greimeachadh air an aodach agus a" feuchainn ris an fheòil a bharrachd a chòmhdach. Thug Ceanadach fa-near nach b" urrainn do chuid de dh"fhir nas sine an craiceann hippopotamus a làimhseachadh, agus b" urrainn don mhòr-chuid de bhoireannaich òga a dhèanamh le dìreach dà làmh agus cas chlì.
  
  "Na daoine sin... canaidh sinn aoighean riutha... is dòcha nach eil iad nam pàirt den bhuidheann Serbian," thuirt Wells gu sàmhach a-steach don mhicreofon amhach. "Thoir air falbh iad," chrath e ris an triùir fhireannach. "Tha an còrr agaibh a" dèanamh air taobh na mara de na togalaichean sin."
  
  Mar a thòisich a 'bhuidheann air sgaradh, thachair grunn rudan aig an aon àm. Thòisich lannan an heileacoptair air tionndadh; bha fuaimean nan einnseanan aige a" bàthadh sgreuchail an fheadhainn a bha faisg air làimh. An uairsin thàinig rumble domhainn, mar fhuaim doras còmhla rolair a" fosgladh, mus do dh" èirich càr cumhachdach gu h-obann. Bho chùl taobh na mara de na togalaichean grànda, nochd stiall geal de mheatailt - Audi R8 a 'luathachadh aig astar as luaithe.
  
  Mun àm a ràinig i an patio, b 'e tunna marbhtach de pheilearan a bh' ann. Thuit e a-steach do na saighdearan SAS a bha air an sàrachadh, gan cur a" frasadh agus a" tuiteam tron adhair. Tharraing càr eile air a chùlaibh, an turas seo dubh is nas motha.
  
  Thòisich lannan an heileacoptair a' snìomh na bu luaithe agus thòisich na h-einnseanan aige a' caoineadh. Chrath an inneal gu lèir, ag ullachadh airson a thoirt air falbh.
  
  Cha b" urrainn Ceanadach, air a shàrachadh, èisteachd ach mar a dh" èigh Welles òrdughan. Ghluais i nuair a dh'fhosgail na saighdearan SAS a bha air fhàgail teine.
  
  Bhris ifrinn uile fuasgailte 'sa ghàradh.
  
  Dh" fhosgail na saighdearan teine air an Audi R8 a bha a" luathachadh, peilearan a" tolladh a bodhaig meatailt, a" tolladh craiceann an fhender agus na dorsan. Chaidh an càr a dh"ionnsaigh oisean an taighe, a" tionndadh aig a" mhionaid mu dheireadh gus tionndadh geur a dhèanamh.
  
  Loisg greabhal a-mach fo na taidhrichean aige mar rocaidean beaga bìodach.
  
  Bhris am peilear an sgiath-gaoithe, ga sgrios. Gu litireil bhàsaich an càr aig meadhan itealaich, stad an einnsean aige nuair a thuit an draibhear gu mòr air cùl na cuibhle.
  
  Ruith Ceanadach air adhart, a" togail a dhaga. "Na gluais!"
  
  Mus do ràinig i an càr, bha e follaiseach gur e an dràibhear an aon neach-siubhail aice.
  
  biathadh.
  
  Bha an heileacoptair dà throigh os cionn na talmhainn, a" tionndadh gu slaodach. Dh'èigh an saighdear SAS, ach gun fhìor fhearg na ghuth. Bha an dàrna càr, Cadillac ceithir-doras dubh, a-nis a" ruith air feadh an linne mhòir, na taidhrichean aige a" tilgeil tonnan làn uisge air gach taobh. Bha na h-uinneagan air an dorchachadh. Tha e do-dhèanta faighinn a-mach cò bha a-staigh.
  
  Thòisich an treas einnsean, a-mach à sealladh an-dràsta.
  
  Dh'fhosgail na saighdearan teine air an Cadillac, a 'dèanamh cron air na taidhrichean agus an dràibhear le trì buillean. Shleamhnaich an càr agus chaidh a cheann cùil a-steach don linne. Ruith Wells agus triùir shaighdearan eile thuige, a" sgreuchail. Chùm Ceanadach a shùilean air an heileacoptair, ach mar an Caddy, bha na h-uinneagan aige neo-shoilleir.
  
  Thuirt Ceanadach gun robh seo uile mar phàirt de phlana teichidh mionaideach. Ach càite an robh an fhìor Davor Babic?
  
  Thòisich an heileacoptair ag èirigh nas àirde. Sgìthich an SAS mu dheireadh leis na rabhaidhean agus loisg iad air an rotor cùil. Thòisich an inneal monstrous air snìomh, agus an uairsin chaidh fear air a ghlùinean fodha le lannsair grenade deiseil.
  
  Ràinig Wells an Caddy. Chaidh dà shots a losgadh. Chuala Ceanadach tron mhicreofon gu robh Babich fhathast san fharsaingeachd. A-nis thàinig an treas càr timcheall air an oisean, an einnsean a" rughadh mar rèisear Formula 1, ach b" e Bentley a bh" ann, mòr agus dàna, bha a làthaireachd a" sgreuchail a" faighinn an ifrinn a-mach às mo rathad!
  
  Leum Ceanadach a-steach do na craobhan. Lean grunn shaighdearan i. Thionndaidh Wells agus loisg iad trì seallaidhean sgiobalta a bhreab dìreach far na h-uinneagan taobh.
  
  Glainne dìon-fala!
  
  "Is e draoidheachd a tha seo!"
  
  Chaidh na faclan a bhruidhinn bloigh diog ro fhadalach airson an heileacoptair a shàbhaladh - chaidh an grenade a leigeil ma sgaoil - spreadh a chasaid spreadhaidh aig bonn an heileacoptair. Bhris an heileacoptair na phìosan, a" sgapadh pìosan meatailt anns a h-uile àite. Thuit pìos toinnte de stàilinn briste dìreach a-steach don linne, a" cur na mìltean de ghalan uisge air falbh le neart mòr.
  
  Dh'fheitheamh Ceanadach gus an deachaidh am Bentley uaibhreach seachad oirre, agus an uair sin chaidh e às a dhèidh. Thuirt toradh sgiobalta rithe nach robh ann ach aon chothrom air an t-Serb a bha a" teicheadh a ghlacadh.
  
  Chunnaic Wells seo aig an aon àm agus thòisich e an gnìomh. Bha an R8 gu tur sgìth, ach bha an Caddy fhathast slàn, a cuibhlichean dìreach òirleach fon uisge air ceumannan marmoir na linne.
  
  Ruith Wells agus dithis de na saighdearan aige gu Caddy. Dh'fhalbh Ceanadach an tòir teth, dìorrasach a ghabhail thairis. Aig an àm sin, chualas siantan neònach de adhair, mar gum biodh crith-thalmhainn air a dhol seachad, agus gu h-obann spreadh oisean taigh Babich.
  
  "O mo Dhia!" Thuit tobraichean anns an eabar nuair a bha eadhon a shocair air a bhriseadh. Bha sprùilleach a" sgèith a h-uile taobh, a" sileadh sìos air an amar agus air an patio. Ruith Ceanadach. Thionndaidh i a ceann gu na creagan.
  
  Chaidh heileacoptair dubh an sin, figear a" crathadh bhon doras fosgailte aige.
  
  "An toigh leat e?"
  
  Thog Wells a cheann. "Alicia Miles? Ciod ann an ainm gach ni a ta naomh a tha thu a' deanamh ?"
  
  "Dh" fhaodadh eadhon na bàlaichean beaga bìodach agad a reubadh leis an t-seilg sin, an t-seann fucker agad. Tha fiachan agad orm. Rinn Alicia gàire fhad "s a dh" èirich an heileacoptair sa bhad mus do thionndaidh e timcheall gus a dhol às deidh Bentley.
  
  Bha na Canèidianaich an seo.
  
  
  * * *
  
  
  Gluais Drake air adhart dìreach mus do thionndaidh am balla air a chùlaibh gu càise Eilbheis. Chaidh co-dhiù aon pheilear a-mach cho faisg 's gun cuala e a' ghaoith. Rinn e flip aghaidh gus faighinn chun àrd-ùrlar fon balcony aig an aon àm ris a" mhòr-chuid de sgioba Delta. Aon uair 's gun robh e ann, dh' fhalbh e suas agus dh'fhosgail e teine.
  
  Mar a bhiodh dùil, bha an làr balcony gu math lag. Sguir an losgadh gu h-àrd agus thòisich an sgreuchail.
  
  Shìn an ceannard Delta a làmh air a làimh chlì gu stiùir an goireas stòraidh. Ruith iad gu luath tro dhà sheòmar breagha ach falamh. Ghluais an ceannard gun stadadh iad faisg air fear a bha an sgrùdadh saideal aca air rabhadh a thoirt seachad gu robh rudeigin beagan sònraichte - seòmar falaichte fon talamh.
  
  Chaidh grenades stun a thilgeil a-staigh, agus an uairsin saighdearan Ameireaganach a" sgreuchail gu fiadhaich gus cuir ris a "bhuaidh aimhreit. Ach, bha iad sa bhad an sàs ann an sabaid làmh-ri-làimh le leth-dhusan geàrd Serbian. Rinn Drake osnaich agus ceum a-staigh. Lìon caos agus troimh-chèile an rùm bho cheann gu ceann. Chaidh e a-mach agus lorg e geàrd mòr na aghaidh, a rinn gàire agus spreadhadh mus do leum e air adhart airson dubhan mathan.
  
  Thàinig Drake gu sgiobalta, bhuail e na dubhagan agus bhuail e am plexus grèine le làmh chruaidh le biodag. Cha do rinn am biast fiù 's gàire.
  
  An uairsin chuimhnich e air an t-seann abairt mu dheidhinn sabaid bàr - ma bheir an neach-dùbhlain agad punch don plexus gun a bhith a" buannachadh, is fheàrr dhut tòiseachadh a "ruith, a dhuine, oir tha thu suas ri d" mhuineal ann an cac ...
  
  Thill Drake air ais, a" gluasad gu faiceallach timcheall an nàmhaid gun ghluasad aige. Bha an Serbian mòr, le geir leisg thairis air fèithean cruaidh, agus aghaidh mòr gu leòr airson blocaichean concrait sia-òirlich a bhriseadh. Ghluais an duine gu neònach air adhart, a ghàirdeanan farsaing. Bhiodh aon sliochd agus Drake air am pronnadh gu bàs, air am brùthadh agus air am pronnadh mar fhìon-dhearc. Ghabh e ceum air cheum gu sgiobalta, dh" èigh e ris an làimh dheis, agus thàinig e air adhart le trì jabs luath.
  
  Sùil. Cluas. Sguab.
  
  Tha na trì ceangailte. Mar a dhùin an Serbian a shùilean ann am pian, chuir Drake an gnìomh tilgeil cunnartach a-steach do bhreab itealaich a chruthaich gluasad gu leòr gus eadhon am brontosaurus seo a leagail far a chasan farsaing.
  
  Thuit an duine chun an làir le fuaim mar bheinn a" tuiteam. Thuit na dealbhan bhon bhalla. Thug an fheachd a chruthaich e bhon leum aige fhèin air ais e gun mhothachadh nuair a bhuail a cheann air an deic.
  
  Chaidh Drake a-steach nas fhaide a-steach don t-seòmar. Chaidh dithis ghillean Delta a mharbhadh, ach chaidh na Serbaich gu lèir a neodachadh. Sheas earrann de'n bhalla an ear fosgailte, agus sheas a' chuid a bu mho de na h-Americanaich mu 'n cuairt air an fhosgladh, ach bha iad a nis a' teicheadh air ais gu mall, a' mallachadh an eagail.
  
  Rinn Drake cabhag gus a dhol còmhla riutha, gun chomas aige smaoineachadh dè a dh" fhaodadh a bhith air adhbhrachadh don t-saighdear Delta a bhith a "clisgeadh. B" e a" chiad rud a chunnaic e ceumannan cloiche a" dol sìos gu seòmar fon talamh air a dheagh shoillseachadh.
  
  B" e Panther dubh a bh" anns an dàrna fear, a" dìreadh na staidhre gu slaodach, a bheul farsaing a" nochdadh sreath de fhionnagan biorach ràsair.
  
  "Fuuuuck..." tharraing fear de na h-Ameireaganaich. Cha b" urrainn dha Drake aontachadh tuilleadh.
  
  Rinn am panther sgàineadh, an tunnag a bhualadh. Thill Drake air ais nuair a leum a" bhiast dhan adhar, 100 punnd de fhèithean marbhtach ann am feirg. Thàinig e air tìr air a" cheum as àirde agus dh" fheuch e ri crochadh air, fad na h-ùine a" cumail a shùilean uaine hypnotic air na saighdearan a bha a" teicheadh.
  
  "Is fuath leam seo a dhèanamh," thuirt ceannard Delta, ag amas leis an raidhfil aige.
  
  "Fuirich!" Chunnaic Drake rudeigin a" lasadh ann an solas nan lampaichean. "Dìreach feitheamh. Na gluais."
  
  Gluais am panther air adhart. Chùm Sgioba Delta e aig gunpoint fhad "s a bha e a" dol seachad eatorra, agus rinn iad srann gu tàir air na geàrdan Serbian neo-chomasach nuair a dh" fhàg iad an seòmar.
  
  "Dè th' ann?" rinn fear de na h-Ameireaganach gàire aig Drake.
  
  "Nach fhaca? Bha seud-muineil air le daoimeanan. Tha mi creidsinn gu bheil cat mar seo, a tha a" fuireach ann an taigh mar seo, air a thrèanadh gus ionnsaigh a thoirt a-mhàin nuair a chluinneas e guth an neach-seilbh aige."
  
  "Call math. Cha bhithinn airson beathach mar sin a mharbhadh." Bha an ceannard Delta a 'crathadh gu na Serbaich. "Bhithinn a" cur seachad an latha a" faighinn spòrs leis na bastards sin."
  
  Thòisich iad air coiseachd sìos an staidhre, a 'fàgail dithis fhreiceadain. B" e Drake an treas fear a ràinig an làr-bhogha, agus thug na chunnaic e air a cheann a chrathadh le iongnadh.
  
  "Dè cho seòlta "s a tha na bastards seòlta sin?"
  
  Bha an seòmar loma-làn de rud nach b" urrainn dha a ràdh ach mar "trophies". Rudan a bha Davor Babic a' meas luachmhor oir - anns na seachrain aige - bha iad luachmhor do dhaoine eile Bha cabinets anns a h-uile h-àite, mòr is beag, air an rèiteachadh gu h-obann.
  
  Tyrannosaurus rex jawbone. Tha an sgrìobhadh ri thaobh a" leughadh "From the Edgar Fillion Collection - Lifetime Award". A bharrachd air an sin, chaidh dealbh nochdte den bhana-chleasaiche ainmeil leis an sgrìobhadh "She wanted to live". làmh air a chomharrachadh mar "Neach-lagha Sgìreil Àir. 3". .
  
  Agus mòran a bharrachd. Mar a bha Drake a" coiseachd timcheall nan cèisean taisbeanaidh, a" feuchainn ri dèiligeadh ris an ùidh mhòr agus an dùmhlachd aige, mhothaich e mu dheireadh na nithean mìorbhaileach a bha iad a" sireadh.
  
  Valkyries: Paidhir de dh" ìomhaighean geal-sneachda air an cur suas air bloc cruinn tiugh. Bha an dà dheilbheadh mu chòig troighean a dh'àirde, ach b 'e am mion-fhiosrachadh iongantach a bh' annta a thug air falbh anail Drake. Dà bhoireannach busty, rùisgte agus a 'coimhead coltach ri Amazons cumhachdach an t-seann aimsir, gach cuid le an casan a' sgaoileadh, mar gum biodh iad nan suidhe air taobh rudeigin. Is dòcha gur e each le sgiathan a bh" ann, smaoinich Drake. Bha Ben airson gum biodh barrachd fios aige, ach chuimhnich e gun do chleachd na Valkyries iad airson itealaich bho bhlàr gu blàr. Mhothaich e na buill fèitheach, feartan aghaidh clasaigeach agus clogaidean adharcach mì-chinnteach.
  
  "Wow!" - dh'èigh e am fear à Delta. "B" fheàrr leam gum biodh sia pacaid de seo agam."
  
  Nas inntinniche buileach, bha an dà Valkyries a" nochdadh gu h-àrd air rudeigin neo-aithnichte len làmhan clì. A" comharrachadh, mar a bha Drake a-nis a" smaoineachadh, dìreach gu Uaigh nan Diathan.
  
  Nam b" urrainn dhaibh Ragnarok a lorg a-mhàin.
  
  Aig an àm sin, dh'fheuch fear de na saighdearan ri rud fhaighinn bhon chùis taisbeanaidh. Sheas clag àrd agus thuit an geata stàilinn aig bonn na staidhre, a' bacadh an slighe a-mach.
  
  Ràinig na h-Ameireaganaich sa bhad airson masgaichean gas. Chrath Drake a cheann. "Na gabh dragh. Tha rudeigin ag innse dhomh gur e Babich an seòrsa bastard a b" fheàrr leis a "mhèirleach a bhith air a ghlacadh beò agus a" breabadh. "
  
  Choimhead ceannard Delta air na bàraichean a bha fhathast a" crith. "Sèid na bataichean sin gu pìosan."
  
  
  * * *
  
  
  Bha iongnadh air Ceanadach às deidh an heileacoptair agus Bentley a bha a" teicheadh. Bha coltas troimh-chèile air Wells cuideachd agus e a" coimhead air na speuran.
  
  "Bitch," chuala Ceanadach e a" gabhail anail. "Rinn mi trèanadh math dhi damn. Ciamar a thionndaidheas i gu bhith na neach-brathaidh?"
  
  "Is math a dh" fhalbh i, "rinn Ceanadach cinnteach gu robh a falt fhathast air a cheangal air ais bhon leum sin agus choimhead i air falbh nuair a mhothaich i fear no dhà de SAS ga meud. "Bha talamh àrd aice. A-nis, ma tha Drake agus Sgioba Delta air na Valkyries a ghlacadh, dh" fhaodadh sinn a dhol air falbh fhad "s a tha Alicia trang le Babich."
  
  Bha coltas gu robh Wells air a reubadh eadar dà roghainn chudromach, ach cha tuirt e dad agus iad a" rèiseadh timcheall an taighe a dh" ionnsaigh a "phrìomh dhoras. Chunnaic iad an heileacoptair a' tionndadh gus bualadh an aghaidh an Bentley. Chaidh peilearan a-mach agus bhreab iad far a" chàr a bha a" teicheadh. An uairsin bhris an càr gu sgiobalta agus thàinig e gu stad ann an sgòth de ghreabhal.
  
  Chaidh rud a chuir a-mach air an uinneig.
  
  Thuit an heileacoptair às na speuran, le mothachadh cha mhòr os-nàdarrach aig a ghnìomhaiche, fhad "s a bha RPG a" crathadh os an cionn. Cho luath "s a bha an sled aige a" suathadh ris an talamh, dhòirt saighdearan-duaise à Canada a-mach às na dorsan. Bhris peilear a-mach.
  
  Bha Ceannadach den bheachd gum faca i Alicia Miles, figear lithe air a chòmhdach ann an armachd bodhaig teann, a" leum a-steach don fhraoch mar an leòmhann seanfhacal. Bèist a chaidh a thogail airson cath, air chall ann an ainneart agus fearg a h-uile càil. A dh 'aindeoin i fhèin, bha Ceanadach a' faireachdainn gu robh a fuil a 'ruith fuar.
  
  An e seo an t-eagal a bha i a" faireachdainn?
  
  Mus b" urrainn dhi smaoineachadh mu dheidhinn, thuit figear tana bho thaobh eile an heileacoptair. Figear a dh" aithnich i sa bhad.
  
  An t-Ollamh Parnevik!
  
  Sheas e air adhart, gu h-obann an toiseach, ach an uairsin le diongmhaltas ath-nuadhaichte, agus mu dheireadh shnàg e mar a bha peilearan a" crathadh an èadhair os cionn a chinn, fear a" dol seachad taobh a-staigh leud làimhe de a chlaigeann.
  
  Mu dheireadh fhuair Parnevik faisg gu leòr airson an SAS agus Ceanadach a tharraing gu sàbhailteachd, gun fhios aig na Canèidianaich, agus iad an sàs gu tur anns a" bhlàr
  
  "Tha sin ceart," thuirt Wells, a" toirt iomradh air an taigh. "Gheibh sinn seo thairis le."
  
  
  * * *
  
  
  Chuidich Drake le bhith a" tarraing na Valkyries air adhart fhad "s a cheangail fear no dhà beagan stuth-spreadhaidh ris a" chliath. Rinn iad an slighe air an t-slighe chumhang eadar na taisbeanaidhean eagallach, a" feuchainn gun a bhith a" coimhead ro gheur. Thill fear de ghillean Delta air ais bho sgrùdadh eagallach beagan mhionaidean air ais agus thug e cunntas air ciste dhubh na suidhe ann an cùl an t-seòmair.
  
  Mhair faireachdainn an dùil deich diogan slàn. Thug e loidsig saighdear stad a chuir air seo. Mar as lugha a tha fios agad ...
  
  Chan e seo loidsig Drake tuilleadh. Ach cha robh e gu mòr airson faighinn a-mach. Bha e eadhon a" lasadh, mar shìobhalta àbhaisteach, nuair a chaidh na bàraichean a spreadhadh às a chèile.
  
  Chualas losgadh bhon t-seòmar shuas an staidhre. Thuit na Geàrdan Delta sìos an staidhre, marbh ann an tuill fhuilteach. An ath diog, nochd dusan fear le gunnaichean-inneal aig mullach na staidhre.
  
  Air an taobh a-muigh agus a-muigh, còmhdaichte bho shealladh nas àirde, bha Sgioba Delta air fàiligeadh agus bha e a-nis so-leònte. Rinn Drake a shlighe gu slaodach a dh" ionnsaigh a" chlòsaid agus cho sàbhailte "s a bha e, a" feuchainn gun a bhith a" smaoineachadh air cho gòrach "s a tha e a bhith air a ghlacadh mar sin, agus mar nach biodh seo air tachairt don SAS, agus ag earbsadh gu fortanach nach biodh na nàimhdean ùra sin. gòrach gu leòr airson losgadh air na Valkyries.
  
  Bha grunn amannan ann de theannachadh gun stad, le eòlas ann a bhith a" slaodadh sàmhchair, gus an deach figear sìos an staidhre. Figear air a sgeadachadh ann an geal agus masg geal air.
  
  Dh" aithnich Drake e sa bhad. An aon fhear a choisinn an Sgiath aig coiseachd cat York. An duine a chunnaic e ann an Apsall.
  
  "Tha mi eòlach ort," thug e anail dha fhèin, na bu làidire an uairsin. "Tha na Gearmailtich damn an seo."
  
  Thog an duine daga .45 inbhe agus chuir e mun cuairt e. "Leig às do armachd. A h-uile duine agaibh. A-nis!"
  
  Guth àrdanach. Guth a bhuineadh do làmhan rèidh, bha fìor chumhachd aig an t-sealbhadair aige, an seòrsa a tha sgrìobhte air pàipear agus air a thoirt seachad ann an clubaichean buill a-mhàin. An seòrsa duine aig nach robh fios dè an obair saoghalta a bh" ann agus an tàmailt. Is dòcha bancair, a rugadh a-steach don ghnìomhachas bancaidh, no neach-poilitigs, mac luchd-poilitigs.
  
  Chùm fir Delta an cuid armachd gu daingeann. Cha tuirt duine facal. Bha an còmhstri na chunnart.
  
  rinn an duine sgreuchail a rithist, 's nach do leig a thogail leis fios a bhi aige air a' chunnart.
  
  "A bheil thu bodhar? thuirt mi a-nis!"
  
  Thuirt guth an Texan ann an guth tarraingeach: "Cha tachair e, a bhalaich."
  
  "Ach...
  
  Cha mhòr nach do thuit Drake sìos. Tha mi eòlach ort!Abel Frey, dealbhaiche fasan Gearmailteach. Chaidh clisgeadh thairis air Drake mar thonn puinnseanta. Bha e eu-comasach. Bha e coltach ri Taylor agus Miley fhaicinn shuas an sin, a" gàireachdainn mu bhith a" gabhail thairis an saoghal.
  
  Choinnich Frey ri sùil Drake. "Agus thusa, Matt Drake!" chriothnaich a làmh leis a' pheist. " Chosg thu cha mhòr na h-uile ni dhomh ! bheir mi uat i. Nì mi e! Agus pàighidh i. O, ciamar a phàigheas i!"
  
  
  Mus do thuig e e, chomharraich Frey an gunna eadar sùilean Drake agus loisg e air.
  
  
  * * *
  
  
  Ruith Ceanadach a-steach don t-seòmar agus chunnaic e na fir SAS a 'tuiteam gu an glùinean, ag iarraidh sàmhchair. Chunnaic i roimhe buidheann de dhaoine masgaichte, le armachd bodhaig orra, a" comharrachadh na buill-airm aca air na dh" fhaodadh i smaoineachadh a bh" ann an seilear dìomhair Davor Babic.
  
  Gu fortanach, cha do mhothaich na fir iad.
  
  Choimhead Wells air ais oirre agus thuirt e, "Cò?"
  
  Rinn Ceanadach aghaidh troimh-a-chèile. Chluinneadh i cuideigin a' radh, chitheadh i a chliathaich, .45 lean e air a ghàirdeanan a shìneadh gu sgiobalta. Nuair a chuala i e ag èigheach ainm Matt Drake, bha fios aice, agus bha fios aig Wells, agus diogan às deidh sin dh'fhosgail iad teine.
  
  Anns na trì fichead diog den t-sabaid an dèidh sin, chunnaic Ceanadach e uile ann an gluasad slaodach. Bidh an duine ann an geal a" losgadh an .45 aige, a peilear a" ruighinn diog nas fhaide air adhart agus a" tarraing air iomall a chòta fhad "s a tha e a" dol tron stuth crochte. A ghnùis oillteil nuair a thionndaidh e mun cuairt. Tha am bog bog, flaccid aca.
  
  Fear air a mhilleadh.
  
  An uairsin chuir e falach air fir a 'snìomh agus a' losgadh. Bidh saighdearan SAS a" tilleadh buillean ann an deagh shuidheachadh le mionaideachd agus trom-inntinn. Tha barrachd teine a" tighinn bhon chrùisgean. guthan Ameireaganach. Guthan Gearmailteach. Guthan sa Bheurla.
  
  Mì-riaghailt mì-mhodhail, coltach ris na briathran bàrdachd aig Taylor Swift, measgaichte le creag àrsaidh Metallica. Bhuail i co-dhiù dà Ghearmailteach - thuit an còrr. Dh'èigh am fear ann an geal agus chuir e a ghàirdeanan an cèill, agus thug e air a sgioba a dhol air ais gu sgiobalta. Chunnaic Ceanadach iad ga chòmhdach agus a 'bàsachadh sa phròiseas, a' tuiteam a-mach mar lobhadh bho lot, ach bha an leòn beò. Theich e mu dheireadh a-steach do sheòmar cùil agus cha robh ach ceathrar de na fir aige air fhàgail beò.
  
  Ruith Ceanadach sìos an talla ann an èiginn le cnap neònach na h-amhaich agus taghadh deighe na cridhe, gun eadhon a 'tuigsinn cho iomagaineach' sa bha i gus am faca i Drake beò agus a 'faireachdainn sruth fionnar de thlachd a' nighe thairis oirre.
  
  
  * * *
  
  
  Dh'èirich Drake bhon ùrlar, taingeil gun robh amas Abel Frey cho neo-shoilleir ris an tuigse a bh 'aige air fìrinn. B 'e a' chiad rud a chunnaic e Ceanadach a 'ruith sìos an staidhre, b' e an dàrna rud a h-aodann agus i a 'ruith suas thuige.
  
  "Tapadh le Dia tha thu ceart gu leòr!" - dh'èigh i agus phòg i e mus do chuimhnich i air a casg.
  
  Sheall Drake a-steach do shùilean eòlach Wells mus do dhùin e a chuid fhèin. Phòg e i airson mionaid, a 'faireachdainn a corp caol, a h-ìomhaigh cumhachdach, a cridhe lag a' bualadh ri taobh a chuid fhèin. Bha a ceann air a bhruthadh an aghaidh a mhuineal, an fhaireachdainn iongantach gu leòr airson na synapses aige a bhualadh.
  
  "Hey, tha mi gu math. thu?"
  
  Tharraing i air falbh, le gàire.
  
  Choisich Wells suas thuca agus dh"fhalaich e a ghàire glic airson mionaid. "Druic. Àite neònach airson coinneachadh a-rithist, seann duine, chan e an taigh-seinnse oisean ann an Cùirt an Iarla air an robh cuimhne agam. Feumaidh mi rudeigin innse dhut, Matt. Rudeigin mu dheidhinn Mai."
  
  Chaidh Drake a thilgeil air ais sa bhad. Thuirt Wells an rud mu dheireadh ris an robh dùil aige. An ceann diog às deidh sin mhothaich e gàire cianail Ceanadach agus tharraing e e fhèin còmhla. "Valkyries," thuirt e. "Thig air adhart fhad" s a tha an cothrom againn. "
  
  Ach bha an ceannard Delta mu thràth ag eagrachadh seo agus gan gairm. "Chan e Sasainn a tha seo, a bhalaich. Gluaisidh sinn. Dh'ith mi cha mhòr a h-uile Hawaii a b 'urrainn dhomh a làimhseachadh air na saor-làithean seo."
  
  
  A NIGHEAN FHICHEAD
  
  
  
  AIR SPIORADAIL
  
  
  Choinnich Drake, Ceanadach agus an còrr den sgioba ionnsaigh ri Ben agus Hayden grunn uairean a thìde às deidh sin aig ionad armachd faisg air Honolulu.
  
  Mar a chaidh an ùine. Chaidh teip dearg biùrocratach a ghearradh. Tha rathaidean cnapach air an gluasad a-mach. Chaidh riaghaltasan an sàs, an uairsin suidse, agus an uairsin thòisich iad a" bruidhinn mu dheireadh. Bha na biùrocratan ar-a-mach air an sàrachadh leis an aon rud poilitigeach ri bainne is mil.
  
  Agus bha deireadh an t-saoghail a" tighinn nas fhaisge.
  
  Bha fìor chluicheadairean a" bruidhinn, a" gabhail dragh agus a" tuairmeas, agus a" cadal ann an togalaichean le droch àile faisg air Pearl Harbour. Ghabh Drake ris sa bhad gun robh fàilte smaoineachail Ben a" ciallachadh nach robh mòran adhartais aca ri aithris nuair a bha iad a" lorg an ath phìos de Odin - A shùilean. Chuir Drake iongnadh air; bha e dha-rìribh a" creidsinn gum biodh eòlas agus togradh Ben air fuasgladh fhaighinn air a h-uile boillsgeadh ron àm seo.
  
  Chuidich Hayden, Leas-Rùnaire an Dìon, e, ach cha do rinn iad mòran adhartais.
  
  B" e an aon dòchas a bh" aca gun robh na com-pàirtichean apocalyptic eile - na Canèidianaich agus na Gearmailtich - a" dèanamh beagan na b" fheàrr.
  
  Chaidh aire Ben a chuir air falbh an toiseach le foillseachadh Drake.
  
  "Abel Frey? Maighstir Gearmailteach? Bi air chall, a dhuine uasail."
  
  "Gu fìrinneach, a charaid. An dèan mi breug dhut?"
  
  "Na cuir a-mach Whitesnake air beulaibh orm, Matt. Fhios agad, tha trioblaidean aig a" chòmhlan againn a" coileanadh an cuid ciùil, agus chan eil e èibhinn. Chan urrainn dhomh a chreidsinn... Abel Frey?"
  
  Rinn Drake osna. "Uill, tha mi a" tòiseachadh a-rithist. THA. Abel Frey."
  
  Thug Kennedy taic dha. "Chunnaic mi e agus tha mi fhathast airson innse dha Drake stad a bhith a" bruidhinn neòinean. Tha am fear seo na ath-thagradh. Suidhichte anns na h-Alps Gearmailteach - "Party Castle". Supermodels. Money. Life of a Superstar."
  
  "Fìon, boireannaich agus òran," thuirt Drake.
  
  "Stad e!" thuirt Ben. "Ann an dòigh," thuirt e, "is e còmhdach foirfe a th" ann."
  
  "Tha e furasta an fheadhainn aineolach a mhealladh nuair a tha thu ainmeil," dh" aontaich Drake. "Faodaidh tu do cheann-uidhe a thaghadh - ge bith càite a bheil thu airson a dhol. Bu chòir cùl-mhùtaireachd a bhith furasta dha na daoine sin. Dìreach lorg an seann artifact agad, tagh do mhàileid dioplòmasach agus ..."
  
  "...cuir a-steach seo." Chrìochnaich Ceanadach gu rèidh agus thionndaidh e a shùilean gàire gu Ben.
  
  "Feumaidh an dithis agaibh..." thuirt e. "...bu chòir dhan dithis agaibh seòmar fucking fhaighinn."
  
  Aig an àm sin thàinig Wells a-steach. "An rud seo le Abel Frey... chaidh co-dhùnadh a chumail dìomhair airson a-nis. Coimhead agus feitheamh. Bidh sinn a" cur arm timcheall a chaisteil, ach a" toirt fois dha gun fhios nach ionnsaich e rudeigin nach eil againn."
  
  "Aig a" chiad sealladh, tha seo a "coimhead reusanta," thòisich Drake, "ach..."
  
  "Ach tha mo phiuthar aige," thuirt Ben. Thog Hayden a làmh gus a shocrachadh. "Tha iad ceart, Ben. Tha Karin sàbhailte... airson a-nis. Chan eil an saoghal."
  
  Chaolaich Drake a shùilean ach chùm e a theanga. Cha choilean thu dad le bhith a" gearan. Cha bhiodh e ach a" toirt barrachd aire dha a charaid. A-rithist bha duilgheadas aige Hayden a thuigsinn. An e an sinicism ùr a bh" aige ag ithe air falbh air? An do smaoinich i gu sgiobalta airson Ben, no an do smaoinich i gu glic airson an riaghaltais aice?
  
  Ann an suidheachadh sam bith, bha am freagairt mar an ceudna. Fuirich.
  
  Dh'atharraich Drake an cuspair. Thruail e fear eile faisg air cridhe Beinn. "Ciamar a tha do mhàthair is do athair?" - dh'fhaighnich e gu faiceallach. "An do shocraich iad a-staigh fhathast?"
  
  Rinn Ben osnaich gu goirt. "Chan eil, a charaid. Air a" ghairm mu dheireadh thug iad iomradh oirre, ach thuirt mi rithe gun robh i air dàrna obair a lorg. Cuidichidh e, Matt, ach chan fhada. "
  
  "Tha fios agam". Thug Drake sùil air Wells agus Hayden. "Mar stiùirichean an seo, bu chòir dhut le chèile cuideachadh." An uairsin, gun a bhith a 'feitheamh ri freagairt, thuirt e: "Dè an naidheachd mu Heidi agus Sùilean Odin?"
  
  Chrath Ben a cheann le tàmailt. "Mòran," rinn e gearan. "Tha criomagan anns a h-uile àite. An seo - èist ri seo: gus òl à Tobar Mimir - Fountain of Wisdom ann an Valhalla - feumaidh a h-uile duine ìobairt chudromach a dhèanamh. Dh'ìobair aon a shùilean, a 'samhlachadh a thoileachas eòlas fhaighinn air tachartasan an-dràsta agus san àm ri teachd. An dèidh dha òl, chunnaic e a h-uile deuchainn a bhiodh a 'buntainn ri daoine agus ri Dia fad na sìorraidheachd. Ghabh Mimir ri Sùilean Odin, agus tha iad nan laighe an sin bhon uair sin, samhla gum feum eadhon Dia pàigheadh airson sealladh air gliocas nas àirde. "
  
  "Ceart gu leòr," chrath Drake. "Stuthan eachdraidheil àbhaisteach, huh?"
  
  "Deas. Ach sin dìreach mar a tha e. Is e an Edda Bàrdachd, Saga Flenrich, tè eile a dh" eadar-theangaich mi mar "The Many Paths of Heidi." Tha iad a" mìneachadh dè thachair, ach chan innis iad dhuinn càite a bheil na sùilean an-dràsta."
  
  "Ann an Valhalla," rinn Ceanadach grimace.
  
  "Is e facal Nirribhidh a th" ann airson Nèamh. "
  
  "An uairsin cha bhith cothrom agam an lorg gu bràth."
  
  Smaoinich Drake air. "Agus chan eil dad eile ann? Iosa, a charaid, seo am pìos mu dheireadh!"
  
  "Lean mi turas Heidi - an turas aice. Bidh i a" tadhal air àiteachan air a bheil sinn eòlach agus an uairsin a" tilleadh dhachaigh. Chan e Playstation a tha seo, a charaid. Gun bhuaidhean sam bith, gun choileanaidhean falaichte, gun slighean eile, zilch. "
  
  Shuidh Ceanadach sìos ri taobh Beinn agus thilg i a falt. "An cuir i dà phìos ann an aon àite?"
  
  "Tha e comasach, ach cha bhiodh e a" freagairt gu math ris na tha fios againn an-dràsta. Bha sanasan eile a lean thairis air na bliadhnaichean uile a" comharrachadh aon chriomag anns gach àite."
  
  "Mar sin tha thu ag ràdh gur e seo ar boillsgeadh?"
  
  "Feumaidh Valhalla a bhith na iuchair," thuirt Drake gu sgiobalta. "Seo an aon abairt a tha a" comharrachadh àite. Agus tha cuimhne agam gun tuirt thu rudeigin na bu thràithe mu Heidi ag innse dha Odin gun robh fios aice càite an robh a shùilean falaichte leis gun tug e seachad na dìomhaireachdan aige nuair a bha e crochte air a" chrois. "
  
  "Craobh," - aig an àm sin chaidh Thorsten Dahl a-steach don t-seòmar. Bha an Suaineach a" coimhead sgìth, nas sgìth bho thaobh rianachd na h-obrach aige na bhon fhear chorporra. "Aon crochte air craobh na cruinne."
  
  "Obh," thuirt Drake. "An aon sgeulachd. An e cofaidh a th' ann?"
  
  "Macadamia," bha Dahl a" coimhead smug. "An fheadhainn as fheàrr a tha aig Hawaii ri thabhann."
  
  "Shaoil mi gur e spam a bh" ann, "thuirt Ceanadach, a" sealltainn a co-fhaireachdainn a dh "ionnsaigh an New Yorker.
  
  "Tha meas mòr air spam ann an Hawaii," dh" aontaich Dahl. "Ach tha cofaidh a" riaghladh a h-uile càil. Agus tha cnò Kona macadamia na rìgh. "
  
  "Mar sin tha thu ag ràdh gu robh fios aig Heidi càite an robh Valhalla?" Dh" fheuch Hayden a dìcheall a bhith a" coimhead nas troimh-chèile na bha e teagmhach nuair a ghluais Drake airson cuideigin barrachd cofaidh a thoirt dhaibh.
  
  "Tha, ach bha Heidi daonna. Chan e Dia. Mar sin dè a bhiodh i a" faighinn a bhiodh na phàrras saoghalta? "
  
  "Duilich, a dhuine," rinn Ceanadach magadh. "Cha deach Vegas a stèidheachadh gu 1905."
  
  "Gu Nirribhidh." Thuirt Drake, a" feuchainn gun a bhith gàire.
  
  Lean sàmhchair. Choimhead Drake mar a rinn Ben ath-sgrùdadh inntinn air a h-uile dad a bha e air ionnsachadh gu ruige seo. Chrath Ceanadach a bilean. Ghabh Hayden ris an treidhe de chupaichean cofaidh. Bha Wells air a dhreuchd a leigeil dheth o chionn fhada gu oisean, a" leigeil orra gun robh e na chadal. Chuimhnich Drake air na faclan inntinneach aige - feumaidh mi rudeigin innse dhut. Rudeigin mun Chèitean.
  
  Bidh ùine ann airson seo nas fhaide air adhart, ma tha idir.
  
  Rinn Ben gàire agus chrath e a cheann. "Tha e sìmplidh. A Dhia, tha e cho sìmplidh. Is e neamh airson duine ... an dachaigh aca."
  
  "Dìreach. An t-àite far an robh i a" fuireach. Am baile aice. An caban aice," dhearbh Drake. "Mo smuaintean cuideachd."
  
  "Tha Tobar Mimir taobh a-staigh baile Heidi!" Choimhead Ceanadach mun cuairt, an othail a" deàrrsadh na sùilean, agus an uairsin chuir e dragh air Drake le a dòrn. "Chan eil sin dona dha fear-coise."
  
  "Tha mi air fàs fìor eanchainn bhon a leig mi dheth a dhreuchd." Mhothaich Drake gu robh Wells a" lasadh beagan. "An gluasad as fheàrr nam bheatha."
  
  Dh'èirich Thorsten Dahl gu a chasan. "An uairsin falbh don t-Suain airson a" phàirt mu dheireadh. " Bha e a" coimhead toilichte a bhith air ais na dhùthaich fhèin. "Um... càite an robh an taigh aig Heidi?"
  
  "Ostergotland," thuirt Ben gun sgrùdadh. "Cuideachd tha dachaigh Beowulf agus Grendel na àite far am bi iad fhathast a" bruidhinn mu uilebheistean a "cuairteachadh an fhearainn air an oidhche."
  
  
  TRITHEAD
  
  
  
  LA VEREIN, GEAMHRADH
  
  
  Bha La Veraine, an Caisteal Pàrtaidh, suidhichte deas air Munich, faisg air crìoch Bhabhàiria.
  
  Coltach ri daingneach, sheas e letheach slighe suas beinn shocair, a ballachan air an sgoltadh agus eadhon le lùban saighead ann an diofar àiteachan. Le tùir le mullach cruinn ag èirigh air gach taobh de na geataichean boghach agus slighe-draibhidh farsaing leig le càraichean daor a dhol suas ann an stoidhle agus na coileanaidhean as ùire aca a thaisbeanadh fhad "s a bha paparazzi air an taghadh le làimh a" glùinean sìos gus dealbhan a thogail dhiubh.
  
  Stiùir Abel Frey am pàrtaidh aon às deidh aon, a 'cur meal-a-naidheachd air grunn de na h-aoighean as cudromaiche agus a' dèanamh cinnteach gun robh na modailean aige gan giùlan fhèin mar a bhiodh dùil aca. Bha prìne an seo, gearan an sin, eadhon beagan fealla-dhà a" toirt orra uile cumail suas ris na bha dùil aige.
  
  Anns na h-alcoves prìobhaideach, leig e air gun a bhith mothachail air na ruitheadairean geala air an cur a-mach air bùird glainne àrd-ghlùin, an luchd-gnìomh a" lùbadh a-null le stràbhan nan cuinnlean. Modalan agus bana-chleasaichean òga ainmeil air an sgeadachadh mar liudhagan pàisde air an dèanamh le satan, sìoda agus lace. Feòil phinc, moans agus fàileadh ceann an ana-miann. Panalan plasma leth-cheud òirleach a" sealltainn MTV agus porn cruaidh.
  
  Bha an Chateau air a lìonadh le ceòl beò, le Slash agus Fergie a" cluich "Beautiful Dangerous" air àrd-ùrlar air falbh bho na h-ionadan a bha air fhàgail - an ceòl roc inntinneach a" toirt barrachd beatha dhan phàrtaidh aig Frey mar-thà.
  
  Dh"fhalbh an dealbhaiche fasan, gun mhothachadh aig duine sam bith, agus chaidh e suas am prìomh staidhre gu sgiath shàmhach den chaisteal. Bha turas-adhair eile agus na geàrdan aige air doras tèarainte a dhùnadh air a chùlaibh, nach fhaighear thuige ach tro phrìomh mheasgachadh agus aithneachadh guth. Chaidh e a-steach do rùm làn uidheamachd conaltraidh agus sreath de scrionaichean telebhisean àrd-mhìneachaidh.
  
  Thuirt aon den luchd-leantainn as earbsa aige: "Dìreach ann an àm, a dhuine uasail. Tha Alicia Miles a" bruidhinn air fòn saideal."
  
  "Sàr-mhath, Hudson. A bheil e air a chrioptachadh?"
  
  "Gu dearbh, a dhuine uasail."
  
  Ghabh Frey ris an inneal a chaidh a mholadh, a" tòir air a bhilean le bhith toirt air a bheul a thoirt cho faisg air an àite far an robh an dìthean aige mu thràth a" frasadh seile.
  
  "Mìle, is fheàrr seo a bhith blasta. Tha taigh làn aoighean agam airson aire a thoirt dha." Cha robh a" bhreug mu ghoireasachd coltach ri innleachd dha. B" e sin dìreach na dh" fheum na daoine sin a chluinntinn.
  
  "Buannachd airidh, chanainn," bha fuaim na Beurla ann an suidheachadh ìoranta. "Tha seòladh lìn agus facal-faire agam airson Parnevik a lorg."
  
  "Tha seo uile mar phàirt den chùmhnant, a Mhìcheil. Agus tha fios agad mu thràth nach eil ann ach aon dòigh air am bònas fhaighinn."
  
  "A bheil Milo timcheall?" A-nis tha an tòna air atharrachadh. Gearradair smugaid. Naoidhe...
  
  "Dìreach mise agus an neach-leantainn as fheàrr agam."
  
  "Mmm... thoir cuireadh dha cuideachd ma thogras tu," dh"atharraich a guth. "Ach gu mì-fhortanach feumaidh mi a bhith sgiobalta. Log a-steach gu www.locatethepro.co.uk agus cuir a-steach am facal-faire ann an litrichean beaga: bonusmyles007, "lol. "Smaoinich gur dòcha gu bheil thu taingeil, Frey. Bu chòir an cruth rianadair àbhaisteach nochdadh. Tha Parnevik air a phrògramadh mar an ceathramh fear. Bu chòir dhut a bhith comasach air a lorg an àite sam bith."
  
  Chuir Abel Frey fàilte air gu sàmhach. B" e Alicia Miles an gnìomhaiche a b" fheàrr a chleachd e a-riamh. "Glè mhath, a Mhìcheil. Aon uair 's gu bheil do shùilean fo smachd, bidh thu far an leash. An uairsin thig air ais thugainn agus thoir leat na criomagan de na Canèidianaich. An uairsin bidh sinn a" bruidhinn. "...
  
  Chaidh an loidhne marbh. Chuir Frey sìos am fòn-làimhe aige, toilichte airson a-nis. "Ceart gu leòr, Hudson," thuirt e. "Tòisich an càr. Cuir a h-uile duine gu Ostergotland sa bhad." Bha am pìos mu dheireadh taobh a-staigh a ruigsinneachd, mar a bha a h-uile pìos eile nan cluicheadh iad na geamaichean mu dheireadh ceart. "Tha fios aig Milo dè a nì e."
  
  Rinn e sgrùdadh air sreath de sgrùdairean telebhisean.
  
  "Cò dhiubh a tha Captive 6 - Karin Blake?"
  
  Rinn Hudson sgrìob air an fheusag neo-shoilleir aige mus do shèid e. Lean Frey air adhart gus sgrùdadh a dhèanamh air an nighean fionn a bha na suidhe ann am meadhan a leapa, tharraing a casan suas chun smiogaid,
  
  No, nas mionaidiche, na shuidhe air an leabaidh a bhuineadh do Frey. Agus ag ithe biadh Frey anns a 'bhothan glaiste agus dìon a dh' òrduich Frey. A" cleachdadh dealan a phàigh Frey air a shon.
  
  Air an adhbrann tha slabhraidh a dhealbhaich e.
  
  A-nis bhuineadh i dha.
  
  "Cuir a" bhidio sa bhad chun t-seòmar agam air an sgrion mhòr. An uairsin innis don chòcaire dinnear a thoirt seachad an sin. Deich mionaidean às deidh seo, tha feum agam air an eòlaiche ealain armachd agam. " Stad e, a 'smaoineachadh.
  
  "Coinneach?"
  
  "Tha, an aon rud. Tha mi airson gun tèid e ann agus a bhrògan a thoirt leis. Chan eil dad eile airson a-nis. Tha mi airson gum bi an cràdh saidhgeòlach gu math fada gus am bi am fear seo air a phronnadh. Fuirichidh mi latha agus an uairsin bheir mi rudeigin nas cudromaiche dhi."
  
  "Agus prìosanach 7?"
  
  "A Dhia ghràdhach, Hudson, thoir math dha, mar a dhèiligeas tu riut fhèin. A 'chuid as fheàrr de na h-uile. Tha an ùine aige a bhith a" toirt buaidh oirnn a" tighinn dlùth..."
  
  
  TREAS AON
  
  
  
  AIRSPACE OVER SWEDEN
  
  
  Thuit am plèana. Dhùisg Ceanadach Moore le toiseach tòiseachaidh, le faochadh bho bhith air a dhùsgadh leis a" bhuaireadh, an latha ùr às deidh dha a Dark Chaser fhèin a chuir air falbh.
  
  Bha Caleb ann na aislingean dìreach mar a rinn e san fhìor shaoghal, ach tron oidhche mharbh e i a-rithist i le bhith a" crathadh cockroaches beò sìos a h-amhaich gus an do tachdadh i agus gum b" fheudar dhi a bhith a" cagnadh agus a" slugadh, an aon bhrath aice air a chràdh leis an uabhas a bha na sùilean , seasmhach gus an deachaidh an srad mu dheireadh a mach.
  
  Gu h-obann air a dhùsgadh agus air a reubadh bho ifrinn ifrinn, sheall i timcheall a" chaban le sùilean fiadhaich. Bha e sàmhach; bha luchd-sìobhalta agus saighdeirean a' dorsadh no a' bruidhinn gu sàmhach. Thuit eadhon Ben Blake na chadal a" greimeachadh air a" choimpiutair-uchd aige, cha robh na loidhnichean dragh air an gluasad a-mach le cadal agus gu duilich a-mach à àite air aodann balach.
  
  An uairsin chunnaic i Drake agus bha e a 'coimhead oirre. A-nis chuir na loidhnichean dragh aige ris an aghaidh aige a bha mar-thà tarraingeach. Bha a ionracas agus a neo-fhèinealachd follaiseach, do-dhèanta a fhalach, ach thug am pian a bha falaichte air cùl a mhisneachd oirre a bhith ag iarraidh comhfhurtachd a thoirt dha ... fad na h-oidhche.
  
  Rinn i gàire rithe fhèin. Tuilleadh iomraidhean roc dinosaur. Bha an ùine aig Drake na spòrs mòr. Chaidh mionaid seachad mus do thuig i gur dòcha gu robh a gàire a-staigh air a sùilean a ruighinn, oir rinn e gàire air ais oirre.
  
  Agus an uairsin, airson a" chiad uair anns na bliadhnaichean air fad bho chaidh i a-steach don Acadamaidh, bha aithreachas oirre gun robh a gairm ag iarraidh oirre a pearsantachd a dhì-sheòrsachadh. Bha i airson gum biodh fios aice ciamar a stoidhleadh a falt mar sin. Tha i a" guidhe gun robh i beagan a bharrachd Selma Blair agus beagan nas lugha de Sandra Bullock.
  
  Às deidh sin a ràdh, bha e gu math follaiseach gun do chòrd Drake rithe.
  
  Rinn i gàire air ais air, ach aig an àm sin chaidh am plèana sìos a-rithist agus dhùisg a h-uile duine. Dh'ainmich am pìleat gun robh iad uair a thìde air itealan bhon cheann-uidhe aca. Dhùisg Ben agus choisich e mar zombie gus beagan cofaidh Kona fhaighinn. Sheas Thorsten Dahl suas agus choimhead e timcheall.
  
  "Tha an t-àm ann radar a thionndadh air an talamh," thuirt e le leth-ghàire.
  
  Chaidh an cur gu itealaich thairis air Östergotland, ag amas air raointean far an robh an t-Ollamh Parnevik agus Ben den bheachd gum biodh baile Heidi suidhichte. Bha an t-ollamh bochd gu soilleir ann am pian bho bhàrr a mheòir agus chuir e iongnadh mòr air leis cho dòrainneach sa bha a chràdh, ach bha e cho toilichte ri cuilean "s a dh" innis e dhaibh mun mhapa a chaidh a ghràbhaladh air Sgiath Odin.
  
  An t-slighe gu Ragnarok.
  
  A rèir choltais.
  
  Gu ruige seo chan eil duine air a bhith comasach air eadar-theangachadh. An e mì-stiùireadh eile a bha seo fhathast bho Alicia Miles agus an sgioba troimh-chèile aice?
  
  Cho luath "s a bhris am plèana tro iomall garbh Dahl, chomharraich e an ìomhaigh a nochd air telebhisean an itealain. Chuir radar a bha a" dol a-steach don talamh spreadhaidhean goirid de thonnan rèidio a-steach don talamh. Nuair a bhuail e rud tiodhlaichte, crìoch no beàrn, sheall e ìomhaigh anns a" chomharra tilleadh aige. An toiseach tha iad duilich an aithneachadh, ach le eòlas bidh e nas fhasa.
  
  Chrath Ceanadach a ceann air Dahl. "A bheil a h-uile càil aig arm na Suaine?"
  
  "Tha an seòrsa rud seo riatanach," thuirt Dahl rithe gu mòr. "Tha dreach tar-chinealach againn den inneal seo a lorgas mèinnean agus pìoban falaichte. Teicneòlas fìor àrd. "
  
  Bhris Dawn thairis air fàire, agus an uairsin chaidh a chuir air falbh le sgòthan glasa rag nuair a leig Parnevik a-mach glaodh. "Seo! Tha an ìomhaigh seo coltach ri seann tuineachadh Lochlannach. Am faic thu an oir cruinn a-muigh - is iad sin na ballachan dìon - agus na stuthan ceart-cheàrnach a-staigh? Is e taighean-còmhnaidh beaga a tha seo."
  
  "Mar sin, aithnichidh sinn an taigh as motha..." Thòisich Ben gu sgiobalta.
  
  "Chan eil," thuirt Parnevik. "Feumaidh gur e taigh-fada coimhearsnachd a tha seo - àite coinneachaidh no cuirm. Bhiodh an dàrna taigh as motha aig Heidi, nam biodh i an seo dha-rìribh."
  
  Mar a thàinig am plèana sìos gu slaodach, nochd ìomhaighean nas soilleire. Cha b" fhada gus an robh an tuineachadh air a chomharrachadh gu soilleir grunn throighean fon talamh, agus cha b" fhada gus an robh an dàrna taigh as motha ri fhaicinn.
  
  "Chì thu seo," chomharraich Dahl dath nas doimhne, cho fann is nach biodh e air fhaicinn mura robh cuideigin ga lorg. "Tha seo a" ciallachadh gu bheil beàrn ann, agus tha e suidhichte dìreach fo thaigh Heidi. "Dam," thuirt e, a" tionndadh mun cuairt. "Thog i an taigh aice dìreach os cionn tobar Mimir!"
  
  
  A dhà-fhichead
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Aon uair "s gu robh iad air an talamh agus air coiseachd grunn mhìltean tro chluaintean fliuch, dh" òrduich Dahl stad. Choimhead Drake mun cuairt air na rudan nach b" urrainn dha a mhìneachadh ach mar, anns an spiorad ùr Dino-Rock a bha e fhèin agus Ceanadach a" roinn, sgioba motley. Bha na Suainich agus SGG air an riochdachadh le Thorsten Dahl agus triùir de na fir aige, an SAS le Wells agus deichnear shaighdearan. Chaidh fear fhàgail ann an Hawaii, air a leòn. Chaidh Sgioba Delta a lùghdachadh gu sianar; an uair sin bha Ben, Parnevik, Ceanadach agus e fhèin. Dh'fhuirich Hayden leis an itealan.
  
  Cha robh aon neach 'nam measg nach robh air a bhuaireadh le duilgheadasan an obair. Leis gu robh am plèana a" feitheamh, làn connadh agus armachd, leis na figearan air bòrd, deiseil airson an toirt gu àite sam bith san t-saoghal, cha do chuir e ach cuideam air cho dona sa bha an suidheachadh.
  
  "Ma chuidicheas e," thuirt Dahl agus a h-uile duine a" coimhead air le dùil, "chan eil mi a" faicinn ciamar a lorgas iad sinn an turas seo, "thuirt e. "Tòisich le bhith a" cleachdadh stuthan-spreadhaidh aotrom gus beagan throighean a ghlanadh sìos, agus an uairsin tha an t-àm ann ràcadh. "
  
  "Bi faiceallach," chrath Parnevik a làmhan. "Chan eil sinn ag iarraidh tuiteam."
  
  "Na gabh dragh," thuirt Dahl gu sunndach. "Eadar na diofar fheachdan an seo, tha mi a" smaoineachadh gu bheil sgioba eòlach againn, an t-Ollamh.
  
  Bha gàire grumpy ann. Rinn Drake sgrùdadh air an àrainneachd mun cuairt orra. Stèidhich iad iomall farsaing, a 'fàgail fir air mullach grunn chnuic a bha timcheall air an làrach far an robh radar a' dol a-steach a 'sealltainn gu robh seann taigh-faire air seasamh uaireigin. Nam biodh e math gu leòr dha na Lochlannaich agus dha na h-uile...
  
  Bha na còmhnardan feurach agus ciùin, 's gann a dhùisg a' ghaoth aotrom na craobhan a dh'fhàs an ear air an suidheachadh. Thòisich e air uisgeachadh gu h-aotrom agus an uairsin stad e mus do dh'fheuch e a-rithist.
  
  Ghlaodh fòn-làimhe Ben. Ghabh a shùilean air sealladh tathaichte. "Dad? Dìreach trang. Canaidh mi air ais thu aig an deireadh. " Dhùin e an inneal, a" coimhead air Drake. "Chan eil ùine agam," thuirt e. "Tha fios aca mu thràth gu bheil rudeigin a" dol, dìreach chan eil fios aca dè a th "ann."
  
  Chrath Drake agus choimhead e air a" chiad spreadhadh gun a bhith a" lasadh. Bha feur, sgrathan agus salachar a' dol dhan adhar. Chaidh seo a leantainn sa bhad le stailc eile, beagan nas doimhne, agus dh" èirich sgòth eile bhon talamh.
  
  Thàinig grunn fhireannach a 'tàirneanach air adhart, a' cumail sluasaidean fhad 'sa bha iad a' cumail armachd. Sealladh surreal.
  
  "Bi faiceallach," thuirt Parnevik. "Cha bhiodh sinn airson gum biodh duine fliuch an casan." Rinn e gàire mar gum b" e an fealla-dhà as motha ann an eachdraidh.
  
  Sheall dealbh farsaing nas soilleire toll fon taigh-fhada aig Heidi a lean gu uamh mòr. Gu soilleir bha barrachd air dìreach tobar na laighe an sin, agus bha an sgioba air a bhith faiceallach. Thug e uair a thìde eile de chladhach faiceallach agus grunn stadan fhad "s a bha Parnevik a" gairm agus a" sgrùdadh na stuthan a chaidh a lorg mus deach iad à sealladh gu èadhar tana.
  
  Chleachd Drake an turas seo gus a smuaintean a chuir air dòigh. Gu ruige seo, bha e a" faireachdainn mar gun robh e air a bhith air rolair coaster gun bhreicichean sam bith. Eadhon às deidh na bliadhnaichean sin, bha e fhathast nas cleachdte ri bhith a" leantainn òrdughan na bhith a" cur an gnìomh plana gnìomh, agus mar sin bha feum aige air barrachd ùine airson smaoineachadh na, can, Ben Blake. Bha fios aige gu cinnteach air dà rud - bha iad daonnan air an cùlaibh, agus thug an nàimhdean orra dèiligeadh ri suidheachaidhean seach a bhith gan cruthachadh; gun teagamh tha seo mar thoradh air gun deach iad a-steach don rèis seo air cùl an luchd-dùbhlain aca.
  
  A-nis tha an t-àm ann tòiseachadh air an rèis seo a bhuannachadh. A bharrachd air an sin, bha e coltach gur e seo an aon bhuidheann a bha coisrigte airson an saoghal a shàbhaladh seach a bhith ann an cunnart.
  
  Mar sin a bheil thu a' creidsinn ann an sgeulachdan taibhse?
  
  Chan e, fhreagair e san aon dòigh ris an uairsin. Ach tha mi a" creidsinn ann an sgeulachdan uamhasach...
  
  Rè a mhisean mu dheireadh mar bhall den SRT dìomhair, aonad sònraichte den SAS, chaidh e fhèin agus triùir bhall eile den sgioba aige, Alicia Miles nam measg, air baile beag iomallach ann an ceann a tuath Iorac, agus chaidh a luchd-còmhnaidh a chràdh agus a mhurt. A" gabhail ris gu bheil e follaiseach, "s e an rud a bha iad a" sgrùdadh... saighdearan Breatannach is Frangach a lorg fhathast an sàs anns an ceasnachadh aca.
  
  Dhorchaich na thachair an còrr de làithean Matt Drake air an Talamh. Air a dalladh le feirg, chuir e fhèin agus an dithis bhall eile den sgioba stad air a" chràdh.
  
  Tachartas 'teine càirdeil' eile am measg mòran.
  
  Sheas Alicia Miles agus choimhead i, gun a bhith air a truailleadh le cuach sam bith aon dòigh no dòigh eile. Cha b' urrainn i stad a chur air a' chràdh, agus cha b' urrainn i stad a chur air bàs an luchd-cràdh. Ach lean i òrdughan a ceannard.
  
  Matt Drake.
  
  Às deidh seo, thàinig beatha an t-saighdeir gu crìch dha, chaidh a h-uile càirdeas romansach a thug i taic a bhriseadh gu pìosan. Ach cha robh a bhith a" fàgail na seirbheis a" ciallachadh gun deach na cuimhneachain air falbh. Dhùisg a bhean e oidhche às deidh oidhche agus an uairsin shleamhnaich i a-mach às a leabaidh làn fallas, a" caoineadh shìos an staidhre nuair a dhiùlt e aideachadh.
  
  A-nis mhothaich e Ceanadach na sheasamh mu choinneamh, a" gàireachdainn mar gum biodh i air itealan. Bha a falt an crochadh gu fuasgailte agus dh'fhàs a h-aodann beothail agus mì-mhodhail le a gàire. Sùilean sa mheadhan agus buidheann dìomhair Bhictòria còmhla ri sgeadachadh tidsear-sgoile agus bacadh gnìomhachais. Gu math measgaichte.
  
  Rinn e gàire air ais. Dh" èigh Thorsten Dahl: "Falbh gu domhainn a-steach don leughadh! Tha feum againn air stiùireadh airson na sliochd."
  
  Nuair a dh"fhaighnich Ben dha dè a bh" ann an Sliochd, rinn e gàire. "Dìreach a-mach à uirsgeul Hollywood, a charaid. Cuimhnich mar a leum mèirleach far togalach agus chaidh an leum aige atharrachadh gu millimeatair mus deach stad a chuir air tuiteam? Uill, is e an Blue Diamond Lander an inneal a bhios iad a" cleachdadh. "
  
  "Tarraingeach".
  
  Mhothaich Drake an t-seann Cheannard aige gu slaodach a" coiseachd mun cuairt agus thug e leis am flasg cofaidh a chaidh a thabhann. Tha an còmhradh seo air a bhith greis ga dhèanamh. Bha Drake airson crìoch a chuir air.
  
  "Maidh?" Dh'fhaighnich e, a 'leigeil sìos a bhilean gu talamh gu talamh gus nach tuigeadh duine sam bith a cheist.
  
  "Hm?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "Dìreach innis dhomh".
  
  "A mhaitheas gràsmhor, a dhuine, às deidh a" ghainnead fiosrachaidh a tha thu a" toirt seachad mun t-seann chur-seachad agad, is gann gun urrainn dhomh cunntadh air a bhith a" toirt seachad rudan an-asgaidh a-nis, an urrainn dhomh?"
  
  Cha b' urrainn Drake cuideachadh ach gàire a chumail fodha. ""S e bodach salach a th" annad, fhios agad sin?"
  
  "Is e seo a tha gam chumail aig mullach mo gheama. A-nis innis dhomh sgeulachd bho aon de na miseanan dìomhair aice - gin dhiubh."
  
  "Uill... is dòcha gun sèid mi do chothrom an seo agus gun toir mi rudeigin tame dhut," thuirt Drake. "No dh" fhaodadh tu feitheamh gus am bi seo seachad agus bheir mi an t-òr dhut ... is aithne dhut an aon fhear."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Nuair a chaidh Mai fo-thalamh aig a" cho-chruinneachadh cosplay as motha ann an Iapan gus na Fuchu Triads a bha a" ruith gnìomhachas na pornagraf aig an àm a thoirt a-steach agus a ghlacadh."
  
  Bha Wells a" coimhead mar gum biodh e an impis grèim fhaighinn. "Iosa, Drake. Tha thu nad amadan. Ceart gu leòr ma-thà, ach earbsa mi, tha fiachan agad orm a-nis," ghabh e anail. "Tharraing na Seapan a-mach à Hong Kong i, dìreach fo dhearbh-aithne meallta, gun rabhadh, a" sgrios gu tur a "chòmhdach a bha i air a bhith a" togail airson dà bhliadhna.
  
  Thug Drake sealladh fosgailte, iongantach dha. "Cha bhi".
  
  "Na faclan agamsa cuideachd."
  
  "Carson?"
  
  "An ath cheist agam cuideachd. Ach, Drake, nach eil e follaiseach?"
  
  Bha Drake a" smaoineachadh mu dheidhinn. "Is e dìreach gur i an tè as fheàrr a th" aca. An rud a b" fheàrr a bh" aca a-riamh. Agus feumaidh iad a bhith eu-dòchasach air a shon."
  
  "Tha sinn air a bhith a" gabhail fiosan bhon Roinn Ceartais agus na Prìomhairean aca airson timcheall air còig uairean deug a-nis, dìreach mar na Yankees. Aidichidh iad a h-uile càil dhuinn - chuir iad a-mach i gu scout La Veraine oir is e sin an aon cheangal a lorg iad ris a" bhreugan seo a tha mar-thà air àrdachadh chun tachartas as motha a tha a" tachairt air a" phlanaid an-dràsta. Chan eil ann ach beagan uairean a thìde mus tèid againn air aideachadh dhaibh."
  
  Rinn Drake gàire. "A bheil adhbhar sam bith gun a bhith ag aideachadh an-dràsta? Is dòcha gur e togail air leth a bhiodh ann. "
  
  "Tha mi ag aontachadh, a charaid, ach is e riaghaltasan a th" ann an riaghaltasan, agus ge bith a bheil an saoghal ann an cunnart no nach eil, is toil leotha na geamannan beaga aca a chluich, nach eil? "
  
  Chomharraich Drake toll san talamh. "Tha e coltach gu bheil iad deiseil."
  
  
  * * *
  
  
  Bha ìre teàrnaidh Drake air a shuidheachadh aig 126 troigh. Chaidh inneal ris an canar muzzle fuasglaidh sgiobalta a chuir na làimh agus chaidh baga-droma a thoirt dha. Tharraing e clogaid fear-smàlaidh le flashlight ceangailte ri a cheann agus ruith e tron mhac-droma aige. Flashlight mòr, tanca ocsaidean, armachd, biadh, uisge, rèidio, solar ciad-chobhair - a h-uile dad a dh "fheumas e airson uaimhean. Tharraing e air paidhir mhiotagan troma agus choisich e gu oir an t-sloc.
  
  "Geronimo?" dh'iarr e air Ceanadach, a dh'fhuirich shuas an staidhre còmhla ri Ben agus an t-Ollamh, cuideachadh le sùil a chumail air an iomall.
  
  "Air neo faigh do adhbrannan, cuir do chasan a-mach agus cuir an dòchas," thuirt i.
  
  Rinn Drake gàire gu h-olc oirre, "Thig sinn air ais thuige nas fhaide air adhart," thuirt e agus leum e a-steach don dorchadas.
  
  Dh"fhairich e sa bhad an spionnadh fuasglaidh daoimean dearg. Lùghdaich astar an tuitidh aige mar a thuit e, agus chuir a chuibhle bheag strìochag ceud uair san diog. Bha ballachan an tobair - gu fortanach a-nis tioram - a" frasadh seachad le frasan kaleidoscopic, mar ann an seann fhilm dubh is geal. Mu dheireadh ghluais an teàrnadh gu snàgadh, agus dh"fhairich Drake na bòtannan aige a" breabadh gu socair far a" chreig chruaidh. Bhrùth e am muzzle agus dh"fhairich e an sgaoileadh brosnachaidh bhon chrios-suidheachain aige. Rinn Drake ath-sgrùdadh air a" phròiseas airson a thionndadh gu bhith na Ascendant mus deach e a-null gu far an robh Dal agus leth-dhusan fear a" feitheamh.
  
  Chrath an làr gu h-eagallach, ach thug e às dha sprùilleach spìosrach.
  
  "Tha an uamh seo gu math beag an taca ris na chunnaic sinn air radar a" dol a-steach don talamh, "thuirt Dahl. "Dh" fhaodadh e a bhith air a thomhas ceàrr. Sgaoil a-mach agus coimhead airson... tunail... no rudeigin mar sin."
  
  Chrath an Suaineach, air a shàrachadh leis an aineolas aige fhèin. Chòrd e ri Drake. Choisich e gu mall timcheall na h-uamha, a 'sgrùdadh nam ballachan neo-chòmhnard agus air chrith, a dh'aindeoin a' chleòc tiugh a thugadh dha. Bha na mìltean de thunnaichean de chreig 's de thalamh a' bruthadh sìos air, agus bha e an seo, a' feuchainn ri dhol nas doimhne. Dha-san bha e coltach ri beatha saighdeir.
  
  Rinn Dahl conaltradh le Parnevik tro fhòn-bhidio dà-shligheach. Dh" èigh an t-àrd-ollamh na h-uimhir de "mholaidhean" gun do chuir Dahl dheth am fuaim às deidh dà mhionaid. Bha na saighdearan a" stampadh timcheall na h-uamha gus an do dh" èigh fear de na balaich Delta: "Tha gràbhalaidhean agam an seo. Ged is e rud beag a th" ann."
  
  Chuir Dahl dheth am fòn-bhidio. Bha guth Parnevik àrd agus soilleir, agus an uairsin stad e nuair a thug Dahl am fòn cealla chun bhalla.
  
  "Am faca tu seo?"
  
  "Tha! Det ar bra! Bra!" Chaill Parnevik a chuid Beurla le toileachas. "Walknott... mmm... snaidhm de ghaisgich a chaidh a mharbhadh. Is e seo an samhla air Odin, an triantan trì-fhillte, no triantan Borromean, co-cheangailte ris a" bheachd air bàs glòrmhor ann am blàr."
  
  Chrath Drake a cheann. "Lochlannaich fhuilteach."
  
  "Tha an samhla seo ri lorg gu tric air "clachan dhealbhan" a tha a" sealltainn bàs ghaisgich ghaisgeach a" siubhal air bàta no air muin eich gu Valhalla - lùchairt Odin.
  
  "Tha mi duilich do chaismeachd a mhilleadh, a charaid," thuirt an duine dìreach SAS, "ach tha am balla so cho tiugh ri mo mhàthair-chèile."
  
  Ghabh iad uile ceum air ais, a" priobadh na solais clogaid aca thairis air an uachdar gun suathadh.
  
  "Feumaidh gur e balla meallta a th" ann. " Cha mhòr nach robh an duine a" sgreuchail le toileachas. "Feumaidh gu bheil!"
  
  "Fuirich," chuala Drake guth òg Ben. "Tha e cuideachd ag ràdh gur e an Death Knot a chanar ri Valknoth cuideachd, mar shamhla air luchd-leantainn Odin aig an robh penchant airson bàs fòirneartach. Tha mi dha-rìribh a" creidsinn gum faodadh seo a bhith na rabhadh. "
  
  "Tarbh-shit". Bha osna Drake dùrachdach.
  
  "Seo do bheachd, a ghillean," thàinig guth Cheanadach. "Dè mu dheidhinn sgrùdadh nas mionaidiche air na ballachan gu lèir. Ma gheibh thu barrachd Walknotts, ach an lorg thu balla bàn, bhithinn a" taghadh am fear seo."
  
  "Tha e furasta dhut a ràdh," thuirt Drake. "A bhith shuas an sin agus a h-uile càil."
  
  Dhealaich iad, a" cìreadh nam ballachan creagach òirleach le òirleach. Sgrios iad air falbh linntean de dhuslach, sguab iad air falbh lìn chnap agus chuir iad air falbh molltair. Mu dheireadh, lorg iad trì Valknots eile.
  
  "Sgoinneil," thuirt Drake. "Is e ceithir ballachan a th" ann, ceithir rudan snaidhm. Dè an ifrinn a nì sinn a-nis?"
  
  "A bheil iad uile co-ionann?" - dh'fhaighnich an t-àrd-ollamh le iongnadh.
  
  Sheall fear de na saighdearan dealbh de Parnevik air an sgrion fòn-bhidio. "Uill, chan eil fios agam mu do dheidhinn ghillean, ach tha mi cinnteach gu bheil mi sgìth de bhith ag èisteachd ris. Bhiodh an t-Suain damn air crìoch a chuir oirnn o chionn fhada."
  
  "Fuirich," thuirt guth Ben. "Tha na sùilean ann an tobar Mimir, chan e..." chaidh a ghuth a chall air cùl na h-aiseagan statach, agus an uairsin chaidh an sgrion dorcha. Chrath Dahl e, thionndaidh e air agus dheth, ach gun fheum.
  
  "Crap. Dè bha e a" feuchainn ri ràdh?
  
  Bha Drake gu bhith a" tomhas nuair a thàinig am fòn-bhidio beò a-rithist agus lìon aghaidh Ben an sgrion. "Chan eil fhios agam dè thachair. Ach èist - tha na sùilean ann an tobar Mimir, chan ann san uaimh a tha fodha. Tuig?"
  
  "Tha. Mar sin chaidh sinn seachad orra air an t-slighe sìos?"
  
  "Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil".
  
  "Ach carson?" Dh'fhaighnich Dahl gu h-iongantach. "An uairsin carson a chaidh an uamh seo a chruthachadh idir? Agus sheall an radar a bha a 'dol a-steach don talamh gu soilleir gu robh àite mòr fodha. Gu dearbh, dh'fheumadh am pìos a bhith shìos an sin."
  
  "Mura h-eil -" dh"fhairich Drake fuachd uamhasach. "Mura h-eil an t-àite seo na ribe."
  
  Gu h-obann bha Dahl a 'coimhead mì-chinnteach. "Ciamar?"
  
  "A bheil an t-àite seo fo sinne? Dè mas e sloc gun bhonn a th" ann?"
  
  "Tha seo a" ciallachadh gu bheil thu nad sheasamh air cluasag crèadha!" Chlisg am fear ann an uamhas. "Raon! Dh" fhaodadh e tuiteam aig àm sam bith. Faigh a-mach às an sin a-nis!"
  
  Choimhead iad air a chèile airson aon mhionaid gun chrìoch de bhàsmhorachd eu-dòchasach. Bha iad uile airson a bhith beò cho dona. Agus an uairsin dh'atharraich a h-uile càil. Bha an rud a bha uair na sgàineadh san làr concrait a-nis na phannal cruaidh sgàinte. Cha b' ann bho ghluasad na cloiche a thàinig am fuaim neònach seo, ach bhon fhìrinn gu robh an làr a' sgoltadh gu slaodach bho cheann gu ceann.
  
  Le sloc gun chrìoch fodha ....
  
  Chaidh an sianar fhireannach fo chasaid feargach aig an dà Ascendants. Nuair a ràinig iad an sin, fhathast beò, dh'èigh Dahl òrdugh a thoirt air ais.
  
  "Tha an dithis agaibh a" dol an toiseach. Air sgàth Dhè bithibh cruaidh."
  
  "Agus air do shlighe suas," thuirt Parnevik, "bi gu sònraichte mothachail air na tha timcheall ort. Chan eil sinn airson an artifact a chall."
  
  "Na bi nad leth-fhacal, a Pharnevik." Bha Dahl ri a thaobh fhèin le ro-innse. Chan fhaca Drake a leithid a-riamh e. "Nì an dithis mu dheireadh againn sùil fhad" s a thèid sinn air adhart, "thuirt e, a" coimhead air Drake. "Sin thu agus mise".
  
  Sheas am fòn-bhidio a-rithist agus thionndaidh e dheth. Chrath Dahl e mar gum biodh e a" feuchainn ri a thachdadh. "Air a mhilleadh leis na Yankees, gun teagamh."
  
  Thug e trì mionaidean airson a" chiad chàraid a ruighinn ìre na talmhainn. An uairsin trì eile airson an dàrna paidhir. Bha Drake a" smaoineachadh air a h-uile rud a dh" fhaodadh tachairt ann an sia mionaidean - eòlas fad a bheatha, no gun dad idir. Dhaibhsan bha e mu dheireadh. Gun ni sam bith ach crionadh na creadha, osnaich chloiche gluasad, srann an t-seanchais, co-dhùnadh am bu chòir dha beatha no bàs a dhuaiseachadh.
  
  Bha an làr fon chiad samhla a lorg iad air tuiteam às a chèile. Cha robh rabhadh ann; mar gum biodh an làr dìreach air an taibhse a leigeil seachad agus air tuiteam ann an dearmad. Dhìrich Drake cho fada suas an tobar 's a b' urrainn dha. Bha e cothromach air a taobhan seach air ùrlar lag na h-uamha. Phòg Dahl taobh eile an tobair, a" greimeachadh air pìos de chnàimh uaine leis an dà làmh, an fhàinne air a mheur pòsaidh a" nochdadh an lanntair air clogaid Drake.
  
  Choimhead Drake suas, a" lorg pìosan sreang làidir sam bith a b" urrainn dhaibh a cheangal ris na h-innealan aca. An uairsin chuala e Dahl ag èigheach: "Sit!" agus choimhead mi sìos dìreach ann an tìde gus am fòn bhidio fhaicinn a" snìomh bho cheann gu ceann ann an gluasad slaodach aingidh mus tuit e le èiginn gu làr na h-uamha.
  
  Air a lagachadh, leig an dreach cruaidh seachad, a 'tuiteam a-steach do tholl dubh mar seann aislingean Drake mu bhith a' tòiseachadh teaghlach. Thainig stoirm d'an ionnsuidh, a' leigeadh a mach adhar bu mhoich a bha air a lionadh le dorchadas do-labhairt as an àit anns an robh na creutairean dalla a' falach agus a' sleamhnachadh.
  
  Agus, a" coimhead sìos dhan dubh-aigein sin de sgàil gun ainm, lorg Drake a-rithist creideamh òige ann an uilebheistean.
  
  Bha fuaim slaodach slaodach ann, agus thàinig ròp a-nuas bho shuas, a" bualadh. Rug Drake gu taingeil air agus cheangail e ris an acfhainn aige. Rinn Dahl an aon rud, a" coimhead co-ionann geal, agus bhrùth iad le chèile na putanan aca.
  
  Thug Drake sùil air an altimeter. Rinn e sgrùdadh air an leth aige den tobar agus rinn Dahl leth-bhreac dheth air an taobh eile. Iomadh uair stad iad agus lean iad air adhart gus sùil nas mionaidiche a thoirt, ach a h-uile turas cha do lorg iad dad. Chaidh ceud troigh, agus an uair sin ceithir fichead. Chrath Drake a làmhan gu fuilteach, ach cha d"fhuair e dad. Choisich iad air adhart, a-nis leth-cheud troigh, agus an uairsin chunnaic Drake nach robh solas ann, rud a thug a-steach an solas a thilg e oirre.
  
  Bòrd fiodha farsaing, air a shlaodadh air na h-oirean, gun a bhith a 'toirt buaidh air taiseachd no molltair. Chunnaic Drake na gràbhalaidhean air an uachdar agus thug e greis air a' chlogaid a shuidheachadh ceart.
  
  Ach nuair a rinn e e ...
  
  Sùilean. Ìomhaigh samhlachail de shùilean Odin, snaighte à fiodh agus air fhàgail an seo ... cò leis?
  
  Le Odin fhèin? O chionn mìltean bhliadhnaichean? Ùghdar: Heidi? An robh e so-chreidsinneach barrachd no nas lugha?
  
  Thug Dahl sùil iomagaineach sìos. "Air sgàth a h-uile duine againn, Drake, na leig às seo."
  
  
  TRI FHICHEAD
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Thàinig Drake a-mach à tobar Mimir, a 'cumail a' chlàr fiodha àrd mar chuach. Mus b" urrainn dha facal a thoirt seachad, bha e gu ìre mhòr air a shlaodadh bhon acfhainn aige agus air a thilgeil gu làr.
  
  "Hey, socair sìos..." Sheall e sìos stoc an inneal bruadar à Hong Kong, aon den fheadhainn ùra. Ruith e beagan agus chunnaic e saighdearan marbh agus a 'bàsachadh nan laighe air an fheur - Delta, SGG, SAS - agus Ceanadach air an cùlaibh, air a ghlùinean le gunna air a chomharrachadh aig a ceann.
  
  Chunnaic e Ben a" toirt air seasamh dìreach ann an tachdadh, làmhan mì-thròcaireach Alicia Miles a" greimeachadh gu teann air amhaich. Cha mhòr nach do bhris cridhe Drake nuair a chunnaic e Ben fhathast a" greimeachadh air a fhòn cealla na làimh. A" teannadh ri m" anail mu dheireadh...
  
  "Leig leis a" Bhreatannach seasamh, "thàinig Colby Taylor à Canada a-steach do sheallaidhean Drake. "Leig leis coimhead air a charaidean a" bàsachadh - dearbhadh gun urrainn dhomh a h-uile pàirt dheth a ghabhail mus gabh mi a bheatha."
  
  Leig Drake le teintean a 'bhlàir a dhol a-steach do na buill aige. "Chan eil agad ach dearbhadh gu bheil an t-àite seo a rèir na tha e ag ràdh anns an leabhar-iùil damn - gur e dùthaich uilebheistean a th" ann."
  
  "Dè cho bàrdail," thuirt am billeanair. "Agus tha e fìor. Thoir dhomh na sùilean." Chùm e a-mach a làmhan mar leanabh ag iarraidh barrachd. Thug an mercenary seachad ìomhaigh de shùilean Odin. "Gu math. Tha sin gu leòr. Mar sin càite a bheil am plèana agad, Drake? Tha mi ag iarraidh pìosan dhibh agus an uairsin falbh às an toll shit seo."
  
  "Cha choilean thu dad às aonais an Sgiath," thuirt Drake... a" chiad rud a thàinig gu inntinn. "Agus an uairsin faigh a-mach mar a thig e gu bhith na mhapa airson Ragnarok."
  
  "Amadan," rinn Taylor gàire tàmailteach. "Is e an aon adhbhar a tha sinn an seo an-diugh agus chan ann o chionn fichead bliadhna, leis nach deach an Sgiath a lorg ach o chionn ghoirid. Tha mi cinnteach gu bheil fios agad air seo mu thràth, ge-tà. A bheil thu a 'feuchainn ri mo dhèanamh nas slaodaiche? A bheil thu a" smaoineachadh gun sleamhnaich mi suas agus gun toir mi cothrom eile dhut? Uill, Mr Drake, leig dhomh innse dhut. i..." thuirt e ri Alicia, "chan eil i a" sleamhnachadh suas. Tha i. . asal cruaidh òir, sin agad i!"
  
  Bha Drake a" coimhead nuair a bha a cho-obraiche a bh" ann roimhe a" tachdadh Ben gu bàs. " Reicidh i ris an neach a's airde thu."
  
  "Is mise an neach-tairgse as àirde, bidh thu a" dèanamh pìos de shit."
  
  Agus le toil Providence, ghabh cuideigin brath air a" mhionaid seo gus peilear a losgadh. Thog am peilear gu làidir tron choille. Thuit aon de luchd-duaise Taylor le treas sùil ùr, a" bàsachadh sa bhad.
  
  Bha Colby Taylor a" coimhead iongantach airson diog. Bha e a 'coimhead mar gum biodh Bryan Adams dìreach air leum a-mach às a' choille agus thòisich e a 'cluich "Summer of '69." Thionndaidh a shùilean gu bhith nan sàsaichean. An uairsin bhuail fear de na saighdearan aige a-steach dha, ga bhualadh gu làr, an mercenary a "sileadh, a" sgreuchail agus a "strì, a" bàsachadh. Bha Drake ri an taobh sa bhad nuair a reub an luaidhe an èadhar os an cionn.
  
  Thachair a h-uile càil aig an aon àm. Thilg Ceanadach a corp gu h-àrd. Bha mullach a claigeann cho daingeann ann an conaltradh ri smiogaid an fhreiceadain ga còmhdachadh is nach do thuig e eadhon dè thachair. Sa bhad croch suas.
  
  Chaidh cnap urchair air ais 's air adhart ; chaidh na saighdearan-duaise, a chaidh an glacadh san fhosgladh, a sgrios.
  
  Chaidh Thorsten Dahl a shaoradh nuair a chaill an mercenary a bha ga chumail trì cairteal de a cheann chun an treas peilear a thàinig bhon raidhfil. Thàinig ceannard SGG chun an Àrd-ollamh Parnevik mar chrùbag agus thòisich e a" slaodadh a" bhodaich a dh"ionnsaigh dòrlach de phreasan.
  
  Bha a" chiad bheachd aig Drake air Ben. Fhad "s a bha e ag ullachadh airson geall eu-dòchasach a dhèanamh, chrath ana-chreideamh e mar bhuille electromagnetic mìle-watt. Thilg Alicia am balach gu aon taobh agus chaidh e air adhart gu Drake fhèin. Gu h-obann nochd gunna na làimh; cha robh e gu diofar dè am fear. Bha i a cheart cho marbhtach leis an dithis.
  
  Thog i suas e, ag amas air.
  
  Sgaoil Drake a ghàirdeanan a-mach gu na taobhan ann an gluasad nàire. Carson?
  
  Bha a ghàire aoibhneach, mar ghàire deamhan a lorg feòil gun suathadh ann an lair a bha e an dùil a bha air a bhith air a chleachdadh o chionn fhada.
  
  Tharraing i an inneal-brosnachaidh. Ghluais Drake, an dùil ri teas agus an uairsin numbness agus an uairsin pian, ach ghlac sùil na h-inntinn leis an eanchainn aige agus chunnaic e gun robh i air a h-amas atharrachadh aig a" mhionaid mu dheireadh ... Tàillear. Na gabh sinn cunnartan.
  
  Thàinig dà shaighdear SAS agus dà Delta Marines beò. Rug an SAS air Ben agus shlaod e air falbh e. Na bha air fhàgail de Sgioba Delta deiseil airson teine a thilleadh aig gàrradh chraobhan faisg air làimh.
  
  Chaidh barrachd shots a-mach. Thionndaidh an gille Delta agus thuit e. Bha am fear eile a" snàgadh air a stamag gu far an robh Tobraichean air tuiteam, air taobh eile Tobar Mhimir. Rinn corp buailteach Wells magadh nuair a tharraing an t-Ameireaganach air falbh e, dearbhadh gu robh e beò.
  
  Chaidh na beagan mhionaidean ri teachd seachad ann an blur. Chlisg Alicia ann am fearg agus leum i às deidh an t-saighdear Ameireaganach. Nuair a thionndaidh e agus a thug i na h-aghaidh le a dhòrn, stad i airson diog.
  
  "Tionndaidh air falbh," chuala Drake i ag ràdh. "Dìreach falbh."
  
  "Chan fhàg mi am fear seo às mo dhèidh."
  
  "A Ameireaganaich, dìreach thoir fois dha," thuirt i mus sgaoil i ifrinn. Chaidh an cluicheadair as fheàrr ann an Ameireagaidh air ais, a" tuiteam tron fheur thiugh, an toiseach a" cumail grèim air aon ghàirdean agus an uairsin a "dol às àicheadh mar a chaidh a bhriseadh mus do chaill e sealladh ann an aon sùil agus mu dheireadh a" tuiteam às a chèile gun eadhon a bhith a "frasadh.
  
  Rinn Drake sgreuchail, a 'ruith a dh'ionnsaigh Alicia agus i a' togail Wells suas ri taobh a 'choilleir.
  
  "A bheil thu craicte?" - dh'èigh e. "A bheil thu gu tur craicte?"
  
  "Tha e a" dol a-steach don tobar," bha sùilean Alicia murt. "Faodaidh tu a dhol còmhla ris no nach eil, Drake. Do cho-dhùnadh."
  
  "Carson ann an ainm Dhè? Carson?"
  
  "Aon latha, Drake. Aon latha, ma mhaireas tu beò an seo, bidh fios agad."
  
  Stad Drake gus an anail a ghlacadh. Dè bha i a' ciallachadh? Ach le bhith a 'call cuideam a-nis bhiodh e a' toirt cuireadh do bhàs cho cinnteach 's gum biodh e air fèin-mharbhadh a dhèanamh. Ghairm e air na cuimhneachain trèanaidh aige, na inntinn, na sgilean SAS aige. Bhuail e i le punch bogsaidh dìreach, jab, crois. Rinn i an aghaidh, a" dèanamh cinnteach gum buail e a chaol-dùirn le feachd pronnadh gach turas, ach a-nis bha e gu math faisg.
  
  Far an robh e airson a bhith.
  
  Sheall e a mheur air a h-amhaich. Ghabh i ceum taobh, gu dìreach a-steach don ghlùin a bha ag èirigh, ag amas air beagan riban a bhriseadh agus a tuiteam nas slaodaiche.
  
  Ach ghluais i eadar a ghlùinean gus an robh iad uamhasach dlùth, òirlich bho chèile, sùil gu sùil.
  
  Sùilean mòra. Sùilean brèagha.
  
  Bhuineadh iad do aon de na creachadairean as motha san t-saoghal.
  
  "Tha thu cho lag ri pàisde slatach, Matt."
  
  Bha an uisge-beatha aice a" fuarachadh a chnàmhan nuair a chaidh i air adhart, leudaich i a gàirdean, agus thilg i dhan adhar e. Thàinig e air tìr air a dhruim, gun anail. Chan eil eadhon diog às deidh sin bha i air a mhullach, glùinean a" slamadh a-steach don plexus grèine aige, a mhaoil a" bualadh na aghaidh fhèin, a" toirt air rionnagan fhaicinn.
  
  A 'coimhead a-rithist ann an sùilean a chèile, thuirt i, "Luidh sìos."
  
  Ach cha b" e esan a dh"fheumadh an taghadh a dhèanamh. Cha b" urrainn dha a dhèanamh ach a làmh a thogail, a" gluasad chun an taobh a choimhead fhad "s a bha i a" slaodadh na tobraichean leth-mhothachail gu oir an t-sloc gun bhonn ris an canar Tobar Mimir.
  
  Rinn Drake sgreuchail, a 'strì ri a ghlùinean. Air a nàrachadh le call, air a chlisgeadh leis na buannachdan a bha e air a chall bho chaidh e a-steach don chinne-daonna, cha b" urrainn dha ach coimhead.
  
  Rolaig Alicia Wells thairis air oir an tobair. Cha do dh'èigh ceannard SAS eadhon.
  
  Ghluais Drake nuair a dh" èirich e gu a chasan, a cheann is a chorp a" sgreuchail. Thàinig Alicia gu Colby Taylor, fhathast cho ùr agus cho sgiobalta ri uan earraich. Bha Drake, le a dhruim dha na Gearmailtich, a" faireachdainn mu dheidhinn cho neo-dhìonach ri seòladair air ràth mu choinneimh Kraken ro-eachdraidheil, ach cha do rinn e gàire.
  
  Tharraing Alicia corp an mercenary marbh air falbh bho Taylor. Sheas am billeanair suas, a shùilean farsaing, a" coimhead bho Miles gu Drake gu na craobhan.
  
  Bho chùl na stocan air an còmhdach le ceò, thòisich figearan a 'nochdadh, coltach ri taibhsean, a' faireachdainn aig an taigh anns an dùthaich uirsgeulach seo. Chaidh am mealladh a bhriseadh nuair a thàinig iad faisg gu leòr airson na buill-airm aca fhaicinn.
  
  Tha Drake air coiseachd timcheall mu thràth. Chunnaic e na daoine a" tighinn dlùth, bha fios aige gur e Gearmailtich a bh" annta coltach ri vulture a thàinig a ghabhail a" chreach gu lèir.
  
  Choimhead Drake le iongnadh air armachd a" bhuaidh aca. Rug Alicia dìreach air a" bhilleanair à Canada leis a" chrotch agus bhrùth i gus an deach a shùilean a-mach às a cheann. Rinn i gàire leis an troimh-chèile aige mus tug i gu tobar Mimir e agus a cheann thairis air an oir.
  
  Thuig Drake gu robh prìomhachasan eile aige. Chuir e an dàrna taobh den ghnìomh, a" cleachdadh Alicia agus Taylor mar sgiath. Ràinig e am preas agus lean e air a choiseachd, gu slaodach a" dìreadh suas cnoc beag feurach.
  
  Sheall Alicia a-steach don toll agus chrath i Mac an Tàilleir gus an do dh"iarr e tròcair, "Is dòcha gum faigh thu rudeigin ri chruinneachadh an sin, amadan megalomaniac," sgàin i agus thilg i a chorp dhan bheàrn gun chrìoch. Thog na sgreuchail aige airson greis, agus stad e. Bha Drake a" faighneachd an robh fear a thuit ann an sloc gun ghrunnd a" sgreuchail gu bràth, agus mura robh duine mun cuairt ga chluinntinn, an robh e dha-rìribh a" cunntadh?
  
  Mun àm seo bha Milo air a leannan a ruighinn. Chuala Drake e ag ràdh, "Carson an ifrinn a rinn thu sin? Bu toil leis a" cheannard an asshole seo beò."
  
  Agus freagairt Alicia: "Dùin suas, Milo. Bha mi a" coimhead air adhart ri bhith a" coinneachadh ri Abel Frey. A bheil thu deiseil airson falbh?"
  
  Rinn Milo gàire gu h-olc a dh"ionnsaigh mullach a" chnuic. "Chan eil sinn a" dol a chuir crìoch orra?"
  
  "Na bi nad asal. Tha iad fhathast armaichte agus a 'cumail an talamh àrd. A bheil an rud air an tàinig sinn?"
  
  "Tha na naoi pàirtean de Odin an làthair agus obrachail. Tha am plèana agad friogais!" - dh'èigh e. "Biodh spòrs agad air an oidhche air an dùthaich mharbh seo!"
  
  Bha Drake a" coimhead fhad "s a bha na Gearmailtich a" teicheadh air ais gu faiceallach. Bha an saoghal dìreach a" teannadh ri bruaich. Thàinig iad uile mar seo agus rinn iad mòran ìobairtean. Ghluais iad iad fhèin dhan talamh.
  
  A-mhàin airson a h-uile càil a chall dha na Gearmailtich aig an loidhne mu dheireadh.
  
  "Tha," ghlac Ben air a shùil le gàire gun ghruaim, mar gum biodh e a" leughadh a smuaintean. "Mar a tha beatha ag atharrais air ball-coise, huh?"
  
  
  CEATHAIR CHEUDNA
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Bha a" ghrian a" dol fodha fo fàire soilleir fhad "s a bha na h-Eòrpaich agus an aon charaid Ameireaganach a bha air fhàgail aca a" dol gu talamh àrd. Bha gaoth lag, fhuar a" sèideadh. Nochd measadh sgiobalta gun deach fear de na saighdearan SAS a ghoirteachadh agus gun robh an t-Ollamh Parnevik a" fulang le clisgeadh. Chan eil seo na iongnadh leis na tha e air a bhith troimhe.
  
  Chuir Dahl fios chun àite aca air fòn saideal. Bha cuideachadh mu dhà uair air falbh.
  
  Chaidh Drake sìos ri taobh na Beinne agus iad a" stad ann an gàrradh beag de chraobhan rùisgte le raon fosgailte mun cuairt orra.
  
  A" chiad fhacal aig Ben: "Tha fios agam gun do bhàsaich daoine eile, Matt, ach tha mi an dòchas gu bheil Karin agus Hayden ceart gu leòr. tha mi uabhasach duilich."
  
  Bha nàire air Drake aideachadh gun robh e air dìochuimhneachadh gu robh Hayden fhathast leis an itealan. "Na gabh dragh. Tha e gu nàdarrach. Tha na cothroman air leth math dha Karin, cothromach dha Hayden cuideachd," dh"aidich e, às deidh dha a chomas a bhith air a sgeadachadh an àiteigin air feadh a" mhisean a chall. "Ciamar a tha thu a" cumail suas, a charaid?"
  
  Thog Ben am fòn-làimhe aige. "Fathast beò".
  
  "Tha sinn air a thighinn air slighe fhada bhon taisbeanadh fasan."
  
  "Is gann a tha cuimhne agam air," thuirt Ben gu dona. "Matt, is gann gu bheil cuimhne agam cò ris a bha mo bheatha coltach mus do thòisich seo. Agus tha e air a bhith mar-thà ... làithean?"
  
  "B" urrainn dhomh do chuimhneachadh ma tha thu ag iarraidh. Fear-aghaidh The Wall of Sleep. A" dol thairis air Taylor Momson. Tha am fòn-làimhe air a luchdachadh cus. Cùl-fhiachan màil. Tha mi a" dol thairis air Taylor.
  
  "Tha sinn air a h-uile càil a chall."
  
  "Na laigh an seo, a Ben - cha b" urrainn dhuinn a bhith air faighinn cho fada seo às aonais thusa. "
  
  "Tha thu eòlach orm, a charaid. Bhithinn a" cuideachadh duine sam bith." B" e freagairt àbhaisteach a bh" ann, ach dh" innseadh Drake gu robh e toilichte leis a" mholadh. Cha do dhìochuimhnich e seo nuair a chuir Ben às do na deiseachan agus eadhon an t-àrd-ollamh Lochlannach.
  
  Gun teagamh b" e sin a chunnaic Hayden ann. Chunnaic i an duine a-staigh a" tòiseachadh a" deàrrsadh troimhe. Rinn Drake ùrnaigh airson a sàbhailteachd, ach cha robh dad a b" urrainn dha a dhèanamh dhi an-dràsta.
  
  Thuit Ceanadach ri 'n taobh. "Tha mi an dòchas nach do chuir mi dragh oirbh a bhalaich. Tha thu a" coimhead gu math iomchaidh."
  
  "Chan e thusa," thuirt Drake agus chrom Ben. "A-nis tha thu nad aon againn."
  
  "Hmm, tapadh leat, tha mi creidsinn. 'S e moladh a th' ann?"
  
  Thog Drake am faireachdainn. "Is e duine sam bith as urrainn beagan gheamannan Dino Rock a chluich còmhla rium mo bhràthair airson beatha."
  
  "Fad na h-oidhche, a dhuine, fad na h-oidhche."
  
  Rinn Ben osnaich. "Mar sin," choimhead e timcheall. "Tha e dìreach air fàs dorcha."
  
  Choimhead Drake air na cluaintean gun chrìoch. Bha an sreath mu dheireadh de dhubh-dhearg dìreach a" sileadh bhon fhàire as fhaide air falbh. "Damn, tha mi geall gum fàs e fuar an seo air an oidhche."
  
  Thàinig Dahl thuca. "Mar sin an e seo an deireadh, fhir? A bheil sinn deiseil? Tha feum aig an t-saoghal oirnn."
  
  Reub a' ghaoth thròm a bhriathran gu sgrìoban, gan sgapadh air feadh nan raointean.
  
  Bhruidhinn Parnevik far an robh e a" gabhail fois, a" lùbadh a dhruim ri craobh. "Èist, umm, dh" innis thu dhomh gum faca tu an aon ìomhaigh aithnichte de na pàirtean san fhìor rèiteachadh aca. Dealbh a bha uaireigin le Iain Dillinger."
  
  "Yeah, ach chaidh an rud air chuairt anns na 60an," mhìnich Dahl. "Chan urrainn dhuinn a bhith cinnteach nach deach a chopaigeadh, gu sònraichte le fear de na Lochlannaich sin aig a bheil eachdraidh."
  
  Bha an t-àrd-ollamh ceart gu leòr airson a bhith ag èigheach, "O. Tapadh leat."
  
  dorchadas iomlan, agus millean rionnag a" priobadh os an cionn. Ghluais na geugan agus bha na duilleagan a 'meirgeadh. Ghluais Ben gu instinctive nas fhaisge air aon taobh de Drake. Rinn Kennedy an aon rud ris an fhear eile.
  
  Far an do bhean sliasaid Cheanadach ris fhèin, bha Drake na theine. Cha b" urrainn dha a dhèanamh gus fòcas a chuir air na bha Dahl ag ràdh.
  
  "Is i an sgiath," ars an Suaineach, "ar dòchas mu dheireadh."
  
  A bheil i na suidhe cho faisg air adhbhar? Bha Drake a" smaoineachadh mu dheidhinn. Tapaidh....
  
  A Dhia, bha ùine mhòr air a bhith ann o bha e a" faireachdainn mar seo. Thug e air ais e gu na làithean nuair a bha nigheanan nan nigheanan agus bha balaich air an nàrachadh, a" caitheamh lèintean-T san t-sneachda agus a" toirt an nigheanan-nighean timcheall a" bhaile feasgar Disathairne mus do cheannaich iad an CD as fheàrr leotha agus a" làimhseachadh popcorn agus connlach dhaibh fhèin aig an taigh-dhealbh. .
  
  Làithean neo-chiontach, fada air falbh. Cuimhne fhada agus, gu mì-fhortanach, air chall.
  
  "Sgiath?" Rinn e eadar-theachd anns a" chòmhradh. "Dè?"
  
  Rinn Dahl gàire air. "Cum suas, a bhata reamhar à Siorrachd Iorc. Thuirt sinn gur e an Sgiath am prìomh mhion-fhiosrachadh an seo. Às aonais chan urrainn dad a choileanadh oir tha e a 'dearbhadh suidheachadh Ragnarok. Tha e cuideachd air a dhèanamh de stuth eadar-dhealaichte seach na pàirtean eile - mar gum biodh àite eadar-dhealaichte aige ri chluich. Targaid. "
  
  "Cò mar?"
  
  "Fuuuuck," thuirt Dahl anns an stràc Oxford as fheàrr aige. "Faighnich rudeigin dhomh mu dheidhinn spòrs."
  
  "Ceart gu leòr. Carson a chuir Leeds United ainm ri Thomas Brolin co-dhiù?
  
  Dh'fhàs aodann Dahl nas fhaide agus an uairsin chruadhaich e. Bha e an impis gearan a dhèanamh nuair a bhris fuaim neònach an t-sàmhchair.
  
  Sgread. Osna bhon dorchadas.
  
  Fuaim a dhùisg an t-eagal tùsail. "Tha Crìosd beò," thuirt Drake. "Dè- ?"
  
  Thachair e a-rithist. Gual, coltach ri beathach, ach guttural, mar gum biodh e bho rudeigin mòr. Thug e air an oidhche sileadh.
  
  "A bheil cuimhn 'agad?" Ann an uisge-beatha mì-nàdarrach le uamhas, thuirt Ben: "Seo dùthaich Grendel. An uilebheist bho Beowulf. Tha uirsgeulan ann fhathast gu bheil uilebheistean a" fuireach anns na pàirtean sin. "
  
  "Is e an aon rud air a bheil cuimhne agam bho Beowulf asal Angelina Jolie," thuirt Drake gu dòigheil. "Ach an uairsin, tha mi creidsinn gun gabh an aon rud a ràdh mun mhòr-chuid de na filmichean aice."
  
  "SHH!" - Rinn Ceanadach sgàineadh. "Dè an ifrinn a tha am fuaim sin?"
  
  Thàinig an èigh a-rithist, nas fhaisge a-nis. Dh" fheuch Drake gu cruaidh ri rud sam bith a dhèanamh a-mach anns an dorchadas, a" smaoineachadh gu robh fangan lom a" reubadh a dh"ionnsaigh, seile a" sileadh, stiallan de fheòil grodadh glaiste eadar am fiaclan biorach.
  
  Thog e an gunna, gun a bhith ag iarraidh eagal a chur air càch, ach ro neo-chinnteach a chuir ann an cunnart.
  
  Bha Torsten Dahl ag amas air an raidhfil aige fhèin. Tharraing an saighdear iomchaidh SAS sgian. Thug sàmhchair buaidh air an oidhche na bu mhotha na thug Gòrdan Brown buaidh air eaconamaidh Bhreatainn, ga bhrùthadh tioram.
  
  Fuaim lag. Clank Rud a bha coltach ri ceuman aotrom....
  
  Ach dè an seòrsa casan a bha seo? Bha Drake a" smaoineachadh mu dheidhinn. Duine neo...?
  
  Nam biodh e air briogadh air spuirean, is dòcha gu robh e air an iris gu lèir aige fhoillseachadh fo uamhas.
  
  Damn na seann sgeulachdan sìthe seo.
  
  Cha mhòr nach do spreadh na ventricles na chridhe nuair a thàinig fòn cealla Ben beò gu h-obann. Thilg Ben dhan adhar e le iongnadh, ach an uairsin ghlac e e air an rathad sìos.
  
  "Tairbh!" dh" èigh e mus do thuig e dè a fhreagair e. "O, hi, mama."
  
  Dh" fheuch Drake ri stad a chuir air an fhuil a bhith a" bualadh san eanchainn aige. "Gearr dheth. Gearr dheth!"
  
  Thuirt Ben: "Anns an taigh beag. Canaidh mi riut nas fhaide air adhart!"
  
  "Glèidhte". Bha guth Cheanadach air leth socair.
  
  Dh'èist Drake. Thàinig an osnaich a-rithist, caol agus goirt. Chaidh seo a leantainn le cnag fad às, mar gum biodh am fear-fuaim air clach a thilgeil. Glaodh caoineadh eile, agus an uair sin caoineadh ....
  
  Gu cinnteach daonna an turas seo! Agus chaidh Drake a-steach don bhlàr. "Is e Wells a th" ann!" Ruith e a-steach don dorchadas, le instinct ga stiùireadh dìreach gu tobar Mimir agus ga stad air an oir.
  
  "Cuidich mi," rinn Wells osnaich, a" ruighinn oir garbh na creige le corragan sgàinte is fuilteach. "Fhuair mi grèim air fear de na ròpaichean... air an t-slighe sìos. Cha mhòr nach do bhris mi mo ghàirdean. Tha rudeigin eile aig a" ghalla seo ri dhèanamh airson mise a mharbhadh."
  
  Thug Drake a chuideam, ga shàbhaladh bho bhith a" tuiteam air ais chun oidhche gun chrìoch.
  
  
  * * *
  
  
  Mar a bha Wells air a phasgadh suas gu blàth agus a" gabhail fois, cha robh ach Drake a" crathadh a chinn air.
  
  Thuirt Wells: "Cha robh mi a-riamh ag iarraidh cogadh a thòiseachadh ... taobh a-staigh an SAS."
  
  "An uairsin tha e ceart gu leòr, oir chan eil Alicia agus mise nam pàirt den SAS tuilleadh."
  
  Ri thaobh, cheasnaich Ben Parnevik mar gum biodh dad air tachairt. "A bheil thu a" smaoineachadh gur e iuchair de sheòrsa air choreigin a th" anns an Sgiath?"
  
  "Is e an sgiath a h-uile dad. Is dòcha gur e seo an iuchair, ach gu cinnteach is e sin a tha air fhàgail againn."
  
  "Dh'fhalbh?" Drake a-rithist, a 'togail sùil. Chuir e fòcas air I-phone Ben. "Gu dearbh tha fios againn!"
  
  Bha Ben aon cheum air thoiseach, a' googling 'Shield of Odin' aig astar geige. Bha an ìomhaigh a nochd beag, ach ghluais Ben a-steach nas luaithe na dh" fhaodadh Drake eadhon smaoineachadh. Dh"fheuch e ri cuimhneachadh cò ris a bha an Sgiath coltach. Cruinn, le ionad cruinn àrdaichte, tha an oir a-muigh air a roinn ann an ceithir pàirtean co-ionann.
  
  Chùm Ben am fòn I aig fad gàirdean, a" leigeil leis a h-uile duine cruinneachadh timcheall.
  
  "Tha e sìmplidh," thuirt Ceanadach. "Ragnarok ann an Vegas. Tha a h-uile duine ann an Vegas."
  
  Suathadh an duine a smiogaid. "Tha suidheachadh na Sgiath a" nochdadh ceithir pàirtean sònraichte timcheall air an fhreagairt sa mheadhan. Tha thu faicinn? Leig leinn an ainmeachadh gu Tuath, an Ear, a Deas agus an Iar gus am bi fios againn cò air a tha sinn a" bruidhinn. "
  
  "Sgoinneil," thuirt Ben. "Uill, tha an Iar follaiseach. Tha mi faicinn Sleagh agus dà shùil."
  
  "Is e each is dhà a tha ann an Deas, um, Madaidhean-allaidh, tha mi a" smaoineachadh." Chaol Drake a shùilean mar a b" fheàrr a b" urrainn dha.
  
  "Gu cinnteach!" Bha am fear a" caoineadh. "Tha thu ceart. Leis gum feum dà Valkyries a bhith san Ear. Tha? Am faic thu?"
  
  Dh" amhairc Drake gu cruaidh ri fòcas, agus chunnaic e na ghabhadh a ghabhail mar ghaisgich boireann air an cur suas air paidhir each le sgiathan. "Damn Starbucks!" mhionnaich e. "Cafaidh le Wi-Fi an-asgaidh an àite sam bith san t-saoghal ach am fear seo!"
  
  "Mar sin..." thuirt Ceanadach, "uh, chan eil Sgiath air Sgiath air?"
  
  "Hmm...!" Rinn an t-àrd-ollamh sgrùdadh cruaidh, a 'tighinn a-steach do shealladh Ben agus a' faighinn spank càirdeil. "Am b" urrainn dhut gluasad a-steach beagan a bharrachd?"
  
  "Chan eil. Is e seo a chrìoch. "
  
  "Chan eil mi a" faicinn comharran sam bith eile air an Taobh an Ear, "thuirt Dahl bhon t-suidheachan aige. "Ach tha an Tuath gu math inntinneach."
  
  Ghluais Drake aire agus dh"fhairich e luaith de chlisgeadh. "A Thighearna, is e seo samhla Odin. Trì triantan ceangailte. An aon rud a chunnaic sinn anns an tobar."
  
  "Ach dè tha seo? Chomharraich Dahl samhla beag a bha suidhichte anns an oisean gu h-ìosal air an taobh chlì de aon de na triantanan. Nuair a bha Ben a" dlùthachadh, dh"èigh iad uile, "Seo an Sgiath!"
  
  Bha sàmhchair nàire a" riaghladh. Rinn Drake sgrios air an eanchainn aige. Carson a chaidh samhla an Sgiath a chur am broinn nan triantanan? Gu follaiseach, is e boillsgeadh a tha seo, dìreach rud neo-shoilleir.
  
  "Bhiodh e fada nas fhasa air an sgrion mhòr!" Rinn an t-àrd-ollamh snort.
  
  "Stad a" feadaireachd," thuirt Ben. "Na leig leis a" chùis a dhèanamh ort."
  
  "Seo do bheachd," thuirt Ceanadach. "Am b" urrainn dha na triantanan a bhith a" riochdachadh rudeigin a bharrachd air an "Odin"s snaidhm" seo no rudeigin eile?"
  
  "Adhbhar dìomhair samhla dìomhair co-cheangailte ri Dia, a bha roimhe seo air a mheas mar uirsgeul?" Rinn am fear gàire. "Gu dearbh chan eil".
  
  Suathadh Drake na h-asnaichean aige far an robh Alicia Miles air a theagasg dha gun do chuir seachd bliadhna às aonais trèanadh cuideam air an ìre sabaid agad. Bha i air irioslachadh, ach fhuair e fois leis gu robh e beò agus bha iad fhathast - dìreach - anns a 'gheama.
  
  "Bidh eadar-lìn togte aig an heileacoptair," dh" fheuch Dahl ri fois-inntinn a thoirt don h-uile duine. "Ann an timcheall air... oh, trithead mionaid."
  
  "Ceart gu leòr, ceart gu leòr, dè mu dheidhinn an teis-meadhan?" Rinn Drake a phàirt. "Dà dhealbh a tha coltach ri dealbh pàiste le trì udders agus maorach."
  
  "Agus an Sgiath a-rithist," leum Ben a-steach air an t-sùil "smeòrach". "An aon ìomhaigh ris a" phàirt a tuath. Mar sin tha dà ìomhaigh againn den Sgiath air an Sgiath fhèin. Tha am pàirt sa mheadhan, air a dhèanamh suas de dhà chruth an-asgaidh, agus trì triantan singilte, "thuirt e, a" suirghe air Ceanadach. "Is dòcha nach e triantanan a tha seo idir."
  
  "Uill, co-dhiù tha seo a" dearbhadh mo theòiridh gur e an Sgiath am prìomh phàirt, "thuirt Parnevik.
  
  "Tha na geàrr-chunntasan sin nam chuimhne rudeigin," thuirt Dahl. "Chan urrainn dhomh dìreach a ràdh."
  
  Dh" fhaodadh Drake a bhith air droch ionnsaighean pearsanta a dhèanamh, ach chùm e smachd air fhèin. Adhartas, smaoinich e. Tha an Suaineach pompous air a thighinn air slighe fhada leotha agus tha e a-nis air beagan spèis a chosnadh.
  
  "Seall!" Rinn Ben sgreuchail, ag adhbhrachadh leum iad uile. "Tha loidhne tana, cha mhòr neo-iomchaidh a" ceangal an dà ìomhaigh den Sgiath!"
  
  "Neach nach eil ag innse dad dhuinn," rinn Parnevik gearan.
  
  "No..." smaoinich Drake, a" cuimhneachadh air na làithean nuair a leugh e mapaichean an airm, "no... ma thig thu thuige an rathad eile, tha fios againn gur e cairt Ragnarok a th" anns an Sgiath. Dh" fhaodadh an dà ìomhaigh seo a bhith mar an aon àite fòcas ann an dà dhealbh eadar-dhealaichte... Is e dìreach aon sealladh an àirde, agus am fear eile..."
  
  "Sin am plana!" thuirt Ben.
  
  Aig an àm sin, chualas fuaim heileacoptair a" tighinn faisg. Bhruidhinn Dahl mu dheidhinn seo le bhith a" taisbeanadh an tràilleachd san t-seann sgoil aige le bhith a" cur dheth GPRS. Chaidh e a-mach anns an dorchadas còmhla ris a h-uile duine eile fhad "s a bha figear mòr dubh a" tighinn dlùth.
  
  "Uill, chan eil mòran roghainn againn," thuirt e le leth-ghàire. "Feumaidh sinn, uh, gabhail ris a" chùis seo."
  
  
  * * *
  
  
  Aon uair "s gu robh e air bòrd agus air socrachadh, chuir Dahl a-steach laptop Sony Vaio 20-òirleach, a chleachd am modem so-ghiùlain aige fhèin, coltach ri I-phone. A rèir craoladh lìonra gluasadach, bhiodh cothrom aca air an eadar-lìon.
  
  "Is e mapa a tha seo," lean Drake leis an trèanadh smaoineachaidh aige. "Mar sin leig leinn dèiligeadh ris mar sin. Gu follaiseach, is e am meadhan, am mion-fhiosrachadh sa mheadhan, sealladh a" phlana. Mar sin, dèan lethbhreac den diagram, cleachd bathar-bog aithne cruinn-eòlasach, agus faic dè thachras."
  
  "Hmm," rinn Parnevik sgrùdadh gun teagamh air an t-sealladh leudaichte. "Carson a chuireas tu a-steach ìomhaigh eile a tha coltach ri udder nuair a tha samhla na sgiath air, uh, Medusa. "
  
  msgstr "Àite tòiseachaidh?" Ghabh Kennedy cothrom.
  
  Bha an heileacoptair a" rocadh, air a stiùireadh leis a" ghaoth làidir. Chaidh òrdachadh don phìleat itealaich gu Oslo gus an d" fhuair e tuilleadh stiùiridh. Bha an dàrna sgioba SGG a" feitheamh riutha an sin.
  
  "Feuch am prògram, Thorsten."
  
  "Tha e agam mu thràth, ach chan eil feum agam air," fhreagair Dahl le iongnadh obann. "Bha fios agam gu robh na cumaidhean sin a" coimhead eòlach. Seo Lochlann air a" mhapa! 'S e an udder Nirribhidh, an t-Suain agus an Fhionnlainn. 'S e Innis Tìle a tha ann am Medusa. do-chreidsinneach."
  
  Sgaradh diog nas fhaide air adhart, chuir an laptop trì maidsean comasach. Bha na h-algorithms bathar-bog aithneachaidh nas fhaisge air ceithir fichead sa h-ochd sa cheud - b" e sin Lochlann.
  
  Chrath Drake le urram a dh" ionnsaigh Dahl.
  
  "Ragnarok ann an Innis Tìle?" Smaoinich am fear mu dheidhinn. "Ach carson?"
  
  "Thoir na co-chomharran sin don phìleat," chomharraich Drake a mheur air oirthir Innis Tìle agus suidheachadh samhla an Sgiath. "Mar sin. Tha sinn mu thràth grunn uairean a thìde air dheireadh. "
  
  "Ach chan eil na pìosan dona againn," thuirt Ben gu soilleir. "Tha iad aig na Gearmailtich. Agus is e dìreach an lorg iad uaigh nan Diathan a" cleachdadh na Shards. "
  
  Agus a-nis rinn Thorsten Dahl gàire, a" toirt air Drake smaoineachadh. "O, chan eil," thuirt an Suaineach, agus a ghàireachdainn cha mhòr mì-mhodhail. "Tha beachd fada nas fheàrr agam na bhith a" dol timcheall leis na pìosan damn seo. Bha an-còmhnaidh. Leig leotha fuireach anns an sauerkraut! "
  
  "Tha thu a" dèanamh? Leig leam smaoineachadh - nach deach an Sgiath a lorg ann an Innis Tìle?" dh"fhaighnich Ben, a" toirt buaidh air Drake a-rithist le a smaoineachadh soilleir fo chuideam.
  
  "Tha, agus mas e seo seann làrach Ragnarok," thuirt Parnevik, "tha sin a" dèanamh ciall. Bhiodh sgiath Odin air tuiteam far an do chaochail e."
  
  "O, tha sin ciallach a-nis, an t-Ollamh," thuirt Ceanadach. "A-nis tha na daoine sin air a h-uile càil a cho-dhùnadh dhut."
  
  "Uill, ma chuidicheas e, tha an dìomhaireachd as motha againn ri fhuasgladh fhathast," thuirt Ben le gàire beag. "Tha brìgh an t-seann samhla Odin - trì triantan."
  
  
  TRI FHICHEAD
  
  
  
  Innis Tìle
  
  
  Tha oirthir Innis Tìle reòthte, garbh agus dathte, air a shnaigheadh ann an cuid de dh'àiteachan le eigh-shruthan mòra, agus air a ghluasad a-mach ann an àiteachan eile le tonnan borb agus gaothan a 'tolladh. Tha oirthirean làbha agus bearraidhean dubha, beanntan-deighe mòrail agus gu h-iomlan seòrsa de shàmhchair zen. Bidh cunnart agus bòidhchead a 'dol làmh ri làimh, deiseil gus an neach-siubhail neo-fhaireachail a thàladh agus a thoirt gu crìch gun ùine.
  
  Chaidh Reykjavik seachad orra ann am beagan mhionaidean, bha na mullaichean soilleir dearg, na togalaichean geala agus na beanntan le mullach sneachda mun cuairt orra cinnteach gun toireadh iad toileachas dha eadhon na cridheachan as iongantaiche.
  
  Stad iad airson ùine ghoirid aig ionad armachd le àireamh-sluaigh gann gus ath-chonnadh agus luchdachadh suas air deiseachan geamhraidh, armachd agus cuibhreannan, agus ge bith dè eile air am b" urrainn dha Dahl smaoineachadh anns na deich mionaidean a bha iad air chall.
  
  Ach chan fhaca na fir a bh" air bòrd an heileacoptair armachd dubh dad de seo. Bha iad air an cruinneachadh r'a chèile - a' deasboireachd air an aon amas - ach bha na smuaintean an taobh a stigh dhiubh mu'm bàsmhorachd fèin agus mu bhàsmhorachd an t-saoghail - cho fo eagal agus cho eagalach 's a bha iad, agus cho eagalach 's a bha iad do mhuinntir eile.
  
  Bha eagal air Drake. Cha b" urrainn dha obrachadh a-mach ciamar a chumadh e a h-uile duine sàbhailte. Nam b" e Ragnarok a lorg iad, b" e Tomb of the Gods uaibhreach an ath rud, agus bha am beatha dìreach air a thighinn gu bhith na gheama roulette - an seòrsa a chluich thu anns an allegory as fheàrr le Ceanadach, Vegas - far an deach am bòrd a chuir suas.
  
  Air a thogail san t-seallaidh shònraichte seo le planaichean dìomhair gach cluicheadair dìomhair agus planaichean neo-aithnichte an iomadach nàmhaid.
  
  Agus a-nis, a bharrachd air Ben agus Ceanadach - dithis a dhìonadh e le a bheatha - bha aig Drake ri smaoineachadh air an dà chuid Hayden agus Karin.
  
  Am faigh na h-eagalan sin uile an dòigh air an saoghal a shàbhaladh? Chan eil ach ùine ag innse.
  
  Endgames air an cluich a-mach aig a h-uile oisean. Tha Abel Frey air tòiseachadh mar-thà. Is dòcha gu bheil an fheadhainn aca fhèin aig Alicia agus Milo, ach bha Drake an amharas gu robh iongnadh iongantach aig a cho-obraiche SRT a bh "ann roimhe ris nach robh eadhon a leannan an dùil.
  
  Is ann ainneamh a bha Torsten Dahl agus Wells air a bhith a" bruidhinn air a" fòn bho chaidh iad tarsainn air oirthir Innis Tìle, a" faighinn òrdughan, sanasan agus a" feadaireachd comhairle bho na riaghaltasan aca fhèin. Mu dheireadh, fhreagair Ceanadach a" ghairm, a thug oirre suidhe dìreach airson beagan mhionaidean agus a ceann a chrathadh le clisgeadh.
  
  Cha do bhruidhinn i ach ri Drake. "Cuimhnich Hayden? Rùnaire? Tha, tha i dìreach a' dèanamh a cuid obrach gu math."
  
  "Dè a tha e a" ciallachadh?"
  
  "Tha i bhon CIA, damn e. Agus dìreach far a bheil i ag iarraidh a bhith. Ann am meadhan a h-uile càil a tha seo."
  
  "Tarbh-shit". Thug Drake sealladh iomagaineach dha Ben, ach bha e fhathast a 'creidsinn gu robh àite bog aice airson a charaid. An e dìreach cridhe Drake a bh 'ann a bhith a' biathadh bheachdan romansach dha ag innse dha gu robh faireachdainnean Hayden fìor, neo an robh i fìor?
  
  "B" e Rùnaire an Dìon a bh "ann," lean Ceanadach mar gum biodh dad air tachairt. "Ag iarraidh a bhith, um, 'san fhios.""
  
  "Dìreach". Chrath Drake aig Dahl agus Wells. "Agus thall an sin, chan eil ann ach eachdraidh ag ath-aithris fhèin." Sheall e gu sgith a mach air an uinneig a b' fhaisge. "An creid thu, a Cheanadach, às deidh na seachdain no dhà mu dheireadh gu bheil sinn fhathast sa gheama?"
  
  "An urrainn dhut creidsinn," thuirt Ceanadach, "gu bheil a h-uile duine a" creidsinn ann an teòiridh latha a" chinne-daonna gun caith an teine sinn?"
  
  Bha Drake gu bhith a" freagairt le sgìths nuair a thuit am bonn a-mach às an t-saoghal aige. Reothadh an fhuil anns na veins aige nuair a thàinig rudeigin gigantic taobh a-muigh na h-uinneige.
  
  Rud cho mòr...
  
  "A-nis tha fios agam," thuirt e ann an guth làn uamhas duine a thuig gu h-obann gum faodadh a h-uile dad a bha e dèidheil air bàsachadh an-diugh. "Damnaigh e... Ceanadach... A-nis tha fios agam."
  
  
  * * *
  
  
  Fhad "s a bha e a" comharrachadh an fhoillseachadh aige agus Ceanadach lean e a-null gus sùil a thoirt, bha e a "faireachdainn gu robh a bodhaig gu lèir teann.
  
  "O mo chreach!" - thuirt i. "Seo...'
  
  "Tha fios agam," stad Drake. "Dal! Seall air seo. Seall!"
  
  Ghlac an Suaineach an taisbeanadh eagal neo-àbhaisteach agus chuir e crìoch air a" chòmhradh gu sgiobalta. Thug sùil ghoirid a-mach air an uinneig e le troimh-chèile. "Is e dìreach Eyjafjallajokull a th" ann. Agus tha, tha, Drake, tha fios agam, tha e furasta dhomh a ràdh, agus seadh, tha, is e seo am fear a rinn na naidheachdan gu lèir ann an 2010..." Stad e, ath-shuidhichte, dùil.
  
  Leudaich sùilean Parnevik. Chaidh mallachdan Suaineach a-mach às mar ghathan puinnseanta.
  
  A-nis ghluais Ben nas fhaisge air an uinneig. "Wow. Is e seo am bholcàno as ainmeil ann an Innis Tìle agus tha e coltach gu bheil e fhathast a" spreadhadh, ged a tha e gu socair."
  
  "Tha!" Bha Drake a" caoineadh. "Nì an teine sinn. Super bholcàno damn. "
  
  "Ach na"s cudthromaiche," fhuair Ceanadach a nis air leantuinn, " seall air sealladh eunlaith an Sgiath, Mata. Seall air!"
  
  A-nis chaidh aig Parnevik air a bheachd a lorg: "Chan e trì triantan a th" ann an trì beanntan, mar a bhathas an-còmhnaidh a "creidsinn. Bha na seann luchd-saidheans ceàrr. Tha an samhla as ainmeil aig Odin air a mhìneachadh gu ceàrr. O mo chreach!"
  
  Sheall Drake seachad air a" bholcàno a bha a" sprèadhadh agus chunnaic e dà bheinn eadhon nas àirde air gach taobh dheth, a bha, nuair a choimheadas iad bho shuas, gu math coltach ri samhla Odin.
  
  "O mo Dhia," thuirt Parnevik. "Seo far am bi ar sùilean a" cluich cleasan oirnn, oir ged a tha coltas gu bheil na beanntan sin faisg air Eyjafjallajokull, tha iad dha-rìribh ceudan mhìltean air falbh. Ach tha iad nam pàirt den t-sreath de bholcànothan Innis Tìle. Tha a h-uile dad eadar-cheangailte".
  
  "Mar sin ma dh" èiricheas aon le feachd gu leòr agus gu bheil e ceangailte gu dìreach ris an dithis eile..." lean Kennedy.
  
  "Tha toiseach Superbolcano agad," chrìochnaich Drake.
  
  "Tha Tomb of the Gods," thuirt Dahl, "suidhichte am broinn bholcàno a tha a" spreadhadh. "
  
  "Agus le bhith a" toirt air falbh cnàmhan Odin bidh e a "soirbheachadh!" Chrath Ceanadach a ceann, a falt a" sruthadh. "Am biodh dùil agad ri dad nas lugha?"
  
  "Fuirich!" Bha Dahl a-nis a" coimhead air an ìomhaigh saideal, a dh" innse dhaibh cuin a ruigeadh iad sùil a" Mhedusa. "Tha feum againn fhathast air beagan cuideachaidh le stiùireadh, agus b" e sin am plana B a bh" agam a-riamh. Tha aon bheinn mhòr a-muigh an sin, agus tha Abel Frey a" dol a shealltainn dhuinn dìreach tron doras aghaidh."
  
  "Ciamar?" Dh'fhaighnich co-dhiù dà ghuth.
  
  Ghluais Dahl agus bhruidhinn e ris a" phìleat. "Tog sinn nas àirde."
  
  
  * * *
  
  
  A-nis bha iad cho àrd is nach fhaiceadh Drake eadhon na beanntan tro na sgòthan. Bha feum mòr air taic a thaobh a spèis ùr do cheannard SGG.
  
  "Ceart gu leòr, a Thorvill, cuir an tuathanaich a-mach às an truaighe, an dèan?"
  
  "Thorsten," cheartaich Dahl, mus do thuig e gu robh e a" faighinn ugh. "O tha mi a" tuigsinn. Ceart gu leòr, feuch an uairsin ri cumail suas mas urrainn dhut. Is e seo an rud sònraichte agam san arm, no co-dhiù bha e mus deach mi gu SGG. Dealbhan bhon adhar, gu sònraichte orthophotos. "
  
  "Tha seo sgoinneil," thuirt Drake. "Tha mi a" seasamh dìreach mar a bhruidhneas sinn. Dè an ifrinn a tha seo?"
  
  "Is e seo dealbhan a chaidh a thogail bho astar" neo-chrìochnach ", a" coimhead dìreach sìos, a tha an uairsin air an atharrachadh gu geoimeatrach gus freagairt air ìre mapa ris an deach gabhail. Aon uair "s gu bheil an dealbh air a luchdachadh suas, chan eil againn ach a cho-thaobhadh ri co-chomharran" fìor shaoghal ", an uairsin..." chrath e.
  
  "Boom!" Rinn Ceanadach gàire. "Tha thu a" ciallachadh rudeigin mar Google Earth, ceart? A-mhàin às aonais 3D?"
  
  "Dìreach". Rinn Drake grimace. "Tha mi an dòchas gun obraich seo, Dal. Is e seo an aon chothrom a th" againn faighinn air thoiseach air a" gheama mu dheireadh."
  
  "Mar sin bidh. Chan e a-mhàin sin, ach nuair a bhios an coimpiutair a" tomhas nan co-chomharran, bidh fios againn gu cinnteach càite a bheil an t-slighe a-steach gu Tomb of the Gods. Feumaidh eadhon na Gearmailtich, aig a bheil làn shealbh air na naoi pìosan, a bhith mothachail air."
  
  "Cho fad" s gun cuir na Gearmailtich na pìosan gu lèir gu ceart, "thuirt Ben le gàire brònach.
  
  "Uill, tha e fìor. Chan urrainn dhuinn ach a bhith an dòchas gu bheil fios aig Abel Frey dè a tha e a" dèanamh. Gu cinnteach bha ùine gu leòr aige airson a bhith ag obair."
  
  Shleamhnaich Drake bhon t-suidheachan aige agus choimhead e airson Wells. Chunnaic mi e a" bualadh am fòn cealla aige air an uinneig ann an eu-dòchas.
  
  "Deagh naidheachd sam bith mu chaisteal Frey, a charaid?"
  
  Rinn an ceannard SAS srann. "mun cuairt. Ach gu dìomhair - chan eil fios aig a 'chaisteal air an aire ùr a th' ann. Tha poilis Gearmailteach an sin. Interpol. Riochdairean bhon mhòr-chuid de riaghaltasan an t-saoghail. Ach chan e Mai, airson adhbhar air choireigin. Cha dean mi breug dhut, a Mhata, bidh i na carraig chruaidh ri briseadh gun tunna de chall."
  
  Chrath Drake, a" smaoineachadh air Karin. Bha e eòlach air na cothroman, an dèidh a bhith gan cluich iomadh uair. "Mar sin, nì sinn an tuama an toiseach... Agus an uairsin chì sinn far a bheil sinn a" dol."
  
  Dìreach aig an àm seo bha beagan toileachas ann am pàirt aghaidh an heileacoptair gann. Thionndaidh Dahl mun cuairt le gàire gàire air aodann. "Tha Frey shìos an sin a-nis! Bidh sinn ga chuir ann am pìosan. Ma thionndaidheas sinn an leanabh seo air làn spreadhadh agus ma loisgeas sinn air frèam gach diog, bidh sinn am broinn an tuama seo taobh a-staigh uair a thìde! "
  
  "Biodh beagan spèis agad," thug Parnevik anail le urram. "Is e Ragnarok shìos an sin. Aon de na raointean blàir as motha ann an eachdraidh aithnichte agus làrach co-dhiù aon Armageddon. Bhàsaich na diathan a 'sgreuchail anns an deigh seo. Diathan. "
  
  "Agus Abel Frey cuideachd," thuirt Ben Blake gu sàmhach. "Ma ghoirticheas e mo phiuthar."
  
  
  
  PÀIRT 2
  cuir ort d" armachd...
  
  
  SIX TRUE
  
  
  
  TOMAB NA H-ALBA
  
  
  Bha an geama seachad.
  
  Mar a bha Drake agus a chompanaich a 'sgèith thairis air sgioba Ragnarok agus Abel Frey, a' dèanamh air a 'bheinn smocaidh, bha fios aca gum biodh na Gearmailtich air an tòir. Thuit an heileacoptair gu sgiobalta a dh" ionnsaigh lagan sneachda bog, air a chrathadh gu brùideil le gaothan bho àm gu àm agus dreach a bha a" sìor fhàs. Chuir am pìleat smachd air a" bhuidheann gus an deach an heileacoptair suas cho faisg "s a b" urrainn dha, sia troighean bhon talamh, agus an uairsin dh" èigh e ris a h-uile duine an ifrinn a thoirt a-mach.
  
  "Tha an uaireadair a" tic!" - Dh" èigh Dahl cho luath "s a bha na bòtannan aige a" suathadh ris an t-sneachda. "Gluaisidh sinn!"
  
  
  * * *
  
  
  Leudaich Drake a làmh gus taic a thoirt do Ben mus do sheall e mun cuairt orra. Bha coltas gur e an ìsleachadh beag an t-àite tighinn air tìr a b" fheàrr, leis nach robh e ach mìle bhon t-slighe a-steach beag air an robh iad a" rannsachadh, agus an aon fhearann taobh a-staigh astar reusanta nach robh ro chreagach no na phìob magma a dh"fhaodadh a bhith ann. B' e buannachd a bharrachd a bh' ann gum faodadh e cuideachadh le bhith a' cur troimh-chèile air Frey a thaobh far a bheil an tuama.
  
  B" e cruth-tìre gruamach a bh" ann, gun a bhith eu-coltach ri deireadh an t-saoghail, shaoil Drake. Cha tug sreathan de luaithre glas, slèibhtean dòrainneach agus tasgaidhean làbha dubh mòran misneachd dha agus e a" feitheamh ri Dal an t-slighe a-steach air an inneal GPRS aige a chomharrachadh. Bha dùil aige gu leth ri cur-seachad dubharach a-mach às a" cheò, ag ràdh gun do ràinig e Mordor. Cha robh a' ghaoth làidir, ach shìn a sruthain sporain e 'na aghaidh mar tharbh sloc.
  
  "Seo". Ruith Dahl tro na sruthan luaithre. Gu h-àrd os an cionn, dh'èirich neul balgan-buachair dhan iarmailt le ciùineas ciùin. Bha Dahl ag amas air an t-sgoltadh dubh tiugh sa bheinn air thoiseach.
  
  "Carson a chuireadh duine àite cho cudromach agus naomh am broinn bholcàno?" Dh'fhaighnich Ceanadach fhad 'sa bha i a' coiseachd ri taobh Drake.
  
  "Is dòcha nach robh còir aige mairsinn gu bràth," thuirt e. "Tha Innis Tìle air a bhith a" spreadhadh airson linntean. Cò bhiodh air smaoineachadh gum biodh am bholcàno seo a" sprèadhadh cho tric gun a bhith a" ruighinn làn chomas?"
  
  "Mura ... mura h-eil e a" sprèadhadh gu ceart bho chnàmhan Odin. Am b" urrainn dhaibh a chumail fo smachd?"
  
  "Na bitheamaid an dòchas."
  
  Bha an speur os an cionn còmhdaichte le sneachd agus luaithre a bha a" gluasad, a" cur ris an fheasgar ro-luath. Cha d' dhealraich a' ghrian an so ; bha e mar gum biodh Ifrinn airson a" chiad uair air grèim fhaighinn air an Rìoghachd Thalmhaidh agus a" cumail gu dlùth ris.
  
  Rinn Dail a shlighe air an talamh neo-chòmhnard, uaireannan a" tuisleadh thairis air sruthan domhainn de phùdar glas ris nach robh dùil. 'N uair a ràinig Dahl na creagan rùisgte, sguir a h-uile còmhradh 's a' bhuidheann cheutach so - bha iad làn sluaigh leis an fhàsach thròm.
  
  "Suas an seo," thuirt an Suaineach leis a" phistol aige. "Mu fhichead troigh." Chaol e a shùilean. "Chan eil mi a" faicinn dad follaiseach."
  
  "A-nis, nan robh Cook air sin a ràdh far oirthir Hawaii, cha bhiodh sinn a-riamh air brochan pineapple a bhith againn," thuirt Drake gu socair, an dòchas gàire a dhèanamh.
  
  "No cofaidh Kona," dh" laigh Ceanadach a bilean fhad "s a bha i a" coimhead air, agus an uairsin a "sèideadh gu sgiobalta nuair a chaidh e air ais.
  
  "Na d" dheigh," thuirt e, a" comharrachadh le soirbheas aig an leathad deich ceum air fhichead.
  
  "Chan eil dòigh, pervert." Is ann dìreach a-nis a fhuair i gàire.
  
  "Uill, ma gheallas tu nach seall thu air m" asal." Chuir Drake casaid air an leathad creagach le gusto, a" dèanamh deuchainn air gach greim mus do sgaoil e a chuideam, a" cumail sùil gheur air Dahl agus an aon saighdear SAS os a chionn. An dèidh sin bha Ceanadach, an uairsin Ben agus mu dheireadh an t-Ollamh agus Wells.
  
  Cha robh duine airson a bhith air fhàgail a-mach às a" mhisean shònraichte seo.
  
  Airson ùine chaidh Dahl air adhart le rughadh. Thug Drake sùil air a chùlaibh, ach chan fhaca e sgeul air tòir nas fhaide na fàire, na bu neo-chiontach na òraid a" phrìomhaire. Mionaid às deidh sin, chaidh guth Dahl a-steach do raon an t-sàmhchair.
  
  "Wow, tha rudeigin an seo, a bhalaich. Tha creag ann, agus an uair sin tionndadh chun làimh chlì air a chùlaibh..." dh" fhalbh a ghuth. "Slat dhìreach le... tha, le ceumannan snaighte dhan chreig. Gu math teann. Helbhite! Feumaidh gun robh na seann dhiathan sin sgìth!"
  
  Ràinig Drake am mullach agus sleamhnaich air a chùlaibh. "An robh thu dìreach a" mallachadh, a Dhahl, agus a" dèanamh fealla-dhà? No feuch, co-dhiù. Mar sin is dòcha gu bheil thu daonna às deidh a h-uile càil. Damn, dè an toll teann. Tha mi an dòchas nach eil sinn ann an cabhaig falbh."
  
  Leis a 'bheachd mhì-chinnteach seo, chuidich e Dahl gus an loidhne sàbhailteachd a dhìon mus do phut e an Swede dhan toll dubh. Thàinig grunn ionnsaighean dìoghaltas gu inntinn, ach cha b" e a-nis an t-àm no an t-àite. Leis nach robh e comasach an lòchran a stiùireadh sìos, thàinig Torsten Dahl bochd sìos gu dall, ceum air cheum.
  
  "Ma tha fàileadh a" bhròin ort," cha b" urrainn Drake e fhèin a chuideachadh. "Stad."
  
  Thug Dahl a chuid ùine, a 'cur a h-uile cas gu cùramach. An ceann beagan mhionaidean chaidh e à sealladh agus cha robh a h-uile càil a chitheadh Drake ach an deàrrsadh beag bho chlogaid an neach-smàlaidh aige a" fàs na bu laige agus na bu laige.
  
  "A bheil thu ceart gu leòr?"
  
  "Bhuail mi bonn na creige!" Luchdaich a-nuas an guth Dahl.
  
  Choimhead Kennedy mun cuairt. "An e fealla-dhà eile a tha seo?"
  
  "Uill, leig dhuinn a-mach às an fhuachd seo," rug Drake air oir na cloiche dubh agus leig e e fhèin gu faiceallach thairis air an oir. A" cleachdadh a chasan gus a bhonn a lorg an toiseach, lughdaich e e fhèin gu faiceallach, òirleach le òirleach cunnartach. Bha am fosgladh cho cumhang 's gun do sgrìob e a shròn agus a ghruaidhean leis a h-uile gluasad. "Crap! Dìreach gabh do chuid ùine, "thuirt e ris an fheadhainn eile. "Feuch ris a" bhodhaig àrd agad a ghluasad cho beag sa ghabhas. "
  
  Beagan mhionaidean an dèidh sin chuala e Dahl ag ràdh, "Sia troighean," agus dh'fhairich e a 'chreig air a chùlaibh a' tionndadh gu àite falamh.
  
  "Bi faiceallach," thug Dahl rabhadh. "A-nis tha sinn air oir an dubh-aigein. Mu dhà throigh air leud. Balla creige dìreach air ar làimh dheis, sloc cunbhalach gun bhonn air ar làimh chlì. Chan eil ach aon dòigh air fhàgail."
  
  Chleachd Drake an solas aige fhèin gus toraidhean an t-Suain a dhearbhadh fhad "s a bha an fheadhainn eile a" teàrnadh fada. Aon uair 's gu robh fios aig a h-uile duine agus gun robh iad deiseil, thòisich Dahl a' gluasad air adhart gu slaodach air an leac. Bha iad air an cuartachadh ann an dorch- adas, air an soillseachadh a mhàin leis na lòchrain air an clogaidean, a bha a' dannsadh mar chuileagan-teine ann an allt. Bha am falamhachd a" tàladh iad mar ghairm dhùrachdach air an taobh chlì, a" dèanamh a" chreag throm air an làimh dheis na b" aoigheil buileach.
  
  "Tha e a" cur nam chuimhne aon de na seann fhilmichean dineosaur sin, "thuirt an t-Ollamh Parnevik. "A bheil cuimhn 'agad? Am fearann air an do dhìochuimhnich Àm, tha mi creidsinn? Bidh iad a 'gluasad tro uaimhean, air an cuairteachadh le creutairean marbhtach. Film air leth math".
  
  "Am fear le Raquel Welch?" - Dh'fhaighnich Wells. "Chan eil? Uill, daoine den linn agam, tha iad a" smaoineachadh dineosaur - tha iad a" smaoineachadh Raquel Welch. Chan eil e gu diofar."
  
  Bhrùth Drake a dhruim an aghaidh na creige agus chaidh e air adhart le a ghàirdeanan sìnte a-mach, a" dèanamh cinnteach gun lean Ben agus Ceanadach an deise mus do ghluais iad air falbh gu ceart. Nochd beàrn dorch air am beulaobh, agus a nis bha torr beag, domhainn agus fad air falbh, a" ruighinn an cluasan.
  
  "Feumaidh gur e seo Eyjafjallajökull, a" bheinn a "spreadhadh gu socair," thuirt an t-Ollamh Parnevik ri taobh na loidhne. "Is e an tomhas as fheàrr a th" agam gu bheil sinn ann an seòmar-taobh, gu math iomallach bhon t-seòmar magma agus bhon chladach a bhios a "biathadh na sprèadhaidhean. Is dòcha gu bheil dusanan de shreathan de luaith is làbha eadar sinn agus an magma a tha ag èirigh, gar dìon agus an uaigh. Is dòcha gu bheil sinn eadhon am broinn neo-riaghailteachd creige far a bheil e ag èirigh aig ceàrn nas casta na taobhan na beinne."
  
  Dh'èigh Dahl a-steach don dorchadas. "Gelvit! Ifrinn agus damnadh! Tha balla ìosal gar dlùthachadh, a" dol tarsainn ar slighe aig ceàrn ceithir fichead ceum. Chan eil e àrd, mar sin na gabh dragh, dìreach bi faiceallach. "
  
  "De sheòrsa air choreigin?" Ghabh am fear an cunnart.
  
  Chunnaic Drake an cnap-starra agus smaoinich e air an aon rud. Le cùram mòr, lean e an ceannard SGG tron chnap-starra àrd-ghlùin. Chunnaic an dithis aca a" chiad uaigh aig an aon àm.
  
  "Oooh," cha robh faclan gu leòr aig Dahl airson an tuigsinn.
  
  Bha Drake dìreach a" feadalaich, a" cur iongnadh air an t-sealladh.
  
  Bha àite mòr air a shnaigheadh ri taobh na beinne, a' leudachadh 's dòcha ceud troigh a-steach gu cridhe a' bholcàno - a dh'ionnsaigh an t-seòmair magma. Chaidh a chruthachadh ann an cumadh bogha, 's dòcha ceud troigh a dh'àirde. Mar a bha a h-uile duine a 'cruinneachadh mun cuairt agus a' toirt a-mach na solais-solais trom-dhleastanas aca, nochd sealladh iongantach a 'chiad uaigh.
  
  "Wow!" - thuirt Ceanadach. Bha an solas aige a" soillseachadh aon sgeilp às deidh a chèile, snaighte a-steach don fhrèam chreagach, gach sgeilp air a sgeadachadh agus air a lìonadh le ulaidhean: necklaces agus sleaghan, uchd-èididhean agus clogaidean. Claidheamhan....
  
  "Cò an ifrinn a tha am fear seo?"
  
  Rinn Parnevik, mar a bhiodh dùil, sgrùdadh air a" bhalla as fhaide air falbh, am fear a bha nan aghaidh, gu dearbh clach-uaighe boghach Dhè. Bha gràbhalaidhean mìorbhaileach ann am faochadh soilleir, co-ionann ann an sgil ri gin de na fir Ath-bheothachadh an latha an-diugh, eadhon Michelangelo.
  
  "Is e seo Mars," thuirt an t-Ollamh. "Dia Cogaidh Ròmanach"
  
  Chunnaic Drake figear fèitheach ann an uchd-èididh agus sgiort, a 'cumail sleagh mhòr air aon ghualainn mhòr, a' coimhead thairis air an taobh eile. Air a' chùl bha each mòrail agus togalach cruinn a bha glè choltach ris an Colosseum anns an Ròimh.
  
  "Tha e a" cur iongnadh orm mar a cho-dhùin iad cò bhiodh air an tiodhlacadh an seo, "thuirt Ceanadach. "Dia Ròmanach. diathan Lochlannach..."
  
  "Mise cuideachd," thuirt Parnevik. "Is dòcha gur e dìreach whim of Zeus a bh" ann. "
  
  Gu h-obann chaidh a h-uile sùil a tharraing chun an sarcophagus mòr a bha na sheasamh fon fresco snaighte. Ghabh mac-meanmna Drake thairis. Nan coimhead iad a‑staigh, an lorgadh iad cnàmhan Dhè?
  
  "Dam, ach chan eil ùine againn!" Bha Dahl a 'faireachdainn mì-thoilichte, sgìth agus sgìth. "Rachamaid gu. Chan eil fios againn cia mheud Dia a dh" fhaodadh a bhith air an tiodhlacadh an seo. "
  
  Rinn Ceanadach gàire aig Drake agus choimhead e air an leac fhad "s a chaidh e a-mach don dorchadas. "Is e slighe chugallach cloiche a tha sinn a" leantainn, Matt. Agus tha mi deònach geall a chuir air mo 401 mìle nach e dìreach aon no dhà a th" anns an àireamh de Dhia. "
  
  "Chan urrainn dhuinn earbsa a bhith ann an dad a-nis," thuirt e. "A-mhàin a chèile. Leigamaid. Thig na Gearmailtich a dh" aithghearr. "
  
  Thàinig iad a-mach à seòmar tiodhlacaidh Mars, gach fear a" toirt sùil gheur air ais air a shàbhailteachd càirdeach agus a chudromachd do-chreidsinneach. Thàinig am beàrn a-steach aon uair eile, agus a-nis thòisich Drake a "faireachdainn cràdh dòrainneach na adhbrannan agus a ghlùinean, fo-thoradh den ghluasad slaodach aca air an leac. Feumaidh gun robh an t-Ollamh Parnevik bochd agus Ben òg ann am fìor phian.
  
  Chrath rughadh eile an uaimh mhòr, agus dh' èigh e air feadh an cuid fèin. Choimhead Drake suas agus smaoinich e gum faca e leac coltach ris fada os a chionn. Faodaidh an rud dona seo snìomh fad na h-oidhche!
  
  A bharrachd air an sin, chan eil iad air comharran geur-leanmhainn a chluinntinn fhathast. Bha Drake den bheachd gu robh iad uair a thìde math air thoiseach air na Gearmailtich, ach bha fios aca gu robh còmhstri cha mhòr do-sheachanta. Bha e dìreach an dòchas gum faodadh iad an cunnart cruinneil a neodachadh mus tachradh e.
  
  Nochd dàrna leac air thoiseach air, agus air a chùlaibh dàrna àite eireachdail, suidhichte ann an doimhneachd na beinne. Bha am fear seo air a sgeadachadh le mòran de stuthan òir, na ballachan-taobh gu litireil a 'deàrrsadh le solas òir.
  
  "O Dhia!" dh"èigh Ceanadach. "Chan fhaca mi a-riamh dad coltach ris. Cò a tha seo? Dia a ghlòrachadh ?
  
  Rinn Parnevik sùil air na gràbhalaidhean cloiche a bha làmh an uachdair air an sarcophagus mòr. Chrath e a cheann airson mionaid, a" gàireachdainn. "Fuirich, am bheil na h-itean so?" Am bheil an Dia so air a sgead- achadh le itean?"
  
  "Is dòcha, an t-Ollamh," bha Ben mu thràth a" coimhead seachad air an àite air an oidhche dhubh a bha a" feitheamh riutha. "A bheil e gu diofar? Chan e seo Aon."
  
  Cha tug am fear an aire dha. "Is e Quetzalcoatl a th" ann! A Dhia nan Aztecs! Cò mu dheidhinn a tha seo..." chomharraich e na ballachan soilleir.
  
  "Òr Aztec." Rinn tobraichean osna, le iongnadh a dh"aindeoin e fhèin. "Wow".
  
  "An t-àite seo..." Cha mhòr nach do dh" fhionnaraich Ceanadach an seòmar, "an e an lorg arc-eòlais as motha a th" ann a-riamh. A bheil thu a" tuigsinn sin? An seo tha an diadhachd chan ann a-mhàin de aon shìobhaltachd, ach de mhòran. Agus a h-uile traidisean agus ionmhas a thig còmhla riutha. Tha e ... uamhasach."
  
  Choimhead Drake air falbh bho ìomhaigh Quetzalcoatl, air a sgeadachadh le itean agus a" suathadh tuagh. Thuirt Parnevik gun robh an dia Aztec aithnichte - a rèir stòran eaglaise cumanta - mar an Riaghladair Dia, abairt a bha a" nochdadh gu robh e dha-rìribh fìor.
  
  Tha "Quetzalcoatl" a" ciallachadh "snàgaire itealaich" no "nathair iteach". Dè..." Stad Parnevik gu mòr, agus bha e coltach gun do thuig e gun robh a h-uile duine eile air a dhol air ais don leac, "dragon," thuirt e ris fhèin, toilichte.
  
  "A bheil dad ann an cumantas ri Mars?" dh'fhaighnich aon saighdear SAS air an robh Jim Marsters.
  
  Choimhead Drake agus Parnevik a" ceumadh air an leac le a bhilean air a thòir. "Hmm," ràinig a bheachd anail a h-uile duine air an leac. "Is e dìreach sin as urrainn dhaibh a bhith a" ciallachadh bàs agus aon uair. "
  
  
  * * *
  
  
  An treas àite, agus tha am fear seo a cheart cho iongantach ris an fhear roimhe. Lorg Drake e fhèin a" coimhead air boireannach lomnochd eireachdail snaighte le fiodh.
  
  Bha na ballachan còmhdaichte le figearan luach fhortan. Dolphins, sgàthan, ealachan. Seud-muineil de chalmanan snaidhte mòr gu leòr airson amhach Ìomhaigh na Saorsa a chuairteachadh.
  
  "Uill," thuirt Drake. "Tha fios agam eadhon cò e."
  
  Rinn Ceanadach gàire. "Tha, bhiodh tu."
  
  "Fìor bhuaireadh," thuirt Parnevik gu geur. "Aphrodite".
  
  "Hi," thuirt Wells. "A bheil thu a" gairm Dia Aphrodite na strìopach? Sìos an seo? Cho faisg air an uaigh aice?"
  
  Lean Parnevik air adhart le hooliganism àbhaisteach bun-sgoile: "Tha fios gu bheil e a" cadal le Diathan agus fir, Adonis nam measg. Thairg e Eilidh à Troy gu Paris, an uairsin sheulaich e an aonta le bhith a" lasadh ardor Paris an uair a chuir e a shealladh oirre. Rugadh e faisg air Paphos bho testicles Uranus a chaidh a spìonadh o chionn ghoirid. Feumaidh mi ràdh gu bheil i... "
  
  "Fhuair sinn an teachdaireachd," thuirt Drake gu tioram, agus e fhathast a" coimhead air an snaidheadh. Rinn e gàire nuair a mhothaich e Ceanadach a" crathadh a chinn air.
  
  "A bheil thu eudmhor, a ghràidh?"
  
  "Gu math diombach a thaobh feise?" Phut i seachad air gus a bhith san dàrna h-àite às deidh Dahl.
  
  Thug e sùil às a dèidh. "Uill, a-nis gu bheil thu a 'toirt iomradh air ..."
  
  "Thig air adhart, a Mhata," chuir Ben seachad air cuideachd. "Wow!"
  
  Thug a chlisgeadh orra uile leum. Thionndaidh iad mun cuairt agus chunnaic iad e a" snàgail air ais air a h-uile ceithir, uabhas sgrìobhte air feadh a h-aodainn. Bha Drake a" faighneachd an robh e dìreach air an Diabhal fhèin fhaicinn, ag èirigh air sgiathan deamhain dìreach bho chidsin ifrinn.
  
  "An niche so-" ars esan. "Tha e air àrd-ùrlar... air bhog san adhar... Chan eil dad air an taobh eile! "
  
  Dh'fhairich Drake a chridhe a 'sgapadh buille. Chuimhnich e air tobar Mimir agus an làr meallta aige.
  
  Leum Dahl grunn thursan. "Tha coltas làidir gu leòr air a" chlach mhallaichte. Chan urrainn gur e seo deireadh na loidhne."
  
  "Na dèan seo!" dh"èigh Ben. "Dè ma bhriseas e air falbh?"
  
  Bha sàmhchair a" riaghladh. Bha a h-uile duine a 'coimhead air a chèile le sùilean farsaing. Thòisich cuid a" coimhead air ais air an t-slighe a ghabh iad, an t-slighe shàbhailte a bha a" toirt a-steach na tobraichean agus na Marstairean.
  
  Aig an àm sin, aig an astar èisteachd a b" fhaide air falbh, chualas fuaim smeòrach lag. Fuaim cloiche a" tuiteam a-steach don tobar.
  
  "Is e Gearmailtich a tha seo," thuirt Dahl le dìteadh. "A" sgrùdadh doimhneachd a "chrann. A-nis lorgaidh sinn dòigh air an àrd-ùrlar seo fhàgail no gheibh sinn bàs co-dhiù."
  
  Chrom Drake air Ceanadach. "Seall a-null an sin," thuirt e os an cionn. "Chùm mi mo chluasan fosgailte. Tha mi a" smaoineachadh gum feum seata eile de raointean no uaimhean a bhith os ar cionn. Ach seall... Seall mar a tha oir na creige a' lùbadh.
  
  "Deas". Rinn Ceanadach cabhag gu oir àite sònraichte Aphrodite. An uairsin, ga brùthadh fhèin an aghaidh na cloiche biorach, sheall i timcheall an oisean. "Tha structar de sheòrsa air choreigin an seo...Dia! O mo chreach."
  
  Chùm Drake i ri taobh a guailnean agus choimhead e a-steach don dorchadas. "Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil thu a' ciallachadh fuck mi!"
  
  An sin, a 'sìneadh fada seachad air raon nan solais aca, bha leac tana a thionndaidh gu bhith na staidhre shnìomhanach eadhon nas taine. Shìn an staidhre suas os an cionn, a" dol chun ath ìre.
  
  "Bruidhinn mu dheidhinn dizziness," thuirt Drake. "Thug e dìreach briosgaid agus jar."
  
  
  Seachdnar dheug
  
  
  
  TOMAB NA H-ALBA
  
  
  Bha coltas gu robh an staidhre shnìomhanach làidir gu leòr, ach leis an fhìrinn shìmplidh gun deach e a-steach don bheàrn os cionn sloc gun chrìoch, gun a bhith a" toirt iomradh air nach robh na h-ailtirean air rèilichean sam bith a chuir a-steach, thug e air eadhon nerves Drake le deagh thrèanadh a dhol air chrith nas luaithe na flea air adhart. vibrator.
  
  Thug aon chearcall slàn iad timcheall air cairteal na slighe gu alcove Aphrodite, agus mar sin bha Drake den bheachd gum feumadh iad ceithir no còig cearcaill a dhèanamh. Ghluais e air adhart ceum air cheum, a 'leantainn Ben, a' feuchainn ris an eagal aige a chumail fodha, a 'gabhail anail domhainn agus an-còmhnaidh a' coimhead air adhart ris an amas aca.
  
  Trì fichead troigh suas. Còigead. Ceathrad.
  
  Nuair a bha e faisg air trithead troigh, chunnaic e Ben a" stad agus a" suidhe sìos airson mionaid. Bha sùilean a" bhalaich air an lasadh leis an eagal. Shuidh Drake sìos gu faiceallach air a 'cheum fodha agus chuir e a ghlùin air.
  
  "A dhuine uasail, chan eil ùine ann tòiseachadh air slighe ùr a sgrìobhadh, Wall of Sleep. No a" bruadar air Taylor Momson.
  
  An uairsin thug guth saighdeir SAS sìos dhaibh. "Dè tha dol shuas an sin? Tha sinn gar magadh fhèin an seo. Gluais."
  
  Saighdearan SAS, smaoinich Drake. Rinn mi iad eadar-dhealaichte bhon fheadhainn a bh" ann roimhe.
  
  "Gabh fois," dh"èigh e air ais. "Dìreach bi mo."
  
  "Bris! Ugh..." Chuala Drake guth domhainn Wells, an uairsin sàmhach. Dh'fhairich e Ceanadach na shuidhe aig a chasan, chunnaic e a gàire teann agus dh'fhairich e a corp air chrith le òrdagan.
  
  "Ciamar a tha an leanabh?"
  
  "A" leum bhon cholaiste, "thug Drake air fhèin gàire a dhèanamh. "Còmhlan-ciùil. Taighean-seinnse Iorc. Film oidhche shamhna saor an asgaidh. KFC. Tha feum falbh. Tha fios agad, stuth oileanach."
  
  Thug Kennedy sùil nas mionaidiche. "Nam eòlas-sa, chan e seo a bhios balaich is nigheanan na colaiste a" dèanamh. "
  
  A-nis dh'fhosgail Ben a shùilean agus dh'fheuch e ri gàire teann. Choisich e gu mall air a làmhan agus air a ghlùinean. Aghaidh suas a-rithist, fhathast air a làmhan agus a ghlùinean, dhìrich e aon cheum gruamach às deidh a chèile.
  
  Inch air òirleach, ceum air cheum cunnartach, dh'èirich iad. Dh"fhairich Drake a cheann agus a chridhe goirt bhon teannachadh. Nam biodh Ben air tuiteam, bhiodh e deònach casg a chuir air tuiteam a" ghille le a chorp fhèin, nam biodh e dìreach airson a shàbhaladh.
  
  Gun cheist no leisg.
  
  Cearcall slàn eile agus bha iad mu fhichead troigh bhon targaid aca, leac a bha mar sgàthan air an fhear a bha iad dìreach air a dhol tarsainn. Rinn Drake sgrùdadh air anns an t-solas lòchrain a bha a" priobadh. Lean e air ais gu cas an t-slighe a-steach, ach gu follaiseach aon ìre nas àirde.
  
  Ìre suas? A Dhia, rinn e "ùrnaigh" seo cus le Sonic the Damn Hedgehog.
  
  Os a chionn, chunnaic e Dahl leisg. Sheas an Swede suas ro luath, chaill e a chothromachadh agus a-nis chuir e cus cuideam air a chas chùil. Cha robh fuaimean ann, dìreach strì sàmhach. Cha b 'urrainn dha ach smaoineachadh air a' chràdh a chuir thairis air inntinn Dahl. Àite air a chùlaibh, sàbhailteachd air thoiseach, smaoineachadh air tuiteam fada, dòrainneach.
  
  An uairsin chaidh an Suaineach air adhart, bhuail e na ceumannan agus chùm e air adhart airson a bheatha ghràdhach. Chluinneadh Drake anail throm bho dheich troighean suas.
  
  Chaidh grunn mhionaidean seachad agus lean an sreap duilich. Mu dheireadh, sheas Dahl far an àradh air an leac, agus an uairsin shnàg e air adhart air a làmhan agus a ghlùinean gus rùm a dhèanamh. Cha b" fhada gus an lean Drake, a" slaodadh Cheanadach còmhla ris, a" faireachdainn faochadh mòr gun robh iad air ais air an leac chumhang nach robh fhathast ach aon cheum air falbh bhon bhàs sgreamhail.
  
  Nuair a chaidh cunntas a thoirt orra uile, rinn Dahl osna. "Gluaisidh sinn air adhart chun ath àite agus gairm fois," thuirt e. "Tha mi, airson aon, air mo sgrios gu tur."
  
  Às deidh còig mionaidean eile de bhith a" crathadh na cuirp sgìth aca agus a" strì ri spasms fèithe a bha a" sìor fhàs, chaidh iad sìos don cheathramh àite, am fear a tha dìreach os cionn uaigh Aphrodite.
  
  Air tùs cha'n fhaca neach an Dia bith-bhuan. Bha iad uile air an glùinean, a" gabhail fois agus a" gabhail anail gu trom. Bha Drake a" smaoineachadh le gàire gur e seo dìreach a thug a bheatha shìobhalta air adhart, agus choimhead e suas dìreach nuair a thuirt Parnevik mìneachadh a bhiodh air a bhith neònach a" tighinn bho neach sam bith eile ach esan.
  
  "Woof!"
  
  "Dè?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "Ubh! Ceann coin. Is e seo Anubis. "
  
  "An aon jackal?" Lean Wells air ais na chathair agus tharraing e a ghlùinean chun a bhroilleach. "Uill. Nì mi sin....."
  
  "Diadhachd Èiphiteach," thuirt Parnevik. "Agus gu cinnteach tha rudeigin aige ri bàs."
  
  Choimhead Drake air na sreathan de mummies agus ìomhaighean jackal gual-fhiodha. Cisteachan-laighe le òr agus adhbrannan le emerald-studded.Gu mì-fhortanach, thionndaidh e a dhruim air seòmar-adhlacaidh Dhè agus spreadh e gu KitKat. Mionaid às deidh sin shuidh Ceanadach ri thaobh.
  
  "Mar sin," thuirt i, a "toirt a-mach a biadh agus a deoch.
  
  "Damn, tha thu math air bruidhinn," thuirt Drake. "Tha mi air bhioran mu thràth."
  
  "Èist, a charaid, nam biodh mi airson do thionndadh air, bhiodh tu putty nam làmhan." Thug Ceanadach dha gàire a bha an dà chuid gòrach agus feargach. "Damn, chan urrainn dhut stad airson mionaid, an urrainn dhut?"
  
  "Ceart gu leòr, ceart gu leòr, tha mi duilich. Dìreach a 'cluich. Dè thachair?"
  
  Chunnaic e Ceanadach a" coimhead a-steach don fhànais. Chunnaic mi a sùilean a" leudachadh nuair a ghlac i fuaim lag saighdearan Frey a" glacadh suas riutha. "An... rud seo... tha sinn air a bhith a" bualadh timcheall a" phreas airson greis. A bheil thu a" smaoineachadh, uh, gu bheil rudeigin againn, Drake?"
  
  "Tha mi gu cinnteach a" smaoineachadh gu bheil Odin shìos an seo. "
  
  Sheas Ceanadach suas airson falbh, ach chuir Drake a làmh air a glùin gus stad a chur oirre. Bha an suathadh cha mhòr ag adhbhrachadh sradagan.
  
  "Seo," thuirt e. "Dè tha thu a" smaoineachadh?"
  
  "Chan eil mi a" smaoineachadh gum bi mòran obrach agam ri dhèanamh nuair a thilleas sinn," thuirt i. "A thaobh an neach-marbhadh sreathach Thomas Caleb agus a h-uile càil eile. Mharbh an bastard sin a-rithist, fhios agad, an latha mus do ràinig sinn Manhattan.
  
  "Dè? Chan eil."
  
  "Tha. Sin far an deach mi a choiseachd timcheall làrach a" mhurt. Agus thoir urram dhut."
  
  "Tha mi cho duilich". Stad Drake bho bhith a" magadh, agus fios aige gur e seo an rud mu dheireadh a bha a dhìth oirre an-dràsta.
  
  "Tapadh leat, tha fios agam. Tha thu mar aon de na daoine as onarach a dh" aithnich mi a-riamh, Drake. Agus an fheadhainn as neo-fhìnnteach. Is dòcha gur ann air sgàth sin a tha gaol cho mòr agam ort."
  
  "A dh" aindeoin na beachdan neònach a th" agam?"
  
  "Gu math làidir, a dh" aindeoin seo. "
  
  Chrìochnaich Drake an còrr den t-seoclaid aige agus cho-dhùin e gun a bhith a" tilgeil an stuth KitKat a-steach don bheàrn. Le eòlas air a fhortan, is dòcha gu robh e air seann ribe sgudail no rudeigin mar sin a chuir dheth.
  
  "Ach chan eil obair a" ciallachadh ceanglaichean sam bith, "lean Kennedy. "Chan eil fìor charaidean agam ann an New York. Gun teaghlach. Tha mi creidsinn gur dòcha gum feum mi a dhol à sealladh bhon phoball co-dhiù."
  
  "Uill," thuirt Drake gu smaoineachail, "tha mi a" faicinn gur e sealladh buaireasach a th" annad." Thug e sùilean gòrach dhi. "Is dòcha gum b" urrainn dhut bollox a ràdh ri seann Paris agus tadhal air seann Iorc. "
  
  "Ach càite am fuirich mi?"
  
  Chuala Drake Dail a" cruinneachadh a shaighdearan. "Uill, feumaidh sinn faighinn a-mach ciamar as urrainn dhut do chumail a chosnadh." Dh'fhuirich e gus an do dh'èirich i air a casan, an uairsin rug i air a gualainn agus sheall e a-steach do a sùilean boillsgeach.
  
  "Gu dona, Ceanadach, is e am freagairt do na ceistean agad uile tha. Ach chan urrainn dhomh seo uile aithneachadh an-dràsta. Tha na bagannan agam fhìn air am feum sinn bruidhinn agus mar sin feumaidh mi a bhith a" cumail fòcas." Chrath e a dh"ionnsaigh a" bheàrn. "Tha Alicia Miles shìos an sin. Faodaidh tu a bhi smuaineachadh gu'n robh ar turus cho fada so cunnartach, gu'n robh an tuama so cunnartach, ach creidibh mise, cha'n 'eil annta an coimeas ris a' ghalla sin."
  
  "Tha e ceart," choisich Wells a-null agus ghlac e am beachd mu dheireadh. "Agus chan eil mi a" faicinn dòigh sam bith eile a-mach às an seo, Drake. Chan eil dòigh ann air a sheachnadh."
  
  "Agus chan urrainn dhuinn an t-slighe a bhacadh oir tha feum againn air slighe a-mach," thuirt Drake. "Tha, thug mi sùil air na sgriobtaichean gu lèir cuideachd."
  
  "Bha fios agad gun dèanadh tu seo." Rinn Wells gàire mar gum biodh fios aige fad na h-ùine gu robh Drake fhathast mar aon de na balaich aige. "Thig, tha na snèapan a" beucaich."
  
  Lean Drake an seann cheannard aige chun an leac, agus an uairsin ghabh e àite air cùl Ben agus Dahl. Chunnaic aon sùil mheasail gun robh a h-uile duine aig fois, ach iomagaineach mu na bha air thoiseach.
  
  "Chaidh ceathrar a mharbhadh," thuirt Dahl agus e a" gluasad air falbh air an leac, a" bheinn air a chùlaibh.
  
  Bha an ath niche na iongnadh agus thug e spionnadh dhaibh uile. B' i so uaigh Thor, mhic Odin.
  
  Bha an duine a" bleith mar gum biodh e air lorg fhaighinn air yeti a bha a" campachadh ann an Death Valley. Agus, air a shon, bha aige. Tha àrd-ollamh miotas-eòlas Lochlannach air uaigh Thor a lorg, is dòcha am figear Lochlannach as ainmeil a-riamh, le taing gu ìre dha comaigean Marvel.
  
  Deagh thoileachas.
  
  Agus airson Drake, gu h-obann rinn làthaireachd Thor e eadhon nas fìor.
  
  Bha sàmhchair urramach ann. Bha fios aig a h-uile duine mu Thor, no co-dhiù cuid de chorpachadh air Dia Lochlannach Frasan is Dealanach. Thug Parnevik seachad òraid mu Thorsday, no, mar a tha fios againn a-nis air, Diardaoin. Tha seo co-cheangailte ri Diciadain - no Latha Uisge, no Latha Odin. B" e Thor an dia gaisgeach bu mhotha a b" aithne do dhuine, a" giùlan òrd, a" pronnadh a nàimhdean le cuairt-fala. An fhìor sgeadachadh de fhireannachas Lochlannach.
  
  Cha b" urrainn dhaibh ach Parnevik a tharraing air falbh agus stad a chuir air bho bhith a" feuchainn ri cnàmhan Thor a sgrùdadh an-dràsta agus an sin. Anns an ath àite, an t-siathamh àite, bha Loki, bràthair Thor agus fear eile de mhic Odin.
  
  "Tha an t-slighe a" blàthachadh, "thuirt Dahl, is gann a" coimhead taobh a-staigh an alcove mus lean e air adhart air an leac a thàinig gu crìch aig taobh na beinne, tomad cruaidh dubh.
  
  Chaidh Drake còmhla ris an t-Suain, Ben agus Ceanadach agus iad a" dol seachad air lòchrain air a" chreig.
  
  "Fools," thuirt Ben. "Agus fois làimhe. Tha e coltach gu bheil sinn a" dol suas."
  
  Chrath Drake a mhuineal gus coimhead suas. Chaidh an staidhre chloiche suas gu dorchadas gun chrìoch, agus air an cùlaibh cha bhiodh ann ach èadhar.
  
  An toiseach deuchainn nerves, dè a-nis? Feachd? Soirbheachas?
  
  Agus a-rithist chaidh Dahl air thoiseach. Ag èirigh gu luath fichead troigh no dhà mus robh e coltach gun robh e a" fàs nas slaodaiche fhad "s a bha an dubhachd ga ghlacadh. Cho-dhùin Ben a dhol air adhart, an uairsin Ceanadach.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gun urrainn dhut sùil a chumail air m "asal a-nis," thuirt i le gàire gu leth, "Dèan cinnteach nach tèid e seachad ort."
  
  Ghluais e. "Chan urrainn dhomh mo shùilean a thoirt dheth seo."
  
  Chaidh Drake an ath rud, a" faighinn trì grèim foirfe mus do ghluais e an ceathramh eàrr-ràdh aige. Ag èirigh mar seo, chaidh e suas gu slaodach air a" bhearradh lom a-steach don adhar bholcànach.
  
  Lean an torman mu'n cuairt orra : cumha fad air falbh nam beann. Smaoinich Drake air seòmar magma faisg air làimh a" sruthadh, a" spùtadh teintean ifrinn tro na ballachan, a" sprèadhadh a-steach do speuran gorm Innis Tìle.
  
  Bha cas a" meirgeadh os a chionn, a" sleamhnachadh far an leac bheag aige. Chùm e fhathast, agus fios aige nach robh mòran a b" urrainn dha a dhèanamh nan rachadh cuideigin seachad air, ach bha e deiseil, gun fhios nach robh.
  
  Chaidh cas Cheanadach a-steach dhan fhànais mu mheatair os cionn a chinn.
  
  Ràinig e a-mach, a" gluasad beagan gu neo-sheasmhach, ach fhuair e air grèim fhaighinn air bonn a bhròg agus a tharraing air ais air an leac. Ràinig beagan taingealachd sinn.
  
  Choisich e air adhart, a bhiceps a" lasadh, a chorragan a" goirteachadh anns a h-uile alt. Thug molaidhean a òrdagan cuideam a chuirp le gach sreap beag. Shleamhnaich falluinn a h-uile pore.
  
  Rinn e tuairmse air dà cheud troigh de làmh-làimhe sàbhailte ach eagallach mus do ràinig iad sàbhailteachd coimeasach leac eile.
  
  Obair sgìth. Deireadh an t-Saoghail, tha Apocalypse na obair nas fhaide air adhart. Sàbhaladh daonnachd leis a h-uile ceum peanasach air adhart.
  
  "Dè a-nis?" laigh tobraichean air a dhruim, ag osnaich. "Cuairt fuilteach eile feadh an t-seileir?"
  
  "Chan eil," cha robh eadhon an neart aig Dahl airson fealla-dhà. "Tunail".
  
  "Uighean".
  
  Air an glùinean chaidh iad air adhart. Lean an tunail gu dorchadas dubhach a thug air Drake tòiseachadh a" creidsinn gu robh e a" bruadar mus do bhuail e gu h-obann leis a" Cheanadach gun ghluasad bhon chùl.
  
  Tionndaidh d" aghaidh air adhart.
  
  "O! Dh" fhaodadh tu a bhith air rabhadh a thoirt dhomh. "
  
  "Tha e duilich nuair a thachair an aon dàn dhomh," thàinig an guth tioram mar fhreagairt. "Tha mi a" smaoineachadh nach d "fhuair ach Dahl a-mach às a" chrann seo gun sròn briste. "
  
  "Tha dragh orm mu mo chridhe dona," fhreagair Dahl gu sgìth. "Tha an tunail a" tighinn gu crìch dìreach mu choinneamh a" chiad cheum de staidhre eile aig, um, bhithinn a" creidsinn ceàrn ceathrad" sa còig ceum. Chan eil dad clì no deas, co-dhiù chan eil dad a chì mi. Ullaich."
  
  "Feumaidh na rudan sin a bhith ceangailte an àiteigin," thuirt Drake, a" snàgadh air a ghlùinean brùite. "Air sgàth Dhè, chan urrainn dhaibh a bhith air an crochadh san adhar."
  
  "Is dòcha gun urrainn dhaibh," thuirt Parnevik. "Air sgàth neamh. Ha ha. Bha mi a" magadh, ach dha-rìribh, is e an rud as fheàrr a th" agam sreath de bhuilleagan itealaich."
  
  "Falaichte fodha sinn," thuirt Drake. "Gu cinnteach. Feumaidh gun do ghabh e ifrinn de sgiobachd. No dà dhiathan fìor chumhachdach."
  
  "Is dòcha gun do dh" iarr iad cuideachadh bho Hercules agus Atlas.
  
  Cheum Drake gu faiceallach air a" chiad cheum, faireachdainn iongantach eerie a" toirt ionnsaigh air an eanchainn aige, agus dhìrich e suas a" chlach gharbh. Dhìrich iad airson ùine, mu dheireadh a" nochdadh a-steach do alcove eile a bha timcheall air àrd-ùrlar crochte.
  
  Chuir Dahl fàilte air le crathadh sgìth de a cheann. "Poseidon".
  
  "Drùidhteach."
  
  Chaidh Drake air a ghlùinean a-rithist. A Thighearna, smaoinich e. Tha mi an dòchas gum bi e a cheart cho cruaidh aig na Gearmailtich. Aig a" cheann thall, "s dòcha an àite sabaid dh" fhaodadh iad a bhith air a rèiteach le roc, pàipear, siosar.
  
  Ghiùlain Dia Grèigeach na mara an trident àbhaisteach aige agus seòmar làn de bheairteas eireachdail. B'e so an seachdamh Dia a chaidh iad seachad. Thòisich an t-àireamh a naoi ri snàgadh air inntinn.
  
  Nach b" e an àireamh a naoi am fear a bu naomha ann am miotas-eòlas nan Lochlannach?
  
  Thug e iomradh air seo gu Parnevik fhad 'sa bha iad a' gabhail fois.
  
  "Tha, ach tha e soilleir nach e dìreach Lochlannach a th" anns an àite seo, "thuirt am proifeasair a mheur a dh" ionnsaigh an duine leis an trident air a chùlaibh. "Dh" fhaodadh ceud dhiubh a bhith ann. "
  
  "Uill, tha e soilleir nach eil sinn gu bhith beò na ceud dhiubh," thuirt Ceanadach ris. "Mura tog cuideigin Ho-Jo a-muigh."
  
  "No, nas fheàrr fhathast, bùth ceapaire bacon," bhuail Drake a bhilean. "B" urrainn dhomh gu cinnteach aon de na droch ghillean sin a mharbhadh an-dràsta. "
  
  "Crunchy," rinn Ben gàire agus bhuail e a chas. "Tha thu a" bruidhinn air rudeigin a tha deich bliadhna air ais. Ach na gabh dragh - tha luach dibhearsain agad fhathast."
  
  Chaidh còig mionaidean eile seachad mus do dh"fhairich iad fois gu leòr airson cumail a" dol. Chuir Dahl, Wells agus Marsters seachad grunn mhionaidean ag èisteachd ris an luchd-tòrachd aca, ach cha do chuir aon fhuaim dragh air an oidhche shìorraidh.
  
  "Is dòcha gun do thuit iad uile," thuirt Ceanadach. "Dh" fhaodadh e tachairt. Nam b" e film Michael Bay a bha seo, bhiodh cuideigin air tuiteam mu thràth. "
  
  "Dìreach". Stiùir Dahl sinn suas staidhre chrochte eile. Mar a bhiodh an dàn dha, "s ann an seo a chaill Tobraichean a ghreim agus a shleamhnaich sìos dà cheum sleamhainn, a" bualadh na cloiche le smiogaid gach turas.
  
  Bha fuil a" sruthadh tro a bhilean bho a theangaidh bhite.
  
  Rug Drake air le guailnean a chòta mhòr. Thug an duine fodha - Marsanaich - greim air a shliasaidean le neart anabarrach.
  
  "Chan eil teicheadh ann, a bhodach. Chan ann fhathast."
  
  Chaidh an duine leth-cheud bliadhna a dh'aois a shlaodadh air ais suas an staidhre, Ceanadach a' cumail Drake air ais agus Marsters a' dèanamh cinnteach nach sleamhnaich e air ceum eile. Mun àm a ràinig iad an t-ochdamh alcove, bha Wells ann an deagh shunnd a-rithist.
  
  "Tha, rinn iad e a dh"aona ghnothach, a bhalaich. Bha mi dìreach ag iarraidh an còrr. "
  
  Ach bhrùth e làmh Marsters agus thug e co-fhaireachdainn dha Drake nuair nach robh duine a" coimhead.
  
  "Na gabh dragh, a bhodach. Dìreach fuirich an sin. Cha robh àm Cèite agad fhathast."
  
  Bha an ochdamh àite na sheòrsa de thaisbeanadh.
  
  "O mo chreach". Thug mìorbhail Parnevik buaidh orra uile. "Seo Zeus. Athair an duine. Tha eadhon na diathan a 'toirt iomradh air mar dhiadhachd - figear athair. Tha e...thairis air Odin...mòran nas fhaide, agus tha e a' tighinn bhon Lochlannais."
  
  "Nach deach Odin a chomharrachadh mar Zeus am measg nan treubhan Gearmailteach tràth?" Dh'fhaighnich Ben, a 'cuimhneachadh air an rannsachadh aige.
  
  "Bha e, a dhuine, ach tha mi a" ciallachadh, thig air adhart. Seo Zeus. "
  
  Bha an duine seo ceart. Sheas Rìgh nan Diathan àrd agus neo-roinnte, a 'bualadh air brat dealanaich na làimh mhòr. Anns an àite aige bha mòran ionmhasan dealrach, a 'cur thairis le ùmhlachd nas àirde na rud sam bith a dh' fhaodadh duine a chruinneachadh an-diugh.
  
  Agus an uairsin chuala Drake mallachd, àrd, ann an Gearmailtis. Thog e bho shìos.
  
  "Bhris iad tro thunail," dhùin Dahl a shùilean ann an irioslachd. "Chan eil e ach còig mionaidean deug air ar cùlaibh. Damn e, tha sinn a-mach à fortan! Lean mise!"
  
  Thàinig staidhre eile a-steach, an turas seo a 'dol a-mach is thairis air uaigh Zeus mus deach e gu dìreach air na deich ceumannan mu dheireadh. Shabaid iad mar a b' fhearr a b' urrainn iad, thionndaidh am misneach gu luaithre leis an dorch- adas snàgach. Bha e mar gum biodh dìth solais a" cuir stad air an spiorad stuttering. Thàinig eagal chun a 'ghairm agus chuir e roimhe suidhe sìos.
  
  Bruidhinn mu dheidhinn dizzy, smaoinich Drake. Bruidhinn mu dheidhinn mar a tha na bàlaichean agad a 'crìonadh gu meud cnòthan-cnòimhe. Cha mhòr nach do chuir na deich ceumannan mu dheireadh sin, crochte os cionn dorchadas na pàirce, a" dìreadh tron oidhche snàgail, thairis e. Cha robh fios aige ciamar a bha càch air a riaghladh - cha b' urrainn dha a dhèanamh ach mearachdan na h-àm a dh'fhalbh ath-bheothachadh agus a bhith a 'cumail gu teann riutha - Alison, an leanabh nach robh aca riamh agus nach biodh; an iomairt SRT ann an Iorac a chuir às don h-uile càil - chuir e a h-uile mearachd air thoiseach na inntinn gus cuir às don eagal dian tuiteam.
  
  Agus chuir e aon làmh air muin an taobh eile. Tha aon chas nas àirde na an tè eile. Dh" èirich e gu dìreach, neo-chrìochnachd air a chùl, Chuir gaothan gun ainm an t-aodach air. Dh" fhaodadh gur e òran bholcàno a th" anns an ràmh tàirneanach fad às, ach dh" fhaodadh gur e rudan eile a th" ann. Uabhasan do-labhairt, cho uamhasach 's nach fhaic iad solas an latha gu bràth. Bidh creutairean uamhasach a" sleamhnachadh thairis air creagan, eabar agus aoil, a" sgaoileadh binneanan eerie a dhùisgeas seallaidhean fala-dhearg de chuthach.
  
  Bha Drake, cha mhòr a" caoineadh, a" snàgail thairis air a" cheum chreagach mu dheireadh gu uachdar còmhnard. Chrath a" chlach gharbh a làmhan sgrìobte. Le aon oidhirp dòrainneach mu dheireadh, thog e a cheann agus chunnaic e gu robh a h-uile duine eile a" strì mun cuairt air, ach air an cùlaibh chunnaic e Torsten Dahl - an t-Suain chuthach - a bha gu litireil a" snàgail air adhart air a stamag gu àite na bu mhotha na rud sam bith a chunnaic iad. fad as.
  
  Suaineach seòlta. Ach Dia, bha an duine math.
  
  Bha an niche crochte air aon taobh, ach ceangailte ri cridhe na beinne air an taobh eile.
  
  "Tapadh le Dia," thuirt Dahl gu lag. "Is e aon. Tha sinn air uaigh Odin a lorg."
  
  An uairsin thuit e ann an sàrachadh.
  
  
  Ochd-f hichead
  
  
  
  TOMAB NA H-ALBA
  
  
  Bhris sgreuch as a shuain.
  
  Chan e, sgreuch. Sgreuch fuilteach a bha a" bruidhinn air fìor uamhas. Dh'fhosgail Drake a shùilean, ach bha uachdar na creige ro fhaisg air fòcas. Sheall e air an talamh agus rinn e osnaich.
  
  Agus fhuair mi mi fhèin a" smaoineachadh: Dè cho fada "s as urrainn do dhuine tuiteam ann an Infinity mus bàsaich e?
  
  Bha na Gearmailtich an seo. Bha fear de na bràithrean aca dìreach air tuiteam sìos an staidhre.
  
  Bha duilgheadas aig Drake seasamh gu dìreach, bha a h-uile fèithe a" goirteachadh, ach thòisich adrenaline a" lasadh a fhuil agus a smuaintean a ghlanadh. Choisich e gu slaodach a dh"ionnsaigh Beinn. Bha a charaid na laighe aghaidh sìos aig aon de oir an àrd-chabhsair. Tharraing Drake e gu àite Odin. Dh'innis sùil aithghearr air a chùlaibh nach robh na Gearmailtich air ruighinn fhathast, ach thuirt a chluasan ris gu robh iad mionaidean air falbh.
  
  Chuala e fuaim Abel Frey a' mallachadh. Clang an uidheamachd dìon. Milo a' sgreuchail murt fuilteach ri fear de na saighdearan.
  
  Cothrom a chuid mettler a nochdadh, smaoinich e, a" cuimhneachadh air aon de na thuirt Wells a thagh e rè an trèanadh SAS aca.
  
  Shlaod e Ben timcheall, a 'lùbadh a dhruim an aghaidh sarcophagus mòr Odin. Dh' flialbh oilean a' ghille. Thuit Ceanadach: "Bi deiseil air an son. Bidh mi a" dèiligeadh ris." Chrath i a ghruaidh gu h-aotrom.
  
  Stad Drake, a 'coinneachadh ris an t-sealladh aice airson diog. "Nas fhaide air adhart".
  
  A" chiad fhear de na Gearmailtich a fhuair thairis air an stùc. Saighdear a thuit gu sgiobalta ann an sàrachadh, agus an uairsin an dàrna fear sa bhad. Bha leisg air Drake na bha fios aige a dhèanamh a bu chòir dha, ach sguab Torsten Dahl seachad air, gun a bhith a" nochdadh a leithid de aithreachas. Chaidh Wells agus Marsters air adhart cuideachd.
  
  Bha treas trodaiche nàmhaid a" snàgail thairis air a" mhullach, an turas seo closach fireann mòr, làn fhalamh. Gu grinn. Thionndaidh fuil, fallas agus fìor dheòir masg grotesque air aodann a bha mar-thà draghail. Ach bha e cruaidh agus luath gu leòr airson leum thairis air a" mhullach, rolaigeadh agus togail an daga bhig.
  
  Chaidh aon urchair a-mach às a" bharaille. Chaidh Drake agus a cho-obraichean gu instinctive às, ach chaill am peilear an targaid aige.
  
  Bhris guth geur Abel Frey an t-sàmhchair a lean an dealbh. "Gun armachd, dumbass. Nar! Nar! Èist rium!"
  
  Rinn Milo aodann agus thug e droch ghàire dha Drake. "A 'fucking assholes Kraut. Hey buddy?
  
  Chaidh an gunna a shlugadh le dòrn tiugh is lann biorach na àite. Dh'aithnich Drake e mar sgian feachdan sònraichte. Cheum e gu aon taobh a dh" ionnsaigh an fhuamhaire, a" toirt cothrom dha Dahl fear de na saighdearan a thuit a bhreabadh dhan fhànais.
  
  Bha an dàrna saighdear a' strì ri a ghlùinean. Thug marsanaich gàire eile dha, agus an uairsin thilg iad an corp glan gu aon taobh. Mun àm seo, bha trì saighdearan eile air an talamh còmhnard a ruighinn, agus an uairsin leum Alicia a-mach bho shìos agus thàinig i air tìr mar chat, a" cumail sgian anns gach làimh. Chan fhaca Drake a-riamh i cho sgìth agus bha coltas ann fhathast gum faodadh i grèim fhaighinn air an ninja elite.
  
  "Chan eil... armachd?" Chaidh aig Dahl air a ràdh eadar anail teann. "A bheil thu mu dheireadh ... a" creidsinn ann an teòiridh Armageddon, Frey? "
  
  Tha prìomh dhealbhadair Gearmailteach a-nis air a dhol thairis air an oir. "Na bi amadan, a bhalaich shaighdear," thuirt e gun anail. "Chan eil mi dìreach airson a" chiste seo a chomharrachadh. Chan eil ach àite airson foirfeachd anns a" chruinneachadh agam."
  
  "A tha thu a" faicinn mar fhaileas ort fhèin, tha mi creidsinn, "thuirt Dahl, a" stad fhad "s a ghlac an sgioba aige an anail.
  
  Bha stad ann, àm de theannachadh uamhasach oir rinn gach neach-dùbhlain measadh air an targaid a bha aige sa bhad. Chaidh Drake air ais bho Milo, gun fhiosta a" dèanamh air uaigh Odin, far an robh Ben agus an t-Ollamh fhathast nan suidhe taobh ri taobh, air an dìon le Ceanadach a-mhàin. Bha e a" feitheamh ri fear eile...
  
  ...an dòchas...
  
  Agus an uairsin thàinig osna balbh bhon staidhre, tagradh lag airson cuideachadh. Choimhead Frey sìos. "Tha thu lag!" chuir e smugaid air duine. "Mura b" ann airson an Sgiath, bhithinn..."
  
  Sheall Frey air Alicia. "Cuidich i". Rinn an gaisgeach boireann gàire gu h-èibhinn, agus an uair sin leudaich i a làmh thar a chliathaich. Le aon jerk tharraing i Hayden suas. Bha an t-àidseant CIA Ameireaganach sgìth bhon t-sreap fhada, ach eadhon nas motha bho bhith a 'giùlan an luchd trom a bha na Gearmailtich air a cheangal ri a druim.
  
  Sgiath Odin air a phasgadh ann an canabhas.
  
  Chualas guth Parnevik. "Thug e leis an Sgiath! Prìomh phàirt! Ach carson?"
  
  "Leis gur e sin am prìomh phàirt, tha thu amadan." Loisg Frey air. "Cha bhiodh am prìomh nì seo ann mura biodh adhbhar eile ann." Chrath an dealbhaiche fasan a cheann le tàir agus thionndaidh e gu Alicia. "Cuir crìoch air na cretins foighidneach sin. Feumaidh mi Odin a shàrachadh agus faighinn air ais chun phàrtaidh."
  
  Rinn Alicia gàire maniacally. "Mo thionndadh!" Rinn i sgreuchail, nas marbhtach na Abhainn Tam, agus thilg i an gèar dìon aice gu meadhan an àrd-ùrlar creagach. Anns an ùpraid, rinn i cabhag gu Wells, agus cha do sheall i iongnadh sam bith na làthaireachd. Chuimsich Drake air an t-sabaid aige fhèin, a" sgiùrsadh a dh"ionnsaigh Milo gus iongnadh a dhèanamh air, a" ceumadh air an taobh le sreap deas air a lann, agus an uairsin a" lìbhrigeadh uilinn chruaidh gu giallan Milo.
  
  Tha an cnàimh briste. Bha Drake a" dannsadh, a" suathadh agus an solas air fhàgail air a chasan. An uairsin b 'e seo an ro-innleachd aige - a bhith a' bualadh agus a 'ruith, a' bualadh aig na puingean as cruaidhe den bhodhaig aige, ag amas air cnàmhan agus maoth-chnàimh a bhriseadh. Bha e na bu luaithe na Milo, ach cha robh e cho làidir, mar sin ma fhuair am famhair grèim air ...
  
  Thog tàirneanaich tarsainn na beinne, fàsan is sgàinidhean magma ag èirigh is creag gluasadach.
  
  Rinn Milo gàire. Ghabh Drake an stiùir le breab taobh dùbailte, dà thap - rudeigin a dh" fhaodadh tu fhaicinn Van Damme deftly dèanamh air Tbh gu tur gun fheum airson sabaid sràide ann am fìor bheatha. Bha fios aig Milo air seo agus chuir e cùl ris an ionnsaigh le èigheach. Ach bha fios aig Drake air cuideachd, agus mar a thilg Milo a chorp gu lèir air adhart, lìbhrig Drake stailc uillt cumhachdach eile a-steach do aodann an neach-dùbhlain aige, a" pronnadh a shròin agus socaid sùla, ga bhualadh gu cruaidh chun làr.
  
  Thuit Milo dhan talamh mar sròn-adharcach air a ghearradh sìos. Aon uair 's gu robh e air a chall gu neach-dùbhlain ann an inbhe Drake, cha robh tilleadh sam bith ann. Stom Drake air a chaol-dùirn agus a ghlùin, a" briseadh an dà phrìomh chnàmhan, an uairsin na bàlaichean aige airson tomhas math, agus an uairsin thog e sgian an airm a chaidh a thilgeil.
  
  Rinn sinn sgrùdadh air làrach an tachartais.
  
  Bha Marsters, saighdear SAS, air obair ghoirid a dhèanamh de dhithis Ghearmailteach agus bha e a-nis a" sabaid an treas cuid. Cha robh e furasta triùir a mharbhadh ann am beagan mhionaidean, eadhon saighdear SAS, agus cha robh Marsters ach beagan leònte. Bha Wells a" dannsadh le Alicia air oir an àrd-ùrlair, barrachd ruith na dha-rìribh a" dannsadh, ach a" cur dragh oirre. Bha an ro-innleachd aige ciallach. Aig raon dlùth, bhiodh i air a sgoltadh ann an diog.
  
  Tharraing Ceanadach corp sgìth Hayden air falbh bho mheadhan a" bhlàir. Ruith Ben a-null gus a cuideachadh. Cha do chaidil Parnevik, rinn e sgrùdadh air uaigh Odin - amadan.
  
  Thug Abel Frey aghaidh air Thorsten Dahl. Bha an t-Suain na b' fheàrr air a' Ghearmailteach anns a h-uile dòigh, a ghluasadan a' fàs na bu mhiosa leis an dàrna fear nuair a thill an neart gu a chasan goirt.
  
  A Thighearna, smaoinich Drake. Tha sinn a" breabadh asail an seo! No ann an deagh sheann spiorad Dino Rock... Leig leam aoigheachd a thoirt dhut!
  
  Gun a bhith a 'còrdadh ris a' chòmhstri le Alicia, chaidh e gu Wells a dh'aindeoin sin, a 'creidsinn gu robh feum aig a' bhoireannach leth-cheud bliadhna a dh'aois air a 'chuid as motha de chuideachadh. Nuair a chunnaic an seann chluicheadair sgioba e, chaidh i air ais bhon t-sabaid.
  
  "Bhreab mi na bàlaichean agad mu thràth uair san t-seachdain, Drake. A bheil thu cho brònach gu bheil thu ag iarraidh seo a-rithist?"
  
  "Tha thu fortanach, Alicia. Co-dhiù, a bheil thu a" trèanadh do bhràmair?" chrath e mar fhreagairt don Ameireaganach a bha gann a" gluasad.
  
  "A-mhàin ann an ùmhlachd," thilg i an dà sgian suas agus ghlac i iad ann an aon ghluasad. "Leig leinn! Tha gaol agam air threesomes!"
  
  Is dòcha gu robh a nàdar fiadhaich, ach chaidh a gnìomhan a smachdachadh agus a thomhas. Phòg i aig Drake, fhad "s a bha i gu seòlta a" feuchainn ri oisean Wells le a dhruim chun bheàrn gun chrìoch. Thuig an ceannard a rùn air an diog mu dheireadh agus ruith i seachad oirre.
  
  Dhiùlt Drake an dà sgian aice, a" gluasad gach lann chun an taobh fhad "s a bha e faiceallach gun a bhith a" briseadh a chaolan. Chan e a-mhàin gu robh i math...bha e an-còmhnaidh math.
  
  Gu h-obann chaidh Abel Frey seachad orra. Bha e coltach, às deidh dha fàiligeadh thairis air Dahl, gun do thòisich e air ruith seachad air an t-Suain san rannsachadh luath aige airson uaigh Odin.
  
  Agus anns an dàrna sgaradh sin, chunnaic Drake Marsters agus an saighdear Gearmailteach mu dheireadh glaiste ann an sabaid bàsmhor dìreach air oir dusty an àrd-ùrlair. An uairsin, le obann uamhasach, thuit an dithis fhireannach agus thuit iad.
  
  Bha glaodhan bàis mar mhac-talla anns a" bheàrn.
  
  Dhealaich Drake suas e, rinn e ùrnaigh airson Wells, agus an uairsin thionndaidh e a chorp timcheall agus ruith e às deidh Frey. Cha b" urrainn dha Ben fhàgail ann gun dìon. Chuir Ceanadach casg air slighe an dealbhaiche, a" cruinneachadh a mhisneachd, ach fhad "s a bha e a" ruith air adhart, mhothaich Drake rud beag dubh a bha glaiste ann an làmh Frey.
  
  Rèidio no fòn-làimhe. Seòrsa de inneal-sgaoilidh.
  
  Dè fo shealbh?
  
  Bha na thachair an ath rud nas fhaide na tuigse. Ann an gnìomh iongantach de neo-chùram, spreadh taobh na beinne gu h-obann! Bha cnap trom ann, agus an uairsin bha ulpagan mòra agus pìosan de chlach-bheinn air an sgapadh anns a h-uile àite. Bhiodh clachan de gach cumadh is meud a" suirghe agus a" feadaireachd tron bheàrn mar pheilearan.
  
  Nochd toll mòr ann an taobh a" bholcàno, mar gum biodh òrd air a dhol tro bhalla tana. Solas an latha air a shìoladh tron sgàineadh. Buille eile, agus leudaich an toll eadhon nas fhaide. Chaidh beinn de sprùilleach a-steach do shloc gun bhonn ann an sàmhchair domhainn, domhainn.
  
  Thuit Drake chun an làr le a cheann na làmhan. Feumaidh gun do mhilleadh cuid den chloich-spreadhaidh seo uaighean prìseil eile. Dè bha an ifrinn a" dol?
  
  
  NAOIDHCHE THIRICH
  
  
  
  TOMAB NA H-ALBA
  
  
  Nochd heileacoptair anns an toll ùr, a" dol air adhart airson diog mus deach e troimhe!
  
  Bha ceithir càbaill tiugh agus grunn ròpannan crochte bho bhonn an inneil.
  
  Bha e eu-comasach a chreidsinn. Tha Abel Frey dìreach air òrdachadh gum bi taobh na beinne air a sgaradh fosgailte. Taobh beinne a bha na phàirt de bholcàno gnìomhach agus a dh'fhaodadh dòigh air choireigin a dhol à bith gu mòr ris an canar super bholcàno.
  
  Gus crìoch a chur air a 'chruinneachadh aige.
  
  Bha an duine seo a cheart cho gòrach ri Drake agus thug an còrr den chinne-daonna creideas dha. Bha e a" gàireachdainn gu maniac eadhon a-nis, agus nuair a choimhead Drake suas, chunnaic e nach robh Frey air òirleach a ghluasad, ach sheas e gu daingeann dìreach mar a bha a" bheinn spreadhaidh a "stobadh timcheall air.
  
  Dh "fhàg Alicia Wells agus chaidh i a dh" ionnsaigh Frey, eadhon a fèin-smachd seòlta a "falach beagan. Air an cùlaibh, bha an t-Ollamh Parnevik, Ben agus Ceanadach air an dìon le ballachan alcove Odin. Bha Hayden buailteach, gun ghluasad. An robh i dha-rìribh a" tighinn mar seo gu bàs ann an cuthach teine? Chaidh Tobraichean air a ghlùinean, a" greimeachadh air a stamag.
  
  Sheòl an heileacoptair nas fhaisge, an einnsean aige a" caoineadh. Thog Frey a ghunna submachine agus ghluais e airson a h-uile duine gluasad air falbh bho sarcophagus mòr Odin. Dhaingnich spreadhadh goirid de theine an iarrtas aige, peilearan a" bualadh fhad "s a bhuail iad cuimhneachain òir Lochlannach ann an cruth sgiathan, claidheamhan, uchd-èididh agus clogaidean adharcach. Thòisich buinn òir, air an gluasad le sreath de thachartasan, a" tuiteam bho na sgeilpichean mar confetti ann an Times Square.
  
  Shèid Frey air an heileacoptair.
  
  Chaidh Drake air a ghlùinean. "Gluaisidh tu a" chiste seo, tha thu ann an cunnart an saoghal gu lèir!" - dh'èigh e, 's gann a chluinneadh a ghuth thar fuaim throm nan lannan propeller.
  
  "Na bi nad ghaisgeach!" Ghlaodh Frey air ais, aodann air a chràdh mar droch clown a bha tràilleach ri heroin. "Leig leis, Drake. rinn mi a" chùis ort!"
  
  "Chan ann mu dheidhinn buannachadh a tha e!" Dh'èigh Drake air ais, ach a-nis bha an heileacoptair dìreach os a chionn agus cha b 'urrainn dha eadhon a ghuth fhèin a chluinntinn. Bha e a" coimhead mar a bha Frey ga stiùireadh, a" frasadh peilearan thuige air geam agus e a" crathadh a ghàirdeanan. Rinn Drake ùrnaigh nach biodh a charaidean air an glacadh le projectile air seacharan.
  
  Chaill an Gearmailteach e. Le bhith cho faisg air an obsession fad-beatha aige, bhris e sìos.
  
  A‑nis bha Dahl làimh ris. Choimhead iad mar a chuir Frey agus Alicia sìos na slabhraidhean trom nas ìsle agus nas ìsle gus an deach an lùbadh mu dheireadh timcheall air gach ceann den sarcophagus. Rinn Frey cinnteach gu robh iad sàbhailte.
  
  Ghabh an heileacoptair an cuideam. Cha do thachair dad.
  
  Chlisg Frey a-steach don ghlacadair fòn aige. Dh"fheuch an heileacoptair a-rithist, an turas seo bha na h-einnseanan aige a" beucaich mar dhineasair feargach. Thug na slabhruidhean an cudthrom, agus bha sgàineadh sonraichte ann, fuaim briseadh cloiche.
  
  Ghluais ciste Odin.
  
  "Seo an cothrom mu dheireadh againn!" - Dh'èigh Dahl a-steach do chluais Drake. "Tha sinn a" dol chun an grinder! Bho ghunna Milo!"
  
  Ruith Drake an sgriobt. Dh'fhaodadh iad a bhith air an heileacoptair a sgrios agus an tuama a shàbhaladh. Ach is dòcha gum bàsaich Ben agus Ceanadach, còmhla ri Hayden agus Parnevik.
  
  "Chan eil ùine ann!" dh" èigh Dahl. "An dàrna cuid seo no an Apocalypse!"
  
  Leum an Suaineach airson armachd Mhilo. Bhrùth Drake a shùilean dùinte fhad "s a bha sàrachadh a" tolladh a chridhe. Thuit a shealladh air Beinn is Ceannadach, agus thoisich buaireadh a" chinnidh a-staigh e mar shròn. Ma chailleas tu le aon làimh, caillidh tu leis an làimh eile. Agus an uairsin cho-dhùin e nach b 'urrainn dha leigeil le Dahl seo a dhèanamh. Am b" urrainn dha dà charaid a ìobairt gus an saoghal a shàbhaladh?
  
  Chan eil.
  
  Leum e air adhart mar losgann dìreach mar a thòisich Dahl a" ruith tro aodach Milo. Chaidh an Suaineach air ais le iongnadh nuair a bha Milo a" dèanamh a chorp dìreach, an t-Ameireaganach a" sealg a-null ann an àmhghar, ach bha e gluasadach agus bacach gu oir an àrd-ùrlair. Gu aon de na loidhnichean teàrnaidh.
  
  Stad Drake ann an clisgeadh. Chaidh einnseanan an heileacoptair a-rithist a-rithist agus lìon tubaist mhì-naomh an uamh. An ath mhionaid, ghluais sarcophagus mòr Odin agus bhris e saor bho na h-acarsaid aige, a "gluasad gu bagarrach a dh" ionnsaigh Drake agus oir an àrd-ùrlar, tunna de bhàs swing.
  
  "Nooo!" Rinn glaodh Dahl a-rithist glaodh Parnevik.
  
  Bha sgreuchail ann, sgreuch fiadhaich mar gum biodh gaoth air a dhol thairis air, fuaim mar gum biodh na deamhain uile ann an Ifrinn air an losgadh beò. Theich sruth de dh'èadhar brùideil bho tholl a chaidh fhosgladh às ùr fo uaigh Odin.
  
  Ruith Frey agus Alicia air falbh, cha mhòr gun deach an losgadh beò agus iad a" dìreadh air a" chiste-laighe. Dh" èigh Frey: "Na lean sinn, a Drake!" Tha àrachas agam!" an uairsin bha e coltach gun tàinig beachd thugam, barantas sàbhailteachd. Dh"èigh e ri companaich Drake: "A-nis! Lean a" chiste-laighe air neo gheibh thu bàs!" Bhrosnaich Frey iad, a" crathadh a ghunna submachine, agus cha robh roghainn aca ach a dhol timcheall a" cholbh smùid.
  
  Thionndaidh Dahl a shealladh tathaichte gu Drake. "Feumaidh sinn stad a chuir air seo," thuirt e gu deònach. "Airson... airson mo chlann."
  
  Cha robh freagairt sam bith aig Drake ach a bhith a" comharrachadh. Gu cinnteach. Lean e ceannard an SGG, a" dol gu taobh an t-Sarcophagus a bha a" snàgadh gu faiceallach fhad "s a bha e ag itealaich os an cionn, an nàimhdean a" gàireachdainn gu sàbhailte gu h-àrd fhad "s a lean a chompanaich an t-slighe aige air an taobh eile.
  
  Air a chòmhdach ann an armachd agus whim of maniac.
  
  Ràinig Drake toll anns an làr cloiche. Bha an smùid na thùr sgaldail, sgròbach. Do-sheachanta. Ghluais Drake cho faisg 's a b' urrainn dha mus do thionndaidh e a choimhead air a nàimhdean a 'dol air adhart.
  
  Dh'fhuirich Hayden air an talamh, a 'leigeil a-mach nach robh e mothachail. Shuidh i a-nis agus thug i air falbh na criosan a bha a 'daingneachadh sgiath Odin air a druim. "Dè nì mi?"
  
  Thug Drake sùil ghoirid oirre. "A bheil planaichean èiginn aig an CIA airson Supervolcano a dhùnadh?"
  
  Bha an 'rùnaire' bòidheach a' coimhead troimh-chèile airson mionaid mus do chrathadh i a ceann. "A-mhàin na tha follaiseach. Cuir a" Ghearmailteach anns a" phìob fhionnarachaidh." Thilg i an Sgiath air falbh le caoin faochaidh. Bha an triùir aca ga choimhead a" ruith air an oir mar bhonn airgid.
  
  A bheil iad dha-rìribh air fàiligeadh?
  
  Mheudaich an cuideam a thàinig a-mach às a" phìob mar a fhuair am bholcàno neart. "Cho luath" s a thòisicheas an ath-bhualadh slabhraidh, "thuirt Dahl. "Cha bhith e comasach dhuinn seo a dhùnadh. Feumaidh sinn seo a dhèanamh a-nis!"
  
  Chaidh sùil Drake a tharraing sa mhionaid chun na Sgiath fhad "s a bha e a" roiligeadh gu fuaimneach timcheall a oir. Thainig na briathran a mach as mar gu'm biodh iad sgriobhta ann an teine.
  
  
  Chan eil ann an nèamh agus Ifrinn ach aineolas sealach,
  
  Is e an t-anam neo-bhàsmhor a tha a 'lùbadh a dh'ionnsaigh Ceart no ceàrr.
  
  
  "Plana B," thuirt e. "Cuimhnich air mallachd Odin? Cha robh e coltach gu robh e iomchaidh, an robh? Chan eil àite ann airson seo a chuir, ceart? Uill, is dòcha gur e sin e."
  
  "An e Odin's Mallachd dòigh air an saoghal a shàbhaladh?" Bha Dahl teagmhach mu dheidhinn.
  
  "No ifrinn," thuirt Drake. "Tha e an urra ri cò a nì an co-dhùnadh. Is e seo am freagairt. Feumaidh anam fìor-ghlan a bhith aig an neach a chuireas suas an Sgiath. Is e ribe a th" ann. Chan eil fios againn tuilleadh oir thug sinn air falbh an tuama. Ma dh"fhailicheas sinn, thèid an saoghal a chall."
  
  "Ciamar a chaidh am mallachd?" Bha Hayden, a 'coimhead nas miosa na bha i às deidh a duilgheadas ann an làmhan nàmhaid, a' coimhead air an fhionna mar gum biodh i air a h-ithe beò.
  
  Mhallaich Drake nuair a thog e an Sgiath agus chùm e air a bheulaibh i. Sheas Dahl agus choimhead e air agus e a" coiseachd a dh" ionnsaigh an t-sròin. "Cho luath" s a chuireas tu fios chun smùid sin leis an Sgiath seo, thèid a reubadh às do làmhan. "
  
  An uairsin, le fuaim mar rughadh treud bheathaichean glaiste ann an coille loisgte, spreadh barrachd smùid bho shìos, sgreuch àrd a sprèadhadh cha mhòr bodhar. Thòisich an stench pronnasg a-nis air an èadhar a thiormachadh, ga thionndadh gu bhith na miasma puinnseanta. Dh" fhàs torr caol na beinne a bha air a bhith na chompanach dhaibh airson cho fada a-nis na bu choltaiche ri tàirneanach. Bha Drake a" faireachdainn mar gum biodh na ballachan fhèin air chrith.
  
  "Naidheachdan ùra, Dal. Plana B ann an gnìomh. Airson iomradh san àm ri teachd, tha seo a" ciallachadh nach eil fios agam dè an ifrinn eile a tha ri dhèanamh. "
  
  "Chan eil àm ri teachd agad," sheas Dahl air taobh eile na Sgiath. "No mi."
  
  Còmhla chaidh iad a dh'ionnsaigh an fhionnaire. Thòisich an clach-ghuail air sleamhnachadh sìos a" chreig ri thaobh. Thàinig sgreuch is rughadh, nach cuala Drake a leithid a-riamh, bho dhoimhneachd neo-chrìochnach an dubh-aigein.
  
  "Tha an super bholcàno a" tighinn dlùth!" Rinn Hayden sgreuchail. "Cuir dheth e!"
  
  
  * * *
  
  
  Gun fhaicinn le Drake, Dahl no eadhon Abel Frey, spreadh a" bheinn ainmeil Innis Tìle ris an canar Eyjafjallajokull, a tha gu ruige seo toilichte a bhith a" cuir a-mach sruthan glasa socair agus a" cur eagal air trafaic adhair, gu h-obann aig an oir aice. Cha b" fhada gus an robh e ri fhaicinn air Sky News agus air a" BhBC agus nas fhaide air adhart air You Tube le milleanan air an sàrachadh - teangannan lasrach mìle dràgon a" lasadh stoirm-teine anns na speuran. Aig an aon àm, spreadh dà bholcàno eile à Innis Tìle, na mullaich aca ag itealaich mar choirc champagne fo chuideam. Chaidh aithris, rud beag le teangaidh, gun robh Armageddon air ruighinn.
  
  Cha robh ach beagan a bha eòlach air cho faisg 's a bha e.
  
  
  * * *
  
  
  Bha gaisgich nach fhacas agus nach aithne dhaibh a" sabaid ann an doimhneachd dorcha na beinne. Thug Drake agus Dahl ionnsaigh air an ionad-smùid leis an Sgiath, a 'cleachdadh rud cruinn gus an smùid a thilgeil a-steach do bheàrn faisg air làimh fhad' sa bha iad ga shuidheachadh dìreach os cionn an toll a dh'fhàg uaigh Odin a 'leagail.
  
  "Greas ort!" Bha duilgheadas aig Dahl an Sgiath a chumail na àite. Dh'fhairich Drake a làmhan air chrith leis an oidhirp leis an tug e buaidh air neart bunaiteach na beinne. "Tha mi dìreach airson faighinn a-mach cò às a tha an ifrinn seo air a dhèanamh!"
  
  "Cò air a tha dragh!" Dh'fheuch Hayden rin cumail air ais, a' cumail an casan agus a' putadh cho cruaidh 's a b' urrainn dhi. "Dìreach cuir am bastard a-staigh!"
  
  Rinn Dahl sgainneal, a" leum air an toll. Nam biodh an Sgiath air a bhith ag ionndrainn no eadhon air gluasad beagan, bhiodh e air falmhachadh sa bhad, ach bha an amas aca ceart, agus chaidh am prìomh phàirt gu faiceallach a-steach don sgàineadh fuadain fo Tomb of Odin.
  
  Ribe toinnte, air a chruthachadh o chionn ceudan is mìltean de linntean. Tha mi a' mionnachadh do na diathan.
  
  Sgeama de ribeachan!
  
  "An ribe àrsaidh as motha a dh" aithnich saoghal an latha an-diugh. " Thuit Dahl air a ghlùinean. "Am fear a b" urrainn stad a chuir air seo. "
  
  Choimhead Drake fhad "s a bha coltas gu robh an Sgiath tana, a" gabhail a-steach a "chuideam mòr ag èirigh bho shìos. Rinn e rèidh agus chruthaich e air oir na sgàineadh, a 'gabhail a-steach dath obsidian. Gu bràth. Cha tèid a dhubhadh às gu bràth.
  
  "Gum beannaicheadh Dia thu".
  
  Rinn Iob, stad e airson mionaid mus do thionndaidh e aire air ais gu Frey. Lìon uamhas a chridhe ni's mò na b'urrainn e smuaineachadh, eadhon a nis.
  
  Dh'èirich an heileacoptair, a 'strì gus taic a thoirt do chuideam ciste Odin, a bha a' cromadh gu socair fodha. Bha Frey agus Alicia le chèile nan suidhe air mullach a" chiste, an làmhan air am pasgadh gu teann timcheall nan strapan a bha ga cheangal ris an heileacoptair.
  
  Ach bha Ben, Ceanadach agus an t-Ollamh Parnevik crochte bho thrì ròpan eile a bha crochte fon heileacoptair, gun teagamh air an cumail an sin aig gunpoint fhad "s a bha Drake a" sabaid gus a "phlanaid a shàbhaladh.
  
  Bha iad a 'crochadh os cionn a' bheàrn, a 'gluasad mar a bha an heileacoptair a' dìreadh, air a thoirt am bruid dìreach bho bhith fo shròn Drake.
  
  "Nooo!"
  
  Agus, gu h-iongantach, ruith e - duine aonaranach, a 'ruith le lùth air a bhreith le feirg, call agus gràdh - fear a thilg e fhèin thairis air sloc gun bhonn a-steach don àite dubh, ag iarraidh na chaidh a thoirt bhuaithe, a' toirt grèim air fear de na càbaill a bha a 'gluasad gu cruaidh. , nuair a thuit e.
  
  
  CEATHRAD
  
  
  
  TOMAB NA H-ALBA
  
  
  Stad saoghal Drake le a leum a-steach don dorchadas - beàrn gun chrìoch gu h-àrd, sloc gun bhonn gu h-ìosal - trì òirlich de ròp a 'snàmh, an aon shàbhaladh a bh' aige. Bha 'inntinn socair ; rinn e air son a chairdean. Airson adhbhar sam bith eile seach a shàbhaladh.
  
  Neo-fhèin.
  
  Bha a chorragan a" suathadh ris an ròp agus cha b" urrainn dhaibh dùnadh!
  
  Thòisich a chorp, mu dheireadh fosgailte do dhomhainn, a 'tuiteam gu luath. Aig an diog mu dheireadh, dhùin a làmh chlì air ròp a bha na b' fhaide na an còrr agus air a sgioblachadh le mì-rùn ath-bheothachail.
  
  Stad an tuiteam aige nuair a rug e air leis an dà ghàirdean agus dhùin e a shùilean gus a chridhe luath a shocrachadh. Thàinig moladh hoarse bho àiteigin gu h-àrd. Bidh Alicia a 'dòrtadh a searbhas.
  
  "An e seo a bha Wells a" ciallachadh le "show your mettle"? Bha an-còmhnaidh a" faighneachd dè bha am fosail seòlta sin a" ciallachadh!" #
  
  Choimhead Drake suas, gu math mothachail air an dubh-aigein gu h-ìosal, a" faireachdainn dizzy mar nach robh riamh roimhe. Ach bha na fèithean aige air an lasadh le neart ùr agus adrenaline, agus bha mòran den t-seann teine air ais na bhroinn a-nis, a "bàsachadh ri thighinn a-mach.
  
  Dhìrich e an ròp, làmh thairis air, a 'greimeachadh le a ghlùinean, a' gluasad gu luath. Chrath Frey a ghunna submachine agus rinn e gàire, ag amas gu faiceallach, ach an uairsin dh" èigh Hayden bho uaigh Odin. Chunnaic Drake i na seasamh an sin, ag amas air daga Wells air Frey - bha an t-seann chomanndair air tuiteam ri a taobh, ach, taing do Dhia, bha i fhathast a" tarraing anail.
  
  Chomharraich Hayden an gunna letheach slighe aig Frey. "Eiridh e!"
  
  Bha an heileacoptair fhathast san adhar, chan eil am pìleat aige cinnteach mu na h-òrdughan aige. Chuir Frey dàil air, a" caoineadh mar leanabh air a sgaradh bhon dèideag as fheàrr leis. "Ceart gu leòr. Ceud! Galla! Bu chòir dhomh a bhith air do thoirt far an itealan damn sin!"
  
  Rinn Drake gàire nuair a chuala e freagairt Hayden. "Tha, bidh mi tric a" tuigsinn seo. "
  
  Bha Kennedy, Ben agus Parnevik a" coimhead le sùilean farsaing, is gann gun robh iad dàna anail a tharraing.
  
  "Falbh agus faigh e!" - Dh'èigh Frey an uairsin air Alicia. "Bho làmh gu làimh. Gabh e agus rachamaid. Cha loisg a' ghalla seo thu. Is i duilgheadas an riaghaltais. "
  
  Ghluais Drake nuair a leum Alicia far an sarcophagus agus rug e air ròpa co-shìnte Drake, ach a dh" aindeoin sin thug e an ùine sùil a thoirt air Ben, a" tomhas mar a dhèilig am balach ris an fhoillseachadh air inbhe Hayden.
  
  Sheall Ben, ma ta, oirre le barrachd caoimhneis.
  
  Shleamhnaich Alicia sìos an ròpa mar muncaidh agus cha b" fhada gus an robh i rèidh ri Drake. Choimhead i air, aodann foirfe làn feirge.
  
  "Is urrainn dhomh swing an dà dhòigh." Leum i dhan adhar, casan an toiseach, ann an stuagh gràsmhor tron dorchadas, a 'crochadh gu tur san adhar airson mionaid. An uairsin cheangail a casan gu daingeann ri sternum Drake agus chuir i a corp air adhart, a" greimeachadh goirid air an ròp aige fhèin mus do shìn i a-null chun ath fhear e.
  
  "Fucking baboon," thuirt Drake, a bhroilleach a" lasadh, a ghreim a" fuasgladh.
  
  Chleachd Alicia a momentum airson a dhol timcheall an ròpa, sgaoil a chasan aig ìre broilleach, agus chaidh e a-steach don stamag aige. Chaidh aig Drake air gluasad chun na làimh dheis gus am buille a lughdachadh, ach bha e fhathast a" faireachdainn gu robh na h-asnagan aige air am brùthadh.
  
  Rinn e gàire oirre, roinn e am pian agus dh"èirich e na b" àirde. Nochd deàrrsadh na sùilean, còmhla ri spèis ùr.
  
  "Mu dheireadh," thug i anail. "Tha thu air ais. A-nis chì sinn cò am fear as fheàrr. "
  
  Thionndaidh i suas an ròp, misneachd a 'gluasad leis a h-uile gluasad. Ann an aon leum chaidh i seachad air ròp Drake fhèin agus a-rithist chleachd i a momentum airson a dhol air ais, ag amas air a casan an turas seo airson a cheann.
  
  Ach bha Drake air ais agus bha e deiseil. Leis an sgil a b" fheàrr, leig e às an ròp aige, chuir e stad air an dizziness dian, agus ghlac e aig doimhneachd dà throigh e. Sheòl Alicia gu neo-chinnteach os a chionn, air a iongnadh leis a 'ghluasad aice, a gàirdeanan fhathast a' sgoltadh.
  
  Bhreab Drake suas an ròpa cas aig aon àm. Mun àm a thuig a nàmhaid dè a rinn e, bha e thairis oirre. Bhuail e gu cruaidh air a ceann.
  
  Chunnaic mi a corragan a" leigeil às an ròp. Thuit i, ach dìreach beagan òirlich. Bha an cnò cruaidh na broinn ag obair agus fhuair i grèim air ais.
  
  Ghluais Frey bho shuas. "Chan eil dad math! Bàsaich, a Shasannach ana-chreidich!"
  
  An uairsin, ann an nas lugha na priobadh na sùla, tharraing an Gearmailteach sgian a-mach agus gheàrr e ròp Drake!
  
  
  * * *
  
  
  Chunnaic Drake e uile ann an gluasad slaodach. Deàrrsadh an lann, deàrrsadh olc an uachdar gearraidh. Fuasgladh obann a bheatha-beatha - an dòigh anns an do thòisich e air sèid agus a" gàireachdainn os a chionn.
  
  Inntinn cuideam a chorp. Mionaid reòta de uamhas agus mì-chreidimh. Bha fios aige gu robh a h-uile dad a bha e a-riamh a" faireachdainn agus a h-uile dad a b "urrainn dha a dhèanamh san àm ri teachd dìreach air a sgrios.
  
  Agus an uairsin an tuiteam... a" faicinn an nemesis aige, Alicia, a" sreap air a dòrn gus faighinn air ais gu mullach an t-sarcophagus... a" faicinn beul Beinn a" toinneamh ann an sgreuchail... aodann Cheanadach a" tionndadh na masg bàis... agus tron t-sealladh iomaill aige... Astar... dè an. ?
  
  Torsten Dahl, an Swede seòlta, a" ruith, chan eil, a" ruith, tarsainn an àrd-ùrlair le crios-suidheachain ceangailte ri a chorp, gu litireil ga thilgeil fhèin ann an sloc dubh, dìreach mar a bha Drake fhèin air a dhèanamh beagan mhionaidean roimhe sin.
  
  Acfhainn sàbhailteachd a" fosgladh air a chùlaibh, air a cheangal timcheall colbh ann an alcove Odin, air a chumail teann le Hayden agus Wells, a bha deiseil airson an oidhirp as motha.
  
  Leum cuthach Dahl ... ga thoirt faisg gu leòr airson grèim fhaighinn air gàirdeanan Drake agus a chumail gu teann.
  
  Chaidh spionnadh dòchais Drake sìos nuair a thuit e fhèin is Dahl còmhla, bha an loidhne sàbhailteachd teann ...
  
  An uairsin dòchas. Oidhirpean mall, goirt air saoradh. Choimhead Drake a-steach do shùilean Dahl, gun a bhith ag ràdh facal, gun a bhith a" toirt a-mach unnsa de fhaireachdainn fhad "s a bha iad air an slaodadh òirleach le òirleach gu sàbhailteachd.
  
  Feumaidh gun d" fhuair pìleat an heileacoptair an òrdugh, oir thòisich e a" dìreadh gus an robh e deiseil airson an treas urchair a losgadh, an turas seo bhon bheinn, air a dhealbhadh gus am beàrn a leudachadh gu leòr airson gum biodh an sarcophagus a" dol troimhe gun chunnart milleadh.
  
  Taobh a-staigh trì mionaidean, chaidh ciste Odin à sealladh. Tha an òrd de lannan heileacoptair na chuimhneachan fad às. Bha Ben, Ceanadach agus Parnevik co-ionann ris an-dràsta.
  
  Mu dheireadh, chaidh Dahl agus Drake a shlaodadh thairis air oirean creagach na h-aibhne. Bha Drake airson ruaig a dhèanamh, ach cha do fhreagair a chorp. Cha b" urrainn dha a dhèanamh airson a bhith na laighe an sin, a" leigeil leis an trauma a dhol a-steach, ag ath-stiùireadh a" phian gu pàirt iomallach den eanchainn aige.
  
  Agus nuair a bha e na laighe an sin, thill fuaim an heileacoptair. Is e dìreach an turas seo a bha e na chopper Dahl. Agus b'e so aig a' cheart àm am meadhon air saoradh agus air geur-leanmhuinn.
  
  Cha b" urrainn dha Drake ach coimhead a-steach do shùilean cràdh Torsten Dahl. "Is tusa Dia, a charaid," agus cha robh brìgh an àite anns an robh iad air a chall air. "Fìor Dhia"
  
  
  CEATHAIR AON
  
  
  
  A' GHEARMAILT
  
  
  A h-uile uair a thionndaidh Kennedy Moore a h-asal air an t-suidheachan cruaidh, thug sùilean dealasach Alicia Miles an aire. B" e gaisgeach Uber a bh" anns a" ghalla Shasannach, leis an t-siathamh mothachadh aig cop - dùil leantainneach.
  
  Rè an itealaich trì uairean a thìde bho Innis Tìle dhan Ghearmailt, cha do stad iad ach aon turas. An toiseach, dìreach deich mionaidean às deidh dhaibh am bholcàno fhàgail, bhuannaich iad a" chiste agus ghlèidh iad i agus thug iad a h-uile duine air bòrd.
  
  Chaidh Abel Frey sa bhad chun roinn chùil. Chan fhaca i bhon uairsin e. Is dòcha gu bheil e a" lasadh cuibhlichean mèirle agus gnìomhachas. Cha mhòr nach do thilg Alicia Ceanadach, Ben agus Parnevik a-steach do na suidheachain aca, agus shuidh iad sìos ri taobh a bràmair, am Milo a chaidh a ghoirteachadh. Bha e coltach gu robh an Ameireaganach stocach a "greimeachadh air a h-uile pàirt den bhodhaig aige, ach gu ìre mhòr na bàlaichean aige, rud a bha coltas gu robh Alicia a" faighinn a-mach gu robh e èibhinn agus eagallach mu seach.
  
  Bha trì geàrdan eile anns an heileacoptair, a 'tionndadh seallaidhean faiceallach bho na prìosanaich chun a' chonaltraidh neònach a bha ann eadar Alicia agus Milo - mu seach brònach, an uairsin brìoghmhor, agus an uairsin air a lìonadh le rage.
  
  Cha robh fios aig Ceanadach càite an robh iad nuair a thòisich an heileacoptair a' teàrnadh. Bha a h-inntinn air a bhith a" falbh airson an uair mu dheireadh, bho Drake agus na tachartasan aca ann am Paris, san t-Suain agus am bholcàno, gu a seann bheatha leis an NYPD, agus às an sin, gu do-sheachanta, gu Tòmas Caleb.
  
  Tha Caleb na neach-marbhadh sreathach a leig i às a mharbhadh a-rithist. Thug cuimhneachain air an luchd-fulaing aige ionnsaigh oirre. Bha an làrach eucoir air an do choisich i beagan làithean air ais - an làrach eucoir aige - fhathast ùr na h-inntinn, mar fhuil air a rùsgadh às ùr. Thuig i nach robh i air aon aithris naidheachd fhaicinn bhon uairsin.
  
  Is dòcha gun do ghlac iad e.
  
  Anns na aislingean agad ....
  
  Chan eil. Nam aislingean cha ghlac iad gu bràth e, nach fhaigh iad faisg air. Bidh e gam marbhadh agus gam mhì-ghnàthachadh, agus tha mo chionta ga mo shàrachadh mar dheamhan damnaidh gus an toir mi thairis e.
  
  Thàinig an heileacoptair sìos gu sgiobalta, ga toirt a-mach às an t-sealladh nach b" urrainn dhi a bhith na aghaidh. Dh" fhosgail an roinn phearsanta aig cùl an heileacoptair agus leig Abel Frey a-mach, a" comhartaich òrdughan.
  
  "Alicia, a Mhilo, bidh thu còmhla rium. Thoir leat na prìosanaich. Luchd-dìon, bheir thu a" chiste chun t-seòmar-seallaidh agam. Tha stiùireadh aig an neach-gleidhidh an sin fios a chuir thugam cho luath "s a bhios a h-uile dad deiseil airson fhaicinn. Agus tha mi airson gun tachair seo gu sgiobalta, geàrdan, mar sin na bi leisg. Is dòcha gu bheil Odin air a bhith a" feitheamh ri Frey airson mìltean de bhliadhnaichean, ach chan eil Frey a" feitheamh ri Odin."
  
  "Tha fios aig an t-saoghal air fad dè a rinn thu, Frey, tha thu craicte," thuirt Ceanadach. "Dealbhaiche fasan, damn e. Dè cho fada "s a tha thu a" smaoineachadh a dh"fhuiricheas tu a-mach às a" phrìosan?"
  
  "Am mothachadh Ameireaganach air fèin-chudromachd," leum Frey. "Agus tha gràinealachd a" toirt ort creidsinn gun urrainn dhut bruidhinn a-mach àrd, hmm? Bidh an inntinn as àirde an-còmhnaidh a" faighinn buaidh. A bheil thu dha-rìribh a" smaoineachadh gun d" fhuair do charaidean a-mach? Shuidhich sinn ribeachan an sin, a ghalla ghòraich. Cha tèid iad seachad air Poseidon."
  
  Dh" fhosgail Ceanadach a beul airson gearan a dhèanamh, ach chunnaic Ben airson greiseag a" crathadh a chinn agus gu sgiobalta dhùin e a beul. Fàg e. Mair beò an-toiseach, sabaid nas fhaide air adhart. Thuirt i gu inntinn Vanna Bonta, "B" fheàrr leam ionad inferiority a bhith agam agus iongnadh a chuir orm na bhith air mo dhùsgadh gu mì-mhodhail.
  
  Cha robh dòigh aig Frey fios a bhith aca gun robh an heileacoptair aca fhathast falaichte aig àirde nas àirde. Agus thug uaill cinnteach dha gun robh an inntinn aige na b" fheàrr na an cuid inntinn.
  
  Leig leis smaoineachadh mar sin. Bhiodh an t-iongnadh eadhon nas binne.
  
  
  * * *
  
  
  Thàinig an heileacoptair air tìr le jolt. Chaidh Frey air adhart agus leum e sìos an toiseach, ag èigheach òrdughan dha na fir air an talamh. Dh'èirich Alicia gu a casan agus rinn i gluasad le a meur-chlàr. "An toiseach thu triùir. Tha cinn sìos. Cùm a" gluasad gus an can mi a chaochladh."
  
  Leum Ceanadach bhon heileacoptair air cùlaibh Beinn, a 'faireachdainn pian sgìth anns a h-uile fèith. Nuair a choimhead i mun cuairt, thug an sealladh iongantach oirre dìochuimhneachadh mun sgìths aice airson mionaid, gu dearbh, thug e anail air falbh.
  
  Aon sealladh agus thuig i gur e caisteal Frey anns a 'Ghearmailt a bh' ann; nead dealbhaiche na h-aingidheachd far nach do stad an spòrs. Bha an raon laighe aca mu choinneimh a" phrìomh dhoras, dorsan daraich dùbailte air an còmhdachadh le studs òir agus air am frèamadh le colbhan marmoir Eadailteach a bha a" dol a-steach do thalla inntrigidh mòr. Mar a bha Ceanadach a" coimhead, tharraing dà chàr daor, Lamborghini agus Maserati, suas, às an sin chaidh ceathrar ghillean dealasach fichead rud a-mach agus chaidh iad suas staidhre a" chaisteil. Thàinig ruitheaman trom ceòl dannsa bho chùl an dorais.
  
  Os cionn nan dorsan bha aghaidh còmhdaichte le cloich le sreath de thuraidean triantanach air a mullach agus dà thùr nas àirde aig gach ceann, a" toirt coltas Ath-bheothachadh Gotach air an structar mòr. Drùidhteach, smaoineachadh Ceanadach, agus beagan uamhasach. Smaoinich i gur e aisling modail san àm ri teachd a bhiodh ann a bhith a" faighinn cuireadh gu pàrtaidh san àite seo.
  
  Agus mar sin fhuair Abel Frey buannachd às na h-aislingean aca.
  
  Chaidh a putadh a dh"ionnsaigh nan dorsan, Alicia a" coimhead orra gu faiceallach agus iad a" dol seachad air na supercars rumbling agus suas na ceumannan marmoir. Tro na dorsan agus a-steach don lobaidh mac-talla. Air an taobh chlì, bha geata fosgailte, còmhdaichte le leathar a" dol a-steach gu cluba oidhche làn de cheòl sunndach, solais dathach, agus bothain a bha a" dol os cionn an t-sluaigh, far am b" urrainn dha a h-uile duine dearbhadh dè cho math "s a b" urrainn dhaibh dannsadh. Stad Kennedy sa bhad agus rinn e sgreuchail.
  
  "Cuidich!" Ghlaodh i, a 'coimhead dìreach air an luchd-tadhail. "Cuidich sinn!"
  
  Ghabh grunn dhaoine an t-àm airson na glainneachan leth-làn aca a lughdachadh agus coimhead orm. Diog às deidh sin thòisich iad a" gàireachdainn. Thog am fionn clasaigeach Suaineach a botal le fàilte, agus thòisich an t-Eadailteach le craiceann dorcha a 'coimhead oirre. Thill an fheadhainn eile dhan ifrinn disco aca.
  
  Rinn Ceanadach gearan nuair a rug Alicia oirre leis an fhalt agus shlaod e i thairis air an làr marmoir. Rinn Ben sgreuchail mar ghearan, ach cha mhòr nach do bhuail an slap e. Bha barrachd gàire am measg aoighean a" phàrtaidh, agus an uairsin beagan bheachdan gòrach. Thilg Alicia Ceanadach a-steach don staidhre mhòr, ga bualadh gu cruaidh anns na h-asnagan.
  
  "Boireannaich gòrach," thuirt i. "Nach eil thu a" faicinn gu bheil iad ann an gaol leis a" mhaighstir aca? Cha bhi iad a' smaoineachadh gu dona air. A-nis... falbh."
  
  Sheall i suas le daga beag a nochd na làimh. Bha Kennedy airson a dhol an aghaidh, ach a 'breithneachadh leis na thachair dìreach, chuir i romhpa a dhol leis. Chaidh an toirt suas an staidhre agus air an taobh chlì, a-steach gu sgiath eile a" Chaisteil. Cho luath 's a dh'fhàg iad an staidhre agus a-steach don trannsa fhada gun sgeadachadh - an drochaid eadar na sgiathan - stad an ceòl dannsa, agus 's dòcha gur iad na h-aon daoine a bha beò aig an àm sin.
  
  A" coiseachd sìos trannsa, lorg iad iad fhèin ann an seòmar a dh" fhaodadh a bhith na sheòmar-dannsa farsaing aig aon àm. Ach a-nis bha an sgìre air a roinn ann an leth-dhusan seòmar fa leth - seòmraichean le bàraichean air an taobh a-muigh an àite ballachan.
  
  ceallan.
  
  Chaidh Ceanadach, còmhla ri Ben agus Parnevik, a phutadh a-steach don chill as fhaisge. Bha clang àrd a" ciallachadh gun robh an doras a" dùnadh. Bha Alicia a" crathadh. "Thathas a" cumail sùil ort. Gabh tlachd."
  
  Anns an t-sàmhchair bodhar a lean, ruith Ceanadach a corragan tro a falt fada dubh, rèidh i a pantsuit mar a b" fheàrr a b" urrainn dhi, agus ghabh e anail domhainn.
  
  "Uill..." thòisich i ag ràdh.
  
  "Hey, bitches!" Nochd Abel Frey air beulaibh a" chamara aca, a" gàireachdainn mar God of Hellfire. "Fàilte don chaisteal pàrtaidh agam. Ann an dòigh air choreigin tha mi an teagamh gun còrd e riut cho mòr ris na h-aoighean as beairtiche agamsa."
  
  Chuir e air falbh an tairgse mus do fhreagair iad. "Chan eil e gu diofar. Chan fheum thu bruidhinn. Chan eil mòran ùidh aig na faclan agad rium. Mar sin," leig e air a bhith a" smaoineachadh, "cò th" againn... uill, tha, gu dearbh, is e Ben Blake a th" ann. Tha mi cinnteach gun toir e toileachas mòr dhut."
  
  Ruith Ben gu na bàraichean agus tharraing e orra cho cruaidh 's a b' urrainn dha. "Càit a bheil mo phiuthar, a bhalaich?"
  
  "Hm? Tha thu a" ciallachadh am fionn saucy le..." thilg e a chas a-mach gu fiadhaich. "Thoir a-steach stoidhle sabaid dràgon? A bheil thu ag iarraidh mion-fhiosrachadh? Uill, ceart gu leòr, leis gur e thusa, Ben. A" chiad oidhche chuir mi am fear a b" fheàrr a bh" ann an sin a thogail a bhrògan, eil fhios agad, airson a bogachadh beagan. Chuir i taga air, ghortaich i corra riban, ach fhuair e na bha mi ag iarraidh.
  
  Thug Frey mionaid ag iasgach an smachd iomallach a-mach à pòcaid an eideadh sìoda neònach a bha air. Thionndaidh e gu telebhisean so-ghiùlain, rud nach do mhothaich Ceanadach eadhon. Nochd dealbh air an èadhar - SKY News - a" cabadaich mu na fiachan nàiseanta a tha a" sìor fhàs san RA.
  
  "An dàrna oidhche?" Stad Frey. "A bheil a bràthair dha-rìribh ag iarraidh faighinn a-mach?"
  
  Rinn Ben sgreuchail, fuaim guttural a 'teicheadh gu domhainn bhon stamag aige. "A bheil i ceart gu leòr? Tha i ceart gu leòr?"
  
  Cliog Frey air an smachd iomallach a-rithist. Thionndaidh an sgrion gu ìomhaigh eile, nas grinne. Thuig Ceanadach gu robh i a 'coimhead air seòmar beag le nighean ceangailte ri leabaidh.
  
  "Dè tha thu a" smaoineachadh?" Bhrosnaich Frey. "Co-dhiù tha i beò. Airson a-nis."
  
  "Carainn!" Ruith Ben a dh"ionnsaigh an Tbh ach stad e an uairsin, fhuair e thairis gu h-obann. Chrath Sobs a chorp gu lèir.
  
  Rinn Frey gàire. "Dè eile a tha thu ag iarraidh?" Mhothaich e a-rithist gu robh e ciallach agus an uairsin dh" atharraich e an sianal a-rithist, an turas seo gu CNN. Anns a 'bhad anns na naidheachdan bha teachdaireachd mu dheidhinn marbhadh sreathach à New York - Thomas Caleb.
  
  "Sgrìobh seo sìos dhut na bu thràithe," thuirt am fear-uasal Ceanadach le sunnd. "Smaoinich gur dòcha gum biodh tu airson sùil a thoirt."
  
  Dh"èist i gu neo-thoileach. Chuala an naidheachd uamhasach gun do lean Caleb air a" gluasad air sràidean New York, air a shaoradh, na thaibhse.
  
  "Tha mi a" creidsinn gun do shaor thu e, "thuirt Frey gu brìoghmhor ri cùl Cheanadach. "Sàr obair. Tha an creachadair air ais far a bheil e, chan e beathach cèidse ann an sù a" bhaile tuilleadh."
  
  Chaidh an aithisg a chluich tro dhealbhan tasglainn den chùis - an stuth àbhaisteach - a h-aodann, aodann an cop salach, aghaidhean an luchd-fulaing. An-còmhnaidh aghaidhean an luchd-fulaing.
  
  Na h-aon fheadhainn a bhiodh a" tathachadh a trom-laighe a h-uile latha.
  
  "Cuiridh mi geall gur aithne dhut na h-ainmean aca uile, nach eil?" Rinn Frey gàire. "Seòlaidhean an teaghlaichean. Dòigh... bhàsaich iad."
  
  "Dùin suas!" Chuir Ceanadach a ceann na làmhan. Stad sin! Mas e do thoil e!
  
  "Agus thusa," chuala i Frey a "feadalaich. "An t-Ollamh Parnevik," chuir e a-mach na faclan mar gum b" e feòil grod a bha air tuiteam na bheul. "Bu chòir dhut a bhith air fuireach agus ag obair dhòmhsa."
  
  Chaidh peilear a-mach. Chrath Kennedy ann an clisgeadh. An ath diog, chuala i an corp a" tuiteam, agus, a" tionndadh mun cuairt, chunnaic i gun robh am bodach air tuiteam gu làr, bha toll na bhroilleach, bha fuil a" sruthadh a-mach agus a" frasadh air ballachan na cealla.
  
  Thuit a giallan, a" mhì-chreidimh a" dùnadh a h-eanchainn. Cha b" urrainn dhi ach coimhead mar a thionndaidh Frey thuice aon uair eile.
  
  "Agus thusa, Ceanadach Moore. Tha an ùine agad a" tighinn. Nì sinn sgrùdadh a dh" aithghearr air an doimhneachd as urrainn dhut a dhol sìos."
  
  A" tionndadh air a shàil agus a" gàireachdainn, choisich e air falbh.
  
  
  CEATHAIR DHA
  
  
  
  LA VEREIN, GEAMHRADH
  
  
  Rinn Abel Frey gàire air fhèin agus e a" dèanamh air an roinn tèarainteachd aige. Beagan mhionaidean innleachdach agus chuir e na h-amadan sin a-steach don talamh. Tha iad le chèile briste. Agus mu dheireadh, mharbh e an t-seann amadan Parnevik Stone sin gu bàs.
  
  Gu h-iongantach. A-nis air adhart gu gnìomhan eadhon nas tlachdmhoire.
  
  Dh" fhosgail e an doras dha na seòmraichean prìobhaideach aige gus lorg fhaighinn air Milo agus Alicia a" frasadh a-mach air an leabaidh aige, dìreach mar a dh" fhàg e iad. Bha an Ameireaganach mòr fhathast a 'fulang leis an dochann, a' buannachadh leis a h-uile gluasad, mar thoradh air an t-Suain sin, Torsten Dahl.
  
  "Naidheachd sam bith bhon ath dhoras?" - Dh'fhaighnich Frey sa bhad. "An do ghairm Hudson?"
  
  An ath dhoras bha ionad smachd CCTV, a tha an-dràsta fo sgrùdadh fear den luchd-taic as radaigeach aig Frey, Tim Hudson. Air aithneachadh timcheall a 'chaisteil mar "am fear leis a' chuimhne" airson a chuid eòlais farsaing air a 'choimpiutair, bha Hudson air aon de na ciad oileanaich aig Frey, fear a bha deònach a dhol gu ceann sam bith airson a cheannard iongantach. Mar as trice bha iad a" cumail sùil air mar a chaidh uaigh Odin a chuir a-steach, agus bha Hudson aig an stiùir - a" mallachadh, a" fallas agus a" cromadh sìos Yeagers gu nearbhach mar gum b" e bainne a bh" ann. Bha Frey gu mòr airson an tuama fhaicinn na àite dligheach, agus rinn e làn ullachadh airson a" chiad turas ainmeil aige. Chaidh na prìosanaich aige, cairtealan Karin, agus ceallan a phrìosanaich ùra a sgrùdadh cuideachd.
  
  Agus pàrtaidh, gu dearbh. Stèidhich Hudson siostam a thug smachd air a h-uile òirleach den chlub, biodh e fo-dhearg no raon àbhaisteach, agus chaidh a h-uile gluasad de aoighean elite Frey a chlàradh agus a sgrùdadh airson a chuideam ann an luamhan.
  
  Thàinig e gu bhith a 'tuigsinn nach e cumhachd a th' ann an eòlas às dèidh na h-uile. Bha neart na dhearbhadh làidir. Dealbh camara falaichte. Video dùmhlachd-bhreacaidh àrd. Is dòcha gu robh an glacadh mì-laghail, ach cha robh e air a ghoirteachadh nam biodh an t-eagal gu leòr air an fhulangach.
  
  B" urrainn dha Abel Frey "oidhche cinn-latha" a chuir air dòigh le rionnag no isean roc aig àm sam bith a bhiodh iomchaidh dha. Dh" fhaodadh e dealbh no deilbheadh a cheannach, suidheachain aghaidh fhaighinn aig an taisbeanadh as teotha anns a" bhaile as soilleire, an rud do-ruigsinneach a choileanadh uair sam bith. bha e ag iarraidh.
  
  "Chan eil dad fhathast. Feumaidh gu robh Hudson air a dhol a-mach air an leabaidh a-rithist," thuirt Alicia agus i a "laighe le a ceann na làmhan agus a casan crochte thairis air oir an leabaidh aige. Nuair a choimhead Frey oirre, sgaoil i a glùinean beagan.
  
  Gu cinnteach. Gu nàdarra, rinn Frey osnaich ris fhèin. Bha e a" coimhead mar a bha Milo a" gearan agus a" cumail na h-asnagan aige. Bha e a" faireachdainn gu robh ceò dealain a" luathachadh buille a chridhe leis gu robh smaoineachadh gnè air a mheasgachadh le cunnart. Thog e mala air stiùir Alicia, a" toirt dhi an soidhne coitcheann "airgead".
  
  Leig Alicia sìos a casan. "Air an dàrna beachd, Milo, carson nach tèid thu a choimhead a-rithist. Agus am faigh thu làn aithisg bhon amadan sin Hudson, hmm? Boss," chrath i a dh"ionnsaigh a" phlaide airgid de bhiadhan. "Aon rud neo-àbhaisteach?"
  
  Rinn Frey sgrùdadh air an truinnsear fhad "s a bha Milo, a bha mì-mhodhail ris na bha a" tachairt, mar neach-poilitigs gu gòrach, a "cur sùil gheur air taobh a leannain, an uairsin a" osnaich agus a "dol a-mach às an t-seòmar.
  
  Thuirt Frey, "Tha am biscotti a" coimhead blasta. "
  
  Cho luath "s a bhriog an doras na àite, thug Alicia truinnsear bhriosgaidean dha Frey agus dhìrich e air a" bhòrd aige. A' seasamh air a h-uile ceithir, thionndaidh i a ceann thuige.
  
  "A bheil thu ag iarraidh asal Beurla snog leis a" bhriosgaid seo?"
  
  Bhrùth Frey putan dìomhair fon deasg aige. Sa bhad, ghluais an dealbh meallta chun an taobh, a" nochdadh sreath de scrionaichean bhidio. Thuirt e, "Six," agus thàinig aon de na sgàilean beò.
  
  Bhlais e a" bhriosgaid fhad "s a bha e a" coimhead, gun fhiosta a" bualadh cnap cruinn Alicia.
  
  "An raon-cogaidh agam," thuirt e. "Tha e air a bruich mu thràth. Tha?"
  
  Ghluais Alicia gu seòlta. "Tha".
  
  Thòisich Frey air an trom-inntinn eadar a casan a bhualadh. "An uairsin tha timcheall air deich mionaidean agam. Feumaidh tu dèanamh le aon fhear sgiobalta airson a-nis."
  
  "Sgeulachd mo bheatha".
  
  Thionndaidh Frey an aire thuice, an-còmhnaidh mothachail air Milo dìreach fichead troigh air falbh air cùl an dorais gun fhosgladh, ach eadhon leis an sin, agus làthaireachd ciallach Alicia Miles, cha b" urrainn dha fhathast a shùilean a thoirt far cealla sòghail aon de na daoine ùra aige. fhuair luchd-brathaidh.
  
  Serial killer - Tòmas Caleb.
  
  Bha an còmhstri mu dheireadh do-sheachanta.
  
  
  
  Pàirt 3
  Blàr...
  
  
  CEATHAIR TRÌ
  
  
  
  LA VEREIN, GEAMHRADH
  
  
  Ruith Ceanadach gu na bàraichean mar Abel Frey agus nochd a gheàrdan taobh a-muigh na cealla aca. Rinn i sgreuchail orra gus corp an àrd-ollamh a thoirt air falbh no leigeil leotha a dhol an-asgaidh, agus an uairsin dh'fhairich i àrdachadh mòr nuair a rinn iad sin.
  
  Stad i aig beul a" chill, gun i cinnteach dè a bu chòir a dhèanamh. Sheall fear de na geàrdan leis a" phistol aige. Choisich iad nas doimhne a-steach don ionad prìosain, seachad air grunn cheallan eile, agus iad uile falamh. Ach dh"fhuasgail a mheud gu lèir i chun a" chnàimh. Dh"fhaighnich i dè an seòrsa aingidheachd a bha an duine seo comasach.
  
  Sin nuair a thuig i gum faodadh e a bhith na bu mhiosa na Caleb. Nas miosa na iad uile. Bha i an dòchas gun robh Drake, Dahl agus an t-arm taiceil a" tighinn dlùth, ach b" fheudar dhi aghaidh a thoirt air an dileab seo agus faighinn thairis air, a" creidsinn gun robh iad leotha fhèin. Ciamar a b" urrainn dhi a bhith an dòchas Ben a dhìon mar a rinn Drake? Choisich gille òg ri thaobh. Chan eil e air mòran a bhruidhinn bho chaochail Parnevik. Gu dearbh, smaoinich Ceanadach, cha robh am balach air ach beagan fhaclan a bhruidhinn bho chaidh an glacadh anns an uaigh.
  
  Am faca e an cothrom aige Karin a shàbhaladh a" sleamhnachadh air falbh? Bha fios aice gu robh am fòn cealla aige fhathast gu sàbhailte na phòcaid, deiseil airson crith, agus gun d" fhuair e leth-dhusan fios bho a phàrantan nach robh e air freagairt.
  
  "Tha sinn san àite cheart," thuirt Ceanadach a-mach à oisean a beul. "Cùm d" inntinn riut fhèin."
  
  "Dùin suas, Ameireaganach!" Chuir Frey a-mach am facal mu dheireadh mar gum b" e mallachd a bh" ann. Dhaibhsan, bha i a" smaoineachadh, bha e glè choltach. "Bu chòir dhut a bhith draghail mu na tha an dàn dhut fhèin."
  
  Thug Kennedy sùil air ais. "Dè tha còir aig seo a bhith a" ciallachadh? A bheil thu a" dol a thoirt orm aon de na dreasaichean beaga a rinn thu a chaitheamh?" Rinn i atharrais air gearradh agus fuaigheal.
  
  Thog an Gearmailteach mala. "Glèidhte. Chì sinn dè cho fada "s a dh" fhanas tu fiadhaich."
  
  Seachad air na ceallan iom-fhillte chaidh iad a-steach do phàirt eile den taigh, a bha fada nas dorcha. A-nis bha iad a 'dol aig ceàrn geur sìos, bha na seòmraichean agus na trannsaichean timcheall oirre ann an droch staid. Ged a bha e eòlach air Frey, b" e sgadan dearg a bh" ann airson na coin-fala a chur troimhe-chèile.
  
  Choisich iad sìos an trannsa mu dheireadh, a lean gu doras fiodha boghach le truinnsearan mòra meatailt air a lùdagan. Bhuail aon de na geàrdan àireamh ochd-dhigitach air meur-chlàr àireamhach gun uèir, agus thòisich na dorsan troma a" fosgladh.
  
  Sa bhad chunnaic i na rèilichean meatailt àrd-bhroilleach a bha timcheall an t-seòmair ùr. Sheas mu dheich thar fhichead 's a dhà-fhichead duine mun cuairt air le deochan nan làmhan, a' gàireachdainn. Playboys agus tighearnan dhrogaichean, strìopaichean fireann is boireann àrd-ìre, rìoghalachd agus cathraichean Fortune 500. Bantraichean le oighreachdan mòra, sheikhs làn ola agus nigheanan milleanaires.
  
  Sheas a h-uile duine timcheall air a" chnap-starra, a "sùghadh Bollinger agus Romani Conti, a" cnagadh air grìtheidean agus a "toirt a-mach an cultar agus an clas.
  
  Nuair a choisich Ceanadach a-steach, stad iad uile agus choimhead iad oirre airson mionaid. B' e an smuain fhuar a bh' aice a luachadh, agus ruith uisge-beatha air feadh nam ballachan dustach agus thog i suas a cluasan.
  
  Sin i? Oifigear poileis?
  
  Tha e a" dol ga sgrios ann an, o, ceithir mionaidean mullaich.
  
  Gabhaidh mi e. Bheir mi deich eile dhut, Pierre. Dè tha thu dol a ràdh?
  
  Seachd. Cuiridh mi geall gu bheil i nas làidire na tha i a" coimhead. Agus, uill, bidh i rud beag pissed, nach eil thu a" smaoineachadh?
  
  Cò mu dheidhinn a bha iad a" bruidhinn?
  
  Dh"fhairich Ceanadach breab garbh air a cnapan agus chaidh i a-steach don t-seòmar. Rinn an coithional gàire. Ruith Frey às a dèidh gu sgiobalta.
  
  "Daoine!" Rinn e gàire. "Mo chairdean! Is tabhartas miorbhuileach a tha seo, nach eil sibh a" smaoineachadh sin? Agus tha i a" dol a thoirt oidhche sgoinneil dhuinn!"
  
  Choimhead Kennedy mun cuairt, le eagal neo-riaghlaidh. Cò mu dheidhinn a bha iad a" bruidhinn? Fuirich gu sgiobalta, chuimhnich i air an abairt as fheàrr le Caiptean Lipkind. Lean air adhart leis a" ghèam agad. Dh" fheuch i ri cuimseachadh, ach bha an clisgeadh agus an àrainneachd surreal a" bagairt a draibheadh às a chiall.
  
  "Cha bhith mi a" coileanadh air do bheulaibh, "thuirt i ri cùl Frey. "Ann an dòigh sam bith a tha thu an dùil."
  
  Thionndaidh Frey thuice, agus bha an gàire eòlach aige iongantach. "Nach eil? Air sgàth rudeigin luachmhor? Ach tha e àbhaisteach. Is dòcha gu bheil thu a" smaoineachadh a chaochladh, ach tha mi a" smaoineachadh gun dèan thu e, a Cheanadach ghràdhaich. Tha mi dha-rìribh a" smaoineachadh gun urrainn dhut. Thig." Ghluais e oirre gun tigeadh i thuige.
  
  Cheum Kennedy a dh" ionnsaigh an rèile cearcaill. Mu dhà throigh dheug fodha bha toll cruinn air a chladhach gu mì-chothromach anns an talamh, an t-ùrlar air a sgapadh le creagan agus a bhallachan còmhdaichte le salachar is clach.
  
  Geama gladiator seann-fhasanta. Sloc sabaid.
  
  Chaidh àraidhean meatailt a tharraing suas ri thaobh agus an togail thairis air na rèilichean dhan t-sloc. Chomharraich Frey gum bu chòir dhi a thighinn sìos.
  
  "Chan eil dòigh," thuirt Ceanadach. Chaidh trì gunnaichean a chomharrachadh oirre fhèin agus air Ben.
  
  Shrug Frey. "Tha feum agam ort, ach gu mòr chan eil feum agam air balach. Dh'fhaodadh sinn tòiseachadh le peilear chun a 'ghlùin, an uairsin chun na h-uilinn. Obraich agus faic dè cho fada "s a bheir e ort m" iarrtas a choileanadh. " Thug a ghàire ifrinn a chreidsinn oirre gum biodh e toilichte a bhriathran a dhearbhadh.
  
  Ghrad i a fiaclan agus chuir i seachad diog a" glanadh a pantsuit. Choimhead an sluagh beairteach oirre le ùidh, mar bheathach ann an cèidse. Bha na speuclairean falamh agus chaidh na biadhan ithe. Bha luchd-frithealaidh agus seirbhisean a" sruthadh nam measg, gun fhaicinn leotha, a" lìonadh agus a" faighinn faochadh.
  
  "Dè seòrsa sloc?" bha i a" barganachadh airson ùine, a" faicinn dòigh sam bith a-mach às, a" feuchainn ri gach diog luachmhor a bharrachd a thoirt dha Drake.
  
  "Is e seo an raon blàir agam," thuirt Frey gu coibhneil. "Tha thu beò ann an cuimhne ghlòrmhor no a" bàsachadh le nàire. Tha an roghainn, a Cheanadach ghràdhach, nad làimh. "
  
  Fuirich gu slaodach.
  
  Chrath fear de na geàrdan i le muineal a dhaga. Ann an dòigh air choreigin fhuair i air sealladh adhartach a chuir air Ben agus ràinig i an staidhre.
  
  "Fuirich," bha sùilean Frey a" lasadh gu feargach. "Thoir dheth na brògan aice. Cuiridh seo connadh air an fhuil aige beagan a bharrachd."
  
  Sheas Ceanadach an sin, air a irioslachadh agus air a chorruich, agus beagan ioghnaidh air nuair a chaidh fear de na geàrdan air a ghlùinean air a beulaibh agus a" toirt dheth a brògan. Dhreap i an staidhre, a 'faireachdainn neo-fhìor agus fad às, mar gum biodh a' choinneamh neònach seo a 'gabhail àite le Ceanadach eile ann an oisean iomallach den t-saoghal. Bha i a" faighneachd cò dha-rìribh a bha seo air an robh a h-uile duine a" toirt iomradh.
  
  Cha robh e fìor mhath. Bha e coltach gum feumadh i sabaid airson a beatha.
  
  Nuair a choisich i sìos an staidhre, thàinig feadag bhon t-sluagh, agus lìon tonn cumhachdach de fhuil-fala an èadhar.
  
  Ghlaodh iad a h-uile seòrsa drabastachd. Chaidh geall a chuir, cuid gum bàsaicheadh i ann an nas lugha na mionaid, cuid eile gun cailleadh i a thong ann an nas lugha na trithead diogan. Thairg fear no dhà eadhon taic dhi. Ach b" e an cunnart a bu mhotha gun sgriosadh e a corp marbh às deidh dha a bhith na phùdar.
  
  Am fear as beairtiche de na beairteach, an scum as cumhachdaiche air an Talamh. Mas e seo a thug beairteas agus cumhachd dhut, bha an saoghal air a sgrios gu fìrinneach.
  
  Ro luath gu leòr bhean a casan rùisgte ris an talamh chruaidh. Thàinig i sìos, a" faireachdainn fuar agus fosgailte, agus choimhead i mun cuairt. Mu choinneamh, chaidh toll a ghearradh dhan bhalla. Bha e an-dràsta air a chòmhdach le seata de bhàraichean tiugh.
  
  Ruith am figear a bha glaiste air taobh eile nam bàraichean sin gu h-obann air adhart, a" slamadh a-steach annta le sgreuch fuilteach feirge. Chrath e iad cho cruaidh 's gun do bhreab e, aodann beagan na bu mhotha na srann.
  
  Ach a dh'aindeoin seo, agus a dh'aindeoin a h-àrainneachd neònach, dh'aithnich Ceanadach e na bu luaithe na thug e oirre cuimhneachadh air ainm.
  
  Thomas Caleb, marbhadh sreathach. Seo sa Ghearmailt, còmhla rithe. Chaidh dà nàmhaid bàsmhor a-steach don raon blàir.
  
  Tha plana Abel Frey, a thàinig air ais ann an New York, ga chur an gnìomh.
  
  Leum cridhe Cheanadach, agus chaidh luaith fhìor-ghlan de fhuath bho a òrdagan gu eanchainn agus air ais mar shaighead.
  
  "A bhalaich!" dh"èigh ise, a" gortachadh le feirg. "Tha thu nad fhìor bastard!"
  
  An sin dh"èirich na croinn, agus leum Caleb a dh"ionnsaigh a h‑ionnsaigh.
  
  
  * * *
  
  
  Dh'fhàg Drake an heileacoptair mus do bhean e ris an talamh, fhathast ceum air cùl Torsten Dahl, agus ruith e a dh'ionnsaigh an taigh-òsta thrang, a bha air a ghabhail thairis le co-bhanntachd de fheachdan eadar-nàiseanta. Tha an arm gu cinnteach measgaichte, ach cinnteach agus deiseil airson sabaid.
  
  Bha iad suidhichte 1.2 mìle tuath air La Vereina.
  
  Bha carbadan airm is sìobhalta air an lìnigeadh, chaidh na h-einnseanan sìos, nan seasamh deiseil.
  
  Bha an trannsa na ùpraid de ghnìomhachd: bha commandos agus feachdan sònraichte, riochdairean fiosrachaidh agus saighdearan uile a" cruinneachadh, a" sgioblachadh agus ag ullachadh.
  
  Dh" ainmich Dahl a làthaireachd le bhith a" leum air cuirm an taigh-òsta agus ag èigheach cho àrd is gun do thionndaidh a h-uile duine mun cuairt. Bha sàmhchair urramach ann.
  
  Bha iad eòlach air mar-thà, agus Drake, agus càch, agus bha fios aca gu math air na rinn iad ann an Innis Tìle. Chaidh innse don h-uile duine an seo tro cheangal bhidio a chaidh a chraoladh eadar an taigh-òsta agus an heileacoptair.
  
  "A bheil sinn deiseil?" Rinn Dahl sgreuchail. "Gus am bastard seo a sgrios?"
  
  "Tha an uidheamachd deiseil," dh" èigh an Comanndair. Bha iad uile an urra ri Dahl airson na h-obrach seo. "Tha snipers nan àite. Tha sinn cho teth is dòcha gum bi sinn ag ath-thòiseachadh a" bholcàno seo, a dhuine uasail!"
  
  Chrath Dahl. "Dè an uairsin a tha sinn a" feitheamh?"
  
  Chaidh ìre an fhuaim suas ceud not. Chuir na saighdearan a-mach na dorsan, a" slaodadh a chèile air a" chùl agus a" cur air dòigh coinneachadh airson lionn às deidh a" bhlàir gus am bravado a chumail suas. Thòisich na h-einnseanan a" reubadh nuair a tharraing na carbadan cruinn air falbh.
  
  Thàinig Drake còmhla ri Dahl anns an treas carbad gluasadach, Humvee armachd. Anns na beagan uairean a thìde de choinneamhan mu dheireadh bha fios aige gu robh timcheall air 500 fear aca, gu leòr airson arm beag Frey de 200 fear a chuir fodha, ach bha an Gearmailteach ann an suidheachadh nas àirde agus bha dùil gum biodh tòrr chleasan aige.
  
  Ach b" e an aon rud nach robh aige an eileamaid de dh" iongnadh.
  
  Bhreab Drake anns an t-suidheachan aghaidh, a "greimeachadh air an raidhfil aige, bha a smuaintean a" cuimseachadh air Ben agus Ceanadach. Bha Hayden na shuidhe air an cùlaibh, uidheamaichte airson cogadh. Chaidh Wells fhàgail aig an taigh-òsta le fìor dhroch stamag.
  
  Bha an convoy timcheall lùb geur, agus an uairsin thàinig La Veraine gu sealladh, air a shoilleireachadh mar chraobh Nollaige an aghaidh an dorchadais a bha timcheall air, agus ro bhearradh dubh na beinne a bha os a chionn. Bha a gheatachan farsuinn fosgailte, a' nochdadh innleachd umha an fhir air an d'thainig iad a sgrios.
  
  Thionndaidh Dahl am micreofon air. "An gairm mu dheireadh. Tha sinn a 'tòiseachadh a-mach teth. Sàbhalaidh astar beatha an seo, daoine. Tha fios agad air na h-amasan, agus tha fios agad air an tomhas as fheàrr againn a thaobh far am bi ciste Odin. Feuch an dèilig sinn ris a" PIG seo, saighdearan."
  
  Sheas an ceangal airson Poite Intelligent Gentleman. Tòrr ìoranas. Bha Drake air a chnoc-gheal fhad 's a bha an Hummer a' dol tro thaigh-faire Frey le glè bheag de òirleach ri chosg air gach taobh. Thòisich na geàrdan Gearmailteach air an inneal-rabhaidh a thogail bho na tùir àrda aca.
  
  Chaidh a 'chiad shots a losgadh, a' breabadh far na prìomh charbadan. Nuair a stad an convoy gu h-obann, dh'fhosgail Drake an doras agus dh'fhalbh e. Cha do chleachd iad taic adhair oir is dòcha gu robh RGPS aig Frey. Dh'fheumadh iad gluasad gu luath air falbh bho na càraichean airson an aon adhbhar.
  
  Gabh a-steach agus tionndaidh fearann PIGS gu factaraidh bacon.
  
  Ruith Drake gu na preasan tiugh a dh'fhàs fo uinneag a 'chiad làr. Bu chòir don sgioba SAS a chuir iad a-steach o chionn trithead mionaid a bhith air stad a chuir air raon a" chluba oidhche agus na h-aoighean "sìobhalta" aca. Bhiodh peilearan ag itealaich bho uinneagan a" chaisteil, a" frasadh ballachan an taigh-geata fhad "s a bha càraichean a" dòrtadh a-staigh. Thill feachdan na co-bhanntachd na theine le dìoghaltas, a 'briseadh glainne, a' bualadh feòil is cnàimh, agus a 'tionndadh an aghaidh cloiche gu bhith a' crathadh. Bha glaodhan, sgreuchail agus gairmean airson daingneachadh.
  
  Bha mì-riaghailt am broinn a" chaisteil. Thàinig spreadhadh RPG bho uinneag air an làr àrd, a 'bualadh a-steach do thaigh-faire Frey agus a' sgrios pàirt den bhalla. Chaidh sprùilleach sìos gu na saighdearan ionnsaigh. Thill teine gunna-inneal agus thuit aon mercenary Gearmailteach bhon ùrlar àrd, a" sgreuchail agus a" cromadh gus an do bhuail e an talamh le tubaist eagallach.
  
  Dh'fhosgail Dahl agus saighdear eile teine air na dorsan aghaidh. Mharbh na peilearan no na ricochets aca dithis. Ruith Dahl air adhart. Bha Hayden an àiteigin san t-sròin air a chùlaibh.
  
  "Feumaidh sinn faighinn a-steach don toll ifrinn seo! A-nis!"
  
  Luchdaich a-nuas spreadhadh air an oidhche. Bhuail an dàrna RPG sgàineadh mòr grunn throighean an ear air Hummer Drake. Thuit fras de shalachar is de chlachan dhan iarmailt
  
  Ruith Drake, chrùb e, a" fuireach fo phàtran crois-rathaid de pheilearan a bha a" tolladh an èadhair os cionn a chinn.
  
  Tha an cogadh dha-rìribh air tòiseachadh.
  
  
  * * *
  
  
  Sheall an sluagh an dealas fala eadhon mus do bhean Kennedy agus Caleb. Chuairtich Ceanadach gu faiceallach, a corragan a" greimeachadh air an t-salachar, a casan a" dèanamh deuchainn air creag is talamh, a" gluasad gu mearachdach gus nach biodh e ro-innseach. Bha a h-eanchainn a" strì ri ciall a dhèanamh den a h-uile càil, ach bha i mu thràth air mothachadh a dhèanamh air laigse san neach-dùbhlain aice - mar a thug a sùilean a-steach am figear a bha a pantsuit gun chumadh a" còmhdach gu glèidhteach.
  
  Mar sin b" e seo aon dòigh air am marbhadh a mharbhadh. Chuir i fòcas air lorg cuideigin eile.
  
  Rinn Caleb a" chiad ghluasad. Theich seile bho a bhilean agus e a" magadh oirre, gàirdeanan a" suathadh. Rinn Ceanadach sabaid air agus chaidh e gu aon taobh. Bha an sluagh a-muigh airson fuil. Dhòirt cuideigin fìon dearg air an talamh, gluasad samhlachail den fhuil a bha iad airson a dhòrtadh. Chuala i Frey, am bastard tinn, a" toirt air Caleb, an psychopath gun chridhe, seo a dhèanamh.
  
  A nis rinn Caleb sgainneal a rìs. Lorg Kennedy i a 'lùbadh an aghaidh a' bhalla. Chaill i dùmhlachd, air a tharraing leis an t-sluagh.
  
  An uairsin bha Caleb air a mullach, a ghàirdeanan rùisgte air am pasgadh mu a h-amhaich - a fhallas, tàmailteach... làmhan ruisgte, làmhan marbhadh...
  
  ... an-iochd is bàs...
  
  ...a' smuaiseadh a shalachair air feadh a craicionn. Sheas glagan rabhaidh na ceann. Feumaidh tu stad a bhith a" smaoineachadh mar sin! Feumaidh tu fòcas agus sabaid! Dèan sabaid air fìor neach-sabaid, chan e uirsgeul a chruthaich thu.
  
  Rinn an sluagh mì-fhoighidneach gàire a-rithist. Bhris iad botail agus glainneachan an aghaidh an fheansa, a" beucaich mar bheathaichean a bha dèidheil air marbhadh.
  
  Agus Caleb, cho faisg an dèidh a h-uile rud a thachair. Chaidh a ionad dùmhlachd a losgadh, a shèideadh gu ifrinn. Bhuail an t-uilebheist i na taobh, agus aig an aon àm a 'putadh a ceann gu a bhroilleach. A bhroilleach shalach, sheargta. An uairsin bhuail e a-rithist i. Bhris pian na broilleach. Sheas i. Tha fìon dearg air a dhòrtadh thairis oirre, a 'dòrtadh bho shuas.
  
  "Sin e," rinn Caleb magadh oirre. "Rach sìos far a bheil thu."
  
  Ghluais an sluagh. Sguab Caleb a làmhan tàmailteach air a falt fada agus rinn e gàire le mì-rùn sàmhach, marbhtach.
  
  "Gonnas do chorp marbh, a ghalla."
  
  Thuit Ceanadach air a glùinean, agus theich e goirid o greim Chaleb. Dh'fheuch i ri a sheachnadh, ach chùm e gu teann ri taobh a pants. Tharraing e air ais thuige i, a" gàireachdainn mar borb le ceann a" bhàis. Cha robh roghainn aice. Dh"fhuasgail i na pants aice, a pants gun chumadh, falaichte le figear, agus leig i leotha sleamhnachadh sìos a casan. Ghabh i brath air an iongnadh mhionaideach a bh" aige gus a dhol air falbh air a cnap. Sgrios na clachan a craiceann. Rinn an sluagh gàire. Ghabh Caleb air adhart, a" ruighinn a-steach do bhann a h-aodach fo, ach bhreab i gu borb san aodann, an fho-aodach a" gèilleadh air ais dìreach mar a bha a shròn, fuilteach agus briste, crochte ri a chliathaich. Shuidh i an sin airson mionaid, a 'coimhead air a nemesis agus ga lorg fhèin gun chomas coimhead air falbh bhon fhuil aige, sùilean feòil-itheach.
  
  
  * * *
  
  
  Rolaig Drake tron doras eireachdail a-steach don lobaidh mhòr. Bha an SAS gu dearbh a" dùnadh far raon a" chluba oidhche agus a" còmhdachadh a" phrìomh staidhre. Cha bhiodh an còrr den chaisteal cho càirdeil.
  
  Chrath Dahl a phòcaid broilleach. "Tha na dealbhan a" sealltainn seòmar stòraidh air an taobh cheart againn agus anns an sgiath as fhaide an ear. Na cuir teagamh sam bith a-nis, Drake. Hayden. Dh" aontaich sinn gur e seo an t-àite as loidsigeach airson Frey, ar caraidean agus an Uaigh."
  
  "Cha robh mi eadhon a" bruadar mu dheidhinn, "thuirt Hayden gu cinnteach.
  
  Le buidheann de dh'fhir a 'sporghail air a chùlaibh, lean Drake Dahl tron doras chun an sgiath an ear. Cho luath "s a dh" fhosgail an doras, thol barrachd peilearan an èadhar. Rolaig Drake agus sheas e suas, a 'losgadh.
  
  Agus gu h-obann bha daoine Frey nam measg!
  
  Sgeinean a" lasadh. Piostalan làimhe air an losgadh. Bha saighdearan a" teàrnadh bho chlì is deas. Bhrùth Drake muzzle a dhaga gu teampall fear de gheàrdan Frey, agus an uairsin thug e an armachd gu suidheachadh losgaidh dìreach ann an àm gus peilear a chuir an aghaidh an neach-ionnsaigh aige. Thug an geàrd ionnsaigh air bhon taobh chlì. Sheall Drake an lòn agus chrom e am fear san aghaidh. Lùb e thairis air an duine gun mhothachadh, thog e an sgian aige agus chuir e a bàrr a-steach do cheann fear eile a bha gu bhith a" gearradh amhach nan Delta Commandos.
  
  Bhuail peilear daga ri taobh a chluais; An armachd as fheàrr le SGG. Chleachd Hayden Glock agus sgian airm. Feachd ioma-nàiseanta airson tachartas ioma-nàiseanta, smaoinich Drake. Chaidh barrachd dhealbhan a-mach aig ceann thall an t-seòmair. Faigh na h-Eadailtich an sàs.
  
  Roll Drake còmhnard fo bhuille taobh an nàmhaid. Thionndaidh e a chorp gu lèir, casan an toiseach, a 'leagail an duine far a chasan. Nuair a thàinig an duine gu cruaidh air a dhruim, chuir Drake às dha fhèin.
  
  Sheas an t-seann oifigear SAS suas agus chunnaic e Dahl dusan ceum air thoiseach. Bha an nàimhdean a" fàs na bu lugha agus na bu lugha - "s dòcha nach robh ach beagan dhusan martarach air fhàgail, air an cur gus an luchd-ionnsaigh a chaitheamh. Bhiodh an fhìor arm an àiteigin eile.
  
  "Chan eil sin dona airson blàthachadh," rinn an Swede gàire, fuil timcheall a bheul. "Air adhart a-nis!"
  
  Chaidh iad tro dhoras eile, ghlan iad seòmar de ribeachan booby, an uairsin seòmar eile far an do thog snaidhpichean sianar de na daoine math mus deach an cur às. Mu dheireadh lorg iad iad fhèin air beulaibh balla àrd cloiche le beàrnan tron robh gunnaichean-inneal a' losgadh. Ann am meadhan a' bhalla cloiche bha doras stàilinn a bha fiù 's nas drùidhtiche, a' cuimhneachadh air seilear banca.
  
  "Sin e," thuirt Dahl, a" lùbadh air ais. "Seòmar amharc Frey."
  
  "A" coimhead coltach ri màthar duilich, "thuirt Drake, a" gabhail còmhdach ri thaobh, a "togail a làmh fhad" s a bha dusanan de shaighdearan a "ruith thuige. Choimhead e mun cuairt airson Hayden, ach cha b" urrainn dha dèanamh a-mach am figear caol aice am measg nam fear. Càite an deach i an ifrinn? O feuch, na leig leatha laighe an sin a-rithist... a" bleith...
  
  "Tha Fort Knox na chnò duilich a sgàineadh," thuirt an commando Delta agus e a" gabhail bìdeadh.
  
  Thug Drake agus Dal sùil air a chèile. "Luchd-gleidhidh!" - thuirt iad le chèile aig an aon àm, a" cumail ris a" phoileasaidh aca "speed and not fool around".
  
  Chaidh dà ghunna mòr seachad gu faiceallach air an loidhne, na saighdearan a" gàireachdainn fhad "s a bha iad a" coimhead. Bha dubhan làidir stàilinn ceangailte ri baraillean canain chumhachdach, coltach ri lannsaichean rocaid.
  
  Ruith an dà shaighdear air ais mar a thàinig iad, a' cumail càbaill stàilinn a bharrachd nan làmhan. Càbaill stàilinn ceangailte ri seòmar lag aig cùl nan lannsaichean.
  
  Rinn Dahl briogadh dùbailte air a" cheangal Bluetooth aige. "Innis dhomh cuin as urrainn dhuinn tòiseachadh."
  
  Chaidh beagan dhiog seachad, agus thàinig am freagairt. "Air adhart!"
  
  Chaidh barrage a stèidheachadh. Chaidh Drake agus Dahl a-mach le lannsaichean grenade a "dol thairis air an guailnean, rinn iad amas, agus tharraing iad na brosnachaidhean.
  
  Chaidh dà dubhan stàilinn a-mach aig astar rocaid, a 'cladhach domhainn a-steach do bhalla cloiche crùis Frey mus do bhris iad a-mach an taobh eile. Cho luath "s a choinnich iad ri àite, chuir an sensor an gnìomh inneal a shnìomh na dubhan iad fhèin, gan toirt gu daingeann an aghaidh a" bhalla air an taobh eile.
  
  Thug Dahl grèim air fhèin air a" chluais. "Dèan e".
  
  Agus eadhon bho shìos, chluinneadh Drake fuaim dà Hummers a "gluasad a-steach gu cùl, càbaill ceangailte ris na cnapan daingnichte aca.
  
  Spreadh balla do-ruigsinneach Frey.
  
  
  * * *
  
  
  Bhreab Ceanadach a-mach ann an rabhadh fhad "s a bha Caleb a" tilgeil a h-ionnsaigh, a "glacadh a ghlùin agus ga chuir gu stadach. Ghabh i brath air faochadh an-dràsta gus leum gu a casan. Thàinig Caleb a-rithist agus bhuail i air a chluais e le cùl a làimhe.
  
  Bha an sluagh os a cionn a" bleith le toileachas. Chaidh luach mìltean dolar de fhìon tearc agus uisge-beatha math a dhòrtadh air salachar an raoin. Chaidh paidhir de panties lace boireannaich sìos. Ceangal Fir. Paidhir de lùban Gucci, aon dhiubh a" breabadh far druim fuilteach Caleb.
  
  "Marbh i!" Rinn Frey sgreuchail.
  
  Bha Caleb a" dol a dh"ionnsaigh a h-ionnsaigh mar thrèana bathair, gàirdeanan air an sìneadh a-mach, fuaimean guttural a" tighinn bho dhomhainn na bhroinn. Dh" fheuch Ceanadach ri leum air falbh, ach rug e oirre agus thog e bhàrr na talmhainn i, ga togail far an làr.
  
  Fhad 's a bha e san adhar, cha b' urrainn do Cheanadach ach a bhith a 'fuarachadh fhad' sa bha e a 'feitheamh airson a dhol air tìr. Agus bha e cruaidh, creag is talamh a" bualadh a-steach don spine aice, a" leagail an èadhair às a sgamhanan. Thòisich a casan suas, ach chaidh Caleb a-steach annta agus shuidh e air a muin, a 'socrachadh a h-uilllean air adhart.
  
  "Nas coltaiche ris," thuirt am marbhadh. "A-nis tha thu a" dol a sgreuchail. Eeeeeee!" Bu mhaiseach a ghuth, Mar sguaban muice ann an tigh-spadaidh na cluasan. "Eeeeeeeee!"
  
  Dh'adhbhraich buaireadh losgadh corp Cheannadach. Bha am bastard a nis òirleach air falbh bhuaipe, a chorp 'na laidhe air a muin, drool a' sileadh as a bhilibh air a ghruaidhean, a shuilean a' lasadh le teine ifrinn, bhrùth e a chrotch 'na h-aghaidh fein.
  
  Bha i gun chuideachadh airson mionaid, fhathast a" feuchainn ri a h-anail a ghlacadh. Chaidh a dhòrn a-steach don stamag aice. Bha a làmh chlì gu bhith a" dèanamh an aon rud nuair a stad i. Smuaineachadh cridhe, agus an uair sin ghluais i suas gu a h-amhaich agus thòisich e ri bruthadh.
  
  Thachd Ceanadach, ag èigheach airson adhair. Bha Caleb a" gàireachdainn mar rud craicte. Chrath e nas cruaidhe. Rinn e sgrùdadh air a sùilean. Lean e air a corp, ga phronnadh le a chuideam.
  
  Bhreab i cho cruaidh 's a b' urrainn i, ga leagail gu aon taobh. Thuig i gu math gun robh i dìreach air pas fhaighinn. Shàbhail feumalachdan toinnte an bastard a beatha.
  
  Shleamhnaich i air falbh a-rithist. Rinn an sluagh magadh oirre - ri a coileanadh, ri a h-aodach salach, aig a h-asail sgrìobte, aig a casan sèididh. Dh' èirich Caleb, Mar chreagach, o bhruach a' chaillich, agus sgaoil e 'airm, a' gàireachdainn.
  
  Agus an uairsin chuala i guth, lag ach a 'gearradh tron cacophony garbh.
  
  Guth Ben: "Tha Drake a" tighinn dlùth, a Cheanadach. Tha e a" tighinn nas fhaisge. fhuair mi teachdaireachd!"
  
  Damn e... chan fhaigheadh e an seo iad. Cha b" urrainn dhi smaoineachadh, às a h-uile àite sa chaisteal, gun rannsaich e am fear seo. Is e an targaid as coltaiche a bhiodh ann stòradh no ceallan. Dh" fhaodadh seo uairean a ghabhail....
  
  Bha feum aig Ben oirre fhathast. Bha feum aig luchd-fulaing Chaleb oirre fhathast.
  
  Seas suas agus sgreuchail nuair nach b 'urrainn dhaibh.
  
  Ruith Caleb rithe, gu neo-chùramach na fhèin-thoileachas. Ghabh Ceanadach an t-uabhas, agus thog e an uair sin a cas agus chrath e a h-uilinn dìreach na aghaidh.
  
  Bhrùchd fuil air feadh a làimhe. Stad Caleb mar gum biodh e air ruith a-steach do bhalla breige. Bhrùth Ceanadach a buannachd, ga bhualadh sa chiste, a" bualadh air a shròn a bha briste mar-thà, ga bhreabadh na ghlùinean. Chleachd i a h-uile dòigh a b" urrainn dhi gus an neach a chuir gu bàs a neo-chomasachadh.
  
  Mheudaich toirm an t-sluaigh, ach is gann a chual i e. Chuir aon bhuille sgiobalta dha na bàlaichean an asshole air a ghlùinean, thionndaidh fear eile chun smiogaid air a dhruim e. Thuit Ceanadach anns an t-salachar a bha ri thaobh, a' caoineadh bho shàrachadh, agus sheall e na shùilean iongantach.
  
  Bha tàirneanach faisg air a glùin dheas. Choimhead Ceanadach air ais agus chunnaic e botal fìon briste bun os cionn san t-salachar. Merlot a tha fhathast a "dol thairis air gealladh dearg leaghaidh.
  
  Shuidh Caleb rithe. Thug i am buille air a h-aghaidh gun smal. "Feumaidh tu bàsachadh," thuirt i. "Airson Olivia Dunn," tharraing i am botal briste a-mach às an talamh. "Airson Selena Tyler," thog i os cionn a chinn e. "Miranda Drury," thuirt i, "bhris a" chiad bhuille aice fiaclan, cartilage agus cnàimh. "Agus airson Emma Silke," thug an dàrna buille aice air falbh a shùil. "Airson Emily Jane Winters," thionndaidh a buille mu dheireadh a h-amhaich gu mincemeat.
  
  Agus chaidh i an sin air an talamh fuilteach, a" buannachadh, adrenaline a" pumpadh tro na veins aice agus a" sreap tro a h-eanchainn, a" feuchainn ris a" chinne-daonna a thrèig i sa mhionaid ath-ghlacadh.
  
  
  CEATHAIR FHICHEAD
  
  
  
  LA VEREIN, GEAMHRADH
  
  
  Kennedy òrdachadh air ais suas an staidhre aig gunpoint. Chaidh corp Thòmais Caleb fhàgail a' priobadh far am bu chòir dha a bhith air bàsachadh.
  
  Bha Frey a 'coimhead mì-thoilichte, a' bruidhinn air a 'fòn-làimhe aige. "Gabhadh," ors" esan. "Sàbhail an seilear aig a h-uile cosgais, Hudson. Chan eil dragh agam mu rud sam bith eile, amadan. Gabh far an leabaidh damn seo agus dèan na tha mi a" pàigheadh dhut a dhèanamh! "
  
  Chuir e dheth an ceangal agus choimhead e air Ceanadach. "Tha e coltach gun do bhris do charaidean a-steach don taigh agam."
  
  Thug Ceanadach sealladh glic dha mus do thionndaidh e chun an elite cruinnichte. "Tha e coltach gum faigh na h-amadain cuid de na tha thu airidh air."
  
  Bha gàire sàmhach agus sgoltadh glainneachan. Thàinig Frey a-steach airson mionaid mus tuirt e, "Deoch suas, a charaidean. An uairsin falbh san dòigh àbhaisteach. "
  
  Dh"fhairich Ceanadach beagan gaisgeil, gu leòr airson a dhol fodha aig Ben. Damn mura biodh a corp air a ghoirteachadh mar ghalla. Loisg a h-asal agus bhuail a casan; gort a cheann agus bha a lamhan còmhdaichte le fuil ghlaic.
  
  Thug i do Frey iad. "Am faod mi seo a ghlanadh?"
  
  "Cleachd do lèine," dh"èigh e. "Co-dhiù, chan eil seo ach dìreach rag. Gun teagamh, tha e mar sgàthan air a" chòrr den phreas-aodaich agad."
  
  Shìn e a làmh ann an dòigh rìoghail. "Thoir leat i. Agus balach."
  
  Dh"fhàg iad an raon, Ceanadach a" faireachdainn sgìth agus a" feuchainn ri a ceann snìomh a shocrachadh. Bhiodh buaidh na rinn i beò còmhla rithe airson deicheadan, ach cha b" e a-nis an t-àm airson còmhnaidh. Bha Ben ri a taobh agus, a" breithneachadh leis an abairt air aodann, bha e soilleir gu robh e a" feuchainn ri fois-inntinn telepathically a thoirt dhi.
  
  "Tapadh leat, a dhuine," thuirt i, a "seachnadh nan geàrdan. "B" e slighe cèic a bh" ann."
  
  Às deidh na forc chlì, chaidh iad sìos trannsa eile a dh "fhalbh bhon bhloc cealla aca. Chruinnich Ceanadach a smuaintean.
  
  Dìreach mairsinn, smaoinich i. Dìreach fuirich beò.
  
  Fhuair Frey fios eile. "Dè? A bheil iad ann an stòradh? Amadan! Thusa... thu..." ghuil e ann an corraich. "Hudson, tha thu ... cuir an arm gu lèir an seo!"
  
  Gheàrr sgreuch dealanach an ceangal gu h-obann, mar guillotine a" gearradh dheth ceann banrigh Frangach.
  
  "Thoir leat iad!" Thionndaidh Frey gu na geàrdan aige. "Thoir leat iad gu na seòmraichean-còmhnaidh. Tha e coltach gu bheil barrachd de do charaidean ann na bha sinn a" smaoineachadh an toiseach, a Cheanadach ghràdhach. Bidh mi air ais a làimhseachadh do lotan nas fhaide air adhart."
  
  Leis na faclan seo, choisich an Gearmailteach mì-chinnteach air falbh gu luath. Bha làn fhios aig Ceanadach gun robh i fhèin agus Ben a-nis nan aonar le ceithir geàrdan. "Cum air adhart," phut fear dhiubh i a dh" ionnsaigh an dorais aig ceann an trannsa.
  
  Mar a chaidh iad tro seo, chuir Ceanadach iongnadh air.
  
  Chaidh am pàirt seo den chaisteal a leagail gu tur, chaidh mullach boghach ùr a thogail os an cionn agus 'taighean' beaga bric air gach taobh dhen àite. Cha robh mòran na bu mhotha na saibhlean mòra, bha mu ochd dhiubh ann. Thuig Ceanadach sa bhad gun robh barrachd air beagan phrìosanaich air a dhol tron àite seo aig aon àm.
  
  Duine nas miosa na Tòmas Caleb?
  
  Coinnich ri Abel Frey.
  
  Bha an suidheachadh aice a" fàs nas miosa gach diog. Bha na geàrdan ga putadh agus Ben gu fear de na taighean. Aon uair a-staigh, bha an geama seachad. Tha thu air chall.
  
  Dh'fhaodadh i fear a thoirt a-mach, 's dòcha eadhon dhà. Ach ceithir? Cha do sheas i cothrom.
  
  Ma tha a-mhàin ....
  
  Choimhead i air ais air a" gheàrd a b" fhaisge agus mhothaich i gu robh e a" coimhead oirre le meas. "Hey, an e seo e? Am bi thu gar cur ann?"
  
  "Is iad seo na h-òrdughan agam."
  
  "Seall. Tha an duine seo an seo - thàinig e fad an t-slighe seo gus a phiuthar a shàbhaladh. Tha thu a" smaoineachadh, um, is dòcha gum faiceadh e i. Dìreach aon turas."
  
  "Òrdughan bho Frey. Chan eil cead againn. "
  
  Choimhead Ceanadach bho aon gheàrd chun fhear eile. "Agus dè? Cò a bu chòir fios a bhith agad? Is e neo-chùram spìosradh na beatha, ceart?"
  
  Chroch an geàrd oirre. "A bheil thu dall? Nach fhaca thu na camarathan san àite damn seo?"
  
  "Tha Frey trang a" sabaid an airm, "rinn Ceanadach gàire. "Carson a tha thu a" smaoineachadh gun do ruith e air falbh cho luath?
  
  Thug na geàrdan sùil gheur air a chèile. Chuir Ceanadach barrachd dìteadh na guth agus beagan a bharrachd suirghe na cànan bodhaig, agus cha b" fhada gus an robh an dithis aca a" fosgladh doras Karin.
  
  Dà mhionaid às deidh sin chaidh a toirt a-mach. Chaidh i air seachran eatorra, a" coimhead sgìth, a falt bàn air aomadh agus a h-aodann air a tharraing.
  
  Ach an uairsin chunnaic i Ben agus a sùilean air an lasadh suas mar dhealanach ann an stoirm. Bha e coltach gu robh an neart air tilleadh gu a corp.
  
  Ghlac Ceanadach a sùil nuair a choinnich an dà bhuidheann, a" feuchainn ri innse gu sgiobalta mun èiginn, an cunnart, an suidheachadh cothrom mu dheireadh den bheachd seòlta aice, uile le aon sealladh eu-dòchasach.
  
  Chuir Karin na geàrdan dheth agus rinn i gàire. "Rach air adhart agus faigh cuid, a bhalaich. "
  
  
  * * *
  
  
  Bha Thorsten Dahl os cionn a" chasaid, a" cumail a dhaga a-mach mar chlaidheamh àrdaichte, ag èigheach aig mullach a sgamhanan. Bha Drake dìreach ri thaobh, a 'ruith aig làn astar eadhon mus do thuit balla a' chrùise gu lèir. Smoc agus sprùilleach sgapte air feadh na sgìre bheag. Mar a bha Drake a 'ruith, mhothaich e saighdearan co-bhanntachd eile a' leum a-mach air gach taobh. Bha iad 'nan ludhach bàis, a' toirt air an naimhdibh le rùn mort.
  
  Thòisich instincts Drake a-steach fhad "s a bha a" cheò a" gluasad agus a" tanachadh. Air an taobh chlì bha buidheann de gheàrdan, reòta ann an eagal, slaodach airson freagairt. Loisg e spreadhadh nam measg, a 'sgrios co-dhiù trì cuirp. Chaidh teine air ais a chluinntinn air thoiseach. Thuit saighdearan air a làimh chlì agus air an làimh dheis, a 'bualadh air a' bhalla a thuit gu cruaidh leis a 'ghluasad aca.
  
  Bha fuil a" frasadh dìreach air beulaibh a shùilean agus ceann an Eadailtich a" tionndadh gu smùid, an duine gun a bhith luath gu leòr airson am peilear a sheachnadh.
  
  Drake dove airson còmhdach. Reub creagan biorach agus concrait an fheòil air a ghàirdeanan nuair a thuit e chun an làr. A 'gluasad thairis, loisg e grunn spreadhaidhean aig na h-oiseanan. Bha daoine a" sgreuchail. Chaidh an taisbeanadh a spreadhadh fo theine dian. Bhiodh seann chnàmhan a" dol tron adhar gu slaodach mar bhreacan de dhuslach.
  
  Ghlaodh peilearan a-rithist air thoiseach, agus chunnaic Drake tomad dhaoine a" gluasad. Iosa! Bha arm Frey dìreach an sin, air an tarraing suas nan cruth marbhtach, a 'gluasad air adhart na bu luaithe agus na bu luaithe oir bha iad a' faireachdainn gu robh buannachd aca.
  
  
  * * *
  
  
  Chleachd Karin trèanadh ealain armachd gus a geàrdan a chomasachadh ann am beagan dhiog. Lìbhrig Ceanadach cùl-làimhe geur gu smiogaid a geàrd, agus an uairsin chaidh e air adhart agus bhuail e a cheann cho cruaidh 's gun robh na reultan a' lasadh ro a sùilean. An dàrna fear às deidh sin, chunnaic i an dàrna neach-dùbhlain aice, an ceathramh geàrd, a "leum chun taobh gus beagan àite a chruthachadh eatorra.
  
  Chaidh a cridhe fodha. Mar sin bha an ceathramh geàrd na drochaid ro fhada. Eadhon airson dhà dhiubh.
  
  Bha an geàrd a" coimhead eagallach agus e a" togail an raidhfil aige. Le corragan air chrith, rinn e sganadh air an sgìre airson cuideachadh. Leudaich Kennedy a gàirdeanan, a palms a-mach.
  
  "Gabh fois, a dhuine. Dìreach fuirich air do shocair."
  
  Bha a mheur brosnachaidh a" lùbadh ann an eagal. Sheas peilear a-mach agus bhreab e far a" mhullach.
  
  Bha Kennedy a" caoineadh. Rinn teannachadh an èadhar a dhèanamh nas doimhne, ga thionndadh gu bhith na bhroth nearbhach.
  
  Cha mhòr nach robh Ben a" sgreuchail nuair a thòisich am fòn cealla aige a" cluich glag-bhàn raspy tron iomagain aige. Chaidh ìomhaigh Sizer a chromadh chun ìre as àirde.
  
  Leum an geàrd cuideachd, a" diùltadh peilear neo-thoileach eile. Dh"fhairich Ceanadach a" ghaoth bhon urchair a" dol seachad air a claigeann. Chuir eagal glan i chun an àite.
  
  Feuch, smaoinich i. Na bi nad leth-fhacal. Bi mothachail air an trèanadh agad.
  
  An uairsin thilg Ben am fòn aige air a" gheàrd. Chunnaic Ceanadach e ag èigheach agus thuit e gu luath chun an làr gus barrachd dragh a chruthachadh. Mun àm a leig an geàrd am fòn agus thionndaidh e an aire, bha Ceanadach air armachd an treas geàrd a ghualainn.
  
  Karin ge-tà, bha i a 'fuireach an seo airson greis. Tha i air cruadal fhaicinn agus eòlas fhaighinn air. Loisg i sa bhad. Thàinig an geàrd air ais nuair a spreadh sgòth dearg às a sheacaid. An uairsin sgaoil spot dorcha thairis air a ghualainn agus choimhead e troimh-chèile, an uairsin feargach.
  
  Loisg e puing-bàn air Ben.
  
  Ach cha do shoirbhich leis an dealbh, call gun teagamh air a chuideachadh leis gun do spreadh a cheann millisecond mus do tharraing e an inneal-brosnachaidh.
  
  Air a chùlaibh, air a dhealbhadh le frasan na fala aige, sheas Hayden le Glock na làimh.
  
  Thug Ceanadach sùil air Ben agus Karin. Chunnaic mi mar a bha iad a 'coimhead air a chèile le toileachas, gràdh agus bròn. Bha e coltach gu robh e reusanta mionaid a thoirt dhaibh. An uairsin bha Hayden ri a taobh, a" snìomh ri Ben mar fhaochadh.
  
  "Ciamar a tha e?"
  
  Dh" fhalbh Ceanadach. "Bidh e nas toilichte a-nis gu bheil thu air ruighinn."
  
  An uairsin dh'èirich i. "Feumaidh sinn na prìosanaich eile an seo, Hayden, a shàbhaladh. Gabhamaid iad agus fàgaidh sinn an toll ifrinn seo."
  
  
  * * *
  
  
  Chaidh an dà fheachd an-aghaidh, loisg feachdan na co-bhanntachd an luchd-dùbhlain aca san spot, chomharraich na Gearmailtich sgeinean agus dh" fheuch iad ri faighinn nas fhaisge gu sgiobalta.
  
  Airson mionaid bha Drake den bheachd gu robh an geama sgian seo neo-sheasmhach, gu tur às a chiall, ach an uairsin chuimhnich e cò an ceannard a bh" aca. Abel Frey. Cha bhiodh an duine cuthach ag iarraidh air a phàrtaidh fhèin peilearan a chleachdadh gun fhios nach milleadh iad na stuthan luachmhor aige.
  
  Nam measg, gheàrr Drake sìos nàmhaid às deidh nàmhaid. Bhiodh na saighdearan a' caoineadh agus a' bualadh air a chèile mun cuairt air, a' cleachdadh feachd a bhris cnàmhan. Bha daoine a" sgreuchail. B' e sabaid làmh-ri-làimh a bh' anns a' bhlàr. Bha mairsinn beò an urra ri fìor fhortan agus instinct seach sgil sam bith.
  
  Fhad 'sa bha e a' losgadh, a 'bualadh agus a' dèanamh a shlighe, mhothaich e figear air thoiseach. An torr-chrith a' bhàis.
  
  Bidh Alicia Miles a" strì tro na sàr shaighdearan eadar-nàiseanta.
  
  Thionndaidh Drake rithe. Chaochail fuaim a' chatha. Bha iad ann an cùl a" chrùise, sarcophagus Odin ri thaobh, a-nis fosgailte, le raca de spotlights air an cur suas os a chionn.
  
  "Uill, uill," rinn i gàire. "Drakester. Ciamar a tha thu, a charaid?"
  
  "An aon rud mar a bha e an-còmhnaidh."
  
  "Mmm, tha cuimhne agam. Ged nach urrainn dhomh a ràdh gun robh e crochte ro fhada, huh? Air an t-slighe, bidh cat mòr a 'sabaid air na ròpaichean. Chan eil sin dona dha seann shaighdear a thionndaidh sìobhalta."
  
  "Thusa cuideachd. Càite bheil am BBF agad?"
  
  "WWF?"
  
  Bhuail an dà shaighdear sabaid a-steach do Drake. Phut e air falbh iad le cuideachadh Alicia, le chèile a" faighinn tlachd às na bha gu bhith a" tachairt.
  
  "An bràmair as fheàrr gu bràth? A bheil cuimhne agad air? Gleidhte?"
  
  "Ach tha. B" fheudar dhomh a mharbhadh. Rug an bastard air Frey agus mise a" gluasad mun cuairt sa ghàrradh cùil. " Rinn i gàire. "Dh" fhàs mi feargach. Chaochail iad." Rinn i aodann. "Dìreach amadan marbh eile."
  
  "Cò bha a" smaoineachadh gum b "urrainn dha do cheannsachadh," chrath Drake. "Tha cuimhne agam".
  
  "Carson a dh" fheumadh tu a bhith an seo a-nis, Drake? Chan eil mi dha-rìribh ag iarraidh do mharbhadh."
  
  Chrath Drake a cheann, air a shàrachadh. " Tha briathar ann ris an abrar am breugaire maiseach. Tha an da fhacal sin a' cur suas gach ni mu d' thimchioll, a Mhile, na's fearr na b' urrainn Shakespeare sam bith."
  
  "Agus dè?" Rolaig Alicia suas a muilnean le gàire agus chuir i dheth a brògan. "A bheil thu deiseil gus na bàlaichean agad a thoirt dhut?"
  
  A-mach à oisean a shùil, chunnaic Drake Abel Frey a 'crathadh air falbh bhuapa agus ag èigheach air cuideigin air an robh Hudson. Gu dearbh, bha Miles air a bhith gan dìon nuair a chuir i na cumhachdan aca, ach a-nis bha prìomhachasan eile aice. Sheas Torsten Dahl, an-còmhnaidh earbsach, air beulaibh na Gearmailtich seòlta agus thòisich e air ionnsaigh.
  
  Ghlan Drake a dhòrn. "Cha tachair e, a Mhìle."
  
  
  CEATHAIR FHICHEAD
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Chuir Alicia clisgeadh air le bhith a" reubadh dheth a lèine-T, ga phasgadh timcheall oirre fhèin gus an robh e cho teann ri ròp, agus an uairsin a" cleachdadh an dà làmh gus a chòmhdach timcheall a h-amhaich. Rinn e strì, ach tharraing a h-inneal gluasadach a-staigh e.
  
  Dìreach na glùinean ag èirigh - stoidhle Muay Thai. Aon. Dhà. Trì.
  
  Thionndaidh e mun cuairt a" chiad fhear. Thionndaidh sinn mun cuairt a-rithist. Chron an dàrna fear fo a aisnean. Bhuail an treas buille e gu ceàrnagach anns na bàlaichean. Chaidh pian tro a stamag, a 'toirt air a bhith a' faireachdainn mì-thoilichte agus thuit e air a dhruim.
  
  Sheas Alicia thairis air, a" gàireachdainn. "Dè thuirt mi? Inns dhomh, Drakey, dìreach na thuirt mi. Rinn i gluasad rudeigin a thoirt dha.
  
  "Na bàlaichean agad."
  
  Leig i sìos a hip agus thoinn i gus breab taobh a lìbhrigeadh a bha ag amas air a shròn. Thog Drake an dà làmh agus chuir e stad air a 'bhuille. Bha mi a" faireachdainn gun deach aon mheur às a chèile. Thionndaidh i gus an robh i aghaidh ri h-aghaidh, a' togail aon chas àrd ann an stuadh, agus thug i an sin a sàil sìos air a mhaoil.
  
  Sèideadh tuagh.
  
  Rolaig Drake air ais, ach bhuail am buille e fhathast sa bhroilleach. Agus le uiread de neart 's a dh' fhaodadh Miles a chruinneachadh, dh'adhbhraich e pian do-ruigsinneach.
  
  Cheum i air a h-adhbrann.
  
  Rinn Drake sgreuchail. Bha a chorp air a bhriseadh gu riaghailteach, air a bhruthadh agus air a mhilleadh. Bhris i e, pìos air pìos. Bliadhnaichean sìobhalta a bhith air an damnadh. Ach an uairsin, am b" urrainn dha eadhon a "choire a chuir air a" bhriseadh? Bha i an-còmhnaidh math. An robh i riamh cho math?
  
  Sìobhalta briste no nach robh, bha e fhathast SAS, agus chuir i dath air an làr le fhuil.
  
  Chaidh e air ais. Thuit triùir ghaisgich air, a 'briseadh a h-uile càil timcheall air. Bha Drake a" faighinn faochadh bho bhith a" toirt a" Ghearmailteach dhan amhaich. Chuala e èigheach na cartilage agus dh"fhairich e beagan na b" fheàrr.
  
  Sheas e suas, a' tuigsinn gun robh i air cead a thoirt dha. Dhanns i, a" gluasad o chois gu cas, a sùilean a" deàrrsadh bhon taobh a-staigh le diabhol is liath. Air a cùlaibh, bha Dahl, Frey agus Hudson glaiste còmhla, a 'strì ri oir ciste Odin, an aghaidhean air an càineadh ann am pian.
  
  Thilg Alicia a lèine-T air. Bhuail e mar chuip, ag adhbhrachadh losgadh taobh clì aodann. Bhuail i a-rithist agus rug e oirre. Tharraing e le neart iongantach. Thuit i agus thilg i i fhèin na ghàirdeanan.
  
  "Halò".
  
  Chuir e an dà òrdag dìreach fo a cluasan, a 'bruthadh gu cruaidh. Sa bhad thòisich i ri sgrìobhadh, dh'fhalbh a h-uile coltas de dhùmhlachd. Bhrùth e cruaidh gu leòr air an nòta neoni gus toirt air neach àbhaisteach sam bith a dhol a-mach.
  
  Bha mìltean a" bocadh mar tharbh rodeo.
  
  Bhrùth e nas cruaidhe. Mu dheireadh, lean i air ais na ghlacan teann, a 'leigeil leis a cuideam a ghabhail, a' dol air adhart, a 'feuchainn ris a' phian a roinn. An uairsin sheas i suas gu dìreach agus chuir i an dà òrdag fo na h-innealan aige.
  
  Dìreach a-steach don phasgan neoni aige fhèin. Ruith agony tro a chorp.
  
  Agus is ann air sgàth sin a bha iad glaiste. Dà nàmhaid uamhasach, a 'sabaid tro thonnan pian, gann a' gluasad, a 'coimhead a-steach do shùilean a chèile mar leannan a tha air chall o chionn fhada gus am bi am bàs gan sgaradh.
  
  Rinn Drake grannda, gun chomas aige a thruaighe fhalach. "Ceart... gallach. Carson...carson a bhith ag obair dhan duine seo...?"
  
  "A" ciallachadh... ruighinn... an deireadh."
  
  Cha bhiodh Drake no Miles air ais sìos. Mun cuairt orra, thòisich am blàr air tighinn gu crìch. Dh'fhuirich barrachd shaighdearan co-bhanntachd air an casan na bha na Gearmailtich. Ach lean iad orra a" sabaid. Agus b" urrainn dha Drake Dal agus Frey fhaicinn glaiste ann an grèim marbhtach coltach ris, a "sabaid chun deireadh.
  
  Cha do chuir aon saighdear stad orra. Bha an spèis ro mhòr. Ann an dìomhaireachd agus gu neo-chlaon, bhiodh na blàran sin air an co-dhùnadh.
  
  Thuit Drake air a ghlùinean, a 'tarraing Alicia leis. Bha spotan dubha a" dannsadh ro a shùilean. Thuig e nan lorgadh i dòigh air a greim a bhriseadh, gum biodh e dha-rìribh deiseil. Bha an lùth ga fhàgail leis a h-uile diog.
  
  Ruith e. Bhrùth i nas cruaidhe, an instinct mharbhtach sin a" sàthadh a-steach innte. Shleamhnaich a òrdagan. Thuit Alicia air adhart, ga bhualadh san smiogaid le a h-uilinn. Chunnaic Drake e a' tighinn, ach cha robh an neart aige stad a chur air.
  
  Bhris sradagan air beulaibh a shùilean. Thuit e rèidh air a dhruim, a 'coimhead air mullach gothic Frey. Chrath Alicia suas agus chuir i stad air a sealladh le a h-aodann, air a gluasad le pian.
  
  Cha do dh'fheuch gin de na saighdearan mun cuairt orra stad a chur oirre. Cha tig e gu crìch gus am bi aon den luchd-sabaid a" foillseachadh fois no gus am bàsaich e.
  
  "Chan eil dona," rinn i casadaich. "Fhuair thu e fhathast, Drake. Ach tha mi fhathast nas fheàrr na thu fhèin."
  
  Bhris e. "Tha fios agam".
  
  "Dè?" - Dh'fhaighnich mi.
  
  "Tha an taobh sin agad... An instinct killer sin. Fuath a' chogaidh. Chan eil e gu diofar. Tha e cudromach. Seo ... is ann air sgàth sin a dh'fhàg mi."
  
  "Carson a bu chòir sin stad a chuir ort?"
  
  "Bha dragh orm mu rudeigin taobh a-muigh na h-obrach," thuirt e. "Bidh e ag atharrachadh a h-uile rud".
  
  Thogadh a dòrn, deiseil airson a sgòrnan a phronnadh. Chaidh mionaid seachad. An uairsin thuirt i, "Beatha airson beatha?"
  
  Thòisich Drake a 'faireachdainn an lùth gu slaodach a' tilleadh gu na buill aige. "Às deidh a h-uile rud a rinn mi an-diugh, tha mi a" smaoineachadh gu bheil tòrr ann am fiachan dhomh."
  
  Cheum Alicia air ais agus leudaich i a làmh gus a chuideachadh gu a chasan. "Thilg mi na tobraichean a dh" ionnsaigh na ròpaichean aig tobar Mimir. Cha do mharbh mi e aig uaigh Odin. Tharraing mi aire Frey air falbh bho Bheinn Blake. Chan eil mi an seo gus an saoghal a sgrios, Drake, tha mi dìreach an seo airson beagan spòrs fhaighinn."
  
  "Tha mi a" dearbhadh." Fhuair Drake a chothromachadh air ais dìreach mar a thog Thorsten Dahl corp glan Abel Frey bho oir fharsaing ciste Odin. Thuit e chun an ùrlair le èiginn fhliuch, a" plocadh gun bheatha air na clachan-chabhsair màrmoir Eadailteach.
  
  Dh'èigh na h-uaislean a-mach agus thug iad iomradh air feachdan na co-bhanntachd.
  
  Ghlan Dahl a dhòrn, a 'coimhead taobh a-staigh a' chiste.
  
  "Chan fhaca an bastard sin a-riamh an duais sin," rinn e gàire. "Obair a bheatha. Iosa Crìosd, feumaidh sibhse seo fhaicinn."
  
  
  CEATHAIR SIX
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  Latha às deidh sin, chaidh aig Drake air teicheadh bho chuairt gun chrìoch de cheasnachadh gus cadal airson beagan uairean a thìde aig taigh-òsta faisg air làimh, aon den fheadhainn as sine agus as fheàrr ann an Stockholm.
  
  Anns an trannsa, bha e a 'feitheamh ris an àrdaichear agus a' faighneachd carson a chaidh na pròiseasan smaoineachaidh aige a chlàradh. Chaidh iad às an ciall le dìth cadail, buillean cunbhalach agus cuideam mòr. Thug e grunn làithean airson faighinn seachad air.
  
  Ghlaodh an t-àrdaichear. Nochd figear ri thaobh.
  
  Ceanadach, air a sgeadachadh ann am pantsuit Disathairne cas, falt air a chìreadh gu teann air ais, ga sgrùdadh le sùilean sgìth.
  
  "Halò".
  
  Cha robh faclan gu leòr. Le bhith a" faighneachd dhi an robh i ceart gu leòr, cha robh e a-mhàin bacach, bha e gu math gòrach.
  
  "Hello dhuit cuideachd."
  
  "Air an aon ùrlar?"
  
  "Gu cinnteach. Bidh iad gar cumail uile aonaranach, ach còmhla."
  
  Fhuair iad a-staigh. A" coimhead air a" mheòrachadh briste aca san sgàthan. Seachnadh conaltradh leis a" chamara bhidio a tha a dhìth. Bhrùth Drake am putan naoi-deug.
  
  "A bheil thu cho math air seo "s a tha mise, a Cheanadach?"
  
  Rinn i gàire gu cridheil. "Seachdain, no seachdainean seòlta. Chan eil cinnteach. Tha e gam dhraibheadh gu craicte gun do chrìochnaich mi a" sabaid an nemesis agam agus a "glanadh m" ainm aig deireadh a h-uile càil. "
  
  Chaidh Drake a ghluasad. "Mar a tha mi. ìoranta, ceart?"
  
  "Càit an deach i? Alicia."
  
  "A-steach don oidhche far an tèid na dìomhaireachdan as fheàrr, i fhèin agus an geek Hudson sin," chrath Drake. "Air falbh mus do mhothaich duine sam bith a bha dha-rìribh cudromach iad. Is dòcha a" sèideadh eanchainn a chèile fhad "s a tha sinn a" bruidhinn. "
  
  "Rinn thu an rud ceart. Cha b" iad na prìomh luchd-brosnachaidh an seo. Tha Alicia cunnartach, ach chan eil e craicte. O, agus nach eil thu a" ciallachadh "ann an sàmhchair na h-oidhche".
  
  Thug e mionaid airson an iomradh Dinosaur Rock aice a phròiseasadh. Rinn e gàire. Dh"èirich a shunnd na bu luaithe na airgead-beò air latha grianach.
  
  "Dè mu dheidhinn Hayden?" Thuirt Ceanadach nuair a dhùin dorsan an àrdachaidh agus thòisich an seann chàr ag èirigh gu slaodach. "An saoil thu gum fuirich i còmhla ri Ben?"
  
  "Tha mi an dòchas gu mòr. Mura h-eil, an uairsin co-dhiù tha mi a" smaoineachadh gu robh e a "faighinn feise a-nis."
  
  Bhuail Ceanadach e sa ghualainn. "Na cunnt na cearcan sin, a charaid. Is dòcha gun sgrìobh e òran dhi."
  
  "Tha thu ga ainmeachadh - trì mionaidean gu leth còmhla riut!"
  
  Chaidh iad gu slaodach seachad air an t-seachdamh làr. "A" cur nam chuimhne. An sin, ann an uaigh Odin, dè a thuirt thu an sin? Rud mum dheidhinn a bhith a" fuireach ann an Iorc agus, uh, a" cosnadh mo bheòshlaint fhìn."
  
  Thug Drake sùil oirre. Thug i gàire seductive dha.
  
  "Uill... I... I..." Rinn e osna agus rinn e bog. "Tha mi gun dòchas a-mach à cleachdadh air seo."
  
  "Dè?" Bha sùilean Cheannadach a" deàrrsadh le mì-rùn.
  
  "Thuirt an seann chòmhlan dino-roc Heart ris an fhìor mhealladh. Ann an Siorrachd Iorc tha sinn dìreach ag ràdh "còmhradh ris an eun". Tha sinn nar daoine sìmplidh. "
  
  Mar a bha an t-àrdaichear a 'dol seachad air a' cheathramh làr deug, chuir Ceanadach a lèine dheth agus leig i sìos chun an làr. Gu h-ìosal bha bra dearg follaiseach oirre.
  
  "Dè a tha thu a" dèanamh?" Dh'fhairich Drake leum a chridhe mar gum biodh e air a thionndadh le dealan.
  
  "Tha mi a" cosnadh mo bheòshlaint."
  
  Dh'fhosgail Kennedy a pants agus leig leotha tuiteam chun an làr. Bha paidhir de panties dearga co-ionnan oirre. Ghluais an t-àrdaichear nuair a ràinig e an làr aca. Dh"fhairich Drake a spioradan agus a h-uile càil eile a" togail. Shleamhnaich an doras chun an taobh, a" fosgladh.
  
  Bha a" chàraid òg a" feitheamh. Rinn am boireannach gàire. Rinn an duine gàire air Drake. Tharraing Ceanadach Drake a-mach às an àrdaichear agus a-steach don talla, a" fàgail a pantsuit air a cùlaibh.
  
  Choimhead Drake air ais. "Nach eil thu ag iarraidh seo?"
  
  "Chan eil feum agam air seo tuilleadh."
  
  Thog Drake i. "Deagh obair, is e cuairt sgiobalta a th" ann don t-seòmar agam. "
  
  Leig Kennedy a falt sìos.
  
  
  CRÌOCH
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"