Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Kplee Reich EtƆ̃lia

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver ʋãna le drɔ̃e me yia xexeame katã si sɔ kple wo nɔewo me. Afimae wòkpɔ ʋɔ dribawo le eye wòle be wòasrɔ̃e be Third Reich kple Hitler ƒe Germany li, si ŋu glimeme gnome aɖe kpena ɖo. Wodɔ ŋutsuvi sue aɖe si nye hobbit be wòava kpe ɖe USSR ŋu. Gake ekpɔe be yele ɖeviwo ƒe dɔwɔƒe aɖe si mete ŋu kpena ɖe Soviet Russia ŋu o. Eye Germanytɔwo xɔ USSR!

  GULLIVER KPLEE REICH ETƆ̃LIA
  NYAWO ƑE NYATAKAKA
  Gulliver ʋãna le drɔ̃e me yia xexeame katã si sɔ kple wo nɔewo me. Afimae wòkpɔ ʋɔ dribawo le eye wòle be wòasrɔ̃e be Third Reich kple Hitler ƒe Germany li, si ŋu glimeme gnome aɖe kpena ɖo. Wodɔ ŋutsuvi sue aɖe si nye hobbit be wòava kpe ɖe USSR ŋu. Gake ekpɔe be yele ɖeviwo ƒe dɔwɔƒe aɖe si mete ŋu kpena ɖe Soviet Russia ŋu o. Eye Germanytɔwo xɔ USSR!
  . TA 1 lia.
  Esi kluvidɔwɔwɔ ti kɔ na mɔzɔla kalẽtɔ la, edɔ alɔ̃ eye wòku drɔ̃e si doa dzidzɔ na ame wu nu ŋutɔŋutɔ.
  Ŋutsuvi Gulliver nɔ dzodzom le ʋɔ driba aɖe dzi, eye nyɔnuvi aɖe si ƒe tugbedzedze si tɔgbe medzɔ kpɔ o la nɔ egbɔ. Ame tsitsi ŋutɔ xoxo, gake egakpɔtɔ nye ɖekakpui, eye lãmekawo le esi ŋutɔ eye wòle ƒoƒom. Eye le eƒe taɖa si ƒe amadede nye sika aŋgba dzi la, fiakuku si me daimɔnd gbogbo aɖe le kple kpe aɖewo siwo klẽna abe ɣletiviwo ene, ale gbegbe be woklẽna wu daimɔnd gãtɔ kekeake siwo xɔ asi wu gɔ̃ hã.
  Ŋutsuvi mɔzɔla la bia be:
  -Ame kae nenye?
  Nyɔnuvia ɖo eŋu kple alɔgbɔnukoko be:
  - Nyee nye Fiavinyɔnu Leia! Eye le ɣeyiɣi sia me la, mele ʋɔ dribawo ƒe aʋakɔ aɖe nu!
  Gulliver trɔ kpɔ megbe. Eye le nyateƒe me la, ʋɔ dribawo ƒe ha blibo aɖe nɔ yame, eye nuwɔwɔ siawo katã nya kpɔ ŋutɔ. Eye nyɔnuvi dzetugbewo nɔ anyi ɖe wo dzi.
  Gake amesi nya kpɔ wu eye wòdoa dzidzɔ na ame wue nye fianyɔnua kokoko. Eye ʋɔ driba si dzi wo ame etɔ̃a dzo ɖo, kpakple atsyɔ̃ɖonu bubu la nye nyakpakpa vavã. Afisiae ƒuƒoƒoa nɔ. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, nyɔnuviawo katã nyea afɔ ƒuƒlu, togbɔ be kpe xɔasiwo kple dzonu xɔasiwo tsyɔ woƒe amamaɖeɖenuwɔnawo dzi hã.
  Gake womeɣla abs ƒe tsokolet-ti siwo le ƒodoa dzi, alo lãmeka ƒe bɔl siwo le ʋuʋum le akɔbli ŋutigbalẽa te o. Le ɣeyiɣi ma ke me la, afɔkpodziawo ƒe afɔkpodziwo ƒe ƒoƒo nyuie eye wòle etɔxɛ.
  Ŋutsuvi aʋawɔla la gblɔ be:
  - Aleke gbegbe nèdze tugbee nye si. Mi nyɔnuviwo mienye nukunu vavã!
  Leia ʋuʋu eƒe taɖa si ƒe amadede nye sika aŋgba eye wòdzi ha be:
  Nyɔnuviawo katã dze tugbe, afɔ ƒuƒlu, .
  Wosẽ ŋu eye wonye aʋawɔlawo tso lãnuɖuƒe...
  Atsyɔ̃ɖolaawo ƒe dzedzeme sesẽ ŋutɔ, .
  Edze ƒã be dzia le dzidzɔ kpɔm ɖe wo ŋu wu!
  Gulliver lɔ̃ ɖe nya sia dzi. Etsɔ yi la ƒo xlãe, tsɔe wɔ nɔnɔmetata enyi eye wògblɔ be:
  - Ðikekemanɔmee la, edzɔa dzi na wò wu!
  Atsyɔ̃ɖolawo ƒe ƒuƒoƒo aɖe dzo le ʋɔ dribawo dzi. Woƒe aʋakɔ blibo aɖe li, siwo wɔ nuku eye wole etɔxɛ. Eye ʋɔ dribaawo ƒe aʋalawo wota ɖe dziŋgɔli ƒe amadedewo katã me. Eye edze abe wotsɔ kpe xɔasiwo ɖo atsyɔ̃ na wo ene.
  Gulliver de dzesii be:
  - Dzodzrola ɖesiaɖe nye ʋɔ driba le eya ŋutɔ ƒe mɔ nu, gake menye ta adre tɔ o, gake zi geɖe la, ta mele esi o!
  Fiavinyɔnu Leia ko nu eye wòɖo eŋu be:
  - To vovo na ʋɔ driba la, mehiã be ŋutsu natso ta o;ebu wo xoxo ne ekpɔ nyɔnu!
  Ŋutsuvi aʋawɔla la tsɔ eƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo ƒu gbe - edze abe ƒe wuieve ene eye wòdo awu kpuiwo ko, si tae wòtsɔ aŋea ƒu gbe ɖo. Eyata edzo to eme heto nudzodzoe gã aɖe si lolo ŋutɔ la me, eye wòwui wòku.
  Gulliver de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Amesiwo do dziku abe ʋetsuvi ene eye nudzodzoe ƒe nunya le wo si la wɔa molehill tso molehill me!
  Aʋawɔla Fiavinyɔnu Leia ɖo kpe edzi be:
  - Le amesi si nunya le abe ʋetsuvi ene gome la, nudzodzoe ɖesiaɖe nye sɔ!
  Eye woko nu. Edze abe ɖe wònye nukokoe ŋutɔ ene. Akpɔkplɔwo ƒe ha aɖe dzo nɔ wo ŋgɔ. Xeawo lolo ŋutɔ eye woda ami, eye woƒe aʋalawo keke. Atsu kple asi aɖe bɔbɔ nɔ lãha la ƒe ŋgɔnɔla dzi: ŋutsuvi kple nyɔnuvi, eye wolé klosalogaƒoɖokuiwo ɖe asi, siwo woƒona kple dzidzɔ.
  Gulliver de dzesii be:
  - Zi geɖe la, ame tsitsiwo daa alakpa, ɖeviwo wɔa nuwo, eye zi geɖe la, ame tsitsiwo daa alakpa vaseɖe esime vidzĩwo ƒoa nu!
  Fiavinyɔnu nyɔnuvia ʋuʋu ta hegblɔ kpee be:
  - Tsitsi menye dzidzɔ o, gake gege ɖe ɖevime nye afɔku si lolo wu gɔ̃ hã!
  Ðevi siwo le kplɔla ƒe akpɔkplɔ dzi dzi kasia be:
  Aleke vɔ̃ɖinyenye dzɔ tso xexeame katã?
  Enye nyateƒe be nuwɔwɔ la ŋutɔ meɖo ŋku edzi o...
  Ate ŋu adzɔ be wòanɔ anyi tegbee, .
  Metsina abe tsiẽƒe ƒe dzobibi ene o!
  
  Menye wòe nye ame gbãtɔ si nya be Adam wɔ nuvɔ̃ o, .
  Menye Xawa ye nye ame gbãtɔ si ŋutilã gblẽ o...
  Ahatsunola si ɖea tsi tso "Agdam" du me, .
  Ŋutsu si noa atama "ɖoɖo" le ɖiɖiɖemeɣi...
  
  Ame sia ame si nya nusi vɔ̃ɖinyenye nye
  Sewo dzi dada vɔvɔ̃manɔmee zu numame nɛ...
  Eye amesi nyui koe nye agba na la, .
  Amekae di be yeade ta agu na yewo ɖokui ko!
  
  Medi kokoko be maxɔe le aŋekotokuawo me, .
  Esi menye vidzĩ gɔ̃ hã la, didia le menye be mawɔ tɔtɔ sia tɔgbe...
  Nukatae vidada vɔ̃ɖi ƒoa fi dea ɖevi?
  Afikae woyina le aʋakɔ sesẽ aɖe ƒe aʋawɔwɔ me?
  
  Cherry ɖeka koe fi le dzomeŋɔli abɔa me, .
  Bubu tsɔa gakpoxɔ aɖe wua asitsalawo...
  Ame si ƒe ta wotsɔ fía si le gbadzaa lã, .
  Ame si amewulaa tsɔna ƒua gbe ɖe tasiaɖamfɔa dzi.
  
  Adzodala la fi fi, eye wòɖea ta ɖe eƒe dzitsinya ŋu, .
  Eye amekae fi nubiala la ƒe gakuwo...
  Edzɔ dzi nam gɔ̃ hã ɖe afã ɖeka ta, .
  Ame bubuwo hã kpɔa dzidzɔ ɖe nyɔnuwo ƒe ɖaƒoƒo ŋu.
  
  Ẽ, mo geɖewo li, vɔ̃ɖinyenye ƒe akpa geɖewo, .
  Eƒe mo wɔ nuku le vɔvɔli ɖesiaɖe me.
  Gake dzodzroa gakpɔtɔ nyo le luʋɔ me, .
  Togbɔ be xexe si ƒo xlã mí la nye gbemelã dziŋɔ aɖe hã!
  
  Ahosi la fa avi, tsyɔ̃evi la le ɣli dom - .
  Míaƒe xexeame le mɔ dzi yina dzomavɔ me...
  Ðe wòate ŋu adzɔ ŋutɔŋutɔ be Mawu ƒe dzi nanye nu ɖeka kolia, .
  Ðe teƒe aɖeke mele amewo si le Mawu ƒe paradisoa me oa?
  
  Àkpɔ ŋuɖoɖoa le ɖokuiwò me ko, .
  Ne ète ŋu tso dziku si le wò susuwo me la ɖa...
  Ne ètsɔ nyui ɖo nu gbegblẽ teƒe la, .
  Eye dzudzɔ wò vidzidɔ me yɔyɔ!
  Ðeviawo dzi ha kple dzidzɔ ŋutɔ eye wònya kpɔ ŋutɔ, eye le ema megbe la, wodo woƒe aɖe ɖe Gulliver. Ƒudzidela kalẽtɔ la do eƒe aɖe ɖe wo ŋu tsɔ ɖo eŋu nɛ.
  Eye nukoko kple nuvɔ̃...
  Gulliver de dzesii kple alɔgbɔnukoko be:
  - Ðevi ƒe susu le abe nukunu ene. Eye le afisia la, àlɔ̃ ɖe edzi, tsitretsiɖeŋu aɖeke manɔ asiwò o!
  Fiavinyɔnu Leia ko alɔgbɔnu hedzi ha be:
  Etsɔ la, ɖevi koe menye, .
  Womate ŋu awɔ naneke le afisia o...
  Dzatavi nyo wu sɔvi bometsila
  Eye ʋɔ driba la anye kaput!
  Eye wodo go: ŋutsuvi kple nyɔnuvi aɖe si ƒe afɔ ƒuƒlu. Ẽ, mɔzɔzɔ gãwo le wo si le afisia. Eye nu vovovo geɖe siwo me nu vovovowo le. Eyata agbea le edzi yim nyuie.
  Gulliver de dzesii be nyɔnuvi siwo le ʋɔ dribawo dzi la dze nane tsɔtsɔ ƒu gbe ɖe afɔbidɛ ƒuƒluawo ŋu. Adzɔha ƒe atsyã ka gbegbee nye si esia nye - be woaxɔ ʋetsuviwo agbã wo. Vudo? Ne nu mae wodi la, ekema nenɔ nenema. Nu vevitɔe nye be màgabu ta o.
  Gake Gulliver menye aʋawɔla si vɔ̃na o. Togbɔ be fifia ŋutsuvi koe wònye hã.
  Eye Fiavinyɔnu Leia bia ŋutsuvia be:
  - Èlɔ̃a anyitsia?
  Ðekakpui aʋawɔla la ʋuʋu ta be:
  - Godoo!
  Nyɔnuvia ɖo eŋu kple nukokoe be:
  - Anyi ƒe anyitsi hea lãmesẽ vɛ, anyitsi nuƒoƒo siwo dunyahelawo wɔna koe hea suklidɔ ƒe dziɖeleameƒo vɛ!
  Gulliver gblɔ kpee kple nukokoe be:
  - Anyiwo ƒe anyitsi nana woƒe asiwo léna, dunyahelawo ƒe anyitsi nana be ame tsɛ siwo mexɔa se o ƒe gakuwo léna ɖe woƒe afɔwo ŋu!
  Nyɔnuvi si nye avuwɔla la lɔ̃ ɖe nya sia dzi be:
  - Aleke kee dunyahela la ƒe nuƒoƒo vivi o, le suklidɔ ɖeɖeko megbe la, mehea dziɖeleameƒo aɖeke vɛ na amesiwo si nunya mele o!
  Ŋutsuvi aʋawɔla la de dzesii le susu me be:
  - Ame mate ŋu akpɔ fofo si wu ɖeka gbeɖe o, gake dukɔa ƒe gaku ɖeka le ame wuieve siwo di be yewoaxɔ dukɔa fofo ƒe akpaa dzi!
  Le ema megbe la, aʋawɔla eveawo siaa: ŋutsuvi kple nyɔnuvi, ƒoa kpẽ, tsɔa woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo dea woƒe nu me. Nusi na yamenutome ʋuʋu kple dzɔdzɔme elektrikŋusẽ ƒe dodo. Eye midge siwo ƒe mo wɔ yaa la dze anyi, wodze anyi zi ɖeka ɖe orc-awo ƒe ta siwo le ɖaɖɛ la dzi, nɔ wo me tom heƒo wo.
  Fiavinyɔnu Leia dzi ha vevie be:
  - Dada, lé ɖe asi, papa, lé ɖe asi.
  Ne ɖe fiẽ sia fiẽe la, anye ne agbee nye esia!
  Orc-awo kpɔ wo ɖokui le ʋɔ dribawo kple nyɔnuviawo, woƒe afɔ ƒuƒlu dɔwɔlawo te.
  Eye bɔmbdada si woɖo taɖodzinu na eye womeɖoe nenema o dze egɔme, bɔmb siwo wowɔ le aƒeme siwo wotsɔ dzokpe ƒe ke wɔ, alo nane si fa wu eye wògblẽa nu wu gɔ̃ hã dada.
  Vevietɔ wozãa aŋe siwo ɖa ŋutɔ, siwo me aɖi le, siwo toa orc-wo kple goblin-wo ŋutɔŋutɔ vaseɖe esime wokuna. Esiae nye nusi nyɔnuviawo xɔ ŋutɔŋutɔ hetrɔ ɖe eŋu.
  Fiavinyɔnu Leia hã da tu orc siwo ŋu fu le la pɛpɛpɛ ŋutɔ eye wòdzi ha be:
  - Nostradamus, Nostradamus, ƒe 1999 me.
  Akunyawɔwɔ ɣiwo ƒe fia...
  Nostradamus, Nostradamus, ƒe 1999 me.
  Vevesese si le nye dzi me nu metsina o!
  Nostradamus, Nostradamus, ƒe 1999 me.
  Nyɔnuvi siwo kua drɔ̃e afɔ ƒuƒlu, .
  Nostradamus, Nostradamus - Ƒe 1999 me.
  Wò ɖeka koe nye ɖeɖekpɔkpɔ!
  Eye aʋawɔla la ɖe eƒe aɖe didi si wua ame la fia.
  Le ema megbe la, axɔe atsɔ dzo ƒe fu siwo le bibim aƒoe. Nyɔnuvi si si ŋusẽ gã aɖe le eye ŋutete tɔxɛ aɖe le esi vavã. Nusi te ŋu wɔa nu geɖe. Eye ne egbã la, ekema naneke mate ŋu atsi tre ɖe eŋu o.
  Ŋutsuvi mɔzɔla Gulliver hã da tu sesẽ kple adãtɔe ɖe orc-ha la ŋu tso eƒe ʋɔ driba la gbɔ. Ewɔ nu veviedodotɔe si gbɔ eme eye wòwɔ dɔ nyuie. Eye aʋadziɖuɖu ƒe ŋutete si dze ƒã nɔ ɖevi aʋawɔla la si eye didi be yeabi ɖe asrafodɔwo me.
  Ao, etsia tre ɖe esia ŋu, orcs mate ŋu atsi tre ɖe eŋu o. Eye nyɔnuviawo da tu nyuie ŋutɔ, eye womena mɔnukpɔkpɔ sue aɖeke futɔa o. Esia nye aʋa gã aɖe vavã.
  Ŋutsuvi mɔzɔla Gulliver dzi ha gɔ̃ hã be:
  Mikpɔ dzidzɔ, mikpɔ dzidzɔ, .
  Na ŋusẽ si le ŋkeke si tsɔa nu...
  Mikpɔ dzidzɔ, mikpɔ dzidzɔ, .
  Nukatae nyemeɖo nye sɔ o?
  Esia nye ha si me wowɔa avu le eye wòdoa dzidzɔ na ame vavã. Eye le ɣeyiɣi ma ke me la, orc-awo tsɔtsrɔ̃ keŋkeŋ. Eye nyɔnuvi siwo tso ʋɔ dribawo me la dze tudada wo gɔme kple atitsoga, eye wotsɔ woƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo nɔ kpẽawo ƒom.
  Eye wo katã dze abe ɖe wofa tu eye wònye nusi mewɔ nuku o ene, le nyateƒe me la, wonɔ ŋutinya yeye si le etɔxɛ aɖe wɔm. Esi me teƒe aɖeke menɔ gbɔdzɔgbɔdzɔtɔwo kple gbɔdzɔgbɔdzɔtɔwo si o.
  Ðeko nàdze agbagba ate ɖe nyɔnuvi siawo tɔgbe ŋu eye woagbã amesiame wòazu abolo kakɛ aɖe.
  Eye abe alesi wogblɔnɛ ene la, nyitsu ƒe tagbɔdɔléle xɔa ame me. Eye aʋawɔlawo te ŋu ɖe esia fia le dzɔdzɔme nu ŋutɔ. Eye wotsɔ dzonɔameme gã aɖe ƒo futɔwo. Eye wotsɔa aŋutrɔwo kple atitsogawo ƒua gbe. Gawu la, wowɔa nusianu kple ŋusẽ gã aɖe.
  Eyata màte ŋu awɔ nu geɖe ɖe aʋakɔ ma tɔgbe ŋu o. Eye aʋawɔlawo ge ɖe orcs-ha la me ale gbegbe be womete ŋu si o. Esiae nye nusi aŋutrɔ kple atitsoga ƒe gaviwo gblẽna ŋutɔŋutɔ.
  Gulliver xɔe hedzi ha be:
  Da tu dzideƒotɔe eye nàtsrɔ̃e
  Agbe anɔ anyi tso dzi me!
  Fiavinyɔnu Leia de dzesii be:
  - Ðeviwo nyo wu ame tsitsiwo elabena woƒe ƒexɔxɔ ɖo kpe woƒe sɔhɛmenɔɣi ƒe bometsitsi dzi!
  Ŋutsuvi aʋawɔla la de dzesii be:
  - Sɔhɛnyenye ɖoa kpe bometsitsi dzi, gake menye vɔ̃ɖinyenye o;be nàde vovototo ameyibɔ kple yevu dome la, mehiã ƒe geɖe kple sidzedze o!
  Eye Terminator ŋutsuvi la ƒo kpẽ, eye akpɔkplɔwo ƒe alilikpowo ge abe tsikpewo ene ɖe orc siwo ƒe ta le abe tsikpe ene.
  Fiavinyɔnu Leia ŋlɔ ɖe Twitter dzi be:
  - Nunya aɖeke meli o, bu nuwɔametɔ ŋu, susu menɔ te ɖe ƒe alafa la dzi o! Ne ŋusẽ le mia si nunya manɔmee hã la, mi katã miegbɔdzɔ!
  Gulliver de dzesii le susu me be:
  - Lãmetsi siwo wotsɔ gakpo wɔ la maxe fe ɖe oak ƒe ta teƒe o!
  Nyɔnuviawo dometɔ bubu de dzesii kple dzidzɔ be:
  - Menye kuxi na nyɔnuvi o - ne afɔ ƒuƒlu li la, ekema evɔ̃ɖi wu na nyɔnuvi - le afɔkpa ƒe afɔkpodzi te!
  Fiavinyɔnu Leia gblɔ le susu me be:
  - Ne èdi be yeazu ace la, na fefewɔla aɖe nanɔ ta me na wò!
  Gulliver tsɔ nukokoe ƒo nu kple ɣli be:
  - Afɔ siwo le du dzi naa nuɖuɖu amegãxi, afɔ tsɛwoe naa nuɖuɖu nyɔnu, ne gbɔ̃wo le no nom!
  Emegbe nukoko aɖe ƒu du to fliawo me. Eye Fiavinyɔnu Leia gblɔ be:
  - Mɔ nyuitɔ si dzi woato aɖe gaku le ŋutsu ƒe gakotoku me enye nyɔnuvi ƒe afɔbidɛ ƒuƒluwo!
  Countess nyɔnuvia de dzesii be:
  - Nyɔnuvi ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu axɔ awu siwo le atsyã me wu ne ŋutsu aɖe ƒe afɔkpa si nye bometsitsi kple afɔkpa si wotsɔ felt yɔ fũ!
  Gulliver ŋlɔ ɖe Twitter dzi nukokoedonametɔe be:
  - Menye afɔkpa kple afɔkpa siwo wotsɔa lãfu wɔe koe nyɔnuvi siwo doa afɔ ƒuƒlu lɔ̃na o, ke wotua wo ɖokui ɖe agbe ƒe afɔkpodzi ƒuƒluwo te!
  Le ema megbe la, woxɔe hedzi ha le haƒoƒo me be:
  Eye emegbe tso to gãtɔ kekeake dzi la, .
  Eagles ɖo yameʋu yi Gulliver...
  Nɔ anyi ɖe Gulliver dzi le sɔ dzi - .
  Míakplɔ wò ayi afima kaba!
  
  Eye Gulliver bɔbɔ nɔ hɔ̃ la dzi, .
  Eɖe kpɔɖeŋu gãtɔ kekeake fia...
  Eye mele bɔbɔe be woatsɔ ŋutsuvi o, .
  Limpopo ava nɔ mɔ dzi kpuie!
  Eye aʋawɔlawo axɔ woƒe no ƒe no dzĩwo ahaɖe wo ɖe go eye woatsɔ dzikedzo aƒo orc-awo. Eye esia atɔ dzo orc gbogbo aɖewo keŋkeŋ.
  Esiae nye woƒe ƒuƒoƒo vavã.
  Fiavinyɔnu Leia bia Gulliver be:
  - Ènya be le etsɔme la, Xexemeʋa Evelia adzɔ eye ŋutsu fafɛ aɖe abe Hitler ene anɔ anyia!
  Gulliver ko alɔgbɔnu eye wòɖo eŋu be:
  - Nyemenya esia o, gake fifia menyae!
  Nyɔnuvia ɖe eƒe aɖuwo ɖe go eye wòyi edzi be:
  Eye kuxi aɖe nɔ Hitler ŋu: aʋawɔʋuwo ƒe aɖaŋuwɔla aɖe si fa miamiamia ŋutɔ, si nye gnome, do. Eye wòwɔ Mouse ƒe aʋawɔʋu, si ƒe kpekpeme nye tɔn blaatɔ̃ vɔ atɔ̃ pɛ ko eye wòkɔ meta ɖeka kple afã kple aʋawɔnuwo, aʋawɔnuwo kple mɔ̃ ɖeka ma ke!
  Gulliver gaɖe abɔta ake eye wòɖo eŋu anukwaretɔe be:
  - Nyemenya nusi tank nye kura o! Eye nukae nèɖunɛ kple?
  Fiavinyɔnu Leia ko nu eye wòɖo eŋu be:
  - Enyo, enye ŋutinya didi aɖe. Aleke kee wòɖale o, le xexe sia me la, amewo do go kuxi geɖe. Eye gbã la, USSR, si wɔ aʋa kple Third Reich kple eƒe hadɔwɔlawo ƒe asrafoha veviwo. Negbe Italy koe mele eme o. Nukae nye Mouse si ƒe kpekpeme nye tɔn blaatɔ̃ vɔ atɔ̃? Esia nye ŋgɔgbeʋawɔnu si ƒe didime nye milimeta 240, axadziʋawɔnu si ƒe didime nye milimeta 210, eye le togbɛwo dzi la, tu si ƒe didime nye milimeta 128, kple tu si ƒe didime nye milimeta 75 si ƒe mɔ̃ nye sɔ ƒe ŋusẽ akpe ɖeka alafa eve blaatɔ̃. Esia na ʋua ƒu du abe kilometa blaadre ene le gaƒoƒo ɖeka me, si wɔe be ʋua mete ŋu gena ɖe eme tso goawo katã me o kloe. Tso ƒe 1944 ƒe gɔmedzedze la, wodze mɔ̃ sia wɔwɔ gɔme le agbɔsɔsɔ gã me. Esia wɔe be kaka ƒe 1944 ƒe dzomeŋɔli naɖo la, Nazitɔwo ƒo aʋawɔnu wɔdɔɖeamedziwo nu ƒu.
  Eye le June 20 lia dzi la, woda tu sesẽ eve, ɖeka tso Moldova, evelia tso Ɣetoɖoƒe Ukraine, le mɔ siwo dzi woƒo ƒu ɖo nu. Eye esia wɔe be wogbã Soviet-srafowo ƒe ametakpɔnu, eye woto eme abe agbo si le ƒoƒom ene. Eva dzɔ be Soviettɔwo ƒe tu ƒomevi ɖesiaɖe mate ŋu age ɖe Maus-2 aʋawɔʋua me o. Eye hekpe ɖe eŋu la, eʋuʋuna ŋutɔ eye ʋukuku ƒe nɔnɔme nyuiwo le esi. Ʋu sia nye tohehe ŋutɔŋutɔ.
  Dukɔ siwo wɔ ɖeka kplii hã wɔ nu le mɔ si mewɔa naneke o nu. Amedzidzedze si wowɔ le Italy wu enu kple dziɖuɖu eye wogahe anyidzedze le Normandy ɖe megbe.
  Tsɔ kpe ɖe eŋu la, Germanytɔwo tsɔ ME-262 dziŋɔ si woda ɖe anyi sesẽ ŋutɔ la wɔ. Enye yameʋu si me wowɔa aʋa le, eye yameʋu ene siwo ƒe didime nye milimeta 30 nɔ eŋu. Eye ale wòɖe Soviettɔwo ƒe yameʋuwo do goe, eye wòda wo dometɔ alafa geɖe. Eye Ɣetoɖoƒetɔwo ƒe nubabla hã. Hitler hã na V-2 ɖoɖoa dzi ɖe kpɔtɔ vie eye le esi teƒe be wòazã tu siwo xɔ asi eye womeɖea vi boo o siwo wotsɔna ƒua du kple esiwo wotsɔna zɔa mɔe la, eɖo ŋu ɖe Arado-ƒomevi yameʋu siwo daa bɔmb ŋu.
  Churchill kple Roosevelt ƒe asikewo nɔ woƒe afɔwo dome, hekpe ɖe eŋu la, Germanytɔwo ƒe ƒugɔmeʋawɔʋuwo te wo ɖe enu vevie. Eye Dukɔ Siwo Bla Nu la gblɔ be yewoaxe mɔ ɖe Germany kple Japan siaa nu. Hitler lɔ̃ ɖe nɔnɔme si nye be Dukɔ Siwo Bla Nu la nadzo le Sicily kple Sardinia dzi. Nusiwo wowɔ.
  Le aʋawɔwɔ nutsitsi kple Third Reich me la, wogadze asitsatsa ƒe kadodowo gɔme ake. USA kple Britain siaa dze ami nana gɔme le afima. Eye Germanytɔwo, siwo nɔ amedzidzedze aɖe wɔm le Ukraine la, xɔ Kyiv eye wogage ɖe Odessa ake.
  Mouse-2 ƒe aʋawɔʋua va zu nusi dzi womate ŋu aɖu o. Mouse ƒe kpɔɖeŋu si metsi o hã do - Tiger-3, si le bɔbɔe wu eye wòte ŋu ʋãna wu kple tu ɖeka si ƒe didime nye milimeta 88.
  Eyata Soviet-srafowo va kɔ ɖe eme. Eye esia nye afɔɖeɖe vevi aɖe...
  Gulliver tso Fiavinyɔnu Leia ƒe nyawo me be:
  - Ègblɔa nya gbogbo aɖewo siwo gɔme womate ŋu ase o. Mègaŋlɔ be be ƒe alafa wuiatɔ̃lia ƒe gɔmedzedze ƒe vi koe menye o. Eye míaƒe mɔ̃ɖaŋununya ƒe ŋgɔyiyi ƒe seƒe menyo tututu o!
  Fiavinyɔnu Leia ʋuʋu ta kple alɔgbɔnukoko.
  - Menyae! Gake ƒe alafa blaevelia ƒe domedome ŋue mele nu ƒom tsoe. Eye esiae nye nusi dwarf ɖeka koe wɔ. Eye ele be nàlɔ̃ ɖe edzi be nya sia nye nu vevi!
  Gulliver dzi ha kple dzidzɔ be:
  - To xexe eve tutu me la, wowɔ xexe xoxoa... Le aʋawɔwɔ ƒe nyawo me la, nye kple woawo hã li, eye esia nye nu vevi aɖe!
  Fiavinyɔnu Leia de dzesii be:
  - Le ƒe alafa blaeve vɔ ɖekɛlia ƒe gɔmedzedze la, gbɔgbɔ vɔ̃ Vladimir aɖe do, kple taɖa, amesi nye ŋkutsala si xɔ ŋusẽ le Russia, eye wòhe kuxi geɖe hã vɛ. Gake eƒe aʋawɔwɔa nye nya si to vovo. Eye le afisia la, gnome la he nɔnɔme aɖe vɛ si me Germanytɔwo gaxɔ Ukraine si le ɖusime, eye le adame la, wodze amedzidzedze gɔme le titina. Eye edze abe woƒe aʋawɔʋuwo mate ŋu adze wo dzi o eye womate ŋu aɖu wo dzi o ene. Eye le gnome la gome la, àhiã wò ŋutɔ wò nunya bubu. Gake amekae wòle be woaɖo ɖa abe ŋuɖoɖo si sɔ alo esi mesɔ o ene? Susu aɖe nɔ anyi - elf alo troll? Gake woagbɔdzɔ le mɔ̃ɖaŋununya me wu gnome.
  Eye Germanytɔwo yi ŋgɔ, eyata Smolensk dze anyi, eye le ema megbe la, Kalinin kple Vyazma dze anyi. Germanytɔwo nɔ tetem ɖe Moscow ŋu xoxo. Stalin ya dzo ya. Medi be yeaku o. Eye Hitler gblɔ be ele be USSR nazu Germanytɔwo ƒe nuto. Eye asiɖeɖe le ame ŋu koe asɔ nɛ.
  Enyo, wova ɖo hobbit gnome la ɖa mlɔeba abe ŋuɖoɖo ene. Eye ŋutsuvi hã nye esia, ne míagblɔe tututu la, ame aɖe ate ŋu agblɔ be he"s a genius. Gake womebu ŋutsuvi afɔ ƒuƒlu si dze abe exɔ abe ƒe ewo ene la nu vevii o. Eye wotsɔ aɖi de wo me yi Gulag na ɖevi sueawo.
  Le ɣeyiɣi ma me la, Germanytɔwo xɔ Moscow. Aleae wòdzɔe!
  Moscow dze anyi eye Leningrad hã... Dzomeŋɔli va eye Germanytɔwo tsi dugãwo me zã bliboa. Afimae wova nɔ.
  Eye Komsomol nyɔnuviawo ɖoe be yewoawɔ avu kple fasitɔwo vevie ahadzi ha, togbɔ be vuvɔ nɔ wɔwɔm eye awuwo menɔ wo si o hã.
  Míenye Soviet nyɔnuvi dzetugbewo, .
  Míelɔ̃a avuwɔwɔ kple ŋutsuviwo ƒe ʋuʋu...
  Wosea gbe sue aɖe si le keklẽm, si le ɖiɖim, .
  Eye yɔyɔ aɖe le mía si be míawu Krauts!
  
  Míenye Komsomol nyɔnuvi siwo ƒe mo kɔ ŋutɔ, .
  Míeƒua du dzinɔameƒotɔe to vuvɔa me afɔ ƒuƒlu...
  Menye numame na mí be míanɔ tsitre ɖe axadzi ɖokuibɔbɔtɔe o, .
  Eye míetsɔa míaƒe asibidɛ ɖoa eteƒe na fasitɔwo!
  
  Xɔ dzinye se be nya ɣaɣla gã aɖe le nyɔnuviwo si, .
  Alesi woawɔ aɖu Nazitɔwo dzi nyuie...
  Eye xɔ dzinye se be nyɔnuviawo ƒe dzidzedzekpɔkpɔ menye le vo me o, .
  Elabena Rus ƒe aʋakɔa nye kalẽtɔ ŋutɔ!
  
  Eye le míaƒe nyɔnuvi siwo ƒe afɔkpodzi ƒuƒlu gome la, .
  Ƒe Yeye ƒe sno vivina ŋutɔ...
  Enyo, Fuhrer la nye ʋuʋudedi ko, .
  Migana míana fasitɔwo naɖu dzidzedzekpɔkpɔ ƒe azã o!
  
  Mí nyɔnuviwo míefea ayemɔwo ale gbegbe, .
  Míeɖe míaƒe nowo ɖe go le asrafowo ŋkume...
  Eye míedoa dziku na Nazitɔwo ŋutɔŋutɔ, .
  Womate ŋu agbã mí Komsomol me tɔ sesẽwo o!
  
  Mí nyɔnuviwo míate ŋu awɔ nu geɖe, .
  Da tu Hitler gɔ̃ hã tso aʋawɔʋu me...
  Futɔ la makpɔ ɣeyiɣi aɖu ŋdɔnu o, .
  Nyɔnuviawo ava abe fiafitɔ ene!
  
  Míedea bubu Russia ŋu ŋutɔŋutɔ, .
  Stalin ƒe ŋusẽ le abe vifofo si ƒe mo wɔ yaa ene, xɔ dzinye se...
  Eye mexɔe se be aʋadziɖuɖu ava le May, 1999 ƒe dzoxɔxɔ me.
  Ðeko amesiame si xɔ esia dzi se la nye ame gã aɖe!
  
  Le nyɔnuviwo gome la, ɖikeke aɖeke mele eme o eye mɔxenu aɖeke hã meli o, .
  Amesiame lɔ̃na faa be yeaʋli nya le yeƒe asiwo me ko...
  Neva eme be teƒeɖoɖo wɔnukuwo nava dzetugbeawo, .
  Komsomol ƒe ŋusẽ le asi sesẽwo me!
  
  Mí aʋawɔlawo míetsina kaba ŋutɔ, .
  Eye le tu siwo le ablaɖeɖe me la si me la, tu la fiãna...
  Eye dɔ ɖesiaɖe si nyɔnuviawo ate ŋu awɔ la, .
  Míaƒe xɔlɔ̃wɔwɔa nye nu ɖeka kolia si ŋu ɖikeke mele o!
  
  Nyɔnuvi siwo le keklẽm alea gbegbee míenye
  Míetsɔ ɖeke le sno alo vuvɔ me o...
  Afɔ ƒuƒlu mana míaƒe afɔwo nafa le dzomeŋɔli o, .
  Eye ame dzetugbewo ƒe dziwo nye dɔmenyotɔwo eye wole dzadzɛ!
  
  Nusi míate ŋu awɔ la, míedonɛ ɖe dzi, .
  Mina míaƒu du abe virtuoso kangaroos ene...
  Eye míeku fasitɔwo ƒe ta dzidzedzetɔe, .
  Eye lɔlɔ̃ na kamedede le ŋdi me hã!
  
  Nyɔnuviawo katã nye aʋawɔla fafɛwo, .
  Woate ŋu aƒo Krauts la ko wòazu amɔwɔ...
  Enyo, ke fasitɔwo ƒe ame gbegblẽ dzro ko ya ɖe?
  Komsomol me tɔwo menya ŋusẽ gã aɖe o!
  
  Hitler hã mate ŋu awɔ naneke o.
  Míetsɔ ati ƒoe sesĩe ŋutɔ, .
  Eye wogbã woƒe aɖuwo, eye woɖe ŋutigbalẽ le woƒe mo, .
  Eye emegbe meƒu du to dzoa me afɔ ƒuƒlu!
  
  Stalin koe ade se na mí be míawɔ nusi, .
  Eƒe ŋkuléle ɖe nu ŋu vevie kple anukwareɖiɖi la dzena...
  Eye xɔ dzinye se, nyɔnuvia mato eŋu o, .
  Tu gã aɖe si wotsɔna ƒoa tue la tsɔtsɔ de eme!
  
  Ne ehiã la, míaɖo Mars, .
  Eye míaɖu Venus dzi kaba ŋutɔ...
  Asrafowo hiãa afɔkpa siwo wotsɔna klɔa woƒe afɔkpawo, .
  Mí nyɔnuviwo míele du ƒum afɔ ƒuƒlu!
  
  Nusianu nya kpɔ na mí nyɔnuviwo, .
  Akɔta kple akɔta, akɔta dzena...
  Mɔɖela hãe wònye, abe amegãxi vi ene, .
  Mɔɖela la nye Satana keŋkeŋ!
  
  Enyo, nyɔnuviwoe míenye - ènya be míefa tu, .
  Míatutu fasitɔwo katã ɖa abe ʋuʋudedi ene...
  Eye ɣletivi blɔwo le yame, .
  Míatsɔ gakpo agbã Tigers-awo kakɛkakɛe!
  
  Nusi mele be woawɔ o, xɔe se be manya wɔ o, .
  Lɔ̃ ɖe edzi be, kɔmiunisttɔ nye demiurge...
  Eye ɣeaɖewoɣi la, míesea nu gɔme nyuie o
  Eye woxɔa atsyɔ̃ɖonuwo be woatsɔ ado vɔvɔ̃ na wo!
  
  Gake ènya, míetsrɔ̃ Germanytɔwo kple ablaɖeɖe, .
  Eye wote ŋu vuvu Kraut-ƒomea kakɛkakɛ...
  Togbɔ be titanium luʋɔwo le mía si hã la, .
  Míato gbedadaƒo eye míaɖe agadoawo ɖa!
  
  Míatu kɔmiunisttɔnyenye ɖo ɖawo katã manɔmee, .
  Eye míaɖu fasitɔwo dzi vevie...
  Komsomol me tɔwo lɔ̃a duƒuƒu le ɖoɖowɔwɔ me, .
  Eye kerubi aɖe dzona ɖe wo dzi!
  
  Futɔ la mate ŋu anɔ te ɖe nyɔnuvia nu o, .
  Elabena nyɔnuvia nye hɔ̃...
  Eye mehiã be Krauttɔwo nagblẽ nu fũu akpa o, .
  Eye wò Fuhrer le ɣli dom dzodzro!
  
  Komsomol me tɔ si ƒe afɔ ƒuƒlu, .
  Ena Hitler azi ɖeka...
  Mègawɔ nu kple Satana o
  Alo ɖeko maɖe fu o!
  
  Kɔmiunisttɔwo ƒe legba si le keklẽm, .
  Aflaga dzĩ la aklẽ ɖe ɣletinyigba la tame...
  Eye wotsɔ Herodes ƒu gbe ɖe dzomavɔ me, .
  Eye nyɔnuviawo xɔ atɔ̃!
  
  Lenin, Stalin - ɣe si le ɣletinyigba la tame, .
  Wole tsatsam le yame abe hɔ̃ eve ene...
  Wodzia kɔmiunisttɔwo ƒe aʋadziɖuɖuwo, .
  Ŋusẽ le Fofonyigba la ŋu abe gakpo ƒe aʋala ene!
  
  Míete ŋu nɔ agbe kpɔ aʋadziɖuɖu, .
  Eye míezɔ mɔa katã to Berlin...
  Wodzi vidzĩwo le vidzidɔ me, .
  Eye fifia dukɔa le gãnyenye me!
  . TA No. 2 lia.
  Gulliver dzo le ʋɔ dribawo dzi eye wòse nu geɖe. Le go sia me la, aʋa aɖe si gɔme ame si nɔ anyi le titinaɣeyiɣiwo kloe me mate ŋu ase o ŋue míenɔ nu ƒom tsoe. Togbɔ be edze abe ɣeyiɣi yeye aɖe ɖo xoxo ene hã. Gake Fiavinyɔnu Leia yi edzi nɔ nu ƒom tso Xexemeʋa Evelia ŋu;
  Esi Moscow kple Leningrad mu la, Japan kple Turkey ge ɖe aʋa si wowɔ kple USSR me. Mɔkpɔkpɔ meganɔ nuwo ŋu kura na Soviet Russia o. Eye hobbit si si nunya le si kpɔ eɖokui le ɖeviwo ƒe dɔwɔƒe aɖe gɔ̃ hã mete ŋu kpe ɖe wo ŋu o.
  Eye ŋutsuvi aɖewo nɔ anyi siwo mexɔ ƒe wuiade haɖe o, afɔ ƒuƒlu eye wodo awu ʋlayawo, eye xexlẽdzesiwo le wo ŋu, eye wole dɔ wɔm sesĩe le Siberia. Wolũ ta ɖevi siwo le ɖeviwo ƒe nɔƒea. Woxɔ nye afɔkpawo eye wozi dzinye be matso avea afɔ ƒuƒlu. Le dzomeŋɔli la, meganye naneke kokoko o, gake le dzomeŋɔli kple afɔkpodzi ƒuƒlu la, vuvɔa ɖua ŋutsuawo kple woƒe taɖa si wotso ɖa. Wolé ŋutsuvi si nye hobbit la. Woɖe fotoe le eƒe nɔnɔmetata me, eƒe mo yɔ fũ, woɖe asibidɛwo, eye wolũ ta. Esi wolé ŋutsuvia vɔ la, wova die nyuie, dzɔlawo ƒe asi siwo wotsɔ asigɛ blae la ge ɖe doawo katã me, eye wowɔe amemabumabutɔe ŋutɔ. Le ema megbe la, woklɔ ŋutsuvia nyuie eye woɖoe ɖe gaxɔ aɖe si me ɖeviwo yɔ fũu akpa la me.
  Esi wònye be hobbit ŋutsuvi la dze abe ƒe ewo ene ta la, nutoa me agbledelawo di be yewoatsɔe aɖo gazea gbɔ. Gake glimeme kalẽtɔ la va zu ŋusẽtɔ sã eye wòƒua du wu ɖevi dzrowo. Eye wòƒo mawunɔwo, le ema megbe la, eya ŋutɔ va zu gaxɔa dzikpɔla eye wòɖo eɖokui ɖe fesre nu. Ele bɔbɔe na sɔhɛwo - ŋusẽ le wo si, wonya avuwɔwɔ, eye wòe nye fia.
  Gake ŋutsuvi si nye hobbit la mewɔ eƒe ɖoƒea ŋudɔ le mɔ gbegblẽ nu o. Ewɔ dɔ sesĩe wu ame bubu ɖesiaɖe le asaɖaa me, eye ne wona afɔkpa siwo wotsɔa lãfu wɔe ɖevi gamenɔla bubuwo le vuvɔ me gɔ̃ hã la, enɔa afɔ ƒuƒlu. Esia tae wònye hobbit ɖo. Togbɔ be ŋutsuvia ƒe afɔ ƒuƒluwo biã abe akpɔkplɔ ƒe afɔwo ene hã. Gake le go bubu me la, ète ŋu ƒua du wu ne èdo afɔkpa si wotsɔ lãfu wɔe o.
  Eyata ɖevi si nɔ afɔ ƒuƒlu la wɔ dɔ le sno me le Siberia. Eye Germanytɔwo ɖo Kazan le dzomeŋɔli, gake wotɔ ɖe afima. Míenɔ kele lalam. Eye anyikpe hã li. Eye ƒe 1945 ƒe May me koe woʋu yi Ural-towo dzi yi ŋgɔe.
  Le ɣeyiɣi ma ke me la, wolé Caucasus kple Titina Asia le vuvɔŋɔli.
  Soviet-srafowo metsi tre ɖe eŋu dzimesesẽ akpa o. Nyemedi be maku ɖe Stalin ta o. Ke hã, IS-3 aʋawɔʋu yeye aɖe do le USSR, eye wòva ɖo ŋgɔgbe le agbɔsɔsɔ sue aɖe me. Ametakpɔnu nyui aɖe nɔ ʋu sia ŋu le ŋgɔgbe eye wòte ŋu nɔa te ɖe tu geɖe ƒe ƒoƒo nu. Togbɔ be nyemete ŋu tsi tre ɖe Maus-2 tu la ŋu o hã.
  Pali dugãwo: Chelyabinsk kple Sverdlovsk. Eye ale wònyo ŋutɔ eye amedzidzedze kabakaba aɖe nɔ anyi.
  Dzomeŋɔli mee xoxo. Ŋutsuvi gamenɔlawo wɔa dɔ afɔ ƒuƒlu le awu kpuiwo kple kɔ ƒuƒluwo me. Eye ne exɔ dzo la, ekema kple woƒe akɔtawo amama keŋkeŋ. Eye ŋutsuviwo hã ƒe ŋutilã le ƒuƒlu. Gake hobbit ŋutsuvi la dze abe ɖe wòvuvu ŋutɔ eye wòdo pɔmpi ene. Togbɔ be edze abe ɖevi sue aɖe ene, si xɔ abe ƒe ewo ene hã. Eye le nyateƒe me la, metsina alo tsina o.
  Nudzodzoewo meɖua ŋutsuviwo boo o wu ame tsitsiwo, gake meɖua hobbits kura o.
  Eye Germany-srafowo le tetem ɖe wo ŋu geɖe wu, Nazitɔwo megale tsitre tsim ɖe wo ŋu kloe o. Ẽ, eye Stalin bu le afi aɖe. Edze ƒã be Georgiatɔ ayetɔ la mele ku ge o. Anɔ eme godoo be esi yi Amerika. Germanytɔwo mexɔe haɖe o.
  Hobbit Ŋutsuvi la kple gamenɔla bubuawo dze hadzidzi gɔme, dada kple dulɔlɔ̃. Togbɔ be le go bubu me la, dulɔlɔ̃ mewɔa nuvevi ame ne wotsɔ ƒoƒoe ƒo wò hezi dziwò be nàwɔ dɔ abe kposɔ ene le ɖeviwo ƒe dɔwɔƒe si wowɔa dɔ le o hã. Togbɔ be nu nyui aɖe le esia me hã. Le kpɔɖeŋu me, èdzea xɔlɔ̃wo - ŋutsuvi bubuwo. Le nyateƒe me la, ŋutsuvi si nye hobbit la xɔ ƒe alafa ɖeka kple edzivɔ, gake edze abe ɖevi ene, si tae nɔnɔme eve sɔŋ le eŋu ɖo.
  Eye ɖevi gamenɔlawo dzia ha kple dzonɔameme gã aɖe;
  Nyee nye ŋutsuvi mɔɖela si nye ɖekakpui tegbee, .
  Meva be mawɔ avu kple fasitɔ aɖe si ƒe tagbɔ gblẽ...
  Be woaɖo gãnyenye ƒe kpɔɖeŋu la, .
  Metsɔa ŋkekenyuigbalẽ aɖe si me excellent le ɖe nye akplo me!
  
  Aʋa la va, meƒu du yi ŋgɔgbe, .
  Eye wònɔ tsa ɖim afɔ ƒuƒlu le mɔwo dzi...
  Eye wòda tu ɖe Fritzes ƒomea dzi, .
  Ŋutsuvi dzadzɛ aɖe ya teti le eƒe dzi me le Mawu ŋkume!
  
  Meda tu Fritz aɖe tso amedzidzedze aɖe me, .
  Mexɔ tu si me bɔmb le tso ame manyanu la gbɔ...
  Le nyateƒe me la, ŋusẽ geɖe le ŋutsuvia si, .
  Ele be míaʋli mía Dadanyigba ta dzinɔameƒotɔe!
  
  Ŋutsuvia nye aʋawɔla tso abosam gbɔ, xɔ dzinye se, .
  Edaa tu Fritz...
  Le aʋawɔwɔ me la, ele abe lã wɔadã si ƒe aɖuwo le abe akplɔ ene, .
  Nusi mefa o!
  
  Nukae woate ŋu awɔ kple Hitler?
  Ŋutsuviawo aɖii kple gbe sesẽ aɖe...
  Ale be amewula la nagaƒo fía o, .
  Teƒe aɖeke manɔ anyi nɛ le dziƒo dzadzɛ o!
  
  Nusianu si nàte ŋu akpɔ enumake
  Fuhrer si nye lã lénu la di be yeakpɔ dukɔmevi aɖe si si ɖetugbui le...
  Gake adela sia trɔ zu lã, .
  Ẽ, nyateƒee, tu siwo woda ɖe Adolf dzi la wɔa nublanui nam!
  
  Vuvɔ xɔ aƒe ɖe eme xoxo, eye nyemetsɔ afɔ ƒuƒlu kura o, .
  Ŋutsuvi aɖe si le ablaɖeɖe me eye wòdoa dziku vevie si nye ahomya...
  Eye nyɔnuvia do ɣli nam be - lala, .
  Gake àte ŋu akpɔe be eƒua du akpa!
  
  Tsɔ eƒe asiƒome ƒo kpovitɔa, .
  Eƒo adzodala la ɖe anyi, ƒoe ɖe ta megbe...
  Nyemaɖo tu sia ɖa kple notsi o, .
  Eye nyemadzra nye Fofonyigba ɖe aŋetu ɖeka ta o!
  
  Mɔɖelae menye eye wònye dada nam ŋutɔ, .
  Esi wònye be kaƒoƒoa hã biã ŋutɔ ta la...
  Maʋli Rus Kɔkɔe la ta, .
  Togbɔ be Adolf nye adzodala dziŋɔ alea hã!
  
  Gake mexɔe se be míaɖu Wehrmacht, .
  Ŋutsuvi sue la nya esia nyuie ŋutɔ...
  Míawoe nye kerubi si ƒe aʋala le abe sika ene, .
  Eye kplɔla xɔasi la, Hati Stalin hã!
  
  Míaɖu Wehrmacht-ʋua dzi dzinɔameƒotɔe, .
  Togbɔ be Nazitɔwo le aʋa wɔm le teƒe si gogo Moscow hã la...
  Gake mato dodokpɔa me kple A sesẽ, .
  Eye matsɔ nye tu ade asi na kalẽtɔa!
  
  Ðe mate ŋu awɔ ŋutsuvi mɔɖela, .
  Nane si Nazitɔwo meku drɔ̃e kpɔ o...
  Mía tɔ li na dɔ nyui wɔwɔ, .
  Eye Fuhrer la makpɔ nublanui gɔ̃ hã o!
  
  Nu sia nu si mate ŋu awɔ la, mate ŋu awɔe ɣesiaɣi, .
  Na alilikpowo nagadzo le Fofonyigba dzi ake...
  Gake mɔɖela la maɖe asi le futɔa ŋu o, .
  Russia-srafoa nye kalẽtɔ eye ŋusẽ le eŋu!
  
  Ẽ, tsã la, woléam, .
  Eye wokplɔe afɔ ƒuƒlu to sno aɖe si le dzadzam me...
  Wotsɔ kpovitɔwo ƒe sɔdola de abiawo ŋu, .
  Eye wotsɔ ka ƒo ŋutsuvia!
  
  Eye nye afɔkpodziwo hã biã kple dzo dzodzoe dzĩ, .
  Eye wotsɔ poker tɔ dzo woƒe afɔwo...
  Gake zero koe Kraut ƒomea xɔ, .
  Togbɔ be dzo le ŋutsuvia ƒe afɔ dzi hã!
  
  Wogbã woƒe asibidɛwo, wotɔ dzo woƒe ŋgonu, .
  Eye wovuvu ƒunukpeƒewo le ŋutsuvia ƒe abɔta...
  Edze abe Mawu ŋlɔ mɔɖela la be ene
  Esi amewulaa tsɔ atadi ƒu gbe ɖe abiawo dzi!
  
  Gake megblɔ nya aɖeke na fasitɔwo o, .
  Eye aŋewo, dzodzoe le ɖaawo te...
  Le nyateƒe me la, le gonyeme la, Stalin ŋutɔ nye ame nyui aɖe, .
  Eye anyo wu be Fuhrer vɔ̃ɖi la naku le vevesese me!
  
  Ale wokplɔm yi ɖawu le sno me, .
  Ŋutsuvi aɖe si woƒo ŋutasesẽtɔe, afɔ ƒuƒlu...
  Gake nyemexɔe se be megbã xoxo o
  Màte ŋu aƒo asa na Nazitɔwo ƒe dziɖuɖu o!
  
  Fritz-ʋua tsɔ ɣletivi aɖe de nye akɔta, .
  Enyo, esia na nye dada...
  Nyemaɖe asi le futɔ sesẽ la ŋu o, .
  Eye nyematrɔ ɖe vɔvɔ̃ kple vɔ̃ɖinyenye vɔ̃ɖi ŋu o!
  
  Mate ŋu aɖe afɔ ɖeka ayi yɔdoa gbɔ, .
  Eye kple mɔɖela ƒe hadzidzi si le ɖiɖim alea...
  Le nyateƒe me la, kposɔ si ƒe tagbɔ gblẽ koe Fuhrer nye, .
  Eye mado go nyɔnuvi aɖe le Eden, ènya!
  
  Gake le ɣeyiɣi mamlɛtɔ me la, eɖi, .
  Míaƒe tu siwo wotsɔna ƒoa tu ƒe gaƒoɖokui ƒe trill...
  Tudada ƒe ƒuƒoƒoa va nɔ anyi, .
  Nazitɔwo va zu akpɔkplɔ ƒe aɖuɖɔ!
  
  Eye azɔ na nye ŋutsuvi kalẽtɔ la, .
  Eva le funyafunyawɔwɔ kple fukpekpe me toto megbe...
  Wowɔ aʋa kple ameha gã aɖe, .
  Esi meto dodokpɔ vɔ̃ɖi mawo me vɔ megbe!
  
  Ŋutsuvia gawu Kraut ƒomea ake, .
  Ŋutsuvi aɖe si metsɔ afɔ ƒuƒlu o ƒu du to snoa me...
  Eye wòwɔa afɔɖeɖe dzinɔameƒotɔe ŋutɔ, .
  Miate ŋu abla xɔ̃wòa ƒe taɖa faa!
  
  Edze abe Berlin le ŋutsuvia lalam kpuie ene, .
  Germany atso ta ɖe anyi na Russiatɔwo...
  Kerubi sesẽ aɖe le yi ʋuʋum, .
  Eye wòbia tso amesiame si dzinɔameƒotɔe be wòado go ava ablɔa dzi!
  
  Mexɔe se be eteƒe madidi o míafɔ ame kukuwo ɖe tsitre, .
  Ame sia ame si woɖi la azu abe mawudɔla ene...
  Míaƒe Aƒetɔ la sesẽ ŋutɔ, Ðeka, .
  Ne mede ɖeke o la, Satana doa eɖokui ɖe dzi akpa ɣeaɖewoɣi!
  
  Xexeame katã nenɔ anyi tegbee
  Le kɔmiunist kɔkɔe ƒe aflaga te...
  Hati Lenin nye ɣletivi si klẽna, .
  Eye Stalin ye nye aʋadziɖula: vɔ̃ɖinyenye, fasitɔwo!
  Nyateƒe si le afisia to vovo na ema boŋ: Nazitɔwo xɔe eye woɖu dzi. Gake le hadzidzia me la, ŋutsuviawo le mɔ kpɔm na nu nyuitɔ kekeake. Togbɔ be le go bubu me la, susuwo klẽna hã la, ɖewohĩ le dziɖuɖu yeyea te la, teƒe aɖe anɔ anyi na woa?
  Hobbit ŋutsuvi la va zu nusi mehiã na Stalin-dziɖuɖua o. Eye edze ƒã be esia kpɔ ŋusẽ ɖe eƒe seselelãme dzi.
  Gake ɖeviawo, be yewoado dzidzɔ na wo ɖokui la, wogadze hadzidzi gɔme ake, kple dzonɔameme gã aɖe, eye wonɔ woƒe afɔ ƒuƒluwo ƒom;
  Ŋutsuvi aɖe tso yamenutomeyiɣi, .
  Esi nusianu nɔ anyi kpoo - ŋutifafa...
  Le eƒe drɔ̃ewo me la, ŋutsuvia nye hɔ̃ fafɛ, .
  Esia mewɔa nuvevii kura o!
  
  Aʋawɔɣi, dzimaɖitsitsi ƒe ɣeyiɣi, .
  Ŋutsuvia xɔ aƒe ɖe eme abe tsunami ene...
  Ameha sesẽ aɖe zɔ yi Rus ƒe, .
  Eye Fritz tsɔ gakpo si le aʋawɔʋua me la ƒo ɖe eŋu!
  
  Nyee nye ŋutsuvi afɔ ƒuƒlu le vuvɔ me, .
  Fasitɔ nyɔŋuawo nyam dzoe...
  Wolé wo abe gyrfalconwo ene sesẽe, .
  Medi be makpɔ kɔmiunisttɔnyenye le adzɔge ʋĩ!
  
  Wokplɔm to snoa me ɣeyiɣi didi aɖe, .
  Mefa nusianu kloe le tsikpe me...
  Wotsɔ gayibɔ tɔ dzo nye afɔ ƒuƒlu, .
  Wodi be yewoahee amama le pine-tiwo dome!
  
  Gake nyɔnuvi dzetugbe aɖe va
  Eye wòɖe fasitɔwo katã ɖa le eɖokui si...
  Le nyateƒe me la, eƒe ŋku le abe aŋe ɖaɖɛ ene, .
  Míetsoa nu geɖe eye míewɔa kpovitɔwo zi ɖeka!
  
  Ŋutsuvia ku kloe
  Ŋutsuvia ƒe ʋu xɔ dzo le eƒe ʋukawo me...
  Gake mawu enu fifia o
  Ðeko wòle abe ɖe nyɔnuvia gagbɔ agbe ene!
  
  Mehaya tso dzobibi dziŋɔawo me, .
  Le nyateƒe me la, le snoa megbe la, wotɔ dzom ɣemaɣi...
  Minya nusi amewula si si dzi mele o nye kposɔ, .
  Gake axe tohehe hã!
  
  Nyɔnuvia dze aɖaŋu ŋutɔ, xɔ dzinye se, .
  Eye mɔɖela la va zu xɔlɔ̃ nɛ kaba...
  Fifia àzu lã wɔadã ŋutɔŋutɔ, .
  Eye kerubiwo ƒe mo ado alɔ mí!
  
  Wodze avuwɔwɔ gɔme kplii nyuie ŋutɔ, .
  Míetsrɔ̃ fasitɔwo nuwuwu manɔmee...
  Míeto dodokpɔawo me, míexɔ A, .
  Duƒuƒu yi kɔmiunist dziɖuɖu me kilometa geɖe!
  
  Mía kple nyɔnuvia míele afɔ ƒuƒlu le sno me, .
  Vɔvɔ̃ eve aɖewo, le manyamanya me la, míeƒua du...
  Matsɔ nye asiƒome aƒo futɔ la, .
  Eye Ɣe klẽna ɖe Fofonyigba dzi ɣesiaɣi!
  
  Krauttɔwo mate ŋu aɖu dzinye o, .
  Eye míewɔ ɖeka kple nyɔnuvia la, míenye amesiwo dzi womate ŋu aɖu o...
  Mesẽ abe dzata si do dziku ene
  Ne míewɔ ɖeka kple Komsomol la!
  
  Eye kpɔ ɖa, nyɔnuvia ƒu du afɔ ƒuƒlu, .
  Eye wòdaa tu fasitɔwo aɖaŋutɔe ale gbegbe...
  Míawɔ akpoxɔnu sesẽ aɖe na Dadanyigba, .
  Woatsrɔ̃ Kain vɔ̃ɖi la!
  
  Russia nye dukɔ sesẽ aɖe ŋutɔ, .
  Eye tu ƒe ʋuƒo le esi...
  Satana mate ŋu aɖu mía dzi o, .
  Ʋuʋudedi ƒe hlɔ̃biabia ava edzi!
  
  Eyata nyɔnuvi dzetugbe la dzia ha, .
  Ne afɔ ƒuƒlu ƒu du to sno si le ʋuʋum me...
  Eye eya kple mɔɖela la ƒoa lã siwo tana, .
  Míaɖo egbɔ, gake míawu mía dometɔ ɖesiaɖe nu!
  
  Nye hã menye ŋutsuvi gbɔdzɔgbɔdzɔ kura o, .
  Megbãa fasitɔwo kple dziku sesẽ...
  Fuhrer la axɔ nikel ɖeka tso gbɔnye, .
  Eye míatu xexe yeye gã aɖe!
  
  Míewɔa avu le dziku fafɛ sia me, .
  Wehrmacht la makplɔ mí adze klo o...
  Hooray na Nazitɔwo le eƒe dzideƒo me, .
  Ame sia ame si ava zu Lenin la ava kpe ɖe mía ŋu!
  
  Ànye tugbedzedze fafɛ ŋutɔ, .
  Ŋutsuvia le lɔlɔ̃m na wò tagbɔsesẽtɔe...
  Mada tu na wò, dukɔa
  Eye le du si me keklẽ le ŋutɔ ta!
  
  Mexɔe se be mava ɖo le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi na Berlin, .
  Emegbe aʋawɔwɔ vɔ̃ɖi la nu ayi...
  Míaɖu xexeame katã ƒe kekeme dzi, .
  Na dzobibia nabiã sesĩe!
  
  Eye ne woɖoe be míaku la, .
  Nye ɖeka koe lɔ̃na wu...
  Na nyɔnuvia nawɔ nusi medi, .
  Vinyeŋutsu ana nunanam, vinyɔnu gɔ̃ hã!
  
  Ànye nyɔnuvi nyui aɖe
  Àtu xexe sia si me paradiso anɔ...
  Seƒoƒo dzeaniwo le mía si le tsitsim le afisia, .
  Eye xɔ dzinye se be kekelia menye nudzraɖoƒe kura o!
  
  Meda tu Tiger aɖe kple nyɔnuvi aɖe, .
  Eye le eya megbe la, ewu Panther la nu.
  Aʋawɔla la trɔa agblea wòzua tudadaƒe, .
  Togbɔ be ɣeaɖewoɣi la, míenya afisi wòkeke ɖo gɔ̃ hã o hã!
  
  Míawu nu vevitɔ si le dukɔa me nu, .
  Mina míatu kɔmiunist eye dɔlar la nu ayi...
  Eye míaɖu Satana dzi le afima, .
  Neva eme be míaƒe akpa naklẽ!
  
  Nyɔnuvia de agble le dzomeŋɔli bliboa katã, .
  Ezɔ afɔ ƒuƒlu to vuvɔa me...
  Enyo, nukatae míele aʋa wɔm - nukatae, .
  Míaƒã rose si wɔ nuku wu!
  
  Mɔ si fa miamiamia ŋutɔ alea, .
  Mía kple nyɔnuvi aɖe si metsɔ afɔ ƒuƒlu o míele lalam...
  Eye manya wɔ be woaɖu USSR dzi o, .
  Míazɔ le May si ŋugbe wodo me!
  
  Eye ne May meva o hã la, .
  Míagazɔ kple aʋadziɖuɖu kokoko...
  Eyata ŋutsuvi, dzi nenɔ ƒowò eye dzi nanɔ ƒowò - .
  Ɣea aklẽ le mía tame le paradiso me!
  
  Ekema migavɔ̃ o, míafɔ ame kukuwo ɖe tsitre, .
  Aɖaŋuɖoɖo sẽŋu ŋutɔ le dzɔdzɔmeŋutinunya si...
  Míaƒe Aƒetɔ la nye Ðeka, ke menye Ðeka o, .
  Eye míayɔ Fuhrer la be wòabu akɔnta!
  Aleae ŋutsuvi siwo do afɔ ƒuƒlu siwo do awu kpui siwo ƒe taɖa wolũ la dzia hae. Eye woŋlɔ nu ɖe wo dometɔ geɖe hã ƒe ŋutilã ŋu. Hobbit ŋutsuvi la gɔ̃ hã kpa Stalin ƒe nɔnɔmetata ɖe eƒe akɔta.
  Gake emegbe Germanytɔwo ƒe aʋawɔʋuwo do, eye ŋutsuvi gamenɔla mawo ke do gbe na wo kple dzonɔameme gã aɖe eye wotre woƒe afɔ ƒuƒlu siwo le abe ɖevi ene la nu.
  Kaka ƒe 1945 nawu enu la, Germany kple Japan-srafowo xɔ USSR ƒe nuto gã siwo katã kloe me amewo sɔ gbɔ ɖo. Eye kɔƒe kple kɔƒe aɖewo me koe aʋawɔwɔwo kple akpaɖekedzimademade ƒe amedzidzedzewo gakpɔtɔ nɔ edzi yim le. Stalin si ŋutɔŋutɔ, eye meva o, le Brazil, afisi wòɣla eɖokui ɖo. Gake Molotov ya tsi anyi ɖe eteƒe. Gake le May akpe ɖeka alafa asieke blaene vɔ ade me la, SS ƒe amedzidzedze ƒe asrafoha tɔxɛwo lé Molotov. Le ema megbe la, Beria, si va xɔ ɖe Molotov teƒe, gblɔ be yeatsɔ ye ɖokui ana le bubu ƒe sewo nu.
  Hitler lɔ̃ ɖe edzi, eye Beria ƒe agbe tsi agbe eye wona ablɔɖe si seɖoƒe li na. Eye le USSR la, akpaɖekedzimademade ƒe aʋawɔwɔ nu tso kloe. Dziɖeɖi aɖe nɔ anyi.
  Fiaɖuƒe Etɔ̃lia nɔ nusi dzi wòɖu la ɖum. Gake dzrewɔwɔ kple USA kple Britain nye nusi womate ŋu aƒo asa na o. Vevietɔ Hitler bia be woagbugbɔ anyigba siwo dzi woɖu la ana Italy kple France, Belgium, kple Holland. Afrika koŋue le. Eye nàtsɔ wo ana Germanytɔwo le se nu. Fifia asi faa nɔ Fiaɖuƒe Etɔ̃lia si. Eye ne nane li la...
  Gake atɔmik bɔmb nɔ USA si nyateƒe. Nyateƒee, menye aʋawɔʋuwo koe le Third Reich si o, ke woto yameʋu siwo me dzo le hã vɛ. Eye maɖe mɔ be woada bɔmb ɖe Europa-nyigba dzi o.
  Eyata ɖiɖiɖeme aɖe nɔ xexeame. Germanytɔwo nɔ yameʋu siwo tsɔa yameʋuwo, aʋawɔmeliwo, kple meli gã siwo le anyigba dzi wɔm le ablaɖeɖe me. Gake woƒe ƒugɔmeʋawɔʋuwo sẽ ŋu xoxo, eye woƒe ƒugɔmeʋawɔʋuwo zãa haidrodzin peroxide. Eyata...
  Hobbit ŋutsuvi la kpɔ teƒe na eɖokui le Third Reich. Edze flying saucers - Belonce disk la nyonyo gɔme. Le ŋutinya ŋutɔŋutɔ me la, disk sia te ŋu dzo eye wòɖo gbeɖiɖi ƒe mɔxenu eve ƒe duƒuƒu gbɔ. Ke hã, mekpɔ gome le aʋawɔwɔawo me o. Enye nusi ŋu woate ŋu adze bɔbɔe akpa, eye wòlolo eye wòxɔ asi ŋutɔ. Le ŋutinya ŋutɔŋutɔ me la: USSR alo USA mexɔ flying saucers o. Elabena fefea meɖi bosomikaɖia o. Gblẽ mɔ̃ ɖeka eye enumake Belonce disk la megate ŋu ɖua edzi o eye wòdze anyi ɖe anyigba.
  Gake hobbit ŋutsuvia wɔe ale be laminar ƒe sisi la sina ƒoa xlã agba siwo dzona eye wozua amesiwo ŋu aʋawɔnu suewo mate ŋu adze afɔku le o. Eye fifia tu siwo tsia tre ɖe yameʋuwo ŋu, yameʋuwo kple tu siwo wotsɔna ƒoa tu mate ŋu ada wo ɖe anyi ŋutɔŋutɔ o. Gake ŋutsuvi mavɔ kple afɔ ƒuƒlu la wɔe ale be, kpɔ ɖa, wotsɔ laser de wo dzi. Eye laser siawo tsɔ dzo kple dzoxɔxɔ ƒe keklẽ fiã nusianu ŋutɔŋutɔ. Eye dze agbagba nàwɔ avu kple esia.
  Eyata le nyateƒe me la, asrafowo ƒe kpẽkuku sesẽwo nɔ Germanytɔwo si. Le ɣeyiɣi ma ke me la, wotsɔ aʋawɔnu siwo wɔa dɔ siwo de ŋgɔ wu de aʋawɔʋuawo me, eye wodze ʋuwo wɔwɔ gɔme tso aŋe gɔ̃ hã me.
  Ẽ, edze nukokoedonamenya si gbɔ eme eye le eya ŋutɔ ƒe mɔ nu la, ewɔa adã ŋutɔ.
  Le USA la, wodi be yewoawɔ nu ɖe Germanytɔwo ŋu ya, gake le flying saucers gome la, atɔm ƒe dzoxɔxɔ si ate ŋu atsrɔ̃ wo le nukpɔsusu nu koe le wo si. Gake diski-yameʋu akpe geɖe nɔ Nazitɔwo si xoxo. Fuhrer la ɖoe be yeayi aʋa le April 20, 1949 dzi le eƒe dzigbezã blaadelia dzi. Nya si woate ŋu agblɔ la menye susu si me susu mele o wu.
  Gawu la, ate ŋu awɔ nuku na Nazitɔwo ne woto tudada ƒe mɔ̃ɖaŋununya vɛ le United States.
  Do ŋgɔ na amedzidzedzea la, Hitler ɖoe be yeaɖe modzaka kple aʋawɔlawo ƒe aʋawɔwɔwo. Eye esia hã menye susu si me susu mele o.
  Gake ŋutinya bubue nye ema...
  
  SPY GAMES - RUSSIA TSƆTSƆ
  NYAWO ƑE NYATAKAKA
  Nyatakakadɔwɔƒewo, vevietɔ CIA, NSA, MI, MOSAD, kple bubuawo, wɔa dɔ vovovowo, si wɔnɛ be nɔnɔme tɔxɛ aɖe nɔa xexeame katã, si zi geɖe la, eva zua nusi womate ŋu agblɔ ɖi o. Avuwɔwɔ kple ŋɔdzinuwɔwɔ kple ŋusẽkpɔɖeamedzi ƒe akpa aɖewo li. Agbalẽ dodzidzɔname ŋutɔ aɖewo li siwo ku ɖe esia ŋu, kpakple Mikhail Gorbachev ƒe alakpadada hã.
  
  TA GBÃTƆ
  
  
  Fuléle si nɔ eƒe dzi me la nɔ bibim wu gakpo si wotsɔ ƒo ƒui.
  
  Matt Drake tsi tre, lia gli la, eye wòɖi ɖe anyigba le ɖoɖoezizi me. Ebɔbɔ nɔ gbe siwo nɔ ʋuʋum la dome nɔ to ɖom, gake mese le eɖokui me be tɔtrɔ aɖeke mele ɖoɖoezizi si ƒo xlã ye ŋu o. Etɔ vie eye wògalé ŋku ɖe Glock subcompact la ŋu ake.
  
  Nusianu nɔ klalo. Ʋuʋudela Fia ƒe dɔlawo asesẽ le zã sia me.
  
  Aƒe si le eŋgɔ la do viviti. Dzo xɔ dzo le nuɖaƒe kple xɔdɔme si le dzisasrã gbãtɔ dzi la me. Teƒea ƒe akpa mamlɛa nyrɔ ɖe viviti me. Etɔ vie sɛkɛnd bubu, eye wòto nɔnɔmetata si wòxɔ tso eƒe kpeɖeŋutɔ si do ŋgɔ, si ku fifia gbɔ la me nyuie hafi yi ŋgɔ kpoo.
  
  Eƒe hehexɔxɔ xoxoa subɔe nyuie eye wòganɔ ʋuʋum to eƒe ʋukawo me ake, fifia eya ŋutɔ ƒe susu kple didi dzro aɖe koe le esi. Ʋufiaa ƒe dɔla etɔ̃ ku dziŋɔ aɖe le kwasiɖa etɔ̃ me.
  
  Nuka kee wòɖagblɔ nɛ o, Rodriguez anye xexlẽdzesi enelia hafi.
  
  Drake ɖo megbegbo la gbɔ eye wòlé ŋku ɖe gaƒoɖokui la ŋu. Le miniti ʋɛ aɖewo megbe la, etrɔ asiléƒea eye wòge ɖe eme. Ese wowó aɖe tso television dzi eye wòse dzidzɔɣlidodo si nu metsi o. Rodriguez, Mawu nayra ame gbogbotɔ xoxoa, nɔ fefea kpɔm.
  
  Ezɔ ƒo xlã nuɖaƒea, eye mehiã eƒe akaɖi sue la ƒe kekeli o le keklẽ si nɔ dodom tso xɔ gã si le eŋgɔ me ta. Etɔ ɖe xɔdɔme me be yeaɖo to nyuie.
  
  Ðe ŋutsuvi siwo wu ɖeka nɔ afima? Esesẽ be woakpɔe le toɣliɖeɖe si tso TV fiƒodea me ta. Mehiã o. Awu wo katã.
  
  Mɔkpɔkpɔbuɖeame si wòse le kwasiɖa etɔ̃ mamlɛawo me le Kennedy ƒe ku megbe la gogo be yeaɖu edzi. Egblẽ exɔlɔ̃wo ɖi kple mɔɖeɖe eve pɛ ko. Eƒo ka na Torsten Dahl gbã be yeaxlɔ̃ nu Swedentɔ la tso Ʋufia la ƒe hlɔ̃biabia ŋu eye wòaɖo aɖaŋu nɛ be wòakplɔ yeƒe ƒomea ayi dedienɔƒe. Eye evelia, ebia kpekpeɖeŋu tso eƒe SAS xɔlɔ̃ xoxoawo gbɔ. Eka ɖe wo dzi be woakpɔ Ben Blake ƒe ƒomea dzi elabena eya ŋutɔ mate ŋu awɔe o.
  
  Fifia Drake ɖeka koe wɔ aʋa.
  
  Ƒã hafi wòƒoa nu. Enɔ aha nom. Ŋutasẽnuwɔwɔ kple viviti koe nye exɔlɔ̃wo. Mɔkpɔkpɔ alo nublanuikpɔkpɔ aɖeke meganɔ eƒe dzi me o
  
  Eʋuʋu le mɔa dzi kpoo. Teƒea ʋẽna lilili kple nuɖuɖu siwo me tsi le, fifia, kple esiwo wofli. Bia ƒe dzudzɔa nɔ dzedzem kloe. Drake wɔ mo sesẽ aɖe.
  
  Ele bɔbɔe nam wu.
  
  Eƒe nunya gblɔ be ŋutsu aɖe nɔ afisia, ŋutsu aɖe si kpe asi ɖe Ʋufia la ƒe "aboyome" siwo xɔ ŋkɔ vɔ̃ɖi la dometɔ etɔ̃ ya teti léle sesẽe ŋu. Le eƒe melia ƒe gbagbã kple ŋutsua ƒe sisi si wòdze abe ɖe wòɖoe nyuie ene megbe la, ame ŋkuta wuieve ya teti do ɖe ŋgɔ le ŋuɖɔɖɔɖo kple adzame be yewoaɖe eme be tsiẽƒe ƒe ame ŋkutawo lé yewoƒe ƒomea me tɔ aɖe. Ʋu Fia la trɔ asi le United States ƒe nyametsotsowo kple nuwɔnawo ŋu, eye wòkpɔ viɖe tso woƒe nɔnɔmetata ƒe lɔlɔ̃ kple veveseseɖeamenu me.
  
  Eƒe ɖoɖoa nyo ŋutɔ vavã. Ame ɖeka pɛ hã menya be ame bubuwo ƒe lɔlɔ̃tɔwo ɖo afɔku me o, eye Ʋufia la tsɔ gayibɔ kple ʋu ƒe atikplɔ kpɔ ŋusẽ ɖe wo katã dzi. Nusianu si hiã. Nusianu si awɔ dɔ o.
  
  Drake xɔe se be yewomeka asi amesi woɖe aboyoe gɔ̃ hã ŋu haɖe o. Womete ŋu se afisi Ʋufia la ƒe dziɖuɖu vɔ̃ɖi la se ɖo ŋutɔŋutɔ gɔme o.
  
  Le eƒe miame la, ʋɔ aɖe ʋu eye ŋutsu dami aɖe si womelũ o la do go. Drake wɔ nu enumake eye wòtsɔ ŋusẽ si wua ame. Eƒu du yi ŋutsua gbɔ, eɖe hɛ aɖe do goe hetsɔe de eƒe dɔgbo me goglo, emegbe to mɔ si mewɔa dɔ o dzi, etutui to ʋɔtru si le ʋuʋu ɖi la me yi xɔdɔme la me.
  
  Ŋutsu dami la ƒe ŋkuwo ʋuʋu le dzimaxɔse kple dzidziƒoame ta. Drake lée sesĩe, enye akpoxɔnu gbadza si le ɣli dom, si te ɖe akplɔa me sesĩe hafi ɖe asi le eŋu hehe Glock la.
  
  Rodriguez wɔ nu kaba, togbɔ be Drake ƒe dzedzeme wɔ nuku ŋutɔ hã. Eʋuʋu tso sofa si wogbã la dzi va anyigba xoxo eye wònɔ eƒe alidziblanua ƒom. Gake Drake ƒe susu va nɔ ŋutsu etɔ̃lia si nɔ xɔa me la ŋu.
  
  Ŋutsu aɖe si ƒe taɖa legbe si le kpekpem la nɔ fefem le dzogoea dzi eye wòtsɔ toɖoɖomɔ̃ gã yibɔwo te ɖe to ŋu. Gake esi wònɔ tetem ɖe eŋu gɔ̃ hã, esi wòtsɔ eƒe asibidɛ siwo wotsɔ anyikpe ƒoe la nɔ hadzidzia ƒe ʋuƒoawo ƒom gɔ̃ hã la, edo asi ɖa tsɔ tu si wotso la.
  
  Drake na eɖokui le sue. Tudada si wu ame la vuvu ŋutsu dami la. Drake tu ŋutilã si nɔ ʋuʋum la ɖe vovo eye wòtsi tre, nɔ tu dam. Tudada etɔ̃ ɖe hadzila la ƒe ta ƒe akpa gãtɔ ɖa eye wòtsɔ eƒe ŋutilã ƒu gbe ɖe gli ŋu. Toɖoɖomɔ̃awo dzo yi axadzi le wo ɖokui si, ɖɔ akasanu aɖe si le yame, eye wotɔ ɖe TV gã aɖe dzi, eye wònɔ xɔxlɔ̃m nyuie le eƒe go kemɛ dzi.
  
  Ʋu nɔ sisim to screen gbadzaa la dzi.
  
  Rodriguez gakpɔtɔ nɔ tsatsam le anyigba. Chips kple biya siwo wotsɔ ƒu gbe la nɔ dzodzom henɔ sisim ƒo xlãe. Drake nɔ eƒe axadzi le ɣeyiɣi kpui aɖe me eye wòtsɔ Glock la ƒo sesĩe ɖe eƒe nu tame.
  
  "Le aɖe?"
  
  Rodriguez ƒo nu, gake egatsɔ asi de eƒe alidziblanu me kokoko be yeaxɔ hɛ sue aɖe. Drake nɔ ekpɔm kple vlododo, eye esi Ʋufia ƒe dɔla nɔ wo ƒom ŋutasesẽtɔe la, SAS-srafo tsãtɔ lée eye wòtsɔe ƒu gbe sesĩe yi amedzidzela la ƒe bicep me.
  
  "Mèganye bometsitsi o".
  
  Rodriguez ɖi abe ha si wole wuwum ene. Drake trɔe eye wògbugbɔe ɖo ɖe sofa la dzi. Edo go ŋutsua ƒe ŋkuwo, eye vevesese tsyɔ alilikpo dzi.
  
  Drake ƒo nu le ɣlidodo me be: "Gblɔ nusianu si nènya nam tso Fia si me Ʋu Le la ŋu." Eɖe Glock aɖe do goe gake ena wònɔ ame ŋkume.
  
  "Le nuka me?" Rodriguez ƒe gbeɖiɖi nɔ ɣie eye egɔmesese sesẽ le eƒe duɖimekeke kple vevesese ta.
  
  Drake tsɔ Glock la ƒo ɖe Rodriguez ƒe nu me. Ne mede ɖeke o la, woɖea aɖu ɖeka ya teti ɖa.
  
  "Mègaɖu fewu le ŋunye o." Aɖi si le eƒe gbe me la ɖe nu geɖe fia wu fuléle kple mɔkpɔkpɔbuɖeame ko. Esia na Ʋufia la ƒe amea kpɔe be ku ŋutasesẽtɔe nye nusi womate ŋu aƒo asa na o vavã.
  
  "Nu nyui nyui aɖe." Menya nu tso Boudreau ŋu. Èdi be magblɔ Boudreau ŋu nya na yea? Esia mate ŋu awɔ."
  
  Drake ƒo Glock ƒe nuyi ɖe ŋutsua ƒe ŋgonu vie. "Míate ŋu adze egɔme tso afima ne èdi."
  
  "Enyo. Nɔ anyi kpoo ". Rodriguez yi edzi to vevesese si dze ƒã la me. Ʋu nɔ sisim to eƒe asike dzi tso aɖu gbagbãwo me. "Boudreaux nye fucking kposɔ, ŋutsu. Ènya susu ɖeka si ta Ʋufia la gblẽe ɖi agbagbeea?"
  
  Drake tsɔ tu la ɖo ŋutsua ƒe ŋkume. "Ðe meɖi ame si ƒomevi ɖoa nyabiasewo ŋua?" Eƒe gbe nɔ ʋuʋum abe gakpo si le gakpo dzi ene. "Ðe wòle be mawɔea?"
  
  "Ee. Nyui nyui aɖe. Ame geɖewo gali ku le ŋgɔ. Aleae Ʋu Fia la gblɔ, ame. Ku geɖe le ŋgɔ, eye adzɔ dzi na Boudreau be yeanɔ eƒe ʋeʋẽ lilili me. " .
  
  "Eyata ele Boudreau zãm tsɔ le dzadzram ɖo. Mewɔ nuku o. Anɔ eme be ele lãnyiƒe bliboa tsrɔ̃m."
  
  Rodriguez ƒe ŋku ʋuʋu. "Ènya nu tso lãnyiƒea ŋua?"
  
  "Afikae wòle?" Drake se le eɖokui me be fuléle ɖu ye dzi. "Afi ka?" - Mebiae be. Le sɛkɛnd si kplɔe ɖo me la, ele be wòaɖe asi le eɖokui ŋu eye wòadze Rodriguez ƒoƒo gɔme vaseɖe esime wòazu ʋuʋudedi.
  
  Nu aɖeke meli si bu o. Gbeɖuɖɔ kakɛa menya naneke le mɔ aɖeke nu o. Abe alesi wòle le ame bubu ɖesiaɖe gome ene. Ne nya ɖeka aɖe li si woate ŋu agblɔ tso Ʋufia la ŋu la, ke enye alesi wòɣla eƒe mɔwo nyuie.
  
  Le ɣeyiɣi ma me la, dzo aɖe klẽ ɖe Rodriguez ƒe ŋkume. Drake ʋuʋu esime nane si kpekpe va to afisi eƒe ta nɔ tsã.
  
  Ŋutsu enelia, si anya tsi dzodzodzoe le xɔ si kplɔe ɖo me eye toɣliɖeɖea nyɔe la dze wo dzi.
  
  Drake ƒo xlãe, tsɔ eƒe afɔ ƒu gbe eye wòsusɔ vie wòaɖe eƒe futɔ yeyea ƒe ta ɖa. Esi ŋutsua dze anyi ɖe anyigba la, Drake dae kpɔ kaba - ŋkuléle ɖe eŋu sesĩe, tram ƒe ketekemɔwo le asi eveawo dzi, T-shirt ƒoɖi - eye wòda tu eƒe ta zi eve.
  
  Rodriguez ƒe ŋkuwo ʋuʋu. "Ao!"
  
  Drake da tu eƒe alɔnu. "Viɖe aɖeke menɔ ŋuwò nam o."
  
  Tu bubu. Eƒe klo wó.
  
  "Mènya naneke o".
  
  Tu etɔ̃lia. Wodzi Rodriguez zi gbɔ zi eve, eye wòlé eƒe dɔgbo ɖe asi.
  
  "Abe wo dometɔ mamlɛawo katã ene."
  
  Tu mamlɛtɔ si woda. Ŋkuawo dome tututu.
  
  Drake ku nu me tso ku si ƒo xlãe ŋu, noe ɖe eme, eye wòɖe mɔ na eƒe luʋɔ be wòano hlɔ̃biabia ƒe tsinyenyea hena ɣeyiɣi kpui aɖe ko.
  
  Egblẽ aƒea ɖi, si to abɔa me, eye wòɖe mɔ viviti goglo la ɖui.
  
  
  TA EVELIA
  
  
  Drake nyɔ le zãtiƒe, fifia xɔe. Womi ŋkuwo le aɖatsi siwo ƒe akpa aɖe kɔ ta. Drɔ̃ea nɔa ɖeka ɣesiaɣi.
  
  Eyae nye ame si xɔa wo ɖe agbe ɣesiaɣi. Ame si nyea ame gbãtɔ si gblɔa nya siwo nye "ka ɖe dzinye dzi" ɣesiaɣi. Gake emegbe naneke meva eme nɛ o.
  
  Na dzi ɖe le wo ame evea siaa me.
  
  Zi eve xoxo. Alison gbã. Fifia Kennedy.
  
  Eƒu du tso aba dzi, eye wòdo asi ɖa lé aŋetu si wòda ɖe tu si le zãdokelia dzi la xa. Eno tsi le aŋetu la me eye eƒe nutsyɔnu ʋu. Whisky si ƒe asi bɔbɔ la fiã eƒe mɔ yi eƒe ŋɔti me yi eƒe dɔgbowo me. Atike na gbɔdzɔgbɔdzɔtɔwo kple amesiwo woƒo fi de.
  
  Esi fɔɖiɖi do ŋɔdzi nɛ be yeagadze klo ake la, eƒo ka zi etɔ̃ kaba. Gbãtɔ le Iceland. Eƒo nu kple Thorsten Dahl kpuie eye wòse veveseseɖeamenu si nɔ Swedentɔ gã la ƒe gbe me, esi wògblɔ nɛ be wòadzudzɔ kaƒoƒo zã sia zã gɔ̃ hã, be ye srɔ̃ kple ye viwo le dedie eye be nuvevi aɖeke mava wo dzi o.
  
  Evelia nye Joe Shepard, si nye ŋutsu aɖe si wòwɔ aʋa kplii le aʋa geɖe me le ɣeyiɣi si me wònɔ asrafoha xoxoa me la tɔ. Shepard gblɔ nɔnɔme ma ke si Dahl wɔ la bubutɔe, gake megblɔ nya aɖeke tso Drake ƒe nya siwo me mekɔ o alo eƒe gbe ƒe ɣlidodo sesẽa ŋu o. Eka ɖe edzi na Drake be wole Ben Blake ƒe ƒomea ŋu dzɔm nyuie eye be ye kple ye xɔlɔ̃ ʋɛ aɖewo yewonɔ anyi ɖe vɔvɔli me, hele teƒea dzɔm aɖaŋutɔe.
  
  Drake miã ŋku esi wònɔ kaƒoƒo mamlɛtɔ wɔm. Eƒe ta nɔ tsatsam eye eƒe ememe nɔ dzo dam abe dzomavɔ ƒe ɖoƒe si bɔbɔ wu ene. Woxɔ nusiawo katã nyuie. Nusianu si ahe eƒe susu ɖa le Kennedy Moore ŋu.
  
  Èto eƒe kunuwɔwɔ damn gɔ̃ hã ŋu...
  
  "Hello?" Alicia ƒe gbe fa eye kakaɖedzi nɔ eŋu. Eya hã bu ame aɖe si te ɖe eŋu nyitsɔ laa, togbɔ be meɖe gotagome dzesi aɖeke fia o hã.
  
  "Nyee nye ema." Aleke wole?"
  
  "Nusianu nyo." Hayden le hayahayam nyuie. Kwasiɖa ʋɛ aɖewo koe susɔ eye wòatrɔ ayi eƒe CIA nɔnɔmetata kɔkɔe la gbɔ. Blake le nyuie, gake esusu wò. Ðeko nɔvianyɔnu va ɖe eɖokui fia. Ƒome ƒe kpekpe ŋutɔŋutɔ. May nye AWOL, akpe na Mawu. Mele wo kpɔm, Drake. Afikae nèle?"
  
  Drake kɔ akɔta eye wòtutu eƒe ŋkuwo. Ete ŋu gblɔ hafi tso kadodoa me be: "Akpe na wò." Nukokoe be eƒo nu tso dzomavɔ ŋu.
  
  Ese le eɖokui me be yeƒu asaɖa anyi ɖe agbo siawo tututu godo.
  
  
  TA ETƆ̃LIA
  
  
  Hayden Jay nɔ ɣe ƒe dodo kpɔm le Atlantik-ƒua dzi. Enye ŋkekea ƒe akpa si wòlɔ̃a zazã wu, si nye esi wòlɔ̃a zazã le eɖokui si. Eɖe eɖokui le aba dzi nyuie, eye wòʋuʋu mo le vevesese si le eƒe akɔta ta, eye wòzɔ yi fesrea nu ŋuɖɔɖɔɖotɔe.
  
  Ŋutifafa si sɔ gbɔ vie va ɖiɖi ɖe edzi. Dzo si nɔ tsatsam la ka ƒutsotsoeawo, eye le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo me la, eƒe vevesese kple dzimaɖitsitsiwo katã nu yi. Ɣeyiɣi tsi tre ɖe teƒe ɖeka eye wònye makumaku, eye emegbe ʋɔtru si le megbe nɛ la ʋu.
  
  Ben ƒe gbe. "Nukpɔkpɔ dzeani aɖe".
  
  Eʋuʋu ta ɖo ta ɣedzeƒe eye emegbe wòtrɔ kpɔe wònɔ ekpɔm. "Mehiã be nàxɔ yeye o, Ben Blake. Kɔfi kple bagel si me wode bɔta koe."
  
  Eƒe ahiãvi tsɔ ahanono ƒe aɖaka kple pepakotoku aɖe ʋuʋu abe aʋawɔnuwo ene. "Do gom le aba dzi."
  
  Hayden lé ŋku ɖe New Dawn ŋu zi mamlɛtɔ eye emegbe wòzɔ blewuu ɖo ta abaa gbɔ. Ben tsɔ kɔfi kple bagels la da ɖe afisi wòate ŋu aɖo bɔbɔe eye wòna eƒe avuvi ƒe ŋkuwo.
  
  "Alekee-"
  
  Hayden gblɔ kaba be: "Nenema kee wònɔ le zã si va yi me." "Gaƒoƒo enyi mana lãmetutudɔa nu nayi o." Emegbe efa vie. "Nane li tso Drake gbɔa?"
  
  Ben bɔbɔ ɖe aba dzi heʋuʋu ta. "Ao. Meƒo nu kple fofonye eye wo katã wole edzi dzem nyuie. Dzesi aɖeke meli o-" Etɔ vie. "Tso..."
  
  "Míaƒe ƒomewo le dedie." Hayden tsɔ eƒe asi ɖo eƒe klo dzi. "Fia Ʋuʋudedi la do kpo nu le afima. Fifia nusi wòle be míawɔ koe nye be míadi eyama ahaɖe asi le hlɔ̃biabia ŋu."
  
  Ben gagblɔ ake be: "Edo kpo nu?" "Aleke nàwɔ agblɔ nya ma?"
  
  Hayden gbɔ ya sesĩe. "Ènya nusi megblɔ."
  
  "Kennedy ku. Eye Drake... meyi eƒe kuteƒe gɔ̃ hã o.
  
  "Menya".
  
  "Edzo, ènya." Ben nɔ eƒe bagel la kpɔm dũu abe da si le ɣli dom ene. "Matrɔ gbɔ o".
  
  "Na ɣeyiɣie."
  
  "Kwasiɖa etɔ̃ nɔ esi."
  
  "Ekema na etɔ̃ bubue."
  
  "Nukae nèsusu be ele wɔwɔm?"
  
  Hayden ko alɔgbɔnu vie. "Le nusi menya tso Drake ŋu nu la... Mitsyɔ míaƒe akɔta gbã. Ekema adze agbagba adi Dmitry Kovalenko."
  
  "Ðewohĩ Ʋuʋudela Fia la magadze azɔ o." Ben ƒe seselelãme te ɖe edzi ale gbegbe be ŋdi yeye ƒe ŋugbedodo si me kɔ gɔ̃ hã bu.
  
  "Awɔe." Hayden tsɔ ŋku ɖe ɖekakpuia ŋu. "Ðoɖo aɖe le esi, èɖo ŋku edzia? Mamlɔ anyigba abe tsã ene o. Ɣeyiɣi ƒe mɔzɔzɔ ƒe mɔ̃wo nye gɔmedzedze ko. Kovalenko wɔ ɖoɖo ɖe fefe si lolo wu kura ŋu."
  
  "Dzomavɔ ƒe Agbo?" Ben de ŋugble le eŋu. "Èxɔ gbeɖuɖɔ sia dzi sea?"
  
  "Mehiã o." Exɔe se. Nusi wòle be CIA nawɔ koe nye be wòanya."
  
  Ben no eƒe kɔfi didi aɖe. "Ema koe nye ema, alo?"
  
  "Enyo..." Hayden ko alɔgbɔnu nɛ ayetɔe. "Fifia míaƒe geek ŋusẽwo dzi ɖe edzi zi gbɔ zi eve."
  
  Ben lɔ̃ ɖe edzi be: "Karin ye nye ahɔhɔ̃awo. "Gake Drake agbã Boudreaux le aɖabaƒoƒo ɖeka me hafi."
  
  "Mègaka ɖe edzi akpa o. Kinimaka mewɔ esia o. Eye menye poodle tututue wònye o."
  
  Ben tɔ esi ame aɖe ƒo ʋɔa. Eƒe ŋkuwo ɖe ŋɔdzinuwɔwɔ fia.
  
  Hayden tsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe na eƒe dzi dze eme. "Míele kɔdzi aɖe si CIA le dedie me, Ben. Dedienɔnɔ ƒe agbɔsɔsɔ si ƒo xlã teƒea ana ŋukpe naɖo dukplɔla ƒe zidziɖuɖu ƒe atsyã aɖe ŋu. Fa miamiamia."
  
  Ðɔktaa tsɔ eƒe ta to ʋɔtrua nu. "Nusianu nyoa?" Ege ɖe xɔa me eye wòdze Hayden ƒe nɔnɔmetatawo kple dzesi veviwo me toto gɔme.
  
  Esi wòdo ʋɔa esi wònɔ dodom la, Ben gaƒo nu ake. "Èsusu be Ʋufia la agadze agbagba axɔ mɔ̃awo akea?"
  
  Hayden tsɔ abɔta ƒoe. "Èle gbɔgblɔm be menye nu gbãtɔ si mebu lae su esi o. Anɔ eme be nu mae dzɔ. Ke evelia si míekpɔ tso eƒe tɔdziʋua me ya?" Eko alɔgbɔnu. "Wotsɔ atitsoga ƒoe."
  
  "Mègaɖe dzi ɖi o."
  
  Hayden gblɔ enumake be: "CIA mele ɖiɖim ɖe eme ɖe eƒe dzidzedzekpɔkpɔwo dzi o, Ben." "Amegali o." Míele klalo be míado goe."
  
  "Ke amesiwo woɖe aboyoe ya ɖe?"
  
  "Ke woawo ya ɖe?"
  
  "Woƒe ŋkɔ de ŋgɔ godoo. Harrison nɔvinyɔnue wònye. Bubu siwo ŋu nèƒo nu tsoe. Azã wo."
  
  "Nyateƒee, awɔe. Eye míele klalo be míado goe."
  
  Ben wu eƒe bagel la nu eye wòmi eƒe asibidɛwo. Egblɔ kple nuxaxa be: "Nyemeka ɖe edzi kokoko be ele be haƒoha bliboa nayi adzame o." "Esi míedze ŋkɔxɔxɔ gɔme tututu."
  
  Hayden ko alɔgbɔnu le dutadɔnunɔlawo gome. "Ɛ̃. Nublanuitɔe."
  
  "Enyo, ɖewohĩ ana míaxɔ ŋkɔ geɖe wu."
  
  Wogaƒo ʋɔa fafɛ eye Karin kple Kinimaka ge ɖe xɔa me. Hawaiitɔa dze abe ɖe wòlé blanui ene.
  
  "Amegãxi sia mele ɣli dom o. Nuka kee míeɖawɔ o, maƒo kpẽ gɔ̃ hã na mí o."
  
  Ben tsɔ eƒe asike da ɖe eƒe klowo dzi eye wòwɔ mo si me nuxaxa le. "Damn, ne Matt nanɔ afisia hafi."
  
  
  TA ENELIA
  
  
  Hereford ŋutsua nɔ ŋku lém ɖe eŋu nyuie. Ate ŋu azã didiƒekpɔmɔ̃ si woda ɖe eƒe tu dzi atsɔ ade dzesi Ben Blake ƒe ƒomea me tɔwo nyuie tso eƒe teƒe nyuitɔ si le togbɛ aɖe si dzi gbewo bɔ ɖo tame le ati siwo le ɣie ƒe ɖusime. Asrafowo ƒe dzesidenu si wotsɔ wɔa nu la ƒe akpa aɖee nye reticle si me kekeli le, si nye tiatia si ɖea mɔ be woazãe geɖe le akaɖi ƒe nɔnɔme gbegblẽwo me eye BDC (Bullet Drop Compensation) hã le eme.
  
  Le nyateƒe me la, wotsɔ mɔ̃ɖaŋununya deŋgɔ ɖesiaɖe si woate ŋu asusu la de tu la me vaseɖe eƒe asibidɛ dzi, gake ŋutsu si le megbe na tu la mehiã wo ya o. Wona hehee wòde ɖoƒe kɔkɔtɔ kekeake. Fifia enɔ ekpɔm esime Ben Blake fofo nɔ zɔzɔm yi television la gbɔ henɔ eʋum. Esi wòtrɔ asi le eŋu vie vɔ la, ekpɔ Ben Blake dada tsɔ adzɔgedzikpɔmɔ̃ sue aɖe nɔ asi wɔm na fofoa. Eƒe ŋkume ƒe atitsogawo meʋuʋu milimeta ɖeka pɛ hã o.
  
  Etsɔ ʋuʋu si wòsrɔ̃ la kplɔ eƒe ŋkuwo ƒo xlã nuto si ƒo xlã aƒea. Wotsɔe ɖo megbe tso mɔa dzi, atiwo kple gli kɔkɔ aɖe ɣlae, eye Hereford ŋutsua yi edzi nɔ dzɔla siwo ɣla wo ɖokui ɖe gbewo dome la xlẽm kpoo.
  
  Ðeka eve Etɔ̃. Wobua nusianu ŋu. Enya be ene bubuwo le aƒea me, eye eve bubuwo hã ɣla wo keŋkeŋ. Togbɔ be wowɔ nuvɔ̃wo katã hã la, CIA wɔ dɔ nyuie ŋutɔ le Blake ƒomea takpɔkpɔ me.
  
  Ŋutsua blu ɖe eta. Ede dzesi ʋuʋu. Viviti si do viviti wu zã la kaka ɖe gli kɔkɔa ƒe gɔme. Elolo akpa be wòanye lã. Nya ɣaɣla akpa be wòanye fɔmaɖila.
  
  Ðe ameawo ke ɖe Blake ƒe Fia Ʋuʋudedi la ŋua? Eye ne nenemae la, aleke gbegbe wonyoe?
  
  Ya fafɛ aɖe ƒo tso miame, tso English Channel tẽ, eye wòhe atsiaƒu ƒe vivi si me dze le vɛ. Hereford ŋutsua xe fe na tu la ƒe mɔzɔzɔ si trɔ la le susu me eye wòtsɔe te ɖe eŋu vie.
  
  Ŋutsua do awu yibɔwo katã, gake edze ƒã be aƒemenuwoe wotsɔ wɔ dɔwɔnuawoe. Ŋutsu sia menye dɔnyala o, ke boŋ enye aʋawɔla si woxɔ ɖe dɔ me ko.
  
  Bullet nuɖuɖu.
  
  Ŋutsua ƒe asibidɛ sesẽ vie eye emegbe wòɖe asi le eŋu. Nyateƒee, biabia ŋutɔŋutɔe nye ame nenie wòkplɔ ɖe asi?
  
  Esi wòlé eƒe taɖodzinua ɖe atitsogaawo me ta la, eda aƒea kple nusiwo ƒo xlãe kpɔ kaba. Le sɛkɛnd ɖeka megbe la, eka ɖe edzi. Nu siwo ƒo xlãe la le dzadzɛ. Ŋutsu sia si do awu yibɔ la ɖeɖe wɔa nu, Hereford ŋutsua ka ɖe eɖokui dzi.
  
  Asrafo si wohaya si wua ame ɖe fetu ta.
  
  Meɖi naneke kura be woada tu o.
  
  Ehe aŋea blewuu eye wòxɔ megbededea. Tu ƒe ɖiɖi si dona le ʋuƒoa me la medzena tututu o. Ekpɔ adzɔha la wòdze anyi zitɔtɔ aɖeke manɔmee, wòmu dze anyi le gbe siwo tsi wu la dome.
  
  Blake ƒomea ƒe dzɔlawo mede dzesi naneke o. Le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo megbe la, aƒo ka na CIA le adzame, agblɔ na wo be woge ɖe yewoƒe aƒe yeye si le dedie me.
  
  Hereford ŋutsua, si nye Matt Drake ƒe SAS xɔlɔ̃ xoxo aɖe, yi edzi nɔ dzɔlawo ŋu dzɔm.
  
  
  TA ATƆ̃LIA
  
  
  Matt Drake ɖe nutsyɔnu si le Morgan ƒe Spiced ƒe aŋetu yeye aɖe me eye wòƒo xexlẽdzesi si le kaƒoƒo kabakaba dzi le eƒe asitelefon dzi.
  
  May ƒe gbe ɖi dzidzɔ esime wònɔ eŋu ɖom. "Drake? Nu ka dim nèle?"
  
  Drake blu ɖe eta eye wòno tsi le aŋetu la me. Le May gome la, seselelãme ɖeɖefia nye nusi mebɔ o abe alesi wòanɔ be dunyahela nawɔ ɖe eƒe atamkaka siwo wòɖe le tiatiawɔblɔɖe me dzi ene. "Èle nyuiea?"
  
  "Nyateƒee, nye lãme sẽ. Nukatae mele be manɔ nenema o? Nu kae nye esia?"
  
  Egano tsi didi aɖe eye wòyi edzi. "Mɔ̃ si metsɔ na wò. Ele dediea?"
  
  Heheɖemegbe ɣeyiɣi kpui aɖe nɔ anyi. "Mele asinye o." Gake ele dedie, xɔ̃nye." Mai ƒe gbeɖiɖi siwo fa akɔ na ame la trɔ gbɔ. "Esia le dedie alesi wòate ŋui." Drake ganoe ake. Mai bia be, "Ema koe nye ema?"
  
  "Ao. Mexɔe se be ɖeɖi te nye ŋgɔdonyawo ŋu kloe le nuwuwu sia. Gake susu bubu aɖe le asinye. Ðeka te ɖe ... aƒe ŋu wu."
  
  Ðoɖoezizi la nɔ ƒoƒom henɔ ɣli dom esi wònɔ lalam. Esia menye May dzro aɖe ko o. Ðewohĩ ame aɖe gbɔe wònɔ.
  
  "Mehiã be nàzã wò Japantɔwo ƒe kadodowo. Eye Chinatɔwo hã. Eye vevietɔ Russiatɔwo. Medi be manya ne ƒome le Kovalenko si."
  
  Wose gbɔgbɔ sesẽ aɖe. "Èle vevie dom nua?"
  
  "Nyateƒee, I"m damn serious." Egblɔe sesĩe wu alesi wòɖoe, gake meɖe kuku o. "Eye medi hã be manya nu tso Boudreau ŋu. Eye eƒe ƒomea hã."
  
  Exɔ aɖabaƒoƒo blibo hafi Mai ɖo eŋu. "Enyo, Drake. Mawɔ nu nyuitɔ kekeake si mate ŋui."
  
  Drake gbɔ ya sesĩe esi kadodoa nɔ kukum. Le aɖabaƒoƒo ɖeka megbe la, ekpɔ rum si me wode nu ʋeʋĩwoe ƒe aŋetu la dũu. Le susu aɖewo ta la, eƒe afã nɔ ƒuƒlu. Efɔ mo dzi le fesre nu hedze agbagba be yeakpɔ Miami-dugã la, gake ahuhɔ̃ea ƒo ɖi ale gbegbe be ƒã hafi wòte ŋu kpɔ ahuhɔ̃ea.
  
  Eƒe dzi nɔ veve sem.
  
  Egaƒo aŋetu la ɖe megbe ake. Eɖe afɔ bubu aɖeke mabumabui eye wòzi xexlẽdzesi bubu si woatsɔ aƒo ka kabakaba dzi. Le nuwɔna me la, ekpɔ mɔ aɖe si dzi wòato aɖe nuxaxa ɖa. Le nuwɔna me la, ekpɔ mɔ aɖe si dzi wòato ayi ŋgɔ.
  
  Asitelefon la ɖi eye wòɖi. Mlɔeba gbea ɖo eŋu. "Fuck, Drake! Nukae?"
  
  Ehe nu, emegbe etɔ vie be: "ȃoa nu nyuie, nyɔnuvi." "Aleke... aleke ƒuƒoƒoa le?"
  
  "Dɔwɔha? Kristo. Enyo, èdi be yeatsɔ bɔlƒoƒo ƒe nɔnɔmetata si nye damn? Ame ɖeka kolia si nàte ŋu azã le susu me abe aʋawɔla ene le ɣeyiɣi sia mee nye Kinimaka. Hayden, Blake kple nɔvianyɔnu mawɔ zikpui la gɔ̃ hã o." Etɔ vie. "Nu aɖeke matsɔ susu aɖo nu ŋu o. Wò vodadae."
  
  Etɔ vie. "NYE? Ðe nèle gbɔgblɔm be ne ɖe wodze agbagba ɖe wo ŋu la, anye ne edze edzia?" Eƒe ta si me afu nɔ vie la te ƒoƒo. "Elabena woate kpɔ."
  
  "Wodzɔ kɔdzia ŋu nyuie. Dzɔlawo bi ɖe dɔa me ŋutɔ. Gake enyo be nèbia tso asinye be matsi anyi. Eye enyo be megblɔ be ɛ̃.
  
  "Eye Boudreau hã? Ke aɖaʋatɔ sia ya ɖe?"
  
  "Ame vivina abe azi si wofli ene. Magbã o. Gake ɖo ŋku edzi, Drake, United States dziɖuɖu bliboa le dɔ wɔm tso esia ŋu fifia. Menye míawo ɖeɖeko o."
  
  "Mègaɖo ŋku edzi nam o." Drake ƒe mo ʋuʋu. "Dziɖuɖu si ŋu woda asi ɖo vevie. Nyatakakawo zɔa mɔ yia dzi kple anyime le dziɖuɖu ƒe kadodomɔnuwo dzi, Alicia. Mɔxexe gã ɖeka koe wòxɔna hafi woate ŋu ayɔ wo katã me."
  
  Alicia zi ɖoɖoe.
  
  Drake nɔ anyi henɔ eŋu bum. Vaseɖe esime wova ke ɖe Ʋufia la ŋu ŋutɔŋutɔ la, ele be woabu nyatakaka ɖesiaɖe si nɔ wo si be womate ŋu aka ɖe edzi o. Esia lɔ nyatakaka siwo ku ɖe Dzomavɔ ƒe Agbowo ŋu, kadodo si le wo kple Hawaii dome, kple nyatakaka sue ɖesiaɖe si wòfɔ tso kpeɖeŋutɔ ene siwo ku la gbɔ ɖe eme.
  
  Ðewohĩ nu ɖeka bubu aɖe akpe ɖe ŋuwò.
  
  "Kplɔla ɖeka bubu le asinye. Eye May léa ŋku ɖe Kovalenko kple Boudreau ƒe ƒomea ƒe kadodo ŋu. Ðewohĩ àte ŋu abia tso Hayden si be wòawɔ nenema kea?"
  
  "Meva afisia abe dɔmenyonyo ene, Drake. Menye wò alẽkplɔvi fiƒodee menye o."
  
  Fifia ya Drake zi ɖoɖoe.
  
  Alicia ƒo nu kple hũɖeɖe. "Kpɔ ɖa, maƒo nu tso eŋu. Eye le May gome la, mègaka ɖe glimeme ma si ƒe tagbɔ gblẽ la dzi alesi nàte ŋu atsɔe aƒu gbe o."
  
  Drake ko alɔgbɔnu esi wòkpɔ videofefe si ŋu woƒo nu tsoe. "Malɔ̃ ɖe esia dzi ne ègblɔ mia dometɔ si nye tagbɔsesẽtɔ siwo wu Wells nam. Eye nukatae."
  
  Ekpɔ mɔ be woazi ɖoɖoe ɣeyiɣi didi aɖe eye wòxɔe. Ewɔ mɔnukpɔkpɔa ŋudɔ tsɔ no amber-tikea ƒe tsi ʋɛ aɖewo.
  
  Alicia ƒo nu le ɣlidodo me mlɔeba be: "Maƒo nu kple Hayden." "Ne ƒome le Boudreaux alo Kovalenko si la, míake ɖe wo ŋu."
  
  Wotso kadodoa me. Le ɖoɖoezizi kpata me la, Drake ƒe ta ƒo abe jackhammer ene. Gbe ɖeka la, woagblɔ nyateƒea nɛ. Gake fifia ya la, esɔ gbɔ be Kennedy bu nɛ.
  
  Esɔ gbɔ be exɔ nane si le adzɔge fifia abe dzinu ene, si nye etsɔme nyui aɖe si trɔ zu aŋɔ, dzi se tsã. Mɔkpɔkpɔbuɖeame si nɔ eme la tro eƒe dzi. Aŋetu la ge tso asibidɛ siwo gbɔdzɔ me, megbã o, ke boŋ ekɔ eƒe nusiwo le dzo dam la kɔ ɖe anyigba ƒoɖia dzi.
  
  Drake bu eŋu ɣeyiɣi kpui aɖe be yeakɔe ɖe kplu me. Tsi si kɔ ɖe anyigba la ɖo ŋku ŋugbedodo, adzɔgbeɖeɖe kple kakaɖedzi siwo wòdo siwo ƒu le sɛkɛnd ɖeka ƒe akpa ɖeka me, si na amewo ƒe agbenɔnɔ gblẽ eye wogblẽ abe tsi gbogbo aɖe si kɔ ɖe anyigba ene dzi nɛ.
  
  Aleke wòagate ŋu awɔ esia ake? Do ŋugbe be yeana exɔlɔ̃wo nanɔ dedie. Nusi wòate ŋu awɔ fifia koe nye be wòawu futɔ geɖe alesi wòate ŋui.
  
  Miɖu vɔ̃ɖinyenye ƒe xexea dzi, eye na nyui nayi edzi anɔ agbe.
  
  Ebɔbɔ nɔ abatia ƒe go kemɛ dzi. Gbã. Naneke megasusɔ o. Nusianu ku le ememe negbe ku ko, eye aŋɔ gbagbã si susɔ la megadi naneke tso xexe sia me o.
  
  
  TA ADELIA
  
  
  Hayden lala vaseɖe esime Ben kple Karin xɔ dzudzɔ le dɔme le subɔsubɔxɔawo dometɔ ɖeka me. Nɔviŋutsu kple nɔvinyɔnu ƒe ƒuƒoƒoa wɔ numekuku tso Hawaii, Diamond Head, Dzomavɔ ƒe Agbowo kple xotutu bubu siwo do ƒome kple Ʋuʋudedi Fia la ŋu, kple mɔkpɔkpɔ be yewoaƒo nufiafia aɖe nu ƒu.
  
  Esi nɔnɔmea me kɔ la, Hayden do awu yeyewo eye wòzɔ yi ɔfis sue si Mano Kinimaka ɖo dɔwɔƒe sue aɖe ɖo la me. Hawaiitɔ gã la nɔ safuiawo ƒom dzoe, eye wòdze abe ɖe wòdo dziku vie ene.
  
  "Ègale safui eve lém zi ɖeka kple wò soseti asibidɛwoa?" Hayden bia nya sia ɖekematsɔlemetɔe eye Kinimaka trɔ kple alɔgbɔnukoko.
  
  Egblɔ be: "Aloha nani wahine," eye emegbe eƒe mo biã kloe esi wòɖee fia be yenya gɔmesese si le nyawo ŋu.
  
  "Èsusu be medze tugbea? Ðe wònye esi tagbɔsesẽtɔ aɖe da tum ɖoa?"
  
  "Elabena dzi dzɔm. Edzɔ dzi nam ŋutɔ be ègakpɔtɔ le mía gbɔ."
  
  Hayden tsɔ eƒe asi ɖo Kinimaki ƒe abɔta. "Akpe na wò, Mano." Elala ɣeyiɣi kpui aɖe, emegbe wògblɔ be, "Gake fifia kple Boudreau la, mɔnukpɔkpɔ kple kuxi sesẽ aɖe siaa su mía si. Ele be míanya nu si wònya. Gake aleke míawɔ agbãe?"
  
  Ðe ame si ɖɔa ŋu ɖo abe Kovalenko ene agblɔe nɛ nyateƒea?"
  
  "Boudreau ye nye aɖaʋatɔ ƒomevi vɔ̃ɖitɔ kekeake. Ŋutsu dzeaɖaŋu. Mesusu be enya nane."
  
  Gbe aɖe si nye sardonic do tso Hayden megbe. "Drakey susui be ele be míawɔ funyafunya yeƒe ƒomea." Hayden trɔ ɖe megbe. Alicia ko alɔgbɔnu nɛ wòtsia dzimaɖi. "Ðe nèle nyuie le esia me, CIA?"
  
  "Ègaƒo nu kple Matt akea?" Hayden gblɔe alea. "Aleke wòle?"
  
  Alicia gblɔ kple nukokoedonamenya aɖe si dze ƒã be medi be yeagblɔ o be: "Edze abe eƒe ame xoxo ene." "Alesi eƒe nu lé dzi nam tsã."
  
  "Mɔkpɔkpɔ bu? Mu aha? Ɖeka?" Hayden mete ŋu ɣla vlododo si nɔ eƒe gbe me o.
  
  Alicia tsɔ abɔta ƒoe. "Le vᴐvᴐm. Sesẽ. Amewuwu." Edo go CIA dɔwɔla la ƒe ŋkumekpɔkpɔ. "Xɔ dzinye se, lɔlɔ̃tɔ, aleae wòle be wòanɔ. Enye mɔ ɖeka kolia si dzi wòato ado le nya sia me agbagbee. Eye..." Etɔ vie, abe ɖe wòle eɖokui biam be yeayi edzi hã. "Eye... ɖewohĩ esia koe nye mɔ si dzi mi katã miato ado le esia me agbagbee eye miaƒe ƒomewo magblẽ o."
  
  "Makpɔe ɖa be ƒome le Boudreaux hã." Hayden trɔ ɖe Kinimaka ŋu ake. "Gake CIA sure as hell mawɔ funyafunya ame aɖeke o."
  
  "Ðe wò mɔɖegbalẽa sɔ na gege ɖe dɔwɔƒeaa?" Kinimaka lé ŋku ɖe Britain-srafowo ƒe asrafo tsãtɔ ŋu.
  
  "Na alo xɔe, ŋutsuvi gã." Alicia ko alɔgbɔnu vɔ̃ɖitɔe eye wòɖoe koŋ ƒoe to Hayden ŋu yi xɔ sue si me Kinimaki ƒe kukua xɔ akpa gãtɔ la me. "Nu ka wɔm nèle?"
  
  "Dɔ". Kinimaka tsi screen la eye wòɣla eɖokui ɖe dzogoe aɖe dzi, le adzɔge tso Alicia gbɔ alesi wòate ŋui.
  
  Hayden va kpe ɖe eŋu. "Asrafoe nènye esime nènye amegbetɔ, Alicia. Ðe aɖaŋuɖoɖo aɖewo le asiwò siwo ate ŋu akpe ɖe mía ŋu míagbã Boudreauxa?"
  
  Alicia trɔ ɖe Hayden ŋu kple kuxi aɖe le eƒe ŋkume. "Nukatae míayi aɖaƒo nu kplii o?"
  
  Hayden ko alɔgbɔnu. "Ðeko menɔ dzadzram ɖo."
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden kplɔ mí ɖiɖi yi teƒe si míeléa amewo ɖo. Aɖabaƒoƒo atɔ̃ ƒe azɔlizɔzɔ kple ʋu si kɔa ame yia dzi mese veve aɖeke o, togbɔ be etsɔe fafa eye eƒe seselelãme nyo ɖe edzi hã. Eva kpɔe be ne woda tu ye la sɔ kple dɔléle bubu ɖesiaɖe si nana nèxɔa mɔkeke le dɔme. Eteƒe madidi o ɖeko nu ti kɔ na wò abe dzomavɔ ene eye nèdi be yeagahe dzomavɔ ayi avuwɔwɔ me ake.
  
  Gaxɔ siwo le fli eve me nɔa teƒe si woléa amewo ɖo do ŋgɔ na ʋɔnudɔdrɔ̃a. Wozɔ to anyigba si wokɔ nyuie la dzi va se ɖe esime woɖo gaxɔ ɖeka kolia si me gamenɔla le, si nye gaxɔ mamlɛtɔ si le miame la gbɔ. Gaxɔa ƒe ŋgɔgbe ʋu gbadzaa, eye atikplɔ siwo le fli me siwo keke tso anyigba va se ɖe dziƒoxɔ dzi la ƒo xlã amesi le eme.
  
  Bleach ƒe ʋeʋẽ yɔ ya me fũ. Hayden ʋuʋu ta na dzɔla siwo tsɔ tu siwo nɔ Boudreau ƒe gaxɔa godo esi wòva ɖo be yeadze ŋgɔ ŋutsu si dze agbagba be yeawui zi geɖe kwasiɖa etɔ̃ do ŋgɔ la.
  
  Ed Boudreaux nɔ anyi ɖe eƒe aba dzi. Eko alɔgbɔnu esi wòkpɔe. "Aleke wò ata le, blonde?"
  
  "Nu ka?" Hayden nya be mele be yeado dziku nɛ o, gake mete ŋu nɔ te ɖe enu o. "Wò gbe ɖina vie. Ðe womi wò nyitsɔ laaa?" Kwasiɖa etɔ̃ ƒe lãmetutudɔ kple abi si wòtsɔ yi ƒoe ƒe nuveviwɔame na wòzu ŋumaɖɔɖo.
  
  Kinimaka zɔ yi megbe nɛ, eye wònɔ alɔgbɔnu kom. Boudreau do go eƒe ŋkume kple dɔwuame sesẽ. Egblɔ le ɣlidodo me be: "Ɣeaɖewoɣi." "Mina míatrɔ kplɔ̃a."
  
  Kinimaka ɖɔ eƒe abɔta gãawo ɖo evɔ meɖo eŋu o. Emegbe Alicia zɔ ƒo xlã amegã la ƒe kukua eye wòzɔ tẽ yi ahadzraƒewo. "Ðe ame tsɛ ma gblẽ wò akɔtawu suea mea?" Efia fewuɖuɖua ɖe Hayden ŋu, gake meɖe eƒe ŋku ɖa le Boudreaux ŋu o. "Maxɔ wu aɖabaƒoƒo ɖeka o."
  
  Boudreau tso le aba dzi eye wòzɔ yi ahadzraƒewo. Egblɔ be: "Ŋku dzeaniwo." "Nu ƒoɖi. Ðe menye wòe nye amesi tsɔ ɖa ƒo ŋutsu dami ma oa? Ame si nye dukɔ wu?"
  
  "Nyee".
  
  Boudreaux lé atikplɔawo. "Aleke nèse le ɖokuiwò me tso nya sia ŋu?"
  
  Hayden kpɔe be dzɔlawo va nɔ vɔvɔ̃m. Dzrewɔwɔ ƒe kpekpeme sia ƒomevi mena womeɖo afi aɖeke o.
  
  Kinimaka dze agbagba xoxo be yeana asrafo si woxɔ ɖe dɔ me la naƒo nu le mɔ vovovo wuieve nu, eyata Hayden bia nya bɔbɔe aɖe. "Nuka dim nèle, Boudreau? Nukae ana nàxɔe ase be nàgblɔ nusi nènya tso Kovalenko ŋu na mí?"
  
  "Ame ka?" Boudreau meɖe eƒe ŋku ɖa le Alicia ŋu o. Wotsɔa ʋuƒo si le wo dome ƒe kekeme ma wo dome.
  
  "Ènya amesi megblɔ. Fia Ʋuʋu."
  
  "Oo, eya. Gli aɖe koe wònye. Wosusu be ele be CIA nanya esia."
  
  "Ŋlɔ wò asi."
  
  Boudreau va dzudzɔ ŋkuléle ɖe Alicia ŋu mlɔeba. "Mɔkpɔkpɔbuɖeame nye Eŋlisiawo ƒe mɔ." Le Pink Floyd ƒe nya nu."
  
  Eɖo ŋku Drake kple Ben ƒe Dinoroc fefenya hoʋiʋli dzi na Hayden le dziɖeleameƒo me be: "Míele afi aɖeke ɖom o," eye wònɔ mɔ kpɔm be nya siwo me viɖe aɖeke mele o koe Boudreaux le gbɔgblɔm. "Mí-"
  
  Kasia Boudreau ƒo nu kple ɣli be: "Makplɔe." Hayden trɔ kpɔe wògatsi tre ɖe Alicia ŋkume kple ŋkume ake. "Ðeka ɖe ɖeka dzi." Ne eƒom la, maƒo nu."
  
  "Wᴐ". Alicia ƒo nu to ahadzraƒeawo kloe. Dzɔlawo ƒu du yi ŋgɔ. Hayden se le eɖokui me be yeƒe ʋu le ƒoƒom.
  
  Edo asi ɖa he Alicia ɖe megbe be: "Dzudzɔ!" "Èle tagbɔ gblẽma? Kpovi sia maƒo nu gbeɖe o. Meɖi naneke le afɔkua me o."
  
  Alicia gblɔ le ɣlidodo me be: "Afɔku aɖeke meli o." "Afɔku aɖeke kura meli o."
  
  Hayden gblɔ be: "Míele dzodzom. "Gake-" Ebu nusi Drake bia ŋu. "Míatrɔ ava kpuie".
  
  
  * * * .
  
  
  Ben Blake nɔ anyi ɖe megbe nɔ ekpɔm esime nɔvianyɔnu nɔ CIA ƒe kɔmpiuta si ŋu wotrɔ asi le la zãm bɔbɔe. Mexɔ ɣeyiɣi didi hafi wòzu numame nɛ le dɔwɔɖoɖo tɔxɛ si dziɖuɖudɔwɔƒea bia la ŋu o, gake emegbe eyae nye ƒomea ƒe ahɔhɔ̃.
  
  Karin nye sassy, black belt, strip bar slacker si agbe ƒo esime wòxɔ ƒe ade le eƒe ƒewuiwo ƒe nuwuwu, eƒo eƒe ahɔhɔ̃wo kple eƒe ɖaseɖigbalẽwo nu ƒu eye wòɖoe be yemawɔ naneke kura o. Eƒe taɖodzinue nye be yeawɔ nuvevi agbe ahalé fui le nusi wòwɔ ɖe eŋu ta. Eƒe nunanawo gbegblẽ nye mɔ ɖeka si dzi woato aɖee afia be yemegatsɔ ɖeke le eme o.
  
  Etrɔ be yeakpɔe azɔ. "Kpɔ ɖa eye mide ta agu na Blake nyɔnu la ƒe ŋusẽ. Nusianu si nèdi kpɔ be yeanya tso Diamond Head ŋu le nuxexlẽ kaba ɖeka me."
  
  Ben lé ŋku ɖe nyatakakaawo ŋu. Wonɔ esia wɔm ŋkeke geɖe - wole Hawaii kple Diamond Head - dzoto xɔŋkɔ si le Oahu - me dzrom eye woxlẽ nu tso Kapitan Cook, amesi ke ɖe Hawaii Ƒukpowo ŋu le xotutu me le keke ƒe 1778 me ƒe mɔzɔzɔwo ŋu. Ele vevie be wo ame evea siaa nawɔ scan eye woadzra nyatakaka geɖe ɖo alesi woate ŋui elabena esi ŋgɔyiyia dzɔ la, dziɖuɖumegãwo nɔ mɔ kpɔm be nudzɔdzɔwo azɔ kabakaba ŋutɔ vavã.
  
  Gake Ʋufia la ƒe nuƒoƒo tso Dzomavɔ ƒe Agbowo ŋu gakpɔtɔ nye nya ɣaɣla, vevietɔ le Hawaii gome. Edze abe Hawaiitɔ akpa gãtɔ mexɔ dzomavɔ ƒe gɔmeɖeɖe si wozãna le blema gɔ̃ hã dzi se o ene.
  
  Diamond Head ŋutɔ nye xɔtunu kple yaƒoƒomɔ̃ sesẽ siwo kplɔ wo nɔewo ɖo siwo woyɔna be Honolulu Dzoto ƒe Ƒuƒoƒo, si nye nudzɔdzɔ siwo kplɔ wo nɔewo ɖo siwo nye Oahu ƒe dzesi xɔŋkɔ akpa gãtɔ la ƒe akpa aɖe. Diamond Head ŋutɔ, si anya nye dzesi si xɔ ŋkɔ wu la, wó zi ɖeka abe ƒe 150,000 enye sia ene, gake ŋusẽ si wòwó zi ɖeka ale gbegbe be wòte ŋu lé eƒe ʋuƒo si sɔ kple wo nɔewo si mexɔ se o la me ɖe asi.
  
  Ben ko alɔgbɔnu vie esi wògblɔ nya si kplɔe ɖo. Woxɔe se be Diamond Head magawó akpɔ gbeɖe o. Hm...
  
  "Èɖo ŋku akpa si ku ɖe Diamond Head ŋu be enye cone kple do siwo kplɔ wo nɔewo ɖo dzia?" Karin ƒe gbeɖiɖi nye Yorkshire to a vodada. Ekpɔ dzidzɔ geɖe kple nutoa me CIA tɔwo le Miami xoxo le esia ta eye ɖikeke mele eme o be edo dziku wu ame ɖeka.
  
  Menye ɖe Karin tsɔ ɖe le eme o. "Tokunɔe nènye, xɔlɔ̃?"
  
  Egblɔ kple ɣli be: "Mègayɔm be xɔlɔ̃ o." "Enye nusi ŋutsuwo yɔna be ŋutsu bubuwo. Mele be nyɔnuviwo naƒo nu nenema o. Vevietɔ nɔvinyenyɔnu."
  
  "Enyo, lãmi. Aʋawɔwɔ ƒe nutsotso, fifia. Gake ènya nusi yaƒoƒomɔ̃wo fiaa? Ne mede ɖeke o la, le miaƒe xexeame ya teti?"
  
  Ben se le eɖokui me abe ɖe wògatrɔ yi suku ene. "Lava ƒe mɔ̃wo?"
  
  "Se egɔme. Hey, mènye mumu abe ʋɔtruti ene abe alesi papa gblɔnɛ tsã ene o."
  
  "Papa megblɔ kpɔ be-"
  
  "Chill, nyɔnuvi. Kpuie ko la, dzokpe ƒe mɔ̃wo fia mɔdodowo.Le Oahu katã."
  
  Ben ʋuʋu ta, nɔ ekpɔm. "Menyae." Ðe nèle gbɔgblɔm be Ʋufia la ɣla eɖokui ɖe wo dometɔ ɖeka megbea?"
  
  "Amekae nya? Gake míeva afisia be míawɔ numekuku, alo?" Eƒo safuiawo le CIA Ben ŋutɔ ƒe kɔmpiuta dzi. "Miɖo egbɔ."
  
  Ben ƒo nu kple hũɖeɖe eye wòtrɔ le egbɔ. Abe eƒe ƒomea me tɔ mamlɛawo ene la, esusu wo esime wonɔ wo nɔewo gbɔ, gake le gaƒoƒo ɖeka ƒe léle ɖe asi megbe la, fuɖename xoxoa gatrɔ gbɔ. Ke hã, ewɔ nu geɖe tsɔ kpe ɖe eŋu.
  
  Eʋu didi aɖe le The Legends of Captain Cook me eye wògabɔbɔ nɔ eƒe zikpui dzi be yeakpɔ nusi do mo ɖa, eƒe susuwo sɔ kple Matt Drake kple exɔlɔ̃ vevitɔ tɔ ŋutɔ. Susu ƒe nɔnɔme.
  
  
  TA ADRElia
  
  
  Ʋufia la to fesre si wotsɔ ahuhɔ̃e wɔe si didi vaseɖe anyigba, si wowɔ kple taɖodzinu ɖeka ko be yeawɔ nukpɔkpɔ nyui aɖe si akpɔ bali si me ati damawo le, si le ʋuʋum, si nye paradiso si me ame aɖeke meɖo afɔ le kpɔ o negbe eya ŋutɔ tɔ ko la, kpɔ eƒe anyigbamamaa.
  
  Eƒe susu si nɔa te zi geɖe eye wòléa fɔ ɖe nu ŋu la nɔ du dzi to nyati gbogbo aɖewo me egbea. Eƒe melia-si nye eƒe aƒe ƒe bla nanewo-si bu togbɔ be wokpɔ mɔ nɛ hã la, ena wògagblẽ ɖe edzi. Ðewohĩ melia ƒe gbagbã kpatae. Ɣeyiɣi menɔ esi wòado gbe nɛ o. Gake ɣemaɣi la, gbedoname meganye nu vevi alo seselelãme aɖeke nɛ kpɔ o.
  
  Enye ŋutsu sesẽ si mesea veve ɖe ame nu o, eye wòtsi le Russia ƒe ɣeyiɣi sesẽ aɖewo me kple le dukɔa ƒe nuto sesẽtɔwo dometɔ geɖe me. Togbɔ be ele alea hã la, ekpɔ dzidzedze bɔbɔe vie, etu ʋu, ku kple vodka ƒe fiaɖuƒe, eye wòkpɔ ga biliɔn geɖe.
  
  Enya nusita Stormcloak ƒe ku do dziku nɛ nyuie. Ebu eɖokui ame si ŋu womate ŋu aka asi o, fia le amewo dome. Be United States dziɖuɖu sue la nado vloe ahaɖi ƒo nɛ le mɔ sia nu la menye naneke wu ŋkumeʋuʋu o. Gake eganɔ veve sem kokoko.
  
  Asrafo tsãtɔ, Drake, ɖee fia be yenye ŋù tɔxɛ aɖe le eƒe axadzi. Kovalenko se le eɖokui me be Eŋlisitɔa ŋutɔ dze agbagba be yeagblẽ yeƒe ɖoɖo nyui siwo nɔ dɔ wɔm ƒe geɖe la me, eye wòbu ŋutsua ƒe gomekpɔkpɔ le eme be enye ame ŋutɔ ƒe vlododo.
  
  Eyatae Ʋuʋudedi ƒe Vendetta la dzɔ ɖo. Eya ŋutɔ ƒe mɔnue nye be wòawɔ nu kple Drake ƒe ahiãvi gbã; Agblẽ lãvi susɔeawo ɖe eƒe xexeame katã ƒe adzɔhawo ƒe kadodowo si me. Enɔ mɔ kpɔm na kaƒoƒo gbãtɔa xoxo. Ame bubu hã aku kpuie.
  
  Eƒe lãnyiƒe etɔ̃awo dometɔ ɖeka nɔ balia ƒe go kemɛ dzi, si le togbɛ dama aɖe si le didiƒe ʋĩ megbe. Ðeko wòte ŋu dea dzesi xɔtaxɔ siwo woɣla, siwo wòkpɔna le esi wònya afisi tututu wòle be wòalé ŋku ɖo ta ko. Lãnyiƒe si le ƒukpo sia dzie lolo wu. Eve mamlɛawo nɔ ƒukpo vovovowo dzi, siwo le sue wu eye wokpɔ wo ta vevie, eye wowɔ wo be woama futɔwo ƒe amedzidzedze ɖe akpa etɔ̃ me ne eva gbeɖeka ko.
  
  Asixɔxɔ si le ame siwo woɖe aboyoe dada ɖe teƒe vovovowo ŋue nye be ele be futɔwo nama eƒe asrafowo me hafi aɖe wo dometɔ ɖesiaɖe agbagbee.
  
  Mɔ vovovo wuieve li siwo dzi Fia si me Ʋu le la ato adzo le ƒukpo sia dzi ame aɖeke makpɔe o, gake ne ɖe nusianu yi edzi abe alesi wòɖoe ene la, anye ne meyi afi aɖeke o. Akpɔ nusi Cook kpɔ le Dzomavɔ ƒe Agbowo godo, eye ɖeɖefiaawo atrɔ fia la wòazu mawu godoo.
  
  Esusu be agbo la ɖeɖe dzaa sɔ gbɔ be woate ŋu awɔ esia.
  
  Gake susu ɖesiaɖe si wosusu tso agbo la ŋu la he ŋkuɖodzinya siwo biã vevie vɛ godoo - ʋuɖoɖomɔ̃ eveawo siaa ƒe bu, amemabumabu si woabia hlɔ̃. Eƒe kɔmpiutadziɖoɖoa va ke ɖe afisi mɔ̃ ɖeka le ŋu kaba-si nye esi le CIA ƒe asi me. Enya afi si ame kemɛa le xoxo.
  
  Ɣeyiɣia de be míakplɔ wo ame evea siaa vɛ.
  
  Ekpɔ dzidzɔ ɖe nukpɔkpɔa ŋu le aɖabaƒoƒo mamlɛtɔ dzi. Aŋgba ɣiwo nɔ ʋuʋum le ɣeyiɣi si sɔ me kple ya si ƒona le teƒe xɔdzowo. Tomefafa deto aɖe he eƒe susu hena ɣeyiɣi kpui aɖe, gake meʋãe o. Nusi menɔ esi kpɔ o la, mato eŋu gbeɖe o.
  
  Esi woɖee fia tututu la, woƒo eƒe ɔfis ƒe ʋɔtru ŋuɖɔɖɔɖotɔe. Ʋufia la trɔ hegblɔ be, "Mina míayi." Eƒe gbe nɔ ɖiɖim abe aʋawɔʋu si le ʋu kum le kpe gbadzɛ aɖe dzi ƒe ɖiɖi ene.
  
  Ʋɔtrua ʋu. Dzɔla eve ge ɖe eme, eye wohe nyɔnuvi aɖe si vɔvɔ̃ ɖo gake eƒe nɔnɔme nyo, si tso Japan. Ʋu Fia la tsɔ gbe sesẽ gblɔ be: "Chica Kitano." "Mele mɔ kpɔm be woakpɔ dziwòa?"
  
  Nyɔnuvia tsɔ dzimesesẽ lé ŋku ɖe anyigba, dzi menɔ ƒo nɛ be wòakɔ ŋku dzi o. Ʋu Fia la da asi ɖe edzi. "Èle nye mɔɖeɖe lalama?" Melɔ̃ ɖe edzi o. Eyi edzi be: "Wogblɔ nam be nɔviwònyɔnue nye tsitretsiɖeŋula si me afɔku le wu, Chica." "Eye fifia la, nunɔamesi bubu aɖe koe wònye nam, abe Dada Anyigba ene. Gblɔe nam... ɖe wòlɔ̃ wò, Chika, nɔviwònyɔnu, Mai?"
  
  Nyɔnuvia megbɔ ya gɔ̃ hã o. Dzɔlawo dometɔ ɖeka tsɔ nyabiabia kpɔ Ʋufia la, gake eŋe aɖaba ƒu ŋutsua dzi. "Mehiã be woaƒo nu o. Mese esia gɔme wu alesi nàte ŋu asusui. Asitsatsa koe wònye nam be madzra wò. Eye menya asixɔxɔ si le ɖoɖoezizi nyuie le asitsatsa me ŋu nyuie."
  
  Enɔ satelait-telefon aɖe ʋuʋum. "Nɔviwònyɔnu - Mai - do ka kplim. Aɖaŋutɔe ŋutɔ, eye le gɔmesesea nu be enye ŋɔdzidoname si womegblɔ o. Afɔku le eŋu, nɔviwònyɔnu." Egblɔe zi evelia, eye wòse vivi na mɔkpɔkpɔ be yeado go ŋkume kple ŋkume kloe.
  
  Gake ɖeko esia mete ŋu dzɔ o. Menye fifia, esime wògogo eƒe agbemetaɖodzinu alea gbegbe o.
  
  "Egblɔ be yeaɖɔli wò agbe. Èkpɔa, nye kesinɔnu le esi. Mɔ̃ tɔxɛ aɖe ŋutɔ si wòaɖɔli na wò. Esia nyo. Eɖea asixɔxɔ si le ŋuwò fiana le xexe si me woɖoa eteƒe na nublanuimakpɔlawo abe nye ene me."
  
  Japan nyɔnuvia kɔ ŋku dzi vɔvɔ̃tɔe. Ʋu Fia la ƒo eƒe nu wòzu nane abe alɔgbɔnukoko ene. "Azɔ míekpɔ nusi wòlɔ̃ be yeatsɔ asa vɔe ɖe mia ta."
  
  Eƒo ka na xexlẽdzesia. Telefon la ɖi zi ɖeka eye nyɔnu ƒe gbe fafɛ aɖe ɖo eŋu.
  
  "Ɛ̃?"
  
  "Mai Kitano ƒe nyawo. Ènya amesi wònyea. Ènya be mɔnukpɔkpɔ aɖeke meli be nàdi kaƒoƒo sia o, alo?"
  
  "Nyemeɖoe be mate kpɔ o."
  
  "Nyo ŋutɔ". Eɖe hũ. "Oo, ne ɖe ɣeyiɣi geɖe wu su mía si, mía kpli wò. Gake mehiã o. Nɔviwònyɔnu dzetugbe Chica le afisia." Ʋufia la wɔ dzesi na dzɔlawo be woakplɔe ava ŋgɔ. "Gblɔ gbe na nɔviwònyɔnu, Chica."
  
  May ƒe gbe ɖi to telefon la dzi. "Chica? Efɔ̃a?" Wodzrae ɖo ɖi. Vɔvɔ̃ kple dziku si Ʋu Fia la nya la anya nɔ ƒoƒom le tsia te madzemadzee o.
  
  Exɔ ɣeyiɣi kpui aɖe, gake Chika gblɔ mlɔeba be, "Konnichiwa, shimai."
  
  Fia Ʋuʋudedi la ko nu. "Ewɔ nuku nam be Japantɔwo wɔ aʋawɔmɔ̃ vɔ̃ɖi aɖe abe wò, Mai Kitano ene kpɔ. Wò dukɔ menya xaxa aɖeke abe nye ŋutɔ tɔ ene o. Mi katã miedzra ɖo ɖi ale gbegbe. " .
  
  Mai gblɔ kpoo be: "Míaƒe dziku kple dzonɔameme tsoa nusi nana míesena le mía ɖokui me gbɔ." "Eye tso nusi wole wɔwɔm ɖe mía ŋu me."
  
  "Mègabu gbeƒãɖeɖe nam ŋu o. Alo ɖe nèle ŋɔdzi dom nam?
  
  "Mehiã be mawɔ nu mawo dometɔ aɖeke o. Anɔ abe alesi wòanɔ ene."
  
  "Ekema mina magblɔ alesi wòanɔ na wò. Àdo go nye amewo etsɔ fiẽ le Coconut Grove, le CocoWalk. Le fiẽ ga enyi me la, woanɔ nuɖuɖudzraƒea me, le amehawo dome. Ètsɔ mɔ̃a de asi eye nèdzo."
  
  "Aleke woawɔ ade dzesim?"
  
  "Woanya wò, Mai Kitano, abe nye ke ene. Ema koe wòle be nànya. Le fiẽ ga enyi me la, nunya anɔ eme na mi be miagatsi megbe o."
  
  Dzidzɔkpɔkpɔ aɖe do zi ɖeka le May ƒe gbe me, si na Ʋufia la ko alɔgbɔnu. "Nɔvinyenyɔnu." Ke eya ya ɖe?
  
  "Ne mɔ̃a le wo si la, nye dukɔ ana mɔfiame wò." Ʋufia la wu kuxia nu eye wòse vivi na eƒe aʋadziɖuɖua vie. Eƒe ɖoɖowo katã sɔ ɖe enu.
  
  Egblɔ na eƒe amewo kple gbe si me seselelãme aɖeke mele o be: "Dzra nyɔnuvia ɖo ɖe mɔzɔzɔa ŋu." "Eye na afɔkuawo nalolo na Kitano. Medi be woaɖe modzaka. Medi be makpɔ alesi gbegbe aʋawɔla sia si ŋu nya wogblɔna le xotutuwo me nyo ŋutɔŋutɔ."
  
  
  TA 8LIA
  
  
  Mai Kitano nɔ ŋku lém ɖe telefon kuku si le esi la ŋu eye wòkpɔe be yeƒe taɖodzinua gbɔ ɖoɖo kura. Dmitry Kovalenko menye amesiwo klãa nusiwo le esi bɔbɔe la dometɔ ɖeka o.
  
  Wolé nɔvianyɔnu Chika dzoe le Tokyo ƒe xɔ aɖe me kwasiɖa geɖe hafi Matt Drake do ka kplii zi gbãtɔ kple eƒe nufiafia gbegblẽ siwo ku ɖe Bermuda Dzogoe Etɔ̃lia kple glitoto me tsiẽƒe ƒe ame aɖe si woyɔna be Ʋufia ŋu. Kaka ɣemaɣi naɖo la, Mai srɔ̃ nu geɖe ale gbegbe be wònya be ŋutsu sia nye ame ŋutɔŋutɔ ŋutɔ eye wòwua ame ŋutɔ, ŋutɔ.
  
  Gake ele nɛ be wòaɣla eƒe tameɖoɖo vavãtɔ eye wòaɣla eƒe nya ɣaɣlawo ɖe eɖokui. Le nyateƒe me la, esia menye dɔ sesẽ aɖeke na Japan nyɔnu o, gake Matt Drake ƒe nuteƒewɔwɔ si dze ƒã kple eƒe kakaɖedzi madzudzɔmadzudzɔe be yeakpɔ ye xɔlɔ̃wo tae na wòsesẽna ɖe edzi.
  
  Zi geɖe la, egblɔe nɛ kloe.
  
  Gake Chica ye nye nu vevitɔ nɛ. Eya ŋutɔ ƒe dziɖuɖu gɔ̃ hã menya afisi May le o.
  
  Edo go le Miami ƒe mɔdodo si dzi wòxɔ kaƒoƒo le la dzi eye wòɖo ta mɔ si dzi amewo sɔ gbɔ ɖo la dzi yi Starbucks si wòlɔ̃na wu. Teƒe sue aɖe si fa miamiamia si wokpɔa ɣeyiɣi ŋlɔa wò ŋkɔ ɖe kpluawo dzi eye woɖoa ŋku aha si nèlɔ̃na wu dzi ɣesiaɣi. Enɔ anyi hena ɣeyiɣi aɖe. Enya CocoWalk nyuie, gake egaɖoe kokoko be yeaɖo taksi le afima kpuie.
  
  Nukatae woazɔ le afã me?
  
  Ame gbogbo aɖewo, nutoa me tɔwo kple tsaɖilawo siaa, awɔ dɔ nɛ kple ɖe eŋu siaa. Gake zi alesi wònɔ eŋu bum la, zi nenemae wòxɔe se be Ʋufia la wɔ nyametsotso si me nunya le ŋutɔ. Mlɔeba la, esia katã nɔ te ɖe amesi aɖu dzi dzi.
  
  Kovalenko wɔe elabena enɔ nɔvinyɔnu May lém.
  
  Eyata le ameha la dome la, madze abe ɖe wòto vovo kura be wòatsɔ akploa ana ŋutsuvi aɖewo o ene. Gake ne emegbe etsɔ nya ɖe ŋutsu mawo ŋu eye wòzi wo dzi be woaƒo nu tso wo nɔvinyɔnu ŋu la, axɔ amewo ƒe susu.
  
  Eye nu ɖeka bubu - ese le eɖokui me be yenya Kovalenko nyuie wu azɔ. Enya mɔ si dzi eƒe susu nɔ dɔ wɔm le.
  
  Anye ne enɔ ŋku lém ɖe eŋu hafi.
  
  
  * * * .
  
  
  Emegbe gbemagbe la, Hayden Jay ƒo ka na eƒe dɔtɔ Jonathan Gates le eɖokui si. Enumake ekpɔe be egogo.
  
  "Ɛ̃. Nukae dzɔ, Hayden?"
  
  "Amega?" Woƒe dɔwɔnyawo nyo ale gbegbe be ɣeaɖewoɣi la, ate ŋu atrɔe wòazu ame ŋutɔ tɔ. "Nusianu nyoa?"
  
  Heheɖemegbe nɔ fli la ƒe nuwuwu kemɛ, si nye nu bubu si meɖe dzesi na Gates o. Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Dɔdzikpɔla ƒo nu le ɣlidodo me mlɔeba be: "Esia nyo abe alesi woate ŋu akpɔ mɔe ene." "Aleke wò afɔ le?"
  
  "Ẽ aƒetɔ." Dɔyɔyɔa le edzi yim nyuie." Hayden xe mɔ na eɖokui be megabia nya si wòdi be yeabia o. Kasia esi wòtsi dzodzodzoe ta la, eƒo asa na nyatia. "Ke Harrison ya ɖe, aƒetɔ? Nɔnɔme kae le esi?"
  
  "Harrison ayi gaxɔ me, abe Kovalenko ƒe nyatakakaxɔlawo katã ene. Wotrɔ asi le eŋu alo wometrɔ asi le eŋu o. Ema koe nye ema, Aƒenɔ Jay?"
  
  Esi gbeɖiɖi fafɛawo ƒo Hayden ta la, edze anyi ɖe zikpui aɖe dzi eye wòmiã ŋku sesĩe. "Ao, aƒetɔ. Ele be mabia nya aɖe wò. Ðewohĩ CIA alo dɔwɔƒe bubu tsyɔ edzi xoxo, gake ehiã ŋutɔŋutɔ be manya..." Etɔ vie.
  
  "Taflatse Hayden, bia ko."
  
  "Ðe ƒome aɖe le Boudreaux si, aƒetɔ?"
  
  "Nukae nya ma fia?"
  
  Hayden ƒo nu kple hũɖeɖe. "Efia nusi tututu nèsusu be efia, Aƒetɔ Agbalẽŋlɔla. Míele afi aɖeke ɖom le afisia o, eye ɣeyiɣia le vɔvɔm. Boudreau nya nane."
  
  "Damn it, Jay, míenye Amerika dziɖuɖua, eye wòe nye CIA, ke menye Mossad o. Ðe wòle be nànya nyuie wu be nàƒo nu faa alea hafi."
  
  Hayden nyae nyuie wu. Gake mɔkpɔkpɔbuɖeame gblẽe. Egblɔ kpoo be: "Matt Drake ate ŋu awɔe."
  
  "Dɔla. Esia mawɔ dɔ o." Agbalẽŋlɔla la zi ɖoɖoe hena ɣeyiɣi aɖe eye emegbe wòƒo nu. "Agent Jay, wotsɔ nya aɖe ka mo na wò. Nye aɖaŋuɖoɖoe nye be nàna wò ta nabɔbɔ vie."
  
  Wotso kadodoa me.
  
  Hayden nɔ ŋku lém ɖe gli ŋu, gake ɖeko wònɔ abe ɖe wòle ŋku lém ɖe avɔ ƒuƒlu aɖe ŋu be yeaxɔ gbɔgbɔ ene. Le ɣeyiɣi aɖe megbe la, etrɔ henɔ ɣe ƒe toɖoɖo kpɔm wònɔ gegem ɖe Miami dzi.
  
  
  * * * .
  
  
  Heheɖemegbe didia nɔ May ƒe luʋɔ ɖum. Nyɔnu si ɖoe kplikpaa eye wòdoa vevie nu ta la, ɣeyiɣi ɖesiaɖe si me wòwɔa naneke le o doa dziku nɛ, gake ne nɔvianyɔnu ƒe agbenɔnɔ le dadasɔ me la, egbãa eƒe gbɔgbɔ kloe.
  
  Gake fifia lala la wu enu. Mai Kitano te ɖe koklozimɔ si le Coconut Grove ŋu eye wòʋu kaba yi ŋkuléleɖenuŋuƒe si wòɖo ŋkeke si do ŋgɔ. Esi wòsusɔ gaƒoƒo geɖe be woaɖɔli wo nɔewo la, Mai va nɔ Cheesecake Factory ƒe ahadzraƒe si me kekeli mekɔ tututu o la me eye wòtsɔ eƒe akplo si me mɔ̃wo yɔ fũu la da ɖe kplɔ̃a dzi le eŋgɔ.
  
  Television-kpɔmɔ̃ siwo le fli me nɔ ɖiɖim le eƒe ta tame tẽ, eye woɖea kamedefefewɔƒe vovovowo ɖe go. Gbeɖiɖi le ahadzraƒea eye vovo menɔa ame ŋu o, gake naneke meli ne wotsɔe sɔ kple ameha si yɔ nuɖuɖudzraƒea ƒe mɔnu kple amedzrodzeƒea o. Mekpɔ nuɖuɖudzraƒe aɖe si amewo lɔ̃a nu le alea gbegbe kpɔ o.
  
  Ahadzrala la va tsɔ aŋekotoku aɖe da ɖe ahadzraƒea. Egblɔ kple ŋkumeʋuʋu be: "Mido gbe na mi ake." "Kpɔɖeŋu bubua?"
  
  Ŋutsu ma ke abe zã si va yi ene. Mai mehiã susuhenuwo aɖeke o. "Dzrae ɖo. Matsɔ tsi si le aŋetu me kple tii. Màte ŋu anɔ anyi aɖabaƒoƒo etɔ̃ kplim o, xɔ̃nye."
  
  Esi wòŋe aɖaba ƒu ahadzrala la ƒe ŋkumekpɔkpɔ dzi la, eyi edzi nɔ nu srɔ̃m tso mɔ si dzi woato age ɖe eme la ŋu. Ame gbogbo aɖewo me dzodzro nyuie zi ɖeka mesesẽ nɛ kpɔ o. Amewo nye nuwɔwɔ siwo ƒe numame le wo si. Wodina be yewoanɔ yewoƒe ƒuƒoƒoa me. Esiawo nye ame yeye siwo va siwo ŋu wòle be wòato ɣesiaɣi.
  
  Mai no eƒe tii henɔ ekpɔm. Dzidzɔ ƒe nɔnɔme kple nuɖuɖu viviwo ƒe ʋeʋẽ vivi aɖe nɔ anyi. Ɣesiaɣi si nuɖukplɔ̃dzikpɔla aɖe va to afima kple agba gã aɖe si le abe dzogoe ene si me agba gãwo kple ahanono yɔ fũu vaseɖe eƒe go kemɛ dzi la, esesẽna nɛ be wòalé ŋku ɖe ʋɔtruawo ŋu. Nukoko yɔ xɔa me fũ.
  
  Gaƒoƒo ɖeka va yi. Le ahadzraƒea ƒe nuwuwu la, ame tsitsi aɖe ɖeka nɔ anyi, eƒe ta ɖiɖi, nɔ biya pint ɖeka nom. Akogotsitsi ƒo xlãe abe gbeɖuɖɔ ene, henɔ nu xlɔ̃m amesiame tso afɔku ŋu. Eya koe nye nudzodzoevi si nɔ teƒe blibo sia. Le megbe nɛ tututu, abe ɖe wole gbe tem ɖe eƒe etɔxɛnyenye dzi ene la, Britaintɔ atsu kple asi aɖe bia tso nuɖukplɔ̃dzikpɔla aɖe si va yina si be wòaɖe foto wo esime wobɔbɔ nɔ anyi ɖekae, eye wotsɔ wo nɔewo ƒo xlã wo nɔewo. Mai se ŋutsu aɖe ƒe gbe si me dzidzɔ le be, "Ðeko míeva nya be míefɔ fu."
  
  Eƒe ŋkuwo medzudzɔ tsaglãla tsaglãla gbeɖe o. Ahadzrala la te ɖe eŋu zi geɖe, gake metsɔ nu bubu aɖeke vɛ o. Wonɔ bɔlƒoƒo ƒomevi aɖe ƒom le television dzi wɔnawo dzi.
  
  Mai lé akploa ɖe asi sesĩe. Esi dzesi si le eƒe telefon dzi ɖe ga enyi fia la, ekpɔ ŋutsu etɔ̃ siwo do awu ɣiwo ge ɖe nuɖuɖudzraƒea. Woto vovo abe Ƒudzisrafowo ene le sɔleme. Gã, eƒe abɔta keke. Kɔ ƒe nuŋɔŋlɔwo. Ta siwo wolũ. Mo sesẽ siwo meko alɔgbɔnu o.
  
  Kovalenko ƒe amewo nɔ afisia.
  
  Mai nɔ wo kpɔm wonɔ ʋuʋum, eye wòkpɔ ŋudzedze ɖe woƒe aɖaŋu ŋu. Amesiame bi ɖe dɔa me, gake ligi geɖe nɔ megbe nɛ. Eno eƒe tii mamlɛtɔ, ŋlɔ Chika ƒe mo sesĩe ɖe eƒe susu me, eye wòƒu du tso ahadzraƒea ƒe zikpui dzi. Etsɔ bɔbɔe bliboe ƒu du yi wo megbe, eye wòlé akploa ɖe eƒe afɔwo dzi.
  
  Elala.
  
  Le sɛkɛnd ɖeka megbe la, wo dometɔ ɖeka de dzesii. Alesi eƒe mo wɔ yaa la do dzidzɔ nɛ ŋutɔ. Wonya ŋkɔ nyui si le eŋu.
  
  "Afikae nɔvinyenyɔnu le?"
  
  Exɔ ɣeyiɣi kpui aɖe hafi woƒe nɔnɔme sesẽa gadze ake. Ðeka bia be: "Ðe mɔ̃ aɖe le asiwòa?"
  
  Ele be woaƒo nu sesĩe be woase wo nɔewo le amewo ƒe vava kple dzodzo ƒe toɣliɖeɖe ta, eye woyɔ wo be woava xɔ woƒe kplɔ̃wo.
  
  "Ẽ, ele asinye. Fia nɔvinyenyɔnum."
  
  Fifia ame siwo wobu fɔe la dometɔ ɖeka zi alɔgbɔnukoko dzi. Eko alɔgbɔnu be: "Azɔ esia, mate ŋu awɔe."
  
  Esi Kovalenko ƒe gbevuvi aɖe nɔ agbagba dzem be yeanɔ amehawo dome la, eɖe iPhone yeye aɖe eye wòƒo xexlẽdzesi aɖe. Mai se le eɖokui me be ame eve mamlɛawo nɔ ye kpɔm dũu esime wònɔ ekpɔm, eye anɔ eme godoo be enɔ alesi yeƒe nuwɔna ate ŋu anɔ la dzrom.
  
  Ne wowɔ nuvevi Chika la, matsɔ ɖeke le ameha la me o.
  
  Ɣeyiɣi siwo me dziɖeleameƒo nɔ la wu enu. Mai kpɔ nyɔnuvi dzetugbe aɖe wònɔ du dzi kple dzidzɔ ɖo ta cheesecakes ƒe ɖeɖefia gã aɖe gbɔ, eye edzilawo hã kplɔe ɖo kabakaba kple dzidzɔ nenema ke. Aleke gbegbe wogogo ku kple zitɔtɔe, ɖeko womete ŋu nya o, eye didi aɖeke menɔ Mai me be yeaɖe wo afia o.
  
  iPhone la gagbɔ agbe kple gbeɖiɖi sesẽ aɖe. Eku kutri be yeakpɔ screen sue la. Enye nusi me susu mele o. Le sɛkɛnd ʋɛ aɖewo megbe la, nɔnɔmetata si me mekɔ o la va ƒo ƒu tsɔ ɖe nɔvianyɔnu ƒe mo si woɖe kpuie fia. Chica nɔ agbe henɔ gbɔgbɔm, gake edze abe vɔvɔ̃ ɖoe ene.
  
  "Ne mi ame tsɛwo dometɔ aɖe wɔ nuvevii la..."
  
  "Ðeko nànɔ ekpɔm."
  
  Nɔnɔmetata la yi edzi nɔ bubum. Chica ƒe ŋutilã bliboa va dze ƒã, eye wòblae ɖe zikpui gã si wotsɔ ati wɔe la ŋu ale gbegbe be ƒã hafi wòte ŋu ʋãna. Mai ƒo aɖuwo. Fotoɖemɔ̃a yi edzi nɔ ʋuʋum le adzɔge. Ezãla la zɔ dzo le Chica to nudzraɖoƒe gã aɖe si me akaɖiwo le nyuie la me. Ɣeaɖeɣi la, wotɔ ɖe fesre nu eye woɖe nukpɔkpɔ si le gota la fiae. Enumake ekpɔ Miami ƒe xɔ siwo nye dzesi wu la dometɔ ɖeka dze sii, si nye Miami Tower, si nye dziƒoxɔ kɔkɔ etɔ̃ si wonya ɖe eƒe amadede siwo nɔa tɔtrɔm ɣesiaɣi ta. Le sɛkɛnd ʋɛ aɖewo megbe la, telefon la gatrɔ va nɔvianyɔnu gbɔ, eye aƒetɔa gadze megbedede gɔme ake vaseɖe esime wòtɔ mlɔeba.
  
  Kovalenko, si ƒoa nu wu ameawo gblɔ nɛ be: "Ele ʋɔtrua nu." "Ne ètsɔ mɔ̃a na mí la, ado. Ekema àte ŋu akpɔ afisi tututu wòle."
  
  Mai nɔ eƒe iPhone srɔ̃m. Ðe wòle be kaƒoƒoa nayi edzi hafi. Mesusu be enye nuƒoƒo si wolé ɖe mɔ̃ dzi o. Gakpe ɖe eŋu la, ekpɔe wòƒo xexlẽdzesia. Eye nɔvianyɔnu nɔ Miami godoo.
  
  Nyateƒee, woate ŋu awui ahasi hafi Mai te ŋu si le Kokoshnik gɔ̃ hã.
  
  "Mɔ̃, Aƒenɔ Kitano." Togbɔ be adzodala la ƒe gbe sesẽ hã la, bubu geɖe nɔ eme.
  
  Abe alesi wòle be wòanɔ ene.
  
  Mai Kitano nye dɔwɔla bibi aɖe, si nye Japantɔwo ƒe nyatakakaxɔƒe nyuitɔwo kekeake dometɔ ɖeka. Ele nɛ be wòabia eɖokui be aleke gbegbe Kovalenko di vevie be yeawɔ mɔ̃a hã. Ðe wògblẽ abe alesi wòdi be nɔvianyɔnu nagatrɔ ava enea?
  
  Mèƒoa roulette kple wò ƒomea o. Àgaxɔ wo eye àgaxɔ wo emegbe gɔ̃ hã.
  
  Mai tsɔ eƒe akploa. "Matsɔe ana wò ne edo go le ʋɔtrua nu."
  
  Ne ɖe ame bubu aɖee la, anye ne woate kpɔ be yewoaxɔe. Woate ŋu awɔ anyra le eŋu vie wu hafi. Gake wode asixɔxɔ woƒe agbe, gbevuvi siawo ŋu, eye wo katã woʋuʋu ta abe ame ɖeka ene.
  
  Amesi si iPhone le la ƒo nu ɖe nuƒomɔ̃a me. "Wɔe." Do go le gota."
  
  Mai nɔ ekpɔm nyuie esime nɔnɔmetata la nɔ ti kpom le gota, henɔ amewo ƒe susu hem ɖa le nɔvianyɔnu ŋu vaseɖe esime ga ʋɔtru aɖe si gbã la va dze le ŋkume. Emegbe, nudzraɖoƒe aɖe si dze abe ɖe wògblẽ ene ƒe gota gome le afi aɖe si hiã amadede kple ga gbadzɛdɔwɔla aɖe vevie.
  
  Fotoɖemɔ̃a gagbugbɔ yi megbe wu. Ablɔdziʋutɔɖoƒewo kple dzesi gã ɣi aɖe si dzi woŋlɔ ɖo be "Garage" va dze ƒã. Ʋu aɖe ƒe blukɔ dzĩ aɖe klẽ va yi. Mai se le eɖokui me be yeƒe dzimagbɔɖi te ƒoƒo, eye kasia fotoɖemɔ̃a trɔ susu yi xɔa dzi eye wògatrɔ ɖe ʋɔtrua ƒe ɖusime koŋ be yeaɖe dzesi xoxo aɖe si vuvu la afia.
  
  Xɔa ƒe xexlẽdzesi eye emegbe nyawo: Southeast 1st Street.Eƒe adrɛs nɔ esi.
  
  Mai tsɔ eƒe akploa ƒu gbe eye wòsi abe cheetah si dɔ le wuwum ene. Ameha la ƒu kplakplakpla le eŋgɔ. Esi wònya do go la, eƒu du yi atrakpui si te ɖe eŋu wu gbɔ, ti kpo to ʋuƒoa dzi, eye wòɖiɖi kple afɔ si dzi kakaɖedzi le abe afã ene. Edo ɣli eye amewo ti kpo ɖe axadzi. Eƒu du yi anyigba eye wòɖo ta ʋu si wòtɔ ɖe Grand Avenue nyuie la gbɔ.
  
  Trɔ dzodoƒe ƒe safuia. Metrɔ asi ƒe gear la ɖe gear me eye mezi accelerator la ɖe anyigba. Fiã rababa aɖewo le ʋuwo ƒe zɔzɔ me le Tigertail Avenue eye mehe ɖe megbe le afɔkua tsɔtsɔ me o. Esi wòtrɔ tasiaɖamfɔa la, etrɔ eƒe susu ƒe akpa etɔ̃ le ene me ɖe sat-nav la ŋu, eye wònɔ adrɛs la ŋlɔm, eye dzi nɔ ƒoƒom.
  
  Tɔdziʋukulaa kplɔe yi dzigbe gome 27 lia. Mɔ dzɔdzɔe aɖe si fia dziehe gome nɔ eŋgɔ, eye wòmia afɔti la ɖe modzakaɖebɔa dzi ŋutɔŋutɔ. Eƒe susu nɔ nu ŋu ale gbegbe be mebu nusi wòawɔ ne eva ɖo nudzraɖoƒea gɔ̃ hã ŋu o. Ʋu si nɔ ŋgɔ la melɔ̃ eƒe fefenyawo o. Ehe eɖokui do goe le eŋgɔ, eƒe megbekaɖiwo nɔ keklẽm. Mai ƒo megbefender la, si na ʋukulaa megate ŋu ɖu eɖokui dzi o eye wòɖo eƒe ʋua ɖe dzokeke siwo wotɔ ɖe fli me. Kekewo, gakukuwo kple ga kakɛwo dzo yi goawo katã me.
  
  Mai ɖe eƒe susu dzi kpɔtɔ. Fiasewo ƒe ŋgɔgbekpawo kple ʋuwo nɔ keklẽm to afima abe gli siwo me mekɔ o siwo me woɖea mɔ̃memi ƒe nukpɔkpɔ le ene. Ame siwo va yina la do ɣli ɖe eta. Eƒe afɔɖeɖe sesẽwo wɔ nuku na gasɔdola la ale gbegbe be eʋuʋu hege ɖe ʋu ƒe akaɖi aɖe gbɔ.
  
  Tɔdziʋukulaa kplɔe yi ɣedzeƒe gome, ɖo ta Flagler gbɔ. Dzesi la gblɔ nɛ be ava ɖo afima le miniti atɔ̃ megbe. Tɔmelãdzraƒea nɔ amadede vovovowo me le miame. Tug kabakaba aɖe eye wòkpɔ dzesi aɖe si dzi woŋlɔ ɖo be "SW1st Street".
  
  Le sɛkɛnd blaatɔ̃ megbe la, tɔdziʋukulaa ƒe Irelandgbe ɖe gbeƒãe be: èɖo afisi yim nèle.
  
  
  * * * .
  
  
  Fifia gɔ̃ hã la, Mai mewɔ afɔɖeɖe vevi aɖeke o. Eɖo ŋku edzi be yeado ʋua eye yeagblẽ safuiawo ɖe ŋgɔgbe tasiaɖamfɔa megbe le mɔzɔlawo ƒe akpa dzi. Eƒu du to mɔa dzi eye wòkpɔ dzesi si wòkpɔ ɣeyiɣi aɖee nye sia le fotoɖemɔ̃ si nɔ ʋuʋum la dzi.
  
  Fifia egbɔ ya be yeatsɔ gakpo awɔ nusi wòate ŋu ake ɖe eŋu. Emiã ŋku, egada asɔ, eye wòna vɔvɔ̃ kple dziku fa.
  
  Asiléƒea trɔ faa. Ezɔ to agbo la nu eye wòƒu du kabakaba yi miame. Naneke metrɔ o. Teƒea didi tso ʋɔtrua gbɔ va ɖo megbegli la gbɔ abe afɔ blaatɔ̃ ene eye wòkeke abe afɔ blaetɔ̃ ene. Xɔmenuwo menɔ afima o. Nɔnɔmetata aɖeke mele gliawo ŋu o. Vɔvɔli aɖeke mele fesreawo ŋu o. Akaɖi geɖe siwo le fli me siwo le keklẽm eye wole dzo dam la nɔ etame.
  
  Wogabla Chica ɖe zikpui aɖe si le xɔa ƒe megbe, eƒe ŋkuwo ʋuʋu eye wònɔ agbagba dzem be yeaʋuʋu. Eye edze agbagba, eme kɔ ƒã, be yeagblɔ nya aɖe na Mai.
  
  Gake Japantɔwo ƒe nyatakakaxɔla la nya nusi wòle be wòadi. Ede dzesi dedienɔnɔ ƒe fotoɖemɔ̃ blaeve vɔ afã siwo le teƒea katã eye wònya amesi nɔ ekpɔm enumake.
  
  Kovalenko ƒe nya.
  
  Nusi menya o enye nusitae? Ðe wònɔ mɔ kpɔm na fefe aɖe ƒomevia? Nuka kee wòɖanye o, enya ŋkɔ nyui si le Ʋufia la ŋu. Mawɔ nu kabakaba alo anɔ bɔbɔe o, si mebu bɔmb alo gas-go si woɣla ŋu o.
  
  Ðikeke mele eme o be avu ƒe afɔ si le xɔa ƒe nuwuwu, si le nɔvianyɔnu ƒe zikpui ŋgɔ tututu la ɣla nusi wɔ nuku nɛ ɖeka alo eve.
  
  Mai yi ŋgɔ blewuu, eƒe dzi dze eme be Chika gakpɔtɔ le agbe, gake le susu totro aɖeke me le ɣeyiɣi didi si Kovalenko ɖoe be esia nanɔ anyi ŋu o.
  
  Abe ɖe wòle eŋu ɖom ene la, gbe aɖe nɔ ɖiɖim tso nuƒomɔ̃ ɣaɣlawo me. "Mai Kitano ƒe nya! Wò ŋkɔ si ɖeke mesɔ kplii o." Kovalenko ye. "Mina míakpɔe ɖa be edze hã."
  
  Nɔnɔmetata ene do go tso avu ŋkuagbãtɔa ƒe afɔ megbe. Mai nɔ ŋku lém ɖe eŋu sɛkɛnd ɖeka, eye ƒã hafi wòte ŋu xɔ eƒe ŋkuwo dzi se, gake emegbe wozi edzi wòtsi tre esime amewulaawo dometɔ gbãtɔ ƒu du yi egbɔ.
  
  Eƒu du kabakaba, henɔ dzadzram ɖo ɖe afɔkpodzi si dzona ŋu, vaseɖe esime Mai ƒu du yi axadzi bɔbɔe eye wòwɔ afɔkpodzi si le tsatsam deblibo. Aʋawɔla gbãtɔa mu dze anyigba, eye eƒe mo wɔ yaa. Ʋu Fia la ƒe nukoko tso nuƒolaawo gbɔ.
  
  Fifia aʋawɔla evelia dze edzi, eye mena mɔnukpɔkpɔe be wòawu gbãtɔa nu o. Ŋutsua tsɔ chakram-si nye gakpo si ƒe gota le ɖaɖɛ abe lãgbalẽŋudɔwɔnu ene-trɔ ɖe eƒe asibidɛ ŋu eye wòko alɔgbɔnu esi wònɔ tetem ɖe eŋu.
  
  Mai tɔ vie. Ŋutsu sia bi ɖe dɔa me. Ewua ame. Ŋutete si le ame si be wòazã aʋawɔnu si me afɔku le alea bɔbɔe kakaɖedzitɔe la ƒo nu tso ƒe geɖe ƒe etsɔtsɔ sesẽe ŋu. Ate ŋu atsɔ chakram la aƒu gbe to eƒe asibidɛ ƒoƒo bɔbɔe me. Ewɔ kaba tsɔ nusiwo ate ŋu adzɔ la sɔ pɛpɛpɛ.
  
  Eƒu du yi egbɔ, eye wòtu eƒe didiƒe. Esi wòkpɔ eƒe asibidɛ wònɔ ʋuʋum la, ege ɖe ʋuʋudedi aɖe me, eye wòge ɖe aʋawɔnua ƒe akasa nu, eye wòtsɔ eƒe ta ƒu gbe ɖe megbe alesi wòate ŋui esime akplɔ vɔ̃ɖiawo nɔ ya si le etame la lãm.
  
  Eƒe ɖa ƒe ʋuƒo aɖe ge dze anyigba.
  
  Mai tsɔ afɔ ƒo aɖaŋudɔwɔla la gbã, eye wòtsɔ eƒe ŋusẽ katã ƒo eƒe klowo. Menye fifiae nye ɣeyiɣi si woatsɔ alé gamenɔlawo o. Le ɣlidodo si wòse eye wòse le eɖokui me siaa me la, ŋutsua ƒe klowo ƒo. Eƒe ɣlidodo do ŋgɔ na eƒe gege ɖe anyigba.
  
  Eyata ƒe geɖe ƒe hehexɔxɔ bu le ɣeyiɣi kpui aɖe ko me.
  
  Ŋutsu sia ƒe ŋkuwo ɖe nu geɖe fia wu ame ŋutɔ ƒe vevesese ko. Mai bia eɖokui ɣeyiɣi kpui aɖe be nukae ate ŋu anɔ Kovalenko dzi, gake emegbe aʋawɔla etɔ̃lia ge ɖe avuwɔwɔa me eye wòse le eɖokui me be gbãtɔa tso ɖe eƒe afɔwo dzi xoxo.
  
  Etɔ̃lia nye ame gã aɖe. Etu afɔ anyigba ɖo ta egbɔ abe dzata gã aɖe si le eƒe lã lénuwo yome tim ene, eye afɔ ƒuƒlu nɔ ƒoƒom ɖe kɔkrit la ŋu. Ʋufia la tsɔ ɣlidodo vovovowo de dzi ƒo nɛ eye emegbe wòko nu, eye wònye aɖaʋatɔ le eƒe nɔnɔme me.
  
  Mai kpɔe ŋkume tẽ. "Mehiã be nàwɔ esia o. Míegogo Kovalenko léle. Eye woɖe asi le ame siwo woɖe aboyoe ŋu."
  
  Ŋutsua he ɖe megbe vie. Kovalenko ƒo nu sesĩe le eƒe ta dzi. "Èna meʋuʋuna, Mai Kitano, meʋuʋuna le vɔvɔ̃ ta. Ƒe blaeve sɔŋ enye sia si menye glitoto ko, eye fifia mele nye ɖoɖoezizi me gblẽm le nye ŋutɔ nye nyawo nu. Aleke nàwɔ..." Etɔ vie. "Ðe ame aɖe si le abe wò ene sɔ kplim kpɔa?"
  
  Mai yi edzi nɔ ŋku lém ɖe aʋawɔla gã la ŋu. Ese le eɖokui me be amesi le megbe nɛ hã tɔ, abe ɖe wòle susu me ʋiʋlia me tsonu lalam ene.
  
  "Wᴐ avu!" Kasia Fia Ʋuʋudedi la do ɣli. "Miwɔ avu, ne menye nenema o la, mana woaɖe miaƒe lɔlɔ̃tɔwo ƒe ŋutigbalẽ agbagbee eye woana nuɖuɖu ƒumelãwo!"
  
  Afɔkua nye nu ŋutɔŋutɔ. Mai gɔ̃ hã te ŋu kpɔe. Ŋutsu gã la ƒu du va wɔ dɔ, eye wòƒu du yi egbɔ eye wòdo eƒe abɔwo ɖe enu. May gbugbɔ bu eƒe aɖaŋua ŋu. Miƒoe eye nàƒu du, ƒoe sesĩe eye nàgbãe sesĩe, eye emegbe nàdo le mɔa dzi. Ne anya wɔ la, zã eƒe lolome ɖe eŋu. Mai ɖe mɔ nɛ wòte ɖe eŋu, elabena enya be yeakpɔ mɔ be yeasi le ye ɖokui nu. Esi wòɖo egbɔ helé eƒe kukua la, nyɔnua nɔ eƒe asi me eye wòxatsa eƒe afɔwo.
  
  Eƒe ƒoƒo ɖe anyigba ƒe ɖiɖi nyrɔ Ʋu Fia la ƒe alɔgbɔnukoko si nye tagbɔsesẽ gɔ̃ hã.
  
  Aʋawɔla gbãtɔ ƒoe sesĩe azɔ, eye wòɖoe ɖe eƒe akɔta suea ŋu, eƒoe vevesesetɔe hafi Mai trɔ heʋuʋu, va do ɖe ŋutsu si woɖiɖi la megbe eye wòna teƒe aɖe eɖokui.
  
  Fifia Ʋufia la ɖe asi le ɣlidodo aɖe ŋu. "Lã nɔvianyɔnu ƒe ta si le fu ɖem nɛ!"
  
  Azɔ ŋutsu enelia do, eye wòtsɔ samurai yi ɖe asi. Ezɔ tẽ ɖo ta Chika gbɔ, eye wòsusɔ afɔ ade hafi wòawu eƒe agbe nu.
  
  Eye Mai Kitano nya be fifiae nye ɣeyiɣi si yeawɔ fefe nyuitɔ kekeake le yeƒe agbe me. Eƒe hehexɔxɔwo katã, eƒe nuteƒekpɔkpɔwo katã va ƒo ƒu le agbagbadzedze mamlɛtɔ si me mɔkpɔkpɔ bu ɖee be yeaɖe nɔvianyɔnu - si nye agbe kple ku ƒe nya.
  
  Sɛkɛnd ewo ƒe amenuveve kple tugbedzedze si wua ame alo vevesese si le bibim ƒe agbemeŋkekewo katã.
  
  Mai ti kpo ɖe amegã la ƒe akɔta si nɔ kpekpem la dzi, eye wòzãe abe afɔdzideƒe ene tsɔ tsɔ afɔkpodzi si dzona yi na aʋawɔla gbãtɔ. Ƒã hafi wòse dzidziƒoamea esi May ƒe afɔ si xɔ aƒe ɖe eƒe mo la gbã ƒu geɖe le eƒe mo, gake edze anyi abe kpekpeme kuku ene. Mai he ta ɖe megbe enumake eye wòmli, eye wòɖi sesĩe ɖe eƒe akɔta, gake eƒe titri ƒe sesẽme tsɔe to kɔkrit anyigba la dzi didiƒe ʋĩ le ɣeyiɣi sue aɖe ko me.
  
  Eɖi ɖe anyigba le adzɔge ʋĩ tso nɔvianyɔnu kple ŋutsu si lé yi la gbɔ.
  
  Gake le chakran la xa tututu.
  
  Le milisekɔnd ƒe ɖiɖiɖeme me la, etsɔ eƒe susu ɖo eƒe amenyenye ŋu, na eƒe luʋɔ fa, eye wòtrɔ, eye wòɖe asi le aʋawɔnu si wua ame la ŋu. Eɖe fli to yame, eƒe akplɔ si wua ame la nɔ keklẽm, eye wòtsɔ amadede dzĩ si tso May ŋutɔ ƒe ʋu me la nɔ fli me xoxo.
  
  Chakran la ƒo yivuwɔla la ƒe kɔ, eye wònɔ ʋuʋum. Ŋutsua dze anyi gbeɖiɖi aɖeke manɔmee, eye mese naneke kura o. Mese nusi ƒoe gɔme haɖe o. Yi la nɔ ɖiɖim ɖe anyigba.
  
  Ŋutsu gã la koe nye aʋawɔla si ate ŋu alé etɔ ɖe eŋu fifia, gake eƒe afɔ nɔ ƒoƒom esime wònɔ agbagba dzem be yeatsi tre. Anɔ eme be ede abi eƒe lãkusi ɖeka alo eve ŋu. Vevesese kple kpekpeɖeŋumanɔamesi ƒe aɖatsiwo nɔ sisim le mo nɛ, menye na eya ŋutɔ o, ke boŋ na eƒe ame veviwo. Mai tsɔ ŋkubiãnyawo kpɔ Chika eye wòzi eɖokui dzi be yeaƒu du ayi nɔvianyɔnu gbɔ.
  
  Ezã yi tsɔ lã kaawo, eye wònɔ aɖuwo ƒom esi wòkpɔ asibidɛ siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi kple ʋu ƒe ŋeŋe siwo avuwɔwɔ ɣesiaɣi hena vɛ. Mlɔeba la, eɖe gag la do goe le nɔvianyɔnu ƒe nu me.
  
  "Yi ɖa ƒuƒlu. Matsɔ wò."
  
  Ʋu Fia la dzudzɔ nukoko. "Dzudzɔe!" Edo ɣli ɖe aʋawɔla gã la ta. "Wɔe." Alo matsɔ nye asiwo awu srɔ̃wò!"
  
  Ŋutsu gã la do ɣli, henɔ agbagba dzem be yeatso ɖe eŋu eye wòdo eƒe abɔwo ɖe enu. Mai tɔ ɖe egbɔ. Egblɔ be: "Va kpli mí." "Wɔ ɖeka kpli mí." Kpe ɖe mía ŋu míatsrɔ̃ lã wɔadã sia."
  
  Mɔkpɔkpɔ klẽ ɖe ŋutsua ƒe mo hena ɣeyiɣi kpui aɖe. Eʋuʋu ŋku eye wòdze abe ɖe woɖe xexeame ƒe kpekpeme le eƒe abɔta ene.
  
  Ʋuʋudela Fia la gblɔ kple gbe sesẽ be: "Èyi kpli wo, eye aku."
  
  Mai ʋuʋu ta. "Egaku kokoko, ŋutsu. Hlɔ̃biabia ɖeka kolia si miakpɔe nye be miadze yonyeme."
  
  Ŋutsua ƒe ŋkuwo nɔ kuku ɖem. Mai susui hena ɣeyiɣi kpui aɖe be yeahe ye ɖokui ado goe kplii ŋutɔŋutɔ, gake emegbe ɖikeke ƒe alilikpowo trɔ gbɔ eye eƒe ŋkume ɖiɖi.
  
  "Nye mate ŋui o. Esi wògakpɔtɔ le agbe. Ðeko nyemate ŋui o ".
  
  Mai trɔ megbe, eye wògblẽe ɖi wòmlɔ afima. Eya ŋutɔ ƒe aʋawɔwɔwo nɔ esi wòawɔ.
  
  Fia si me Ʋu le la ɖo kaklã ƒe tu ɖee. "Si dzo, Mai Kitano. Wole gbeƒã ɖem nye aʋawɔwɔ. Eye agboawo le lalayem."
  
  
  TA ESIlia
  
  
  Ʋufia la ƒe asiwo ƒu du yi eƒe hɛa gbɔ. Wotsɔ aʋawɔnua ƒo ɖe kplɔ̃ si le eŋgɔ la dzi gbã. Etsɔe te ɖe eƒe ŋkuwo ŋu, henɔ akplɔ si ʋu ƒo ɖe eme la me dzrom. Agbe nenie wòtsɔ hɛ sia wu enu?
  
  Ðeka ɖeka, ŋkeke eve ɖesiaɖe, hena ƒe blaeve vɔ atɔ̃. Ne mede kura o la.
  
  Ne ɖeko be xotutua nanɔ yeye la, bubu kple vɔvɔ̃ nanɔ yeye.
  
  Egblɔ na eɖokui be: "Tsitretsiɖeŋula si dze alea." "Enye ŋukpe be ɣeyiɣi mele asinye magate ekpɔ ake o." Etso ɖe eƒe afɔwo dzi, nɔ hɛa ƒom blewuu, eƒe asike nɔ kekeli la ɖem fia esime wònɔ zɔzɔm.
  
  "Gake nye ɣeyiɣi si mawɔ nu la de kloe."
  
  Etɔ ɖe kplɔ̃a ƒe nuwuwu si tsi tre ɖe eŋu, afisi wobla nyɔnu aɖe si ƒe taɖa le ɣie ɖe zikpui aɖe ŋu le. Eƒe dzi megafa o xoxo. Enyɔ ŋu nɛ be wòalé ŋku ɖe eƒe ŋku dzĩwo, eƒe ŋutilã si le kɔkɔm kple eƒe nuyi siwo nɔ ʋuʋum la ŋu.
  
  Fia Ʋuʋudedi la tsɔ abɔta ƒo. "Mega tsi dzi o. Fifia nye mɔ̃ gbãtɔ le asinye, togbɔ be Kitano to ŋunye hã. Ele be srɔ̃wò natsɔ mɔ̃ evelia ana le fifia lɔƒo. Ne eva yi la, àdzo faa."
  
  "Aleke-aleke míate ŋu aka ɖe dziwò?"
  
  "Ame si ŋu bubu le menye. Aleae metsi agbe le nye sɔhɛmenɔɣi. Eye nenye be woabia nya le bubu ŋu..." Etsɔ akplɔ si ŋu ɖi le la fiae. "Ʋu geɖe wu nɔa anyi ɣesiaɣi."
  
  Ping aɖe si nu metsi o do tso eƒe kɔmpiuta ƒe screen dzi. Ezɔ yi afima eye wòzi abɔta ʋɛ aɖewo dzi. Eƒe aʋafia si tso Washington, DC, ƒe mo dze.
  
  "Míele nɔnɔme me, aƒetɔ. Taɖodzinua anɔ klalo le miniti ewo megbe."
  
  "Mɔ̃a nye nu vevitɔ. Ƒo nu bubu ɖesiaɖe ta. Ðo ŋku esia dzi".
  
  "Amega". Moa trɔ yi megbe be yeaɖe nukpɔkpɔ si kɔ wu afia. Woɖiɖi ŋku ɖe ʋutɔɖoƒea, gbeɖuɖɔwo yɔ fũ eye wogblẽe ɖi kloe. Nɔnɔmetata si le abe nuku ene la ɖe afɔzɔla aɖe si nɔ tsatsam le screen la tame kple Nissan blɔ aɖe si nɔ ʋu kum to agbo eve siwo wowɔna le wo ɖokui si me fia.
  
  "Ðe kuviawɔwɔ ma ɖa. Ate ŋu anye Kpovitɔwo."
  
  "Míelé ŋku ɖe eŋu, aƒetɔ. Azɔlizɔla koe wònye."
  
  Fia Ʋuʋudedi la se le eɖokui me be dziku nɔ dzidzim ɖe edzi vivivi le ye me. "Miɖe asi le eŋu. Biam ake eye maɖi wò ƒomea agbagbee."
  
  Ðeko ŋutsu sia wɔ dɔ nɛ. Gake ŋutsu sia nya nusi Dmitry Kovalenko te ŋu wɔna. Nya bubu aɖeke magblɔmagblɔe la, eɖo taɖodzinu eye wòda tu aƒemanɔsitɔa ɖe ta. Ʋufia la ko alɔgbɔnu esi wòkpɔ teƒe doviviti aɖe dze kaka gɔme le teƒe si wotsɔ kɔkrit tu ƒuƒlu la.
  
  "Aɖabaƒoƒo atɔ̃ susɔ hafi dzesia naɖo."
  
  Ʋu Fia la tsɔ ŋku ɖe nyɔnua ŋu. Enye eƒe amedzro ɣleti geɖe. Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Agbalẽŋlɔla srɔ̃ menye fetu sue aɖeke o. Jonathan Gates nɔ ga gbogbo aɖe xe ge ɖe eƒe dedienɔnɔ ta.
  
  "Aƒetɔ, Gates wu eƒe ɣeyiɣi mamlɛa."
  
  Le nɔnɔme bubu ɖesiaɖe me la, Ʋu Fia la azã eƒe hɛ fifia hafi. Tɔtɔ aɖeke meli o. Gake mɔ̃ evelia nɔ vevie na eƒe ɖoɖowo, togbɔ be menye nu vevi aɖeke o hã. Efɔ satelait-telefon si mlɔ kɔmpiutaa xa eye wòƒo xexlẽdzesi aɖe.
  
  Meɖo toe wònɔ ɖiɖim henɔ ɖiɖim. "Edze abe srɔ̃wò metsɔ ɖeke le wò dedienɔnɔ me o ene, Aƒenɔ Gates." Ʋu Fia la ƒo eƒe nuyiwo wòzu nane abe alɔgbɔnukoko ene. "Alo ɖewohĩ exɔ ɖe teƒewò xoxo, hmm? Amerika dunyahela siawo..."
  
  Klik aɖe ɖi, eye gbe si vɔvɔ̃ ɖo la va ɖo eŋu mlɔeba. "Ɛ̃?"
  
  "Mele mɔ kpɔm be èle kplikplikpli eye be mɔ̃a le asiwò, xɔ̃nye. Ne menye nenem o la..."
  
  Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Dɔdzikpɔla ƒe gbe te ɖe edzi vaseɖe afi aɖe. Egblɔ be: "United States medea ta agu na ŋutasẽlawo o," eye edze ƒã be nya mawo bu eƒe dzi kple luʋɔ geɖe. "Womawɔ ɖe wò didiwo dzi o."
  
  Ʋu Fia la bu Dzomavɔ ƒe Agbowo kple nusiwo le wo godo ŋu. "Ekema ɖo to srɔ̃wò wòaku le vevesese me, Gates. Nyemehiã mɔ̃ evelia na afi si yim mele o."
  
  Esi Ʋu Fia la kpɔ egbɔ be mɔ̃a gakpɔtɔ le ʋuʋu ɖi la, ekɔ eƒe hɛa ɖe dzi eye wòdze eƒe amewuwu ƒe susumesusu ɖesiaɖe wɔwɔ gɔme.
  
  
  TA EWOlia
  
  
  Hayden Jay dzo le eƒe kɔmpiuta gbɔ esime eƒe asitelefon ɖi. Ben kple Karin nɔ vovom nɔ Kapitan Cook ƒe ƒudzimɔzɔzɔwo fɔfɔ ɖe tsitre, eye vevietɔ esiwo ku ɖe Hawaii Ƒukpowo ŋu. Edze abe Cook, togbɔ be wonyae le afisiafi be enye anyigbayeyedila xɔŋkɔ aɖe hã la, enye ŋutsu si si ŋutete geɖe le. Enye ƒudzimɔzɔla xɔŋkɔ kple anyigbatata bibi aɖe hã. Ŋutsu si wɔ nusianu ƒe nɔnɔmetata, eŋlɔ anyigba siwo tso New Zealand va ɖo Hawaii ɖi eye wonyae wu be eɖi zi gbãtɔ le Hawaii, teƒe si wòtsɔ ŋkɔ na be Sandwich Ƒukpowo. Kpememea gakpɔtɔ le du si nye Waimea, Kauai, me abe teƒe si wòdo goe zi gbãtɔ le ƒe 1778 me ƒe ɖaseɖiɖi ene.
  
  Hayden trɔ megbe esi wòkpɔ be ame si ƒo ka na ye lae nye yeƒe dɔtɔ Jonathan Gates.
  
  "Ẽ, aƒetɔ?"
  
  Gbɔgbɔ si nɔa anyi ɣeaɖewoɣi koe woate ŋu ase tso eƒe nuwuwu kemɛ. Eyi fesre nu. "Àte ŋu ase nye nyawoa? Amega?"
  
  Womeƒo nu tso esime wòka mo nɛ kple nu o. Hayden se le eɖokui me be kakaɖedzi mele ye ŋu vie o.
  
  Wose Gates ƒe gbe mlɔeba. "Wowui. Aɖaʋatɔ mawo wui."
  
  Hayden nɔ ŋku lém ɖe fesre nu, eye mekpɔ naneke o. "Nukae wowɔ?"
  
  Le megbe nɛ la, Ben kple Karin trɔ, eye eƒe gbeɖiɖi na wovɔ̃.
  
  "Wokplɔ srɔ̃nye Hayden. Ɣleti aɖewoe nye esi va yi. Eye le zã si va yi me la, wowui. Elabena nyemaxɔ woƒe sededewo o."
  
  "Ao. Mete ŋu-"
  
  "Ɛ̃". Gates ƒe gbe ʋuʋu esi wòdze ƒã be eƒe adrenaline si me whisky le la te ɖeɖeɖa. "Ema menye nusi ŋu nètsi dzi ɖo o, Jay, srɔ̃nye. Nye-menye dulɔlɔ̃la ɣesiaɣi, eyata Dukplɔla la va nya le gaƒoƒo ʋɛ aɖewo ko me tso esime wokplɔe dzoe. M"le tsia dzi..." Etɔ vie. "Dulɔlɔ̃tɔ".
  
  Hayden menya nya si wòagblɔ kura o. "Nukatae nàgblɔe nam fifia?"
  
  "Be maɖe nye afɔɖeɖe siwo kplɔe ɖo me."
  
  "Ao!" Hayden do ɣli, eye wòƒo fesrea le vɔvɔ̃ kpata me. "Màte ŋu awɔ esia o! Taflatsɛ!"
  
  "Gbɔdzi ɖi. Nyemeɖoe be mawu ɖokuinye o. Gbã la, makpe asi ɖe hlɔ̃biabia Sara ŋu. Ewɔ nuku ŋutɔ, alo?
  
  "Nu ka?"
  
  "Fifia menya alesi Matt Drake se le eɖokui me."
  
  Hayden miã ŋku, gake aɖatsi gakpɔtɔ nɔ gegem le mo nɛ. Kennedy ƒe ŋkuɖodzinyawo nɔ bubum le xexeame xoxo, dzi si yɔ fũ kple dzo tsã la trɔ zu zã mavɔ fifia.
  
  "Nukatae nàgblɔe nam fifia?" Hayden gbugbɔ gblɔe ake mlɔeba.
  
  "Be woaɖe eme." Gates tɔ vie, emegbe wògblɔ be, "Nɔvinyɔnu sue aɖe le Ed Boudreau si. Mele nyatakakaawo ɖom ɖe mi. Wɔe-"
  
  Hayden ƒe mo wɔ yaa ale gbegbe be etso agbalẽŋlɔla la ƒe nyawo me hafi wòte ŋu yi edzi. "Èka ɖe edzia?"
  
  "Wɔ nu sia nu si nàte ŋui, be nàwu ame manyanu sia nu."
  
  Fli la yi kuku. Hayden se e-mail aɖe ƒe ɖiɖi le eƒe telefon dzi. Metɔ o, etrɔ sesĩe hedo go le xɔa me, eye wòŋe aɖaba ƒu Ben Blake kple nɔvianyɔnu ƒe mo si tsi dzimaɖi dzi. Ezɔ yi Kinimaki ƒe nudzraɖoƒe suea gbɔ eye wòkpɔe wònɔ koklolã si wotsɔ chorizo-mi ɖam.
  
  "Afikae Alicia le?"
  
  "Etsɔ la, woɖe asi le eƒe mɔɖegbalẽa ŋu." Hawaiitɔ gã la ƒe nyawo tro.
  
  Hayden ƒo eɖokui ɖe eŋu wu. "Mèganye bometsitsi fucking o. Mí ame evea siaa míenya be mehiã be woaxɔ mɔɖegbalẽ o. Ekema, afikae Alicia le?"
  
  Kinimaki ƒe ŋkuwo ʋuʋu, eye wònɔ ŋku lém ɖe agbaawo ŋu. "Hmm, miniti ɖeka. Makpɔe. Ao, esea nu gɔme akpa na ema. Mawᴐe-"
  
  "Ðeko nàƒo ka nɛ." Hayden ƒe dɔgbo ʋuʋu esi wògblɔ nya mawo ko, eye yibɔ xɔ eƒe luʋɔ. "Gblɔ nɛ be wòate ɖe Drake ŋu. Nusi wòbia la su esi. Míele nu gblẽm le ame maɖifɔ aɖe ŋu be míaxɔ nyatakaka."
  
  "Nɔvinyɔnu Boudreau?" Edze abe Kinimaka ɖa wu alesi wònɔna ɖaa ene. "Ðe ɖeka le esi nyateƒea? Eye Gates de asi ete?"
  
  Hayden tutu eƒe ŋkuwo be: "Wò hã àwɔe, ne ɖeko ame aɖe wɔ funyafunya srɔ̃wò hewui."
  
  Kinimaka ɖu esia le ɖoɖoezizi me. "Eye esia ɖea mɔ na CIA hã be wòawɔ nenema ke ɖe Amerika dukɔmevi aɖe hã ŋua?"
  
  Hayden gblɔ be: "Emae nye ema fifia." "Míele aʋa wɔm."
  
  
  TA WUIɖekɛlia
  
  
  Matt Drake dze egɔme kple nu xɔasiwo. Johnnie Walker Black ƒe aŋetu la nɔ ame kpem eye medze abe ɖe wòvuvu akpa ene o.
  
  Ðewohĩ nane si nyo wu ana eƒe mo naɖo ŋku edzi kabaa? Fifia ya, le eƒe drɔ̃e me la, ɖe wòaɖee ŋutɔŋutɔ abe alesi wòdo ŋugbe ɣesiaɣi enea?
  
  Woyi edzi nɔ didia dim.
  
  Whisky la fiã. Enumake eɖe tsi le glass la me. Egade eme ake. Eʋli vevie be yeƒe susu nanɔ nu ŋu. Enye ŋutsu si kpena ɖe ame bubuwo ŋu, amesi dzi wokana ɖo, amesi nɔa tsitre be woabu akɔnta le eŋu eye meɖia gbɔ ame aɖeke gbeɖe o.
  
  Gake edo kpo nu le Kennedy Moore dzi. Eye do ŋgɔ na ema la, edo kpo Alison. Eye edo kpo wo vi si le dɔme, si nye vidzĩ si ku hafi mɔnukpɔkpɔ su esi gɔ̃ hã be wòanɔ agbe.
  
  Johnnie Walker, abe aŋetu bubu ɖesiaɖe si wòte kpɔ va yi ene, na mɔkpɔkpɔbuɖeame gasẽ ɖe edzi. Enya be esia ava eme. Edi be wòave ye. Edi be wòatso vevesese ƒe akpa aɖe le yeƒe luʋɔ me.
  
  Vevesese nye eƒe dzimetɔtrɔ.
  
  Ekpɔ nu to fesre nu. Ekpɔ megbe, ƒuƒlu, mekpɔa nu o eye seselelãme aɖeke mele eŋu o - ɖiƒoƒo yibɔ, abe eya ke ene. Nyatakaka yeye siwo tso May kple Alicia gbɔ va nɔ ʋɛm ɖe edzi. Kaƒoƒo siwo tso exɔlɔ̃ siwo le SAS gbɔ yi edzi nɔ vavam ɖe game dzi.
  
  Ʋu Fia la wu Ben dzilawo ŋkeke ʋɛ aɖewoe nye esi va yi. Wonɔ dedie. Womenya afɔkua gbeɖe o, eye Ben hã manya alesi gbegbe wogogo Ʋufia ƒe hlɔ̃biabia ƒe futɔwoe gbeɖe o.
  
  Eye CIA dɔwɔla siwo nɔ Blake ƒomea dzɔm hã menya o. SAS la mehiã be woade dzesii alo aƒo akɔta o. Ðeko wowu dɔa nu eye woyi dɔ si kplɔe ɖo dzi.
  
  Hadzidzi aɖe si ʋãa ame la dze ɖiɖi gɔme. Hadzidzia ʋãa ame abe alesi wònya kpɔ ene - 'My Immortal' si Evanescence kpa - eye wòɖo ŋku nusianu si wòbu kpɔ dzi nɛ.
  
  Esiae nye eƒe kaƒoƒo. Enɔ tsatsam le agbalẽawo ŋu tɔtɔ vie, gake mlɔeba la, eto telefon dzi.
  
  "Ɛ̃?"
  
  "Hayden ye nye esia, Matt."
  
  Ebɔbɔ nɔ anyi dzɔdzɔe vie. Hayden nya nu tso aʋadziɖuɖu siwo wòwɔ nyitsɔ laa ŋu gake etiae be yeaŋe aɖaba aƒu wo dzi. Alicia ye nye woƒe domedometɔ. "Nukae dzɔ? Ben-?" Mete ŋu kplɔ eɖokui gɔ̃ hã vɛ be yeagblɔ nya mawo o.
  
  "Ele OK." Míele nyuie. Gake nane dzɔ."
  
  "Èke ɖe Kovalenko ŋua?" Dzimagbɔɖi lã ahatsunono ƒe ahomya abe akaɖi si le keklẽm ene.
  
  "Ao, menye haɖe o." Gake nɔvinyɔnu aɖe le Ed Boudreaux si ya. Eye míexɔ mɔɖeɖe be míakplɔe ava afisia."
  
  Drake bɔbɔ nɔ anyi, eye wòŋlɔ whisky la be. Fuléle kple dzomavɔ tɔ dzo dzesi eve ɖe eƒe dzi me. "Menya nusi tututu mawɔ."
  
  
  TA WUIEVELIA
  
  
  Hayden dzra eɖokui ɖo ɖe nusi gbɔna dzɔdzɔ ge ŋu. Eƒe CIA-dɔ bliboa medzrae ɖo ɖe nɔnɔme sia ŋu o. Wowu Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Dɔdzikpɔla srɔ̃. Dukɔwo dome ŋɔdzinuwɔla aɖe si lé ame sesẽwo ƒe ƒometɔwo ƒe xexlẽme si womenya o aboyoe.
  
  Ðe dziɖuɖua nya amesiwo katã kpɔ gome le emea? Gbɛɖɛ. Gake àte ŋu aka ɖe edzi be wonya nu geɖe wu alesi woɖe mɔ ɖe eŋu kpɔ.
  
  Edze abe enɔ bɔbɔe wu ene esime wòŋlɔ ŋkɔ zi gbãtɔ. Ðewohĩ nuwo nɔ bɔbɔe wu ɣemaɣi, do ŋgɔ na September 11. Ðewohĩ le fofoa, James Jay, si nye dɔwɔla si ŋu nya wogblɔna le xotutu me si wòdi vevie be yeasrɔ̃ la ƒe ŋkekeawo me la, nuwo nɔ yibɔ kple yevu.
  
  Eye nublanuimakpɔmakpɔ.
  
  Enye nugbɔ ɖaɖɛ aɖe. Wowɔ aʋa si wowɔ kple Ʋufiaa le ɖoƒe geɖe, gake etɔ ate ŋu anye esi dzi ŋɔ wu eye wòkpɔ dzidzedze wu vaseɖe fifia.
  
  Ame siwo nɔ eƒe akpa dzi ƒe amenyenye vovovoawo na wòkpɔ viɖe. Gates de dzesi esia gbã. Esia tae wòɖe mɔ na wo be woawɔ woawo ŋutɔ ƒe numekuku le nya ɣaɣla si ƒo xlã Bermuda Dzogoe Etɔ̃lia ŋu ɖo. Gates dze aɖaŋu wu alesi wòsusui kpɔ. Enumake ekpɔ viɖe si amenyenye siwo to vovo abe Matt Drake, Ben Blake, May Kitano kple Alicia Miles ene nana. Ekpɔ ŋutete si le eƒe ƒuƒoƒoa ŋu. Eye wòƒo wo katã nu ƒu ɖekae.
  
  Si nya nu.
  
  Etsɔme ƒe ƒuƒoƒoa?
  
  Fifia ŋutsu si bu nusianu la di be woadrɔ̃ ʋɔnu dzɔdzɔe na ŋutsu si wu srɔ̃a ŋutasesẽtɔe alea gbegbe.
  
  Hayden te ɖe Boudreaux ƒe gaxɔa ŋu. Adzɔha si nye laconic la tsɔ eƒe asi siwo wobla ɖe eŋu la kpɔe kuviatɔe.
  
  "Mate ŋu akpe ɖe ŋuwò, Agent Jay?"
  
  Hayden matsɔe ake eɖokui gbeɖe ne ɖe megadze agbagba ake o. "Gblɔ afisi Kovalenko le na mí, Boudreau. Ðeko nàtsɔe ana eye nu sia nu awu enu." Ekeke eƒe abɔwo ɖe enu. "Mebe, menye abe ɖe wògblɔa nya aɖe tso ŋuwò ene o."
  
  "Ðewohĩ enya." Boudreau trɔ eƒe ŋutilã eye wòƒu du tso aba dzi. "Ðewohĩ menya o. Ðewohĩ kaba akpa be woagblɔe, alo?"
  
  "Nukae nye eƒe ɖoɖowo? Nukae nye Dzomavɔ ƒe Agbo sia?
  
  "Ne ɖe menyae..." Boudreaux ƒe mo ɖe alɔgbɔnukoko si le kplɔ̃ɖoƒe ƒumelã si woyɔna be shark ƒe alɔgbɔnukoko fia.
  
  "Èwɔe nenema vavã." Hayden gakpɔtɔ nye nyateƒenya ŋutɔ. "Mele mɔnukpɔkpɔ mamlɛtɔ sia nam wò."
  
  "Mɔnukpɔkpɔ mamlɛtɔa? Èle tu dam ɖe dzinyea? Ðe CIA-ha la va kpɔ nuvɔ̃ viviti siwo wòle be woawɔ hafi anɔ fefea me la dze sii mlɔebaa?"
  
  Hayden tsɔ abɔta ƒoe. "Ɣeyiɣi kple teƒe li na esia."
  
  "Godoo. Mate ŋu ayɔ teƒe geɖewo ŋkɔ." Boudreau ɖu fewu le eŋu, eye tagbɔsesẽ nɔ keklẽm to aɖuɖɔ si wotsɔ ƒu gbe me. "Naneke meli si nàte ŋu awɔ nam o, Dɔwɔla Jay, si ana made ame aɖe si ŋu ŋusẽ le abe Ʋufia la ene asi o."
  
  "Enyo..." Hayden zi eɖokui dzi be yeako alɔgbɔnu. "Emae na míebu tame, Ed." Etsɔ dzidzɔ kpe ɖe eƒe gbe ŋu. "Naneke mele asiwò le afisia o, ŋutsu. Naneke o. Eye ke hã màkɔe ɖi o. Ènɔa anyi ɖe afima, nɔa nu gblẽm, eye nèlɔ̃na ɖe nyataƒoƒoa dzi kple dzidzɔ. Abe ame manyanu blibo ene. Abe amesi bu ene. Abe Anyiehetɔwo ƒe nya ƒaƒã aɖe ene." Hayden tsɔ eƒe ŋutete katã nae.
  
  Boudreaux ƒe nu wɔ fli ɣi aɖe si me ʋuʋudedi le.
  
  "Ŋutsu si na tae nènye. Quirk ƒe nuwɔna. Vɔsa. Ŋusẽmanɔamesi."
  
  Boudreau ʋu yi egbɔ.
  
  Hayden te eƒe mo ɖe ʋuƒoawo ŋu, nɔ fewu ɖum le eŋu. "Fucking flaccid dick."
  
  Boudreau da atam, gake Hayden trɔ ɖe megbe kabakaba wu, eye wògazi eɖokui dzi kokoko be wòako alɔgbɔnu. Eƒe asibidɛ si le gakpoa ƒoƒom ƒe ɖiɖi nɔ abe atamkaka xɔdzo aɖe le mo ene.
  
  "Eyata míebia mía ɖokui be. Nukae nana ŋutsu si le abe wò ene, si nye asrafo, zua hamevi si gbɔdzɔ?"
  
  Fifia Boudreau tsɔ ŋku siwo se nu gɔme vivivi kpɔe.
  
  "Ema koe nye ema". Hayden srɔ̃e. "Èɖo afima, alo? Eŋkɔe nye Maria, alo?"
  
  Boudreau tsɔ dziku si womate ŋu agblɔ o la tu ʋuƒoawo.
  
  Hayden ƒe ɣeyiɣia de be wòako alɔgbɔnu. "Abe alesi megblɔe xoxo ene." Ŋusẽmanɔamesi."
  
  Etrɔ ɖe megbe. Woƒã nukuawo. Duƒuƒu kple ŋutasẽnuwɔwɔ ŋue wòku ɖo. Ed Boudreau magbã gbeɖe le nɔnɔme siwo sɔ me o. Gake fifia...
  
  Kinimaka ƒo TV la nu ƒu, si wobla ɖe zikpui aɖe ŋu ale be adzɔha la nate ŋu akpɔe. Dzimaɖitsitsi si nɔ ŋutsua ƒe gbe me dze ƒã, togbɔ be edze agbagba be yeaɣlae hã.
  
  "Nukae nye dzomavɔ si mi amewo miele agbagba dzem be yewoaɖe ɖa?"
  
  "Yi edzi nànɔ ŋku lém ɖe eŋu, ame manyanu." Hayden na eƒe gbe ɖi abe ɖeko megatsɔ ɖeke le eme o ene. Kinimaka ʋu TV la.
  
  Boudreaux ƒe ŋkuwo ʋuʋu. Egblɔ kpoo kple eƒe nuyiwo ko be: "Ao." "Oo, ao".
  
  Hayden do go eƒe ŋkume kple alɔgbɔnukoko si dzi woate ŋu axɔ ase keŋkeŋ. "Míele aʋa wɔm, Boudreau. Ègadi kokoko be yeaƒo nu oa? Tia fucking appendage aɖe."
  
  
  * * * .
  
  
  Matt Drake kpɔ egbɔ be fotoɖemɔ̃a le teƒe si wòle nyuie hafi ge ɖe fotoɖemɔ̃a me. Wohe balaclava yibɔa ɖe eƒe mo dzi be wòawɔ dɔ wu be wòatsɔ aɣla eɖokui, gake tuɖedziwu si wòdo kple aʋawɔnu si wòtsɔ la na nyɔnuvia ƒe nɔnɔmea ƒe vevienyenye dze ƒã keŋkeŋ.
  
  Nyɔnuvia ƒe ŋkuwo nye mɔkpɔkpɔbuɖeame kple vɔvɔ̃ ƒe tawo. Menya nusi wòwɔ o. Nyemenya nusita wohiãe o. Menya nusi nɔviaŋutsu wɔna tsɔ kpɔa eƒe agbemenuhiahiãwoe o.
  
  Drake susui be Maria Fedak meɖi fɔ o, ne ame aɖe meɖi fɔ le ŋkeke siawo me o. Wolée le vome, dzɔgbevɔ̃e lée le ɖɔ si kaka ɖe xexeame katã si nɔ ɣli dom henɔ ʋuʋum kple ku, dzimaɖitsitsi kple fuléle.
  
  Drake tɔ ɖe egbɔ, eye wòtsɔ hɛ nɔ eƒe ɖusibɔ me, eye evelia nɔ tu la ŋu bɔbɔe. Meganɔ vevie nɛ be nyɔnua meɖi fɔ o. Enye hlɔ̃biabia, menye esi mede nenema o. Agbe si woatsɔ awɔ agbe ɖeka.
  
  Elala dzigbɔɖitɔe.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden gblɔ be: "Maria Fedak. "Nɔviwònyɔnue wònye, eɖe srɔ̃, Aƒetɔ Boudreau. Nɔviwònyɔnu, ame si ŋlɔa nu be, Aƒetɔ Mercenary. Vɔvɔ̃ ɖo nɔviwònyɔnu, Aƒetɔ Amewula. Menya amesi nɔviaŋutsu nye alo nusi wòwɔna edziedzi o. Gake enya wò ŋutɔŋutɔ. Enya nɔviŋutsu lɔ̃ame aɖe si va srãnɛ kpɔ zi ɖeka alo zi eve le ƒea me tsɔa aʋatso ŋutinyawo kple nunana siwo ŋu wobu nyuie na viawo. Gblɔe nam, Ed, ɖe nèdi be woatsi vidada manɔmeea?"
  
  Boudreaux ƒe ŋkuwo nɔ ʋuʋum. Eƒe vɔvɔ̃ amama nu sẽ ale gbegbe be le nyateƒe me la, Hayden se veve ɖe enu. Gake menye fifiae nye ɣeyiɣia o. Nɔvianyɔnu ƒe agbenɔnɔ nɔ dadasɔ me vavã. Esia tae wotia Matt Drake, ɖeka, be wòanye amedzroxɔla.
  
  "Maria" si nye "Maria". Nya la do tso eme, nublanuitɔe eye mɔkpɔkpɔ bu ɖee.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake mete ŋu kpɔ nyɔnuvi si vɔvɔ̃ ɖo la kura o. Ekpɔ Kennedy wòku le eƒe akɔnu. Ekpɔ Ben ƒe asi siwo ʋu yɔ fũu la. Ekpɔ Harrison ƒe mo si ɖi fɔ.
  
  Gake vevietɔ wu la, ekpɔ Kovalenko. Ʋufia, si nye susuŋutinunyala la, nye ŋutsu si le ƒuƒlu eye seselelãme aɖeke mele esi o ale gbegbe be mate ŋu anye naneke wu ame kuku si wogagbɔ agbe o. Zombie ƒe ŋkɔ. Ekpɔ ŋutsua ƒe mo eye wòdi be yeaƒo agbea le nusianu si ƒo xlã ye me.
  
  Eƒe asiwo do ɖe nyɔnuvia gbɔ eye wòtu ɖe eƒe ŋɔti ŋu.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden blu ɖe ŋkuléleɖenuŋumɔ̃a ŋu. Drake nɔ nuwo wɔm kabakaba. Ɣeyiɣi kura menɔ Boudreau si wòaɖe asi le nyaa ŋu o. Kinimaka ɖe afɔ ɖe eŋu, enye domenɔla dɔmenyotɔ ɣesiaɣi, gake Alicia Miles hee ɖe megbe.
  
  "Ame aɖeke meli o, amegã. Na fifi ame manyanu siawo. Naneke mele wo si o negbe ku ko."
  
  Hayden zi eɖokui dzi be yeaɖu fewu le Boudreaux ŋu abe alesi wòɖo ŋku edzi be eɖu fewu le eŋu esime wòɖe gbe be woawu yeƒe amewo ene.
  
  "Èle ɣli dom, Ed, alo ɖe nèdi be yeanya alesi wowɔa sushi le Eŋlisiawo mea?"
  
  Boudreaux tsɔ amewuwu ƒe ŋkumekpɔkpɔ kpɔe. Aɖuɖɔ sue aɖe nɔ sisim tso eƒe nu ƒe dzogoe dzi. Eƒe seselelãmewo nɔ edzi ɖum, abe alesi wònɔ esime wòse le eɖokui me be amewuwu aɖe gogo ene. Hayden medi be wòaxe mɔ ɖe ye ɖokui nu tso egbɔ o.
  
  Alicia te ɖe ahadzraƒeawo ŋu xoxo. "Ède se be woawu nye ahiãvi. Ele be wòadzɔ dzi na wò be Drake ye le dicing la wɔm ke menye nyee o. Anye ne mana nyɔnuvi ma kpe fu ɣeyiɣi didi wu zi gbɔ zi eve hafi."
  
  Boudreau lé ŋku ɖe ɖeka ŋu yi bubu dzi. "Enyo be mi ame evea siaa miakpɔ egbɔ be nyemado le afisia gbeɖe o. Meka atam be matso mi ame evea kakɛkakɛ."
  
  "Dzrae ɖo." Hayden nɔ ekpɔm esime Drake nɔ Maria Fedak ƒe kɔ ƒom. "Ɣeyiɣi boo aɖeke mele esi o."
  
  Boudreau nye ame sesẽ aɖe eye eƒe mo tu. "CIA mawɔ nuvevi nɔvinyenyɔnu o. Enye United States dukɔmevi."
  
  Fifia Hayden xɔe se vavã be le nyateƒe me la, aɖaʋatɔa mexɔe o. Egblɔ kple ɣli be: "Se nye nya, wò tagbɔsesẽtɔ." "Míele aʋa wɔm. Ʋu Fia la wu Amerikatɔwo le Amerikatɔwo ƒe anyigba dzi. Ekplɔ ame gbogbo aɖewo dzoe. Ame gbogbo aɖewo.Edi be yealé dukɔ sia ɖe tafe. Metsɔa ɖeke le eme na wò alo nɔviwònyɔnu si ʋẽna lilili o!"
  
  Alicia ƒo nu nane le eƒe tomeka me. Hayden se mɔfiameawo. Kinimaka hã wɔ nenema ke.
  
  Nenema kee Drake hã le.
  
  Eɖe asi le nyɔnua ƒe kɔ ŋu eye wòhe tu la do goe le eƒe kotoku me.
  
  Hayden ƒo eƒe aɖuwo sesĩe ale gbegbe be lãmeka siwo ƒo xlã eƒe tagbɔ do ɣli. Eƒe dɔgbo ƒe dzɔdzɔmeŋutete na wòdo ɣli kloe hegblɔ nɛ be wòadzudzɔ. Eƒe susu me mekɔ o sɛkɛnd ɖeka, gake emegbe eƒe hehexɔxɔa dze egɔme, eye wògblɔ nɛ be esiae nye mɔnukpɔkpɔ nyuitɔ kekeake si le wo si be woadi Kovalenko.
  
  Agbe ɖeka be woaɖe ame alafa geɖe alo esi wu nenema.
  
  Boudreau de dzesi seselelãmewo ƒe fefe le eƒe mo eye kasia wòkpɔ eɖokui le ahadzraƒeawo, kakaɖedzi le eŋu, edo asi ɖa henɔ ɣli dom.
  
  "Mègawɔ nenema o." Don"t you fucking dare do nusia na nɔvinyenyɔnu suea!"
  
  Hayden ƒe mo nye kpe ƒe nutsyɔnu. "Mɔnukpɔkpɔ mamlɛtɔ, amewula."
  
  "Fia si me Ʋu le la nye gbɔgbɔ. Le nusiwo katã menya nu la, ate ŋu anye lãgbalẽ dzĩ. Elɔ̃a nu sia ƒomevi."
  
  "Se egɔme. Do mí kpɔ."
  
  Gake Boudreau nye aʋawɔla si woxɔ ɖe dɔ me ɣeyiɣi didi akpa, enye amewula ɣeyiɣi didi akpa. Eye eƒe fuléle dziɖuɖumegãwo na eƒe ʋɔnudɔdrɔ̃ gbã ŋku. "Yi dzomavɔ me, nyɔnuvi."
  
  Hayden ƒe dzi gbã, gake eƒo nuƒomɔ̃a ƒe ŋkuléleɖenuŋumɔ̃a ɖe eƒe asibidɛ dzi. "Dada tu eyama."
  
  Drake kɔ tu la ɖe dzi eye wòmiãe ɖe ta. Eƒe asibidɛ te ʋua ƒe ʋuƒoa.
  
  Boudreaux do ɣli kple vɔvɔ̃. "Ao! Ʋu Fia le-"
  
  Drake na tudada ƒe gbeɖiɖi dziŋɔa nyrɔ gbeɖiɖi bubuawo katã. Enɔ ekpɔm esime ʋu nɔ dodom tso Maria Fedak ƒe ta ƒe axadzi.
  
  "Dziehe Oahu!" Boudreaux wu enu. "Eƒe lãnyiƒe gãtɔ kekeake le afima..." Eƒe nyawo nɔ megbe yim esi wònɔ nyɔnyrɔm ɖe anyigba, nɔ nɔvianyɔnu si ku la kpɔm wònɔ gegem ɖe zikpui la dzi henɔ gli si ʋu yɔ le megbe nɛ la kpɔm. Enɔ ekpɔm kple movidzɔdzɔ esime ame si do balaclava la nɔ tetem ɖe screen la ŋu vaseɖe esime wòyɔ eme keŋkeŋ. Emegbe eɖe eƒe ametakpɔnu.
  
  Matt Drake ƒe mo fa miamiamia, didiƒe ʋĩ, amewula aɖe si lɔ̃ eƒe dɔa ƒe mo.
  
  Hayden ʋuʋu sesĩe.
  
  
  TA WUIETƆ̃LIA
  
  
  Matt Drake do le taksi la me eye wòmiã ŋku be yeasrɔ̃ nu tso xɔ kɔkɔ si nɔ eŋgɔ la ŋu. Esi wònye ɣie eye womate ŋu aɖɔe o ta la, enye nutsyɔnu si sɔ nyuie na CIA ƒe adzamedɔwɔwɔ. Ele be nutoa me dɔwɔlawo nage ɖe ʋudzraɖoƒe si le anyigba te la me, eye woato dedienɔnɔ ƒe akpa vovovowo me. Ame bubu ɖesiaɖe, eɖanye amedɔdɔwo alo dumevi dzrowo o, to ŋgɔgbe ʋɔtrua nu ge ɖe eme, eye woɖoe koŋ ɖe wo ɖokui fia be yewonye amesiwo woate ŋu aɖo bɔbɔe.
  
  Egbɔ ya sesĩe, eƒe susu nɔ nu ŋu kloe zi gbãtɔ le ɣeyiɣi didi si dzi wòte ŋu ɖo ŋkui me, eye wòtu ame ɖeka ƒe ʋɔtru si trɔna la ʋu. Ne mede ɖeke o la, edze abe ɖoɖo sia bu eƒe dedienɔnɔ nu vevii ene. Kplɔ̃ bɔbɔe aɖe nɔ eŋgɔ, eye ŋutsu wuieve siwo ƒe dzedzeme nye ame sesẽwo bɔbɔ nɔ edzi. Ðikeke mele eme o be ame geɖe bubu nɔ ekpɔm.
  
  Ezɔ to anyigba si wotsɔ tile wɔe la dzi. "Hayden Jay le lalam be yeado go."
  
  "Ŋkɔwò ɖɛ?"
  
  "Drake."
  
  "Matt Drake?" Dzɔla la ƒe stoic dzedzeme ʋuʋu vie.
  
  "Godoo".
  
  Ŋutsua na eƒe ŋkume si ame ate ŋu azã ne ele ame xɔŋkɔ alo gamenɔla aɖe kpɔm. Emegbe eƒo ka. Le sɛkɛnd ɖeka megbe la, ekplɔ Drake yi ʋufɔti aɖe si me aɖaŋu le. Etsɔ safuia de eme eye wòzi abɔta la dzi.
  
  Drake se le eɖokui me be ʋu si kɔa ame yia dzi la le dzodzom yi dzi, abe ɖe wòle yaƒoƒo ƒe akɔtaɖonu dzi ene. Eɖoe be yemabu nusi gbɔna dzɔdzɔ ge ŋu fũ o, ena nudzɔdzɔwo kpɔ wo ɖokui dzi. Esi ʋɔa ʋu la, edze ŋgɔ xɔdɔme la.
  
  Kɔmitia nɔ tsitre ɖe xɔdɔme la ƒe nuwuwu be yewoado gbe nɛ.
  
  Ben Blake kple nɔvianyɔnu Karin. Hayden ye nye esia. Kinimaka. Alicia Miles tsi tre ɖe megbe le afi aɖe. Mekpɔ May o, gake emegbe la, mekpɔ mɔ ŋutɔŋutɔ hã o.
  
  Gake nukpɔkpɔa mesɔ o. Ele be Kennedy hã nalɔ esia ɖe eme. Nusianu dze abe ɖe wòwɔ nuku ene eya manɔmee. Edo le ʋu si kɔa ame yia dzi me eye wòdze agbagba be yeaɖo ŋku edzi be ɖewohĩ woawo hã wose le wo ɖokui me nenema ke. Gake ɖe womlɔa aba dzi zã sia zã, nɔa ŋku lém ɖe eŋu, henɔa wo ɖokui biam be nukatae Drake menɔ afima be yeaɖee oa?
  
  Emegbe Ben tsi tre ɖe eŋgɔ eye Drake, nya aɖeke magblɔmagblɔe, he ɖekakpuia ɖe eƒe akɔnu. Karin ko alɔgbɔnu ŋukpetɔe le nɔviaŋutsu ƒe abɔta eye Hayden zɔ va be yeatsɔ asi aɖo eƒe abɔta.
  
  "Míesusu wò vevie".
  
  Elé eme ɖe asi mɔkpɔkpɔbuɖeametɔe. "Akpe na wò".
  
  Ben gblɔ be: "Mehiã be wò ɖeka nànɔ anyi o.
  
  Drake ɖe afɔ ɖeka yi megbe. Egblɔ be: "Kpɔ ɖa, ele vevie be nàɖɔ nu ɖeka ɖo. Nyee nye ame si trɔ. Màgate ŋu aɖo ŋu ɖe ŋunye o, vevietɔ wò, Ben. Ne mi katã miese esia gɔme la, ekema mɔnukpɔkpɔ li be míate ŋu awɔ dɔ ɖekae."
  
  "Menye wò-" Ben yi kuxia gbɔ tẽ, abe alesi Drake nyae be yeawɔe ene. Nukutɔe la, Karin ye nye susu ƒe asi. Elée hehee ɖe vovo, eye wògblẽ mɔ si me kɔ nyuie na Drake si yi ɔfis la le wo megbe.
  
  Ezɔ to wo me, eye wòʋuʋu ta na Kinimaka le mɔa dzi. Alicia Miles tsɔ ŋkubiãnyawo kpɔe. Ekpe fu le ame aɖe si wòlɔ̃ vevie hã ta.
  
  Drake tɔ. "Mewu enu haɖe o, Alicia, le mɔ aɖeke nu o. Ele be woaɖe ame manyanu sia ɖa. Ne menye nenema o la, ate ŋu atɔ dzo xexeame."
  
  "Kovalenko aku le ɣlidodo me."
  
  "Haleluya".
  
  Drake to eŋu yi xɔa me. Kɔmpiuta gã eve nɔ anyi ɖe eƒe ɖusime, hard drivewo nɔ ʋuʋum henɔ ʋuʋum esime wonɔ nyatakakawo dim hele wo dem. Fesre eve siwo dzi tu mate ŋu age ɖo o siwo kɔkɔ va ɖo anyigba eye woate ŋu akpɔ Miami Ƒuta la nɔ eŋgɔ. Kasia Wells ƒe nɔnɔmetata si wòwɔ abe ɖe wònye ame gbegblẽ ene eye wònɔ biabiam be woatsɔ tuɖedzikpɔmɔ̃ aɖe vɛ nɛ ale be yeate ŋu akpɔ ame kuku siwo ƒe ŋutigbalẽ le dzo dam le anyigba le afima la wɔ nuku nɛ ŋutɔ.
  
  Susu sia na wòbu tame. Enye zi gbãtɔ si wòbu Welles ŋu le mɔ si sɔ nu tso esime wowu Kennedy. Wells ku dziŋɔ aɖe le Alicia alo May si me. Menya wo dometɔ siwo o, eye menya nusitae o.
  
  Ese ame mamlɛawo dze eyome ge ɖe eme. "Eyata..." Eƒe susu nɔ nukpɔkpɔa ŋu. "Ɣekaɣie míayi Hawaii?"
  
  Hayden gblɔ be: "Le ŋdi me. "Míaƒe nunɔamesi geɖe le Oahu fifia. Míele ƒukpo bubuwo hã me dzrom elabena wonya be lãnyiƒe siwo wu ɖeka le Kovalenko. Nyateƒee, wonyae fifia hã be enye ameflunya bibi, eyata míeyi edzi le ame bubu siwo kplɔa amewo ɖo la yome tim le xexeame ƒe nuto vovovowo me."
  
  "Enyo. Meɖo ŋku nya siwo wogblɔ tso Kapitan Cook, Diamond Head kple Hell"s Gate ŋu dzi. Esia tae nènɔ taɖodzinu ɖom ɖoa?"
  
  Ben xɔe. "Edze abe, ẽ ene. Gake Cook ɖi go ɖe Kauai, ke menye Oahu o. Etɔ-" Nuƒoƒo ɖekaɖeka la wu enu kpata. "Hmm, ne míagblɔe kpuie la. Míekpɔ naneke si mebɔ o. Xede nyuie."
  
  "Kadodo aɖeke mele Cook kple Diamond Head dome tẽ oa?"
  
  "Míele dɔ wɔm tso eŋu". Karin ƒo nu tsɔ ʋli eɖokui ta vie.
  
  Ben gblɔ kpee be: "Gake Yorkshire ye wodzii le," esi wònɔ Drake ƒe mɔxenu yeyea dom kpɔ. "Ènya, Mawu ƒe Anyigba."
  
  Edze abe Drake mese nya si exɔlɔ̃a nɔ gbɔgblɔm gɔ̃ hã o ene. "Ɣeyiɣi didi kae wòtsɔ nɔ Hawaii?"
  
  Karin gblɔ be: "Ɣleti geɖe. "Etrɔ yi afima zi eve ya teti."
  
  "Ðewohĩ eɖi tsa yi ƒukpo ɖesiaɖe dzi ɣemaɣi. Nusi wòle be nàwɔe nye be nàlé ŋku ɖe eƒe nuŋlɔɖiwo ŋu, ke menye eƒe ŋutinya alo nusiwo wòwɔ o. Ele be míanya nu tso nu mawo siwo mexɔ ŋkɔ le o ŋu."
  
  "Esia nye..." Karin tɔ vie. "Susu le eme ŋutɔŋutɔ."
  
  Ben megblɔ nya aɖeke o. Karin mewu enu o. "Nusi míenyae nye esi: Hawaiitɔwo ƒe dzo, dzikedzo kple dzotowo ƒe mawue nye nyɔnu aɖe si ŋkɔe nye Pele. Enye ame xɔŋkɔ aɖe le blema ŋutinya geɖe siwo wogblɔ tso Hawaii me. Wogblɔ be eƒe aƒe le dzoto siwo le dɔ wɔm wu le xexeame dometɔ ɖeka tame, gake Ƒukpo Gã la dzie wòle, ke menye Oahu o."
  
  "Esia koe nye ema?" Drake bia nya kpuie.
  
  "Ao. Togbɔ be ŋutinya akpa gãtɔ ku ɖe nɔvianyɔnuwo ŋu hã la, xotutu aɖewo ƒo nu tso Pele ƒe Agbo ŋu. Agbo la kplɔa ame yia dzo kple dzoto ƒe dzi me-ɖe nya ma ɖi Dzomavɔ na wòa?"
  
  Kinimaka gblɔ be: "Ðewohĩ kpɔɖeŋunyagbɔgblɔe nye esia," emegbe eƒe mo biã. "Enyo, ate ŋu anye nenema. Ènya..."
  
  Alicia ye nye ame gbãtɔ si ko nu. "Akpe na Mawu ne mede ɖeke o la, nukokoedonamenya le ame bubu aɖe si." Eɖe hũ, emegbe egblɔ kpee be, "Afɔku aɖeke meli o," kple gbe si ɖee fia be yemetsɔ ɖeke le alesi amewo wɔa nu ɖe eŋui me ŋutɔŋutɔ o.
  
  Drake gblɔ be: "Pele ƒe Agbo ate ŋu aɖe vi." "Miyi dɔ nyuia dzi. Míakpɔ mia gbɔ le ŋdi me".
  
  "Ðe mètsi anyi oa?" Ben ƒo nu kple gbe blewu, eye edze ƒã be enɔ mɔ kpɔm be mɔnukpɔkpɔ asu ye si yeaƒo nu kple ye xɔlɔ̃a.
  
  "Ao". Drake nɔ ŋku lém ɖe fesre nu esime ɣea te toɖoɖo le atsiaƒua dzi. "Aƒe aɖe le asinye manɔ fiẽ sia."
  
  
  TA WUIENELIA
  
  
  Drake do go le xɔa me evɔ metrɔ kpɔ megbe o. Abe alesi wokpɔ mɔe ene la, Hayden va lée esime wònɔ gegem ɖe ʋu si kɔa ame yia dzi me teti.
  
  "Drake, tsɔ blewu. Eƒe lãme sẽa?"
  
  "Ènya be eƒe lãme sẽ. Èkpɔe le videoa dzi."
  
  Hayden lé eƒe asi. "Ènya nusi megblɔ."
  
  "Anɔ nyuie. Ele be wòadze nyuie, ènyae nenema. Boudreaux anya susui be enye nyateƒe."
  
  "Ɛ̃".
  
  "Ne ɖe mate ŋu akpɔe wòagbã hafi."
  
  "Enyo, nyee wòda tu, eyata mekpɔ dzidzɔ ma, akpe na wò."
  
  Drake te dzisasrã gbãtɔ ƒe abɔta. "Ele be nɔvianyɔnu nanɔ miaƒe dɔwɔlawo gbɔ xoxo. Woakplɔe ayi kɔdzi eye woana woakɔ eŋu. Aʋatso ʋu nye abosam si le eya ŋutɔ ƒe nyawo gbɔ kpɔm, ènya."
  
  "Ðeko Boudreau ƒe tagbɔ gblẽ ɖe edzi, ne anya wɔ nenema. Esi nɔvianyɔnu tsi tre, agbagbee-" Hayden ʋuʋu ta. "Numumu mamlɛtɔ."
  
  "Ðoɖoa wɔ dɔ. Enye susu nyui aɖe," Drake gblɔ nɛ. "Míexɔ nyatakakawo. Eɖe vi ŋutɔ ".
  
  Hayden ʋuʋu ta. "Menya. Ðeko wòdzɔ dzi nam be aɖaʋatɔa le gaxɔ me."
  
  Drake ge ɖe ʋu si kɔa ame yia dzi me eye wòlala be ʋɔtruawo natu. Esi Hayden bu le ŋkume la, egblɔ be: "Ne ɖe nye ŋutɔ gbɔe wòtso." "Medaa tu ame manyanua le eƒe gaxɔ me."
  
  
  * * * .
  
  
  Drake ɖo taksi yi Biscayne Boulevard eye wòɖo ta Bayside asitsaƒea. Ŋutsu si yɔe, si ɖi ɖoɖoezizi, kakaɖedzi mele eŋu o eye wòto vovo kura la, di be yeado go le Bubba Gump gbɔ. Drake do nukokoe vie eye wòdo Hooters, teƒe si ɖewohĩ asɔ na wo wu, gake May wɔ nu abe ɖe mesee gɔ̃ hã o ene.
  
  Drake va kpe ɖe ameha la ŋu, eɖo to modzakaɖeɖe si me toɣliɖeɖe nɔ ƒo xlãe eye wòse le eɖokui me be yemele teƒe aɖeke kura o. Aleke ame siawo ate ŋu akpɔ dzidzɔ alea gbegbe ne ebu nane si wòlɔ̃ alea gbegbe? Aleke womate ŋu atsɔ ɖeke le eme o?
  
  Eƒe ŋɔti ƒu eye eƒe nuyiwo vuvu. Bubba Gump ƒe ahadzraƒea wɔ dzesi. Ðewohĩ ate ŋu anyrɔ ʋɛ aɖewo hafi wòava ɖo. Ke hã, susu aɖeke menɔ esi o; ele be esia nadzudzɔ. Ne ele Hawaii yina be yeadi nyɔnu si wòlɔ̃ la wula, ne ele hlɔ̃biabia dim tsɔ wu be yeazu amesi ŋu wowɔ nuvevii la, ke ele be esia nanye zi mamlɛtɔ.
  
  Ele be wòanɔ nenema.
  
  Esusɔ vie wòatutu ʋɔa esi Mai do ɣli ɖe eta. Enɔ afima tututu, eye wòziɔ ɖe sɔti aɖe si didi tso gbɔnye mede afɔ ade o la ŋu. Ne ɖe nyɔnuae nye futɔ la, anye ne eku fifia.
  
  Viɖe aɖeke menɔ eƒe tameɖoɖo kplikpaa ɖe ŋutasẽnuwɔwɔ kple hlɔ̃biabia ŋu ne eƒe susu kple nuteƒekpɔkpɔ menɔ eŋu o.
  
  Mai ɖo ta nuɖuɖudzraƒea, Drake dze eyome. Wonɔ anyi ɖe ahadzraƒea eye wobia Lava Flows tsɔ de bubu woƒe mɔzɔzɔ si gbɔna yi Hawaii ŋu.
  
  Drake zi ɖoɖoe. Mekpɔ Mai Kitano wòtsi dzodzodzoe kpɔ o. Mekpɔe wòvɔ̃ kpɔ o. Mete ŋu kpɔ nɔnɔme aɖe si ana wòadzo le susu me o.
  
  Eye emegbe eƒe xexeame gamu ake.
  
  "Kovalenko lé nɔvinyenyɔnu Chika dzoe tso Tokyo. Ɣleti geɖe va yi. Elée aboyoe tso ɣemaɣi." Mai gbɔ ya sesĩe.
  
  "Mese egᴐme. Mese nusi nèwɔ gɔme," Drake gblɔ le ɣlidodo me. Edze ƒã. Ƒomea xɔa nɔƒe gbãtɔ ɣesiaɣi.
  
  "Mɔ̃ aɖe le esi."
  
  "Ɛ̃".
  
  "Meva U.S. be madi eyama. Be woake ɖe Kovalenko ŋu. Gake medo kpo nu vaseɖe esime wò kple xɔ̃wòwo miedo ka kplim. Menyi fe le ŋuwò".
  
  "Míeɖee o. Èwɔe nenema."
  
  "Èna mɔkpɔkpɔm, èna mezu ƒuƒoƒoa me tɔ."
  
  "Ègakpɔtɔ nye ƒuƒoƒoa me tɔ. Eye mègaŋlɔ be o be atike bubu aɖe le dziɖuɖua si. Womele asi ɖe ge o."
  
  "Negbe ɖe wo dometɔ ɖeka ƒe ame vevi aɖe le aboyo me hafi."
  
  Drake nya nusi dzɔ ɖe Gates srɔ̃ dzi, gake megblɔ nya aɖeke o. "Míahiã wò le Hawaii, Mai. Ne míedi be míaɖu ŋutsu sia dzi la, míahiã nyuitɔ kekeake. Dziɖuɖua nya esia. Esia tae woɖe mɔ na wò, Alicia kple ame mamlɛawo be miadzo ɖo."
  
  "Kple wò?"
  
  "Eye nye hã".
  
  "Ke wò lɔlɔ̃tɔwo ya ɖe, Drake? Ðe Fia Ʋuʋudedi la nɔ agbagba dzem be yeawɔ yeƒe hlɔ̃biabiaa dzia?"
  
  Drake tsɔ abɔta ƒoe. "Edo kpo nu."
  
  "Eye ke hã ayi edzi anɔ agbagba dzem."
  
  "Ðe nɔviwònyɔnu le dediea?" Ðe wòhiã be woakpɔ eta geɖe wua?Menya ame aɖewo-"
  
  "Wokpɔ ema gbɔ, akpe na wò."
  
  Drake srɔ̃ nu tso aha si ŋu womeka asi o la ŋu. Egblɔ be: "Ekema esia katã awu enu le Hawaii." "Eye fifia si míeke ɖe eŋu kloe la, ava kpuie."
  
  Mai no eƒe aha la ɣeyiɣi didi aɖe. "Adzra ɖo, Drake. Ƒe ewoe nye esia wòle ɖoɖo wɔm ɖe esia ŋu."
  
  Egblɔ be: "Dzonyigbae nye esia." "Tsɔ Kovalenko kple mí ame mamlɛawo kpe ɖe sɔsɔŋu ma ŋu, eye teƒe blibo sia ate ŋu awó ko."
  
  
  * * * .
  
  
  Ekpɔ May wònɔ dzodzom ɖo ta ʋutɔɖoƒea eye wòɖo ta afisi wòsusu be taksi la ate ŋu anɔ. Miami ƒe zãgbenɔnɔ nɔ edzi yim vevie. Menye ahanono koe nye ahamumumɔnu si li o, eye zã vivi siwo nuwuwu meli na o, ŋutsu kple nyɔnu dzetugbewo, kple hadzidzi siwo me ŋusẽ le ƒe ƒuƒoƒo wɔ dɔ sesĩe be wòakɔ eƒe agbenyuinɔnɔ si nɔ aflaga gɔ̃ hã dzi.
  
  Etrɔ dzogoea eye ʋudzeƒea ʋu le eŋgɔ - tɔdziʋu siwo nɔ ʋuʋum be yewoaxɔ dada, amehawo yɔ afɔtoƒewo, nuɖuɖudzraƒe si le gota si yɔ fũ kple ame dzetugbe siwo metsɔ ɖeke le xexeame ƒe naneke me o.
  
  Akpe geɖe na amewo abe Matt Drake ene.
  
  Etrɔ ɖe megbe. Eƒe asitelefon nɔ ɖiɖim kple hadzidzi ma si doa dzidzɔ na ame, si me vivisese le.
  
  Zi abɔta la dzi kaba. "Ɛ̃?"
  
  "Mat? Ŋdᴐ. Hello." Oxford sukudede ƒe gbeɖiɖi nyuiwo wɔ nuku nɛ ŋutɔ.
  
  "Dal?" - egblɔ be. "Torsten Dahl?"
  
  "Godoo. Ame kae gaɖi nyuie nenema?"
  
  Drake tsi dzodzodzoe. "Nusianu nyoa?"
  
  "Mègatsi dzi o, xɔ̃nye. Nusianu le edzi yim nyuie le xexeame ƒe akpa sia. Iceland nyo ŋutɔ. Ðeviawo wɔ nuku ŋutɔ. Srɔ̃nyɔnu nye... srɔ̃nyɔnu. Aleke nuwo le edzi yim le Kovalenko gome?"
  
  Drake gblɔ kple alɔgbɔnukoko be: "Míeke ɖe eŋu." "Kloẽ. Míenya afisi míadi. Amewo ƒe ƒuƒoƒo aɖewo le edzi yim fifia eye ele be míanɔ Hawaii etsɔ."
  
  "De blibo. Enyo, susu si ta mele ka ƒom na wò ate ŋu aɖe vi na wò alo maɖe vi aɖeke na wò o. Wò ŋutɔ àte ŋu atso nya me. Abe alesi nènyae ene la, Mawuwo ƒe Yɔdo la me dzodzro yi edzi le ŋuɖɔɖɔɖo me. Èɖo ŋku alesi le Frey ƒe fiasã me la, metsi tre ɖe Odin ƒe yɔdo ƒe go kemɛ dzi eye nye aɖe nɔ xɔxlɔ̃m la dzia? Èɖo ŋku nu si ŋu míeke ɖo dzia?"
  
  Drake ɖo ŋku alesi wòwɔ nuku nɛ enumake dzi. "Godoo".
  
  "Xɔ dzinye se ne megblɔ be míekpɔa kesinɔnu siwo sɔ kple esia alo wu esia gɔ̃ hã gbesiagbe kloe. Gake nane si le tsɛ wu la he nye susu ŋdi sia, vevietɔ le esi wòɖo ŋku wò dzi nam ta."
  
  Drake tsɔ afɔ ɖe mɔ xaxɛa me be yease Swedentɔa ƒe gbe nyuie wu. "Ðe nèɖo ŋku dzinyea? Èke ɖe Hercules ŋua?
  
  "Ao. Gake míekpɔ dzesiwo le yɔdoa ƒe xɔ ɖesiaɖe ƒe gliwo ŋu. Woɣla wo ɖe kesinɔnuwo megbe, eyata womede dzesi wo le gɔmedzedzea me o."
  
  Drake ƒo nu kple akɔta. "Dzesiwo?"
  
  "Wowɔ ɖeka kple foto si nèɖo ɖem."
  
  Drake xɔ ɣeyiɣi kpui aɖe, eye emegbe dzikedzo ƒo eƒe dzi. "Lala. Èdi be yeagblɔ abe nɔnɔmetata si meɖo ɖa enea? Nɔnɔmetata si le tsatsam si míekpɔ le ɣeyiɣi ƒe mɔzɔzɔ ƒe mɔ̃wo dzia?"
  
  "Mesusu be esia ana nàɖu nu, xɔ̃nye. Ẽ, dzesi siawo - alo ɖaƒoƒo, abe alesi nègblɔe ene."
  
  Drake ƒe nu megate ŋu ƒoa nu o hena ɣeyiɣi kpui aɖe. Ne dzesi siwo le Mawuwo ƒe Yɔdoa me sɔ kple dzesi siwo wokpɔ le blema ʋuɖomɔ̃wo dzi la, ekema ema fia be wotso ɣeyiɣi ɖeka me.
  
  Drake ƒo nu to nu ƒuƒu me. "Efia be-"
  
  Gake Thorsten Dahl bu nusianu ŋu xoxo. "Be mawuwo wɔ mɔ̃wo kple susu be yewoazɔ mɔ le ɣeyiɣi aɖe me. Ne èbu eŋu kpɔ la, susu le eme. Le nusiwo míekpɔ le Odin ƒe yɔdo me nu la, míenya be wonɔ anyi. Fifia míenya alesi wotrɔ asi le ɣeyiɣi ƒe yiyi ŋui."
  
  
  TA WUIATƆ̃LIA
  
  
  Fia si me Ʋu le la tsi tre ɖe eƒe nuto sue si wodzra ɖo ɖi la ƒe go kemɛ dzi, nɔ ekpɔm esime eƒe Bengal-amegãxi geɖe nɔ gbetedzi sue aɖe si woɖe asi le na wo yome tim. Eƒe seselelãmewo vuvu. Le go ɖeka me la, enye dzidzɔ be amewumɔ̃ gãtɔ kekeake siwo wowɔ kpɔ le ɣletinyigba dzi la dometɔ ɖeka nanɔ ame si ahanɔ ekpɔm le ɖiɖiɖemeɣi. Le go bubu me la, enye ŋukpe si wofa avi be wolé wo aboyoe. Wodze na nusi nyo wu.
  
  Menye abe eƒe amegbetɔ aboyomewo ene o. Wodze na nusi woaxɔ.
  
  Boudreau.
  
  Ʋufia la trɔ esi wòse ame geɖe nɔ zɔzɔm to gbea dzi. Egblɔ kple gbe sesẽ be: "Aƒetɔ Boudreau." "Aleke CIA ƒe gaxɔmenɔnɔa yi?"
  
  Ŋutsua tɔ ɖe afisi didi meta ʋɛ aɖewo, tsɔ bubu si wòdi la nɛ, gake enɔ ekpɔm vɔvɔ̃manɔmee. Elɔ̃ ɖe edzi be: "Esesẽ wu alesi mesusui." "Akpe na wò ɖe alesi woɖee le ɖoɖoezizi me ta."
  
  Fia Ʋuʋudedi la tɔ vie. Ese amegãxi siwo le megbe nɛ, henɔ gbetedzi siwo vɔvɔ̃ ɖo la yome tim. Gbemelãwo do ɣli hesi dzo, ŋɔdzi ɖu edzi, eye mete ŋu dze ŋgɔ eya ŋutɔ ƒe ku o. Boudreau menɔ nenema o. Fia Ʋuʋudedi la ɖe bubu aɖe fiae.
  
  "Ðe Matt Drake ƒo wò ta?"
  
  "CIA va zu aɖaŋudɔwɔla wu alesi mekpɔ mɔe. Ema koe nye ema".
  
  "Ènya be ne ɖe tu la le asinye la, anye ne womawɔ aʋatso nɔviwònyɔnu ƒe ku o."
  
  Boudreaux ƒe ɖoɖoezizi ɖee fia be ese egɔme.
  
  Ʋuʋudela la gblɔ be: "Ɣeyiɣia de be woawɔ nu." "Mehiã ame aɖe si atsrɔ̃ lãnyiƒe bubuawo. Woawo le Kauai kple Ƒukpo Gã la dzi. Àte ŋu awɔ esia nam?"
  
  Ŋutsu si wòde se be woaɖe tso agbemegaxɔmenɔnɔ me la kpɔ mɔkpɔkpɔ zi ɖeka. "Mate ŋu awɔ esia."
  
  "Ele be nàwu ame ɖesiaɖe si woɖe aboyoe. Ŋutsu, nyɔnu kple ɖevi ɖesiaɖe. Àte ŋu awɔea?"
  
  "Ẽ, aƒetɔ".
  
  Fia Ʋuʋudedi la bɔbɔ ɖe ŋgɔ. "Èka ɖe edzia?"
  
  "Mawɔ nu sia nu si nàbia tso asinye be mawɔ."
  
  Ʋufia la meɖe gotagome seselelãme aɖeke fia o, gake edzɔ dzi nɛ. Boudreau ye nye eƒe aʋawɔla kple aʋafia bibitɔ kekeake. Enyo ŋutɔ be eyi edzi wɔ nuteƒe alea gbegbe.
  
  "Ekema yi ɖadzra ɖo. Mele wò mɔfiamewo lalam."
  
  Eƒe amewo kplɔ Amerikatɔa dzoe, eye Ʋufia la wɔ dzesi na ŋutsu ɖeka be wòalala le megbe. Claude, si nye eƒe lãnyiƒe dzikpɔla le Oahu ye.
  
  "Abe alesi megblɔe ene la, Claude, ɣeyiɣia de. Èdzra ɖo ɖe, alo?"
  
  "Wodzra nusianu ɖo. Ɣeyiɣi didi kae wòle be míanɔ te?"
  
  Ʋuʋudela Fia la do ɣli be: "Àlé eme vaseɖe esime nàku." "Ekema woaxe fe si nènyi le ŋunye. Wòe nye susuhenuwo ƒe akpa aɖe. Nyateƒee, akpa sue aɖe koe esia nye ya, gake wò vɔsa la ɖea vi."
  
  Eƒe Oahu dɔdzikpɔla zi ɖoɖoe.
  
  "Eɖea fu na wòa?"
  
  "Ao. Ao aƒetɔ."
  
  "Esia nyo." Eye ne míenya tsɔ woƒe susu ɖo lãnyiƒea ŋu ko la, àʋu ƒukpodzixɔ siwo le nutoa me. Nyee mato Dzomavɔ ƒe Agbowo nu, gake Hawaii ya atɔ dzo."
  
  
  TA WUIadelia
  
  
  CIA ƒe yameʋu si nye ame ŋutɔ tɔ la nɔ dzodzom le afisi kɔkɔ afɔ akpe blaetɔ̃ vɔ enyi. Matt Drake tsɔ tsikpe si le eƒe kplu ƒuƒlu la ƒo xlãe eye wògbã nutsyɔnu la hena whisky sue bubu. Eɖeka bɔbɔ nɔ yameʋua ƒe megbe henɔ mɔ kpɔm be woade bubu yeƒe akogotsitsi ŋu. Gake ŋkuléle ɖe axadzi ɣesiaɣi kple ɣlidodo dzikutɔe gblɔ nɛ be eteƒe madidi o ʋu si wotsɔ "xɔe nyuie" la ahe ɖe ye xa.
  
  Eye whisky la medze nye dzitsitsi gɔ̃ hã gɔme haɖe o.
  
  Hayden bɔbɔ nɔ mɔa ƒe go kemɛ dzi le egbɔ, Kinimaka nɔ egbɔ. Togbɔ be eƒe mawunyadɔgbededɔa ƒe nɔnɔme le hã la, edze abe Hawaiitɔa kpɔ dzidzɔ ŋutɔ le tɔtrɔ yi wo de me ene. Wodzɔ eƒe ƒomea ŋu nyuie, gake edze abe ame dzɔtsu si nɔa mɔ kpɔm na nu nyuiwo ɣesiaɣi la ka ɖe edzi ŋutɔ be mɔnukpɔkpɔ agasu ye si kokoko be yeakpɔ wo ene.
  
  Hayden ƒo nu kple Jonathan Gates le satelait-telefon dzi. "Etɔ̃ bubuwoe? Ema nye gamenɔla blaeve vɔ ɖeka ƒe ƒuƒoƒo, aƒetɔ. Enyo, ẽ, meka ɖe edzi be nu geɖe li wu ema. Eye teƒe aɖeke meli haɖe o. Akpe na wò".
  
  Hayden gblẽ kadodoa me eye wòbɔbɔ ta ɖe anyi. "Nyemate ŋu aƒo nu kplii azɔ o. Aleke nèƒoa nu kple ŋutsu si wowu srɔ̃ teti koe nye ema? Nya kae nèle gbɔgblɔ ge?"
  
  Drake nɔ ekpɔm. Exɔ ɣeyiɣi kpui aɖe, gake emegbe etrɔ eƒe ŋku si me gbɔgbɔ vɔ̃wo nɔ la ɖe eŋu. "Meɖe kuku, Matt. Nyemesusui o. Nu geɖe ŋutɔ le edzi yim."
  
  Drake ʋuʋu ta eye wòɖe tsi le eƒe kplu me. "Ðe mele be Gates naxɔ mɔkeke oa?"
  
  "Nɔnɔmea meli ke akpa o." Hayden te telefon la ɖe eƒe klo dzi. "Le aʋawɔwɔ me la, ame aɖeke mate ŋu adzo le megbe o."
  
  Drake ko alɔgbɔnu le nukokoedonamea ta. "Nyemesusu be Hawaii lolo nenema gbegbe o."
  
  "Èbe, nukatae womekpɔ eƒe lãnyiƒe ɖeka ya teti haɖe o? Enyo, menye nya gã aɖekee wònye o. Gake ave, togbɛwo kple bali siwo me womate ŋu age ɖo o la sɔ gbɔ ŋutɔ. Anɔ eme be woɣla lãnyiƒewo hã. Eye Ʋu Fia la dzra ɖo ɖe mía ŋu. Edze abe Washington susui be nutoa me tɔwo akpe ɖe mía ŋu wu dɔwɔla siwo wɔa dɔ edziedzi ene."
  
  Drake kɔ ŋkume ɖe dzi. "Nukutɔe la, ɖewohĩ woƒe nya le eteƒe. Afi siae míaƒe ame dzɔtsu xɔlɔ̃wɔwɔtɔe la gena ɖo."
  
  Mano ko alɔgbɔnu wòkeke eye wòɖe dzi ɖi. "Menya Honolulutɔ akpa gãtɔ ŋutɔŋutɔ."
  
  Nusi me mekɔ o do, eye kasia Ben Blake do ɖe egbɔ. Drake nɔ ŋku lém ɖe ɖekakpuia ŋu dũu. Enye zi gbãtɔ si wokpɔ wo nɔewo ŋutɔŋutɔ tso esime Kennedy ku. Seselelãme ƒe ƒutsotsoe aɖe do ɖe eme, si wòte ɖe to kabakaba heɣlae to tsinono bubu me.
  
  "Esia katã dzɔ kabakaba ale gbegbe, srɔ̃tɔ. Nyemete ŋu nɔ te ɖe enu o. Eɖem, gake... gake nyemete ŋu ɖee o."
  
  "Nyemebu fɔ wò o." Menye wò vodadae o."
  
  "Gake èdzo."
  
  Drake lé ŋku ɖe Karin, Ben nɔvinyɔnu, si nɔ nɔviaŋutsu kpɔm kple dziku ŋkuwo. Edze abe wonɔ nu ƒom tso Ben ƒe ʋuʋu ŋumaɖɔɖotɔe ŋu ene, eye wòtsi tre ɖe nukua ŋu. Drake ʋu whisky bubu eye wòbɔbɔ ɖe megbe le eƒe zikpui dzi, eƒe ŋkume meʋã o. "Anɔ abe ƒe akpe ɖeka enye sia ene la, meva ge ɖe SAS me. Aʋawɔha nyuitɔ kekeake le xexeame. Susu aɖe li si tae wonye nyuitɔwo kekeake ɖo, Ben. Le nu bubuwo dome la, esi wonye ame vɔ̃ɖiwo tae esia le alea. Nublanuimakpɔmakpɔ. Amewulawo. Womeɖi Matt Drake si nènya la o. Alo abe Matt Drake, amesi nɔ Odin ƒe ƒuwo dim gɔ̃ hã ene. Matt Drake sia menɔ SAS me o. Dumevi dzro aɖee wònye."
  
  "Eye fifia?"
  
  "Zi alesi Ʋufia la le agbe eye Vendetta gakpɔtɔ li la, nyemate ŋu anye dumevi dzro o. Mehiã be mawɔ nu gbegblẽe o."
  
  Ben ɖe ŋku ɖa. "Mese egɔme".
  
  Ewɔ nuku na Drake ŋutɔ. Etrɔ afã kple afã esi Ben tsi tre hetrɔ yi eƒe zikpui dzi. Ðewohĩ ɖekakpuia nɔ tsitsim.
  
  Ne ɖe ɣleti etɔ̃ mamlɛawo mewɔ dɔ sia kabakaba o la, anye ne naneke mawɔe gbeɖe o.
  
  Hayden nɔ ekpɔm. "Enɔ egbɔ, ènya. Esi wòku. Esesẽ nɛ hã."
  
  Drake mi nu eye megblɔ nya aɖeke o. Eƒe ŋɔti me sẽ eye nusi wòate ŋu awɔ koe nye be wòagafa avi o. Ŋutsu aɖewo tso SAS. Whisky la gblẽ dzesi dzodzoe aɖe ɖe nye dɔgbo ƒe doa me. Le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, ebia be, "Aleke wò afɔ le?"
  
  "Evea ame." Mete ŋu zɔna heƒua du gɔ̃ hã. Madi be yeawɔ avu kple Boudreau kwasiɖa ʋɛ aɖewo kpee o ke hã."
  
  "Zi ale si wòle gaxɔ me ko la, mahiã be nàwɔe o."
  
  Zitɔtɔa he eƒe susu. Mai kple Alicia nɔ anyi ɖe fli geɖe do ŋgɔ eye wonɔ mɔa ƒe go kemɛ dzi tso wo nɔewo gbɔ. Nyɔnu eveawo dome ƒomedodoa mede vuvɔ ko kpɔ o, gake nane nɔ dziku dom na wo ame evea siaa.
  
  "Èɖe asi le mía ŋu!" Alicia dze ɣlidodo gɔme. "Be maɖe nye ŋutɔ nɔvinyenyɔnu fiƒode. Aleke woagate ŋu akpɔ amedzrodzeƒe?"
  
  Drake ƒu du do le eƒe zikpui dzi eye wòɖo ta mɔa dzi. Nu mamlɛtɔ si wòhiã le yameʋua me enye nyɔnu eve siwo wua ame wu siwo wònya kpɔ la dome dzrewɔwɔ.
  
  Alicia ƒo nu kple ɣli be: "Hudson ku le amedzrodzeƒe ma. "Woda tue esime... esime-" Eʋuʋu ta. "Wò nyatakakae nye esia, Kitano? Metsɔ nya ɖe ŋuwò be nàgblɔ nyateƒea."
  
  Alicia tsɔ afɔ ɖe mɔa me. Mai tsi tre be yeakpɔe le mo. Nyɔnu eveawo ƒe ŋɔti kple ŋɔti kloe. Mai trɔ ɖe megbe be yeakpɔ teƒe na ye ɖokui. Ðewohĩ eteƒekpɔla si si nuteƒekpɔkpɔ mele o asusui be esia nye Japan nyɔnuvi la ƒe gbɔdzɔgbɔdzɔ ƒe dzesi.
  
  Drake nya be esia nye dzesi si wua ame.
  
  Eƒu du yi ŋgɔ. "Tᴐ!"
  
  "Nɔvinyenyɔnu ƒe asixɔxɔ nye Hudson ewo."
  
  Alicia ƒo nu kple ɣli. "Azɔ maxɔ May-ɣeyiɣi aɖe!"
  
  Drake nya be May magbugbɔ ɖe megbe o. Anɔ bɔbɔe wu be woagblɔ nusi Alicia nya xoxo-be Hudson tsɔ eɖokui na-gake Mai Kitano ƒe dada maɖe mɔ nɛ be wòana ta o. Alicia ƒoe sesĩe. Mai ɖo eŋu nɛ. Alicia ʋu yi axadzi be yeana teƒe geɖe ye ɖokui. Mai dze edzi.
  
  Drake ƒu du yi wo gbɔ.
  
  Alicia wɔ afɔkpodzi aɖe ƒe kpɔɖeŋu, eɖe afɔ yi ŋgɔ eye wòtsɔ eƒe abɔta ƒu gbe ɖe May ƒe mo. Japantɔ aʋawɔla la meʋã o, ke boŋ etrɔ ta vie, si na be ƒoƒoa ƒo kpẽ milimeta ɖeka tso egbɔ.
  
  Mai ƒo Alicia ƒe akɔta sesĩe. Gbɔgbɔ si nɔ sisim ƒe ɣlidodo gã aɖe ɖi, eye Alicia trɔ ɖe megbe le ʋuƒoa ŋu. May yi ŋgɔ.
  
  Hayden ti kpo tso eƒe afɔwo dzi, henɔ ɣli dom. Ben kple Karin hã nɔ woƒe afɔwo dzi, eye wo ame evea siaa di vevie be yewoanya amesi aɖu dzi le avuwɔwɔa me. Drake ƒu du ge ɖe eme kple ŋusẽ, etutu May ɖe zikpui si te ɖe eŋu dzi eye wòtso eƒe asi ɖe Alicia ƒe ŋɔti dzi.
  
  "Tᴐ." Eƒe gbe nɔ anyi kpoo abe yɔdo ene, gake ŋɔdzi yɔ eme fũ. "Wò ahiãvi kuku si le fu ɖem la meku ɖe esia ŋu o. Eye nɔviwònyɔnu hã." Etsɔ ŋkubiãnya kpɔ May. "Kovalenko nye futɔ. Ne lãvi ma nya zu FUBAR ko la, àte ŋu awɔ avu kple nusianu si nèdi, gake adzrae ɖo vaseɖe ɣemaɣi."
  
  Alicia trɔ eƒe alɔnu. "Ele be nyɔnuvi ma naku ɖe nusi wòwɔ ta."
  
  Mai meʋuʋu ŋku o. "Èwɔ nu vɔ̃ɖi wu ema, Alicia."
  
  Drake kpɔ dzoa gadze le Alicia ƒe ŋkume. Egblɔ nya ɖeka kolia si va susu me nɛ. "Le esi teƒe be nàhe nya la, ɖewohĩ àte ŋu aɖe mia dometɔ si wu Wells ŋutɔŋutɔ me nam. Eye nukatae."
  
  Aʋa la yi ŋgɔ wu woawo.
  
  Hayden nɔ megbe nɛ tututu."Wozã mɔ̃ɖaŋununya deŋgɔ aɖe si nye Miles tsɔ lé ŋku ɖe Hudson ŋu. Ènyae. Ame aɖeke mekpɔ dzidzɔ ɖe alesi Mai tsɔ mɔ̃a na amewoe ŋu le afisia o." Gakpo nɔ eƒe gbe me. "Ne míagblɔ alesi wòwɔ xɔe ya o. Gake nye gɔ̃ hã se nusita wòwɔe gɔme. Dziɖuɖumegã aɖewo hã le nu ma ke me tom fifia. Kovalenko le eƒe fefe mamlɛtɔ ƒom xoxo, eye ƒã hafi míeɖo base evelia. Eye ne wometre tsi si le dodom la nu o-"
  
  Alicia ƒo nu kple ɣli eye wòtrɔ yi eƒe zikpui dzi. Drake gakpɔ nu suesuesue bubu siwo woƒo ƒu eye wòtrɔ ɖo ta mɔa dzi yi eya ŋutɔ tɔ gbɔ. Ekpɔ ŋgɔ tẽ, eye medi be yeadze dzeɖoɖo aɖeke gɔme kple ye xɔlɔ̃ vevitɔ haɖe o.
  
  Gake le mɔa dzi la, Ben bɔbɔ ɖe egbɔ. "FUBAR?"
  
  "Fucked up ale gbegbe be womate ŋu ade dzesii o."
  
  
  TA WUADRELIA
  
  
  Hafi woaɖi la, Hayden xɔ kaƒoƒo be Ed Boudreau si le CIA gaxɔ aɖe me. Ʋufia la zã ame aɖe si nya nu tso nya sia ŋu eye le eya ŋutɔ ƒe didi nu la, eɖe Boudreau le dɔwɔwɔ nɛ aɖaŋutɔe, si me zitɔtɔ aɖeke mele o me.
  
  Drake gblɔ nɛ be: "Mi amewo miesrɔ̃a naneke gbeɖe o," eye mewɔ nuku nɛ esi nya aɖeke menɔ esi wòagblɔ atsɔ aɖo eŋu o.
  
  Honolulu yameʋudzeƒea klẽna le mɔ si me kɔ o nu, eye ʋuɖoɖo kabakaba yi dua me hã nɔ keklẽm. Zi mamlɛtɔ si wonɔ Hawaii la, wodze Davor Babic ƒe xɔgã dzi eye viaŋutsu Blanca tsɔ wo de amesiwo ŋu wole ɖi kem le ƒe ŋkɔwo me. Edze abe nu vevi aɖee wònye ɣemaɣi ene.
  
  Emegbe Dmitry Kovalenko do.
  
  Honolulu nye du si me amewo sɔ gbɔ ɖo, eye meto vovo na Amerika alo Europa du akpa gãtɔ o. Gake le mɔ aɖe nu la, susu bɔbɔe si nye be Waikiki Ƒuta medidi wu aɖabaƒoƒo blaeve o la na Drake ƒe susu dovivitiwo gɔ̃ hã fa.
  
  Fiẽsi nye ema eye ɖeɖi te wo katã ŋu. Gake Ben kple Karin te tɔ ɖe edzi be woayi CIA ƒe xɔa me tẽ eye yewoado ka kple nutoa me dɔwɔƒewo. Wo ame evea siaa di vevie be yewoadze afisi Kapitan Cook ƒe magazinewo le la kuku gɔme. Drake ko alɔgbɔnu kloe esi wòse nya sia. Ben lɔ̃a adzowo ɣesiaɣi.
  
  Hayden wɔ agbalẽawo kabakaba eye eteƒe medidi o wokpɔ wo ɖokui le ɔfis sue bubu si sɔ kple esi wogblẽ ɖe Miami la me. Vovototo si le wo dome koe nye be woate ŋu akpɔ Waikiki ƒe amedzrodzeƒe kɔkɔwo, Top of Waikiki ƒe nuɖuɖudzraƒe xɔŋkɔ si trɔna, kple le adzɔge ʋĩ la, nusi hea amewo wu le Oahu, si nye dzoto si nɔ alɔ̃ dɔm ɣeyiɣi didi aɖe si woyɔna be Diamond Head.
  
  Karin tsɔ hũɖeɖe gblɔ be: "Mawu, medi be manɔ afisia."
  
  Kinimaka ƒo nu le ɣlidodo me be: "Mexɔe se." "Togbɔ be meka ɖe edzi be mɔkekeɖula akpa gãtɔ zãa ɣeyiɣi geɖe le afisia wu nye hã."
  
  Hayden tsɔ fewuɖuɖu gblɔ esi wònɔ Ben kple Karin ƒe kɔmpiutawo do ƒome kple ɖoɖo si ŋu mɔnukpɔkpɔ le la be: "Hey, eteƒe medidi boo o nènɔ Everglades." "Eye medo go nutoa me tɔwo dometɔ ɖeka."
  
  Kinimaka ƒe mo wɔ yaa vie, emegbe eko alɔgbɔnu. "Èdi be yeagblɔ akpɔkplɔ? Enye dzidzɔ gã aɖe, ẽ."
  
  Hayden wu nusi wɔm wònɔ nu eye wòtsa ŋku. "Ke fiẽnuɖuɖu kabakaba kple aba kaba ya ɖe? Míedzea dɔ gɔme le ŋdi kanya."
  
  Wonɔ ta ʋuʋum henɔ liʋiliʋi lim be yewoalɔ̃ ɖe edzi. Esi May lɔ̃ la, Alicia dzo. Drake kpɔ edzi hafi trɔ ɖe eƒe dɔwɔhatiwo ŋu. "Ele be mi katã mianya nane si mesrɔ̃ egbea. Seselelãme aɖe le asinye be esia ate ŋu anye nyatakaka vevitɔ kekeake siwo míaɖe afia la dometɔ ɖeka." Etɔ vie. "Dahl do ka kplim etsɔ."
  
  "Torsten?" Ben ƒo nu kple gbe blewu. "Aleke Swedentɔ si ƒe tagbɔ gblẽ la le? Zi mamlɛtɔ si mekpɔe la, enɔ ŋku lém ɖe Odin ƒe ƒuwo ŋu."
  
  Drake wɔ abe ɖe ame aɖeke metso nya me nɛ o ene. "Esi wonɔ Mawuwo ƒe Yɔdoa me dzrom la, wokpɔ dzesi siwo sɔ kple ʋuʋudedi siwo míekpɔ le mɔ̃ siwo wotsɔna tsɔa amewo yia teƒe bubuwo dzi."
  
  "Ɣesiaɣia?" - Hayden gbugbɔ gblɔe. "Aleke gbegbee wòwɔ ɖeka?"
  
  "Wosɔ pɛpɛpɛ."
  
  Ben ƒe ahɔhɔ̃ dze dɔwɔwɔ gɔme le eƒe ŋutete katã me. "Esia fia be ame siwo tu Yɔdoa hãe wɔ mɔ̃awo. Esia nye tagbɔsesẽ. Nufiafiaae nye be mawuawo tu woawo ŋutɔ ƒe yɔdowo eye womlɔa anyi ŋutɔŋutɔ be yewoaku, evɔ wole agbe didi ɖe edzi to ame gbogbowo tsɔtsrɔ̃ me. Fifia èle gbɔgblɔm be wowɔ ɣeyiɣi ƒe mɔzɔzɔ ƒe mɔ̃wo hã?" Ben tɔ vie. "Le nyateƒe me la, susu le eme-"
  
  Karin ʋuʋu ta henɔ ekpɔm. "Bometsila. Nyateƒee, susu le nya sia me. Eyata wozɔ mɔ to ɣeyiɣiwo me, trɔ asi le nudzɔdzɔwo ŋu hewɔ amewo ƒe dzɔgbesewo."
  
  Matt Drake trɔ megbe kpoo. "Makpɔ wò le ŋdi me."
  
  
  * * * .
  
  
  Zã me ya nɔa ʋeʋẽm, dzoxɔxɔ nɔa teƒe xɔdzowo, eye Pasifik-ƒua ƒe vivi nɔa eme vie. Drake tsa le ablɔwo dzi vaseɖe esime wòkpɔ ahadzraƒe aɖe si le ʋuʋu ɖi. Ele be asisiwo nato vovo tso ahadzraƒe bubu siwo le dukɔ bubuwo me gbɔ, alo? Le nyateƒe me la, paradisoe wònye. Ekema nukatae agbenɔlawo gakpɔtɔ nɔ pool ƒom, eye wòdze abe woawo tɔe teƒea le ene? Nukatae ahatsunola aɖe nɔ anyi ɖe ahadzraƒea ƒe nuwuwu eye wotsɔ eƒe ta ƒu gbe ɖe megbe? Nukatae srɔ̃tɔ mavɔawo nɔ anyi ɖe wo nɔewo ŋu, wobu le woawo ŋutɔ ƒe xexe suewo me, ɖekae gake woawo ɖeɖe nɔ anyi?
  
  Enyo, nu aɖewo to vovo. Alicia Miles nɔ ahadzraƒea, nɔ aha eve nono nu wum. Drake nɔ dzodzo ŋu bum. Ahanoƒe bubuwo hã nɔ anyi siwo me wòate ŋu aɣla eɖokui ɖo le eƒe nuxaxa me, eye ne wo dometɔ akpa gãtɔ ƒe dzedzeme le alea la, ase le eɖokui me be yele yeƒe aƒeme.
  
  Gake ɖewohĩ yɔyɔ be wòawɔ nane trɔ eƒe nukpɔsusu vie. Ezɔ va egbɔ hebɔbɔ nɔ anyi. Mefɔ mo dzi gɔ̃ hã o.
  
  "Fuck, Drake." Etu eƒe kplu ƒuƒlu la ɖe egbɔ. "Ƒle aha aɖe nam."
  
  Drake fia mɔ ahadzrala la be: "Gblẽ aŋetu la ɖi," eye wòkɔ Bacardi Oakheart kplu afã ɖe eɖokui me. Ekɔ eƒe kplu ɖe dzi le toast me. "Alicia Miles ƒe nya. Ƒe ewo ƒe ƒomedodo si meyi afi aɖeke o, alo? Eye fifia míekpɔ mía ɖokui le dziƒo, míele aha mumu le ahadzraƒe."
  
  "Mɔ aɖe li si dzi agbe tona gblẽa nu le ŋuwò."
  
  "Ao. SRT ye wɔe."
  
  "Meɖe vi aɖeke o godoo."
  
  Drake tsɔ ŋku ɖe eŋu le axadzi. "Ðe esia nye anukwareɖiɖi ƒe nya aɖea? Tso gbɔwòa? Wo dometɔ nenie nènyrɔ?"
  
  "Esɔ gbɔ be wòaɖe masɔmasɔa dzi akpɔtɔ. Menye alesi mehiãe o."
  
  "Eye ke hã mèwɔ naneke tsɔ kpe ɖe ame mawo ŋu o. Le kɔƒe ma me. Èɖo ŋku edzi gɔ̃ hãa? Mieɖe mɔ na mía ŋutɔwo ƒe asrafowo be woabia gbe wo."
  
  "Asrafoe menye abe woawo ke ene. Sededewo nɔ asinye."
  
  "Eye emegbe nèna ta amesi xe fe geɖe wu."
  
  "Mewɔ nye dɔ, Drake." Alicia gbugbɔ de eƒe rum me eye wòtsɔ aŋetu la ƒo ɖe kplɔ̃a dzi sesĩe. "Ɣeyiɣia de be míaŋe viɖeawo."
  
  "Eye kpɔ afisi wòkplɔ wò ɖo ɖa."
  
  "Èbe, kpɔ afisi esia kplɔ mí ɖo ɖa, alo?"
  
  Drake zi ɖoɖoe. Míate ŋu agblɔ be eto mɔ kɔkɔ la dzi. Àte ŋu agblɔ hã be eto mɔ si bɔbɔ la dzi. Meɖe fu o. Wowu enu ɖe teƒe ɖeka kple nusiwo bu kple etsɔme ɖeka ma ke.
  
  "Míawɔ nu kple Ʋuʋudedi Vendetta gbã. Eye Kovalenko hã. Ekema míakpɔ afi si míele." Alicia bɔbɔ nɔ anyi nɔ adzɔge ʋĩ kpɔm. Drake bia eɖokui be ɖe Tim Hudson ye le susu me nɛ hã.
  
  "Ehiã kokoko be míaƒo nu tso Wells ŋu. Enye xɔ̃nye."
  
  Alicia ko nu, eye wòɖi abe tsã ene. "Ame gbegblẽ xoxo ma? Menye xɔ̃wò, Drake, le mɔ aɖeke nu o, eye wò fucking nyae. Míaƒo nu tso vudowo ŋu. Gake le nuwuwu la. Ɣemaɣie wòdzɔna."
  
  "Nu ka ta?"
  
  Gbe fafɛ aɖe nɔ tsia dzi le eƒe abɔta. "Elabena ɣemaɣie wòle be wòadzɔ, Matt." May ƒe gbeɖiɖi fafɛwoe. Eɖe afɔ ɖe wo ŋu bɔbɔe le ɖoɖoezizi me. "Elabena míehiã mía nɔewo be míato nusia me gbã."
  
  Drake dze agbagba be yeaɣla alesi wòwɔ nuku nɛ esi wòkpɔe. "Ðe nyateƒe si ku ɖe Wells ŋu la dzi ŋɔ nenema gbegbea?"
  
  Woƒe ɖoɖoezizi gblɔ nusi wònye.
  
  Mai tsɔ afɔ ɖe wo dome. "Meva afisia elabena ŋgɔdola aɖe le asinye."
  
  "Ƒu? Ameka gbɔe wòtso? Mesusu be Japantɔwo va xɔ ɖe mia teƒe."
  
  "Enye dziɖuɖua tɔ, wowɔe." Dzidzɔ ƒe dzesi aɖe nɔ Mai ƒe gbe me. "Le se nu la, wole nu ƒom kple Amerikatɔwo. Wonya alesi gbegbe wòle vevie be woalé Kovalenko. Mègasusu be ŋku mele nye dziɖuɖua si be wòakpɔ nu o."
  
  "Nyemeku drɔ̃e gɔ̃ hã tso eŋu o." Alicia ƒo nu kple hũɖeɖe. "Ðeko medi be manya alesi nèke ɖe mía ŋui." Eʋuʋu eƒe jaketi abe ɖe wòdi be yeatsɔ akaɖia aƒu gbe ene.
  
  Mai gblɔ eye wònɔ nu kom fifia be: "Menyo wu wò." "Eye eya koe nye ahadzraƒe si woate ŋu axɔ xɔ etɔ̃."
  
  "Nyateƒee nye esia?" Drake blu ɖe eta. "Aleke gbegbe wònye nukokoedonamenyae nye si."
  
  Mai gbugbɔ gblɔ be: "Ame aɖe le asinye. "Èdi be yeava kplim fifia aɖakpɔe ɖa loo alo ɖe mi ame evea miemu aha akpa be miate ŋu atsɔ ɖeke le eme oa?"
  
  Drake ti kpo tso eƒe zikpui dzi le sɛkɛnd ɖeka megbe eye Alicia ƒo xlãe. "Fia mɔa, elf sue."
  
  
  * * * .
  
  
  Le taksi dodo kpui aɖe megbe la, woƒo ƒu ɖe ablɔ aɖe si dzi amewo sɔ gbɔ ɖo dzi henɔ to ɖom Mai ƒe asitɔtrɔ le wo ŋu.
  
  "Esia tso ame aɖe si dzi meka ɖo le Nyatakaka Dɔwɔƒea gbɔ tẽ. Ame geɖe siwo dzi wòka ɖoe kpɔa Kovalenko ƒe lãnyiƒea dzi. Aleae wònɔna ɣesiaɣi, togbɔ be ekpena ɖe eŋu fifia wu tsã ne ehiã ɣeyiɣi be...enyo, awɔ nusi wòɖo be yeawɔ hã. Aleke kee wòɖale o, ŋutsu aɖe si ŋkɔe nye Claude ye le eƒe lãnyiƒe si le Oahu dzi kpɔm."
  
  Mai he woƒe susu yi sɔhɛ siwo nɔ fli me tom to klabu deŋgɔa ƒe mɔnu si wotsɔ aɖakaʋu wɔe eye kekeli klẽna nyuie la dzi. Egblɔ be: "Claude tɔe nye habɔbɔ sia. Akaɖi siwo nɔ keklẽm la do boblo "DJ siwo le agbe, Dzoɖagbe ƒe Aŋetu Tɔxɛwo kple Amedzro Tɔxɛwo". Drake tsɔ gbɔgbɔtsixe ƒo xlã ameha la. Eɖe Hawaii ɖekakpui dzetugbe siwo ade akpe ɖeka siwo le awudodo ƒe nɔnɔme vovovowo me fia.
  
  Egblɔ be: "Míate ŋu ato vovo vie."
  
  "Azɔ menya be mi katã ŋu kɔ." Alicia ko alɔgbɔnu nɛ. "Drake si nɔ anyi ƒe ɖeka enye sia la anɔ tsitre ɖe nyɔnu dzodzoe eve siwo gbɔ wòle fifia la xa, atsɔ asi eveawo aƒo woƒe ŋgonu, eye wòatutu mí ayi afima hafi."
  
  Drake tsɔ eƒe ŋkuwo tutum, esi wònya be eƒe nya sɔ nukutɔe ta. Eƒoe ɖe enu be: "Ƒe blaetɔ̃awo ƒe domedome trɔa ame," eye kasia wòse Alison ƒe bu, Kennedy wuwu, kple ahamumu ɣesiaɣi ƒe kpekpeme. Ete ŋu lé ŋku ɖe wo ame evea siaa ŋu abe gayibɔ ene.
  
  "Claude didi dzea egɔme tso afisia."
  
  Woto ʋɔtrunudzɔlawo ŋu nɔ alɔgbɔnu kom, eye wokpɔ wo ɖokui le mɔ xaxɛ aɖe si me akaɖi siwo le keklẽm kple aʋatso dzudzɔ yɔ fũu me. Drake ƒe susu tɔtɔ ɣeyiɣi kpui aɖe eye wòtsɔ chalk ƒoe vaseɖe kwasiɖa geɖe ƒe ahamumu. Eƒe tamebubu ƒe ɖoɖowo me mekɔ o, eƒe nuwɔna gasẽ ɖe edzi. Ehiã be wòaɖoe kaba.
  
  Le mɔa godo la, balkon gbadza aɖe si dzi woate ŋu akpɔ ɣeɖuƒea le abe xevi ene la nɔ anyi. Ŋutilãwo ʋãna le ɖekawɔwɔ me kple bass ƒe haƒoƒo goglowo. Gli si le woƒe ɖusime la lé aha sesẽ ƒe aŋetu akpe geɖe ɖe eme eye wòɖea kekelia fiana le prism siwo le keklẽm me. Ahanoƒedɔwɔla wuieve wɔ dɔ tso fefewɔlawo ŋu, woxlẽ nuyiwo, wotsɔ ga na amewo eye wotsɔ aha gbegblẽwo na klabu me nɔla siwo metsɔ ɖeke le eme o.
  
  Abe alesi wòle le ahadzraƒe bubu ɖesiaɖe ene. Drake ko nu kple nukokoedonamenya aɖewo. "Emegbe". Efia asi, mehiã be wòaɣla eɖokui ɖe ameha la dome o. "Nuto si wotsɔ ka blae. Eye xɔmetsovɔwo le wo megbe."
  
  Alicia gblɔ be: "Ame ŋutɔ ƒe kplɔ̃ɖoƒewo. "Menya nusi le edzi yim le megbe afima."
  
  "Nyateƒee, ènya." Mai nɔ vovom nɔ teƒea ƒe akpa gãtɔ me dzrom alesi wòate ŋui. "Ðe megbexɔ aɖe le afisia si me mèyi kpɔ oa, Miles?"
  
  "Mègayi afima gɔ̃ hã o, nyɔnuvi. Menya nu tso miaƒe aʋadziɖuɖu siwo miewɔ le Thailand ŋu. Nye gɔ̃ hã nyemate nusiawo dometɔ aɖeke kpɔ o."
  
  "Nu si nèse la, wobu nu tsɛe ŋutɔ." Mai dze atrakpui gbadzaawo dzi zɔzɔ gɔme evɔ metrɔ kpɔ megbe o. "Ka ɖe dzinye".
  
  Drake blu ɖe Alicia ta eye wòʋuʋu ta ɖo ta ɣeɖuƒea. Alicia dze abe ɖe wòwɔ nuku nɛ ene, gake emegbe ekpɔe be yeɖoe be yeato mɔ kpui aɖe dzi aɖo ta teƒe aɖe si ame aɖeke mele o. Eŋlisi nyɔnua tsɔ abɔta ƒoe. "Wòe kplɔa mɔa, Drake. Madze yowòme."
  
  Drake se ʋu si le dodom zi ɖeka si me susu mele o. Esia nye mɔnukpɔkpɔ be mate ɖe ame aɖe si ate ŋu anya afisi Dmitry Kovalenko le ŋu. Ʋu si wòkɔ ɖi vaseɖe fifia la nye atsiaƒu me tsi sue aɖe ko ne wotsɔe sɔ kple esi wòlɔ̃ be yeakɔ.
  
  Esi wonɔ mɔ dzi to ŋutilã siwo nɔ nu kom hele fifiam le ɣeɖuƒea la, ŋutsuawo dometɔ ɖeka te ŋu ƒo Alicia ƒo xlãe. Edo ɣli na exɔlɔ̃a be: "Hey," eye eƒe gbe mese tututu le gbeɖiɖi si nɔ ʋuʋum la ta o. "Dzɔgbenyuie koe nɔ asinye".
  
  Alicia tsɔ eƒe asibidɛ siwo le ʋuʋum la ƒo eƒe ɣe ƒe keklẽŋusẽ ƒe lãkusi. "Dzɔgbenyui aɖeke mesu asiwò kpɔ o, vinye. Kpɔ wò mo ɖa ko."
  
  Woyi ŋgɔ kabakaba, eye womeŋe aɖaba ƒu haƒoƒo si nɔ ɖiɖim sesĩe, ame kuku siwo nɔ ʋuʋum, ahadzraƒea dɔwɔlawo ƒe duƒuƒu nɔ yiyim nɔ gbɔgbɔm le ameha la dome kple agba siwo woda sɔ ɖe woƒe ta dzi le mɔ si me kakaɖedzi mele o nu o. Atsu kple asiawo nɔ nya hem sesĩe, wote ŋutsua ɖe sɔti aɖe ŋu, eye nyɔnua nɔ ɣli dom le to me. Nyɔnu siwo xɔ ƒe titina ƒe ƒuƒoƒo aɖe nɔ fifiam henɔ fu ɖem esime wonɔ anyi ɖe gota kple vodka jelly kple gavi sue blɔwo le asiwo me. Kplɔ̃ bɔbɔewo kaka ɖe anyigba, eye wo dometɔ akpa gãtɔ yɔ fũ kple aha siwo mevivina o le akɔtakpoxɔnuwo te. Ame aɖeke menɔ eɖokui si o. Ŋutsuawo dometɔ geɖe wɔ nu zi eve esime Mai kple Alicia ku, si do dziku na woƒe ahiãviwo ŋutɔ. Mai ŋe aɖaba ƒu amewo ƒe susu dzi nunyatɔe. Alicia ye de dzo eme.
  
  Wova ɖo teƒe aɖe si wotsɔ ka ƒo xlãe, si nye sika ƒe ka ɣi si keke ɖe akɔbli ka sesẽ eve dome. Edze abe dɔwɔƒea tsɔe be ame aɖeke matsɔ nya ɖe gbevuvi eve siwo le akpa eveawo ŋu ŋutɔŋutɔ o ene.
  
  Fifia wo dometɔ ɖeka do ɖe ŋgɔ eye wòdo eƒe asibidɛ eye wòbia tso Mai si bubutɔe be wòaɖe afɔ ɖe megbe.
  
  Japan nyɔnuvia ko alɔgbɔnu kaba. "Claude dɔ mí be míakpɔe ɖa..." Etɔ vie abe ɖe wòle tame bum ene.
  
  "Pilipo?" Gbevuvi kemɛa ƒo nu kaba. "Mete ŋu se nusitae gɔme, gake amekae nye ŋutsu sia?"
  
  "Amedzikpɔla".
  
  Ŋutsu gã eveawo kpɔ Drake abe avu siwo le dzogoe dzi ƒom na sisiblisi ene. Drake ko alɔgbɔnu na wo ŋutɔ. Megblɔ nya aɖeke nenye be eƒe Eŋlisigbe me gbeɖiɖia anyɔ ɖikeke o. Alicia metsi dzi nenema gbegbe o.
  
  "Eyata, Pilipo sia. Aleke wòle? Ðe míele dzidzɔ kpɔm loo alo nuka?"
  
  Bouncer gbãtɔ gblɔ kple alɔgbɔnukoko manyatalenu be: "Oo, eyae nye nyuitɔ kekeake." "Aƒetɔ Deblibo la".
  
  Bouncer evelia nɔ woƒe awuwo kpɔm. "Mèle-do awu-la tututu na wɔnaa o. Èka ɖe edzi be Claude dɔ wò ɖaa?"
  
  Fewuɖunya aɖeke menɔ Mai ƒe gbe me esi wògblɔ be, "Meka ɖe edzi ŋutɔ."
  
  Drake zã asitɔtrɔa tsɔ da niche ɣaɣlawo kpɔ. Atrakpui kpui aɖe kplɔ ame yi nuƒolanɔƒe kɔkɔ aɖe si dzi kplɔ̃ gã aɖe nɔ la gbɔ. Ame siwo ade wuieve nɔ anyi ƒo xlã kplɔ̃a, eye wo dometɔ akpa gãtɔ dze abe dzo le wo me ene ale gbegbe be wodo susu ɖa be yewono atike sesẽ aɖe nyitsɔ laa. Ðeko ame mamlɛawo dze abe ɖe wovɔ̃ eye wolé blanui ene, ɖetugbuiwo kple ŋutsuvi eve aɖewo, siwo dze ƒã be womenye kplɔ̃ɖoƒea ƒe ƒuƒoƒoa me tɔwo o.
  
  "Hey Pilipo!" - do ɣli na bouncer evelia. "Lã yeye na wò!"
  
  Drake kplɔ nyɔnuviawo ɖo to atrakpui kpui aɖe dzi. Tomefafa nɔ afima wu le afisia tame. Vaseɖe fifia la, exlẽ ame vɔ̃ɖi wuieve siwo ŋu ɖikeke mele o, siwo katã anya tsɔ tu ɖe asi. Gake esi wòtsɔ nutoa me sedziwɔla wuieveawo sɔ kple May, Alicia, kple eya ŋutɔ la, metsi dzi o.
  
  Etsi wo megbe, henɔ agbagba dzem be yemahe amewo ƒe susu ava ye ɖokui dzi alesi yeate ŋui o. Pilipo ye woɖo taɖodzinu na, eye wotso afɔ ʋɛ aɖewo tso wo gbɔ azɔ. Zãmodzakaɖeƒe sia nɔ ʋuʋum ŋutɔŋutɔ.
  
  Pilipo nɔ nyɔnuviawo kpɔm dũu. Eƒe ƒoƒo ƒuƒlu ƒe ɖiɖi le eƒe kɔ me ɖee fia be etsɔ ɖe le eme. Drake mekpɔe vivivi be eƒe asi do asi ɖe aha la gbɔ eye wògbugbɔe ƒo ɖe megbe.
  
  "Claude ye dɔ wò ɖaa?"
  
  Pilipo nye ame kpui aɖe si le tsɛ. Eƒe ŋku gbadza siwo ɖea nu me la gblɔ na Drake enumake be menye Claude xɔlɔ̃e ŋutsu sia nye o. Míenya mía nɔewo gɔ̃ hã o. Enye fefewɔvi, si nye klabu la ƒe nɔnɔmetata wu. Nusiwo wozãna.
  
  "Menye nyateƒe o". Mai hã kpɔ esia dze sii eye le ŋkuʋuʋu me la, etrɔ tso nyɔnu si mewɔa naneke o gbɔ va zu amewula wɔnuku aɖe. Asibidɛ siwo vuvu la ku ɖe ŋutsu eve siwo te ɖe wo nɔewo ŋu wu ƒe ŋɔti me, eye ƒoƒo deto aɖe tso ŋgɔgbe na be etɔ̃lia ŋlɔ be, eye wòge tso eƒe zikpui dzi. Alicia ti kpo ɖe kplɔ̃ si te ɖe eŋu dzi, dze anyi ɖe eƒe akɔta, eƒe afɔwo nɔ yame kɔkɔ, eye wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ƒo ŋutsu si ƒe kɔ ƒe nuŋɔŋlɔ siwo le sisim la sesĩe le mo. Edze lã wɔadã si le egbɔ la dzi, eye wòƒo wo ame evea siaa le woƒe afɔwo dzi. Alicia ti kpo va xɔ nɔƒe etɔ̃lia.
  
  Drake nɔ blewu le etsɔtsɔ sɔ kple wo nɔewo me, gake egblẽ nu wu sã. Asia ŋutsu si ƒe taɖa legbe la tsi tre ɖe eŋu gbã eye wòtsɔ aŋe kple ŋgɔgbe ƒoƒo ƒo ƒu yi ŋgɔ. Drake ɖe afɔ ɖe axadzi, lé afɔa eye wòtrɔ kple ŋusẽ gã aɖe si dzɔ kpata vaseɖe esime ŋutsua do ɣli hedze anyi, eye wòtrɔ zu bɔl si le avi fam.
  
  Ŋutsu si kplɔe ɖo ɖe hɛ aɖe do goe. Drake ko alɔgbɔnu. Akplɔa ƒu du yi ŋgɔ. Drake lé asibidɛa, gbãe, eye wòtsɔ aʋawɔnua de etɔ ƒe dɔme goglo.
  
  Drake ʋu yi ŋgɔ.
  
  Nublanuitɔe la, ame siwo tsɔ wo ƒo xlãe la si dzo le kplɔ̃a dzi. Meɖe fu o. Womanya naneke tso Claude ŋu o. Ame ɖeka kolia si ate ŋu, abe alesi wokpɔ mɔe ene, aɣla eɖokui ɖe eƒe lãgbalẽzikpui dzeani la me alesi wòate ŋui, eƒe ŋkuwo ʋuʋu le vɔvɔ̃ ta, eƒe nuyiwo nɔ ʋuʋum kpoo.
  
  "Pilipo." Mai tsɔ afɔ ƒo ɖe eŋu eye wòtsɔ eƒe asi ɖo eƒe ata dzi. "Gbã la, èdi míaƒe dɔwɔƒea. Fifia mèle ewɔm nenema o. Ema nye nya sesẽ. Nukae wòbia be mazu xɔ̃nye?
  
  "Nye... Ŋutsuwo le asinye." Pilipo wɔ asiwɔwɔ ɖe nya dzi madzemadzee, eƒe asibidɛwo nɔ ʋuʋum abe amesi le ahanono ƒe numame ƒe agbo nu ene. "Afisiafi".
  
  Drake do go bouncers eve siwo ɖo atrakpuiawo tame kloe. Alicia nɔ amesiwo tsi megbe la kplɔm le eƒe ɖusime. Ɣeɖuɖu ƒe haƒoƒo sesẽwo nɔ ɖiɖim tso ete. Ame kuku siwo le ahamumu ƒe akpa vovovowo kaka ɖe ɣeɖuƒea katã. DJ la tsaka henɔ ɣli dom na nyasela siwo woɖe aboyoe.
  
  Bouncer evelia ƒo nu kple gbɔgbɔ be: "Claude medɔ wò o," eye edze ƒã be eƒe mo wɔ yaa. Drake zã atrakpui la ƒe afɔtiwo tsɔ ʋuʋu yi ŋgɔ hedo eƒe afɔ eveawo ɖe ŋutsua ƒe akɔta, si na wòdze anyi ɖe megbe yi do si me toɣliɖeɖe le la me.
  
  Ŋutsu bubu ti kpo to afɔɖeɖe mamlɛtɔ dzi eye wòƒu du yi Drake gbɔ, eƒe abɔwo nɔ ʋuʋum. Eŋlisitɔa xɔ ƒoƒo ɖe eƒe akɔta si ana ŋutsu si gbɔdzɔ wu la nadze anyi hafi. Eveam ŋutɔ. Eƒe tsitretsiɖeŋula tɔ vie, henɔ lalam be wòakpɔ ŋusẽ ɖe edzi.
  
  Gake ɖeko Drake ƒo nu eye wògblɔ uppercut si te ɖe eŋu, eye wònɔ ʋuʋum tso eƒe afɔkpodzi ŋutɔ. Wokɔ bouncer la tso anyigba eye wòtsi dzodzodzoe enumake. Toɣliɖeɖe si wòtsɔ ƒo anyigba la na Pilipo ti kpo wòdze ƒã.
  
  "Ègblɔ nya aɖea?" Mai tsɔ eƒe asibidɛ si wodzra ɖo nyuie la ƒu du to Hawaiitɔa ƒe ŋgonu si wotsɔ atikutsetsewo tsyɔ la dzi. "Le wò amewo ŋu?"
  
  "Èle tagbɔ gblẽma? Ènya amesi tɔe klab sia le gɔ̃ hãa?"
  
  Mai ko alɔgbɔnu. Alicia te ɖe wo ame evea ŋu, eye meɖe fu nɛ o esi wòdɔ amedzikpɔla ene ɖa vɔ megbe. "Enye nukokoe be ele be nàgblɔ nya ma." Etsɔ eƒe afɔ ɖo Pilipo ƒe dzi dzi eye wòmiãe sesĩe. "Ŋutsu sia, Claude. Afikae wòle?"
  
  Pilipo ƒe ŋkuwo nɔ tsatsam abe dzobibi siwo wolé ene. "Nye... nyemenya o. Mevaa afisia gbeɖe o. Meƒua du le teƒe sia, gake nye... nyemenya Claude o."
  
  "Nublanuitɔe." Alicia tsɔ afɔ ƒo Pilipo ƒe dzi. "Na wò".
  
  Drake tsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe lé ŋku ɖe woƒe nutome ŋu. Edze abe nusianu le dedie ene. Ebɔbɔ ɖe eme vaseɖe esime wònɔ ŋɔti me yi ŋɔti me kple klabu la tɔ.
  
  "Míexɔe. Wòe nye dɔla si ŋu viɖe aɖeke mele o. Melɔ̃ ɖe edzi gɔ̃ hã be mènya Claude o. Gake èka ɖe edzi be yenya ame aɖe si nyae. Ame si va srãa ame kpɔ tso ɣeyiɣi yi ɣeyiɣi. Ŋutsu si kpɔa egbɔ be yele ye ɖokui dzi ɖum. Fifia-" Drake lé Pilipo ƒe ŋɔti, eƒe dziku meɣla eɖokui kura o. "Ègblɔa ame sia ƒe ŋkɔ nam. Alo matrɔ wò fucking ta ɖa."
  
  Pilipo ƒe ɣlidodowo mese le dziƒo afisia gɔ̃ hã o, afisi gbeɖiɖi ƒe gli kpekpeawo xe mɔ na dziɖegbea le. Drake ʋuʋu ta abe alesi amegãxi ʋuʋua gazel kuku ƒe ta ene.
  
  "Nu ka?"
  
  "Buchanan ƒe nyawo. Ŋutsu sia ŋkɔe nye Buchanan."
  
  Drake gaƒoe ɖe enu sesĩe esi eƒe dziku te xɔxlɔ̃. "Gblɔ ale si nèdoa ka kplii la nam." Kennedy ƒe nɔnɔmetatawo yɔ eƒe ŋutega me fũ. Ƒã hafi wòse le eɖokui me be Mai kple Alicia le ye hem ɖa le klabutɔ si nɔ kukum la gbɔ.
  
  
  TA WUIATɔ̃lia
  
  
  Hawaiitɔwo ƒe zã la gakpɔtɔ nɔ edzi yim vevie. Zãtitina va yi teti koe nye ema esi Drake, May kple Alicia do le adzame le klabu la me hekafu taksi aɖe si wotɔ. Alicia tsyɔ woƒe sisimɔa dzi to azɔlizɔzɔ yi DJ la gbɔ dzidzɔtɔe, lé eƒe nuƒomɔ̃a eye wòwɔ eƒe rock-haƒola ƒe nukpɔsusu nyuitɔ kekeake. "Mido gbe na Honolulu! Aleke fuck nèle wɔwɔm? Dzi dzɔm ŋutɔ be meva afisia le zã sia me. Mi ŋutsuwo miedze tugbe ale gbegbe!" Emegbe edzo bɔbɔe, eye wògblẽ susu akpe ɖeka ɖe nuyi akpe ɖeka dzi.
  
  Fifia wonɔ dze ɖom kple taksikulaa faa. "Ɣeyiɣi didi kae nèsusu be axɔ hafi Pilipo naxlɔ̃ nu Buchanan?" Alicia bia nya sia.
  
  "Ne dzɔgbenyuie dzɔ la, ɖewohĩ womakpɔe o hena ɣeyiɣi aɖe. Edo ƒome kplikplikpli nyuie. Gake ne wowɔe la-"
  
  Drake gblɔ be: "Maƒo nu o." "Enye vɔvɔ̃nɔtɔ. Mahe amewo ƒe susu ayi nyateƒe si wònye be etrɔ Claude ƒe amea dzi o. Matsɔ nye aƒe ƒe fetu ade edzi."
  
  "Ate ŋu adzɔ be ame siwo ƒua du la akɔ gbeawo ɖi." Mai gblɔ kpoo.
  
  "Wo dometɔ akpa gãtɔ menya naneke o." Alicia ko nu, emegbe egblɔe vevie wu. "Gake sprite la sɔ. Ne wogate ŋu zɔna heƒoa nu ake la, woaƒo ɣli abe ha ene."
  
  Drake ƒo eƒe aɖe. "Damn it, mi ame evea siaa mieto nyateƒe. Ekema ele be míawɔe kaba. Zã sia me. Tiatia bubu aɖeke megali o."
  
  Mai gblɔ na taksikulaa be: "North Kukui Street." "Àte ŋu atsɔ mí aɖo amekukudzraɖoƒea gbɔ."
  
  Taksikulaa tsɔ ŋku ɖe eŋu kaba. "Nyateƒee?"
  
  Alicia tsɔ alɔgbɔnukoko si me susu mele o he eƒe susu. "Na wòaɖiɖi, atɔ̃-o." Ðeko nàku ʋu."
  
  Taksikulaa nɔ ɣli dom abe "Fucking haole" ene, gake etrɔ eƒe ŋku ɖe mɔa dzi eye wòzi ɖoɖoe. Drake bu afisi woyina ŋu. "Ne Buchanan ƒe dɔwɔƒee nye esia vavã la, ke anɔ eme be manɔ afima le ɣeyiɣi sia me o."
  
  Alicia ƒo nu kple hũɖeɖe. "Drakey, Drakey, ɖeko mèle to ɖom nyuie o. Esi míeva kpɔe mlɔeba be bometsila, Pilipo, ƒe ŋɔti le wò asiwo me sesĩe ale gbegbe be wòtrɔ zu aɖabɛ la, míedze eƒe agbe fewuɖutɔe la ɖeɖe gɔme, eye wògblɔ na mí be aƒe le Buchanan."
  
  "Aƒe?" Drake ƒe mo wɔ yaa.
  
  "Le asitsatsa ŋu. Ènya nudzrala siawo. Wonɔa afima heɖua nu, ƒoa fefe le afima, wowɔa ɖoɖo ɖe woƒe nutoa me dɔwo ŋu tso afima. Eléa ɖoɖowɔwɔ me ɖe asi. Ana eƒe amewo nate ɖe wo ŋu gɔ̃ hã. Enye kplɔ̃ɖoɖo sesẽ si medzudzɔna o, ŋutsu."
  
  "Esi akpe ɖe eŋu be nudzɔdzɔ siwo yia edzi le zãmodzakaɖeƒea naɣla, fifia." Mai gblɔ esi taksi la tɔ ɖe amekukudzraɖoƒea. "Èɖo ŋku esime míege ɖe magnet ma si tsɔa nuawo yina na amewo ƒe ɔfis le Hong Kong dzia? Míegena ɖe eme kabakaba, míedoa go kabakaba. Aleae wòle be wòanɔ."
  
  "Abe alesi míeɖo teƒe ma le Zurich ene." Alicia gblɔe sesĩe na Drake. "Menye wòe ŋue wòku ɖo o, Kitano. Menye nenema gbegbe o."
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden zɔ yi xɔ si wonae le CIA ƒe xɔ si le Honolulu me eye wòtɔ ɖe eƒe mɔwo dzi kuku. Ben nɔ elalam, enɔ anyi ɖe aba dzi nɔ eƒe afɔwo ƒom.
  
  Ðekakpuia dze abe ɖeɖi te eŋu ene. Ʋu nɔ dodom le eƒe ŋkuwo ŋu le esi wònɔ ŋku lém ɖe kɔmpiuta dzi ŋkeke geɖe ta, eye eƒe ŋgonu dze abe ɖe wòvuvu vie le susu tsɔtsɔ ɖe nu ŋu vevie alea ta ene. Edzɔ dzi na Hayden be yekpɔe.
  
  Etsɔ asi lé ŋku ɖe xɔa me godoo. "Ðe mia kple Karin mietso vidzidɔa ƒe ka mlɔebaa?"
  
  "Har, har, kple ame bubuwo. Enye ƒomea." Egblɔe abe ɖe woƒe ƒomedodo kplikplikpli ye nye nusi dze ƒã wu ene. "Eye enya mɔ si dzi wòato aƒo xlã kɔmpiuta godoo."
  
  "IQ si le nunya ƒe ɖoƒe akpe ɖe ŋuwò le esia me." Hayden ɖe eƒe afɔkpawo ɖa. Modzakaɖebɔ si le ɣie la se le eɖokui me abe akɔtaɖonu si me futukpɔ le ene le eƒe afɔ siwo nɔ veve sem la te. "Meka ɖe edzi bliboe be etsɔ la, àkpɔ nusiwo míehiã le Cook ƒe magazinewo me."
  
  "Ne míate ŋu ade dzesi wo kura."
  
  "Nusianu le Internet dzi. Ðeko wòle be nànya afi si nàdi."
  
  Ben blu ɖe eta. "Ðe... ɖe wòse le eɖokui me abe ɖe wole mía trɔm le afisia enea? Gbã la, mekpɔa Mawuwo ƒe Yɔdo, eye emegbe mekpɔa mɔ̃ siwo wotsɔna tsɔa amewo yia teƒe bubuwo. Míele ekpɔm fifia be wo ame evea do ƒome kple wo nɔewo. Eye-" Etɔ vie.
  
  "Eye nukae?" Hayden bɔbɔ nɔ egbɔ le aba dzi.
  
  Esusu be: "Woate ŋu atsɔ mɔ̃awo aƒo ka na Dzomavɔ ƒe Agbowo le mɔ aɖe nu." "Ne Kovalenko di wo la, ele be woanɔ afima."
  
  "Menye nyateƒee o". Hayden ƒo eɖokui ɖe eŋu wu. "Kovalenko ƒe tagbɔ gblẽ. Míate ŋu awɔ abe ɖe míese eƒe tamebubu gɔme ene o."
  
  Ben ƒe ŋkuwo ɖee fia be eƒe tamesusuwo buna kabakaba eye wònɔa ahiãmo ɖom na ame bubuwo. Egbugbɔ nu na Hayden esi wòtsɔ eƒe ta ɖo etɔ gbɔ. Eɖe eɖokui ɖa esi wòdze nane si le eƒe kotoku me la tsɔtsɔ ƒu gbe gɔme.
  
  "Mesena le ɖokuinye me be nye lãme sẽ ne edo to zip la me, Ben."
  
  "Eh? Ao. Medi be esia." Eɖe eƒe asitelefon la do goe, trɔ screen la ɖe MP3-ƒomɔ̃a dzi eye wòtia albɔmɔ̃ aɖe.
  
  Fleetwood Mac dze hadzidzi gɔme "Second Hand News" tso nyaʋiʋli xɔŋkɔwo me.
  
  Hayden blu ɖe eta le movidzɔdzɔ ta. "Dinorok? Nyateƒea?"
  
  Ben tsɔe ƒu gbe ɖe eƒe akɔta. "Esiawo dometɔ aɖewo nyo wu alesi nèsusui."
  
  Hayden meto blanuiléle si ƒo ɖe ame ŋu si nɔ eƒe ahiãvi ƒe gbe me la me o. Meto hadzidzia ƒe tanya, si dze ƒã le tanya me la ŋu o. Le susu siwo Ben wɔ la ke ta la, ena wòbu Kennedy Moore kple Drake kpakple nusiwo katã bu ŋu. Menye ɖeko wo ame evea siaa bu xɔlɔ̃ gã aɖe le Kennedy ko o, ke eƒe ku ŋutasesẽtɔe la na Drake xɔlɔ̃wo katã va zu toɣliɖeɖe dzro aɖe ko.
  
  Gake esi Lindsey Buckingham dze hadzidzi gɔme tso gbe kɔkɔawo ŋu henɔ eƒe dɔ wɔm la, eteƒe medidi o seselelãmea trɔ.
  
  
  * * * .
  
  
  Mai bia tso taksikulaa si be wòalala, gake ŋutsua meɖo to o. Esi woɖi le ʋua me teti ko la, ede mɔ̃a eye wòku ʋua dzo, eye kpe gbadzɛwo nɔ sisim.
  
  Alicia kpɔ edzi. "Dzodzo nyanyanya".
  
  Mai fia asi mɔdodo si le wo ŋgɔ. "Buchanan Xɔa le miame."
  
  Wozɔ le ɖoɖoezizi vivi me. Ɣleti aɖewoe nye esi va yi la, Drake nya be esia madzɔ gbeɖe o. Egbea la, futɔ ɖeka nɔ wo si. Ʋu Fia la ƒe tagbɔsesẽ wɔ dɔ ɖe wo katã dzi. Eye ne woɖe mɔ nɛ be wòanɔ ablɔɖe me la, ate ŋu agblẽ nu le wo ŋu vevie kokoko.
  
  Wo katã wonye ƒuƒoƒo nyuitɔwo kekeake dometɔ ɖeka le xexeame.
  
  Wotso mɔdodoa ƒe tsatsam eye woɖe woƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ esi Buchanan ƒe nunɔamesiwo va dze. Kekeli yɔ teƒea fũ. Vɔvɔliawo le anyigba. Woʋu ʋɔtruawo ale be haƒoƒoa nate ŋu atso nutoa me katã. Wote ŋu sea rap-haƒoƒo ƒe ɖiɖi le mɔa ƒe go kemɛ dzi gɔ̃ hã.
  
  Alicia gblɔ be: "Aƒelika si nye kpɔɖeŋuɖola. "Ame aɖe si le abe ema ene - ɖeko wòle be mate ɖe eŋu agbã woƒe stereo system damn la wòazu smithereens."
  
  Drake gblɔ be: "Gake ame akpa gãtɔ mele abe wò ene o. "Esiae nye nusi dzi ame siawo tsina ɖo. Wonye anyrawɔlawo le dzi me. Le agbe ŋutɔŋutɔ me la, wotsɔa tu ɖe asi eye dɔmetɔtrɔ alo dzitsinya aɖeke mele wo si o."
  
  Alicia ko alɔgbɔnu nɛ. "Ekema womakpɔ mɔ be woadze wo dzi bliboe o."
  
  Mai lɔ̃ ɖe edzi. "Míegena ɖe eme kaba, míedoa go kaba."
  
  Drake de ŋugble le alesi Ʋufia la ɖe gbe be woawu fɔmaɖila gbogbo mawo ŋu. "Mina míayi adɔ wo gbɔ."
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden nɔ amama eye fifia nɔ eŋu esi eƒe asitelefon ɖi. Ne menye eƒe dɔtɔ Jonathan Gates ƒe gbeɖiɖi si wòde asi ete o la, anye ne exe mɔ ɖe enu.
  
  Ke boŋ eɖe hũ, etutu Ben dzoe, eye wòƒo ŋuɖoɖoa ƒe dzesi. "Ɛ̃?"
  
  Gates mede dzesii gɔ̃ hã be gbɔgbɔtsixe tsi ye ƒo o. "Hayden, meɖe kuku ɖe gaƒoƒo si tsi megbe ta. Àte ŋu aƒo nua?"
  
  Enumake Hayden trɔ va zu nu ŋutɔŋutɔ. Agbo la dze be wòalé ŋku ɖe eŋu. Dziŋɔ si me wòdo dzi le ɖe eƒe dukɔa ta la gbɔ eƒe agbanɔamedzi ƒe seselelãme ŋu sasasã.
  
  "Nyateƒee, aƒetɔ."
  
  "Dmitry Kovalenko le United States Sewɔtakpekpe me tɔ enyi, Teƒenɔla wuiene, kple Dumegã ɖeka ƒe ƒometɔwo lém aboyoe. Woakplɔ lã wɔadã sia ava ʋɔnui, Jay, to mɔ ɖesiaɖe si hiã dzi. Nusiwo katã le asiwò la le asiwò."
  
  Wotso kadodoa me.
  
  Hayden nɔ anyi nɔ viviti me kpɔm dũu, eƒe dzonɔameme nu tsi keŋkeŋ. Eƒe susu nɔ gamenɔlawo ŋu. Ame maɖifɔwo ganɔ fu kpem ake. Ebia eɖokui be ame nenie agakpe fu hafi woadrɔ̃ ʋɔnu Ʋufia la hã.
  
  Ben ƒu du to aba dzi va egbɔ eye ɖeko wòkpla asi kɔ nɛ abe alesi wòdi ene.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake zɔ yi eme gbã eye wòkpɔ eɖokui le xɔdɔme didi aɖe si ƒe ʋɔtru eve ʋu le miame eye nuɖaƒe si le ʋuʋu ɖi le eƒe nuwuwu. Ŋutsua ɖiɖi atrakpuiawo, kasia eƒe ŋkuwo yɔ fũ kple dzidzi esi wòkpɔ Drake wòge ɖe aƒea me.
  
  "Nukae nye-?"
  
  Mai ƒe asi ʋuʋu kabakaba wu alesi ŋku te ŋu kpɔe. Le sɛkɛnd ɖeka me la, ŋutsua nɔ ya hem be yeado ɣli axlɔ̃ nu, eye le sɛkɛnd si kplɔe ɖo me la, enɔ atrakpuiawo dzi nɔ ɖiɖim kple akplɔ sue aɖe le eƒe ŋɔti me. Esi wòɖo ete la, Mai wu eƒe dɔa nu eye wògaxɔ eƒe akplɔa. Drake ʋu to xɔdɔme la me. Wotrɔ ɖe miame yi xɔ gbãtɔa me. Ŋku eve eve fɔ mo dzi tso aɖaka bɔbɔe siwo me wobla bɔmbawo ɖo la me.
  
  Bɔmbwoe?
  
  Drake de dzesi C4 la enumake, gake ɣeyiɣi aɖeke menɔ esi wòabu tame esime ŋutsuawo lé aʋawɔnu siwo wotsɔ ƒu gbe ŋumaɖɔɖotɔe o. Mai kple Alicia ɖu ɣe ƒo xlã Drake.
  
  "Afi ma!" Drake fia asi esiwo sesẽ wu. Alicia tsɔ afɔkpodzi si me dɔmenyonyo mele o ƒoe ɖe eƒe akɔta. Edze anyi, nɔ nya aɖe ƒom. Ŋutsu si le Drake ŋgɔ la zɔ kaba yi egbɔ, eye wòti kpo to kplɔ̃a dzi be yeadzi yeƒe amedzidzedzea ƒe kɔkɔme kple ŋusẽ ɖe edzi. Drake ƒo eƒe ŋutilã le ŋutsua ƒe yameʋua te, eye esi wòɖi la, eƒo eƒe klo eveawo tso megbe. Ŋutsua do ɣli kple dziku eye aɖuɖɔ do tso eƒe nu me. Drake tsɔ eƒe ŋusẽ kple ŋusẽ vɔ̃ɖi la katã ƒo fía si gbã gudugudu ɖe eƒe ta tame.
  
  Ŋutsua dze anyi gbeɖiɖi aɖeke manɔmee.
  
  Le eƒe miame la, Mai da tu eve ɖe wo nɔewo yome kabakaba. Wo ame evea siaa xɔ abi zi gbɔ zi eve kple abi le woƒe dɔgbo me, eye woŋlɔ nukunuwo ɖe woƒe mo katã. Drake zã ku ƒe asilénu kaba tsɔ na ɖeka megate ŋu wɔa dɔ o esime Mai ya ƒo evelia do goe.
  
  "Aŋgba". - Drake ƒo nu kple ɣli. Ðewohĩ womenyae o, gake amesiawo gakpɔtɔ nye Ʋufia la ƒe amewo. Wokpɔ dzɔgbenyuie be Drake nɔ du dzi.
  
  Wotrɔ yi xɔdɔme la me eye woɖiɖi yi xɔ bubu me. Esi wonɔ gegem ɖe eme la, Drake kpɔ nuɖaƒea. Ŋutsuwo yɔ eme fũ, eye wo katã wole nane kpɔm dũu le kplɔ̃ si le anyigba dzi. Rap-gbe siwo nɔ dodom tso eme la nu sẽ ale gbegbe be Drake nɔ mɔ kpɔm kloe be woado va ado go ye. Mai ƒu du yi ŋgɔ. Kaka Drake nage ɖe xɔa me la, etsɔ ŋutsu ɖeka mlɔ anyi xoxo eye wòyi bubu dzi. Ŋutsu aɖe si ƒe ɖa le ɣie la ƒu du va do go Drake, eye tu ɖe asi xoxo.
  
  "Nukae nèwɔ-?"
  
  Hehenana nye nusianu le aʋawɔwɔ ƒe aɖaŋu me, eye Drake trɔ gbɔ kabakaba wu alesi dunyahela ate ŋu aƒo asa na nyabiase vevi aɖe. Enumake, ekɔ eƒe afɔ ɖe dzi, tsɔ tu la ƒu gbe le ŋutsua si, emegbe eɖe afɔ yi ŋgɔ helée ɖe yame.
  
  Etrɔ aʋawɔnua.
  
  "Minɔ agbe ɖe yi nu." Eda tu. Buchanan ƒe amea dze anyi ɖe megbe le aɖaŋudɔ aɖe me. Mai kple Alicia gafɔ tu bubu si wotsɔ ƒu gbe enumake esi ame aɖe do ɣli tso nuɖaƒe. "Hey, bometsilawo! Nukae nèle wɔwɔm?"
  
  Drake ko alɔgbɔnu. Edze abe tudada menye nusi womese kpɔ le aƒe sia me o ene. Enyo. Ezɔ yi ʋɔtrua nu.
  
  Egblɔ le ɣlidodo me be: "Eve," si fia be ɖeko teƒe si le ʋɔtrua nu la na mɔnukpɔkpɔ wo ame evea be woawɔ afɔɖeɖe. Mai nɔ anyi ɖe megbe nɛ.
  
  "Mina míaɖu avu siawo dzi." Drake kple Alicia do go, nɔ tu dam, eye woƒe taɖodzinue nye afɔwo ƒe ave si ƒo xlã kplɔ̃a.
  
  Ʋu ƒu gbe eye ame kukuwo ge dze anyigba. Drake kple Alicia yi ŋgɔ, esi wonya be dzidziƒoame kple vɔvɔ̃ atɔtɔ yewoƒe tsitretsiɖeŋulawo ahado vɔvɔ̃ na wo ta. Buchanan ƒe dzɔlawo dometɔ ɖeka ti kpo to kplɔ̃ si le bɔbɔe dzi hetsɔe ƒo Alicia, eye wòtsɔe ƒu gbe ɖe axadzi. Mai tsɔ afɔ ɖe doa me, nɔ eɖokui ta ʋlim, esime dzɔla la tsɔ eƒe asibidɛ ƒoe zi eve. Mai lé ƒoƒo ɖesiaɖe ɖe eƒe abɔta hafi tsɔ eƒe tu ƒoe sesĩe le eƒe ŋɔti ƒe tɔdzisasrã dzi.
  
  Alicia gava nɔ dzre wɔm ake. "Enɔ asinye."
  
  "Oo, meka ɖe edzi be èwɔe, lɔlɔ̃tɔ."
  
  "Miƒo ya nam." Alicia tsɔ tu la fia ŋutsu siwo nɔ hũ ɖem henɔ avi fam. "Ame bubu aɖe di be yeate kpɔ? Hm?"
  
  Drake nɔ kplɔ̃ si bɔbɔ ɖe anyi kple emenuwo kpɔm dũu. C4 ƒe ƒuƒoƒo ƒo ƒu ɖe anyigba dzi le dzadzraɖo ƒe afɔɖeɖe vovovowo me.
  
  Nukae nye dzomavɔ si ŋu Ʋu Fia la nɔ ɖoɖo wɔm ɖo?
  
  "Mia dometɔ kae nye Buchanan?"
  
  Ame aɖeke meɖo eŋu o.
  
  "Nubabla aɖe le asinye na Buchanan." Drake tsɔ abɔta ƒoe. "Gake ne mele afisia o la, ekema mesusu be ele be míada tu mi katã." Eda tu ŋutsu si te ɖe eŋu wu la ɖe dɔme.
  
  Toɣliɖeɖe yɔ xɔa me fũ. Mai gɔ̃ hã nɔ ekpɔm dũu kple movidzɔdzɔ. "Mat-"
  
  Eƒo nu kple ɣli ɖe eta. "Ŋkɔ aɖeke meli o."
  
  "Nyee nye Buchanan." Ŋutsua, si bɔbɔ ɖe megbe ɖe fridzi gã la ŋu la, tsɔ gbɔgbɔtsixe ƒo xlãe esi wònɔ nya ƒom sesĩe ɖe tu ƒe abi la ŋu. "Va, ŋutsu. Míewɔ nuvevi wò o."
  
  Drake ƒe asibidɛa sesẽ ɖe ʋuƒoa dzi. Ebia ɖokuidziɖuɖu gbogbo aɖe hafi womate ŋu ada tu o. "Mèwɔ nuvevim oa?" Eti kpo yi ŋgɔ eye wòɖoe koŋ tsɔ eƒe klo da ɖe abi si nɔ ʋu ɖum la dzi. "Mèwɔ nuvevim oa?"
  
  Ʋu ƒe dzodzro yɔ eƒe ŋutega me fũ. Nuxaxa si womate ŋu afa akɔ na o la to eƒe ahɔhɔ̃ kple dzi me. Egblɔ kple gbe sesẽ be: "Gblɔe nam." "Gblɔ afisi Claude le nam alo, Mawu nekpe ɖe ŋunye, maƒo wò ahɔhɔ̃wo katã ɖe fridzi fucking sia dzi."
  
  Buchanan ƒe ŋkuwo meda alakpa o. Vɔvɔ̃ na ku na eƒe manyamanya dze ƒã. Egblɔ kple ɣli be: "Menya Claude xɔlɔ̃wo." "Gake nyemenya Claude o. Mate ŋu agblɔe na exɔlɔ̃wo na wò. Ẽ, mate ŋu atsɔ wo ana wò."
  
  Drake nɔ to ɖom esi wònɔ ŋkɔ eve kple teƒe siwo wole yɔm. Scarberry kple Peterson ƒe nyawo. Esi woɖe nyatakaka sia ɖa keŋkeŋ ko hafi wòfia asi kplɔ̃ si yɔ fũ kple C4.
  
  "Nuka wɔm nèle le afisia? Ðe nèle dzadzram ɖo be yeadze aʋawɔwɔ gɔmea?"
  
  Ŋuɖoɖoa wɔ nuku nɛ ŋutɔ. "Enyo, ẽ." Hawaii-ʋaa le egɔme dzem, ame."
  
  
  TA WUIadelia
  
  
  Ben Blake zɔ yi ɔfis sue si me wònɔ kple nɔvianyɔnu la me eye wòkpɔ Karin wòtsi tre ɖe fesre nu. "Hi nɔvinyɔnu".
  
  "Hello. Kpɔ esia ɖa ko, Ben. Ɣedzeƒe le Hawaii."
  
  "Ele be míanɔ ƒuta. Amesiame yia afima hena ɣedzeƒe kple ɣeɖoto."
  
  "O nyateƒea? Karin tsɔ fewuɖuɖu vi aɖe kpɔ nɔviaŋutsua. "Èdie le Internet dzi, alo?"
  
  "Enyo, fifia si míeva afisia la, madi be mado le teƒe sia si xɔ aƒe ɖo la me aɖado go nutoa me tɔ aɖewo."
  
  "Nuka tae?"
  
  "Nyemedo go Hawaiitɔ aɖeke kpɔ o."
  
  "Mano nye Hawaiitɔ fiƒode, dumbo. Mawu, ɣeaɖewoɣi mebiaa ɖokuinye be ɖe míaƒe ahɔhɔ̃mekawo ƒe agbɔsɔsɔ evea siaa su asinye hã."
  
  Ben nya be viɖe aɖeke mele aɖaŋudzedze ƒe aʋawɔwɔ gɔme kple nɔvianyɔnu o. Ekpɔ dzidzɔ ɖe nukpɔkpɔ wɔnukua ŋu aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo hafi ɖo ta ʋɔtrua nu be yeakɔ kɔfi na wo ame evea siaa. Esi wòtrɔ gbɔ la, Karin nɔ woƒe kɔmpiutawo zãm xoxo.
  
  Ben tsɔ kpluawo da ɖe woƒe keyboardwo xa. "Ènya be mele mɔ kpɔm nɛ vevie." Etutu eƒe asiwo. "Mebe, mele Kapitan Cook ƒe atiwo dim. Esia nye ʋɔnudrɔ̃dɔ ŋutɔŋutɔ elabena nusiwo ɣla dim míele, ke menye nusiwo dze ƒã o."
  
  "Míenyae kple kakaɖedzi be kadodo aɖeke mele Internet dzi si ana Cook nado ka kple Diamond Head alo Leahy kple Hawaiitɔwo o. Míenya be Diamond Head nye cone, yadoƒe, mɔ̃ kple dzoto siwo kplɔ wo nɔewo ɖo siwo zɔna le Oahu te la dometɔ ɖeka ko."
  
  Ben no eƒe kɔfi dzodzoe la. "Míenya hã be Cook ɖi go ɖe Kauai, le Waimea dugã me. Kpɔ Waimea ɖa be nàkpɔ bali aɖe si wɔ nuku ale gbegbe be wòate ŋu aʋli ho kple Grand Canyon. Kauai nutoa me tɔwo to nyagbɔgblɔ si nye teƒe gbãtɔ si woɖi tsa yi Hawaii vɛ be enye cheeky jab le Oahu. Cook ƒe kpememe aɖe le Waimea le blemanudzraɖoƒe sue aɖe ŋutɔ xa."
  
  Karin ɖo eŋu be: "Nu bubu si míenya. "Nya lae nye be Kapitan Cook ƒe atiwo le afisia tututu." Eƒo asi ɖe eƒe kɔmpiuta dzi. "Le kadzi".
  
  Ben ƒo nu kple hũɖeɖe eye wòdze magazine gbogboawo dometɔ gbãtɔ me toto gɔme. "Na modzakaɖeɖea nadze egɔme." Etsɔ eƒe toɖoɖomɔ̃a de eme eye wòbɔbɔ ɖe megbe le eƒe zikpui dzi.
  
  Karin nɔ ekpɔm dũu. "Tsie. Ðe esia nye Alɔ̃dɔdɔ ƒe Glia? Eye nutsyɔnu bubu aɖe hã? Gbeɖeka, nɔvinye sue, ahiã be nàlé ha yeye siawo ɖe mɔ̃ dzi eye nàdzudzɔ wò aɖabaƒoƒo atɔ̃ ƒe ŋkɔ gbegblẽ."
  
  "Mègagblɔ nam be èle wò ɣeyiɣi gblẽm o, sis. Mí katã míenya be èbi ɖe esia me."
  
  "Ðe nàgahe nya sia vɛ akea? Fifia?"
  
  "Ƒe atɔ̃ va yi." Ben ʋu haƒoƒoa ɖe dzi eye wòtsɔ eƒe susu ɖo eƒe kɔmpiuta dzi. "Ƒe atɔ̃ ƒe gbegblẽ. Mègana nusi dzɔ emegbe nagblẽ ewo siwo kplɔe ɖo me o."
  
  
  * * * .
  
  
  Esi Drake, May kple Alicia nɔ dɔ wɔm alɔ̃ manɔmee eye womegbɔ ɖe eme boo o ta la, woɖoe be yewoagbɔ ɖe eme vie. Drake xɔ kaƒoƒo tso Hayden kple Kinimaka gbɔ abe gaƒoƒo ɖeka ene le ɣedzeƒe megbe. Eteƒe medidi o, gbeɖiɖi ƒe dzesi la kpɔ kuxi sia gbɔ.
  
  Wohaya xɔ aɖe le Waikiki. Enye amedzrodzeƒe gã aɖe si le tasiaɖamfɔwo dzi, si yɔ fũ kple tsaɖilawo, si na womenya woƒe ŋkɔ o ŋutɔ. Woɖu nu kaba le Denny si le nutoa me, emegbe woɖo ta woƒe amedzrodzeƒea, afisi woɖo ʋu si kɔa ame yia woƒe xɔ si le dzisasrã enyilia dzi le.
  
  Esi Drake nya ge ɖe eme ko la, eɖe dzi ɖi. Enya viɖe siwo le nuɖuɖu kple ɖiɖiɖeme dodo na eɖokui me. Eƒo eɖokui ɖe zikpui bɔbɔe aɖe dzi le fesrea to, eye wònɔ vivi sem na alesi Hawaiitɔwo ƒe ɣe si me kɔ la klẽ ɖe edzi to Franseawo ƒe fesrewo nu.
  
  Eƒo nu le ɣlidodo me evɔ metrɔ o be: "Mi ame evea miate ŋu awɔ avu le aba dzi." "Ame aɖe ɖo ɣlidodoa na ga eve."
  
  Esi wògblɔ nya sia vɔ la, ena eƒe susuwo dzo, eye kakaɖedzi nɛ esi wònya be ŋutsu eve siwo te ɖe Claude ŋu alesi woate ŋui ƒe adrɛs le yewo si. Ŋutifafa si le enyanya be wokplɔ Claude yi Fia Ʋuʋudedi la gbɔ tẽ.
  
  Susu ƒe akɔdzeanyi tso sidzedze be gaƒoƒo ʋɛ aɖewo koe susɔ hafi hlɔ̃biabia ʋukɔkɔɖi.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden kple Kinimaka nɔ Honolulu Kpovitɔwo ƒe Dɔwɔƒe si le nutoa me ŋdi la. Nya lae nye be woɖe Claude ƒe "habɔbɔ" aɖewo ɖa le zã me, gake nyadzɔdzɔ ŋutɔŋutɔ aɖeke menɔ anyi o. Kluvia tɔ, si ŋkɔe nye Pilipo, megblɔ nya boo aɖeke o. Eƒe bouncers geɖe va wu enu ɖe kɔdzi. Edze hã be eƒe video dzi nuɖuɖua do viviti nukutɔe esime ŋutsu aɖe kple nyɔnu eve dze edzi do ŋgɔ teti na zãtitina.
  
  Tsɔ tudada ʋukɔkɔe aɖe si dzɔ le dua titina ƒe teƒe aɖe, si me Claude ƒe kpeɖeŋutɔ siwo wonya la dometɔ geɖe wu kpe ɖe eŋu. Esi kpovitɔ siwo tsɔ tu va ɖo teƒea la, aƒe ƒuƒlu aɖe koe wokpɔ. Ŋutsu aɖeke meli o. Telefon xexlẽdzesi aɖeke meli o. Ʋu koe nɔ anyigba kple nuɖakplɔ̃ dzi, siwo dzi wokpɔ C4 ƒe dzesiwo le ne wole ke ƒom.
  
  Hayden te Drake kpɔ. Edze agbagba be yeaƒo ka na Alicia. Ehe Mano ɖe vovo eye wòƒo nu le eƒe to me dzikutɔe. "Fiƒode wo! Womenya be kpekpeɖeŋu le mía si be míawɔ nu abe alesi míekpɔe be esɔ ene o. Ele be woanya."
  
  Kinimaka tsɔ abɔta ƒoe, eƒe abɔta gãawo nɔ dzi yim henɔ gegem. "Ðewohĩ Drake medi be yeanya o. Awɔe le eƒe mɔ nu, ne dziɖuɖua kpe asi ɖe eŋu alo manɔ eme o."
  
  "Fifia enye agba."
  
  "Alo aŋutrɔ si me aɖi le si dzona yia dzi me tẽ." Kinimaka ko alɔgbɔnu esi eƒe dɔtɔ nɔ ekpɔm.
  
  Hayden tɔtɔ vie. "Nu ka? Hadzidzi alo nane mee nya siawo tsoa?"
  
  Kinimaka dze abe ɖe wòdo dziku ene. "Nyemesusui nenema o, dɔtɔ. Eyata," eɖe ŋku ɖe kpovitɔ siwo ƒo ƒu la, "nukae kpovitɔwo nya tso Claude ŋu?"
  
  Hayden gbɔ ya sesĩe. "Mewɔ nuku o be wosɔ gbɔ ŋutɔ. Claude nye habɔbɔ geɖe siwo ate ŋu akpɔ gome le nuwɔna siwo mele se nu o me alo womakpɔ gome le eme o la tɔ vɔvɔli. Womele kɔkɔƒe le kpovitɔwo ƒe ŋkuléleɖenuŋu ƒe xexlẽdzesiwo me o. Eya ta, woƒe aƒetɔ si meƒoa nu o la ƒe ŋkɔ meganɔa nya hem o."
  
  "Kple nusianu si, ɖikeke mele eme o, Kovalenko ye wɔe."
  
  "Ðikekemanɔmee." Eɖea vi ɣesiaɣi be woaɖe nuvlowɔla aɖe ɖa le xexe ŋutɔŋutɔ me zi geɖe."
  
  "Ðewohĩ Drake le ŋgɔyiyi wɔm. Ne menye nenemae o la, ke mesusu be anɔ mía gbɔ."
  
  Hayden ʋuʋu ta. "Mina míakpɔ mɔ be nenemae wòle. Le ɣeyiɣi sia me la, ehiã be míawɔ nuku na nutoa me tɔ ʋɛ aɖewo. Eye ele be nàƒo ka na amesiame si nènya si ate ŋu akpe ɖe mía ŋu. Kovalenko wɔ ʋukɔkɔɖi xoxo. Melé fui be mabu alesi nusiawo katã ate ŋu awu enui ŋu."
  
  
  * * * .
  
  
  Ben dze agbagba ɖesiaɖe be yeƒe susu nanɔ nu ŋu. Eƒe seselelãmewo tɔtɔ. Ɣleti geɖe va yi tso esime eƒe agbenɔnɔ meganɔ nɔnɔme nyui me o. Do ŋgɔ na Odin ƒe nyaa la, eƒe susu le afɔkudzidzedze ŋue nye be yeana yeƒe egbegbe rock-haƒoha si nye The Wall of Sleep naɣla ye na dadaa kple fofoa. Enye ƒometɔ, nerd dɔmenyotɔ si si ŋutete le le mɔ̃ɖaŋununya ƒe nusianu me.
  
  Fifia ekpɔ aʋa la. Ekpɔ amewo wowu. Enɔ avu wɔm ɖe eƒe agbe ta. Exɔlɔ̃ vevitɔ ƒe ahiãvi ku le eƒe akɔnu.
  
  Trɔtrɔ si va xexewo dome la vuvui.
  
  Tsɔ nyaƒoɖeamenu si nye be wòanɔ eƒe ahiãvi yeye, si nye Amerikatɔ CIA dɔwɔla, gbɔ kpe ɖe eŋu, eye mewɔ nuku nɛ kura be yekpɔe be yele ʋuʋum o.
  
  Menye ɖe wògblɔe na exɔlɔ̃wo kpɔ o. Eƒe ƒomea, ẽ, ate ŋu agblɔe na wo. Gake Karin mesu te na esia haɖe o. Eye eƒe kuxiwo hã nɔ eŋu. Ðeko wògblɔ nɛ be le ƒe atɔ̃ megbe la, ele be wòaʋu ayi ŋgɔ hafi, gake enya be ne nu ma ke dzɔ ɖe ye dzi gbeɖeka la, agblẽ yeƒe agbemeŋkeke mamlɛawo me.
  
  Eye Alɔ̃dɔdɔ ƒe Gli la me tɔ mamlɛawo ɖoa nyatakakawo ɖee to asitelefon dzi ɣesiaɣi. Afikae nèle, Blakey? Ðe míaƒo ƒu le zã sia mea? Ne mede ɖeke o la, ŋlɔ agbalẽ nam, wò bometsila!Ha yeye siwo wodzra ɖo be woalé ɖe mɔ̃ dzi nɔ wo si. Enye eƒe drɔ̃e fiƒode!
  
  Fifia nusi tututu na eƒe ɖiɖiɖeme gã la le afɔku me.
  
  Ebu Hayden ŋu. Ne xexeame nɔ gbagbãm la, ate ŋu atrɔ eƒe susu ɖe eŋu ɣesiaɣi, eye nusianu ava nɔ bɔbɔe vie. Eƒe susu nɔ tsaglãla tsam. Eyi edzi nɔ agbalẽ aɖe si le Internet dzi si ame aɖe ŋlɔ tso Cook ŋutɔ ƒe nuŋɔŋlɔwo me la ƒe axawo me tsam.
  
  Eto eŋu kloe.
  
  Elabena kasia, le afima tututu, le yame ƒe nɔnɔme ŋuti nyatakakawo, didime kple didime ƒe dzesidewo, kple amesiwo wohe to na le esi womeɖu woƒe nyilã si woɖuna gbesiagbe o kple amesiwo wokpɔ be woku le ʋuƒoa me ŋuti nyatakaka kpuiwo dome la, edze abe nya kpui aɖe si ƒo nu tso Pele ƒe Agbo ŋu ene.
  
  "Nᴐvi nyᴐnu". - Ben gbɔ ya. "Mesusu be meke ɖe nane ŋu." Exlẽ memama kpui aɖe. "Wow, ŋutsu aɖe ƒe nuŋlɔɖi tso woƒe mɔzɔzɔa ŋue nye esia. Èle klalo na esiaa?"
  
  
  * * * .
  
  
  Drake tso alɔ̃dɔdɔ fafɛ me yi ŋudzɔnɔnɔ me le ɣeyiɣi si wòxɔ hafi wòʋu ŋku me. Mai nɔ zɔzɔm nɔ yiyim nɔ gbɔgbɔm le megbe nɛ. Eɖi abe Alicia le tsileƒe ene.
  
  "Ɣeyiɣi didi kae míenɔ gota?"
  
  "Na alo xɔ miniti blaasieke. Le afisia, kpɔ esia ɖa." Mai tsɔ tu siwo woxɔ le Buchanan kple eƒe amewo si la dometɔ ɖeka ƒu gbe nɛ.
  
  "Nukae nye xexlẽdzesia?"
  
  "Tu atɔ̃ siwo wotsɔna ƒoa tu. Nusianu nyo. Eve nye 38 eye etɔ̃ nye 45 caliber. Wo katã ƒe magazinewo yɔ fũ le akpa etɔ̃ le ene me."
  
  "Ewu enu wu alesi wòsɔ gbɔ". Drake tsi tre eye wòkeke eɖokui. Wotso nya me be anɔ eme be yewoadze ŋgɔ tsitretsiɖeŋula sesẽ wu - ame siwo te ɖe Claude ŋu - eyata aʋawɔnuwo tsɔtsɔ nye sedziwɔwɔ.
  
  Alicia do go le tsileƒea kple taɖa xɔdzo, henɔ eƒe jaketi hem. "Èle klalo be yeaʋu adzoa?"
  
  Nyatakaka si woxɔ tso Buchanan gbɔe nye be ʋudzraƒe aɖe si mebɔ o nɔ Scarberry kple Peterson siaa si le Waikiki ƒe gbɔto. Woyɔe be Exoticars, eye wònye asitsaƒe kple nuwo ɖɔɖɔɖodɔwɔƒe siaa. Ehaya ʋu deŋgɔ ƒomevi akpa gãtɔ hã.
  
  Drake susui be enye nutsyɔnu si me ga geɖe le ŋutɔ. Ðikeke mele eme o be wowɔe be wòakpe ɖe ame ŋu woaɣla nuvlowɔha ƒomevi ɖesiaɖe. Ðikekemanɔmee la, Scarberry kple Peterson te ɖe nuɖuɖu ƒe kɔsɔkɔsɔa ƒe tatɔ ŋu. Claude ye akplɔe ɖo.
  
  Woge ɖe taksi aɖe me hetsɔ afisi wodzraa taksi le ƒe adrɛs na ʋukulaa. Anɔ abe miniti blaeve ene tso afima.
  
  
  * * * .
  
  
  Ewɔ nuku na Ben kple Karin be woxlẽ Kapitan Cook ƒe magazine.
  
  Ne mekpɔ nudzɔdzɔ siwo dzɔ ɖe ƒudzisrafo xɔŋkɔa dzi ƒe alafa eve kple edzivɔe nye sia la to ame bubu ƒe ŋku dzi la, ewɔ nuku ŋutɔ. Gake Cook ƒe mɔzɔzɔ si woŋlɔ ɖi gake wògakpɔtɔ le adzame ŋutɔ le Hawaii ƒe dzoto xɔŋkɔtɔ kekeake te ƒe nuŋlɔɖi xexlẽ nye nusi gbɔ eme kloe.
  
  "Ewɔ nuku ŋutɔ". Karin trɔ eƒe kɔpi le kɔmpiutaa ƒe screen dzi. "Nu ɖeka si mènya o enye Cook ƒe nukpɔkpɔ do ŋgɔ si me nunya le. Ekplɔ amewo tso nuto ɖesiaɖe me yi ɖaŋlɔ nusiwo ŋu wòke ɖo la ɖi. Dzɔdzɔmeŋutinunyalawo. Numiemieŋutinunyalawo. Nutalawo. Kpɔ ɖa-" Eƒo asi ɖe screen la dzi.
  
  Ben bɔbɔ be yeakpɔ numiemiea ƒe nɔnɔmetata si wowɔ nyuie. "Fa".
  
  Karin ƒe ŋkuwo nɔ keklẽm. "Esia nyo ŋutɔ." Womeke ɖe numiemie siawo ŋu alo ŋlɔ wo ɖi o vaseɖe esime Cook kple eƒe ƒuƒoƒoa lé wo ɖe mɔ̃ dzi eye wotrɔ yi England kple nɔnɔmetata kple numeɖeɖe wɔnuku siawo. Woɖe míaƒe xexeame, ame siawo ƒe nɔnɔmetata.Wota anyigba ƒe nɔnɔmewo kple ƒutawo abe alesi míaɖe foto ko egbea ene. Bu eŋu kpɔ".
  
  Ben ƒe gbe ɖe eƒe dzidzɔkpɔkpɔ fia. "Menya. Menya. Gake se nya sia-"
  
  "Eii". Karin ƒo eɖokui ɖe eya ŋutɔ ƒe ŋutinya me. "Ènya be Cook ƒe ʋua me dɔwɔlawo dometɔ ɖekae nye William Bligh? Ŋutsu si va zu Bounty-ʋua ƒe amegã? Eye be Amerika Dukplɔla si nɔ anyi ɣemaɣi, Benjamin Franklin, ɖo gbedasi ɖe eƒe ƒudzisrafomegãwo katã be woagblẽ Cook ɖi, togbɔ be Amerikatɔwo nɔ aʋa wɔm kple Britaintɔwo ɣemaɣi hã. Franklin yɔe be "ameƒomea xɔlɔ̃ gbadzaa."
  
  "Nᴐvi nyᴐnu". - Ben ƒo nu kple ɣli. "Mekpɔ nane. Se-wova ɖo anyigba le Owhihi, Hawaii, si te ɖe ƒukpoa ƒe teƒe kɔkɔtɔ kekeake ŋu. Digri 21 aɖabaƒoƒo 15 le dziehe ƒe didime, dzidzenu 147 le dziehe didime, aɖabaƒoƒo 48 le ɣetoɖoƒe. Kɔkɔme nye afɔ 762. Wozi mía dzi be míada seke ɖe Lihi gbɔ eye míayi ƒuta. Dua me tɔ siwo míehaya la dze abe ɖe woaɖe avɔawo le míaƒe akɔta hena rum-tu ɖeka ene, gake le nyateƒe me la, wonye amesiwo dzi woate ŋu alɔ̃ ɖo eye wonya nu hã."
  
  Karin gblɔ kple gbe sesẽ be: "Na eƒe akpa si woɖe kpuie la lam." "Le Eŋlisigbe me".
  
  Ben ƒo nu kple ɣli ɖe eta. "Mawu, nyɔnuvi, afikae wò Indiana Jones le?" Wò Luke Skywalker? Ðeko mèse le ɖokuiwò me be yeawɔ nusiwo me afɔku le o. Eyata míaƒe nuŋlɔla, ŋutsu aɖe si ŋkɔe nye Hawksworth, dze mɔ kple Cook, ƒudzidela ade bubuwo kple afimatɔ ʋɛ aɖewo be yewoaku nusi nye... natives called Pele's Gate ". Wowɔ esia nutoa me fia ƒe manyamanyae eye wònɔ afɔku gã aɖe me. Ne ɖe wova nya nu tso eŋu la, anye ne fia la awu wo katã. Hawaiitɔwo dea bubu Pele ƒe Agbo ŋu. The native guides bia nu geɖe teƒeɖoɖowo."
  
  Karin de dzesii be: "Pelé ƒe Agbo la anya na Cook tsi dzimaɖi vevie be wòatsɔ eɖokui ade afɔku me alea."
  
  "Enyo, Pele nye dzo, dzikedzo, ya kple dzotowo ƒe mawu. Ðewohĩ eyae nye Hawaiitɔwo ƒe mawu si ame geɖe lɔ̃na wu. Enye nya gã aɖe. Eƒe xotutu akpa gãtɔ ku ɖe alesi wòɖu atsiaƒuwo dzi ŋu. Alesi Hawaiitɔwo anya ƒo nu tso eŋu la anya nyɔ Cook ƒe ɖetsɔleme. Eye wosusui be enye dadala si nɔ nu yeyewo didi ƒe mɔzɔzɔ gã aɖe me. Mavɔ̃ be yeaɖe fu na nutoa me fia o."
  
  "Ŋutsu abe Cook ene mavɔ̃ nu geɖe o."
  
  "Tututu. Hawksworth gblɔ be nutoa me tɔwo kplɔ wo to mɔ doviviti aɖe si le dzotoa ƒe dzi goglo la te. Esi akaɖiawo nya bi eye abe alesi Gollum agblɔe ene la, wotrɔ ayemɔ ʋɛ aɖewo ko la, wo katã wotɔ hekpɔ Pele ƒe Agbo la ŋkume kple movidzɔdzɔ."
  
  "Nu wɔnuku aɖe. Ðe nɔnɔmetata aɖe lia?
  
  "Ao. Wogblẽ nutala la ɖi le mɔzɔzɔ sia ta. Gake Hawksworth ƒo nu tso nusi wokpɔ ŋu. Aɖaka gã aɖe si dzo yi dzi ale gbegbe be wòɖo míaƒe dzobibi ƒe gotagome si le etame tututu la tame. Wotsɔ asi wɔ xɔtunu si wotsɔ dzesi suesuesuewo de eme. Notches le axa ɖesiaɖe, nu sue eve bu. Nukunyaa xɔ míaƒe gbɔgbɔ eye míelé ŋku ɖe eŋu ŋutɔŋutɔ vaseɖe esime titina doviviti la te míaƒe ŋku hehe."
  
  "Eyata le amewo katã ƒe gbɔgbɔ nu la, nusi wòdi be yeagblɔe nye be wokpɔ nusi dim yewole, gake emegbe wokpɔe be yewodi nu geɖe wu." Karin ʋuʋu ta.
  
  Ben ʋuʋu ŋku ɖe eŋu. "Mesusu be nusi nèdi be yeagblɔe nye be, le afɔkudzidelawo katã ƒe gbɔgbɔ nu la, wodi geɖe wu. Gake èto nyateƒe. Pele ƒe Agbo la nye ema tututu. Agbo. Ele be wòakplɔ ame ayi afi aɖe."
  
  Karin he eƒe zikpui la ɖe dzi. "Fifia mele eŋu bum. Afikae esia kplɔ yi?
  
  Le ɣeyiɣi ma me la, Ben ƒe asitelefon ɖi. Elé ŋku ɖe screen la ŋu eye wòmli ŋku. "Dada kple Papa".
  
  
  TA VEVIE
  
  
  Mano Kinimaka lɔ̃ Waikiki ƒe dzi. Hawaii ye wodzii eye wonyii le, eye wònɔ Kuhio Ƒuta le eƒe ɖevime hafi eƒe ƒomea ƒo ga nu ƒu heʋu yi dzieheƒuta si tomefafa le wu. Surfing le afima nye xexeame ƒe ɖoƒe, nuɖuɖua nye nyateƒe ne èle nu ɖum le gota gɔ̃ hã, agbea nɔ ablɔɖe me abe alesi nàte ŋu asusui ene.
  
  Gake eƒe ŋkuɖodzinya gbãtɔ siwo womate ŋu atutu o enye Kuhio: ƒuta dzeani kple luaus femaxee, ƒuta barbecue siwo woɖana le Kwasiɖagbe, ƒutsotsoewo dzi zɔzɔ bɔbɔe, nutoa me tɔ siwo ƒe nɔnɔme nyo kple ɣe si le to ɖom ƒe atsyɔ̃ɖoɖo le zã me.
  
  Fifia esi wònɔ ʋu kum to Kuhio Avenue dzi eye emegbe to Kalakaua dzi la, ede dzesi nu xoxo siwo wɔa dɔ ɖe ame dzi. Menye tsaɖila siwo ƒe mo yeyee o. Menye nutoa me tɔwoe tsɔ woƒe ŋdi me fix si nye Jamba detsiƒonu ɖe asi o. Ice cream dzrala aɖeke gɔ̃ hã mele Royal Hawaiian gbɔ o. Enye akaɖi yibɔ didi siwo wodona zã sia zã, asitsaƒe si ƒuƒlu kloe fifia si me wòfa avi le tsã, henɔ nu kom le nuxlɔ̃amedzesi bɔbɔe si ƒe nɔnɔme le abe A ene si xe mɔawo dometɔ ɖeka si xlẽ be: Ne menye Spider-Man ye nènye o la, ke... wotu tɔdzisasrãa.Ele bɔbɔe nenema gbegbe. Eyata Hawaiigbe me tɔ.
  
  Ezɔ to Lassen ƒe fiase xoxoa ŋu, afisi wòlé ŋku ɖe woƒe nutata wɔnukuwo kple ʋu wɔnukuwo ŋu le tsã. Fifia megali o. Eƒe ɖevimenɔɣi ƒe ɖevime wu enu. Eto King"s Village ƒe asitsaƒe si dadaa gblɔ nɛ ɣeaɖeɣi be enye Fia Kalakaua ƒe nɔƒe tsã la ŋu. Eto kpovitɔwo ƒe dɔwɔƒe nyuitɔ kekeake le xexeame, si le Waikiki Ƒuta tututu le ƒutsotsoewo ƒe ʋuƒo alafa geɖe ƒe vɔvɔli te. Eye ezɔ to Fiavi Kahanamoku ƒe kpememe si womate ŋu agblẽ o, si wotsɔ leis yeyewo tsyɔ abe alesi wònɔna ɖaa ene, si nye esi wòkpɔ esime wònye ŋutsuvi sue si drɔ̃e miliɔn ɖeka nɔ tsatsam le ta me la ŋu.
  
  Azɔ wodzɔ eƒe ƒomea ŋu gaƒoƒo bliboa katã. U.S. Marshals kple crack Marines deŋgɔwoe kpɔ wo dzi. Ƒomea ƒe aƒea nɔ ƒuƒlu, eye wozãnɛ abe mɔ̃ ene na amewulawo. Eya ŋutɔ nye ame si wode dzesii.
  
  Hayden Jay, exɔlɔ̃ vevitɔ kple eƒe dɔtɔ, nɔ anyi ɖe egbɔ le mɔzɔlawo ƒe zikpui dzi, ɖewohĩ ekpɔ nane tso eƒe mo ƒe dzedzeme me elabena megblɔ nya aɖeke o. Hɛ de abi eŋu, gake fifia eƒe lãme sẽ kloe. Wowu ame siwo ƒo xlãe. Hatiwo. Xɔlɔ̃ yeyewo.
  
  Eye kpɔ ɖa, etrɔ yi eƒe aƒeme, afisi wònɔ le eƒe ɖevime. Ŋkuɖodzinyawo yɔe fũ abe xɔlɔ̃ siwo bu ɣeyiɣi didi aɖee nye sia siwo di vevie be yewoagaɖo kadodo me kplii ene. Ŋkuɖodzinyawo nɔ bɔmb dam ɖe edzi tso ablɔwo ƒe dzogoe ɖesiaɖe dzi.
  
  Hawaii ƒe atsyɔ̃e nye be enɔa mewò tegbee. Mehiã be nàzã kwasiɖa ɖeka le afima alo ƒe blaeve o. Eƒe nɔnɔme nye esi me ɣeyiɣi mede o.
  
  Hayden gblẽ seselelãmea me mlɔeba. "Ŋutsu sia, Capua sia. Ðe wòle tsikpe ŋeŋe dzram tso ʋu si wotsɔna tsɔa amewoe me nyateƒea?"
  
  "Asitsatsa nyui aɖe le afisia. Amesiame lɔ̃a tsikpe ŋeŋe."
  
  "Dzɔdzɔenyenye sɔ gbɔ".
  
  Mano ko alɔgbɔnu. "Àkpɔe".
  
  Esi wonɔ ʋu kum to Kuhio kple Waikiki ƒe atsyɔ̃ɖoɖowo me la, ƒutawo dzena ɣeaɖewoɣi le ɖusime. Atsiaƒua nɔ keklẽm eye ƒutsotsoe ɣiawo nɔ ʋuʋum wòkpe ame. Mano kpɔ outrigger geɖe wonɔ dzadzram ɖo le ƒuta. Ɣeaɖeɣi va yi la, enɔ outrigger ƒuƒoƒo aɖe si xɔa dziɖuɖukukuwo me.
  
  "Míele afisia". Ehe ʋu yi ʋutɔɖoƒe aɖe si woƒo xlãe eye wotsɔ ʋuƒo aɖe ɖo eƒe nugbɔ ɖeka si dzi woate ŋu akpɔ Pasifik-ƒua le. Capua ƒe ʋu si me wotsɔa ʋu ɖonae la nɔ eƒe nuwuwu tututu, le teƒe nyui aɖe ŋutɔ. Mano de dzesi exɔlɔ̃ xoxoa enumake, gake etɔ vie.
  
  Hayden ko alɔgbɔnu nɛ. "Ŋkuɖodzi xoxowo?"
  
  "Ŋkuɖodzi wɔnukuwo." Nane si mèdi be yeagblẽ to nu yeye aɖe gbugbɔgakpɔ le susu me o, ènyaa?"
  
  "Menya".
  
  Kakaɖedzi aɖeke menɔ eƒe gbe me o. Mano lé ŋku ɖe eƒe dɔtɔ ŋu ɣeyiɣi didi aɖe. Ame nyui aɖee wònye - ame si le dzɔdzɔe, ame dzɔdzɔe, ame sesẽ. Ènya amesi ƒe akpa dzi Hayden Jay le, kple dɔwɔla si ate ŋu abia nu geɖe tso eƒe dɔtɔ sia? Tso esime wodo go zi gbãtɔ la, eva nyae nyuie. Fofoa James Jay nye ŋusẽtɔ, xotutu vavãtɔ, eye eɖe vi ŋutɔ. Hayden ƒe taɖodzinu ɣesiaɣie nye be yeawɔ ɖe eƒe ŋugbedodo, si nye yeƒe domenyinu dzi. Esiae nye ŋusẽ si ʋãe.
  
  Ale gbegbe be Mano ƒe mo wɔ yaa esi wòɖe gbeƒã alesi wòtsɔ ɖe le ɖekakpui nerd Ben Blake me vevie. Esusu be axɔ ɣeyiɣi didi, didi hafi Hayden nadzudzɔ eɖokui tutu be yeaɖe afɔ be yeanɔ agbe ɖe domenyinu si Mano se le eɖokui me be yeƒoe ta xoxo la nu. Gbã la, esusu be didiƒe ma atsi dzoa, gake emegbe srɔ̃tɔawo gakpɔ wo ɖokui ɖekae. Eye fifia edze abe ŋusẽ le wo ŋu wu tsã ene. Ðe geek la ana tameɖoɖo yeye, mɔfiame yeyee le agbe mea? Ɣleti ʋɛ siwo gbɔna koe aɖee afia.
  
  "Yi". Hayden ʋuʋu ta ɖo ta ʋua gbɔ. Mano ʋu ʋɔa eye wògbɔ ya dzadzɛ si nɔ nutoa me la nyuie. Diamond Head, si nye ame wɔnuku aɖe si to vovo le yame, si nɔa anyi ɣesiaɣi la, do ɖe eƒe miame.
  
  Le Mano gome la, enɔa anyi ɣesiaɣi. Mewɔ nuku nɛ be ɖewohĩ esia anɔ nukunu gã aɖe tame o.
  
  Wo ame evea wozɔ yi tsikpetsomɔ̃a gbɔ. Capua bɔbɔ ɖe gota, nɔ wo kpɔm dũu. Eƒe mo vuvu le movidzɔdzɔ ta, eye emegbe le dzidzɔ vavãtɔ me.
  
  "Mano? Ŋutsu! Hee!"
  
  Capua bu. Le sɛkɛnd ɖeka megbe la, eƒu du do go tso ʋua megbe. Enye ŋutsu si ƒe abɔta keke, si le lãmesẽ me, si ƒe taɖa le ɣie eye eƒe ŋutigbalẽ biã. Ne Hayden kpɔe gbã gɔ̃ hã la, ete ŋu kpɔnɛ be yezãa gaƒoƒo eve ya teti gbesiagbe le ƒutsotsoewo ƒe ʋuƒoa dzi.
  
  "Kapua." Mano kpla asi kɔ na exɔlɔ̃ xoxoa. "Ame ʋɛ aɖewo nɔ anyi, nɔvi."
  
  Capua ɖe afɔ ɖe megbe. "Nukae nèwɔ? Gblɔe nam, aleke Hard Rock shot glass nuƒoƒoƒu le edzi yim?"
  
  Mano ʋuʋu ta eye wòɖe abɔta. "Ah, bla bla vi aɖe, eye wògade ŋgɔ wu gɔ̃ hã. Ènya. Wò?"
  
  "Nyui. Amekae nye Howli?"
  
  "Haole..." Mano trɔ yi Amerikatɔ si gɔme woate ŋu ase, si na Hayden ƒe dzi dze eme ŋutɔ. "... nye dɔtɔe nye esia. Do go Hayden Jay."
  
  Nutoa me tɔa ɖɔe ɖo. Egblɔ be: "Edzɔ dzi nam ŋutɔ be medo go wò." "Ðe nènye Dɔtɔ Mano? Eii. Dzɔgbenyuitɔ Mano, megblɔ be."
  
  "Nyɔnu mele asiwò oa, Capua?" Mano wɔ etɔ sinua be yeaɣla vlododo suea.
  
  "Meƒle poi-dog na ɖokuinye. Eya, si nye Hawaii-China Filipina haole dzodzoe ɖeka, na metu agbadɔ zã bliboa katã, ŋutsu." Hawaiitɔ akpa gãtɔ nye ameƒomevi vovovowo.
  
  Mano gbɔ ya aɖe. Poy Dog nye ameƒomevi vovovowo ƒe ame. Haole nye amedzro, eye menye nya si doa vlo ame kokoko o.
  
  Hafi wòagblɔ nya aɖe la, Hayden trɔ ɖe eŋu hebiae vividoɖeameŋutɔe be, "Agbadɔ tum?"
  
  Mano ƒe mo ʋuʋu. Hayden nya nusi tututu Capua nye, eye meku ɖe asaɖa me nɔnɔ ŋu kura o. "Esia fa miamiamia." Eɖi nyuie. Se, Capua, ehiã be mabia nya aɖewo wò."
  
  "Tudalawo".
  
  "Èse ame vevi aɖe si le tsiẽƒe si woyɔna be Kovalenko ŋu nya kpɔa? Alo Fia Ʋuʋudedi lae?
  
  "Nusi mesena koe nye nya siwo le nyadzɔdzɔwo me, nɔvinye. Ðe wòle Oahu dzia?"
  
  "Ɖewohĩ. Ke Claude ya ɖe?
  
  "Ao. Ne ɖe nèyɔ Howley ŋkɔ ma la, anye ne meɖo ŋku edzi." Capua he ɖe megbe.
  
  Hayden kpɔ esia. "Gake ènya nane."
  
  "Ðewohĩ dɔtɔ. Ðewohĩ menyae. Gake xɔ̃wò siwo le afima," eʋuʋu ta ɖo ta Waikiki Beach kpovitɔwo ƒe dɔwɔƒea, "womedi be yewoanya o." Megblɔe na wo xoxo. Womewɔ naneke o."
  
  "Dom kpɔ." Hayden do go ŋutsua ƒe ŋkumekpɔkpɔ.
  
  "Mesea nane, dɔtɔ. Esia tae Mano va gbɔnye ɖo, alo? Enyo, ga yeyea le ami ƒe ƒuƒoƒo aɖewo nam nyitsɔ laa, ŋutsu. Fefewɔla yeyewo le nukpɔkpɔa katã me, wole kplɔ̃ɖoƒe siwo womakpɔ gbeɖe le kwasiɖa si gbɔna me o la ƒum."
  
  "Ga yeye?" - Mano gbugbɔ gblɔe. "Afi ka?" - Mebiae be.
  
  Capua gblɔ moveviɖoɖotɔe be: "Afi aɖeke meli o." "Mebe, afisia tututu, ŋutsu. Le afisia tututu. Woɖea wo ɖe aga ɣesiaɣi, gake fifia wozu kesinɔtɔwo."
  
  Hayden tsɔ asi ƒu du to eƒe taɖa me. "Nukae esia fia na wò?"
  
  "Nyemele gome kpɔm le nukpɔkpɔ sia me o, gake menyae. Nane le dzɔdzɔm alo le dzɔdzɔ ge. Woxe fe gbogbo aɖe na ame geɖe. Ne edzɔ alea la, èsrɔ̃a ale si nànɔ ta bɔbɔm va se ɖe esime nu gbegblẽawo nava yi."
  
  Mano nɔ atsiaƒu si nɔ keklẽm la kpɔm dũu. "Èka ɖe edzi be yemenya naneke o, Capua?"
  
  "Meka atam ɖe nye poit avu ŋu."
  
  Capua tsɔ eƒe poi la nu vevii. Hayden fia asi ʋua. "Nukata mèwɔ ɖewo na mí o, Capua."
  
  "Godoo".
  
  Hayden tsɔ modzaka ɖe Mano ŋu esi Capua nɔ dzodzom. "Mesusu be enyo be nàtee kpɔ. Ðe nya aɖe le asiwò si ŋu wòle nu ƒom tsoea?"
  
  Mano gblɔ be: "Nusi le dzɔdzɔ ge le nye dedu me ƒe ɖiɖi medze ŋunye o," eye wòdo asi ɖa tsɔ tsikpe aɖewo siwo wolũ. "Kapua ƒe nya. Gblɔ wò ŋkɔ nam, nɔvi. Amekae ate ŋu anya nane?
  
  "Nutoa me ŋutsu aɖe li, si ŋkɔe nye Danny, si le togbɛa dzi le afima." Eƒe ŋkume ʋuʋu ɖe Diamond Head ŋu. "Kpᴐ ga. Edzilawo, wole enyim abe ɣlidodo ene" Eko alɔgbɔnu na Hayden. "Gblɔe abe Amerikatɔ ene. Nyemesusu be naneke megblẽ le ema ŋu o. Gake etsɔa ɖeke le eme wu le scumbags gome. Exɔa afɔkpodzi le gbeɖuɖɔ nyanya me, èse nye nyawo gɔmea?"
  
  Mano zã gaku eye wòku tsikpe gã aɖe si ƒe amadede le abe dziŋgɔli ene. "Ðe ŋutsua lɔ̃a ewɔwɔ abe ɖe wònye tu gã aɖe enea?"
  
  Capua ʋuʋu ta. "Gake menye nyateƒee o. Ŋutsuvi si le ŋutsu ƒe fefe wɔm koe wònye."
  
  Hayden ka asi Mano ƒe asi ŋu. "Míava srã Danny sia kpɔ. Ne ŋɔdzinu yeye aɖe li la, ele be míawo hã míanya ema."
  
  Capua ʋuʋu ta ɖo ta tsikpeawo gbɔ. "Wole ɖoɖoa ƒe gazazã me. Gake miawo ya mienyam o. Mèva kpɔm kpɔ o."
  
  Mano ʋuʋu ta na exɔlɔ̃ xoxoa. "Mehiã be míagblɔe o, nɔvinye."
  
  
  * * * .
  
  
  Capua tsɔ adrɛs la na wo, eye wowɔ ɖoɖo ɖe ʋua ƒe GPS ŋu. Le aɖabaƒoƒo wuiatɔ̃ megbe la, wova ɖo agbo aɖe si wotsɔ gayibɔ wɔe yibɔ aɖe nu. Anyigba la trɔ yi atsiaƒua gbɔ, eyata aƒe gã la ƒe dzisasrã si le etame ƒe fesrewo koe woate ŋu akpɔ.
  
  Woɖi le ʋua me, tsidzɔƒewo nɔ ɣli dom tso Mano ƒe axadzi. Mano tsɔ eƒe asi ɖo agbo gã la dzi eye wòtue. Abɔ si le ŋgɔgbe la na Hayden tɔ hekpɔe ɖa.
  
  Surfboard ƒe tsitrenu. Abatidziʋu yeye si le ʋuʋu ɖi. Hammock aɖe keke ɖe deti eve dome.
  
  "Oo nye Mawu, Mano. Ðe Hawaiitɔwo ƒe abɔwo katã le alea?"
  
  Mano ƒe mo ʋuʋu. "Menye nyateƒe o, ao."
  
  Esi wonɔ gaƒoƒoa ƒom la, wose toɣliɖeɖe aɖe tso megbe. Wonɔ tsa ɖim le aƒea me, eye woƒe asiwo te ɖe woƒe aʋawɔnuwo ŋu. Esi wotrɔ ɖe dzogoe mamlɛtɔ dzi la, wokpɔ ɖekakpui aɖe wònɔ fefem le ta la me kple nyɔnu tsitsi aɖe.
  
  "Ago nam!" Hayden do ɣli sesĩe. "Míetso Honolulu Kpovitɔwo ƒe Dɔwɔƒe. Nya ʋɛ aɖewo?" Eƒo nu le ɣlidodo me, eye womese tututu o be: "Mele mɔ kpɔm be menye dadaae o."
  
  Mano ƒe lãme ʋuʋu. Mezu numame nɛ be eƒe dɔtɔ nawɔ fefenyawo o. Emegbe ekpɔ eƒe mo. Enye ame vevi si wua ame. "Nukatae nèle-?"
  
  "Nukae nèdi?" Ðekakpuia zɔ yi wo gbɔ, henɔ asi trɔm le eŋu vɔ̃ɖitɔe. Esi wònɔ tetem ɖe eŋu la, Mano kpɔ eƒe ŋkuwo.
  
  Mano gblɔ be: "Kuxi aɖe le mía ŋu. "Ele nugbɔ."
  
  Mano na ŋutsua ʋuʋu sesĩe. Hayrides gã ʋee aɖewo eye gbɔgbɔ vɔ le eŋu, eƒe awu kpuiwo dze egɔme nɔ ɖiɖim. Meɖee fia be yemenya nu tso yeƒe nɔnɔme sesẽa ŋu o.
  
  Emegbe nyɔnu tsitsia ƒu du yi wo gbɔ. Hayden blu ɖe eta le dzimaxɔse ta. Nyɔnua ti kpo ɖe Kinimake ƒe akɔta eye wòdze edodo gɔme abe sɔdola ene.
  
  Nukae nye dzomavɔ si me wotsɔ wo ɖokui de afisia?
  
  Hayden ɖe mɔ na Kinimaka be wòakpɔ eɖokui dzi. Etsa ŋku le aƒea kple anyigbaa dzi. Dzesi aɖeke menɔ anyi be ame bubu aɖe hã va aƒeme o.
  
  Mlɔeba la, Mano te ŋu ʋuʋu lã wɔadã la ɖa. Eɖiɖi kple alɔgbɔnukoko tsikpe ɖe kpe gbadzɛ si ƒo xlã ta la dzi eye wòdze ɣlidodo gɔme abe banshee ene.
  
  Danny, ne Danny ye la, enɔ ekpɔm dũu kple eƒe nu ʋuʋu, eƒe awu kpui la ge ɖe eƒe klowo te azɔ.
  
  Hayden ƒe nuɖuɖu sɔ gbɔ. "Danny!" - edo ɣli le mo nɛ. "Ehiã be míaƒo nu kpli wò!"
  
  
  Etutui trɔ yi zikpui si dzi wodae ɖo la dzi. Mawu, ne ɖe fofoa ate ŋu akpɔe fifia. Etrɔ heɖe tsi le cocktail-kpluawo me, emegbe wòtsɔ tsi si tso ta la me yɔ wo ame evea siaa me.
  
  Ekɔ tsi ɖe Danny ƒe mo eye wòƒoe vie. Enumake edze alɔgbɔnukoko gɔme. "Hey vinye, ènya be edzɔa dzi nam-"
  
  Hayden ɖe afɔ ɖe megbe. Ne wokpɔ esia gbɔ nyuie la, ate ŋu anyo na wo. "Wò ɖeka koe li, Danny?" Eko alɔgbɔnu vie.
  
  "Tina le afisia. Le afi aɖe." Eƒo nu le nyagbe kpui siwo me gbɔgbɔ le me, abe ɖe eƒe dzi le dɔ wɔm vevie be yeado alɔ ŋutsu si lolo wu eƒe teƒe atɔ̃ ene. "Nye nyɔnuvi."
  
  Hayden ƒo nu le ememe kple gbɔdzɔe. "Enyo. Fifia, mese be wòe nye ame si ate ŋu anya ne mehiã nyatakaka."
  
  "Nyee". Danny ƒe ɖokuidodoɖedzi ɖee fia to ahomya la me hena sɛkɛnd ɖeka. "Nyee nye ame ma."
  
  "Gblɔ Claude ŋu nya nam."
  
  Alɔ̃dɔdɔa galée ake, si na wòdze abe eƒe ŋkuwo le kpekpem ene. "Claude? Ameyibɔ si wɔa dɔ le Crazy Shirts la?"
  
  "Ao". Hayden tsɔ eƒe aɖuwo ƒo ɖe eŋu. "Claude, ŋutsu si si klabuwo kple lãnyiƒewo le le Oahu katã."
  
  "Nyemenya Claude sia o." Anɔ eme be anukwareɖiɖi menye Danny ƒe nya sesẽwo dometɔ ɖeka o, gake Hayden ke ɖi be aʋatsokakae wònye fifia.
  
  "Ke Kovalenko ya ɖe? Èse eƒe ŋkɔ kpɔa?
  
  Naneke mekɔ le Danny ƒe ŋkume o. Dzesi alo dzesi aɖeke meli be enya nu tso eŋu o.
  
  Le megbe nɛ la, Hayden te ŋu se Mano wònɔ agbagba dzem be yeana Danny ƒe ahiãvi Tina ƒe dzi nadze eme. Etso nya me be mate ŋu agblẽ nu le eŋu be yeate mɔnu bubu aɖe kpɔ o. "Enyo, mina míate nu bubu aɖe kpɔ. Ga yeye aɖe le Honolulu. Nu geɖe le eme. Afikae nya sia tso, Danny, eye nu ka tae?"
  
  Ðevia ƒe ŋkuwo ʋu, kasia wòklẽ kple ŋɔdzi ale gbegbe be Hayden do asi ɖa kloe be yeaxɔ tu la.
  
  "Esia ate ŋu adzɔ ɣesiaɣi!" - edo ɣli. "Èkpɔea? Ɣesiaɣi!Ðeko... ɖeko nànɔ aƒeme. Nɔ aƒeme, ŋutsuvi." Eƒe gbe ɖi dzimaɖitsitsi, abe ɖe wòle nya aɖe si wogblɔ nɛ la gblɔm ene.
  
  Hayden se le eɖokui me be vuvɔ sesẽ aɖe nɔ sisim le yeƒe akɔta, esime dziƒo ƒe dzoxɔxɔ na yeƒe akɔta xɔ dzo gɔ̃ hã. "Nukae ate ŋu adzɔ kpuie, Danny. Va, àte ŋu agblɔe nam."
  
  Danny gblɔ bometsitsitɔe be: "Amedzidzedze." "Womate ŋu agbugbɔe awɔ o elabena woƒlee hexe fe ɖe eta." Danny lé eƒe asi, kasia wòdze abe eƒe susu le nu ŋu ŋɔdzitɔe ene.
  
  "Ŋɔdzinuwɔlawo le tetem ɖe eŋu, Aƒenɔ Kpovitɔwo. Ðeko nàwɔ wò dɔ fiƒode eye mègana ame manyanu mawo nava afisia o."
  
  
  TA BLEVIE VƆ̃ÐEKA
  
  
  Ben Blake yɔ nya tso Kapitan Cook kple srɔ̃a Hawksworth ƒe magazine me nyawo me be woƒo nu tso mɔzɔzɔ si me afɔku le wu ɖesiaɖe si amegbetɔ wɔ kpɔ ŋu.
  
  Ben gblɔ kple movidzɔdzɔ be: "Woto Pele ƒe Agbo nu, yi ɖe viviti gã aɖe me. Le ɣeyiɣi sia me la, Cook gakpɔtɔ yɔa agbo si wotsɔ aɖaka wɔe la be Pele ƒe Agbo. Ne ekpɔ nusi le gota - egblɔ le afisia - ko hafi wòtrɔa nya si wogblɔ tso Dzomavɔ ƒe Agbowo ŋu emegbe."
  
  Karin trɔ ɖe Ben ŋu kple ŋku ʋuʋu. "Nukae ate ŋu ana ŋutsu abe Kapitan Cook ene naɖe vɔvɔ̃ amama alea afia?"
  
  Ben gblɔ be: "Naneke kloe o. "Cook ke ɖe amewuwu ŋu. Amegbetɔwo ƒe vɔsawo. Edze mɔ zɔ mɔ yi tsi siwo womenya kura o me."
  
  Karin fia asi screen la. "Xlẽ nu fiƒode la."
  
  "Le Agbo yibɔawo godo la, mɔ siwo woƒo fi de wu siwo amegbetɔ nya la le..."
  
  Karin gblɔ kple gbe sesẽ be: "Mègagblɔe nam o." "Kpɔe kpuie."
  
  "Nye mate ŋui o"
  
  "Nu ka? Nu ka ta?"
  
  "Elabena egblɔ le afisia ta-woɖe nuŋlɔɖi si gbɔna la ɖa le dzimetɔtrɔ sia me le ɖikeke le eƒe nyateƒenyenye ŋu ta."
  
  "Nu ka?"
  
  Ben blu ɖe eta kple tamebubu esi wònɔ kɔmpiutaa kpɔm. "Mesusu be ne ɖe amewo ate ŋu akpɔe la, anye ne ame aɖe ate kpɔ xoxo be yeaku nu me."
  
  "Alo ɖewohĩ wowɔe eye woku. Ðewohĩ dziɖuɖumegãwo tso nya me be afɔku le sidzedzea me ale gbegbe be womate ŋu agblɔe na amewo o."
  
  "Gake aleke míebua nuŋlɔɖi si wotutu ɖa?" Ben ƒo safui ʋɛ aɖewo le vome. Kadodo ɣaɣla aɖeke menɔ axaa dzi o. Naneke meli si ŋu fɔbubu le o. Edzro agbalẽŋlɔla la ƒe ŋkɔ le Google dzi eye wòkpɔ axa geɖe siwo ƒo nu tso Cook ƒe Ŋutinyagbalẽa ŋu, gake womegaƒo nu tso Hell"s Gate, Pele, alo Diamond Head gɔ̃ hã ŋu o.
  
  Karin trɔ be yeakpɔ Waikiki ƒe dzime. "Eyata woŋlɔ Cook ƒe mɔzɔzɔ to dzomavɔ ƒe agbowo me tso ŋutinya me. Míate ŋu ayi edzi anɔ agbagba dzem." Ewɔ dzesi ɖe kɔmpiutaawo ŋu.
  
  Ben gblɔ le eƒe Yoda ƒe nukpɔsusu nyuitɔ kekeake me be: "Gake viɖe aɖeke manɔ eŋu o." "Mele be míagblẽ míaƒe ɣeyiɣi o."
  
  "Nusi Hayden kpɔ le mewò la, nyemanya gbeɖe o." Karin ʋuʋu ta hafi trɔ blewuu. "Kuxiae nye be mɔ aɖeke meli si dzi míato anya nusi míakpɔ le anyigba le afima o. Anye ne míeyina dzomavɔ me ŋkumaʋumaʋui."
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden kple Kinimaka te ŋu ƒo nyagbe ʋɛ aɖewo ɖe Danny me hafi wotso nya me be nunya le eme be yewoagblẽ yewo ɖeɖe ɖe yewoƒe atike vɔ̃ɖiwo zazã ƒe kplɔ̃ɖoƒea. Ne dzɔgbenyui ɖesiaɖe dzɔ la, wo ame evea siaa abui be CIA ƒe sasrãkpɔa nye drɔ̃e vɔ̃.
  
  Kinimaka galia ʋua, eye wòtsɔ eƒe asi da ɖe lãgbalẽ falɛfalɛa ƒe ʋukukumɔ̃a dzi. "Ŋɔdzinuwɔlawo ƒe amedzidzedzea?" egbugbɔ gblɔe ake. "Le Waikiki? Nyemexɔ esia dzi se o ".
  
  Hayden nɔ eƒe dɔtɔ ƒe xexlẽdzesi ƒom xoxo. Agbo la ɖo eŋu enumake. Egblɔ nyatakaka siwo woxɔ tso Danny gbɔ la le nyagbe kpui ʋɛ aɖewo me.
  
  Mano ɖo to Gates ƒe ŋuɖoɖo le nuƒomɔ̃ dzi. "Hayden, mele tetem ɖe eŋu. Gaƒoƒo ʋee aɖewo kpee eye manɔ afima. Kpovitɔwo ɖoa ŋu ɖe nuvlowɔla siwo katã wonya ŋu vevie be woanya afisi lãnyiƒea le. Míakpɔe kpuie. Maxlɔ̃ nu dziɖuɖumegã siwo sɔ tso amedzidzedze sia si wogblɔ be wowɔ la ŋu, gake yi edzi nànɔ tome kum."
  
  Fli la yi kuku. Hayden ƒo nu kple gbɔgbɔ le movidzɔdzɔ kpoo ta. "Ðe wòle vava ge ɖe afisia? Esesẽ nɛ be wòanɔ te ɖe enu abe alesi wòle ene. Nu nyui kae wòawɔ?
  
  "Ðewohĩ dɔwɔwɔ akpe ɖe eŋu wòanɔ te ɖe enu."
  
  "Mina míakpɔ mɔ." Wosusu be eteƒe madidi o yewoakpɔ afisi lãnyiƒea le. Míele ŋɔdzinuwɔlawo yome tim. Nusiwo míehiã fifiae nye ame siwo ƒe susu le nu ŋu, siwo ƒe nyawo le tẽ. Hey Mano, èsusu be ŋɔdzinuwɔwɔ ŋutinya sia nye Ʋufia la ƒe nugbeɖoɖoa ƒe akpa aɖea?"
  
  Mano ʋuʋu ta. "Etso nye susu me." Eƒe ŋkuwo no nu le nukpɔkpɔ si me gbɔgbɔ le la me, abe ɖe wòdzrae ɖo ɖe adzɔge be wòakpe ɖe eŋu wòawɔ avu kple viviti si le gegem ɖe eme la ene.
  
  "Ne míeƒo nu tso ame dzɔdzɔewo ŋu la, Drake kple exɔlɔ̃ eveawo meɖo nye gbedasiwo ŋu haɖe o. Eye kpovitɔwo hã menya o."
  
  Eƒe asitelefon ɖi, si wɔ nuku nɛ ŋutɔ. Agbo lae wònye. "Amega?"
  
  Edo ɣli be: "Ðeko nu sia ƒe tagbɔ gblẽ teti koe nye ema," eye wòdze ƒã be vɔvɔ̃ ɖoe. "Ðeko Honolulu Kpovitɔwo gaxɔ ŋɔdzinuwɔlawo ƒe ŋɔdzidoname etɔ̃ bubu siwo sɔ. Wo katã le Waikiki. Nu sia nu ava eme kpuie. Woɖo kadodowo kple Kovalenko."
  
  "Etɔ̃!"
  
  Kasia agbo la tu sɛkɛnd ɖeka. Hayden mi nu, eye wòse le eɖokui me be yeƒe dɔgbo le ʋuʋum. Vɔvɔ̃ si nɔ Mano ƒe ŋkume la na fifia ƒoe.
  
  Gates gaɖo kadodo me ake. "Na ene nanɔ anyi. Ðeko woɖo kpe nyatakaka bubuwo dzi teti koe nye ema. Te ɖe Drake ŋu. Èle wò agbemeʋa la me, Hayden. Woaƒo wo nu ƒu."
  
  
  * * * .
  
  
  Ʋufia la tsi tre ɖe ʋua ƒe akpa si wodo ɖe dzi la dzi, alɔgbɔnukoko fafɛ nɔ eƒe mo, eƒe asrafomegã geɖe siwo dzi wòka ɖo la nɔ tsitre ɖe eŋgɔ kple ete. Egblɔ kpuie be : "Ɣeyiɣia de." "Esiae nye nusi míenɔ lalam, nusi míewɔ dɔ na. Esia nye nye agbagbadzedzewo katã kple miaƒe vɔsawo katã me tsonu. Etɔ vie be: "Afi mae wòwu enu le."
  
  Elé ŋku ɖe moawo ŋu be vɔvɔ̃ ƒe dzesi aɖeke mele wo ŋu o hã. Wo dometɔ aɖeke menɔ anyi o. Nyateƒee, edze abe edzɔ dzi na Boudreau kloe be woɖe mɔ na ye be yeagage ɖe ʋukɔkɔɖi ƒe aʋawɔwɔa me ene.
  
  "Claude, tsrɔ̃ lãnyiƒea. Miwu gamenɔlawo katã. Eye..." Eko alɔgbɔnu. "Miɖe asi le amegãxiawo ŋu. Ele be woaxɔ ŋusẽ hena ɣeyiɣi aɖe. Boudreaux, wɔ nusi nèwɔna ko, gake le ŋutasẽnuwɔwɔ me wu. Mele kpewòm be nàwɔ wò didi ɖesiaɖe dzi. Mele kpewòm be nàwɔ dɔ ɖe dzinye. Ao, wɔ nuku nam ŋutɔ. Wɔe, Boudreaux, eye nàwɔe. Yi Kauai eye nàtu lãnyiƒea le afima."
  
  Fia Ʋuʋudedi la lé ŋku ɖe eƒe ame ʋɛ siwo susɔ la ŋu zi mamlɛtɔ. "Ke wò ya... yi ɖaɖe asi le dzomavɔ ŋu le Hawaii."
  
  Etrɔ, tsɔ wo ƒu gbe, eye wòlé ŋku ɖe eƒe ʋua kple ŋutsu siwo wotia nyuie siwo akplɔe ɖo ayi gogloƒe si wua ame le Diamond Head te la ŋu zi mamlɛtɔ.
  
  "Ŋutsu aɖeke mewɔ esia tso esime Cook eye wònɔ agbe be yeagblɔ ŋutinyaa o. Ame aɖeke mekpɔ nu yi ŋgɔ wu dzomavɔ ƒe dzidzenu atɔ̃lia kpɔ o. Ame aɖeke meke ɖe nusi wowɔ mɔ̃memiɖoɖoa be wòaɣla ŋu kpɔ o. Míawɔe."
  
  Ku kple gbegblẽ nɔ megbe nɛ kple do ŋgɔ nɛ siaa. Tɔtɔ ƒe gɔmedzedze nye nusi womate ŋu aƒo asa na o. Fia si ʋu yɔ fũu la kpɔ dzidzɔ.
  
  
  * * * .
  
  
  Matt Drake zɔ to Exoticars ƒe ʋutɔɖoƒea, eye wòlé asi ɖe asi kple eƒe "ahiãvi", Alicia Miles. Ʋu ɖeka si wohaya la nɔ afima, si nye Basic Dodge hayahaya si anya nye tsaɖila eve aɖewo siwo haya Lamborghini yeyeawo dometɔ ɖeka gaƒoƒo ɖeka tɔ. Kaka Drake kple Alicia nage ɖe atsyãwo ɖeɖefiaƒea la, ŋutsu si ƒe ŋutilã le kpekpem eye wotso ʋua me dɔwɔlawo la nɔ woƒe ŋɔti te xoxo.
  
  "Ŋdᴐ. Ðe mate ŋu akpe ɖe ŋuwòa?"
  
  "Wo dometɔ kawoe ƒua du wu?" Drake tsɔ mo si me dzimagbɔɖi mele o. "Nissan le mía si le aƒeme eye nye ahiãvi di be yeakpɔ duƒuƒu ŋutɔŋutɔ teƒe." Drake blu ɖe eta. "Ðewohĩ axɔ bonus point ʋɛ aɖewo nam, ne ènya nusi megblɔ."
  
  Alicia ko alɔgbɔnu vividoɖeameŋutɔe.
  
  Drake nɔ mɔ kpɔm be Mai le tsatsam fifia le xɔ gã si me woɖea nu le la ƒe megbe, eye wòle adzɔge tso megbe ʋudzraɖoƒea ƒe ŋkume eye wòle mɔ dzi yina ɖe axadzixɔ si wotu gli ɖo la gbɔ. Adze agbagba be yeage ɖe eme tso akpa kemɛ. Anɔ abe miniti ade ene nɔ Drake kple Alicia si.
  
  Ŋutsua ƒe alɔgbɔnukoko keke ta eye mewɔ nuku o be enye aʋatsokaka. "Enyo, ame akpa gãtɔ tiaa Ferrari 458 yeye alo Lamborghini Aventador, eye wo ame evea siaa nye ʋu nyuiwo." Le nyateƒe me la, alɔgbɔnukokoa keke ta esi nudzrala la fia asi ʋu siwo ŋu nya ku ɖo, eye wo ame evea siaa le ʋu siwo woɖe fia la ƒe fesre siwo didi bliboe la ŋgɔ. "Gake le nusiwo wowɔ le xotutuwo gome la, ne emae nye nusi dim nèle la, mate ŋu akafu Ferrari Daytona alo McLaren F1." Eʋuʋu asi ɖo ta xɔ si me woɖea nuawo fiana le la ƒe megbe.
  
  Dɔwɔƒewo nɔ megbe le afima kple ɖusime. Le miame la, ame ŋutɔ ƒe agbadɔ siwo me woate ŋu aƒo gaxɔgbalẽvi ŋuti nyatakakawo nu ƒu ɖo eye woatsɔ safuiwo ade asi na wo la nɔ fli me. Fesre aɖeke menɔ ɔfis o, gake Drake te ŋu sea xexlẽdzesi siwo nɔ ʋuʋum.
  
  Exlẽ sɛkɛndawo ɖe anyi. Ele be Mai nava ɖo le miniti ene megbe.
  
  "Aƒetɔ Scarberry alo Aƒetɔ Petersen ye nènyea?" ebia kple alɔgbɔnukoko. "Mekpɔ woƒe ŋkɔwo le dzesi si le gota la dzi."
  
  "Nyee nye James. Aƒetɔ Scarberry kple Aƒetɔ Petersen ye nye aƒetɔwo. Wole megbexɔa me."
  
  "KU ƉE". Drake de fefe aɖe si me wònɔ Ferrari kple Lamborghiniwo kpɔm. Yaƒoƒomɔ̃ si le xɔ si me woɖea nuawo fiana le la mu dze anyi ɖe eƒe akɔta. Gbeɖiɖi aɖeke menɔ dodom tso ɔfis si le didiƒe ʋĩ o. Alicia nɔ eɖokui si, nɔ srɔ̃nyɔnu nyui la ƒe akpa wɔm esime wònɔ teƒe wɔm.
  
  Aɖabaƒoƒo ɖeka hafi wòva hiã be Mai nado to axadziʋɔtruawo nu.
  
  Drake dzra ɖo.
  
  
  * * * .
  
  
  Ɣeyiɣia va to wo ŋu le ablaɖeɖe dziŋɔ aɖe me, gake Ben nɔ mɔ kpɔm be Karin ƒe susu si nye tagbɔsesẽ la atse ku. Afɔɖeɖe gbãtɔe nye be woanya afisi wodzra Kapitan Cook ƒe ati gbãtɔwo ɖo. Esia va zu dɔ bɔbɔe aɖe. Wodzra nuŋlɔɖiawo ɖo ɖe Dukɔa ƒe Nudzraɖoƒe, si te ɖe London ŋu, le dziɖuɖuxɔ aɖe me, gake womenɔ dedie abe England ƒe Gadzraɖoƒegã ene o.
  
  Vaseɖe fifia la, enyo ale gbegbe.
  
  Afɔɖeɖe si kplɔe ɖoe nye be woakplɔ Hayden vɛ. Exɔ ɣeyiɣi didi hafi wova se woƒe nyaa me. Gbã la, edze abe Hayden ƒe susu nɔ nu ŋu wògbɔ eme evɔ mewɔ nu amemabumabutɔe o ene, gake esi Karin, si Ben nɔ megbe na, tsɔ woƒe ɖoɖoa gblɔ la, CIA dɔwɔla la zi ɖoɖoe wòku.
  
  "Nu ka dim nèle?" kasia ebia nya sia.
  
  "Míedi be nàɖo fiafitɔ si le xexeame katã ɖe Dukɔa ƒe Nudzraɖoƒe si le Kew be wòaɖe foto, ke menye be wòafi fi o, eye emegbe nàɖo Cook ƒe magazinewo ƒe akpa si sɔ la ƒe kɔpi ɖem to e-mail dzi. Akpa si bu."
  
  "Èmu aha, Ben? Veviẽ -"
  
  Ben te tɔ ɖe edzi be: "Akpa sesẽtɔ kekeake manye fififi o. Maka ɖe edzi be fiafitɔ la adi akpa si sɔ la ɖa nam."
  
  "Ke ne wolée ɖe?" Hayden gblɔ nyabiasea kple gbe blewu mebu eŋu o.
  
  "Esia tae wòle be wòanye fiafitɔ si le xexeame katã si ate ŋu anye CIA tɔ le nubabla sia ta. Eye nukatae, le nɔnɔme nyuitɔ me la, ele be woanɔ gaxɔ me xoxo. Oo, eye Hayden, ele be woawɔ esia katã le gaƒoƒo ʋɛ siwo gbɔna me. Le nyateƒe me la, mate ŋu alala o."
  
  Hayden gblɔ kple gbe sesẽ be: "Menya esia," gake emegbe eƒe gbe fa. "Kpɔ ɖa, Ben, menya be wotu mi ame evea ɖe ɔfis sue sia me, gake ɖewohĩ àdi be yeatsɔ yeƒe ta ado goe le ʋɔtrua nu axɔ nyatakaka yeyewo. Ele be nànɔ dzadzraɖoɖi ne edzɔ-"
  
  Ben tsɔ dzitsitsi kpɔ Karin. "Ne nukae dzɔ la? ȃoa nu abe ɖe xexeame le nuwuwu gogom ene."
  
  Hayden ƒe ɖoɖoezizi gblɔ nusiwo katã wòle be wòanya la nɛ.
  
  Le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, eƒe ahiãvi gaƒo nu ake be: "Aleke gbegbee nèhiã nuŋlɔɖi siawo, magazine siawoe? Ðe wòsɔ be woado dziku na Britaintɔwoa?"
  
  Ben gblɔ be: "Ne Ʋufia la ɖo Dzomavɔ ƒe Agbowo nu eye wòhiã be míadze eyome la, anɔ eme be woawo koe anye míaƒe ƒudzimɔzɔtsoƒe. Eye mí katã míenya alesi Cook nyo le eƒe agbalẽviwo ŋui. Woate ŋu axɔ míaƒe agbe hafi."
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden tsɔ eƒe telefon da ɖe eƒe ʋua ƒe ʋuƒo dzi eye wòdze agbagba be yeana yeƒe susu siwo ɖe fu na ye la nafa. Eƒe ŋkuwo do go Mano Kinimaki tɔ to yaƒoƒo ƒe ahuhɔ̃ea me, eye wòkpɔ ŋɔdzinu si nɔ ƒoƒom le eƒe susu me la dze sii kɔte. Ðeko woxɔ nya dziŋɔtɔ kekeake, si gatso Jonathan Gates gbɔ ake.
  
  Menye abe ŋɔdzinuwɔlawo nɔ teƒe geɖe ƒo ge le Oahu ene o.
  
  Fifia wonya be evɔ̃ɖi wu ema kura.
  
  Mano lia do go, eye wòdze ƒã be eʋuʋu. "Amekae nye ema?"
  
  "Ben. Egblɔ be ele be míage ɖe Dukɔa ƒe Nudzraɖoƒe si le England be míaxɔ Kapitan Cook ƒe nuŋlɔɖiwo ƒe kɔpi na ye."
  
  Mano blu ɖe eta. "Wɔe." Wɔe ko. Kovalenko fucking ma le agbagba dzem be yeatsrɔ̃ nusianu si míelɔ̃, Hayden. Èwɔa nu sia nu si nàte ŋui tsɔ kpɔa nu si nèlɔ̃ la ta."
  
  "Britaintɔwo ƒe-".
  
  "Fuck wo." Mano bu eɖokui le eƒe nuteɖeamedzia me. Hayden meɖe fu nɛ o. "Ne atiawo akpe ɖe mía ŋu míawu ame manyanu sia la, ke tsɔ wo."
  
  Hayden ɖɔ eƒe susuwo ɖo. Edze agbagba be yeakɔ yeƒe susu me. Ebia be woaƒo ka ʋɛ aɖewo ayi CIA ƒe dɔwɔƒe siwo le London eye eƒe dɔtɔ Gates nado ɣli sesĩe, gake esusu be ɖewohĩ yeate ŋu awɔ dɔa. Vevietɔ le nya si Gates gblɔ nɛ teti koe nye ema ta.
  
  Eye enya nyuie be CIA dɔwɔla aɖe si ƒe nu léa dzi na ame etɔxɛe le London si ate ŋu awɔ dɔa fifia aɖeke magbã o.
  
  Mano gakpɔtɔ nɔ ekpɔm, eye eƒe mo wɔ yaa kokoko. "Àte ŋu axɔ yɔyɔ sia dzi asea? Àte ŋu axɔ nusi Kovalenko le wɔwɔ ge be yeatsɔ ahe amewo ƒe susu ko dzi asea?"
  
  Hayden mete ŋui o, gake ezi ɖoɖoe, eye wòganɔ eƒe nuƒoa dzram ɖo na Gates kple London dɔwɔƒea. Le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo megbe la, enɔ klalo.
  
  Egblɔ be: "Enyo, mina míakplɔ kaƒoƒo vɔ̃ɖitɔwo kekeake dometɔ ɖeka ɖo le míaƒe agbe me kple esi akpe ɖe mía ŋu míatrɔ akpa siwo míewɔna," eye wòƒo xexlẽdzesi si le kaƒoƒo kabakaba dzi.
  
  Esi wònɔ nu ƒom kple eƒe dɔtɔ eye wònɔ nu ƒom tso dutakpekpeɖeŋunana ŋu be wòage ɖe Britain Dukɔa ƒe Nudzraɖoƒea me gɔ̃ hã la, Jonathan Gates ƒe nya siwo wògblɔ va yi la nɔ bibim le eƒe susu me.
  
  Menye Oahu ɖeɖekoe o. Ʋuʋudela Fia la ƒe ŋɔdzidonamelawo le ɖoɖo wɔm be yewoadze ƒukpo geɖe dzi le ɣeyiɣi ɖeka me.
  
  
  TA BLEVIE EVELIA
  
  
  Drake gbɔgbɔ esi Mai nɔ gegem to axadziʋɔtrua me esime agbalẽŋlɔla la kpɔe bliboe.
  
  "Nukae nye-".
  
  Drake ko alɔgbɔnu. Egblɔ le ɣlidodo me be: "May ƒe ɣeyiɣiae," eye emegbe wòtsɔ gbeɖuɖɔ gbã ŋutsua ƒe aɖu. Gbeɖiɖi aɖeke manɔmee la, nudzrala la trɔ heƒo anyigba. Alicia zɔ to Lamborghini la ŋu henɔ eƒe aʋawɔnua dzram ɖo. Drake ti kpo ɖe nudzrala si meʋãna o la dzi. Mai zɔ kabakaba to megbegli la dzi, eye wòto McLaren F1 si womeka asi o la megbe.
  
  Wonɔ ɔfis ƒe gli ŋu le sɛkɛnd ʋɛ aɖewo ko me. Fesrewo ƒe anyimanɔmanɔ wɔ dɔ na wo kple wo siaa. Gake dedienɔnɔ ƒe fotoɖemɔ̃wo anɔ anyi. Nyabiase aɖe koe wònye- .
  
  Ame aɖe ƒu du tso megbeʋɔtrua nu ge ɖe eme, eƒe awudziwuiwo ƒo ɖi ami, eƒe ɖa yibɔ legbe siwo wotsɔ aŋe dama bla ɖe megbe. Drake te eƒe ŋgonu ɖe plywood ƒe akpa sue la ŋu tẽ, henɔ to ɖom gbeɖiɖi siwo nɔ dodom tso ɔfis la me esime May nɔ mɔ̃ɖaŋudɔwɔla la ƒe ʋuʋu srɔ̃m.
  
  Womewɔ gbeɖiɖi aɖeke kokoko o.
  
  Gake emegbe ame geɖe bubu to ʋɔtrua nu, eye ame aɖe si nɔ ɔfis la me do ɣli. Drake nya be fefea wu enu.
  
  "Na wòanɔ wo si."
  
  Alicia do ɣli be "Fuck yeah" eye wòtsɔ afɔ ƒo ɔfis ʋɔtrua esi wòʋu ko, si na wòdze ŋutsua ƒe ta dzi kple afɔku. Ŋutsu bubu aɖe do go, eƒe ŋkuwo ʋuʋu le dzidziƒoame ta esime wonɔ nyɔnu dzetugbe aɖe si lé tu ɖe asi eye aʋawɔla ƒe nɔnɔme si le lalam la kpɔm dũu. Ekɔ tu la ɖe dzi. Alicia da tu eƒe dɔgbo.
  
  Edze anyi ɖe ʋɔtrua nu. ɣlidodo bubuwo tso ɔfis. Dzidziƒoame te tɔtrɔ zu nugɔmesese. Eteƒe madidi o woakpɔe be nunya anɔ eme be yewoaƒo ka na xɔlɔ̃ ʋɛ aɖewo.
  
  Drake da tu mɔ̃ɖaŋudɔwɔlawo dometɔ ɖeka, eye wòƒoe ɖe eƒe ata titina eye wòdze anyi. Ŋutsua ƒu du to McLaren-ʋua me, eye wògblẽ ʋu ƒe dzesi aɖe ɖi. Drake gɔ̃ hã ƒe mo ʋuʋu. Mai do ŋugbe na ŋutsu evelia eye Drake trɔ ɖe Alicia ŋu.
  
  "Ele be míage ɖe eme."
  
  Alicia te ɖe eŋu vaseɖe esime wòte ŋu kpɔ xɔa me nyuie. Drake ƒu du to anyigba vaseɖe esime wòɖo ʋɔtrua nu. Le eƒe ta ʋuʋu ta la, Alicia da tu zi geɖe. Drake ƒu du yi ʋɔtrua nu kloe, gake le ɣeyiɣi ma me la, ame wuieve afã ti kpo do go kple aʋawɔnuwo heda tu dzikutɔe.
  
  Alicia trɔ, eye wòɣla eɖokui ɖe Lamborghini la megbe. Tuwo nɔ ɖiɖim le eƒe axawo dzi. Yaƒoƒo ƒe ahuhɔ̃ea gbã. Drake tsɔ eɖokui ƒu gbe kabakaba. Ete ŋu kpɔ vevesese si nɔ ŋutsua ƒe ŋkume esime wònɔ tu dam ʋu gãwo.
  
  Ame kemɛa hã kpɔe. Drake da tu sɛkɛnd ɖeka ƒe akpa ɖeka do ŋgɔ nɛ eye wòkpɔe wòdze anyi vevie, eye wòkplɔ eƒe dɔwɔhatiwo dometɔ ɖeka ɖe asi.
  
  Alicia ti kpo do go tso Lamborghini la megbe eye wòtsɔ nutsyɔnu eve aɖewo ƒo ɖe anyigba. Drake ƒu du yi Ferrari la gbɔ, eye wònɔ eƒe taya gãwo megbe. Fifia tu ɖesiaɖe le vevie. Ete ŋu kpɔ May, si ɣla eɖokui ɖe ɔfis gli ƒe dzogoe dzi be amewo nagakpɔe o, wònɔ ŋku lém ɖe megbe afisi mɔ̃ɖaŋudɔwɔlawo tso.
  
  Wo dometɔ etɔ̃ mlɔ eƒe afɔ nu.
  
  Drake zi alɔgbɔnukoko sue aɖe dzi. Egakpɔtɔ nye amewumɔ̃ deblibo. Etsi dzi ɖe May kple Alicia dome gododo si womate ŋu aƒo asa na o kple Wells ƒe ku ƒe fetu ŋu hena ɣeyiɣi kpui aɖe, gake emegbe etsɔ eƒe dzimaɖitsitsia tu ɖe dzogoe didi ma ke dzi abe lɔlɔ̃ si wòse na Ben, Hayden kple exɔlɔ̃ bubuawo katã ene.
  
  Menye teƒe siae nàte ŋu ana ablɔɖe wò dukɔmevinyenye ƒe seselelãmewo le o.
  
  Tu la dze Ferrari la dzi, to ʋɔtrua nu hedo go le akpa kemɛ. Esi ŋgɔgbefesrea wó, eye ahuhɔ̃e ge ɖe tsitsetse sue aɖe me. Drake wɔ susuhenuwo ŋudɔ tsɔ ti kpo do go heda tu ŋutsu bubu si yɔ fũu le ɔfis ʋɔtrua gbɔ.
  
  Amateurs, nyateƒee.
  
  Emegbe ekpɔ ŋutsu eve siwo ƒe dzedzeme nye ame sesẽwo wonɔ dzodzom le ɔfis la kple tu siwo wotsɔna ƒoa tu ɖe asi. Drake ƒe dzi ƒo tititi. Eklẽ ŋutsu eve bubuwo ƒe nɔnɔmetata ɖe wo megbe - kakaɖedzitɔe kloe la, Scarberry kple Petersen, siwo ŋu adzɔhahayala siwo wohaya le ta kpɔm na - hafi wòna eƒe ŋutilã le sue alesi wòate ŋui le taya gã la megbe.
  
  Tu siwo nɔ dzodzom ƒe ɖiɖi wó eƒe tomeka. Ekema emae anye woƒe aɖaŋu. Na woalé Alicia kple eyama ɖe aƒeme vaseɖe esime aƒetɔ eveawo nasi ado go le megbeʋɔtrua nu.
  
  Gake womewɔ ɖoɖo ɖe May ŋu o.
  
  Japantɔ dɔwɔla la fɔ tu eve siwo wotsɔ ƒu gbe eye wòva ƒo xlã dzogoea, eye wòtsɔ tu suewo da tu ŋutsuawo. Ðeka dzo yi megbe abe ɖe ʋu aɖe ƒoe ene, enɔ eƒe tu dam sesĩe eye wòkaka confetti ɖe dzisasrãa dzi esime wònɔ gegem. Bubu tsɔ eƒe dɔmemegãwo yi eya ŋutɔ ƒe kukua megbe eye wòtrɔ eƒe ŋkume ɖe Mai ŋu.
  
  Alicia tsɔ eƒe afɔ ƒo ɖe dzi eye wòda tu ɖeka si to amedzikpɔla la ƒe ŋgonu, si na wòdze anyi enumake.
  
  Fifia Scarberry kple Petersen ŋutɔ ɖe woƒe aʋawɔnuwo do goe. Drake ka atam. Ehiã wo agbagbee. Le ɣeyiɣi sia me la, ŋutsu eve bubuwo gage ɖe eme to megbe kple axadzi ʋɔtruwo nu, si zi Mai dzi be wòagaɣla eɖokui ɖe McLaren-ʋua megbe ake.
  
  Tu la to ʋu xɔasi la ƒe ŋutilã me.
  
  Drake se aƒetɔwo dometɔ ɖeka nɔ ɣli dom abe Hawaiitɔwo ƒe kalua-ha ene.Ŋutsu ʋɛ siwo susɔ la ƒo ƒu ɖe woƒe dɔtɔwo ŋu eye esi woda tu ʋuawo eye le esia ta amedzidzelawo la, woƒu du sesĩe yi megbe ʋudzraɖoƒea.
  
  Drake ƒe mo wɔ yaa ɣeyiɣi kpui aɖe. Mai wu amedzikpɔlawo dometɔ eve, gake Scarberry kple Petersen bu kaba le megbeʋɔtrua nu le dzo si tsyɔ nu tsikpe aɖe si nɔ dzadzam la te.
  
  Drake tsi tre heda tu, eye wòɖe afɔ yi ŋgɔ. Le ɣeyiɣi mawo katã me esime wònɔ ŋgɔ yim la, ebɔbɔ be yeafɔ aʋawɔnu eve bubuwo. Dzɔla siwo nɔ megbeʋɔtrua nu dometɔ ɖeka dze anyi, eye wòlé eƒe abɔta. Ame kemɛa ɖe afɔ ɖe megbe le ʋu ƒe sisi me.
  
  Drake ƒu du yi ʋɔtrua nu, Mai kple Alicia nɔ eƒe axadzi. May da tu esime Drake nɔ ŋku lém ɖe nu ŋu kaba vie, henɔ agbagba dzem be yeada afisi xɔ siwo me wozãa nuzazãwo le kple ʋudzraɖoƒea le la akpɔ.
  
  Egblɔ be: "Teƒe gã aɖe si le ʋuʋu ɖi koe." "Gake kuxi gã ɖeka aɖe li."
  
  Alicia bɔbɔ nɔ egbɔ. "Nu ka?"
  
  "Shelby Cobra aɖe le wo si le megbe afima."
  
  Mai ʋuʋu ŋku ɖe eŋu. "Nukatae esia nye kuxi?"
  
  "Nu ka kee nèɖawɔ o, mègadae o."
  
  "Ðe bɔmb yɔe ɖe emea?"
  
  "Ao".
  
  "Ekema nukatae nyemate ŋu aɖee o?"
  
  "Elabena Shelby Cobra ye!"
  
  "Ðeko míeda tu ʋu gã bometsilawo ƒe ɖeɖefiaƒe aɖe si yɔ fũu." Alicia tsɔ abɔta ƒoe ɖe vovo. "Ne dzi mele asiwò be nàwɔe o la, fuck off."
  
  "Nu maɖinu". Drake ti kpo va egbɔ. Tu la ƒo to eƒe ŋgonu eye wòto gli si wotsɔ aŋɔ wɔe la me, eye wòtsɔ aŋɔ si wotsɔ lãgbalẽ wɔe la ƒo ɖe eƒe ŋkuwo dzi. Abe alesi wòkpɔ mɔe ene la, ame vɔ̃ɖiawo da tu esime wonɔ du ƒum. Ne woƒo nane la, anye dzɔgbenyui ŋkuagbãtɔe.
  
  Drake ɖo taɖodzinu, gbɔ ya sesĩe, eye wòɖe ŋutsu siwo le dɔmemegã eveawo ƒe akpa eveawo do goe. Esi woƒe amedzikpɔla mamlɛtɔ siwo susɔ la mu la, edze abe Scarberry kple Petersen siaa kpɔe dze sii be yewole aʋa si me yewoɖu dzi le la wɔm ene. Wotɔ, eye aʋawɔnuwo nɔ woƒe axawo dzi. Drake ƒu du yi wo gbɔ, eƒe asibidɛ le aŋea dzi xoxo.
  
  Egblɔ be: "Claude." "Míehiã Claude, ke menye wòe o. Afikae wòle?"
  
  Ne wotsɔ wo te ɖe wo nɔewo ŋu la, dɔtɔ eveawo ƒe dzedzeme ɖi wo nɔewo le mɔ wɔnuku aɖe nu. Wo ame evea siaa ƒe mo ti kɔ, eye fli sesẽ siwo wodzi tso ƒe geɖe ƒe nyametsotsowɔwɔ nublanuimakpɔmakpɔtɔe me la ƒo xlã wo. Woƒe ŋkuwo fa miamiamia, piranha siwo le kplɔ̃ɖoƒea ƒe ŋkuwo. Woƒe asiwo, siwo gakpɔtɔ lé woƒe tuawo ɖe asi la, bɔbɔ nyuie.
  
  Mai fia asi aʋawɔnua. "Mitsɔ wo ƒu gbe."
  
  Alicia ʋuʋu eƒe fesrea wòkeke, si wɔe be wòsesẽna ɖe edzi be wòaɖo taɖodzinua gbɔ. Drake te ŋu kpɔ dziɖuɖua le dɔdzikpɔlawo ƒe ŋkume kloe. Tuawo ge dze anyigba le ɣeyiɣi ɖeka me kloe.
  
  Alicia ƒo nu le ɣlidodo me be: "Dzomavɔ si me ʋu le." "Woƒe dzedzeme sɔ eye woƒe nuwɔna hã sɔ. Ðe ame vɔ̃ɖi siwo le dziƒo trɔa wò wòzua clones? Eye esi mele nyatia dzi la, nukatae ame aɖe si le afisia atrɔ azu ame vɔ̃ɖi la? Teƒe sia nyo wu azãɖuɖu le dziƒo adrelia."
  
  "Mia dometɔ kae nye Scarberry?" Mai bia, eye wòva ɖo nyaa gbɔ bɔbɔe.
  
  Ame si ƒe taɖa le ɣie la gblɔ be: "Nyee." "Ðe mi ame evea mienɔ Claude dim le dua me godooa?"
  
  Drake ƒo nu le ɣlidodo me be: "Míawoe nye esia." "Eye esiae nye míaƒe teƒe mamlɛtɔ."
  
  Klik aɖe si me kɔ vie la ɖi le ɖoɖoezizi la me. Drake trɔ, esi wònya be Alicia aƒo taɖodzinua abe alesi wònɔna ɖaa ene. Ʋudzraɖoƒea dze abe ɖe wòle ƒuƒlu ene, kasia ɖoɖoezizia va kpekpe abe to ene.
  
  Scarberry na woko alɔgbɔnu ɣie. "Míele dɔwɔƒea. Ɣeaɖewoɣi la, nusianu gbãna."
  
  Drake mekpɔ Alicia o, ke boŋ ewɔ dzesi nɛ be wòanɔ ŋudzɔ ɣesiaɣi. Nane gblẽ. Eɖe afɔ ɖe eme eye wòlé Scarberry. Drake tsɔ judo-ʋuʋu kabakaba fɔe hetsɔe ƒu gbe ɖe eƒe abɔta, eye wòtsɔ ŋutsua ƒo kɔkrit la sesĩe. Kaka vevesese si nɔ Scarberry ƒe ŋkuwo me nava yi la, tu aɖe nɔ Drake si tsɔ tu ɖe eƒe asike ŋu.
  
  "Afikae Claude le?" - Mebiae be.
  
  "Nyemese nya kpɔ o-".
  
  Drake gbã ŋutsu aɖe ƒe ŋɔti. "Mɔnukpɔkpɔ ɖeka gasu asiwò."
  
  Scarberry ƒe gbɔgbɔ nɔ kabakaba. Eƒe mo sesẽ abe kpe xɔasi ene, gake eƒe kɔ ƒe lãmekawo nɔ dɔ wɔm sesĩe, si nɔ vɔvɔ̃ kple vɔvɔ̃ fiam.
  
  "Mina míadze tudada gɔme le kakɛawo ŋu." Mai ƒe gbe si me kɔ la ɖo wo gbɔ. "Kuvia ɖom".
  
  "Dzɔdzɔenyenye sɔ gbɔ". Drake ƒoe ɖe enu, eɖe afɔ ɖe axadzi eye wòhe aŋea.
  
  "AOO!"
  
  Scarberry ƒe ɣlidodoa xe mɔ nɛ le ɣeyiɣi mamlɛtɔ si wòate ŋui me. "Claude le lãnyiƒe aɖe! anyigba me tso dzieheƒuta. Mate ŋu ana kɔordinateawo wò."
  
  Drake ko alɔgbɔnu. "Ekema yi ŋgɔ."
  
  Zi edzi bubu. Drake kpɔ ʋuʋu suetɔ kekeake eye eƒe dzi gbã.
  
  Oo, ao.
  
  Alicia da tu. Eƒe tu la wu ame vɔ̃ɖi mamlɛtɔ enumake. Enɔ bebem ɖe Shelby-ʋu aɖe ƒe agbatsɔkeke me.
  
  Drake tsɔ ŋkubiãnya kpɔe. Eko alɔgbɔnu kple nu gbegblẽ xoxo aɖe vie. Drake kpɔe be yeagakpɔ ye ɖokui ya teti ake. Nɔnɔme sẽŋu aɖe nɔ esi si ate ŋu anɔ te ɖe nusiwo bu nu.
  
  Meka ɖe eɖokui dzi nenema gbegbe o. Eƒoe ɖe Scarberry nu be wòawɔ kaba. "Ʋã. Xɔ̃wò Claude le nu wɔnuku gã aɖe me tom."
  
  
  TA BLEE VETƆ̃LIA
  
  
  Hayden kple Kinimaka mekpɔ ɣeyiɣi gɔ̃ hã be woadze ʋua gɔme esi Drake ƒo ka o. Ekpɔ eƒe xexlẽdzesi le eƒe screen dzi eye wògbɔ ya.
  
  "Drake ƒe nya. Afi kae nèle-"
  
  "Ɣeyiɣi aɖeke meli o." Claude ƒe teƒe le asinye."
  
  "Ẽ, míawo hã míesusunɛ nenema, ŋutsu dzeaɖaŋu. Ewɔ nuku ŋutɔ be nuvlowɔla aɖewo ɖe asi le eŋu hena agbe si me tomefafa le wu."
  
  "Ɣeyiɣi didi kae nènya? Afi kae nèle?" Drake da nyabiasewo abe drill sergeant si le se dem ene.
  
  "Ðe blewu, amegãxi. Aɖabaƒoƒo ɖeka pɛ koe nye esia míexɔ nyadzɔdzɔa. Se, míele dzadzram ɖo ɖe ŋusẽkpɔɖeamedzi enumake ŋu. Eye mebe fifia.Èle fefema?"
  
  "Meto nyateƒe. Mí katã míele nenema. Aɖaʋatɔ sia tsi megbe na Kovalenko afɔɖeɖe ɖeka."
  
  Hayden gblɔ ŋɔdzinuwɔlawo ƒe nuxlɔ̃ameawo nɛ esi wònɔ dzesi wɔm na Kinimaka be wòaku ʋu. Esi wòwu enu la, Drake zi ɖoɖoe.
  
  Le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, egblɔ be, "Míado go mi le dɔwɔƒegã."
  
  Hayden ƒo Ben Blake ƒe xexlẽdzesi kaba. "Wò amekokoa kpɔ dzidzedze. Míele mɔ kpɔm be míaƒe dɔwɔla si le London ana nusiwo nèhiã la na wò le gaƒoƒo ʋɛ siwo gbɔna me, eye le ema megbe la, aɖo eƒe kɔpiwo ɖe wò tẽ. Mele mɔ kpɔm be esiae nye nusi nèhiã, Ben."
  
  "Mele mɔ kpɔm be ele afima ŋutɔŋutɔ." Ben ƒe gbe ɖi vɔvɔ̃ wu alesi wòse eƒe nuƒoƒo kpɔ. "Enye akɔntabubu si le lãmesẽ me, gake eganye akɔntabubu kokoko."
  
  "Nye hã mele mɔ kpɔm nenema".
  
  Hayden tsɔ eƒe telefon ƒu gbe ɖe ʋua ƒe ʋuƒoa dzi eye wònɔ Waikiki ƒe ablɔwo dzi kpɔm ƒuƒlu esime Kinimaka nɔ ʋu kum trɔ yina dɔwɔƒegã. "Gates susui be ne míete ŋu wɔ nu kple Claude kaba la, míate ŋu atɔ te amedzidzedzeawo. Wole mɔ kpɔm be ɖewohĩ Kovalenko anɔ afima gɔ̃ hã."
  
  Mano tsɔ eƒe aɖuwo ƒo ɖe eŋu. "Amesiame le ewɔm, dɔtɔ. Nutoa me kpovitɔwo, asrafoha tɔxɛwo. Nusianu dzi ɖena kpɔtɔna vaseɖe esime wògbãna. Kuxiae nye be ame vɔ̃ɖiawo le afima xoxo. Ele be woanɔ nenema. Anye be manya wɔ kura be woatɔ te amedzidzedze ɖesiaɖe si gbɔna kpuie o, tsɔ kpe ɖe amedzidzedze afã kple afã le ƒukpo vovovo etɔ̃ dzi ŋu."
  
  Amesiame si nɔ dzi ɖum la ka ɖe edzi be le nyateƒe me la, Kovalenko de se be woadze amedzidzedze gbogbo aɖewo dzi be vovo nanɔ amesiame ŋu esime wònɔ eƒe drɔ̃e dim - mɔzɔzɔ si me wòtsɔ eƒe agbe ƒe akpa mamlɛa ɖo.
  
  Midze Kapitan Cook ƒe afɔtoƒewo yome. Enyo wu be nàyi ɖekaɖeka. Dzro nu me yi ŋgɔ wu dzomavɔ ƒe agbowo.
  
  Hayden nɔ tsatsam esime dɔwɔƒegã la nɔ dzedzem le gota. Ɣeyiɣia de be míawɔ nu.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake kplɔ May kple Alicia va CIA xɔa me eye wokplɔ wo yi dziƒoxɔa dzi enumake. Wokplɔ wo yi xɔ aɖe si me dɔwɔnawo yɔ fũu me. Le eƒe nuwuwu lɔƒo la, Hayden kple Kinimaka tsi tre ɖe kpovitɔwo kple asrafowo ƒe ameha aɖe dome. Drake te ŋu kpɔ SWAT kple HPD ƒe Adzodalawo ƒe Ƒuƒoƒoa. Ete ŋu kpɔa awu siwo ɖikeke mele eme o be wonye CIA ƒe Dɔwɔha Tɔxɛwo ƒe ƒuƒoƒowo tɔ. Ðewohĩ Delta aɖewo siwo te ɖe afima ŋu gɔ̃ hã.
  
  Ðikekemanɔmee la, Abosam le Ʋufia la ƒe asike dzi eye wòle ʋu dim.
  
  "Èɖo ŋku ɣeyiɣi si me Ʋufia dɔ eƒe amewo be woava dze Ametsrɔ̃la ma dzi be woafi mɔ̃a dzia?" Egblɔ be. "Eye wodze agbagba be yewoalé Kinimaka dzoe le ɣeyiɣi ma ke mea? Meda akɔ be enye nusi woxɔ le vo me. Ðeko wodi be yewoanya Kinimaki Hawaiigbea."
  
  Emegbe Drake ɖo ŋku edzi be May alo Alicia aɖeke menɔ anyi esime Kovalenko ƒe amewo tsɔ ʋu si gblẽa nu la kpe ɖe eŋu o. Eʋuʋu ta. "Mehiã o".
  
  Drake de dzesii be Ben kple Karin wotɔ ɖe fesrea gbɔ. Kplu ɖeka nɔ wo dometɔ ɖesiaɖe si, eye wodze abe pepa siwo le ʋuʋum le suku ƒe disko aɖe me ene.
  
  Drake bu eŋu be yeabu le amehawo dome. Anɔ bɔbɔe. Kennedy ƒe bu la gakpɔtɔ nɔ ƒoƒom le eƒe ʋu me, si wɔe be manya wɔ be wòaƒo nu tso eŋu o. Ben nɔ afima. Ben lée esime wònɔ kukum.
  
  Ele be wòanye Drake. Menye esia ɖeɖeko o. Ele be Drake naxe mɔ ɖe eƒe ku nu. Nu mae wòwɔ. Ɣeyiɣia me mekɔ o eye hena ɣeyiɣi kpui aɖe la, ekpɔ eɖokui le aƒeme le York kple Kennedy, henɔ nane ɖam le nuɖaƒe. Kennedy tsɔ rum vivi ƒu gbe ɖe nuɖazea me eye wòfɔ mo dzi esi wònɔ ƒoƒom. Drake tsɔ galik bɔta ƒo lãgbalẽa. Enye nu dzro aɖe ko. Enye modzakaɖeɖe ŋutɔ. Xexeame gava zu nusi sɔ ake.
  
  Ɣletiviwo nɔ keklẽm le eƒe ŋkume abe dzonu siwo do kpo nu ene. Kasia ŋutifafa trɔ gbɔ eye gbewo te ɖiɖi ƒo xlãe. Ame aɖe tsɔ abɔta ƒoe. Ŋutsu bubu kɔ kɔfi dzodzoe ɖe eƒe dɔtɔ ɖeka dzi eye wòƒu du yi nugododeƒea abe ʋetsuvi si do tso dzomavɔ me ene.
  
  Alicia lé ŋku ɖe eŋu vevie. "Nukae le edzi yim, Drakes?"
  
  Etutu to ameha la dome vaseɖe esime wòva do go Ben Blake ŋkume kple ŋkume. Esia nye ɣeyiɣi si sɔ nyuie na nya aɖe si Dinorock agblɔ kaba. Drake nya esia. Anɔ eme be Ben nya esia. Gake wo ame evea siaa zi ɖoɖoe. Kekeli nɔ dodom to fesre si le Ben megbe la me; Honolulu tsi tre ɖe ɣe ƒe keklẽ, dziŋgɔli blɔ si le keklẽm kple alilikpo ʋee aɖewo siwo le gota siwo ŋu ʋuʋudedi le la ƒo xlãe.
  
  Drake va ke ɖe eƒe gbe ŋu mlɔeba. "Ðe CIA-kɔmpiuta siawo ɖe via?"
  
  "Míele mɔ kpɔm". Ben ƒo Kapitan Cook ƒe mɔzɔzɔ yi Diamond Head ƒe ŋutinya kpuie eye wòwu enu kple ɖeɖefia be CIA zã Britaintɔwo ƒe dɔwɔla aɖe tsɔ da adzo Dukɔa ƒe Nudzraɖoƒe.
  
  Alicia yi ŋgɔ blewuu esi wòse nya la tso ɖekakpuia gbɔ vɔ megbe. "Britaintɔwo ƒe fiafitɔ gã aɖe? Nukae nye eƒe ŋkɔ?"
  
  Ben blu ɖe eƒe ŋkume le susu si wotsɔ ɖe eŋu zi ɖeka ta. "Hayden megblɔe nam kpɔ o."
  
  Alicia tsɔ ŋku ɖe CIA dɔwɔla la ŋu kpuie, emegbe wòko alɔgbɔnu kple movidzɔdzɔ. "Oo, meda akɔ be mewɔe nenema o."
  
  "Nukae wòfia?" Karin ƒo nu.
  
  Alicia ƒe alɔgbɔnukokoa trɔ zu nu vɔ̃ɖi vie. "Womenyam etɔxɛe ɖe nye dutadɔnunɔlawo ta o. Mègazi edzi o."
  
  Drake ƒo nu kple akɔta. "Dukɔwo dome nuvlowɔla bubu aɖe si Alicia tsɔ fu nɛ koe. Aɖaŋua ɣesiaɣie nye be wòadi nusiwo mele esi o."
  
  Alicia gblɔ kple alɔgbɔnukoko be: "Nyateƒee." "Nu amewo lɔ̃am tso gbaɖegbe ke."
  
  Mai de nu woƒe dzeɖoɖoa me be: "Enyo, ne amesiae nye dɔwɔla si ŋu mebuna la, ke Japantɔwo ƒe nyatakakaxɔlawo nyae. Enye... fefewɔla. Eye wònye dɔdzikpɔla nyui aɖe ŋutɔ, ŋutɔ."
  
  "Eyata ɖewohĩ akpɔ eƒe nuwuwu dzi." Drake srɔ̃ nu tso Pasifik-du si kaka ɖe eŋgɔ ƒe dzidzɔkpɔkpɔ ŋu eye eya ŋutɔ hã di vevie be yeakpɔ ŋutifafa vi aɖe.
  
  Alicia gblɔ be: "Menye kuxi aɖeke nɛ gbeɖe o. "Eye ẽ, atsɔ miaƒe magazinewo ayi na mi."
  
  Ben gakpɔtɔ nɔ ŋku lém ɖe Alicia kple Hayden dome, gake elé eƒe aɖe ɖe asi. Aɖaŋudzedzee nye nyatakakaɖeɖefia ƒe akpa nyuitɔ kekeake le afɔɖeɖe sia me. Egblɔ be: "Egakpɔtɔ nye akɔntabubu si me wosrɔ̃ nu tsoe." "Gake ne míeva wu enu ɖe Dzomavɔ ƒe Agbowo nu la, meka ɖe edzi be nya siawo siwo wolé ɖe mɔ̃ dzi ate ŋu axɔ míaƒe agbe."
  
  "Mele mɔ kpɔm be" - Drake trɔ eye wòlé ŋku ɖe zitɔtɔa ŋu - "Mava nenema o. Ʋu Fia la aganɔ lãnyiƒea kokoko. Gake ne bometsila siawo mewɔ kaba o la, Kovalenko asi."
  
  "Kovalenko ƒe nya." Alicia ƒo eƒe nuyiwo esi wònɔ nya sia gblɔm, henɔ vivi sem na eƒe hlɔ̃biabia. "Maku ɖe nusi dzɔ ɖe Hudson dzi ta. Eye Boudreau hã? Eyae nye ame bubu si wode dzesii ŋutɔŋutɔ." Eya hã, eƒo xlã ameha si nɔ toɣliɖeɖe la. "Aleke kee wòɖale o, amekae le dɔa dzi kpɔm le afisia?"
  
  Abe ɖe wòle eŋu ɖom ene la, gbe aɖe ɖi tso kpovitɔ gbogbo siwo ƒo xlã Hayden Jay la me. Esi toɣliɖeɖea nu yi eye woate ŋu akpɔ ŋutsua la, edzɔ dzi na Drake be yekpɔ Jonathan Gates. Sewɔtakpekpe me tɔ la ƒe nu lé dzi nɛ. Eye wòfa konyi kplii.
  
  Gates gblɔ be: "Abe alesi nènyae ene la, Kovalenko Ranch ƒe teƒe aɖe le mía si le Oahu." "Eyata ele be míaƒe dɔdasi nanye akpa ene. Gbã la, de ame siwo katã woɖe aboyoe la ta. Evelia, ƒo nyatakakawo nu ƒu tso ŋɔdzinuwɔlawo ƒe amedzidzedze siwo wosusu ŋu. Etɔ̃lia, di ŋutsu sia, si nye Claude kple Kovalenko. Eye enelia, di afisi lãnyiƒe eve mamlɛawo le."
  
  Gates tɔ vie be yeana esia nanyrɔ ɖe eme, eye emegbe wòto mɔ aɖe dzi te ŋu na ŋutsu kple nyɔnu ɖesiaɖe si nɔ xɔa me susu be yele yewo kpɔm kple ŋku ɖeka. "Ele be woawɔ esia to mɔ ɖesiaɖe si hiã dzi. Kovalenko lɔ̃ faa tsɔ ame geɖe ƒe agbe de afɔku me le eƒe didi vevie me. Ewu enu egbea."
  
  Agboawo ʋu. Kasia zitɔtɔ si nɔ xɔa me la nu tso eye amesiame te tɔtrɔ yi eƒe nɔƒe kaba. Wobu nyaawo ŋu tsitotsito.
  
  Drake lé Hayden ƒe ŋku. Eʋuʋu asi nɛ, eye wòkpee be wòava.
  
  "Midzra ɖo eye mitsɔ sɔwo ɖo sɔwo dzi, ŋutsuwo. Míaɖo Claude ƒe lãnyiƒe le miniti blaetɔ̃ megbe."
  
  
  TA BLEVIE VEVIE
  
  
  Drake nɔ anyi kple exɔlɔ̃wo le Hawaii Kpovitɔwo ƒe Dɔwɔƒea ƒe helikɔpta bɔbɔewo dometɔ ɖeka me eye wòdze agbagba be yeakɔ ta ŋu esime wonɔ dzodzom kabakaba ɖo ta Claude ƒe lãnyiƒea. Helikɔpta mawo tɔgbe kple asrafowo ƒe esiwo kpekpe wu la yɔ yame fũ. Ame alafa geɖe nɔ yame. Ame bubuwo nɔ mɔ dzi to anyigba dzi, eye wonɔ ʋuʋum kabakaba alesi woate ŋui. Wozi kpovitɔwo kple asrafo akpa gãtɔ dzi be woanɔ Honolulu kple Waikiki nutoa me nenye be ŋɔdzinuwɔlawo ƒe amedzidzedzewo va eme ŋutɔŋutɔ.
  
  Ʋu Fia la ma woƒe asrafowo me.
  
  Satelait dzi nɔnɔmetata la ɖe dɔwɔna geɖe fia le lãnyiƒea, gake woɣla eƒe akpa gãtɔ, si wɔe be womate ŋu anya nusi tututu nɔ dzɔdzɔm o.
  
  Drake ɖoe kplikpaa be yeatɔ te yeƒe seselelãme ɖe Kovalenko ŋu. Gates ƒe nya sɔ. Ame siwo woɖe aboyoe kple woƒe dedienɔnɔe nye nusiwo tso nya me le afisia. Nukpɔkpɔ wɔnukutɔ kekeake siwo wòkpɔ kpɔ dometɔ aɖewo dze le ete kple ƒo xlãe esime wonɔ dzodzom ɖo ta Dzieheƒuta, gake Drake zã eƒe lɔlɔ̃nu ƒe ounce ɖesiaɖe tsɔ ƒe susu nɔ nu ŋu. Eyae nye asrafo si wònye tsã.
  
  Mate ŋu anye ame bubu aɖeke o.
  
  Le eƒe miame la, Mai ƒo nu kple nɔvianyɔnu Chika kpuie, eye wòlé ŋku ɖe eƒe dedienɔnɔ ŋu zi eve eye wòɖɔli nya ʋɛ aɖewo kpoo esime woate ŋui. Menye ɣaɣlaƒee wònye be woate ŋu adze aʋa blibo gɔme alo aɖo ta aʋawɔƒe si wodzra ɖo ɖi o.
  
  Le Drake ƒe ɖusime la, Alicia zã ɣeyiɣi tsɔ lé ŋku ɖe eƒe aʋawɔnuwo kple dɔwɔnuwo ŋu hegbugbɔ lé ŋku ɖe wo ŋu. Mehiã be wòaɖe naneke me o. Ðikeke aɖeke menɔ Drake me be awɔ eƒe hlɔ̃biabia o.
  
  Hayden kple Kinimaka nɔa anyi ɖe wo nɔewo ŋu, nɔa woƒe nuƒomɔ̃wo tem ɣesiaɣi henɔa ɣli dom alo xɔa nyatakaka yeyewo kple nudɔdɔwo. Nya nyuiae nye be naneke medzɔ le Oahu alo ƒukpo bubu aɖeke dzi o. Nya vɔ̃e nye be ƒe geɖe nɔ Ʋufia la si wòadzra ɖo ɖe esia ŋu. Womenya nusi me wonɔ zɔzɔm ɖo o.
  
  Wogblẽ Ben kple Karin ɖe dɔwɔƒegã. Wode se na wo be woalala dɔwɔƒea ƒe amedɔdɔa ƒe e-mail eye emegbe woadzra ɖo ɖe alesi wòate ŋu adzɔ si dzi ŋɔ vie be ɖewohĩ ahiã be woayi Diamond Head te eye ɖewohĩ woato Dzomavɔ ƒe Agbowo me la ŋu.
  
  Gbe aɖe si le abe ga ene la tso Choppers ƒe gbeɖiɖimɔ̃a me. "Aɖabaƒoƒo atɔ̃ va ɖo taɖodzinua gbɔ."
  
  Èlɔ̃ alo mèlɔ̃e o, Drake susui. Míele eme fifia.
  
  Helikɔpta la ƒu du yi balia goglo la dzi, si nye nukpɔkpɔ wɔnuku aɖe esime wònɔ dzodzom helikɔpta bubu gbogbo aɖewo ƒo xlãe. Esiae nye ƒutsotsoe gbãtɔ si me asrafo siwo le asrafoha tɔxɛwo me nɔ. United States-srafo evelia ɖesiaɖe si nye ame ŋutɔ tɔ nɔ klalo be yeana kpekpeɖeŋu. Yamesrafowo ƒe Dɔwɔƒe. Ƒudzisrafowo. Aʋakɔ.
  
  Gbea gaɖi ake. "Taɖodzinu".
  
  Wotso abe ame ɖeka ene.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake ƒe afɔkpawo ka gbe falɛfalɛa eye dzo dze edzi enumake. Eyae nye ame evelia va ɖo mamlɛtɔ si do go le ʋɔtrua nu. Ƒudzisrafo dzɔgbevɔ̃etɔ si gakpɔtɔ le avu wɔm ɖe eta la tsɔ bɔmb blibo ɖe akɔta eye wòku hafi wòva dze anyigba.
  
  Drake blu ɖe anyigba. Tuwo nɔ ɖiɖim le eƒe ta dzi. ƒoƒo siwo me womeɖe naneke le o la ƒo ati siwo le egbɔ. Eda tu si woyɔna be volley. Ŋutsu siwo le eƒe akpa eveawo nɔ tsatsam to gbeawo me, eye wozã dzɔdzɔme togbɛ siwo le ʋuʋum la tsɔ tsyɔ wo ɖokui dzi.
  
  Ekpɔ aƒe aɖe le ŋgɔ, si nye dziƒoxɔ eve si wotsɔ anyikpe tu, naneke mele etɔxɛ o, gake ɖikeke mele eme o be esɔ na Kovalenko ƒe nutoa me nuhiahiãwo. Le miame la, ede dzesi lãnyiƒea ƒe nuto. Nukae nye...?
  
  Ame siwo vɔvɔ̃ ɖo eye wometsɔ tu o la ƒu du va egbɔ. Wokaka ɖe miame kple ɖusime, le goawo katã me. Ese ɣlidodo le eƒe tomeka me
  
  "Xɔlɔ̃wɔwɔ ƒe matches".
  
  Eƒu du yi ŋgɔ. May kple Alicia nɔ ʋuʋum yi eƒe ɖusime. Mlɔeba Ƒudzisrafowo he wo ɖokui ɖekae eye wodze dzo ƒe ɖoɖo si wowɔ ɖekae yɔyɔ gɔme. Drake te ʋuʋu kabakaba wu. Ame siwo nɔ wo ŋgɔ la te megbedede, wodo le woƒe bebeƒe henɔ du dzi ɖo ta aƒea gbɔ.
  
  Taɖodzinu bɔbɔewo
  
  Fifia Drake tso kple amedzidzeha la eye wòwu amewo esime wònɔ du dzi, eye wòkɔ eƒe tu ɖe dzi. Ekpɔ gamenɔla la wònɔ ti kpom le gbea dzi, henɔ mɔ dzi ɖo ta aƒea gbɔ. Womenya be ame nyuiawo va ɖo o.
  
  Kasia gamenɔla la trɔ hedze anyi. Ʋu Fia la ƒe amewo da gbe ɖe wo dzi. Drake ƒo nu kple ɣli, eɖo taɖodzinu ɖe tudala la ŋu, eye wòku ame manyanu la ƒe ta ɖa. Edaa tu ɣeaɖewoɣi, etsɔa ga ƒoa amewo ɖe anyigba alo fiaa mɔ amewo ale be ame bubuwo nawu wo nu.
  
  Enɔ Claude dim. Hafi woadzo le helikɔpta la me la, wotsɔ Ʋufiaa teƒenɔla ƒe foto fia wo katã. Drake nya be yeafia mɔ nudzɔdzɔwo tso megbe, eye yeato sisi ƒe ɖoɖo aɖe vɛ. Ðewohĩ tso aƒeme.
  
  Drake ƒu du, egakpɔtɔ nɔ nutoa me dzrom, henɔ tu dam ɣeaɖewoɣi. Ame vɔ̃ɖiawo dometɔ ɖeka tso togbɛa megbe hetsɔ akplɔ va edzi. Ðeko Drake ɖiɖi eƒe abɔta, si na eƒe futɔa ƒe ŋusẽ tsɔe yi egbɔ tẽ, eye wòdze anyi ɖe anyigba. Ŋutsua ko alɔgbɔnu. Drake ƒe afɔkpaa gbã eƒe aɖu. Drake ƒe afɔkpa bubua ɖo afɔ asi si lé akplɔa ɖe asi la dzi.
  
  SAS-ŋutsu si nɔ anyi tsã la tsɔ eƒe tu ɖo taɖodzinu eye wòda tu. Eye emegbe míeʋu yi ŋgɔ.
  
  Metrɔ kpɔ megbe o. Aƒea nɔ ŋgɔ, edze abe elolo ŋutɔ ene, ʋɔtrua ʋu vie, abe ɖe wole amewo kpem be woage ɖe eme ene. Edze ƒã be menye mɔ sia dzie woato o. Drake tsɔ afɔ do goe le fesreawo nu esime wònɔ du dzi, eye wòɖo taɖodzinu kɔkɔ. Glass wó le aƒea me.
  
  Fifia gamenɔla geɖe wu va nɔ sisim tso lãnyiƒea. Ame aɖewo tsi tre ɖe gbe didiawo me, nɔ ɣli dom ko alo dze abe ɖe woƒe mo wɔ yaa abe gogloeƒe ene. Esi Drake lé ŋku ɖe wo ŋu la, ede dzesii be wo dometɔ akpa gãtɔ nɔ du dzi sesĩe, henɔ dzodzom yi ŋgɔ abe ɖe wole sisim le nane nu ene.
  
  Eye emegbe ekpɔe, eye eƒe ʋu trɔ zu tsikpe.
  
  Ta, si nye Bengal-amegãxi ƒe ta gã si mate ŋu adzɔ o la, nɔ tsatsam le gbea dzi nɔ wo yome tim bɔbɔe. Drake mete ŋu ɖe mɔ na amegãxiawo be woalé woƒe lã o. Eƒu du yi wo gbɔ.
  
  Mezi tomeka la dzi. "Amegãxi siwo le gbe me."
  
  Dzeɖoɖo sesẽ aɖe nɔ edzi yim le eŋuɖoɖo me. Ame bubuwo hã de dzesi lãawo. Drake nɔ ekpɔm esime lãawo dometɔ ɖeka ti kpo ɖe duƒula la ƒe megbe. Nuwɔwɔa lolo ŋutɔ, esẽa ŋuta, eye ne ele dzodzom la, enye zitɔtɔ kple amewuwu ƒe nɔnɔme deblibo. Drake zi eƒe afɔwo dzi be woayi kabakaba wu.
  
  Ta gã bubu aɖe gbã to gbe si le ŋgɔ meta ʋɛ aɖewo. Amegãxi la ti kpo ɖe eŋu, eƒe nuyi trɔ zu ɣlidodo gã aɖe, eƒe aɖuwo ʋuʋu eye ʋu ƒo ɖi xoxo. Drake dze anyi ɖe ʋua me eye wòʋuʋu, eƒe ŋutilã ƒe lãmeka ɖesiaɖe nɔ agbe henɔ ɣli dom. Meƒu du le tsikpe dzi wòde blibo alea gbegbe kpɔ o. Mefɔ kabakaba kple pɛpɛpɛ alea gbegbe kpɔ o. Ðeko wònɔ abe ɖe tsitretsiɖeŋula sesẽ aɖee ɖe aʋawɔla si nyo wu le eme la do goe ene.
  
  Eɖe tu aɖe do goe, trɔ eye wòda tu ɖe amegãxi la ƒe ta me. Lã la dze anyi enumake, woda tu to ahɔhɔ̃a me.
  
  Drake megbɔ ya o. Eti kpo to gbea dzi kaba be yeakpe ɖe ŋutsu si wòkpɔ wòɖiɖi sɛkɛnd ʋɛ aɖewo do ŋgɔ la ŋu. Akpɔkplɔa nɔ ƒoƒom ɖe edzi, nɔ ɣli dom, eƒe lãmeka gãwo nɔ ƒoƒom henɔ ʋuʋum esime wònɔ ta ɖiɖim be yeaɖu.
  
  Drake da tue le megbe, lala vaseɖe esime wòtrɔ, eye emegbe wòda tue le ŋkuawo dome. Edze anyi, pounde alafa atɔ̃awo katã, ɖe ŋutsu si wòsusɔ vie wòaɖu la dzi.
  
  menye nyui o, Drake susui. Gake enyo wu be woavuvui aɖui agbagbee.
  
  Wote ŋu se ɣlidodowo le eƒe tomeka me. "Fuck me, ame manyanu siawo lolo ŋutɔ!" "Ame bubu, Jacko! Ðeka bubu na wò ame ade!"
  
  Esrɔ̃ nu tso nusiwo ƒo xlãe ŋu. Amegãxiwo ƒe dzesi aɖeke meli o, ɖeko aboyome siwo dzi ŋɔ kple asrafo siwo dzi ŋɔ ŋutɔ. Drake ƒu du trɔ to gbea dzi, eye wònɔ klalo be yeaɣla eɖokui ne yekpɔ futɔ aɖe, gake le sɛkɛnd ʋɛ aɖewo ko me la, egatrɔ va aƒea me.
  
  Fesre siwo le ŋgɔgbe la gbã. Ƒudzisrafowo nɔ eme. Drake kplɔe ɖo, eƒe Bluetooth-dzesi si me ka mele o la de dzesii be enye xɔlɔ̃. Esi wòɖe afɔ to fesre si gbã la dzi la, ebia eɖokui be afikae Claude ŋutɔ ate ŋu anɔ hã. Afikae wòanɔ fifia?
  
  Gbe aɖe nɔ ɣli dom le eƒe to me. "Esusu be èdzo le kplɔ̃ɖoƒea kaba, Drakey." Alicia ƒe gbeɖiɖi siwo le abe seda ene. "Na mi ame evea siaa."
  
  Ekpɔe. Nudzraɖoƒe si me wònɔ tsatsam le la ɣla eƒe akpa aɖe. Yesu, ɖe wònɔ ŋku lém ɖe eƒe DVD-wo nuƒoƒoƒu ŋua?
  
  Mai nɔ megbe nɛ kple tu ɖe asi. Drake nɔ ekpɔm esime Japan nyɔnua kɔ eƒe aʋawɔnu ɖe dzi hetsɔe fia Alicia ƒe ta.
  
  Eƒe gbe si me mɔkpɔkpɔ bu ɖee la do ɣli le woƒe to me be: "Mai!"
  
  Alicia ti kpo. May ƒe mo ƒo xlãe wòzu alɔgbɔnukoko vie. "Enye asiwɔwɔ ɖe nya dzi, Drake. Menɔ asi fiam alarm-nuƒomɔ̃a, ke menye Alicia o. Haɖe o ".
  
  "Dzitsitsi?" Drake ko alɔgbɔnu. "Míege ɖe eme xoxo."
  
  "Edze abe afɔzɔlawo susui be edo ƒome kple nudzraɖoƒe gã si le megbexɔa me hã ene."
  
  Alicia ɖe afɔ ɖe megbe eye wòɖo eƒe tu ɖe ta. "Damn ne menya." Eda tu ɖe nudzraɖoƒea. Dzobibiwo dzo.
  
  Alicia tsɔ abɔta ƒoe. "Ele be ema nasɔ gbɔ."
  
  Hayden, si ƒe afɔkpodzi Kinimaka xɔ dzo la trɔ yi xɔa me. "Wotu nudzraɖoƒea sesĩe. Dzesi siwo fia be booby traps. Mɔ̃ɖaŋudɔwɔlawo le dɔ wɔm tso eŋu fifia."
  
  Drake de dzesii be wo katã mesɔ o. "Eye ke hã míegena ɖe afisia bɔbɔe nenema gbegbea? Nu sia-"
  
  Le ɣeyiɣi ma me la, wose zitɔtɔ kple ame aɖe ƒe ɖiɖi le atrakpuiawo tame. Kabakaba. Drake fɔ tu la eye wòfɔ mo dzi.
  
  Eye wòtsi tsikpe me le dzidziƒoame ta.
  
  Claude ƒe amewo dometɔ ɖeka ɖiɖi blewuu le atrakpuiawo dzi, eye eƒe asi ɖeka nɔ aboyomea ƒe ŋɔti ƒom. Dzogbe Hɔ̃ si woɖo ɖe eƒe ta ŋu la nɔ esi le eƒe asi kemɛ dzi.
  
  Gake menye emae nye alesi Drake ƒe mo wɔ yaa bliboe o. Seselelãme nyɔŋu aɖe do mo ɖa esi wòkpɔ nyɔnua dze sii. Kate Harrison, si nye Gates ƒe kpeɖeŋutɔ tsãtɔ ƒe vinyɔnue. Ŋutsu si ƒe akpa aɖe wobu fɔe le Kennedy ƒe ku ta.
  
  Vianyɔnue wònye. Egale agbe.
  
  Claude ƒe ŋutsua te tu la ɖe eƒe akɔta sesĩe, si na wòmiã ŋku le vevesese ta. Gake medo ɣli o. Drake, kpakple ame wuieve bubu siwo nɔ xɔa me, tsɔ woƒe tuwo fia ŋutsua.
  
  Eye ke hã mese le eɖokui me be esɔ na Drake o. Nukatae ŋutsu sia nɔ dziƒoxɔa dzi kple gamenɔla ɖeka? Edze abe ɖe- .
  
  "Trɔ va!" - ŋutsua do ɣli, tsɔ eƒe ŋkuwo ƒo ɖe goawo katã me dzodzro. Fifia nɔ dodom le eŋu le tsi gã aɖe me. Alesi wòtsɔ nyɔnua ƒe afã kple afã ƒoe la fia be eƒe kpekpeme katã nɔ eƒe megbefɔ dzi. Nyɔnua, si nye eƒe kafukafu, mena wònɔ bɔbɔe nɛ o.
  
  Drake bu akɔnta be nyaƒoɖeamenu si le aŋea ŋu la ɖo taɖodzinua ƒe afã xoxo. "Miʋu le adzɔge! Mina míado go!" Ŋutsua ɖiɖii ɖe anyi ɖe afɔ bubu dzi. Asrafoha tɔxɛawo trɔna ɖe megbe le mɔ si sɔ nu, gake ɖeko wova ɖoa teƒe siwo ŋu viɖe le vie wu.
  
  "Mele nu xlɔ̃m mi, kposɔwo." Ŋutsu si fifia nɔ gbɔgbɔm sesĩe. "Do le fuɖeɖemɔa dzi."
  
  Eye fifia ya, Drake te ŋu kpɔe be yedi be yeagblɔe. Mɔkpɔkpɔbuɖeame nɔ eƒe ŋkuwo dzi, si nye nane si Drake de dzesii. Ŋutsu sia bu nusianu. Nu sia nu si wòwɔ, nu sia nu si wòwɔ la, wowɔe le zitɔtɔ dziŋɔ aɖe te.
  
  "Megbe!" ŋutsua gado ɣli ake eye wòtu nyɔnua ɖe afɔ bubu dzi masesẽtɔe. Asi si kpla asi kɔ nɛ la nɔ abe gayibɔti ene. Etsɔ eƒe ŋutilã ƒe akpa ɖesiaɖe dzra ɖo ɖe megbe ale be wòagaɖe eɖokui afia abe taɖodzinu ene o. Enye asrafo tsã, eye anɔ eme godoo be enye asrafo nyui aɖe.
  
  Drake kple eƒe dɔwɔhatiwo kpɔ nunya si le megbedede me. Wona teƒe vi aɖe ŋutsua. Eɖiɖi atrakpui ʋɛ aɖewo kpee. Drake lé May ƒe ŋku. Eʋuʋu ta vie. Enya hã. Esia mesɔ o. Enye...
  
  Herring dzĩ aɖe si woyɔna be herring. Ƒomevi dziŋɔtɔ kekeake. Claude, si ɖikeke mele eme o be le Kovalenko ƒe sedede nu, zã ŋutsu sia tsɔ he woƒe susu ɖa. Ʋufia ƒe nuwɔna si nye blema. Ðewohĩ bɔmb aɖe anɔ aƒea me. Anɔ eme be teƒeɖoɖo ŋutɔŋutɔ, Claude, nye sisi le nudzraɖoƒea dzidzedzetɔe.
  
  Drake lala, eye wònɔ dzadzraɖoɖi bliboe. Lãmetsi ɖesiaɖe si le eƒe ŋutilã me xɔ dzo. Etsɔ ƒoƒoa sɔ pɛpɛpɛ. Eƒe gbɔgbɔ nu tso. Eƒe susu va nɔ ƒuƒlu. Naneke meganɔ anyi fifia o, xɔ si me asrafowo yɔ fũu si me nyaʋiʋli nɔ la menɔ anyi o, ame si woɖe aboyoe si vɔvɔ̃ ɖo la, aƒea kple subɔvi siwo ƒo xlãe gɔ̃ hã menɔ anyi o.
  
  Milimeta ɖeka ko. Nukpɔkpɔ ƒe crosshair. Mede sentimeta ɖeka tso taɖodzinua gbɔ o. Ʋuʋu ɖeka. Ema koe nye nusi wòhiã. Eye ɖoɖoezizi koe nye nusi wònya. Emegbe ŋutsua gatu Kate Harrison ɖe afɔ bubu dzi, eye le sɛkɛnd ɖeka ma ƒe ʋuʋu me la, eƒe miame ŋku do go tso nyɔnua ƒe tagbɔ megbe.
  
  Drake tsɔ tu ɖeka ƒoe ɖe enu.
  
  Ŋutsua ti kpo trɔ yi megbe, va dze gli la dzi eye wòƒu du to nyɔnu si nɔ ɣli dom la ŋu. Eɖiɖi kple ʋuʋudedi, ta gbã, aʋawɔnuwo nɔ ɖiɖim le megbe nɛ, eye emegbe wokpɔ eƒe vest, eƒe dɔgbo.
  
  Kate Harrison do ɣli be: "Etsɔ bɔmb da ɖe edzi!"
  
  Drake ti kpo yi ŋgɔ, gake Mai kple Ƒudzisrafo gã la nɔ ti kpom to atrakpuiawo ƒe go kemɛ dzi xoxo. Ƒudzisrafowo lé Kate Harrison. Mai ti kpo to asrafo si wohaya si ku la dzi. Eƒe ta trɔ ɖe vest la ŋu, ɖe dzesi la ŋu.
  
  "Sɛkɛnd enyi!"
  
  Amesiame ƒu du yi fesrea nu. Ame sia ame negbe Drake ko. Eŋlisitɔa gaƒu du yi aƒea me yi ŋgɔe, eye wòƒu du to mɔ xaxɛa dzi yi nuɖaƒea, henɔ gbe dom ɖa be ame aɖe nagblẽ megbeʋɔtrua ɖi wòaʋu. To mɔ sia dzi la, ate ɖe Claude ŋu wu ne bɔmb la wó. Eyata mɔnukpɔkpɔ su esi.
  
  To xɔdɔme la me. Sɛkɛnd etɔ̃ va yi. Yi nuɖaƒe. Kpɔkpɔ ƒo xlãe kaba. Sɛkɛnd eve bubu. Wotu megbeʋɔtrua.
  
  Ɣeyiɣia wu enu.
  
  
  TA BLEVIE VATƆ̃
  
  
  Drake da tu esi wòse wowó gbãtɔ ko. Axɔ sɛkɛnd ɖeka alo eve hafi woate ŋu aɖo afima. Dzodoƒea ƒe ʋɔtru gbã le ƒoƒo gbogbo aɖewo ta. Drake ƒu du yi egbɔ tẽ, eye wònɔ tu dam ɣesiaɣi. Meɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ o, ɖeko wòtsɔ eƒe abɔta ƒoe hedze anyi to yame.
  
  Wowó la xɔ megbe nɛ abe da si le ame dzi dzem ene. Dzo ƒe aɖe do tso ʋɔtrua kple fesrewo me, eye wòda tu yi dziƒo. Drake nɔ ʋuʋum. Dzo ƒe gbɔgbɔa ka asi eŋu vie eye emegbe wògbugbɔ.
  
  Meɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ o, egati kpo heƒu du. Esi woƒoe eye woƒoe, gake eɖoe kplikpaa dziŋɔ aɖe ta la, eƒu du yi nudzraɖoƒe gã la gbɔ. Nu gbãtɔ si wòkpɔe nye ame kukuwo. Wo dometɔ enee li. Mɔ̃ɖaŋudɔwɔla siwo Hayden gblẽ ɖi be wòate ŋu age ɖe eme. Etɔ ɖe wo xa eye wòlé ŋku ɖe wo dometɔ ɖesiaɖe ŋu be agbe ƒe dzesiwo le wo ŋu hã.
  
  Ʋu ƒe sisi aɖeke mele afima o eye tu ƒe abi aɖeke hã mele afima o. Ðe elektrikŋusẽ nɔ gli fiƒode siawo ŋua?
  
  Le ɣeyiɣi bubu me la, megahiã o. Nudzraɖoƒea ƒe ŋgɔgbe wó, ati gbagbãwo kple dzobibi nɔ dodom le wowó wɔnuku aɖe me. Drake dze anyi ɖe ʋua ƒe akpa si woɖoe ɖo la dzi. Ese mɔ̃ aɖe ƒe ɣlidodo eye wòfɔ mo dzi le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi be yeakpɔ ʋuʋudedi ɣi aɖe si do to ʋɔtru gbagbãawo me eye wòdzo sesĩe to ʋuɖoƒe si wowɔ hena ɣeyiɣi kpui aɖe la dzi.
  
  Drake ti kpo tso dzi. Anɔ eme be enɔ mɔ dzi yina helikɔpta, yameʋu, alo booby-mɔ̃ bubu aɖe si woɣla gbɔ. Mete ŋu nɔ lalam be woatsɔ ŋusẽdodo ye o. Eƒu du yi ɖakpɔ nudzraɖoƒe aɖe si gbã eye wòtsa ŋku. Eʋuʋu ta le dzimaxɔse ta. Ʋu gã si wowɔ nyuie la ƒe keklẽ deto klẽ le go sia go.
  
  Esi Drake tia esi te ɖe eŋu wu la, ezã sɛkɛnd xɔasi geɖe tsɔ di safuia eye emegbe wòkpɔ wo dometɔ aɖewo wonɔ xɔxlɔ̃m le ɔfis si le eme la godo. Aston Martin Vanquish dze egɔme kple safui kple ŋusẽ ƒe ƒuƒoƒo si togbɔ be Drake menya o hã la, ena eƒe adrenaline nɔ dodom esime mɔ̃a nɔ ɣli dom aɖaʋatɔe.
  
  Aston Martin dzo do go le nudzraɖoƒea eye eƒe tayawo nɔ ɣli dom. Drake fia asi afisi wòkpɔ mɔ be enye Claude ƒe ʋu si nɔ du dzi la le. Ne esia nye susu ƒe tɔtɔ bubu aɖe ko la, ke Drake nye screwed. Abe, ɖewohĩ, Hawaii katã ene. Ehiã vevie be woalé Ʋufia la teƒenɔla.
  
  Drake tso eƒe ŋku ƒe dzogoe dzi kpɔ Alicia wòtɔ zi ɖeka. Melala o. Le megbehuhɔ̃ea me la, ekpɔe wòɖoe koŋ ƒu du yi nudzraɖoƒea. Mawu, esia ate ŋu age ɖe xaxa me.
  
  Dzĩ si me mekɔ o si le ŋgɔ la te dzedze abe ʋu gã deŋgɔ aɖe ene, si na míeɖo ŋku Porsche Le Mans coupes xoxo siwo ɖu dzi le duɖimekekea me dzi vie. Esi wògogo anyigba la, ekpla asi kɔ na mɔa ƒe gogloƒewo, eye wònɔ dzodzom abe ɖe wòle du dzi le tsidzɔƒewo ene. Mesɔ na anyigba si dzi ƒu kplakplakpla o, gake emegbe mɔ si wotu hena ɣeyiɣi kpui aɖe la va zu kpe keŋkeŋ si kɔkɔ kilometa geɖe.
  
  Drake da tu Vanquish la, tsɔ tu la da ɖe zikpui si le megbe nɛ dzi nyuie eye wònɔ to ɖom Bluetooth ƒe gbeɖiɖi siwo nɔ tsatsam le eƒe ahɔhɔ̃ me. Lãnyiƒedɔa gakpɔtɔ nɔ edzi yim vevie. Woɖe asi le ame siwo woɖe aboyoe la ŋu. Ame aɖewo ku. Claude ƒe amewo ƒe ƒuƒoƒo geɖe gakpɔtɔ nɔ do ɖe teƒe siwo woate ŋu awɔ aɖaŋu le, eye wonɔ dziɖuɖumegãwo ƒom ɖe anyigba. Eye amegãxi afã kple afã gakpɔtɔ nɔ tsatsam, henɔ nu gblẽm.
  
  Woɖe vovototo si le Aston Martin kple Porsche dome dzi kpɔtɔ va ɖo zero. Eŋlisiawo ƒe ʋua nyo wu sã le mɔ siwo dzi ʋuʋudedi le dzi. Drake tsɔ eɖokui ɖo megbe nɛ tẽ, eye wòɖoe be yeanɔ ye xa, esi wòkpɔ le megbehuhɔ̃ea me be ʋu gã bubu aɖe gbɔna ye gbɔ.
  
  Alicia le Dodge Viper xoxo aɖe kum. Ka ɖe edzi be wòawɔ nane kple lãmekawo.
  
  Ʋu etɔ̃awo ƒu du to anyigba siwo dzi ƒu kplakplakpla dzi, woɖɔlia wo nɔewo henɔa mɔ dzɔdzɔe didiwo dzi. Kpe gbadzɛwo kple ɖiwo nɔ dzodzom ƒo xlã wo kple wo megbe. Drake kpɔ mɔ si wotsɔ kpe gbadzɛwo tu la wònɔ tetem ɖe eŋu eye wòtso nya me. Wodi be yewoana Claude natsi agbe, gake ele be woalée gbã. Eɖɔ ŋu ɖo ŋutɔ be yeayi edzi anɔ to ɖom nya siwo nɔ ɖiɖim le yeƒe toɖoɖomɔ̃ me nenye be ame aɖe ka nya ta be yewolé Claude, gake zi alesi amewo yometiti sia nɔ edzi yim la, zi nenemae Drake va ka ɖe edzi be ŋutsu si le ŋgɔ lae nye Ʋufia la ƒe evelia.
  
  Drake kɔ eƒe tu ɖe dzi eye wògbã Aston ƒe yaƒoƒo ƒe ahuhɔ̃e. Esi wòƒu du afɔkutɔe ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, egakpɔ ŋusẽ ɖe edzi eye wòda tu evelia ɖe Porsche si nɔ sisim la ŋu. Tuwo vuvu eƒe megbe.
  
  Ʋua ƒe duƒuƒu dzi ɖe kpɔtɔ vie. Eho yi mɔ yeye aɖe dzi. Drake da tu esi Le Mans ʋukulaa nɔ du dzi, eye tu ƒe ʋuƒo kaka ɖe lãgbalẽzikpui si te ɖe eŋu la dzi. Ɣeyiɣia de be míaɖo taɖodzinu ɖe tayawo ŋu.
  
  Gake le ɣeyiɣi ma me tututu la, helikɔptaawo dometɔ ɖeka tsɔ nu sue aɖe to wo katã ŋu, eye nɔnɔmetata eve nɔ wo ɖokui si do go tso ʋɔtru siwo le ʋuʋu ɖi la me. Helikɔpta la trɔ ɖe Porsche la ŋgɔ eye wònɔ dzodzom le axadzi. Nuxlɔ̃amedawo vuvu kakɛwo le mɔa dzi le eŋgɔ. Drake ʋuʋu ta le dzimaxɔse ta esi asi aɖe do le ʋukulaa ƒe fesre nu eye wòdze tudada helikɔpta la gɔme.
  
  Enumake, le ɣeyiɣi ɖeka me la, eɖe eƒe afɔ le gasɔa dzi eye wòɖe eƒe asiwo le ʋua ƒe ʋukukua dzi, tsɔ taɖodzinu eye wòɖe asi le nya aɖe si nye didi vevie be yeaxɔ ŋkɔ, aɖaŋudzedze kple ŋumaɖɔɖo ŋu. Alicia ƒe Viper la ge dze eya ŋutɔ ƒe ʋu dzi. Drake gagate ŋu ɖu eɖokui dzi, gake ekpɔ tu la wònɔ dzodzom to yaƒoƒo ƒe ahuhɔ̃ea me.
  
  Gake eƒe tu si wòda si nye tagbɔsesẽ la wɔ dɔ. Eda tu ʋukula si nɔ sisim la ƒe abɔta, eye fifia ʋua ƒe duƒuƒu nɔ ɖiɖim. Tᴐ. Drake tɔ Aston la zi ɖeka, ti kpo do go eye wòƒu du kabakaba yi Porsche la ƒe mɔzɔlawo ƒe ʋɔtru nu, etɔ be yeakɔ yeƒe tu ɖe dzi eye eƒe ŋkuwo nɔ nɔnɔmetata la ƒe ta dzi ɣeyiɣi bliboa katã.
  
  "Dzra wò aʋawɔnua ɖe anyi! Wɔe!"
  
  Ŋuɖoɖoa va be: "Nyemate ŋui o." "Èda tu nye alɔnu be yeadɔ gbɔnye, wò bometsila."
  
  Helikɔpta la nɔ dzodzom le ŋgɔ, eƒe rotors nɔ ɣli dom esime eƒe mɔ̃ si nɔ dziɖegbe nɔ ʋuʋum la nɔ anyigba ŋutɔŋutɔ ʋuʋum.
  
  Alicia te ɖe eŋu eye wòda tu Porsche ƒe axadzihuhɔ̃e. Abe ƒuƒoƒo ene la, wotrɔ ɖe miame kple ɖusime, eye wo ame evea siaa tsyɔ ŋutsu si le ʋua megbe la dzi.
  
  Togbɔ be vevesese ƒe mo nɔ ŋutsua ƒe mo hã la, Drake de dzesii le fotoa me. Claude ye.
  
  Ɣeyiɣia de be woaxe fe.
  
  
  * * * .
  
  
  Ben Blake ti kpo kple movidzɔdzɔ esi eƒe asitelefon ɖi. Esi wòsrɔ̃ Drake la, etrɔ ɖe Evanescence hã ŋu. Amy Lee ƒe gbeɖiɖi si naa ame ƒe dzi gbãna le "Lost in Paradise" me sɔ kple amesiame ƒe seselelãme le ɣeyiɣi ma me pɛpɛpɛ.
  
  Nuŋɔŋlɔ si nye International dze le screen la dzi.Anye ne kaƒoƒoa metso eƒe ƒomea me tɔ aɖeke gbɔ o. Gake le Dukɔa ƒe Nudzraɖoƒea ƒe dɔwɔwɔ ta la, ate ŋu atso dziɖuɖudɔwɔƒe agbɔsɔsɔme ɖesiaɖe gbɔ.
  
  "Ɛ̃?"
  
  "Ben Blake?"
  
  Vɔvɔ̃ tsɔ asibidɛ ɖaɖɛwo ƒo eƒe akɔta. "Ame kae nye esia?"
  
  "Gblᴐe nam". Gbea nye dekɔnu tɔ, Eŋlisigbe me tɔ eye kakaɖedzi le eŋu bliboe. "Fifi laa. Ðe wòle be maƒo nu kple Ben Blakea?"
  
  Karin te ɖe eŋu, eye wòxlẽ nu dziŋɔ si le eƒe mo. "Ɛ̃".
  
  "Enyo. Ewɔ nyuie. Ðe wòsesẽ nenema gbegbea? Nye ŋkɔe nye Daniel Belmonte."
  
  Ben tsɔ eƒe telefon la ƒu gbe kloe. "Nu ka? Aleke gbegbe nèle-"
  
  Nukoko viviwo ƒe tɔsisi aɖe xe mɔ nɛ. "Gbɔdzi ɖi. Ðeko nàɖe dzi ɖi xɔ̃nyea. Ewɔ nuku nam, ne magblɔe tututu la, be Alicia Miles kple wò ahiãvi meƒo nu tso nye... aɖaŋuwo ŋu o."
  
  Ben ƒe nu ʋuʋu, eye mete ŋu gblɔ nya aɖeke o. Karin gblɔ nyawo ɖe nu me, fiafitɔa? Tso London yea? Eyae nye ema?
  
  Ben ƒe mo gblɔ nya sia katã.
  
  "Ðe avu la ɖu wò aɖea, Aƒetɔ Blake? Ðewohĩ ele be nàdo awu na nɔviwònyɔnu dzetugbe la. Aleke Karin le?"
  
  Nɔvianyɔnu ƒe ŋkɔ yɔyɔ do dzidzɔ nɛ vie. "Afikae nèxɔ nye xexlẽdzesi tso?"
  
  "Mègabɔbɔ ɖokuinye ɖe anyi nam o. Ðe nèsusui ŋutɔŋutɔ be axɔ gaƒoƒo eve hafi woawɔ dɔ bɔbɔe si nèbia tso asinye be mawɔa? Alo ɖe mezã miniti blaene mamlɛawo tsɔ srɔ̃ nu vi aɖe tso nye... dɔmenyotɔwo ŋua? Hm? Di wò ɣeyiɣi ɖe esia ŋu, Blakey."
  
  Ben gblɔ tsɔ ʋli eɖokui ta be: "Nyemenya naneke tso ŋuwò o." Etɔ vie be: "Meɖo aɖaŋu na wò-" Etɔ vie. "To eme-"
  
  "Wò ahiãvia? Meka ɖe edzi be nenemae wònɔ. Enyam nyuie."
  
  "Ke Alicia ya ɖe?" Karin do ɣli, henɔ agbagba dzem be yeatsɔ ŋutsua aƒu gbe le dadasɔ me. Wo ame evea siaa ƒe mo wɔ yaa eye nuteƒekpɔkpɔ mele wo si o ale gbegbe be meva susu me na wo gɔ̃ hã be yewoaxlɔ̃ nu CIA o.
  
  Ðoɖoe zi ɣeyiɣi kpui aɖe. "Nyɔnuvi sia doa vɔvɔ̃ nam ŋutɔŋutɔ, ne magblɔ nyateƒea na wò."
  
  Edze abe Ben ƒe ahɔhɔ̃ te dɔwɔwɔ gɔme ene. "Aƒetɔ Belmonte, nusi wobia tso asiwò be nàwɔ eƒe kɔpi la xɔ asi ŋutɔ. Asixɔxɔ le eŋu ale gbegbe-"
  
  "Mese egɔme." Kapitan Cook kple eƒe amewo dometɔ ɖeka ye ŋlɔe. Le eƒe mɔzɔzɔ etɔ̃awo me la, Cook ke ɖe nu geɖe ŋu wu ame bubu ɖesiaɖe le ŋutinya me."
  
  Ben gblɔ kple gbe sesẽ be: "Menye ŋutinya me asixɔxɔe nyemegblɔ o." "Mebe, ate ŋu axɔ amewo ɖe agbe. Fifia. Egbe."
  
  "Nyateƒea?" Edze abe Belmonte tsɔ ɖe le eme ŋutɔŋutɔ ene. "Taflatse gblɔe nam".
  
  "Nye mate ŋui o". Ben te mɔkpɔkpɔbuɖeame vie. "Taflatsɛ. Kpe ɖe mía ŋu".
  
  Belmonte gblɔ be: "Ele wò e-mail dzi xoxo." "Gake nyemanye amesi menye o ne nyemefia asixɔxɔ si le ŋunye wò o ɖe, alo? Kpɔ dzidzɔ nyuie."
  
  Belmonte wu kaƒoƒoa nu. Ben tsɔ eƒe asitelefon ƒu gbe ɖe kplɔ̃a dzi eye wòzi eƒe kɔmpiuta dzi sɛkɛnd ʋɛ aɖewo.
  
  Axa siwo bu le nuɖala la ƒe magazinewo me la dze le amadede blibo si me ŋutikɔkɔe le me.
  
  Ben xlẽe sesĩe be: "Dzomavɔ ƒe Dzidzenuwo." "Ðeko Cook te ŋu ɖo dzidzenu atɔ̃lia eye emegbe wòtrɔ ɖe megbe. Oo nye Mawu, àte ŋu ase nya ma, Karin? Kapitan Cook gɔ̃ hã mete ŋu to dzidzenu atɔ̃lia ŋu o. Esia... esia..."
  
  "Mɔ̃wo ƒe ɖoɖo gã aɖe." Karin xlẽa nu kabakaba le eƒe abɔta, eye eƒe fotoɖeɖe ƒe ŋkuɖodzinu wɔa dɔ gaƒoƒo geɖe wu. "Mɔɖɔɖɔɖoɖoɖo gãtɔ kekeake si nye tagbɔsesẽtɔ kekeake si wosusu kpɔ."
  
  "Eye ne elolo alea eye afɔku le eme eye wònya kpɔ ale gbegbe..." Ben trɔ ɖe eŋu. "Bu nukunu si esia he vɛ ƒe lolome kple vevienyenye ŋu kpɔ."
  
  Karin gblɔ eye wòyi edzi xlẽe be: "Ewɔ nuku ŋutɔ."
  
  
  * * * .
  
  
  Drake he Claude do goe le ʋu si woda tu la me eye wòtsɔe ƒu gbe ɖe mɔa dzi madzemadzee. Eƒe vevesese ƒe ɣlidodowo vuvu ya, eye wònyrɔ helikɔpta la ƒe ɣlidodo gɔ̃ hã.
  
  "Bometsilawo! Màtɔ te esia gbeɖe o. Eɖua dzi ɣesiaɣi. Fiƒode, nye alɔ le veve sem, wò amegã!"
  
  Drake tsɔ eƒe tu si wotsɔna ƒoa tu la va ɖo eƒe abɔta eye wòdze klo ɖe Claude ƒe akɔta. "Nyabiase ʋɛ aɖewo koe, xɔlɔ̃. Emegbe ɖɔktawo akɔ wò fũ kple gbeɖuɖɔ vivi ŋutɔŋutɔ aɖewo. Afikae Kovalenko le? Ele afisia?"
  
  Claude tsɔ mo si le abe kpe ene la nɛ, eye wòdo dziku kloe.
  
  "Enyo, mina míate nane si le bɔbɔe wu la kpɔ. Ed Boudreau ƒe agbalẽa. Afikae wòle?"
  
  "Etsɔ wiki-wiki-ʋu si tsɔa amewo trɔ yi Waikiki."
  
  Drake ʋuʋu ta. "Afikae lãnyiƒe eve mamlɛawo le?"
  
  "Ebu." Claude ƒe mo gbã wòzu alɔgbɔnukoko. "Nusianu bu".
  
  "Esɔ gbɔ". Alicia ɖo to to Drake ƒe abɔta. Ezɔ ƒo xlãe, tsɔ tu la fia Claude ƒe mo, eye wòtsɔ eƒe afɔkpa da ɖe Claude ƒe abɔta si gbã la dzi nyuie. Ɣlidodo enumake ma ya la me.
  
  Drake ƒo nu le ɣlidodo me be: "Míate ŋu atsɔ esia ayi afisi nèdi." "Ame aɖeke mele wò akpa dzi le afisia o, xɔlɔ̃. Míenya nu tso ŋɔdzinuwɔlawo ƒe amedzidzedzewo ŋu. Ƒo nu alo nàdo ɣli. Mehiã nam o."
  
  "Tᴐ!" Claude ƒe nyawo gɔme womate ŋu ase o kloe. "Puh...taflatse."
  
  "Ema nyo wu". Alicia ɖe nyaƒoɖeamenua dzi kpɔtɔ vie.
  
  "Nye... mele Ʋufia la gbɔ ƒe geɖe, geɖe." Claude ƒo nu tsi tre ɖe eŋu. "Gake fifia ele gbɔnye gblẽm ɖi. Egblẽm ɖi be maku. Gbegblẽ le ha ƒe dukɔ me. Be nàtsyɔ wò kposɔ dzi. Ðewohĩ menye nenemae o." Claude dze agbagba be yeanɔ anyi. "Nu maɖinu".
  
  Amesiame va nɔ ŋudzɔ, Drake ɖe tu do goe eye wòɖoe ɖe Claude ƒe tagbɔ. "Le dziɖeɖi me".
  
  "Avee le esia ta." Claude nɔ dzodzom le dziku ta kloe. "Nyemegatsɔ ɖeke le eƒe hlɔ̃biabia dziŋɔ la me o." Fewuɖunyawo nɔ dodom tso eƒe gbe me. "Nyemetsɔ ɖeke le eme o." Fifia agbe megali nam o."
  
  "Míese egɔme." Alicia ƒo nu kple hũɖeɖe. "Èlé fu wò ahiãvi si le fu ɖem na wò. Ðeko nàɖo asrafo sexy la ƒe biabiawo ŋu."
  
  Gbeɖiɖi aɖe nɔ ɖiɖim le Drake ƒe tomeka la me. Gbe aɖe si le abe ga ene gblɔ be: "Woke ɖe mɔ̃ gbãtɔ si wotsɔ ʋua agbo nu ŋu. Edze abe Kovalenko gblẽ nya ma ɖi ene."
  
  Drake blu ɖe eta eye wòɖe ŋku ɖe Alicia ŋu kpuie. Nukatae Ʋufia la ado le agbonudzɔƒea le ɣeyiɣi sia tɔgbe me?
  
  Ŋuɖoɖo bɔbɔe aɖe. Mehiãe o.
  
  "Kovalenko nye tatɔ na Diamond Head, alo? Na Pele ƒe Agbowo, alo Dzomavɔ, alo nu bubu aɖe. Emae nye eƒe taɖodzinu vevitɔ, alo?"
  
  Claude wɔ mo yaa. "Gli sia si ŋu wòke ɖo la va zu nusi ŋu wòtsia dzi ɖo vevie. Ŋutsu si nye kesinɔtɔ si gbɔ drɔ̃ewo katã ŋu. Ŋutsu si ate ŋu akpɔ nusianu si wòdi. Nuka wɔm wòle?
  
  "Nane si manɔ esi gbeɖe o la ƒe susu katã le ye ŋua?" Alicia do susua ɖa.
  
  "Ŋutsu si dze aɖaŋu ale gbegbe, si bua aɖaŋu ale gbegbe la trɔ zu bometsitsi si ƒe dzi gbãna le zã ɖeka me. Enya be nane le dzoto fiƒode ma te. Eƒoa nu le ɣlidodo me ɣesiaɣi be yee nye nuɖala nyuitɔ kekeake. Le nyateƒe me la, Nuɖala sia trɔ ɖe megbe le vɔvɔ̃ ta. Gake menye Dmitry Kovalenko o, menye Ʋu Fia lae o; anye ne eʋu yi ŋgɔ hafi."
  
  Drake gɔ̃ hã se le eɖokui me be yeƒe ŋgɔdonyawo va le dzidzim ɖe edzi. "Ðe Cook trɔ ɖe megbea? Nukae nye dzomavɔ si le anyigba le afima?"
  
  Claude tsɔ abɔta ƒoe, emegbe eɖe hũ le vevesese ta. "Ame aɖeke menya o." Gake mesusu be Kovalenko ye anye ame gbãtɔ si anya. Ele mɔ dzi yina afima fifia."
  
  Drake ƒe dzi ti kpo le nyatakaka sia ta. Ele mɔ dzi yina afima fifia. Ɣeyiɣi aɖe nɔ anyi.
  
  Kaka ɣeyiɣi sia naɖo la, Mai kple asrafo blaeve vɔ afã te ɖe wo ŋu. Amesiame tsɔ didi vevie ɖo toe.
  
  Drake ɖo ŋku dɔ si gbɔna wɔwɔ ge dzi. "Míehiã na lãnyiƒewo. Eye míedi Ed Boudreau."
  
  Claude tsɔ nyatakakaawo na amewo. Lãnyiƒe eve bubuwo, ɖeka le Kauai, evelia le Ƒukpo Gã la dzi. Boudreau nɔ mɔ dzi yina Kauai.
  
  "Ke ŋɔdzinuwɔlawo ƒe amedzidzedze ya ɖe?" Mai bia nya sia kpoo. "Ðe esia nye ayemɔ bubu aɖe koa?"
  
  Eye fifia Claude ƒe mo keke ŋutɔŋutɔ kple mɔkpɔkpɔbuɖeame kple fukpekpe ale gbegbe be Drake ƒe dɔgbo ge to anyigba.
  
  "Ao". Claude ƒo nu kple hũɖeɖe. "Wonye ame ŋutɔŋutɔwo. Woate ŋu aʋu ɣesiaɣi."
  
  
  TA BLEVIE VƆ̃LIA
  
  
  Ben kple Karin zɔ yi fesrea nu, eye wo dometɔ ɖesiaɖe lé Kapitan Cook ƒe agbalẽ ɣaɣlawo ƒe kɔpi ɖe asi. Esi wonɔ aɖaʋa si le eme xlẽm henɔ exlẽm ake la, Ben bia nya nɔvianyɔnu tso Ʋufia la ƒe nuwɔna wɔnukua ŋu.
  
  "Kovalenko anya nɔ ɖoɖo wɔm be yeayi mɔzɔzɔ sia dzi esime woke ɖe mɔ̃ siwo wotsɔna ɖe asi ŋu. Edzra ɖo nyuie akpa be wòawɔ ɖoɖo ɖe nusianu ŋu le kwasiɖa ʋɛ siwo va yi me."
  
  Karin ƒo nu le ɣlidodo me be: "Ƒe geɖe. "Ƒe geɖe ƒe ɖoɖowɔwɔ, hehexɔxɔ kple amisisi ɖe tasiaɖamfɔ nyuitɔwo ŋu. Gake nukatae wòde amekoko gã sia afɔku me be yeayi tsaɖiɖi vi aɖe ayi Bermuda?"
  
  Ben ʋuʋu ta le kpukpui siwo xlẽm wònɔ la dometɔ ɖeka ta. "Nu siwo me tagbɔsesẽ le. Ðeko wònye tagbɔsesẽ. Nu ɖeka koe ate ŋu ana wòawɔ esia, sis."
  
  Karin lé ŋku ɖe atsiaƒu si le didiƒe ʋĩ la ŋu. "Ekpɔ nane tso mɔ̃ siwo do ƒome kple Diamond Head ŋu."
  
  "Ẽ, gake nuka?"
  
  "Enyo, mlɔeba la, edze ƒã be naneke mele vevie ŋutɔ o." Wonɔ ta ʋuʋum esime wonɔ fotoɖemɔ̃a ƒe nɔnɔmetatawo ɖem tso Ʋufia ƒe lãnyiƒe. Wonya be megalomaniac la gblẽ ʋɔtrua ƒe mɔ̃a ɖi. "Mehiãe o."
  
  "Alo exɔe se be ɖeko yeate ŋu agbugbɔe axɔ le yeƒe didi nu."
  
  Le wo megbe, le dɔwɔwɔ ƒe dziƒomɔ̃a dzi la, wose Drake nɔ ɣli dom gblɔ nyatakaka siwo wòɖe tso Claude gbɔ ɣeyiɣi didi aɖee nye sia.
  
  Ben blu ŋku ɖe Karin ŋu. "Egblɔ be Ʋu Fia la le Diamond Head me xoxo. Efia be-"
  
  Gake Karin ƒe ɣlidodo si menɔ mɔ kpɔm na o la na nya siwo kplɔe ɖo le eƒe ŋɔti me tsikpe. Edze eƒe ŋkumekpɔkpɔ yome, eɖe ŋku ɖa eye wòse le eɖokui me be yeƒe xexeame le gbagbãm.
  
  Dzudzɔ yibɔ si tso bɔmb gbogbo aɖewo me nɔ dodom tso amedzrodzeƒea ƒe fesrewo me le Waikiki Ƒuta.
  
  Esi Ben ŋe aɖaba ƒu toɣliɖeɖe si nɔ dodom tso ɔfis siwo ƒo xlãe me dzi la, eƒu du yi gli ŋu heʋu TV la.
  
  Eƒe asitelefon la ɖi. Fifia ya fofoae. Anɔ eme be woawo hã woanɔ TV kpɔm.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake kple asrafo siwo mekpɔ vovo ɖe amewo léle aboyoe alo tsitretsiɖeŋu ƒe kotoku ʋɛ siwo susɔ la dzi ɖuɖu ŋu o la kpɔ gbeƒãɖeɖea le woƒe iPhone-wo dzi. Woƒe aʋawɔha ƒe amegã, ŋutsu aɖe si ŋkɔe nye Johnson, ge ɖe asrafowo ƒe Android-mɔ̃wo me eye wòte ɖe asitelefon dzi aʋafiagã si le Honolulu ŋu tẽ esime nudzɔdzɔawo nɔ edzi yim.
  
  Aʋafiagã la gbugbɔ gblɔ be: "Bɔmbwo wó le amedzrodzeƒe etɔ̃ le Waikiki. "Megbugbɔ gblɔe ake. Etɔ̃. Míeɖoa tɔdziʋu tso ƒuta yia ɣetoɖoƒe gome. Kalakuau Waikiki ƒe ŋkɔ. Ʋuʋu yi Ohana gbɔ." Aʋafiagã la ɖo to aɖabaƒoƒo ɖeka. "Edze abe wowó le xɔ ƒuƒluwo me ene, si na amewo tsi dzodzodzoe... amewo ʋuʋu... kloe... zitɔtɔ. Wokeke Honolulu dɔwɔƒe siwo kpɔa nudzɔdzɔ kpatawo gbɔ va se ɖe afi aɖe."
  
  "Esia koe nye ema?" Le nyateƒe me la, Drake se le eɖokui me be gbɔdzɔe aɖe le ye ŋu. Ate ŋu agblẽ wu kura hafi.
  
  "Lala-" Aʋafia la ƒe mo dze anyi. "Oo, ao".
  
  
  * * * .
  
  
  Ben kple Karin nɔ ekpɔm kple vɔvɔ̃ esime nukpɔkpɔwo nɔ tɔtrɔm le television dzi. Woɖe amedzrodzeƒeawo ɖa kaba. Ŋutsuwo kple nyɔnuwo ƒu du, tu wo eye wodze anyi. Wodo ɣli, ʋli woƒe lɔlɔ̃tɔwo ta henɔ avi fam esime wonɔ atuu wɔm na wo viwo sesĩe. Amedzrodzeƒea dɔwɔlawo va kplɔe ɖo, woƒe mo dze abe ɖe woƒe nya me sẽ eye vɔvɔ̃ ɖo wo ene, gake wolé wo ɖokui dzi ɖuɖu me ɖe asi. Kpovitɔwo kple dzotsilawo ge ɖe xɔdɔmewo kple amedzrodzeƒexɔwo me hedo go, eye wose woƒe anyinɔnɔ le amedzrodzeƒe ɖesiaɖe ŋgɔ. Television dzi nɔnɔmetata la nu yi esime helikɔpta la nɔ dzodzom, si na wokpɔ Waikiki kple togbɛ siwo le ʋuʋum le eƒe go kemɛ dzi, Diamond Head Dzoto ƒe gãnyenye kple Kuhio Ƒuta si xɔ ŋkɔ le xexeame katã, si amedzrodzeƒe kɔkɔ siwo le dzudzɔ ƒom ƒe nukpɔkpɔ wɔnuku si gblẽ fifia la fia kple dzobibi tso woƒe gli kple fesre siwo gbã la me.
  
  TV la ƒe screen la gazi edzi ake. Ben ƒo ya eye Karin ƒe dzi ti kpo. Womete ŋu ɖo dze kple wo nɔewo gɔ̃ hã o.
  
  Ŋɔdzinuwɔla siwo tsɔ ametakpɔnu xɔ amedzrodzeƒe enelia, si xexeame katã ate ŋu akpɔ bliboe la. Woda tu amesiame si tsi tre ɖe woƒe mɔ dzi le afɔtoƒe. Ŋutsu mamlɛtɔ trɔ heʋuʋu eƒe asibidɛ ɖe helikɔpta si nɔ dzodzom la ŋu. Hafi wòage ɖe amedzrodzeƒea eye wòado ʋɔa la, eda tu dumevi dzro aɖe si nɔ anyi ɖe taksi aɖe si wotɔ la xa hewui.
  
  "Oo nye Mawu". Karin ƒe gbe ɖi kpoo. "Ke ame dahe siwo le eme ya ɖe?"
  
  
  * * * .
  
  
  Aʋafiagã la gblɔ na wo be: "Ame siwo tsɔ tu ɖe asi va dze Fianyɔnu Ala Moana dzi." "Le nyateƒe me. Ametakpɔnu dodo. Nyemevɔ̃na be mawu ame o." Etrɔ eƒe amewuwu ƒe ŋkume ɖe Claude ŋu. "Amedzidzedze nenie agava, wò ame vɔ̃ɖi vɔ̃ɖi?"
  
  Claude dze abe ɖe vɔvɔ̃ ɖoe ene. Egblɔ be: "Ðeke meli o. "Le Oahu dzi."
  
  Drake trɔ ɖe megbe. Ele nɛ be wòabu tame. Ele be wòatrɔ asi le eɖokui ŋu. Esiae nye nusi Kovalenko di, be yeana wo katã ƒe susu nadzo. Nya lae nye be Kovalenko nya be nane wɔnuku aɖe ɣla ɖe Diamond Head la te goglo, eye wònɔ mɔ dzi yina be yeatsɔe aɖo eteƒe.
  
  Nane si ate ŋu akɔ wu amedzidzedze siawo ƒe ŋɔdzidoname gɔ̃ hã.
  
  Eƒe susu ƒe dɔwɔwɔ trɔ gbɔ. Naneke metrɔ le afisia o. Woɖo amedzidzedzeawo ɖe ɣeyiɣi si sɔ pɛpɛpɛ. Wowɔ nuwɔametɔwo na asrafowo, asrafowo kple dɔwɔƒe siwo kpɔa nudzɔdzɔ kpatawo gbɔ le ɣeyiɣi ɖeka me. Gake naneke metrɔ o. Womeke ɖe Ʋufia la ŋu o, eyata-
  
  Wotsɔ Ðoɖo B de dɔwɔwɔ me.
  
  Drake wɔ dzesi na May kple Alicia. Hayden kple Kinimaka dome nɔ kplikplikpli xoxo. Hawaiitɔ gã la dze abe ɖe wòtsi dzodzodzoe ene. Drake gblɔ nɛ tẽ be: "Èle klalo na esia, Mano?"
  
  Kinimaka ƒo nu kple ɣli kloe. "Meto nyateƒe."
  
  Drake gblɔ be: "Ðoɖo B." "Kovalenko mele afisia o, eyata míelé ɖe eŋu. Asrafo mamlɛawo ase esia gɔme le aɖabaƒoƒo ɖeka megbe. Hayden kple May, miele ɖeka wɔm kple amedzidzedze ɖe Kauai ŋu. Mano kple Alicia, miele gome kpɔm le amedzidzedzea me le Ƒukpo Gã la dzi. Yi lãnyiƒe mawo. Dzra wo ɖo alesi nàte ŋui. Eye Alicia..." Eƒe mo trɔ zu tsikpe si wokpa. "Mele ŋu ɖom ɖe ŋuwò be nàwu ame. Na Boudreaux manyanu ma naku ŋutasesẽtɔe."
  
  Alicia ʋuʋu ta. Enye Drake ƒe susu be yeana Mai kple Alicia naɖe wo nɔewo ɖa esi wokpɔe be ele be yewoama yewoƒe ƒuƒoƒoa me. Medi be Wells ƒe ku kple nya ɣaɣla bubuwo nava amewo ƒe agbe ɖeɖe kple futɔa nu tsotso dome o.
  
  Claude ƒe gbe sesẽ la he Drake ƒe susu. "Kovalenko do ga tsɔ dze Oahu, Kauai kple Ƒukpo Gã la dzi be yeatsɔ ahe wò susu ko. Mamã eye nàɖu dziwò. Màte ŋu aƒo ŋutsu sia o. Ƒe geɖee nye esia wòle dzadzram ɖo."
  
  Matt Drake kɔ eƒe aʋawɔnua ɖe dzi. "Esia tae makplɔe ɖo to Dzomavɔ ƒe Agbowo me eye matsɔ nuɖuɖu ana abosam si le fu ɖem nɛ la ɖo." Eɖo ta helikɔpta si tsɔa agbawo la gbɔ. "Miva, amewo. Mitsɔ agba ɖe dzi."
  
  
  * * * .
  
  
  Ben trɔ kaba esi eƒe asitelefon ɖi. Drake ye wònye
  
  "Le ŋudzᴐ?"
  
  "Mido gbe na Matt. Èka ɖe edzia? Ðe míele dzodzom nyateƒea?"
  
  "Míele dzodzom ŋutɔŋutɔ. Fifi laa. Ðe nèxɔ nusi nèhiã tso Daniel Belmonte gbɔa?"
  
  "Ɛ̃. Gake egbɔdzɔ vie-"
  
  "Enyo. Ède dzesi mɔ si te ɖe dzokpea ƒe mɔ̃a ŋu wua?"
  
  "Ɛ̃. Nuto aɖe si ŋu wotu agbo ɖo le afima si didi tso Diamond Head gbɔ abe kilometa eve ene. Hawaii dziɖuɖua hã tu mɔ ɖesiaɖe si wonya nu nenema ke. Zi geɖe la, esia mexea mɔ na ɖevi si ɖoe kplikpaa gɔ̃ hã be wòagage ɖe eme o."
  
  "Naneke mekpena ɖe ame ŋu o. Se, Ben, ɖo to. Lé Karin eye nàna ame aɖe nakplɔ wò ayi dzokpe ƒe mɔ̃ ma gbɔ. Miɖo kɔordinateawo ɖem. Wɔe fifia ".
  
  "Èle vevie dom nua? Míenya nusi le anyigba dzi o. Eye mɔ̃tetre ƒe ɖoɖo siae? Esia gbɔ ŋutasẽnuwɔwɔ ŋu."
  
  "Dzideƒo, Ben. Alo, abe alesi Def Leppard gblɔe ene - Mina míaʋuʋu. " .
  
  Ben tsɔ eƒe telefon la da ɖe kplɔ̃a dzi eye wògbɔ ya sesĩe. Karin tsɔ eƒe asi ɖo eƒe abɔta. Wo ame evea siaa lé ŋku ɖe TV la ŋu. Nuƒolaa ƒe gbe nɔ ʋuʋum.
  
  "...esia nye ŋɔdzinuwɔwɔ le dzidzenu si womekpɔ kpɔ o nu."
  
  Ben gblɔ be: "Drake ƒe nya sɔ. "Míele aʋa wɔm. Ehiã be míamu míaƒe futɔwo ƒe aʋafiagã la ɖa."
  
  
  TA BLƆ̃ VADRE
  
  
  Drake ƒo Delta Ƒuƒoƒoa me tɔ enyi nu ƒu, amesiwo wode dɔ asi nɛ nenye be ahiã be woaku agado gogloawo me. Wonye dɔwɔƒea ƒe aʋawɔla veviedola siwo ƒe ƒometɔ, amesiwo si nuteƒekpɔkpɔ geɖe wu, eye ame ɖesiaɖe wɔ eya ŋutɔ ƒe dɔwɔwɔ le teƒe aɖe si mawu gblẽ ɖi ɣeaɖeɣi.
  
  Hafi woaɖo helikɔpta la, Drake do go kple exɔlɔ̃wo hena ɣeyiɣi kpui aɖe. Ʋufia la ma Hawaiitɔwo kple dziɖuɖua ƒe asrafowo dome xoxo, eye fifia ele wo dome mam.
  
  "Nɔ dedie." Drake lé ŋku ɖe amesiame ƒe ŋkume ɖe wo nɔewo yome. Hayden ye nye esia. Mai. Alicia. Kinimaka. "Ele be míagatsi dzomavɔ me zã ɖeka, gake etsɔ la, mí katã míavo."
  
  Tagbɔkuku kple ɣlidodo tso Mano gbɔ.
  
  Drake gblɔ eye wòdo asi ɖa be: "Xɔe se." Asi ene bubuwo gava dze edzi. "Ðeko minɔ agbe, ŋutsuwo."
  
  Esi wògblɔ nya sia vɔ la, etrɔ heƒu du yi helikɔpta si nɔ lalam la gbɔ. Delta Squad nɔ woƒe dɔwɔnuwo wuwu nu eye fifia woxɔ woƒe nɔƒewo esime wònɔ ʋua ɖom. "Hi ŋutsuwo". Yorkshiretɔwo ƒe gbeɖiɖi sesẽ aɖe nɔ esi. "Èle klalo be yeavuvu ha sia si tsɔ vodka ƒo ɖe emea?"
  
  "Booya!"
  
  "Fuck." Drake ʋuʋu asi na yameʋukulaa, eye wòkɔ wo ɖe yame. Etrɔ kpɔ lãnyiƒea zi mamlɛtɔ eye wòkpɔe be exɔlɔ̃wo gakpɔtɔ le tsitre ɖe gotagome ma ke me nɔ ekpɔm wònɔ yiyim.
  
  Ðe wòagakpɔ wo katã woanɔ agbe akea?
  
  Ne ewɔ esia la, akɔntabubu vevi aɖe anɔ anyi. Ele be wòaɖe kuku aɖewo. Ele be wòava lɔ̃ ɖe nu ŋutɔŋutɔ dziŋɔ aɖewo dzi. Gake esi Kovalenko ku la, anye ne anɔ bɔbɔe wu. Anye ne wobia hlɔ̃ Kennedy hafi, ne menye ɖe woɖee o. Eye fifia si wòɖo Ʋu Fia la ƒe mɔ dzi sesĩe la, eƒe gbɔgbɔwo kɔ yi dzi vie xoxo.
  
  Gake akɔntabubu mamlɛtɔ si le May kple Alicia dome ate ŋu atrɔ nusiawo katã ɖe eƒe ta dzi. Nu gã aɖe nɔ wo dome, nu dziŋɔ aɖe. Eye nuka kee wòɖanye o, Drake hã le eme. Eye vudowo hã.
  
  Mexɔ ɣeyiɣi didi hafi helikɔpta la va ɖo Ben ƒe kɔordinatewo gbɔ o. Yameʋukulaa tsɔ wo da ɖe anyigba gbadza aɖe si didi tso xɔ suea gbɔ abe meta alafa ene dzi. Drake kpɔe be Ben kple Karin bɔbɔ nɔ anyi xoxo eye woƒe akɔta le gli kɔkɔa ŋu. Woƒe mo biã keŋkeŋ le masɔmasɔ ta.
  
  Ehiã be wòanye Drake xoxoa hena ɣeyiɣi aɖe. Dɔdasi sia hiã Ben Blake le eƒe ŋutete katã me, le eƒe fafɛtɔ kekeake me, eye esime Ben nɔ tu dam ɖe tsilindowo katã dzi la, Karin nɔ nu ɖum tso eme. Mawunyadɔgbededɔa ƒe dzidzedzekpɔkpɔ nɔ te ɖe wo katã ƒe nɔnɔme nyuitɔ kekeake me le woƒe agbenɔnɔ me dzi.
  
  Drake wɔ dzesi na Delta-srafowo, edo le helikɔpta la me, eye ya sesẽwo ƒo xlãe, eye wòƒu du yi Ben kple Karin gbɔ. "Nusianu nyoa?" edo ɣli. "Wòe tsɔ atiawo vɛa?"
  
  Ben ʋuʋu ta, eye megaka ɖe alesi wòase le eɖokui me ɖe exɔlɔ̃ xoxoa ŋu dzi vie kokoko o. Karin te eƒe taɖa babla ɖe eƒe ta megbe. "Míetsɔ agba blibo, Drake. Mele mɔ kpɔm be ètsɔ nu nyui aɖe si nye fiƒode vɛ."
  
  Delta-srafowo ƒo zi ɖe wo ŋu. Drake ƒo asikpe ɖe ŋutsu ɖeka ta, si nye ame gã aɖe si ƒe ɖa le abe ɖa ene eye woŋlɔ nu ɖe eƒe kɔ kple abɔwo ŋu abe gasɔdola ene. "Xɔ̃nye yeyee nye esia, yɔyɔ ƒe dzesie nye Komodo, eye eƒe ƒuƒoƒoae nye esia. Team, do go xɔ̃nye xoxowo, Ben kple Karin Blake."
  
  Wonɔ ta ʋuʋum henɔ ɣli dom le afisiafi. Asrafo eve nɔ vovom nɔ kpɔɖeŋu gaƒoɖokui si nɔ mɔ xem na amewo be woagaɖiɖi tso Hawaii ƒe dzokpe xɔŋkɔwo dometɔ ɖeka me o la fɔm. Le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo megbe la, wogbugbɔ yi megbe eye agbo la gakpɔtɔ le ʋuʋu ɖi.
  
  Drake ge ɖe akpataa me. Kɔkrit-nuƒolanɔƒea kplɔa ame yia ga ʋɔtru aɖe si wotu nyuie la gbɔ. Kpo kɔkɔ aɖe nɔ ɖusime, eye dedienɔnɔ ƒe fotoɖemɔ̃ si le tɔtrɔm la nɔ nutoa me dzrom. Komodo ʋuʋu asrafo eve mawo ke yi ŋgɔ be woakpɔ ʋɔtrua dzi.
  
  "Ðe nya aɖewo le mia si ku ɖe nusi me mía kple nye ŋutsuwo míele gegem ɖo ŋua?" Komodo ƒe gbe si le ɖiɖim la na Ben ƒe mo ʋuʋu.
  
  Ben gblɔ be: "Le Robert Baden-Powell ƒe nya nu. "Nɔ dzadzraɖoɖi".
  
  Karin gblɔ kpee be: "Le nusianu ta."
  
  Ben gblɔ be, "Emae nye Ŋutsuviwo ƒe Skaut ƒe nyagbɔgblɔ."
  
  Komodo ʋuʋu ta eye wònɔ ɣli dom be "Geeks" le eƒe gbɔgbɔ te.
  
  Ben tsɔ eɖokui ɖo asrafo si ƒe dzedzeme le gbegblẽm la megbe. "Aleke kee wòɖale o, nukatae woyɔa wò be Komodo? Ðe wò ɖuɖu nye aɖia?"
  
  Drake tɔ te nyaa hafi Delta ƒe ʋumefia te ŋu ɖo eŋu. "Woate ŋu ayɔe be dzokpe ƒe mɔ̃, gake egakpɔtɔ nye mɔ bɔbɔe aɖe si wotu le blema. Nyemado vlo wò to ɖoɖo siwo wowɔna ɖaa la ɖoɖo me o, gake magblɔ nya sia na wò. Kpɔ nyuie le booby traps ŋu. Bloody King katã ku ɖe nu gãwo ɖeɖefia kple kaklã ƒe mɔnuwo ŋu. Ne ate ŋu aɖe mí ɖe aga la, ke ame kukuwoe míenye."
  
  Drake zɔ yi ŋgɔ, eye wòwɔ asi na Ben be wòakplɔe ɖo eye Karin nadze Komodo yome. Naneke menɔ dzɔlawo ƒe xɔ suea me o negbe xɔdɔme gã eve aɖewo kple telefon si me ke le ko. Eʋẽna lilili kple tsidzadza eye wònɔa ɖiɖim kple ɖoɖoezizi goglo si nɔ anyi le yame si nɔ ŋgɔ. Drake yi ŋgɔ eye eteƒe medidi o eva nya nusitae.
  
  Dzokpe ƒe mɔ̃a ƒe mɔnu nɔ woƒe afɔ nu, do gã aɖe si ɖiɖi yi viviti si nɔ tsatsam la me.
  
  "Afikae wòɖo?" Komodo ɖe afɔ yi ŋgɔ eye wòtsɔ ati si klẽna la ƒu gbe. Mɔ̃a klẽ henɔ ʋuʋum sɛkɛnd ʋɛ aɖewo hafi va ƒo kpe sesẽa. "Egbᴐ. Mide ka aɖewo dedie, ŋutsuwo. Ʋã."
  
  Esi asrafoawo nɔ dɔ wɔm la, Drake ɖo to alesi wòate ŋui. Gbeɖiɖi aɖeke metso viviti si me nuŋlɔtsi le la me o. Etsɔe be wotsi megbe na Kovalenko gaƒoƒo geɖe, gake eɖoe be yeaɖoe kaba.
  
  Esi wonya ɖiɖi hedo woƒe afɔwo sesĩe ɖe dzokpe ƒe mɔ̃a ƒe anyigba gbadzaa dzi ko la, Drake xɔ eƒe bearingwo eye wòɖo ta Diamond Head gbɔ. Pɔmpia xa, nyrɔ eye wòbɔbɔ. Delta-ha la gɔ̃ hã medaa asɔ o alo ƒoa ta ɣeaɖewoɣi le dzoto ƒe doa ƒe nusi womate ŋu agblɔ ɖi o ta. Zi eve sɔŋ la, etrɔ sesĩe, si na Drake tsi dzodzodzoe vaseɖe esime wòkpɔe be ʋuʋudedi fafɛa nɔa Diamond Head ƒe mɔ dzi ɣesiaɣi.
  
  Eƒe ŋku nɔ didiƒekpɔmɔ̃a ŋu. Viviti si le anyigba te la xe wo dzi tso goawo katã me. Kasia Drake gblɔ eye wòtɔ be: "Kekeli le ŋgɔ."
  
  Nane ti kpo tso viviti la me. Ya fafɛ aɖe si le ƒoƒom tso ete. Etɔ hesrɔ̃ nu tso do gã si le eŋgɔ la ŋu. Komodo zɔ va eye wòtsɔ glow stick bubu ƒu gbe.
  
  Fifia ya edze anyi abe afɔ wuiatɔ̃ ene.
  
  "Enyo. Komodo, wò kple wò ƒuƒoƒoa midzra ɖo. Ben, Karin, na míalé ŋku ɖe magazine siawo ŋu."
  
  Esi Delta-ha la nɔ afɔti etɔ̃ sesẽ aɖe ɖom ɖe do si me ʋuʋudedi le la dzi la, Drake xlẽ etenuŋɔŋlɔawo kaba. Eƒe ŋkuwo ʋu hafi wòwu axa gbãtɔ xexlẽ nu gɔ̃ hã eye wògbɔ ya sesĩe.
  
  "Dzomavɔ si me ʋu le. Mesusu be míehiã aʋawɔnu gãwo."
  
  Ben kɔ ŋkume ɖe dzi. "Menye tu siwo míehiã le anyigba le afima o. Esiawoe nye ahɔhɔ̃awo."
  
  "Enyo, dzɔgbenyuietɔe la, evea siaa le asinye." Drake kɔ eƒe tu ɖe dzi. "Mesusu be ne ehiã be míase ha gbegblẽ aɖewo le mɔa dzi la, míatrɔ ɖe ŋuwò."
  
  "Aziwo." Fleetwood Mac le nye iPod dzi fifia."
  
  "Ewɔ nuku nam ŋutɔ." Gɔmeɖeɖe kae?
  
  "Ðe wosɔ gbɔ wu ɖekaa?"
  
  Drake ʋuʋu ta. "Mesusu be ele be ɖeviwo katã nadze woƒe sukudede gɔme le afi aɖe." Eʋuʋu ŋku ɖe Karin ŋu. "Aleke míele, Komodo?"
  
  "Wɔe vɔ".
  
  Drake ɖe afɔ yi ŋgɔ, lé ka si wotsɔ bla afɔti etɔ̃lia la, eye wòtu pɔmpi si le keklẽm nukutɔe la ɖe anyi. Esi eƒe afɔkpawo ka ete ko la, ehe eye ame mamlɛawo ƒu du ɖe anyi ɖekaɖeka. Karin, si nye kamedefefewɔla si wona hehee la te ŋu ɖiɖina bɔbɔe. Ben ʋli vevie vie, gake enye ɖekakpui eye wònɔ lãmesẽ me eye wòva dze anyi mlɔeba fifia aɖeke megbã o.
  
  "Ŋgᴐgbe". Drake zɔ kabakaba yi ɖe Diamond Head ƒe mɔ dzi. "Kpɔ wò megbe ɖa." Míele tetem ɖe mía ŋu."
  
  Kpukpui la te ɖiɖi. Drake bia eɖokui kpuie be aleke woate ŋu ahe dzokpe ƒe mɔ̃ aɖe ɖa tso eƒe dzɔdzɔme sisi gbɔ hã, gake emegbe ekpɔe be magma la ŋutɔ azi edzi ato mɔ si me tsitretsiɖeŋu boo aɖeke mele o la dzi kple dzomavɔ ƒe ŋusẽ si le megbe nɛ. Dzokpea ate ŋu axɔ dzogoe ɖesiaɖe si wòdi.
  
  Aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo gava yi eye Drake gatɔ ake. Do bubu aɖe hã nɔ anyigba le ŋgɔ, fifia ya la, ele sue wu eye wògoglo bliboe. Esi Komodo da glow stick la, wobu akɔnta be shaft la goglo abe afɔ blaetɔ̃ ene.
  
  Drake gblɔ be: "Afɔku si lolo wu gɔ̃ hã." "Mi ame evea, milé be na mia ɖokui."
  
  Emegbe ede dzesii be kekeli si tso ati si le keklẽm la me meɖea kpe gli aɖeke fiana o. Viviti si ƒo xlãe la xɔ eƒe keklẽ si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la. Xɔ gã aɖe nɔ wo te.
  
  Ewɔ dzesi be woazi ɖoɖoe. Esi wonye ame ɖeka ta la, woɖoa to gbeɖiɖi ɖesiaɖe si nɔ dodom tso ete la nyuie. Le ɖoɖoezizi keŋkeŋ megbe la, Drake lé rappel ka la eye wòʋuʋu eɖokui ɖe ʋuƒo ƒuƒlu la dzi. Eɖiɖi kabakaba ɖe eƒe didime dzi vaseɖe esime wòva nɔ dzisasrãa te.
  
  Toɣliɖeɖe aɖeke meganɔ anyi kokoko o. Egbã ati siwo klẽna afã kple afã bubu eye wòtsɔ wo ƒu gbe ɖe gaxɔ si le ete la me. Vivivi la, kekeli aɖe si mele dzɔdzɔme nu o te seƒoƒo.
  
  Eye Matt Drake va kpɔ nusi ame ʋɛ aɖewo koe kpɔ va yi mlɔeba. Xɔ gã aɖe si le dzogoe ene me si didi abe meta blaatɔ̃ ene. Anyigba si le gbadzaa bliboe. Gli etɔ̃ siwo woƒo xlãe, siwo dzi wokpa blemadzesi aɖewo ɖo, siwo womate ŋu ade vovototo wo dome le didiƒe nenema o.
  
  Eye gli ɖeka si xɔ aƒe ɖe afimae nye aɖaka si le goglo si ƒe nu lé dzi na Kapitan Cook ale gbegbe. Ʋɔtru si le eme si lé Ʋufia la ale gbegbe. Eye nu dziŋɔ kple nukunu siwo ate ŋu anɔ anyi wu la na vɔvɔ̃ ma gbegbe yɔ Matt Drake kple eƒe zɔhɛwo fũ.
  
  Woke ɖe Dzomavɔ ƒe Agbowo ŋu.
  
  
  TA BLƆ̃ VƆLƆ̃
  
  
  Hayden lé ɖe asi sesĩe esime helikɔpta la nɔ ʋuʋum le yame, eye wònɔ eƒe mɔ trɔm kabakaba. Kinimaki si wòkpɔ zi mamlɛtɔe nye Alicia Miles si nɔa fefem ɣesiaɣi si nɔ etum ɖe helikɔpta bubu me. Nukpɔkpɔa na eƒe mo ʋuʋu, gake eƒe akpa si wɔa dɔ la nya be ne eɖo aʋawɔwɔ dzi la, Mano ye kpena ɖe eŋu nyuie wu le asitsatsa me le Eŋlisi nyɔnu tagbɔsesẽtɔ ƒe nɔnɔme me.
  
  Nenema kee Hayden hã le. Mai bɔbɔ nɔ egbɔ, ɖoɖoezizi kple ŋutifafa nɔ eme, abe ɖe wole mɔ dzi yina Napali Ƒuta be yewoakpɔ nukpɔkpɔ siwo de ŋgɔ wu le xexeame katã ene. Crack-srafowoe xɔ zikpui susɔeawo. Kauai didi tso afima gbɔ abe aɖabaƒoƒo blaeve ene. Ðeko Gates do ka kplii be yeagblɔ ŋɔdzinuwɔlawo ƒe amedzidzedze aɖe le Kukui Grove ƒe asitsaƒe si le gota le Kauai teti koe nye ema. Ŋutsu aɖe bla kɔsɔkɔsɔ ɖe ʋuƒo aɖe si le Jamba Juice/Starbucks ƒe teƒe si wowɔ ɖekae le xɔa ƒe dziehe gome la godo. Ame aɖe si bla jamtex kakɛwo ɖe eƒe ŋutilã ŋu eye eƒe asibidɛ le bɔmbdala xoxo aɖe ƒe ʋuƒo dzi.
  
  Aʋawɔnu eve siwo wowɔna le wo ɖokui si kple Bluetooth toɖoɖomɔ̃ hã nɔ ŋutsua si eye wòxe mɔ na nuɖuɖudzraƒea me tɔ aɖeke be wòagadzo o.
  
  Le Gates ŋutɔ ƒe nya nu la. "Edze ƒã be bometsila sia anɔ xɔxlɔ̃m le afima zi alesi wòate ŋui, emegbe ne dziɖuɖumegãwo wɔ woƒe ʋuʋu la, awó. Woɖo Kauai kpovitɔwo ƒe akpa gãtɔ ɖe teƒea, le adzɔge tso gbɔwò."
  
  Hayden ka ɖe edzi nɛ be: "Míana lãnyiƒea nanɔ dedie, aƒetɔ." "Míekpɔ mɔ na esia."
  
  "Míewɔ esia, Aƒenɔ Jay. Mesusu be míakpɔ nusiwo Kovalenko ƒe ɖoɖowo le ɖe Ƒukpo Gã la ŋu le etsɔme."
  
  Hayden miã ŋku. Kovelenko nɔ ɖoɖo wɔm ɖe amedzidzedze sia ŋu ƒe geɖe, gake nyabiasewo gakpɔtɔ li. Nukatae nàɖe asi le mɔ̃ si wotsɔna ƒoa ʋɔtrua nu ŋu? Nukatae nàdzo kple gbeɖeɖe alea? Ðe esia ate ŋu anye eƒe ɖoɖo B? Be, togbɔ be dziɖuɖumegãwo klo nu le eƒe agbagbadzedzewo katã dzi kaba eye woʋã Ʋuʋudedi ƒe Hlɔ̃biabia ɖe Drake, exɔlɔ̃wo kple eƒe ƒometɔwo ŋu hã la, etia mɔ sia be yeaxɔ ŋkɔ gãtɔ kekeake.
  
  Alo, esusu be ɖewohĩ enɔ aɖaŋu xoxo xoxo si nye be wòahe ʋunyaʋunyawɔwɔ vɛ le afisia ale gbegbe be wò nuwɔnawo ate ŋu adzo le afima la zãm.
  
  Mehiã o, esusui. Eƒe susu nɔ Ben kple dɔ si me afɔku le si wɔm wònɔ ŋu. Magblɔ nya sia le eƒe dɔ ta gbeɖe o, gake eva nɔ elɔ̃m vevie. Dɔ si wòse le eɖokui me ɖe fofoa ŋu mebu o, gake megava hiã kpata le Kennedy Moore ƒe ku dziŋɔa megbe o. Agbe ŋutɔŋutɔ ɖua ŋugbedodo xoxoawo dzi gbesiagbe.
  
  Esi helikɔpta la nɔ tsatsam to Hawaii ƒe yame blɔ si le keklẽm la, Hayden do gbe ɖa ɖe Ben Blake ta.
  
  Emegbe eƒe asitelefon ɖi. Esi wòlé ŋku ɖe screen la ŋu la, eƒe ŋkumeʋuʋu yi dzi le movidzɔdzɔ ta.
  
  Eɖo eŋu enumake be: "Mido gbe nam." "Efɔ̃ sesiẽa?"
  
  "Enyo ŋutɔ, akpe na wò, gake yɔdowo didi ƒe asitsatsa sia gblẽa nu le ame ŋu vevie. Nye ŋutigbalẽ ƒe amadede nu yi kloe."
  
  Hayden ko alɔgbɔnu. "Enyo, Torsten, salonwo li na nu sia ƒomevi."
  
  "Le aʋafiawo kple yɔdoa domea? Menye nyateƒee o."
  
  "Nyateƒee, adzɔ dzi nam be maɖo dze, Torsten, gake mi Swedentɔwo mietiaa miaƒe ɣeyiɣiwo."
  
  "Se egɔme. Medze agbagba be maƒo ka na Drake gbã, gake eva ɖo gbeɖiɖimɔ̃ dzi tẽ. Eƒe lãme sẽa?"
  
  "Enyo wu alesi wònɔ, ẽ." Hayden kpɔ Kauai ƒe yamenutome wònɔ dzedzem le ɖusime. "Ɖo to-"
  
  "Mawɔ kaba. Amekoko si wowɔ le afisia kpɔ dzidzedze. Naneke meli si ŋu fɔbubu le o. Nusianu nɔ abe alesi wokpɔ mɔe ene eye wòsɔ ɖe game dzi. Gake..." Torsten tɔ vie, eye Hayden se eƒe gbɔgbɔ. "Nane dzɔ egbea. Magblɔ be nane dze abe "off" ene. Mi Amerikatɔwo miate ŋu ayɔe be nu bubu."
  
  "Ɛ̃?"
  
  "Mexɔ kaƒoƒo tso nye dziɖuɖua gbɔ. Tso nye domenɔla dzi va ɖo Dukɔa ƒe Dɔdzikpɔla dzi. Kuxi si le ɖoƒe kɔkɔ aɖe. Nye-" Tɔtɔ bubu si me heheɖemegbe le, si menye abe Dahl ene kura o.
  
  Kauai ƒe ƒuta si dzi ʋuʋudedi le la ƒu du va te wo. Kaƒoƒoa va to radio dzi. "Aɖabaƒoƒo enyi susɔ."
  
  "Wogblɔ nam be wole míaƒe dɔwɔƒea - míaƒe Scandinavia dɔwɔƒea - tsɔ ge na dɔwɔƒe yeye aɖe. Dɔwɔha si wɔ ɖeka si me Amerikatɔwo ƒe CIA, DIA kple NSA me tɔ siwo le ɖoƒe kɔkɔwo gake womeyɔ woƒe ŋkɔwo o. Eyata Hayden, asrafoe menye eye mawɔ ɖe nye amegã kɔkɔtɔ ƒe sededewo dzi, gake ɖe nya ma ɖi na wòa?"
  
  Hayden ƒe mo wɔ yaa togbɔ be eya ŋutɔ hã. "Le gonyeme la, esia ɖi nya dzodzro blibo. Ame vevitɔa ŋkɔ kae? Ame si nètsɔ ɖokuiwò de asi na."
  
  "Russell Cayman ƒe agbalẽa. Ènyaea?"
  
  Hayden di eƒe ŋkuɖodzinyawo me. "Menya ŋkɔa, gake nu ʋɛ aɖewo koe menya tso eŋu. Meka ɖe edzi be DIA, si nye Defence Intelligence Agency, ye wòtso, gake woƒe akpa gãtɔ le aʋawɔnuwo xɔxɔ ƒe asitsatsa me. Nukae Russell Cayman sia di be mia kple Yɔdo la nanɔ?"
  
  "Èle nye susu xlẽm".
  
  Hayden kpɔ May ƒe ta wònɔ ʋuʋum abe ɖe woda tue to taɖu me ene. Gake esi Hayden trɔ ɖe eŋu kple nyabiase la, Japantɔ dɔwɔƒea ƒe amedɔdɔa ɖe ŋku ɖa.
  
  Hayden bu tame sɛkɛnd ʋɛ aɖewo eye emegbe wòbia kple gbe kpoo be, "Èka ɖe wò amewo katã dzia, Torsten?"
  
  Dahl ƒe ɖiɖiɖeme didi akpa ɖo eƒe nyabiasea ŋu.
  
  "Ne woxlɔ̃ nu DIA tso nane ŋu la, ekema woƒe nyatakakawo lolo ŋutɔ. Woƒe nu vevitɔ ate ŋu agbɔ CIA tɔ gɔ̃ hã ŋu. Afɔ afɔ nyuie, xɔlɔ̃. Ŋutsu sia, Cayman, menye naneke wu gbɔgbɔ o. Black ops ƒe kuxiwo gbɔ kpɔla, Gitmo, September 11th. Ne nane si me nu vevi aɖe le eye wòsea veve ɖe ame nu gblẽ la, eyae nye amesi gbɔ nètrɔna ɖo."
  
  "Fuck me. Anye ne nyemebiae o."
  
  "Ele be mayi azɔ, Torsten. Gake medo ŋugbe na wò be maƒo nu kple Jonathan tso gbeɖuɖɔ sia ŋu ne mate ŋui ko. Mitsɔe ƒo ɖe afima."
  
  Torsten de asi nubabla la te kple asrafo bibi aɖe si kpɔ wo katã eye wònyɔ ŋu nɛ be woaɖo Amerikatɔ aɖe si le ŋgɔ yim dɔla aɖe ƒe hũɖeɖe si ŋu ɖeɖi te. Hayden se veve ɖe enu. Etrɔ ɖe Mai ŋu, eye wòsusɔ vie yeabia nusi yenya.
  
  Gake yɔyɔ si nye "Taɖodzinu" va to radio dzi.
  
  Agble siwo le ŋgɔ kple ete la nɔ dzo dam. Esi helikɔpta la nɔ ɖiɖim la, woate ŋu akpɔ ame suesuesuewo wonɔ du dzi le vome le goawo katã me. Kawo keke tso xɔa me eye amewo ti kpo dze wo yome, henɔ ʋuʋum kabakaba ɖo ta anyigba si le ete si biã la gbɔ. Hayden kple May lala woƒe ɣeyiɣi, May ƒe mo nɔ ƒuƒlu esi wose woawo ŋutɔ ƒe ŋutsuwo nɔ tu dam.
  
  Hayden lé ŋku ɖe eƒe Glock ƒe dzadzraɖo ŋu zi etɔ̃lia eye wògblɔ be, "Budro le anyigba le afima."
  
  Japan nyɔnua gblɔ be: "Mègatsi dzi o. "Ele nusi Mai-time fia ŋutɔŋutɔ dim."
  
  Nyɔnu eveawo ɖiɖi tso ka la dzi ɖekae, woɖi le ɣeyiɣi ɖeka me, eye wozɔ dzo le mɔ si wonya nyuie si me wotsɔa nutsyɔnu ɖeka eve ƒoa nui me. Nuwɔna sia bia be woaka ɖe wo nɔewo dzi bliboe, elabena esime ame ɖeka nɔ du dzi la, ame evelia nɔ ŋku lém ɖe woƒe gotagomenuwo ŋu. Ðeka, eve, abe leapfrog ene. Xɔtutu. Gake enye mɔ si dzi woato ayi ŋgɔ kabakaba eye wògblẽa nu.
  
  Hayden lé ŋku ɖe nutoa me ŋu esime wònɔ du dzi. Togbɛ fafɛ geɖe wu enu ɖe akpata aɖe si ŋu wotu gli ɖo si dzi aƒe gã aɖe kple xɔ gã geɖe siwo le egodo nɔ la me. Esia anye Kovalenko ƒe lãnyiƒe evelia. Ne míebu dzo kple zitɔtɔa ŋu la, Boudreau va ɖo do ŋgɔ teti na wo.
  
  Alo anɔ eme wu be enɔ eƒe ɣeyiɣi zãm ɖe wo katã ŋu vɔ̃ɖitɔe.
  
  Hayden ƒu du, eye wòda eƒe Marine M16 tu si wòdo la ɖe nuyi ƒe keklẽ kple ŋutsu siwo wòkpɔ le nutsyɔnu me. Le aɖabaƒoƒo eve megbe la, eƒe ɣeyiɣia de, eye wòdo ɣli be: "Gbugbɔ tsɔ agba!" eye wògaxɔ sɛkɛnd ʋɛ aɖewo hafi tsɔ magazine yeye de eƒe aʋawɔnua me. Ƒã hafi wogbugbɔa tu naa wo, eye ne wogbugbɔ tu la, womewɔa ɖoɖo ɖe eŋu o ale gbegbe be wotoa wo ŋu afɔ geɖe.
  
  Le akpa eveawo siaa la, crack Marine ƒe ƒuƒoƒowo yi ŋgɔ le duƒuƒu si sɔ me. Fifia gli aɖe do ɖe ŋgɔ, agbo la gakpɔtɔ le ʋuʋu ɖi wòkpena, gake ƒuƒoƒoawo ʋu yi miame. Bɔmb aɖe si woda ɖe teƒe nyui aɖe gblẽ gliawo, si na be ƒuƒoƒoa te ŋu ge ɖe lãnyiƒea mɔxeɖenu aɖeke manɔmee.
  
  Tuawo nɔ ɣli dom le afisi te ɖe wo nɔewo ŋu afɔkutɔe azɔ.
  
  Hayden ɣla eɖokui ɖe elektrikŋusẽnamɔ̃a ƒe kpeɖeŋutɔ megbe. Nusiwo wògblẽ ɖe eŋu la na dzobibiwo do le anyikpedɔa dzi esime Mai nɔ akpakpa ƒom be yeatsyɔ nu. Anyigba kple ga kakɛwo kaka ɖe afisiafi.
  
  Mai tutu ʋu si nɔ dodom le eƒe ŋgonu. "Wona hehe Boudreau ƒe asrafowo le miaƒe ɖeviwo ƒe sukuwo me."
  
  Hayden tsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe gbɔgbɔ, emegbe eɖe ŋku ɖe aƒea me kaba. "Afɔ wuieve. Èle klaloa?"
  
  "Ɛ̃".
  
  Hayden si dzo. Mai ɖe afɔ yi ŋgɔ eye wòtu gli si me lifi le, si zi woƒe futɔa dzi be woaƒu du atsɔ atsyɔ wo ɖokui dzi. Hayden ɖo aƒea ƒe dzogoe dzi eye wòmiã eɖokui ɖe gli ŋu. Etsɔ flashbang aɖe ƒu gbe ɖe fesrea nu eye emegbe wòtsyɔ nu Mai dzi.
  
  Gake le ɣeyiɣi ma me la, ɣlidodo si wɔ nuku ŋutɔ to eƒe tomeka me. Ƒuƒoƒoa ƒe ŋgɔnɔla ƒoe ɖe amewo nu be woaɖo ta nudzraɖoƒe si le didiƒe ʋĩ la gbɔ. Nu dziŋɔ aɖe nɔ dzɔdzɔ ge le afima. Esi Hayden nɔ to ɖom la, ekpɔe be Boudreaux ƒe amewo ƒo xlã xɔa ƒe afã eye wole tu dam ɖe nusianu si ate ŋu anɔ eme la dzi.
  
  Ðikeke mele eme o be aboyomewo. Ame siwo woɖe aboyoe.
  
  Hayden ƒu du le May megbe, ƒu du yi ɖe gbedadaƒo eye woda tu ɖekae. Asrafo bubuwo hã va kpe ɖe wo ŋu, wonɔ ya ƒom le akpa eveawo, eye wowɔ dzinɔameƒo kple ku ƒe gli si wua ame, si dzea wo dzi.
  
  Amewuwu si me susu mele o si nɔ edzi yim lae nye Boudreau ƒe kaƒogbalẽvi. Anɔ afima.
  
  Asrafo siwo nɔ sisim la medzudzɔ tudada o. Tuwo lã ɖe yame, wodzo le gliwo kple mɔ̃wo dzi, eye wokpɔ futɔwo ƒe taɖodzinu wuieve ya teti. Boudreaux ƒe amewo trɔ megbe eye wogbugbɔ le megbe le dzidziƒoame kple vɔvɔ̃ ta. Esi asrafoawo nɔ woƒe bebeƒewo to tom la, wodze agbagba be yewoada tu tso axadzi ŋumaɖɔɖotɔe, gake Ƒudzisrafowo nɔ klalo eye wotsɔ bɔmb da wo.
  
  Wowó yi yame le duƒulaawo ƒe akpa eveawo. Wowó na aʋawɔtu siwo wowó la dzo; dzo aɖe kaka ku dzodzoe kabakaba ale gbegbe be ŋku mete ŋu kplɔnɛ ɖo kura o. Ame siwo le ɣli dom la mlɔa woƒe mɔ dzi.
  
  Hayden kpɔ nudzraɖoƒe aɖe le eŋgɔ. Eƒe dzi gbã le ŋɔdzi blibo me. Nyateƒee wònye. Ne mede ɖeke o la, Boudreaux ƒe ame wuiatɔ̃ ya teti tsi tre ɖe nudzraɖoƒe si wotu nu ɖo la ŋu henɔ woƒe aʋawɔnuwo ɖom ɖe gli siwo le tsɛ abe pepa ene la ŋu, eye esi Hayden da asi ɖe ŋutsu gbãtɔa dzi la, wo katã woda tu.
  
  
  * * * .
  
  
  Alicia Miles ƒu du heda tu esime Hawaii-srafowo kple woƒe hadɔwɔlawo dze Kovalenko Lãnyiƒe si le Ƒukpo Gã la dzi. Anyigba la mesɔ o. Bali goglowo katã, togbɛ kɔkɔwo kple gbadzaƒe siwo avewo le. Hafi woate ɖe lãnyiƒea ŋu gɔ̃ hã la, woda bɔmb ɖe helikɔpta siwo wotsɔ dze wo dzi la dometɔ ɖeka dzi, eye wolée gake megblẽe o, si zi wo katã dzi be woaɖi kaba.
  
  Fifia wowɔ kaba abe ƒuƒoƒo ene, nɔ avetsu ƒuƒu kple togbɛ siwo dzi ʋuʋudedi le la me dzrom. Wobu ŋutsu ɖeka xoxo le booby trap me. Ʋu Fia la ƒe amewoe dzra amedzidzedzea ɖo. RPG-ʋuwo dzona taɖodzinu aɖeke manɔmee to atiawo me.
  
  Aʋawɔla siwo woxɔ ɖe dɔ me la le dzidzɔ kpɔm.
  
  Gake Ƒudzisrafowo te ɖe ŋgɔ, eye fifia wo dome didi tso ʋɔtrua gbɔ abe afɔ blaetɔ̃ ene kple bali mamlɛtɔ si me tome le. Alicia te ŋu se woƒe futɔwo ƒe mo siwo le nu kom la dze sii. Eƒe ʋu te ƒoƒo. Le egbɔ la, CIA dɔwɔla gã aɖe si ŋkɔe nye Kinimaka nɔ du dzi kabakaba ŋutɔ be yeadi ame dzɔtsu aɖe. Eva dzɔ be eɖe vi ŋutɔ.
  
  Dzeɖoɖomɔ̃ siwo nɔ woƒe to me la gblɔa ŋutasẽnuwɔwɔ siwo gbɔna la ŋuti nyatakakawo. Wotre Ala Moana Queen amedzrodzeƒe si le Oahu nu. Wotsɔ tsaɖila aɖe ƒu gbe tso dzisasrã ewolia ƒe fesre nu wòku. Woda bɔmb ɖe ablɔdzi. Asrafoha tɔxɛa nɔ dzadzram ɖo ɖe dɔwɔwɔ aɖe si anɔ eme be woana mɔɖeɖe kpuie le ku kple ʋunyaʋunyawɔwɔ si asrafowo he vɛ ta. Le Kauai la, ameɖokuiwuwu bɔmbdala ɖeka ko da tu geɖe ɖe ʋu siwo me nyadzɔdzɔŋlɔlawo ƒo ƒu ɖo ŋu, eye wòde abi nyadzɔdzɔŋlɔla aɖe ŋu. Eye fifia, le Ƒukpo Gã la dzi la, wolé bɔs aɖe si me tsaɖilawo yɔ fũu la dzoe eye woda bɔmb ɖe eƒe dɔwɔlawo dome. Wotu wo ɖe eme esime woƒe aboyomewo nɔ anyi ɖe gota le zikpuiwo dzi nɔ biya nom henɔ lãgbalẽwo ƒom. Womenya wo dometɔ si si dzodamɔ̃a le o, alo wo dometɔ nenie le wo si o.
  
  Alicia ti kpo to balia ƒe axadzi. RPG aɖe wó le eŋgɔ, eye wòɖo ɖi kple kpewo ɖe yame kɔkɔ. Eti kpo ɖe wo dzi, nɔ nu kom, eye wòtrɔ esi wòkpɔ Kinimaki ƒe heheɖemegbe.
  
  Eƒo eƒe nuyiwo fefetɔe be: "Va, ami." "Nɔ gbɔnye. Afi siae nuwo va tɔtɔna le ŋutɔŋutɔ."
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden da tu zi gbɔ zi geɖe, henɔ agbagba dzem be yeanɔ anyi kpoo eye yeato esia me alé yeƒe nya siwo sɔ pɛpɛpɛ la me ɖe asi. Ta etɔ̃ wó ɖe eƒe ŋutega me. Mai gakpɔtɔ nɔ du dzi le egbɔ, menɔ nya aɖeke gblɔm o. Asrafo bubuawo dze klo ɖeka, woƒo asa na tudadaawo eye woƒo aʋawɔla siwo woxɔ ɖe dɔ me la do goe hafi wote ŋu trɔ.
  
  Hayden hã nɔ wo dome ɣemaɣi. Ŋutsu ɖeka trɔ eye wòtsɔ tu la ƒoe ɖe eƒe ŋɔti ƒe tɔdzisasrã dzi. Edze anyi henɔ ɣli dom, gake eƒo eƒe afɔwo, si na wòdzo ta to afɔkpodzi dzi ɖe edzi.
  
  Elia kaba, gake eƒe kukua ge ɖe edzi, eye wòtsɔe bla ɖe anyigba. Esi wòfɔ mo dzi la, ekpɔ eƒe ŋku siwo yɔ fũ kple fuléle, siwo me vevesese yɔ fũu la tẽ. Etsɔ ɣlidodo si ɖi bearish ƒoe eye wòtsɔ eƒe asi ɣiwo xatsa ɖe eƒe ŋɔti ŋu.
  
  Enumake ekpɔ ɣletiviwo, gake medze agbagba aɖeke be yeaxe mɔ nɛ o. Ke boŋ eƒe asi eve siwo le ablɔɖe me la ŋutɔ ke ɖe aʋawɔnua ŋu. Eƒe Glock le ɖusime. Eƒe hɛ le miame. Etsɔ tu la ƒe ʋuƒoa de eƒe akɔta, eye wòna wòse le eɖokui me.
  
  Eƒe asiléƒea ɖe asi eye eƒe ŋkuwo ʋu.
  
  Hayden da tu etɔ̃ siwo me mekɔ o. Ŋutsua ʋuʋu le edzi. Esi nukpɔkpɔ si le etame la me kɔ la, asrafo bubu si woxɔ ɖe dɔ me ƒe mo va dze ƒã. Hayden da tu ɖe ŋɔti me, ekpɔ ŋutsua wòdzo yi megbe eye wòbu.
  
  Ebɔbɔ nɔ anyi kpɔ Mai. Asrafoha mamlɛtɔ si susɔ la dze ŋgɔe. Hayden ƒe ŋku ʋuʋu. Ŋutsu sia nye ʋu gbagbã aɖe. Eƒe mo dze abe ɖe woda ama dzĩe ene. Aɖuwo mesɔ gbɔ o. Eƒe aɖu dze abe ɖe wòle ƒuƒlu ene. Alɔ ɖeka vuvu, evelia gbã le abɔta. Etsi tre ɖe afɔ siwo nɔ ʋuʋum dzi eye emegbe wòdze klo le ʋuʋudedi si me ʋu le la me.
  
  Mai gblɔ kple alɔgbɔnukoko vivi esi wòtsɔ eƒe Glock si wòdo la ɖo taɖodzinu eye wònɔ eƒe ta ƒom be: "Ètia ame si mesɔ o be yeatsɔ nya ɖe eŋu."
  
  Hayden mi nu le eɖokui si. Nyɔnu veviedonula aɖee nye esia.
  
  Ƒudzisrafowo ʋu nudzraɖoƒea ƒe ʋɔtru, eye woyɔ woƒe anyinɔnɔ. Hayden ƒe dzi gbã le do agbɔsɔsɔme si le gli siwo wotsɔ aŋe wɔe me ta. Mina míakpɔ mɔ be ame siwo woɖe aboyoe la si dzo.
  
  Le eƒe susu siwo me kɔ kabakaba dome la, nane va dze ƒã wu nusianu. Boudreaux menɔ afisia o. Etrɔ kpɔ aƒea. Enye teƒe mamlɛtɔ si wòakpɔ mɔ be yeaɣla eɖokui ɖo hafi, gake kokoko-
  
  Zitɔtɔ aɖe si dzɔ kpata la he eƒe susu. Ƒudzisrafowo kli nu do go le nudzraɖoƒea, eye ɖeka lé eƒe abɔta abe ɖe woda tue ene.
  
  Emegbe Boudreaux kple adzɔhawo ƒe ha aɖe do go tso aƒea me, nɔ tu dam henɔ ɣli dom abe gbɔgbɔ vɔ̃wo ene. Ðe esia fia be aʋawɔla bubu siwo woxɔ ɖe dɔ me tsɔ woƒe agbe na be yewoanye ameblenuwoa? Ðe woda tu ƒuƒluwo loo alo wotso teƒe aɖe koŋa?
  
  Nu ŋutɔŋutɔ ƒoe abe nuklia ƒe wowó ene. Ʋufiaa ƒe amewo nɔ Ƒudzisrafowo dome azɔ, nɔ avu wɔm, eye Boudreau ƒu du yi Hayden gbɔ, eye wòkɔ hɛ ɖe dzi tsitretsiɖeŋutɔe.
  
  
  * * * .
  
  
  Alicia ʋã ƒuƒoƒoa be woayi edzi kple eƒe nutovɛ kple gbɔgbɔ si nɔ dzo dam. Le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo megbe la, woɖo dziƒo mamlɛtɔa tame eye wokɔ dzo ƒe keklẽ ɖe ametakpɔla siwo woɖe ɖe eme la dzi. Alicia de dzesi aƒe gã aɖe, nudzraɖoƒe gã aɖe kple ʋu eve ƒe ʋudzraɖoƒe. Teƒea kpɔa tɔsisi gbadza aɖe, eye ɖikeke mele eme o be enye mɔ si dzi woato asi le, eye helikɔpta ɖeka si woƒo la nɔ nudzraɖoƒea xa.
  
  Etrɔ kpɔ megbe. "Abɔmbdadamɔ̃wo."
  
  Ƒuƒoƒoa ƒe ŋgɔnɔla blu ɖe eta. "Ele esia wɔm xoxo."
  
  Alicia fia asi futɔwo ƒe nɔƒewo. "Gli aɖe si bɔbɔ ɖe anyi le afima. Aƒea ƒe megbekpa dzi. Le Rolls-Royce-ʋua megbe. Le vudoa ƒe ɖusime."
  
  Ƒuƒoƒoa ƒe ŋgɔnɔla ƒo eƒe nuyiwo. "Minya ame manyanuwo do goe."
  
  Wowó zi geɖe na anyigba ʋuʋu. Amedzidzelawo da bɔmb etɔ̃ eye emegbe woƒu du yi ŋgɔ le ɖoɖo ɖeka kple eve me, woganɔ tu dam abe aʋawɔha ene gake wonɔ ya ƒom le akasanu si wua ame me.
  
  Wotsɔ ŋutasẽnuwɔwɔ si gblẽa nu ŋutɔ va dze Ʋufia la ƒe lãnyiƒe dzi.
  
  
  TA BLEVIE VƆ̃E
  
  
  Drake ƒe afɔ siwo do afɔkpawo la ka gaxɔa ƒe anyigba. Hafi ame mamlɛawo nadze ɖiɖi gɔme la, eɖo dzo aɖe be wòaklẽ ɖe woƒe mɔ dzi. Enumake gliawo gagbɔ agbe, woƒe nɔnɔmetatawo dze nyuie azɔ na Drake ƒe ŋku siwo ƒe mo wɔ yaa.
  
  Curls siwo sɔ kple esiwo le mɔ̃ eve siwo wotsɔna ɖe asi dzi. Woɖo kpe edzi azɔ be wosɔ pɛpɛpɛ kple esiwo Thorsten Dahl kple eƒe ƒuƒoƒoa ke ɖo le Mawuwo ƒe Yɔdo me le Iceland.
  
  Blema dekɔnu ka mee wova kli nu le nyitsɔ laa? Eye aleke nusiawo katã awu enui?
  
  Ben, Karin, kple Team Delta me tɔ mamlɛawo tu ka si wotsɔ ɖiɖina ɖe anyi la ɖa vaseɖe esime amesiame ƒo xlã Pele ƒe Agbo ƒe aɖaka gã la. Drake dze agbagba ɖesiaɖe be yemalé ŋku ɖe yibɔ si me nuŋlɔtsi le si le egodo la me fũ akpa o.
  
  Ben kple Karin dze klo. Ga ƒomevi aɖe si wotsɔ brɔs wɔe, si le gbadzaa bliboe eye wòsɔ pɛpɛpɛ ye nɔ aɖakaʋua ŋutɔ me. Woŋlɔ dzesi suesuesue siwo le agadoa ƒe akpa mamlɛa ke ɖe ga la dzi.
  
  Karin ka asi wo ŋu nyuie be: "Dzesi siawo medzɔna le vo me o. Kpᴐ. Mekpɔa ɖaƒoƒo ma ke wògbugbɔna zi gbɔ zi geɖe. Eye agadoa ƒe akpa mamlɛa..." Etsa ŋku. "Ele nenema ke".
  
  Ben nɔ eƒe telefon la dim. "Foto si Dahl ɖo ɖe mí ye nye esia." Elée ɖe dzi va ɖo kekeli la gbɔ. Drake bɔbɔ ɖe ŋgɔ, eye kakaɖedzi nɔ esi be Delta Team anɔ ŋudzɔ ɖe amedzidzelawo ŋu.
  
  Drake bu eŋu sesĩe be: "Eyata, kadodo aɖe le Mawuwo ƒe Yɔdo kple Dzomavɔ ƒe Agbowo dome." "Gake nukae ɖaƒoƒoawo fia?"
  
  Karin gblɔ kpoo be: "Nɔnɔmetatawo gbugbɔgagblɔ." "Gblᴐe nam. Dzesi ka ƒomevie, blema alo
  
  Egbegbe, si wotsɔ kpɔɖeŋu geɖe siwo gbugbɔna gbugbɔna wɔ?"
  
  "Bᴐbᴐe." Komodo Gã la bɔbɔ nɔ wo xa. "Gbegbᴐgblᴐ".
  
  "Esɔ." Eyata ne gbeae nye esia la-" Efia asi gaxɔa ƒe gliwo. "Ekema wogblɔa ŋutinya bliboa."
  
  "Abe esiwo ŋu Dahl ke ɖo ene." Drake ʋuʋu ta. "Gake ɣeyiɣi mele mía si míadzro eme fifia o. Kovalenko to agbo siawo me."
  
  "Lala". Ben ƒo eƒe ŋɔti ƒe tɔdzisasrãa. "Dzesi siawo..." Eka asi aɖakaʋua ŋu. "Nenema tututue wòle le mɔ̃wo dzi. Le gonyeme la, esia fia be agbo sia nye mɔ̃ ma ke ƒe tɔtrɔ yeye. Ɣeyiɣi ƒe mɔzɔzɔ ƒe mɔ̃. Míeƒo nya ta xoxo be ɖewohĩ mawuwo zã asitelefon tsɔ zɔ mɔ to ɣeyiɣiwo me hekpɔ ŋusẽ ɖe dzɔgbese dzi. Ðewohĩ nu siae nye nuɖoanyi vevitɔ."
  
  Drake gblɔ kpoo be: "Kpɔ ɖa, esia nyo ŋutɔ. Àse esia gɔme. Gake le agbo siawo megbe la-" Efia asi eƒe asibidɛ ɖe viviti doviviti la me. "Fia Ʋuʋudedi. Ŋutsu si gbɔ Kennedy ƒe ku tso, kple ame alafa geɖe bubuwo. Ɣeyiɣia de be nàdzudzɔ nuƒoƒo eye nàdze azɔlizɔzɔ gɔme. Yi".
  
  Ben ʋuʋu ta eye wòtsi tre, edze abe ɖe wòɖi fɔ vie ene esime wònɔ eɖokui ƒom. Amesiame si nɔ xɔa me gbɔ ya sesĩe. Nu bubu aɖe hã nɔ agbo la megbe si wo dometɔ aɖeke medi be yeaƒo nu tsoe o:
  
  Nusitae Kapitan Cook trɔ ŋkɔ na aɖakaʋua tso "Pele ƒe Agbo" dzi va zu "Dzomavɔ ƒe Agbo".
  
  
  TA BLETƆ̃LIA
  
  
  Hawaii-dukɔa ʋuʋu le aɖaʋatɔ aɖe ƒe ŋusẽ te.
  
  Ne helikɔpta ate ŋu adzo ayi edzi, si ate ŋu ana woate ŋu akpɔ nudzɔdzɔ viviti, agbegbegblẽnɔnɔ ƒe nudzɔdzɔ siwo nɔ edzi yim le ƒukpoawo dzi le teƒe geɖe la, adzo le Oahu dzi gbã aɖalé Ala Moana Queen Amedzrodzeƒe si woɖe to ɖe, afisi SWAT-ha geɖe me tɔ bibiwo le ɖeko wòdze afɔɖeɖe gɔme ɖe adzɔha siwo tsɔ tu sesẽwo , siwo ʋãa wo, siwo lé kɔkɔƒewo katã kple ame manyaxlẽ siwo woɖe aboyoe la ŋu. Eƒu du to afima, eye wòƒo asa na dzudzɔ yibɔ ƒe dzomavɔ ƒe alilikpo siwo nɔ dodom tso fesre gbagbã wuieve ya teti me, eye wòfia asi ʋɔtru siwo me woate ŋu akpɔ ŋutsu siwo tsɔ tu kple bɔmbdada ƒe nutsyɔnu tsyɔ nu wo nɔewo le ŋutsu, nyɔnu kple ɖevi siwo mate ŋu awɔ naneke o la kplɔm ɖe ƒuƒoƒo siwo tsɔtsrɔ̃ bɔbɔe wu me .
  
  Eye emegbe aʋuʋu, ayi dzi kple ɖusime le akasa nu gã aɖe me, gbã ɖo ta ɣea gbɔ, bɔl ɣi dami ma nɔa eƒe mɔ dzi blewuu ɖo ta etsɔme si ŋu kakaɖedzi mele o eye ɖewohĩ afɔku gã aɖe dzɔ la gbɔ, eye emegbe wòanɔ tsi me ayi anyime kple miame le eƒe mɔzɔzɔ dziŋɔa me ƒe nusiwo ŋu woke ɖo ɖo ta Kauai gbɔ. Ato Diamond Head gbɔ, eye menya kalẽtɔ kple ame vɔ̃ɖi siwo dia nya ɣaɣlawo eye wokua drɔ̃e dziŋɔwo le dzoto aɖe si tsrɔ̃ ƒe agado doviviti kple afɔkutɔ kekeake siwo le anyigba te me o.
  
  Le Kauai la, anye ne awɔ anyiwo ƒe ka na ŋutsu si fifia yɔ fũu si bla eɖokui ɖe kɔfidzraƒe aɖe ƒe gli ŋu, si lé amedzrowo ɖe eme eye wòɖe vest si yɔ fũ kple dynamite kple asi si le ʋuʋum si lé ame kuku aɖe ƒe bɔmbdadamɔ̃ ɖe asi la fia kɔte. Ne èdzi nɔnɔmetata la ɖe edzi la, àte ŋu akpɔ mɔkpɔkpɔbuɖeame si le ŋutsua ƒe ŋkume. Esia aɖe nyateƒe si wònye be ɖewohĩ mate ŋu anɔ anyi eteƒe nadidi o la afia kɔte. Eye emegbe ekɔ yi dzi, eye wògakɔ yi dziƒoxɔawo tame be yeadze ƒuta si mebɔ o ƒe gogloƒe dzeani la yome. Yi lãnyiƒe si le bibim, afisi Hayden Jay wɔ avu kple Ed Boudreau teti koe nye ema, esime Mai Kitano kple Ƒudzisrafomegã mamlɛawo wɔ aʋa kplikplikpli kple Boudreaux ƒe aʋawɔla gbogbo aɖewo siwo woxɔ ɖe dɔ me. Le ku kple aʋawɔwɔ ƒe toɣliɖeɖe dziŋɔwo dome la, ame siwo woɖe aboyoe siwo xɔ abi la fa avi.
  
  Eye nàyi ŋgɔ. Nusiwo dzɔ va yi kple etsɔme do go wo nɔewo xoxo. Blematɔwo kple avant-gardetɔwo le dzrewɔwɔ me.
  
  Egbee nye ŋkeke si dzi mawuwo ate ŋu aku eye kalẽtɔ yeyewo ate ŋu aƒo se ahafɔ.
  
  Helikɔpta la awɔ eƒe yameʋu mamlɛtɔ, eye wòaxɔ anyigba ƒe nɔnɔme siwo to vovo kple lãwo ƒe agbenɔnɔ ƒe ɖoɖo siwo le ŋusẽ kpɔm siwo wɔ Ƒukpo Gã la. Esi woƒu du to lãnyiƒe bubu me la, ɣeyiɣi ʋɛ aɖewo nɔ anyi siwo ŋu wòle be woƒe susu nanɔ esime Alicia Miles, Mano Kinimaka kple woƒe Ƒudzisrafowo ƒe ƒuƒoƒoa ge ɖe xɔ gã aɖe si ŋu wokpɔ ta na vevie la dzi afisi ame siwo woɖe aboyoe, adzɔhawo kple ŋutsu siwo tsɔ dynamite kɔgɛwo wɔ avu le ŋusẽkatãtɔ ƒe dzre ɖeka me. Le aʋaa ƒe goawo dzi la, mɔ̃ sesẽwo dze dɔwɔwɔ gɔme, eye wole klalo be yewoaɖe Ʋufia la ƒe amewo to anyigba, yame kple tsi dzi. Fotoɖemɔ̃a te nukpɔkpɔ gã aɖe esi Alicia kple Kinimaka fɔ mo dzi, wonya nu tso sisilaawo ŋu eye woɖo mɔwo xoxo be yewoaxe mɔ na wo ahatsrɔ̃ wo.
  
  Eye mlɔeba helikɔpta la trɔ dzo, mɔ̃ aɖe koe wònye, gake eganye mɔ̃, si yɔ fũ kple amegbetɔ ƒe bometsitsi ƒe nɔnɔmetatawo, dzideƒo si woate ŋu aƒo ƒu ahake ɖe eŋu, kple vɔ̃ɖinyenye vɔ̃ɖitɔ kekeake si woate ŋu awɔ.
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃ÐEKA
  
  
  Drake ge ɖe aɖakaʋua te, si Kapitan Cook yɔ be Dzomavɔ ƒe Agbowo, eye wòkpɔ eɖokui le mɔ xaxɛ aɖe si wotso ƒuƒlu la me. Esi tu la ƒe akaɖi eye wòtsɔe kpe ɖe tu la ŋu. Etsɔ akaɖi aɖe hã de eƒe abɔta hetrɔ asi le eŋu ale be wòaklẽ ɖe gliawo ŋu. Kekeli geɖe nɔ anyi hena ɣeyiɣi aɖe eye afɔku aɖeke medze ƒã o.
  
  Esi wotso mɔ si le tsatsam la, Drake gblɔ le eƒe abɔta be, "Gblɔ Cook ƒe magazinewo ŋu nya nam, Ben."
  
  Ben gbɔ ya kabakaba. "Esia menye naneke wu mɔ̃ gã sia ƒe numedzodzro o. Cook yɔe be "Dzomavɔ ƒe Agbowo" le mɔ̃awo ƒe nɔnɔme ta. Mekpɔ nusi ava dzɔ mlɔeba gɔ̃ hã o."
  
  "Ekema amekae tu mɔ̃awo?" Drake bia nya sia. "Eye nukatae?"
  
  "Ame aɖeke menya o." Dzesi siwo míekpɔ le gota kple esiwo le Mawuwo ƒe Yɔdo me mele ememe gli siawo dzi o." Ekɔ eƒe ŋɔti me hegblɔ kpee be, "Bye."
  
  Komodo ƒe gbe nɔ ɖiɖim le wo megbe. "Nukatae Cook mekpɔ nuwuwu o?"
  
  Karin gblɔ kpoo be: "Esi dzo." "Le vɔvɔ̃ me".
  
  "Oo, nya ƒaƒã."
  
  Drake tɔ vie vie. "Eyata, esi wònye be asrafo mumu koe menye eye mi ame evea mienye dɔwɔwɔ sia ƒe ahɔhɔ̃ ta la, mina makɔ nuwo me. Le nyateƒe me la, atiawoe nye nu vevitɔ na mɔ̃tetre ƒe ɖoɖoa. Eye kɔpiwo le mi ame evea si."
  
  Ben gblɔ be: "Ðeka le mía si. "Ame bubu aɖe le Karin ƒe ta me."
  
  Komodo li liʋiliʋi be: "Ekema ɖeka le mía si."
  
  "Ao..." Ben dze egɔme, gake Drake xe mɔ nɛ. "Nusi wòdi be yeagblɔe nye be ne eku la, kɔpi ɖeka anɔ mía si, vinye. Fotoɖeɖefia ƒe ŋkuɖodzinu meɖea vi boo ne èku o."
  
  "Nyeme... Ẽ, enyo, taflatse, míebua tame abe asrafowo ene o."
  
  Drake de dzesii be mɔ̃a te keke. Ya fafɛtɔ kekeake ƒo ɖe eƒe mo. Edo asi ɖe dzi be yeaxe mɔ na wo eye emegbe wòtsɔ ta ƒo xlã dzogoea.
  
  Kpɔ nukpɔkpɔ wɔnuku aɖe ɖa.
  
  Enɔ xɔ gã aɖe si ƒe nɔnɔme le didiƒe, eye eƒe dzisasrã bu le viviti me la ƒe mɔnu. Kekeli fafɛa tso ati siwo le keklẽm siwo Ʋufia la ƒe amewo anya gblẽ ɖi la gbɔ. Nukpɔkpɔ aɖe si na eƒe dzi ƒo tititi le eŋgɔ tẽ, si nɔ mɔ si yi edzi va ɖo toa ƒe gogloƒe la ŋu dzɔm.
  
  Wokpa mo gã aɖe ɖe agakpe si le mɔ̃a ŋutɔ tame la me. Esi Drake ƒe ŋkuwo le gbadzaa, eƒe ŋɔti si wotsɔ kɔsɔkɔsɔ blae, kple nusi woate ŋu aɖɔ ko be dzo siwo do tso eƒe ta me ta la, eƒo nya ta enumake be abosam alo gbɔgbɔ vɔ̃ aɖe ƒe moe wònye.
  
  Esi wòŋe aɖaba ƒu mo dzi hena ɣeyiɣi kpui aɖe la, elé ŋku ɖe nutoa me ŋu. Gliawo le goglo, woƒe gɔmeɖoanyiwo xɔ viviti. Ehiã be woatsɔ kekeli vi aɖe akpe ɖe eŋu le afisia.
  
  Ewɔ dzesi na ame mamlɛawo blewuu be woayi ŋgɔ.
  
  Eye emegbe, kasia, toɣliɖeɖe aɖe ɖi to doa me, abe dzobibi alafa ɖeka siwo le tu dam zi ɖeka ene, alo abe alesi Ben gblɔe ene la, "eɖi abe Batmobile fiƒode la ene."
  
  Dzo do to nɔnɔmetata la ƒe ŋɔti me, si wɔe be dzodoƒe aɖe ƒo xlã kpea ƒe anyigba. Dzobibi vovovo eve do tso ŋɔti ɖesiaɖe me, eye emegbe le sɛkɛnd ʋɛ aɖewo megbe la, ɖeka do tso ŋku ɖesiaɖe me.
  
  Drake srɔ̃e kple dzitsitsi. "Ðewohĩ míele mɔ̃ aɖe ƒomevi ɖom ɖe dɔwɔwɔ me. Nyaƒoɖeamenu ƒe tɔtrɔ alo nane." Etrɔ ɖe Ben ŋu. "Mele mɔ kpɔm be èle klalo mate, elabena abe alesi Dinorock haƒoha siwo melɔ̃na wu dometɔ ɖeka, Poison, gblɔna tsã ene la, menye naneke wu ɣeyiɣi nyui aɖe o."
  
  Ben ƒe nuyiwo ƒo tititi wòzu alɔgbɔnukoko ɣeyiɣi kpui aɖe esi wònɔ eƒe nuŋlɔɖiwo me dzrom. "Esiae nye dzomavɔ ƒe ɖoƒe gbãtɔ. Le nuŋɔŋlɔa ŋlɔla, ŋutsu aɖe si ŋkɔe nye Hawksworth ƒe nya nu la, woyɔa dzidzenu sia be Dziku. Mesusu be nusitae la dze ƒã. Emegbe wotsɔe sɔ kple abosam, Amon, dziku ƒe gbɔgbɔ vɔ̃."
  
  "Akpe na wò ɖe nusɔsrɔ̃a ta, ɖevi." Komodo ƒo nu kple ɣli. "Ðe wòƒo nu tso mɔ aɖe si dzi woato ayi blema ŋu le vomea?"
  
  Ben tsɔ nuŋɔŋlɔa da ɖe anyigba eye wòɖɔe ɖo. "Kpᴐ. Mekpɔ esia kpɔ gake nyemese egɔme o. Ðewohĩ esia nye kpeɖodzinya."
  
  Drake bɔbɔ nɔ exɔlɔ̃ ɖekakpui la xa. Wotrɔ asi le magazine siwo wogbugbɔ ŋlɔ la ŋu nyuie hewɔ nɔnɔmetatawo, gake Ben ƒe asibidɛ he eƒe susu yi nuŋɔŋlɔ ƒe fli wɔnuku aɖe dzi.
  
  1 (||) - yi 2 (||||) - yi 3 (||) - yi 4 (|||||/)
  
  Eye nuŋɔŋlɔ ɖeka kolia si kplɔ esia ɖoe nye, "Le dziku me la, gbɔ dzi ɖi. Ame si ɖɔa ŋu ɖo awɔ ɖoɖo ɖe mɔ si dzi wòato ŋu ne mɔfiamɔ̃wo le eŋgɔ."
  
  Ben gblɔ be: "Cook nye ƒudzidela gãtɔ kekeake le ɣeyiɣi ɖesiaɖe me. "Fli sia gblɔ nu eve na mí. Nuɖala sia ɖo mɔ aɖe si to gbɔgbɔ vɔ̃a gbɔ eye be mɔ si dzi woato ato eme la bia be woawɔ ɖoɖo nyuie."
  
  Karin nɔ dzoa ƒe keklẽ kpɔm. Egblɔ kple tamebubu be: "Mexlẽ ene." "Dzobi ƒe dzodzo ene. Ga home ma ke si-"
  
  Tu aɖe ɖi, si ʋuʋu ɖoɖoezizi la. Tu la ƒu kplakplakpla tso gli si le Drake ƒe ta xa la dzi, si na kpe kakɛ ɖaɖɛwo tso yame. Le milisekɔnd ɖeka megbe la, Drake kɔ eƒe tu ɖe dzi heda tu, eye le milisekɛnd ɖeka megbe la, ekpɔe be ne yegaɖiɖi yi mɔa dzi la, tudala la ate ŋu alé wo ɖe gli ŋu tegbee.
  
  Esi wòbu eŋu alea la, eƒu du, nɔ tu dam, yi ɖe gaxɔa me. Komodo, si edze abe eva ƒo nya ta nenema ke ene la, dze eyome. Dzo si wotsɔ ƒo ƒui la ƒo dzobibiwo do goe le gli si ƒo xlãe la me. Beɣlala la tsɔ movidzɔdzɔ, gake egate ŋu da tu bubu, si ƒo kpẽ le Drake kple Komodo dome.
  
  Drake dze klo ɖeka, eye wòɖo taɖodzinu.
  
  Ŋutsua ti kpo do go tso eƒe nutsyɔnu me, kɔ eƒe aʋawɔnu ɖe dzi yi dzi, gake Komodo da tu gbã - ƒutsotsoe si le wowóm la tsɔ amedzidzela la ƒu gbe ɖe megbe. Do ɣli aɖe si ƒo ɖe ame me eye ŋutsua ɖi go le tɔtɔ aɖe si me tɔtɔ le me, tu la nɔ ɖiɖim ɖe anyigba. Komodo zɔ va egbɔ eye wòkpɔ egbɔ be ŋutsua ku.
  
  Drake ka atam. "Abe alesi mesusui ene la, Kovalenko gblẽ tudalawo ɖi be woaɖe míaƒe duƒuƒu dzi akpɔtɔ."
  
  Komodo gblɔ kpee be: "Eye be wòaɖe mí ɖa."
  
  Karin tsɔ eƒe ta ƒo xlã dzogoea, eƒe ɖa ɣia nɔ gegem ɖe eƒe ŋkuwo dzi. "Ne meto nyateƒe la, ekema nyagbe wɔnukuae nye safuia, eye nya "dzigbɔɖi" ye nye safuia. Tram-mɔ eve mawo siwo le abe ameɖokui eve enea? Le hadzidzi, hakpanyawo kple agbalẽ xoxowo me la, woate ŋu afia ɖiɖiɖeme. Eyata dzigbɔɖi fia be "woatɔ vie".
  
  Drake nɔ ŋku lém ɖe aɖaŋuɖoɖoa ŋu esime Delta-ha la nɔ ʋuʋum to agadoa me, Komodo nɔ eƒom ɖe enu eye woɖoe kplikpaa be yewomagawɔ vodada aɖeke azɔ o.
  
  Komodo do ɣli be: "Ke ameawo ya ɖe? Kpɔ nyuie le booby-mɔ̃wo ŋu. Nyemaɖe mɔ Russiatɔ bometsila ma nawɔ nane le adaŋudeha la me o."
  
  Drake tsɔ eƒe asibidɛ si fifia ƒo ɖe gli si le gbadzaa la ŋu, eye wòse kpe si me ʋuʋudedi le si le eƒe asi te, si fa abe fridzi ƒe eme ene. "Eyatae nye be: "Lala bɔmb gbãtɔ, emegbe nàtɔ vie eye nàyi eve. Le wowó evelia megbe la, tɔ enelia vie eye nàyi etɔ̃lia dzi. Le wowó etɔ̃lia megbe la, tɔ vie nàyi ene dzi. Eye le wowó enelia megbe la, tɔ vie zi adelia, eye nàdo go."
  
  "Bᴐbᴐe." Ben blu ɖe eta. "Gake ɣeyiɣi didi kae ɖiɖiɖemea xɔa?"
  
  Karin tsɔ abɔta ƒoe. "Ŋɔŋlɔ kpui aɖe."
  
  "Oo, esia kpena ɖe ame ŋu, sis."
  
  "Eye aleke nèxlẽa wowó?"
  
  "Mesusu be esi ɖoa teƒe si didi wu gbã lae nye xexlẽdzesi ɖeka, eye xexlẽdzesi enee nye kpuitɔ kekeake."
  
  "Enyo, gɔmesese aɖe le nya ma ŋu, mesusui. Gake egakpɔtɔ le-"
  
  "Ema koe nye ema". Drake ƒe nuɖuɖu sɔ gbɔ. "Wodo nye dzigbɔɖi kpɔ xoxo esi mese nyaʋiʋli sia. Mayi gbã. Mina míawɔ esia hafi nye caffeine si sɔ gbɔ la navuvu."
  
  Eto Komodo-ʋua me dɔwɔlawo ŋu, eye wòtɔ meta ʋɛ aɖewo tso dzo si didi wu la gbɔ. Ese le eɖokui me be ŋutsu ɖesiaɖe trɔ be yeakpɔ. Ekpɔ Ben ƒe dzimaɖitsitsi dze sii. Emiã ŋku, eye wòse le eɖokui me be dzoxɔxɔa le dzi yim esime ya bubu si do dzo akpa la nɔ ya si le eŋgɔ la ɖam.
  
  Kennedy ƒe mo ƒu tsi le eƒe susu ŋkume. Ekpɔe abe alesi wònɔ tsã ene. Boblo sesẽ aɖe le eƒe taɖa me, afɔkpa siwo me woɖea nu le o - ɖeka na kwasiɖaa ƒe ŋkeke ɖesiaɖe. Agbagbadzedze le nyanya me be yeahe nusianu ɖa le nyateƒe si wònye be nyɔnue wònye ŋu.
  
  Eye emegbe Kennedy ɖe eƒe taɖa ɖe anyi, eye wòɖo ŋku nyɔnu si wònɔ anyi kplii ɣleti eve siwo me vivisese le la dzi. Nyɔnu si te kpekpeɖeŋu nɛ be wòayi ŋgɔ le srɔ̃a Alison ƒe ku vɔ̃ɖi kple vevesese si ʋufɔku dzɔgbevɔ̃e ma he vɛ ƒe geɖe enye sia megbe.
  
  Eƒe ŋkuwo klẽ ɖe eƒe dzi me tẽ.
  
  Dzo nɔ bibim le eŋgɔ.
  
  Elala dzoa ƒe dzoxɔxɔ nu fa eye wòtɔ sɛkɛnd eve. Esi wònɔ lalam la, ekpɔe be dzo aɖe si tso ŋku evelia me la klẽ ɖe anyigba xoxo. Gake le sɛkɛnd eve megbe la, eʋu va ɖo afisia, togbɔ be eƒe ŋutilã ƒe ka ɖesiaɖe do ɣli be mele be yeawɔe o hã.
  
  Dzoa tsrɔ̃e- .
  
  Gake etsia tsikpe le ɣeyiɣi si me wòwu eƒe ʋuʋu nu. Ya si ƒo xlãe la gakpɔtɔ nɔ dzo dam, gake woate ŋu ado dzi. Drake nɔ gbɔgbɔm, fifia nɔ dodom le eŋu le ƒutsotsoewo me. Esi mete ŋu ɖe dzi ɖi sɛkɛnd ɖeka pɛ hã o ta la, egadze xexlẽ gɔme ake.
  
  Sɛkɛnd ene.
  
  Dzo aɖe nɔ bibim le eƒe axadzi, henɔ agbagba dzem be yeatɔ dzo teƒe si tututu wòle be yeaxɔ.
  
  Drake wɔ eƒe ʋuʋu. Dzoa tsi. Eƒe nu se le eɖokui me abe abolo si me dze le ene. Eƒe ŋku eveawo siaa nɔ bibim abe ɖe wotsɔ sandpaper ƒu gbe ɖe wo dzi ene.
  
  Togbɔ be, mesusui nenema hã. Bu tame, bu tame ɣesiaɣi. Sɛkɛnd eve bubu eye míaʋuʋu. Mina míayi afɔɖeɖe mamlɛtɔ dzi. Fifia kakaɖedzi va su esi.
  
  Tsɔe tɔ vie sɛkɛnd ade eye emegbe-
  
  Esi wòxɔ ga ade la, eʋu, gake dzoa mefa o! Eƒe ŋkume biã. Edze klo hetsɔ eƒe kukua ƒu gbe ɖe megbe. Ben do ɣli tsɔ eƒe ŋkɔ. Dzoxɔxɔa nu sẽ ale gbegbe be wòte kpɔ be yeado ɣli. Gake le ɣeyiɣi ma me la, ebu zi ɖeka. Eva kpɔe dze sii vivivi be yeƒe asiwo kple klowo nɔ ŋeŋem le kpe gbadzɛa ƒe anyigba. Esi wòkɔ ta ɖe dzi la, ezɔ kabakaba to mɔ̃ si le gaxɔa ƒe megbe la me.
  
  Le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, etrɔ hedo ɣli na ame mamlɛawo be: "Anyo be miaɖi ɖe eme sɛkɛnd adre mamlɛ ma, ŋutsuwo. "Nu mamlɛtɔ si nèdi be yeanyae nye alesi Kentucky Fried le."
  
  Wose nukoko si me womeɖe naneke le o. Enumake Komodo zɔ va bia Karin kple Ben be ɣekaɣie woadi be yewoaxɔ yewoƒe ɣeyiɣi hã. Ben di be yeana asrafo ʋɛ bubuwo nadze ŋgɔ ye, gake Karin lɔ̃ faa be yeadze Drake yome. Ebia Komodo ŋutɔ be wòakplɔe ɖe vovo eye wòaƒo nu kpoo tso aɖaŋudzedze si le eŋu be wòakpɔ egbɔ be menye dzɔgbenyui le Drake ŋu le eƒe ɣeyiɣi ɖoɖo me ko hafi woade afɔku me be yewoƒe dɔwɔwɔ ƒe ahɔhɔ̃ ɖeka nabu o.
  
  Drake kpɔ Karin wòfa eye wòko alɔgbɔnu vie gɔ̃ hã. Edzɔ dzi nam ŋutɔ be mekpɔ ame aɖe wòle ŋusẽ kpɔm ɖe Blake ƒomea ƒe vi gbemelã si naa ame ƒe dzi dzea eme la dzi. Elé ŋku ɖe mɔ̃ si ƒo xlãe ŋu eye wòtsɔ ati si le keklẽm la ƒu gbe ɖe vɔvɔliawo me. Eƒe amadede si nye amber si le kekem ɖe enu la meklẽ ɖe naneke dzi o negbe mɔ aɖe si wotso wu gɔ̃ hã, si nɔ vɔvɔm va zu yibɔ.
  
  Delta-srafo gbãtɔ dze ɖe egbɔ, eye evelia kplɔe ɖo le ema megbe kpuie. Drake megblẽ ɣeyiɣi aɖeke ɖe wo ɖoɖo ɖe mɔ̃a me be woaku nu me o. Esi wòtrɔ yi megbe ɖo ta dzikuxɔa gbɔ la, ekpɔ Ben Blake wònɔ eƒe ʋuʋu wɔm.
  
  Ben lé eƒe akploa abe sukuvi ene kloe, ekpɔ egbɔ be yeƒe taɖa legbeawo tsɔ eƒe T-shirt tame, eye wòɖe afɔ yi ŋgɔ. Drake nɔ eƒe nuyiwo kpɔm wònɔ ʋuʋum esime wònɔ sɛkɛndawo xlẽm ɖe anyi. Esi Drake ƒe dzi meɖe seselelãme ƒe gotagome dzesi aɖeke fia o ta la, ti kpo tso eƒe nu me ŋutɔŋutɔ eye wònɔ afima vaseɖe esime exɔlɔ̃a dze anyi ɖe eƒe afɔ nu, henɔ gbɔgbɔm.
  
  Drake tsɔ eƒe asi nɛ. Ben fɔ mo dzi, "Nuka gblɔ ge, kposɔ? Ne màte ŋu anɔ te ɖe dzoxɔxɔa nu o la?"
  
  Drake gblɔ kple gbe si do dziku be: "Menye Bucks Fizz ƒe nyawoe mele yɔyɔm o." "Ne èdi-ao, lala-"
  
  Drake de dzesii be Karin nɔ tetem ɖe dzo ƒe tɔsisi gbãtɔ ŋu. Ben ƒe nu mimi enumake eye eƒe ŋkuwo nɔ nɔvianyɔnuwo ƒe afɔɖeɖe ɖesiaɖe yome. Esi wònɔ ʋuʋum la, Ben ƒe aɖuwo ƒo sesĩe ale gbegbe be Drake susu be eɖi abe anyigbaʋuʋu ƒe agba siwo le ʋuʋum ɖe wo nɔewo ŋu ene. Eye esi wònɔ tsatsam le dedienɔƒe ɖeka kple esi kplɔe ɖo dome la, eva hiã be Drake nalé Ben sesĩe be wòaxe mɔ nɛ be wòagaƒu du ado go alée o.
  
  "Lala! Màte ŋu axɔ nɛ o".
  
  Karin tɔ vie. Eƒe anyidzedze na eƒe susu tɔtɔ kura. Enɔ ŋku lém ɖe mɔ gbegblẽ nu abe sɛkɛnd eve ene hafi dzo bubu aɖe gatɔ dzoe.
  
  Ben wɔ avu kple Drake, amesi lé ŋutsua ƒe ta megbe madzemadzee eye wòzã eƒe ŋutilã tsɔ kpɔ exɔlɔ̃a ta be wòagakpɔ nudzɔdzɔ dziŋɔ si kplɔe ɖo o.
  
  Karin miã ŋku.
  
  Emegbe Komodo, si nye Delta-ha la ƒe ŋgɔnɔla, tsɔ asi gã ɖeka fɔe, eye wòti kpo aɖaŋutɔe le ɖiɖiɖemeawo dome. Megbã eƒe ɣeyiɣi ƒe didime o, ɖeko wòtsɔ Karin ƒu gbe ɖe eƒe abɔta, ta gbã, eye wòɖiɖie ɖe anyigba blewuu le nɔviaŋutsu si do dziku la xa.
  
  Ben nyrɔ ɖe eƒe axadzi, henɔ nya aɖe ƒom esime wònɔ eŋu lém kplikplikpli. Karin to Ben ƒe abɔta kpɔ Komodo tẽ eye wògblɔ nya eve ɖe nu me. "Akpe na wò".
  
  Komodo ʋuʋu ta kple dziku. Le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo megbe la, eƒe ame mamlɛawo va ɖo dedie, eye ame eve siwo Drake dɔ ɖe mɔ̃a me la trɔ gbɔ.
  
  Wo dometɔ ɖeka ƒo nu na Drake kple Komodo siaa le ɣeyiɣi ɖeka me. "Mɔ̃ bubu, aƒetɔ, abe kilometa ɖeka ene le ŋgɔwò. Dzesi aɖeke menɔ anyi si dze ƒã be tudala alo booby traps le eŋu o, gake míelé ɖe eŋu be míalé ŋku ɖe eŋu zi eve o. Esusu be ele be míatrɔ ava afisia."
  
  Karin tsɔ ke ƒo eɖokui eye wòtsi tre. "Aleke mɔ̃ aɖe le?"
  
  "Aƒenɔ, ema dze abe amegãxi gã ɖeka ene."
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃E
  
  
  Woƒu du yi mɔ xaxɛa dzi, eye ŋutasẽnuwɔwɔ siwo anya nɔ edzi yim le xexe si le wo tame kple ŋutsu si ge ɖe anyigba te viviti si le wo ŋgɔ la ƒe tameɖoɖo vɔ̃ɖiwo ʋã wo.
  
  Aɖakaʋu aɖe si me ʋuʋudedi le kplɔ wo yi agado si kplɔe ɖo me. Le afisia hã la, keklẽŋusẽtiawo klẽ ɖe teƒe gã la ƒe akpa aɖe, eye wole yeye eye wole vɔvɔm vivivi, gake Drake da tu eve siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi ɖe gli si le didiƒe ʋĩ la kaba.
  
  Teƒe si le wo ŋgɔ la wɔ nuku ŋutɔ. Mɔawo ƒe nɔnɔme nɔ abe akplɔ etɔ̃ ene. Tɔdzisasrã gãtɔ nye mɔ si keke ale gbegbe be ame etɔ̃ ate ŋu anɔ wo nɔewo xa. Ewu enu ɖe gli si le didiƒe ʋĩ le aɖaka bubu si me woɖea mɔ le me. Esi woɖe alɔdzewo ɖa tso akplɔ gã la gbɔ eye wowɔ akplɔ etɔ̃lia ƒe asike eve bubuawo ta la, mɔ eve bubuwo ganɔ anyi, esiawo koe le kpuie wu, wo lolo vie wu ʋuƒoawo. Nukpɔkpɔ siawo wu enu ɖe agadoa ƒe gli si le gbadzaa dzi.
  
  Viviti goglo si me ayedzedze le la yɔ teƒe siwo le akplɔ etɔ̃awo ƒe mɔwo dome. Esi Komodo tsɔ kpea ƒu gbe ɖe kekeli ƒe anyimanɔmanɔ si te ɖe afima ŋu me la, womesee kpɔ be edze anyi o.
  
  Wotsɔ ŋuɖɔɖɔɖo yi ŋgɔ blewuu. Woƒe abɔta te ɖe wo nɔewo ŋu le teteɖeanyia ta eye woƒe lãmekawo te vuvu. Drake se fifia tsɛ aɖe si nɔ dodom le eƒe akɔta ƒe didime dzi, eye wònɔ ʋuʋum vaseɖe anyime ke. Ŋku eve ɖesiaɖe si nɔ ƒuƒoƒoa me nɔ ŋku lém ɖe nu ŋu henɔ vɔvɔli ɖesiaɖe, dzogoe ɖesiaɖe kple dzogoe ɖesiaɖe dim vaseɖe esime Ben va ke ɖe eƒe gbe ŋu mlɔeba.
  
  Egblɔ be: "Lala," eye womese tututu o, emegbe ekɔ eƒe ŋɔti me hedo ɣli be, "Lala."
  
  "Nu kae nye esia?" Drake tsikpe, eƒe afɔ gakpɔtɔ nɔ yame.
  
  "Ele be míalé ŋku ɖe Cook ƒe nuŋlɔɖiwo ŋu gbã, ne edzɔ be."
  
  "Wòe tiaa wò fiƒodeɣiwo."
  
  Karin ƒo nu. "Woyɔe be Ŋukeklẽ, si nye nuvɔ̃ evelia si wua ame. Gbɔgbɔ vɔ̃ si do ƒome kple ŋukeklẽe nye Mamon, si nye dzomavɔ ƒe amegã adreawo dometɔ ɖeka. Woƒo nu tso eŋu le Milton ƒe agbalẽ si nye Paradise Lost me eye woyɔe gɔ̃ hã be dzomavɔ ƒe amedɔdɔ le England."
  
  Drake nɔ ekpɔm dũu. "Menye nukokoe wònye o".
  
  "Menye ɖe woɖoe be wòanɔ nenema o. Esiae nye nusi mexlẽ hedzra ɖo ɣeaɖeɣi. Kpeɖodzi ɖeka kolia si Hawksworth na le afisiae nye nyagbe sia: Ŋukeklẽ si tsi tre ɖe eŋu la bɔbɔ nɔ nublanuikpɔkpɔ me. Na nu si nèdi la nasu ame si kplɔe ɖo la si."
  
  Drake lé ŋku ɖe agado si me fa miamiamia si me tsi le la ŋu. "Nu geɖe mele afisia si madi o, negbe ɖewohĩ Krispy Kremes ko."
  
  "Esiae nye mɔ si dzi woato ado le eme tẽ." Komodo tɔ te eƒe amewo dometɔ ɖeka esi wònɔ ʋuʋum va yina. "Naneke menɔa bɔbɔe nenema gbegbe gbeɖe o. Hee! Nukae nye ema, dude-"
  
  Drake trɔ kpɔ Delta ŋutsua wònɔ Komodo tum ɖe vovo eye wòto eƒe aʋafia ŋu tututu.
  
  "Wallis! Na wò kposɔ nanɔ fli me, asrafo."
  
  Drake de dzesi ŋutsua ƒe ŋkuwo esi wònɔ tetem ɖe eŋu. Glazed ye le eme. Woɖɔe ɖo le teƒe aɖe le ɖusime. Drake kplɔ eƒe ŋkuléle ɖe eŋu ɖo.
  
  Eye mekpɔ nicheawo enumake. Ewɔ mo yaa ŋutɔ be mede dzesi wo tsã o. Le aʋawɔƒe si le ɖusime ƒe nuwuwu, afisi wòte ɖe agadoa ƒe gli ŋu le la, Drake kpɔ do goglo etɔ̃ siwo wokpa ɖe kpe yibɔa me azɔ. Nane nɔ keklẽm le niche ɖesiaɖe me. Nu xɔasi aɖe, si wotsɔ sika, safir kple emerald wɔe. Nua lé kekeli fafɛ si kaka ɖe agadoa me la eye wòtrɔe zi gbɔ zi ewo. Ðeko wònɔ abe ɖe nèle disko-bɔl si le keklẽm si wotsɔ daimɔnd karat ewo wɔe ƒe dzime kpɔm ene.
  
  Karin ƒo nu le ɣlidodo me be, "Agbo ƒuƒlu aɖe le go kemɛ dzi."
  
  Drake se kesinɔnu si ŋugbe wodo la ƒe hehe. Zi alesi wòlé ŋku ɖe nuawo ŋu nyuie la, zi nenemae nuwo me kɔ nyuie eye wòdi be woanɔ wo ŋu. Exɔ ɣeyiɣi kpui aɖe hafi Karin ƒe nya la nyrɔ ɖe eme, gake esi wònyrɔ ɖe eme la, etsɔ ŋuʋaʋã kple vɔvɔ̃ kpɔ xɔdɔme si me ame aɖeke mele o la. Ðewohĩ luʋɔ dzɔgbenyuitɔ aɖe tsɔ eɖokui de afɔku me yi xɔa me eye wòzɔ dzo kple aboyonua? Alo ɖe wòlée esi wònɔ gegem ɖe gogloƒe manyaxlẽ siwo le ete la me, henɔ ɣli dom?
  
  Mɔ ɖeka si dzi nàto anya.
  
  Drake tsɔ afɔ ɖeka ɖo evelia ŋgɔ eye emegbe wòtɔ te eɖokui. Nu maɖinu . Mɔ̃ si wotsɔ to ʋuƒoawo me la sesẽ ŋutɔ. Gake eƒe Kovalenko yometiti ya dze ame ŋu wu. Etrɔ ɖe nu ŋutɔŋutɔ ŋu, eye wònɔ eɖokui biam be aleke akaɖiwo ƒe hatsotso aɖe ate ŋu awɔ nuku alea gbegbe hã. Le ɣeyiɣi ma me la, Komodo ƒu du to eŋu, eye Drake do eƒe asi ɖa be yeaxe mɔ nɛ.
  
  Gake ɖeko Delta Asrafoha ƒe amegã la ge dze eƒe dɔwɔhati tame hetsɔe ƒu gbe ɖe anyigba teti koe nye ema. Drake trɔ be yeakpɔ ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo wodze klo, wole woƒe ŋkuwo ƒom alo woƒo asa na tetekpɔwo kura. Ben kple Karin tsi tre ɖe woƒe mo wɔ yaa, gake eteƒe medidi o Karin ƒe susu si le kabakaba la nu tso.
  
  Etrɔ ɖe nɔviaŋutsu ŋu kaba. "Èle nyuiea? Ben?
  
  Drake lé ŋku ɖe ɖekakpuia ƒe ŋkume nyuie. "Ðewohĩ kuxiwo anɔ mía ŋu. Eƒe dzedzeme abe ahuhɔ̃e ene ma ke ne Taylor Momsen va le fefewɔƒea."
  
  Karin ʋuʋu ta. Eƒo nu le ɣlidodo me eye wòƒo nɔviaŋutsu sesĩe be: "Ŋutsuviwo."
  
  Ben blu ŋku eye wòkɔ eƒe asi ɖe eƒe ŋgonu. "O!"
  
  "Èle nyuiea?"
  
  "Ao, dzomavɔ me ao! Ðeko wòsusɔ vie nègbã nye aɖu."
  
  "Dzudzɔ gbɔdzɔgbɔdzɔ nyenye. Gblɔe na danye kple papa ɣebubuɣi si woaƒo ka na wo."
  
  "Damn right, mawɔe. Nukatae nèƒom gɔ̃ hã?"
  
  Drake ʋuʋu eƒe abɔta esi Komodo kɔ eƒe amea tso anyigba eye wògatsɔe ƒu gbe ɖe fli la me ake. "Ame yeye."
  
  Karin nɔ ekpɔm kple dzidzɔ.
  
  Drake gblɔ be, "Mèɖo ŋku edzi oa? Akaɖi dzeaniwoe? Woxɔ wò kloe, xɔlɔ̃."
  
  "Meɖo ŋku edzi..." Ben ƒe ŋkume trɔ yi kpegli la kple eƒe ʋuƒo siwo me kɔ la dzi zi ɖeka. "Oo, wow, dzidzɔ ka gbegbee nye si wònye. Sika, daimɔnd kple kesinɔnuwo. Meɖo ŋku esia dzi."
  
  Drake kpɔ nusiwo le keklẽm la wodze woƒe nuheŋusẽ gbugbɔgaxɔ gɔme. Egblɔ be: "Mina míaʋu." "Zi eve. Mete ŋu kpɔ nusi wɔm agado sia le, eye zi alesi míeto eme kaba la, zi nenemae wòanyo wu."
  
  Edzo kabakaba, eƒe asi nɔ Ben ƒe abɔta eye wòʋuʋu ta na Karin. Komodo kplɔe ɖo kpoo, henɔ eƒe amewo kpɔm nyuie esime wonɔ to yim le axa siwo le axa eveawo gbɔ la gbɔ.
  
  Esi wonɔ zɔzɔm nɔ tetem ɖe doawo ŋu la, Drake de afɔku me be yeaɖe ŋku ɖe eŋu kaba. Nu sue aɖe si le abe agba ene, si ƒe tame wotsɔ kpe xɔasiwo ƒo xlãe la nɔ tsitre ɖe xɔ ɖesiaɖe me. Gake esia ɖeɖe mesɔ gbɔ be wòawɔ kekeli ƒe ɖeɖefia wɔnuku si lé ŋku ɖe ame ŋu alea gbegbe o. Le agba ɖesiaɖe megbe la, wotsɔ kpe xɔasi siwo nye rubi, emerald, safir, daimɔnd kple kpe xɔasi bubu manyaxlẽwo ɖo fli siwo le xɔtunuawo ŋutɔ ƒe gli gbadzɛwo dzi.
  
  Kpluawo ate ŋu axɔ ga geɖe, gake asixɔxɔ gã aɖe nɔ nicheawo ŋutɔ ŋu.
  
  Drake tɔ esi wògogo aɖaka si me wodoa go le. Ya fafɛ aɖe ƒo ɖe edzi tso miame kple ɖusime. Blema nya ɣaɣlawo kple nya ɣaɣla ɣaɣlawo ʋẽna le teƒe bliboa. Tsi nɔ sisim le afi aɖe, tsi sue aɖe koe nɔ sisim, gake esɔ gbɔ be wòana agado siwo me wodzro la ƒe lolome nadzi ɖe edzi.
  
  Drake lé ŋku ɖe amesiame ŋu nyuie. Woɖu mɔ̃a dzi. Etrɔ be yeato aɖaka si me wodoa go le la me.
  
  Eye ame aɖe ƒe gbe do ɣli be: "Dzudzɔ!"
  
  Etsi tsikpe me enumake. Eƒe xɔse ɖe ɣlidodo kple dzɔdzɔmeŋutete si wodzi tso SAS hehexɔxɔ xoxo me dzi xɔ eƒe agbe. Eƒe ɖusifɔ meka ka tsɛa ŋu kura o, gake ne egatu zi ɖeka kpee la, ate ŋu adze booby-mɔ̃a gɔme.
  
  Fifia ya Kovalenko medzo le tudala la gbɔ o. Edrɔ̃ ʋɔnu wòsɔ be ƒuƒoƒo si le megbe nɛ la anɔ kposɔ hem to Greed Hall. Mɔzɔzɔ ƒe ka la kplɔ mí yi M18 Claymore tomenukuƒe aɖe si woɣla, si dzi woŋlɔ ɖo be "Front to the Enemy" la me.
  
  Woɖo ŋgɔgbea ɖe Drake ŋu eye anye ne wotsɔ gakpo ƒe bɔlƒonuwo ƒoe ɖe enu kpe ɖe Ben kple Karin ŋu ne ɖe Komodo medo ɣli tsɔ nuxlɔ̃ame aɖeke o.
  
  Drake dze anyi eye wòtsi mɔ̃a kaba. Etsɔ nya sia yi na Komodo. "Akpe geɖe na wò, xɔlɔ̃. Na esia nanɔ asiwò eye emegbe míatsɔe aƒu gbe ɖe Kovalenko ƒe kposɔ dzi."
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃E
  
  
  Todzizɔzɔ si kplɔe ɖo nɔ kpuie eye wòɖiɖi kabakaba le togbɛa dzi. Ele be Drake kple ame mamlɛawo nazɔ afɔkpodzi, eye woatsɔ woƒe ŋutilã abɔbɔ ɖe megbe be woanɔ tsitrenu. Drake susui be ɣesiaɣi si yeate ŋu adze anyi adze anyi kpekpeɖeŋumanɔmee la, Mawu koe nya dzɔgbevɔ̃e dziŋɔ si le lalam le ete.
  
  Gake le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo ko megbe la, wokpɔ aɖakaʋu aɖe si wonya nyuie. Drake dzra eƒe glow stick la ɖo eye wòtsi tre ɖe mɔnu. Esi eƒe susu nɔ tudalaawo ŋu ta la, eɖe ta kabakaba hedo go.
  
  Egbɔ ya le eɖokui me be: "Oo, bɔlwo." "Ele gbegblẽm ɖe edzi."
  
  Ben gblɔ be: "Mègagblɔe nam o. "Kɔkrit-bɔl gã aɖe nɔ míaƒe ta dzi."
  
  Drake nɔ ekpɔm dũu. "Agbe menye sinima o, Blakey. Mawu, wòe nye ame si ƒe mo wɔ yaa."
  
  Egbɔ ya sesĩe eye wòkplɔ wo yi agado gã etɔ̃lia me. Teƒe wɔnuku si wokpɔ la na wo dometɔ ɖesiaɖe tɔ ɖe woƒe mɔwo dzi. Nuwo ʋu. Ne Ʋufia ate ŋu atia teƒe aɖe le woƒe mɔzɔzɔa me vaseɖe fifia be yeatsɔ aɖo mɔ̃ aɖe la, ke esiae nye ema, Drake susui le aɖabaƒoƒo ʋee aɖewo megbe, mɔnukpɔkpɔ deblibo. Gake, dzɔgbenyuietɔe na ŋutsu nyuiawo la, naneke mele lalam o. Ðewohĩ susu nyui aɖe tae...
  
  Komodo gɔ̃ hã ʋuʋu ŋku le vɔvɔ̃ kple dzimaxɔse ta, gake ete ŋu ƒo nya ʋɛ aɖewo ɖe eme. "Ekema mesusu be dzodzroe."
  
  Kɔdzi kple ɣlidodo koe nye eƒe ŋuɖoɖo.
  
  Mɔ si le wo ŋgɔ la zɔ fli dzɔdzɔe ɖeka dzi yi aɖaka si me woado le la gbɔ. Kplamatsedonuae nye be wotsɔ afɔti kpui siwo dzi wotsɔ kpememewo ɖo kple afɔti kɔkɔ siwo dzi wota nutatawo ɖo la do liƒo na mɔa le axa eveawo. Kpememe ɖesiaɖe kple nutata ɖesiaɖe tsi tre ɖi na gbɔdɔdɔ ƒe dzodzro ƒe nɔnɔme vovovowo, tso esiwo vivina nukutɔe dzi va ɖo esiwo nyɔa ŋu tẽ dzi. Tsɔ kpe ɖe eŋu la, agado me nɔnɔmetatawo yɔ agadoawo ƒe gliwo ƒe sentimeta ɖesiaɖe si li, gake menye nɔnɔmetata gbãtɔ siwo wokpɔna zi geɖe le blema agadowo me o - esiawo nye nɔnɔmetata wɔnukuwo, siwo sɔ kple Gbɔgbɔyɔyɔ alo egbegbe nutala ɖesiaɖe bɔbɔe.
  
  Nyatia wɔ nuku le mɔ bubu nu. Nɔnɔmetataawo ɖe aglotutu gã ɖeka fia, eye wota ŋutsu kple nyɔnu ɖesiaɖe tsitotsito, wowɔa dzodzro ƒe nuvɔ̃ ɖesiaɖe si amegbetɔ nya... kple bubuwo.
  
  Le nusianu me la, enye ƒoƒo wɔnuku aɖe na sidzenuwo, ƒoƒo si yi edzi madzudzɔmadzudzɔe esime nukpɔkpɔ wɔdɔɖeamedzi geɖe wu nɔ dzɔdzɔm tsɔ nɔ amegbetɔ ƒe ŋku kple susu ʋuʋum.
  
  Drake kloe tsɔ atiglinyi ƒe aɖatsi ƒu gbe ɖe exɔlɔ̃ xoxo Wells ta. Ame gbegblẽ xoxo sia anɔ eƒe element me le afisia. Vevietɔ ne May ye ke ɖe eŋu.
  
  May, si nye exɔlɔ̃ tsitsitɔ si le agbe la ŋu bubu kpe ɖe eŋu wòhe eƒe susu ɖa le amamaɖeɖenuwɔnawo ƒe seselelãme ƒe agba si gbɔ eme si ƒo xlãe ŋu. Etrɔ kpɔ ƒuƒoƒoa.
  
  "Nɔviwo. Guys, esia mate ŋu anye nusianu o. Ele be mɔ̃tetre ƒe ɖoɖo aɖe nanɔ afisia. Na wò towo nanɔ ʋuʋu ɖi." Ekɔ akɔta. "Eye mɔ̃wo tae mefia."
  
  Mɔa yi ŋgɔ wu ema. Drake de dzesii azɔ be ŋkuléle ɖe anyigba gɔ̃ hã makpe ɖe ŋuwò o. Xexlẽdzesi siwo me kɔ nyuie la nɔ ʋuʋum le afima hã. Gake ɖikeke mele eme o be esiawo katã nye lã dzĩ aɖe.
  
  Drake gbɔ ya sesĩe eye wòɖe afɔ yi ŋgɔ. Ede dzesii be nugbɔ si kɔ sentimeta ene le mɔa ƒe akpa eveawo abe meta alafa ɖeka ene.
  
  Le ɣeyiɣi ma ke me la, Komodo ƒo nu. "Èkpɔ esia, Drake? Ate ŋu anye be menye naneke o hafi."
  
  "Alo nu bubu ɖesiaɖe." Drake tsɔ afɔ ɖeka da ɖe evelia ŋgɔ nyuie. Ben kplɔe ɖo afɔɖeɖe ɖeka megbe, emegbe asrafo eve aɖewo, eye emegbe Karin, amesi Komodo nɔ ŋku lém ɖe eŋu nyuie. Drake se Komodo gã si ƒe ŋutilã le kpekpem la wònɔ kuku ɖem na Karin le ɣlidodo me le eƒe ame siwo nɔ ŋku lém ɖe nu ŋu ƒe nɔnɔmetata madzemadzewo kple amemabumabu ta, eye wòte alɔgbɔnukoko ɖe to.
  
  Zi alesi eƒe afɔ si wotsɔ kplɔa afɔe la ka anyigba le axa siwo wodo ɖe dzi ƒe gɔmedzedze la, gbeɖiɖi goglo aɖe si nɔ ɖiɖim la yɔ yame. Le eŋgɔ tẽ la, anyigba te ʋuʋu.
  
  "Hello". Eƒe Yorkshiretɔwo ƒe atsyã si keke ta la do le nuteɖeamedziɣiwo. "Milala ŋutsuwo."
  
  Woma mɔa ɖe kpe gbadzɛ gbadza siwo le tsia dzi siwo kplɔ wo nɔewo ɖo me. Vivivi la, agbalẽdzraɖoƒe ɖesiaɖe te ʋuʋu yi axadzi, ale be amesiame si le tsitre ɖe edzi la ate ŋu adze anyi ne meɖe afɔ ɖe esi kplɔe ɖo dzi o. Nusiwo wowɔ ɖe wo nɔewo yome la nɔ blewu vie, gake Drake do susua ɖa be yewoke ɖe nusita Chambers ƒe susuhenuwo dzinɔameƒotɔe ŋu azɔ.
  
  Egblɔ be: "Miɖe afɔ nyuie." "Le eve eve me. Eye nàɖe wò susu ɖa le ɖiƒoƒoa dzi eye nàyi ŋgɔ, "negbe ɖe nèdi be yeate kamedefefe yeye sia si nye "nyrɔ ɖe aʋli me" kpɔ ko hafi."
  
  Ben kpe ɖe eŋu le agbalẽdzraɖoƒe gbãtɔ si nɔ ʋuʋum la dzi. Egblɔ kple hũɖeɖe be: "Esesẽna ŋutɔ be nye susu nanɔ nu ŋu."
  
  Drake gblɔ nɛ be: "Bu Hayden ŋu kpɔ." "Esia akpe ɖe ŋuwò nàto eme."
  
  "Mele Hayden ŋu bum." Ben blu ɖe kpememe si te ɖe eŋu wu ŋu, si nye ta, abɔ kple afɔ etɔ̃ siwo le tsatsam. "Emae nye kuxia."
  
  "Kple nye hã". Drake tsɔ ŋuɖɔɖɔɖo ɖe afɔ ɖe agbalẽdzraɖoƒe evelia si woate ŋu ahe do goe la dzi, eye wònɔ etɔ̃lia kple enelia ƒe ʋuʋu me dzrom xoxo. "Ènyaa, edzɔ dzi nam ŋutɔ be meva zã gaƒoƒo mawo katã tsɔ ƒo Tomb Raider."
  
  Ben tsɔ ɣlidodo ɖo eŋu be: "Nyemesusui kpɔ be mava zu sprite le fefea me mlɔeba o," eye emegbe wòbu May ŋu. Japantɔwo ƒe nyatakakaxɔlawo ƒe akpa gãtɔ tsɔe sɔ kple videofefewɔla aɖe. "Hey Matt, mèsusu be míele drɔ̃e kum ŋutɔŋutɔ o, alo? Eye esia katã nye drɔ̃e?"
  
  Drake nɔ ekpɔm esime exɔlɔ̃a nɔ afɔ ɖem ɖe agbalẽdzraɖoƒe etɔ̃lia dzi nyuie. "Nyemeku drɔ̃e si me kɔ alea kpɔ o." Mehiã be wòaʋuʋu ta na nusiwo ƒo xlãe hafi agblɔ eƒe nyaa o.
  
  Fifia, le wo megbe la, amewo ƒe hatsotso evelia kple etɔ̃lia dze woƒe mɔzɔzɔ sesẽ la gɔme. Drake xlẽ agbalẽdzraɖoƒe blaeve hafi va ɖo eƒe nuwuwu eye dzɔgbenyuietɔe la, eti kpo ɖe anyigba sesẽ dzi. Akpe na Mawu be eƒe dzi si le du dzi la te ŋu ɖiɖi ɖe eme. Elé ŋku ɖe aɖaka si me wodoa go le ŋu aɖabaƒoƒo ɖeka, emegbe esi eƒe dzi dze eme be yewo ɖeɖe yewole la, etrɔ be yealé ŋku ɖe ame mamlɛawo ƒe ŋgɔyiyi ŋu.
  
  Le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi tututu be nàkpɔ Delta ŋutsuawo dometɔ ɖeka wòaɖe ŋku ɖa le dzisasrã si wota nyuie la ŋu-
  
  Eye wòto agbalẽdzraɖoƒe si dzi wònɔ afɔ ɖo ge la ŋu. Edzo le sɛkɛnd ɖeka ƒe akpa ɖeka me, ŋkuɖodzinya ɖeka kolia si ɖo ŋku edzi be enɔ afima kpɔe nye ɣlidodo dziŋɔ si kplɔ eƒe anyidzedze ɖo.
  
  Dɔwɔƒe bliboa tɔ, eye ya ʋuʋu le dzidzi kple vɔvɔ̃ ta. Komodo tsɔ aɖabaƒoƒo ɖeka na wo katã eye emegbe wòtu wo ɖe ŋgɔ. Wo katã wonya alesi woawɔ ato eme. Asrafo si dze anyi la nye bometsila na eɖokui.
  
  Le afisia hã la, eye fifia ya woɖɔ ŋu ɖo wu la, wo katã wodze ʋuʋu gɔme. Drake susui vie be yegate ŋu sea asrafowo ƒe ɣlidodo siwo le gegem ɖe aʋli ma si nuwuwu meli na o me tegbee, gake egbee be enye susumenuwo. Egbugbɔ eƒe susu ɖo amegbetɔwo ŋu le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi be yeakpɔ Komodo gã la wòadze anyi nenema ke.
  
  Ɣeyiɣi ɖeka aɖe si me mɔkpɔkpɔbuɖeame nɔ eƒe abɔwo ʋuʋum, veveseseɖeamenu ƒe ɣlidodo ɖeka si me dziku le le eƒe susu meganɔ nu ŋu dziŋɔ o ta, eye Big Delta ƒe ƒuƒoƒoa ƒe ŋgɔnɔla ƒu du tso agbalẽdzraɖoƒea ƒe go kemɛ dzi. Drake do ɣli, esu te kloe be yeaƒu du akpe ɖe ye ŋu, gake kakaɖedzitɔe nublanuitɔe be yemate ŋu awɔe le ɣeyiɣi aɖe megbe o. Ben do ɣli abe nyɔnuvi ene- .
  
  Gake esia le alea elabena ɖeko Karin ƒu akpakpa ɖe amegã la ta!
  
  Karin Blake mehe ɖe megbe o, dzo le Delta-ha bliboa si xɔ hehe nyuie la me be yeakpɔe wòadzo eye wòƒu du kple ta ɖe Komodo gbɔ. Enɔ eŋgɔ, eyata ele be eƒe ŋusẽ nakpe ɖe eŋu wòagatsɔe aƒu gbe ɖe kɔkrit gbadzɛa dzi hafi. Gake Komodo nye ame gã aɖe, eye wòlolo, eye Karin ƒe titri si me wòtso tẽe la meʋãe kura o.
  
  Gake eka asi eŋu vie. Eye ema sɔ gbɔ be wòakpe ɖe eŋu. Komodo te ŋu trɔ, elabena Karin na sɛkɛnd eve bubu be wòaxɔ yaƒoƒo, eye wòtsɔ asibidɛ siwo le abe nu gbegblẽ ene lé kɔkrit la ƒe go kemɛ. Elé ɖe eŋu, mɔkpɔkpɔ bu ɖee, mete ŋu he eɖokui ɖe dzi o.
  
  Eye agbalẽdzraɖoƒe si le ʋuʋum la nɔ ʋuʋum blewuu vevesesetɔe ɖo ta eƒe miame, eye le ema megbe la, ebu, eye wòkplɔ Delta-ha la ƒe ŋgɔnɔla ɖe asi.
  
  Karin lé Komodo ƒe miasibidɛ sesĩe. Mlɔeba la, eƒe ƒuƒoƒoa me tɔ bubuawo wɔ nu ɖe eŋu eye wolé eƒe alɔ evelia. Wotsɔ agbagbadzedze geɖe hee yi dzi hele kpe gbadzɛa dzi esime wòbu ɖe mɔ ɣaɣla aɖe me teti.
  
  Komodo ʋuʋu ta le kɔkrit si me ke le la ŋu. Egblɔ be: "Karin. "Nyemagakpɔ nyɔnu bubu akpɔ gbeɖe o."
  
  Sukuvi tsãtɔ si ƒe mo biã si nye nunyala si dzudzɔ sukudede la ko alɔgbɔnu. "Mi ŋutsuwo, kple miaƒe ŋku siwo le tsaglãla tsam la, miasrɔ̃ nu gbeɖe o."
  
  Eye to Drake ƒe ŋudzedzekpɔkpɔ me la, eva kpɔe be "dzomavɔ" ƒe dzidzenu etɔ̃lia sia, xɔ sia si woyɔna be dzodzro vɔ̃wo, menye naneke wu ŋutsu si ƒe ŋku le tsaglãla tsam ƒe fukpekpe mavɔ ƒe nɔnɔmetata o. Nya ƒaƒãwo é ku ɖe nusi ne ŋutsu aɖe bɔbɔ nɔ cafe me & # 233; kple srɔ̃a alo ahiãvi, eye afɔ dzeani bubu aɖewo zɔ to afima - kakaɖedzitɔe kloe la, akpɔe.
  
  Negbe be le anyigba le afisia ko la, ne ɖe wòlé ŋku ɖe eŋu la, anye ne eku.
  
  Drake de ŋugble le eŋu be kuxi aɖeke manɔ nyɔnu aɖewo ŋu le ema ŋu o. Eye susu nyui aɖe hã tae. Gake Karin xɔ na Komodo, eye fifia atsu kple asi la sɔ. Exɔ aɖabaƒoƒo atɔ̃ bubu ƒe lala dzimaɖitsitsi, gake mlɔeba la, ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo to agbalẽdzraɖoƒe siwo le ʋuʋum la me.
  
  Wo katã wogbɔ ɖe eme vie. Ŋutsu ɖesiaɖe si le dɔwɔƒea se le eɖokui me be enye yewoƒe dɔ be yewoaklɔ Karin ƒe asi ahaɖe yewoƒe ŋudzedzekpɔkpɔ ɖe eƒe kalẽwɔwɔ ŋu afia. Ben gɔ̃ hã.
  
  Emegbe tu aɖe ɖi. Delta-srafowo dometɔ ɖeka dze klo, eye wòlé eƒe dɔgbo ɖe asi. Kasia wodze wo dzi. Ʋufia la ƒe ame wuieve afã do go tso aɖakaʋua me, eye wolé woƒe aʋawɔnuwo ɖe asi le dzadzraɖoɖi. Tuwo nɔ ɖiɖim le yame.
  
  Esi Drake kple eƒe dɔwɔlawo dze klo xoxo la, wodze anyi ɖe ʋua me, eye wolé woƒe aʋawɔnuwo. Ŋutsu si woƒo la tsi klo dzi eye wògaxɔ tu ene bubuwo ɖe akɔta kple ta. Le sɛkɛnd eve teti me la, eku, ame bubu si ŋu Ʋufia la ƒe nya la gblẽ nu le.
  
  Drake fɔ eƒe amedzidzetu si nye M16 si wòdo la eye wòda tu. Le eƒe ɖusime la, lifi, si nye alabastro kakɛ siwo kaka ɖe yame, yɔ kpememeawo dometɔ ɖeka. Drake tsɔ dadi ƒoe.
  
  Tu bubu aɖe hã ƒu kplakplakpla to eƒe ta ŋu.
  
  Ƒuƒoƒoa katã nɔ anyi kpoo, woƒe dzi dze eme, eye wote ŋu tsɔ woƒe tuwo ɖo anyigba nyuie. Esi woda tu la, enye amewuwu, tu gbogbo aɖewo ƒo Kovalenko ƒe ŋutsu siwo nɔ sisim la eye wozi wo dzi woɖu ɣe abe fefewɔvi siwo ʋu ɖi ene. Ŋutsu aɖe tsɔ bulldozer to eme, nukutɔe la, nuvevi aɖeke mewɔe o, vaseɖe esime wòdo go Matt Drake.
  
  SAS ŋutsu si nɔ anyi tsã la va dze edzi ŋkume kple ŋkume, eye wòƒo ta sesĩe eye wòƒo hɛ kabakaba ɖe eƒe akɔta. Kovalenko ƒe ame mamlɛtɔ ƒu du yi teƒe si ame vɔ̃ɖiwo katã wu enu le.
  
  Dzomavᴐ.
  
  Drake wɔ dzesi na wo be woato eme, eye wòtsɔ ŋkubiãnya kpɔ Delta-ha la me tɔ si dze anyi la. Woafɔ eƒe kukua le tɔtrɔgbɔ me.
  
  "Anye be míele ame manyanu aɖe lém."
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃E
  
  
  Hayden va dze ŋgɔ Ed Boudreaux eye xexeame ʋuʋu.
  
  Boudreau gbugbɔ gblɔ nya siwo wògblɔ nɛ zi ɖeka va yi be: "Edzɔ dzi nam be mawu wò." "Ake".
  
  "Èdo kpo nu zi mamlɛtɔ, susuŋutinunyala. Àgado kpo nu ake."
  
  Boudreau tsɔ ŋku ɖe eƒe afɔ ŋu. "Aleke wò akɔta le?" - Mebiae be.
  
  "Enyo wu". Hayden tsi tre ɖe afɔkpodzi dzi henɔ lalam be dzikedzo nadze ye dzi. Edze agbagba be yeafia mɔ Amerikatɔ la ale be eƒe kposɔ nate ɖe nudzraɖoƒea ƒe gli ŋu, gake edze aye akpa na ema.
  
  "Ʋu nènye." Boudreaux wɔ eƒe hɛa ƒoƒo ƒe kpɔɖeŋu. "Evivi ŋutɔ. Mesusu be vinyea di geɖe wu."
  
  Hayden ƒo nu kple ɣli be: "To vovo na nɔviwònyɔnu." "Le nyateƒe me la, megate ŋu xɔe o."
  
  Boudreau ƒu du yi egbɔ. Hayden kpɔ mɔ na esia eye wòsi le enu nyuie, eye wòna eƒe akplɔa de eƒe ŋgonu ƒe ƒoƒo me. Egblɔ be: "Ʋu gbãtɔ."
  
  "Ŋgɔdonya". Boudreau tsɔ aɖuɖɔ ƒoe eye wògbugbɔ ɖe megbe, emegbe eƒoe kple ƒoƒo kpui geɖe. Hayden xe mɔ na wo katã eye wòwu enu kple asibidɛ ƒoƒo ɖe ŋɔti me. Boudreau ʋuʋu, eye aɖatsi nɔ gegem le mo nɛ.
  
  Enumake Hayden wɔ eŋudɔ, eye wòtsɔ eƒe hɛ ƒoe. Etsɔ Boudreaux bla gli la, emegbe egbugbɔ ɖe megbe zi ɖeka-
  
  Boudreau tsɔ aɖuɖɔ ƒoe.
  
  Hayden tsɔ dadi ƒo hɛa ɖe eƒe ata me. Ehe eɖokui ɖa esi wònɔ ɣli dom, eye mete ŋu xe mɔ na ayedzedze ƒe alɔgbɔnukoko si nɔ dzedzem le eƒe ŋkume o.
  
  "Ète ŋu senɛ le eɖokui me, kposɔ?"
  
  "Amegãxi!" Boudreaux ƒe tagbɔ gblẽ. Gake esia nye aʋawɔla, tamebula, aʋawɔla bibi ƒe tagbɔsesẽ. Eƒoe ɖe megbe kple ƒoƒo ɖesiaɖe, etsɔa tagbɔsesẽ ƒe afɔkuwo dea eme gake ŋusẽ kple duƒuƒu si sɔ ko léna ɖe asi be wòana wòabu nudede nyaa me ŋu zi eve. Eye fifia esi wogbugbɔ ɖe megbe la, wodo go aʋawɔlawo ƒe ƒuƒoƒo bubuwo, eye Hayden megate ŋu da sɔ o.
  
  Edze anyi esime wònɔ ŋutsu si dze anyi la ƒe klo dzi liam, emli hetsi tre, eye wòdzra hɛ ɖo.
  
  Boudreau ƒo ɖe ameha la dome, alɔgbɔnukoko si nɔ mo nɛ la trɔ zu alɔgbɔnukoko esi wònɔ eya ŋutɔ ƒe ʋu ɖɔm kpɔ henɔ hɛa ʋuʋum.
  
  Edo ɣli le toɣliɖeɖea ta be: "Míakpɔ mi ɖa." "Menya afisi nèle, Aƒenɔ Jay."
  
  Hayden tsɔ Ʋufiaa ƒe amewo dometɔ ɖeka ƒu gbe le mɔa dzi, eye wògbã ŋutsua ƒe afɔ abe alɔ ene esime wònɔ mɔa ʋum na Boudreau. Ekpɔ Mai, amesi ɖikeke mele eme o be enye fefewɔla si trɔa fefe le aʋa sia me la, wònɔ avu wɔm kple ŋutsu siwo tsɔ aʋawɔnu ɖaɖɛwo aʋawɔnuwo manɔmee, aʋaa gogo akpa be woada tu eye wògblẽ wo ɖi woƒo ƒu ɖe eƒe afɔ nu. Hayden nɔ ame kukuwo kple kuku siwo nɔ ʋuʋum ƒo xlãe la kpɔm dũu.
  
  Ede dzesii be Boudreau gɔ̃ hã nɔ nɔnɔmea ŋu bum ake esi wòdze Hayden ƒe ŋkume eye wòkpɔ Japantɔ dɔwɔla si ŋu nya wogblɔna le xotutuwo me la wònɔ dɔ wɔm.
  
  May nɔ ŋku lém ɖe Hayden ŋu dũu. "Le megbewò tututu."
  
  Hayden tsɔ aɖuɖɔ ƒo Boudreau.
  
  Ʋu Fia la ƒe susuŋutinunyala vevitɔ dzo abe Hawaii-mongoose aɖe le afɔ tum ɖe eƒe afɔkpodzi ene. Hayden kple May nɔ wo yome tim. Esi Mai nɔ to yim la, eƒo Kovalenko ƒe ame bubu vevie, si wɔe be wòɖe asrafo bubu ƒe agbe.
  
  Le nudzraɖoƒea godo la, agble si le ʋuʋu ɖi, yameʋudzeƒe aɖe si me helikɔpta le, kple melidzeƒe gbadza aɖe si me wotɔ tɔdziʋu geɖe le la nɔ anyi. Boudreau ƒu du to helikɔpta la ŋu, eye wòɖo ta tɔdziʋu gã si zɔna kabakaba la gbɔ, eye megbã afɔ gɔ̃ hã esi wòti kpo ge ɖe eme, henɔ gegem to yame o. Hafi Hayden nato helikɔpta la ŋu la, tɔdziʋu gã la ƒu gbe xoxo eye wòdze ŋgɔ sentimeta.
  
  May te blewu. "Baja ye nye esia. Kabakaba ŋutɔ, eye ŋutsu etɔ̃ le lalam le eme xoxo. Ne wotsɔ tɔdziʋu bubuwo sɔ kple wo la, edzena abe ɖe wofa tu ene." Eƒe ŋkuwo nɔ helikɔpta la kpɔm dũu. "Azɔ esiae nye nusi míehiã."
  
  Hayden ƒu du esime tu la nɔ ƒoƒom to wo ŋu, eye ƒã hafi wòde dzesii. "Àte ŋu aɖu edzia?"
  
  Mai bia nyae be, "Ðe nèle nya ma biam nyateƒea?" kpɔ hafi nàɖe afɔ ɖe skid la dzi eye nàti kpo age ɖe eme Hafi Hayden naɖo afima la, Mai dze rotor gã la gɔme xoxo, eye Boudreaux ƒe tɔdziʋua ƒu du to tɔsisia me kple gbeɖiɖi sesẽ aɖe.
  
  Mai gblɔ kpoo be: "Xɔse nanɔ asiwò," eye wòɖe dzigbɔɖi si wonya nɛ le xotutu me esime Hayden nɔ eƒe aɖuwo ƒom le dziɖeleameƒo ta la fia. Le aɖabaƒoƒo ɖeka megbe la, ʋua sɔ gbe be yeadzo. May na ƒuƒoƒoa nyo ɖe edzi. Sled la dzo le anyigba. Tu la ƒo sɔti aɖe si te ɖe Hayden ƒe ta ŋu.
  
  Ehe ɖe megbe, emegbe etrɔ kpɔ Ʋufia la ƒe ame mamlɛtɔ wòdze dzo te. Hawaii Asrafoha Tɔxɛa ƒe asrafowo dometɔ ɖeka tsɔ asibidɛ ɖe dzi esime helikɔpta la dze ɖiɖi kple tɔtrɔ gɔme, henɔ dzadzram ɖo be yeati tɔdziʋua yome. Hayden ʋuʋu asi ɖe megbe.
  
  Ŋkeke bubu si nye tagbɔsesẽ le eƒe agbe me ko.
  
  Gake egakpɔtɔ nɔ afisia. Egale agbe kokoko. Jay ƒe nyagbɔgblɔ xoxoa gadze ɖe eƒe ta me ake. Tsi agbe ŋkeke bubu. Ðeko wònɔ agbe.Le ɣeyiɣi siawo tɔgbe me gɔ̃ hã la, esusua fofoa vevie.
  
  Le aɖabaƒoƒo ɖeka megbe la, helikɔpta la ʋuʋu eye wòƒu du nɔ eyome tim vevie. Hayden ƒe ƒodo gakpɔtɔ nɔ asaɖaa ƒe teƒe aɖe, eye wòlé ʋuƒoa vaseɖe esime eƒe abɔta nɔ veve sem. Mai meto ƒoƒo ɖeka pɛ hã me o.
  
  "Yi edzi nàdo wò pantalon."
  
  Hayden dze agbagba be yeaɖe yeƒe susu ɖa le sɔdola si tɔtɔa ame ŋu to eƒe aʋawɔnua ƒe nɔnɔme me dzodzro me. Eƒe hɛa trɔ yi eƒe nulénu gbɔ. Eƒe tu ɖeka kolia si susɔe nye Glock si wozãna ɖaa tsɔ wu Caspian si wòlɔ̃na nyitsɔ laa. Gake nukae nye ema, tu nye tu, alo?
  
  Mai dzo yi anyime ale gbegbe be atike si wotsɔ ƒua gbe la va dze yaƒoƒo ƒe ahuhɔ̃ea dzi. Tɔdziʋu gã ɣi aɖe nɔ zɔzɔm to tɔsisi gbadza si le ŋgɔ la dzi. Hayden kpɔ nɔnɔmetatawo nɔ tsitre ɖe megbe nɛ, nɔ wo kpɔm wonɔ tetem ɖe eŋu. Ðikeke mele eme o be aʋawɔnuwo nɔ wo si.
  
  Mai bɔbɔ ta eye emegbe wòtsɔ ŋkubiãnyawo kpɔ Hayden. "Dzideƒo Kple Ŋutikɔkɔe."
  
  Hayden ʋuʋu ta. "Be woawu enu".
  
  May ƒo ƒuƒoƒoa, si na helikɔpta la ge ɖe tsi me dzikutɔe, le mɔ si dzi wodze wo nɔewo ɖo dzi yi Bayeux ɣia gbɔ. Abe alesi wokpɔ mɔe ene la, ame siwo nɔ tsitre ɖe axawo dzi la trɔ ɖe megbe le dzidziƒoame ta. Hayden bɔbɔ to fesre nu heda tu. Tu la yi didiƒe ʋĩ mɔkpɔkpɔ aɖeke manɔmee.
  
  Mai tsɔ M9 si le ƒuƒlu afã la nɛ. "Na woaxlẽ."
  
  Hayden gada tu ake. Boudreau ƒe amewo dometɔ ɖeka da tu ɖe megbe, eye tu la nɔ dzodzom tso helikɔpta la ƒe xɔme. Mai wɔ zigzag ƒo xlã ƒuƒoƒoa, si na Hayden ƒe ta gbã ɖe kpeɖeŋutɔti aɖe ŋu. Emegbe Mai gaƒu du ake, dzikutɔe, eye metsɔ akpa enelia aɖeke na o. Hayden kɔ eƒe Glock me eye wòkpɔ Boudreau ƒe amewo dometɔ ɖeka wòyi ƒua dzi le ʋu si wotsɔ ƒu gbe me.
  
  Emegbe tu bubu gaƒo helikɔpta la, eye ame bubuwo hã kplɔe ɖo. Ʋu gã aɖe tsi tre ɖi na taɖodzinu gã aɖe. Hayden kpɔ Boudreau le tɔdziʋua ƒe tasiaɖamfɔ dzi, elé hɛ ɖe aɖuwo me sesĩe, eye wòtsɔ tu sue aɖe da tu wo.
  
  May ƒe ɣlidodoa nye nya si gbɔ eme esi dzudzɔ yibɔ nɔ dodom tso helikɔpta la me zi ɖeka eye mɔ̃a ƒe ɖiɖi trɔ zi ɖeka tso ɣlidodo dzi va zu ɣlidodo. Mɔfiame manɔmee la, helikɔpta la te ʋuʋu kple ʋuʋu.
  
  May ƒe ŋku ʋuʋu ɖe Hayden ŋu.
  
  Hayden lala vaseɖe esime wova ɖo Boudreau ƒe tɔdziʋua tame eye wòʋu eƒe ʋɔtru esime helikɔpta la nɔ ɖiɖim.
  
  Elé ŋku ɖe Boudreaux ƒe ŋku ɣiawo ŋutɔ me, gblɔ be, "Screw this," eye wòti kpo do go le helikɔpta si nɔ gegem la me.
  
  
  TA BLETƆ̃ VATƆ̃
  
  
  Hayden ƒe anyidzedze faa menɔ anyi didi o. Boudreaux ƒe tɔdziʋua medidi tso afima gbɔ o, gake le mɔa dzi la, eƒo ŋutsua ŋkubiãtɔe hafi dze anyi ɖe ʋua ƒe akpa si woɖoe ɖo. Ya do tso eƒe ŋutilã me kple toɣliɖeɖe. Abi xoxo si le eƒe ata ŋu la nɔ veve sem. Ekpɔ ɣletiviwo.
  
  Helikɔpta la ɖiɖi yi tɔsisi si nɔ zɔzɔm kabakaba la me abe afɔ blaetɔ̃ ene le miame, eƒe ku ƒe gbeɖiɖi si na tome gbã la nyrɔ susu siwo katã wɔ ɖeka eye wòɖo ƒutsotsoe gã aɖe ɖe tɔdziʋua ƒe ŋgɔgbe.
  
  Ƒutsotsoe si ŋu ŋusẽ le ale gbegbe be wòatrɔ tɔdziʋua ƒe zɔzɔme ŋutɔŋutɔ.
  
  Tɔdziʋua ƒe duƒuƒu bu, si na amesiame dzo yi ŋgɔ, eye wòdze ŋkɔwo ŋɔŋlɔ gɔme. Emegbe le eƒe ŋgɔyiyi ƒe nuwuwu la, etrɔ eye wòɖiɖi ƒodo ɖe dzi le tsi ɣia me.
  
  Hayden lée ɖe asi esime tɔdziʋua nɔ ʋuʋum. Esi wònɔ tsia te yim la, eƒo afɔkpodzi sesĩe, eye wòɖo taɖodzinu ɖe anyi tẽ, eye emegbe wòƒo afɔkpodzi ɖo ta ƒuta si te ɖe eŋu wu. Tsi fafɛa na ta ɖui, gake ena eƒe abɔ kple afɔ siwo nɔ veve sem la fa vie. Alesi ƒutsotsoeawo nɔ du dzii la na wòkpɔ alesi gbegbe ɖeɖi te eŋui.
  
  Esi wòdo go la, ekpɔe be yemedidi tso ƒuta gbɔ o, ke boŋ ye kple Ed Boudreau ŋkume kple ŋkume. Egalé hɛa ɖe eƒe aɖuwo dome eye wònɔ ɣli dom esi wòkpɔe.
  
  Le megbe nɛ la, helikɔpta si nɔ dzudzɔ tum la ƒe gbagbãƒewo te nyɔnyrɔ ɖe tɔsisia me. Hayden kpɔ May wònɔ Boudreau ƒe ame eve susɔeawo yome tim ɖo ta ƒuta si me ʋuʋudedi le la gbɔ. Esi wònya be yematsi agbe le avuwɔwɔ le tsia dzi me o ta la, eƒu du to aɖaʋatɔa ŋu eye metɔ o vaseɖe esime wòva dze ƒuta. Anyigbaʋuʋu ɣiwo kaka ƒo xlãe.
  
  Gbeɖiɖi sesẽ aɖe nɔ eƒe axadzi. Boudreaux, si gbɔgbɔtsixe tsi ƒo. "Tᴐ. Fucking. Si." Enɔ gbɔgbɔm sesĩe.
  
  Hayden lée hetsɔ ɖiƒoƒo aɖe ƒu gbe ɖe mo nɛ eye wòlia gadzraɖoƒea be: "Èxɔe." Anyigbaʋuʋua lé ɖe eŋu eye wòdze agbagba be yeahee ayi anyime. Nusi wòle be wòanye ʋuʋu bɔbɔe ɖe anyigba ƒuƒui dzi hafi na wòkɔ afɔ eve alo etɔ̃ pɛ ko tso tɔsisia ƒe liƒo dzi.
  
  Etrɔ hetsɔ eƒe afɔkpodzi ƒoɖi la ƒo Boudreaux ƒe mo. Ekpɔ hɛ si wòlé ɖe eƒe aɖuwo dome la wòtso ɖe eƒe ŋgonu goglo, si na wòko alɔgbɔnu wòkeke wu Joker tɔ. Etsɔ ɣlidodo kple ʋu kple ʋuʋudedi si ƒo ɖe eƒe ƒodo la ƒo ɖe eƒe afɔwo dzi, eye wòzã eƒe alidziblanu abe mɔnu si dzi wòato ahe eɖokui ɖe eƒe ŋutilã dzi ene. Hayden ƒo eƒe ta si womekpɔ ta na o, gake eƒe ƒoƒoa mekpɔ ŋusẽ boo aɖeke ɖe edzi o.
  
  Emegbe eɖo ŋku eƒe hɛa dzi.
  
  Etsɔ eƒe asi evelia do asi ɖe eɖokui te, nɔ tutum, nɔ tetem ɖe eŋu, nɔ eƒe ŋutilã kɔm sentimeta ɖeka esime ɖia nɔ ʋuʋum henɔ agbagba dzem be yealée.
  
  Eƒe asibidɛwo ƒo xlã asiléƒea. Boudreaux vuvu eƒe pantalon kloe esi wògaʋuʋu zi ɖeka, eye wòtɔ ɖe eƒe akɔta tututu, kasia eƒe ta kple nuyiwo te ɖe eƒe to ŋu tututu.
  
  "Nice fucking dze agbagba." Ese le eɖokui me be ʋu nɔ dodom tso eƒe mo ɖe yeƒe ŋgonu. "Àse le ɖokuiwò me. Edzɔna nyuie eye wòdzɔna blewu."
  
  Etsɔ eƒe kpekpeme bliboa da eƒe ŋutilã bliboa dzi, eye wòtue ɖe anyigbaʋuʋua me yi ŋgɔe. Etsɔ asi ɖeka ɖi eƒe mo ɖe ʋuʋudedi la me, eye wòdzudzɔ gbɔgbɔ. Hayden ʋli vevie, nɔ afɔ ƒom henɔ ʋuʋum alesi wòate ŋui. Ɣesiaɣi si wòfɔ mo dzi, eye anyigbaʋuʋu si léna ɖe nu ŋu tsyɔ mo dzi la, ekpɔa May le eŋgɔ, eye eya ɖeka nɔa avu wɔm kple Boudreau ƒe kpeɖeŋutɔ eve.
  
  Ðeka dze anyi le sɛkɛnd etɔ̃ siwo wotsɔ lé Hayden ƒe mo me. Ame kemɛa trɔ ɖe megbe, si na vevesesea didi ɖe edzi. Kaka Hayden ƒe mo nado ɖe yame zi enelia la, May ƒoe ɖe dzogoe dzi mlɔeba eye wòsusɔ vie wòagbã eƒe akɔta le ati aɖe si ge la dzi.
  
  Hayden ƒe ŋusẽ si susɔ la vɔ kloe.
  
  Boudreau ƒe hɛa to ŋutigbalẽ si ƒo xlã eƒe akɔta etɔ̃lia. Esi wotsɔ akplɔa ƒo blewu eye wodzidzee wòse veve ta la, edze egɔme nɔ gegem ɖe eme goglo wu. Hayden nyi heƒo afɔkpodzi, gake mete ŋu tsɔ eƒe amedzidzela la ƒu gbe o.
  
  "Afi aɖeke meli woayi o." Boudreaux ƒe ɣlidodo vɔ̃ɖi la dze eƒe ta dzi.
  
  Eye eƒe nya sɔ, kasia Hayden kpɔe dze sii. Ele be wòadzudzɔ avuwɔwɔ eye wòana wòadzɔ. Ðeko mlɔ afima. Na ɣeyiɣi ɖokuiwò- .
  
  Akplɔa nyrɔ ɖe goglo wu, eye gakpoa nɔ ƒu ƒom. Boudreaux ƒe nukokoe nye Nuŋela Vɔ̃ɖi la ƒe yɔyɔ, gbɔgbɔ vɔ̃ aɖe ƒe yɔyɔ si nɔ fewu ɖum le eŋu.
  
  Hɛ si le eƒe ŋutilã te la do faa kple gbeɖiɖi sesẽ aɖe si nɔ ƒoƒom. Le ʋuʋu ɖeka me la, etrɔ yi si le esi eye wòtsɔe ƒo sesĩe le megbe le Boudreaux ƒe akɔta.
  
  Psycho la ʋuʋu ɖe megbe henɔ ɣli dom, hɛa ƒe asiléƒea do le eƒe akɔta. Ɣemaɣi gɔ̃ hã la, Hayden mete ŋu ʋãna o. Womiãe ɖe anyigbaʋuʋua me goglo akpa, wonɔ eƒe ŋutilã bliboa hem yi anyime. Mete ŋu ʋuʋu eƒe asi kemɛa gɔ̃ hã o.
  
  Boudreau ƒo nu kple hũɖeɖe eye wòmiã. Emegbe ese le eɖokui me be wole hɛ gã aɖe ɖem do goe. Aleae wònɔ ɣemaɣi. Awui fifia. Woƒoe sesĩe zi ɖeka ɖe eƒe kɔ alo akɔta ƒe megbe. Boudreau ƒoe.
  
  Hayden ʋu ŋku gã aɖe, eye wòɖoe kplikpaa be yeakpɔ ɣe ƒe keklẽ zi mamlɛtɔ. Ben ŋue eƒe susu nɔ, eye wòsusu be: Ʋɔnudrɔ̃m le alesi menɔ agbee nu, ke menye le alesi meku nu o.
  
  Ake.
  
  Emegbe esi Mai Kitano lolo eye wòdzi ŋɔ abe dzata si le dzo dam ene la, eƒu du ge ɖe eme. Esi wòdidi tso Hayden gbɔ abe afɔ etɔ̃ ene la, etutu tso anyigba, eye wòtsɔ ŋusẽ ƒe ounce ɖesiaɖe de afɔkpodzi si dzona me. Le sɛkɛnd ɖeka megbe la, ŋusẽ mawo katã gbã Boudreaux ƒe akɔta ƒe akpa si le etame, si na ƒuwo kple ŋutinuwo gbã, si na aɖu siwo vuvu kple ʋu si wotsɔ ƒu gbe ɖe akasa nu.
  
  Wokɔ kpekpeme la le Hayden ƒe akɔta.
  
  Ame aɖe kɔe tso anyigbaʋuʋua me eye wòdze abe ɖe wònɔ bɔbɔe ene. Ame aɖe kɔe, tsɔe mlɔ ƒuta si gbewo le la dzi nyuie eye wòbɔbɔ ɖe edzi.
  
  Ame aɖee nye Mai Kitano. Egblɔ bɔbɔe be: "Ði ɖe eme." "Eku." Míeɖu dzi".
  
  Hayden mete ŋu ʋãna alo ƒoa nu o. Ðeko wòlé ŋku ɖe dziŋgɔli blɔ, ati siwo le ʋuʋum, kple May ƒe mo si nɔ alɔgbɔnu kom la ŋu.
  
  Eye le ɣeyiɣi aɖe megbe la, egblɔ be, "Ðo ŋku edzi nam be nyemado dziku na wò gbeɖe o. Nyateƒee, ne menye wòe nye nyuitɔ kekeake si nɔ anyi kpɔ o la, nye..." Eƒe susuwo gakpɔtɔ nɔ Ben ŋu akpa gãtɔ, eyata eva gblɔ nya si wòate ŋu agblɔ mlɔeba. "Maɖe nye kposɔ afia le Asda."
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃A
  
  
  Ʋu Fia la ƒo eƒe amewo ɖe woƒe seɖoƒe keŋkeŋ.
  
  Nyateƒe si wònye be wo yometilawo tu dometsotsoa kloe la do dziku nɛ ŋutɔ. Ame geɖe akpae nɔ eƒe blewu. Enye woƒe mɔfiala si ƒe susu le kpuie, si nɔa nu tsɛwo ŋu tsam ne woate ŋu anɔ ŋgɔyiyi wɔm. Ame agbɔsɔsɔme si ku henɔ fetu sia dim la meɖe fu o. Ʋu Fia la bia woƒe vɔsa eye wònɔ mɔ kpɔm na wo. Ekpɔ mɔ be wo katã woamlɔ anyi aku ɖe ye ta. Woakpɔ woƒe ƒomewo dzi. Alo ne mede ɖeke o la, womawɔ funyafunya wo o.
  
  Nusianu nye fetu.
  
  Eƒe mɔfiala, ŋutsu aɖe si ŋkɔe nye Thomas, ƒo nu kple nya aɖe tso esia ŋu be enye dzidzenu si bometsila bubu aɖe si ŋkɔe nye Hawksworth yɔ be ŋuʋaʋã. Enye xɔ enelia, Ʋu Fia la nɔ dzodzom le dziku ta. Enelia koe. Xotutu si wozãna ɖaa la ƒo nu tso dzomavɔ ƒe dzidzenu adre ŋu. Ðe ate ŋu adzɔ be etɔ̃ bubuwo gali le esia megbe nyateƒea?
  
  Eye aleke Hawksworth wɔ nya? Agbalẽŋlɔla kple Nuɖala la trɔ hesi dzo, woƒe bɔlwo dzi ɖe kpɔtɔ va ɖo atikutsetse ƒe lolome esi wokpɔ mɔ̃memi ƒe ɖoɖoa le dzidzenu atɔ̃lia megbe. Dmitry Kovalenko, esusu be, le nyateƒe me la, yemawɔe o.
  
  "Nukae nèle lalam?" - eƒo nu kple ɣli ɖe Toma ŋu. "Míaʋu. Fifia."
  
  Thomas dze egɔme gblɔ be: "Nyemekpɔ mɔ̃a ƒe ɖoɖoa dze sii tututu o, aƒetɔ."
  
  "Ya dzomavɔ me kple mɔ̃tetre ƒe ɖoɖoa. Midɔ amewo ɖe eme. Woakpɔe kabakaba wu." Fia Ʋuʋudedi la tsɔ modzakaɖeɖe ƒo eƒe nuyiwo esi wònɔ nu srɔ̃m tso xɔa me.
  
  To vovo na etɔ̃ siwo do ŋgɔ la, xɔ sia ɖiɖi va ɖo titina si me goglo o si dze abe ɖe wokpae ɖe agakpea ŋutɔ me ene. Ga gbadzɛ geɖe siwo wotsɔ léa nu ɖe te la do go tso anyigba sesẽa dzi, abe atrakpuiwo ene kloe. Esi míenɔ ŋgɔ yim la, xɔa ƒe gliwo va nɔ xaxam vaseɖe esime, le ta la megbe la, wogadze kekem gɔme ake.
  
  Edze abe ta la nye "choke point" ene.
  
  Ŋuʋaʋã?Fia si ʋu ʋu la bu eŋu. Aleke nuvɔ̃ sia tɔgbe trɔ yi agbe ŋutɔŋutɔ me, yi tsiẽƒe sia si me menye ɖeko vɔvɔliwo ate ŋu akpɔ tawò ko o, ke woate ŋu awu wò hã? Enɔ ekpɔm esime Thomas nɔ se dem be woayi ŋgɔ. Gbã la, nusianu yi edzi nyuie. Ʋufia la trɔ ŋku ɖe afisi wotso ŋu esi wòse tudada ƒe ɖiɖi siwo nɔ didiƒe ʋĩ. Drake kple eƒe aʋakɔ sue la nanye fiƒode. Ne enya do le afisia ko la, eya ŋutɔ akpɔ egbɔ be hlɔ̃biabia ʋukɔkɔɖi la ɖo eƒe taɖodzinu vɔ̃ɖi la gbɔ.
  
  Tudadaa gagbɔ agbee. "Ɖe zᴐ!" - edo ɣli, le ɣeyiɣi si tututu me kplɔla la ɖo afɔ nyaƒoɖeamenu ɣaɣla aɖe dzi. Gbeɖiɖi aɖe ɖi abe kpe si le gegem ene, ya ƒo sesĩe, eye kasia kplɔla la ƒe ta va dze kpea dzi hafi ƒo ɖe togbɛ si dzi ʋuʋudedi le la dzi abe bɔlƒoƒo ene. Ame kuku si ta ta mele o la mu dze anyi ɖe ʋu gbogbo aɖe me.
  
  Fia Ʋuʋudedi la gɔ̃ hã nɔ ŋku lém ɖe eŋu. Gake vɔvɔ̃ aɖeke menɔ esi o. Ðeko wòdi be yeakpɔ nusi na yeƒe ŋgɔnɔla xɔ abi alea. Thomas do ɣli le egbɔ. Ʋufia la ƒoe ɖe ŋgɔ, eye wòdze eƒe afɔtoƒewo yome, eye ŋutsua ƒe vɔvɔ̃ do dzidzɔ nɛ ŋutɔ. Mlɔeba, le ŋutilã si nɔ ʋuʋum la xa la, etɔ.
  
  Esi ame siwo vɔvɔ̃ ɖo ƒo xlã Fia Ʋuʋudedi la, esrɔ̃ nu tso blema mɔ̃a ŋu. Wokeke ka si le tsɛ abe lãgbalẽŋudɔwɔnu ene ɖe ta ƒe kɔkɔme le gakpo eve siwo anya tsɔ mɔ̃ aɖe si wotsɔ léa nu ɖe te la dome. Esi eƒe amea he akplɔa la, atikpoawo ɖe asi eye ka la trɔ kpli wo, eye wòtso eƒe amea ƒe ta le kɔ gbɔ.
  
  Si nya nu. Esusu be enye mɔxenu wɔnuku aɖe, eye wòbia eɖokui be ɖe yeate ŋu azã mɔ̃ ma tɔgbe le subɔviwo ƒe nɔƒe siwo le yeƒe aƒe yeyea me hã.
  
  "Nukae nèle lalam?" edo ɣli ɖe ame susɔeawo ta. "Ɖe zᴐ!"
  
  Ŋutsu etɔ̃ ti kpo yi ŋgɔ, eye ame wuieve bubuwo kplɔe ɖo. Ʋufia la bu be nunya le eme be yeagblẽ ame wuieve bubuwo ɖe megbe nenye be Drake va to ye ŋu kaba.
  
  Egblɔ be: "Azɔ kaba." "Ne míezɔ kabakaba wu la, míaɖo afima kabakaba, alo?"
  
  Eƒe amewo si, eye wotso nya me be tiatia aɖeke mele yewo si ŋutɔŋutɔ o eye mɔnukpɔkpɔ sue aɖe li be yewoƒe dɔtɔ si ƒe tagbɔ gblẽ la ƒe nya sɔ. Wogaɖe mɔ̃ bubu, eye ta evelia ƒo ɖe togbɛa dzi. Ame kukua dze anyi eye ŋutsu si nɔ megbe nɛ la kli nu ɖe edzi, eye wòbu eɖokui be enye dzɔgbenyui esime ka bubu si le sesẽm la lã ya si le eƒe ta tame tẽ.
  
  Esi ƒuƒoƒo evelia dze ɖiɖi gɔme la, Ʋufia la va kpe ɖe wo ŋu. Woɖo mɔ̃ yeyewo. Ta kple taɖa geɖe wu te gege. Emegbe gbeɖiɖi sesẽ aɖe ɖi si ɖi le agadoa katã me. Ahuhɔ̃ewo dze le mɔ si le kpuie la ƒe akpa eveawo, eye woɖo wo ale be ame si le ŋgɔ la nadze le wo me.
  
  Le ɣeyiɣi ma ke me la, wose tsi si le sisim ƒe ɖiɖi, eye ta si le togbɛa gɔme la te yɔyɔ.
  
  Tsi sia koe menye tsi dzro ko o. Menye alesi wòno atamae adrɔ̃ ʋɔnu o.
  
  Thomas do ɣli esi woƒu du yi wo gbɔ. "Ta aɖe si me acid le ye naa nuɖuɖui. Esiae nye ne sulphur dioxide gas ƒo ɖe tsi me eye wòwɔ sulphuric acid. Kakaɖedzitɔe la, mèdi be yeaka asi esia ŋu o!"
  
  Ʋu Fia la do ɣli esi wòkpɔ ameawo wodze blewu gɔme be: "Mègatɔ o." "Mizã gakpowo, bometsilawo."
  
  Agbalẽtaƒea katã ƒu du to togbɛa dzi le amehawo dome. Le miame kple ɖusime la, mɔ̃ siwo wowɔ le vome la ʋuna kple gbeɖiɖi si ɖi akplɔ si woda. Ame kuku siwo ta mele o la dze anyi eye tawo ʋuʋu abe ananas siwo wotsɔ ƒu gbe ene le ŋutsuawo dome, wo dometɔ aɖewo kli nu, bubuwo ƒo afɔ na wo le vo me. Ʋufia la de dzesii kaba be amewo sɔ gbɔ akpa na atikpoawo ƒe xexlẽme, eye wòkpɔe be pack ƒe susu ana amesiwo menya nu boo aɖeke o le wo dome la nati kpo ŋu bubu aɖeke manɔmee.
  
  Woadze na woƒe dzɔgbese. Enyo wu ɣesiaɣi be bometsila naku.
  
  Ʋufia la ɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ eye wòxe mɔ na Toma. Ŋutsu bubu geɖewo hã ɖe woƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ, eye wogaɖo kpe Ʋufia la ƒe dzixɔse dzi be ame siwo ƒe tagbɔ kɔ wu kple ame nyuitɔwo koe atsi agbe. Akpahaa ƒe ŋgɔnɔla ti kpo ɖe gakpo gbãtɔa dzi eye emegbe wòdze titri tso atikpo ɖeka dzi yi bubu dzi le tsi si nɔ sisim la dzi. Gbã la, ewɔ ŋgɔyiyi aɖewo, gake emegbe ƒutsotsoe si me aɖi le la va ƒo eƒe afɔwo. Afisi tsi si me aɖi le la ka asi le la, eƒe awuwo kple ŋutigbalẽ biã.
  
  Esi eƒe afɔwo ka asi atikpo si kplɔe ɖo ŋu la, vevesesea na wòdzi ɖe edzi zi gbɔ zi eve eye wòdze anyi, eye wòƒu tsi tẽ ɖe ta si me amewo sɔ gbɔ ɖo la me. ɣlidodo dzikutɔe siwo me vevesese le nɔ ɖiɖim le akpataa me katã.
  
  Ŋutsu bubu aɖe ge tso kplɔ̃a dzi eye wòge ɖe eme. Ŋutsu etɔ̃lia tɔ ɖe ta la ƒe go kemɛ dzi, eye wòtsi megbe esi wòkpɔe be kplɔ̃ si me kɔ aɖeke meli si dzi yeati kpo le o, eye wotu wo ɖe eme esime ŋutsu kemɛa nɔ ƒoƒom ɖe eƒe akɔta ŋkumaʋumaʋui.
  
  Ahuhɔ̃eawo ɖe ame si le ŋgɔ la fia. Ðe nàʋã ŋu ŋutsu si le ŋgɔwòa?
  
  Fia si ʋu ʋu ɖi la kpɔ tameɖoɖo si le ahuhɔ̃eawo ŋu kple mɔ̃a tsɔtsrɔ̃. "Kpɔ anyigba!" Thomas do ɣli le ɣeyiɣi ma ke me. "Kpɔ wò afɔwo ɖa, ke menye ame si le ŋgɔwò o. Kamedede bɔbɔe sia akpe ɖe ŋuwò nàto nya siwo woɖo ɖe wò la dzi dedie."
  
  Ʋufia la tɔ ɖe ta si woɖo yeyee la ƒe go kemɛ dzi. Ne ebu nyateƒe si wònye be tsia gakpɔtɔ le dzi yim ŋu la, ekpɔe be eteƒe madidi o, nusiwo wotsɔ léa nu ɖe te la tame ava nɔ anyigba si le dzo dam la te. Etu ŋutsua ɖe eŋgɔ eye wòhe Thomas kpe ɖe eŋu. Mɔ̃a do le afisi wòate ŋu aɖo, eye wòte ɖe eŋu ale gbegbe be wòse ya si nɔ ƒoƒom esime gakpoa nɔ dzodzom to eƒe abɔta.
  
  Zɔ do go yi atikpoawo dzi eye nàɖu ɣe kabakaba le ɖoɖo si wowɔ ɖe ɖoɖo nu nu. Wotɔ vie esime tsia nɔ ƒoƒom ɖe ŋgɔ. Sɔti bubu, eye ŋutsu si le eŋgɔ la kli nu. Esi wònɔ ɣli dom la, ewɔ nukunuwo, eye wòte ŋu tɔ te eƒe anyidzedze to anyidzedze ɖe sɔti bubu dzi. Tsi si me acid le la ƒo xlãe gake meka asi eŋu o.
  
  Xede nyuie.
  
  Ʋu Fia la kpɔ mɔnukpɔkpɔ si su esi. Mebu tame alo tɔ o, eɖo afɔ ŋutsua ƒe ŋutilã si bɔbɔ ɖe anyi la dzi, eye wòzãe abe tɔdzisasrã ene tsɔ tso tɔa heɖo ƒuta si le didiƒe ʋĩ la ƒe dedienɔnɔ gbɔ. Eƒe kpekpeme na ŋutsua gaɖiɖi ɖe anyi wu, eye wòna eƒe akɔta ge ɖe acid me.
  
  Le sɛkɛnd si kplɔe ɖo me la, ebu le ahom sesẽ aɖe me.
  
  Fia Ʋuʋudedi la nɔ eyome kpɔm dũu. "Bometsila".
  
  Thomas ɖi go ɖe egbɔ. Ame geɖe wu ti kpo aɖaŋutɔe le gakpoawo dome yi dedienɔƒe. Fia Ʋuʋudedi la kpɔ ŋgɔ le mɔ si wotsɔ aɖakaʋu wɔe la gbɔ.
  
  Egblɔ le ɖokuidodoɖedzi me be: "Eye wòyi edzi va se ɖe dzidzenu atɔ̃lia dzi." "Afikae masrɔ̃ nudzodzoe sia le, Cook. Eye afikae, mlɔeba," egblɔ kple ɣli. "Matsrɔ̃ Matt Drake."
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃A
  
  
  Wotsɔ ŋkɔ na Hawaii Ƒukpo Gã la ale be woaƒo asa na tɔtɔ. Eƒe ŋkɔ ŋutɔŋutɔe nye Hawaii, alo Hawaii Ƒukpo, eye eyae nye ƒukpo gãtɔ kekeake le United States. Dzoto xɔŋkɔwo dometɔ ɖeka le xexeame, si nye Kilauea, si nye to si le wóm atraɖii tso ƒe 1983 me la le.
  
  Egbea, le Mauna Loa nɔvinyɔnu dzoto ƒe togbɛ siwo le anyime la, Mano Kinimaka kple Alicia Miles, kpakple United States Ƒudzisrafowo ƒe ƒuƒoƒo aɖe dze dɔlékui aɖe si ƒo ke ɖe to ɖe ƒukpoa dzi nɔlawo ƒe susu me la nyanya gɔme.
  
  Woto gota gome, da tu Ʋufiaa ƒe ame gbogbo aɖewo, eye woge ɖe xɔ gã si wotsɔ kpe ɖe eŋu la me esime dzɔlaawo ɖe asi le ame siwo katã woɖe aboyoe la ŋu. Le ɣeyiɣi ma ke me la, wose ʋuwo ƒe ɣlidodo sesĩe, si nɔ du dzi le xɔa megbe. Alicia kple Kinimaka megblẽ ɣeyiɣi aɖeke le duƒuƒu me o.
  
  Alicia tɔ le tɔtɔ ta. "Damn, kposɔawo le sisim." ATV ene ƒu du dzo, eye wonɔ dzodzom le woƒe taya gãwo dzi.
  
  Kinimaka kɔ eƒe tu ɖe dzi eye wòɖo taɖodzinu. "Menye ɣeyiɣi didi o." Eda tu. Alicia nɔ ekpɔm esime ame mamlɛtɔ ge dze anyi eye ATV la tɔ kaba.
  
  "Wow, amegã, menye nu gbegblẽ na kpovitɔ o. Mina míawɔ."
  
  "CIA gbɔe metso." Kinimaka xɔa mɔ̃a ɣesiaɣi, si doa dzidzɔ na Alicia ŋutɔ.
  
  "Ŋɔŋlɔdzesi etɔ̃ ƒe kpukpui siwo le vevie koe nye Britaintɔwo tɔ. Ðo ŋku esia dzi".
  
  Kinimaka ƒo nu le nya aɖe me esi Alicia te ɖe ATV la ŋu. Egakpɔtɔ nɔ dɔ wɔm. Le ɣeyiɣi ma ke me la, wo ame evea siaa dze agbagba be yewoaxɔ ŋgɔgbezikpui. Alicia ʋuʋu ta hefia asi megbe.
  
  "Melɔ̃ nye amewo le megbenye, srɔ̃tɔ, ne womeɖiɖi o."
  
  Alicia dze mɔ̃a eye wòku ʋua dzo. ATV la nye lã gã nyɔŋu aɖe, gake eʋãna nyuie eye wònɔa dzodzom bɔbɔe le togbɛwo dzi. Hawaiitɔ gã la tsɔ eƒe abɔwo bla eƒe akɔta be yealée, ke menye be ehiã be wòalée o. Nuŋlɔtiwo nɔ afisi wòbɔbɔ nɔ. Alicia ko alɔgbɔnu eye megblɔ nya aɖeke o.
  
  Ame siwo nɔ sisim le ŋgɔ la kpɔe be woti yewo yome. Wo dometɔ eve me nɔlawo trɔ heda tu. Alicia blu ɖe eta, elabena enya be manya wɔ kura be woaƒo naneke alea o. Amateurs, esusui. Ewɔna nam ɣesiaɣi abe ɖe mele avu wɔm kple amateurs ene.Aʋa ŋutɔŋutɔ mamlɛtɔ si wòwɔ enye kple Drake le Abel Frey ƒe mɔ̃ sesẽ me. Eye ɣemaɣi gɔ̃ hã la, ŋutsua xɔ dzo, eye ƒe adre ƒe ameŋububu ƒe atsyɔ̃ɖonuwo xe mɔ nɛ.
  
  Fifia ɖewohĩ nukpɔsusu bubu aɖe le esi.
  
  Alicia ku ʋua aɖaŋutɔe tsɔ wu be wòaku ʋu sesĩe. Le ɣeyiɣi kpui aɖe me la, etsɔ woƒe ATV la va ɖo afisi woate ŋu ada tu le si dzi woda asi ɖo. Kinimaka do ɣli le to me. "Mele tu dam!"
  
  Emiã ƒoƒoa ɖa. Asrafoha kemɛa do ɣli eye wòti kpo sesĩe yi ɖi me. Alicia do ɣli be: "Ema nye eve le eve me." "Ðeka bubu eye àxɔ blo-"
  
  Woƒe ATV-ʋua ge dze togbɛ aɖe si woɣla dzi eye wòtrɔ ɖe miame aɖaʋatɔe. Wokpɔ wo ɖokui le tasiaɖamfɔ eve dzi hena ɣeyiɣi kpui aɖe, nɔ ʋuʋum, gake ʋua te ŋu lé eƒe dadasɔ me ɖe asi eye wògadze anyigba. Alicia megblẽ ɣeyiɣi aɖeke tsɔ ʋu gasɔa be wòadzo o.
  
  Kinimaka kpɔ doa hafi kpɔe. "Nu maɖinu!" Edo ɣli be "Milé mi ɖe asi!"
  
  Ðeko Alicia te ŋu dzi eƒe duƒuƒu ɖe edzi esime do gbadza si goglo la nɔ tetem ɖe eŋu kabakaba. ATV la dzo to aʋli la dzi, nɔ eƒe tasiaɖamfɔwo ƒom henɔ eƒe mɔ̃a ƒom, eye wòɖi ɖe akpa kemɛ, henɔ agbagba dzem be yeanɔ teƒea. Alicia ƒo ta ɖe ʋuƒo falɛfalɛa dzi. Kinimaka lée sesĩe ale gbegbe be meɖe mɔ na wo ame evea be woatrɔ o, eye kaka ke naɖo la wokpɔe be kasia yewova le futɔwo dome.
  
  Le wo xa la, ATV yibɔ aɖe nɔ tsatsam le anyigbaʋuʋua me, eye wòɖi ɖe anyigba le mɔ si mebɔ o nu eye fifia ele agbagba dzem be yeaɖɔ ye ɖokui ɖo. Kinimaka ti kpo heheɖemegbe manɔmee, ƒu du yi ʋukulaa gbɔ tẽ eye wòƒo eya kple eƒe mɔzɔla do goe le ʋua me yi anyikpe si le ʋuʋum la me.
  
  Alicia tutu ke si le eƒe ŋkuwo ŋu. ATV si me ame ɖeka kolia nɔ la ƒu du le eŋgɔ gake egakpɔtɔ nɔ afisi wòate ŋu aɖo. Efɔ eƒe tu, ɖo taɖodzinu heda tu, eye emegbe, evɔ mehiã be wòalé ŋku ɖe eŋu o, etsɔ eƒe ŋkuwo yi afisi eƒe zɔhɛ Hawaiitɔ nɔ avu wɔm le le anyigbaʋuʋua me.
  
  Kinimaka he ame ɖeka to anyigbaʋuʋua me. "Nye aƒee nye esia!" Alicia se eƒe ɣlidodo hafi wòtrɔ eye wògbã eƒe futɔa ƒe alɔnu. Esi ŋutsu evelia nɔ ʋuʋum ɖe eŋu la, Alicia ko nu eye wòɖiɖi eƒe tu la ɖe anyi. Kinimaka mehiã eƒe kpekpeɖeŋu o. Ŋutsu evelia ƒu du tso edzi abe alesi mɔfiamewo ti kpo tso ɖevi si xɔ ƒe ene dzi ene, eye mekpɔ ŋusẽ aɖeke ɖe edzi o. Ŋutsua dze anyigba eye Kinimaka wu enu kple atamkaka ɖe mo.
  
  Alicia ʋuʋu ta nɛ. "Mina míawu nya sia nu."
  
  ATV mamlɛtɔ yi ŋgɔ sesẽ. Anɔ eme be eƒe ʋukulaa xɔ abi le titri mawo katã me. Alicia te ŋusẽkpɔkpɔ ɖe edzi kabakaba, fifia eƒe dzi gbã vie le alesi wogaxɔ lãnyiƒea bɔbɔe ta. Gake ne mede ɖeke o la, woɖe ame siwo katã woɖe aboyoe la.
  
  Ne nu ɖeka aɖe li si wònya tso Ʋufiaa ŋu la, ke enye nyateƒe si wònye be ame siawo siwo le afisia, amesiawo siwo woyɔna be adzɔhawo, nye eƒe ƒuƒoƒoa ƒe gbeɖuɖɔ, siwo woɖo ɖe afisia be woaxe mɔ na dziɖuɖumegãwo ahahe woƒe susu ɖa. Mamã eye nàɖu dzi.
  
  Eɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ esi wògogo ATV mamlɛtɔ. Eda tu eve eye ŋutsu eveawo dze anyi vie, eye melé ʋua ƒe ʋuƒoa gɔ̃ hã ɖe asi o.
  
  Aʋa si dze egɔme vie la wu enu. Alicia lé ŋku ɖe adzɔge ɖaa aɖabaƒoƒo ɖeka. Ne nuwo katã yi edzi abe alesi woɖoe ene la, ne May kple Hayden, Drake kple ame mamlɛawo tsi agbe le woƒe aʋa la ƒe akpa aɖewo la, ekema aʋa si kplɔe ɖo ate ŋu anye eƒe sesẽtɔ kple mamlɛtɔ.
  
  Elabena anye nusi tsi tre ɖe Mai Kitano ŋu. Eye ahiã be wòagblɔ na Drake be May ye wu Wells.
  
  Fa.
  
  Kinimaka ƒo asi ɖe eƒe abɔta. "Ɣeyiɣia de be míatrɔ ayi."
  
  Egblɔ le ɣlidodo me be: "Ah, na nyɔnuvia nagbɔ ɖe eme." "Míele Hawaii. Na makpɔ ɣe ƒe toɖoɖo."
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃LIA
  
  
  "Ekema aleae ŋuʋaʋã le?"
  
  Drake kple eƒe ƒuƒoƒoa ge ɖe xɔ enelia me, eye wowɔ afɔɖeɖe ɖesiaɖe. Ɣemaɣi gɔ̃ hã la, exɔ ɣeyiɣi ʋɛ aɖewo hafi wose nukpɔkpɔ si nɔ wo ŋgɔ la gɔme bliboe. Ame kuku siwo ta mele o mlɔ afisiafi. Ʋu nɔ sisim ɖe anyigba eye wòganɔ sisim sesĩe le teƒe aɖewo. Taawo ŋutɔ kaka ɖe anyigba abe ɖeviwo ƒe fefenu siwo wotsɔ ƒu gbe ene.
  
  Tsidzɔƒe ƒe mɔ̃wo nɔ tsitre ɖe mɔ xaxɛa ƒe akpa eveawo. Drake lé ŋku ɖe ka si le tsɛ abe lãgbalẽŋudɔwɔnu ene la ŋu zi ɖeka eye wòsusu nusi dzɔ. Komodo ƒo kpẽ, eye mexɔ eƒe to dzi se o.
  
  Ben gblɔ be: "Ɣeaɖeɣi la, mɔ̃ siawo ate ŋu avuvu." "Ele be míaʋu."
  
  Karin wɔ gbeɖiɖi aɖe si nyɔ ŋu.
  
  Drake gblɔ be: "Ele be míaʋuʋu kabakaba eye míanɔ nuwo tame." "Ao, lala".
  
  Fifia le mɔ̃awo godo la, ekpɔ ta gbadza aɖe si me tsi yɔ fũu, si nɔ ʋuʋum hele fu ɖem. Tsi nɔ sisim henɔ keklẽm le ta la ƒe goawo dzi.
  
  "Esia ate ŋu anye kuxi. Èkpɔa gasɔtiawoa?"
  
  Ben gblɔ le mɔ manyatalenu aɖe nu be: "Meda akɔ be Ʋufia la ƒe amewo zã wo abe afɔɖoƒe ene." "Nusi wòle be míawɔ koe nye be míalala tsia naɖiɖi."
  
  "Nukata màto wo me ko o." Esi Komodo nɔ nya siawo gblɔm gɔ̃ hã la, ɖikeke nɔ eƒe mo.
  
  Karin ɖe eme be: "Ta sia ate ŋu anye esi ta alo vudo aɖe si me acid le ye ana nuɖuɖu ta sia hafi." "Yaawo ate ŋu atrɔ tsi wòazu sulphuric acid le dzoto aɖe me alo te ɖe eŋu. Ebu ɣeyiɣi didi aɖe gɔ̃ hã."
  
  "Ðe acid magblẽ nu le gakpowo ŋu oa?" Drake fia asi edzi.
  
  Ben ʋuʋu ta. "Kokooko".
  
  Wonɔ tsi si nɔ sisim la kpɔm aɖabaƒoƒo geɖe. Esi wonɔ ekpɔm la, wose gbeɖiɖi vɔ̃ɖi aɖe si nye clicking. Drake kɔ eƒe tu ɖe dzi kaba. Delta-ʋawɔla ade siwo tsi agbe la gbugbɔ eƒe nuwɔnaa wɔ le sɛkɛnd ɖeka ƒe akpa ɖeka megbe.
  
  Naneke meʋã o.
  
  Emegbe gbeɖiɖia gadze ake. Klik kpekpe aɖe. Ʋudzraɖoƒe ƒe ʋɔtru ƒe ka si le zɔzɔm le gamɔwo dzi ƒe ɖiɖi. Ðeko menye ʋudzraɖoƒe ƒe ʋɔtrue wònye o.
  
  Vivivi esi Drake nɔ ekpɔm la, mɔ̃awo dometɔ ɖeka te ɖuɖu ɖe gli la me ake. Heheɖemegbe hena ɣeyiɣi aɖea? Gake mɔ̃ɖaŋununya ma tɔgbe menɔ blemadukɔmeviwo si o. Alo ɖe tamebubu ƒe keteke sia sɔ kple aɖaʋa si ame aɖe gblɔna be nunya bubu aɖeke mele xexeame oa?
  
  Dada ka gbegbee nye si.
  
  Amekae nya dekɔnu siwo nɔ anyi hafi wowɔ nuŋlɔɖiwo? Mele be Drake nahe ɖe megbe fifia hafi o. Ɣeyiɣia de be míawɔ nu.
  
  Egblɔ be: "Tsia le ɖiɖim. "Ben. Nu wɔnuku aɖewo li?"
  
  Ben lé ŋku ɖe eƒe nuŋlɔɖiwo ŋu eye mɔkpɔkpɔ li be Karin agaƒoe le susu me. "Hawksworth megblɔa nya geɖe o." Ben tsɔ pepa aɖewo ƒo ɣli. "Ðewohĩ ŋutsu dahe la ƒe mo wɔ yaa. Ðo ŋku edzi be womate ŋu akpɔ mɔ na nu sia tɔgbi ɣemaɣi o."
  
  Komodo gblɔ kple gbe sesẽ be: "Ekema ele be dzidzenu atɔ̃lia nanye ahomya ŋutɔŋutɔ." "Elabena esia megbee Cook trɔ ɖe megbe."
  
  Ben tsɔ eƒe nuyiwo ƒo ɖe eŋu. "Hawksworth gblɔ be nusi Cook kpɔ le dzidzenu atɔ̃lia megbe ye na wòtrɔ ɖe megbe. Menye xɔa ŋutɔ me o."
  
  Delta-srafowo dometɔ ɖeka gblɔ kpoo be: "Ẽ, anɔ eme godoo be dzidzenu ade kple adre."
  
  "Mègaŋlɔ ahuhɔ̃eawo be o." Karin fia asi wo. "Wofiaa asi ŋgɔ, eye edze ƒã be wofia asi amesi le ŋgɔ. Anɔ eme godoo be esia nye nuxlɔ̃ame."
  
  "Ele abe alesi wòle zɔzɔm kple Jones ƒomea ene." Drake ʋuʋu ta. "Se egɔme. Eyata, le Dinorock kple David Coverdale ƒe gbɔgbɔ me vevietɔ la, mabia nya gbãtɔ si mesena wòbiana ɣesiaɣi le kɔnsɛt ɖesiaɖe si meyi kpɔ me. Èle klaloa?"
  
  Drake ye xɔ ŋgɔ le mɔa dzi. Team la me tɔ mamlɛawo ge ɖe fli me abe alesi wòzu numame na wo hã ene. Esi Drake ge ɖe titinamɔa dzi la, mekpɔ mɔ be mɔ̃awo asesẽ o eye meƒu du do go ame aɖeke o, togbɔ be ekpɔ nyaƒoɖeamenu ƒe dzesi ʋɛ aɖewo siwo wòzã hã. Kaka woaɖo ta la ƒe go kemɛ dzi la, tsia nɔ sisim kabakaba.
  
  Egblɔ be: "Atiawo dzena nyuie." "Kpɔ wò megbe ɖa." Eye mègakpɔ anyigba o. Nu nyɔŋu aɖewo le tsia dzi le afisia."
  
  Drake ye yi gbã, eɖɔ ŋu ɖo eye wòwɔ nu pɛpɛpɛ. Agbalẽtaƒea katã tso wo bɔbɔe le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo me eye woɖo ta aɖaka si me wodoa go le la gbɔ.
  
  "Enyo na Ʋufia la be wòtɔ mɔ̃awo katã na mí." Ben ko alɔgbɔnu vie.
  
  "Fifia míate ŋu anɔ megbe na amegãxi la kura o." Drake se le eɖokui me be yeƒe asiwo le ƒoƒom ɖe akɔta eye yeƒe ta le du dzi le mɔkpɔkpɔ me be yeado go nuvlowɔla si wovɔ̃na na wu le nyitsɔ laa ƒe ŋutinya me.
  
  
  * * * .
  
  
  Aɖakaʋu si kplɔe ɖo la ʋu va zu agado gã aɖe. Mɔ si te ɖe eŋu wu la ɖiɖi to togbɛa dzi eye emegbe wòto mɔ gbadza aɖe si le kpe kɔkɔ aɖe te.
  
  Gake mɔxenu gã aɖe nɔ anyi si xe mɔ na woƒe mɔ keŋkeŋ.
  
  Drake ƒe ŋkuwo ʋuʋu. "Dzomavɔ si me ʋu le."
  
  Meku drɔ̃e gɔ̃ hã kpɔ naneke si le abe esia ene kpɔ o. Le nyateƒe me la, mɔxenua nye nɔnɔmetata gã aɖe si wokpa tso kpe gbagbewo me. Emlɔ anyi le gbɔɖemeɣi, eye wòtsɔ eƒe akɔta ƒo ɖe miamegli la ŋu, eye eƒe ƒodo gã la do ɖe mɔa dzi. Nuɖuɖu ƒe nɔnɔmetatawo mlɔ eƒe ƒodo dzi le ƒuƒoƒo me, eye wokaka ɖe eƒe afɔwo hã dzi heƒo ƒu ɖe mɔa dzi.
  
  Ame vɔ̃ɖi aɖe mlɔ kpememea ƒe afɔ nu. Amegbetɔ ƒe ŋutilã kuku. Edze abe akɔta la tro abe ɖe wòle veve sem vevie ene.
  
  Ben gblɔ kple vɔvɔ̃ be: "Esia nye nutsuɖuɖu." "Gbɔgbɔ vɔ̃ si do ƒome kple nutsuɖuɖue nye Beelzebul."
  
  Drake ƒe ŋku ʋuʋu. "Èdi be yeagblɔ abe le Beelzebub si tso Bohemian Rhapsody me enea?"
  
  Ben ƒo nu kple hũɖeɖe. "Menye rock "n" roll ŋu koe wòku ɖo o, Matt. Gbɔgbɔ vɔ̃ Beelzebul ye mefia. Satana ƒe nuɖusi."
  
  "Mese be Satana ƒe nuɖusi le dɔ wɔm wògbɔ eme." Drake nɔ ŋku lém ɖe mɔxenu gã la ŋu. "Eye togbɔ be medea bubu wò ahɔhɔ̃ ŋu hã la, Blakey, dzudzɔ nya dzodzrowo gbɔgblɔ. Nyateƒee, nusianu do ƒome kple rock and roll."
  
  Karin ɖe asi le eƒe ɖa legbe si ƒe amadede nye blɔ la ŋu eye emegbe wòdze ebla ɖe megbe sesĩe wu. Delta-srafo geɖe nɔ ekpɔm, eye Komodo hã nɔ eme. Ede dzesii be Hawksworth gblɔ nya dodzidzɔname aɖewo tso agado sia koŋ ŋu le eƒe nuŋlɔɖiwo me. Esi wònɔ nu ƒom la, Drake ɖe mɔ eƒe ŋkuwo nɔ tsaglãla tsam le xɔa me.
  
  Le nɔnɔmetata gã la megbe la, ede dzesii azɔ be aɖakaʋu aɖeke meli si dzi woato ado le eme o. Ke boŋ ʋuƒo gbadza aɖe zɔ to megbegli la dzi, eye wònɔ ƒoƒom ɖo ta dzisasrã kɔkɔa gbɔ vaseɖe esime wòwu enu ɖe kpe gbadza kɔkɔ aɖe dzi. Esi Drake kpɔ togbɛa dzi la, ekpɔ nusi le abe balkon ene le eƒe nuwuwu ʋĩ, abe ŋkuléleɖenuŋuxɔ si kpɔa...dzisasrã eve mamlɛawo ene kloe?
  
  Drake ƒe susuwo nu tso esime tu aɖe ɖi. Tu la ƒo ɖe woƒe ta dzi. Drake dze anyigba, gake emegbe Komodo fia asi agakpe gbadza ma ke si me wòlé ŋku ɖo teti koe nye ema la kpoo eye wòkpɔ nɔnɔmetata siwo wu wuieve nɔ du dzi gbɔna egbɔ tso ʋuƒo si le tsatsam dzi.
  
  Kovalenko ƒe amewo.
  
  Nukae wòfia...
  
  Drake tsɔ ɣlidodo na Ben be: "Di mɔ aɖe si dzi nàto ato ame tsɛ ma ŋu," eye wòʋuʋu ta ɖo ta kpememe kpekpe si xe mɔ na woƒe mɔ yi ŋgɔ la gbɔ, eye emegbe wòtrɔ eƒe susu katã ɖe agakpe siwo le gota la ŋu.
  
  Gbe aɖe si me gbeɖiɖi sesẽwo le la nɔ ɖiɖim, dada kple dada. "Matt Drake ƒe nya! Nye nemesis yeyea! Eyata èle agbagba dzem be yeagaxe mɔ nam ake, alo? Nye!Ðe mi amewo miesrɔ̃a naneke gbeɖe oa?"
  
  "Nuka gbɔe nèle agbagba dzem be yeaɖo, Kovalenko? Nukae nusiawo katã fia?"
  
  "Nukae nusiawo katã fia? Eku ɖe didi si woawɔ le agbe me katã ŋu. Le nyateƒe si wònye be meƒo Cook ŋu. Ku ɖe alesi mesrɔ̃ nu hexɔ hehe to ŋutsu aɖe wuwu gbesiagbe ƒe blaeve sɔŋ me ŋu. Nyemele abe ŋutsu bubuwo ene o. Meɖu edzi hafi wɔ nye biliɔn gbãtɔ."
  
  Drake gblɔ le dziɖeɖi me be: "Èɖu Cook dzi xoxo." "Nukata mègatrɔ va afisia o? Míaƒo nu, nye kple wò."
  
  "Èdi be yeawum? Nyemakpɔe le mɔ bubu aɖeke nu o. Nye dukɔ gɔ̃ hã di be yewoawum."
  
  "Anye be esi nènye eŋutinunyala gã aɖe tae."
  
  Kovalenko blu ɖe eta, gake eƒe nya ƒaƒã siwo wògblɔna le eɖokui si la kplɔe dzoe ale gbegbe be womexɔ vlododoa gɔ̃ hã nyuie o. "Mawu ame akpe geɖe be maɖo nye taɖodzinuwo gbɔ. Ðewohĩ mewɔe xoxo. Amekae ɖea fu na ame be yeaxlẽ nu? Gake ɖo ŋku esia dzi, Drake, eye nàɖo ŋku edzi nyuie. Mia kple xɔ̃wòwo mianye akɔntabubu sia ƒe akpa aɖe. Matutu wò ŋkuɖodzinyawo ɖa le Anyigba dzi."
  
  Drake do ɣli ɖo eŋu be: "Dzudzɔ hadzidzi ƒe hadzidzi alea gbegbe." "Ði va afisia nàɖo kpe edzi be set la le asiwò, ame tsitsi." Ekpɔ Karin kple Ben le wo gbɔ, wonɔ nu ƒom vevie, eye wo ame evea siaa te ta ʋuʋu sesĩe azɔ esi nane do ɖe wo dzi.
  
  "Mègasusu be maku bɔbɔe nenema o, ne edzɔ be míedo go gɔ̃ hã. Du sesẽtɔ kekeake si le Dada Russia ƒe ablɔ sesẽtɔwo kekeake dzie metsi le. Eye mezɔ to wo me faa. Nye tɔe wonye. Britaintɔwo kple Amerikatɔwo menya naneke tso avuwɔwɔ ŋutɔŋutɔ ŋu o." Ŋutsu si ƒe dzedzeme le sesẽm la ƒo ta ɖe anyigba.
  
  Drake ƒe ŋkuwo ku. "Oo, mele mɔ kpɔm vevie be màku bɔbɔe o."
  
  "Makpɔ wò kpuie, Britaintɔ.Makpɔ wò nànɔ dzo dam esime mele nye kesinɔnu biam. Makpɔ wò nàdo ɣli esime mele wò nyɔnu bubu xɔm. Makpɔ wò nànɔ gbegblẽm esime mezu mawu."
  
  "Le dziƒo ta". Ðeɖi te Komodo ŋu be wòase ŋutasẽdziɖulawo ƒe alɔmeɖeɖe. Eda tu ɖe kpea ƒe ʋuƒoa gbɔ, si na Ʋufia la ƒe amewo ƒu gbe ɖe vɔvɔ̃ me. Drake kpɔe be fifia gɔ̃ hã la, ŋutsu enyi le ewo ɖesiaɖe me gakpɔtɔ nɔ du dzi be yeakpe ɖe ye ŋu.
  
  Wose tu siwo wogbugbɔ trɔna enumake. Tuawo nɔ ƒoƒom tso kpegli siwo te ɖe afima ŋu la dzi.
  
  Ben do ɣli be, "Nusi wòle be míawɔ koe nye be míalia ŋutsu dami la. Menye nu sesẽ akpa o..."
  
  Drake se le eɖokui me be gake yegogo. Ekɔ ŋkume ɖe dzi esime kpe aɖe ge ɖe eƒe abɔta.
  
  Karin de nu nyaa me be: "Gake," ale si wòɖi Ben la va dzena gaglãa wu zi alesi Drake nɔ ɣeyiɣi didi ɖe eŋu. "Nu si wolénae nye nuɖuɖua. Eƒe ɖewo le ƒuƒlu. Eye gas ƒomevi aɖe yɔe fũ."
  
  "Mesusu be menye nukokoe ƒe gas ye o." Drake lé ŋku ɖe ame kuku si ƒe nɔnɔme mele o la ŋu.
  
  Komodo da volley si léa blemakɔnuléleɖeasi me ɖe asi be Ʋu Fia la ƒe amewo natsi dzodzodzoe. "Ne nenemae la, ekema nu nyui ŋutɔŋutɔe wònye."
  
  Karin gblɔ be: "Ami siwo le klalo." "Woɖea asi le eŋu ne wohe aŋenuawo. Ðewohĩ esɔ kple esiwo wu blematomenukulawo dometɔ akpa gãtɔ siwo ke ɖe Tutankhamun ƒe yɔdo ŋu. Ènya nu tso fiƒode si wosusu be wonye la ŋu, alo? Enyo, ame akpa gãtɔ xɔe se be atike alo ya aɖewo siwo blema Egipte nunɔlawo gblẽ ɖi na mí le yɔdoa me la, ɖeko woɖoe be woatsɔ atsrɔ̃ yɔdomedalawo."
  
  "Mɔ kae le dedie wu?" Drake bia nya sia.
  
  "Míenya o, gake ne míeƒu du sesĩe, ɖekaɖeka, ne ame aɖe ɖe aŋɔ vi aɖe ɖe go le wo megbe la, ele be wòanye agbɔsɔsɔ sue aɖe si adzo kabakaba. Mɔ̃a le afisia koŋ be yeatsɔ axe mɔ na amesiame si alia kpememea &# 184; , mègaɖu edzi o."
  
  Karin ko alɔgbɔnu sesĩe gblɔ be: "Le Hawksworth ƒe nya nu."
  
  Drake da nɔnɔmea kpɔ. Esia dze abe tɔtrɔ gã aɖe ene nɛ. Ne ŋkuléleɖenuŋu ƒe balkon aɖe le dziƒo afima la, ekema ele be wogogo nuwuwu. Ekpɔe le susu me be tso afima la, mɔ aɖe anɔ anyi tẽ ayi xɔ adelia kple adrelia me, eye emegbe ayi "kesinɔnu" si ŋu nya wogblɔna le xotutu me la gbɔ.
  
  Egblɔ be: "Afi mae míele esia yi ge ɖo." "Wo katã alo naneke meli o." Le dziƒo afima," eʋuʋu eƒe asibidɛ dzikutɔe ɖe Kovalenko, "ŋkuagbãtɔ aɖe si le tu dam ɖe xexeame ŋu. Eye, Ben, le wò nyatakaka nu la, Dinoroc ŋutɔŋutɔe nye esia. Gake afimae míele yiyim ɖo kple esia. Wo katã alo naneke kura o. Èle klalo na esiaa?"
  
  Wotsɔ ɣlidodo si na tome gbã la do gbe nɛ.
  
  Matt Drake yi sisi, kplɔ eƒe amewo yi Dzomavɔ ƒe ɖoƒe si le anyime le eya ŋutɔ ƒe didi be yeabia hlɔ̃ nyɔnu si yelɔ̃ la ƒe akpa mamlɛtɔ me eye yeaɖe ŋutsu vɔ̃ɖitɔ kekeake si yenya kpɔ la ɖa le xexeame.
  
  Ɣeyiɣi si woatsɔ aʋuʋui.
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃E
  
  
  Drake ti kpo ɖe kpememe gã la dzi, henɔ agbagba dzem be yeanɔ yeƒe afɔwo dzi eye wòlé nuɖuɖu si wokpa la be yeahe ye ɖokui ɖe dzi. Kpememea se le eɖokui me be vuvɔ le wɔwɔm, wòle ƒuƒlu eye wònye amedzro le eƒe asibidɛwo te, abe alesi wòka asi amedzro ƒe azi ŋu ene. Elé eƒe gbɔgbɔ ɖe te esi wònɔ hehem kple eƒe ŋusẽ katã be yeada asɔ, gake atikutsetse, abolo si wotsɔ lãgbalẽ wɔe, kple haƒoƒo ƒe akɔta lée.
  
  Ŋutsu aɖe si ƒe dzɔgbenyui medzɔ nenema gbegbe o ƒe kukua mlɔ ete kple ɖusime.
  
  Tuwo nɔ ɖiɖim ƒo xlãe. Komodo kple Delta Team me tɔ bubu na dzo si wotsɔ tsyɔ nu edzi.
  
  Drake megblẽ sɛkɛnd ɖeka pɛ hã o, ti kpo to nɔnɔmetata si wotsɔ aŋe wɔe ƒe akpa vevitɔ dzi eye wòɖiɖi va akpa kemɛ. Esi eƒe afɔwo ka anyigba si wotsɔ kpe wɔe la, etrɔ hetsɔ asibidɛ na ame si kplɔe ɖo le fli me.
  
  Eye emegbe wòda tu hã, eye wòwu Ʋufia la ƒe amewo dometɔ ɖeka kple tu gbãtɔ. Ŋutsua ʋuʋu le agakpea dzi, eye wòɖi ɖe eƒe zɔhɛ si ku fifia ƒe kukua xa kple ʋuʋudedi dziŋɔ aɖe.
  
  Ame evelia si nɔ fli me lae wɔe.
  
  Ben ye kplɔe ɖo.
  
  
  * * * .
  
  
  Le miniti atɔ̃ megbe la, woɣla ƒuƒoƒo bliboa ɖe Gluttony ƒe vɔvɔli te dedie. Nuɖuɖu kakɛ ɖeka koe wogbã. Drake nɔ ekpɔm esime alilikpo aɖe si me aŋɔ le nɔ dodom le yame, nɔ tsatsam abe da si wua ame, si ƒe afakaka le ene, gake le sɛkɛnd ʋɛ aɖewo megbe la, ezu dzodzoe evɔ meka asi nuvlowɔla si nɔ sisim la ƒe afɔkpa gɔ̃ hã ŋu o.
  
  "Ledge."
  
  Drake fia mɔa zi eve yi togbɛ kpui si nye ʋuƒoa ƒe gɔmedzedze. Wokpɔe tso teƒe nyui sia wòƒo xlã gli la nyuie hafi do ɖe agakpe gbadza aɖe dzi.
  
  Ʋufia la ƒe amewo trɔ ɖe megbe. Enye duɖimekeke kple ɣeyiɣi.
  
  Wogbãna yia dzi, faɛl ɖeka koe. Agba la keke ale gbegbe be woate ŋu atsɔ vodada ʋɛ aɖewo ake. Drake da tu esi wònɔ du dzi, eye wòwu Kovalenko ƒe ame bubu esi wobu le dodoƒe si kplɔe ɖo ƒe aɖaka te. Esi woɖo xɔa tame eye wokpɔ kpe gbadza gã si le gota la, Drake kpɔ nu bubu aɖe si le bebem.
  
  "Grenade!"
  
  Esi wònɔ du dzi sesĩe la, etsɔ eɖokui ƒu gbe ɖe anyigba kple ta, eye wòzã eƒe ŋusẽ tsɔ trɔ eƒe ŋutilã esime wònɔ ʋuʋum le kpe gbadzaa dzi, eye wòtsɔ bɔmb la ƒu gbe ɖe vovo.
  
  Ege tso togbɛa dzi, eye wòwó le sɛkɛnd ʋɛ aɖewo megbe. Wowóa ʋuʋu xɔa.
  
  Komodo kpe ɖe eŋu wòfɔ. "Míate ŋu azã wò le míaƒe bɔlƒoha me, ŋutsu."
  
  "Yankees-ha la menya bɔlƒoƒo o." Drake ƒu du yi balkon la gbɔ, eye wòdi vevie be yeakpɔ nusi le edzi eye yeaɖo Kovalenko gbɔ. "Agɔdzedze aɖeke meli o".
  
  "Hm." Nyemekpɔ Eŋlisiawo ƒe ƒuƒoƒoa wotsɔa kplu geɖe va aƒemee o."
  
  "Míatsɔ sika la ava aƒeme." Drake na Amerikatɔa va ɖo ɖoɖo nu. "Le Olympic Kamedefefewo me. Beckham atrɔ nɔnɔmea."
  
  Ben lé wo ɖe asi. "Eƒe nya le eteƒe." Team la aƒo bɔl nɛ. Ameha la atso ɖe eta."
  
  Karin do ɣli si do dziku tso megbe nɛ. "Ðe teƒe aɖe li si ŋutsu maƒo nu tso bɔlƒoƒo fiƒode ŋu oa!"
  
  Drake ɖo balkon la gbɔ eye wòtsɔ eƒe asi da ɖe kpegli si le bɔbɔe eye wògblẽ la dzi. Nukpɔkpɔ si le ŋgɔ nɛ na eƒe afɔwo ʋuʋu, eʋuʋu, eŋlɔ eƒe nuxaxa katã be eye wògabia eɖokui be nuwɔwɔ ka ƒomevie tu teƒe dziŋɔ sia ŋutɔŋutɔ hã.
  
  Nukpɔkpɔ si wokpɔ la na vɔvɔ̃ kple vɔvɔ̃ yɔ woƒe dzi me fũ.
  
  Balkon la nɔ abe mɔa ƒe akpa enelia ene yi agado gã ŋutɔŋutɔ la dzi. Ðikekemanɔmee la, gãtɔ kekeake si wo dometɔ aɖeke kpɔ kpɔ. Kekelia tso amber viviti manyaxlẽ siwo Ʋufia ƒe amewo ɖe asi le hafi ge ɖe dzisasrã adelia me la me. Ɣemaɣi gɔ̃ hã la, agadoa kple eƒe afɔkuwo ƒe akpa gãtɔ gakpɔtɔ ɣla ɖe viviti kple vɔvɔli me.
  
  Le woƒe miame eye wòtso aɖaka si me wodoa go le la, atrakpui aɖe si wotsɔ zigzag si woxe la ɖiɖina abe afɔ alafa ɖeka ene. Drake kple eƒe ƒuƒoƒoa se gbeɖiɖi sesẽ aɖe si nɔ ɖiɖim sesĩe tso atrakpui siawo ƒe gogloƒe, eye ɣlidodo siwo na woƒe dziwo ƒo ɖe wo nɔewo ŋu wòzu ŋɔdzinuwɔwɔ kplɔe ɖo.
  
  Ben gbɔ ya aɖe. "Dude, nyemelɔ̃a nya ma ƒe gbeɖiɖi o."
  
  "Ɛ̃. Eɖi abe wò hadzidziawo dometɔ ɖeka ƒe ŋgɔdonya ene." Drake dze agbagba be yeana gbɔgbɔawo nagadze anyi akpa o, gake egasesẽ kokoko be wòakɔ eƒe aɖuwo ɖe dzi tso anyigba.
  
  Atrakpui la wu enu ɖe ʋuƒo gbadza aɖe dzi. Le agado sia godo la, agadoa ʋu wòlolo ŋutɔ. Ete ŋu kpɔa mɔ xaxɛ aɖe si le tsatsam si lé ɖe ɖusimegli ŋu, mɔ kpui aɖe si kplɔa ame yia agado aɖe me le gogloƒe si nuwuwu meli na o la tame, kple mɔ ma tɔgbe si yi edzi yia miame emegbe, gake tɔdzisasrã alo mɔnu bubu aɖeke meli si dzi woato atsɔ wo aƒo ƒui le do gã aɖe.
  
  Agakpe gã aɖe si nye yibɔ, si me ʋuʋudedi le la nɔ agadoa ƒe nuwuwu si le didiƒe wu. Esi Drake nɔ ŋku lém ɖe eŋu la, esusu be ɖewohĩ yeate ŋu akpɔ nɔnɔme aɖe si anɔ agakpe la ƒe afã lɔƒo, nane si lolo, gake didiƒe kple viviti xe mɔ nɛ.
  
  Fifia ya.
  
  Egblɔ be: "Nu mamlɛtɔ si wotsɔ ƒoe ɖe enu," kple mɔkpɔkpɔ be enye nyateƒe. "Dze yonyeme".
  
  Ɣeaɖeɣi la, asrafo gakpɔtɔ nye asrafo ɣesiaɣi. Nya siae Alison gblɔ nɛ. Hafi wòadzo le egbɔ teti. Do ŋgɔ teti na eƒe...
  
  Etutu ŋkuɖodzinyaawo ɖa. Mete ŋu wɔ avu kpli wo fifia o. Gake eƒe nya sɔ. Nyateƒee wònye ŋɔdzitɔe. Ne ɖe wònɔ agbe la, anye ne nusianu ate ŋu ato vovo, gake fifia asrafo, aʋawɔla, ƒe ʋu nɔ sisim ɖe eme; eƒe nɔnɔme vavãtɔ medzo le egbɔ gbeɖe o.
  
  Woge ɖe mɔ xaxɛa me: dumevi dzro eve, Delta-srafo ade kple Matt Drake. Gbã la, mɔ̃a ƒe dzedzeme meto vovo boo tso esiwo do ŋgɔ gbɔ o, gake emegbe, le amber-klẽ siwo woyi edzi nɔ tu dam le ŋgɔ ta la, Drake kpɔ mɔa me mã zi ɖeka eye wòkeke va ɖo ʋu eve ƒe kekeme, eye wòde dzesii be mɔ aɖe si dzi woto la va woƒoe ɖe kpea ƒe anyigba.
  
  Mɔfiame mɔnu?
  
  "Mikpɔ nyuie le amesiwo gbãa afɔkpodzi ŋu." Drake de dzesi do sue vɔ̃ɖi aɖe le ŋgɔ, si le afisi tututu ame ate ŋu atsɔ eƒe afɔ aɖo. "Mele be wòasesẽ akpa be woasi le afɔɖeɖe sia me o."
  
  "Ao!" - Ben do ɣli nukokoedoname aɖeke manɔmee. "Asrafo ƒoɖi aɖee nènye. Ðe wòle be nànya nyuie wu be nàgblɔ nya mawo tɔgbe hafi."
  
  Abe ɖe woɖo kpe edzi ene la, gbeɖiɖi sesẽ aɖe nɔ ɖiɖim eye anyigba si le wo te la ʋuʋu. Eɖi abe ɖe nane gã kple kpekpe aɖe ge ɖe mɔ si ma esi dzi wozɔna la dome ene. Woate ŋu atrɔ ɖe megbe eye woaxe mɔ na wo alo-
  
  "Ƒu du!" - Drake do ɣli. "Duƒuƒu fucking ko!"
  
  Dziɖegbe goglowo te yɔyɔ ɖe mɔa dzi, abe ɖe nane kpekpe aɖe le yiyim ɖe wo gbɔ ene. Wosi, Drake nɔ dzo dam esime wònɔ du dzi eye wònɔ mɔ kpɔm vevie be Ben alo Karin meɖe afɔ ɖe mɔ̃ nyɔŋuawo dometɔ aɖeke me o.
  
  Le duƒuƒu sia me la...
  
  Gbeɖiɖia nu sẽ ɖe edzi.
  
  Woyi edzi nɔ du dzi, wometsɔ dzideƒo trɔ kpɔ megbe o, wonɔ tɔdzisasrã gbadzaa ƒe ɖusime henɔ mɔ kpɔm be Drake ƒe dzobibi mewu enu o. Le aɖabaƒoƒo ɖeka megbe la, wose ɣlidodo vɔ̃ɖi evelia tso teƒe aɖe le wo ŋgɔ.
  
  "Yesu!"
  
  Drake meɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ o. Ne ewɔe la, anye ne woku. Eƒu du to ʋɔtru gã aɖe si le gli si le woƒe ɖusime la ŋu. Toɣliɖeɖea tso dziƒo va. Etsɔ eɖokui de afɔku me be yeaɖe ŋku ɖe eŋu kaba.
  
  AO!
  
  Blakey ƒe nya sɔ, geek sue si ƒe tagbɔ gblẽ. Rolling Stones-ha la nɔ dziɖegbe ƒom ɖe wo ŋu, eye menye le Dinoroc ƒe atsyã nu o. Esiawo nye kpe gã siwo le dzogoe ene me, siwo blema mɔ̃wo ɖena ɖe go eye mɔ siwo dze ƒã eye woɣla la kpɔa wo dzi. Ame si le woƒe ɖusime la ƒo Drake.
  
  Efɔ duƒuƒu gã aɖe. Etrɔ henɔ ɣli dom be: "Miƒu du!" "Oo nye Mawu".
  
  Ben hã va kpe ɖe eŋu. Delta-srafo eve, Karin kple Komodo, ƒu du to doa ŋu esi sentimeta ɖeka susɔ. Asrafo eve bubuwo tu to afima, wokli nu le woawo ŋutɔ ƒe afɔwo dzi eye wova dze Komodo kple Karin dzi, eye wova wu enu ɖe ʋuʋudedi si nɔ hũ ɖem me.
  
  Gake ŋutsu mamlɛtɔ si tso Delta la mekpɔ dzɔgbenyuie nenema gbegbe o. Ebu gbeɖiɖi aɖeke manɔmee esime bɔl gã aɖe dzo le atitsogamɔa dzi, tsɔ Mack lɔri ƒe ŋusẽ ƒo ɖe eŋu eye wònɔ ɣli dom ɖe mɔ̃a ƒe gli ŋu. Wogadze anyi ake esime bɔl si nɔ wo yome tim la ge ɖe esi nɔ mɔ xem na woƒe sisimɔ la dzi.
  
  Komodo ƒe mo gblɔ nya sia nya. Egblɔ kple ɣli be: "Ne míewɔ kaba la, míate ŋu ato mɔ̃ bubuawo ŋu hafi woadzo."
  
  Wogaho dzo ake. Woto mɔdodo etɔ̃ bubuwo dzi, afisi mɔ̃ gãwo ƒe mɔ̃wo nɔ ɣli dom, nɔ ʋuʋum henɔ ʋuʋum le. Delta ƒe ŋgɔnɔla la ƒe nya sɔ. Drake ɖo to nyuie, gake mese gbeɖiɖi aɖeke tso Kovalenko alo eƒe ame siwo nɔ ŋgɔ nɛ gbɔ o.
  
  Emegbe wova do go mɔxenu si wòvɔ̃na na ale gbegbe. Kpe gãawo dometɔ ɖeka kɔ yi ŋgɔ, eye wòxe mɔ si dzi woato ayi ŋgɔe. Woƒo ƒu ɖekae henɔ wo ɖokui biam be ɖe wòanya wɔ be nu sia nadze egɔme ake hã.
  
  Ben gblɔ be: "Ðewohĩ egbã." "Mɔ̃ aɖee mefia."
  
  "Alo ɖewohĩ..." Karin dze klo eye wòƒu du yi ŋgɔ afɔ ʋee aɖewo. "Ðewohĩ ɖe wòle be wòanɔ afisia hafi."
  
  Drake dze anyi ɖe egbɔ. Afima, le agakpe gã aɖe te la, teƒe sue aɖe nɔ anyi si woate ŋu ali. Teƒe si ame ate ŋu aƒo ɖe ete la sɔ gbɔ.
  
  "Menyo o". Komodo hã bɔbɔ nɔ anyi. "Mebu ame ɖeka xoxo le mɔ̃ sia si nye nya ƒaƒãwo me. Di mɔ bubu, Drake."
  
  Drake gblɔ esi wònɔ ŋku lém ɖe eƒe abɔta be: "Ne meto nyateƒe la, ne mɔ̃ siawo nya gaɖo wo ɖokui me ko la, woagadzo ake. Ele be woanɔ du dzi le nyaƒoɖeamenu ƒe ɖoɖo ɖeka ma ke dzi abe bubuawo ene. Míatsi afisia." Edo go Komodo ƒe ŋkuwo kple ŋkuléle ɖe eŋu sesĩe. "Tiatia aɖeke megali míawɔ o."
  
  Esi melala ŋuɖoɖo o la, etsɔ eɖokui ƒu gbe ɖe bɔl la te. Ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo ƒo zi ɖe megbe nɛ, eye womedi be yewoanɔ fli me mamlɛtɔ o, gake Delta ŋutsuawo ɖɔ wo ɖo eye woɖo wo ɖokui ɖe afisi woƒe aʋafia ɖee fia le. Drake se le eɖokui me be didi nyanyɛ aɖe do ɖe yeƒe akɔta, didi be yeagblɔ be: Mègatsi dzi o, ka ɖe dzinye. Makplɔ wò ato eme, gake enya be yemagagblɔe akpɔ gbeɖe o.
  
  Menye le Kennedy ƒe ku si me susu mele o megbe o.
  
  Esi wòʋuʋu ɣeyiɣi kpui aɖe la, ekpɔe be yele ta ʋuʋum le togbɛ aɖe si dzi ke le dzi, eye enumake ese ame mamlɛawo wodze eyome. Ete medidi o, gake egblẽ teƒe si sɔ nɛ be wòatsi tre ɖe kpebɔl gã la te tẽ. Ame bubu ɖesiaɖe ƒo zi ɖe megbe nɛ. Esi wòbu tame vevie ta la, dzi menɔ ƒo nɛ be wòaʋuʋu lãmeka ɖeka pɛ hã o. Ne nu sia mu la, edi be amesiame nasɔ.
  
  Gake emegbe mɔ̃ siwo wotsɔ tutua nu ƒe ɣlidodo si wonya nyuie la ʋuʋu ɖoɖoezizi la, eye bɔl la ʋuʋu. Drake ho abe bat si do le dzomavɔ me ene, henɔ ɣli dom be amesiame nadze ye yome. Eɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ eye wòkpe ɖe Ben ŋu wòzɔ, eye wòkpɔe be ɖetugbui sukuvi gɔ̃ hã ƒe ŋutilã me gbɔdzɔ eye ŋusẽ mele esi abe asrafo ene o. Enya be Komodo akpe ɖe Karin ŋu, togbɔ be esi wònye be enye aʋawɔɖaŋu ŋuti nunyala ta la, eƒe kamedede ate ŋu asɔ kple ŋutsu tɔ bɔbɔe hã.
  
  Abe ƒuƒoƒo ene la, woƒu du to mɔ si wokpa la dzi le bɔl si le ʋuʋum si wua ame la te, henɔ agbagba dzem be yewoawɔ eƒe gɔmedzedze blewu la ŋudɔ elabena woate ŋu ado go togbɛ aɖe si le ŋgɔgbe si azi wo dzi be woagadze ŋgɔe ake.
  
  Drake de dzesi afɔkpodzi si gbã eye wòdo ɣli tsɔ xlɔ̃ nui. Eti kpo to do si woda abe abosam ene la dzi, eye wòhe Ben kplii kloe. Emegbe edze anyi ɖe togbɛ aɖe dzi.
  
  Enye nya sesẽ aɖe. Eku ɖe eme, eƒe ta ɖiɖi, eƒe afɔwo nɔ ƒoƒom, eƒe ɖusibɔ xatsa ɖe Ben ƒe akɔta, eye wònɔ dzi yim le afɔɖeɖe ɖesiaɖe me. Eƒo bɔl la le didiƒe aɖe mlɔeba, gake emegbe eva hiã be wòana mɔnukpɔkpɔ amesiame si le megbe nɛ.
  
  Mena ta o, ɖeko wòyi ŋgɔ be yeana teƒe mamlɛawo eye wògada dzo ʋɛ aɖewo yi ŋgɔ.
  
  Wodzo le kpe gli sesẽ aɖe dzi!
  
  Kpe gã aɖe ʋuʋu yi wo gbɔ kple gbe sesẽ. Agbalẽtaƒea katã to eme, gake fifia wokpɔ wo ɖokui le mɔ si dzi ame aɖeke mele o dzi. Le nyagbᴐgblᴐa nu.
  
  Drake ƒe ŋkuwo de dzesi viviti si de to wu le keklẽ siwo le keklẽm siwo nye "Do aɖe li. Do ɖe anyigba."
  
  Esi woƒe afɔwo xaxa eye mɔkpɔkpɔbuɖeame ta woƒe lãmekawo vuvu kabakaba la, woƒu du yi doa me. Enɔ sue, elolo abe amegbetɔ ene, eye eƒe eme nye yibɔ keŋkeŋ.
  
  Karin gblɔ be: "Xɔse ƒe titri." "Ele abe Mawu dzixɔse ene."
  
  Kpebɔl la ƒe ɣlidodo sesẽa nu sẽ ɖe edzi. Le aɖabaƒoƒo ɖeka me hafi wogbã wo.
  
  Komodo gblɔ kple gbe si me dziɖeleameƒo le be: "Glow stick."
  
  "Ɣeyiɣi aɖeke meli o". Drake gbã glow stick la eye wòti kpo yi doa me le ʋuʋu kabakaba ɖeka me. Edze abe anyidzedzea nuwuwu meli na o ene. Ameyibɔa nɔ keklẽm, eye wòdze abe asibidɛ siwo le ʋuʋu ɖi la do asi ɖa ene. Le sɛkɛnd ʋɛ aɖewo ko me la, eɖo ete, eɖe mɔ eƒe afɔwo ɖe asi eye wòƒo ta sesĩe ɖe kpe sesẽa dzi. Ɣletiviwo ƒu tsi le eƒe ŋkume. Ʋu nɔ sisim to eƒe ŋgonu. Esi eƒe susu nɔ amesiwo adze eyome ŋu ta la, egblẽ ati si le keklẽm la ɖe teƒea eye wòtso ɖe teƒe si wòate ŋu akpɔe le.
  
  Ame bubu aɖe hã ɖi go kple afɔku aɖe. Emegbe Ben nɔ egbɔ. "Mat. Matt! Èle nyuiea?"
  
  "Oo, ẽ, nyee nye ame nyui aɖe." Ebɔbɔ nɔ anyi, lé eƒe gbedoxɔwo ɖe asi. "Ðe aspirin le asiwòa?"
  
  "Woagblẽ wò dɔme."
  
  "Polynesiatɔwo ƒe Mai Tai? Hawaiitɔwo ƒe dzokpe si le sisim?"
  
  "Mawu, mègayɔ L-nya la le afisia o, xɔlɔ̃."
  
  "Ke fefenya bubu si me susu mele o ya ɖe?"
  
  "Mègawu enu gbeɖe o. Nɔ anyi kpoo."
  
  Ben lé ŋku ɖe eƒe abi ŋu. Kaka ɣeyiɣi sia naɖo la, ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo ɖi go dedie eye woƒo zi ɖe afima. Drake ʋuʋu ɖekakpui la ɖe vovo eye wòtso ɖe eƒe afɔwo dzi. Edze abe nusianu nɔ dɔ wɔm ene. Komodo da dzo eve aɖewo siwo dze xɔa tame eye wodzo le togbɛ si dzi ʋuʋudedi le la dzi.
  
  Eye wodze anyi zi gbɔ zi geɖe va se ɖe esime wodo go to aɖaka si le ete la me.
  
  Drake gblɔ be: "Emae nye ema." "Mesusu be esiae nye dzidzenu mamlɛtɔ."
  
  
  TA BLEE
  
  
  Drake kple Delta Team do tso mɔ̃a me, eye woda tu sesĩe. Tiatia aɖeke menɔ anyi o. Ne woatɔ te Kovalenko la, ke duƒuƒu le vevie ŋutɔ. Enumake Drake kpɔ ɖusime, eye wòɖo ŋku agadoa ƒe ɖoɖo dzi, eye wòkpɔ be Ʋufia la ƒe amewo ti kpo yi agado gbãtɔ si ƒe nɔnɔme le abe S ene la gbɔ eye wole ƒu ƒom ɖe eƒe teƒe diditɔ kekeake. Afɔti evelia si le abe S ene ƒe gɔmedzedze dze egɔme tso afɔɖeɖe ʋɛ aɖewo le wo ŋgɔ, gake le agado gã la ƒe akpa kemɛ la, do aɖe si me do si me goglo si womenya o la ma wo dome. Fifia esi wòte ɖe eŋu wu, eye esi wòdze abe Ʋufia la ƒe amewo gaɖe asi le aŋɔka ƒe keklẽ geɖe ŋu ene la, ete ŋu kpɔ agadoa ƒe nuwuwu ʋĩ nyuie mlɔeba.
  
  Agakpe gã aɖe do tso megbegli la me le ɖoƒe si sɔ kple axa eveawo siaa siwo ƒe nɔnɔme le abe S ene. Wokpa atrakpui aɖe si le megbe ŋutɔ si dze abe ɖe wògogo tsitrenu ene ale gbegbe be maverick gɔ̃ hã ƒe ta atɔ.
  
  Ameyibɔ gã aɖe nɔ atrakpuiawo tame. Sɛkɛnd ɖeka koe Drake kpɔ, eƒe nukpɔkpɔ sue aɖe, gake... ɖe wònye zikpui gã aɖe si wotsɔ kpe wɔa? Ðewohĩ fiazikpui si dzi womate ŋu aka ɖo o, si mebɔ o yea?
  
  Tuwo yɔ yame fũ. Drake dze klo ɖeka, tsɔ ŋutsua ƒu gbe ɖe axadzi eye wòse eƒe ɣlidodo dziŋɔ esi wòge ɖe aʋli la me. Woƒu du yi nutsyɔnu ɖeka kolia si woate ŋu akpɔ gbɔ, si nye kpe gbadzɛ gbogbo aɖewo siwo anya ge tso balkon si le etame. Esi wonɔ ekpɔm la, Kovalenko ƒe amewo dometɔ ɖeka da tu aɖe si ƒoa nu sesĩe, si da nusi le abe gakpo gã aɖe ene to doa me. Etsɔ ʋuʋudedi sesẽ aɖe ƒo gli si le didiƒe ʋĩ la eye wòtsi kpea me.
  
  Esi aŋutrɔa nɔ dzodzom la, ka ɣi aɖe ʋu le megbe nɛ.
  
  Emegbe wotsɔa ka la ƒe nuwuwu kemɛ dea aʋawɔnu ma ke me hedae ɖe gli si te ɖe eŋu wu la me, eye wòléna ɖe gbãtɔa tame afɔ geɖe. Wohe ka la kabakaba sesĩe.
  
  Wowɔ posu ƒe ka aɖe.
  
  Drake bu tame kaba. Egblɔ be: "Ne míele etɔ ge la, míehiã dzesi ma." "Axɔ ɣeyiɣi didi akpa be míawɔ mía ŋutɔwo tɔ. Eyata mègada tue o. Gake ehiã hã be míatɔ te wo ne wotso liƒoa."
  
  Karin gblɔ kple ŋunyɔnu be: "Bu tame wu abe Ʋuʋudela Fia la ene." "Bu eŋu kpɔ be ele ka la lãm eye eƒe ame mamlɛawo gakpɔtɔ le edzi."
  
  Drake gblɔ be: "Míele tɔtrɔm o. "Gbɛɖɛ".
  
  Eti kpo do go tso nutsyɔnu megbe eye wòda tu. Delta Force ƒe asrafowo nɔ du dzi yina eƒe miame kple ɖusime, henɔ tu dam nyuie gake woda tu pɛpɛpɛ.
  
  Kovalenko ƒe ame gbãtɔ ƒu du to aʋli la, eye wònɔ du dzi esi wònɔ yiyim, eye wòɖi ɖe akpa kemɛ aɖaŋutɔe. Etrɔ kaba eye wòdze dzo si wotsɔ tsyɔa nu dzi ƒe gli ɖoɖo gɔme le full automatic dzi.
  
  Wotsɔ Delta-srafoa ƒu gbe ɖe axadzi, wovuvui. Eƒe kukua mu dze anyi le Drake ŋkume, gake Eŋlisitɔa ti kpo yi edzi evɔ megbã afɔɖeɖe aɖeke o. Esi wògogo ʋuƒo gbãtɔ si ƒe nɔnɔme le abe S ene la, do gã aɖe si me ƒuƒlu le la ʋu ɖe eŋgɔ. Ele be woati kpo adze edzi!
  
  Esi wòyi edzi nɔ tu dam la, eti kpo to dometsotsoa dzi. Kovalenko ƒe amewo dometɔ evelia dzo le fli la dzi. Wotsɔ kpewo ƒu gbe tso agadoa ƒe gli si te ɖe afima ŋu esime tuawo nɔ ƒoƒom kple ŋusẽ si gblẽa nu ŋutɔ.
  
  Drake ƒe ƒuƒoƒoa ƒu du heti kpo dze eyome.
  
  Ame etɔ̃lia ti kpo ɖe fli si keke sesĩe la dzi. Kovalenko ƒe nya. Drake ƒe ahɔhɔ̃ nɔ ɣli dom ɖe eta be wòada tu. Tsɔ mɔnukpɔkpɔ!Ðe ame manyanu sia ɖa fifia.
  
  Gake nu geɖe akpa ate ŋu agblẽ. Ate ŋu agbã fli la eye Kovalenko ate ŋu anɔ dedie kokoko. Ðeko wòate ŋu awɔ nuvevi ame manyanua. Eye - vevietɔ wu la - wohiã Russiatɔwo ƒe kposɔa agbagbee be wòatɔ te ʋukɔkɔɖi ƒe hlɔ̃biabia.
  
  Kovalenko ɖi go dedie. Eƒe ame etɔ̃ bubuwo te ŋu tso wo. Drake gaɖiɖi etɔ̃ bubu esime asrafoha eveawo va ƒo ƒu. Tudada etɔ̃ le didiƒe ʋĩ. Amewuwu etɔ̃.
  
  Emegbe tu la dzo ɖe ta nɛ. Ebɔbɔ, tsɔ eƒe amedzidzela la ƒu gbe ɖe eƒe abɔta eye wòtutui tso ʋuƒoa dzi yi viviti me. Etrɔ heda tu tso akɔta. Ŋutsu bubu hã dze anyi. Komodo nɔ eƒe akpa dzi. Wohe hɛ aɖe. Ʋu ƒo ɖe agadoa ƒe gli ŋu. Kovalenko ƒe amewo trɔ ɖe megbe vivivi, wotsɔ ʋu yi agakpe aɖe si le wo megbe la gbɔ.
  
  Delta-srafo ene susɔeawo dze klo ɖe togbɛa ƒe go kemɛ dzi, eye woda tu Kovalenko ƒe ame ɖesiaɖe si nɔ fli la gbɔ ɣeyiɣi didi aɖe la ŋuɖɔɖɔɖo. Gake ɣeyiɣi kpui aɖe koe susɔ hafi wo dometɔ ɖeka nasusu be yeagbugbɔ ɖe megbe adze ze me tudada gɔme.
  
  Duƒuƒu koe nɔ wo si.
  
  Ʋufia la ƒe ame eve bubuwo lia zipline la eye wole tutum azɔ. Drake kpɔ ame kemɛa wòdze aʋawɔƒeawo lialia gɔme eye wòda tu, eye wòƒoe dzoe abe ʋetsuvi si woƒo ene. Ŋutsua ƒu du va dze eŋu, eƒe ta ɖiɖi, nɔ ɣli dom, eye ɖikeke mele eme o be ekpɔe be wotso ye. Drake trɔ ɖe megbe yi gli la gbɔ. Komodo he ŋutsua tso ʋuƒoa dzi.
  
  "Dzi me!"
  
  Drake zã sɛkɛnd xɔasiwo tsɔ nɔ ŋku lém ɖe nu ŋu. Nukae nye dzomavɔ si wozã tsɔ lé ka fiƒode ma?Ekema ekpɔ. Anɔ eme be wona block tɔxɛ sue aɖe ŋutsu ɖesiaɖe abe alesi dɔnyala bibiwo zãna ene. Wo dometɔ geɖe mlɔ anyi ƒo xlãe. Ʋu Fia la va dzra ɖo ɖe nusiwo katã ate ŋu adzɔ ŋu.
  
  Nenema kee Drake hã le. Wotsɔa aɖuɖɔtoeŋutinunyadɔwɔnu bibiwo ɖe asi le woƒe akplowo me. Drake ɖe ʋuƒoa do goe kaba eye wòtsɔ zikpuimekaa bla eƒe akɔta.
  
  "Ben!"
  
  Esi ɖekakpuia nɔ tetem ɖe eŋu le adzame la, Drake trɔ ɖe Komodo ŋu. "Àkplɔ Karin vɛa?"
  
  "Godoo". Amegã la ƒe mo sesẽ, si ƒe mo sesẽ eye aʋawɔwɔ ƒe abiwo le eŋu la, mete ŋu ɣla nyateƒe si wònye be woƒoe xoxo la kokoko o.
  
  Le teƒewo katã dome la...
  
  Esi Drake ka ɖe Delta ŋutsuawo dzi be woana Kovalenko ƒe adzodalawo natsi dzodzodzoe ta la, edzi nyaƒoɖeamenua ɖe edzi to eƒe ʋuƒoa tsɔtsɔ bla ka si wokeke sesĩe la kaba me. Ben bla eƒe zikpuimeka eye Drake tsɔ tu la nɛ.
  
  "Dada tu abe ɖe míaƒe agbe nɔ te ɖe edzi ene, Blakey!"
  
  Esi wonɔ ɣli dom la, wotu dzo eye woƒu du to zipline la dzi. Tso kɔkɔƒe sia kple duƒuƒu sia dzi la, edze abe didiƒea lolo wu ene, eye edze abe ʋuƒo si le didiƒe ʋĩ la le hehem ɖe megbe ene. Ben da tu, eƒe tuawo nɔ dzodzom yi dzi kple kekeme, eye kpe kakɛwo dza ɖe Ʋufia la ƒe amewo dzi le ete.
  
  Gake meɖe fu o. Toɣliɖeɖe, nyaƒoɖeamenu kple ŋɔdzidonameae hiã. Esi Drake nɔ du dzi la, ekɔ eƒe afɔwo ɖe dzi esi ya nɔ du dzi va yina, eye wòɖe aʋli gã aɖe si me goglo o fia le ete. Dzidziɖedzi kple dzidzɔkpɔkpɔ na eƒe dzi ʋuʋu. Ga si wotsɔ hea gaƒoɖokui aɖe to ka aɖe dzi ƒe ɖiɖi nɔ ɣli dom sesĩe le eƒe to me.
  
  Tu geɖe nɔ ɖiɖim va yi, eye wotso ya si ƒo xlã atsu kple asi siwo nɔ du dzi la. Drake se tu siwo trɔ gbɔ tso Delta Team gbɔ. Kovalenko ƒe amewo dometɔ ɖeka mu dze anyi kple toɣliɖeɖe. Ben do ɣli eye wòtsɔ eƒe asibidɛ nɔ ʋuƒoa dzi.
  
  Zi alesi wote ɖe wo nɔewo ŋui la, zi nenemae wòva nɔ afɔku me. Enye yayra tso Mawu gbɔ be nutsyɔnu aɖeke menɔ Kovalenko ƒe amewo si o, eye tu siwo nɔ dodom tso Delta Team gbɔ ɣesiaɣi la sɔ gbɔ akpa. Le duƒuƒu ma gɔ̃ hã me la, Drake te ŋu sea vuvɔ si nɔ sisim to eƒe afɔwo me. Ameyibɔ ƒe alafa geɖe nɔ ʋuʋum le ete, nɔ dzodzom, nɔ ʋuʋum, eye ɖewohĩ etsɔ asibidɛ siwo le keklẽm do asi ɖa be yewoadze agbagba ahee ayi anyime wòazu atuu mavɔ.
  
  Ledge la ƒu du yi egbɔ. Le aɖabaƒoƒo mamlɛtɔ me la, Ʋufia la de se na eƒe amewo be woagbugbɔ, eye Drake ɖe asi le mɔxenu la ŋu. Eɖi ɖe eƒe afɔwo dzi, gake eƒe ŋusẽ mesɔ gbɔ be wòada asɔ le ŋgɔgbedede kple kpekpeme si woɖo ɖe megbe dome o.
  
  Ne míagblɔe bubui la, Blakey ƒe kpekpeme na wogbugbɔ wo ƒo. Yi aʋli me.
  
  Drake ɖoe koŋ dze anyi ɖe axadzi, eye wòtsɔ eƒe ŋutilã bliboa de afɔɖeɖe si mewɔa nuvevi ame o la me. Ben lé kpe sesẽa kple mɔkpɔkpɔbuɖeame, gake egalé eƒe tu la me ɖe asi dzinɔameƒotɔe kokoko. Drake se zipline si le sesẽm ƒe ɖiɖi kpata eye wòkpɔe be Komodo kple Karin le edzi xoxo, eye wole tetem ɖe ye ŋu kple duƒuƒu si me kɔ.
  
  Ʋufia la ƒe amewo zɔ mɔ to ʋuƒoa dzi yi akpataa ƒe megbe, eye kloe te ŋu ti kpo mamlɛtɔ yi kpe gbadza gã si dzi atrakpui manyatalenua dze egɔme tsoe la dzi. Nya nyuiae nye be ame siwo ade wuieve koe susɔ.
  
  Drake ƒu du to ʋuƒoa dzi hafi ɖe Ben ƒe kɔ, emegbe eɖe mɔ na eɖokui be yeagbɔ sɛkɛnd ʋɛ aɖewo hafi bɔbɔ nɔ anyi. Le ŋkuʋuʋu me la, Komodo kple Karin dzo le eƒe ŋkume, wo ame evea woɖi ɖe anyigba nyuie eye womeko alɔgbɔnu ayetɔe vie o.
  
  "Ŋutsu la ƒe kpekpeme dzi ɖe edzi vie." Drake fia asi Ben. "Ŋdi nuɖuɖu blibo geɖe akpa. Ɣeɖuɖu mesɔ gbɔ o."
  
  "Haƒohaa meɖua ɣe o." Ben ƒoe enumake esi Drake nɔ woƒe afɔɖeɖe si kplɔe ɖo me tom. Ðe wòle be malala ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo loo alo mana woati wo yomea?
  
  "Hayden gblɔ be ne èɖu ɣe la, èɖi Pixie Lott."
  
  "Nya ƒaƒãwo".
  
  Komodo kpɔ Kovalenko ƒe amewo hã dzi. Ka la gasẽ eye wo katã wote wo ɖokui ɖe gli ŋu. Delta-srafo eve bubuwo va ɖo ɖe wo nɔewo yome kabakaba, woƒe afɔkpawo nɔ ʋuʋum sesĩe le kea dzi esime wonɔ blewu va ɖo afisi wotɔ kaba.
  
  "Yi edzi nànɔ ʋuʋum." Drake ye wɔ eƒe nyametsotsoa. "Anyo wu be màna ɣeyiɣi wo be woabu tame o."
  
  Woƒu du to ʋuƒoa dzi, eye wolé woƒe aʋawɔnuwo ɖe asi le dzadzraɖoɖi. Ʋufiaa ƒe ŋgɔyiyi do viviti ɣeyiɣi kpui aɖe le agakpegli la ƒe gogloƒe, gake esi Drake kple eƒe dɔwɔlawo nɔ mɔa kɔm la, wokpɔ Kovalenko kple eƒe ame mamlɛawo le agakpe gbadzaa dzi xoxo.
  
  Ebu ame eve bubu le afi aɖe.
  
  Eye fifia, edze abe woɖe gbe na wo be woawɔ afɔɖeɖe siwo gbɔ eme ene. Ame geɖe ɖe RPG bɔmbdadamɔ̃ siwo wotsɔna ɖe asi do goe.
  
  "Damn, woƒe nuyiwo tsɔ agba!" Drake do ɣli, emegbe etɔ hetrɔ, kasia eƒe dzi ge to anyigba. "Oo ao-"
  
  Wose bɔmb si wotsɔ tso nuyi me ƒe pop kple kpẽ gbãtɔ. Delta-srafo eve mamlɛawo nɔ du dzi to zipline la dzi, henɔ taɖodzinu ɖom ɖe ʋuƒoa ŋu esime tu aɖe va dze edzi. Edze gli si le zip-line sekeawo tame eye wòtsrɔ̃ wo le kpe, ke kple kpe gbadzɛwo ƒe wowó me.
  
  Fli la ƒu kplakplakpla. Asrafoawo dzo yi anyime yi ɖe ameyibɔwo ƒe ŋkuɖodzinyawo me evɔ womewɔ gbeɖiɖi aɖeke gɔ̃ hã o. Aleke kee wòɖale o, esia gavloe wu.
  
  Komodo ƒo fi de, eye dziku nɔ eƒe mo trɔm. Ame siawo nye ame nyui siwo wòna hehee hewɔ avu kpli wo ƒe geɖe. Fifia sesẽ etɔ̃ koe nɔ Delta-ha la me, hekpe ɖe Drake, Ben kple Karin ŋu.
  
  Drake do ɣli heti wo yome to xɔa ƒe akpa si le xɔa tame, eye enya be woado RPG yeyewo ɖe go eteƒe madidi o la na eƒe tagbɔ gblẽ. Amesiwo tsi agbe la ƒu du to ʋuƒoa dzi, eye ati siwo klẽna kple amber-klẽ gbogbo aɖewo nɔ mɔ fiam wo. Afɔɖeɖe ɖesiaɖe na wote ɖe agakpe gbadza aɖe, atrakpui wɔnuku aɖe kple fiazikpui gã aɖe si do tso kpegli aɖe dzi ƒe dzedzeme manyatalenu gake wònye nusi mexɔ se o ŋu.
  
  Woda RPG tu evelia. Esia wó le ʋuƒo aɖe si le duƒulawo megbe, si gblẽ nu le mɔa ŋu gake megblẽe o. Esi wònɔ du dzi henɔ eƒe lãmeka siwo wɔ dɔ fũu akpa la tum ɖo vaseɖe afi aɖe gɔ̃ hã la, Drake te ŋu se Kovalenko wònɔ ɣli dom ɖe eƒe amewo ta be woakpɔ nyuie-ate ŋu anye mɔ si dzi woato ado le afima.
  
  Fifia Drake va ɖo ʋuƒoa ƒe afɔ eye wòkpɔ do aɖe si dzi wòle be wòati kpo ato hafi aɖo kpe gbadzaa dzi eye wòadze ŋgɔ Ʋufia la ƒe amewo.
  
  Elolo ŋutɔ.
  
  Le nyateƒe me la, elolo ale gbegbe be wòtsi dzodzodzoe kloe. Etɔ kloe. Menye na nye ŋutɔ o, ke boŋ na Ben kple Karin. Ne ekpɔe gbã la, mesusu be woawɔ titri la o. Gake emegbe la, eƒe dzi sẽ. Ele be woawɔe nenema. Eye womate ŋu awɔ blewu o, womate ŋu atrɔ ɖe megbe o. Woawo koe nye ame siwo te ŋu tɔ te Ʋuʋudela Fia la eye wowu eƒe tagbɔsesẽ ƒe ɖoɖoa nu. Ame ɖeka kolia siwo ate ŋu atsrɔ̃ dukɔwo dome ŋɔdzinuwɔwɔ ƒe ŋgɔnɔla ahakpɔ egbɔ be mɔnukpɔkpɔ magasu esi be wòagawɔ nuvevi ame aɖeke azɔ o.
  
  Gake egatrɔ afã kple afã esime wònɔ du dzi. Edo ɣli na Ben be: "Mègatɔ o." "Xᴐe se. Àte ŋu awɔe".
  
  Ben ʋuʋu ta, adrenaline xɔ eƒe afɔwo kple lãmekawo eye wòtsɔ lɔlɔ̃nu faa ŋusẽ, gãnyenye kple ŋusẽ yɔ wo me fũ. Drake ƒo dometsotsoa gbã, eti kpo eye wòdo eƒe abɔwo ɖe enu eye eƒe afɔwo gakpɔtɔ nɔ pɔmpim, eye wònɔ akɔta ƒom le dometsotsoa dzi abe Olympic kamedefefewɔla ene.
  
  Ben kplɔe ɖo, eƒe alɔnu do, eƒe ta ƒu gbe ɖe goawo katã me, eye lãmekawo nɔ tu dam to eƒe dadasɔ ƒe seselelãme me. Gake eɖi ɖe akpa kemɛ esi wòsusɔ sentimeta ʋɛ aɖewo.
  
  "Ɛ̃!" Edo ɣli eye Drake ko alɔgbɔnu nɛ. "Jessica Ennis mate ŋu awɔ naneke tso ŋuwò o, srɔ̃tɔ."
  
  Emegbe Komodo ɖiɖi sesĩe, eye wòtrɔ eƒe ŋutilã tso ememe yi gota kloe esi wòtrɔ enumake henɔ Karin kpɔm. Eƒe titri la nya kpɔ ŋutɔ. Afɔwo kɔ ɖe dzi, megbe le akɔta, ame gbogbo aɖewo ƒe ʋuʋu yi ŋgɔ.
  
  Eye anyidzedze deblibo. Delta Team me tɔ mamlɛawo kplɔe ɖo.
  
  Drake trɔ be yeakpɔ nukpɔkpɔ si wɔ nuku wu ɖesiaɖe si wòkpɔ kpɔ.
  
  Ʋu Fia la kple eƒe amewo, siwo nɔ ɣli dom henɔ avi fam, eye wo dometɔ akpa gãtɔ xɔ ʋu eye abi siwo le ʋuʋu ɖi la, wo katã woƒu du yi wo gbɔ tẽ eye woʋuʋu woƒe aʋawɔnuwo abe gbɔgbɔ vɔ̃ siwo tso dzomavɔ me ene.
  
  Ɣeyiɣia de na aʋa mamlɛtɔ.
  
  
  TA BLEE VƆ̃ÐEKA
  
  
  Matt Drake tsi agbe eye wòdo go Ʋuʋudela Fia la ŋkume kple ŋkume.
  
  Eƒe amewo va ɖo gbã, ɣlidodowo nɔ ɖiɖim esime tuwo nɔ ɖiɖim eye hɛwo nɔ ŋeŋem henɔ keklẽm abe yiwo ene, si na kekeli si nye amber la klẽna henɔ woƒe dzo dam ɖe go geɖe. Woda tu geɖe, gake le didiƒe sia kple le testosterone kple vɔvɔ̃ ƒe ahomya sia me la, womeɖo wo dometɔ aɖeke nyuie o. Eye ke hã ɣlidodo sesẽ aɖe ɖi tso Drake, si nye Delta-srafo bubu si dze anyi la megbe.
  
  Drake ƒe lãmekawo nɔ veve sem abe ɖe wòle avu wɔm kple gorilla si ƒe kpekpeme nye kilogram alafa etɔ̃ ene. Ʋu kple ɖi tsyɔ mo nɛ. Ame enyi dze edzi, woawo, gake eɖu wo katã dzi, elabena Ʋufia la tsi tre ɖe wo megbe, eye naneke maxe mɔ nɛ be wòaɖe gbeƒã eƒe hlɔ̃biabia o.
  
  Asrafo xoxoa trɔ gbɔ, dumevi dzrowo ƒe mo dzi ɖe kpɔtɔ azɔ, eye wòtrɔ gbɔ va afima, le hatsotso kɔkɔtɔwo me, kple asrafo fucking vɔ̃ɖitɔwo kekeake siwo le agbe.
  
  Eda tu ŋutsu etɔ̃ tẽ, le dzi me tututu. Ege ɖe enelia me, eye wòtrɔ tu la, egbã ŋutsua ƒe ŋɔti keŋkeŋ eye le ɣeyiɣi ma ke me la, egbã eƒe ŋgonu ƒe akpa aɖe. Sɛkɛnd etɔ̃ va yi. Ese le eɖokui me be Delta-ʋua me dɔwɔlawo trɔ gbɔ le ye gbɔ le vɔvɔ̃ ta kloe, si na teƒe ye be yeawɔ dɔ. Egblẽ wo ɖi be woawɔ avu kple adzɔha etɔ̃awo esime wònɔ ʋuʋum ɖo ta ŋutsu ɖeka kple Kovalenko ŋutɔ gbɔ.
  
  Komodo ƒo ta na ŋutsua eye wòda tu evelia wòku le afɔɖeɖe ɖeka me. Karin nɔ egbɔ eye megbugbɔ ɖe megbe o. Menye sɛkɛnd ɖeka pɛ hã o. Ezã eƒe mo ƒe asibidɛ tsɔ tu ŋutsu si woda tu la ɖe megbe eye atamkaka vovovowo kplɔe ɖo. Esi asrafo si woxɔ ɖe dɔ me la nɔ ɣli dom henɔ agbagba dzem be yealé ye ɖokui ɖe te la, ede nu nyaa me eye wòzã taekwondo-mɔ̃ aɖe tsɔ tsɔe ƒu gbe ɖe eƒe abɔta.
  
  Eɖo ta nugbɔ si le gbadzaa la gbɔ.
  
  Ŋutsua ƒu du, nɔ ɣli dom, eye aʋli la tsɔe dzoe. Karin nɔ ŋku lém ɖe Komodo ŋu dũu, kasia wòkpɔ nusi wòwɔ la dze sii. Ƒuƒoƒo gã aɖe ƒe ŋgɔnɔla bu tame kaba eye wòna akpedada ƒe dzesi aɖee, ekpɔ ŋudzedze ɖe eƒe nuwɔnawo ŋu enumake eye wòna wosɔ.
  
  Karin gbɔ ya sesĩe.
  
  Drake dze ŋgɔ Ʋufia la.
  
  Mlᴐeba.
  
  Ŋutsu mamlɛtɔa tsi agbe le avuwɔwɔ kpui la me eye fifia mlɔ eƒe afɔ gbɔ nɔ ʋuʋum eye eƒe gbɔgbɔtsixe gbã eye eƒe asibidɛ eveawo gbã. Kovalenko tsɔ vlodoame ƒe ŋkume kpɔ ŋutsua.
  
  "Bometsila. Eye gbɔdzɔgbɔdzɔ."
  
  "Ame gbɔdzɔgbɔdzɔtɔwo katã ɣlana ɖe woƒe kesinɔnuwo kple ŋusẽ ƒe dzedzeme si wòhena vɛ na wo la megbe."
  
  "Nu si ɖi wo nɔewoa?" Kovalenko ɖe tu aɖe do goe eye wòda tu ŋutsu si nɔ ʋuʋum la ɖe mo. "Ðe menye ŋusẽ siae nye esia oa? Èsusu be esia sɔ kple esiaa? Mewua ame le ʋu fafɛ me gbesiagbe elabena mate ŋui. Ðe ema nye ŋusẽ ƒe dzedzemea?"
  
  "Alesi nède se be woawu Kennedy Moore? Ke xɔ̃nyewo ƒe ƒomewo ya ɖe? Ðewohĩ xexeame ƒe akpa aɖe dzi wò, Kovalenko, gake menye akpa si me susu le lae o."
  
  Woʋuʋu kabakaba eye woʋu le ɣeyiɣi ɖeka me. Aʋawɔnu eve, tu kple tu, ƒoa zi ɖeka le ɣeyiɣi ɖeka me.
  
  Wo ame evea siaa le ƒuƒlu. Zi edzi zi eve.
  
  Ðeviwo ƒe dziku yɔ Kovalenko ƒe ɣlidodo be: "Ao!" Wogbee.
  
  Drake tsɔ eƒe hɛ ƒoe. Fia Ʋuʋudedi la ɖe eƒe ablɔdzinunya fia to sisi yi axadzi me. Drake tsɔ tu la ƒu gbe ɖe eŋu. Kovalenko tsɔ ƒoƒoa yi ŋgonu evɔ meʋuʋu o, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, eɖe hɛ aɖe do goe.
  
  "Ne ehiã be nye ŋutɔ mawu wò la, Drake..."
  
  Eŋlisitɔa gblɔ be: "Oo ẽ, àwɔe." "Nyemegakpɔa ame aɖeke le afima o. Fucking shilling ɖeka pɛ hã mele asiwò o, mate."
  
  Kovalenko ƒo aɖuɖɔ. Drake kpɔe be edzɔ blewu. Ðewohĩ Kovalenko susui be yetsi sesĩe, ate ŋu asusui gɔ̃ hã be yexɔ hehe sesĩe, gake eƒe hehexɔxɔa menye naneke ne wotsɔe sɔ kple nudidi kple dodokpɔ sesẽ siwo Britaintɔwo ƒe SAS-ha la to.
  
  Drake va tso axadzi kple klo ƒe ƒoƒo kabakaba si na Kovalenko zu lãmetututɔ hena ɣeyiɣi aɖe eye wògbã akɔta geɖe. Wotsi hũɖeɖe si si le Russiatɔ la ƒe nu me la nu enumake. Egbugbɔ ɖe megbe.
  
  Drake wɔ abe ɖe wòdze ame dzi kabakaba ene, elala Ʋufiaa ƒe nuwɔna, eye wòtsɔ eya ŋutɔ lé ŋutsua ƒe ɖusibɔ enumake. Trɔ kabakaba ɖe anyi eye Kovalenko ƒe asibidɛ gbã. Eye ɖeko Russiatɔa gaƒo ɣli ake.
  
  Komodo, Karin, Ben kple Delta-srafo susɔea nɔ ŋku lém ɖe wo ŋu.
  
  Ʋufia la nɔ wo kpɔm dũu. "Màte ŋu awum o. Mi katã. Màte ŋu awum o. Nyee nye Mawu!"
  
  Komodo ƒo nu kple ɣli. "Míate ŋu awu wò o, bometsila. Ele be nàdo ɣli hell geɖe ŋutɔ. Gake meka ɖe edzi be mele mɔ kpɔm vevie be makpe ɖe ŋuwò nàtia dzomavɔ si me nàzã wò agbemeŋkeke mamlɛawo le."
  
  "Gaxɔ." Fia si ʋu yɔ fũu la ƒo nu. "Gaxɔ aɖeke mate ŋu além o. Mazu tɔnye kwasiɖa ɖeka."
  
  Komodo ƒe nu gbã wòzu alɔgbɔnukoko. Egblɔ kpoo be: "Gaxɔ geɖe." "Womeli gɔ̃ hã o."
  
  Kovalenko ƒe mo wɔ yaa vie, gake emegbe dadaa gatsyɔ mo ake eye wòtrɔ ɖe Drake ŋu. "Kple wò?" - ebiae. "Ðewohĩ àku nenema ke ne mehiã be mati wò yome le xexeame ƒe afã o."
  
  "Ku?" - Drake gbugbɔ gblɔe. "Ame kuku ƒomevi vovovowoe li. Ele be nànya esia."
  
  Drake ƒo afɔ nɛ le eƒe dzi fafɛ si ku la me. Kovalenko ƒe mo wɔ yaa. Ʋu nɔ sisim tso eƒe nu me. Etsɔ ɣlidodo nublanuitɔe la, edze klo. Nuwuwu si ŋukpe le na Ʋuʋudedi Fia la.
  
  Drake ko nu nɛ. "Ewu enu. Mibla eƒe asiwo ne míadzo."
  
  Ben ƒo nu. "Melé eƒe nuƒoƒo ƒe ɖoɖowo ɖe mɔ̃ dzi." Egblɔ kpoo, eye wòfɔ eƒe telefon la. "Míate ŋu azã kɔmpiutadziɖoɖo tɔxɛwo atsɔ agbugbɔ eƒe gbe awɔ. Matt, le nyateƒe me la, míehiãe agbagbee o."
  
  Ɣeyiɣia me sẽ abe sɛkɛnd mamlɛtɔ si do ŋgɔ na wowó ene. Drake ƒe mo trɔ tso asiɖeɖe le dɔ ŋu dzi va zu fuléle dzadzɛ. Komodo nɔ hehem ɖe megbe le nudede nyaa me, menye le vɔvɔ̃ ta o, ke boŋ le bubu si wòku kutrikukutɔe ta-bubu ɖeka kolia si asrafo ade dzesii. Karin ƒe ŋkuwo ʋu le vɔvɔ̃ ta.
  
  Drake kɔ eƒe tu ɖe dzi eye wòƒo gakpo sesẽa ɖe Kovalenko ƒe ŋgonu.
  
  "Èka ɖe edzia?"
  
  "Le mɔ nyuitɔ nu." Mekpɔe wòku. Menɔ afima. Ede se be ŋɔdzinuwɔlawo nadze Hawaii dzi.Ben lé ŋku ɖe xɔa me godoo. "Dzomavɔ gɔ̃ hã aƒoe ɖe enu."
  
  "Afi siae nèle." Drake ƒe alɔgbɔnukoko fa miamiamia eye wòdo viviti, abe Ʋukɔ Fia la ƒe luʋɔ ene. "Le dzomavɔ ƒe agbowo godo. Afi siae wòle be nànɔ, eye afi siae wòle be nàku ɖo."
  
  Kovalenko ƒe aɖuwo lé sesĩe, le esia megbe la, ƒe blaene ƒe ku, nuhiahiã kple ʋukɔkɔɖi ƒe anyidzedze nɔ anyi. "Màdo vɔvɔ̃ nam gbeɖe o."
  
  Drake srɔ̃ nu tso ŋutsu si dze anyi la ŋu. Eƒe nya sɔ. Ku magblẽ nu le eŋu o. Naneke menɔ anyigba dzi si ate ŋu ado vɔvɔ̃ na ŋutsu sia o.
  
  Gake nu ɖeka aɖe li si agbãe.
  
  "Eyata míebla wò ɖe anyigba le afisia." Eɖiɖi eƒe tu la ɖe anyi, si na Komodo ƒe dzi dze eme ŋutɔ. "Eye míeyi edzi le kesinɔnua biam. Enye wò agbe didi eye mànya nusi wònye gbeɖe o. Gake de dzesi nye nyawo, Kovalenko, mawɔe. " .
  
  "Ao!" Russiatɔa ƒe ɣlidodoa do enumake. "Nukae nye wò nyatoƒoetotowo? Ao! Gbɛɖɛ. Nye tɔe wònye. Esia nye tɔnye ɣesiaɣi."
  
  Ʋufia la tsɔ ɣlidodo mɔkpɔkpɔbuɖeame aɖe ƒoe zi mamlɛtɔ si me mɔkpɔkpɔbuɖeame le. Vevesese na eƒe mo tro. Ʋu nɔ sisim tso eƒe mo kple asiwo me. Etso hetsɔ lɔlɔ̃nu kple agbe si yɔ fũ kple fuléle kple amewuwu ƒe ounce ɖesiaɖe de eƒe titri me.
  
  Drake ƒe ŋkuwo nɔ keklẽm, eƒe mo va sesẽ abe kpe xɔasi ene. Eɖe mɔ Ʋufia la ƒoe, tsi tre sesĩe esime Russiatɔ si ƒe tagbɔ gblẽ la nɔ ŋusẽ ounce mamlɛtɔ ɖesiaɖe zãm le ƒoƒo wuieve me, ŋusẽ nɔ eŋu le gɔmedzedzea me gake wògbɔdzɔ kabakaba.
  
  Emegbe Drake ko nu, gbeɖiɖi aɖe si gbɔ viviti ŋu, gbeɖiɖi si me lɔlɔ̃ mele o eye wòbu, si tsi ŋutiklɔdzo kple dzomavɔ dome ƒe afã. Esi Ʋufia ƒe ŋusẽ mamlɛtɔ vɔ la, Drake tsɔ eƒe asibidɛ ƒoe eye wòtsi tre ɖe eƒe akɔta.
  
  "Esia katã nye dzodzro, Kovalenko. Èbu".
  
  Komodo ƒu du yi Russiatɔa gbɔ eye wòblae hafi Drake te ŋu trɔ eƒe susu. Karin kpe ɖe eŋu wòhe eƒe susu esi wòfia asi atrakpui si le tsitrenu kloe kple fiazikpui yibɔ aɖe si do ɖe gota ƒe nukpɔkpɔ wɔnukua. Ewɔ nuku wu tso afisia. Nuwɔwɔa lolo ŋutɔ eye wokpae wòde blibo, eye wònɔ xɔxlɔ̃m afɔ alafa ɖeka tso woƒe ta dzi.
  
  "Le wò megbe".
  
  Drake da mɔxenu si kplɔe ɖo la kpɔ. Atrakpuiawo kɔ ɖe dzi vie abe afɔ alafa ɖeka ene. Fiazikpuia ƒe akpa si le ete nye yevu goglo, togbɔ be aŋɔka ƒe dzesi gbogbo aɖewo kaka ɖe eŋu hã.
  
  Komodo gblɔ be: "Ele be mayi gbã." "Tolili ŋuti nuteƒekpɔkpɔ aɖewo le asinye. Ele be míalia afɔ ʋɛ aɖewo le ɣeyiɣi ɖeka me, atsɔ carabiners ade eme ne míele yiyim, eye emegbe míakeke dedienɔnɔ ƒe ka la ɖe enu wòaɖo míaƒe ƒuƒoƒoa gbɔ."
  
  Drake ɖe mɔ nɛ wòxɔ ŋgɔ. Dzikua gakpɔtɔ nɔ eƒe susu me, eye wòwu enu kloe. Eƒe asibidɛ gakpɔtɔ se le eɖokui me nyuie le M16 ƒe ʋuƒoa dzi. Gake ne wowu Kovalenko fifia la, efia be woade aɖi eƒe luʋɔ tegbee, aƒã viviti si nu mayi gbeɖe o la eme.
  
  Abe alesi Ben Blake ate ŋu agblɔe ene la, atrɔe ɖe viviti me.
  
  Edze gli la lialia gɔme le Komodo yome, eye wòhiã na susuhenuwo esime hlɔ̃biabia ƒe hiahiã si nu metsina gbeɖe o la nɔ dzidzim ɖe edzi eye wòdze agbagba be yeaɖu edzi. Dzidziɖedzi kpata la na eƒe susu nɔ nu ŋu enumake. Ʋu Fia la ƒe ɣlidodo kple hũɖeɖewo nu yi esime fiazikpuia te ɖe eŋu eye atrakpuiawo va nɔ sesẽm ɖe edzi.
  
  Woyi dzi, Komodo nɔ ŋgɔ, eye wòlé karabiner ɖesiaɖe ɖe te nyuie hafi lé ŋku ɖe eƒe kpekpeme ŋu eye emegbe wòtsɔ ka bla dedienɔnɔ ƒe ka aɖe hetsɔe da ɖe eƒe ƒuƒoƒo si le ete la gbɔ. Zi alesi wolia to la, zi nenemae wòdo viviti ɖe edzii. Wokpa atrakpui la ƒe afɔɖeɖe ɖesiaɖe ɖe kpe gbagbe me. Drake te vɔvɔ̃ ƒe seselelãme aɖe esi wònɔ tsitre. Kesinɔnu wɔnuku aɖewo nɔ wo lalam; ese le eɖokui me le eƒe dɔgbo me.
  
  Gake fiazikpuia ya?
  
  Esi wòse le eɖokui me be naneke mele ye ŋu kura o ta la, etɔ, ƒo eƒe dzideƒo nu ƒu eye wòɖiɖi ŋkume. Ben ʋli vevie, eƒe ŋkuwo ʋuʋu eye vɔvɔ̃ ɖoe. Drake se veve ɖe exɔlɔ̃ ɖekakpuia nu eye wòlɔ̃e vevie si womese le eɖokui me tso esime Kennedy ku o. Ekpɔ Delta-srafo susɔea wònɔ agbagba dzem be yeakpe ɖe Karin ŋu eye wòko alɔgbɔnu esi wòʋuʋu asi nɛ wòdzo. Edo asi kpe ɖe Ben ŋu.
  
  "Dzudzɔ ewɔwɔ tso ɖokuiwò me, Blakey. Mina míawɔ."
  
  Ben lé ŋku ɖe eŋu eye wònɔ abe dzonu bibi le eƒe ahɔhɔ̃ me ene. Nane si nɔ Drake ƒe ŋkume alo eƒe gbe ƒe ɖiɖi do dzidzɔ nɛ, eye mɔkpɔkpɔ ƒe dzedzeme aɖe dze le eƒe mo.
  
  "Akpe na Mawu be ètrɔ gbɔ."
  
  Le Drake ƒe kpekpeɖeŋu me la, Ben lia toa kabakaba wu. Woŋlɔ nu ƒuƒlu si wua ame si nɔ megbe na wo la be, eye afɔɖeɖe ɖesiaɖe va zu afɔɖeɖe si woatsɔ ake ɖe nu ŋu, ke menye ɖe afɔku ŋu o. Fiazikpuia ƒe akpa si le ete la nɔ tetem ɖe eŋu va se ɖe esime wòdidi ŋutɔ.
  
  Komodo ɖiɖi atrakpuiawo nyuie eye wòlia fiazikpuia ŋutɔ.
  
  Le aɖabaƒoƒo ɖeka megbe la, eƒe Amerikatɔwo ƒe gbeɖiɖi si hea amewo la he woƒe susu. "Oo nye Mawu, mi ame evea miaxɔ nya sia dzi ase o."
  
  
  TA BLEE VEVIE
  
  
  Drake ti kpo to dometsotso suea dzi eye wòɖi ɖe kpe gbadza si nye fiazikpuia ƒe afɔ la dzi tẽ. Elala Ben, Karin, kple Delta-srafo mamlɛtɔ si va ɖo hafi lé ŋku ɖe Komodo ŋu.
  
  "Nukae le asiwò le dziƒo afima?"
  
  Delta Team ƒe ŋgɔnɔla lia fiazikpuia ƒe zikpui. Fifia ezɔ yi nugbɔ henɔ wo kpɔm dũu
  
  "Amesiame si tu fiazikpui sia la na mɔ si menye adzame tututu o. Le afisia, le fiazikpui la ƒe megbe megbe la, megbeʋɔtru aɖe le eme. Eye woʋu."
  
  Drake gblɔ kaba be: "Mègate ɖe eŋu o," esi wònɔ mɔ̃ siwo dzi woto ŋu bum. "Le nusiwo katã míenya nu la, esia trɔa ʋuƒo aɖe si ɖoa fiazikpui sia ɖe anyi tẽ."
  
  Komodo dze abe ɖe wòɖi fɔ ene. "Yɔyɔ nyui aɖe. Kuxiae nye be ɖeka le asinye xoxo. Nya nyuiae nye be..." Eko alɔgbɔnu. "Mɔ̃ aɖeke meli o."
  
  Drake do eƒe asi ɖa. "Kpe ɖe ŋunye mafɔ."
  
  Wolia ɖe obsidian-fiazikpui la ƒe zikpui dzi ɖekaɖeka. Drake tsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe trɔ hekpɔ aʋli la ƒe dzedzeme.
  
  Esi wòtsi tre ɖe eŋu tẽ, le do gã aɖe ƒe go kemɛ dzi la, ekpɔ kpexɔ ma ke si me wonɔ tsã. Balkon si dzi Kapitan Cook dzo tsoe. Balkon si dzi Fia Ʋuʋudedi la anya bu susu mamlɛ siwo nɔ esi la le. Edze abe kpe aɖe koe wotsɔ ƒu gbe ene, gake kilometa blewu aɖee wònye.
  
  Drake ƒe mo wɔ yaa. Egblɔ kpoo be: "Fiazikpui sia." "Wotu esia na-"
  
  Ben ƒe ɣlidodoa xe mɔ nɛ. "Mat! Dzomavɔ si me ʋu le. Màxɔ esia dzi ase o."
  
  Menye dzidziƒoame si nɔ exɔlɔ̃a ƒe gbe me ye na vɔvɔ̃ to Drake ƒe lãmekawo ƒe nuwuwu o, ke boŋ nusi do ŋgɔ ƒe seselelãme aɖee. Nusiwo wokpɔna do ŋgɔ.
  
  "Nu kae nye esia?"
  
  Etrɔ. Ekpɔ nusi Ben kpɔ.
  
  "Fuck me."
  
  Karin ƒo wo do goe. "Nu kae nye esia?" Emegbe eya hã kpɔe. "Gbɛɖɛ".
  
  Wolé ŋku ɖe fiazikpuia ƒe megbe, atikpo kɔkɔ si dzi ame aɖe ate ŋu aziɔ ɖo, kple akpa si wɔ megbeʋɔtrua ŋu.
  
  Wotsɔ ʋuʋudedi siwo míenya fifia - blema dzesi siwo mexɔ se o siwo dze abe nuŋɔŋlɔ ƒomevi aɖe ene - kple dzesi mawo ke siwo woŋlɔ ɖe ɣeyiɣimɔzɔzɔ ƒe mɔ̃ eveawo siaa dzi, kpakple aɖaka gã si le Diamond te la dzi.Ta, si Cook woyɔna be Dzomavɔ ƒe Agbowo.
  
  Dzesi mawo ke siwo ŋu Thorsten Dahl ke ɖo nyitsɔ laa le mawuwo ƒe yɔdo me, si le didiƒe ʋĩ le Iceland.
  
  Drake miã ŋku. "Aleke esia ate ŋu adzɔe? Tso esime míese Odin ƒe ʋu kakɛ enyiawo ŋu nya zi gbãtɔ la, mesena le ɖokuinye me abe drɔ̃e mee mele agbe ɖo ene. Alo drɔ̃e baɖa aɖe."
  
  Ben gblɔ be: "Meda akɔ be míewu akpa enyiawo nu haɖe o." "Ele be esia nanye asitɔtrɔ le ame ŋu. Le ɖoɖo kɔkɔtɔ kekeake me. Ðeko wòle abe ɖe wotia mí alo nane ene."
  
  "Ele abe fiƒode ene wu." Drake ƒo nu kple ɣli. "Eye nàdzudzɔ Star Wars ƒe nya ƒaƒãwo."
  
  Ben gblɔ kple alɔgbɔnukoko vie be: "Menɔ Skywalker ŋu bum vie, Chuck Bartowski vie wu." "Elabena míenye geeks kple mí katã."
  
  Komodo tsɔ mɔkpɔkpɔ kpɔ ʋɔtru ɣaɣla la. "Ðe wòle be míayi edzia? Nye dukɔ tsɔ woƒe agbe na be yewoakpe ɖe mía ŋu míaɖo afisia. Nusi míate ŋu awɔ atsɔ aɖo eteƒee nye be míadi dzomavɔ sia ƒe nuwuwu."
  
  Drake gblɔ be: "Komodo." "Esiae nye nuwuwu." Ele be wòanɔ anyi."
  
  Etutu to ƒuƒoƒo gã la ƒe ŋgɔnɔla ŋu eye wòge ɖe mɔ gã la me. Teƒea lolo wu ʋɔtru si kplɔa ame yia eme xoxo, eye ne anya wɔ la, Drake se le eɖokui me be mɔa keke, gliawo kple dzisasrãa le yiyim ɖe edzi, vaseɖe esime-
  
  Ya fafɛ aɖe si nɔ ƒoƒom sesĩe la nɔ asi lilim eƒe mo.
  
  Etɔ eye wòda glow stick la ɖe anyi. Le kekeli si me kɔ o me la, eda tukpe aɖe si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi. Edzo yi dzi, yi dzi, yi dzi, emegbe eɖiɖi yi anyime, eye mekpɔ kpeɖeŋutɔ aɖeke o. Dzisasrã, xɔtaxɔ alo anyigba gɔ̃ hã kpɔkpɔ o.
  
  Eda dzo evelia, fifia ya eda dzo ɖe ɖusime. Eye agate ŋu adzɔ be amber si wodo ɖe eme la bu ake. Egbã ati ʋɛ aɖewo siwo klẽna eye wòtsɔ wo ƒu gbe ɖe ŋgɔ be wòaklẽ ɖe woƒe mɔ dzi.
  
  Agakpea ƒe go si le gbadzaa la ɖiɖi afɔ ade le wo ŋgɔ.
  
  Drake se le eɖokui me be yeƒe ta gbã ŋutɔ, gake ezi eɖokui dzi be yeayi edzi. Afɔɖeɖe ʋɛ aɖewo kpee eye wòkpɔ eɖokui ŋkume kple ŋkume kple ƒuƒlu.
  
  "Nyemekpɔ naneke o. Nya ƒaƒãwo".
  
  "Míate ŋu ava mɔ sia katã dzi ne viviti fiƒode la mexe mɔ na mí o." Karin gblɔ amesiame ƒe susuwo. "Gate kpɔ ake, Drake."
  
  Eɖo keklẽ etɔ̃lia ɖe ƒuƒlu la me. Nu vevi ʋɛ aɖewo siwo me mekɔ tututu o nɔ tu sia me esime wònɔ yameʋu kum. Nane nɔ aʋli la ƒe go kemɛ dzi. Xɔ gã aɖe.
  
  "Nukae nye ema?" Ben ƒo nu kple vɔvɔ̃.
  
  Klẽa nu yi kabakaba, agbe ƒe dzobibi kpui aɖe bu tegbee le viviti me.
  
  Delta-srafo mamlɛtɔ si susɔ, si nye ŋutsu aɖe si si yɔyɔdzesi Merlin le la gblɔ be: "Lala le afima." "Amber-klẽ nenie susɔ na mí?"
  
  Drake lé ŋku ɖe eƒe alidziblanu kple akɔtagbalẽvi ŋu. Komodo hã wɔ nenema ke. Xexlẽme si wokpɔ la anɔ abe blaetɔ̃ ene.
  
  Komodo gblɔ be: "Menya nusi ŋu bum nèle." "Dzokekewo, alo?"
  
  Merlin, si nye ƒuƒoƒoa ƒe aʋawɔnuwo ŋuti nunyala gblɔ kple nuxaxa be: "Ɣeaɖeɣi." "Di nusi ŋu míele nu wɔm kplii eye emegbe nàgbugbɔe ayi teƒe aɖe si míate ŋu aƒo ka na be woakpe ɖe ye ŋu."
  
  Drake ʋuʋu ta. "Lɔ̃ ɖe edzi". Eɖo dzobibi wuieve ɖi na tɔtrɔyia, eye emegbe wòdzra ɖo. Komodo kple Merlin va tsi tre ɖe egbɔ le goa dzi.
  
  "Le ŋudzᴐ?"
  
  Woda tu ɖe wo nɔewo yome kabakaba ɖe wo nɔewo yome yi yame kɔkɔ. Kekeli si nye amber la klẽ nyuie le eƒe kɔkɔƒe eye wòɖe keklẽ si wɔ nuku ŋutɔ si ɖe viviti la ɖa.
  
  Zi gbãtɔ le ŋutinya me la, ŋkeke ƒe keklẽ va do viviti mavɔ la me.
  
  Dzodoƒe ƒe nukpɔkpɔa te ŋusẽkpɔkpɔ ɖe ame dzi. Esi dzobibi ɖesiaɖe yi edzi nɔ dzodzom yi dzi henɔ wowóm hafi nɔ ɖiɖim vivivi la, xɔ gã si le agado gã la ƒe nuwuwu kemɛ la klẽ.
  
  Ben ƒo nu kple gbɔgbɔ. Karin ko nu. "Nunyatɔe".
  
  Esi wonɔ ekpɔm kple movidzɔdzɔ la, wotɔ dzo viviti gã la eye xɔ wɔnuku aɖe te dzedze. Gbã la, woɖe aɖakaʋuwo ƒe fli ɖe megbegli la me, emegbe fli evelia le wo te. Emegbe eva dze ƒã be le nyateƒe me la, aɖakaʋuawo nye xɔ suewo - xɔ suewo.
  
  Le fli evelia te la, wokpɔ etɔ̃lia, emegbe enelia, eye emegbe fli ɖe fli dzi esime akaɖi siwo gbãa ŋku nɔ ʋuʋum le gli gã la dzi. Eye kesinɔnu gã siwo le keklẽm la ɖe dzomavɔ si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi si le ʋuʋum la ƒe ŋutikɔkɔe si nu va yina la fia le teƒe ɖesiaɖe.
  
  Ben ƒe mo wɔ yaa. "Esia... esia..."
  
  Drake kple Delta Team yi edzi nɔ tu dam ɖe tu ɖeka dzi. Edze abe woawoe na xɔ gã la wó dzo ene. Dzo wɔnuku aɖe bi eye wòdo dziku le woƒe ŋkume.
  
  Mlɔeba la, Drake da eƒe dzo mamlɛtɔ. Emegbe etsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe kpɔ ŋudzedze ɖe ɖeɖefia wɔdɔɖeamedzia ŋu.
  
  Ben ƒo nu kple ɣli. "Elolo ŋutɔ... enye-"
  
  "Mawuwo ƒe yɔdo bubu." Drake wu enu kple dzitsitsi geɖe le eƒe gbe me wu alesi wòwɔ nuku nɛ. "Ne mede ɖeke o la, esɔ gbɔ wu esi le Iceland zi gbɔ zi etɔ̃. Yesu Kristo, Ben, nukae le dzɔdzɔm?"
  
  
  * * * .
  
  
  Togbɔ be afɔku gakpɔtɔ yɔ tɔtrɔyia me hã la, exɔ ɣeyiɣia ƒe afã kple agbagbadzedze ƒe afã. Kplamatsedonu gã ɖeka koe nye dometsotso gã aɖe si me wòle be woaɖo zip line bubu be woatrɔ atso, togbɔ be Lust xɔa nyea kuxi na ŋutsuawo ɣesiaɣi hã, abe alesi Karin ɖee fiae kple ŋkuléle ɖe Komodo ŋu le axadzi ene.
  
  Esi wotrɔ to Cook"s Hell Gate ƒe aɖakaʋua me la, wotu afɔ to dzokpea ƒe mɔ̃a me trɔ yi tsia dzi.
  
  Drake gblẽ ɖoɖoezizi ɣeyiɣi didi la me. "Wow, esiae nye ʋeʋẽ nyuitɔ kekeake le xexeame fifia. Mlɔeba la, ya fafɛ aɖe."
  
  Mano Kinimaki ƒe gbe tso viviti si ƒo xlãe me. "Gbɔ Hawaiitɔwo ƒe ya nyui ma, ŋutsu, eye àgogo wò taɖodzinua wu."
  
  Amewo kple mowo do tso viviti afã la me. Wodze elektrikŋusẽnamɔ̃a gɔme, eye wòsi akaɖi siwo wotsɔ ka tu siwo wotu kabakaba. Wonɔ agbledzikplɔ̃ aɖe tum. Komodo ka nya ta tso afisi wole ŋu esi wodze dzokpe ƒe mɔ̃a lialia gɔme. Ben ƒe dzesi trɔ gbɔ eye eƒe asitelefon tsɔ nyaŋuɖomɔ̃ aɖe ƒo ɖiɖi zi ene. Karin hã wɔ nenema ke. Woɖe mɔ na dzilawo be woaƒo ka.
  
  "Zi ene koe?" Drake bia kple alɔgbɔnukoko. "Woanya ŋlɔ wò be."
  
  Hayden zɔ va wo gbɔ azɔ, Hayden si ƒe dzedzeme le ƒuƒlu eye ɖeɖi te eŋu. Gake eko alɔgbɔnu eye wòkpla asi kɔ na Ben vɔvɔ̃tɔe. Alicia kplɔe ɖo, eye wòtsɔ ŋku siwo nye amewulawo nɔ ŋku lém ɖe Drake ŋu. Eye le vɔvɔli siwo Drake kpɔ May me la, masɔmasɔ dziŋɔ aɖe dze le eƒe mo.
  
  Ɣeyiɣia de kloe be woabu akɔnta le wo ŋu. Edze abe Japan nyɔnuae kpe ŋu wu le esia ta, ke menye Eŋlisi nyɔnua o ene.
  
  Drake ʋuʋu blanuiléle ƒe alilikpo doviviti la le eƒe abɔta. Eƒo wo katã ta esi wòtsɔ Ʋufia la ƒe nɔnɔmetata si wobla eye wotu nu me la ƒu gbe ɖe anyigba si mesɔ o si le woƒe afɔwo dzi la dzi.
  
  "Dmitry Kovalenko ƒe nya." Eƒo nu kple ɣli. "Fia si le gaƒoƒoa ƒe nuwuwu. Nusiwo gblẽ wu le eƒe ƒomevi me. Ame aɖe di be yeaƒo afɔkpodzi aɖewoa?"
  
  Le ɣeyiɣi ma me la, Jonathan Gates ƒe nɔnɔme va zu ame le toɣliɖeɖe si nɔ dzidzim ɖe edzi ƒo xlã ɣeyiɣi kpui aɖe ƒe asaɖaa me. Drake blu eƒe ŋkuwo. Enya be Kovalenko ŋutɔe wu Gates srɔ̃. Susu geɖe nɔ Gates si be wòawɔ nuvevi Russiatɔ la wu Drake kple Alicia gɔ̃ hã.
  
  "Dze agbagba". - Drake ƒo nu kple ɣli. "Aleke kee wòɖale o, amegãxi la mahiã eƒe abɔwo kple afɔwo katã le gaxɔ me o."
  
  Ekpɔ Ben kple Karin wonɔ ʋuʋum hetrɔ dzo. Le ɣeyiɣi ma me la, ekpɔ ŋutsu si wòzu la vie. Ekpɔ vevesese, hlɔ̃biabia ƒe dziku, fuléle kple dziku ƒe ʋuʋu si ana wòazu ame abe Kovalenko ŋutɔ ene, eye wònya be seselelãme siawo katã aɖu ye eye mlɔeba atrɔ ye, atrɔ ye azu ame bubu. Enye nuwuwu si wo dometɔ aɖeke medi o...
  
  ... Eyae nye be, Alison alo Kennedy.
  
  Etrɔ megbe eye wòtsɔ alɔnu bla Blake ƒe abɔta ɖesiaɖe. Wokpɔ ɣedzeƒe gome, to deti siwo nɔ ʋuʋum ƒe fli aɖe ŋu, ɖo ta akaɖi siwo le keklẽm le didiƒe kple atsiaƒu si nɔ ʋuʋum la gbɔ.
  
  Drake gblɔ be: "Nu sia tɔgbe kpɔkpɔ ate ŋu atrɔ ame." "Ðewohĩ ana mɔkpɔkpɔ yeyee. Wona ɣeyiɣi."
  
  Ben ƒo nu evɔ metrɔ o. "Menya be èdi be yeaxɔ Dinoroc ƒe nyayɔyɔ fifia, gake nyematsɔe ana wò o. Ke boŋ mateŋu ayɔ fli ʋee aɖewo siwo sɔ tso "Haunted" me. Ke esia ya ɖe?"
  
  "Ðe nèle Taylor Swift ƒe nyawo yɔm fifia? Nukae gblẽ le afima?"
  
  "Hadzidzi sia nyo abe miaƒe Dinorock ɖesiaɖe ene. Eye mienyae".
  
  Gake Drake malɔ̃ ɖe edzi gbeɖe o. Ke boŋ eɖo to ɣlidodo si nɔ dodom le wo megbe nɔ gbɔgbɔm. Wogblẽ ŋɔdzinuwɔlawo ƒe nugbeɖoɖowo me le nunya me hewɔ kaba, gake ame aɖewo gakpɔtɔ li. Emetsonu si womate ŋu aƒo asa na o ne wole nu wɔm kple zazɛ̃nyahelawo kple aɖaʋatɔwo. Dukɔa nɔ konyi fam. Dukplɔla la nɔ mɔ dzi eye wòdo ŋugbe xoxo be yeagatrɔ asi le United States ŋu keŋkeŋ. nyatakakaxɔƒe, togbɔ be me mekɔ haɖe o hã be aleke ame aɖe ate ŋu axe mɔ na Kovalenko be wòagawɔ ɖoɖo aɖe si nɔ dɔa me ƒe blaeve enye sia o, evɔ wobunɛ le ɣeyiɣi siawo katã me be enye glitoto me ame aɖe ko.
  
  Eɖi mawuwo kple woƒe kuku siwo ŋu woke ɖo fifia ŋutɔ.
  
  Gake wosrɔ̃ nu tso eme, eye United States kple dukɔ bubuwo ɖoe kplikpaa be yewoabu wo katã ŋu.
  
  Nya si wotsɔ ɖe amesiwo le ŋusẽnɔƒe siwo wɔ nu le amedzizizi kple vɔvɔ̃ na woƒe lɔlɔ̃tɔwo ƒe nyonyo ta la nɔ ʋɔnudrɔ̃ƒea bla ge ƒe geɖe.
  
  Gake woɖe asi le Ʋufia la ƒe aboyomewo ŋu eye wogawɔ ɖeka kple woƒe lɔlɔ̃tɔwo. Gates do ŋugbe be woazi Kovalenko dzi be wòaɖe asi le eƒe hlɔ̃biabia ʋukɔkɔɖi ŋu, le mɔ aɖe nu. Harrison gawɔ ɖeka kple vianyɔnua, togbɔ be ɣeyiɣi kpui aɖe koe wònye hã, eye ɖeko nyadzɔdzɔa na Drake galé blanui ɖe edzi.
  
  Ne ɖe wodzi eya ŋutɔ vianyɔnuvi helɔ̃e eye emegbe wokplɔe dzoe la, ɖe wòawɔ nu ma ke si Harrison wɔ?
  
  Nyateƒee, awɔe nenema. Vifofo ɖesiaɖe aʋuʋu dziƒo kple anyigba kpakple nusianu si le wo dome be yeaɖe via.
  
  Hayden, Gates, kple Kinimaka dzo le toɣliɖeɖea gbɔ vaseɖe esime wogogo Drake kple eƒe ƒuƒoƒoa. Edzɔ dzi nɛ be yekpɔ Komodo kple Delta-srafo si tsi agbe, Merlin, hã wo kpli wo. Kadodo siwo wowɔ le xɔlɔ̃wɔwɔ kple nuwɔna me la nɔa anyi tegbee.
  
  Hayden nɔ nya biam Gates tso ŋutsu aɖe si ŋkɔe nye Russell Cayman ŋu. Edze abe ŋutsu sia va xɔ ɖe Torsten Dahl teƒe abe Icelandtɔwo ƒe dɔwɔƒea ƒe tatɔ ene, eƒe sededewo tso etame ŋutɔ... eye ɖewohĩ tso teƒe aɖe si afu le eye wòle didiƒe ʋĩ le etame gɔ̃ hã. Edze abe Cayman nye ame sesẽ kple nublanuimakpɔla ene. Efiaa mɔ adzamedɔwo edziedzi eye wògblɔa nya le adzame kple tiatiawɔblɔɖe geɖe wu ŋu le dukɔa me kple duta siaa.
  
  Gates gblɔ be: "Cayman nye kuxiwo gbɔ kpɔla. "Gake menye ema ɖeɖeko o. Èkpɔa, edze abe ame aɖeke menya amesi ƒe kuxiwo gbɔ kpɔla wònye o ene. Eƒe clearance wu dzidzenu kɔkɔtɔ kekeake. Eƒe gege ɖe eme nyea enumake eye nɔnɔme aɖeke mele eme o. Gake ne wotu wo la, ame aɖeke menya amesi tututu hell wòle dɔ wɔm na o."
  
  Drake ƒe asitelefon ɖi eye wòtso kaƒoƒoa. Elé ŋku ɖe screen la ŋu eye edzɔ dzi nɛ be yekpɔe be Thorsten Dahl ye nye amesi ƒo ka nɛ.
  
  "Hey, Swedentɔ si ƒe tagbɔ gblẽe! Nukae le edzi yim, xɔlɔ̃? Ègale nu ƒom abe bometsila enea?"
  
  "Adze abe ɖe wòle nenema ene. Mele agbagba dzem be maƒo ka na ame aɖe gaƒoƒo geɖe eye mese egɔme. Dzɔgbese menyoa dɔme nam o."
  
  Drake gblɔ be: "Edzɔ dzi na wò be mía dometɔ ɖeka su asiwò." "Ŋkeke ʋɛ aɖewoe nye esi sesẽ."
  
  "Enyo, esusɔ vie wòagasẽ ɖe edzi." Dahl trɔ gbɔ.
  
  "Meke ɖi be-"
  
  "Ɖo to. Míekpɔ nutata aɖe. Anyigbatata ne míagblɔe pɛpɛpɛ wu. Míete ŋu ɖe eƒe akpa gãtɔ gɔme hafi Cayman ma si nye bometsitsi bu eŋu be enye dedienɔnɔ ƒe nya si le ɖoƒe kɔkɔ aɖe. Le mɔa nu la, ɖe Hayden alo Gates va nya nane tso eŋua?"
  
  Drake blu ɖe eta le tɔtɔ ta. "Caiman? Amekae nye Cayman ŋutsu sia? Eye nukae Hayden kple Gates nya?"
  
  "Mehiã o." Ɣeyiɣi geɖe mele asinye o." Zi gbãtɔe nye ema Drake kpɔe be ye xɔlɔ̃a nɔ nu ƒom le ɣlidodo me eye wònɔ du dzi. "Kpᴐ. Anyigbatata si ŋu míeke ɖo ya teti fia afisi yɔdo etɔ̃awo le. Èse nya sia gɔmea? Mawuwo ƒe yɔdo etɔ̃ le afima."
  
  "Ðeko míeke ɖe evelia ŋu koe nye ema." Drake se le eɖokui me be ya ƒo le ye me. "Elolo ŋutɔ."
  
  "Mesusui nenema." Emegbe edze abe anyigbatataa de pɛpɛpɛ ene. Gake, Drake, ele be nàse nya sia, yɔdo etɔ̃liae nye gãtɔ kekeake le wo katã dome, eye eyae nye vɔ̃ɖitɔ kekeake."
  
  "Gblẽ wu?"
  
  "Mawu dziŋɔtɔwo kekeake yɔe fũ. Ŋunyɔnu ŋutɔŋutɔ. Nuwɔwɔ vɔ̃ɖiwo. Yɔdo etɔ̃lia nye gaxɔ aɖe ƒe nane, afisi wozi ku dzi le tsɔ wu be woalɔ̃ ɖe edzi. Eye Drake hã..."
  
  "Nu ka?"
  
  "Ne míeto nyateƒe la, mesusu be elé tsɔtsrɔ̃ ƒe aʋawɔnu aɖe ƒomevi ƒe safui ɖe asi."
  
  
  TA BLEE VETƆ̃LIA
  
  
  Kaka viviti bubu naɖiɖi ɖe Hawaii dzi eye blema ɖoɖo gã aɖewo ƒe akpa siwo kplɔe ɖo nadze egɔme la, Drake, Alicia kple May gblẽ wo katã ɖi be yewoawu yewo ŋutɔ yewoƒe xaxa nu zi ɖeka ɖe ɣeyiɣiawo katã nu.
  
  Le vo me la, wotia teƒe si wɔ nuku wu le wo katã dome. Waikiki Ƒuta si Pasifik Ƒua si me dzo le, si dzinu bliboa ƒe toɖoɖo klẽna nyuie le akpa ɖeka eye tsaɖilawo ƒe amedzrodzeƒe siwo le dzo dam le fli me le akpa kemɛ.
  
  Gake fiẽ sia la, enye afisi afɔkutɔwo kple ɖeɖefia sesẽwo nɔna. Dzɔdzɔmeŋusẽ etɔ̃ va kpe ta le kpekpe aɖe si atrɔ woƒe agbenɔnɔ tegbee me.
  
  Drake ye ƒo nu gbã. "Ele be mi ame evea miagblɔe nam. Amekae wu Wells kple nusitae. Esia tae míeva afisia ɖo, eyata viɖe aɖeke megale ƒoƒo ƒo xlã gbea ŋu o."
  
  "Menye ema koe nye susu si ta míeva afisia ɖo o." Alicia tsɔ ŋkubiãnya kpɔ Mai. "Elf sia kpe asi ɖe Hudson wuwu ŋu to ɖoɖoezizi ɖe nɔvianyɔnu suea ŋu me. Ɣeyiɣia de be mía kple nye ŋutsua míabia hlɔ̃ xoxo aɖe."
  
  Mai ʋuʋu ta blewuu. "Menye nyateƒee o." Wò ahiãvi dami, bometsila-"
  
  "Ekema le Wells ƒe gbɔgbɔ me." Alicia ƒo nu kple ɣlidodo. "Ne ɖe vovoɣi aɖe nanɔ asinye la, anye ne!"
  
  Alicia ɖe afɔ ɖe ŋgɔ heƒo May ƒe mo sesĩe. Japan nyɔnuvi sue la ʋuʋu, emegbe efɔ mo dzi heko alɔgbɔnu.
  
  "Èɖo ŋku edzi".
  
  "Nukae nègblɔ nam be ɣebubuɣi si maƒo wò la, ele be maƒo wò abe ŋutsu ene? Ẽ, mèdina be yeaŋlɔ nane si le abe ema ene be o."
  
  Alicia ɖe asi le atamkaka gbogbo aɖewo ŋu. Mai trɔ ɖe megbe, eye wòlé woƒe asibidɛ ɖesiaɖe. Wotsɔa ke si ƒo xlã wo la ƒua gbe, eye woƒe afɔ siwo zɔna kabakaba la kakaa wo ɖe ɖoɖo nu. Drake dze agbagba be yeade nu nyaa me zi ɖeka, gake ƒoƒo aɖe si woƒo ɖe eƒe ɖusito me na wòbu tame zi eve.
  
  "Ðeko migawu mia nɔewo fucking o."
  
  Alicia ƒo nu le ɣlidodo me be: "Nyemate ŋu ado naneke ƒe ŋugbe o. Edze anyi eye wòkli May ƒe ɖusifɔ. Mai ɖi go kple ɣlidodo, eye kea nɔ eƒe ta ƒom. Esi Alicia nɔ tetem ɖe eŋu la, Mai tsɔ ke asiʋlo aɖe ƒu gbe ɖe mo nɛ.
  
  "Bitch" ƒe nya.
  
  Mai tsɔ aɖuɖɔ gblɔ be: "Nusianu le dzɔdzɔe-" Nyɔnu eveawo do go ŋkume kple ŋkume. Wozãa Alicia tsɔ wɔa avu kplikplikpli eye wòtsɔa eƒe abɔta, asibidɛwo kple asibidɛwo ƒoa sesĩe, gake Mai léa wo dometɔ ɖesiaɖe alo ƒoa asa na wo eye wòwɔa nu ɖe eŋu nenema ke. Alicia lé May ƒe alidziblanu eye wòdze agbagba be yeatsɔe aƒu gbe le dadasɔ me, gake nusi wòwɔ koe nye be wòvuvu May ƒe pantalon tame ƒe akpa aɖe.
  
  Eye nàgblẽ Alicia ƒe ametakpɔnu ɖi wòaʋu.
  
  Drake blu ɖe eta esi wònɔ nudzɔdzɔawo kpɔm. "Fifia esia dze abe nyateƒea ene wu." Eɖe afɔ ɖe megbe. "Yi edzi".
  
  May wɔ Alicia ƒe vodadaa ŋudɔ bliboe, eye ɖeka koe ate ŋu anɔ anyi ɖe May ƒe hatsotso me aʋawɔla ŋu. ƒoƒo dza ɖe Alicia dzi, eye wòʋuʋu ɖe megbe, eƒe ɖusibɔ nɔ xɔxlɔ̃m le vevesese ta, eye eƒe akɔta nɔ bibim le ƒoƒo gbogboawo ta. Aʋawɔla akpa gãtɔ ana ta le ƒoƒo eve alo etɔ̃ megbe hafi, gake wotsɔ nusiwo sesẽ wu wɔ Alicia, eye le eƒe nuwuwu gɔ̃ hã la, ehe eɖokui kloe.
  
  Etsɔ eɖokui ƒu gbe ɖe yame, tsɔ afɔ eve ƒo Mai hewɔ nuku nɛ. Alicia dze anyi ɖe eƒe akɔta le kea me eye wòtrɔ eƒe ŋutilã bliboa wòtrɔ.
  
  Ðeko be woado go numiemie ƒe mo si ƒe ɖoɖo sesẽ wu. Atamkaka ɖe ƒodo ŋu ate ŋu aƒo Hulk la ɖa hafi, gake mexe mɔ na Mai gɔ̃ hã o. Eƒe lãmekawo xɔ ƒoƒoa bɔbɔe.
  
  Alicia dze anyi, akaɖia tsi kloe. Ɣletiviwo nɔ tsi ƒum le eƒe ŋkume, eye menye esiwo nɔ keklẽm le zã me yame o. Efa avi. "Damn dzɔgbenyui tu."
  
  Gake May trɔ ɖe Drake ŋu xoxo.
  
  "Mewu Wells, Drake. Mewɔe".
  
  Egblɔ be: "Mekpɔe dze sii kaba. "Susu aɖe anya nɔ asiwò. Nukae wònye?"
  
  "Màgblɔe nenema ne mewu amegãxi xoxoa o." Alicia ƒo nu le wo te. "Àyɔm be psycho bitch."
  
  Drake ŋe aɖaba ƒu edzi. Mai ʋuʋu kea do goe le eƒe taɖa me. Le aɖabaƒoƒo ɖeka megbe la, egbɔ ya sesĩe eye wòlé ŋku ɖe eƒe ŋkume vevie.
  
  "Nu kae nye esia?"
  
  "Susu eve tae. Nu gbãtɔ si le bɔbɔe wue nye be eva nya nu tso Chika ƒe ameléle sesẽe ŋu eye wòdo ŋɔdzi na wò be yeagblɔe na wò."
  
  "Gake míate ŋu aƒo nu tso-"
  
  "Menya. Esia nye akpa sue aɖe ko."
  
  Akpa sue aɖe koe, esusui. Ðe woɖe May nɔvinyɔnua dzoe ƒe akpa sue aɖea?
  
  Fifia Alicia nɔ agbagba dzem be yeatso ɖe yeƒe afɔwo dzi. Eya hã trɔ be yeadze ŋgɔ Drake, vɔvɔ̃ si mebɔ o yɔ eƒe ŋkuwo me fũ.
  
  May dze egɔme be: "Menya," emegbe efia asi Alicia. "Míenya nane si vɔ̃ɖi wu kura. Nu dziŋɔ aɖe..."
  
  "Yesu, ne mètsɔ esia da ɖe afima o la, mada tu wò fucking ta evea siaa ɖa."
  
  "Gbã la, ele be nànya be Welles magblɔ nyateƒea na wò gbeɖe o. Enye SAS dɔwɔla. Enye asrafomegã. Eye ewɔ dɔ na habɔbɔ sue aɖe si kɔkɔ ale gbegbe le nuɖuɖu ƒe kɔsɔkɔsɔ me ale gbegbe be eyae kpɔa dziɖuɖua dzi."
  
  "Nyateƒea? Nuka ŋue?" Kasia Drake ƒe ʋu xɔ dzo.
  
  "Be wowu srɔ̃wò-Alison-la."
  
  Eƒe nu ʋuʋu, gake meɖe gbeɖiɖi aɖeke o.
  
  "Ète ɖe ame aɖe ŋu akpa. Wohiã wò be nàdo le asrafoha sia me. Eye eƒe ku na nèdzudzɔ."
  
  "Gake meyina dzodzo ge. Mele dzodzo ge le SAS la me nɛ!"
  
  Mai gblɔ kpoo be: "Ame aɖeke menya o. "Eya gɔ̃ hã menyae o."
  
  Drake blu ɖe eta, eye wòse le eɖokui me be tsi aɖe le yeƒe ŋkuwo ƒe dzogoewo dzi zi ɖeka. "Edzi mía vi."
  
  Mai tsɔ mo ɣi nɔ ekpɔm dũu. Alicia trɔ megbe.
  
  Egblɔ be: "Nyemegblɔe na ame aɖeke kpɔ o. "Gbɛɖɛ".
  
  Hawaiitɔwo ƒe zã nɔ hũ ɖem ƒo xlã wo, ƒutsotsoe sesẽawo nɔ blematɔwo ƒe ha siwo woŋlɔ be ɣeyiɣi didi aɖee nye sia la ƒom le ɣlidodo me, ɣletiviwo kple dzinua nɔ anyigba kpɔm dzonɔamemetɔe abe tsã ene, nɔ nya ɣaɣlawo me tom henɔ to ɖom ŋugbe siwo amegbetɔ ate ŋu ado zi geɖe.
  
  Mai gblɔ le viviti me be: "Eye nu bubu aɖe hã li." "Mezã ɣeyiɣi geɖe kple Wells esime míenɔ tsatsam le Miami. Esi míenɔ amedzrodzeƒe ma, mienya, esi woƒo kakɛkakɛe la, mese wònɔ nu ƒom le telefon dzi zi gbɔ zi afã ya teti na ŋutsu aɖe...
  
  "Ame ka ƒomevie?" Drake gblɔ kaba.
  
  "Ŋutsu la ŋkɔe nye Cayman. Russell Cayman."
  
  
  NUWUWU
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater ƒe amegã
  Le Anyigba ƒe dzogoe eneawo dzi
  
  
  TA GBÃTƆ
  
  
  Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Dɔdzikpɔla Kimberly Crow bɔbɔ nɔ anyi kple dzimaɖitsitsi si nɔ dzidzim ɖe edzi le eƒe dzi si le du dzi xoxo la me. Nyateƒee, menɔ dɔa me ɣeyiɣi didi aɖeke o, gake esusui be menye gbesiagbee Asrafomegã si xɔ ɣletivi ene kple CIA ƒe amegã kɔkɔ aɖe biaa nyaselawo kple ame aɖe si ƒe kɔkɔme sɔ kple ye tɔ o.
  
  Enye xɔ sue aɖe si me mekɔ o gake woɖo atsyɔ̃ nɛ le amedzrodzeƒe aɖe le Washington ƒe titina; teƒe si wòzu numame nɛ ne nuwo bia be woawɔ aɖaŋu vie wu alesi wònɔna ɖaa. Akaɖi si me mekɔ o la klẽna vie tso sika kple ati sesẽ alafa geɖe me, si na xɔa me se le eɖokui me be yewɔ nu le vome wu eye wòte gbe ɖe amesiwo do go le afisia ƒe nɔnɔmewo kple woƒe mo ƒe dzedzeme si nɔa tɔtrɔm ɣesiaɣi dzi. Qrow lala be wo dometɔ gbãtɔ naƒo nu.
  
  Mark Digby, si nye CIA-ŋutsua, va ɖo nyaa gbɔ tẽ. Egblɔ be: "Wò ƒuƒoƒoa ƒe tagbɔ gblẽ, Kimberly," eye eƒe gbeɖiɖi nɔ yamenutome lãm abe acid to ga me ene. "Eŋlɔa eya ŋutɔ ƒe tikiti."
  
  Qrow, amesi nɔ mɔ kpɔm na amedzidzedze sia si gblẽa nu le ame ŋu la lé fui be yeayi aʋadziɖuɖua dzi, gake le nyateƒe me la, tiatia aɖeke meganɔ esi o. Esi wònɔ nu ƒom gɔ̃ hã la, enya be nusi tututu Digby di lae. "Woƒo ka be woadrɔ̃ ʋɔnu wo. Le agble me. Ðewohĩ madzɔ dzi nam o, Mark, gake mele eŋu lém ɖe asi."
  
  Aʋafia George Gleason li liʋiliʋi le dzimaɖitsitsi ta be: "Eye fifia míetsi megbe." Ŋugbedodo yeyea koe nye nusi ŋu wòtsi dzi ɖo.
  
  "Le duɖimekeke si wowɔna ɖe nusi woyɔna be "mɔkeke teƒewo" ŋu mea? Sɔdolawoe? Taflatsɛ. Míaƒe susu nyuitɔwo megbã kɔdasia haɖe o."
  
  "Lé ɖe eŋu, ẽ?" Digby yi edzi abe ɖe Gleeson metso nya me o ene. "Ke woƒe nyametsotso be yewoawu dumevi dzro aɖe ya ɖe?"
  
  Qrow ʋu nu gake megblɔ nya aɖeke o. Anyo wu be màwɔ esia o. Edze ƒã be Digby nya nu geɖe wu eya eye wòle eƒe akpa mamlɛ ɖesiaɖe zãm.
  
  Ekpɔe dũu tẽ. "Ke esia ya ɖe, Kimberly?"
  
  Etrɔ kpɔe dũu, megblɔ nya aɖeke o, ya nɔ ƒoƒom le wo dome azɔ. Edze ƒã be Digby ye le gbagbã ge gbã. Ŋutsua nɔ ʋuʋum kloe le eƒe hiahiã be yeama nu, be yeakɔ yeƒe luʋɔ ɖe anyi ahatrɔ asi le eŋu le eƒe tamebubu nu.
  
  "Ŋutsu aɖe si ŋkɔe nye Joshua Vidal kpe ɖe wo ŋu le woƒe numekukua me. Nye ƒuƒoƒo si nɔ anyigba la menya nusitae wole edim o, alo nusita wotsi fotoɖemɔ̃ siwo katã le ŋkuléleɖenuŋuxɔa me o," etɔ vie, "vaseɖe esime wova lé ŋku ɖe eŋu emegbe eye wokpɔe be..." Eʋuʋu ta, wòwɔ abe ɖe wònɔ ewɔm ene dziku si vɔ̃ɖi wu soap opera-haƒoƒo ƒe ɣletivi akpa gãtɔ.
  
  Qrow xlẽ nu le fliawo dome, eye wòse nya ƒaƒã gbogboawo ƒe ƒuƒoƒo. "Ðe nyatakaka blibo aɖe le asiwòa?"
  
  "Mexɔe se". Digby ʋuʋu ta kple tameɖoɖo kplikpaa. "Anɔ wò kplɔ̃ dzi hafi fiẽ naɖo."
  
  Qrow zi ɖoɖoe le nusianu si wònya tso dɔdasi yeyetɔ ŋu. SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa nɔ kadodo me - ƒã hafi - gake wonya nu vi aɖe tso nusi dzɔ ŋu. Gake Joshua Vidal sia wuwu, ne enye nyateƒe le didiƒe ʋĩ gɔ̃ hã la, ahe emetsonu deto kple didiƒe ʋĩ vɛ na ƒuƒoƒoa. Tsɔ Mark Digby, amesi nye ŋutsu si ƒomevi kpɔa dzidzɔ be yeaɖɔ vodada ɖesiaɖe si doa ye ŋutɔ yeƒe taɖodzinuwo ɖe ŋgɔ ɖo kpe ɖe eŋu, eye woate ŋu ayɔ Hayden ƒe ƒuƒoƒoa be ŋukpe na United States bɔbɔe. Woate ŋu akaka wo, woabu wo be wonye sisila siwo woate ŋu alé, alo... esi vɔ̃ɖi wu.
  
  Nusianu nɔ te ɖe Digby ƒe ɖoɖoa dzi.
  
  Ele be Crowe nazɔ afɔ nyuie ŋutɔ, eye eya ŋutɔ ƒe dɔ si sesẽ vie la nanɔ susu me nɛ. Afɔkuwo menɔ eme be woaɖo afisia, aɖo kɔkɔƒe alea o-eye ame aɖewo gakpɔtɔ nɔ bebem le megbe nɛ.
  
  Aʋafia Gleason ko alɔgbɔnu. "Meʋãa naneke yia ŋgɔ o. Vevietɔ ŋutsu mawo siwo wɔa dɔ le agblewo me."
  
  Qrow ʋuʋu ta na aʋafiagã la. "Melɔ̃ ɖe edzi, George. Gake míaƒe ƒuƒoƒo siwo wɔa dɔ nyuie wu dometɔ ɖeka nɔ SPEAR si eye wòyi edzi le esi, tsɔ kpe ɖe SEAL Ƒuƒoƒo 6 kple 7. Wole... etɔxɛ le mɔ geɖe nu. Mebe, le nyateƒe me la, ƒuƒoƒo bubu aɖeke mele xexeame abe woawo ene o."
  
  Digby ƒe ŋkuléle ɖe nu ŋu sesẽ. "Mebua esia be enye ɖoƒe si me kakaɖedzi mele o ŋutɔ tsɔ wu be wòanye ɖoƒe si de ŋgɔ wu. SWAT-ha siawo hiã ka kpuiwo, ke menye kɔsɔkɔsɔ siwo le gbadzaa o."
  
  Qrow se le eɖokui me be yame ƒe nɔnɔme le gbegblẽm ɖe edzi eye wònya be nu si vɔ̃ɖi wu gɔ̃ hã anɔ ŋgɔ. "Miaƒe ƒuƒoƒoa dzo le ketekemɔwo dzi. Ememe kuxiwo le wo ŋu. Gotagome nya ɣaɣla siwo ate ŋu ava ɖu mí katã le kposɔ me haɖe..." Etɔ vie.
  
  Aʋafia Gleason ga li liʋiliʋi ake. "Nu mamlɛtɔ si míehiãe nye dukɔ geɖe me dɔwɔƒe alakpatɔ siwo United States haya ƒe ƒuƒoƒo aɖe si le tagbɔ gblẽm le duta, si ahe ahom gbegblẽ bubu vɛ. Enyo wu be míatso kadodowo esime míate ŋui."
  
  Qrow mete ŋu ɣla alesi wòwɔ nuku nɛ o. "Nuka ŋue nèle nu ƒom tsoe?"
  
  "Míegblɔa nya aɖeke o." Digby lé ŋku ɖe gliawo ŋu abe ɖe wònɔ mɔ kpɔm be yeakpɔ Dumbo ƒe towo ene.
  
  "Èle gbɔgblɔm be ele be woalé woa?" eƒoe ɖe enu.
  
  Digby ʋuʋu ta le mɔ si womate ŋu akpɔ o kloe; ƒã hafi woate ŋu ade dzesii, gake enye ʋuʋu si ɖi nuxlɔ̃ame gaƒoɖokuiwo le Qrow ƒe luʋɔ me goglo. Melɔ̃e o, menye ɖeke kura o, gake mɔ ɖeka kolia si dzi wòato aɖe masɔmasɔ dziŋɔ si nɔ xɔa me dzi akpɔtɔ ahadzoe nye be wòayi ŋgɔ.
  
  Egblɔ kple gbe si me kɔ alesi wòate ŋui be: "De pin ɖe eme." "Eye mina míadzro susu bubu si ta míeva afisia la me. Le anyigba ƒe dzogoe eneawo dzi."
  
  Aʋafiagã la gblɔ be: "Mina míaƒo nu tẽ." "Eye lé ŋku ɖe nyateƒenyawo ŋu, ke menye gliwo o. Nyateƒenyawo gblɔ be susuŋutinunyalawo ƒe ha aɖewo kli nu ɖe asinuŋɔŋlɔgbalẽ siwo xɔ ƒe blaetɔ̃ siwo aʋawɔnuvlowɔla siwo ɣla wo ɖokui ɖe Cuba ŋlɔ la ŋu. Nyateƒenyawo gblɔ be psychos ƒe ha sia yi ŋgɔ eye fucking leaked wo ɖe damn Network, si nye dzɔdzɔme nu na ƒuƒoƒo sia. Esiawoe nye nyateƒenyawo."
  
  Crow nya alesi aʋafiagã la nyɔ ŋu blematomenukulawo kple eƒe susumanɔme kura. "Mesusui nenema, George."
  
  "Ðe nàdi be yeagakpɔ ɖewoa?"
  
  "Enyo, meka ɖe edzi ŋutɔ be míele wo sem."
  
  "Dzɔdzɔmeŋutinunyala ɖesiaɖe si ƒe tagbɔ gblẽ, Indiana fucking Jones wannabe ɖesiaɖe kple nuvlowɔla mɔnukpɔkpɔdila ɖesiaɖe si le xexeame la kpɔ nyatakaka ma ke si míekpɔna la fifia. Dziɖuɖu ɖesiaɖe, asrafoha tɔxɛ ɖesiaɖe, black ops unit ɖesiaɖe kpɔe. Wo dometɔ siwo meli o gɔ̃ hã. Eye fifia... wo katã wotsɔ woƒe susu ƒoɖitɔ kekeake ɖo teƒe ɖeka."
  
  Qrow meka ɖe edzi be eƒe nɔnɔmetata la dze eŋu o, gake ebia be, "Wo dometɔ kae?"
  
  "Wɔ ɖoɖo ɖe Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe ɖoɖo ŋu. Wɔ ɖoɖo ɖe xexeame ƒe nuwuwu ŋu."
  
  "Fifia ema ɖi nusi wɔ nuku vie tso gbɔwò, Aʋafiagã."
  
  "Mexlẽe nya ɖe nya nu, ema koe."
  
  "Mí katã míexlẽe kpɔ. Esiawo katã," Digby de nu nyaa me. "Nyateƒee, ehiã be woabu esia nu vevii eye womate ŋu aɖe asi le eŋu fifia o. Nuŋlɔɖi vevitɔ si woyɔna be "Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe Ðoɖo" la ku ɖe Sɔdolawo ŋu eye míexɔe se be ɖoɖo si nu wòle be woadi wo le."
  
  "Gake-" Edze ƒã be Gleason mete ŋu nɔ te ɖe enu o. "Dzogoe ene. Susu mele nya sia me kura o."
  
  Qrow kpe ɖe eŋu wòyi ŋgɔ. "Mesusu be woɖoe koŋ ŋlɔ esia ɖe kɔda dzi, George. Be nyametsotsoa nasesẽ. Alo na wòanɔ ale be amesiwo Sededea tia koe ate ŋu akpɔe."
  
  "Nyemelɔ̃e o". Gleason dze abe ɖe wòle tagbɔ gblẽm ene.
  
  "Meka ɖe edzi". Qrow ƒo kplɔ̃a le eŋgɔ. "Gake kpɔ ɖa - asinuŋɔŋlɔgbalẽa fɔ biabia geɖewo ɖe te, siwo katã ŋu ŋuɖoɖo aɖeke mele haɖe o. Le gɔmedzedzea me la, afikae wole fifia... Ðoɖoa?"
  
  Digby melɔ̃ ɖe edzi be: "Esia menye nya ɣaɣla gãtɔ kekeake si míedoa goe kura o." "Ðoɖo siae wòle be míatrɔ ɖe eŋu kaba."
  
  Qrow se vivi na aʋadziɖuɖu le asitɔtrɔ sia koŋ me. Eɖo kpe edzi be: "Akplɔwo le Egipte xoxo." "Asinuŋɔŋlɔgbalẽa tsɔtsɔ le eƒe asixɔxɔ ŋutɔŋutɔ nu kple ebubu be míaƒe gɔmeɖeɖe gbãtɔwo sɔ ye nye afisi wòle be míanɔ."
  
  Digby ɖu eƒe nuyi si le ete. Egblɔ be: "Esia katã nyo, gake ekplɔa mí yia afisi míedi be míanɔ hã. Ele be woatso nya me azɔ, Kimberly."
  
  "Fifia?" Ewɔ nuku nɛ vavã. "Womele afi aɖeke yim o eye anye vodada be woaɖe wo le bɔlƒoƒea. Metsɔe be èse asinuŋɔŋlɔgbalẽa gɔmea? Sɔdola enee? Aʋawɔnu ene mamlɛawoe? Aʋawɔwɔ, aʋadziɖuɖu, dɔwuame, Ku. Ne nya sia nye nya si sɔ la, ke míehiã be woawɔ nusi wowɔ nyuie wu."
  
  "Kimberly ƒe nya." Digby tsɔ eƒe ŋkuwo ƒo ɖe eŋu. "Nukpɔsusu vovovowo kura le mía kple wò si le nusi wònye ŋu."
  
  "Kakaɖedzitɔe la, màte ŋu atsɔ nya ɖe woƒe dzidzedzekpɔkpɔ siwo wowɔ va yi ŋu oa?"
  
  "Aleke nèɖea dzidzedzekpɔkpɔ gɔmee?" Digby keke eƒe asiwo ɖe enu le mɔ si nye ɖokuidodoɖedzi dzikutɔe nu. "Ẽ, woɖe ŋɔdzidoname geɖewo ɖa, gake nenema ke SEALs, Rangers, CIA Special Activities Division, SOG, Marine Raiders hã ate ŋui..." Etɔ vie. "Èkpɔ afi si meyina ɖaa?"
  
  "Ègblɔ be míehiã SPIR o."
  
  Digby ɖoe koŋ ʋuʋu ŋku. "Medzɔ kpɔ o".
  
  Qrow xɔ wu sɛkɛnd ɖeka hafi bu vlododo si woɖo be wòado ŋu. Eɖe ŋku ɖa tso Digby yi Gleason, gake aʋafiagã la tsɔ ŋkubiãnya si metsɔ ɖeke le eme o, si nye stoic, si ɖikeke mele eme o be enye eƒe nuwɔwɔ ƒe nɔnɔme si woɖe fia le gota gome la ko. Edze ƒã nɛ be afisi SPIR kpɔ dzidzedze le. Gleeson mese esia gɔme tso dzi blibo me o, eye Digby ti taɖodzinu bubu yome.
  
  Egblɔ be: "Fifia la, nyawo kple nyatakakawo koe le mía si, eye wo dometɔ akpa gãtɔ nye nyakpakpawo. Team sia tsɔ woƒe agbe de afɔku me, wobu woƒe ŋutsuwo eye wotsɔ wo ɖokui sa vɔe zi gbɔ zi geɖe ɖe dukɔ sia ta. Gome le wo si be woaƒo nu."
  
  Digby wɔ mo, gake megblɔ nya aɖeke o. Qrow bɔbɔ ɖe megbe le eƒe zikpui dzi, nɔ dzidzɔ kpɔm le tomefafa si gakpɔtɔ xɔ xɔa ƒe dzogoe eneawo dzi la me henɔ agbagba dzem be yeƒe susu nanɔ nu ŋu. Ðeka bia be eƒe susu nanɔ nu ŋu eye wòaɖe dzi ɖi ne ele nu wɔm kple da siwo me aɖi le.
  
  Egblɔ be: "Medo susua ɖa be woaɖo amewo ɖe TerraLeaks be woatsɔ atɔ te nyatakakawo ƒe sisi sia." "Va se ɖe esime woaɖo kpe Sedede sia ƒe nyateƒenyenye dzi. Nukae adzɔ kpuie," egblɔ kpee. "Míele numekuku wɔm le Cubatɔwo ƒe bunker si me wokpɔ esia le ŋu. Eye míena Team SPEAR wɔ eƒe dɔ. Ame aɖeke mawɔe kabakaba wu ema o."
  
  Aʋafia Gleason ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi. Egblɔ kple gbe sesẽ be: "Wole afima."
  
  Emegbe Digby ko alɔgbɔnu nɛ gbadzaa, eye wòƒo nu tso avu si xɔ krem la ŋu. Egblɔ be: "Mexɔ miaƒe aɖaŋuɖoɖowo katã." "Medi be mayi nuŋlɔɖi me be nyemelɔ̃ ɖe woƒe nya dzi o, gake malɔ̃ ɖe edzi. Eye le esia teƒe la, medi be nàlɔ̃ ɖe nye aɖaŋuɖoɖo suea dzi."
  
  Mawu lɔlɔ̃tɔ, ao. "Wo dometɔ kae?"
  
  "Míele ƒuƒoƒo evelia ɖom ɖa. Be matsyɔ nu wo dzi eye ɖewohĩ akpe ɖe wo ŋu."
  
  Qrow nya nya si gblɔm wònɔ. "Be woatsyɔ nu" fia be woalé ŋku ɖe nu ŋu, eye "be woakpe ɖe eŋu" anya fia be woawɔe.
  
  "Akpa kae?"
  
  "SEAL Team 7. Wole tetem ɖe wo nɔewo ŋu."
  
  "Si dzi womaxᴐ ase o." Qrow ʋuʋu ta. "Míaƒe ƒuƒoƒo nyuitɔ eve le mía si le nuto ɖeka me le ɣeyiɣi ɖeka me. Aleke esia dzɔe?
  
  Digby te ŋu gakpɔtɔ nye nusi mewɔa naneke o. "Nu si dzɔ le vome dzadzɛ. Gake ele be mialɔ̃ ɖe edzi be eve nyo wu ɖeka."
  
  "Enyo". Qrow nya be naneke megali yeawɔ wu be yealɔ̃ ɖe edzi o. "Gake le nɔnɔme aɖeke me la, ƒuƒoƒo eveawo mado go o. Menye le susu aɖeke ta o. Wo katã me kɔ nyuiea?"
  
  "Ne xexeame nɔ te ɖe edzi ko hafi." Digby ko alɔgbɔnu, ƒo asa na nyabiasea eye wòna Gleeson ƒo nu.
  
  Gleason gblɔ be: "Yi edzi nànɔ dɔnyala bibim." "Mate ŋu akpɔ adre le teƒe si sɔ le gaƒoƒo ʋɛ aɖewo ko me. Ne míewu esia nu kpuie ko."
  
  "Bu eŋu kpɔ." Qrow ƒo asa na gbɔgblɔ na srɔ̃tɔawo be woagaɖe mɔ ʋɔtrua naƒo woƒe akɔta le woƒe dodo me o. Le SPEAR gome la, mate ŋu ava zu nu sesẽ wu ema o. Le ŋutsu si wu Joshua Vidal gome la, enye ŋutasẽnuwɔwɔ. Le eya gome la, ate ŋu anye nusiwo míeyɔ ɖe etame dometɔ ɖesiaɖe eye wòavɔ̃ɖi wu hafi. Gake gbã la, mina míaɖe xexeame, esusui.
  
  Ake.
  
  
  TA EVELIA
  
  
  Alexandria le eƒe egbegbe ŋutikɔkɔe katã me le fesre si wotsɔ ahuhɔ̃e wɔe la megbe; dugã si me kɔkrit le si le ŋgɔ yim nyuie si atsiaƒu si le keklẽm ƒo xlãe, si detiwo kple amedzrodzeƒewo, ƒuta si le goglo kple Alexandria ƒe Agbalẽdzraɖoƒe si wɔa dɔ ɖe ame dzi ŋutɔ.
  
  CIA ƒe dedienɔnɔxɔa kpɔa mɔ ade siwo dzi ʋuwo xena eye woƒo xlã ƒuta ƒe ŋgɔgbe blewuu. Glass kpekpewo kple ahadzraƒewo xe mɔ na amewo katã be woate ŋu age ɖe balkon si me ʋuʋudedi le la me tso gota. Xɔ gã si me wodzroa nu le koe ɖe akɔfafa ƒe dzesi aɖeke fia; nuɖaƒea nɔ sue eye wònye ɣeyiɣi kpui aɖe ko tɔ, xɔdɔme eveawo va zu gakpoxɔwo ɣeyiɣi didi aɖee nye sia. Ame ɖeka koe wɔa dɔ le aƒe si le dedie la me ɣeyiɣiawo katã, eye edze ƒã be mele eƒe akɔfafa ƒe afisi wòle o.
  
  Alicia bia kɔfi kplu ɖeka. "Hey man, esiawo nye ameyibɔ ene, eve kple notsi, etɔ̃ kple kreme eye ɖeka kple sinamɔn vivi. Se egɔme?"
  
  "I don"t..." Ŋutsu aɖe si xɔ ƒe blaetɔ̃ kple edzivɔ si ƒe ŋkume le tsɛ eye eƒe ŋkume le abe ʋuʋudedi ene la blu ŋku dzikutɔe. "Nyeme... wɔa kɔfi o. Èse nya sia gɔmea?
  
  "Mèse egɔme oa? Enyo, nukae nèle wɔwɔm le afisia?"
  
  "Kadodo." Nutoa me kadodo. Aƒedzikpɔla. NYE-"
  
  Alicia tsɔ eƒe ŋkuwo ƒo tititi. "Aƒedzikpɔla?"
  
  "Ɛ̃. Gake menye alea o. Nye-"
  
  Alicia trɔ megbe. "Fuck, ŋutsuvi. Menye wòe wɔa abaawo o. Mèwɔa kɔfi o. Nukae míele fe xem na wò?"
  
  Drake dze agbagba ɖesiaɖe be yeaŋe aɖaba aƒu Eŋlisi nyɔnua dzi, ke boŋ eƒe susu nɔ Smith kple Lauren dome gododoa ŋu. New Yorker la dzra ɖo eye wòɖo yameʋu yi Egipte le ɣeyiɣi si me ŋɔdzinu yeyea trɔ tso nusi dzi ŋɔ vie va zu nusi wotsɔ ɖo nɔƒe gbãtɔ. Esi wònɔ tsitre ɖe xɔa titina eye eƒe taɖa ɖiɖi eye fefe ƒe dzedzeme nɔ mo nɛ la, enɔ klalo be yeawɔ nyatakaka yeyewo na ƒuƒoƒoa, gake esi Smith te ɖe Lauren ŋu la, seselelãme vovovowo va nɔ edzi dzem.
  
  Eɖo eŋu enumake be: "Menye fifia o."
  
  Smith ƒo nu kple ɣli be: "Mele agbe." "Esusu be ɖewohĩ àtsɔ ɖe le eme."
  
  Le esi teƒe be Lauren nagbugbɔ ɖe megbe la, egbɔ ya sesĩe. "Metsia dzi ɖe ŋuwò gbesiagbe, aɖabaƒoƒo ɖesiaɖe. Mexɔe se. Ðe wòdzɔa dzi na wò, Smith?"
  
  Asrafoa ʋu eƒe nu tsɔ tsi tre ɖe eŋu, gake Alicia de nu nyaa me aɖaŋutɔe. "Damn, mèsee oa? Eŋkɔe nye Lancelot. Elɔ̃e wu Smith. Fifia mí katã míeyɔe nenema."
  
  Wolé Lauren le vo me zi evelia le aɖabaƒoƒo ɖeka me. "Lance-a-what? Ðe menye sɔdola xoxoa ƒe ŋkɔe nye ema oa?"
  
  Alicia gblɔ kple dzidzɔ be: "Nyateƒee." "Ŋutsu ma ke si wɔ nuteƒemawɔmawɔ na fia srɔ̃."
  
  "Èle gbɔgblɔm be ele be matsi dzia? Alo ɖe nètsɔ ɖe le emea?"
  
  Alicia nɔ ŋku lém ɖe Smith ŋu dũu. "Ao. Ne ebu wò la, nu nyuitɔ si wòakpɔe nye ʋetsuvi, eye boso siwo ƒe mo biã mele Egipte o." Etsɔ nyabiase ƒe ŋkumekpɔkpɔ ƒo xlã xɔa. "Ne mede ɖeke o la, menye le xɔ sia godo o."
  
  Mai nɔ tsitre ɖe Lauren xa azɔ, esi wòɖe afɔ ɖe vovo esi wòlé ŋku ɖe aƒe si le dedie la ƒe dedienɔnɔ ƒe ɖoɖoa ŋu zi eve vɔ megbe. "Ðe wòle be míaɖo amekokoa gbɔa? Mesusu be esia tae Lauren va afisia ɖoa?"
  
  "Ẽ Ẽ". New Yorktɔ la gakpɔ dzi dze eme kaba. "Ðe mi katã miadi be yewoanɔ anyia? Ate ŋu axɔ ɣeyiɣi aɖe".
  
  Yorgi kpɔ zikpui aɖe si me ame aɖeke mele o. Drake bɔbɔ nɔ zikpui la ƒe abɔtaɖonu dzi, nɔ ŋku lém ɖe xɔa me ŋu nyuie. Edze ƒã nɛ, esi wònɔ ekpɔm tso axadzi, alesi Dal kple Kenzi va nɔ kplikplikpli wu, alesi Hayden ƒu du le Kinimaki gbɔ, eye akpe be edze abe Alicia kple May lɔ̃ ɖe wo nɔewo ƒe anyinɔnɔ dzi wu fifia ene. Drake ƒe dzi dze eme ŋutɔ le emetsonu sia ta, gake nu gã si kplɔe ɖo la nɔ dzɔdzɔ ge. Yorgi zi ɖoɖoe keŋkeŋ kloe tso esime woɖee fia ŋkeke etɔ̃ pɛ koe nye sia.
  
  Nyee nye ame si wu dzinyelawo le ʋu fafɛ me.
  
  Ẽ, esia gblẽ azãɖuɖua me, gake ame aɖeke metsɔ nya ɖe Russiatɔwo ŋu o. Edze agbagba vevie ŋutɔŋutɔ be yealɔ̃ ɖe nusi yewɔ dzi; Fifia ehiã ɣeyiɣi be wòaɖe ŋkuɖodzinyaa gɔme ɖe nya ŋutɔŋutɔwo me.
  
  Lauren dze abe ɖe mevo o vie esi wòtsi tre ɖe xɔa tame ene, gake esi Smith trɔ ɖe megbe la, edze nuƒoƒo gɔme. "Gbã la, ɖewohĩ míakpɔ ŋgɔ le afisi Tyler Webb ƒe nudzraɖoƒea le ŋu. Ðo ŋku edzi - edo ŋugbe be woaɖe nya ɣaɣla bubuwo ɖe go?"
  
  Drake ɖo ŋku esia dzi nyuie. Wotsi dzi ɖe emetsonu siwo ate ŋu ado tso eme ŋu tso ɣemaɣi. Alo ne mede ɖeke o la, ame eve alo etɔ̃ ya teti nɔ nenema.
  
  "Gake fifia ɣeyiɣi megale mía si na ema o. Emegbe la, mele mɔ kpɔm be mí katã míate ŋu ayi mɔzɔzɔ aɖe dzi. Gake esia... ŋɔdzinu yeye sia dze egɔme esime TerraLeaks habɔbɔa da nuŋlɔɖi gbogbo aɖewo ɖe Internet dzi." Eƒe mo ʋuʋu. "Ele abe bɔmb ŋutɔŋutɔ si woda ɖe dijitaal gɔmeɖoanyi dzi ene wu. Wotsɔ asi ŋlɔ nuŋlɔɖiawo katã, edze ƒã be wonye zazɛ̃nyahelawo eye wodo wo ɖokui ɖe dzi dzro ko. Gbeɖuɖɔ xoxowo tsɔtsɔ yi teƒeteƒewo edziedzi. TerraLeaks dɔwɔlawo ke ɖe wo ŋu le bunker xoxo aɖe me le Cuba, si nye nane si susɔ tso ƒe bla nane siwo va yi me. Edze abe aɖaʋawɔlawo ƒe ƒuƒoƒo aɖe si yɔa wo ɖokui be Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛtɔ ƒe Ðoɖowo ƒe dɔwɔƒegãe bunker la nye tsã ene."
  
  Drake gblɔ be: "Eɖi nukoko geɖe."
  
  "Nyateƒee, nenemae wònɔ. Gake le nyateƒe me la, nuwo va gblẽna ɖe edzi kura. Ame siawo katã nye aʋawɔnuvlowɔla siwo si le Nazi Germany eye woɣla wo ɖokui ɖe Cuba. Fifia, abe alesi mi katã mienyae ene la, ele bɔbɔe be woaŋlɔ gbeɖuɖɔ wɔnuku siwo me Nazitɔwo metsɔ ɖeke le o la ɖi wu nusiwo wonye la ŋɔŋlɔ. Wowɔ Ðoɖo sia be woatsɔ nuwo ayi na dzidzime siwo gbɔna. Ne wolé wo alo wowu wo la, woadi be ŋutikɔkɔe ƒe ɖiɖi aɖe nanɔ yewo ŋu le afi aɖe le etsɔme."
  
  "Eye nègblɔ be ele yewo si?" Hayden bia nya sia.
  
  "Enyo, menye haɖe o. Womeɖo kpe naneke dzi o. Aʋafiagã eve, dziɖuɖumegã eve siwo kpɔ ŋusẽ ɖe amewo dzi kple asitsala kesinɔtɔ eve ye nɔ sededea me. Ne wotsɔ wo katã ƒo ƒui la, ŋusẽ kple nunɔamesi ɖedzesi aɖe anɔ wo si."
  
  "Aleke míewɔ nya esia?" Mai bia nya sia.
  
  "Oo, womenɔ naneke ɣlam o. Ŋkɔwo, nudzɔdzɔwo, teƒewo. Esiawo katã le nuŋlɔɖiawo me. Eye TerraLeaks hã kplɔe ɖo," Lauren ʋuʋu ta, "abe alesi wowɔa esia ene."
  
  "Èle gbɔgblɔm be ame sia ame nya?" Drake gblɔe kpoo. "Habɔbɔ ɖesiaɖe si wua ame le xexeame? Nu maɖinu." Etrɔ ta ɖe fesrea ŋu, abe ɖe wòle xexe bliboa si le gota, si le ƒoƒom ɖekae la ŋu bum ene.
  
  Lauren dze egɔme be: "Nuŋlɔɖi si ŋu nya ku ɖo la mewu enu keŋkeŋ o.
  
  Alicia ƒo nu kple hũɖeɖe. "Negbe ɖe, nyateƒee, nenemae wòle ko hafi."
  
  "Eyata nyatakakaawo katã mele mía si o. Ðeko míate ŋu atsɔe be wometsɔ mɔnukpɔkpɔ na aʋawɔnuvlowɔla siawo siwo bu le anyigba dzi abe ƒe blaeve vɔ adre enye sia ene be woawu woƒe dɔa nu o."
  
  "Ebu?" Dahl ƒo nu le ɣlidodo me, eye wònɔ tɔtrɔm vie tso afɔ ɖeka dzi yi afɔ bubu dzi. "Zi geɖe la, esia fia adzamekpovitɔwo. Alo Asrafoha Tɔxɛwo. Susu le eme elabena aʋawɔnuvlowɔlawoe wonye."
  
  Lauren ʋuʋu ta. "Esia nye nusi dzi woda asi ɖo. Gake ame si "bu" la mebu eŋu be yeadi adzame nudzraɖoƒea o."
  
  "Ekema ɖewohĩ SAS." Dahl lé ŋku ɖe Drake ŋu. "Ame damiwo."
  
  "Ne mede ɖeke o la, womeyɔa míaƒe asrafoha tɔxɛwo be ABBA o."
  
  Kinimaka yi fesre nu be yealé ŋku ɖe eŋu. Egblɔ kple gbe sesẽ le eƒe kplu me be: "Eɖi abe vodadawo katã dada ene." "Meɖea mɔ nyatakaka sia kaka faa. Dziɖuɖu nenie le esia dim le ɣeyiɣi ɖeka me?"
  
  Lauren gblɔ be: "Ne mede ɖeke o la, ade ya teti. "Nusi ŋu míenya nu tsoe. Kaka fifia naɖo la, nu geɖe ate ŋu anɔ anyi wu esia. Duɖimekekea dze egɔme esime mi ŋutsuwo miewu enu le Peru."
  
  "Èle ewum?" Smith gbugbɔ gblɔe ake. "Míeɖe amewo ƒe agbe."
  
  Lauren tsɔ abɔta ƒoe. "Ame aɖeke mebua fɔ wò ɖe esia ta o."
  
  Drake ɖo ŋku Smith ƒe biabia enuenu be yeawɔ kaba awɔ dzomavɔa le dɔdasi mamlɛtɔ me dzi nyuie. Gake menye fifiae nye ɣeyiɣi si míafɔ nya sia ɖe te o. Ke boŋ ehe New Yorktɔ la ƒe susu kpoo.
  
  Egblɔ be: "Eyata." "Nukatae mègblɔ nusi tututu Tsɔtsrɔ̃ ƒe Ðoɖo sia ɖo kple alesi wòɖoe be yeatsrɔ̃ xexeame na mí o?"
  
  Lauren gbɔ ya sesĩe. "Ekema naneke megblẽ le eŋu o. Mele mɔ kpɔm be èle klalo na esia."
  
  
  TA ETƆ̃LIA
  
  
  "To ŋkutsala ƒe satelaitwo, dɔwɔla ɣaɣlawo kple fotoɖemɔ̃wo, yameʋu siwo me ame aɖeke mele o, NSA... èyɔ ŋkɔa dzi la, míenya be dukɔ ade bubuwo ya teti le du ƒum be yewoanye gbãtɔ siwo ake ɖe anyigba ƒe dzogoe eneawo ŋu. Amerikatɔwo..." etɔ vie, henɔ susum be, "enyo... Amerikatɔwo nyenye... èdi be yeaɖo afima hafi ame bubuwo. Menye bubu ta ko o, ke boŋ le esi míete ŋu gblɔ nusi ame bubu aɖe awɔ kple nusi ŋu wòke ɖo o ta hã. Seselelãmea enye be... ke ne Israel kpɔ amewula aɖe le adzame tso dukɔa me ya ɖe? Ke ne China ke ɖe ame eneawo katã ŋu ɖe?"
  
  "Ekema esiawoe nye dukɔ siwo ŋu woɖo kpee be wole gome kpɔm le dɔa mea?" Kensi bia nya sia kpoo. "Israel ye?"
  
  "Ɛ̃. Gakpe ɖe China, France, Sweden, Russia kple Great Britain ŋu."
  
  Drake susu be ɖewohĩ yenya ame siwo ŋu nyaa ku ɖo la dometɔ aɖewo. Mesɔ be ele nɛ be wòawɔ dɔ atsi tre ɖe wo ŋu o.
  
  Egblɔ be: "Enye ayemɔ." "Nu kawo tututue nye sededeawo?"
  
  Lauren lé ŋku ɖe eƒe kɔmpiuta dzi be yeaka ɖe edzi. ""Do kpo nu" kple "aleke kee wòɖale o" ƒe agbɔsɔsɔ dziŋɔ aɖe le wo me."
  
  Hayden gblɔ be: "Wokpɔnɛ be enye xexeame katã ƒe afɔku." "Aleke wɔ? Ŋkeke ʋɛ aɖewo koe susɔna ɣesiaɣi hafi ɖeɖefia si kplɔe ɖo nava."
  
  Drake gblɔ be: "Eye ke hã, mí katã míele akpa ɖeka koŋ."
  
  Hayden blu ɖe eta. "Eii. Dzudzɔ atike vɔ̃ɖiwo zazã, dude."
  
  "Ao, mebe-"
  
  "Aƒoƒo geɖe akpa na eƒe tagbɔ gblẽ mlɔeba." Dahl ko nu.
  
  Drake ƒe ŋkuwo ʋuʋu. "Mizi nu." Etɔ vie. "Ðe nèbia nya tso wò Yorkshire ŋua? Aleke kee wòɖale o, nusi megblɔe nye be mí katã míenye asrafoha tɔxɛwo. Lãe tso avɔ ma ke me. Míeka ɖe edzi abe dzomavɔ ene la, mele be míanɔ mía nɔewo yome tim le xexeame godoo o."
  
  Hayden gblɔ seselelãme aɖeke manɔmee be: "Melɔ̃ ɖe edzi." "Ekema amekae nàdzro nya sia me kplii?"
  
  Drake keke eƒe asiwo ɖe enu. "Dukplɔla Coburn?"
  
  "Gbã la, ele be nàto Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Dɔdzikpɔla ŋu. Eye ame bubuwo hã. Menye gli ŋutɔŋutɔwo koe ƒo xlã Cole o, eye wo dometɔ aɖewo menye esiwo me crenellations mele o."
  
  Kenzie gblɔ kpee kple kakaɖedzi be: "Menye ƒuƒoƒoawo katãe awɔ xɔlɔ̃wɔwɔ ƒe hoʋiʋliwo o."
  
  "Godoo". Drake na ta eye wòbɔbɔ nɔ anyi. "Meɖe kuku, Lauren. Yi edzi."
  
  "Nyui. Eyata, amesiame xlẽ nuŋlɔɖi siwo do go. Eƒe akpa gãtɔ nye Nazitɔwo ƒe nya ƒaƒãwo, ne míagblɔe tututu la. Eye mele nya sia xlẽm nya ɖe nya nu. Axa si wotsɔ ŋkɔ na ƒuƒoƒo wɔnublanui sia, si ƒe tanyae nye "Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛtɔ ƒe Ðoɖo" la fia nusi woyɔna be "gbɔɖemeƒewo" na Sɔdola Eneawo kɔte: Aʋawɔwɔ, Aʋadziɖuɖu, Dɔwuame kple Ku."
  
  "Tso Nyaɖeɖefia ƒe Agbalẽa me?" Hayden bia nya sia. "Sɔdola ene mawo?"
  
  "Ee." Lauren ʋuʋu ta, eye wògakpɔtɔ nɔ nuŋlɔɖi gbogbo siwo dzi geek nyuitɔwo kekeake dometɔ aɖewo ɖo kpee le Amerika la me tom. "Mawu ƒe Alẽvi la ʋu nutrenu adreawo dometɔ ene gbãtɔwo, siwo naa nuwɔwɔ ene doa sɔ ɣi, dzĩ, yibɔ kple mo ɣiwo dzi. Nyateƒee, woku ɖe nusianu ŋu le ƒeawo me eye wogbugbɔ ɖe wo gɔme zi gbɔ zi geɖe le dekɔnu xɔŋkɔwo me. Wogblɔ gɔ̃ hã be wonye Roma Fiaɖuƒea kple eƒe ŋutinya si kplɔe ɖo ƒe dzesi. Gake hey, Nazitɔwo ate ŋu afe kplii le mɔ ɖesiaɖe si wodi nu, alo? Fifia ɖewohĩ anyo wu ne metsɔ esia na. Eɖe pepa gbogbo aɖewo le eƒe agbalẽkotokua me, eye wòdze abe asitsala ene wu alesi Drake kpɔe kpɔ. Tɔtrɔ dodzidzɔname aɖe na Lauren, eye wòdze abe etsɔe de dzi me ene. Eɖe ŋku ɖe pepaa dzi kaba.
  
  "Ðe esiae nye nusi na amesiame ƒe ŋutigbalẽ biãa? Gbeɖeɖe?
  
  "Ẽ, xlẽ nya sia."
  
  Dahl xlẽe sesĩe esime ame mamlɛawo xɔe ɖe eme.
  
  "Le Anyigba ƒe dzogoe eneawo dzi la, míeke ɖe Sɔdola Eneawo ŋu eye míegblɔ ɖoɖo si wowɔ ɖe Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe Ðoɖoa ŋu na wo. Amesiwo atsi agbe le Ʋɔnudɔdrɔ̃ ƒe Atitsogaʋaa kple emetsonuwo me aɖu dzi wòasɔ. Ne èle esia xlẽm la, ke míebu, eyata xlẽe eye nàkplɔe ɖo kple ŋuɖɔɖɔɖo. Míezã míaƒe ƒe mamlɛawo tsɔ ƒo xexeame ƒe tɔtrɔ kpata ƒe aʋawɔnu ene mamlɛawo nu ƒu: Aʋawɔwɔ, Aʋadziɖuɖu, Dɔwuame kple Ku. Ðekawɔwɔ, woatsrɔ̃ dziɖuɖuwo katã eye woaʋu etsɔme yeye. Nɔ dzadzraɖoɖi. Di wo. Mizɔ mɔ yi Anyigba ƒe dzogoe eneawo dzi. Di Aɖaŋuɖoɖo Fofo ƒe ɖiɖiɖemeƒewo eye emegbe Khagan; Indiatɔ vɔ̃ɖitɔ kekeake si nɔ agbe kpɔ, eye emegbe Mawu ƒe Fuwɔame. Gake nusianu mele abe alesi wòdze ene o. Míeɖi tsa yi Khagan le ƒe 1960 me, si nye ƒe atɔ̃ le ewuwu vɔ megbe, eye míetsɔ Aʋadziɖuɖua da ɖe eƒe aɖaka me. Míeke ɖe Fuwɔame si dzɔa Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛtɔ vavã la ŋu. Eye amewuwu ƒe sedede ɖeka koliae nye esime Sɔdolawo do. Dzesi aɖeke mele Fofo la ƒe ƒuwo ŋu si dea dzesi wo o. Aʋawɔnuwo ƒo xlã Indiatɔa. Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe ɖoɖo le agbe to dziwò azɔ, eye wòaɖu fia tegbee."
  
  Drake tsɔ wo katã ƒo tsii. Kpeɖodzi geɖe, nyateƒe geɖe. Dɔ geɖe wɔwɔ. Gake Dahl ƒoe wòƒoe wòƒoe kple eƒe nya gbãtɔ. "Tɔ ɖe tsitre? Ðe womadze aglã oa?
  
  "Ẽ, edze abe nane gblẽ ene." Lauren lɔ̃ ɖe edzi. "Gake menye ŋɔŋlɔdzesiwo ƒe vodadae nye ema o."
  
  Mai gblɔ be, "Edze abe eɖea ɖoɖo si nu wòle be woakpɔ nu le la fiana ene, togbɔ be edzena le ayemɔ nu hã."
  
  Lauren ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi. "Nyateƒee nye esia." Gake ɖe nèse nusita woyɔa nusiawo be "gbɔɖemeƒewo" hã gɔmea?Menye yɔdowo alo ameɖiƒewo alo nusianu oa?"
  
  Dahl xlẽe sesĩe be: "Nusianu mele abe alesi wòdze ene o."
  
  "Ɛ̃. Edze ƒã be numekuku tɔn ɖeka bubu hiã."
  
  Alicia xlẽe sesĩe be: "Aʋawɔnuwo ƒo xlã Indiatɔ la. "Nukae nya ma fia?"
  
  Hayden gblɔ be: "Mina míagado ŋgɔ na mía ɖokui akpa o."
  
  "Woxɔe se be gbɔɖemeƒe mamlɛ siawo katã ŋuti sidzedze ku kple Nazitɔwo ƒe ɖoɖoa." Lauren gblɔ be. "Ðewohĩ wonɔ ɖoɖo wɔm be yewoalé nane ɖe mɔ̃ dzi. Ðewohĩ coding lae. Alo sidzedze tsɔtsɔ na dzidzime bubuwo. Míenyae kple kakaɖedzi o, gake míenya be ema koe wòle be míayi," eɖe abɔta, "eye amesiame le tɔdziʋu ɖeka me. Elé ŋku ɖe Drake ŋu dũu. "Tɔdziʋu. Agbetsitsi ƒe tɔdziʋu. Èse susua gɔme."
  
  Yorkshiretɔa ʋuʋu ta dadatɔe. "Nyateƒee, medi." SAS ate ŋu ana agakpe natsi dzi."
  
  Hayden gblɔ be: "Enyo, amesiame si míedo goe la, kpeɖodzinya siwo le mía si la ke le wo si." "Ke ne míadze egɔme ya ɖe?"
  
  Kinimaka trɔ le fesrea nu. "Le anyigba ƒe dzogoe eneawo dzia?" ebia nya sia. "Afikae wole?"
  
  Xɔa dze abe ɖe ame aɖeke mele eme o ene. Dahl gblɔ be: "Esesẽ be woagblɔe." "Ne anyigba le goglo."
  
  "Enyo, Ke Sɔdola gbãtɔ si ŋu woƒo nu tsoe ya ɖe. Aɖaŋu Fofo sia." Kinimaka zɔ yi xɔa me, eye wòxe kekeli siwo katã nɔ fesre si le megbe nɛ la nu. "Nya kawoe le mía si ku ɖe eŋu?"
  
  Lauren ƒo screen la be: "Abe alesi nàkpɔ mɔe ene la, susuŋutinunyalawo ƒe habɔbɔ si le aƒeme hã le esia wɔm..." Etsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe xlẽ nu.
  
  Drake hã tsɔ ɣeyiɣi ma ke de ŋugble. Ðeko Lauren yɔ "tamebubu habɔbɔ aɖe le aƒeme" na nusi menɔ afima o la dze ƒã.
  
  Karin Blake ye nye esia.
  
  Nyateƒee, ɣeyiɣia va yi esime nènɔ SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa me, gake ewu ŋkekea alo kwasiɖa si me wòle be Karin nanɔ yɔyɔ gɔ̃ hã me ɣeyiɣi didi aɖe. Ɣesiaɣi si wòtso nya me be yeado ka kplii la, nane xea mɔ nɛ - eɖanye futɔwo ƒe ha aɖe, xexeame ƒe kuxi aɖe, alo eya ŋutɔ ƒe didi be yemagado dziku o. Karin hiã eƒe teƒe, gake-
  
  Afikae wòle le dzomavɔ me?
  
  Lauren dze nuƒoƒo gɔme, eye egava hiã be woaɖe Karin ŋuti susuwo ɖa ake.
  
  "Edze abe woyɔ ŋutinya me ame sia be enye Aɖaŋuɖoɖo Fofo ene. Hannibal."
  
  Edze abe Smith meka ɖe edzi o ene. "Wo dometɔ kae?"
  
  Alicia tsɔ eƒe nuyiwo ƒo ɖe eŋu. "Ne Anthony Hopkins ƒe dude ye nye esia la, ke nyemele dzodzom le xɔ sia me o."
  
  "Hannibal Barca nye asrafomegã xɔŋkɔ aɖe si tso Carthage. Wodzii le ƒe 247 D.M.Ŋ. Ŋutete nɔ esi be wòade dzesi eƒe ŋutetewo kple eƒe futɔwo ƒe gbɔdzɔgbɔdzɔwo eye wòɖu Roma ƒe hadɔwɔla geɖe dzi. Mɔ ɖeka kolia si dzi wòto do kpo nu mlɔebae nye esime ŋutsu aɖe srɔ̃ eya ŋutɔ ƒe aɖaŋu dzeaniwo eye wòto mɔnu aɖe vɛ si dzi wòato azã wo ɖe eŋu. Carthage ye wònɔ."
  
  "Ekema ŋutsu siae nye Aɖaŋu Fofoa?" - Smith bia nya sia. "Hannibal sia?"
  
  "Wobui be enye asrafomegã gãtɔwo dometɔ ɖeka le ŋutinya me eye wònye blema aʋafia ɖedzesiwo dometɔ ɖeka kpe ɖe Alexander Gãtɔ kple Kaisaro ŋu. Woyɔe be Aɖaŋu Fofo elabena eƒe futɔ gãtɔ, Roma, va tsɔ eƒe asrafoɖaŋuwo va zu woawo ŋutɔ ƒe ɖoɖowo mlɔeba."
  
  Dahl gblɔ be: "Esia nye aʋadziɖuɖu, ne ɖe ɖeka nɔ anyi kpɔ."
  
  Lauren ʋuʋu ta. "Nyo wu. Wobu Hannibal be enye drɔ̃e baɖa aɖe na Roma ale gbegbe be wozãa nya sia ɣesiaɣi si afɔku aɖe dzɔ. Ne woɖe egɔme la, esia fia be Hannibal le agboawo nu!Ame geɖe va da asi ɖe Latingbe me nyagbɔgblɔa dzi eye wogazãnɛ egbea."
  
  Hayden ʋã wo be: "Trɔ yi ɖoɖo nu." "Aleke wòwɔ ɖeka?"
  
  "Enyo, míate ŋu agblɔ kple kakaɖedzi be Hannibal nye Sɔdola Eneawo dometɔ ɖeka. Tsɔ kpe ɖe nyateƒe si wònye be edze abe edo sɔ ene ŋu la, woyɔe be Aɖaŋu Fofo le ŋutinya katã me. Esia fia be Eyae nye Aʋa, Sɔdola gbãtɔ. Ehe aʋawɔwɔ va Roma Fiaɖuƒea me godoo."
  
  Drake lé ŋku ɖe nuŋɔŋlɔa ŋu. "Eyata wogblɔ le afisia be Sɔdolawoe ɖo tsɔtsrɔ̃ ƒe Ðoɖoa. Ðe wòle be míatsɔe be Ðoɖoa ɖi aʋawɔnu si gblẽa nu le Hannibal ƒe yɔdo mea? Gblẽ esia ɖi na dzidzime si gbɔna?"
  
  Lauren ʋuʋu ta. "Enye seselelãme si bɔ ɖe amewo katã me. Aʋawɔnuwo le yɔdo ɖesiaɖe me. Yɔdo le anyigba ƒe dzogoe ɖe sia ɖe dzi."
  
  Kinimaka kɔ ŋkume ɖe dzi. "Esi, le afisia hã, gɔmesese le eŋu abe gbe ƒe awudziwui ene."
  
  Hayden ʋuʋu asi nɛ be wòatɔ. Egblɔ be: "Ŋlɔe be. "Fifia." Nyateƒee, ele be yɔdo alo yɔdo nanɔ ŋutsu abe Hannibal ene si?"
  
  Lauren bɔbɔ ɖe megbe le eƒe zikpui dzi. "Ẽ, afisiae nuwo va sesẽna le. Woɖe aboyo Hannibal tsitsi dahe la eye wòku nublanuitɔe, eye ɖewohĩ aɖi tae wòku ɖo. Woɖii ɖe yɔdo si womede dzesii o me."
  
  Drake ƒe ŋkuwo ʋuʋu. "Nya ƒaƒãwo".
  
  "Ena nèbua tame, alo?"
  
  "Ðe teƒe aɖe le mía sia?" Mai bia nya sia.
  
  "Oo, ẽ". Lauren ko alɔgbɔnu. "Afrika".
  
  
  TA ENELIA
  
  
  Alicia zɔ yi axadzi kabinet aɖe gbɔ eye wòhe tsigoe aɖe do goe le fridzi sue si le etame la me. Amekoko yeye gɔmedzedze nyea nuteɖeamedzi ɣesiaɣi. Eƒe ŋusẽ vevitɔe nye aʋawɔwɔ; ke hã, edze ƒã be fifia ya wohiã ɖoɖo aɖe. Hayden va kpe ɖe Lauren ŋu xoxo le kɔmpiuta dzi, eye Smith nɔ agbagba dzem be yeadze abe ɖe wòtsɔ ɖe le eme ene, ɖikeke mele eme o be esi New Yorktɔ la nɔ akpa bubu wɔm ta. Oo, ẽ, eye esi wònye be mele gaxɔ me le ŋɔdzinuwɔla aɖe si ƒe tagbɔ gblẽ la srãm kpɔ ta o.
  
  Alicia ŋutɔ ƒe nukpɔsusu nɔ esi, gake esesẽ nɛ be wòase Lauren ƒe susuŋudɔwɔwɔ gɔme. Ke hã, menye eƒe teƒee wòadrɔ̃ ʋɔnu le o, menye le agbe si wònɔ xoxo la megbe o. Lauren Fox nye nunyala kple nugɔmesesetɔ ale gbegbe be wòte ŋu kpɔ nusi gbɔna.
  
  Mɔkpɔkpɔ li be nenemae. Alicia no aŋetu la ƒe afã, emegbe etrɔ ɖe Drake ŋu. Yorkshiretɔa nɔ tsitre ɖe Dahl kple Kensi xa fifia. Esusɔ vie wòage ɖe eme esime ʋuʋu aɖe va te ɖe eŋu.
  
  "Oo, hi Yogi. Aleke nuwo le edzi yim le afima?
  
  "Enyo". Russiatɔ fiafitɔa lé blanui tso esime woɖee ɖe go zi ɖeka. "Èsusu be wolé fum fifiaa?"
  
  "Ame ka? Wo? Ðe nèle fefem? Ame aɖeke medrɔ̃a ʋɔnu wò o, vevietɔ nye. Eko alɔgbɔnu eye wòtsa ŋku. "Alo May. Alo Drake. Eye vevietɔ menye Kenzi o. Anɔ eme be gaxɔ aɖe si me nya ɣaɣla sue nyɔŋuwo yɔ fũu le nyɔnuvi la si."
  
  "KU ƉE".
  
  "Menye wò nya ɣaɣla sue nyɔŋu la tututu o." Nu maɖinu! "Hey, megale agbagba dzem kokoko be matrɔ le afisia. Nyemenya nu gbegblẽ tso dzidzɔkpɔkpɔ ŋu o."
  
  "Mekpɔe".
  
  Edo asi ɖa be: "Va afisia!" - eye wòƒu du yi eƒe ta gbɔ esi wòdzo, henɔ agbagba dzem be yealé yeƒe ta. Yorgi ti kpo yi xɔa ƒe nuwuwu, eƒe afɔwo nɔ keklẽm. Alicia kpɔ tofloko si le amedzidzedzea me.
  
  "Ɣebubuɣi, ŋutsuvi."
  
  Drake nɔ ekpɔm wònɔ tetem ɖe eŋu. "Ènyaa, evɔ̃na na wò."
  
  "Nyemesusu be ɖevia vɔ̃na na naneke o. Menye le ɣeyiɣi aɖe nɔnɔ le Russiatɔwo ƒe gaxɔ ma me kple gliwo tutu vɔ megbe o. Emegbe miekpɔe be ele vɔvɔ̃m nɛ." Eƒo eɖokui ɖe ta.
  
  Dahl gblɔ be: "Aʋawɔnu si ŋu ŋusẽ le wu ɖesiaɖe." "Ðeko nàbia Hannibal."
  
  "Oo, Torsti wɔa fefenyawo. Mina mí katã míatrɔ ɖe ɣletigbalẽa ŋu. Gake vevietɔ," Alicia gblɔ kpee. "Ehiã be ɖevia naƒo nu. Nyemedze nyuie wu o."
  
  Kensi ƒo nu kple ɣli. "Nyateƒea? Ewɔ nuku nam ŋutɔ".
  
  "Ðe woƒo nu tso ŋuwò le Webb ƒe nyaa mea? Oo, ẽ, mesusui nenema."
  
  Israel-vi la tsɔ abɔta ƒoe. "Esesẽna nam be madɔ alɔ̃ le zã me. Eyata nukae?"
  
  Alicia gblɔ be: "Esia tae. "Naneke o."
  
  "Mesusu be susu ma ke tae."
  
  Ðoɖoezizi deto nɔ afima. Dahl do go Drake ƒe ŋkumekpɔkpɔ le nyɔnuawo ƒe ta dzi eye wòbɔbɔ vie. Drake ɖe ŋku ɖa kaba, medo nyɔnuawo ɖe anyi o, gake medi be woahe wo ayi nuxaxa ƒe vudoa me o. Alicia fɔ mo dzi esi Hayden dze nuƒoƒo gɔme.
  
  Woƒe dɔtɔ gblɔ be: "Enyo." "Enyo wu alesi Lauren susui le gɔmedzedzea me. Amekae nye mɔzɔzɔ yi Hellespont?
  
  Alicia ƒo nu kple hũɖeɖe. "Eɖi nyuie na ƒuƒoƒo fiƒode sia. De asi nye ŋkɔ te."
  
  
  * * * .
  
  
  Gbã la, to helikɔpta me eye emegbe to tɔdziʋu sesẽ me la, SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa te ɖe Dardanelles ŋu. Ɣea nɔ nyɔnyrɔm ɖo ta yame xoxo, kekelia trɔ tso bɔl si le keklẽm me va zu fli si dzi wokpɔna le megbe kple fli si le tsia dzi. Drake kpɔe be ƒã hafi yetrɔna le ʋuɖoɖo ƒe mɔnuwo dome le ʋukuku si me ʋuʋudedi le me, eye wòkpɔ ɣeyiɣi tsɔ wɔa nuku na alesi yameʋukulawo to ŋkekea me dedie. Alicia, si nɔ egbɔ le helikɔpta la me la, na eƒe seselelãmewo me kɔ vie.
  
  "Hey guys, miesusu be dude sia le agbagba dzem be yeawu mía?"
  
  Kinimaka, si bla ɖe eme sesĩe eye wòlé ɖe ka siwo susɔ geɖe alesi wòate ŋu alé ŋu la gblɔ to aɖu siwo wobla me be, "I"m pretty sure he thinks they bounce."
  
  Kadodowo nɔ dɔ wɔm bliboe eye woʋu. Ðoɖoezizi yɔ yame esime woƒe ƒuƒoƒoa nɔ aʋawɔnu siwo CIA na la me dzrom. Drake ke ɖe amesiwo ŋu wobua fɔe zi geɖe ŋu, siwo dometɔ aɖewoe nye Glocks, HKS, aʋawɔhɛwo kple bɔmb vovovowo. Wona zã me nukpɔkpɔmɔ̃wo hã. Le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo ko megbe la, Hayden dze nuƒoƒo gɔme to kadodomɔ̃a dzi.
  
  "Eyata, amewo, ɣeyiɣia de be míabu mawunyadɔgbededɔ sia ƒe akpa bubu si nye ame ŋutɔ tɔ wu la ŋu. Ƒuƒoƒo siwo le ho ʋlim. CIA gakpɔtɔ gblɔ be ade ye li, eyata mina míada akpe be mesɔ gbɔ wu ema o. Alexandria lãmenugbagbevi la xɔa nyatakaka siwo le sisim tso CIA ƒe lãmenugbagbeviwo gbɔ le xexeame godoo, tso NSA kple adzamedɔwɔlawo gbɔ ɣesiaɣi. Wogblɔa nyateƒenya ɖesiaɖe si sɔ nam-"
  
  Kensi de nu nyaa me be: "Ne enyo na wo."
  
  Hayden ƒo nu kple akɔta. "Mese egɔme be nuteƒekpɔkpɔ gbegblẽwo dzɔ ɖe dziwò le dziɖuɖudɔwɔƒewo, eye CIA xɔa nyadzɔdzɔŋlɔla gbegblẽ ŋutɔŋutɔ, gake mewɔ dɔ na wo. Eye ne mede ɖeke o la, mewɔ nye dɔa nyuie. Dukɔ blibo aɖe le wo si woakpɔ ta na. Ka ɖe edzi be mana nyateƒenyawo na wò."
  
  Alicia ƒo nu le ɣlidodo me le kadodomɔ̃a dzi be: "Mebiaa ɖokuinye be nukae le eƒe awudziwui kɔm ɖe dzi hã." "Meka ɖe edzi be menye nu nyui aɖeke o."
  
  Kensi nɔ ekpɔm dũu. "Nukae ate ŋu anyo si ana wò awudziwui nado yi dzi?"
  
  "Nye menya o". Alicia ƒe ŋku ʋuʋu kabakaba. "Johnny Depp ƒe nu me?"
  
  Hayden kɔ eƒe ŋɔti me eye wòyi edzi. "Asrafoha tɔxɛ ade. Esesẽ be woanya amesi sea veve ɖe ame nu kple amesi nye futɔ tẽ. Mègatsɔe be o. Ele be míawɔ nu ɖe amesiame ŋu abe futɔwo ene. Dukɔ siwo míenya be ekpɔ gome le esia me dometɔ aɖeke malɔ̃ ɖe esia dzi o. Mese egɔme be ɖewohĩ ènya ŋutsu siawo dometɔ aɖewo, gake hadzidzia gakpɔtɔ le nenema."
  
  Esi Hayden tɔ vie la, Drake bu Britaintɔwo ƒe asrafoha la ŋu. Asrafoha ʋɛ aɖewo ŋutɔ nɔ SAS la si eye wònɔ adzɔge ƒe geɖe, gake asrafo siwo ƒe ŋkɔ de ŋgɔ ŋutɔ ƒe xexeame melolo tututu o. Hayden tɔ dzɔ be wòƒo nu tso dzrewɔwɔ kple nusiwo woate ŋu adzra ɖo ɖi fifia ŋu, tsɔ wu be woalée le vo me le aʋagbedzi. Ðewohĩ Dahl atsɔ ɖe le Swedentɔwo ƒe asrafoha la me, eye Kenzie hã atsɔ ɖe le Israeltɔwo tɔ me. Dɔ nyui aɖee wònye, Amerikatɔwo ƒe anyinɔnɔ si nɔ anyi tso blema ke menɔ afima o.
  
  Egblɔ be: "Nyemate ŋu asusui be China awɔ xɔlɔ̃ o." "Menye Russia hã o."
  
  Mai nɔ ŋku lém ɖe fesre nu gblɔ be: "Le duƒuƒu sia me." "Woanye nɔnɔmewo le viviti me."
  
  "Ðe nɔnɔme si le dukɔ ɖesiaɖe me fifia ŋuti susu aɖe le mía sia?" - bia Dahl.
  
  "Ẽ, ɖeko menɔ mɔ dzi yina ɖe esia gbɔ. Le alesi míate ŋu akpɔe nu la, Swedentɔwo didi tso afima gbɔ gaƒoƒo geɖe. Franseawo gakpɔtɔ le aƒeme. Mossad ye te ɖe eŋu wu, te ɖe eŋu ŋutɔ."
  
  Dahl gblɔ be: "Nyateƒee. "Ame aɖeke menya afi si yim wole ŋutɔŋutɔ o."
  
  Drake kɔ akɔta vie. "Ðe nèle agbagba dzem be yeatsɔ aɖo kpe Sweden ƒe agbagbadzedze si medze edzi o la dzia?"
  
  "Fifia èɖi abe ɖe nèle Eurovision ene. Eye ame aɖeke meyɔ Britain ŋkɔ o. Afikae wole? Ègale tii wɔma?" Dahl kɔ kplu aɖe si wòsusu le susu me ɖe dzi, eye eƒe asibidɛ suea do ɖe gota le dzogoe aɖe dzi.
  
  Enye nya si sɔ. "Enyo, ɖewohĩ Sweden dze egɔme tso megbe."
  
  "Ne mede ɖeke o la, wodze egɔme."
  
  Hayden tso nya me be: "Ŋutsuwo." "Mègaŋlɔ be o be míawo hã míenye esia ƒe akpa aɖe. Eye Washington le mɔ kpɔm be míaɖu dzi."
  
  Drake ko alɔgbɔnu. Dahl ko alɔgbɔnu. Smith fɔ mo dzi esi Lauren dze nuƒoƒo gɔme.
  
  "Nu dodzidzɔname aɖe si wotsɔ kpe ɖe esiawo katã ŋue nye be dukɔ siawo dometɔ aɖewo le tsitre tsim ɖe nudede nyaa me ɖesiaɖe ŋu vevie. Nyateƒee, nya ƒaƒãwo ƒe agbɔsɔsɔme sɔa gbɔ ɣesiaɣi, gake míate ŋu akpɔ anukwaremaɖimaɖi ƒe akpa aɖewo gbɔ."
  
  "Le mɔ si mele se nu o nua? Ƒuƒoƒo siwo mã?" - Kinimaka bia nya sia.
  
  "Ate ŋu adzɔ."
  
  Hayden gblɔ be: "Ðeko wòna míegatrɔna yia nyatakaka veviawo gbɔ." "Amesiame nye futɔ."
  
  Drake bia eɖokui be nukae Smith anya susu tso eƒe nyagbɔgblɔa ŋu hã. Esi wotrɔ yi Cusco la, Joshua nye futɔ, gake esi dziɖuɖua meɖe mɔ ɖe eƒe ku ŋu o eye woƒe dukɔa me nɔnɔ nɔ tɔtrɔm ɣesiaɣi henɔ ho ʋlim ta la, ame aɖeke menya nusi adzɔ o. Ŋutsu sia ƒe ku nye afɔku, gake ɖekematsɔleme kple dzonɔameme si gbɔ eme gbɔe wòtso. Ẽ, enye dɔlékuiwutike kple amewula, gake nɔnɔmeawo ya to vovo.
  
  Le helikɔpta la megbe la, woyɔ tɔdziʋuawo me fũ. Wodo awu yibɔwo, woƒe mo ɣla, eye wole dzodzom le Hellespont-tɔsisia ƒe tsiwo dzi blewuu, eye viviti va yɔ zãa me mlɔeba. Mɔ si dzi woto la nɔ ƒuƒlu, akaɖiawo nɔ keklẽm le ƒuta si le didiƒe ʋĩ la godo. Hellespont nye tɔdzisasrã vevi aɖe si nye Europa kple Asia ƒe liƒo ƒe akpa aɖe. Gallipoli nye tɔsisi gbadza aɖe, eye wònɔ eƒe dzieheƒuta, evɔ amewo mesɔ gbɔ ɖe eƒe liƒo bubuawo ƒe akpa gãtɔ o. Esi wonɔ tsatsam to tsia me la, Hayden kple Lauren zã woƒe kadodomɔ̃a.
  
  "Yɔdo aɖeke menɔ Hannibal si kpɔ o, yɔdo ƒe dzesi gɔ̃ hã menɔ esi o. Le dɔ si me nunya le megbe la, aʋafia sia si ŋu nya wogblɔna le xotutuwo me la ɖeka kloe ku, eye aɖi de eme le eƒe tsitsime. Ekema aleke nàwɔ ake ɖe yɔdo si womede dzesii o ŋu?"
  
  Drake fɔ mo dzi esi Lauren tɔ vie. Ðe wòbia woa?
  
  Smith tsɔ dzideƒo ɖoe be yeadi egbɔkpɔnu. "Sonar?"
  
  Dahl ɖo eŋu be: "Ate ŋu adzɔ, gake ele be afi si nàdi la ŋuti susu nyui aɖe nanɔ asiwò."
  
  Hayden gblɔ be: "Wokpɔ nuŋlɔɖi aɖe si me mekɔ o, nuŋlɔɖi si woate ŋu alé ɖe mɔ̃ dzi, ẽ, gake ɣeyiɣi bu." "Hannibal ƒe dzɔgbese doa dziku ɣesiaɣi na amesiwo lɔ̃ kalẽtɔ si tsi tre ɖe Roma-fiaɖuƒedziɖuɖua ŋu. Ame mawo dometɔ ɖekae nye Tunisia Dukplɔla, amesi va Istanbul le ƒe blaadeawo me. Le sasrãkpɔ sia me la, nu si ko wòdi enye be yeate ŋu atsɔ Hannibal ƒe kukua ɖe asi ayi Tunisia. Nu bubu aɖeke megale vevie o. Turkeytɔwo ɖe asi le nyaa ŋu vie mlɔeba eye wokplɔe yi mɔ kpui aɖe dzi."
  
  "Ƒe blaadeawo?" Dahl gblɔ be. "Ðe menye ɣemaɣie aʋawɔnuvlowɔlawo dze woƒe ɖoɖo sue nyɔŋua toto vɛ oa?"
  
  "Anɔ eme wu". Hayden gblɔe alea. "Esi wova nɔ Cuba eye wodze agbe yeye gɔme vɔ megbe. Emegbe woƒe ɖoɖo yeyea xɔ ƒe blaeve kloe."
  
  Alicia gblɔ be: "Ɣeyiɣi geɖe li be woato nu yeyewo vɛ."
  
  Mai gblɔ kpee be: "Eye nàtia Sɔdola Eneawo na wo." "Hannibal - Aʋawɔla ƒe Sɔdola? Susu le eme. Gake amekawoe nye Aʋadziɖuɖu, Dɔwuame kple Ku? Eye nukatae Dardanelles-to siwo le Afrika nye mɔ vevi eneawo dometɔ ɖeka?"
  
  Alicia gagblɔ May ƒe nyawo ake be: "Nya nyui aɖe ŋutɔ," si na Drake gadze agbagba zi gbɔ zi eve. "Ele be nàgbugbɔ ado tamebubu ƒe kposɔfu sue ma, Foxy."
  
  Lauren ko alɔgbɔnu. Drake te ŋu kpɔe to eƒe gbe ƒe ɖiɖime dzi. "Eyata Turkeytɔwo, vevietɔ esi ŋu kpe wo le woawo ŋutɔ ƒe bubumademade Hannibal ŋu ta la, kplɔ Tunisia dukplɔla yi teƒe aɖe le Hellespont-tɔsisia dzi. Egblɔ be "le togbɛ si dzi xɔ gbagbã aɖe le". Esiae nye Hannibal Barca ƒe ɖiɖiɖemeƒe xɔŋkɔ."
  
  Drake lala, gake nyatakaka bubu aɖeke megava o. Egblɔ be: "Eye ke hã, ema nye ƒe blaetɔ̃ enye sia."
  
  Lauren gblɔ be: "Enɔ afima ɣeyiɣi didi ale gbegbe, eye ɖikeke mele eme o be Turkeytɔwo tsɔ nane si nye bubume dzɔlawo da."
  
  Drake dze abe ɖe ɖikeke le eŋu ene. "Le nyateƒe me la, ate ŋu anye bubume yɔdo ko."
  
  "Wokplɔ Tunisia ƒe dukplɔla, Matt, yi afima. Etsɔ kegoe siwo ŋu eƒe amedzikpɔlawo ɖo kpee gɔ̃ hã, eye wòyɔ wo be "ke si tso Hannibal ƒe yɔdo me" esi wòtrɔ gbɔ va aƒeme. Le nɔnɔme ma me, le ƒe ma me la, ɖe Turkeytɔwo aflu Tunisia Dukplɔla nyateƒea?"
  
  Drake ʋuʋu ta yi ŋgɔ ɖo ta ƒuta ƒe mɔ doviviti si gogo la gbɔ. "Míele ekpɔ ge."
  
  
  TA ATƆ̃LIA
  
  
  Drake kpe asi ɖe tɔdziʋu sesẽ si ƒe amadede nye sable la hehe do goe le tsia me, tsɔe bla ɖe ke xoxowo ƒe akpa aɖe si te ɖe afima ŋu eye wòtsɔ mɔ̃ si le gota la ɖoe. May, Alicia kple Smith ƒu du yi ɖaɖo aʋawɔƒe aɖe. Kinimaka kɔ akplo kpekpeawo to Dahl ƒe kpekpeɖeŋu me. Drake se ke le eƒe afɔkpa te. Ya la ʋẽna lilili abe anyigba ene. Ƒutsotsoeawo ƒu du sesĩe yi ƒuta le eƒe miame, eye tɔdziʋuawo na ŋusẽ nɔ wo ŋu. Gbeɖiɖi bubu aɖeke megbã ɖoɖoezizi la esime akplɔlawo nɔ nu ƒom tso eŋu o.
  
  Hayden lé GPS-mɔ̃ si woate ŋu atsɔ ayi teƒeteƒewo ɖe asi. "Enyo. Mewɔ ɖoɖo ɖe kɔordinateawo ŋu. Ðe míele klalo be míayia?"
  
  Gbe geɖe gbɔ ya tsɔ ɖo eŋu be: "Dzra ɖo."
  
  Hayden ʋu yi ŋgɔ, eye Drake nɔ anyi ɖe megbe nɛ, eye wòtso ke gbagbe si le eƒe afɔ te. Wonɔa nutoa me dzrom ɣesiaɣi, gake womekpɔa kekelitsoƒe bubu aɖeke o. Ðewohĩ woawoe va ɖo afisia gbã le nyateƒe me. Ðewohĩ ƒuƒoƒo bubuwo lé wo ɖokui ɖe te, eye woɖe mɔ na ame bubu be wòawɔ nu kpekpeawo katã. Ðewohĩ fifia gɔ̃ hã la, wonɔ ŋku lém ɖe wo ŋu.
  
  Nusiwo ate ŋu adzɔ la nuwuwu meli na o. Drake ʋuʋu ta na Alicia esi woto afima eye Eŋlisi nyɔnua va kpe ɖe fli la ŋu. "May nɔa tɔtrɔm tso axa ɖeka yi axa ke."
  
  "Ke Smith ya ɖe?" - Mebiae be.
  
  "Mele afi sia. Mɔa me kɔ".
  
  Oo, ẽ, gake míele mɔ dzi yina anyigba me, Drake susui, gake megblɔ nya aɖeke o. Ke falɛfalɛa va xɔ nɔƒe na anyigba sesẽ, eye emegbe wolia tɔdzisasrãa. Wokɔ afɔ ʋɛ aɖewo ko eye woƒe tame le togbɛ, eye eteƒe medidi o wotso dzogbea ƒe liƒo eye wokpɔ wo ɖokui le anyigba gbadza aɖe dzi. Hayden fia mɔa eye wotso gbedadaƒo si me tsi mele o la. Fifia mehiã be woaɖo dzɔlawo ɖe amewo o. Wote ŋu kpɔa nu kilometa geɖe, gake May kple Smith ya nɔ adzɔge ʋĩ, si na woƒe nukpɔkpɔ ƒe didime dzi ɖe edzi.
  
  GPS-mɔ̃a ƒe ŋkume nɔ ʋuʋum kpoo, si fia mɔ wo nɔ tetem ɖe woƒe taɖodzinua ŋu wu tsã, eye zã ƒe aɖaka doviviti la keke ɖe wo tame gã aɖe. Esi teƒe geɖe nɔ yame ta la, dziŋgɔlia lolo ŋutɔ; ɣletiviwo megadzena tututu o, eye ɣletia nye fli sue aɖe. Aɖabaƒoƒo ewo trɔ zu blaeve, emegbe blaetɔ̃, eye woawo ɖeɖe gakpɔtɔ nɔ zɔzɔm. Hayden nɔ kadodo me to kadodomɔnu dzi kple ƒuƒoƒoa kple Alexandria siaa. Drake na nutoa me tɔwo xɔe ɖe eme, henɔ gbɔgbɔm le dzɔdzɔme ƒe ɣeyiɣi si me ʋuʋudedi le me. Lãwo ƒe ɖiɖi, yaƒoƒo, anyigba ƒe ɣlidodo - wo katã nɔ afima, gake naneke mesɔ o. Ekpɔe be ƒuƒoƒo siwo ŋu yewole la ate ŋu anyo abe yewo ene vie, gake eka ɖe ye ŋutɔ yeƒe ŋutetewo kple ye xɔlɔ̃wo tɔ dzi.
  
  Hayden ƒo nu le ɣlidodo me be: "Le ŋgɔ." "GPS la ɖea anyigbaa fia wòkɔ abe afɔ blaene ene. Esia ate ŋu anye togbɛ si dim míele. Kpɔ mo dzi."
  
  Togbɛa do vivivi tso viviti me, anyigba togbɛ si le dzi yim ɖaa si ƒe kewo le tsatsam eye kpe gbadzɛwo nɔ ƒoƒom ɖe anyigba ƒuƒui dzi esime wonɔ mɔ si li ke to mɔxenuwo me kpam. Drake kple Alicia tsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe tɔ hetrɔ kpɔ megbe, eye wode dzesi yibɔ si le gbadzaa si keke vaseɖe atsiaƒu si me ʋuʋudedi le la ke. Eye wògbɔ ema ŋu sasasã la, melidzeƒea ƒe akaɖi siwo le keklẽm, si nye anyinɔnɔ si to vovo kura.
  
  "Gbeɖeka?" Alicia bia nya sia kple movidzɔdzɔ.
  
  Drake nɔ mɔ kpɔm nenema. Egblɔ be: "Míaɖo afima."
  
  "Ele be esia nanɔ bɔbɔe."
  
  "Eye lɔlɔ̃." Abe gasɔdodo ene. Gake èdzea anyi hexɔa lãɖeɖe, abi kple ƒoƒoe ɣeyiɣi didi aɖe hafi wògada asɔ."
  
  "Eyata, woto mɔa ƒe afã xoxo." Eka asi eŋu kpuie eye emegbe wòyi togbɛa dzi.
  
  Drake dze eyome kpoo. Etsɔme la tsɔ nu yeye geɖe si ate ŋu adzɔ fifia esi Alicia Miles ɖe eɖokui ɖa tso eƒe eɖokui tsɔtsrɔ̃ ƒe tsatsam la me vavã. Nusi wòle be woawɔ koe nye be woaɖu aɖaʋawɔlawo kple ame ŋkutawo ƒe ƒuƒoƒo bubu si ɖoe kplikpaa be yewoana xexeametɔwo nakpe fu la dzi.
  
  Eye esia tae asrafowo abe eya ene tsɔa nusianu dea fli me ɖo. Na Adrian si te ɖe mía ŋu kple Graham si le mɔa ƒe go kemɛ dzi. Le Chloe gome, amesi nɔ agbagba dzem be yeana ye vi eveawo nayi suku ɖe game dzi gbesiagbe gbesiagbe. Na srɔ̃tɔ siwo nɔ hũ ɖem henɔ hũ ɖem le mɔ dzi yina fiase gã la me. Be wòaɖe vi na amesiwo bɔbɔ nɔ ʋuwo ƒe xaxa me le nɔnɔme nyui me le mɔdodo gã la dzi, kple amesiwo ti kpo tso fliawo dzi. Menye na tsiɖɔɖɔɖɔɖɔƒe siwo lia wò ʋu alo ʋudzraɖoƒe le viviti dodo vɔ megbe, tsɔa nusianu si woate ŋui dzonae o. Menye na anyrawɔlawo, ŋusẽdilawo kple akɔtaɖulawo o. Neva eme be woakpɔ amesiwo ʋli vevie hena bubu, lɔlɔ̃ kple beléle. Na amesiwo ʋli wo viwo ƒe etsɔme ta la naka ɖe eƒe dedienɔnɔ dzi. Mina woakpe ɖe amesiwo kpe ɖe ame bubuwo ŋu.
  
  Hayden tsɔ ɣlidodo bɔbɔe aɖe he eƒe susu. "Esia ate ŋu anye teƒea. GPS la gblɔ be ele nenema, eye mekpɔ xɔ aɖe si wogblẽ ɖi le ŋgɔ."
  
  Ekpɔ dometsotso siwo le amadede vovovowo me siwo ƒo xlã wo nɔewo. Enye afisi nudzɔdzɔwo dzɔ le ɣemaɣi. Ɣeyiɣi aɖeke menɔ anyi na nusiwo menya kpɔna dzea sii bɔbɔe o fifia. Ðewohĩ woatɔ dzo dzonu le woƒe Hannibal ƒe yɔdo didi me ne ɖe woate ŋu ake ɖe eŋu kabakaba fifia si va afisia. Elabena Drake ka ɖe edzi be ne yewoate ŋu ake ɖe eŋu la, ekema ƒuƒoƒo bubuawo katã hã ate ŋu ake ɖe eŋu.
  
  Hayden de dzesi teƒe si gogo. Kinimaka kple Dahl ɖiɖi woƒe akplo kpekpeawo ɖe anyigba. May kple Smith xɔ ŋkuléleɖenuŋu ƒe nɔƒe nyuitɔwo kekeake. Drake kple Alicia ʋu te ɖe Hayden ŋu be yewoakpe asi ɖe eŋu. Yorg koe tsi megbe, eye wòɖe kakaɖedzimanɔamesi fia esime wònɔ lalam be woagblɔ nusi wòawɔ nɛ.
  
  Kinimaka kple Dahl wɔ akaɖi gã aɖewo to ame etɔ̃awo ɖoɖo ɖe carbon fiber-tiwo dzi eye wotsɔ nu geɖe wu nana. Menye akaɖi siwo klẽna koe esiawo nye o, wowɔ wo be woatsɔ awɔ ɣe ƒe keklẽ ƒe kpɔɖeŋu kplikplikpli alesi woate ŋui. Nyateƒee, CIA ƒe ŋutete gbogboawo gɔ̃ hã mede Egipte o, gake Drake susui be mɔ̃a medze vɔ̃ɖi akpa o. Kinimaka zã akaɖi aɖe si wotu ɖe tsitrenu tsɔ klẽ ɖe teƒe gã aɖe, eye emegbe Hayden kple Dahl yi ɖaku anyigba.
  
  Hayden gblɔ na wo be: "Azɔ miɖo to." "Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe Ðoɖoa gblɔ be woɖi aʋawɔnuawo ɖe afisia le Hannibal ƒe ku megbe ɣeyiɣi didi aɖe. Esia nye yɔdo si womede dzesii o, ke menye takpe o. Eyata anyigba si tɔtɔ dim míele, ke menye ƒu, xɔtunu alo sɔtiwo o. Míele nusiwo woɖi nyitsɔ laa dim, ke menye blema ŋkuɖodzinuwo o. Mele be wòasesẽ akpa o-"
  
  "Mègagblɔ nya ma o!" Dahl ƒo nu kple ɣli. "À jinx nusianu, fiƒode."
  
  "Ðeko mele gbɔgblɔm be mehiã be míadi Hannibal o. Aʋawɔnuwo koe."
  
  "Nya nyui aɖe." Kinimaka trɔ asi le akaɖi siwo ƒo xlã gota gome ŋu vie.
  
  Hayden de dzesi teƒe etɔ̃ le anyigba. Wo katã wodze abe ɖe wotrɔ wo le mɔ aɖe nu ene, eye wometrɔ wo dometɔ aɖeke nyitsɔ laa o. Yorgi te ɖe eŋu nyuie, eye wòlé aŋetu ɖe asi. Drake kple Alicia va kpe ɖe eŋu, eye Kinimaka kplɔe ɖo.
  
  Hayden gblɔ be: "Ðeko nàku nu me." "Ʋã".
  
  "Ke ne booby trap aɖe li ɖe?" Alicia bia nya sia.
  
  Drake lé ŋku ɖe xɔ si gbã la ŋu. Gliawo nɔ xɔxlɔ̃m nublanuitɔe, woɖiɖi, abe ɖe wole xexeame ƒe kpekpeme lém ene. Wotso axa ɖeka ɖe afã me abe ɖe wotsɔ lãgbalẽŋudɔwɔnu gã aɖe lãe ene, eye azɔ la, xɔtunuawo do tso axa eveawo abe aɖu siwo me ʋuʋudedi le ene. Xɔa tame mu ɣeyiɣi didi aɖee nye sia, ʋɔtru alo fesre aɖeke menɔ eme o. "Enyo, edze abe míate ŋu akpɔ bebeƒe le afima o ene."
  
  "Akpe na wò".
  
  "Mègatsi dzi o, lɔlɔ̃. Na wò ta nanɔ dzi."
  
  Drake ŋe aɖaba ƒu ŋkumeʋuʋu si me dziku nɔ la dzi eye wòdze dɔ gɔme. "Ekema nukae nye Sɔdola Eneawo ƒe vevienyenye le mɔ sia mɔ nu?" ebia Hayden to kadododzikpɔla dzi.
  
  "Nuŋububu ƒe habɔbɔa ƒe akɔntabubu nyuitɔ kekeakea? Wosɔ kple ŋutinya me ame siwo dim míele kple aʋawɔnu siwo míele mɔ kpɔm be míake ɖe wo ŋu. Eyata Hannibal, si wonyi be wòalé fu Romatɔwo la dze aʋa si nuwuwu meli na o kloe gɔme le Roma, alo? Afi siae míakpɔ aʋawɔnuwo le."
  
  Kinimaka de nu nyaa me be: "Ate ŋu anye hã be sɔdolawoe wonye." "Mebe, Hannibal ye nye ema."
  
  "Ẽ, me mekɔ vie akpa, Mano."
  
  "Ekema meku ɖe Biblia ŋu oa?" Drake ku anyigba togbɛ bubu. "Elabena míehiã bometsinya siawo dometɔ aɖeke o."
  
  "Enyo, wodze le Nyaɖeɖefia me eye-"
  
  "Eii!" Kasia Alicia do ɣli. "Mesusu be meƒo nane!"
  
  May ƒe gbe nɔ ɣli dom le kadododzikpɔla la dzi be: "Eye ŋkuléle ɖe nu ŋu." "Akaɖi yeyewo do ɖe tsia dzi, wole tetem ɖe wo ŋu kabakaba."
  
  
  TA ADELIA
  
  
  Drake tsɔ aŋea da ɖe anyigba eye wòzɔ va be yealé ŋku ɖe Alicia ŋu. Yorgi nɔ afima xoxo, nɔ kpekpem ɖe eŋu wònɔ tome kum. Kinimaka hã yi ŋgɔ kabakaba.
  
  "Ɣeyiɣi nenie le mía si?" Hayden bia nya sia kpata.
  
  Smith ɖo eŋu be: "Ne míebu woƒe duƒuƒu ŋu la, aɖabaƒoƒo blaetɔ̃ de ŋgɔ wu."
  
  Dahl lé ŋku ɖe eŋu vevie. "Kpeɖodzi aɖewo li?"
  
  Kensi ɖo eŋu be: "Ðewohĩ Mossad ye." "Woawoe nye amesiwo te ɖe wo nɔewo ŋu wu."
  
  Drake ka atam. "Ɣeyiɣi ɖeka kolia si medi be Swedentɔ fiƒodeawo naxɔ nɔƒe gbãtɔ."
  
  Alicia tsi tre ɖe doa me vaseɖe klo dzi, nɔ eƒe aŋea ƒe go kemɛ kum ɖe anyigba falɛfalɛa me, henɔ agbagba dzem be yeaɖe asi le nusi wotsɔ wɔe ŋu. Eʋli vevie, eye wònɔ hehem ɖe go siwo me mekɔ o la ŋu dzidzɔmanɔmee. Kinimaka nɔ anyigba kɔm tso dziƒo esime Yorgi va kpe ɖe Alicia ŋu le abi si nɔ kekem ɖe enu ɣesiaɣi le anyigba me la me.
  
  "Nu kae nye esia?" - Mebiae be. Drake bia nya sia.
  
  Hayden bɔbɔ nɔ anyi eye wòtsɔ eƒe asiwo ɖo klowo dzi. "Nyemate ŋu agblɔe kple kakaɖedzi haɖe o."
  
  "He ɖokuiwò ƒo ƒu, Alicia." Drake ko alɔgbɔnu.
  
  Eƒe ŋkumeʋuʋu kple asibidɛ si wodo ɖe dzi koe nye eƒe ŋuɖoɖo. Nu si ŋu nya ku ɖo la xɔ ɖi eye ɖi ƒo xlãe le goawo katã me, gake nɔnɔme aɖe nɔ esi. Eƒe didime anɔ abe meta eve kple meta ɖeka ene, eye aɖaka ƒe nɔnɔme si ŋu kakaɖedzi le nɔ esi eye wòʋãna bɔbɔe, si ɖee fia be melolo kura o. Kuxiae nye be anyigba sesẽ kple kewo ƒo xlãe heƒoe ɖe enu. Drake nɔ ŋku lém ɖe atsiaƒua me tso aɖaka la me, henɔ akaɖiawo kpɔm wònɔ tetem ɖe wo nɔewo ŋu eye wònɔ eɖokui biam be aleke dzomavɔ me nugoe sue si ƒe kpekpeme le bɔbɔe alea ate ŋu alé asrafowo ƒe aʋawɔnu si gblẽa nu le ame ŋu hã.
  
  Smith ka nya ta be: "Aɖabaƒoƒo wuiatɔ̃." "Dzesi bubu aɖeke meli be yeate ɖe ye ŋu o."
  
  Alicia nɔ avu wɔm kple anyigba, nɔ fi ƒom eye meɖo afi aɖeke le gɔmedzedzea me o, gake mlɔeba la, eɖe nua ƒe kotoku me eye wòɖe mɔ na Yorgi be wòahee do goe. Ɣemaɣi gɔ̃ hã la, weinka siwo tsi wu kple ke siwo xaxa la lé ɖe eŋu wòdze abe dzidzɔtɔe ene, wonye ƒuƒoƒo sesẽ si tro, si gbe be yemaɖe asi le eŋu o. Fifia wole anyigbaʋuʋu me vaseɖe akɔta, wole woƒe awuwo ʋuʋum henɔ akɔta ƒom ɖe aŋenuwo ŋu. Drake ƒo asa na "Ŋutsu siwo le dɔ wɔm" ƒe fli si dze ƒã la eye wòbɔbɔ be yeakpe asi ɖe ʋufɔfɔ ŋu. Dahl hã bɔbɔ, eye wo ame evea wote ŋu kpɔ kpeɖodzi le nusi wotsɔ wɔe ƒe axadzi hehee do goe. Keawo tsi tre ɖe eŋu, wogbã henɔ ʋuʋum. Ame aɖewo lé agbe vevi la me ɖe asi. Drake te ɖe eŋu eye wòse le eɖokui me be ele doa dzi yim hele eƒe go kemɛ dzi. Anyigba si woɖe ɖa ƒe tɔsisiwo nɔ sisim tso dziƒo. Emegbe eya kple Dahl wotso ɖekae hekpɔ Alicia kple Yorgi ŋkume. Wo ame evea siaa ƒe mo biã eye wonɔ gbɔgbɔm sesĩe.
  
  "Nu ka?" - Mebiae be. Drake bia nya sia. "Ðe mi ame evea miele ɖoɖo wɔm be yewoaɖi ɖe eme le tii nonoa? Miɖe dzomavɔ la ɖa le afisia."
  
  Alicia kple Yorgi lé ŋku ɖe doa gɔme zi eve, henɔ aɖaka bubuwo alo ɖewohĩ ƒu xoxowo dim. Womeke ɖe naneke ŋu o. Le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, ɖekakpui Russiatɔ la ƒu du to doa ƒe go kemɛ dzi, eye wòkpɔ kpeɖeŋutɔ le afisi wòdze abe ɖe naneke meli o ene, ale be wòate ŋu adzo le togbɛa dzi eye wòato doa ƒe go kemɛ dzi. Alicia tsɔ nuxaxa nɔ nusi nɔ dzɔdzɔm kpɔm, eye emegbe wòti kpo ɖe axadzi le ŋukpe vie. Drake lé eƒe asi hehee ɖe dzi.
  
  Eƒo nu kple ɣli. "Èŋlɔ wò aŋea be."
  
  "Èdi be yeayi aɖaxɔea? Metsɔa ta la naa gbã."
  
  "Dziɖuɖu, ɖokuidziɖuɖu."
  
  Hayden yi edzi nɔ ŋku lém ɖe doa me. "Mesusu be anye ɣeyiɣi nyui aɖe be matsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe anɔ Hannibal Barca tsitsi dahe la gbɔ. Míedi be míade bubu mía hati asrafo ŋu o."
  
  Drake ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi. "Kalẽtɔ".
  
  "Ne e"le anyigba gɔ̃ hã."
  
  Hayden gblɔ be: "Nazitɔwo wɔ woƒe numekukua. "Eye melɔ̃ ɖe edzi kple dzitsitsi be wowɔe nyuie. Hannibal xɔ ŋkɔ si nɔa anyi ɖaa le esi wòbi ɖe eƒe dɔa me ta ko. Eƒe mɔzɔzɔ to Alps-towo dzi gakpɔtɔ nye asrafo ƒe dzidzedzekpɔkpɔ ɖedzesitɔwo dometɔ ɖeka le aʋa gbãtɔwo me. Eto asrafoɖaŋu siwo wogakafuna egbea vɛ."
  
  Le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, wofɔ mo dzi. Dahl nɔ wo gbɔ. Kinimaka tsɔ asi ƒo nu la ɖa be yeakpɔ aɖaka sesẽ aɖe si wotsɔ ati ɣiwo wɔ. Aʋawɔnu sue aɖe nɔ etame, eye Hawaiitɔ la dze agbagba be yeaɖee afia.
  
  Hayden ƒo eɖokui ɖe gbɔnye. "Ema koe nye ema." Woƒe dzesidenu si wowɔ le aƒeme. Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe ɖoɖo."
  
  Drake srɔ̃ nu tso eŋu, eye wòlé dzesia ɖe susu me. Eɖi titina gotagome sue aɖe si ŋu wotsɔ ka ene siwo wotro ƒo xlãe le kɔmpasia ƒe teƒe vovovowo. Kplɔ̃ɖoƒea nye seɖoƒemanɔmanɔ ƒe dzesi.
  
  Hayden gblɔ be: "Aʋawɔnuwo nye akplɔwo. "Wò ememe xexeame takpɔkpɔ?" Eɖe abɔta. "Míakpɔ esia gbɔ emegbe ne ehiã. Mina míawɔ."
  
  Akaɖiawo meganɔ atsiaƒua me o, si fia be Mossad-ʋua, nenye amesi te ɖe eŋu wu la, eɖo anyigba sesẽ aɖe dzi eye medidi tso afima gbɔ aɖabaƒoƒo wuiatɔ̃ le duƒuƒu blibo me o. Drake gabia eɖokui ake be aleke dzrewɔwɔa awu enu hã. Wode se na SPEAR be wòakpɔ aʋawɔnu eneawo katã ta aleke kee wòɖale o, gake ƒã hafi wowɔa sededewo dzi pɛpɛpɛ le aʋagbedzi. Ekpɔ dzitsitsi ƒe dzedzeme le ame mamlɛawo ƒe mo eye wònya be woawo hã wosena le wo ɖokui me nenema ke, Hayden, amesi te ɖe sedede ƒe ɖoɖoa ŋu wu gɔ̃ hã.
  
  Wonɔ dzadzram ɖo be yewoadzo.
  
  Hayden gblɔ be: "Dze agbagba nàƒo asa na dzrewɔwɔ." "Eme kᴐ".
  
  "Ke ne míete ŋui o ɖe?" - bia Dahl.
  
  "Enyo, ne Mossad ye la, ɖewohĩ míate ŋu aƒo nu."
  
  Alicia ƒo nu le ɣlidodo me be: "Meke ɖi be ID-wuwo anɔ wo si." "Esia menye kpovitɔwo ƒe fefe o."
  
  Hayden trɔ eƒe kadodomɔ̃a ɖe afisi wòatsi le hena ɣeyiɣi kpui aɖe. Egblɔ be: "Ne woda tu mí la, míewɔa avu." "Nukae míagate ŋu awɔ?"
  
  Drake kpɔe be esiae nye nugblẽfexexe nyuitɔ kekeake. Le xexe si sɔ me la, anye ne woƒu du to asrafo siwo nɔ tetem ɖe wo ŋu la ŋu eye wotrɔ yi woƒe ʋua me nuvevi aɖeke mawɔmawɔe eye womede dzesii o. Nyateƒee, SPEAR manɔ xexe si sɔ me o. Egalé ŋku ɖe eƒe aʋawɔnuwo ŋu esime ƒuƒoƒoa nɔ dzadzram ɖo be yewoaʋu.
  
  Hayden do susua ɖa be: "Mito mɔ didi la dzi." "Womawɔe o".
  
  Afɔɖeɖewo katã. Aɖaŋu siwo katã woatsɔ aƒo asa na masɔmasɔwo.
  
  Lauren ƒe gbe nye ŋù le eƒe to me. "Ðeko míexɔ nyadzɔdzɔa, amewo. Swedentɔwo hã le tetem ɖe eŋu."
  
  
  TA ADRElia
  
  
  Drake xɔ ŋgɔ, gbã la, ezɔ ƒo xlã xɔ gbagbã la eye emegbe wòɖo ta togbɛa dzi. Viviti gakpɔtɔ xɔ anyigba la dzi, gake ŋdi kanya tu aƒe. Drake ɖɔ eƒe mɔa le mɔ si mesɔ o nu vaseɖe esime wòkpɔ eɖokui le mɔ si to vovo na atsiaƒua nu.
  
  Sidzenuwo le ŋudzɔ, ta kɔ ɖe dzi, ƒuƒoƒoa le mía yome.
  
  Dahl xɔ aɖaka la, eye wòlé nutsyɔnu la ɖe eƒe alɔnu nyuie. Kenzi ƒu du yi eƒe axadzi, eye wòkpe ɖe eŋu wòkpɔ mɔ. Dɔwɔha la do zãnukpɔkpɔ ƒe awuwo, negbe Smith koe lɔ̃na be yeanya nusiwo ƒo xlã yewo nyuie. Enye nu nyui aɖe si wotsɔ ƒo ƒui. Woƒu du ɖe wo nɔewo xa eye le faɛl ɖeka me vaseɖe esime woɖo togbɛa gɔme kple gbadzaƒe gbadza aɖe si sitsoƒe aɖeke mele o. Drake lé ɖe eƒe ʋuƒoa ŋu, eye wòkplɔ wo yi tɔdziʋuawo ƒe mɔ si bɔ la dzi. Womegblɔ nya ɖeka pɛ hã o - amesiame zã eƒe sidzenuwo tsɔ lé ŋku ɖe nusiwo ƒo xlãe ŋu.
  
  Wonya ale si gbegbe woƒe futɔwo wua ame. Aʋawɔla siwo tsɔ ɖe le afã kple afã meli fifia o. Egbea, kple esi kplɔe ɖo, kple esi kplɔe ɖo la, asrafo siwo mede wo nu o la dze ŋgɔ wo.
  
  Kloẽ.
  
  Drake ɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ, eye wòse le eɖokui me be wole ʋuʋum kabakaba akpa vie. Anyigba la menyo na wo o. Klẽ aɖe si me kɔ o nɔ tsatsam ɖo ta ɣedzeƒe gome. Eteƒe madidi o, nutsyɔnu aɖeke maganɔ anyi o. Smith tsi tre ɖe eƒe ɖusime eye Mai tsi tre ɖe eƒe miame. Team la nɔ anyi kpoo. Togbɛ si tame xɔ gbagbãa le la tsi, eye wòdze le wo megbe. Gbe siwo le fli me si dzi ati geɖe le la do ɖe ŋgɔ, eye Drake se le eɖokui me be gbɔdzɔe aɖe le ye ŋu. Wonɔ didiƒe ʋĩ tso afisi wòhiã be woanɔ le dzieheɣedzeƒe gome, gake nusi do tso eme mlɔeba la ɖe vi.
  
  Nudzɔdzɔ nyuitɔ kekeake? Aʋawɔwɔ aɖeke meli o.
  
  Eyi edzi, nɔ afɔku dim eye metsɔ eƒe ŋutilã ƒe gbegbɔgblɔ mede akpa aɖeke dzi o. Kadodoa gakpɔtɔ nɔ anyi kpoo. Esi wogogo bebeƒea la, woɖe woƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ, nenye be ame aɖe le afima xoxo, nɔ lalam. Esi wonye asrafowo ta la, woate ŋu akpɔ mɔ be woaxlɔ̃ nu wo, gake womate ŋu abu naneke nu tsɛe le dɔdasi sia me o.
  
  Drake kpɔ teƒe gã aɖe si ati geɖe kple gbe siwo mebɔ o do liƒo na eye wòtɔ, eye wòwɔ dzesi na ame mamlɛawo be woagbɔ ɖe eme vie. Ne wolé ŋku ɖe anyigbaa ƒe nɔnɔme ŋu la, womekpɔ naneke o. Togbɛa tame tsi ƒuƒlu le afisi wòate ŋu akpɔe le. Le woƒe miame la, nutsyɔnu tsɛ aɖe kplɔ wo yi gbadzaƒe gbadza aɖe eye emegbe wova ɖo atsiaƒua to. Esusui be ɖewohĩ woƒe tɔdziʋuwo didi tso afima gbɔ aɖabaƒoƒo wuiatɔ̃ ƒe azɔlizɔzɔ. Eʋu kadodoa kpoo.
  
  "Lauren, ɖe nya aɖe li tso Swedentɔwo ŋua?"
  
  "Ao. Gake ele be woanɔ kplikplikpli."
  
  "Akpa bubuwo?"
  
  "Russia le yame." Edze abe ŋu kpee ene. "Nyemate ŋu ana ɖoƒe wò o."
  
  Smith gblɔ be: "Teƒe sia ava zu teƒe si dzoxɔxɔ le." "Ele be míaʋu."
  
  Drake lɔ̃ ɖe edzi. "Mina míaʋu le afima."
  
  Etso hese ɣlidodo aɖe si wɔ nuku abe tu ɖesiaɖe ene.
  
  "Dzudzɔe le afima! Míehiã aɖaka aɖe. Mègaʋuʋu o."
  
  Drake mehe ɖe megbe o, ke boŋ eɖiɖi kaba, woda akpe ɖe nuxlɔ̃amea ta eye wòwɔ nuku nɛ be yewoto futɔa ŋu. Dahl nɔ ekpɔm dũu eye Alicia dze abe ɖe wòtɔtɔ ene. Mai gɔ̃ hã ɖee fia be yeƒe mo wɔ yaa.
  
  Kensi ƒo eƒe aɖe. "Anye be Mossad ye."
  
  "Ðe nètsɔ tu tsɔ wo yia?" Hayden bia nya sia.
  
  Drake gblɔ be: "Ẽ. "Nuƒolaa le ŋgɔ tẽ eye ɖewohĩ kpeɖeŋutɔwo le eƒe akpa eveawo. Afisi tututu míedi be míanɔ."
  
  Mai gblɔ be: "Míate ŋu ayi ŋgɔ o. "Míele tɔtrɔm gbɔ. Le mɔ ma nu." Efia asi ɣedzeƒe gome. "Bebeƒe kple mɔ aɖe le afima, agble geɖe le afima. Dua medidi boo o. Míate ŋu aɖe gbeƒãe be woaɖe amewo le aƒea me."
  
  Drake tsɔ ŋku ɖe Hayden ŋu. Edze abe woƒe dɔtɔ nɔ tiatia si woawɔ be woaɖo ta dziehe gome to ƒuta, ɣedzeƒe gome ɖo ta dekɔnuwo gbɔ, alo aʋa la dada me ene.
  
  Dahl gblɔ be: "Nu nyui aɖeke madzɔ ne míetsi afisia o." "Atsi tre ɖe futɔ vevi ɖeka ŋu anye kuxi, gake míenya be bubuwo le mɔ dzi gbɔna."
  
  Drake nya xoxo be May ƒe nya sɔ. Dziehe metsɔ mɔ aɖeke si dzi woato akpɔ ɖeɖe la na o. Woaƒu du ato Hellespont-tɔsisia dzi nutsyɔnu aɖeke manɔmee eye woaɖo ŋu ɖe dzɔgbenyui dzadzɛ ŋu be woate ŋu akli nu le ʋu ƒomevi aɖe ŋu. Mɔzɔzɔ yi ɣedzeƒe gome na mɔnukpɔkpɔ li.
  
  Tsɔ kpe ɖe eŋu la, ƒuƒoƒo bubuwo matso du aɖeke me kura o.
  
  Hayden yɔe eye emegbe wòtrɔ ɖe ɣedzeƒe gome, henɔ anyigbaa ƒe nɔnɔme kple mɔnukpɔkpɔ si li be wòasi kaba la kpɔ. Le ɣeyiɣi sia me la, gbea gaɖo ake.
  
  "Nɔ afima tututu!"
  
  Alicia ƒo nu kple gbɔgbɔ be: "Shit." "Dude sia nye gbɔgbɔyɔla."
  
  Smith gblɔ esi wònɔ nu ƒom tso nukpɔkpɔ ƒe mɔ̃ɖaŋununya ŋu be: "Ðeko nye ŋkuwo kpɔa nu nyuie." "Ɣla ɖokuiwò ɖe nu sesẽ aɖe megbe. Míele dzoa xɔ ge."
  
  Agbalẽtaƒea dze mɔ, eye woɖo ta ɣedzeƒe gome. Israel-viwo da tu, tu siwo le akplɔlawo ƒe ta dzi ge ɖe atiwo ƒe kewo kple alɔwo dome. Agbawo dza dza. Drake lia to kabakaba, esi wònya be woɖoe koŋ da tuawo ɖe dzi, eye wònɔ eɖokui biam be aʋa yeye kae nye dzomavɔ si me wole afɔɖeɖe wɔm le le afisia hã.
  
  Alicia gblɔ be: "Ðeko wòle abe asrafowo ƒe hehexɔxɔ fucking ene."
  
  Dahl ɖo eŋu be: "Mele mɔ kpɔm ŋutɔŋutɔ be woazã rababa-tuwo."
  
  Woliae hewɔa nu le wo ɖokui si, woʋuna yia ɣedzeƒe gome, woɖoa ati siwo sesẽ wu gbɔ eye woƒe ŋku léa wo. Drake da tu ɖe eŋu, eye wòɖoe koŋ da tu ɖe dzi. Mekpɔ dzesi aɖeke be ele ʋuʋum o.
  
  "Ame manyanuwo."
  
  Kenzie gblɔ be: "Ƒuƒoƒo sue aɖe. "Le dzigbɔɖi me. Mɔ̃ siwo wowɔna le wo ɖokui si. Woalala nyametsotso aɖe."
  
  Drake di vevie be yeawɔ viɖe bliboa. Agbalẽtaƒea tsɔ ŋuɖɔɖɔɖo zɔ mɔ yi ɣedzeƒe gome, tẽe yi ŋdi kanya si gakpɔtɔ nɔ ŋɔdzi dom na yamenutome si le didiƒe ʋĩ la me. Esi Drake ɖo teƒe si kplɔe ɖo si me kɔ la, ese tu ƒe ɖiɖi eye wòse le eɖokui me kloe.
  
  "Nu maɖinu". Eƒu du yi ɖaɣla eɖokui. "Ema te ɖe eŋu."
  
  Tudada geɖe wu, lifi geɖe ƒe dodo le bebeƒewo dome. Hayden lé ŋku ɖe Drake ƒe ŋkume vevie. "Woƒe mɔwo trɔ."
  
  Drake gbɔ ya sesĩe, eye mexɔe se kura o. Israel-viwo da tu sesĩe eye ɖikeke mele eme o be woyi ŋgɔ kple ŋuɖɔɖɔɖo gake woda tu wo le ablaɖeɖe si ɖea vi me. Tu bubu aɖe vuvu ati aɖe si le Yorga ƒe ta megbe tututu ƒe aŋgba aɖe, si na Russiatɔa ʋuʋu sesĩe.
  
  Kensi li liʋiliʋi dzikutɔe be: "Menyo o." "Menyo kura o".
  
  Drake ƒe ŋkuwo nɔ abe kpe xɔasi ene. "Hayden, te ɖe Lauren ŋu. Na wòaɖo kpe edzi na Qrow be míele dzo trɔm!"
  
  Kensi do ɣli be: "Ele be míatrɔ tu." "Mi ŋutsuwo mielé ŋku ɖe eŋu kpɔ o."
  
  "Ao! Wonye asrafo siwo woxɔ ɖe dɔ me, asrafomegã siwo wona hehee eye wowɔna ɖe sededewo dzi. Wonye fucking allies, amesiwo ate ŋu anye xɔlɔ̃wo. Kpɔe ɖa, Hayden. Kpɔe ɖa fifia! " .
  
  Tu yeyewo to ati siwo le ete la me. Futɔa gakpɔtɔ nye nusi womekpɔna o, womese wo o, SPIR nya nu tso woƒe ŋgɔyiyi ŋu tso eya ŋutɔ ƒe nuteƒekpɔkpɔ me ko. Drake nɔ ekpɔm esime Hayden nɔ comm ƒe dzesi dzi zim henɔ nu ƒom na Lauren, emegbe wòdo gbe ɖa be wòaɖo eŋu kaba.
  
  Mossad-srafowo te ɖe eŋu wu.
  
  "Ðo kpe míaƒe nɔnɔme dzi." Dahl ƒe gbe gɔ̃ hã ɖi nya si me dziɖeleameƒo le. "Lauren! Ðe nèle nyametsotso aɖe wɔma? Ðe míele avu wɔma? " .
  
  
  * * * .
  
  
  Esi wonya SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa ɖa le woƒe tɔdziʋuwo gbɔ xoxo ta la, wozi wo dzi be woaʋu ayi ɣedzeƒe gome. Esesẽ na wo le dzodada te. Esi womedi be yewoawɔ avu kple hadɔwɔla siwo wonya o ta la, wokpɔ wo ɖokui le afɔku me vaseɖe woƒe kɔ dzi.
  
  Esi wonɔ ʋuʋum, nɔ ʋuʋum eye ʋu nɔ wo ƒom ta la, wozã ayemɔ ɖesiaɖe si le woƒe aʋawɔnuwodzraɖoƒe, ayemɔ ɖesiaɖe tsɔ de didiƒe geɖe wu wo kple Mossadtɔwo dome. Aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo koe Lauren ƒe tɔtrɔgbɔ xɔ, gake aɖabaƒoƒo mawo xɔ ɣeyiɣi didi wu Justin Bieber ƒe CD.
  
  "Qrow mekpɔ dzidzɔ o. Egblɔ be èxɔ sedede aɖe. Na wò aʋawɔnuwo nanɔ anyi aleke kee wòɖale o. Wo ame eneawo katã."
  
  "Eye eya koe nye ema?" Drake bia nya sia. "Ègblɔ amesi míele nu wɔm kplii nɛa?"
  
  "Godoo. Edze abe ɖe wòdo dziku ene. Mesusu be míedo dziku nɛ."
  
  Drake ʋuʋu ta. Susu mele eme o. Ele be míawɔ dɔ tso esia ŋu ɖekae.
  
  Dahl gblɔ eƒe nukpɔsusu. "Le nyateƒe me la, míewɔ nusi tsi tre ɖe eƒe sededewo ŋu le Peru. Ðewohĩ esia nye fexexe."
  
  Drake mexɔe se o. "Ao. Anye nu sue aɖe ko. Menye dunyahela ma ƒomevie wònye o. Dukɔ siwo wɔ ɖeka kpli mí la tsi tre ɖe mía ŋu. Nu maɖinu. " .
  
  Hayden gblɔ be: "Sededewo le mía si. "Mina míatsi agbe egbea eye míawɔ avu etsɔ."
  
  Drake nya be eƒe nya sɔ, gake mete ŋu nɔ te ɖe enu o, esusu be ɖewohĩ Israel-viwo hã gblɔ nya ma ke. Aleae nuxaxa siwo xɔ ƒe alafa geɖe la dze egɔmee. Fifia, abe ƒuƒoƒo ene la, wowɔ dɔ yi ɣedzeƒe gome, nɔ woƒe avemekpoxɔnua me, eye wowɔ ɖoɖo ɖe megbedzɔla aɖe ŋu, si mewɔa adã akpa o, gake wòsɔ gbɔ be wòana Israel-viwo nawɔ blewu. Smith, Kinimaka kple Mai ɖe dzesi ŋutɔ le eɖeɖefia me be asitsatsae yewodi fifia, eye wotsɔ kɔsɔkɔsɔ bla yewoƒe tsitretsiɖeŋulawo le tɔtrɔ ɖesiaɖe me.
  
  Etso wo megbe esime Drake nɔ dzodzom to atiawo me. Helikɔpta la nɔ ɣli dom le yame, emegbe ebɔbɔ heɖi ɖe teƒe aɖe si womekpɔna o. Mehiã be Hayden nagblɔ nya aɖeke o.
  
  "Swedentɔwo? Russiatɔwoe? Mawu, nya ƒaƒã koe esia nye, ŋutsuwo!"
  
  Drake se tu siwo nɔ dodom tso mɔ ma dzi enumake. Ame si do le helikɔpta la me teti koe nye ema la, woda tu, ke menye Mossad ye o.
  
  Esia fia be asrafoha tɔxɛ ene va nɔ aʋa la wɔm fifia.
  
  Le ŋgɔ la, avea wu enu, eye wòɖe agblexɔ xoxo aɖe si le agble gbadza aɖe si ŋu kpegliwo ɖo liƒo na la godo.
  
  Edo ɣli be: "Tsɔ ɣeyiɣi aɖe." "Wɔ nu sesĩe eye nàwɔ nu kabakaba. Míate ŋu agbugbɔ aƒo ƒu ɖe afima."
  
  Agbalẽtaƒea ƒu du abe ɖe dzomavɔ ƒe avuwo le dzo dam ɖe woƒe afɔkpodzi ene.
  
  
  * * * .
  
  
  Esi ƒuƒoƒoa nɔ ʋuʋum le ablaɖeɖe blibo me gake woɖu wo dzi ta la, wodo tso nutsyɔnu me le vome eye woƒu du yi agblexɔa gbɔ. Gliawo kple fesrewo ƒe ʋɔtruwo vuvu abe aƒe si le togbɛa dzi ene kloe, si fia be amegbetɔ aɖeke meli o. Asrafoha tɔxɛwo ƒe ƒuƒoƒo etɔ̃ mlɔ wo megbe, gake aleke gbegbee wogogoe?
  
  Drake menya o. Eƒu du sesĩe to anyigba si dzi ʋuʋudedi le la dzi, eɖe eƒe zã me nukpɔkpɔ ɖa eye wòzã dziŋgɔli si nɔ keklẽm la tsɔ de dzesi eƒe mɔ. Team la ƒe afã kpɔ ŋgɔ, afã kpɔ megbe. Mai ƒo nu le ɣlidodo me be yekpɔ Mossad ƒe ƒuƒoƒoa wova ɖo avea ƒe go kemɛ dzi, gake emegbe Drake ɖo gli gbãtɔ si bɔbɔ la gbɔ eye Mai kple Smith ʋu dzo sue aɖe si tsi tre ɖe eŋu.
  
  Woƒo ƒu ɖe kpe glia megbe.
  
  Agblexɔa gakpɔtɔ nɔ ŋgɔ afɔ blaeve. Drake nya be maɖe vi aɖeke na yewo ne yeɖe mɔ na Israel-viwo kple ame bubuwo be woanɔ afima ahaɖo nukpɔkpɔ ƒe fli nyuitɔwo anyi o. Tsɔ kpe ɖe eŋu la, azɔ la, ƒuƒoƒo bubuwo aɖɔ ŋu ɖo le wo nɔewo ŋu. Eƒo nu ɖe kadodomɔ̃a me.
  
  "Anyo be miahe miaƒe kposɔwo, ŋutsuviwo."
  
  Alicia trɔ be yeakpɔe. "Emae nye wò Amerikatɔwo ƒe gbeɖiɖi nyuitɔ kekeakea?"
  
  Drake dze abe ɖe wòtsi dzi ene. "Shit." Metrɔ mlɔeba." Emegbe ekpɔ Dahl. "Gake hey, ate ŋu agblẽ wu, mesusu be."
  
  Abe ɖeka ene la, wogbã nutsyɔnu la. May kple Smith gaʋu tu helé eye tu eve koe woda tsɔ ɖo eŋu. Womese gbeɖiɖi bubu aɖeke o. Drake ke ɖe gli sesẽ aɖe ŋu eye wòtɔ. Enumake Hayden de dɔ asi na May, Smith, kple Kinimaka be woadzɔ gota gome, eye emegbe wòwɔ kaba yi ɖawɔ ɖeka kple ame mamlɛawo.
  
  "Míele nyuie aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo. Nukae le mía si?"
  
  Dahl nɔ anyigbatataa ʋum xoxo esime Lauren ƒe gbe yɔ woƒe to me.
  
  "Ðoɖo B gakpɔtɔ li. Miɖo ta anyigba ƒe go kemɛ dzi. Ne èle du dzi la, màhiã ʋu o."
  
  "Ðo ɖoɖo ɖe fuɖeɖe B ŋu." Drake ʋuʋu ta. "Ðo ɖoɖo B ɣesiaɣi."
  
  Dzɔla siwo le tsatsam le nutoa me ka nya ta be nusianu me kɔ.
  
  Hayden fia asi aɖaka si Dahl tsɔ ɖe asi. "Ele be míatsɔ agbanɔamedzia le afisia. Ne èbu la, míenya nusi le eme o. Eye ne èbu esia na futɔ la..." Mehiã be wòayi edzi o. Swedentɔa tsɔ aɖaka la da ɖe anyigba eye wòdze klo ɖe egbɔ.
  
  Hayden ka asi dzesi si woŋlɔ ɖe nutsyɔnu la ŋu. Akplɔ siwo le tsatsam la ɖoa nuxlɔ̃ame vɔ̃ɖi aɖe ɖa. Dahl ʋu nutsyɔnu la nyuie.
  
  Drake lé eƒe gbɔgbɔ ɖe te. Naneke medzɔ o. Afɔku anɔ eme ɣesiaɣi, gake womete ŋu kpɔa gaƒoɖokui alo mɔ̃ aɖeke si woɣla o. Fifia Dahl kɔ nutsyɔnu la ɖe dzi keŋkeŋ eye wòlé ŋku ɖe teƒe si le eme la me.
  
  Kensi ko alɔgbɔnu. "Nukae nye esia? Aʋawɔnuwoe? Do ƒome kple Hannibal eye sededea ɣlaea? Pepa gbogbo aɖe koe mekpɔna."
  
  Dahl gabɔbɔ nɔ eƒe akɔta. "Woate ŋu atsɔ nyagbɔgblɔ hã awɔ aʋa."
  
  Hayden ɖe pepa geɖe do goe nyuie eye wòlé ŋku ɖe nuŋɔŋlɔa ŋu. Elɔ̃ ɖe edzi be: "Nyemenya o. "Edze abe numekuku ƒe faɛl kple... nuŋlɔɖi aɖe si ku ɖe..." Etɔ vie. "Dodokpɔwoe? Dodokpᴐ?" Eʋu axa ʋɛ aɖewo kpee. "Takpekpea Ŋuti Nyatakakawo."
  
  Drake blu ɖe eta. "Fifia nya ma ɖi nu gbegblẽ. Woyɔe be Project Babylon, Lauren. Mina míakpɔ nusi nàte ŋu aku tso esia ŋu ɖa."
  
  New Yorker la gblɔ be: "Mekpɔe." "Nu bubu aɖe li?"
  
  Dahl dze egɔme be: "Ðeko meva le nɔnɔme siawo gɔme sem." "Elolo ŋutɔ-"
  
  "Anyi!" Smith do ɣli sesĩe. "Tete ɖe eŋu."
  
  Agbalẽtaƒea ɖe woƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ eye wodzra ɖo. Le kpegliawo megbe la, tu aɖe si wotsɔna ƒoa tue nɔ ɖiɖim, si le ɖaɖɛ eye wòna tome tsi. Smith trɔ dzo tso ɖusime, eye wònɔ taɖodzinu ɖom tso xɔ aɖe si le gli ŋu me. Hayden ʋuʋu ta.
  
  "Ele be míawu esia nu. Do go le afisia".
  
  "He kposɔ?" Drake bia nya sia.
  
  "Xɔ wò kposɔ."
  
  Alicia gblɔ be: "Ðoɖo B."
  
  Esi wonɔ dedie ta la, woʋu tso gli ɖeka dzi yi gli bubu dzi ɖo ta agblexɔa ƒe megbe. Gbeɖuɖɔwo yɔ anyigba, eye kpe kple ati kakɛwo de dzesi afisi xɔa tame ge ɖo. Mai, Smith kple Kinimaka tsyɔ megbe. Drake tɔ esi woɖo megbefesreawo gbɔ eye wòɖe ŋku ɖe mɔ si le ŋgɔ la ŋu.
  
  Egblɔ be: "Ðeko wòate ŋu asesẽ ɖe edzi."
  
  Ɣe si nɔ dodom la nɔ ʋuʋum le yame le amadede vovovowo me.
  
  
  TA 8LIA
  
  
  Duɖimekekea yi edzi, gake fifia mɔnukpɔkpɔa dzi le ɖeɖem kpɔtɔ. Esi Drake kple Alicia, siwo nɔ ŋgɔ yim la, dzo le nutsyɔnu me heɖo ta anyigba me, eye agblexɔa nɔ wo kple wo yome tim la dome la, Mossad ƒe ƒuƒoƒoa do tso avea me mlɔeba. Wodo awu yibɔwo katã eye wotsɔ ametakpɔnu bla mo ta la, wote ɖe wo ŋu bɔbɔe heɖɔ ŋu ɖo, wodo woƒe aʋawɔnuwo ɖe dzi henɔ tu dam. Mai kple Smith ɣla wo ɖokui ɖe agblexɔa megbe kaba. Hayden ƒu du yi ŋgɔ.
  
  "Ɖe zᴐ!"
  
  Drake wɔ avu kple dzɔdzɔmeŋutete be yeatsi tre awɔ avu; Edze ƒã be Dahl si le eƒe miame hã nɔ avu wɔm kple esia. Zi geɖe la, wowɔa avu heɖua woƒe tsitretsiɖeŋulawo dzi - ɣeaɖewoɣi la, eva zua ŋutasẽnuwɔwɔ kple xexlẽme. Gake zi geɖe la, wo katã va ɖoa woƒe tsitretsiɖeŋulawo ƒe bometsitsi gbɔ. Aʋawɔla siwo woxea fe na la dometɔ akpa gãtɔ nɔa blewu eye womewɔa dɔ nyuie o, woɖoa ŋu ɖe woƒe lolome, ŋutasẽnuwɔwɔ kple agbenyuinɔnɔ ƒe anyimanɔmanɔ ŋu be woawɔ dɔa.
  
  Menye egbea o.
  
  Drake nya nyuie be ehiã be yeakpɔ fetua ta. Dahl tsɔ aɖaka la eye wòdzrae ɖo nyuie alesi wòate ŋui. Yorgi nɔ ŋgɔ yim azɔ, nɔ anyigba dom kpɔ henɔ agbagba dzem be yeadi mɔ siwo dzi wotsyɔ nu dzi wu. Wotso agble aɖe si dzi togbɛwo le eye emegbe woɖiɖi to atiwo ƒe ave sue aɖe si mebɔ o me. Israel-viwo dzudzɔ tudada hena ɣeyiɣi aɖe, ɖewohĩ wose sedede bubuwo gɔme eye womedi be yewoana amewo nanya yewoƒe nɔƒe o.
  
  Woɖe aɖaŋu vovovowo fia azɔ.
  
  Gake le Drake gome la, Alicia gblɔe kpuie nyuie wu. "Le Mawu ta, Yogi. Da wò Russiatɔ ƒe ta ɖe anyi nàƒu du!"
  
  Lauren lé ŋku ɖe woƒe ŋgɔyiyi ŋu le GPS dzi eye wòɖe gbeƒãe be Plan B ƒe kpekpewɔƒea le ɣeyiɣi si kplɔe ɖo me.
  
  Drake ƒo nu bɔbɔe vie. Avea wu enu, eye Yorgi ye nye ame gbãtɔ si lia togbɛ suea, Kinimaka kplɔe ɖo le eƒe afɔkpodzi. Hawaiitɔ la ƒe afɔkpawo xɔ anyigba le afisi wòdze anyi le - zi etɔ̃. Alicia tsɔ ŋku ɖe May si nɔ ʋuʋum aɖaŋutɔe le anyigba ƒe akpa vovovowo dome la ŋu.
  
  "Damn Sprite ƒe nya. Edze abe kele me alẽvi si le fefem le gbe me ene."
  
  Drake lɔ̃ ɖe edzi be: "Nusianu si wòwɔna la, ewɔnɛ nyuie."
  
  Alicia ƒu du ɖe slate la dzi, gake ete ŋu nɔ eƒe afɔwo dzi. "Mí katã míewɔnɛ nyuie."
  
  "Ẽ, gake mía dometɔ aɖewo le abe kposɔwo ene wu."
  
  Alicia kɔ eƒe aʋawɔnua ɖe dzi. "Mele mɔ kpɔm be mèdi be yeagblɔ o, Drakes." Nuxlɔ̃ame ƒe dzesi aɖe nɔ eƒe gbe me.
  
  "Oo, menye nenemae o, lɔlɔ̃tɔ. Edze ƒã be Swedentɔ lae megblɔ."
  
  "Xᴐ asi?"
  
  Tudadawo ɖi tso megbe, si na Dahl ƒe nya la wu enu hafi wòdze egɔme gɔ̃ hã. Nuteƒekpɔkpɔ gblɔ na Drake be menye yewoe woɖoe na tuawo o eye nuŋlɔɖi vovovo evee le wo me. Mossad-ha la wɔ dɔ aduadu kple Russiatɔwo alo Swedentɔwo.
  
  Anɔ eme be esusu be Swedentɔwo ƒu du kple ta ɖe Mossad.
  
  Mete ŋu nɔ te ɖe enu o, ke boŋ eko alɔgbɔnu.
  
  Dahl ƒo xlãe, abe ɖe wòse dziku ene. Drake wɔ ŋkume maɖifɔ aɖe. Wolia togbɛ sue aɖe eye woɖiɖi to go kemɛ dzi.
  
  Lauren gblɔ be: "Ʋuɖoɖowo le vavam.
  
  "Abe esia ene!" Hayden fia asi dziŋgɔli, si le didiƒe, didiƒe ʋĩ, afisi ʋuʋudedi yibɔ aɖe nɔ ʋuʋum le. Drake lé ŋku ɖe nutoa me ŋu eye wòhe Yorgi yi anyime esime tu la nɔ ɖiɖim le togbɛa tame tututu. Kasia ame aɖe va tsɔ ɖe le eme na wo wu.
  
  Kinimaka gblɔ be: "Ege ɖe balia me. "Ne míete ŋu ɖo ati mawo gbɔ la..."
  
  Agbalẽtaƒea nɔ dzadzram ɖo ɖe duɖimekeke mamlɛtɔa ŋu. Drake gakpɔ ʋuʋudedi si nɔ tetem ɖe eŋu la ake. Le sɛkɛnd ɖeka me la, esusu be ɖewohĩ vɔvɔli aɖee yekpɔ, gake emegbe ekpɔ nyateƒea.
  
  "Amewo, helikɔpta bubue nye esia."
  
  Kinimaka lé ŋku ɖe eŋu nyuie. "Ame gbegblẽ".
  
  "Eye afima". Mai fia asi miame, yi dzi yi dzi ɖo ta alilikpowo ƒe go aɖe gbɔ. "Etɔ̃lia".
  
  Hayden gblɔ kpata be: "Lauren." "Lauren, ƒo nu kpli mí!"
  
  "Ðeko wole kpeɖodzi xɔm." Gbe fafɛa trɔ gbɔ. "Chinatɔwo kple Britaintɔwo le yame na wò. Russia, Swedentɔwo kple Israeltɔwo le anyigba dzi. Se, matsɔ wò aɖo dzeɖoɖoa gbɔ fifia ale be nàte ŋu axɔ nyatakaka zi gbãtɔ. Wo dometɔ aɖewo nye nya ƒaƒãwo, gake wo katã ate ŋu axɔ asi."
  
  "Fransetɔwo?" Kinimaka va zu ame si bua tame le susu aɖewo ta.
  
  Lauren ɖo eŋu be: "Naneke meli o.
  
  Alicia gblɔ kple vevesese kple blanuiléle vie be: "Dɔ nyui aɖee wònye, wo katã womele abe Bo ene o." "Fransetɔwoe mefia. Ŋutsua nye alakpatɔ, gake ebi ɖe eƒe dɔa me ŋutɔ."
  
  Dahl wɔ mo yaa. Egblɔ kpoo be: "Ne wole abe Bo ene." "Ðewohĩ wole afisia xoxo."
  
  Alicia blu ɖe nyaawo ta, eye wònɔ nu srɔ̃m tso ɖiƒoƒo siwo te ɖe afima ŋu. Naneke meʋã o.
  
  Hayden gblɔ be: "Woƒo xlã mí."
  
  Drake lɔ̃ ɖe edzi be: "Asrafowo ƒe ƒuƒoƒo tɔxɛwo le goawo katã me." "Akpɔkplɔ siwo le mɔ̃ me."
  
  "Ƒo nu na ɖokuiwò." Mai kpɔ ŋudzedze ɖe nusianu ŋu kaba. "Zã miniti eve. Ðo ŋku nusi le aɖaka sia me dzi alesi nàte ŋui." Ekɔ eƒe asiwo ɖe dzi. "Wɔe".
  
  Drake se nya vevi si le eme la gɔme. Aɖaka la meɖi naneke le woƒe agbe ta le nyateƒe me o. Ne nuwo va le sesẽm ŋutɔŋutɔ eye ƒuƒoƒo si me xɔlɔ̃wɔwɔ le wu to eme la, ke menye kɔdada o ate ŋu aɖe woƒe agbe ko. Dahl ʋu nutsyɔnu la eye ƒuƒoƒoa ɖo ta helikɔpta siwo nɔ tetem ɖe eŋu la gbɔ tẽ.
  
  Ema pepa gbogbo aɖewo na amesiame.
  
  Alicia gblɔ be: "Wow, esia wɔ nuku ŋutɔ."
  
  Kenzi tsɔ pepa geɖe tsaka. "Avuwɔwɔ me nɔnɔ esime nèle nuŋlɔɖi aɖe si tso ƒe blaetɔ̃ va ɖo blaatɔ̃ enye sia, si Nazitɔwo ŋlɔ eye woɣlae ɖe Hannibal Barca ƒe yɔdo me xlẽm? Nukae wɔ nuku le esia ŋu?
  
  Drake dze agbagba be yeatsɔ kpukpuiawo ade susu me. "Susu le eƒe nyawo me. Esia sɔ kple nusɔsrɔ̃ si wowɔna na SPEAR."
  
  Exlẽ be numekukudɔ si wowɔ le to kɔkɔwo ŋu. Wowɔe gbã kple susu be woasrɔ̃ nu tso ballistics siwo wogbugbɔ gena ɖe eme ŋu le ga si bɔbɔ wu me. Le esi teƒe be woazã tukpe xɔasiwo...
  
  "Nyemenya nusi hell esia nye o."
  
  Dae ɖe yamenutome tukpe aɖeke mazãmazãe. Dɔa ɖee fia be woate ŋu azã tu gã aɖe ŋutɔ atsɔ ada nuwo le duƒuƒu sesẽ me le teƒe kɔkɔwo...
  
  "Oo gbeɖuɖɔ".
  
  Dahl kple Alicia ƒe mo hã nɔ abe aŋɔ ene. "Esia mate ŋu anyo o."
  
  Hayden fia asi helikɔpta siwo nɔ tetem ɖe wo ŋu, siwo amesiame ate ŋu akpɔ bliboe fifia. Wote ŋu kpɔa tu ɖekaɖeka siwo le helikɔptawo ŋu.
  
  "Eye esia hã menye nyateƒe o!"
  
  Drake tsɔ pepaawo de asi nɛ eye wòdzra eƒe aʋawɔnua ɖo. Ɣeyiɣi na nusi wòzu numame nɛ kple nusiwo me wòbi ɖo. Wotsɔ nuƒoƒo tso Hayden, May, kple Smith gbɔ, kpakple kadodomɔnu si Lauren ɖɔ ɖo la ƒo ɖe edzi.
  
  "Israeltɔwo ge ɖe aʋa me kple Swedentɔwo. Russia unknown..." Emegbe nudede nyawo me ƒe gbagbã kple nyatakaka siwo kaka kabakaba tso nyadzɔdzɔwo kaka siwo NSA kple habɔbɔ bubuwo te ŋu se la va.
  
  Fransegbe me: "Míele tetem ɖe nutoa me ŋu..."
  
  Britaintɔwo: "Ẽ, aƒetɔ, wokpɔ taɖodzinuwo. Futɔ geɖewo le mía si le aʋagbedzi..."
  
  Chinatɔ: "Èka ɖe edzi be aɖaka la le wo sia?"
  
  Hayden ye xɔ ŋgɔ le mɔa dzi. Woƒu du tso agblea dzi. Woƒu du ɖoɖo aɖeke manɔmee. Dzo si wotɔ ŋuɖɔɖɔɖotɔe la zi helikɔptaawo dzi be woawɔ afɔɖeɖe si aƒo asa na wo eye wòzi woƒe anyigbadzinɔlawo dzi be woaʋuʋu kple ŋuɖɔɖɔɖo si gbɔ eme.
  
  Eye emegbe esi Drake nɔ zone out ge eye yeƒe susu nanɔ woƒe sisimɔ yeyea ŋu ko la, gbe bubu aɖe to static la me.
  
  Kpuie ko.
  
  Esi wòɣla eƒe akpa aɖe ɖe toɣliɖeɖea megbe, eye gbeɖiɖi aɖe si mese tututu o, si goglo, si he ɖe megbe la lã ɖe eƒe to me.
  
  Amerikatɔ: "SEAL Team 7 lia va ɖo afisia. Míete ɖe mía nɔewo ŋu ŋutɔŋutɔ fifia..."
  
  Dzidziƒoamea ʋuʋui vaseɖe eƒe dzime. Gake ɣeyiɣi aɖeke menɔ anyi o. Mɔ aɖeke meli si dzi woato aƒo nu o. Sɛkɛnd ɖeka gɔ̃ hã meli si axɔe o.
  
  Gake eƒe ŋkuwo do go Thorsten Dahl tɔ.
  
  Nukae nye...?
  
  
  TA ESIlia
  
  
  "Gblɔ na helikɔpta la be wòaɖe fu!" Hayden zi eƒe kadodomɔ̃a dzi. "Míele mɔ bubu dim."
  
  "Èdi be esia natsi dzimaɖia?" Lauren bia, si na Alicia ko nu esime wònɔ du ƒum ɖe eƒe agbe ta gɔ̃ hã.
  
  "Godoo. Dada ɖe anyi eye nàtsyɔ nu ɖokuiwò dzi. Mègayɔ mí o, míayɔ wò!"
  
  Drake bia eɖokui be ɖe ŋkeke sia awu enu gbeɖeka hã, emegbe ekpɔ ɣea ƒe disk bliboa wònɔ xɔxlɔ̃m le yame eye wòkpɔ nusi nye nukokoe la dze sii. Nutoa nye togbɛ siwo kplɔ wo nɔewo ɖo, eye wo dometɔ ɖesiaɖe kɔ wu mamlɛtɔ. Akplɔ aɖe tsyɔ woƒe kposɔwo dzi esi woɖo togbɛa tame, nɔ afɔ ɖem nyuie, emegbe woƒu du sesĩe le go kemɛ dzi.
  
  Wosea tu ɣeaɖewoɣi tso megbe, gake womeɖoe ɖe wo ŋu o, Israel-viwo kple Swedentɔwo anya nɔ ƒoƒom. Xɔ gbagbã geɖe wu dze le miame kple ɖusime, eye wotu wo dometɔ akpa gãtɔ ɖe bali siwo me goglo o me, eye wogblẽ wo katã ɖi. Drake meka ɖe nusi na ameawo dzo dzi o, gake edzɔ ɣeyiɣi didi aɖee nye sia.
  
  Togbɛ geɖe wu eye emegbe atiwo ƒe ƒuƒoƒo aɖe le miame. Esi wotsɔ bebeƒe na wo ta la, amagbewo kple alɔwo tsina ɖe edzi. Hayden fia mɔ ƒuƒoƒoa yi mɔ ma dzi, eye Drake ƒo nu bɔbɔe vie. Nutsyɔtsyɔ ƒomevi ɖesiaɖe nyo wu nutsyɔtsyɔ kura. Gbã la, Hayden eye emegbe Alicia klẽ to atiawo me, eye fifia Dal, Kenzi kple Kinimaka kplɔe ɖo. Drake ge ɖe avea me, eye wògblẽ May, Yorgi kple Smith ɖe megbe. Tudadawo ɖi, wogogo fifia, si na Drake nɔ ŋudzɔ ɖe exɔlɔ̃wo ŋu.
  
  Esi wòtrɔ la, ekpɔ be Mai kli nu.
  
  Ekpɔ eƒe mo wònɔ dzodzom le anyigba.
  
  "Aooo!"
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden tsɔ brek zi ɖeka eye wòtrɔ. Le ɣeyiɣi sia me la, Mai mlɔ anyigba manyamanya, Drake te ɖe eŋu, Smith bɔbɔ xoxo. Tuawo ƒo ati siwo le gota la kple gbeɖiɖi sesẽ aɖe. Ame aɖe nɔ kplikplikpli.
  
  Emegbe gbe siwo le ete la dze egɔme. Akɔntabubuwo ti kpo do go, ɖeka ƒo Hayden ƒe ŋutilã ƒe akpa si le ete. Eʋuʋu, gake enɔ eƒe afɔwo dzi. Ati la ƒe ke ƒoe ɖe eƒe akɔta. Eŋe aɖaba ƒu vevesese ƒe keklẽ dzi eye wòkɔ tu la ɖe dzi. Emegbe ameyibɔa gadze edzi ake, eye wòtsɔ abɔta, klo, hɛ ƒoe...
  
  Hayden tsɔ aɖuɖɔ ƒoe eye wòse le eɖokui me be akplɔa va ɖo yeƒe dɔgbo ƒe kekeme abe taɖa ɖeka ene. Ewɔ avu kple abɔta ɖe mo kple klo ɖe ƒodo ŋu be wòana dometsotso geɖe nanɔ wo dome. Ekpɔ Kinimaka kple Alicia wonɔ avu wɔm le ɖusime, eye Dal nɔ afɔ ƒom kakɛ si wògbã la.
  
  Drake fɔ Mai si le ƒuƒlu la.
  
  Tuwo nɔ dzodzom le atiawo dome, eye wogbã aŋgbawo kple numiemiewo. Ðeka ɖu futɔa dzi, gake mexɔ ɣeyiɣi didi o. Eteƒe medidi o ŋutsua tsi tre, eye wòdze ƒã be edo Kevlar ƒomevi aɖe. Emegbe Hayden ƒe ŋutega yɔ fũ kple eya ŋutɔ ƒe futɔ - Mossad ŋutsu aɖe si ƒe dzedzeme yɔ fũ kple tameɖoɖo kplikpaa vɔ̃ɖi kple vɔ̃ɖi.
  
  Egblɔ be: "Dzudzɔ." "Míele axa ɖeka dzi-"
  
  ƒoƒo aɖe si woƒo ɖe eƒe aɖu ŋu la xe mɔ nɛ. Hayden te ʋua kpɔ.
  
  Ŋuɖoɖo si me mekɔ o la va be: "Ðoe."
  
  Exe mɔ ɖe ƒoƒo yeyewo nu, etutu ŋutsua ɖe vovo, henɔ agbagba dzem be yemakɔ tu la ɖe dzi o, ne etsɔ hɛ ɖe asi gɔ̃ hã. Akplɔa vivia aŋgba, emegbe ɖi. Hayden tsɔ afɔ ƒo ŋutsua ƒe afɔwo esi Drake ƒu du to afima, nɔ du dzi to mɔa dzi hege ɖe atiawo me. Smith tsyɔ eƒe akɔta, ƒo Israel-vi la ƒe mo eye wògaɖoe ɖe gbe te. Kenzi ye kplɔe ɖo, fifia ya, eƒe mo le hehem ɖe megbe eye eƒe ŋkuwo keke, abe ɖe wòle ame nyanyɛ aɖe dim ene.
  
  Hayden tsɔ eƒe mɔ ɖo ta Drake gbɔ.
  
  "Mai?"
  
  "Ele nyuie." Tu ɖeka koe le akɔta eye eyae nye ema. Naneke meli si wɔ nuku o."
  
  Hayden ƒe mo biã. "Nu ka?" - Mebiae be.
  
  "Jacket la xe mɔ nɛ. Edze anyi heƒo eƒe tagbɔ. Naneke tɔxɛ aɖeke meli o".
  
  "KU ƉE".
  
  Alicia ƒo asa na abɔtadzidzedze ŋutasesẽtɔe eye wòzã judo-ƒuƒu tsɔ na eƒe futɔa dzo yi atiawo me. Kinimaka tsɔ bulldozer to Mossad-srafo bubu me. Le ɣeyiɣi kpui aɖe me la, mɔa me kɔ, eye SPEAR-ha la wɔ eŋudɔ bliboe.
  
  Nuteƒekpɔkpɔ ƒe ounce ɖesiaɖe va nɔ dɔ wɔm esime wonɔ du dzi sesĩe, eye womesusui be yewoaɖe woƒe duƒuƒu dzi akpɔtɔ o, to atiwo ƒe ƒuƒoƒo siwo le tsatsam, siwo le tsi me nɔm, siwo me afɔku le me. Dometsotso aɖe ʋu le wo kple Mossad-ha la dome, eye aŋgba ɣiawo na wotsyɔ nu nyuie.
  
  "Aleke wowɔ te ŋu to mía ŋu?" Drake do ɣli sesĩe.
  
  Hayden gblɔ be: "Anye esime míetɔ be míade dzesi aɖakaae."
  
  Smith ƒo nu sesĩe. "Míenɔ ekpɔm."
  
  "Mègaƒo ɖokuiwò o..." Hayden dze egɔme.
  
  Kensi gblɔ be: "Ao, xɔ̃nye." "Woawoe nye ame nyuitɔwo kekeake le nusi wowɔna me."
  
  Smith ko alɔgbɔnu, abe ɖe wòle gbɔgblɔm be míawo hã míeko alɔgbɔnu ene, gake ne menye nenema o la, ezi ɖoɖoe. Hayden kpɔ Kinimaka wòkli nu, eƒe afɔ gãwo nɔ anyi ɖe anyigba si wotsɔa ʋuʋudedi wɔe ƒe ƒuƒoƒo aɖe me, eye wòʋu be yeakpe ɖe eŋu, gake Dal nɔ megbe na amegã la xoxo. Swedentɔa tsɔ aɖaka la yi eƒe asi kemɛ dzi, eye wòtsɔ eƒe ɖusi tu Hawaiitɔa.
  
  Eye fifia wotsɔ afɔku bubu kpe ɖe tsakatsaka la ŋu - helikɔpta si le dzodzom le yame ƒe gbeɖiɖi si ŋu ɖikeke mele o.
  
  Ðe woada tu?
  
  Ðe woatsɔ tu akɔ avea mea?
  
  Hayden mesusui nenema o. Nu akpe geɖe ate ŋu agblẽ le agbanɔamedzimatsɔmatsɔ ƒe nuwɔna sia tɔgbe ta. Nyateƒee, ŋutsu siawo nɔ woƒe dziɖuɖuwo ƒe sededewo dzi wɔm, eye aɖaʋawɔla siwo bɔbɔ nɔ aƒeme le woƒe ɔfis siwo me dzoxɔxɔ le eye ya fafɛ le la dometɔ aɖewo mete ŋu tsɔ ɖeke le nusi nɔ edzi yim le woƒe nyiɖuxɔwo godo me o.
  
  Propellers ƒe ʋuʋu tso dziƒo. Hayden yi edzi nɔ du dzi. Enya xoxo be Mossad-ha la ƒe ŋku anɔ woƒe ƒuƒoƒoa ŋu, eye ɖewohĩ Swedentɔwo kple Russiatɔwo hã anɔ megbe na wo. Toɣliɖeɖe aɖe nɔ miame , eye wòsusu be yekpɔ xexlẽdzesi bubuwo-esusu be Russiatɔwoe wonye.
  
  Alo ɖewohĩ Britaintɔwoe?
  
  Nu maɖinu!
  
  Woʋu woƒe dzi me akpa. Womedzra ɖo o akpa. Le nyateƒe me la, nenema kee wònɔ le ƒuƒoƒo siwo katã nɔ afima hã. Ame aɖeke mekpɔ mɔ be amesiame ava ɖo zi ɖeka o - eye vodadae nye ema. Gake gblɔ ɖoɖo aɖe si abu esia ŋu nam?
  
  Drake Mɔzɔzɔa nɔ ŋgɔ, eye May ƒe kpekpeme meɖe eƒe blewu kura o. Alicia kplɔe ɖo le eƒe afɔkpodzi henɔ ŋku lém ɖe nu ŋu. Mɔa nɔ tsatsam taɖodzinu aɖeke manɔmee, gake zi geɖe la, eyi mɔ nyuitɔ dzi, eye Hayden da akpe ɖe ema ta. Ese Smith wòda tu ɖe woƒe megbe, si ɖe dzi le wo yome tim la ƒo. Ese ɣlidodo geɖe tso miame, abe ɖe asrafoha eve le go dom ene.
  
  Damn, esia nye tagbɔsesẽ ƒe gbegblẽ aɖewo.
  
  Drake ti kpo to ati aɖe si mu la dzi. Kinimaka tsɔ ɣlidodo sue aɖe ko to eme. Kakɛawo kaka ɖe goawo katã me. Anyigba la te ɖiɖi eye emegbe wokpɔ avea ƒe go kemɛ. Hayden ƒo ɣli ɖe comm la me be ele be woaɖe woƒe duƒuƒu dzi akpɔtɔ-ame aɖeke menya nusi le anyigba si ate ŋu anɔ lalam le atiawo ƒe fli godo o.
  
  Drake ɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ vie ko. Alicia to eŋu le ɖusime, eye Dahl ƒoe ɖe miame; wo ame etɔ̃a ƒo ƒu ɖu nutsyɔnu la dzi eye woge ɖe bali gbadza aɖe si me togbɛ siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi siwo le blɔ la kpɔ ta na le axa eveawo dzi. Kinimaka kple Kenzi ƒo woƒe afɔkpodziwo ɖekae tsɔ dze agbagba be yewoana kpekpeɖeŋu, eye emegbe Hayden hã do le bebeƒe, eye fifia ele agbagba dzem be yeaŋe aɖaba aƒu dzobibi si nɔ dzidzim ɖe edzi le eƒe akɔta dzi.
  
  Woƒu du didi wu alesi wòlɔ̃a tamebubu.
  
  Eye du si te ɖe eŋu wu la didi kilometa geɖe tso afima gbɔ.
  
  
  TA EWOlia
  
  
  Drake se le eɖokui me be Mai dze avuwɔwɔ gɔme vie. Ena aɖabaƒoƒo ɖekae, esi wònya be eƒe susu ava kaba. Le ɣeyiɣi ma si nu va yina me la, ede dzesi nane si le gbadzaa, si le ɣie eye wòtro si na eƒe dzi si nɔ du dzi la ƒo tititi.
  
  "Mia me!"
  
  Ƒuƒoƒo bliboa gbã yi miame, eye wotsɔ ŋuɖɔɖɔɖo tsyɔ woƒe axawo dzi gake mehiã o esime woƒe tsitretsiɖeŋulawo gakpɔtɔ nye esiwo womekpɔna o. Drake na May ʋli vevie vie, gake elé eme ɖe asi. Eteƒe medidi o etsɔ eƒe asibidɛ nɔ eƒom ɖe eƒe akɔta.
  
  "Na madzo".
  
  "Sɛkɛnd ɖeka, nye lɔlɔ̃tɔ..."
  
  Alicia lé ŋku ɖe eŋu vevie. "Ðe wòdzɔa dzi na wò nenema gbegbea?"
  
  Drake he ɖe megbe, emegbe wòko alɔgbɔnu. "Nyabiase sia ƒe ŋuɖoɖo si ŋu kakaɖedzi le meli o, nye lɔlɔ̃tɔ."
  
  "Nyateƒea?"
  
  "Enyo, bu eŋu le nye nukpɔsusu nu."
  
  Mai kpɔ eƒe kuxi sesẽa gbɔ esi wòzã eƒe akɔta tsɔ tu ɖe anyigba eye wòmli ɖe anyigba. Eɖi dzidzedzetɔe, gake eʋuʋu ɖe teƒea, lé eƒe ta.
  
  Drake gblɔ be: "Kpɔ ɖa." "Le nye taʋiʋli me la, edze abe mele dedie o ene."
  
  "Wò ta aʋuʋu ne míewɔ kaba o." Alicia ƒoe ɖe enu va yi eye Drake kplɔe ɖo, nɔ May kpɔm ɣeyiɣi didi vie vaseɖe esime wòɖɔ ɖo eye wòge ɖe ɣeyiɣi ƒe didime aɖe me. Ƒuƒoƒoa ƒu du yi tɔdzisasrãa dzi va ɖo asphalt la gbɔ.
  
  "Tɔtɔ gbãtɔ kple Mossad." Dahl keke eɖokui ɖe enu. "Naneke mewɔ nuku o."
  
  Kenzie gblɔ be: "Wonɔ hehem ɖe megbe. "Alesi nènɔ."
  
  Drake gblɔ be: "Tɔtɔ evelia." "Èɖo ŋku kɔƒe ma si le England dzia? Ƒe geɖe enye sia."
  
  "Yonks?" - Mebiae be.
  
  "Ƒe alafawo".
  
  "KU ƉE". Dahl tɔ vie sɛkɛnd ɖeka, emegbe egblɔ be: "BC alo A.D.?"
  
  "Mesusu be woyɔnɛ be BC fifia."
  
  "Nya ƒaƒãwo".
  
  Mɔa keke ɖe akpa eveawo siaa, ame aɖeke mele eme o, dowo le eme eye wòhiã be woadzrae ɖo. Drake se tu aɖe si tsi tre ɖe yameʋuwo ŋu ƒe ɖiɖi si nɔ tetem ɖe helikɔpta la ŋu, eye emegbe wogada tu bubuwo. Etrɔ kpɔe be wole tu dam ɖe ye dzi tso ave me, esusu be ɖeko yetsɔ tu ƒu gbe ɖe nutoa me, eye emegbe wòkpɔe wònɔ ʋuʋum sesĩe yi axadzi.
  
  Dahl gblɔ be: "Nyemate ŋu atsɔe ade afɔku me o." "Mesusu be anɔ eme be Chinatɔwoe wonye eye womate ŋu ase ɣlidodoa abe míawo ene o."
  
  Drake ʋuʋu ta kpoo. Womeɖe nu yeye aɖeke ɖe go le dzeɖoɖoawo me nyitsɔ laa o. Esi wònye...
  
  Hayden ɖe asi le gbedoname aɖe ŋu kpoo. "Mekpɔ ʋu aɖe."
  
  Drake bɔbɔ nɔ anyi eye wòlé ŋku ɖe nutoa me ŋu. "Ekema nukae le mía megbe? Mossad kple Russiatɔwo le atiwo me, wole wo nɔewo ƒe mɔ dzi ge. Ðe Swedentɔwo le Russiatɔwo xa le afi aɖea? SAS? Eʋuʋu ta. "Amekae nya? Wò akɔntabubu nyuitɔe nye be nàtsa le avea me. Wo katã wonya be ne yewotsɔ yewo ɖokui na la, yewoku. Esia tae míegakpɔtɔ nɔ agbe ɖo."
  
  Smith gblɔ be: "Chinatɔwo le helikɔpta me." "Nɔɖiɖi ɖe afima." Efia asi nutete siwo me goglo o siwo kplɔ wo nɔewo ɖo.
  
  "Fransegbe me tɔ?" Yorgi bia nya sia.
  
  Drake ʋuʋu ta. Ne míeɖe fefenyawo ɖa la, ɖewohĩ Franseawo he ɖe megbe gɔ̃ hã be yewoado tsiawo kpɔ ahaɖe mɔ na woƒe tsitretsiɖeŋulawo be woaɖe tsiawo ɖa. Aʋadziɖuɖu ayetɔe le ɣeyiɣi mamlɛtɔ me. Ekpɔ ʋu si nɔ tetem ɖe eŋu la dũu.
  
  "Abɔwo ɖe dzi."
  
  Smith kple Kenzie xɔ mɔfiame, wotsi tre ɖe mɔa to hetsɔ woƒe tuwo fia ʋu si nɔ tetem ɖe eŋu. Dahl kple Drake da kpe kpekpe eve aɖewo ɖe mɔa dzi. Esi ʋua ƒe duƒuƒu nɔ ɖiɖim la, ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo do tso megbe, eye wotsyɔ nu ʋua dzi nyuie eye woɖe gbe na emenɔlawo be woado.
  
  Alicia ʋu megbeʋɔtrua.
  
  "Wow, eʋẽna le afisia!"
  
  Gake enɔ ƒuƒlu. Eye Drake se Kensi wònɔ nya aɖe biam le Turkeygbe me. Eʋuʋu ta esi Dahl nɔ alɔgbɔnu kom aʋadziɖuɖutɔe. Nu wɔnukuwo yɔ nyɔnuvi sia fũ. "Ðe gbe aɖe li si mate ŋu ado oa?"
  
  Swedentɔa tsɔ nu kom kple nukoko. "Va, ŋutsu. Mègagblẽ ɖokuiwò ɖi wòʋu ɖi alea o."
  
  Drake ʋuʋu ta be: "Oo." "Ɛ̃. Mawuwo ƒe gbegbɔgblɔ."
  
  "Tso, lɔlɔ̃. Ðe nèdi be yeadɔ kple amea? Ẽ, ɖeko mesea wò gbeɖiɖi vivi si le ʋuʋum tso Odin ƒe aɖe dzi."
  
  Drake ŋe aɖaba ƒu esia dzi, eye eƒe susu nɔ Turkey ŋutsu eve siwo dze abe vɔvɔ̃ ɖo wo ŋutɔŋutɔ ene la ŋu.
  
  Eye Turkeytɔwoe wònye vavã.
  
  Hayden tutu wo trɔ yi agbatsɔʋua me, eye wòkplɔ wo ɖo kpuie. Dahl gako alɔgbɔnu ake eye wòdze eyome, eye wòwɔ asi na ame mamlɛawo be woati kpo age ɖe megbezikpui dzi. Drake kpɔ nusitae wòɖe modzaka le la dze sii le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe, emegbe egakpɔ Alicia dũu ake.
  
  "Aleke gbegbe wògblẽe le megbe afima?"
  
  
  * * * .
  
  
  Lɔrifɔti la ƒu du heʋuʋu eye wòdze agbagba be yeatsrɔ̃ ye ɖokui le mɔ si gbã la dzi.
  
  Alicia lé eƒe ŋusẽ katã ɖe asi. "Ðe wòle agbagba dzem be yeaƒo ʋu ƒe ƒoƒo gbegblẽwoa?"
  
  Smith gblɔ nublanuitɔe be: "Ðewohĩ," eye wòlé eƒe ŋɔti kple alidziblanu ƒoɖi aɖe si wobla ɖe agbatsɔkeke aɖe si le ʋua me la ɖe asi. "Mesea gbɔ̃wo ƒe ʋeʋẽ."
  
  Alicia blu eƒe ŋkuwo. "Oo, ẽ? Xɔ̃wòa?"
  
  Kinimaka bɔbɔ nɔ agbatsɔʋua ƒe megbe, nɔ ya nyui si ƒo xlãe la mimi to do siwo me megbeʋɔtruawo do go le la me vevie. "Ele be woanye... agbledela siawo..., mesusui."
  
  Alicia gblɔ kpee be: "Alo gbɔ̃wo dzralawo." "Nyemate ŋu agblɔe gbeɖe o."
  
  Smith ƒo nu kple ɣli le dziku ta. "Ne megblɔ be "gbɔ̃wo" la, nusi megblɔ le goawo katã me."
  
  "Ẽ Ẽ Ẽ".
  
  Drake menɔ eme o, gbɔgbɔ si me goglo o eye wònɔ agbagba dzem be yeƒe susu nanɔ nu bubuwo ŋu. Ele be woaka ɖe Hayden kple Dahl dzi, amesiwo kpɔ woƒe dedienɔnɔ gbɔ do ŋgɔ eye wokpɔ teƒe nyuitɔ kekeake na mɔzɔzɔa. Dzeɖoɖoa nɔ anyi kpoo, negbe ɖeko wònɔa ʋuʋum ɣeaɖewoɣi ko. Lauren gɔ̃ hã zi ɖoɖoe, si kpe ɖe eŋu le eɖokui si. Esia na wokpɔ be yewole dedie vie.
  
  Tɔdziʋua me dɔwɔlawo to nyatoƒoe sesĩe ƒo xlãe, alesi wonɔa te ɖe enui hehea woƒe susu ɖa le lãawo ƒe ʋeʋẽ ŋu. Wotsɔ fefenyawo tsɔe sɔ kple Swedentɔwo ƒe tsileƒewo, Amerikatɔwo ƒe nuɖuɖudzraƒewo kple London amedzrodzeƒewo.
  
  Drake na eƒe susuwo nɔ tsaglãla tsam tso Yorga ƒe nya ɣaɣla si wòdo nyitsɔ laa kple alesi wòhiã be woagblɔ nya ɣaɣla dziŋɔ aɖe gbɔ, va ɖo gɔmesese yeye si le Alicia kple May dome dzi, va ɖo kuxi bubu siwo le fu ɖem na SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa dzi. Hayden kple Kinimaka gakpɔtɔ nɔ masɔmasɔ me, abe alesi Lauren kple Smith hã nɔ ene, togbɔ be menye vovototowo koe ma mamlɛtɔawo dome o hã. Dahl wɔ dɔ sesĩe alesi wòate ŋui kple Joanna, gake dɔwɔwɔ gaxe mɔ nɛ ake.
  
  Nane si hiã kpata wu eye womate ŋu axe mɔ nɛ o la to eƒe ahɔhɔ̃ me. Agbalẽŋlɔla Crow ƒe dzikudodo be yewomewɔ ɖe sededewo dzi le Peru o, kple kakaɖedzi si le esi be Amerikatɔwo ƒe ƒuƒoƒo evelia si le adzame, si le adzame ŋutɔ la le afisia. Le afi aɖe.
  
  SEAL Team 7 lia.
  
  Nyabiase manyaxlẽwo nɔ anyi eye womate ŋu aɖe wo me o. Nukae nye ŋuɖoɖoa? Qrow megaka ɖe SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa dzi oa? Ðe wonye megbenyawoa?
  
  Meŋlɔ nyabiasedzesi gã si gakpɔtɔ nɔ Smith ƒe ta dzi la be o, gake mete ŋu kpɔ nɔnɔme bubu aɖeke le susu me o. Qrow dɔ ame adre ɖa be woalé ŋku ɖe wo ŋu.
  
  Drake te eƒe dziku nu. Eya ŋutɔ ƒe dɔ nɔ esi wòawɔ. Ameyibɔ kple yevu nye agbe ŋuti ŋutega si bometsilawo kple aɖaʋatɔwo koe kpɔna. Hayden ye do kplamatse eƒe tamesusu detoawo.
  
  "Nusianu me kɔ le megbe kple ŋgɔgbe. Edze abe míele tetem ɖe teƒe aɖe si woyɔna be Ç Anakkale, si le ƒuta. Malala vaseɖe esime míakpɔ teƒe aɖe hafi aƒo ka na helikɔpta la. Oo, eye mɔnukpɔkpɔ su Dahl si be wòaɖe aɖaka ma ɖa."
  
  Swedentɔa he woƒe susu ɖa le nɔnɔmea ŋu hena ɣeyiɣi aɖe to nusi wòdze abe pepa gbogboawo nye ene me ɖeɖe me. Menye aʋawɔwɔe wònye o, ke boŋ eƒe gbeƒãɖeɖe ŋutɔŋutɔe. Edze abe ɖe wotia Hannibal be wòanye dzesi ko ene.
  
  
  * * * .
  
  
  "Ðe nya aɖewo li ku ɖe alesi Afrika va zu anyigba ƒe dzogoe eneawo dometɔ ɖeka ŋua?" Mai bia nya sia.
  
  "Nu fiƒode aɖeke meli si le abe ema ene o. Eyata míate ŋu agblɔ afisi Sɔdola si akplɔe ɖo la anɔ o."
  
  Kenzi ƒo nu be: "Kpɔ nusiwo dzɔ va yi ɖa." "Le nye dɔwɔɖui me, le nye dɔ xoxoa me la, ŋuɖoɖoawo nɔa ɣaɣla ɣesiaɣi va yi. Ðeko wòle be nànya afi si nàdi."
  
  Emegbe Lauren de nu nyaa me. "Mate esia kpɔ."
  
  Drake nɔ avu wɔm kple agbatsɔʋua ƒe ʋuʋu. "Afikae wòtso Çanakkale gbɔ?"
  
  "Míele gegem ɖe gota fifia. Medzena abe ɖe wòlolo akpa ene o. Mekpɔ atsiaƒua."
  
  "Oo, èɖu dzi." Drake ɖo ŋku fefe aɖe si wòwɔ le eƒe ɖevime dzi.
  
  Dahl gblɔ kple alɔgbɔnukoko be: "Mekpɔe gbã."
  
  "Ẽ, míeƒo ema hã."
  
  Lɔrifɔti la tɔ eye eteƒe medidi o megbeʋɔtruawo ʋu yi gota. Agbalẽtaƒea ti kpo do go eye woxɔ ya nyui si ƒo ɖe woƒe lãkusiwo me. Alicia to nyatoƒoe be yeƒe lãme mesẽ o, eye Kenzi wɔ abe ɖe wòtsi dzodzodzoe ene le Eŋlisigbe me. Esia do dzidzɔ na Alicia enumake. Drake kpɔe be yele ŋku lém ɖe ye ŋu henɔ ŋku lém ɖe ye ŋu kple movidzɔdzɔ.
  
  Eɖoe koŋ ƒo nu le ɣlidodo me be: "Damn it." "Enyo, mazu boso la tɔɖia."
  
  Dahl ƒe mo wɔ yaa akpa be wòate ŋu agblɔ nya sia.
  
  Sɔ gã aɖe si wotsɔ ati wɔ, si wonya nyuie le susu aɖewo ta, si nɔ tsitsim le ablɔ sue aɖe si xɔwo ƒo xlãe dzi la nɔ wo ŋgɔ. Edze abe ka la bla eƒe afɔwo eye wòkeke ɖe eƒe ta ŋu ene. Drake susui be edze abe aʋawɔnuwo le eŋu eye wònye gã, lã dadala aɖe si amegbetɔ wɔ.
  
  "Nukae nye dzomavɔ?"
  
  Amehawo ƒo ƒu ɖe eŋu, nɔ ŋku lém ɖe eŋu, nɔ foto ɖem henɔ foto ɖem.
  
  Lauren ƒo nu le kadodomɔ̃a dzi. "Mesusu be ɖeko nèke ɖe Trojan Sɔ la ŋu."
  
  Smith ko nu. "Esia menye fefenu kura o."
  
  "Ao Troy. Ènyaa? Brad Pitt yea?"
  
  Alicia ƒe kɔ gbã kloe nɔ ŋku lém ɖe goawo katã me. "Nu ka? Afi ka?"
  
  "Eii". Kensi ko nu. "Mekpɔ da siwo le wo dzi dzem blewu wu."
  
  Alicia gakpɔtɔ nɔ nutoa me srɔ̃m nyuie. "Afikae Lauren le? Ðe wòle sɔ dzia?"
  
  New Yorktɔa ɖe asi le nukokoe aɖe ŋu. "Enyo, enɔ nenema ɣeaɖeɣi. Èɖo ŋku egbegbe sinima "Troy" dzia? Enyo, le sinimaɖeɖe vɔ megbe la, wogblẽ sɔa ɖi le afisi tututu nètsi tre ɖo, le Çanakkale."
  
  "Nya ƒaƒãwo". Alicia ɖe eƒe seselelãmewo gblɔ. "Mesusu be nye Kristmas ɖuɖuwo katã va zi ɖeka." Eʋuʋu ta.
  
  Drake kɔ eƒe ŋɔti me. "Megale afisia, lɔlɔ̃."
  
  "Oo, ẽ." Wɔ nuku".
  
  "Eye mègatsi dzi o, ne Brad Pitt ti kpo tso sɔ ma ƒe kposɔ me hedze agbagba be yeakplɔ wò adzoe la, maɖe wò."
  
  "Mègatsɔ dzideƒo fucking o."
  
  Lauren ƒe gbe tso woƒe dzeɖoɖoa me abe samurai yi ƒe ƒoƒo sesẽ ene. "Mixɔ ɖe eme, ŋutsuwo! Futɔ gbogbo aɖewo. Míele tetem ɖe Canakkale ŋu fifia. Ele be woatsɔ wo aƒo ka kple kadodomɔnua abe míawo ke ene. Ɖe zᴐ! " .
  
  "Èkpɔ esiaa?" Drake fia asi mɔ̃ sesẽa. "Yɔ helikɔpta aɖe. Ne míete ŋu lia fiasãa heʋli mía ɖokui ta la, ate ŋu akplɔ mí tso afima."
  
  Hayden trɔ ŋku ɖe Canakkale ƒe golɔgoewo ŋu. "Ne míate ŋu aʋli fiasã aɖe ta le tsaɖilawo ƒe du aɖe me tso SWAT-ha ade gbɔ."
  
  Dahl fɔ aɖaka la. "Mɔ ɖeka koe li si dzi nàto anya."
  
  
  TA WUIɖekɛlia
  
  
  Le dzɔdzɔme nu la, woʋu yi ƒutamɔa gbɔ, esi wonya be ya aƒo ɖe dua ƒe mɔ̃ sesẽ wɔdɔɖeamedzia gbɔ ta. Lauren meƒo nyatakaka ʋɛ aɖewo ko tso comm dzeɖoɖo kakɛwo me o, eye Drake mese nya boo aɖeke tso ƒuƒoƒoa ƒe ŋgɔnɔla vovovoawo gbɔ gɔ̃ hã o, gake amewo katã ƒe susu ɖekae nye be wo katã wole nu ƒom kabakaba.
  
  Mɔa to xɔ geɖe siwo ƒe ŋgɔgbe le ɣie ŋu: aƒewo, fiasewo kple nuɖuɖudzraƒe siwo kpɔa Hellespont ƒe tsi blɔ siwo le ʋuʋum la. Ʋu siwo wotɔ ɖe miame, eye tɔdziʋu sue geɖe nɔ wo megbe, eye mɔ̃ sesẽ si ƒe amadede nye ke la ƒe gli kɔkɔwo nɔ wo tame. Tsaɖilawo ƒe bɔswo va to afima, henɔ ɣli dom vivivi to mɔ xaxɛawo dzi. Kpẽawo ɖi. Nutoa me tɔwo ƒo ƒu ɖe kɔfidzraƒe xɔŋkɔ aɖe gbɔ, nɔ atama nom henɔ dze ɖom. Agbalẽtaƒea wɔ kaba ale si woate ŋui evɔ womehe ɖikeke vɛ o.
  
  Mele bɔbɔe be woado aʋawɔnuwo o, gake vevietɔ na dɔdasi sia la, wodo awu yibɔwo katã eye woate ŋu aɖe nu mawo siwo ate ŋu ahe amewo ƒe susu ɖa ahaɣla wo. Gake amewo ƒe ƒuƒoƒo si nɔ ʋuʋum esi wotrɔ ta, eye Drake kpɔ be telefon siwo wu ɖeka ʋu.
  
  Egblɔ be: "Ƒo ka na helikɔpta fiƒode la kaba." "Míewu anyigba eye ɣeyiɣi fiƒode le afisia."
  
  "Le nye mɔ dzi." Le miniti ewo va ɖo wuiatɔ̃ me."
  
  Enya be aʋawɔwɔ ƒe ɣeyiɣie nye esia. SWAT-ha bubu aɖewo mahe ɖe megbe le dzomavɔ ɖeɖe ɖe du aɖe me ŋu o, kakaɖedzi le woƒe sededewo kple ŋutete si le wo si be woasi ŋu, esi wonya be zi geɖe la, dziɖuɖumegãwo atsɔ ŋɔdzinuwɔlawo awɔ nu ɖe nɔnɔme ɖesiaɖe si doa ŋɔdzi na ame ŋutɔ ŋu ta.
  
  Gli siwo ƒe amadede nye ke la kɔ yi dzi sesĩe le wo ŋgɔ. Mɔ̃ sesẽ la ƒe gli eve siwo le goglo, siwo dze ŋgɔ atsiaƒu kple titina mɔ̃ sesẽ aɖe nɔ Ç Anakkale Mɔ̃ sesẽa ŋu, eye aʋawɔʋuwo ƒe alɔ gbadza aɖe si le togbɛa dzi ɖo ta atsiaƒua gbɔ la nɔ wo megbe. Drake zɔ gli gbãtɔ si ƒo xlãe ƒe fli dzi, henɔ nusi le esia kple nɔvianyɔnu ƒe gododo me ŋu bum. Hayden tɔ ɖe ŋgɔ eye wòtrɔ kpɔ megbe.
  
  "Míele dzi yim."
  
  Nyametsotso dzinɔameƒotɔe, gake nu ɖeka si dzi Drake lɔ̃ ɖo. Yi dzi fia be woatsi mɔ̃ sesẽa me, woaʋli wo ta tso dziƒo gake womate ŋu akpɔ wo ta o, woatsi mɔ̃ me. Yi edzi fia be tiatia bubuwo nɔ wo si tsɔ kpe ɖe sisi yi ƒua dzi ŋu: woate ŋu aɣla wo ɖokui ɖe dua me, adi ʋu, woate ŋu amlɔ anyi, alo ama hena ɣeyiɣi aɖe.
  
  Gake Hayden ƒe tiatia na wote ŋu xɔ ŋgɔ. Sɔdola bubuwo hã nɔ afima. Anɔ bɔbɔe na helikɔpta be wòake ɖe wo ŋu. Wozã woƒe aɖaŋu nyuie wu le aʋawɔwɔ si me wozãa aɖaŋu le me.
  
  Gli siwo le gbadzaa la va zu mɔ si wotsɔ aɖaka wɔe eye emegbe atrakpui si wotsɔ ƒo xlãe. Hayden ye yi gbã, eye Dal kple Kensi kplɔe ɖo, emegbe ame susɔeawo. Smith tsɔ megbenyawo va dzi. Viviti la wɔ awudziwui na woƒe ŋkuwo, eye wònɔ xɔxlɔ̃m eye womate ŋu age ɖe eme o vaseɖe esime wòzu numame na wo. Ke hã, wozɔ yi dzi, lia atrakpuiawo hetrɔ ɖo ta kekelia gbɔ. Drake dze agbagba be yeaɖe nyatakaka siwo katã sɔ le yeƒe ahɔhɔ̃ me la ɖa eye gɔmesese nanɔ wo ŋu.
  
  Hannibal ƒe ŋkɔ. Sɔdola si ʋlia aʋawɔwɔ. Tsɔtsrɔ̃ŋkekea ƒe ɖoɖoa kple ɖoɖo si wowɔ be yewoawɔ xexe si nyo wu na amesiwo tsi agbe. Ðe wòle be dziɖuɖu siwo le xexea me godoo nawɔ dɔ aduadu le esia ŋu hafi, gake ŋuklẽla nublanuimakpɔla siwo di be yewoaha adzoe kple sidzedzea na yewo ɖokui.
  
  Le anyigba ƒe dzogoe eneawo dzia? Aleke wòwɔ dɔe? Eye nukae dzɔ emegbe?
  
  "Edoa dzidzɔ na ame..." Le ɣeyiɣi ma me la, Lauren ƒe gbe to kadodomɔ̃a dzi. "Ç Anakkale le anyigbagã eve dzi eye wònye teƒe siwo Gallipoli dze egɔme tsoe la dometɔ ɖeka. Fifia Russiatɔwo ge ɖe dua me, abe alesi Israel-viwo hã ge ɖe dua me ene. Nyemenya afi si wòle o. Ke hã, nutoa me kpovitɔwo ƒe nuƒoƒo bɔ. Dukɔmeviawo dometɔ ɖeka anya ka nya ta na wò eye wòle yɔyɔm fifia be ame yeyewo nava. Maxɔ ɣeyiɣi didi hafi Turkeytɔwo ayɔ woawo ŋutɔ ƒe asrafoha gãwo o."
  
  Drake ʋuʋu ta. Nya ƒaƒãwo gbɔgblɔ.
  
  "Kaka ɣemaɣi naɖo la, míanɔ adzɔge tso afisia." Hayden tsɔ ŋuɖɔɖɔɖo ʋu yi kekeli si le etame la gbɔ. "Aɖabaƒoƒo ewo, ŋutsuwo. Mina míawɔ."
  
  Ŋdi ŋdɔkutsu dzatsɛ klẽ ɖe teƒe si woʋu gbadzaa, si mebɔ o si le xɔ kɔkɔa tame kloe la dzi. Mɔ̃ kɔkɔa ƒe go goglo si le etame la gakɔ afɔ enyi bubu tso woƒe ta dzi, gake ema kɔkɔ ale gbegbe be woate ŋu ayi eme yiyi manɔmee. Aʋawɔʋu siwo gbã la mlɔ afisiafi, wodo ɖe gota abe asibidɛ siwo me ʋuʋudedi le ene, eye mɔ aɖe si dzi ke le la do liƒo kple togbɛ bɔbɔe siwo kplɔ wo nɔewo ɖo le ɖusime. Drake kpɔ nɔƒe gbogbo siwo woʋli ta eye wògbɔ ya bɔbɔe vie.
  
  Hayden gblɔ na Lauren be: "Míeva afisia. "Gblɔ na helikɔpta la be wòadzra ɖo ɖe anyidzedze dzodzoe ŋu."
  
  Smith gblɔ be: "Exɔ dzo wu alesi nèsusui."
  
  Agbalẽtaƒea katã nɔ ŋku lém ɖe anyigba.
  
  Smith gblɔ be: "Menye ɖe anyi o." "Dzi me. Dzi me."
  
  Le fiasãa tame la, dua gakpɔtɔ le togbɛwo dzi. Aƒeawo do ɖe aʋawɔʋuawo tame, eye gli kɔkɔ siwo le ɣie la keke ɖe wo ŋu. Gli siawo mee ƒuƒoƒo aɖe si me ame ene le ƒu du eye woƒe mo tsyɔ mo eye woƒe aʋawɔnuwo he keŋkeŋ.
  
  Drake de dzesi atsyã sia. "Damn, esia nye kuxi. SAS."
  
  Dahl ye nye ame gbãtɔ si wɔ aʋa, gake le esi teƒe be wòaɖe asi le eƒe aʋawɔnua ŋu la, eɣlae, lé aɖaka la, eye wòti kpo yi aʋawɔƒeawo ŋutɔ dzi. "Susu nyuitɔ le Britaintɔwo si le nu vovovowo wɔwɔ ŋu. Kpᴐ..."
  
  Drake kplɔ eƒe ŋkuléle ɖe eŋu ɖo. Aʋawɔƒeawo keke ɖe enu le akasa nu vaseɖe ƒuta kple atsiaƒu si me ʋuʋudedi le la dzi. Ne woɖo ɣeyiɣi si sɔ la, chopper la ate ŋu avuvu wo tso etame tututu alo le eƒe nuwuwu tututu. Drake tsɔe ɖo eɖokui dzi be yeada tu eve alo etɔ̃ ɖe kɔkrit si me kɔ si le Britaintɔwo ƒe afɔwo te la me, si na woƒe blewu eye wòna ɣeyiɣi ƒuƒoƒoa be woalia mɔ̃ sesẽ si le ʋuʋu vie la tame.
  
  Alicia ƒe mo wɔ yaa. "Nyemele kɔkɔƒewo me o!"
  
  "Ðe nàdzudzɔ hũɖeɖe gbeɖekaa?" Kensi ɖoe koŋ ƒoe to eŋu, eye wònɔ eƒom vie le mɔa dzi.
  
  "Oo nyɔnuvi, wòe le fe xem ɖe esia ta." Alicia ɖi abe ɖe kakaɖedzi mele eŋu o ene.
  
  "Ðe mate ŋuia? Ðeko nàkpɔ egbɔ be yetsi megbenye. To mɔ sia dzi la, ne woda tu wò eye mese wò ɣlidodo la, manya be mafɔ afɔɖeɖea."
  
  Alicia nɔ dzodzom le dziku ta. Drake do alɔe. "Mossadtɔwo ƒe fewuɖuɖu ko." Ekeke eƒe abɔwo ɖe enu.
  
  "Nyui. Enyo, ne míeɖi tso afisia la, maƒo eƒe kposɔ nyuie."
  
  Drake fia mɔe to afɔɖeɖe ʋɛ gbãtɔawo me. "Ðe wobui be esia aɖi nu dodzidzɔnamea?"
  
  "Fuck off, Drake."
  
  Esusu be anyo wu be yemagblɔ be aʋawɔƒe siwo le ete ʋĩ la va zu aʋawɔƒe siwo dome didi le afisi wòahiã be woati kpo tso ɖeka dzi ayi bubu dzi le. Dahl ye nye ame gbãtɔ si ƒu du to gli si keke afɔ etɔ̃ la dzi, eye wòxɔ ŋgɔ na ƒuƒoƒoa. Kinimaka xɔ dɔa le Smith si le megbe zi sia, henɔ Britaintɔwo kpɔm. Drake kple ame mamlɛawo nɔ woƒe towo ʋuʋu ɖi be futɔwo ƒe dzesi bubu ɖesiaɖe nadze.
  
  Duɖimekeke si le aʋawɔƒeawo dzi la dze egɔme. SAS-srafowo lé ɖoɖowɔwɔ me ɖe asi eye woti wo yome, wodo aʋawɔnuwo ɖe dzi, gake womewɔ gbeɖiɖi aɖeke o. Nyateƒee, dɔnyala ƒe tufafa ate ŋu anye susu ɖeka ko; Tsɔ kpe ɖe tsaɖilawo ŋu la, nutoa me tɔwo lɔ̃a nudɔdɔ siwo le adzame eye wole dedie ŋutɔ.
  
  Drake kpɔe be ehiã be yeƒe susu nanɔ yeƒe afɔwo ŋu bliboe. Agakpe si le axa ɖesiaɖe kple ɖiɖi vivivi yi atsiaƒua me mewɔ vovototo aɖeke o, teƒe si le dedie le eƒe afɔ te koe. Eƒo xlãe vivivi, le atsyɔ̃ɖoɖo me sɔsɔe, le mɔ si nɔa anyi ɖaa nu. Ame aɖeke meɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ o, ame aɖeke meɖiɖi o. Woɖo woƒe taɖodzinua ƒe afã esime ʋuʋudedi siwo le tɔtrɔm ƒe ɖiɖi yɔ woƒe towo me.
  
  Drake ɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ eye wòlé ŋku ɖe dziŋgɔli ŋu. Edo ɣli be: "Menye mía tɔ o. "Fransegbe fiƒode!"
  
  Esia menye nyataƒoƒo si ŋu kakaɖedzi le o, gake aɖe woƒe anyimanɔmanɔ vaseɖe fifia me. Míeƒua du gena ɖe eme le aɖabaƒoƒo mamlɛtɔ dzi. Wozi SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa dzi be woaɖe woƒe duƒuƒu dzi akpɔtɔ. Drake kpɔ asrafo eve ƒe mo siwo nɔ ŋku lém ɖe gota dzikutɔe tso fesrewo nu, esime eve bubuwo nɔ xɔxlɔ̃m le ʋɔtru siwo le ʋuʋu afã la ŋu, henɔ woƒe aʋawɔnuwo trɔm be yewoazi gaƒoɖokui la dzi nyuie.
  
  Dahl gblɔ kple gbɔgbɔtsixe be: "Ne magblɔ nyateƒea." "Ðewohĩ menye susu nyuitɔe wònye o. Britaintɔwo ƒe gaƒoɖokui siwo me ʋu yɔ fũu la le nu wum."
  
  Esi wonye ame ɖeka la, Drake, Smith, Hayden kple May kɔ woƒe aʋawɔnuwo ɖe dzi eye woda tu. Tuawo ƒu kplakplakpla tso helikɔpta si nɔ tetem ɖe eŋu la me. Glass gbã eye ŋutsu ɖeka ge tso eƒe ka dzi, eye wòƒo anyigba sesĩe le ete. Helikɔpta la trɔ, eye Hayden ƒe tuwo ti eyome.
  
  Egblɔ kple nuxaxa be: "Franseawo menye eƒe alɔdzedɔwɔƒea ƒe amedzrowo o."
  
  Alicia ƒo nu le ɣlidodo me be: "Gblɔ nane si míenya o na mí."
  
  Yorgi to Dahl ŋu kaba, eye wòdo goe le gli la ƒe gota gome, eye wògbugbɔ asi ɖa be yeaxɔ aɖaka la. Egblɔ be: "Afi sia, tsɔ esia nam." "Mesena le ɖokuinye me be nye lãme sẽ le gli ŋu, alo?"
  
  Dahl dze abe ɖe wòdi be yeahe nya ene gake eto aɖaka la ŋu le inning la ƒe titina. Swedentɔ la menye ame yeye le parkour me o, gake Yorgi ya nye dɔnyala bibi aɖe. Russiatɔa dzo sesĩe ŋutɔ, eƒu du to gli la dzi eye wògogo aʋawɔƒeawo xoxo.
  
  Alicia de dzesi wo. "Oo shit, da tu nye fifia."
  
  "Ate ŋu adzɔ kokoko." Drake kpɔ Franseawo ƒe helikɔpta la wòtrɔ eye wòge ɖe eme be yeaɖi. Kuxiae nye be ne wotɔ be yewoaɖo taɖodzinu la, Britaintɔwo alé wo. Ne woƒu du yi ɖada tu la, woate ŋu adze anyi alo woada tu wo bɔbɔe.
  
  Dahl ʋuʋu eƒe aʋawɔnua. Woa kple Hayden siaa da tu helikɔpta la esi wòtrɔ gbɔ va ƒo fefe. Fifia ya asrafo siwo nɔ ʋua me la trɔ tu. Aŋɔawo tsɔ nɔnɔme si wua ame to fiasãa ƒe gliwo me, eye woƒo wo ɖe eƒe goa te. Hayden ŋutɔ ƒe dzoa dze helikɔpta la ƒe yameʋukuƒea, eye wònɔ ɖiɖim tso ga ƒe ʋuƒoawo dzi. Drake kpɔ yameʋukulaa wònɔ aɖu ƒom le dziku kple vɔvɔ̃ tsakatsaka me. Super quick look back ɖee fia be SAS ƒe ƒuƒoƒoa hã nɔ helikɔpta la kpɔm - dzesi nyui aɖee? Ðewohĩ menye nenemae o. Wodi be yewoƒe asi nasu aʋawɔnuawo dzi na yewo ɖokui.
  
  Alo na ame aɖe si le kɔkɔƒe le woƒe dziɖuɖua me.
  
  Tudada sesẽ aɖe dza ɖe xevi la dzi, si na wònyrɔ ɖe tsi me henɔ hũ ɖem. Dahl wɔ gli la ƒe meta alafa mamlɛawo ŋudɔ tsɔ dze anyi heƒu du esime wònɔ tu dam, gake meɖo didiƒe o. Eƒe gogloƒe nɔ ƒuƒlu akpa. Gake eƒe nuwɔnawo na salvo bubu va ge ɖe helikɔpta la me, si na dzi bu ɖe yameʋukulaa mlɔeba eye wòna xevi la dzo le teƒea.
  
  Alicia te ŋu do ɣli gbɔdzɔgbɔdzɔtɔe.
  
  "Medo le eme haɖe o." Drake ti kpo to aʋawɔƒeawo dzi ɖekaɖeka, eye wòɖi dedie heɖɔ ŋu ɖo.
  
  Lauren ƒe gbe gblẽ ɖoɖoezizi si xɔ kadodoa dzi. "Helikɔpta la le tetem ɖe eŋu. Sɛkɛnd blaetɔ̃."
  
  Alicia do ɣli be: "Míele gli ŋu.
  
  "Ẽ, mese egɔme na wò. Columbia Nutome ɖo satelait aɖe ɖe dɔ sia wɔwɔ."
  
  Exɔ ɣeyiɣi kpui aɖe hafi Drake se le eɖokui me be yeƒe dzi gbã. "Be woakpe ɖe ŋuwòa?" ebia kaba.
  
  "Nukatae ake?" Hayden wɔ nu ɖe eŋu enumake.
  
  Drake ƒo eɖokui kloe hafi kpɔe be ɖewohĩ susu gbegblẽe nye esia le nɔnɔme si me míele fifia ta. Le nyateƒe me la, menya ame bubu si se Amerikatɔwo ƒe gbeɖiɖi kple nya mawo siwo me ɖoɖoezizi le le SEAL Team 7 me o.
  
  Edze ƒã be menye Hayden o.
  
  Helikɔpta la va dze le ŋgɔgbe, eƒe ŋɔti ɖiɖi, nɔ dzodzom kabakaba le atsiaƒua dzi. Yorgi nɔ lalam xoxo le aʋawɔƒeawo ƒe nuwuwu, afisi xɔtaxɔ sue aɖe si le goglo la kpɔa ƒuta gbadzaa le. Eteƒe medidi o Dahl va ɖo egbɔ, eye emegbe Hayden. Helikɔpta la te ɖe eŋu.
  
  Drake ɖe asi le Alicia ŋu eye emegbe wòkpe ɖe Kinimaka ŋu wòto eme. Esi wògakpɔtɔ nɔ ʋuʋum blewu la, edo eƒe alɔnu ɖe enu wòfia asi, tsɔ fia SAS la. Etɔ afɔ afɔ blaetɔ̃ tso xɔ kɔkɔa gbɔ.
  
  SAS hã tɔ, eye wògakɔ afɔ blaetɔ̃ bubu.
  
  Edo ɣli be: "Míedi be amesiwo ŋu wowɔ nuvevii o." "Menye le mía dome o. Míele akpa fiƒode ɖeka ma ke dzi!"
  
  Wofia tu eƒe ŋutilã. Ese Dahl ƒe ɣlidodo tso ete be: "Dzudzɔ..."
  
  Drake trɔ asi le eŋu. Egblɔ be: "Meɖe kuku." "Mesɔ o." Mí katã míenye asrafowo le afisia, Franseawo fiƒodetɔwo gɔ̃ hã."
  
  Esia na ame aɖe ko alɔgbɔnu eye womeyɔ ame aɖeke ƒe ŋkɔ o. Mlɔeba la, gbe goglo aɖe gblɔ be, "Ðo gbe."
  
  Drake gblɔ be: "Dude, menya." "Enɔ afisi nèle. Míexɔ sedede mawo ke, gake míele tu dam ɖe xɔlɔ̃wo ƒe asrafoha tɔxɛwo ŋu o... negbe ɖe woda tu gbã hafi."
  
  Xexlẽdzesi atɔ̃awo dometɔ ɖeka dzi ɖe edzi vie. Egblɔ be: "Cambridge."
  
  Eɖo eŋu be: "Drake." "Matt Drake ƒe nya."
  
  Ðoɖoezizi si kplɔe ɖo la gblɔ ŋutinyaa. Drake nya be tsitretsitsia wu enu... fifia. Ne mede ɖeke o la, edze be woaɖe asi le eŋu ake tso dzre si kplɔe ɖo me eye ɖewohĩ dzeɖoɖo fafɛ gɔ̃ hã. Zi alesi woate ŋu aƒo asrafo bibi siawo nu ƒu la, zi nenemae wòanɔ dedie wu.
  
  Le wo katã gome.
  
  Eʋuʋu ta, trɔ hedzo, eye wòdo asi ɖe asi si kpe ɖe eŋu wòhee yi helikɔpta la me la gbɔ.
  
  "Wo fa miamiamia?" Alicia bia nya sia.
  
  Drake na eƒe dzi dze eme esime helikɔpta la nɔ ʋuʋum, henɔ ʋuʋum. Eɖo eŋu be: "Míava nya." "Ɣebubuɣi si míava do dzre."
  
  Nukutɔe la, Lauren nɔ anyi ɖe egbɔ. Egblɔ le numeɖeɖe me be: "Metsɔ helikɔpta va."
  
  "Nu ka? Aleke tiatiawɔblɔɖea dzɔ dzi na wò?"
  
  Eko alɔgbɔnu vividoɖeameŋutɔe. "Ao. Meva elabena míaƒe dɔ le afisia wu enu." Helikɔpta la kɔ yi dzi le ƒutsotsoe siwo ŋdɔ ʋuna la tame. "Míele mɔ dzi tso Afrika yi xexeame ƒe dzogoe si kplɔe ɖo dzi."
  
  "Wo dometɔ kae le afika?" Drake bla eƒe zikpuimeka.
  
  "China." Eye ŋutsuvi, ɖe dɔ geɖe le mía si míawɔ."
  
  "Sɔdola bubu aɖee? Ɣekaɣie fifia?"
  
  "Ðewohĩ nusi vɔ̃ɖi wu ɖesiaɖe. Buckle up, xɔ̃nyewo. Míele Genghis Khan ƒe afɔtoƒewo yome tim."
  
  
  TA WUIEVELIA
  
  
  Lauren gblɔ na ƒuƒoƒoa be woaɖe dzi ɖi alesi woate ŋui le agbatsɔʋu gã la ƒe megbe eye wòtsɔ pepa gbogbo aɖewo tsaka. "Gbã la, mina míaɖe aʋawɔnuawo kple Hannibal ɖa le mɔa dzi. Nusiwo nèkpɔ le aɖakaa me nye ɖoɖo siwo wowɔ be woawɔ Project Babylon, si nye tu gã aɖe si ƒe didime nye tɔn eve, si didi meta alafa ɖeka. Saddam Hussein ye de dɔ asi nɛ, eye wotu esia ɖe numekuku siwo wowɔ le ƒe 60-awo me dzi eye wowɔe le ƒe 80-awo me. Wose Hollywood ƒe gbɔgbɔa le nya sia katã me. Aʋawɔnu gã siwo ate ŋu aɖo agba siwo ŋu viɖe le ɖe yamenutome. Wowu aʋafiagãwo. Wowu dumevi dzrowo. Nu vovovowo ƒle tso dukɔ wuieve me be woatsɔ aɣlae. Nɔnɔmetata siwo wowɔ emegbe ɖee fia be ɖewohĩ wotrɔ asi le yamenutometu sia ŋu ale be wòate ŋu adze taɖodzinu ɖesiaɖe dzi, le afisiafi, zi ɖeka pɛ ko."
  
  Dahl tsɔ ɖetsɔleme bɔbɔ ɖe ŋgɔ. "Gbeɖeka la? Nu ka ta?"
  
  "Womeɖoe gbeɖe be wòanye aʋawɔnu si wotsɔna ɖe asi o. Eƒe dodo agblẽ dzesi aɖe ɖi si ŋusẽ vovovowo akpɔ enumake eye emegbe woatsrɔ̃e. Gake... ɖewohĩ nu gblẽ le eŋu xoxo."
  
  "Enɔ te ɖe taɖodzinua dzi." Kensi ʋuʋu ta. "Ẽ, wotu mɔ̃ geɖe ɖe xexemeʋa si woawɔ zi ɖeka ƒe susua dzi. Mɔ si dzi woato azi nukliaŋusẽ aɖe dzi be wòawɔ nu madzudzɔmadzudzɔe. Ke hã, le egbegbe mɔ̃ɖaŋununya ta la, susua va le nya hem ɖe edzi."
  
  Smith ƒo nu kple ɣli be: "Enyo, enyo," eye wòganɔ eƒe lãmekawo kekem henɔ eƒe abi siwo wòxɔ le duƒuƒu didi sesẽa me la kpɔm. "Eyata, wodzra yamenutometu gã aɖe ƒe ɖoɖowo ɖo ɖe sɔdola gbãtɔ ƒe yɔdo me. Míekpɔnɛ. Dukɔ bubuwo mewɔ esia o. Nukae kplɔe ɖo?"
  
  Lauren ʋuʋu ŋku. "Gbã la, ŋkɔa gblɔ tẽ be "gbɔɖemeƒewo." Mele mɔ kpɔm be miaɖo ŋku edzi be woɖi Hannibal ɖe yɔdo si womede dzesii o me eye ɖewohĩ maganɔ afima gɔ̃ hã o. Be woakpɔe anye bubumademade ame geɖe ŋu. Be woagblẽe ɖi matrɔmatrɔe nye bubumademade ame bubuwo ŋu."
  
  Hayden ƒo nu kple hũɖeɖe. "Eye alea wòyia edzii. Ŋutinya ɖeka, ɖoɖowɔɖi vovovowo le xexeame katã."
  
  "Bu eŋu kpɔ ne nyatakakaawo ge ɖe ŋɔdzinuwɔlawo si me. Magblɔ be dukɔ siwo katã le Sɔdolawo yome tim fifia ate ŋu awɔ woawo ŋutɔ ƒe tu gã aɖe bɔbɔe. Gake..."
  
  Drake ƒo nya ta be: "Amesiae dziɖuɖu sia ƒe akpa aɖewo le ɖoɖowo dzram na." "Elabena míeka ɖe edzi haɖe be woɖe mɔ ɖe ƒuƒoƒo ɖesiaɖe ŋu le se nu o." Mehiã be wòatsɔe akpe ɖe eŋu ne wosusu be egblɔe gɔ̃ hã o.
  
  Helikɔpta la dzo le yame blɔ si me kɔ, zitɔtɔ aɖeke menɔ eme o eye dzoxɔxɔ si me kɔ nyuie nɔ eme. Drake kpɔe be yete ŋu ɖe dzi ɖi zi gbãtɔ le abe ŋkeke ɖeka ene megbe. Esesẽ be woaxɔe ase be le zã si do ŋgɔ me ko la, edze klo ɖe Hannibal gã la ƒe ɖiɖiɖemeƒe.
  
  Lauren ʋu yi faɛl si kplɔe ɖo dzi. "Èɖo ŋku Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe ɖoɖo dzia? Mina magbɔ agbe mi. "Le Anyigba ƒe dzogoe eneawo dzi la, míeke ɖe Sɔdola Eneawo ŋu eye míeɖo ɖoɖo si wowɔ ɖe Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe Ðoɖo ŋu na wo. Amesiwo atsi agbe le Ʋɔnudɔdrɔ̃ ƒe Atitsogaʋaa kple emetsonuwo me aɖu dzi wòasɔ. Ne èle esia xlẽm la, ke míebu, eyata xlẽe eye nàkplɔe ɖo kple ŋuɖɔɖɔɖo. Míezã míaƒe ƒe mamlɛawo tsɔ ƒo xexeame ƒe tɔtrɔ kpatawo ƒe aʋawɔnu ene mamlɛawo nu ƒu - Aʋawɔwɔ, Aʋadziɖuɖu, Dɔwuame kple Ku. Ðekawɔwɔ, woatsrɔ̃ dziɖuɖuwo katã eye woaʋu etsɔme yeye. Nɔ dzadzraɖoɖi. Di wo. Mizɔ mɔ yi Anyigba ƒe dzogoe eneawo dzi. Di Aɖaŋuɖoɖo Fofo ƒe ɖiɖiɖemeƒewo eye emegbe Khagan; Indiatɔ vɔ̃ɖitɔ kekeake si nɔ agbe kpɔ, eye emegbe Mawu ƒe Fuwɔame. Gake nusianu mele abe alesi wòdze ene o. Míeɖi tsa yi Khagan le ƒe 1960 me, si nye ƒe atɔ̃ le ewuwu vɔ megbe, eye míetsɔ Aʋadziɖuɖua da ɖe eƒe aɖaka me. Míeke ɖe Fuwɔame si dzɔa Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛtɔ vavã la ŋu. Eye amewuwu ƒe sedede ɖeka koliae nye esime Sɔdolawo do. Dzesi aɖeke mele Fofo la ƒe ƒuwo ŋu si dea dzesi wo o. Aʋawɔnuwo ƒo xlã Indiatɔa. Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe ɖoɖo le agbe to dziwò azɔ, eye wòaɖu fia tegbee."
  
  Drake dze agbagba be yeaƒo nya siwo sɔ la nu ƒu ɖekae. "Tsrɔ̃ɖa ƒe sea? Le nyateƒe me la, esia ƒe gbeɖiɖi medzea ŋunye o. Eye "Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛtɔ vavãtɔ". Eyata ne míeɖe etɔ̃ gbãtɔawo ɖa hã la, mamlɛtɔa anye humdinger ŋutɔŋutɔ."
  
  Lauren nɔ nu ƒom tso nusɔsrɔ̃ si le eŋgɔ ŋu gblɔ be: "Fifia." "Washington ƒe susuŋutinunyalawo ƒe habɔbɔa do susu geɖe ɖe ŋgɔ."
  
  Drake do viviti sɛkɛnd ɖeka pɛ ko. Ɣesiaɣi si wòse numekuku aɖe ŋkɔ, ɣesiaɣi si woƒo nu tso susuŋutinunyalawo ƒe habɔbɔ aɖe ŋu la, nya eve koe nɔa keklẽm le eƒe ahɔhɔ̃ me abe neon-kaɖi dzĩ siwo lolo abe boblodoʋuƒo ene.
  
  Karin Blake ye nye esia.
  
  Eƒe anyimanɔmanɔ ɣeyiɣi didi mefia nu nyui aɖeke o. Karin ate ŋu anye woƒe dɔdasi si kplɔe ɖo ŋutɔ. Etutu dzimaɖitsitsia ɖe vovo blewuu hena ɣeyiɣi aɖe.
  
  "... sɔdola eveliae nye Aʋadziɖula. Numeɖeɖe evelia ƒo nu tso kagan aɖe ŋu. Míeƒo nya ta tso esia me be Genghis Khan nye Aʋadziɖula. Wodzi Genghis Khan le ƒe 1162 me. Le nyateƒe me la, enye aʋadziɖuɖu. Eɖu Asia kple China ƒe akpa gãtɔ, kpakple anyigba siwo le eƒe go kemɛ dzi, eye Mongol Fiaɖuƒeae nye fiaɖuƒe gãtɔ kekeake si tsi tre ɖe wo nɔewo ŋu le ŋutinya me. Kahn nye nuŋela; eto blemaxexeame ƒe akpa gãtɔ me, eye abe alesi míegblɔe va yi ene la, ŋutsu alafa eve ɖesiaɖe si le agbe egbea dometɔ ɖeka do ƒome kple Genghis Khan."
  
  Mai ƒo ɣli sesĩe. "Wow, Alicia, ele abe ŋutsu ƒe nɔnɔme ene na wò."
  
  Drake ʋuʋu ta. "Ŋutsu sia nya alesi woadzi vi godoo."
  
  "Ŋutsu sia ƒe ŋkɔ ŋutɔŋutɔe nye Temujin. Genghis Khan nye bubudeŋkɔ. Wode aɖi fofoa esime ŋutsuvia xɔ ƒe enyi pɛ ko, eye wo dada ɖeka koe nyi viŋutsu adre. Wolé eya kple srɔ̃a ɖetugbui hã dzoe, eye wo ame evea siaa nɔ kluvinyenye me ɣeyiɣi aɖe. Togbɔ be esiawo katã nɔ edzi yim hã la, eɖo eɖokui anyi abe kplɔla sesẽ aɖe ene le eƒe ƒe blaeveawo ƒe gɔmedzedze gɔ̃ hã. Ewɔ nyagbɔgblɔ si nye "na wò futɔwo nanɔ kplikplikpli" la wònye ame ŋutɔŋutɔ elabena eƒe aʋafia gãtɔ akpa gãtɔ nye futɔwo tsã. Megblẽ gakɔnta ɖeka pɛ hã ɖi gbeɖe o eye wogblɔ be eya gbɔe ame miliɔn 40 ku, si na xexeamenɔlawo dzi ɖe kpɔtɔ alafa memama 11. Exɔ subɔsubɔha vovovowo eye wòwɔ dukɔwo dome posuɖoɖo gbãtɔ, eye wòzã posudɔwɔƒewo kple mɔdzidɔwɔƒe siwo le eƒe fiaɖuƒe bliboa me."
  
  Drake trɔ le eƒe zikpui dzi. "Nyatakaka geɖe li woaxɔ."
  
  "Eyae nye Khagan gbãtɔ le Mongol Fiaɖuƒea me."
  
  Dahl trɔ megbe de ŋugble le fesrea ŋu. "Eye eƒe gbɔɖemeƒe hã?"
  
  "Enyo, woɖii ɖe China. Le yɔdo si womede dzesii o me."
  
  Alicia ƒo nu kple hũɖeɖe. "Ẽ, fiƒode, nyateƒee!"
  
  Mai bu eŋu sesĩe be: "Eyata, gbã la, Afrika eye fifia China tsi tre ɖi na anyigba ƒe dzogoe eneawo dometɔ eve." "Negbe ɖe Asia ye eye míele nu ƒom tso anyigbagãwo ŋu ko hafi."
  
  Smith ɖo ŋku edzi nɛ be: "Adre ye le eme."
  
  Lauren ɖo eŋu le mɔ manyatalenu aɖe nu be: "Menye ɣesiaɣie o." "Gake míava ɖo nya sia gbɔ emegbe. Biabiaawoe nye: aʋawɔnu kawoe nye aʋadziɖuɖu ƒe aʋawɔnuwo eye afikae Genghis ƒe gbɔɖemeƒe le?"
  
  Kenzi ƒo nu le ɣlidodo me be: "Mesusu be ŋuɖoɖo ɖekae nye China."
  
  "Genghis Khan ku le nɔnɔme manyatalenuwo me le ƒe 1227 lɔƒo. Marco Polo gblɔ be dɔlékuiwo gbɔe wòtso, bubuwo tso aɖi gbɔ, eye bubuwo hã tso fiavinyɔnu si woxɔ abe aʋawɔwɔ ƒe aboyonu ene gbɔ. Le ku megbe la, woatrɔ eƒe kukua ayi wo de, le Khenti aimag, le kɔnu nu. Woxɔe se be woɖii ɖe Burkhan Khaldun To si te ɖe Onon Tɔsisi ŋu dzi. Gake xotutuwo gblɔ be wowu amesiame si do go kunuwɔwɔa. Le esia megbe la, wotrɔ tɔsisia ɖe Caen ƒe yɔdo dzi, eye wowu asrafo siwo katã ɖo ameha la hã." Lauren ʋuʋu ta. "Gɔmesese boo aɖeke menɔ agbe kple agbenɔnɔ ŋu ɣemaɣi o."
  
  Dahl gblɔ be: "Abe alesi wòle fifia le xexeame ƒe teƒe aɖewo ene."
  
  "Ekema míegale tsi me ƒum akea?" Alicia blu ɖe eta. "Ame aɖeke megagblɔ nya aɖeke tso tsi me nɔnɔ ŋu ake o. Menye nye ŋutete nyuitɔ kekeakee nye esia o."
  
  Mai te ŋu to mɔ aɖe nu mi nyagbɔgblɔ si dze abe ɖe wòle klalo be yeasi le eƒe nuyiwo nu ene, ke boŋ ekɔ akɔta. Egblɔ mlɔeba be: "Nyemele tsi me ƒum o." "Ate ŋu anye toa dzi hafi. Ðe Mongol dziɖuɖua meɖe nuto aɖe ɖe aga ƒe alafa geɖe oa?"
  
  Lauren gblɔ be: "Nenema tututue, eye esia tae míetsɔ míaƒe susu ɖo China ŋu ɖo." "Eye Genghis Khan ƒe yɔdo hã. Fifia, be woana nànya la, NSA kple CIA gale mɔnu gbogbo aɖewo zãm tsɔ le nyatakakawo ƒoƒu tso míaƒe hoʋlilawo ŋu. Franseawo bu ŋutsu aɖe ŋutɔŋutɔ. Britaintɔwo dzo le ɣeyiɣi ma ke me kple mí. Emegbe Russiatɔwo kple Swedentɔwo va ƒo wo ɖokui ɖe Turkeytɔwo ƒe nutoa me kɔklɔ kabakaba wu alesi wokpɔ mɔe me. Míeka ɖe Mossad alo Chinatɔwo dzi o. Sededeawo gakpɔtɔ le nenema. Ke hã, nu ɖeka aɖe li... Le nyateƒe me la, Agbalẽŋlɔla Qrow le asinye le fli dzi fifia."
  
  Drake blu ɖe eta. Meva susu me nɛ kpɔ be ɖewohĩ Qrow anɔ to ɖom ye kple Lauren ƒe dzeɖoɖowo le adzame o, gake ele be wòava. Nya ɣaɣlawo nɔ woƒe ƒuƒoƒoa, si nye woƒe ƒomea, si abe ame bubu ɖesiaɖe ene. Esi wònɔ ŋku lém ɖe nu ŋu la, eva dze ƒã be ame mamlɛawo hã se le wo ɖokui me nenema ke eye be mɔ siae Lauren tona na wonya.
  
  Washington ŋutɔ ƒe ɖoɖowɔɖi nɔ esi ɣesiaɣi.
  
  Qrow ƒe gbe ɖi kakaɖedzitɔe. "Nyemawɔ abe ɖe menya nu geɖe wu wò tso dɔdasi sia koŋ ŋu o. Menye le anyigba dzi o. Gake menya be dunyahehe me tomebɔmb aɖee nye esia, eye nusiwo me kɔ kple nya siwo me kɔ le míaƒe dukɔ siwo le ho ʋlim kpli mí dometɔ aɖewo ƒe ɖoƒe kɔkɔtɔwo kekeake."
  
  Ne míagblɔ USA ya o, Drake susui. Nukae nye esi gbeɖe o!
  
  Crowe gblɔ gaglãa be: "Ne magblɔe tututu la, dziɖuɖu siwo kpɔ gome le eme dometɔ aɖewo wɔ nuku nam ŋutɔ." "Mesusu be woate ŋu awɔ dɔ kpli mí, gake abe alesi megblɔe ene la, ɖewohĩ nuwo manɔ abe alesi wodze ene o."
  
  Le afisia hã la, Drake bu eƒe nyawo le mɔ bubu nu. Ðe wònɔ nu ƒom tso Sɔdola ƒe mawunyadɔgbededɔa ŋua? Alo nane si nye ame ŋutɔ tɔ wua?
  
  "Ðe susu aɖe li si tae, Aƒenɔ Agbalẽŋlɔla?" Hayden bia nya sia. "Nane si míenya o?"
  
  "Enyo, menye be menyae o. Gake nye gɔ̃ hã menya nusiawo katã kokoko o. "Mɔxexe aɖeke meli o" nye nya si mebɔ o le dunyahehe me."
  
  Hayden gblɔ be: "Ekema aʋawɔnua ŋutɔe." "Esiae nye tu gã gbãtɔ. Ne ɖe wotu, ne ɖe wodzrae na ŋɔdzidonamelawo la, anye ne xexeame katã ate ŋu abia tafe ɖe eta."
  
  "Menya. Esia... Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe Ðoɖo," egblɔ ŋkɔa kple ŋunyɔnu, "edze ƒã be ewɔ ɖoɖo gã aɖe, eye wògblẽe ɖi na dzidzime siwo gbɔna. Dzɔgbenyuietɔe la, Israel-viwo tu wo ɣeyiɣi didi aɖee nye sia. Nublanuitɔe la, womekpɔ ɖoɖo ma koŋ o. Nugbeɖoɖo sia."
  
  Vaseɖe fifia la, Drake mekpɔ viɖe si le kaƒoƒo sia me o. Ebɔbɔ ɖe megbe, eye wòmiã ŋku, nɔ to ɖom dzeɖoɖoa.
  
  "Èwɔa titria yia ame bubu aɖewo gbɔ. Israel kple China koe nye MIA. Se siwo sɔ la sɔ, gake yi aʋawɔnu ma gbɔ eye nàxɔe gbã. Amerika mateŋu akpɔ ga be esia nadze asi gbegblẽwo me o, ƒomevi ɖesiaɖe. Eye kpɔ nyuie, SPEAR. Nu geɖe le esia me wu ŋkume."
  
  Drake bɔbɔ nɔ anyi. Dahl bɔbɔ ɖe ŋgɔ. "Ðe esia nye nuxlɔ̃ame ƒomevi bubua?" egblɔ le ɣlidodo me.
  
  Drake srɔ̃ nu tso Hayden ŋu, gake woƒe dɔtɔ meɖe dzesi aɖeke fia be yetsi dzi o. Tsɔ wò akɔta tsyɔ nu dzia? Ne ɖe mese Amerikatɔwo ƒe gbetagbe sia kpɔ o la, anye ne metsɔ gɔmesese aɖeke kpe ɖe nyagbɔgblɔ sia hã ŋu o. Eƒe susu trɔ ɖe Smith kple Joshua ƒe ku le Peru ŋu. Esia dzidze woƒe tsitretsiɖeŋua ƒe goglome. Esi wònye asrafo tsɛ, si ƒe nukpɔsusu le abe asrafo ene ta la, atsi dzi vevie. Gake womeganye asrafowo o - wozi wo dzi be woawɔ tiatia sesẽwo gbesiagbe, le gbeadzi, le nyaƒoɖeamenu me. Wotsɔ ame akpe geɖe ƒe agbe, ɣeaɖewoɣi ame miliɔn geɖe, ƒe kpekpeme ɖe woƒe abɔta. Esia nye ƒuƒoƒo aɖe si mebɔ o. Meganɔ anyi azɔ o.
  
  Ðeko nènyo abe wò vodada mamlɛtɔ ene. Wò vodada mamlɛtɔ ta koe woɖoa ŋku dziwò ɖo. Agbenyuinɔnɔ le xexeame ƒe dɔwɔƒewo. Elɔ̃na wu be yeayi edzi anɔ dɔ wɔm, ayi edzi anɔ avu wɔm. Na wò ta nanɔ tsi dzi - elabena ƒumelã miliɔn geɖe le tsatsam le xexeame ɣesiaɣi, eye ne ètsi tre ɖe teƒe ɖeka la, ànyrɔ alo avuvu wò.
  
  Qrow wu enu kple nuƒo si me dzideƒo le eye emegbe Hayden trɔ ɖe wo ŋu. Eka asi eƒe kadodomɔ̃a ŋu eye wòwɔ mo.
  
  "Mègaŋlɔ be o".
  
  Drake ʋuʋu ta. Ʋu mɔ̃ aɖe.
  
  "Mesusu be ato vovo kura tso Tomb Raider ƒe nusiwo wozãna ɖaa gbɔ." Yorgi ƒo nu. "Míele ŋgɔ na dziɖuɖua ƒe asrafowo, eŋutinunyalawo. Akpa siwo womenya o, ɖewohĩ alakpatɔwo. Míele ame siwo bu le ɣeyiɣi me, siwo wodzi ƒe geɖe tso wo nɔewo gbɔ la dim. Míele aʋawɔla xoxo aɖe ƒe nyagblɔɖi dzi wɔm, abe alesi wòdi be míawɔe ene." Eɖe abɔta. "Míekpɔ ŋusẽ aɖeke ɖe nɔnɔmea dzi o."
  
  Kenzi gblɔ kple alɔgbɔnukoko be: "Megogo Tomb Raider alesi nàte ŋui." "Esia... to vovo kura."
  
  Alicia kple Mai nɔ Israel-vi la kpɔm dũu. "Ee, míelɔ̃a ŋlɔa wò nuvlowɔha nyɔŋu si va yi be, alo... Twisty?"
  
  Swedentɔa blu ɖe eta. "Nye... um... nye... nuka?"
  
  Kensi de nu nyaa me. "Eye mesusu be nɔnɔmewo mezi dziwò kpɔ be nànɔ ɖoƒe aɖeke si me nàɖe asi le nu ŋu le o, alo, Alicia?"
  
  Eŋlisi nyɔnua tsɔ abɔta ƒoe. "Enɔ te ɖe nenye be míegale nu ƒom tso nuvlowɔwɔ ŋu. Nugblẽfexexe ƒe ɖoƒe aɖewo nyo wu bubuwo."
  
  Hayden gblɔ be: "Ne míegakpɔtɔ le ŋudzɔ hele ŋudzɔ la, ɖe míate ŋu adze nuxexlẽ gɔme tso Genghis Khan kple afisi eƒe yɔdo le ŋua?" Nuŋububu ƒe dɔwɔƒe aɖe si le Washington katã nyo eye wònyo, gake míele afima eye míakpɔ nusi womakpɔ o. Zi alesi nète ŋu xɔ nyatakaka geɖe ɖe susu me la, zi nenemae mɔnukpɔkpɔ asu mía si be míake ɖe aʋawɔnu evelia ŋu."
  
  Dahl lɔ̃ ɖe edzi be: "Eye do le esia me agbagbee."
  
  Wotsɔ kpe gbadzɛawo ƒo xlãe, eye ƒã hafi woate ŋu ama wo. Alicia ye nye ame gbãtɔ si do ɣli tso eƒe e-mail kple Facebook-dzesi dzi kpɔkpɔ ŋu. Drake nya be e-mail adrɛs gɔ̃ hã mele ye si o, tsɔ kpe ɖe hadomenyatakakadzraɖoƒe ƒe dzesi gbãtɔ ŋu, eye wòlé ŋku ɖe ye ŋu.
  
  Egblɔ kple gbe sesẽ. "Ɣeyiɣi vevi aɖe?"
  
  "Lɔlɔ̃ ma, alo nàgbɔ ɖe eme vie. China maxɔ mí kple alɔnu faa o godoo."
  
  "Nya nyui aɖe." Hayden ƒo nu kple hũɖeɖe. "Maƒo ka na ƒuƒoƒo siwo le nutoa me eye mabia tso wo si be woawɔ míaƒe gege ɖe eme bɔbɔe. Ðe amesiame le ʋua me kple ɖoɖoa vaseɖe fifiaa?"
  
  Dahl ƒo nu le vo me be: "Enyo." "Nyemesusui kpɔ be mati Genghis Khan yome ayi China esime mele agbagba dzem be nyemawɔ avu kple dukɔ siwo le ho ʋlim kplii wuieve afã o. Gake, hey," eɖe abɔta, "ènya be woƒoa nu tso nu bubu aɖe tete kpɔ ŋu."
  
  Alicia tsa ŋku, emegbe eʋuʋu ta. "Nya aɖeke meli o." Ele bɔbɔe akpa."
  
  Drake gblɔ be: "Fifia la, anyo nam wu be nyatakaka vi aɖe nanɔ asinye."
  
  "Mía kple wò siaa, Yorktɔwo." Dahl ʋuʋu ta. "Nye kple wò, mí ame evea siaa."
  
  
  TA WUIETƆ̃LIA
  
  
  Gaƒoƒoawo va nɔ yiyim eye womede dzesii o. Wozi helikɔpta la dzi be wòade ami. Nyadzɔdzɔ siwo ku ɖe ƒuƒoƒo bubuwo ŋu ƒe anyimanɔmanɔ va zu dziɖeleameƒo. Hayden kpɔe be tiatia nyuitɔ si yeate ŋu awɔe nye be yeanyrɔ ye ɖokui ɖe nyatakaka gbogbo siwo ku ɖe Genghis ƒe Yɔdo ŋu me, gake esesẽ nɛ be wòake ɖe nu yeye aɖe ŋu. Edze ƒã be ame mamlɛawo hã nɔ agbagba dzem be yewoawɔ nenema ke hena ɣeyiɣi aɖe, gake ɖeɖi te wo dometɔ aɖewo ŋu eye wotso nya me be yewoaxɔ mɔkeke aɖe, evɔ ame bubuwo ya kpɔe be enɔ bɔbɔe be yewoakpɔ yewo ŋutɔ yewoƒe nyawo gbɔ.
  
  Manya wɔ be woaŋe aɖaba aƒu edzi le woƒe teƒe xaxɛa o, eye le nyateƒe me la, kaka fifia naɖo la, ƒuƒoƒoa te ɖe wo nɔewo ŋu eye wonya nyuie ale gbegbe be woate ŋu atsɔ wo katã awɔ afɔɖeɖe.
  
  Dahl ƒo ka na aƒeme. Dzi dzɔ ɖeviawo be yewoasee, si na Dahl ko alɔgbɔnu gbadzaa. Joanna bia be ɣekaɣie wòava aƒeme hã. Masɔmasɔa dze ƒã, emetsonua melolo nenema gbegbe o. Hayden tsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe kpɔ Kinimaka esime Hawaiitɔ gã la nɔ eƒe asibidɛ ƒom le tablɛt la ƒe screen dzi. Eko alɔgbɔnu. Mɔ̃a nɔ abe posugbalẽvi si le eƒe asi gãwo me ene, eye wòɖo ŋku alesi asi mawo ka eƒe ŋutilãe dzi. Bɔkɔ. Dzidzɔkpɔkpɔ. Enyae nyuie ale gbegbe eye wòna woƒe ƒomedodo kplikplikpli gadzi ɖe edzi. Fifia enɔ eƒe asibidɛ ƒe nugbɔ si gblẽ, si wozi edzi wòmi le woƒe dɔdasi mamlɛtɔ me la kpɔm. Alesi nɔnɔmea wɔ nuku nɛ la ʋu ŋku nɛ. Agbe nɔ kpuie akpa be wòawɔ avu kple amesi nèlɔ̃ la ƒe lɔlɔ̃nu.
  
  Egbɔ ya vie, eye meka ɖe edzi nenye be exɔe se ŋutɔŋutɔ o. Damn, mèdze na esia o. Menye le nya sia nya si nègblɔ megbe o. Meɖee fia be yeatrɔ ayi megbe o eye menya afi si wòadze egɔme tsoe o. Ðewohĩ aʋawɔwɔe, nɔnɔme aɖe, dɔ aɖee wònye. Ðewohĩ aleae wònɔ le eƒe agbemeŋutinya ƒe ɣeyiɣi ɖesiaɖe me.
  
  Amewo wɔ vodadawo. Woate ŋu alé avu.
  
  Alicia ye wɔe.
  
  Susu sia na wòkpɔ Eŋlisi nyɔnua gbɔ esime helikɔpta la nɔ mɔ dzi tom to yame. Tɔtɔ si dzɔ kpata la na wòlé eƒe alidziblanua ɖe asi sesĩe wu. Sɛkɛnd ɖeka ƒe anyidzedze faa, eye eƒe dzi ƒo ɖe eƒe afɔwo dzi. Gake nusianu nyo. Esrɔ̃ agbe.
  
  Hayden ƒe dzɔdzɔmeŋutete ɣesiaɣie nye be yeakplɔ ame, be yeawɔ nuwo. Fifia ekpɔe be dzɔdzɔmeŋutete siawo nɔ nu gblẽm le yeƒe agbenɔnɔ ƒe akpa vevi bubuwo ŋu. Ekpɔ etsɔme doviviti aɖe.
  
  Drake kple Alicia nɔ dzidzɔ kpɔm, woko alɔgbɔnu, eye wonɔ tablɛt si bɔ dzi ƒom. Mai do etɔ na Kenzi, eye nyɔnu eveawo ɖɔlia wo nɔewo tsɔe. Alesi ame vovovowo wɔa nu ɖe nɔnɔme mawo tɔgbe ŋu etɔxɛe la do dzidzɔ nam ŋutɔ.
  
  Smith ʋu yi Lauren gbɔ wu. "Efɔ̃ sesiẽa?"
  
  "Togbɔ be enyo hã la, wò smooth bastard. Menye fifiae nye ɣeyiɣia o, Smith."
  
  "Èsusu be nyemenya esia oa? Gake gblɔe nam. Ɣekaɣie ɣeyiɣia ava?"
  
  "Menye fifia o".
  
  Smith gblɔ kple nuxaxa be: "Gbeɖe o."
  
  Lauren ƒo nu kple ɣli. "Veviẽ? Míele mɔ si dzi ame aɖeke mele o dzi, ame. ȃo gli si wotsɔ anyikpe tu eye màte ŋu ato edzi o."
  
  "Glĩ?"
  
  Lauren ƒo nu kple hũɖeɖe. "Ẽ, ŋkɔ le esi."
  
  "O. Gli sia."
  
  Hayden kpɔ wo ame evea wonɔ dɔ wɔm tso kuxia gbɔ. Menye eƒe teƒee wònye be wòadrɔ̃ ʋɔnu alo ade nu nyaa me o, gake eɖe alesi mɔxenu ɖesiaɖe ate ŋu agblẽ ƒomedodo ɖesiaɖe me la fia kɔte. Ne míagblɔe tufafatɔe la, Smith kple Lauren nye atsu kple asi siwo mewɔ ɖeka kple kɔnyinyiwo o, siwo mebɔ o ale gbegbe be ɖewohĩ wowɔ dɔ ɖekae nyuie hafi.
  
  Ke hã mɔxenu siwo mebɔ o wu la va xe mɔ na wo azɔ.
  
  Smith te mɔnu bubu aɖe kpɔ. "Enyo, enyo, ekema nukae wòtsɔ na wò nyitsɔ laa?"
  
  "NYE? Naneke o. Nyemeyina afima hena nyatakakawo xɔxɔ o. Emae nye CIA alo FBI alo amesiame ƒe dɔ."
  
  "Ekema nuka ŋue nèle nu ƒom tsoe?"
  
  Le Smith gome la, esia nye afɔɖeɖe si wòɖe yi ŋgɔ. Nyabiase si woʋu ɖi, si me dzrewɔwɔ mele o. Hayden se dada aɖe le asrafoa ŋu.
  
  Lauren he ɖe megbe vie. Egblɔ be: "Shit." "Nya dzodzrowoe míele nu ƒom tsoe. Television aɖe. Sinimawo. Agbalẽwo. Ame xɔŋkɔwo. Nyadzɔdzɔ. Xɔtulae wònye, eyata ebiaa nya tso dɔwo ŋu."
  
  "Dɔ kawoe wowɔna?"
  
  "Esiawo katã nana nèbiaa nya si me ŋuɖɔɖɔɖo le. Nukatae menye ame xɔŋkɔ kawo alo sinima kawoe o? Ðe nètsɔ ɖe le xɔwo me, Lance?"
  
  Hayden di be yeatsii, gake ekpɔe be yemate ŋui o. Xɔa me xaxa akpa; biabia la sesẽ akpa; Smith ƒe ŋkɔ yɔyɔ dzea ame ŋu akpa.
  
  "Ne ame aɖe di be yeawɔ nuvevi wo ko hafi."
  
  Lauren ʋuʋu asi nɛ wòdzo eye dzeɖoɖoa wu enu. Hayden bia eɖokui be ɖe Lauren le se aɖe dzi dam to adzame yi ɖaƒo nu kple ŋɔdzinuwɔla aɖe si wonya me hã, gake mete ŋu tso nya me tututu le alesi yeagblɔ Lauren ƒe nyabiaseae ŋu tututu o. Ne mede ɖeke o la, menye haɖe o.
  
  "Mesusɔ gaƒoƒo ɖeka o." Yameʋukulaa ƒe gbe va to kadodomɔnua dzi.
  
  Drake fɔ mo dzi. Hayden kpɔ tameɖoɖo kplikpaa si le eƒe mo. Nu ma ke le Dahl hã gome. Agbalẽtaƒea ƒo wo ɖokui ɖe eme bliboe, eye wonɔa woƒe aɖaŋuwo nyom ɖe edzi ɣesiaɣi. Kpɔ dɔwɔwɔ mamlɛtɔ ɖa le kpɔɖeŋu me. Wo katã woto dɔdasi vovovowo me kura, wodze ŋgɔ vɔ̃ɖinyenye ƒe nɔnɔme eye womexɔ ʋuʋudedi ɖeka pɛ hã o.
  
  Ne mede ɖeke o la, le ŋutilã ƒe akpa dzi. Seselelãme ƒe abiawo - vevietɔ eya ŋutɔ tɔ - mahaya gbeɖe o.
  
  Ezã aɖabaƒoƒo ɖeka tsɔ nɔ pepa siwo le eŋgɔ la kpɔm henɔ agbagba dzem be yeagaxɔ Genghis Khan ƒe ŋutinya aɖewo ɖe eme. Elé ŋku ɖe Ðoɖoa ƒe nuŋɔŋlɔwo ŋu, eye wòhe susu yi fliawo dzi: Yi xexeame ƒe dzogoe eneawo dzi. Di Aɖaŋuɖoɖo Fofo ƒe ɖiɖiɖemeƒewo eye emegbe Khagan; Indiatɔ vɔ̃ɖitɔ kekeake si nɔ agbe kpɔ, eye emegbe Mawu ƒe Fuwɔame. Gake nusianu mele abe alesi wòdze ene o. Míeɖi tsa yi Khagan le ƒe 1960 me, si nye ƒe atɔ̃ le ewuwu vɔ megbe, eye míetsɔ Aʋadziɖuɖua da ɖe eƒe aɖaka me.
  
  Anyigba ƒe dzogoe enee? Egakpɔtɔ nye nya ɣaɣla. Dzɔgbenyuietɔe la, nusiwo fia be Sɔdolawo ƒe amenyenye dze ƒã vaseɖe fifia. Gake ɖe Habɔbɔa ke ɖe Genghis Khan ƒe yɔdo ŋua? Aleae wòdze abe.
  
  Esi helikɔpta la yi edzi nɔ ya tsɛa me tsom la, Yorgi tsi tre eye emegbe wòɖe afɔ yi ŋgɔ. Fiafitɔa ƒe mo dze abe ɖe wohe ene, eƒe ŋkuwo gbã, abe ɖe medɔ alɔ̃ ʋuʋu ɖeka pɛ hã tso esime wòdo dziku le Peru o ene. Russiatɔa gblɔ be: "Megblɔ na mi be menye Webb ƒe nyagbɔgblɔa ƒe akpa aɖe, eƒe domenyinu," eye eƒe gbe ɖee fia be nya si gblɔ ge wòle gbɔgblɔm la wɔ nuku nɛ ŋutɔ. "Megblɔ na mi be nyee nye ame vɔ̃ɖitɔ kekeake si woyɔ."
  
  Alicia tsɔ dziku ƒe ɣlidodo dze agbagba be yeaɖe yame ƒe dzoxɔxɔ si dona le yame zi ɖeka la ɖa. Egblɔ kple dzidzɔ be: "Megale lalam be mase amesi nye nyɔnuvi si nye nyɔnuvi si woƒo fi de la." "Ne magblɔ nyateƒea na wò, Yogi, menɔ mɔ kpɔm be wòe."
  
  "Aleke..." Yorgi tɔ le nyagbea titina. "Ŋutsue menye".
  
  "Nyemeka ɖe edzi o. Asi sue mawo. Mo sia. Ale si nèzɔnae."
  
  Dahl gblɔ be: "Na wòaƒo nu."
  
  Lauren gblɔ be: "Eye ele be mi katã mianya be nyɔnuvi si nye nyɔnuvi si nye nyɔnuvi menye." "Ènyaa, nu gbegblẽ alo ŋukpe aɖeke mele eme o."
  
  Alicia gblɔ be: "Menya. "Ele be nànye amesi nèdi be yeanye eye nàlɔ̃ ɖe edzi. Menya be menya. Ðeko menɔ mɔ kpɔm be Yogi ye, ema koe nye ema."
  
  Smith tsɔ mo si tɔtɔ gake ne menye nenema o la, eƒe mo ƒuƒlu kpɔ Lauren. Drake susui be alesi amewo wɔ nui la wɔ nuku ŋutɔ ne míebu alesi wòwɔ nukui ŋu.
  
  Kinimaka gblɔ be: "Ema gblẽa ɖeka ko ɖi."
  
  Drake nɔ ŋku lém ɖe anyigba be: "Ame aɖe si le kukum."
  
  "Ðewohĩ ele be míana mía xɔlɔ̃a naƒo nua?" Dahl te tɔ ɖe edzi.
  
  Yorgi dze agbagba be yeako alɔgbɔnu. Emegbe ebla eƒe asiwo ɖe eŋgɔ henɔ aƒea tame kpɔm dũu.
  
  Egblɔ kple gbeɖiɖi si me kɔ be: "Menye ŋutinya didi aɖekee wònye o." "Gake biabia sesẽ aɖee nye esia. Nye... Mewu dzinyelawo le ʋu fafɛ me. Eye medaa akpe gbesiagbe. Akpe be mewɔe."
  
  Drake do asi ɖe dzi be yeahe ye xɔlɔ̃a ƒe susu. "Mehiã be nàɖe naneke me o, ènya. Ƒome aɖee míenye le afisia. Mahe kuxi aɖeke vɛ o."
  
  "Mese egᴐme. Gake esia nye nye hã tɔ. Èse egɔmea?"
  
  Team la, wo dometɔ ɖesiaɖe, ʋuʋu ta. Wose egɔme.
  
  "Kɔƒe sue aɖe mee míenɔ. Kɔƒe si me vuvɔ le. Vuvᴐŋᴐli? Menye ƒea ƒe ɣeyiɣie o, ke boŋ adzodada, ƒoƒo, ƒoƒo tso Mawu gbɔe. Elé blanui na míaƒe ƒomewo, mía viwo gɔ̃ hã. Ame adeawo dometɔ ɖekae menye, eye dzinyelawo, womete ŋu nɔ te ɖe enu o. Womete ŋu no aha kabakaba ale gbegbe be ŋkekeawo nava yi bɔbɔe o. Womete ŋu tsɔ nusi sɔ gbɔ be woana zãawo nate ŋu atsi agbe o. Womete ŋu kpɔ mɔ aɖeke si dzi woato awɔ nu kpli mí ahalé be na mí o, eyata wokpɔ mɔnu aɖe si dzi woato atrɔ nɔnɔmetata la."
  
  Alicia mete ŋu lé eƒe seselelãmewo nu o. "Mele mɔ kpɔm be menye alesi wòɖinae o."
  
  "Gbeɖeka ŋdɔ la, mí katã míeƒo ƒu ɖe ʋua me. Wogblɔ be yewodo ŋugbe be yewoazɔ mɔ ayi dua me. Ƒe geɖee nye esia míeɖi tsa yi dua me o eye ele be míabia hafi, gake..." Eɖe abɔta. "Ðeviwoe míenye. Woawoe nye mía dzilawo. Wodzo le kɔƒe sue la me eye míegakpɔe kpɔ o."
  
  Hayden kpɔ blanuiléle si le didiƒe ʋĩ le May ƒe mo. Ðewohĩ eƒe sɔhɛmenɔɣi to vovo na Yorga tɔ, gake nusiwo ɖi wo nɔewo nublanuitɔe.
  
  "Ŋkeke si míenɔ ʋua godo la nɔ vuvɔm ɖe edzi, eye wòdo viviti ɖe edzi. Woku ʋu heku ʋu eye womeƒo nu o. Gake ezu numame na mí. Lɔlɔ̃ aɖeke menɔ wo si na agbe, na mí, alo na wo nɔewo o. Mesusu be míenya lɔlɔ̃ kpɔ o, menye abe alesi wòle be wòanɔ ene o. Le viviti me la, wotɔ, hegblɔ be ʋua gblẽ. Míeƒo ƒu ɖekae, ame aɖewo fa avi. Ƒe etɔ̃ koe nɔvinyenyɔnu suetɔ xɔ. Mexɔ ƒe enyi, eye nyee nye tsitsitɔ. Ele be...ele be..."
  
  Yorgi wɔ avu kple aɖatsiwo, henɔ xɔa tame kpɔm abe ŋusẽ le esi be wòatrɔ nusiwo dzɔ va yi ene. Edo asi sesẽ aɖe ɖa hafi ame aɖeke tso be yeate ɖe eŋu, gake Hayden ya teti nya be esia nye nusi me wòle be ye ɖeka yeato.
  
  "Woble mí do goe. Wozɔ ɣeyiɣi aɖe. Tsikpea sesẽ eye wòfa ale gbegbe be ƒutsotsoe sesẽ siwo wua ame la dona tso eme. Nyemete ŋu de dzesi nusi wɔm wole o, eye emegbe vuvɔ wɔe nam be nyemate ŋu abu tame tẽ o. Mekpɔ wo trɔ mí zi gbɔ zi geɖe. Míebu eye míegbɔdzɔ, míenɔ kukum xoxo. Ðeviwoe míenye. Mí... míeka ɖe edzi."
  
  Hayden miã ŋku. Nya aɖeke menɔ anyi o.
  
  "Edze abe woke ɖe ʋua ŋu ene. Wodzo. Mí... nyuie, míeku... ɖekaɖeka." Yorgi mete ŋu ɖo nyatakakaawo tsitotsito kokoko o. Nuxaxa ƒe vevesese si nɔ eƒe mo koe ɖe nya sia ƒe nyateƒenyenye fia.
  
  "Nye ɖeka koe tsi agbe. Nyee nye ame si ŋu ŋusẽ le wu. Mete kpɔ. Metsɔe, eye mehee, eye mewɔ atuu, gake naneke metso eme o. Medo kpo nu le wo katã me. Mekpɔ be agbea nɔ vɔvɔm le nɔvinyeŋutsu kple nɔvinyenyɔnu ɖesiaɖe ŋu eye meka atam be matsi agbe. Woƒe ku do ŋusẽm, abe ɖe woƒe luʋɔ siwo dzo la va kpe ɖe tɔnye ŋu ene. Mele mɔ kpɔm be wowɔe nenema. Megaxɔe se kokoko. Mexɔe se be wogakpɔtɔ le gbɔnye. Metsi agbe le Russiatɔwo ƒe gaxɔ aɖe me. Menɔ anyi didi wu Matt Drake," ete ŋu ko alɔgbɔnu gbɔdzɔgbɔdzɔ aɖe, "eye meɖee le afima."
  
  "Aleke nèwɔ te ŋu trɔ yi kɔƒea me?" Kinimaka di be yeanya. Hayden kple Dahl lé ŋku ɖe eŋu ŋuɖɔɖɔɖotɔe, gake edze ƒã hã be ehiã be Yorgi naƒo nu.
  
  Egblɔ kple gbe bɔbɔe si me vevesese le be: "Medo woƒe awuwo." "Awudziwuiwo. Jaketwo. Afɔwui. Mexɔ dzo eye megblẽ wo katã ɖe sno kple tsikpe me eye mete ŋu ɖo mɔa dzi."
  
  Hayden mete ŋu kpɔ dzigbãnya, fɔɖiɖi si wosusu be mele be wòanye etɔ hafi o la le susu me o.
  
  "Ʋu aɖe si va to afima kpe ɖe ŋunye. Megblɔ ŋutinyaa na wo, metrɔ yi kɔƒea me le ŋkeke ʋɛ aɖewo megbe," egbɔ ya sesĩe, "eye mena wokpɔ nuxaxa si wohe vɛ ƒe gbɔgbɔ. Na woakpɔ alesi gbegbe eƒe dziku nu sẽe ahase le wo ɖokui me. Eya ta ẽ, mewu dzinyelawo le ʋu fafɛ me."
  
  Ðoɖoezizi aɖe nɔ anyi si mele be woagbã gbeɖe o. Hayden nya be Yorga nɔviwo ƒe kukuawo mlɔ afisi wodze anyi ɖo fifia, tsikpe me tsi tegbee, be woagaɖi ɖe eme gbeɖe o.
  
  "Mezu fiafitɔ." Yorgi na gbeɖiɖi si gbã dzi na ame la gbɔdzɔ. "Eye wova lée emegbe. Gake womebu fɔe kpɔ be ewu ame o. Eye kpɔ ɖa, míele."
  
  Yameʋukulaa ƒe gbe ɖi to yame. "Aɖabaƒoƒo blaetɔ̃ yi Chinatɔwo ƒe yamenutome, ŋutsuwo, eye emegbe ame sia ame ƒe akɔntabubue."
  
  Edzɔ dzi na Hayden esi Lauren ƒo ka na Washington ƒe susuŋutinunyalawo ƒe habɔbɔa le ɣeyiɣi sia me. Mɔ ɖeka kolia si dzi woato ayi ŋgɔe nye susuhenuwo.
  
  Esi míedo go la, egblɔ na Way be: "Míegogo taɖodzinua." "Nu yeye aɖe li?"
  
  "Míele dɔ wɔm tso dzogoe eneawo ŋu, nuƒoƒo tso sɔdolawo ƒe dzigbezãwo ŋu, Mongolia, Khagan kple Order ŋutɔ, nukae nèdi gbã?"
  
  
  TA WUIENELIA
  
  
  Alicia gblɔ kple dzidzɔ esi wònɔ akpaa wɔm be: "Oooh." "Mina míaɖo to ŋkeke si dzi wodzi ƒe xexlẽdzesiwo. Ðeko melɔ̃a xexlẽdzesiwo tsɔtsɔ ƒu gbe."
  
  "Fa. Edzɔa dzi nam ŋutɔ be mese nya ma tso afɔzɔla aɖe si le agble dzi gbɔ." Gbea yi edzi dzidzɔtɔe, ekɔ ŋkume ʋee aɖewo ɖe dzi le salon la me, gake dzidzɔtɔe la, menya o: "Eyata, wodzi Hannibal le ƒe 247 D.M.Ŋ., eku le ƒe 183 D.M.Ŋ. Genghis Khan ƒe 1162, ku le ƒe 1227 me-"
  
  Alicia gblɔ be: "Xexlẽme sɔ gbɔ akpa."
  
  Dahl gblɔ be: "Kuxiae nye be. "Asibidɛwo kple afɔbidɛwo vɔ le asiwò."
  
  Kɔmpiutaŋutinunyala la yi edzi be: "Nyemeka ɖe nusi ema fia dzi o." "Gake subɔsubɔha siawo siwo ƒe tagbɔ gblẽ la lɔ̃a woƒe xexlẽdzesifefewo kple kɔdawo ŋutɔŋutɔ. Ema nenɔ susu me na wò."
  
  Kensi gblɔ be: "Eyata wodzi Hannibal ƒe 1,400 do ŋgɔ na Genghis." "Míese esia gɔme."
  
  Nerd la gblɔ le vo me be: "Awɔ nuku na wò ne èkpɔ shithead siwo mewɔa esia o ƒe xexlẽme." "Ɖe sia ɖe ko-"
  
  "Hey xɔlɔ̃?" Drake tso nya me kaba be: "Ðe woƒo wò mo kpɔ?"
  
  "Enyo, le nyateƒe me la, ẽ. Ẽ, mewɔe."
  
  Drake bɔbɔ ɖe megbe le eƒe zikpui dzi. Egblɔ be: "Enyo." "Fifia àte ŋu ayi edzi anɔ fu ɖem."
  
  "Míawo ya, míate ŋu awɔ dɔ kple xexlẽme siawo haɖe o, elabena míenya sɔdola bubuawo o. Togbɔ be mele ɖi kem be mi ŋutsuwo gɔ̃ hã miate ŋu akpɔ enelia? Ao? Nuxɔlawo aɖeke meli oa? Vudo. Eyata, le ɣeyiɣi sia me la, ŋutsuwo, dzo ƒe ŋusẽ gbogbo aɖe ŋutɔ le ɖoɖom ɖe Mongolia Dukɔa. Adre, alo ɖe wògakpɔtɔ nye adea? Ẽ, asrafo bibiwo ƒe ƒuƒoƒo ade siwo le dukɔ ade teƒe le Aʋadziɖuɖu ƒe Sɔdola yome tim. Meto nyateƒea? Hooray!"
  
  Drake nɔ ŋku lém ɖe Hayden ŋu dũu. "Ðe ŋutsu siae nye teƒenɔla nyuitɔ kekeake le Washington?"
  
  Hayden tsɔ abɔta ƒoe. "Enyo, ne mede ɖeke o la, meɣlaa eƒe seselelãmewo o. Womeɣlae ɖe ameflunuwu ƒe babla geɖe te abe Washington ƒe akpa gãtɔ ene o."
  
  "Miyi ŋgɔ na aʋadziɖuɖu ƒe sɔdola. Edze ƒã be Ðoɖoa ŋutɔ ƒe ɖoɖowɔɖi le esi, eyata aʋadziɖuɖu ate ŋu anye nusianu tso ɖeviwo ƒe fefenu dzi va ɖo videofefe dzi... ha ha. Xexeame dzi ɖuɖu ate ŋu ava le mɔ vovovowo nu, ɖe meto nyateƒea?"
  
  Hayden gblɔ be: "Ðeko nàyi mɔfiamea dzi."
  
  "Nyateƒee." Eyata mina míaƒo nu tso nyaa ŋu tẽ, alo? Togbɔ be ewɔ nuku be Israel-viwo medi be yewoana nyatakaka aɖeke mí tso Nazitɔwo ƒe aʋawɔnuvlowɔwɔ ƒe subɔsubɔha si wotsrɔ̃ le Cuba ŋu o hã la, míesrɔ̃ nusi wòle be míanya. Esi kea nya ƒu ko la, Nazitɔwo tso nya me kɔte be yewotɔtɔ eye wova to susu sia si me kɔ nyuie vɛ be yewoaɖu xexeame dzi. Woawoe wɔ Ðoɖoa, tsɔ kpe ɖe aʋawɔnu, adzame sededewo, dzesiwo kple bubu geɖe ŋu. Wowɔ ɖoɖo aɖe - anɔ eme godoo be eyae nye esi ŋu wole dɔ wɔm le ƒe geɖe le Reich ƒe dziɖuɖu te. Woɖi aʋawɔnu ƒomevi ene eye woto aɖaŋu sia vɛ. Ðewohĩ wodi be yewoana wòadze ƒã wu, amekae nya? Gake Mossadtɔwo tsrɔ̃ wo dzesi aɖeke manɔmee eye edze nam be wotsrɔ̃ wo kabakaba akpa. Womeke ɖe bunker si woɣla la ŋu o ƒe blaetɔ̃ sɔŋ."
  
  Yameʋukulaa ɖo eŋu kple dziku be: "Aɖabaƒoƒo wuiatɔ̃."
  
  "Aʋawɔnue esia nyea?" Hayden bia nya sia. "Afikae woxɔ wo tsoe?"
  
  "Enyo, kadodo geɖe nɔ Nazitɔwo dome abe alesi ame sia ame ate ŋui ene. Tu Gã la nye aɖaŋu xoxo aɖe si wowɔ yeyee be wòate ŋu akpɔ teƒe kple alesi wòade pɛpɛpɛ. Woate ŋu atsɔ woƒe asiwo aɖo nusianu dzi keŋkeŋ tso ƒe blaeneawo va ɖo ƒe blaatɔ̃awo me. Ga menye mɔxenu gbeɖe o, gake ʋuʋu ya nye mɔxenu. Eye nàka ɖe ame dzi. Womaka ɖe luʋɔ gbagbe ɖeka pɛ hã dzi be wòawɔ esia na yewo o. Anɔ eme be exɔ ƒe geɖe hafi adzodada sueawo ɣla aʋawɔnu eneawo katã kple subɔsubɔdɔ gbogbo aɖewo. Kakaɖedzinyawo hã nye susu siwo ta woɣla tuawo le gɔmedzedzea me la dometɔ ɖeka. Womate ŋu alé wo ɖe Cuba fifia o ɖe, alo?" Washington ŋutsua ko nu, emegbe wòte ŋu to mɔ aɖe nu be yeƒe susu nadze akɔ anyi.
  
  Alicia ʋuʋu ŋku eye wòbla eƒe asi eveawo ɖe wo nɔewo ŋu abe ɖe woate ŋu abla ame aɖe ƒe kɔ si le ƒuƒlu la ene.
  
  "Aleke kee wòɖale o, ɖe mi ŋutsuwo gakpɔtɔ le gbɔnyea? Mese egɔme be ɣeyiɣi le kpuie eye nèle ʋuʋum be yeado le ɖi me ada tu nane, gake nyatakaka vi aɖe le asinye. Ðeko wòva ge ɖe eme..."
  
  Tɔ vie.
  
  "Fifia esia doa dzidzɔ na ame."
  
  Ðoɖoezizi geɖe wu.
  
  "Àdi be yeakpɔ gome le emea?" Hayden ƒo ŋutsua, eye wònɔ helikɔpta la ƒe akpa si sesẽ la kpɔm abe ɖe wòte ŋu kpɔ woƒe anyidzeƒea wònɔ tetem ɖe eŋu ene.
  
  "Enyo, mele nu ƒom tso anyigba ƒe akpa eneawo ŋu-alo alesi míekpɔnɛ ya teti-gake mekpɔe be ɣeyiɣi le vɔvɔm na mí. Kpɔ ɖa, na high fivem, gake nusianu si nàwɔ," etɔ vie, "don"t land!"
  
  Kadodoa me tso zi ɖeka. Hayden lé ŋku ɖe anyigba gbã eye emegbe wòkpɔ helikɔpta la ƒe eme.
  
  Drake kɔ eƒe asi eveawo ɖe dzi. "Mègakpɔm ɖa o." Nyemeɖi fɔ o!"
  
  Alicia ko nu. "Ẽ, nye hã."
  
  "Mègaɖi ɖe anyigba o?" Dahl gbugbɔ gblɔe ake. "Nukae nya ma fia?"
  
  Alicia kɔ eƒe ŋɔti me abe ɖe wòle nu me ɖem ene, gake emegbe yameʋukulaa ƒe gbe ɖi tso nuƒomɔ̃awo dzi. "Aɖabaƒoƒo eve, ŋutsuwo."
  
  Hayden trɔ ɖe xɔsetɔ tsitsi aɖe ŋu be wòakpe ɖe ye ŋu. "Mano?" - Mebiae be.
  
  Hawaiitɔ gã la ƒo nu kple ɣli be: "Tedzie wònye, gake egakpɔtɔ le míaƒe akpa dzi." "Magblɔ be xɔ eƒe nya la."
  
  Smith de nu nyaa me be: "Enyo wu be nàtso nya me kaba." "Míele ɖiɖim."
  
  Kadodomɔnua gagbɔ agbe enumake. "Nukae megblɔ? Mègaɖi ɖe anyigba o! " .
  
  Drake tsi tre eye wòʋu helikɔpta la ƒe kaƒomɔ̃a. Egblɔ be: "Fuck off, xɔlɔ̃." "Nunya yeye le mɔ dzi."
  
  "Gake míele Chinatɔwo ƒe yamenutome. Womate ŋu agblɔ ɣeyiɣi didi si wòaxɔ hafi woade dzesi mí o."
  
  "Wɔ nusi nàte ŋui, gake mègaɖiɖi o."
  
  "Hey buddy, wogblɔ nam be esia anye vava kple dzodzo kabakaba ƒe dɔdasi. Nya ƒaƒã aɖeke meli o. Àte ŋu aka ɖe edzi be ne míenɔ afisia wu miniti ʋɛ aɖewo la, J-20 eve aɖewo anɔ míaƒe kposɔ dzi."
  
  Alicia bɔbɔ ɖe Drake gbɔ hegblɔ le ɣlidodo me be, "Esia menyo o-"
  
  Yorkshiretɔa tso nya me nɛ, esi wòkpɔ alesi nɔnɔmea hiã kpatae. Egblɔ be: "Enyo, edze ƒã be Knobend si tso Washington ate ŋu ase míaƒe nyawo ne kadodoa me gblẽ gɔ̃ hã," eye wòtsɔ ŋkubiãnya kpɔ Dahl. "Èse nya ma, Nobend? Anɔ abe sɛkɛnd blaade ene le mía si."
  
  Ŋutsua ɖo eŋu be: "Axɔ ɣeyiɣi didi wu." "Milé dzi ɖe ƒo, amewo. Nya sia ŋue míele."
  
  Drake se le eɖokui me be yeƒe asibidɛwo le ƒoƒom. Ðeko ɖokuibɔbɔ ƒe nuwɔna sia he dzrewɔwɔ vɛ. Ðewohĩ emae nye tameɖoɖoa? Tso esime woke ɖe Hannibal ƒe yɔdo ŋu la, Drake se le eɖokui me be nane gblẽ le dɔdasi sia ŋu. Nane si womeɖe ɖe go o. Ðe wodo wo kpɔa? Ðe wonɔ ŋku lém ɖe wo ŋua? Ðe United States dziɖuɖua da woƒe nuwɔnawo kpɔa? Ne nenemae la, ekema nusianu va ɖo nusi dzɔ le Peru gbɔ. Eye ne ele alea la, ke Drake metsi dzi ɖe woƒe nuwɔna ŋu fũu akpa o.
  
  Etsi dzi ɖe nugbeɖoɖowo, nya ɣaɣlawo kple nya siwo nyaselawo ate ŋu aɖa le numetotoa megbe ŋu. Dukɔ ɖesiaɖe si dzi dunyahelawo ɖu la menɔ abe alesi wòdze ene gbeɖe o, eye amesiwo le megbe na ame siwo le dzi ɖum koe nya nusi tututu nɔ edzi yim.
  
  Egblɔ sesĩe be: "Sɛkɛnd blaatɔ̃." "Ekema míado le afisia."
  
  Yameʋukulaa gblɔ na wo be: "Míele agbagba dzem be míawɔ aɖaŋunu aɖe." "Míebɔbɔ xoxo ale gbegbe be àte ŋu ado le ʋɔtrua nu ayi ati aɖe dzi, gake mele xevi la ɣlam ɖe togbɛ aɖe me. Ne èse nane le ŋeŋem le ete la, anye kpe alo yeti."
  
  Alicia mi nu sesĩe. "Mesusu be wole tsatsam le Tibet katãa?"
  
  Dahl tsɔ abɔta ƒoe. "Mᴐkeke. Mɔzɔzɔ le mɔ dzi. Amekae nya?"
  
  Mlɔeba la, kadodoa gagbɔ agbe. "Enyo, amewo. Ðe míegale agbea? Nyui nyui aɖe. Dɔ gã aɖe ŋutɔ. Fifia... èɖo ŋku nyaʋiʋli siwo katã ku ɖe Genghis Khan ƒe ɖiɖiɖemeƒea ŋu dzia? Eya ŋutɔ di be yeakpɔ yɔdo si womede dzesii o. Wowu ame sia ame si tu eƒe yɔdo. Sɔwo tu afɔ ameɖiƒea eye wodo atiwo ɖe eme. Le nyateƒe me la, womate ŋu aɖo egbɔ o negbe ɖeko wòdzɔ le vome ko. Ŋutinya ɖeka si mekpɔ be ewɔ dɔ ɖe dzinye elabena ɖeko wògbãa tagbɔsesẽ ƒe ayemɔ siawo katãe nye be woɖi Kahn kple tedzivi - eye wokpɔ teƒea nyuie esime wokpɔ tedzi la dada wònɔ avi fam le eƒe nyivi ƒe yɔdo gbɔ."
  
  Kasia yameʋukulaa tso kadodoa me. "Míeɖo afisi míagatrɔ ava o kloe, xɔlɔ̃. Sɛkɛnd blaetɔ̃ eye míado le afisia kabakaba alesi míate ŋui abe ɖe wòle dzo dam ene, alo míaɖo ɖeviawo ɖe afima."
  
  Ŋutsu si tso Washington gblɔ be: "Oo." "Meŋlɔ wò be. Ẽ, do le afima. Maɖo teƒe yeye ɖe wò."
  
  Drake blu ɖe eta, eye wògblɔ yameʋukulaa ƒe vevesese, gake egblɔ kple gbe blewu tsɔ ɖo eŋu nɛ be: "Yesu, dude. Ðe nèle agbagba dzem be yewoalé mí alo awu mía?"
  
  Fewuɖuɖu ƒe akpa aɖe koe wònɔ.
  
  "Hey Hey." Miɖe dzi ɖi. Kpɔ ɖa - Nazitɔ siawo - Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe Ðoɖo - nɔ Sɔdolawo dim - gbɔɖemeƒe - le ƒe blaatɔ̃awo kple ƒe blaatɔ̃awo dome, alo? Edze abe wokpɔ wo katã ene. Nane gblɔ nam be womeke ɖe Genghis Khan ƒe yɔdo ŋu o. Mexɔe se vavã be woate ŋu agblɔ nya geɖe tso nusi ŋu woke ɖo alea ŋu. Emegbe Ðoɖoa ŋutɔ kple nya siawo kplɔe ɖo be: "Gake nusianu mele abe alesi wòdze ene o. Míeɖi tsa yi Khagan le ƒe 1960 me, si nye ƒe atɔ̃ le ewuwu vɔ megbe, eye míetsɔ Aʋadziɖuɖua da ɖe eƒe aɖaka me." Kakaɖedzitɔe la, Kahn mena wotu yɔdo aɖeke le ƒe 1955 me o. Gake, vevietɔ le yɔdo ƒe anyimanɔmanɔ ta, eye be wòakpe ɖe xɔsetɔwo ŋu ahadzi tsaɖilawo ƒe sisi ɖe edzi hã ta la, China tu yɔdo nɛ."
  
  "China ye nye esia?" Hayden bia nya sia.
  
  "Nyateƒee, China ye nye esia. Dzogoe ene ƒe nya blibo sia ŋu bum nèle, alo? Enyo, na wò grey matter nanɔ dɔ wɔm. Ðewohĩ gbeɖeka la, dɔ aɖe gɔ̃ hã anɔ anyi na wò le afisia."
  
  Hayden mi gbeɖiɖi aɖe si woƒo. "Ðeko nàɖe wò nufiafia me."
  
  "Enyo, fa miamiamia. Wotu Genghis Khan ƒe Ameɖibɔ le ƒe 1954 me. Esia nye gbedoxɔ gã aɖe si wotu ɖe tɔsisi aɖe to le Ejin Horo, le Inner Mongolia ƒe dzigbeɣetoɖoƒe. Fifia yɔdoa nye cenotaph ŋutɔŋutɔ - ŋutilã aɖeke mele eme o. Gake wogblɔ be tatsyɔnu kple nu bubu siwo nye Genghis tɔ la le eme. Wosubɔa Chinggis, amesi do ƒome kple yɔdo ƒe susu ɣesiaɣi tsɔ wu yɔdo kple yɔdo xɔŋkɔa la, le yurt ɣi enyi siwo nye agbadɔxɔ siwo me wònɔ gbã la me gbã. Jintɔwo ƒe Darkhad-fiawoe kpɔ yɔdo siawo siwo woate ŋu atsɔ ayi teƒe bubuwo la ta eye emegbe wova zu Mongol-dukɔa ƒe dzesi. Mlɔeba la, wotso nya me be woaɖe yɔdo siwo woate ŋu atsɔ adzoe la ɖa eye woatsɔ blema ŋkuɖodzinuwo ayi yeye si anɔ anyi ɖaa. Ðoɖowɔɖia sɔ pɛpɛpɛ kple Ðoɖoa ƒe ɖoɖoa. Aʋawɔnu ka kee woatia be yewoaɖu dzi o la le Genghis ƒe aɖaka me, le yɔdo ma me."
  
  Hayden da eƒe nyawo kpɔ. Egblɔ be: "Damn dumbass." "Ne èda ƒu la..."
  
  "Cur?"
  
  "Esiae nye nyuitɔ kekeake si nàte ŋu akpɔ."
  
  Dahl gblɔ be: "Mɔɖeɖe ɖe Sededea si." "Esia ɖe fli si le mawunyakpukpuia me la me."
  
  Hayden ʋuʋu ta blewuu. "Afikae míele tso anyigba gbɔ?"
  
  "Aɖabaƒoƒo blaeve vɔ adre."
  
  "Ke ƒuƒoƒo bubuawo ya ɖe?"
  
  "Mele vɔvɔ̃m be mɔ aɖeke meli si dzi mato anya nenye be wodze aɖaŋu abe tɔwò ene vavã o. Anɔ eme be mɔ̃ɖaŋudɔwɔla bibi aɖe le wo si si le aɖaŋu ɖom na wo." Tsɔe tɔ vie nàtsɔ aɖe akpedada afia.
  
  Alicia ƒo nu kple ɣli be: "Damn mongrel."
  
  "Ao". Hayden ɖu eƒe dziku dzi. "Mebe-nukae nye nya yeyetɔ kekeake le ememe dzeɖoɖowo ŋu?"
  
  "Oo, nenema tututue. Dzeɖoɖoa sesẽ eye wònye dada. Team aɖewo na dɔdzikpɔlawo ƒo woƒe kposɔwo. Wode dɔ asi na wo dometɔ aɖewo be woagaku tome aƒo xlã Hannibal ƒe teƒea. Menya be Russiatɔwo kple Swedentɔwo nɔ mɔ dzi yina Burkhan Khaldun, abe wò ene le gɔmedzedzea me. Mossadtɔwo kple Chinatɔwo le ɖoɖoezizi me ŋutɔ. Franseawoe? Enyo, amekae nya, alo?"
  
  Hayden gblɔ kple aɖi le eƒe gbe me be: "Anyo be nàto nyateƒe le nya sia ŋu." "Elabena ne mèwɔe o la... xexeame akpe fu."
  
  "Ðeko nàɖo yɔdo sia gbɔ, Aƒenɔ Jay. Gake wɔe kaba. Ðewohĩ ƒuƒoƒo bubuwo le afima xoxo."
  
  
  TA WUIATƆ̃LIA
  
  
  Yameʋukulaa gakpɔtɔ nɔ vɔvɔ̃m be: "Ejin Horo Banner." "Aɖabaƒoƒo enyi susɔ."
  
  Wowɔ ɖoɖo be ƒuƒoƒoa naɖi le dua godo adze mɔzɔzɔa gɔme. Wohaya nutoa me blematomenukulawo be wòakpe ɖe wo ŋu, eye ele be wòakplɔ wo ayi yɔdoa me. Drake bu akɔnta be yemenya nusi ate ŋu adzɔ ɣemaɣi o.
  
  Be woawɔ esia la, helikɔpta la anɔ dzo dam eye wòanɔ klalo, togbɔ be yameʋukulaa le dzi tsim ɖe Chinatɔwo ƒe aʋawɔyameʋu siwo wotsɔa adzame wɔe ŋu ɣesiaɣi hã.
  
  Woƒoe kple fiƒode, eye emegbe helikɔpta la tɔ, si na ɣeyiɣi ƒuƒoƒoa be woati kpo. Wokpɔ wo ɖokui le gbe damawo dome, avetsu siwo le kukum la dome, gake woate ŋu akpɔ mɔ si dzi woato ayi ŋgɔe bɔbɔe.
  
  Du gã aɖe ƒe golɔgoewo le togbɛa dzi abe kilometa ɖeka ene. Hayden wɔ ɖoɖo ɖe eƒe sat nav ŋu ɖe coordinates nyuitɔwo nu eye emegbe ƒuƒoƒoa wɔ wo ɖokui abe alesi woate ŋui ene. Chinatɔwo hiã tsaɖilawo, eyata egbea wogakpɔ enyi bubuwo. Lauren ka ɖe edzi be yeanɔ helikɔpta la gbɔ ahakpɔ dzeɖoɖo si nɔ edzi yim la gbɔ.
  
  Esi ƒuƒoƒoa nɔ du dzi be yewoadzo be: "Ɣebubuɣi la, Alicia ate ŋu awɔ Internet dzi hahoo kadodo aɖewo."
  
  Eŋlisinyɔnua ƒo nu kple hũɖeɖe. "Ðe meɖi agbalẽŋlɔla fiƒode aɖea?"
  
  "Mmm, nyateƒee?"
  
  Drake ƒo Alicia eye wògblɔ le ɣlidodo me be, "Enyo, èwɔe nenema le kwasiɖa si va yi me, èɖo ŋku edzia? Le akpa aɖe wɔwɔ ta?"
  
  Eko alɔgbɔnu nyuie be: "Oo, ẽ, edzɔ dzi nam ŋutɔ. Meke ɖi be Lauren ƒe akpa si wòawɔ hã anɔ nenema ke."
  
  "Mina míakpɔ mɔ be menye nenemae o."
  
  Ame eveawo ko alɔgbɔnu vividoɖeameŋutɔe esi wodo go tso woƒe bebeƒe si wowɔ hena ɣeyiɣi kpui aɖe la me eye woɖo ta togbɛ si nɔ tsatsam blewuu la dzi. Eteƒe medidi o numiemie siwo mebɔ o kple dzogbe va xɔ nɔƒe na mɔwo kple xɔwo, eye amedzrodzeƒe kɔkɔ geɖewo kple ɔfisxɔwo te dzedze le adzɔge ʋĩ. Dzĩwo, amadede dzẽwo kple pastelwo wɔ avu kple dziŋgɔli blɔ kple alilikpo siwo me kɔ o. Alesi ablɔwo kple dua ŋutɔ le dzadzɛe, alesi mɔ gã aɖewo kekee la wɔ nuku na Drake enumake. Wogblɔ be kpeɖodzi na etsɔme.
  
  Esi tsaɖilaawo dze nu wɔnuku aɖe le gɔmedzedzea me, gake womete ŋu kpe ɖe wo ɖokui ŋu o ta la, woɖo ta kpekpewɔƒea, eye wokpɔ egbɔ be yewoƒe asiwo medzo le yewoƒe akplo siwo lolo akpa la me gbeɖe o. Tomenukula la do gbe na wo le ŋutsu aɖe si do sɔ ƒe kpememe gã yibɔ aɖe ƒe vɔvɔli te.
  
  "Esɔ". Dahl ʋuʋu ta na sɔdola la.
  
  Nyɔnu kɔkɔ aɖe si le tsɛ, si ƒe megbe ɖa le ƒoƒom eye wòlé ŋku ɖe nu ŋu tẽ la nɔ tsitre ɖe wo ŋgɔ. "Ðe nèle tsaɖilawo ƒe ƒuƒoƒo aɖe mea?" Eƒo nu nyuie, eye wòtia eƒe nyawo. "Meɖe kuku na nye Eŋlisigbe." Esia menyo o". Eko nu, eye eƒe mo sue la nɔ ʋuʋum.
  
  Dahl gblɔ kaba be: "Kuxi aɖeke meli o." "Edze ƒã wu Drake ƒe gɔmeɖeɖea."
  
  "Nukokoedonamenya-"
  
  Nyɔnua xe mɔ nɛ gblɔ be: "Mèɖi tsaɖilawo o." "Ðe nuteƒekpɔkpɔ le asiwòa?"
  
  Dahl lé eƒe asi hekplɔe kple dɔmenyonyo ƒe dzesi gblɔ be: "Oo, ẽ." "Míezɔa mɔ le xexeame katã henɔa nu yeyewo kple dugãwo dim."
  
  Nyɔnua gblɔ dɔmenyotɔe boŋ be: "Mɔ gbegblẽ." "Ameɖibɔa le akpa kemɛ."
  
  "O".
  
  Drake ko nu. Egblɔ be: "Tsɔe kee." "Zi geɖe la, agbawo koe wòtsɔna."
  
  Nyɔnua zɔ yi ŋgɔ, eye wòɖɔ eƒe akɔta ɖo, eye eƒe taɖa dzɔdzɔewo ƒo ƒu ɖe taɖa sesẽ aɖe me. Agbalẽtaƒea kaka alesi yewoate ŋui, eye womegadi be yewoahe zitɔtɔ vɛ alo agblẽ ŋkuɖodzinya aɖeke si anɔ anyi ɖaa ɖi o. Dahl va kpɔe be nyɔnua ŋkɔe nye Altan eye be wodzii le teƒe si te ɖe eŋu, dzo le China le eƒe sɔhɛmenɔɣi, eye emegbe wòtrɔ gbɔ ƒe eve pɛ koe nye esia. Ekplɔ wo tẽe bubutɔe eye eteƒe medidi o eɖee fia be yewogogo yewoƒe taɖodzinua.
  
  Drake kpɔ yɔdoa tame wòkɔ ɖe ŋgɔ, kpememewo, atrakpuiwo kple nu bubu siwo nye dzesiwo ƒo xlãe. Ku ate ŋu anɔ bebem le afi sia afi. Esi ƒuƒoƒoa nɔ dɔ wɔm ɖekae ta la, woɖe nyɔnua ƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ esime wonɔ ŋku lém ɖe ƒuƒoƒo bubuwo kple asrafo bubuwo ŋu, eye le ɣeyiɣi mawo katã me la, wowɔ abe ɖe nukpɔkpɔa dze yewo ŋu ene. Smith ƒe ŋkuléle ɖe gbeɖuɖɔgoewo kple zikpuiwo megbe ate ŋu ana Altan natsi dzi, gake ɖeko alesi Drake ɖɔ eƒe "tata si seɖoƒe li na ŋutɔ" la na eƒe didi be yeanya nu geɖe wu.
  
  "Ðe wònye ame tɔxɛa?"
  
  "Oo, ẽ, ame ɖeka dometɔ ɖekae wònye."
  
  Smith ƒo nu kple ɣli be: "Mate ŋu ase wò to fucking connection la me."
  
  "Alekee?"
  
  "Le ʋuwo gome la, esiae nye Pagani Huayra Hermes ƒe tata, si Pagani kple Hermes wɔ na Manny Koshbin."
  
  "Medze agᴐ. Nyemenya nusi nusiawo katã fia o."
  
  "Edze ƒã". Drake ƒo nu kple hũɖeɖe. "Smith nye ame ƒomevi ɖeka. Gake gblɔ modzakaɖeɖe si nèlɔ̃na wu la nam."
  
  "Todzizɔzɔ doa dzidzɔ nam ŋutɔ. Teƒe dzeani aɖewo le gbedadaƒo."
  
  "Le asaɖa me nɔnɔ gome la, bu Smith be enye agbadɔti si le ʋuʋum. Ame si dea xaxa me ɣesiaɣi, gake egawɔa dɔ nyuie ne ènya trɔ asi le eŋu ko, eye wòte ŋu doa dziku na wò ɣesiaɣi, gake ɣesiaɣi."
  
  Smith ƒo nu le nane ƒom le comms la dzi, esi wòwu eƒe ŋkutsala nu vɔ megbe. Lauren yi alɔgbɔnukoko si dzi womate ŋu aɖu o me.
  
  Altan tsɔ ɖikeke kpɔ Yorkshiretɔa, eye emegbe wòtrɔ eƒe ŋku ɖe ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo ŋu. Mai koŋ ƒo asa na nyɔnu sia, abe ɖe wòle agbagba dzem be yeaɣla ye ŋutɔ yeƒe dzɔtsoƒe ene. Drake se nusi ame bubuwo mate ŋu ase o gɔme. Nu ɖeka kplɔ bubu vɛ, eye Mai medi be yeaƒo nu tso afisi wòtso alo alesi wòwɔ va wu enu le afisia ŋu o. Altan fia asi afɔɖeɖe geɖe.
  
  "Le mɔ ma nu." Ameɖibɔa le dziƒo afima."
  
  Drake kpɔ mɔ aɖe si wotsɔ kɔkrit si keke ŋutɔ eye wòdidi ŋutɔ si kplɔa ame yia kɔkrit ƒe atrakpui didi siwo dzi ʋuʋudedi le gbɔ tẽ. Hafi atrakpuiawo nadze egɔme teti la, mɔa keke va zu gotagome gã aɖe, eye kpememe aɖe si ŋu ɖikeke mele o nɔ titina.
  
  Kinimaka de dzesii be: "Enyo, dude sia nye sɔdola godoo."
  
  Genghis Khan, si do sɔ si le du dzi la, nɔ tsitre ɖe kpe gã aɖe dzi.
  
  Yorgi gblɔ be: "Sɔdola evelia. "Aʋadziɖuɖu".
  
  Altan anya se nyagbe mamlɛtɔ elabena etrɔ hegblɔ be, "Ẽ. Khagantɔwo ɖu xexe si wonya ƒe akpa gãtɔ dzi hafi wòku. Woate ŋu aʋli nya be enye fia si tsɔa ameƒomevi aɖewo tsɔtsrɔ̃ ɖa, eye wòwɔ ɖeka le Sedamɔa hã me le dunyahehe me le eƒe agbenɔɣi, si na asitsatsa kple kadodowo dzi ɖe edzi le ɣetoɖoƒekpa dzi katã. Enye kplɔla dziŋɔ si ʋu ɖi, gake ewɔa nu ɖe eƒe asrafo wɔnuteƒewo ŋu nyuie eye wòtsɔa wo dea eƒe ɖoɖowo katã me."
  
  "Àte ŋu agblɔ nusi le yɔdoa me ŋu nya vi aɖe na mía?" Drake di be yeadzra ɖo. Le dɔdasi siawo me la, duƒuƒu nye nusianu.
  
  "Enyo, menye naneke wu ameɖibɔ si le dzogoe ene me, si wotsɔ gotagome atsyɔ̃ɖonuwo ɖo atsyɔ̃ na o." Fifia Altan ƒo nu abe ɖe wòle tsaɖilawo ƒe mɔfiala aɖe ƒe nyawo yɔm ene. "Fiasã gã la nye dzogoe enyi eye Genghis ƒe kpememe si didi meta atɔ̃ si wotsɔ jade ɣi wɔ la le eme. Xɔ ene kple akpata eve le eme, siwo le abe yurt etɔ̃ ene. Aɖaka adre le Gbɔɖeme Fiasãa me. Kang, srɔ̃nyɔnu etɔ̃, via enelia kple viaŋutsu ma srɔ̃."
  
  Smith gblɔ be: "Mɔkekexɔ aɖee wònye." "Eɖina abe gbɔɖemeƒe hã ene."
  
  "Ẽ". Altan ɖee do goe, etsɔ dzigbɔɖi nɔ Smith kpɔm eye menya naneke tso nuŋɔŋlɔ si dzi wozɔ ɖo la ŋu o.
  
  "Darkhadtɔwo, amesiwo si mɔnukpɔkpɔ le, ye dzɔa yɔdoa ŋu. Esia nye nu kɔkɔe si gbɔ eme na Mongoliatɔ geɖe."
  
  Drake ɖe hũɖeɖe deto aɖe si me dzidzɔ le. Ne woda ƒu, eye menye afisiae aʋawɔnu evelia le o... Evɔ̃ be yeakpɔ emetsonuwo le susu me gɔ̃ hã.
  
  Chinatɔwo ƒe gaxɔ me nɔnɔ anye woƒe kuxi suetɔ kekeake.
  
  Azɔlizɔzɔ didia yi edzi, gbã la, wozɔ mɔ gã la dzi, emegbe wotso gogloeƒea, woɖe ŋku ɖe blema aʋafiagã la ƒe mo kaba, eye emegbe wolia kpeawo ƒe atrakpui siwo nuwuwu meli na o. Agbalẽtaƒea gakpɔtɔ nɔ teƒe si wole, ƒã hafi wogbãa afɔɖeɖewo, eye wonɔa ŋudzɔ ɣesiaɣi. Edzɔ dzi na Drake be yekpɔ amedzro ʋɛ aɖewo ko va yɔdoa me egbea, si kpe ɖe eŋu ŋutɔ.
  
  Xɔtuɖoɖo wɔdɔɖeamedzia va dze ƒã mlɔeba. Agbalẽtaƒea tɔ esi woɖo atrakpui si le etame be yewoatsɔ wo katã ade eme. Altan nɔ lalam, ɖewohĩ ezu numame nɛ be tsaɖila siwo léa wo le ɣeyiɣi aɖewo ƒe vɔvɔ̃ me. Drake kpɔ xɔ gã aɖe si ƒe nugbɔ le sue vie le eƒe nuwuwu ɖesiaɖe eye wòlolo wu sã le titina. Woƒe xɔtaxɔwo nye akɔbli, eye nɔnɔmetatawo le wo ŋu. Fesre dzĩ geɖe kple mɔ gã etɔ̃ ya teti nɔ xɔa ƒe ŋgɔgbe. Kpegli aɖe si bɔbɔ nɔ xɔa ŋgɔ.
  
  Altan zɔ yi ŋgɔ. Dahl trɔ kpɔ ƒuƒoƒoa.
  
  Hayden gblɔ be: "Ege ɖe yɔdoa me tẽ." "Ʋu esia, di aɖaka la eye nàdo go. Dzɔgbenyuietɔe la, ŋutilã aɖeke meli woawɔ avu kplii o. Abe alesi míaƒe yameʋukulaa gblɔe ene la, nya ƒaƒã aɖeke meli o."
  
  Drake nɔ to ɖom esime Lauren nɔ nya yeyewo gblɔm tso dzeɖoɖoa ŋu.
  
  "Zero gã aɖe si da ami le asinye fifia, ŋutsuwo. Meka ɖe edzi bliboe be Israeltɔwo kple Russiatɔwo ƒe susu dzo, nuŋlɔɖia fia asi mɔ gbegblẽ. DC susu be Franseawo le tetem ɖe ŋuwò, ɖewohĩ gaƒoƒo afã le megbewò. Toɖoɖo va le sesẽm ɖe edzi fifia. Dɔwɔnu bubuwo kple ayemɔ ʋɛ aɖewo koe le mía si siwo NSA maɖe afia gbeɖe o. Womenya Swedentɔwo, Chinatɔwo kple Britaintɔwo o. Abe alesi megblɔe ene la, avuwɔwɔe."
  
  "Ame bubu aɖe li?" Drake ƒoe ɖe enu.
  
  "Ewɔ nukokoe be ele be nàƒo nu tso nya ma ŋu. Gbɔgbɔ ƒe nudede nyawo me xɔm tso teƒe aɖe si nyemenya o. Akɔdada aɖeke meli o, mɔ aɖeke meli si dzi woato aɖo kpe edzi o, gake ɣeaɖewoɣi la, edzena abe ame bubu aɖe le ɖoɖoa me ene."
  
  Alicia gblɔ be: "Mègayɔ gbɔgbɔwo o. "Ŋutinya dziŋɔ siwo míegblɔ tso amekoko mamlɛtɔ ŋu la sɔ gbɔ na mí."
  
  Altan tɔ eye wòtrɔ. "Èle klaloa? Makplɔ wò ayi eme."
  
  Ƒuƒoƒoa ʋuʋu ta heyi ŋgɔ. Eye emegbe Drake kpɔ China-srafowo wodzo le yɔdoa me, wo dometɔ ɖeka lé aɖaka gã aɖe ɖe eƒe alɔnu, wo dometɔ aɖewo nye blematomenukulawo.
  
  Chinatɔwo tsɔ aʋawɔnuwo ɖe asi, eye fifia edze ƒã be tsaɖilawo ƒe anyimanɔmanɔ ɖe vi na wo.
  
  Ɣeyiɣi kpui aɖe koe wòxɔ hafi woƒe ŋgɔnɔla trɔ eƒe susu ɖe wo ŋu.
  
  
  TA WUIadelia
  
  
  Drake kpɔ Dal wòlé Altan hehee ɖe megbe, eye wòti kpo didi aɖe le atrakpuiawo dzi vaseɖe esime China-srafowo kpɔ wo ta. Etsɔ eƒe akploa ƒu gbe ɖe anyigba eye wòɖe gotagome kotokua ƒe zip kaba. Esi wòwɔa dɔ kabakaba eye mekpɔa Chinatɔwo gbeɖe o ta la, ese le eɖokui me kokoko be yele dedie. Hayden, Smith kple May tsɔ tu ɖe asi.
  
  Le ablɔ si le Genghis Khan ƒe yɔdo ŋgɔ la, wodo aʋawɔnuwo ɖe dzi eye hoʋlilawo wɔ avu. Ŋutsu si tsɔ aɖaka la dze abe ɖe wòtsi dzi ene. Ame atɔ̃e nɔ Chinatɔwo ƒe ƒuƒoƒoa me eye wonɔ blematomenukulawo si bua tame la tum ɖe vovo xoxo. Drake kɔ eƒe tu sue si wotsɔa tu sue la ɖe dzi eye wòlala. Ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo kaka ɖe eƒe axadzi.
  
  Hayden do ɣli be: "Nu si míehiã koe nye aɖaka." "Tsɔe da ɖe anyigba, eye nàdzo."
  
  Chinatɔwo ƒe ƒuƒoƒoa ƒe ŋgɔnɔla ƒe ŋkuwo ƒe amadede le abe slate ɣi ene. "Wòe wòle be nàyi wò ŋutɔ wò mɔ dzi esime mɔnukpɔkpɔ gakpɔtɔ le asiwò."
  
  Hayden gbugbɔ gblɔ be: "Míedi be míatsɔ aɖaka aɖe ana. "Eye míaxɔe."
  
  "Ekema te ekpɔ." Nuƒolaa ɖe gbe gɔme, eye Chinatɔ atɔ̃awo katã yi ŋgɔ le ɣeyiɣi ɖeka me.
  
  "Eii. Míele akpa fiƒode ɖeka ma ke dzi."
  
  "Oo, fefenya koe wònye. Ɖi kokoe. Amerika kple China manɔ akpa ɖeka gbeɖe o."
  
  Drake ƒo nu be: "Ðewohĩ menye nenemae o." "Gake míenye asrafo siwo le avu wɔm ɖe ameawo ta. " .
  
  Ekpɔ kakaɖedzimanɔamesi si le kplɔla la ƒe azɔlizɔzɔ me, kakaɖedzimanɔamesi vi aɖe si nɔ eƒe mo. Anɔ eme be ekpɔ ŋusẽ ɖe wo katã dzi elabena Chinatɔwo ƒe ƒuƒoƒoa tɔ keŋkeŋ. Hayden ɖiɖi eƒe aʋawɔnua ɖe anyi eye wògatu dometsotsoa ɖe edzi.
  
  "Ðe míate ŋu akpɔ nya aɖe si dzi míeda asi ɖo oa?"
  
  Miʋuʋu ta. "Ẽ, míate ŋui. Gake dziɖuɖu kple dunyahehakplɔlawo, ŋɔdzidonamelawo kple ŋutasẽlawo anɔ míaƒe mɔ dzi ɣesiaɣi."
  
  Drake kpɔ blanuiléle si le ŋutsua ƒe mo kple xɔse blibo si le eya ŋutɔ ƒe nyawo me. Womekɔ tu alo tu aɖeke ɖe dzi esime ƒuƒoƒo siwo nɔ ho ʋlim la nɔ avu wɔm sesĩe o. Bubudede ame ŋu tae wo katã wowɔe ɖo.
  
  Drake tsi tre, gblẽ eƒe tu sue aɖe ɖe eƒe akplo me, eye wòdo go amedzidzedzea ŋkume kple ŋkume. Abɔtawo do ƒome kple eƒe akɔta eye wodo abɔwo ɖe dzi. Kloa lã sesĩe ɖe eƒe akɔta. Drake se le eɖokui me be ya do le yeƒe ŋutilã me eye wòdze klo ɖeka. Amedzidzedzea nye nublanuimakpɔmakpɔ, klowo kple asibidɛwo nɔ ƒoƒom sesĩe eye tsi nɔ dzadzam, wobu akɔnta be ŋutasẽnuwɔwɔa mana mɔnukpɔkpɔ aɖekee be wòabia hlɔ̃ alo akpɔ gbɔdzɔe o. Edo dzi le vevesesea me eye wòdo eƒe ɣeyiɣi. Nukpɔkpɔ bubuwo nɔ keklẽm esime wònɔ tsatsam henɔ tɔtrɔm. Alicia wɔ avu kple ŋutsu kɔkɔ la; Hayden kple Kinimaka wɔ avu kple kplɔla la. Mai dɔ eƒe futɔa ɖe eƒe abɔta eye emegbe wòƒoe vevesesetɔe le akɔta.
  
  Drake kpɔ mɔnukpɔkpɔ aɖe eye wòtsɔe. Le megbe nɛ la, ese Thorsten Dahl do abe alesi wònɔna ɖaa ene, wònɔ ti kpom to atrakpuiawo tame; anyinɔnɔ si dzena si dzi womate ŋu aŋe aɖaba aƒu o. Drake ƒe amedzidzela la tɔ vie vie.
  
  SAS-srafo tsãtɔa ƒu du to anyigba, nɔ eƒe afɔwo ʋuʋum helé eƒe futɔa le klo megbe. Edze anyi ɖe ŋgɔ, eye wòdze klo. Esi wòdze anyi va ɖo Drake ƒe ɖoƒe la, Yorkshiretɔa ɖe ta sesẽ aɖe ɖe go. Ɣlidodo kple ŋku siwo keke la ɖe alesi gbegbe wòƒoe sesĩe la fia. Chinatɔwo ƒe aʋafiagã la ʋuʋu eye wòbɔbɔ ɖe asi ɖeka dzi. Drake tso eye wòtrɔ amenuvevea bliboe kple klowo kple taƒoƒo. Abi aɖewo kple ʋu aɖewo nɔ anyi, gake naneke menɔ anyi si ate ŋu ade ame ƒe agbe afɔku me o.
  
  Dahl ƒu du to eŋu, eye wòɖo taɖodzinu na Alicia ƒe futɔa. Swedentɔa ƒo abe nyitsu ene abe alesi Alicia ƒoe ene. Woƒo eƒe amedzidzela la le eƒe afɔwo dzi eye wòƒoe sesĩe le kɔ megbe, eye wòʋuʋu eye wòtsi dzodzodzoe. Wotrɔ le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi tututu eye wokpɔ Mai wòƒo eƒe futɔa wòtsi dzodzodzoe eye emegbe wòke ɖe ŋutsu aɖe si si aɖaka le ŋu.
  
  "Hello!" Alicia fa avi esi wòkpɔ wo eye wòdze duƒuƒu gɔme.
  
  Wodze duƒuƒu gɔme, gake Smith kple Yorgi dzo le aʋaa me xoxo. "Kpɔ?" Alicia gblɔ be. "Míaƒe ŋusẽ le xexlẽme me. Menya be susu aɖe li si ta míekpe fu alea gbegbe le ƒuƒoƒo fiƒode sia me ɖo."
  
  Le ŋgɔ la, Kenzi xe mɔ bubu ɖeka kolia si dzi ŋutsua to - trɔ yi yɔdoa me. Fifia kple ŋkubiãnya kple nɔnɔme si bɔbɔ eɖokui la, eɖe aʋawɔnu si wòlé ɖe asi tsã la do goe.
  
  Drake lé ŋku ɖe nutoa me ŋu eye wòkpɔe be Hayden bɔbɔ ƒuƒoƒoa ƒe ŋgɔnɔla mlɔeba.
  
  "Mègawɔe nenema o!" - edo ɣli na ŋutsua. "Wò xexlẽme sɔ gbɔ wu, xɔlɔ̃."
  
  Hayden fɔ mo dzi, da nɔnɔmea kpɔ, eye emegbe wòtutu ʋu si le eƒe ŋgonu. Drake kpɔ Altan azɔ wònɔ adzame trɔ yi atrakpuiawo dzi be yeakpɔe ɖa eye wòɖe hũ le eɖokui me. Numekpɔkpɔ...
  
  Tu la gakpɔtɔ nɔ ʋuʋum, wogalé aɖaka la sesĩe, eye wòku kloe. Hayden tsi tre hedo eƒe asi ɖe dzi, eƒe asibidɛ dze ŋgɔ gota. Dzudzɔdoƒe kɔkɔ aɖe tsi tre ɖe eya kple ŋutsua dome, gake eʋuʋu va se ɖe esime wòdze.
  
  Kenzi do ŋgɔ tso megbe. Smith kple Kinimaka tso axadzi. Vɔvɔ̃ ƒe dzesi aɖeke menɔ asrafoa ƒe ŋkume o, ɖeko wòɖe asi le dɔ ŋu.
  
  "Ame aɖeke meku o." Hayden fia asi China-srafo siwo menya naneke o eye wole hũ ɖem. "Womezi ame aɖeke dzi o. Ðeko nàgblẽ aɖaka la ɖi."
  
  Alicia he eƒe susu. Egblɔ be: "Eye ne èhiã atam la, be wòadze nyuie ko." "Mele afi sia".
  
  Asrafoa ƒe susu melɔ ɖokuitsɔtsɔna ɖe eme o. Eye afi aɖeke menɔ ŋutsu sia si wòayi o, sitsoƒe aɖeke menɔ esi o.
  
  Drake gblɔ be: "Tu la nye alakpa mɔkpɔkpɔ. Ènyae be ele nenema."
  
  Nya si wogblɔ la dze taɖodzinua dzi, asi si si tu le la ʋuʋu zi gbãtɔ. Ðoɖoezizi sesẽa keke ta, eye Drake de dzesii be ŋutsu siwo dzi woɖu la dometɔ eve aɖewo te ʋuʋu. Egblɔ be: "Ele be nàtso nya me, xɔlɔ̃." "Gaƒoɖokui la le ƒoƒom."
  
  Enumake kloe ŋutsua ɖe tu aɖe do goe hedze duƒuƒu gɔme. Eɖo taɖodzinu ɖe Hayden ŋu, eye emegbe esi wòva te dzudzɔdonu ʋeʋĩtɔa gbɔ ko la, etsɔ eƒe asi ƒo nutsyɔnu la kple mɔkpɔkpɔ be yeatsɔe aƒu gbe ɖe edzi. Gbeɖiɖi kple hũɖeɖe koe nye eƒe fetu esi wobla nusi wotsɔ blae nyuie, gake eyi edzi nɔ du dzi.
  
  Hayden lala, eye wòlé eƒe susu ɖe te.
  
  Alicia tsɔ tu tso eƒe ŋkumaʋumaʋu ƒe axadzi, ƒu kplakplakpla, eye wòlée ɖe akɔta le rugby-siléƒe. Ŋutsua bɔbɔ, eye wògbã ɖe afã kloe, eƒe ta ƒo Alicia ƒe abɔta, eye aɖaka la dzo yi axadzi. Hayden dze agbagba be yealée, eye wòlée hafi wogblẽ nu geɖe akpa. Ne èlé ŋku ɖe eŋu kaba la, eɖo kpe edzi be Ðoɖowɔha la ƒe aʋawɔnu ƒe agbalẽvi la li.
  
  Alicia ƒo asi ɖe ŋutsu si ƒe lãme mekɔ o la ŋu. "Megblɔ na wò be manɔ afima na wò."
  
  Agbalẽŋlɔlawo ƒe ƒuƒoƒoa da asɔ. Chinatɔwo nɔ ʋuʋum xoxo. Franseawo anya nɔ kplikplikpli. Nya aɖe si Hayden gblɔ na Lauren gaɖo dzeɖoɖoa me.
  
  "Nya vɔ̃e, ŋutsuwo. Franseawo meɖea woƒe ŋku ɖa le ŋuwò o, eye Russiatɔwo hã meɖea woƒe ŋku ɖa le wo ŋu o. Ɖe zᴐ!"
  
  Nya ƒaƒãwo!
  
  Drake nɔ ŋku lém ɖe eŋu vaseɖe esime wòtrɔ yi atrakpuiawo dzi eye wònɔ mɔ dzɔdzɔe si yi yɔdoa gbɔ la dzi. Ekpɔ amewo wonɔ du ƒum, ƒuƒoƒo si me ame ene le si wòle be woanye Franseawo godoo kloe. Egblɔ be: "Wonyo ŋutɔ." "Le nyateƒe me la, zi eve enye sia si wova ɖo mía gbɔ gbã."
  
  Smith gblɔ be: "Ele be míayi." "Woanɔ mía gbɔ le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo megbe."
  
  "Afikae mayi?" Alicia bia nya sia. "Woxe mɔ ɖeka kolia si dzi woato ado le eme."
  
  Drake de dzesi atiwo le axawo dzi kple gbewo le ŋgɔgbe. Le nyateƒe me la, tiatia si wowɔ la se ɖe afi aɖe.
  
  Egblɔ be: "Va." "Eye Lauren, ɖo helikɔpta ɖa."
  
  "Le nye mɔ dzi".
  
  Smith gblɔ be: "Na wòawɔ kaba." "Fransetɔ siawo le afɔ dzi."
  
  Drake ƒu du yi ŋgɔ, eye wòsusu be Russiatɔwo mate ŋu atsi megbe akpa o. Nublanuitɔe la, mexɔ ɣeyiɣi didi hafi ame aɖe dze tudada gɔme o. Vaseɖe fifia la, nusianu yi nyuie na wo, wokpɔ nu nyuitɔ kekeake le asrafo kple asrafo kple amegbetɔ kple amegbetɔ dome ƒomedodo me, gake mɔnukpɔkpɔ si li be aʋawɔwɔ nutsitsi si mebɔbɔ o alea nanɔ anyi la mesɔ gbɔ o.
  
  Mina míadze ŋgɔ nyateƒenyawo: Ne dukɔ siawo di be yewoawɔ dɔ ɖekae ahama teƒeɖoɖoawo la, ŋutsu kple nyɔnu siwo le ŋusẽnɔƒewo nya nyuie be anye mɔ si le bɔbɔe wu - eye ke hã woyi edzi le avu wɔm.
  
  Eƒu du le atiawo dome. Agbalẽtaƒea ƒu du dze eyome, eye Hayden lé aɖaka si woɖo atsyɔ̃ na si me eƒe nya ɣaɣla si womeɖe ɖe go haɖe o la ɖe asi. Dahl nɔ tsatsam le megbe, nɔ Franseawo ƒe ŋgɔyiyi yome tim.
  
  "Aɖabaƒoƒo atɔ̃ le mía megbe. Russiatɔwo ƒe dzesi aɖeke meli o. Eye Chinatɔwo le nyɔnyrɔm. Enyo, ema ate ŋu alé wo katã ɖe te vie."
  
  Lauren gblɔ na wo be: "Helikɔpta la le miniti ewo megbe."
  
  Alicia gblɔ be: "Gblɔ nɛ be wòawɔ kaba." "Anye be ŋutsu sia naxɔ dzo."
  
  "Matsɔ nya sia ayi na ame bubuwo."
  
  Drake to mɔ si le tẽ wu dzi, kple mɔkpɔkpɔ be yeakpɔ mɔ nyui aɖe si dzi yeatsɔ atsyɔ nu edzi. Atiawo keke ɖe enu yi goawo katã me, anyigba fa miamiamia eye wònye aŋɔ eye anyigba ʋẽna lilili. Kensi fɔ alɔ ɣi aɖe, eye wòʋuʋu abɔta esi wònɔ du dzi abe ɖe wòle gbɔgblɔm ene be, "Ele be míakpɔ dzidzɔ ɖe esia ŋu." Gbã la, woɖiɖi didi aɖe, emegbe wolia to sesĩe, eye mɔ si le wo megbe la bu. Dziŋgɔlia megadzena tututu o eye gbeɖiɖiwo katã nu sẽ.
  
  Dahl gblɔ be: "Ðeko mele mɔ kpɔm be ame aɖeke mele mía ŋgɔ o."
  
  Kinimaka ƒo nu kple ɣli, eye wònɔ tetem ɖe eŋu sesĩe. Egblɔ be: "Ka ɖe nyaselawo dzi," eye wòdze ƒã be eɖo ŋku eƒe CIA ŋkekeawo dzi. "Wonyo wu alesi nèsusui."
  
  Drake hã kpɔe be womele anyigba dzi afisia o, eye agbledeƒe ƒe sidzenu si gbɔdzɔ le esi. Elé ŋku ɖe yamenutome ɖesiaɖe ŋu, eye kakaɖedzi nɔ esi be Dahl hã awɔ nenema ke tso megbe. Le miniti ene megbe la, wotɔ vie be yewoaɖo to.
  
  "Mɔfiame didi le helikɔpta sia mea?" Hayden ƒo nu na Lauren le ɣlidodo me.
  
  New Yorktɔ la te ŋu kpɔa woƒe nɔƒewo abe teƒe blɔ siwo le keklẽm le scanner dzi ene. "Yi ŋgɔ tẽ. Yi edzi nàyi edzi."
  
  Nusianu nɔ anyi kpoo; woate ŋu anye ame ɖeka kolia le xexeame. Drake yi edzi le ɣeyiɣi aɖe megbe, eye wòtia eƒe afɔɖeɖewo nyuie. Alicia ge ɖe egbɔ, eye Hayden hã nɔ megbe nɛ afɔɖeɖe ɖeka. Fifia ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo kaka be yewoadzi yewoƒe didiƒe ɖe edzi. Wohe aʋawɔnua helée ɖe asi bɔbɔe.
  
  Atiawo nɔ ƒuƒum le ŋgɔ. Drake tɔ ɖe gota gome gota gome, henɔ anyigbaa kpɔm.
  
  Egblɔ be: "Enye ɖiɖi kpui aɖe yi agble gbadza aɖe dzi." "Enyo ŋutɔ na shredder la. Hell, Swedentɔ gɔ̃ hã ate ŋu aƒo taɖodzinu si lolo nenema gbegbe."
  
  Lauren gblɔ be: "Aɖabaƒoƒo etɔ̃ hafi kpekpea nadze egɔme.
  
  Hayden ƒo eɖokui ɖe Drake ŋu wu. "Aleke wòle?"
  
  "Futɔwo ƒe dzesi aɖeke meli o." Eɖe abɔta. "Gake ne míebu amesiwo míele nu wɔm kplii ŋu la, nukatae wòle be woanɔ nenema?"
  
  Dahl te ɖe eŋu. "Nenema kee wòle le afisia hã. Wole gota le afi aɖe ya, gake woɣla wo nyuie."
  
  Mai gblɔ be: "Eye àte ŋu aka ɖe edzi be wole mɔ sia dzi yim." "Nukatae míele lalam?"
  
  Dahl lé ŋku ɖe Drake ŋu. "Yorkshire pudding hiã ɖiɖiɖeme."
  
  Drake gblɔ be: "Gbeɖeka," eye wòlé ŋku ɖe nutoa ŋu zi mamlɛtɔ. "Èle nukokoedonamenya wɔnuku aɖe gblɔ ge, gake vaseɖe ɣemaɣi la, taflatse ƒo nu ko ne woƒo nu kplii."
  
  Wodo go tso atiawo ƒe fli me, eye wonɔ zɔzɔm to togbɛ ɖaɖɛ aɖe si dzi gbewo le la dzi. Ya fafɛ aɖe do gbe na Drake, si nye seselelãme vivi aɖe le ati siwo le ʋuʋum la megbe. Nuto bliboa tsi ƒuƒlu eye wotu ʋɔtru ɖe eŋu si medidi tso afisi wòwu enu le kple aŋɔ si le ŋgɔgbe ʋĩ o.
  
  Drake gblɔ be: "Ʋu fifia." "Míate ŋu aɖo nutome gbadzaa ɖe anyigba gbadza dzi."
  
  Gake emegbe ŋutifafa kple ƒuƒlu si nɔ nuto bliboa me la dome gblẽ. SPEAR-ha la ƒu du to togbɛa dzi esime le woƒe miame la, Russiatɔwo nɔ tsi ƒum tso afisi woɣla wo ɖo. Le wo ame evea ŋgɔ, si atiwo ƒe ave aɖe si le didiƒe ʋĩ kpɔ bebeƒe la, Franseawo hã va dze.
  
  Ne mede ɖeke o la, nenemae Drake bu nuwoe. Kakaɖedzitɔe la, womedo ŋkɔnyawo o, gake woƒe mo ƒe dzedzeme kple nɔnɔme to vovo kura.
  
  Le ɣeyiɣi ma ke me la, woƒe helikɔpta la dze le yame le wo tame.
  
  "Oo gbeɖuɖɔ".
  
  Le eƒe miame la, Russiatɔa dze klo ɖeka eye wòbla tu si wotsɔna ƒoa dzoe la ɖe eƒe abɔta.
  
  
  TA WUADRELIA
  
  
  Drake trɔ le afɔɖeɖea titina eye wòda tu. Eƒe tuawo vuvu gbe siwo ƒo xlã asrafo bibi la, gake megblẽ eƒe dzadzraɖowo me o. Tukpe si wotsɔna daa tu la meʋuʋu gbeɖe o; lever si lée la gakpɔtɔ li ke. Eƒe zɔhɛwo nɔ ya ƒom ƒo xlãe, henɔ tu dam ɖe edzi. Kasia Drake va kpɔ eɖokui le xexe aɖe si me afɔkuwo yɔ fũu me.
  
  Franseawo ƒu du kple woƒe ŋusẽ katã tẽ ɖo ta helikɔpta si ɖiɖi la gbɔ. Drake, kpakple Dahl kple Smith, na Russiatɔwo nɔ ƒuta eye wonɔ ŋudzɔ. Yameʋukulaa ƒe mo nɔ dzedzem, eye eƒe susu nɔ afisi wòɖi ɖo. Alicia kple May meɖe woƒe blewu kura o eye woʋuʋu asi be yewoahe eƒe susu.
  
  Tuwo tso yame.
  
  Drake tsɔ eƒe aʋala ƒo Russiatɔwo dometɔ ɖeka, si na wòdze klo ɖeka. Hayden ƒe gbe nɔ ɖiɖim le kadodomɔ̃a dzi.
  
  "Ʋuʋukula, wɔ afɔɖeɖe si aƒo asa na! Lauren, gblɔ nɛ be tu le wo si!"
  
  Drake, Dahl kple Smith ƒo Russiatɔwo ƒe aʋawɔha la, gake wotsi adzɔge akpa be woate ŋu awɔ wo ɖokui nyuie, vevietɔ esime wonɔ ʋuʋum. Yameʋukulaa fɔ mo dzi, eƒe mo wɔ yaa.
  
  RPG la da tu, tu la dzo do go kple ya ƒe ɣlidodo kple gbeɖiɖi sesẽ aɖe. Ðeko Drake kple ame mamlɛawo te ŋu nɔ ekpɔm kpekpeɖeŋumanɔmee esime wògblẽ mɔ aɖe ɖi le yame henɔ dzodzom tẽe vodadamanɔmee ɖo ta helikɔpta la gbɔ. Esi yameʋukulaa tsi dzodzodzoe vevie ta la, ewɔ afɔɖeɖe ɖaɖɛ aɖe si me wòsi le, eye wòtrɔ helikɔpta la, gake tu si va yina la ƒu du akpa, edze ete eye wòwó le dzudzɔ kple dzo ƒe alilikpo me. Helikɔpta la trɔ hedze anyi, eƒe kakɛwo ge dze anyi eye wotsɔ wo yi ɖato eƒe yameʋuɖoɖo ƒe mɔa godo.
  
  Esi wònɔ ŋku lém ɖe eŋu kple dzimaxɔse, mɔkpɔkpɔbuɖeame kple dziku viviti koe wòkpɔ afisi eƒe mɔzɔzɔ dziŋɔ la akplɔe ɖo.
  
  Franseawo kpɔe wògbɔna eye wodze agbagba be yewoakaka, gake helikɔpta si ge dze anyi la ge dze anyigba le wo dome.
  
  Drake dze anyigba, eye wòɖi eƒe ta ɖe gbea me. Dzo bibi dzĩ kple aŋutiɖiɖi nɔ dodom nɔ dodom, eye dzudzɔ yibɔ nɔ dodom le yame. Helikɔpta la ƒe akpa gãtɔ ɖi ɖe ame ɖeka dzi; eya kple yameʋukulaa ku enumake. Rotor ƒe asike vevitɔa do eye wòto ame etɔ̃lia si bu la me tututu, kabakaba kple kasia ale gbegbe be menya naneke tso eŋu o. Drake fɔ mo dzi eye wòkpɔ gbeɖuɖɔ gã aɖe si le bibim la ge ɖe evelia dzi. Ŋusẽ si wòƒo la na wògbã le eƒe afɔwo dzi eye wòtsɔe ƒu gbe ɖe megbe afɔ wuieve, eye le ema megbe la, etɔ te eƒe ʋuʋu ɖesiaɖe.
  
  Fransetɔ eve koe tsi agbe; woɖu ƒuƒoƒoa me tɔ akpa gãtɔ dzi le nudzɔdzɔ wɔnublanui ɖeka me. Drake kpɔ wo dometɔ ɖeka wònɔ tsatsam dzo le dzo si nɔ bibim la gbɔ kple asi si biã, eye evelia, wònɔ ʋuʋum, nɔ tetem ɖe eŋu. Le mɔ aɖe nu la, evelia te ŋu lé aʋawɔnua eye le ɣeyiɣi ma ke me la, ekpe ɖe eƒe zɔhɛa ŋu wòsi.
  
  Drake mi eƒe dziku eye wòyi edzi lé eƒe susu ɖe nu ŋu sesĩe. Wotsrɔ̃ mɔnu ɖeka kolia si dzi wotona wɔa nu. Hayden gakpɔtɔ lé free kick la ɖe asi, gake fifia Russiatɔwo nɔ du dzi gbɔna wo gbɔ kple tameɖoɖo si dze ƒã keŋkeŋ. Ŋutsu si si RPG-ʋua le la gakpɔtɔ nɔ taɖodzinu ɖom ɖe glikpoawo ŋu abe ɖe wòle tame bum be yeaƒoe zi evelia ene.
  
  Drake tsi tre, eye ƒuƒoƒoa tso kplii. Esi wodzo le Russiatɔwo gbɔ ɖo ta dzoa gbɔ la, woɖo bebeƒewo ƒe ɖoɖo aɖe si zi woƒe futɔwo dzi be woamlɔ anyi. Drake kple Dahl siaa ƒo ŋutsu siwo do awu ʋlaya la, si na wokaka ɖe anyigba. Dzobibi siwo nɔ bibim la xɔ wo esi wonɔ tetem ɖe wo ŋu, wose ʋuʋudedi ɖaɖɛwo kple gbeɖiɖi sesẽwo tso eme. Drake se le eɖokui me be eklɔ yeƒe mo eye emegbe wòɖiɖi ɖe eƒe axa si nye ŋkuagbãtɔ la megbe. Fransetɔ susɔeawo nɔ adzɔge xoxo, wonɔ avu wɔm kple woƒe abiwo kple nusiwo bu, eye edze ƒã be wodo le aʋawɔwɔa me hena ɣeyiɣi aɖe.
  
  Drake trɔ ɖe klo ɖeka dzi, eye wòzi comm ƒe dzesi dzi.
  
  Egblɔ be: "Helikɔpta la le ɖiɖim," tsɔ ɖo kpe esia dzi na Lauren, ekema, "Míehiã mɔnu bubu si dzi míato adzo le teƒea fifia."
  
  Wozi nyaŋuɖoɖoa dzi. "Eya dzi".
  
  Agbalẽtaƒea yi edzi nɔ hehem ɖe megbe, eye wòna mɔxenu si le dzo dam kple futɔ si nɔ tetem ɖe eŋu dome didime dzi ɖe edzi. Russiatɔwo ƒe RPG-ʋua da tukpe bubu ɖe helikɔpta si tsrɔ̃ xoxo la dzi le mɔ wɔnuku aɖe nu eye wòwɔ nublanuitɔe, eye wòna dzobibi kple tukpewo ƒe sɔti bubuwo yi yame.
  
  Drake se le eɖokui me be ga aɖe do le yeƒe abɔta eye wòtrɔ ƒo xlãe tso alesi wòƒoe ta. Dahl trɔ kpɔ megbe, gake Yorkshiretɔa ʋuʋu ta be, "I"m fine."
  
  Alicia fia asi wo ɖo ta gli si le didiƒe ʋĩ la gbɔ. "Mɔ sia koe nye mɔ si dzi woato. Miʋu, amewo!"
  
  Hayden tsɔ aɖaka la sɔ kple wo nɔewo eye wòƒu du. Smith kple Kinimaka tsi megbe, eye wolé dzo ɖe wo kple Russiatɔwo dome. Drake lé ŋku ɖe nuto si le ŋgɔ ŋu, enɔ klalo ɣesiaɣi na nu yeye siwo awɔ nuku na ye eye wònɔ mɔ kpɔm na nu vɔ̃ɖitɔ kekeake. Chinatɔwo nɔ afi aɖe, eye Israeltɔwo, Swedentɔwo kple Britaintɔwo nɔ ŋudzɔ.
  
  Woƒe duƒuƒu ma wo kple Russiatɔ siwo nɔ wo yome tim la dome, eye wova ɖo ʋɔtrua nu esi ɣeyiɣi susɔ. Alicia kple May to mɔ kpui aɖe eye emegbe wokpɔ wo ɖokui le akpa kemɛ, le aŋɔ si wotsɔ mɔ eve wɔe si bu le akpa eveawo yi ɖe dzogbe aɖe si dze abe dzogbe ene me la xa. Lauren metrɔ gbɔ va wo gbɔ haɖe o, gake wogblẽe ɖe eya ŋutɔ ƒe didi nu, esi wonya be DC akpe ɖe eŋu ta.
  
  Kakaɖedzi gã aɖeke meyɔ Drake fũ o. Mebu fɔ Lauren o-Tsi dzadzɛ dzie New Yorktɔ la nɔ, gake naneke mele mawunyadɔgbededɔ sia me vaseɖe fifia si gblɔ nɛ be ŋutsu kple nyɔnu siwo bɔbɔ nɔ anyi dedie hele dzo dam le Capitol la ƒe akɔta tsyɔ keŋkeŋ o.
  
  Alicia yi ɖaƒu du. Enye nɔnɔme si nɔ nu wɔnuku geɖe wu. Drake nya be nutsyɔnu aɖe anya nɔ Russiatɔwo si. Ðewohĩ enɔ mɔ dzi.
  
  Kenzi ƒo nu be: "Kpɔ afima ɖa."
  
  Esi míenɔ ŋgɔ abe kilometa afã ene la, ʋu yibɔ aɖe si woyɔna be SUV la tɔ be yeaxɔ Franseawo si nɔ agbagba dzem. Esi wonɔ ekpɔm la, ʋua nɔ du dzi kabakaba va ɖo kilometa alafa ɖeka blaatɔ̃ le gaƒoƒo ɖeka me, etsɔ agbawo de dɔwɔla eve me eye wòƒu du dzo kple ɣlidodo.
  
  Dahl gblɔ be: "Amedzro dahewo."
  
  Smith gblɔ be: "Ele be míatsi dzi ɖe mía ɖokui ŋu." "Alo míawo hã míazu 'ame dahewo'."
  
  Alicia gblɔ esi wònɔ ŋku lém ɖe goawo katã me be: "Nya aɖe le dzikutɔ ŋu." "Le nyateƒe me la, afi aɖeke meli míayi o."
  
  "Ðe aɖaka la ɖi." Kinimaka fia asi atiwo ƒe ave aɖe si le mɔa gbɔ tututu. "Trɔ va hena esia emegbe. Alo bia tso Lauren si be wòaɖo ƒuƒoƒo bubu ɖa."
  
  Drake lé ŋku ɖe Dahl ŋu. "Mele be wòasesẽ akpa o, alo?"
  
  Hayden gblɔ be: "Afɔku le eme akpa." "Ðewohĩ woake ɖe eŋu. Xɔ gbedasi la. Gakpe ɖe eŋu la, míehiã nyatakaka siawo. Ðewohĩ ƒuƒoƒo bubuwo le mɔ dzi yina sɔdola etɔ̃lia gbɔ xoxo."
  
  Drake blu ɖe eta. Mebu eŋu o. Mateɖeamedzi ƒe ƒuƒoƒo aɖe te ƒoƒo le eƒe ŋgonu titina tututu.
  
  Alicia to nyatoƒoe be: "Nyemesusui kpɔ be I"d be broke in fucking China."
  
  Dahl gblɔ nɛ be: "Esia nye anyigba ƒe dzogoe eneawo dometɔ ɖeka. "Eyata fa akɔ na wò le esia me."
  
  "Oo, akpe na wò, ŋutsu. Akpe na wò ɖe esia ta. Ðewohĩ maƒle aƒe si me amewo anɔ."
  
  Russiatɔwo le mɔ dzi xoxo. Drake te ŋu kpɔ wo dometɔ ɖeka wònɔ ɣli dom ɖe radioa me. Emegbe eƒe ŋkume ʋu to Russiatɔwo ŋu eye wòdze agbagba be yeƒe susu nanɔ nane si le ʋuʋum le adzɔge ʋĩ la ŋu.
  
  Dahl nɔ du dzi henɔ megbe kpɔm le ɣeyiɣi ma ke me gblɔ be: "Ðewohĩ woƒe ʋue nye esia."
  
  Yorgi ko nu, eƒe ŋkuwo le abe hɔ̃ ene. "Mebui nenema. Eye ƒe ewo enye sia la, ɖewohĩ èto nyateƒe."
  
  Drake blu eƒe ŋkuwo. "Hey, bɔs ye."
  
  Hayden gblɔ be: "Yi edzi nàƒu du. "Dze agbagba be màgadze abe ɖe nètsɔ ɖe le eme ene o."
  
  Alicia ko nu. "Fifia èwɔe vɔ. Nyemate ŋu adzudzɔ ekpɔkpɔ o. Èwɔ esia kpɔa? Ènya be mele be yeakpɔ ame aɖe ŋkume kple ŋkume akpɔe be yemate ŋu fucking look away o?"
  
  Dahl gblɔ be: "Mexɔe ɣesiaɣi." "Le dzɔdzɔme nu".
  
  Drake de nu nyaa me be: "Enyo, Muppet si do lãgbalẽ nye nusi mebɔ o."
  
  Bɔs la ƒe amadede nye ɣie eye wònye egbegbe tɔ eye wòƒu du to Russiatɔwo ŋu evɔ meɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ o. Drake kpɔ ŋudzedze ɖe eƒe duƒuƒu, ʋukulaa kple mɔzɔlawo ŋu, gake enya be tiatia aɖeke megali yewoawɔ o. Wodidi kilometa ʋɛ aɖewo nyuie tso du gã ɖesiaɖe gbɔ. Esi bɔs la nɔ tetem ɖe eŋu eye Russiatɔwo nɔ ekpɔm dũu la, SPEAR-ha la xe mɔa.
  
  Alicia gblɔ kple nu be: "Ðe blewu."
  
  Smith ko nu zi ɖeka. "Menye Kansas ye nye esia o. Mase egɔme na wò o."
  
  "Ekema xexeame katã ƒe gbegbɔgblɔ." Alicia kɔ eƒe aʋawɔnua ɖe dzi togbɔ be Hayden nɔ ŋku lém ɖe eŋu hã.
  
  Dahl gblɔ be: "Kabakaba wu." "Hafi wòati kpo ayi radio dzi."
  
  Bɔs la ƒe duƒuƒu dzi ɖe kpɔtɔ eye wòtrɔ vie, eye ŋgɔgbekpa si keke la nɔ ʋuʋum le axadzi. Russiatɔwo si xoxo. Drake ƒo ʋɔa ʋu, eye wòwɔ dzesi na ʋukulaa be wòaʋui. Vɔvɔ̃ ɖo ŋutsua ƒe mo, eƒe ŋkuwo ʋuʋu eye wònɔ du dzi le asrafowo kple eƒe mɔzɔlawo dome. Drake lala vaseɖe esime ʋɔa ʋu eye emegbe wòɖe afɔ yi ŋgɔ, eye wòdo asi ɖa.
  
  Egblɔ kple dziɖeɖi alesi wòate ŋui be: "Ðeko míedi be míayi aɖado gasɔ."
  
  Agbalẽtaƒea ɖo bɔs la titina. Dahl ye nye ame mamlɛtɔ si ti kpo heƒo asi ɖe ʋukulaa ƒe asi ŋu.
  
  "Ŋgᴐgbe!" Efia asi mɔa dzi.
  
  Russiatɔwo menɔ megbe wu meta alafa ɖeka o, tuwo kɔ ɖe dzi esime ʋukulaa nɔ eƒe afɔ tem ɖe anyigba. Edze abe enɔ ŋku lém ɖe eƒe axadzihuhɔ̃ewo ŋu ene. Bɔs la te ʋuʋu, mɔzɔlawo ti kpo trɔ yi megbe. Drake lée ɖe asi. Alicia zɔ yi bɔs la ƒe megbe be yeada alesi woti wo yome la akpɔ.
  
  "Ŋusẽ le wo ŋu"
  
  Drake ʋuʋu asi na Dahl. "Gblɔ na Keanu be wòawɔ kaba awɔ dzomavɔ la!"
  
  Swedentɔa dze abe ŋu kpee vie ene, gake eƒo nu kple bɔskulaa. Ʋua va nɔ du dzi blewuu. Drake kpɔ Alicia wòʋuʋu eye emegbe wòtrɔ kabakaba, nɔ ɣli dom ɖe bɔs me nɔlawo ta.
  
  "Dzi ɖe anyi! Fifia!"
  
  Esi Drake nɔ vɔvɔ̃m na RPG ta la, edze anyi. Dzɔgbenyuietɔe la, ʋua ƒe megbe koe tuawo dze, eye wo katã woge ɖe ʋua ƒe ʋufɔti me. Eɖe hũ kple gbɔdzɔe. Edze ƒã be woxlɔ̃ nu Russiatɔwo tso dumevi dzro siwo ku ŋu. Ne mede ɖeke o la, enye nane.
  
  Le afisia hã la, dunyahehe ƒe ayemɔ siwo nɔ megbe na ƒuƒoƒo vevi ɖesiaɖe ƒe ɖoɖowo va susu me nam. Menye ƒuƒoƒoawo katãe dziɖuɖua do alɔe o; eye kplɔla aɖewo menya nusi nɔ dzɔdzɔm gɔ̃ hã o. Eƒe susuwo gatrɔ yi Franseawo dzi ake - kple asrafo kukuawo.
  
  Wowɔa woƒe dɔ.
  
  Bɔs la he le Russiatɔwo gbɔ, eye wònɔ du dzi le mɔa dzi, eye eƒe xɔmenuwo katã nɔ ʋuʋum. Drake ɖe dzi ɖi vie, esi wònya be yewole tɔtrɔm ɖo ta Ejin Horo gbɔ le mɔ si dzi yewoɖo tae nu. Ʋukulaa wɔ ɖoɖo ɖe tɔtrɔ si keke eye wòxɔ aƒe ɖe afima ŋu. Drake trɔ esi Alicia ɖe asi le ɣlidodo bɔbɔe aɖe ŋu tso megbezikpui dzi.
  
  Eye wokpɔ helikɔpta yibɔ aɖe si nye Russiatɔwo tɔ, wònɔ ɖiɖim be yeaxɔ wo.
  
  Hayden ƒe gbe yɔ kadodoa me fũ. "Womadze ame dzi o."
  
  Drake tsɔ eƒe nuyiwo ƒo ɖe eŋu. "Tsi ƒe op. Nudɔdɔwo le tɔtrɔm."
  
  Dahl ɖo eŋu be: "Eye woate ŋu atutu bɔs la le mɔa dzi kokoko." "Afikae wòdidi va ɖo dua gbɔ?"
  
  Lauren ɖo eŋu be: "Aɖabaƒoƒo enyi.
  
  "Edidi akpa". Dahl zɔ mɔa dzi yi ʋu si nɔ du dzi la ƒe megbe eye wòdze egɔme nɔ eme ɖem na mɔzɔlawo be ele be woayi ŋgɔ. Ɣeyiɣi ʋɛ aɖewo va yi eye emegbe wòva kpe ɖe Alicia ŋu.
  
  "Mido gbe na Torsti. Eye mesusuna ɣesiaɣi be megbezikpuiwo nyea nugbugbɔgbugbɔ ko."
  
  Swedentɔa wɔ gbeɖiɖi aɖe si woƒo. "Ðe nèle agbagba dzem be yeana mazɔ mɔ adze dɔa? Menya afi si nuyi mawo nɔ."
  
  Alicia ƒo nugbugbɔ nɛ. "Mènya afi si wonɔ kpɔ o."
  
  Dahl te alɔgbɔnukoko ɖe to eye wòwɔ atitsoga la ƒe dzesi. Russiatɔwo ƒe helikɔpta aɖe ɖi anyi ɣeyiɣi kpui aɖe esime asrafowo nɔ gegem, eye wònɔ dzodzom le yameʋudzeƒea dzi. Bɔs la zɔ mɔ aɖe hetrɔ ɖe wo dome, eye Alicia kple Dahl lé ŋku ɖe yame ŋu.
  
  Drake nɔ ŋku lém ɖe Franseawo si nɔ sisim le ŋgɔ ŋu, gake eke ɖi nenye be woadze agbagba be yewoadze wo dzi. Woƒe xexlẽme mesɔ gbɔ o eye wonɔ avu wɔm kple nusiwo bu. Wobu akɔnta wògbɔ eme. Susu anɔ eme wu ne ɖe woyi kpeɖodzi etɔ̃lia gbɔ tẽ.
  
  Ke hã, enɔ ekpɔm.
  
  Lauren ƒe gbe to kadodomɔ̃a dzi. "Aɖabaƒoƒo ade. Ðe ɣeyiɣi le mia si be miaɖo dzea?"
  
  "Nuka ŋue?" Smith ƒo nu kple ɣli, gake eƒo asa na nya aɖeke si doa dziku na ame gbɔgblɔ.
  
  "Sɔdola Etɔ̃lia nye nya ɣaɣla, ame aɖe si Habɔbɔa tsɔ ƒu gbe ɖe afima be yeatsɔ aƒo tsiawoe. Indiatɔ xɔŋkɔwo dometɔ aɖewoe nye Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, gake aleke nàwɔ ake ɖe ame vɔ̃ɖitɔ kekeake si nɔ anyi kpɔ ŋu? Eye exɔ ŋkɔ." Eɖe hũ. "Míegakpɔtɔ le ŋku lém ɖe eŋu. Gake susuŋutinunyalawo ƒe habɔbɔ si le Washington gakpɔtɔ le mɔ si dzi womate ŋu awɔ naneke le o nu. Megblɔ na wo be ɖewohĩ magblẽ nenema gbegbe o."
  
  Drake gbɔ ya kple gbɔdzɔe. "Ɛ̃ nye lᴐlɔ̃. Menye nu vɔ̃ɖitɔ kekeake si ate ŋu adzɔ o," egblɔ. "Ele be esia nana dukɔ bubuwo nagbɔdzɔ."
  
  "Adzɔ godoo. Le nyadzɔdzɔ bubuwo me la, míesusu be míegbã anyigba ƒe dzogoe eneawo."
  
  "Èkpɔea?" Mai gblɔ be. "Nya nyui aɖee nye esia."
  
  Drake lɔ̃ eƒe nya si wògblɔna tsɛe si bɔ. "Tsɔ ɖe afima, Mai."
  
  Alicia gblɔ kpee kuɖiɖitɔe be: "Ẽ, nyemedi be matsɔ dzidzɔ atso nye zikpui dzi o."
  
  Mai metsɔ ɖeke le eme be yeaɖo eŋu o. Lauren yi edzi abe ɖe womegblɔ nya aɖeke o ene be, "Milala vie, ŋutsuwo. Ðeko wogblɔ nam be Chinatɔwo gadze egɔme ake. Ne mede ɖeke o la, helikɔpta eve ya teti le mɔ dzi yim ɖo ta wò."
  
  Yorgi gblɔ be: "Chinatɔwo ƒe bɔs aɖe mee míele. "Ðe míanɔ dedie tso wo gbɔ ya teti oa?"
  
  Kenzie gblɔ be: "Enye bometsitsi vie." "Dziɖuɖuwo metsɔa ɖeke le eme o."
  
  Hayden gblɔ kpee be: "Togbɔ be woƒo nu tso nusianu ŋu wògbɔ eme hã la." "Kenzie ƒe nya sɔ. Míate ŋu asusui be womaɖo bɔs o."
  
  Drake susui be nyagblɔɖinyawo esime ʋuʋudedi yibɔ aɖe nɔ tsitsim le dziŋgɔli blɔ si le bɔs la ŋgɔ me.
  
  Alicia gblɔ be, "Russiatɔwo le afisia."
  
  Eva sesẽ wu sã.
  
  
  TA WUIATɔ̃lia
  
  
  Helikɔptawo dzo yi ŋgɔ kple megbe. Drake nɔ ekpɔm esime China xevi la nɔ ɖiɖim va ɖo asphalt la kloe hafi va nɔ sɔsɔm heɖo ta bɔs la gbɔ tẽ.
  
  Egblɔ be: "Wozi mía dzi be míadze anyi," emegbe efia asi ʋukula si vɔvɔ̃ ɖo la. "Ao ao." yi edzi!"
  
  Bɔs la ƒe mɔ̃ nɔ ɣli dom eye tayawo nɔ ɖiɖim ɖe anyigba. Ame geɖe siwo ƒo zi ɖe ŋgɔgbe la dze ɣlidodo gɔme xoxo. Drake nya be Chinatɔwo maɖoe koŋ agbã helikɔpta o, gake esesẽ be yeagblɔ yeƒe sidzedze na mɔzɔlawo.
  
  Ʋukulaa miã ŋku sesĩe. Bɔs la trɔ.
  
  Drake ƒo fi de ŋutsua eye wòhe ŋutsua ɖa le eƒe zikpui dzi, eye wòlé ʋua ƒe ʋukukumɔ̃a. Smith kpe ɖe ŋutsua ŋu eye wòkplɔe do goe yi mɔa dzi madzemadzee. Drake ti kpo le bɔs la ƒe tasiaɖamfɔ megbe, tsɔ eƒe afɔ ɖo gas-fɔti dzi eye wòna eƒe asiwo nɔ ʋua ƒe ʋukukumɔ̃a dzi sesĩe, si na wònɔ fli dzɔdzɔe bliboe.
  
  Helikɔpta la ƒe ŋɔti nɔ wo ŋu tẽ, dometsotsoa nɔ tutum kabakaba.
  
  Wose ɣlidodowo tso megbe kple axawo. Fifia ele be Smith naxe mɔ na ʋukulaa. Drake lée ɖe asi.
  
  Dzeɖoɖomɔ̃a te ɣlidodo. Alicia ƒo nu kple gbɔgbɔ be: "Va, nye Keanu vɔ̃ɖi la." "Russiatɔwo le mía tɔ dzi kloe-"
  
  Kenzi gblɔ nɛ kple gbe sesẽ be: "Bitch." "Nɔ anyi kpoo." Èlé ŋku ɖe xɔa ƒe ŋgɔgbea ŋua?"
  
  Alicia ƒe ɣlidodo ɖi le bɔs la katã me.
  
  "Tamesusuwo?" Drake bia le sɛkɛnd mamlɛtɔ me.
  
  "Menye habɔbɔa ƒe kpekpe ŋutɔŋutɔe nye esia o!"
  
  Drake lé eƒe xɔse, eƒe nuteƒekpɔkpɔ kple eƒe kuɖɔa me ɖe asi sesĩe. Tsitretsiɖeŋunya sesẽwo yɔ eƒe to me fũ. Ame kukuwo ge dze bɔs la ƒe anyigba. Smith gɔ̃ hã ƒe mo wɔ yaa. Le ɣeyiɣi mamlɛtɔ tututu me la, Chinatɔwo ƒe helikɔpta la trɔ ɖe ɖusime, eye Russiatɔwo ƒe helikɔpta la tsɔ brek, eye eƒe ʋuʋudediwo va dze bɔs la ƒe megbe kloe. Alicia ƒo kpẽ eye Dal kɔ eƒe ŋɔti me.
  
  "Mexɔe se vavã be míeɖu koklozi ƒe ƒoƒo sia dzi."
  
  Drake yi edzi nɔ ʋua kum, eye wòkpɔ tɔtrɔ bubu si keke si le ʋuʋum le ŋgɔgbe. "Eye bonus lae nye be míeɖa alo ƒuƒlu o."
  
  Kinimaka gblɔ be: "Dzudzɔe." "Dɔ le wuyem xoxo."
  
  Alicia ƒo nu kple akɔta. "Chinatɔwo ƒe helikɔpta si ƒe tagbɔ gblẽ koe wònye."
  
  Hayden gblɔ be: "Wole tɔtrɔm gbɔ.
  
  Lauren gblɔ be: "Mi ŋutsuwo miele tetem ɖe dua ƒe golɔgoewo ŋu fifia." "Gake egadidi tso amewo ƒe nɔƒe nyui ɖesiaɖe gbɔ aɖabaƒoƒo etɔ̃ ƒe ʋukuku."
  
  Drake ƒu du yi kadododzikpɔla gbɔ. "Miva, amewo! Ele be nàna woavɔ̃e!"
  
  Kenzi zɔ yi megbeʋɔtruawo gbɔ henɔ ɣli dom be, "Ðe katana le ame aɖe si le afisiaa?"
  
  Wotsɔ ŋkuléle ɖe eƒe nyawo ŋu ƒuƒlu, eye ame eve alo etɔ̃ tsɔ woƒe zikpuiwo na. Ame tsitsi si ƒe ŋkuwo keke la do asi si nɔ ʋuʋum si lé nu viviwo ƒe kotoku ɖe asi.
  
  Kenzi ƒo nu kple hũɖeɖe. Drake ƒo ʋuƒoa be yeaʋu ʋɔtruawo. Le ɣeyiɣi kpui aɖe ko me la, Israel-nyɔnua tsɔ eƒe kukua do goe, lé fesrea ƒe nugbɔ, emegbe xɔa tame eye wòhe eɖokui ɖe bɔs la tame. Drake ku ʋua nyuie alesi wòate ŋui, eƒo asa na do gã la, henɔ gbɔgbɔm sesĩe esi wòse eƒe agbanɔamedzi si tso Kensi ƒe nuwɔnawo me gɔme.
  
  Emegbe le megbehuhɔ̃ea me la, ekpɔ Dal wòti kpo be yeawɔ ɖeka kplii.
  
  Oo, gbegblẽ.
  
  Esi wòtsɔ susu ɖo nu ŋu vevie ta la, ena wònɔ teƒe ɖeka.
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl lia bɔs la tame. Kensi do eƒe asi ɖa, gake eʋuʋu ta to eŋu.
  
  "Kabakaba wu!"
  
  Russiatɔwo ƒe helikɔpta la va nɔ kɔkɔm ɖe edzi eye fifia eganɔ tsi me kum ake, fifia ya le dzogoe etɔ̃ le ene me le ŋgɔgbe. Ete ŋu kpɔa ŋutsu aɖe wònɔa xɔxlɔ̃m tso axa ɖesiaɖe, hele aʋawɔnu aɖe ɖom, ɖewohĩ wònɔ tasiaɖamfɔawo alo ʋukulaa gɔ̃ hã ɖom.
  
  Enumake etrɔ, henɔ Chinatɔwo ƒe helikɔpta la dim. Menye didiƒee wònye o. Esi míenɔ tsi ƒum ɖe miame la, amewo hã nɔ woƒe aʋawɔnuwo tum tso ʋɔtruawo nu. Nyateƒe si wònye be Chinatɔwo menɔ tu dam na woawo ŋutɔ ƒe bɔs vevie o la de dzi ƒo le gɔmedzedzea me, gake esi wokpɔe be yewohiã aɖaka si Hayden lé ɖe asi, eye yewohiãe wòanɔ anyi ɖaa la do dziku nɛ.
  
  Kensi bɔbɔ nɔ bɔs la tame nɔ to ɖom ya kple ʋuʋu, eye wòkeke eƒe klowo ɖe enu. Emegbe ekɔ eƒe aʋawɔnua ɖe dzi, eye eƒe susu nɔ helikɔpta la ŋu. Dahl nɔ mɔ kpɔm be yemate kpɔ gɔ̃ hã be yeaɖee le video dzi o, ɖeko yeado vɔvɔ̃ na tudalaawo. Russiatɔwo meɖe ɖokuidziɖuɖu ma tɔgbe fia o, gake Kenzi di vevie be yeatrɔ.
  
  Dahl da helikɔpta si nɔ tetem ɖe eŋu la kpɔ. Esi woblae vaseɖe eƒe gogloƒe ta la, menye ɖeko wònɔa ablaɖeɖe me ko o, ke boŋ ewua ame. Nu mamlɛtɔ si wòdi enye be yeahe afɔku ƒomevi ɖesiaɖe vɛ, tsɔ kpe ɖe afɔku si ate ŋu abia be wòaƒo bɔs ŋu.
  
  Taya siwo le ŋgɔgbe la ƒu du to do aɖe dzi, si na Drake do "taflatse." Dahl mese nu bubu aɖeke o negbe ya si nɔ du dzi ƒe toɣliɖeɖe kple helikɔpta la ƒe ɣlidodo ko. Tu la ƒu du tso ga si le eƒe ɖusifɔ xa la dzi. Swedentɔa ŋe aɖaba ƒu esia dzi, eɖo taɖodzinu eye wòda tu.
  
  Anɔ eme be tu la dze eƒe taɖodzinua dzi elabena ŋutsua da tu la hegbugbɔ yi megbe. Dahl mena esia gblẽ eƒe susu me o eye ɖeko wògada tu bubu to ʋɔtru si le ʋuʋu ɖi la nu. Helikɔpta la trɔ ɖe eŋu tẽ, te ɖe eŋu kabakaba, eye fifia ya Dahl kpɔe be vɔvɔ̃nɔtɔ fefe nye susu gbegblẽ.
  
  Etsɔ eɖokui ƒu gbe ɖe bɔs la tame.
  
  Helikɔpta la do ɣli le ta dzi, eye wòtso teƒe si wògblẽ ɖi teti koe nye ema. Afɔɖeɖe ƒe ŋutete menɔ esi be wòatrɔ ɖe Kensi ŋu o, gake ete ɖe eŋu ale gbegbe be wòtsɔe ƒu gbe ɖe vovo.
  
  Vaseɖe bɔs la tame ƒe go kemɛ dzi!
  
  Dahl ƒu du heƒu du yi ŋgɔ, henɔ agbagba dzem be yeaɖo egbɔ le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi. Kenzi tɔ te eƒe anyidzedze, gake megate ŋu ɖu eƒe aʋawɔnua dzi o; ke hã, ʋuʋudedi na wòdzo le bɔs si nɔ du dzi la me yi mɔ si dzi nublanuikpɔkpɔ mele o si le ete ʋĩ la dzi.
  
  China xevi la trɔ kplakplakpla sesĩe, eye wòva zu gotagome. Russiatɔa da tu le yame, eye tu si tra mɔ la to ga si te ɖe Dahl ƒe ɖusime ata ŋu. Kenzi ƒe kukua ƒu du tso bɔs la ƒe axadzi, eye wòtsɔ eƒe ŋutilã bliboa de titri mamlɛtɔ si me mɔkpɔkpɔbuɖeame le me, eye wòdo eƒe alɔnu.
  
  Ete ŋu xatsa eƒe ɖusibɔ ɖe eƒe asibidɛ si nɔ ʋuʋum la ŋu; ƒoe sesĩe eye wòlala ʋuʋudedi si womate ŋu aƒo asa na o la.
  
  Eva, gake elé eme ɖe asi, keke ta vaseɖe seɖoƒe. Ga si le keklẽm eye wòle blɔ la wɔ dɔ ɖe edzi, si na eƒe ŋutilã te ŋu ƒu du yi goa gbɔ, Kenzi ƒe kpekpeme he wo ame evea siaa ɖe anyi.
  
  Ɣlidodowo va to comms la dzi. Agbalẽtaƒea te ŋu kpɔ Kenzi ƒe afɔwo wònɔ tsatsam le axadzifesreawo dometɔ ɖeka godo. Dahl lé eƒe ŋusẽ katã ɖe asi, gake le ɣeyiɣi ɖesiaɖe me la, eƒe ŋutilã nɔa tetem ɖe nu sesẽ ma ŋu.
  
  Asiléƒe aɖeke menɔ bɔs la tame o eye naneke menɔ esi woalé o. Ate ŋu alée ɖe asi, maɖe asi le eŋu gbeɖe o, gake mete ŋu kpɔ kpeɖeŋutɔ aɖeke hã be wòakɔe ɖe dzi o. Drake ƒe gbe to kadodomɔ̃a dzi.
  
  "Èdi be madzudzɔa?" Gbeɖiɖi sesẽ, kakaɖedzimanɔamesi, dzimaɖitsitsi vie.
  
  Dahl xlẽa seselelãmewo nyuie. Ne ɖe wodzudzɔ la, anye ne Russiatɔwo kple Chinatɔwo siaa aƒo wo vevie. Ame aɖeke menya nusi ado tso eme o.
  
  Lauren ƒe gbe gbã. "Taflatse, ɖeko mexɔ gbedasi aɖe be Swedentɔwo gbɔna gbɔwò. Fifia enye mɔ ene dzi kaka, amewo."
  
  Dahl se le eɖokui me be kpekpemea le yeƒe lãmekawo kekem. Ɣesiaɣi si bɔs la ƒu du la, eƒe ŋutilã ƒe sentimeta bubu nɔa ʋuʋum yia goa dzi, eye Kenzi hã dzea anyi vie. Ese Israel-vi la ƒe gbe tso teƒe aɖe le ete.
  
  "Miɖe asi le eŋu! Mate ŋu awɔe!"
  
  Gbɛɖɛ. Wonɔ mɔ zɔm kilometa blaade le gaƒoƒo ɖeka me. Kensi nya be yemaɖe asi le eŋu o eye medi be wo ame evea siaa nadze anyi o. Dahl gase le eɖokui me be yede bubu ye ŋu geɖe wu. Ðeko dzi si wònya be woɖi goglo la kɔ ɖe dzi vie wògogo anyigba.
  
  Eƒe afɔkpawo ƒe ɖiɖi si nɔ fesrewo ƒoƒo me na eya ŋutɔ ƒe dzi nɔ ƒoƒom kabakaba wu.
  
  Woƒu du ɖekae, Kenzi ɖiɖi to axadzi eye Dahl to bɔs la tame. Edze agbagba be yealé nugbɔ gbadzɛ si nɔ du dzi le nugbɔa dzi, gake enɔ sue akpa eye wòtso eƒe ŋutilã. Esi mekpɔ mɔkpɔkpɔ aɖeke o ta la, elé ɖe eŋu ɣeyiɣi didi si wòate ŋui, eye wòtsɔ nusianu de afɔku me.
  
  Eƒe akɔta ʋu yi agakpe la gbɔ, eye wònɔ ʋuʋum madzudzɔmadzudzɔe. Eƒe ŋkuwo do go Kenzi tɔ, eye wòfɔ mo dzi. Woƒe asitɔtrɔa nye nya aɖeke, nya aɖeke megblɔ o, gake goglo ŋutɔ.
  
  Ele be nàɖe asi le ŋunye.
  
  Gbɛɖɛ.
  
  Egahe ake, gake ɖeko wòge to afisi magatrɔ ava o.
  
  Asi sesẽwo lé eƒe nyivi eveawo siaa, asi siwo ate ŋu anye Mano Kinimaka tɔ ko.
  
  Hawaiitɔa gblɔ be: "Gotcha." "Mi ŋutsuwo miele afi aɖeke yim o."
  
  Hawaiitɔa do alɔ Dahl eye emegbe wòhee blewuu ɖa tso eƒe anyidzedze gbɔ. Dahl lé Kensi ɖe asi sesĩe. Wo ame evea wozɔ mɔ blewuu yi dedienɔƒe.
  
  Le etame la, helikɔptaawo ge zi mamlɛtɔ.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake nya be Kinimaka lé ye xɔlɔ̃wo ɖe asi sesĩe, gake eganɔ hehem ɖe megbe kokoko be yeatrɔ bɔs la sesĩe akpa. Russiatɔwo kple Chinatɔwo yi ŋgɔ tso teƒe siwo tsi tre ɖe wo nɔewo ŋu, eye ɖikeke mele eme o be wonya be esiae anye yewoƒe mɔnu mamlɛtɔ.
  
  Fesrewo ƒe gbagbã ƒe ɖiɖi na wònya be ame mamlɛawo menɔ tsitre ɖe dɔ aɖeke mawɔmawɔe o. Ðoɖo aɖe nɔ wo si.
  
  Alicia, Smith, May, Hayden kple Yorgi dometɔ ɖesiaɖe tsɔ fesre aɖe tso bɔs la ƒe akpa vovovowo tso megbe eye wogbãe. Esi woɖo taɖodzinu ɖe helikɔpta siwo nɔ tetem ɖe wo ŋu ŋu la, woda tu sesĩe, si zi wo dzi be woatrɔ mɔ kaba ayi axadzi. Atiwo ƒe fli la wu enu eye Drake kpɔ xɔwo le ŋgɔ.
  
  Mɔdodowo ƒe kadodo, mɔdodowo ƒe gogloƒe. Tudadawo ɖi le megbe nɛ, eye wòyɔ bɔs la me fũ; ameyibɔwo ƒe helikɔptawo tsɔ yi yame.
  
  Eɖe hũ kple gbɔdzɔe.
  
  Egblɔ be: "Míele agbe tsim. "Be mawɔ avu ɣebubuɣi."
  
  Lauren tɔ te nyaa. Egblɔ be: "Swedentɔwo hã trɔ ɖe megbe. "Gake megakpɔtɔ xɔa halo vi aɖe le dzesi la me. Nane si le Washington, agblea kple nye dome. Esia wɔ nuku ŋutɔ. Ðeko wòle abe... abe ɖe..." ene kloe."
  
  "Nu ka?" - Mebiae be. Drake bia nya sia.
  
  "Ele abe kadodo vovovowo le edzi yim ene. Nu bubu aɖe hã le fefem. Ðeka bubu..." ehe ɖe megbe.
  
  "Dɔwɔha?" Drake wu enu.
  
  Hayden li liʋiliʋi sesĩe. "Esia ɖi fewuɖunya."
  
  Lauren ɖo eŋu be: "Menya. "Mewɔe nenema ŋutɔŋutɔ, eye nyemenye eŋutinunyala o. Ne ɖe Karin le afisia la, ke meka ɖe edzi be nane si nyo wu la anɔ mía si."
  
  "Àte ŋu alé dzeɖoɖo aɖea?" Hayden bia nya sia. "Vi aɖe ko gɔ̃ hã?"
  
  Drake ɖo ŋku SEAL Team 7 ƒe ŋkɔ si woyɔ va yi dzi, si Dahl kple eya ŋutɔ koe se. Egava susu me nɛ ake be wole ŋku lém ɖe kadodowo katã ŋu.
  
  "Ðe míate ŋu ahe nya sia ɖe megbe viea?" - ebiae. "Eye àte ŋu akpɔ mɔ nyuitɔ si dzi míato ado le afisia?"
  
  Lauren ɖi gbɔdzɔe. Egblɔ be: "Nyateƒee, nyateƒee." "Na aɖabaƒoƒo ɖekam."
  
  
  TA WUIadelia
  
  
  Hayden Jay lala gaƒoƒo geɖe vaseɖe esime ƒuƒoƒoa nɔ dedie le satelait-bebeƒe sue aɖe le Taiwan hafi dzo le teƒe xaxɛa be yeaƒo ka.
  
  Eƒe taɖodzinu: te ɖe Kimberly Crowe ŋu.
  
  Exɔ ɣeyiɣi aɖe, gake Hayden ya do dzi. Ekpɔ dzogoe aɖe si dzi tomefafa le le aƒea megbe, ebɔbɔ nɔ anyi helala, henɔ agbagba dzem be yeƒe ta nagatrɔ o. Esesẽ be wòakpɔ nane si anɔ anyi ɖaa le eƒe agbe me si ŋu wòalé ɖe asi le le ƒuƒoƒoa godo. SPIR va zu eƒe agbe, gɔmesese si le eƒe agbe ŋu, eye le esia ta la, ɖeko ame ŋutɔ ƒe kadodo aɖeke menɔ esi o, naneke menɔ esi o negbe dɔwɔwɔ ko. Ebu ahomya si me afɔku siwo wowɔ ɖekae la ŋu - tso Odin kple Dzomavɔ ƒe Agbowo dzi, va ɖo Babilon kple Pandora dzi, nuklia ƒe wowó si tsrɔ̃ New York kloe, eƒe kaklã xoxo kple Ben Blake, kple eƒe kaklã kple Mano Kinimaka nyitsɔ laa . Ŋusẽ nɔ eŋu, ŋusẽ nɔ eŋu akpa. Mehiã be wòasẽ ŋu nenema gbegbe o. Nudzɔdzɔ si dzɔ nyitsɔ laa le Incatɔwo ƒe kesinɔnu si le Peru ŋu la gblẽ nu le eŋu le susu kple ŋutilã siaa me. Mewɔ nuku nɛ alea gbegbe kpɔ o.
  
  Fifia egabu eŋu le dziɖeɖi me. Ðewohĩ wotɔ dzo tɔdzisasrãwo eye ele be wòalolo hafi. Gake ne edi ŋutɔŋutɔ be yeatrɔ, ne edi be yeagawɔ geɖe le yeƒe agbe me la, ele be wòaka ɖe edzi vevie hafi wòadze egɔme eye wòade afɔku me be yeagawɔ nuvevi ame aɖeke ake. Eɖanye Mano sia alo ame bubu aɖe o.
  
  Metsɔ ɖe le eme na wo. Medi vevie. Eye ɣebubuɣi la, ahiã be makpɔ egbɔ be melé nusi medi mlɔeba la me ɖe asi.
  
  Tso agbe me. Menye dɔ mawɔmawɔe o. SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa va kpe ta eye wowɔ dɔ nyuie, gake naneke menɔ anyi tegbee o. Ɣeyiɣia ava- .
  
  "Aƒenɔ Jay?" - robot la ƒe gbe gblɔ. "Mele kpekpem ɖe ŋuwò fifia."
  
  Hayden tsɔ wo katã ƒo ƒui. Gbe si kplɔe ɖo le fli dzi la nye Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Dɔdzikpɔla tɔ.
  
  "Nukae nye kuxia, Agent Jay?" Laconic, ɖoɖoezizi, ame si ɖe eɖokui ɖe aga. Edze abe Crowe nɔ adzɔge ene.
  
  Hayden di ɣeyiɣi kpɔ alesi wòagblɔ eƒe nyabiase vevitɔa ƒe nyagbewoe. Eɖoe be yeaɖii ɖe gbeɖuɖɔ me akpɔ nusi Qrow fɔ.
  
  "Míedo tso China eye míexɔ aɖaka evelia. Agbalẽtaƒea le esia dom kpɔ fifia. Nyatakakawo gbɔna kpuie, ɖikeke mele eme o. Ame aɖeke meku o, togbɔ be lãwo kple abi geɖe nɔ wo ŋu hã. Menye ƒuƒoƒo siwo katã le ho ʋlim lae nye futɔwo o..." Ebia eɖokui kpuie be ɖe Qrow axɔ mɔ̃a hã, eye emegbe eyi edzi be, "Dukɔ aɖewo wɔa adã wu bubuwo. Franseawo bu etɔ̃ ya teti. Russiatɔ ɖeka xɔ abi. Ðe ƒuƒoƒo bubu aɖe si le adzame wu ate ŋu anɔ anyia? Míese Amerikatɔwo ƒe nya siwo wogblɔna le adzame ƒe akpa aɖewo, siwo meɖo kpe naneke dzi ya o. Britaintɔwo le míaƒe akpa dzi, alo edze abe nenemae wòdze ene, eye Drake kpɔ ŋusẽ aɖe ɖe wo dzi. Fifia míele aƒe si le dedie me, hele lalam be susuŋutinunyalawo nanya afisi Sɔdola etɔ̃lia le."
  
  Fifia etɔ helala.
  
  Qrow lé eƒe nudzraɖoƒea me ɖe asi. "Nu bubu aɖe li?"
  
  "Nyemexɔ esia dzi se o". Hayden se le eɖokui me be dzi ɖe le eƒo esi eƒe agbagbadzedzewo meva zu dzodzro o. Ebia eɖokui be ɖe wòle be yeagblɔ nya tẽ wu hã.
  
  Crowe gblɔ be: "Menɔa kadodo me kple amewo le Washington ɣesiaɣi. "Mehiã be nànɔ nyatakakawo nam o."
  
  "Oo, enyo. Akpe na wò".
  
  Hayden dze asidede agbalẽ te gɔme. Ɣemaɣi koe Qrow ɖo biabia aɖe si dze abe ɖe meɖi fɔ o ene ɖe fli la dzi.
  
  "Lala. Ègblɔ be yesusu be ɖewohĩ ame aɖe le eɖokui wɔm abe Amerikatɔwo enea? Afi aɖe le agble aɖe mea?
  
  Hayden megblɔ nya ma tɔgbe o. Gake le nyatakaka siawo katã siwo sɔ dome la, nu ɖeka koe Qrow lé. Ezi edzi wòko nu. "Edze abe ɖe wòle nenema ene. Míesee le anyigba dzi." Menye eyae kplɔ Lauren va esia me o. "Nyateƒee, míenya be ƒuƒoƒo evelia aɖeke meli o, eyata ɖewohĩ dukɔ bubu siwo zãa Amerikatɔwo ƒe asrafoha tɔxɛwo tsã alo adzɔhawo gɔ̃ hã dometɔ ɖekae nye esia."
  
  "Dutadziɖuɖu si zãa United States dɔwɔlawo ƒe akpa sue aɖea?" Qrow ƒo nu kple ɣli. "Ate ŋu anye, Dɔwɔla Jay. Ðewohĩ èto nyateƒe. Nyateƒee," eko nu be, "ha evelia manɔ anyi o."
  
  Hayden ɖo to nu geɖe wu nyawo ko. "Eye ɣekaɣie míatrɔ ava? Nuka gbɔe míetrɔ yina?
  
  Qrow zi ɖoɖoe, si na Hayden gblɔ be yenya nusi tututu wobia. Egblɔ mlɔeba be: "Nu ɖeka ɖesiaɖe." "Gbã la, ele be woadi amesiwo woyɔna be Riders of the Order eye woaɖe wo ɖa."
  
  "Godoo". Hayden nya hã be mɔnukpɔkpɔ mamlɛtɔe nye esia be yeaƒo nu kple Qrow tẽ, eyata eɖoe be yeayi ŋgɔ vie. "Ke ne míegase Amerikatɔwo ƒe ɣlidodo ake ɖe?"
  
  "Amekae menye, si nye gbeadzidɔwɔla? Mikpɔ egbɔ."
  
  Qrow ɖe kaƒoƒoa ɖa, si na Hayden nɔ ŋku lém ɖe eƒe asitelefon ƒe screen ŋu aɖabaƒoƒo geɖe, eye fifia menye eya ɖeɖeko gbugbɔ lé ŋku ɖe eŋu o, ke boŋ eƒe dukɔa ƒe tameɖoɖowo hã.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake zã mɔnukpɔkpɔa tsɔ ɖi ɖe eme esime Yorgi, Mai kple Kinimaka nɔ aɖaka yeyea gbɔ kpɔm. Ðeko nyateƒe si wònye be etso Genghis Khan ƒe yɔdo me eye wònɔ ɣletivimefakala la ŋutɔ ƒe nunɔamesiwo dome la na bubu si wotsɔ wɔa nu ɖe eŋu la dzi ɖe edzi. Dzesi si me kɔ eye wòdzea dɔ le etame la ɖo kpe edzi be enye Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe Ðoɖoa tɔ tsã.
  
  Kinimaka srɔ̃ nu tso fiasãa ŋu. Egblɔ be: "Meka ɖe edzi be ɖoɖo nɔ Ðoɖowɔha la si tsã be yewoatsɔ safuiawo ana." "Gake agbea va do kplamatse." Eko alɔgbɔnu.
  
  Mai gblɔ kpoo be: "Ku." "Ku tsi tre ɖe mɔ dzi."
  
  "Àdi be maʋui le amenuveve mea?" Yorgi bia nya sia.
  
  "Ẽ, na míalé ŋku ɖe adzodada ƒe aɖaŋu mawo dometɔ aɖewo ŋu, Yogi." Alicia ƒo nu, eye wòbɔbɔ nɔ anyi kple eƒe akɔta ɖe gli ŋu le Drake xa, tsigoe ɖe asi ɖeka, tu ɖe asi evelia me.
  
  "Susu aɖeke mele eme o". Kinimaka tsɔ eƒe afɔti si me lã le la ƒo gaƒoɖokui la. "Menye aɖaŋudɔ ŋutɔŋutɔe o."
  
  Kenzi ƒu du va egbɔ esime Mai kɔ nutsyɔnu la ɖe dzi. Drake susui be enye nudzɔdzɔ wɔnuku aɖe, asrafo siwo wotu ɖe xɔ sue aɖe si me woanɔ, teƒe aɖeke meli woade ha kple amewo o, teƒe aɖeke meli woaɖa nu le o. Fridge sue aɖe si me tsi kple kuki aɖaka ʋɛ aɖewo yɔ fũu ko. Wotsɔ xɔmetsovɔ bla fesreawo, wotsɔ gavi gãwo bla ʋɔtrua. Modzakaɖebɔa nɔ ka ƒuƒlu eye aŋɔ nɔ ʋeʋẽm, gake asrafoawo to nɔnɔme si gavloe wu me. Esia sɔ gbɔ be woagbɔ ɖe eme vie.
  
  Smith, si nɔ ʋɔtrua ŋu dzɔm la, na Hayden gage ɖe eme, eye wòge ɖe eme esime May do asi ɖa be yeaxɔ aɖaka la teti. Drake susui be edze abe ɖeɖi te dɔmemegã la ŋu eye wòtsi dzi ene, eye wòtsi dzodzodzoe. Mele mɔ kpɔm be aƒo nu tso eƒe dzeɖoɖoa ŋu tsitotsito emegbe.
  
  Mai ʋuʋu tso afɔ ɖeka dzi yi afɔ gbɔ sɛkɛnd ʋɛ aɖewo hafi he eƒe abɔwo do goe. Elé pepa gbogbo aɖewo ɖe asi, woxatsae ɖe agbalẽdzraɖoƒe ɣi aɖe me eye wotsɔ ka si wobla ɖe wo nɔewo ŋu blae, si na ƒuƒoƒoa me tɔ aɖewo kɔ woƒe ŋkume ɖe dzi.
  
  "Nyateƒea?" Kinimaka gabɔbɔ nɔ eƒe akɔta. "Ðe esia nye aʋawɔnu si ate ŋu ade xexeame afɔku mea?"
  
  Kenzie gblɔ be: "Nya si woŋlɔ la ate ŋu asẽ ŋu ŋutɔ."
  
  "Nu kae nye esia?" - Mebiae be. Lauren bia nya sia. "Ŋutsu siwo katã tso Washington le mía lalam."
  
  Ɣeyiɣi yi edzi nɔ dɔ wɔm ɖe wo ŋu. Abe alesi wònɔna ɖaa ene la, esiae nye nu vevitɔ si na wonɔ ŋgɔ na fefea kple-vevietɔ, duɖimekekea. Drake kpɔ mɔ eve siwo dzi wòto yi ŋgɔ. "May, Hayden kple Dal, nukatae mienya nusi wònye o? Lauren - nukae le asiwò na sɔdola etɔ̃lia, esi míehiã mɔfiame si dzi míato ta?"
  
  Lauren gblɔ na wo xoxo be yeado go wo le teƒe etɔ̃lia. Fifia eɖe hũ sesĩe. "Enyo, ame aɖeke meka ɖe edzi 100 le alafa me o, ŋutsuwo. Be maɖe nɔnɔmetata la afia mi la, mele alesi woɖe mɔfiame vevi eneawo gɔmee la fiam mi."
  
  Drake nɔ May kple ame mamlɛawo kpɔm woƒe mo ʋuʋu esime wonɔ mɔ dzi yina aʋadziɖuɖu ƒe aʋawɔnua gbɔ. "Ɣeyiɣi le mía si".
  
  "Enyo, esia doa dzidzɔ na ame ŋutɔŋutɔ. Hafi woake ɖe nusi woyɔna be Xexeme Yeyea ŋu le ƒe alafa wuiadelia me la, woxɔe se be anyigba la ma ɖe akpa etɔ̃ me - Europa, Asia kple Afrika. Mamã si nɔ anyigbagã siawo domee nye Hellespont, si sɔ pɛpɛpɛ kple Ðoɖo si dzi nèzɔ ɖo vaseɖe fifia. Eyata Asia dze egɔme yi ŋgɔ wu Hellespont, si nye anyigba si womenya o si me kesinɔnu siwo mebɔ o le, si woyɔna be Ɣedzeƒe. Nyateƒee, emegbe wova ke ɖe Amerika ŋu, eye emegbe eva zu Xexeme Yeye, si wodi, si womenya o eye mɔkpɔkpɔ yɔ fũ. Wota kpɔɖeŋugbalẽ aɖe si ɖe mɔfiame vevi ene yeyeawo fia. Asia, Europa, Afrika kple Amerika. Edze abe Ðoɖoa ɖoe be yewoatsɔ blema nuŋububu sia ade yewoƒe anyigbatata me le susu siwo womenya o ta ene - togbɔ be anɔ eme be esi wogaxɔe se kokoko be yewonye blemafofo ŋusẽtɔ siwo le ade dam ɖe ŋkuɖodzinuwo dim ta hã." Lauren gbɔ ya aɖe.
  
  "Ekema esiae nye xexeame ƒe hehenana ake si gadzɔ ake esime woke ɖe Australia ŋu eye emegbe Antarctica?" Kenzi gblɔ be.
  
  "Ẽ, hehexɔxɔ ake vivivi le ƒe alafa siwo va yi me, si ame aɖewo susu be egakpɔtɔ le dzɔdzɔm. Gake ŋutinya bubu kurae nye ema. Menye dzidzɔkpɔkpɔ kple roses koe wònye o. Nyagbɔgblɔ "anyigba ƒe dzogoe ene" ate ŋu anye nyagbɔgblɔ si ŋu nyaʋiʋli nɔ wu le ŋutinya me. Le Hebrigbe me la, woɖe egɔme be "egbɔ eme". Le Mose IV, 15:38 me la, esiawo nye liƒowo; le Ezekiel me - dzogoewo; eye nuwuƒewo le Hiob si. Woate ŋu aɖe esia gɔme hã be mamawo. Edze ƒã be Biblia gblẽ eɖokui ɖi be woaɖu fewu le eŋu le afisia tututu..."
  
  Drake se esia gɔme. "Elabena etsɔe be xexeame le gbadzaa?"
  
  "Ɛ̃. Gake Biblia ƒo nu tso eŋu le Yesaya ƒe agbalẽa me, eye wòyɔe be gogloeƒe. Eyata, woɖoe koŋ ƒo nu tso eŋu. Nya lae nye be woate ŋu azã nya agbɔsɔsɔme ɖesiaɖe-anɔ abe wuieve ene-tsɔ aɖɔ dzogoea hafi. Woxɔe se be woɖoe koŋ zã nya "si gbɔ eme" tsɔ ɖe, nyuie, ema tututu. Eye Yudatɔ aɖeke mate ŋu aɖe gɔmesese vavãtɔ gɔme bubui gbeɖe o, elabena ƒe 2,000 sɔŋ la, wodze ŋgɔ Yerusalem-dua zi etɔ̃ gbesiagbe henɔa ha dzim be, "Miku kpẽ gã la hena míaƒe ablɔɖe." Mikɔ aflaga ɖe dzi be miaƒo míaƒe aboyomewo nu ƒu, eye miaƒo mí nu ƒu tso anyigba ƒe dzogoe eneawo dzi le mía ŋutɔwo míaƒe anyigba dzi."
  
  "Eyata menye nyagbe aɖe koe wotia le vome oa?" - Smith bia nya sia.
  
  "Ao. Nyagblɔɖila Yesaya ƒe agbalẽa ɖe ale si Mesia la aƒo eƒe amewo nu ƒu tso anyigba ƒe dzogoe eneawo dzi la me. Woaƒo ƒu ɖe Israel ƒe akpa sia akpa."
  
  Kensi meʋuʋu lãmeka aɖeke alo gblɔ nya aɖeke o. Drake menya nusi nye eƒe mawusubɔsubɔdzixɔsewo o, ne ɖe le esi gɔ̃ hã, gake enya be ava zu yeƒe agbe ƒe akpa gã aɖe godoo ke hã. Le ɣeyiɣi sia me la, egasrɔ̃ nu tso eŋu vie esi wonɔ lalam be Lauren nayi edzi. Dahl ƒe dzixɔse be yenye ame nyui le dzɔdzɔme nu eye yeatrɔ ayi yeƒe agbenyuinɔnɔ ƒe dzi me ɣesiaɣi la sɔ vaseɖe afi aɖe. Egakpɔ nugbɔ aɖe nɛ kokoko-sedzimawɔmawɔ ƒe nugbɔ aɖe-gake menye nu gbegblẽe wònye kokoko o.
  
  Ɣeaɖewoɣi.
  
  Gake màte ŋu akpɔe le mɔ eveawo siaa nu o. Eye nusiae wòkpɔ le Kensi - amewula nublanuimakpɔla ne ehiã, kple luʋɔ si le avu wɔm esime mehiãe o. Le eya ta la, ele be woaɖe mɔ nɛ wòatrɔ.
  
  Kinimaka gblɔ be: "Nyateƒee, susu le eme." "Gbã la, Afrika, emegbe China. Eyata nukae kplɔe ɖo?
  
  Lauren ɖo eŋu enumake. "Ẽ, míesusu be gɔmesese si le Biblia ŋu nɔ seɖoƒe me, abe Ðoɖo ene. Wona wòsesẽ na amesiame si ava kplɔe ɖo. Le nuŋlɔɖia nu la... nyuie... Maxlẽ kpukpui si sɔ: "Di Aɖaŋu Fofo la ƒe gbɔɖemeƒewo, eye emegbe Kagantɔwo; Indiatɔ vɔ̃ɖitɔ kekeake si nɔ agbe kpɔ, eye emegbe Mawu ƒe Fuwɔame. Gake nusianu mele abe alesi wòdze ene o. Míeɖi tsa yi Khagan le ƒe 1960 me, si nye ƒe atɔ̃ le ewuwu vɔ megbe, eye míetsɔ Aʋadziɖuɖua da ɖe eƒe aɖaka me. Míeke ɖe Fuwɔame si dzɔa Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛtɔ vavã la ŋu. Eye amewuwu ƒe sedede ɖeka koliae nye esime Sɔdolawo do. Dzesi aɖeke mele Fofo la ƒe ƒuwo ŋu si dea dzesi wo o. Aʋawɔnuwo ƒo xlã Indiatɔ la..."
  
  Drake xɔe ɖe eme. "Indiatɔ vɔ̃ɖitɔ kekeake si nɔ agbe kpɔ? Eye aʋawɔnuwo ƒo xlãea? Nyateƒee, ate ŋu anɔ India ƒe teƒe ɖesiaɖe. Esia nye dukɔ si ŋu aʋawɔnuwo ƒo xlãe."
  
  "Ɣeyiɣi si me Ðoɖoa ɣla Sɔdolawoa?"
  
  Drake bu eŋu kpɔ. "Enyo, ẽ, mesusui nenema. Aleke kee wòɖale o, nukae nye sɔdola etɔ̃lia?"
  
  "Dɔwuame".
  
  Egbɔ ya sesĩe eye wòlé ŋku ɖe Alicia ŋu. "Mate ŋu anye Fiavinyɔnu Fulẽ la o, alo?"
  
  Alicia nɔ asi ʋuʋum nɔ yiyim nɔ gbɔgbɔm. "Ɖewohĩ. Made dzesi esia."
  
  Drake ƒe ŋkuwo ʋuʋu. "Èle fu ɖem na nusi mate ŋu adzɔ o."
  
  "Nusiwo dzɔa dzi na amea?"
  
  "Nuka tae?"
  
  "Fiavinyɔnu kae? Ele be nyɔnuvia nanya, ènya."
  
  Esrɔ̃ nu tso eƒe afɔkpawo ŋu. "Vudo. Mewɔa akpa aɖeke ɖe Cleopatra ŋu ɣesiaɣi. Menya be menye fiavinyɔnue wònye o, gake..."
  
  "Fianyɔnu? Eyata enyo wu gɔ̃ hã".
  
  Lauren gakpɔtɔ nɔ nu ƒom. "Abe alesi megblɔe va yi ene la, ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo gakpɔtɔ le Indiatɔ si ŋu Order la ate ŋu anɔ nu ƒom tsoe la me dzrom. Le nyateƒe me la, nya sia me mekɔ o akpa. Mebe, ne metsɔ ɖokuinye de woƒe nɔnɔme me le woƒe ɣeyiɣia me gɔ̃ hã la, ate ŋu anye wuieve dometɔ ɖeka hafi."
  
  "Eye wotsɔ aʋawɔnuwo ƒo xlã wo katãa?" - Smith bia nya sia.
  
  "India ye mele, ẽ. Zi geɖe."
  
  Alicia gblɔ be: "Enyo, ne mede ɖeke o la, teƒe aɖe le mía si míayi."
  
  Drake lé ŋku ɖe May, Hayden kple Dahl ŋu, amesiwo nɔ aɖaka evelia, Conquest, me nyawo me tom.
  
  "Ŋgɔyiyi aɖe li?"
  
  Hayden ʋuʋu eƒe asi tsɔ ɖee fia be wova ɖo afima kloe. Efɔ mo dzi. "Edze abe esiae nye tsɔtsrɔ̃ŋkeke ƒe nɔnɔme aɖe ƒe ɖoɖo ene. Èɖo ŋku alesi atikplɔa wɔa dɔe dzia? Nudzɔdzɔ sue ɖeka hea bubu vɛ eye bubu, ɖesiaɖe lolo wu?"
  
  Dahl gblɔ be: "Tɔtɔ ƒe nufiafia. "Esia nye aʋadziɖuɖu ƒe aʋawɔnu, eye Genghis Khan nye ame si bua tame deto. Miate ŋu atsɔ esia aɖu xexeame katã dzi."
  
  Drake ƒo eƒe tsigoe la ƒu anyi.
  
  Alicia gblɔ be, "Aʋawɔnu si wɔa dɔ ɖe domino dzia?"
  
  "Tututu. Alesi Franz Ferdinand wuwu na wova zu Xexemeʋa I ƒe ɣletivi. Ate ŋu adzɔ be ɖoɖo sia si nye be woadzi zitɔtɔ ɖe edzi ate ŋu adze Xexemeʋa III gɔme."
  
  "Eye," Drake tsi eƒe kadodomɔ̃a hena ɣeyiɣi kpui aɖe eye wòƒo nu kpoo, "it"s quite complicated. Amekae míatsɔe ana?"
  
  Amesiame nɔ ŋku lém ɖe eŋu. Nyabiase si sɔe wònye. Hayden na eme kɔ be mele be yeagagblɔ nya aɖeke wu ema o. Enya be Washington kple Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Dɔdzikpɔla mekpɔ dzidzɔ ɖe wo ŋu xoxo o, eye wòtrɔ yi SEAL Team 7 ŋu bubu dzi.
  
  Nudzɔɖenunu?
  
  Gbɛɖɛ.
  
  Hayden gasrɔ̃ nu tso pepaawo ŋu aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo, emegbe etsɔ wo de eƒe jaketi te. Esi wònɔ nu ƒom na ƒuƒoƒo bliboa la, eɖe abɔta, si ɖee fia be wometso nya me haɖe o eye nusianu ate ŋu adzɔ le nuŋlɔɖi siwo ŋu dedienɔnɔ mele o gome.
  
  Egblɔ sesĩe be, "Míakpɔ esia gbɔ ne míate ŋui. Fifia míehiã teƒe etɔ̃lia ma. Lauren?"
  
  "Mese wò nyawo." Míegale lalam kokoko ".
  
  Kensi gblɔ be: "Azɔ lala vie," eye eƒe mo ƒe mo le aɖabaƒoƒo ewo mamlɛawo me gakpɔtɔ dze ƒã. "Miegblɔna be anyigba ƒe dzogoe enee li, alo?"
  
  Lauren gblɔ be: "Enyo, Biblia ƒo nu tso eŋu. "Eye Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe ɖoɖoe nye esi."
  
  "Enyo, nane gblẽ. Ðe mèkpɔe oa?
  
  Drake blu ɖe eta, fifia etɔtɔ wu tsã. Dahl srɔ̃ nu tso Kenzi ŋu nyuie.
  
  "Ðewohĩ numeɖeɖe aɖewo akpe ɖe ŋuwòa?"
  
  "Dzogoe enee? Afrika, Asia, Europa kple Amerika."
  
  "Godoo. Nya siae wogblɔna nam."
  
  Kensi keke eƒe asi eveawo ɖe enu. "Afikae India le?"
  
  Hayden tso ɖe eƒe afɔwo dzi. "Damn, India nye Asia-nyigbagã la ƒe akpa aɖe."
  
  "Nusi ŋu míeƒo nu tsoe xoxo."
  
  Lauren bu tame esi wònɔ tsitre ɖe eƒe afɔwo dzi. Egblɔ be: "Esi Europa kple Amerika koe susɔ." "Hey guys, ɖe miele nu si ŋu bum mele la ke ŋu bum?"
  
  Alicia ƒo nu kple ɣli be: "Ðewohĩ." "Ðe wò akɔta sesẽ le esi nèbɔbɔ nɔ anyigba gbegblẽa dzi ta?"
  
  Kinimaka gblɔ be: "Koklozi." "Gake emegbe mebua "koklozi" ŋu ɣesiaɣi."
  
  "Ðoɖoa nye aʋawɔnuvlowɔla siwo nɔ anyi le ƒe blaeneawo me. Kaka woaɣla tuawo la, nya "Amerikatɔ Gbãtɔwo" va nɔ atsyã me, gake womabu eŋu nenema o. Wodzi wo le ƒe blaeveawo me alo do ŋgɔ nɛ, le Mawu ta."
  
  "India Dzĩwo?" Drake gblɔe alea. "Tso Ɣetoɖoƒe Gbemelãwo mea? Damn it".
  
  Lauren gblɔ be: "Ate ŋu adzɔ. "Nusi susuŋutinunyalawo ƒe habɔbɔa nɔ kpɔkpɔm le teƒe si mesɔ o."
  
  "Ekema ame kae nye ame vɔ̃ɖitɔ kekeake si nɔ agbe kpɔ?" - bia Dahl.
  
  "Mina matrɔ ɖe nya sia ŋu na wò. Fifia ya, ge ɖe yameʋua me ko."
  
  Menye Drake koe nɔ ŋku lém ɖe Hayden ŋu o.
  
  Trɔ yi Amerika yea?
  
  Nu maɖinu.
  
  Hayden koŋ ye nɔ ŋku lém ɖe Smith ŋu. Womenya nusi ate ŋu adzɔ le nudzɔdzɔ siwo dzɔ le Peru megbe, alo nusi ŋu dziɖuɖumegãwo nɔ tame bum le o. Asrafoa, si nye eƒe kafukafu, dze tsitretsitsi gɔme enumake henɔ eƒe akploa me dzrom.
  
  Sɔdola etɔ̃lia? Dɔwuamea? Eye Amerika hã? Ðe míaƒe hoʋlilawo nyaa?
  
  Ðe wòakpɔ ŋutifafa ɣeyiɣi kpui aɖe atsɔ aɖɔ eƒe agbe ɖoa?
  
  Menye egbea o, Hayden, menye egbea o. Esi wònɔ dzesi wɔm na ame mamlɛawo be woaɖe woƒe kadodomɔ̃wo ɖa eye woatsi wo la, etsia tre ɖe wo titina dzitsitsitɔe.
  
  Egblɔ be: "Míewɔnɛ." "Eye míewɔa esia nyuie. Abe alesi wòle be míawɔe ene, abe alesi míewɔna ɣesiaɣi ene. Gake ŋutsuwo, reservations le asinye. Etɔ vie, mexɔe se be ƒuƒoƒo evelia le Crow kple Amerika dziɖuɖua si le fefea me." SEAL Team 7, eye edze abe wole damn good ene. Ðewohĩ ƒuƒoƒo sia manɔ fefea me be yeakpɔ egbɔ be míexɔ sɔdolawo katã ko o."
  
  Drake blu ɖe eta esi wòse nya sia. "Babaa?"
  
  "Enyo, ɖe nèsusu be ɖewohĩ nɔnɔme evelia aɖe ava? Ke ne wova afisia be yewoatsrɔ̃ mí le nyateƒe me ya ɖe?"
  
  
  TA VEVIE
  
  
  Karin Blake bɔbɔ nɔ anyi kple eƒe afɔkpa yibɔwo le kplɔ̃a dzi, eƒe asitelefon lé eƒe kɔ kple asike dome, eye wòtsɔ eƒe asi siwo le ablɔɖe me nɔ keyboard la ƒom dzoe. Edo T-shirt kple jeans si me ʋuʋudedi le, eye wòtsɔ ɖa ɣi aɖe bla eƒe taɖa ɖe megbe. Gbe si nɔ nu ƒom ɖe eƒe miame to me la nyrɔ kloe le Palladino ƒe nukoko ta.
  
  "Zi ɖoɖoe dzomavɔ la, Dino!" etrɔ hedo ɣli.
  
  "Ẽ Ẽ". Asrafoa trɔ kple alɔgbɔnukoko eye emegbe wòkpɔ eƒe mo. "Nu nyui nyui aɖe." Mawu, amekae tsɔ wò ɖo dɔa dzi?"
  
  Karin ɖe kuku na nuƒola la. Egblɔ be: "Ðeviawo nye ame vɔ̃ɖiwo. "Viɖe vi aɖe eye woakpɔ wo ɖokui le gota le afɔti maɖɔʋu la dzi."
  
  Nyɔnua ko nu kpoo. "Oo, ẽ, meƒle esiawo dometɔ eve."
  
  Karin lé ŋku ɖe Dinosaur kɔkɔ si ƒe lãmekawo le dzɔdzɔm kple woƒe zɔhɛ si nye Wu sue si ƒe ŋutilã le ƒuƒlu la ŋu. Asrafo eveawo siaa nɔ dzodzom le yame, eye wòte ɖeɖi wo ŋu be wonɔ aƒe aɖe me le gbedadaƒo kwasiɖa si va yi, henɔ ɖoɖo vovovowo ɖom. Nusi wohiãe nye afɔɖeɖe ŋutɔŋutɔ aɖewo.
  
  Karin bia be: "Eye wosi dzo?"
  
  "Godoo. Menɔ kadododzikpɔƒea ƒe akpa aɖe. Wode dɔ asi na mí be míawɔ dɔ le ɣeyiɣi vovovowo me. SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa xɔ aɖaka la le Chinatɔwo si eye wote ŋu si yi Taiwan. Mesusu be dzɔgbenyui ƒe akpa aɖe, dzra ɖo ɖe ƒuƒoƒo bubuwo ƒe akpa dzi ƒe akpa aɖe."
  
  Karin nya be esia de ŋgɔ sã wu dzɔgbenyui dzro aɖe ko. Team aɖeke menɔ xexeame si nyo wu SPEAR egbea o. Enye dada nɛ ɣeaɖeɣi be yenye eƒe akpa aɖe.
  
  Elɔ̃ ɖe edzi be: "Sɔdola ƒe gbeɖuɖɔ sia meɖea vi boo aɖeke nam o." "Nye susu le nu bubuwo ŋu. Gake gblɔe nam, afikae wole yiyim ɖo?"
  
  "Enyo, nyemenya haɖe o. Edze abe India ene. Gake edze abe masɔmasɔ aɖewo le wo dome ene. Kpɔ ɖa, melɔ̃ be makpe asi ɖe eŋu vie le nusi dzɔ ɖe Palladino dzila dahewo dzi kple esi míele akpa ɖeka ta, gake seɖoƒe li na nya si mate ŋu agblɔ."
  
  Karin se le eɖokui me be ɖikeke aɖe nɔ dzidzim ɖe edzi. "Míehiã nu geɖe wu ema o. Esia tututu - ne meyɔ la, ehiã be manya Drake ƒe ƒuƒoƒoa ƒe nɔƒe. Etsɔe wòanye loo alo le ɣleti ɖeka megbea. Àte ŋu awɔea?"
  
  Amewo ƒe ŋuɖoɖoa nɔa anyi ɖaa. "Ẽ, zi alesi menɔ unit ɖeka me ko. Mexɔe se."
  
  "Akpe na wò". Karin wu dzeɖoɖoa nu kaba hafi wogate ŋu bia nya bubu aɖeke. Etsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe da xɔa me kpɔ hekpɔ afisi wole. Tso esime wogbugbɔ teƒea tso atikevɔ̃ɖisitsalawo ƒe atɔ me la, woklɔe tso nu gbegblẽ ɖesiaɖe me, wokpɔ nuzazãwo le teƒe ƒomevi ɖesiaɖe, tso anyigbaxɔdzowo dzi va ɖo aƒea te, kpakple le dzogoewo dzi le dziƒoxɔa dzi katã. Dzotɔtɔ nu mamlɛ ɖesiaɖe nye ɖokuitɔdidi. Esi Karin, Dino, kple Wu gakpɔtɔ le Internet dzi la, woɖo kɔmpiutawo, kadodomɔnuwo, ŋkuléleɖenuŋumɔ̃wo, kple bubuwo. Ne dzogbexɔa ava zu woƒe Dɔwɔƒegã la, ele be woanye mɔ̃ sesẽ, si woate ŋu aʋli eta, wòanye fiasã le eɖokui si.
  
  Karin susui be wova ɖo afima kloe.
  
  Susu yeye aɖe si me vevesese le va susu me nɛ azɔ.
  
  Enɔ ekpɔm esime Dino kple Wu nɔ dɔ wɔm le kɔmpiutaawo dzi, nɔ kawo ƒom ɖe wo nɔewo nu le eya ŋutɔ ƒe mɔfiamewo nu henɔ kɔmpiutadziɖoɖowo, dzodoƒewo, kple bubuwo dede wo me. Enye dynamite le nu sia ƒomevi wɔwɔ me hafi dze eƒe hehexɔxɔ gɔme. Fifia ezu ame geɖe wu sã. Ẽ, nu ʋɛ aɖewo gakpɔtɔ to wo ŋu, gake ga si li fifia la asu be woatsɔ axe ema ko. Wohiã gakpɔmɔnu aɖe si li ke.
  
  Mègaŋe aɖaba ƒu edzi o. Màte ŋu atutui o, aɖii goglo.
  
  Karin nya nusianu tso SEAL Team 7. Enya nusita wole afima, nusiwo nye woƒe taɖodzinuwo; woƒe ŋusẽ kple gbɔdzɔgbɔdzɔwo; woƒe ɖoɖowɔɖi kple adzame sedede mamlɛawo. Emegbe esi wòna kpekpeɖeŋu nyuie ta la, ate ŋu axlɔ̃ nu Matt Drake azɔ.
  
  Edoa dzidzɔ na ame, enɔa tsatsam, enɔ acid hem vɛ le eƒe dɔgbo me.
  
  Nudzɔdzɔ ɖesiaɖe si me woto, ɣeyiɣi siwo me kɔ kple ɣeyiɣi sesẽwo, ŋkeke siwo me wòtsi dzodzodzoe keŋkeŋ la, ka eƒe seselelãmewo abe xevi si le nudzodzoe sesẽ aɖe ƒom ene. Karin xɔ abi vevie zi ɖeka do ŋgɔ eye wòɖe asi le agbe ŋu, gake egakpɔe le teƒe siwo menɔ mɔ kpɔm na o wu. Wotsɔ tameɖoɖo yeye aɖe nɛ.
  
  Le afisia hã la, eto gbegblẽ me esime nɔviaŋutsu kple eƒe ƒomea ku, eye emegbe wòlɔ̃e esime Komodo lɔ̃e. Ðewohĩ nudzɔdzɔ ma si dzɔ le gɔmedzedzea me ŋutɔ esime wònye ɖetugbui la tsrɔ̃e eye wòna wòdze agbemɔ dzi.
  
  Gbegblẽ.
  
  Fifia nusi ko wòdi ŋutɔŋutɔ be yeawɔe nye be yeatsrɔ̃ nu nyui siwo katã le esi. Ne nane le edzi yim nyuie la, edi be wòado kpo nu. Ne nu gã aɖe gbɔna eƒe mɔ dzi la, akpɔ egbɔ be egbã kple nazãbubu.
  
  Ne ƒuƒoƒo yeyea te dzidzedzekpɔkpɔ, be wòate ɖe wo nɔewo ŋu wu la, avuvui.
  
  Ameɖokui tsɔtsrɔ̃ menye agbenɔnɔ yeye na Karin Blake o. Esiae nye agbenɔnɔ si metia. Nye avɔ si me fa miamiamia.Ebiaa eɖokui ɣesiaɣi be ɖe ava ƒo xlãe bliboe, ƒo xlãe tututu eye wòatrɔ ayi esia gbɔ hã.
  
  Eye ale wòbɔbɔ nɔ anyi, ɖe dzi ɖi, kple nyatakaka siwo menɔ SPEAR-ha la gɔ̃ hã si o esime wotso teƒe vevi eneawo le woƒe agbagbadzedze be yewoaxɔ aʋawɔnu ene siwo nye drɔ̃e baɖa la me. Mɔdodoa ƒe tsatsam nɔ ʋuʋu ɖi le eƒe ʋɔtru nu.
  
  Mɔ ɖeka kplɔ ame yi ɖeɖekpɔkpɔ me mlɔeba, xɔlɔ̃wo, xɔlɔ̃wɔwɔ kple agbemeveve.
  
  Mɔ bubu agblẽ ŋutinya sia katã, etsɔme sia katã si ŋu kakaɖedzi mele o, eye wòana nusianu si wòhiã lae: zitɔtɔ.
  
  Karin ƒo eƒe nuwo nu ƒu hedo go yi akpata me. Dzogbea ƒe ya ƒu, eye ke tsaka. Bɔl aɖe si le keklẽm la klẽ ɖe dziƒo kɔkɔ. Le didiƒe aɖe la, United States ƒe asrafoha tɔxɛ aɖe si nye ame ŋkutawo ŋutɔ si woyɔna be SEAL Team 7 nɔ eƒe zɔhɛ xoxowo yome tim - Matt Drake kple Alicia Miles, Torsten Dahl kple May Kitano kpakple ame bubuwo - kple susu be yewoawu ame.
  
  Karin bu eŋu be yeaxlɔ̃ nu wo.
  
  Emegbe egbugbɔ ta to ʋɔtrua nu. "Hey amesiwo bu, miɖe miaƒe kposɔwo ɖa. Teƒe siwo míayi kple amewo le mía si míakpɔ. Tyler Webb ƒe adzame nu ɣaɣla la manɔ ɣaɣla tegbee o."
  
  
  TA BLEVIE VƆ̃ÐEKA
  
  
  Karin do tu, henɔ Dino kpɔm esime wònɔ woƒe Dodge Ram kplɔm nyuie to da siwo le tsatsam siwo wɔ Los Angeles ƒe mɔ gãwo kple megbemɔwo dzi.
  
  Esi ɖekakpui asrafoa to mɔdododziʋu dzĩ la ŋu la, egblɔ be: "Yi wò mɔ dzi." "Èɖo ŋku edzi be wole ade dam mía?"
  
  Dino ko alɔgbɔnu nɛ kple dzidzɔ si metsi o. "Ðeko dzi dzɔm be medo le aƒea me, dada. Aleke kee wòɖale o, ele be nànya be nyee nyo wu wò. Enyo wu le mɔ sia mɔ nu."
  
  "Eyata mieyi edzi le nu ƒom."
  
  Wu gblɔ be: "Asrafowo maɖe asi le mía ŋu míadzo o." "Ɣesiaɣi si míeyi gota la, míenyea amesiwo ŋu woate ŋu awɔ nuvevii bɔbɔe."
  
  "Ðe wò gbeɖiɖi dzi kpɔtɔ, Aƒetɔ Nuxaxa. Mawu, mi ame evea miate ŋu awɔ dɔ eve."
  
  "Mina míakpɔ alesi gbegbe dzi adzɔ wòe ne wotsɔ wò nutetewo do ka kple ʋua ƒe batri ɖa."
  
  "Mèganye kposɔ o, Wu. Asrafowoe nye esia, ke menye CIA o."
  
  Karin kpɔa dzidzɔ ɖe nukpɔkpɔ siwo le ʋua ƒe akpa eveawo ɣesiaɣi ŋu; Los Angeles le eƒe ŋutikɔkɔe katã me. Ɣeyiɣi kpui aɖe si me nàɖe dzi ɖi eye màbu naneke ŋu o. Amagbe damawo kple kɔkrit gãwo nɔ ho ʋlim be yewoaxɔ ŋgɔ, eye dziƒoxɔ kɔkɔ siwo wotsɔ ga wɔe siwo nɔ keklẽm le ŋdɔkutsu dzatsɛ la te nɔ wo megbe. Dzudzɔ sesẽ aɖe nɔ xɔxlɔ̃m le alilikpowo ƒe sɔsɔme, si na ŋkekea do viviti, gake womede dzesii kura o. Amewo va nɔa yiyim, eye womedea dzesii kura le afɔtoƒewo kple asitsaƒewo o, wonɔa zip nɔa woƒe ʋuwo me nɔa yiyim nɔa gbɔgbɔm. Hollywood Towo to blewuu yi ɖusime, womede dzesii o, elabena le ɣeyiɣi ma me la, Dino de dzesi ʋu yibɔ kple yevu aɖe si nɔa tsatsam le mɔ sesẽa dzi eye wòɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ abe ŋutsuvi nyui si wònye ene, eƒe ŋku nɔ mɔa dzi, eye wòtsɔ eƒe susu ɖo ŋgɔ tẽ.
  
  Ne mèle ŋku lém ɖe wo ŋu o la, womade dzesi wò o.
  
  Mlɔeba ƒutamɔa ʋu eye wonɔ mɔ dzi yina San Francisco.
  
  "Enyo wu dzogbe." Wu srɔ̃ nu tso ƒutsotsoe siwo le keklẽm hele ʋuʋum la ŋu.
  
  Karin ku dɔ si le ŋgɔ nɛ me. Womegblẽ woƒe ɣeyiɣi le dɔwɔƒegã o. Gbã la, wode kɔmpiutawo, Mac eve siwo de ŋgɔ wu siwo me fefenu tɔxɛ geɖe le alesi woate ŋui. Fiber optic ka lae nye akpa si me ayedzedze le wu, gake esi wonya de dzesi esia eye Karin de dzodoƒe ƒe gli gbogbo aɖewo ko la, wonɔ klalo be yewoayi. Ɣemaɣi gɔ̃ hã la, esi Karin nɔ keyboard la dzi eye wòzã eƒe nunya si me nunya le gɔ̃ hã la, ŋutete menɔ wo si be woawɔ hacking aɖaʋatɔe o. Seɖoƒe li na wo, wozi wo dzi be woazã aɖaŋudzedze.
  
  Karin nya nu tso Tyler Webb ƒe gadzraɖoƒe ɣaɣla manyaxlẽwo ŋu. Enɔ wo kpɔm esime wònɔ dɔ wɔm na SPIR. Enya nusi ame aɖewo yɔ be eƒe domenyinu; ku ɖe nya ɣaɣla ʋɛ siwo nɔ esi le eƒe ƒuƒoƒo xoxoa me ŋu. Eye enya bebeƒe gã aɖe; nane si xexeame ƒe amedzidzela si nye kesinɔtɔ wu, si wɔa dɔ geɖe wu, ƒo ƒu ɖe ame alafa geɖe ŋu, eye eƒe ƒuƒoƒo xoxoa me tɔwo hã nɔ eme ake.
  
  Ame akpa gãtɔ xɔe se be esi Webb ku ta la, yewoate ŋu ake ɖe eŋu le yewoƒe ɖiɖiɖemeɣi.
  
  Kuxiae nye be susu ma tɔgbe aɖeke menɔ Karin si o. Bebeƒea me yiyi ana ŋusẽ si womate ŋu agblɔ o lae-eye le nuwo katã ƒe nuwuwu la, ŋusẽe nye afisi nusianu le. Wo ame etɔ̃a ate ŋu aʋu ayi ŋgɔ tso afima; gakpɔkpɔ, ŋkɔmaɖemaɖe, dedienɔnɔ kple ŋusẽkpɔɖeamedzi. Nyateƒee, ne ame alafa geɖe nɔ Webb ƒe nu ɣaɣlawo dim la, asesẽ ŋutɔ be woafi fi.
  
  Fifia la, ame aɖeke menya afi si wòle o.
  
  Negbe Karin Blake koe mele eme o.
  
  Ne mede ɖeke o la, nenemae wòsusui. Gaƒoƒo ʋɛ siwo kplɔe ɖo aɖee afia. Nyatakaka siwo tso ememe la kpe ɖe ŋunye ŋutɔ. Enya nusianu tso Nicholas Bell ŋu kple alesi nyatakakaxɔla, si bɔbɔ nɔ eƒe gaxɔ me, gblɔa nusianu - ŋkɔwo, teƒewo, amenyenyewo, gbeɖuɖɔ gbegblẽ bliboa. Enya alesi gbegbe Lauren Fox lɔ̃a sasrãkpɔ. Enya ame siwo ɖoa to Lauren Fox heƒoa nu kplii.
  
  Enyo, enya wo, womenyae kokoko o.
  
  Ðewohĩ etsi megbe vie va kplɔ̃ɖoƒea-Karin ƒe asrafo hehexɔxɔ kple dzodzo emegbe xɔ ɣeyiɣi aɖe-gake etsɔ hacking ƒe ŋutete deŋgɔ vi aɖe ɖo eteƒe nɛ. Bell ƒe dzeɖoɖowo me gblẽ. Edze abe dzi nɔ Smith si be wòaxɔ dzeɖoɖo siawo ƒe kɔpi edziedzi - ŋutsuvi manyanu - eye wòawɔ nu ɖe wo ŋu abe alesi wòdi ene. Amekae nya nusi asrafo si doa dziku vevie, si doa dziku bɔbɔe la wɔ ɖe wo ŋu? Eʋli dukɔa ƒe dedienɔnɔ ta, edze ƒã.
  
  Nya lae nye be Karin ate ŋu age ɖe fli si kplɔa ame yia Smith ƒe nyatakakadzraɖoƒea tẽ la me. Enye dɔ bɔbɔe aɖe nɛ vie. Ekpɔa ɣeyiɣi tsɔ ƒoa aboyonu kesinɔtɔwo nu ƒu. Tyler Webb ƒe ɔfis, aƒe, dziƒoxɔ dziƒoxɔ manyaxlẽwo kple ƒukpo aɖe gɔ̃ hã nɔ xexeame godoo tsã. Teƒewo ƒe ŋkɔ siwo wɔ dɔ ɖe edzi dometɔ aɖewoe nye Washington, D.C., Niagara kple Monte Carlo. Bell ƒo nu kple Lauren, gake eƒo nu kple dedienɔnɔdzikpɔlawo kple senyalawo hã, eye wo katã ƒe nya kpui aɖewo nɔ Smith ƒe nuŋlɔɖiwo me.
  
  Etsɔme nyui aɖeke mele Smith si o, esusui.
  
  Aleke kee nèɖatsoe o, Perutɔwo ƒe nudzɔdzɔa-alo nudzɔdzɔwo-na SPEAR-ha la ge ɖe xexe si me nuxaxa le me.
  
  Karin trɔ eƒe nɔnɔme esi dzesi aɖe klẽ va yi si gblɔ be yewodidi tso San Francisco gbɔ kilometa 130. Bell va zu nuƒoƒo bibi ŋutɔ na Lauren - zi gbɔ zi geɖe egblɔ nyateƒenya siwo anya sɔ, eye wòyɔ ŋkɔwo, teƒewo, gadzraɖoƒewo. Fifia la, dzi menɔ ƒo na Karin zã nuŋlɔɖiawo dometɔ aɖeke o, elabena enɔ vɔvɔ̃m be ɖewohĩ dziɖuɖumegãwo atsa ŋku le wo ŋu kpoo be yewoakpɔ amesi ava. Gbã la, wohiã na ɖoɖo si ŋu kakaɖedzi le le afɔɖeɖe kple sisi ŋu.
  
  Eyatae wozɔ mɔ yi San Francisco ɖo.
  
  Ne wozi Bell dzi la, eƒo nu tso alesi Webb ƒoa adegbe ɣeaɖewoɣi le nusi wònya ŋu. Ŋutsu sia nye kɔnuwɔwɔ ƒe amedzidzedze, vɔvɔli kesinɔtɔ si si nunɔamesiwo le be wòaɖe ame ɖesiaɖe kloe le xexeame, awɔ nuvevii, eye wòaxɔe ne edi. Webb tsɔa nyatakakawo naa Bell ɣesiaɣi, ɖonɛ, gake eƒoa nu tso nusi wòyɔ be "dada lode" hã ŋu.
  
  "Dada ƒe vein" sia va zu ɔfis tɔxɛ aɖe si megalomaniac la tsɔa ɖi siwo katã wòƒo ƒu kpɔ la dana ɖe ame aɖeke dzi le. Nyateƒee, megblɔ afisi wòle na Bell gbeɖe o.
  
  Gake Karin de ŋugble le wo katã ŋu. Viɖe tɔxɛ aɖe nɔ esi be ete ŋu kpɔ wo katã tso ememe. Eye eɖo ŋku ɣeyiɣi siwo me Webb fi nyatakakawo le ƒuƒoƒoa me tɔ akpa gãtɔ gbɔ eye wòva srã wo kpɔ le adzame dzi. Eƒe ŋkuɖodzinu si nye eidetic la xɔ aƒe ɖe afima tututu. Nyateƒee, menɔ bɔbɔe o, gake Karin nya be Webb nɔ dɔ wɔm le ɔfis xɔŋkɔ aɖe me le Washington ɣemaɣi eye wòte ŋu di lɛta siwo woŋlɔ ɖi, siwo wolé ɖe mɔ̃ dzi fifia.
  
  Woɖo faɛl gãwo ɖe San Francisco ƒe adrɛs aɖe koŋ dzi zi gbɔ zi afã. Numekuku bubuwo ɖee fia be woxɔ agbalẽ gã bubuwo tso dɔwɔƒe bubu siwo wonya. Eyata esime dziɖuɖumegãwo nɔ nyatakaka gbogboawo me kum la, Karin te ŋu kpɔ nusi tututu wòhiã.
  
  Dino kplɔ wo to ʋuwo dome, to Sikagbo la me eye wòto Fisherman"s Wharf ŋu. Tsaɖilawo tsɔ fotoɖemɔ̃wo yɔ nutoa me fũu le dzadzraɖoɖi, eye wotsɔ wo ɖokuiwo do go yi mɔwo dzi beléle boo aɖeke manɔmee. Dino tsaka kple ʋuwo, si na susu aɖeke meli si ta kpovitɔwo ade dzesi wo o. Togbɛ si dzi ke la kplɔ wo yi dua me yi ŋgɔe, eye eteƒe medidi o wova nɔ tsatsam le Union Square, to gadzraɖoƒewo kple atikedzraƒewo, meliwo kple nuɖuɖudzraƒewo ŋu tom, le woƒe agbagbadzedze sesẽtɔ kekeake vaseɖe fifia me: ʋutɔɖoƒe nyui aɖe didi.
  
  "Ðeko nàgblẽe ɖe afisia." Wu fia asi teƒe sue aɖe si te ɖe Walgreens ŋu. "Adrɛs la didi tso afisia gbɔ aɖabaƒoƒo atɔ̃ ƒe azɔlizɔzɔ."
  
  "Aɖabaƒoƒo atɔ̃?" Karin gblɔ be. "Ate ŋu anɔ anyi tegbee ne ɖe Webb gblẽ nudzɔdzɔ kpata aɖewo ɖi hafi."
  
  Dino gblɔ esi wònɔ tetem ɖe afisi wòyina ŋu blewuu be: "Tsɔ kpe ɖe eŋu la, Dodge Ram ye." Asesẽ nam be matɔ nye kposɔ ɖe teƒe ma."
  
  "Èdi be mawɔ esia? Mate ŋu aku ʋu."
  
  "O nyateƒea? Enyo, nyateƒee, Toretto. Na míakpɔ alesi nèwɔa nu ɖe-"
  
  Karin gbɔ ya be: "Ðeviwo." "Zi ɖoɖoe ɖe fuck la ŋu. Èkpɔ afi ma?"
  
  "Míehiã mɔnukpɔkpɔ nyui aɖe be míate ŋu asi kaba. Míehiã be míakpɔ egbɔ kaba. Míehiã..." Dino tɔ vie. "Damn, míahiã ʋudzraɖoƒe ɣeyiɣi didi aɖe, alo?"
  
  Karin ʋuʋu ta. "Afi sia tututu." Ne ehiã la, míamlɔ anyi vie; míate ŋu adzo le afisia ɣesiaɣi gbe bubu ne kea tsi."
  
  Wu ƒo nu le ɣlidodo me be: "Damn, mele mɔ kpɔm be menye nenemae o." "Ɣeyiɣi si sɔ zazã ɖe mi ame evea ŋu le ŋkeke siawo me."
  
  "Esia nye kuxia?" Karin bu tame esime Dino nɔ Ram la kum yina ɖe ʋutɔɖoƒe si le anyigba te.
  
  "Enyo, testosterone sɔ gbɔ vie. Mi ame evea mieʋlia ho abe nɔviwo ene ɣesiaɣi. Ðeɖi tea eŋu vie ɣeaɖewoɣi."
  
  "Mí? Ʋliho?" Karin tsɔ dziku kpɔ Dino. "Míenye nyateƒea?"
  
  Ðekakpui asrafo la ko nu sesĩe. "Esi mèdi be yealɔ̃ ɖe edzi be menyo wu wò o ta koe."
  
  "Nyemekpɔe o." Karin lé ŋku ɖe eŋu vevie, emegbe etrɔ ɖe Wu ŋu. "Èkpɔ esia?"
  
  "Mina magblɔe alea. Ne mi ame evea mie mu aha keŋkeŋ gbeɖeka eye mietso nya me be yewoaɖe srɔ̃ la, ele be miawɔe le tsitrenu elabena mi ame evea siaa miadi be yewoanɔ etame."
  
  Karin ko nu sesĩe esi Dino va kpɔ teƒe aɖe si dze eŋu mlɔeba. "Èmu aha abe dzomavɔ enea? Damn, ɖeko aha mesɔ gbɔ le xexeame be ema nadzɔ o, Woo."
  
  Dino ɖe safuiawo do goe eye wòʋu ʋɔa. "Ɣeyiɣia de be míaƒe susu nanɔ nu ŋu. Srɔ̃ɖeɖe ŋuti nya dzodzro siawo katã mekpena ɖe ame ŋu o."
  
  "Nyɔnuviwo melɔ̃a wò o, Dino?" Karin va kpe ɖe ŋutsu eve siwo nɔ tsitre ɖe ŋgɔgbe la ŋu. "Lãwo dzikpɔƒe aɖe le San Francisco. Míate ŋu akplɔ wò ayi afima ɣesiaɣi ne míewu enu."
  
  Dino ŋe aɖaba ƒu edzi, eɖe eƒe asitelefon eye wòlala adrɛs si wòle be woatsɔ akɔe. Egblɔ be: "Aɖabaƒoƒo etɔ̃. "Míele klalo?"
  
  Karin tsɔ eƒe abɔta de eƒe akplo me. "Abe dzomavɔ ene."
  
  
  * * * .
  
  
  Enye ɔfisxɔ kɔkɔ aɖe, eye Webb ƒe ɔfis nɔ dzisasrã blaetɔ̃ vɔ atɔ̃lia dzi. Karin susu be esia mebɔ na ye o - zi geɖe la, aɖaʋatɔ lɔ̃na be yeanɔ agbe le ɖoƒe kɔkɔtɔ kekeake ale be yeado vlo amesiame - gake esusu be yeate ŋu ana adrɛs sia nanye esi mebɔ o eye wòanɔ ɣaɣla alesi yeate ŋui - emae nye nusi ŋu wòdea asixɔxɔe kple eƒe agbemedɔwo dzraɖoƒe si nye ame ŋkutawo.
  
  Esusu be afɔɖeɖewo katã.
  
  Nusi na nusi wɔm wole la gadzi ɖe edzi...
  
  Abunɛ? Mese naneke gɔme o? Zãzɛ̃? Zãzɛ̃?
  
  Eko alɔgbɔnu viviti na eɖokui esi wòkpɔe be ŋuɖoɖoa nɔ te ɖe emetsonua dzi.
  
  Ame etɔ̃awo to ʋɔtru si trɔna le anyigbaxɔdzoa dzi ge ɖe eme, wokpɔ ʋufɔti geɖe, eye woɖo ta afima. Ŋutsu kple nyɔnu siwo do awu ɣiwo nɔ tsaglãla tsam nɔ yiyim nɔ gbɔgbɔm. Nyatakakaxɔ aɖe si me agbalẽŋlɔla eve siwo ƒe taɖa yibɔ nɔ la nɔ dzogoe si le didiƒe ʋĩ la dzi. Toɣliɖeɖea mebɔ o, amesiame dze agbagba be yemawɔ toɣliɖeɖe o. Karin kpɔ dedienɔnɔdzikpɔla ɖeka si lolo akpa le dzogoea dzi, si nɔ ʋu siwo va yina kple dedienɔnɔ ƒe fotoɖemɔ̃ etɔ̃ kpɔm. Ekplɔ Dino yi nyatakakaxɔƒea.
  
  "Blaetɔ̃ vɔ atɔ̃". Eʋuʋu ta. "Adzɔha ɖeka tɔe anyigba bliboa katã."
  
  "Gɔmesese le esi".
  
  Wu nɔ ŋku lém ɖe tanya la ŋu dũu. Exlẽ be: "Minmak ɖoɖowo?", "Nusianu sɔ, nusianu sɔ."
  
  Adzɔha siwo ƒe mo mekɔ o siwo ɖu xexeame dzi.
  
  Karin yi edzi, eɖo ʋu siwo kɔa ame yia dzi gbɔ eye wòlé ŋku ɖe eŋu zi eve. Mawɔ nuku nɛ ne ekpɔ xexlẽdzesi ƒuƒlu 35-alo xexlẽdzesi aɖe si katã bu ɖekae-gake afimae wònɔ, ɣie eye wòle keklẽm abe bubuawo katã ene. Nutoa me tɔwo te abɔta siwo le dzisasrã vovovowo dzi, eye Karin lala vaseɖe aɖabaƒoƒo mamlɛtɔ dzi, gake eya koe te 35.
  
  Mehiã be woalala ɣeyiɣi didi o. Eɖe eƒe akploa, eye wòwɔ abe ɖe wòle tsatsam le eme be yeadi nane ene. Dino kple Wu hã dzra ɖo. Esi ʋu si kɔa ame yia dzi la ƒo ding eye ʋɔtruawo ʋu le dzesi 35 la, sɛkɛnd ʋɛ aɖewo koe ame etɔ̃awo lala be yewoakpɔ nusi yewole tsitre tsim ɖo.
  
  Xɔxɔnu aɖe si wowɔ nyuie la keke ɖe enu yi didiƒe ʋĩ, eye ʋɔtruwo kple fesrewo le axa eveawo. Atikplɔ aɖe nɔ eƒe nuwuwu lɔƒo. Wotsɔ nutatawo ɖo atsyɔ̃ na gliawo, womevivina o eye wotea ɖeɖi ame ŋu. Karin bu akɔnta be ame aɖe nɔ lalam tso esime wòzi abɔta dzi, gake fifia wova ɖo afisia. Wonɔ klalo, wodi vevie, sɔhɛwo eye ŋutete le wo ŋu.
  
  Efia mɔa, ge ɖe xexe wɔnuku aɖe si le mɔ aɖe nu la, egakpɔtɔ nye ame kukua tɔ. Ne nane li la, ke emae nye Webb ƒe domenyinu. Dadaa ƒe vein.
  
  CCTV fotoɖemɔ̃ aɖeke mele afima o. Dedienɔnɔ aɖeke meli o. Ʋɔtru gbãtɔ si wòte kpɔ la ʋuʋu sesĩe le eƒe xɔme ale gbegbe be wòdzo. Wo katã wowɔe hena ɖeɖefia, nutsyɔnu koe wònye. Eɖe tu aɖe do goe eye wòtsɔ magazinewo yɔ eƒe kotokuwo me. Vest si wòdo ɖe eƒe awudziwui te la se le eɖokui me be yelolo le afisia katã, gake fifia ekpɔ eta. Agbalẽtaƒea kaka esime wonɔ tetem ɖe kplɔ̃a ŋu ŋuɖɔɖɔɖotɔe.
  
  Karin tɔ eye wòlé ŋku ɖe mɔ eveawo dzi le mɔ yeye eveawo dzi. Ewɔ nuku nɛ esi robot la ƒe gbe ƒo nu.
  
  "Mate ŋu akpe ɖe ŋuwòa?"
  
  Ede dzesi sensor aɖe si wotsɔ bla ɖe kplɔ̃a ƒe ŋgɔgbekpa dzi. Gake mekpɔ fotoɖemɔ̃ aɖeke o.
  
  "Hello? Ðe ame aɖe li le afima? Mele fefem kple bometsila.
  
  Le ɣeyiɣi siawo katã me la, enɔ ɖoɖo aɖe ŋu bum le eƒe ta me. Menye ɖeko Webb ƒe nyatakaka gbogboawo na wòva ɖo adrɛs sia gbɔ ko o, ke ete ŋu zã xɔa ƒe dijitaal xɔtunu ƒe nɔnɔme tsɔ de dzesi afisi yameʋudzeƒea le nyuie. Enya be ele be woatrɔ ɖe miame eye emegbe woatrɔ ɖe ɖusime, gake enɔ nusi robotawo ate ŋu awɔ ŋu bum...
  
  "Mesusu be míebu." Eɖe abɔta, eye wòlé ŋku ɖe Dino kple Wu ŋu. "Lala ko, Aƒetɔ Robot, esime míele agbagba dzem be míadi ame aɖe."
  
  Edze be nàtee kpɔ. Karin ɖo ta miame, ŋutsuawo nɔ megbe nɛ. Todzinɔla gbãtɔ do le miame, edo go le ɔfis, eye wòlé baseball-ƒoti sesĩe ɖe asi ɖeka me eye wòƒo ta ɖe asi evelia me. Sɛkɛnd ɖeka do ɖe ŋgɔ, eye etɔ̃lia kplɔe ɖo, eye emegbe enelia do ɖe miame, fifia ya wotsɔ akplɔ.
  
  Wu ko alɔgbɔnu. "Etɔ̃ le megbe."
  
  Karin ʋuʋu eƒe tu. "Miva ŋutsuwo, nukae bu nam?"
  
  To gbãtɔ, si nye ŋutsu aɖe si ƒe ta vuvu la, ko alɔgbɔnu. "Radar aɖe le afima, nyɔnuvi, eye míele ete."
  
  "Mekpɔ. Eyata, Tyler Webb nyanya abe nye ene - ŋutsu si lɔ̃a toɣliɖeɖe le ɣeyiɣi nyuitɔ kple teƒe nyuitɔ - ɖe wònye eƒe ŋutifafabɔa? Ŋugbledede? Enyo, anɔ eme be míaɖe fu nɛ fifia o, ŋutsuviwo, alo?"
  
  Ŋutsua gblɔ be: "Tu da tu eye kpovitɔwo ava afisia le miniti ewo megbe." "BLOW le blaeve me."
  
  "Ke dedienɔnɔ tutu ya ɖe?"
  
  Ŋutsua ko nu. "Mehiã o".
  
  "Akpe na info la".
  
  Karin da tu eƒe alɔnu nuxlɔ̃ame aɖeke manɔmee eye wòkpɔe wònɔ ʋuʋum. Eda tu ɣebubuɣi, le dɔgboa me, eye wòlala vaseɖe esime wòƒo anyigba hafi ti kpo to eƒe akɔta hezã eƒe akɔta tsɔ tu dzoe.
  
  Baseball-ti aɖe dzo te ɖe eƒe ta ŋu, esusui, eye wòto ʋɔtrua nu, eye wògbã ahuhɔ̃ea kple xɔa ƒe akpata. Eŋe aɖaba ƒu edzi. Wu nɔ megbe nɛ eye Dino nɔ ʋuʋum le mɔ bubu nu. Lolo akpa etɔ̃lia xe mɔ nɛ. Eda tu ameha la zi eve, ƒo asa na ʋuʋudedi sesẽ aɖe, eye emegbe naneke meganɔ esi wu be wòaƒo ameha si meʋãna o la ŋkume kple ŋkume.
  
  Eti kpo trɔ yi megbe, eye eƒe mo wɔ yaa.
  
  Elé tu la ɖe asi esime wòdze anyi ɖe eƒe akɔta. Esi wòfɔ mo dzi la, ekpɔ mo gã aɖe si le goglo la wònɔ ŋku lém ɖe eŋu - ame dzɔtsu aɖe si ƒe mo wɔ yaa, si ƒe tagbɔ gblẽ, si ƒe tu ƒe dowo mete ŋu se le eɖokui me o, ʋu ƒe sisi siwo mete ŋu kpɔ o, kple atikplɔ gãtɔ kekeake, si ŋu wotsɔ lãgbalẽŋudɔwɔnuwo ƒo ɖii, be eyae had ever -mekpɔe kpɔ.
  
  "Agadomenɔla si le fu ɖem na."
  
  Karin da tu esi atikplɔa nɔ ɖiɖim. Tu eve to ƒodo si le xɔxlɔ̃m la me, eye woƒo dzisasrãa, gake atikplɔa yi edzi nɔ ɖiɖim. Karin trɔ ta ɖe megbe. Kluvi la dze ɖe egbɔ, eye wòma anyigba, eye wòɖo dzobibi siwo tso akplɔ siwo nɔ bibim la me ɖa. Emlɔ afima sɛkɛnd ɖeka, emegbe asi si lée la sesẽ eye wòdze eɖokui kɔkɔ tso anyigba.
  
  Karin he ɖe megbe, kpɔ mo dziŋɔa eye wòda tu tẽ. Fifia ya la, aƒetɔa se le eɖokui me eye wòʋuʋu enumake, dzɔgbenyuietɔe la, edze anyi ɖe ɖusime eye wòto dɔwɔhati bubu me tẽ, eye wòlé ŋutsu suetɔ si le ete la ɖe mɔ̃ me.
  
  Wu ti kpo to edzi, eye wòda tu ʋu gã eve bubuwo. Ame siawo dze klo. Atikplɔa ƒo Wu ƒe bicep, si na wòdo ɣli. Karin trɔ eye wòkpɔ ŋutsu gbãtɔ - ŋutsu si ƒe ta ƒo wɔ si wòda tu le afɔ - wònɔ megbe nɛ, eye wògblẽ ʋu ƒe dzesi aɖe ɖe megbe.
  
  "Ðeko nègblẽ nusianu dome, aƒenɔ. Le amesiame gome."
  
  "Oo, eyata fifia si meda tu wò la, nyɔnue menye, alo? Mexɔe be ènya nusi ta míeva afisia ɖo?"
  
  Edo asi ɖa lé eƒe atikplɔ kple hɛ si le eƒe alidziblanu ŋu.
  
  "Èle fefem? Nu ɖeka koe le afisia, ènyae."
  
  Karin ʋuʋu ta. "Godoo".
  
  "Gake màke ɖe eŋu gbeɖe o."
  
  Eɖe ŋku ɖe xɔ gbogbo siwo me kɔmpiutadziɖoɖowo yɔ fũu la me kaba, ɖikeke mele eme o be wo katã wole dɔ wɔm, wowɔa ɖoɖo aɖe ƒomevi, eye wo katã wosɔ kple woƒe aƒelikawo.
  
  Gake enyae nyuie wu. "Oo, mesusu be mate ŋui."
  
  Enya hã be ŋutsu abe Webb ene masusui gbeɖe be yeade switch la eme o. Menye le dɔ sesẽ siwo katã wòwɔ be yeaxɔ nyatakaka mawo megbe o, ke menye esime nu vivi ɖesiaɖe si wòti kpɔ la nɔ dzɔdzɔm le afisia tututu o.
  
  Eƒo asa na bat la, tsɔ hɛa tɔ te ƒoƒoa eye wògblẽ tu ƒe do evelia ɖe ŋutsua me. Etso hedze Wu yome, emegbe etrɔ kpɔ megbe be yeakpɔ alesi Dino le. Nusianu nyo. Kuxi si dze ŋgɔ wo fifia koe nye kpovitɔwo.
  
  Wu he ɖe megbe; xɔdɔme la nɔ ƒuƒlu. "Afikae nèyina?"
  
  Karin ƒu du to eŋu, woŋlɔ teƒe sia ɖe eƒe ŋkuɖodzinyawo me. Egblɔ be: "Na lã wɔadã vɔ̃ɖitɔ kekeake siwo nɔ anyi kpɔ dometɔ ɖeka ƒe agado." "Eyata na wòanye vuvɔ. To mɔ sia dzi, ŋutsuviwo."
  
  
  TA BLEVIE EVELIA
  
  
  Xɔa ŋutɔ nyɔ ŋu, Tyler Webb ƒe dzesi mamlɛtɔ, si yɔ fũ kple gotagome nɔnɔmetata siwo ɖi ɖase le ememe tagbɔsesẽ vɔ̃ɖi aɖe ŋu. Wofɔ gaƒoɖokuiawo le sɛkɛnd ʋɛ aɖewo ko me, wokpɔ foto siwo wotsɔ xɔtunu wɔe le gliawo ŋu-amesiwo ŋu wogblẽ nu le kple yometiti siwo wolɔ̃na wu, do ŋgɔ na tudada kple le tudada megbe-kple ŋkutsalanuwɔnu wɔnuku siwo woƒo ƒu tso xexeame ƒe akpa vovovowo siwo woɖo ɖe kplɔ̃wo dzi ƒo xlã xɔa.
  
  Karin ŋe aɖaba ƒu edzi alesi wòate ŋui, eye wòse kpẽkuku to ahuhɔ̃e fesreawo nu xoxo. Wu kple Dino tsi tre ɖe dzɔlawo ŋu esi wònɔ du dzi ɖo ta ʋudzeƒea.
  
  Esi wòlé ŋku ɖe eŋu zi eve vɔ la, eɖo kpe edzi be eya kee nɔ nyatakaka gbogbo aɖewo siwo wotsɔ do ka kple flash drive si ƒe nɔnɔme tɔxɛ aɖe xɔm, eye wòlé ŋku ɖe akaɖi dama sue si aɖo kpe edzi be mɔ̃a me nuwo ƒe agba le wo ɖokui si dzi. Karin kpɔ mɔ be woate ŋu atsɔ nyatakaka gbogbo aɖewo ayi teƒe bubu eye wòtrɔ asi le flash drive la ŋu wòsɔ ɖe enu. Ewɔe kabakaba alesi wòate ŋui.
  
  "Aleke míele?" Efɔ mo dzi.
  
  Wu tsɔ abɔta ƒoe. "Nusianu fa miamiamia le afisia."
  
  Dino gblɔ be: "Negbe hũɖeɖea koe mele eme o." "Ema sɔ gbɔ ŋutɔ."
  
  Woƒe ɖoɖoa ƒe akpa aɖee nye be yewoagblẽ amesiwo ŋu wowɔ nuvevii la ɖi. Esia atɔtɔ kpovitɔwo eye wòahe wo ɖe megbe. Dzi dzɔ Karin be yewonye gbevuviwo ya teti eye wodze na woƒe agbemenu yeye si gbɔna. Elé ŋku ɖe akaɖi dama si nɔ keklẽm la ŋu, ekpɔ be ele keklẽm kabakaba, eye wònya be dɔa wu enu kloe.
  
  "Nɔ dzadzraɖoɖi".
  
  Sirenwo nɔ ɣli dom le fesrea godo.
  
  Dzesi la dzudzɔ flitete, si fia be wowu nusianu nu. Eɖe disk sue aɖe do goe hetsɔe de kotoku aɖe si me zip le me. "Ɣeyiɣia de be míayi".
  
  Enumake ŋutsuviawo yi ŋgɔ, wonɔ tsatsam le ŋutsu siwo dze anyi la ŋu nyuie, ʋu nɔ dodom le wo ŋu eye wonɔ afɔ ƒom ame eve siwo nɔ agbagba dzem be yewoafɔ la. Karin tsɔ eƒe tu do ŋɔdzi na wo, gake mazãe o. Ðewohĩ tɔtɔ aɖewo gakpɔtɔ le afisi tudadaa tso ŋu. Woanɔ vovom xoxo kple fotoɖemɔ̃ siwo léa ŋku ɖe nu ŋu eye woabia nya geɖe. Nu vevitɔ si ana míasi lae nye be míagawɔ nu kaba o, eye míaɖɔ ŋu ɖo gɔ̃ hã o.
  
  Ðe wòle be esia nawɔ nuku na mí hafi.
  
  Woɖe woƒe akɔtagbalẽviwo ƒe zip, ɖe emenuwo do goe, eye emegbe wotsɔ woƒe akplo ƒuƒluawo ƒu gbe. Wonɔ wo nɔewo kpɔm dũu eye woʋuʋu ta.
  
  "Kpovitɔ aɖe". Wu do gbe na Dino.
  
  "Kpovitɔ aɖe". Dino ʋuʋu ta sesĩe na Karin.
  
  "Sergeant," ewɔ eƒe Britaingbe me gbea wòlolo eye wòɖo ta subɔsubɔhawo ƒe ʋufɔtiwo gbɔ.
  
  Etsɔ ŋusẽ, dziɖuɖu kple fia ƒe ameflunyawo, amedzidzedze le amedzidzedze megbe, ganyawo ƒe ablɔɖe kple sedzikpɔlawo dzi ɖuɖu ƒe safui le eƒe kotoku me.
  
  Nusi ko wohiãe nye teƒe si le dedie si woate ŋu aɖo tɔdziʋua le.
  
  
  TA BLEE VETƆ̃LIA
  
  
  Gbe bubu, yameʋuɖoɖo bubu, eye Matt Drake nɔ jet lag sesẽ aɖe sem. Gaƒoƒo ɖeka koe nye esia yameʋua ƒe dzodzo dzɔ, eye wonɔ ŋkekea lém ɖo ta Atlantik-ƒua gbɔ, eye woɖo ta United States of America.
  
  Afisi wòayi ŋuti susu aɖeke si me kɔ manɔmee.
  
  Sɔdola etɔ̃liae nye Dɔwuame. Drake nɔ vɔvɔ̃m be yeakpɔ aʋa si ƒomevi Habɔbɔa to vɛ na dɔwuame la le susu me. Wogakpɔtɔ ƒo wo ɖokui ɖe aʋawɔnu gbãtɔ, si nye yamenutometu, kple vevietɔ aʋawɔnu evelia, si nye master code, toto vɛ me ŋutɔ. Hayden gakpɔtɔ dzraa nyatakakaawo katã ɖo ɖe eɖokui, gake nyaƒoɖeamenu si nɔ eme be yeamae la lolo ŋutɔ. Tɔtɔ kpata kple afisi wòyi si me mekɔ o koe na eƒe nuwɔna madzemadze.
  
  Master code la trɔ asi le nudzɔdzɔwo ŋu le Europa ƒe afã kple mlɔeba Amerika be woatsɔ amu xexeame ƒe dukɔwo ƒe tatɔwo aƒu anyi, agblẽ dukɔa ƒe xɔtuɖaŋuwo, abla woƒe aʋakɔwo eye woaɖe asi le susuŋutinunyala siwo di be yewoagbugbɔ Anyigba aɖo vivitiɣeyiɣiwo me la ŋu. Edze abe nu ŋutɔŋutɔ dziŋɔ aɖe eye wòle bɔbɔe dziŋɔ aɖe ene. Gbeɖeka domino gbãtɔ ma ge...
  
  Hayden zi ɖoɖoe esime wònɔ nu xlẽm vaseɖe eƒe nuwuwu. Drake na eƒe susu gbugbɔ ƒo ɖeɖefia siwo katã woɖe nyitsɔ laa: SEAL Team 7; asrafoha tɔxɛwo ƒe ƒuƒoƒo siwo le nu wɔm kple wo nɔewo; Franseawo ƒe nusiwo bu, vevietɔ le Russiatɔwo gbɔ; eye fifia kadodo si le woa kple Amerikatɔ Gbãtɔwo dome. Nyateƒee, afimatɔwo nye sɔdola bibiwo - ɖewohĩ wonye sɔdola nyuitɔwo kekeake siwo nɔ anyi kpɔ. Gake afikae dɔwuamea tso le nusiawo katã me?
  
  Alicia ƒo nu kpoo le egbɔ, eye eƒe ŋku ɖeka ʋu vie. Kenzie dze agbagba ɖesiaɖe be yealé wɔnaa ɖe video dzi, gake Dahl te ŋu xe mɔ nɛ. Drake de dzesii be menye ŋutilã me nyaƒoɖeamenu tufafatɔe o, ke boŋ nya siwo na wòtrɔ eƒe susue. Meka ɖe edzi be Dal kple Kensi ate ɖe wo nɔewo ŋu o. Menye eƒe nyae o, nyateƒe, eye le nyateƒe me la, eya hã nɔ mɔ zɔm to ketekemɔ mawo ke dzi, gake...
  
  Drake di nusi nyo na Mad Swedentɔ la eye eyae nye ema.
  
  Lauren bɔbɔ nɔ ŋgɔgbe, eye Smith te ɖe eŋu alesi wòate ŋui evɔ mena wòse le eɖokui me be yeƒe dzi gbã akpa o. Yorgi, Kinimaka kple Mai nɔ nu ƒom kple gbe bɔbɔe le yameʋua ƒe megbe; agbatsɔƒe si me wonɔ la menye nu boo aɖeke wu tsinyegoe si me ya ƒona le, si le ʋuʋum, si ƒe dzisasrã kɔkɔ. Zi ɖeka ya teti la, adi be yeaɖo yameʋu le klass gbãtɔ me. Ʋukulaa gɔ̃ hã ƒo agbatsɔlawo ƒe hatsotso la ta.
  
  Lauren ƒe susu nɔ lɛta siwo woganɔ wɔwɔm le woawo kple Washington dome la ŋu. Fifia la, dzeɖoɖoa nɔ kuvia wɔm eye wometsɔ susu ɖo nu ŋu o, eye wònye susuŋudɔwɔwɔ wu numedzodzro ŋutɔŋutɔ. Togbɔ be geeks sɔ gbɔ alea gbegbe hã la?Drake meke ɖi be woakpɔ nusi tututu dim yewole o.
  
  Gaƒoƒo geɖe va yi eye Dukɔwo va nɔ kplikplikpli wu. Lauren va tsɔ ɖe le nu vovovo siwo tso dukɔ siwo le ho ʋlim me la me. Edze abe Israel-viwo dzra Amerikatɔwo ƒe kadodowo ɖo le ɣeyiɣi ɖeka kloe me kple SPIR ene. Britaintɔwo hã. Chinatɔwo zi ɖoɖoe, eye Franseawo, anɔ eme godoo, do tso eme. Drake nya be womase naneke tso SEAL-ha la gbɔ o. Le nyateƒe me la, womenɔ afima ya o.
  
  Dahl gblɔ be: "Adzɔ dzi na mí be míakpɔe ɖa be woaɖo ƒuƒoƒo siawo ɖe Amerika kpoo hã." "Alo zã ememe sededewo."
  
  "Ðe amewo ge ɖe hadomegbenɔnɔ me xoxoa?" Hayden fɔ mo dzi. "Meke ɖi le eŋu." Alɔ̃dɔlawo xɔa ƒe geɖe hafi wowɔa wo."
  
  Smith gblɔ be: "Eye mesesẽ be woaɖo yameʋu ayi eme ame aɖeke makpɔmakpɔe o." "Atikevɔ̃ɖisitsalawo le esia wɔm ƒe bla nanewoe nye sia."
  
  "Kpɔɖeŋu aɖewo li ku ɖe Indiatɔ vɔ̃ɖitɔ kekeake sia si nɔ agbe kpɔ ŋua?" Mai bia nya sia.
  
  "Menye Washington gbɔe wòtso o, eye ne míaƒe hoʋlilawo nya la, woɣlaae."
  
  "Nya ƒaƒãwo".
  
  Drake lé ŋku ɖe ɣeyiɣia ŋu eye wòkpɔe be wole tetem ɖe States ŋu. Eʋuʋu Alicia blewuu wònyɔ.
  
  "Eii?"
  
  "Ɣeyiɣi si woafɔ".
  
  Kenzi ƒo eɖokui ɖe eŋu wu. "Medzra wò aŋetu ɖo, vinye."
  
  Alicia ʋuʋu eƒe asiwo nɛ. "Damn, fuck! Miɖe nu sia ɖa le gbɔnye!"
  
  "Nye ɖeka koe!"
  
  Alicia trɔ yi megbe alesi xɔtunua ɖe mɔe. "Ʋu si le cirque-fefewɔla fizzog."
  
  "Nukae nye pop?" Kinimaka dze abe ɖe wòtsɔ ɖe le eme vavã ene.
  
  Drake gblɔ be: "Efia "mo" le Eŋlisigbe me." Eye le mɔkpɔkpɔbuɖeame si dze ƒã le Kensi ŋu ŋuɖoɖo me la, egblɔ be, "Nyemelɔ̃ ɖe edzi o. Wòe nye rit Bobby Dazzler."
  
  "Nyateƒea?" Alicia ƒo nu kple ɣli.
  
  "Nu ka? " .
  
  "Efia be mèvɔ̃ɖi be nàkpɔe o, lɔlɔ̃."
  
  Kensi blu ɖe eta esi Alicia dze ɣlidodo gɔme, eye Drake kpɔe be ɖewohĩ ye kple nyɔnu eveawo siaa tso fli la. Enyo, le Kenzi ya teti gome. Eʋuʋu ta kabakaba na Lauren.
  
  "Gbɛɖɛ. Èka ɖe edzia? " .
  
  Amewo ƒe susu trɔ ɖe New Yorker la ŋu.
  
  "Oo, ẽ, meka ɖe edzi." Lauren wɔ kaba ɣla alesi wòwɔ nuku nɛ eye wòyi nyadzɔdzɔa gbɔgblɔ dzi tẽ. "Na nanem."
  
  Enumake, abe ɖe dzɔgbevɔ̃e dzɔ ene la, nya nyui aɖe gatrɔ gbɔ. Lauren tsɔe da ɖe nuƒomɔ̃ dzi. "Hey amewo, enyo be míakpɔe be míegakpɔtɔ le dzidzɔ kpɔm." Aƒetɔ Obnoxious gadze fli dzi ake. "Enyo, nya nyuiae nye be esime mi ame evea mienɔ miaƒe gome xɔm le zi la me la, nye hã menɔ dɔ wɔm le adzɔge le kɔmpiuta si le dzo dam dzi. Eyata gbã sɔdola evelia kple aʋadziɖuɖu. Aƒenɔ Jay? Avũ gãwo ƒoa ɣli."
  
  Hayden ʋuʋu ta. "Do Amerikagbe, kposɔ, ne menye nenema o la, maɖe wò le dɔ me."
  
  Drake tsɔ ŋku ɖe kplɔ̃a ƒe go kemɛ dzi, esi wònya be egakpɔtɔ le tsitrenu. Le nyateƒe me la, se vevitɔa nɔ wo si, eye Amerikatɔwo nyae. Emegbe susu aɖe va tame nɛ, eye wòwɔ dzesi nɛ be wòava kpe ɖe ye ŋu le yameʋua ƒe megbe.
  
  Wolé ɖe wo nɔewo ŋu kpoo.
  
  "Ðe wòanya wɔ be agbalẽawo dometɔ ɖeka nabu ko?" ebia nya sia. "Wo dometɔ vevitɔ kekeake."
  
  Ekpɔe dũu. "Nyateƒee, ne èdi be yeahe taɖodzinu aɖe ɖe mía ŋu. Menye bometsilawoe wonye nenema o."
  
  Eɖe abɔta. "Menya, gake kpɔ mɔnu bubu si woate ŋu azã ɖe eteƒe ɖa."
  
  Hayden bɔbɔ ɖe megbe le eƒe zikpui dzi. "Enyo, mesusu be míeƒo ƒu xoxo. Nu gbegblẽ kae tomaɖomaɖo ƒe nuwɔna bubu ate ŋu ahe vɛ?"
  
  "Mina míabia SEAL Team 7 ne wova ɖo afisia."
  
  Ame eveawo nɔ wo nɔewo kpɔm dũu vie, eye wo ame evea siaa nɔ wo ɖokui biam be nuka tututue nye ƒuƒoƒo kemɛa ƒe sededewo hã. Alesi wo katã le adzame la tsi dzi na wo. Hayden se ŋutsu nyɔŋua gadze nuƒoƒo gɔme eye wòtrɔ.
  
  "Agent Jay, Washington di be yeanya Aʋadziɖuɖuɖaka la ŋuti nyatakakawo pɛpɛpɛ."
  
  "Gblɔ na wo be maƒo ka na wo."
  
  "Mmm, nyateƒee? Enyo."
  
  "Ðe nu yeye aɖe le asiwòa?"
  
  "Ẽ, ẽ, míedi. Na sec ɖekam".
  
  Hayden trɔ ɖe Drake ŋu ake. "Ɣeyiɣia de be nàwɔ nyametsotso, Matt. Be woawu enua?"
  
  Drake ʋuʋu ɖe eƒe afɔkpodzi dzi eye wòko alɔgbɔnu. "Ɣe sia ɣi".
  
  Hayden he pepa aɖe tso agbalẽdzraɖoƒea.
  
  "Èke ɖe agbalẽ si nèhiã la ŋu haɖea?"
  
  "Menɔ esia ŋu bum gaƒoƒo eve enye sia."
  
  "O".
  
  Wo ame evea, eye fukpekpe sɛkɛnd bubu aɖeke manɔmee la, wotsrɔ̃ ŋgɔdonya vevitɔ kekeake le kɔsɔkɔsɔ gã la me. Emegbe Hayden gaƒo agbalẽawo katã nu ƒu eye wògatsɔ wo de nudɔdɔɖaka me. Agbalẽtaƒea me tɔ mamlɛawo lé ŋku ɖe wo ame evea siaa ŋu nya aɖeke magblɔmagblɔe.
  
  Wo katã wonɔ abe ame ɖeka ene.
  
  "Enyo". Ŋutsu si tso Washington la trɔ gbɔ. "Fifia míetsɔa gas ɖaa nu ŋutɔŋutɔ. Edze abe Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛtɔ ƒe Ðoɖoa ƒo ɖaa ɖe ta dzi kple eƒe nɔnɔmetata siwo ku ɖe Sɔdola etɔ̃lia - Dɔwuame ŋu ene. Indiatɔ vɔ̃ɖitɔ kekeake si nɔ anyi kpɔ eye be tu ƒo xlãe."
  
  "Amerikatɔ Gbãtɔwo?" - Kinimaka bia nya sia.
  
  "Oo, ẽ, wodzii le ƒe 1829 me; esia nye ƒe alafa adre le Genghis Khan megbe kple akpe ɖeka alafa wuiene le Hannibal megbe. Tso pɛpɛpɛ kloe..." Etɔ vie.
  
  Kinimaka yɔ teƒe ƒuƒlu la be: "Ewɔ nuku ŋutɔ."
  
  Numiemieŋutinunyala la gblɔ be: "Ðewohĩ, ɖewohĩ." "Ame aɖe gblɔ ɣeaɖeɣi be naneke medzɔna le vome o. Enyo, na míakpɔe ɖa. Aleke kee wòɖale o, metrɔ mɔ na yameʋua eye nèɖo ta Oklahoma fifia."
  
  "Míenya amesi ate ŋu anye sɔdola tsitsi siaa?" Drake bia nya sia.
  
  "Magblɔ be eyae nye Amerikatɔ Gbãtɔ si xɔ ŋkɔ wu le wo katã dome, menye ame vɔ̃ɖitɔ kekeake o, gake nukae menya?"
  
  Alicia ʋuʋu, eye wògakpɔtɔ nɔ alɔ̃ dɔm afã kple afã. "Menye nenema gbegbe o, dammit."
  
  "Enyo, akpe na wò. Enyo, Goyaale, si gɔmee nye "amesi ƒoa nu" nye Apache-toa ƒe amegã xɔŋkɔ aɖe. Wotsi tre ɖe United States kple Mexicotɔwo ŋu le eƒe agbemeŋkekewo katã me, eƒe amedzidzedzewo va zu ŋù dziŋɔ aɖe le Amerika ƒe axadzi."
  
  Mai gblɔ be: "Amerikatɔ Gbãtɔwo dometɔ geɖe wɔe nenema.
  
  "Nyateƒee, eye esia sɔ. Gake wodea bubu ŋutsua ŋu be enye kplɔla kple aɖaŋuɖola bibi aɖe, si nye amedzidzedze kple hlɔ̃biabia ƒe aʋawɔwɔ ƒe kpɔɖeŋu xoxo. Ðe esia ɖi nya si amewo nya nyuiea?
  
  Drake ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi. "Nenema kee Hannibal kple Genghis Khan wɔ."
  
  "Èxɔe, vinye. Etsɔ eɖokui na zi etɔ̃ eye emegbe wòsi zi etɔ̃. Wowɔ sinima geɖe tso eƒe aʋadziɖuɖuwo ŋu. Emegbe wowɔ nu ɖe eŋu abe aʋawɔla ene eye wotsɔe yi Fort Bowie gbã kpe ɖe ame bubu geɖewo ŋu."
  
  "Eye wògasi ake?" Alicia dze abe ɖe wòadi be yeabui nenema ene.
  
  "Ao. Le Geronimo ƒe tsitsime la, eva zu ame xɔŋkɔ."
  
  Drake gblɔ be: "Ah, fifia mese egɔme." "Tsɔ kpe ɖe Sitting Bull kple Crazy Horse ŋu la, ɖewohĩ eyae xɔ ŋkɔ wu."
  
  "Enyo, ẽ, eye ènya be ame etɔ̃ mawo ƒoa ƒu tsãa? Wow-wow, míebɔbɔ nɔ dzoa to. Tu esia kple ema ɖoa? Ƒo nu tso ame xɔŋkɔ si nèlɔ̃na wu tiatia be yeayi aɖano kɔfi kplii ŋu - mayi kple ame etɔ̃ siawo."
  
  Alicia ʋuʋu ta. Elɔ̃ ɖe edzi be: "Anye nuteƒekpɔkpɔ si womaŋlɔ be akpɔ o." "Ne míetsɔe be Depp kple Boreanaz mevo o ya."
  
  "Le ƒe 1850 mea? Ðewohĩ menye nenemae o. Gake ŋutsu sia Depp? Edze abe metsina gbeɖe o ene, eyata amekae nya? Èɖo ŋku ŋutinya si ku ɖe atikewɔla siwo te ŋu ʋãa woƒe manitou - woƒe gbɔgbɔwo - to ɣeyiɣi me dzia? Anyway...Geronimo do le ƒe 1904 Xexeame ƒe Nudzraɖoƒe kple ɖeɖefia sue bubu geɖewo me. Womeɖe mɔ na ame dahe sia be wòatrɔ ayi aƒe gbeɖe o, eye wòku le Fort Sill, si gakpɔtɔ nye aʋawɔla, le ƒe 1909 me. Woɖii ɖe Fort Sill Indiatɔwo ƒe Tsiẽƒe, eye ƒometɔwo kple Apachetɔ bubu siwo woɖe aboyoe ƒe yɔdowo ƒo xlãe."
  
  "Aʋawɔnu". Dahl gblɔ be. "Ŋutsu kalẽtɔwo."
  
  "Oo, eye le nyateƒe me la, tu gbogbo siwo le Fort Sill ŋutɔ, si nye United States Asrafowo ƒe tudada ƒe suku egbea. Ekpɔtɔ nye mɔ̃ sesẽ ɖeka kolia si le dɔ dzi le dzigbe gbadzaƒewo, elabena ewɔ akpa aɖe le nusi woyɔna be Indiatɔwo ƒe Aʋawɔwɔwo me eye wònɔ dɔ dzi vevie le aʋawɔwɔ gã ɖesiaɖe me tso ƒe 1869 me." Geek la tɔ vie hafi gblɔ kpee be, "Susu aɖe tae Order la tia teƒe sia kple sɔdola sia."
  
  "Negbe aʋawɔnuwo ko?" - bia Dahl.
  
  Ŋuɖoɖoa va be: "Eye ŋkɔxɔxɔ hã." "Buffalo Bill kple Wild Bill Hickok ye nɔ ŋgɔ na amedzidzedze gbãtɔ ɖe Indiatɔwo ƒe Anyigbamama me tso afisia. Sɔdolawo ƒe Asrafoha 10 lia, si wogayɔna be Buffalo Asrafowo hã nɔ mɔ̃ sesẽa me."
  
  "Eyata, mina míaƒo nya ta kpuie." Dahl ƒo nu kple hũɖeɖe. "Geronimo ƒe yɔdo le Fort Sill me. Sededea te ŋu ɣla ɖoɖo siwo wowɔ be yewoatu aʋawɔnu gbegblẽwo ɖe eme ƒe blaene ya teti enye sia, eye fifia asrafoha tɔxɛ siwo wua ame wu le ɣletinyigba dzi la dometɔ afã le du dzi yina ɖe egbɔ."
  
  Le ɖoɖoezizi detoa me la, geek la gblɔ dzidzɔtɔe be: "Ẽ, ŋutsu, nu fafɛ, alo?"
  
  
  TA BLEVIE VEVIE
  
  
  Esi yameʋua ge ɖe yameʋua ƒe akpa mamlɛa me yi Oklahoma la, yameʋua me dɔwɔlawo dzro nusi wonya vaseɖe fifia me-si nye ɖeɖefia akpa gãtɔ ku ɖe anyigba ƒe dzogoe eneawo, Sɔdolawo, kple aʋawɔnu siwo wua ame siwo Nazi aʋawɔnuvlowɔlawo ɖi ɖe eme ŋu aʋawɔla xoxowo ƒe yɔdowo. Nugbeɖoɖoa lolo, esesẽ, eye wònye nusi womate ŋu aƒo asa na o - elabena Ðoɖoa di be wòate ŋu awɔ dɔ ƒe alafa ɖeka. Eye fifia gɔ̃ hã, le nuŋlɔɖia nu la, Sɔdola eneliae nye "Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛtɔ vavãtɔ."
  
  Le aʋawɔnu siwo ŋu woke ɖo vaseɖe fifia ta la, nukae wòate ŋu anye?
  
  Drake bu esia ŋu. Gbã la, ele be woaɖo Fort Sill eye woaxe mɔ na amesiame be wòagatsɔ dɔwuame ƒe aʋawɔnua ade asi o. Eye nàtsi dzi ɖe ame bubu siwo ɖo ta Sɔdola enelia gbɔ tẽ ŋu - Mawu ƒe Fuwɔame. Mebe...ŋkɔ ka ƒomevie nye esia?
  
  "Mate ŋu abia nya aɖea?" - egblɔ esi yameʋua dze ɖiɖi gɔme.
  
  Geek la ko nu be: "Èwɔe xoxo," si na Hayden, Alicia kple May miã ŋku, woƒe dzigbɔɖi nu yi.
  
  "Aleke Geronimo wɔ xɔ eƒe dzesideŋkɔa?"
  
  "Geronimo nye aʋawɔla ŋutɔŋutɔ. Esi wònɔ kukum gɔ̃ hã la, elɔ̃ ɖe edzi be ete ɖe ye dzi be yetso nya me be yeana ta. Nya mamlɛ siwo wògblɔe nye: "Mele be mana ta gbeɖe o. Ele be mawɔ avu vaseɖe esime mazu ame mamlɛtɔ si tsi tre." Srɔ̃ enyi hã nɔ esi, eye wo dometɔ aɖewo nɔ ɣeyiɣi ɖeka me."
  
  "Gake Indiatɔ vɔ̃ɖitɔ kekeake si nɔ agbe kpɔ?"
  
  "Le Geronimo ƒe asrafodɔ me la, exɔ ŋkɔ le eƒe fefewɔwɔ dzinɔameƒotɔe kple sisi manyaxlẽwo ta. Ebu ɖe agado siwo me womate ŋu ado le o me, gake emegbe wova kpɔe le gota. Eɖua dzi ɣesiaɣi, togbɔ be enɔa ame ʋɛawo dome ɣesiaɣi hã. Teƒe aɖe le New Mexico si wogayɔna vaseɖe egbe be Geronimo Do. Ŋutinya gãtɔwo dometɔ ɖeka ƒo nu tso alesi wòkplɔ ŋutsu, nyɔnu kple ɖevi blaetɔ̃ vɔ enyi ƒe ƒuƒoƒo sue aɖe si Amerika kple Mexico asrafoha akpe geɖe de adelã dziŋɔtɔe ƒe ɖeka kple edzivɔ la ŋu. Eyata eva zu Amerikatɔ Gbãtɔ si xɔ ŋkɔ wu le ɣeyiɣi ɖesiaɖe me eye wòxɔ ŋkɔ na eɖokui be "Indiatɔ vɔ̃ɖitɔ kekeake si nɔ agbe kpɔ" le yevu siwo va nɔ afima ɣemaɣi dome.Geronimo nye aʋawɔla mamlɛtɔ siwo lɔ̃ ɖe woƒe anyigbawo xɔxɔ dzi la dometɔ ɖeka United States ƒe dukɔ."
  
  Alicia ɖo ŋku edzi kple nuxaxa be: "Woyɔm ɣeaɖeɣi be "nyɔnu vɔ̃ɖitɔ kekeake si nɔ agbe kpɔ." "Nyemate ŋu aɖo ŋku amesi gbɔ wòtso dzi o."
  
  "Ɣeyiɣi ɖeka koe?" Kenzi bia nya sia. "Esia nye nusi wɔ nuku".
  
  "Anɔ eme godoo be nyee." Mai ko alɔgbɔnu nɛ vie.
  
  Drake gblɔ be: "Alo nye ŋutɔ."
  
  Dahl dze abe eƒe ahɔhɔ̃ le gbagbãm ene. "Enyo, mesusu be meɖo ŋku edzi..."
  
  Yameʋukulaa gblɔ be: "Fort Sill." "Aɖabaƒoƒo ewo susɔ. Mɔɖeɖe le mía si be míaɖi eye dzoxɔxɔ le nutoa me."
  
  Drake blu ɖe eta, henɔ eɖokui dzram ɖo. "Xᴐ dzo? Ðe wòle nu xlẽm tso nuŋɔŋlɔ si woɖɔ ɖo me loo alo nuka?"
  
  "Anye ame abe blaatɔ̃ ene le anyigba le afima." Kinimaka nɔ ŋku lém ɖe fesre sue ŋutɔ la nu.
  
  Yorgi ƒo nu be: "Mesusu be efia be yetsi dzi." "Alo le amedzidzedze te."
  
  Smith gblɔ na wo be: "Ao, eƒe ɖoƒee wòfia." "Wodzrae ɖo nyuie ŋutɔ."
  
  Yameʋua va dze anyi eye wòtɔ kaba. Enumake kloe la, megbe agbatsɔʋuwo te ʋuʋu. Agbalẽtaƒea, si keke xoxo eye wònɔ woƒe afɔwo dzi la, ƒu du do go yi ɣe ƒe keklẽ si nɔ keklẽm nyuie tso aŋɔa me la me. Helikɔpta aɖe nɔ wo lalam, si kplɔ wo yi Fort Sill ƒe anyigbamama me. Esi wova ɖo la, asrafomegã aɖe si tso Fort Sill gblɔ nɔnɔmea na wo.
  
  "Míele afisia le dzadzraɖoɖi blibo ɖe aʋawɔwɔ ŋu me. Aʋawɔnuwo katã le klalo, wotsɔ agba ɖo wo dzi eye woɖo taɖodzinu na wo. Geronimo hã ƒe yɔdo, eye míele klalo be míaɖe sinima."
  
  "Mí ame atɔ̃ susɔ." Hayden gblɔe alea. "Mele ŋgɔ yim vevie le ameɖiƒea. Meka ɖe edzi be ènya amesiwo katã ate ŋu atsi tre ɖe ŋuwò."
  
  "Medzra ɖo bliboe, aƒenɔ. Enye United States Asrafowo ƒe dɔwɔƒe, Ƒudzisrafowo ƒe dɔwɔƒe, kple yameʋuɖoɖo kple dzotsilawo ƒe dɔwɔƒe. Ka ɖe dzinye ne megblɔ na wò be míetsyɔ míaƒe dzogoewo katã dzi."
  
  Hayden ƒo eɖokui ɖe akpa vovovowo me eye wònɔ ekpɔm esime Fort Sill nɔ dzedzem le ete. Drake lé ŋku ɖe nutoa me ŋu eye wòlé ŋku ɖe eƒe aʋawɔnua ŋu zi mamlɛtɔ.
  
  Meka ɖe edzi abe dzomavɔ mɔkpɔkpɔ ene.
  
  
  TA BLEVIE VATƆ̃
  
  
  Elektrikŋusẽ nɔ yame, asrafo ɖesiaɖe ƒe dzi gbã eye wònɔ mɔ kpɔm na aʋa aɖe ƒomevi. Agbalẽtaƒea zɔ sɔti gbadza siwo wotsɔ anyikpe tu la dome henɔ ʋuʋum le yɔdokpe gbogboawo dome, eye wo dometɔ ɖesiaɖe nye kalẽtɔ aɖe si dze anyi ƒe gbɔɖemeƒe. Geronimo ƒe yɔdoa to vovo tso mɔ si woƒo la dzi eye wòxɔ aɖabaƒoƒo geɖe kpee hafi wova ɖo afima. Hayden kplɔ mɔa, eye Kinimaka tsɔ megbetɔ la yi dzi.
  
  Drake ɖo to, eye nusiwo ƒo xlãe la va zu numame nɛ. Teƒe si tudalawo ƒe aʋalɔgo gbogbo mawo nɔ la menɔ anyi kpoo kpɔ o, gake egbea la, ame ate ŋu ase aŋgba aɖe si le ɣli dom le ya me kloe. Le aʋawɔƒea katã la, amewo nɔ lalam. Wodzra wo ɖo. Woɖo sededea ɖa tso dziƒo be wòatsi tre sesĩe le nusi gbɔna dzɔdzɔ ge la ŋkume. Amerikatɔwo ƒe mo mabu o.
  
  Wozɔ mɔ xaxɛ aɖe si dzi wotsɔ kpe gbadzɛwo ɖo, eye woƒe afɔkpawo nɔ ƒoƒom. Edze abe ewɔ nuku be woanɔ ŋudzɔ vevie le aʋawɔƒe ma tɔgbe me ene, gake ɖikeke mele eme o be dukɔwo kple ƒuƒoƒo siwo wodo goe la te ŋu wɔa naneke.
  
  Drake zɔ Lauren xa, amesi naa nyatakaka yeye ɖesiaɖe nɔa ƒuƒoƒoa si.
  
  "Franseawo gakpɔtɔ le dɔ dzi vevie. Wo dometɔ eve fifia, eye bubuwo le mɔ dzi."
  
  "Nyatakaka siwo ku ɖe tudada le Oklahoma City ŋu. Ate ŋu anye Britaintɔwo. Manya wɔ be míagblɔe le ɣeyiɣi sia me o."
  
  Eye ŋuɖoɖoa: "Ẽ, aʋadziɖuɖu ƒe aʋawɔnuwo le mía si. Afisia tututue wòle. Ne ètsɔ ame aɖe da ɖe base dzi la, meka ɖe edzi be míate ŋu atso eme."
  
  Drake bu akɔnta be ɖewohĩ wole dedie tso SEAL Team 7 gbɔ, le ememe afisia ya teti. Nyateƒenya bɔbɔe si nye be woɖe mɔ na wo be woage ɖe United States eye emegbe wova ge ɖe Asrafowo ƒe nyatakakadzraɖoƒe aɖe la gblɔ nɛ be nane gblẽ ŋutɔ.
  
  Amekae dɔ nutrenuawo ɖa?
  
  Nu ka ta?
  
  Hayden ɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ esi woƒe mɔfiala nɔ wo kplɔm to mɔ bubu si le gbadzaa wu gɔ̃ hã dzi. Eteƒe medidi o, etɔ ɖe dzesi blaeve vɔ afã ŋgɔ.
  
  Egblɔ be: "Esia nye Geronimo tɔ."
  
  Nyateƒee, vodada aɖeke menɔ eŋu o le akpa gãtɔ me. Yɔdokpea menye yɔdokpe dzro aɖe ko o, ke boŋ enye kpe gbadzɛ aɖe; kpe gã aɖe si amegbetɔ wɔ si ƒe nɔnɔme le abe piramid ƒuƒlu ene eye wotsɔ kpe gbadzɛ aɖe ɖo titina si dzi woɖoe koŋ tsɔ ŋkɔ si me mekɔ o si nye "Geronimo" ɖo. Enye blema teƒe si mexɔ se o eye anya wɔ dɔ ɖe ame dzi le eƒe ɣeyiɣia me. Srɔ̃a Zi-ye kple vianyɔnu Eva Geronimo Godley ƒe yɔdo nɔ eƒe axadzi.
  
  Drake se gbɔgbɔ me vɔvɔ̃ ƒomevi aɖe esi wòkpɔ aʋawɔla gã la ƒe yɔdo, eye wònya be ame bubuwo hã se le wo ɖokui me nenema ke. Ŋutsu sia nye asrafo si wɔ aʋa kple Mexicotɔwo koŋ eye wòwɔ avu ɖe eƒe ƒomea, eƒe anyigbawo kple eƒe agbenɔnɔ ta. Ẽ, ebu, abe alesi Cochise, Sitting Bull kple Crazy Horse bu ene, gake woƒe ŋkɔwo nɔ agbe ƒe geɖe.
  
  Tomenukumɔ̃ sue aɖe nɔ tsitrenu dzra ɖo.
  
  Hayden ʋuʋu ta na aʋawɔƒea ƒe amegã, eye wòʋuʋu ta na tomenukulaa. Eteƒe medidi o tomenukukumɔ̃ gã aɖe va dze dɔ gɔme, eye wòkɔ anyigba kakɛ gãwo hekaka wo ɖe anyigba si te ɖe afima ŋu. Drake nya nu tso ɖiƒoƒo kple nutsotso siwo woate ŋu atsɔ ɖe asrafowo ŋu hã ŋu, gake asrafo gbogbo aɖewo ƒe anyinɔnɔ si te ɖe wo ŋu na be anɔ eme be ame aɖeke mava nya o. Anɔ eme be woatu Fort Sill na amewo hena ɣeyiɣi aɖe.
  
  Aleke Sededea wɔ esiae?
  
  Mebia ɖokuinye be... ƒe geɖe enye sia? Ðewohĩ mɔɖeɖe ɖe nu ŋu nɔ bɔbɔe ɣemaɣi. Hayden gblɔ na backhoe ʋukulaa be wòaku nu bɔbɔe, eye ɖikeke mele eme o be eɖo ŋku Hannibal ƒe yɔdo si me goglo o si me aɖaka aɖeke mele o dzi. Agbalẽtaƒea nɔ ekpɔm esime doa nɔ goglom ɖe edzi eye anyigba ƒe togbɛa nɔ kɔkɔm ɖe edzi.
  
  Mlɔeba la, tomenukulaa tɔ eye ŋutsu eve ti kpo yi doa me be yewoaɖe anyigba mamlɛawo ɖa.
  
  Drake ʋu blewuu ɖo ta doa ƒe go kemɛ dzi. Alicia fi fi kplii. Abe alesi wokpɔ mɔe ene la, Kinimaka tsi megbe, eye medi be yeava wu enu ɖe ete o. Ŋutsu eveawo kɔ aɖaka ƒe nutsyɔnu si le anyigba la ŋu eye wodo ɣli be woatsɔ ka siwo woatsɔ akɔ aɖaka la abla ɖe tomenukukumɔ̃a ƒe gazea ŋu. Eteƒe medidi o aɖaka la te dodo vivivi, eye Drake gatsa ŋku ake.
  
  Enya be amewo le tsitre ɖe afisiafi kple mo siwo nye stoic eye woƒo xlã asaɖaa. Azɔ edze egɔme nɔ dzedzem nɛ be aʋa aɖeke maganɔ anyi o. Woɖiɖi Geronimo ƒe aɖaka la ɖe anyigba nyuie, eye kpe suesuesuewo kple anyigba nɔ ŋeŋem. Hayden lé ŋku ɖe aʋawɔƒea ƒe amegã ŋu, eye wòɖe abɔta.
  
  "Wò kplɔ̃ɖoƒea, Agent Jay. Wode se nam be mana nu sia nu si miehiã la mi."
  
  Hayden yi ŋgɔ esime tomenukulaawo dometɔ ɖeka ʋu aɖaka la ƒe nutsyɔnu. Agbalẽtaƒea xɔ ŋgɔ. Nutsyɔnu la kɔ bɔbɔe nukutɔe. Drake lé ŋku ɖe xɔa ƒe akpa si wotsɔ xɔa wɔe la dzi yi aɖaka la ƒe gogloƒe.
  
  Kpɔ nu gãtɔ kekeake siwo wɔ nuku na wò le wò agbe me la dometɔ ɖeka ɖa.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden he eɖokui dzoe, tsikpe nɔ eŋu ɣeyiɣi kpui aɖe; woŋlɔ mawunyadɔgbededɔa be, woŋlɔ eƒe agbe be, exɔlɔ̃wo dzo zi ɖeka esime eƒe ahɔhɔ̃ trɔ zu kpe.
  
  Gbɛɖɛ...
  
  Manya wɔ o. Nya sia nye nyateƒe godoo. Gake dzi menɔ eƒo wòɖe ŋku ɖa o.
  
  Wotsɔ dijitaal screen deŋgɔ aɖe ƒo ɖe aɖaka si wotsɔ titanium-kplu dzi la me, eye esi wonɔ ekpɔm la, egagbɔ agbe.
  
  Nukoko si nu metsi o do tso nuƒomɔ̃awo me. Hayden kple ame mamlɛawo dze anyi ɖe megbe, woƒe nu megate ŋu ƒoa nu o. Nukoko si wowɔ kple asi nɔ ɖiɖim le screen si wodo ɖe ŋgɔ la dzi esime amadede gbogbo aɖewo yɔe fũ, ɣletivi siwo nɔ keklẽm ɖe gota nɔ keklẽm ɖe wo nɔewo yome. Agbalẽtaƒea te ŋuɖɔɖo, eye Drake trɔ ɖe wo ŋu.
  
  "Enyoa... mebe... nukae nye-"
  
  Dahl te ɖe eŋu be yeakpɔe nyuie wu. "Ðe Geronimo tsitsi dahe la gakpɔtɔ le afisia?"
  
  Hayden hee dzoe. "Le dzigbɔɖi me! Ðe mèse nya sia ƒe gɔmesesewo katã gɔme oa?"
  
  Dahl blu ɖe eta. "Esia fia be ame aɖe gblẽ screen na mí ɖe aɖaka teƒe. Èsusu be aʋawɔnue esia nyea?"
  
  Hayden gblɔ be: "Sededea meɖe asi le esia ŋu o." "Ne mede ɖeke o la, menye le Nazitɔwo ƒe aʋawɔnuvlowɔlawo gome o. Esia fia be Ðoɖoa nye-"
  
  Gake emegbe nukokoa nu tso.
  
  Hayden tsi dzodzodzoe, eye meka ɖe nusi wòakpɔ mɔ na dzi o. Eɖiɖi ŋkume, henɔ klalo be yeaƒu du aɣla eɖokui. Etsi tre ɖe Lauren ŋkume. Edi vevie be Kinimaka, Drake kple Dal nagate ɖe wo nɔewo ŋu nenema gbegbe o. E...
  
  Dzesi la nɔ keklẽm le screen la dzi, dzĩ si le keklẽm ɖe yibɔ dzi, naneke megali wu ʋu ƒe ƒuƒoƒo aɖe le eƒe susu me o.
  
  Alicia gblɔ be: "Esiae nye nudɔdɔa ƒe dzesi."
  
  Nyemese egɔme o," May lɔ̃ ɖe edzi. "Aleke woawɔ ana screen ma naɖo teƒea? Eye aleke wòate ŋu awɔ dɔ kokoko?"
  
  Yorgi gblɔ be: "Womewɔe o.
  
  Logo la nu yi eye Hayden ɖe nu bubu ɖesiaɖe ɖa le susu me. Screen yibɔa gadze ake eye gbe aɖe si woɖe ɖe anyi le mɔ si wowɔ nu la te ɖiɖi to nuƒomɔ̃awo me.
  
  Woxlẽ be: "Míexɔ mi nyuie ɖe miaƒe drɔ̃e baɖa la me, ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo," eye emegbe wotɔ vie hena nukoko si wotu nu kplii. "Dɔwuame do gbe na wò, eye ele be nànya be Sɔdola eve mamlɛawoe nye vɔ̃ɖitɔ kekeake le wo katã dome. Ne dɔwuame medze dziwò o la, ku ava! Ha, ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Hayden tsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe bia eɖokui be susu totro kple susu totro kae va to nya ƒaƒã sia vɛ hã.
  
  "Ekema mina míaƒo nu tso nyaa ŋu tẽ. Sɔdola Etɔ̃lia adi be yeatsrɔ̃ mi katã tsɔ wu be wòaɖe mɔ na mi be miatsrɔ̃ mia nɔewo. Dɔwuame wɔa esia, ɖe meto nyateƒea? "- yi edzi le guttural gbe la me. "Eye fifia si nèʋu yi elektrɔnikmɔ̃wo ƒe ɣeyiɣia me la, adzɔ kabakaba wu sã. Èse Strask Labs ŋkɔ kpɔa?"
  
  Hayden blu ɖe eta, etsa ŋku kaba eye wòtrɔ ɖe aʋawɔƒea ƒe amegã ŋu. Eʋuʋu ta eye wòsusɔ vie wòaƒo nu esime gbea yi edzi.
  
  "Esia nye habɔbɔ gãtɔwo dometɔ ɖeka, si ɖoe kplikpaa be yeaxɔ xexeame. Ŋusẽ. Wᴐ dᴐ ɖe nu dzi. Kesinɔnu gãwo, wodi wo katã eye wodzea ʋuʋu yi ligi gãwo me gɔme. Amerika dziɖuɖua ka ɖe Strask Labs dzi nyitsɔ laa."
  
  Nukae wòfia? Hayden de ŋugble le eŋu. Eye aleke nyitsɔ laa?
  
  "Le Dallas, Texas, si medidi tso afisia gbɔ o la, nugbagbeŋutinunya dodokpɔwɔƒe aɖe le Strask. Wowɔa atikewo, dɔlélewo, atikewo kple aʋawɔnuwo. Woƒua du le gamut la me. Ne dɔlékui aɖe si wua ame le afima, dɔlékui aɖe si wua xexeame, lãmekawo ƒe gas-go, alo dɔlékuiwutike yeye aɖe li la, ke anɔ Strask si le Dallas si. Le nyateƒe me la," e li liʋiliʋi be, "fiase gã aɖee wònye."
  
  Hayden di be yeatɔ tee le afima tututu. Nuwo nɔ edzi yim le mɔ gbegblẽ aɖe nu ŋutɔ.
  
  "Nu gbagbewo ŋuti nudokpɔƒea va zu nusi ŋu wole taɖodzinu ɖom ɖo. Woaɖe asi le dɔwuamea ŋu. Wò agblemenukuwo kple esiwo le xexeame godoo la ayrɔ ahaku. Enye aɖi si amegbetɔ wɔ si ɖoe koŋ tɔa ŋku nuku ƒomevi aɖe koŋ eye womate ŋu atɔ te o. Míawoe nye Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe Ðoɖo. Eye abe alesi megblɔe ene la, wò drɔ̃e baɖae nye esia."
  
  Nuƒoƒo si wolé ɖe mɔ̃ dzi la tɔ. Hayden blu ɖe ŋku eye wònɔ ŋku lém ɖe eŋu, eye menya xexeame kple eƒe kuxiwo kura o. Ne Sededea nɔ taɖodzinu ɖom ɖe biolab aɖe si de dzesi nuku aɖe si me ɖiƒoƒo le eye wòɖoe be yeatsrɔ̃ nuzazãwo katã la, ekema...
  
  Ate ŋu adzɔ. Eye wòanya wɔ. Ðikekemanɔmee la, dɔlélea agblẽ nu le anyigba hã ŋu, ale be nuku siwo woate ŋu aɖu la magatsi akpɔ gbeɖe o.
  
  Emegbe kasia, screen la gagbɔ agbe ake.
  
  "Oo, eye fifia si míele elektrɔnikmɔ̃wo ƒe ɣeyiɣia me la, mina magblɔ nya sia na wò. Ne èʋu aɖaka sia, ne èdze nuƒoƒo sia gɔme la, èɖoa nu bliboa ɖe dɔ-elektrɔnikmɔ̃ dzi!"
  
  
  TA BLEVIE VƆ̃LIA
  
  
  Fort Sill ge ɖe aʋawɔwɔa me. Aʋawɔʋua ƒe amegã do ɣli be mɔ̃ɖaŋudɔwɔla aɖe nava ɖe nuƒomɔ̃a, screen, kple nu bubu ɖesiaɖe si woakpɔ le aɖaka la me la ɖa. Hayden kpɔ awu xoxowo ƒe bablawo kple ƒuwo le ete eye wòva hiã be wòatsɔe be ɖeko Ðoɖoa tsɔ xɔtunu aɖe da ɖe eme hegblẽe ɖi be ame aɖe nakpɔe. Ðe dzesi si wotsɔ do ka kple aʋawɔƒea ƒe Wi-Fi ate ŋu atsi le ɣeyiɣi si me woʋu aɖaka la mea?
  
  Ele be maxɔe ase nenema. Agbalẽ si wota lae nye nuƒoƒo ƒe gɔmedzedze. Anɔ eme godoo be sensorwoe kpɔ gome le eme. Ame sia ame si wɔ nusiawo katã la nye tech savvy. Nusi fɔ biabia bubu ɖe te.
  
  "Ðe míeti kpo do ŋgɔ tso Nazi aʋawɔnuvlowɔla siwo nɔ anyi ƒe blaatɔ̃ enye sia gbɔ va ɖo fifiaa?"
  
  Smith gblɔ be: "Nyemese egɔme o.
  
  Agbalẽtaƒea ʋu le Geronimo ƒe yɔdo gbɔ be woaɖe mɔ na ame bubuwo be woakpɔ gome le eme, eye fifia wotsi tre ɖe ƒuƒoƒo me le atiawo te.
  
  Hayden gblɔ be: "Mesusu be eme kɔ nyuie." "Ŋutsu la gblɔ be míenye Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛtɔ ƒe Ðoɖo. Wogale anyi kokoko."
  
  Aʋawɔƒea ƒe amegã te ɖe eŋu. "Eyata amewo, míedzi míaƒe nutome ƒe ŋkuléle ɖe nu ŋu zi gbɔ zi eve kple zi etɔ̃. Dzesi aɖeke meli na wò asrafoha tɔxɛwo ƒe futɔwo o. Edze abe woto dzesia ŋu kɔte zi sia ene eye mebu fɔ wo ŋutɔŋutɔ. Dzo ƒe ŋusẽ geɖe le afisia." Efia asi asrafo siwo le tsitre ɖe mɔ̃ sesẽa ŋu.
  
  Lauren de dzesii be: "Esia mefia be womeɖe dzesi si tso yɔdo ma me la ɖe go le teƒe bubuwo o." "Ame agbɔsɔsɔme ɖesiaɖe ate ŋu akpɔe le nɔnɔme aɖe me alo bubu me hafi."
  
  Aʋafiagã la ʋuʋu ta be: "Togbɔ be nya sia nye nyateƒe hã la, nu boo aɖeke meli míate ŋu awɔ tso eŋu o. Fifia nusi míate ŋu awɔe nye be míaƒo ka na Strask Labs eye abe alesi wogblɔnɛ ene la, míaxlɔ̃ nu ŋutsu siawo."
  
  Efia asi ŋutsu aɖe si te ɖe eŋu si tsɔ eƒe telefon te ɖe to me xoxo.
  
  Hayden nya be ele be yeaƒo ka na Agbalẽŋlɔla Crowe, gake eƒo asa na asrafoa ƒe kaƒoƒo va to nuƒomɔ̃a dzi, kpẽkuku si nuwuwu meli na o la na SPEAR-ha la tsɔ dzitsitsi tsa ŋku.
  
  Dɔwɔƒea ƒe amegã gblɔ be: "Esia nye nudokpɔƒe si me dɔwɔlawo le gaƒoƒo 24 sɔŋ." "Le yɔyɔ na asrafowo kple White House me. Nyemate ŋu agblɔ alesi gbegbe wògblẽe o." Ebu fɔ telefon si nɔ ɖiɖim la.
  
  "Mehiã be nàwɔe o." Hayden gblɔe alea. "Ðe nàte ŋu aƒo ka na nutoa me dziɖuɖumegãwoa? Miɖo wo ɖe Strask eye miagblɔ na wo be míele mɔ dzi."
  
  "Enumake, Dɔwɔla Jay."
  
  Hayden ƒu du yi helikɔpta la gbɔ. "Ele be míaɖo Dallas! Fifia! " .
  
  
  TA BLƆ̃ VADRE
  
  
  Karin zã nusi le vevie nɛ ɣeyiɣi didi aɖe si womate ŋu adzidze hafi tsɔ flash drive la fia kɔmpiuta ƒe mɔ̃a gɔ̃ hã. Enya nyuie be ame aɖe si si Tyler Webb ƒe kesinɔnuwo kple ŋusẽkpɔɖeamedzi le ate ŋu ade mɔ̃ɖaŋununya ɖesiaɖe eƒe kɔmpiuta dzi - vevietɔ esi me nya ɣaɣla ƒoɖi siwo katã wòƒo ƒu le ƒeawo me le.
  
  Eye kpɔ ɖa, eyae nye ema.
  
  Ðetugbui aɖe. Kɔmpuita. Flash-kaɖi si wotsɔna ŋlɔa nu.
  
  Ŋkɔ nenie woyɔm va yi? Nyɔnuvi si si nyatakakawo le. Ta le nyatakakadzraɖoƒe aɖe me. Khakaz.Ɣeyiɣi didi aɖee nye sia, didiƒe ʋĩ, gake egasɔ kokoko.
  
  Dino kple Wu tsi tre nɔ ekpɔm, ŋkuléle ɖe aƒea ŋu nyo xoxo alesi wòate ŋui. Sensorwo nɔ wo si na mɔnu ɖesiaɖe kple ɖoɖo siwo me aɖaŋu siwo woatsɔ akpe ɖe wo ŋu le na nɔnɔme sesẽwo kple esiwo me kɔ siaa si me woaɖe amewo le. Asrafo etɔ̃awo katã le nɔnɔme sesẽ aɖe me fifia - woƒo wo, woƒo wo, wole hayahayam vivivi tso woƒe azɔlizɔzɔ le San Francisco me. Woƒe dzoxɔxɔ hã nɔ dzo dam, dɔ nɔ wo wum eye ga menɔ wo si o. Le Karin ƒe kakaɖedzi te la, wodaa nusianu ɖe edzi. Tso gɔmedzedzea me ke.
  
  Egblɔ be: "Ɣeyiɣia de be nàɖo kpe asixɔxɔ si le ŋuwò dzi."
  
  Eƒe ƒe gbãtɔwo medzo le egbɔ gbeɖe o, etrɔ megbe de xexeame ɣeyiɣi didi aɖe. Ameɖokui tsɔtsrɔ̃ nye avuléle ƒe mɔwo dometɔ ɖeka.
  
  Dino gblɔ be: "Míexɔ dziwò se."
  
  Eko alɔgbɔnu nublanuitɔe esi wòde flash drive la eme henɔ screen gã la kpɔm. Ewɔ nusianu be wòaƒu du kabakaba alesi wòate ŋui, eye fifia mehe ɖe megbe kura ne nyabiasea klẽ le screen la dzi o:
  
  Yi edzi?
  
  Damn right.
  
  Ebɔbɔ nɔ anyi eye wòdze dɔ gɔme. Keyboard la nɔ ʋuʋum, eƒe asibidɛwo nɔ ʋuʋum, screen la nɔ ʋuʋum. Mekpɔ mɔ be yeake ɖe wo katã ŋu alo ase wo gɔme zi ɖeka gɔ̃ hã o-nyatakaka gigabyte geɖe nɔ eme-eye esia tae wòwɔ nusianu wònɔ dedie ŋutɔ alesi yeate ŋui hafi tsɔ ʋua de ʋua me ɖo. Eʋu gakɔnta ʋɛ aɖewo hã le ƒuta kple gaxɔ eve aɖewo le Los Angeles siwo me woate ŋu ade ga aɖewo ɖe wo me kaba. Nyateƒee, eɖo ŋku nusianu dzi tso esime wònɔ SPEAR; nusi dzɔ le Webb ƒe ku megbe ye ate ŋu anye nusi gbɔ nyaa tso.
  
  Esi wòŋe aɖaba ƒu nuŋlɔɖi siwo me tawdry gake wovɔ̃ɖi le dzi fifia eye wòtsɔ eƒe susu ɖo eƒe ganyawo ŋu ta la, etrɔ eƒe asibidɛwo kple eƒe screen wòzu nyatakakawo ƒe ahomya. Dino ƒo nu esi wònɔ agbagba dzem be yeazɔ ɖe edzi.
  
  "Damn it, mesusu be menye nunyala le Sonic. Meda akɔ be èna gbeɖuɖɔ sue ma si me ʋuʋudedi le la nada ɖe teƒea katã, alo?"
  
  "Ènya Sonic? Tso Master System alo Mega Drive dzia? Ðe mí katã míetsi akpa na esia oa?"
  
  Dino ƒe mo wɔ yaa. "Playstation, ame. Eye retro nyo wu."
  
  Karin ʋuʋu ta, eye wòzi eɖokui dzi wòko alɔgbɔnu. "Oo, ẽ, enye retro keŋkeŋ, ŋutsu."
  
  Esi wòku nu me yi ŋgɔe le gaŋutiɖoɖoa me la, eteƒe medidi o eke ɖe gakɔnta ƒe xexlẽdzesiwo, ɖoɖowɔwɔ ƒe kɔpiwo, kple safuiwo ƒe sededewo ŋu. Ekpɔ gadzraɖoƒe siwo me wokpɔa nu tsoe, eye wo dometɔ akpa gãtɔ le ƒuta. Eke ɖe nuŋlɔɖi vovovo siwo wu blaadre vɔ atɔ̃ ŋu.
  
  "Si dzi womaxᴐ ase o."
  
  Dino he zikpui aɖe ɖe dzi. "Ẽ, ele sesẽm nam be malé ŋku ɖe ame eveawo ŋu. Eye wo ame evea siaa tsi ƒuƒlu!"
  
  Karin nya be ɣeyiɣi mele ye si yealé ŋku ɖe gakɔnta ɖesiaɖe ŋu o. Ehiã be wòatsoe eye wòatia nyuitɔ kekeake. Le aɖaŋu me la, eŋlɔ ɖoɖowɔɖi bɔbɔe aɖe xoxo si ato faɛl la me eye wòahe susu ayi akɔntabubu siwo me xexlẽme sɔ gbɔ wu le la dzi. Eɖe asi le eŋu fifia eye wòlala sɛkɛnd atɔ̃.
  
  Fli blɔ etɔ̃ siwo le keklẽm la dze abe ɖe ŋugbedodo le wo ŋu ene.
  
  "Mina míalé ŋku ɖe ŋuwò."
  
  Nuŋlɔɖi gbãtɔa klẽ. Cayman Ƒukpowo dzie wotue ɖo, womezãnɛ o, eye wòɖe dɔlar akpe blaetɔ̃ si susɔ fia. Karin ƒe ŋku ʋuʋu. Anɔ eme be èle fefem! Enya be Webb va tso kadodowo me mlɔeba le eƒe Saint Germain ƒe kesinɔnuwo yometiti ŋumaɖɔɖotɔe me - eya ɖeka yi edzi eye wòzã ga gbogbo aɖe be yeakpɔtɔ anye esi womede dzesii o eye yeaxɔ asrafoha aɖe le eƒe nuwuwu lɔƒo, exe fe akpe geɖe be yeabia amenuveve mamlɛtɔ ɖeka, - gake mekpɔ mɔ be yeƒe gakɔntawo ava vɔ nenema gbegbe o.
  
  Aleke kee wòɖale o, eɖo ga akpe blaetɔ̃ ɖe Los Angeles gadzraɖoƒe si le nutoa me si wòʋu xoxo la kaba.
  
  Afɔku le eme, gake ne míewɔ kaba la, míate ŋu aɖe ga la ɖa atsɔe ɖe asi. Ne ame aɖe nɔ ŋku lém ɖe gakɔnta la ŋu, si dze abe ɖe manya wɔ o ene le esi ga si susɔ la mesɔ gbɔ o ta la, ele be woate ŋu awɔe hafi ame aɖe nanya.
  
  Eʋu yi gakɔnta si kplɔe ɖo me, ekpɔe be ga si susɔ la nye dɔlar akpe blaatɔ̃, eye wòva hiã be wòalɔ̃ ɖe edzi be enyo wu le mɔ sia nu. Gake naneke mesɔ kple miliɔn miliɔn siwo wònɔ mɔ kpɔm na o. Le egbɔ la, Dino zi ɖoɖoe. Exɔ ga la eye wòlé gbɔgbɔ ɖe te, eye wòzi ga mamlɛtɔa dzi.
  
  Fiƒode le eŋu. Akpe wuiatɔ̃?
  
  Wozi edzi be wòalé ŋku ɖe gaxɔgbalẽvi susɔeawo ŋu, eye wòkpɔ ga le ga home si ade dɔlar akpe alafa ɖeka blaetɔ̃ ƒe nuwuwu. Menye nu gbegblẽe wònye o, gake menye agbeme kakaɖedzi ƒomevi ƒe gae wònye o. Esia axɔ ɣeyiɣi, eye wòɖɔ ŋu ɖo be yemanɔ kadodo me ɣeyiɣi didi o, gake fifia ya la, nuzazãwo ƒe anyimanɔmanɔ na wòhiã be wòaɖe afɔ si kplɔe ɖo.
  
  Egblɔ be: "Nuɖuɖu na amedzidzedze."
  
  Dino gblɔ be: "Nyemekpɔ dzidzɔ ɖe esia ŋu o."
  
  Karin de dzesii be: "Enɔ te ɖe amesi wònye dzi. "Eye nukae wowɔ. Míate ŋu aɖe ame vɔ̃ɖi vavãwo ɖe go - ɖewohĩ to nyatakakadzraɖoƒe tɔxɛ yeye aɖewo dzi - eye míadzro nusi míate ŋu awɔ tso amesiwo ate ŋu aɖe kilogram ʋɛ aɖewo ŋu la me."
  
  Wu ʋuʋu ta. "Nu ka?" - Mebiae be.
  
  "Dɔlar ʋɛ aɖewo.Tsentarinos. Wonga. Damn, afi kae míadze egɔme tsoe?"
  
  Ŋkɔwo ƒe axa geɖe nɔ faɛl yeyea me, eye woŋlɔ wo dometɔ ɖesiaɖe kple nuŋɔŋlɔ dzẽ eye woŋlɔ foto kple ɣletiŋkeke kpe ɖe eŋu. Karin ʋu xexlẽdzesiawo yi anyime. "Enyo, nyuie, wole alfabeta ƒe ɖoɖo nu. Ne mede ɖeke o la, ema nye nane. Nu aɖewo siwo nèlɔ̃na wua?"
  
  Dino gblɔ be: "Nyemenya kesinɔtɔ aɖeke o. "Ne míagblɔ ame aɖe ƒe amedzidzedze hã o."
  
  Wu gblɔ esi Karin nɔ AC ƒe axaa ʋum kple kakaɖedzi be: "Mekpɔ ŋkɔ siawo dometɔ aɖewo dze sii." "Ame xɔŋkɔwo." Kamedefefewɔlawo ƒe ɣletiviwo. TV dzi wɔnawo dzikpɔlawo. Mawu, amekae nye Webb ŋutsu sia?"
  
  "Amekae wònye?" Karin se le eɖokui me be fulélea nu sẽ kple ŋusẽ yeye. "Nuwɔwɔ vɔ̃ɖitɔ kekeake, dziŋɔtɔ kekeake kple ŋusẽtɔ kekeake siwo nɔ anyi kpɔ dometɔ ɖeka. Vɔ̃ɖinyenye si zu ŋutilã, si te ŋu kpɔa ŋusẽ ɖe nu gbagbe ɖesiaɖe si le ɣletinyigba dzi dzi."
  
  Dino gblɔ be: "Mate ŋu ayɔ wo dometɔ eve aɖewo ŋkɔ fifia."
  
  "Ẽ, ame sia ame ate ŋu awɔ ema. Gake amesiawo tututue nye kposɔ siwo ƒomevi míedi be míanɔ te."
  
  Karin lé ŋku ɖe eƒe dɔwɔɖoɖoa ƒe dzodoƒewo ŋu, henɔ nuxlɔ̃amedzesi ɖesiaɖe si fia kaba be ame bubu aɖe le tsatsam la dim. Naneke mesusui o, gake menye dzodzroe wònye ale gbegbe be wòaxɔe ase be ame aɖe si le afima medze aɖaŋu wu ye boo o.
  
  Eɖe flash drive la ɖa be: "Kpɔ teƒe bliboa ɖa." "Ele be míalé ŋku ɖe nusianu ŋu ŋkeke ɖeka alo esi wu nenema tso Site B. Then we"ll see."
  
  
  * * * .
  
  
  Esiawo katã nye eƒe dzadzraɖo nyuie ƒe akpa aɖe. Ne nane gblẽ eye wokpɔ wo, wolé wo alo wowu wo la, matso dzadzraɖo ƒe anyimanɔmanɔ gbɔ o. Karin zã ayemɔ ɖesiaɖe si le eƒe aʋawɔnu gbogboawo me kple eƒe nunya gã la ƒe ounce ɖesiaɖe tsɔ kpɔ wo ta.
  
  Eye nye ɖoɖoa hã. Nye hlɔ̃biabia sue la.
  
  Dino, Wu kple eya dzo le woƒe aƒe si le gbedadaƒo me eye woɖe wo ɖokui ɖe aga le aƒe sue aɖe si ŋu woke ɖo le afi aɖeke titina la me. Exɔ kwasiɖa geɖe be woadi nu le mɔ nyuitɔ nu, gake esi wova ke ɖe eŋu ko la, eva zu teƒe nyui aɖe si woawɔ bebeƒe si woatsɔ akpɔ wo ta. Wu zã gaƒoƒo blaeve vɔ ene tsɔ nɔ aƒea kpɔm to CCTV dzi. Karin kple Dino ku ʋu yi Los Angeles, woɖe ga si woɣla la ɖa eye wotsɔ nusiwo susɔ la da ɖe teƒe bubu, eye wonɔa eƒe network ƒe dzodoƒewo, woƒe kakaɖedzi kple nɔnɔme si me wole la me dzrom ɣeaɖewoɣi. Ɣeaɖewoɣi la, mekpɔ dzesi aɖeke be wodo esia kpɔ le mɔ aɖeke nu o.
  
  Gake le mɔnu kple ŋuɖɔɖɔɖo nu; eya koe nye mɔ si dzi woato anɔ ablɔɖe me.
  
  Gaƒoƒo blaetɔ̃ blibo va yi esi wotrɔ yi aƒea me. Check ʋee aɖewo kpee eye Karin nɔ klalo be yeagawɔ dɔ kple flash drive la ake.
  
  "Èlé ŋku ɖe fotoɖemɔ̃awo ŋu kpɔa?" - eye wòbia.
  
  "Ẽ, wɔe ko."
  
  Sɛkɛnd ʋɛ aɖewo koe wòxɔ eye emegbe wògaʋu ŋkɔ siwo woŋlɔ ɖi la me ake. Le C megbe la, D va ya.
  
  Matt Drake menɔ ŋkɔawo dome o.
  
  Gake akpa aɖe si to vovo nɔ anyi na SPEAR. Drake ƒe ŋkɔ nɔ ŋkɔawo me. Nenema kee Alicia Miles hã nɔ. Hayden Jay kple Mano Kinimaka si wònɔ mɔ kpɔm na. Ekpɔ Bridget Mackenzie - mewɔ nuku o. Lancelot Smith ye yea? Hmmm. Mai Kitano ƒe agbalẽ. Lauren Fox ƒe ŋkɔe nye esia. Yorgi ƒe ŋkɔ. Enyo be míade dzesii be womeƒo nu tso Thorsten Dahl ŋu o.
  
  Gake nya aɖe nɔ nu ƒom tso Karin Blake ŋu.
  
  Ekpɔe dũu vie, emegbe eɖoe be yeaŋe aɖaba aƒu edzi fifia. Kadodo bubu siwo ku ɖe SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa ŋu eye wotsɔe kpe ɖe axa gbãtɔ ƒe gɔmedzedze ŋu la tso Kimberly Crow, si nye Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Agbalẽŋlɔla gbɔ; Na Nicholas Bell, si nye gamenɔla; kple nuɖuɖu sue blibo aɖe si ƒe tanyae nye "Ƒome/Xɔlɔ̃wo".
  
  Damn, ŋutsu sia yi dua me ŋutɔŋutɔ le wo dzi.
  
  Enyo.
  
  Ðe wòle be nàzi gbãtɔ dzi le ŋkɔa dzi ko hafi: Matt Drake.
  
  Eƒe ŋkume nɔ ʋuʋum, ʋuʋu, eye emegbe wòte keke ɖe enu; eƒe ŋkuwo ʋu va lolo abe agbawo ene.
  
  Etsɔ vɔvɔ̃ ƒo nu le ɣlidodo me be: "Fuck me." "O. Fuck. nye."
  
  
  TA BLƆ̃ VƆLƆ̃
  
  
  Matt Drake kpɔ Strask Laboratories ƒe dzesi ɣeyiɣi didi aɖe hafi wova ɖo afima. Le Dallas ƒe gbɔto la, egakpɔtɔ nye xɔ kɔkɔ aɖe, eye wotsɔ eƒe dzesi si nye "S" si wowɔ le blɔ kple ɣie la ɖo xɔa tame tututu. Ke hã, woƒe ʋuwo nɔ zɔzɔm kabakaba, eye eteƒe medidi o ekpɔe be anyigba bliboa ʋu le eŋgɔ.
  
  Strask Labs dze abe ɖe mele vevie o ene, eƒe nu me mekɔ o, ati aɖe le tasiaɖamfɔa me, eye ɖikeke mele eme o be emae nye susua. Womate ŋu age ɖe eƒe fesrewo me o, gake wo dometɔ geɖe ya womate ŋu age ɖe eme o. CCTV fotoɖemɔ̃wo ƒe atɔ xɔ eƒe ʋutɔɖoƒea, gake xexeamee nye ema. Ame aɖeke mete ŋu nya alesi gbegbe fotoɖemɔ̃awo de ŋgɔe alo afisi wokeke ɖo o. Agbo bubu aɖeke menɔ anyi o negbe mɔxenu si mebɔ o ko. Dedienɔnɔ aɖeke mele dzedzem kura o.
  
  "Ŋuɖoɖo aɖe li haɖea?" - bia Dahl.
  
  Hayden ƒo eƒe ŋɔti ƒe tɔdzisasrãa. Nya si wògblɔ koe nye: "Ðoɖoezizi kuku."
  
  Drake srɔ̃ nu tso anyigba ƒe nɔnɔme ŋu. Tsɔtsɔkeƒea ƒe nɔnɔme le abe L ene ƒo xlã xɔa, le ŋgɔgbe kple ɣedzeƒe gome. Tɔdzisasrã aɖe si dzi gbewo le la nɔ ɣetoɖoƒe gome. Gli aɖeke meli o. Nuto bliboa me nɔ ʋuʋu ɖi. Mɔdodowo ƒe ƒuƒoƒo aɖe ƒo xlãe, eye ɔfisxɔ sue gbogbo aɖewo, nudzraɖoƒewo kple asitsaƒe siwo me woɖea mɔ ɖe nu ŋu le lae nye teƒe si woate ŋu akpɔe enumake.
  
  Dahl gblɔ be: "Kpovitɔwo.
  
  DPD dɔwɔlawo nɔ teƒea xoxo, wotɔ ɖe nutoa godo le mɔa to. Hayden gblɔ na woƒe ʋukulawo be woatɔ ʋu ɖe teƒe si te ɖe wo ŋu eye wòti kpo do go.
  
  Drake dze yonyeme kaba.
  
  "Ðe mi ame evea miekpɔ nanea? Nu sia nu?" Hayden bia nya sia.
  
  Asrafomegã kɔkɔ si ƒe axadziwuwo fɔ mo dzi. "Nusi nèkpɔ lae nye nusi le mía si, aƒenɔ. Wode se na mí be míalé ŋku ɖe eŋu eye míagawɔ naneke o."
  
  Hayden ƒo fi de. "Eyata míenya nusi me míele mía ɖokui dem o. Tagbɔsesẽtɔ ƒe ŋugbedodo ko be nuwo gblẽ alesi woate ŋui."
  
  Alicia tsɔ abɔta ƒoe. "Hi, nu yeye kae?"
  
  Dahl gblɔ be: "Ne dɔlékuiʋawɔnu alo dɔlékuiwutike aɖe le wo si le afima si wowɔ koŋ be wòatsrɔ̃ míaƒe agblemenukuwo la, ekema tiatia aɖeke megali míawɔ o."
  
  "Eye aleke nèdo susua ɖa be míage ɖe eme?"
  
  Dahl gblɔ kple alɔgbɔnukoko be: "Miyi ŋgɔ." "Ðe mɔ bubu aɖe galia?"
  
  Drake gblɔ be: "Menye míawo tae o." "Èle klaloa?"
  
  Alicia ƒo nu le ɣlidodo me be: "Damn." "Mele mɔ kpɔm vevie be mi ame evea miele asi lé ge o."
  
  Hayden bia nusiwo wobia la eye wòtsɔ wo na wo. Drake tsɔ eƒe gas-nutsyɔnu la doe. Afɔku aɖeke menɔ nudokpɔƒea o.
  
  Emegbe Drake ƒu du to tɔdzisasrã aɖe si dzi gbewo le dzi eye wòti kpo to bali aɖe si le ete dzi yi ʋutɔɖoƒe aɖe. Ʋu siwo ade blaene kaka ɖe afisiafi, wonye amedɔdɔ siwo xɔ ƒe vovovowo eye woƒe dzadzɛnyenye le vovovo zi geɖe. Naneke mebɔ o. Dahl ƒu du ɖe egbɔ, Alicia kple May nɔ eƒe ɖusime. Wodzra ɖo bliboe eye woƒe aʋawɔnuwo nɔ klalo. Drake nɔ mɔ kpɔm na vɔ̃ɖitɔ kekeake, gake fifia ya la, nusi do gbe na wo koe nye ɖoɖoezizi dziŋɔ aɖe.
  
  "Èsusu be nyatakakaawo ɖo ƒuƒoƒo bubuawo gbɔa?" Kinimaka lé ŋku ɖe nuto si ƒo xlãe ŋu. "Ne ya ƒo dukɔ siawo dometɔ aɖewo be dɔlékuiʋawɔnu mawo le afisia eye woate ŋu adze afɔku bɔbɔe le nudokpɔƒe sia la, míate ŋu adze ŋgɔ amedzidzedze. Eye Strask mele dedie kura o wu Fort Sill."
  
  "Akpa bubuwo?" Lauren ƒo nu kple hũɖeɖe ɖe kadodomɔ̃a me. "Etsi dzi be woɖe Sededea ƒe nuŋɔŋlɔ si wolé ɖe mɔ̃ dzi la ɖe go mɔxexeɖenu aɖeke manɔmee. Eye be ahom gbegblẽ aɖe ate ŋu anɔ edzi yim vevie."
  
  Kinimaki ƒe nu trɔ zu gotagome gã aɖe. "Oooh."
  
  Drake kple Dahl yi edzi, wonɔ ʋuʋum le ʋuwo dome eye woƒe ŋku nɔ fesreawo katã ŋu. Naneke meʋã o. Ʋɔtru aɖeke meɖi le eme o. Woɖo mɔ siwo kplɔa ame yia xɔdɔme gã la gbɔ eye wokpɔe be fesre sue mawo gɔ̃ hã do viviti.
  
  Dahl gblɔ be: "Ne metsɔe yi afisia." "Matsɔe enumake be menye nudokpɔƒe dzro aɖee nye esia o."
  
  "Ẽ, xɔlɔ̃. Enyo wu ɣesiaɣi be woaxɔ mí nyuie vie."
  
  Dahl te ʋɔtrua ƒe asiléƒewo kpɔ eye wòdze abe ewɔ nuku nɛ ene. "Woʋui."
  
  Drake lala Hayden ƒe sedede kple ɖoɖo. "Yi."
  
  Esi gas-nutsyɔnu aɖe xe mɔ nɛ be wòagakpɔ nu o la, enɔ ekpɔm esime Dahl nɔ ʋɔtruawo ʋum gbadzaa eye emegbe wòge ɖe eme. Drake do eƒe HK yeyea ɖe dzi esime wònɔ futɔwo dim. Nu gbãtɔ si wokpɔe nye ame kuku siwo mlɔ amedzrodzeƒea gbɔ kple xɔdɔme siwo le megbe la me.
  
  "Kabakaba". Dahl ƒu du yi gbãtɔa gbɔ, eye Alicia tsyɔ edzi. Mai ƒu du yi evelia gbɔ, eye Drake tsyɔ edzi. Swedentɔa lé ŋku ɖe eƒe ʋu ƒe sisi ŋu kaba.
  
  Egblɔ be: "Akpe na Mawu." "Ele agbe".
  
  Mai ɖo kpe edzi eye wòkɔ amesi ŋu wowɔ nuvevii la ƒe ŋkume be: "Eye esia hã." "Mesusu be wozã atike vɔ̃ɖi nɛ. Gas si wotsɔna mlɔa alɔ̃e, alo nya manyatalenu ɖesiaɖe si woyɔna be."
  
  Hayden tsɔ gas, yaƒoƒo kple dzudzɔ ƒe mɔ̃ aɖe ɖe asi. "Enye nane si le abe ema ene. Aɖi mele eme o. Menye nusi wua ame o. Ðewohĩ nane si le bɔbɔe si ana woadɔ alɔ̃?"
  
  Alicia gblɔ, eye ametakpɔnu la trɔ eƒe gbe be: "Vodka trɔ zu aʋawɔnu." "Ema asɔ gbɔ."
  
  Kensi lé ŋku ɖe eŋu, eye wònɔ ta ʋuʋum blewuu.
  
  "Nuka kpɔm nèle, Bridget?"
  
  "Enyo, ne mede ɖeke o la, mate ŋu atsɔ ametakpɔnu sia alé ŋku ɖe ŋuwò evɔ nyemaɖe aɖuɖɔ o."
  
  Hayden gblɔ be: "Gas la anya nye gas si wɔa dɔ kabakaba, si xɔa nu bliboe." "Aleke gbegbe wowɔ nu ma?"
  
  Lauren gblɔ be: "Yadzɔƒewo." "Dzoxɔxɔ ƒe ɖoɖo, yaƒoƒomɔ̃, nane si le abe ema ene. Togbɔ be, ɖewohĩ, dzɔdzɔmeŋutinunyala siwo wotu ɖe woƒe nudokpɔƒewo le afi aɖe hã. Ne míebu dɔwɔƒea ƒe ƒomevi ŋu la, menye nudokpɔƒe alo nudzraɖoƒe ɖesiaɖee woatsɔ aƒo ka na nudo gã la o."
  
  Hayden gblɔ be: "Enyo." "Ekema nukatae ? Nukae wowɔ esi wodɔ alɔ̃dɔlawo katã?"
  
  Gbe yeye aɖe ge ɖe woƒe dzeɖoɖoa me, menye to kadodomɔnua dzi o, ke boŋ to nuƒomɔ̃ ƒomevi aɖe si anya xɔ xɔ bliboa dzi.
  
  "Èle afisiaa? Ke ame susɔeawo ya ɖe? Oo, enyo. Ekema míate ŋu adze egɔme le abe sɛkɛnd wuieve ene me."
  
  Drake trɔ kaba, nɔ ʋɔtrua kpɔm. Lauren ƒe gbe kplɔ kadodomɔ̃a abe ƒutsotsoe si le ʋuʋum ene.
  
  "Míele tetem ɖe mía ŋu! Mesusu be Israel-viwoe. Mina míato eme fifia. Eye Swedentɔwo hã!"
  
  "Ne teƒe aɖe li si tudada aɖeke menɔ o la..." Alicia fia asi edzi.
  
  Tudadaa dze egɔme xoxo; Ðikekemanɔmee la, Dallas kpovitɔwo nɔ amesiwo ge ɖe eme la ƒe mɔ dzi. Togbɔ be ele alea hã la, amedzidzedzea dzɔ kabakaba ŋutɔ. Drake nɔ zɔzɔm le xɔdɔme me xoxo henɔ kadodo me kple eƒe kadodomɔ̃a, henɔ biabiam be woaxe mɔ ɖe enu kpata ƒe se si aʋu ʋɔtru siwo le eme ƒe akpa gãtɔ. Le ɣeyiɣi ma me la, fesre gã aɖe si le fli gbãtɔ megbe la wó, eye bɔmbawo tsrɔ̃ ahuhɔ̃e etɔ̃awo kabakaba. Drake kpɔ aŋetu si ɖa abe lãgbalẽŋudɔwɔnu ene la wòwó le ƒutsotsoe si wua ame si womate ŋu atɔ te o me, eye wòkɔ ɖe xɔawo me. Shards siwo wotsɔ de anyigba ɖesiaɖe dzi. Ememamãwo kple ɔfis fesrewo hã gbã alo le gegem. Drake tsɔ tu la fia ʋɔtruawo.
  
  Lauren ƒe gbe: "Eve, etɔ̃, atɔ̃, enyi, adre."
  
  Eŋlɔ override code la kaba, emegbe eƒu du to eme, eye ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo kplɔe ɖo. Ame kukuwo nɔ afisiafi, eye ya si nɔ alɔ̃ dɔm la na wotsi dzodzodzoe.
  
  "Ðe wòle dedie na mí be míaɖe míaƒe ametakpɔnuawoa?" ebia nya sia.
  
  Hayden léa ŋku ɖe ya ƒe nyonyome ŋu. "Nyemekafui o. Ẽ, eme kɔ fifia, gake amesiame si to gas la vɛ ate ŋu agawɔe ake."
  
  Dahl gblɔ kpee be: "Kple vɔ̃ɖitɔ kekeake."
  
  "Damn it".
  
  Drake da tu esi wòkpɔ ame siwo tsɔ nutsyɔnu tsyɔ nu wo nɔewoe woge ɖe eme. Atɔ̃ zi ɖeka, eyata anɔ eme be Russiatɔwoe wonye, woɖea wo ɖokui tso woƒe tuwo me eye wometsɔa ɖeke le amesiwo wowɔ nuvevii le mɔa dzi me o. Drake ƒo ɖeka ɖe vest la dzi, ame mamlɛawo si dzo.
  
  "Mesusu be míate ŋu agblɔ kple kakaɖedzi be Russia-ha la mele dziɖuɖua ƒe toheɖoɖowo te o. Dziɖuɖu aɖeke si ƒe susu nyo la malɔ̃ ɖe esia dzi o."
  
  Kinimaka ko alɔgbɔnu. "Russiatɔwoe míele nu ƒom tsoe le afisia, xɔlɔ̃. Esesẽ be woagblɔe."
  
  Kenzie gblɔ be: "Eye ne wosusu be yewoate ŋu asi le eme." "Israeltɔwo hã."
  
  Drake sitsoƒe le kplɔ̃a megbe. Mamã siwo ƒo xlã ɔfiswo ƒe ƒuƒoƒo sia si le eme la me mekɔna o ne enyo wu. Ele be woayi edzi anɔ ʋuʋum.
  
  Eʋuʋu asi na Alicia kple May esime wònɔ yiyim. Egblɔ be: "Lauren." "Ðe míenya afisi dɔlékuiʋawɔnuawo lea?"
  
  "Haɖe o. Gake nyatakaka la le vava ge."
  
  Drake ƒe mo wɔ yaa. Anɔ eme be dziɖuɖumegã siwo wua ame la da ga si woagblẽ ɖe amewo ƒe agbe ŋu la kpɔ kple ga si wokpɔ tso eme. Hayden ƒoe ɖe enu wòto eŋu. Egblɔ be: "Yi goglo wu." "Nenemae wòanɔ."
  
  Russiatɔwo da tu dɔwɔƒe siwo le dukɔa me. Tuawo vuvu fiberglass ƒe ŋutigbalẽa, si na be ʋuƒoawo mu eye aluminum-tiwo dzo yi afisiafi. Drake mekɔ ta ɖe dzi o. Hayden ƒu du yi ŋgɔ.
  
  Drake lé ŋku ɖe glikpoawo dome. "Nyemate ŋu akpɔ nye ŋkuwo ɖe wo ŋu o."
  
  Dahl nɔ anyi tso nukpɔsusu bubu nu. "Mate ŋu". Eda tu; ŋutsua dze anyi, gake Dahl ʋuʋu ta vevie.
  
  "Vest." Egakpɔtɔ nye atɔ̃ sesẽ."
  
  Lauren wu kaƒoƒoa nu. "Nyatakaka sue aɖe koe, amewo. Sedede si ɖe asi le alɔ̃dɔla la ŋu la tso xɔa me godoo."
  
  Hayden gblɔ be: "Mekpɔe." "Lauren, afikae Swedentɔwo le?"
  
  Ekema ɖoɖoezizi: "Le mɔ si dzi woge ɖo nu la, magblɔe tso xɔa ƒe akpa kemɛ, heɖo ta gbɔwò tẽ."
  
  "Damn, ekema ele be míaɖo nya vevitɔa gbɔ gbã. Ne míetsɔe be mɔ siae nye mɔ si dzi woato ayi dzisasrã siwo le anyime la, Lauren?"
  
  "Ẽ, gake míenya afisi dɔlékuiʋawɔnuawo le haɖe o."
  
  Hayden gblɔ be: "Ele anyigba le afima." "Ahiã be woanye bometsilawo hafi adzrae ɖo ɖe teƒe bubu ɖesiaɖe."
  
  Drake ʋuʋu ta ɖe Dahl ŋu. "Èle nyuiea?"
  
  "Godoo. Gake abe alesi nègblɔe va yi ene la, dziɖuɖu aɖeke maɖe mɔ ɖe amedzidzedze sia ŋu o."
  
  "Fifia èsusu be Swedentɔwo wɔa nu le wo ɖokui sia?"
  
  Dahl blu ɖe eta, gake megblɔ nya aɖeke o. Ɣemaɣi la, nusianu ate ŋu adzɔ, eye ɖeɖefia yeye si nye be ɖewohĩ Sededea gakpɔtɔ le dɔ wɔm, si wowɔ yeyee wòzu egbegbe xɔtuɖaŋuwo, hã na nyabiasedzesiwo le axaa katã dzi. Afɔ nenie wole ŋgɔ na mí?
  
  Eye enelia hã? Ne dɔwuame medze dziwò o la, ku ava!
  
  Drake ƒo eɖokui ɖe anyi. Kinimaka ƒu du yi ɔfis la ƒe akpa si le didiƒe ʋĩ eye wòmiã eɖokui ɖe gotagli la ŋu, eye Smith kplɔe ɖo esime wova nɔ ƒoƒom ɖe titina ememetɔa dzi. Hayden, Mai kple Yorgi zɔ to titina tututu. Drake da tu ɖesiaɖe be yeatsɔ aƒo Russiatɔwo ɖe anyigba. Kenzi ƒo ɖe wo dome, eye wòlé tu ɖe asi, gake ke hã edze abe ɖe wòtsi dzodzodzoe ene. Nyɔnuvi dahe la nɔ eƒe katana tom.
  
  Drake ɖo ɔfis ƒe akpa si woʋu ɖi la ƒe nuwuwu. Hayden nɔ afima xoxo, nɔ ŋku lém ɖe teƒe si le ʋuʋu ɖi si kplɔa ame yia ʋufɔtiwo ƒe gadzraɖoƒe kple ɔfis gã bubu si le egbɔ la ŋu. Swedentɔwo nɔ afi aɖe le afima.
  
  Lauren gblɔ na woƒe to be: "Melé fui be magblɔ nya vɔ̃ na mi." "Gake ɖeko Israel-viwo hã wɔ ŋgɔyiyi aɖe ko. Esia nye aʋawɔƒe. Èkpɔ dzɔgbenyuie ŋutɔ be èle afima. " .
  
  Fifia Kensi trɔ gbɔ. "Meke ɖi vevie be dziɖuɖua le megbe na Israel-viwo. Gake mexɔe se be Asrafoha Tɔxɛwoe nye esiawo. Ðe kpekpeɖeŋu aɖeke mele asiwò oa?"
  
  "Le nye mɔ dzi." Tɔdziʋu aɖe si yɔ fũ kple eŋu. Nyemenya alesi ƒuƒoƒo siawo kpɔa mɔ be yewoado le eme emegbe o."
  
  Kensi gblɔ be: "Mèxɔ nya sia dzi se o. "Mɔ aɖe li ɣesiaɣi. Ele be nàdze amesiwo ŋu wowɔ nuvevii la dzikpɔkpɔ gɔme le afisia. Kpekpeɖeŋu si wohiã la nana wo."
  
  Hayden trɔ gbɔ. "Taflatse, nyemate ŋu alɔ̃ ɖe nya sia dzi haɖe o. Míenya nusi míele nu wɔm kplii o. Míenya ne Sededea ate ŋu aɖe asi le naneke si wua ame wu ŋu o."
  
  "Ðe menye susu aɖekee nye ema si ta nàɖe wo ado goe oa?"
  
  "Ðewohĩ Sededea adi be míawɔ nu ma tututu. Ʋu ʋɔtruawo."
  
  Alicia gblɔ be: "Mmm, ŋutsuvi." "Bometsila aɖe ʋu fesreawo xoxo."
  
  Hayden de ŋugble le eŋu. "Damn, èto nyateƒe, gake ɖeko esia gagblẽa nu ɖe edzi. Ke ne Ðoɖoa ƒe ayemɔe nye be woaɖe asi le nane si wua ame ŋu le Dallas katã ya ɖe?
  
  Drake tsɔ ŋkubiãnya kpɔ ʋufɔtiawo. "Ele be míanya afisi fucking bioweapon le."
  
  Tuawo wó ɖe Russiatɔwo ƒe asrafoha la dzi, si na wozu "papier-mâché" si wotsɔ ʋuƒo vovovowo wɔ. Nuŋlɔtiwo dzo yi yame: pɛnsil ƒe hatsotso aɖe, telefon, pepa gbogbo aɖe.
  
  Team la ɖi go ɖe anyigba.
  
  Lauren ƒe gbe mesesẽ kura o. "Sub-level ene, laboratory 7. Afi mae wòle. Ʋã!"
  
  
  TA BLEVIE VƆ̃E
  
  
  Esi SPEAR-ha la zã ʋufɔti siwo le fli me abe akpoxɔnu ene ɖe Swedentɔwo ŋu ta la, wonɔ dzo dam ɖe Russiatɔwo dzi madzudzɔmadzudzɔe esime wonɔ du dzi ɖo ta gakpo-ʋɔtruawo gbɔ. Woɖe asi le Hayden kple Jorgi ŋu esime Kinimaka kple Smith nɔ Swedentɔwo dzi kpɔm eye ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo ƒe susu nɔ Russiatɔwo ŋu.
  
  Hayden te abɔta si woŋlɔ ɖe edzi be SL4 la.
  
  Ne ʋufɔtiawo ɖi la, gbeɖiɖia bu le tudada sesẽwo ta. Drake ƒu du, gake futɔa te ŋu gagbugbɔ tu heƒu du yi ŋgɔ, nɔ tsatsam le kplɔ̃ ɖeka dzi henɔ nusiwo sesẽ wu zãm tsɔ ɣla wo ɖokui ɖe wo megbe. Ɣemaɣi gɔ̃ hã la, ŋutsu ɖeka dze anyi kple tu ɖe ta. Ame bubu do ɣli le vevesese ta esime wonɔ aʋala ƒom nɛ, eye woda tu bubu ɖe afɔ. Ke hã, wova.
  
  Akaɖiwo nɔ keklẽm le ga ʋɔtruawo tame eye emegbe woʋu. Hayden ti kpo ge ɖe eme eye ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo kplɔe ɖo. Esesẽ na wo, gake woto eme.
  
  Wozi Drake dzi ɖe Dahl, Hong Kongtɔ si le wo dome la ŋu.
  
  Alicia tsɔ eƒe asike ɖo eƒe akɔta. "Amekae nye ema le megbenye? Kple asibidɛ siwo le tsaglãla tsam?
  
  "Nyee". Kenzi ƒo nu kple ɣli esime teƒe si xaxa la nɔ wo ƒom ɖe eme, eye teƒe aɖeke meganɔ anyi na ʋuʋu o esi wònɔ du dzi va ɖo dzidzenu enelia. "Gake nye asiwo xaxa ɖe nye kɔ ŋu. Nukutɔe la, nye asibidɛwo hã le afima." Eʋuʋu asi na wo.
  
  Alicia se le eɖokui me be yeʋuʋu. "Enyo, ame aɖe tsɔ nane ƒo ɖe nye kposɔ ŋu. Eye menye akɔɖue wònye o."
  
  Yorgi gblɔ be: "Oo, nyee anya." "Enyo, nye tue nye esia."
  
  Alicia kɔ ŋkume ɖe dzi. "Wò tu, alo?"
  
  "Nye tu. Nye tu, esiae nye nusi megblɔ."
  
  "Ðe wòxɔ dzo bliboea?"
  
  "Alicia..." Drake xlɔ̃ nu.
  
  "Mmm, ẽ, aleae wòle be wòanɔ."
  
  "Ekema anyo be nyemaʋu o. Míedi be wòawɔ dɔ le teƒe si xaxa alea fifia o, alo?"
  
  Dzɔgbenyuietɔe la, esi Kensi dze abe ɖe wòle ŋuɖoɖo kpui aɖe nam ene la, ʋu si kɔa ame yia dzi la tɔ eye wòdo gbeɖiɖi aɖe si ɖi be yeva ɖo. Ʋɔtruawo ʋu eye ƒuƒoƒoa ge dze xɔdɔme la me kloe. Drake lé ŋku ɖe gliawo ŋu be yeakpɔ dzesi aɖe hã. Nyateƒee, naneke menɔ afima o.
  
  "Afikae Lab 7 le?"
  
  Lauren gblɔ be: "Trɔ ɖe ɖusime, ʋɔtru etɔ̃lia yi edzi."
  
  "De blibo".
  
  Dahl zɔ yi ŋgɔ, egaɖɔ ŋu ɖo kokoko, gake edze abe kakaɖedzi le eŋu ene. Afɔkua ƒe akpa gãtɔ lolo wu, gake Drake meŋlɔ susu si ta wole afisia be hena ɣeyiɣi kpui aɖe o. Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe ɖoɖo. Nu bubu kawoe wowɔ ɖoɖo ɖe wo ŋu?
  
  Yorgi ɖe eƒe ametakpɔnu, eye wònɔ gbɔgbɔm be yeaxɔ ya. Kensi hã kpe ɖe eŋu, eye wòda seawo dzi, eye emegbe Smith hã wɔ ɖe edzi, eye wòna Hayden ƒe ŋkume ƒuƒlu esi wònɔ eƒe abɔwo ƒu gbe ɖe dzi kpekpeɖeŋumanɔmee.
  
  Dahl yi edzi nɔ azɔli zɔm gblɔ be: "Aglãdzelawo."
  
  Kenzi gblɔ be: "Magblɔ be ameflulawo." "Eɖi nyuie wu."
  
  Etsi tre ɖe egbɔ.
  
  "Ne nyemeɖɔ ŋu ɖo nyuie nenema o la, anye ne mawɔ ɖeka kpli wò."
  
  "Mega tsi dzi o. Míate ŋu awɔ dɔ tso esia ŋu."
  
  Drake ƒoe ɖe enu tso megbe. "Ènya be ede suku si menye ame ŋutɔ tɔ o, alo, Kenz? Màgbãe gbeɖe o."
  
  "Mossad-ha la ŋutɔ ƒe mɔnuwo le esi."
  
  Dahl lé ŋku ɖe eƒe abɔta. "Ðe mi ame evea miazi ɖoɖoea? Mele agbagba dzem be nye susu nanɔ nu ŋu."
  
  "Èkpɔ nusi megblɔ ɖaa?" Drake gblɔe alea.
  
  "Lé fɔ ɖe nuka ŋu?" Alicia bia nya sia. "Xexlẽdzesi ɖeka vaseɖe ene?"
  
  Dahl gblɔ be: "Míawoe nye esi." "Nudokpɔƒe 7".
  
  "Ðe wò ŋutɔ nèbua akɔnta le nusianu ŋua, Torsti? Lala, mesusu be nuŋlɔtsi aɖe le asinye le afi aɖe."
  
  Hayden ƒoe ɖe enu yi ŋgɔ. "Nuwɔwɔ, amewo. Kpɔ megbe. Kpɔ nyuie le ʋufɔti siwo le akpa eveawo ŋu. Mehiã Lauren le telefon dzi be wòatsɔm aɖo bioweapon la gbɔ, eye mehiã be dodokpɔxɔa nanɔ dedie. Èsusu be yeate ŋu awɔea?"
  
  Wokaka ɖe teƒe aɖewo vie madzudzɔmadzudzɔe. Ele be Drake kple Hayden nage ɖe nudokpɔƒea le wo ɖokui si. Woge ɖe ɔfis si le gota la me gbã, si me nuzazãwo yɔ fũ, eye wotsɔ dɔwɔnu ƒomevi ɖesiaɖe tsyɔ anyigba ɖesiaɖe si li dzi. Drake menya nusiwo wonye o, gake wodze abe wole vevie eye woxɔ asi ŋutɔ ene.
  
  Xɔ aɖe si le eme si me dedienɔnɔ le la nɔ ahuhɔ̃egli la megbe.
  
  Egblɔ be: "Lauren." "Xɔ eve ye le Nudokpɔƒe 7 lia. Gome kple ememe. Anɔ eme be xɔa me nye atikewo dzikpɔƒe si woate ŋu atre nu le ahaɖe asi le eŋu."
  
  Naneke o. Wotso kadodoa me.
  
  Drake nɔ ŋku lém ɖe Hayden ŋu dũu. "Nukae nye-".
  
  "Meɖe kuku, Matt. Hayden ye nye esia. Wokpɔa nudokpɔƒewo ta ɣesiaɣi, eyata dzesiwo mate ŋu age ɖe eme ado go o. Lab 7 le ɖoƒe si to vovo na dɔwɔƒea ƒe akpa mamlɛa, eye exɔ ɣeyiɣi aɖe hafi míete ŋu wɔ dedienɔnɔ bubu si wotsɔ kpe ɖe eŋu la nuwɔametɔe."
  
  Hayden gblɔ be: "Mègatsi dzi o. "Afikae mayi?"
  
  "Xɔ ememetɔ. Ele be glass-kabinet nanɔ afima. Èkpɔ esiaa?"
  
  Drake zɔ yi gli gã si wotsɔ ahuhɔ̃e wɔe la gbɔ. "Ɛ̃. Le dzogoe si le didiƒe ʋĩ la tututu."
  
  "Edze ƒã be nugbagbewo ƒe aʋawɔnuwo mele abe aʋawɔnuwo ene o. Ele be woadzrae ɖo ɖe gaze si lolo abe kɔfigo ene me. Woate ŋu ade dzesii to kɔdasi PD777 dzi. Èse esia gɔmea?"
  
  "Se egɔme". Eyi ʋɔtrua ƒe sedede ƒe akpaa gbɔ eye wòƒo kɔpi si wotsɔ ŋlɔa nu ɖe edzi la. "Naneke o". Eɖe hũ. "Ðe xɔ sia ate ŋu akpɔ kɔda bubu aɖea?"
  
  "Na makpɔe ɖa. Kuxiae nye be dɔdzikpɔlawo, mɔ̃ɖaŋudɔwɔlawo kple nudokpɔƒe ƒe kpeɖeŋutɔwo katã mlɔ afima kpli wò."
  
  "Ne míagblɔ Russiatɔwo, Swedentɔwo kple Israeltɔwo ya o. Ʋã".
  
  Drake nɔ to ɖom esime Hayden nɔ aɖaŋu ɖom kple ƒuƒoƒoa. Nusianu nɔ anyi kpoo, ewɔ nuku ŋutɔ. Smith emegbe ƒo nu to eƒe comm.
  
  "Ʋuʋu le ɣedzeƒe atrakpuiawo dzi. Afisiae wova!"
  
  May ka nya ta be: "Mede dzesi ʋuʋu le ɣetoɖoƒetɔa dzi. "Ʋã".
  
  Hayden gblɔ be: "Lé ʋufɔti mawo ɖe asi." "Míahiã wo kpuie ŋutɔ."
  
  Drake bu tudada to ahuhɔ̃ea me ŋu. Ðikekemanɔmee la, anye ne tu mate ŋu age ɖe eme o eye ate ŋu anye afɔku. Glass-kabinet siwo me wotsɔ dodokpɔmɔ̃wo kple gaze siwo me aɖi agbɔsɔsɔme ɖesiaɖe ate ŋu anɔ hã nɔ gotaxɔa me.
  
  Lauren do ɣli tsɔ kɔda yeye aɖe gblɔ. Drake ƒoe kple atam. Ʋɔtrua ʋu. Eƒu du yi xɔa ƒe nuwuwu lɔƒo, ʋu nudzraɖoƒea eye wòdze gazea didi gɔme. Wogblẽ Hayden ɖe megbe. Esi ƒuƒoƒoa me tɔ ɖesiaɖe le woƒe akɔta tsyɔm la, enaa esi kplɔe ɖo la nɔa dzedzem.
  
  Drake to gaze ɖeka megbe. Ŋɔŋlɔdzesi kple xexlẽdzesi yibɔ siwo le ɣie la nɔ wo dometɔ ɖesiaɖe ŋu, eye womewɔ ɖeka o. Aɖabaƒoƒo ɖeka va yi. Smith da tu ɖe atrakpuiawo dzi, eye May hã wɔ nenema ke le sɛkɛnd ʋɛ aɖewo megbe. Wodze wo dzi, henɔ gbe dom ɖa be ame aɖeke nagazu bometsitsi ale gbegbe be wòaɖo bɔmb ɖe aʋawɔwɔa me o.
  
  "Se egɔme!"
  
  Efɔ nugoe la, tsɔ sɛkɛnd afã ɖo ŋku edzi be dɔlékuiʋawɔnu aɖe si ate ŋu atsrɔ̃ Amerika ya teti le eme, eye wòtsɔe de eƒe alɔnu te. "Ɣeyiɣia de be míayi".
  
  Esi wonye ame ɖeka, siwo wɔ ɖeka ta la, wodze megbedede gɔme. May kple Smith tsyɔ atrakpuiawo dzi vaseɖe esime Drake kple Hayden va ɖo xɔdɔme la me, eye emegbe Yorgi kple Dal tsyɔ wo dzi. May kple Smith gbugbɔ kabakaba esi Alicia nɔ ʋu si kɔa ame yia dzi ƒe abɔta te.
  
  Ʋɔtruawo ʋu enumake.
  
  "Kabakaba wu!" - Mai do ɣli, edze kaba le dzogoea dzi. "Wo le megbenye sɛkɛnd ʋɛ aɖewo."
  
  Etrɔ dzo, eye wòtsɔ wo ƒo ɖe anyigba.
  
  Smith to mɔ bubu, si dzi Dahl tsyɔ fifia, ŋutsu eveawo siaa trɔ ɖe megbe ɖo ta ʋɔtruawo gbɔ.
  
  Eye emegbe ɣlidodoawo te ɖiɖi, gbeɖiɖi sesẽ aɖe si le abe kpẽ ene si yɔ towo me eye wòna sidzenuwo nɔ ʋuʋum wògbɔ eme.
  
  "Nukae nye esia?" Drake do ɣli sesĩe.
  
  "Ao. Oo, ao!" Lauren do ɣli ɖe eta. "Do le afima. Do go le afima fifia! Ðeko woɖe asi le nane ŋu ɖe nuɖoanyia me." Etɔ vie. "Oo nye Mawu... sarin ye."
  
  Enɔ sisim to yadoƒe siwo le xɔdɔme la tame kple yadoƒe siwo le axadzi le ʋu si kɔa ame yia dzi la tame xoxo.
  
  
  TA BLETƆ̃LIA
  
  
  Drake te vɔvɔ̃ ƒe ƒutsotsoe gbãtɔa ɖe to esi woyɔ ŋkɔ Sarin. Enya be ewua ame. Menya be wobua eŋu be enye aʋawɔnu si wua ame gbogbowo. Enya be Smith, Yorgi kple Kenzi ɖe woƒe ametakpɔnu.
  
  Eye wòkpɔ nusi wogblɔ be enye tsi si me amadede mele o, si meʋẽna o, wònɔ dodom to yadoƒeawo me.
  
  "Nyemeke ɖi gbeɖe be wodzraa sarin ɖo ɖe afisia o." Hayden dze Yorgi dzi. "Gake esia..." Elé eƒe ametakpɔnu.
  
  Drake nya be woate ŋu atrɔ asi le nusianu kloe ŋu, atrɔ asi le eŋu, alo agbugbɔe asusu gɔ̃ hã. Seɖoƒe ɖeka koliae nye susuŋudɔwɔwɔ. Lãmetsiŋusẽtike si nye tsi la te ŋu trɔna bɔbɔe seɖoƒemanɔmee. Fifia etsɔ eƒe ŋusẽ katã nɔ du dzi yina Kenzi gbɔ, gake ekpɔe be Alicia kple May le afima xoxo. Israel-nyɔnua do ametakpɔnu, gake eƒe ŋkuwo gbã xoxo eye eƒe ŋutilã nɔ ƒoƒom.
  
  Sarin ate ŋu awu ame le miniti ɖeka va ɖo ewo me, le agbɔsɔsɔ si wozã nu.
  
  Drake gblɔ be: "Ao." "Ao ao ao".
  
  Smith ƒu du ɖiɖi le ʋu si kɔa ame yia dzi la ƒe axadzi, eye eƒe lãme megale dɔ wɔm o xoxo, hafi Dahl te ŋu he ametakpɔnu la ɖe mo nɛ keŋkeŋ.
  
  Lift la ƒu du yi dzi, trɔ yi dzisasrã gbãtɔ dzi.
  
  "Nukae wòle be míawɔ?" Hayden do ɣli le comms la dzi. "Ɣeyiɣi nenie le wo si?"
  
  "Ame ka?" Lauren ɖo eŋu le dzɔdzɔme nu. "Amekae nuvevi wɔ?"
  
  "Ðeko nàdi dodokpɔxɔ me sisiblisi aɖe si woƒo fi de alo ɖɔkta aɖe eye nàgblɔ nusi míawɔ na mí!"
  
  Kinimaka kɔ Smith ɖe eƒe abɔta esime ʋɔtruawo nɔ ʋuʋum. Drake kpɔe be yeaƒu du ado go, emegbe eƒu du ge ɖe eme gbã, esi wònya be ɖewohĩ Hawaiitɔ la ŋlɔ Swedentɔ, Russiatɔwo kple Israeltɔ siwo nɔ lalam be. Enumake ekpɔ nusi dze abe dzoxɔxɔ si mesẽ o ene wònɔ gegem to yadoƒe kɔkɔawo katã me. Eƒe dzi gbã gudugudu. "Woɖee ɖe go le afisia hã."
  
  Lauren gblɔ be: "Nu gã la katã." "Nudokpɔƒe ƒe mɔ̃ɖaŋudɔwɔla aɖe le asinye le afisia tututu."
  
  Kinimaka gbɔ ya be: "Nyemehiãe o." "Míehiã atropine. Afikae atropine fiƒode sia le?
  
  Gbe yeye aɖe va le fli la dzi. "Ame nenie xɔ dɔa? Eye seƒe kae?"
  
  Drake lé ŋku ɖe nutoa me ŋu eye wòƒu du yi ɖadi bebeƒe, eye wòɖo eƒe aʋawɔnua. Alicia do alɔe. Ʋuʋu yi ŋgɔ na wotɔ.
  
  "Ya dzomavɔ me kple esia!" Hayden nɔ avi fam. "Mía ŋutɔwo tɔ etɔ̃ kple ame gbogbo aɖewo siwo ƒe lãme mekɔ o xoxo le nudokpɔƒea. Ele be nàva afisia kple atike si wua dɔlékuiwo, eye nàwɔe fifia!"
  
  Ŋutsua gblɔ be: "Sarin wua ame." "Gake ate ŋu axɔ gaƒoƒo ɖeka hafi woawu ame. Míele mɔ nyuitɔ dzi, xɔ dzinye se. Míenɔ klalo na esia. Gblɔe nam, ɖe gbɔgbɔ sesẽna na amesiwo ŋu wowɔ nuveviia?"
  
  Drake trɔ kpɔ megbe. Hayden tsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe lé ŋku ɖe eŋu. Egblɔ kple ƒunukpeƒetetedɔ le eƒe ŋɔti me be: "Ẽ." "Ẽ, ele nenema".
  
  Drake nɔ ekpɔm esime Dal nɔ zɔzɔm yina Kenzi gbɔ, ehee blewuu le Alicia gbɔ, eye wòtsɔe kpla asi kɔ nɛ. Ekpɔ Kinimaka ŋkume tẽ. Ame bubu aɖeke meli o. Le teƒe bubu aɖeke o. Xexeame bu, eye nu ɖeka koe susɔ ɖe Swedentɔ la ƒe dzitsinya dzi.
  
  "Mano ƒe nyawo. Nukae wòle be míawɔ?"
  
  Hawaiitɔ gã la ƒo nu kple hũɖeɖe. "Atropine Kple Atike Siwo Doa Atike Si Wotsɔna Doa Atikewoe."
  
  Gbea ɖo eŋu enumake. "Atikewɔƒewo le dzisasrã ɖesiaɖe dzi. Atike vovovowo le xɔ ɖesiaɖe me, eye atropine nye wo dometɔ ɖeka. Àkpɔ atike siwo wodona le wo ɖokui si hã le afima. Ðeko nàtsɔe aƒo ɖe ata ƒe lãmeka me."
  
  "Menya nusi mawɔ!"
  
  Drake lala be mɔ̃ɖaŋudɔwɔla la nagblɔ afisi wòayi na Kinimaka, emegbe eyi gbã. Adzameʋuʋu aɖeke meli o, sisi le kplɔ̃wo ŋu aɖeke meli o; fifia ya wonɔ ta ƒom, nɔ asi kpem ɖe wo xɔlɔ̃ siwo dze anyi ŋu, henɔ gbe tem ɖe dukɔ alakpatɔ ɖesiaɖe si nye bometsitsi ale gbegbe be wòaxɔ wo ŋu. Ame kukuwo gakpɔtɔ yɔ anyigba, fifia koe ame kuku siawo siwo le alɔ̃ dɔm la ƒo ƒu, vevesese le fu ɖem na wo, ɖewo nɔ ʋuʋum xoxo.
  
  Wogblẽ ʋɔtru siwo wotsɔ ge ɖe eme la dome. Ŋutsu siwo do ametakpɔnu kple awudziwuiwo ƒu du ge ɖe eme.
  
  Drake tsɔ eƒe zikpui la ƒu gbe ɖe vovo eye emegbe wòde dzesi atikewɔƒe si le xɔa ƒe dzogoe ɖeka dzi. Eƒu du. Russiatɔ la ƒe kukua mlɔ ɖusime, si do Kevlar, si nye amesi woda tu la. Ame eve bubuwo mlɔ egbɔ; woʋuʋu eye woku. Sarin hã ƒo wo sesĩe. Atike siwo woɖe ɖe go la tɔ te aʋawɔwɔa nyuie eye dɔlékuiʋawɔnu la gakpɔtɔ nɔ SPIR si.
  
  Hayden ƒu du yi ŋgɔ aʋawɔnu aɖeke manɔmee eye wòtsɔ ʋɔtrua ƒu gbe ɖe atikewɔƒea. Le eme la, atikekui wuieve siwo me tsi si le keklẽm yɔ fũu la nɔ tsitre ɖe wo ŋgɔ. Wode dzesi wo nyuie, eye Kinimaka do ɣli ɖe atropine la ta; Mai ɖe auto-injector la do goe eye wòkɔe ɖe eme. Kinimaka tsɔ aŋe de Smith ƒe mo sɛkɛnd ʋɛ aɖewo hafi Dal hã wɔ nenema ke ɖe Kenzie ŋu. Alicia kple Mai wɔ nu kple Yorgi, eye emegbe ƒuƒoƒoa ƒo wo ɖokui ɖe anyi, ɖeɖi te wo ŋu, woƒe lãme gbã, wovɔ̃ be mɔkpɔkpɔ si yɔ woƒe dzi me fifia la dze abe ɖe mɔkpɔkpɔ bu ɖe yewo ene.
  
  Aɖabaƒoƒo aɖewo va yi. Drake trɔ ɖe Kinimaka ŋu. "Nukae le edzi yim fifia?"
  
  "Enyo, atropine xea mɔ na sarin ƒe ŋusẽkpɔɖeamedzi. Ele be woatrɔ."
  
  Mɔ̃ɖaŋudɔwɔla la gblɔ be: "Lé ŋku ɖe eƒe nugbegblẽ le ame ŋu ŋu." "Susu siwo me susu mele o koŋue. Gake taɖuame, lãmetutudɔ, nukpɔkpɔ si me mekɔ o..."
  
  Alicia gblɔ be: "Mègatsi dzi o. "Naneke megblẽ wu ŋdɔnuɖuɖu le ahadzraƒe na Team SPEAR o."
  
  "Nu ƒuƒu. Dzi ƒe tsotso dzi ɖe edzi..."
  
  "Ee."
  
  Aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo gava yi, eye Drake nɔ ŋku lém ɖe Yorga ƒe mo ŋu wɔnamanɔŋui, henɔ didim zi gbɔ zi alafa ɖeka le sɛkɛnd ɖeka me be agbe ƒe tsi sue aɖe ya teti natrɔ ava ye gbɔ. Hayden bia mɔ̃ɖaŋudɔwɔla la be yewoate ŋu aɖe sarin la ɖa le mɔ̃a me eye woaɖe mɔ na amesiame be wòaɖe eƒe ametakpɔnu ɖa hã, gake womete ŋu ɖu nɔnɔmea dzi kura o. Ðewohĩ ɖoɖo bubuwo gakpɔtɔ le amesiame si ɖe asi le sarin la ŋu.
  
  Lauren ka ɖe edzi na wo be: "Míawo hã míele ɖoɖoa me fifia." "FBI lé kɔmpiutaŋutinunyala deŋgɔ geɖe siwo le nya sia me kum ɣeyiɣi aɖee nye esia la de gaxɔ me."
  
  "Nyadzɔdzɔ aɖe li ku ɖe asrafoha tɔxɛ bubuwo ŋua?" Hayden bia nya sia.
  
  "Míesusui nenema. Ðeko mele kpeɖodzi xɔm. Nuawo katã tɔtɔ vie le afima."
  
  Drake ƒo asi ɖe Yorgi ƒe ŋgonu, le eƒe ametakpɔnu ƒe ɖusime. "Gblɔe nam".
  
  Russiatɔa ʋuʋu vie, eye wòkɔ eƒe asiwo ɖe dzi. Eƒe ŋkuwo ʋuʋu eye wòkpɔ Drake tẽe ƒuƒlu. Ekɔ akɔta eye wòdze agbagba be yeaɖe yeƒe ametakpɔnu, gake Drake lée ɖe teƒea. Ne èzã atropine alo mèzãe o la, anyo wu be màgblẽ naneke ɖi le vome o. Smith hã ʋli vevie, eye emegbe Kenzie; Dahl ɖe gbɔdzɔe ƒe hũɖeɖe didi aɖe si wose. Agbalẽtaƒea zã mɔnukpɔkpɔa tsɔ ko alɔgbɔnu kpui aɖe si gbɔdzɔ.
  
  Hayden gblɔ be: "Mina míatsɔ wo ade yame." "Míewu enu le afisia na egbe."
  
  Lauren gaɖo kadodo me ake. "Nusianu nyo na woa? Wo katã?" Menya amesi ŋu dɔlélea le haɖe o.
  
  Drake gblɔ be: "Va se ɖe fifia la, enyo ŋutɔ, lɔlɔ̃." "Togbɔ be anyo be ɖɔkta nakpɔ wo ɖa hã."
  
  "Wo dometɔ wuieve le mía si le afisia."
  
  Hayden gblɔ be: "Megbɔna gbɔwò fifia."
  
  Agbalẽtaƒea gaƒo ƒu eye wokpe ɖe wo nɔewo ŋu wodo le ʋɔtrua nu. Hayden lé bio-weapon la ɖe eƒe akɔta, eye fifia gɔ̃ hã meka ɖe amesi dzi wòate ŋu aka ɖo dzi o. Ebia nya aɖe Lauren to comms dzi.
  
  Lauren gblɔ be: "Ehiã be woakplɔe ayi dedienɔƒe le Dallas." "Afisiae mekpɔ nyatakakaawo tsitotsito le. Wole lalawòm".
  
  Hayden nɔ ŋku lém ɖe Drake ŋu dũu kple ŋku siwo ŋu ɖeɖi te le eƒe ametakpɔnu megbe.
  
  Mewu enu gbeɖe o.
  
  Drake nya nusi tututu ŋu bum wònɔ. Kaka woaɖo xɔ si me wowɔa dɔ kpata le, aɖe woƒe ametakpɔnu, eye woake ɖe Lauren ŋu la, wova nɔ sesem le wo ɖokui me be yewogbɔ ɖe eme vie. Drake do dzidzɔ nɛ be wotsɔ kɔfi dzodzoe vɛ nɛ eye Alicia nɔ ɣli dom be yeano tsigoe ɖeka. Mai xɔ kplu la le esi, noe, emegbe wòkpee be wòano tsi le aŋetu si wozã la me.
  
  Kenzi do asi ɖa xɔe tso May gbɔ eye wòɖe hũ. "Nukatae mekpɔ mi ene?"
  
  Alicia trɔ eƒe tsi la nɛ. "Ekema, ɖe nègakpɔtɔ le agbea? Hey, ɖe esia bua ame etɔ̃ ƒe nuwɔnaa?"
  
  Drake nɔ ekpɔm. "Ènya nanea? Manya ne ɣeyiɣia de be miadzudzɔ dɔ sia, ne mi ame evea midzudzɔ agbagbadzedze be yewoado dziku na mia nɔewo. Ɣemaɣie maxɔ dzudzɔ le dɔme."
  
  Lauren ɖe afɔ ɖa le Smith gbɔ ɣeyiɣi kpui aɖe esime nyatakaka gbogbo aɖewo va dze eƒe kadodomɔnu vevitɔ dzi. Esia lɔ kadodo siwo tso ŋutsu nyɔŋu si le Washington gbɔ, nutoa me dɔwɔwɔ le Dallas, kple, le mɔ sue aɖe nu la, Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Agbalẽŋlɔla gbɔ ɖe eme.
  
  Eʋuʋu asi be ƒuƒoƒoa naɖo to hafi ɖo ŋku edzi be yeate ŋu azã kadodoa. "Hey, uh, nyuie, hi. Matsɔ adrɛs aɖe ana wò le Dallas eye ele be nànɔ mɔ dzi. Zi alesi dɔlékuiʋawɔnu siawo nɔa gbe me ɣeyiɣi didi la, zi nenemae afɔkua lolonae. Fifia numekɔkɔ vi aɖe le mía si. Edze abe woto redundant code dzi dze atike gbãtɔ si naa ame ƒe dzi dzea eme si wodo be wòakpɔ ŋusẽ ɖe amesiame kloe si le dɔ wɔm le dodokpɔxɔa me dzi ne èʋu Geronimo ƒe aɖaka ko ene. Edze abe wosusui be ɖewohĩ subɔsubɔha la megali fifia o ene, gake ame ɖeka ya teti ate ŋu anɔ dɔ wɔm na yewo. Sedede ma kee na Sarin hã wɔ dɔ eye ɖikeke mele eme o be ame ma kee na wòwɔ dɔ. Ame si le eme? Ɖewohĩ. Gake mègaŋlɔ be o be ele be míaɖe nudokpɔƒea ƒe ametakpɔnuawo ɖa ale be dzesia nate ŋu age ɖe eme."
  
  Hayden gblɔ be: "Ele be nàkpɔ egbɔ be amewo medzo hafi alɔ̃dɔla la nawɔ eƒe dɔ o."
  
  "Eya dzi." Gake menye ema koe o. Woxlẽ ame kukuawo." Egbɔ ya vie. "Míaƒe nudokpɔƒedɔwɔlawo kple dumevi dzro maɖifɔwo wɔ dɔ nyuie. Edze abe wo katã wowɔa nu ɖe atropine ŋu ene. Wosusu be esi womlɔ anyigba ta la, agbɔsɔsɔme si gbɔdzɔ koe woxɔna eye kpekpeɖeŋu va kaba. Fifia kuxi aɖeke mele dzesidede ame ŋu o, gake esi míenya Russiatɔwo kple Swedentɔwo ƒe nɔƒe ta la, ele be míatsɔe be míaƒe nya sɔ. Russiatɔ etɔ̃ ku, eve bu. Swedentɔ eve ku, ɖeka bu. Eye Israel-vi etɔ̃ ku, eve bu."
  
  "Womexɔ atropine o?" Dahl bia nya sia kple dzitsitsi.
  
  "Nyateƒee, wowɔe, gake le dumevi dzrowo megbe. Eye le nyateƒe me la, eƒo wo sesĩe wu."
  
  Kaka ɣeyiɣi sia naɖo la, Smith, Yorgi kple Kenzi nɔ woƒe afɔwo dzi, edze abe ɖe wogbɔ ɖe eme eye wodi vevie be yewoawɔ nane ene. Drake bia eɖokui be ɖe esia ate ŋu anye nugbegblẽ le ame ŋu siwo míeyɔ va yi la dometɔ ɖeka hã.
  
  Egblɔ be: "Yorgi." "Kpɔ Alicia ɖa. Nukae nèkpɔ?"
  
  Russiatɔa ko alɔgbɔnu. "Ice cream kple chili dzodzoe?"
  
  Drake ko alɔgbɔnu. "Ele OK".
  
  Alicia blu ɖe eta vevie. "Nukae nya ma fia. Yogi? Yogi? Va, xɔlɔ̃. Ènya be melɔ̃ wò, gake ne mèkɔ gbeawo ɖi o la, mawu wò."
  
  Drake hee dzoe yi ʋu siwo nɔ lalam la gbɔ. "Nye lɔlɔ̃a wɔe nyuie, ɖeko nèɖo kpe eƒe nyaa dzi."
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃ÐEKA
  
  
  Duƒuƒu nye woƒe tiatia, woƒe xɔla, woƒe Mawu, kple mɔ nyuitɔ si dzi woato anɔ agbe fifia.
  
  Susu aɖeke menɔ wo si ku ɖe nusi ate ŋu alala wo ne wole mɔ dzi yina Dallas ŋu o. Kpovitɔ agbɔsɔsɔme si kpe asi ɖe eŋu mehiã o; eɖanye FBI SUV kple SWAT ʋu agbɔsɔsɔme kae nɔ fli me le mɔa dzi o, ame siwo wodo goe la nye ame nyuitɔwo kekeake dometɔ aɖewo le xexeame, eye woakpɔ mɔ aɖe si dzi woato ado le eme.
  
  Le amesiwo tututu wowɔ dɔ na nu.
  
  Drake kpɔ ʋu siwo wona wo hena mɔzɔzɔ kpui si woazɔ to Dallas-ʋu eve siwo dziɖuɖua na siwo ƒe tasiaɖamfɔ ene ʋuna-eye wòtsɔ brek la ƒo.
  
  "Le nyateƒe me la, esia mawɔ dɔ o."
  
  Esi wòɖo ŋku ʋutɔɖoƒea kple emenuwo dzi la, eʋuʋu ta ɖo ta ʋutɔɖoƒe eve aɖewo siwo te ɖe mɔa ƒe dodo ŋu.
  
  "Woawɔe".
  
  Lauren ɖe eƒe lɔlɔ̃ ɖe edzi gblɔ. "Mabia tso FBI si be woalé ŋku ɖe esia ŋu."
  
  "Kabakaba". Drake nɔ mɔ ma dzi yim xoxo. "Katã? Load le fuck la dzi. Eteƒe madidi o míahiã tu siwo katã le mía si."
  
  Esi Hayden nɔ titina la, woƒu du yi ʋuawo gbɔ, Dodge Challenger si ƒe amadede nye yevu le adzame kple Mustang blɔ si me kɔ eye fli ɣi eve le ʋua ƒe ʋuƒoa ŋu. Dahl trɔ asi le Mustang ŋu, si nyo ŋutɔ elabena Drake di Challenger la. Kpovitɔwo ƒe ʋuwo do ɣli dzo, henɔ dzadzram ɖo be yewoaɖe mɔ aɖe si to Dallas ƒe titina la ɖa. Helikɔpta la nɔ tsatsam le teƒe si te ɖe afima ŋu, xlɔ̃ nu be anɔ eme ŋutɔ be SWAT-hawo adae ɖe anyi. Ʋu eveawo siaa nye yeye ale gbegbe be woate ŋu agbã wo-FBI mehiã safuiawo o.
  
  Drake lia yi eme kple Yorgi, amesi xɔ mɔzɔlawo ƒe zikpui, Hayden, Alicia, kple May. Edze mɔ̃a gɔme, eye wòko alɔgbɔnu dzidzɔtɔe.
  
  Egblɔ be: "Esiae nye gbeɖiɖi si ta mafɔ tso aba dzi hafi ŋdi ga ade naƒo."
  
  Alicia ŋe aɖaba ƒu edzi. Eƒe ɖevimenɔɣi va zu numame nɛ eye wòna amesiame nyae.
  
  Drake ye dze mɔ̃a gɔme. Dahl dze Mustang la gɔme le egbɔ eye ŋutsu eveawo ko alɔgbɔnu to fesre eve siwo le fli me, ɖekae mlɔeba.
  
  Hayden ƒo gaze si le eƒe zikpui ƒe megbe la. "Nu gbagbewo ƒe aʋawɔnuwo".
  
  "Mmm, ẽ, ẽ. Enyo."
  
  Ezi eɖokui ɖe anyigba, trɔ ʋua ƒe ʋukukumɔ̃a eye wòkplɔ ʋua yi ʋutɔɖoƒea ƒe teƒe xaxɛa eye wòƒu du yi ʋua ƒe dodoƒea. Ʋua ƒu du le mɔ si mesɔ o la dzi, ŋgɔgbea kɔ eye megbea nɔ ʋuʋum. Dzobibiwo dzo.
  
  Le Drake megbe la, Dahl kpɔ dzobibi siwo nɔ keklẽm le eƒe yaƒoƒo ƒe ahuhɔ̃e dzi, eye dzo xɔe sɛkɛnd ɖeka. Edze ƒã be dzi medzɔe o.
  
  "Keenell, Drake, kple ame bubuwo. Ðe nènɔ agbagba dzem be yeage ɖe nya sia mea?"
  
  Hayden ɖo eŋu be: "Ðeko nàku ʋu." "Xɔ si le dedie la didi tso afima gbɔ aɖabaƒoƒo enyi pɛ ko."
  
  Smith gblɔ be: "Ẽ, ɖewohĩ le duɖimekekeƒea." "Gake Dallas ye nye esia, eye ame eve siawo menye duɖimekelawo o."
  
  "Èdi be yeada tu, Lancelot?" Drake ƒo nu kple hũɖeɖe. "Lia Swedentɔ sia dzi nàkplɔe."
  
  "Mehiã o".
  
  "Èdo dziku ɖe?" Alicia hã va kpe ɖe eŋu. "Nyateƒee, menye nenemae o, Lancelot."
  
  Hayden gadze agbagba ake be: "Ðe míate ŋui-."
  
  Lauren ƒe gbe nyrɔ eya ŋutɔ tɔ. Emegbe egblɔ be: "Futɔa le tetem ɖe eŋu be: "Mègada tu o, Lancelot."
  
  Drake xe mɔ ɖe ʋua ƒe ʋukuku si gbɔ eme ɖedzesi aɖe nu to eƒe ʋukuku ƒe ʋukukua ɖɔɖɔɖo nyuie kple mɔa ƒe mɔ eveawo siaa zazã me. Kpovitɔwo ƒe ʋu aɖe tsi tre ɖe ŋgɔ, si xe mɔ na ʋukula bubuwo be woagatso woƒe mɔ o. Challenger-ʋua ƒu du to mɔdodoa ƒe tsatsam, si xɔ kɔkɔwo ƒo xlãe fifia. Mustang la ƒu du to sɛkɛnd afã megbe, eye wòto Dodge ƒe megbefɔti la ŋu vie. Drake kpɔ megbehuhɔ̃ea me eye nusi wòte ŋu kpɔ koe nye Dahl ƒe aɖu siwo wobla.
  
  "Fifia menya alesi wòle be ƒumelã klitsu nati ame yome."
  
  Le ŋgɔgbe afi aɖe la, Russiatɔwo, Swedentɔwo kple Israeltɔwo ƒe aʋawɔha susɔeawo nɔ, amesiwo katã ƒe dɔ ɖeka nɔ - be woaxɔ dɔlékuiʋawɔnu si wowɔ koŋ be wòatsrɔ̃ Amerika ƒe nuɖuɖu.
  
  "Nukatae míatsrɔ̃e ko o?" Kinimaka gblɔ esi wòlé asiléƒea.
  
  Dahl de dzesii be: "Enye nyabiase si sɔ."
  
  Lauren gblɔ be: "Ele nenema." "Gake ɖeko wogblɔ nam be ɖoɖowɔɖi aɖewo li. Dɔwɔwɔwo. Wɔe nu gbegblẽ eye àte ŋu awu ɖokuiwò kple ame manyaxlẽwo."
  
  Drake ɖe gas la dzi kpɔtɔ esime tɔtrɔ ɖaɖɛ aɖe dze le ŋgɔ. Le afisia hã la, kpovitɔwo tu mɔ bubuawo katã, eye wòtrɔ ʋua le dzogoea dzi nyuie, tsɔ tayawo ƒu gbe henɔ du dzi to akaɖi dzĩ la me. Dahl nɔ megbe nɛ afɔ ʋɛ aɖewo. Afɔzɔlawo nɔ fli me le ablɔwo dzi, nɔ ŋku lém ɖe nu ŋu henɔ asi wɔm, gake kpovitɔwo tsɔ megafon xe mɔ na wo. Drake nya nyuie ɣesiaɣi be ɖewohĩ ame aɖewo maɖo to o.
  
  Hayden gblɔ be: "Kpovitɔwo mate ŋu akpɔ nusiawo katã gbɔ o." "Miɖe mia ɖokui dzi blewu, ŋutsuwo. Aɖabaƒoƒo atɔ̃ susɔ na mí."
  
  Le ɣeyiɣi ma me la, ʋu aɖe si tsɔa amewo tso axadzimɔ aɖe dzi va nɔ dzodzom, eye wòsusɔ vie wòaƒo kpovitɔ aɖe si menya naneke o. Etrɔ ɖe woƒe mɔ dzi eye emegbe wòva lé wo. Yorgi ƒo ɖe eƒe fesre nu xoxo, eye Mai gbã ahuhɔ̃ea tso megbe.
  
  Ʋu si tsɔa amewo, si nye klosalo F-150, nɔ zɔzɔm esime wònɔ tetem ɖe eŋu. Mo si nɔ nu kom le tasiaɖamfɔa megbe la nɔ wo kpɔm dũu, eye wònɔ wo kpɔm zi gbɔ zi eve wu mɔa. Yorgi bɔbɔ ɖe megbe le eƒe zikpui dzi.
  
  "Oo, ao, ao, ao. Esia menyo o. Menyae. Menyae. " .
  
  Drake tsɔ ŋku ɖe nu ŋu kaba. "Le nye nukpɔsusu nu la, edze abe Russiatɔ kpekpemefɔla ene."
  
  Yorgi gblɔ be: "Enɔ Olympic-fefewɔƒea. "Esia nye hafi wòva zu asrafowo ƒe amewula le adzame, si nye ame nyuitɔ kekeake siwo do tso Russia kpɔ la dometɔ ɖeka. Eyae nye Olga."
  
  Drake ƒe duƒuƒu dzi ɖe kpɔtɔ esi afɔzɔlawo ƒe ha aɖe do go le ʋu siwo nɔ du dzi la ŋgɔ, eye wo dometɔ akpa gãtɔ lé asitelefon siwo didi tso woƒe ŋkuwo gbɔ sentimeta geɖe.
  
  "Olga?"
  
  "Ẽ, Olga. Enye xotutu aɖe. Ðe mèse eƒe ŋkɔ kpɔ oa?
  
  "Menye le nya sia me o. Ao".
  
  Klosalo F-150 la trɔ sesĩe, eye wòge ɖe eƒe Challenger ƒe axadzi. Esi woɖe asi le Drake ŋu tso lãha si nɔ tsaglãla tsam la me ta la, egaɖe afɔ ɖe gas la dzi eye wòƒu du yi ŋgɔ, eye Challenger la tsɔ ɣlidodo si naa dzidzeme ame ɖo eŋu. Olga gatrɔ ake, eye wòɖo ta megbe aʋala etɔ̃ le ene me, gake eto eme sentimeta geɖe. Eƒe F-150 la tso yi akpa kemɛ, le Drake kple Dahl dome tẽ. Swedentɔa tsɔ eƒe Mustang la trɔ ɖe megbe nɛ.
  
  Egblɔ be: "Nyemate ŋu aƒoe o." "Afɔku le eme akpa."
  
  Mai gblɔ be: "Nyemate ŋu ada tue o." "Kuxi ma ke".
  
  "Aleke wòle mɔ kpɔm be yeasi?" Kinimaka de ŋugble le eŋu.
  
  Yorgi ka ɖe edzi na wo be: "Womate ŋu aɖu Olga dzi o." "Eye medoa kpo nu gbeɖe o."
  
  Alicia gblɔ be: "Esia nyo nɛ ŋutɔ." "Ðewohĩ mi ame evea miate ŋu aɣla mi ɖokui ɖe mattress ɖeka te."
  
  Ʋu etɔ̃ nɔ du dzi do ŋgɔ, ʋu bubuwo ƒe akpa gãtɔ xe mɔ, eye kpovitɔwo ƒe kpẽkuku ƒe ɣlidodo ɣesiaɣi xlɔ̃ nu afɔzɔlawo. Drake wɔ ɖe Hayden ƒe mɔfiamewo dzi esime Hayden nɔ anyi ɖe sat-nav si wotsɔna ɖe asi la ƒe screen ŋu.
  
  Drake kpɔ mɔ didi aɖe si le eŋgɔ tẽ.
  
  Egblɔ be: "Dal, nɔ gbɔnye." "Tu nyɔnuvi la ɖe dzogoe aɖe dzi."
  
  Eƒu du sesĩe, eye wònɔ mɔa titina. Le nyateƒe me la, ʋu si tra mɔ la dze dodo gɔme tso axadzimɔ aɖe dzi, gake etɔ esi ʋukulaa kpɔ be ameawo yome tim wole aƒe tum. Drake na akplɔa nɔ anyi, eye wònɔ Olga kple Dahl kpɔm le megbe nɛ. Mɔ̃awo nɔ ɣli dom eye tayawo te ɖiɖi. Glass-fiasewo kple ɔfisxɔwo nɔ keklẽm va yina abe ɖe wole afu me ene. Afɔzɔlawo ti kpo ɖe mɔa dzi be yewoaɖe foto. Kpovitɔwo ƒe ʋua va kpe ɖe ame siwo ti wo yome la ŋu, eye wòhe Olga xa, ale be ʋu eve va le Drake si le megbe azɔ.
  
  Hayden gblɔ be: "Aɖabaƒoƒo etɔ̃.
  
  Alicia gblɔ be: "Mixɔ miaƒe tuwo, amewo."
  
  Kenzie gblɔ be: "Mina míakpɔ mɔ be Russiatɔ nyɔnuvi la madzo kpoo o."
  
  Yorgi mi nu sesĩe le Drake xa.
  
  Emegbe le ŋgɔgbe la, nusi wɔ nuku wu eye wòdzi ŋɔ wu la dzɔ. Xexlẽmeawo ƒu du yi mɔa titina, wodze klo ɖeka eye woda tu.
  
  Tuwo vuvu to Challenger la ƒe ŋgɔgbekpa dzi, nɔ ɖiɖim ɖe ga ŋu henɔ tutum to gaviwo me. Dzobibiwo dzo yi yame. Drake ku ʋua tẽe keŋkeŋ.
  
  "Ƒo fucking deck la!" - edo ɣli.
  
  Tu geɖe wu. Kpovitɔwo ƒu du tso afɔtoƒea be yewoadze agbagba atɔ te tudalaawo. Dumevi dzrowo ƒu du yi ɖaɣla wo ɖokui. SWAT ƒe ƒuƒoƒoa gblẽ nutsyɔnu ɖi eye woƒu du kple kpovitɔwo, aʋawɔnuwo ɖo taɖodzinu gake womewɔ wo ŋudɔ o le esi wòanya wɔ be woaƒo amewo le mɔa ƒe akpa kemɛ ta.
  
  Drake ƒe yaƒoƒo ƒe ahuhɔ̃e wó, aŋetuwo ge ɖe eƒe jaketi, abɔta, kple eƒe klowo dzi. Tu la ƒo taɖodzinu si le eƒe to ƒe ɖusime sentimeta ʋɛ aɖewo ko. Yorkshiretɔa galala sɛkɛnd eve bubu, ena tudalaawo gaɖo fli ake, eye emegbe wòtsɔ ŋusẽ gã aɖe trɔ Challenger la ɖa.
  
  Gblẽ Olga ƒe F-150 ɖe dzo ƒe fli me.
  
  Etrɔ eya ŋutɔ ƒe ʋukukumɔ̃a, eye wòƒo kpovitɔa le ɖusime, gake tuawo gakpɔtɔ nɔ ƒoƒom. Ŋutsu si bɔbɔ nɔ egbɔ la ƒe lãme gbã kasia; dzodzro yɔ ʋua ƒe eme. Russiatɔ bubu ku, eye ɖeka koe susɔ.
  
  Kasia Dahl va kpɔ eɖokui le dzo ƒe fli si le tẽ la me.
  
  Gake kaka ɣemaɣi naɖo la, tudalaawo ƒe susu nɔ kpovitɔ siwo nɔ tetem ɖe wo nɔewo ŋu kple SWAT ŋu, wo dometɔ eve koe trɔ hedo tu tsɔ tsyɔ nu dzi, henɔ dzadzram ɖo be yewoasi. Drake kpɔ tu siwo nɔ ameha la me, kpɔ vlododo si ame siawo - si wosusu be wonye Israeltɔwo - tsɔ wɔa nu ɖe dumevi dzrowo ŋui.
  
  Egblɔ be: "Ya dzomavɔ me kple nusianu." "Womaɖe mɔ ɖe esia ŋu o."
  
  "Drake!" Hayden xlɔ̃ nu. "Aɖabaƒoƒo eve".
  
  Mai lé eƒe abɔta. "Ele be woawɔ esia."
  
  Drake ɖo afɔ gas-fɔti la dzi eye wòmi anyigba si le ʋua kple aʋawɔla siwo nɔ sisim la dome. Yorgi bɔbɔ to fesre ɖeka nu, eye Mai hã bɔbɔ do go le evelia me. Esi woɖo woƒe aʋawɔnuwo ta la, wo dometɔ ɖesiaɖe da tu etɔ̃ le mɔ dzɔdzɔe si ku la dzi, eye mɔnukpɔkpɔ aɖeke menɔ wo ŋu be ame bubuwo naku o, eye wotsɔ ame siwo nɔ sisim la ƒu gbe.
  
  Drake trɔ ɖe megbe sesĩe, eye wòƒo asa na woƒe ŋutilã siwo nɔ gegem la.
  
  "Ame manyanuwo."
  
  Le megbehuhɔ̃ea me la, kpovitɔwo lé wo. Emegbe Olga kple Dal trɔ gbɔ, woƒu du sesĩe alesi woate ŋui, henɔ du ƒum le wo nɔewo dzi le mɔa titina. Ʋu yɔ Olga ƒe ʋua me, yaƒoƒo ƒe ahuhɔ̃ea bu, ʋua ƒe ʋuƒo, axawo kple ŋgɔgbekaɖiwo gbã, eye rababa la ge tso tayaawo dometɔ ɖeka dzi. Gake eva to mɔ sia mɔ nu, si womate ŋu axe mɔ na o, abe ahom sesẽ aɖe ene.
  
  Hayden xlẽe sesĩe be: "Sɛkɛnd blaasieke."
  
  "Afi ka?" - Mebiae be. Drake bia nya sia.
  
  Edo ɣli gblɔ adrɛs la. "Tsɔ ɖusime ɖaɖɛ, emegbe nàzɔ miame, eye xɔa le ŋgɔwò tututu, eye wòaxe mɔa."
  
  Lauren de nu nyaa me be: "Le nya bubu aɖe nu." "Israel-viwoe do le aʋa la me. Eye ameƒomevinyenye hã."
  
  Kensi gblɔ be: "Womeɖe mɔ ɖe eŋu o." "Abe alesi mesusui ene." Esia madzɔ gbeɖe ne ɖe míaƒe dziɖuɖua kpɔ gome le eme o."
  
  Dahl meɖe eƒe ŋku ɖa le mɔa dzi o. "Nusi tso gbɔwò la wɔa nuku nam."
  
  "Mele be wòanɔ nenema o." Menye ɖe mele gbɔgblɔm be womawɔ nu, awu ame ahawɔ nuwɔametɔwo le dutanyigba dzi o. Anyigbamama si me xɔlɔ̃wɔwɔ le. Mele gbɔgblɔm be womawɔe gaglãa nenema o."
  
  "Ah, susu le nya ma me wu."
  
  Drake ɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ, tsɔ brek la ƒoe, eye wòtrɔ Challenger si nɔ ɣli dom la sesĩe yi ɖusime. Esi wòɖo mɔ si le didiƒe ʋĩ kloe la, eʋu mɔ̃a eye wòse tayawo ƒe ɣlidodo nɔ hehe dim. Le ɣeyiɣi mamlɛtɔ me la, wolé kpeawo heɖe ta ɖe eme eye wokpe asi ɖe ʋua tutu yi ŋgɔe ŋu. Mɔkpɔkpɔae nye be Dahl ate ŋu atutu Olga ƒe ametakpɔla ne ele tɔtrɔm, gake Russiatɔa dze aɖaŋu akpa eye wòtso dzogoea ŋumaɖɔɖotɔe hexɔ ŋgɔ. Gbeɖuɖɔgoa ƒu du yi dzi le megbe nɛ, eye wòƒo ŋgɔgbe.
  
  Hayden gblɔ be: "Sɛkɛnd blaetɔ̃."
  
  Emegbe nusianu yi dzomavɔ me.
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃E
  
  
  Olga tsɔ nusianu de afɔku me, eye wòte ɖe Challenger-ʋua ƒe agbatsɔkeke ŋu kabakaba.
  
  Drake kpɔ miameʋua wònɔ tetem ɖe eŋu kabakaba eye wòdzra ɖo be yeatrɔ ʋua.
  
  Le eƒe susu ƒe megbe le mɔ sia katã me la, dzimaɖitsitsi be Swedentɔ mamlɛtɔ si susɔ la le afi aɖe le gota la nɔ fu ɖem nɛ. Gake meva gbeɖe o.
  
  Kokooko.
  
  Asrafoa ti kpo do go le fiasea me, eye wòlé tu sue aɖe si dze abe ɖe wòvɔ̃ɖi ene ɖe asi le tudada me, eye vevesese ƒe mo si me ʋu yɔ fũu la tro. Enɔ veve sem, gake egakpɔtɔ nɔ mawunyadɔgbededɔa me. Amedzidzedze bubu si ŋu womeɖe mɔ ɖo o. Ame etɔ̃lia bubu si zãa asrafoha tɔxɛwo ƒe amewo.
  
  Drake wɔ nu ɖe eŋu enumake. Nukawoe nye tiatia siwo woate ŋu awɔ? Edze abe ne eʋu yi miame le afɔku me, henɔ agbagba dzem be yeana Challenger la nasɔ pɛpɛpɛ ɖe mɔ xaxɛ yeyea dzi la, ate ŋu atsɔ megbea aƒu gbe ɖe Swedentɔ si le ame dzi dzem la me ene. Esia koe nye fefea, eye mebu aʋawɔnu si wua ame ƒe amesinɔnɔ ŋu o.
  
  Hayden kple Yorgi nɔ anyi ɖe ʋua ƒe akpa kemɛ. Swedentɔa dze abe ɖe wòle ʋu bliboa sisi ge ene esi wònɔ ʋuʋum to axadzi. Eƒe asibidɛa te ɖe edzi. Drake nɔ avu wɔm kple ʋua ƒe ʋukuku, eye wòlée sesĩe, eye eƒe ɖusifɔ nɔ gas la tem le duƒuƒu si sɔ pɛpɛpɛ me.
  
  Swedentɔa da tu wòdze ƒã kloe - sɛkɛnd ʋee aɖewo hafi ʋua ƒe asike naƒoe.
  
  Eye emegbe xexeame katã ƒe tagbɔ gblẽ, trɔ ɖe megbe, esime Olga tsɔ eƒe ŋusẽ katã ge dze Challenger si nɔ tsia dzi la dzi. Meɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ vie o. Etsɔ eƒe ʋua ƒo ɖe Dodge-ʋua ƒe axadzi, si na wòtrɔ, si gbã Swedentɔ la eye wòɖo eƒe kukua ɖe mɔa ƒe afã. Drake lé ʋua ƒe ʋukukumɔ̃a, eye mete ŋu kpɔ nu tẽ esime ʋua nɔ tsatsam o; etrɔ zi eve, emegbe eƒo mɔ kɔkɔ aɖe eye wòtrɔ.
  
  Edze xɔa tame, eye wògakpɔtɔ nɔ ʋuʋum henɔ kɔkrit la ƒom vaseɖe esime wòge dze fiasea ƒe ŋgɔgbe. Glass la gbã eye tsi te dzadza. Drake ʋli vevie be yeada asɔ. Alicia ƒe mo wɔ yaa, Yorgi ƒe mo wɔ yaa.
  
  Olga ƒo brek la eye wòto mɔ aɖe dzi te ŋu na F-150 la tɔ kpata.
  
  Drake kpɔe le ahuhɔ̃e si le axadzi si wotsɔ ƒo xlãe la me. Fesreawo gbã le goawo katã me, gake gbagbãƒeawo le sue akpa be ame aɖeke mate ŋu atso eme bɔbɔe o. Ese Mai wònɔ avu wɔm kple eƒe zikpuimeka, henɔ etsɔm ƒu gbe. Enya be ewɔa nu ablaɖeɖe, gake mexɔe se be asɔ to megbefesrea nu o. Womete ŋu ʋli wo ɖokui ta o.
  
  Olga tu afɔ ɖe wo gbɔ, eƒe abɔ kple afɔ gãwo nɔ dɔ wɔm, eƒe mo yɔ fũ kple dziku ale gbegbe be ate ŋu atɔ dzo xexeame katã. Ʋu tsyɔ eƒe mo eye wònɔ sisim tso eƒe kɔ dzi va ɖo eƒe asibidɛwo dzi, eye wònɔ dodom ɖe anyigba. Elé tu ɖe asi ɖeka me eye wòlé tukpe ɖe asi evelia me. Drake kpɔ magazine aɖe si susɔ si wobla ɖe eƒe aɖuwo dome kple asrafowo ƒe akplɔ aɖe si le eƒe axadzi.
  
  Esi wòtu dometsotsoa la, meɖea asi le eŋu o. Ku gogo. Eƒe ŋkuwo meʋuʋu gbeɖe o. Dzoxɔxɔ kple fifia dzo do tso ʋua me le megbe nɛ, eye wònɔ eƒe nɔnɔme ƒom. Emegbe Drake kpɔ keklẽ blɔ aɖe eye wòkpɔe be Mustang la va ɖo. Ekpɔ Olga wònɔ nu kom. Ekpɔ ƒuƒoƒoa woti kpo do le ʋu kemɛa me le afɔɖeɖe sesẽ aɖe me.
  
  Olga dze klo ɖeka, tsɔ tukpe si wotsɔna daa tue la ɖo eƒe abɔta gã la, eye wòɖo ta Challenger si trɔ ɖe anyigba la dzi.
  
  Ðe wòatsrɔ̃ aʋawɔnu si me dɔlékuiwo le la emegbea?
  
  Ebu eŋu. Susu nyui aɖeke mele gbɔgbɔ vɔ̃wo ƒe mo sia megbe o.
  
  Wonye wɔnamanɔŋutɔwo. Nyɔnu siwo nɔ megbezikpui dzi la ƒe dzi gbã azɔ, woɖe asi le wo ɖokui ŋu henɔ agbagba dzem be yewoadi teƒe aɖe si yewoawɔ afɔɖeɖe. Womekpɔ nusi gbɔna o, eye Drake hã megblɔe na wo o. Mɔ aɖeke meli si dzi woato awɔ naneke tso eŋu o.
  
  Olga he tukpea eye tukpea bi.
  
  Xɔlɔ̃wo, ƒometɔwo, aleae míeyina...
  
  Torsten Dahl wɔ eƒe mɔ abe agbo dziŋɔ si le ƒoƒom ene; esi wònɔ du dzi sesĩe, kple eƒe ŋusẽ katã la, edze Olga dzi tso megbe. Tudamɔ̃a ƒu du, eƒe tuawo trɔ eye woda tu to mɔ bubu dzi. Dahl ŋutɔ, si xɔ nɔnɔmea ɖe agbe la, anya to dzidziƒoame sesẽtɔ kekeake le eƒe agbe me, elabena Olga meʋuʋu o.
  
  Ðeko Swedentɔ la ƒu du kple ta ɖe gli sesẽtɔ kekeake si wotsɔ anyikpe tu le xexeame la me.
  
  Dahl dze anyi ɖe eƒe akɔta eye eƒe ŋɔti gbã eye eƒe susu meganɔ dɔ wɔm o.
  
  Olga ʋuʋu Swedentɔ Tagbɔsesẽtɔ la dzoe, eye ƒã hafi wòde dzesi amedzidzedze wɔnukua. Etso abe to yeye ene, tsɔ tukpe si wotsɔna daa tu la ƒu gbe ɖe anyigba eye wòtsɔ asi ɖeka kɔ tu si wotsɔna ƒoa tu la ɖe dzi, ʋu gakpɔtɔ nɔ dodom tso ete, eye wònɔ ƒoƒom ɖe anyigba.
  
  Drake kpɔ nusiawo katã eye wòtrɔ be yeatutu Yorgi ado goe, emegbe Hayden. Eƒe ta gakpɔtɔ nɔ tsatsam, gake ete ŋu lé Alicia ƒe ŋku.
  
  "Míele nyuiea?" Enya be nane gblẽ.
  
  "Ðeko mekpɔ alesi Dal tsɔ eƒe ŋusẽ katã ƒo Olga, trɔ yi megbe manyamanya, eye ƒã hafi wòde dzesii."
  
  Alicia mete ŋu nɔ gbɔgbɔm kura o. "Fuck. Nye".
  
  "Eye fifia tu aɖe le esi."
  
  Hayden xɔ ablɔɖe. Mai ti kpo dze eyome, eye wònɔ do sue si le eme la ƒom. Drake trɔ ɖe megbe, nɔ ahuhɔ̃ea kpɔm esime wònɔ agbagba dzem be yeaƒo ye ŋutɔ yeƒe yamenutome fesre suewo gɔ̃ hã. Olga tsɔ tu la sɔ, egako alɔgbɔnu ake, kɔ eƒe asi si le ablɔɖe me ɖe dzi eye wòhe aɖua do goe le eƒe nu me, tsɔe ƒu gbe ɖe anyigba. Le ɣeyiɣi ma me la, Dahl ƒe bɔlƒoha me tɔ mamlɛawo va ɖo.
  
  Eye wo dometɔ ɖekae nye Mano Kinimaka.
  
  Hawaiitɔa, le mɔ vavãtɔ nu la, etsɔ eɖokui da ɖe du dzi bliboe, eƒe afɔwo le anyigba, eƒe abɔwo keke, amegbetɔ ƒe tu aɖe si le lãmeka kple ƒu ƒe bɔl gbãm. Eƒo Olga ƒe abɔta, wòde pɛpɛpɛ, wònyo wu Dahl, eye wòmiãe sesĩe. Olga ƒu du yi ŋgɔ afɔ ade, eye ema ŋutɔ nye nukunu.
  
  Kinimaka trɔ ɖe ŋgɔ, eye wòdze ŋgɔ Russiatɔ la.
  
  Tu si wotsɔna ƒoa tu la ge dze anyigba.
  
  Drake xlẽ eƒe nuyiwo.
  
  "Ele be nàdze klo, ame sue."
  
  Kinimaka ʋuʋu gbeɖuɖɔ aɖe, si Olga ƒo asa na aɖaŋutɔe, kabakaba wu alesi Drake ate ŋu asusui. Emegbe eya ŋutɔ ƒe asibidɛ ge ɖe Mano ƒe ayikuwo me goglo, si na Hawaiitɔa dze klo enumake hegbɔ ya.
  
  Kenzi kple Smith ɖo aʋawɔƒea. Drake mete ŋu ʋuʋu seselelãme si nye be masɔ gbɔ o la o.
  
  Eʋuʋu vaseɖe esime lãa vuvu le eƒe ƒodo me, vaseɖe esime eƒe akɔtaƒu ƒo. Egbã le ʋua me eye wòŋe aɖaba ƒu ʋu yeyea dzi. Esi wònɔ dzesi dem amesiame negbe Hayden ko la, edze ʋuʋu gɔme ɖo ta aʋa la gbɔ esime kpẽkukuwo nɔ ɖiɖim ƒo xlã wo, akaɖi blɔ siwo nɔ keklẽm yɔ eƒe ŋkume, eye ŋutsuwo, kpovitɔwo, kple asrafowo ƒe ɣlidodo yɔ yame fũ.
  
  Eƒu du to mɔa dzi, eye wòte ɖe Olga ŋu. Russiatɔa ŋe aɖaba ƒu Smith dzi esi wòda tu eƒe dɔgbo; elé Kenzi ƒe taɖa hetsɔe ƒu gbe ɖe axadzi. Aŋɔka siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la gakpɔtɔ lé ɖe Russiatɔ la ƒe asiwo me, eye Kenzi, si ƒe mo wɔ yaa la, ʋuʋu eye wòmli to doa me, eye wòɖe eƒe ŋutilã ɖa. Emegbe Olga tsɔ eƒe asi ƒo ɖe Smith ƒe asibidɛ dzi, eye wòtsɔ tu la ƒo ɖe anyigba eye wòna asrafoa do ɣli.
  
  "Ðe nèle tu dam ɖe dzinyea? Maɖe wò alɔnu, eye matsɔ nuwuƒe si me ʋu le la ami wò."
  
  Drake ƒo eƒe ŋusẽ nu ƒu eye wòƒoe tso megbe, eye wòƒoe zi etɔ̃ ɖe ayiku kple akɔta. Anye ne ezã eƒe tu hafi, gake ebu le afɔkua me. Olga mede dzesi amedzidzedzea gɔ̃ hã o. Ðeko wònɔ abe ati aɖe ƒoƒo ene. Etsa ŋku be yeakpɔ aʋawɔnu aɖe, si nye nane si wòate ŋu azã.
  
  Ekpɔe.
  
  Mai ƒu du va, Alicia kplɔe ɖo, eye emegbe Yorgi, si le ɣie abe agbalẽ ene. Drake fɔ tukpea, kɔe ɖe ta dzi eye wòtsɔ eƒe ŋusẽ katã ɖiɖi ɖe Russiatɔ la ƒe akɔta.
  
  Fifia ya eʋu.
  
  Kinimaka ti kpo yi axadzi esime to gã la mu dze klo ɖeka dzi. Magazine si susɔ la ge tso eƒe aɖuwo me. RPG aɖe ge tso eƒe alidziblanu dzi. Drake tsɔ eƒe aʋawɔnua da ɖi, eye wònɔ gbɔgbɔm sesĩe.
  
  Olga tsi tre, trɔ, eye wòko alɔgbɔnu. "Matu afɔ wò vaseɖe esime nàzu gbeɖuɖɔ le kɔkrit dzi."
  
  Drake ʋuʋu sesĩe dzo. Olga ƒe ƒoƒoa ɖu eƒe ata eye wòna vevesese ƒe wowó tso eƒe ŋutilã ƒe nuwuwu ɖeka yi evelia. Alicia ge ɖe tsia me gake wotsɔe ƒu gbe ɖe yame kɔkɔ eye wòƒo Kenzi. Kinimaka tso do ŋgɔ na taƒoƒo aɖe si na wòɖo eƒe akɔta tẽ. Smith ƒo atam manyaxlẽwo ɖe ŋutilãa dzi eye emegbe etɔ̃ ƒo ɖe ŋɔti kple ŋɔti me, si na Olga ko nu sesĩe.
  
  "Oo, akpe na wò, vinye, be nèkpe ɖe ŋunye meɖe ʋuʋudedia ɖa. Taflatse ɖeka kpee."
  
  Eɖe eƒe mo ɖe go le Smith ƒe ƒoƒoa me.
  
  Alicia kpe ɖe Kenzi ŋu wòfɔ. Kpovitɔwo nɔ du dzi gbɔna wo gbɔ. Drake mete ŋu nɔ te ɖe enu o, ke boŋ edi be woanɔ adzɔge. Esia ate ŋu ava zu ʋukɔkɔɖi. Edze agbagba be yeafɔ eye wòkpɔ dzidzedze le afɔ ɖeka dzi.
  
  Olga lé Smith ƒe ŋɔti hetsɔe ƒu gbe ɖe axadzi. Kinimaka ʋuʋu eƒe ta gã si le Olga ƒe afɔ nu fifia, eye wòƒo eƒe ata ƒoɖi siwo mexɔ se o la ƒe afã.
  
  Eƒo Kinimaka ɖe ta, si na wòɖiɖi. Ehe Drake ƒe amedzidzedze si kplɔe ɖo la ɖa eye wòƒoe ɖe megbe, esime ʋu nɔ sisim faa tso eƒe to, ɖusiŋku, kple eƒe ŋgonu ƒe lãɖeɖe kple abi manyaxlẽwo me gɔ̃ hã. Do aɖe ʋu le eƒe dɔgbo me afisi Smith da tue le, eye Drake bia eɖokui be ɖe esia ate ŋu anye mɔ si dzi yeato axe mɔ nɛ hã.
  
  May he Olga ƒe susu. Egblɔ be: "Kpɔm ɖa." "Kpɔm ɖa." Womeɖu dzinye kpɔ o."
  
  Ðetsɔleme ɖeɖefia tso tomebɔmb si me ʋu yɔ fũu la. "Gake mènye nye fifia ƒe lãkusiwo dometɔ ɖeka ko o. Ðe nènye Supergirl? Wonder Woman? Scarlett Johanssen ye yea?
  
  "Nyee nye Mai Kitano."
  
  Olga yi ŋgɔ ŋukpetɔe, eye wòtutu Smith kple Alicia si nɔ tetem ɖe eŋu la ɖe vovo. Mai bɔbɔ nɔ anyi. Olga tsɔ aɖuɖɔ ƒo ɖe eŋu. Mai ɖu ɣe le didiƒe ʋĩ, eye emegbe wòfia asi Olga ƒe ɖusibɔ.
  
  "Eye togbɔ be mehe susu ɖa le ŋuwò hã la, xɔ̃nye Yorgi atsrɔ̃ wò."
  
  Olga trɔ kabakaba nukutɔe. "Nu ka..."
  
  Yorgi bla tukpea ɖe eƒe abɔta, ekpɔ egbɔ be bɔmb mamlɛtɔa le teƒe nyuitɔ, eye emegbe wòda tu Olga ƒe kukua tẽ.
  
  Drake tsɔ dadi ƒoe.
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃E
  
  
  SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa bu emegbe. Esi wotsɔ dɔlékuiwua de asi na wo vɔ la, wotsɔ wo ƒu gbe le nuvlowɔƒea eye wokplɔ wo to du aɖe si me tomefafa le si mele dzɔdzɔme nu o ƒe titina yi FBI ƒe aƒe siwo le dedie wu le kɔƒenutowo me la dometɔ ɖeka me. Enye lãnyiƒe, si le sue godoo le dedienɔnɔ ta, gake lãnyiƒee wònye ke hã, eye eya ŋutɔ ƒe aƒe, lãkpɔwo kple koral-kpewo le eme. Woléa sɔawo be woadzra alakpanuwɔwɔa kple lãnyiƒe ƒe asi be woatsɔ ana hehe wo, gake ewɔa dɔ na feds hã.
  
  Dzi dzɔ ƒuƒoƒoa ŋutɔ esi wova ɖo aƒe si le dedie la me, eye dzi dzɔ wo wu esi woma wo nɔewo hedo xɔ vovovowo ƒe ʋɔtruwo. Le amegbetɔ gome la, woƒo wo, ɖeɖi te wo ŋu, woƒo wo, wogbã wo, ʋu nɔ dodom le wo ŋu.
  
  Ʋu ƒo wo katã, abi kple taɖa hã ƒo wo. Amesiwo ƒe susu mebu o la di be yewoawɔe nenema hafi; eye wòte ɖe amesiwo wɔe dzi be yewomate ŋu akpe asi ɖe eŋu o. Drake kple Alicia ge ɖe woƒe xɔ me, woɖe woƒe awuwo, eye woɖo ta tsileƒea tẽ. Tsi dzodzoe si nɔ sisim la kpe ɖe eŋu wòklɔ nu geɖe wu ʋua ko. Drake kpe ɖe Alicia ŋu eye Alicia kpe ɖe Drake ŋu le teƒe siwo woƒe abɔwo vuvu akpa be woate ŋu akpe ɖe eŋu.
  
  Team la megbã o, gake woƒe dzi gbã vie.
  
  Drake ƒo nu kple gbɔgbɔ esi tsia ƒoe kple ŋusẽ blibo be: "Ame aɖe li ɣesiaɣi si ate ŋu aƒo wò le wò afɔwo dzi."
  
  "Menya". Alicia kɔ adzalẽ si me tsi le asibidɛwo ɖe eƒe asibidɛ me. "Èkpɔ Dahl wòdzo le edzia?"
  
  Drake te kɔdzidede. "Oo, ao, meɖe kuku. Mègana nye nukokoe o. Taflatsɛ".
  
  Drake mekpɔe be ewɔ nuku be yeate ŋu akpɔ nukokoedoname kaba alea le nusi yekpɔ teti koe nye ema megbe o. Ŋutsu sia nye asrafo si wona hehee be wòakpɔ nuveviwɔame kple dziveve, ku kple ŋutasẽnuwɔwɔ gbɔ; ewɔ esia le eƒe agbemeŋkeke akpa gãtɔ me, gake asrafowo ya nɔ te ɖe enu le mɔ bubu nu. Mɔ mawo dometɔ ɖekae nye be nàlé xɔlɔ̃wɔwɔ me ɖe asi kple wò dɔwɔhatiwo; ele be ame bubuwo nalé ŋku ɖe nuwo ƒe akpa si me kɔ ɣesiaɣi.
  
  Ne anya wɔ. Nɔnɔme aɖewo nɔ anyi siwo na asrafo gɔ̃ hã dze klo.
  
  Fifia Alicia, si wotso avɔ ma ke me la, ɖo ŋku Kinimaki ƒe avuwɔwɔ kple Olga gã la dzi. "Damn, enɔ abe Godzilla ƒe vidzĩ kple Godzilla ene. Ʋuʋudedi Mano ƒe mo wɔ yaa wu alesi wòxɔ abi."
  
  "Ate ŋu axɔ taƒoƒo godoo." Drake ko alɔgbɔnu.
  
  "Ao!" Alicia ko nu eye woɖu atsyɔ̃ɖoɖo ɖekae hena ɣeyiɣi aɖe, eye wodi be yewoaɖe vevesesea ɖa.
  
  Emegbe la, Drake do le tsileƒea, tsɔ tsileƒe aɖe ƒu gbe eye wòtrɔ yi xɔdɔme me. Seselelãme aɖe si nye be nu ŋutɔŋutɔ mele eme o la ƒo ɖe edzi. Gaƒoƒo ɖeka enye sia la, wonɔ Dzomavɔ titina tututu, wonyrɔ wo ɖokui ɖe aʋa sesẽtɔ kekeake kple ʋukɔkɔɖitɔ kekeake siwo wowɔ le woƒe agbe me la dometɔ ɖeka me, eye fifia wole tsi klɔm le lãnyiƒe aɖe le Texas, eye dzɔlawo ƒo xlã wo.
  
  Nukae kplɔe ɖo?
  
  Enyo, nu nyui si le emee nye be woɖu dzi le mɔfiame vevi eneawo dometɔ etɔ̃ me. Eye Sɔdola eneawo dometɔ etɔ̃ hã. Aʋawɔnu ene ɣla Ðoɖoa, eyata le Drake ƒe xexlẽme si wòlɔ̃ ɖe edzi be mewɔ ɖeka vie o, me mekɔ o, eye kakaɖedzi mele eŋu kura o nu la, ɖeka koe susɔ. Eko nu na eɖokui.
  
  Damn, mele mɔ kpɔm be mekpɔ esia nyuie.
  
  Wose afɔɖeɖewo le megbe nɛ eye wòtrɔ.
  
  Alicia tsi tre ɖe afima, amama keŋkeŋ eye tsi si le tsia me nɔ keklẽm, eƒe taɖa lé ɖe eƒe abɔta si vuvu la ŋu. Drake nɔ ŋku lém ɖe eŋu eye wòŋlɔ dɔa be.
  
  Egblɔ be: "Damn." "Eyata ɣeyiɣi aɖewo li siwo me mi ame evea kpɔkpɔ nyo."
  
  Ezɔ va ɖe eƒe afɔkpaa ɖa. "Èsusu be ɣeyiɣi le mía sia?"
  
  Egblɔ kple alɔgbɔnukoko be: "Mègatsi dzi o." "Mexɔa ɣeyiɣi geɖe o".
  
  
  * * * .
  
  
  Emegbe esi wova ke ɖe eŋu eye wodze agbagba be yewoaƒo asa na abi siwo le yewoƒe ŋutilã ŋu vɔ la, Drake kple Alicia do awu yeyewo eye woɖiɖi yi nuɖaƒe gã la. Drake meka ɖe nusita wotia nuɖaƒea dzi o; edze abe dzɔdzɔmekpekpeƒee wònye ene. Ɣe si nɔ to ɖom ƒe keklẽ si le ʋuʋum la ge ɖe fesre siwo dzi wokpɔa nu le la me, eye wòna ati siwo wotsɔ wɔ anyigba kple nuɖanuwo ƒe amadede dze abe sika ene. Xɔa me xɔ dzo eye abolo si woɖa yeyee ʋẽna lilili. Drake bɔbɔ nɔ ahadzraƒe aɖe ƒe zikpui dzi eye wòɖe dzi ɖi.
  
  "Mate ŋu anɔ afisia ɣleti ɖeka."
  
  Alicia gblɔ be: "Sɔdola bubu. "Eye emegbe míegbɔ ɖe eme viea?"
  
  "Ðe míate ŋu awɔ esia? Mebe, meɖi nya "gbɔ ɖe eme vie, lɔlɔ̃" ƒe nuwuwu o.
  
  Eɖe abɔta be: "Enyo, ele kokoko be míaɖo nya ŋu na Qrow tso Peru ŋu. Eye kuxiwo ate ŋu anɔ Smith ŋu. Mele be míayi dutanyanyuigbɔgblɔdɔ aɖe dzi ne míaƒe ƒomea me tɔ aɖe ɖo xaxa me o."
  
  Drake ʋuʋu ta. "Ẽ, melɔ̃ ɖe edzi. Eye emegbe SEAL Team 7 hã li."
  
  Alicia bɔbɔ nɔ anyi ɖe zikpui si le egbɔ la ƒo nu kple hũɖeɖe be: "Gbeɖeka la, míaƒe ŋkekenyuia ava."
  
  "Hey, kpɔ nusi avu la tsɔ vɛ ɖa!" - Drake do ɣli esi wòkpɔ Dahl.
  
  Swedentɔa zɔ to ʋɔtrua nu nyuie. "Bullshit, I"m trying to walk, gake nusianu le zi gbɔ zi eve le nye ŋkume."
  
  "Èsusu be azɔlizɔzɔ sesẽa?" Drake gblɔe alea. "Èdi be yeadze agbagba adze anyia?"
  
  Dahl tsɔ asi ƒo eƒe mɔ yi ahadzraƒea ƒe zikpui dzi. "Ame aɖe tsɔ aha nam."
  
  Alicia tu tsigoa ɖe egbɔ. "Mayi aɖaxɔ ɖewo."
  
  Drake tsɔ dzitsitsi kpɔ exɔlɔ̃a. "Ðe wòle be nàlala vaseɖe nuwuwua, xɔlɔ̃?"
  
  "Nyateƒee, ele nyonyom ɖe edzi aɖabaƒoƒo ɖesiaɖe."
  
  "Oo, elabena meɖo ŋku alesi nènɔ anyi ɖe gota le dzrewɔwɔ kple Olga me dzi."
  
  "Fuck off, Drake. Nyemedi be maɖo ŋku esia dzi gbeɖe o."
  
  Drake ko alɔgbɔnu. "Abe ɖe míaɖe mɔ na wò be nàŋlɔ nya sia be gbeɖeka ene."
  
  Ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo va ɖo vivivi, eye le aɖabaƒoƒo blaeve megbe la, wo katã wonɔ anyi ɖe ahadzraƒea nɔ kɔfi kple tsi, atikutsetsewo kple bacon kakɛwo, kple abi geɖe wu esi woate ŋu axlẽ la ɖiɖim. Kinimaka menɔ ame aɖeke kpɔm o, eye Smith mete ŋu lé naneke ɖe eƒe ɖusibɔ me o. Yorgi lé blanui ale gbegbe. Kensi mete ŋu dzudzɔ nyatoƒoetoto o. May, Lauren kple Hayden koe dze abe woawo ŋutɔwoe ene.
  
  Hayden gblɔ be: "Ènyaa. "Ðeko wòdzɔ dzi nam be mí katã míeto nusia me ɖekae. Ate ŋu agblẽ wu kura hafi. Atropine wɔ eƒe dɔ. Ðe emetsonu aɖewo li, ŋutsuwo?"
  
  Yorgi, Smith kple Kenzi ƒe ŋku ʋuʋu. Kensi ƒo nu ɖe wo katã nu. "Mesusu be Olga ƒo nusiwo dona tso eme le emegbe ta."
  
  Hayden ko alɔgbɔnu. "Enyo, elabena míewu enu haɖe o. Teƒe mawo siwo meɖi tsa yi Fort Sill kple Dallas o la nɔ kpeɖodzi mamlɛtɔ ɖeka dim. Dzɔgbenyuietɔe la, Washington ƒe susuŋutinunyalawo ƒe habɔbɔ kple NSA te ŋu lé ŋku ɖe amesiwo wɔ dɔ veviwo ŋu."
  
  "SAS?" - Drake do susua ɖa.
  
  "Enyo, Britaintɔwo, ẽ. China kple France ƒe nusiwo katã susɔ la akplɔ wo ɖo-"
  
  "SEAL Ƒuƒoƒo 7 lia?" - bia Dahl.
  
  Hayden gblɔ be: "Womenya o, womeɖe gbeƒãe o eye womeɖe mɔ ɖe eŋu o." "Le Crowe ƒe nya nu."
  
  Kinimaka gblɔ be: "Dɔwɔƒe kɔkɔwo li wu Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Dɔdzikpɔla."
  
  Drake tsi tre ɖe eŋu be: "Dukplɔla Coburn mahe mí ɖe ati ŋu be míaƒu o." "Ele be maxɔe ase be menya naneke tso nutrenuawo ŋu o."
  
  Hayden gblɔ be: "Melɔ̃ ɖe edzi. "Eye togbɔ be melɔ̃ ɖe Mano ƒe nya dzi be nuwɔwɔ siwo kɔkɔ wu Crow li hã la, ame geɖe gali siwo nye ayemɔ. Wo ƒomevi siwo vaa dziwò le axadzi, le manyamanya me, eye wogblẽa tiatia boo aɖeke ɖi na wò o. Ele be maxɔe ase be nu geɖe le edzi yim wu alesi míenya."
  
  "Esia mekpena ɖe míaƒe kuxia ŋu o." Smith ko alɔgbɔnu eye wòdze agbagba be yeakɔ notsi kplu la ɖe dzi.
  
  "Nyui". Hayden tsɔ atikutsetse asiʋlo ɖeka eye wòna eƒe dzi dze eme. "Eyata, mina míaƒe susu nanɔ vidada vɔ̃ɖi sia nuwuwu ŋu eye míayi aƒeme. Míegakpɔtɔ nye ƒuƒoƒo gãtɔ kple nyuitɔ kekeake. Fifia gɔ̃ hã la, ŋkeke ɖeka ƒe ŋgɔyiyi koe Britaintɔwo kpɔ. Chinatɔwo hã. Fifia edze abe le bubuawo katã dome la, Franseawo koe do dziku ene. Wodɔ ƒuƒoƒo bubu si me ame etɔ̃ le be woado ka kple gbãtɔ ɖeka kolia si susɔ."
  
  Dahl gblɔ be: "Nenema kee wòle le aʋawɔha tɔxɛwo ƒe aʋawɔwɔ me." "Míele etame."
  
  "Ẽ, gake anɔ eme be esia masɔ o. Eye alakpanyawo hã. Menye abe ɖe míele asi ɖem alo míele ɖeka le gbedadaƒo ene o."
  
  Dahl gblɔ be: "Enye aʋa sesẽ aɖe si womate ŋu agblɔ ɖi o." "Esia nye nu ŋutɔŋutɔ abe alesi wòdzena ene."
  
  Hayden ʋuʋu ta eye emegbe wòyi edzi kaba. "Mina míaƒo nu tso Sededea me nyawo ŋu kpuie. "Le Anyigba ƒe dzogoe eneawo dzi la, míeke ɖe Sɔdola Eneawo ŋu eye míeɖo ɖoɖo si wowɔ ɖe Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe Ðoɖo ŋu na wo. Amesiwo atsi agbe le Ʋɔnudɔdrɔ̃ ƒe Atitsogaʋaa kple emetsonuwo me aɖu dzi wòasɔ. Ne èle esia xlẽm la, ke míebu, eyata xlẽe eye nàkplɔe ɖo kple ŋuɖɔɖɔɖo. Míezã míaƒe ƒe mamlɛawo tsɔ ƒo xexeame ƒe tɔtrɔ kpata ƒe aʋawɔnu ene mamlɛawo nu ƒu: Aʋawɔwɔ, Aʋadziɖuɖu, Dɔwuame kple Ku. Ðekawɔwɔ, woatsrɔ̃ dziɖuɖuwo katã eye woaʋu etsɔme yeye. Nɔ dzadzraɖoɖi. Di wo. Mizɔ mɔ yi Anyigba ƒe dzogoe eneawo dzi. Di Aɖaŋuɖoɖo Fofo ƒe ɖiɖiɖemeƒewo eye emegbe Khagan; Indiatɔ vɔ̃ɖitɔ kekeake si nɔ agbe kpɔ, eye emegbe Mawu ƒe Fuwɔame. Gake nusianu mele abe alesi wòdze ene o. Míeɖi tsa yi Khagan le ƒe 1960 me, si nye ƒe atɔ̃ le ewuwu vɔ megbe, eye míetsɔ Aʋadziɖuɖua da ɖe eƒe aɖaka me. Míeke ɖe Fuwɔame si dzɔa Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛtɔ vavã la ŋu. Eye amewuwu ƒe sedede ɖeka koliae nye esime Sɔdolawo do. Dzesi aɖeke mele Fofo la ƒe ƒuwo ŋu si dea dzesi wo o. Aʋawɔnuwo ƒo xlã Indiatɔa. Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe ɖoɖo le agbe to dziwò azɔ, eye wòaɖu fia tegbee."
  
  Ewu enu eye wònoe.
  
  "Nusianu nyoa? Mesusu be susu le eme wu fifia. Ðoɖoa ku, megali o ɣeyiɣi didi aɖee nye sia, gake woƒe akpa sue aɖe gakpɔtɔ le esia me. Ðewohĩ mole aɖee. Ɖeka. Ðewohĩ nu bubu aɖee. Gake enyo ale gbegbe be woate ŋu adze dodokpɔxɔ aɖe me le Dallas, eye wònyo ale gbegbe be woaɖe asrafoha tɔxɛ gbogbo aɖewo ɖa, eyata míate ŋu abu eŋu nu tsɛe o."
  
  Etɔ vie esi Drake nɔ asi ʋuʋum. "Ɛ̃?"
  
  "Ènya afisi wòanyo wu be wòanɔa?" - ebiae. "Le susuŋutinunyalawo ƒe dɔwɔƒe aɖe me le Washington. Alo dɔwɔwɔ na NSA."
  
  Hayden ƒe ŋkuwo ʋuʋu. "Damn, nya nyui aɖe ŋutɔŋutɔe nye ema. Na mabu eŋu." Ekɔ kɔfi yibɔ tso glass-go aɖe me.
  
  Mai gblɔ be: "Ɣeyiɣia le dzodzom, xɔ̃nyewo.
  
  "Ẽ mele gbɔwò". Hayden tsɔ eƒe nu ƒo ɖe nu me. "Ekema mina míadzro nuŋlɔɖia me: anyigba ƒe dzogoe mamlɛtɔe nye Europa. Ele be míadi Mawu ƒe Fuwɔame, amesi nye Ku ƒe Sɔdola eye wòdzɔa Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛtɔ vavãtɔ la ƒe yɔdo. Wo katã ƒe vɔ̃ɖitɔ kekeake. Eye ɖe amewuwu ƒe se aɖe nɔ anyi esime Sɔdolawo va? Nyemese esia gɔme haɖe o, taflatse."
  
  "Metsɔe be susuŋutinunyalawo ƒe habɔbɔa le esia wɔm hena ɣeyiɣi aɖea?" Yorgi gblɔ be.
  
  Fifia Lauren, si nɔ te ɖe fridzi gã la ŋu la ƒo nu. "Nyateƒee, wowɔe." Romatɔ siwo wòwɔ avu kplii hewu la tsɔ dzesideŋkɔ si ŋu ɖikeke le si nye "Mawu ƒe Flagellum" na blema kplɔla la ɣeaɖeɣi.Anye be eyae kpɔ dzidzedze wu le dziɖula siwo nye amedzrowo dome eye wòdze ɣedzeƒe kple ɣetoɖoƒe Roma Fiaɖuƒewo dzi esime wònɔ agbe le ƒe 406-453 lɔƒo.Eya nye Roma ƒe futɔ dziŋɔtɔ kekeake eye woyɔ nya tso eŋu ɣeaɖeɣi be: "Afisi meto la, gbe magami azɔ o."
  
  Dahl gblɔ be: "Blema ame gbogbo bubu si wodo ŋutikɔkɔe na."
  
  Lauren gblɔ be: "Attila Huntɔ la wu nɔviaŋutsu le ƒe 434 me be wòazu Huntɔwo ƒe dziɖula ɖeka kolia. Wonya Attila ɖe eƒe ŋkuléle ɖe nu ŋu vevie ta, eye wonyae be eʋuʋua ŋku zi geɖe, "abe ɖe wònɔ vivi sem na ŋɔdzinu si wòʋã ene," le ŋutinyaŋlɔla Edward Gibbon ƒe nya nu ate ŋu akpɔ vɔvɔ̃ si esia aƒã ɖe Romatɔwo ƒe aʋagbedzi hafi la le susu me."
  
  Drake gblɔ be: "Míexɔe." "Attila nye ŋutsuvi vɔ̃ɖi alo ŋutsuvi nyui, le akpa si nèle nu. Eye amesi ŋlɔ ŋutinyagbalẽawo hã. Aleke wòku eye afikae wòku ɖo?
  
  "Nuŋlɔɖi geɖe siwo tsi tre ɖe wo nɔewo ŋu ƒo nu tso alesi wòkui ŋu. Tso ʋu si do le ŋɔti me dzi va ɖo hɛ si wòtsɔ le srɔ̃a yeyea si me dzi. Esi wokpɔ eƒe kukua la, ŋutsuawo, le Huntɔwo ƒe kɔnu nu la, woɖe taɖawo le woƒe ta ŋu eye wode abi goglo siwo nyɔ ŋu na woƒe mo. Wogblɔ be esi Attila nye futɔ dziŋɔ alea ta la, exɔ gbedasi tso mawuwo gbɔ tso eƒe ku ŋu be enye nusi wɔ nuku ŋutɔ. Yayra. Wotsɔ eƒe kukua mlɔ gbadzaƒe gã aɖe titina, le seda ƒe agbadɔ aɖe me, be amesiame nakpɔe ahakpɔ dzidzɔ ɖe eŋu. Toawo me sɔdola nyuitɔwo doa sɔ ƒoa xlãe hegblɔa eƒe aʋadziɖuɖu gãwo ŋutinyawo le dzobibiwo ŋu. Ku gã aɖee wònye. Eyi edzi gblɔ be woɖu azã aɖe le eƒe yɔdo dzi." Lauren yi edzi nɔ nya siwo sɔ siwo kpovitɔa gblɔ le to me le ɣlidodo me la gblɔm. Viɖe aɖeke menɔ nuƒomɔ̃ dede eme o.
  
  "Wotre eƒe yɔdowo nu kple sika, klosalo kple gayibɔ, elabena etɔ̃ le esi. Eye woxɔe se be nu etɔ̃ siawo sɔ na fia gãtɔwo. Nyateƒee, wotsɔ aʋawɔnuwo, kesinɔnuwo kple kpe xɔasi siwo mebɔ o kpee. Eye, edze abe, le kɔnu nu hã la, wowu amesiwo katã wɔa dɔ le eƒe yɔdo ŋu, bene woaɣla afi si wòle."
  
  Alicia ƒo xlã amesiwo bɔbɔ nɔ kplɔ̃a ŋu. Egblɔ be: "Mia dometɔ ɖeka aku." "Mègabia tso asinye be maɖi wò o. Menye mɔnukpɔkpɔ manyatalenu aɖeke o."
  
  "Ate ɖe dziwò eye dzi adzɔ wò hã ne èse be Attila ƒe yɔdo nye ameɖiƒe gãtɔ kekeake siwo bu le ŋutinya me la dometɔ ɖeka. Nyateƒee, tso ame bubu aɖewo gbɔ - Fia Richard III ƒe kuku si bu ɣeyiɣi didi aɖe si ŋu woke ɖo le Leicester ʋutɔɖoƒe aɖe te ƒe geɖe enye sia - míexɔe se be woate ŋu ake ɖe wo ŋu kokoko. Ðewohĩ Cleopatra yea? Aƒetɔ Francis Drake yea? Mozart ye yea? Aleke kee wòɖale o, le Attila gome la, woxɔe se be Hunnic-mɔ̃ɖaŋudɔwɔlawo trɔ Tisza Tɔsisi la ɣeyiɣi didi ale gbegbe be tɔsisi gã la naƒu. Woɖi Attila ɖe afima le eƒe aɖaka etɔ̃lia si xɔ asi ŋutɔ la me. Emegbe woɖe asi le Tisza ŋu, eye wòɣla Attila tegbee."
  
  Le ɣeyiɣi ma me la, wose helikɔpta aɖe si nɔ tetem ɖe eŋu ƒe ɖiɖi. Hayden lé ŋku ɖe xɔa me godoo.
  
  "Mele mɔ kpɔm be miele klalo na aʋa bubu, ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo, elabena esia mewu enu haɖe o."
  
  Drake keke eƒe lãmeka siwo nɔ veve sem la ɖe enu. Dahl dze agbagba be yeana yeƒe ta nanɔ yeƒe abɔta. Kensi ƒe mo ʋuʋu esi wòka asi ʋuʋudedi aɖe si le eƒe akɔta ŋu.
  
  Drake gblɔ be: "Ne magblɔe tututu la." "Eganɔ kuvia wɔm nam le afisia kokoko."
  
  Hayden ko alɔgbɔnu. Dahl ʋuʋu ta alesi wòate ŋui. May nɔ eƒe afɔwo dzi xoxo. Lauren ɖo ta ʋɔtrua nu.
  
  Egblɔ be: "Va." "Woagblɔ nya bubuwo na mí le mɔa dzi."
  
  "Europa ye?" Yorgi bia nya sia.
  
  "Ɛ̃. Eye na Ku ƒe Sɔdola mamlɛtɔ."
  
  Alicia ti kpo tso ahadzraƒea ƒe zikpui dzi. Egblɔ fewuɖutɔe be: "Nuƒoƒo gã aɖe si doa ŋusẽ ame." "Esi metso gbɔwò ta la, eɖina doa dzidzɔ nam ale gbegbe be nye afɔbidɛwo gɔ̃ hã le ʋuʋum."
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃E
  
  
  Yameʋuɖoɖo bubu, avuwɔwɔ bubu le yame. Drake nɔ zikpui nyui aɖe dzi henɔ to ɖom esime Lauren nɔ Columbia Nutome ƒe ʋɔnudɔdrɔ̃wo kple nyataƒoƒo siwo wowɔ le Attila Hun ƒe nyaa me gblɔm. Agbalẽtaƒea nɔ anyi ɖe nɔnɔme vovovowo me, tsɔ nusi woate ŋui eye wodze agbagba be yewoaŋe aɖaba aƒu vevesese si tso "Olga nudzɔdzɔ" si woyɔ nyitsɔ laa me dzi.
  
  Lauren ƒo nya ta be: "Attila ƒe yɔdo bu le ŋutinya me." "Womeke ɖe eŋu kpɔ o, togbɔ be alakpanu geɖe siwo ŋu woke ɖo hã. Eyata," etɔ vie henɔ to ɖom, "èse nuheŋusẽ ƒe masɔmasɔa ŋu nya kpɔa?"
  
  Dahl trɔ kpɔ megbe. "Gɔmesese vovovowo le nya sia ŋu."
  
  "Enyo, míaƒe nyae nye ema. Nyitsɔ laa ko la, dzɔdzɔmeŋutinunyalawo ke ɖe nu gã aɖe si mesɔ o si woɖi ɖe ƒuta tsikpewo te ŋu. Ènyae nenema? Eƒe lolome lolo ŋutɔ - eƒe kekeme kilometa 151 eye wògoglo meta akpe ɖeka kloe. NASA ƒe yamenutomeyimɔ̃wo de dzesii, eye wònye nuheŋusẽ ƒe tɔtrɔ si mesɔ o elabena tɔtrɔ siwo va le nuto siwo ƒo xlãe me ɖee fia be nu gã aɖe si le doa me la le afima. Fifia, ne míeɖe nufiafia gbegblẽwo ɖa la, nu sia nye nuheŋusẽ si mesɔ o. Woɖoe ɖe teƒe si mesɔ o, meʋãna abe nu bubu ɖesiaɖe si ƒo xlãe ene o, eye le esia ta wote ŋu dea dzesii to radar sẽŋuwo dzi."
  
  Dahl gblɔ be: "Radar si gena ɖe anyigba dzi ŋue nèle nu ƒom tsoe." "Nye dɔ tɔxɛ xoxoa."
  
  Drake ƒe ŋkuwo ʋuʋu. "Èka ɖe edzia? Mesusu be enye ŋutsu ƒe awu ɖeɖe le koklozi ƒe kplɔ̃ɖoƒewo. Woyɔ wò be Viking si ɖua ɣe."
  
  Ðeɖi te Dahl ŋu nɛ. "Dzudzɔ ema".
  
  Alicia ƒo eɖokui ɖe gbɔnye. Egblɔ le fefewɔƒea le ɣlidodo me be: "Edze abe ɖe wòdoa dziku ene."
  
  "Aƒenɔ tsitsi aɖe si mesusu naneke o ƒe dzodzo awɔ nu ma ɖe ŋuwò."
  
  Nukutɔe la, aɖatsi ge le mo nɛ. Egblɔ kple gbɔgbɔ be: "Ele be magblɔ be, nyemekpɔ ame aɖe wòti kpo sesĩe alea gbegbe tso ame aɖe dzi si me trampoline aɖeke mele o." Eɣla mo, henɔ agbagba dzem be yeaɖe dzi ɖi.
  
  Kinimaka ƒo asi ɖe eƒe abɔta. "Èle nyuiea, nɔvi? Nyemekpɔ wò nèko nu kpɔ o, ŋutsu. Esia nye nusi wɔ nuku ŋutɔ".
  
  Lauren de nu nyaa me, si na Swedentɔ la tso fewuɖuɖu geɖe wu me. "GPR, gake le dzidzenu si nu sẽ ŋutɔ nu. Mebe, nu wɔnuku sia le Google Maps dzi si woyɔna be Antarctica. Àte ŋu akpɔ esia tso wò kɔmpiuta dzi. Gake nane si le sue abe Attila ƒe yɔdo ene didia? Enyo, ema lɔ mɔ̃wo kple kɔmpiutadziɖoɖo siwo NASA melɔ̃ ɖe edzi gɔ̃ hã be yewo tɔe haɖe o zazã hã ɖe eme."
  
  "Ðe wole satellite zãma?" Yorgi bia nya sia.
  
  "Oo, ẽ, esia le dukɔ fafɛwo katã si."
  
  "China, UK kple France hã le eme." Drake fia asi woƒe tsitretsiɖeŋulawo ƒe ŋkɔwo.
  
  "Godoo. Chinatɔwo ate ŋu atso yamenutome ade dzesi ame aɖe si bɔbɔ nɔ eƒe ʋu me, alé ŋku ɖe Internet dzi nyatakakadzraɖoƒe siwo dzi wòle ŋku lém ɖo ŋu, eye wòade nusiwo le sandwich si ɖum la me ɖe hatsotsowo me. Ŋutsu ɖesiaɖe. Afisiafi kloe."
  
  "Ŋutsuwo koe?" Kenzi bia nya sia. "Alo nyɔnuwo hã?"
  
  Lauren ko alɔgbɔnu hegblɔ le ɣlidodo me be, "Ŋutsu aɖe le to me nam wòle etsɔm nam. Eɖi ɖekakpui vie, abe ɖe meke ɖe nyɔnuwo ŋu haɖe o ene."
  
  Drake ɖo to helikɔpta si wotso yame le Amerika kple Europa, anyigba ƒe nuwuwu etɔ̃lia kple enelia dome.
  
  "Enyo, nyuie, aleke kee wòɖale o..." Lauren ʋuʋu ŋku. "Ne míeƒo Piscara ƒe anyigba ƒe nɔnɔme si womenya tututu o nu ƒu la, nuŋlɔɖi aɖe gblɔ be Attila ƒe fiasã xɔŋkɔa nɔ Danube kple Tisza dome, le Carpathian togbɛwo dzi, le Hungary ƒe dzigbe gbadzaƒewo kple Zazberin si te ɖe afima ŋu. Kpukpui aɖe si me mekɔ kura o gblɔ be Attila ƒe yɔdo dze ŋgɔ eƒe fiasã."
  
  Mai gblɔ be: "Gake woɖii ɖe tɔsisia te."
  
  "Ẽ, Tisza-tɔsisia tso Hungary tso dziehe yi anyiehe, eye wònye Danube-tɔsisia ŋutɔ ƒe alɔdze gã aɖe. Tɔsisia ƒe mɔ akpe ɖe míaƒe dzɔdzɔmeŋutinunyalawo ŋu. Míele mɔ kpɔm be woƒe numekuku si woazã anyigbaŋutinunya mɔ̃ɖaŋununya atsɔ aƒo satellite, magnetics, MAG kple radar si gena ɖe anyigba me nu ƒu ɖekae. Wotsɔa GPR ƒe nɔnɔmetatawo kpena ɖe magnet numekukuwo ŋu hena nusiwo mesɔ o tiatia aɖewo. Wogblɔna hã be yewoate ŋu akpɔe ɖa be woɖe mɔ na tɔsisia kpɔ hã." Eɖe abɔta. "Míele nu ƒom tso nɔnɔmetata akpe geɖe kple akpe geɖe siwo ŋu wòle be kɔmpiuta nalé ŋku ɖo eye emegbe wòatso nya me."
  
  "Enyo, enyo, eyata míele mɔ dzi yina Hungary." Alicia wɔ abe ɖe taɖui le eŋu ene. "Gblɔe ko."
  
  Agbalẽtaƒea va nɔ anyi, eye wonɔ alesi woƒe dɔwɔhati adãwɔlawo le ŋu bum.
  
  
  * * * .
  
  
  Hungary, Danube kple Tisza dzena yibɔ le zã me abe Europa ƒe akpa mamlɛa ene, gake Drake nya be fifia ya la, zitɔtɔ le afisia wu sã. Sɔdola Eneawo dometɔ si ŋu ŋusẽ le wu la mlɔ afima - Ku - eye amesiwo ke ɖe eŋu ate ŋu atso nya me le xexeame ƒe etsɔme nyuie.
  
  Agbalẽtaƒea ɖiɖi, gaho, gadze anyi ake, eye emegbe woti kpo ge ɖe ʋu gã aɖe si me keklẽŋusẽ mele o me be yewoawu woƒe mɔzɔzɔa ƒe akpa mamlɛa nu. Akɔntabubumɔ̃awo mekpɔ naneke haɖe o, teƒeawo gakpɔtɔ lolo eye taɖodzinua le sue, ne míagblɔ xoxo kple esiwo ate ŋu agblẽ la ya o. Anyo ŋutɔ be míakpɔ alesi Sededea wɔa dɔe le wo ɖokui si hafi, gake woƒe amewuwu kpata ƒe bla nanewoe nye sia na wodzudzɔ megbedede ɖesiaɖe.
  
  Woƒu asaɖa anyi ɖe gbadzaƒewo, woɖo dzɔlawo ɖe gota eye wova nɔ eme. Ya sesẽ aɖe ƒo, eye wònɔ agbadɔawo ʋuʋum; nusianu si wowɔ le ŋkeke ʋɛ siwo va yi me ƒe nu ŋutɔŋutɔ si gbɔ eme la gakpɔtɔ nɔ agbagba dzem be yeanyrɔ ɖe eme.
  
  Ðe míeva afisia ŋutɔŋutɔ fifia, eye míeƒu asaɖa anyi ɖe Hungary-togbɛ aɖe ƒe afã dzia? Drake bu eŋu kpɔ. Alo ɖe Olga gakpɔtɔ le mía ƒom?
  
  Agbadɔa ƒe avɔ si me seƒoƒowo le la gblɔ nyateƒea, eye nenema kee ame si le tsatsam le exame hã gblɔe. Alicia, si xatsa ɖe eƒe alɔ̃kotoku me eye eƒe ŋkuwo koe le dzedzem.
  
  "Vavɔ le wɔwɔm, lɔlɔ̃a?"
  
  "Ẽ, va afisia nàdo dzo nam."
  
  Dahl gblɔ tso teƒe aɖe le Drake ƒe afɔ ƒe dzigbe gome be: "Meɖe kuku, menye egbea o."
  
  Kenzi tso ɣedzeƒe gblɔ be: "Melɔ̃ ɖe edzi." "Gblɔ na nyɔnuvi la be ta le vevem alo nane. Amekae nya afisi wònɔ? Dɔlélewo ƒe xexlẽme kple bubuawo kpakple bubuawo."
  
  "Ekema nya aɖeke meli ku ɖe ame ene ŋu oa?"
  
  Mai si nɔ tsitre ɖe agbadɔa ƒe mɔnu gblɔ kpee be: "Ele." "Vevietɔ esi míenye ame atɔ̃ ta."
  
  "Tagbɔsesẽtɔ, meŋlɔ be be èle afisia, Sprite. Nyemeka ɖe edzi kokoko be wotu mí katã ɖe agbadɔ ɖeka si woƒo fi de me o."
  
  Dahl gblɔ esi wòfɔ be: "Nye, le ɖeka gome la, melɔ̃na be mamlɔ gbadzaƒewo." "Ekema ɖewohĩ madɔ alɔ̃."
  
  Drake nɔ Swedentɔa kpɔm wònɔ mɔ dzi yina mɔa dzi, eye wòtsɔe be yeawɔ mɔnukpɔkpɔa ŋudɔ atsɔ aƒo ka na Joanna. Woƒe ƒomedodoa gakpɔtɔ nɔ yame, gake ŋkeke aɖe ava, eteƒe madidi o, esime ame aɖe awɔ nyametsotso si anɔ anyi ɖaa.
  
  Ɣetrɔ va, eye eŋutinunyala siwo tso Washington do susua ɖa be woawɔ teƒe siwo ade wuieve afã. Agbalẽtaƒea ma eye wodze tomenukuku gɔme, eye wotsɔ anyigba ƒe nɔnɔme wɔnukuawo ƒu gbe tso woƒe ta kple dzi me: Tisza ƒe da blɔ si le keklẽm, si keke ɣeaɖewoɣi, eye ɣeaɖewoɣi la, eƒe teƒewo xaxa nukutɔe, Carpathian-togbɛ siwo dzi gbewo le, dziŋgɔli si me kɔ si nuwuwu meli na o. Ya fafɛ si nɔ ƒoƒom le teƒe gbadzaawo la dze ame ŋu nyuie, si ɖe ɖeɖiteameŋu kple abi siwo fa akɔ na ame dzi kpɔtɔ. Drake kple ame mamlɛawo nɔ afisi woƒe futɔwo le ŋu bum ɣesiaɣi. Britaintɔwo, Chinatɔwo kple Franseawo. Afi ka? Togbɛ si te ɖe eŋu wu dzia? Ame aɖeke mekpɔ ŋkuléle ɖe ame ŋu ƒe dzesi sue aɖeke kpɔ o. Ðeko wònɔ abe ɖe ƒuƒoƒo bubuawo na ta ene.
  
  Drake gblɔ ɣeaɖeɣi be: "Menye wò ŋkuɖodzinu didi le mama dedie nu o." "Nyemenya afisi mava wu enu le emegbe kura o."
  
  Dahl gblɔ be: "Melɔ̃ ɖe edzi. "Ɣeaɖeɣi la, mí katã míele avu wɔm, eye le ɣeyiɣi si kplɔe ɖo me la, nusianu le bɔbɔe. Eye ke hã ate ŋu avɔ̃ɖi wu hafi."
  
  Ŋkeke gbãtɔa va yi kabakaba, emegbe evelia va yi. Womeke ɖe naneke ŋu o. Tsi te dzadza, eye emegbe ɣe si gbã ŋku na ame. Agbalẽŋlɔlawo ƒe ƒuƒoƒoa ɖɔlia wo nɔewo nɔ ɖiɖim ɖe eme eye emegbe woɖe mɔ na dɔwɔla ʋɛ aɖewo siwo woxɔ ɖe dɔ me be woana gbɔdzɔe wo hena ɣeyiɣi aɖe. Wotia ŋutsu kple nyɔnu siwo medoa Eŋlisigbe o tso kɔƒe aɖe si te ɖe wo ŋu me. Gbe ɖeka la, Alicia va ke ɖe do aɖe ŋu le anyigba, si anya nye mɔ xoxo aɖe, gake eƒe dzidzɔkpɔkpɔa nu yi kabakaba esime eƒe didia va ɖo mɔ si dzi womewɔ naneke le o.
  
  Egblɔ be: "Viɖe aɖeke mele eŋu o. "Míate ŋu anɔ adzɔge tso egbɔ meta ɖeka eye míagakpɔe kokoko o."
  
  "Aleke nèsusu be womede dzesi esia le ƒe siawo katã me o?"
  
  Dahl yi edzi nɔ ta ƒom, eye wòka ɖe edzi be womese nane gɔme o. Egbugbɔ gblɔe wu zi ɖeka be: "Ele nye aɖe ƒe nugbɔ."
  
  Drake mete ŋu nɔ te ɖe eɖokui nu o. "Olga ye nèdi be yeagblɔ, alo? Nuteƒekpɔkpɔ kpui aɖe ŋutɔe wònye, srɔ̃tɔ."
  
  Dahl ƒo nu kple ɣli, eye wògakpɔtɔ nɔ scan wɔm.
  
  Zã bubu kple gaƒoƒo ʋɛ bubuwo le agbadɔa me. Fiẽ siawo dometɔ si me nyaʋiʋli nɔ wue nye esime Drake dze nuƒoƒo tso Webb ƒe nyagbɔgblɔ, eƒe domenyinu kple eƒe nyatakakadzraɖoƒe ɣaɣla ŋu gɔme.
  
  "Ele be míaƒe susu nanɔ ema ŋu ɣebubuɣi. Nya ɣaɣla siwo wòƒo ƒu ate ŋu agblẽ nu le ame ŋu. Wᴐ nuku".
  
  "Ameka tae?" Dahl gblɔ be. "Amesiwo tsi tre ɖe mía ŋu la mevɔ̃ɖi nenema gbegbe o."
  
  Mai gblɔ be: "Negbe ɖeka si míenya haɖe o koe."
  
  "Damn, nyateƒee? Meŋlɔe be. Wo dometɔ kae nye ema?"
  
  Japan nyɔnua ɖiɖi eƒe gbe heƒo nu kpoo. "Mia dometɔ ɖeka le kukum."
  
  Ðoɖoezizi nɔ anyi ɣeyiɣi didi aɖe si me vevesese nɔ.
  
  Alicia gbãe. "Ele be nàlɔ̃ ɖe Drake ƒe nya dzi. Esia meku ɖe mía ŋu ko o. Webb nye stalking eŋutinunyala kple mega-kesinɔtɔ kposɔ. Anɔ eme be eƒo ɖi ame sia ame."
  
  Aʋatso ɣlidodo aɖe na woƒu du do go le agbadɔa me, eye woge ɖe anyigba kple anyikpe me, le blema ameɖiƒe aɖe ƒe glikpowo kple kewo dome. Nusi do dziku na wo vevie enye be eva dze be menye Attila tɔe o. Ne mede ɖeke o la, menye alesi woate ŋu anyae o.
  
  Emegbe le agbadɔa me la, wogatrɔ va woƒe susuwo gbɔ.
  
  Hayden gblɔ be: "Nu geɖe ŋutɔ li siwo gbɔ wòle be woakpɔ." "Ðewohĩ Webb ƒe bebeƒe kple nusiwo ŋu míeke ɖo emegbe didi sia ate ŋu akpɔ mía ta tso nusiwo ate ŋu ava la me."
  
  "Joshua ƒe ku le Peru? Míaƒe tomaɖomaɖoa? Ʋɔnudɔdrɔ̃ si ŋu ɖikeke le kple ka si ŋu kakaɖedzi mele o? Ele be míaɖo nya ŋu na ame aɖe. Ŋkɔyɔyɔ ɖeka si nàte ŋu asi le. Gake etɔ̃a? Ene? Míaƒe gaxɔgbalẽviwo le dzo dam, amewo, eye nyemefia be míazã ga fũ o."
  
  "Eyata, SEAL Ƒuƒoƒo 7 lia?" - bia Dahl.
  
  Hayden ƒo nu le ɣlidodo me be: "Ðewohĩ." "Amekae nya? Gake ne wotsɔ nazãbubu dze mía dzi la, meka atam na Mawu be matsɔ ŋusẽ si sɔ kple wo nɔewo aƒoe. Eye nenemae wòanɔ na mi katã hã. Ema nye sedede."
  
  Ŋkeke bubu va eye adedadaa yi edzi. Tsidzadza xe mɔ na woƒe agbagbadzedzewo. Washington ƒe susuŋutinunyalawo ƒe habɔbɔa trɔ gbɔ kple teƒe adre bubuwo hena teƒe blaeve vɔ etɔ̃ katã. Wo dometɔ akpa gãtɔ mekpɔ naneke o negbe teƒe ƒuƒluwo alo gɔmeɖoanyi xoxowo, xɔ siwo megali o ɣeyiɣi didi aɖee nye sia, ƒunukpeƒe siwo dzi ɖe kpɔtɔ va zu lãgbalẽ. Ŋkeke bubu ƒe akpa gãtɔ va yi eye SPEAR-ha la ƒe agbenyuinɔnɔ te ɖiɖi.
  
  "Ðe míele teƒe nyuitɔ gɔ̃ hãa?" Kenzi bia nya sia. "Hungary ye megblɔ. Attila ƒe fiasãa ŋgɔ. Ɣeyiɣi didi kae nye esi wodzi ame sia? Ƒe akpe ɖeka alafa ade enye sia, alo? Nukae nye esia? Ƒe alafa wuiene do ŋgɔ na Geronimo. Ðewohĩ Attila ye nye 'fuvɔ̃' si mesɔ o. Mesusu be Katoliko-ha la de dzesi ame geɖe."
  
  Kinimaka gblɔ be: "Míekpɔa nu vovovo siwo mesɔ o." "Wosɔ gbɔ ale gbegbe, eye wo dometɔ aɖeke mesɔ o."
  
  Dahl nɔ ekpɔm dũu. "Míehiã mɔ aɖe si dzi míato aɖe míaƒe didia dzi akpɔtɔ."
  
  Lauren, si tsɔa elektrikŋusẽ dea susuŋutinunyalawo ƒe dɔwɔƒea ɣesiaɣi la, kpɔ mɔ bubu. "Ẽ, wogblɔna be. Ɛ̃."
  
  Ya ƒo Swedentɔ la ƒe taɖa blewuu, gake eƒe mo gakpɔtɔ nye nusi mewɔ naneke o. "Naneke mele asinye o".
  
  "Ðewohĩ ele be míagalé ŋku ɖe Attila ŋu akea?" May do susua ɖa. "Nane le eƒe agbemeŋutinya mea?"
  
  Lauren gblɔ na Washington gbevuha la be woakpɔ edzi. Agbalẽtaƒea ɖi ɖe eme, dɔ alɔ̃, di vodadawo eye womekpɔ ɖeke o, eye wokpɔ gome le alakpa ɣlidodo eve bubuwo me.
  
  Mlɔeba la, Drake ƒo ƒuƒoƒo aɖe nu ƒu. "Mesusu be ahiã be míayɔ esia be kpododonu, amewo. Sededea gblɔ be yewoke ɖe eŋu, ɖewohĩ ¸ gake ne míete ŋui o la, ekema dukɔ bubuwo hã mate ŋui o. Ðewohĩ anyo wu be woagblẽ Sɔdola enelia ɖe afisi woɖii ɖo. Ne egakpɔtɔ le afima gɔ̃ hã."
  
  Hayden keke eƒe asiwo ɖe enu gblɔ be: "Ðewohĩ woda adzo yɔdoa, le ameɖiɖia megbe kpuie. Gake emegbe la, anye ne woake ɖe ŋkuɖodzinuawo ŋu ya. Avɔ. Yi. Kpe xɔasiwo. Ŋutilã bubuwo."
  
  Kenzi gblɔ kple mo ƒuƒlu be: "Esesẽ be woagblẽ aʋawɔnu sesẽ sia tɔgbe ɖe afima." "Menya be nye dziɖuɖua mawɔe o. Womadzudzɔ didi gbeɖe o."
  
  Drake ʋuʋu ta tsɔ lɔ̃ ɖe edzi. "Nyateƒee, gake ɖikeke mele eme o be xaxa bubuwo le mía si. Míate ŋu anɔ afisia tegbee o."
  
  Smith gblɔ be: "Nya ma ke wogblɔ le Peru hã.
  
  Drake ʋuʋu ta na Lauren. "Ðe nane le wo si na mía?"
  
  "Mekpɔe haɖe o, negbe teƒe enyi bubu siwo ate ŋu anye teƒewo koe susɔ. Nusiwo woɖe fia la gakpɔtɔ le nenema. Naneke mesesẽ o."
  
  "Gake ɖe esia mate ŋu anye nusi tututu dim míele oa?" Dahl gblɔe kpoo ŋutɔ.
  
  Hayden ƒo nu kple hũɖeɖe. "Mesusu be ɖewohĩ ahiã be maƒo ka na ame sia aƒo ka na agbalẽŋlɔla la. Míenyo wu-"
  
  Alicia xlɔ̃ nu be: "Kpɔ nyuie. "Ðewohĩ esiae nye dzesi si nutrenuawo le lalam."
  
  Hayden zi ɖoɖoe, kakaɖedzimanɔamesi dze le eƒe ŋkume.
  
  Dahl va xɔ woƒe susu mlɔeba. Egblɔ be: "Radar si gena ɖe anyigba me." "Edia nusiwo mesɔ o, nuheŋusẽ, magnet alo nusianu. Le dzɔdzɔme nu la, ekpɔa nu dziŋɔ aɖe, elabena ɣletinyigba xoxo aɖe ŋutɔe nye esia. Gake míate ŋu aɖe míaƒe didia dzi akpɔtɔ. Míate ŋu. Oo fiƒode, aleke míate ŋu anye bometsilawo alea?"
  
  Drake hã wɔ ɖeka kple Alicia ƒe dzedzeme si me wòtsi dzimaɖi le. "Èle nyuiea, xɔlɔ̃? Mègale Olga ma si nète kpɔ be yeaɖe aboyoe la ƒe ŋusẽkpɔɖeamedziwo sem haɖe o ɖe, alo?"
  
  "Mele nyuie. Mede blibo abe alesi wònɔna ɖaa ene. Miɖo to - miɖo ŋku bometsila mawo siwo ke ɖe mawuwo ƒe yɔdowo ŋu dzia?
  
  Drake ƒe mo va zu nu vevi azɔ. "Míawoe, Torsten. Enyo, mía dometɔ akpa gãtɔ."
  
  "Menyae." Míeke ɖe Odin ƒe ƒuwo ŋu, kpakple Thor, Zeus kple Loki hã." Etɔ vie. "Aphrodite, Mars kple bubu geɖewo. Enyo, nukae wotsɔ wɔ woƒe aʋawɔnuwo kple aʋawɔnuwoe? Woƒe kpe xɔasi aɖewo?"
  
  Drake gblɔ be: "Nu aɖe si míenya o si kpe ɖe mía ŋu emegbe míewɔ dɔ bubu."
  
  "Ee." Dahl mete ŋu dzudzɔ alɔgbɔnukoko o. "Ameka ƒe yie woɖi kple Attila?"
  
  Lauren ti kpo ɖe eŋu. "Mars!" - edo ɣli. "Romatɔwo ƒe aʋawɔmawu la tsɔ eƒe yi to Attila to Skitetɔwo me. Woyɔe be Aʋa Kɔkɔe ƒe Yi. Gake ne etso Mars ŋutɔ ƒe asi me vavã la..."
  
  Dahl gblɔ be: "Àte ŋu atrɔ asi le radar si gena ɖe anyigba ŋu la ŋu be wòadi nu ma koŋ." "Eye nusi mebɔ o si mebɔ o sia tututu."
  
  "Eye boom!" Drake ʋuʋu ta nɛ. "Ele bɔbɔe nenema gbegbe. Swedentɔ si ƒe tagbɔ gblẽ la trɔ gbɔ."
  
  Alicia gakpɔtɔ dze abe ɖe wòdo dziku ene. "Màte ŋu abu esia ŋu o, fiƒode, ŋkeke ʋee aɖewoe nye esi va yia?"
  
  
  TA BLETƆ̃ VATƆ̃
  
  
  Gaƒoƒo enyi bubu eye wonɔ klalo. DC-ha la gbugbɔ dze radar si gena ɖe anyigba dzi la gɔme esi wodo ka kple Icelandtɔwo ƒe blematomenukulawo ƒe dɔwɔƒe aɖe si gakpɔtɔ nɔ nusiwo susɔ tso mawuwo ƒe yɔdo gbãtɔ me la me dzrom vɔ megbe. Etrɔna vaa Odin gbɔ ɣesiaɣi, Drake bu eŋu esi wònɔ lalam. Edze ƒã be Icelandtɔwo dzra nusi ŋu woke ɖo kple kpɔɖeŋuawo katã ŋuti nyatakaka akpa gãtɔ ɖo. Nyatakaka siwo ku ɖe nusi mebɔ o ŋu ɖoɖo ɖe Washington nye aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo ko.
  
  Ne mede ɖeke o la, nya mae wogblɔ, Drake va susui emegbe. Awɔ nuku nɛ nenye be esia mele Amerikatɔwo si le agbalẽ me xoxo o.
  
  Wowɔ dodokpɔ aɖe eye emegbe woɖo dzesi dzodzoe aɖe ɖa. Ping le nuto si me wozɔ ƒo xlã xoxo la dzi, eye blema Mars ƒe Yi va zu teƒe si dze ƒã le anyigbatataa dzi.
  
  Mai gblɔ be: "Emae nye ema." "Attila Huntɔ ƒe yɔdo."
  
  Wodze tomenukukua gɔme vevie. Kɔƒea me tɔwo te do si woɖe xoxo la keke ɖe enu. Hafi woaɖo do si sɔ kple yia pɛpɛpɛ la, woxe fe na kɔƒea me tɔwo eye wowɔ abe ɖe wolé blanui ene esime wonɔ wo kpɔm wonɔ dzodzom.
  
  Mai gblɔ be: "Esia ƒe akpa kemɛ nye dekɔnu gã aɖe si ŋu woke ɖo."
  
  Hayden gblɔ be: "Míate ŋu atsi dzi ɖe ema ŋu fifia o." "Esiae nye Ku ƒe aʋawɔnu. Ele be woaɖe esia ɖa hafi míaɖe gbeƒã nane."
  
  Smith, Yorgi kple Kinimaka ti kpo ge ɖe eme, eye wodze anyigba dzi. Dahl gakpɔtɔ nɔ dzedzem eye wòse le eɖokui me be yewɔ nu vie, togbɔ be Alicia kple Kenzi zã mɔnukpɔkpɔa tsɔ yɔe be nusianu tso "kposɔ si mewɔa dɔ o" dzi va ɖo "Crazy Sloth" dzi hã.
  
  Mexɔ ɣeyiɣi didi hafi wòge ɖe ƒuƒlu la me o.
  
  Drake nɔ ekpɔm esime ame etɔ̃awo nɔ dometsotsoa kekem ɖe enu. Mai kple Alicia lé ŋku ɖe nutoa me ŋu be yewoakpɔ egbɔ be nu wɔnuku aɖeke mele gbe didi siwo nɔ gegem ɖe eme la me o. Lauren nɔ yiyim be yeanɔ doa gbɔ tututu; fli si le nyɔnu eveawo kple amesiwo le ete dome.
  
  Drake gblɔ be: "Esi míenya afisi míele yiyim ɖo o ta la, ɖewohĩ viɖe aɖeke manɔ kadodo ŋu o. Gake mesusu be míaƒoe le mɔ si míekpɔe nu."
  
  Hayden ɖo kpe edzi be: "Nusi míehiã koe nye aɖaka." "Míegblẽa ɣeyiɣi tsɔ nɔa ŋku lém ɖe naneke alo ame bubu aɖeke ŋu o. Èlɔ̃ ɖe edzia?"
  
  Woʋuʋu ta. Yorgi ye yi ŋgɔ, eye eyae nye amesi te ŋu zɔna kabakaba wu le ƒuƒoƒoa me. Kinimaka kplɔe ɖo, eye wògakpɔtɔ nɔ no nam ta, eye Smith kplɔe ɖo. Drake ti kpo yi doa me, eye Hayden kple Dahl kplɔe ɖo. Ele be Swedentɔ la nanɔ mɔa nu. Drake ƒu kplakplakpla le anyigba si mesɔ o la te eye wòkpɔ eɖokui le mɔ doviviti aɖe me. Aɖabaƒoƒo ɖeka ƒe ʋuʋu kple ʋuʋu le gliwo dome na be do aɖe si keke wu si me ƒuƒoƒoa trɔ ɖe miame le. Yorgi tsɔ yi la do ka kple mɔzɔla si wotsɔna ɖe asi la eye wòyɔa didime si le woa kple eya dome le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo ɖesiaɖe me.
  
  Drake lé eƒe akaɖia ɖe te sesĩe, eye wòtsɔ akaɖiawo do ƒome kple esiwo le ŋgɔgbe. Mɔa metra ɖa gbeɖe o, ke boŋ eƒo xlã yi la ƒe gbɔɖemeƒe vaseɖe esime woɖo ta egbɔ blewuu.
  
  Yorgi tɔ ɖe ŋgɔ. "Ðewohĩ ahiã be míato eme."
  
  Drake ka atam. "Enye kpe sesẽ. Míahiã dɔwɔnu gãwo be míate ŋu ato afima. Èkpɔ alesi gbegbe wòda amia?"
  
  Yorgi do gbeɖiɖi aɖe si me dzi medzɔ o. "Kpɔ sia ƒe kekeme ƒe teƒe eve."
  
  "Eye yi la?" - Mebiae be.
  
  "Akpa kemɛ dzi koe."
  
  Drake ƒe susu to vovo be wole fefem kpli wo. Mawu xoxoawo ga le modzaka ɖem ake. Ɣeaɖewoɣi la, edzena abe ɖe wodze eyome le mɔa katã dzi ene, hehenɛ yia mɔzɔzɔ aɖe me alo bubu me, eye ɣeaɖewoɣi la, wotrɔna yia wo ɖokui dzi be yewoaɖe yewo ɖokui afia.
  
  Abe fifia ene.
  
  Ewɔ eƒe nyametsotso. Egblɔ be: "Miyi edzi." "Ele be míakpɔ afisi kpukpui sia akplɔ mí ayi."
  
  Yorgi ɖo ŋuɖoɖoa ɖa be: "Enyo, nusiwo mesɔ o dometɔ ɖeka le ŋgɔ." "Nɔnɔme gã si womenya o."
  
  Alicia ƒe gbe nɔ ɖiɖim to kadodomɔ̃a me. "Ðe wòle ʋuʋuma?"
  
  Drake nya nukokoedonamenya vɔ̃ɖi la. "Dzudzɔ ema".
  
  "Afɔ nenie le esi?"
  
  "Alicia!"
  
  Amesiame si nɔ anyigba te la ɖe woƒe tuawo do goe. Drake dze agbagba be yeatsɔ eƒe kɔ aƒu gbe be yeakpɔ ŋgɔ, gake Kinimaka xe mɔ na eƒe nukpɔkpɔ. Nu ɖeka si wòte ŋu wɔe nye be wòƒo eƒe ta tame ɖe mɔ̃a ŋu.
  
  Ke nɔ ʋuʋum le yame. Drake nɔ fifiam, eƒe abi yeyeawo nɔ ƒoƒom. Team la ƒu du yi ŋgɔ kabakaba alesi woate ŋui. Yorgi kplɔ wo ƒo xlãe blewuu. Ema ko hafi ɖekakpui Russiatɔ la dzudzɔ.
  
  "O! Nane le asinye."
  
  "Nu ka?" - Mebiae be. Wose gbe geɖe.
  
  "Lala. Àte ŋu ava afisia kplim."
  
  Eteƒe medidi o Drake ƒo xlã mɔa eye wòkpɔ be mɔa ƒe axadzi keke, eye wòtrɔ zu kpe ƒe aɖaka si kɔkɔ afɔ enyi eye wòkeke wu ame ƒe teƒe ene. Eƒe amadede nye aŋutiɖiɖi, wòle gbadzaa, eye wòkɔ ɖe do si le gbadzaa wu si wotso ɖe agakpe la ŋutɔ me, si nye mɔnu sue aɖe si le abe ʋɔtru ene la tame.
  
  Drake lé ŋku ɖe do sia ƒe viviti me. "Eyata ɖewohĩ woɖe kpea do goe vie, kpɔ egbɔ be Attila anɔ afisia tegbee?"
  
  Yorgi gblɔ be: "Gake tɔsisi aɖeke mele mía tame o. "Enɔ susu me nam."
  
  Hayden gblɔ be: "Tɔsisiwo ƒe zɔzɔ trɔna le ƒeawo me." "Le ɣeyiɣi sia me la, míate ŋu agblɔ nenye be Tisza-ʋua sina toa mɔ sia tsã o. Aleke kee wòɖale o, meta ʋɛ aɖewo koe wòdidi tso dzigbe gome."
  
  Drake zɔ yi viviti la gbɔ. "Mele fefea me." Ðe míalé ŋku ɖe eŋua?
  
  Yorgi ti kpo, eye wòlé eƒe nɔƒe si le ŋgɔgbe la me ɖe asi. Gbã la, ʋɔtru yeyea nye yibɔ blibo ƒe nɔnɔmetata ko, gake esi wogogo wo nɔewo henɔ woƒe akaɖiwo klẽm la, wokpɔ xɔ gã aɖe ƒe dzesi aɖewo le akpa kemɛ. Xɔa melolo wu nuɖuxɔ nyui aɖe, si me ke yɔ fũ eye ɖoɖoezizi blibo nɔ eme, eye afɔti si kɔkɔ va ɖo klo dzi le titina.
  
  Kpeɖaka aɖe nɔ afɔɖodzinua dzi.
  
  Yorgi gbɔgbɔ be: "Ewɔ nuku ŋutɔ."
  
  "Èsusu be Attila le afimaa?" Kenzi bia nya sia.
  
  "Ye la nye, mesusui." Yorgi lé ŋku ɖe eƒe radar si gena ɖe anyigba ŋu la ŋu. "Nenemae nya sia gblɔ."
  
  "Míekpɔtɔ le mawunyadɔgbededɔ aɖe dzi." Hayden mekpɔ aɖaka la gɔ̃ hã o. Enɔ vovom ɖe ŋutsu alo nyɔnu nyenye ŋuti nusɔsrɔ̃ ŋu. "Eye afimae wòle tututua? Ema koe nye ema".
  
  Drake lé ŋku ɖe afisi wòfia asi nu le. Agbalẽtaƒea zɔ to ʋɔtrua ƒe aɖakaʋua me eye wokpɔ wo ɖokui le xɔa me keŋkeŋ. Atiɖaka nyanyɛ aɖe si dzi woŋlɔ Ðoɖo ƒe nutrenu ɖo le eƒe nutsyɔnu dzi la nɔ tsitre ɖe afɔti la ŋutɔ dzi, le aɖaka la ƒe afɔ nu. Hayden ɖe afɔ ɖe eŋu.
  
  Egblɔ na Lauren le comms dzi be: "Dzra ɖo." "Míele mɔ dzi yina. Gblɔ na Washington be míeke ɖe aɖaka mamlɛtɔ ŋu."
  
  "Èʋu esia?"
  
  "Si menyo o. Nyemesusu be enye susu nyui aɖeke le anyigba le afisia o. Míalala vaseɖe esime míaɖo etame."
  
  Drake nɔ aɖaka la kpɔm dũu. Yoga-wɔla la te ɖe eŋu wu. Kenzi lia afɔti la eye wòɖiɖi ŋkume.
  
  "Ðe ame aɖe le kpekpem ɖe ŋunyea?"
  
  Hayden gblɔ be: "Menye fifia o. "Ele be míayi".
  
  "Nu ka ta?" Kenzi gakpɔtɔ lolo wu. "Mele abe ƒuƒoƒo bubu siwo le afisia ene o. Enyo be nàkpɔ ɣeyiɣi kpui aɖe na ɖokuiwò, alo mèsusui oa? Enye tɔtrɔ nyui aɖe be ame aɖeke nagadze agbagba be yeaxe mɔ nam o."
  
  Drake trɔ asi le comms la ŋu. "Dal? Wòe nye ame manyanu."
  
  "Nu ka?"
  
  Kenzi ƒo nu kple hũɖeɖe. "Kpe ƒe nutsyɔnu koe wònye."
  
  Drake kpɔe be enye ŋkuɖodzinu dzrala si lɔ̃a kesinɔnuwo. Nyateƒee, esia nu maɖiɖi gbeɖe o. Enye eƒe akpa aɖe. Eʋuʋu ta ɖe Hayden ŋu.
  
  "Míava lé wò. Medo ŋugbe be".
  
  Eƒu du yi afɔti la ƒe akpa kemɛ, lé kpea hehe.
  
  Hayden do le yɔdoa me kaba, eye Yorgi kple Kinimaka kplɔe ɖo. Smith tɔ vie le ʋɔtrua nu. Drake nɔ ŋku lém ɖe kesinɔnuwo ŋu tso Attila Huntɔ ƒe yɔdo me.
  
  Le akaɖia ƒe keklẽ me la, eƒe ŋkuwo gbã; amagbe kple dzĩ siwo le keklẽm, safir-blɔ kple ɣi siwo klẽna; dziŋgɔli ƒe vɔvɔliwo, siwo le keklẽm eye wole ablɔɖe me zi gbãtɔ le ƒe akpe ɖeka kloe me. Woʋuʋu kesinɔnuwo, wotsɔ yi la ƒu gbe le zɔzɔme sia me. Akplɔ bubuwo nɔ keklẽm. Kɔsɔkɔsɔwo, afɔkpodziwo kple asigɛwo mlɔ anyi ɖe ƒuƒoƒo me.
  
  Attila ƒe kukua mlɔ wo katã te, eye wògaxatsa ɖe awu kakɛ ʋɛ aɖewo me. Drake xɔe se nenema. Yɔdoxɔ me adzodalawo meke ɖe teƒea ŋu kpɔ o; eyata kesinɔnuwo ƒe anyinɔnɔ le eme. Ðeko Nazitɔwo hiãe na woƒe ɖoɖo gãwo, eye ɖeko amewo ƒe susu hehe va ŋkuɖodzinu si ŋu woke ɖo dzi ahe woƒe susu. Esi wòlé gbɔgbɔ ɖe asi, eye wòti kpo yi kadodomɔ̃a gbɔ.
  
  Egblɔ le ɣlidodo me be: "Lauren." "Ele be nàhaya ame aɖe be wòadzɔ wo katã ŋu. Ðeko wòle be nàna wòava eme. Esia nye... nusi mexɔ se o. Nu ɖeka koe nye..." Etɔ vie, nɔ didim.
  
  "Nu kae nye esia?" - Mebiae be.
  
  "Yi aɖeke mele afisia o. Mars ƒe yi bu."
  
  Lauren gbɔ ya. "Oo, ao, esia menyo o."
  
  Drake ƒe mo va nɔ ʋuʋum. Egblɔ be: "Le nusianu si me míeto megbe la." "Menyae nyuie ŋutɔ."
  
  Kensi ko alɔgbɔnu. Drake trɔ kpɔ megbe. "Mars ƒe Yi la le afisia."
  
  "Damn, ènyo. Relic smuggler kple fiafitɔ bibi. Èfie le nye ŋɔti te tututu." Ekpɔe dũu. "Ewɔ nuku ŋutɔ".
  
  "Màte ŋu axɔ naneke o." Ekpɔe wòɖe nusi wotsɔ kpe xɔasiwo wɔe do goe. "Gake meka ɖe dziwò be àyi afima aɖadi adzɔnu xɔasitɔ kekeake."
  
  "Egbɔ Attila ŋua?"
  
  "Ẽ, kakaɖedzi li." Àte ŋu afɔe. Ke nu sia nu si nàwɔ la, dzra yi la ɖo na ɖokuiwò."
  
  Kenzi ko nu eye wòɖe eƒe asi ɖa, eye wògblẽ kesinɔnu si wotsɔ kpe xɔasiwo wɔe la ɖi gake wòlé yi la ɖe asi. Egblɔ kple bubu aɖe be: "Fifia mekpɔ wo katã." "Míate ŋu ayi."
  
  Dzi dzɔ Drake be eɖe didi ememetɔ aɖe fia eye wòkpe ɖe ye ŋu yewɔe. "Ekema naneke megblẽ le eŋu o. Na míakpɔ nusi Ku ƒe Sɔdola nye ɖa."
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃A
  
  
  Esi SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa dze klo le ɣe ƒe keklẽ tẽ me la, wolé ŋku ɖe Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛtɔ ƒe Ðoɖoa ƒe aɖaka mamlɛtɔ ŋu.
  
  Kinimaka nɔ lalam be woada asi ɖe edzi esime Alicia kple Mai nɔ tetem ɖe liƒoawo ŋu, fifia esi woate ŋu akpɔ helikɔpta xɔlɔ̃wɔwɔtɔe le yame. Hayden fia asi Kinimaka.
  
  "Yi dɔ nyuia dzi, Mano. Ele be míakpɔ nusi le eme hafi dɔwɔƒea nava ɖo; xɔlɔ̃ alo futɔ."
  
  Hawaiitɔa ʋuʋu ta eye wòzi gaƒoɖokui la dzi. Drake bɔbɔ ɖe ŋgɔ esime nutsyɔnu la nɔ kɔkɔm, eye wònɔ ta ƒom kple Dahl.
  
  "Nu maɖinu!" - edo ɣli, eye wònɔ ŋku ʋuʋum.
  
  "Wò agbagbadzedze be yeagbugbɔ nu na ye nye ema, Yorkie?"
  
  "I"ll kiss you ne ègatutu mop ma si le ɖaɖɛ si nèyɔna be ta la ɖe nye mo zi ɖeka. Yorkshire ƒe Nugbugbɔgbugbɔ si me Ʋu le."
  
  Nyateƒee, ame aɖeke mese eƒe nya o. Wo katã woƒe susu nɔ ɖeɖefia yeyea ŋu.
  
  Hayden lé ŋku ɖe eme, eye wòbɔbɔ ɖe Kensi dzi. Egblɔ le vo me be: "Sheeeit." "Nyemesusui kpɔ be anɔ alea o."
  
  "Eye nye hã". May tsi tre ɖe eŋu.
  
  Lauren gagblɔ mawunyakpukpuia ake be: "Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛtɔ Vavãtɔ." "Nu vɔ̃ɖitɔ kekeake."
  
  Alicia ƒo nu le ɣlidodo me be: "Enyo, nyemenya nu tso mia ŋu o." "Gake nusi mekpɔna le eme koe nye pepa kakɛ aɖe si me fuɖename le. Eɖi abe nye nuƒleƒe ƒe xexlẽdzesi ene."
  
  Mai trɔ kpɔ megbe. "Le mɔ aɖe nu la, nyemate ŋu akpɔ wò le susu me le fiase gã aɖe me o."
  
  Alicia ƒe mo ʋuʋu. "Ɣeyiɣi ɖeka pɛ ko." Tasiaɖam siawo katã, mɔxenuwo kple tiatiawɔblɔɖewo tsɔm ƒu gbe le mɔa dzi keŋkeŋ." Esrɔ̃ nu tso amedzidzehelikɔpta siwo nɔ tetem ɖe wo ŋu la ŋu kple didi vevie. "Enyo wu sã".
  
  Kinimaka do asi ɖe aɖaka la me heɖe pepa aɖe do goe hekɔe ɖe dzi be amesiame nakpɔe. "Xexlẽdzesi gbogbo aɖewo koe wònye."
  
  Smith gblɔ be: "Le vo me."
  
  Drake se le eɖokui me be yedo dziku. "Eyata, Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe Ðoɖoa dɔ mí le xexeame ƒe afã be míadi pepa aɖe le yɔdo aɖe si woɣla ƒe alafa geɖe la mea? Teƒe si ɖewohĩ míakpɔ gbeɖe o nenye be nuteƒekpɔkpɔ menɔ mía si le mawuwo ƒe yɔdowo ŋu oa? Nyemese esia gɔme o ".
  
  Kenzie gblɔ be: "Nazitɔwo nye ŋkuɖodzinuwo kple kesinɔnuwo didilawo. "Ènya nu tso nu gbogbo wɔnuku sia si ŋu woke ɖo nyitsɔ laa le ƒuta tsikpewo te ŋua? Ame aɖewo gblɔna be Nazitɔwo ƒe aʋawɔƒee. Woda adzo nusianu tso atsyɔ̃ɖonuwo dzi va ɖo agbalẽ xatsaxatsawo kple nutatawo dzi. Wodze agbagba be yewoawɔ zombiewo, wodi agbe mavɔ eye wobu ame akpe geɖe le didi si me afɔku le me. Ne wotiae be yewoagblẽe ɖe Attila Hun ƒe yɔdo me tsɔ wu be yewoafi kesinɔnuwo la, ke susu dziŋɔ aɖe li si tae."
  
  Lauren fia asi eƒe towo. "Columbia Nutome di be yeanya nusi wònye."
  
  Hayden xɔe le Kinimaki si. "Eyata, ŋutsuwo, nuŋlɔɖigbalẽ xoxo aɖee nye esia, si le ɣie ŋutɔ eye wòvuvu le axa eveawo. Ezu ɣie eye wòdze abe ɖe wòte ŋu gblẽna ŋutɔ ene. Eyata, nuŋɔŋlɔ ƒe fli aɖe si me xexlẽdzesiwo koe le la le titina." Exlẽ wo be: "483794311656..." Egbɔ ya. "Menye ema koe nye ema o..."
  
  "A geek ƒe drɔ̃e xɔdzo." Alicia ƒo nu kple hũɖeɖe. "Gake nukae wòle be míawɔ?"
  
  Drake tsi tre esi helikɔptaawo ka ɖe anyigba la gblɔ be: "Do go le afisia." "Hafi Huntɔwo nava ke ɖe mía ŋu."
  
  Yameʋukulaa ƒu du yi dzi. "Ðe mi ame evea miele klaloa? Ele be míalé ŋku ɖe ema ŋu."
  
  Agbalẽtaƒea kplɔe ɖo trɔ yi helikɔptaawo gbɔ. Hayden wu eƒe nuƒoa nu eye wòtsɔ pepa kakɛa ƒo xlãe esime wonɔ woƒe zikpuiwo dzi. "Susua aɖewo li?"
  
  Alicia gblɔ be: "Màte ŋu aƒo loto kpli wo gɔ̃ hã o. "Si ŋu ŋudɔwɔnu aɖeke mele o".
  
  "Eye kadodo kae le wo kple ku dome?" Drake gblɔe alea. "Eye sɔdola eneawo hã? Esi wònye be edze abe xexlẽdzesiwo le vevie ene ta la, ɖe wòado ƒome kple dzigbezãwoa? Ɣletiŋkeke siwo dzi wòkua?
  
  Gbe aɖe gblɔ le to me be: "Míeva afisia," eye wògaɖo ŋku edzi ake be wodo ƒome kple xexeame katã negbe ɖe wòle be woatu DC hafi awu dɔdasi aɖe nu, eye le nɔnɔme sia me la, Lauren koe do ƒome kpli wo.
  
  Gbe bubu gblɔ be: "Menye eya ɖeɖeko dzi o." "Míexɔe."
  
  Drake ɖo to helikɔptaawo nɔ dzi yim vivivi le yame.
  
  "Xexlẽdzesi siawo siwo wotsɔ gblẽa nu le wo nɔewo ŋu la nyea xexlẽdzesiwo. Bɔbɔe. Nazitɔwo gblẽ taɖodzinu deblibo ɖi na mi, amewo."
  
  Drake dze eƒe aʋawɔnuwo me toto kple wo dzadzraɖo gɔme. "Taɖodzinu?" - Mebiae be.
  
  "Ẽ, xexlẽdzesi gbãtɔa fia asi Ukraine. Nusiwo kplɔ wo nɔewo ɖo nye xexlẽdzesi didi ɖeka si metso o, eyata exɔ ɣeyiɣi aɖe hafi míete ŋu ɖe egɔme."
  
  Alicia lé ŋku ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu. "Nyemeƒoa ka aɖabaƒoƒo atɔ̃ gbesiagbe o."
  
  "IQ si nye alafa ɖeka blaade mele asiwò o."
  
  "Aleke gbegbee nènya, ŋutsu dzeaɖaŋu? Nyemedoe kpɔ kpɔ o."
  
  Ðoɖoezizi aɖabaƒoƒo ɖeka, eye emegbe: "Aleke kee wòɖale o. Míege ɖe ɖoɖo bliboa me eye míetsɔe do ka kple satelait la. Nusi ŋu míele ŋku lém ɖo fifiae nye dɔwɔƒewo ƒe teƒe gã aɖe, ɖewohĩ kilometa enyi le dzogoe ene me le wo katã me. Nudzraɖoƒewo yɔe akpa gãtɔ, míexlẽ wu blaetɔ̃, eye edze abe wole ƒuƒlu ene. Nane si tso aʋawɔɣi si wogblẽ ɖi me. Esia ate ŋu anye Soviettɔwo ƒe asrafowo ƒe nudzraɖoƒe xoxo aɖe, si wogblẽ ɖi fifia."
  
  "Eye kɔordinateawo hã?" Hayden bia nya sia. "Ðe wofiaa asi nane koŋ?"
  
  "Megale ŋku lém ɖe eŋu kokoko." Ðoɖoezizi nɔ fli la dzi.
  
  Mehiã be Hayden nana yameʋukulawo nanya o; woɖo ta Ukraine xoxo. Drake se le eɖokui me be yeɖe dzi ɖi vie; ne mede ɖeke o la, woƒe ƒuƒoƒo siwo nɔ ho ʋlim kpli wo mete ŋu ɖu wo dzi va ɖo afima o. Elé ŋku ɖe Hayden ŋu eye wòtsɔ nu ƒo nu.
  
  Ðe míate ŋu atsi esiaa?
  
  Ewɔ mo. Adze abe ɖikeke le eŋu ene.
  
  Atɔ? Ewɔ eƒe kpɔɖeŋu blewuu, eye wòbɔbɔ ɖe ŋgɔ.
  
  Hayden hã susui nenema. Ame aɖeke meli si dzi míate ŋu aka ɖo o.
  
  Alicia ko nu. "Damn it, Drake, ne èdi be yeagbugbɔ nu nɛ la, wɔe ko."
  
  Yorkshire ŋutsua bɔbɔ ɖe megbe esime helikɔpta la nɔ yame tsom. Manya wɔ kloe be nàwɔ dɔ le ŋutete blibo me evɔ mèka ɖe edzi nenye be wò ŋutɔ wò dɔmemegãwo gɔ̃ hã akpɔ wò megbe o. Kpekpe aɖe ge ɖe eƒe dzi dzi. Ne ame aɖe nɔ ɖoɖo wɔm ɖe nane ŋu ɖe wo ŋu la, ke ele enya ge.
  
  Kadododzikpɔla la ƒo kpẽ.
  
  "Eii".
  
  Hayden kɔ ta ɖe dzi. "Nu ka?" - Mebiae be.
  
  Super geek si tso Washington ƒe gbe ɖi vɔvɔ̃. "Èka ɖe edzia, Jeff? Mebe, nyemate ŋu agblɔ nya sia na wo eye emegbe makpɔe be akɔntabubu koe wònye o."
  
  Ɖoɖoezizi. Emegbe woƒe lɔlɔ̃tɔa gbɔ ya sesĩe. "Wow, ele nam be magblɔ. Esia gblẽ. Esia gblẽ ŋutɔŋutɔ. Edze abe kɔordinateawo kplɔa ame yia Ku ƒe Sɔdola gbɔ tẽ ene.
  
  Dahl tɔ vie le magazine aɖe dede eƒe tu me ƒe titina. Egblɔ be: "Susu le eme." "Gake nukae nye ema?"
  
  "Nuklia ƒe aʋawɔtu."
  
  Hayden tsɔ eƒe aɖuwo ƒo ɖe eŋu. "Àte ŋu ahe susu ayi esia dzi nyuiea? Ðe esia le agbea? Ðe wòle-"
  
  Geek la gbɔ ya henɔ gbɔgbɔm be: "Lala." "Taflatse lala ko. Menye ema koe o. Menye "nukliaʋawɔta" ye megblɔ o."
  
  Hayden blu ɖe eta. "Ekema nukae nèdi be yeagblɔ?"
  
  "Nukliaʋawɔtu ade le nudzraɖoƒe etɔ̃. Míete ŋu kpɔa nu to gliwo me o elabena wotsɔ lifi ɖo xɔawo me, gake míete ŋu kpɔa nu to xɔtaxɔwo me to míaƒe satelaitwo ƒe kpekpeɖeŋu me. Nɔnɔmetataawo ɖee fia be nukliaʋawɔnu sia nɔ anyi tso ƒe blaatɔ̃awo ƒe ɣeyiɣia me ke, anɔ eme be exɔ asi na kesinɔnu gã aɖe na eƒlela si sɔ eye wodzɔa eŋu nyuie. Dedienɔnɔdzikpɔlawo ƒe akpa gãtɔ le eme, ɣeaɖewoɣi la, wokua ʋu ƒoa xlã aʋawɔƒe ƒuƒlu."
  
  "Ekema, Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛtɔ ƒe Ðoɖoa ɣla nukliaʋawɔnu ade ɖe nudzraɖoƒe etɔ̃ be woazã emegbe?" Mai bia nya sia. "Edze abe Nazitɔwo ƒe nu ene vavã."
  
  Geek la gblɔ be: "Aʋawɔnua hã le dɔ wɔm nyuie."
  
  "Aleke nèwɔ nya ema?"
  
  "Kɔmpiutadziɖoɖoa le dɔ wɔm. Woate ŋu atsɔ aʋawɔnuwo, afia mɔ wo, aɖe asi le wo ŋu."
  
  "Ðe teƒe si tututu wòle la le asiwòa?" Kenzi bia nya sia.
  
  "Ẽ, míewɔe nenema. Wobla ame adeawo katã ɖe agbatsɔʋu gbadza siwo le nudzraɖoƒeawo me ƒe megbe. Nukutɔe la, dɔwɔna siwo le eme dzi ɖe edzi zi gbɔ zi eve nyitsɔ laa. Nyateƒee, woate ŋu aʋuʋu woawo hã."
  
  Drake lé ŋku ɖe Hayden ŋu, eye wògatrɔ kpɔe.
  
  Kensi gblɔ sesĩe be: "Mole."
  
  "Ke ƒuƒoƒo siwo le ho ʋlim ya ɖe?" - bia Dahl.
  
  "Le NSA ƒe nya nu la, nya siwo wogblɔna la dzi ɖe edzi. Medzena nyuie o."
  
  Mai gblɔ be: "Madi be manya nusi wole mɔ kpɔm be yewoake ɖo." "Nukliaʋawɔtu xoxo ade hã mele eme o."
  
  "Yi si le Mars me".
  
  Drake trɔ eƒe kɔ kaba. "Nu ka?" - Mebiae be.
  
  "Amesiame xɔ kɔordinateawo, ne wotsɔe be mole sia le dɔ wɔm le afisia. Amesiame ɖo dɔa na eɖokui be yeawɔ satelait. Wotsɔ nusiwo dea dzesi nu ƒomevi ɖesiaɖe de míaƒe nɔnɔmetatawo ɖeɖe ƒe kɔmpiutadziɖoɖoa me, eye ne míedze egɔme tso Odin ƒe ŋutinya kple nusiwo bu emegbe dzi la, míate ŋu ade dzesi nusi mebɔ o si do ƒome kple yɔdowo kple mawuwo. Míaƒe haƒonuwo ɖea nusi ƒe lolome kple nɔnɔme le abe alesi wòle ene fiana, eye wòsɔ kple yi si bu. Wo katã wonya be míeke ɖe yi la ŋu eye míele mɔ dzi yina nukliaʋawɔnuwo gbɔ. Ele be míawɔ esia."
  
  "Gblẽ yi ɖe chopper la dzi." Smith tsɔ abɔta ƒoe.
  
  Drake, Dal kple Hayden trɔ woƒe ŋkume. "Menye mɔnukpɔkpɔ le dzomavɔ me o. Yi la gakpɔtɔ le mía gbɔ."
  
  Drake bɔbɔ ta ɖe anyi. Egblɔ be: "Nu ɖeka kolia si me ʋu le si xɔ asi wu Genghis Khan, Attila, Geronimo kple Hannibal ne wotsɔ wo katã ƒo ƒui." "Eye wozi mía dzi be míatrɔ ɖe nukliaʋawɔnuwo ŋu."
  
  Mai gblɔ be: "Nu ŋu bubu do ŋgɔ." "Eye wohiãe le susu geɖe ta. Hotsuikpᴐkpᴐ."
  
  Smith gblɔ be: "Teƒeɖoɖo."
  
  Kensi gblɔ be: "Ŋkeklẽ."
  
  Hayden gblɔ kple kakaɖedzi be: "Kuxi aɖeke manɔmee." "Le susu siawo katã ne wotsɔ wo katã ƒo ƒu ta. Afikae nukliaʋawɔnu adeawo le?"
  
  Kɔmpiutadɔwɔla la gblɔ be: "Eve le nudzraɖoƒe 17 me." "Nuklia dɔwɔƒe bubuwo le Wuiatɔ̃lia kple Wuiadelia, eye mele afisi tututu wole gblɔm na mi fifia. Enye gɔmeɖoanyi gã aɖe eye míele dzoxɔxɔ si dona tso ŋutilã blaeve vɔ eve ya teti me xlẽm, eyata kpɔ nyuie."
  
  Drake bɔbɔ ɖe megbe, nɔ ŋku lém ɖe xɔa tame. "Ake?"
  
  Hayden nya nusi ŋu bum wònɔ. "Èxɔe se be nusianu atrɔ le esia megbea?"
  
  Eko alɔgbɔnu nublanuitɔe. "Mexɔe se".
  
  Dahl gblɔ be: "Ekema mina míaƒoe sesĩe." "Abe ƒuƒoƒo ene, abe dɔwɔhatiwo ene. Mina míawɔ esia zi mamlɛtɔ."
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃A
  
  
  Menɔ bɔbɔe na SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa o. Ðeko aʋawɔƒe xoxo si wogblẽ ɖi la nye nudzraɖoƒe gã didi siwo ƒe ƒuƒoƒo si me tɔtɔ le eye anyigbamɔ gbadza siwo le wo dome la nye. Mɔawo keke ŋutɔ be agbatsɔʋu gãwo ate ŋu anɔ wo me. Drake gblɔ be tsã la, enye nudzraɖoƒe ƒomevi aɖe, si nye teƒe si woate ŋu adzra asrafowo ƒe dɔwɔnu gbogbo aɖewo ɖo. Helikɔptaawo ɖi go ɖe gota, le gli si xɔ dzo eye wògbã la megbe, eye wotsi woƒe mɔ̃wo enumake kloe.
  
  Hayden gblɔ le eƒe kadodomɔ̃a me be: "Akpa la le klalo."
  
  Kpovitɔ D. C. gblɔ nɛ be: "Yi." "Kpɔ egbɔ be aʋawɔtuawo megale dɔ wɔm o eye nu kemɛa le dedie."
  
  Dahl li liʋiliʋi le anyigba. "Mina míaƒo nu tso lãkpɔa ƒe ʋɔtru nu tutu ne sɔa si dzo vɔ megbe ŋu."
  
  Agbalẽtaƒea wɔ nudzraɖoƒe etɔ̃awo katã ƒe anyigbatata xoxo le woƒe susu me eye mɔ siwo le tsatsam la ŋuti susu nyui aɖe nɔ wo si. Le nyateƒe me la, nusianu sɔ kple nu bubu ɖesiaɖe. Mɔ kuku aɖeke menɔ anyi o, mɔ siwo dzi woato ato mɔ bubu dzi, sitsoƒe aɖeke menɔ anyi o, negbe ɖeka ko. Ave sesẽwo ƒo xlã nudzraɖoƒe siwo katã ƒo xlã wo, gake emetɔwo - vevitɔ etɔ̃awo - nɔ bubuawo dome le ɖoɖo si wowɔ le vome nu.
  
  Woƒu du ɖekae.
  
  Hayden gblɔ be: "Ele be míama, aɖe nukliaʋawɔnuwo ɖa, emegbe míadi mɔ aɖe si dzi míato aɖe wo le afisia ayi teƒe si nyo wu." "Romania mele adzɔge ʋĩ o."
  
  Fifia Lauren nɔ wo gbɔ, etsɔ elektrikŋusẽ de Washington bliboe, eye esi wòɖo kpe edzi be yeate ŋu abu tame le nyaƒoɖeamenu me ta la, ɖewohĩ woahiãe ne wole nukliaʋawɔnuwo gbɔ kpɔm. Womate ŋu abu ta si li ke si te ŋu ɖoa nyatakakawo to mɔ̃wo dzi la nu tsɛe o. Wozɔ bɔbɔe, kabakaba eye woɖo ta nudzraɖoƒeawo.
  
  Anyigbamɔ aɖe ʋu le wo ŋkume, eye ame aɖeke mele afima o. Le esia godo la, anyigba ƒuƒlu kple kpe gbadzɛwo xɔ teƒe bliboa, eye gbe ɣi siwo mebɔ o ƒe ƒuƒoƒo ʋɛ aɖewo koe nɔ afima. Drake lé ŋku ɖe nukpɔkpɔa ŋu eye wòde se be woayi ŋgɔ. Woƒu du do go yi gota kple woƒe aʋawɔnuwo. Ði kple ami ƒe ʋeʋẽ dze eƒe sidzenuwo dzi, eye ya fafɛ aɖe ƒo mo nɛ. Woƒe gearwo nɔ ɖiɖim eye woƒe afɔkpawo ƒo anyigba sesĩe.
  
  Wote ɖe nudzraɖoƒea ƒe gli gbãtɔ ŋu eye wotɔ, eye wotsɔ woƒe akɔta ƒo ɖe eŋu. Drake tsɔ ŋku ɖe fli la dzi.
  
  "Le ŋudzᴐ?" - Mebiae be.
  
  "Yi."
  
  Ekpɔ woƒe mɔa ƒe akpa si kplɔe ɖo, esi wònya be CCTV fotoɖemɔ̃ aɖeke mele yewo si si ŋu woatsi dzi ɖo o elabena mɔ̃awo mexɔ dzesi aɖeke si tso dɔwɔƒea o negbe asitelefonwo ko. Nuklia-ŋusẽawo ŋutɔ doa gbeɖiɖi aɖe si mebɔ o. Le esia godo la, teƒea nye ƒuƒlu.
  
  Duƒuƒu bubu eye wova ke ɖe nudzraɖoƒe bubu ŋu. Woŋlɔ xexlẽdzesi aɖe ɖe wo dometɔ ɖesiaɖe ŋu kple nuŋɔŋlɔ yibɔ. Wo dometɔ ɖesiaɖe dze abe ɖe wogbã ene, womevivina o, eye gbeɖuɖɔ ƒe tɔsisiwo nɔ sisim tso xɔa tame va ɖo anyigba. Tɔdzisasrãawo nɔ ʋuʋum faa, akpa siwo me ʋuʋudedi le la fia anyigba, eye tsi ƒoɖiwo nɔ dodom.
  
  Drake te ŋu kpɔ Nudzraɖoƒe 17 ƒe miame le ŋgɔgbe azɔ.Egblɔ be: "Míele mɔ sia tsom." "Míezɔa mɔ to nudzraɖoƒe sia ƒe axadzi vaseɖe esime míeɖoa eƒe nuwuwu. Eya ta afɔ blaeve koe míedidi tso wuiadre gbɔ."
  
  Eyi edzi, emegbe etɔ. Dedienɔnɔʋu aɖe ku to mɔ si le ŋgɔ la dzi, eye wònɔ zɔzɔm to mɔ si to wo dzi la dzi. Ke hã, naneke medzɔ o. Drake gbɔ ya kple gbɔdzɔe.
  
  Dahl ɖo ŋku edzi na wo be: "Xɔlɔ̃ aɖeke mele afisia o. "Mègaka ɖe ame aɖeke dzi le ƒuƒoƒoa godo o." Mehiã be wòatsɔ "Amerikatɔwo gɔ̃ hã" akpe ɖe eŋu o.
  
  Fifia Drake ʋu tso eƒe nɔƒe, te eɖokui ɖe nudzraɖoƒea ƒe gli ŋu eye wòyi ŋgɔ. Fesre sue eve nɔ nudzraɖoƒe 17 lia si dze ŋgɔ ŋgɔgbe. Drake ƒo fi de kpoo, gake ekpɔe be mɔ bubu aɖeke meli si dzi wòato ado le eme o.
  
  Egblɔ kpata be: "Miʋu." "Miʋuʋui fifia."
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃LIA
  
  
  Woƒu du yi nudzraɖoƒea ƒe ʋɔtruwo nu, eye woma ɖe hatsotso etɔ̃ me. Drake, Alicia kple May dometɔ ɖesiaɖe xɔ dzesi wuiadre; Dal, Kenzie, kple Hayden dometɔ ɖesiaɖe xɔ dzesi wuiatɔ̃, si na Smith, Lauren, Kinimaka, kple Yorgi dometɔ ɖesiaɖe xɔ dzesi wuiade. Abe ɖeka ene la, woge ɖe ʋɔtru gãwo me.
  
  Drake tsɔ afɔ ƒo ʋɔtrua, eye wòɖee le eƒe ʋuƒoa ŋu. Ðeko ŋutsua nɔ dzodzom le ɔfis la me le eme. Drake tsɔe de eƒe alɔnu te, hee sesĩe eye wòtsɔe ƒu gbe ɖe ɔfis la ƒe gli si tsi tre ɖe eŋu la ŋu. Mɔ xaxɛ si me wonɔ la ʋu ɖe nudzraɖoƒea tẽ, eyata Alicia kple May zɔ ƒo xlãe.
  
  Drake wu ŋutsua nu, gblẽe ɖe alɔ̃ me, eye wòlé ŋku ɖe ɔfis sueawo ŋu hafi va kpe ɖe nyɔnuawo ŋu. Nukpɔkpɔ aɖe si me gbɔgbɔ le la do go eƒe ŋkuwo. Nudzraɖoƒea lolo ŋutɔ, edidi eye wòkɔ. Le eƒe titina, si dze ŋgɔ ʋɔtru siwo wotsɔa ʋuʋudedi wɔe ƒe go aɖe la, agbatsɔʋu didi aɖe si le gbadzaa si le gbadzaa la nɔ tsitre-si nye ʋu si me mɔ̃ gã aɖe le le ŋgɔgbe. Nukliaʋawɔtu eve mlɔ agbatsɔʋua ƒe megbe, wo me kɔ abe ŋkeke ene, woƒe ŋɔti dze ŋgɔ ŋgɔ, eye ka yibɔwo lé wo ɖe te le ɣeyiɣi vovovowo me. Kaawo ana woate ŋu atrɔ ɖe nɔnɔmewo ŋu ne womeʋuʋu boo o-Drake do susua ɖa be enye susu nyui aɖe na ʋuɖoɖo, elabena ame aɖeke medi be tu si wua ame nadze nusi le tsitrenu dzi o. Axadzixɔmetsovɔ gã aɖe mlɔ agbatsɔʋu gã aɖe si wòsusu be wotsɔe kpe ɖe eŋu hafi dzo la ƒe axadzi.
  
  Mai gblɔ be: "Dedienɔnɔ aɖeke meli o.
  
  Alicia fia asi ɔfis bubu si le agbatsɔʋua ƒe ɖusime. "Nye aɖaŋuɖoɖo".
  
  Mai gblɔ be: "Àsusu be woatsi dzi wu."
  
  Drake mete ŋu nɔ te ɖe enu o, ke boŋ elé ŋku ɖe dedienɔnɔ ƒe fotoɖemɔ̃awo ŋu o, esesẽ nɛ be wòaɖo ŋu ɖe fesrewo ƒe ƒuƒoƒo aɖe si bɔbɔ nɔ ɔfis si me ya fafɛ le ŋu bliboe. Egblɔ be: "Mía xɔlɔ̃ xoxoa, dziɖeleameƒo anya le dɔ wɔm." "Woɣlae ɣeyiɣi didi aɖe."
  
  Woto kadodomɔnu siwo dzi woto se aʋawɔwɔ ƒe ɖiɖiwo dzi la, vovo menɔ ƒuƒoƒo bubuwo ŋu o.
  
  Alicia ƒu du yi agbatsɔʋua gbɔ. "Nye dzi!"
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl lé ŋutsu si te ɖe eŋu wu la tsɔe ƒu gbe ɖe xɔgbakpeawo me, eye wòxɔ yaƒoƒo ƒe ɣeyiɣi si sɔ hafi nɔ ekpɔm wòmu dze anyigba le mɔ si mebɔ o nu. Ƒuawo gbã. Ʋu nɔ sisim. Kenzi ƒu du to afima, eye wòda eƒe tu sue si wotsɔa tu ɖe asi, eye wòƒo ŋutsu siwo nɔ sisim la, eye emegbe wotsɔ woƒe mo ƒo ɖe anyigba sesĩe. Hayden trɔ axadzi, eye wòlɔ̃ eƒe Glock wu. Lɔri gã si ŋu woke ɖo la tɔ ɖe nudzraɖoƒea titina, le ɔfis etɔ̃ kple aɖaka siwo le fli me geɖe xa. Womenya nusi le eme o, gake wosusu be nunya anɔ eme be yewoanya.
  
  Hayden zɔ yi agbatsɔʋua gbɔ, eye eƒe ŋkuwo nɔ nukliaʋawɔnu eve siwo wodo ɖe eƒe ta tame la kpɔm. Damn, wo lolo ŋutɔ le didiƒe ma. Lã wɔadã siwo ŋu taɖodzinu bubu aɖeke mele o wu be woagblẽ nu. Emegbe ɖikeke mele eme o be wonye Ku eye edze ƒã be wonye Sɔdola enelia ƒe akpa aɖe. Attila ye nye ame tsitsitɔ evelia le ame eneawo dome, wodzii ƒe alafa adre le Hannibal megbe eye le vo me la, wodzii ƒe alafa adre do ŋgɔ na Genghis Khan. Wodzi Geronimo le ƒe 1829 me. Sɔdolawo katã ƒe nya sɔ le woawo ŋutɔ ƒe mɔ nu. Fiawo katã, amewulawo, aʋafiagãwo, aɖaŋuɖola siwo ŋu hoʋiʋli aɖeke mele o. Amesiame tsɔ nya ɖe nusi wosusu be enye nyuitɔ kekeake ŋu.
  
  Ðe esia tae Ðoɖowɔha la tia wo ɖoa?
  
  Enya be Washington-dzogbenya la nɔ fewu ɖum le wo ŋu aɖaŋutɔe.
  
  Ɣeyiɣi aɖeke meli be míatrɔ naneke fifia o. Ezɔ le nuƒolanɔƒea megbe, eye wòɖo ta aɖakaawo gbɔ. Nutsyɔnu aɖewo tro, bubuwo nɔ te ɖe atiglinyiawo ŋu. Gbe kple nu bubu siwo wotsɔ blaa nuawoe do tso dziƒo. Hayden da tu ŋutsu ɖeka, emegbe eɖɔli tu kple ame bubu eye wozi edzi wònyrɔ ɖe anyigba be yeatsyɔ ye ɖokui dzi.
  
  Ekpɔ eɖokui le agbatsɔʋua ƒe megbe, eye nukliaʋawɔtu ƒe asike nɔ edzi.
  
  "Nukae adzɔ ne tu aɖe ƒo nu siawo dometɔ ɖeka?"
  
  Gbea gblɔ nɛ le comm la dzi be: "Mègatsi dzi o, ele be wòanye tu nyui aɖe si aƒo nu vevi alo bɔmb." "Gake mesusu be mɔnukpɔkpɔ li ɣesiaɣi na dzɔgbenyui ƒe ɖiɖiɖeme."
  
  Hayden tsɔ eƒe aɖuwo ƒo ɖe eŋu. "Oo, akpe, xɔlɔ̃."
  
  "Megblẽ naneke o. Mègatsi dzi o, anɔ eme be ema madzɔ o."
  
  Hayden ŋe aɖaba ƒu nya fafɛ si me dzo mele o dzi, eʋuʋu ɖe gaglãgbe eye wòda magazine bliboa ɖe eƒe futɔa dzi. Ŋutsua dze anyi, eye ʋu nɔ dodom. Hayden tsɔ magazine bubu de eme esi wònɔ du dzi ɖo ta agbalẽdzraɖoƒeawo.
  
  Nudzraɖoƒe gã aɖe ƒo xlãe, eye tudada nɔ ɖiɖim, si keke ale gbegbe be wòaɖe dzi ɖi, eƒe xɔtaxɔwo kɔkɔ ale gbegbe be futɔ si mewɔa nu xɔlɔ̃wɔwɔtɔe o ate ŋu aɣla eɖokui ɖe wo me bɔbɔe. Ekpɔ gota tso aɖakaawo megbe.
  
  Egblɔ be: "Mesusu be míele edzi dzem nyuie. "Edze abe dɔwɔwɔ na wo wu zi ɖeka le afisia ene."
  
  Kenzi ƒu du yi ɖanɔ Mars ƒe Yi la ʋuʋum. "Nu kae nye esia?" - Mebiae be.
  
  Dahl bɔbɔ nɔ nuƒolanɔƒea ƒe tasiaɖamfɔ gã la gbɔ. "Kpɔ wò megbe ɖa." Futɔ siwo wu ɖeka le mía si le afisia."
  
  Hayden tsɔ gbea ƒo ƒu. Egblɔ be: "Nu siwo wofi." "Ele be esia nanye mɔfianu. Tiatia gbogbo aɖewo le afisia."
  
  Kenzi ɖe sika ƒe nɔnɔmetata aɖe do goe. "Akpa aɖewo le wo si siwo wɔa amedzidzedze tso aƒe me yi aƒe me. Adzodada. Esia nye asitsatsa gã aɖe. Woɖoa nusianu ɖe duta, wodzrana alo wotsɔa wo ƒua gbe. Alesi amewo ƒe susu le nuvlowɔwɔ siawo megbe la mede zero o."
  
  Dahl ƒo nu le ɣlidodo me be: "Le wò miame."
  
  Hayden ƒu du ɖe aɖaka aɖe megbe, kpɔ amesi wòwu la eye wòda tu.
  
  
  * * * .
  
  
  Lauren Fox kplɔ Mano Kinimaka ɖo yi dzata ƒe do me. Ekpɔ alesi Smith wɔ nu kple futɔa eye wògblẽe ɖi wòku. Ekpɔ Yorgi wòfɔ ɔfis ʋɔtrua ƒe gaƒoɖokui, ge ɖe eme eye wògblɔ be megale dɔ wɔm o le ɣeyiɣi si mede aɖabaƒoƒo ɖeka o me. Gbesiagbe la, edzea agbagba vevie be yeazɔ ɖe edzi. Gbesiagbe la, etsi dzi be ɖewohĩ yeabu yeƒe nɔƒe le ƒuƒoƒoa me. Enye nusita wòdze ahiã Nicholas Bell, nusita wònɔ kadodo me kplii henɔ mɔ bubu siwo dzi wòato akpe ɖe eŋu dim la ƒe akpa aɖe.
  
  Elɔ̃ ƒuƒoƒoa eye wòdi be yeayi edzi anye eƒe akpa aɖe.
  
  Fifia etsi megbe, Glock lée ɖe asi, kple mɔkpɔkpɔ be mahiã be yeazãe o. Togbɛwo xɔ eƒe ŋutega ƒe akpa gãtɔ, lolo eye wodzi ŋɔ ŋutɔ. Aʋawɔtuawo nye amadede dama si me mekɔ o si meɖea kekeli fiana o, eye ɖikeke mele eme o be enye nɔnɔme siwo doa ŋɔdzi na ame wu siwo egbegbe amegbetɔ ƒe susu ate ŋu asusu la dometɔ ɖeka. Smith wɔ avu kple dzɔla gã aɖe, eƒoe zi geɖe, eye emegbe wòɖe ŋutsua do goe esime Lauren nɔ adzame be yeakpe ɖe eŋu. Le eƒe ɖusime la, Kinimaka da tu eve bubu. Tuwo te dzodzo le nudzraɖoƒea esime ame mamlɛawo kpɔe be wole yewo dzi dzem.
  
  Ekpɔ dzɔla geɖe tso megbe wòto agbatsɔʋua ƒe ʋu me.
  
  Eʋu kadodoa be: "Kpɔ nyuie, mekpɔa amewo wole mɔ dzi yina ŋgɔgbe. Oo nye mawu, ɖe wole agbagba dzem be yewoaɖe wo le afisia?"
  
  "Oo, ao," nye ŋuɖoɖo si tso DC be amesiame nakpɔ. "Ele be nàɖe nukliaʋawɔnu siawo ɖa. Ne launch codes le ŋutsu siawo si la, ekema esiawo dometɔ ɖeka gɔ̃ hã si woɖe asi le la anye afɔku. Kpɔ ɖa, ele be woaɖe akpa adeawo katã ɖa. Fifia!"
  
  
  * * * .
  
  
  Alicia ƒo nu le ɣlidodo me be: "Ele bɔbɔe abe dzomavɔ ene na wò be nàgblɔ." "Mexatsa nye awu ʋlaya eye menɔ nye cappuccino si me ʋuʋudedi le nom. Lala, mekpɔe be wole mɔ dzi yina taksi la gbɔ le afisia hã."
  
  Drake trɔ mɔ, esi wòkpɔe be yeate ŋu aƒu du to nuƒolanɔƒea ƒe akpa sia evɔ yemado go tsitretsiɖeŋu aɖeke o. Eʋuʋu asi na Alicia eye wòdze mɔ kaba.
  
  Mai ƒe gbe gblẽ eƒe susu ƒe dɔwɔwɔ me. "Lé ŋku ɖe wò afɔɖeɖe ŋu!"
  
  Nu ka...?
  
  Ŋutsu aɖe si do lãgbalẽwu yibɔ ɣi aɖe la ge ɖe nuƒolanɔƒea te, eye eƒe afɔwo keke. Le dzɔgbenyui alo aɖaŋudzedze me la, woƒo Drake ƒe afɔkpodzi eye wòna wòdze anyi. Tu si wotsɔa mɔ̃ suewo wɔe la ƒu du yi ŋgɔ. Drake ŋe aɖaba ƒu abi yeyeawo dzi eye wòtso agbatsɔʋua te esime dzɔla la da tu. Tuwo to kɔkrit si le megbe nɛ la me. Dzɔla la ti eyome, eye wòhe eƒe tu.
  
  Drake lia agbatsɔʋua te tututu, eye wòse aʋawɔnu gã la le eƒe ta dzi. Dzɔla la tsɔ dadi, emegbe wòbɔbɔ nɔ anyi. Drake da tu eƒe Glock eye wòtso ŋutsua ƒe ŋgonu. Ese afɔtoƒewo ƒe ɖiɖi le megbe nɛ, eye emegbe ŋutsu bubu ƒe kpekpeme ɖiɖi va edzi. Drake ƒe asike ƒo anyigba, si na ɣletiviwo kple ameyibɔwo nɔ tsatsam le eƒe ŋkume. Eƒe aɖuwo ƒo ɖe wo nɔewo ŋu, eye wogbã kakɛ suesuesuewo. Vevesese wó le afisiafi. Eʋuʋu eye wòtsɔ eƒe abɔta ƒo ame aɖe ƒe mo. Tu la tso heda tu; tuawo to Drake ƒe tagbɔ sentimeta ɖeka eye woyi dzi tẽ yi nukliaʋawɔʋua ƒe gɔme.
  
  Drake se le eɖokui me be adrenaline le dodom le ye ŋu. "Esia..." Elé ŋutsua ƒe ta hetsɔ eƒe ŋusẽ katã ƒoe ɖe kɔnkrit la dzi."... fuck." Nukliaʋawɔnuwo. Tukpe." Nya ɖesiaɖe nye ƒoƒo. Mlɔeba ta la gadze anyi ɖe megbe. Drake trɔ do go tso agbatsɔʋua te eye wòdo go Alicia wònɔ du dzi yi ŋgɔe.
  
  "Ɣeyiɣi aɖeke meli be nàdɔ alɔ̃ o, Drakes. Esia nye gbeɖuɖɔ vevi aɖewo."
  
  Yorkshiretɔa lé eƒe tu sue la eye wòdze agbagba be yeatɔ te ɖiɖi si nɔ yeƒe to me. Alicia ƒe gbe kpe ɖe eŋu.
  
  "Mai? Èle nyuiea?"
  
  "Ao! Wozi wo nɔewo dzi."
  
  Gbeɖiɖi aɖe do tso nuƒolanɔƒea ƒe mɔ̃a me.
  
  Drake gblɔ be: "Du kabakaba wu." "Sɛkɛnd ʋɛ aɖewo gasusɔ eye aʋawɔtu siawo adzo le afisia!"
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃E
  
  
  Drake dzi eƒe duƒuƒu ɖe edzi. Le ŋkeke siawo me la, mebɔ be wòakpɔ nu tẽ o, eyata egbea nusianu le abe alesi wònɔna ɖaa ene. Ʋua ƒe ʋɔtru si le ŋgɔgbe la kɔ yi dzi va ɖo ta dzi. Drake do asi ɖa, lé asiléƒea eye wòhee. Alicia tsɔ eƒe Glock ɖo taɖodzinu.
  
  Asibɔmb aɖe do dzo.
  
  Drake nɔ ekpɔm dũu, mexɔ eƒe ŋkuwo dzi se o. "Nukae nènye, ɖevi si le fu ɖem-"
  
  Alicia ƒoe ɖe akɔta, si na wòdzo yi megbe heƒo xlã agbatsɔʋua ƒe ŋgɔgbe. Bɔmb la wó sesĩe, eye wòna tu siwo woda ɖe yame la dzo yi goawo katã me. Drake do sɔ kple Alicia, eye wo ame evea wolé ɖe wo nɔewo ŋu. Lɔriʋua ƒe ʋɔtrua te tsatsam henɔ gegem le ʋua ŋgɔ. Esi Drake fɔ mo dzi la, ame ɖeka koe nɔ anyi ɖe xɔa me, si le etame kɔkɔ, nɔ alɔgbɔnu kom nɛ vɔ̃ɖitɔe. Ezi gas-fɔti la dzi.
  
  Drake nya be mɔ aɖeke meli le dzomavɔ me si dzi ʋua ate ŋu azɔ kabakaba ale gbegbe be wòaƒu du adze wo dzi o. Ekpɔ axadzi eye wòkpɔ dzɔla etɔ̃ bubuwo wonɔ du dzi va wo gbɔ. Lɔrifɔti la nɔ ɣli dom be wòagbɔ agbe esi eƒe tasiaɖamfɔwo te ƒoƒo ɖe wo nɔewo ŋu henɔ eʋuʋum yi ŋgɔe, sentimeta ɖeka ɖesiaɖe. Ʋɔtru siwo wotsɔna ƒua du la meʋuʋu o, gake ema mexe mɔ nɛ o.
  
  Dzeɖoɖowɔla la gagbɔ agbe.
  
  "Wole agbatsɔʋuwo ʋum tso afisia! Tukpe mate ŋu age ɖe xɔawo me o. Eye esesẽna ŋutɔ be woaɖo afima." Hayden ƒe gbee wònye."
  
  "Mɔ aɖeke meli si dzi woato age ɖe eme o?" - Kinimaka bia nya sia.
  
  "Ao. Wotre enu. Eye nyemedi be mazã ŋusẽ fũ akpa o, ne ènya nusi megblɔ."
  
  Eye togbɔ be Drake nya be yewo ŋutɔ yewoƒe agbatsɔʋua ƒe axadziʋɔtru aɖeke megali fifia o hã la, eve bubuwo gali siwo ŋu wòle be woatsi dzi ɖo.
  
  Egblɔ be: "Ti kpo le nuƒolanɔƒea." "Dze nukliaŋusẽ siawo ɖeɖeɖa gɔme. Woazi wo dzi be woadzudzɔ."
  
  "Afɔku le eme. Damn afɔku, Drake. Ke ne aʋawɔtuawo dometɔ ɖeka do ɖe?"
  
  Drake ƒu du do go tso ʋua ƒe megbe, eye wòda tu amedzidzelawo. "Kuxi fiƒode ɖeka le ɣeyiɣi ɖeka me. Amekawoe míenye-nu wɔnukuwo?"
  
  Alicia da tu ame si nɔ eyome tim. "Mele vɔvɔ̃m be wole abe "vɔvɔli ƒe ame manyanuwo" ene wu le ŋkeke siawo me."
  
  Wo ame evea woti kpo yi nuƒolanɔƒea eye wokpɔ wo ɖokui ŋkume kple ŋkume kple nukliabɔmb.
  
  
  * * * .
  
  
  "Ewɔa dɔ le akpa eve," Drake gblɔ fifia le comms. "Míate ŋu awɔ nusi mewɔa akpa aɖeke o eye míatso kadodoa me le ɣeyiɣi ɖeka me."
  
  Hayden ko alɔgbɔnu. "Dze agbagba be màgaɖi ɖokuidodoɖedzi nenema gbegbe le eŋu o."
  
  "Yorkshiretɔwo mewɔa nu le ɖokuidodoɖedzi me o, nye lɔlɔ̃tɔ. Míewɔa nusianu nukutɔe kple ɖokuibɔbɔ vi aɖe ko."
  
  "Tsɔ kpe ɖe nu gbegblẽ akpe ʋɛ aɖewo ŋu." Dahl ƒe gbe ɖi abe ɖe wòle du dzi ene. "Yorkshiretɔwo ƒe puddings. Terrier-lãwo. Biya. Kamedefefewɔhawo. Eye gbeɖiɖi ma?"
  
  Drake se le eɖokui me be agbatsɔʋua dze ʋuʋu gɔme le ye te. "Afikae dziɖuɖudɔwɔƒea le, amewo?"
  
  Mɔ̃ɖaŋudɔwɔla la ɖo eŋu enumake. "Èkpɔ alesi aʋawɔtu la ƒe ʋuƒo siwo le goglo abe blaetɔ̃ enea? Esia nye enyilia tso nuwuƒe si le nugbɔ."
  
  "Nye gbegbɔgblɔ tɔxɛ."
  
  Tu bubuwo gaɖi. Alicia ƒe susu katã nɔ nuawo yometiti ŋu xoxo. Ðeko Mai ti kpo yi nuƒolanɔƒea ƒe megbe. Fifia ekpɔ nukliaʋawɔʋua ƒe megbe.
  
  "Nya vɔ̃." Britaintɔwo le afisia."
  
  Dahl ƒo nu be: "Mesusu be Chinatɔwo le mía si."
  
  Kinimaka gblɔ be: "Fransegbe. "Ƒuƒoƒo yeye".
  
  Drake ti kpo yi dziɖuƒea. Ðe míenya afisi Mars ƒe Yi la lea?"
  
  "Ẽ, Mat. Gake nyemate ŋu agblɔe sesĩe fifia o, alo?" - gbe la ɖo eŋu.
  
  Dahl gblɔ be: "Ẽ."
  
  Drake blu ɖe eta eye wòhe elektrik-ʋuƒo sue aɖe si me wozãa nu vovovowo le la do goe. Eɖe gavi enyiawo kaba eye wòna wodze anyi. Ekpɔ eɖokui le mɔ̃ sue eve siwo lolo abe ʋu ƒe sat-nav screens ene, keypad kple dzesi ɣi gbogbo aɖewo siwo le keklẽm la ŋgɔ.
  
  Egblɔ be: "Cyrillic." "Nyateƒee, ele nenema."
  
  "Ðe ŋkeke sia ate ŋu agblẽ ɖe edzia?" Alicia do ɣli le xexeame godoo.
  
  Yorkshiretɔa bɔbɔ ta ɖe anyi. "Enye fucking le dzɔdzɔ ge fifia."
  
  Lɔrifɔti la tsɔ du sesĩe, eye wòɖo ta ʋɔtru si wotsɔna ƒua du la gbɔ. Britaintɔwo yi ŋgɔ le ɖoɖo si te ɖe wo nɔewo ŋu me tso nudzraɖoƒea ƒe megbe. Dzɔlawo kaka ɖe wo ŋu godoo.
  
  Nukliabɔmb la klẽ, ewɔ dɔ bliboe, henɔ lalam be woadae ƒe sedede alo amewuwu ƒe se.
  
  Drake nya be ele be woaʋu. Enya be womate ŋu aʋuʋu o. Nu ɖeka si menya o koe nye amekae aku gbã?
  
  
  * * * .
  
  
  Dzɔlawo ƒu du ge ɖe eme gbã, eye woda tu. Drake nye taɖodzinu gã aɖe, eye tu siwo nɔ teƒe ɖeka la tsɔ zip to Alicia ŋu, eye woƒo aʋawɔtu la. Le sɛkɛnd ɖeka me la, Drake ƒe agbe klẽ le eƒe ŋkume, emegbe Alicia ɖe dzɔla ɖeka ɖe anyi, eye Mai ɖe evelia. Ekpɔ nu bubu aɖe si gbɔna, togbɔ be enya be nu geɖe wu le dodom tso woƒe ŋkunɔwo ƒe akpa dzi hã. Dzesi ɣiwo klẽ, fli si le fli me la ʋuʋu eye wòlala.
  
  "Èsusu be dedienɔnɔa ate ŋu awóa?" Kasia Smith gblɔe kpoo. "Ðewohĩ esiae nye woƒe ɖoɖo?"
  
  "Nukatae wòhiã be woaku?" Kenzi bia nya sia.
  
  Kinimaka gblɔ be: "Míekpɔ esia kpɔ. "Ƒome siwo xɔa fe gbogbo aɖewo bia be woana kpekpeɖeŋu wo le atikewɔwɔ me alo woaʋu ayi teƒe bubu mɔkpɔkpɔbuɖeametɔe ne woƒe ƒomea ƒe ta ku. Ne wole, le kpɔɖeŋu me, mafia alo ame etɔ̃lia me tɔwo. Ate ŋu adzɔ."
  
  Drake nya be womate ŋu anɔ dzidzɔ kpɔm eteƒe nadidi o. Alicia te ŋu ɖe alidziblanua esime agbatsɔʋua nɔ ʋuʋum. Mele mɔ kpɔm be ʋukulaa akpɔe. Gake ekema ɖe matsɔ ɖeke le eme oa? Drake mekpɔ tiatia bubu aɖeke o.
  
  Eƒu du to nuƒolanɔƒea ɖo ta megbe, henɔ eƒe abɔwo ʋuʋum aɖaʋatɔe.
  
  "Lala! Dzudzɔ, dzudzɔ. Mègada tu o. Nyee nye Eŋlisitɔ!"
  
  Dahl ƒe liʋiliʋilili gblɔ nya sia katã, womebia nya aɖeke o.
  
  Drake dze klo le agbatsɔʋua ƒe megbe, nukliaʋawɔʋua ƒe asike nɔ eƒe miame, eƒe asiwo nɔ yame eye wòdze ŋgɔ SAS-ha si me ame atɔ̃ nɔ si gbɔna, eye metsɔ tu kura o.
  
  Egblɔ be: "Míehiã miaƒe kpekpeɖeŋu. "Nu geɖe le afɔku me be míate ŋu awɔ aʋa."
  
  Ekpɔ ɖekakpuia trɔ ɖe comms ŋu, ekpɔ ŋutsu tsitsi eveawo nɔ eƒe mo kpɔm dũu. Ðewohĩ woade dzesii. Ðewohĩ wonya nu tso Michael Crouch ŋu. Egaƒo nu ake.
  
  "Nyee nye Matt Drake. SAS-srafo tsãtɔ. Asrafo tsãtɔ. Mewɔa dɔ na dukɔwo dome asrafoha tɔxɛ aɖe si woyɔna be SPEAR. Mexɔ hehe le Hereford. Crouch ye na hehem."
  
  Meɖo ŋku ŋkɔa dzi, wo katã. Woɖiɖi tu atɔ̃awo dometɔ eve ɖe anyi. Drake se Alicia ƒe gbe le comms la dzi.
  
  "Àte ŋu ayɔ nye ŋkɔ hã hafi."
  
  Eƒe mo ʋuʋu vie. "Ðewohĩ esia manye susu nyuitɔ o, lɔlɔ̃."
  
  Mai kple Alicia na dzɔlawo nɔ adzɔge ʋĩi. Sɛkɛnd aɖewo va yi. Britaintɔwo ƒe SAS-srafowo da tu dzɔla siwo nɔ tetem ɖe wo nɔewo ŋu geɖe wu siwo nɔ anyi ɖe ami ƒe kpẽ siwo yɔ aba gbadzaa dzi la megbe. Drake nɔ lalam. Radiodɔwɔla la wu enu mlɔeba.
  
  "Matt Drake yea? Cambridge ye metso. Míedo go kpɔ. Nukae nèhiã?"
  
  Dzidzɔ ŋkeke, esusui. SAS le ʋua me.
  
  Egblɔ be: "Mikpe ɖe mía ŋu míakpɔ nudzraɖoƒe sia ta, míatɔ te agbatsɔʋu sia eye míaɖe aʋawɔnuwo ɖa le nukliabɔmb sia ŋu." "Le ɖoɖo sia nu".
  
  Britaintɔwo xɔ esia.
  
  Esi woma heƒu du to nuƒolanɔƒea ƒe go eveawo dzi la, woɖiɖi dzɔla siwo nɔ tetem ɖe wo ŋu la, eye wowɔ dɔ nyuie abe ƒuƒoƒo ene. Drake kpɔ esia eye wòkpɔ dzidzɔ ɖe blema ŋkuɖodzinyawo ŋu. Amenuveve si me tsi le, fia ƒe nɔnɔme kple kakaɖedzi madzudzɔmadzudzɔe nɔ ƒuƒoƒoa ƒe ʋuʋu me. Esusu be SPIR ye nye ƒuƒoƒo nyuitɔ kekeake le xexeame, gake fifia...
  
  "Drake! Mai nɔ avi fam. "Nuklia bɔmb!"
  
  Oo, ènya, . Eƒu du trɔ yi control panel la gbɔ, eye wònɔ ŋku lém ɖe screens, keyboard kple xexlẽdzesiwo ŋu.
  
  "Geeks-woa?" ebia nya sia. "Míenya kɔdasia?"
  
  Ame aɖe ɖo eŋu be: "Ate ŋu anye nusianu ŋutɔŋutɔ."
  
  "Esia menye kpekpeɖeŋunana fucking ŋutɔŋutɔ o, wò fucking dumbass."
  
  "Babaa. Ne míenya Habɔbɔa me tɔwo ƒe ŋkɔwo la, ɖe míate ŋu anya woƒe dzigbezãwoa?"
  
  Drake nya be ŋutsu aɖe si metsɔ ɖeke le eme o ye yele nu ƒom na. Ŋutsu si nɔ nu ƒom na va yi, si nye kposɔ nyɔŋu lae.
  
  Lauren do ɣli be, "ȃo nu tso Sededea ŋu. Ne afisiae wonɔ la, ke ɖewohĩ wowɔ ɖoɖo ɖe nukliaʋawɔnuwo ŋu. Nyemate ŋu axɔe ase be womegblẽ nuŋlɔɖi aɖeke ɖi si me kɔdaawo le o."
  
  "Ðewohĩ kɔda aɖeke mele afisia o, vinye," kposɔa gblɔ. "Èɖo ŋku dzesi si nèna esime nèʋu Geronimo ƒe yɔdoa dzia? Ðewohĩ esia dzɔ le afisia hã eye wòna woda nukliaʋawɔtuwo."
  
  Drake ɖe afɔ ɖe megbe. "Damn, ɖe wotsɔ tu ɖe asia?"
  
  "Bliboe." Dzesi ɣi siwo le keklẽm siwo nèkpɔna la nye xexlẽdzesiwo xexlẽ."
  
  Tsi ɖaɖɛ si me tsikpe le la yɔ eƒe ŋutilã me eye wòte ŋu gbɔ ya kura. "Aleke... ɣeyiɣi didi kae?"
  
  Kpe. "Sɛkɛnd blaade vɔ ene. Ekema mia kple nɔviwò siwo mele se nu o la miazu ŋutinya. Ðoɖoa aɖu dzi tegbee! Wonɔa agbe to dzinye! Nyee nye Order!"
  
  Dzre kple ɣlidodo geɖe kplɔe ɖo. Drake léa ŋku ɖe sɛkɛnd siwo le eƒe asibidɛ gaƒoɖokui dzi ŋu.
  
  "Hello? Èle afi ma?" - ɖekakpui aɖe ƒe gbe bia.
  
  Drake ƒo nu le ɣlidodo me be: "Hey, xɔlɔ̃." "Sɛkɛnd blaetɔ̃ vɔ ɖeka le mía si."
  
  "Mebu eŋu." Xɔ̃wò Lauren ƒo nu tso Sededea ŋu. Enyo, ele be amewuwu ƒe se aɖe nanɔ wo si. Eye esi wònye be nu bubu ɖesiaɖe nye nuŋɔŋlɔa ƒe akpa aɖe ta la, ɖeko meɖe ŋku ɖe eŋu. Èɖo ŋku edzia? Egblɔ le afisia be: "Sedede ɖeka kolia si woatsɔ awu ame enye ne sɔdolawo fɔ." Ðe esia fia nane na wòa?
  
  Drake ʋuʋu eƒe ahɔhɔ̃, gake mete ŋu bu naneke ŋu o negbe sɛkɛnd siwo dzi ɖe kpɔtɔ la ko. "Tɔ ɖe tsitre?" - egagblɔe ake. "Nyɔ? Tsitre ɖe tsitrea? Bu alesi Ðoɖoa bua tamee ŋu kpɔ? Nukae Nazitɔwo di be yewoagblɔ? Ne Sɔdola la do la, e-"
  
  Gbe ɖekakpui aɖe gblɔ be: "Wodzim." "Ðewohĩ esiawoe nye woƒe dzigbezãwoa? Gake esia mate ŋu anɔ nenema o. Zi geɖe la, xexlẽdzesi etɔ̃ ƒe amewuwu ƒe dzesi le nukliabɔmb siawo siwo wotu le ƒe blaatɔ̃awo me." Mɔkpɔkpɔbuɖeame nɔ eƒe gbe me.
  
  Sɛkɛnd wuiade vaseɖe esime woatsrɔ̃e.
  
  Kensi ƒo nu. "Xexlẽdzesi etɔ̃e nègblɔna? Zi geɖe?"
  
  "Ɛ̃".
  
  Wuiadẽ.
  
  Drake trɔ kpɔ Alicia eye wòkpɔ be ebɔbɔ ɖe eƒe alidziblanu dzi, henɔ agbagba dzem be yeaɖee ahada tu dzɔla la le ɣeyiɣi ma ke me. Mekpɔ eƒe taɖa, eƒe ŋutilã, eƒe gbɔgbɔ wɔnuku la. Alicia...
  
  Sɛkɛnd ewo.
  
  Emegbe Kenzi do ɣli, si ɖo kpe edzi be Dahl xɔe se. "Ele asinye." Te alafa adre kpɔ."
  
  "Adre-o-o-o. Nu ka ta?"
  
  "Mègabia o." Wɔe ko!"
  
  Ðekakpui mɔ̃ɖaŋudɔwɔla la tsɔ Cyrillic xexlẽdzesi ƒe dzesiwo na Drake eye Yorkshiretɔ la te abɔtaawo.
  
  Ene - etɔ̃ - eve - .
  
  Egblɔ be: "Mewɔ dɔ o.
  
  
  TA BLEE
  
  
  Kensi ɖo eŋu be: "Ẽ. "Edzɔ".
  
  Nyateƒee, eɖe aʋawɔnuwo ɖa le woawo ŋutɔ tɔ ŋu, eye Lauren ɖe wo tɔ hã ƒe aʋawɔnuwo ɖa. Drake tsɔ nukliaʋawɔʋua ƒe ŋutilã kpɔ Mai, afisi wòtsi tre ɖe keyboard bubu ŋgɔ le. Woɖe nukliaŋusẽ adeawo katã ɖa.
  
  Elé ŋku ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu. Egblɔ be: "Mede sɛkɛnd ɖeka pɛ hã susɔ na mí o.
  
  Le afisiafi la, SAS wɔ dɔ kabakaba tso dzɔlawo gbɔ. Alicia ɖe ka evelia eye aʋawɔtu la ʋuʋu vie. Drake se le eɖokui me be yeƒe duƒuƒu le du dzi esi wònɔ tetem ɖe ʋɔtru siwo wotsɔa ʋuƒo ƒoa xlãe ŋu.
  
  "Ðe ame aɖe tɔ woƒe agbatsɔʋua haɖea?"
  
  "Makpɔ edzi!" - Kenzi do ɣli. "Le nyagbᴐgblᴐa nu!"
  
  Kinimaka gblɔ be: "Mɔ aɖeke meli o. "Franseawo le afisiafi si dedienɔnɔ aɖeke mele o. Zitɔtɔ ŋutɔŋutɔ aɖe le afisia."
  
  Drake nɔ ekpɔm esime SAS-ʋua nɔ dzɔlawo dɔm; Alicia he alidziblanu kemɛa esi Mai tsɔ dzɔla la ƒu gbe ɖe agbatsɔʋua ƒe megbe taya me.
  
  "Ẽ, menya nusi nèdi be yeagblɔ." Nuteɖeamedzi te ɖe SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa dzi ale gbegbe.
  
  Sɔhɛ mɔ̃ɖaŋudɔwɔla la dze egɔme be: "Mekpɔ nu bubu aɖe hã le edzi yim." "NYE-"
  
  Woƒe kadodo kple Washington dome gblẽ.
  
  "Magagblɔe akea?" Drake dze agbagba.
  
  Ðoɖoezizi vɔ̃ɖi koe nye eƒe ŋuɖoɖo.
  
  "Damn, esia mate ŋu anyo o." Drake ƒo nudzraɖoƒe bliboa.
  
  SEAL Team 7 ɖiɖi ɖe wo dzi abe ɖe dzomavɔ katã wó ene.
  
  
  * * * .
  
  
  Dahl ƒu du dze agbatsɔʋua yome esi wònɔ tetem ɖe Nudzraɖoƒe 18 ƒe ʋɔtru siwo le ʋuʋum ŋu. Chinatɔa ƒu du to agbatsɔʋu si nɔ ɖiɖim la ƒe ŋgɔgbe, eye wòɖo ta ʋɔtru si le axadzi ʋĩ la gbɔ. Woda tu wo tso afima esime wonɔ du dzi. Dzɔlawo dze agbagba be yewoaxe mɔ na wo. Chinatɔwo ƒe asrafoha tɔxɛwo tsɔ tu kple asi kple asi tsrɔ̃ wo. Dzɔgbevɔ̃e aɖe dzɔ ɖe Hayden dzi be enɔ nuƒolanɔƒea ƒe ŋgɔgbe esime afɔɖeɖea dze egɔme.
  
  Egbã dzɔla la ƒe kɔ, emegbe ezã eƒe ŋutilã tsɔ tsyɔ eɖokui dzi esime Chinatɔwo nɔ tu dam vovototomademademadee. Tuawo tsɔ gbeɖiɖi sesẽ aɖe to eƒe ŋutilã me eye wotsɔe ƒu gbe ɖe megbe. Eƒe akpoxɔnua mu. Esi wòtsɔe ƒu gbe la, edzo le ŋgɔgbea dometɔ ɖeka megbe, taya siwo nɔ ɖiɖim nɔ ɖiɖim, eye wòto eŋu tso megbe esime wònɔ ʋuʋum yi ŋgɔ. Chinatɔwo tso agbatsɔʋua ƒe ŋgɔgbe.
  
  Dahl do dzo, eye wòkaka wo abe bɔlƒomɔ̃wo ene. Ewɔ nuku ŋutɔ be woakpɔe, eye wònye woƒe nuwɔna siwo me amegbetɔ ƒe nɔnɔme mele o kloe ƒe wɔwɔfia. Esi woti kpo trɔ yi megbe gɔ̃ hã la, woda tu ɖe megbe.
  
  Dahl ɣla eɖokui kaba, bɔbɔ nɔ agbatsɔʋua megbe, emegbe ekpɔ gota heda tu ʋɛ aɖewo kpee. Wobla Chinatɔwo ɖe anyigba hena ɣeyiɣi kpui aɖe esime dzɔlawo nɔ tetem ɖe wo ŋu tso megbe. Dahl lé ŋku ɖe Kensi ŋu.
  
  Menye afisi wòle be wòanɔ o.
  
  "Kenz? Èle nyuiea?"
  
  "Oo, ẽ, xɔ̃nye xoxo aɖe fɔfɔ ko."
  
  Dahl trɔ le dzɔdzɔme nu eye wòkpɔe wònɔ agbalẽdzraɖoƒeawo me dzrom, eƒe ta le eme goglo, eƒe dɔgbo nɔ anyi ɖe nutsyɔnu la ƒe go kemɛ dzi, eƒe kposɔ kɔ ɖe dzi.
  
  "Eɖea dzi le ame ƒo vie."
  
  "Nu ka? Oo, ɖe nèsusua srɔ̃wòa? Ðewohĩ axɔ dzo wu wò, Torst, gake ɖo ŋku edzi be ɖeko ema nana nèxɔa dzo wui."
  
  Eɖe ŋku ɖa, eye wòse le eɖokui me be yeƒe lãme vuvu. Enɔ nɔnɔme sia me le srɔ̃ɖeɖe kple srɔ̃gbegbe dome, eye ke hã mɔnukpɔkpɔ su esi wòwɔ nane tso wo katã ŋu. Nukae wònɔ wɔwɔm le afisia?
  
  Nye dɔ.
  
  Chinatɔwo gawɔ avu ake, wotsɔ tu siwo wotsɔna ƒoa tue lã dzɔla siwo nɔ tetem ɖe wo ŋu la eye wotsɔ Dahl kple Hayden ƒo ɖe anyigba. Swedentɔ la trɔ eye wòkpɔ Kensi wònɔ ʋuʋum do go le atiɖaka la me.
  
  "Oo, aziwo. Nyateƒea?"
  
  Elé katana yeye aɖe si le keklẽm ɖe eƒe ŋkume, eƒe akplɔa yi dzi. "Ðeko menya be makpɔ ɖeka ne meku nu me goglo ale gbegbe. Adzodalawo mate ŋu atsi tre ɖe yi ŋu o."
  
  "Afikae Mars ƒe Yi si me ʋu le la le?"
  
  "Oo, metsɔe ƒu gbe ɖe agbatsɔkekea me."
  
  "Damn it!"
  
  Eƒu du kple yi le asi ɖeka me, tu ɖe asi evelia me, emegbe egati kpo ɖe agbatsɔʋua ƒe megbe, eye wònɔ keklẽm le Dahl ƒe ŋkume abe nusi me mekɔ o ene. Esi wòtsɔ katana la ƒu gbe la, eda tu Chinatɔ siwo nɔ sisim la.
  
  "Afikae wole yiyim ɖo?"
  
  Dahl gblɔ be: "Nudzraɖoƒe 17 lia." "Eye ele be míadze wo yome."
  
  
  * * * .
  
  
  Lauren kpɔ Franseawo ƒe aʋawɔha la ƒe amedzidzedze tso Warehouse 19. Kinimaka kple Smith nɔ mɔ ma dzi xoxo eye wowɔ avu enumake. Yorgi bɔbɔ nɔ ʋuƒoawo megbe nɔ tu dam dzɔlawo. Lauren se le eɖokui me be yeƒe dzi le ʋuʋum esime agbatsɔʋu si me nukliaʋawɔtu eveawo le la nɔ yiyim.
  
  Esi wòɖo ŋku nya sia nya si wogblɔ dzi la, edzo yi agbatsɔʋua tame, eye wòzã tasiaɖamfɔawo abe eƒe kpeɖeŋutɔ ene. Emegbe edze ka gbãtɔa ɖeɖe gɔme. Ne woate ŋu ana agbaa nagali ke kura o la, ke woazi agbatsɔʋuawo dzi be woatɔ. Efɔ mo dzi tso nukliabɔmb la megbe, eye wòɖo afɔ ati gãawo dometɔ ɖeka dzi, eye wòkpɔ Smith wònɔ avu wɔm kple Franse ŋutsuawo dometɔ ɖeka.
  
  Kpovitɔa va do ka kplii. "Ðeko dɔwɔla aɖe ɖo kpe edzi le Paris. Èɖo ŋku Armand Argento dzia? Ekpe ɖe mi ŋutsuwo ŋu zi ʋɛ aɖewo le ƒeawo me. Enyo, egblɔ be womeɖe mɔ ɖe Franseawo ƒe asrafoha la ƒe anyinɔnɔ ŋu o. Bliboe. Aʋa vɔ̃ɖi aɖe ate ŋu anɔ edzi yim le ememe."
  
  Lauren mi nu eye wònɔ ekpɔm esime Smith nɔ gegem ɖe megbe, eye wònɔ anyi ɖe klo ɖeka dzi. Fransetɔ si nɔ tsitre ɖe edzi la lé eƒe taɖa, vuvu lãgbalẽ aɖe le keawo ŋu eye wòtsɔe ƒu gbe ɖe vovo. Smith do ɣli sesĩe. Klo aɖe si wotsɔ ɖo ŋɔti gbɔ na wòtsi dzodzodzoe. Franse ŋutsua ti kpo ɖe etame. Smith ʋli vevie. Lauren kpɔe tso egbɔ yi Kinimaka gbɔ, emegbe wòkpɔ Yorgi, nukliaʋawɔʋua, kple ʋɔtru siwo woate ŋu aʋuʋu siwo nɔ tetem ɖe eŋu.
  
  Nukae wòle be mawɔ?
  
  Wɔ toɣliɖeɖe aɖewo siwo nye damn.
  
  Ekɔ eƒe Glock ƒe magazinea ɖe eƒe futɔwo ƒe ta dzi kɔkɔ, si na woʋuʋu eye woɖiɖi.Esia na sɛkɛnd xɔasiwo Smith kple Kinimaka.Smith kpɔ teƒe eye wòda tu ɖe eme, si na amedzidzela la ƒo anyigba.Kinimaka gbã ŋutsu aɖe ƒe kɔ , ame bubu ƒe mo eye wòda tu le teƒe si wòle be wòada tu le etɔ̃lia me, si na wòtsi dzodzodzoe eye wòdzudzɔ avuwɔwɔa.
  
  Fransetɔ ɖeka koe susɔ.
  
  Lauren dze anyi esime tu la nɔ ɖiɖim tso nuklia-tu la ƒe ŋutilã ŋu. Aleke gbegbe wòdzi ŋɔe nye si be meɖe fu nɛ gɔ̃ hã o? Aleke wòzu numame nɛ? Gake enɔ ƒuƒoƒo sia me eye wòɖoe kplikpaa be yeanɔ eme zi alesi wòle wo si. Eke ɖe ƒome sia ŋu eye wòado alɔe.
  
  Lɔri gã la tsɔ eƒe duƒuƒu kabakaba, nɔ du dzi sesĩe, yi ɖe ʋɔtru si wotsɔ ʋua ʋuƒoa ƒe ʋɔtrua nu tẽ, ge ɖe eme, si na be ŋgɔgbe ʋua ƒu du vie, eye emegbe wòge to eme tẽ.
  
  Lauren tsɔ eɖokui ƒu gbe ɖe agbatsɔʋua ƒe megbe.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake blu ɖe eta esime SEAL-srafowo wɔ avu kple SAS kple SPEAR le nukliaʋawɔʋu si le ʋuʋum xa, henɔ eɖokui biam be ɖe aʋa aɖe ate ŋu atɔtɔ ame alo awu ame wu esia hã. Nya ʋɛ aɖewo siwo dzeɖola la gblɔ nɛ be esia ate ŋu adzɔ godoo.
  
  Lɔri etɔ̃awo katã, siwo me nukliaʋawɔnu ade nɔ la, to ʋɔtru siwo wotsɔa ʋuƒo ƒoa nui la me le ɣeyiɣi ɖeka me. Ga gbadzɛwo nɔ dzodzom le afisiafi esime ʋɔtru siwo vuvu la nɔ nyɔnyrɔm. Lɔriwo va to afima. Ŋutsuawo dze agbatsɔʋuawo dzi, eye woti kpo ge ɖe eme, henɔ sesem le wo ɖokui me be ɖeko woƒe duƒuƒu adzi ɖe edzi. Fifia Drake kpɔ China-srafo eve siwo nɔ du dzi le egbɔ. Etsi nuƒolanɔƒea eye wòkpɔ Alicia kple May le adzɔge vie, woɣla wo ɖokui ɖe atikpoawo dometɔ ɖeka megbe. Nukliabɔmb la do le eme esi wodze do gãtɔ kekeake siwo le xexeame dometɔ ɖeka dzi.
  
  Drake ƒe mo ʋuʋu. Ne aʋawɔnu gã kpekpea do le eƒe nɔƒewo eye wògbã kaawo la, wo katã woaɖo xaxa me.
  
  Wodo go yi ŋkeke me eye woƒu du dzo. Kilometa blaeve le gaƒoƒo ɖeka me, emegbe kilometa blaetɔ̃ la, nuƒolanɔƒe etɔ̃awo nɔ ɣli dom nɔ agbe esime woƒe ʋukulawo nɔ afɔ ɖom gas-fɔti la dzi. Mɔ gã aɖe si le ʋuʋu ɖi nɔ ŋgɔ, si le tẽ kloe va ɖo aʋawɔƒea ƒe dodoƒe, si didi tso afima gbɔ abe kilometa eve ene. Fifia, esi Drake te ɖe wo nɔewo ŋu ta la, ate ŋu akpɔ tso eƒe agbatsɔʋua me ayi Dahl ƒe agbatsɔʋua gbɔ, eye emegbe wòakpɔ Kinimaka. Nukliatu gã siwo le ʋuʋum, amewo ƒe avuwɔwɔ ɖe wo nɔewo xa, amewo ƒe tudada, hɛwo kple asibidewo zazã, amewo tsɔtsɔ ƒu gbe, wometsɔ akpa enelia aɖeke na o, mɔa ƒe ƒoƒo, kple agbatsɔʋu etɔ̃awo katã ƒe tɔtrɔ le tɔtrɔm la kpɔkpɔ wɔ nuku nɛ ŋutɔ nu vevitɔa. Enye ŋukeklẽ kple ŋutasẽnuwɔwɔ ƒe abadzivɔ, Dzomavɔ me kpɔkpɔ vie.
  
  Gake fifia eƒe susu katã nɔ nutrenuawo ŋu.
  
  Wo dometɔ ene sesẽ, wodze SAS dzi gbã, eye wowu ɖeka kuxi aɖeke manɔmee. Britaintɔwo ƒo ƒu heƒo wo ɖe megbe, si zi SEALtɔwo dzi be woaɣla wo ɖokui. Ŋutsu eneawo ƒu du le agbatsɔʋuawo megbe kple mɔkpɔkpɔ be yewoati kpo age ɖe ʋua me. SAS ƒe Aʋafia, Cambridge, ʋli asi kple asi kple Ƒudzisrafowo ƒe SEAL eye woƒo wo ame evea siaa. Mai kple Alicia nɔ vovom nɔ avu wɔm kple dzɔlaawo henɔ agbagba dzem be yewoadi ʋɔtru aɖe le aʋawɔwɔa me.
  
  Drake va dze ŋgɔ SEAL ƒe ƒuƒoƒoa ƒe ŋgɔnɔla. "Nu ka ta?" - ebiae.
  
  Ŋutsua ƒo nu kple ɣli eye wòzɔ yi Drake gbɔ be: "Mègabia nya o." Aƒoƒoawo sɔ pɛpɛpɛ eye wosesẽ ale gbegbe, eye woɖi eya ŋutɔ tɔ ŋutɔ. Exe mɔ, ese vevesese si le mɔxenu mawo me eye wòƒoe ɖe megbe. Eƒo afɔkpodzi sesĩe. Hɛ aɖe do ɖe ŋutsu kemɛa ƒe asi me. Drake tsɔ etɔ xe mɔ na ƒoƒoa, eye wòtsɔ aʋawɔnu eveawo siaa ƒu gbe ɖe vovo eye wòdzo dzo le agbatsɔʋua gbɔ.
  
  "Nu ka ta?" - egagblɔe ake.
  
  "Èwɔ nu gbegblẽ. Wò kple wò ƒuƒoƒoa."
  
  "Alekee?" - Mebiae be. Drake trɔ ɖe megbe be yeakpɔ teƒe aɖe.
  
  "Eye nukatae ame manyanu siawo adi be yewoawu mí?" Alicia bia esi wòdo ɖe ŋutsua megbe.
  
  Eƒoe enumake, eye wòƒoe le gbedoxɔa me. Drake ƒo afɔ nɛ ɖe ayiku me eye wònɔ ekpɔm wònɔ gegem. Alicia ʋuʋu eƒe afɔ ɖe eƒe mo. Wo ame evea wotsɔe ƒu gbe, nɔ tsatsam, ɖe ƒua me.
  
  Mɔa keke ɖe enu le ŋgɔ.
  
  Mai dɔ dzɔla eve ɖa. Wowu SAS ŋutsu bubu, eye fifia Britaintɔwo kple Amerikatɔwo ƒe ŋusẽ sɔ. Etɔ̃ tsi tre ɖe etɔ̃ ŋu. Drake kpɔ Chinatɔ eve siwo wòkpɔ va yi la wonɔ tsatsam abe akpɔkplɔwo ene le nukliabɔmb la dzi.
  
  "Kpɔ esia ɖa!"
  
  Etsi megbe akpa. Wodze anyi ɖe edzi.
  
  
  * * * .
  
  
  Le nyateƒe me la, Dahl nya be yewole mɔ dzi yina Romania. Enyo ŋutɔ. Enye gaƒoƒo afã ƒe ʋukuku si ate ŋu awu wo hafi aɖo afima.
  
  Ewɔ avu kple Chinatɔwo kple dzɔlawo, etutu wo ɖe megbe eye wòkpɔ wo wole ti kpom, henɔ didim be yewoagawɔ geɖe wu. Chinatɔwo to eƒe ametakpɔnuwo ŋu, woƒoe sesĩe eye wotsɔ eƒe akplɔ dziŋɔwo ƒoe ɖe ati ŋu zi eve kloe. Dzɔla geɖe wu ƒo xlãe. Hayden to wo tsɔtsɔ ƒu gbe tso agbatsɔʋua dzi vaseɖe esime woƒe xexlẽme dzi ɖe kpɔtɔ.
  
  Le megbe la, Kenzi wɔ nu kple eƒe futɔ mamlɛawo. Mɔ̃a tsi ƒuƒlu, dzĩ nɔ dodom tso katana la me. Egazɔ afɔ to nuƒolanɔƒea, eye azɔ eƒe ŋkuwo le kpuie esime Chinatɔ eveawo va ɖe eŋu ɖekae henɔ hɛwo ʋuʋum. Etsi tre ɖe eŋu, eye wònɔ tsa ɖim. Woɖe aʋawɔnuwo do goe. Etsɔ eɖokui ƒu gbe ɖe woƒe mo, si wɔ nuku na wo. Tudadaa to eƒe alɔnu te, eye wòti kpo tso nukliabɔmb aɖe dzi. Ekpɔ eɖokui le ŋutsuawo dometɔ ɖeka xa eye wòtsɔ tu ɖo mo nɛ.
  
  "Ame gbegblẽ".
  
  Mɔ ɖeka kolia si dzi woatoe nye dziƒo. Eƒo asi si lé tu la ɖe asi, si na wòdzo, eye emegbe wòlia tu si wotsɔ léa tu la ɖe nukliaʋawɔnua ƒe go dzi. Eɖo etame, eye wòkpɔe be le dziƒo afima la, ʋuʋudedi fafɛ aɖe koe wònye, gake afɔku le eme be woada asɔ. Ke boŋ enɔ anyi ɖe nukliabɔmb dzi eye wòlé katana ɖe asi.
  
  "Va fucking xɔm!" - edo ɣli. "Ne ètsɔ dzideƒo."
  
  Woho kabakaba, eye woda sɔ pɛpɛpɛ. Kenzi tsi tre ɖe aʋawɔtu la tame, nɔ eƒe yi ƒom, esime wotsɔ hɛwo dze edzi. Ƒo nu eye nàʋuʋui. Etsi tre ɖe eŋu, gake woɖe ʋu. Eƒo tukpea. Lɔrifɔti la nɔ ʋuʋum kilometa blaetɔ̃ le gaƒoƒo ɖeka me. Chinatɔwo trɔ ɖe nɔnɔmeawo ŋu wòde ŋgɔ wu. Kenzi megate ŋu da sɔ o, edze anyi eye wògadze tukpea dzi ake.
  
  "O".
  
  Ya sesẽ aɖe ƒo to eƒe taɖa me, eye wòfa abe nufamɔ̃ ene. Hɛa ge ɖe edzi. Etrɔ katana la ɖe eƒe asi kemɛ dzi, tsɔ eƒe asibidɛwo lé eƒe asibidɛ eye wòʋuʋui sesĩe ɖe axadzi. Asibidɛa gbã eye hɛa ge do goe. Etrɔ ame kukua hã alea eye wòkpɔe wòdzo ta gbã do go le agbatsɔʋua me. Ame evelia dze wo dzi xoxo. Kenzi trɔ katana la trɔ yi eƒe ɖusibɔ gbɔ eye wòna wòdze nu la dzi tẽ. Eƒu du vie hafi Kenzi tsɔe ƒu gbe ɖe vovo.
  
  Emegbe eɖiɖi tso eƒe zikpui dzi le nukliabɔmb la tame, eye eƒe katana ƒe asike nɔ ʋu ƒom ɖe amesiwo le avu wɔm le ete la dzi.
  
  "Wowu Chinatɔ eve. Etɔ̃ susɔ."
  
  Alicia nɔ eƒe agbatsɔʋu si dzi wòɖu la me nɔ ekpɔm, henɔ aʋawɔwɔa kpɔm le aʋawɔʋua tame. Egblɔ be: "Edze abe ɖe wòfa ale gbegbe ene." "Mexɔe se ŋutɔŋutɔ be tsitretsitsi le ŋunye."
  
  Dahl nɔ eya ŋutɔ ƒe agbatsɔʋu me nɔ ekpɔm. "Nye hã".
  
  Gake emegbe aʋawɔtu la te ʋuʋu.
  
  
  TA BLEE VƆ̃ÐEKA
  
  
  Dahl de dzesi tɔtrɔa enumake, ekpɔ ka eve siwo wote ŋu ɖe la nɔ ʋuʋum le ya me, eye emegbe etɔ̃lia ma abe rababa si ƒe tagbɔ gblẽ wu le xexeame ene, eye wòƒo nukliaʋawɔʋua kple nuƒolanɔƒea gɔme dzikutɔe. Esi wòtsɔ ʋuʋudedi sesẽ gbãtɔ ƒo dzɔla la le ƒodo me, si na wòdzo, abɔwo akimbo, tẽ tso agbatsɔʋua ƒe axadzi eye wòƒo amesi nɔ ʋu kum le egbɔ ƒe megbe tayawo tẽ. Dahl ƒe mo ʋuʋu le emetsonua ta.
  
  Nukliabɔmb la gaʋuʋu ake. Dal se le eɖokui me be kuɖiɖi dzĩ aɖe ɖiɖi ɖe edzi esime Kenzi nɔ avu wɔm le etame eye Hayden nɔ avu wɔm le eƒe vɔvɔli te tẽ, eye menya nusi gbɔna dzɔdzɔ ge o. Edo ɣli hedo ɣli, gake gbeɖegbeɖea koe. Tayawo ƒe ɣlidodo, ɣlidodo, susu tsɔtsɔ ɖo nu ŋu si hiã be woatsɔ awɔ avu; esiawo katã do kplamatse woƒe tosese. Eti kpo yi kadododzikpɔla la gbɔ.
  
  "Ɖe zᴐ." Nukliabɔmb la le wowó ge!"
  
  Kenzi nɔ ŋku lém ɖe anyigba. "Afikae mayi? Ðe nèdi be yeadzoa?"
  
  "Aooo!"
  
  Le eƒe ka ƒe nuwuwu la, Swedentɔa ƒu du abe aɖaʋatɔ ene te ɖe Hayden ŋu eye wòmiã eƒe abɔta ɖe tu si wotsɔ blae la ƒe agbɔsɔsɔ si mexɔ se o la ŋu. "Nuklia bɔmb aɖe le gegem!"
  
  Hayden ʋuʋu kabakaba, eye dzɔla la hã ʋuʋu nenema. Aʋawɔʋua gaʋuʋu sentimeta bubu. Dahl kɔe ɖe dzi kple ŋusẽ ounce ɖesiaɖe si wòƒo ƒu kpɔ, eye lãmeka ɖesiaɖe nɔ ɣli dom.
  
  Kplɔ̃ sesẽ aɖe ɖi le eƒe axadzi.
  
  Shit.
  
  Gake Kenzi ye, egalé katana la ɖe asi eye wòko alɔgbɔnu fewuɖutɔe. "Damn it, kalẽtɔ fucking tagbɔsesẽtɔ aɖe koe nènye. Ðe nèsusui nyateƒe be yeate ŋu alé esia ɖe asi sɛkɛnd ɖeka gɔ̃ hãa?"
  
  "Um, ao. Menye nyateƒee o."
  
  "Ekema ʋu."
  
  Swedentɔ tagbɔsesẽtɔ la ƒu tsi pɛpɛpɛ.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake kple Alicia te ŋu tsɔ sɛkɛnd ɖeka kpɔ gome le nukpɔkpɔa me.
  
  "Nukae Dal le wɔwɔm?" Alicia bia nya sia. "Ðe wòle atuu wɔm na nukliabɔmb fiƒode aɖea?"
  
  Drake ʋuʋu ta kple ɣli be: "Don"t be a fool." "Edze ƒã be ele atuu wɔm nɛ."
  
  Emegbe Drake ti kpo yi axadzi be yeakpe ɖe SAS ŋutsuawo ŋu, xɔ SEAL la le ɖekakpuia si eye wòtsɔe ƒu gbe ɖe nuklia bɔmb la te. Ŋutsua ƒe ŋutilã katã ʋuʋu. Woɖɔli wo nɔewo, eye emegbe SEAL la mlɔ anyi manyamanya, eƒe mo dze anyi, gake wònɔ agbe. Drake ɖoe be yeagblẽe ɖi nenema.
  
  SEAL bubu ku, eye SAS-srafo aɖe kplɔe ɖo, eye woda tu wo ame evea siaa le didiƒe ʋĩ. Cambridge kple ɖekakpuia koe susɔ. Wowɔ ɖeka kple Drake be woawɔ avu kple SEAL mamlɛtɔ. Le ɣeyiɣi ma ke me la, Alicia kple May va kpe ɖe wo ŋu. Lɔrifɔti la nɔ ɣli dom le mɔ si dzi ke le la dzi, eƒo aƒelikaa zi ɖeka eye wòku ʋua dzo. Nukliabɔmb si wòdo la na wote ŋu lé Dahl ƒe nukliabɔmb la li ke to etsɔtsɔ de eƒe kpeɖeŋutɔ gãwo me. Ʋu etɔ̃awo katã, abe ɖeka ene, to agbo si me woado le la me eye woyi edzi nɔ ʋua kum, eye woɖo ta Romania. Gakpoa kple kɔkrit la tsrɔ̃ keŋkeŋ, eye wovuvu yi ŋgɔ kple megbe. Kaka ɣeyiɣi sia naɖo la, helikɔptaawo ho henɔ dzodzom le agbatsɔʋuawo xa, eye ŋutsu siwo si tu sesẽwo le la nɔ akɔta ƒom le ʋɔtruawo nu eye woƒe susu nɔ ʋukulawo ŋu.
  
  Drake tɔ te amedzidzedze ɖe SEAL la ŋu. "Lala. Asrafo si le asrafoha tɔxɛwo me nènye. Amerika nyɔnuwo. Nu ka tae nàdze agbagba be yeawu mí?"
  
  Le nyateƒe me la, mekpɔ mɔ be woaɖo eŋu na ye gbeɖe o, gake ŋutsua ɖo eŋu to amedzidzedze me. Eɖe Cambridge do goe eye emegbe wòwu Drake nu. Ðekakpui SAS la dze anyi ɖe eƒe axadzi. SEAL la nye ŋutasẽla kple nublanuimakpɔmakpɔ, eye wòƒoa ƒoƒo ɖe edzi wògbãa ame. Gake emegbe Mai trɔ be yeadze ŋgɔe.
  
  Sɛkɛnd enyi va yi eye avuwɔwɔa wu enu. Wogagblẽe ɖi agbagbee, nɔ hũ ɖem le ƒuƒoƒo me, eye wòɖe aʋawɔnuwo le eŋu.
  
  Drake trɔ ɖe Cambridge ŋu. "Nyemate ŋu agblɔ alesi gbegbe míekpɔ ŋudzedze ɖe wò kpekpeɖeŋua ŋui o, Asrafomegã. Evem ŋutɔ le miaƒe amewo ƒe bu ta. Gake taflatse, ne miedi la, migblẽ ame siawo ɖi agbagbee, ɖeko wonɔ sededewo dzi wɔm."
  
  Nutrenu eve siwo tsi agbe la fɔ mo dzi, woƒe mo wɔ yaa eye ɖewohĩ wotɔtɔ.
  
  Cambridge ʋuʋu ta. "Mese egɔme eye melɔ̃ ɖe wò nya dzi, Drake. Le ŋkekea ƒe nuwuwu la, mí katã míenyea gaxɔmenɔlawo."
  
  Drake ƒe mo wɔ yaa. "Enyo, menye nenemae o. Ðeko Amerika dziɖuɖua dze agbagba be yeawu mí. Nyemekpɔ mɔ aɖeke si dzi mato atrɔ tso esia me o."
  
  Cambridge tsɔ abɔta ƒoe. "Miƒoe ɖe megbe."
  
  Drake ko alɔgbɔnu nublanuitɔe. "Ŋutsu si le nye dzi yome. Edzɔ dzi nam ŋutɔ be medo go wò, Aʋafiagã Cambridge."
  
  "Eye wò hã, Matt Drake."
  
  Eʋuʋu ta na Mai kple Alicia, emegbe ezɔ nyuie ɖo ta agbatsɔʋua ƒe megbe. Drake nɔ ekpɔm wònɔ dzodzom, eye wònɔ ŋku lém ɖe aʋawɔtu la ƒe liƒo ŋu le ɣeyiɣi ma ke me. Nusianu dze nyuie.
  
  "Ènya be woatrɔ ava xɔ yi la?" Alicia ye ʋãe.
  
  "Ẽ, gake ènya nusi? Nyemetsɔa fuck aɖeke naa ame o. Mars ƒe Yi lae nye míaƒe kuxi suetɔ kekeake." Eʋu kadodoa. "Hayden? Afikae wòaɖo? Aleke nèle le afima?"
  
  Hayden ɖo eŋu be: "Enyo." "Ðeko Chinatɔwo dometɔ mamlɛtɔ ti kpo tso afima teti koe nye ema. Nye yi ɖadi yi."
  
  Kenzi ko alɔgbɔnu. "Ao, wokpɔm le nuwɔna me."
  
  "Menye mí katãe oa?" Drake ko alɔgbɔnu. "Nyemaŋlɔ nukpɔkpɔ sia be hena ɣeyiɣi aɖe o."
  
  Alicia ƒoe ɖe abɔta tẽ. "Ðe dzi ɖi, asrafo. Ɣebubuɣi si nàdi be matsɔ nukliabɔmb ade nye afɔwo dome."
  
  Drake trɔ megbe gblɔ be: "Ao, mègatsi dzi o." "Mawɔe na wò emegbe."
  
  
  * * * .
  
  
  Helikɔptaawo ɖu fewu le ʋukulawo ŋu, do ŋɔdzi na wo heƒoe ɖe wo nu be woaɖe woƒe ʋuwo ƒe duƒuƒu dzi akpɔtɔ. Nyateƒee, mewɔ dɔ le gɔmedzedzea me o, gake esi ame aɖe tsɔ tu si ƒe lolome deŋgɔ to yaƒoƒo ƒe ahuhɔ̃eawo dometɔ ɖeka me vɔ la, ɖikeke va nɔ ame siwo susu be womate ŋu aka asi yewo ŋu o la me zi ɖeka. Le aɖabaƒoƒo etɔ̃ megbe la, agbatsɔʋuawo ƒe duƒuƒu dzi ɖe kpɔtɔ, asiwo do le fesrewo nu, eye ʋuwo katã tɔ.
  
  Drake gada asɔ ake, ezu numame nɛ be wòatsɔe aƒu gbe ɣesiaɣi ahanɔ ŋgɔ yim. Eti kpo yi anyigba, esi wòkpɔe be kadodomɔnua gagbɔ agbe zi ɖeka, eye fifia ele ŋku lém ɖe eƒe yameʋukulawo ŋu nyuie ŋutɔ.
  
  Gbeɖiɖi aɖeke menɔ dodom tso kadodomɔ̃a gbɔ o. Washington, fifia ya, zi ɖoɖoe.
  
  Agbalẽtaƒea ƒo ƒu esi wogblẽ woƒe toɖoɖomɔ̃wo vɔ megbe. Wonɔ anyi ɖe togbɛ aɖe si dzi gbewo bɔ ɖo si dzi wokpɔa tuɖedzimeli etɔ̃awo le henɔ nusi xexeame kple eƒe ame vɔ̃ɖiwo ate ŋu atsɔ aƒu gbe ɖe wo ŋu emegbe ŋu bum.
  
  Drake lé ŋku ɖe yameʋukulaa ŋu. "Ðe nàte ŋu aɖo yameʋu na mí ayi Romaniaa?"
  
  Ŋutsu sia ƒe ŋkuwo meʋuʋu gbeɖe o. Egblɔ be: "Nyateƒee. "Nyemese nusitae nyemawɔe o gɔme o. Aleke kee wòɖale o, woɖoa nukliaʋawɔnuwo ɖe afima be woadzra wo ɖo ɖe aʋawɔƒea. Viɖe aɖe anɔ mía si."
  
  Wo ame evea wodzo le aʋagbedzi bubu.
  
  Wo katã woyi edzi sẽ ŋu.
  
  
  * * * .
  
  
  Le gaƒoƒo ʋɛ aɖewo megbe la, ƒuƒoƒoa dzo le Romaniatɔwo ƒe dedienɔnɔxɔa me heɖo bɔs yi Transylvania, eye woɖi le ʋua me le teƒe si te ɖe Bran Mɔ̃ sesẽ si wosusu be enye Count Dracula ƒe nɔƒe ŋu. Le afisia, le ati kɔkɔwo kple to kɔkɔwo dome la, wokpɔ amedzrodzeƒe aɖe si me do viviti eye tomefafa le eye wova nɔ eme. Akaɖiawo me mekɔ o. Fifia ƒuƒoƒoa do dumevi dzrowo ƒe awu siwo woɖe tso dedienɔƒea, eye aʋawɔnuwo kple tu siwo woate ŋu atsɔ, kpakple ga nyui gbogbo aɖewo siwo woɣla tso dedienɔƒea si Yorgi xɔ la ɖe asi. Mɔzɔgbalẽ aɖeke menɔ wo si o, agbalẽ aɖeke menɔ wo si o, eye dzesidegbalẽvi aɖeke menɔ wo si o.
  
  Woƒo ƒu ɖe xɔ ɖeka me. Ame ewo, kadodo aɖeke meli o. Ame ewo le sisim le Amerika dziɖuɖua nu evɔ womenya amesi dzi woate ŋu aka ɖo o. Teƒe aɖeke meli si me kɔ si woate ŋu atrɔ ɖo o. SPEAR megali o eye adzame nɔƒe aɖeke megali o. Dɔwɔƒe aɖeke mele Pentagon o, aƒe aɖeke mele Washington o. Ƒome si ƒomevi nɔ wo si la gbɔ nusi ŋu woɖe mɔ ɖo ŋu. Woate ŋu agblẽ kadodo siwo woate ŋu azã la me.
  
  Xexeame katã trɔ le dziɖuɖudɔwɔƒea ƒe ɖoɖo aɖe si womenya o, si gɔme womate ŋu ase o ta.
  
  "Nukae kplɔe ɖo?" Smith fɔ nyaa ɖe te gbã, eƒe gbe nɔ ɖiɖim le xɔ si me kekeli mekɔ tututu o la me.
  
  Hayden gblɔ be: "Gbã la, míewua mawunyadɔgbededɔa nu." "Ʋɔnudɔdrɔ̃ Mamlɛa ƒe Ðoɖoa di be yeatsrɔ̃ xexeame to aʋawɔnu dziŋɔ ene ɣla me. Aʋawɔwɔ, akpe na Hannibal, amesi nye aʋawɔnu gã aɖe. Aʋadziɖuɖu to Genghis Khan ƒe kpekpeɖeŋu me, si nye se vevi si míetsrɔ̃. Dɔwuame, to Geronimo, si nye nugbagbewo ƒe aʋawɔnu dzi. Eye mlɔeba la, Ku, to Attila, amesi si nukliaʋawɔtu ade nɔ dzi. Ne wotsɔ aʋawɔnu siawo ƒo ƒui la, aɖe míaƒe hadomegbenɔnɔ si míenyae dzi akpɔtɔ wòazu gbegblẽ kple zitɔtɔ. Mesusu be míate ŋu agblɔ kple kakaɖedzi be míeɖe ŋɔdzidonamea ɖa."
  
  Lauren gblɔ be: "Esi nuwuwu ɖeka kolia si le gbadzaa koe nye Mars ƒe Yi." "Fifia le Chinatɔwo alo Britaintɔwo si me."
  
  Drake gblɔ be: "Mele mɔ kpɔm ŋutɔŋutɔ be míawoe." "SAS xɔ na mí le afima eye ame nyui aɖewo bu. Mele mɔ kpɔm be womaka mo na Cambridge o."
  
  "Ele ŋgɔ yim..." Dahl gblɔ. "Míawo ɖeɖe míate ŋu awɔ esia gɔ̃ hã o. Gbã la, nukae míele wɔwɔ ge fifia? Eye evelia, ameka dzie míate ŋu aka ɖo be wòakpe ɖe mía ŋu míawɔ esia?"
  
  Hayden gblɔ be: "Enyo, gbã la, míanya nusi na Amerikatɔwo trɔ ɖe mía ŋu." "Mesusu be dɔwɔwɔ nɛ le Peru kple... nu bubuwo... ema dzɔ. Ŋusẽtɔ ʋɛ aɖewo koe tsi tre ɖe mía ŋua? Ƒuƒoƒo si me mã si le ŋusẽ kpɔm ɖe ame bubuwo dzia? Nyemate ŋu axɔe ase sɛkɛnd ɖeka pɛ hã be Coburn ada asi ɖe esia dzi hafi o."
  
  "Èle gbɔgblɔm be ele be míaɖo dze le adzame kple Dukplɔla laa?" Drake bia nya sia.
  
  Hayden tsɔ abɔta ƒoe. "Aleke wɔ?"
  
  Dahl gblɔ be: "Eye ne ƒuƒoƒo si me mama le ye." "Míetsrɔ̃a wo."
  
  Mai gblɔ be: "Ele agbe." "Mɔ ɖeka kolia si dzi míato atsi agbe le esia mee nye be míalé míaƒe futɔwo agbagbee."
  
  Agbalẽtaƒea bɔbɔ nɔ xɔ gã aɖe me le teƒe vovovowo, wohe xɔmetsovɔawo sesĩe, si kpɔa wo ta tso zã si me womate ŋu age ɖo o la me. Woɖo dze le Romania ƒe gogloƒe. Wowɔ ɖoɖo ɖe eŋu. Eteƒe medidi o eva dze ƒã be nunɔamesiwo le wo si nyateƒe, gake nunɔamesi mawo ya mesɔ gbɔ o. Drake te ŋu xlẽ wo le asi ɖeka dzi.
  
  "Afikae mayi?" Kenzi bia, eye wògalé eƒe katana ɖe asi, eye wòna akplɔa nɔ keklẽm le kekeli si me mekɔ o la me.
  
  Drake gblɔ be: "Yi ŋgɔ." "Míele ŋgɔ yim ɣesiaɣi."
  
  Dahl gblɔ be: "Ne míedzudzɔ gbeɖeka." "Míele kukum."
  
  Alicia lé Drake ƒe asi. "Eye mesusu be nye sisi ŋkekewo wu enu."
  
  Egblɔ be: "Esia to vovo," emegbe eɖe hũ. "Nyateƒee, ènyae nenema. Babaa."
  
  "Nusianu nyo." Bometsinya gake wòvivina ŋutɔ. Mlɔeba la, mekpɔe be nye ƒomevie nye esia."
  
  "Ðe esia fia be míele sisima?" Kenzi bia nya sia. "Elabena medi vevie be madzo le wo katã gbɔ."
  
  "Míakpɔ ema gbɔ". Dahl bɔbɔ ɖe egbɔ wu. "Medo ŋugbe na wò." Vinyewo hã le asinye, migaŋlɔ be o. Maɖu nusianu dzi ɖe wo ta."
  
  "Mèyɔ srɔ̃wò ŋkɔ o."
  
  Dahl nɔ ŋku lém ɖe eŋu eye emegbe wògabɔbɔ nɔ eƒe zikpui dzi henɔ tame bum. Drake kpɔ Kensi wòte ɖe Swedentɔ gã la ŋu vie. Eɖee ɖa le susu me eye wòtsa ŋku le xɔa me.
  
  Egblɔ be: "Etsɔ nye ŋkeke bubu. "Afikae nèdi be yeayi gbã?"
  
  
  NUWUWU
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater ƒe amegã
  Le Harmagedon ƒe agbo nu
  
  
  TA GBÃTƆ
  
  
  Julian Marsh nye ame si ƒe amadede to vovo tso gbaɖegbe ke. Akpa ɖeka nye yevu, evelia nye ɣi... ad infinitum. Nukutɔe la, meɖe ɖetsɔleme aɖeke fia le nusita wòtrɔ vie le mɔ bubu nu o, ɖeko wòlɔ̃ ɖe edzi, srɔ̃ alesi wòanɔ agbe kplii, ese vivi nɛ. Le gɔmesese ɖesiaɖe nu la, esia na wònye nusi ŋu wotsɔ ɖe le; eɖe susu ɖa le ayemɔ siwo nɔ bebem le ŋku siwo ɖea woƒe seselelãmewo kple dze kple atadi ƒe taɖawo megbe la ŋu. March anye nusi ɖe dzesi ɣesiaɣi - le mɔ aɖe nu alo bubu nu.
  
  Le ememe la, egazu ame bubu. Ememe susu na eƒe susu nɔ nu vevi ɖeka ŋu. Ɣleti sia me la, eyae nye Pythiatɔwo ƒe nya, alo ne míagblɔe tututu la, nusi susɔ tso wo me. Ƒuƒoƒo aɖe si mebɔ o he eƒe susu eye emegbe ɖeko wokaka ɖe eŋu. Tyler Webb nye susumedɔléla mega-stalker wu cabalist kplɔla. Gake mɔnukpɔkpɔ si su esi be eya ɖeka nayi edzi la do dzidzɔ na Marsh, eye wòwɔ ame ŋutɔ ƒe atsyã siwo to vovo. Yi dzomavɔ me kple Zoe Shears kple amesiame si gakpɔtɔ nɔ dɔ dzi le kɔmamãa me, eye yi dzomavɔ si de to wu gɔ̃ hã me kple Nicholas Bell. Esi woblae, wotsɔ kɔsɔkɔsɔ blae eye wotsɔ tsi ƒoe ta la, ɖikeke mele eme o be xɔtudɔwɔla tsãtɔa atsɔ nusianu aɖo dziɖuɖumegãwo ŋkume be woaɖe asi le eƒe tohehea ŋu vie gɔ̃ hã.
  
  Le Marsh gome la, etsɔme dze abe nu nyui aɖe ene, togbɔ be eƒe amadede to vovo vie hã. Akpa eve nɔ ŋutinya ɖesiaɖe ŋu, eye enye ame si ƒe akpa eve le vevie ŋutɔ. Esi míedzo le Ramses Bazaar si me dzɔgbevɔ̃e dzɔ ɖo la dzi nublanuitɔe vɔ la - agbadɔawo kple woƒe vɔsawo katã dze mía ŋu ŋutɔ - March yi yame kple helikɔpta si ƒe amadede nye aʋli me ƒe kpekpeɖeŋu. Esi wòƒu du dzo la, eƒe susu katã nɔ mɔzɔzɔ yeye si nɔ ŋgɔ nɛ la ŋu kaba.
  
  NEW YORK ƒe agbalẽ.
  
  Marsh do mɔ̃a kpɔ le eƒe axadzi, etsɔe te ɖe eŋu, meka ɖe nusi wòkpɔ dzi o gake kakaɖedzi nɔ esi le nusi wòate ŋu awɔ ŋu. Ðevi siae nye asitsatsa ƒe dɔwɔnu vevitɔ. Big daddy si ka ɖe edzi bliboe. Amekae ate ŋu aʋli nya kple nukliabɔmb? Marsh gblẽ mɔ̃a ɖi, enɔ akɔtagbalẽvi si le gota la me dzrom eye wòɖe abɔtaɖonuwo be wòate ŋu axɔ eƒe akɔtaɖonu si kpekpe la. Nyateƒee, ahiã be wòado nusi wotsɔ wɔe la akpɔ ahaɖo kpe eƒe nyateƒenyenye dzi. Le nyateƒe me la, woate ŋu aɖa bɔmb akpa gãtɔ be woadze abe nane si womele o ene-ne nuɖala la nyo. Ema ko hafi White House la abɔbɔ.
  
  Eƒe akpa ɖeka gblɔ be afɔku le eme. Afɔku le eme.
  
  Gake modzakaɖeɖe! ame kemɛa te tɔ ɖe edzi. Eye esɔ be woatsɔ keklẽŋusẽ ƒe aɖi vi aɖe, le nya ma ta.
  
  March ko nu le eɖokui ŋu. Ame vɔ̃ɖi sia tɔgbe. Gake Geiger ƒe kplɔ̃ sue si wòtsɔ vɛ la zi ɖoɖoe, si na eƒe kalẽwɔwɔa gasẽ ɖe edzi.
  
  Gake ne mato nyateƒe bliboe la, yameʋuɖoɖo menye eƒe nu o. Ẽ, dzidzɔkpɔkpɔ nɔ anyi, gake mɔnukpɔkpɔ hã nɔ anyi be wòaku dzodzoe - eye fifia ya la, ema medzɔ dzi nɛ ŋutɔŋutɔ o. Ðewohĩ ɣebubuɣi. Marsh zã gaƒoƒo geɖe siwo me vevesese le tsɔ wɔ ɖoɖo ɖe dɔdasi sia ŋu, ekpɔ egbɔ be mɔfiaƒeawo katã le teƒe si wòle eye wole dedie alesi wòanya wɔe, togbɔ be le teƒe siwo wòatɔ ɖo ta la, susua nye nukokoe kloe hã.
  
  Mina míatsɔ fifia tututu le kpɔɖeŋu me. Wonɔ mɔ dzi yina Amazon-avewo ƒe xɔtaxɔe te esime wonɔ mɔ dzi yina Colombia. Ŋutsu aɖe nɔ elala - wu ɖeka, le nyateƒe me, eye Marsh tre eƒe amenyenye ɖe kpekpea dzi to tete ɖe edzi be woado awu ɣiwo me. Mɔɖeɖe sue aɖe ko, gake enye vevi aɖe na Pythiatɔwo.
  
  Ðe esia koe nye nusi menye fifiaa?
  
  Marsh ko nu sesĩe, si na helikɔptakulaa tsɔ vɔvɔ̃ tsa ŋku.
  
  "Nusianu nyoa?" - bia ŋutsu aɖe si ƒe ŋutigbalẽ le ɣie si ŋu abi le.
  
  "Enyo, ema nɔ te ɖe wò nukpɔsusu dzi." March ko nu. "Eye nukpɔsusu nenie le asiwò. Melɔ̃a modzakaɖeɖe si wu ɖeka. Wò?"
  
  Yameʋukulaa trɔ megbe, eye wònɔ nya aɖe si gɔme womate ŋu ase o la ƒom. March ʋuʋu ta. Ne ɖe ameha siwo womeklɔ o la nya ŋusẽ siwo nɔa wo te, nɔa dadim henɔa ʋuʋum le wo te, eye wometsɔa ɖeke le eme na wo o alo wometsɔa ɖeke le eme na nu gbegblẽ si wogblẽna o.
  
  Marsh nɔ nukpɔkpɔ siwo le ete la kpɔm, eye wònɔ eɖokui biam zi miliɔnlia be ɖe teƒe sia si woato age ɖe United States ye nye mɔ nyuitɔ hã. Ne míeva ɖo edzi la, tiatia ŋutɔŋutɔ eve koe nɔ anyi - to Canada alo to Mexico. Dukɔ mamlɛtɔa te ɖe Amazon ŋu wu eye nufitifitiwɔwɔ yɔ eme fũ; ame siwo woate ŋu axe fe na be woakpe ɖe wo ŋu ahaxe woƒe nu me la yɔ fũ. Canada na dedienɔƒe ʋɛ aɖewo amewo abe Marsh ene, gake womesɔ gbɔ o eye womete ɖe nu vovovo siwo nɔ South America gɔ̃ hã ŋu o. Esi anyigba si me nuwo mewɔ ɖeka le o la yi edzi nɔ ʋuʋum le ete la, Marsh kpɔe be yeƒe susu nɔ tsaglãla tsam.
  
  Ŋutsuvia tsi le ɖoƒe si mɔnukpɔkpɔ le, eye nu geɖe nɔ eƒe nu me wu klosalogaku; abe sikati sesẽ aɖe ene wu. Suku nyuitɔwo kple nufiala nyuitɔwo-xlẽ "nyuitɔ kekeake" be "lɔlɔ̃tɔ wu," Marsh ɖɔnɛ ɖo ɣesiaɣi-dze agbagba be yewoatsɔe aɖo mɔ nyuitɔ dzi , gake medze edzi o. Ðewohĩ suku aɖe si sɔ me nɔnɔ akpe ɖe eŋu hafi, gake edzilawo nye kesinɔtɔwo sɔtiwo Anyiehetɔwo ƒe hadomegbenɔnɔ eye womete ɖe nu ŋutɔŋutɔ ŋu kura o. Subɔviwoe nyi Marsh eye wòkpɔa edzilawo koŋ le nuɖuɣiwo kple amedzroxɔƒe dzeaniwo, afisi wode se nɛ be megaƒo nu le o. Ɣesiaɣi le fofoa ƒe ŋkuléle ɖe nu ŋu vevie te, amesi kpɔa egbɔ be yewɔ nu si ŋu fɔɖiɖi aɖeke mele o. Eye ɣesiaɣi la, eƒe fɔɖiɖi ƒe alɔgbɔnukoko vidada si nya be ye viŋutsu tsi lɔlɔ̃manɔsitɔ kple ye ɖeka, gake mete ŋu tsɔ eɖokui vɛ kura be yeatsɔ aʋli ye ɖokui ta le nɔnɔme aɖeke me o.Eye ale Julian Marsh tsi, tsi, eye wòva zu nusi fofoa yɔ gaglãa be "a ŋutsuvi dzro aɖe."
  
  Yameʋukulaa ƒo nu, eye Marsh ŋe aɖaba ƒu edzi kura. "Magagblɔe akea?"
  
  "Míele tetem ɖe Cali ŋu, aƒetɔ. Colombia."
  
  Marsh bɔbɔ nɔ anyi henɔ nukpɔkpɔ yeyea kpɔm wònɔ edzi yim le ete. Wonya Cali be enye du siwo me ŋutasẽnuwɔwɔ bɔ ɖo wu le Amerika-dukɔwo me la dometɔ ɖeka eye wònye Cali Cartel, si nye cocaine-dɔwɔƒe gãtɔwo dometɔ ɖeka le xexeame. Le ŋkeke dzro ɖesiaɖe dzi la, ŋutsu abe Marsh ene atsɔ eƒe agbe ade asi na eɖokui, anɔ zɔzɔm to El Calvario ƒe megbemɔwo dzi, afisi ragamuffinswo nɔa gbeɖuɖɔwo dim le ablɔwo dzi le eye womlɔa flophouses, afisi nutoa me tɔwo kpea fu le le esi wogblɔ be "tolerance zone" ta. to mɔɖeɖe ɖe atike siwo wozãna le asitsatsa me ŋu me eye gbɔdɔdɔ ate ŋu adzi ɖe edzi ne kpovitɔwo mede nu nyaa me boo o.
  
  Marsh nya be teƒe siae ye kple yeƒe nukliabɔmb le.
  
  Esi wòbɔbɔ nɔ anyi la, yameʋukulaa tsɔ ʋu ɣi aɖe si me ŋutsu etɔ̃ siwo lolo akpa, siwo ƒe ŋkuwo fa miamiamia, siwo ku eye woƒe mo mekɔ o la bɔbɔ nɔ Marsh. Wotsɔ tu ɖe asi gaglãa, eye wokplɔ Marsh yi agbatsɔʋua me kple gbedoname kpui aɖe ko. Emegbe woku ʋu to ablɔ siwo dzi tsi le, siwo dzi ʋuʋudedi le, xɔ ƒoɖiwo kple xɔmetsovɔ siwo xɔ dzo, si na eƒe ŋku si wona hehee la gakpɔ xexeame ƒe nukpɔkpɔ bubu, teƒe si ameawo ƒe akpa aɖe "tsia tsi" tso aƒe ɖeka me yi bubu me, si me aƒe si anɔ anyi ɖaa mele o. March he ɖe megbe vie, elabena enya be nya aɖeke mele ye si yeagblɔ tso nusi dzɔ emegbe ŋu o. Gake ehiã be woatɔ te nu siawo ne edi be yeatsɔ nukliaʋawɔnuwo ava U.S. dzidzedzetɔe, eye woate ŋu atsɔ wo ade afɔku ɖesiaɖe me. Eye le nyateƒe me la, Marsh dze abe ɖe wòde akpa aɖeke dzi alesi wòate ŋui ene, eye wòtsɔ ayemɔ ʋɛ aɖewo nɔ eƒe abɔta siwo le amadede vovovowo me la dzi.
  
  Ʋua ƒo to togbɛ siwo le ʋuʋum aɖewo siwo dzi afu xɔ la dzi, eye mlɔeba la, etrɔ zu ʋuɖoƒe si wotsɔ kpe gbadzɛwo tu eye aƒe gã aɖe si me tomefafa le le ŋgɔ nɛ. Wozɔ mɔa le ɖoɖoezizi me, gake fifia dzɔlawo dometɔ ɖeka trɔ mo madzudzɔmadzudzɔe ɖe Marsh ŋu.
  
  "Míele afisia".
  
  "Eme kᴐ. Gake afikae "afisia" le?"
  
  Menye bubumademade ame ŋu akpa o. Menye whiny akpa o. Na wo katã nanɔ ɖeka.
  
  "Tsɔ wò akploa." Dzɔla la ti kpo do go heʋu ʋɔa. "Aƒetɔ Navarro le lalawòm."
  
  March ʋuʋu ta. Enye ŋkɔ si sɔ kple teƒe si sɔ. Manɔ afisia eteƒe nadidi o, ɖeko manɔ anyi eteƒe nadidi ale gbegbe be wòakpɔ egbɔ be yeƒe ʋuɖoɖo si kplɔe ɖo kple teƒe mamlɛtɔ si yeayi la le zɔzɔm nyuie eye wòle dedie. Edze dzɔla la yome le aɖakaʋu bɔbɔe aɖe si me kuɖiɖi nɔ dodom le te eye emegbe wòge ɖe aƒe xoxo aɖe ƒe mɔnu doviviti la me. Akaɖi aɖeke menɔ bibim le eme o, eye gbɔgbɔ xoxo ɖeka alo eve ƒe dzedzeme mawɔ nuku na ame alo anye nusi ŋu woatsi dzi ɖo o. Zi geɖe la, Marsh kpɔa gbɔgbɔ tsitsiwo le viviti me eye wòɖoa dze kpli wo.
  
  Dzɔla la fia asi ʋɔtru aɖe si le ɖusime. "Èxe fe ɖe xɔ si me ame aɖeke mele o ta na ɖokuiwò gaƒoƒo ene ya teti. Va eme tẽ."
  
  March bɔbɔ ta tsɔ da akpe eye wòtu ʋɔtru kpekpea ʋu. "Mebia mɔ hã be maɖi ʋuɖoɖo si kplɔe ɖo. Helikɔpta yea?"
  
  "Ɛ̃. Enyo hã. Yɔm le intercom la dzi ne ɣeyiɣia de eye mafia wò aƒea me godoo."
  
  March ʋuʋu ta kple dzidzeme. Ga si wòxe wu esi wobia lae nye be wòakpɔ egbɔ be wowɔ dɔ nyuie wu, eye vaseɖe fifia la, ewɔe nenema. Nyateƒee, fexexe si wu ga si wobia hã na ɖikekewo va nɔ wo me ya, gake afɔku mawo tɔgbee nɔ wo me.
  
  Akpa eve ake, esusui. Yin kple yang. Agado kple agado. Ameyibɔ kple... ameyibɔ kple keklẽ dzĩwo ƒu du to...
  
  Xɔa ƒe eme nye atsyɔ̃ɖoɖo. Dzogoedzizikpui aɖe si wotsɔ lãgbalẽ yibɔ kple atsyɔ̃ɖonu goglowo wɔ la nɔ akpa si le didiƒe ʋĩ. Glass-kplɔ̃ aɖe si dzi wotsɔa ahanono, wein kple aha sesẽwo ɖonae la nɔ anyi ɖe egbɔ, eye le dzogoe bubu dzi la, mɔ̃ aɖe nɔ kɔfi kple tii nam. Woɖoa numeɖenuwo ɖe kplɔ̃ si wotsɔ ahuhɔ̃e wɔe dzi. Marsh ko alɔgbɔnu le esiawo katã ta.
  
  Eƒe dzi dze eme, gake ɣeyiɣi kpui aɖe koe. Si dze nyuie.
  
  Ekɔ kɔfi sesẽtɔ kekeake ƒe aŋe ɖe eme eye wòlala vie be wòaƒo. Emegbe ebɔbɔ nɔ aba dzi eye wòɖe eƒe kɔmpiuta si dzi woŋlɔa nu ɖo la do goe, eye wòtsɔ eƒe akploa da ɖe lãgbalẽ si wotsɔ blae la dzi nyuie. Esusui be wometsɔ nukliabɔmb ƒo nu na nukliabɔmb alea gbegbe kpɔ o, eye wònɔ eɖokui biam kpuie be ɖe wòle be ye ŋutɔ yeawɔ aha nae hã. Nyateƒee, le ŋutsu abe Marsh ene gome la, esia mesesẽ o, eye le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo ko me la, kplu aɖe si le dzo dam le akploa me kple kplu sue aɖe si me wotsɔ tsikpe ƒo ɖe axadzi.
  
  March ko alɔgbɔnu. Nusianu nyo.
  
  Menɔ Internet dzi tsam; e-mail siwo ɖo kpe edzi na wònya be Forward helikɔpta la le gegem ɖe Colombia xoxo. Womekɔ aflaga aɖeke ɖe afi aɖeke haɖe o, gake gaƒoƒo ʋɛ aɖewo koe va yi tso esime wòdzo le asitsaƒea le afɔɖeɖe blibo me. Marsh wu eƒe ahanono nu eye wòbla sandwich kotoku sue aɖe ɖe yameʋuɖoɖo si kplɔe ɖo me, emegbe wòzi intercom ƒe dzesi dzi.
  
  "Mele klalo be madzo."
  
  Le aɖabaƒoƒo blaeve megbe eye wògava nɔ yame ake la, nuklia akploa ƒe yameʋuɖoɖo tro gake eƒe dzi dze eme. Wonɔ mɔ dzi yina Panama, afisi wòawu eƒe yameʋuɖoɖo kabakaba nu le eye wòadze eƒe mɔzɔzɔ si tea ɖeɖi ame ŋu la gɔme le anyigba dzi. Yameʋukulaa zɔa mɔ le yame kple dzɔlawo dometɔ ɖesiaɖe me, ewɔa nu nyuitɔ kekeake le nusi wòwɔna me, eye woxea fe nɛ nyuie ɖe eta. Esi Panama ƒe nɔnɔmetata te dzedze le miame fesrea nu la, Marsh te dzesidede alesi gbegbe wòte ɖe United States of America ŋu xoxo.
  
  Ahom aɖe gbɔna, amewo, eye madzo bɔbɔe o...
  
  Eva nɔ Panama City gaƒoƒo ʋɛ aɖewo, etrɔ awu zi eve eye wòɖe tsi zi ene, eye ɣesiaɣi la, etsɔa atike si ʋẽna lilili to vovo. Ʋeʋẽawo tsaka vividoɖeameŋutɔe eye woɖu fifia ƒe ʋeʋẽ lilili si mesẽ o dzi. Eɖu ŋdi kple ŋdɔ, togbɔ be fiẽnuɖuɣie hã, eye wòno wein kplu etɔ̃, siwo dometɔ ɖesiaɖe tso aŋetu vovovo me eye eƒe amadede to vovo. Agbe nyo. Nukpɔkpɔ si le fesrea godo metrɔ o eye meʋã ame o, eyata Marsh ɖe nuyiɖaɖa ƒe aɖaka si wòdzra ɖo ɖe wɔna sia tɔgbe tututu ta la do goe eye wòta ahuhɔ̃ea wòazu dzĩ si klẽna. Esia kpe ɖe eŋu, hena ɣeyiɣi aɖe ya teti. Emegbe Marsh te alesi wòanɔ be wòaƒo ʋuƒo ma wòakɔ la kpɔkpɔ le susu me, gake le ɣeyiɣi ma me la, gbedasi aɖe si gbɔna ƒe ping do kplamatse eƒe drɔ̃ewo.
  
  Ɣeyiɣi si wobu be woava ɖoe nye miniti 15.
  
  March blu ɖe eta, dzi dzɔe gake etsi dzi le ɣeyiɣi ma ke me. Mɔzɔzɔ si xɔ gaƒoƒo blaene nɔ ŋgɔ na mɔ gbegblẽtɔ kekeake siwo le nutoa me dometɔ aɖewo. Anɔ eme be susu sia maʋã ame o. Gake ne wonya wu enu ko la, akpa si kplɔe ɖo la adzɔ dzi na ame wu seɖoƒemanɔmee. March ƒo eƒe nuwo nu ƒu, ɖo kɔfi ƒe aŋgbawo, weintuwo kple nuɖugbawo ɖe ɖoɖo nu le amadede, nɔnɔme kple lolome nu, eye emegbe wòɖo ta gota.
  
  SUV la nɔ lalam, nɔ ɣli dom le mɔa to, eye wòdze abe ɖe wòfa nukutɔe ene. Marsh ɖe nukliabɔmb la ɖa, bla eƒe zikpuimeka ɖe eŋu, eye emegbe wòlé be na eɖokui. Ʋukulaa ɖo dze vie hafi kpɔe be Marsh metsɔ ɖeke le eya ŋutɔ ƒe agbe sue si me gbeɖuɖɔ le me o, eye emegbe wòva nɔ ʋua megbe. Mɔa keke ɖe enu nuwuwu manɔmee le ŋgɔ.
  
  Gaƒoƒo geɖe va yi. SUV-ʋua ʋuʋu, emegbe eʋuʋu, eye emegbe wògadze anyi ake, eye wòtɔ zi geɖe be woalé ŋku ɖe gas kple teƒeteƒewo ŋu. Ʋukulaa matsɔ eɖokui ade afɔku me be woahe ye ɖe anyi le agɔdzedze sue aɖe ta o. Le nyateƒe me la, ʋu bubu aɖe koe wònye le ame geɖe dome, agbe ƒe dzobibi bubu si zɔ mɔ to mɔ gã mavɔ la dzi yina teƒe siwo womenya o, eye ne ekpɔtɔ nye nusi ɖe dzesi la, ato eme ame aɖeke makpɔe o.
  
  Eye emegbe Monterrey mlɔ ŋgɔ. March ko alɔgbɔnu gbadzaa, ɖeɖi te eŋu gake dzi dzɔe, elabena mɔzɔzɔ didia wu afã.
  
  Nuklia-gakotokua mlɔ egbɔ, eye fifia wòdidi tso United States ƒe liƒo gbɔ gaƒoƒo ʋɛ aɖewo ko.
  
  
  TA EVELIA
  
  
  March zɔ eƒe mɔzɔzɔa ƒe akpa si kplɔe ɖo le viviti blibo ƒe nutsyɔnu te. Enye teƒe si woate ŋu aɖu nusianu dzi alo aɖu dzi le; wotsɔ nu aɖe si womenya o, si nutoa me habɔbɔwo ƒe amegãwo do ɖe dzi wòde ga home si womate ŋu abu o la va nɔnɔmetata la me. Amekae ate ŋu asusu ame mawo ƒe susu? Amekae nya nusi woawɔ emegbe?
  
  Nyateƒee, menye woawoe o... alo Julian Marsh. Wotsɔe kpe ɖe ame wuieve bubuwo ŋu ŋukpetɔe le agbatsɔʋu aɖe si nɔ mɔ dzi yina liƒoa dzi la megbe. Le mɔa ƒe teƒe aɖe la, agbatsɔʋu sia tsi mɔ gã la eye wòbu ɖe viviti me. Akaɖi aɖeke meli o, dzesi aɖeke meli o, ʋukulaa nya mɔ sia ŋkumeʋuʋu - eye enyo be enya.
  
  Marsh trɔ ɖe megbe le agbatsɔʋua ƒe megbe henɔ to ɖom ƒomeawo ƒe ɣlidodo kple dzimaɖitsitsi. Eƒe ɖoɖoa ƒe lolome nɔ ŋgɔ nɛ. Ɣeyiɣi si me wòva ɖo New York mete ŋu va kaba o. Esi agbatsɔʋua tsɔ brek eye megbeʋɔtruawo ʋu le ʋuƒo siwo ŋu ami le dzi la, edo go gbã, henɔ aʋawɔla siwo tsi tre ɖe dzɔlawo ŋu ƒe ŋgɔnɔla dim.
  
  Egblɔ be: "Diablo," eye wòzã code word si ɖee fia be enye VIP mɔzɔla eye wòlɔ̃ be yeaxe fe. Ŋutsua ʋuʋu ta, gake emegbe eŋe aɖaba ƒu edzi, eye wòkplɔ amesiame yi ƒuƒoƒo sue aɖe me le ati aɖe si le xɔxlɔ̃m ƒe alɔ siwo keke ta la te.
  
  Egblɔ le Spaingbe me be: "Ele vevie fifia be nàʋu kpoo, mègagblɔ nya aɖeke o eye nàwɔ abe alesi wogblɔ na wò ene. Ne mèwɔ esia o la, matso wò ŋɔti. Èse egɔmea?"
  
  Marsh nɔ ekpɔm esime ŋutsua do go amesiame ƒe ŋkumekpɔkpɔ, etɔ hã. Azɔlizɔzɔa dze egɔme le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe, to mɔ aɖe si dzi ʋuʋudedi le dzi eye wòto ati gbogbo aɖewo me. Ɣletia ƒe keklẽ nɔ keklẽm le ta dzi, eye zi geɖe la, Mexicotɔ si xɔ ŋgɔ la lalana vaseɖe esime alilikpoawo ɣla keklẽa hafi yia edzi. Nya ʋɛ aɖewo koe wogblɔ, eye ŋutsu siwo si tu le koe gblɔ nya mawo, gake kasia Marsh va kpɔe be yedi be yeado Spaingbe vie-alo ɖewohĩ geɖe.
  
  Ezɔ afɔ le fli la titina, eye metsɔ ɖeke le mo siwo vɔvɔ̃ ɖo siwo ƒo xlãe la me o. Le gaƒoƒo ɖeka megbe la, woɖe woƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ, eye Marsh kpɔ gbadzaƒe aɖe si nye ke si le ʋuʋum si dzi ati siwo mebɔ o, cacti kple numiemie ʋɛ bubuwo le la le ŋgɔ. Ƒuƒoƒo bliboa bɔbɔ nɔ anyi.
  
  Kplɔla la ƒo nu le ɣlidodo me be: "Va se ɖe fifia la, enyo ŋutɔ." "Gake fifiae nye akpa si sesẽ wu. Liƒodzikpɔlawo mate ŋu alé ŋku ɖe liƒo bliboa ŋu ɣesiaɣi o, gake wowɔa ŋkuléle ɖe liƒoa ŋu le vome. Ɣesiaɣi. Eye wò hã," eʋuʋu ta le March me, "bia be yeatso Diablo. Mele mɔ kpɔm be èle klalo na esia."
  
  March ko alɔgbɔnu. Menya nusi ŋu ŋutsuvi sue la nɔ nu ƒom tsoe o. Gake eteƒe medidi o amewo te bubu, eye amedzrowo ƒe ƒuƒoƒo sue aɖe nɔ wo dometɔ ɖesiaɖe si, vaseɖe esime Marsh, si nye kplɔla la, kple dzɔla ɖeka koe susɔ.
  
  Kplɔla la gblɔ be: "Nyee nye Gomez. "Lopez ye nye esia. Míafia mɔ wò to mɔ̃a me dedie."
  
  "Ke ŋutsu mawo ya ɖe?" Marsh ʋuʋu ta na amedzro siwo dzo la, eye wòdo eƒe alakpa Amerikatɔwo ƒe gbeɖiɖi nyuitɔ kekeake.
  
  "Akpe atɔ̃ koe woxena ɖe ta ɖeka ta." Gomez wɔ dzesi aɖe si metsɔ ɖeke le eme o. "Wodea tudada afɔku me. Mègatsi dzi o, àte ŋu aka ɖe mía dzi."
  
  Marsh ʋuʋu esi wòkpɔ alɔgbɔnukoko ayetɔe la le eƒe mɔfiala ƒe mo sesĩe. Nyateƒee, mɔzɔzɔ bliboa yi edzi nyuie akpa be míakpɔ mɔ be ayi edzi. Biabia lae nye be: ɣekaɣie woadze edzi?
  
  Egblɔ be: "Mina míage ɖe mɔ̃a me." "Mesea ŋkuléle ɖe nu ŋu didi le afisia."
  
  Gomez mete ŋu ɖu dzimaɖitsitsi ƒe keklẽ si nɔ keklẽm le eƒe mo dzi o, eye Lopez lé ŋku ɖe viviti si ƒo xlãe la ŋu. Esi ŋutsu eveawo nye ame ɖeka ta la, wokplɔe yi ɣedzeƒe gome, le dzogoe sue aɖe dzi, gake woɖo ta liƒoa gbɔ. March ƒu du yi ŋgɔ, eɖoe koŋ ɖe afɔ vodadatɔe eye wòdze abe mesɔ o ene. Ɣeaɖeɣi la, Lopez tsɔ kpekpeɖeŋu aɖe gɔ̃ hã nɛ, si Marsh ŋlɔ ŋkɔ ɖe eme emegbe, eye wòŋlɔe ɖi be enye gbɔdzɔgbɔdzɔ. Menye eŋutinunyala aɖekee wònye kura o, gake gadzraɖoƒe ƒe gakɔnta si me goglo o na wòɖe mɔ nɛ ɣeaɖeɣi wu ŋutilãmenuwo, xexeame ƒe aʋawɔɖaŋu ʋiʋlilawo kple asrafoha tɔxɛ siwo nɔ wo dome tsã ƒe nuteƒekpɔkpɔ. Marsh nya ayemɔ ʋɛ aɖewo, aleke kee woɖanye atsyɔ̃ɖoɖo o.
  
  Wozɔ ɣeyiɣi aɖe, dzogbea keke ƒo xlã wo, zi ɖoɖoe kloe. Esi togbɛa dze le ŋgɔ la, Marsh dzra ɖo bliboe be yeadze tolilia gɔme, gake Gomez tɔ eye wòfia asi nusi makpɔ gbeɖe ne menye nenema o. Le afisi kenyigbaa do go togbɛ siwo le blewu la, ati sue eve aɖewo do go brɔs ƒe gbedadaƒo. Gake Gomez meyi teƒe sia o, ke boŋ eɖe afɔ blaetɔ̃ nyuie yi ɖusime, eye emegbe wògafɔ afɔ ewo bubu yi togbɛ si dzi ke wu la dzi. Esi Lopez ɖo afima la, etsɔ beléle si seɖoƒe meli na o lé ŋku ɖe nutoa me ŋu.
  
  Egblɔ mlɔeba be: "Dzadzɛ."
  
  Emegbe Gomez ke ɖe ka aɖe si woɖi ŋu eye wòdze ehehe gɔme. Marsh kpɔ togbɛa ƒe akpa sue aɖe wònɔ dzi yim, nɔ kpewo kple brɔswo trɔm tsɔ ɖe do aɖe si lolo abe amegbetɔ ene si wokpa ɖe kpe gbagbea me la fia. Gomez ge ɖe eme, eye emegbe Lopez tsɔ eƒe tu ƒe ʋuƒoa fia Marsh.
  
  "Azɔ wò." Wo hã."
  
  March kplɔe ɖo, etsɔ eƒe ta bɔbɔ ɖe anyi nyuie henɔ ŋku lém ɖe mɔ̃ si wònya be afɔ ʋɛ aɖewo koe susɔ hafi wòatso la ŋu. Emegbe le ŋugbledede vie megbe la, ŋutsu si ƒe axa eve le la trɔ mɔwo, eye wòtso nya me be yeagbugbɔ ayi viviti la me.
  
  Lopez lala, eye wòkɔ tu ɖe dzi. March ƒu du, eƒe afɔkpawo nɔ ʋuʋum le agakpewo ƒe togbɛa dzi. Lopez do asi ɖa, tsɔ aʋawɔnua ƒu gbe, eye Marsh ʋuʋu akplɔ si didi sentimeta ade la, tsɔ eƒe nugbɔ de ŋutsu kemɛa ƒe ʋuka si me ʋu sina tona me. Lopez ƒe ŋkuwo ʋu eye wòdo asi ɖe dzi be yeatɔ te tsi si nɔ sisim la, gake Marsh meɖoe be yeawɔe o. Eƒo Lopez ƒe ŋkuwo dome, xɔ tu la le esi, eye emegbe wòtsɔ afɔ ƒo eƒe ŋutilã si nɔ kukum la yi togbɛa dzi.
  
  Fuck wò.
  
  Marsh tsɔ tu la ƒu gbe, elabena enya be Gomez akpɔe adze sii kabakaba wu alesi wòhiã ne ekpɔe le Marsh si. Emegbe egage ɖe mɔa me ake eye wòzɔ kabakaba to mɔ gbãtɔa dzi. Enɔ gbadzaa eye wònɔ klalo, eye ati siwo le ʋuʋum kple ke kple aŋɔ si nɔ dodom tso xɔa tame la lée ɖe te. Marsh nɔ mɔ kpɔm bliboe be woaɖi ye ɣesiaɣi. Gomez ƒe gbe ɖo eƒe to siwo me ʋuʋudedi le la gbɔ.
  
  "Mega tsi dzi o. Aʋatso mɔnu aɖe koe wònye be woatsɔ ado vɔvɔ̃ na amesiame si ate ŋu akli nu age ɖe mɔ sia me. Yi anyime gɔ̃ hã, xɔ̃nye."
  
  Marsh nya nusi tututu anɔ lalam nɛ "yi ŋgɔ wu" gake fifia ya ƒe nu sue aɖe si awɔ nuku nɛ la va su esi. Akpa si me ayedzedze le anye Gomez ƒe aʋawɔnua nuwɔametɔe evɔ womade abi eŋu vevie o. New York gakpɔtɔ didi tso afima kilometa akpe geɖe.
  
  Eye edze abe ɖe wònɔ adzɔge ʋĩ ene esi wòtsi tre esime wònɔ Mexico-dzogbea te, ese ɖi si le sisim le eƒe akɔta, eye fifia kple numiemiewo ƒe ʋeʋẽ ƒo xlãe, eye ke nɔ eƒe ŋkuwo ƒom.
  
  March tsɔ eɖokui de afɔku me yi ŋgɔ, eye ɣeaɖeɣi la, enɔ tsatsam henɔ akplo aɖe si ƒe ka bla ɖe eƒe afɔkpodzi ŋu la hem ɖe megbe. Awu geɖe le afisia, esusui ɣeaɖeɣi. Awuwo kple ɖewohĩ aɖututu ko. Cologne nyui aɖe. Kɔfi kotoku ɖeka... ebia eɖokui be afikae Amerikatɔwo ate ŋu atsɔ woƒe mɔ̃wo adzidze keklẽŋusẽ le hã, emegbe edze dzimaɖitsitsi gɔme ɖe keklẽŋusẽa ŋutɔ ŋu. Ake.
  
  Anɔ eme be esia nye nusi wòle be nàlé ŋku ɖe eŋu hafi ayi.
  
  Enyo, ele be nànɔ agbe ahasrɔ̃ nu.
  
  March zi eɖokui dzi be yeako nu esi wònɔ dodom tso mɔ xaxɛa me yi ɖe mɔ si lolo wu sã la me. Gomez bɔbɔ ɖe anyi, eye wòdo eƒe asi ɖa be yeakpe ɖe eŋu.
  
  "Nu aɖe si doa dzidzɔ na amea?"
  
  "Ẽ, wò fucking aɖuwo."
  
  Gomez nɔ ekpɔm, eƒe mo wɔ yaa eye mexɔe se o. Edze abe nyagbe siae nye nu mamlɛtɔ si wòkpɔ mɔ be yease le woƒe mɔzɔzɔa ƒe akpa sia ene. Marsh bu akɔnta le nusi wòate ŋu anye ŋu. Esi Gomez nɔ agbagba dzem be yeakpɔe ɖa la, Marsh tsi tre, tsɔ tu si le Gomez si la ƒo xlãe eye wòtsɔ tu la ƒu gbe ɖe ŋutsu kemɛa ƒe nu me.
  
  "Azɔ èse nusi megblɔ la gɔmea?"
  
  Gomez tsɔ eƒe ŋusẽ katã wɔ avu, etutu Marsh ɖa eye wòtrɔ ʋuƒoa na eɖokui. Ʋu nɔ dodom tso eƒe nu me esime wònɔ ɣli dom eye eƒe aɖuwo nɔ gegem ɖe anyigba. Marsh ƒu kplakplakpla le ʋuƒo didi la te eye wòƒo aɖua sesĩe eye wòƒo bubu ɖe ta ƒe axadzi. Gomez ʋuʋu, eƒe ŋkuwo ɖee fia be yemexɔe se kokoko be dadi wɔnuku sia ɖu ye dzi o.
  
  Marsh he hɛa tso akɔta si le Mexicotɔa ƒe axadzi esime wonɔ avu wɔm. Gomez ƒu du dzo, esi wònya nusi ava dzɔ emegbe ta. Edze kpegli aɖe dzi, eye wògbã eƒe abɔta kple tagbɔ kple hũɖeɖe sesẽ aɖe. Marsh da atam si ƒu du tso Mexicotɔ la dzi eye emegbe wòƒo roca la. Ʋu nɔ dodom tso eya ŋutɔ ƒe abɔta. Tu la gafɔ ake, gake Marsh ɖɔe ale be wònɔ eƒe afɔwo dome, asitsatsa ƒe akpaa zu viɖe aɖeke azɔ o.
  
  Gomez ƒo ta nɛ, woƒe ʋu tsaka henɔ ƒoƒom ɖe gliawo dzi. March ʋuʋu, gake eƒo asa na ƒoƒo si kplɔe ɖo, eye emegbe eɖo ŋku hɛ si wògalé ɖe eƒe miasi me dzi.
  
  Tututu sesẽ aɖe, eye hɛa ɖu Gomez ƒe akɔta, gake Mexicotɔa da tu la eye wòtsɔ hɛa tsɔ asi eveawo da ɖe Marsh ƒe asi dzi, si wɔe be wòtɔ te ƒoƒoa ƒe ŋusẽ eye wòɖi akplɔa. Vevesese tro eƒe dzedzeme, gake ŋutsua te ŋu xe mɔ ɖe ku si womate ŋu aƒo asa na o nu.
  
  Enumake March tsɔ eƒe susu ɖo eƒe asi si le ablɔɖe me ŋu, eye wòzãe tsɔ ƒoe zi gbɔ zi geɖe, henɔ teƒe siwo gbɔdzɔ dim. Ŋutsuawo wɔ ɖeka nɔ avu wɔm alesi woate ŋui, wonɔ ʋuʋum blewuu nɔ mɔa tom nɔ yiyim nɔ ɖiɖim, nɔ ƒoƒom ɖe atikpowo ŋu henɔ tsatsam to anyikpe togbɛwo me. Fifia ƒe tɔsisiwo nɔ sisim le kea me; ɣlidodo sesẽ, si ɖi ha ƒe ʋuʋu, yɔ teƒe si wowɔ kple asi la fũ. Nublanuikpɔkpɔ aɖeke menɔ anyi o, gake womeɖo anyigba aɖeke dzi o. Gomez xɔa atam ɖesiaɖe abe ablɔdziʋawɔla bibi si wònye ene, eye Marsh te gbɔdzɔgbɔdzɔ gbã.
  
  "Dziɖuɖutɔe...le lalam be...matso...lã wò..." Gomez nɔ gbɔgbɔm sesĩe, eƒe ŋkuwo nɔ dzo dam, eƒe nuyiwo nɔ ʋu ƒom eye wotsɔe ƒu gbe ɖe megbe.
  
  Marsh gbe be yemaku le teƒe sia si tsi akogo le dzomavɔ me o. Ehe hɛa ɖe megbe, trɔe ɖa le Gomez ƒe ŋutilã ŋu, eye emegbe wòɖe afɔ ɖe megbe, si na ŋutsu eveawo dome didi afɔ geɖe. Tu la mlɔ anyigba, wotsɔe ƒu gbe.
  
  Gomez dze edzi abe abosam ene, nɔ ɣli dom, nɔ dziɖegbe. Marsh trɔ amedzidzedzea abe alesi wofiae ene, etrɔ eƒe abɔta eye wòɖe mɔ na Gomez ŋutɔ ƒe ŋusẽ be wòatsɔ eƒe ta aƒo gli si tsi tre ɖe eŋu. Emegbe Marsh ƒo afɔ nɛ ɖe eƒe akɔta. Megazã hɛa ake o vaseɖe esime nuwuwu va zu nya si wogblɔ do ŋgɔ. Wofiae hã be menye ɣesiaɣie aʋawɔnu si dzena gaglãa wue nye nyuitɔ kekeake si woazã o.
  
  Gomez kɔ eƒe kukua tso gli ŋu, tsɔ eƒe ta he, eye wòtrɔ. March nɔ gbɔgbɔ vɔ̃a ƒe mo si biã ʋu la kpɔm dũu. Ewɔ dɔ ɖe edzi ɣeyiɣi kpui aɖe, vovototo si le mo dzĩ kple kɔ ɣi dome, do yibɔ siwo me aɖu ɣiwo nɔ tsã, to siwo le ɣie la do ɖe gota le akpa eveawo abe nukokoedoname kloe ene. Gomez ʋuʋu le ƒoƒoa ta. Woƒo Marsh ƒe ta ƒe axadzi.
  
  Fifia Gomez ʋu mɔ gbadzaa.
  
  Marsh ɖe afɔ yi ŋgɔ, eƒe ta nɔ tsatsam, gake enɔ ŋudzɔ ale gbegbe be wòte ŋu tsɔ hɛa ƒoe ŋutɔŋutɔ, eye wòfia asi akplɔa ɖe ŋutsu kemɛa ƒe dzi ŋu. Gomez ʋuʋu, eƒe gbɔgbɔ nɔ ƒoƒom tso eƒe nu si gbã la me, eye emegbe wòdo go March ƒe ŋkumekpɔkpɔ.
  
  March gbɔgbɔ be: "Mexe fe na wò le nuteƒewɔwɔ me." "Ðeko wòle be nàxɔ ga la hafi."
  
  Enya be ame siawo nye alakpatɔwo le dzɔdzɔme nu eye ɖikeke mele eme o be le sukudede hã me. Amedede asi anye woƒe susu evelia alo etɔ̃lia le ŋkekea me, le "nukata ʋu le nye asiwo ŋu?" eye "amekae mewu enu le zã si va yi me?" Ðewohĩ susu aɖe le cocaine nono ƒe agbɔsɔsɔme aɖe me tsonuwo hã ŋu. Gake Gomez... ɖeko wòle be wòaxɔ ga la hafi.
  
  Marsh nɔ ekpɔm esime ŋutsua nɔ ʋuʋum ɖe anyigba, emegbe wòbu akɔnta. Eƒoe eye wònɔ veve sem, gake nuvevi aɖeke mewɔe boo o. Eƒe ta nɔ ƒoƒom. Dzɔgbenyuietɔe la, esusu be yeade paracetamol kotoku sue siwo le yeƒe akplo si le nukliabɔmb la xa la dometɔ ɖeka me. Eyata esɔ be. Vidzĩtutunuwo ƒe babla aɖe hã nɔ esi le afima.
  
  March tutui ɖa eye wòmi atikekuiawo ƒu. Eŋlɔ be be yeatsɔ tsi ɖe asi. Gake nane nɔa anyi ɣesiaɣi, alo?
  
  Esi megatrɔ kpɔ ame kukua o la, eɖiɖi ta hedze mɔzɔzɔ didi si to mɔ si le anyigba te la me yi Texas gɔme.
  
  
  * * * .
  
  
  Gaƒoƒoawo nɔ hehem ɖe megbe. Julian Marsh tsɔ nukliaʋawɔnu si wobla ɖe akɔta la zɔ afɔ to Amerika te. Mɔ̃a ate ŋu anɔ sue wu alesi wòkpɔ mɔe - togbɔ be akɔtagbalẽvia gakpɔtɔ le fu ɖem hã - gake ememe xɔawo ƒe kpekpeme mede nenema o. Nuwɔwɔa lé ɖe eŋu abe exɔlɔ̃ alo nɔviŋutsu si womelɔ̃ o ene, henɔ ehem ɖe megbe. Afɔɖeɖe ɖesiaɖe sesẽ.
  
  Viviti ƒo xlãe eye wòmi kloe, eye kekeli si nɔa xɔxlɔ̃m ɣeaɖewoɣi koe gbãnɛ. Wo dometɔ geɖe gbã, wosɔ gbɔ akpa. Tsi nɔ anyigba le afisia, lã makpɔmakpɔwo ƒe ha aɖe nɔa drɔ̃e baɖawo ƒe nɔnɔmetatawo wɔm le eƒe susu me ɣesiaɣi siwo ƒoa fefe le ɖekawɔwɔ dziŋɔ aɖe me kple ʋuʋudedi si nɔa eƒe abɔta kple eƒe akɔta ɣeaɖewoɣi. Ya mesɔ gbɔ o, eye nusi nɔ afima la ƒe nyonyome mede o.
  
  Ðeɖi te eŋu ŋutɔ eye wòte susumenuwo kpɔkpɔ. Gbeɖeka Tyler Webb ti eyome eye emegbe troll vɔ̃ɖi aɖe ti eyome. Edze anyi zi eve, eye wònɔ eƒe klowo kple abɔta ƒom, gake eʋli vevie be yeatsi tre. Troll la trɔ zu Mexicotɔ siwo do dziku eye emegbe wòva zu taco si wozɔna si me wotsɔ atadi dzĩ kple amadede dzẽ kpakple guacamole yɔ fũ.
  
  Esi kilometaawo va nɔ yiyim la, eva nɔ sesem le eɖokui me be ɖewohĩ yemate ŋu aɖo afima o, be nuwo anyo wu ne ɖeko yemlɔ anyi hena ɣeyiɣi aɖe. Midɔ alɔ̃ vie. Nu si xe mɔ nɛ koe nye eƒe akpa si me kɔ wu-si nye akpa si tsi agbe le eƒe ɖevime dzimesesẽtɔe tsã esime ame bubu ɖesiaɖe di be wòadzo.
  
  Mlɔeba la, akaɖi siwo klẽna wu va do ɖe ŋgɔ eye wòto mɔa ƒe nuwuwu kemɛ eye emegbe wòzã aɖabaƒoƒo geɖe tsɔ bu amedzroxɔƒe si ƒomevi wòate ŋu akpɔ ŋu. Le nyateƒe me la, menɔ mɔ kpɔm be kɔmiti aɖeke si axɔ amewo ɖe sukua me o-womekpɔ mɔ be wòaɖo ablɔɖeviwo ƒe anyigba dzi gbeɖe o.
  
  Le eƒe ɖoɖoa nu la, ewɔ ɖoɖo ɖe ʋuɖoɖo si to vovo kura ŋu le nuwuwu sia. Marsh kpɔ nyuie eye menye bometsitsi aɖeke o. Ele be helikɔptaa natɔ ɖe teƒe si didi kilometa geɖe, anɔ eƒe yɔyɔ lalam. Marsh ɖe lãmenugbagbevi etɔ̃ siwo le bibim siwo woɖo ɖe eƒe ŋutilã kple eƒe akplo me la dometɔ ɖeka ɖa eye wòƒo ka.
  
  Le kpekpea me la, womegblɔ nya aɖeke o, womegblɔ nya aɖeke tso ʋu kple ɖi si xɔ Marsh ƒe mo kple taɖa ŋu o. Yameʋukulaa kɔ xevi la ɖe yame eye wòɖo ta Corpus Christi, si nye teƒe si kplɔe ɖo kple mamlɛtɔ si do ŋgɔ na Marsh ƒe mɔzɔzɔ gã la ƒe tɔtrɔ. Nu ɖeka nye nyateƒe, ŋutinya aɖe anɔ esi wòagblɔ...
  
  Eye ame aɖeke meli si agblɔe na wo o. Nu ɖeka si mègblɔ na kplɔ̃ɖoƒea vavalawo o enye alesi nète ŋu tsɔ nukliakotoku aɖe tso Brazil yi Amerika ƒe Ɣedzeƒeƒuta.
  
  Corpus Christi na gbɔɖeme kpui aɖe, tsilele didi kple alɔ̃dɔdɔ kpui aɖe. Nusi kplɔe ɖo anye gaƒoƒo blaeve vɔ ene ƒe mɔzɔzɔ yi New York, eye emegbe...
  
  Harmagedon. Alo eƒe go kemɛ ya teti.
  
  Marsh ko alɔgbɔnu esi wòmlɔ aba dzi ŋkume kple ŋkume eye wòɖi ta ɖe akɔtaɖonua me. Ete ŋu gbɔa ya kura o, gake seselelãmea dze eŋu ŋutɔ. Ayemɔa anye be woana dziɖuɖumegãwo naxɔe ase be etsɔ ɖe le eme eye be bɔmb la nye nyateƒe. Menye sesẽ o - ame ɖeka ƒe ŋkuléle ɖe gazeawo kple nusi woate ŋu ama ŋu ana woanɔ anyi aɖe kuku. Ne wonya wɔ ema ko la... Marsh kpɔe le susu me be dɔlarawo nɔ gegem ɖe eme, abe fefewɔmɔ̃ aɖe si le Las Vegas si le ga ƒom le ƒutsotsoewo ƒe sesẽme nu ene. Gake nu nyui aɖe tae wo katã wowɔe ɖo. Webb ƒe nya la.
  
  Ðewohĩ menye nenemae o. Marsh ŋutɔ ƒe ɖoɖowo nɔ esi be yeawɔ esime Pythiatɔwo ƒe ŋgɔnɔla wɔnuku la nɔ dziŋgɔliwo yome tim.
  
  Eƒu du tso aba dzi, eye wòdze klo hafi tsi tre. Etsɔ nuyiɖaɖa aɖewo ƒo ɖe eŋu. Egbugbɔ ɖo xɔa me nuwo ɖe ɖoɖo nu ale be gɔmesese nanɔ wo ŋu. Eɖi hetsɔ ʋu si kɔa ame yia dziƒoxɔa me yi anyigbaxɔdzoa me, afisi ʋu si wòhaya la nɔ elalam le.
  
  Chrysler 300. Whale si wotsɔ bleach wɔe ƒe lolome kple amadede.
  
  Next stop... du si medɔa alɔ̃ gbeɖe o.
  
  
  * * * .
  
  
  Marsh ku ʋua agbagbadzedze aɖeke manɔmee esime Skyline si xɔ ŋkɔ le xexeame katã va dze le ŋkume. Edze abe ɖe wònɔ bɔbɔe fewuɖutɔe be woaku ʋu sia ayi New York ene, gake emegbe amekae nya be ato vovo? Enyo, ame aɖe ate ŋui. Ŋkeke etɔ̃ kple edzivɔ va yi tso esime wòdzo le Ramses ƒe asi me. Ke ne nyadzɔdzɔa do go ya ɖe? Azɔlizɔzɔa metrɔ naneke o. Mɔzɔla bubu aɖe koe wònye, si nɔ tsaglãla tsam le agbe me le mɔ si le tsatsam dzi. Ne fefea wu enu la, anyae kpuie ŋutɔ. Ne menye nenema o la... Webb do ŋugbe be Ramses ana ame siwo lɔ̃ faa be yewoakpe asi ɖe esia ŋu. March nɔ ŋu ɖom ɖe wo ŋu.
  
  Marsh ku ʋu ŋkumaʋumaʋui, menya alo metsɔ ɖeke le nusi ava dzɔ emegbe me boo o. Eɖɔ ŋu ɖo ale gbegbe be yeatɔ hafi ge ɖe du gã la me, eye wòbe ɖe tɔsisia ƒe go kemɛ dzi zã bliboa esime ɣea dze toɖoɖo gɔme, si na eƒe mɔzɔzɔa ƒe mɔ si mesɔ o la sesẽ. Motle si ƒe nɔnɔme le abe L ene la sɔ gbɔ, togbɔ be abadzivɔawo nɔ ŋeŋem eye woƒo ɖi ɖikekemanɔmee hã, eye wotsɔ anyi yibɔ si ƒe didime nye sentimeta geɖe tsyɔ fesrewo kple anyigba ƒe goawo dzi hã. Gake meɖe dzesi o, womewɔ ɖoɖo ɖe eŋu o eye womede dzesii kloe o.
  
  Esia tae, le zãtitina lɔƒo la, enɔ anyi dzɔdzɔe, dzi nɔ ƒoƒom, esime ame aɖe ƒo eƒe xɔa ƒe ʋɔtru. Ʋɔtrua ʋu ɖe ʋutɔɖoƒea, eyata le nyateƒe me la, ate ŋu anye amesiame tso amedzro si mu aha si tra mɔ dzi va ɖo fefewɔla dzi hafi. Gake ate ŋu anye kpovitɔwo hã.
  
  Alo SEAL Ƒuƒoƒo Ade.
  
  Marsh tsɔ hɛawo, gaviawo kple ŋkumeɖoboloawo ɖo anyi eye emegbe wòhe xɔmetsovɔa ɖe megbe be yeakpɔ gota. Nu si wòkpɔ la na eƒe nu megate ŋu ƒoa nu o hena ɣeyiɣi kpui aɖe.
  
  Nukae nye...?
  
  Ƒoƒoa gaɖi ake, si me kɔ eye wònye yeye. Marsh mehe ɖe megbe le ʋɔa ʋuʋu heɖe mɔ na ŋutsua be wòage ɖe eme o.
  
  Egblɔ be: "Èwɔ nuku nam ŋutɔ. "Eye ema medzɔna zi geɖe le ŋkeke siawo me o."
  
  Amedzroa gblɔ be: "Mese le ɖokuinye me be nye dzi dze eme abe alesi wòle ene. "Nye nɔnɔme gbogboawo dometɔ ɖeka."
  
  March nɔ bubuawo ŋu bum, gake mehiã be wòakpɔ nu ayi didiƒe akpa hafi ade dzesi wo dometɔ wuieve ya teti o. "Zi ɖeka koe míedo go va yi."
  
  "Ɛ̃. Eye mese le ɖokuinye me enumake be ƒomedodo aɖe le menye."
  
  March dzɔdzɔe, fifia edzroe be yeaɖi tsi enelia ma. "Mesusu be Pythiatɔwo katã ku alo wolé wo. Negbe nye kple Webb koe mele eme o."
  
  Amedzroa keke eƒe asiwo ɖe enu be: "Abe alesi nèkpɔe ene la, èda ƒu."
  
  "Edzɔ dzi nam." March wɔ aʋatso be yeko alɔgbɔnu. "Eƒe dzi dze eme ŋutɔ."
  
  Eƒe amedzroa hã ko alɔgbɔnu be: "Oo, esusɔ vie nàzu ɖeka."
  
  March dze agbagba be yeaɖe seselelãme si nye be yeƒe dzigbezãwo katã va ɖo zi ɖeka la ɖa. Nyɔnu sia wɔ nuku, ɖewohĩ ewɔ nuku abe eya ke ene. Eƒe ɖa le blɔ si wotso le atsyã si me lãgbalẽ le me; eƒe ŋkuwo nye amadede blɔ-blɔ, abe etɔ ene pɛpɛpɛ. Aleke gbegbe wòdzi ŋɔe? Eƒe awua nye lãfuwu dama si wotsɔ lãfu wɔe, jeans dzĩ si le keklẽm kple Doc Martins si ƒe amadede nye navy blue. Elé notsi kplu ɖeka ɖe asi ɖeka me, eye wein kplu ɖeka nɔ esi le evelia me.
  
  Afikae wòtso...?
  
  Gake mehiã ŋutɔŋutɔ o. Elɔ̃e be nyɔnua le etɔxɛ, be ese egɔme le mɔ aɖe nu. Edzɔ dzi nɛ be nyɔnua do tso afi aɖeke o. Edzɔ dzi nɛ be nyɔnua to vovo kura. Viviti ƒe ŋusẽwo tsɔ wo ƒo ƒu ɖe wo nɔewo ŋu. Ʋu ƒe wein dzĩ kple notsi ɣi si le blɔ la nɔ tsatsam.
  
  March xɔ ŋkumeɖoboloa le esi. "Èdi be yeanɔ etame alo ete?"
  
  "Oo, meɖe fu nam o. Na míakpɔ afisi seselelãmea akplɔ mí ayi ɖa."
  
  Eyata Marsh tsɔ nukliabɔmb la da ɖe aba la ta le afisi wo ame evea siaa ate ŋu akpɔe le eye wòkpɔ dzo bubu aɖe si le abe ɣletivimefakaka ene to Zoe Shears ƒe ŋkuwo dzi. Ŋusẽ le nyɔnu sia ŋu, ewua ame, eye wòwɔa nuku ŋutɔ. Ðewohĩ tagbɔsesẽe wònye. Nane si sɔ nɛ nuwuwu meli na o.
  
  Esi wònɔ eƒe awuwo ɖem la, eƒe susu si me mã la nɔ tsaglãla tsam be yeade ŋugble le nusi gbɔna dzɔdzɔ ge ŋu. Dzidzɔkpɔkpɔ siwo katã ƒe ŋugbe wodo na etsɔ kple etsɔ si kplɔe ɖo, esime woana Amerika nadze klo eye woakpɔ dzidzɔ ɖe nukliabɔmb ŋu ŋu bubu na wòdzra ɖo keŋkeŋ na Zoey esi wònɔ eƒe afɔkpa hem yi anyime henɔ ʋua liam.
  
  "Do ŋgɔ ƒe fefe aɖeke meli oa?" ebia nya sia.
  
  Egblɔ be: "Enyo, esi nèda akplo ma nenema tututu la," eye wònɔ nukliabɔmb la kpɔm abe ɖe wòate ŋu akpɔe ene. "Mekpɔe be nyemehiãe o."
  
  March ko alɔgbɔnu kple dzidzɔ ƒe movidzɔdzɔ. "Nye hã".
  
  "Èkpɔe, lɔlɔ̃a?" Zoe ɖiɖi eɖokui ɖe edzi. "Wowɔ mí na mía nɔewo."
  
  Emegbe Marsh kpɔe be yeate ŋu akpɔ eƒe kposɔ si le ʋuʋum blewuu, si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi ŋutɔ la le ahuhɔ̃e si le gli ŋu le aɖaka xoxoa tame tẽ, kple megbekotokua ŋutɔ, si le abatia ƒe akɔtaɖonuwo dome la ƒe keklẽ me. Elé ŋku ɖe eƒe mo si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi nyuie la ŋu.
  
  Egblɔ kple gbe blewu be: "Damn." "Mexɔa ɣeyiɣi geɖe o".
  
  
  TA ETƆ̃LIA
  
  
  Matt Drake le dzadzram ɖo ɖe ƒuƒoƒoa ƒe sɔdola si me dzo le wu ɖesiaɖe ŋu. Seselelãme aɖe si medzea ame ŋu o, si nyɔa ŋu la va nɔ nye dɔgbo ƒe doa me, eye meku ɖe yameʋuɖoɖo si me ʋuʋudedi le ŋu o, ɖeko wòtso masɔmasɔ, dzimaɖitsitsi kple ŋunyɔnuwɔwɔ ɖe ame siwo ate ŋu adze agbagba awɔ nuvlo dziŋɔ mawo ŋu. Ese veve ɖe xexea me tɔ siwo yia woƒe gbesiagbedɔwo dzi, womenya naneke o gake woƒe dzi dze eme. Woawoe nye ame siwo ta wòʋli.
  
  Asrafo siwo tsɔ ɖe le eme na ame siwo na xexeame zu teƒe nyui si woanɔ eye wotsɔ wo ɖokui de afɔku me la yɔ helikɔptaawo me fũ. SPEAR ƒe ƒuƒoƒo bliboa nɔ afima, negbe Karin Blake kple Beauregard Alain kple Bridget McKenzie - si woyɔna be Kenzie, si nye katana-siléla, asinudɔwɔwɔwo tsɔtsɔ yi duta, Mossad ƒe dɔwɔla tsãtɔ koe susɔ. Agbalẽtaƒea dzo le Ramses ƒe "asi mamlɛtɔ" si me gblẽ le la me kabakaba ale gbegbe be wozi wo dzi be woakplɔ amesiame ɖe asi.Aɖabaƒoƒo ɖeka pɛ hã menɔ anyi woada o, eye ƒuƒoƒo bliboa nɔ dzadzraɖoɖi, wona nyanya wo eye wonɔ klalo be yewoadze New York ƒe ablɔwo dzi le duƒuƒu aɖe.
  
  Drake susui be tso ave ŋutɔŋutɔ dzi va ɖo ave si wotsɔ kɔkrit wɔ dzi. Míetena ɖe wo nɔewo ŋu gbeɖe o.
  
  Fli siwo dzi woate ŋu aka ɖo siwo tso tsatsam kple ƒutsotsoe siwo me ahom le le eƒe agbe me la ƒo xlãe godoo. Alicia kple Bo, May kple Kenzi, kpakple Torsten Dahl. Smith kple Lauren, Hayden, Kinimaka kple Yorgi nɔ helikɔpta evelia me. Agbalẽtaƒea ƒu du yi New York yamenutome, si Dukplɔla Coburn kɔ xoxo, eye woƒu du sesĩe to do siwo le dziƒoxɔ kɔkɔwo dome la me heɖiɖi ɖo ta xɔtaxɔ si ƒe nɔnɔme le dzogoe ene me gbɔ. Tɔtɔa ƒo wo. Radioa nɔ ɣli dom esime nyatakakaawo va to eme. Ðeko Drake te ŋu kpɔ alesi ablɔ siwo le ete la dzi ʋuʋu, dɔwɔla siwo le du dzi kple SWAT-ha siwo le dzodzom nyanyanya, dzomavɔ ƒe susu si nye be woawɔ duƒuƒu tagbɔsesẽtɔe be yewoaɖe New York kple Ɣedzeƒeƒuta la le susu me.
  
  Egbɔ ya sesĩe, eye wòse le eɖokui me be gaƒoƒo ʋɛ siwo kplɔe ɖo anye zitɔtɔ.
  
  Dal ƒe ŋku lé ɖe eŋu. "Le esia megbe la, mele mɔkeke xɔm."
  
  Drake kpɔ dzidzɔ ɖe Swedentɔ la ƒe kakaɖedzi ŋu. "Le esia megbe la, mí katã míahiã ɖeka."
  
  "Enyo, mèle vava ge kplim o, Yorkie."
  
  "Megblẽ naneke o. Meka ɖe edzi ŋutɔ be Joanna ye akpɔ edzi le mɔ sia mɔ nu."
  
  "Nukae wòle be ema fia?"
  
  Helikɔpta la ɖiɖi kabakaba, eye wòɖo woƒe dɔgbowo ɖe stratosphere la me.
  
  Alicia ko alɔgbɔnu. "Ðeko míenya amesi kpɔa Daley ƒe aƒea dzi, Torsti. Míenya".
  
  Swedentɔa blu ɖe eta, gake megagblɔ nya bubu aɖeke o. Drake ɖɔli alɔgbɔnu kple Alicia eye emegbe wòde dzesii be Mai nɔ wo ame evea kpɔm. Damn, ɖeko wòle abe ɖe naneke mele mía ŋu si ŋu míatsi dzi ɖo o ene.
  
  Alicia ʋuʋu asi na Mai. "Èka ɖe edzi be yeate ŋu akpɔ nuwɔna sia ƒomevi gbɔa, Sprite, le ɖokuiwò lãɖeɖe esime nèlũ lũ nyitsɔ laa vɔ megbea?"
  
  May ƒe mo metrɔ o, gake etsɔ dzitsitsi do asi ɖa be yeaka asi abi yeye si le mo nɛ ŋu. "Nudzɔdzɔ siwo dzɔ nyitsɔ laa na meɖɔ ŋu ɖo le ame siwo dzi meka ɖo la ŋu geɖe wu. Eye minɔ ŋku ɖe ame siwo dea asi asi la ŋu."
  
  Drake ƒe dzi gbã le ememe.
  
  Naneke medzɔ o. Egblẽm ɖi, eye wòwu enu! Womedo naneke ƒe ŋugbe o. .
  
  Seselelãmewo kple tamesusuwo tsaka, trɔ zu ʋumenugbagbeviɣidɔ, si tsaka kple seselelãme akpe ɖeka bubuwo. Ede dzesii be Dahl ɖe eɖokui ɖa blewuu tso Kenzi gbɔ, eye ƒã hafi Bo ɖe eƒe ŋku ɖa le Alicia ŋu. Mawu, enɔ mɔ kpɔm be nuwo fa vie le helikɔpta evelia me.
  
  Ya sesẽ yeyewo ƒo ɖe wo dzi esime helikɔpta la ƒe ʋuʋudedi ka xɔa tame. Xevia ɖi go, eye emegbe ʋɔtruawo ʋu, mɔzɔlawo ti kpo ɖiɖi heƒu du ɖo ta ʋɔtru si le ʋuʋu ɖi la gbɔ. Ŋutsu siwo lé tu ɖe asi nɔ mɔa dzi dzɔm, eye ame bubu geɖewo hã nɔ eme. Drake ge ɖe eme gbã, edzo afɔwo gbã eye wòse le eɖokui me be yemedzra ɖo vie aʋawɔnu manɔmee o, gake enya nyuie be eteƒe madidi o yewoatsɔ aʋawɔnuwo. Agbalẽtaƒea ƒu du to atrakpui gbadzaawo dzi ɖekaɖeka vaseɖe esime wokpɔ wo ɖokui le xɔdɔme gbadza aɖe me, si do viviti eye dzɔla geɖe wu gɔ̃ hã ƒo xlã wo. Le afisia la, wotɔ vie hafi xɔ mɔfiame be woayi edzi.
  
  Nusianu me kɔ.
  
  Drake ƒu du, eye wòkpɔe be yewobu ŋkeke vevi siwo wotsɔ ɖe nyatakakawo tso asitsaƒea eye emegbe dɔwɔla siwo ŋu ɖikeke le, vevietɔ tso CIA gbɔ, bia gbe yewo. Mlɔeba la, Coburn ŋutɔ de nu nyaa me, eye wòɖe gbe be woaɖo SPEAR-ha la ɖe teƒe si dzoxɔxɔ le wu le ɣletinyigba dzi enumake.
  
  New York Dugã me.
  
  Fifia esi woɖiɖi atrakpui bubu la, wodo ɖe balkon aɖe si dzi wokpɔa afisi wogblɔ nɛ be enye nutoa me kpovitɔwo ƒe dɔwɔƒe si le mɔdodo 3 lia kple 51 lia ƒe dzogoe dzi la ƒe eme. Le dukɔa ƒe manyamanya me la, teƒea nye dukɔa ƒe dedienɔnɔdɔwɔƒe hã-le nyateƒe me la, enye eve siwo woyɔna be dua ƒe "dugã ƒe titina", si nye dɔwɔƒea ƒe dɔwɔnawo katã ƒe taɖodzinu vevitɔ la dometɔ ɖeka. Fifia Drake nɔ nutoa me kpovitɔwo kpɔm wonɔ woƒe gbesiagbedɔwo wɔm, ʋudzeƒea nɔ ʋuʋum, nɔ ɖiɖim sesĩe eye amewo sɔ gbɔ ɖe afima, vaseɖe esime ŋutsu aɖe si do awu yibɔ va nɔ tetem ɖe eŋu tso didiƒe ʋĩ.
  
  Egblɔ be: "Mina míaʋu." "Ɣeyiɣi aɖeke meli woagblẽ le afisia o."
  
  Drake mete ŋu lɔ̃ ɖe edzi wu ema o. Etutu Alicia yi ŋgɔ, si medzɔ dzi na blonde la kura o, eye wòna eƒe ŋku biã ɖe eƒe kuxiwo ta. Ame mamlɛawo ƒo zi ɖe eme, Hayden dze agbagba be yeate ɖe ame yeyea ŋu, gake ɣeyiɣia wu enu esi wòbu le ʋɔtru si le didiƒe ʋĩ la megbe. Esi wonɔ zɔzɔm la, woge ɖe xɔ goglo aɖe si me wotsɔ tile ɣiwo ɖo anyigba kple gliwo, kple zikpui siwo woɖo ɖe fli me le nuƒolanɔƒe sue aɖe si wodo ɖe dzi la ŋgɔ. Ŋutsua kpɔ wo dzo kaba ale si wòate ŋui.
  
  Egblɔ dzonɔamemetɔe be: "Akpe na wò be nèva." "Be nànya ko la, wokplɔ ŋutsu siwo nèlé-ameflutɔ Ramses kple Robert Price-yi gaxɔ siwo le mía te me be woalala míaƒe... amedidi ƒe emetsonuwo. Míesusu be ɖewohĩ nyatakaka veviwo anɔ wo me eye ele be woanɔ wo gbɔ."
  
  Alicia gblɔ kple nuxaxa be: "Vevietɔ ne míedo kpo nu."
  
  "Nyateƒea. Eye gaxɔ siawo siwo le anyigba te siwo me dedienɔnɔ geɖe wu le le Dukɔa ƒe Dedienɔnɔ ƒe dɔwɔƒea me ana womade dzesi Ramses ƒe anyinɔnɔ o, abe alesi meka ɖe edzi be àte ŋu akpɔ ŋudzedze ɖe eŋu ene."
  
  Drake ɖo ŋku edzi be woɖe gbe na Ramses ƒe nutoa me aʋawɔhawo, esi wofi nukliabɔmb le Marsh si alo xɔe sesẽe vɔ la, woalala Ramses ƒe mɔɖeɖe be wòawó. Womenya be wolée, alo be eku kloe o. Ramses ƒe habɔbɔa ƒe New York lãmenugbagbeviwo menya naneke kura o.
  
  Ne mede ɖeke o la, ema koe nye nusi ƒo nu tsɔ da asi ɖe SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa dzi.
  
  Hayden gblɔ be: "Ele vi ɖe ge." "Meka ɖe edzi ŋutɔ."
  
  Smith gblɔ kpee be: "Ẽ." "Eyata he nyiawo tutu ɖe megbe fifia."
  
  Home Office ƒe amedɔdɔa ƒe mo ʋuʋu. "Nye ŋkɔe nye Moore. Nyee nye agbledela si xɔ ŋgɔ le afisia. Nunya katã ato dzinye. Míele dɔwɔha yeye aɖe ɖom be woatsɔ axɔ dɔwɔnawo ahama wo. Dɔwɔƒe aɖe le mía si eye fifia míele ɖoɖo wɔm ɖe alɔdzedɔwɔƒewo ŋu. Dɔwɔla ɖesiaɖe kple kpovitɔ-si li alo meli o-le dɔ wɔm ɖe ŋɔdzidoname sia ŋu, eye míese kpododonu me tsonuwo gɔme bliboe. It can"t..." eʋuʋu vie, tsɔ nuteɖeamedzi si le dzɔdzɔme nu la, womate ŋu ase o la fia. "Womate ŋu aɖe mɔ be esia nadzɔ le afisia o."
  
  "Amekae nye dɔmemegã le anyigba dzi?" Hayden bia nya sia. "Amekae wɔa nyametsotsowo le afisia le afisi wòle vevie ŋutɔŋutɔ le?"
  
  Moore he ɖe megbe eye wòƒo eƒe asike. "Enyo, míenya. Wo denyigba. Le nuwɔwɔ aduadu kple Ŋɔdzinuwɔwɔ Dzi Kpɔkpɔ ƒe Dɔwɔƒe kple Afɔkuwo Dzi Kpɔkpɔ ƒe Dɔwɔƒe."
  
  "Eye ne ègblɔ be "míawo" la, ɖe nèfia nye kpli wòa?" Alo ɖeko nèle gbɔgblɔm na Dadanyigbaa?"
  
  Moore lɔ̃ ɖe edzi be: "Mesusu be ema ate ŋu atrɔ abe alesi nɔnɔmea bia ene."
  
  Hayden dze abe eƒe dzi dze eme ene. "Kpɔ egbɔ be yeƒe asitelefon ƒe batri do dzo."
  
  Moore tsa ŋku le ƒuƒoƒoa me abe ɖe wòkpɔ woƒe nuwɔwɔ kpata eye wòdzɔ dzi nɛ ene. "Abe alesi nènyae ene la, fesre kpui aɖe le mía si. Maxɔ ɣeyiɣi didi aɖeke hafi ame tsɛ siawo nakpɔe be Ramses mele sedede ma dem o. Eyata, nu gbãtɔwo gbã. Aleke míewɔna dea dzesi ŋɔdzinuwɔlawo ƒe lãmenugbagbevi aɖe?"
  
  Drake lé ŋku ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu. "Eye nàzɔ mɔ. Ðe mele be March nanye nu vevitɔ nenye be bɔmb le esi oa?"
  
  "Nyatakakaxɔlawo ka nya ta be March awɔ ɖeka kple nutoa me lãmenugbagbeviwo. Míenya wo dometɔ nenie anɔ anyi o. Eyata míetsɔa míaƒe susu ɖoa evea siaa ŋu godoo."
  
  Drake ɖo ŋku Beau ƒe nuŋlɔɖi si ku ɖe dzeɖoɖo si nɔ Marsh kple Webb dome ŋu dzi. Eva susu me nɛ ɣemaɣi be Fransetɔ si nye lãgbalẽ si wodo goe zi gbãtɔ esime wozi wo dzi be woage ɖe Ame Mamlɛtɔ si le tsitrenu ƒe hoʋiʋlia me, eye wòwɔ avu zi geɖe ŋutɔ tso ɣemaɣi la, klẽ nyuiwɔwɔ ƒe kekeli ne ele vevie. Eklẽ abe ɣletivi ene. Ele be wòana gbɔgbɔmexɔ bubu aɖe ŋutsua ŋutɔŋutɔ.
  
  Le afi aɖe le shin...
  
  Moore gaƒo nu ake. "Mɔ geɖe li siwo dzi woato ade dzesi lãmenugbagbevi si me goglo alo lãmenugbagbevi si dɔa alɔ̃ gɔ̃ hã. Míele amesiwo ŋu wole ɖi kem le la dzi ɖem kpɔtɔ. Míele kadodo siwo le lãmenugbagbevi bubu siwo wonya siwo ŋu wole ŋku lém ɖo xoxo dome la me dzrom. Kpɔ tadeaguƒe siwo le dzo dam afisi jihadtɔ xɔŋkɔwo tsɔa woƒe aɖi ƒua gbe le ɖa. Míeléa ŋku ɖe ame siwo tsɔ wo ɖokui na kɔnuwɔwɔwo nyitsɔ laa-amesiwo tsɔ ɖe le mawusubɔsubɔ me zi ɖeka, woɖea wo ɖokui ɖa le hadome, alo ƒoa nu tso nyɔnuwo ƒe awudodo ŋu. NSA le to ɖom nyatakaka siwo woxɔ tso asitelefon miliɔn geɖe me eye wole wo me tom. Gake ŋutsu kple nyɔnu siwo dea afɔku me gbesiagbe le kwasiɖaa me-amesiwo míege ɖe ameha siwo me woxɔa jihadtɔ yeyewo tsoe edziedzi la me la wɔa dɔ wu sã."
  
  "Le nutsyɔnu te". Smith ʋuʋu ta. "Esia nyo".
  
  "Nyateƒee nye esia." Le ɣeyiɣi sia me la, míaƒe nyatakakawo le tsɛ wu Iggy Pop ƒe Barbie. Míele agbagba dzem be míaɖo kpe ame agbɔsɔsɔme si le lãmenugbagbevi ɖesiaɖe me dzi. Lãmenugbagbeviwo ƒe lolome. Nutomewo. Mɔnukpɔkpɔwo kple dzadzraɖo. Míele telefon dzi nuŋlɔɖi siwo katã wowɔ nyitsɔ laa la me tom. Èsusu be Ramses aƒo nua?"
  
  Hayden mete ŋu nɔ lalam be yeaɖo dɔme o. "Míele edze ge kpɔ nyuie."
  
  Kinimaka gblɔ be: "Afɔkua tu aƒe." "Mina míade dɔ asi na ƒuƒoƒowo eye míaɖe dzomavɔ la ɖa le afisia."
  
  Moore ɖe eme be: "Ẽ, ẽ, enyo ŋutɔ." "Gake afikae nàyi? New York nye du gã aɖe ŋutɔ. Màɖo naneke gbɔ to sisi me ne afi aɖeke meli nàyi o. Míenya ne bɔmb la nye nu ŋutɔŋutɔ gɔ̃ hã o. Ame geɖe ate ŋu awɔ bɔmb... kpɔ wò ɖusime."
  
  Alicia trɔ ɖe eƒe zikpui dzi. "Mate ŋu aɖo kpe esia dzi."
  
  Moore gblɔ be: "Ʋuwo le klalo. "Asrafoha tɔxɛwo ƒe ʋuwo. Helikɔptawo. Ʋu siwo zɔna kabakaba siwo ŋu dzesi aɖeke mele o. Èɖaxɔe se alo mèxɔe se o, ɖoɖowo le mía si ɖe esia ŋu, mɔ siwo dzi míato akɔ ablɔwo ŋu. Wole dziɖuɖumegãwo kple woƒe ƒomewo ɖem le teƒea xoxo. Nusi míehiã fifia koe nye gɔmedzeƒe."
  
  Hayden trɔ ɖe eƒe ƒuƒoƒoa ŋu. "Eyata, mina míama ƒuƒoƒoawo kaba eye míaɖo Ramses. Abe ale si ŋutsu ma gblɔe ene la, míaƒe fesre le sue, eye wòtu xoxo."
  
  
  TA ENELIA
  
  
  Julian Marsh dzo le motle la me kple gbɔdzɔe, dzi dzɔe gɔ̃ hã, gake elé blanui vie hã. Edo awu nyuie: jeans blɔ, si ƒe afɔ ɖeka do viviti vie wu evelia, awudziwui gbogbo aɖewo kple kposɔ si wotu ɖe eƒe ta ƒe akpa ɖeka. Nukpɔkpɔa nyo eye wòsusu be yeƒo Zoe ta. Nyɔnua do tso tsileƒe suea me, edze abe ɖe wòvuvu vie ene, eƒe taɖa ƒe afã koe wotsɔ ƒoe eye wotsɔ nuyiɖaɖa afã ƒo ɖe eŋu. Esi Marsh da aɖabaƒoƒo geɖe kpɔ vɔ hafi wòkpɔe be yeɖoe koŋ nɔ agbagba dzem be yeasrɔ̃ ye.
  
  Alo nàde bubu eŋua?
  
  Ðewohĩ mamlɛtɔae, gake etutu Marsh ɖe goa dzi ŋutɔŋutɔ. Nu mamlɛtɔ si wòdi enye be nyɔnu ƒe nɔnɔme aɖe naɖo seɖoƒe na eƒe atsyã tɔxɛa. Abe nusi wòsusu le ema megbe kloe ene la, efɔ akploa le aba dzi, nɔ asi lilim nusi wotsɔ wɔe ŋu eye wòse lã gbagbe si le eme ƒe nɔnɔmetata.
  
  Nye .
  
  Ŋdi la nyo, yeye, keklẽ kple dzidzɔ. Marsh lala vaseɖe esime ʋu aɖe si me ame atɔ̃ nɔ la va eye ŋutsu eve ti kpo do go. Wo ame evea siaa ƒe ŋutigbalẽ biã eye woƒe ɖa le ɣie. March gblɔ nyagbe mamlɛtɔ na mɔzɔzɔ mamlɛtɔ eye wòɖe mɔ na wo be woaʋu megbeʋɔtrua. Zoey do esi wònɔ gegem ɖe eme.
  
  "Lala". Ŋutsuawo dometɔ ɖeka ɖe tu do goe esi nyɔnua nɔ tetem ɖe eŋu. "Ðeka koe wòle be wòanɔ."
  
  March di be yealɔ̃ ɖe edzi, gake eƒe akpa kemɛa di be yeanya nyɔnu sia nyuie wu. "Enye amesi wotsɔ kpe ɖe eŋu megbe. Eƒe lãme sẽ".
  
  Asi si si tu le la gakpɔtɔ nɔ hehem ɖe megbe.
  
  "Se, ŋkeke etɔ̃e nye esia nyemele kadodo me kplii o, ɖewohĩ ŋkeke ene." Marsh mete ŋu ɖo ŋku edzi tututu o. "Ðoɖowo trɔna. Metsɔ nyagbea na wò, azɔ se nye nyawo. Eƒe lãme sẽ. Viɖe le eŋu gɔ̃ hã."
  
  "Nyo ŋutɔ". Ŋutsu eveawo dometɔ aɖeke medze abe kakaɖedzi le wo ŋu o ene.
  
  Ʋua ho kaba, ekɔ ɖiƒoƒo ƒe sɔti aɖe ɖe dzi tso megbe tayawo te, eye wòtrɔ ɖo ta dua me. Azɔlizɔzɔa trɔ ɖe megbe esi dziƒoxɔ kɔkɔawo ga lolo wu eye ʋuwo ƒe zɔzɔ nu sẽ ɖe edzi. Anyigba siwo le keklẽm siwo klẽna la ƒo xlã ʋua, eye woƒe ŋku gbã le teƒe aɖewo esime wole kekeli si wowɔ kple asi trɔm. Amehawo yɔ afɔtoƒewo eye xɔwo nɔ keklẽm kple nyatakakawo. Kpovitɔwo ƒe ʋuwo nɔ ʋu kum to ablɔwo dzi. Marsh mede dzesi dzesi aɖeke be kpovitɔwo ƒe susu le eŋu geɖe wu o, gake ɣemaɣi la, mete ŋu kpɔa nu le ʋua tame o. Eƒo nu tso esia ŋu na ʋukulaa.
  
  Ŋutsua ɖo eŋu be: "Edze abe nusianu sɔ ene. "Gake duƒuƒu gakpɔtɔ le vevie. Nusianu agbã ne míeʋuʋu blewu akpa."
  
  "Ramses?" Marsh bia nya sia.
  
  "Míele eƒe nya lalam."
  
  March blu ɖe eta, eye wòse ɖokuibɔbɔ aɖe le ŋuɖoɖoa me. Ðoɖo sia nye etɔ bliboe, eye ele be Ramses ƒe subɔviwo naɖu ɣe ɖe eƒe hadzidzi nu. Esi wonya ɖo teƒe si Marsh tia hedzra ɖo ɣleti geɖe hafi wodze egɔme ko.
  
  Egblɔ be: "Nɔ radar te," be yeatsɔ aɖo kpe edzi be yeaɖu ye dzi. "Eye le duƒuƒu ƒe seɖoƒea te, alo? Míedi be woatɔ te mí o."
  
  Ʋukulaa gblɔ be: "New York ye míele," eye emegbe ŋutsu eveawo siaa ko nu esime wònɔ akaɖi dzĩ aɖe ƒom. Marsh tiae be yeaŋe aɖaba aƒu wo dzi.
  
  Emegbe ʋukulaa gblɔ kpee be: "Gake." "Wò akɔtagbalẽvia? Esia... ehiã be woaɖo kpe emenyawo dzi."
  
  Marsh ƒo nu kple ɣli be: "Menyae." "Èsusu be nyemenya esia oa?"
  
  Bokɔ ka ƒomevie Webb tsɔ agba ɖe edzi?
  
  Ðewohĩ esi Zoey de dzesi masɔmasɔ si nɔ dzidzim ɖe edzi ta la, eɖe afɔ ɖe eŋu. Nukliabɔmb koe nɔ wo dome. Eƒe asi nɔ ɖiɖim blewuu to akploa me, asibidɛ ɖeka ɖekaɖeka, eye wòɖiɖi va eƒe akɔnu, si na wòʋuʋu eye emegbe wònɔ ekpɔm dũu.
  
  "Ðe esia sɔ nyateƒea?"
  
  "Nyemenya o, Julian. Ðe wòle aleaa?"
  
  Marsh meka ɖe edzi bliboe o, gake ese le eɖokui me be enyo ale gbegbe be wògblẽe ɖi. Eva susu me nɛ vie be Shears ƒe nu léa dzi na ame vie, ŋusẽ le eŋu abe Vɔvɔli Papa ene, eye ɖikeke mele eme o be ete ŋu yɔa ŋutsu ɖesiaɖe si wòhiã.
  
  Nukatae nye?
  
  Enya be ɖewohĩ nukliabɔmb la kpe ɖe eŋu. Ŋutsu si si nukliaʋawɔnuwo le la dzɔa dzi na nyɔnuvi ɖesiaɖe. Nane si do ƒome kple ŋusẽ... Oo, nyuie, ɖewohĩ susu si nye be evɔ̃ɖi vie wu ye la dze eŋu. Eƒe nu manyatalenua? Kakaɖedzitɔe la, nukatae dzomavɔ la menye nenema o? Eƒe susu ƒe ketekea do le mɔa dzi esi wotɔ ɖe mɔa to, eye ʋukulaa fia asi xɔ si Marsh tia le eƒe sasrãkpɔ va yi me kpuie. Ŋkeke si míetsɔ nɔ gota la gakpɔtɔ xɔ dzo eye nyemenɔ mɔ kpɔm na kura o. Marsh kpɔ dziɖuɖua ƒe kposɔ dami siwo bɔbɔ nɔ woƒe lãgbalẽzikpui dzeaniawo dzi sesĩe, siwo le woƒe agbe ƒe ƒoƒo xɔ ge la le susu me.
  
  Ele vava ge kpuie fifia. Eyata eteƒe madidi o, ƒã hafi mate ŋu aɖu ɖokuinye dzi.
  
  Elé Zoe ƒe asi eye wòti kpo kloe le afɔtoƒea, eye wòna akploa nɔ ƒoƒom ɖe eƒe abɔta si wobɔbɔ la dzi. Esi woto ʋɔtrunudzɔla la ŋu eye woxɔ mɔfiamewo le miame vɔ la, ƒuƒoƒo si me ame ene le la tsɔ ʋu si kɔa ame yia dzisasrã enelia dzi eye emegbe wova lé ŋku ɖe xɔ gã si me xɔdɔme eve le la ŋu. Nusianu nyo. March ʋu balkon la ƒe ʋɔtruwo eye wògagbɔ dua ƒe ya ake.
  
  Ate ŋu adzɔ nenema ke esime megate ŋui.
  
  Nukokoedonamea na wòko nu le eɖokui ŋu. Esia madzɔ gbeɖe o. Nusi wòle be Amerikatɔwo nawɔ koe nye be woaxɔe ase, axe fe, eye emegbe wòate ŋu atsrɔ̃ nukliabɔmb si le Hudson abe alesi wòɖoe ene. Emegbe, ɖoɖo yeye. Agbe yeye. Eye etsɔme dodzidzɔname aɖe hã.
  
  Gbe aɖe ɖi tso eƒe abɔta megbe. "Woɖoa ame aɖe ɖe mía gbɔ si ate ŋu alé ŋku ɖe nusiwo le wò akploa me ŋu. Ele be wòava ɖo le gaƒoƒo ɖeka me."
  
  March ʋuʋu ta evɔ metrɔ o. "Abe alesi wokpɔ mɔe ene." Nyo ŋutɔ. Gake nu ʋɛ bubu aɖewo gali siwo ŋu míabu. Mehiã ame aɖe si akpe ɖe ŋunye atsɔ ga la ayi teƒe bubu ne White House nya xe fe ko. Mehiã kpekpeɖeŋu le ɖoɖowɔwɔ ɖe amedzidzedze ŋu be mahe susuhenuwo vɛ. Eye ehiã be míana lãmenugbagbeviawo katã nawɔ dɔ ahada bɔmb sia."
  
  Ŋutsu si nɔ megbe nɛ la ʋuʋu. Egblɔ be: "Esia katã le ɖoɖowɔwɔ me." "Míele klalo." Nu siawo ava ƒo ƒu kpuie ŋutɔ."
  
  March trɔ hetrɔ yi amedzrodzeƒexɔa me. Zoe nɔ anyi nɔ champagne nom, eƒe afɔ tsɛawo kɔ ɖe dzi eye wònɔ ɖiɖim ɖe zikpui aɖe dzi. "Ekema fifia ɖeko míelala?" - ebia ŋutsua.
  
  "Menye ɣeyiɣi didi aɖeke o".
  
  Marsh ko alɔgbɔnu na Zoe eye wòdo eƒe asi ɖa. "Míanɔ xɔdɔme me."
  
  Atsu kple asi sia lé ka aɖe le akplo ɖesiaɖe me hetsɔe yi xɔdɔme gãtɔ kekeake me. Le aɖabaƒoƒo ɖeka me la, wo ame evea siaa nɔ amama eye wonɔ ʋuʋum ɖe wo nɔewo tame le agbalẽawo tame. Marsh dze agbagba be yeaɖo kpe edzi be ŋusẽ si hiã la le ye si zi sia, gake ɖeko Zoe nye ayetɔ vie akpa. Eƒe mo gbadza si ŋu vodada aɖeke mele o la wɔ nu ƒomevi ɖesiaɖe na eƒe gbɔdɔdɔ ƒe dzodzro. Mlɔeba la, enyo be Marsh wu enu kaba, elabena eteƒe medidi o, woƒo xɔdɔme ƒe ʋɔtru.
  
  "Ŋutsu sia le afisia."
  
  Do ŋgɔ xoxo? Marsh do awu kple Zoe kaba, eye emegbe wo ame evea wotrɔ yi xɔa me, woƒe mo biã kokoko eye fifia nɔ wo ƒom vie. Marsh do asi na ame yeye si va la, eye wòde dzesi eƒe ɖa tsɛ, eƒe ŋutigbalẽ si le ɣie kple eƒe awu siwo le ʋuʋu ɖi.
  
  "Mèdona zi geɖe oa?"
  
  "Woléam dea gaxɔ me."
  
  "Oo, nyuie, mehiã gbeɖe o. Èva afisia be yealé ŋku ɖe nye bɔmb ŋua?"
  
  "Ẽ, aƒetɔ, mewɔe."
  
  Marsh tsɔ eƒe akploa da ɖe ahuhɔ̃e kplɔ̃ si le bɔbɔe si xɔ xɔ gã la titina la dzi. Zoe zɔ to afima, eye wòhe eƒe susu esi wòɖo ŋku eƒe amama ƒe nɔnɔme dzi ɣeyiɣi kpui aɖe aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo koe nye esia. Eɖe ŋku ɖa, eye wòtrɔ ɖe ame yeyea ŋu.
  
  "Ŋkɔ kae nye wò, ŋutsu?"
  
  "Adam, aƒetɔ."
  
  "Enyo, Adam, ènya nusi wònye kple nusi wòate ŋu awɔ. Ètsi dzodzodzoea?"
  
  "Ao, menye fifia o."
  
  "Kpɔ̃ɔ?"
  
  "Nye mesusui nenema o".
  
  "Ðe nètsi dzodzodzoea? Kpɔ̃ɔ? Ðewohĩ ɖeɖi te eŋu akpa?"
  
  Adam ʋuʋu ta, henɔ akɔtagbalẽvia kpɔm.
  
  "Ne nenemae la, meka ɖe edzi be Zoey ate ŋu akpe ɖe ŋuwò." Egblɔ nya sia kple fefe afã kple afã.
  
  Pythian la trɔ kple alɔgbɔnukoko ayetɔe. "Dzidzɔ".
  
  Marsh blu ŋku abe Adam ene, gake hafi ɖekakpuia natrɔ susu la, woƒe ʋukula si ƒe ɖa le abe ɖa ene la ƒo nu. Egblɔ be: "Miwɔ kaba wɔe." "Ele be míadzra ɖo ɖe..." ekplɔe ɖo.
  
  March tsɔ abɔta ƒoe. "Enyo, mehiã be nàdze afɔ ƒoƒo gɔme o. Mina míaɖiɖi aƒo ɖi." Etrɔ ɖe Adam ŋu. "Mebe, kple bɔmb."
  
  Ðekakpuia lé ŋku ɖe akploa ŋu, etɔtɔ, eye emegbe wòtrɔe ale be kɔsɔkɔsɔawo dze ŋgɔe. Eɖe wo blewuu eye wòʋu nutsyɔnu la. Mɔ̃a ŋutɔŋutɔ mlɔ eme, eye akplo si nɔa anyi didina wu eye wòde ŋgɔ wu le nusianu me ƒo xlãe.
  
  Adam gblɔ be: "Enyo." "Eyata mí katã míenya nu tso MASINT, si nye dzidzenu kple asidede agbalẽ te ƒe nyatakakamɔnu si léa ŋku ɖe keklẽŋusẽ kple dzɔdzɔmenu bubu siwo do ƒome kple nukliaʋawɔnuwo ƒe asidede agbalẽ te ŋu. Wotrɔ asi le mɔ̃ sia, kple esi sɔ kplii ya teti si menya la ŋu be wòadze agble sia te. Nukliaʋawɔnuwo didi kple ŋkuléleɖenuŋu ƒe mɔ̃ geɖe le xexeame fifia, gake menye wo katãe de ŋgɔ o, eye menye wo katãe dɔwɔlawo sɔ gbɔ ɖo o." Eɖe abɔta. "Kpɔ kpododonu siwo dzɔ nyitsɔ laa le dukɔ deŋgɔwo me ɖa. Ðe ame aɖe ate ŋu atɔ te ame ɖeka si ɖoe kplikpaa alo lãmenugbagbevi si wɔ ɖeka kplikplikpli be woawo ɖeɖe nawɔ nua? Nyateƒee, menye nenemae o. Gbɔdzɔgbɔdzɔ ɖeka alo ememe dɔwɔwɔ koe wòbia." Eko alɔgbɔnu. "Dɔwɔla si mekpɔ dzidzɔ o alo ɖeɖi te eŋu wòku gɔ̃ hã. Zi geɖe la, ebia ga alo leverage. Esiawoe nye dukɔwo dome ŋɔdzinuwɔwɔ ƒe ga nyuitɔwo kekeake."
  
  Marsh ɖo to ɖekakpuia ƒe ŋutinya, henɔ eɖokui biam be ɖe wowɔ afɔɖeɖe vevi ɖeka alo eve bubu esime wònɔ mɔ si dzi yeato ayi Ramses kple Webb gbɔ la me ɖem hã. Anye woawo ŋutɔ ƒe nyonyo. Manya gbeɖe o, eye le nyateƒe me la, metsɔ ɖeke le eme o. Fifia eva ɖo afisia tututu eye wòsusɔ vie wòaʋu Dzomavɔ ƒe ʋɔtrua.
  
  Adam gblɔ be: "Nu si míeyɔna be "bɔmb ƒoɖi" koŋue wònye." "Nya sia li tso gbaɖegbe ke, gake egasɔ kokoko. Alpha scintillator, ɖiƒoƒonukpɔmɔ̃, kple nu nyui ʋɛ bubu aɖewo le asinye. Gake le nyateƒe me la," Adam ɖe gavi aɖe le eƒe kotoku me, "Esia le asinye."
  
  Eɖe nubablɛ sesẽawo ɖa kaba eye wòɖe Velcro-gbadzɛ siwo ɖea nukpɔkpɔ suea kple keyboard suea ɖe go la ɖa. Wotsɔa gavi ene léa ʋuƒoa ɖe teƒea, eye Adam ɖe wo ɖa kaba. Esi ga gbadzɛa va le ablɔɖe me la, ka siwo kplɔ wo nɔewo ɖo la ʋuʋu le megbe nɛ, si kplɔa ame yia mɔ̃ yeye si ŋu woke ɖo la ƒe dzi me.
  
  March lé eƒe gbɔgbɔ ɖe te.
  
  Adam ko alɔgbɔnu zi gbãtɔ. "Mega tsi dzi o. Fuse geɖe le nu sia ŋu eye wometsɔ aʋawɔnuwo gɔ̃ hã haɖe o. Ame aɖeke madze esia gɔme le afisia o."
  
  March se le eɖokui me be yeɖi gbɔlo vie.
  
  Adam lé ŋku ɖe mɔ̃a kple nusiwo le eme ŋu tsitotsito, eye wòtsɔ wo katã de eme. Le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, elé ŋku ɖe kɔmpiutadziɖoɖo si le egbɔ la ƒe screen ŋu. Elɔ̃ ɖe edzi be: "Ele dodom." "Gake mevɔ̃ɖi nenema gbegbe o."
  
  March nɔ ʋuʋum dziɖeleameƒotɔe. "Aleke gbegbe wògblẽe?"
  
  Adam gblɔ seselelãme aɖeke manɔmee be: "Maɖo aɖaŋu na wò be mègadzi vi gbeɖe o." "Ne ègate ŋui kokoko. Eye nàse vivi na wò agbe ƒe ƒe ʋɛ siwo kplɔe ɖo."
  
  Marsh nɔ ŋku lém ɖe Zoey ŋu esime wònɔ abɔta ƒom. Aleke kee wòɖale o, mekpɔ mɔ gbeɖe be yeanɔ agbe didi wu ye fofo ɖokuitɔdila alo ye nɔvi dadalawo o.
  
  Adam tsɔ agbaa do goe le mɔzɔkplo si wòtsɔ ɖe asi la me gblɔ be: "Fifia mate ŋu akpɔ eta nyuie wu." "Abe alesi mawɔe kple mɔ̃ sia ƒomevi ene."
  
  March nɔ ekpɔm vie eye emegbe wòkpɔe be wowu enu kloe. Edo go woƒe ʋukulaa ƒe ŋku kukuwo. "Fotoɖemɔ̃ siawo siwo ŋu Ramses ƒo nu tsoe. Ðe wole klaloa? Tiatia la le gɔmedzedze ge eye nyemedi be woahe ɖe megbe aɖeke o."
  
  Alɔgbɔnukoko ƒuƒu aɖe klẽ le eŋuɖoɖo me. "Eye míawo hã míewɔna nenema ke. Lãmenugbagbevi atɔ̃awo katã le dɔ wɔm fifia, eye lãmenugbagbevi eve siwo dɔa alɔ̃ siwo ɖewohĩ Amerikatɔwo menya o hã le eme." Ŋutsua lé ŋku ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu. "It"s 6:45 a.m. Nusianu adzra ɖo hafi ga adre naƒo."
  
  "Nyo ŋutɔ". Marsh se le eɖokui me be yeƒe gbɔdɔdɔ ƒe dzodzroa gafɔ ɖe te eye wòsusu be ɖewohĩ yeawɔ nyateƒenya sia ŋudɔ esime yeate ŋui kokoko. Esi wonya Zoey, abe alesi wòwɔe nyitsɔ laa ene la, anye ne wowu enu kaba le mɔ sia mɔ nu. "Eye ɖoɖo siwo wowɔ ɖe gaɖoɖoɖa ŋua?"
  
  "Adam alé fɔ ɖe wɔna aɖe si aɖe míaƒe teƒea le xexeame godoo le mɔ si nuwuwu meli na o nu la wuwu ŋu. Womalé ŋku ɖe asitsatsa la ŋu gbeɖe o."
  
  March mede dzesi alesi wòwɔ nuku na Adam ƒe mo o.
  
  Eƒe susu katã nɔ Zoe ŋu akpa, eye eya hã ƒe susu nɔ eŋu. Egatsɔ aɖabaƒoƒo atɔ̃ bubu kpɔ Adam wòtɔ bɔmb la henɔ to ɖom mɔfiame siwo ku ɖe alesi woaɖe aʋawɔnuwo le nu fiƒodea ŋu, emegbe ekpɔ egbɔ be ŋutsua ɖe mɔ̃a ƒe foto siwo sɔ le dɔwɔwɔ me. Fotoawo wɔ akpa vevi aɖe le White House nana woaka ɖe mɔ̃a ƒe nyateƒenyenye dzi eye le ɖoɖo si ahe susuhenuwo vɛ eye wòama ŋusẽ siwo woɖo ɖe eŋu la me. Esi dzi dzɔe la, etrɔ ɖe Adam ŋu mlɔeba.
  
  "Dzĩtɔa. Ðe esia nye ka si ɖea aʋawɔnuwo ɖaa?"
  
  "Um, ẽ aƒetɔ, ele nenema."
  
  Marsh ko alɔgbɔnu na ʋukulaa tso dzi me. "Ekema, ɖe míedzra ɖoa?"
  
  "Míele klalo".
  
  "Ekema dzo."
  
  Marsh do asi ɖa hekplɔ Zoe yi xɔdɔme me, he eƒe jeans kple panties esi wònɔ yiyim henɔ agbagba dzem be yeaxe mɔ ɖe nukoko nu. Dzo kple dzidzɔ ƒe tsiɖɔɖɔ aɖe xɔ edzi kloe esi wòkpɔe be ŋusẽ kple vevienyenye ƒe drɔ̃e siwo katã yeku la le eme vam. Ne ɖe eƒe ƒomea ate ŋu akpɔe fifia.
  
  
  TA ATƆ̃LIA
  
  
  Esi Drake nɔ dzɔdzɔm la, nusi nɔ dzɔdzɔm ƒe kpekpeme bliboa ƒoe. Nuwɔwɔ kpata to eƒe ʋukawo me, si na eƒe lãmekawo vuvu, eye ŋkuléle ɖe eƒe ƒuƒoƒoa me tɔwo ŋu zi ɖeka gblɔ nɛ be woawo hã wose le wo ɖokui me nenema ke-Kenzi gɔ̃ hã. Esusui ŋutɔŋutɔ be Mossad ƒe amedɔdɔ tsãtɔa na wòʋu xoxo, gake emegbe le nyateƒe me la, le kadodo si le asrafoawo dome ta la, mehiã be wòabiae gɔ̃ hã be nukatae mewɔe o. Fɔmaɖila mawo ke siwo ta wòʋli, dumevi dzro mawo ke, nɔ afɔku me. Ame sia ame si si dzi afã le maɖe mɔ nusia nadzɔ o, eye Drake susui be ɖewohĩ nu geɖe anɔ Kensi ŋu wu dzi afã, aleke kee wòɖaɣlae gogloe o.
  
  Glidzigaƒoɖokui la ɖe adre blaene vɔ atɔ̃ fia, eye ƒuƒoƒo bliboa nɔ zɔzɔm. Tomefafa dziŋɔ aɖe si me zitɔtɔ le la nɔ kpovitɔwo ƒe dɔwɔƒea, kpovitɔwoe nɔ edzi, gake edze ƒã be wole ŋgɔ yim. Nyadzɔdzɔwo ƒe nyatakakawo klẽna le television dzi, gake wo dometɔ aɖeke meku ɖe wo ŋu o. Moore zɔa afɔ hezɔna, henɔa nyadzɔdzɔwo lalam tso adzamedɔwɔlawo, ŋkutsalahawo alo ʋu siwo le ʋu kum gbɔ. Hayden lé ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo.
  
  "Mía kple Mano míawɔ nu kple Ramses. Míehiã ƒuƒoƒo eve bubuwo, ɖeka ada nyatakaka siwo ku ɖe nuklia ƒe wowó ŋu kpɔ esime wòle edzi yim, eye ɖeka adi lãmenugbagbevi siawo. Mizi ɖoɖoe, gake migalé gamenɔlawo o. Egbea, xɔ̃nyewo, menye ŋkeke si dzi woawɔ bometsinu o. Na nusi nèhiã la nasu asiwò eye nàxɔe kabakaba. Alakpadada ate ŋu agblẽ nu geɖe le mía si."
  
  Moore lé nya si gblɔm wònɔ eye wòtrɔ kpɔ megbe. Egblɔ be: "Egbea, nublanuikpɔkpɔ aɖeke manɔ anyi o."
  
  Dahl ʋuʋu ta nublanuitɔe, eye wògbã eƒe abɔta abe ɖe wòate ŋu agbã ŋutsu aɖe ƒe tagbɔ ene. Drake dze agbagba be yeaɖe dzi ɖi. Alicia gɔ̃ hã zɔna abe akpɔkplɔ si le atɔ me ene.
  
  Emegbe le ŋdi ga 8 me la, aɖaʋadzedzea dze egɔme.
  
  Kaƒoƒo te ƒoƒo, telefon siwo woɖo ɖi la nɔ ɖiɖim zi gbɔ zi geɖe, woƒe toɣliɖeɖe yɔ xɔ sue la me fũ. Moore wɔ avu kpli wo ɖekaɖeka, eye kpeɖeŋutɔ eve ƒu du va kpe ɖe wo ŋu. Kinimaka gɔ̃ hã lɔ̃ ɖe gbetɔamea dzi, togbɔ be edze abe kplɔ̃ si dzi wòbɔbɔ nɔ la mekpɔ dzidzɔ etɔxɛe o hã.
  
  Moore tsɔ nyatakakawo sɔ kple kekeli ƒe duƒuƒu. Egblɔ be: "Míele agbo nu." "Akpawo katã le klalo. Adzamedɔwɔlawo ka nya ta tso dzeɖoɖo siwo wowɔ nyitsɔ laa tso kpekpe siwo wowɔna le adzame kple dzeɖoɖo ŋu. Ʋuʋu le mosque xɔŋkɔwo ŋu nu sẽ ɖe edzi. Ne míenya nusi nɔ dzɔdzɔm o hã la, míatsi dzimaɖi. Wokpɔ mo yeyewo le woƒe nɔƒe siwo wozãna ɖaa, wo katã woɖoe kplikpaa eye woʋãna kabakaba, kple tameɖoɖo. Le lãmenugbagbevi siwo míenya dome la, eve bu le radar dzi." Moore ʋuʋu ta. "Ele abe míekpɔ esia gbɔ xoxo o ene. Gake kpeɖodzinyawo le mía si. Ele be ƒuƒoƒo ɖeka naɖo ta melidzeƒeawo - lãmenugbagbevi siwo wonya la dometɔ ɖeka wɔa dɔ tso afima."
  
  Dahl gblɔ kple gbe sesẽ be: "Míawoe nye esia." "Mi tso, mi ame manyanuwo."
  
  "Ƒo nu na ɖokuiwò." Kensi tsɔ afɔ ƒo ɖe eŋu. "Oo, eye mele kpli wò."
  
  "Oo, ɖe wòle be nàwɔ esiaa?"
  
  "Dzudzɔ fefe sesĩe be nàxɔe."
  
  Drake srɔ̃ nu tso ƒuƒoƒoawo ŋu, eye woma wo ɖe eve eve me le mɔ dodzidzɔname aɖe nu. Dahl kple Kenzie ƒe zɔhɛwo nɔ wo si - Lauren, Smith kple Yorgi. Eva nɔ Alicia, May kple Bo gbɔ mlɔeba. Enye nane ƒe nuɖaɖa; ema nye nyateƒe.
  
  Drake gblɔ be: "Dzɔgbenyuie na wò, xɔlɔ̃."
  
  Dahl trɔ be yeagblɔ nya aɖe esime Moore kɔ asi ɖe dzi teti ko. "Lala!" Etsɔ eƒe asi tsyɔ nuxɔla la dzi sɛkɛnd ɖeka. "Ðeko woɖɔ esia ɖo le míaƒe kaƒomɔ̃ dzi teti koe nye ema."
  
  Tawo katã trɔ. Moore lɔ̃ ɖe kaƒoƒo bubu dzi eye azɔ edo asi ɖa, eye wòse le eɖokui me be nuƒomɔ̃a ƒe abɔta le ye ŋu.
  
  Moore gblɔ be: "Èle eme."
  
  Gbɔgbɔ aɖe si me ŋutilã mele o yɔ xɔa me, nyawo do kabakaba ale gbegbe be abe ɖe Drake ƒe afɔwo di be yewoati wo yome ene. "Julian Marsh ye nye esia, eye menya be ènya nusianu kloe. Ẽ, menyae. Biabia lae nye be, aleke nàdi be yeaƒoe?"
  
  Hayden xɔ dɔa esi Moore ʋuʋu asi be yeayi edzi. "Dzudzɔ bometsitsi nyenye, Marsh. Afikae wòle?"
  
  "Enyo, nyabiase si wó ŋutɔe nye ema, alo? Magblɔ nya sia na wò, lɔlɔ̃tɔ, afisiae wòle. Le NYC."
  
  Drake metsɔ dzideƒo gbɔgbɔ esi ɖikeke mele eme o be woɖo kpe woƒe vɔvɔ̃ vɔ̃ɖitɔ kekeake dzi o.
  
  "Ekema biabia bubue nye be nukae medi kplɔe ɖo?" March tɔ vie ɣeyiɣi didi aɖe.
  
  Smith ƒo nu kple ɣli be: "Dze dɔme, kposɔ."
  
  Alicia blu ɖe eta. "Mina míagatsi tre ɖe bometsila sia ŋu o."
  
  March ko nu. "Mina míagawɔe o, le nyateƒe me. Eyata, wotsɔ nukliabɔmb la de eme, woŋlɔ kɔdaawo katã ɖe eme nyuie. Abe alesi wogblɔnɛ ene la, gaƒoɖokui le ƒoƒom. Fifia nusi nàwɔ koe nye be nàkpɔ egbɔ be enye nu ŋutɔŋutɔ eye nàna gadzraɖoƒe ƒe xexlẽdzesi wò. Meto nyateƒea?"
  
  Hayden gblɔ kpuie be: "Ẽ."
  
  "Ðe nèhiã kpeɖodzia? Ele be nàwɔ dɔ ɖe eta."
  
  Drake bɔbɔ ɖe ŋgɔ. "Egᴐme ɖe?"
  
  "Mebe be amedzidzedzea le edzi yim."
  
  "Ðe nàva ɖo nya la gbɔ kpuiea?" Hayden bia nya sia.
  
  "Ah, míaɖo afima. Gbã la, ele be mi dɔwɔla anyidi suewo miawɔ miaƒe dɔ. Nenye wòe la, anye ne madzo. Èkpɔe...èkpɔ alesi mewɔ va to rhyme sia vɛa? Meyina be mawɔe katã wòanye rhyme, ènya, gake le nuwuwu la... nyuie, mekpɔe be nyemetsɔ ɖeke le eme o."
  
  Drake ʋuʋu ta le mɔkpɔkpɔbuɖeame ta. "Damn, srɔ̃tɔ. Do Eŋlisigbe si sɔ."
  
  "Kpeɖeŋutɔ gbãtɔ le fefea me xoxo. Kpeɖodzigbalẽvi. Aɖabaƒoƒo blaeve le asiwò be nàɖo Edison Hotel, xɔ 201. Emegbe kpeɖodzi ene bubuwo aganɔ anyi, siwo dometɔ aɖewo ku ɖe kpeɖodzinana ŋu eye ɖewo ku ɖe nudidiwo ŋu. Fifia èse nye nu gɔmea?"
  
  May trɔ gbɔ gbã. "Aɖaʋawɔwɔ".
  
  "Enyo, nyee nye ame si si susu eve le. Ðeka tso hiahiã me, ɖeka tso nu gbegblẽ wɔwɔ me. Ðewohĩ tagbɔsesẽ ƒe dzobibiwo dzona le woƒe tsatsam."
  
  "Aɖabaƒoƒo blaeve?" Drake lé ŋku ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu. "Ðe míate ŋu awɔ esia gɔ̃ hãa?"
  
  "Le aɖabaƒoƒo ɖesiaɖe si nètsi megbe la, medea se na Ramses ƒe gaxɔwo dometɔ ɖeka be wòawu dumevi dzro eve."
  
  Le afisia hã la, dzidziƒoame si naa aɖuwo ƒua gbe, ŋɔdzinuwɔwɔ, masɔmasɔ si le dzidzim ɖe edzi. Drake ƒo eƒe asibidɛwo esi adrenaline la nɔ dzi yim.
  
  Marsh gbugbɔ gblɔ be: "Aɖabaƒoƒo blaeve." "Tso... fifia."
  
  Drake ƒu du do go le ʋɔtrua nu.
  
  
  * * * .
  
  
  Hayden ƒu du ɖiɖi atrakpuiawo eye wòge ɖe xɔa ƒe anyigbaxɔdzo me, eye Kinimaka nɔ megbe nɛ. Dziku lée eye wòƒoe abe abosam ƒe aʋala ene. Dziku na eƒe afɔwo zɔ kabakaba eye wòna wòkli nu kloe. Eƒe Hawaiitɔ zɔhɛa ƒo nu kple ɣlidodo, ƒu du eye wòtsi tre ɖi madzudzɔmadzudzɔe kloe. Ebu exɔlɔ̃ siwo le afɔku dziŋɔ aɖe me, siwo kaka ɖe dua ƒe akpa vovovowo evɔ womenya nusi woakpɔ mɔ na o, eye wotsɔ wo ɖokui ɖo fli me ɖikekemanɔmee ŋu. Ebu dumevi dzro siwo katã le afima kple nusi White House ate ŋu anɔ tame bum fifia ŋu. Enyo be ɖoɖowɔɖiwo, ɖoɖowo kple mɔnu siwo woate ŋu awɔ dɔ nanɔ ame si, gake esi xexe ŋutɔŋutɔ si wɔa dɔ la va zu ŋɔdzinu si gbɔ eme ƒe taɖodzinu - tsatsadadawo katã nu tso. Le atrakpuiawo gɔme la, eƒu du yi xɔdɔme la me eye wòdze duƒuƒu gɔme. Ʋɔtruwo nɔ keklẽm le akpa eveawo, eye wo dometɔ akpa gãtɔ mekɔ o. Le eƒe nuwuwu lɔƒo la, wohe ʋuƒo siwo le fli me kabakaba ɖe vovo nɛ.
  
  Hayden do eƒe asi ɖa. "Tu".
  
  Dzɔla la ʋuʋu, gake emegbe ewɔ ɖe edzi, eye sedede si tso dziƒo la ɖo eƒe to me xoxo.
  
  Hayden tsɔ aʋawɔnua, lé ŋku ɖe eŋu be agba le eme eye dedienɔnɔa tsi, eye wòge ɖe xɔ suea me.
  
  "Ramses!" - edo ɣli. "Nukae nèwɔ?"
  
  
  TA ADELIA
  
  
  Drake ƒu du do go le xɔa me eye Alicia, May kple Beau nɔ eƒe axadzi. Fifia ƒo wo dometɔ ene xoxo. Tameɖoɖo kplikpaa do tso ʋuʋudedi ɖesiaɖe me. Bo ɖe GPS-mɔfianu deŋgɔ aɖe le eƒe kotoku me eye wòfia afisi Edison-ʋua le nyuie.
  
  Esi wònɔ nu srɔ̃m tso mɔa ŋu la, egblɔ be: "Times Square nutoa me." "Mina míatso etɔ̃lia eye míatso Lexington Avenue. Miɖo ta Waldorf Astoria gbɔ."
  
  Drake ge ɖe ʋu gbogbo aɖewo me. Naneke mesɔ kple agbagbadzedze be yeaɖe New York taksikula aɖe ƒe agbe esime wònɔ agbagba dzem vevie be yeagbã wò afɔwo le klowo dzi, henɔ ŋgɔ yim kple eƒe ŋusẽ katã o. Drake ti kpo le sɛkɛnd mamlɛtɔ me, eye wòƒu du to taksi ɣi aɖe si te ɖe eŋu la ƒe ŋgɔgbe eye wòɖi ɖe anyigba le mɔ si le ŋgɔgbe bliboe nu. Dzoawo nɔ ɣli dom. Ƒuƒoƒoa me tɔ ɖesiaɖe te ŋu tsɔ tu ɖe asi esime wonɔ dodom eye fifia wole eʋuʋum nɔ tsatsam, henɔ didim be yewogakpɔ geɖe wu. Gake ɣeyiɣia gblẽ xoxo. Drake lé ŋku ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu esi wòge ɖe afɔtoƒea.
  
  Aɖabaƒoƒo wuiadre.
  
  Wotso Lexington eye emegbe woƒu du to Waldorf-tɔsisia dzi, eye ƒã hafi wotɔ esime ʋuwo nɔ tsatsam le Park Avenue. Drake wɔ avu to ameha la dome le ʋutɔɖoƒea, eye mlɔeba la, eva dze ŋkume kple ŋkume kple mo dzĩ si do dziku.
  
  "Se, xɔ̃nye, matso afisia gbã, ne ewum gɔ̃ hã. Boss bagels le vuvɔ xɔ ge, eye mɔ aɖeke meli si dzi wòato le dzomavɔ me o."
  
  Drake ƒo xlã ŋutsu si do dziku la esime Alicia kple May ƒu du to gota. Dzesiwo trɔ eye mɔa me kɔ. Fifia esi woɣla woƒe aʋawɔnuwo vɔ la, woɖo tae kplikpaa ɖo ta mɔ gã si kplɔe ɖo dzi - Madison Avenue. Amehawo gayɔ afɔtoƒea ake. Bo ge ɖe nɔƒe 49 lia, eye wònɔ ʋuwo dome ʋum eye wòkpɔ viɖe. Dzɔgbenyuietɔe la, ʋuwo ƒe zɔzɔ nɔ blewu fifia, eye teƒe aɖe nɔ megbefɔtiwo kple ŋgɔgbe ʋuƒoawo dome. Nyɔnuawo dze Beau yome eye emegbe Drake va ɖo fli.
  
  Ʋukulawo do ɣli do vlo wo.
  
  Aɖabaƒoƒo wuieve susɔ.
  
  Ne wotsi megbe akpa la, afikae ŋɔdzinuwɔlawo ƒe lãmenugbagbeviwo adze? Drake susui be anye teƒe si te ɖe Edison ŋu. Marsh adi be ʋua me dɔwɔlawo nanya be wowɔ ɖe yeƒe sededewo dzi vaseɖe esime woŋlɔe. Ʋu ƒe ʋɔtru aɖe ʋu le ŋgɔ-le esi ʋukulaa ate ŋui ta ko-eye Beau ti kpo to xɔa tame le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi. Alicia lé xɔa ƒe go kemɛ eye wògatsɔe ƒo ɖe ŋutsua ƒe mo.
  
  Fifia wotrɔ ɖe miame, wogogo 5th Avenue eye ameha geɖe wu gɔ̃ hã. Beau ƒu du to vɔ̃ɖitɔ kekeake me abe kotoku me adzodala le pop-haƒoƒo ƒe kɔnsɛt aɖe me ene, eye Alicia kple May kplɔe ɖo. Ðeko Drake do ɣli ɖe amesiame ta teti koe nye ema, eƒe Yorkshiretɔ ƒe dzigbɔɖi nu yi mlɔeba. Ŋutsuwo kple nyɔnuwo siaa xe mɔ nɛ, ŋutsu kple nyɔnu siwo metsɔ ɖeke le eme nenye be ele du dzi be yeaɖe ye ŋutɔ yeƒe agbe, ye viwo dometɔ ɖeka ƒe agbe, alo yewo ŋutɔ gɔ̃ hã o. Drake ƒo eƒe mɔ to eme, eye wògblẽ ŋutsu ɖeka ɖi wòkeke. Nyɔnu si si ɖevia le la lé ŋku ɖe eŋu nyuie ale gbegbe be wòse le eɖokui me be yeɖi fɔ vaseɖe esime wòɖo ŋku nusi dim wònɔ du dzi.
  
  Àda akpe nam emegbe.
  
  Gake le nyateƒe me la, manya gbeɖe o. Nuka kee ɖadzɔ o.
  
  Fifia Bo da tu yi miame, eye wòƒu du to Avenue of the Americas dzi ɖo ta 47th Street. Magnolia Abolomeƒea to ɖusime, si na Drake bu Mano ŋu, eye emegbe nusi Hawaiitɔa anya srɔ̃ tso Ramses gbɔ xoxo ŋu. Le aɖabaƒoƒo eve megbe esi wonɔ wowóm le 47th Street la, kasia Times Square dze le woƒe miame. Starbucks si wodzrana edziedzi la nɔ woƒe ɖusime, afisi ʋunyaʋunyawɔwɔ kple fliwo nɔ le ʋɔtrua nu. Drake lé ŋku ɖe moawo ŋu esi wònɔ du dzi va yina, gake mekpɔ mɔ be yeado go ame siwo ŋu wole ɖi kem le la dometɔ aɖeke ŋkume kple ŋkume o.
  
  Aɖabaƒoƒo ene.
  
  Ɣeyiɣi va yi kabakaba eye wòxɔ asi wu ame tsitsi si le kukum ƒe ɣeyiɣi mamlɛawo gɔ̃ hã. Le miame, si dze ŋgɔ afɔtoƒea la, amedzrodzeƒea ƒe ŋgɔgbekpa ɣi si ƒe mɔnu wotsɔ sika ɖo la dze, eye Beau ye nye ame gbãtɔ si ge ɖe ŋgɔgbe ʋɔtruawo nu. Drake do go agbatsɔkeke aɖe kple taksi ɣi aɖe si trɔ afɔkutɔe be yeadze Mai yome ayi eme. Xɔxɔnu gbadza aɖe si dzi wotsɔ modzakaɖebɔ dzĩ si ƒe nɔnɔmetatawo le la do gbe na wo.
  
  Beau kple Alicia nɔ abɔtaawo tem xoxo be yewoayɔ ʋufɔti ɖekaɖekawo, eye woƒe asiwo te ɖe woƒe aʋawɔnu ɣaɣlawo ŋu esime dzɔla la nɔ wo kpɔm. Drake bu eŋu be yeaɖe yeƒe Team SPEAR ID afia, gake ɖeko ema ana woabia nya geɖe wu, eye xexlẽmea va ɖo aɖabaƒoƒo etɔ̃ mamlɛawo dzi xoxo. Gaƒoɖokui la ɖee fia be Alicia ƒe ʋu si kɔa ame yia dzi la va ɖo eye ƒuƒoƒoa ɖo ʋua. Drake xe mɔ na ɖekakpuia be wòagava kpe ɖe wo ŋu o, eye wòtsɔ asibidɛ si ʋu la ƒoe ɖe enu. Akpe na Mawu be ewɔ dɔ elabena asiwɔwɔ ɖe nya dzi si kplɔe ɖo anye asibidɛ si wobla hafi.
  
  Ame ene ƒe ƒuƒoƒoa ƒo ƒu esime ʋua nɔ dzi yim, wotɔ te eƒe ʋuʋu eye wohe eƒe aʋawɔnuwo. Esi ʋɔtrua ʋu teti ko la, wokɔ tsi, henɔ xɔ 201 dim.
  
  Ame aɖe nɔ lalam.
  
  Drake ʋuʋu esime alɔnu aɖe do ƒome kple eƒe ŋkume, gake eŋe aɖaba ƒu vevesese ƒe keklẽ dzi. Ame aɖe ƒe afɔ dze agbagba be yealé ye ŋutɔ tɔ, gake eɖe afɔ ɖe vovo. Ame ma ke ʋu dzo eye wòƒo xlã Alicia, eye wòtsɔ eƒe ŋutilã ƒo ɖe gli si wotsɔ aŋɔ wɔe la me. Mai tɔ te ƒoƒoawo eye wòdo eƒe asiwo ɖe dzi, eye emegbe Bo ɖe asi le ƒoƒo ɖeka kple eve kabakaba si tɔ te ŋusẽ ɖesiaɖe eye wòna amedzidzela la dze klo.
  
  Drake ti kpo eye emegbe wòtsɔ eƒe ŋusẽ katã ƒoe ɖe anyi. Ɣeyiɣia nɔ vɔvɔm. Nɔnɔmetata la, si nye ŋutsu si ƒe ŋutilã le kpekpem eye wòdo awu ʋlaya ɣi aɖe la ʋuʋu le Yorkshiretɔa ƒe ƒoƒoa te, gake eto mɔ aɖe nu te ŋu trɔ eƒe akpa sesẽtɔ kekeake. Drake dze anyi ɖe eƒe axadzi, eye megate ŋu da sɔ o.
  
  Mai gblɔ be: "Punching bag." "Enye atamkakakotoku. Woɖoe be wòaɖe míaƒe duƒuƒu dzi akpɔtɔ."
  
  Bo tsɔ ʋua ge ɖe eme sesĩe wu tsã. "Eyae nye tɔnye." Èle yiyima."
  
  Drake ti kpo to ame si dze klo la dzi, henɔ xɔa ƒe xexlẽdzesiwo me dzrom. Xɔ etɔ̃ koe susɔ na afisi woɖo tae, eye aɖabaƒoƒo ɖeka susɔ na wo. Wokpɔtɔ nɔ sɛkɛnd mamlɛawo me. Drake tɔ ɖe xɔa godo eye wòtu afɔ ʋɔa. Naneke medzɔ o.
  
  Mai ƒoe ɖe enu wòɖe adzɔge. "Ɖe zᴐ."
  
  Woƒoe sesĩe zi ɖeka eye ati la ma, evelia kple xɔa ƒe ʋuƒoa mu. Drake ƒo nu kple akɔta. "Ema anya gbɔdzɔe na wò."
  
  Le eme la, wokaka, aʋawɔnuwo he henɔ wo dim kabakaba, gake nusi dim wole la dze ƒã dziŋɔ aɖe. Enɔ abatia titina - A4 foto si le keklẽm. Alicia zɔ yi aba la gbɔ henɔ ŋku lém ɖe nu ŋu.
  
  Mai gblɔ be: "Xɔa me ɖiƒoƒo aɖeke mele eŋu o. "Meda akɔ be kplɔla aɖeke meli o."
  
  Alicia tsi tre ɖe abatia ƒe go kemɛ dzi, nɔ ŋku lém ɖe anyigba henɔ gbɔgbɔm sesĩe. Eʋuʋu ta henɔ hũ ɖem esi Drake va kpe ɖe eŋu.
  
  "Oo nye Mawu." Nukae nye esia-"
  
  Kaƒoƒo aɖe va tɔ te eƒe nyawo. Drake zɔ ƒo xlã aba la, yi zãdokelia gbɔ eye wòlé telefon la le lever la dzi.
  
  "Ɛ̃!"
  
  "Ah, mekpɔe be èwɔe. Mate ŋu anɔ bɔbɔe o."
  
  "Ɖe zɔ̃! Wò tagbɔsesẽtɔ. Ðe nègblẽ bɔmb la ƒe foto ɖi na mía? Fucking fotoɖeɖea?"
  
  "Ɛ̃. Wò kpeɖodzi gbãtɔ. Nukatae nèsusu be mana nu ŋutɔŋutɔa nasu asiwò? Bometsitsi ale gbegbe. Miɖo esia ɖe miaƒe kplɔlawo kple eggheads. Woalé ŋku ɖe serial numberwo kple nya ƒaƒã bubu siawo katã ŋu. Plutonium ƒe gazewo E. Nusiwo woate ŋu agbã. Enye nusi tea ɖeɖi ame ŋu, le nyateƒe me. Kpekpeɖeŋu si kplɔe ɖo la anye nuƒoƒo nyuie wu."
  
  Le ɣeyiɣi ma me la, Bo ge ɖe xɔa me. Drake nɔ mɔ kpɔm be yeahe Punch Man la kplii, gake Beau ta fli aɖe si wosusu to eƒe carotid ʋuka me. Fransetɔa gblɔ kple gbe si ƒe mo wɔ yaa be: "Ewu eɖokui." "Ameɖokuiwuwu ƒe Atikekui."
  
  Nu maɖinu.
  
  "Èkpɔea?" Marsh gblɔ be. "Míetsɔa ɖe le eme vevie ŋutɔ."
  
  Drake dze agbagba be: "Meɖe kuku, Marsh." "Ðeko nàgblɔ nusi dim nèle na mí. Míawɔe fifia, fiƒode."
  
  "Oo, meka ɖe edzi be àwɔe nenema. Gake míagblẽ ema ɖi emegbe, enyoa? Ke esia ya ɖe? Du du hena kpeɖodzinu xexlẽdzesi evelia. Tititi sia yi edzi le nyonyom ɖe edzi eye wòsesẽna ɖe edzi. Aɖabaƒoƒo blaeve le asiwò be nàɖo Marea nuɖuɖudzraƒea. Le mɔa nu la, Italytɔwo ƒe nuɖuɖue nye esia eye wowɔa Nduyu calzone vivi ŋutɔ, ka ɖe dzinye. Gake míagatɔ ɖe afima o, xɔ̃nyewo, elabena àkpɔ kpeɖodzi sia le nugododeƒea te. Kpɔ dzidzɔ nyuie."
  
  "Agado"-
  
  "Aɖabaƒoƒo blaeve".
  
  Fli la yi kuku.
  
  Drake ƒo fi de, trɔ eye wòƒu du sesĩe alesi wòate ŋui.
  
  
  TA ADRElia
  
  
  Esi tiatia bubu aɖeke menɔ Torsten Dahl kple eƒe ƒuƒoƒoa si o ta la, wotso nya me be yewoagblẽ ʋua ɖi adzo. Medi naneke wu be yealé ɖe asi sesĩe esime Smith nɔ SUV sesẽ la ƒom le mɔ afã kple afã, tayawo nɔ ɣli dom, nɔ nuwo ʋuʋum, gake New York menye naneke wu taksi ɣiwo kple bɔswo kpakple ʋu siwo wohaya ƒe ɣlidodo dzikutɔe o. Nya "Deadlock" va susu me na Dahl, gake edzɔna gbesiagbe, ŋkekea ƒe akpa gãtɔ, eye kpẽawo gakpɔtɔ nɔ ɖiɖim eye amewo nɔ ɣli dom tso fesre siwo woxatsa ɖe anyi la me. Woƒu du sesĩe alesi woate ŋui, eye wowɔ ɖe mɔfiameawo dzi. Lauren kple Yorgi he woƒe tuɖedziwu siwo me tu mate ŋu age ɖo o. Kensi ƒu du ɖe Dahl xa, eƒe nuyiwo nɔ ʋuʋum.
  
  Egblɔ na Dahl be: "Maɖe vi na wò wu sã."
  
  "Ao".
  
  "Oo, va, aleke wòate ŋu awɔ nuvevi ame?"
  
  "Gbɛɖɛ".
  
  "Oo, Torsti-"
  
  "Kenzi, mèle wò katana fiƒodea gbugbɔ xɔm o. Eye mègayɔm nenema o. Nyɔnu tagbɔsesẽtɔ ɖeka ƒe megbeŋkɔ nam nye nu gbegblẽ."
  
  "Oo, ẽ? Abe alesi wò kple Alicia miewɔ kpɔ ene... ènyaa?"
  
  Smith ƒo nu kple ɣli esi wotso mɔdodo bubu, eye wòkpɔ afɔzɔlawo kple gasɔdolawo woyɔ mɔa dzi le akaɖi dama la gbɔ, wo katã wolé woƒe agbe ɖe asi, gake woka ɖe edzi be menye yewoe akpe fu egbea o. Woƒu du to mɔ si kplɔe ɖo dzi, eye asrafoawo mese duƒuƒua ƒe dzoxɔxɔ gɔme tututu esi woto Priuse eve siwo nɔ zɔzɔm blewu la ŋu, henɔ woƒe axadzihuhɔ̃ewo gbãm. GPS la ɖi kpẽ.
  
  Yorgi bu akɔnta be: "Aɖabaƒoƒo ene yi melidzeƒewo." "Ele be míaɖe blewu."
  
  Smith gblɔ kple gbe sesẽ be: "Maɖe blewu le etɔ̃ me." "Mègafia asi nye dɔa nam o."
  
  Dahl tsɔ Glock kple Hong Kong tu de asi na Kenzie - menye dɔ bɔbɔe aɖeke o, menye nu bɔbɔe be woawɔ le adzame le New York o. Eƒe mo ʋuʋu esi wònɔ esia wɔm. Le eƒe nuŋububu nyuie wu ta la, wozi wo dzi kloe be woaxɔ dɔwɔla adzodala la ƒe kpekpeɖeŋu. Enye ŋkeke si mebɔ o, eye wobia afɔɖeɖewo katã, mɔkpɔkpɔbuɖeame gɔ̃ hã. Eye le nyateƒe me la, egase le eɖokui me kokoko be ɖewohĩ ƒometɔ aɖe anɔ wo dome, nane si le abe asrafowo ƒe luʋɔ siwo sɔ kple wo nɔewo ene, si na kakaɖedzi si le ye si la dzi ɖe edzi.
  
  Exɔe se be yewoate ŋu axɔ na Bridget Mackenzie, aleke kee wòɖawɔ avu sesĩe o.
  
  Smith tso ʋuwo ƒe mɔ eve azɔ, etsɔ eƒe abɔta ƒo F150 si tsi anyi la, gake eyi edzi nɔ ʋua kum evɔ metrɔ megbe o. Esi ɣeyiɣia vɔ ta la, womete ŋu ƒle vivisese aɖeke o, eye alilikpo dziŋɔ si nɔ wo dzi la fia be wozi wo dzi be woayi eme katã, ɣesiaɣi.
  
  Dahl tsɔ eƒe aʋawɔnua ƒe akplɔa ƒoe. Egblɔ be: "Nudzraɖoƒea didi tso afima gbɔ mede aɖabaƒoƒo ɖeka o. "Nukatae womeɖɔ do siawo katã ɖo o?"
  
  Smith se veve ɖe enu. Mɔawo nye teƒe si nuwuwu meli na o, si me ʋuʋudedi le, si me alakpanuwɔwɔ le, afisi ʋuwo nɔa zɔzɔm blewuu le do siwo mesɔ o me eye mɔdodowo dona le ɣeyiɣi ɖesiaɖe me, eye wòdzena abe ɖe wometsɔa ɖeke le ŋkekea ƒe ɣeyiɣi alo ʋuwo ƒe agbɔsɔsɔ me o ene. Le nyateƒe me la, enye avu ɖe avu dzi, eye ame ɖeka pɛ hã medi be yeakpe ɖe ame bubu aɖeke ŋu o.
  
  Wozɔ GPS la dzi kaba eye woɖo ta aŋutsrɔea ƒe ta. Ŋdi ŋdi kanya ƒe yeyewɔwɔ na woƒe ŋutigbalẽ ƒuƒlu ʋuʋu, si ɖo ŋku edzi na wo katã be ŋdi kanya gakpɔtɔ li. Ɣe ƒe keklẽ to alilikpoawo ƒe gbagbãƒewo me, eye wòna tɔdziʋudzeƒewo kple tɔsisi si te ɖe afima ŋu trɔ zu sika dzẽ. Ame mawo siwo Dahl te ŋu kpɔ la nɔ woƒe dɔwɔna si wowɔna ɖaa wɔm. Ekpɔe le susu me be melidzeƒea do viviti eye ɖiƒoƒo le eme, gake ne menye nudzraɖoƒeawo o la, ekɔ eye amewo meyɔ fũ o. Eye vovo menɔa eŋu o, elabena meliɖoɖo ƒe teƒe veviwo nɔ atsiaƒua ƒe go kemɛ dzi le New Jersey. Gake Dahl kpɔ nugoe gã siwo woƒo kple meli didi aɖe si keke si bɔbɔ nɔ tsia dzi maʋãmaʋãe, kple nugoe gã siwo wotsɔ amadede blɔ wɔe, siwo ate ŋu aƒu du to tɔdziʋudzeƒea le ketekemɔwo dzi ahaƒo woƒe nugoewo nu ƒu to nusiwo wotsɔna kakaa nu me.
  
  Nudzraɖoƒewo, kpakple xɔxɔnu si yɔ fũ kple nugoe siwo me kɔ wu la nɔ miame. Dahl fia asi xɔ aɖe si didi tso afima afɔ alafa ɖeka blaatɔ̃.
  
  "Mía viŋutsue nye esia. Smith, Kenzi, va do ŋgɔ. Medi be Lauren kple Yorgi natrɔ ɖe mía ŋu."
  
  Ezɔ dzo, fifia eƒe susu katã le eŋu, eƒe susu nɔ avuwɔwɔ kple amedzidzedze ɖeka si le megbe na wo ŋu hafi woʋu yi esi kplɔe ɖo dzi... eye emegbe esi kplɔe ɖo, vaseɖe esime drɔ̃e baɖa sia wu enu eye wòate ŋu atrɔ ayi eƒe ƒomea gbɔ. Woda ʋɔtru yeye siwo wota ɖe xɔa ƒe axadzi, eye Dahl fɔ mo dzi esi wòkpɔ fesre gbãtɔ.
  
  "Ɔfis ƒuƒlu. Mina míate esi kplɔe ɖo la kpɔ."
  
  Aɖabaƒoƒo geɖe va yi esime ƒuƒoƒoa nɔ tsatsam to xɔa ƒe axadzi, aʋawɔnuwo nɔ wo hem, nɔ ŋku lém ɖe fesre ɖesiaɖe ŋu, eye wonɔ ʋɔtru ɖesiaɖe nu kpɔm. Dahl de dzesii kple dziɖeleameƒo be yewova le nutoa me dɔwɔlawo ƒe susu hem. Medi be yeado vɔvɔ̃ na woƒe lã lénuwo o.
  
  "Mina míawɔ".
  
  Wowɔ kaba yi ŋgɔ, eye wova ɖo fesre atɔ̃lia gbɔ mlɔeba eye wolé ŋku ɖe eŋu kaba. Dahl kpɔ teƒe gbadza aɖe si kakɛwo kple atiɖakawo yɔ fũ, gake le fesrea xa la, ekpɔ kplɔ̃ si le dzogoe ene me hã. Ŋutsu ene nɔ anyi ƒo xlã kplɔ̃a, woƒe ta ɖiɖi, abe ɖe wole nu ƒom, le ɖoɖo wɔm hele tame bum ene. Dahl ti kpo yi anyigba eye wòbɔbɔ nɔ anyi, eye wòtsɔ eƒe akɔta ƒo ɖe gli ŋu.
  
  "Míele nyuiea?" Smith bia nya sia.
  
  Dahl gblɔ be: "Ðewohĩ." "Ate ŋu anye naneke hafi o... gake-"
  
  Kenzi gblɔ kple fewuɖunya aɖe be: "Meka ɖe dziwò." "Wòe kplɔ, nye hã makplɔe ɖo," Emegbe eʋuʋu ta. "Ðe mi amewo ƒe tagbɔ gblẽ nenema gbegbea? Ðeko nàƒu du age ɖe afima eye nàdze tudada gɔme gbã?"
  
  Ŋutsu aɖe te ɖe wo ŋu henɔ wo kpɔm le axadzi. Dahl kɔ eƒe HK ɖe dzi eye ŋutsua xɔ dzo, eye wòkɔ eƒe asiwo ɖe dzi le yame. Wotso nya me le eŋu koŋ elabena ŋutsua nɔ amesiame si le nudzraɖoƒea ƒe ŋkume tẽ. Mede sɛkɛnd ɖeka pɛ hã o hafi Dal tsi tre, ƒo xlãe, eye wòtsɔ eƒe abɔta ƒo ɖe gota ʋɔtrua nu. Smith kple Kensi nɔ egbɔ, nɔ eƒe susuwo xlẽm.
  
  Esi Dahl ge ɖe nudzraɖoƒe si keke la, ŋutsu ene ti kpo tso kplɔ̃a dzi. Aʋawɔnuwo mlɔ woƒe axawo dzi, eye fifia wotsɔ wo ƒu gbe, henɔ tu dam ɖe amedzro siwo nɔ tetem ɖe wo ŋu la vovototomademadeameŋutɔe. Tuwo nɔ dzodzom le afisiafi, wogbã fesrea eye woto ʋɔtru si le tsatsam la me. Dahl do ta kple ta, nɔ ʋuʋum, nɔ dodom, nɔ tu dam. Ŋutsu siwo nɔ kplɔ̃a ŋu la trɔ megbe, woda tu ɖe megbe, woda tu ɖe woƒe abɔta kple woƒe afɔwo dome gɔ̃ hã esime wonɔ du dzi. Afi aɖeke menɔ dedie o. Tudada le vome yɔ doa me fũ. Dahl nɔ te ɖe abɔta eveawo dzi vaseɖe esime wòɖo kplɔ̃a gbɔ eye wòtrɔe, eye wòzãe abe akpoxɔnu ene. Eƒe nugbɔ ɖeka gbã esime tu gã aɖe si ƒe lolome to vovo la to eme tututu.
  
  "Nu maɖinu".
  
  "Èle agbagba dzem be yeawuma?" Kenzi ƒo nu le ɣlidodo me.
  
  Swedentɔ gã la trɔ aɖaŋu, fɔ kplɔ̃ gã aɖe, eye emegbe wòdae ɖe yame. Nugbɔ siwo nɔ gegem la lé ŋutsu ɖeka ƒe afɔkpodzi, si na wòdzo eye wòna eƒe tu la dzo. Esi Dal nɔ tetem ɖe eŋu kabakaba la, Kensi ƒe gbe na wòɖe eƒe blewu.
  
  "Kpɔ nyuie le ame tsɛ sue mawo ŋu. Mewɔ dɔ le Titina Ɣedzeƒe katã eye mekpɔ wo dometɔ akpe geɖe wodo vest."
  
  Dahl he ɖe megbe. "Mesusu be màte ŋu awɔe ko-"
  
  Wowó la ʋuʋu nudzraɖoƒea ƒe gliwo. Swedentɔa dzo le eƒe afɔwo dzi, dzo yi yame eye wòge dze fesre aɖe si gbã xoxo la dzi. Toɣliɖeɖe ɣi aɖe yɔ ta nɛ, gbeɖiɖi sesẽ aɖe nɔ eƒe to me, eye le sɛkɛnd ɖeka me la, mete ŋu kpɔ naneke o. Kaka eƒe ŋku nadze egɔme nɔ dzedzem la, ekpɔe be Kensi nɔ anyi ɖe ye ŋgɔ henɔ asi ƒom ɖe yeƒe ŋgonu.
  
  "Nyɔ, ŋutsu. Menye ŋutilã bliboe wònye o, ke boŋ bɔmb aɖe koe wònye."
  
  "O. Enyo, ena nye dzi dzea eme."
  
  Egblɔ be: "Mɔnukpɔkpɔe nye esia. "Ʋuʋunyawɔwɔa na ehati bometsilawo hã ƒo le woƒe afɔwo dzi."
  
  Dahl ʋli vevie tso eƒe afɔwo dzi. Smith nɔ eƒe afɔwo dzi, gake Lauren kple Yorgi nɔ anyi ɖe woƒe klowo dzi, woƒe asibidɛwo nɔ woƒe akɔta. Dahl kpɔe be ŋɔdzinuwɔlawo ƒe susu va nɔ wo ŋu bum. Urgency ƒoe abe pin si to lã si wofa la ƒe kakɛ aɖe me ene. Esi wòkɔ eƒe tu ɖe dzi la, wogada tu ake, gake ete ŋu de abi ŋɔdzinuwɔla siwo nɔ dzidzim ɖe edzi la dometɔ ɖeka ŋu eye wònɔ ekpɔm esime ŋutsua nɔ ʋuʋum zi gbɔ zi eve hedze anyi.
  
  Smith ƒu du va to afima. "Elée."
  
  Dahl ye xɔ ŋgɔ. Kensi ƒo tu siwo le egbɔ la do goe. Ŋɔdzinuwɔla eve susɔeawo trɔ dzogoea, eye Dahl kpɔe be yewole mɔ dzi yina afisi woado le. Eɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ vie, emegbe etrɔ dzogoe ma ke, nɔ tu dam nyuie, gake ya ƒuƒlu kple kɔkrit koe eƒe tuawo dze. Ʋɔtrua nɔ ʋuʋu ɖi.
  
  Bɔmb la gadzo yi eme ake.
  
  Fifia wowóa nye nusi wotsɔ na wo, SPIR ƒe ƒuƒoƒoa ɣla wo ɖokui eye wolala be aʋawɔtuawo nato wo ŋu. Gliawo ʋuʋu eye wogbã le alesi woƒoe sesĩe ta. Emegbe wonɔ woƒe afɔwo dzi, nɔ ʋɔtrua nu ƒom yi ɖe bebeƒea eye woge ɖe ŋkeke si me kɔ nyuie la me.
  
  Smith gblɔ be: "Ŋdi ga ɖeka mee."
  
  Dahl kpɔ mɔ si woɖe fia la, ekpɔ ame eve siwo le du dzi, eye le wo megbe la, Hudson, si kplɔa ame yia Upper Bay. "Bullshit, ɖewohĩ tɔdziʋu siwo zɔna kabakaba le wo si."
  
  Kensi dze klo ɖeka, eye wònɔ taɖodzinu ɖom nyuie. "Ekema míatsɔ-"
  
  Dahl ɖiɖi eƒe aʋawɔnua ƒe ʋuƒoa ɖe anyi be: "Ao." "Mèkpɔ dumevi dzro siwo le afima oa?"
  
  Eƒo fi de Hebrigbe me be: "Zubi," si nye gbe si gɔme Dahl mese o. Smith, Kenzie kple Swede ɖekae dze wo yometiti gɔme. Ŋɔdzinuwɔlawo wɔ nu kaba, wova ɖo tɔdziʋudzeƒea kloe. Kenzi ɖe asi le eŋu esi wòda eƒe HK ɖe yame, henɔ mɔ kpɔm be dumevi dzroawo asi alo aɣla wo ɖokui.
  
  Egblɔ kple gbe sesẽ be: "Àte ŋu ada akpe nam ne míeɖe ŋkekea vɔ."
  
  Dahl kpɔe be mɔnukpɔkpɔ ƒe mɔ aɖe ʋu le ye ŋkume. Ŋɔdzinuwɔla eveawo siaa tsi tre kɔkɔ ɖe tsi si le megbe, taɖodzinu nyuiwo, eye Kenzi ƒe mɔnukpɔkpɔ ƒe dzoa ʋu mɔ na wo. Eɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ eye wòtsɔ akɔtaɖonua ɖo eƒe abɔta, eye wòɖo taɖodzinua nyuie. Smith hã kplɔe ɖo le eƒe axadzi.
  
  Ŋɔdzinuwɔlawo trɔ abe ɖe wole telepathy wɔm ene, eye wole tu dam xoxo. Dahl ƒe susu nɔ eŋu esime ŋgɔgbevi la nɔ ɣli dom le akplɔlawo dome. Eƒe tu evelia dze taɖodzinua dzi le akɔta, etɔ̃lia - le ŋgonu, le titina tututu. Ŋutsua dze anyi, eye wòku xoxo.
  
  Lauren ƒe gbe to eƒe tomeka me be: "Gblẽ ɖeka ɖi agbagbee."
  
  Smith da tu. Ŋɔdzinuwɔla mamlɛtɔ ti kpo yi axadzi xoxo, tu la nɔ eƒe jaketi ɖum esime Smith nɔ eɖokui trɔm. Le ʋuʋu kabakaba me la, ŋɔdzinuwɔla la da bɔmb bubu - fifia ya le tɔdziʋudzeƒea ŋutɔ.
  
  "Ao!" Dahl da tu gake gbeɖegbeɖea, eƒe dzi ti kpo yi eƒe ŋɔti me.
  
  Bɔmb suea wó kple gbeɖiɖi sesẽ aɖe, eye wowó ƒe ƒutsotsoea nɔ ɖiɖim le melidzeƒeawo. Dahl ɣla eɖokui ɖe nugoe la megbe vie, eye emegbe wògati kpo do go - gake eƒe ŋusẽ ʋuʋu esi wòkpɔ be fifia menye ŋɔdzinuwɔla susɔea koe wòle be wòatsi dzi ɖo o.
  
  Nugoe me craneawo dometɔ ɖeka gblẽ le woƒe gɔme le wowó ta eye wòbɔbɔ ɖe tɔsisia dzi afɔkutɔe. Ga si le ŋeŋem, si le vuvum ƒe ɖiɖiwo ɖe gbeƒãe be yeadze anyi kpuie. Amewo fɔ mo dzi dũu eye wodze sisi gɔme le xɔmetsovɔ kɔkɔa gbɔ.
  
  Ŋɔdzinuwɔla la ɖe bɔmb bubu do goe.
  
  "Menye zi sia o, bometsitsi." Smith nɔ klo ɖeka dzi xoxo, eye wònɔ ŋku lém ɖe nukpɔkpɔa ŋu. Ehe aŋea, henɔ ŋɔdzinuwɔla mamlɛtɔ kpɔm wònɔ gegem hafi te ŋu he bɔmb la ƒe ʋuƒoa.
  
  Gake womete ŋu tɔ crane la o. Esi gayibɔ ƒe xɔtunu kpekpea nɔ ʋuʋum hemu le xɔa ƒe didime bliboa dzi la, ege ɖe tɔdziʋudzeƒea, si gblẽ xɔa me eye wòtrɔ aƒe sue si dzi wòge ɖo la wòzu ke. Nugoeawo gblẽ eye wotu wo ɖe megbe afɔ geɖe. Gatiwo kple atitsogawo dzo yi anyime, nɔ dzodzom le anyigba abe dzonu siwo wua ame ene. Ati blɔ aɖe si le keklẽm si lolo abe ablɔdzikaɖi ene la nɔ fli me le Smith kple Dahl dome-nusi ate ŋu avuvu wo ɖe afã me ne ɖe wòdze edzi-eye wòtɔ afɔ ʋɛ aɖewo ko tso afisi Lauren kple Yorgi tsi tre ɖo eye wotsɔ woƒe akɔta ɖo nudzraɖoƒea.
  
  "Ʋuʋu aɖeke meli o." Kensi tsɔ taɖodzinu ɖo ŋɔdzinuwɔla la dzi, eye wòlé ŋku ɖe eŋu zi eve. "Eku ŋutɔ."
  
  Dahl ƒo eƒe susuwo nu ƒu eye wòtsa ŋku le melidzeƒeawo. Ne wolé ŋku ɖe eŋu kaba la, wokpɔe be, dzɔgbenyuietɔe la, nuvevi aɖeke mewɔ ame aɖeke le nugoe me crane la ta o. Etsɔ eƒe asibidɛ ɖo eƒe ŋɔti me nuƒomɔ̃a ŋu.
  
  Egblɔ be: "Fotoɖemɔ̃a tsi." "Gake wo katã woku."
  
  Lauren trɔ gbɔ. "Enyo, matsɔe ana."
  
  Kenzi ƒe asi nɔ Dahl ƒe abɔta. "Ðe wòle be nàna maɖe tu la hafi. Magbã ame manyanu ma ƒe klowo; emegbe míena wòƒoa nu, le mɔ aɖe nu alo bubu nu."
  
  "Afɔku le eme akpa." Dahl se nusitae mese esia gɔme o gɔme. "Eye ɖikeke mele eme o be míate ŋu ana wòaƒo nu le ɣeyiɣi kpui si le mía si me."
  
  Kensi tsɔ dziku ƒo nu kple ɣli. "ȃoa nu ɖe Europa kple Amerika teƒe. Israel-vie menye."
  
  Lauren trɔ gbɔ va comms la dzi. "Ele be míayi." Wokpɔ fotoɖemɔ̃ aɖe le afima. Menye nyui o."
  
  Dahl, Smith kple Kenzie fi ʋu aɖe si te ɖe wo ŋu, eye wobui be ne aɖabaƒoƒo atɔ̃ koe wòxɔna wu azɔlizɔzɔ la, ɣeyiɣi si woaɖe akpɔtɔ ate ŋu asɔ gbɔ wu.
  
  
  TA 8LIA
  
  
  Drake tsɔ 47th Street ƒe kɔkrit ƒo ɖe eŋu, ɖeɖi te eŋu, esi aɖabaƒoƒo wuiatɔ̃ pɛ koe susɔ na gaƒoɖokui la. Wodo go kuxi aɖe enumake.
  
  "Adrelia, Asiekelia alo Broadway?" Mai do ɣli.
  
  Bo ʋuʋu GPS la nɛ. "Marea te ɖe Central Park ŋu."
  
  "Ẽ, gake ablɔ kae kplɔ mí to eŋu tututu?"
  
  Wonɔ tsatsam le afɔtoƒea esime sɛkɛndawo nɔ yiyim, esi wonya be menye nukliabɔmb koe March le dzadzram ɖo o, ke boŋ ƒuƒoƒo siwo axɔ dumevi dzro eve ƒe agbe le aɖabaƒoƒo ɖesiaɖe si woatsi megbe le gododo si kplɔe ɖo me hã dzram ɖo.
  
  Drake gblɔ be: "Broadway dzi amewo sɔa gbɔ ɖo ɣesiaɣi." "Mina míawɔ enyilia."
  
  Alicia nɔ ekpɔm dũu. "Aleke gbegbee nàwɔ anya?"
  
  "Mese Broadway ŋu nya. Nyemese Enyilia ŋkɔ kpɔ o."
  
  "Oo, esɔ ale gbegbe. Afi ka-"
  
  "Ao! Broadway ye nye esia!" Kasia Beau do ɣli le eƒe gbeɖiɖi si ɖi haƒoƒo kloe me. "Nuɖuɖudzraƒea le etame tututu... kloe."
  
  "Kloẽ?"
  
  "Kple nye hã!"
  
  Bo ho abe duƒula si didi meta alafa ene, eye wòti kpo to ʋu aɖe si wotɔ dzi abe ɖe mele afima o ene. Drake, Alicia, kple May kplɔe ɖo le eƒe afɔkpodzi, trɔ ɖe ɣedzeƒe gome ɖo ta Broadway kple mɔdodo si dzi Times Square nɔ keklẽm le henɔ keklẽm le eye wodo vlo eƒe nukpɔkpɔ siwo le keklẽm la.
  
  Esesẽ na ameha la ake be woakaka, eye Beau gakplɔ wo to mɔa to ake. Le afisia gɔ̃ hã la, tsaɖilawo nɔ anyi, wobɔbɔ ɖe megbe, nɔ ŋku lém ɖe xɔ kɔkɔwo kple boblodoʋuƒowo ŋu, alo nɔ agbagba dzem be yewoatso nya me nenye be yewoade yewoƒe agbe afɔku me ahaƒu du atso mɔ si dzi amewo sɔ gbɔ ɖo. Amehawo ƒe nuhiahiãwoe nye amesiwo tsɔa tikiti siwo mexɔ asi o naa Broadway-fefe vovovowo. Gbegbɔgblɔ siwo le amadede vovovowo me yɔ yame fũ, si nye gbegbɔgblɔ si ƒo ɖesiaɖe ta kloe, si me nyawo sesẽ. Aƒemanɔsitɔ ʋɛ aɖewo koe nɔ anyi, gake amesiwo ƒo nu ɖe wo teƒe la wɔ aʋa sesĩe ŋutɔ kple ŋusẽ be woadzɔ nu.
  
  Broadway nɔ ŋgɔ, si yɔ fũ kple New Yorktɔwo kple amedzrowo, afisi afɔtoƒewo yɔ fũ, eye fiase kple nuɖuɖudzraƒe siwo le amadede vovovowo me yɔ fũ kple woƒe dzesi siwo le xɔxlɔ̃m, siwo me kekeli le, kple A-frame-nukpɔkpɔwo. Ame siwo va yina la me mekɔ o esime Drake kple eƒe akpa si nye SPEAR-ha la nɔ du dzi yina.
  
  Aɖabaƒoƒo wuiatɔ̃.
  
  Bo trɔ kpɔe dũu. "GPS la gblɔ be aɖabaƒoƒo blaeve vɔ eve ƒe azɔlizɔzɔe, gake amewo yɔ afɔtoƒeawo ale gbegbe be amesiame zɔa afɔ ɖeka."
  
  Alicia ƒoe ɖe enu be: "Ekema ƒu du." "Ʋu wò asike gã la. Ðewohĩ ana nànɔ ʋuʋum kabakaba wu."
  
  Hafi Beau nagblɔ nya aɖe la, Drake se le eɖokui me be yeƒe dzi si nɔ ɖiɖim xoxo la ganyrɔ ɖe edzi. Woxe mɔ si le ŋgɔ la keŋkeŋ le go eveawo siaa dzi, eye taksi ɣiwoe xe mɔa ƒe akpa gãtɔ. Fender aɖe gbã, eye amesiwo menɔ agbagba dzem be yewoaƒo asa nɛ o la ʋuʋu woƒe ʋuwo blewuu be yewoakpɔe nyuie wu. Amewo yɔ afɔtoƒe si le akpa eveawo.
  
  "Dzomavɔ si me ʋu le."
  
  Gake Bo meɖe eƒe blewu gɔ̃ hã o. Titri bɔbɔe aɖe tsɔe yi taksi aɖe si te ɖe afima ŋu ƒe agbatsɔkeke me, eye emegbe wòƒu du to eƒe xɔta, ti kpo ɖe ʋua ƒe ʋuƒoa dzi eye wòƒu du va do go esi kplɔe ɖo le fli me. May kplɔe ɖo kaba, Alicia kplɔe ɖo, eye wògblẽ Drake ɖi be ʋutɔwo do ɣli ɖe eta ahadze edzi.
  
  Wozi Drake dzi be wòatsɔ eƒe susu aɖo nu ŋu wòagbɔ alesi wòle dzɔdzɔmee ŋu. Menye mɔ̃ siawo katãe nɔ ɖeka o, eye woƒe ga trɔna, eye wo dometɔ aɖewo gɔ̃ hã nɔa ʋuʋum vivivi yia ŋgɔ. Duɖimekekea sesẽ ŋutɔ, gake woti kpo tso ʋu ɖeka me yi bubu me, eye wozãa fli didi la tsɔ doa ŋgɔ. Amehawo nɔ ŋku lém ɖe akpa eveawo ŋu. Enyo be ame aɖeke meɖe fu na wo le afisia o eye woate ŋu akpɔ Broadway kple 54th, emegbe 57th streets ƒe tsatsam si gogo. Esi ʋuwo ƒe ʋuʋu dzi ɖe kpɔtɔ la, Bo ʋuʋu le ʋu mamlɛtɔa me eye wògadze eƒe duƒuƒu gɔme le mɔa ŋutɔ dzi, eye Mai nɔ egbɔ. Alicia trɔ kpɔ Drake.
  
  "Ðeko wòle ŋku lém ɖe eŋu be yege to do ma si le megbe si le ʋuʋu ɖi me hã."
  
  "Ẽ, enye tiatia si me afɔku le. Ðeko meda akpe be ʋu siwo woate ŋu atrɔ azu ʋu bubuwo menɔ anyi ɣemaɣi o."
  
  Le mɔdodo bubu si le tsatsam kple 57th Street godo la, woɖo siminti tsakatsakawo, ʋu siwo tsɔa nu yinae kple mɔxenu siwo ƒe amadede nye dzĩ kple ɣi la ɖe fli me. Ne ƒuƒoƒoa susu be yewokpɔ dzidzedze, alo be duɖimekeke sia anɔ tẽ abe esi do ŋgɔ ene la, kasia woƒe susu totrowo gbãna.
  
  Ŋutsu eve do tso agbatsɔʋu aɖe si tsɔa nu yinae megbe, eye tu nɔ duƒulawo ŋu tẽ. Drake meto ƒoƒo ɖeka pɛ hã me o. Aʋawɔwɔ atraɖii, ƒe geɖe ƒe aʋawɔwɔwo na eƒe sidzenuwo nu sẽ ɖe edzi eye wòna wonɔ afima - gaƒoƒo blaeve vɔ ene gbesiagbe. Agbalẽvi siwo doa ŋɔdzi na ame la do enumake, eye heheɖemegbe manɔmee la, eƒu du kple ta ɖe wo ŋu, le siminti lɔri si nɔ tetem ɖe eŋu la ŋgɔ tututu. Tuawo dometɔ ɖeka dzo yi axadzi kple gbe sesẽ, eye evelia tsi ŋutsuawo dometɔ ɖeka ƒe kukua te. Drake ʋuʋu ɖe megbe esime ƒoƒoa ƒo eƒe tagbɔ ƒe axadzi. Le wo megbe la, ese siminti lɔri aɖe ƒe tasiaɖamfɔwo ƒe ƒoƒo esime wònɔ brek ƒom sesĩe, kple eƒe ʋukulaa ƒe atamkaka...
  
  Ekpɔ ŋutilã gã aɖe si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi wòtrɔ ɖe eŋu...
  
  Eye mese Alicia ƒe ɣlidodo si vɔvɔ̃ ɖo.
  
  "Mat!"
  
  
  TA ESIlia
  
  
  Ðeko Drake te ŋu nɔ ekpɔm esime agbatsɔʋu si dzi womete ŋu ɖu o la trɔ ɖe eŋu. Amedzidzelawo megbugbɔ ɖe megbe sɛkɛnd ɖeka pɛ hã o, wotsɔ tsikpe gã aɖe ƒoe, elabena wometsi dzi ɖe woawo ŋutɔ ƒe dedienɔnɔ ŋu o. Woƒoe ɖe ŋɔti, akɔta kple ɣe ƒe lãkusi me. Enɔ ame kukua kpɔm wònɔ ʋuʋum henɔ afɔ ƒom esime wònɔ dzodzom le eƒe ta dzi tẽ.
  
  Ŋɔdzinuwɔla gbãtɔ dze megbe, eye wòkli nu, eye tasiaɖamfɔawo dometɔ ɖeka ƒoe, eye eƒe ƒoƒoa na eƒe akɔta gbã eye wòwu eƒe ŋɔdzidonamea nu. Evelia blu ɖe eta, abe ɖe Drake ƒe dzideƒoa wɔ nuku nɛ ene, emegbe etrɔ ta ɖe agbatsɔʋua ƒe megbe si nɔ tetem ɖe eŋu la ŋu.
  
  Gbeɖiɖi si wotsɔ ƒoa ƒoƒoe si xɔ dzo la sɔ gbɔ. Drake kpɔe be yedo le yeƒe gogloƒe, eye emegbe ekpɔ ŋɔdzinuwɔla gbãtɔ ƒe tagbɔ wògbã le tasiaɖamfɔ siwo le ʋuʋum la te esime agbatsɔʋua ƒe kukua nɔ tsatsam le ye tame. Wotu xɔa ƒe akpa si le gbadzaa, mɔkpɔkpɔ koe nɔ esi. Le sɛkɛnd ɖeka ƒe akpa ɖeka me la, viviti mi nusianu, gbeɖiɖi gɔ̃ hã. Lɔrifɔti la ƒe akpa si le ete la zɔ ɖe edzi, nɔ blewu, nɔ blewu, eye emegbe wòtɔ zi ɖeka.
  
  Alicia ƒe asi do asi ɖe ete. "Èle nyuiea?"
  
  Drake ƒo eɖokui ɖe egbɔ. "Enyo wu ŋutsu mawo."
  
  Beau lala, eye wònɔ eƒe afɔwo ʋuʋum kloe esi wònɔ eƒe gaƒoɖokui kpɔm. "Aɖabaƒoƒo ene susɔ!"
  
  Esi ɖeɖi te Drake ŋu, ƒoe, ƒoe eye woƒoe ta la, ezi eƒe ŋutilã dzi wòwɔ dɔ. Fifia ya Alicia tsi egbɔ, abe ɖe wòse le eɖokui me be yeate ŋu axɔ mɔkeke aɖe le esi wòbu kloe megbe ene. Woƒo tsaɖila gbogboawo, eye wokpɔ Central Park South kple Marea le nuɖuɖudzraƒe bubu geɖewo dome.
  
  May fia asi dzesia, si nye aɖaŋudzedze vie na New York.
  
  Bo ƒu du yi ŋgɔ. Drake kple ame mamlɛawo lée le ʋɔtrua nu. Nuɖuɖudzrala la nɔ wo kpɔm dũu, woƒe dzedzeme si vuvu, woƒe jaketi kpekpeawo, eye wògbugbɔ ɖe megbe. Edze ƒã le eƒe ŋkume be ekpɔ tsɔtsrɔ̃ kple fukpekpe kpɔ.
  
  Drake gblɔ be: "Mègatsi dzi o. "Eŋlisigbee míenye."
  
  Mai dɔ ŋkubiãnya aɖe ɖe eƒe mɔ dzi. "Japantɔwo".
  
  Eye Bo tsɔ ŋkume kɔ ɖe dzi tɔ te ŋutsuawo ƒe xɔa didi. "Kakaɖedzitɔe la, menye Eŋlisigbe me o."
  
  Drake ƒu du to nuɖuɖudzraƒe si gakpɔtɔ tu la me nyuie alesi wòate ŋui, eye wòƒo zikpui kple kplɔ̃ aɖe le mɔa dzi. Ŋutsuawo ƒe nugododeƒea nɔ sue, eye aɖuɖɔtoe eve kple nugododeƒe koe nɔ eme. Elé ŋku ɖe agbaa te.
  
  Egblɔ be: "Naneke mele afisia o."
  
  Beauregard ƒe mo ɖee fia be masɔmasɔ le eŋu. Ezi eƒe gaƒoɖokui ƒe abɔtawo dzi. "Ɣeyiɣia wu enu".
  
  Nuɖukplɔ̃dzikpɔla si nɔ tsitre ɖe afima te ɖe eŋu la ti kpo esi telefon la ɖi. Drake do eƒe asi ɖe eŋu. "Mègawɔ kaba o." Taflatse di wò ɣeyiɣi."
  
  Esusu be ate ŋu asi, gake eƒe tameɖoɖo kplikpaa ememetɔ fia mɔe yi mɔ̃a gbɔ. Le ɣeyiɣi ma me la, Alicia do go le nyɔnuwo ƒe nugododeƒea kple dzimaɖitsitsi ƒe mo. "Mele afima o." Ema mele mía si o!"
  
  Drake ʋuʋu abe ɖe woƒoe ene. Etsa ŋku. Ðe nugododeƒe bubu aɖe ate ŋu anɔ nuɖuɖudzraƒe sue sia? Ðewohĩ xɔdɔme aɖee wònye na dɔwɔlawoa? Ele be woagakpɔe ake, gake nuɖuɖudzrala la nɔ telefon dzi xoxo. Eƒe ŋkuwo nɔ ʋuʋum ɖe Drake ŋu eye wòbia tso ame si yɔe la si be wòalala.
  
  "Ŋutsu aɖee nye esia si ŋkɔe nye Marsh. Na wò."
  
  Drake blu ɖe eta. "Ðe wòyɔ nye ŋkɔa?"
  
  "Egblɔ be Eŋlisitɔ." Nuɖuɖudzrala la tsɔ abɔta ƒoe. "Nya ma koe wògblɔ."
  
  Bo nɔ egbɔ didi. "Eye esi nètɔtɔna bɔbɔe ta la, xɔ̃nye, wòe."
  
  "Na wò lãmesẽ".
  
  Drake do asi ɖa lé eƒe telefon la, eƒe asi ɖeka nɔ eƒe ŋgonu ƒom esime ɖeɖiteameŋu kple masɔmasɔ ƒe ƒutsotsoe aɖe nɔ ƒoƒom ɖe edzi. Aleke woate ŋu ado kpo nu fifia? Woɖu mɔxenuwo katã dzi, eye ke hã ɖewohĩ Marsh gakpɔtɔ le fefem kpli wo le mɔ aɖe nu.
  
  "Ɛ̃?"
  
  "Mizɔ mɔ le afisia. Azɔ gblɔ nuka si ŋu nèke ɖo la nam?"
  
  Drake ʋu eƒe nu, emegbe wòdoe kaba. Nukae nye ŋuɖoɖo nyuitɔ? Ðewohĩ Marsh nɔ mɔ kpɔm na nya "naneke" la. Ɖewohĩ...
  
  Etɔ vie, henɔ hehem ɖe megbe le ŋuɖoɖo yi ŋuɖoɖo me.
  
  "Gblɔ nusi ŋu nèke ɖo nam, ne menye nenema o la, maɖe gbe be woawu New Yorktɔ eve le aɖabaƒoƒo si kplɔe ɖo me."
  
  Drake ʋu eƒe nu. Fiƒode le eŋu! "Míekpɔ-"
  
  Emegbe Mai ƒu du do go le nyɔnuwo ƒe nugododeƒea, eye wòge ɖe tile xɔdzoawo dzi hedze anyi ɖe eƒe axadzi. Agbalẽkotoku ɣi sue aɖe lée ɖe asi. Beau nɔ eƒe axadzi le sɛkɛnd ɖeka ƒe akpa ɖeka, efɔ agbalẽkotokua hetsɔe na Drake. Mai mlɔ anyigba, nɔ gbɔgbɔm sesĩe.
  
  Alicia nɔ ekpɔm dũu kple eƒe nu ʋuʋu. "Afikae nèkpɔ esia le, Sprite?"
  
  "Èwɔ nusi woyɔna be "ŋutsuvi ƒe dzedzeme", Taz. Eye mele be esia nawɔ nuku na ame aɖeke o, elabena ŋutsu ƒe akpa etɔ̃ le ene me nènye le mɔ sia mɔ nu."
  
  Alicia tsɔ dziku ƒo dzo le ɖoɖoezizi me.
  
  Drake kɔ akɔta esi wònɔ agbalẽkotokua ʋum. "Míe... míekpɔ... esia... flash drive fiƒode, Marsh. Damn, dude, nukae nye esia?"
  
  "Dɔ gã aɖee wònye. Dɔ gã aɖe ŋutɔ. Dzi ɖe le ƒonye vie, gake hey, ɖewohĩ ɣebubuɣi. Azɔ ɖeko nàlé ŋku ɖe USB la ŋu nyuie. Esiae nye wò dodokpɔ mamlɛtɔ, eye abe tsã ene la, àte ŋu atsɔe ade asi na ame aɖe si ƒe tagbɔ kɔ wu wò alo NYPD."
  
  "Esiae nye... kekea ƒe ememea?" Drake kpɔe be nuɖuɖudzrala la gakpɔtɔ le tsitre ɖe egbɔ.
  
  Marsh ko nu sesĩe. "Oo, enyo, oo, enyo ŋutɔ. Migana míaɖe asi le avu la ŋu wòado le akploa me o, alo? Ẽ, ele nenema. Azɔ ɖo to, mana miniti ewo wò nàtsɔ aɖo flash drive la me nyawo ɖe amesiwo nyo wu wò, eye emegbe míagadze egɔme tso gɔmedzedzea ke."
  
  "Ao, ao, míenya o." Drake wɔ asi ɖe May dzi, amesi tsɔ akplo sue aɖe si me woɣla kɔmpiuta sue aɖe ɖe asi la ɖe asi. Japan nyɔnua kɔ eɖokui tso anyigba eye wòte ɖe eŋu.
  
  "Míanɔ míaƒe asikewo yome tim le du sia katã me o, Marsh."
  
  "Umm, ẽ àwɔe. Elabena megblɔe nenema. Eyata, ɣeyiɣia va yina. Mina míadze kɔmpiutadziɖoɖoa gɔme eye míase vivi na nusi gbɔna dzɔdzɔ ge, alo? Atɔ̃, ene..."
  
  Drake tsɔ eƒe asibidɛ ƒo kplɔ̃a esime gbagbãƒea nɔ kukum. Dziku ƒo ɖe eƒe ʋu me. "Se, Marsh-" .
  
  Nuɖuɖudzraƒea ƒe fesre wó esime ʋua ƒe ŋgɔgbe fender ge dze nuɖuxɔa me. Glass la gbã eye kakɛawo dzo yi yame. Ati, plastik kple aŋɔnuwo ge ɖe xɔa me. Van la metɔ o, eƒo eƒe tayawo eye wònɔ ɣli dom abe ku ƒe nusrɔ̃vi ene esime wònɔ du dzi to xɔ suea me.
  
  
  TA EWOlia
  
  
  Julian Marsh se veve sesẽ aɖe le eƒe dɔgbo me esi wònɔ ʋuʋum yi ɖusime. Pizza kakɛwo ge dze anyigba eye salad kplu ɖeka ge ɖe sofa la dzi. Elé eƒe axawo kaba, eye mete ŋu dzudzɔ nukoko kura o.
  
  Kplɔ̃ bɔbɔe si nɔ tsitre ɖe eya kple Zoe ŋgɔ la ʋuʋu esi ame aɖe ƒe afɔ gbemelã aɖe ƒoe le vo me. Zoey do asi ɖa be yeado alɔe, eye wòtsɔ asi ƒo eƒe abɔta kaba esime nudzɔdzɔ dodzidzɔname bubu dze egɔme nɔ edzi yim. Vaseɖe fifia la, wokpɔ Drake kple eƒe dɔwɔlawo wokɔ do goe le Edison - wokpɔe bɔbɔe ŋutɔ esime ŋutsu aɖe si do awu abe tsaɖila ene nɔ wɔnaa ɖem tso mɔa ƒe go kemɛ dzi - emegbe wokpɔ aɖaʋatɔ la ƒe duƒuƒu yi Broadway - this hysterical scene was more sporadic , since dedienɔnɔ ƒe fotoɖemɔ̃ geɖe menɔ anyi siwo me ŋɔdzinuwɔla si le nutoa me ate ŋu age ɖo o - eye emegbe wòtsɔ gbɔgbɔtsixe lé ŋku ɖe eŋu esime amedzidzedzea nɔ ŋgɔ yim le mɔ aɖe nu ƒo xlã siminti tsakatsaka.
  
  Esiawo katã nye susuhenuwo vividoɖeameŋutɔe. Marsh lé asitelefon si woate ŋu atsɔ aƒu gbe ɖe asi ɖeka me eye wòlé Zoe ƒe ata ɖe asi evelia me esime wònɔ ham kple lãmi kakɛ ʋɛ aɖewo ɖum henɔ dze ɖom le Facebook dzi.
  
  Wokpɔ xɔmetsovɔ etɔ̃, siwo dometɔ ɖesiaɖe ƒe didime nye sentimeta wuiatɔ̃. Fifia ame eveawo nɔ ŋku lém ɖe wo ŋu nyuie esime Drake kple Company nɔ gegem ɖe Italytɔwo ƒe nuɖuɖudzraƒe suea me. Marsh lé ŋku ɖe ɣeyiɣia ŋu eye wòlé ŋku ɖe dzonu siwo le amadede vovovowo me ŋu.
  
  "Damn, esia gogo."
  
  "Dzi le dzɔwòma?"
  
  "Ẽ, alo?"
  
  "Enye sinima si me naneke mele o." Zoey ƒo nu kple gbe sesẽ. "Gake menɔ mɔ kpɔm na ʋu geɖe wu."
  
  "Lala vie ko, nye lɔlɔ̃tɔ. Wole nyonyom ɖe edzi".
  
  Atsu kple asi sia nɔ anyi henɔ fefem le xɔ aɖe si wohaya si nye ŋɔdzinuwɔlawo ƒe gaxɔwo dometɔ ɖeka tɔ me; vevitɔa, Marsh susui. Ŋɔdzinuwɔla ene nɔ afima, eye le biabia aɖe si wòbia va yi ta la, wo dometɔ ɖeka ɖo nukpɔƒe si le abe sinima ene na Marsh. Esi Pythian srɔ̃tɔawo nɔ vivi sem le ekpɔkpɔ me la, ŋutsuawo nɔ anyi ɖe axadzi, woƒo wo ɖokui ɖe television sue aɖe ŋu, nɔ televisiondɔwɔƒe bubu gbogbo aɖewo me dzrom, nɔ nyadzɔdzɔwo dim alo nɔ kaƒoƒo aɖe lalam. Marsh menya o eye metsɔ ɖeke le eme o. Eŋe aɖaba ƒu ŋkuléle ɖe nu ŋu le adzame hã dzi, esi wònya nyuie be yenye ŋutsu dzetugbe aɖe si ƒe amenyenye mebɔ o, eye ame aɖewo - ŋutsu bubuwo gɔ̃ hã - lɔ̃a ŋudzedzekpɔkpɔ ɖe amenyenye ma tɔgbe ŋu.
  
  Zoey ɖe ŋudzedzekpɔkpɔ fiae vie wu esi wòtsɔ eƒe asiwo ƒu gbe ɖe eƒe kɔdalawo ƒe ŋgɔgbe. Damn, ɖa ɖaɖɛwo nɔ esi.
  
  Nu ʋeʋĩ eye ke hã le mɔ aɖe nu... vivina.
  
  Elé ŋku ɖe nuklia ƒe agbalẽkotokua ŋu vie - nya si mete ŋu do le eƒe ta me tututu o, togbɔ be bɔmb suetɔ nɔ akɔtagbalẽvi gã aɖe me hã - eye emegbe wòtsɔ caviar aɖewo ƒo ɖe eƒe nu me. Nyateƒee, kplɔ̃ si le wo ŋgɔ la nya kpɔ ŋutɔ, eye nu xɔasi siwo mevivina o ye nɔ eme, gake wo katã vivina ŋutɔ.
  
  Ðe ema nye nukliabɔmb si nɔ ɣli dom eƒe ŋkɔa?
  
  Marsh kpɔe be ɣeyiɣia de be yeawɔ nu eye wòƒo ka, eye wòƒo nu kple nuɖuɖudzrala dzetugbe aɖe eye emegbe wòƒo nu kple Eŋlisitɔ aɖe si ƒe gbeɖiɖiwo nu sẽ ŋutɔ. Ŋutsua ƒe gbe ƒe gbeɖiɖi wɔnuku mawo dometɔ ɖeka nɔ esi - nane si ɖi agbledelawo - eye Marsh wɔ mo siwo tro, henɔ agbagba dzem be yeade ablɔɖegbeɖiɖi tso ablɔɖegbeɖiɖi me. Menye dɔ bɔbɔe aɖekee o, eye wòsesẽna vie ne nyɔnuwo ƒe asiwo lé wò Nutcracker set la ɖe asi.
  
  "Gblɔ nusi ŋu nèke ɖo nam, ne menye nenema o la, maɖe gbe be woawu New Yorktɔ eve le aɖabaƒoƒo si kplɔe ɖo me." Marsh ko alɔgbɔnu esi wònɔ nya sia gblɔm, eye wòŋe aɖaba ƒu ŋkumekpɔkpɔ dzikutɔe siwo eƒe sukuviwo nɔ wɔwɔm ɖe xɔa ƒe go kemɛ dzi la dzi.
  
  Eŋlisitɔa gahe ɖe megbe vie. Marsh ke ɖe aŋanyi kakɛ aɖe si ge tso salad-goa me ŋu eye wòtsɔe de Zoe ƒe taɖa me goglo. Menye ɖe wòde dzesii kpɔ o. Aɖabaƒoƒo aɖewo va yi eye Marsh nɔ dze ɖom to dzodoƒea, eye wònɔ dzi tsim ɖe edzi. Bollinger fafɛ ƒe aŋetu aɖe nɔ teƒe si te ɖe afima ŋu, eye wòxɔ aɖabaƒoƒo afã tsɔ kɔ kplu gã aɖe ɖe eme. Zoe ƒo eɖokui ɖe egbɔ esime wònɔ dɔ wɔm, eye wonoe tso glass ɖeka me, eye woƒe axawo tsi tre ɖe wo nɔewo ŋu godoo.
  
  Marsh gblɔ le telefon la me be: "Atɔ̃." "Ene, etɔ̃..."
  
  Zoya ƒe asiwo va nɔ tetem ɖe eŋu etɔxɛe.
  
  "Eve".
  
  Eŋlisitɔa dze agbagba be yeawɔ asitsadɔ kplii, eye edze ƒã be enɔ eɖokui biam be nukae nye dzomavɔ si le edzi yim hã. Marsh kpɔe le susu me be ʋu si wòɖo la nɔ gegem to ŋgɔgbe fesre nu le ɣeyiɣi aɖe si woɖo ɖi me, eye wòle taɖodzinu ɖom fifia, le du dzi, le tetem ɖe nuɖuɖudzraƒe si mesusui o la ŋu.
  
  "Ɖeka".
  
  Eye emegbe nusianu wó.
  
  
  TA WUIɖekɛlia
  
  
  Drake ƒu du yi nuɖuɖudzraƒea ƒe gli gbɔ, eye wòlé nuɖuɖudzrala la ƒe akɔta hehee kpe ɖe eŋu. Glass kple anyikpe kakɛwo ge tso eƒe ŋutilã si nɔ ʋuʋum la me. Van si nɔ tetem ɖe eŋu la do ɣli be yeahe ʋua esi eƒe tayawo va dze nuɖuɖudzraƒea ƒe anyigba eye ʋua ƒe titina to fesrea ƒe ʋuƒoa dzi, eye megbea kɔ azɔ eye wòƒo ʋua ƒe ŋgɔgbekpa si le ahuhɔ̃ea tame. Ga si wotsɔ ƒo ƒui. Kplɔ̃awo mu. Zikpuiwo ƒo ƒu abe gbeɖuɖɔ ene le eŋgɔ.
  
  Alicia hã wɔ nu enumake, ezɔ ƒo xlã kplɔ̃a heƒu du dzo, eye abi ɖeka kolia si wòxɔe nye be ati aɖe si le dzodzom kabakaba la ƒo eƒe afɔkpodzi sue aɖe. Mai te ŋu to mɔ aɖe nu ƒo xlã kplɔ̃ si le ʋuʋum la tame evɔ mexɔ nuvevi aɖeke o, eye Bo yi ŋgɔ wu ema, ti kpo ɖe edzi heti kpo tso anyigba dzi yi anyigba dzi, eye mlɔeba la, eɖo ɣeyiɣi na eƒe titri ale be eƒe afɔwo kple abɔwo nadze axadzigli la dzi eye wòkpe ɖe eŋu eɖina ɖe anyigba dedie.
  
  Drake fɔ mo dzi, nuɖuɖudzrala la nɔ ɣli dom le egbɔ. Alicia ƒe mo dze abe nutsotso ene.
  
  "Eyata èlée, alo?"
  
  "Mikpɔ nyuie!"
  
  Van la gakpɔtɔ nɔ ŋgɔ yim, eye wònɔ blewu le evelia me, gake fifia tu ƒe ʋuƒoa nɔ dodom tso mɔzɔlawo ƒe fesre si woxatsa ɖe anyi la me. Alicia bɔbɔ ɖe anyi eye wòtsyɔ nu edzi. May gagbugbɔ yi megbe vie wu. Drake ɖe eƒe tu la do goe eye wòda tu ade ɖe asi si me ŋutilã mele o la me, eye gbeɖiɖiawo nɔ sesẽm le teƒe si woxe la, eye woʋli ho kple ʋua ƒe ɣlidodo si na tome tsi. Bo nɔ ʋuʋum xoxo, nɔ ʋua ƒe megbe ƒo xlãe. Mlɔeba tasiaɖamfɔawo dzudzɔ tɔtrɔ eye wotɔ. Kplɔ̃ kple zikpui gbagbãwo nɔ sisim tso xɔa tame kple xɔa tame gɔ̃ hã. Drake kpɔ egbɔ be nuvevi aɖeke mewɔ nuɖukplɔ̃dzikpɔla la hafi yi ŋgɔ o, gake kaka ɣemaɣi naɖo la, Bo kple May nɔ ʋua gbɔ xoxo.
  
  Beau gbã ʋukulaa ƒe fesre eye wòwɔ avu kple nɔnɔmetata la. Mai tsɔ yaƒoƒo ƒe ahuhɔ̃e si gbã la lé ŋku ɖe teƒea ŋu eye emegbe wòfɔ ati kakɛ si vuvu la.
  
  Drake dze egɔme be: "Ao," eƒe gbe nɔ ɖiɖim vie. "Míehiã-".
  
  Gake Mai menɔ nɔnɔme aɖeke me be yeaɖo to o. Ke boŋ etsɔ aʋawɔnu si wozã hena ɣeyiɣi kpui aɖe la ƒu gbe to yaƒoƒo ƒe ahuhɔ̃ea me ale gbegbe be wòge ɖe ʋukulaa ƒe ŋgonu sesĩe, eye wònɔ ʋuʋum ɖe teƒea. Ŋutsua ƒe ŋkuwo trɔ yi megbe eye wòdzudzɔ avuwɔwɔ kple Beau, Fransetɔ la ƒe mo wɔ yaa.
  
  "Enɔ asinye ŋutɔŋutɔ."
  
  Mai tsɔ abɔta ƒoe. "Mesusu be ele be makpe ɖe eŋu."
  
  "Kpekpeɖeŋu?" Drake gbugbɔ gblɔe ake. "Míehiã ame manyanu siawo dometɔ ɖeka ya teti agbagbee."
  
  Alicia do ɣli gblɔ be: "Eye le nuŋlɔɖi ma dzi." "Mele nyuie, ta. Togbɔ be edzɔa dzi nam be makpɔ wò nèle Wendy ƒe nuɖukplɔ̃dzikpɔla ƒe kposɔ ɖe agbe hã la."
  
  Drake ɖu eƒe aɖe, esi wònya le gogloƒe aɖe be ɖeko Alicia nɔ fewu ɖum le ye ŋu. Beauregard he ʋukulaa do goe le ʋua me xoxo eye wònɔ eƒe kotokuwo me dzrom. Alicia yi kɔmpiuta si dzi womeka asi nu le nukutɔe o la gbɔ. USB-mɔ̃a wu eƒe agbaa nu eye wòhe nɔnɔmetata gbogbo aɖewo vɛ-klosalogowo ƒe nɔnɔmetata siwo ɖea fu na ame siwo na Drake ƒe ʋu fa miamiamia.
  
  Esi wònɔ kaawo kple relayawo me dzrom la, egblɔ be: "Edze abe bɔmb ƒe eme ene." "Ðo nya sia ɖe Moore hafi nu bubu aɖeke nadzɔ."
  
  Alicia bɔbɔ ɖe mɔ̃a dzi, eye wònɔ asi ƒom dzoe.
  
  Drake kpe ɖe nuɖuɖudzrala la ŋu wòtsi tre. "Èle nyuie, lɔlɔ̃a?"
  
  "Nye... mesusui nenema."
  
  "Mint." Azɔ ya ɖe ne èwɔ lasagna na mí?"
  
  "Nuɖala la... nuɖala la meva ɖo haɖe o." Eƒe ŋkuléle ɖe tsɔtsrɔ̃a ŋu kple vɔvɔ̃.
  
  "Damn, mesusu be ɖeko nètsɔ wo ƒu gbe ɖe microwave me."
  
  "Mega tsi dzi o". Mai zɔ va tsɔ eƒe asi ɖo nuɖuɖudzrala la ƒe abɔta. "Woagbugbɔ wo atu. Ele be nugblẽfexeha la nakpɔ esia gbɔ."
  
  "Mebui nenema".
  
  Drake gaɖu eƒe aɖe ake, fifia ya be yeagaka atam o. Ẽ, yayrae wònye be amesiame gakpɔtɔ nɔ gbɔgbɔm, gake Marsh kple eƒe zɔhɛwo gakpɔtɔ nɔ amewo ƒe agbenɔnɔ gblẽm. Dzitsinya ƒe ʋuʋudedi aɖeke manɔmee. Agbenyuinɔnɔ kple dzimaɖitsitsi aɖeke meli o.
  
  Ðeko wònɔ abe ɖe telefon la nɔ ɖiɖim to gbɔgbɔyɔyɔ ƒe kadodo aɖe dzi ene. Fifia ya Drake xɔ telefon la.
  
  "Ègale afɔ ƒom kokokoa?"
  
  Marsh ƒe gbe na wòdi be yeaƒo nane, gake ewɔe le dɔnyala ƒe mɔnu si me kɔ pɛpɛpɛ nu. "Míeɖo wò fotowo ɖe amewo."
  
  "Oo, enyo ŋutɔ. Eyata, míeɖo esia ɖe ɖoɖo nu vie. Mele mɔ kpɔm be èlé nane tsɔ ɖu numeɖenu esime nènɔ lalam, elabena akpa sia si kplɔe ɖo-enyo, ate ŋu awu wò."
  
  Drake ƒo nu kple akɔta. "Ènya be míedo wò bɔmb la kpɔ haɖe o."
  
  "Eye esi mese nya sia la, mekpɔe be èdi be yeaɖe nuwo dzi akpɔtɔ esime nèle agbagba dzem be yeaɖo wo gbɔ. Esia madzɔ o, xɔ̃nye yeyea. Esia medzɔna kura o. Wò kpovitɔwo kple wò dɔwɔlawo, asrafowo kple dzotsilawo ate ŋu anye mɔ̃ si me wode ami nyuie ƒe akpa aɖe, gake wogakpɔtɔ nye mɔ̃, eye exɔa ɣeyiɣi aɖe hafi wofɔna sesĩe. Eyata mele ɣeyiɣi sia zãm tsɔ le mia vuvum. Edzɔa dzi nam ŋutɔ, ka ɖe dzinye."
  
  "Nukae Pythiatɔwo kpɔna tso nusiawo katã me?"
  
  Marsh ƒo nu kple ɣli. "Oo, mesusu be ènya be ragamuffin ƒe ƒuƒoƒo dzodzro sia wó nyitsɔ laa. Ðe nane li si ŋu kakaɖedzi le wu esia kpɔa? Amewula si wua ame ɖe wo nɔewo yome, susuŋutinunyala si kplɔa ame, megalomaniac kple aƒetɔ ŋuʋãla aɖee nɔ ŋgɔ na wo. Wo katã wova zu ame ɖeka."
  
  Le ɣeyiɣi sia me la, Alicia ƒo eɖokui ɖe Drake ŋu wu. "Eyata gblɔe na mí - afikae ame manyanu sia le?"
  
  "Oo, nyɔnuvi yeye. Ðe nènye blonde alo Asiatɔ? Ðewohĩ blonde le alesi wòɖinae ta. Lɔlɔ̃tɔ, ne menya afisi wòle la, anye ne mana nàɖe lãgbalẽ nɛ agbagbee. Tyler Webb dina be yeawɔ nu ɖeka ɣesiaɣi. Edzo le Pythiatɔwo gbɔ le ɣeyiɣi si me wòkpɔ afisi wòakpɔ wo le."
  
  "Wo dometɔ kae nɔ asi me?" - Drake bia, fifia ɣeyiɣi kple nyatakaka siaa le esi.
  
  "Teƒe sia nye ŋunyɔnuwo ƒe atɔ, ɖe meto nyateƒea? Bu nubabla siwo katã wowɔ le afima siwo akpɔ ŋusẽ ɖe xexeame dzi le ƒe bla nane siwo gbɔna me ŋu kpɔ."
  
  Drake gblɔ esi wònɔ edom kpɔ be: "Ramses dzra nane nɛ."
  
  "Ɛ̃. Eye meka ɖe edzi be Franseawo ƒe sausage pâté si me ayedzedze le la gblɔ nusi wònye na wò xoxo. Alo àte ŋu abiae ɣesiaɣi fifia."
  
  Eyata esia ɖo kpe edzi. Marsh nɔ wo kpɔm, togbɔ be ŋku aɖeke menɔ eŋu le nuɖuɖudzraƒea o hã. Drake ɖo gbedasi kpui aɖe ɖe Moore. "Ke ne ègblɔ afisi Webb yi na mí ya ɖe?"
  
  "Enyo, le nyateƒe me la, amekae menye, Fox News? Eyome àbia ga tso asinye."
  
  "Makpɔ dzidzɔ ɖe ŋɔdzinuwɔla ƒe kposɔ sia ŋu."
  
  "Eye míatrɔ ayi dɔ si le ŋgɔwò la gbɔ." Marsh gblɔ nya siawo eye emegbe edze abe ɖe wòdo modzaka ene, kasia wòko nu. "Taflatse, ame ŋutɔ ƒe fefenya. Gake fifia míewu amedzidzedzea ƒe akpa si dzi woɖuna la nu. Fifia medi be magblɔ nye didiwo na mi."
  
  "Eyata gblɔe na mí ko." Alicia ƒe gbe ɖi ɖeɖi te eŋu.
  
  "Nukae doa dzidzɔ na ame alea gbegbe le esia ŋu? Bɔmb sia awó ne nyemekpɔ dzidzɔ keŋkeŋ o. Amekae nya, lɔlɔ̃tɔ, ɖewohĩ matso nya me gɔ̃ hã be mazu tɔwò."
  
  Le ɣeyiɣi kpui aɖe me la, edze abe Alicia sɔ gbe be yeayi ene, eƒe ŋkuwo kple mo ƒe mo biã ale gbegbe be wòtɔ dzo ave ƒuƒu aɖe.
  
  Egblɔ le ɣlidodo me be: "Madi be nye ɖeka manɔ gbɔwò."
  
  March tɔ vie, emegbe eyi edzi kaba. "Dzɔdzɔmeŋutinya Blemanudzraɖoƒe, aɖabaƒoƒo blaeve."
  
  Drake ɖo eƒe gaƒoɖokui. "Eye emegbe?"
  
  "Hmmm, nuka?"
  
  "Esia nye xɔtuɖaŋu gã aɖe."
  
  "Oo, nyuie, ne èɖo afisia la, maɖo aɖaŋu be nàɖe awu le ŋutsu dedienɔnɔdzikpɔla aɖe si ŋkɔe nye Jose Gonzalez ŋu. Míaƒe zɔhɛwo dometɔ ɖeka lɔ̃ nye didiwo ɖe eƒe jaketi ƒe nu me le zã si va yi me. Mɔ gbãtɔ si dzi woato atsɔ agbalẽwo ayi teƒe bubu, ẽ, eye womatrɔ ayi amesi ɖoe ɖa gbɔ o."
  
  Drake meɖo eŋu o, eƒe akpa gãtɔ tɔtɔ.
  
  Marsh gagblɔ be: "Menya nusi ŋu bum nèle," eye wògaɖe nunya wɔnuku aɖe fia ake. "Nukata màɖo fotoawo ɖe wò to posu dzi ko ana manya nusi nèdi o? Enyo, ame tɔxɛ aɖee menye. Wogblɔ nam be akpa eve, susu eve kple mo eve le asinye, gake melɔ̃na be makpɔ wo be wonye nɔnɔme eve siwo to vovo. Akpa ɖeka le goglo, evelia le ƒoƒom. Ènya nusi megblɔnaa?"
  
  Drake ƒo nu kple akɔta. "Nyateƒee, menya amesi nènye."
  
  "Gã ŋutɔ, ekema menya be àse egɔme be ne mekpɔ wò ame kuku ene siwo vuvu le abe miniti wuiadre ene me la, makpɔ dzidzɔ nukutɔe eye mado dziku ŋutɔ. Wò kpli wò. Eye azɔ, mido gbe na mi."
  
  Fli la yi kuku. Drake zi eƒe gaƒoɖokui dzi.
  
  Aɖabaƒoƒo blaeve.
  
  
  TA WUIEVELIA
  
  
  Hayden kple Kinimaka zã ɣeyiɣi aɖe ɖe Ramses ŋu. Edze abe Ŋɔdzinuwɔla Fiavi la megale teƒe aɖeke le eƒe gaxɔ si ƒe lolome nye afɔ ade le dzogoe ene me o ene: eƒo ɖi, eƒe ŋutilã vuvu eye togbɔ be edze ƒã be ɖeɖi te eŋu hã la, ele zɔzɔm nɔ yiyim nɔ gbɔgbɔm abe dzata si le atɔ me ene. Hayden do eƒe ŋutilã ƒe aʋawɔnuwo, lé ŋku ɖe eƒe Glock kple tu siwo susɔ ŋu, eye wòbia tso Mano si be wòawɔ nenema ke. Tso fifia dzi la, mɔnukpɔkpɔ aɖeke maganɔ anyi o. Ramses kple March siaa va zu aɖaŋudzela akpa be woabu wo nu tsɛe.
  
  Ðewohĩ ŋɔdzinuwɔlawo ƒe glitotoa nɔ afisi tututu wòdi be yeanɔ.
  
  Hayden ke ɖii, ke ɖii ŋutɔ. Aʋa si wowɔ le fiasãa me kple eƒe amedzikpɔla ƒe ku mɔkpɔkpɔbuɖeametɔe ɖe alesi gbegbe wòdi be yeasi la fia. Azɔ hã, ɖe eƒe ŋkɔ gblẽa? Ðe mele be wòadi vevie be yeaɖɔ nusiwo gblẽ la ɖo oa? Ðewohĩ, gake wometsrɔ̃ amegbetɔ ale gbegbe be mete ŋu gbugbɔ tu o. Hayden nɔ ekpɔm wònɔ azɔli dzi esime Kinimaka tsɔ plastikzikpui aɖe vɛ na wo.
  
  Hayden gblɔ be: "Nukliaʋawɔnuwo le du sia me. "Esi meka ɖe edzi be ènya tso esime nèwɔ nubabla kple Tyler Webb kple Julian Marsh. Du sia mee nèle, eye ne ɣeyiɣia de la, míakpɔ egbɔ be mèle anyigba te o. Nyateƒee, wò yomedzelawo menya be wò le mía si o..." Ena wòhe ɖe afima tututu.
  
  Ramses tɔ, eye wòtsɔ ŋku siwo ŋu ɖeɖi te nɔ ekpɔm dũu. "Nyateƒee, ameflunya si me nye amewo awu Marsh eteƒe madidi o, atsɔ bɔmb la ƒe agbanɔamedzi eye woadae. Ele be nànya esia tso Webb kple eƒe amedzikpɔla gbɔ, elabena woawo koe nya. Eye mienyae hã be ɖeko wole nye sedede lalam." Eʋuʋu ta abe ɖe wònɔ eɖokui si ene.
  
  Hayden lala. Ramses dze aɖaŋu, gake ema mefia be makli nu o.
  
  Ramses gblɔ be: "Wo awó." "Woawo ŋutɔwo atso nya me."
  
  Kinimaka gblɔ be: "Míate ŋu ana wò gaƒoƒo mamlɛawo nanye esiwo dzi womate ŋu ado dzi atsɔ o kloe."
  
  Ramses gblɔ be: "Màte ŋu ana mate fli ɖe esia me o." "To funyafunyawɔwɔ ame gɔ̃ hã me. Nyematɔ te wowó sia o."
  
  "Nu ka dim nèle?" Hayden bia nya sia.
  
  "Dzeɖoɖowo anɔ anyi."
  
  Esrɔ̃ nu tso eŋu, henɔ ŋku lém ɖe xexe yeye ƒe futɔ la ŋkume vevie. Ame siawo medi naneke ɖe eta o, womedi be yewoawɔ ɖoɖo o, eye woxɔe se be ku nye afɔɖeɖe aɖe ko yi ɖe Dziƒo ƒe dzedzeme aɖe gbɔ. Afikae esia gblẽ mí ɖi le?
  
  Le nyateƒe me la, afikae? Etsɔ eƒe aʋawɔnua dim. Egblɔ be: "Ame si medi naneke wu be yeawu ame gbogbowo o la gbɔ kpɔkpɔ le bɔbɔe." "Kple tu ɖe ta."
  
  Ramses te eƒe mo ɖe ʋuƒoawo ŋu. "Ekema yi ŋgɔ, Ɣetoɖoƒetɔwo ƒe nyɔnuvi."
  
  Mehiã be Hayden nanye eŋutinunyala hafi axlẽ aɖaʋadzedze kple didi vevie si nɔ keklẽm le ŋku mawo siwo me luʋɔ mele o la me o. Nya bubu aɖeke magblɔmagblɔe la, etrɔ nyatia eye wòdo go le xɔa me, eye wòdo gota ʋɔtrua ɖe megbe nyuie.
  
  Màte ŋu aɖɔ ŋu ɖo akpa gbeɖe o.
  
  Robert Price ƒe gaxɔ si kplɔe ɖo me. Exɔ mɔɖeɖe be wòana agbalẽŋlɔla la nanɔ afisia le ŋɔdzidoname si gbɔna kple akpa si wòate ŋu awɔ le eme ta. Esi eya kple Kinimaka woge ɖe xɔa me la, Price tsɔ dada kpɔe.
  
  "Nukae nènya tso bɔmb la ŋu?" - eye wòbia. "Eye nukatae nènɔ Amazon, nɔ ŋɔdzinuwɔlawo ƒe asitsaƒea srãm kpɔ?"
  
  Price bɔbɔ nɔ eƒe aba dzi. "Mehiã senyala. Eye nukae nèdi be yeagblɔ? Bɔmb?"
  
  Hayden gblɔ be: "Nuklia bɔmb. "Le New York afisia. Kpe ɖe ɖokuiwò ŋu, wò gbeɖuɖɔ kakɛ aɖe. Kpe ɖe ɖokuiwò ŋu fifia to nu si nènya la gbɔgblɔ na mí me."
  
  "Veviẽ". Price ƒe ŋkuwo ʋuʋu. "Nyemenya naneke o".
  
  Kinimaka tsɔ eƒe ŋutilã te ɖe fotoɖemɔ̃a ŋu be: "Èwɔ aʋatsokaka." "Ale siae nèdi be woaɖo ŋku ye dzia? Epitaph na tɔgbuiyɔviwòwo. Alo ɖe wòanyo wu be woanya wò be dzimetɔtrɔla si kpe asi ɖe New York ɖeɖe ŋua?"
  
  Price ƒe gbe nɔ ɖiɖim abe da si woxatsa ene be: "Aleke kee nèɖagblɔe vivie o." "Nyemekpɔ gome le "bɔmb" la ŋuti nudzraɖoɖo aɖeke me o eye nyemenya naneke o. Azɔ taflatse, nye senyala."
  
  Hayden gblɔ be: "Mana ɣeyiɣi aɖe wò." "Ekema matsɔ Ramses kple wò aƒo ƒu, le gaxɔ ɖeka me. Àte ŋu awɔ avu kple esia. Na míakpɔ amesi aƒo nu gbã ɖa. Adi be yeaku wu be yeanɔ agbe, eye edi be yeakplɔ luʋɔ gbagbe ɖesiaɖe ɖe asi. Wò? Ðeko nàkpɔ egbɔ be yemewu ye ɖokui o."
  
  Edze abe eƒe nya aɖewo ya teti na Price tɔtɔ ene. "Senyala manɔmee?"
  
  Hayden trɔ ɖe megbe. "Fuck wò."
  
  Agbalẽŋlɔla la kpɔ edzi. Hayden tsɔe de eme eye emegbe wòtrɔ ɖe Mano ŋu. "Susua aɖewo li?"
  
  "Mele ɖokuinye biam be ɖe Webb kpɔ gome le esia me hã. Enye figurehead tso ɣemaɣi ke."
  
  "Menye zi sia o, Mano. Webb megale mía yome gɔ̃ hã o. Meka ɖe edzi be Ramses kple March koe."
  
  "Ekema nukae kplɔe ɖo?"
  
  Hayden gblɔ be: "Nyemenya alesi míagate ŋu akpe ɖe Drake kple ŋutsuawo ŋu o." "Akpaha la le wo katã titina xoxo. Homeland kpɔ nu bubu ɖesiaɖe gbɔ, tso kpovitɔwo ƒe ʋɔtruwo tutu dzi, va ɖo ŋkutsala siwo ɣla wo ɖokui ɖe woƒe ga si wokpɔ kutrikukutɔe megbe dzi, va ɖo asrafowo tutuɖo kple NEST, si nye Nuklia Kpata ƒe Kpekpeɖeŋunaha ƒe vava dzi. Kpovitɔwo le afisiafi, kple nusianu si le wo si. Sappers le ŋudzɔ vevie. Ele be míadi mɔ aɖe si dzi míato agbã Ramses."
  
  "Èkpɔea." Aleke nàwɔ agbã ŋutsu si metsɔ ɖeke le eme ne ele agbe alo ku o?"
  
  Hayden tɔ te dzikutɔe. "Ele be míadze agbagba. Alo ɖe nàdi be yeana ta ko? Nusi ʋãa amesiame le esi. Nudzodzoe sia tsɔa ɖe le nane me. Eƒe kesinɔnuwo, eƒe agbenɔnɔ, eƒe ƒome ɣaɣla? Ele be nane nanɔ anyi si míate ŋu awɔ atsɔ akpe asi ɖe eŋu."
  
  Kinimaka di be yewoaƒo ka na Karin Blake ƒe kɔmpiutaŋutinunyalawo, gake nyɔnua gakpɔtɔ nɔ eƒe Fort Bragg dziɖuɖua me. "Mina míayi aɖadi dɔ."
  
  "Eye mido gbe ɖa be ɣeyiɣi nasu mía si."
  
  "Wole Ramses lalam be wòana mɔɖeɖea. Ɣeyiɣi aɖe le mía si."
  
  "Èsee nyuie abe nye ke ene, Mano. Eteƒe madidi o woawu Marsh eye woatɔ dzoe."
  
  
  TA WUIETƆ̃LIA
  
  
  Dahl ɖo to kadodomɔnu siwo tsi tre ɖe wo nɔewo ŋu esime Smith nɔ woƒe ʋu kum to Manhattan ƒe ablɔ siwo dzi amewo sɔ gbɔ ɖo dzi. Dzɔgbenyuietɔe la, mehiã be woayi didiƒe o, eye menye kɔkrit ʋukaawo katãe xe keŋkeŋ o. Edze abe nyatakakaxɔlawo ƒe ƒuƒoƒo bliboae kpɔ gome le eme ene, tso snitch si bɔbɔ wu le xɔmanyamanyawo me dzi va ɖo kesinɔtɔ, biliɔnla manyatalenu kple amesiame si le wo dome dzi. Esia na nyatakaka gbogbo aɖewo siwo tsi tre ɖe wo nɔewo ŋu va, gake le aƒeme la, wowɔ nusianu si woate ŋui be yewoama nusiwo ŋu kakaɖedzi le kple esiwo totro dome.
  
  Moore gblɔ na Dahl to eƒe tomeka dzi be: "Kadodo kplikplikpli le gaxɔ siwo wonya dometɔ eve kple gbedoxɔ aɖe si te ɖe afima ŋu." Eyae ŋlɔ adrɛs si dzi woaƒoe ɖo. "Adzamedɔwɔla aɖe le mía si le afima, togbɔ be enye ame yeye ŋutɔ hã. Egblɔ be woɖe teƒe sia ɖe aga ŋkeke bliboa katã."
  
  Dahl menye ame si ate ŋu atsɔ naneke asusui gbeɖe o. "Nuka tututue esia fia le gbedoxɔ me nyagbɔgblɔwo me?"
  
  "Nukae wòfia? Ema fia be, fiƒode, yi afima eye nàkɔ Ramses ƒe lãmenugbagbevi ɖeka ya teti ŋu."
  
  "Dukɔmeviwo ƒe ŋugbedodo?"
  
  "Nu geɖe meli woaƒo nu tsoe o. Gake ame sia ame si le afima la, anɔ eme be mado gbe ɖa o. Di xɔ siwo katã me wozãa nuzazãwo le kple xɔ siwo le anyigba te la katã me. Eye nàdzra ɖo. Nye ahiãvi mewɔa vodada zi geɖe o, eye meka ɖe eƒe nukpɔsusu le esia ŋu dzi."
  
  Dal tsɔ nyatakakaawo ɖo amewo gbɔ eye wòŋlɔ kɔordinateawo ɖe GPS la me. Dzɔgbenyuietɔe la, woɖo gbedoxɔa tame kloe, eye Smith trɔ ʋua ƒe ʋukukumɔ̃a ɖo ta mɔa ƒe akpa si woɖoe ɖo.
  
  Lauren gblɔ be: "Providence.
  
  "Ŋkɔ si metsɔ na nye katana xoxoa." Kensi ƒo nu kple hũɖeɖe, eye wòɖo ŋku edzi.
  
  Dahl bla eƒe vest ƒe kɔsɔkɔsɔwo sesĩe. "Míele klaloa? Nuɖoanyi ma ke. Míeƒoa nu sesĩe heƒua du kabakaba, amewo. Nublanuikpɔkpɔ aɖeke manɔ anyi o".
  
  Smith tsi mɔ̃a. "Kuxi aɖeke mele ŋunye o."
  
  Morning gakpɔtɔ do gbe na wo esime wodo le ʋua me henɔ gbedoxɔ si le mɔa ƒe go kemɛ dzi la me dzrom. Yadoƒe aɖe si ƒe amadede nye dzĩ kple ɣi si me dzoxɔxɔ nɔ dodom le la te ɖe afima ŋu. Xɔa, si le mɔdodo aɖe ƒe tsatsam la, le ablɔ eveawo dzi, eƒe fesre siwo le amadede vovovowo me kple eƒe ŋgɔgbekpa didi la nye nutoa ƒe akpa aɖe. Dzodoƒe sue aɖe nɔ xɔa tame, si wɔ nuku eye wòle keklẽm kloe le kɔkrit-xɔ siwo ƒo xlãe ƒe megbe. Mɔ si dzi woato age ɖe eme tso ablɔa dzi la to ahuhɔ̃eʋɔtru eve me.
  
  Dahl gblɔ be: "Míele gegem ɖe eme." "Azɔ ʋu."
  
  Woɖoe koŋ tso mɔa, eye wotsɔ abɔwo do ɖa tɔ ʋuwo. Tɔtɔ vie fifia ate ŋu agblẽ nusianu si le wo si.
  
  Smith gblɔ be: "Teƒe gã aɖee wònye." "Esesẽ be woakpɔ ƒuƒoƒo si ɖoe kplikpaa le afima."
  
  Dahl do ka kple Moore. "Míele teƒea." Ðe nu bubu aɖe le asiwò na mía?"
  
  "Ɛ̃. Nye ŋutsua ka ɖe edzi nam be fotoɖemɔ̃awo le anyigba te. Egogo be woaxɔe, gake mete ɖe mía ŋu ale gbegbe be wòakpe ɖe mía ŋu egbea o."
  
  Dahl gblɔ nya la esime wotso afɔtoƒe bubu eye wotutu gbedoxɔa ƒe ŋgɔgbe ʋɔtruwo ʋu. Esi woƒe sidzenuwo gakɔ ɖe edzi la, woʋu blewuu ge ɖe eme, eye woƒe ŋkuwo trɔ ɖe akaɖi si me kɔ vie la ŋu. Gli ɣiawo kple dzisasrãa ɖe kekeli la fia, tsɔ kpe ɖe sika akaɖiwo kple modzakaɖebɔ si ƒe nɔnɔme le dzĩ kple sika ŋu. Esiawo katã nɔ teƒe si woŋlɔ ŋkɔ ɖo la megbe, afisi ŋutsua tsɔ ɖikeke si womeɣla o lé ŋku ɖe wo ŋu le.
  
  "Mate ŋu akpe ɖe ŋuwòa?"
  
  Dahl tsɔ eƒe SPEAR ID fia. "Ẽ, xɔlɔ̃, àte ŋui. Àte ŋu akplɔ mí ayi wò mɔ ɣaɣla si le anyigba te la gbɔ."
  
  Edze abe amedzroxɔla la tɔtɔ ene. "Nukae nye esia, fefenya?"
  
  Dahl do eƒe asi ɖa be: "Miʋu ɖe vovo."
  
  "Hey, nyemate ŋu aɖe mɔ na wò o-"
  
  Dahl kɔ ŋutsua ɖe eƒe awudziwui dzi hetsɔe da ɖe kplɔ̃a dzi. "Mesusu be megblɔ be ɖe afɔ ɖe vovo."
  
  Agbalẽtaƒea wɔ kaba to afima eye woge ɖe gbedoxɔa ƒe xɔ gã la me. Nutoa me tsi ƒuƒlu eye wotu ʋɔtru siwo le megbe. Dahl lala be Smith kple Kenzie natsyɔ wo dzi eye emegbe wòtu afɔ wo zi eve. Atiawo mã eye ʋuƒoawo ge ɖe anyigba. Le ɣeyiɣi ma me la, wose toɣliɖeɖe kple zitɔtɔ tso xɔdɔme si le megbe la me. Agbalẽtaƒea xɔ nɔƒewo, eye woxɔ anyigbamama la. Sɛkɛnd etɔ̃ va yi, eye emegbe asrafoha tɔxɛa ƒe amegã ƒe mo kple gakuku do go tso axadzigli la megbe.
  
  "Dal ye nènyea?"
  
  Swedentɔa ko alɔgbɔnu. "Ɛ̃?"
  
  "Moore dɔ mí ɖa. Lᴐ. Míeva afisia be míado alɔ miaƒe fefea."
  
  "Míaƒe fefea?"
  
  "Ɛ̃. Nyatakaka yeyewo. Èle mosque damn si mesɔ o me, eye woɖe wo ɖe eme goglo ŋutɔ. Ebia be woadze wo dzi le ŋgɔgbe hafi woate ŋu aƒo wo. Eye míele taɖodzinu ɖom ɖe afɔawo ŋu."
  
  Dahl melɔ̃e o, gake ese alesi wowɔa dɔe, agbenyuinɔnɔ si wozãna le dɔwɔwɔ le afisia gɔme. Meve ame be teƒe si nyo wu le asrafoha tɔxɛawo si xoxo o.
  
  Dahl gblɔ be: "Fia mɔa."
  
  "Míawoe nye. Mosque si sɔ la le mɔa ƒe go kemɛ dzi."
  
  "Le akpa kemɛ..." Dahl ka atam. "GPS ƒe nya ƒaƒãwo."
  
  "Wo dome le kplikplikpli ŋutɔ." Kpovitɔa tsɔ abɔta ƒoe. "Eye Eŋlisigbe me atamkaka nya ma doa dzidzɔ na ame, gake ɖe ɣeyiɣia mede be míaʋuʋu míaƒe kposɔ fiƒodeawo oa?"
  
  Aɖabaƒoƒo geɖe va yi esime ƒuƒoƒoawo tsaka heɖo amedzidzeha aɖe esi wogatso mɔa ake. Esi wonya ƒo ƒu ko la, ɣeyiɣi kpui bubu aɖeke megblẽ o. Amedzidzedze blibo aɖe dze egɔme. Ŋutsuawo dze xɔa ƒe ŋgɔgbe, wogbã ʋɔtruawo eye woge ɖe xɔdɔme si me woxɔa amewo le la me. Ƒutsotsoe evelia to wo me, eye wònɔ ʋuʋum nɔ dzesi siwo ŋu woƒo nu tsoe na wo dim. Esi wonya ke ɖe ʋɔtru blɔa ŋu ko la, ŋutsua tsɔ bɔmb aɖe da ɖe edzi eye wòda dzoe. Wowó, si keke wu alesi Dahl kpɔ mɔe sã, gake eƒe didime si dzi asrafoha tɔxɛawo nɔ ŋu ɖom ɖo eme kɔ ƒã.
  
  Kplɔla la gblɔ nɛ be: "Booby trap." "Woasɔ gbɔ wu."
  
  Swedentɔa ƒo nu bɔbɔe vie, enya asixɔxɔ si le adzamedɔwɔlawo ŋu xoxo eye fifia meŋlɔ be be yeana nusi dze wo o. Dɔwɔwɔ le adzame nye kpovitɔwo ƒe mɔnu siwo me ayedzedze kple dzɔgbevɔ̃e le wu la dometɔ ɖeka. Esia nye dɔwɔla si mebɔ o eye wòxɔ asi si ate ŋu age ɖe futɔwo me eye wòato esia me axɔ amewo ɖe agbe.
  
  Asrafoha tɔxɛawo ge ɖe xɔ si gbã kloe la me, emegbe wotrɔ ɖe ʋɔtru si le didiƒe ʋĩ la ŋu. Eʋu eye wòtsyɔ nusi dze ƒã be enye xɔdɔme si le anyigbaxɔdzoa me ƒe mɔnu. Esi ŋutsu gbãtɔa nɔ tetem ɖe eŋu la, tuawo ɖi tso ete eye tu aɖe nɔ ɖiɖim le xɔa me.
  
  Dahl lé ŋku ɖe Kensi ŋu. "Susua aɖewo li?"
  
  "Èbia nye hã? Nu ka ta?"
  
  "Ðewohĩ esi mate ŋu akpɔe le susu me be xɔ si le abe esia ene le asiwò ŋutɔ tae."
  
  "Mègaƒo ƒo xlã gbea o, fiƒode, Dal, enyo? Menye wò aƒemelãwo ƒe adzodalae menye o. Ðeko meva afisia elabena... elabena-"
  
  "Ẽ, nukatae nèva afisia?"
  
  "Madi vevie be manya. Ðewohĩ ele be madzo..." Ehe ɖe megbe, emegbe eɖe hũ. "Se, ɖewohĩ mɔ bubu aɖe li si dzi nàto age ɖe eme. Nuvlowɔla dzeaɖaŋu maɖiɖi ayi afima ne menye sisimɔ si ŋu kakaɖedzi le o. Gake le ŋɔdzinuwɔlawo ƒe lãmenugbagbevi ŋutɔŋutɔwo gomea? Amekae nya kple ameɖokuiwula mawo tɔgbe?"
  
  Asrafoha tɔxɛwo ƒe amegã la bɔbɔ nɔ egbɔ gblɔ be: "Ɣeyiɣi mele mía si be míade ŋugble o." "Enye rollerball na ŋutsu siawo."
  
  Dahl nɔ ekpɔm esime ƒuƒoƒoa nɔ woƒe bɔmb siwo wotsɔna ƒoa bɔmb la ɖem esime wonɔ ŋugble dem le Kenzi ƒe nyawo ŋu. Esi wòɖoe koŋ ƒe nya me sẽ ta la, exɔe se be dzi si tsɔa ɖe le eme na ame, alo ɖeka ƒe susɔe gbagbãwo ya teti le yewo megbe. Kensi hiã nane si akpe ɖe eŋu wòaƒo kakɛ siawo nu ƒu - gake ɣeyiɣi didi kae wòate ŋu adi evɔ mɔkpɔkpɔ ɖesiaɖe mabu o? Ðewohĩ meli sia gbã xoxo.
  
  SWAT-ha la ɖee fia be yewole klalo eye emegbe woɖe dzomavɔ ƒomevi aɖe si nye tagbɔsesẽ ɖe go to ati ƒe atrakpui zazã me. Esi bɔmbawo ƒu anyi eye emegbe wowó la, ƒuƒoƒoawo xɔ ŋgɔ, eye Dahl tu aʋafia la be wòaɖo atikpo dzi.
  
  Smith ƒoe ɖe enu wòto eŋu. "Ʋu wò akɔta."
  
  Esi woƒu du yi anyime la, wotsɔ tu siwo wotsɔna ƒoa tue do go wo enumake. Dahl kpɔ anyigba si me ke le, kplɔ̃a ƒe afɔwo, kple aʋawɔnuwo ƒe aɖakawo hafi ɖoe koŋ ƒu du to dzisasrã ene dzi ɖe wo nɔewo yome, he eƒe tu hegbugbɔ tu. Smith trɔ ɖe eŋgɔ, nɔ ʋuʋum yi anyime eye wònɔ tsatsam yi axadzi. SWAT-ha la yi ŋgɔ tso megbe, wobɔbɔ nɔ anyi eye womeʋuʋu le dzoa ƒe fli me o. Tuawo trɔna yia tu ɖe wo nɔewo yome, tu siwo wua ame la to xɔa gɔme eye wovuvu kakɛwo le gli ɣiawo me. Esi Dahl ƒo anyigba le ete tututu la, ekpɔ ŋudzedze ɖe nuŋɔŋlɔa ŋu enumake.
  
  Lãmenugbagbevi ene ye nɔ afisia, si sɔ kple nusi wokpɔ le lãmenugbagbevi si do ŋgɔ me. Ame etɔ̃ nɔ klo dzi, ʋu nɔ sisim tso woƒe towo me, eye wotsɔ woƒe asiwo te ɖe woƒe ŋgonu, evɔ enelia ya dze abe ɖe naneke megblẽ le eŋu o ene eye wònɔ tu dam ɖe eƒe amedzidzelawo ŋu vevie. Ðewohĩ ame etɔ̃ bubuwo nɔ nu tsyɔm edzi, gake Dahl di mɔ aɖe enumake si dzi wòato akpɔ gamenɔla gbagbe aɖe eye wòɖo taɖodzinu ɖe tudala la ŋu.
  
  "Oo, ao!" Asrafoha tɔxɛawo ƒe ŋgɔnɔla ƒu du to eŋu le mɔ si womate ŋu aɖe o nu.
  
  "Hee!" Dahl ƒo ka. "Nu ka-"
  
  Le dzomavɔ vɔ̃ɖitɔ kekeake dome la, amesiwo to eme kpɔ koe ate ŋu awɔ nu madzudzɔmadzudzɔe. Asrafoha tɔxɛawo ƒe ŋgɔnɔla de dzesi dzesia kɔte, si nye nane si wònya nyuie, eye eƒe dɔwɔhatiwo ƒe agbenɔnɔ koe bua eŋu. Esi Dahl nɔ eya ŋutɔ ƒe tu hem la, ekpɔ ŋɔdzinuwɔla la wòda bɔmb si me agba le tso asi ɖeka dzi eye wòtsɔ eƒe aʋawɔnua ƒu gbe kple asi evelia.
  
  "Na Ramses!" - edo ɣli.
  
  Xɔdɔme la nye ku ƒe mɔ̃, si nye xɔ sue aɖe si me nuwɔwɔ siawo blea woƒe lã lénuwo le. Mɔ̃ bubuwo kaka ɖe xɔa me, mɔ̃ siwo woaʋu ne aŋetuwo wó. Dahl da tu ŋɔdzinuwɔla la ƒe ŋkuwo dome, togbɔ be enya be asiwɔwɔ ɖe nya dzi la nye sukudede dzro ko hã - maɖe wo o.
  
  Menye le xɔ sue sia si ƒe gliwo wotsɔ anyikpe tu, si le nɔnɔme xaxɛ me, esime sɛkɛnd mamlɛawo le ɖiɖim ɖe anyi hafi bɔmb la wó la me o.
  
  
  TA WUIENELIA
  
  
  Dahl kpɔ xexeame wòge ɖe viviti me. Ekpɔ alesi ɣeyiɣia nɔa blewu va ɖoa afɔɖeɖe si le tsatsam, alesi wodzidzea dzi gbagbe ɖesiaɖe ƒe tsotso le ɣeyiɣi siwo nuwuwu meli na o me. Esi bɔmb la nɔ dzodzom, nɔ ke kple ɖi ƒom tso anyigba le alilikpo sue aɖe si me lãmi le me la, eƒe tu ge ɖe ŋɔdzinuwɔla la ƒe tagbɔ, nɔ ʋuʋum hafi do le eƒe akɔta hedze gli la dzi le ʋu ƒe vudo gbadza aɖe dome. Ŋutilã la gbɔdzɔ, agbe nu yi xoxo. Bɔmb la dze anyi hena ricochet evelia, eye Dahl te tu la ɖeɖe ɖa le eƒe mo.
  
  Sɛkɛnd xɔasiwo susɔ.
  
  Ŋɔdzinuwɔla etɔ̃awo gakpɔtɔ nɔ klo dzi, nɔ hũ ɖem heɖu wo dzi, eye womekpɔ nusi gbɔna o. Asrafoha tɔxɛwo ƒe ŋutsuawo dze agbagba be yewoaxe mɔ ɖe yewoƒe didi nu alo yewoagalia atrakpuiawo.
  
  Smith trɔ eƒe ŋku ɖe Dahl, si nye eƒe agbe me ŋutega mamlɛtɔ ŋu.
  
  Dahl nya be Kensi, Lauren, kple Yorgi le atrakpuiawo tame, eye hena ɣeyiɣi kpui aɖe la, enɔ mɔ kpɔm be wole adzɔge tso teƒea gbɔ ale gbegbe.
  
  Eye ke hã, esia katã nye vinyewo tɔ...
  
  Bɔmb la wó le ricochet evelia ƒe kɔkɔƒe, si nye gbeɖiɖi si sesẽ wu ɖesiaɖe si Swedentɔ la se kpɔ ɣeyiɣi kpui aɖe. Emegbe gbeɖiɖiwo katã ku zi ɖeka esi susua bu...
  
  Eƒe ŋkuwo nɔ ŋgɔ eye mete ŋu xɔ nusi kpɔm wole la dzi se o.
  
  SWAT ƒe ŋgɔnɔla la ƒu du sesĩe alesi wòate ŋui, esi wònya nusi gbɔna eye wòɖoe kplikpaa be yeaɖe ame geɖe alesi yeate ŋui, eye wòkpɔe enumake be ye ɖeka koe ate ŋu awɔe. Eƒe duƒuƒua kɔe ɖe bɔmb la tame, si na wòte ŋu ge ɖe edzi tẽ sɛkɛnd ɖeka ƒe akpa ɖeka hafi wòwó. To Kevlar, ŋutilã kple ƒu me la, ewó, gake meƒo amesiwo tsi tre, wobla kɔsɔkɔsɔ ɖe woƒe nɔƒe le xɔa me o. Wotsi bɔmb la nu eye emegbe wòku.
  
  Dahl kɔ eƒe ŋɔti me, eye mete ŋu xɔ eya ŋutɔ ƒe ŋkuwo dzi se o. Eƒe dɔwɔhatiwo ƒe adzɔgbeɖeɖe bɔbɔnɛ ɣesiaɣi, gake esia nɔ ɖoƒe bubu.
  
  Nyemenya o... Nyemenya eƒe ŋkɔ gɔ̃ hã o.
  
  Eye ke hã ŋɔdzinuwɔlawo dze klo ɖe eŋgɔ.
  
  Dahl ƒu du ɖiɖi atrakpui mamlɛawo, aɖatsiwo nɔ ʋuʋum esime wònɔ afɔ ƒom ŋutsu etɔ̃awo ɖe woƒe akɔta gɔ̃ hã. Smith vuvu woƒe jaketiwo. Vest aɖeke menɔ dzedzem o, gake ŋutsu ɖeka nɔ fu ɖem le nu me esime Smith dze klo ɖe egbɔ gɔ̃ hã. Bubu nɔ ʋuʋum le vevesese ta. Wobla etɔ̃lia ɖe anyigba, eye meʋãna o. Dahl do go ŋutsua ƒe ŋkumekpɔkpɔ dziŋɔ, abe polar cap ene, kple eya ŋutɔ ƒe fuléle. Kenzi zɔ va eye wòhe Swedentɔ la ƒe susu, enɔ Dahl kpɔm, eƒe ŋku blɔ siwo le abe tsikpe ene la me kɔ, fa miamiamia eye seselelãme yɔ wo me ale gbegbe be wòdze abe anyigba gã aɖe si le ʋuʋum ene, eye wògblɔ nya siwo ko wòate ŋu agblɔ la kple nu.
  
  "Eɖe mí to eɖokui tsɔtsɔ sa vɔe me. Nye... mesena le ɖokuinye me be vodada le ŋunye, nublanuitɔe ŋutɔ ne metsɔe sɔ kplii."
  
  Dahl, le eƒe ŋkekeawo katã me la, mekpɔe kpɔ be yemate ŋu agblɔ nya aɖeke o. Ewɔe fifia.
  
  Smith di ŋutsu etɔ̃awo katã, eye wòkpɔ bɔmb, tu kple tu sue bubuwo. Pepawo kple nuŋlɔɖi siwo le kotokuawo me la vuvu, eyata ŋutsu siwo ƒo ƒu la te wo me dzrom.
  
  Ame bubuwo te ɖe woƒe ŋgɔnɔla si dze anyi la ŋu, eye wobɔbɔ ta. Ŋutsu ɖeka dze klo hedo asi ɖa be yeaka asi kpovitɔa ƒe akɔta.
  
  Ŋɔdzinuwɔla etɔ̃lia ku, aɖi ka kee wòɖano o, ɖeko wòxɔ ɣeyiɣi didi hafi aɖia te ŋu wɔ dɔ wu eƒe dɔwɔhatiwo. Dahl nɔ ekpɔm ɖekematsɔlemetɔe. Esi eƒe tomekaa nɔ ɖiɖim eye Moore ƒe gbe yɔ ta me la, eɖo to gake mete ŋu bu ŋuɖoɖo aɖeke ŋu o.
  
  Moore gblɔ nɛ be: "Fotoɖemɔ̃ atɔ̃. "Míaƒe nyatakakatsoƒewo kpɔe be fotoɖemɔ̃ atɔ̃ koe le Ramses si. Èdze ŋgɔ eve, si na etɔ̃ susɔ. Nyatakaka yeye aɖe le asiwò nam, Dal? Hello? Èle afi ma? Nukae le dzɔdzɔm?"
  
  Swedentɔ si ƒe tagbɔ gblẽ la te abɔta sue aɖe si na Moore ƒe gbe ɖi. Edi be yeaɖe yeƒe bubu afia le ɖoɖoezizi me sɛkɛnd ʋɛ aɖewo ya teti. Abe ŋutsu kple nyɔnu siwo katã le anyigba dzi ene la, ŋutsu ɖeka ƒe vɔsa gã la ta koe wòtsi agbe. Ŋutsu sia magakpɔ ŋkeke ƒe keklẽ alo ɣe si le to ɖom o, alo ase yaƒoƒo si le ƒoƒom le mo nɛ gbeɖe o. Dahl akpɔe teƒe nɛ.
  
  Zi alesi wònɔ agbe ko.
  
  
  TA WUIATƆ̃LIA
  
  
  Aɖabaƒoƒo wuiadre.
  
  Drake dze Bo ƒe ŋgɔdonya yome, etso miame le 59 lia dzi eye wòɖo ta zitɔtɔ si nye Columbus Circle la me tẽ. Aflagawo nɔ ʋuʋum tso xɔawo me le eƒe miame, eye ati dama aɖe si dzi atiwo le la nɔ eƒe ɖusime. Xɔdɔme aɖe si ƒe akpa gãtɔ wotsɔ ahuhɔ̃e wɔe, si ƒe fesrewo nɔ keklẽm nyuie le ɣe si gakpɔtɔ le dodom ƒe keklẽ me la nɔ wo ŋgɔ. Taksi ɣia he va mɔa ƒe axadzi, eye eƒe ʋukulaa nɔ mɔ kpɔm be yeakpɔ duƒula ene siwo do awu nyuie woanɔ du ƒum le afɔtoƒea le megbe nɛ, gake Beau metsɔ ŋku ɖe ŋutsua ŋu zi evelia o. Kplɔ̃ɖoƒea nye kɔkrit teƒe gbadza aɖe si tsitsetsewo, kpememewo kple zikpuiwo le. Tsaɖilawo nɔ tsaglãla tsam le afisia kple afima, nɔ woƒe akplowo gbugbɔm henɔ tsi nom. Drake lã kamedefefewɔla siwo fifia ƒe ƒuƒoƒoa titina, emegbe eƒu du le ati siwo naa vɔvɔli vi aɖe ya teti la te.
  
  Le ŋku siwo le ŋku lém ɖe nu ŋu ƒe ŋkume.
  
  Vovototo si le ablɔ sesẽ siwo dzi amewo sɔ gbɔ ɖo kple woƒe nu geɖe siwo gbɔ eme - dziƒoxɔ kɔkɔ gã siwo me nuwo le tsatsam le siwo le ho ʋlim be yewoakpɔ teƒe le sɔlemexɔ deŋgɔ siwo le xɔtunua to dome - kple ŋutifafa kple tomefafa blibo si ɖu dzi le amagbe siwo le eƒe ɖusime la dome la na Drake se le eɖokui me be menye nu ŋutɔŋutɔ o. Aleke gbegbee teƒe sia ƒe tagbɔ gblẽe? Aleke gbegbee esia nye drɔ̃e? Vovototoawo gbɔ eme ale gbegbe be womate ŋu asusui o.
  
  Ebia eɖokui be aleke gbegbe Marsh le ŋku lém ɖe wo ŋu nyuie hã, gake metsɔ ɖeke le eme fũ o. Esia ate ŋu ana ame naku. Esi wotrɔ gbɔ va aƒeme la, wonɔ agbagba dzem fifia gɔ̃ hã be yewoadi tɔdzisasrãa ale be yewoate ŋu akpɔe tso afisi wòtso.
  
  Orb si le keklẽm la trɔ blewuu yi miame esime ƒuƒoƒoa nɔ du dzi. Alicia kple May nɔ du dzi le megbe kplikplikpli, nɔ ekpɔm gake womete ŋu zã woƒe ŋutetewo katã le afɔɖeɖe sia me o. Futɔ la ate ŋu anɔ afi sia afi, ame sia ame. Sedan aɖe si va yina si ƒe fesrewo le amadede vovovowo me la hiã be woalé ŋku ɖe eŋu nyuie, gake ebu ɖe adzɔge.
  
  Drake lé ŋku ɖe ɣeyiɣia ŋu. Aɖabaƒoƒo wuiɖekɛ susɔ.
  
  Eye ke hã ɣeyiɣiawo va nɔ yiyim, evelia le sɛkɛnd ɖeka me. Bo ƒe duƒuƒu dzi ɖe kpɔtɔ esi xɔ aɖe si ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi si Drake de dzesii enumake la do ɖe mɔa dzi. Esi wògakpɔtɔ nɔ du dzi la, etrɔ ɖe Alicia kple May ŋu. "Le xɔ ma ke si me míewɔ avu le le ŋutinyaa wɔɣi kple Odin. Damn, ewɔna nam abe agbemeŋkekewo katã va yi ene."
  
  "Ðe helikɔpta la meƒo axadzi oa?" Alicia bia nya sia.
  
  "Oo, ẽ, eye Tyrannosaurus Rex aɖe dze mía dzi."
  
  Dzɔdzɔmeŋutinya Blemanudzraɖoƒea dze abe ɖe wòle sue ene ne wotsɔe sɔ kple go sia, enye nukpɔsusu totro ne ɖe li kpɔ. Atrakpui aɖewo nɔ anyi siwo tso afɔtoƒea yi ŋgɔgbe ʋɔtruawo nu, eye tsaɖilawo ƒe ƒuƒoƒo aɖe yɔ wo me fũ fifia. Diesel kple mɔ̃memi ƒe ʋeʋẽ vovovowo dze wo dzi esime wotɔ ɖe mɔa to. Mɔ̃awo ƒe toɣliɖeɖe, kpẽ siwo nɔ ɖiɖim, kple ɣlidodo ɣeaɖewoɣi gakpɔtɔ nɔ fu ɖem na woƒe sidzenuwo, gake ya teti la, ʋuwo sɔ gbɔ ɖe afisia ƒo xlãe.
  
  Alicia gblɔ be: "Mègadzudzɔ fifia o. "Míenya afisi dedienɔnɔa anɔ o."
  
  Drake dze agbagba be yeatɔ te ʋuwo eye yeaɖe mɔ na wo be woatso. "Mina míakpɔ mɔ be megblɔ be yedze dɔ o."
  
  Dzɔgbenyuietɔe la, ʋuwo mesɔ gbɔ o eye ƒuƒoƒoa te ŋu tso mɔa bɔbɔe ŋutɔ. Esi wonya ɖo blemanudzraɖoƒea ƒe atrakpuiwo gɔme ko la, wodze tolili gɔme, gake kasia wotɔ esi wose tayawo ƒe ɣlidodo sesĩe le wo megbe.
  
  Drake bu eŋu be: Aɖabaƒoƒo adre.
  
  Wova zu tagbɔsesẽ si dzi womeɖu o ƒe nukpɔkpɔ. Ŋutsu ene ti kpo tso ʋua me, eye tu nɔ wo ŋu. Drake dze agbagba be yeasi, eye wòti kpo dzo le blemanudzraɖoƒea ƒe ʋɔtruwo gbɔ eye wòkaka amedzrowo. Bo ɖe eƒe aʋawɔnua kaba eye wòɖo taɖodzinu ɖe futɔa ŋu. Tudadawo ɖi. Ɣlidodowo vuvu ŋdi la wòzu kakɛkakɛ.
  
  Drake ti kpo yi dzi eye wòda atam bɔbɔe aɖe, eʋuʋu esime wònɔ afɔtoƒea ƒom eye wòŋe aɖaba ƒu vevesese si le afisi eƒe abɔta xɔ eƒe ŋutilã ƒe ŋusẽ bliboa le dzi. Amedzidzela la ti kpo ɖe sedan la ƒe ʋuƒo dzi eye wòlé Mai xoxo kple tu. Drake ʋuʋu yi ʋua gbɔ eye emegbe wòtsi tre, dzɔgbenyuietɔe la, eƒe alɔnu te ŋu ɖo tu la gbɔ. Edo eƒe asi ɖa, eva zu ŋɔdzinu geɖe wu eye wòbia be woalé ŋku ɖe ye ŋu.
  
  Alicia ƒu tsi yi mɔ bubu dzi, eye wòkɔ atrakpuiawo me eye wòtsɔ Theodore Roosevelt ƒe sɔdola ƒe kpememea da ɖe eya kple edzidzelawo dome. Ke hã, woda tu, eye tuawo ge ɖe akɔbli si wotsɔ ƒu gbe la me. Alicia ɖe eƒe aʋawɔnua do goe eye wòɣla eɖokui ɖe akpa kemɛ. Ŋutsu eveawo nɔ ʋuawo tame azɔ, henɔ taɖodzinu deblibowo wɔm. Dumevi dzrowo ƒu du yi goawo katã me, eye wokɔ nutoa me. Eɖo ta ŋɔdzinuwɔla la dzi, eye wòdze klo, gake eƒe dzo ƒe sisi si nɔ sisim atraɖii la nɔ sisim ɖe eŋu, si zi edzi wòɣla eɖokui.
  
  May kple Bo ƒo wo ɖokui ɖe aɖaka sue aɖe si me woɖe do ɖo me le blemanudzraɖoƒea ƒe mɔnu gã la gbɔ, eye woƒo wo ɖokui ɖe wo nɔewo ŋu sesĩe be yewoaƒo asa na tu siwo nɔ sisim to kpeawo me. Beau tsi tre dze ŋgɔ gli la, mete ŋu ʋã o, gake May nɔ gota kpɔm, eƒe megbe trɔ ɖe Fransetɔa ŋu.
  
  Beauregard to nyatoƒoe be: "Esia nye... nusi mebɔ o."
  
  Mai ɖo eŋu be: "Eye enye dzɔgbenyui ŋutɔ be èle tsɛ abe aŋɔ ene." Eɖe ta do goe eye wòda volley. "Ènyaa, esi míedo go wò zi gbãtɔ la, edze abe ɖe nènɔa tsatsam le gliawo ƒe gbagbãƒewo dome zi geɖe ene."
  
  "Ema akpe ɖe ŋuwò fifia."
  
  "Abe dzudzɔ ene." Mai gabɔbɔ ɖe gota ake, eye wòtrɔ tu. Tuawo to mɔ aɖe si le eƒe ta tame la yome.
  
  "Ðe míate ŋu aʋua?"
  
  "Menye negbe ɖe nèdi be woaƒo ye hafi."
  
  Drake kpɔe be ɣeyiɣi mele ye si yeazã ye ŋutɔ yeƒe aʋawɔnu o, eyata edze agbagba be yeaxe mɔ na yeƒe futɔa ƒe aʋawɔnu. Ekpɔe tsi megbe akpa be yemate ŋu aɖo ye gbɔ o - ŋutsua kɔkɔ akpa - eye emegbe ekpɔ be ʋuƒoa trɔ ɖe ye ŋu.
  
  Afi aɖeke meli si woayi o.
  
  Dzɔdzɔmeŋutete ƒoe abe tu ene. Esi wògbugbɔ ɖe megbe la, etsɔ afɔ ƒo ʋua ƒe fesre, gbã ahuhɔ̃ea, eye emegbe wòge ɖe eme esime ŋɔdzinuwɔla la da tu. Le megbe nɛ la, afɔtoƒea nɔ fu ɖem. Drake ƒo to doa me yi ʋukulaa ƒe zikpui dzi, lãgbalẽa nɔ ɣli dom, zikpuiawo ƒe nɔnɔme na wòsesẽ nɛ be wòato eme. Enya nusi gbɔna dzɔdzɔ ge. Tu la ge ɖe ʋua tame, zikpui kple anyigba. Drake trɔ asi le nu ŋu kabakaba wu. Asigɛdzraɖoƒe kple kplu gã eve siwo me wòtsɔa nane léna ne ele eƒe ŋutilã kɔm ɖe mɔzɔlawo ƒe zikpui dzi la nɔa titinaxɔa me. Tu geɖe wu vuvu xɔa tame nublanuimakpɔmakpɔtɔe. Drake do ɣli, henɔ agbagba dzem be yeaƒle ɣeyiɣi. Sisi la tɔ vie, gake emegbe esi Drake bɔbɔ ɖe megbe henɔ agba tsɔm le fesrea nu la, egadze egɔme ake kple duƒuƒu si lolo wu.
  
  Drake lia megbezikpui dzi, eye tu aɖe nɔ dzo dam ɖe eƒe akɔta titina. Ekpɔ eɖokui le kuɖɔ aɖe si womedzra ɖo o me, gbɔgbɔtsixe tsi ƒo eye susuwo hã meganɔ eŋu o. Heheɖemegbe ɣeyiɣi kpui aɖe anya na tudala la hã tɔ, eye emegbe ŋutsua va nɔ Alicia ƒe dzo te. Drake ʋu megbeʋɔtrua tso eme eye wòge ɖe eme, eƒe mo ɖi kɔkrit la me eye mete ŋu kpɔ afisi wòayi o.
  
  Ɖe ko...
  
  Le ʋua te. Eʋuʋu, eye ƒã hafi wòte ŋu ge ɖe ʋua te. Fifia ekpɔ chassis yibɔa, pɔmpiwo kple yaƒoƒomɔ̃a. Tu bubu hã da tso dziƒo, eye wòtu dometsotso aɖe le eƒe afɔwo ƒe lãmeka siwo kaka abe V ene dome. Drake gbɔ ya, eye wònɔ kpẽ ƒom blewuu.
  
  Ame eve ate ŋu aƒo fefe sia.
  
  Esi wòtrɔ eƒe afɔwo la, ezi eƒe ŋutilã dzi be wòaʋuʋu to anyigba ɖo ta ʋua ƒe ŋgɔgbe, eye wòhe eƒe Glock esi wònɔ yiyim. Emegbe esi wòɖo taɖodzinu to tu siwo do ŋgɔ me la, egogo afisi ŋutsua anya nɔ. Eda tu ade ɖe wo nɔewo yome, eye wòtrɔa eƒe nɔƒe vie ɣesiaɣi, eye emegbe wòɖina kabakaba tso ʋua te.
  
  Ŋɔdzinuwɔla la ge ɖe egbɔ, eye wòlé eƒe dɔgbo ɖe asi. Tu la ge dze anyi eye wòdze anyi le eƒe axadzi. Esi wòdo asi ɖa mɔkpɔkpɔbuɖeametɔe, kpakple eƒe alidziblanu la, Drake da tue le afisi wòle be wòanɔ. Afɔkuawo lolo akpa be woatsɔ wo ade afɔku me, amehawo hã nɔ bɔbɔe akpa. Vevesese si nɔ eƒe lãmekawo me nɔ fu ɖem nɛ esi emegbe wònɔ agbagba dzem be yeatsi tre ɖe tsitrenu, nɔ ŋku lém ɖe ʋua ƒe ʋuƒoa dzi.
  
  Alicia ti kpo do go tso Roosevelt ƒe kpememea megbe, eye wòda tu geɖe hafi bu ake. Eƒe taɖodzinu nɔ ʋu kemɛa ƒe ŋgɔgbekpa dzi. Ŋɔdzinuwɔla eve bubuwo gadze agbagba be yewoaɖo taɖodzinu ɖe May kple Bo ŋu, amesiwo dze abe ɖe wozi wo ɖe gli la me le mɔ aɖe nu ene, gake May ƒe tudada pɛpɛpɛ na ŋɔdzinuwɔlawo nɔ te.
  
  Drake lé ŋku ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu.
  
  Aɖabaƒoƒo eve.
  
  Wofu wo nyuie eye wònye nyateƒe.
  
  
  TA WUIadelia
  
  
  Drake xɔ ŋɔdzidonamelawo. Esi wòɖe asi le eƒe HK ŋu la, eƒe susu nɔ ame eve siwo nɔ fu ɖem na Bo kple May la ŋu. Ðeka dze anyi enumake, eƒe agbe kaka ɖe kɔkrit la katã me, si nye ku sesẽ na dzi sesẽ. Ame kemɛa trɔ le ɣeyiɣi mamlɛtɔ me, eye wòtsɔ tu, gake egate ŋu trɔ tu. Drake tsɔ tu kplɔ ŋutsua ƒe nutsotsoa ɖo, eye wògblẽ ku ɖe eƒe megbe. Mlɔeba la, afi aɖeke meganɔ ŋutsua si wòayi o eye wòtɔ, emegbe wòbɔbɔ nɔ anyi heda tu mamlɛtɔ ɖe May ƒe mɔ dzi esime Drake ƒe tu la wu eƒe ŋɔdzidonamea nu.
  
  May kpɔ esia wòva eye wòƒo Bo ɖe anyigba. Fransetɔa tsi tre ɖe eŋu, eye wòɖi ɖe ƒuƒoƒo si mebɔbɔ o me, gake May tsɔ eƒe abɔtawo blae ɖe anyi, si wɔe be mete ŋu ʋã o. Kakɛwo do tso gli la dzi le afisi tututu woƒe ta le.
  
  Bo fɔ mo dzi dũu. "Merci, Mai."
  
  "Ki ni sinayde."
  
  Drake he ŋɔdzinuwɔla mamlɛtɔ si susɔ la ƒe susu fifia, gake emawo dometɔ aɖeke mehiã o. Vɔvɔ̃ dziŋɔ si nɔ eƒe luʋɔ me koe nɔ vevie. Eƒe dzi ƒe tsotso mɔkpɔkpɔbuɖeametɔe koe nɔ vevie.
  
  Woto ɣeyiɣi mamlɛa me.
  
  Eƒe gbɔgbɔ kɔ vie esi wòkpɔ May kple Bo woƒu du yi blemanudzraɖoƒea, eye emegbe Alicia do tso bebeƒe be yeaɖo ŋɔdzinuwɔla mamlɛtɔ ɖe dzomavɔ si le dziku dom si wòdze na la me. Ŋutsu bubu aɖe hã le ʋu ɖum le afɔtoƒea. Luʋɔ bubu bu hetsɔe sa vɔe.
  
  Woƒe nuwuwu meli na o, ame siawo. Wonye atsiaƒu si me ahom le.
  
  Emegbe Drake kpɔ ŋɔdzinuwɔla mamlɛtɔ si wosusu be eku la tsi tre henɔ ʋuʋum dzo. Drake susui be anɔ eme be yedo vest. Eɖo ta abɔta siwo nɔ ʋuʋum la eye wòda tu, gake milimeta koe tu la to taɖodzinua ŋu. Esi wònɔ gbɔgbɔm blewuu la, eɖo taɖodzinu be yeada tu evelia. Fifia ŋutsua dze klo eye emegbe wògatsi tre ake, eye le ɣeyiɣi si kplɔe ɖo me la, egbã ɖe ameha aɖe me, eteƒekpɔlawo, nutoa me tɔwo kple ɖevi siwo tsɔ fotoɖemɔ̃ siwo nɔ agbagba dzem be yewoalé yewoƒe ŋkɔxɔxɔ ƒe ɣeyiɣia ɖe Facebook alo Instagram dzi.
  
  Drake ʋuʋu sesĩe ɖo ta Alicia gbɔ. "Ekema Ramses ƒe lãmenugbagbeviwo dometɔ ɖeka nye esia?"
  
  "Ŋutsu ene. Abe alesi tututu Dahl ɖɔe ene. Esia anye lãmenugbagbevi etɔ̃lia si míadze ŋgɔe abe ƒuƒoƒo ene."
  
  "Eye míenya March ƒe sewo haɖe o."
  
  Alicia lé ŋku ɖe ablɔwo, mɔa kple ʋu siwo tɔ, siwo wogblẽ ɖi la ŋu. Emegbe etrɔ esi May ƒe ɣlidodoa he woƒe susu.
  
  "Dzɔla le mía si!"
  
  Drake ƒu du yi atrakpuiawo dzi, eƒe ta ɖiɖi, eye medze agbagba gɔ̃ hã be yeatsɔ yeƒe aʋawɔnua aƒu gbe o. Esiae nye nusianu, esiae nye woƒe xexeame katã. Ne ɖe Marsh ƒo ka la, anye ne-
  
  Jose Gonzalez tsɔ asitelefon aɖe nɛ. "Eŋlisitɔ ma ke nènyea?"
  
  Drake miã ŋku eye wòtsɔ mɔ̃a ɖo to me. "Agado." Èyɔa s-" .
  
  Pythia ƒe nukokoa tso eƒe nyaa me. "Azɔ, fifia, mègazã fiƒodenya siwo bɔ o. Fiƒodewo nye na amesiwo mede suku o, alo nenemae wogblɔ nam. Alo ɖe wòle mɔ bubu nua? Gake medo gbe na wò, xɔ̃nye yeye, èle agbe!"
  
  "Abia nusi wu atam ʋɛ aɖewo ko hafi woate ŋu aɖu mía dzi."
  
  "Oo, meka ɖe edzi. Ðe nukliabɔmb ate ŋu awɔ esia?
  
  Drake se le eɖokui me be yeate ŋu ayi yeƒe dzikunyawo dzi tegbee hafi, gake edze agbagba vevie be yeazi nu. Alicia, May, kple Beau ƒo ƒu ɖe telefon la ŋu esime Jose Gonzalez nɔ ekpɔm kple nusi do ŋgɔ ƒe seselelãme.
  
  "Avũa mi wò aɖea? Oo, eye hey, nukatae hell mènɔ Gonzalez ƒe kaƒoƒowo ŋu ɖom o?"
  
  Drake ɖu eƒe nuyi si le etame vaseɖe esime ʋu te sisi. "Mele afisia tututu."
  
  "Ẽ, ẽ, mekpɔe. Gake afikae nènɔ... um... aɖabaƒoƒo ene enye sia?"
  
  Drake zi ɖoɖoe.
  
  "Ele be Jose tsitsi dahe la ŋutɔ naxɔ telefon la. Nyemenya nusi ŋu menɔ nu ƒom tsoe o."
  
  Drake dze agbagba be yeahe Marsh ƒe susu ɖa. "Jacket le mía si. Afi ka-"
  
  "Mèle to ɖomm o, Eŋlisitɔ. Ètsi megbe. Èɖo ŋku tohehe si wotsɔ na wò le megbedede ta la dzia?"
  
  "Agado." Dzudzɔ bometsitsi. Èdi be yeƒe didiwo nava eme loo alo mèdi oa?"
  
  "Nye didiwoe? Enyo, le nyateƒe me la, woawɔ wo ne metso nya me be menyo eye mele klalo. Azɔ, mi ame etɔ̃awo, minye asrafo nyuiwo eye milala le afima tututu. Ðeko mabia nuɖuɖu eve aɖewo siwo woatsɔ ayi teƒe bubuwo."
  
  Drake ka atam. "Mègawɔ nenema o." Ðe mègatsɔ dzideƒo awɔ esia o!"
  
  "Ƒo nu kaba."
  
  Fli la yi kuku. Drake nɔ ŋku etɔ̃ siwo me gbɔgbɔ vɔ̃wo le la kpɔm dũu eye wòkpɔe be ye ŋutɔ yeƒe nɔnɔmetatawo koe wonye. Wodo kpo nu.
  
  Etsɔ agbagbadzedze gã aɖe te ŋu xe mɔ na eɖokui be yemagbã telefon la o. Alicia tsɔe ɖo eɖokui dzi be yeagblɔ ŋɔdzinu si gbɔna kpuie la na Homeland. Mai na Gonzales ɖe eƒe awudziwui.
  
  Egblɔ be: "Mina míawu nya sia nu." "Míewɔa nu ɖe nusiwo le mía ŋgɔ ŋu eye míedzrana ɖo ɖe nusi ate ŋu ava emegbe ŋu."
  
  Drake lé ŋku ɖe yamenutome, kɔkrit kple atiwo, didiƒe ʋĩ le susu kple dzi me, eye March ƒe tameɖoɖowo ƒe susu ŋutɔŋutɔ gbã gudugudu. Ame maɖifɔwo aku le aɖabaƒoƒo ʋɛ siwo kplɔe ɖo me, eye ne egado kpo nu ake la, bubuwo aganɔ anyi.
  
  Egblɔ be: "March le bɔmb sia dam." "Nya ka kee wòagblɔ o. Ne míeke ɖe eŋu o la, xexeame katã akpe fu. Míetsi tre ɖe nugbɔ tututu..."
  
  
  TA WUADRELIA
  
  
  March ko nu eye wòtsɔ dzitsitsi da telefon la. Zoey te eɖokui ɖe eŋu wu. Egblɔ kple ɣli be: "Èɖee fiae godoo."
  
  "Oo, ẽ, eye fifia maɖee afiae wu."
  
  Marsh ɖe asitelefon bubu si me dzo le do goe eye wòlé ŋku ɖe xexlẽdzesi si wòdzra ɖo ɖe eƒe ŋkuɖodzinu me xoxo ŋu. Esi wòka ɖe edzi be esiae nye nusi yehiã ta la, eƒo xexlẽdzesia kaba helala. Gbe si ɖo eŋu, si me kɔ eye wòdo ŋusẽ ame la ɖo kpe eƒe mɔkpɔkpɔwo dzi.
  
  Egblɔ be: "Ènya nusi nàwɔ.
  
  "Ɖeka? Alo evea?
  
  "Evelia, abe alesi míelɔ̃ ɖe edzi ene. Emegbe yi ŋgɔ nenye be magahiã wò ake."
  
  "Nyateƒee, dɔtɔ. Woto nye asitelefon dzi dɔwɔnua dzi na nyatakaka yeyewo nam. Nuwɔna ma ƒe ɖewo adzɔ dzi nam godoo."
  
  March ƒo nu kple hũɖeɖe. "Ŋɔdzinuwɔlae nènye, Stephen?"
  
  "Enyo, ao, nyematsɔ ɖokuinye ade klass ma me o. Menye nyateƒee o."
  
  "Wɔ dɔ si woxe fe na wò be nàwɔ. Fifi laa."
  
  Marsh trɔ screenawo dometɔ ɖeka wòzu dugã me fotoɖemɔ̃, si nye ŋkuléleɖenuŋumɔ̃ sue aɖe ko si dɔwɔƒe siwo te ɖe wo ŋu zãna tsɔ léa ŋku ɖe amesiwo gbɔna kple dzodzom le afɔtoƒea ŋu. Stephen ahe zitɔtɔ vɛ le ablɔ sia koŋ dzi, eye Marsh di be yeakpɔe.
  
  Zoe bɔbɔ nɔ anyi, henɔ agbagba dzem be yeakpɔe nyuie wu. "Ekema, nukae míagawɔ egbea?"
  
  March ƒe ŋkuwo ʋuʋu. "Ðe esia mesɔ gbɔ na wò oa? Eye kasia wòdzena abe ɖe nèfa vie ene, èbɔbɔna vie na nyɔnu aɖe si wokpe be wòava wɔ ɖeka kple Pythias vɔ̃ɖi gã la, Aƒenɔ Zoe Shears. Nukatae wòle alea? Ðe aɖaʋawɔwɔ si le menye tae nèlɔ̃a?"
  
  "Mesusui nenema." Eye menye nu sue aɖe ko o. Ðewohĩ champagne la yi nye ta me."
  
  "Enyo. Azɔ zi ɖoɖoe nànɔ ŋudzɔ."
  
  Ɣeyiɣi ʋɛ siwo kplɔe ɖo la dzɔ abe alesi Marsh di ene. Ŋutsu kple nyɔnu dzɔdzɔewo aʋuʋu le nusi wokpɔ ta, ame sesẽwo gɔ̃ hã, gake Marsh kple Shears tsɔ wo ɖokui ɖeɖeɖa fafɛ kpɔe. Emegbe exɔ aɖabaƒoƒo atɔ̃ pɛ ko hafi Marsh dzra videoa ɖo eye wòɖoe ɖe Eŋlisitɔa to video dzi gbedasi dzi kple nuŋlɔɖi aɖe kpe ɖe eŋu be: Ðo esia ɖe Homeland. Maƒo ka na wò kpuie.
  
  Etsɔ alɔ ɖeka bla Zoe. Wo ame evea wosrɔ̃ nu tso amedzidzedze ƒe nɔnɔme si gbɔna ŋu, si me Eŋlisitɔa kple eƒe kpeɖeŋutɔ etɔ̃awo nya le nyateƒe me be yewoatsi megbe akpa hafi yewoadze egɔme gɔ̃ hã. De blibo. Eye zitɔtɔ si le nuwuwu... xɔ asi ŋutɔ.
  
  Marsh ɖo ŋku edzi be ame bubuwo hã nɔ xɔa me. Ramses ƒe lãmenugbagbevi vevitɔ kple emetɔwo. Wonɔ anyi kpoo le xɔa ƒe dzogoe si le didiƒe ʋĩ ale gbegbe be ƒã hafi wòte ŋu ɖoa ŋku woƒe mo dzi.
  
  Eyɔe be: "Hey." "Champagne vɔ le aƒenɔa si. Ðe mi afɔzɔlawo dometɔ ɖeka ate ŋu akɔ emea?"
  
  Ŋutsu aɖe tsi tre, eƒe ŋkuwo yɔ fũ kple vlododo ale gbegbe be Marsh ʋuʋu. Gake wotsɔ nutsyɔnu tsyɔ mo ƒe dzedzeme dzi kabakaba eye wòtrɔ zu ta ʋuʋu kabakaba. "Kakaɖedzitɔe la, ate ŋui".
  
  "De blibo. Ele be aŋetu ɖeka bubu nasɔ gbɔ."
  
  
  TA WUIATɔ̃lia
  
  
  Drake nɔ ekpɔm esime Mai nɔ dzɔla la ƒe awudziwui ƒe zip ɖem esime wònɔ nusiwo wobia tso esi ƒe xexlẽdzesiwo dim. Alicia kple Beau lé ŋku ɖe ameha si nɔ ƒu ƒom la ŋu, eye woka ɖe edzi kloe be gaxɔ etɔ̃lia me tɔ mamlɛtɔ si susɔ la aʋu le mɔ aɖe nu. Homeland nɔ mɔ dzi esi wòsusɔ aɖabaƒoƒo eve pɛ ko. Sirenwo nɔ ɖiɖim le teƒe si te ɖe afima ŋu esime kpovitɔwo nɔ ƒu ƒom. Drake nya be kaka fifia naɖo la, nudzɔdzɔ siwo ava wu enu la ana New Yorktɔwo katã natsi dzodzodzoe eye tsaɖilawo awɔ nuku na wo. Ðewohĩ anyo ne amewo manɔ ablɔwo dzi o, gake nukae White House ate ŋu awɔ ŋutɔŋutɔ?
  
  Yameʋu siwo me ame aɖeke mele o siwo ŋu keklẽŋusẽkpɔmɔ̃wo le la ƒo xlã yame. Gakpɔmɔ̃wo tɔ te amesiame si dze be woalé ŋku ɖe eŋu, kple ame geɖe siwo medze beléle o. Asrafowo kple NEST la nɔ afisia. Dɔdzikpɔla geɖe nɔ tsa ɖim le ablɔwo dzi ale gbegbe be ɖeko wònɔ abe aʋawɔla veviedola ƒe kpekpe ene. Ne ɖe Dɔwɔƒe si Kpɔa Ememenyawo Gbɔ, FBI, CIA kple NSA wɔ woƒe dɔwo nyuie la, anye ne woake ɖe Marsh ŋu.
  
  Drake lé ŋku ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu. Gaƒoƒo ɖeka kple edzivɔ vie va yi tso esime drɔ̃e baɖa sia dze egɔme.
  
  Esia koe nye ema?
  
  Alicia ƒoe ɖe enu. "Eke ɖe nane ŋu."
  
  Drake nɔ ekpɔm esime Mai nɔ pepa aɖe si woxatsa la xɔm tso Gonzalez ƒe jaketi si gblẽ la me.
  
  New Yorktɔa ƒe mo ʋuʋu esi wòkpɔe eye wòtsɔ abɔta si vuvu la ɖe asi ɖesiaɖe me. "Ðe dua ana fetu nam... fexexe-"
  
  Alicia gblɔ kple tameɖoɖo kplikpaa be: "Dugã la ate ŋu aɖo aɖaŋu aɖewo na wò." "Ɣebubuɣi la, zã ami dzodzoe vi aɖe. Mègaxe fe ɖe hadede gbegblẽ ta o."
  
  Gonzales zi ɖoɖoe eye wòdzo.
  
  Drake zɔ yi May me. Wota Marsh ƒe didiwo ɖe A4-gbalẽvi ɣi aɖe dzi le ŋɔŋlɔdzesi gãtɔ kekeake me. Le nusianu me la, woƒe nyawo nɔ tẽ ŋutɔ.
  
  Mai xlẽ be: "Dɔlar miliɔn alafa atɔ̃." "Eye naneke megali wu ema o".
  
  Nyagbe aɖe si woŋlɔ kple asinuŋɔŋlɔ sue siwo to vovo na wo nɔewo le nudidia te.
  
  "Nyatakakawo akplɔe ɖo kpuie."
  
  Drake nya nusi tututu ema fia. "Wole mí ɖo ge ɖe nusi mate ŋu adzɔ o la yometiti bubu me."
  
  Beauregard nɔ ameha la kpɔm. "Eye ɖikeke mele eme o be, míegakpɔtɔ le ŋku lém ɖe mía ŋu. Kakaɖedzitɔe la, míagado kpo nu ake fifia."
  
  Drake megate ŋu xlẽ asitelefon agbɔsɔsɔme si ameha si ƒo ƒu la nɔ fɔm o, emegbe ese gbedasi aɖe ƒe ɖiɖi si me mekɔ o le eƒe asitelefon dzi eye wòlé ŋku ɖe screen la ŋu. Hafi wòazi videoa ƒe kadodoa dzi gɔ̃ hã la, eƒe ta te ʋuʋu kple nusi do ŋgɔ ƒe seselelãme. Egblɔ be: "Ŋutsuwo," eye wòlé mɔ̃a ɖe alɔnu esime wonɔ ƒoƒom ɖe afima.
  
  Fotoa nye nukuwo eye wònye yevu kple ɣi, gake fotoɖemɔ̃a nɔ teƒe ɖeka eye wòɖe Drake ƒe drɔ̃e baɖatɔwo dometɔ ɖeka fia kɔte. Egblɔ be: "Susu aɖeke mele eme o. "Ame siwo menya nusi le edzi yim o la wuwu. Esia menye be woatsɔ ado vɔvɔ̃ na ame o, menye viɖe tae esia nye o. Esia nye na..." Mete ŋu yi edzi o.
  
  Mai gbɔgbɔ be: "Enyo ŋutɔ." "Míele nuɖuɖudzraƒe siawo siwo le anyigba la kum geɖe wu gbesiagbe. Eye nusi gblẽ wue nye be wole míaƒe nutoawo ƒe dzime tututu."
  
  Drake megblẽ aɖabaƒoƒo ɖeka pɛ hã o eye wòɖo kadodo aɖe ɖe Homeland. Nyateƒe si wònye be edze abe Marsh te ŋu he eƒe asitelefon xexlẽdzesi tso ya ƒuƒui me ene la mewɔ nuku boo o ne míebu nusiwo katã wòwɔ vaseɖe fifia ŋu. Edze ƒã be ŋɔdzinuwɔla siwo nɔ kpekpem ɖe eŋu la de ŋgɔ wu afɔzɔla siwo zãa ga geɖe.
  
  Drake nɔ kpovitɔwo kpɔm wonɔ woƒe dɔ wɔm. Alicia te ɖe eŋu, emegbe ehe eƒe pantalon ƒe afɔ ɖe dzi le vome. "Èkpɔ esia?" - egblɔ kple hadzidzi-hadzidzi ƒe gbe. "Mekpɔe esi nèdze agbagba be yeaƒo nye kposɔ le gbedadaƒo. Eye egakpɔtɔ nye damn fresh. Aleae nu sia le ŋgɔ yim kabakabae."
  
  Eƒe nyawo wɔ dɔ ɖe Drake dzi wu zi ɖeka. Woɖo ŋku woƒe kadodoa dzi, woƒe nu yeye si hea woe; nyataƒoƒo na May kple Bo be nane dzɔ le wo dome; kple nya si wòdze ƒã wu tso eya ŋutɔ ƒe agbe ŋu vaseɖe fifia - alesi wòʋuʋu kabakabae kple alesi wòdze agbagba be yeaɖe nuwo dzi akpɔtɔ.
  
  Le dzo ƒe fli si le tẽ me.
  
  Egblɔ be: "Ne míetsi agbe le esia me." "Team SPEAR le mɔkeke xɔm kwasiɖa ɖeka."
  
  Alicia gblɔ be: "Torsty ŋlɔ tikitiwo ɖi na Barbados xoxo.
  
  "Nukae dzɔ le gbedadaƒo?" Mai de ŋugble le eŋu.
  
  Drake lé ŋku ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu, emegbe wòlé ŋku ɖe eƒe telefon ŋu, eye wòlé ɣeyiɣi wɔnuku si me susu mele o la me. Esi wodze ŋgɔ ku si mehiã o kple ŋɔdzinu si nɔ dzidzim ɖe edzi, woti wo yome si nuwuwu meli na o eye wowɔ aʋa ŋutasesẽtɔe la, wonɔ afɔkpodzi ƒom fifia eye wozi wo dzi be woagbɔ ɖe eme aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo. Nyateƒee, wohiã ɣeyiɣi be woaɖe masɔmasɔa ɖa, dzimaɖitsitsi si le dzidzim ɖe edzi si ate ŋu ahe woƒe ku vɛ mlɔeba... Gake Alicia ƒe mɔ si dzi wòto wɔa esia la nye esi mebɔ o vie ɣesiaɣi.
  
  "Bikini." Ƒuta. Ƒutsotsoe blɔwo," Alicia gblɔ. "Nyee".
  
  "Ðe nèle xɔ̃wò vevitɔ yeyea kplɔm ɖe asia?" Mai ko alɔgbɔnu. "Kenzie?"
  
  Drake gblɔ be: "Ènyaa, Alicia, nyemesusu be Dahl ŋlɔ agbalẽ na ƒuƒoƒo ƒe mɔkeke o," eye wòwɔ fefe afã ko. "Eɖi ƒomea ƒe mɔkeke wu."
  
  Alicia ƒo nu kple ɣli. "Amegãxi ka gbegbee nye si. Míenye Ƒome".
  
  "Ẽ, gake menye abe alesi wòdi ene o. Ènyaa, Joanna kple Dahl hiã ɣeyiɣi aɖe."
  
  Gake Alicia nɔ ŋku lém ɖe May ŋu azɔ. "Eye le fewuɖunya gbãtɔ ma ŋuɖoɖo me la, Sprite, ao, menɔ Drakey xɔxɔ ŋu bum. Ðe wòsɔ na wòa?"
  
  Drake ɖe ŋku ɖa kaba, eye wònɔ eƒe nuyiwo ƒom le ɣlidodo si me ɖoɖoezizi le me. Le megbe nɛ la, ese Bo ƒe nya aɖe.
  
  "Ðe esia fia be mía kple wò míewu enu fifiaa?"
  
  May ƒe gbe nɔ anyi kpoo. "Mesusu be Matt gbɔe wòtso be wòatso nya me."
  
  Oo, akpe na wò. Akpe geɖe na wò, fiƒode.
  
  Eɖi kloe be eƒe dzi dze eme esi eya ŋutɔ ƒe telefon ɖi. "Ɛ̃?"
  
  "Mizɔ mɔ le afisia. Ðe nye asrafo suewo le klalo na duƒuƒu kabakabaa?"
  
  "Èwu ame maɖifɔ mawo. Ne míedo go la, makpɔe be àɖo nya sia ŋu."
  
  "Ao, xɔ̃nye, èle eŋu ɖo ge. Èxlẽ nye nudidiwo, alo? Miliɔn alafa atɔ̃. Ema nye ga home si sɔ na du si me ŋutsuwo, nyɔnuwo kple nerds suewo yɔ fũu."
  
  Drake miã ŋku, eye wònɔ aɖuwo ƒom. "Nukae kplɔe ɖo?"
  
  "Fexexe ŋuti nyatakakawo, nyateƒee. Yi titina ʋudzeƒea. Wole lalam le titina kɔfidzraƒewo dometɔ ɖeka me." Eyɔ ŋkɔ aɖe. "Woblae nyuie eye wotsɔe de agbalẽkotoku aɖe si luʋɔ dɔmenyotɔ aɖe tsɔ ka bla ɖe kplɔ̃ mamlɛtɔ si le kplɔ̃a ƒe nuwuwu ʋĩ la ƒe akpa si le ete la me. Ka ɖe dzinye, àse egɔme ne èɖo afima."
  
  "Ke ne míewɔ esia o ɖe?" Drake meŋlɔ lãmenugbagbevi si si la be o, eye meŋlɔ lãmenugbagbevi eve bubu ya teti ƒe anyinɔnɔ hã be o.
  
  "Ekema mayɔ kposɔ si kplɔe ɖo be wòatsɔ nye agba eye wòatɔ dzo donut-dzraƒea. Ðe wòsɔ na wòa?"
  
  Drake bu nusi wòate ŋu awɔ na Marsh ne wonya lée ko ŋu le susu me kpuie. "Ɣeyiɣi didi kae?"
  
  "Oo, ele be miniti ewo nasɔ gbɔ."
  
  "Aɖabaƒoƒo ewoe? Esia nye nyakpakpa, March, eye ènyae. Central Station didi tso afisia gbɔ aɖabaƒoƒo blaeve kple edzivɔ ƒe ʋukuku. Ðewohĩ esɔ gbɔ wu zi gbɔ zi eve."
  
  "Nyemegblɔ kpɔ be nàyi o."
  
  Drake tsɔ eƒe asibidɛwo ƒo ɖe eŋu. Wonɔ wo ɖom be woado kpo nu, eye wo katã wonyae.
  
  Marsh gblɔ be: "Magblɔ nusi nègblɔ na wò." "Be maɖo kpe edzi be mate ŋu awɔ nu ɖe ame ŋu nyuie la, matrɔ esia wòazu miniti wuieve. Eye le xexlẽm..."
  
  Drake dze duƒuƒu gɔme.
  
  
  TA WUIadelia
  
  
  Drake ƒu du do go yi mɔa dzi esime Beau nɔ Grand Central Station ƒe nɔnɔmetatawo ŋlɔm ɖe eƒe GPS dzi. Alicia kple May ƒu du yi megbe afɔ ɖeka. Gake fifia ya, Drake meɖoe be yeatsɔ afɔkpodzi azɔ mɔa o. Togbɔ be ɖoɖowɔɖi sesẽ ŋutɔ si Marsh ɖo hã la, ele be woadze agbagba. Wogblẽ ʋu etɔ̃ ɖi le blemanudzraɖoƒea gbɔ, Corolla eve kple Civic ɖeka. Yorkshiretɔa metsɔ ŋku ɖe wo ŋu zi evelia o. Nusi dim wònɔ la nye nane...
  
  "Ge ɖe eme!" Alicia tsi tre ɖe Civic ƒe ʋɔtru si le ʋuʋu ɖi la nu.
  
  Egblɔ be: "Mefa o."
  
  "Míate ŋu agblẽ ɣeyiɣi anɔ tsitre ɖe afisia anɔ lalam o-"
  
  Drake kpɔ sɔ kple tasiaɖam si nɔ zɔzɔm blewu si do tso Central Park yi afisi F150 ʋu sesẽ aɖe nɔ dɔ wɔm le mɔa to teti koe nye ema la megbe be: "Ema sɔ gbɔ."
  
  Eƒu du yi egbɔ.
  
  Alicia kple May ƒu du kplɔe ɖo. "Ðe wòle fewu ɖum le gbɔnyea?" Alicia dze nyahehe aɖe gɔme le May me. "Mɔ aɖeke meli si dzi mato ado sɔ o. Gbɛɖɛ!"
  
  Woƒu du to lãa ŋu hebia tso ʋukulaa si kaba be wòado eƒe ʋu na yewo. Drake tu afɔ gas-fɔti la, eye wòtɔ dzo rababa esi wònɔ hehem ɖa le mɔa ƒe akpa si woɖoe ɖo. Beau fia asi ɖusime.
  
  "Doe to Central Park. Esia nye 79th Street ƒe axadzi eye wòkplɔa ame yia Madison Avenue."
  
  Alicia ƒo nu kple ɣli be: "Lɔ̃ hadzidzi sia." "Afikae Tiffany tɔ le? Dɔ le wuyem."
  
  Beau tsɔ ŋku ɖe eŋu wòwɔ nuku. "Menye nuɖuɖudzraƒee nye esia o, Miles."
  
  Drake gblɔ be: "Eye Madison Avenue nye pop-ha aɖe. "Le Cheney Coates ƒe kpɔkplɔ te. Abe ɖe ame aɖe ate ŋu aŋlɔe be gbeɖeka ene." Emi nu, kasia wòɖo ŋku edzi.
  
  Alicia ko alɔgbɔnu. "Bullshit." Ðeko madzudzɔ agbagbadzedze be mana seselelãmea naɖiɖi. Susu aɖe li si tae wòle alea ɖo, Drakes? Ðe wònye gboloa?"
  
  "Hey, tsɔe kpe ɖe eŋu!" Efia mɔ ʋu si nɔ du dzi la yi 79th Street, si nye mɔ ɖeka si keke eye gli kɔkɔ aɖe si dzi atiwo le ƒo xlãe. "Pinup ɖewohĩ. Eye wònye nuƒola wɔnuku aɖe."
  
  "Mikpɔ nyuie!"
  
  May ƒe nuxlɔ̃amea xɔ woƒe ʋua esi Silverado-ʋua nɔ tsatsam le titina ƒe ʋu si wodzra ɖo si kɔkɔ sentimeta ɖeka dzi eye wòdze agbagba be yeaƒo wo. Drake de dzesi mo si le tasiaɖamfɔa megbe - si nye lãmenugbagbevi etɔ̃lia me tɔ mamlɛtɔ. Eɖe afɔ ɖe gas-fɔti la dzi, eye wòzi amesiame dzi wòtrɔ yi woƒe zikpuiwo dzi esime ʋu kemɛa trɔ henɔ wo yome tim. Kasia woƒe duɖimekeke to Central Park va zu nusi wua ame wu sã.
  
  Silverado ʋukulaa tsɔe gblẽ ɖi ŋumaɖɔɖotɔe. Drake ɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ be yeato taksi geɖe ŋu, gake wo yome tim la wɔ mɔnukpɔkpɔa ŋudɔ tsɔ ƒo wo tso megbe. F150 la ʋuʋu eye wòtrɔ, gake emegbe eɖɔ eɖokui ɖo kuxi aɖeke manɔmee. Silverado la ƒo taksi la, si na wòtrɔ yi mɔ bubu dzi afisi wòge dze gli si léa taksi la dzi le. Drake trɔ ɖe miame sesĩe, emegbe wòtrɔ ɖe ɖusime be yeato taksiwo ƒe fli la ŋu, eye emegbe wòƒu du yi mɔ si le ʋuʋu ɖi dzi.
  
  Ŋɔdzinuwɔla si nɔ wo megbe la bɔbɔ to eƒe fesre nu eye wòlé tu ɖe asi.
  
  "Ði anyi!" Drake do ɣli sesĩe.
  
  Tuwo ge ɖe anyigba ɖesiaɖe dzi - ʋu, mɔ, gliwo kple atiwo. Ŋutsua tɔtɔ le dziku, dzidzɔkpɔkpɔ kple ɖewohĩ fuléle hã ta, metsɔ ɖeke le nusiwo wògblẽ me o. Beau, si nɔ anyi ɖe F150 ƒe megbezikpui dzi la ɖe Glock aɖe do goe eye wòda tu to megbefesre nu. Ya fafɛ ƒu du ge ɖe xɔa me.
  
  Xɔ siwo le fli me dze le miame, eye emegbe afɔzɔla geɖe nɔ tsa ɖim le afɔtoƒe si le ŋgɔ la dzi. Fifia Abosam ƒe tiatia koe Drake kpɔ - ame aɖe si va yina ƒe ku le vo me alo megbedede le Grand Central Station eye wòdze ŋgɔ emetsonuwo.
  
  Aɖabaƒoƒo enyi susɔ.
  
  Esi Drake trɔ ɖe 79th Street la, ede dzesi mɔ kpui aɖe si le ŋgɔ eye alɔ damawo le edzi. Esi woge ɖe viviti si do ɣeyiɣi kpui aɖe me la, etsɔ brek ƒe afɔti la ƒoe kple mɔkpɔkpɔ be yewo yome tim la adze gli aɖe dzi alo ne mede ɖeke o la, yeƒe tu abu le zitɔtɔa me. Ke boŋ eku ʋu ƒo xlã wo, nɔ ʋu kum sesĩe, henɔ tu dam to axadzifesre nu esime wònɔ yiyim.
  
  Wo katã woɖiɖi esime woawo ŋutɔ ƒe fesre nɔ ɖiɖim, eye tu la ƒe ɖiɖi nɔ kukum kloe hafi wosee. Fifia Alicia ŋutɔ tsɔ eƒe ta do goe, tsɔ tu la ɖo tae eye wòda tu Silverado la. Le ŋgɔ la, eƒu du eye emegbe wòɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ. Drake tu dometsotsoa kaba. Tɔdzisasrã bubu aɖe do eye ʋuwo ƒe zɔzɔ le fli ɣi eveawo ƒe akpa eveawo fifia. Drake tu dometsotsoa vaseɖe esime woawo ŋutɔ ƒe aʋala ka ʋu kemɛa ƒe megbe kloe.
  
  Ŋɔdzinuwɔla la trɔ eƒe ŋutilã eye wòfia tu la ɖe eƒe abɔta.
  
  Alicia da tu gbã, eye tu la gbã Silverado-ʋua ƒe megbefesre. Anɔ eme be ʋukulaa ƒe mo wɔ yaa elabena eƒe ʋua trɔ, eye wòsusɔ vie wòku ʋu va ge ɖe ʋu siwo gbɔna la me eye wòna kpẽawo nɔ ɖiɖim sesĩe. Alicia gabɔbɔ ɖe edzi wu.
  
  May gblɔ be: "Taɖa ɣi sia si le dzodzom le tsatsam." "Ðeko wòɖoa ŋku nane dzi nam. Nukae woyɔna fifia? Ðe esia... koliae?"
  
  Tu geɖe wu. Ŋɔdzinuwɔla la trɔ tu. Drake zã ʋukuku ƒe mɔnu siwo me woƒoa asa na ʋukuku le dedie alesi wòate ŋui. Ʋu siwo nɔ ŋgɔ la gaɖiɖi ake, eye wòzã mɔnukpɔkpɔa tsɔ to Silverado-ʋua dzi, eye wòtrɔ yi mɔa ƒe mɔ si gbɔna la dzi. Le megbe nɛ la, May ʋuʋu to fesrea nu eye wòɖe klitsa la ɖe ʋu bubu me. Drake bɔbɔ ɖe megbe eye wòsrɔ̃ nu tso nukpɔkpɔa ŋu tso megbe.
  
  "Egale vava ge kokoko."
  
  Kasia Central Park wu enu eye edze abe Fifth Avenue ƒe mɔdodo si dzi amewo sɔ gbɔ ɖo la ti kpo do go ɖe wo dzi ene. Ʋuwo ƒe duƒuƒu dzi ɖe kpɔtɔ, tɔ, eye afɔzɔlawo nɔ tsa ɖim le mɔdodowo ƒe tsatsam henɔ fli me le afɔtoƒewo. Drake tsɔ ŋku ɖe brek ƒe akaɖi siwo ŋu woda ama ɣie, siwo le amadede dzẽ me fifia la ŋu kaba.
  
  Bɔs ɣi siwo didi wu la nɔ fli me le Fifth Avenue ƒe akpa eveawo. Drake ƒo brek la, gake ŋɔdzinuwɔla la gadze woƒe megbekaɖiwo dzi ake. To asiléƒea dzi se le eɖokui me be megbeƒua le ʋuʋum, ekpɔ afɔku si ate ŋu adzɔ eye wòhe le tsatsam la me be yeagaɖu edzi ake. Ʋua dzɔdzɔe to mɔdodoa ƒe tsatsam, Silverado la tsi megbe sentimeta ɖeka pɛ ko.
  
  Bɔs la dze agbagba be yeado le wo ŋgɔ, si wɔe be Drake megawɔ naneke wu be wòaku ʋua ayi eƒe miame vaseɖe mɔa titina o. Ga ƒo eye ahuhɔ̃e gbã le eƒe akɔta. Silverado-ʋua va dze edzi emegbe.
  
  Bo gblɔ kpoo be: "Aɖabaƒoƒo atɔ̃."
  
  Esi megblẽ ɣeyiɣi aɖeke o la, edzi eƒe duƒuƒu ɖe edzi. Eteƒe medidi o Madison Avenue va dze, Chase Gadzraɖoƒea ƒe ŋgɔgbekpa ɣi kple J.Crew ameyibɔwo yɔ nukpɔkpɔ ƒe akpa si le ŋgɔ.
  
  Bo gblɔ be: "Eve bubu.
  
  Duɖimekekeʋuawo katã ƒu du tso dometsotso suewo me yi dometsotso suewo me, eye wogbã ʋuwo ɖe axadzi heƒo xlã mɔxenu siwo le blewu wu. Drake nɔa kpẽa tem ɣesiaɣi, henɔa didim be yeakpɔ siren ƒomevi aɖe, eye Alicia da tu ɖe yame be yeazi afɔzɔlawo kple ʋukulawo dzi be woaʋu kaba. NYPD ƒe ʋuwo nɔ ɣli dom xoxo, eye wogblẽ tsɔtsrɔ̃ ƒe dzesi aɖe ɖe wo megbe. Ede dzesii xoxo be ʋu siwo ko wòdze abe wowɔa nu ɖe wo ŋu bubutɔe ene koe nye dzotsimɔ̃ gã dzĩawo.
  
  Bo gblɔ be: "Le ŋgɔ."
  
  Drake kpɔ mɔ si yi Lexington Avenue eye wòƒu du yi egbɔ be: "Mekpɔe." Esi wòdze mɔ̃a gɔme la, etsɔ ʋua ƒo xlã dzogoea kaba. Dzudzɔ nɔ dodom tso tayawo me, si na amewo nɔ ɣli dom le afɔtoƒea katã. Le mɔ yeyea dzi afisia la, wotɔ ʋuwo ɖe akpa eveawo kpuie, eye nuƒolanɔƒewo, ʋu siwo me wotsɔa ʋuwo ɖona, kple mɔ siwo dzi wotona yia teƒe ɖeka ƒe zitɔtɔ na ʋukula nyuitɔwo gɔ̃ hã nɔa akɔnta bum.
  
  Bo gblɔ be: "Medidi o.
  
  Drake kpɔ mɔnukpɔkpɔ si su esi le ŋgɔ esi ʋuwo nɔ ɖeɖem kpɔtɔ. Egblɔ be: "May." "Èɖo ŋku Bangkok dzia?"
  
  Mai si le blɔ abe ʋu gã aɖe ƒe gear tɔtrɔ ene la, etsɔ magazine yeye aɖe de eƒe Glock me eye wòɖe eƒe zikpuimeka, eye wòtrɔ le eƒe zikpui dzi. Alicia nɔ Drake kpɔm dũu eye Drake nɔ megbehuhɔ̃ea kpɔm dũu. Silverado-ʋua tsɔ eƒe ŋusẽ katã xe mɔa, henɔ agbagba dzem be yeaƒo wo esi wogogo Grand Central Station kple ameha si nɔ dzidzim ɖe edzi la.
  
  Mai nɔ anyi ɖe eƒe zikpui dzi, eye wòbɔbɔ do go le megbefesre si gbã fifia la me eye wòdze tututu gɔme.
  
  Alicia ƒoe ɖe Drake nu. "Bangkok ye nye ema?"
  
  "Menye ale si nèsusunae o."
  
  "Oo, ema medzɔna gbeɖe o. Àgblɔ nam be nu si dzɔ le Thailand la ayi edzi anɔ dzɔdzɔm le Thailand."
  
  Mai ƒu du to do suea me, eye wòvuvu eƒe awuwo gake ezi eƒe ŋutilã dzi be wòayi ŋgɔ. Drake kpɔ ɣeyiɣi si me ya ƒoe, kea nɔ eƒe ŋkuwo ƒom. Ekpɔ ɣeyiɣi si me ŋɔdzinuwɔla si nɔ eyome tim la blu ŋku le dzidziƒoame ta.
  
  Silverado-ʋua te ɖe eŋu, eye wòte ɖe eŋu wòwɔ nuku ŋutɔ.
  
  Mai ti kpo ɖe agbatsɔʋua ƒe megbe, eƒe afɔwo keke, eye wòkɔ eƒe aʋawɔnua ɖe dzi. Eɖo taɖodzinu eye emegbe wòdze tudada gɔme tso agbatsɔʋua ƒe megbe, eye tuawo gbã ʋu bubu ƒe fesrewo. Xɔwo, bɔswo kple akaɖitiwo va to afima le dziɖeɖi me. Mai hea ʋua zi gbɔ zi geɖe, eye menya ya kple ʋua ƒe zɔzɔ o, eye ŋutsu si awu wo ne menye nenema o la, eƒe susu nɔ eŋu.
  
  Drake na ʋua ƒe ʋukukumɔ̃a nɔa teƒe ɖeka alesi wòate ŋui, eye wònana ʋua ƒe duƒuƒu nɔa anyi ɖaa. Fifia ya, ʋu ɖeka pɛ hã meto wo ŋgɔ abe alesi wòdo gbe ɖae ene o. May tsi tre ɖe eƒe afɔwo dzi sesĩe, eƒe susu nɔa nu ɖeka ŋu godoo. Drake ye nye eƒe mɔfiala.
  
  "Fifia!" - edo ɣli le eƒe gbe ƒe ta me.
  
  Alicia trɔ abe ɖevi si tsɔ akpɔnɔ ƒu gbe tso eƒe zikpui ƒe megbe ene. "Nuka wɔ ge wòle?"
  
  Drake tsɔ brek la blewuu ŋutɔ, milimeta ɖeka le ɣeyiɣi ɖeka me. Mai tsɔ klip evelia de eme eye emegbe wòƒu du yi agbatsɔʋua ƒe aba dzi, yi megbeʋɔtrua gbɔ tẽ. Silverado ʋukulaa ƒe ŋkuwo gakɔ ɖe edzi esi wòkpɔ ninja gbemelã aɖe wònɔ du dzi tẽ ɖo ta eƒe ʋu si nɔ du dzi tso bubu me gbɔ!
  
  Mai ɖo megbeʋɔtrua gbɔ eye wòti kpo yi yame, nɔ eƒe afɔwo ʋuʋum henɔ eƒe abɔwo ƒom. Ɣeyiɣi kpui aɖe va yi hafi nuheŋusẽ hee ɖe anyi, esi wònɔ akasa nu to ya tsɛa me, si nye adzame, aɖaŋu kple tugbedzedze ƒe kpɔɖeŋu, gake emegbe enyrɔ ɖe ŋutsu bubu ƒe ʋu ƒe ʋuƒo dzi vevie. Ebɔbɔ enumake, si na eƒe afɔwo kple klowo xɔ ƒoƒoa eye wòda sɔ. Ga si mebɔbɔ o la dzi dzedze menɔ bɔbɔe o, eye Mai dzo yi ŋgɔ kaba ɖo ta yaƒoƒo ƒe ahuhɔ̃e si me ʋuʋudedi le la gbɔ.
  
  Silverado ʋukulaa tsɔ brek la ƒoe, gake egate ŋu fia tu la ɖe eƒe mo kokoko.
  
  Mai keke eƒe klowo ɖe enu esime nusi ƒo ɖe edzi kpata la to eme, si do ŋusẽ eƒe akɔta kple abɔta. Eƒe aʋawɔnua gakpɔtɔ nɔ esi, eye wòfia asi ŋɔdzinuwɔla la xoxo. Tu eve eye wòʋuʋu , eƒe afɔ gakpɔtɔ nɔ brek ƒe afɔti dzi, ʋu nɔ eƒe awudziwui ƒe ŋgɔgbe eye wòdze anyi yi ŋgɔ.
  
  Mai ƒu du yi ʋua ƒe ʋuƒoa dzi, do asi ɖe yaƒoƒo ƒe ahuhɔ̃ea me eye wòhe ʋukulaa do goe. Mɔ aɖeke meli si dzi wòato aɖe mɔ nɛ be wòaxɔ ameŋububu si ana ŋusẽ nagaɖo eŋu o. Eƒe ŋku siwo me vevesese yɔ fũu la do go etɔ eye wòdze agbagba be yeaɖɔ ɖo.
  
  "Aleke...aleke nèle-"
  
  Mai ƒoe ɖe mo nɛ. Emegbe elé ɖe asi esime ʋua ge dze Drake la ƒe megbe. Eŋlisitɔa ɖoe koŋ ɖe ʋua ƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ be "yealé" ʋu si wòku la hafi wòatrɔ ɖe mɔ aɖe si me afɔku le, si le vome.
  
  "Ekema esiae nye nusi nèwɔ le Bangkok?" Alicia bia nya sia.
  
  "Nane si le abe ema ene".
  
  "Eye nukae dzɔ emegbe?"
  
  Drake trɔ ŋkume ɖa. "Nyemenya naneke o, lɔlɔ̃."
  
  Woʋu ʋɔtruawo, eye wotɔ ʋu zi eve le taksi la xa, eye wòte ɖe Grand Central Station ŋu alesi woate ŋui. Dumevi dzroawo trɔ megbe, eye wole ŋku lém ɖe wo ŋu. Aɖaŋudzelawo trɔ be yewoaƒu du. Ame gbogbo bubuwo ɖe woƒe asitelefonwo do goe hedze fotoɖeɖe gɔme. Drake ti kpo do go yi afɔtoƒea eye wòdze duƒuƒu gɔme enumake.
  
  Beauregard nɔ ɣli dom le egbɔ be: "Ɣeyiɣia wu enu."
  
  
  TA VEVIE
  
  
  Drake ge ɖe titinaʋudzeƒea ƒe akpata gã la me. Teƒe gã aɖe nɔ hũ ɖem le miame kple ɖusime eye wònɔ kɔkɔƒe le etame. Anyigba siwo le keklẽm kple anyigba siwo ŋu wokɔ la wɔ nuku na ɖoɖoa, dzodzo kple vava ƒe ɖaseɖigbalẽwo nɔ keklẽm le afisiafi, eye edze abe amewo ƒe vava medzudzɔna o ene. Beau ɖo ŋku Cafe é ƒe ŋkɔ dzi na wo eye wòfia ʋudzeƒea ƒe anyigbatata wo.
  
  Mai gblɔ be: "Aƒe vevitɔ si woxɔa amewo le." "Trɔ ɖe ɖusime, to atrakpuiawo ŋu."
  
  Duɖimekeke, ʋuʋu, kple aɖaŋunu wɔnukuwo wɔwɔ be woaƒo asa na gododo ko la, ƒuƒoƒoa vuvu ʋudzeƒea. Aɖabaƒoƒo aɖewo va yi. Kɔfidzraƒewo, Belgiumtɔwo ƒe tsokoletdzraƒewo, kple bagel-dzraƒewo nɔ ʋuʋum, woƒe ʋeʋẽ lilili siwo tsaka la na Drake ƒe ta nɔ tsatsam. Woge ɖe mɔ si woyɔna be Lexington Passage la me eye wodze blewu gɔme.
  
  "Abe esia ene!"
  
  Alicia ƒu du yi edzi, eye wònɔ ʋuʋum to mɔ xaxɛ si yi kɔfidzraƒe suetɔ kekeake siwo Drake kpɔ kpɔ la dometɔ ɖeka me. Le manyamanya kloe me la, eƒe susu nɔ akɔnta bum kplɔ̃wo. Mesesẽ o, wo dometɔ etɔ̃ koe nɔ anyi.
  
  Alicia tu ŋutsu si do awu ɣia ɖe vovo, emegbe wòdze klo ɖe anyigba yibɔa xa. Gbeɖuɖɔ siwo mehiã o yɔ kplɔ̃a dzi, woɖo zikpuiawo ɖe ɖoɖo nu ŋumaɖɔɖotɔe. Alicia nɔ tsatsam le ete eye eteƒe medidi o edo go, eye wòlé agbalẽkotoku ɣi aɖe ɖe asi, mɔkpɔkpɔ yɔ eƒe ŋkuwo me fũ.
  
  Drake nɔ ekpɔm tso afɔ ʋɛ aɖewo ko, gake menye Eŋlisi nyɔnua o. Ke boŋ elé ŋku ɖe dɔwɔlawo kple asisiwo, amesiwo va to afima le gota, kple nuto bubu ɖeka koŋ ŋu.
  
  Ʋɔtru si yi xɔ si me wozãa nuzazãwo le me.
  
  Fifia eʋu, nyɔnu aɖe si di be yeanya nu tso eŋu la tsɔ eƒe ta do goe. Enumake kloe la, ekpɔ ŋutsu ɖeka kolia si nɔ ekpɔm tẽe ŋkume kple ŋkume: Matt Drake.
  
  AO...
  
  Efɔ telefon si wotsɔna ɖe asi la. Etsɔ eƒe nuyiwo ɖeɖeko gblɔ be: "Mesusu be wòe nye esia."
  
  Drake ʋuʋu ta esi wòyi edzi nɔ ŋku lém ɖe nuto bliboa ŋu. Alicia vuvu agbalẽkotokua eye emegbe wòblu mo.
  
  "Esia mate ŋu anye nyateƒe o."
  
  Mai keke eƒe ŋkuwo ɖe enu. "Nu ka? Aleke wɔ?"
  
  "Egblɔ be boom!"
  
  
  TA BLEVIE VƆ̃ÐEKA
  
  
  Drake ƒu du yi telefon la gbɔ eye wòxɔe le nyɔnua si. "Nukae nèƒona?"
  
  Marsh ko alɔgbɔnu le fli la ƒe nuwuwu. "Èlé ŋku ɖe kplɔ̃ eve mamlɛawo tea?"
  
  Emegbe fli la yi kuku. Drake se le eɖokui me be nusianu si le ye me la mu esime yeƒe luʋɔ kple dzi nɔ xɔxlɔ̃m, gake medzudzɔ ʋuʋu o. "Na kplɔ̃awo!" edo ɣli eye wòdze duƒuƒu gɔme, edze anyi henɔ klo ƒom le esi te ɖe eŋu wu la te.
  
  Alicia do ɣli ɖe dɔwɔlawo kple amedzroawo ta be woado go adzo le teƒea. Bo mu dze anyi ɖe kplɔ̃ bubu te. Ðikekemanɔmee la, Drake kpɔ nusi Fransetɔa de dzesii ƒe kpɔɖeŋu tututu - bɔmb sue aɖe si wotsɔ ka bla kplɔ̃a ƒe akpa si le ete. Esi wòlolo eye eƒe nɔnɔme le abe tsigoe ene, eye wotsɔ Kristmas-gbalẽ xoxo xatsae madzemadzee. Gbedasɛ Ho-ho-ho! Drake medzo le edzi o.
  
  Alicia bɔbɔ nɔ egbɔ. "Aleke míewɔna be nusi noa nu la nawɔ akpa aɖeke o? Eye vevietɔ wu la, ɖe míate ŋu aɖe aʋawɔnuwo le amesi le nu nom la ŋua?"
  
  "Ènya nusi menya, Miles. Le asrafoha me la, míedaa bɔmb ɖe wo nɔewo yome tsã. Le go vevi me la, esiae nye mɔ si le dedie wu. Gake ŋutsu sia nya nusi wɔm wònɔ. Woblae nyuie ɖe agba siwo me afɔku mele o me. Èkpɔa kaawoa? Wo katã ƒe amadede sɔ. Detonator ƒe nutrenu. Fuse si le adzɔge ʋĩi. Mesesẽ o, gake afɔku le eme."
  
  "Eyata tu kit la eye mègana blasting cap fiƒode ma nadzo o."
  
  "Ðe seti aɖe tsia? Damn, míele agbalẽ xatsaxatsa dzi keŋkeŋ le afisia." Drake fɔ mo dzi eye wòtsɔ ŋku siwo mexɔ se o kpɔ ameha aɖe nɔ woƒe mo tem ɖe cafe la ƒe fesrewo nu. Ame aɖewo dze agbagba gɔ̃ hã be yewoato ʋɔtru si le ʋuʋu ɖi la me. Android-telefon veviwo lé nusi ate ŋu anye wo tɔ ƒe ku hafi la ɖe mɔ̃ dzi le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo ko me.
  
  "Do go!" - edo ɣli, eye Alicia va kpe ɖe eŋu. "Miɖe amewo le xɔ sia me enumake!"
  
  Mlɔeba la, mo siwo vɔvɔ̃ ɖo la trɔ dzo eye gbedasia te wo gbɔ ɖoɖo. Drake ɖo ŋku akpata gã la ƒe lolome kple ame gbogbo siwo le eme dzi eye wòmiã aɖuwo vaseɖe esime keawo nɔ veve sem.
  
  "Ɣeyiɣi didi kae nèsusu?" Alicia gabɔbɔ nɔ egbɔ ake.
  
  "Aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo, ne nenemae."
  
  Drake nɔ mɔ̃a kpɔm dũu. Le nyateƒe me la, medze abe ɖe wòde ŋgɔ ene o, ke boŋ enye bɔmb bɔbɔe aɖe si wowɔ be wòado vɔvɔ̃ na ame tsɔ wu be wòanye nuwɔametɔ. Ekpɔ dzonu bɔmb siwo lolo alea eye ɖewohĩ wotsɔ bɔmb gbãtɔ ma tɔgbe si wotsɔna daa dzoe la kpɔ. Ðewohĩ eƒe asrafodɔ ŋuti nuteƒekpɔkpɔa nu yi vie, gake esi wòdze ŋgɔ ka dzĩ ƒe blɔ ƒe nɔnɔme aɖe la, eteƒe medidi o egatrɔ gbɔ.
  
  Negbe ɖeko kaawo katã ƒe amadede sɔ.
  
  Tɔtɔ ƒo xlã nusianu si ƒo xlã eƒe koklozi si wòlɔ̃ faa la. Abe alakpatɔ ƒe ɣlidodo ene la, bɔmb la ŋuti nyatakakawo xɔ aƒe ɖe akpata gãwo me, eye ŋutsu ɖeka ƒe ablɔɖe didi xɔ ame si kplɔe ɖo kple esi kplɔe ɖo, vaseɖe esime mɔzɔla sesẽtɔwo katã-alo bometsilawo-la katã ɖo ta mɔ si dzi woato ado le eme la gbɔ. Toɣliɖeɖea na tome tsi, eɖo xɔtaxɔ kɔkɔawo gbɔ eye wògatrɔ yi gliawo dzi. Ŋutsuwo kple nyɔnuwo dze anyi kabakaba, eye ame siwo va yina la kpe ɖe wo ŋu wofɔ. Dzidzi ƒo ame aɖewo, eye bubuwo ya nɔ anyi kpoo. Dɔdzikpɔlawo dze agbagba be yewoana yewoƒe dɔwɔlawo nanɔ teƒe si wole gake esɔ be wonɔ aʋa si me woda le la wɔm. Amehawo ƒo zi tso mɔ siwo dzi woato ado le eme la dzi eye wodze 42nd Street yɔyɔ gɔme.
  
  Drake he ɖe megbe, fifia nɔ eƒe ŋgonu. Ʋuʋu ɖeka si mesɔ o le afisia ate ŋu ana ame ƒe abɔ kple afɔ nabu, alo esi wu nenema. Eye esi gavloe wue nye be ana wòado le aʋa si wowɔ be yeatsrɔ̃ Marsh la me. Ne Pythian ateŋu aɖiɖi wo la, ekema mɔnukpɔkpɔ nyuitɔ asu esi be wòaɖo eƒe taɖodzinu mamlɛtɔ gbɔ - aleke kee dzomavɔ sia ate ŋu ato vovoe o.
  
  Emegbe Beauregard bɔbɔ nɔ egbɔ. "Èle nyuiea?"
  
  Drake ƒe ŋkuwo ʋuʋu. "Nukae nye ema... Mebe, ɖe mèle zɔzɔm kple ame bubu oa-"
  
  Bo do mɔ̃ bubu aɖe ɖe asi, si wòtsi xoxo. "Enye mɔ̃ bɔbɔe aɖe eye sɛkɛnd ʋɛ aɖewo koe wòxɔ. Ðe nèhiã kpekpeɖeŋua?"
  
  Drake nɔ ŋku lém ɖe mɔ̃ siwo le ememe siwo le eŋgɔ la ŋu, le ɖokuidodoɖedzi sue si nɔ Fransetɔa ƒe mo ŋu eye wògblɔ be, "Damn. Ame aɖeke megagblɔ na Swedentɔ la nyuie wu be nusia dzɔ o."
  
  Emegbe eɖe nusi wotsɔ blaa nu la do goe.
  
  Nusianu gakpɔtɔ le nenema. Gbɔdzɔe ƒe seselelãme aɖe klɔ edzi eye wòtsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe tɔ hegbɔ ya. Xaxa bubu aɖe gbɔ kpɔkpɔ, aʋadziɖuɖu sue bubu na ŋutsu nyuiawo. Emegbe Alicia, evɔ meɖe eƒe ŋku ɖa le cafe kplɔ̃a dzi o la, egblɔ nya atɔ̃ siwo to vovo kura.
  
  "Telefon fiƒode la gaƒo ake."
  
  Eye le Grand Central Station godoo, le New York City katã, le gbeɖuɖɔgowo me kple atiwo te - wobla wo ɖe ʋuƒo ŋu gɔ̃ hã eye dzokekedolawo tsɔ wo ƒu gbe mlɔeba - bɔmbwo te wowó.
  
  
  TA BLEVIE EVELIA
  
  
  Hayden tsi tre ɖe television dzikpɔmɔ̃ siwo le fli me ŋgɔ, eye Kinimaka nɔ egbɔ. Wotɔ te woƒe susu be yewoagbã Ramses hena ɣeyiɣi aɖe le esi woti wo yome to Central Park kple emegbe aɖaʋawɔwɔ le Grand Central Station ta. Esi wonɔ ekpɔm la, Moore zɔ va wo gbɔ eye wòdze nyaŋuɖoɖo gɔme le ŋkuléleɖenuŋu ɖesiaɖe ŋu, woŋlɔ fotoɖemɔ̃a ƒe nɔnɔmetatawo ɖe edzi eye wòte ŋu lolo ɖe edzi be wòaɖe amegbetɔ ƒe taɖa aɖe si le alɔ si ŋu fli le dzi afia. Nyatakakaawo meƒo nu tso eŋu abe alesi wòle be wòanɔ ene o, gake enyo ɖe edzi esi Drake kple eƒe ƒuƒoƒoa te ɖe ketekedzeƒe xɔŋkɔa ŋu. Ame bubu si léa ŋku ɖe nu ŋu ɖe Ramses kple Price fia le woƒe gaxɔwo me, gbãtɔa nɔ zɔzɔm dzimagbɔɖitɔe abe ɖe wòhiã be wòanɔ teƒe aɖewo ene, evelia nɔ anyi blanuiléletɔe abe ɖe nusi ko wòdi ŋutɔŋutɔe nye be woatsɔ ka anae ene.
  
  Moore ƒe ƒuƒoƒoa wɔ dɔ veviedodotɔe ƒo xlã wo, wogblɔa nusiwo wokpɔ, akɔntabubuwo eye wobia tso kpovitɔwo kple dɔwɔlawo si le ablɔdzi si be woayi nuto aɖewo me. Wogblẽ amedzidzedzeawo me le Hayden ŋkume, esime Drake kple Beau nɔ bɔmb siwo nɔ Grand Central dzi tsim gɔ̃ hã. Mɔ ɖeka kolia si dzi Moore ato aka ɖe edzi bliboe be wokpɔ Midtown dzie nye be wòaɖe teƒe bliboa ƒuƒlu koŋ.
  
  Egblɔ be: "Nyemetsɔ ɖeke le eme nenye be tɔgbui tokunɔ tsitsi aɖe si bu eƒe avu teti koe nye ema o." "Na woaka ɖe edzi ya teti."
  
  "Aleke fotoɖemɔ̃wo ate ŋu ato gakpɔmɔ̃ siwo le Grand Central Dzeƒea dzi axɔ bɔmb?" Kinimaka bia nya sia.
  
  "Plastik bɔmbwo?" Moore tsɔ eɖokui de afɔku me.
  
  "Ðe afɔɖeɖe bubuwo mele asiwò na esia oa?" Hayden bia nya sia.
  
  "Nyateƒee, gake lé ŋku ɖe nu ŋu. Míaƒe amewo ƒe alafa memama 90 le nukliabɔmb si woƒo fi de la dim. Nyemekpɔ nuto sia si me ame aɖeke mele o alea gbegbe kpɔ o."
  
  Hayden nɔ eɖokui biam be ɣeyiɣi didi kae Marsh nɔ ɖoɖo wɔm ɖe esia ŋu hã. Eye Ramses hã? Gaxɔ siwo ade atɔ̃ nɔ ŋɔdzinuwɔla fiavi la si le New York, ɖewohĩ wosɔ gbɔ wu, eye wo dometɔ aɖewo nye xɔ siwo me wodɔa alɔ̃ le. Woate ŋu atsɔ bɔmb ƒomevi ɖesiaɖe adzoe ɣesiaɣi eye woaɖi wo ko, aɣla wo ɖe ave me alo le anyigbaxɔdzo aɖe me ƒe geɖe ne ehiã. Kpɔ Russiatɔwo kple ŋutinya si ŋu kpeɖodzi le tso woƒe nuklia mɔzɔkplo siwo bu ŋu ɖa - Amerikatɔ aɖee do susua ɖa be xexlẽme si bu lae nye xexlẽme si tututu hiã be woatsɔ atsrɔ̃ United States. Russiatɔ aɖe si trɔ le dɔa me ye ɖo kpe edzi be yewole Amerika xoxo.
  
  Eɖe afɔ ɖeka yi megbe, henɔ agbagba dzem be yeaɖe foto bliboa. Le Hayden ƒe tsitsime ƒe akpa gãtɔ me la, enye sedzikpɔla; ese le eɖokui me abe ɖe wòkpɔ nɔnɔme ɖesiaɖe si woate ŋu asusu la teƒe ene. Gake fifia... esia nye nusi tɔgbe medzɔ kpɔ o. Drake ƒu du tso Times Square yi Grand Central xoxo, eɖe amewo ƒe agbe le aɖabaƒoƒo ɖesiaɖe me eye emegbe wòbu ame eve. Dahl gbã Ramses ƒe fotoɖemɔ̃wo le tɔtrɔ ɖesiaɖe me. Gake alesi nudzɔdzɔ sia keke tae, si dzi ŋɔ ŋutɔ la wɔ nuku nɛ ŋutɔ.
  
  Eye xexeame va gblẽ ɖe edzi. Enya ame siwo megaɖea fu na nyadzɔdzɔwo kpɔkpɔ o, ame siwo tutu dɔwɔɖoɖowo ɖa le woƒe telefonwo dzi elabena nusianu si wokpɔ la nyɔa ŋu eye wosena le wo ɖokui me be yewomate ŋu awɔ naneke o. Nyametsotso siwo me kɔ eye wodze ƒã tso gɔmedzedzea me ke, vevietɔ esi ISIS do la, womewɔ gbeɖe o, dunyahehe, viɖekpɔkpɔ kple ŋukeklẽ, kple alesi wobu amegbetɔ ƒe fukpekpewo ƒe goglome nu tsɛe la tsyɔ wo dzi. Nusi dukɔa di fifiae nye anukwareɖiɖi, ame aɖe si dzi woate ŋu aka ɖo, amesi va kple nuwɔwɔ le gaglãgbe abe alesi wòle dedie be woaɖu dzi ene.
  
  Hayden xɔ wo katã. Eƒe seselelãme be yemate ŋu awɔ naneke o la sɔ kple seselelãme siwo me Tyler Webb nɔ to ɖom nɛ nyitsɔ laa. Seselelãme si nye be wole ye yome tim aɖaŋutɔe ale gbegbe eye ŋusẽ aɖeke mele ye ŋu be yeawɔ naneke tso eŋu o. Fifia ese seselelãme mawo ke, henɔ Drake kple Dahl kpɔm wònɔ agbagba dzem be yewoagbugbɔ New York kple xexeame ƒe akpa mamlɛa agbɔ tso afisi wòle.
  
  Egblɔ be: "Mawu Ramses ɖe esia ta."
  
  Kinimaka tsɔ afɔti gã aɖe da ɖe eƒe abɔta. "Na mawɔ." Nyemedze tugbe boo wu wò o, eye anyo nam wu be manɔ gaxɔ me."
  
  Moore fia asi screen aɖe koŋ. "Mikpɔ afima ɖa, ŋutsuwo. Woɖe bɔmb la ɖa."
  
  Dzidzɔkpɔkpɔ da tu to Hayden me esi wòkpɔ Matt Drake wònɔ dzodzom le cafe la me &# 233; kple gbɔdzɔe kple aʋadziɖuɖu ƒe dzedzeme le eƒe mo. Ƒuƒoƒo si ƒo ƒu la do dzidzɔɣli eye emegbe kasia wotɔ vie esi nudzɔdzɔwo dze egɔme nɔ dzidzim ɖe edzi le wo ɖokui si.
  
  Le ŋkuléleɖenuŋumɔ̃ geɖe dzi la, Hayden kpɔ gbeɖuɖɔgoewo wowó, ʋuwo nɔ ʋuʋum be woaƒo asa na do siwo me woɖea gbeɖuɖɔ le ƒe nutsyɔnu siwo wowó. Ekpɔ dzokekedolawo wonɔ mɔa dzi henɔ nusiwo le abe anyikpe ene ƒu gbe ɖe xɔwo kple fesrewo ŋu. Le sɛkɛnd ɖeka megbe la, wogawó bubu. Ekpɔ ʋua wòkɔ afɔ geɖe tso anyigba esime bɔmb aɖe wó le ete, dzudzɔ kple dzobibi nɔ dodom tso axawo dzi. Le Grand Central Station godoo la, gbeɖuɖɔgoewo xɔ dzo le mɔzɔla siwo nɔ sisim la dome. Taɖodzinuae nye ŋɔdzinuwɔwɔ, ke menye ame siwo ku o. Dzo bi ɖe tɔdzisasrã eve dzi, si na ʋuwo xaxa ale gbegbe be dzokekewo gɔ̃ hã mete ŋu tso wo o.
  
  Moore nɔ ŋku lém ɖe eŋu, eƒe mo ɖe dzi ɖi sɛkɛnd ɖeka pɛ ko hafi wòdze ɣlidodo gɔme be yeaɖe gbe. Hayden dze agbagba be yealé yeƒe nukpɔsusu sesẽa me ɖe asi eye wòse le eɖokui me be Mano ƒe abɔta ka ye ŋutɔ tɔ.
  
  Míayi edzi.
  
  Woyi dɔwɔwɔ dzi le dɔwɔƒea, wodɔ dɔwɔƒe siwo kpɔa nudzɔdzɔ kpatawo gbɔ, eye wogbugbɔ ɖo sedzikpɔlawo yi teƒe siwo wògblẽ nu le vevie wu. Dzotsilawo kple sappers kpɔ gome le eme wu seɖoƒe ɖesiaɖe. Moore de se be woazã helikɔptawo atsɔ atsa le ablɔwo dzi. Esi mɔ̃ sue bubu aɖe va dze Macy ƒe aƒeme la, Hayden megate ŋu do dzi be yealé ŋku ɖe eŋu o.
  
  Etrɔ, henɔ eƒe nuteƒekpɔkpɔ bliboa dim be yeakpɔ nusi yeawɔ kplɔe ɖo, eye wòɖo ŋku Hawaii kple Washington, D.C. dzi le ƒe ʋɛ siwo va yi me, eƒe susu nɔ nu ŋu... gake emegbe gbeɖiɖi dziŋɔ aɖe, toɣliɖeɖe dziŋɔ aɖe si nɔ anyi didi, na eƒe susu trɔ yi... screenwo dzi.
  
  "Ao!"
  
  
  TA BLEE VETƆ̃LIA
  
  
  Hayden to ame siwo ƒo xlãe la me eye wòƒu du do go le xɔa me. Esi wònɔ ɣli dom le dziku ta kloe la, eɖiɖi le atrakpuiawo dzi, eye wòtsɔ eƒe asibidɛwo ƒo ƒu zu lã kple ƒu sesẽwo. Kinimaka do ɣli xlɔ̃ nu, gake Hayden ŋe aɖaba ƒu edzi. Awɔ esia, eye xexeame anye teƒe si nyo wu, si le dedie wu.
  
  Esi wònɔ mɔ dzi to mɔ si to teƒea te la, eva ɖo Ramses ƒe gaxɔ me mlɔeba. Amegãxi la gakpɔtɔ nɔ nu kom, gbeɖiɖia menye naneke wu ɣlidodo dziŋɔ aɖe si tso lã wɔadã aɖe gbɔ o. Le mɔ aɖe nu la, enya nusi nɔ dzɔdzɔm. Ðoɖowɔwɔ do ŋgɔ dze ƒã, gake vlododo amegbetɔ ƒe nyonyo bliboe menye nusi gbɔ wòate ŋu akpɔ bɔbɔe o.
  
  Hayden ʋu eƒe xɔa ƒe ʋɔtru. Dzɔla la ti kpo eye emegbe wòda tu do go le eƒe sededea dzi wɔwɔ me. Hayden zɔ yi gayibɔawo gbɔ tẽ.
  
  "Gblɔ nusi le edzi yim nam. Gblɔe nam fifia eye mafa tu na wò."
  
  Ramses ko nu. "Nukae le dzɔdzɔm?" Ewɔ aʋatso be enye Amerikatɔwo ƒe gbeɖiɖi aɖe. "Nya lae nye be wole mi amewo kplɔm va mia klo. Eye ànɔ afima," ŋutsu gã la bɔbɔ be yeakpɔ Hayden ƒe ŋkuwo tẽ tso didiƒe si didi milimeta geɖe. "Esi eƒe aɖe le xɔxlɔ̃m. Miewɔa nu sia nu si megblɔ na mi be miawɔ."
  
  Hayden ʋu gaxɔa ƒe ʋɔtru. Ramses, si megblẽ sɛkɛnd ɖeka pɛ hã o, ƒu du va dze eŋu hedze agbagba be yeatsɔe aƒu gbe ɖe anyigba. Wobla ŋutsua ƒe asiwo, gake ema mexe mɔ nɛ be wòagazã eƒe kpekpeme gã la o. Hayden ƒo asa nɛ aɖaŋutɔe hetsɔ ta ƒoe ɖe gayibɔ siwo le tsitrenu la dometɔ ɖeka me, eye eƒe kɔ nɔ ƒoƒom ɖe megbe le esi wòƒoe ta. Emegbe eƒo eƒe ayiku kple akɔta sesĩe, si na wòʋuʋu mo henɔ hũ ɖem.
  
  Nukoko si me susu mele o maganɔ anyi o.
  
  Hayden zãnɛ abe atamkakakotoku ene, enɔa tsatsam le eƒe ŋutilã ŋu henɔa teƒe vovovowo ƒom. Esi Ramses do ɣli eye wòtrɔ la, exlẽ ƒoƒo etɔ̃ gbãtɔwo - ŋɔti si me ʋu nɔ dodom le, aɖu kple ŋɔti si vuvu. Ramses te ʋuʋudedi. Hayden mena ta o, esi Kinimaka te ɖe eŋu heƒoe ɖe enu be wòaɖɔ ŋu ɖo vie gɔ̃ hã.
  
  Hayden gblɔ nɛ kple ɣli be: "Dzudzɔ wò fucking bleating, Mano." "Amewo le kukum le afima."
  
  Ramses dze agbagba be yeako nu, gake vevesese si nɔ eƒe lãkusi me xe mɔ nɛ. Hayden kplɔ esia ɖo kple bunny kick kabakaba. "Ko nu fifia."
  
  Kinimaka hee dzoe. Hayden trɔ ɖe eŋu, gake emegbe Ramses si dze abe ɖe wògblẽ ene la ƒo wo ame evea siaa. Enye ame gã aɖe, ekɔ wu Kinimaki gɔ̃ hã, woƒe lãmekawo ƒe lolome sɔ kple wo nɔewo, gake Hawaiitɔ la de ŋgɔ wu ŋɔdzinuwɔla la le nu vevi aɖe me.
  
  Aʋawɔwɔ ŋuti nuteƒekpɔkpɔ.
  
  Ramses va dze Kinimaka dzi eye emegbe wòti kpo sesĩe, eye wògaʋuʋu yi eƒe gaxɔ me. "Nukae wotsɔ wɔ wò?" eƒo nu le ɣlidodo me.
  
  Kinimaka nɔ asi ƒom le teƒe si wòdze la ŋu be: "Nu si wotsɔ wɔe la sesẽ wu wò."
  
  Hayden te tɔ ɖe edzi be: "Míedi be míanya nusi adzɔ emegbe," eye wòdze Ramses yome trɔ yi eƒe gaxɔ me. "Míedi be míanya nu tso nukliabɔmb la ŋu. Afikae wòle? Amekae le ŋusẽ kpɔm ɖe edzi? Nukawoe nye woƒe sededewo? Eye le Mawu ta la, nukae nye wò tameɖoɖo vavãtɔ?"
  
  Ramses ʋli vevie be yeanɔ tsitrenu, eye edze ƒã be medi be yeadze klo o. Wose teteɖeanyia le lãkusi ɖesiaɖe me. Ke hã, esi wòtsi tre mlɔeba la, eƒe ta ɖiɖi. Hayden gakpɔtɔ nɔ ŋudzɔ abe alesi wòaɖɔ ŋu ɖo le da si xɔ abi ŋu ene.
  
  "Naneke meli nàte ŋu awɔ o. Bia wò ŋutsua, Price. Enya esia xoxo. Enya nusianu. New York atɔ dzo, aƒenɔ, eye nye amewo aɖu míaƒe aʋadziɖuɖu jig le aŋɔ siwo le dzudzɔ tum la dome."
  
  Asi? Hayden kpɔ alakpadada le eƒe tɔtrɔ ɖesiaɖe me. Ame aɖe nɔ alakpa dam, eye ema na eƒe dziku gasẽ ɖe edzi. Esi aɖi si nɔ dodom tso ŋutsua ƒe nuyiwo me meɖe asi le eŋu o ta la, edo eƒe asi ɖe Mano ŋu.
  
  "Yi ɖatsɔ tu si nana ame ƒe susu mewɔa dɔ o vɛ nam."
  
  "Hayden-"
  
  "Wɔe ko!" Etrɔ, dziku nɔ dodom tso ʋuʋudedi ɖesiaɖe me. "Dzra tu si naa ame ƒe mo wɔ yaa nam eye nàɖe fu la ɖa."
  
  Le eƒe tsãgbenɔnɔ me la, Hayden gblẽ ƒomedodo siwo me wòbu eƒe zɔhɛ be gbɔdzɔ akpa le la dome. Vevietɔ esi wòma kple Ben Blake, amesi ku le Ʋufia ƒe amewo si me le ɣleti ʋɛ aɖewo ko megbe. Esusu be Ben nye ɖekakpui akpa, nuteƒekpɔkpɔ mele esi o, metsi vie o, gake le Kinimaka gɔ̃ hã gome la, eva le asi trɔm le eƒe nukpɔsusu ŋu fifia. Ekpɔe be gbɔdzɔ, ame aɖeke mele esi o, eye wòhiã be woagbugbɔ atue godoo.
  
  "Mègawɔ avu kplim o, Mano. Wɔe ko".
  
  Nya aɖe si wogblɔ le ɣlidodo me, gake eɖo Hawaiitɔ la ƒe to me pɛpɛpɛ. Ŋutsu gã la si dzo, eye wòɣla eƒe mo kple eƒe seselelãmewo ɖee. Hayden trɔ eƒe ŋku ɖe Ramses ŋu ake.
  
  Egblɔ be: "Fifia èle abe nye ene." "Mekpɔ nusrɔ̃vi bubu."
  
  "Èsusui be?" Hayden tsɔ eƒe klo ƒo ɖe ame kemɛa ƒe dɔme, emegbe eƒe abɔta ƒo ɖe eƒe kɔ megbe nublanuimakpɔmakpɔtɔe. "Ðe sukuvi aɖe aƒo nya ƒaƒã la le mewòa?"
  
  "Ne ɖe nye asiwo le ablɔɖe me la..."
  
  "Nyateƒea?" Hayden ƒe ŋku gbã le dziku ta. "Na míakpɔ nusi nàte ŋu awɔ, alo?"
  
  Esi wòdo asi ɖa lé Ramses ƒe asigɛwo la, Kinimaka trɔ gbɔ, eye tu aɖe si le abe sigaret ene si naa ame ƒe mo wɔ yaa la lé eƒe asibidɛ si wobla ɖe eŋu la me. Ese eƒe tameɖoɖowo gɔme eye wògbugbɔ ɖe megbe.
  
  "Nu ka?" - edo ɣli.
  
  "Miewɔa nusi wòle be miawɔ."
  
  Hayden ƒo fi de ŋutsua eye emegbe wòƒo fi de Ramses ƒe mo sesĩe wu, eye dzi ɖe le eƒo ŋutɔ be yemete ŋu gbãe o.
  
  Gbe bɔbɔe aɖe si fa miamiamia la tso eƒe dziku me: Ke hã, ɖewohĩ ena nèkpɔe ɖa.
  
  Ɖewohĩ.
  
  Hayden ƒo Ramses vaseɖe esime wòdze anyi ɖe eƒe aba dzi, eye susu yeye aɖe va do ɖe eƒe ta me. Ẽ, ɖewohĩ mɔ aɖe li. Esi wònɔ ŋku lém ɖe Kinimaka ŋu la, edo go le gaxɔa me, doe, eye emegbe wòɖo ta gota ʋɔtrua gbɔ.
  
  "Nu yeye aɖe le dzɔdzɔm le dziƒoxɔa dzia?"
  
  "Agbegblẽbɔmb geɖe wu, gake fifia wo dometɔ ʋɛ aɖewo koe li. Dzokekedola bubu, gake wolée."
  
  Hayden ƒe tamebubu ƒe ɖoɖoa va kɔ nyuie wu. Edo go yi xɔdɔme la me eye emegbe wòzɔ yi ʋɔtru bubu nu. Metɔ o, etutu to ameha la dome, eye wòka ɖe edzi be Robert Price ase toɣliɖeɖe si nɔ dodom tso Ramses ƒe gaxɔ me hafi. Eƒe ŋkumekpɔkpɔ ɖee fia be ele nenema.
  
  Edo dziku be: "Nyemenya naneke o. "Taflatse xɔ dzinye se." Ne egblɔ na wò be menya nane, nusianu, tso nukliabɔmb ŋu la, ekema alakpa dam wòle."
  
  Hayden do asi ɖa tsɔ eƒe tu si nana ame ƒe mo wɔ yaa. "Ameka dzie woaxɔ ase? Ŋɔdzinuwɔla si ƒe tagbɔ gblẽ alo dunyahela alakpatɔ. Le nyateƒe me la, mina míakpɔ nusi taser la gblɔ na mí ɖa."
  
  "Ao!" Price kɔ asi eveawo ɖe dzi.
  
  Hayden tsɔ taɖodzinu ɖoe. "Ðewohĩ mènya nusi le edzi yim le New York o, Robert, eyata magblɔ nya sia nya na wò. Zi ɖeka pɛ ko. Ŋɔdzinuwɔlawo ƒe lãmenugbagbeviwo kpɔa nukliaʋawɔnuwo dzi, eye míexɔe se be woate ŋu awó ɣesiaɣi. Fifia Pythian si ƒe tagbɔ gblẽ la susu be yekpɔ ŋusẽ ɖe nɔnɔmea dzi ŋutɔŋutɔ. Wowó suesuesuewo dzɔna le Manhattan katã. Woda bɔmb ɖe Central Station. Eye, Robert, menye esiae nye nuwuwu o."
  
  Dukɔa ƒe Agbalẽŋlɔla tsãtɔa ƒe ŋku ʋuʋu, eye mete ŋu gblɔ nya aɖeke kura o. Le eƒe eme kɔ yeye si Hayden kpɔ me la, eka ɖe edzi kloe be nyateƒee yele gbɔgblɔm. Gake ɖikeke ƒe kakɛ ɖeka sia gakpɔtɔ nɔ anyi, eye wònɔ fu wɔm nɛ ɣesiaɣi abe ɖevi sue ene.
  
  Ŋutsu sia nye dunyahela kpɔdzidzedze aɖe.
  
  Eda tu si nana ame ƒe mo wɔ yaa. Eda tu ɖe axadzi, eye wòto ŋutsua ŋu sentimeta ɖeka. Price te ʋuʋu le eƒe afɔkpawo me.
  
  Hayden do ŋugbe be: "Afɔɖeɖe si kplɔe ɖo anɔ alidziblanua te."
  
  Emegbe esi Price fa aɖatsi, esi Mano ƒo ɣli, eye wòɖo ŋku Ramses ƒe gbɔgbɔ vɔ̃wo ƒe nukoko dzi, esi wòbu ŋɔdzinu siwo katã le Manhattan fifia ŋu, kple eƒe dɔwɔhati siwo le eƒe ʋeʋẽ lilili, le Jeopardy ƒe dzime ŋu la, nenemae wònɔ Hayden Jay si gblẽ.
  
  Meganɔ anyi azɔ o. Nyemado dzi le esia ŋu aɖabaƒoƒo bubu o.
  
  Esi wòlé Price la, etsɔe ƒu gbe ɖe gli ŋu, eye ƒoƒoa ƒe ŋusẽ na wòdze klo. Kinimaka fɔe, eye wòtsɔ ŋkubiãnya aɖe kpɔe.
  
  "Ðeko nàdo le nye mɔ dzi."
  
  Egatsɔ Price ƒu gbe ake, fifia ya etsɔe ƒu gbe ɖe gota ʋɔtrua nu. Eti kpo trɔ yi megbe, nɔ hũ ɖem, dze anyi, eye emegbe nyɔnua galée ake, eye wòkplɔe yi xɔdɔme la me eye wòɖo ta Ramses ƒe gaxɔ me. Esi Price kpɔ ŋɔdzinuwɔla si wotu ɖe eƒe gaxɔ me la, edze hũɖeɖe kple ɣlidodo gɔme. Hayden ƒoe ɖe enu yi ŋgɔ.
  
  "Taflatse, taflatse, màte ŋu awɔ esia o."
  
  Kinimaka gblɔ be: "Le nyateƒe me la. "Esia nye nusi míate ŋu awɔ."
  
  "Aooo!"
  
  Hayden tsɔ Price ƒu gbe ɖe gaxɔawo dzi eye wòʋu gaxɔa. Ramses meʋuʋu o, eganɔ anyi ɖe eƒe aba dzi henɔ nusi nɔ dzɔdzɔm kpɔm tso eƒe ŋkumeʋuʋu si wotu la te. Kinimaka ɖe eƒe Glock do goe eye wòɖo taɖodzinu ɖe ŋutsu eveawo ŋu esime Hayden nɔ woƒe kadodowo ɖem.
  
  Egblɔ be: "Mɔnukpɔkpɔ ɖeka." "Gaxɔ ɖeka. Ŋutsu eve. Ame gbãtɔ si ƒo ka nam be maɖo dze la ƒe dzi dzea eme. Èse egɔmea?"
  
  Price nɔ ɣli dom abe nyivi si woɖu afã ene. Ramses meʋuʋu kokoko o. Le Hayden gome la, ekpɔkpɔ meɖea dzi le eƒo o. Tɔtrɔ kpata si va eme la nye nusi me susu mele o. Edzo eye wòdo gaxɔa me, eye wògblẽ ŋutsu eveawo siaa ɖe wo nɔewo ŋu esi eƒe telefon dze ɖiɖi gɔme eye Agent Moore ƒe gbe va nɔ ka dzi.
  
  "Va afisia, Jay. Ele be nàkpɔ esia."
  
  "Nu kae nye esia?" Eƒu du kple Kinimaka, nɔ woƒe vɔvɔliwo yome do goe le gaxɔa ƒe xɔwo me hegbugbɔ yi atrakpuiawo dzi.
  
  Egblɔ nublanuitɔe be: "Bɔmb geɖe wu. "Medɔ amesiame ɖa be woaɖakɔ gbeɖuɖɔa ŋu. Eye nudidi mamlɛtɔ sia menye nusi míenɔ mɔ kpɔm na o. Oo, eye wò ame Dahl xɔ ŋgɔ le gaxɔ ene me. Ele eyome tim fifia."
  
  "Mina míadze mɔa dzi!" Hayden ƒu du yi ʋudzeƒea ƒe xɔa me.
  
  
  TA BLEVIE VEVIE
  
  
  Dahl tsɔ eɖokui ƒu gbe ɖe mɔzɔlawo ƒe zikpui dzi eye wòɖe mɔ na Smith be wòaku ʋu; Kenzie, Lauren kple Yorgi gatrɔ va megbezikpui dzi. Esi wotrɔ yina ʋudzeƒea gɔ̃ hã la, wogblɔ be Drake dze Grand Central Dzeƒea dzi, gake megase nya bubu aɖeke wu ema o. Ðeko Moore xɔ nyatakaka bubu tso nyatakakaxɔla aɖe gbɔ teti koe nye ema - ŋɔdzinuwɔlawo ƒe xɔ enelia nɔ dɔ wɔm tso xɔdɔme dzeani aɖe si te ɖe Central Park ŋu me, eye fifia esi Dahl bu eŋu la, susu le eme be ga si wokpɔ tso gaxɔ siawo dometɔ aɖewo ŋu to vovo na bubuwo - eyae kpe ɖe wo ŋu wotsaka kple ameha la-gake Dahl nɔ eɖokui biam be aleke ameha aɖe ate ŋu anɔ hadomegbenɔnɔ aɖe me bɔbɔe nenema gbegbe evɔ womaɖo ŋku woƒe nufiafia dzi to ahɔhɔ̃mekaklɔ me o hã. Ahɔhɔ̃meklɔ nye aɖaŋu tɔxɛ aɖe, eye eke ɖi be ŋɔdzinuwɔla si bɔ la bi ɖe eme haɖe.
  
  Mègawɔ nu manyatalenu nenema gbegbe o.
  
  Moore ƒe dɔwɔlawo de afɔku me wu nusiwo woɖe ɖe go ko be woakpɔ kpeɖodzinya siawo. Gbesiagbe ƒe emetsonuwo aɖi nuwuwu manɔmee, eye wònɔ mɔ kpɔm be Homeland nya alesi nusianu awɔe. Ne wotɔ dzo ame aɖe si le adzame egbea la, ke eƒe kuxiwo dze egɔme teti koe nye ema.
  
  Ʋuɖolawo ƒe kpovitɔ siwo ɖua mɔdodowo dzi ɣesiaɣi la dzea agbagba ɖesiaɖe be yewoaɖe ʋuwo me, eye wodze ŋgɔ kuxi gã siwo dzi ɖewohĩ womate ŋu aɖu o, gake ɖe wòle be woatsɔ ʋu siwo le ŋudzɔ kpata la aɖo nɔƒe gbãtɔ hafi. Dahl kpɔ nukpɔƒe sue geɖe-siwo le abe cherry-fɔti suewo ene kloe-afisi kpovitɔwo nɔ mɔ fiam woƒe dɔwɔhatiwo tso teƒe si kɔkɔ wu, eye wòʋuʋu ta tsɔ da akpe esime woɖe mɔ na wo be woato eme.
  
  Dahl lé ŋku ɖe ʋua ƒe GPS ŋu. Egblɔ be: "Aɖabaƒoƒo enyi." "Míele klalo?"
  
  Agbalẽtaƒea katã trɔ gbɔ be: "Midzra ɖo."
  
  "Lauren, Yorgi, nɔ ʋua gbɔ zi sia. Míagate ŋu atsɔ wò ade afɔku me azɔ o."
  
  Lauren gblɔ be: "Megbɔna. "Èhiã kpekpeɖeŋu."
  
  Dahl nya anyigbaxɔdzoa ƒe nɔnɔmetatawo kple asrafoha tɔxɛa ƒe ŋgɔnɔla ƒe ku ɖa. "Míate ŋu atsɔ amewo ƒe agbe si mehiã o ade afɔku me o. Lauren, Yorgi, asixɔxɔ le ŋuwò le nu vovovowo me. Kpɔ alesi wòdzenae ɖa ko. Míehiã ŋku le afima hã."
  
  Yorgi gblɔ be: "Ðewohĩ àhiã nye aɖaŋuwo."
  
  "Meke ɖi be míanɔ ti kpom le balkonwo dzi, Yorgi. Alo tsidzɔƒewo zazã. Ðeko..." Eɖe hũ. "Taflatse wɔ abe alesi mebia ene eye nàlé ŋku ɖe ʋu ƒe dzedzeme ŋu. Mègana matrɔ esia wòazu nudɔdɔ o."
  
  Ðoɖoezizi aɖe si mebɔbɔ o la nɔ anyi. Ƒuƒoƒoa me tɔ ɖesiaɖe kpɔ nudzɔdzɔ siwo dzɔ le amedzidzedze si va yi me la dze sii le mɔ bubu kura nu, gake esi wònye be gaƒoƒo afã koe nye esia nusiawo katã dzɔ ta la, wo dometɔ akpa gãtɔ gakpɔtɔ ƒe mo wɔ yaa. Nusiwo wokpɔ la nuwuwu meli na o - aleke gbegbe wogogo wowóe. Alesi ŋutsu aɖe tsɔ eɖokui sa vɔe ɖokuitɔmadimaditɔe alea gbegbe be yeaɖe woƒe agbee. Aleke gbegbe ŋɔdzinuwɔla siawo wɔ nu ɖe agbe ƒomevi ɖesiaɖe ŋu le asi bɔbɔe me enye si.
  
  Dahl kpɔe be yeƒe susu trɔ yi aŋe xoxo ma dzi-aleke ame tsitsi ate ŋu aƒã fuléle ƒe nɔnɔme mawo ɖe ɖevi suetɔ me? Susu si meɖi fɔ o wu ɖesiaɖea? Aleke ame tsitsi, si tsɔa agbanɔamedzi ate ŋu axɔe ase be esɔ be yeatrɔ susu siwo mebɔbɔ o alea, atrɔ agbe si ŋugbe wodo ƒe zɔzɔme tegbee? Be woatsɔ... nuka?... fuléle, tɔtrɔmanɔmanɔ, zazɛ̃nyahehe aɖo eteƒe.
  
  Aleke kee míeɖalé ŋku ɖe eŋu o, aleke kee míaƒe nukpɔsusu le mawusubɔsubɔ ŋu o, Dahl susui be, abosam zɔna le mía dome ŋutɔŋutɔ.
  
  Smith ƒo brek esime wogogo xɔ kɔkɔ aɖe. Exɔ sɛkɛnd ʋɛ aɖewo hafi wodzra ɖo heɖi le ʋua me, si na wo katã womate ŋu akpɔ wo ta le afɔtoƒea o. Dahl ƒe dzi medzɔ o esi wònya be lãmenugbagbevi enelia le eme godoo kloe eye wòdze abe wobi ɖe dɔa me ene. Eƒe ŋkume dze Lauren kple Yorgi dzi.
  
  "Nukae nèle wɔwɔm? Trɔ yi ʋua me."
  
  Wote ɖe ʋɔtrunudzɔla la ŋu, tsɔ woƒe ID-gbalẽviwo fia eye wobia nya tso xɔdɔme eve siwo le dzisasrã enelia dzi ŋu. Wo ame evea siaa nye sɔhɛ atsu kple asi aɖe siwo nɔa wo ɖokui si eye wowɔa nu ameŋububutɔe ɣesiaɣi la tɔ. Ʋɔtrudzikpɔla la mekpɔ srɔ̃tɔ eveawo siaa ɖekae gɔ̃ hã kpɔ o, gake ẽ, xɔdɔmeawo dometɔ ɖeka xɔa amedzrowo edziedzi. Esusu be hadome fiẽ aɖe ƒomevie, gake emegbe womexe fe nɛ le esi wòdi be yeanya nu geɖe ta o.
  
  Dahl tue blewuu ɖe vovo eye wòɖo ta atrakpuiawo gbɔ. Ʋɔtrudzikpɔla bia be wohiã safui hã.
  
  Dahl ko alɔgbɔnu blewuu. "Ema mahiã o."
  
  Woɖu dzisasrã ene dzi bɔbɔe, eye emegbe asrafo etɔ̃awo zɔ mɔa to ŋuɖɔɖɔɖo me. Esi Dal kpɔ be xɔdɔme ƒe xexlẽdzesi nyuitɔ va dze le ŋkume la, eƒe asitelefon te ʋuʋu.
  
  "Nu ka?" Smith kple Kenzi lala, eye wotsyɔ woƒe golɔgoewo dzi.
  
  Moore ƒe gbe si ŋu ɖeɖi te la yɔ Dahl ƒe ta me fũ. "Nyatakakaawo nye alakpa. Nyatakakaxɔla aɖewo wɔa ɖoɖo ɖe ame siwo mesɔ o ŋu be yewoabia hlɔ̃ vi aɖe. Kpeɖeŋutɔ, ɖeko meva nya."
  
  Dahl gbɔ ya gblɔ be: "Alakpanyawo." "Èle fefem kplima? Míetsi tre ɖe woƒe fucking ʋɔtru godo kple HKs."
  
  "Ekema dzo. Nyatakakaxɔla la lɔ̃ nyɔnuawo dometɔ ɖeka. Mehiã o, ɖeko nàtrɔ ayi mɔa dzi, Dal. Nyatakaka siwo gbɔna la le dzo dam."
  
  Swedentɔa ƒo fi de eye wòyɔ eƒe ƒuƒoƒoa trɔ gbɔ, ɣla woƒe aʋawɔnuwo, eye emegbe wòwɔ kaba to agbonudzɔla si ƒe mo wɔ yaa la ŋu. Le nyateƒe me la, Dahl bu eŋu kpɔ be yeabia tso ʋɔtrunudzɔla la si be wòawɔ amewo ɖeɖe le teƒea le ɖoɖoezizi me hafi woayi dzisasrã enelia dzi-esi wònya nusi ate ŋu adzɔ le afima-eye fifia ele eɖokui biam be aleke afima nɔlawo ate ŋu awɔ nui esi wose be yeƒe nyatakakaa nye ametafatafa vɔ megbe.
  
  Hadomegbenɔnɔ ŋuti nyabiase dodzidzɔname aɖe. Ame ka ƒomevie ato nyatoƒoe be wotsɔ ye ƒu gbe le yeƒe aƒeme esime kpovitɔwo le ŋɔdzinuwɔlawo dim... nenye be alakpae wotu didi ma mlɔeba?
  
  Dahl tsɔ abɔta ƒoe. Moore menɔ eƒe gbeɖuɖɔwo ƒe xexlẽdzesi me tututu haɖe o, gake ŋutsua nɔ ʋuʋum le kpenyigba dzi. "Kpeɖodzinya sia si kplɔe ɖo awɔ dɔ, alo?" Eƒo nu yi ɖe fli si gakpɔtɔ le ʋuʋu ɖi la me.
  
  "Nenemae wòle be wòanɔ. Ŋutsu ma ke si ka asi fotoɖemɔ̃ etɔ̃lia ŋu. Ðeko nàɖo Times Square eye nàwɔ kaba."
  
  "Ðe Times Square ɖo afɔku mea? Dedienɔnɔdzikpɔla kawoe le dɔ wɔm xoxo?"
  
  "Wo katã".
  
  "Enyo, miniti ewo susɔ na mí."
  
  "Mina atɔ̃ nanɔ anyi."
  
  Smith ku ʋu abe gbɔgbɔ vɔ̃ ene, etso dzogoewo eye wònɔ ʋu siwo metɔ nyuie o la ƒom, nɔ brɔs ƒom gɔ̃ hã. Wogblẽ ʋua ɖi le 50th Street eye woƒu du, fifia wodze ŋgɔ ameha siwo nɔ du dzi nɔ dzodzom le Times Square, M&M ƒe Xexeame, Hershey ƒe Tsokolet Xexeame kple Starbucks gɔ̃ hã ƒe fiase siwo me dzidzɔ le le mɔa ƒe dzogoe dzi, siwo dzi ŋɔdzi si gbɔna la gblẽ nu le fifia. Boblodoʋuƒo gã siwo lolo abe amegbetɔ ene klẽ ɖe ablɔa dzi kple nɔnɔmetata akpe geɖe siwo le amadede vovovowo me, eye wo dometɔ ɖesiaɖe nɔ ho ʋlim be amewo nalé ŋku ɖe ye ŋu eye wònɔ aʋa gbagbe si le ʋuʋum la me. Ʋua me dɔwɔlawo he ave aɖe si me xɔtunuwo le esi wòdze abe wole nuwo ɖɔm ɖo le fiase bubu ɖesiaɖe kloe me ene. Dal dze agbagba be yeabu mɔ aɖe si dzi yeato ana Lauren kple Yorgi nanɔ dedie, gake mɔzɔzɔa kple sisi na be manya wɔ kloe o. Wolɔ̃ alo womelɔ̃ o, wo katã wozu asrafowo fifia, ƒuƒoƒoa do ŋusẽ woƒe anyinɔnɔ.
  
  Le ŋgɔ la, kpovitɔwo nɔ ƒoƒom ɖe ablɔa ŋu sesĩe. New Yorktɔwo nɔ ŋku lém ɖe eŋu dzimaxɔsetɔe, eye wogblɔ na amedzrowo be woatrɔ ayi woƒe amedzrodzeƒewo.
  
  Dahl se kpovitɔ siwo do awu ʋlayawo dometɔ ɖeka gblɔ be: "Afɔɖeɖe koe wònye, aƒenɔ."
  
  Eye emegbe xexeame gatrɔ yi dzomavɔ me ake. Tsaɖila ene siwo nɔ nu ƒlem le fesre nu ƒo xlã Levis kple Bubba Gump la tsɔ woƒe akplowo da ɖi, nɔ tsatsam le eme eye woɖe aʋawɔnu siwo wowɔna le wo ɖokui si la do goe. Dahl ƒu du ɖe ablɔdzi nudzraƒe aɖe megbe, eye wòɖe eya ŋutɔ ƒe aʋawɔnua.
  
  Tudadawo ɖi le Times Square godoo. Wotsɔ ke tsyɔ fesre siwo gbã kple boblodoʋuƒowo dzi, wogbã wo, elabena wo dometɔ akpa gãtɔ nye xɔmenuwo fifia, wonye gãtɔ kekeake le xexeame, eye kapitalist-dziɖuɖu ƒe nɔnɔme. Aŋɔ dza ɖe afɔtoƒea. Amesiwo susɔ kple dedienɔnɔdzikpɔlawo ƒu du yi ɖaɣla wo ɖokui. Dahl do ta ɖe go eye wòda tu ɖe megbe, womeɖo eƒe tuawo ɖe taɖodzinu dzi o, ke boŋ ena ŋɔdzinuwɔlawo ƒo fi de sesĩe hedi woawo ŋutɔ ƒe nutsyɔnu.
  
  Fifia ya, Dahl tsɔ dzidzeme si me nublanuinyawo bu eŋu la, etsɔ dzidzeme si me nuxaxa le la bu tame na wò tẽ. Mɔkpɔkpɔ aɖeke meli na wò o.
  
  Dahl kpɔ atɔa wònɔ tsi ƒum le taksi aɖe si wotɔ megbe eye wòde dzesi bɔs aɖe si wogblẽ ɖi le teƒe si te ɖe afima ŋu. Meyi Times Square kpɔ o eye TV dzi koe wòkpɔe le vie, gake teƒe ma tɔgbe si dze abe afɔzɔlawo sɔ gbɔ ene kpɔkpɔ be ame aɖeke mele eme o alea la, eɖea fu nɛ ŋutɔ. Tu geɖe wu ɖi esime ɖikeke mele eme o be gaxɔa me tɔwo kpɔ amewo wonɔ ʋuʋum le fiasewo kple ɔfisxɔwo me. Dahl do go yi ablɔdzi kpoo.
  
  Le bɔs la megbe kple afɔtoƒe si le didiƒe ʋĩ la, dedienɔnɔdzikpɔla bubuwo nɔ woƒe nɔƒewo xɔm. SWAT-srafoha geɖe wu, dɔwɔla siwo do awu yibɔwo, kple NYPD kpovitɔwo nɔ tsatsam le ɣeyiɣi si me ɖoɖoezizi le, si wowɔ ɖe ɖoɖo nu. Dahl wɔ dzesi na wo be woaɖo fli. Edze ƒã be womeɖe nusi wotsɔ to eme abe dzesi ene gɔme le afisia o, elabena ame aɖeke metsɔ ɖeke le Swedentɔ si ƒe tagbɔ gblẽ la me kura o.
  
  "Ðe míele ŋɔŋlɔdzesi etɔ̃ alo ene ƒe akɔta siawo lalam, alo ɖe míana vidadafula siawo natɔ dzo?" Kensi tsɔe ƒo ɖe eƒe axadzi.
  
  Dahl trɔ megbe de Amerikatɔwo ƒe amedɔdɔwo. Egblɔ esi wònɔ tsatsam yi bɔs la ƒe vɔvɔli me be: "Wò nyagbɔgblɔ siwo le amadede vovovowo me la dze ŋunye ŋutɔ." "Gake le ganyawo gome."
  
  "Eyata èdi be mava afisia fifia. Mese egᴐme."
  
  "Nyemegblɔe nenema o".
  
  Smith mlɔ anyigba, nɔ ŋku lém ɖe ʋuawo te. "Mekpɔa afɔwo."
  
  "Ðe nàte ŋu aka ɖe edzi be ŋɔdzinuwɔlawo ƒe afɔwoe nye esiawoa?" Dahl bia nya sia.
  
  "Mesusui nenema, gake kakaɖedzi le eŋu abe dzomavɔ ene mele abe ɖe wode dzesi wo ene o."
  
  Kenzi kɔ eƒe tu ɖe dzi abe yi si dzroe vevie ene, eye wòtsi tre ɖe bɔs ƒe tasiaɖamfɔ gãawo dometɔ ɖeka megbe be: "Woava afisia kpuie." Agbalẽtaƒea gbɔ ya ɖeka ƒo ƒu.
  
  Dahl kpɔ gota. "Mexɔe se ŋutɔŋutɔ be ɣeyiɣi ma gava."
  
  Kenzi yi gbã, eƒo xlã bɔs la ƒe megbe eye wòdze taksi ɣia dzi. Wose tu siwo wotsɔna ƒoa tu, gake woɖoe ɖe fesrewo, bɔsɖoƒewo kple teƒe bubu siwo katã le ŋɔdzinuwɔlawo ƒe nukpɔsusu nu la, ame siwo mate ŋu aʋli wo ɖokui ta o ate ŋu aɣla wo ɖokui ɖo. Dahl da akpe na eƒe dzɔgbenyui ɣletiviwo be womeɖo ŋkutsala aɖeke ɖe afima o, elabena enya be duƒuƒu nye yewoƒe kpeɖeŋutɔ le gaxɔa tsɔtsrɔ̃ me, si wòle be woawɔ hafi atrɔ ɖe bɔmb alo esi vɔ̃ɖi wu ŋu. Woa kple Kensi woƒo xlã taksi la henɔ ŋutsu eneawo kpɔm, eye wowɔ nu kabakaba nukutɔe. Le esi teƒe be woaʋuʋu woƒe aʋawɔnuwo la, ɖeko wodze wo dzi, woƒo Dahl kple Kenzi heƒo wo ɖe anyigba. Ame kukuwo keke ɖe enu le mɔa ƒe go kemɛ dzi. Dahl lé asibidɛ si nɔ ɖiɖim la eye wòhee ɖa, esi wòse eƒe abɔtawo ƒo aŋɔa sesĩe. Gake asi evelia ɖiɖi, fifia ya, wodo tu la ƒe akɔta ɖe dzi. Dahl mete ŋu lée ɖe mɔ̃ me alo trɔ ŋku ɖe eŋu o, eyata etrɔ yi afɔɖeɖe ɖeka kolia si wòate ŋu awɔ la dzi.
  
  Eɖiɖi eƒe ŋgonu eye wòxɔ ƒoƒoa ɖe eƒe tagbɔ.
  
  Ameyibɔ nɔ ʋuʋum le eƒe ŋkume, vevesese nɔ ƒoƒom tso lãmeka me yi lãmeka me, gake Swedentɔ la meɖe mɔ nusiawo dometɔ aɖeke do kplamatse eƒe dɔa o. Aʋawɔnua ƒo eye emegbe wòhe ɖe megbe, eye wòte ŋu gblẽ nu le eŋu bɔbɔe. Dahl lée eye wòhee yi ŋutsu si lée la gbɔ. Ʋu nɔ sisim to eƒe mo ƒe akpa eveawo. Ŋutsua gakɔ eƒe asibidɛ ɖe dzi ake, fifia ya etsɔ vɔvɔ̃ vie wu, eye Dahl tsɔ eya ŋutɔ ƒe asibidɛ lée hedze eƒoƒo gɔme.
  
  Eƒe amenyenye ƒe ka ɖesiaɖe, ƒunukpeƒe ɖesiaɖe ƒe ʋuka ɖesiaɖe, te.
  
  Ƒuwo gbã abe alɔ siwo le gbagbãm ene. Ŋɔdzinuwɔla la do ɣli eye wòdze agbagba be yeahe eƒe asi ɖa, gake Dahl medi be yease nu tso eŋu o. Ehiã be woawɔ fotoɖemɔ̃ sia nuwɔametɔe. Kabakaba. Esi wòmimi sesĩe wu la, ekpɔ egbɔ be ŋutsua ƒe susu katã le vevesese si nu sẽ le eƒe asibidɛ me la ta, eye wòhe eƒe Glock la do goe.
  
  Wowu ɖeka.
  
  Tu la da tu etɔ̃ hafi ŋɔdzinuwɔla la ƒe ŋkuwo ʋuʋu. Dahl tsɔe ƒu gbe ɖe vovo eye emegbe wòfɔ abe mawudɔla si bia hlɔ̃ ene, ʋu nɔ dodom tso eƒe tagbɔ me eye tameɖoɖo kplikpaa ƒe dzedzeme nɔ eƒe dzedzeme gblẽm.
  
  Kenzi nɔ avu wɔm kple ŋutsu gã aɖe, woƒe tuwo nɔ woƒe ŋutilã dome eye woƒe mo ƒo ƒu kloe. Smith ɖi le etɔ̃lia dzi, eye wòzi ŋutsuvia dzi wòdze klo esime wònɔ ƒoƒom kple dziku si de blibo kloe, si sɔ pɛpɛpɛ. Ŋɔdzinuwɔla mamlɛtɔ ɖu Lauren dzi, eƒoe ɖe anyigba, eye wònɔ agbagba dzem be yeaɖo taɖodzinu esime Yorgi tsɔ eɖokui ƒu gbe ɖe ʋuƒoa ŋgɔ.
  
  Dahl lé eƒe gbɔgbɔ.
  
  Tu la da tu. Yorgi mu dze anyi, eye eƒe ŋutilã ƒe aʋawɔnuwo ƒoe. Emegbe Dahl kpɔe be nɔnɔmea to vovo vie tso esime wòxlẽe zi gbãtɔ. Yorgi meti kpo le kamedefefe me le tu la ŋgɔ o, etsɔ eƒe ŋutilã bliboa ƒo ŋɔdzinuwɔla la ƒe asi si nɔ tu dam la.
  
  To vovo, gake egawɔa dɔ kokoko.
  
  Dahl ƒu du va kpe ɖe Russiatɔa ŋu, eye wòƒo aʋawɔla la ƒe miasi te eye wòkɔ eƒe afɔwo tso anyigba. Swedentɔa tu ŋusẽ kple duƒuƒu ɖo, etsɔa eƒe lãmekawo bɔbɔna, tsɔa eƒe agba kple ŋutasẽnuwɔwɔ si dzimaɖitsitsi dzi. Afɔ etɔ̃, emegbe ade, eye wotsɔ ŋɔdzinuwɔla la ƒu gbe kabakaba esi wòtsɔ ta ƒo ɖe Hard Rock Cafe ƒe nuɖuɖudzraɖoƒea mlɔeba é. Plastik la gbã, ʋu ƒo ɖe eme, esime Dahl ƒe tagbɔsesẽ ƒe dzodzroa gbã eƒe futɔa ƒe tagbɔ eye wòvuvu ŋutilãa. Ðewohĩ Kinimaka melɔ̃e o, gake Swedentɔa zã Amerikatɔwo ƒe nɔnɔmetata la tsɔ ɖe ŋɔdzinuwɔla la ɖa.
  
  Karma ƒe dɔwɔwɔ.
  
  Dahl gatrɔ ƒo xlãe ake, fifia ʋu nɔ dodom tso eƒe to kple asike me. Kenzi kple eƒe futɔa gakpɔtɔ nɔ aʋawɔwɔ si me ame kuna le me, gake Smith te ŋu tsɔ ƒuƒu ʋɛ aɖewo xe vovototo si le eya kple asrafoa dome. Le tɔtrɔ mamlɛtɔ me la, edze agbagba be yeaʋuʋu yeƒe aʋawɔnua aƒo xlãe, ekpɔ dzɔgbenyuie eye wòwu enu kple eƒe nuwuwu ɖaɖɛa si fia Smith tẽ.
  
  Dahl do ɣli, eye wòƒu du yi ŋgɔ, gake mete ŋu wɔ naneke tso tudadaa ŋu o. Le ŋkuʋuʋu me la, ŋɔdzinuwɔla la da tu, eye amedzidzela si ŋkɔe nye Smith xɔ tu aɖe si na wòtɔ ɖe eƒe mɔwo dzi, si na wòdze klo.
  
  Metsɔa eƒe ŋgonu tena ɖe fli si dzi woada tu si kplɔe ɖo la ŋu.
  
  Ŋɔdzinuwɔla la he akplɔa, gake le ɣeyiɣi ma me la, Dahl do - to si le dzo dam, si le ʋuʋum - eye wòtsɔe bla ŋɔdzinuwɔla la ɖe eya kple gli la dome. Ƒuwo gbã heƒo wo nɔewo, ʋu do go, eye tu la dzo yi axadzi kple gbe sesẽ. Esi Dahl si ƒe mo wɔ yaa la nɔ zɔzɔm ɖo ta Smith gbɔ la, ekpɔ asrafo si do dziku la wònɔ atam sesĩe eye wòse.
  
  Ekema eƒe lãme sẽ.
  
  Esi Kevlar ƒe awudziwui xɔ na Smith ta la, wogada tu Smith le didiƒe ʋĩ eye wòaku kloe le ʋuʋudedia ta, gake woƒe aʋawɔnu yeye si nye ŋgɔgbeviwo na ƒoƒoa fa. Dahl tutu mo, eye fifia ede dzesi alesi asrafoha tɔxɛa ƒe ƒuƒoƒoa te ɖe eŋu.
  
  Kensi wɔ avu kple eƒe futɔa alea kple afima, ŋutsu si lolo wu la nɔ agbagba dzem be yeasɔ kple yeƒe ablaɖeɖe kple lãmeka ŋutɔŋutɔ. Dahl trɔ ɖe megbe eye wòko alɔgbɔnu vie.
  
  Asrafoha tɔxɛawo dometɔ ɖeka ƒu du va. "Ðe wòhiã kpekpeɖeŋua?"
  
  "Ao, ɖeko wòle bometsitsi wɔm. Gblẽe ɖi".
  
  Kensi lé asitɔtrɔa le eƒe ŋku ƒe dzogoe dzi eye wòtu eƒe aɖu siwo ƒo xoxo la. Edze ƒã be wo ame evea sɔ, gake Swedentɔa nɔ edom kpɔ, nɔ eƒe adzɔgbeɖeɖe na ƒuƒoƒoa kple eya ŋutɔ gɔ̃ hã me tom. Ðe wòdzea?
  
  Elé tu la eye emegbe wòɖe asi le eŋu esime eƒe futɔa nɔ ʋuʋum ɖe megbe, si na wòbu eƒe klo ɖe akɔta eye wòtsɔ abɔta ɖo ŋɔti ŋu. Eƒe ƒoƒo si kplɔe ɖoe nye asibidɛ si wòƒo, eye wòlée sesĩe abe dzikedzo ene kplɔe ɖo. Esi ŋutsua nɔ avu wɔm henɔ hũ ɖem la, ebɔbɔ eƒe asibidɛ ɖe megbe sesĩe, ese tu aɖe ƒe ɖiɖi, eye wòkpɔ tu la wòge dze anyigba. Eganɔ agbagba dzem kokoko, enɔ hɛa hem henɔ eƒom ɖe eƒe akɔta. Kensi ƒo wo katã ɖe eme, ese le eɖokui me be akplɔa le lã si le eƒe akɔtaƒuwo tame la ƒom, eye wòtrɔ ƒo xlãe, hehee kplii. Hɛa trɔ yi megbe hena ƒoƒo zi evelia, gake fifia ya, enɔ klalo. Elé alɔ si woɖe ɖa la, ƒo xlãe le ete, eye wòtrɔe ɖe ŋutsua ƒe megbe. Ezi edzi nublanuimakpɔmakpɔtɔe vaseɖe esime eya hã gbã eye wògblẽ ŋɔdzinuwɔla la ɖi wɔnamanɔŋutɔ. Eɖe bɔmb eve le eƒe alidziblanu ŋu kaba eye emegbe wòtsɔ wo dometɔ ɖeka de eƒe afɔkpa ƒe ŋgɔgbe tsɔ de eƒe kɔdawu kpui la me.
  
  Dahl, si nɔ ekpɔm la, kpɔe be ɣlidodoa nɔ yeƒe ŋɔti vuvum. "Aooo!"
  
  Kenzi ƒe asibidɛwo ɖe asi le aʋawɔla la ŋu.
  
  "Míewɔa esia o, wò-"
  
  Kenzi ƒo nu le ɣlidodo me kplikplikpli ŋutɔ be: "Nuka wɔ ge fifia, kple abɔwo gbagbã kple wo katã?" Màwɔ nuvevi ame aɖeke fifia o, wò bometsila?"
  
  Dahl menya nenye be yealé ɖe asi alo aƒo asa na, aƒu du alo aƒu tsi ta kple ta, alé Kenzi alo ati kpo aɖatsyɔ nu edzi o. Mlɔeba la, sɛkɛndawo va yi eye naneke mewó o negbe Smith ƒe fuse kpui tɔxɛa ko.
  
  "Èle fefem kplima?" edo ɣli sesĩe. "Nukae nye dzomavɔ-".
  
  Kenzi tsɔ aʋawɔla la ƒu gbe ɖe Dahl ƒe ta si nɔ ʋu ɖum la ŋu be: "Aʋatso." "Mesusu be hɔ̃ ƒe ŋku deblibo mawo ade dzesi kuxia hafi."
  
  "Menye nyee wɔe o." Swedentɔa ɖe gbɔdzɔe ƒe hũɖeɖe gã aɖe. "Damn, Kenz, ènye nyɔnu tagbɔsesẽtɔ ɖeka si le fu ɖem le xexeame katã."
  
  "Ðeko nàgbugbɔ nye katana nam. Enaa nye dzi dzea eme ɣesiaɣi."
  
  "Oo, ẽ." Meda akɔ be,"
  
  "Eye nègblɔ nya sia, Swedentɔ Tagbɔsesẽtɔ."
  
  Dahl bɔbɔ ta. Ka asi. Gake fiƒode, mesusu be medo go nye srɔ̃tɔ.
  
  Kaka ɣeyiɣi sia naɖo la, SWAT-hawo kple dɔwɔla siwo ƒo ƒu nɔ wo dome, eye wole nuto siwo ƒo xlã Times Square la ta kpɔm. Agbalẽtaƒea gaƒo ƒu ake eye wòxɔ aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo hafi gbɔgbɔ.
  
  Lauren gblɔ be: "Lãmenugbagbevi ene le anyigba." "Ðeka koe susɔ."
  
  Dahl gblɔ be: "Míesusuna." "Enyo wu be màdo ŋgɔ na ɖokuiwò o. Eye ɖo ŋku edzi be, xɔ mamlɛtɔ sia nana Marsh nɔa dedie eye ɖewohĩ ekpɔa edzi..." Megblɔ nya "nuklia bɔmb" sesĩe o. Menye afisiae o. Esiae nye Manhattan ƒe dzime. Amekae nya nuƒomɔ̃ siwo ƒe nɔnɔme le abe kpɔɖeŋu ene siwo ƒomevi ate ŋu akaka ɖe teƒeteƒewo?
  
  Egblɔ kpuie be: "Dɔ gã aɖee wònye, ŋutsuwo." "Dzomavɔŋkeke sia wu enu kloe."
  
  Gake le nyateƒe me la, ɖeko wòdze egɔme teti koe nye ema.
  
  
  TA BLEVIE VATƆ̃
  
  
  Julian Marsh xɔe se be ɖikeke mele eme o be yee nye ame si kpɔa dzidzɔ wu le xexeame. Nukliaʋawɔnu aɖe si me agba le, si wobla, si te ɖe eŋu ale gbegbe be woate ŋu aka asi eŋu, be wòafe kplii le eƒe didi nu la mlɔ eŋgɔ tututu. Nyɔnu dzetugbe aɖe si nye mawume, si wòate ŋu afe kplii hã le eƒe didi nu la ƒo xlã eƒe miame. Eye eya hã nɔ fefem kplii ya, togbɔ be teƒe aɖe nɔ veve sem vie le amewo katã ƒe susu ta hã. Ðewohĩ whipped cream ma ƒe vi aɖe...
  
  Gake esi wòyi eƒe tamebubu ƒe keteke si nɔ esi va yi kple vevitɔ kekeake dzi - ŋɔdzinuwɔlawo ƒe lãmenugbagbevi aɖe si mewɔa naneke o nɔ anyi ɖe fesre nu, eye wòganɔ fefem kplii le eƒe didi nu. Eye emegbe Amerika dziɖuɖua hã nɔ anyi, si nɔ eƒe asikewo yome tim le dua me godoo, nɔ du dzi kple vɔvɔ̃ eye ŋkuagbãtɔe be yeafe-
  
  "Julian?" Zoe nɔ gbɔgbɔm si didi tso eƒe miameto gbɔ abe taɖa ɖeka pɛ ko ene. "Èdi be magayi dzigbe akea?"
  
  "Kakaɖedzitɔe la, gake mègagbɔ ya ƒoɖia abe zi mamlɛtɔ ene o. Na gbɔɖeme vi aɖee, alo?"
  
  "O, kakaɖedzitɔe".
  
  March na wòɖe modzaka eye emegbe wòbu nusi ava dzɔ emegbe ŋu. Ŋdi titinae wònye xoxo eye ɣeyiɣi mamlɛawo nɔ aƒe tum. Ɣeyiɣia de kloe si me wòle be wòaʋu asitelefon bubu si woate ŋu atsɔ aƒu gbe eye wòaƒo ka na wo denyigba kple nudidi kpatawo. Nyateƒee, enya be "ɣla" ŋutɔŋutɔ aɖeke manɔ anyi o, ne mede ɖeke o la, menye ne woɖɔli miliɔn alafa atɔ̃ o, gake gɔmeɖosea ya sɔ eye woate ŋu awɔe le mɔ ma ke nu. March da akpe na nuvɔ̃ kple nu madzɔmadzɔ ƒe mawuwo. Esi ŋutsu siawo le wò akpa dzi la, nukae womate ŋu awɔ o?
  
  Abe drɔ̃e nyuiwo katã ene la, esiawo awu enu mlɔeba, gake Marsh tso nya me be yease vivi nɛ esime wòle anyi.
  
  Esi wòtsɔ asi ƒo Zoey ƒe ta eye emegbe wòtsi tre la, eɖe eƒe afɔkpa ƒe ka ɖeka eye wòzɔ yi fesrea nu. Zi geɖe la, nukpɔsusu vovovo eve nɔa susu eve me, gake Marsh ƒe amenyenye evea siaa sɔ kple nɔnɔmea. Aleke wo dometɔ aɖe ate ŋu abu? Exɔ Zoe ƒe kɔndɔm ɖeka le esi eye fifia ele agbagba dzem be yeatsɔe aƒu gbe ɖe yeƒe asi dzi. Ena ta mlɔeba eye wòtsɔ asibidɛ eve tsɔ eƒe dzi dze eme. Hell, egakpɔtɔ na eƒe nu manyatalenu ememetɔ.
  
  Esi Marsh nɔ nusi wòawɔ kple ka si susɔ la ŋu bum la, gaxɔdzikpɔla la tsi tre hekpɔe dũu, eye wòko alɔgbɔnu ƒuƒlu. Enye Alligator, alo abe alesi Marsh yɔe le adzame ene - Alligator - eye togbɔ be enɔ anyi kpoo eye wòdze ƒã be enɔ blewu hã la, afɔku ƒe seselelãme ŋutɔŋutɔ nɔ eŋu. Marsh do susua ɖa be ɖewohĩ yenye amesiwo doa vest la dometɔ ɖeka. Pawn (Pawn) ƒe agbalẽ. Nu ma ke si woate ŋu aɖu abe aɖuɖɔtoe ɣeyiɣi didi ene. Marsh ko nu sesĩe, eye wòdzudzɔ ŋkuléle ɖe Alligator la ŋu le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi tututu.
  
  Zoe dze eƒe afɔɖoƒewo yome, eye wònɔ ŋku lém ɖe fesre nu.
  
  Marsh gblɔ be: "Naneke meli woakpɔ o. "Ale be ameƒomea ƒe ʋetsuviwo sɔsrɔ̃ nadzɔ dzi na wò o."
  
  "Oo, woate ŋu anye nukokoedonamela ɣeaɖewoɣi."
  
  March tsa ŋku be yeakpɔ yeƒe kposɔ, si wòlɔ̃a dodo le dzogoe aɖe dzi. Nyateƒee, megali o, ɖewohĩ hafi wòva ɖo New York gɔ̃ hã. Kwasiɖa si va yi va yi le mɔ si me mekɔ o nu nɛ. Akpɔkplɔa te ɖe eŋu hebiae bubutɔe be nane hiãe hã.
  
  "Menye le ɣeyiɣi sia me o." Gake maƒo ka na wo kpuie eye matsɔ nyatakakaawo ana wo be woatsɔ ga la ayi teƒe bubu."
  
  "Àwɔ esia?"
  
  "Ɛ̃. Ðe menye nyee tsɔ mɔa na mi amewo oa?" Nyabiasea nye nyakpakpa.
  
  "Oo, nya ƒaƒã sia. Mezãnɛ abe ʋetsuviwo ƒe ʋetsuvi ene."
  
  Ðewohĩ Marsh nye ame si ƒe nuwɔna to vovo, eƒe tagbɔ gblẽ, eye ʋu ƒe dzodzro ʋãe, gake eƒe akpa suetɔ hã dze aɖaŋu, ebu akɔnta, eye wòƒo eɖokui ɖe eme bliboe. Esia tae wòtsi agbe nyuie abe alesi wòtsi agbe to Mexicotɔwo ƒe mɔdodowo me ene. Le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, ekpɔe be yebu Alligator la kple nɔnɔmea ŋu vodadatɔe. Menye eyae nye ame vevitɔ le afisia o - woawoe nye ema.
  
  Eye etsi megbe vie akpa.
  
  Marsh dze Alligator dzi, esi wònya afisi tututu wògblẽ tu, hɛ kple tu si metsɔ ɖeke le eme o si wògblẽ ɖi le. Esi Gator nɔ mɔ kpɔm na dzidzedzekpɔkpɔ ta la, ewɔ nuku nɛ esi Gator xe mɔ na ƒoƒoawo eye wòtrɔ eya ŋutɔ tɔ ɖeka. March xɔe le dziɖeɖi me, ŋe aɖaba ƒu vevesesea dzi, eye wògadze agbagba ake. Enya be Zoey nɔ ye kpɔm dũu, eye wònɔ eɖokui biam be nukatae kuviatɔ la mewɔ kaba kpe ɖe ye ŋu o hã.
  
  Akpɔkplɔa gaxe mɔ ɖe eƒe ƒoƒoa nu bɔbɔe. Emegbe Marsh se toɣliɖeɖe aɖe le megbe nɛ - xɔ aɖe ƒe ʋɔtru ʋuʋu ƒe ɖiɖi. Eti kpo trɔ yi megbe, ewɔ nuku nɛ esi Alligator la ɖe mɔ nɛ, eye wòtrɔ.
  
  Dzidziƒoame ƒe gbɔgbɔ aɖe si le eƒe ŋɔti me.
  
  Ŋutsu enyi ge ɖe xɔa me, wo katã wodo awu yibɔ, wo katã wotsɔ akplo ɖe asi, eye woƒe dzedzeme do dziku abe akpɔkplɔ siwo le kokloxɔ me ene. Marsh nɔ ŋku lém ɖe eŋu eye emegbe wòtrɔ ɖe Gator ŋu, eƒe ŋkuwo mexɔ nusi kpɔm wole dzi se tututu fifia gɔ̃ hã o.
  
  "Nukae le dzɔdzɔm?"
  
  "Nu ka? Èsusu be mí katã míanɔ anyi kpoo esime kesinɔtɔ siwo do awu siwo wowɔ ɖe atsyã nu le ga tsɔm na woƒe aʋawɔwɔwoa? Enyo, nyadzɔdzɔ aɖe le asinye na wò, amegã. Míegale lalawòm o. Míekpɔa ga na mía ŋutɔwo tɔ."
  
  March ʋuʋu tso alesi woƒo mo zi eve ta. Esi wònɔ gegem ɖe megbe la, elé Zoe, henɔ mɔ kpɔm be alée ɖe dzi, eye esi melée o la, wo ame evea siaa dze anyi ɖe anyigba. Nusi katã ƒe dzidziƒoame na eƒe ŋutilã yi ʋukuku fũu akpa me, eƒe fifia ƒe lãkusiwo kple lãmekawo ƒe nuwuƒewo yi ʋukuku fũu akpa me, eye tic dodziku aɖe dze egɔme le ŋku ɖeka ƒe dzogoe dzi. Ekplɔe yi ɣeyiɣi vɔ̃ siwo me wònɔ esime wònye ŋutsuvi eye ame aɖeke metsɔ ɖeke le eme nɛ o la me teti.
  
  Akpɔkplɔa zɔ ƒo xlã xɔa, nɔ ɖoɖo wɔm ɖe gaxɔ si me ame wuieve nɔ ŋu. Zoey va nɔ sue alesi wòanya wɔe, xɔmenuwo ƒe akpa aɖe kloe, esime woke ɖe tu kple asrafowo ƒe aʋawɔnu bubuwo ŋu - bɔmb, RPG siwo wu ɖeka, Kalashnikov si dzi woate ŋu aka ɖo ɣesiaɣi, aɖatsi gas, flashbangs kple tu vovovo siwo wotsɔ asi léna siwo ƒe nugbɔ nye gakpo . Esia te ɖe dzinye vie.
  
  March kɔ eƒe ŋɔti me, eye wògalé ɖe bubu kple ɖokuitɔdidi ƒe dzesi mamlɛ siwo na wòkpɔ egbɔ be yenye Satana ƒe gbɔ̃ si ƒe dzo lolo wu le xɔ sia me la ŋu.
  
  Egblɔ be: "Kpɔ ɖa." "Miɖe miaƒe asi ƒoɖiwo ɖa le nye nukliabɔmb la ŋu. Ènya nusi nye esia gɔ̃ hã, ŋutsuvi? Alligator si woyɔna be Alligator. Alligator! Ele be míawɔ ɖe ɣeyiɣi mamlɛa dzi."
  
  Gaxɔ atɔ̃lia ƒe ŋgɔnɔla tsɔ kɔmpiutadziɖoɖoa ƒu gbe ɖe vovo mlɔeba eye wòte ɖe Marsh ŋu. Fifia, esi womekpe ɖe eŋu o eye le nyateƒe me la, asigɛ manɔmee la, Alligator nye ame bubu. "Èsusu be menyi fe le ye ŋu ooo?" Nya mamlɛtɔ si wogblɔe nye ɣlidodo. "Nye asiwo le dzadzɛ! Nye afɔkpawo fa miamiamia! Gake ʋu kple aŋɔ atsyɔ wo dzi kpuie!"
  
  March ƒe ŋku ʋuʋu kabakaba. "Nu ka ŋue nèle nu ƒom tsoe?"
  
  "Womaxe fe aɖeke o. Ga aɖeke megali o! Mewɔa dɔ na Ramses gã, si ŋu wodea bubui, kple ame ɖeka kolia, eye woyɔam be Bɔmb Wɔla. Gake egbea la, nyee anye gɔmedzela. Mana agbee!"
  
  March lala ɣlidodo si womate ŋu aƒo asa na o le nuwuwu, gake fifia ya ɖeke menɔ anyi o. Edze ƒã be Alligator ɖe mɔ ŋusẽ ƒe amedzidzedzea yi eƒe ta dzi, eye Marsh mese nusita ame siawo nɔ eƒe bɔmb la ŋu dɔ wɔm gɔme haɖe o. "Ŋutsuwo, nye nukliabɔmbe nye esia. Meƒle esia eye metsɔe vɛ na mi. Míele fetu nyui aɖe lalam. Azɔ, minye ŋutsuvi nyuiwo eye mitsɔ nukliabɔmb la da ɖe kplɔ̃a dzi."
  
  Esi Alligator ƒoe sesĩe ale gbegbe be wòɖe ʋu hafi Marsh te gɔmesese vavã be nane gblẽ ŋutɔ le afisia. Eva susu me nɛ be yeƒe nuwɔna siwo katã wòwɔ va yi la na yeva ɖo afisia le yeƒe agbe me, nyui kple vɔ̃ ɖesiaɖe, nya nyui kple vɔ̃ ɖesiaɖe kple nyaŋuɖoɖo. Eƒe nuteƒekpɔkpɔwo katã ƒe ƒuƒoƒo na wòva xɔ sia me tẽ le ɣeyiɣi sia me.
  
  "Nukae nèle bɔmb sia wɔ ge?" Vɔvɔ̃ na eƒe gbe ɖiɖi eye wòna wòlolo abe ɖe wole eƒom to nutunu si le abe cheese ene me ene.
  
  "Míele miaƒe nukliabɔmb la dam ne míese Ramses gã la ƒe nya ko."
  
  March no eƒe gbɔgbɔ gbɔgbɔ manɔmee. "Gake awu ame miliɔn geɖe."
  
  "Eye ale míaƒe aʋawɔwɔ adze egɔmee."
  
  Marsh gblɔ be: "Ga la ŋue wòku ɖo. "Xe fe. Modzakaɖeɖe vi aɖe. United Donkeys of America ƒe asike yome titi. Gadodo ŋue wòku ɖo, ke menye ame gbogbowo wuwu o."
  
  "Wuuuu... u... wowu!" Alligator ƒe nyatoƒoetoto zazɛ̃nyahelawo nu sẽ ɖe edzi ŋutɔ.
  
  "Enyo, ẽ, gake menye nenema gbegbe o."
  
  Akpɔkplɔa ƒo afɔ nɛ vaseɖe esime wòƒo eɖokui ɖe bɔl si meʋãna o me; nye akɔta, lãkusi, akɔta kple afɔwo le veve sem. "Nyadzɔdzɔ siwo tso Ramses gbɔ koe míele lalam. Fifia, ame aɖe to telefon la dzi nam."
  
  
  TA BLEVIE VƆ̃LIA
  
  
  Le Grand Central Terminal me la, Marsh ƒe aɖaŋunu mamlɛawo te fli ɖe fli me. Drake mekpɔe dze sii kpɔ o, gake esia katã nye ame aɖe ƒe ɖoɖo gã aɖe ƒe akpa aɖe, amesi wosusu be yewoɖe asi le eŋu xoxo. Futɔ si ŋu womeɖo ŋu ɖo o lae nye ɣeyiɣi-eye alesi wòva yina kabakabae na woƒe tamebubu tɔtɔ.
  
  Esi wogblɔ be nutome suea le dedie eye kpovitɔwoe nɔ eme akpa gãtɔ ta la, wona mɔnukpɔkpɔ Drake kple eƒe ƒuƒoƒoa be woalé ŋku ɖe nya enelia si wogblɔ la ŋu nyuie, eye wokpɔe mlɔeba be wotsɔ kasɛt bla ɖe kɔfidzraƒe aɖe ƒe kplɔ̃ aɖe te. Xexlẽdzesi siwo kplɔ wo nɔewo ɖo siwo woŋlɔ kple ŋɔŋlɔdzesi gãwo, manya wɔ be nànya nusi wòate ŋu anye o negbe ɖe nète ŋu tsɔ ŋku ɖe tanya la ŋu, si zi geɖe la, woŋlɔnɛ kple ŋɔŋlɔdzesi suetɔ kekeake si li.
  
  Nuklia ƒe dɔwɔwɔ ƒe sewo.
  
  Drake tsɔ eƒe ŋkuwo ƒo ɖe dzimaxɔse ta, eye wògada asɔ ake, eye emegbe wòmiã ŋku ɖe Alicia ŋu. "Nyateƒea? Nu ka tae wòaɖo esia ɖe mí?"
  
  "Masusu be ŋutete si le ame si be wòaƒo fefeae. Ele vivi sem nɛ, Drake. Le go bubu me la, woate ŋu anye aʋatsotɔwo."
  
  May gblɔ kpee be: "Alo ablaɖeɖe ƒe dzesiwo."
  
  Beau gado viviti ɖe nyatia ŋu be: "Alo gɔ̃ hã, "kɔda siwo woate ŋu azã atsɔ ada aʋawɔnu ɣaɣla ƒomevi bubu."
  
  Drake lé ŋku ɖe Fransetɔa ŋu vie, henɔ eɖokui biam be afikae susu totro mawo le ye si hã, hafi yɔ Moore. Egblɔ be: "Nudidi yeye aɖe le mía si. "Negbe ɖe wòdze abe nukliaʋawɔnuwo ƒe dɔmawɔmawɔ ƒe sewo ƒe hatsotso aɖee wònye boŋ ene."
  
  "Nu ka ta?" Moore ƒe mo wɔ yaa ŋutɔ. "Nu ka? Susu aɖeke mele nya sia me o. Esiae wògblɔ na wòa?"
  
  Drake kpɔ alesi gbegbe nya sia katã ɖi fefenyae dze sii. "Ele dɔ wɔm fifia." Na yamenutomeyiwuawo naɖɔ wo katã ɖo.
  
  "Enyo. Míana veviedodo si dze wo."
  
  Esi Drake tsɔ telefon la de eƒe kotoku me vɔ la, Alicia tsɔ brɔs ɖe eɖokui ɖa eye wòtsa ŋku ɣeyiɣi didi aɖe. Egblɔ be: "Míekpɔ dzɔgbenyuie le afisia." "Ame aɖeke meku o. Eye nyadzɔdzɔ aɖeke metso March me o, togbɔ be míetsi megbe hã. Eyata ɖe nèsusu be esiae nye nudidi mamlɛtɔa?"
  
  May gblɔ be: "Nyemeka ɖe alesi ema ate ŋu adzɔe dzi o." "Egblɔ na mí be yedi ga, gake megblɔ ɣekaɣi alo afi si wòawɔe na mí haɖe o."
  
  Drake gblɔ be: "Eyata ɖeka ya teti kpee." "Ðewohĩ ame eve. Ele be míalé ŋku ɖe aʋawɔnua ŋu eye míagade agba me ake. Aleke kee wòɖale o, esi bɔmb sue siawo katã le wowóm le dua me godoo ta la, mesusu be míele adzɔge ʋĩ tso esia wɔwɔ gbɔ."
  
  Ebu tame le bɔmb suewo ƒe taɖodzinu ŋu. Mègawu ame alo awɔ nuwɔametɔ o. Ẽ, woƒo ŋɔdzi na hadomegbenɔnɔ ƒe luʋɔ ŋutɔ, gake le nukliabɔmb, Julian Marsh, kple fotoɖemɔ̃ siwo wogblẽm ta la, mete ŋu nɔ te ɖe enu o, ke boŋ esusu be ɖewohĩ ɖoɖowɔɖi bubu aɖe li. Bɔmb eveliaawo hea susu ɖa eye wodoa dziku na ame. Kuxi gãtɔ kekeakee nye ame ʋɛ aɖewo siwo nɔ dzokekewo dzi tsɔ dzonu bɔmb siwo wowɔ le aƒeme ƒu gbe ɖe Wall Street.
  
  Alicia de dzesi nudzraƒe aɖe si woɣla ɖe dzogoe si le didiƒe ʋĩ la. Egblɔ be: "Sukli si wotsɔ tsakae." "Ðe ame aɖe di akpɔnɔ vivi aɖea?"
  
  Drake ƒo nu kple hũɖeɖe be: "Na Snickers eve nam." "Elabena ƒe blaasiekeawo koe gram blaade vɔ atɔ̃ nye."
  
  Alicia ʋuʋu ta. "Wò kple wò akpɔnɔ vivi siwo woƒo fi de."
  
  "Nukae kplɔe ɖo?" Beau te ɖe eŋu, eye Fransetɔa ɖe eƒe ŋutilã ƒe vevesese dzi kpɔtɔ esi wòkeke ʋee aɖewo.
  
  Drake gblɔ be: "Ele be Moore nadzi eƒe fefea ɖe edzi." "Wɔ nu do ŋgɔ. Nye, le ɖeka gome la, nyemegale ɣe ɖu ge ɖe Marsh ƒe hadzidzi nu ŋkeke bliboa o."
  
  Mai ɖo ŋku edzi nɛ be: "Ekeke." "Eƒe amedɔdɔwo kple kpovitɔwo ƒe akpa gãtɔ le kpovitɔwo dzi kpɔm le ablɔwo dzi."
  
  Drake gbɔ ya be: "Menya." "Menyae nyuie."
  
  Enya hã be womate ŋu ado alɔ Moore nyuie wu Hayden kple Kinimaka o, eye wo ame evea siaa ƒo nu na Dukplɔla la, eye wo ame evea siaa to nusiwo xexeame ate ŋu atsɔ aƒu gbe ɖe wo ŋu ƒe akpa gãtɔ me. Le ɣeyiɣi sia si me wòfa vie me la, ebu woƒe kuxia ŋu, eye emegbe wòkpɔe be yetsi dzi ɖe ƒuƒoƒo kemɛa ŋu-si nye Dahl ƒe ƒuƒoƒoa.
  
  Swedentɔ aɖaʋatɔ sia si ƒe tagbɔ gblẽ la anya nɔ avu wɔm kple Marabou ahadzraƒe aɖe esime wònɔ Alexander Skarsga ƒe amama ɣeyiɣiwo kpɔm.
  
  Drake ʋuʋu ta tsɔ da akpe na Alicia esi wòtrɔ gbɔ eye wòtsɔ tsokolet kakɛ eve nɛ. Ðeko ƒuƒoƒoa tsi tre ɖe afima hena ɣeyiɣi kpui aɖe, nɔ tame bum, woƒe lãme gbã. Medzea agbagba be nyemabu nusi ate ŋu adzɔ emegbe ŋu o. Wo megbe la, cafe aɖe &# 233; tsi tre abe asitsaƒe xoxo aɖe si wogblẽ ɖi ene, eƒe fesrewo gbã, kplɔ̃wo gbã, ʋɔtruwo vuvu eye wole xɔxlɔ̃m le woƒe ʋuƒoawo ŋu. Fifia gɔ̃ hã la, ƒuƒoƒowo nɔ nutoa me dzrom nyuie be yewoakpɔ mɔ̃ yeyewo.
  
  Drake trɔ ɖe Bo ŋu. "Èdo go Marsh, alo? Èxɔe se be akpɔ esia vaseɖe nuwuwua?"
  
  Fransetɔa wɔ dzesi aɖe si gɔme sese sesẽ. "Hmm, amekae nya? Azɔlizɔzɔa wɔ nuku, edze abe ɖe wòli ke ene le ɣeyiɣi ɖeka me eye wònye tagbɔsesẽ le ɣeyiɣi si kplɔe ɖo me. Ðewohĩ alakpanyawo katãe. Webb meka ɖe edzi o, gake mewɔ nuku o. Mese le ɖokuinye me be ne Webb gakpɔtɔ tsɔ ɖe le Pythia nyaa me la, ekema womaɖe mɔ na Marsh be wòawɔ abe ɖe wòkpɔ gome le nyaa me ene gɔ̃ hã o."
  
  Mai tsɔ dzidzɔ de nu nyaa me be: "Menye Marsha ye wòle be míatsi dzi ɖo o." "Nu sia..."
  
  Eye kasia susu va nɔ wo katã me.
  
  Drake kpɔ esia dze sii le ɣeyiɣi ma ke me, esi wòkpɔ ame si yeayɔ la ƒe ŋkɔ dze sii. Eƒe ŋkuwo do go etɔ abe tu siwo dia dzoxɔxɔ ene, gake hena ɣeyiɣi kpui aɖe la, womete ŋu gblɔ nya aɖeke o.
  
  Mele eŋu bum. Numekugbalẽdzikpɔla. Va nuwuwu dziŋɔ aɖe.
  
  Drake gblɔ be: "Damn." "Woƒoa mí tso gɔmedzedzea me ke."
  
  Alicia nɔ ŋku lém ɖe wo ŋu. "Zi geɖe la, magblɔ be "xɔ xɔ", gake..."
  
  Mai ƒo nu kple ɣli be: "Mate ŋu age ɖe dukɔ sia me gbeɖe o." "Menye mía manɔmee o."
  
  Drake gblɔ be: "Fifia." "Afisi tututu wòdi be yeanɔ lae wòle."
  
  Eye emegbe telefon la ɖi.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake tsɔ eƒe tsokolet-ti la ƒu gbe kloe le dzidziƒoame ta, eƒo eɖokui ɖe tamebubu ƒe keteke bubu me ale gbegbe. Esi wòlé ŋku ɖe screen la ŋu eye wòkpɔ xexlẽdzesi aɖe si menya o la, susu siwo tsi tre ɖe wo nɔewo ŋu ƒe dzodoƒe ƒe wowó aɖe ƒo xlã eƒe ta.
  
  Nya kae woagblɔ?
  
  Anɔ eme be Marsh ye nɔ ka ƒom tso eƒe asitelefon yeye si wotsɔna ƒua gbe dzi. Ðe wòle be wòatsi tre ɖe didi be yeaɖe eme nɛ be wole ye ƒom, be ɖeko woble ye le ayemɔ gã aɖe mea? Wodi be lãmenugbagbeviawo kple nukliaʋawɔnuwo nade akpa aɖeke dzi o ɣeyiɣi didi si woate ŋui. Na mɔnukpɔkpɔ gaƒoƒo bubu ya teti amesiame be wòalé ŋku ɖe wo katã ŋu. Fifia gake...fifia fefea trɔ.
  
  Nukae woawɔ?
  
  "Ɖe zɔ̃?" eɖo eŋu le asigɛ enelia megbe.
  
  Gbe aɖe si menya o ƒo nu nɛ. "Aooo! Gatorrrr ye!"
  
  Drake he telefon la ɖa le eƒe to ŋu, ɣlidodo, gbeɖiɖi si nɔ dzi yim le nya ɖesiaɖe ƒe nuwuwu nɔ vlo dom eƒe tomekawo.
  
  "Ame kae nye esia? Afikae Marsh le?
  
  "Megblɔ be - Gatorrrr! Nya ƒaƒãwo le dzidzim ɖe edzi xoxo. Afisi wòle be wòanɔ. Gake nudidi ɖeka ga le asinye na wò, uhhh. Ðeka ake, eye emegbe bɔmb la awó alo mawó o. Enɔ te ɖe dziwò!"
  
  "Fuck me." Esesẽ na Drake be wòatsɔ eƒe susu aɖo nyawo ŋu le ɣlidodo si wowɔ le vome ta. "Ehiã be nàɖe dzi ɖi vie, xɔlɔ̃."
  
  "Du, avugbɔ̃e, ƒu du, ƒu du, ƒu du. Yi ɖadi kpovitɔwo ƒe dɔwɔƒe si le 3rd kple 51st ƒe dzogoe dzi eye nàkpɔ lã kakɛ siwo míegblẽ ɖi na wò ooooo. Àse nudidi mamlɛtɔ gɔme ne èɖo afima."
  
  Drake blu ɖe eta, eye wònɔ eƒe ŋkuɖodzinyawo me dzrom. Nane si míenya nyuie ŋutɔ le adrɛs sia ŋu...
  
  Gake gbea gatso eƒe tamesusuwo ƒe ketekea me ake. "Azɔ ƒu du! Ƒu du! Akpɔkplɔ, ƒu du eye mègatrɔ kpɔ megbe o! Awó le aɖabaƒoƒo ɖeka alo gaƒoƒo ɖeka me, rrr! Eye emegbe míaƒe aʋawɔwɔ adze egɔme!"
  
  "Tafe koe Marsh di. Ga si woatsɔ atu bɔmb la nye tɔwò."
  
  "Míehiã wò ga o, yyyy! Èsusu be habɔbɔ aɖeke meli-mia ŋutɔwo ƒe habɔbɔwo gɔ̃ hã-siwo le kpekpem ɖe mía ŋu oa? Èsusu be kesinɔtɔ aɖeke mele kpekpem ɖe mía ŋu oa? Èsusu be nugbeɖola aɖeke mele afima si le ga nam míaƒe nya la le adzame oa? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Drake di be yeado asi ɖa atso aɖaʋatɔa ƒe kɔ, gake esi wònye be mete ŋu wɔ ema o-ke hã-ewɔ nu nyuitɔ kekeake si kplɔe ɖo.
  
  Wotso kaƒoƒoa me.
  
  Eye mlɔeba la, eƒe ahɔhɔ̃a wɔa dɔ tso nyatakaka sue ɖesiaɖe ŋu. Ame mamlɛawo nyae xoxo. Woƒe mo nɔ ɣie le vɔvɔ̃ ta, woƒe ŋutilãwo ʋuʋu le masɔmasɔ ta.
  
  "Míaƒe nyatakakadzraɖoƒeae nye esia, alo?" Drake gblɔe alea. "Afisi Hayden, Kinimaka kple Moore le fifia."
  
  Mai gblɔ be: "Eye Ramses hã.
  
  Ne ɖe bɔmb la wó le ɣeyiɣi ma tututu me la, anye ne ƒuƒoƒoa mate ŋu aƒu du sesĩe wu o.
  
  
  TA BLƆ̃ VADRE
  
  
  Hayden srɔ̃ nu tso ŋkuléleɖenuŋumɔ̃wo ŋu. Esi ʋudzeƒea ƒe akpa gãtɔ tsi ƒuƒlu, eye woɖo dɔwɔla siwo ŋutɔ wode dɔ asi na Moore gɔ̃ hã ɖe ablɔwo dzi be woava kpe asi ɖe eŋu ta la, Dukɔa ƒe Dedienɔnɔ Dɔwɔƒe si le nutoa me se le eɖokui me be yegbɔdzɔ ale gbegbe be wògbã. Nudzɔdzɔ siwo nɔ edzi yim le dua me godoo la xɔ nɔƒe gbãtɔ wu Ramses kple Price ƒe gododo ake le ɣeyiɣi sia me, gake Hayden de dzesi kadodo si mele wo dome o, eye wòbia eɖokui be ɖe nya aɖeke mele wo ame evea siaa si yewoagblɔ ŋutɔŋutɔ o hã. Ramses nye amesi nya nu tso eŋu eye ŋuɖoɖoawo katã nɔ esi. Price nye ametafatafala bubu si nɔ dɔlar yome tim ko.
  
  Kinimaka kpe asi ɖe ŋkuléleɖenuŋumɔ̃awo ŋudɔwɔwɔ ŋu. Hayden dzro nusi dzɔ le wo dome do ŋgɔ, esime Hawaiitɔa ɖo aɖaŋu be woagaɖe nyatakaka tso ŋutsu eveawo siaa gbɔ o, eye fifia enɔ eƒe nuwɔna ŋu bum.
  
  Ðe wòto nyateƒea? Ðe wòwɔ nublanuia?
  
  Nane si ŋu woabu emegbe.
  
  Nɔnɔmetatawo nɔ keklẽm le eŋgɔ, wo katã woɖe ɖe vovo le screen gbogbo aɖewo siwo le dzogoe ene me dzi, le yevu kple blɔ kple amadede me, fender benders kple dzobibi, dɔnɔdzikpɔʋu siwo le keklẽm kple ameha siwo dzi ŋɔ ŋutɔ ƒe nukpɔkpɔwo. Wona vɔvɔ̃ si nɔ New Yorktɔwo dome dzi ɖe kpɔtɔ kura; togbɔ be nudzɔdzɔ siwo dzɔ le ƒe 9-11 me gakpɔtɔ nye ŋɔdzinu yeye aɖe le woƒe susu me eye wòkpɔ ŋusẽ ɖe nyametsotso ɖesiaɖe dzi hã. Le ame geɖe siwo si agbetsitsi ƒe ŋutinya le le ƒe 9-11 me, tso amesiwo meyi dɔme gbemagbe o dzi va ɖo amesiwo tsi megbe alo ƒu du yi dɔdasiwo dzi dzi la, vɔvɔ̃ medzo le woƒe susu me kpɔ o. Tsaɖilawo si dzo kple vɔvɔ̃, eye zi geɖe la, wodzea ŋgɔ ƒoƒo si womenɔ mɔ kpɔm na o si kplɔe ɖo. Kpovitɔwo dze ablɔwo ɖeɖe gɔme vevie, eye nutoa me tɔ siwo doa dziku ɣesiaɣi la metsi tre ɖe wo ŋu boo o.
  
  Hayden lé ŋku ɖe gaƒoƒoa ŋu...ŋdi ga 11 pɛ ko. Wose egɔme emegbe. Team la me tɔ mamlɛawo nɔ susu me nɛ, eƒe dɔgbo nɔ ʋuʋum le vɔvɔ̃ be ɖewohĩ yewoabu yewoƒe agbe egbea ta. Nukatae míeyi edzi le esia wɔm? Ŋkeke sia ŋkeke, kwasiɖa sia kwasiɖaa? Nusiwo ate ŋu adzɔ la meganyona ɖe edzi ɣesiaɣi si míewɔ avu o.
  
  Eye Dahl koŋ; Aleke ŋutsu sia wɔ nɔ nya sia me? Esi srɔ̃ kple vi eve le ŋutsu si ta la, ele be dɔwɔwɔ ƒe nɔnɔme si lolo abe Everest To ene nanɔ esi. Eƒe bubudede asrafoa ŋu mede nenema gbegbe kpɔ o.
  
  Kinimaka ƒo asi ɖe ŋkuléleɖenuŋumɔ̃awo dometɔ ɖeka dzi. "Ate ŋu anye nu gbegblẽ hafi."
  
  Hayden nɔ ekpɔm dũu. "Nukae nye esia... oh shit."
  
  Esi eƒe mo wɔ yaa la, enɔ ekpɔm esime Ramses nɔ afɔɖeɖe aɖe wɔm, nɔ du dzi yina Price gbɔ henɔ eƒe ta ƒom ɖe anyigba. Emegbe ŋɔdzinuwɔla fiavi la tsi tre ɖe ŋutilã si nɔ agbagba dzem la tame eye wòdze afɔkpodzidada gɔme nublanuimakpɔmakpɔtɔe, eye ƒoƒo ɖesiaɖe na wòdo ɣli vevie. Hayden gahe ɖe megbe ake, eye emegbe wòkpɔ ʋu ƒe ta aɖe te kaka ɖe anyigba.
  
  "Mele ɖiɖim."
  
  "Nye hã mayi". Kinimaka dze tsitretsitsi gɔme, gake Hayden tsɔ asiwɔwɔ ɖe nya dzi xe mɔ nɛ.
  
  "Ao. Wohiã wò le afisia."
  
  Esi wòŋe aɖaba ƒu ŋkuléle ɖe eŋu dzi la, eƒu du trɔ yi xɔa gɔme, ewɔ dzesi na dzɔla eve siwo nɔ tsitre ɖe xɔdɔme la me, eye wòʋu gota ʋɔtrua yi Ramses ƒe gaxɔa me. Woƒua du gena ɖe eme ɖekae, eye woɖea tu.
  
  Ramses ƒe miasi ƒo Price ƒe ŋgonu, eye wògbã ƒua.
  
  "Tᴐ!" Hayden do ɣli kple dziku. "Èle ewum."
  
  Ramses gazã eƒe aʋawɔnua ake, eye wògbã Price ƒe aɖu be: "You don"t care." "Nukatae wòle be mawɔe? Èle zitɔtɔm be mamã lãmenugbagbevi ɖeka kple ʋuʋudedi sia. Èdi be míaƒo nua? Enyo, aleae wowɔa nye lɔlɔ̃nu si wotsɔ gayibɔ wɔe. Ðewohĩ fifia àva nya."
  
  Hayden ƒu du yi gaƒoɖokuiawo gbɔ, eye wòtsɔ safuia de gaxɔa me. Ramses lé eɖokui ɖe te, eye emegbe wòdze afɔdada gɔme ɖe Price ƒe tagbɔ kple abɔta, abe ɖe wòle gbɔdzɔgbɔdzɔƒewo dim hele vivi sem le ewɔwɔ me ene. Price dzudzɔ ɣlidodo eye ɖeko wòte ŋu ƒoa ɣli bɔbɔe.
  
  Hayden ʋu ʋɔa gbadzaa, eye dzɔla eve nɔ megbe nɛ. Edze ame dzi kɔnu aɖeke manɔmee, eye wòtsɔ tu la ƒo Ramses ƒe to megbe eye wòtutui ɖa le Robert Price gbɔ. Emegbe edze klo ɖe ŋutsu si nɔ hũ ɖem la xa.
  
  "Èle agbea?" Kakaɖedzitɔe la, medi be yeadze abe ɖe wòtsi dzi akpa ene o. Amewo abe eya ene kpɔe be dzimaɖitsitsi nye gbɔdzɔgbɔdzɔ si woate ŋu azã.
  
  "Evea ame?" Etsɔ eɖokui te ɖe Price ƒe akɔtaƒuwo ŋu.
  
  Gbeɖiɖia gblɔ nɛ be "ẽ, edzɔ."
  
  "Enyo, enyo, dzudzɔ hũɖeɖe. Trɔ ne makpɔ wò."
  
  Price dze agbagba be yeaʋuʋu, gake esi wòwɔe la, Hayden ƒe mo ʋuʋu esi wòkpɔ ʋu, aɖu siwo gbã, kple nuyi siwo vuvu ƒe nutsyɔnu. Ekpɔe be yeƒe to biã eye yeƒe ŋku vuvu ale gbegbe be ɖewohĩ magawɔ dɔ azɔ o. Togbɔ be edi nu nyuiwo hã la, eƒe mo ʋuʋu.
  
  "Nu maɖinu".
  
  Eɖo ta Ramses gbɔ. "Dude, mehiã be mabia gɔ̃ hã be wò tagbɔ le gbegblẽm o, alo? Tagbɔsesẽtɔ koe awɔ nusi nèwɔna. Wᴐe be? Nusi ʋãa ame? Taɖodzinu? Meke ɖi be eva susu me na wò gɔ̃ hã."
  
  Ekɔ Glock la ɖe dzi, le nyateƒe me la, mesu te bliboe be yeada tu o. Dzɔla siwo nɔ egbɔ la tsyɔ nu Ramses dzi nenye be edze edzi.
  
  Ramses gblɔ be: "Dada tu." "Ðe ɖokuiwò tso xexe si me vevesese yɔ fũu la me."
  
  "Nenye wò dukɔ, wò aƒee nye esia la, àwum fifia, alo? Àwu wo katã nu."
  
  "Ao. Nukae nye modzakaɖeɖe si le amewuwu kabakaba alea me? Gbã la, magblẽ wò bubu me to wò awuwo ɖeɖeɖa kple wò abɔwo kple afɔwo babla me. Emegbe matsɔ mɔnu si wozãna le vome agbã wò lɔlɔ̃nu, eɖanye nuka kee dze abe ɖe wòsɔ le ɣeyiɣi ma me ene o. Ekema anye ne makpɔ mɔ aɖe si dzi mato awu wò ahakplɔ wò vɛ, zi gbɔ zi geɖe, eye mlɔeba maɖe asi le eŋu esi nèɖe kuku nam zi alafa ɖeka be mawu wò agbe nu."
  
  Hayden nɔ ekpɔm, ekpɔ nyateƒea le Ramses ŋkume eye mete ŋu xe mɔ na eɖokui be wòagaʋuʋu o. Ŋutsu aɖe si, ne mebu eŋu zi evelia o, atɔ nukliabɔmb le New York lae nye esi. Ramses, kpakple eƒe dzɔlawo xɔ eƒe susu ale gbegbe be womewɔ nu ɖe afɔɖeɖe siwo nɔ tsatsam kple gbɔgbɔ ƒuƒu siwo tso wo megbe la ŋu o.
  
  Ramses ƒe ŋkuwo nɔ keklẽm. Hayden nya be woble yewo. Etrɔ, gake metrɔ kabakaba o. Ðewohĩ Price nye Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔla, gake asrafodɔ deŋgɔ aɖe hã nɔ esi eye fifia ele agbe nɔm ɖe nusi dzi wòɖo ŋkui le eŋu la nu. Etsɔ asi eveawo ƒo dzɔla la ƒe alɔ si wòdo, si na eƒe tu la ƒo ɖe anyigba, eye emegbe wòtsɔ eƒe asi ƒo ŋutsua ƒe dɔme, eye wòbɔbɔe ɖe afã me. Esi wònɔ esia wɔm la, edze anyi, eye wòda tsatsa be Hayden kple dzɔla kemɛa mada tu ye o, eye wòda tsatsa le eƒe nɔƒe ŋu le mɔ vovovowo nu, eye wòdze tu la dzi.
  
  Eye wòda tu le eƒe akɔta te, eye tu la ƒo dzɔla si ƒe mo wɔ yaa la ƒe ŋku. Hayden ɖe eƒe seselelãmewo ɖe vovo eye wòfia asi eƒe Glock ɖe Price ŋu, gake Ramses dze edzi abe nyitsu si le trakt dzi ene, eƒe ŋutilã ƒe ŋusẽ bliboa na wòzu lãmetututɔ, eye wòtsɔe ƒu gbe tso eƒe afɔwo dzi. Ramses kple Hayden nɔ tsatsam to gaxɔa me, si na mɔnukpɔkpɔ Price be wòaɖiɖi akɔtadzesi dzadzɛ aɖe ɖe dzɔla evelia dzi.
  
  Ewɔ esia ŋudɔ, eye wòzã tɔtɔa wòɖe vi nɛ. Dzɔla evelia ku hafi tu si wui la ƒe ɖiɖi. Eƒe kukua ƒo anyigba le Price ƒe afɔ nu, eye agbalẽŋlɔla la ƒe ŋku ɖeka si le dɔ wɔm nɔ ekpɔm. Hayden lia do go tso Ramses ƒe ŋutilã gã la te, egalé eƒe Glock ɖe asi, eƒe ŋkuwo nye gbemelã, eye wòlé Price ɖe tu dzi.
  
  "Nu ka ta?"
  
  Price gblɔ nublanuitɔe be: "Edzɔ dzi nam be meku." "Medi be maku".
  
  "Be makpe asi ɖe nya ƒaƒã sia ɖeɖe ŋua?" Ekli nu le anyigba, henɔ agbagba dzem.
  
  Ramses ƒo nu le ɣlidodo me be: "Fefe ɖeka gasusɔ nam."
  
  Hayden se le eɖokui me be anyigba nɔ ʋuʋum le ye te, xɔa gɔme ƒe gliwo nɔ ʋuʋum eye wole alilikpo siwo wotsɔ aŋɔ wɔe la ƒu gbe. Atɔa ƒe ʋuƒoawo ŋutɔ te ʋuʋu. Esi wògbugbɔ ɖo eƒe asiwo kple klowo ɖe ɖoɖo nu la, eƒe dzi dze eme eye wònɔ ŋku lém ɖe dzi kple anyime, miame kple ɖusime. Hayden nɔ akaɖiawo kpɔm dũu esime wonɔ keklẽm zi gbɔ zi geɖe.
  
  Azɔ nukae? Nukae nye esia...
  
  Gake enyae xoxo.
  
  Wodze teƒea dzi le anyigba.
  
  
  TA BLƆ̃ VƆLƆ̃
  
  
  Hayden ƒo nu esi gliawo yi edzi nɔ ʋuʋum. Ramses dze agbagba be yeafɔ, gake xɔa ʋuʋu ƒo xlãe. Ŋɔdzinuwɔla la dze klo. Price nɔ ekpɔm kple vɔvɔ̃ esime xɔa ƒe dzogoe tututu nɔ tɔtrɔm, ƒunukpeƒeawo nɔ ʋuʋum hegbugbɔ ɖo wo ɖe ɖoɖo nu, eye togbɛawo nɔ tɔtrɔm le sɛkɛnd ɖesiaɖe me. Hayden ƒo asa na aŋɔka aɖe si nɔ gegem esime dzisasrãa ƒe akpa aɖe mu. Ka kple yaƒoƒomɔ̃wo nɔ xɔtaxɔa tame, eye wonɔ ʋuʋum abe pendulum siwo le amadede vovovowo me ene.
  
  Hayden ɖo ta gaxɔa ƒe ʋɔtru nu, gake Ramses dze aɖaŋu ale gbegbe be wòxe mɔ nɛ. Exɔ ɣeyiɣi kpui aɖe hafi wòkpɔe be yegalé Glock la ɖe asi, eye kaka ɣemaɣi naɖo la, dzisasrãa ƒe akpa gãtɔ nɔ mumu eye gaviawo ŋutɔ nɔ bɔbɔm ɖe eme, eye wodze anyi kloe.
  
  Price gblɔ kple gbɔgbɔtsixe be: "Mesusu be... èwɔe wògbɔ eme."
  
  Hayden do ɣli le Ramses ƒe mo be: "Teƒe fiƒode sia katã le gbagbãm."
  
  "Haɖe o".
  
  Ŋɔdzinuwɔla la tsi tre heƒu du yi gli si le didiƒe ʋĩ la gbɔ, alilikpo siwo me aŋɔ kple kɔkrit kple aŋɔ kakɛwo nɔ dzodzom henɔ gegem ƒo xlãe godoo. Gota ʋɔtrua ʋuʋu eye emegbe wòʋu. Hayden lé ahadzraƒea eye wòhe eɖokui ɖe dzi, eye wòlé aɖaʋatɔa, Price nɔ ʋuʋum le megbe. Amewo nɔ wo si le etame. Ðeko Ramses te ŋu yi ŋgɔ alea gbegbe.
  
  Esi Hayden bu eŋu alea la, edi eƒe telefon, gake ƒã hafi wòte ŋu zɔ ɖe Ramses dzi. Ŋutsu sia ƒua du, eƒe nya me sẽ eye wònye nublanuimakpɔla. Etu afɔ atrakpuiawo, tsɔ kpovitɔ ɖeka ƒe kuxia ƒu gbe eye wòtsɔ ta ƒu gbe ɖe Hayden ŋu gbã. Elé ŋutsua, lée, eye kaka ɣemaɣi naɖo la, Ramses nɔ ʋuʋum to ʋɔtru si le etame la me xoxo.
  
  Hayden ƒu du nɔ eyome tim vevie. Ʋɔtru si le etame la nɔ ʋuʋu ɖi, eƒe ahuhɔ̃e me gbã, eƒe xɔmenuwo vuvu. Gbã la, nusi wòte ŋu kpɔ tso xɔ si me wokpɔa nu le me koe nye Moore, amesi nɔ dzi yim tso anyigba henɔ asi dam be yeaɖɔ xɔtunu geɖe siwo tro la ɖo. Wovuvu bubuwo le woƒe tɔdziʋudzeƒewo, woɖe wo ɖokui ɖa le gli ŋu, eye wodze anyi esime woɖi. Kinimaka tsi tre azɔ eye screen la nɔ gegem tso eƒe abɔta, glass kple plastic lé eƒe taɖa me. Dɔwɔla eve bubu siwo nɔ xɔa me nɔ agbagba dzem be yewoahe yewo ɖokui ɖekae.
  
  "Nukae ƒo mí?" Moore ƒu du do go le xɔa me esi wòde dzesi Hayden.
  
  "Afikae Ramses le?" edo ɣli. "Mèkpɔe oa?"
  
  Moore ƒe nu ʋuʋu. "Ele be wòanɔ gaxɔa me."
  
  Kinimaka tsɔ ahuhɔ̃e kple gbeɖuɖɔ bubuwo ƒo ɖe eƒe abɔta. "Menɔ ekpɔm... Emegbe dzomavɔ katã gbã."
  
  Hayden ƒo fi de sesĩe esi wòde dzesi atrakpui si le eƒe miame, eye emegbe balkon si le ŋgɔ si dzi wokpɔa dɔwɔƒea ƒe ɔfis gã la le. Mɔ bubu aɖeke meli si dzi woato ado le xɔa me o negbe be woatsoe ko. Eƒu du yi ʋɔtrua ƒe ʋuƒoa gbɔ, lée eye wòlé ŋku ɖe xɔ si le ete la ŋu. Woɖe dɔwɔlawo dzi kpɔtɔ abe alesi ŋɔdzinuwɔlawo ɖoe ene, gake amewo xɔ dɔ aɖewo le anyigbaxɔdzoa dzi. Ŋutsuwo kple nyɔnuwo siaa nɔ woƒe nuwo nu ƒom ƒu, gake wo dometɔ akpa gãtɔ nɔ mɔ dzi yina mɔ gã la nu eye woƒe aʋawɔnuwo he, abe ɖe wole mɔ kpɔm na amedzidzedze ene. Ramses mate ŋu anɔ wo dome o.
  
  Ekema afikae?
  
  Mɔkpɔkpɔ na ame. Mele ŋku lém ɖe eŋu. Menye...
  
  "Menye nuwuwue nye esia o!" - edo ɣli. "Mite ɖa le fesreawo nu!"
  
  Etsi megbe akpa. Blitzkrieg la dze egɔme kple wowó gã aɖe; ŋgɔgbefesreawo wó eye gli la ƒe akpa aɖe mu. Hayden ƒe nukpɔsusu bliboa trɔ, eye xɔa tame ƒe ka la ge. Gbegblẽwo wó le ʋudzeƒea katã esime kpovitɔwo nɔ gegem. Ame aɖewo tso klo alo ƒu du dzo. Ame bubuwo hã xɔ abi alo wokpɔe be yewotsi mɔ̃ me. RPG la ƒo ɣli to ŋgɔgbexɔ si gbã la me eye wòge dze subɔla la ƒe mɔ̃a dzi, eye wòɖo dzo, dzudzɔ kple gbeɖuɖɔ gbogbo aɖewo ɖe nuto si te ɖe afima ŋu. Emegbe Hayden kpɔ afɔ siwo nɔ du dzi esime ŋutsu geɖe siwo tsɔ nutsyɔnu do mo ɖa, eye wo katã wotsɔ tu bla abɔta. Esi wokaka ɖe akpa ɖesiaɖe ta la, woɖoa taɖodzinu ɖesiaɖe si ʋãna, eye emegbe ne wobu eŋu nyuie vɔ la, wodaa tu. Hayden, Kinimaka kple Moore trɔ tu enumake.
  
  Tuwo to ʋudzeƒe si wogbã la me. Hayden xlẽ ame wuiɖekɛ le ete hafi ati ƒe balkon si kpɔ eta la te gbagbã. Akpoxɔnuawo to eme tututu. Kakɛawo gbã, eye wotrɔ zu kakɛ siwo me afɔku le. Hayden dze anyi ɖe megbe tso megbe eye emegbe wòmli. Eƒe vest la xɔ tu sue eve, ke menye tu o, eye vevesese sesẽ si nɔ eƒe nyivi ƒe akpa si le ete la gblɔ nɛ be ati aɖe ƒo lã si woɖe ɖe go. Kinimaka hã ƒo nu, eye Moore tsi tre be yeaɖe yeƒe jaketi eye yeaɖe lãgbalẽawo ɖa le yeƒe abɔta.
  
  Hayden trɔ ƒu du yi balkon la dzi. To dometsotsoawo me la, enɔ amedzidzeha la ƒe ŋgɔyiyi kpɔm eye wòse aɖuɖɔtoewo ƒe liʋiliʋilili esime wonɔ woƒe ŋgɔnɔla yɔm. Ramses ƒu du abe dzata si le ade dam ene, eye wòdo le Hayden ƒe ŋkume le sɛkɛnd si mede sɛkɛnd ɖeka o me. Emiã mɔnukpɔkpɔ si su esi be wòada tu la, gake enya xoxo be tu la madzo ayi egbɔ o.
  
  "Nu maɖinu!"
  
  Hayden tsi tre, tsɔ ŋkubiãnyawo kpɔ Kinimaka eye wòƒu du yi atrakpuiawo gbɔ. Womete ŋu ɖe mɔ ŋɔdzinuwɔla fiavi la si o. Le eƒe nya nu la, anye ne woda bɔmb la hafi. Seselelãme aɖe nɔ Hayden si be yemalala eteƒe nadidi o.
  
  "Midzo, midzo!" - edo ɣli ɖe Mano ta. "Ele be míakplɔ Ramses vɛ enumake!"
  
  
  TA BLEVIE VƆ̃E
  
  
  Zi geɖe la, amewo yɔa mɔdodo si le teƒea godo tututu la fũ, afɔzɔlawo yɔa mɔa ƒe tsatsam, eye mɔawo nɔa ɖiɖim abe ʋu siwo va yina ƒe ɖiɖime ɣesiaɣi ene. Zi geɖe la, xɔ kɔkɔ siwo ŋu fesre geɖe le la ɖea kpẽwo ƒe ɖiɖi kple nukoko le wo dome fiana, si fia be amegbetɔwo ƒe kadodo le dzidzim ɖe edzi, gake egbea la, nukpɔkpɔa to vovo kura.
  
  Dzudzɔ nɔ tsatsam le mɔa dzi eye wòkɔ yi yame. Fesre siwo gbã la yɔ afɔtoƒewo. Gbe siwo me mekɔ o nɔ ɣli dom ƒo xlã xɔa tame esime amesiwo ƒe mo wɔ yaa eye woxɔ abi le akpoxɔnu me la ƒe susu va nɔ wo ŋu alo do tso bebeƒe. Sirenwo nɔ avi fam le adzɔge ʋĩi. Woƒe xɔa ƒe akpa si le 3rd Avenue la dze abe sisiblisi gã aɖe bu vodadatɔe be enye cheese ɣi kakɛ aɖe eye wòɖe lã gãwo le eme ene.
  
  Hayden mede dzesi esia boo o, eƒu du do go le ʋudzeƒea eye emegbe wòɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ esi wònɔ ŋku lém ɖe sisilawo ŋu. Le ŋgɔ tẽ, le 51st Street la, woawo koe nɔ du dzi-ŋutsu wuiɖekɛ do awu yibɔ, eye Ramses si ŋu ɖikeke mele o la kɔ wu ame mamlɛawo. Hayden ƒu du to mɔdodo si dzi glikpowo kaka ɖo la dzi, eye ɖoɖoezizi si ƒo xlãe, ɖoɖoezizi ƒe ɣlidodo kple ke ƒe alilikpo siwo nɔ ʋuʋum siwo nɔ agbagba dzem be yewoagbã ŋku nɛ la wɔ nuku nɛ ŋutɔ. Le etame la, le do siwo le ɔfisxɔawo tame dome-kɔkrit sɔti dzɔdzɔe siwo de dzesi mɔ si le tsitrenu abe fli siwo le fli dzi ene-la, ŋdi me ɣe ƒe keklẽ nɔ agbagba dzem be yeaʋli ho. Ƒã hafi ɣea dzena le ablɔwo dzi do ŋgɔ na ŋdɔ ga wuieve, eklẽna tso fesrewo nu ɣeyiɣi aɖe do ŋgɔ eye wòklẽna ɖe mɔdodowo ƒe tsatsam ko vaseɖe esime wòdo ɖe ta dzi eye mete ŋu kpɔ mɔ si dzi wòato aɖiɖi le xɔawo dome o.
  
  Kinimaka, si nye avu tsitsi wɔnuteƒe la, ƒu du yi egbɔ. Egblɔ be: "Wo dometɔ wuieve koe le wo dome." "Moore le ŋku lém ɖe míaƒe nɔnɔme ŋu. Míadze wo yome vaseɖe esime míaxɔ ŋusẽdodo, enyo?"
  
  Egblɔ be: "Ramses. "Esiae nye nu vevitɔ na mí. Míagaxɔe aleke kee wòɖale o."
  
  Kinimaka va dze ʋu aɖe si wotɔ ɖi dzi kloe be: "Hayden." "Mèbua esia ŋu nyuie o. Ramses ye wɔ ɖoɖo ɖe nusianu ŋu. Eye ne mewɔe o hã - ne eƒe teƒea do go le mɔ aɖe nu yi xɔ atɔ̃lia me gɔ̃ hã - mehiã fifia o. Esiae nye bɔmb si wòle be míadi."
  
  "Susu bubu si tae wolé Ramses ɖo."
  
  Kinimaka gblɔ be: "Magblɔe na mí gbeɖe o." "Gake ɖewohĩ eƒe sukuviwo dometɔ ɖeka awɔe."
  
  Hayden gblɔ be: "Zi alesi míate ŋu ana Ramses nada asɔ ɣeyiɣi didi wui." "Mɔnukpɔkpɔ nyuitɔ si su du sia si be wòatsi agbe le nusiawo katã me."
  
  Woƒu du to afɔtoƒea, eye wonɔ vɔvɔli ʋɛ siwo xɔ kɔkɔawo wɔ la me henɔ agbagba dzem be yewomawɔ toɣliɖeɖe aɖeke o. Ramses nɔ eƒe agbaa titina nɔ nudɔdɔwo wɔm, eye fifia Hayden ɖo ŋku edzi be le asi me la, yeyɔ ŋutsu siawo be yeƒe "asrafohawo." Wo dometɔ ɖesiaɖe wua ame eye wòwɔa nuteƒe na woƒe nya la, afɔɖeɖe geɖe wu adzɔha dzrowo. Gbã la, ame wuieve wɔ kaba bu eŋu boo o, wotsɔ didiƒe vi aɖe de wo ɖokui kple teƒea dome, gake le aɖabaƒoƒo ɖeka megbe la, wodze blewu gɔme, eye ame eve trɔ kpɔ megbe, nɔ ekpɔm ɖa be ame aɖewo li siwo yome tim.
  
  Hayden da tu, eye wònɔ ɣli dom dzikutɔe tso eƒe Glock me. Ŋutsu ɖeka dze anyi, eye ame mamlɛawo trɔ, henɔ tu dam ɖe megbe. CIA dɔwɔla eve siwo nɔ anyi tsã la ƒu du ɖe seƒoƒobɔ aɖe si wotsɔ kɔkrit tu megbe. Hayden lé ŋku ɖe eƒe nugbɔ goglo la ŋu, eye medi be yeƒe ŋku nadzo le yeƒe futɔa dzi o. Ramses nɔ gbagbãƒe ƒe agbo nu, eye eƒe amewo tsyɔ edzi. Fifia ekpɔe be wogblẽ Robert Price ɖe eƒe dzɔgbese te, mete ŋu tsi tre kura o, gake egakpɔtɔ le edzi dzem nyuie na ŋutsu tsitsi si woƒo. Eƒe susu trɔ ɖe Ramses ŋu ake.
  
  "Ele afima tututu, Mano. Mina míawu nya sia nu. Èsusu be woawó kokoko ne ekua?"
  
  "Damn, nyemenya o. Ne wokplɔe agbagbee la, anye ne ewɔ dɔ nyuie wu. Ðewohĩ míate ŋu alée ɖe tafe."
  
  "Ẽ, enyo, ele be míate ɖe eŋu nyuie gbã."
  
  Fotoɖemɔ̃a gadzi ɖe edzi ake, eye fifia ya etsyɔ nu woƒe sisi la dzi. Hayden ƒu du tso seƒoƒobɔ dzi yi seƒoƒodzraɖoƒe, eye wònɔ wo yome tim le mɔa dzi. Tuwo nɔ ɖiɖim le ƒuƒoƒo eveawo dome, eye wogbã fesrewo eye woƒo ʋu siwo wotɔ. Taksi ɣi siwo kaka ɖe fli me na Hayden te ŋu tsyɔ nu nyuie wu eye mɔnukpɔkpɔ su esi be wòate ɖe eŋu, eye mehe ɖe megbe le etsɔtsɔ me o.
  
  "Mina míawɔe!"
  
  Eɖo taksi gbãtɔa, ƒu du yi axadzi eye wòzã bubu si susɔ ɖe mɔa ƒe axadzi tsɔ tsyɔ eɖokui dzi esi wònɔ du dzi yina ɖe esi kplɔe ɖo gbɔ. Fesrewo wó ƒo xlãe esime eƒe gaxɔdzikpɔlawo nɔ agbagba dzem be yewoaɖe wo ɖa, gake nutsyɔnu la fia be Ramses ƒe asrafoha yeyeawo menya afisi wole ŋutɔŋutɔ gbeɖe o. Taksi ene megbe eye wonɔ duƒulawo dzi zim be woaɣla wo ɖokui, si na woƒe duƒuƒu nɔ blewu.
  
  Kinimaki ƒe tomeka la te ʋuʋu. "Kpekpeɖeŋunana xɔ aɖabaƒoƒo atɔ̃."
  
  Gake kakaɖedzi menɔ esia gɔ̃ hã ŋu o.
  
  Le afisia hã la, lãmenugbagbevi la wɔ dɔ abe ƒuƒoƒo si me wowɔa nu ɖekae ene. Hayden ti wo yome, mete ŋu xe dometsotsoa dedie o eye wòzi edzi hã be wòadzra tu ɖo. Eva dze ƒã be lãmenugbagbevi la hã nɔ dzi tsim ɖe alesi wòate ŋu adzɔe be ŋusẽdoamenuwo ava ŋu esime woƒe ʋuʋu va nɔ ʋuʋum, eye womegaɖɔ ŋu ɖo boo o. Hayden tsɔ taɖodzinu ɖo megbedzɔlawo dometɔ ɖeka eye ɖeko wòto eme elabena ezɔ to ati si wokpa la ŋu esime wònɔ tu dam.
  
  Dzɔgbevɔ̃e dzadzɛ.
  
  Kasia egblɔ be: "Mano." "Ðe míebu wo dometɔ ɖeka le afi aɖea?"
  
  "Gaxlẽe ake."
  
  Xexlẽdzesi ewo koe wòte ŋu xlẽ!
  
  Edo tso afi aɖeke, eye wònɔ ʋuʋum tso ʋu aɖe si wotɔ te te le atsyã me. Eƒe ƒoƒo gbãtɔ do ƒome kple Kinimaki ƒe klo ƒe megbe, si na amegã la bɔbɔ. Esi wònɔ afɔ ƒom la, eƒe ɖusibɔ he PPK sue aɖe vɛ, si ƒe lolome na be mewu ame o. Hayden tsɔ Kinimaka ƒu gbe ɖe vovo, eƒe ŋutilã si le sue vie la sesẽ eye ŋusẽ le eŋu abe xexeame katã ƒe kamedefefewɔla ɖesiaɖe ene, gake ɖeko ema gɔ̃ hã ate ŋu aʋuʋu amegã la vie.
  
  Tu la dzo le wo dome, wòwɔ nuku, gbɔgbɔ, dzomavɔ dzadzɛ ƒe ɣeyiɣi kpuitɔ kekeake, eye emegbe asrafomegã la gaʋuʋu ake. ƒoƒo bubu do ƒome kple Hayden ƒe klo, eye Mano yi eƒe anyidzedze dzi, eye wòge ɖe ʋu si wotɔ ɖe ʋu ma ke si woƒe futɔ zã tsɔ ɣla eɖokui la me kple akɔta gbã. Gbeɖiɖi aɖe si le esi esi wòkpɔe be yele agbagba dzem vevie be yeanɔ tsatsam le yeƒe klowo dzi.
  
  Hayden se veve vie le eƒe klo me eye vevietɔ wu la, eƒe dadasɔ zi ɖeka. Enya nu geɖe tso Ramses ƒe sisi kple nuɖuɖudzraƒe dziŋɔ si kplɔe ɖo ŋu wu asrafoha si le avu wɔm, eye eƒe amenyenye ƒe ka ɖesiaɖe di be yeawu esia nu kaba. Gake ŋutsu sia nye aʋawɔla, aʋawɔla ŋutɔŋutɔ, eye edze ƒã be edi be yeatsi agbe.
  
  Egada tu la ake. Fifia edzɔ dzi na Hayden be yebu yeƒe dadasɔ elabena menɔ afisi wòkpɔ mɔ be yeanɔ o. Gake tu la ɖu eƒe abɔta. Kinimaka tsɔ tu la ƒu gbe ɖe asi ŋu, eye wòɖii ɖe lãmekawo ƒe to aɖe te.
  
  Asrafomegã la gblẽe ɖi enumake, esi wòkpɔe be toflokoe wònye be yeawɔ avu kple Hawaiitɔwo. Emegbe eɖe akplɔ dziŋɔ aɖe si ƒe didime nye sentimeta enyi do goe eye wòtsɔ aɖuɖɔ ƒo Hayden. Etrɔ asi le eŋu ŋukpetɔe, eye teƒe aɖe su esi be wòaƒo asa na ƒoƒo si wua ame la. Kinimaka ʋuʋu eƒe tu, gake asrafomegã la kpɔ esia do ŋgɔ eye wòʋuʋui kabakaba wu sã, hɛa lã Hawaiitɔa ƒe akɔta vevie, si va zu nusi meɖi naneke o le ŋutsua ƒe vest ta, gake egatsɔe ƒu gbe ɖe eƒe akɔta kokoko.
  
  Asitɔtrɔa na mɔnukpɔkpɔ Hayden si wòhiã. Esi wònɔ eƒe tu ɖem la, esusu nusi asrafomegã la awɔ-atrɔ aƒu gbe ɖe ayetɔ la dzi-eyata eɖe afɔ ɖe axadzi, hehe tu la.
  
  Tu etɔ̃ vuvu ɖe ŋutsua ƒe akɔta esime hɛa nɔ dzodzom le ʋua ƒe ʋɔtru nu henɔ ɣli dom ɖe anyigba, eye megblẽ nu le eŋu o.
  
  Hayden gblɔ na Kinimake be: "Kplɔe Walter. Míahiã tu ɖesiaɖe."
  
  Esi wòtsi tre la, ekpɔ ŋutsu siwo tsɔ tu ɖe asi ƒe ƒuƒoƒo aɖe si ŋu ɖikeke mele o nɔ du dzi le mɔa dzi, si didi meta alafa ʋɛ aɖewo tso afima. Eva nɔ sesẽm ɖe edzi fifia - amewo ƒe ƒuƒoƒowo nɔ dzedzem henɔ tsaglãla tsam le ablɔwo dzi, nɔ mɔ dzi yina aƒeme alo nɔ nusiwo gblẽ la kpɔm, alo nɔ tsitre ɖe teƒe si woate ŋu akpɔ wo nyuie gɔ̃ hã henɔ woƒe Android-mɔ̃wo dzi klikm - gake Ramses ƒe ta si le dzedzem le afɔ ʋɛ ɖesiaɖe ɖesiaɖe me la kpɔkpɔ dze sii enumake .
  
  Egblɔ be: "Azɔ ʋu," eye wòzi eƒe abɔ kple afɔ siwo le veve sem, siwo vuvu la dzi be woawɔ dɔ wòagbɔ woƒe ŋutete ŋu.
  
  Fotoɖemɔ̃a bu.
  
  "Nukae nye-".
  
  Kinimaka zɔ ƒo xlã ʋua, nɔ ti kpom to ʋua ƒe ʋuƒoa dzi.
  
  Hawaiitɔa gblɔ gbɔgbɔtsixe be: "Kamedefefedzraƒe gã aɖe." "Woƒu tsi ɖe eme."
  
  Hayden tsɔ vlododo gblɔ nya eve mamlɛawo be: "Mɔa ƒe nuwuwu, Fiavi Ramses." "Wɔ kaba, Mano. Abe alesi megblɔe ene la, ele be míana vovo mele ame manyanua ŋu o eye míaɖe eƒe susu ɖa le nukliabɔmb sia ŋu. Aɖabaƒoƒo ɖesiaɖe, sɛkɛnd ɖesiaɖe le vevie."
  
  
  TA BLETƆ̃LIA
  
  
  Wo ame evea woto kamedefefewɔƒea ƒe ŋgɔgbe ʋɔtru siwo gakpɔtɔ le ʋuʋum la me yi ɖe eƒe akpa gã si me ɖoɖoezizi le la me. Nudzraɖoƒewo, agbalẽdzraɖoƒewo kple awudzraɖoƒewo nɔ afisiafi, le mɔ ɖesiaɖe dzi. Esi wotsɔe ɖo dzisasrã si le ʋuʋu ɖi dzi ta la, wotsɔa akaɖi siwo le keklẽm la naa akaɖiwo. Hayden nɔ anyigba ɣi si klẽna la kpɔm dũu eye wòkpɔ afɔti siwo me ke le siwo kplɔa ame yia fiasea ƒe dzime. Esi wòwɔ kaba la, elé ŋku ɖe eƒe fiasea ŋu eye wòtrɔ asi le eƒe awudziwui ŋu. Mo si nɔ ŋku lém ɖe awudzraɖoƒea te la na wòtsi dzodzodzoe, gake vɔvɔ̃ si woŋlɔ ɖe eƒe mo na wòfa.
  
  Egblɔ be: "Mègatsi dzi o. "Ði anyi nàzi ɖoɖoe."
  
  Mehiã be wòabia mɔfiame o. Togbɔ be ɖewohĩ wonɔ mɔ siwo dzi ʋuʋudedi le yome tim hã la, toɣliɖeɖe si nɔ ŋgɔ na wo la na woƒe taɖodzinuwo ƒe nɔƒewo meganɔ anyi o. Price ƒe hũɖeɖe atraɖii nye viɖe bubu. Hayden ƒu du le ga abɔtaɖonu aɖe si me afɔkpawo yɔ fũu te eye wòtu to ame aɖe si ƒe taɖa le ɣie si do Nike kamedewu me yi teƒe si wodzra ɖo ɖi na kamedefefewɔnuwo. Barbell-dzraɖoƒewo, kpekpemedzidzenuwo, trampolinewo kple afɔdzidemɔ̃wo nɔ fli me le fli me sɔsɔe. Esi míeʋu yi akpa bubu ko la, ŋɔdzinuwɔlawo ƒe ƒuƒoƒo aɖe nɔ anyi.
  
  Ŋutsu ɖeka kpɔe, do ɣlidodoa eye wòda tu. Hayden ƒu du sesĩe eye wònɔ dzogoe aɖe dzi, eye wòse tu la nɔ dzodzom tso tɔdziʋukulaa ƒe ga alɔnu si le eƒe miame sentimeta ʋɛ aɖewo ko. Kinimaka ti kpo yi axadzi, eye wòɖi ɖe afɔdzideƒea ƒe akpa si tsɔa nu yinae la dzi vevie eye wònɔ ʋuʋum to doa me. Hayden trɔ kafukafunya la na asrafomegã la to do aɖe wɔwɔ ɖe afɔkpa siwo le eƒe ta tame ƒe agbalẽdzraɖoƒea me.
  
  Ŋutsua trɔ ɖe megbe vivivi esime eƒe dɔwɔhatiwo kaka. Hayden tsɔ duffel kotoku pink la ƒu gbe ɖe yame be yealé ŋku ɖe woƒe xexlẽdzesiwo ŋu eye wòwɔ mo yaa esime tu ene vovovowo ƒoe sesĩe.
  
  Kinimaka gbɔgbɔ be: "Ðewohĩ etsyɔ nu Ramses ƒe sisi dzi."
  
  Hayden gbɔ ya be: "Ne míehiã Torsten Dahl gbeɖeka."
  
  "Èdi be mate crazy mode kpɔa?"
  
  Hayden mete ŋu te eƒe nukokoa ɖe to o. Egblɔ be: "Mesusu be enye agbenɔnɔ ƒe tiatia wu gear tɔtrɔ."
  
  Kinimaka gblɔ be: "Nuka kee wòɖanye o." "Mina míawɔ kaba."
  
  Hayden ƒoe vaseɖe esime wòƒoe, eti kpo do le nutsyɔnu me eye wòda tu kaba. Nɔnɔmetataawo dometɔ ɖeka ʋuʋu eye wòdze anyi ɖe axadzi, susɔeawo ɖiɖi ɖe anyi. Hayden dze wo dzi, eye wògblẽ mɔxenuwo ɖe woƒe mɔ dzi, gake etu dometsotsoa kaba alesi wòate ŋui. Asrafomegãawo trɔ megbe, woda tu kɔkɔ, eye wobu le afɔkpa siwo ƒe ŋkɔ kple amadede ɖesiaɖe si li la ƒe agba si kɔkɔ va ɖo dzisasrã dzi la megbe. Hayden kple Kinimaka bɔbɔ nɔ akpa kemɛ, eye wotɔ sɛkɛnd ɖeka.
  
  "Le ŋudzᴐ?" - Mebiae be. Hayden ƒo nu esi wòɖe asi le lãmenugbagbevi si dze anyi la ŋu tso eƒe aʋawɔnua me.
  
  Kinimaka gblɔ be: "Yi."
  
  Esi wofɔ la, tu siwo wotsɔ ƒoa nui la gbã hehexɔƒea vie le woƒe ta tame. Ga kple kakɛ, avɔ kple plastik kakɛwo dza ɖe wo dzi. Hayden lia nugbɔ esime xɔ bliboa nɔ ʋuʋum gɔ̃ hã.
  
  "Oo..." Kinimaka dze egɔme.
  
  "Nu maɖinu!" Hayden wu enu eye wòti kpo.
  
  Kplɔ̃ɖoƒe gbadzaa ƒe afã si le etame bliboa mu, vuvu, eye wòge ɖe wo tame. Gli gã aɖe si le xɔa tame si me agbalẽdzraɖoƒewo le, eye wòtsɔ ga gbadzɛwo, kakɛwo, kple afɔkpa yeye siwo wotsɔ avɔ wɔe ƒe ƒuƒoƒo ƒu gbe ɖe vovo esime wova ɖo. Kinimaka do asi ɖe dzi abe ɖe wòle eɖokui ta ʋlim tso xɔa me ene eye wòyi edzi nɔ ʋuʋum kple kakaɖedzi, gake le eƒe agbɔsɔsɔ ta la, edze Hayden si nɔ sisim la megbe. Esi wònɔ ʋuʋum dzo le ƒuƒoƒo si nɔ gegem la gbɔ, eƒe afɔ si nɔ hehem la lé ga si wotsɔ lée ɖe te la, Kinimaka ɖi ta ɖe eƒe abɔwo te eye wòdo ŋusẽ eɖokui esi wòge ɖe edzi.
  
  Hayden wu tudadaa nu kple tu si le esi eye wòtrɔ kpɔ megbe. "Mano!"
  
  Gake eƒe kuxiwo dze egɔme teti koe nye ema.
  
  Asrafomegã ene dze edzi, wotsɔ tu la ƒu gbe eye wotsɔ woƒe tuawo ƒe akɔta ƒo eƒe ŋutilã. Hayden tsyɔ nu eɖokui eye emegbe wògaʋuʋu ɖewo. Basketball-wo ƒe agba aɖe mu, si na bɔl siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi la dzo yi goawo katã me. Hayden lé ŋku ɖe eƒe abɔta, kpɔ vɔvɔliwo nɔ ʋuʋum, eye wòtsa ŋku be yeakpɔ yeƒe Glock.
  
  Tu aɖe ɖi. Ese tu aɖe ƒo nane si te ɖe eƒe ta ŋu.
  
  Gbea gblɔ be: "Tɔ ɖe afisia tututu."
  
  Hayden tsikpe eye wòfɔ mo dzi esime Ramses ƒe amewo ƒe vɔvɔli nɔ ɖiɖim ɖe edzi.
  
  "Azɔ nèle mía gbɔ."
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃ÐEKA
  
  
  Drake ge ɖe teƒe si gbã la, Alicia nɔ eƒe axadzi. Ʋuʋu gbãtɔ si wokpɔ la tso Moore gbɔ esime wòtrɔ le dziƒoxɔa ƒe balkon dzi hetsɔ tu fia wo. Le aɖabaƒoƒo afã megbe la, gbɔdzɔe dze le eƒe mo.
  
  Egbɔ ya be: "Mlɔeba." "Mesusu be mi ŋutsuwoe va ɖo afisia gbã."
  
  Drake gblɔ be: "Míexɔ nuxlɔ̃ame vi aɖe do ŋgɔ." "Aɖaʋawɔla aɖe si ŋkɔe nye Alligator?"
  
  Moore ƒe mo wɔ yaa eye wòwɔ dzesi na wo be woayi dziƒoxɔa dzi. "Nyemese eŋkɔ kpɔ o. Ðe wònye gaxɔ atɔ̃lia ƒe ŋgɔnɔlaa?"
  
  "Míesusui nenema, ẽ. Enye fucking wazzok si ƒe kposɔ yɔ fũ kple crap, gake fifia eyae le nuklia bɔmb sia dzi kpɔm."
  
  Moore nɔ ekpɔm kple eƒe nu ʋuʋu.
  
  Alicia ɖe egɔme. "Alligator ɖi tagbɔsesẽtɔ wu Julian Marsh le kɔfi galɔn ewo nono vɔ megbe, eye magblɔ be ema manya wɔ o vaseɖe esime mese nya si wòagblɔ. Eyata afikae Hayden le eye nukae dzɔ le afisia?"
  
  Moore ɖo wo katã ɖi na wo, eye wòƒo nu tso avu si wowɔ le Ramses kple Price dome kple emegbe sisi ŋu. Drake ʋuʋu ta le ʋudzeƒea ƒe nɔnɔme kple dɔwɔlawo ƒe mama si mesɔ o ta.
  
  "Ðe wòate ŋu awɔ ɖoɖo ɖe esia ŋu hafia? Ètso mɔa katã tso fiasã fiƒode ma si le Peru la mea? Esi míenɔ asitsaƒea me dzrom gɔ̃ hã?"
  
  Mai dze abe ɖe wòke ɖi ene. "Eɖi nya si gbɔ eme vie le wò nufiafiawo dometɔ ɖeka gɔ̃ hã gome."
  
  Alicia gblɔ be: "Eye mehiã o. "Nyateƒea? Mebe, amekae tsɔ ɖe le eme? Ele be míadzudzɔ gas tsɔtsɔ na mía ɖokui eye míadze didi gɔme."
  
  May gblɔ be: "Fifia ya. "Melɔ̃ ɖe Taz ƒe nya dzi. Ðewohĩ eƒe lɔlɔ̃tɔ mamlɛtɔ ƒo susu aɖe ɖe eme nyateƒe." Etsɔ ŋkubiãnya kpɔ Bo.
  
  Drake ʋuʋu esi Moore nɔ ekpɔm, eƒe ŋkuwo gakɔ ɖe edzi azɔ. Home Office ƒe amedɔdɔa nɔ wo ame eneawo kpɔm dũu.
  
  "Eɖi abe kplɔ̃ɖoƒe gã aɖe ene, ŋutsuwo."
  
  Drake tsɔ abɔta ƒoe. "Afikae woyi? Hayden kple Kinimaka?"
  
  Moore fia asi edzi. "51 lia. Edze Ramses, eyomedzela wuiɖekɛawo kple Price bometsila ma yome yi dzudzɔa me. Nye ŋku bu wo le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo ko megbe."
  
  Alicia fia asi screen siwo le fli me. "Àte ŋu ake ɖe wo ŋua?"
  
  "Wowɔa mɔ̃awo ƒe akpa gãtɔ nuwɔametɔwoe. Wogblẽa screen-awo dome. Asesẽ na mí be míake ɖe Battery Park ŋu fifia."
  
  Drake zɔ yi balkon ƒe ʋuƒo si gbã la gbɔ eye wòtsa ŋku le ʋudzeƒea kple ablɔ si le gota la ŋu. Enye xexe wɔnuku aɖe si nɔ eŋgɔ, si tsi tre ɖe du si wòsusu ŋu, si trɔ gbɔ va eƒe afɔkpodzi, na egbea ya teti. Mɔ ɖeka koe wònya si dzi wòato akpe ɖe ame siawo ŋu be woƒe lãme nasẽ.
  
  Na woanɔ dedie.
  
  "Ðe nya bubu aɖe le asiwòa?" Moore bia nya sia. "Mexɔe se be Marsh kple Alligator ŋutsu siae nènɔ nu ƒom na."
  
  Alicia gblɔ be: "Nusi tututu míegblɔ na wò." "Èlé ŋku ɖe deactivation codes la ŋua?"
  
  Moore fia asi nɔnɔmetata aɖe si nɔ keklẽm si dze keklẽ gɔme le screen siwo tsi agbe dometɔ ɖeka dzi teti koe nye ema. "Mina míakpɔe ɖa".
  
  Drake trɔ gbɔ esi Beau ɖo ta tsifamɔ̃a gbɔ be yeaɖano aha. Moore xlẽ e-mail la sesĩe, eye wòva ɖo nya la gbɔ kaba eye wòɖo kpe edzi be deactivation codes ƒe nyateƒenyenye.
  
  Moore xlẽe nyuie be: "Eyata." "Le nyateƒe me la, kɔdaawo nye kosher. Ele nam be magblɔ be esia wɔ nuku ŋutɔ. Èsusu be Marsh nya be woaxɔ ye le ye sia?"
  
  Drake gblɔ be: "Susu agbɔsɔsɔme ɖesiaɖe ate ŋu anɔ anyi." "Dedienɔnɔ na ɖokuiwò. Dadasɔ le ƒuta. Nyateƒenya bɔbɔe lae nye be ŋutsua ƒe ƒoƒo ade le kpuie wu clip blibo. Ne Alligator ma meɖi abe ɖe wòle abe ɖe wòle ene alea o la, le nyateƒe me la, mase le ɖokuinye me be mele dedie wu fifia."
  
  "Whappie?"
  
  "Nutsetsewo?" Drake dze agbagba. "Nye menya o. Hayden doa mia degbe nyuie wu nye."
  
  "Iŋlisi". Moore ʋuʋu ta. "Míaƒe gbee nye Eŋlisigbe."
  
  "Ne ègblɔe nenema." Gake esia nye nu nyui aɖe, ŋutsuwo. Deactivation code vavãwo nye nu nyui aɖe."
  
  "Èse egɔme be míate ŋu aƒo ka na wo le mɔ sia mɔ nu ne dzɔdzɔmeŋutinunyalawo nya nya afisi nukliaʋawɔʋua dzɔ tso ko?" Beau gblɔ esi wòtrɔ gbɔ henɔ tsi nom le plastikkplua me.
  
  "Um, ẽ, gake medzɔ haɖe o. Eye le alesi míenya nu la, wotrɔ kɔdaawo alo tsɔ nu yeye aɖe si aʋã wo kpee."
  
  Beau tsɔ ta ʋuʋu vie xɔ nya sia.
  
  Drake lé ŋku ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu. Wonɔ ʋudzeƒea aɖabaƒoƒo ewo kloe, eye nya aɖeke metso Hayden alo Dahl gbɔ o. Egbea aɖabaƒoƒo ewo se le eɖokui me abe mavɔmavɔ ene.
  
  "Mele ka ƒom na Hayden." Eɖe eƒe asitelefon do goe.
  
  Mai gblɔ be: "Mègatsi dzi o. "Ðe menye Kinimaka ye nye esia oa?"
  
  Drake trɔ sesĩe yi afisi wòfia asie. Mano Kinimaki ƒe nɔnɔme si ŋu ɖikeke mele o la nɔ ʋuʋum le mɔa dzi madzudzɔmadzudzɔe, ebɔbɔ, edze ƒã be ese veve, gake etsɔ dzimesesẽ ɖo ta ʋudzeƒea. Drake mi biabia wuieve eye wòƒu du yi amesi ate ŋu aɖo wo ŋu la gbɔ tẽ boŋ. Esi ƒuƒoƒoa do go la, ƒuƒoƒoa lé Mano le mɔdodo aɖe si dzi glikpowo yɔ fũu la dzi.
  
  "Nukae le edzi yim, xɔlɔ̃?"
  
  Susu me vevesese dziŋɔ aɖewo siwo nɔ bebem ɖe anyigba te tututu la do vɔvɔli ɖe Hawaiitɔa ƒe gbɔdzɔe si wòkpɔ esi wòdo go wo la dzi. Egblɔ le ɣlidodo me be: "Hayden le wo si." "Míeɖiɖi wo dometɔ etɔ̃, gake míete ɖe Ramses alo Price ŋu o. Eye emegbe wova dze mía dzi le nuwuwu. Eɖem le fefea me, eye kaka mado le glikpo tɔn ɖeka te la, Hayden megali o."
  
  "Aleke nèwɔ nya be woxɔe?" Beau bia nya sia. "Ðewohĩ egakpɔtɔ le kplɔm?"
  
  Kinimaka gblɔ be: "Ðewohĩ nye abɔwo kple afɔwo xɔ abi. "Gake nye towo se nu nyuie. Woɖe aʋawɔnuwo le eŋu eye wohee dzoe. Nya mamlɛtɔ si wogblɔ enye be..." Kinimaka mi nu kple dzi kpekpe, mete ŋu yi edzi o.
  
  Drake lé ŋutsua ƒe ŋkume. "Míaɖee. Míewɔa esia ɣesiaɣi."
  
  Kinimaka ƒe mo ʋuʋu. "Menye ɣesiaɣie o".
  
  "Nukae wogblɔ nɛ?" Alicia te tɔ ɖe edzi.
  
  Kinimaka fɔ mo dzi kpɔ dziŋgɔli abe ɖe wòle gbɔgbɔmeʋaʋã dim tso ɣe ƒe keklẽ me ene. "Wogblɔ be yewoana wòalé ŋku ɖe nukliabɔmb sia ŋu nyuie. Wogblɔ be yewole ebla ge ɖe eƒe akɔta."
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃E
  
  
  Thorsten Dahl gblẽ ʋua me dɔwɔla geɖe ɖi be woakɔ nuto si ƒo xlã Times Square ŋu eye wòkplɔ eƒe ƒuƒoƒoa yi vɔvɔli siwo mɔ xaxɛ aɖe wɔ la me goglo. Tomefafa nɔ afima eye dzimaɖitsitsi aɖeke menɔ afima o, enye teƒe nyuitɔ si woate ŋu aƒo ka vevi aɖe le. Eƒo ka na Hayden gbã, gake esi nyɔnua meɖo eŋu o la, edze agbagba be yeaƒo ka na Drake.
  
  "Adzɔge ʋĩi la va ɖo afisia. Nukae nye nya yeyetɔ kekeake?
  
  "Míele gbeɖuɖɔ me, xɔlɔ̃-"
  
  "Va se ɖe wò bɔlwo dzi akea?" Dahl tɔ te nyaa. "Nukae nye nu yeye?"
  
  "Menye vaseɖe nye kɔ dzi zi sia o. Tagbɔsesẽtɔ mawo gbã, alo wogbã, do go le woƒe gaxɔwo me. Ramses kple Price megali o. Lãmenugbagbevi atɔ̃lia nye - alo nɔ - ame wuieve. Mano gblɔ be etɔ̃ le yewo si."
  
  Dahl lé gbeɖiɖia ƒe sesẽme. "Mano le nu ƒom?"
  
  "Ẽ, xɔlɔ̃. Wolé Hayden ɖe asi. Wokplɔe ɖe asi."
  
  Dahl miã ŋku.
  
  "Gake ɣeyiɣi aɖe gakpɔtɔ le mía si." Drake te akpa nyuitɔa kpɔ. "Womaxɔe kura o ne ɖe wodi be yewoatɔ dzoe enumake."
  
  Ele be Dahl nalɔ̃ ɖe edzi be Yorktɔwo ƒe nya sɔ. Eɖo to esime Drake yi edzi nɔ eme ɖem be woɖe Marsh ɖa le eƒe akpa si nye Viviti Fiavi la me azɔ eye wotsɔ ɖeka si woyɔna be Alligator ɖo eteƒe hena ɣeyiɣi aɖe. Ðeko Homeland te ŋu de dzesi ŋutsu sia be enye Amerikatɔ si kpe asi ɖe eŋu.
  
  "Nyateƒea?" Dahl gblɔ be. "Nuka tae?"
  
  Drake gblɔ be: "Nusianu kloe si ate ŋu ahe zitɔtɔ vɛ." "He"s a mercenary, zi sia koe wòdo dziku."
  
  "Mesusu be Ramses kpɔa eƒe dɔwɔƒea "le aƒea me" ɣesiaɣi."
  
  "New York-dukɔe nye akpɔkplɔa. Ate ŋu ana nuwo ɖoɖoɖa ŋuti sidzedze xɔasi geɖe dɔwɔwɔa."
  
  "Ẽ, susu le nya ma me." Dahl ƒo nu kple hũɖeɖe eye wòtutu eƒe ŋkuwo ɖeɖi te eŋu. "Ekema nukae kplɔe ɖo? Ðe Hayden ƒe kɔordinatewo le mía sia?"
  
  "Wotsɔ eƒe fotoɖemɔ̃. Woanya xɔ eƒe awu aɖewo ya teti elabena tag si wolɔ̃ ɖe eƒe awudziwui me gblɔ be ele kplɔ̃a te le Chipotle Mexican Grill, si míeɖo kpe edzi fifia be enye nyakpakpa. Dedienɔnɔ ƒe fotoɖemɔ̃awo le dɔ wɔm, gake wogbã fotoɖemɔ̃ siwo le míaƒe akpa dzi la ƒe akpa gãtɔ le amedzidzedze ɖe teƒea ta. Wole nusianu si woate ŋui la ƒom ƒu ɖekae. Eye ɖeko amewo ƒe ŋusẽ mele wo si o. Nuwo ate ŋu agblẽ ŋutɔŋutɔ tso afisia, srɔ̃tɔ."
  
  "Te ŋu?" Dahl gbugbɔ gblɔe ake. "Magblɔ be míeto ame vɔ̃ɖiwo ŋu eye míeɖo ta ame vɔ̃ɖiwo ƒe ablɔ dzi, alo?"
  
  Drake tɔ vie, emegbe egblɔ be, "Míele mɔ kpɔm be woayi edzi anɔ nu biam." "Nudidi yeye ɖesiaɖe naa ɣeyiɣi geɖe mí."
  
  Mehiã be Dahl nagblɔ be yewomewɔ ŋgɔyiyi aɖeke haɖe o. Nyateƒea dze le eɖokui si. Le afisia la, woɖo ŋu ɖe Homeland ŋu be woake ɖe afisi nukliabɔmb la le ŋu, woƒua du abe Kristmas koklozi siwo woxlɔ̃ nu wo do ŋgɔ ene, gake Moore te ŋu dea dzesi teƒe si wòle, gake dɔwɔƒe bliboa do kpo nu.
  
  Egblɔ be: "Nusi míewɔ koe nye be míeɖe nu ʋɛ aɖewo siwo míezãna la ɖa." "Míetego Ramses ƒe ɖoɖo ŋutɔŋutɔ gɔ̃ hã o, eye vevietɔ eƒe nuwuwu fefea."
  
  "Nukatae mi ame evea mieɖiɖi yi ʋudzeƒea o? Ðewohĩ míanɔ anyi ɖekae ne ŋgɔdonya si kplɔe ɖo va ɖo."
  
  "Ẽ, míawɔe." Dahl ʋuʋu asi na eƒe ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo eye wòtso nya me be mɔ nyuitɔ si dzi yeato akplɔ wo ayi 3rd Avenue. "Hi, aleke Mano le asi lém ɖe dzi?"
  
  "Woƒo ŋutsua sesĩe ɖe gli aɖe si dzi agbalẽdzraɖoƒewo le ŋu. Mègabia o. Gake edi vevie be yeawɔ avu, ɖeko wòle lalam be ame aɖe naɖo taɖodzinu aɖe ye."
  
  Dahl dze duƒuƒu gɔme esi wowu dzeɖoɖoa nu. Kensi tɔ ɖe egbɔ eye wòʋuʋu ta. "Ʋuʋu gbegblẽa?"
  
  "Ne míebu míaƒe nɔnɔmea ŋu la, mesusu be ate ŋu agblẽ wu hafi, gake, ẽ, tiatia gbegblẽe wònye. Wolé Hayden dzoe. Ekplɔe yi afisi bɔmb la le."
  
  "Enyo, enyo ŋutɔ! Mebe, ɖe akaɖi ɣaɣlawo mele mi katã si oa?"
  
  "Míewɔa esia." Eye wotsɔe ƒu gbe kpe ɖe eƒe awuwo ŋu."
  
  Kensi gblɔ kpoo be: "Mossad la ge ɖe wò ŋutigbalẽ te." "Enyo na wo, gake menye na nye o. Ena mese le ɖokuinye me abe ɖe menye etɔ ene."
  
  "Anye". Dahl ʋuʋu ta. "Ele be mí katã míase le mía ɖokui me be míele mía ŋutɔwo ƒe dzɔgbese dzi ɖum, eye be nyametsotso ɖesiaɖe nye ablɔɖe le nyateƒe me. Esia menye asitɔtrɔ le ame ŋu o."
  
  Emegbe eko alɔgbɔnu vie nɛ be: "Le ŋkeke siawo me la, Kensi ƒe asibidɛwo ƒo ƒu eye emegbe wobla wo ɖe asibidɛwo me, ètrɔ asi le ŋunye le wò afɔku me." "Ne menye wòe o, xɔ̃nye, àte ŋu atrɔ asi le ŋunye ɣesiaɣi kple afisiafi si nèdi."
  
  Dahl ɖe ŋku ɖa. Bridget McKenzie nye amesi womate ŋu atɔ te o. Nyɔnua nyae be yenye ŋutsu srɔ̃tɔ, vifofo, eye ke hã egaɖe asi le tetekpɔwo ŋu kokoko. Nyateƒee, le mɔ aɖe nu alo bubu nu la, manɔ afisia eteƒe nadidi o.
  
  Kuxia gbɔ kpɔkpɔ.
  
  Smith kple Lauren hã ƒu du ɖekae, eye woɖɔli wo nɔewo le ɖoɖoezizi me. Yorgi kplɔ megbea vɛ, ɖeɖi te eŋu eye gbeɖuɖɔwo kaka ɖe edzi, gake etsɔ tameɖoɖo kplikpaa fefetɔe nɔ ʋuʋum. Dahl nya be esiae nye zi gbãtɔ ŋutɔŋutɔ si yekpɔ le aʋawɔwɔ si me dziɖeleameƒo le, si me wowɔa nu le vome, eye wòsusu be yekpɔ egbɔ nyuie. Ablɔawo nɔ keklẽm eye emegbe wotrɔ ɖe miame yi 3rd Avenue, eye woɖo ta 51st ƒe tsatsam.
  
  Aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo siwo wɔ nuku ŋutɔe wònye na Dahl. Dua ƒe akpa aɖewo mewɔ nuvevi aɖeke o, eye togbɔ be fiase geɖe nɔ ʋuʋu ɖi eye amewo nɔ zɔzɔm ɖe eme kple vɔvɔ̃ hã la, bubuwo ya nye ame ƒuƒlu, eye agbe aɖeke menɔ wo me o kloe. Wotsɔ ʋunyaʋunyawɔlawo ƒe kpovitɔwo ƒe ʋuwo kple asrafowo ƒe ʋu siwo tsɔa tasiaɖam ene ƒo xlã ablɔ geɖe. Nuto aɖewo ʋuʋu le ŋukpe ta le adzodalaawo ƒe anyinɔnɔ ta. Le akpa gãtɔ me la, ame siwo wòkpɔ la mese nusi woawɔ gɔme o, eyata etsɔ eƒe gbe kpe ɖe nusi wòxɔ se be wonye dziɖuɖumegãwo ŋu eye wòkpe wo be woava sitsoƒe le afisiafi si woate ŋui.
  
  Eye emegbe wova ɖo teƒe si Drake kple ame mamlɛawo nɔ lalam le, nɔ mɔ kpɔm, eye wole ɖoɖo wɔm be yewoaɖe Hayden Jay.
  
  Gaƒoƒo ʋɛ aɖewo koe va yi tso ŋkeke sia ƒe gɔmedzedze. Eye fifia wonɔ mɔ si dzi woato ake ɖe nukliabɔmb ŋu dim vevie. Dahl nya be womagate ŋu atrɔ ɖe megbe o, mate ŋu asi alo aɣla eɖokui ɖe bunkers me o. SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa nɔ eme vaseɖe nuwuwu. Ne dua ku egbea la, menye kalẽtɔ siwo le agbagba dzem be yewoaɖee ƒe anyimanɔmanɔ tae o.
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃E
  
  
  Hayden zi ɖoɖoe esime Ramses nɔ mɔ fiam afɔɖeɖe kple nuwɔna, henɔ ŋku ɖom eƒe ŋutsu siwo nɔ dɔa dzi kpɔm dzi, henɔ woƒe nuteƒewɔwɔ blibo dom kpɔ. Esi wohee dzoe le kamedefefenuwo ƒe fiase me vɔ la, wozi edzi wòƒu du le wo dome le 3rd Avenue, emegbe wokpɔ ɣeyiɣi di eƒe asitelefon hetsɔe ƒu gbe eye woɖe eƒe tuɖedziwu si me tu mele o la ɖa. Edze abe sidzedze aɖe le Ramses si ku ɖe mɔ̃ siwo wotsɔ léa ŋku ɖe nu ŋu kple afisi wole ŋu ene eye wòɖe gbe na eƒe amewo be woaɖe eƒe awudziwui. Woke ɖe mɔ̃ suea ŋu kaba hetsɔe ƒu gbe, eye le ema megbe la, ƒuƒoƒoa yi woƒe duɖimekekea dzi to mɔ si dze abe mɔ si dzi woto le vome keŋkeŋ ene la dzi.
  
  Hayden va kpɔe be menye nenemae wòle kura o.
  
  Exɔ ɣeyiɣi aɖe. Ƒuƒoƒoa tsɔ woƒe aʋawɔnu gãwo kple gotawu yibɔwo ƒu gbe, si na woƒe tsaɖilawo ƒe awu si wozãna ɖaa la dze le ete. Kasia wova zu ameha alafa geɖe siwo tsi dzimaɖi siwo nɔ tsa ɖim le dua ƒe ablɔwo dzi la ƒe akpa aɖe, eye womegblẽa nu le ame ŋu o. Kpovitɔwo kple asrafowo ƒe dzɔlawo nɔ fli me le mɔ aɖewo dzi, gake ɖeko fotoɖemɔ̃awo trɔ ɖe mɔ doviviti ɖeka dzi eye emegbe wotrɔ bubu vaseɖe esime wo me kɔ. Wona jaketi aɖe Hayden be wòado. Ɣeaɖeɣi la, wolia dzokeke siwo wodzra ɖo do ŋgɔ eye wodo go vivivi do go le Manhattan ƒe titina.
  
  Gake menye didiƒe akpa o. Hayden di kple eƒe ŋutete katã be yeate ŋu atsɔ gbedasia ayi na ame aɖe-ame sia ame-azɔ esi yenya afisi bɔmb la le. Mehiã be woate ŋu awui o - nusi le vevie koe nye be woatɔ te zazɛ̃nyahela siawo.
  
  Kekeawo ʋuʋu le mɔa ƒe akpa aɖe, eye emegbe ame ewo-asrafomegã enyi siwo susɔ, Ramses kple Price-kplɔ wo nɔewo ɖo to ga si xɔ dzo ƒe axadziʋɔtru aɖe me. Hayden kpɔ eɖokui le wo titina, aʋawɔwɔ ƒe fetu, eye togbɔ be enya eƒe dzɔgbese xoxo hã la, edze agbagba be yealé ŋkuléle ɖe eŋu ɖesiaɖe, mɔfiame ɖesiaɖe si wòtrɔ kple nya ɖesiaɖe si wògblɔ le ɣlidodo me.
  
  Le gota ʋɔtru si gbã la godo la, xɔdɔme ememetɔ aɖe si ʋẽna lilili la kplɔa ame yia kɔkrit atrakpui aɖe dzi. Le afisia la, ŋutsuawo dometɔ ɖeka trɔ ɖe Hayden ŋu eye wòlé eƒe hɛa ɖe eƒe ŋɔti ŋu.
  
  Ramses metrɔ o, egblɔ be: "Zi ɖoɖoe." "Anyo nam wu be nyemawu wò fifia o."
  
  Wolia dzisasrã ene eye emegbe wotɔ vie le xɔa ƒe ʋɔtru ŋgɔ. Esi wòʋu la, ƒuƒoƒoa ƒo zi ɖe eme, eye woƒu du do go le xɔdɔme la me kabakaba alesi woate ŋui. Ramses tɔ ɖe xɔa titina, eye wòdo eƒe abɔwo ɖe dzi.
  
  Egblɔ be: "Eye míawoe nye esi." "Kple nuwuwu miliɔn ɖeka kple gɔmedzedze ɖeka ya teti. Du sia me nɔlawo adzo le agbe sia me evɔ womenya be esiae nye míaƒe mɔ yeye, míaƒe aʋa kɔkɔe la ƒe gɔmedzedze o. Nu sia-"
  
  "Nyateƒea?" Gbe ƒuƒlu aɖe do kplamatse nyaʋiʋlia. "Nye akpa aɖe di be yeaxɔ dziwò ase, Ramses, gake akpa kemɛ, si vɔ̃ɖi wu la, susu be ye yɔ fũu."
  
  Hayden kpɔ Julian Marsh nyuie zi gbãtɔ. Pythian la dze nu wɔnuku aɖe, etro, abe ɖe eƒe akpa aɖe ƒo ƒu zu bubu ene. Edoa awu siwo masɔ gbeɖe o, eɖanye ƒe ka kee woɖale o alo nusiwo le edzi yim fifia o. Ŋku ɖeka do yibɔ, evelia ʋu eye meʋuʋu o, evɔ afɔkpa ɖeka ge. Le eƒe ɖusime la, nyɔnu aɖe si ƒe mo biã si ƒe mo wɔ yaa si Hayden menya o, gake le alesi wozi wo nɔewo dzi nu la, edze ƒã be kadodo le wo dome le mɔ geɖe nu wu ɖeka.
  
  Eyata, menye hadɔwɔla o.
  
  Hayden nɔ ekpɔm kple vlododo esime Ramses nɔ nu wɔm ɖe March ƒe fewuɖuɖua ŋu. "Ènyaa?" - bia ŋɔdzinuwɔla fiavi la. "Be míeble wò hafi míedo go wò gɔ̃ hã. Hafi míanya bometsila si atsɔ míaƒe dzo mavɔ la ayi Amerika ƒe dzime gɔ̃ hã la ƒe ŋkɔ gɔ̃ hã. Wò ŋutɔ tɔwò, Tyler Webb, gɔ̃ hã de wò asi."
  
  Marsh gblɔ be: "Fuck Webb." "Eye nàdzo."
  
  Ramses trɔ megbe kple nukoko. "Mina míatrɔ ɖe nya si gblɔm menɔ la ŋu. Ame siwo wɔa dɔ le afisia gɔ̃ hã lé fu du sia. Exɔ asi akpa, tsaɖilawo sɔ gbɔ akpa. Ŋutsu kple nyɔnu dzrowo mate ŋu akpɔ ga anɔ afisia ahanɔ agbagba dzem be yewoaɖo dɔme o. Àte ŋu akpɔ vevesese si le dzidzim ɖe edzi ɖe nuɖoanyia kple ame siwo yi edzi le megbe nɛ ŋua? Woxɔa ga le tɔdzisasrãwo kple mɔdodowo dzi. Mienye naneke ne ga mele mia si o. Ŋukeklẽ, ŋukeklẽ, ŋukeklẽ le afisiafi. Eye wònana medzea dɔ."
  
  Hayden zi ɖoɖoe, eganɔ akɔnta bum eƒe ʋuʋu si kplɔe ɖo, eye wògakpɔtɔ nɔ alesi Marsh awɔ nui kpɔm.
  
  Ramses ɖe afɔ ɖeka yi axadzi. "Eye Alligator, xɔ̃nye xoxoa. Edzɔ dzi nam be megakpɔ wò ake."
  
  Hayden nɔ ekpɔm esime ŋutsu si ŋkɔe nye Alligator nɔ atuu wɔm na eƒe dɔtɔ. Esi wònɔ agbagba dzem be yeanɔ sue, azi ɖoɖoe eye ɖewohĩ ame aɖeke magade dzesii o ta la, ebu afɔ agbɔsɔsɔme si wòaɖe hafi aɖo ʋɔtrua nu. Egbɔ eme akpa na fifia. Lala, lala ko.
  
  Gake ɣeyiɣi didi kae wòate ŋu aƒlee? Togbɔ be Ramses gblɔ nya sia hã la, enɔ eɖokui biam be ɖe wòdi gɔ̃ hã be yeaƒo asa na nuklia ƒe wowó hã. Nya nyuiae nye be dziɖuɖumegãwo tu yameʋudzeƒea, eyata ŋutsua mewɔ kaba o.
  
  Robert Price tsɔ eɖokui ƒu gbe ɖe zikpui aɖe dzi kple hũɖeɖe. Ebia aspirin-tu ɖeka tso asrafoha si te ɖe eŋu wu si, gake woŋe aɖaba ƒu edzi tẽ. Marsh tsɔ eƒe ŋkuwo ƒo ɖe Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Dɔdzikpɔla ŋu.
  
  "Menya wòa?"
  
  Price ƒo eɖokui ɖe eƒe akɔtaɖonu me goglo wu.
  
  Hayden tsɔ ŋku ɖe xɔa ƒe akpa mamlɛa ŋu, eye fifia koe wòde dzesi nuɖukplɔ̃ si nɔ tsitre ɖe fesre si ŋu xɔmetsovɔ le didiƒe ʋĩ la gbɔ.
  
  Damn, nukae nye esia...?
  
  Enɔ sue wu alesi wòsusui. Akɔtagbalẽvia lolo wu esi wozãna ɖaa, elolo akpa be wòate ŋu age ɖe yameʋu ƒe xɔ si le yame me, gake madze nusi lolo wu ƒe megbe o.
  
  Ramses gblɔ be: "Medzrae na wò, March." "Kple mɔkpɔkpɔ be àtsɔ esia ava New York. Esia ta mada akpe ɖo tegbee. Bu eŋu be enye nunana ne megblɔ na wò be woaɖe mɔ na wò kple xɔ̃wòa be nàse dzo si fiã nusianu. Esiae nye nu nyuitɔ kekeake si mate ŋu ana wò, eye wònyo wu hɛ si woatsɔ aƒo wò ŋɔti."
  
  Hayden lé nukliabɔmb la ɖe susu me - eƒe lolome, eƒe nɔnɔme kple akploa ƒe dzedzeme - nenye be ate ŋu ahiãe. Mɔ aɖeke meli si dzi wòato aku le afisia egbea hafi o.
  
  Emegbe Ramesses trɔ ɖe eƒe amewo ŋu. Egblɔ be: "Dzrae ɖo." "Eye mègaɖe vevesese ounce ɖeka pɛ hã ɖa na Amerika-nyɔnuvi la o."
  
  Hayden nya be ele vava ge. Wodo kpo eƒe asiwo babla le mɔ dzi yina afisia, eye fifia ewɔ ema ŋudɔ bliboe. Eyata nu geɖe nɔ te ɖe edzi ɣemaɣi tututu - dua, dukɔa, xexeame deŋgɔ ƒe akpa gãtɔ ƒe dzɔgbese. Vase si le eƒe ɖusime la ɖe vi ŋutɔ, eƒe kɔ keke nyuie na eƒe asi eye eƒe kpekpeme sɔ pɛpɛpɛ be wòagblẽ nu aɖewo. Egbã ɖe ŋutsu si te ɖe eŋu wu ƒe gbedoxɔ dzi, eye eƒe kakɛ siwo le ʋuʋu ɖi la ge dze anyigba. Esi Hayden do asi ɖe dzi la, elé tu la, gake esi wòkpɔe be woxatsae ɖe eƒe abɔta nyuie la, ena ta enumake, eye wòzã eƒe asiléle ɖe tu la ŋu tsɔ tsɔe ƒu gbe ɖe eƒe dadasɔ me wu. Woɖo aʋawɔnuwo ɖe taɖodzinu, gake Hayden ŋe aɖaba ƒu wo katã dzi. Fifia enye Last Chance Saloon dzro aɖe ko... meganye avuwɔwɔ ɖe eƒe agbe ta o - wu abe avuwɔwɔ ɖe dua ƒe agbetsitsi ta ene. Eye ɖe wometsɔe yi afisia le adzame ko oa? Esia na wònya be woaƒo nu tsi tre ɖe tudada ŋu.
  
  Akpɔkplɔa te ɖe eŋu tso axadzi, gake Ramses xe mɔ nɛ. Nu dodzidzɔname bubu si ŋu woke ɖo. Akpɔkplɔa nɔ vevie na Ramses. Le ɣeyiɣi si kplɔe ɖo me la, eƒe lãme gbã gudugudu, eye mete ŋu tsɔ eƒe susu yi abɔ kple afɔ siwo nɔ eƒom la dzi o. Metsia tre ɖe ƒoƒo ɖeka alo eve ŋu, gake bubu nɔa anyi ɣesiaɣi. Esiawo menye TV dzi ame vɔ̃ɖiwo o - wole lalam bubutɔe be woaƒo ɖeka ale be evelia nate ŋu ade nu nyaa me. Ao, amesiawo ƒo xlãe hedze edzi zi ɖeka, eyata aleke kee wòɖatɔ heƒoe o, eve bubuwo nɔ eƒom. Vevesesea wó le teƒe geɖe wu alesi wòate ŋu axlẽe, gake ewɔ eƒe nukiklia ŋudɔ tsɔ fɔ vase la ƒe akpa aɖe si me ʋuʋudedi le eye wòtso ŋutsu eveawo ƒe mo kple abɔwo. Wogbugbɔ yi megbe, eye ʋu nɔ dodom. Eʋuʋu ɖe afɔ eve dzi, si na wo tɔ nɔ gegem. Edze agbagba be yeatsɔ kplu kpekpe aɖe aƒu gbe ɖe fesrea nu, kple susu be ahe amewo ƒe susu, gake nu fiƒodea dzo abe meta afã ene tso fesrea gbɔ.
  
  Nukae Drake awɔ?
  
  Enyae nyuie. Esia tututue nye ema. Aʋli va se ɖe esime wòagbɔ ya mamlɛtɔ. Eto afɔwo ƒe avea me di aʋawɔnu aɖe. Eƒe ŋkuwo do go March kple nyɔnua ƒe ŋkuwo, gake ɖeko wolé ɖe wo nɔewo ŋu sesĩe wu, eye wokpɔ akɔfafa le kadodo wɔnuku la me. Hayden ƒo afɔkpodzi hetrɔ, henɔ dzidzɔ kpɔm ɖe ɣlidodo ɖesiaɖe si woxe mɔ na vie ta, emegbe ekpɔ aba si le megbe nɛ. Esi wòzã esia abe afɔdzideƒe ene la, ezi eɖokui dzi ɖe eƒe afɔwo dzi.
  
  Abɔta aɖe ƒo ɖe eƒe mo eye ɣletiviwo wó. Hayden ʋuʋu ta, eɖe ʋua ɖa, eye wòƒoe ɖe megbe, si na eƒe futɔa dze anyi. Asi bubu gaƒoe ɖe ta ƒe axadzi, eye emegbe ŋutsua lée ɖe akɔta, tsɔe ƒu gbe le eƒe afɔwo dzi eye wògatsɔe da ɖe aba dzi. Hayden tsɔ eya ŋutɔ ƒe ŋusẽ tsɔe ƒu gbe ɖe eƒe akɔta. Le sɛkɛnd ɖeka me la, egafɔ ɖe eƒe afɔwo dzi, eƒe ta ɖiɖi, nɔ atam dam ɖe akɔta, kɔ, akɔta kple klowo dzi, nɔ ƒoƒo ɖe ƒoƒo dzi, afɔkpodzi ɖe ƒoƒo dzi.
  
  Ekpɔ Ramses wòɖe afɔ ɖo ta wo gbɔ. "Ame enyi!" - edo ɣli. "Ŋutsu enyi kple nyɔnuvi sue ɖeka. Afikae wò dada le?
  
  Hayden gblɔ gbɔgbɔtsixe be: "Le teƒe ma ke si woƒe aziwo le," eye wògblẽ nu le wo ŋu, ɖeɖi te wo ŋu, vevesese si tso ƒoƒo gbogbo aɖewo me, avuwɔwɔ kple dziku nu fa. Esia manɔ anyi tegbee o, eye mɔkpɔkpɔ aɖeke menɔ esi be yeasi o.
  
  Gake medzudzɔ agbagbadzedze gbeɖe o. Mena ta gbeɖe o. Agbe nye gbesiagbe aʋawɔwɔ, eɖanye nyateƒe alo menyee o. Esi ŋusẽa nɔ vɔvɔm le eƒe ƒoƒoawo me eye ŋusẽa nɔ vɔvɔm le eƒe abɔwo kple afɔwo ŋu la, Hayden gakpɔtɔ nɔ ƒoƒom, togbɔ be eƒe ƒoƒoawo megasɔ gbɔ o hã.
  
  Ŋutsuawo kɔe ɖe eƒe afɔwo dzi hehee to xɔa me. Ese le eɖokui me be ŋusẽ aɖe gatrɔ va ye dzi eye wòtsɔ yeƒe afɔkpa ƒu du to yeƒe afɔkpodzi, si na wòdo ɣli. Abɔawo ƒo xlã eƒe lãmekawo sesĩe, eye wònɔ etum ɖo ta fesre si le didiƒe ʋĩ la gbɔ.
  
  Ramses tsi tre ɖe kplɔ̃ si dzi nuklia-gakotokua mlɔ la tame.
  
  Egblɔ kple tamebubu be: "Ele sue ale gbegbe." "Eya ta mesɔ o. Eye ke hã enye nusi dzi woaɖo ŋkui ale gbegbe. Èlɔ̃ ɖe edzia?"
  
  Hayden tsɔ ʋu ƒo ɖe eƒe nu me. "Melɔ̃ ɖe edzi be wòe nye ƒe alafa sia ƒe tagbɔsesẽdɔ."
  
  Ramses tsɔ ŋkubiãnya aɖe kpɔe. "Èle ewɔm? Èkpɔe be Julian Marsh kple Zoe Shears siwo tso The Pythians ye le atuu wɔm le anyigba le afima, alo? Eye woƒe ŋgɔnɔla - Webb - afi kae wòle? Mesusu be yi ɖadi blema blematomenukulawo ƒe kesinɔnu aɖe le xexeame. Mele aƒetɔ aɖe si ku ɣeyiɣi didi aɖe la ƒe mɔ si ku ɣeyiɣi didi aɖe la yome tim. Edze eya ŋutɔ ƒe afɔtoƒe siwo nye tagbɔsesẽ yome esime xexeame le dzo dam. Nyemegogo ƒe alafa sia me dɔ si nye tagbɔsesẽ, Aƒenɔ Jay o."
  
  Eye togbɔ be Hayden lɔ̃ ɖe edzi le ememe be yeƒe nya sɔ le nane ŋu hã la, ezi ɖoɖoe. Le ŋkekea ƒe nuwuwu la, ele be xɔ si me wotsɔa lãfu wɔe nanɔ wo katã lalam.
  
  "Ekema nukae kplɔe ɖo, ètsɔ ɖe le eme be yeanya?" Ramses biae, eye wòko alɔgbɔnu. "Enyo, menye nenema gbegbe o, ne magblɔe tututu la. Mí katã míele afisi míedi be míanɔ. Nukliabɔmb aɖe le asiwò. Mele Alligator, nye bɔmb ŋuti nunyala gbɔ. Nye dukɔ le nye akpa dzi. Nuklia bɔmb? Esu te kloe be... - etɔ vie - be yeazu ɖeka kple xexeame. Ðe wòle be míagblɔ be...gaƒoƒo ɖeka tso fifia megbea?"
  
  Hayden ƒe ŋkuwo dee asi.
  
  "Oo, haha. Fifia èle eŋu bum. Ðe ɣeyiɣi sia sɔ gbɔ akpa na wòa? Eyata aɖabaƒoƒo ewo?"
  
  Hayden gbɔ ya be: "Ao." "Màte ŋui o." Taflatsɛ. Ele be nane nanɔ anyi si nèdi. Nane si dzi míate ŋu alɔ̃ ɖo."
  
  Ramses nɔ ekpɔm dũu abe ɖe wòkpɔ nublanui nɛ zi ɖeka le eƒe lɔlɔ̃nu manɔmee ene. "Nusianu si medi ƒe ƒuƒoƒo le xɔ sia me. Nusi woyɔna be Xexeme Gbãtɔ la tsɔtsrɔ̃."
  
  "Aleke nèwɔa nubabla kple ame siwo di be yewoawu wò alo aku ne wole agbagba dzem ko?" Hayden gblɔe sesĩe. "Alo tɔ te wo evɔ màto ʋukɔkɔɖi me o. Xexeme Yeyea ƒe Kuxi Mlɔetɔ."
  
  Ramses ko nu. "Mi amewo miezu bometsilawo ale gbegbe." Eko nu. "Ŋuɖoɖoae nye be: 'Mele be miagawu o'. Miwu mí alo mide ta agu na mí. Mitɔ te mí alo mikpɔ mí míatso miaƒe liƒowo. Ema koe nye miaƒe kuxi sesẽa."
  
  Hayden gaʋli vevie ake esi ŋutsuawo ɖe eƒe awu yeyea eye emegbe woda bɔmb la ɖe teƒe si woblae ɖe eƒe ŋgɔgbe. Alligator ye va do ɖe ŋgɔ heɖe akɔtagbalẽvia ƒe ka eye wòɖe ka aɖewo ɖa le eme. Ele be woatsɔ wo abla ɣeyiɣidzidzenu ƒe mɔ̃ aɖe, Hayden ka ɖe edzi. Ŋɔdzinuwɔla tagbɔsesẽtɔ mawo gɔ̃ hã made afɔku me be yewoatso bɔmb ŋutɔŋutɔwo ƒe kadodo o.
  
  Enɔ mɔ kpɔm.
  
  Akpɔkplɔa he kaawo eye emegbe wòlé ŋku ɖe Ramses ŋu, henɔ mɔɖeɖe lalam be yeayi edzi. Ame dzɔtsu la ʋuʋu ta. Ŋutsuawo lé Hayden ƒe abɔwo hetutui yi ŋgɔ to kplɔ̃a dzi, eye wobɔbɔ eƒe ŋutilã vaseɖe esime nukliabɔmb la te ɖe eƒe dɔgbo ŋu. Emegbe wolée ɖe teƒea esime Alligator xatsa kaawo ɖe eƒe akɔta kple akɔta gbã, emegbe wòɖiɖi ɖe eƒe afɔwo dome eye mlɔeba wòyi dzi vaseɖe esime wodo go le eƒe akɔta te. Hayden se kaawo ƒe hehe ɖesiaɖe, akploa ƒe ʋuʋu ɖesiaɖe. Mlɔeba la, wozã alidziblanu siwo ƒe ŋusẽ le titina kple duct tape tsɔ kpɔ egbɔ be nukliabɔmb la lé ɖe eƒe ŋutilã ŋu sesĩe eye woxatsae ɖe eŋu. Hayden do eƒe kadodowo kpɔ eye wòkpɔe be ƒã hafi wòte ŋu ʋãna.
  
  Ramses tsi tre ɖe megbe be yeakpɔ Alligator ƒe asinudɔwɔwɔwo. Egblɔ be: "Ede blibo." "Amerikatɔwo ƒe abosam tsɔ nɔnɔme nyuitɔ kekeake be yeatsrɔ̃ yeƒe dukɔa. Enye kɔkɔeƒe si sɔ na wo dometɔ mamlɛawo, abe alesi nu vɔ̃ du sia hã le ene. Azɔ, Alligator, ɖo ɣeyiɣidzidzenu eye nàna ɣeyiɣi mí be míayi lãwo dzikpɔƒe."
  
  Hayden ƒo nu le kplɔ̃a ŋu, gbã la, ŋɔdzinuwɔla la ƒe nyawo tɔtɔe. "Taflatsɛ. Màte ŋu awɔ esia o. Màte ŋui o. Míenya afisi nèle kple nusi nèɖo be yeawɔ. Míate ŋu ake ɖe ŋuwò ɣesiaɣi, Ramses."
  
  "Xɔ̃wòwoe nèdi be yeagblɔ!" Akpɔkplɔa do ɣli ɖe eƒe to me, si na wòti kpo heʋuʋu nukliaʋawɔʋua. "Eŋlisitɔ... Khmannnn! Mega tsi dzi o. Àgakpɔe ake. Marsh do dzidzɔ nɛ vie nyateƒe, mmm, gake míawo hã míakpɔ dzidzɔ!"
  
  Ramses ƒo eɖokui ɖe eƒe to kemɛa gbɔ. "Meɖo ŋku mi katã dzi tso asi me. Mexɔe se be ègblẽe, eye nègblẽ ŋkɔ nyui si le ŋunye ƒe eve ya teti. Menya be mi katã miedze nye fiasã dzi, miewu nye amedzikpɔla Akatash, miewu nye asrafohawo eye miekplɔm dzoe le kɔsɔkɔsɔ me. Le Amerika gome. Bometsilawo ƒe dukɔ. Aƒetɔ Price si le afima gblɔ nam be mi katã mienye ƒuƒoƒoa me tɔ, gake menye ema ɖeɖeko o. Èyɔa ɖokuiwò be ƒometɔwo. Enyo, ɖe mesɔ be mi katã mianɔ ɖeka le nuwuwu tututu oa?"
  
  Hayden gbɔ ya ɖe eƒe akploa tame be: "Damn." "Wò. Asshole."
  
  "Oo, ao." Wò kple wò ƒomeae miewɔ nu gbegblẽ ŋutɔŋutɔ. Ðeko nàɖo ŋku edzi be - Ramses ye wɔe. Eye be esia gɔ̃ hã menye nye nuwuwu fefe o. Nye kakaɖedzi gawɔa dɔ ɖe ame dzi wu. Gake nyae be manɔ teƒe aɖe si le dedie, anɔ nu kom, esime Amerika kple eƒe Ɣetoɖoƒetɔwo ƒe zɔhɛ mamlɛawo le wo gbãm."
  
  Ebɔbɔ ale be eƒe ŋutilã gbã eya kple akɔtagbalẽviawo me nuwo siaa. "Fifia ɣeyiɣia de na wò lãwo dzikpɔƒe zi mamlɛtɔ. Matsɔ bubu ana Matt Drake be meke ɖe ŋuwò," egblɔ le ɣlidodo me. "Ne bɔmb la wó."
  
  Hayden se nyawo, gɔmesese siwo ɣla ɖe wo me, gake ekpɔe be yenɔ afɔɖeɖe si ŋu kakaɖedzi le si awɔ dɔ ɖe ame dzi wu nusi wòɖo xoxo la ŋu bum.
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃E
  
  
  Hayden ƒu du yi agbatsɔʋu sue aɖe ƒe megbe. Asrafomegãwo mlɔe, si gakpɔtɔ bla ɖe bɔmb la ŋu, mlɔ wo megbe le woƒe afɔ nu esime wonɔ zikpui siwo le axa eveawo dzi. Mɔzɔzɔ bliboa ƒe akpa si sesẽ wue nye be woaɖee le xɔdɔmeawo me. Asrafomegãwo megblẽ ɣeyiɣi aɖeke tsɔ nɔ agbagba dzem be yewoaɣlae o; wotu eƒe aʋawɔnuwo ɖe afisi wodi eye woyi kple woƒe aʋawɔnuwo le dzadzraɖoɖi. Ame sia ame si akpɔ wo la, woawui. Dzɔgbenyuietɔe na wo la, edze abe ame akpa gãtɔ ɖoa to nuxlɔ̃ameawo eye wonɔa aƒeme le woƒe television alo kɔmpiutawo ŋgɔ ene. Ramses kpɔ egbɔ be Hayden kpɔ agbatsɔʋua wòhe yi mɔa ƒe axadzi le mɔdodo doviviti aɖe xa, eye wònɔ nu kom ɣeyiɣi bliboa katã.
  
  Ameyibɔ si ŋu ŋusẽ tɔxɛwo ƒe dzesiwo le.
  
  Amekae axe mɔ na wo? Bia gbe woa? Ðewohĩ le ɣeyiɣi aɖe megbe. Gake emae nye nusianu si dzɔ vaseɖe fifia ƒe taɖodzinu bliboa. Alesi ɖoɖoa ƒe akpa ɖesiaɖe wɔ kabakaba kple edziwɔwɔ do alesi Amerika wɔ nui ɖe eƒe seɖoƒewo ŋui kpɔ. Wokpɔ mɔ be woawɔ nu ɖe amewo ŋu, eye kuxia ŋutɔŋutɔe nye be ɖeko ŋɔdzinuwɔlawo metsɔ ɖeke le eme o. Woƒe taɖodzinu ɖeka koe nye dukɔa ƒe ku.
  
  Wozã 57th Street tsɔ ɖo ta ɣedzeƒe gome, eye woƒo asa na dzɔlawo kple xɔxlɔ̃wo le afisi woate ŋui. Gbegblẽwo, ʋu si wogblẽ ɖi si mebɔ o kple eteƒekpɔlawo ƒe ƒuƒoƒowo nɔ anyi, gake Alligator ŋutɔ nye New Yorktɔ eye wònya mɔ siwo katã dzi tomefafa le wu, siwo dze abe ɖe womele o ene. Dua ƒe elektrikŋusẽnamɔ̃a kpe ɖe eŋu, si wɔe be ʋukulaa te ŋu trɔ yi mɔ si ŋu wòɖo do ŋgɔ la dzi bɔbɔe. Wowɔ nu blewuu, ŋuɖɔɖɔɖotɔe, esi wonya be Amerikatɔwo gakpɔtɔ le nu wɔm, wogale lalam, eye le gaƒoƒo geɖe megbe hafi wova kpɔe be ɖewohĩ bɔmb la le afima xoxo.
  
  Hayden nya be fifia gɔ̃ hã la, White House ƒe amegãwo aɖo aɖaŋu be woaɖɔ ŋu ɖo, eye womate ŋu alɔ̃ ɖe edzi kura be woda le yewoƒe liƒowo dzi o. Ame bubuwo anɔ agbagba dzem be yewoawɔ nɔnɔmea ŋudɔ. Mina míaɖe Dodge ɖa geɖe wu eye míawɔ screw na adzɔxelawo. Gake enya Coburn eye wònɔ mɔ kpɔm be yeƒe aɖaŋuɖola kplikplikpliwo hã nye amesiwo dzi woate ŋu aka ɖo eye wonya nu abe eya ke ene.
  
  Mɔzɔzɔa na wòxɔ abi. Asrafomegãwo tsɔ woƒe afɔwo kpe ɖe eŋu. Tɔtɔ kpata kple do gãwo na wòtsi dzodzodzoe. Akploa nɔ ʋuʋum le ete, eƒe ememe sesẽwo meɖea dzi le eƒo ɣesiaɣi. Hayden nya be esiae nye nusi Ramses di-be ŋɔdzi nayɔ yeƒe ɣeyiɣi mamlɛawo me esime ɣeyiɣidzidzenu la le ɖiɖim.
  
  Mede gaƒoƒo afã o. Mɔawo dzi tomefafa, ne menye ƒuƒlu o hã. Hayden mete ŋu gblɔe kple kakaɖedzi o. Le eƒe ɖoɖoa ƒe tɔtrɔ yeye bubu me la, Ramses de se na Gator be wòabla Marsh kple Shears ɖe bɔmb la ŋu, kpakple Hayden. Ame eveawo to nyatoƒoe, wɔ avu, eye wodze ɣlidodo gɔ̃ hã gɔme, eyata Alligator tsɔ kasɛt bla woƒe nu kple ŋɔti, nɔ anyi ɖe afima vaseɖe esime woƒe dzi dze eme, eye emegbe wòna woƒe ŋɔtiwo no ya aɖe. Emegbe Marsh kple Shears dze avifafa gɔme le ɖekawɔwɔ me kloe. Ðewohĩ ablɔɖekpɔkpɔ ƒe drɔ̃ewo nɔ wo si. Marsh do ɣli abe vidzĩ yeye ene, eye Shears nɔ ʋeʋẽm abe ŋutsuvi si ŋu man flu le ene. Abe tohehe na wo ame evea siaa - eye nublanuitɔe la, na Hayden hã - Ramses na wobla wo amama ɖe nukliabɔmb ŋu, si he kuxi ƒomevi ɖesiaɖe vɛ, wotɔtɔ, eye woʋuʋu nu geɖe wu. Hayden xɔe nyuie, ekpɔ Lovecrafttɔwo ƒe ŋɔdzinu si woate ŋu aɖi fifia le susu me eye wònɔ eɖokui biam be aleke dzomavɔe woawɔ ato lãwo dzikpɔƒea hã.
  
  Alligator la lé ŋku ɖe misa la ŋu vevie be: "Míawu enu le eme." "Aɖabaƒoƒo atɔ̃ ne mede ɖeke o."
  
  Hayden de dzesii be bɔmbwɔla la ƒoa nu nyuie ne ele nu wɔm kple eƒe dɔtɔ. Ðewohĩ dzimaɖitsitsi na eƒe gbe kɔ zi ɖeka. Ðewohĩ dzidzɔkpɔkpɔ. Etrɔ eƒe susu esi agbatsɔʋua tɔ eye ʋukulaa tsɔ mɔ̃a wɔ dɔ aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo. Ramses ɖi le taksi la me, eye Hayden do susua ɖa be ɖewohĩ wole lãwo dzikpɔƒea ƒe mɔnu.
  
  Mɔnukpɔkpɔ mamlɛtɔ.
  
  Eʋli vevie, henɔ agbagba dzem be yeaʋuʋu tso axa ɖeka ayi axa ke eye yeaɖe duct tape la le yeƒe nu me. Marsh kple Shears ƒo nu kple hũɖeɖe, eye asrafomegãawo tsɔ woƒe afɔkpawo tu afɔ edzi, si wɔe be esesẽ be woaʋuʋu, gake Hayden tsi tre ɖe eŋu. Nusi wòbia koe nye gbeɖiɖi wɔnuku aɖe, ʋuʋu si mesɔ o, eye woakɔ aflagaawo ɖe dzi.
  
  Asrafomegãawo dometɔ ɖeka ƒo fi dee heti kpo ɖe edzi, eye wògatsɔe bla nukliaʋawɔʋua kple ʋua ƒe megbe. Eɖe hũ ɖe duct tape la me. Eƒe abɔwo xatsa ɖe eƒe ŋutilã ŋu, si xe mɔ nɛ be megate ŋu le ʋuʋum o, eye kaka Ramses natrɔ gbɔ la, megate ŋu nɔ gbɔgbɔm o.
  
  Esi mɔ̃a nɔ ɣli dom vie la, agbatsɔʋua gayi ŋgɔ ake. Ʋua ku blewu, eye asrafomegã la dzo. Hayden gbɔ ya sesĩe, heƒo fi de eƒe dzɔgbenyui kple amesiame si ƒo xlãe ƒe mo. Eteƒe medidi o ʋua tɔ eye ʋukulaa tsi mɔ̃a. Ðoɖoezizi nɔ anyi esime Ramses, si do asrafoha tɔxɛ ƒe awu gbãtɔ fifia, tsɔ eƒe ta ƒo ɖe megbezikpui dzi.
  
  Egblɔ dzonɔamemetɔe be: "Taɖodzinu si gbɔ woɖo." "Milala nye dzesi eye mianɔ klalo be yewoatsɔ wo ayi mia dome."
  
  Esi Hayden mete ŋu wɔ naneke o ta la, gbɔgbɔ koe wòte ŋu nɔ esime asrafomegã atɔ̃ nɔ wo ɖokuiwo ƒom ɖe babla wɔnuku la ŋu henɔ dzadzram ɖo be yewoakɔe. Ramses ƒo ʋɔa, nusianu me kɔ, eye ŋutsu ɖeka ʋu ʋɔa. Emegbe asrafomegãawo kɔ babla la ɖe yame, tsɔe do goe le ʋua me eye wokplɔe to mɔ aɖe si dzi atiwo le la dzi. Hayden blu ɖe eta esime ŋkeke ƒe keklẽ nɔ eƒe ŋkuwo dzi, emegbe ekpɔ afisi wòle.
  
  Atixɔ aɖe si wotsɔ anyikpe sɔti ɣiwo lé ɖe te la keke ɖe ta dzi, eye amagbewo ƒo xlãe. Enye ɣe ƒe mɔ̃ si woɖo nyuie eye woɖo kpe edzi, eye fifia ame aɖeke mele eme o, abe alesi Hayden nɔ mɔ kpɔm be lãwo dzikpɔƒea ƒe akpa mamlɛa anɔ ene. Ðewohĩ tsaɖila dzinɔameƒotɔ ʋɛ aɖewo wɔ teƒe siwo amewo mesɔ gbɔ ɖo o la ŋudɔ, gake Hayden ke ɖi be woaɖe mɔ na lãwo dzikpɔƒea be wòaxɔ ame aɖeke le gaƒoƒo ʋɛ siwo kplɔe ɖo me. Anɔ eme godoo be Ramses na lãwo dzikpɔƒe ƒe dedienɔnɔdzikpɔlawo ka ɖe edzi be asrafoha tɔxɛwo le afima be woakpɔ egbɔ be anyigbamamaa le dedie bliboe. Wotsɔ wo to mɔ aɖe si dzi aɖakaʋuwo le eye amagbe damawo le xɔxlɔ̃m la dzi vaseɖe esime axadziʋɔtru aɖe tɔ wo. Akpɔkplɔa ge ɖe eme sesẽe, eye emegbe wokpɔ wo ɖokui le xɔ aɖe si ƒe dzisasrã kɔkɔ si me atimɔwo, tɔdzisasrãwo kple ati geɖe siwo kpena ɖe wo ŋu wonɔa te ɖe yame ƒe fafa nu la me.
  
  Ramses ʋuʋu ta be: "Anyigba xɔdzowo." "Azɔ, Alligator, tsɔ agbalẽvi la eye nàtsɔe ade gbea te yi ŋgɔe. Míehiã be míalé ŋku ɖe nu ŋu le vome kaba o."
  
  Hayden kple eƒe dɔwɔƒe si me kakaɖedzi mele o la me tɔ mamlɛawo va wu enu ɖe atikpoa dzi. Akpɔkplɔa trɔ asi le ka ʋɛ aɖewo ŋu, tsɔ duct tape bubuwo kpe ɖe eŋu be wòali ke, eye emegbe wòtsɔ ka si wotsɔ kpe ɖe eŋu ƒe agbalẽ xatsaxatsa aɖe ƒoe vaseɖe esime wòɖe gbeƒãe be woxatsa bɔmb la ɖe gamenɔlawo ŋu nyuie.
  
  "Eye rotary switch la hã?" Ramses bia nya sia.
  
  "Èka ɖe edzi be yeadi be yeatsɔ nya sia akpe ɖe eŋua?" Alligator bia nya sia. "Marsh kple Shears ate ŋu adze esia gɔme kaba."
  
  Ramses ʋuʋu ta kple tamebubu na ŋutsua. "Èto nyateƒe". Ebɔbɔ nɔ agbaa xa, akploa mlɔ anyigba, Hayden blae ɖe etame tẽ, eye emegbe Marsh kple Zoey blae ɖe edzi. Ramses ƒe ŋkuwo sɔ kple Julian Marsh ƒe ta.
  
  Egblɔ kpoo be: "Míatsɔ seselelãme ƒe tɔtrɔ aɖe akpe ɖe eŋu." "Mɔ̃ si trɔna si ne wokɔ wò alo nèwɔ ʋuʋu gã aɖe la, ena bɔmb la wó. Meɖo aɖaŋu na wò be nànɔ teƒea eye nàlala Aƒenɔ J ƒe ƒuƒoƒo me tɔwo nava. Mègatsi dzi o, manɔ anyi eteƒe nadidi o."
  
  Eƒe nyawo na Hayden ƒe ŋutilã ʋuʋu. "Ɣeyiɣi didi kae?" ete ŋu gbɔ ya.
  
  Ramses gblɔ be: "Woaɖo ɣeyiɣidzidzenu la gaƒoƒo ɖeka." "Ɣeyiɣi si sɔ ko be mía kple Alligator míate ŋu aɖo dedie. Nye ŋutsuwo agblẽ bɔmb la ɖi, si nye nu mamlɛtɔ si awɔ nuku na xɔ̃wòwo ne wote ŋu ke ɖe ŋuwò."
  
  Nenye be?
  
  Ramses tsi tre, eye wòlé ŋku ɖe agbalẽvi si wòdzra ɖo ŋu zi mamlɛtɔ, amegbetɔ ƒe ŋutilã kple dzobibi si le ete, vɔvɔ̃ ƒe dzedzeme si le woƒe mo kple ŋusẽ si wòɖe fia ɖe wo katã dzi la ŋu.
  
  Hayden miã ŋku, eye fifia megate ŋu le ʋuʋum o, nyaƒoɖeamenu dziŋɔa te eƒe akɔta wòzu bɔmb si womate ŋu axe mɔ na o eye wòna gbɔgbɔ sesẽ. Esiawo ate ŋu anye eƒe ɣeyiɣi mamlɛawo eye naneke meli wòate ŋu awɔ le esi wòse Alligator ƒe dzidzɔkpɔkpɔ le seselelãme ƒe tɔtrɔa ɖoɖo ŋu vɔ megbe o, gake woaƒo fi dee nenye be yeazã wo le New York ƒe Central Park Lãwo Ƒe Dzɔƒe ƒe Tropical Zone. Ke boŋ woatsɔe atrɔ ayi eƒe agbemeɣeyiɣi nyuitɔwo me, ayi Mano ƒomea kple woƒe ɣeyiɣi si wotsɔ nɔ Hawaii, ayi Diamond Head ƒe mɔwo dzi, North Beach ƒe ƒutsotsoewo kple Maui ƒe dzototowo dzi. Nuɖuɖudzraƒe si le dzoto aɖe si le dɔ wɔm dzi. Teƒe aɖe si le alilikpowo tame. Anyigba dzĩ si le mɔawo megbe. Akaɖi siwo le keklẽm le Kapiolani ŋu eye emegbe ƒuta si le ƒutawo katã ƒe nuwuwu, siwo nɔ fu ɖem le fiẽsi kple dzimaɖitsitsi ƒe akaɖi dzĩ siwo le kakam te, si nye teƒe ŋutɔŋutɔ ɖeka kolia si wòate ŋu asi le agbe me nuteɖeamedziwo kple dzimaɖitsitsiwo katã nu le xexeame.
  
  Hayden yi afima azɔ, eye gaƒoɖokui la nɔ ƒoƒom.
  
  
  TA BLETƆ̃ VATƆ̃
  
  
  Drake nɔ lalam le kpovitɔwo ƒe dɔwɔƒea, eye wòse le eɖokui me be yemate ŋu awɔ naneke kura o esi wonɔ xɔxlɔ̃m ɖe nyatakaka ɖesiaɖe, nukpɔkpɔ ɖesiaɖe, nya sue ɖesiaɖe si wogblɔ tso Ramses, Hayden, alo nukliabɔmb ŋu. Nyateƒeae nye be New York lolo akpa be woate ŋu atsyɔ edzi le gaƒoƒo ʋɛ aɖewo ko me, eye telefonawo nɔ ɖiɖim le mɔ̃a dzi. Emenɔlawo sɔ gbɔ akpa eye amedzrowo hã sɔ gbɔ akpa. Ðewohĩ axɔ aɖabaƒoƒo ewo hafi asrafowo naɖo White House, gake togbɔ be dzɔlawo kple dedienɔnɔ ƒe ɖoɖowo katã li hã la, ɣeyiɣi didi kae wòaxɔ hafi woatsa le teƒe sue sia me? Fifia, Drake susui be, tsɔ nɔnɔme sia yi New York eye nukae nàkpɔ? Enye nudzɔdzɔ si mebɔ o si me dedienɔnɔdzikpɔlawo lé ŋɔdzinuwɔla siwo wɔ woƒe ŋutasẽnuwɔwɔa ŋutɔŋutɔ. Le xexe ŋutɔŋutɔ me la, woti ŋɔdzinuwɔlawo yome henɔ wo yome tim le ʋunyaʋunyawɔwɔa megbe.
  
  Dahl va ɖo mlɔeba, edze abe ɖe eƒe ŋutilã vuvu eye ɖeɖi te eŋu le xexeame ene, eye SPEAR-ha la me tɔ mamlɛawo nɔ megbe nɛ. Kenzi dze ŋkuléle ɖe nu ŋu gɔme le mɔ si womate ŋu aɖe o nu eye wòbia afisi kpeɖodzidzraɖoƒea le hã. Ðeko Dahl ʋuʋu ŋku ɖe eŋu hegblɔ be, "Ðe asi le eŋu wòadzo, ne menye nenema o la, eƒe dzi madze eme gbeɖe o." Ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo ƒo zi ɖe eŋu henɔ to ɖom nya si Drake gblɔ, si, negbe dzimaɖitsitsi ɖe Hayden ŋu ko la, menye nu boo aɖeke o.
  
  Moore na nyaa nɔ bɔbɔe. "Amewo nya nu tso ŋɔdzinuwɔlawo ƒe ŋɔdzidoname si le dua me ŋu. Míate ŋu aʋu le teƒea o, togbɔ be míexea mɔ na amesiwo le agbagba dzem be yewoadzo o hã. Nukae adzɔ ne bɔmb la wó nyateƒe? Nyemenya o, gake menye mía tɔ be míabu mía nɔewo nutsotso ŋu fifia o. Míaƒe ɖoɖowo le dɔ wɔm, gake dɔwɔƒe bubuwo kple nyatakakadzraɖoƒewo ate ŋu akpɔ mɔnu bubuwo. Míetsɔa wo sɔna kple wo nɔewo ne míele nu ƒom. Nuɖoanyi akpa gãtɔ le dɔ wɔm. Tomefafa le New York ƒe ablɔwo dzi gake amewo gakpɔtɔ le wo dzi ne wotsɔe sɔ kple dugã akpa gãtɔ. Mɔwo hã."
  
  "Gake naneke meli haɖe oa?" Smith bia nya sia kple movidzɔdzɔ.
  
  Moore ƒo nu kple hũɖeɖe. "Xɔ̃nye, míeɖoa kaƒoƒo alafa geɖe ŋu le aɖabaƒoƒo ɖeka me. Míewɔa nu kple susuŋutinunyala ɖesiaɖe, fefewɔla ɖesiaɖe, kple dukɔmevi nyui ɖesiaɖe si vɔvɔ̃ ɖo keŋkeŋ le dua me. Wotu yameʋudzeƒea na amesiame negbe míawo ko. Míele Wi-Fi, Internet kple telefonkawo gɔ̃ hã tsi ge, gake se egɔme be anɔ eme be míaɖi ɖe eme le mɔ sia dzi abe alesi míegbɔ ɖe eme le ablɔdzi kpovitɔ, FBI dɔwɔla alo, anɔ eme wu be, . hamea me tɔ."
  
  "Le nutsyɔnu te?" Dahl bia nya sia.
  
  "Alesi míenya nu la, lãmenugbagbevi ɖeka pɛ hã megali o. Ðeko míate ŋu atsɔe be woxɔ gaxɔ si le Ramses ta kpɔm fifia la le dukɔa me kple nutoa me. Míexɔe se be míaƒe adzamedɔwɔlawo ate ŋu akpe ɖe mía ŋu o, gake wole tiatia siwo katã woate ŋu awɔ la me dzrom."
  
  "Ekema afikae esia gblẽ mí ɖi?" Lauren bia nya sia. "Míete ŋu ke ɖe fotoɖemɔ̃a, Ramses, Price alo Hayden ŋu o. Míeke ɖe nukliabɔmb ŋu o," esrɔ̃ nu tso mo ɖesiaɖe ŋu, eye eƒe dzi gakpɔtɔ nye dumevi dzro si wonyi le fefe siwo wowɔ ɖekae me afisi aɖaŋunuawo katã le fli me va ɖo nuwɔna mamlɛtɔa me.
  
  Moore gblɔ be: "Tipping ye nye nusi wɔa esia zi geɖe." "Ame aɖe kpɔa nane eye wòhenɛ vɛ. Ènya nusi woyɔna be hot tip series le afisia? Tiketi eve yi dziƒo, le Eddie Money ƒe ha xoxoa megbe."
  
  "Ekema, ɖe míele kaƒoƒoa lalama?"
  
  Drake kplɔ Lauren do go yi balkon la dzi. Nukpɔkpɔ si le ete la nye esi me dziɖeleameƒo le, eye kpovitɔ ʋɛ siwo gakpɔtɔ le agbe la nɔ avu wɔm kple akpoxɔnu ƒe dzidziƒoame esime wonɔ mɔ tom to glikpowo kple ahuhɔ̃e gbagbãwo me, nɔ kaƒoƒoawo ŋu ɖom henɔ safuiwo ƒom, wo dometɔ aɖewo tsɔ aŋe siwo me ʋu le bla woƒe abɔwo kple ta, eye bubuwo tsɔ woƒe afɔwo dzi, eye wòle mo ʋuʋum le vevesese ta.
  
  Lauren gblɔ be: "Ele be míaɖiɖi ayi afima." "Kpe ɖe wo ŋu."
  
  Drake ʋuʋu ta. "Wole aʋa si me woda le la wɔm eye meganye taɖoƒe gɔ̃ hã o. Ðeko ŋutsu siawo gbe dzodzo. Esia fia nu geɖe na wo wu mɔzɔzɔ yi kɔdzi. Esiae nye nusi kpovitɔ nyuiwo wɔna eye ƒã hafi dukɔmeviwo kpɔae. Nya vɔ̃ koe nyadzɔdzɔŋlɔlawo ɖena fiana zi gbɔ zi geɖe, eye wòdea ama amewo katã ƒe nukpɔsusu. Megblɔ be míawo hã míele kpekpem ɖe wo ŋu."
  
  Woɖo ta ʋu si kɔa ame yia dzi gbɔ eye emegbe Drake trɔ, ewɔ nuku nɛ be wòkpɔ ƒuƒoƒo bliboa le megbe nɛ. "Nu ka?" - ebiae. "Ga mele asinye o".
  
  Alicia ko alɔgbɔnu ɖeɖi te eŋu. Beau gɔ̃ hã te ŋu ko alɔgbɔnu. SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa ŋutɔ to nu geɖe me egbea, gake ŋusẽ gakpɔtɔ nɔ wo ŋu, wonɔ klalo na geɖe wu. Drake kpɔ abi geɖe kple abi bubu siwo woɣla nyuie.
  
  "Nukatae mi ame evea miegadea dzo lãme na mi o? Eye nàtsɔ tu bubuwo ɖe asi. Ne míeva ƒo xlã esia mlɔeba la, míava nɔ ɣeyiɣi sesẽ aɖe me."
  
  Kinimaka gblɔ be: "Makpɔ egbɔ." "Ana nusi ahe ame ƒe susu."
  
  Yorgi gblɔ be: "Eye makpe asi ɖe eŋu." "Esesẽna nam be mase Drake ƒe gbeɖiɖi gɔ̃ hã gɔme, eyata abu ne Amerikatɔwo ƒe gbeɖiɖi le eŋu."
  
  Dahl ko nu esi wòwɔ ɖeka kple Drake le ʋu si kɔa ame yia dzi me. "Xɔ̃nye Russiatɔ, wò le megbe keŋkeŋ."
  
  Drake ƒo Swedentɔ la, si na wògaxɔ abi geɖe wu, eye wòtsɔ ʋu si kɔa ame yia dzisasrãa dzi la yi dzisasrã gbãtɔ dzi. Emegbe SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa de nu nyaa me le afisi woate ŋui, woɖo kaƒoƒo yeyewo ŋu helé nyatakakawo ɖe mɔ̃ dzi, wobia gbe nutoa me tɔwo hebia nyawo, eye wotrɔ kaƒoƒo siwo meku ɖe nudzɔdzɔ kpataa ŋu o la yi teƒe bubu siwo wode dɔ asi na. Eye togbɔ be wonya be wohiã yewo eye wokpe ɖe yewo ŋu hã la, wo dometɔ aɖeke mekpɔ dzidzɔ ɖe eŋu o le esi Hayden gakpɔtɔ bu eye Ramses gakpɔtɔ nɔ ablɔɖe me ta ko. Vaseɖe fifia la, eɖu wo dzi.
  
  Aɖaŋu bubu kawoe wòtsɔ nɔ eƒe abɔta?
  
  Drake ɖo kaƒoƒo aɖe ɖa tso ƒometɔ aɖe si bu ŋu eye wòɖo bubu ɖa ku ɖe mɔdodo si mesɔ o ŋu. Switchboard la gakpɔtɔ nɔ dɔ wɔm, eye Moore gakpɔtɔ nɔ nu xlẽm ɖe nugbɔ, eƒe tikiti si wòtsɔ yi dziƒo la dzi. Gake eteƒe medidi o eva dze ƒã na Drake be ɣeyiɣia le vɔvɔm kabakaba wu notsi si le dodom tso nugoe si gbã me. Nu ɖeka si na wònɔ dɔa dzi koe nye be enɔ mɔ kpɔm be Ramses aƒo ka zi ɖeka ya teti. Ŋutsu sia gakpɔtɔ nɔ eɖokui ɖem fia. Drake ke ɖi be yeazi abɔta la dzi evɔ yemadze agbagba ya teti be yeanye fefewɔla vie wu o.
  
  Kpovitɔwo nɔ dɔwɔƒea dzi kpɔm, gake ƒuƒoƒoa kpe asi ɖe eŋu to anyinɔƒe le kplɔ̃wo ŋu heɖo gbedasiwo ɖe amewo me. Dahl yi ɖawɔ kɔfi. Drake va kpe ɖe eŋu le tsizea ŋgɔ, ese le eɖokui me be yemate ŋu awɔ naneke kura o eye yemele teƒe aɖeke o esime wonɔ nyatakakawo lalam.
  
  Drake gblɔ be: "Mina míaƒo nu tso gbãtɔa ŋu." "Ðe nusia dzɔ ɖe dziwò kpɔa?"
  
  "Ao. Mese alesi Ramses te ŋu ɣla eɖokui ƒe siawo katã gɔme. Eye mele ɖi kem be mɔ̃a mele keklẽŋusẽ ƒe asidede agbalẽ te wɔm o elabena womede dzesii haɖe o. Ŋutsu si gbugbɔ bla bɔmb ma la nya nusi wɔm wònɔ godoo. Nye akɔntabubue nye United States asrafo tsã."
  
  "Gake nukatae? Ame geɖe li siwo ate ŋu akpɔ keklẽŋusẽ ta."
  
  "Esia ku ɖe nu bubuwo hã ŋu. Nutoa me sidzedze. Adzameha si wòƒo ƒu. De dzesi nye nyawo, Drake tsitsi, wonye SEAL tsãtɔwo. Dɔwɔwɔ etɔxɛe."
  
  Drake kɔ tsi ɖe eme esime Dahl nɔ gaku ƒom ɖe nu suesuesuewo me. "Na wòasẽ. Le nyateƒe me la, ɖe nènya nusi wònye gɔ̃ hãa? Ðe "Instant" ɖo Dziehe Ƒuta haɖea?
  
  Dahl ƒo nu kple hũɖeɖe. "Kɔfi si woɖana enumake nye abosam ƒe dɔ. Eye nyemeyi Dziehe Ƒuta kpɔ o."
  
  Alicia ge ɖe xɔa ƒe ʋɔtru si le ʋuʋu ɖi la me. "Nukae nye ema? Mese nya aɖe tso atikpoa ŋu eye ɖeko menya be nye ŋkɔ le edzi."
  
  Drake mete ŋu ɣla eƒe alɔgbɔnukokoa o. "Aleke nèle, Alicia?"
  
  "Afɔwo le veve sem." Nye ta le veve sem. Dzi ƒe vevesese. Ne menye nenema o la, ɖeko nye lãme sẽ."
  
  "Mele gbɔgblɔm be-"
  
  X-Ambassadors ƒe kaƒoƒoa nyrɔ eƒe nya siwo kplɔe ɖo, siwo tso eƒe asitelefon ƒe nuƒomɔ̃ gbɔ. Esi wògalé tsizea ɖe asi la, etsɔ mɔ̃a va eƒe asike gbɔ.
  
  "Hello?"
  
  "Èɖo ŋku dzinyea?"
  
  Drake tsɔ tsigoea do ŋusẽe ale gbegbe be tsi si woɖa nyitsɔ laa la ƒo ɖe eƒe asi dzi. Mede dzesii kpɔ o.
  
  "Afikae nèle, ame manyanu?"
  
  "Fifia. Ðe mele be wò biabia gbãtɔ nanye "afikae nukliaʋawɔnuwo le" alo "aleke gbegbee mawó kaba" oa? Gbeɖiɖi aɖe si wɔ nuku ŋutɔ la ƒu du to fli la me.
  
  Drake gblɔ be: "Ramses," eye wòɖo ŋku edzi be yeaʋu nuƒomɔ̃. "Nukata màɖo nya la gbɔ tẽ o?"
  
  "Oo, nukae nye nukokoe le ema ŋu alea gbegbe? Eye mègblɔa nusi mawɔ nam o. Nyee nye fiavi, fiaɖuƒewo tɔ. Meɖu dzi ƒe geɖe eye magaɖu fia ƒe geɖe. Ɣeyiɣi didi aɖe le esi nèva zu crispy megbe. Bu eŋu kpɔ".
  
  "Ekema ɖe hoop bubu aɖewo gali si míate ŋu ati kpo atoa?"
  
  "Menye nyee o. Julian Marsh ye nye ema. Ŋutsu sia ƒe tagbɔ le gbegblẽm ne magblɔe tututu, eyata metsɔe do ka kple miaƒe amedɔdɔ Jay."
  
  Drake ʋuʋu, eye wòɖe ŋku ɖe Dahl ŋu. "Ele nyuiea?"
  
  "Fifia." Togbɔ be edze abe eƒe lãme sẽ vie eye wòle veve sem hã. Edzea agbagba ɖesiaɖe be yeanɔ anyi kpoo keŋkeŋ."
  
  Nusiwo do ŋgɔ ƒe seselelãme aɖe trɔ le Drake ƒe dɔgbo me. "Eye nukatae wòle alea?"
  
  "Ale be, le nyateƒe me la, magblẽ nu le motion sensor la ŋu o."
  
  Nye Mawu, Drake susui. "Wò ame manyanu. Ðe nèblae ɖe bɔmb ŋua?"
  
  "Eyae nye bɔmb la, xɔ̃nye."
  
  "Afikae wòle?"
  
  "Míaɖo afima. Gake esi wònye be mia kple xɔ̃wòwo miele vivi sem le duɖimekeke nyui aɖe me, eye esi wònye be dzoxɔxɔ le ŋuwò xoxo ta la, mebu eŋu be nukatae nyemana mɔnukpɔkpɔ wò o? Mele mɔ kpɔm be adzowo dzɔa dzi na wò."
  
  "Esia nye tagbɔsesẽ." Èle tagbɔ gblẽm, èle fefem kple agbe geɖe ale gbegbe. Aɖaŋuɖoɖowoe? Kpɔ egbɔ nam, kposɔ. Amekae aɖu aɖuɖɔ ɖe wò ŋutilã dzi ne metɔ dzoe?"
  
  Ramses zi ɖoɖoe vie, edze abe ɖe wònɔ tame bum ene. "Eyata asigɛawo tsi ŋutɔŋutɔ. Esia nyo. Le nyateƒe me la, teƒe siwo mayi, ade kpekpewo, akpɔ ŋusẽ ɖe dukɔwo dzi la le asinye. Eya ta ɖo to-"
  
  "Mele mɔ kpɔm ŋutɔŋutɔ be ànɔ afima anɔ lalam," Drake tso nya me, eye wòɖe lã kaba be "Ne míeɖo afima."
  
  "Nublanuitɔe la, ao." Afisiae míedo gbe na mí le. Abe alesi ɖewohĩ ènyae ene la, mele wò zãm tsɔ le nye sisi wɔm. Eyata, abe alesi mi amewo miegblɔe ene la - akpe na mi ɖe esia ta."
  
  "Ugh-"
  
  "Ẽ Ẽ." Fuck nye, dzinyelawo kple nɔvinyeŋutsuwo katã. Gake wò kple du siae ava wu enu be woazu screwed. Eye nye hã, amesi ayi edzi. Eyata ɣeyiɣi va zua nya fifia. Èle klalo be yeaɖe kuku na wò mɔnukpɔkpɔa, Eŋlisitɔ suea?"
  
  Drake kpɔ eƒe dɔwɔwɔ nyuie esi wònya be esia koe nye yewoƒe tiatia. "Gblᴐe nam".
  
  "Nye dɔlékuiwutikea akɔ xexeame ŋu tso dɔlékuiwo me le Ɣetoɖoƒedukɔwo me. Tso avetsu me yi avetsu me la, esia nye xɔtaxɔa ƒe akpa aɖe. Ema koe nye ".
  
  Drake ƒe mo wɔ yaa. "Eye eya koe nye ema?"
  
  "Ẽ, eye esi wònye be wodzidzea nusianu si nèwɔna le xexe si woyɔna be deŋgɔwo me le miniti, gaƒoƒo me ta la, maɖo ɣeyiɣidzidzenu na miniti blaade. Xexlẽdzesi goglo nyui, xɔŋkɔ na wò."
  
  "Aleke míawɔ aɖe aʋawɔnuwo le esia ŋu?" Drake nɔ mɔ kpɔm be Marsh meƒo nu tso deactivation codes ŋu o.
  
  "Oo damn, mènya oa? Ekema ɖo ŋku esia dzi ko - nukliabɔmb, vevietɔ mɔzɔkplo me nukliabɔmb, nye mɔ̃ si sɔ pɛpɛpɛ eye wòda sɔ bliboe. Nusianu le sue eye wòde pɛpɛpɛ wu, abe alesi meka ɖe edzi be àkpɔ ŋudzedze ɖe eŋu ene. Esia abia... nunya deŋgɔ."
  
  "Nu deŋgɔwo?"
  
  "Nu deŋgɔwo wɔwɔ. Kpɔ esia ɖa".
  
  Ramses tsɔ nya siawo ɖe kaƒoƒoa ɖa, eye wògblẽ kaƒoƒoa ɖi wòku. Drake ƒu du trɔ yi ɔfis eye wòdo ɣli na ʋudzeƒe bliboa be woatɔ. Eƒe nyawo, eƒe gbe ƒe ɖiɖime, na ta, ŋku kple ŋutilã trɔ ɖe eŋu. Wotsɔ telefonwo de tsitrenu, womeŋe aɖaba ƒu kaƒoƒo dzi, eye wotɔ te dzeɖoɖowo.
  
  Moore lé ŋku ɖe Drakes ƒe mo, emegbe egblɔ be, "Tsi miaƒe telefonwo."
  
  Drake do ɣli be: "Ele asinye." "Gake ele be gɔmesese aɖe nanɔ mía ŋu..." Egbugbɔ gblɔ adzo la nya ɖe nya nu. Egblɔ be: "Miwɔ kaba." "Ramses na miniti blaade mí."
  
  Moore bɔbɔ ɖe balkon si dzi ʋuʋudedi le la dzi, eye Kinimaka kple Yorgi kpe ɖe eŋu. Ame bubu ɖesiaɖe trɔ dze ŋgɔe. Esi eƒe nyawo de asi ameawo gbɔ la, wote ɣlidodo.
  
  "Enyo, dɔlékuiwutike nye bɔmb. Edze ƒã be ".
  
  Ame aɖe ƒo nu le ɣlidodo me be: "Eye eɖoe be yeatɔ dzoe." "Menye bluff ye o."
  
  "Tso avetsu me yi avetsu me?" Mai gblɔ be. "Nye mese egɔme o".
  
  Drake xatsae ɖe eƒe ta ŋu. Egblɔ be: "Esia nye gbedasi na mí." "Esia katã dze egɔme tso Amazon-avewo me. Míekpɔe zi gbãtɔ le asi me. Gake nyemese alesi wòwɔa dɔ na New York gɔme o."
  
  "Gake bubuwo?" Smith gblɔ be. "Anyigba ƒe akpa aɖe si le xɔtaxɔa tea? Nye me-"
  
  Moore do ɣli be: "Esia nye avetsu si me tsi dzana le ŋuti nya bubu aɖe." "Ðe canopy menye nusi woyɔna be ati sesẽwo ƒe nutsyɔnu oa? Wotsɔ gbe siwo le ete la tsyɔ anyigba."
  
  Drake nɔ afima xoxo. "Nyateƒee nye esia." Gake ne èlɔ̃ ɖe esia dzi la, ekema egblɔ na mí be woɣla bɔmb la ɖe avetsu si me tsi dzana le me. Le New York," Eƒe mo ʋuʋu. "Susu mele eme o."
  
  Ðoɖoezizi xɔ aƒe ɖe ʋudzeƒea, si nye ɖoɖoezizi si ƒomevi ate ŋu ana ame ƒe mo natsi ale gbegbe be mate ŋu awɔ naneke o alo ana elektrikŋusẽ naɖo eŋu ale gbegbe be wòaklẽ.
  
  Drake menya ɣeyiɣi ƒe yiyi nyuie alea gbegbe kpɔ o, eye sɛkɛnd ɖesiaɖe yɔ fũ kple Tsɔtsrɔ̃ŋkeke ƒe gaƒoɖokui ƒe ɖiɖi dzɔgbevɔ̃etɔe.
  
  Moore gblɔ mlɔeba be: "Gake avetsu aɖe le New York ya." "Le Central Park Lãwo Ƒe Dzɔƒe. Enye sue, si woyɔna be "Tropical Zone," gake enye nu ŋutɔŋutɔ ƒe akpa sue aɖe."
  
  "Le xɔmetsovɔa tea?" Dahl te ɖe edzi.
  
  "Ẽ, atiwo le afima."
  
  Drake gahe ɖe megbe sɛkɛnd bubu, eye wònya vevesesetɔe be esia gɔ̃ hã ate ŋu agblẽ woƒe agbe geɖe. "Nu bubu aɖe li? Aɖaŋuɖoɖo bubu aɖewo li?
  
  Ðoɖoezizi kple ŋkumekpɔkpɔ ƒuƒlu koe do gbe na eƒe nyabiasea.
  
  Egblɔ be: "Ekema mí katã míege ɖe eme." "Womeɖea asi le nu ŋu o. Nukokoedoname aɖeke meli o. Ɣeyiɣia de be míawu glimeme manyatalenu sia nu. Abe alesi míewɔe zi mamlɛtɔ ene."
  
  Kinimaka kple Yorgi ƒu du yi atrakpuiawo gbɔ.
  
  Drake kplɔ ƒuƒoƒo bliboa yi New York ƒe ablɔ siwo dzi vɔvɔ̃ yɔ fũu la dzi.
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃A
  
  
  Le Moore ƒe mɔfiamewo dzi wɔwɔ me la, ame ewo ƒe ƒuƒoƒoa gblẽ aɖabaƒoƒo xɔasi geɖe wu esi wotrɔ zu mɔdodo aɖe be yewoaxɔ kpovitɔwo ƒe ʋu eve aɖewo. Woƒo ka na wo hafi woɖo afima, eye kpovitɔwo nɔ lalam, woƒe agbagbadzedze be yewoakɔ ablɔwo dzi la te kutsetsewo. Smith bɔbɔ nɔ tasiaɖamfɔ ɖeka dzi, Dahl nɔ evelia dzi, ʋuawo tsɔ woƒe siren kple akaɖi siwo nɔ keklẽm eye woƒu du ƒo xlã 3rd Avenue ƒe dzogoe dzi, nɔ rababa fiãm, yi lãwo dzikpɔƒe tẽ. Xɔwo kple mo siwo vɔvɔ̃ ɖo la nɔ du dzi va yina le gaƒoƒo blaene me, emegbe kilometa blaatɔ̃ le gaƒoƒo ɖeka me. Smith tsɔ taksi si wogblẽ ɖi la ƒu gbe ɖe vovo, eye wòƒo eƒe ŋgɔgbe, eye wòɖoe ɖa tẽ. Kpovitɔwo ƒe mɔxenu ɖeka koe nɔ mɔa dzi, eye woxɔ sedede xoxo be woaɖe mɔ na wo ato eme. Woƒu du to mɔdodo aɖe si dzi woɖe kabakaba, eye wogogo ame blaade.
  
  Drake ŋe aɖaba ƒu kaƒoƒo yeyea dzi kloe le eƒe asitelefon dzi, eye wòsusu be ɖewohĩ Ramses ye yɔe ake be yeatsɔ dzidzɔ aƒo ka na ye. Gake emegbe esusu be: esia gɔ̃ hã ate ŋu ana míakpɔ kpeɖodzi aɖewo.
  
  "Nu ka?" - eƒo nu kpuie.
  
  "Drake? Dukplɔla Coburn ye nye esia. Aɖabaƒoƒo ɖeka le asiwòa?"
  
  Yorkshiretɔa ti kpo kple movidzɔdzɔ, emegbe elé ŋku ɖe eƒe GPS ŋu. "Aɖabaƒoƒo ene, aƒetɔ."
  
  "Ekema ɖo to. Menya be mehiã be magblɔ alesi gbegbe nuwo agblẽe na mi ne woɖe mɔ bɔmb sia wó o. Hlɔ̃biabia nye nusi womate ŋu aƒo asa na o. Eye míenya dukɔmevinyenye alo dunyahehe ƒe didi vavãtɔ si le ame sia si ƒe nɔnɔme le abe Ramses ene gɔ̃ hã o. Kuxi gã siwo do mo ɖa dometɔ ɖekae nye be ame bubu - Alligator - yi Russia zi ene le ƒe sia me."
  
  Drake ƒe nu trɔ zu ke. "Russia ye?"
  
  "Ɛ̃. Esia menye nyametsotso o, gake..."
  
  Drake nya nusi tututu ɖiɖiɖeme ma fia. Mele be naneke natso nya me le xexe si me nyadzɔdzɔdɔwɔƒewo kple hadomenyatakakadzraɖoƒewo trɔ asi le ŋu o. "Ne nyatakaka sia do-"
  
  "Ɛ̃. Míele ŋku lém ɖe wɔna aɖe si le ɖoƒe kɔkɔ aɖe ŋu."
  
  Drake medi be yeanya nusi ema fia ya o. Enya be amewo le xexe si keke ta fifia me, amesiwo si ŋusẽ le ŋutɔ, siwo si mɔnu le be woatsi agbe le nukliaʋa me, eye zi geɖe la, wobua alesi wòanɔ ne woate ŋu anɔ xexe yeye kura, si me ame ʋɛ aɖewo koe anɔ la me. Ame siawo dometɔ aɖewo nye kplɔlawo xoxo.
  
  "Tsɔ bɔmb la nu ne ehiã, Drake. Wogblɔ nam be NEST le mɔ dzi, gake ava ɖo le mia yome. Abe alesi ame mamlɛawoe ene. Katã. Esiae nye míaƒe gaƒoƒo yeye si do viviti wu."
  
  "Míadzudzɔ esia, aƒetɔ. Du sia anɔ agbe akpɔ etsɔ."
  
  Esi Drake wu kaƒoƒoa nu la, Alicia tsɔ eƒe asi ɖo eƒe abɔta. Egblɔ be: "Eyata." "Esi Moore gblɔ be enye Rainforest kple mini rainforest la, ɖe wòfia be dawo anɔ afima hãa?"
  
  Drake tsɔ etɔ tsyɔ eƒe asi dzi. "Dawo nɔa anyi ɣesiaɣi, Alicia."
  
  Mai ƒo nu kple kɔdzi. "Ðewo lolo wu bubuwo."
  
  Smith trɔ woƒe ʋua ƒo xlã ʋuwo ƒe xaxa, to dɔnɔdzikpɔʋu aɖe si nɔ keklẽm si ƒe ʋɔtruwo le ʋuʋu ɖi eye kpekpeɖeŋunalawo nɔ dɔ wɔm tso amesiwo kpɔ gome le nudzɔdzɔa me ŋu, eye wògatsɔ eƒe afɔ ɖo gas-fɔti dzi ake.
  
  "Èke ɖe nusi dim nènɔ ŋua, Mai?" Alicia gblɔe sɔsɔe kple bubutɔe. "Ɣekaɣie nègblẽ ƒuƒoƒoa ɖi?"
  
  Nu siawo katã dzɔ ɣeyiɣi didi aɖee nye sia, gake Drake ɖo ŋku Mai Kitano ƒe dzodzo dzi nyuie, eye fɔɖiɖi yɔ eƒe ta ɖe ku siwo wòhe le manyamanya me ta. Tso esime nudzɔdzɔ ɖeka ma si dzɔ esime wonɔ edzilawo dim-si nye yakuza gadzadzɛ aɖe wuwu-la, nu geɖe trɔ.
  
  Mai gblɔ be: "Dzinyelawo le dedie fifia. "Abe Grace ene. Meɖu to la dzi. Chica. Na. Mekpɔ nu geɖe siwo dim menɔ."
  
  "Ekema nukatae nètrɔ gbɔ?"
  
  Drake kpɔe be yeƒe ŋkuwo lé ɖe mɔa ŋu sesĩe eye yeƒe towo te ɖe megbezikpui la ŋu. Enye ɣeyiɣi si mebɔ o be woadzro emetsonuwo me ahatsɔ nya ɖe nyametsotsowo ŋu, gake enye nusi bɔ ŋutɔ na Alicia, eye ate ŋu anye mɔnukpɔkpɔ mamlɛtɔ na wo be woaɖɔ nuwo ɖo.
  
  "Nukatae metrɔ gbɔ?" - Nu ka? - May gbugbɔ gblɔ blithely. "Elabena metsɔ ɖe le eme. Metsɔ ɖe le eme na ƒuƒoƒo sia."
  
  Alicia ƒo kpẽ. "Ŋuɖoɖo nyui." Esia koe nye susu si tae?"
  
  "Èle biabiam be metrɔ gbɔ na Drake hã. Ne ɖe mekpɔ mɔ be mi ame evea miatu gɔmesese yeye aɖe ɖo hafi. Ne ɖe mesusu sɛkɛnd ɖeka gɔ̃ hã be anye ne eʋu yi ŋgɔ. Ne ate ŋu ana mɔnukpɔkpɔ eveliam gɔ̃ hã. Enyo, ŋuɖoɖoa le bɔbɔe - nyemenya o."
  
  Alicia he susu yi edzi be: "Mɔnukpɔkpɔ etɔ̃lia." "Ne ɖe wònye bometsitsi ale gbegbe be wòtrɔ gbɔe la, esia anye mɔnukpɔkpɔ etɔ̃lia na wò."
  
  Drake kpɔ lãwo dzikpɔƒea ƒe mɔnu wògogo eye wòse masɔmasɔ si nɔ dzidzim ɖe edzi le megbezikpui dzi, seselelãme ɖaɖɛ siwo dzi womate ŋu aka ɖo o la nɔ dodom le eme. Le esiawo katã ta la, wohiã xɔ aɖe, eye ne anya wɔ la, woatsɔ xɔmenuwo aɖo atsyɔ̃e falɛfalɛwo.
  
  Egblɔ be: "Mixatsae, ŋutsuwo." "Míele afisia".
  
  "Womewu enu haɖe o, Sprite. Alicia sia nye kpɔɖeŋu yeye aɖe. Eɖoe be yemagasi ayi ɣeɖoto azɔ o. Fifia míetsi tre, míesrɔ̃a nu eye míetoa esia me."
  
  Mai gblɔ be: "Mekpɔnɛ eye wòdzɔa dzi nam ŋutɔ. "Wò yeyea, Alicia, dze ŋunye ŋutɔ togbɔ be èsusui hã."
  
  Drake trɔ megbe, eyɔ fũ kple bubudede wo nɔewo ŋu eye wòtɔtɔ kura le alesi nɔnɔme sia ate ŋu ava eme mlɔeba ŋu. Gake ɣeyiɣia de be woatsɔ wo katã aƒu gbe fifia, atsɔe ade agbalẽdzraɖoƒea, elabena wonɔ tetem ɖe Harmagedon bubu, asrafowo, xɔnamelawo kple kalẽtɔwo ŋu kabakaba vaseɖe nuwuwu tututu.
  
  Eye ne wole ŋku lém ɖe nu ŋu, ɖewohĩ wole chess ƒom la, anye ne gbɔgbɔ abu ɖe Mawu kple Abosam gɔ̃ hã me.
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃A
  
  
  Smith ƒo eƒe tayawo le eƒe tɔtrɔ mamlɛtɔ me eye emegbe wòtsɔ afɔ kpekpe aɖe afɔ brek ƒe afɔti dzi. Drake ʋu ʋɔa hafi ʋua tɔ eye wòʋuʋu eƒe afɔwo do goe. Mai do go le megbeʋɔtrua nu xoxo, Alicia nɔ megbe na afɔ ɖeka. Smith ʋuʋu ta na kpovitɔ siwo nɔ lalam.
  
  "Wogblɔ be ele be nànya mɔ si dzi nàto ayi Anyigba Dzodzoe la kabakaba wua?" Kpovitɔawo dometɔ ɖeka bia nya sia. "Enyo, zɔ mɔ sia dzi yi anyime tẽ." Efia asi edzi. "Anɔ miame."
  
  "Akpe na wò". Smith tsɔ mɔfianu ƒe anyigbatata la eye wòtsɔe fia ame mamlɛawo. Dahl ƒu du va do le duƒuƒu aɖe me.
  
  "Míele klalo?"
  
  Alicia gblɔ be: "Alesi míate ŋu anɔ." Efia asi anyigbatataa be: "Oo kpɔ ɖa." "Woyɔa nunanadzraƒe si le teƒea be lãwo dzikpɔƒe."
  
  "Ekema na míayi."
  
  Drake ge ɖe lãwo dzikpɔƒea kple eƒe sidzenuwo, henɔ mɔ kpɔm na vɔ̃ɖitɔ kekeake eye wònya be Ramses ƒe ayemɔ nyɔŋu siwo wu ɖeka le eƒe abɔta si meku ɖe ye ŋu o. Ƒuƒoƒoa kaka heɖe wo ɖokui ɖa, wonɔ ʋuʋum kabakaba wu alesi wòle be woawɔe xoxo eye womeɖɔ ŋu ɖo nyuie o, gake wonya be sɛkɛnd ɖesiaɖe si va yi la nye ku ƒe ɖiɖi yeye. Drake lé to ɖe dzesiawo ŋu eye eteƒe medidi o ekpɔ Anyigba Dzodzoe si le ŋgɔ. Esi wonɔ tetem ɖe wo ŋu la, anyigba si ƒo xlã wo la te ʋuʋu.
  
  Ame enyi ƒu du do go le bebeƒe, eye wohe hɛwo esime wode se na wo be woana xɔnametɔwo ƒe aʋa mamlɛtɔ nanye vevesese eye ʋukɔkɔɖi si gbɔ eme. Drake ƒu kplakplakpla le ʋuʋudedi la te eye wòtsɔ etɔ ƒu gbe ɖe eƒe akɔta, emegbe wòdo go amedzidzedze si kplɔe ɖo ŋkume kple ŋkume. Bo kple May va do, woƒe avuwɔwɔ ƒe aɖaŋu hiã egbea.
  
  Amedzidzela enyiawo katã do ŋutilã ƒe aʋawɔnuwo kple ametakpɔnu, eye wowɔ avu nyuie abe alesi Drake kpɔ mɔe ene. Ramses metiae tso ƒuƒoƒoa gɔme gbeɖe o. Mai xe mɔ ɖe alɔnu kabakaba aɖe nu, dze agbagba be yeagbã yeƒe alɔnu, gake ekpɔe be etro, ye ŋutɔ yeƒe dadasɔ ƒu gbe. ƒoƒo si kplɔe ɖo la to eƒe abɔta, eya ŋutɔ ƒe vest xɔe, gake ena wòtɔ vie. Beau zɔ le wo katã dome, ku ƒe vɔvɔli ŋutɔŋutɔ. Ramses ƒe asrafomegãwo trɔ megbe alo ti kpo yi axadzi be yewoaƒo asa na Fransetɔa.
  
  Drake bɔbɔ ɖe megbe ɖe mɔxenua ŋu, eye wòkɔ eƒe asiwo ɖe dzi. Gli si le megbe nɛ la gbã esime eƒe futɔa nɔ afɔ eveawo ƒom tso anyigba. Ŋutsu eveawo siaa ʋuʋu ɖe mɔ bubu dzi, henɔ agbagba dzem esime wonɔ ʋuʋum. Eŋlisitɔa ƒo asrafoha la ƒe ta ɖe asi ɖeka dzi, gake asi si wodo ɖe dzi tsɔ ʋli eɖokui ta koe wòte ŋu ƒo. Ekɔ eƒe ŋutilã ɖe dzi va ɖo afisi wòdi, tso klo, eye wòtsɔ eƒe asibidɛ ƒo ɖe anyi. Hɛa ƒu du yi dzi eye wòto eƒe akɔta, eye wògale veve sem togbɔ be eʋli eɖokui ta hã. Drake dzi eƒe amedzidzedzea ɖe edzi zi gbɔ zi eve.
  
  Aʋawɔwɔ kplikplikpli le Tropical Zone ƒe mɔnu nu gasẽ ɖe edzi. May kple Bo ke ɖe woƒe tsitretsiɖeŋulawo ƒe mo ŋu. Ʋu kaka ɖe ƒuƒoƒoa katã me. Asrafomegãwo dze anyi eye woƒe abɔwo gbã eye woƒe lãme ʋuʋu, eye agɔdzela vevitɔe nye Mano Kinimaka. Hawaiitɔ gã la tsɔ bulldozer gbã eƒe amedzidzelawo, abe ɖe wòle agbagba dzem be ye ŋutɔ yeatsi tre ɖe ƒutsotsoeawo ŋu, agbã wo kakɛkakɛe ene. Ne asrafomegã aɖe tsi tre ɖe eƒe mɔ dzi la, Kinimaka ƒoa nublanuimakpɔmakpɔtɔe, titinaʋala si de ŋgɔ wu amegbetɔ tɔ, agbledela si womate ŋu atsrɔ̃ o. Eƒe mɔa mesɔ kura o, ale be Alicia kple Smith siaa nɔ tsi me nɔnɔ ƒe agbo nu. Asrafomegãawo ɖi go ɖe wo xa, nɔ ɣli dom, gake wowu enu nɔ bɔbɔe.
  
  Dahl tsɔ aɖaŋu aɖe ɖɔlia ƒoƒo tso asi yi asi. Woƒoa hɛawo sesĩe eye woƒoa wo kabakaba, gbã la, wobɔbɔna, emegbe wokɔa wo ɖe dzi, emegbe woƒoa wo ɖe akɔta kple mo; Swedentɔa tsɔa dzikedzo ƒe nuŋububu kabakaba kple aɖaŋu si wòkpɔ kutrikukutɔe xe mɔ na wo katã. Eƒe tsitretsiɖeŋula mena ta o, eƒe nuwɔna nye atikewɔla, ekpɔe enumake be yedo go ye tɔ eye wòhiã be yeawɔ tɔtrɔ.
  
  Dahl ɖe afɔ ɖe vovo esime asrafomegã la zã eƒe afɔwo kple abɔta abe hɛ ƒe amedzidzedzea dzi yiyi ene. Abɔta gbãtɔ ƒoe ɖe gbedoxɔa dzi, si na eƒe susu gasẽ ɖe edzi eye wòkpe ɖe eŋu wòkpɔ mɔ na amedzidzedze gbogbo aɖewo. Edze klo ɖeka dzi, eye wòƒoe ɖe eƒe akɔta te tẽ yi doa kple lãmekawo ƒe ƒuƒoƒo si le afima me, si na asrafoha la tsɔ eƒe akplɔa ƒu gbe le vevesese ta. Gake mlɔeba la, Kinimaka si nye aʋawɔla lae ƒo aʋawɔla la ɖe anyi, etsɔ lãmekawo do dzo dzadzɛ, egbã ƒuwo eye wòvuvu lãkusiwo. Mano ƒe aɖu kple ŋgonu ƒe ƒuwo nɔ yibɔ eye wòzɔ kple afɔkpodzi, gake naneke mete ŋu xe mɔ nɛ o. Dahl susui be yeadze xɔa ƒe axadzi abe Hawaiitɔwo ƒe Hulk ene ne wotu ʋɔa.
  
  Kenzi kpɔe be enɔ bɔbɔe be yeadzo le avuwɔwɔa ƒe goawo dzi, agblẽ nu le amesiame si wòate ŋui ŋu eye wòfa konyi le nyateƒe si wònye be yeƒe katana megale ye si haɖe o ta. Dahl nya be aɖaŋu tɔxɛ aɖe si wòsrɔ̃ le ye si eye yeate ŋu adze asrafoha ɖeka dzi, eye wòawu wo dometɔ ɖesiaɖe kple ƒoƒo ɖeka, si ana ƒuƒoƒoa ƒe ɣeyiɣi xɔasi natsi. Gake ŋkekea wu enu kloe.
  
  Ɖe sia ɖe ko.
  
  Drake kpɔ eƒe Flurry asibidɛ wònɔ ƒoƒoa hem ɖa. Edze anyi ɖe eƒe axadzi esime asrafomegã aɖe lé eƒe asibidɛ hetrɔe. Vevesese tro eƒe dzedzeme. Eʋuʋu kple akɔta si mesɔ o, eɖe asi le nyaƒoɖeamenua ŋu eye wòkpɔ eɖokui ŋkume kple ŋkume kple eƒe futɔ.
  
  "Nu ka ta?" ebia nya sia.
  
  Asrafomegã la ko alɔgbɔnu be: "Afi sia ko be maɖe wò blewu dzi akpɔtɔ." "Tick tock, si nye ʋu si wotsɔa lãgbalẽ wɔe. Tick tock."
  
  Drake ƒoe ɖe enu sesĩe, eye fifia eɖo eƒe afɔwo dzi. "Wò hã àku."
  
  "Mí katã míele kuku ge, bometsila."
  
  Esi Drake dze ŋgɔ zazɛ̃nyahelawo alea la, eƒoe nublanuimakpɔmakpɔe, eye wògbã ŋutsua ƒe ŋɔti kple aɖu, kpakple eƒe akɔta. Ame siawo nya nu si tututu wɔm wole, eye ke hã woyi edzi nɔ avu wɔm. Ŋutsu ɖeka pɛ hã medze na hũɖeɖe bubu o.
  
  Asrafomegã la nɔ gbɔgbɔm, eye wòtsɔ eƒe hɛa fia Drake. Yorkshiretɔa lée, trɔe hetrɔe ale be akplɔa ge ɖe ŋutsu kemɛa ƒe tagbɔ vaseɖe eƒe asibidɛ dzi. Hafi ame kukua nadze gbea dzi la, Drake hã wɔ ɖeka kple avu vevitɔa.
  
  Enye aʋa wɔnuku aɖe si me susu mele o. Yaƒoƒo ɖe ƒoƒo megbe kple ametakpɔkpɔ le ametakpɔkpɔ megbe, tɔtrɔ si nuwuwu meli na o yi teƒe si wòle. Wotutu ʋua le ŋkuwo ŋu, woɖe abɔta kple abɔta ɖa le aʋawɔwɔa titina, eye wogbugbɔ abɔta ɖeka si vuvu gɔ̃ hã va eƒe nɔƒe le Smith ŋutɔ ƒe kpekpeme ta. Enye ƒuƒlu, abe alesi wòdzena ŋutɔŋutɔ ene.
  
  Eye emegbe Kinimaka ƒo xlã wo katã, nɔ ƒoƒom, nɔ du dzi ge ɖe eme, nɔ nu gblẽm le afisiafi si wòate ŋui. Ne mede ɖeke o la, asrafomegã siwo dze anyi, siwo gbã la dometɔ etɔ̃ ya teti nye eƒe nuwɔna. Beau gaɖe eve bubu, eye emegbe May kple Alicia wɔ dɔ ɖekae tsɔ wu mamlɛtɔa nu. Esi wònɔ gegem la, wodo go ŋkume kple ŋkume, wodo alɔnu ɖe dzi, aʋawɔwɔ ƒe dziku kple ʋu ƒe dzodzro nɔ bibim le wo dome, nɔ keklẽm abe laser ene le woƒe ŋkume, gake Beau ye ma wo dome.
  
  Egblɔ be: "Bɔmb."
  
  Eye emegbe, kasia, mo katã trɔ ɖe Drake ŋu.
  
  "Ɣeyiɣi didi kae susɔ na mí?" Dahl bia nya sia.
  
  Drake menya gɔ̃ hã o. Aʋa la xɔ susu si susɔ la katã le asinye. Fifia eɖiɖi ŋku ɖe anyi, esi wònɔ vɔvɔ̃m na nusi wòakpɔ, ehe eƒe abɔta ɖe megbe eye wòlé ŋku ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu.
  
  Kensi gblɔ be: "Míekpɔ bɔmb la gɔ̃ hã haɖe o.
  
  Drake gblɔ be: "Aɖabaƒoƒo wuiatɔ̃."
  
  Eye emegbe tudadawo ɖi.
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃LIA
  
  
  Kensi se le eɖokui me be yeƒe ŋusẽkpɔɖeamedzi aɖe le abe tudada ene. Eƒoe le eƒe afɔwo dzi, ƒoe ɖe eƒe lãkusi me, eye wòxɔ susu katã le eƒe susu me hena ɣeyiɣi kpui aɖe. Drake kpɔ tu la wòdze anyi eye wòdze klo, si xe mɔ na eƒe gege si womate ŋu aƒo asa na o. Mekpɔ esia wòva kpɔ o, gake ame bubu aɖeke hã mekpɔe o. Smith hã xɔ hit aɖe. Dzɔgbenyuietɔe la, tu evea siaa ƒo vestawo.
  
  Thorsten Dahl ye wɔ nu kabakaba wu, eye nya siwo nye "aɖabaƒoƒo wuiatɔ̃" gakpɔtɔ nɔ bɔmb dam ɖe eƒe ahɔhɔ̃ dzi. Esi asrafomegã eveawo nɔ dzi yim tso anyigba la, tuawo da kabakaba, eye fifia, kple taɖodzinu nyuitɔ la, edze wo dzi, eƒe abɔwo keke, henɔ ɣli dom abe keteke si tsɔ luʋɔ siwo bu tso Dzomavɔ ƒe gogloƒe si ʋu yɔ fũu ene . Wohe ɖe megbe le movidzɔdzɔ ta, eye emegbe Swedentɔ la ƒo wo, ɖeka kple asi ɖesiaɖe, eye wòtsɔ wo ame evea siaa ƒu gbe ɖe atixɔa ƒe gli ŋu.
  
  Xɔa gbã ƒo xlã ameawo, atikpowo gbã, wogbã henɔ gegem to yame. Ŋutsuawo dze anyi ɖe woƒe akɔta le emenyawo dome, si ɖe vi na Swedentɔ si ƒe tagbɔ gblẽ wu.
  
  Enye dɔwɔƒe si wowɔa dɔ le, teƒe si dɔwɔnuwo yɔ fũ. Esi asrafomegãwo nɔ agbagba dzem be yewoakɔ yewoƒe aʋawɔnuwo ɖe dzi, ɖeka nɔ hũ ɖem eye bubu nɔ aɖuwo ƒom la, Dahl kɔ akplɔ aɖe si wosrɔ̃ nyuie la ɖe dzi. Ame siwo dze anyi la kpɔe wònɔ dodom tso woƒe ŋkuwo ƒe dzogoe dzi eye wofa tsikpe, dzimaxɔse na dzi meganɔ wo ƒo o.
  
  Bo zɔ va egbɔ eye wòkpɔ alesi wowɔ nui. "Miwu wo nu. Ðo ŋku amesiwo wonye dzi."
  
  Kinimaka hã tɔ vie, nɔ nu kom le nugbeɖoɖoa ta, abe ɖe wòdi be yeatutu wo azu ke ene. "Woda tu Kensi. Eye Smith hã."
  
  Dahl tsɔ ʋuƒoa ƒu gbe eye wòbɔbɔ ɖe eƒe asiléƒea gblɔ be: "Menya." "Menyae".
  
  Ŋutsu evea siaa tsɔ ɖiɖiɖemea be enye gbɔdzɔgbɔdzɔ ƒe dzesi eye wodo asi ɖe woƒe aʋawɔnuwo gbɔ. Dahl dzo yi yame esime wònɔ ʋuƒoa kɔm le ɣeyiɣi ɖeka me, eye wòɖiɖie ɖe anyi esime eƒe ŋutilã nɔ ɖiɖim. Aʋawɔwɔ ɖeka ƒo asrafoha la le eƒe ŋgonu titina, eye ŋusẽ kple aɖaŋu si susɔ nɛ be wòatrɔ, akɔ atikplɔa ɖe dzi ahagbã ŋutsu kemɛa ƒe gbedoxɔa. Esi wòwu enu la, etso klo, nɔ aɖuwo ƒom, eye wòtsɔ akplɔa ƒu gbe ɖe eƒe abɔta.
  
  Emegbe asrafomegã kemɛa bɔbɔ nɔ anyi, nɔ hũ ɖem, eƒe ta nɔ ʋuʋum ɖe axa ɖeka abe ɖe wòle veve sem ene, eye wònɔ tu si wòlé ɖe asi siwo nɔ ʋuʋum la fɔm. Le sɛkɛnd ɖeka ma me la, Kensi wɔ nu kabakaba wu amesiame eye wòtsɔ eɖokui de afɔku gã aɖe me. Metɔ vie o, eʋuʋu abi siwo wòxɔ va yi, xe mɔ na ŋutsua ƒe taɖodzinu, eye wòtsɔ aɖuɖɔ ƒoe. Woda tu si wòlé ɖe asi la abe anyikpe ene, eƒe nuwuwu vaseɖe eƒe nuwuwu vaseɖe esime wòdze eƒe mo titina. Eda tu, eye wòdze anyi ɖe megbe, eye tu la to eƒe ta dzi. Esi wònya ɖo egbɔ ko la, Kenzi xɔ eƒe aʋawɔnua, gake menye hafi wòkɔe ɖe eƒe akɔta o.
  
  "Ɣeyiɣi didi kae?" Dahl nɔ gbɔgbɔm sesĩe, eye wònɔ du dzi ɖo ta ʋɔtru si yi ɖe Tropical Zone la gbɔ.
  
  Drake ƒu du va to afima.
  
  "Aɖabaƒoƒo adre."
  
  Esia mesɔ gbɔ be woaɖe aʋawɔnuwo ɖa le nukliaʋawɔnu siwo womenya o ŋu o.
  
  
  TA BLETƆ̃ VƆ̃E
  
  
  Aɖabaƒoƒo ade.
  
  Drake ƒu du yi Tropical Zone, henɔ ɣli dom vaseɖe esime eƒe ŋɔti nɔ veve sem, henɔ agbagba dzem vevie be yeake ɖe bɔmb la ŋu. ɣlidodo bɔbɔe si nye ŋuɖoɖoa metso Hayden gbɔ o, gake edze eyome alesi wòate ŋui. Ʋukawo do ɖe eƒe ŋgonu katã. Eƒe asiwo ƒo ɖe wo nɔewo ŋu wòzu atam le masɔmasɔ ta. Esi ƒuƒoƒo bliboa ge ɖe xɔa me, eye wodze ŋgɔ atizɔti siwo le tsatsam kple teƒe siwo atiwo le la, wokaka be yewoawɔ yewoƒe xexlẽme ŋudɔ.
  
  "Nu maɖinu!" Kinimaka nɔ avi fam, nuteɖeamedzia nɔ egblẽm kloe fifia. "Hayden!"
  
  Ɣlidodo bubu si nu metsi o. Drake tsɔ eƒe asiwo ƒu gbe ɖe dzi le dziɖeleameƒo si gbɔ eme me, eye mete ŋu nya teƒe si tututu wòle o. Sɛkɛnd aɖewo va yi. Akpɔkplɔ aɖe si ƒe amadede le keklẽm la dze wo dzi, si na Alicia ɖe afɔ ɖeka yi megbe. Drake mete ŋu nɔ te ɖe enu o, ke boŋ egakpɔ eƒe gaƒoɖokui ake.
  
  Aɖabaƒoƒo atɔ̃.
  
  Fifia White House ana dzimaɖitsitsi gã aɖe naklẽ ale gbegbe be woaklɔe le Capitol Hill gbɔ tututu. NEST ƒe ƒuƒoƒo si gbɔna, bɔmbdada ƒe ƒuƒoƒo, kpovitɔwo, dɔwɔlawo kple dzotsilawo siwo nya nu tso eŋu la aƒu du vaseɖe esime woƒe afɔwo naɖe asi le wo ŋu alo adze klo, anɔ yame kpɔm ahanɔ gbe dom ɖa ɖe woƒe agbe ta. Ne ɖe wona xexeame ƒe ŋgɔnɔla aɖewo nya la, anye ne woawo hã woanɔ afɔ, anɔ woƒe gaƒoɖokuiwo kpɔm henɔ aɖaŋuɖoɖo ʋɛ aɖewo dzram ɖo.
  
  Xexeame xɔ ŋusẽ.
  
  Drake blu ɖe eta le gbɔdzɔe me esi wòse Mai ƒe ɣlidodo, emegbe egaxɔ sɛkɛnd ʋɛ aɖewo hafi di eƒe dzɔtsoƒe. Agbalẽtaƒea va kpe ta abe ɖeka ene, gake nusi ŋu woke ɖo la gbɔ woƒe mɔkpɔkpɔ ŋu. Yorgi tsi tre ɖe megbe nɛ le Lauren xa; Bo kple Kenzi dze agbagba be yewoakpɔe ɖa tso didiƒe, esime ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo dze klo alo ƒu du to ameha la xa.
  
  Drake ƒe ŋkuwo ʋuʋu. Nu gbãtɔ si wòkpɔe nye nyɔnu aɖe si le amama, si wotsɔ duct tape kple ka blɔ xatsae, si mlɔ anyi wòkeke abe meta eve ene tso anyigba. Esi wògatɔtɔ la, ekpɔe be afɔ bubu aɖe si nye ŋutsu aɖe tɔ le eƒe afɔkpodzi te, ne míetsɔ afɔ siwo ŋu fu le siwo lé ɖe wo ŋu la dzro eme.
  
  Ramses gblɔ nɛ be Hayden ye nye bɔmb la.
  
  Gake... nukae nye dzomavɔ...
  
  Le ŋutsu amama la te la, ekpɔ afɔkpa siwo wòde dzesii azɔ. Edze abe Hayden nɔ ƒuƒoƒoa gɔme ene.
  
  Ekema afikae nukliabɔmb la le?
  
  Alicia fɔ mo dzi tso eƒe zikpui dzi le nyɔnu si womenya o la xa. "Miɖo to nyuie." Zoey gblɔ be wokpɔ bɔmb la dedie le Hayden te, le akpa sia ƒe gɔme. Etsɔ aʋawɔnuwo, ʋuʋudedi si ŋu kakaɖedzi le nyuie le esi eye akplo aɖe kpɔa eta. Wotsɔa ka siwo woxatsa ɖe woƒe ŋutilã ŋu la blaa ʋuka aɖe si me ʋu le." Eʋuʋu ta. "Nyemekpɔ mɔ aɖeke si dzi mato ado le eme o. Ɣeyiɣia de na susu nyui aɖewo, ŋutsuwo."
  
  Drake nɔ ŋku lém ɖe ame kukuawo ŋu dũu, si nye ka siwo nuwuwu meli na o ƒe mɔ si ƒe amadede nye blɔ la. Nu gbãtɔ si wòwɔe nye be wòlɔ̃ ɖe edzi.
  
  "Ðe eƒe nɔnɔmetata si le mumum le eŋua?" Kinimaka bia nya sia.
  
  Dahl gblɔ be: "Nye akɔntabubu nyuitɔe nye "ao." Afɔku anɔ eme akpa elabena ame siwo do ƒome kplii ate ŋu atrɔ. Nutome sue si le mumu-si nye mɔ̃ si xea mɔ na aʋawɔnuwo-ade dzesi Hayden ƒe ʋuʋu, tsɔe be ame aɖe-ka asi bɔmb la ŋu , kple boom."
  
  "Mègagblɔe nenema o". Alicia ƒe mo ʋuʋu.
  
  Drake dze klo le afisi te ɖe afisi wòsusu be Hayden ƒe ta le ŋu. "Ekema to gɔmeɖose ma ke dzi la, ʋuʋudedi si dea dzesi nu la aɖiɖi kura. Le afisia hã la, be woaɖe mɔ na gamenɔlawo be woaʋu vie."
  
  "Ɛ̃".
  
  Eƒe ta nɔ veve sem le nuteɖeamedzi si gbɔ eme ta. Egblɔ be: "Deactivation codes le mía si."
  
  "Esi ate ŋu anye aʋatso kokoko. Eye nusi gagblẽ nyaa ɖe edzi wue nye be ele be míaŋlɔ wo ɖe safui si wotsɔ bla ɖe ʋuƒoa ŋu le Hayden te la dzi."
  
  Kensi gblɔ kpoo be: "Enyo be mi ame evea miwɔ kaba." "Aɖabaƒoƒo etɔ̃ susɔ na mí."
  
  Drake tsɔ dziku ƒo ta. Menye fifiae nye ɣeyiɣi si me ɖikekewo anɔ eme o. Eɖɔli ŋkume kple Dahl.
  
  Nukae kplɔe ɖo, xɔ̃nye? Ðe míeva ɖo mɔa ƒe nuwuwu mlɔebaa?
  
  Julian Marsh ye ƒo nu. Egblɔ be: "Mekpɔ wo tsɔ aʋawɔnuwo ɖe eŋu. "Mate ŋu aɖe edzi akpɔtɔ. Mele be esia nadzɔ gbeɖe o. Ga koe nye taɖodzinua... Menye nya ƒaƒã sia si ku ɖe ame miliɔn geɖe ƒe ku, xexeame ƒe nuwuwu ŋu o."
  
  Lauren gblɔ be: "Webb nyae. "Wò dɔtɔ. Enyae tso gbaɖegbe ke."
  
  Ðeko Marsh kɔ akɔta. "Ðeko nàɖem le afisia."
  
  Drake meʋuʋu o. Be woake ɖe bɔmb la ŋu la, ahiã be woatrɔ amegbetɔwo ƒe ƒuƒoƒo aɖe. Ɣeyiɣi menɔ wo si woatsɔ atso kasɛt la katã o. Gake mɔnu aɖe nɔ anyi ɣesiaɣi si dzi woato aɖe bɔmb la ɖa kabakaba wu. Womeɖee fia le TV dzi o elabena mesɔ kura na ekpɔkpɔ le nukpɔkpɔ ƒe go kemɛ dzi o.
  
  Menye ɖe nètso ka la o. Ðeko nèhe wo katã do goe.
  
  Gake afɔku nɔ eme abe ka si mesɔ o lãɖeɖe ene. Edze klo vaseɖe esime eƒe ŋkuwo sɔ kple Marsh tɔ.
  
  "Julian ƒe nya." Èdi be yeakua?"
  
  "Ao!"
  
  Egbɔ ya be: "Nyemekpɔ mɔ bubu aɖeke o." "Ŋutsuwo, mina míaʋuʋu wo."
  
  Esi wònɔ ŋgɔ na ƒuƒoƒoa la, eɖoe koŋ trɔ ame kukuawo ƒe ƒuƒoƒoa blewuu vaseɖe esime Hayden ƒe dɔgbo kɔ tso anyigba eye woke ɖe akplo aɖe ŋu. Moans si le Zoey, Marsh, kple Hayden gɔ̃ hã nu esi wo katã wonɔ ʋuʋum ɖe woƒe axawo dzi, eye Kinimaka ƒoe ɖe wo katã nu be woanɔ anyi kpoo. Togbɔ be Zoe gblɔe hã la, ame aɖeke menya alesi gbegbe mɔ̃ si dea dzesi ʋuʋudedi la sea veve ŋutɔŋutɔ o, togbɔ be edze abe edze ƒã be ne enɔ du dzi ɣeyiɣi didi nenema la, ke womeɖoe ɖe naneke si te ɖe nusi aʋã ŋu o hã. Nyateƒee, ele be woawɔ ɖoɖo ɖe eŋu be womate ŋu age ɖe eme o kloe be woakpɔ egbɔ be Drake va ɖo hafi wòawó.
  
  Ehiã be woaɖe kaawo ɖa le Marsh ƒe ŋutilã ŋu eye woaɖe wo ɖa le Zoe ƒe abɔwo ŋu, si nye dɔ si me tɔtɔ le si ƒuƒoƒoa mede dzesii kura o. Wo dometɔ siwo xatsa ɖe Hayden ƒe kukua ŋu la do bɔbɔe esi wonɔ eƒe awuwo ƒe mɔ dzi. Fifia esi Marsh wɔ ɖe mɔfiameawo dzi eye duct tape la gakpɔtɔ lée ɖe anyi ta la, ekɔ eƒe abɔwo ɖe dzi ale be woxatsa Hayden ƒe ɖusime eye wodzo le akploa dzi. Pythian la tsɔ eƒe asibidɛwo ƒo ɖe anyi.
  
  "Pinwo kple aŋenuwo."
  
  Mai tsɔ eƒe asiwo da ɖe eƒe akploa dzi, le nukliabɔmb la tame. Etsɔ asibidɛ bibiwo ɖe asibidɛawo ɖa eye wòhe eƒe akpa si le etame la ɖe megbe. Emegbe ezã ŋusẽ gã aɖe si me aɖaŋu le tsɔ lé akploa ƒe goawo eye wòhe bɔmb la, tsɔ kpe ɖe eƒe ga si wotsɔ blae ŋu, do goe tẽ.
  
  Aŋɔ yibɔ aɖe ƒo xlãe. Mai tsɔ eƒe akploa ƒu gbe ɖe vovo eye wòtrɔ bɔmb la blewuu ŋutɔ, fifia nɔ fifiam ŋutɔ esi sɛkɛndawo va nɔ yiyim. Hayden ƒe ŋkuwo nɔ keklẽm esi wònɔ bɔmb la kpɔm, eye Kinimaka dze klo ɖe egbɔ xoxo nɔ eƒe asi ƒom.
  
  Xexlẽdzesi aɖe va dze ƒã, eye wotsɔ gavi ene bla bɔmb la ƒe gota. Ka blɔwo nɔ da dam le ete yi afɔku blibo ƒe dzime. Marsh nɔ kaawo kpɔm dũu, wo dometɔ ene le wo nɔewo ŋu eye wobla wo nɔewo.
  
  "Ðe ʋuƒoa ɖa. Ehiã be makpɔ amesi nye amesi."
  
  Drake ɖu eƒe aɖe esi wònɔ ŋku lém ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu.
  
  Sɛkɛnd ʋɛ aɖewo koe susɔ.
  
  Blaatɔ̃ vɔ enyi, blaatɔ̃ vɔ enyi...
  
  Smith dze klo ɖe wo xa, eye asrafoa nɔ eƒe utility blade la hem xoxo. Esi wòtsɔ amesiame ƒe agbe de eya ŋutɔ si me ta la, etsɔ agbanɔamedzi be yeaɖe gbɔdzɔgbɔdzɔwo ɖa. Nuƒoƒo ɖeka, ka sesẽ ɖeka, ɖeka matsɔmatsɔ ɖe nu ŋu o, eye woagblẽ ɣeyiɣi alo ahe wowó dziŋɔ aɖe vɛ. Drake miã ŋku vie esime ŋutsua nɔ dɔ wɔm. Le megbe nɛ la, Dal nɔ gbɔgbɔm sesĩe, eye Kensi gɔ̃ hã nɔ ʋuʋum.
  
  Esi Smith nɔ dɔ wɔm le gavi mamlɛtɔ ŋu la, kasia Alicia do ɣli. Ƒuƒoƒo bliboa ʋuʋu, woƒe dzi ti kpo yi woƒe nu me.
  
  Drake trɔ sesĩe. "Nu kae nye esia?"
  
  "Dã! Mekpɔ da aɖe! Enye lã ɣi gã aɖe."
  
  Smith ƒo nu kple dziku esi wòkɔ nuŋlɔɖia ɖe dzi eye wòɖe ɣeyiɣi xlẽxlẽ ƒe akpa si wotsɔ eƒe ʋuƒo dzĩ si le keklẽm la ɖa nyuie. "Ka kae?"
  
  Sɛkɛnd blaetɔ̃ vɔ adre susɔ na wo.
  
  March te ɖe eŋu, eƒe ŋkuwo nɔ ka blɔ siwo xaxa la me dzrom, henɔ teƒe si wòɖo ŋku edzi be Alligator ʋu mɔ̃a le la dim.
  
  "Nyemekpɔe o! Nyemekpɔe fucking o!"
  
  Drake tsɔe ƒu gbe ɖe axadzi be: "Ema koe nye ema." "Mele kaawo katã hem!"
  
  Dahl ɖi ɖe egbɔ sesĩe be: "Ao." "Ne èwɔ esia la, bɔmb sia awó."
  
  "Ekema nukae wòle be míawɔ, Torsten? Nukae wòle be míawɔ?"
  
  Blaeve vɔ enyi... blaeve vɔ enyi... blaeve vɔ adre...
  
  
  TA BLEE
  
  
  Drake ƒe ŋkuɖodzinyawo ƒu du va do ŋgɔ. Ramses ɖoe koŋ gblɔ nɛ be Hayden ye nye bɔmb la. Gake nuka tututue ema fia?
  
  Esi wòlé ŋku ɖe eŋu fifia la, ekpɔ ka etɔ̃ siwo woxatsa ɖe eŋu. Wo dometɔ kae hee vɛ? Dahl ɖe pepa aɖe do goe le eƒe kotoku me.
  
  Egblɔ be: "Kɔdasiwo." "Fifia mɔ bubu aɖeke megali o."
  
  "Na Marsh nagadze agbagba ake. Ramses ƒo nu tso Hayden ŋu etɔxɛe."
  
  "Míezãa kɔdawo."
  
  "Woate ŋu anye alakpatɔ damn! Woawo ŋutɔ ƒe nusi ʋãa ame!"
  
  March nɔ Hayden ƒe kukua kpɔm xoxo. Drake lia edzi eye wòhe Kinimaki ƒe susu. "Trɔe ɖe megbe."
  
  Hayden kpe ɖe eŋu alesi wòate ŋui, ɖikeke mele eme o be lãmekawo kple lãkusiwo nɔ ɣli dom le vevesese ta, gake gbɔdzɔe aɖeke menɔ wo si o. Gaƒoɖokui la nɔ ƒoƒom. Esusɔ vie woawu bɔmb la nu. Eye xexeame nɔ lalam.
  
  Marsh bɔbɔ nɔ anyi, nɔ ka siwo ƒo xlã eƒe ŋutilã yome esime Drake kɔ alɔ ɖeka, emegbe afɔ ɖeka, eye mlɔeba eɖe eƒe alidziblanu le afisi ka eveawo tso. Esi wògakpɔ atsu kple asi siwo wobla ɖe wo nɔewo ŋu la woto eƒe akɔta la, efia asi Kinimaka. "Abe esia ene".
  
  Esi Twister ƒe fefe aɖe si nye drɔ̃e baɖa aɖe nɔ fu ɖem na Hayden ta la, enɔ ekpɔm esime Marsh nɔ ka ɖesiaɖe ƒe mɔ yome tim yi ɣeyiɣidzidzenu la gbɔ.
  
  Egblɔ be: "Kakaɖedzitɔe la," eʋuʋu ŋku sesĩe, eƒe ŋku ɖeka ʋu, eye evelia tu. "Eyae nye esi le ɖusime."
  
  Drake tsɔ ŋkubiãnya kpɔ nuklia-gakotokua. Kensi va kpe ɖe eŋu kple Dahl le anyigba le egbɔ tututu. "Be woatɔ nu sia la, ebia be woawɔ akpa aɖewo kple mɔ̃wo ƒe ɖoɖo tɔxɛ aɖe. Enye... nusi le bɔbɔe ale gbegbe. Ðe míeka ɖe amesi tsɔ nya sia va dukɔa me le ɣeyiɣi sia me dzi nyateƒea?"
  
  Drake gbɔ ya sesẽtɔ kekeake le eƒe agbe me.
  
  "Tiatia aɖeke meli o".
  
  Ehe ka la.
  
  
  TA BLEE VƆ̃ÐEKA
  
  
  Drake he kaba, eye ka la vuvu le eƒe asi me, si na akɔbli ƒe nugbɔa dze. Le hɛ ƒe nugbɔ dzi la, amesiame si nɔ afima la bɔbɔ ɖe ŋgɔ be yealé ŋku ɖe ɣeyiɣi si woxlẽ yi megbe ŋu.
  
  Wuieve... wuiɖekɛ... ewo...
  
  "Egakpɔtɔ tsɔ tu!" Alicia nɔ avi fam.
  
  Drake dze anyi ɖe eƒe akɔta, eƒe mo wɔ yaa, eye wògalé ka la ɖe asi abe ɖe wòate ŋu atɔ dzo dzobibi aɖe fifia gɔ̃ hã eye wòatsrɔ̃ bɔmb la ene. "Esia... esia..."
  
  "Egakpɔtɔ le ƒoƒom!" Alicia nɔ avi fam.
  
  Dahl ƒu kplakplakpla, eye wòtsɔ asibidɛ ƒo ɖe ŋgonu Yorkshiretɔa dzoe. Egblɔ be: "Mesusui." "Míakpɔ dzɔgbenyuie ne ɣeyiɣi le mía si fifia."
  
  Enyi...
  
  Zoe dze avifafa gɔme. Marsh fa avi, eye wòɖe kuku ɖe vodada ɖesiaɖe si wòwɔ kpɔ ta. Hayden kple Kinimaka nɔ ƒuƒoƒoa kpɔm wònɔ dɔ wɔm seselelãmemanɔmee, eye wobla woƒe asi ɣiwo, eye wolɔ̃ ɖe edzi be naneke meli yewoate ŋu awɔ o. Smith ɖe asi le hɛa ŋu eye wòlé ŋku ɖe Lauren ŋu, eye wòdo asibidɛ siwo nɔ ʋuʋum la ɖa be yeaka asi eŋu. Yorgi nyrɔ ɖe anyigba. Drake lé ŋku ɖe Alicia ŋu, eye Alicia nɔ May kpɔm dũu, mete ŋu ɖe ŋku ɖa o. Bo tsi tre ɖe wo dome, eƒe mo kɔ esi wònɔ Dahl kpɔm wònɔ dɔ wɔm.
  
  Swedentɔa ŋlɔ deactivation codes ɖe panel la me. Wotsɔa odio ƒe dzesi ŋlɔa wo dometɔ ɖesiaɖe ŋkɔ. Sɛkɛnd ʋɛ aɖewo koe susɔ hafi wòaŋlɔ xexlẽdzesi mamlɛtɔa.
  
  Atɔ̃...
  
  Dahl te "Enter" ƒe dzesi eye wòdzudzɔ gbɔgbɔ.
  
  Gake gaƒoɖokui la gakpɔtɔ nɔ ƒoƒom.
  
  Etɔ̃ eve ɖeka...
  
  
  * * * .
  
  
  Le sɛkɛnd mamlɛtɔ me la, mɔkpɔkpɔ mebu Thorsten Dahl o. Mena ta alo trɔ megbe be yeaku o. Ƒome aɖe nɔ esi wòatrɔ ayi - srɔ̃nyɔnu kple vi eve - eye naneke maxe mɔ nɛ be wòagakpɔ egbɔ be wole dedie le zã sia me o.
  
  Ðoɖo B. aɖe nɔ anyi ɣesiaɣi. Drake fia emae.
  
  Enɔ klalo.
  
  Tagbɔsesẽ ƒe nɔnɔme dze egɔme, aɖaʋadzedze si wobu akɔntae la xɔe, si na ŋusẽ si gbɔ eme wu alesi wòle dzɔdzɔmee. Le gaƒoƒo mamlɛtɔ me la, enɔ to ɖom esime ŋutsu ɖeka alo bubu nɔ afɔ tum dɔwɔnu deblibo, si sɔ pɛpɛpɛ, eye vodada aɖeke mele eme o si wɔ nuklia-gakotokua. Ese alesi wo katã de pɛpɛpɛe.
  
  Enyo, ne ɖe wònye Dahl ƒe tagbɔsesẽ vie ya ɖe. Aleke ema awɔ dɔe?
  
  Esi nukpɔkpɔa ɖe ɖeka fia la, Swedentɔa lé akplɔ aɖe ɖe asi xoxo. Etsɔ eƒe gbɔgbɔ mamlɛtɔ, eƒe ʋuʋu mamlɛtɔ, tsɔ eƒe ŋusẽ katã ʋuʋu. Sledgehammer la ƒo nukliabɔmb la ƒe dzime, eye le sɛkɛnd ma si nuwuwu meli na o gɔ̃ hã me la, ekpɔ Drake ƒe ŋɔdzinuwɔwɔ, si nye Alicia ƒe lɔlɔ̃ ɖe edzi. Eye emegbe megakpɔ naneke o.
  
  Gaƒoɖokui la nɔ ƒoƒom
  
  Naneke o.
  
  
  TA BLEE VEVIE
  
  
  Ɣeyiɣi metɔ na ame aɖeke o, eye vevietɔ le gaƒoƒo vevi sia me o.
  
  Drake kpɔ Dahl wòkeke eɖokui ɖe bɔmb la dzi, abe ɖe wòate ŋu akpɔ exɔlɔ̃wo kple xexeame katã ta tso dzo dziŋɔ aɖe me ene. Ekpɔ ga gbadzɛ si wotsɔ ƒo xlãe, eƒe ememe siwo vuvu la ƒo xlã ʋuƒoa; eye emegbe ekpɔ ɣeyiɣidzidzenu si wotsɔ xlẽa ɣeyiɣia.
  
  Eku ɖe zero dzi.
  
  Egblɔ vividoɖeameŋutɔe wu be: "Oo, fiƒode." "Oo nye Mawu."
  
  Ƒuƒoƒoa kpɔe dze sii ɖekaɖeka. Drake gbɔ ya nyui aɖe si mekpɔ mɔ be yeagaɖɔ kpɔ o. Eƒu du yi Dahl gbɔ eye wòƒo Swedentɔ la ɖe eƒe akɔta gbadzaa dzi. Egblɔ be: "Ŋutsu nyui aɖe." "Tsɔ akplɔ gã aɖe ƒoe. Nukatae nyemebu nya ma ŋu o?"
  
  Dahl ƒo nu yi bɔmb la ƒe dzime be: "Yorkshiretɔ nyenye." "Nye hã mebia nya sia."
  
  Drake hee ɖe megbe. Egblɔ be: "Miɖo to." "Nu sia tsi anyi, alo? Ðewohĩ wogbãe le ememe. Gake nukae axe mɔ nɛ be wòagadze egɔme ake o?"
  
  Gbe aɖe tso megbe gblɔ be: "Mí."
  
  Drake trɔ eye wòkpɔ NEST kple bɔmbdada ƒe ƒuƒoƒoa wonɔ tetem ɖe wo ŋu kple akɔtagbalẽviwo kple kɔmpiutadziɖoɖo siwo le ʋuʋu ɖi le asiwo me. Egblɔ kple gbɔgbɔ be: "Mi ŋutsuwo mietsi megbe."
  
  "Ee dude." Zi geɖe la, nenemae wònɔna."
  
  Kinimaka, Yorgi kple Lauren dze Hayden ɖeɖeɖa gɔme tso nyatakakadzraɖoƒe wɔnuku si wòma kple Zoe Shears kple Julian Marsh la me. Wotsyɔ nu Pythia eveawo dzi alesi woate ŋui, gake edze abe wometsi dzi ɖe woƒe amamaɖeɖenuwɔnawo ŋu fũ o ene.
  
  Marsh gbugbɔ gblɔe zi gbɔ zi geɖe be: "Mekpe asi ɖe eŋu." "Mègaŋlɔ be be yeagblɔ na wo be mekpe ɖe ŋunye o."
  
  Hayden kpɔe be yedze klo, eye wònɔ abɔ ɖesiaɖe ʋuʋum be ʋu nagate ŋu azɔ eye wònɔ teƒe siwo ƒunukpeƒeveame ƒo ƒu ɖo la tutum. Kinimaka tsɔ eƒe awudziwui nɛ, eye wòxɔe kple akpedada.
  
  Alicia lé Drake ƒe abɔta, eye aɖatsi nɔ gegem le mo nɛ. "Míele agbe!" - edo ɣli.
  
  Eye emegbe ehee ɖe eŋu, eye wòke ɖe eƒe nuyiwo ŋu kple eƒe nuyiwo, eye wògbugbɔ nu nɛ sesĩe alesi wòate ŋui. Drake he eɖokui ɖa gbã, gake emegbe ekpɔe be yele afisi tututu yedi be yeanɔ. Egbugbɔ nu nɛ le megbe. Eƒe aɖe ƒu du do go eye wòke ɖe eŋu, eye woƒe masɔmasɔa nu fa.
  
  Smith gblɔ be: "Afi siae míeyina ɣeyiɣi didi aɖee nye sia." Kpeɖeŋutɔ, May."
  
  Dahl gblɔ be: "Oo ŋutsu, srɔ̃nye dzrom vevie."
  
  Bo nɔ ekpɔm dũu, eƒe mo le abe kpe ene abe kpe xɔasi ene gake ne menye nenema o la, womate ŋu axlẽe o.
  
  Mai ƒo alɔgbɔnu si gbɔdzɔ. "Ne wotrɔ akpa siwo wowɔna la, anye ne Alicia anɔ nya aɖe ƒom azɔ tso gomekpɔkpɔ le eme ŋu."
  
  "Mègakpe ŋu o". Alicia he eɖokui ɖa le Drake ŋu kple nukoko si me kɔ. "Nyemegbugbɔ nu na sinima me fefewɔla aɖeke kpɔ o."
  
  Smith ƒe mo biã esi woyɔ blemaɣeyiɣiwo. "Ah, fifia meva lɔ̃ ɖe nyateƒe si wònye be May menye Maggie Q gãtɔ ŋutɔŋutɔ o la dzi. Kpeɖeŋutɔ le eŋu ".
  
  Mai ko alɔgbɔnu be: "Menyo wu Maggie Q."
  
  Smith ƒo eɖokui ɖe anyi, eƒe afɔwo ɖe asi le wo ŋu. Lauren do eƒe asi ɖa be yeado alɔe.
  
  Alicia tsɔ eƒe ta ƒo ɖe axadzi. "Oo lala, megbugbɔ nu na sinima me fefewɔla aɖe. Jack ƒomevi aɖe. Alo ɖe wònye eƒe ŋkɔ si wòtsɔ le screen dzia? Oo, eve ŋutɔŋutɔ. Alo ɖewohĩ etɔ̃..."
  
  Kensi ʋu le wo dome. Egblɔ be: "Agbugbɔ nu nyui aɖe nam." "Mègbugbɔ nu nam nenema kpɔ o."
  
  "Esi nènye nyɔnuvi ta koe."
  
  "Oo akpe na wò".
  
  Drake gblɔ be: "Lala." "Ègbugbɔ nu na Kensia? Ɣe ka ɣi?"
  
  Alicia gblɔ be: "Ŋutinya xoxo aɖee wònye. "Meɖo ŋku edzi kura o."
  
  Eɖoe kplikpaa be yeatsɔ yeƒe ŋkuwo ahe eƒe susu katã. "Ekema "edzɔ dzi na mí be míele agbe" ƒe nugbugbɔgbugbɔe wònyea? Alo nane si wu ema?
  
  "Nukae nèsusu?" Alicia dze abe ɖe wòɖɔ ŋu ɖo ene.
  
  "Mesusu be madi be nàgawɔe ake."
  
  "ENYO..."
  
  "Emegbe".
  
  "Godoo. Elabena dɔ le mía si míawɔ."
  
  Drake lé ŋku ɖe Hayden, si nye woƒe ƒuƒoƒoa ƒe ŋgɔnɔla ŋu azɔ. Egblɔ be: "Ramses kple Alligator gakpɔtɔ le gota." "Míate ŋu aɖe mɔ na wo be woasi o."
  
  "Um, taflatse?" - ŋutsu siwo tso sapper ƒuƒoƒoa me dometɔ ɖeka gblɔ.
  
  Hayden lé ŋku ɖe Marsh kple Shears ŋu. "Mi ame evea miate ŋu axɔ dzesi bubuwo ne nyatakaka le mia si."
  
  Shears gblɔ be: "Ramses meƒo nu kplim kura o. "Eye Alligator ye nye tagbɔsesẽtɔ gãtɔ kekeake si medo goe kpɔ. Ne ɖe menya afi si wole hafi."
  
  Drake nɔ ekpɔm dũu. "Amegãxi lae nye aɖaʋatɔ gãtɔ kekeake-"
  
  "Medze agᴐ. Nɔviwo?" NEST ƒe ŋgɔnɔla gblɔ.
  
  March ƒe ŋkuwo nɔ keklẽm. Egblɔ be: "Ramses nye nudzodzoe. "Ðe wòle be maɖe afɔ ɖe edzi ne mɔnukpɔkpɔ su asinye hafi. Ga siawo katã nu yi. Ŋusẽ, bubu - bu. Nukae wòle be mawɔ?"
  
  Smith gblɔ be: "Mele mɔ kpɔm be magblẽ le gaxɔ me." "Le amewula ƒe ha me."
  
  "Ɖo to!" - amewo do ɣli tso Atɔ me.
  
  Hayden lé ŋku ɖe wo ŋu, emegbe wòlé ŋku ɖe Dahl ŋu. Drake lé ŋku ɖe Alicia ƒe abɔta. Team NEST ƒe ŋgɔnɔla nɔ eƒe afɔwo dzi eye eƒe mo biã, vɔvɔ̃ blibo ƒe amadede.
  
  "Viɖe aɖeke mele bɔmb sia ŋu o."
  
  "Nu ka?"
  
  "Elektrik-mɔ̃ aɖeke mele afima o. Mesusu be ɖewohĩ le esi wotsɔ akplɔ ƒoe tae ŋkumeɖonuawo gbã. Gake uranium ya? Togbɔ be míate ŋu akpɔ dzesi siwo agblɔ na mí be enɔ afisia tsã hã la, e... ebu."
  
  "Ao". Drake se le eɖokui me be yeƒe lãmekawo le ʋuʋum. "Ao, màte ŋu agblɔ nya sia nam o. Ðe nèle gbɔgblɔm be bɔmb ma nye alakpa fucking?"
  
  Kplɔla la nɔ asi ƒom ɖe eƒe kɔmpiuta dzi be: "Ao." "Mele egblɔm na wò be menye bɔmb mae o. Woɖee ɖa to akpa siwo katã nana wòwɔa dɔ la ɖeɖeɖa me. Eyata, aʋatsokakae nye esia. Anɔ eme be ŋutsu sia-Ramses-si nye ame ŋutɔŋutɔ."
  
  Agbalẽtaƒea mehe ɖe megbe sɛkɛnd ɖeka pɛ hã o.
  
  Hayden do asi ɖa lé telefon la eye wòƒo Moore ƒe xexlẽdzesi. Drake do ɣli be ele be yeayɔ helikɔptaawo.
  
  "Ame nenie míehiã?"
  
  Egblɔ be: "Miyɔ dziŋgɔli si me futɔwo le la me fũ."
  
  Wokɔ woƒe ŋutilã si nɔ veve sem la dzi nyatoƒoetoto manɔmee eye wozɔ sesĩe ɖo ta ʋɔtrua gbɔ. Hayden ƒo nu kabakaba esime wònɔ du dzi, eye meɖe ŋutilã me ŋusẽkpɔɖeamedzi aɖeke fia tso eƒe atikewɔwɔ me o. Esiawoe nye susu me ŋusẽkpɔɖeamedzi siwo ŋu ŋusẽ nɔ be woade abi eŋu tegbee.
  
  "Moore, bɔmb si le Central Park la nye alakpa. Wokɔe, wotu wo. Míesusu be woɖe nusiwo le eme kple nusiwo wotsɔna gbãa nu la ɖa eye emegbe wotsɔ wo de mɔ̃ bubu me."
  
  Drake se Moore ƒe hũɖeɖe tso afɔ etɔ̃ gbɔ.
  
  "Eye míesusu be drɔ̃e baɖa la wu enu."
  
  "Esiae nye Ramses ƒe ɖoɖo tso gɔmedzedzea me ke." Hayden vuvu gota ʋɔtrua le eƒe ʋuƒoa ŋu evɔ megbã afɔɖeɖe o. "Fifia ewó le eya ŋutɔ ƒe ɣeyiɣi dzi eye wòsi. Ðe helikɔpta aɖewo le dzodzom le New Yorka?"
  
  "Asrafowo. Kpovitɔ. Dɔwɔwɔ tɔxɛ aɖe, mesusui."
  
  "Dze egɔme kple esia. Ðoɖo aɖe le esi, Moore, eye míexɔe se be Alligator nye commando tsã. Aleke CCTV fotoɖemɔ̃wo le?"
  
  "Míeƒoa mo ɖesiaɖe, xexlẽdzesi ɖesiaɖe nu ƒu. Míele nugbɔ gaƒoƒo geɖee nye sia. Ne Ramses ƒu du to dua me la, míalée."
  
  Drake ti kpo to gbeɖuɖɔgoa dzi, Dahl nɔ egbɔ. Helikɔptawo nɔ ɖiɖim le yame, wo dometɔ eve va dze mɔa dzi le lãwo dzikpɔƒea ƒe mɔnu. Esi Drake fɔ mo dzi la, ekpɔ ɔfisxɔwo ƒe ʋuƒo siwo le tɔtrɔm la megbe, afisi le ʋuƒo ɣiawo dome la, mo geɖe te ɖe fesreawo ŋu le. Hadomegbenɔnɔ ƒe nyatakakadzraɖoƒewo awó egbea, eye ne eyi edzi la, emetsonuwo anye zero. Le nyateƒe me la, anɔ eme be edo kplamatse woƒe agbagbadzedzewo.
  
  Hayden ƒu du yi helikɔpta si te ɖe eŋu wu gbɔ, eye wòtɔ ɖe rotor-klɔƒea godo tututu. Egblɔ na Moore be: "Fifia." "Ramses maɖe eɖokui afia o. Enye susuhenuwo katã be wòakpe ɖe eŋu wòatsi agbe. Eku ɖe eƒe ŋkɔxɔxɔ ŋu - Dziŋɔ ƒe Fiaviŋutsu gaxɔ eƒe ɖoƒe eye wòwɔ ŋutinya. Etsɔa nukliaʋawɔnuwo vaa New York, daa wo, eye wòsina tohehe manɔmee. Ne èɖe asi le eŋu fifia, Moore, màgakpɔe akpɔ gbeɖe o. Eye fefea awu enu."
  
  "Menyae nenema, Dɔwɔla Jay. Menyae".
  
  Drake nɔ ʋuʋum le Hayden ƒe abɔta nɔ to ɖom, esime ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo nɔ ʋuʋum dzikutɔe le egbɔ. Dahl srɔ̃ nu tso nuto siwo ƒo xlãe ŋu, tia teƒe nyuitɔ siwo woate ŋu adze ame dzi le, eye emegbe wòtsɔ eƒe agblemenukuwo lé ŋku ɖe wo dometɔ ɖesiaɖe ŋu. Ewɔ nuku ŋutɔ, gake ne mede ɖeke o la, ena vovo menɔ eŋu o. Drake tsɔ abɔta ƒoe.
  
  "Afikae sɔdola la le?"
  
  "Egblẽe ɖi." Le nyateƒe me la, edze abe Dahl mekpɔ dzidzɔ vie o ene. "Enye aʋawɔnu nyui aɖe ŋutɔ."
  
  Kensi de nu nyaa me. "Meɖo ŋku edzi nɛ be aʋawɔnu si melɔ̃na wu la mele asinye haɖe o. Ne exɔ akplɔa la, ke ele be maxɔ katana."
  
  Drake nɔ Swedentɔ la kpɔm. "Eɖi abe nubabla aɖe ene."
  
  "Oo, va, dzudzɔ susu aɖe gbɔgblɔ nɛ. Afikae makpɔ katana gɔ̃ hã le le afisia?"
  
  Gbe aɖe gblɔ be, "Womedidi tso Staten Island gbɔ o, Hayden."
  
  Drake ƒe ta trɔ kabakaba ale gbegbe be eƒe mo ʋuʋu. "Nukae nye ema?"
  
  Hayden bia tso Moore si be wòagbugbɔ ye ɖokui agblɔ eye emegbe etrɔ ɖe ƒuƒoƒoa ŋu. "Taɖodzinu aɖe le mía si, ŋutsuwo. Dumevi dzro aɖe ƒo ka abe alesi Moore gblɔe ɖi ene, eye wòtsɔ fotoɖemɔ̃ ɖo kpe edzi. Miʋuʋu miaƒe akɔta!"
  
  Esi ƒuƒoƒoa nɔ ta ɖe anyi ta la, woƒu du to afɔtoƒea yi mɔ si dzi kɔ eye woxe mɔ ɖe enu la dzi, woti kpo to helikɔpta la ƒe ʋɔtru siwo le ʋuʋu ɖi me eye wobla wo ɖokui ɖe zikpuiawo dzi. Xevi eveawo dona ɖe yame, eye rotorawo le aŋgbawo lãm tso ati siwo te ɖe wo ŋu me eye wokakaa gbeɖuɖɔwo ɖe mɔa ƒe go kemɛ dzi. Drake ɖe tu kple tu, asrafowo ƒe akplɔ kple tu si naa ame ƒe mo wɔ yaa, henɔ ekpɔm be nusianu le dɔ wɔm nyuie eye wòdzra ɖo bliboe hã. Dahl lé ŋku ɖe gbeƒãɖeɖea ŋu.
  
  Yameʋukulaa kɔ xɔa tame eye emegbe wòtrɔ ɖe dzigbe gome vevie, si na eƒe duƒuƒu dzi ɖe edzi. Alicia lé ŋku ɖe eya ŋutɔ ƒe aʋawɔnuwo ŋu, eye wòtsɔ ɖeka si wòxɔ le asrafoha la si la ƒu gbe eye wòdzra evelia ɖo na eɖokui. Kinimaka fi ŋkuléle ɖe Hayden ŋu, si wòdze agbagba be yeaŋe aɖaba aƒu edzi, eye wògakpɔtɔ xɔ nyatakaka tso Moore kple eƒe dɔwɔlawo gbɔ. Beau zi ɖoɖoe, ƒo eɖokui ɖe dzogoea dzi abe alesi wònɔ tso esime Drake kple Alicia gbugbɔ nu na wo nɔewo ene. Le Mai gome la, enɔ anyi kpoo, eƒe Japangbe me dzedzeme si womate ŋu age ɖo o, eye eƒe susu nɔ eƒe taɖodzinua ŋu sesĩe. Ƒuƒoƒoa me tɔ mamlɛawo lé ŋku ɖe nusianu ŋu zi eve, amesiame negbe Kenzie ko, amesi to nyatoƒoe le helikɔpta dodo, ya si nɔ ƒoƒom sesĩe, fifia ƒe ʋeʋẽ, kple nyateƒe si wònye be yekpɔ SPEAR ƒuƒoƒoa kpɔ ŋu.
  
  Alicia gblɔ kpoo be: "Ame aɖeke mebia tso asiwò be nànɔ mía gbɔ o.
  
  "Nuka bubu kae mate ŋu awɔ? Si dzo abe sɔlemeha ƒe sisiblisi si vɔvɔ̃ ɖo enea?"
  
  "Ekema esia nye be nàɖo kpe edzi be dzi le ye ƒo?"
  
  Kenzi ƒe ŋkuwo nɔ keklẽm. "Nyemedi be makpɔ Harmagedon o. Kple wò?"
  
  "Mekpɔ esia xoxo. Ben Affleck nye ŋutsu kple ŋutsu alo nyɔnu kple nyɔnu ƒe gbɔdɔdɔ nukutɔe, eye Bruce Willis wɔ nuku wu ɣletinyigba si woƒo fi de. Gake fiƒode, ɖe nèle agbagba dzem be yeagblɔ na mí be dzi le ye si ŋutɔŋutɔa?"
  
  Kensi nɔ ŋku lém ɖe fesre nu.
  
  "Dzi le blematomenukulawo ƒe fiafitɔ si. Amekae anya hafi?
  
  "Ðeko mele agbagba dzem be magatrɔ ɖe nye asitsatsa ŋu le Titina Ɣedzeƒe. Ɖeka. Kpekpe ɖe mi bometsilawo ŋu awɔ akpa gã aɖe le esia gbɔ ɖoɖo me. Fuck wò dzi fiƒode la."
  
  Helikɔpta la dzo le Manhattan ƒe xɔtaxɔwo tame esime Hayden xɔ numekɔkɔ be Ramses kple Gator medzo le ƒukpoa dzi haɖe o, elabena wokpɔ wo le Staten Island Tɔdziʋudzeƒea gbɔ.
  
  Hayden ƒo nu kple hũɖeɖe be: "Nu suesuesue siwo bu le gbegɔmeɖeɖe me ate ŋu awu mí katã," eye Drake lɔ̃ ɖe edzi be enye nyateƒe. Tso dzre suetɔ kekeake si dzɔ le sukuxɔa me dzi va ɖo aʋa si yi edzi le dukplɔlawo kple dukplɔlagãwo dome dzi la, nu suesuesuewoe nye nusianu.
  
  Woƒe yiyi va nɔ kplikplikpli wu esime xɔwo nɔ keklẽm va yi. Yameʋukulaa ƒu tsi le dziƒoxɔ tuɖedzi eve dome be yealé duƒuƒu me ɖe asi esime wònɔ mɔ dzi yina afisi wòdi be yeaɖo tae. Drake tsɔ eɖokui kple tameɖoɖo wɔnublanui aɖe. Atsiaƒua ƒe tsi ɣi siwo nɔ tsatsam la nɔ ŋgɔ. Wote ŋu kpɔa helikɔpta siwo ɖina ƒe ƒuƒoƒo aɖe le ete, eye wo katã wonɔ avu wɔm be yewoaxɔ nɔƒe.
  
  "Abe esia ene!" Hayden nɔ avi fam.
  
  Gake yameʋukulaa nɔ ɖiɖim sesĩe xoxo, si na helikɔpta la nɔ agbagba dzem be yeaɖi be yeaxɔ nɔƒe nyuitɔ le seƒoƒoze siwo le fli me kple bɔsɖoƒe aɖe ŋgɔ. Drake se le eɖokui me be yeƒe dɔgbo le ʋuʋum to yeƒe nu me. Hayden do ɣli ge ɖe eƒe gaxɔ me.
  
  Egblɔ be: "Nyateƒee, wotu ʋudzeƒea." "Ne Ramses le afisia la, nukae wòle mɔ kpɔm be yeawɔ?"
  
  "Ele be gli nanɔ megbewò eye ʋuwo natsi fli ɖe atiawo te. Nyɔnu aɖe le kpovitɔwo si le afima si nye ame mamlɛtɔ si kpɔe."
  
  "Nyo ŋutɔ. Eyata fifia míe-"
  
  "Lala!" Alicia ƒe towo fɔ gbeɖiɖiawo do ŋgɔ na ame bubu ɖesiaɖe tɔ. "Mesea tudada."
  
  "Yi."
  
  Esi ƒuƒoƒoa ɖi le ʋua me la, woɖo ta ʋudzeƒea, eye woƒu du to xɔa me. Drake de dzesii be le mɔ gã si le mɔ gbadzaa nu la, kɔkrit ƒe mɔ didi aɖe kplɔa ame yia tɔdziʋudzeƒea. Tuawo tso afima, woda wo to teƒe gbadzaa, wometu wo o, abe ɖe woto gliwo dzi ene.
  
  Egblɔ be: "Trɔ yi afima." "Etso ʋuʋudedimɔ dzi."
  
  Helikɔptawo yɔ dziŋgɔli me le wo megbe. Kpovitɔ aɖe ƒe kuku si nɔ hũ ɖem la mlɔ woƒe mɔ dzi, gake eʋuʋu asi na wo be woayi ŋgɔ, eye dzesi aɖeke meɖee fia be exɔ abi o. Tu bubuwo gaɖi le yame. Agbalẽtaƒea ɖe woƒe aʋawɔnuwo, ƒu du ɖekae eye wodzro nuto si le ŋgɔ me. Kpovitɔ bubu dze klo ɖe wo ŋgɔ, eƒe ta ɖiɖi, eye wòlé eƒe asi.
  
  Egblɔ be: "Menyo o. "Yi. Abi aɖe si le ŋutilã me ko. Míehiã mi ame evea. Wo... wole dzodzom."
  
  Hayden gblɔ eye wòƒu du va to eŋu be: "Menye egbea o."
  
  Drake de dzesi slipway la ƒe nuwuwu kple projections le eƒe miame - kɔkrit slipways katã wozãna na tɔdziʋuwo. Ƒutsotsoewo nɔ ƒoƒom ɖe woƒe gɔme. "Àte ŋu ase nya ma?" egblɔ esi tudadaa gadze egɔme ake. "Ramses xɔ aʋawɔha aɖe si wowɔna le wo ɖokui si."
  
  Lauren koe ʋuʋu ta. "Wo dometɔ kae?"
  
  "Tuƒoƒo geɖe le miniti ɖeka me wu AK. Klip tso ƒoƒo alafa ade va ɖo alafa enyi. Tɔkpo siwo woate ŋu aɖɔli nenye be exɔ dzo akpa. Menye nyateƒe tututu o, gake evɔ̃ɖi ŋutɔ."
  
  Alicia gblɔ be: "Mele mɔ kpɔm be ame manyanu ma alɔ̃ le eƒe asiwo me."
  
  Kpovitɔwo ƒe ƒuƒoƒo aɖe dze klo ɖe ŋgɔ, nɔ dadim ɣesiaɣi be yewoaɣla ye ɖokui esime SAW nɔ eƒe tuawo ƒom. Tuwo ƒe fli aɖe nɔ keklẽm le ta dzi. Kpovitɔ eve trɔ tu, eye woɖo ta mɔ si dzi woda tɔdziʋua ɖo la ƒe nuwuwu ɖaa.
  
  "Mègagblɔe nam o..." Dahl gblɔ.
  
  Kpovitɔawo dometɔ ɖeka gblɔ be: "Míesusu be ele tɔdziʋua ɖom le afima tututu kple beléle na ʋua ƒe tikitiwo dometɔ ɖeka." "Ŋutsuvi eve." Ðeka nɔ taɖodzinu ɖom ɖe mía ŋu, evelia nɔ tɔdziʋua gɔme dzem."
  
  Hayden tsi tre ɖe eŋu be: "Mate ŋu asi nenema o." "Enye... enye... fefea wu enu." Eƒe ŋkuwo nɔ keklẽm le ŋɔdzi ta.
  
  Alicia gblɔ kple ɖokuidodoɖedzi be: "Eya ta."
  
  Hayden ƒo nu le ɣlidodo me be: "Ao, ao." "Na mí." Míese wo katã gɔme vodadatɔe. Ramses do go ŋutɔŋutɔ kple gbeɖiɖi sesẽ aɖe. Metre eƒe domenyinu nu. Guys, ele nuklia bɔmb sia dam."
  
  "Ɣe ka ɣi?"
  
  "Nye menya o. Akɔntabubu nyuitɔ kekeakea? Ele mɔ dzi yina Liberty Island kple kpememea, eye wòadae ɖe hadomenyatakakadzraɖoƒewo katã. Oo Mawu, oo Mawu, bu eŋu kpɔ-" eƒo nu. "Nyemate ŋui o... Ðeko nyemate ŋui o..."
  
  Kinimaka ʋuʋui ɖe eƒe afɔwo dzi, ŋutsu gã la nɔ ɣli dom kple tameɖoɖo. "Míaɖe mɔ esia nadzɔ o. Ele be míawɔ nane. Fifia."
  
  Eye Drake kpɔ SAW ƒe keklẽ si le adzɔge abe afɔ blaatɔ̃ ene, eƒe tudada siwo wua ame, nu ɖeka kolia si le tsitre ɖe wo kple Ramses dome, kple nukliabɔmb la.
  
  "Amekae di be yeanɔ agbe tegbee, alo?"
  
  Alicia gblɔ kpoo be: "Ao." "Anye nusi tea ɖeɖi ame ŋu ɣesiaɣi abe dzomavɔ ene."
  
  Eye Dahl lé ŋku ɖe ƒuƒoƒoa ŋu zi mamlɛtɔ. "Maxɔ ŋgɔ."
  
  Le sɛkɛnd mamlɛ ma me la, New York ƒe kalẽtɔwo dzra ɖo; SPEARERS ƒe ƒuƒoƒo aɖe, eye emegbe kpovitɔ kple dɔwɔla ɖesiaɖe si le to me. Amesiame tso ɖe eƒe afɔwo dzi, dze ŋgɔ aʋawɔnu si wotsɔna ƒoa tae, eye wòwɔ tiatia mamlɛtɔ le eƒe agbe me.
  
  Dahl ye dze egɔme. "Dze avu!"
  
  
  TA BLEE VETƆ̃LIA
  
  
  Drake ƒu du yi exɔlɔ̃wo titina, afisi tututu wòdi be yeanɔ, do eƒe tu ɖe dzi henɔ tu dam sesĩe. Wodaa tu tso tu ɖesiaɖe si le du dzi me le duƒuƒu si nye afɔ akpe eve alafa atɔ̃ le sɛkɛnd ɖeka me, eye wowó zi geɖe le ɖiɖim to tuawo me. Fesrewo gbã le tɔdziʋua katã me.
  
  Le sɛkɛnd ʋɛ aɖewo ko me la, wotso dometsotsoa ɖe afã me, eye woyi edzi nɔ tu dam sesĩe. SAW zãla la trɔ eƒe ɖoɖowo enumake, eye alesi amedzidzedzea ƒe ŋutasẽnuwɔwɔa wɔ nuku nɛ ŋutɔ. Menye ɖe wòdzudzɔ tudada o; eƒe tuawo to mɔ aɖe si le ʋuƒoawo dzi la yome eye wòdo go yi ƒua dzi esime anɔ eme godoo be enɔ ʋuʋum ɖe megbe. Drake tsɔ didiƒekpɔmɔ̃a va ŋkume, tsɔ eƒe asibidɛ da ɖe ʋuƒoa dzi eye wòkpɔ ŋutsu si lé SAW la ƒe dzedzeme.
  
  Hayden gblɔ le kadodomɔ̃a dzi be: "Amesiae nye Alligator la." "Mègato eme o."
  
  SAW trɔ, trɔ yi wo gbɔ, eye wògakpɔtɔ nɔ lifi ƒom. Drake susui be ele be keg la naxɔ dzo azɔ ale gbegbe be wòaƒu, gake menye kabakaba o. Tu aɖe ƒo kpovitɔ si le tuɖedziwua me, eye emegbe evelia gbã evelia ƒe alɔnu. Le ɣeyiɣi sia me la, woƒe dziwo nɔ klalo be yewoati kpo ado le yewoƒe akɔta, gake wometɔ te amedzidzedzea alo ɖe tudadaa dzi kpɔtɔ o. Tɔdziʋua ƒe megbe si le anyime la ge, egbã, eƒe megbe si le ʋuʋu ɖi la do do ale gbegbe be wòɖi cheese-gbadzɛ. Akpɔkplɔa ʋuʋu SAW la sesĩe, henɔ agbagba dzem be yeaxe fe ɖe eta. Tuwo to teƒe si le woƒe ta tame.
  
  Tɔdziʋua ƒe mɔ̃ ƒe ɖiɖi si me mekɔ o la trɔ zu ɣlidodo blewu, eye ema trɔ nusianu. Akpɔkplɔa ti kpo ge ɖe ʋua me, eye wòyi edzi nɔ tu dam sesĩe. Tsia te ʋuʋu tso megbe, eye melia trɔ yi ŋgɔ. Drake kpɔ be wogakpɔtɔ didi tso megbe afɔ blaeve, ekpɔe wòtrɔ ɖe miame kple axadzi, eye wònya be yewomaɖo afima le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi gbeɖe o.
  
  Esi wònɔ ɣli dom esi wònɔ gegem la, edze anyi ɖe eƒe axadzi, eye wòtɔ zi ɖeka. Dahl dze anyi ɖe teƒe si te ɖe afima ŋu. Hayden ʋuʋu, esiawo katã na Alligator la ƒe taɖodzinua gasesẽ ɖe edzi, gake edze abe ŋutsua metsɔ ɖeke le eme o ene. Woate ŋu akpɔ eƒe nɔnɔme wòanɔ hehem ɖe megbe, anɔ mɔ dzi yina tɔdziʋua me goglo wu.
  
  Drake wɔ dzesi na Hayden, eye Hayden yɔ helikɔptaawo.
  
  Xe yibɔawo ƒu du yi mɔ si dzi woɖea tsi le la gbɔ, woɖiɖi sesĩe eye wonɔ dzodzom le anyigba afɔ etɔ̃ esime SPEAR-ʋua me dɔwɔlawo nɔ ʋua liam. Esi kpovitɔwo kple dɔwɔlawo nɔ gbe dom na wo la, kadodo yeye aɖe va do mo ɖa si womatso gbeɖe o, wodo gbe na wo alesi woate ŋui, emegbe helikɔptaawo dzo yi yame kloe. Yameʋukulawo tu ʋuawo vaseɖe afisi seɖoƒe li na, woti tɔdziʋu si nɔ dzo dam la yome eye eteƒe medidi o wova wu enu ɖe yame. Enye nukpɔkpɔ si Drake mate ŋu asusu gbeɖe o: xevi siwo le xɔxlɔ̃m abe lã lénu yibɔ siwo wua ame ene le New York ƒe yame, yamenutome xɔŋkɔ si nye megbenya, hele dzadzram ɖo be yewoadzo le Staten Island tɔdziʋua me.
  
  Hayden gblɔ le helikɔpta la ƒe radio me be: "Miƒo wo sesĩe." "Eye kabakaba".
  
  Esi helikɔpta eve nɔ ɖiɖim la, woƒu du yi tɔdziʋua ƒe megbe. Enumake kloe la, Alligator si meɖe dzi ɖi o la tsɔ eƒe ta do goe le axadzifesrea nu eye wòda tu si me dziku le. Eƒe gbagbã etɔ̃lia ge ɖe helikɔptaawo ƒe gota gome, eye wòge ɖe akpa aɖewo eye wòdzo le bubuwo dzi. Helikɔptawo ge tso dziƒo abe kpe gbadzɛwo ene. Dahl gbã ʋɔa eye wòtrɔ tu, tuawo to mɔkpɔkpɔmanɔmee.
  
  Drake li liʋiliʋi be: "Edaa tu abe ɖe wòle fu ɖem ene." "Meƒoa taɖodzinu nyuitɔ gbeɖe o."
  
  "Trɔ yi megbe". Dahl ɖe asi le agbagbadzedze be yeaƒo Alligator la ŋu eye wòdzra eɖokui ɖo ɖe ƒoƒo si gbɔna ŋu.
  
  Le sɛkɛnd etɔ̃ megbe la, edzɔ, ɖeko menye ƒoƒoe wònye o, ke boŋ ɖeko wòtɔ zi ɖeka ko. Helikɔpta gbãtɔ nɔ dzodzom le tɔdziʋua ƒe akpa si le etame, eye evelia nɔ tsatsam le melidzeƒea ƒe akpa si gogo, SPIR-dɔwɔla susɔeawo nɔ ʋua me. Wodzo kaba, afɔkpawo nɔ ɣli dom le ʋua ƒe akpa si woɖoe ɖo eye woƒo ƒu ɖe ƒuƒoƒo me. Emegbe helikɔptaawo tso be yewoawɔ ɖeka kple yewo hatiwo le yame nɔ tɔdziʋua yome tim.
  
  Hayden kpɔ eɖokui ŋkume kple ŋkume kple ƒuƒoƒoa hena sɛkɛnd ʋɛ aɖewo. "Míenya afisi wòle. Mɔ̃ɖaŋudɔwɔƒe. Mina míawu esia nu fifia."
  
  Woƒu du, adrenaline nɔ dodom wògbɔ eme, eye emegbe edze ƒã be Alligator la trɔ aɖaŋuwo le ʋua ƒe akpa si le ete la dzi.
  
  RPG la ƒo kpẽ to yame, edze helikɔpta la dzi eye wòwó. Xevia megate ŋu ɖu eɖokui dzi o, ga kaka ɖe goawo katã me, dzo xɔ ʋua ƒe akpa yibɔa, eye wòge ɖe tɔdziʋua ƒe akpa si le etame kple ɖeɖiteameŋu.
  
  Na sedede si nye "SPEAR si le du dzi".
  
  
  TA BLEE VEVIE
  
  
  Drake se helikɔpta la ƒe mɔ̃ ƒe gbeɖiɖi ƒe tɔtrɔ eye wònyae esi melé ŋku ɖe eŋu o be ʋua le du dzi gbɔna yewo gbɔ. Ne ema mesɔ gbɔ o la, ke vɔvɔli si le didim, si nye lã lénu si kaka ɖe ʋua ƒe akpa si le ʋua me la ɖo taɖodzinua gbɔ tututu.
  
  Du alo ku.
  
  Etsɔ eƒe abɔta ƒo gota ʋɔtrua, eye wòvuvu xɔtunu bliboa le eƒe ʋuƒoawo ŋu eye wòge ɖe teƒe si le egodo. Ame kukuwo ƒu du dze eyome, nɔ ʋuʋum, nɔ kekem, nɔ liam henɔ tutum. Helikɔpta la ɖi sesĩe, rotorawo do, eye ga si wotsɔ wɔe la vuvu. Nusianu tso akplɔ siwo wotsɔa alɔnu wɔe dzi va ɖo akplɔ siwo didi abe alɔnu ene dzi la tsoa ya me, eye wotsonɛ kakɛkakɛe. Tɔdziʋua ʋuʋu henɔ hũ ɖem, tsia nɔ fu ɖem le miame kple ɖusime.
  
  Dzoboloa da tu helikɔpta bubuawo, amesiwo wɔ afɔɖeɖe enumake tsɔ sisi, dzɔgbenyui dzro aɖe xe mɔ na wo be womegadze wo nɔewo dzi o. Dzo ƒe tɔsisiwo ƒo xɔ si le etame, si na dzo yeyewo bi, etɔ dzo nutatawo kple gasɔtiwo, eye wòna amadedea xɔ dzo. Rotor la bɔbɔ esi wònɔ ƒoƒom ɖe atikpoa dzi le Drake ƒe ɖusime, eye wònɔ dzodzom ɖo ta anyigba eye eƒe ŋusẽ katã tɔ zi ɖeka. Aŋɔ bubu siwo nɔ dzodzom gbã fesreawo eye woto ʋuƒoa me, eye aŋɔ dziŋɔ ɖeka to tɔdziʋua ƒe axadzi tututu hedo go yi ƒua dzi. Drake se dzobibi ƒe asikaka eŋu esi dzoxɔxɔa to eme, ekpɔ eƒe abɔta eye wòkpɔ ƒuƒoƒo bliboa womlɔ anyi, Smith gɔ̃ hã mlɔ Lauren tame. Wowó la va yi eye wokpɔ aglãdzedzea eye emegbe Alligator tsɔ nuwo yi afisi woƒe tagbɔ gblẽ keŋkeŋ.
  
  Tagbɔsesẽ.
  
  RPG si kplɔe ɖo la to tɔdziʋua ŋutɔ me tututu, eye wògblẽ tudadamɔ̃a ɖi eye wògbã ʋua ƒe akpatawo esime wònɔ dzodzom. Wowó esime aʋawɔtu aɖe vuvu ʋua ƒe akpa si woɖoe ɖo, si na dzo kple gbeɖuɖɔ siwo wua ame geɖe wu va nɔ wo dzi. Drake ƒo nu kple hũɖeɖe esime aŋetuwo to eƒe ta kple abɔta, eye eƒe dzi dze eme be vevesesea ɖee fia ye be yegakpɔtɔ le agbe. Esi wòtsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe nɔ gbɔgbɔm la, elé ŋku ɖe nu yeye siwo ƒo xlãe le eŋgɔ ŋu.
  
  Do aɖe si me ʋuʋudedi le nɔ ʋua ƒe akpa si woɖoe ɖo la me. Atiwo ƒe ƒuƒoƒo nɔ afisiafi. Dzudzɔ kple dzo nɔ dodom to titina-tame-xɔ si wotu tsã la me.
  
  Egblɔ be: "Mɔa me kɔ."
  
  "Wò ɖeɖeko tae!" Lauren do ɣli kloe.
  
  Kenzi tsɔ ta ƒo Dahl ƒe abɔta be: "Ekema nɔ anyi." "Èle nyuiea, Thorst?"
  
  "Ẽ, ẽ, nye lãme sẽ. Na madzo".
  
  Drake zɔ afɔ afã kple afã, eye wòɖɔ ŋu ɖo wu alesi wòate ŋu aɖo ŋku edzi le eƒe agbemeŋkekewo katã me. Ƒuƒoƒo si nɔ megbe nɛ la ƒo ƒu ɖekae, eye wonya afisi tututu wòyina. Le ɣeyiɣi mamlɛtɔ me, abe alesi wòkpɔ mɔe ene la, Dal do ɖe eƒe abɔta tututu.
  
  "Ðe míele esia wɔm, srɔ̃tɔ?"
  
  "Míeto nyateƒe."
  
  Eye woti kpo to do yeye aɖe me, afɔwo gbã eye woƒe ŋkuwo nɔ futɔwo dim. Woge ɖe ʋua ƒe akpa si le anyime sesĩe, woʋuʋu, womeka asi wo ŋu o, eye wofɔ kple woƒe tu siwo wona hehee.
  
  "Dzidzɔe!" Drake nɔ avi fam.
  
  Woƒe afɔkpawo ƒo afɔkpa sesẽ si le wo megbe la.
  
  Kensi va mamlɛtɔ, eye Drake kpɔe, gbã, be yeɖe yeƒe awudziwui ememetɔ kpekpea eye, evelia, be yexatsae ɖe helikɔpta la ƒe ʋuƒo ƒe akpa si ma afɔ etɔ̃ la ƒe gɔme. Eƒe mo nɔ ʋuʋum esi wòtrɔ ɖe Swedentɔa ŋu.
  
  Egblɔ be: "Fifia, nye aʋawɔnu le asinye."
  
  "Mawuwo nekpe ɖe mía ŋu."
  
  Woƒu du yi melia me abe ame ɖeka ene, eye wowɔ aʋa kple Ramses kple Gator. Tɔdziʋua nɔ du dzi sesĩe le ɣeyiɣi ɖesiaɖe si va yi me. Liberty Ƒukpo hã dzi ɖe edzi, eye wònɔ lolom ɖe edzi le yame.
  
  "Ðe aɖaʋatɔ la mese egɔme be yemaɖo kpememea gbɔ oa?" Kinimaka nɔ gbɔgbɔm sesĩe.
  
  Hayden ɖo eŋu kple gbe sesẽ be: "Mègagblɔe nenema o." "Mègagblɔ nya ma o."
  
  "Oo ẽ, mese egɔme."
  
  Dahl ka ɖe edzi na wo be: "Womanyrɔ tɔdziʋu sia o." "Bay la me goglo ale gbegbe be wòate ŋu axɔe o... nyuie, ènya nusi."
  
  Le ʋua ƒe akpa si kplɔe ɖo si ɖiɖi la, woke ɖe woƒe lã lénuwo ŋu mlɔeba. Akpɔkplɔa nɔ ʋɔa ŋu dzɔm esime Ramses nɔ tɔdziʋua kum. Le ɖekawɔwɔ me kple eƒe tagbɔsesẽ ƒe didi si li xoxo la, bɔmbwɔla la ɖe RPG aɖe si wòdzra ɖo ɖe ɣeyiɣi kpui aɖe ko ŋu la ɖe go. Drake mete ŋu nɔ te ɖe enu o, ke boŋ egbɔ ya eye wòdo ɣli be amesiame naɣla eɖokui, eye emegbe tu la ƒu du to tɔdziʋua titina le ta ƒe kɔkɔme nu, eye wògblẽ dzudzɔ ƒe dzesi aɖe ɖe eƒe megbe, si Alligator ƒe nukoko si me susu mele o ʋã.
  
  "Ðe wòdzɔa dzi na wò sooooo ŋutɔa? Ðe nèlé ema? Míele kukum xoxo!"
  
  Drake fɔ mo dzi kpɔ Alligator le ye tame kloe, wònɔ du dzi le tukpea yome, eye wòtsɔ eƒe tukpe si wotsɔna daa tue la ɖe asi. Tukpea ŋutɔ dzo to tɔdziʋua me hedo go le megbe, eye wòwó le yame. Akpɔkplɔa ʋuʋu tukpea ɖe Drake ƒe ta ŋu.
  
  Yorkshiretɔa ƒo eɖokui ɖe anyi esime Ramesses trɔ mlɔeba, eye eƒe asi nɔ ʋua ƒe ʋukukumɔ̃a dzi le vo me.
  
  Egblɔ be: "Ètsi megbe xoxo."
  
  Drake ƒo Alligator ƒe dɔme, gake eti kpo trɔ yi megbe, eye wògakpɔtɔ nɔ eƒe aʋawɔnu gã la ʋuʋum. Ne míagblɔe tututu la, ehe ƒuƒoƒoa ɖe megbe ɣeyiɣi kpui aɖe. Ame aɖeke medi be ati si me lã le alea naƒo ye o, gake teƒe geɖe nɔ tɔdziʋua me, si na Dahl kple ame mamlɛawo te ŋu zɔa mɔ geɖe wu. Akpɔkplɔa ƒo nu kple ɣli eye wòtrɔ, emegbe eƒu du yi Ramses, si nye ŋɔdzinuwɔla fiavi la gbɔ tẽ, amesi lé tu si mewɔa dɔ le eɖokui si ƒe akpa aɖe ɖe asi fifia. Drake de dzesi akplo aɖe si wobla ɖe Alligator la ƒe megbe.
  
  Ramses gblɔ kple gbe sesẽ be: "Ðeko nèle nusi womate ŋu aƒo asa na o la hem ɖe megbe."
  
  Esi wòtsɔ asi ɖeka nɔ dzoxɔxɔ ƒum tso eme, eye wòtsɔ asi evelia trɔ mɔ vie, eye wòɖoe be yeaɖo Liberty Island.
  
  "Ètsi dzi ɖe alesi nànɔ agbee ŋu kpɔa?" Drake gblɔ tso kplɔ̃a megbe. "Asitsaƒe? Tu? Sisi ƒe ɖoɖo si me wowɔ nu geɖe le? Nukae nye ema katã?"
  
  "Ah, asitsaƒea nye - aleke magblɔe - nuɖuɖu si wotsɔna yia teƒe bubuwo dzadzra ko? Nye xexeamenuwo katã ɖeɖeɖa. Gbedoxɔa nye gbedoname eye wòfia nuwuwu. Le nyateƒe me la, èkplɔm yi New York tẽ. Eye sisi ƒe ɖoɖoa nye, ẽ, esesẽ vie, melɔ̃ ɖe edzi nenema. Gake ɖe nèkpɔe fifiaa? Ètsi megbe xoxo. Gaƒoɖokui le ƒoƒom."
  
  Drake menya nusi tututu Ramses di be yeagblɔ o, gake nusi wòfia la me kɔ. Esi wòdo le nutsyɔnu me la, etsɔ tu ƒo tasiaɖamfɔa eye wòƒu du dze wo yome, eye eƒe ƒuƒoƒoa te ɖe wo ŋu. Nuƒoƒo maganɔ anyi o; esiae nye eƒe nuwuwu fefea. Ramses ʋuʋu ɖe megbe, ʋu nɔ dodom tso eƒe abɔta abe vudo ene. Akpɔkplɔa do ɣli esi tuawo ge ɖe eƒe ŋutilã me. Glass la tsyɔ ŋɔdzinuwɔla eveawo siaa dzi le tsidzadza siwo me ʋuʋudedi le me.
  
  Drake gbã ʋɔa eye emegbe wòge, edzo le xɔa ƒe ʋuƒoa dzi eye wòƒu du va tɔ, heƒo fi de eƒe dzɔgbenyui. Dahl ti kpo ɖe edzi, Kenzi nɔ egbɔ. Ame eveawo ge ɖe tasiaɖamfɔa me eye wodo woƒe aʋawɔnuwo ɖe dzi be yewoawu. Ramses do go wo kple aɖaʋatɔ si didi afɔ adre, si ƒe lãmekawo bla, si nɔ nu kom abe avu gbemelã ene ƒe ŋusẽ katã; eƒu du ge ɖe eme hedze agbagba be yeakaka wo ɖe teƒeteƒewo.
  
  Dahl meɖe mɔ ɖe nusiawo dometɔ aɖeke ŋu o, etsi tre ɖe ŋutasẽnuwɔwɔ ŋu eye wòxɔ ƒoƒoawo katã. Kensi ɖu ɣe ƒo xlã wo ame evea, henɔ Ramses ƒe axawo ƒom abe amegãxi si me afɔku le ene. Fiavi zazɛ̃nyahela la ƒo Swedentɔ la. Abɔta tɔdziʋua na Dahl ʋuʋu. Asi sesẽ siwo mexɔ se o lé Swedentɔ la ƒe ŋɔti eye wodze eƒoƒo gɔme. Dahl kɔ eƒe asiwo ɖe dzi la, eɖe asi le eƒe asiléƒea ŋu le afã me eye emegbe eya ŋutɔ xɔ ɖeka; ŋutsu eveawo siaa ʋuʋu heƒo wo nɔewo vaseɖe esime wo dometɔ aɖeke mete ŋu gbɔ ya o. Ramses trɔ Dahl eye wògatsɔe ƒo ɖe gli ŋu, gake Swedentɔ la ƒe nuwɔna ɖeka koe nye alɔgbɔnukoko gbadzaa.
  
  Kensi ti kpo yi yame, eye wòkɔ eƒe abɔta, si wòtsɔ ŋusẽ si gbã gudugudu tsɔ ɖiɖi va anyi la, ɖe Ramses ƒe tu ƒe abi si nɔ ʋu ɖum la dzi tẽ. Esi menɔ mɔ kpɔm gbeɖe be atam ɖeka aɖe ana dzre ma tɔgbe nawu enu o ta la, emegbe etsɔ yi ƒo ŋutsua ƒe ŋɔti esime wònɔ ɣli dom gɔ̃ hã, si na eƒe ŋkuwo vuvu.
  
  Emegbe Ramses ʋuʋu dzo, ʋu xɔe, eye wònɔ ʋuʋum. Dahl ɖe asi le eŋu wòdzo, eye wòse nuwuwu la gɔme. Ŋɔdzinuwɔla la ƒe ŋkuwo nɔ Swedentɔwo tɔ ŋu, eye dzesi aɖeke menɔ wo me be woɖu dzi o.
  
  Egblɔ kple ɣli be: "Mabu ɣeyiɣi sia be enye aʋadziɖuɖu ƒe ɣeyiɣi aɖe." "Eye nàgbã kapitalist-dziɖuɖu ƒe dzi."
  
  Edo asi ɖa abe ɖe wòdi be yeaka asi Alligator la ŋu ene.
  
  Dahl da tu ɖe eta. Tu la ƒo Ramses ƒe dɔme, eye wòtsɔe ƒu gbe ɖe megbe.
  
  Akpɔkplɔa ti kpo hedze Ramses dzi.
  
  Ŋɔdzinuwɔla Fiavi la te ŋu lé akplo si wobla ɖe Alligator si nɔ gegem la ƒe megbe, eye eƒe asi si wòdo la lé ka blɔ si woɖe ɖe go la ɖe asi esime wo ame evea siaa mu.
  
  Kenzi ƒu du yi ŋgɔ, eye wòɖo ta asi si lé ka la kple aʋawɔnu ɖeka kolia si le esi, aʋawɔnu nyuitɔ kekeake si le esi, si nye katana ƒuƒlu. Eƒe akplɔa lã kabakaba, eye wòtso Ramses ƒe alɔnu le abɔta, si na ŋɔdzinuwɔla la ɖe eƒe movidzɔdzɔ si gbɔ eme fia.
  
  Asia ƒo anyigba le ɣeyiɣi ɖeka me kple Alligator la, gake asibidɛawo gakpɔtɔ lé ka blɔa ƒe nugbɔ si le ʋuʋu fifia la ɖe asi.
  
  Ramses kɔ akɔta be: "Kuxi aɖeke mele eŋu o." "Esɔ be nèdze dzinye nenema. Gaƒoɖokui la menɔ ƒoƒom o. Gake..." Ʋuʋudedi aɖe troe, ʋu sina kabakaba tso eƒe dɔgbo, alɔnu kple miame abɔta.
  
  "Esia... le dzɔdzɔm... fifia."
  
  
  TA BLEE VETƆ̃LIA
  
  
  Drake ƒu du to anyigba, eye wònɔ Alligator la ƒom ɖe eƒe dɔme esime aɖaʋatɔa nɔ nu kom ge ɖe ʋua ƒe akpa si ʋu yɔ fũu la me. Dahl dze anyi ɖe egbɔ, woŋlɔ vevesese, ŋɔdzinuwɔwɔ kple ŋgɔdonyawo ɖe eƒe mo. Wobla ka la, gake Drake ɖee enumake, eye emegbe wòɖe ga si wotsɔ blae la ɖa tso nu gbadzɛa me.
  
  Xexlẽmedzidzenu la nɔ tsitre ɖe wo ŋgɔ, eƒe xexlẽdzesi dzĩ siwo nɔ keklẽm la do ŋɔdzi na wo eye wovɔ̃ɖi abe ʋu si kaka ɖe anyigba le woƒe klowo te ene.
  
  Hayden ƒo nu gbã, eye eƒe gbe ɖiɖi be: "Aɖabaƒoƒo blaene." "Mègafe kplii o, Drake. Miɖe aʋawɔnuwo le nu sia ŋu fifia."
  
  Drake nɔ bɔmb la trɔm xoxo, abe alesi wònɔ zi mamlɛtɔ ene. Kinimaka tsɔ hɛ aɖe si le ʋuʋu ɖi si wozãna tsɔ wɔa dɔe la nɛ, eye wòɖee ɖe vovo, henɔ ʋuʋum nyuie, henɔ ŋudzɔ ɖe booby-mɔ̃ gbogbo siwo bɔmbwɔla abe Gator ene ate ŋu aɖe ɖe go ŋu. Esi wònɔ mɔ̃a hem ɖa le ŋɔdzinuwɔla si ƒe tagbɔ gblẽ la gbɔ la, eɖe ŋku ɖe Alicia ŋu.
  
  Elé ŋutsua ɖe abɔ te hehee dzoe hegblɔ be: "Mègagblɔe azɔ o." Nublanuikpɔkpɔ aɖeke manɔ amewula sia tɔgbe ŋu o.
  
  Etsɔ asi si li ke ɖe bɔmb la ƒe ŋgɔgbekpa ɖa. Wotsɔ ka blɔ siwo woxatsa siwo kekena wòdzi ŋɔ la kpe ɖe eŋu.
  
  Dahl ƒo nu le ɣlidodo me be: "Esia menye bɔmb si wowɔ le aƒeme o." "Kpɔ ɖokuiwò dzi".
  
  Drake tɔ vie be yeatsɔ ŋkubiãnyawo akpɔ exɔlɔ̃a. "Èdi be yeawɔ esiaa?"
  
  "Eye agbanɔamedzie wònye be nàdze egɔmea? Menye nenema tututue o. Ao."
  
  Drake ɖu eƒe nuyi si le ete, eye wònya nusiwo katã le eme la nyuie. Xexlẽme si nɔ keklẽm ɖe megbe la nye ŋkuɖodzinu ɣesiaɣi na ɣeyiɣi sue aɖe si susɔ na wo.
  
  Hayden ƒo ka na Moore. Kinimaka yɔ saperawo. Ame bubu aɖe yɔ NEST. Esi Drake lé ŋku ɖe mɔ̃a ŋu la, wobu akpa ɖesiaɖe ŋu eye nyatakakawo kɔ kabakaba.
  
  Dahl do susua ɖa be: "Gahe kaawo ake."
  
  "Afɔku le eme akpa."
  
  "Mesusu be ʋuʋudedi ƒe dzesi aɖeke meli zi sia o, ne míebu alesi Alligator la nɔ du dzii ŋu."
  
  "Nyui. Eye míagate ŋu azã wò sledgehammer ƒe susua ake o."
  
  "Nutome si mu?"
  
  "Emae nye kuxia. Wonɔ nu yeye aɖe zãm xoxo - failsafe wire. Eye ame manyanu sia nye ame ŋutɔŋutɔ. Ne meƒo ɖokuinye ɖe esia me la, ate ŋu awɔ dɔ."
  
  Akpɔkplɔa nɔ toɣliɖeɖe siwo metso anyigba dzi o wɔm tso xɔ si kplɔe ɖo me esime Alicia nɔ dɔ wɔm. Mexɔ ɣeyiɣi didi hafi wòtsɔ eƒe ta to ʋɔtru si gbã la me o. "Egblɔ be le nyateƒe me la, mɔ̃ si tsi tre ɖe asitɔtrɔ le bɔmb ŋu le bɔmb la ŋu." Eɖe abɔta. "Gake emegbe mesusu be awɔe hafi."
  
  Dahl gblɔ be: "Ɣeyiɣi aɖeke meli o. "Ɣeyiɣi aɖeke meli na esia o."
  
  Drake tsɔ ŋku ɖe ɣeyiɣidzidzenu la ŋu. Aɖabaƒoƒo blaetɔ̃ vɔ atɔ̃ susɔ na wo xoxo. Egabɔbɔ nɔ eƒe akɔta. "Damn, míate ŋu atsɔ afɔku ma o. Aleke gbegbee bɔmbdalawo ava ɖo afisia kaba?"
  
  Kinimaka gblɔ esi helikɔptawo nɔ tɔdziʋua ƒe akpatawo ƒom le afisiafi si woate ŋui be: "Aɖabaƒoƒo atɔ̃ ne mede ɖeke o." Bubuwo nɔ dzodzom yi dzi vie esime xɔnametɔwo ti kpo. "Gake ne womate ŋu aɖe aʋawɔnuwo le eŋu o ɖe?"
  
  "Ke ne míetsɔe ƒu gbe ɖe atsiaƒu me ya ɖe?" Lauren do susua ɖa.
  
  Hayden bia Moore xoxo be: "Enye susu nyui aɖe, gake ele sue akpa." "Tsi si ƒo ɖi la ayɔ dua me fũ."
  
  Drake nɔ ʋuʋum nɔ yiyim nɔ gbɔgbɔm, nɔ tame bum le tagbɔsesẽ ŋu, eye emegbe eƒe ŋku lé Dahl. Susu ma ke nɔ Swedentɔ hã si, enyae. Le woƒe ŋkuléle ɖe nu ŋu ta la, woɖoa dze tẽ eye wònɔa bɔbɔe.
  
  Míate ŋu awɔe. Esia koe nye mɔ si dzi woato.
  
  Míanye ŋkuagbãtɔwo. Womenya nusi ado tso eme o. Ne wonya dze egɔme ko la, megbedede aɖeke megali o. Míayi mɔzɔzɔ ɖeka dzi.
  
  Eyata nukae nye dzomavɔ si nèle lalam? Tso, dadafu.
  
  Drake wɔ nu ɖe kuxi si nɔ Dahl ƒe ŋkume ŋu eye wòɖɔe ɖo. Esi wògbɔ ya sesĩe la, ebla eƒe tu la, tsɔ eƒe tuawo de gakotoku me, eye wòhe nukliabɔmb la le eƒe akplo me. Hayden tsɔ ŋku gã aɖe nɔ ekpɔm dũu, eye eƒe mo ʋuʋu si ge ɖe eme.
  
  "Nukae nèle wɔwɔm?"
  
  "Ènya nusi tututu wɔm míele."
  
  "Ðewohĩ didiƒe siwo le dedie la masɔ o. Le wò gome la, mefia."
  
  "Ekema womawɔe o." Drake tsɔ abɔta ƒoe. "Gake mí katã míenya be mɔ ɖeka koe li si dzi míato axɔ na du sia."
  
  Drake fɔ nukliabɔmb la eye Dahl zɔ yi ŋgɔ. Alicia tɔ te eyama hena ɣeyiɣi xɔasi bubu.
  
  "Èdzona le agbugbɔgbugbɔ zi ɖeka pɛ ko megbea? Mègana esia nanye ƒomedodo kpuitɔ kekeake le nye agbe me o."
  
  "Ewɔ nuku nam be kpuitɔwo menɔ asiwò o."
  
  "Meɖoe koŋ le asi ɖem le ŋutsuvi aɖe si metso nya me be edzɔa dzi nam, si medɔ kplii eye emegbe wòte ɖeɖi eŋu le abe miniti enyi ene megbe."
  
  "Oo, enyo." Míakpɔ mia gbɔ le ʋee aɖewo megbe ɣemaɣi."
  
  Alicia lée kple ŋku ɖeɖeko, eye wòna eƒe ŋutilã mamlɛa nɔ anyi kpoo keŋkeŋ. "Trɔ va kpuie".
  
  Hayden ƒo eɖokui ɖe Drake kple Dahl dome, nɔ nu ƒom kabakaba, nɔ nyatakakawo gblɔm tso Moore gbɔ eye wònɔ ŋku lém ɖe amesiwo ate ŋu ana kpekpeɖeŋu gbãtɔ ŋu.
  
  "Wogblɔ be bɔmb la ƒe agba si woatsɔ awɔ dɔe la ade kiloton atɔ̃ va ɖo enyi. Ne míebu eƒe lolome, kpekpeme kple alesi wòanyrɔ sesĩe ŋu la..." Etɔ vie. "Goglome dedie nye afɔ akpe ɖeka alafa enyi..."
  
  Drake ɖo to, gake eɖo ta atrakpui siwo te ɖe afima ŋu la dzi yi dziƒoxɔa dzi. Egblɔ na yameʋukula si nɔ tetem ɖe eŋu be: "Míehiã helikɔpta si le du dzi wu ɖesiaɖe si le asiwò." "Nu gbegblẽ aɖeke meli o. Gbeɖiɖi aɖeke meli o. Ðeko nàna safui fiƒodeawo mí."
  
  "Míenye-"
  
  Hayden tɔ te nyaa. "Ẽ, afɔ alafa wuiatɔ̃, be woatsɔ aɖe keklẽŋusẽ siawo katã ɖa, le NEST ƒe sedede nu. Damn, ehiã be nànɔ ƒuta kilometa blaatɔ̃."
  
  Drake se le eɖokui me be bɔmb la ƒe gaŋuti si le ʋuʋum vie to fifia si tsyɔ yeƒe asibidɛwo dzi la me. "Le miniti blaetɔ̃ me? Esia madzɔ o. Nuka gali le asiwò?"
  
  Hayden ƒe mo biã. "Naneke meli o, Drake. Naneke mele wo si o."
  
  Dahl gblɔ be: "Fifia sledgehammer sia va le dzedzem nyuie."
  
  Drake kpɔ Alicia wòƒu du va yi, eye wòɖo ta ʋua ƒe akpa si le etame la gbɔ henɔ atsiaƒu kpɔm. Nuka dim wònɔ le afima, le gota?
  
  Yameʋukulaa te ɖe eŋu, eye Bluetooth-mɔ̃a nɔ keklẽm le eƒe gakukua gɔme. Ehee be: "Helikɔpta si zɔna kabakaba wu le asrafowo dome la le mía si." "Bell SuperCobra ƒe ŋkɔ. Kilometa alafa eve le gaƒoƒo ɖeka me ne ètue."
  
  Drake trɔ ɖe Hayden ŋu. "Ðe esia awɔ dɔa?"
  
  "Mesusu be ẽ". Ewɔ akɔntabubu aɖewo le susu me le eƒe ta me. "Lala, esia mate ŋu anye nyateƒe o."
  
  Drake lé nukliabɔmb la, xexlẽdzesi dzĩawo gakpɔtɔ nɔ keklẽm, eye Dahl nɔ eƒe axadzi. "Mina míawɔe!"
  
  Esi wònɔ du dzi la, egblɔ be: "Kilometa blaatɔ̃." "Ẽ, àte ŋu awɔe. Gake ema agblẽ wò ɖi... miniti etɔ̃ ko be nàɖe dzomavɔ la ɖa le afima. Màsi le bɔmb ƒe teƒea o!"
  
  Drake te ɖe Super Cobra ŋu evɔ meɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ o, eye wònɔ ŋku lém ɖe nɔnɔme ɣi siwo le blɔ, xɔtaxɔwo, tu siwo ƒe ʋuƒo etɔ̃ le, tuɖedziwo kple Hellfire-tu siwo wotsɔna daa tue ŋu.
  
  Egblɔ be: "Esɔ gbɔ."
  
  Hayden xe mɔ nɛ be: "Drake." "Ne èda nukliabɔmb dedie hã la, wowó la atsrɔ̃ wò."
  
  Yorkshiretɔa gblɔ be: "Ekema dzudzɔ míaƒe ɣeyiɣi gbegblẽ." "Negbe ɖe wò alo Moore alo ame bubu ɖesiaɖe si le wò ta me nya mɔ bubu ko hafia?"
  
  Hayden ɖoa to nyatakaka, aɖaŋuɖoɖo kple nunya siwo Moore gblɔna ɣesiaɣi. Drake se le eɖokui me be tɔdziʋua nɔ ʋuʋum le ƒutsotsoe siwo le ʋuʋum la dzi, ekpɔ Manhattan ƒe yamenutome le adzɔge ʋĩ, ekpɔ ame siwo trɔ gbɔ va woƒe agbe me xoxo la ƒe hoowɔwɔ si le abe anyidi ene gɔ̃ hã. Asrafowo ƒe tɔdziʋuwo, tɔdziʋu sesẽwo kple helikɔptawo nɔ afisiafi, eye ame geɖe siwo atsɔ woƒe agbe ana atsɔ aɖe ŋkeke siae nɔ wo kum.
  
  Gake wo katã va ɖiɖi va ɖo eve ko.
  
  Drake kple Dahl ɖo Super Cobra, eye woxɔ afɔku ƒe hehexɔxɔ le mɔ̃ siwo dzi woaɖu ŋu tso yameʋukula si nɔ dzodzom gbɔ.
  
  Esi wònɔ dzodzom la, egblɔ be: "Mizɔ mɔ nyuie." "Eye dzɔgbenyuie na wò".
  
  
  TA BLEE VƆ̃LIA
  
  
  Drake tsɔ nukliabɔmb la de asi na Dahl eye wòko alɔgbɔnu vie. "Esusu be ɖewohĩ àdi be yeawɔ bubuawo, srɔ̃tɔ."
  
  Swedentɔa fɔ bɔmb la eye wòlia helikɔpta la ƒe megbe. "Nyemeka ɖe edzi be mate ŋu aka ɖe dziwò be nàku ʋu le mɔ dzɔdzɔe dzi o."
  
  "Menye ʋue nye esia o. Eye mexɔe se vavã be míeɖo kpe edzi xoxo be mate ŋu aku ʋu nyuie wu wò."
  
  "Nukatae wòle alea? Nyemeɖo ŋku edzi nenema o."
  
  "Eŋlisigbee menye." Menye nenemae nèle o."
  
  "Eye nuka tututue dukɔmevinyenye do ƒome kple esia?" Dahl ƒu du yi zikpui aɖe dzi.
  
  Drake gblɔ be: "Dzidzime ƒe dzidzimegbalẽ." "Stuart ƒe nya. Hamilton ƒe agbalẽa me. Adedada. Awunugbui. Togbɛ. Eye nu geɖe wu hã. Sweden te ɖe Formula 1 dzi ɖuɖu ŋu wu esime Finland xɔ nɔƒe gbãtɔ."
  
  Dahl ko nu, ebla ɖe eŋu eye esi wòtsɔ ga yibɔ ƒe kotokua da ɖe eƒe klowo dzi, eye wòdo ʋɔa. "Mègaƒo nu sesĩe nenema gbegbe o, Drake. Ðewohĩ "nyakpakpa" ƒe dzesi aɖe le bɔmb la me."
  
  "Ekema míeƒo ƒu xoxo."
  
  Esi wòhe gear stick la, ekɔ helikɔpta la ɖa le tɔdziʋua gbɔ, esi wòkpɔ egbɔ be dziŋgɔli si le etame la me kɔ vɔ megbe. Ɣe ƒe keklẽ klẽ tso megbe eye wònɔ dzodzom le dua ƒe akpa miliɔn geɖe siwo klẽna la dzi, si na wòɖo ŋku nusita wole esia wɔm dzi vie. Moawo fɔ mo dzi kpɔe tso ʋua ƒe akpa si le ete, wo dometɔ geɖe nye exɔlɔ̃wo kple eƒe ƒometɔwo, siwo nye eƒe bɔlƒoha me tɔwo. Kenzi kple Mai tsi tre ɖe abɔta, woƒe mo mekɔ o, gake Israel-vi lae na wòko alɔgbɔnu mlɔeba.
  
  Eƒo eƒe gaƒoɖokui eye wògblɔ kple eƒe nuyiwo ko be: Yi edzi nànɔ ʋuʋum.
  
  Alicia menɔ afi aɖeke o, eye Beau hã menɔ afi aɖeke o. Drake ɖo asrafowo ƒe helikɔpta ɖe ƒutsotsoeawo dzi le mɔ si to Atlantik-ƒua dzi tẽ la dzi. Yawo tso woƒe mɔ dzi, eye ɣe ƒe keklẽ nɔ keklẽm le ʋuʋudedi ɖesiaɖe si nɔ ʋuʋum la dzi. Yamenutome keke ɖe enu yi goawo katã me, dziŋgɔli blɔ keklẽ ƒe aɖakaʋuwo nɔ ho ʋlim kple atsiaƒuwo ƒe kekeme dziŋɔwo. Epic horizon si nɔ megbe na wo la bu esi aɖabaƒoƒo kple sɛkɛndawo nɔ tetem ɖe zero ŋu vivivi.
  
  Dahl gblɔ be: "Aɖabaƒoƒo wuiatɔ̃."
  
  Drake lé ŋku ɖe kilometadzidzenu la ŋu. "Le ɣeyiɣi si woɖo ɖi nu tututu."
  
  "Ɣeyiɣi nenie asusɔ na mí?"
  
  Drake do asi ɖe dzi be: "Aɖabaƒoƒo etɔ̃." "Tsɔ kpe ɖe eŋu alo ɖee ɖa."
  
  "Aleke gbegbee esia nye le kilometa me?"
  
  "Le kilometa alafa eve le gaƒoƒo ɖeka mea? Anɔ abe adre ene."
  
  Dahl ɖe mɔkpɔkpɔ fia le eƒe mo. "Megblẽ o".
  
  Drake tsɔ abɔta ƒoe be: "Le xexe si sɔ me." "Melɔ tɔtrɔ ƒe afɔɖeɖe, duƒuƒu, ƒumelã klitsuwo ƒe amedzidzedze ɖe eme o. Nu ka kee wogatsɔ ƒu gbe ɖe mía ŋu le afima o."
  
  "Ðe yaƒoƒomɔ̃ le nu sia ŋua?" Dahl tsa ŋku, eƒe asibidɛwo lé nukliabɔmb la sesĩe.
  
  "Ne edzɔ la, nyemenya afi si wòle o." Drake lé ŋku ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu.
  
  Aɖabaƒoƒo wuieve vaseɖe esime wowó.
  
  "Nɔ dzadzraɖoɖi".
  
  "Ale alea ɣesiaɣi."
  
  "Meda akɔ be mèkpɔ mɔ be yeawɔ nusia esi nèfɔ egbea o."
  
  "Nu ka? Ðe nàda nukliabɔmb ɖe Atlantik-ƒua me be wòaɖe New Yorka? Alo aƒo nu kpli wò ŋkume kple ŋkume esime nèle Ƒudzisrafowo ƒe helikɔpta me?"
  
  "Enyo, wo ame evea siaa."
  
  "Akpa gbãtɔ va susu me nam."
  
  Drake ʋuʋu ta, mete ŋu ɣla eƒe alɔgbɔnukoko o. "Nyateƒee, edzɔ. Wòe nye Thorsten Dahl, kalẽtɔ gã la."
  
  Swedentɔa ɖe asi le nukliabɔmb la ŋu hena sɛkɛnd ɖeka pɛ ko be yeatsɔ yeƒe asi aɖo Drake ƒe abɔta. "Eye wòe nye Drake, Matt Drake, ame si tsɔa ɖe le eme na ame wu ɖesiaɖe si menya kpɔ. Aleke gbegbe nèdze agbagba be yeaɣlae la mehiã o."
  
  "Èle klalo be yeatsɔ nukliabɔmb sia aƒu gbea?"
  
  "Nyateƒee, ele nenema, wò bometsila si tso Dziehe."
  
  Drake zi helikɔptaa dzi be wòanyrɔ ɖe tsi me, eye wòtsɔ ŋɔti gbã ɖe ʋuʋudedi ɣia me. Dahl ʋu megbeʋɔtrua, eye wòtrɔ be yeanɔ teƒe nyuitɔ. Ya aɖe si nɔ sisim to Super Cobra la me. Drake lé eƒe asiléƒea ɖe mɔ̃ si dzi wokpɔna ŋu sesĩe eye wòzi afɔtiawo dzi, eye wòyi edzi nɔ gegem kabakaba. Dahl ʋu nukliabɔmb la zi mamlɛtɔ. Ƒutsotsoeawo do, wodze wo nɔewo dzi eye woɖo tsidzadza siwo me zitɔtɔ le ɖe wo gbɔ, eye futukpɔ ɣi siwo me ɣe ƒe keklẽ ƒe daimɔnd-klẽwo yɔ fũu la nɔ keklẽm. Esi Drake nɔ lãmeka ɖesiaɖe tem la, ehe eɖokui sesĩe mlɔeba, eɖɔ eƒe halo ɖo eye wòtrɔ ta be yeakpɔ Dal wòatsɔ aʋawɔnu si wotsɔ ga wɔe si gblẽa nu mlɔeba la ƒu gbe ɖe ʋɔtrua nu.
  
  Ege ɖe ƒutsotsoeawo me, bɔmb si le tsatsam si gena ɖe tsia me bɔbɔe le esi woɖe asi le eŋu le kɔkɔƒe si bɔbɔ ta, si nye mɔ bubu si ŋu kakaɖedzi le si dzi woato akpɔ egbɔ be nusi wotsɔ dea dzesi nu si me womate ŋu atrɔ asi le o la mekpɔa akpa aɖeke o. Drake he wo ɖa enumake tso ʋua ƒe gododoa gbɔ, edo ƒutsotsoeawo bɔbɔ ale gbegbe be woɖu eƒe ʋuʋudedia dzi, megblẽ ɣeyiɣi aɖeke ɖe kɔkɔƒe dzi yiyi ŋu o eye wòna teƒe sue aɖe helikɔpta la be wòadze anyi ne afɔku aɖe dzɔ.
  
  Dahl lé ŋku ɖe eya ŋutɔ ƒe gaƒoɖokui ŋu.
  
  Aɖabaƒoƒo eve.
  
  "Ðe wò afɔ ɖe anyi."
  
  Drake gagblɔ ake kloe be menye yee le ʋua kum ŋutɔŋutɔ o, ke boŋ eƒe susu nɔ xevi la tsɔtsɔ kabakaba alesi wòate ŋui ŋu, esi wònya be ɖeko Swedentɔa le nyaƒoɖeamenua ɖem ɖa ta. Fifia wo katã va ɖo sɛkɛnd ʋɛ aɖewo ko-ɣeyiɣi si do ŋgɔ na nuklia ƒe wowó, kilometa agbɔsɔsɔme si woɖe wo ɖa le wowó ƒe didime ŋu, woƒe agbenɔƒe didi.
  
  Dahl gblɔ be: "Sɛkɛnd wuiatɔ̃."
  
  Drake dzra ɖo ɖe dzomavɔ ŋu. "Enyo ŋutɔ, srɔ̃tɔ."
  
  Ewo... enyi...
  
  "Míagado go kpuie, Yorkie."
  
  Ade... atɔ̃... ene...
  
  "Menye ne mekpɔ wò bometsila o-"
  
  Naneke o.
  
  
  TA BLEE VƆVƆE
  
  
  Drake kple Dahl mekpɔ naneke tso tsi te ƒe wowó gbãtɔ ŋu o, gake tsi ƒe gli gã si do tso atsiaƒu si le wo megbe la sɔ gbɔ be wòana woƒe dzi naʋuʋu. Alilikpo si me tsi le si nye lãmi si le dzi yim afɔ akpe geɖe yi yame, si xɔ nu bubu ɖesiaɖe, si le du dzi ɖo ta yamenutome abe ɖe wòle agbagba dzem be yeanyrɔ ɣea ŋutɔ ene. Dome si me tsi ƒua gbe ɖo, si do ŋgɔ na ƒutsotsoe siwo ʋuʋuna, alilikpo si le dzogoe ene me, ƒutsotsoe kɔkɔ siwo le anyigba dzi kple ƒutsotsoe si le anyigba si akɔ ɖe dzi wu meta alafa atɔ̃.
  
  Womate ŋu atɔ te ƒutsotsoe si le wowóm la o, enye dzɔdzɔmeŋusẽ si amegbetɔ wɔ, si gblẽa nu le ŋusẽ me. Edze helikɔpta la ƒe megbe abe akplɔ ene, si na Drake se le eɖokui me be ame dzɔtsu vɔ̃ɖi aɖe ƒe asie le ye tum. Enumake kloe la, helikɔpta la ge ɖe tsi me, tso, eye emegbe wòtrɔ ɖe axadzi. Drake ƒe ta ƒo ga la. Dahl lé ɖe eŋu abe lãgbalẽŋudɔwɔnu si avu vɔ̃ɖi aɖe tsɔe ƒu gbe ene.
  
  Helikɔpta la ʋuʋu eye wònɔ ʋuʋum, woʋuʋui le wowó si nuwuwu meli na o, ƒutsotsoe si me ŋusẽ le. Enɔa tsatsam zi gbɔ zi geɖe, eƒe ʋuʋudediwo nɔa blewu, eƒe ŋutilã nɔa ʋuʋum. Le megbe nɛ la, tsi ƒe xɔmetsovɔ gã aɖe yi edzi nɔ dodom, si ŋusẽ gã aɖe nɔ ʋuʋum. Drake ʋli vevie be yeanɔ ŋudzɔ, eɖe asi le eƒe dzɔgbese dzi ɖuɖu ɖesiaɖe ŋu eye ɖeko wòdze agbagba be yealé eme ɖe asi, be yeanɔ ŋudzɔ ahanɔ blibo.
  
  Ɣeyiɣi meganye nu vevitɔ o, eye woate ŋu afɔ afɔkpodzi kple afɔkpodzi gaƒoƒo geɖe le ƒutsotsoe si le wowóm la me, gake ne ekplɔ wo va yi eye wolé wo ɖe eƒe ƒutsotsoea me ko hafi eƒe ŋusẽ si gblẽa nu la me tsonu ŋutɔŋutɔ dze ƒã.
  
  Helikɔpta si trɔ kloe la ƒu du ɖo ta Atlantik-ƒua gbɔ.
  
  Esi Drake megate ŋu ɖu eɖokui dzi o ta la, edzra ɖo ɖe ŋusẽkpɔɖeamedzia ŋu, elabena enya be ne yewotsi agbe le afɔkua me gɔ̃ hã la, agbeɖeʋu aɖeke mele yewo si o, agbeɖewu aɖeke mele yewo si o, eye mɔkpɔkpɔ aɖeke meli be yewoaxɔ na yewo o. Esi wòlé sidzedze si sɔ me ɖe asi le mɔ aɖe nu be wòate ŋu anɔ agbe vevi la ta la, enɔ ekpɔm esime wonɔ gegem ɖe atsiaƒua me.
  
  
  TA BLEE VƆ̃ VƆ̃LIA
  
  
  Alicia kpɔ Drake wòwɔ kadodoa le eƒe ta me abe sɛkɛnd etɔ̃ ene le eƒe megbe. Dahl hã. Ŋutsuawo nɔ blewu, gake manya gbeɖe o. Enyo wu sã be woatsɔ nu aɖewo adzra ɖo ɖi. Abe alesi ame mamlɛawo se egɔmee ene, eye Hayden trɔ ɖe Moore kple eƒe dziɖuɖumegãwo ŋu hena aɖaŋuɖoɖo xɔxɔ la, dzɔgbevɔ̃e ƒe sidzedze be didiƒe siwo le dedie ƒe sea ana wo katã nakpe fu vevie le gaƒoƒo afã si kplɔe ɖo me la wɔ nuku na Alicia. Esi Drake nɔ dɔ wɔm be yeanye helikɔpta la ƒe amegã la, Alicia trɔ eƒe ŋkume kple eƒe susu yi teƒe bubu.
  
  Helikɔpta la adze anyi, enyae nenema, eyata susu aɖeke mele tiatia si dze ƒã be yeatsɔ xevi bubu akplɔe ɖo o. Gake ne eƒe helikɔpta nɔ dzodzom kilometa alafa eve le gaƒoƒo ɖeka me...
  
  Alicia kplɔ Beau ɖe vovo, ɖe eƒe ɖoɖoa me, eye emegbe wòkpɔ asrafo aɖe si ɖe wo fia U.S. Ƒuta Dzɔlawo teƒenɔla aɖe.
  
  "Nukae nye wò meli si zɔna wu?"
  
  Kaka Drake nadzo la, Alicia nɔ ʋua te eye wònɔ ti kpom le Defender-klas ƒe lãtsomɔ̃ si wogbugbɔ trɔ kabakaba me, eye wònɔ du dzi wu kilometa blaatɔ̃ le gaƒoƒo ɖeka me. Abe alesi tɔdziʋua me dɔwɔla siwo nye alẽwo dometɔ ɖeka ɖi ɖase ene la, wowɔ tɔtrɔ aɖewo siwo ate ŋu ana tɔdziʋua ƒe duƒuƒu dzi ɖe edzi wòwu alafa ɖeka alo madzi ɖe edzi o. Esi Alicia tsɔ nya kpui ʋɛ aɖewo ko gblɔ nusi wòdi be yeawɔ na wo la, ŋutsu ɖesiaɖe si nɔ afima te tɔ ɖe edzi be yeanɔ anyi ahakpe ɖe eŋu.
  
  Le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo megbe la, Defender la do ɣli dzo, eye wòtsɔ eƒe ʋua ƒe ʋuƒo sesẽ la tso ƒutsotsoeawo me, henɔ agbagba dzem be yeaxe dometsotso si le wowó si womate ŋu aƒo asa na o kple ɣeyiɣi si me wova ɖo dome.
  
  Abe alesi Alicia gblɔ na wo ene la, "Míele mɔ dzi yina nuklia ƒe wowó gbɔ, ŋutsuwo. Lé wò plumwo me ɖe asi."
  
  Eye woɖakpɔe dze sii alo womekpɔe o, ʋua me dɔwɔlawo nɔ duƒuƒu sesẽtɔ kekeake tum do goe le tɔdziʋua me. Esi Defender ƒe klass ƒe tɔdziʋua nɔ ƒutsotsoeawo dom henɔ gbe tem ɖe wo ŋu ta la, etsɔ nusianu si le esi la na. Alicia, si ƒe abɔwo le ɣie eye eƒe mo le ɣie la lé ʋuƒo si le salon la me, henɔ ŋku lém ɖe eŋu to fesrewo nu. GPS wɔ helikɔpta la ƒe mɔzɔzɔ to eƒe transponder ƒe dzesi ŋɔŋlɔ ɖi me. Tɔdziʋua me dɔwɔlawo bua ɣeyiɣi ƒe vovototoa ŋu ɣesiaɣi, eye wogblɔna be yewotu dometsotsoa ɖe aɖabaƒoƒo blaeve, emegbe va ɖo wuiatɔ̃.
  
  Wuiadrẽ.
  
  Egadidi akpa. Alicia lé ketekemɔa eye wòʋuʋu esi Beau lé eƒe abɔta.
  
  Egblɔ be: "Awɔ dɔ." "Míaɖe ŋkeke sia."
  
  Tɔdziʋua ƒu du sesĩe alesi wòate ŋui, nɔ helikɔpta si nɔ du dzi la yome tim, eye wo ame evea siaa nɔ wowó si nɔ wowóm si medzɔ haɖe o la yome nukutɔe. Dziŋgɔlia nye fli si nɔa tɔtrɔm ɣesiaɣi, eye menɔa dzɔdzɔe gbeɖe o. Fifia ƒuƒoƒoa ƒo, woʋli vevie, eye woku nu me tsitotsito le woƒe sidzedze ƒe gogloƒe. Tɔdziʋua nɔ gegem ɖe anyigbamama si womekpɔ kpɔ o me, mɔ̃awo sesẽ ale gbegbe be edze abe ɖe wole agbe ene.
  
  Esi ʋumefia la trɔ ɖe Alicia ŋu la, ete ŋu kpɔ alilikpo aɖe si le tsatsam le yame xoxo, si mele didiƒe boo o, gake wòdidi wu Drake kple Dahl ƒe helikɔpta la sãsãsã. Defender si nɔ du dzi la ƒo xlã tsi gã ɖeka si nɔ sisim, kpɔ ƒutsotsoe si nɔ wowóm si nɔ tetem ɖe eŋu, eƒoe eye wògbã, eye wòʋuʋu gavi ɖesiaɖe si lé eƒe xɔtunua ɖe te. Le adzɔge ʋĩ la, woate ŋu akpɔ tsi ɣi ƒe asigɛ gã aɖe la, nukpɔkpɔa xɔ Alicia gɔ̃ hã ƒe gbɔgbɔ sɛkɛnd ɖeka.
  
  Gake sɛkɛnd ɖeka koe.
  
  Egbɔ ya be: "Ʋu," esi wònya be Drake kple Dal le gegem ɖe tsi siwo me futɔwo le me fifia godoo kloe. "Ʋu, ʋuʋu, ʋuʋu!"
  
  
  * * * .
  
  
  Exɔ aɖabaƒoƒo wuietɔ̃ bubu hafi woɖo afisi yameʋua ge ɖo. Alicia nɔ klalo, eye wobla agbetsiwui ɖe eƒe ŋutilã ŋu eye bubu ɖe asi. Bo nɔ egbɔ kple ʋua me dɔwɔla siwo wu blaeve vɔ afã, eye wotsɔ ŋku nɔ tsiawo me dzrom. Gbegblẽ gbãtɔ si ŋu woke ɖoe nye ʋuʋudedi ƒe asike si le tsia dzi, evelia nye ʋuʋudedi si didi bliboe. Le esia megbe la, akpa mawo siwo menyrɔ o la dona zi geɖe wu, eye wotoa afima le ƒuƒoƒo me.
  
  Gake Drake alo Dahl ya menye o.
  
  Alicia do go yi ɖakpɔ ƒutsotsoeawo, etsi tre ɖe ŋdɔkutsu dzatsɛa me gake wònɔ dzomavɔ dovivititɔ kekeake me. Ne dzɔgbese ɖoe be kalẽtɔ eve siawo ate ŋu axɔ na New York eye woatsi agbe le wowóa me, gake woabu le Atlantik-ƒua me ko la, meka ɖe edzi be yeate ŋu akpɔ egbɔ o. Aɖabaƒoƒo aɖewo va yi. Nu gbagbãawo ƒu tsi va yi. Ame aɖeke megblɔ nya ɖeka pɛ hã alo ʋuʋu sentimeta ɖeka o. Woanɔ anyi vaseɖe zãtiƒe ne ehiã.
  
  Radioa nɔ ɖiɖim ɣesiaɣi. Hayden ƒe gbe si bia nya. Emegbe Moore kple Smith le fli kemɛ dzi. Kensi gɔ̃ hã ƒo nu. Ɣeyiɣi aɖewo va yi le zitɔtɔ kple ŋɔdzinu si nɔ dzidzim ɖe edzi ƒe ʋuʋu blewu me. Zi alesi esia yi edzi ɣeyiɣi didi la...
  
  Beau tsi tre ɖe eƒe afɔbidɛwo dzi, eye wòde dzesi nane wònɔ dzi yim le ƒutsotsoea ƒe axadzi. Ehe susu yi esia dzi eye wògblɔ nyabiasea ƒe gbe. Emegbe Alicia hã kpɔe, ameyibɔ wɔnuku aɖe nɔ ʋuʋum blewuu.
  
  Egblɔ le ɣlidodo me koŋ be: "Ne Kraken lae," eye menya nya si wògblɔ gɔ̃ hã o. "Medzo le afisia."
  
  Tɔdziʋua me tɔa kplɔ tɔdziʋua yi mɔ ma dzi, si kpe ɖe tɔdziʋua ŋu wòlé fɔ ɖe nu ŋu. Exɔ aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo eye wòdzo vie, gake esi Alicia blu ɖe eta la, ekpɔ be ame kuku evee wobla ɖe wo nɔewo ŋu be woagadze blukɔ o, eye wobla wo ɖe yameʋukulaa ƒe zikpui si gakpɔtɔ le tsia dzi la ŋu. Edze abe aʋawɔwɔ si le afɔɖeɖe ɖe tsia dzi kple tsi me nɔnɔ dome la nɔ ŋgɔ yim ɖe mamlɛtɔa ŋu ene, eyata Alicia ƒoe ɖe Ametakpɔla la nu be wòawɔ kaba.
  
  Eye wòti kpo yi ƒua dzi.
  
  Esi wònɔ tsi ƒum madzudzɔmadzudzɔe la, elé ƒuƒoƒo si nɔ dzodzom la heʋuʋui, henɔ agbagba dzem be gɔmesese nanɔ eŋu. Ame aɖe ƒe mo trɔ.
  
  "Dal. Èle nyuiea? Afikae Drake le?
  
  "Nye coattails léle ɖe asi. Abe alesi wònɔna ɖaa ene."
  
  Esi tsi si nɔ sisim la nɔ Dahl trɔm le tsia me la, mo evelia va dze, eye wònɔ te ɖe ame kemɛa ƒe awudziwui ƒe megbe.
  
  Alicia tsɔ alakpa tsi tre ɖe eŋu be: "Enyo, mi ame evea mieɖe dzi ɖi ŋutɔ." "Mewɔ nuku o be mèyɔ be woakpe ɖe ŋuwò o. Ðe míagatsɔ aɖabaƒoƒo ewo alo esi wu nenema ana wòa?"
  
  Drake ƒe asi si nɔ ʋuʋum la fɔ tso tsia me. "Menye eya ɖeka gɔ̃ hã o. Ewɔ nam be memi atsiaƒu si me ʋu yɔ fũu la ƒe afã."
  
  Dahl gbɔ ya be: "Eye mesusu be míaɖiɖi," ɣeyiɣi kpui aɖe hafi yameʋukulaa ƒe zikpui la trɔ yi megbe eye eƒe ta bu le tsia te.
  
  Ƒuta Dzɔlawo ƒe lãtsomɔ̃a te ɖe eŋu alesi wòte ŋui. "Nusianu nyo na wo?" gbewo do ɣli.
  
  Alicia ʋuʋu asi. "Nusianu nyo na wo." Ðeko ame tsɛwo le bometsinya wɔm."
  
  Emegbe Drake hã ge ɖe tsia te.
  
  Alicia tsɔ ŋkubiãnya kpɔe be: "Mmm." "Le nyateƒe me..."
  
  
  TA BLEE VƆVƆE
  
  
  Emegbe la, xexeame trɔ ɖe nɔnɔmea ŋu, eye nusi dzɔ ƒe ŋɔdzidonamea ƒe mo wɔ yaa, gake, nublanuitɔe la, ezu numame nɛ hã. Abe alesi United States gblɔe tsitotsito le keke ƒe 1960-awo me ene la, ɣeyiɣi kpui aɖe koe susɔ hafi ŋɔdzinuwɔla aɖewo da nukliabɔmb ɖe xexeame ƒe du gãtɔwo dometɔ ɖeka me. Wowɔ nuŋlɔɖi aɖe gɔ̃ hã kple ŋuɖoɖo ɖe eŋu - dukɔa ƒe ŋuɖoɖo ƒe nɔnɔme gbãtɔ.
  
  Ne ɖe amewo ƒe ƒuƒoƒo aɖe si xɔ abi wu, si xɔ abi, si le veve sem eye wònɔ nyatoƒoe tom wu la ƒo ƒu be yewoadzro emetsonuwo me ahaɖe New York ƒe kpododonuwo ɖa la, anye ne womalɔ̃ ɖe edzi gbeɖe o. Ke hã, Dukplɔla, Dukɔa ƒe Dedienɔnɔ Ŋuti Dɔdzikpɔla kple New York Dumegã do ka kple ƒuƒoƒo sia, SPIR kple ame bubu geɖewo.
  
  Alicia nɔ nyatoƒoe tom le eŋu ɣesiaɣi. "Eye nusi ko medi vevie enye kaƒoƒo tso Lawrence gbɔ."
  
  "Fishburne?" Drake bia nya sia.
  
  "Mègawɔ bometsinu o." Jennifer, nyateƒee."
  
  "Ðe wòate ŋu afi wò le asinyea?"
  
  Alicia ko nu. "Le ŋkuʋuʋu me."
  
  "Enyo, edzɔa dzi nam ɣesiaɣi be nànya amesi ƒe akpa dzi nèle."
  
  "Ne èdi la, mate ŋu aŋlɔ amesiwo le hoʋlila gãtɔwo ƒe ŋkɔwo ɖi na wò."
  
  Drake ʋuʋu asi, eye wòganɔ agbagba dzem kokoko be yeahaya tso nugbugbɔ si wogbugbɔ na wo la me. Esia dzɔ le nuteɖeamedzi gã aɖe ƒe ɣeyiɣi kpui aɖe megbe teti, si nye agbe ƒe azãɖuɖu, gake eʋã seselelãmewo ɖe eme, seselelãme xoxo siwo wòsusu be woku ɣeyiɣi didi aɖee nye sia. Abe alesi nuwo le fifia ene la, nu bubu geɖewo nɔ anyi siwo ŋu woabu - Mai kple Bo ƒe amegã le wo dome.
  
  Gake menye wò ɖeɖeko tae agbea nɔ blewu o, esusui. Togbɔ be ame geɖe nɔ mɔ kpɔm na esia hã la, eye mɔnukpɔkpɔ nyuitɔwo ƒe akpa gãtɔ va zi ɖeka ko. Zi geɖe la, be woasusu wo la, efia be woave wo le woƒe agbemeŋkekewo katã me, be womanya gbeɖe o. Mɔnukpɔkpɔ si to vovo menye mɔnukpɔkpɔ si to vovo gbeɖe o.
  
  Enyo wu be nàdze agbagba ado kpo nu tsɔ wu be màte kpɔ kura o.
  
  Alicia sesẽ abe ɣe ƒe ƒuƒoƒo ene, gake eya gɔ̃ hã te ŋu zɔa mɔ. Etsi eƒe susuwo hena ɣeyiɣi kpui aɖe, eye wògagbɔdzɔ le ŋutilã kple susu me le ŋkeke sia ƒe nuteɖeamedziwo katã ta eye le nyateƒe me la, kwasiɖa ʋɛ mamlɛawo me. Exɔlɔ̃wo nɔ anyi ƒo xlãe, nɔ nu ɖum le Italytɔwo ƒe nuɖuɖudzraƒe nyuitɔwo kekeake dometɔ ɖeka le New York. Dɔwɔla Moore haya teƒe bliboa le Homeland ƒe gazazã nu, abe akpedada ƒe dzesi na ƒuƒoƒoa ene, eye wòtu wo ɖe eme.
  
  Egblɔ be: "Nu ka kee adzɔ o. "Nyemedi be mi amewo miawɔ kaba axe mɔ ɖe esia nu o."
  
  Drake kpɔ ŋudzedze ɖe eŋu.
  
  Eye ƒuƒoƒoa kpɔ ŋudzedze ɖe nuɖuɖu nyuiawo, ɖiɖiɖeme ƒe nɔnɔme kple ɖiɖiɖeme didi si woxɔ le nuteɖeamedzi geɖe megbe ŋu. Zikpuiawo nye atsyɔ̃ɖoɖo, xɔa me xɔ dzo, eye dɔwɔlawo mede dzesii kura o. Dahl do awu ɣi kple pantalon yibɔ, si Drake si nye numame nɛ be wòakpɔe le aʋawɔwu me la mate ŋu ade dzesii kloe o. Gake emegbe edo awu nenema ke, eye wòtsɔ Levi ƒe jeans si dzi woka ɖo la ɖɔ li afɔkpaa.
  
  Dahl de dzesii be: "Meɖi Bond tɔ o.
  
  "Menye James Bond ye menye o."
  
  "Ekema dzudzɔ tamebubu fũu akpa kple agbagbadzedze be yeadze ame deŋgɔ wu ɣesiaɣi si Alicia va to afima. Enya xoxo be Yorkshire dv koe nènye-"
  
  "Mesusu be ɣeyiɣia de be nàyi mɔkeke, srɔ̃tɔ. Ne màte ŋu atso nya me le afisi nàyi ŋu o la, adzɔ dzi nam be makpe wò le kwasiɖa si gbɔna me." Ekɔ eƒe asibidɛ ɖe dzi.
  
  "Eye nye akpedada be nèɖe wò agbe enye si."
  
  "Nyemeɖo ŋku esia dzi o. Eye ne nyemeɖo ŋku edzi o la, ekema medzɔ kpɔ o."
  
  "Eɖi esime nètsi ŋutɔ."
  
  Bo kple May nɔ anyi ɖe wo nɔewo xa, Fransetɔa nɔ vivi sem na eƒe nuɖuɖu henɔ dze ɖom ne woƒo nu kplii; Japan nyɔnua ƒe dzedzeme to vovo, eye wòlée ɖe xexe eve dome. Drake nɔ nusi tututu dim yele kple afisi yeƒe nɔƒe ŋutɔŋutɔ le ŋu bum. Le ɣeyiɣi aɖewo me la, ekpɔ dzo aɖe le eme si de dzi ƒo nɛ be wòaʋli ye, le bubuwo me - ɖikeke si zi edzi wòzi ɖoɖoe, eye wònyrɔ eɖokui ɖe eɖokui me. Nyateƒee, wo ame eneawo mete ŋu kpɔ naneke gbɔ le ŋkeke ɖeka me o, gake ekpɔ nane wònɔ tetem ɖe eŋu, eye wòdo alilikpo ɖe yamenutome si le ŋgɔ la dzi.
  
  Eɖi nuklia ƒe wowó si wòkpɔ etsɔ la ŋutɔ.
  
  Smith kple Lauren zu ame ɖeka azɔ. Ðewohĩ Drake kple Alicia ƒe nugbugbɔgbugbɔ ʋã wo, alo ɖewohĩ woƒe brɔs kple tsɔtsrɔ̃. Aleke kee wòɖale o, womegblẽ ŋkeke bubu ɖe eŋu nɔ eŋu bum o. Hayden kple Kinimaka nɔ anyi ɖekae, eye Drake nɔ eɖokui biam be ɖe yekpɔ nane si wu mita si le wo dome, nane si gɔmesese le wu hã. Eku ɖe ŋutilã ƒe gbegbɔgblɔ ŋu wu nu bubu ɖesiaɖe, gake ɖeɖi te eŋu le susu me ɣemaɣi eye wòtsɔ chalk ƒoe vaseɖe esime ɖeɖi te eŋu.
  
  Ekɔ eƒe kplu ɖe dzi be: "Etsɔ, eye wòayi aʋa si kplɔe ɖo dzi."
  
  Woɖe tsi le ahaawo me eye woyi nuɖuɖua dzi. Esi woɖu nuɖuɖu vevitɔa eye wo dometɔ akpa gãtɔ bɔbɔ ɖe woƒe zikpuiwo dzi, le alɔ̃dɔdɔ si me dzidzeme le me la, ke Kenzi ɖoe be yeaƒo nu na ƒuƒoƒo bliboa.
  
  "Nukae le fu ɖem nam?" - eye wòbia. "Ðe kakaɖedzi mele nye dzɔgbese ŋu nenema gbegbe oa?"
  
  Hayden trɔ, kplɔlanyenye ƒe awudziwui gatsyɔ edzi ake. "Enyo, mato nyateƒe na wò, si meka ɖe edzi be àkpɔ ŋudzedze ɖe eŋu. Naneke meli si madi wu be maɖe wò le gaxɔ me o, Kensi, gake ele nam be magblɔ-nyemate ŋu asusui be ema adzɔ o."
  
  "Mate ŋu adzo."
  
  Hayden lɔ̃ ɖe edzi be: "Nyemete ŋu xe mɔ na wò o. "Eye nyemedi be mawɔe o. Gake nuvlowɔwɔ siwo nèwɔ le Titina Ɣedzeƒe la," etsɔ moveviɖoɖo, "ne míagblɔe tututu la, do dziku na ŋusẽtɔ geɖe." Wo dometɔ aɖewo nye Amerikatɔwo."
  
  "Anɔ eme godoo be ŋutsu kple nyɔnu mawo ke siwo meƒle nu bubuwo na."
  
  "Nya nyui aɖee nye ema. Gake mekpe ɖe eŋu o ".
  
  "Ekema mawɔ ɖeka kple miaƒe ƒuƒoƒoa. Dze egɔme kple slate dzadzɛ aɖe. Du du ɖe gazelle si ƒe mo biã, si ŋkɔe nye Torsten Dahl la xa. Wòe menye fifia, Hayden, ne èna mɔnukpɔkpɔm be mawɔ dɔ tso nye fe si menyi ŋu."
  
  SPEAR ƒe ƒuƒoƒoa ƒe ŋgɔnɔla ƒe ŋku ʋuʋu kabakaba esi Kenzi ƒe nya si wògblɔ tso dzime la va dze ƒã nɛ. Drake ƒo tsi zi evelia le ŋkeke eve me. "Nyemebu Dal be enye akpɔkplɔ kpɔ o. Gawu gɔ̃ hã-"
  
  Swedentɔa xlɔ̃ nui, eye wòdze abe ŋu kpee vie ene be: "Mègagblɔe nenema o."
  
  Alicia lé ŋku ɖe Israel-vi la ŋu nyuie. "Nyemeka ɖe edzi be medi be mawɔ dɔ kple nyɔnuvi sia o."
  
  "Oo, mawɔ nu nyui na wò, Miles. Na ɖokuiwò nanɔ wò afɔbidɛwo dzi. Mate ŋu afia alesi nàda atam si vea ame ŋutɔŋutɔ wò."
  
  Bo ƒo nu be: "Ðewohĩ ahiã hã be manɔ gbɔwò fifia." "Esi Tyler Webb le ya ƒom eye Tomb Raider ta la, teƒe bubu aɖeke megali mate ŋu anɔ o."
  
  Drake li liʋiliʋi be: "Akpe." "Míade ŋugble le eŋu eye míaɖo ŋuɖoɖo ƒe lɛta kpui aɖe ŋutɔ ɖe wò."
  
  Hayden gblɔ nɛ be: "Woxɔa ame nyuiwo nyuie le ƒuƒoƒo sia me ɣesiaɣi." "Zi alesi wofea fefe nyuie kple mí ame mamlɛawo ko. Meka ɖe edzi be Beau anye kpeɖeŋutɔ gã aɖe."
  
  Alicia gblɔ kple tamebubu be: "Enyo, nye ya menya be viɖe gã aɖe le eŋu." "Togbɔ be nyemeka ɖe edzi be aƒo bɔl nyuie kple ƒuƒoƒoa o hã."
  
  Ame aɖewo ko nu, ame aɖewo meko nu o. Zãa nu sẽ eye wòɖiɖi, eye ke hã asrafo siwo xɔ na New York la ɖe woƒe nyaƒoɖeamenu dzi kpɔtɔ le hadede nyui me kple ŋutinya nyuiwo dome. Dua ŋutɔ ɖua azã kpli wo, togbɔ be emenɔla akpa gãtɔ menya nusitae gbeɖe o hã. Azãɖuɖu ƒe seselelãme aɖe xɔ aƒe ɖe yame. Le viviti me eye emegbe le ɣedzeƒe la, agbea yi edzi.
  
  Esi ŋkeke yeyea nɔ dodom la, ƒuƒoƒoa yi woƒe mɔ vovovowo dzi, trɔ yi woƒe amedzrodzeƒexɔwo me eye wolɔ̃ be yewoado go le ŋdɔ me.
  
  "Èle klalo be yeawɔ avu ɣebubuɣia?" Dahl ƒo nu kple ɣli na Drake esi wodo go yi ŋdi yeye, yeyea me.
  
  "Ðe wò xa?" Drake bu eŋu be yeaɖu fewu le Swedentɔ la ŋu eye emegbe eɖo ŋku nusianu si me woto dzi. Menye egbea ɖeɖeko o, ke boŋ tso gbesigbe wodo go.
  
  Egblɔ be: "Ɣesiaɣi."
  
  
  NUWUWU
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater ƒe amegã
  Odin ƒe Ƒuwo
  
  
  TSƆTSƆDESI
  
  
  Medi be matsɔ agbalẽ sia ɖe adzɔgbe na vinyenyɔnuvi, .
  
  Kira, 1999.
  
  do ŋugbe be yeawɔ ɖe edzi
  
  kple kilometa geɖe bubu siwo le ŋgɔ...
  
  Eye na amesiame si do alɔm le nye nuŋɔŋlɔ me kpɔ.
  
  
  Akpa 1 lia
  Nyemedi gbeɖe be madze aʋawɔwɔ gɔme o...
  
  
  ƉEKA
  
  
  
  YORK, si le England
  
  
  Viviti la wó.
  
  "Esiae nye ema". Matt Drake tsɔ ŋku ɖe nukpɔkpɔmɔ̃a ŋu eye wòdze agbagba be yeaŋe aɖaba aƒu nukpɔkpɔa dzi ahalé nɔnɔmetata la esime nutatawɔla si do awu si mebɔ o la nɔ afɔ tsɔm le catwalk la dzi gbɔna egbɔ.
  
  Mele bɔbɔe o. Gake enye dɔnyala bibi, alo ne mede ɖeke o la, edze agbagba be yeanye. Ame aɖeke megblɔ kpɔ be tɔtrɔ tso SAS-srafo me yi dumevi dzro me anɔ bɔbɔe o, eye eʋli vevie ƒe adre enye sia, gake edze abe fotoa ƒo nu nyuie le ye me ene.
  
  Vevietɔ le zã sia me. Kpɔɖeŋu gbãtɔa ʋuʋu asi heko alɔgbɔnu dadatɔe vie, eye emegbe wòzɔ blewuu le haƒoƒo kple dzidzɔɣlidodo ƒe ɖiɖi nu. Drake yi edzi nɔ fotoɖemɔ̃a dzi zim esime Ben, si nye eƒe amedzrodzeƒedzikpɔla si xɔ ƒe blaeve la, te ɣlidodo le to me.
  
  "Ðoɖoa gblɔ be Milla Yankovic ye. Mesusu be mese eƒe ŋkɔ kpɔ! Meyɔ nya tso eme: 'chic designer model Freya'. Wow, Bridget Hall ye nye ema? Esesẽ be woanyae le Vikingtɔwo ƒe awu mawo katã te."
  
  Drake ŋe aɖaba ƒu nya si wogblɔ dzi eye wòyi eƒe fefea dzi, eye eƒe akpa aɖee nye be meka ɖe edzi be ye xɔlɔ̃ ɖekakpui la le yeƒe ka hem o, ne míagblɔe la. Elé avu la ƒe azɔlizɔzɔ kple kekeli ƒe fefe si kaka ɖe ameha la dome ƒe nɔnɔmetata siwo me kɔ nyuie. Wodo Vikingtɔwo ƒe awuwo, eye wowu yi kple akpoxɔnuwo, gakukuwo kple dzowo - retro awu siwo atsyãwɔla xɔŋkɔ Abel Frey wɔ le xexeame katã, amesi tsɔ Scandinaviatɔwo ƒe aʋawɔwu kpe ɖe ɣeyiɣi yeyea ƒe atsyã ŋu tsɔ kpe ɖe fiẽsi la ŋu.
  
  Drake trɔ eƒe susu ɖe avu ƒe azɔlizɔzɔ ƒe ta kple nusi ŋu woɖua azã le egbea ŋu - ŋkuɖodzinu aɖe si ŋu woke ɖo nyitsɔ laa, si wotsɔ ŋkɔ na kple didi vevie be "Shield of Odin". Wokafu akpoxɔnu yeye si ŋu woke ɖo, si ŋu ame geɖe kafu le xexeame katã la xoxo be enye nu gãtɔ kekeake si ŋu woke ɖo le Norsetɔwo ƒe gliwo me eye le nyateƒe me la, etso ɣeyiɣi didi aɖe do ŋgɔ na Vikingtɔwo ƒe ŋutinya ƒe gɔmedzedze.
  
  Eŋutinunyalawo gblɔ be ewɔ nuku ŋutɔ.
  
  Nya ɣaɣla si kplɔe ɖo la lolo ŋutɔ eye wòdoa dzidzɔ na ame eye wòhe xexeame katã ƒe susu. Esi dzɔdzɔmeŋutinunyalawo va ge ɖe dutoƒonuƒoha la me esi woke ɖe nusi womede hatsotso me o ŋu le eƒe wɔwɔme me vɔ ko hafi asixɔxɔ si le Akpoxɔnua ŋu dzi ɖe edzi.
  
  Nerds siwo dɔ nɔ woƒe aɖabaƒoƒo wuiatɔ̃ ƒe ŋkɔxɔxɔ ta la, eƒe amenyenye ƒe akpa si nye ɖeklemiɖela la ƒo nu. Eʋuʋui ɖa. Aleke kee wòɖawɔ avu kplii o, ɖeklemiɖeɖe si va zu eƒe akpa aɖe esime wònye ahosi la sea seƒoƒo abe rose si me aɖi le ene ɣesiaɣi si wòɖe asi le eƒe dzɔla ŋu.
  
  Ben he Drake ƒe asi, eye kasia wòtrɔ eƒe aɖaŋudɔwo wòzu ɣleti bliboa ƒe foto.
  
  "Oops". Eko nu. "Meɖe kuku, Matt. Evivina ŋutɔ. To vovo na hadzidzia... enye crap. Woate ŋu ahaya nye haƒoha ɖe pounde alafa ʋɛ aɖewo nu. Àte ŋu axɔe ase be York te ŋu de asi nane si wɔ nuku abe esia ene dzia?"
  
  Drake ʋuʋu eƒe fotoɖemɔ̃a le yame. "Le nyateƒe me? Ao." Enya York Dua ƒe Aɖaŋudeha la kple woƒe nukpɔsusu gbegblẽwo. Etsɔme va yi, eyata wogblɔna. "Gake kpɔ ɖa, York le quid ʋɛ aɖewo xem na wò aƒetɔ be wòaɖe foto modelwo, ke menye dziŋgɔli le zã me le September me o. Eye wò haƒoha la nye crap. Eyata, fa miamiamia."
  
  Ben ʋuʋu ŋku. "Shit? Alɔ̃dɔdɔ ƒe Gli la le uh... aɖaŋuɖoɖo gbogbo aɖewo ŋu bum fifia gɔ̃ hã, xɔ̃nye."
  
  "Ðeko agbagbadzedze be nye susu nanɔ kpɔɖeŋu nyuiwo ŋu." Drake ƒe susu nɔ Akpoxɔnua ŋu ŋutɔŋutɔ, eye avu la ƒe azɔlizɔzɔ ƒe akaɖiwo klẽna. Kplɔ̃ evee nɔ eme, wotsɔ nusi le abe blema lãwo ƒe nɔnɔmetatawo ene tsyɔ ememetɔ dzi, eye gotatɔ nye lãwo ƒe dzesiwo ƒe tsakatsaka.
  
  Esusu be enye nya ɣaɣla ŋutɔ. Enyo ŋutɔ na atikutsetse kple nuku siwo woda gbe le.
  
  Egblɔ le ɣlidodo me be: "Evivi ŋutɔ," esime nutatawɔla aɖe va to afima, eye wòlé vovototo si le sɔhɛmenɔɣi kple ƒexɔxɔ dome le dijitaal sinima me.
  
  Woda avuwo ƒe duɖimekekea kabakaba ɖe York ƒe Jorvik Center xɔŋkɔa xa - Vikingtɔwo ƒe ŋutinya blemanudzraɖoƒe - esi Sweden Dukɔa ƒe Blemanuwo Blemanudzraɖoƒe do ga kpui aɖe na September ƒe gɔmedzedze vɔ megbe. Nuwɔna sia ƒe vevienyenye dzi ɖe edzi ŋutɔ esime atsyãwɔla gãtɔ Abel Frey gblɔ be yeado alɔ avuwo ƒe azɔlizɔzɔ ƒe wɔna aɖe atsɔ aɖu ɖeɖefiaa ƒe ʋuʋu ƒe azã.
  
  Kpɔɖeŋu bubu aɖe tsɔ avu aɖe si le eƒe zã me krem-kplu dim la zɔ ɣeyiɣi kpui aɖe ƒe tileawo dzi. Wò bometsila, ɖeklemiɖeɖe gafɔ ɖe te ake. Esia nye fucking paradigm na ɣletivi aɖe si woɖo be wòadze le etsɔme reality TV "ame xɔŋkɔwo" wɔna aɖe me eye woa tweet tso eŋu le Twitter kple Facebook to beer-no biya, ewo gbesiagbe atama bometsila miliɔn ɖeka.
  
  Drake blu ɖe eta. Egakpɔtɔ nye ame aɖe ƒe vinyɔnu...
  
  Akaɖiawo nɔ tɔtrɔm henɔ fli me tom le zã me. Kekeli si klẽna la klẽna tso fiase me yi fiase me, si gblẽ nu le aɖaŋudɔ ƒe aura sue si Drake te ŋu wɔ la dome. Cascada ƒe ɣeɖuɖu ƒe hadzidzi si hea susu ɖa la ƒo ɖe eƒe to dzi. Aƒetɔ, esusui. Le Bosnia la, seselelãmeawo nɔ bɔbɔe wu le esia me.
  
  Ameha la dzi ɖe edzi. Togbɔ be ewɔ dɔ hã la, etsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe lé ŋku ɖe mo siwo ƒo xlãe ŋu. Srɔ̃tɔwo kple ƒomewo. Atsyãwɔla dzɔdzɔewo kple ŋutsu siwo dɔna kple ŋutsuwo siwo le mɔ kpɔm be yewoakpɔ yewoƒe legba la vie. Ame siwo do awu dzeaniwo, si na azãɖuɖua ƒe nɔnɔmea gadzi ɖe edzi. Eko alɔgbɔnu. Nyateƒee, didi be yeanɔ ŋudzɔ la nu fa le ŋkeke siawo me-Asrafowo ƒe dzadzraɖo ɖe aʋawɔwɔ ŋu nu va yi-gake egase seselelãme xoxoawo dometɔ aɖewo kokoko. Le gɔmesese si totro nu la, ŋusẽ gaɖo wo ŋu tso esime Alison, srɔ̃a, ku ƒe eve do ŋgɔ esi wògblẽe ɖi, dziku, dzi gbã, henɔ gbɔgblɔm be ɖewohĩ yedo le SAS la me, gake SAS ya megblẽe ɖi gbeɖe o. Nukae wòfia gɔ̃ hã?
  
  Ɣeyiɣi mekpɔ ŋusẽ ɖe vevesesea dzi kura o.
  
  Nukatae wòdze anyi? Ðe wònye ŋugbledede gbegblẽ aɖe le mɔa dzia? Ʋɔnudɔdrɔ̃ gbegblẽa? Aɖatsi le mo nɛa? Nu ɖoɖo? Ŋuɖoɖo si asi le eŋu tegbee; nyateƒe dziŋɔ aɖe si manya gbeɖe o.
  
  Blema nudidi aɖe na Drake gatrɔ va fifi ɣeyiɣia me. Woɖo ŋku nane dzi tso eƒe asrafowo ƒe ŋkekewo me - didiƒe ƒoƒo-ƒoƒo, si woŋlɔ be ɣeyiɣi didi aɖee nye sia... fifia ŋkuɖodzinya xoxowo... ƒoƒo....
  
  Drake ʋuʋu afu la eye wòtsɔ eƒe susu ɖo avuwo ƒe azɔlizɔzɔ ƒe fefea ŋu. Model eve wɔ aʋa si wowɔ fefetɔe le Odin ƒe akpoxɔnu te: naneke si wɔ nuku o, boblododo koe. Ameha la do dzidzɔɣli, television dzi fotoɖemɔ̃wo nɔ ɣli dom, eye Drake nɔ ʋuʋum abe dervish ene.
  
  Eye emegbe eʋuʋu mo. Eɖiɖi fotoɖemɔ̃a ɖe anyi. Eƒe asrafo ƒe susu, si le kuvia wɔm gake megblẽ o la, lé ƒoƒo ma si le didiƒe, gaƒo ʋɔa ake, eye wòbia eɖokui be nukatae dzomavɔ me asrafowo ƒe helikɔpta eve nɔ tetem ɖe teƒea ŋu.
  
  Egblɔ be: "Ben," esi wòbia nya ɖeka kolia si va susu me na wò be, "le wò numekukua me la, ɖe nèse amedzro aɖewo siwo mèle mɔ kpɔm na o le zã sia mea?"
  
  "Eii. Nyemesusu be ède dzesii o. Enyo, wonɔ tweet ŋlɔm be ɖewohĩ Kate Moss adze."
  
  "Kate Moss ye?"
  
  Helikɔpta eve, si nye gbeɖiɖi si to si wona hehee ate ŋu ade dzesii ɖikekemanɔmee. Eye menye helikɔptawo ɖeɖeko o. Esiawo nye Apachetɔwo ƒe amedzidzehelikɔptawo.
  
  Emegbe dzomavɔ katã gbã.
  
  Helikɔptaawo dzo le yame, wɔ gota eye wodze dzodzo gɔme le ɖekawɔwɔ me. Ameha la do dzidzɔɣli dzonɔamemetɔe, henɔ mɔ kpɔm na nu tɔxɛ aɖe. Ŋkuwo kple fotoɖemɔ̃wo katã trɔ ɖe zã me yame.
  
  Ben do ɣli be, "Wow..." Gake emegbe eƒe asitelefon ɖi. Edzilawo kple nɔvianyɔnu ƒoa ka ɣesiaɣi, eye eya, si nye ƒomea ƒe ŋutsu aɖe si ƒe dzi le abe sika ene, ɖoa eŋu ɣesiaɣi.
  
  Drake zãa ƒomea ƒe ɖiɖiɖeme kpuiwo. Elé ŋku ɖe helikɔptaawo ƒe nɔƒewo, tu siwo me wotsɔa tu ɖo bliboe, tu si ƒe kɔsɔkɔsɔ si ƒe didime nye milimeta 30 si dze abe ele yameʋua ƒe ŋgɔgbe ƒe akpa te ene ŋu nyuie, eye wòda nɔnɔmea kpɔ. Nu maɖinu...
  
  Zitɔtɔ blibo si ate ŋu adzɔ.Ameha si me dzo nɔ la yɔ fũu ɖe ablɔ sue aɖe si dzi fiase siwo ƒe mɔ xaxɛ etɔ̃ le ƒo xlãe la me. Tiatia ɖeka koe nɔ woa kple Ben dome ne... ne... duƒuƒua dze egɔme.
  
  Miɖo ta tẽe yi avu ƒe azɔlizɔzɔ.
  
  Nuxlɔ̃ame aɖeke manɔmee la, ka gbogbo aɖewo ge tso helikɔpta evelia me, si Drake kpɔe azɔ be ele be wòanye Apache ƒe ʋu si wotsɔ tsakae: mɔ̃ si ŋu wotrɔ asi le be wòate ŋu axɔ ʋua me dɔwɔla geɖe.
  
  Ŋutsu siwo do ametakpɔnu la ɖiɖi tso fli siwo nɔ ʋuʋum la dzi, eye wobu le avu la ƒe azɔlizɔzɔ megbe. Drake de dzesi tu siwo wobla ɖe woƒe akɔta esime ɖoɖoezizi si me ŋuɖɔɖɔɖo le te kaka ɖe ameha la dome. Gbe mamlɛawo nye ɖeviwo ƒe gbe siwo bia nusitae, gake eteƒe medidi o woawo gɔ̃ hã ku.
  
  Emegbe Apache si xɔ ŋgɔ la da Hellfire tu ɖe magazine ƒuƒluawo dometɔ ɖeka dzi. Gbeɖiɖi aɖe nɔ ɖiɖim, abe dzoxɔxɔ galɔn miliɔn ɖeka si le sisim ene, emegbe gbeɖiɖi aɖe ɖi abe dinosaur eve siwo le kpekpem ene. Dzo, ahuhɔ̃e kple anyikpe kakɛwo kaka ɖe nutoa me kɔkɔ.
  
  Ben tsɔ eƒe asitelefon da ɖi le movidzɔdzɔ ta eye wòƒu du dze eyome. Drake se ɣlidodoawo nɔ dzi yim abe ƒutsotsoe si le ʋuʋum ene eye wòse le eɖokui me be nuvlowɔha ƒe dzɔdzɔmeŋutete xɔ ameha la. Mebu tame sɛkɛnd ɖeka pɛ hã o, elé Ben hetsɔe ƒu gbe ɖe ʋuƒoa dzi, emegbe wòti kpo ɖe eɖokui dzi. Woɖi ɖe avu la ƒe mɔ xa.
  
  Apache kɔsɔkɔsɔtu ƒe ɖiɖi ɖi, goglo eye wòwua ame, eƒe tudadawo nɔ dzodzom le ameha la dzi gake egahe vɔvɔ̃ dzadzɛ vɛ kokoko.
  
  "Ben! Nɔ gbɔnye kplikplikpli." Drake ƒu du ƒo xlã avuwo ƒe mɔa ƒe gɔme. Kpɔɖeŋuwɔla geɖe bɔbɔ ɖe anyi be yewoakpe asi ɖe eŋu. Drake tso ɖe eƒe afɔwo dzi eye wòtrɔ kpɔ ame gbogbo siwo nɔ dzo dam siwo nɔ du dzi kple vɔvɔ̃ ɖo ta mɔ siwo dzi woato ado le eme la. Ame gbogbo aɖewo lia catwalk la, eye models kple dɔwɔlawo kpe ɖe wo ŋu. Vɔvɔ̃ ƒe ɣlidodowo to yame, si na vɔvɔ̃ kaka. Dzoa klẽ ɖe viviti la me, eye helikɔpta ƒe ʋuʋudedi ƒe ɖiɖi sesẽ nyrɔ toɣliɖeɖea ƒe akpa gãtɔ.
  
  Kɔsɔkɔsɔtu la gaɖi ake, eye wòɖo lifi kpekpe aɖe ɖe yame kple gbeɖiɖi vɔ̃ aɖe si mele be dumevi dzro aɖeke nase le afi aɖeke gbeɖe o.
  
  Drake trɔ. Kpɔɖeŋuwɔlaawo nɔ vɔvɔ̃m le megbe nɛ. Odin ƒe akpoxɔnu nɔ eŋgɔ. Esi wòwɔ ɖe didi aɖe dzi ta la, etsɔ eɖokui de afɔku me be yeaɖe foto ʋɛ aɖewo le ɣeyiɣi si tututu me asrafo siwo do awu siwo me tu mate ŋu age ɖo o do tso megbe. Nu gbãtɔ si ŋu Drake tsi dzi ɖoe nye be yeaɖo ye ɖokui ɖe Ben, kpɔɖeŋuwɔlawo, kple asrafowo dome, gake eyi edzi nɔ ʋuʋum, nɔ eƒe nukpɔmɔ̃a dzi ɖem kpɔtɔ....
  
  Etsɔ eƒe asi evelia ƒo eƒe ɖekakpui aƒehayala la yi ŋgɔe.
  
  "Hee!"
  
  Asrafoawo dometɔ ɖeka nɔ ekpɔm dũu eye wòʋuʋu eƒe tu si wotsɔna ƒoa tue wòdo ŋɔdzi nɛ. Drake te dzimaxɔse ƒe seselelãme aɖe ɖe to. Nu sia ƒomevi medzɔ le York, le xexe sia me o. York nye afisi tsaɖilawo, ice cream lɔ̃lawo kple Amerikatɔ ŋkeke ɖeka ƒe mɔzɔlawo nɔ. Enye dzata si womeɖe mɔ na gbeɖe be wòado ɣli o, esime Roma ɖu dzi gɔ̃ hã. Gake enɔ dedie, eye nunya le eme. Esiae nye teƒe si Drake tia be yeasi le SAS fiƒode la nu le gɔmedzedzea me.
  
  Be manɔ srɔ̃nye gbɔ. Be woaƒo asa na... crap!
  
  Kasia asrafoa do ɖe mo nɛ. "Na ema nam!" edo ɣli kple Germanygbe me gbeɖiɖi. "Tsɔe nam!"
  
  Asrafoa ƒu du yi fotoɖemɔ̃a gbɔ. Drake lã eƒe abɔta eye wòtrɔ eƒe tu si wotsɔna ƒoa tue. Asrafoa ƒe mo klẽ le movidzɔdzɔ ta. Drake tsɔ fotoɖemɔ̃a de asi na Ben kpoo le afɔɖeɖe si ana New York ƒe nuɖukplɔ̃dzikpɔla ɖesiaɖe nada akpe hafi. Mese wònɔ sisim sesĩe.
  
  Drake fia asi tu si wotsɔna ƒoa tu la ɖe anyigba esime asrafo etɔ̃ bubuwo nɔ ŋgɔ yim ɖo ta egbɔ.
  
  Asrafoawo dometɔ ɖeka kɔ eƒe aʋawɔnu ɖe dzi be: "Wò!" Drake miã ŋku afã, gake emegbe ese ɣlidodo sesĩe.
  
  "Lala! Nu suetɔ kekeake siwo bu, bometsitsi. Ðe nèdi ŋutɔŋutɔ be yeada tu ame aɖe le ʋu fafɛ me le dukɔa ƒe television dzia?"
  
  Asrafo yeyea ʋuʋu ta na Drake. "Tsɔ fotoɖemɔ̃a nam." Kuviawɔwɔ ƒe ŋɔti ƒe nɔnɔme aɖe nɔ eƒe Germanygbe me gbeɖiɖi me.
  
  Drake bu ɖoɖo B aɖe ŋu eye wòna tu la nɔ ɖiɖim ɖe anyigba. "Wo mele asinye o".
  
  Aʋafia la ʋuʋu ta na eƒe teviwo. "Kpɔe ɖa."
  
  "Ame bubu aɖe hã nɔ afima..." asrafo gbãtɔ kɔ eƒe tu ɖe dzi, eye wòdze abe ɖe wòtɔtɔ ene. "Eya... edzo."
  
  Aʋafia la tsɔ afɔ ɖe Drake ƒe mo tututu. "Ʋuʋu gbegblẽ."
  
  Kplu la te ɖe eƒe ŋgonu. Germanytɔ siwo do dziku kple aɖuɖɔ siwo nɔ dzodzom la yɔ eƒe ŋutega me fũ. "Kpɔe ɖa!"
  
  Esi wonɔ eme dim la, ekpɔ Odin ƒe Akpoxɔnu fifi si ŋu wowɔ ɖoɖo ɖo si ŋutsu aɖe si tsɔ nutsyɔnu yeye si do awu ɣi nɔ ŋgɔ na. Eʋuʋu asi tsɔ ɖee fia vie eye wòƒo ta, gake megblɔ nya aɖeke o. Esi wonya ɣla Akpoxɔnua dedie ko la, ŋutsua ʋuʋu radioa ɖe Drake ƒe mɔ dzi, eye wòdze ƒã be ehe aʋafia la ƒe susu.
  
  Aʋafiagã la tsɔ eƒe radio ɖo to nɛ, gake Drake meɖe ŋku ɖa le ŋutsu si do awu ɣi la ŋu o.
  
  ŋutsua gblɔ kple eƒe nuyiwo ko be: "yi Paris." "Etsɔ le ga ade me."
  
  Drake de ŋugble be SAS ƒe hehexɔxɔa gakpɔtɔ ɖea vi.
  
  Aʋafia la gblɔ be, "Ẽ." Egakpɔ eɖokui le Drake ƒe mo ake, henɔ eƒe gaxɔgbalẽviwo kple fotoɖela ƒe ID-gbalẽviwo ʋuʋum. Ehe kuviatɔe be: "Dzɔgbenyuie nutcracker." "Dɔtɔa gblɔ be nusiwo bu la le sue ŋutɔ, esia tae nèle agbe ɖo. Eʋuʋu Drake ƒe gakotokua be: "Gake, wò adrɛs le mía si, eye ne èkɔ gbeawo ɖe anyi," egblɔ kpee, eye wòko alɔgbɔnu si fa wu polar bear ƒe akɔta la, kuxi aɖe ake ɖe ŋuwò."
  
  
  EVE
  
  
  
  YORK, si le England
  
  
  Emegbe le aƒeme la, Drake tsɔ kɔfi si me cafi mele o na Ben eye wòwɔ ɖeka kplii be míakpɔ zã ma me nudzɔdzɔwo ŋuti nyatakakawo.
  
  Wofi Odin ƒe Akpoxɔnu elabena ɖeko York-dua medzra ɖo ɖe amedzidzedze ŋutasesẽtɔe alea ŋu o. Nukunu ŋutɔŋutɔe nye be ame aɖeke meku o. Wokpɔ helikɔpta siwo nɔ bibim la le adzɔge kilometa geɖe, wogblẽ wo ɖi le afisi mɔ gã etɔ̃ ƒo ƒu ɖo, eye wo me nɔlawo megali o ɣeyiɣi didi aɖee nye sia.
  
  Ben gblɔ kple moveviɖoɖo afã be: "Ruin" up Frey"s show." "Wobla mɔ̃awo xoxo eye womegali o."
  
  "Damn, nye hã metrɔ abadzivɔa. Enyo, meka ɖe edzi be Frey, Prada kple Gucci atsi agbe."
  
  "Alɔ̃dɔdɔ ƒe Gli la aƒo fefe to wo katã me."
  
  "Ègadze egɔme le ƒomea ƒe sinima si nye Titanic me akea?"
  
  "Ema ɖoa ŋku edzi nam-wotso fofonye le tɔsisia titina."
  
  Drake yɔ eƒe kplu me fũ. "Mega tsi dzi o. Atrɔ ava le abe miniti etɔ̃ alo esi wu nenema megbe."
  
  "Ðe nèle fefem kplim, Krusty?"
  
  Drake ʋuʋu ta heko nu. "Ao. Ðeko nètsi akpa be nàse egɔme."
  
  Ben nɔ Drake gbɔ abe ɣleti enyi ene. Le ɣleti ʋɛ aɖewo ko me la, wova tso amedzrowo gbɔ va zu xɔlɔ̃ nyuiwo. Drake do alɔ Ben ƒe aƒexɔfe ɖe eƒe fotoɖeɖe ŋuti sidzedze ta - ɖekakpuia nɔ mɔ dzi yina sukunuwuwu - eye Ben kpe asi ɖe eŋu to nusianu gbɔgblɔ me.Enye ŋutsu si ƒomevi meɣlaa eƒe seselelãmewo o, ɖewohĩ enye fɔmaɖimaɖi ƒe dzesi, gake hã si dze be woakpɔ ŋudzedze ɖe eŋu.
  
  Ben tsɔ eƒe kplu la da ɖi. "Zã nyui na wò, xɔlɔ̃. Mesusu be mayi aɖayɔ nɔvinyenyɔnu."
  
  "Zã".
  
  Ʋɔtrua tu eye Drake nɔ ŋku lém ɖe Sky News ŋu ƒuƒlu hena ɣeyiɣi kpui aɖe. Esi Odin ƒe akpoxɔnu ƒe nɔnɔmetata do la, etrɔ yi fifi ɣeyiɣia me.
  
  Etsɔ fotoɖemɔ̃ si na eƒe agbemenuhiahiãwo, tsɔ ŋkuɖodzigbalẽvia de eƒe kotoku me, kple susu be yeato nɔnɔmetataawo me etsɔ, eye emegbe wòɖo ta kɔmpiuta si nɔ ɣli dom la gbɔ. Esi wòtrɔ susu la, etɔ be yealé ŋku ɖe ʋɔtruawo kple fesreawo ŋu zi eve. Wokpɔ aƒe sia ta vevie ƒe geɖe enye sia esime wògakpɔtɔ nɔ asrafodɔ wɔm. Elɔ̃a amegbetɔ ɖesiaɖe ƒe nyonyo vevitɔ dzixɔxɔse, gake aʋawɔwɔa fia nu ɖeka wò - mègaɖo ŋu ɖe naneke ŋu ŋkumaʋumaʋui gbeɖe o. Ðoɖowɔwɔ kple tiatia si woawɔ atsɔ akpe ɖe eŋu nanɔ asiwò ɣesiaɣi - Ðoɖo B.
  
  Ƒe adre va yi, eye fifia enya be asrafoa ƒe susu madzo le ye gbɔ gbeɖe o.
  
  Ewɔ Google dzi be "Odin" kple "Shield of Odin".Le aƒea godo la, ya ƒo, nɔ du dzi to xɔa tame henɔ ɣli dom abe gadodo ƒe gadzraɖoƒedzikpɔla si ƒe fetu ƒe seɖoƒe nye miliɔn ene ene.Eteƒe medidi o ekpɔe be Shield la nye nya gã aɖe.Enye nenema blematomenukulawo ƒe nu vevi aɖe si ŋu woke ɖo, si lolo wu le Iceland ƒe ŋutinya katã me.Indiana Jones ƒomevi aɖewo do le mɔ si woƒo la dzi yi ɖaku blema tsikpetɔsisi aɖe me ele be woatɔ te numekukua.
  
  Drake de ŋugble le eŋu be dzoto ma ke si ɖo aŋɔ ƒe alilikpo ɖe Europa katã nyitsɔ laa, si gblẽ yameʋuɖoɖo kple amewo ƒe mɔkekewo me.
  
  Drake no eƒe kɔfi eye wònɔ to ɖom ya ƒe ɣlidodo. Mantel gaƒoɖokui la ƒo zãtitina. Esi wòlé ŋku ɖe nyatakaka gbogbo siwo Internet nana ŋu la, ekpɔe be gɔmesese anɔ Ben ŋu wu alesi wòate ŋui. Ben nɔ abe sukuvi ɖesiaɖe ene - ete ŋu sea tɔtɔ si dona kpe ɖe mɔ̃ɖaŋununya ŋu gɔme kaba. Exlẽ be wotsɔ aɖaŋu geɖe siwo gɔme sese sesẽ la ɖo atsyɔ̃ na Odin ƒe akpoxɔnua, eye xɔdɔme ŋuti nunyalawo srɔ̃ nu tso wo katã ŋu, eye be J.R.R. Tolkien tu eƒe afakala Gandalf si nɔa tsaglãla tsam la ɖe Odin dzi.
  
  Nusiwo wowɔna le vome. Woxɔe se be dzesi alo nuŋɔŋlɔ siwo ƒo xlã akpoxɔnua ƒe gota la nye Odin ƒe Fiƒode ƒe blema ƒomevi aɖe:
  
  
  Dziƒo kple Dzomavɔ nye ɣeyiɣi kpui aɖe ƒe numanyamanya, .
  
  Enye Luʋɔ Makumaku la si ƒoa eɖokui ɖe Nu Nyui alo Vɔ̃ɖi gbɔ.
  
  
  Nuŋɔŋlɔ aɖeke menɔ anyi si aɖe fiƒodea me o, gake amesiame gakpɔtɔ xɔ eƒe nyateƒenyenye dzi se. Ne mede ɖeke o la, wogblɔ be Vikingtɔwo gbɔe esia tso, ke menye Odin o.
  
  Drake gabɔbɔ nɔ eƒe zikpui dzi eye wòƒu du to zãa me nudzɔdzɔwo me.
  
  Nu ɖeka yɔe, gake le ɣeyiɣi ma ke me la, ena wòbu tame. Ŋutsu si do awu ɣi la ƒe nu me gblɔ be: "yi Paris, etsɔ ga ade me" Ne Drake to mɔ sia dzi la, ate ŋu ade Ben ƒe agbe afɔku me, ne míagblɔ eya ŋutɔ tɔ ya o.
  
  Dumevi dzro aɖe aŋe aɖaba aƒu esia dzi hafi. Asrafoa asusui be wodo ŋɔdzi na yewo xoxo, be yewoƒe agbe ɖo afɔku me xoxo, eye be nyatakaka ɖesiaɖe nye nyatakaka nyuiwo.
  
  Ewɔ Google dzi be: Ðeka + Paris.
  
  Nya ɖeka si woŋlɔ dzinɔameƒotɔe la lé eƒe ŋku.
  
  Woɖe Odin ƒe sɔ si nye Sleipnir fia le Louvre.
  
  Odin ƒe sɔa?Drake ƒo eƒe ta ƒe megbe. Le Mawu gome la, ŋutsu sia nɔ ŋutilãmenu aɖewo ŋutɔ gblɔm. Drake ʋu Louvre ƒe axa gbãtɔ. Edze abe woke ɖe sɔ si ŋu nya wogblɔna le xotutu me si nye Odin ƒe nɔnɔmetata aɖe ŋu ƒe geɖe enye sia le Norway towo dzi ene. Ŋutinya bubuwo kplɔe ɖo. Eteƒe medidi o, ŋutinya gbogbo siwo ku ɖe Odin ŋu la va xɔ Drake ale gbegbe be wòŋlɔ be kloe be Vikingtɔwo ƒe Mawu ŋutɔŋutɔe Wònye, glitoto aɖe ko.
  
  Louvre ye yea? Drake ɖui wògbɔ eme. Ewu eƒe kɔfi nu, ɖeɖi te eŋu, eye wòʋu le kɔmpiutaa gbɔ.
  
  Le ɣeyiɣi si kplɔe ɖo me la, edɔ alɔ̃ xoxo.
  
  
  * * * .
  
  
  Enyɔ esi akpɔkplɔ aɖe si le ɣli dom ƒe ɖiɖi. Eƒe dzɔla sue la. Ðewohĩ futɔa nɔ mɔ kpɔm na ɣlidodo alo avu aɖe ƒe dzedzeme, gake masusui gbeɖe be atsyɔ̃ɖonu sue dama si bɔbɔ nɔ tasiaɖamfɔwo ƒe agbaa xa la dzi o, eye wona hehe Drake be wòanye alɔ̃dɔla fafɛ.
  
  Edɔ alɔ̃ le kɔmpiutadɔwɔƒea eye wòlé ta ɖe asi; Fifia efɔ enumake eye wòge ɖe xɔdɔme doviviti la me. Megbeʋɔtrua nɔ ʋuʋum. Glass la gbã. Sɛkɛnd ʋɛ aɖewo koe va yi tso esime akpɔkplɔa ƒo ɣli.
  
  Wonɔ eme.
  
  Drake bɔbɔ ɖe anyi le ŋkume eye wòkpɔ ŋutsu eve woge ɖe eme, wolé tu siwo wotsɔna ƒoa tu ɖe asi nyuie, gake wole manyamanya vie. Woƒe ʋuʋu nɔ dzadzɛ, gake menye atsyɔ̃ɖoɖo o.
  
  Megblẽ naneke o.
  
  Drake nɔ lalam le vɔvɔli me, kple mɔkpɔkpɔ be asrafo tsitsi si le eme la maɖe dzi le ye ƒo o.
  
  Ame eve ge ɖe eme, ƒuƒoƒo si do ŋgɔ. Esia ɖee fia be ame aɖe nya nu si wɔm wole. Wowɔ ɖoɖo ɖe Drake ƒe aɖaŋu blibo si wòazã ɖe nɔnɔme sia ŋu ŋu ƒe geɖe enye sia, esime asrafoa ƒe susu gakpɔtɔ sẽ eye wòdoa dodokpɔ kpɔ, eye ɖeko mehiã be wòatrɔe kpɔ o. Fifia wogbugbɔ trɔ asi le eŋu le eƒe susu me. Esi asrafo gbãtɔ ƒe nuyi do le dzodoƒea la, Drake lée, hee ɖe eŋu, emegbe wòtrɔe ɖe megbe. Le ɣeyiɣi ma ke me la, eɖe afɔ ɖe eƒe futɔa ŋu eye wòtrɔ ƒo xlãe, eye le nyateƒe me la, exɔ tu la dzoe eye wòva wu enu ɖe ŋutsua megbe.
  
  Asrafo evelia ƒe mo wɔ yaa. Ema koe nye nusi wòbia. Drake da tu milisekɔnd ɖeka pɛ hã, emegbe etrɔ heda tu asrafo gbãtɔ hafi evelia te ŋu dze klo.
  
  Esusui be, ƒu du! Duƒuƒu nye nusianu fifia.
  
  Eƒu du yi atrakpuiawo dzi, henɔ ɣli dom yɔ Ben ƒe ŋkɔ, emegbe eda tu si wotsɔ tu ɖe eƒe abɔta. Eɖo anyidzeƒea, egado ɣli ake, emegbe eƒu du yi Ben ƒe ʋɔtru nu. Egbã. Ben tsi tre ɖe eƒe kɔdawu kpui me, eye asitelefon le esi, eye woŋlɔ ŋɔdzinu vavãtɔ ɖe eƒe mo.
  
  Drake blu ɖe eta be: "Mègatsi dzi o." "Ka ɖe dzinye." Esiae nye nye dɔ bubu."
  
  Eƒe kafukafue nye be Ben mebia nya aɖeke o. Drake tsɔ eƒe ŋusẽ katã tsɔ eƒe susu ɖo nu ŋu. Ewɔ aƒea ƒe dzisasrã ƒe ʋuƒo gbãtɔa nuwɔametɔe eye emegbe wòde evelia xɔ ma me. Le ema megbe la, edo ŋusẽ xɔdɔme ƒe ʋɔtrua. Maxe mɔ na futɔ si ɖoe kplikpaa o, gake ana wòagbɔdzɔ godoo.
  
  Esiawo katã nye ɖoɖoa ƒe akpa aɖe.
  
  Etsɔ ga bla ʋɔa, ekpɔ egbɔ be wobla ati siwo wotu ɖe eme la ɖe xɔtunu si ŋu wodo ŋusẽe la ŋu, emegbe eɖiɖi atrakpui la ɖe dziƒoxɔa dzi. Ben da tu gbã, Drake da tu evelia le evelia megbe. Dziƒoxɔa ƒe teƒe lolo eye wotsɔ modzakaɖebɔ ɖo eŋu. Ðeko Ben tsi tre ɖe afima, eƒe nu nɔ agape. Agbalẽdzraɖoƒe gã siwo wowɔ ɖe ɖoɖo nu yɔ ɣedzeƒe-ɣetoɖoƒe gli ƒe teƒe bliboa, eye CD-wo kple kasɛt-kotoku xoxowo yɔ fũ.
  
  "Wò tɔe nye esia katã, Matt?"
  
  Drake meɖo eŋu o. Ezɔ yi aɖaka gbogbo aɖewo siwo ɣla ʋɔtru aɖe si kɔkɔ ale gbegbe be woate ŋu atso eme la gbɔ; ʋɔtru aɖe si kplɔa ame yia xɔa tame.
  
  Drake trɔ aɖaka si le modzakaɖebɔa dzi. Akplo si me wobla nu ɖo bliboe, si wòbla ɖe eƒe abɔta la ge dze anyi.
  
  "Avɔ?" Ben ƒo nu le ɣlidodo me.
  
  Etsɔ asi ƒo akɔtagbalẽvia. "Mexɔ wo."
  
  Esi Ben ƒe mo dze ƒuƒlu la, Drake kpɔ alesi gbegbe vɔvɔ̃ ɖoe. Ekpɔe be yetrɔ zu SAS ŋutsu ma bɔbɔe akpa. "Avɔ. Asitelefonwo. Ga. Mɔzɔgbalẽwo. I-pad si wotsɔna ƒoa nu. Dzesidede ame".
  
  Meƒo nu tso tu la ŋu o. Tukpewo. Hɛ...
  
  "Amekae wɔa esia, Matt?"
  
  Afɔku aɖe dzɔ tso ete. Woƒe futɔ si womenya o la ƒo Ben ƒe xɔdɔme ƒe ʋɔtru, ɖewohĩ ekpɔe azɔ be yewobu Drake nu tsɛe.
  
  "Ɣeyiɣia de be míayi".
  
  Ben trɔ mo aɖeke manɔmee eye wòƒu du do go yi zã si me ya nɔ ƒoƒom sesĩe la me. Drake ƒu du dze eyome eye esi wòlé ŋku ɖe gli siwo dzi CD kple kasɛtwo le ŋu zi mamlɛtɔ la, eƒo ʋɔa.
  
  Etrɔ asi le xɔa tame ŋu alesi wòate ŋui evɔ mehe amewo ƒe susu o. Le taflatsedodo be yeade tsidzɔƒe yeye aɖe me la, ede afɔtoƒe si keke afɔ etɔ̃ si zɔ eƒe xɔta ƒe didime katã. Kuxia anɔ eƒe aƒelika ƒe akpa dzi.
  
  Ya la tsɔ asibidɛ siwo megbɔa dzi ɖi o he wo esime wonɔ xɔtaxɔ si me kakaɖedzi mele o la tsom. Ben zɔ nyuie, eƒe afɔ ƒuƒluwo nɔ ʋuʋum henɔ ʋuʋum le kɔkrit-tiawo dzi. Drake lé eƒe asi sesĩe, eye wòdi be ɣeyiɣi nasu yewo si yewoadi yeƒe afɔkpawo.
  
  Emegbe ya sesẽ aɖe ƒo ɖe dzodoƒea, ƒo Ben ƒe mo le dzogoe ene me eye wòna wòkli nu le eƒe go kemɛ dzi. Drake he eɖokui dzoe sesĩe, ese vevesese ƒe ɣlidodo, gake meɖe asi le eƒe asiléƒea ŋu o. Le sɛkɛnd ɖeka megbe la, eɖu exɔlɔ̃a dzi.
  
  Egblɔ le ɣlidodo me be: "Menye didiƒe o." "Afi ma kloe, xɔlɔ̃."
  
  Drake te ŋu kpɔe be vɔvɔ̃ ɖo Ben ŋutɔ. Eƒe ŋku nɔ dziƒoxɔa ƒe ʋɔtru kple xɔa tame ƒe go kemɛ dome, emegbe abɔa kple megbe. Dzidzi ƒo eƒe mo. Eƒe gbɔgbɔ nu sẽ kabakaba; womawɔe le agbɔsɔsɔ sia me gbeɖe o.
  
  Drake fi ŋkuléle ɖe ʋɔtrua ŋu, ƒo eƒe dzideƒo nu ƒu eye wòtrɔ megbe de eŋu. Ne ɖe ame aɖe to eŋu la, anye ne wokpɔe gbã. Elé Ben ƒe abɔta eye wòdo go eƒe ŋkumekpɔkpɔ.
  
  "Ben, ele be nàka ɖe dzinye. Ka ɖe dzinye. Medo ŋugbe be makpe ɖe ŋuwò nàto nusia me."
  
  Ben ƒe ŋkuwo ʋuʋu eye wòʋuʋu ta, vɔvɔ̃ gakpɔtɔ nɔ eŋu gake etsɔ eƒe agbe de Drake si me. Etrɔ heɖe afɔ yi ŋgɔ nyuie. Drake de dzesii be ʋu nɔ dodom tso yeƒe afɔwo me, nɔ sisim ɖe doa me. Wotso aƒelikaa ƒe xɔta, woɖiɖi yi eƒe dzoxɔxɔnaƒe eye woƒu du yi anyigba. Ben ƒu du hedze anyi le afã me, gake Drake ye nɔ afima gbã eye wòna eƒe anyidzedze ƒe akpa gãtɔ nɔ anyi.
  
  Wonɔ anyigba sesẽ dzi ɣemaɣi. Akaɖia nɔ bibim le xɔ si kplɔe ɖo me, gake ame aɖeke menɔ afima o. Anɔ eme be wose tu siwo wotsɔna ƒoa tu. Mele mɔ kpɔm be kpovitɔwo le mɔ dzi yina.
  
  Drake kpla asi kɔ na Ben sesĩe hegblɔ be, "Nu wɔnukuwo. Yi dɔ nyuia dzi eye matsɔ tolili ƒe xɔtunu yeye aɖe vɛ na wò. Azɔ mina míayi."
  
  Enye fefenya si wotsɔ ƒua du. Ɣesiaɣi si wohiã be woaxɔm la, Ben ƒoa nuƒo aɖe na Drake tso eƒe ƒexɔxɔ ŋu, eye Drake ɖua fewu le Ben ƒe sɔhɛmenɔɣi ŋu. Xɔlɔ̃wɔwɔ ƒe hoʋiʋli.
  
  Ben ƒo nu kple hũɖeɖe. "Amekae le dziƒo afima?"
  
  Drake lé ŋku ɖe dziƒoxɔa dzi kple eƒe ʋɔtru ɣaɣla la ŋu. Ame aɖeke mehe naneke tso afima haɖe o.
  
  "Germanytɔwo".
  
  "Huh? Abe Xexemeʋa II Germanytɔwo ƒe tɔdzisasrã si to Kwai Tɔsisi dzi enea?"
  
  "Mesusu be Japantɔwoe. Eye ao, nyemesusu be eɖi Aʋa II ƒe Germanytɔwo tɔ o."
  
  Wonɔ aƒelikaa ƒe abɔa ƒe megbe xoxo. Woɖiɖi to ʋɔtrua me eye womiã to ʋɔtrua ƒe akpa si nye aʋatso si Drake tu le Swift ƒe ƒe sia ƒe azãɖuɖuwo dometɔ ɖeka me la me.
  
  Míedoa go tẽ yia ablɔ aɖe si dzi amewo sɔ gbɔ ɖo dzi.
  
  Etsi tre ɖe taksiɖoƒea ŋu tẽ.
  
  Drake zɔ yi ʋu siwo nɔ lalam la gbɔ kple amewuwu le susu me nɛ. Eƒe asrafo ƒe nugɔmesese gaɖe eɖokui fia ake. Abe Mickey Rourke ene, abe Kylie ene, abe Hawaii Five-O ene... Ðeko wònɔ alɔ̃ dɔm, nɔ ɣeyiɣi nyuitɔ lalam be yeawɔ yeƒe tɔtrɔgbɔ wɔnuku la.
  
  Eka ɖe edzi be mɔ ɖeka kolia si dzi yeato akpɔ wo ame evea tae nye be yeaɖo ame vɔ̃ɖi la gbɔ gbã.
  
  
  ETƆ̃
  
  
  
  PARIS, si le FRANCE
  
  
  Yameʋu si yi Charles De Gaulle la ɖi go le ŋdi ga 9 megbe teti gbemagbe. Drake kple Ben ɖi go kple naneke o negbe akplo kple nu ʋɛ aɖewo siwo le eme gbã la ko. Wodo awu yeyewo, asitelefon yeyewo nɔ klalo. Woxɔ agba le I-pad la dzi. Ga la ƒe akpa gãtɔ bu - wozãe ɖe ʋuɖoɖo ŋu. Wotsɔ aʋawɔnua ƒu gbe esi Drake nya nya tame si wòatsɔ awɔe ko.
  
  Le yameʋua me la, Drake na Ben nya nu tso Germanytɔwo kple Vikingtɔwo ƒe nuwo katã ŋu eye wòbia tso esi be wòakpe asi ɖe numekuku ŋu. Ben ƒe fewuɖunyae nye, "Bang bang, nye ɖaseɖigbalẽe nye ema."
  
  Drake da asi ɖe nɔnɔme sia dzi. Griffin ƒomea megbã o, akpe na Mawu.
  
  Wodo le yameʋudzeƒea yi ɖe Paris ƒe tsidzadza fafɛ si nɔ dzadzam la me. Ben di taksi aɖe eye wòʋuʋu mɔfiamegbalẽ si wòƒle la nɛ. Esi wonya ge ɖe eme ko la, egblɔ be, "Umm... Rue... Croix?Amedzrodzeƒe si dze ŋgɔ Louvre?"
  
  Taksi la dze zɔzɔ gɔme, eye ŋutsu aɖe si ƒe mo ɖee fia be naneke mele ye ʋuʋum o lae nɔ ekum. Amedzrodzeƒea, esi wòva ɖo le aɖabaƒoƒo blaene megbe la, nye nusi mebɔ na Paris o le mɔ si naa gbɔdzɔe ame nu. Xɔxɔnu gã aɖe, ʋufɔti siwo me ame siwo wu ɖeka ate ŋu anɔ, kple xɔdɔme geɖe siwo me xɔwo le la nɔ afima .
  
  Hafi woava ge ɖe eme la, Drake zã ATM si le xɔdɔme me tsɔ ɖe ga susɔea - abe euro alafa atɔ̃ ene. Ben blu ɖe eta, gake Drake tsɔ ŋkubiãnya ka ɖe edzi nɛ. Enya nusi ŋu exɔlɔ̃ dzeaɖaŋu la nɔ tame bum le.
  
  Elektrɔnikmɔ̃wo dzi kpɔkpɔ kple ga ƒe mɔwo.
  
  Etsɔ gaxɔgbalẽvi xe xɔ ɖeka ƒe fe eye emegbe wòtsɔ ga ƒle xɔ si le mɔa ƒe go kemɛ dzi. Esi wonya ɖo dziƒoxɔa dzi ko la, wo ame evea woge ɖe "ga"xɔa me eye Drake ɖo ŋkuléleɖenuŋu.
  
  Egblɔ be: "Mɔnukpɔkpɔe nye esia na mí be míatsɔ kpe ɖeka awu xevi geɖe," eye wònɔ ŋku lém ɖe Ben ŋu wònɔ ŋku lém ɖe xɔa me godoo.
  
  "A?" - Mebiae be.
  
  "Míekpɔa alesi wonyoe. Ne wova kaba la, esia nyo, eye ɖewohĩ kuxi hã. Ne womewɔe o la, ekema ele vevie be woanya ema hã. Eye mɔnukpɔkpɔ su asiwò be nàhe wò fefenu yeyea ado goe."
  
  Ben ʋu I-pad la. "Ðe esia ava eme egbea le ga ade me nyateƒea?"
  
  "Enye akɔntabubu si me agbalẽnyanya le." Drake ƒo nu kple hũɖeɖe. "Gake ewɔ ɖeka kple nyateƒenya ʋɛ siwo míenya."
  
  "Hmm, ekema ɖe afɔ ɖe vovo, Krusty..." Ben tsɔ eƒe asibidɛwo gbã le wɔwɔfia me. Eƒe kakaɖedzi klẽ fifia esi wònɔ kpekpem ɖe eŋu tsɔ wu be woaɖee, gake menye "action" ŋutsu aɖeke ɣemaɣi o. Ke boŋ amenyenye ƒomevi si wotsɔ eƒe ŋkɔ alo megbeŋkɔ de dzesii - si ƒe akpa gãtɔ nye Blakey - mewɔa ŋusẽ gbeɖe be wòadze na ƒomeŋkɔ ma o.
  
  Drake nɔ ŋku lém ɖe nu ŋu to ŋkumekpɔmɔ̃a me. Egblɔ le ɣlidodo me be: "Zi alesi wòaxɔ ɣeyiɣi didi wui." "Zi alesi mɔnukpɔkpɔ geɖe wu le mía si."
  
  Mexɔ ɣeyiɣi didi aɖeke o. Esi Ben nɔ eƒe I-pad la ƒom dzoe la, Drake kpɔ ŋutsu gã afã wuieve ƒo ƒu ɖe ʋɔtrua nu le mɔa ƒe go kemɛ dzi. Wogbã gaƒoɖokui la eye wogbã xɔa me. Le sɛkɛnd blaetɔ̃ megbe la, ƒuƒoƒoa gadze ake, wotsɔ dziku tsa ŋku, eye wokaka.
  
  Drake tsɔ eƒe aɖuwo ƒo ɖe eŋu.
  
  Ben gblɔ be. "Esia doa dzidzɔ na ame ŋutɔŋutɔ, Matt. Woxɔe se be le nyateƒe me la, Odin ƒe kukua ƒe akpa enyi kaka ɖe xexeame godoo. Akpoxɔnu nye nu ɖeka, sɔ nye nu bubu. Nyemenya esia kpɔ o."
  
  Drake mese eƒe gbe kura o. Egblẽ eƒe ahɔhɔ̃ dome. Afi siae kuxiwo do mo ɖa le.
  
  Nya aɖeke magblɔmagblɔe la, eɖe afɔ le ʋɔtrua nu eye wòƒo xexlẽdzesi aɖe le eƒe asitelefon dzi. Enumake kloe woɖo kaƒoƒoa ŋu.
  
  "Ɛ̃?"
  
  "Drake ye nye esia."
  
  "Ewɔ nuku nam ŋutɔ. Ɣeyiɣi didi aɖee nye esia nyemekpɔe o, xɔlɔ̃."
  
  "Menya".
  
  "Menya ɣesiaɣi be àƒo ka."
  
  "Menye nusi nèsusu o, Wells. Mehiã nane."
  
  "Nyateƒee, ènya. Gblɔ Mai ŋu nya nam."
  
  Damn. Wells nɔ edom kpɔ kple nane si eya ɖeka koe ate ŋu anya. Kuxia enye be Mai nye woƒe dzo xoxo tso esime wodzudzɔ dɔ le Thailand, hafi wòɖe Alison - eye mehiã be Ben gɔ̃ hã nase nya ƒoɖi mawo tsitotsito o.
  
  "Ŋkɔ si le titinae nye Sheeran. Teƒe si wòle - Phuket. Ƒomevi - hmm... nusi to vovo..."
  
  Ben ƒe towo ʋuʋu. Drake xlẽe le eƒe ŋutilã ƒe gbegbɔgblɔ me eme kɔ abe alesi wòate ŋu axlẽ dunyahela aɖe ƒe alakpanya ene. Nu si le ʋuʋu ɖi la nye kpeɖodzi...
  
  Drake te ŋu se nukoko si nɔ Wells ƒe gbe me kloe. "Nu si mebɔ o? Ðe esia nye nu nyuitɔ kekeake si nàte ŋu awɔa?"
  
  "Le ɣeyiɣi sia me la, ẽ."
  
  "Ame aɖe le afima?"
  
  "Nyateƒee, abe".
  
  "Gotcha ƒe nya. Enyo, xɔlɔ̃, nuka dim nèle?"
  
  "Mehiã nyateƒea, Wells. Mehiã nyatakaka xoxo siwo womeɖe mɔ be woaɖe ɖe go le nyadzɔdzɔwo alo Internet dzi o. Wofi Odin ƒe akpoxɔnu ma. Ku ɖe Germanytɔ siwo fie ŋu. Vevietɔ Germanytɔwo. SAS ŋuti nyatakaka ŋutɔŋutɔwo. Ele be manya nusi tututu le edzi yim, xɔlɔ̃, menye dutoƒo leak o."
  
  "Ðe nèle xaxa mea?"
  
  "Gã ŋutɔ." Mèdaa alakpa na wò aʋafia o, tsã alo menye tsã o.
  
  "Kpekpeɖeŋu hiãa?"
  
  "Haɖe o".
  
  "Èkpɔ wò asi, Drake. Gblɔ nya la ko eye SAS la nye tɔwò."
  
  "Mawɔe".
  
  "Enyo. Na ɖewom. Eye le mɔa nu la, ɖe nègale gbɔgblɔm na ɖokuiwò be SAS xoxo dzro aɖe koe nènyea?"
  
  Drake he ɖe megbe. Mele be nya "Good old SAS" gɔ̃ hã nanɔ anyi o. "Enye nya si dzi woda asi ɖo na numeɖeɖe, ema koe."
  
  Drake ƒe mo wɔ yaa. Kpekpeɖeŋu biabia tso eƒe aʋafia tsãtɔ gbɔ menɔ bɔbɔe o, gake Ben ƒe dedienɔnɔ ƒo dada ɖesiaɖe ta. Egalé ŋku ɖe doa me kpɔ, ekpɔ xɔdɔme aɖe si me ame aɖeke mele o, eye emegbe wòzɔ va bɔbɔ nɔ Ben xa.
  
  "Ègblɔ be Odin ƒe akpa enyia? Nukae hell ema fia?
  
  Ben dzo le eƒe ƒuƒoƒoa ƒe Facebook-dzesi dzi kaba, henɔ ɣli dom be yewoxɔ xɔlɔ̃ yeye eve, si wɔe be woƒe xexlẽme katã nye wuiadre.
  
  Esrɔ̃ nu tso Drake ŋu ɣeyiɣi kpui aɖe. "Eyata SAS ƒe ʋumefia tsã eye nènye kasɛt dzi zazɛ̃nyahela. Ewɔ nuku ŋutɔ, srɔ̃tɔ, ne meɖe fu na wò be magblɔ o."
  
  "Tsɔ wò susu, Ben. Nukae le asiwò?"
  
  "Enyo... Mele Odin ƒe akpa enyi siawo ƒe mɔ yome tim.Edze abe enyi nye xexlẽdzesi tɔxɛ aɖe le Norsetɔwo ƒe gliwo me ene. Ame ɖeka klã eɖokui ɖe ati ŋu le nane si woyɔna be Xexeame ƒe Ati la dzi, ŋkeke enyi kple zã enyi, etsi nu dɔ, eye akplɔ nɔ eƒe axadzi, abe Yesu Kristo ene, eye ƒe geɖe do ŋgɔ na Yesu. Esia nye nu ŋutɔŋutɔ, Mat. Dzɔdzɔmeŋutinunyala ŋutɔŋutɔwo ŋlɔe ɖe agbalẽ me. Ate ŋu anye ŋutinya si ʋã Yesu Kristo ƒe ŋutinya gɔ̃ hã. Odin ƒe akpa enyi ye le afima. Akplɔa nye akpa etɔ̃lia eye wòdo ƒome kple Xexeame ƒe Ati la, togbɔ be nyemeke ɖe afi si wòle ŋu nya aɖeke le o hã. Afisi Ati la le le xotutu me le Sweden. Teƒe aɖe si woyɔna be Apsalla."
  
  "Ðe blewu, ɖe blewu. Ðe wògblɔ nya aɖe tso Odin ƒe akpoxɔnu alo eƒe sɔa ŋua?"
  
  Ben tsɔ abɔta ƒoe. "Ðeko wònye be Akpoxɔnua nye blematomenukulawo ƒe nu gãtɔ kekeake siwo ŋu woke ɖo le ɣeyiɣi ɖesiaɖe me la dometɔ ɖeka. Eye be nyawo le eƒe nugbɔ be: Dziƒo kple Dzomavɔ nye ɣeyiɣi kpui aɖe ƒe manyamanya ko. Enye Luʋɔ Makumaku la si ƒoa eɖokui ɖe Nu Nyui alo Vɔ̃ɖi gbɔ. Edze ƒã be Odin ƒe fiƒodee nye esia, gake ame aɖeke si le ŋkuɖodzinu gbagbewo me mete ŋu se nusi wòɖo tae la gɔme kpɔ o."
  
  Drake ko alɔgbɔnu be: "Ðewohĩ enye fiƒode mawo dometɔ ɖeka si me wòle be nànɔ afima ko."
  
  Ben ŋe aɖaba ƒu edzi. "Egblɔ le afisia be Sɔ la nye kpememe. Kpememe bubu, "The Wolves of Odin", le ɖeɖefia me fifia le New York."
  
  "Eƒe amegãxiwoe? Fifia?" Drake ƒe ahɔhɔ̃a nɔ ƒoƒom.
  
  "Edo amegãxi eve yi aʋa. Eme kᴐ."
  
  Drake blu ɖe eta. "Ðe wobu akɔnta le akpa enyiawo katã ŋua?"
  
  Ben ʋuʋu ta. "Ame ʋɛ aɖewo bu, gake..."
  
  Drake tɔ vie. "Nu ka?" - Mebiae be.
  
  "Enyo, eɖi bometsitsi, gake xotutu aɖe ƒe akpa aɖewo le afisia siwo le nɔnɔme xɔm. Nane si ku ɖe Odin ƒe akpa vovovoawo katã ƒe ƒoƒo ƒu kple kɔsɔkɔsɔ ƒe dɔwɔwɔ si akplɔ ame ayi xexeame ƒe nuwuwu ƒe gɔmedzedze ŋu."
  
  Drake gblɔ be: "Nu siwo wozãna ɖaa." ""Xexeame ƒe nuwuwu" gli aɖe ƒomevi le blemamawu siawo katã si do ƒome kpli wo."
  
  Ben ʋuʋu ta eye wòlé ŋku ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu. "Nyui. Kpᴐ. Mí Internet dzi afakalawo míehiã nuɖuɖu," esusui sɛkɛnd ɖeka. "Eye mesusu be, mese le ɖokuinye me be haƒoha la ƒe hadzidzi yeyewo gbɔna kpuie. Croissants kple Brie na brunch?"
  
  "Ne èle Paris..."
  
  Drake ʋu ʋɔa ʋuʋu, etsa ŋku, emegbe wòwɔ dzesi na Ben be wòado go. Ekpɔ alɔgbɔnukoko si nɔ exɔlɔ̃a ƒe mo, gake exlẽ masɔmasɔ dziŋɔ si le eƒe ŋkume hã. Ben ɣlae nyuie, gake edze anyi vevie.
  
  Drake trɔ yi xɔa me eye wòtsɔ woƒe nuwo katã de akplo me. Esi wònɔ alidziblanu kpekpea lém ɖe te la, ese Ben nɔ gbe dom na ye eye wòse le eɖokui me be yeƒe dzi tɔ le vɔvɔ̃ ta zi evelia koe nye ema le yeƒe agbe me.
  
  Gbãtɔe nye esime Alison dzo le egbɔ, heyɔ vovototo ma si womate ŋu adzra ɖo o - you"re more of a soldier than a damn boot camp.
  
  Le zã ma me. Esi tsidzadza si nuwuwu meli na o la yɔ eƒe ŋkuwo fũ kple aɖatsi abe tsã ene.
  
  Eƒu du yi ʋɔtrua gbɔ, eƒe ŋutilã ƒe lãmeka ɖesiaɖe te eye wònɔ klalo, emegbe ekpɔ atsu kple asi tsitsi aɖe wonɔ avu wɔm le xɔdɔme la me.
  
  Eye Ben de dzesi ŋɔdzinu blibo si yɔ Drake ƒe ŋkuwo dzi hafi mɔnukpɔkpɔ su asrafo tsãtɔ si be wòaɣlae. Bometsinya ƒe vodada.
  
  "Mega tsi dzi o". Ben gblɔ kple alɔgbɔnukoko si me kɔ o. "Mefɔ̃".
  
  Drake gbɔ ya sesĩe eye wòkplɔ wo ɖiɖi to atrakpuiawo dzi, eye wònɔ ŋudzɔ ɣesiaɣi. Elé ŋku ɖe xɔdɔme si me woxɔa amewo le ŋu, mekpɔ ŋɔdzinu aɖeke o, eye wòdo go.
  
  Afikae nuɖuɖudzraƒe si te ɖe eŋu wu la nɔ? Esusui eye wòɖo ta Louvre gbɔ.
  
  
  * * * .
  
  
  Ŋutsu dami aɖe si tso Munich si si ahɔhɔ̃ŋutinunyala ƒe aɖaŋu le la kpɔ wo enumake. Elé ŋku ɖe eƒe fotowo ƒe dzedzeme ŋu eye le dzi ƒe tsotso eve me la, ekpɔ Yorkshiretɔ si ƒe ŋutilã tu nyuie, si si ŋutete le kple exɔlɔ̃ si ƒe taɖa didi, si nye bometsitsi eye wòtu wo ɖe atitsogawo me.
  
  Etrɔ eƒe nɔƒe, eye teƒe kɔkɔ si woate ŋu akpɔ nu le alo lãgbalẽ ɣi siwo ku ɖe eƒe abɔ kple afɔ siwo me lã le la medze eŋu o.
  
  Eƒo nu le nuƒomɔ̃ si le abɔta la me be: "Melé wo ɖe ka aɖe ŋu."
  
  Nukutɔe la, amewo ɖo eŋu enumake. "Miwu wo fifia."
  
  
  ENE
  
  
  
  PARIS, si le FRANCE
  
  
  Woda tu etɔ̃ ɖe wo nɔewo yome kabakaba.
  
  Tu gbãtɔa trɔ dzo le ga ʋɔtruti si le Drake ƒe ta xa la dzi, emegbe wòge ɖe mɔa dzi, eye wòƒo nyɔnu tsitsi aɖe ƒe alɔnu. Etrɔ hedze anyi, eye wòkɔ ʋu ɖe yame le nyabiasedzesi ƒe nɔnɔme me.
  
  ƒoƒo evelia na Ben ƒe ta ƒe taɖawo tsi tre ɖe wo nɔewo ŋu.
  
  Etɔ̃lia ƒo kɔkrit la le afisi wòtsi tre ɖo nanosecond ɖeka le esi Drake lé eƒe akɔta madzemadzee vɔ megbe. Tu la ƒu du tso mɔdodoa dzi eye wògbã amedzrodzeƒea ƒe fesre si le wo megbe.
  
  Drake ʋuʋu eye wòzɔ Ben le ʋu siwo wotɔ ɖe fli me megbe. "Melé wò ɖe asi". Eƒo nu le ɣlidodo me dzikutɔe. "Ðeko nàyi edzi." Esi wòbɔbɔ nɔ anyi la, etsɔ eɖokui de afɔku me be yeakpɔ ʋua ƒe fesre nu eye wòkpɔ ʋuʋu le xɔa tame esime fesrea gbã.
  
  "Shitty tudada!" Eƒe Yorkshire gbeɖiɖi kple asrafowo ƒe gbegbɔgblɔ na eƒe gbe nɔ ɖiɖim ɖe edzi esime adrenaline la nɔ dzidzim ɖe edzi. Elé ŋku ɖe nutoa me ŋu. Dumevi dzroawo nɔ du dzi, nɔ ɣli dom, nɔ susuhenuwo ƒomevi ɖesiaɖe hem vɛ, gake kuxiae nye be tudala la nya afisi tututu wole.
  
  Eye menye eya ɖeka koe anɔ anyi o.
  
  Fifia gɔ̃ hã la, Drake de dzesi ŋutsu etɔ̃ siwo wòkpɔ va yi le ʋɔtrua nu xɔɣi, siwo do le Mondeo viviti la me eye woɖoe koŋ zɔ yi wo gbɔ.
  
  "Ɣeyiɣi si wòle be woaʋu."
  
  Drake kplɔ wo le ʋu eve me yi afisi wòde dzesi ɖetugbui aɖe wòfa avi vevie le eƒe ʋu me xoxo. Ewɔ nuku nɛ ŋutɔ esi wòʋu eƒe ʋɔa eye wòse le eɖokui me be fɔɖiɖi le eɖokui me kabakaba esi wòkpɔ eƒe mo si vɔvɔ̃ ɖo.
  
  Eƒe mo nɔ dzedzem si mewɔa naneke o. "Do do."
  
  Womeda tu aɖeke haɖe o. Nyɔnua ƒu du do go, vɔvɔ̃ na eƒe lãmekawo tsikpe, si na wozu kpe gbadzɛ kukuwo. Ben ƒu du yi eme, eye wòna eƒe kpekpeme dzi ɖe kpɔtɔ alesi wòate ŋui. Drake wɔ kaba dze eyome eye emegbe wòtrɔ safuia.
  
  Esi wògbɔ ya, etsɔ ʋua da ɖe megbe eye emegbe wòhe yi ŋgɔ do go le ʋutɔɖoƒea. Rababa la nɔ dzudzɔ tum le mɔa ƒe go kemɛ dzi le wo yome.
  
  Ben do ɣli be: "Rue Richelieu!"
  
  Drake trɔ, henɔ tu la lalam, ese ga ƒe ɖiɖi esime wònɔ dzodzom le mɔ̃a dzi, emegbe wòƒo tu si ƒe duƒuƒu sesẽ la. Woto adzodala siwo ƒe mo wɔ yaa la ŋu le afɔtoƒea eye wokpɔ wo woƒu du trɔ yi woƒe ʋua gbɔ.
  
  Drake trɔ tasiaɖamfɔa yi ɖusime, emegbe yi miame, eye emegbe wògatrɔ yi miame ake.
  
  Ben do ɣli be: "Rue Saint-Honoré." Ben tsɔ eƒe kɔ ʋuʋu be yeakpɔ mɔa ƒe ŋkɔ.
  
  Wowɔ ɖeka kple ʋuwo ƒe sisi. Drake wɔ kaba ale si wòate ŋui, eye wòlɔ̃ ʋua-si do dzidzɔ nɛ ŋutɔ la, eva zu Mini Cooper-ge ɖe mɔdodowo dzi hedo goe eye wònɔ ŋku lém ɖe megbekpɔkpɔ ŋu nyuie.
  
  Ta la bu ɣeyiɣi didi aɖee nye sia, gake Mondeo la trɔ gbɔ va afima, eye metsi megbe boo o.
  
  Etrɔ ɖe ɖusime eye wògatrɔ ɖe ɖusime ake, eye wòkpɔ dzɔgbenyuie le ʋu ƒe akaɖiwo gbɔ. Louvre Blemanudzraɖoƒe, si woɖe tso miame. Viɖe aɖeke menɔ eŋu o: mɔwo dzi yɔ fũ akpa, ʋuwo ƒe akaɖiwo nɔ zi gbɔ zi geɖe akpa. Ehiã be woaɖe wo ɖokui ɖa le Paris ƒe titina.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Drake blu ɖe Ben ŋu sesĩe. "Nukatae nènɔa ɣli dom ablɔdziŋkɔwo?"
  
  Ben nɔ ekpɔm dũu. "Nye menya o! Wo... woɖenɛ fiana le TV dzi! Ekpena ɖe ame ŋua?"
  
  
  * * * .
  
  
  "Ao!" - edo ɣli ɖe eta, le mɔ̃a ƒe ɣlidodo ta esime wònɔ du dzi to mɔ si dzi glidzaglidza le si le adzɔge tso Rue de Rivoli gbɔ.
  
  Tu la ƒu kplakplakpla tso afɔkpaa dzi. Drake kpɔ ame aɖe si va yina wòmu le vevesese me. Enye nu gbegblẽ; nya vevi aɖee wònye. Ame siawo nye dadalawo eye ŋusẽ le wo ŋu ale gbegbe be wometsɔ ɖeke le amesiwo wowɔ nuvevii me o, eye edze ƒã be woate ŋu anɔ agbe kple emetsonuwo.
  
  Nukatae Odin ƒe akpa enyiawo nɔ vevie na wo alea gbegbe ɖo?
  
  Tuawo ge ɖe kɔkrit kple ga me eye wogblẽ nɔnɔmetatawo ɖi ƒo xlã Mini la.
  
  Le ɣeyiɣi ma me la, Ben ƒe asitelefon ɖi. Ewɔ abɔta ƒoƒo ƒe mɔnu sesẽ aɖe be yeaɖee le kotokua me. "Nᴐ?"
  
  Drake ƒo fi dee kpoo be: "Oo nye Mawu!"
  
  "Mele nyuie, ta. Wò? Abe Papa enea?"
  
  Mondeo la wɔ eƒe mɔ yi Mini ƒe afɔkpa me. Akaɖi siwo gbãa ŋku la yɔ nukpɔkpɔa me fũ tso megbe, tsɔ kpe ɖe Germanytɔ etɔ̃ siwo nɔ fewu ɖum ƒe mo ŋu. Amedzroawo lɔ̃e ŋutɔ.
  
  Ben ʋuʋu ta. "Eye nɔvinyɔnu suea?"
  
  Drake nɔ ekpɔm esime Germanytɔwo nɔ woƒe tuwo ƒom le ʋua ƒe ʋuƒoa dzi le dzidzɔ si nu sẽ ta.
  
  "Ao. Naneke tɔxɛ aɖeke meli o. Um...nukae nye toɣliɖeɖe ma?" Etɔ vie. "Oo... Xbox."
  
  Drake te gasɔa ƒe mɔ̃a ɖe anyigba. Mɔ̃a wɔ nu kaba. Tayaawo nɔ ɣli dom le kilometa blaade le gaƒoƒo ɖeka me gɔ̃ hã.
  
  Tu si kplɔe ɖo la gbã megbefesrea. Ben ɖiɖi yi ŋgɔgbe toliaƒea evɔ melala amekpekpe aɖeke o. Drake ɖe mɔ na eɖokui be wòada asɔ vie, emegbe ekplɔ Mini la yi afɔtoƒe ƒuƒlu si le ʋu siwo wotɔ ƒe fli didi aɖe ŋgɔ.
  
  Mɔzɔla siwo nɔ Mondeo-ʋua me da tu ŋumaɖɔɖotɔe, eye tuwo gbã ʋu siwo wotɔ ƒe fesrewo, woƒo Mini la hedzo le edzi. Le sɛkɛnd ʋɛ aɖewo ko me la, etsɔ brek la ƒo xlãe, tsɔ ɣlidodo ƒo xlãe, tsɔ ʋu sue la ƒu gbe dzidzenu 180, emegbe etsɔ duƒuƒu trɔ yi mɔ si dzi woto va la dzi.
  
  Exɔ sɛkɛnd xɔasiwo hafi Mondeo-ʋua me nɔlawo va kpɔ nusi dzɔ dze sii. Trɔtrɔ si nye dzidzenu 180 la nye ŋumaɖɔɖotɔe eye afɔku nɔ eme, eye wòɖe ʋu eve siwo wotɔ kple ʋuʋudedi dziŋɔ aɖe do goe. Afikae kpovitɔwo nɔ le nu kɔkɔewo katã ƒe ŋkɔ me?
  
  Fifia tiatia aɖeke megali o. Drake tsɔ ʋu ƒo xlã dzogoe geɖe alesi wòate ŋui. "Dzra ɖo, Ben. Míele du ƒum."
  
  Ne ɖe Ben menɔ afima o la, anye ne etsi tre awɔ avu, gake exɔlɔ̃a ƒe dedienɔnɔe nye nu vevitɔ. Eye bublu nye afɔɖeɖe si me nunya le fifia.
  
  "Enyo dada, míava kpɔ emegbe." Ben do eƒe asitelefon eye wòɖe abɔta. "Dzilawo".
  
  Drake gahe Mini la yi dzi va ɖo mɔa dzi eye wòtɔ brek zi ɖeka to gbe si wodzra ɖo nyuie la ƒe afã dzi. Hafi ʋua natɔ la, woʋu ʋɔtruawo nyuie eye woti kpo do go, eye woɖo ta ablɔ siwo te ɖe wo ŋu la dzi. Wotsaka kple Paristɔ siwo tsi le aƒeme hafi Mondeo gɔ̃ hã va dze.
  
  Ben te ŋu ƒo nane eye wòmiã ŋku ɖe Drake ŋu. "Nye kalẽtɔ".
  
  
  * * * .
  
  
  Woɣla wo ɖokui ɖe internet cafe sue aɖe si te ɖe teƒe aɖe si woyɔna be Harry"s New York Bar ŋu. Esiae nye afɔɖeɖe si me nunya le wu na Drake. Esi wònye be womedzena gaglãa o eye mexɔ asi o ta la, enye teƒe si woate ŋu ayi woƒe numekukua dzi le ahatso nya me le nusi woawɔ tso Louvre dzi dzedze si gbɔna ŋu dzimaɖitsitsi alo nutsotso aɖeke manɔmee.
  
  Drake ɖa muffins kple kɔfi esime Ben nɔ gegem ɖe eme. Drake mexɔ abi aɖeke haɖe o, gake esusui be Ben anya tsi dzi vie. Asrafo si nɔ eme la menya alesi wòawɔ nu ɖe eŋu o. Xɔlɔ̃a nya be ele be yewoaɖo dze. Eyata etutu nuɖuɖu kple nunono ɖe ɖekakpuia ŋu, nɔ anyi ɖe agbadɔ aɖe si me wofa tu me eye wòlé eƒe ŋkume.
  
  "Aleke nèle le nya ƒaƒã siawo katã ŋu?"
  
  "Nye menya o". Ben gblɔ nyateƒea. "Ɣeyiɣi mesu asinye be makpɔe adze sii haɖe o."
  
  Drake ʋuʋu ta. "Esia nyo." Enyo, ne èwɔe nenema..." efia asi kɔmpiutaa. "Nukae le asiwò?"
  
  "Megatrɔ yi nyatakakadzraɖoƒe ma ke abe tsã ene. Tomenukulawo ƒe nu wɔnuku aɖe si ŋu woke ɖo... kakɛ enyi... yada, yada, yada... oh yeah - Mexlẽ nu tso Odin ƒe "xexeame ƒe nuwuwu" ƒe nugbeɖoɖo ŋuti nufiafia wɔnuku la ŋu."
  
  "Eye megblɔ be..."
  
  "Nya dzodzroe wònye. Gake menye nenemae wòle kokoko o, Mat. Se nya sia ɖa. Abe alesi megblɔe ene la, xotutu aɖe li eye woɖe egɔme ɖe gbegbɔgblɔ geɖewo me. Menye Scandinaviatɔwo koe o. Edze abe xexeame katã tɔ ene, si nye nusi mebɔ kura na agbledela siwo srɔ̃a nu tso nu sia ƒomevi ŋu o. Wogblɔ le afisia be ne woƒo Odin ƒe akpa enyiawo nu ƒu gbeɖeka le Ragnarok wɔɣi la, woaʋu mɔ na Mawuwo ƒe Yɔdo. Eye ne woƒo ɖi yɔdo sia gbeɖeka... nyuie, dzokpe kple Dzomavɔ siwo katã woɖe ɖe go la nye míaƒe kuxiwo ƒe gɔmedzedze ko. De dzesii be megblɔ be Mawuwo?"
  
  Drake blu ɖe eta. "Ao. Aleke Mawuwo ƒe yɔdo ate ŋu anɔ afisia? Womenɔ anyi kpɔ o. Ragnarok menɔ anyi kpɔ o. Norwaytɔwo ƒe teƒe aɖe koe wònye na Harmagedon."
  
  "Tututu. Eye ne enɔ anyi vavã ya ɖe?"
  
  "Eyata bu asixɔxɔ si le nusi ŋu woke ɖo abe esia ene ŋu kpɔ."
  
  "Mawuwo ƒe Yɔdoa? Anye nusi gbɔ nusianu ŋu. Atlantis si woyɔna be Atlantis. Camelot ƒe ŋkɔ. Eden. Womanye naneke ne wotsɔe sɔ kple esia o. Eyata èle gbɔgblɔm be Odin ƒe Akpoxɔnu nye gɔmedzedze koa?"
  
  Ben ɖu eƒe muffin la tame. "Mesusu be míakpɔe ɖa. Kakɛ enyi gakpɔtɔ li woayi, eyata ne wodze bubu gɔme la," etɔ vie. "Ènyaa, Karin nye ƒomea ƒe ahɔhɔ̃, eye sis adi be yeakpɔ Internet dzi nya ƒaƒã siawo katã ɖa. Wo katã wole kakɛkakɛ me."
  
  "Ben, mesena le ɖokuinye me be meɖi fɔ ŋutɔ be metsɔ wò de eme. Eye medo ŋugbe be naneke madzɔ ɖe dziwò o, gake nyemate ŋu ade ame bubu aɖeke nu le esia me o. Drake blu ɖe eta. "Mebiaa ɖokuinye be nukatae Germanytɔ fiƒodeawo dze esia wɔwɔ gɔme fifia hã. Ðikeke mele eme o be akpa enyi bubuawo li ɣeyiɣi aɖee nye esia."
  
  "Nu siwo wotsɔ sɔ kple bɔlƒoƒo ʋɛ aɖewo ko. Eye ele wo si. Ðewohĩ nane tɔxɛ aɖe nɔ Akpoxɔnua ŋua? Nane si ku ɖe ema ŋu na viɖe nɔ nu bubu ɖesiaɖe ŋu."
  
  Drake ɖo ŋku edzi be yeɖe Akpoxɔnua ƒe foto kpui aɖe, gake woate ŋu atɔ te numekuku ma emegbe. Eƒo asi ɖe screen la dzi. "Egblɔ le afisia be wokpɔ Odin ƒe Sɔ ƒe nɔnɔmetata le Vikingtɔwo ƒe tɔdziʋu didi aɖe me, si le nyateƒe me la, eyae nye Louvre ƒe ɖeɖefia vevitɔ. Ame akpa gãtɔ made dzesi Sɔ ƒe nɔnɔmetata la ŋutɔ gɔ̃ hã ne wole zɔzɔm to Louvre la me o."
  
  Ben xlẽe sesĩe be: "Tɔdziʋu didi." "Enye nya ɣaɣla le eɖokui si - wotsɔ ati siwo do ŋgɔ na Vikingtɔwo ƒe ŋutinya si wonya la tue."
  
  Drake do ɣli be: "Abe Akpoxɔnua ene."
  
  Ben xlẽ yi ŋgɔe be: "Wokpɔe le Denmark." Efia asi screen la be: "Eye kpɔ afisia ɖa, esia ku ɖe Odin ƒe akpa bubu siwo ŋu meƒo nu tsoe va yi ŋua? Amegãxiawo le New York, eye akɔntabubu nyuitɔ kekeakee nye be Akplɔa le Uppsala, Sweden, esi wòge tso Odin ƒe ŋutilã me esime wònɔ ɖiɖim tso Xexeame ƒe Ati la dzi."
  
  "Eyata ema nye atɔ̃." Drake bɔbɔ ɖe megbe le eƒe zikpui nyui la dzi eye wòno eƒe kɔfi. Le wo ŋu la, internet-dɔwɔƒea nɔ ɣli dom kple nuwɔna siwo mebɔ o. Ame siwo nɔ zigzag wɔm le agbe me la yɔ afɔtoƒe siwo le gota la fũ.
  
  Wodzi Ben kple gakpo ƒe nu eye wònoa eƒe kɔfi dzodzoe ƒe afã le nono ɖeka me. Eƒo rap be: "Nu bubu aɖe hã le afisia." "Mawu, nyemenya o. Edze abe ɖe wòsesẽ ene. Ku ɖe nane si woyɔna be Volva ŋu. Nukae Seer fia? " .
  
  "Ðewohĩ wotsɔ eƒe ŋkɔ na ʋua."
  
  "Ɖi kokoe. Ao, edze abe Velva tɔxɛ aɖe nɔ Odin si ene. Lala - esia ate ŋu axɔ ɣeyiɣi aɖe."
  
  Drake nɔ vovom ale gbegbe be wònɔ eƒe susu trɔm ɖe Ben, kɔmpiutaa, nyatakakawo ƒe sisi, kple afɔtoƒe si dzi amewo sɔ gbɔ ɖo le gota ŋu ale gbegbe be mede dzesi nyɔnua wònɔ tetem ɖe eŋu o vaseɖe esime wòtsi tre ɖe woƒe kplɔ̃a xa tututu.
  
  Hafi wòate ŋu aʋuʋu la, edo eƒe asi ɖe dzi.
  
  Egblɔ kple Amerikatɔwo ƒe gbe be: "Ŋutsuviwo, migafɔ o." "Ele be míaƒo nu".
  
  
  ATƆ̃
  
  
  
  PARIS, si le FRANCE
  
  
  Kennedy Moore zã ɣeyiɣi aɖe tsɔ da atsu kple asi sia kpɔ.
  
  Gbã la, esusu be naneke megblẽ le eŋu o. Le ɣeyiɣi aɖe megbe la, esi wòku ɖekakpuia ƒe ŋutilã ƒe gbegbɔgblɔ si me vɔvɔ̃ le gake wòɖoe kplikpaa kple dude tsitsitɔ ƒe ŋudzɔnɔnɔ ƒe nɔnɔme me vɔ la, eva ƒo nya ta be kuxi, nɔnɔme, kple Abosam he ame eveawo yi afɔku ƒe mawuɖekaetɔ̃ makɔmakɔ aɖe me.
  
  Menye kpovitɔe wònye le afisia o. Gake kpovitɔe wònye le New York, eye menɔ bɔbɔe be woatsi le ƒukpo sue sia si ƒe xɔ kɔkɔ gã siwo wotsɔ kɔkrit tu la dzi o. Kpovitɔ ƒe ŋku nɔ asiwò hafi nènya be wò dzɔgbesee nye be nàge ɖe NYPD me. Emegbe ètrɔ asi le eŋu hegbugbɔ bu akɔnta, gake ŋku mawo nɔa asiwò ɣesiaɣi. Dzedzeme sesẽ ma, si me wobua akɔnta le.
  
  Esi wònɔ mɔkeke gɔ̃ hã la, ebu tame vevie.
  
  Esi wòno kɔfi gaƒoƒo ɖeka henɔ ƒutsotsoewo dzi ƒuƒum taɖodzinu aɖeke manɔmee vɔ la, mete ŋu nɔ te ɖe enu o. Ðewohĩ enɔ mɔkeke-si ɖi nyuie wu mɔkeke si wozi edzi-gake ema mefia be ɖeko kpovitɔ si le eme la na ta kabakaba wu alesi Britaintɔa ɖe asi le eƒe nɔnɔme nyui ŋu le eƒe zã gbãtɔ si wòtsɔ nɔ Vegas me o.
  
  Etsɔ afɔ ƒo ɖe woƒe kplɔ̃ ŋu. Mɔkeke si wozi edzi, egabu eŋu ake. Esia na eƒe NYPD-dɔ xɔŋkɔa va dze nyuie.
  
  Ŋutsu tsitsia dae kpɔ kaba, eye wòkɔ eƒe antennawo ɖe dzi. Edae kpɔ kabakaba wu alesi United States Ƒudzisrafo ada Bangkok gbolowɔƒe aɖe kpɔe.
  
  Egblɔ kple aʋawɔnuwo be: "Ŋutsuviwo, migafɔ o." "Ele be míaƒo nu".
  
  "Amerikatɔ?" ŋutsu tsitsia gblɔ kple movidzɔdzɔ aɖe. "Nu ka dim nèle?"
  
  Eŋe aɖaba ƒu edzi. "Èle nyuie, vinyea?" Etsɔ eƒe akpoxɔnua klẽ. "Kpovitɔe menye." Fifia àɖi anukware nam."
  
  Ŋutsu tsitsia klik enumake eye wòko alɔgbɔnu kple gbɔdzɔe, si wɔ nuku ŋutɔ. Bubua ƒe ŋku ʋuʋu le tɔtɔ ta.
  
  "A?" - Mebiae be.
  
  Kpovitɔ si le Kennedy te nya la ɖe ŋgɔ. "Ðe nèva afisia le wò ŋutɔ wò lɔlɔ̃nu mea?" Nusi ŋu wòate ŋu abu koe nye be yeate ɖe wo ŋu.
  
  Ðekakpuia dze abe ɖe wòlé blanui ene. "Enyo, tsaɖiɖi nyo, gake gbɔdɔdɔ sesẽe medoa dzidzɔ na ame boo o."
  
  Ŋutsu tsitsia dze abe ɖe wòda akpe ene nukutɔe. "Ka ɖe dzinye." Kuxi aɖeke mele afisia o. Enyo be míakpɔe be sedzikpɔlawo ƒe habɔbɔa me tɔ aɖewo gakpɔtɔ dea bubu dɔ sia ŋu. Nyee nye Matt Drake."
  
  Edo eƒe asi ɖa.
  
  Kennedy ŋe aɖaba ƒu esia dzi, eye meka ɖe edzi haɖe o. Eƒe susu lé ɖe nyagbɔgblɔ ma ŋu, egade bubu dɔa ŋu kokoko, eye wòʋu eme le ɣleti si va yi me. Wotɔ ɖe afisi wotɔna ɖo ɣesiaɣi. Le Kaleb me. Le amesiwo ŋu wòwɔ nuvevii ŋutasesẽtɔe la ta. Le eƒe asiɖeɖe le eŋu nɔnɔme aɖeke manɔmee ta.
  
  Ne ɖeko.
  
  "Enyo...akpe, mesusu be."
  
  "Ekema, kpovitɔ si tso New York ye nènyea? " Ðekakpuia tsɔ ŋkumeɖobolo siwo kɔ, siwo wòtsɔ ɖo ŋutsu tsitsia gbɔ kpe ɖe nu vovovoawo ŋu.
  
  "Ayedzedze fiƒode." Matt Drake ko nu vie. Edze abe kakaɖedzi le esi ene, eye togbɔ be enɔ anyi ɖe dzi ɖi hã la, Kennedy te ŋu kpɔe be ŋutete le ye si be yeawɔ nu le sɛkɛnd ɖeka me. Eye ale si wòléa ŋku ɖe nusiwo ƒo xlãe ŋu ɣesiaɣi na wòbu kpovitɔ aɖe ŋu. Alo asrafowo.
  
  Eʋuʋu ta henɔ eɖokui biam be ɖe wòle be yeakpe ye ɖokui be yeava nɔ anyi hã.
  
  Drake fia asi zikpui aɖe si le ƒuƒlu esime wònɔ mɔ si me kɔ si dzi wòato ado le eme la gblẽm ɖi nɛ. "Eye ameŋububu hã. Mese be New Yorktɔwoe nye amesiwo ka ɖe wo ɖokui dzi wu le xexeame."
  
  Ŋutsua blu ɖe eta be: "Matt!"
  
  "Ne kakaɖedzi si gbɔ eme nèdi be yeagblɔ be ɖokuitɔdilawo kple dadalawo la, ke nye hã mese nya ma kpɔ." Kennedy ƒu du yi agbadɔa me, eye wòse le eɖokui me be yeƒe dzi gbã vie. "Emegbe meva Paris eye medo go Franseawo."
  
  "Le mɔkeke dzia?"
  
  "Nenemae wogblɔ nam."
  
  Ŋutsua mete tɔ ɖe edzi o, ɖeko wògado asi ɖa ake. "Megakpɔtɔ nye Matt Drake. Eye nye dzeƒetɔe nye esia, Ben."
  
  "Hi, nyee nye Kennedy. Mese nya si gblɔm nèle, nyadzɔdzɔwo ƒe tanyawo ya teti, mele vɔvɔ̃m. Esiae wɔ nuku nam ŋutɔ. Eye Amegãxi siwo le New York ya ɖe?" Ekɔ eƒe ŋkume ɖe dzi, henɔ Ben srɔ̃m.
  
  "Ɖeka". Drake srɔ̃ nu tso eŋu nyuie, henɔ lalam be woawɔ nu ɖe eŋu. "Ènya nane tso eŋua?"
  
  "Eyae nye Thor fofo, alo? Ènyaa, le Marvel ƒe nukokoedonamegbalẽwo me."
  
  "Ele nyadzɔdzɔwo katã me." Ben ʋuʋu ta ɖe kɔmpiutaa ŋu.
  
  "Mele agbagba dzem be nyemaganɔ nyadzɔdzɔwo ƒe tanyawo me o nyitsɔ laa." Kennedy ƒe nyawo va kaba, eye vevesese kple dziɖeleameƒo na wòtsi dzodzodzoe. Ɣeyiɣi kpui aɖe va yi hafi wòte ŋu yi edzi. "Eyata, menye geɖe o. Ðeko wòsɔ gbɔ."
  
  "Eɖi abe ɖe nèwɔ ʋɛ aɖewo ene."
  
  "Enyo wu nu nyui aɖe na nye dɔwɔɖuia." Etrɔ gbɔ eye emegbe wòto kɔfidzraƒea ƒe fesre ƒoɖiwo nu kpɔ mɔa.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake dze eƒe ŋkumekpɔkpɔ yome, henɔ eɖokui biam be ɖe wòle be yeatue hã, eye eƒe ŋkuwo do go adzodala siwo nɔ anyi va yi dometɔ ɖeka si nɔ ŋku lém ɖe eŋu to ahuhɔ̃ea me la tɔ.
  
  "Shit." Ŋutsu siawo doa vevie nu wu Indiatɔwo ƒe kaƒoƒe."
  
  Ŋutsua ƒe mo klẽ kple dzesidede esi Drake ʋu, gake fifia Drake tso nya me be megahiã be yeadɔ alɔ̃ o. Asigɛawo tsi vavã eye SAS ƒe ʋumefia trɔ gbɔ. Eʋuʋu kabakaba, lé zikpuiawo dometɔ ɖeka hetsɔe ƒu gbe to fesre nu kple afɔku dziŋɔ aɖe. Germanytɔa dzo yi megbe, eye wòmu dze mɔa dzi abe lã kuku ene.
  
  Drake ʋuʋu asi na Ben ɖe adzɔge. Esi wònɔ du dzi la, edo ɣli na Kennedy be: "Va kpli mí alo mèva kpli mí o." "Gake te ɖa le nye mɔ dzi."
  
  Ezɔ kaba yi ʋɔa gbɔ, ʋui eye wòtɔ nenye be tu aɖewo da. Paristɔ siwo ƒe mo wɔ yaa la tsi tre ɖe afima. Tsaɖilawo si yi goawo katã me. Drake tsɔ ŋkubiãnya aɖe kpɔ mɔa dzi.
  
  "Ameɖokuiwuwu". Eƒu du trɔ gbɔ.
  
  "Megbe ʋɔtru". Etsɔ asi ƒo Ben ƒe abɔta eye woɖo ta kplɔ̃a gbɔ. Kennedy meʋu haɖe o, gake mehiã be kpovitɔ ƒe susu si bua nu ŋu nakpɔe be ame siawo le kuxi ŋutɔŋutɔ me o.
  
  "Matsyɔ nu dziwò."
  
  Drake to nudzrala si vɔvɔ̃ ɖo la ŋu yi xɔdɔme doviviti aɖe si me kɔfi, sukli, kple ʋuʋudedi ƒe aɖakawo le la me. Le eƒe nuwuwu la, dzodoƒe aɖe nɔ anyi. Drake ƒo ahadzraƒea, emegbe etsɔ ŋuɖɔɖɔɖo kpɔ gota. Ŋdɔ me ŋdɔkutsu dzatsɛ fiã nye ŋkuwo, gake ƒuta ya kɔ. Nusi fia le eya gome be futɔ ɖeka koe nɔ afima le afi aɖe.
  
  Drake wɔ dzesi na ame mamlɛawo be woalala, emegbe eɖoe koŋ zɔ yi Germanytɔ si nɔ lalam la gbɔ. Meƒo asa na ŋutsua ƒe ƒoƒoa o, ke boŋ etsɔe sesĩe yi ɣe ƒe lãkusia me evɔ meʋuʋu o. Alesi eƒe futɔa ƒe mo wɔ yaa la na eƒe dzi dze eme enumake.
  
  "Akɔtaɖoa taɖodzinu na plexus la." Eƒo nu le ɣlidodo me. Nuteƒekpɔkpɔ fiae be ŋutsu si wona hehee aƒo nyaƒoɖeamenu siwo dze ƒã le ŋutilãa ŋu dometɔ ɖeka eye wòatɔ vie be wòawɔ dɔ, eyata Drake ma vevesesea - abe alesi wofiae nuwuwu manɔmee ene - eye wòtutu to eme. Egbã ŋutsua ƒe ŋɔti, gbã eƒe aɖu eye wòsusɔ vie wòtsɔ ƒoƒo eve ƒo eƒe kɔ, eye emegbe wògblẽe ɖi wòmlɔ afɔtoƒea evɔ megbã afɔɖeɖe o. Eʋuʋu ame mamlɛawo yi ŋgɔ.
  
  Wodo le cafe la me hetsa ŋku.
  
  Kennedy gblɔ be, "Nye amedzrodzeƒea didi tso afisia gbɔ kilometa etɔ̃."
  
  Drake ʋuʋu ta. "Damn cool. Yi."
  
  
  ADẼ
  
  
  
  PARIS, si le FRANCE
  
  
  Le aɖabaƒoƒo ɖeka megbe la, Ben gblɔ be, "Lala."
  
  "Mègagblɔ be ehiã be nàyi tsileƒe o, xɔlɔ̃, ne menye nenema o la, ahiã be míaƒle aklala na wò."
  
  Kennedy ɣla eƒe alɔgbɔnukoko esi Ben ƒe mo biã.
  
  "Menya be ɣeyiɣia de be nàdɔ alɔ̃, ame tsitsi, gake ɣeyiɣia de kloe... um... be nàɖi tsa ayi Louvre."
  
  Damn, Drake bu ɣeyiɣi. "Nya ƒaƒãwo".
  
  "Le Louvre la?"
  
  "Le tɔtrɔa ŋu." Drake ʋuʋu asi na taksi aɖe si va yina. "Kennedy, maɖe eme."
  
  "Èsena le ɖokuiwò me be yeƒe lãme sẽ. Meyi Louvre xoxo egbea."
  
  "Menye esia tae o..." Ben ƒo nu le ɣlidodo me esi woge ɖe taksi la me. Drake gblɔ akunyanya la eye ʋua ƒu du dzo. Wozɔ mɔa le ɖoɖoezizi me eye wòxɔ miniti ewo to ablɔ siwo dzi ʋuwo yɔ fũu la dzi. Afɔtoƒeawo menyo wu esi wo ame etɔ̃a dze agbagba be yewoato mɔ ayi blemanudzraɖoƒea le wo yome tim vevie o.
  
  Esi wonɔ zɔzɔm la, Ben na Kennedy nya nu tso ɣeyiɣi nyuitɔ dzi. "Ame aɖe ke ɖe Odin ƒe akpoxɔnu ŋu le Iceland. Ame aɖe fi wo le York ƒe ɖeɖefiaa me, si gblẽ Frey ƒe avuwo ƒe azɔlizɔzɔ ƒe fefe wɔnuku la dome keŋkeŋ."
  
  "Frey?"
  
  "Atsyãwo ƒe atsyãwɔla. Ðe menye New York ye nètso oa?"
  
  "New York ye metso, gake menye atsyãwɔla gã aɖekee menye o. Eye nyemenye amesi lɔ̃a nye ŋkumaʋumaʋu ɖe dzrewɔwɔ ƒomevi aɖe me ŋkumaʋumaʋui o. Le nyateƒe me la, nyemegahiã kuxi bubu aɖeke fifia o."
  
  Drake gblɔ kloe be "ʋɔtru aɖe li" gake etɔ eɖokui le sɛkɛnd mamlɛtɔ me. Kpovitɔ ate ŋu aɖe vi le zã sia me le susu geɖe ta, vevietɔ tso States. Esi wogogo ahuhɔ̃e piramid si de dzesi Louvre ƒe mɔnu la, egblɔ be, "Kennedy, ame siawo dze agbagba be yewoawu mí zi etɔ̃ ya teti. Nye agbanɔamedzie wònye be makpɔ egbɔ be esia nagadzɔ o. Fifia míehiã nyatakaka bubuwo tso nusi dzomavɔ le edzi yim le afisia ŋu, eye le susu aɖewo ta la, wotsɔ ɖe le nusi Ben kpɔ be woyɔ be "Odin ƒe Akpa Enyi" me. Le nyateƒe me la, míenya nusitae o, gake afisiae wòfia asi le ahuhɔ̃e me piramid la megbe la, "akpa eveliae nye ema."
  
  Ben gblɔ be: "Woafi fifi fiẽ sia," emegbe egblɔ kpee be, "Ðewohĩ."
  
  "Eye nukae nye New York ƒe dzogoe sia?"
  
  "Odin ƒe akpa bubu aɖe hã le afima si woɖe fia. Amegãxiwo. Le Dzɔdzɔmeŋutinya Blemanudzraɖoƒe."
  
  Drake srɔ̃ nu tso anyigbatataa ŋu. "Edze abe zi geɖe la, womeɖea Vikingtɔwo ƒe nudzraɖoƒewo fiana le Louvre o ene. Esia hã le hayahaya me, abe esi le York ene. Egblɔ le afisia be nusi doa dzidzɔ na ame wue nye Vikingtɔwo ƒe tɔdziʋu didi, si nye tɔdziʋu nyuitɔ kekeake siwo ŋu woke ɖo kpɔ la dometɔ ɖeka, kple eƒe ŋkɔ gbegblẽ."
  
  "Nukae wòfia?" Kennedy tsi tre ɖe atrakpuiawo tame abe aŋɔ si tsi tre ɖe ahom ŋu ene esime afɔ eve geɖe nɔ afɔ ƒom ƒo xlãe.
  
  "Nu si mesɔ o si ƒe ƒexɔxɔ tsi tre ɖi na. Esia do ŋgɔ na Vikingtɔwo ƒe ŋutinya."
  
  "Enyo, esia doa dzidzɔ na ame."
  
  "Menya. Wole ɖeɖefia me le Denon ƒe aʋala ƒe anyigbaxɔdzo dzi, le Egiptetɔ aɖewo xa... Optic... Ptolemaic... bullshit. .bullshit...metsɔ ɖeke le eme gbeɖe o. Nu lae nye esi."
  
  Xɔxɔnu gbadza siwo wowɔ nyuie la nɔ keklẽm ƒo xlã wo esime wonɔ tsakam kple ameha la. Nutoa me tɔwo kple tsaɖila siwo xɔ ƒe vovovowo yɔ teƒe xoxo gã la me eye wona wògbɔ agbe le ŋkekea me katã. Ðeko ame ate ŋu asusu eƒe nɔnɔme dziŋɔ si le abe yɔdo ene le zã me.
  
  Le ɣeyiɣi ma me la, gbeɖiɖi aɖe ɖi si na tome tsi, abe ɖe kɔkrit gli aɖe le mumu ene. Wo katã wotɔ. Drake trɔ ɖe Ben ŋu.
  
  "Lala le afisia, Ben. Na gaƒoƒo afã mí. Míake ɖe ŋuwò." Etɔ vie, emegbe egblɔ kpee be, "Ne woʋu la, ekema lala le ahuhɔ̃e me piramid la gbɔ alesi nàte ŋui."
  
  Melala be woaɖo eŋu na ye o. Ben nya afɔkua nyuie. Drake nɔ ekpɔm esime wònɔ eƒe asitelefon ɖem henɔ xexlẽdzesi aɖe ƒom le kaƒoƒo kabakaba dzi. Anye dada, alo papa, alo nɔvinyɔnu. Ewɔ dzesi na Kennedy eye woɖiɖi atrakpui si le tsatsam la nyuie yi dzisasrã si le anyime la dzi. Esi wonɔ mɔ dzi yina akpata si me Vikingtɔwo ƒe ɖeɖefia le la, amewo te duƒuƒu. Alilikpo ɣi aɖe nɔ tsatsam le wo megbe.
  
  "Ƒu du!" Ŋutsu si dze abe Hollister model ene la do ɣli. "Ŋutsu siwo si tu le le eme!"
  
  Drake tɔ ɖe ʋɔtrua nu eye wòde afɔku me be yeakpɔ eme. Wodo go zitɔtɔ keŋkeŋ. Michael Bay ƒe action film aɖe me nukpɔkpɔ aɖe, si wɔ nuku wu. Exlẽ ŋutsu enyi siwo do awu siwo wotsɔ ɣla, siwo tsɔ motsyɔnu kple tu siwo wotsɔna ƒoa tue, siwo nɔ Vikingtɔwo ƒe tɔdziʋu didi gãtɔ kekeake si wòkpɔ kpɔ la liam. Le wo megbe la, le ŋumaɖɔɖo si mexɔ se o me la, woda do aɖe si me dzudzɔ le dodom le ɖe blemanudzraɖoƒea ƒe gli ŋu.
  
  Ŋutsu siawo ƒe tagbɔ gblẽ. Nusi na woƒe nugbɔ nɔ wo ŋue nye be zazɛ̃nyahehe ƒe tẽnyenye si wɔ nuku ŋutɔ nɔ wo si. Edze abe xɔtuƒewo ƒe mɔnuwo dada kple tukpewo dada ɖe amehawo dzi nye woƒe nuwɔna ene. Mewɔ nuku o be woti Ben kple eyama yome le Paris katã do ŋgɔ. Anɔ eme be modzakaɖeɖe si wowɔna do ŋgɔ na alɔ̃dɔdɔ koe ʋu yometiti nye.
  
  Kennedy tsɔ eƒe asi ɖo eƒe abɔta eye wòtsa ŋku. "Mawu".
  
  "Eɖo kpe edzi be míele mɔ nyuitɔ dzi. Fifia ɖeko wòle be míate ɖe woƒe aʋafia ŋu wu."
  
  "Nyemele yiyim ɖe afi aɖeke si gogo bometsila siawo dometɔ aɖeke o. " Eka atam le Eŋlisigbe me gbeɖiɖi nyui aɖe si wɔ nuku me.
  
  "Kpokploe. Gake ele be madi mɔ aɖe si dzi mato aɖe mí le woƒe gbeɖuɖɔwo ƒe xexlẽdzesiwo me."
  
  Drake de dzesii be dumevi dzro geɖe wu nɔ du dzi ɖo ta mɔ si dzi woato ado le eme la gbɔ. Germanytɔwo mekpɔ wo gɔ̃ hã o, ɖeko wowɔ woƒe ɖoɖoa dzi kple kakaɖedzi.
  
  "Mina míawɔ". Drake to ʋɔtrua nu ge ɖe xɔa me. Wozã nusiwo woɖe fia le gota tsɔ tsyɔ nu wo ɖokui dzi eye woto mɔ si te ɖe nyaseƒea ŋu alesi wòle dedie.
  
  "Ƒo dikh!" ame aɖe do ɣli sesĩe.
  
  "Nane si ku ɖe "duƒuƒu" ŋu. Drake gblɔe alea. "Ele be ʋukɔkɔɖilaawo nawɔ nu kaba. Ele be Louvre nanɔ kɔkɔƒe le Franseawo ƒe ŋuɖoɖowo ƒe xexlẽdzesiwo me."
  
  Germanytɔwo dometɔ ɖeka do ɣli bubu aɖe eye wòfɔ kpe gbadzɛ aɖe si lolo abe fiẽnuɖugba ene. Wodze abe ɖe wole kpekpem ene. Asrafoa yɔ ame eve bubuwo be woakpe asi ɖe eŋu wòaɖee le tɔdziʋu didia me.
  
  Drake gblɔ be: "Edze ƒã be menye SAS o."
  
  Kennedy de dzesii be: "Alo Amerikatɔ." "Tsã la, Ƒudzisrafomegã aɖe nɔ asinye si te ŋu tsɔa nu xɔasi sia dea eƒe abɔta te."
  
  Drake ƒo nu vie. "Nɔnɔmetata nyui aɖe." Akpe na wò ɖe wò nyawo ta. Kpᴐ." Eʋuʋu ta ɖo ta gli la ƒe ʋɔtru si me ŋutsu aɖe si do nutsyɔnu do awu ɣiwo katã do teti koe nye ema la gbɔ.
  
  "Ŋutsu ma ke si da adzo Shield le York. Ɖewòhĩ."
  
  Ŋutsua lé ŋku ɖe nɔnɔmetata la ŋu kpuie, emegbe eʋuʋu ta tsɔ da asi ɖe edzi eye wòtrɔ ɖe eƒe Aʋafia ŋu. "Ɣeyiɣia de be..."
  
  Tudada ɖi le gota. Germanytɔwo tsikpe sɛkɛnd ɖeka, eye edze abe wonɔ wo nɔewo kpɔm dũu kple tɔtɔ ene. Emegbe tu yɔ xɔa me fũ eye amesiame ƒu kplakplakpla be yeatsyɔ ye ɖokui dzi.
  
  Ŋutsu bubu siwo do ametakpɔnu la do le mɔ si woda tu nyitsɔ laa la nu. Asrafoha yeye aɖe, si do awu si to vovo na Germanytɔwo tɔ.
  
  Drake susui be: Franseawo ƒe kpovitɔwo?
  
  Germanytɔwo dometɔ ɖeka do ɣli vlododotɔe be: "Canadatɔwo!" "Wu! Wu!"
  
  Drake tsyɔ eƒe towo dzi esime tu wuieve nɔ tu dam le ɣeyiɣi ɖeka me. Tuwo ƒu tso amegbetɔ ƒe ŋutilã dzi, tso ati ƒe ɖeɖefia aɖe dzi, tso gli si wotsɔ aŋɔ wɔe dzi. Glass la gbã, eye ɖeɖefia xɔasi siwo woɖe fia la vuvu wozu kakɛkakɛ eye wodze anyigba kple afɔku. Kennedy ka atam sesĩe, si Drake te ekpɔkpɔ dze sii be menye "anyigba yeye" tututue wònye nɛ o. "Afikae Franseawo ƒe fuwɔametɔwo le, fiƒode!"
  
  Drake se le eɖokui me be yeƒe ta ƒo. Canadatɔwo?Dzomavɔ si wotro ka ƒomevie wole afisia?
  
  Nukpɔkpɔ si le wo xa la gbã gudugudu wòzu akpe ɖeka. Glass kple ati kakɛwo dza ɖe woƒe akɔta. Drake dze egɔme nɔ tsatsam le megbe, eye wònɔ Kennedy hem kplii. Lifi yɔ tɔdziʋu didi la me fũ. Kaka ɣeyiɣi sia naɖo la, Canadatɔwo yi ŋgɔ va xɔa me eye Germanytɔ geɖe mlɔ anyi ku alo nɔ ʋuʋum. Esi Drake nɔ ekpɔm la, Canadatɔawo dometɔ ɖeka da tu Germanytɔa le ta si gbɔ wòtso, eye wògbã eƒe ahɔhɔ̃wo to Egiptetɔwo ƒe anyikpe vase si xɔ ƒe 3,000 dzi.
  
  "Lɔlɔ̃ aɖeke mebuna le ŋkuɖodzinu siwo ƒe tagbɔ gblẽ dome o." Drake ƒe mo ʋuʋu. "Eye ɣeyiɣi siwo katã metsɔ nɔ Tomb Raider ƒom la, ema medzɔ kpɔ o."
  
  Kennedy ʋuʋu ahuhɔ̃e kakɛwo tso eƒe taɖa me be: "Ẽ." "Gake ne èƒo fefea ŋutɔŋutɔ, le esi teƒe be nànɔ eƒe kposɔ kpɔm dũu gaƒoƒo wuiadre la, ɖewohĩ ànya nusi le edzi yim ŋutɔŋutɔ."
  
  "Ben ƒe ŋusẽdodo. Menye tɔnyee o. Fefe aɖe ƒoƒo, si nye." Etsɔ eɖokui de afɔku me be yeaɖe ŋku ɖe dzi.
  
  Germanytɔwo dometɔ ɖeka dze agbagba be yeasi. Eƒu du yi Drake gbɔ tẽe evɔ mede dzesii o, emegbe eti kpo kple movidzɔdzɔ esi woxe mɔ nɛ. Ekɔ eƒe tu ɖe dzi be: "Bewegen!"
  
  "Ẽ, tɔwò hã." Drake kɔ eƒe asiwo ɖe dzi.
  
  Ŋutsua ƒe asibidɛ te ɖe aŋea ŋu.
  
  Kennedy ʋuʋu ɖe axadzi zi ɖeka, si na Germanytɔa ƒe susu ʋuʋu. Drake te ɖe eŋu eye wòtsɔ abɔta ƒo mo nɛ. Abɔta ʋuʋu ɖe Drake ƒe ta ŋu, gake eɖe afɔ ɖe vovo, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, eƒo asrafoa ƒe klo. Ɣlidodoa metsyɔ ƒu ƒe gbagbã ƒe ɖiɖi dzi kura o. Drake nɔ edzi le sɛkɛnd ɖeka me, klowo nɔ eƒe akɔta si nɔ kɔkɔm la tem sesĩe. Etsɔ ʋuʋu kabakaba vuvu asrafoa ƒe ametakpɔnu.
  
  Eye wòƒo nu kple ɣli. "Uh. Nyemenya nusi tututu mekpɔ mɔ na o."
  
  Taɖa si le blɔ. Ŋku blɔwo. Mo ƒe nɔnɔme sesẽwo. Mo ƒe dzedzeme si tɔtɔ.
  
  "Emegbe". Drake tsɔ ʋuʋudedi ƒoe wòtsi dzodzodzoe, eye wòka ɖe Kennedy dzi be eƒe ŋku nanɔ eƒe zɔhɛwo ŋu. Esi Drake fɔ mo dzi la, aʋaa yi edzi. Le ɣeyiɣi ma me la, Germanytɔ bubu aɖe zɔ ƒo xlã ɖeɖefia si le gegem la. Drake tsɔ eƒe abɔta ɖe vovo eye Kennedy dze klo nɛ le ɣe ƒe ƒuƒoƒoa me. Ŋutsu sia na ta kabakaba wu ŋutsuviwo ƒe ha yeye si le X Factor.
  
  Fifia Canadatɔwo dometɔ ɖeka nɔ Odin ƒe nɔnɔmetata la hem ɖa le eƒe futɔ ƒe asibidɛ kuku siwo ʋu yɔ fũu la ŋu. Germanytɔ bubu aɖe nɔ eƒe axadzi hedze edzi tso axadzi, gake Canadatɔ la nyo, etrɔa ame etɔ̃ heɖina ɖe anyigba, emegbe wòtsɔa ŋutilã si ƒu kplakplakpla la ƒua gbe ɖe eƒe abɔta heƒoe ɖe anyigba. Canadatɔa da tu zi etɔ̃ le didiƒe ʋĩ be yeaka ɖe edzi geɖe wu, eye emegbe eyi edzi nɔ kpememea hem ɖo ta afisi woado le. Ewɔ dɔ ɖe Drake gɔ̃ hã dzi ŋutɔ. Esi Canadatɔa ɖo eƒe zɔhɛwo gbɔ la, wodo ɣli heda tu wo hafi trɔ ɖe megbe to ʋu gbagbã siwo gakpɔtɔ nɔ dzudzɔ tum la me.
  
  Canadatɔ gbãtɔa te avifafa eye wòkɔ eƒe asibidɛ ɖe dzi ɖe Germanytɔ siwo tsi agbe la ŋu be: "Upsalla!" Drake lé dada, tsitretsitsi kple dzidzɔkpɔkpɔ ɖe nya ɖeka ma me. Nukutɔe la, nyɔnu ƒe gbea nye.
  
  Emegbe nyɔnua tɔ vie heɖe eƒe ametakpɔnu ɖa tsɔ ɖe vlododo blibo fia. Egafa avi ɖe Germanytɔwo ta be: "Upsalla!" "Nɔ afima!"
  
  Drake aʋuʋu ne menye ɖe wòdze klo xoxo o. Esusu be tue ƒo ye, aleae wòwɔ nuku na ye. Ekpɔ amesi woyɔna be Canadatɔ sia dze sii. Enyae nyuie. Alicia Miles, si nye Londontɔ si nye esɔ kplii tsã le SRT ye.
  
  Dɔwɔƒe aɖe si le adzame le SAS me.
  
  Wells ƒe nya si wògblɔ va yi la he ŋkuɖodzinya xoxo siwo wòle be woaɖi ɖe goglo wu dunyahela ƒe gazazã ŋutinya vɛ. Mienye nu geɖe wu SAS la. Nukatae nèdi be yeaŋlɔe be?
  
  Le nusi míewɔ ta.
  
  Alicia Miles nye asrafo nyuitɔ kekeake siwo wòkpɔ kpɔ la dometɔ ɖeka. Ele be nyɔnu siwo le asrafoha tɔxɛwo me nanyo wu ŋutsuwo hafi woate ŋu aɖo afisi woƒe afã le. Eye Alicia tso yi dzi tẽ.
  
  Nuka wɔm wònɔ be yeakpɔ gome le nusiawo katã me, eye wòaɖi abe nazãbula ene, si wònya be menye eyae o godoo? Nu ɖeka koe ʋã Alicia: ga.
  
  Ðewohĩ esia tae wòwɔ dɔ na Canadatɔwo ɖoa?
  
  Drake dze ʋuʋu gɔme ɖo ta xɔa ƒe dodo ŋutɔŋutɔ gbɔ. Egblɔ kple gbɔgbɔ be: "Eyata le esi teƒe be wòatutu mí ɖa le amewuwu ƒe ŋkɔwo me ahaɖe míaƒe futɔwo ɖe go la, fifia futɔ geɖe wu va le mía si, eye míete ŋu ɖo naneke gbɔ o negbe mía ɖokui tɔtɔ geɖe wu ko."
  
  Kennedy, si nɔ tsatsam le megbe nɛ la, gblɔ kpee be: "Nye agbe... le nya ƒoɖi eve me."
  
  
  ADRE
  
  
  
  PARIS, si le FRANCE
  
  
  Kennedy ƒe amedzrodzeƒexɔ nyo vie wu esi me Drake kple Ben nɔ gaƒoƒo eve alo etɔ̃.
  
  Drake li liʋiliʋi be: "Mesusu be mi kpovitɔwo katã miegbã."
  
  "Míawoe nye. Gake ne wò mɔkekeɣia megali o kloe ƒe ewo sɔŋ la, ekema mesusu be wò gaxɔgbalẽvi dzea yɔyɔ gɔme."
  
  "Ðe esia nye kɔmpiutadziɖoɖo aɖea?" Ben ɖo egbɔ hafi woɖo nyabiase si nye nyakpakpa la ŋu. Wokpɔe wòɣla eɖokui ɖe ahuhɔ̃e me piramid la gbɔ esi wodo le blemanudzraɖoƒea vɔ megbe, wònɔ nu wɔm abe tsaɖila eve bubu siwo vɔvɔ̃ ɖo ene, eye vɔvɔ̃ ɖo wo akpa be woaɖo ŋku nya aɖeke dzi tsitotsito.
  
  "Nukatae míegblɔa nusi míenya na Franseawo o?" Kennedy bia esi Ben ʋu kɔmpiutadziɖoɖoa.
  
  Drake gblɔ kple nukoko be: "Elabena Franseawoe wonye," emegbe etrɔ zu nu vevi esi ame aɖeke meva kpe ɖe eŋu o. Enɔ anyi ɖe Kennedy ƒe aba ƒe go kemɛ dzi nɔ exɔlɔ̃a kpɔm wònɔ dɔ wɔm. "Babaa. Franseawo manya naneke o. Esia me toto kpli wo fifia ana míagbɔdzɔ. Eye mesusu be ɣeyiɣi nye nya. Ele be míaƒo ka na Swedentɔwo."
  
  "Ènya ame aɖe le Sweden ƒe adzamekpovitɔwo domea?" Kennedy kɔ ŋkume ɖe eŋu.
  
  "Ao. Ke hã, ehiã be maƒo ka na nye aʋafia xoxoa."
  
  "Ɣekaɣie nèdzo le SAS?"
  
  "Mèdzo le SAS la me kpɔ o." Esi Ben fɔ mo dzi la, egblɔ kpee be, "Le kpɔɖeŋunyagbɔgblɔ nu."
  
  "Ele be ta etɔ̃ nanyo wu eve." Ben lé ŋku ɖe Kennedy ŋu sɛkɛnd ɖeka. "Ke ne ègakpɔtɔ le asitsadɔ wɔm ɖe?"
  
  Tagbɔkuku vie. Kennedy ƒe taɖa ge ɖe eƒe ŋkuwo me eye wòtsɔ aɖabaƒoƒo ɖeka ƒoe ɖe megbe. "Mese egɔme be Odin ƒe akpa enyi ye le eme, eyata nye biabia gbãtɔe nye nusitae? Biabia eveliae nye nukae wònye?"
  
  "Ðeko míenɔ eŋu bum le cafe la me." Ben ƒo keyboard la dzikutɔe. "Gli aɖe li, si Aƒetɔ Krusty ɖo kpe edzi le afisia, si gblɔ be Mawuwo ƒe Yɔdo ŋutɔŋutɔ aɖe li - le nyateƒe me la, teƒe si woɖi blema Mawuwo katã le. Eye menye xotutu xoxo aɖe koe esia nye o; dzɔdzɔmeŋutinunyala geɖe ƒo nu tso eŋu, eye wota agbalẽ geɖe le ƒeawo me. Kuxiae nye be," Ben gblɔ esi wònɔ ŋku lém ɖe eŋu be, "esesẽ be woaxlẽe. Dzɔdzɔmeŋutinunyalawo mexɔ ŋkɔ le woƒe gbegbɔgblɔ si nye prosaic ta o."
  
  "Gbegbɔgblɔ me nyawoe? " Kennedy gbugbɔ gblɔe kple alɔgbɔnukoko. "Èle kɔledzi dema?"
  
  Drake deadpanned be: "Eyae nye haƒola vevitɔ le haƒohaa me."
  
  Kennedy kɔ ŋkume ɖe dzi. "Eyata Mawuwo ƒe Yɔdo si menɔ anyi kpɔ o la le asiwò. ENYO. Eyata nukae?"
  
  "Ne woƒo ɖii gbeɖeka la, xexeame anyrɔ ɖe dzo me...kple bubuawo. kple bubuawo."
  
  "Mese egᴐme. Ke akpa enyi ya ɖe?
  
  "Enyo, esi woƒo ƒu le Ragnarok ƒe ɣeyiɣia me ta la, wofia mɔ si yi yɔdoa gbɔ."
  
  "Afikae Ragnarok le?"
  
  Drake tsɔ afɔ ƒo modzakaɖebɔa. "Amegãxi dzĩ bubu. Menye teƒeae nye esia o. Le nyateƒe me la, enye nudzɔdzɔ siwo kplɔ wo nɔewo ɖo, aʋa gã aɖe, xexe si ŋu dzo ƒe tɔsisi aɖe kɔ. Dzɔdzɔmefɔkuwo. Harmagedon ƒe akpa gãtɔ kloe."
  
  Kennedy blu ɖe eta. "Eyata Vikingtɔ siwo ku kutri gɔ̃ hã nɔ vɔvɔ̃m na ɖeɖefia la."
  
  Esi Drake nɔ ŋku lém ɖe anyigba la, ekpɔ USA Today ƒe kɔpi yeye aɖe si le ʋuʋu ɖi vevie le anyigba. Woxatsae ɖe tanya si nye - 'RELEASED SERIAL KILLER DEMANDS TWO MORE' ŋu.
  
  Mevivina o, gake menye nusi mebɔ nenema gbegbe na nyadzɔdzɔgbalẽ ƒe axa gbãtɔ o. Nusi na wògakpɔe ake, abe ɖe eƒe ŋkuwo fiã ene, enye Kennedy ƒe foto si do kpovitɔwo ƒe awu le nuŋɔŋlɔa me. Eye tanya sue aɖe si le eƒe foto xa - Kpovitɔ gblẽ - yi AWOL.
  
  Etsɔ nyadzɔdzɔwo ƒe tanyawo do ƒome kple vodka ƒe aŋetu si le ƒuƒlu kloe le kplɔ̃ si dzi woɖɔa nu ɖo, vevesesenutsitike siwo le abadzivɔ dzi, agbawo ƒe anyimanɔmanɔ, tsaɖilawo ƒe anyigbatatawo, ŋkuɖodzinuwo kple mɔzɔzɔ ŋuti ɖoɖowɔɖiwo.
  
  Nu maɖinu.
  
  Kennedy gblɔ be: "Eyata Germanytɔ kple Canadatɔ siawo di be yewoake ɖe yɔdo sia si meli o ŋu, ɖewohĩ ɖe ŋutikɔkɔe ta? Kesinɔnu siwo wòate ŋu ahe vɛ tae? Eye be woawɔ esia la, ele be woaƒo Odin ƒe akpa enyiawo nu ƒu ɖe teƒe si menye teƒe o. Enyoa?"
  
  Ben ƒe mo wɔ yaa. "Enyo, hadzidzi menye ha o vaseɖe esime wozi edzi ɖe vinyl dzi," abe alesi fofonye gblɔna tsã ene. Le Eŋlisigbe me la, dɔ geɖe gali míawɔ."
  
  "Enye kekeɖenudɔ. " .
  
  "Eɖii wu." Ben trɔ kɔmpiutadziɖoɖoa ƒe screen la. "Odin ƒe nɔnɔmetata enyiawoe nye Ŋkuwo, Amegãxiwo, Valkyries, Sɔ, Akpoxɔnu kple Akplɔ."
  
  Drake bu akɔnta. "Ade koe le wo dome, vinye."
  
  "Ŋku eve." Amegãxi eve. Valkyry eve siwo woyɔna be Valkyries. Ee."
  
  "Wo dometɔ kae le Apsalla?" Drake blu ɖe Kennedy ŋkume.
  
  Ben ʋu agbalẽa vie, emegbe wògblɔ be, "Egblɔ le afisia be Akplɔ la to Odin ƒe axadzi esime wònɔ nu dɔ wɔm esime wònɔ xɔxlɔ̃m ɖe Xexeame ƒe Ati la dzi, eye wòɖe eƒe nya ɣaɣla gbogboawo katã ɖe go na eƒe Volva - eƒe Nukpɔla. Se nya bubu si woyɔ: "Ati gã aɖe ŋutɔ le Upsalla Gbedoxɔa xa, eye ati gã aɖe si ƒe alɔwo kaka ɖe teƒe geɖe, si nɔa amadede dzẽ me ɣesiaɣi le dzomeŋɔli kple dzomeŋɔli siaa.Ati ka ƒomevie nye esia, ame aɖeke menya o, elabena bubu aɖeke meli si sɔ kplii o wokpɔe kpɔ.Exɔ ƒe alafa geɖe. nu bubu si ŋu woƒo nu tsoe - 'ati kɔkɔe si le Uppsala. Ame ɖeka yi afima zi geɖe, le aŋɔ gã aɖe si woyɔna be Ygdrassil, si nutoa me tɔwo buna be enye nu kɔkɔe la xa. Gake fifia megali o.'
  
  Exlẽ yi ŋgɔe be: "Scandinaviatɔwo ƒe ŋutinyaŋlɔlawo bu Gamla Upsalla be enye teƒe xoxotɔ kple vevitɔ kekeake le Dziehe Europa ƒe ŋutinya me dometɔ ɖeka ɣeyiɣi didi aɖee nye sia."
  
  Kennedy gblɔ be: "Eye wo katã le afima." "Afisi ame sia ame ate ŋu akpɔe le."
  
  Ben gblɔ be: "Enyo, ehiã be woabla wo katã ɖekae. Mègabu nye ŋutetewo nu tsɛe o, mebi ɖe nusi mewɔna me."
  
  Drake ʋuʋu ta tsɔ da akpe nɛ. "Nyateƒee, xɔ dzinye se. Ekpena ɖe ŋunye be mazɔ mɔ le nye fotoɖeɖedɔa me ɣleti ade enye sia."
  
  "Ele be nàƒo hakpanya vovovo kple ŋutinya me nyakpakpa gbogbo aɖewo nu ƒu. Saga la nye Vikingtɔwo ƒe hakpanya si me nudzɔdzɔ deŋgɔwo le. Nane hã li si woyɔna be Hakpanyaŋlɔla Edda, si ame siwo nya ame siwo nya ɣemaɣi ƒe ŋutinyaŋlɔlawo ƒe dzidzimeviwo ŋlɔ. Nyatakaka geɖe le afima."
  
  "Eye míenya naneke tso Germanytɔwo ŋu o. Ne míagblɔ Canadatɔwo ya o. Alo nusitae Alicia Miles-" Drake ƒe asitelefon ɖi. "Meɖe kuku... alo?"
  
  "NYE".
  
  "Mido gbe na wò, Wells."
  
  "Ge ɖe edzi, Drake." Wells gbɔ ya aɖe. "SGG nye Swedentɔwo ƒe Asrafoha Tɔxɛ eye woɖe Swedentɔwo ƒe Asrafowo ƒe akpa aɖewo ɖa le xexeame ƒe akpa vovovowo."
  
  Drake ƒe nu megate ŋu ƒoa nu o hena ɣeyiɣi kpui aɖe. "Èle fefem?"
  
  "Menye ɖe mele fefem le dɔwɔwɔ ŋu o, Drake. Nyɔnuwo koe."
  
  "Ðe nusia dzɔ kpɔ?"
  
  "Alesi meɖo ŋku edzi la, ao."
  
  "Ðe woɖea susu si tae la fiaa?"
  
  "Nya dzodzro siwo bɔ la, mele vɔvɔ̃m. Naneke meli si ŋu kakaɖedzi le o."
  
  "Nu bubu aɖe li?"
  
  Gbeɖiɖi aɖe do mo ɖa. "Drake, ènyi fe le May ŋutinya aɖewo ŋu ŋutɔŋutɔ, xɔlɔ̃. Ðe Ben gakpɔtɔ lia?"
  
  "Ẽ, eye èɖo ŋku Alicia Miles dzia?"
  
  "Yesu." Amekae mawɔe o? Ðe wòle gbɔwòa?
  
  "Menye nyateƒee o." Ðeko meva do goe le Louvre abe gaƒoƒo ɖeka ene enye sia."
  
  Ekema ɖoɖoezizi sɛkɛnd ewo: "Ðe wònye esia ƒe akpa aɖea? Made eya ŋutɔ ƒe amewo asi gbeɖe o."
  
  "Míenye "etɔ" gbeɖe o, alo edze abe nenemae wòdze ene."
  
  "Kpɔ ɖa, Drake, ɖe nèle gbɔgblɔm be ekpe asi ɖe blemanudzraɖoƒea ƒe adzodada ŋua?"
  
  "Nyee nye ema, aƒetɔ. Nyee nye ema. Drake zɔ yi fesrea nu eye wònɔ ʋu ƒe akaɖi siwo nɔ keklẽm le ete la kpɔm dũu. "Esesẽna be woaɖui, alo? Ðewohĩ ekpɔ ga le eƒe yɔyɔ yeyea me."
  
  Le megbe nɛ la, ete ŋu se Ben kple Kennedy nɔ nuŋlɔɖi wɔm tso Odin ƒe Akpa Enyiawo ƒe teƒe siwo wonya nyuie kple esiwo womenya o ŋu.
  
  Wells nɔ gbɔgbɔm sesĩe. "Alicia le fu ɖem na Miles! Dodo kple futɔa? Gbɛɖɛ. Mɔ aɖeke meli o, Drake."
  
  "Mekpɔ eƒe mo, aƒetɔ. Eyae."
  
  "Yesu le kekevi aɖe me. Nukae nye wò ɖoɖo?"
  
  Drake miã ŋku eye wòʋuʋu ta. "Nyemeganye ƒuƒoƒoa me tɔ o, Wells. Ðoɖo aɖeke mele asinye o, fiƒode. Mele be mahiã ɖoɖo aɖeke hafi o."
  
  "Menya. Maƒo ƒuƒoƒo aɖe nu ƒu, xɔlɔ̃, eye madze eŋukuku gɔme tso nuwuwu sia. Alesi nuwo le edzi yim la, ɖewohĩ míadi be míato aɖaŋu gã aɖewo vɛ. Nɔ kadodo me ".
  
  Fli la yi kuku. Drake trɔ. Ben kple Kennedy siaa nɔ ekpɔm dũu. Egblɔ be: "Mègatsi dzi o. "Nyemele tagbɔ gblẽm o. Nukae le asiwò?"
  
  Kennedy zã gaku tsɔ gbã pepa geɖe, siwo wòtsɔ kpovitɔwo ƒe nuŋɔŋlɔ kpuiwo tsyɔ. "Akplɔ - Upsalla. Amegãxiwo - New York. Le ema megbe la, menye kpeɖodzi suetɔ kekeake o."
  
  Drake ƒo nu kple ɣli hafi wòte ŋu tɔ te eɖokui be: "Mí katã míeƒoa nu abe ɖe wodzi mí kple klosalo gakuwo ɖe míaƒe kposɔwo dzi ene o." "OK OK." Nusiwo míenya koe míate ŋu akpɔ."
  
  Kennedy ko alɔgbɔnu wòwɔ nuku nɛ. "Wò atsyã dze ŋunye".
  
  Ben gbugbɔ gblɔ be: "Nusi míenyae nye be Apsalla ye akplɔe ɖo."
  
  Drake ƒo nu le ɣlidodo me be: "Biabia lae nye be ɖe nye Sikagbalẽvia ate ŋu akpɔ esia gbɔa?"
  
  
  ENYI
  
  
  
  UPSALLA, SWEDEN ƑE ƑOMEDODO
  
  
  Le yameʋuɖoɖo yi Stockholm me la, Drake ɖoe be yeawɔ Kennedy ŋudɔ.
  
  Le asiƒoƒo dzikutɔe le Drake kple Ben dome megbe la, New York kpovitɔa va nɔ anyi ɖe fesre nu eye Drake nɔ egbɔ. To mɔ sia dzi la, mɔnukpɔkpɔ si li be woasi la mesɔ gbɔ o.
  
  Egblɔ be: "Eyata," esi yameʋua va le tsia dzi mlɔeba eye Ben ʋu Kennedy ƒe kɔmpiuta si dzi wotsɔa nu ƒoa nui. "Mesea yame ƒe nɔnɔme aɖe dzea sii. Nye ŋutɔ nye nya meɖe fu nam o, Kennedy, ɖeko se aɖe le asinye. Ele be manya nu tso ame siwo mewɔa dɔ kplii ŋu."
  
  "Ðe wòle be manya hafi... ele be nàxe fe ɖe fesre nu zikpui ta ɣesiaɣi, alo? Gblɔ alesi vibe sia wɔ dɔ kple Alicia Miles nam gbã?"
  
  Drake lɔ̃ ɖe edzi be: "Enyo ŋutɔ."
  
  "Ðe wòate ŋui. Nukae nèdi be yeanya?"
  
  "Ne ame ŋutɔ ƒe kuxie la, ke menye nya aɖeke o. Ne dɔe nye esia la, ke numedzodzro kaba."
  
  "Ke ne evea siaa ya ɖe?"
  
  "Nu maɖinu. Nyemedi be madi ame bubuwo ƒe asitsatsa me o, le nyateƒe me la, nyemedi o, gake ele be matsɔ Ben aɖo nɔƒe gbãtɔ. Medo ŋugbe nɛ be míato nusia me, eye magblɔ nya ma ke na wò. Míexɔ sedede be míawu mí. Nu ɖeka si ŋu mèle bometsitsi le o ye nye Kennedy, eyata ènya be ele be mate ŋu aka ɖe dziwò be nàwɔ dɔ kplim le nya sia ŋu."
  
  Yameʋudɔwɔla la bɔbɔ nɔ anyi, eye wòtsɔ pepa kplu si dzi woŋlɔ ɖo be "Míewɔa Starbucks Kɔfi Dadatɔe" la nɛ.
  
  "Caffeine" si wotsɔna ƒoa ƒui. Kennedy xɔ esia kple dzidzɔ si dze ƒã. Edo asi ɖa, eye wòka asi Drake ƒe ŋgonu le esia wɔwɔ me. Ede dzesii be edo eƒe pantalon etɔ̃lia si womate ŋu aɖɔ o tso esime wòdo goe. Esia na wònya be nyɔnu si ŋu wole ŋku lém ɖo le susu gbegblẽwo tae wònye; nyɔnu si do awu si sɔ be wòasɔ ɖe afisi wòdi vevie be yeanɔ la nu.
  
  Drake lé ɖeka na eɖokui. Kennedy no aha aɖabaƒoƒo ɖeka, emegbe etsɔ taɖa ka aɖe ɣla ɖe to megbe le nuwɔna fafɛ aɖe si he Drake ƒe susu me. Emegbe etrɔ ɖe eŋu.
  
  "Wò nya fiƒode aɖeke meli o, nyateƒe, gake nye... mewu kpovitɔ ƒoɖi aɖe nu. Ʋɔnudrɔ̃nyawo ŋuti nunyala bibi. Wolée wònɔ dɔlar ʋɛ aɖewo dem kotoku me le nuvlowɔƒea eye wògblɔe na I.A. Esia wɔe be exɔ dzesi si nye be eƒe lãme kekena. Ƒe aɖewo."
  
  "Naneke megblẽ o." Ðe eƒe dɔwɔhatiwo ƒu gbe ɖe dziwòa?"
  
  "Dude, damn, mate ŋu akpɔ esia gbɔ. Menoa esia tso esime mexɔ ƒe atɔ̃. Nusi gblẽ, nusi le nye ahɔhɔ̃ ƒom abe fucking drill ene, enye nyateƒe si ŋu mèbuna o - be azɔ la, wotsɔa nya ɖe fiafitɔ sia ƒe nuwɔna ɖesiaɖe si wòwɔ va yi ŋu. Ɖe sia ɖe. Le akogo. Ɖeka."
  
  "Le se nu? Amekae to?"
  
  "Senyala siwo ɖua gbegblẽ. Dunyahela siwo ɖua gbeɖuɖɔ. Dudzikpɔla siwo ava va. Boblodola siwo xɔ ŋkɔ vevie siwo woawo ŋutɔ ƒe manyamanya gbã ŋku na wo akpa be woanya nyui kple vɔ̃. Dɔwɔƒedzikpɔlawo."
  
  "Menye wò vodadae o".
  
  "Oo, ẽ! Gblɔ nya ma na amewula vɔ̃ɖitɔ kekeake si New York Dukɔa nya kpɔ la ƒe ƒomewo. Gblɔe na vidada wuietɔ̃ kple vifofo wuietɔ̃, eye wo katã wonya alesi Toma Kaleb wu wo vinyɔnuvi sueawo ŋuti nyatakaka dziŋɔ ɖesiaɖe, elabena wonɔ anyi le eƒe ʋɔnudɔdrɔ̃ bliboa katã me le ʋɔnudrɔ̃ƒe."
  
  Drake tsɔ dziku ƒo eƒe asibidɛwo. "Ðe wole asi ɖe ge le ŋutsu sia ŋua?"
  
  Kennedy ƒe ŋkuwo nye do ƒuƒluwo. "Woɖe asi le eŋu ɣleti eve enye sia. Tso ɣemaɣi la, egawu ame ake eye wòbu azɔ."
  
  "Ao".
  
  "Nye dzie wò katã le."
  
  "Ao, menye nyateƒee o. Nuɖoanyia mee wòle."
  
  "Nyee nye nuɖoanyia. Mewɔa dɔ na ɖoɖoa. Esia nye nye agbe".
  
  "Eyata woɖo wò ɖe mɔkekea?"
  
  Kennedy tutu eƒe ŋkuwo. "Mɔkeke si wozi ɖe ame dzi. Nye susu megale... nusi wònye o. Dɔa bia be eme nakɔ le aɖabaƒoƒo ɖesiaɖe me le gbesiagbe. Nya si me kɔ si ɖeko nyemate ŋu aɖo egbɔ azɔ o."
  
  Eɖe eƒe amemabumabu ƒe nɔnɔmea fia bliboe. "Eye nukae? Ðe nèle dzidzɔ kpɔm fifiaa? Àte ŋu awɔ dɔ kplim fifiaa?"
  
  Gake Drake meɖo eŋu o. Enya eƒe vevesesea.
  
  Wose ʋumefia ƒe gbe nɔ eme ɖem be yewodidi tso afisi yewoaɖo tae gbɔ aɖabaƒoƒo blaetɔ̃.
  
  Ben gblɔ be: "Aɖaʋatɔ. Ðeko mexlẽ be Odin ƒe Valkyries nye ame ŋutɔ ƒe nudzraɖoƒe ƒe akpa aɖe, womenya afi si wole o." Eɖe nuŋlɔɖigbalẽvi aɖe do goe. "Madze gbeɖuɖɔ sia ŋɔŋlɔ gɔme."
  
  Drake mese wo dometɔ aɖeke kura o. Kennedy ƒe ŋutinyaa wɔ nublanui ŋutɔ, eye menye esi wòhiã be wòase o. Eɖi eƒe ɖikekewo eye mehe ɖe megbe o, tsɔ etɔ tsyɔ eƒe asi si nɔ ʋuʋum la dzi.
  
  Egblɔ le ɣlidodo me be: "Míehiã miaƒe kpekpeɖeŋu le esia me," ale be Ben nagasee ahabia nyae emegbe o. "Mexɔe se." Kpekpeɖeŋu nyui le vevie le dɔwɔwɔ ɖesiaɖe me."
  
  Kennedy mete ŋu ƒo nu o, gake eƒe alɔgbɔnukoko kpui la ƒo nu geɖe.
  
  
  * * * .
  
  
  Yameʋu kple keteke si zɔna kabakaba emegbe eye wonɔ tetem ɖe Apsalla ŋu. Drake dze agbagba be yeaʋuʋu mɔzɔzɔ ƒe ɖeɖiteameŋu si nɔ eƒe ahɔhɔ̃ me la ɖa.
  
  Le gota la, vuvɔ si nɔ ŋdɔ me la na eƒe susu gaɖo eŋu. Wotɔ taksi aɖe eye wolia eme. Ben ɖe ɖeɖiteameŋu ƒe afu la ɖa esi wògblɔ be:
  
  Gamla Uppsalla ƒe ŋkɔ. Esia nye Upsalla xoxoa. Efia asi Uppsalla bliboa, "wotu teƒe sia esi sɔlemexɔ gã si le Gamla Uppsalla fiã ɣeyiɣi didi aɖee nye sia. Uppsalla yeyeae nye esia koŋ, togbɔ be exɔ ƒe alafa geɖe hã."
  
  Kennedy gblɔ be: "Wow." "Ƒe nenie ema na Uppsalla tsi?"
  
  "Tututu."
  
  Taksi la meʋuʋu o. Fifia ʋukulaa trɔ afã kple afã. "Togbɛwo?"
  
  "Àtsɔe akema?" Kennedy ƒe gbe ɖi abe ɖe wòdo dziku ene.
  
  "Èkpɔ togbɛawo? Fia ƒe ameɖiƒewo?" Eŋlisigbe si nɔ ɣli dom la mekpe ɖe eŋu o.
  
  "Ɛ̃". Ben ʋuʋu ta. "Fia ƒe ameɖiƒewo. Ele teƒe si sɔ."
  
  Wova wu enu be woyi tsaɖiɖi sue aɖe dzi le Uppsalla. Esi Drake nɔ fefem abe tsaɖila ene ta la, mete ŋu lɔ̃ ɖe mɔ si dzi woto ƒo xlãe la dzi o. Le go bubu me la, Saab la fa eye dua hã wɔ dɔ ɖe ame dzi ŋutɔ. Le ŋkeke mawo me la, Apsalla nye yunivɛsitidu eye kekewo yɔ mɔwo dzi. Ɣeaɖeɣi la, woƒe ʋukula si ƒoa nu gake egɔmesese sesẽ la ɖe eme be kekea matɔ na wò le mɔ dzi o. Aɖiɖi wò ɖe anyi bubu aɖeke manɔmee.
  
  "Afɔkuwo". Efia asi seƒoƒo siwo ɖo atsyɔ̃ na afɔtoƒewo. "Afɔku gbogbo aɖewo."
  
  Xɔ xoxowo nɔ tsia dzi va yina le akpa eveawo. Mlɔeba dua ɖe asi eye kɔƒenutowo te gege ɖe anyigbaa me.
  
  Ben gblɔ tso susu me be: "Enyo, eyata Gamla Apsalla nye kɔƒe sue aɖe fifia, gake le boblododo gbãtɔwo me la, kɔƒe gã aɖee wònye." "Woɖi fia veviwo ɖe afima. Eye Odin nɔ afima hena ɣeyiɣi aɖe."
  
  Drake ɖo ŋku xotutua dzi be: "Afi siae wòhe eɖokui ɖe ati ŋu le."
  
  "Ɛ̃. Etsɔ eɖokui sa vɔe le Xexeame ƒe Ati la dzi esime eƒe Nukpɔla nɔ ekpɔm henɔ to ɖom nya ɣaɣla ɖesiaɖe si wòɣla kpɔ. Anɔ eme be ele vevie nɛ ŋutɔ." Eʋuʋu mo, henɔ susum be: Woanya nɔ kplikplikpli ale gbegbe.
  
  Drake tsɔ eɖokui de afɔku me be: "Esia katã ɖi Kristotɔwo ƒe nuvɔ̃meʋuʋu."
  
  "Gake Odin ya meku le afisia oa?" Kennedy bia nya sia.
  
  "Ao. Eku le Ragnarok kpe ɖe viaŋutsu Thor kple Frey ŋu."
  
  Taksi la ƒo xlã ʋutɔɖoƒe gbadza aɖe hafi tɔ. Le ɖusime la, anyigbamɔ aɖe si vuvu nyuie la to ati siwo mebɔ o me. Woƒe ʋukulaa gblɔ be: "Na togbɛwo.
  
  Woda akpe nɛ eye wodo le Saab-ʋua me yi ŋdɔkutsu dzatsɛ kple ya yeye aɖe ƒoƒo me. Drake ƒe susue nye be yealé ŋku ɖe nuto siwo ƒo xlãe kple kɔƒea ŋutɔ ŋu akpɔe ɖa be nane ti kpo tso atiawo me hã. Le nyateƒe me la, esi dukɔwo dome kposɔ geɖe le woƒe ɖokuitɔdidi siwo wotsɔ ƒo wo ɖokui ɖe eme nyuie la dam ɖe nusi woate ŋu agblɔ be enye xexeame katã ƒe ablɔɖe na amesiame ko megbe la, ele be nane nato vovo.
  
  Le atiawo godo la, anyigba la va zu agble si le gbadzaa, si togbɛ sue gbogbo aɖewo kple togbɛ gã etɔ̃ siwo le ŋgɔ tẽ koe gbã. Le esia godo, le adzɔge ʋĩ la, wode dzesi xɔtaxɔ aɖe si me kɔ kple xɔ bubu aɖe le eƒe ɖusime, si nye kɔƒea ƒe gɔmedzedze.
  
  Kennedy tɔ vie. "Ati aɖeke mele afi aɖeke o, ŋutsuwo."
  
  Ben ƒo eɖokui ɖe eƒe nuŋlɔɖigbalẽa me. "Womele dzesi aɖe ɖo ge fifia o ɖe?"
  
  "Ðe susu aɖe le asiwòa?" Drake nɔ ŋku lém ɖe agble gbadza siwo le ʋuʋu ɖi ŋu be ekpɔ dzesi aɖeke si ɖee fia be wole dɔ wɔm o.
  
  "Meɖo ŋku edzi be mexlẽ be togbɛ siwo ade akpe etɔ̃ nɔ afisia tsã. Egbea la, wo dometɔ alafa geɖe li. Ènya nusi wòfiaa?"
  
  "Wometu wo nyuie tututu oa?" Kennedy ko alɔgbɔnu. Drake ƒe dzi dze eme be edze abe eƒe susu katã le dɔ si le esi la ŋu ene.
  
  "Le blema la, wowɔa dɔ geɖe le adzame. Eye emegbe "fia" ƒe togbɛ etɔ̃ siawo. Le ƒe alafa wuiadelia me la, wotsɔ ŋkɔ na wo tso fia etɔ̃ siwo ŋu nya wogblɔna le xotutu me le Yngling ƒe Aƒea me - Aun, Adil kple Egil - si nye Scandinavia fiaƒome xɔŋkɔwo dometɔ ɖeka. Gake..." etɔ vie, eye wòse vivi na eɖokui, "egblɔ hã be le glitoto kple amewo ƒe nyakpakpa gbãtɔwo me la, ameɖibɔwo nɔ anyi xoxo - eye be wonye blema adzɔxexe na gbãtɔwo - gbãtɔwo - Fia etɔ̃ - alo Mawuwo abe alesi míenyae ene wo Fifia. Esia nye Freyr, Thor kple Odin."
  
  Kennedy gblɔ be: "Wotsɔa nyawo dea eme le vome le afisia." "Gake ɖe nède dzesi alesi gbegbe Biblia me ŋutinyawo yɔyɔ tso blemaŋutinya siawo katã me yi edzia."
  
  "Sagi ye nye esia. " Ben ɖɔe ɖo. "Hakpanya ŋuti nunya. Sukudede ƒe doodles. Nane si ateŋu anye vevi - nya gbogbo aɖewo li siwo wotsɔ kpe ɖe togbɛawo ŋu tso Swedengbe me nya falla, kple manga fallor - nyemeka ɖe nusi ema fia dzi o. Eye, Kennedy, ɖe nyemexlẽ le afi aɖe be Kristo ƒe ŋutinyaa ɖi ŋutinya si ku ɖe Zeus ŋu ŋutɔ oa?"
  
  Drake ʋuʋu ta. "Eye Egiptetɔwo ƒe mawu Horus hã nye ŋgɔdola bubu. Wo ame evea siaa nye Mawu siwo wogblɔ be womenɔ anyi kpɔ o." Drake ʋuʋu ta ɖo ta fia ƒe togbɛ etɔ̃ siwo to vovo na anyigba gbadzaa la gbɔ. "Frey, Thor kple Odin, alo? Eyata amekae nye amesi, Blakey? A?"
  
  "Nyemenya naneke o, xɔlɔ̃."
  
  "Mègatsi dzi o, munchkin. Míate ŋu awɔ funyafunya nyatakakawo tso kɔƒea me tɔ siawo me ne ehiã."
  
  Wozɔ to togbɛawo ŋu, eye wowɔ tsaɖila etɔ̃ siwo ŋu ɖeɖi te la ƒe akpa aɖe abe modzakaɖeɖe ene. Ɣea nɔ woƒe ta ƒom, eye Drake kpɔ Kennedy wògbã eƒe ɣe ƒe ŋkumewu.
  
  Eʋuʋu ta. Amerikatɔwo.
  
  Emegbe Ben ƒe telefon la ɖi. Kennedy ʋuʋu ta, esi ƒomea ƒe kadodo edziedzi xɔ aƒe ɖe edzi xoxo. Ðeko Drake ko alɔgbɔnu.
  
  Ben gblɔ kple dzidzɔ be: "Karin. "Aleke nɔvinyenyɔnu tsitsitɔ le?"
  
  Kennedy ƒo asi ɖe Drake ƒe abɔta. "Hadzila vevitɔ le ƒuƒoƒoa me?" - eye wòbia.
  
  Drake tsɔ abɔta ƒoe. "Sika ƒe dzi, ema koe nye ema. Awɔ nusianu na wò nyatoƒoetoto manɔmee. Xɔlɔ̃ alo dɔwɔhati nenie le asiwò abe esia ene?"
  
  Gamla Uppsalla kɔƒea nya kpɔ eye wòle dzadzɛ, eye ablɔ geɖe dzi xɔ siwo xɔ ƒe alafa geɖe siwo xɔ ƒe alafa geɖe, siwo wokpɔ ta na nyuie, eye amewo mesɔ gbɔ o la le wo dzi. Kɔƒea me tɔ aɖe si dzɔ le vome tsɔ didi be yeanya nu tso wo ŋu.
  
  Drake ɖo ta sɔlemexɔa gbɔ. "Nutoa me nunɔlagãwo kpena ɖe ame ŋu ɣesiaɣi."
  
  Esi wogogo akpataa la, ame tsitsi aɖe si do sɔlemewuwo ƒo wo tso woƒe afɔwo dzi kloe. Etɔ kple movidzɔdzɔ.
  
  "Hello. Kan jag hjalpa kuku?"
  
  "Nyemeka ɖe ema dzi o, srɔ̃tɔ." Drake do eƒe alɔgbɔnukoko nyuitɔ kekeake. "Gake togbɛ siawo siwo le afima dometɔ kae nye Odin tɔ?"
  
  "Le Eŋlisigbe mea?" Nunɔla la ƒo nu nyuie tso xexeame ŋu, gake eʋli vevie be yease egɔme. "Vad? Nu ka? Ɖeka?"
  
  Ben ɖe afɔ yi ŋgɔ eye wòhe nunɔlagã la ƒe susu yi fia ƒe togbɛwo dzi. "Ɖeka?"
  
  "Èkpɔe." Ame tsitsia ʋuʋu ta. "Ɛ̃. Hm. Storsta..." Edze agbagba be yeake ɖe nya la ŋu. "Gãwo."
  
  "Gãtɔ kekeakea?" Ben keke eƒe abɔwo ɖe enu wòkeke.
  
  Drake ko alɔgbɔnu nɛ, eye wòwɔ dɔ ɖe edzi.
  
  "Akɔntabubuwo." Kennedy te tɔtrɔ ɖe megbe, gake nyabiase mamlɛtɔ ɖeka nɔ Ben si.
  
  Egblɔ kple eƒe nuyiwo ɖeɖeko le movidzɔdzɔ me, eye wòlé ŋku ɖe nunɔlagã la ŋu, eye wòtsɔ abɔta ƒoe wògbɔ eme. "Alo manga fallor?"
  
  Exɔ ɣeyiɣi aɖe, gake ŋuɖoɖoa, esi wòva la, na Drake fa miamiamia vaseɖe ƒu dzi.
  
  "Mɔ̃wo... mɔ̃ geɖe."
  
  
  ASIƐKƐ
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SWEDEN ƑE ƑOMEDODO
  
  
  Drake dze Ben kple Kennedy yome yi fia ƒe togbɛ gãtɔ kekeake dzi, eye wònɔ fefem kple ka siwo le eƒe akploa me ale be wòate ŋu atsa le nutoa me le ŋutifafa me. Nutsyɔnu ɖeka kolia si le togbɛ suetɔ kekeake megbe abe kilometa ɖeka ene, eye le sɛkɛnd ɖeka me la, esusu be yekpɔ ʋuʋu le afima. Ʋuʋu kabakaba. Gake numekuku bubuwo meɖe naneke si wu ema fia o.
  
  Wotɔ ɖe Odin ƒe togbɛa gɔme. Ben gbɔ ya aɖe. "Ame mamlɛtɔ si aɖo ta la axɔ gbeɖuɖɔ aɖewo le nye Facebook-dzesi dzi!" - edo ɣli, eye wòdze mɔ kabakaba. Drake kplɔe ɖo le dziɖeɖi me wu eye wòko alɔgbɔnu na Kennedy, amesi nɔ zɔzɔm sesĩe vie wui.
  
  Le eƒe dzime goglo la, eva nɔ zitɔtɔm ɖe edzi. Medzɔ dzi nɛ o. Wonɔ amama mɔkpɔkpɔbuɖeametɔe. Tu sesẽ agbɔsɔsɔme ɖesiaɖe ate ŋu akplɔ wo ɖo, ana woanɔ tu ɖem, anɔ sededewo lalam ko. Ya ƒo sesĩe henɔ towo ƒom, si na dedienɔnɔ ƒe seselelãme dzi ɖe edzi.
  
  Exɔ abe miniti blaeve ene hafi wolia togbɛ si dzi gbewo bɔ ɖo la tame. Esi Drake ɖo afima la, Ben bɔbɔ nɔ gbea dzi xoxo.
  
  "Afikae piknik-kusia le, Krusty?"
  
  "Gblẽ esia ɖe wò kekevi me." Etsa ŋku. Tso afisia la, nukpɔkpɔa wɔ nuku ŋutɔ: agble dama siwo le ʋuʋum si nuwuwu meli na o, togbɛwo kple tɔsisiwo le afisiafi, kple to siwo ƒe amadede nye aŋutiɖiɖi le adzɔge ʋĩ. Woate ŋu akpɔ kɔƒe si nye Gamla Uppsalla, si keke ta ɖo New Uppsalla dugã la ƒe liƒowo dzi.
  
  Kennedy gblɔ nya si dze ƒã. "Eyata ɖeko magblɔ nya aɖe si le fu ɖem nam hena ɣeyiɣi aɖe fifia. Ne Odin ƒe Togbɛe nye esia, eye Xexeame ƒe Ati la ɣla ɖe eme - si anye nusi ŋu woke ɖo si nye fiƒode - nukatae ame aɖeke mekpɔe kpɔ o? Nu ka tae wòle be míadi fifia?"
  
  "Ele bɔbɔe". Ben nɔ eƒe ɖa siwo dzi womeɖu o la dzram ɖo. "Ame aɖeke mesusu be yealé ŋku ɖe eŋu do ŋgɔ o. Vaseɖe esime woke ɖe Akpoxɔnua ŋu ɣleti ɖeka enye sia la, xotutu si me ke le koe wònye. Amlima. Eye menɔ bɔbɔe be woatsɔ Akplɔa aƒo ƒu kple Xexeame ƒe Ati si woyɔna fifia le xexeame katã kloe be Yggdrasil, eye emegbe woatsɔ ŋkeke enyi kpui siwo Odin nɔ afima aƒo ƒui o."
  
  Eye-" Drake tsɔ ɣli ƒoe, "ati ma didi manɔ bɔbɔe ne ele afima o. Womadi be amegãɖeɖi tsitsi aɖe nakli nu le nya sia ŋu o."
  
  Fifia Drake ƒe asitelefon la ɖi. Etsɔ fewuɖuɖu ƒe moveviɖoɖo kpɔ Ben esime wònɔ eɖem le eƒe akplo me. "Yesu." Mele sesem le ɖokuinye me abe wò ene."
  
  "Vudowo?"
  
  "Ame ewo ƒe ƒuƒoƒo aɖe le asiwò. Gblɔ nya la ko."
  
  Drake mi eƒe movidzɔdzɔ. "Ame ewo. Esia nye ƒuƒoƒo gã aɖe." SAS ƒe ƒuƒoƒo si me ame ewo le ate ŋu adɔ Dukplɔla la ɖe eƒe Oval Office eye wòagakpɔ ɣeyiɣi adze le Lady Gaga ƒe video yeyea me hafi aɖo ta aƒeme aɖano tii.
  
  "Ati gãwo, mese. Nɔnɔmea le gbegblẽm ɖe edzi gaƒoƒo ɖesiaɖe."
  
  "Nyateƒee nye esia?"
  
  "Dziɖuɖuwo metrɔna gbeɖe o, Drake. Wodze egɔme blewu eye emegbe wodze agbagba be yewoatsɔ bulldozer ato eme, gake wovɔ̃ be yewoawu enu. Ne akɔfafa aɖee la, menye esiae nye nu gãtɔ kekeake si le dzɔdzɔm le xexeame fifia o."
  
  Wotrɔ asi le Wells ƒe nyagbɔgblɔa ŋu be woawɔ nu ɖe eŋu abe alesi dzata wɔa nu ɖe sɔveda ŋu ene, eye Drake meɖi ƒo o. "Abe nuka ene?"
  
  "Ðeko NASA ƒe dzɔdzɔmeŋutinunyalawo ɖo kpe dzoto gã yeye aɖe ƒe anyinɔnɔ dzi teti koe nye ema. Eye..." Le nyateƒe me la, edze abe Wells tsi dzodzodzoe ene: "Ele dɔ dzi."
  
  "Nu ka?"
  
  "Ewɔa dɔ vie. Viɖe.Gake bu eŋu kpɔ, nu gbãtɔ si nàkpɔ le susu me ne èyɔ dzoto gã aɖee nye...
  
  "...ɣletinyigba la ƒe nuwuwu," Drake wu enu, kasia eƒe ŋɔti ƒu. Enye nusi dzɔ le vome be Drake se nyagbɔgblɔ sia zi eve fifia le ŋkeke mawo tɔgbe me. Enɔ Ben kple Kennedy kpɔm wonɔ tsatsam le tɔdzisasrãa ŋu, nɔ gbea ƒom, eye wòse vɔvɔ̃ si ƒo ke ɖe to ɖe eme si tɔgbe mese kpɔ o.
  
  "Afikae wòle?" ebia nya sia.
  
  Wells ko nu. "Menye didiƒe o, Drake. Medidi tso afisi wokpɔ wò Akpoxɔnua le gbɔ o. Esia le Iceland."
  
  Drake nɔ nu ɖu ge zi evelia esi Ben do ɣli be, "Mekpɔ nane!" le gbe sesẽ aɖe si ɖe eƒe bometsitsi fia esime wònɔ kakam ɖe teƒe bliboa.
  
  "Ele be mayi". Drake ƒu du yi Ben gbɔ, eye wònɔ afakaka la ƒom alesi wòate ŋui. Kennedy hã tsa ŋku, gake nusi ko wokpɔe nye kɔƒea me.
  
  "Na wòaɖiɖi, xɔlɔ̃. Nukae le asiwò?"
  
  "Nu siawo". Ben dze klo hetsɔ gbe siwo xaxa la ɖa be kpe gbadzɛ aɖe si lolo abe A4 pepa aɖe ene la nadze. "Woɖoa fli ɖe togbɛa ƒe golɔgoe bliboa me, le afɔ ʋɛ ɖesiaɖe ɖesiaɖe me, le fli me tso etame va ɖo eƒe gɔme abe afã ene. Anɔ eme be woanɔ alafa geɖe."
  
  Drake lé ŋku ɖe eŋu nyuie. Yame ƒe nɔnɔme gblẽ nu le kpea ƒe anyime vevie, gake gbe siwo tsi akpa la kpɔ eƒe akpa aɖe ta. Dzesi aɖewo nɔ woƒe gowo dzi.
  
  Ben gblɔ be: "Runic nuŋɔŋlɔwo, mesusu be woyɔa wo." "Vikingtɔwo ƒe Dzesiwo".
  
  "Aleke hell nèwɔ nya?"
  
  Eko alɔgbɔnu. "Le yameʋua me la, melé ŋku ɖe akpoxɔnu ƒe dzesiwo ŋu. Wosɔ. Bia Google ko."
  
  Kennedy he hehe, eye wònɔ ŋku lém ɖe togbɛ si dzi gbewo le la dzi kple anyime be: "Ðevi la gblɔ be wo dometɔ alafa geɖe li." "Ekema nukae? Mekpena ɖe ame ŋu o."
  
  Ben gblɔ be: "Ðevia gblɔ be ɖewohĩ awɔ dɔ." "Ele be míadi runes siwo do ƒome kple nusi dim míele. Rune si tsi tre ɖi na akplɔ. Rune si tsi tre ɖi na ati aɖe. Eye rune na -" .
  
  Kennedy wu enu be: "Ðeka."
  
  Susu aɖe nɔ Drake si. "Meda akɔ be míate ŋu azã nukpɔkpɔ ƒe mɔnu. Ele be mí katã míakpɔ mía nɔewo hafi anya be ewɔ dɔ, alo?"
  
  Kennedy ko nu be: "Asrafo ƒe susuŋudɔwɔwɔ." "Gake mesusu be esɔ be nàtee kpɔ."
  
  Drake di vevie be yeabiae tso kpovitɔa ƒe susuŋudɔwɔwɔ ŋu, gake ɣeyiɣia nɔ yiyim. Akpa bubuwo yi ŋgɔ eye nukutɔe la, womenɔ anyi o, fifia gɔ̃ hã. Wo katã wodze gbeawo ɖeɖe ɖa le kpe ɖesiaɖe ŋu gɔme, henɔ du dzi nɔ togbɛ dama la ƒo xlãe. Gbã la, enye dɔ si ŋu womeda akpe ɖo o. Drake wɔ dzesi siwo le abe akpoxɔnuwo, atitsogawo, kposɔ, tɔdziʋu didi aɖe, emegbe akplɔ ene!
  
  "Ðeka li". Eƒe gbe gogloa tsɔe yi eve mamlɛawo gbɔ, gake megayi ŋgɔ wu ema o. Ebɔbɔ nɔ anyi kple eƒe akploa eye wòɖo nuzazã siwo woƒle le taksi zɔzɔ to Apsalla me. Akaɖiwo, akaɖi gã aɖe, dzoka xɔxɔwo, tsi, hɛ eve aɖewo siwo wògblɔ na Ben be woatsɔ aɖe gbeɖuɖɔwo ɖa. Ekpɔ megbe, I"m not so damn gullible, gake woƒe hiahiã kpata wu Ben ƒe dzitsitsi fifia.
  
  "Ati". Kennedy dze klo, eye wònɔ kpea ƒom.
  
  Exɔ aɖabaƒoƒo ewo bubu siwo me dziɖeleameƒo nɔ hafi va ke ɖe nane ŋu. Etɔ vie, emegbe egagbugbɔ afɔ siwo wòɖe nyitsɔ laa. "Èɖo ŋku nya si megblɔ tso Tolkien ƒe Gandalf ƒe gɔmeɖoanyi ɖe Odin dzi ŋua?" Etsɔ eƒe afɔ ƒo kpea. "Enyo, Gandalf ye nye esia. Atikplɔ gɔ̃ hã le esi. Hee!"
  
  
  * * * .
  
  
  Drake nɔ ekpɔm nyuie. Ese gbeɖiɖi aɖe si le ʋuʋum, abe ɖe ʋuƒo kpekpewo le ʋuʋum kple gbeɖiɖi si le ʋuʋum ene.
  
  "Ðe nèhee to afɔdada ɖe agakpe dzi mea?" - Ebia nya sia nyuie.
  
  "Mesusu be ẽ".
  
  Wo katã wokpɔ wo nɔewo, woƒe mo trɔ tso dzidzɔkpɔkpɔ dzi va zu dzimaɖitsitsi va zu vɔvɔ̃, eye emegbe, abe ame ɖeka ene la, woɖe afɔ ɖe ŋgɔ.
  
  Drake ƒe kpea ɖe asi le eŋu vie. Ese gbeɖiɖi ma ke si le ŋeŋem. Anyigba si le kpea ŋgɔ la nyrɔ, eye emegbe doa ƒu du ƒo xlã tɔdzisasrãa abe da si me turbocharged ene.
  
  Ben do ɣli be, "Nane le afisia."
  
  Drake kple Kennedy zɔ to anyigba si nyrɔ la dzi va ɖo afisi wòtsi tre ɖo. Ebɔbɔ nɔ anyi, nɔ ŋku lém ɖe anyigba ƒe gbagbãƒe aɖe ŋu. "Mɔ aɖe ƒomevi aɖe."
  
  Drake ʋuʋu akaɖi aɖe. Egblɔ be: "Ɣeyiɣia de be míatsi atsu kple asi, amewo." "Dze yonyeme".
  
  
  * * * .
  
  
  Zi alesi womegakpɔ wo o la, ŋusẽ eve siwo to vovo kura te ƒuƒoƒo. Germanytɔ siwo vaseɖe fifia ƒe dzi dze eme be yewoamlɔ du si me alɔ̃dɔdɔ le si nye Gamla Apsalla me la dzra wo ɖokui ɖo eye wodze Drake ƒe afɔtoƒewo yome.
  
  Asrafoha bubu, si nye Sweden-srafowo ƒe asrafoha veviwo ƒe hatsotso aɖe-Sarskilda Skyddsgrupen, alo SSG-yi edzi nɔ ŋku lém ɖe Germanytɔwo ŋu eye wodzro kuxi wɔnuku si dumevi dzro etɔ̃ siwo ɖiɖi ɖe doa me teti koe nye ema la do ɖa me.
  
  Ele be woabia nya wo bliboe. To mɔ ɖesiaɖe si hiã dzi.
  
  Eyae nye ne wotsi agbe le nusi gbɔna dzɔdzɔ ge la me.
  
  
  EWO
  
  
  
  XEXEA ME ƑE ATIWO ƑE DO, SWEDEN
  
  
  Drake bɔbɔ ɖe anyi. Mɔ si do viviti la dze egɔme abe afisi woate ŋu atsoe ene eye fifia eƒe kɔkɔme mede afɔ ade o. Agakpe kple anyie wotsɔ wɔ dzisasrãa eye gbe gã siwo le xɔxlɔ̃m siwo le xɔxlɔ̃m, siwo wòle be woatso le mɔa dzi la yɔe fũ.
  
  Drake susui be ele abe ave aɖe me yiyi ene. Anyigba te koe.
  
  Ede dzesii be wotso weinka siwo sesẽ wu la dometɔ aɖewo xoxo. Dzimaɖitsitsi ƒe ƒutsotsoe aɖe ƒu du to eme.
  
  Wova ɖo nuto aɖe si me keawo le ƒoƒom ale gbegbe be eva hiã be woagaƒu du ake. Aʋa la sesẽ eye wòƒo ɖi, gake Drake tsɔ abɔta ɖo abɔta, klo do ŋgɔ na klo, eye wòƒoe ɖe ame mamlɛawo nu be woadze eyome. Esi ɣeaɖeɣi la, ameƒoƒo gɔ̃ hã mekpe ɖe Ben ŋu o la, Drake trɔ ɖe anyrawɔwɔ ŋu.
  
  Kennedy ƒo nu le ɣlidodo me be: "Ne mede ɖeke o la, dzoxɔxɔa le ɖiɖim." "Anye be míanɔ ɖiɖim."
  
  Drake ƒo asa na asrafo si woɖo ɖi la ƒe ŋuɖoɖo, kasia nane si dze le eƒe akaɖi ƒe keklẽ me lé eƒe ŋkume.
  
  "Kpɔe ɖa".
  
  Rune siwo wokpa ɖe gli ŋu. Dzesi wɔnuku siwo na Drake ɖo ŋku esiwo ɖo atsyɔ̃ na Odin ƒe akpoxɔnu dzi. Ben ƒe gbe si woƒo la nɔ ɖiɖim le xɔdɔme la me.
  
  "Scandinaviatɔwo ƒe runes. Dzesi nyui aɖe."
  
  Drake trɔ eƒe kekeli ɖa le wo ŋu kple vevesese. Ne ɖe woate ŋu axlẽ wo. Esusui kpuie be nunɔamesi geɖe anɔ SAS la si. Ðewohĩ ɣeyiɣia de be woakplɔ wo ava afisia.
  
  Afɔ blaatɔ̃ bubu eye fifia nɔ dodom. Ese Kennedy nɔ gbɔgbɔm sesĩe henɔ fi ƒom be edo eƒe pantalon nyuitɔ kekeake. Mese nya aɖeke tso Ben gbɔ kura o.
  
  "Èle nyuiea, Ben? Ðe wò ɖa xaxa ɖe ke dzia?"
  
  "Ha, fiƒode, ha. Yi edzi, kposɔ."
  
  Drake yi edzi nɔ tsatsam to anyigbaʋuʋua me. Etsɔ gbɔgbɔtsixe ƒo xlãe be: "Nu ɖeka si ɖea fu nam enye be "mɔ̃ geɖewo li." Egiptetɔwo tu mɔ̃ siwo wowɔ wònya kpɔ tsɔ kpɔ woƒe kesinɔnuwo ta. Nukatae Norwaytɔwo meɖea fu na wo o?"
  
  Kennedy tsɔ ɣlidodo tsɔ ɖo eŋu nɛ be: "Nyemate ŋu asusui be Vikingtɔwo abu mɔ̃a ŋu vevie akpa o."
  
  Ben do ɣli le fli me be: "Nyemenya o." "Gake tamebula gãwo hã nɔ Vikingtɔwo si, ènya. Abe Helatɔwo kple Romatɔwo ene. Menye wo katãe nye amedzrowo o."
  
  Trɔ ʋee aɖewo eye mɔa te keke. Afɔ ewo bubu kple xɔtaxɔ si le wo tame la bu. Le ɣeyiɣi sia me la, wokeke wo ɖokuiwo eye wogbɔ ɖe eme vie. Drake ƒe akaɖia klẽ ɖe mɔ si le ŋgɔ la dzi. Esi wòfia asi Kennedy kple Ben la, eko nu.
  
  "Damn, mi ame evea miedze abe ɖe miegbɔ tso yɔdo me teti koe nye ema ene!"
  
  "Eye mesusu be nya ƒaƒã sia zu numame na wò?" Kennedy ʋuʋu eƒe asi. "SAS nyenye kple esiawo katã?"
  
  Menye SAS o, Drake mete ŋu ʋuʋu nya siwo me aɖi le o. "Wonɔ tsã." Egblɔ eye wòzɔ yi ŋgɔ kabakaba wu fifia.
  
  Trɔ ɖaɖɛ bubu, eye Drake se ya si nɔ ƒoƒom le mo nɛ. Taɖuame ƒe seselelãme aɖe ƒoe abe dziɖegbe ƒe asiƒoƒo kpata ene, eye sɛkɛnd ɖeka va yi hafi wòkpɔe be yetsi tre ɖe ʋuƒo aɖe si dzi agakpe aɖe si le abe do ene le ete la dzi.
  
  Nukpɔkpɔ wɔnuku aɖe do go eƒe ŋkuwo.
  
  Etɔ zi ɖeka ale gbegbe be Kennedy kple Ben va dze edzi. Emegbe wokpɔ nukpɔkpɔ sia hã.
  
  "OMFG" ƒe nya. Ben ye gblɔ ha si wode asi ete ƒe tanya si nye Alɔ̃dɔdɔ ƒe Gli.
  
  Xexeame ƒe Ati la tsi tre ɖe wo ŋkume le eƒe ŋutikɔkɔe katã me. Menɔ anyigba dzi gbeɖe o. Ati la trɔ ɖe anyigba, eƒe ke sesẽwo keke ɖe enu yi anyigba to si le wo tame, tsitsi kple kpe siwo ƒo xlãe lé wo ɖe te sesĩe, eƒe alɔwo nye sika blɔ, eƒe aŋgbawo nye amadede dzẽ si nɔa anyi ɖaa, eƒe ke keke afɔ alafa ɖeka yi anyime va ɖo gogloƒe ƒe do gã aɖe.
  
  Woƒe mɔa trɔ zu atrakpui gbadza aɖe si wokpa ɖe agakpewo ƒe gliwo me.
  
  Ben gbɔ ya be: "Mɔ̃wo." "Mègaŋlɔ mɔ̃awo be o."
  
  Kennedy tsɔ Drake ƒe susu ŋutɔ gblɔ be: "To dzomavɔ me kple mɔ̃awo." "Afikae dzomavɔ la tso kekeli la tso?"
  
  Ben lé ŋku ɖe nu ŋu ƒo xlãe. "Enye aŋutiɖiɖi."
  
  Drake gblɔ be: "Glow sticks." "Kristo." Wodzra teƒe sia ɖo."
  
  Le eƒe SAS ŋkekeawo me la, wodɔa amewo ɖa be woadzra nuto si le abe esia ene ɖo; ƒuƒoƒoa be woada afɔkua kpɔ eye woaɖee ɖa alo aŋlɔe ɖe agbalẽ me hafi atrɔ ayi dɔwɔƒea.
  
  Egblɔ be: "Ɣeyiɣi boo aɖeke mele mía si o. Ðeko eƒe xɔse ɖe Kennedy ŋu dzi ɖe edzi teti koe nye ema. "Mina míawɔ".
  
  Wozɔ to atrakpui siwo vuvu eye wole gbagbãm la dzi, eye tsi si gena kpata la nɔa woƒe ɖusime ɣesiaɣi. Afɔ ewo ɖiɖi eye atrakpuiawo te ƒoƒo sesĩe. Drake tɔ esime dometsotso aɖe si didi afɔ etɔ̃ la ʋu. Naneke mewɔ nuku o, gake esɔ gbɔ be wòana wòatɔ vie-esi do si le ete la va gadze ƒã wu.
  
  "Nu maɖinu".
  
  Eti kpo. Kpe atrakpui la keke abe afɔ etɔ̃ ene, edzi zɔzɔ le bɔbɔe, eye wòdzi ŋɔ ŋutɔ ne afɔɖeɖe gbegblẽ ɖesiaɖe fia ku godoo.
  
  Eɖiɖi nyateƒe eye wòtrɔ enumake, eye wòse le eɖokui me be Ben anɔ aɖatsi ge. Eŋe aɖaba ƒu Kennedy dzi eye wòtsɔ eƒe susu ɖo exɔlɔ̃a ŋu be: "Mègatsi dzi o." "Ka ɖe dzinye, Ben. Ben. Malé wò."
  
  Ekpɔ xɔse si le Ben ƒe ŋkume. Kakaɖedzi blibo si le abe ɖevi ene. Ɣeyiɣia de be wòagakpɔe ake, eye esi Ben ti kpo eye emegbe wòʋuʋu la, Drake do alɔe kple asi ɖe eƒe abɔta.
  
  Drake blu ɖe eta. "Ele bɔbɔe, alo?"
  
  Kennedy ti kpo. Drake nɔ ekpɔm nyuie, eye wòwɔ abe ɖe mede dzesii o ene. Eɖi ɖe anyigba kuxi aɖeke manɔmee, ekpɔ eƒe dzimaɖitsitsi eye wòblu mo.
  
  "Afɔ etɔ̃e nye ema, Drake. Menye Grand Canyon lae o."
  
  Drake blu ɖe Ben ƒe ŋkume. "Èdzra ɖo, xɔ̃nyea?"
  
  Afɔ blaeve bubu, eye ʋuƒo si kplɔe ɖo le atrakpuiawo dzi la keke wu, afɔ blaetɔ̃ zi sia, eye ati gbadzɛ aɖe si nɔ ʋuʋum esime Drake nɔ zɔzɔm to edzi la xe mɔ nɛ. Kennedy kplɔe ɖo, eye emegbe Ben dahe la, si Drake zi edzi wòfɔ mo dzi, be wòakpɔ ŋgɔ tsɔ wu be wòakpɔ anyigba, be wòasrɔ̃ nu tso afisi yim wòle ŋu tsɔ wu be wòasrɔ̃ nu tso eƒe afɔwo ŋu. Ðekakpuia nɔ ʋuʋum kaka wòaɖo anyigba sesẽ aɖe dzi, eye Drake yɔe be wòagbɔ ɖe eme vie.
  
  Esi wotɔ la, Drake kpɔ be Xexeame ƒe Ati la kaka ɖe afisia ale gbegbe be eƒe alɔ ɣiawo ka atrakpuiawo kloe. Ben do asi ɖa bubutɔe be yeatsɔ asi aƒo afɔkpodzia, si nɔ ʋuʋum le eƒe asikaka eŋu ta.
  
  Egbɔ ya be: "Esia... esia xɔ aƒe ɖe ame me."
  
  Kennedy zã ɣeyiɣi sia tsɔ trɔ asi le eƒe ɖa ŋu eye wòlé ŋku ɖe mɔnu si le edzi la ŋu. Egblɔ be: "Va se ɖe fifia la, nusianu me kɔ." "Ele be magblɔ be abe alesi wòle ene la, kakaɖedzi le eŋu abe dzomavɔ ene la, menye Germanytɔwoe dzra teƒe sia ɖo o. Anye ne woda adzoe hetsɔ dzotsinuwo tɔ dzoe."
  
  Gbɔɖeme ʋee aɖewo kpee eye woɖiɖi afɔ blaatɔ̃, le mɔa ƒe afã kloe. Drake ɖe mɔ na eɖokui mlɔeba be yeabui be blema Vikingtɔwo mesɔ kple Egiptetɔwo le nyateƒe me o, eye dometsotsowoe nye nyuitɔ kekeake si woate ŋu awɔ esi wònɔ afɔ ɖem ɖe kpe atrakpui si le nyateƒe me la, enye hemp, ka kple amadede ƒe akpa si wowɔ wònya kpɔ ŋutɔ la dzi . Edze anyi, kpɔ anyidzedze si nuwuwu meli na o eye wòlé eɖokui le eƒe asibidɛwo ƒe nugbɔ.
  
  Kennedy hee yi dziƒoxɔa dzi. "Tedzi si le ʋuʋum le ya me, SAS ŋutsua?"
  
  Egbugbɔ ƒu du yi anyigba sesẽ dzi eye wòkeke eƒe asibidɛ siwo vuvu la ɖe enu. "Akpe na wò".
  
  Woʋuʋu le ŋuɖɔɖɔɖo me wu, fifia wu afã. Le teƒe ƒuƒlu si le woƒe ɖusime godo la, ati gã aɖe nɔ tsitre tegbee, si ya kple ɣe ƒe keklẽ mekpɔ ŋusẽ ɖe edzi o, si nye ɣeyiɣi siwo va yi ƒe nukunu si woŋlɔ be.
  
  Wotsɔ Vikingtɔwo ƒe dzesi geɖe wu va yi na amewo. Ben bu akɔnta be ewɔ nuku ŋutɔ. Egblɔ be: "Ele abe gli si dzi woŋlɔ nu ɖo le gɔmedzedzea me ene." "Ðeko amewo tsoa woƒe ŋkɔwo hegblẽa gbedasiwo ɖi-"John va afisia!" ƒe gɔmeɖeɖe gbãtɔwo.
  
  Kennedy gblɔ be: "Ðewohĩ agadoa wɔlawoe."
  
  Drake gadze agbagba be yeagaɖe afɔ bubu, eye wòlé ɖe kpegli fafɛa ŋu, eye gbeɖiɖi goglo aɖe si le ʋuʋum la ɖi to agadoa me. Gbegblẽ ƒe tɔsisi aɖe ge tso dziƒo.
  
  "Ƒu du!" - Drake do ɣli. "Fifia!"
  
  Woƒu du ɖiɖi atrakpuiawo, eye woŋe aɖaba ƒu mɔ̃ bubuawo dzi. Kpe gã aɖe ge tso dziƒo kple gbagbã sesẽ aɖe, eye wògbã kpe xoxowo esime wònɔ gegem. Drake tsɔ eya ŋutɔ tsyɔ Ben ƒe kukua dzi esime kpe gã aɖe ge to atrakpui siwo dzi wotsi tre ɖo la dzi, eye wòtsɔ afɔ xɔasi siwo ade afɔ blaeve.
  
  Kennedy tsɔ kpe gbadzɛawo ƒu gbe le eƒe abɔta eye wòko alɔgbɔnu ƒuƒui tsɔ kpɔ Drake. "Akpe na wò".
  
  "Hey, menya be nyɔnu si xɔ SAS ŋutsua ƒe kposɔ ate ŋu aƒu du agbɔ kpe bɔbɔe aɖe ŋu. " .
  
  "Enye nukokoe, ŋutsu. Nukokoe ale gbegbe."
  
  Gake mewu enu haɖe o. Gbeɖiɖi sesẽ aɖe nɔ ɖiɖim, eye ka tsɛ si sesẽ gake wòsẽ la gbã le atrakpui si ma Ben kple Kennedy dome la dzi.
  
  Kennedy do ɣli be: "Fuuuck!" Ka kakɛa do kple ŋusẽ ale gbegbe be ate ŋu ama eƒe afɔkpodzi tso eƒe ŋutilã mamlɛa gbɔ bɔbɔe hafi.
  
  Gazi edzi afɔɖeɖe eve yi anyime. Drake ɖu ɣe le teƒea. "Shit!"
  
  Gbeɖiɖi bubu si tso dziƒo fia kpea ƒe gege si kplɔe ɖo.
  
  Ben gblɔ na wo be: "Enye mɔ̃ si gbugbɔna yia edzi." "Nu ɖeka ma ke yi edzi le dzɔdzɔm zi gbɔ zi geɖe. Ele be míaɖo akpa sia."
  
  Drake mete ŋu nya afɔɖeɖe siwo tɔtɔa ame kple esiwo metɔtɔ o, eyata eka ɖe dzɔgbenyui kple duƒuƒu dzi. Woƒu du kple ta ɖiɖi abe atrakpui blaetɔ̃ ene, henɔ agbagba dzem be yewoanɔ yame ɣeyiɣi didi si yewoate ŋui. Atrakpuiawo ƒe gliwo gbã esi wotso blemamɔa, eye woyi ɖe agakpedoa ƒe gogloƒe.
  
  Gbeɖuɖɔ siwo le gegem ɖe anyigba ƒe ɖiɖi te sesẽ ɖe edzi.
  
  Woƒe dzodzoa kplɔ ka sesẽ aɖe ƒe gbagbã ɖo.
  
  Drake gaɖe afɔ ɖe alakpa atrakpui bubu dzi, gake eƒe ŋusẽ tsɔe to teƒe kpui si le ƒuƒlu la. Kennedy ti kpo ɖe edzi, eƒe dzedzeme dze abe gazelle si le dzodzom bliboe ene, gake Ben dze anyi ɖe megbe nɛ, eye wòge ɖe aʋli la me fifia.
  
  "Afɔwo!" Drake do ɣli, emegbe edze anyi ɖe megbe le ƒuƒlu la me, eye wòzu anyigba. Gbɔdzɔe klɔ masɔmasɔ si nɔ eƒe ahɔhɔ̃ me esi Kennedy gahe eƒe afɔwo ɖe wo nɔƒe. Ese le eɖokui me be Ben ƒo yeƒe ŋutilã eye emegbe wòdze anyi ɖe yeƒe akɔta. Drake tsɔ eƒe asiwo fia mɔ ŋutsua ƒe ʋuʋu, emegbe tsɔ kpe ɖe eŋu la, etutui ɖe anyigba sesẽa dzi.
  
  Ebɔbɔ nɔ anyi kaba, eye wònɔ ʋuʋum.
  
  "Yi edzi nàyi edzi!"
  
  Kpe kakɛwo yɔ yame fũ. Ðeka ti kpo tso Kennedy ƒe ta dzi, eye wògblẽ lãɖeɖe aɖe kple ʋu ƒe tsidzɔƒe aɖe ɖi. Bubu hã ƒo Drake ƒe afɔkpodzi. Vevesesea na wòtu aɖuwo eye wòʋãe wòƒu du sesĩe wu.
  
  Tuwo to gli si le woƒe ta tame. Drake bɔbɔ eye wòɖe ŋku ɖe ʋɔtrua nu kpuie.
  
  Mekpɔ ŋusẽ aɖe si menya nyuie la ƒo ƒu ɖe afima. Germanytɔwo.
  
  Fifia wonɔ du dzi sesĩe, si gbɔ ŋumaɖɔɖo ŋu. Exɔ sɛkɛnd xɔasiwo hafi Drake ti kpo yi megbe. Esi tu bubu aɖe to kpe si le eƒe ta xa la, eƒu du yi ŋgɔ, ƒu du tso atrakpuiawo dzi, wɔ gota blibo, tsɔ eƒe asiwo bla, eye wòtsi tre vaseɖe eƒe kɔkɔme bliboa dzi evɔ eƒe ŋusẽ mebu ounce ɖeka pɛ hã o.
  
  Ah, ŋkeke nyui xoxoawo trɔ gbɔ.
  
  Tu geɖe wu. Emegbe ame mamlɛawo dze anyi ɖe eŋgɔ. Vɔvɔ̃ tsɔ do ɖe eƒe dzi me vaseɖe esime wòkpɔe be ɖeko woɖo agadoa gɔme esime wonɔ du dzi eye esi womedzra ɖo o la, wodze anyigba tẽ.
  
  Drake ɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ. Agadoa gɔme nye kpe, ke kple ati gbadzɛwo ƒe ʋuʋudedi. Esi wofɔ la, Kennedy kple Ben nye nukpɔkpɔ si woakpɔ. Menye ɖeko ɖi koe tsyɔ wo dzi o, ke fifia ke kple aŋgbawo ƒe aŋɔ si wotsɔ abolo wɔe hã tsyɔ wo dzi.
  
  Egblɔ kple gbe sesẽ be: "Ah, na nye fotoɖemɔ̃ si dzi meka ɖo." "Ƒe geɖe ƒe amedzidzedze le ŋgɔnye."
  
  Drake tsɔ ati si klẽna la eye wòkpla asi kɔ na agadoa ƒe gogloƒe si nɔ sisim le aʋawɔlaawo nu. Exɔ miniti atɔ̃ hafi woɖo ati la ƒe gotagome liƒowo gbɔ. Wonɔ eƒe ɖoɖoezizi gã la ƒe vɔvɔli te ɣesiaɣi.
  
  Drake ƒo asi ɖe Ben ƒe abɔta. "Enyo wu Fiɖagbe zã me sesh ɖesiaɖe, eh mate?"
  
  Kennedy tsɔ ŋku yeyewo kpɔ ɖekakpuia. "Ðe wò alɔdzedɔwɔƒea ƒe amedzro aɖewo le asiwòa? Ðe wò ƒuƒoƒoa ƒe alɔdzedɔwɔƒea ƒe amedzrowo le emea? Míaɖo dze sia kpuie ŋutɔ, nɔviŋutsu. Ka ɖe edzi".
  
  "Eve koe-" Ben dze ɣlidodo gɔme esime wonɔ goglom le mɔ mamlɛtɔ si wobɔbɔ la ƒe akpa aɖe, eye emegbe wòzi ɖoɖoe le dzidziƒoame ta.
  
  Wo katã wotɔ.
  
  Blema drɔ̃e siwo ku ɖe nukunu ŋu la do ɖe wo ŋkume, si na woƒe nu megate ŋu ƒoa nu o, eye wòtsi woƒe ahɔhɔ̃ kloe abe aɖabaƒoƒo afã ene.
  
  "Azɔ esia... esia..."
  
  Drake gbɔgbɔ be: "Ewɔ nuku ŋutɔ."
  
  Vikingtɔwo ƒe tɔdziʋu didi gãtɔ kekeake siwo wosusu kpɔ ƒe fli aɖe keke tso wo gbɔ le faɛl ɖeka me, eye wotsi tre tso woƒe nuwuwu vaseɖe nuwuwu abe ɖe wotsi blema ʋuwo ƒe xaxa titina ene. Wotsɔ klosalo kple sika ɖo atsyɔ̃ na woƒe axawo, wotsɔ seda kple kpe xɔasiwo ɖo atsyɔ̃ na woƒe tɔdziʋuwo.
  
  Kennedy gblɔ bometsitsitɔe be: "Tɔdziʋu didiwo."
  
  "Tɔdziʋu siwo zɔa mɔ didiwo." Susu gakpɔtɔ nɔ Ben si be wòaɖɔe ɖo. "Damn, wobu nusiawo be wonye kesinɔnu gãtɔ kekeake le woƒe ɣeyiɣia me. Ele be wòanye... nukae? Ðe ame blaeve le afisia?"
  
  Drake gblɔ be: "Efa tu ŋutɔ." "Gake esiae nye Akplɔ si ta míeva ɖo. Susu aɖewo li?"
  
  Ben nɔ Xexeame ƒe Ati la kpɔm azɔ. "Oo nye Mawu, ŋutsuwo. Àte ŋu akpɔe le susu mea? Ðeka nɔ xɔxlɔ̃m ɖe ati ma dzi. Fucking One."
  
  "Eyata fifia èxɔ Mawuwo dzi se, hmm? Papa?" Kennedy tsɔ eƒe axadzi yi Ben gbɔ vie, si na be eƒe mo biã.
  
  Drake lia mɔ xaxɛ aɖe si zɔ meli didia ƒe asike ƒe didime katã dzi. Edze abe kpea sesẽ ene. Elé ati la ƒe nugbɔ eye wòbɔbɔ ɖe edzi. "Nu siawo yɔ fũ kple aboyonu. Anyo be míagblɔ be ame aɖeke meva afisia kpɔ do ŋgɔ egbea o."
  
  Egasrɔ̃ nu tso meliwo ƒe fli ŋu ake. Kesinɔnu si womate ŋu asusu o ɖeɖefia, gake afikae kesinɔnu ŋutɔŋutɔa nɔ? Le eƒe nuwuwu la? Dziŋgɔli ƒe nuwuwu? Wotsɔ blema nɔnɔmetatawo ɖo atsyɔ̃ na agadoa ƒe gliwo. Ekpɔ Odin ƒe nɔnɔmetata si le xɔxlɔ̃m ɖe Xexeame ƒe Ati la dzi eye nyɔnu aɖe dze klo ɖe eŋgɔ.
  
  "Nuka ŋue esia le nu ƒom tsoe?" Ewɔ dzesi na Ben be wòava egbɔ. "Va, wɔ kaba. Adzodala mawo metsɔa sosetiwo ƒua gbe ɖe woƒe ŋɔti me yia dzi o. Mina míaʋu."
  
  Efia asi nuŋɔŋlɔ siwo nɔ ʋuʋum sesĩe le nyɔnu aɖe si le kuku ɖem ƒe nɔnɔmetata te. Ben ʋuʋu ta. "Gake mɔ̃ɖaŋununya akpɔ mɔ aɖe. " Ezi eƒe I-telefon si dzi wòka ɖo la dzi, si dzɔgbenyuietɔe la, eva dzɔ be dzesi aɖeke mele afisia le anyigba o.
  
  Drake tsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe trɔ ɖe Kennedy ŋu. Egblɔ be: "Nye susu ɖeka koe nye be madze tɔdziʋu didi siawo yome." "Esɔ na wòa?"
  
  "Abe alesi bɔlƒoha la ƒe alɔdzedɔwɔƒea ƒe amedzro aɖe gblɔe ene la, I"m in the game, guys. Fia mɔa."
  
  Eyi ŋgɔ, esi wònya be ne mɔ̃ gã sia va ɖo mɔ si dzi ame aɖeke mele o la, woatsi mɔ̃ me. Germanytɔwo alé asike ɖe asi sesĩe, tsɔ wu be woaɖi ɖe eme ɖe woƒe akɔta. Drake ma susua ɖe akpa vovovowo me, eye wòlé fɔ ɖe ʋuƒo aɖe si wokpa ɖe kpea me ŋu. Ɣeaɖewoɣi la, wova doa go ati bubu si klẽna. Drake ɣla wo alo ʋã wo be woawɔ nɔnɔme si do viviti wu tsɔ dzra ɖo ɖe aʋa si le ŋgɔ ŋu. Enɔa nu dim ɣesiaɣi le meli didiawo dome eye mlɔeba la, ekpɔ mɔ xaxɛ aɖe si le tsatsam le wo dome.
  
  Ðoɖowɔwɔ b.
  
  Tɔdziʋu didi eve, ene, eye emegbe ewo va to afima. Drake ƒe afɔwo te vevesese le agbagbadzedze si wòtsɔ wɔ ɖoɖo ɖe mɔ xaxɛa ŋu ta.
  
  Kpe gã aɖe si le gegem ƒe gbeɖiɖi fafɛ aɖe kple emegbe ɣlidodo sesẽ aɖe nɔ ɖiɖim to agado gã la me, eye gɔmesese si le eŋu dze ƒã. Gbeɖiɖi aɖeke manɔmee la, wogabɔbɔ ɖe woƒe dɔa gbɔ sesĩe wu.
  
  Drake va ɖo fli la ƒe nuwuwu mlɔeba. Exlẽ meli blaeve vɔ etɔ̃, siwo dometɔ ɖesiaɖe womeka asi o, eye aboyonu yɔ wo. Esi wogogo mɔa ƒe megbe la, viviti te dodo.
  
  Kennedy de dzesii be: "Mesusu be womeyi ŋgɔ nenema gbegbe kpɔ o."
  
  Drake nɔ tsatsam nɔ akaɖi gã aɖe dim. Egblɔ be: "Afɔku le eme." "Gake ele be míanya."
  
  Eʋui eye wòʋuʋua atikpoa tso axa ɖeka yi axa ke. Mɔa dzi ɖe kpɔtɔ ŋutɔ vaseɖe esime wòzu aɖaka bɔbɔe aɖe si le ŋgɔ.
  
  Eye atrakpui ɖeka koe nɔ aɖakaʋua megbe.
  
  Kasia Ben te ɣlidodo aɖe ɖe to, emegbe egblɔ le fefewɔƒe ƒe ɣlidodo me be, "Wole axadzi!"
  
  Esiae nye ema.Drake wɔ afɔɖeɖe aɖe. Egblɔ be: "Míema. "Mayi atrakpuiawo dzi. Mi ame evea miɖi ɖe afima yi tɔdziʋuwo gbɔ eye miatrɔ ayi mɔ si dzi míeto la dzi."
  
  Kennedy dze tsitretsiɖeŋu gɔme, gake Drake ʋuʋu ta. "Ao. Wɔe. Ben hiã ametakpɔkpɔ, nyemehiãe o. Eye míehiã Akplɔ la."
  
  "Eye ɣekaɣie míaɖo tɔdziʋuawo ƒe nuwuwu?"
  
  "Matrɔ ava ɣemaɣi."
  
  Drake ti kpo trɔ yi megbe nya bubu aɖeke magblɔmagblɔe, ti kpo tso xɔa ƒe akpa si le xɔa tame eye wòɖo ta atrakpui ŋkuagbãtɔa gbɔ. Etrɔ kpɔ megbe zi ɖeka eye wòkpɔ vɔvɔliwo nɔ tetem ɖe xɔa ŋu. Ben kplɔ Kennedy ɖo to togbɛ si dzi glikpowo kaka ɖo la dzi va ɖo Vikingtɔwo ƒe meli mamlɛtɔ ƒe gɔme. Drake do gbe ɖa si me mɔkpɔkpɔ le eye wòƒu du yi atrakpuiawo dzi kabakaba alesi wòate ŋui, eye wòti kpo afɔ eve le ɣeyiɣi ɖeka me.
  
  Va.Elia vaseɖe esime eƒe nyiviwo nɔ veve sem eye eƒe lãkusiwo bi. Gake emegbe la, eyi ŋgɔ. Tɔsisi gbadza aɖe si me tsi si le sisim sesĩe le la nɔ sisim le wo megbe, eye vɔsamlekpui aɖe si wotsɔ kpe gbadzɛwo kpae, si le abe blema barbecue ene kloe, gakɔ ɖe dzi.
  
  Gake nusi he Drake ƒe susue nye dzesi gã aɖe si wokpa ɖe gli si le vɔsamlekpuia megbe. Dzogoe etɔ̃ etɔ̃ siwo ƒo xlã wo nɔewo. Tomenu aɖewo siwo le nɔnɔmetata la me lé kekeli si wowɔ kple asi la eye wòklẽ abe sequins ene le awu yibɔ aɖe dzi.
  
  Ɣeyiɣi aɖeke meli woagblẽ o. Etso tɔsisia, henɔ gbɔgbɔm nɔ ya dim esime tsi si me tsikpe le la nɔ dzi yim va ɖo eƒe ata. Esi wògogo vɔsamlekpuia la, ekpɔ nu aɖe mlɔ edzi. Nu kpui aɖe si ƒe asi le nugbɔ, si mewɔ nuku alo wɔ dɔ ɖe ame dzi o. Le nyateƒe me la, xexeame ƒe...
  
  ... Odin ƒe akplɔ.
  
  Nusi to Mawu ƒe axadzi.
  
  Dzidzɔkpɔkpɔ kple ŋgɔdonyawo ƒe ƒutsotsoe aɖe to eme. Esiae nye nudzɔdzɔ si na wo katã wova zu nu ŋutɔŋutɔ. Vaseɖe fifia la, enye akɔntabubu geɖe, akɔntabubu si me nunya le koe wònye. Gake le ɣeyiɣi ma megbe la, enye nu ŋutɔŋutɔ dziŋɔ aɖe.
  
  Nu ŋutɔŋutɔ dziŋɔ aɖe. Wotsi tre ɖe xexea ƒe nuwuwu xexlẽ ƒe ɣeyiɣia ŋgɔ.
  
  
  WUIƉƐKƐ
  
  
  
  XEXEA ME ƑE ATIWO ƑE DO, SWEDEN
  
  
  Drake metsi tre ɖe kɔnuwɔwɔ dzi o. Elé Akplɔa eye wòtrɔ ɖo ta mɔ si dzi wòva la dzi. To tɔsisi si me tsikpe le la me, to atrakpui siwo le gbagbãm la dzi. Etsi akaɖia ƒe afã eye wòɖe eƒe duƒuƒu dzi kpɔtɔ esi viviti gã aɖe ƒo xlãe.
  
  Kekeli ƒe keklẽ suesuesuewo klẽ ɖe mɔnu si le ete la dzi.
  
  Eyi edzi nɔ zɔzɔm. Mewu enu haɖe o. Esrɔ̃e tso gbaɖegbe ke be zi geɖe la, ŋutsu si bua tame ɣeyiɣi didi akpa le aʋawɔwɔ me la mete ŋu ɖoa aƒeme gbeɖe o.
  
  Etɔ kuku le afɔɖeɖe mamlɛtɔ dzi, emegbe wòge ɖe mɔa ƒe viviti si me goglo wu la me. Germanytɔwo te ɖe wo nɔewo ŋu xoxo, le xɔa ƒe nuwuwu kloe, gake woƒe akaɖi siwo le adzɔge alea la ana woaɖee ɖe vovo abe vɔvɔli bubu ene hafi. Eti kpo to mɔa dzi, te eɖokui ɖe gli ŋu eye wòɖo ta togbɛ si kplɔa ame yia Vikingtɔwo ƒe meliwo ƒe gɔme la gbɔ.
  
  Ŋutsu ƒe gbe aɖe do ɣli be, "Kpɔ esia ɖa! Na wò ŋkuwo nanɔ ʋuʋu ɖi, Stevie Wonder!" Gbea wɔ nuku nɛ, Amerika ƒe Anyiehetɔwo ƒe gbeɖiɖi deto nɔ eme.
  
  Damn it. Hɔ̃ ƒe ŋkume manyatalenu la kpɔe - alo vɔvɔli si le ʋuʋum ya teti - nane si mesusu be ate ŋu adzɔ le viviti sia me o. Eƒu du sesĩe wu. Tu aɖe ɖi, eye wòƒo kpe si le afisi wòyi teti koe nye ema la xa.
  
  Ame doviviti aɖe bɔbɔ ɖe ʋuƒoa dzi - ɖewohĩ Amerikatɔ aɖee. "Mɔ aɖe le anyime afima le meliawo dome. Ʋuʋu wò kokloziwo hafi matsɔ wo aƒu gbe ɖe wò kuviatɔwo ƒe ŋɔtiwo me."
  
  Nu maɖinu. Yankees-ha la kpɔ mɔ ɣaɣla la.
  
  Stern, dadala, dadala. Germanytɔwo dometɔ ɖeka gblɔ be, "Fuck you, Milo," eye emegbe wòdo ɣli esime wonɔ ehem to togbɛa dzi madzemadzee.
  
  Drake da akpe na eƒe dzɔgbenyui ɣletiviwo. Le sɛkɛnd ɖeka me la, enɔ ŋutsua dzi, egbã eƒe gbeɖiɖikawo eye wònɔ eƒe kɔ ƒom kple ʋuʋudedi si wose hafi ame bubu aɖeke te ŋu kplɔe ɖo.
  
  Drake fɔ Germanytɔ la ƒe tu - si nye Heckler kple Koch MG4 - eye wòda tu geɖe. Ŋutsu ɖeka ƒe ta wó.
  
  Oo, ẽ, esusui. Egadaa tu nyuie wu kple tu wu fotoɖemɔ̃.
  
  "Canadatɔwo!" eye wotsɔa hũɖeɖe siwo kplɔ wo nɔewo ɖo le ɣeyiɣi ɖeka me kplɔe ɖo.
  
  Drake ko alɔgbɔnu le ɣlidodo si me dziku le la ta. Na woabui nenema.
  
  Esi megakpɔ dzidzɔ o ta la, eƒu du to mɔa dzi kabakaba alesi wòte ŋui. Ben kple Kennedy nɔ ŋgɔ eye wohiã eƒe ametakpɔkpɔ. Eka atam be yeaɖe wo le afisia agbagbee, eye yemaɖe dzi le wo ƒo o.
  
  Le megbe nɛ la, Germanytɔwo ɖiɖi to togbɛa dzi nyuie. Eda tu ʋɛ aɖewo be woanɔ dɔ wɔm eye wòdze meliawo xexlẽ gɔme.
  
  Ene, ade, wuiɖekɛ.
  
  Mɔa va zu nusi me kakaɖedzi mele o, gake mlɔeba la, eva nɔ sɔsɔm. Ɣeaɖeɣi la, eɖiɖi ale gbegbe be ɖewohĩ amesiame si wu kpe wuiatɔ̃ la agbã akɔta si le ʋuʋum le atiawo dome, gake egakeke ake esi wòxlẽ meli wuiadelia.
  
  Nugoawo nɔ kɔkɔm ɖe edzi, blematɔwo, wovɔ̃ɖi, woʋẽna abe aŋgba xoxowo kple aŋɔ ene. Ʋuʋu si nɔa anyi ɣeyiɣi kpui aɖe la he eƒe susu eye wòkpɔ eƒe miame be yeakpɔ ame aɖe si ate ŋu anye Milo yeye ma si le du dzi trɔ yina to mɔ xaxɛ si dzi ame akpa gãtɔ mate ŋu azɔ bɔbɔe o la dzi. Drake mekpɔ ɣeyiɣi gɔ̃ hã be wòada tu o - Amerikatɔ la nɔ ʋuʋum kabakaba ale gbegbe.
  
  Fiƒode le eŋu! Nukatae wòhiã be wòanye ame nyui nenema gbegbe ɖo? Ame ɖeka kolia si Drake nya-hekpe ɖe eya ŋutɔ ŋu-si ate ŋu awɔ aʋadziɖuɖu sia tɔgbee nye Alicia Miles.
  
  Mekpɔ ɖokuinye le gladiatorial hoʋiʋli aɖe si gbɔna titina le afisia...
  
  Eti kpo yi ŋgɔ, azɔ to meliawo ŋu, eye wòzã eƒe ŋusẽ tsɔ ti kpo tso afɔɖeɖe ɖeka dzi yi bubu dzi, eƒu du faa kloe tso togbɛ siwo le vome dzi yi do goglowo me eye wònɔ ti kpom le dzogoewo dzi tso kegliwo dzi. Tɔdziʋuawo ƒe ati siwo te ŋu trɔna bɔbɔe zazã gɔ̃ hã be woatsɔ akpɔ ŋusẽ ɖe edzi le titriwo dome.
  
  "Lala!"
  
  Gbe aɖe si me ŋutilã mele o la tso teƒe aɖe le ŋgɔgbe. Etɔ vie esi wòkpɔ Kennedy ƒe ŋutilã si me mekɔ o, eye eƒe dzi dze eme esi wòse Amerikatɔwo ƒe gbeɖiɖi ma. Edo ɣli be: "Dze yonyeme," esi wònya be yemate ŋu aɖe mɔ Milo naƒo ye vaseɖe mɔa ƒe nuwuwu o ta. Woate ŋu azi wo dzi gaƒoƒo geɖe.
  
  Etsɔ duƒuƒu to meli mamlɛtɔ ŋu, Ben kple Kennedy ge ɖe megbe nɛ, esime Milo ti kpo tso ʋuƒo aɖe dzi hetso meli ma ke ƒe ŋgɔgbe. Drake lée ɖe akɔta, eye wòkpɔ egbɔ be edze anyi sesĩe ɖe eƒe akɔta.
  
  Ezã sɛkɛnd ɖeka tsɔ tu la ƒu gbe ɖe Kennedy ŋu.
  
  Esi tu la gakpɔtɔ nɔ dzodzom la, Milo ƒo lãgbalẽŋudɔwɔnua eye wòvo, eye wòtrɔ ɖe eƒe asiwo dzi eye wòdze ŋgɔe zi ɖeka.
  
  Eƒo nu kple ɣli be, "Matt Drake, amea. Menɔ mɔ kpɔm na esia vevie, srɔ̃tɔ."
  
  Eda atam kple abɔta. Drake ƒo eƒe abɔwo zi geɖe, eye wòʋuʋu mo esi wònɔ hehem ɖe megbe. Ŋutsu sia nyae, gake amekae nye hell? Futɔ xoxo aɖe si ƒe mo mekɔ o yea? Vɔvɔli-gbɔgbɔ aɖe si tso SAS ƒe viviti si va yi mea? Milo nɔ kplikplikpli eye wòdzɔ dzi nɛ be yeanɔ afima. Le eƒe ŋkumekpɔkpɔ si le gota gome la, Drake de dzesi hɛ si le Amerikatɔ la ƒe alidziblanu dzi, eye ɖeko wònɔ lalam be yeƒe susu nadzo.
  
  Exɔ afɔkpodzi ŋutasesẽtɔe wòɖo eya ŋutɔ ƒe afɔkpodzi.
  
  Le megbe nɛ la, ete ŋu se Germany-srafo siwo nɔ ŋgɔ yim la ƒe ʋuʋu gbãtɔ siwo mewɔ ɖeka kple wo nɔewo o. Tɔdziʋu ʋɛ aɖewo koe tso wo gbɔ.
  
  Ben kple Kennedy nɔ ekpɔm kple movidzɔdzɔ. Kennedy kɔ eƒe tu ɖe dzi.
  
  Drake wɔ aʋatso ɖe mɔ ɖeka dzi, emegbe etrɔ evelia, eye wòƒo asa na Milo ƒe afɔkpodzi ŋutasesẽtɔe ɖe afɔ ŋu. Kennedy da tu, eye wòtsɔ afɔ ƒo ɖi sentimeta geɖe tso Milo ƒe afɔ gbɔ.
  
  Drake ko alɔgbɔnu eye wòdzo, hewɔ abe ɖe wòle avu la lém ene. Egblɔ fewuɖutɔe be: "Tɔ anyi." "Ŋutsu nyui aɖee nye ema."
  
  Kennedy gada tu nuxlɔ̃ametɔ bubu. Drake trɔ heƒu du to wo ŋu, elé Ben ƒe alɔnu henɔ hehem esime ɖekakpuia trɔ le eɖokui si ɖo ta atrakpui si nɔ gegem la gbɔ.
  
  "Ao!" - Drake do ɣli. "Woaɖe mí ado goe ɖekaɖeka."
  
  Ben ƒe mo wɔ yaa. "Afikae wògakpɔtɔ le?"
  
  Drake tsɔ abɔta ɖe asi le aʋawɔnuwo ŋu. "Nukae nèsusu?"
  
  Eɖo ta Xexeame ƒe Ati la gbɔ tẽ.
  
  
  WUIEVE
  
  
  
  XEXEA ME ƑE ATI, SWEDEN
  
  
  Eye wofɔ. Drake da akɔ be Xexeame ƒe Ati la tsi eye ŋusẽ le eŋu ale gbegbe be eƒe alɔwo anya sɔ gbɔ eye wosẽ. Esi nènya lɔ̃ ɖe edzi be yele ati aɖe si le ʋuʋu ɖi ŋutɔŋutɔ liam ko la, dzɔdzɔmeŋusẽŋununya megahiã kura o.
  
  Drake de dzi ƒo na Ben be: "Abe alesi wògazu ŋutsuvi ene," eye wòƒoe ɖe enu kabakaba evɔ mena wòatsi dzodzodzoe o. "Mele be wòanye kuxi na wò o, Blakey. Èle nyuiea, Kennedy?
  
  New Yorktɔ lae nye ame mamlɛtɔ si lia, eye wòlé tu si fia ɖe ete la ɖe asi. Dzɔgbenyuietɔe la, Xexeame ƒe Ati ƒe alɔwo kple aŋgbawo ƒe sɔsɔme gã la ɣla woƒe ŋgɔyiyi.
  
  Egblɔ kple dzimaɖi be: "Melia atikutsetse ʋɛ aɖewo le nye ɣeyiɣia me."
  
  Ben ko nu. Dzesi nyui aɖe. Drake da akpe na Kennedy le ɖoɖoezizi me, eye wòva nɔ sesem le eɖokui me be yeƒe lãme sẽ wu be yele afima.
  
  Fiƒode, esusui. Egblɔ kpee kloe be: le dɔdasi sia ŋu.Míatrɔ ayi gbetagbe xoxoa gbɔ le ɣeyiɣi si mede kwasiɖa ɖeka o megbe.
  
  Drake lia tso alɔdze ɖeka me yi bubu me, nɔ kɔkɔm ɖe edzi, nɔa anyi alo nɔa tsitre ɖe alɔ ɖeka dzi eye le ɣeyiɣi ma ke me la, edoa asi ɖe esi kplɔe ɖo dzi. Ŋgɔyiyi nɔ edzi yim kabakaba, si fia be woƒe tame ƒe ŋusẽ nɔa anyi didi wu alesi wokpɔ mɔe. Gake le eƒe afã lɔƒo la, Drake de dzesii be Ben nɔ gbɔdzɔgbɔdzɔm.
  
  "Ðe ɖeɖi te Tweenie ŋua?" - ebia eye wòkpɔ agbagbadzedzewo ƒe dzidziɖedzi zi gbɔ zi eve enumake. Ɣeaɖewoɣi la, Kennedy daa tu to alɔawo me. Zi eve sɔŋ la, wote ŋu kpɔ kpe atrakpui aɖe si le dzi yim le wo xa, gake womekpɔ dzesi aɖeke si fia be woti wo yome o.
  
  Gbewo ɖina na wo. "Eŋlisitɔ lae nye Matt Drake." SAS-srafo tsãtɔa se gbe aɖe si wotro kple Germanygbe me gbeɖiɖi sesẽ aɖe ɣeaɖeɣi, si abe alesi eƒe sidzenu adelia gblɔ nɛ ene la, anya nye ŋutsu aɖe si do awu ɣi tɔ. Ŋutsu si wòkpɔ zi eve va yi la xɔ blemanu siwo wofi la.
  
  Ɣebubuɣi la, ese be, "Wole SRT ɖem ɖa." Gbe si nɔ hehem la nye Milo tɔ, si ɖe eƒe tsãgbenɔnɔ fia, si ɖe aʋawɔha aɖe si woɣla le SAS gɔ̃ hã me fia. Amekae nye ŋutsu sia le nu kɔkɔewo katã ƒe ŋkɔ me?
  
  Tuawo ma alɔ kpekpewo me. Drake tɔ vie be yeatrɔ asi le akplo si me kesinɔnu siwo le ʋuʋum le la ŋu, emegbe ede dzesi alɔ gbadza si wòɖo tae. Ðeka si ɖo teƒe si woɖi ɖe eme le do ŋgɔ le atrakpuiawo dzi kloe.
  
  Efia asi Ben be: "Afi ma." "Do alɔdzea eye nàʋuʋu... kabakaba!"
  
  Woanɔ amama abe miniti eve ene. Ne míeɖe ɣeyiɣi si me wòwɔ nuku kple alesi wòwɔ nui, si gakpɔtɔ gblẽ afɔku si gbɔ eme aɖabaƒoƒo ɖeka kple edzivɔ ɖi.
  
  Ben ye nye ame gbãtɔ si dzo le bebeƒea, Drake kple Kennedy le sɛkɛnd ɖeka megbe, wo katã woti kpo ɖe woƒe asiwo dzi hebɔbɔ nɔ alɔdzea to ɖo ta atrakpuiawo gbɔ. Esi wokpɔ wo la, Kennedy ƒle sɛkɛnd xɔasiwo na wo to lifi si wó me, eye wòdo do ɖe yɔdodzikpɔla dzɔgbevɔ̃etɔ ɖeka ya teti me.
  
  Eye azɔ wokpɔe be Milo dɔ sededea ɖa be woaƒu du ayi atrakpuiawo dzi vavã. Ŋutsu atɔ̃. Eye ƒuƒoƒoa nɔ du dzi sesĩe. Woaɖo alɔdzedɔwɔƒea ƒe nuwuwu hafi Ben naɖo!
  
  Nu maɖinu! Wometsi tre ɖe mɔnukpɔkpɔ aɖeke ŋu o.
  
  Ben hã kpɔ esia eye wòʋuʋu. Drake do ɣli le to me be: "Mègana ta gbeɖe o! Gbɛɖɛ!"
  
  Kennedy gahe ʋuƒoa ake. Ŋutsu eve dze anyi: ɖeka dzo yi doa me, evelia lé eƒe axadzi hedo ɣli. Egamiãe ake, eye emegbe Drake se magazinea vɔ.
  
  Germanytɔ eve gakpɔtɔ li, gake fifia wotsi tre ɖe wo ŋkume, eye wolé woƒe aʋawɔnuwo ɖe asi le dzadzraɖoɖi. Drake wɔ mo sesẽ aɖe. Woda le duɖimekekea me.
  
  "Mida tu wo!" Milo ƒe gbe ɖi. "Míalé ŋku ɖe nu kakɛawo ŋu le anyigba le afisia."
  
  Germanytɔwo ƒe gbeɖiɖi sesẽa gadze egɔme ake be: "Nein!" "Der Spear ƒe ŋkɔ! "Der Akplɔ!"
  
  Tuawo ƒe ʋuƒoawo meʋuʋu o. Germanytɔwo dometɔ ɖeka ɖu fewu le eŋu be: "Akpakpa suewo, miƒu du. Va afi."
  
  Ben ʋuʋu blewuu. Drake te ŋu kpɔ eƒe abɔta wònɔ ʋuʋum. Egblɔ le exɔlɔ̃a ƒe to me le ɣlidodo me be: "Ka ɖe dzinye," eye wòte lãmeka ɖesiaɖe. Eti kpo ne Ben nya ɖo alɔdzea ƒe nuwuwu ko, eƒe fefe ɖeka koe nye be wòadze ame dzi ahazã eƒe aɖaŋu.
  
  Kennedy ƒo nu le ɣlidodo me be: "Hɛa gakpɔtɔ le asinye."
  
  Drake ʋuʋu ta.
  
  Ben ɖo alɔdzedɔwɔƒea ƒe nuwuwu. Germanytɔwo lala le dziɖeɖi me.
  
  Drake te tsitretsitsi.
  
  Emegbe abe ɖe wole afu aɖe me ene la, Germanytɔwo dzo yi axadzi, abe ɖe wotsɔ tu aɖe ƒo wo ene. Woƒe ŋutilã siwo vuvu eye ʋu nɔ dodom le wo ŋu la tu tso gli la dzi eye esi tsi ƒo la, woɖiɖi yi doa me abe tasiaɖam ene.
  
  Ŋutsuwo ƒe ƒuƒoƒo gã aɖe si tsɔ aʋawɔnu sesẽwo nɔ tsitre ɖe alɔdzea tame meta ʋɛ aɖewo, afisi atrakpuiawo ƒo xlãe le. Wo dometɔ ɖeka lé AK-5 tu si gakpɔtɔ nɔ atama nom ɖe asi.
  
  Drake de dzesii be aʋawɔnua nye esi Sweden-srafowo zãna zi geɖe be: "Swedentɔ."
  
  Egblɔ sesĩe wu be, "Damn timing."
  
  
  WUIETƆ̃
  
  
  
  ASRƆ̃WO ƑE ƑOMEDODO, SWEDEN
  
  
  Xɔ si me wokpɔ wo ɖokui le-si nye xɔ si ƒe lolome nye spartan si ƒe didime nye wuieve kple wuieve, si me kplɔ̃ kple fesre si ŋu tsikpe le-kplɔ Drake yi megbe ƒe geɖe.
  
  Eƒo Ben ƒe abɔta ɣiawo be: "Ði ɖe eme." "Teƒe sia nye asrafowo ƒe aʋawɔƒe si wozãna ɖaa. Mekpɔ amedzrodzeƒexɔ siwo vɔ̃ɖi wu, xɔlɔ̃, ka ɖe dzinye."
  
  "Menɔ xɔ siwo vɔ̃ɖi wu me kpɔ." Edze abe Kennedy ƒe dzi dze eme ene, eye wòna hehe kpovitɔ aɖe le dɔa me.
  
  "Ŋutsu kemɛa ƒe ƒuwo?" Drake kɔ ŋkume ɖe dzi.
  
  "Godoo. Nu ka ta?"
  
  "Oo, naneke meli o." Drake xlẽ nu va ɖo ewo le eƒe asibidɛwo dzi, emegbe eɖiɖi kpɔ abe ɖe wòsusɔ vie wòadze dɔwɔwɔ gɔme kple eƒe afɔbidɛwo ene.
  
  Ben zi alɔgbɔnukoko gbɔdzɔgbɔdzɔ aɖe dzi.
  
  "Kpɔ ɖa, Ben, melɔ̃ ɖe edzi be menɔ bɔbɔe le gɔmedzedzea me o, gake èkpɔ alesi Sweden ŋutsu ma ƒo ka. Míele nyuie. Aleke kee wòɖale o, ehiã be míaɖo dze vie. Ðeɖi te mía ŋu."
  
  Ʋɔtrua ʋu eye wo tɔ, si nye Swedentɔ si ƒe ŋutilã tu nyuie, si ƒe taɖa le ɣie eye eƒe ŋkume sesẽ abe ɖa ene si ana Shrek gɔ̃ hã natrɔ zu ɣie la, ƒu du to kɔkrit anyigbaa dzi. Esi wonya lé wo eye Drake ɖe amesiwo wonye kple nusi wɔm wole me nyuie ko la, ŋutsua ɖe eɖokui fia be yenye Thorsten Dahl eye emegbe wòzɔ yi eƒe helikɔpta ƒe akpa si le didiƒe ʋĩ be yeaƒo ka aɖewo.
  
  Egblɔ be: "Matt Drake." "Kennedy Moore ƒe nya. Eye Ben Blake hã. Sweden dziɖuɖua megblɔ nya aɖeke ɖe ŋuwò o..."
  
  Gbeɖiɖi si menye Swedengbe kura o la na Drake tsi dzodzodzoe. "Èyia kposɔsuku mawo siwo le keklẽm la dometɔ ɖeka me, Dal? Eton alo nane si le abe esia ene?"
  
  "Tedzi si le keklẽm?"
  
  "Suku siwo doa woƒe amegãwo ɖe ŋgɔ to dzidzimegbalẽ, ga kple hehexɔxɔ me. Le ɣeyiɣi ma ke me la, èyi aɖaŋu, aɖaŋudzedze kple dzonɔameme gbɔ."
  
  "Mesusu be nenemae." Dahl ƒe gbea sɔ pɛpɛpɛ.
  
  "Nyo ŋutɔ. Enyo... nenye be ema koe..."
  
  Dahl do asi ɖe dzi esime Ben nɔ ŋku lém ɖe Drake ŋu wòdo dziku. "Dzudzɔ vɔsasa nyenye, Mat. Esi wònye Yorkshire agbledela si ƒe nya me mekɔ o tae nènye ta la, mefia be ame bubu ɖesiaɖe nye fia ƒe dzidzimevi o ɖe?"
  
  Drake tsɔ movidzɔdzɔ nɔ eƒe aƒehayala kpɔm dũu. Kennedy wɔ "ɖiɖie" ƒe ʋuʋu. Emegbe eva susu me nɛ be Ben ke ɖe nane ŋu le mawunyadɔgbededɔ sia me si ƒoe ɖe enu ŋutɔŋutɔ, eye wòdi be yeagawɔ geɖe wu.
  
  Dahl gblɔ be: "Makpɔ ŋudzedze ɖe sidzedze mamã ŋu, xɔlɔ̃wo. Madi vevie be mawɔe."
  
  Drake katã nye nu mamã, gake abe alesi wogblɔnɛ ene la, sidzedze nye ŋusẽ, eye wònɔ agbagba dzem be yeakpɔ mɔ aɖe si dzi yeato axɔ kpekpeɖeŋu tso Sweden dziɖuɖua gbɔ le afisia.
  
  Ben nɔ dzadzram ɖo ɖe eƒe ŋutinya si ku ɖe Odin ƒe Akpa Enyiawo kple Mawuwo ƒe Yɔdo ŋu xoxo esime Drake tso nya me nɛ.
  
  Egblɔ be: "Kpɔ ɖa." "Nye kple ŋutsu sia, eye fifia ɖewohĩ Gronk, míenye tanya siwo ƒe didime nye inch enyi le amewuwu ƒe xexlẽdzesi aɖewo me..."
  
  "Menye gronk menye o, wò Eŋlisi kposɔ." Kennedy tso afã kple afã tso eƒe afɔwo dzi.
  
  "Ewɔ dɔ ɖe dzinye be nènya nya sia." Drake ɖiɖi eƒe ŋkuwo ɖe anyi. "Babaa. Enye nyagbɔgblɔ si wozãna tsɔ ƒoa nui. Megblẽa wò ɖi gbeɖe o." Eɖo ŋku Alison ƒe kaklãnyawo dzi: ànye SAS ɣesiaɣi.
  
  Esrɔ̃ nu tso eƒe asiwo ŋu, eye abi siwo wògakpɔtɔ xɔ le eƒe avuwɔwɔ kple Milo kple Xexeame ƒe Ati la lialia me, eye wòbu alesi wòwɔ nu kabakaba eye wòsɔ le ŋkeke ʋɛ siwo va yi me ŋu.
  
  Aleke gbegbe wòto nyateƒee nye si.
  
  "Nukae nye gronk?" - Ben ƒe mo wɔ yaa.
  
  Dahl bɔbɔ nɔ gazikpui sesẽ aɖe dzi eye wòtu afɔ eƒe afɔkpa kpekpeawo ɖe kplɔ̃a dzi. "Nyɔnu si...uh..."kpɔa dzidzɔ ɖe asrafowo ƒe hadede ŋu." - eɖo eŋu le dutadɔnunɔlawo ƒe mɔnu.
  
  Drake tsɔ ŋku ɖe Ben ŋu be: "Nye ŋutɔ nye numeɖeɖe anye esi me kɔ vie wu," emegbe egblɔ be, "Miwuwo ƒe ŋkɔwo. Germanytɔwo di be míaku ɖe nuvlowɔwɔ siwo míewɔ o ta. Aleke nàte ŋu akpe asi ɖe eŋu, Dahl?"
  
  Swedentɔa meɖo eŋu o hena ɣeyiɣi aɖe, ɖeko wòto fesre si me tsikpe le la dzi kpɔ anyigba si dzi sno xɔ la kple eƒe go kemɛ dzi, kpɔ kpe gbadzɛ siwo woɖe ɖe dzi le atsiaƒu si le dzo dam la megbe.
  
  Kennedy gblɔ be, "Dal, kpovitɔe menye. Nyemenya ame eve siawo o vaseɖe ŋkeke eve kple afã enye sia, gake dzi dɔmenyotɔe le wo si. Ka ɖe wo dzi."
  
  Dahl ʋuʋu ta. "Wò ŋkɔxɔxɔ do ŋgɔ na wò, Drake. Nu nyui kple vɔ̃ siwo le eŋu. Míakpe ɖe ŋuwò, gake gbã la-" eʋuʋu ta na Ben. "Yi edzi".
  
  Ben yi edzi abe ɖe wometso nya me nɛ kpɔ o ene. Drake fi ŋkuléle ɖe Kennedy ŋu eye wòkpɔ eƒe alɔgbɔnukoko. Eɖe ŋku ɖa, eƒe mo wɔ yaa le susu eve ta. Gbã la, Dahl ƒe nuƒoƒo tso ŋkɔ nyui si le eŋu ŋu, eye evelia, Kennedy ƒe asidada ɖe edzi anukwaretɔe.
  
  Ben wu enu. Dahl gblɔ be: "Germanytɔwo nye habɔbɔ yeye le nusiawo katã me, si meva susu me na mí o vaseɖe esime nudzɔdzɔ ma le York."
  
  "Yɛye?" Drake gblɔe alea. "Wo nyo." Eye wowɔ ɖoɖo nyuie ŋutɔ; si dzi vɔvɔ̃ kple gayibɔ ƒe amehehe ɖuna. Eye trump card gã aɖe le wo si le ŋutsu aɖe si ŋkɔe nye Milo - Amerikatɔwo ƒe Asrafoha Tɔxɛwo me, edze abe. Kpɔ tanya la ɖa."
  
  "Míawɔe." Nya nyuiae nye be Canadatɔwo ŋuti nyatakakawo le mía si nyateƒe."
  
  "Èle ŋku lém ɖe eŋua?"
  
  Dahl tsɔ ŋku ɖe Kennedy ŋu le adzame be: "Ẽ, gake eƒe akpaɖekedzimademade, nuteƒekpɔkpɔ mele esi o eye wòtsi akogo." "Sweden dziɖuɖua ƒe ƒomedodo kple miaƒe Obama dziɖuɖu yeyea menye nusi mayɔ be ɖoƒe gbãtɔ o. " .
  
  Kennedy tsɔ alɔgbɔnukoko wɔ aʋatso be: "Meɖe kuku le ema ta," emegbe etsɔ ŋkubiãnya kpɔ nu ƒo xlãe. "Se, dude, ne míele afisia hena ɣeyiɣi aɖe la, èsusu be míate ŋu akpɔ nane aɖua?"
  
  Dahl ko alɔgbɔnu alakpatɔe tsɔ ɖo eŋu nɛ be: "Míaƒe sous chef ye le edzram ɖo xoxo." "Gake vevietɔ la, burger kple chips ava kpuie."
  
  Drake ƒe nu me tsi. Mete ŋu ɖo ŋku zi mamlɛtɔ si wòɖu nu dzi o.
  
  "Magblɔ nusi mate ŋui na wò. Canadatɔwo dze agbe gɔme abe subɔsubɔha ɣaɣla aɖe si tsɔ eɖokui na Vikingtɔwo - Eric Dzĩtɔ. Mègako nu o, nu siawo li ŋutɔŋutɔ. Ame siawo zãa cosplay tsɔ gbugbɔa nudzɔdzɔwo, aʋawɔwɔwo kple ƒudzimɔzɔzɔwo gɔ̃ hã fiana edziedzi."
  
  Ben ɖi eɖokui tsɔ ʋli eɖokui ta vie be: "Nu gbegblẽ ŋutɔŋutɔ aɖeke mele eme o." Drake dzra nugget wɔnuku sia ɖo hena emegbe.
  
  "Menye nenema kura o, Aƒetɔ Blake. Cosplay bɔ, ame geɖe kpɔa dzidzɔ ɖe eŋu le takpekpewo me le xexeame godoo, eye wòva bɔ ɖe edzi le ƒeawo me. Gake nusiwo gblẽ ŋutɔŋutɔ dzea egɔme ne asitsala biliɔnla aɖe va zu subɔsubɔha sia ƒe egbegbe ŋgɔnɔla eye emegbe wòtsɔ dɔlar miliɔn geɖe ƒu gbe ɖe asigɛa me."
  
  "Eva zua modzakaɖeɖe si me dzimaɖitsitsi mele o ale gbegbe-"
  
  "Nudzeamedzi". Dahl wu enu esi ʋɔa ʋu. Drake ƒo nu kple hũɖeɖe esi wotsɔ burger kple chips-nuɖuɖu si wozãna ɖaa la da ɖe eŋgɔ. Sabala ƒe ʋeʋẽ nye mawume na eƒe dɔgbo si dɔ nɔ wuwum.
  
  Dahl yi edzi esime wonɔ nu ɖum be: "Canadatɔ asitsala aɖe si ŋkɔe nye Colby Taylor tsɔ eƒe agbe na Vikingtɔ xɔŋkɔ, Erik Dzĩtɔ, amesi, abe alesi meka ɖe edzi be ènyae ene, va ɖi go ɖe Canada le Greenland si ŋu woke ɖo megbe kpuie. Numekuku sia mee Norsetɔwo ƒe gliwo ƒe nu lédziname si me susu mele o dzɔ tso. Numekuku, tomenukuku, nusiwo ŋu woke ɖo. Didi si nuwuwu meli na o. Ŋutsu sia xɔ eya ŋutɔ ƒe agbalẽdzraɖoƒe eye wòdze agbagba be yeaƒle Scandinaviatɔwo ƒe nuŋlɔɖi siwo katã li xoxo."
  
  Kennedy gblɔ be: "Enye tagbɔsesẽdɔ."
  
  "Lɔ̃ ɖe edzi. Gake "nut" aɖe si naa ga eya ŋutɔ ƒe "dedienɔnɔ ƒe asrafowo" - xlẽ ema abe asrafowo ene. Eye egakpɔtɔ nyea ame ŋutɔ tɔ ale gbegbe be wòte ŋu nɔa ame akpa gãtɔ ƒe radar te. Eƒe ŋkɔ va do zi geɖe le ƒeawo me le Odin ƒe Kakɛ Enyiawo ta, eyata le dzɔdzɔme nu la, Swedentɔwo ƒe nunyalawo tsɔa aflaga ɖoa eŋu ɣesiaɣi be enye "ame si me wotsɔ ɖe le".
  
  Drake gblɔ be: "Efi Sɔa." "Ènya esia, alo?"
  
  Dahl ƒe ŋku siwo le ʋuʋu ɖi la ɖee fia be menye esiae wòwɔ o. "Azɔ míenya."
  
  "Màte ŋu ana woalée oa?" Kennedy bia nya sia. "Le ɖikeke me be yefi fi alo nane si le abe ema ene ta?"
  
  "Tsɔe kpɔ be enye miaƒe... gbevuhawo dometɔ ɖeka. Miaƒe Mafia alo Triad ƒe ŋgɔnɔlawo. Womate ŋu aka asi eŋu o-ŋutsu si le etame-fifia."
  
  Seselelãme si wogblɔ be enye Drake lɔ̃. Egblɔ Alicia Miles ƒe nudede nyaa me ŋu nya na Dahl eye wògblɔ megbenya geɖe alesi woɖe mɔ nɛ be wòaɖe afia la na Dahl.
  
  Esi wòwu enu la, egblɔ be: "Eyata." "Ðe míeɖea vi loo alo nukae?"
  
  Dahl lɔ̃ ɖe edzi be: "Megblẽ o," esi ʋɔa gaʋu ake eye ŋutsu tsitsi aɖe si ƒe ɖa legbe si le ɣie nukutɔe eye eƒe ɖa le abe gbe ene la ge ɖe eme. Le Drake gome la, edze abe egbegbe Vikingtɔ si le tsitsim ene.
  
  Dahl ʋuʋu ta. "Oo, menɔ lalawòm, nufialagã. Mina maɖe Nufialagã Roland Parnevik afia," eko alɔgbɔnu. "Míaƒe Norsetɔwo ƒe gliwo ŋuti nunyala."
  
  Drake ʋuʋu ta, emegbe ekpɔ Ben wònɔ ŋutsu yeyea ƒe lolome dzim ɖe edzi abe ɖe wònye lɔlɔ̃ ƒe hoʋlila ene. Fifia ese nusita Ben lɔ̃a mawunyadɔgbededɔ sia le adzame la gɔme. Etsɔ asi ƒo exɔlɔ̃ ɖekakpui la ƒe abɔta.
  
  "Enyo, ɖewohĩ míaƒe ƒomea ƒe ŋutsu si le afisia menye nufialagã o, gake kakaɖedzitɔe la, enya eƒe mɔ le Internet dzi-egbegbe atikewɔwɔ ƒomevi aɖe tsɔ wu nu xoxoawo, alo?"
  
  Kennedy tsɔ eƒe fɔkpa fia asi akpa eve siwo ŋu nya ku ɖo be: "Alo xexe eveawo ƒe nyuitɔ kekeake."
  
  Drake ƒe akpa si nye ɖeklemiɖela la bu akɔnta be Kennedy Moore ate ŋu afia mɔ dɔdasi sia le mɔ si ana wòaɖe eƒe dɔwɔɖuia ta nu. Nukutɔe la, akpa si fa wu la lɔ̃a eƒe nu ƒe dzogoewo kpɔkpɔ be woatrɔ ɖe dzi ne ele alɔgbɔnu kom.
  
  Ŋutsuvia kli nu ge ɖe xɔa me, eye wòlé agbalẽ xatsaxatsa siwo ƒe alɔnu yɔ fũ eye wòda asɔ le nuŋlɔɖigbalẽ geɖe siwo le ƒuƒoƒoa tame. Etsa ŋku, ekpɔ Dahl dũu abe ɖe mete ŋu ɖo ŋku asrafoa ƒe ŋkɔ dzi o ene, emegbe etsɔ eƒe agbaa da ɖe kplɔ̃a dzi.
  
  Efia asi agbalẽxatsaxatsaawo dometɔ ɖeka gblɔ be: "Ele afima." "Ame ɖeka ma ke. Xotutua nye nu ŋutɔŋutɔ... abe alesi megblɔe na wò ɣleti aɖewoe nye esi va yi ene."
  
  Dahl he agbalẽ xatsaxatsa si woɖe fia la do goe kple dzidzedzekpɔkpɔ. "Ènɔ mía gbɔ kwasiɖa ɖeka, nufialagã. Kwasiɖa ɖeka pɛ ko."
  
  "Èle... èka ɖe edzia?"
  
  "Oo, meka ɖe edzi." Dahl ƒe gbe ɖe dzigbɔɖi si mexɔ se o fia.
  
  Asrafo bubu ge ɖe ʋɔtrua nu. "Amega. Eʋuʋu ta ɖe Ben ŋu be: "Esia nɔ ɖiɖim atraɖii. Hela tiden...mmm...madzudzɔmadzudzɔe." Alɔgbɔnukoko aɖe kplɔe ɖo. "Dadae nye esia."
  
  Ben ti kpo le sɛkɛnd ɖeka megbe eye wòzi kaƒoƒo kabakaba ƒe dzesi dzi. Drake ko alɔgbɔnu vividoɖeameŋutɔe, gake Kennedy ya dze abe ame vɔ̃ɖi ene. "Mawu, mate ŋu abu mɔ geɖe siwo dzi mato agblẽ ŋutsuvi sia ŋu."
  
  Dahl dze nuxexlẽ gɔme tso agbalẽxatsaxatsaa me be:
  
  "Mese be eku le Ragnarok, eye eƒe dzɔgbese ɖui keŋkeŋ. To amegãxi-ame Fenrir dzi - si dzinu trɔ ɣeaɖeɣi.
  
  Eye emegbe Thor kple Loki mlɔ egbɔ vuvɔ. Mawu gãwo le mawu manyaxlẽwo dome, míaƒe kpewo tsi tre ɖe ƒutsotsoewo ŋu.
  
  Wokaka kakɛ enyi ɖe yaƒoƒo me le Volva Nyateƒetɔ Ðeka ƒe mɔwo dzi. Mègatsɔ akpa siawo va Ragnarok alo nàtsɔ xexeame ƒe nuwuwu ade afɔku me o.
  
  Miavɔ̃ esia tegbee, miɖo tom, amegbetɔviwo, elabena ɖiƒoƒo Mawuwo ƒe yɔdo la, enye Akɔntabubuŋkeke la gɔmedzedze."
  
  Dahl tsɔ abɔta ƒoe. "Eye kple bubuawo." Kple bubuawo. Kple bubuawo. Mexɔ eƒe nya vevitɔ tso danye ƒe ŋutsuvi si le afima, si nye nufialagã la gbɔ xoxo. Edze abe ŋusẽ le Nyatakakadzraɖoƒea ŋu wu Agbalẽxatsaxatsaa vavã ene. Eye kabakaba wu."
  
  "Èkpɔea? Enyo, abe alesi megblɔe ene... Ɣletiwo, Torsten, ɣletiwo. Eye woŋe aɖaba ƒu dzinye ƒe geɖe. Woɖoe ɖe habɔbɔwo me gɔ̃ hã. Yɔdoa nɔ afima ɣesiaɣi, mienya, menye ɣleti si va yi me koe wòva eme o. Agnetha tsɔ agbalẽ xatsaxatsa sia nam ƒe blaetɔ̃ enye sia, eye afikae míele fifia? Hm? Ðe míele afi aɖea?
  
  Dahl dze agbagba ɖesiaɖe be yeanɔ anyi kpoo. Drake de nu nyaa me. "Ragnarok ŋue nèle nu ƒom tsoe, Nufialagã Parnevik. Teƒe si meli o."
  
  "Meganye nenema o, aƒetɔ. Gake gbeɖeka - ẽ. Esia nɔ anyi ɣeaɖeɣi godoo. Ne menye nenema o la, afikae Odin, Thor kple Mawu bubuawo katã ku?"
  
  "Èxɔe se be wonɔ anyi ɣemaɣia?"
  
  Ŋutsua do ɣli kloe be: "Nyateƒee!"
  
  Dahl ƒe gbe va nɔ ɖiɖim ɖe edzi. Egblɔ be: "Fifia la, míedzudzɔ dzimaxɔse."
  
  Ben trɔ yi kplɔ̃a ŋu, eye wòtsɔ eƒe asitelefon de eƒe kotoku me. "Ekema ènya nu tso Valkyries ŋua?" ebia nya ɣaɣla aɖe, eye wòtsɔ ayedzedze nɔ Drake kple Kennedy kpɔm. "Ènya nusitae wonye kpe xɔasi si le Odin ƒe fiakuku mea?"
  
  Ðeko Dahl dze abe ɖe wòdo dziku ene. Ŋutsua blu ŋku eye wòhe ɖe megbe. "Esia... esia... kpe xɔasi le... esia... nuka?"
  
  
  WUIENE
  
  
  
  ASRƆ̃WO ƑE ƑOMEDODO, SWEDEN
  
  
  Ben ko alɔgbɔnu esi xɔa me va nɔ ɖoɖoezizi me. Egblɔ be: "Esiae nye míaƒe tikiti si dzi míato age ɖe eme." "Eye nye bubudede ame ŋu ƒe kakaɖedzi. Le Norsetɔwo ƒe gliwo me la, wogblɔna zi gbɔ zi geɖe be Valkyries "yia Mawuwo ƒe fiaɖuƒewo me. " Kpɔ ɖa - ele afima."
  
  Kennedy ƒo eƒe fɔkpa ɖe eƒe agba dzi. "Nukae wòfia?"
  
  Ben gblɔ be: "Wofiaa mɔa." "Àte ŋu aƒo Odin ƒe akpa enyiawo nu ƒu le Ragnarok ƒe ɣeyiɣia me hena ɣleti blibo, gake Valkyrytɔwoe fiaa mɔ si yi mawuwo ƒe yɔdo gbɔ."
  
  Drake blu ɖe eta. "Eye nèdzrae ɖo ɖe ɖokuiwò, alo?"
  
  "Ame aɖeke menya afisi Valkyries-ƒomea le o, Matt. Wole ame ŋutɔ ƒe nudzraɖoƒe, Mawu koe nya afisi. Amegãxi siwo le New York ye nye akpa mamlɛtɔ siwo míekpɔ teƒe na."
  
  Dahl ko alɔgbɔnu esi Parnevik dze eƒe agbalẽxatsaxatsawo dzi kloe. Tubi ɣiwo nɔ dzodzom le afisiafi le ahom si nɔ ɣli dom la dome. "Valkyries-ʋuwo. Valkyries ƒe agbalẽwo. Ake meli o. Afima - ɖewohĩ. Ah, afisiae míeyina. Hm."
  
  Drake he Dahl ƒe susu. "Eye Nyaɖeɖefia ƒe nufiafiaa? Dzomavɔ si le Anyigba dzi kple nu gbagbewo katã siwo tsrɔ̃, kple bubuawo. kple bubuawo."
  
  "Mate ŋu agblɔ xotutu ma tɔgbe na Mawu ɖesiaɖe kloe si le mawuwo ƒe ha la me na wò. Shiva ƒe ŋkɔ. Zeus ƒe ŋkɔ. Ɖoe. Gake, Drake, ne Canadatɔwo ke ɖe yɔdo sia ŋu la, woaƒo ɖii, metsɔ le emetsonu bubuwo me o."
  
  Drake trɔ yi Germanytɔ siwo ƒe tagbɔ gblẽ la gbɔ. Eʋuʋu ta heko alɔgbɔnu vie na Dahl be: "Abe mía xɔlɔ̃ yeyeawo ene." "Tiatia aɖeke mele asinye o..."
  
  "Bɔl siwo le gli ŋu." Dahl wu asrafowo ƒe mantra vi aɖe nu eye wokpɔ wo nɔewo.
  
  Ben bɔbɔ ɖe kplɔ̃a dzi be yeahe Dahl ƒe susu. "Taflatse, xɔlɔ̃, gake míele míaƒe ɣeyiɣi gblẽm le afisia. Na kɔmpiutadziɖoɖoa nam. Mina mayi ƒutsotsoewo dzi. Alo esi nyo wue nye be, ɖo mí ɖe míaƒe mɔ dzi yi Akɔɖu Gã la gbɔ eye míaƒu tsi le yame."
  
  Kennedy ʋuʋu ta. "Eƒe nya le eteƒe." Mate ŋu akpe asi ɖe eŋu. Taɖodzinu si kplɔe ɖo si me susu le enye Dukɔa ƒe Ŋutinya Blemanudzraɖoƒe, eye mina míagblɔe tẽ be, United States mesu te o."
  
  Dahl gblɔ be: "Enye ŋutinya nyanyɛ aɖe." "Wodze amewo nuƒoƒoƒu gɔme xoxo." Elé ŋku ɖe Ben ŋu vevie. "Ðe nèle gbɔgblɔm be yeakpe ɖe ye ŋu, ɖekakpui?"
  
  Ben ʋu nu, gake emegbe etɔ vie, abe ɖe wòkpɔ eƒe ŋuɖoɖoa ƒe vevienyenye dze sii ene. "Enyo, míegakpɔtɔ le amewuwu ƒe ŋkɔwo me, alo? Eye The Wall of Sleep le hiatus dzi le ɣleti sia me."
  
  "Mɔxexe ƒe ɖoɖo aɖe le Dada si na míaƒe sukuvi sue la?" Drake ƒoe ɖe enu.
  
  "Gli si le- ?" Dahl blu ɖe eta. "Ðe esia nye alɔ̃madɔmadɔ ƒe hehexɔxɔa?"
  
  "Mehiã o." Kpɔ nusiwo ŋu meke ɖo vaseɖe fifia ɖa. Eye Matt ƒe SAS hã. Kennedy nye New York kpovitɔ. Míenye ƒuƒoƒo deblibo kloe!"
  
  Dahl ƒe ŋkuwo ʋuʋu, abe ɖe wòle eƒe nyametsotsoa dadam ene. Etsɔ Drake ƒe asitelefon ƒo ɖe kplɔ̃a dzi kpoo eye wòfia asi screen la. "Afikae nèɖe foto rune siwo le nɔnɔmetata sia me le?"
  
  "Le Doa me. Gli aɖe si dzi kpa alafa geɖe le la nɔ tɔdziʋu didiawo xa. Nyɔnu sia," eƒo screen la, "dze klo ɖe Odin xa esime wòkpe fu le Xexeame ƒe Ati la dzi. Àte ŋu aɖe nuŋɔŋlɔa gɔmea?"
  
  "Abe Ẽ ene." Egblɔ le afisia - Odin kple Velva - Wotsɔ Mawu ƒe nya ɣaɣlawo de asi na Heidi.Nufialagã la le esia me kum fifia...." Dahl lé ŋku ɖe Parnevik ŋu esi wònɔ agbagba dzem be yeaƒo yeƒe agbalẽxatsaxatsawo katã nu ƒu zi ɖeka.
  
  "Mawu ƒe nya ɣaɣlawo". Ŋutsua trɔ abe ɖe dzomavɔ aɖe ɖi ɖe eƒe akɔta ene. "Alo mawuwo ƒe nya ɣaɣlawo. Àte ŋu ase nu suesuesueawoa? Se egᴐme? Na mato eme." Etrɔ ɖe ʋɔtru si le ƒuƒlu la ŋu eye wòbu.
  
  Dahl gblɔ na wo be: "Míakplɔ mi." "Gake nya esia. Dzeɖoɖo kple miaƒe dziɖuɖua medze egɔme haɖe o. Míele mɔ kpɔm be woakpɔ esia gbɔ le míaƒe yameʋuɖoɖoa me. Gake fifia míele mɔ dzi yina New York kple Asrafoha Tɔxɛ ƒe asrafo wuieve eye dedienɔnɔ ƒe mɔɖegbalẽ aɖeke mele mía si o. Míele aʋawɔnuwo tsɔm yina Dukɔa ƒe Ŋutinya Blemanudzraɖoƒe." Etɔ vie. "Ègadi kokoko be yeava?"
  
  Drake gblɔ be: "SAS akpe ɖe ŋuwò." "Akpa aɖe le wo si le tsitre ɖe wo gbɔ."
  
  "Mesusu be madze agbagba aƒo ka na teƒea ƒe amegã, akpɔe ɖa be míate ŋu atsɔ ami asisi tasiaɖamfɔ aɖewo hã." Tɔtrɔ dziŋɔ si va Kennedy ƒe nuwɔna me le esi wòsusu be yeatrɔ ayi aƒeme ta la dze ƒã. Drake do ŋugbe na eɖokui enumake be yeakpe ɖe eŋu ne yeate ŋui.
  
  Ka ɖe dzinye, edi be yeagblɔe. Makpe ɖe ŋuwò nàto esia me.Gake nyawo ku le eƒe ŋɔti me.
  
  Ben tsɔ eƒe asibidɛwo ƒo ɖe anyi. "Ðeko nàna I-pad alo nanem. Kabakaba wu."
  
  
  WUIATƆ̃
  
  
  
  YA ƑE NUÐEÐEŊUTI
  
  
  Wotsɔ mɔ̃ aɖe si woyɔna be picocell, si nye asitelefon xɔ kɔkɔ aɖe si na woate ŋu azã asitelefonwo katã le yameʋuwo me la de woƒe yameʋua me. Ehiã na dziɖuɖua ƒe asrafowo, gake ehiã zi gbɔ zi eve na Ben Blake.
  
  "Hey sis, dɔ le asinye na wò. Mègabia o. Se, Karin, ɖo to! Mehiã nyatakaka tso Dukɔa ƒe Ŋutinya Blemanudzraɖoƒea ŋu. Nusiwo woɖena fiana, Vikingtɔwo ƒe nuwo. Aɖaŋuɖoɖowo. Dᴐwᴐlawo. Vevietɔ dɔmemegãwo. Eye..." eƒe gbe ɖiɖi octave ʋee aɖewo, "... telefon xexlẽdzesiwo."
  
  Emegbe Drake se ɖoɖoezizi ɣeyiɣi ʋɛ aɖewo be: "Ẽ, esi le New York! Wo dometɔ nenie li?... Oo... nyateƒe? Enyo, enyo, nɔvinyɔnu sue. Matsɔ ga aɖe ade asi na wò be nàtsɔ axe esia. Lɔ̃ wò".
  
  Esi exɔlɔ̃a da ka la, Drake bia be, "Ðe wògakpɔtɔ le dɔ mea?"
  
  "Enɔa anyi ɖe aƒeme ŋkeke bliboa, xɔlɔ̃. Ewɔa dɔ abe "ŋutsu mamlɛtɔ" ene le ahadzraƒe si ŋu ɖikeke le. Dɔwɔlawo ƒe dunyahehe xoxoa ƒe nukunu."
  
  Karin ʋli vevie ƒe adre sɔŋ be yeaxɔ ɖaseɖigbalẽ le kɔmpiuta dzi dɔwɔɖoɖowo me. Esi Labour dziɖuɖua mu le Blair ƒe dziɖuɣi ƒe nuwuwu la, edzo le Nottingham Yunivɛsiti - si nye dɔwɔla si ka ɖe eɖokui dzi, si bi ŋutɔ - hafi wòva kpɔe be ame aɖeke medi ye o. Ganyawo ƒe toɖeɖe ɖe anyi va ɖo.
  
  Do go le Yunivɛsiti ƒe Fli me - trɔ ɖe miame yi tomenuwo tsɔtsɔ ƒu gbe me, trɔ ɖe ɖusime yi fufɔfɔ kple dziɖuɖu ƒe kpekpeɖeŋu me. Yi edzi nàto drɔ̃e gbagbãwo ƒe mɔ dzi tẽ.
  
  Karin nɔ xɔdɔme aɖe si te ɖe Nottingham titina ŋu me. Atikevɔ̃ɖizãlawo kple ahatsunolawo haya anyigba siwo ƒo xlãe. Ƒã hafi wòdona le aƒea me le ŋkeke me eye wòɖoa taksi si ŋu kakaɖedzi le yia ahadzraƒe si wòwɔa dɔ le tso zã enyi va ɖo zãtitina. Eƒe agbemeɣeyiɣi siwo dzi ŋɔ wue nye esime wòtrɔ yi eƒe xɔ me, viviti, fifia xoxo kple ʋeʋẽ bubu siwo mevivina o ƒo xlãe, si nye azɔlizɔzɔ ƒe nuvlowɔwɔ si nɔ lalam be wòadzɔ ko.
  
  Le amesiwo woƒo fi de eye woŋe aɖaba ƒu wo dzi ƒe anyigba dzi la, ŋutsu si le vɔvɔli me lae nye fia.
  
  "Ðe nèhiãe ŋutɔŋutɔ na esia?" Dahl si nɔ anyi ɖe yameʋua ƒe akpa kemɛ la bia nya sia. "Alo..."
  
  "Kpɔ ɖa, menye dɔmenyonyoe nye esia o, srɔ̃tɔ. Ele be nye susu nanɔ nuwo ŋu le Odin ŋu. Karin ate ŋu axɔ blemanudzraɖoƒedɔwo. Susu le eme bliboe."
  
  Drake ŋutɔ wɔ kaƒoƒo kabakaba. "Na wòawɔ dɔ, Dal. Ka ɖe dzinye. Míele afisia be míakpe ɖe mía ŋu."
  
  Wells ɖo eŋu enumake. "Zedwo léle, Drake? Nukae le dzɔdzɔm?"
  
  Drake na wònya nu tso ɣeyiɣi nyuitɔ dzi.
  
  "Enyo, sika dzadzɛ ƒe kakɛ aɖee nye esi. Míeyi ɖakpɔ Alicia Miles gbɔ. Ènya nusi wònye, Mat. Màdo le SAS la me vavã gbeɖe o," etɔ vie. "Adrɛs mamlɛtɔ si wonya: Munich, Hildegardstrasse 111."
  
  "Germany yea? Gake enɔ Canadatɔwo gbɔ."
  
  "Ee. Menye ema koe o. Enɔ Munich kple eƒe ahiãvi - Milo Noxon aɖe - si nye Las Vegas, U.S.A., dukɔmevi si ƒe nu medzea ame ŋu kura o. Eye enye Ƒudzisrafowo ƒe nyatakakaxɔla tsã. Nu nyuitɔ kekeake siwo Yankees-ha la ate ŋu ana."
  
  Drake bu tame vie. "Aleae wònyam ɣemaɣi, to Miles dzi. Biabia lae nye be, ɖe wòtrɔ akpa aɖe be yeado dziku nɛ loo alo be yeakpe ɖe eŋua?"
  
  "Womenya ŋuɖoɖoa o. Ðewohĩ àte ŋu abiae."
  
  "Madze agbagba." Kpɔ ɖa, míelé bɔlawo ɖe asi le afisia, Wells. Èsusu be yeate ŋu aƒo ka na ye xɔlɔ̃ xoxo siwo le United States? Dahl do ka kple FBI xoxo, gake wole fefem hena ɣeyiɣi. Míexɔ gaƒoƒo adre le yameʋua me... eye míele tetem ɖe eŋu ŋkumaʋumaʋui."
  
  "Èka ɖe wo dzia? Turnip siawoe? Èdi be míaƒe ŋutsuawo nakɔ ƒuƒoƒo ƒe fuɖeɖe si womate ŋu aƒo asa na o la ŋua?"
  
  "Wonye Swedentɔwo. Eye ẽ, meka ɖe wo dzi. Eye ẽ, medi be míaƒe ŋutsuviwo nakpɔ gome le eme."
  
  "Edze ƒã". Wells do kplamatse kadodoa.
  
  Drake lé ŋku ɖe nu ŋu ƒo xlãe. Yameʋua nɔ sue gake wòkeke. Asrafoha Tɔxɛwo ƒe Ƒudzisrafomegã wuiɖekɛ nɔ anyi ɖe megbe, nɔ ɖiɖim ɖe eme, nɔ alɔ̃ dɔm eye zi geɖe la, wonɔa gbe dom wo nɔewo le Swedengbe me. Dahl nɔ nu ƒom le telefon dzi ɣesiaɣi le mɔa ƒe go kemɛ dzi esime nufialagã la nɔ agbalẽ xatsaxatsa ɖesiaɖe ʋum le eŋgɔ, eye wòtsɔ wo dometɔ ɖesiaɖe da ɖe eƒe zikpui ƒe megbe nyuie, henɔ blema vovototo siwo le nyateƒe kple nyakpakpa dome la me dzrom.
  
  Le eƒe miame la, Kennedy, si gado eƒe pantalon xexlẽdzesi ɖeka si ƒe nɔnɔme mele o la, ƒo ka zi gbãtɔ. "Kapitan Lipkind le afima?... ah, gblɔ nɛ be Kennedy Moore ye."
  
  Sɛkɛnd ewo va yi, emegbe: "Ao. Gblɔ nɛ be mate ŋu aƒo ka nam ake o. Esia le vevie.Gblɔ nɛ be dukɔa ƒe dedienɔnɔ ŋue wòku ɖo, ne èdi la, ƒo ka nɛ ko."
  
  Emegbe sɛkɛnd ewo bubu: "Moore!", Drake se ɣlidodo tso afisi wòbɔbɔ nɔ gɔ̃ hã. "Ðe esia mate ŋu alala oa?"
  
  "Se nye nya, ʋumefia, nɔnɔme aɖe do mo ɖa. Gbã la, bia kple Asrafomegã Swain si tso FBI. Mele afisia kple Torsten Dahl si tso Sweden SGG kple SAS dɔwɔla aɖe. Dukɔa ƒe Ŋutinya Blemanudzraɖoƒea ɖo afɔku me tẽ. Kpɔ nyatakakaawo ɖa eye nàgaƒo ka nam enumake. Mehiã wò kpekpeɖeŋu."
  
  Kennedy tu telefon la eye wògbɔ ya sesĩe. "Bang - eye nye dzudzɔxɔxɔledɔmega nu yi."
  
  Drake lé ŋku ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu. Gaƒoƒo ade vaseɖe esime wòaɖi.
  
  Ben ƒe asitelefon la nɔ ɣli dom eye wòlée. "Nᴐvi nyᴐnu?"
  
  Nufialagã Parnevik bɔbɔ ɖe mɔa dzi, eye wòtsɔ eƒe asi si me lãkusi le lé agbalẽ xatsaxatsa si ge la. "Ðevi la nya eƒe Valkyries." Egblɔ esi meƒo nu na ame aɖeke koŋ o. "Gake afikae wole? Eye Ŋkuawo - ẽ, makpɔ Ŋkuawo."
  
  Ben ƒo nu. "Nya gã aɖee nye ema, Karin. Miɖo blemanudzraɖoƒea ƒe nɔnɔmetatawo ɖem to e-mail dzi eye miaɖo xɔ sia nam. Emegbe nàɖo nudzraɖoƒedzikpɔla ƒe nyatakakawo ɖe lɛta bubu me. Hey nɔvinyɔnu sue, do gbe na mama kple papa. Lɔ̃ wò".
  
  Ben gadze eƒe klikli gɔme ake, emegbe wògadze nuŋlɔɖi aɖewo wɔwɔ gɔme. Edo ɣli be: "Mexɔ blemanudzraɖoƒedzikpɔla ƒe xexlẽdzesi." "Dal? Èdi be mado vɔvɔ̃ na nya ƒaƒã la le emea?"
  
  Drake ko alɔgbɔnu si mexɔ se o esime Swedentɔwo ƒe nyatakakaxɔla la ʋuʋu asiwo kple dzitsitsi be Ao! Edzɔ dzi nam ŋutɔ be mekpɔ Ben wòɖe kakaɖedzi ma tɔgbe fia. Geek la trɔ yi megbe vie be yeana mɔnukpɔkpɔ amesi le xɔ aɖe me la be wòagbɔ ya.
  
  Kennedy ƒe telefon la ge ɖe ha me. Eʋui kaba, gake menye hafi wòwɔ nu ɖe yameʋu bliboa ŋu abe Goin" Down fefe aɖe si me ŋumaɖɔɖo mele o vie ƒe akpa aɖe ene o.
  
  Ben ʋuʋu ta le ɣeyiɣi aɖe megbe. "Kpokploe. Míaƒe agbalẽa ƒe akpa dzi tɔ si kplɔe ɖo godoo."
  
  "Moore" ƒe nya. Kennedy tsɔ eƒe telefon la da ɖe nuƒomɔ̃ dzi.
  
  "Nukae nye dzomavɔ si le edzi yim? Kpovi blaeve vɔ afã xe mɔ nam eye emegbe wogblɔ nam, menye ameŋububutɔe tututu o, be nye ŋɔti naganɔ doa me le afisi wòle be wòanɔ o. Nane na avu gãwo katã ƒo ɣli, Moore, eye meda akɔ be wòe." Etɔ vie, emegbe egblɔ kple tamebubu be, "Mesusu be menye zi gbãtɔe o."
  
  Kennedy tsɔ eƒe akpa kpui aɖe nɛ, si wu enu kple yameʋu si yɔ fũ kple Sweden Ƒudzisrafowo kple SAS-dɔwɔla aɖe si womenya o le mɔ dzi, si nye yameʋuɖoɖo gaƒoƒo atɔ̃ fifia tso United States ƒe anyigba dzi.
  
  Drake se le eɖokui me be yeƒe mo wɔ yaa. Gaƒoƒo atɔ̃.
  
  Le ɣeyiɣi sia me la, Dahl do ɣli be: "Nyatakaka yeye! Ðeko mese be Canadatɔwo mele Sweden gɔ̃ hã o. Edze abe wotsɔ Xexeame ƒe Ati kple Akplɔ sa vɔe be yewoƒe susu nanɔ Valkyries ŋu ene." Eʋuʋu ta tsɔ da akpe ɖe Ben ƒe mɔ dzi, eye wòɖe nufialagã si ƒe mo wɔ yaa la ɖa tẽ. "Gake... wotrɔ gbɔ asi ƒuƒlu. Ele be ame ŋutɔ ƒe nudzɔla sia nanye ame si ɖe eɖokui ɖe aga ŋutɔŋutɔ... Alo..." Drake tsɔ abɔta ƒoe, "ate ŋu anye nuvlowɔla.
  
  "Nu nyui aɖe si wotsɔ na." Ŋutsuwoe nye afisi wòvɔ̃ɖina le le mɔ sia mɔ nu. Canadatɔwo le dzadzram ɖo be yewoadze blemanudzraɖoƒea dzi ŋdi kanya sia le New York ƒe ɣeyiɣi dzi."
  
  Kennedy ƒe mo va zu amewuwu ƒe dzedzeme esi wònɔ to ɖom eƒe dɔtɔ kple Dahl le ɣeyiɣi ɖeka me. Kasia egblɔ kple ɣlidodo na akpa evea siaa esi wòva dze ƒã be: "Wole gbeɖoɖoɖia zãm." "Amegãxi blibo siawo - kple Germanytɔwo, ɖikeke mele eme o be - le woƒe tameɖoɖo ŋutɔŋutɔ ɣlam ɖe fucking date la megbe."
  
  Ben fɔ mo dzi. "Mebu mɔ."
  
  Drake hã gagblɔ eƒe nya ake. "Ŋkeke kae?"
  
  Dahl ɖe eme be: "Ne míeɖi ɖe New York la, anye ŋdi ga enyi lɔƒo le September 11 lia dzi."
  
  
  WUIADẼ
  
  
  
  YA ƑE NUÐEÐEŊUTI
  
  
  Gaƒoƒo ene susɔ. Yameʋua yi edzi nɔ ɣli dom le yame si alilikpowo nɔ.
  
  Dahl gblɔ be, "Magate FBI la kpɔ ake. Gake ewɔ nuku ŋutɔ. Nyemate ŋu ato kpeɖodzinana ƒe ɖoƒe sia me o. Enye kpe gbadzɛ aɖe si woƒo fi de. Ben - yɔ dɔdzikpɔla. Drake nye wò dɔtɔ xoxoa. Gaƒoɖokui le ƒoƒom, ŋutsuwo, eye míele afi aɖeke o. Gaƒoƒo sia bia ŋgɔyiyi. Yi."
  
  Kennedy ɖe kuku na eƒe dɔtɔ be: "Shit on Thomas Caleb, Lipkind," egblɔ. "Esia meku ɖe eya ŋutɔ alo nye dɔwɔɖui fiƒodea ŋu kura o. Mele nusi FBI, CIA, kple ŋɔŋlɔdzesi etɔ̃ ƒe bometsila bubuawo katã menya o gblɔm na mi. Mele biabiam..." etɔ vie, "Mesusu be mele biabiam tso asiwò be nàka ɖe dzinye."
  
  Ben li liʋiliʋi be: "Ŋɔŋlɔdzesi etɔ̃ ƒe kposɔwo." "Nunyatɔe".
  
  Drake di be yeate ɖe Kennedy Moore ŋu agblɔ dzideƒonya aɖewo. Dumevi dzro si le eme la di be yeakpla asi kɔ nɛ, gake asrafoa zi edzi be wòanɔ adzɔge.
  
  Gake dumevi dzrowo te aʋa sia dzi ɖuɖu. Do ŋgɔ la, ezã nya "gronk" tsɔ "tame"e, tsɔ wɔ avu kple seselelãme ƒe dzo si le dzidzim ɖe edzi si wòde dzesii, gake mewɔ dɔ o.
  
  Wells ɖo eƒe kaƒoƒoa ŋu. "Ƒo nu fifia".
  
  "Ðe nàgaɖo to Taylor akea? Kpɔ afisi míele ɖa, xɔlɔ̃? Ðe nèna míexɔe se be míage ɖe United States ƒe yamenutome haɖea?"
  
  "Enyo... ẽ... eye ao. Mele nu wɔm kple dɔwɔƒegãwo ƒe agbalẽ dzĩ gbogbo aɖewo, Drake, eye mesɔ ɖe nye akɔnu o-" Elala vie, emegbe eko alɔgbɔnu le dziɖeleameƒo ta. "May ƒe nya aɖee nye ema, srɔ̃tɔ. Dze agbagba nàyi edzi."
  
  Drake ko alɔgbɔnu le eɖokui si. "Fiƒode wò, Wells. Se, ƒo wò nuwɔna nu ƒu na dɔdasi sia - kpe ɖe mía ŋu - eye magblɔ habɔbɔ ƒoɖitɔ kekeake si le Hong Kong si me Mai wɔ dɔ le adzame kpɔ, si woyɔna be Spinning Top, ŋu nya na wò.
  
  "Fuck me, ema ɖi nusi doa dzidzɔ na ame. Èle edzi, xɔlɔ̃. Kpɔ ɖa, míele mɔ dzi, nusianu le klalo le seawo katã nu, eye nye ame siwo le ta la ƒe go kemɛ dzi la mekpɔa kuxi aɖeke le esia ŋu o."
  
  Drake se le eɖokui me be "gake" ye. "Ɛ̃?"
  
  "Ame aɖe si le dzi ɖum le gbegbem be yemaxɔ yameʋua ƒe anyidzedze o eye ame aɖeke mese wò yameʋua ŋkɔ kpɔ o, eye xɔ̃nye, esia ɖi ememe nufitifitiwɔwɔ."
  
  Drake se eƒe nya. "Enyo, yi edzi nànɔ nyatakakawo nam." Ne èzi abɔta la dzi blewu la, kaƒoƒoa wu enu.
  
  Ese Kennedy gblɔ be, "Low is ideal, Kapitan. Mesea dzeɖoɖowo le afisia siwo ƒo nu tso nugbeɖoɖo aɖe ŋu. Be... kpɔ nyuie, Lipkind."
  
  Etu eƒe telefon la. "Enyo, eƒe lãme sẽ, gake exɔam le nye nya nu. Eɖoa ameyibɔ kple yevu geɖe ɖe fefewɔƒea alesi wòate ŋui, kple ɖokuidziɖuɖu. Eye enya ame aɖe le Dukɔa ƒe Dedienɔnɔ Dɔwɔƒe si le nutoa me," egblɔ esi wònɔ eƒe awu ʋlaya falɛfalɛa ƒom. "Gbewo le sisim."
  
  Mawu, Drake susui. Dzo ƒe ŋusẽ gbogbo aɖe le blemanudzraɖoƒe sia.Esɔ gbɔ be woadze aʋa fiƒode aɖe gɔme. Megblɔ nya aɖeke sesĩe o, ke boŋ elé ŋku ɖe eƒe gaƒoɖokui ŋu.
  
  Gaƒoƒo etɔ̃ susɔ.
  
  Ben gakpɔtɔ nɔ nudzraɖoƒea dzikpɔla gbɔ: "Kpɔ ɖa, menye nuwo ɖɔɖɔɖo gã aɖe ŋue míele nu ƒom tsoe le afisia o, ɖeko míele nu ƒom tso ɖeɖefiaa ŋu. Mehiã be magblɔ alesi blemanudzraɖoƒea loloe na wò o, aƒetɔ. Ðeko nàʋuʋui eye nusianu anyo. Ẽ... SGG... Swedentɔwo ƒe Asrafoha Tɔxɛwo. Wole nyanya nam FBI elabena míele nu ƒom...ao ! Mègalala be woaƒo ka o. Màte ŋu ahe ɖe megbe o."
  
  Ekema ɖoɖoezizi sɛkɛnd wuiatɔ̃: "Mèse SGG ŋkɔ kpɔ oa? Enyo, Google it!" Ben fia asi eƒe telefon la kple mɔkpɔkpɔbuɖeame. Ben gblɔ be: "Ele tsitre tsim." "Ðeko menyae. Eƒo nu sisitɔe, abe ɖe mate ŋu ato taflatsedodo siwo sɔ gbɔ o ene."
  
  "Akpa dzĩ bubu." Drake fia asi Dahl. "Esia va le dɔvɔ̃ zum kabakaba."
  
  Ðoɖoe zi sesẽ aɖe, emegbe Dahl ƒe asitelefon ɖi. Eɖo eŋu nɛ be: "Oo nye Mawu." "Den Statsminister ƒe Dɔdzikpɔla."
  
  Drake tsɔ modzaka ɖe Kennedy kple Ben ŋu. "Dukplɔlagã".
  
  Wogblɔ nya geɖe siwo me bubu le, gake wogblɔe tẽ, siwo na Drake de bubu Thorsten Dahl ŋu. Asrafoha tɔxɛa ƒe amegã gblɔ nusi dzɔ na eƒe dɔtɔ. Drake ka ɖe edzi vevie be yeava lɔ̃ ŋutsu sia mlɔeba.
  
  Dahl wu kaƒoƒoa nu eye emegbe wòtsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe ƒo eƒe susuwo nu ƒu. Mlɔeba efɔ mo dzi hetrɔ ɖe yameʋua ŋu.
  
  Dahl gblɔ na wo be: "Etso dukplɔla ƒe dziɖuɖumegãwo ƒe ha me tɔ aɖe gbɔ tẽ, si nye eƒe aɖaŋuɖola kplikplikpliwo." "Womaɖe mɔ na yameʋu sia be wòadze anyi o."
  
  
  * * * .
  
  
  Gaƒoƒo etɔ̃ susɔ.
  
  Dahl gblɔ be: "Womana dukplɔla la nanya o." "Xɔ̃nyewo, Washington, D.C. kple Capitol Hill le esia me goglo. Dukɔa ƒe Dɔdzikpɔla gblɔ be fifia eva zu xexeame katã, nugbeɖoɖo le dukɔwo dome, eye ame aɖeke menya amesi le kpekpem ɖe amesi ŋu o. Egblɔ be esia ɖeɖe dzaa," eye wòɖe mo ɖa, "ƒo nu tso míaƒe dɔdasi ƒe vevienyenye ŋu."
  
  Drake gblɔ be: "Kpɔ ƒuƒoƒoa." "Esiae nye nusi míeyɔna tsã be kpododonu gã aɖe."
  
  Le ɣeyiɣi ma ke me la, Ben gadze agbagba ake be yeate ɖe Dukɔa ƒe Ŋutinya Blemanudzraɖoƒea dzikpɔla ŋu. Nusi wòxɔ koe nye gbeɖiɖimɔ̃ aɖe. Egblɔ be: "Mesɔ o." "Ðe wòle be wòalé ŋku ɖe nane ŋu vaseɖe fifia hafi." Ben ƒe asibidɛ siwo le ablaɖeɖe me la dze dzodzo gɔme enumake to virtual keyboard la dzi.
  
  Egblɔ sesĩe be: "Susu aɖe le asinye." "Medoa gbe ɖa na Mawu be meda vo."
  
  Emegbe Wells trɔ ka ƒo ka, eye wòɖe eme be yeƒe SAS-ha la ɖi le adzame le yameʋudzeƒe aɖe si wogblẽ ɖi le New Jersey. Agbalẽtaƒea ɖo ta New York ƒe titina, eye woto mɔ ɖesiaɖe si hiã dzi zɔ mɔ.
  
  Drake lé ŋku ɖe ɣeyiɣia ŋu. Gaƒoƒo eve hafi wòaɖi.
  
  Eye emegbe Ben do ɣli be: "Miƒo dzesia!" Amesiame ti kpo. Swedentɔwo ƒe ƒudzisrafowo gɔ̃ hã tsɔ woƒe susu katã ɖo eŋu.
  
  "Ele afisia!" - edo ɣli. "Wokaka ɖe internet dzi katã ne ɣeyiɣi le asiwò nàlé ŋku ɖe eŋu." Etsɔ dziku fia asi screen la.
  
  Egblɔ be: "Colby Taylor. "Canadatɔ biliɔnla lae nye amesi dzɔ nu geɖe wu le Dukɔa ƒe Ŋutinya Blemanudzraɖoƒea eye wònye New York ƒe gadzikpɔla gãtɔwo dometɔ ɖeka. Meda akɔ be eƒo ka ʋɛ aɖewo?"
  
  Dahl ƒe mo ʋuʋu. Egblɔ kple hũɖeɖe be: "Esiae nye míaƒe mɔxenu." "Ŋutsu si ŋu wole nu ƒom tsoe la tɔe nye ame geɖe wu mafiatɔwo." Zi gbãtɔe nye ema wòdze abe Sweden-srafomegã la bɔbɔ nɔ eƒe zikpui dzi ene.
  
  Kennedy mete ŋu ɣla eƒe fulélea o. Egblɔ kple ɣli be: "Gakotokuawo ƒe awuwo gaɖua dzi ake." "Meda akɔ be ame manyanu hã nye gadzraɖoƒedɔwɔla."
  
  Drake gblɔ be: "Ðewohĩ, ɖewohĩ menye nenemae o." "Ðoɖo B nɔa asinye ɣesiaɣi."
  
  Gaƒoƒo ɖeka susɔ.
  
  
  WUIADRẼ
  
  
  
  New York, U.S.A
  
  
  Ðewohĩ wonya New York Kpovitɔwo ƒe Dɔwɔƒe ƒe Melidzeƒedzikpɔƒea nyuie wu ɖe eƒe kalẽwɔwɔ si ɖi gbɔ ame kple amesiwo ku le 9/11 ƒe nudzɔdzɔwo me ta. Nusi womenya tututu o enye alesi wòwɔa nu ɖe SAS yameʋu akpa gãtɔ siwo dzona tso Europa ŋu le adzame. Togbɔ be ƒuƒoƒo aɖeke meli si tsɔ wo ɖokui na be woakpɔ woƒe dɔa ƒe akpa sia dzi o hã la, anyigbagãwo dome dɔwɔla siwo kpɔ gome le eme la nye ame ʋɛ aɖewo ale gbegbe be le ƒeawo me la, wo dometɔ geɖe va zu xɔlɔ̃ veviwo.
  
  Drake gaƒo ka ake. Egblɔ na CAPD ƒe ŋkutsala Jack Schwartz be: "Dzoxɔxɔ ava le zã sia me." "Èsusum, xɔlɔ̃?"
  
  "Mawu, Drake nye... nuka? Ƒe eve?"
  
  "Etɔ̃. Ƒe Yeye ƒe Ŋkekenyui, "07."
  
  "Ðe srɔ̃wò le nyuiea?"
  
  "Mía kple Alison míeklã, srɔ̃tɔ. Ðe esia sɔ gbɔ be wòaɖe nye amenyenye gɔmea?"
  
  "Mesusu be èdo le subɔsubɔdɔa me."
  
  "Mewɔe nenema." Wells yɔm ake be mawɔ dɔ mamlɛtɔ. Ðe wòyɔ wòa?"
  
  "Ewɔe nenema." Egblɔ be èdo ŋugbe nɛ be yealala vie."
  
  "Ðe wòwɔe fifiaa? Schwartz, ɖo to nye nya. Esiae nye wò yɔyɔ. Ele be nànya be gbeɖuɖɔ sia adzo ayi alɔdzedɔwɔƒea ƒe amedzrowo eye be míaƒe gege ɖe eme akplɔ wò ava gbɔwò mlɔeba. Meka ɖe edzi be kaka ɣemaɣi naɖo la, mí katã míazu kalẽtɔwo eye woabu esia be enye nu nyui wɔwɔ, gake..."
  
  Schwartz gblɔ be: "Wells na meva nɔ du dzi," gake Drake se nya aɖe si ŋu wòtsi dzi ɖo. "Mègatsi dzi o, xɔ̃nye. Ŋusẽ gakpɔtɔ le asinye be maxɔ mɔɖeɖe be maɖi go."
  
  Woƒe yameʋua dze United States ƒe yamenutome.
  
  
  * * * .
  
  
  Yameʋua ɖi le ŋdɔkutsu dzatsɛ me eye wòɖo taksi yi yameʋudzeƒea ƒe xɔ suea me tẽ. Aɖabaƒoƒo si me ʋɔtrua ʋu vie la, Swedentɔwo ƒe SGG-ʋua me tɔ wuieve siwo tsɔ agba blibo la ƒu du ɖiɖi le ga atrakpui siwo le ʋuʋum la dzi eye wotsɔ agbawo ge ɖe ʋu etɔ̃ siwo nɔ lalam me. Drake, Ben, Kennedy kple Nufialagã la dze eyome, Ben ɖe aɖuɖɔ kloe esi wòkpɔ woƒe ʋua.
  
  "Wodze abe humvees ene!"
  
  Le aɖabaƒoƒo ɖeka megbe la, ʋuawo ƒu du to yameʋudzeƒe ƒuƒlu la dzi, eye wonɔ du dzi yina mɔ si woɣla le yameʋudzeƒe si womate ŋu aɖɔ o la ƒe megbe, si le tɔtrɔ ʋɛ aɖewo megbe la, edo ɖe kɔƒenutomemɔ aɖe si womekpɔna o si do ƒome kple Manhattan ƒe alɔdze gãwo dometɔ ɖeka dzi.
  
  New York kaka ɖe wo ŋkume le eƒe atsyɔ̃ɖoɖo katã me. Egbegbe dziƒoxɔ kɔkɔwo, tɔdzisasrã xoxowo, blema xɔtuɖaŋuwo. Woƒe ʋuɖoha la to mɔ kpui aɖe yi dua titina tẽ, eye wotsɔ mɔ kpui ɖesiaɖe si me ayedzedze le si woƒe nutoa me ʋukulawo nya la de afɔku me. Dzowo nɔ ɖiɖim, fiƒodewo yɔ yame, wotso mɔdodowo kple gbeɖuɖɔgoewo. Ɣeaɖeɣi la, mɔ ɖeka si dzi woato, si na woƒe mɔzɔzɔa dzi ɖe kpɔtɔ aɖabaƒoƒo adre eye wòna be fender etɔ̃ gblẽ.
  
  Le ʋuawo me la, afɔɖeɖea hã nye esi me vovo menɔa ame ŋu o kloe. Dahl xɔ kaƒoƒo tso Sweden ƒe Dukplɔlagã gbɔ mlɔeba, amesi xɔ FBI ƒe lɔlɔ̃nu nyui kple mɔɖeɖe mlɔeba be yeage ɖe blemanudzraɖoƒea ne yewova ɖo afima gbã.
  
  Dahl trɔ ɖe woƒe ʋukulaa ŋu. "Kabakaba wu!"
  
  Ben tsɔ blemanudzraɖoƒea ƒe anyigbatata si ɖe afisi Amegãxiawo le fia la de asi na Dahl.
  
  Nyatakaka bubuwo do go. Ameyibɔ kple yevuwo va ɖo. Wona nyanya ƒuƒoƒo siwo wɔa dɔ kabakaba.
  
  Drake ɖo Wells gbɔ. "Sitch?"
  
  "Míele gota. Kpovitɔwo ƒe sɔdolawo va ɖo aɖabaƒoƒo eve enye sia. Wò?"
  
  "Afɔɖeɖe blaeve tso afima gbɔ. Mido ɣli na mí ne nane dzɔ." Nane he eƒe susu eye wòtsɔ eƒe susu ɖo nane si le fesrea godo ŋu vie. Déj à vu ƒe seselelãme sesẽ aɖe na eƒe akɔta ʋuʋu esi wòkpɔ boblodoʋuƒo gã aɖe si ɖe gbeƒã atsyãwɔla Abel Frey ƒe vava le New York kple eƒe avuwo zɔzɔ ƒe fefe wɔnuku la.
  
  Drake susui be esia nye tagbɔsesẽ. Tagbɔsesẽ ŋutɔŋutɔ.
  
  Ben nyɔ nɔvianyɔnu le UK eye esi gbɔgbɔtsixe tsi ƒo le woƒe ʋua kpɔkpɔ ta la, ete ŋu ŋlɔ ŋkɔ nɛ ɖe Project Valkyrie - abe alesi wòyɔe ene. Egblɔ na Dahl be: "Eɖea ɣeyiɣi dzi kpɔtɔna." "Ate ŋu ayi eƒe numekukua dzi esime míele gota le amegãxi siawo ɖem. Mègatsi dzi o, esusu be esi medi be maɖe foto wo hena nye ɖaseɖigbalẽ tae."
  
  "Ðe nèle alakpa dam na nɔviwònyɔnua?" Drake blu ɖe eta.
  
  "Ele tsitsim." Kennedy ƒo asi ɖe Blake ƒe asi ŋu. "Na teƒe aɖe ɖevia."
  
  Drake ƒe asitelefon la nɔ ɣli dom. Mehiã be wòalé ŋku ɖe kaƒomɔ̃a ŋu hafi anya be Wells ye o. "Mègagblɔe nam o, xɔ̃nye. Canadatɔwoe?
  
  Wells ko nu kpoo. "Èdi."
  
  "A?" - Mebiae be.
  
  "Canadatɔwo kple Germanytɔwo siaa zãa mɔ vovovowo. Aʋa sia le gɔmedzedze ge miawo manɔmee."
  
  Dahl gblɔ be: "SWAT-ha la didi tso afima gbɔ aɖabaƒoƒo etɔ̃. Zi geɖee nye 68."
  
  Drake to fesre si keke la nu kpɔ. "Míele afisia".
  
  
  * * * .
  
  
  Ben gblɔ esi woɖi le woƒe ʋuwo me be: "Central Park West Entrance." "Ekplɔa ame yia atrakpui eve siwo ko dzi tso dzisasrã si le anyime va ɖo dzisasrã enelia dzi la gbɔ."
  
  Kennedy do go yi ŋdi ƒe dzoxɔxɔa me. "Anyigba ka dzie amegãxiwo nɔa?"
  
  "Enelia".
  
  "Akɔntabubuwo." Kennedy tsɔ abɔta ƒoe eye wòtsɔ asi ƒo eƒe dɔgbo. "Nya be mava ve nu le ŋkekenyuibolo siawo ɖuɖu me mlɔeba."
  
  Drake tsi megbe esime Sweden-srafowo nɔ du dzi sesĩe alesi woate ŋui le blemanudzraɖoƒea ƒe atrakpuiwo dzi. Esi wova ɖo afima la, wodze woƒe aʋawɔnuwo ɖeɖe ɖa gɔme. Dahl tɔ wo le mɔ kɔkɔ aɖe ƒe vɔvɔli te, eye sɔti goglowo nɔ ƒuƒoƒoa ƒe axawo dzi.
  
  "Twitterwo le edzi yim. " .
  
  "Check!", wuieve ɖi. Etsɔ ŋkubiãnya kpɔ Drake be: "Míawoe yia gbã." "Èdze eyome. Lée."
  
  Etsɔ nu eve siwo le abe ʋuƒo ene siwo lolo abe akaɖiwo ene kple toɖoɖomɔ̃ eve de asi na Drake. Drake trɔ ʋuƒo siwo le abe ʋuƒo ene 68 eye wòlala vaseɖe esime wo ame evea siaa te kekeli dama dodo tso woƒe gɔmeɖoanyiwo me. Etsɔ ɖeka na Kennedy eye wòdzra evelia ɖo na eɖokui.
  
  Egblɔ kple ŋkubiãnya be: "Twitters." "Esiae nye dzotsilawo ƒe kpekpeɖeŋunana xɔlɔ̃wɔwɔtɔe yeyea. Wotrɔa asi le xɔlɔ̃wɔwɔ ƒe hoʋiʋliwo katã ŋu ɖe ɣeyiɣi ɖeka dzi. Kpɔ dɔwɔhati aɖe ɖa eye gbeɖiɖi aɖe si doa dziku na wò le to me, kpɔ ame vɔ̃ɖi aɖe ɖa eye màse naneke o..." Edo eƒe tomeka. "Menya be kakaɖedzi mele eŋu o, gake ekpena ɖe ame ŋu le nɔnɔme siwo me nu geɖe le nàwɔ me. Abe esia ene."
  
  Ben gblɔ be, "Ke ne frequency la va dze bubu dzi ɖe?"
  
  "Madzɔ o." Esia nye Bluetooth mɔ̃ɖaŋununya yeyetɔ - frequency adaptive spread spectrum. Mɔ̃awo "ti kpo" to ɣeyiɣi blaadre vɔ enyi siwo wotia le vome le haƒoha siwo woɖo do ŋgɔ me - ne wotsɔ wo katã ƒo ƒui.Eƒe didime anɔ abe afɔ alafa eve ene."
  
  Ben gblɔ be: "Efa miamiamia." "Afikae tɔnye le?"
  
  Drake gblɔ nɛ be: "Wò kple nufialagã la mianɔ Central Park ɣeyiɣi aɖe." "Tsaɖilawo ƒe nuwo. Chill mate, esia mavivi o."
  
  Nya bubu aɖeke magblɔmagblɔe la, Drake trɔ be yeadze Sweden-srafo mamlɛtɔ yome to aɖakaʋu kɔkɔa me yi blemanudzraɖoƒea ƒe eme doviviti la me. Kennedy nɔ ŋku lém ɖe eŋu nyuie.
  
  Egblɔ le ɣlidodo me be: "Tu anyo ŋutɔ."
  
  Drake gblɔ kple gbe sesẽ be: "Amerikatɔwo," gake emegbe eko alɔgbɔnu kaba. "Gbɔdzi ɖi. Ele be Swedentɔwo natsrɔ̃ Canadatɔwo, eye woawɔ kaba zi gbɔ zi eve."
  
  Woɖo atrakpui gã aɖe si ƒe nɔnɔme le abe Y ene, si dzi fesre siwo wotsɔ aɖakaʋuwo le kple dzisasrã si wotsɔ ʋuƒo wɔe la xɔ aƒe ɖe eme, eye wowɔ kaba yi dziƒoxɔa dzi evɔ wometɔ o. Zi geɖe la, tsaɖila siwo ƒe ŋkuwo keke la ayɔ atrakpui sia dzi, gake egbea la, teƒe bliboa fa miamiamia ale gbegbe.
  
  Drake zɔ eɖokui eye wònɔ ŋudzɔ. Afɔkutɔ gbogbo aɖewo nɔ du dzi to teƒe xoxo gã sia fifia. Ɣeyiɣi kpui aɖe koe susɔ hafi wova kpe ta.
  
  Woƒu du yi, woƒe afɔkpawo nɔ ɖiɖim sesĩe tso gli kɔkɔawo dzi, eye wonɔ ɖiɖim tso woƒe ŋɔti me nuƒomɔ̃wo me, eye wònɔ ɖiɖim kple xɔa ƒe dzɔdzɔme gbeɖiɖi. Drake tsɔ eƒe susu ɖo nu ŋu vevie, eɖo ŋku hehe si wòxɔ dzi, gake edze agbagba be yealé ŋku ɖe Kennedy ŋu nyuie evɔ yemaɖe mɔ wòaɖee afia o. Dumevi dzroa kple asrafoa yi edzi nɔ dzre wɔm le eme.
  
  Esi Dahl te ɖe dzisasrã etɔ̃lia ŋu la, ewɔ dzesi aɖe si nye "yi ŋgɔ blewu". Kennedy ʋu yi Drake gbɔ wu. "Afikae wò SAS xɔlɔ̃wo le?"
  
  Drake gblɔ be: "Adzɔge nɔnɔ." "Le nyateƒe me la, míedi be míawu ame madzemadzee fifia o ɖe?"
  
  Kennedy te nukoko aɖe ɖe to. "Nukokoedonamelae nènye, Drake. Ŋutsu nukokoedonamela ŋutɔŋutɔ aɖe."
  
  "Ele be nàkpɔm le gbeɖoɖoɖi me."
  
  Kennedy to tudadaa me, emegbe egblɔ be, "Mègasusu be malɔ̃ ɖe edzi o." Enye numame nɛ be eƒe ɖusibɔ doa asi ɖa be yeawɔ yeƒe awudziwui ƒe ŋgɔgbe wòanɔ blɔ.
  
  "Mègasusu be mebia o."
  
  Wodze atrakpui mamlɛawo lialia gɔme. Esi asrafo si nɔ ŋgɔ la gogo afisi woabɔbɔ mlɔeba la, tu aɖe ɖi eye aŋɔka aɖe wó sentimeta geɖe tso eƒe ta gbɔ.
  
  "Ði anyi!"
  
  Tukpewo ƒe tsikpe gã aɖe to gliawo me. Dahl tsɔ eƒe ƒodo ƒu du yi ŋgɔ, eye wònɔ ʋuʋum ɖe wo nɔewo yome kple eƒe abɔwo.
  
  Drake gblɔ be, "Vɔvɔ̃donamemɔnu."
  
  Asrafo ɖeka da tu kabakaba be yeƒe futɔ nagakpɔ dɔ o. Ame bubu ɖe eƒe gakukua, tsɔ eƒe tu la bla eƒe alidziblanu eye wòtsɔe yi ŋgɔe blewuu yi ɖe dzodoƒea. Wose ʋuʋu ƒe ɖiɖi fafɛ aɖe. Asrafo etɔ̃lia ti kpo do go tso nutsyɔnu me le atrakpuiawo te eye wòƒo dzɔla la ƒe ŋkuwo dome. Ŋutsua dze anyi ku hafi wòte ŋu da tu.
  
  Drake lɔ̃ ʋuʋu siwo ŋu wowɔ ɖoɖo ɖo nyuie.
  
  Wozɔ atrakpuiawo dzi, woɖe aʋawɔnuwo, eye wotsɔ ya ƒo xlã dzisasrã enelia ƒe mɔnu si wotsɔ aɖaka wɔe, emegbe wotsɔ ŋuɖɔɖɔɖo lé ŋku ɖe xɔ si le egodo la me.
  
  Drake xlẽ dzesiawo. Esiae nye lãkle dinosaurwo ƒe akpata. Aƒetɔ, esusui. Ðe menye afimae wodzra Tyrannosaurus fiƒode la ɖo oa?
  
  Eɖe ŋku ɖe xɔa me le adzame. Ŋutsu geɖe siwo ƒe dzedzeme nye dɔnyala siwo do dumevi dzrowo ƒe awuwo dze abe ɖe vovo mele wo ŋu o ene, wo katã wotsɔ tu sesẽ aɖe ƒomevi ɖe asi, si anɔ eme be Mac-10 "si wotsɔna ƒua gbe eye wodoa gbe ɖa". Gake Tyrannosaurus tsi tre ɖe eŋgɔ, eye wòkɔ ɖe dzi le gãnyenye si ɖi drɔ̃e baɖa aɖe me, si nye drɔ̃e baɖa aɖe ƒe nɔnɔme si nɔa anyi ɖaa le ƒe miliɔn geɖe le eƒe bu megbe gɔ̃ hã.
  
  Eye Alicia Miles, si nye lã lénu bubu si wua ame, zɔ to eŋu tututu - aɖaŋutɔe wònɔ ʋuʋum to eƒe aɖuwo ŋu. Edo ɣli le eƒe asidede agbalẽ te ƒe nɔnɔme me be: "Mikpɔ ɣeyiɣia ɖa, ŋutsuviwo! Slip ɖeka le afisia eye nye ŋutɔ maɖe mi buggers katã le fefea me! Ʋã!"
  
  Kennedy ƒo nu le ɣlidodo me fewuɖutɔe tso didiƒe milimeta ɖeka be: "Fifia nyɔnu aɖe le afima." Drake se eƒe ami ʋeʋĩ kple gbɔgbɔ fafɛ ƒe ʋeʋẽ si me aɖaŋu le la le eɖokui me. "Xɔ̃nye xoxo, Drake?"
  
  Egblɔ be: "Fia nu sia nu si wònya lae. "Le nyateƒe me la, le gɔmedzedzea me. Emegbe ezɔ to ŋunye. Ninja-Shaolin ƒe gbeɖuɖɔ wɔnuku aɖe. Eye menye nyɔnue wònye kpɔ o, kakaɖedzi le eŋu."
  
  Asrafoa ka nya ta be: "Ene le miame. "Atɔ̃ le ɖusime. Gakpe ɖe eŋu la, nyɔnu aɖe hã. Anɔ eme be Odin ƒe ɖeɖefiaa nanɔ xɔa ƒe megbe, ɖewohĩ le xɔdɔme aɖe si le vovo me, nyemenya o."
  
  Dahl gbɔ ya aɖe. "Ɣeyiɣi si wòle be woaʋu."
  
  
  WUIENYI
  
  
  
  NEW YORK DUKOA ƑE ŊUTINYA Blemanudzraɖoƒe
  
  
  Swedentɔwo ti kpo do go le nutsyɔnu me, eye wodaa tu pɛpɛpɛ. Canadatɔ ene ge, emegbe bubu, wo dometɔ etɔ̃ ge dze ahuhɔ̃e me ɖeɖefia aɖe dzi, si hã ge dze anyigba eye wòge dze anyigba kple toɣliɖeɖe abe wowó ene.
  
  Canadatɔ susɔeawo trɔ heda tu le teƒea. Swedentɔ eveawo do ɣli. Ðeka dze anyi eye ʋu si tso abi aɖe si le eƒe ta ŋu la me. Bubua mu dze anyi le ƒuƒoƒo si nɔ ʋuʋum me, eye wòlé eƒe ata ɖe asi.
  
  Drake ƒu du yi xɔa me to anyigba si wowɔ nyuie la dzi eye wòtso ɖe ahuhɔ̃e gã aɖe si me woɖe armadillo gãwo fia le megbe. Esi wònya ka ɖe edzi be Kennedy le dedie ko la, ekɔ ta dzi be yeakpɔ to ahuhɔ̃ea me.
  
  Mekpɔ Alicia tsɔ tu deblibo eve wu Swedentɔ eve siwo nɔ sisim.
  
  Canadatɔ ene bubuwo do tso Tyrannosaurus megbe. Anɔ eme be wonɔ xɔdɔme si me woɖe Amegãxiwo fia le la me. Lãgbalẽlidziblanu wɔnukuwo bla wo ɖe woƒe ŋutilã ŋu eye akɔtagbalẽvi sesẽwo nɔ woƒe akɔta.
  
  Eye Mac-10 hã. Wotsɔ tu yɔ xɔa me fũ.
  
  Swedentɔwo ƒu tsi be yewoaɣla ye ɖokui. Drake dze anyigba, eye wòkpɔ egbɔ be yebla yeƒe alɔnu ɖe Kennedy ƒe ta ŋu be wòabɔbɔ alesi yeate ŋui. Glass si le etame la gbã, ahuhɔ̃e kakɛwo kaka ɖe wo nɔewo ŋu eye tsi dza ɖe wo dzi. Armadillo ƒe kpememewo kple woƒe nɔnɔmetatawo gbã hekaka ƒo xlã wo.
  
  "Klɔe kaba ŋutɔŋutɔ, enyoa?" Kennedy ƒo nu le ɣlidodo me. "Ẽ, esɔ."
  
  Drake ʋuʋu eɖokui, tsɔ ahuhɔ̃e kakɛwo ƒu gbe ɖe afisiafi, eye wòlé ŋku ɖe blemanudzraɖoƒea ƒe axadzigli si le gota la ŋu. Canadatɔ aɖe dze anyi ɖe afima eye Drake de dzesii enumake.
  
  "Ele esia wɔm xoxo."
  
  Ezã nukpɔkpɔ si gbã la abe nutsyɔnu ene tsɔ te ɖe ŋutsu si da alakpa la ŋu. Edo asi ɖa lé tu si wotsɔna ƒoa tu la, gake kasia ŋutsua ƒe ŋkuwo ʋu!
  
  "Yesu!" Drake ƒe dzi nɔ ƒoƒom sesĩe wu Noa ƒe asiwo esime wònɔ Aɖakaʋua tum.
  
  Ŋutsua ƒo nu kple hũɖeɖe, eƒe ŋkuwo ʋuʋu le vevesese ta. Drake ƒe susu va ɖo eɖokui ŋu kaba, etsɔ aʋawɔnua dzoe eye wòƒoe ɖe ati ŋu wòŋlɔe be. "Zombie si me ʋu le."
  
  Etsɔ klo ɖeka ƒo xlãe, henɔ klalo be yeaƒo, gake Canadatɔwo trɔ ɖe megbe le T. rex ƒe ƒodo si ŋu akɔta le la megbe. Fiƒode le eŋu! Ne ɖe wometrɔ eƒe nɔnɔme nyitsɔ laa o, si na be megazɔna tẽ o wu tsã o. Nusi wòte ŋu kpɔ koe nye afɔ ʋɛ aɖewo siwo wotso.
  
  Kennedy ʋu yi egbɔ, eye wònɔ ʋuʋum be yeatsi tre ɖe egbɔ.
  
  Egblɔ be: "Nice slide," eye wònɔ ʋuʋum le miame kple ɖusime, henɔ agbagba dzem be yeakpɔ nusi Canadatɔwo le wɔwɔm.
  
  Mlɔeba la, ekpɔ ʋuʋu le akɔta etɔ̃ siwo gbã la dome eye wògbɔ ya le dzimaxɔse ta. Egbɔ ya be: "Amegãxiwo le wo si." "Eye wogbãa wo kakɛkakɛ!"
  
  Kennedy ʋuʋu ta. "Ao. Wogbãa wo kakɛkakɛe," eye wòhe susu yi edzi. "Kpᴐ. Kpɔ akploawo ɖa. Ame aɖeke megblɔ be ele be Odin ƒe akpawo katã nanye blibo o, alo?"
  
  Drake ʋuʋu ta be: "Eye ele bɔbɔe wu be woaɖe wo ado goe le akpa vovovowo me."
  
  Esusɔ vie wòayi ɖeɖefia si kplɔe ɖo ƒe akpa dzi esime dzomavɔ katã do. Tso xɔa ƒe dzogoe si le didiƒe ʋĩ, to ʋɔtru aɖe si woŋlɔ ɖe edzi be "Akɔtalãwo ƒe Dzɔtsoƒe" me la, banshee wuieve siwo nɔ ɣli dom ge ɖe eme. Woƒo hoo, woda tu gbemelã, woko nu abe fans siwo noa multi-double Yeager wògbɔ eme le spring break me ene.
  
  "Germanytɔwo le afisia." Drake gblɔe ƒuƒuie hafi dze anyigba.
  
  Tyrannosaurus-ʋua ʋuʋu sesĩe esime lifi-tu la to eme tututu. Eƒe ta nɔ xɔxlɔ̃m, eƒe aɖuwo nɔ ƒoƒom, abe ɖe ŋutasẽnuwɔwɔ si ƒo xlãe la do dziku nɛ ale gbegbe be wògagbɔ agbe ene. Canadatɔa dzo yi megbe le alilikpo si me ʋuʋudedi le me. Ʋu kaka ɖe dinosaur la ƒe aɖuwo katã dzi. Sweden-srafoa ƒe alɔnu bu va ɖo abɔta eye wònɔ du dzi nɔ ɣli dom.
  
  Germanytɔwo ge ɖe eme, eye woƒe tagbɔ gblẽ.
  
  Helikɔpta ƒe rotor blades ƒe boom-boom-boom nyanyɛ aɖe tso fesre si te ɖe Drake ŋu wu la megbe.
  
  Meganye nenema ake o!
  
  Drake tso eƒe nukpɔkpɔ si le gota gome la, ede dzesi asrafoha tɔxɛwo ƒe hatsotso aɖe si do awu viviti nɔ gegem ɖe ye gbɔ le adzame. Esi Drake kpɔ mɔ ma la, tweeters siwo le eƒe to me la ƒe tagbɔ gblẽ.
  
  Ame nyuiwo.
  
  Canadatɔwo yi edzi, si na zitɔtɔ va. Wodo go tso T. rex ƒe ƒodo gã la te, henɔ tu dam dzikutɔe. Drake lé Kennedy ƒe abɔta.
  
  "Ɖe zᴐ!" Wonɔ yameʋua ƒe fli dzi. Etutu Kennedy ɖa le ɣeyiɣi si tututu me Alicia Miles va dze le ŋkume. Drake kɔ eƒe aʋawɔnua ɖe dzi, emegbe ekpɔ Germanytɔ Milo gã la wònɔ tetem ɖe eŋu tso miame.
  
  Le sɛkɛnd ɖeka si wotɔ ɖe teƒe ɖeka me la, wo ame etɔ̃a katã ɖiɖi woƒe aʋawɔnuwo ɖe anyi.
  
  Alicia ƒe mo wɔ yaa. "Menya be àge ɖe nya sia me, Drake, wò amegãɖeɖi!"
  
  Milo tɔ kuku le eƒe mɔwo dzi. Drake lé ŋku ɖe ɖeka ŋu yi bubu dzi. "Ðe wòle be manɔ Sweden hafi, avu ƒe gbɔgbɔ." Drake dze agbagba be yeatsɔ azi aɖo ŋutsu gã la dzi. "Miss wò bitch, alo?"
  
  Tuawo to ya si ƒo xlã wo me evɔ womege ɖe woƒe koklozi si me teteɖeanyi le la me o.
  
  Milo ƒo nu le ɣlidodo me be: "Wò ɣeyiɣia ava." "Abe wò ŋutsuvi sue si le afima, kple nɔvianyɔnu ene. Eye Parnevik ƒe ƒuwo hã."
  
  Eye emegbe xexeame trɔ gbɔ, eye Drake tsɔ dzɔdzɔmeŋutete ƒo milisekɔnd ɖeka esi wòkpɔ Alicia wòdze anyigba le mɔ si womate ŋu aɖe o nu vɔ megbe.
  
  RPG-tukpe aɖe to T-Rex ƒe ƒodo me, si na ƒu hɛwo dzo yi goawo katã me. Eƒu du to akpataa me, to axadzifesreawo dometɔ ɖeka me tututu. Le ɖiɖiɖeme sesẽ aɖe megbe la, wowó gã aɖe si ʋuʋu xɔa, eye ga siwo le gbagbãm kple ƒunukpeƒe siwo le ɣli dom ƒe ɖiɖi sesẽ kplɔe ɖo.
  
  Ga ku ge dze Dukɔa ƒe Ŋutinya Blemanudzraɖoƒe ƒe gli ŋu.
  
  Drake kaka ɖe Kennedy tame esime helikɔpta la ƒe ʋuʋu na wòge dze blemanudzraɖoƒea ƒe gli ŋu, si na be gbeɖuɖɔ gãwo mu. Noa gbã to eme tututu, eye wòtsɔ gbeɖuɖɔwo ƒu gbe ɖe ŋgɔ wòzu ƒutsotsoe siwo le ƒutsotsoewo me. Emegbe yameʋukuƒea ge dze gli si nɔ mumu la dzi le tsitrenu kloe, eye wokpɔ yameʋukulaa wònɔ gear-ti la ʋuʋum le vɔvɔ̃ gã aɖe me hafi wotsɔe ƒo ɖe eya ŋutɔ ƒe yaƒoƒo ƒe ahuhɔ̃e dzi abe ʋetsuvi ene.
  
  Emegbe propeller blades la ƒo... eye wodo go!
  
  Ga akplɔ siwo nɔ dzodzom la na amewuƒe aɖe va le xɔa me. Afɔ ade ƒe ʋuƒoa wɔ gbeɖiɖi aɖe si nɔ ɖiɖim esime wònɔ dzodzom ɖo ta Drake kple Kennedy gbɔ. SAS-srafo tsãtɔa mlɔ anyi gbadzaa alesi wòate ŋui eye emegbe wòse le eɖokui me be wotso yeƒe to tame hafi akplɔa lã Kennedy ƒe ta ƒe akpa aɖe eye wònyrɔ afɔ etɔ̃ ɖe gli si le didiƒe wu la me.
  
  Emlɔ anyi ɣeyiɣi kpui aɖe kple movidzɔdzɔ, emegbe kasia etrɔ ta. Helikɔpta la tɔ eye megate ŋu ƒu du o. Le ɣeyiɣi si kplɔe ɖo me la, eɖiɖi to blemanudzraɖoƒea ƒe axadzi, abe Wile E. Coyote si ƒu du to to si wòdo go teti koe nye ema la ƒe axadzi ene.
  
  Drake xlẽ sɛkɛnd ene hafi heavy metal ƒe ʋuʋu si na tome tsi. Etsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe lé ŋku ɖe xɔa me godoo. Canadatɔwo megbã afɔɖeɖe o, togbɔ be wotsɔ rotor blade lã woawo ŋutɔ tɔ ɖeka kakɛkakɛe hã. Woɖo xɔa ƒe axadzi, ŋutsu ene siwo tsɔ akplo kpekpewo, kpakple Alicia kple aʋawɔla ɖeka si tsɔa nutsyɔnu tsyɔa nu dzi. Wonɔ tɔtrɔm le nusiwo dze abe unit siwo le ɖiɖim ene ŋu.
  
  Woŋlɔ ŋɔdzinuwɔwɔ ɖe Germanytɔwo ƒe mo, ke menye ametakpɔnu tsyɔ wo dzi o. Drake mede dzesi ŋutsu si do awu ɣi la o eye wòbia eɖokui be ɖe dɔdasi sia nye afɔku na ye akpa hã. Ekpɔ asrafoha tɔxɛwo nɔ tetem ɖe wo ŋu kabakaba, Swedentɔwo tsɔ ŋusẽ na esi Amerikatɔwo va ɖo.
  
  Canadatɔwo xɔ na wo ɖokui kple Amegãxiwo! Drake dze agbagba be yeafɔ, gake esesẽ nɛ be wòakɔ eƒe ŋutilã ɖe dzi, eye wòʋuʋu ŋutɔ le alesi wòbu kloe kple nukpɔkpɔ wɔnukua ta.
  
  Kennedy kpe ɖe eŋu esi wòtsɔ abɔta ƒoe sesĩe hafi ʋuʋu tso ete, nɔ anyi hetutu ʋu si le ta nɛ.
  
  "Ŋunyɔ". - eƒo nu le ɣlidodo me le fewuɖuɖu ƒe dziku me.
  
  Drake te eƒe asi ɖe to dzi be yeatɔ te ʋu si nɔ dodom la. Esi wònɔ ekpɔm la, Swedentɔwo ƒe asrafoha tɔxɛ atɔ̃ siwo susɔ la dometɔ etɔ̃ dze agbagba be yewoawɔ avu kple Canadatɔwo esime gbãtɔa zã eƒe tu tsɔ ti kpo tso fesre si gbã la me.
  
  Gake Alicia trɔ, fefe ƒe alɔgbɔnukoko nɔ mo nɛ, eye Drake ʋuʋu le ememe. Eti kpo yi ŋgɔ hekplɔ wo, ahosi ameyibɔ aɖe si wowu ŋutasesẽtɔe, ebɔbɔ asrafo bibiwo ale gbegbe be wògbã woƒe ƒuwo bɔbɔe si ŋu hoʋiʋli aɖeke mele o, eye mexɔ sɛkɛnd wuieve hafi wòtsrɔ̃ ƒuƒoƒoa o.
  
  Ɣemaɣi la, Canadatɔ etɔ̃ ti kpo tso xɔa me le ɖoɖoezizi me aɖaŋutɔe.
  
  Canada-srafo susɔea da tu tso bebeme.
  
  New York SWAT-ha la tsɔ nya ɖe Germanytɔwo ŋu, eye wotu wo ɖe xɔa ƒe megbe, eye wogblẽ wo katã ɖe afisi wotsi tre ɖo negbe etɔ̃ koe susɔ. Ame etɔ̃ susɔeawo, siwo dome Milo hã nɔ, da woƒe aʋawɔnuwo heƒu du.
  
  Drake ƒe mo ʋuʋu esi Tyrannosaurus la ɖe asi le gbɔgbɔa ŋu mlɔeba eye wòmu dze ƒu xoxowo kple kewo ƒe ƒuƒoƒo me.
  
  Kennedy ƒo fi de esime Canadatɔ enelia ti kpo, eye Alicia kplɔe ɖo kabakaba. Woda tu asrafo mamlɛtɔ ƒe tagbɔ esime wònɔ dzadzram ɖo be yeati kpo. Egage ɖe xɔa me eye wòmlɔ anyi ɖe glikpo siwo le bibim la dome, si nye aɖaʋatɔa ƒe aʋawɔwɔ kple eƒe duɖimekeke yi ɖeɖefia la ƒe nuvevi bubu aɖe ko.
  
  
  WUIASIƐKƐ
  
  
  
  NEW YORK ƒe agbalẽ
  
  
  Enumake kloe la, Drake ƒe susu dze numekuku kple numekuku gɔme. Milo ƒo nya ta aɖewo tso Ben kple Nufialagã Parnevik ŋu.
  
  Eɖe eƒe asitelefon eye wòlé ŋku ɖe eŋu be egblẽ hã hafi te kaƒoƒo kabakaba.
  
  Telefon la ɖi eye wòƒo. Ben magblẽe ɖi ɣeyiɣi didi nenema o, menye Ben o...
  
  Eƒe dzi gbã gudugudu. Edze agbagba be yeakpɔ Ben ta, edo ŋugbe na ŋutsua be yeƒe lãme asẽ. Ne nane li la...
  
  Gbea ɖo eŋu be: "Ẽ?" Dali.
  
  "Ben? Èle nyuiea? Nukatae nèle ɣli dom?"
  
  "Mat, akpe na Mawu. Fofonye yɔm, medzo yi ɖaƒo nu, emegbe metrɔ kpɔ megbe eye mekpɔ gbevuvi eve siawo wonɔ nufialagã la ƒom. Meƒu du yi wo gbɔ eye wo kple ame ʋɛ aɖewo tsɔ dzokekewo dzo."
  
  "Ðe woxɔ nufialagã laa?"
  
  "Meɖe kuku, xɔlɔ̃. Makpe ɖe eŋu ne mate ŋui. Fiƒode fofonye!"
  
  "Ao! Drake ƒe dzi gakpɔtɔ nɔ hayahayam. "Menye wò vodadae o, Blakey. Gbɛɖɛ. Ðe akɔtagbalẽvi gãwo bla gasɔdola siawo ɖe akɔtaa?"
  
  "Ame aɖewo wɔe."
  
  "ENYO. Nɔ afima."
  
  Drake gbɔ ya sesĩe eye wòdze agbagba be yeana yeƒe lãmekawo nafa. Canadatɔwo awɔ kaba. Ben ƒo asa na ƒoƒo nyɔŋua, akpe na fofoa, gake Nufialagã la nɔ gbegblẽ deto me. Egblɔ na Kennedy be: "Woƒe ɖoɖoe nye be yewoasi tso afisia le keke siwo nɔ lalam la dzi," emegbe etsa ŋku le xɔ si me gbeɖuɖɔwo le la me. "Ele be míadi Dahl. Kuxi aɖe le mía ŋu."
  
  "Ðeka koe?"
  
  Drake ku nu me tso tsɔtsrɔ̃ si wogblẽ le blemanudzraɖoƒea ŋu. "Ðeko nu sia wó ŋutɔ."
  
  
  * * * .
  
  
  Drake dzo le blemanudzraɖoƒea eye dziɖuɖudɔwɔlawo ƒo xlãe. Wonɔ fefewɔƒe aɖe ɖom ɖe Central Park ƒe ɣetoɖoƒegbo nu, eye wòɖoe koŋ ŋe aɖaba ƒu edzi esi wòde dzesii be Ben bɔbɔ nɔ zikpui si le eƒe go kemɛ dzi. Ðevia fa avi le eɖokui si. Azɔ nukae? Kennedy ƒu du to gbedadaƒo si le egbɔ la dzi.
  
  Ben ƒe ŋkuwo yɔ fũ abe Niagara Tsitsetsea ene be: "Karin ye nye esia." "Meɖo e-mail ɖee be mabia alesi wòle edzi yim kple Valkyries eye wòxɔ... mexɔ MPEG sia ɖe eme... le ŋuɖoɖo me."
  
  Etrɔ eƒe kɔmpiutadziɖoɖoa ale be woate ŋu akpɔ nu. Video ƒe faɛl sue aɖe dze le screen la dzi, eye wònɔ ƒoƒom le gbugbɔgagblɔ me. Klip la xɔ abe sɛkɛnd blaetɔ̃ ene.
  
  Ben nɔvinyɔnu Karin ƒe nɔnɔmetata siwo me mekɔ o siwo wotsɔ ƒo xlã ŋutsu eve siwo ƒe ŋutilã le kpekpem eye wodo motsyɔtsyɔ ƒe akɔnu la ɖe tsikpe si le yevu kple blɔ la me. Wotsɔ ɖi doviviti siwo ate ŋu anye ʋu ko la ƒo xlã eƒe ŋgonu kple nu. Ŋutsu etɔ̃lia kɔ mo ɖe dzi ɖe fotoɖemɔ̃a ŋu, eye wònɔ ɣli dom le Germanygbe me gbeɖiɖi sesẽ aɖe me.
  
  "Etsi tre ɖe eŋu, minx sue la, gake kakaɖedzi nenɔ asiwò be míafia alesi gbegbe esia nye bometsitsie le kwasiɖa ʋɛ siwo gbɔna me!" Ŋutsua ʋuʋu eƒe asibidɛ, eye aɖuɖɔ nɔ dodom tso eƒe nu me. "Dzudzɔ kpekpeɖeŋu nana wo, ŋutsuvi sue. Dzudzɔ wo dzi dzedze.... issss.... Ne èwɔe nenema la, àna wòatrɔ ava dedie eye wòanɔ lãmesẽ me" - nukoko si medzea ame ŋu o. "Awu alo esi mede nenema o".
  
  Kakɛa te eɖokui gbugbɔgagblɔ.
  
  Ben ƒo nu kple ɣli be: "She"s a second Dan." "Edi be yeaʋu ye ŋutɔ yeƒe aʋawɔɖaŋusuku. Nyemesusu be ame aɖeke ate ŋu aƒoe o, nye-nɔvinyenyɔnu tsitsitɔ."
  
  Drake kpla asi kɔ na Ben esime exɔlɔ̃ ɖekakpui la ƒe lãme gblẽ. Eƒe ŋkuléle ɖe eŋu, si Kennedy de dzesii gake menye eyae ɖoe o la, yɔ fũ kple fuléle le aʋagbedzi.
  
  
  BLAEVE
  
  
  
  NEW YORK ƒe agbalẽ
  
  
  Abel Frey, si nye atsyãwɔla xɔŋkɔ le xexeame katã, gatɔ miliɔnla kple kplɔ̃ɖoƒe xɔŋkɔ si nye Chateau-La Verein si xɔa gaƒoƒo 24 la tɔ, nɔ anyi ɖe fefewɔƒea megbe le Madison Square Garden henɔ eƒe dɔlawo kpɔm wonɔ du dzi nɔ tsatsam abe dɔlékui siwo tsɔa agba faa siwo wonye vavã ene.
  
  Le ɣeɖoto alo ɖiɖiɣiwo la, enaa wo le eƒe Alps-towo dzi aƒe si keke ta la ƒe liƒo me-amesiame tso ʋu siwo xɔ ŋkɔ le xexeame katã dzi va ɖo akaɖidɔwɔlawo kple dedienɔnɔdzikpɔlawo dzi-la, kplɔ̃ɖoƒeawo metɔna kwasiɖa geɖe o. Gake esi tsaɖiɖia nɔ edzi yim eye Frey ƒe ŋkɔ nɔ amewo ƒe susu me la, wowɔ zitɔtɔ hetsi dzimaɖi eye wowɔ ɖe eƒe didi ɖesiaɖe dzi.
  
  Nukpɔkpɔa nɔ nɔnɔme aɖe xɔm. Wowu avu ƒe duɖimekekea nu afã kple afã. Eƒe akaɖiwɔla wɔ dɔ kple The Garden ƒe ƒuƒoƒoa be woato akunyawɔwɔ ƒe ɖoɖo aɖe si ade bubu wo nɔewo ŋu vɛ: akaɖi kple gbeɖiɖi ƒe ɖoɖowɔɖi si sɔ na gaƒoƒo eve ƒe fefea.
  
  Frey ɖoe be yealé fui eye yeana fifi ame manyanuwo eye yeagadze egɔme ake.
  
  Kpɔɖeŋuwɔla gãwo zɔna yia ŋgɔ kple megbe le awuɖeɖe ƒe afɔɖeɖe vovovowo me. Atsyãwo ƒe ɖeɖefia le fefewɔƒea megbe nye nusi to vovo na fefewɔƒe ƒe ɖeɖefia-nu ʋɛ aɖewo koe nèhiã, ke menye geɖe o-eye atsyãwɔla siawo-amesiwo nɔ egbɔ le La Vereina ya teti-nya be yekpɔ wo katã do ŋgɔ le mɔ sia mɔ nu.
  
  Ede ɖeɖefiawo ɖeɖefia ƒe dzi ƒo. Le nyateƒe me la, ebiae. Vɔvɔ̃ xe mɔ na wo, lã wɔadã siawo. Vɔvɔ̃, ŋukeklẽ kple nutsuɖuɖu, kple nuvɔ̃ wɔnuku bubu siwo katã bɔ siwo bla ŋutsu kple nyɔnu dzrowo ɖe kɔsɔkɔsɔ me va ɖo amesiwo si ŋusẽ kple kesinɔnuwo le dzi - tso Victoria"s Secret akpɔnɔ dzralawo dzi va ɖo Ɣedzeƒe Europa tsikpememewo kple eƒe subɔvi dzɔgbenyuitɔ mamlɛawo dzi - wo dometɔ ɖesiaɖe nɔ hũ ɖem ʋudolawo.
  
  Frey kpɔ Milo wòge ɖe srɔ̃ɖeŋutilãwo me. Mekpɔ alesi kpɔɖeŋuwɔlawo ƒoa asa na ŋutsu amemabumabu vɔ̃ɖi la. Meko alɔgbɔnu le ememe le woƒe ŋutinya si dze ƒãa ta.
  
  Milo medze abe dzi medzɔe o ene. "Trɔ yi afima!" Eʋuʋu ta ɖo ta Frey ƒe asitelefon dɔwɔƒe si wowɔ hena ɣeyiɣi kpui aɖe la gbɔ.
  
  Frey ƒe mo sesẽ esime woawo ɖeɖe nɔ anyi. "Nukae dzɔ?"
  
  "Nukae medzɔ o? Míebu helikɔpta la. Meƒo ɣli tso afima kple ŋutsuvi eve. SWAT, SGG, Drake ma si nye ame manyanu kple bitch bubu aɖe nɔ wo si. Dzomavɔe wònye le afima, ame." Milo ƒe Amerikatɔwo ƒe gbeɖiɖiwo ve Frey ƒe to siwo me dekɔnuwo le wu la ŋutɔŋutɔ. Ðeko lã la yɔe be "amegbetɔ" teti koe nye ema.
  
  "Splinter?"
  
  "Ebu na gbolo ma si me kɔ o, Miles." Milo ko alɔgbɔnu.
  
  "Ðe Canadatɔwo xɔea?" Frey lé eƒe zikpui ƒe abɔwo le dziku me, si na wotro.
  
  Milo wɔ abe ɖe mede dzesii o ene, eye wòɖe eƒe dzimaɖitsitsi ememetɔ fia. Frey ƒe ɖokuitɔdidi na eƒe akɔta vuvu. Edo ɣli sesĩe ale gbegbe be Milo ʋuʋu be: "Fucking useless bastards!" "Mi ame tsɛ siwo ŋu viɖe aɖeke mele o siwo bu ɖe sɔdola fuɖenamelawo ƒe ha aɖe si!"
  
  Aɖuɖɔ nɔ dzodzom tso Frey ƒe nuyiwo dzi, eye wònɔ kplɔ̃ si ma wo dome la ƒom. "Ènya ɣeyiɣi didi si melala ɣeyiɣi sia? Fifia ya? Kple wò?"
  
  Esi mete ŋu ɖu eɖokui dzi o ta la, eƒo Amerikatɔ commando la ƒe mo. Milo trɔ ta sesĩe eye eƒe ŋgonu biã, gake mewɔ nu ɖe eŋu le mɔ bubu aɖeke nu o.
  
  Frey zi dziɖeɖi ƒe koklozi kɔkɔtɔ aɖe dzi be wòatsyɔ edzi. Egblɔ kple agbagbadzedze gãtɔ kekeake si wònya be ŋutsu siwo wodzi le kɔkɔƒe koe ate ŋu awɔ be: "Nye agbe la, wotsɔe na-ao, wotsɔe na-na Yɔdo sia didi... Mawuwo ƒe Yɔdo sia. Matsɔ wo - ɖekaɖeka - ayi nye fiasã me. Eʋuʋu asi ɖo ta ʋɔtrua nu gblɔ be: "Nyee nye dziɖula, eye nyemefia bometsila siawo ƒe dziɖula o. Mate ŋu ana supermodel atɔ̃ nafu nye dedienɔnɔdzikpɔla kpuitɔ kekeake le esi susu aɖe nɔ asinye ta ko. Mate ŋu ana ame nyui nawɔ aʋa vaseɖe ku me le nye aʋawɔƒe, gake ema mena mezu dziɖula o. Èse egɔmea?"
  
  Frey ƒe gbe ɖe nunya ƒe gãnyenye fia. Milo ʋuʋu ta, gake eƒe ŋkuwo nɔ ƒuƒlu. Frey bu esia be enye bometsitsi. Eɖe hũ.
  
  "Enyo, nuka gagale asiwò nam?"
  
  "Nu sia". Milo tsi tre heƒo Frey ƒe kɔmpiutadziɖoɖoa ƒe keyboard dzi sɛkɛnd ʋɛ aɖewo. Nyadzɔdzɔ aɖe si woɖena fiana le agbe me do, si me woƒo nu tso nuto si te ɖe Dukɔa ƒe Ŋutinya Blemanudzraɖoƒe ŋu.
  
  "Amewo le mía si siwo wɔa wo ɖokui abe television dzi dɔwɔlawo ene. Woƒe ŋku nɔ Drake, nyɔnu kple ŋutsuvi - Ben Blake ŋu. Ema hã gblẽ SPECIAL kple SGG ƒe akpa mamlɛawo katã ɖi, eye kpɔ ɖa, mexɔ esia dzi se," eƒo screen la vie, eye wògblẽ fifia ƒe ɖi siwo melɔ̃ o ɖi eye Mawu nya nu bubu, "SAS ƒe ƒuƒoƒoae nye esia."
  
  "Èxɔe se..." Frey gblɔ. "Ðe nèle agbagba dzem be yeagblɔ nam be ameƒomevi vovovowo ƒe ameƒomevi aɖe le mía si fifiaa? Eye nunɔamesi gãtɔ kekeake megale mía si o." Eɖe hũ. "Menye be ekpe ɖe mía ŋu vaseɖe fifia o."
  
  Milo ko alɔgbɔnu le adzame kple eƒe dɔtɔ. "Ènya be ele nenema."
  
  "Ɛ̃. Wò ahiãvi. Eyae nye míaƒe nunɔamesi nyuitɔ kekeake eye eƒe ɣeyiɣi le aƒe tum. Enyo, mina míakpɔ mɔ be aɖo ŋku amesiwo wògblɔa akɔnta na dzi."
  
  Milo gblɔ kple gɔmesese gã aɖe be: "Ga si dzi wòaɖo ŋkui ŋue wòku ɖo wu."
  
  Frey ƒe ŋkuwo klẽ eye ʋuʋudedi aɖe si me kɔ la dze le eƒe ŋkuwo dzi. "Hm." Nyemaŋlɔ esia be o."
  
  "Ben Blake nɔvinyɔnu hã le mía si. Edze abe gbemelã aɖee wònye ene."
  
  "Enyo. Dɔe ɖe Gbedoxɔa me. Míatrɔ ava afima kpuie." Etɔ vie. "Lala... Lala... Nyɔnu ma le Drake gbɔ. Amekae wònye?"
  
  Milo srɔ̃ nu tso eƒe mo ŋu eye wòɖe abɔta. "Nyemenya naneke tso eŋu o".
  
  "Enyo, kpɔe ɖa!"
  
  Milo ƒo ka na television dɔwɔlawo be: "Mizã kɔmpiutadziɖoɖo si dea dzesi mo le Drake nyɔnua ŋu," egblɔ kple ɣli.
  
  Le ɖoɖoezizi aɖabaƒoƒo ene megbe la, exɔ ŋuɖoɖo. Egblɔ na Frey be: "Kennedy Moore. "New York Kpovitɔ".
  
  "Ɛ̃. Ẽ, nyemeŋlɔa agbegbegblẽnɔnɔ be gbeɖe o. Ðe afɔ ɖe vovo, Milo. Na mawɔ dɔ."
  
  Frey Google tanya la eye wòkplɔ kadodo geɖewo ɖo. Le ɣeyiɣi si mede aɖabaƒoƒo ewo o me la, enya nusianu, eye eƒe alɔgbɔnukoko va keke ta eye wògatro. Susu gã aɖe ƒe dɔlékuiwo tsi le eƒe susu me le eƒe sɔhɛmenɔɣi megbe.
  
  Mete ŋu tsi tre ɖe numeɖeɖe na afɔzɔla la ŋu be: "Kennedy Moore nye ame nyuitɔwo kekeake dometɔ ɖeka le New York. Fifia ele mɔkeke dzizizitɔe. Elé kpovitɔ ƒoɖi la eye wòtsɔe de gaxɔ me. Eƒe fɔbubua na woɖe asi le ame siwo ŋu wòkpe asi ɖo wobu fɔe la dometɔ aɖewo ŋu, si do ƒome kple kpeɖodzi ƒe kɔsɔkɔsɔ gbagbã." Frey tɔ vie. "Dukɔ si tsi megbe ka ƒomevie awɔ ɖoɖo sia tɔgbe ŋudɔ, Milo?"
  
  "USA," Eƒe gbevuvi la nya nusi wokpɔ mɔ na tso esi.
  
  "Enyo, senyala wɔnuku aɖe na woɖe asi le ŋutsu aɖe si ŋkɔe nye Thomas Caleb, "amewula vɔ̃ɖitɔ kekeake le Dziehe United States ƒe ŋutinya me," abe alesi wogblɔe le afisia ene la ŋu. Nye, nye. Evivina ŋutɔ. Ɖo to!
  
  "Caleb ʋua amesi wòwu la ƒe ŋkuwo, ezãa stapler tsɔ daa klitsawo to ŋkume kple ŋgonu, emegbe wòzia nudzodzoe gbagbewo dzi to woƒe ŋɔti me, si zi wo dzi be woaɖu nu ahami vaseɖe esime woami vaseɖe esime woaku." Frey tsɔ ŋku gã aɖe kpɔ Milo. "Magblɔ vie abe nuɖuɖu le McDonald"s ene."
  
  Milo meko alɔgbɔnu o. Egblɔ be: "Ame maɖifɔwo wulae wònye." "Nukokoedoname mezɔna nyuie kple amewuwu o."
  
  Frey ko alɔgbɔnu nɛ. "Miewu ame maɖifɔwo, alo?"
  
  "Ne mele nye dɔa wɔm ko. Asrafoe menye."
  
  "Hmm, nyuie, fli nyui aɖee wònye, alo? Mehiã o. Mina míatrɔ ɖe dɔ si wɔm míele fifia ŋu. Kaleb sia wu fɔmaɖila eve bubu tso esime woɖe asi le eŋu. Magblɔ be agbenyuinɔnɔ ŋuti nufiafia kple agbenyuinɔnɔ ƒe dzidzenuwo ƒe hatsotso aɖe me tsonu si me kɔ, alo, Milo? Aleke kee wòɖale o, Kaleb sia bu fifia."
  
  Milo ƒe ta ʋuʋu ɖo ta kɔmpiutadziɖoɖoa ƒe screen gbɔ, ɖo ta Kennedy Moore gbɔ. "Eve bubu?"
  
  Fifia Frey ko nu. "Ha, ha. Menye bometsitsie nènye ale gbegbe be mèse nya sia gɔme o, alo? Bu eƒe nuxaxa ŋu kpɔ. Bu eƒe vevesese ŋu kpɔ!"
  
  Milo lée eye togbɔ be eya ŋutɔ hã la, eɖe eƒe aɖuwo ɖe go abe polar bear si le eƒe lã gbãtɔ si wòlé le ŋkekea me la vuvu ene.
  
  "Ðoɖo aɖe le asinye". Frey ko alɔgbɔnu le dzidzɔ ta. "Oo shit... Ðoɖo aɖe le asinye."
  
  
  BLAEVE-VƆ-ƉƐKƐ
  
  
  
  NEW YORK ƒe agbalẽ
  
  
  Dɔwɔƒegã si wotsɔna zɔa mɔe la nɔ zitɔtɔ me. Drake, Kennedy, kple Ben kplɔ Thorsten Dahl kple Asrafoha Tɔxɛa ƒe amegã si do dziku la ɖo to atrakpuiawo dzi eye woto zitɔtɔa ŋu. Woto xɔ eve me hafi tɔ ɖe ɖoɖoezizi si sɔ gbɔ vie si xɔdɔme si le gaxɔa ƒe nuwuwu na la me.
  
  Asrafoha tɔxɛa ƒe amegã tsɔ eƒe aʋawɔnua ƒu gbe le dziku me be: "Woƒo ka na mí." "Míexɔ kaƒoƒo fiƒode la eye le miniti wuiatɔ̃ megbe la, nye ŋutsu etɔ̃ ku! Nukae nye...?"
  
  "Etɔ̃ koe?" Dahl bia nya sia. "Míebu ade. Bubudede ame ŋu bia be míadi ɣeyiɣi..."
  
  SWAT ŋutsua do dziku vevie be: "Fuck respect." "Èle nye anyigbamama me tom, wò Eŋlisi kposɔ. Mievɔ̃ɖi abe ŋɔdzinuwɔla fiƒodeawo ene!"
  
  Drake do eƒe asi ɖe dzi. "Le nyateƒe me la, Eŋlisi kposɔe menye. Bometsila sia nye Swedentɔ."
  
  Amerikatɔ la dze abe ɖe wòtɔtɔ ene. Drake lé eƒe asi ɖe Ben ƒe abɔta sesĩe. Ese le eɖokui me be ŋutsua le ʋuʋum. Egblɔ na asrafoha tɔxɛa ƒe ŋutsua be: "Míekpe asi ɖe eŋu." "Wokpe asi ɖe eŋu. Ate ŋu agblẽ nu geɖe wu hafi."
  
  Eye emegbe esi dzɔgbese na eƒe akplɔ si nye nukokoedoname la ɖiɖi la, tu siwo nɔ dzadzam ɖe dɔwɔƒegã la ƒe ɖiɖi dziŋɔ aɖe ɖi. Ame sia ame dze anyi ɖe anyigba. Gbeɖiɖi aɖe si le abe ga ene do tso ɣedzeƒegli la dzi. Hafi tudadaa nawu enu la, asrafoha tɔxɛa ƒe amegã tsi tre. Egblɔ kple ŋukpe vie be: "Enye tuɖedzi."
  
  Drake di Kennedy be: "Ele be míayi," gake mete ŋu ke ɖe eŋu o.
  
  "Le dzo ƒe fli mea?" asrafoha tɔxɛa ƒe ŋutsua gblɔ. "Amekae nènye?"
  
  Drake gblɔ be: "Menye dɔwɔƒea alo tuawoe ɖea fu nam o." "Esia nye bɔmb si wotsɔa tukpewo ƒuna si ate ŋu akplɔe ɖo kpuie."
  
  Prudence gblɔ be woaɖe amewo le teƒea. Drake do le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi be yeakpɔ ameyibɔ kple yevu siwo nɔ du dzi nɔ ɣli dom le afisi tuawo tso.
  
  Egakpɔ Kennedy ake, gake edze abe ebu ene.
  
  Emegbe kasia mo yeye aɖe do ɖe wo dome. Dɔwɔƒea ƒe Tatɔ, ne wotsɔ eƒe ɣletivi etɔ̃ ƒe dzesiwo drɔ̃ ʋɔnu eye abe ɖe ema mesɔ gbɔ o ene la, enɔ tutum to eŋu la, enye ŋutsu aɖe si do kpovitɔwo ƒe amegã ƒe ɣletivi atɔ̃ siwo mebɔ o. Drake nya enumake be ŋutsu siae wòle be yewoaƒo nu kplii. Kpovitɔwo ƒe amegãwo kpɔ gome le aʋawɔwɔ kple ŋɔdzinuwɔwɔ me.
  
  Asrafoha tɔxɛa ƒe amegã ƒe radio do ɣli be: "Wo katã me kɔ. Aʋawɔnu aɖe si dzi woate ŋu akpɔ le didiƒe ʋĩ le xɔa tame afisia. Esia nye lã dzĩ aɖe."
  
  "Amegãxiwo!" Drake susui be Canadatɔwo kple Germanytɔwo le ʋuʋum yi ŋgɔe kple woƒe gamenɔlawo.
  
  Thorsten Dahl ƒo nu na ame yeyea. "Ele be nàƒo nu kple nye Dukɔa ƒe Dɔdzikpɔla vavã."
  
  Kɔmiunisttɔa gblɔ be: "Wowu dɔa nu." "Èle dodom le afisia."
  
  Drake dze egɔme be: "Ao, lala," eye wòxe mɔ na Ben le ŋutilã me be wòagaƒu du ayi ŋgɔ o. "Mèse egɔme o...."
  
  Kɔmiunisttɔa gblɔ to aɖu siwo wobla me be: "Ao, ao." "Nye menya o. Eye mebe èle dzodzom le afisia, ɖo ta Washington, DC. Capitol Hill di be yeakpɔ mia dometɔ ɖeka, eye mele mɔ kpɔm be woaxɔe le akpa gãwo me. " .
  
  
  * * * .
  
  
  Yameʋua xɔ miniti blaasieke. Drake tsi dzi ɖe Kennedy ƒe bu manyatalenua ŋu vaseɖe esime wògadze ake esime yameʋua nɔ dzodzo ge teti.
  
  Eƒu du to mɔa dzi, gbɔgbɔtsixe tsi ƒo.
  
  Drake gblɔ be: "Mesusu be míebu wò." Ekpɔ gbɔdzɔe gã aɖe, gake edze agbagba be yeana wòanɔ bɔbɔe.
  
  Kennedy meɖo eŋu o. Ke boŋ ebɔbɔ nɔ fesre nu zikpui dzi, le adzɔge tso dzeɖoɖoa gbɔ. Drake tsi tre be yeaku nu me, gake etɔ esi wòhe eɖokui ɖa le eŋu, eƒe mo le ɣie abe alabastro ene.
  
  Afikae wònɔ eye nukae dzɔ le afima?
  
  Womeɖe mɔ ɖe kaƒoƒo alo e-mail aɖeke ŋu le yameʋua me o. Television aɖeke meli o. Wodzo le ɖoɖoezizi me; dzɔla geɖe nɔ ŋku lém ɖe wo ŋu evɔ womede nu wo me o.
  
  Drake ate ŋu ana wòatso ɖe edzi. SAS hehexɔxɔ bia gaƒoƒo, ŋkeke kple ɣleti geɖe ƒe lala. Le dzadzraɖo ɖe... Le ŋkuléle ɖe nu ŋu ta. Le eya gome la, gaƒoƒo ɖeka ate ŋu adzo le milisekɔnd ɖeka me. Ɣeaɖeɣi la, wotsɔ aha na wo le plastik-tu sue siawo me eye Drake he ɖe megbe wu ɣeyiɣi kpui aɖe.
  
  Whisky la nɔ keklẽm, afɔku ƒe aŋetu si ƒe amadede nye amber, si nye aʋawɔnu si wòtia zi mamlɛtɔ si nuwo va sesẽ-esi Alison dzo. Eɖo ŋku vevesesea, mɔkpɔkpɔbuɖeamea dzi, eye ke hã eƒe ŋku nɔ eŋu.
  
  "Menye afisiae o, akpe." Ben nɔ ŋudzɔ ale gbegbe be wòna eƒe aƒenɔ dzo. "Míenye Mountain Dew ŋutsuwo. Mitsɔe vɛ."
  
  Ben dze agbagba gɔ̃ hã be yeana Drake nado le nɔnɔme sia me to ewɔwɔ abe geek ene me. Ebɔbɔ ɖe mɔa dzi, nɔ ekpɔm esime nuƒolaa, si nɔ ʋuʋum, trɔ yi eƒe nɔƒe. "Le mía nɔvi Amerikatɔwo ƒe nyagbɔgblɔ nu la, anye ne mege ɖe eme!"
  
  Eƒe mo biã esi eƒe amedzroxɔla trɔ kpɔe kple movidzɔdzɔ. Le sɛkɛnd ɖeka megbe la egblɔ be, "Menye Hooters yae nye esia o, vinye."
  
  Ben nyrɔ ɖe eƒe zikpui dzi ake. "Nu maɖinu".
  
  Drake ʋuʋu ta. "Wò lãmesẽ, xɔlɔ̃. Wò gbɔɖiame atraɖii nyea ŋkuɖodzinya si doa dzidzɔ na ame be nyemenɔ abe wò tɔ ene kpɔ o."
  
  "Nya ƒaƒãwo".
  
  "Vevietɔ-akpe na wò."
  
  "Mega tsi dzi o".
  
  "Eye Karin - eƒe lãme asẽ. Medo ŋugbe be."
  
  "Aleke nàte ŋu ado ŋugbe ma, Matt?"
  
  Drake tɔ vie. Nusi woɖe gblɔe nye eƒe dzɔdzɔme ɖokuitsɔtsɔna be yeakpe ɖe amesiwo hiã tu ŋu, ke menye asrafo ƒe ʋɔnudɔdrɔ̃ si me kɔ o.
  
  Egblɔ be: "Womawɔ nuvevii haɖe o." "Eye eteƒe madidi o míakpɔ kpekpeɖeŋu geɖe wu alesi nàte ŋu asusui."
  
  "Aleke nèwɔ nya be womawɔ nuvevii o?"
  
  Drake ƒo nu kple hũɖeɖe. "Enyo, enyo, akɔntabubu si me agbalẽnyanya le ye nye ema. Ne ɖe wodi be wòaku la, anye ne wowui enumake, alo? Pampering aɖeke meli o. Gake womewɔe o. Eyata..."
  
  "Ɛ̃?"
  
  "Germanytɔwo hiãe le nane ta. Woana wòanɔ agbe." Drake nya be yewoate ŋu akplɔe ayi gbebiame bubu alo nane si bɔ wu gɔ̃ hã gbɔ - na dɔtɔ si le abe dzizizidziɖula ene si lɔ̃a dziɖuɖu ɖe wɔna ɖesiaɖe dzi. Esi ƒeawo va nɔ yiyim la, Drake va lɔ̃ ŋutasẽla sia ƒomevi. Woƒe ŋutasẽdziɖuɖua naa mɔnukpɔkpɔ evelia ŋutsu nyuiawo ɣesiaɣi.
  
  Ben zi alɔgbɔnukoko dzizizitɔe. Drake se le eɖokui me be yameʋua dze ɖiɖi gɔme eye wòdze nyateƒenya siwo le yeƒe ta me la me toto gɔme. Esi eƒe ƒuƒoƒo suea nɔ gbagbãm ta la, eva hiã be wòaɖe afɔ akpɔ wo ta geɖe wu.
  
  
  * * * .
  
  
  Le aɖabaƒoƒo eve me esi wodzo le yameʋua me la, wokplɔ Drake, Ben, Kennedy kple Dahl to ʋɔtru geɖe me, woto atrakpui si dzi tomefafa le dzi, woto xɔdɔme dzeani aɖe si dzi wotsɔ xɔtunu blɔ ɣiwo ɖo la me, eye mlɔeba woto ʋɔtru kpekpe aɖe si Drake de dzesii be wotu ɖe megbe nyuie la me wo.
  
  Wokpɔ wo ɖokui le xɔdɔme si le ɖoƒe gbãtɔ, si le ɖoƒe gbãtɔ me, si me ame aɖeke mele o negbe woawo ŋutɔ kple ame enyi bubuwo koe mele eme o: dzɔla atɔ̃ siwo tsɔ tu kple awu etɔ̃-nyɔnu eve kple ŋutsu tsitsi aɖe.
  
  Ŋutsua ɖe afɔ ɖe ŋgɔ. Egblɔ kpoo be: "Jonathan Gates." "Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Dɔdzikpɔla."
  
  Drake se le eɖokui me be vɔvɔ̃ ɖo ye dzi zi ɖeka. Mawu, ŋutsu sia nye mega-powerful, ɖewohĩ atɔ̃lia alo adelia le fli me hena dukplɔla ƒe ɖoƒe. Eɖe hũ eye wòɖe afɔ yi ŋgɔ, eye wòde dzesi dzɔlawo ƒe ʋuʋu yi ŋgɔ, emegbe wòkeke eƒe abɔwo ɖe enu.
  
  Egblɔ be: "Xɔlɔ̃awo katã le afisia. "Ne mede ɖeke o la... mesusui nenema."
  
  "Mexɔe se be èto nyateƒe." Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Dɔdzikpɔla do ɖe ŋgɔ eye wòdo asi ɖa. "Be maɖe ɣeyiɣi dzi akpɔtɔ la, menɔ nu yeyewo xɔm xoxo. United States lɔ̃ faa be yeana kpekpeɖeŋu eye wòte ŋu kpena ɖe eŋu. Meva afisia be... mana... kpekpeɖeŋu sia nanɔ bɔbɔe."
  
  Nyɔnuawo dometɔ ɖeka tsɔ aha na amesiame. Taɖa yibɔ nɔ esi, eƒe ŋkume le ʋuʋum, eye wòxɔ ƒe blaatɔ̃awo ƒe domedome, dzimaɖitsitsi ƒe fli siwo le kpekpem ale gbegbe be woate ŋu aɣla dukɔa ƒe nya ɣaɣlawo kple alesi wòŋea aɖaba ƒua dzɔla siwo ƒoa nu tso eƒe vevesese le wo ŋu dzi ƒe mɔnu aɖe.
  
  Nunonoawo na tsikpeawo ƒu vie. Drake kple Ben gakpɔtɔ te ɖe Gates ŋu, nɔ nuɖuɖu siwo wotsɔna noa nuɖuɖui nom. Kennedy zɔ yi fesrea nu, nɔ eƒe wein la ƒom henɔ yameʋu siwo tsɔa taksi la kpɔm, edze abe ɖe wòbu tame ene. Thorsten Dahl nyrɔ ɖe zikpui nyui aɖe dzi kple Evian, eƒe ŋutilã ƒe gbegbɔgblɔ si wotia be manye ŋɔdzidoname o.
  
  Ben ƒo nu be: "Nɔvinyenyɔnu. "Àte ŋu akpe ɖe eŋua?"
  
  "CIA do ka kple Interpol, gake míekpɔ ŋgɔdonya aɖeke le Germanytɔwo ŋu haɖe o." Le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe, esi agbalẽŋlɔla la de dzesi Ben ƒe nuxaxa kple agbagbadzedze si wòbia be wòate ŋu aɖo Sewɔtakpekpea me tɔ aɖe gbɔ la, egblɔ kpee be: "Míele agbagba dzem, vinye. Míake ɖe wo ŋu."
  
  "Dzinyelawo menya haɖe o." Ben tsɔ eƒe asitelefon la ɖiɖi ŋkume le eɖokui si. "Gake maxɔ ɣeyiɣi didi o-"
  
  Fifia nyɔnu bubu aɖe do ɖe ŋgɔ - ame ɖeka si le dzidzɔ kpɔm, si ka ɖe eɖokui dzi, si metsi wu kura, si ɖoa ŋku Aƒenɔ Dukɔa ƒe Agbalẽŋlɔla tsãtɔ si ava va dzi, si nye lã lénu ŋutɔŋutɔ alo abe alesi Drake gblɔe na eɖokui ene la, Alicia Miles ƒe dunyahehe me tɔ dzi le mɔ sia mɔ nu.
  
  "Nye dukɔa meɖi naneke wu nusi mate ŋu adzɔ o, Aƒetɔ Dahl, Aƒetɔ Drake. Míenya be míetsi megbe ŋutɔ le esia me, eye míenya nusiwo le afɔku me. Woɖe asi le miaƒe SAS ƒuƒoƒoa ŋu be woawɔ dɔ. SGG hã. Delta ƒe ƒuƒoƒo aɖe le mía si si le klalo be yewoana kpekpeɖeŋu. Ðeko nàƒo xexlẽdzesiawo nu ƒu..." Eʋuʋu eƒe asibidɛwo. "Coordinates" ƒe nyawo.
  
  "Eye Nufialagã Parnevik hã?" Dahl ye ƒo nu zi gbãtɔ. "Nya kae le Canadatɔwo ŋu?"
  
  Agbalẽŋlɔla la gblɔ sesĩe vie be: "Wole mɔɖegbalẽwo nam." "Esia nye dutadɔnunɔlawo ƒe nɔnɔme-"
  
  "Ao!" Drake do ɣli, emegbe wògbɔ ya be yeƒe dzi nadze eme. "Ao, aƒetɔ. Esiae nye mɔnu si mesɔ o. Nu sia dze egɔme... nuka?... ŋkeke etɔ̃ enye sia? Ɣeyiɣie nye nusianu le afisia, vevietɔ fifia. Egblɔ be ŋkeke ʋɛ siwo kplɔe ɖoe nye afisi míaɖu dzi le alo aɖu dzi le."
  
  Agbalẽŋlɔla Gates tsɔ movidzɔdzɔ kpɔe. "Mese be asrafoa ƒe ɖewo gakpɔtɔ le mewò, Drake. Gake menye nuwɔna sia tae o."
  
  Drake tsɔ abɔta ƒoe be: "Metrɔna le asrafo kple dumevi dzro dome ne esɔ." "Viɖe siwo le asrafo tsãtɔ nyenye me."
  
  "Ee. Enyo, ne ena nèse le ɖokuiwò me be yeƒe lãme sẽ la, mɔɖegbalẽwo makpe ɖe ŋuwò o. Colby Taylor bu le eƒe Canadatɔwo ƒe xɔ gã la me kpe ɖe eƒe dɔwɔla akpa gãtɔ ŋu. Nye akɔntabubue nye be enɔ ɖoɖo wɔm ɖe esia ŋu ɣeyiɣi didi aɖee nye sia eye wòtrɔ ɖe nudzɔdzɔ kpata aɖewo siwo ŋu wowɔ ɖoɖo ɖo do ŋgɔ ŋu. Le nyateƒe me la - e"le off the grid."
  
  Drake miã ŋku. "Nya nyui aɖe li?"
  
  Ðetugbui aɖe ƒo nu. "Enyo, míetsɔ Sewɔtakpekpea ƒe Agbalẽdzraɖoƒea ƒe nunɔamesiwo katã na wò be wòakpe ɖe wò numekukua ŋu." Eƒe ŋkuwo nɔ keklẽm. "Agbalẽdzraɖoƒe gãtɔ kekeake le xexeame. Agbalẽ miliɔn blaetɔ̃ vɔ eve. Agbalẽtata siwo mebɔ o. Eye Xexeame ƒe Digitál Agbalẽdzraɖoƒe hã."
  
  Ben kpɔe abe ɖe wòlɔ̃ be yeage ɖe Fiavinyɔnu Leia ƒe cosplay hoʋiʋli aɖe me teti koe nye ema ene. "Nunɔamesiwo katã? Eyata - le nukpɔsusu nu - àte ŋu anya Germanytɔ si ƒe susu katã le Norsetɔwo ƒe gliwo ŋua? Àte ŋu akpɔ nuŋlɔɖi siwo ku ɖe Odin kple Mawuwo ƒe yɔdo sia ŋu. Nu siwo mele internet dzi o?"
  
  Nyɔnua gblɔ be: "Àte ŋui, ne èka asi abɔta ɖeka ko ŋu." "Eye, ne ema do kpo nu la, agbalẽdzraɖoƒedzikpɔla xoxo aɖewo ŋutɔ le mía si."
  
  Ben ƒe ŋkuwo klẽ kple mɔkpɔkpɔ esi wònɔ Matt kpɔm. "Kplɔ mí yi afima."
  
  
  * * * .
  
  
  Woʋu Sewɔtakpekpea ƒe Agbalẽdzraɖoƒea na wo le Kwasiɖagbe ŋdi kanya ŋutɔ. Akaɖiawo le keklẽm, dɔwɔlawo lé to ɖe eŋu, agbalẽdzraɖoƒe gãtɔ kekeake le xexeame wɔ dɔ ɖe ame dzi godoo. Gbã la, teƒea ƒe xɔtuɖaŋu kple seselelãme na Drake ɖo ŋku blemanudzraɖoƒe aɖe dzi, gake esi wònɔ agbalẽdzraɖoƒe siwo le fli me kple nuxexlẽ ƒe balkon siwo le dzogoe ene me kpɔm la, eteƒe medidi o ese blema sidzedze ƒe bubudedeameŋu ƒe nɔnɔme, eye eƒe seselelãme trɔ be wòasɔ kple nusiwo ƒo xlãe.
  
  Esi Drake zã ɣeyiɣi aɖe nɔ tsaglãla tsam le xɔdɔmewo me la, Ben megblẽ ɣeyiɣi aɖeke ɖe tsi me nɔnɔ me le numekuku me o. Ege ɖe balkon la dzi le adzame, tsɔ kɔmpiuta si dzi woŋlɔa nu ɖo la de eme eye wòdɔ woƒe Sweden asrafoha tɔxɛwo ƒe amegã be wòadi kɔfi kple kukiwo.
  
  Drake gblɔ esi wònɔ tsatsam be: "Teƒe nyui aɖe ŋutɔ." "Mesena le ɖokuinye me be Nicolas Cage ate ŋu ado le aɖabaƒoƒo ɖesiaɖe me."
  
  Ben ƒo eƒe ŋɔti ƒe tɔdzisasrãa. Elɔ̃ ɖe edzi be: "Nyemenya afi si madze egɔme tsoe o. "Nye ta nye nudzraɖoƒe, xɔlɔ̃."
  
  Thorsten Dahl ƒo ʋuƒo siwo ƒo xlã balkon la. Egblɔ kple Oxford gbeɖiɖi ma si wosrɔ̃ nu tsoe be: "Dze egɔme kple nusi nènya." "Dze egɔme kple xotutu aɖe."
  
  "Nyui. Enyo, míenya hakpanya sia. Egblɔna kloe be amesiame si aƒo ɖi Mawuwo ƒe yɔdo la ahe dzomavɔ ava Anyigba dzi. Eye dzoe, le nyateƒe me. Míaƒe ɣletinyigba la atɔ dzo. Míenya hã be xotutu sia sɔ kple xotutu bubu siwo do ƒome kplii siwo woŋlɔ tso Mawu bubuwo ŋu le ŋutinya me etɔxɛe."
  
  Dahl gblɔ be: "Nusi míenya o enye nusitae? Alo aleke?"
  
  Drake gblɔ kple gbe sesẽ be: "Dzo." "Ðeko ŋutsua gblɔ nya ma."
  
  Ben miã ŋku. Dahl trɔ ɖe Drake ŋu kple alɔgbɔnukoko sesẽ. Egblɔ be: "Woyɔe be susuŋudɔwɔwɔ. "Zi geɖe la, nyateƒenyawo me dzodzro kpena ɖe mía ŋu míeɖea nyateƒea fiana. Alesi afɔku dzɔnae megblɔ. Taflatse mikpe asi ɖe eŋu alo midzo."
  
  Drake no eƒe kɔfi eye wòzi ɖoɖoe. Ŋutsu siawo evea siaa bu amewo eye wodze na teƒe. Ezɔ yi ʋɔtrua ƒe ʋuƒoa gbɔ eye wòtrɔ kpɔ megbe, eƒe ŋkuwo nɔ ʋuʋum le xɔ gogloa me, eye wòde dzesi dɔwɔlawo kple Amerikatɔwo ƒe dɔwɔlawo ƒe nɔƒe. Kennedy nɔ anyi ɖe dzisasrã eve dzi le ete, nɔ eƒe kɔmpiuta dzi ƒom kple dziku, eye eya ŋutɔ tɔ ɖe eɖokui ɖe aga... nuka?Drake susui. Fɔɖiɖi ƒe seselelãmea? Vᴐvɔ̃? Teteɖeanyi? Enya nu tso eŋu katã, eye mele gbeƒã ɖe ge o.
  
  Ben gblɔ be: "Xotutua ɖee fia be ɖiƒoƒo Odin ƒe yɔdo ɖeka adze dzotɔsisiwo ƒe sisi gɔme. Magblɔ be esia nyanya le vevie abe nu bubu ɖesiaɖe si le afisia ene."
  
  Drake blu ɖe eta esi nusiwo dzi wòɖo ŋkui nyitsɔ laa va do. Dzo ƒe tɔsisiwo?Ekpɔe.
  
  Gake afikae?
  
  "Nukatae nègblɔe nenema?" ebia nya sia. "Dzotɔsisiwo?"
  
  "Mènya o." Ðewohĩ esi ɖeɖi te ŋunye be magblɔ be "dzomavɔ le bibim" eye "nuwuwua gogo" tae. Mesena le ɖokuinye me abe Hollywood sinima ƒe ŋgɔdonya ene."
  
  Dahl kɔ ŋkume ɖe dzi gblɔ be: "Ekema èyi dzotɔsisiwo yome?", "Abe dzokpe enea?"
  
  Drake tsɔ eƒe asibidɛwo ƒo ɖe eŋu be: "Ao, lala." "Ɛ̃! Dzoto gã aɖe! Le... le Iceland, alo?" Elé ŋku ɖe Swedentɔa ŋu be yeaɖo kpe edzi.
  
  "Kpɔ ɖa, esi Scandinaviatɔe menye ta la, mefia be menye"
  
  "Ɛ̃". Le ɣeyiɣi ma me la, Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Agbalẽŋlɔla ƒe Kpeɖeŋutɔ Sue la va zu ŋutilã tso agbalẽdzraɖoƒe aɖe si te ɖe afima ŋu megbe. "Le Iceland ƒe dzigbeɣedzeƒe gome. Xexeame katã nya nu tso esia ŋu. Esi mexlẽ dziɖuɖua ƒe numekuku yeyea vɔ la, mesusu be esiae nye dzoto gã adrelia si li fifia."
  
  Ben gblɔ be: "Esi xɔ ŋkɔ wue nye Yellowstone Park.
  
  "Gake ɖe Dzoto Gã la nye afɔku ma gbegbea?" Drake bia nya sia. "Alo Hollywood ƒe gli bubu aɖee nye esia?"
  
  Ben kple agbalẽŋlɔla ƒe kpeɖeŋutɔ siaa ʋuʋu ta. Kpeɖeŋutɔa gblɔ be: "Nya "lã ƒomeviwo ƒe tsɔtsrɔ̃" megbɔ eme le nya sia me o." "Numekukuwo gblɔ na mí be dzoto gã eve siwo wó va yi la sɔ kple nudzɔdzɔ gãtɔ eve siwo tsɔtsrɔ̃ ame gbogbo aɖewo siwo dzɔ le míaƒe ɣletinyigba dzi kpɔ. Evelia, enye dinosaurwo ya."
  
  "Aleke gbegbee wòdzɔ le vome?" Drake bia nya sia.
  
  "Egogo ale gbegbe be ne edzɔ zi ɖeka la, awɔ nuku na wò. Gake zi evea? Mina mía..."
  
  "Nu maɖinu".
  
  Ben kɔ eƒe asiwo ɖe dzi le yame. "Kpɔ ɖa, míele mɔ dzi tom le afisia. Nusi míehiãe nye be míatsɔ nya ƒaƒãwo ade agba na Odin." Ehe susu yi tanya geɖe dzi le screen la dzi. "Esia, esia kple wow ̧ kakaɖedzitɔe esia. Voluspa - afisi Odin ƒoa nu tso eƒe kpekpewo kple Nukpɔla la ŋu le."
  
  "Sasrãkpɔwo?" Drake ƒe mo wɔ yaa. "Vikingtɔwo ƒe amamaɖeɖenuwɔnawo, alo?"
  
  Kpeɖeŋutɔa bɔbɔ ɖe Ben dzi eye wòzi abɔta ʋɛ aɖewo dzi, ŋlɔ nyagbe aɖe eye wòŋlɔ fli aɖe. Eƒe pantalon la tsi tre ɖe Kennedy ƒe awu ŋu, eye wowɔe vividoɖeameŋutɔe be wòaɖe eƒe nɔnɔme afia tsɔ wu be wòaɣlae. Ben ƒe ŋkuwo ʋu, eye woŋlɔ eƒe kuxiwo be hena ɣeyiɣi kpui aɖe.
  
  Drake gblɔ kple nu be, "Talent gbegblẽ."
  
  Ben tsɔ titinasibidɛa nɛ esime kpeɖeŋutɔa tsi tre ko. Dzɔgbenyuietɔe la, mekpɔe o. Egblɔ be: "Woakplɔ wo vɛ na wò le miniti atɔ̃ me."
  
  "Akpe na wò, aƒenɔ." Drake he ɖe megbe. "Meɖe kuku, nyemenya wò ŋkɔ o."
  
  Egblɔ be: "Yɔm be Hayden.
  
  Wotsɔ agbalẽawo da ɖe Ben xa le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo megbe, eye enumake etia esi woyɔna be Voluspa.Eʋu axaawo abe ŋutsu si gbɔgbɔ vɔ̃wo le ene; abe lã si le ʋu ʋẽm ene. Dahl tia babla bubu, Drake - etɔ̃lia. Hayden bɔbɔ nɔ Ben xa, nɔ mawunyakpukpuia srɔ̃m kplii.
  
  Eye emegbe Ben do ɣli be "Eureka! Kadodo si bu. Heidi ye! Heidi ƒe fiƒode! Agbalẽ sia kplɔ "nukpɔla si Odin lɔ̃na wu, Heidi, ƒe mɔzɔzɔwo" ɖo, eye meyɔ nya tso eme.
  
  "Abe alesi wòle le ɖeviwo ƒe agbalẽ me enea?" Edze ƒã be Dahl ɖo ŋku eƒe sukudeɣiwo dzi.
  
  Ðeko Drake dze abe ɖe wòtɔtɔ ene. "A? Nyee nye Heidi Klum ƒomevi aɖe wu."
  
  "Ẽ, ɖeviwo ƒe agbalẽ aɖe! Mexɔe se be Heidi ƒe xotutu kple eƒe mɔzɔzɔwo ŋutinya anya trɔ le ƒeawo me tso Norsetɔwo ƒe ŋutinya me va zu Norsetɔwo ƒe glitoto, eye emegbe agbalẽŋlɔla aɖe si tso Switzerland ɖoe be yeazã ŋutinyaa atsɔ anye gɔmeɖoanyi na ɖeviwo ƒe agbalẽ."
  
  "Enyo, nya kae wògblɔ?" Drake se le eɖokui me be yeƒe dzi nɔ ƒoƒom kabakaba wu.
  
  Ben xlẽ nu sɛkɛnd ɖeka. Eyi edzi kple abla be: "Oo, ema gblɔ nya geɖe." "Nu nyui ma gblɔ nyawo katã."
  
  
  BLƆ̃ EVIE
  
  
  
  WASHINGTON, D.C., kple ame bubuwo
  
  
  Kennedy Moore bɔbɔ nɔ anyi nɔ eƒe kɔmpiuta ƒe screen kpɔm dũu, mekpɔ naneke o, eye wònɔ alesi ne ètu agbe le wò asibidɛ te la, le nyateƒe me la, enye tenisbɔl si aɖaŋudɔwɔla aɖe le asi trɔm le ko ŋu. Trɔ ɖe megbe sue aɖe trɔ wò dzɔgbese, tɔtrɔ aɖe si mèle mɔ kpɔm na o na nège ɖe ɖokuiwò tsɔtsrɔ̃ ƒe ʋuʋudedi me, emegbe ŋkeke ʋɛ aɖewo ƒe afɔɖeɖe kabakaba na nègatrɔ va fefea me.
  
  Ese le eɖokui me be ŋusẽ ɖo ye ŋu le mɔ dzi yina New York, eye wòganyo wu le blemanudzraɖoƒea ƒe tagbɔsesẽ megbe. Ekpɔ dzidzɔ ɖe eɖokui ŋu eye ɖewohĩ Matt Drake hã do dzidzɔ nɛ vie.
  
  Egblɔ na eɖokui be aleke gbegbe wòto vovoe nye si. Gake emegbe la, ɖe ame aɖe megblɔ ɣeaɖeɣi be ŋgɔyiyi gãwo tsoa nɔnɔme sesẽ gãwo me oa? Nane si le abe ema ene.
  
  Emegbe wolé Nufialagã la dzoe. Wolé Ben Blake nɔvinyɔnu dzoe. Eye Kennedy zɔ tameɖoɖo kplikpaa ɖo ta dɔwɔƒegã sia si wotsɔna zɔa mɔe gbɔ, eɖo ta tẽ eye wòganyrɔ eɖokui ɖe fefea me keŋkeŋ ake, eƒe susuwo ku ɖe gɔmesese si le tɔtɔa ŋu la ŋu.
  
  Emegbe esi wòdze atrakpuiawo dzi yiyi gɔme la, Lipkind trɔ eɖokui le ameha la dome eye wòtɔ tee zi ɖeka.
  
  "Kapitan?"
  
  "Mido gbe na Moore. Ele be míaƒo nu ".
  
  Kennedy ʋuʋu asi ɖo ta dɔwɔƒegã la be: "Va eme, míate ŋu azã miaƒe kpekpeɖeŋu."
  
  "Uh, uh. Ao. Menye blemanudzraɖoƒea tae o, Moore. Cruiser la le mɔ ma dzi."
  
  Eʋuʋu to ameha la dome, eƒe akɔta si me teteɖeanyi le la nɔ ekpɔm azɔ abe nutsotso si wogblɔ le ɖoɖoezizi me ene. Ele be Kennedy nawɔ kaba hafi aɖoe.
  
  "Nuka... nukae dzɔ, ʋumefia?"
  
  "Ge ɖe eme."
  
  Cruiser la tsi ƒuƒlu negbe wo ame evea koe. Toɣliɖeɖe si le ablɔdzi la nu fa, wotu nudzɔdzɔ siwo ʋuʋua xexeame le gota fifia wu hadomenuwɔla si yia kplɔ̃ɖoƒe ƒe nɔnɔme nyui.
  
  Kennedy trɔ afã le eƒe zikpui dzi be yeadze ŋgɔ Lipkind. "Mègagblɔe nam o...taflatse mègagblɔe nam o..." Ƒuƒoƒo aɖe si le eƒe ŋɔti me na Lipkind ƒe mo ƒe mo megasẽ o, egblɔ nusianu nɛ hafi nyawo dzo le eƒe nuyiwo dzi.
  
  Gake wodze anyi, eye nya ɖesiaɖe nye aɖi si le eƒe luʋɔ si do yibɔ xoxo la me.
  
  "Caleb gaƒoe ake. Míehe ɖe megbe ɣleti ɖeka - emegbe etsɔ ŋdɔ me la, míexɔ kaƒoƒo. Nyɔnuvia... ahh... nyɔnuvi si tso Nevada," eƒe gbe va nɔ ɖiɖim. "Nu yeye le dua me. Nusrɔ̃la."
  
  "Ao. Taflatsɛ..."
  
  "Medi be nànya fifia, hafi nàse sisiblisi ƒe gbeɖuɖɔ aɖeke."
  
  "Ao".
  
  "Meɖe kuku, Moore."
  
  "Medi be matrɔ ava." Na matrɔ ayi megbe, Lipkind. Na mage ɖe eme. " .
  
  "Medze agᴐ".
  
  "Mate ŋu akpe ɖe ŋuwò." Nye dɔe nye esia. Nye agbe."
  
  Lipkind nɔ eƒe nuyi si le ete ɖum, si nye nuteɖeamedzi ƒe dzesi si ŋu kakaɖedzi le. "Haɖe o. Ne medi hã la, dziɖuɖumegãwo mada asi ɖe edzi o. Ènyae."
  
  "Ðe wòle be mawɔea? Tso ɣekaɣie mate ŋu anya dunyahelawo ƒe susuwo? Amesiame si le dunyahehe me nye ame manyanu, Lipkind, eye tso ɣekaɣie wodze nu nyuitɔ wɔwɔ gɔme? " .
  
  Lipkind ƒe ɣlidodo ɖe eƒe dzi fia be: "Èlém." "Gake sededewo, abe alesi wogblɔnɛ ene la, nye sededewo. Eye tɔnye hã metrɔ o."
  
  "Lipkind, esia... le nu gblẽm le ŋunye."
  
  Emi nu ƒuƒlu. "Na ɣeyiɣie. Ðe nàtrɔ ava".
  
  "Menye nyee tsɔ ɖe le eme o, fiƒode! Ame siawoe nye eƒe fucking victims! Woƒe ƒomewo!"
  
  "Nye hã mesusunɛ nenema, Moore. Ka ɖe dzinye."
  
  Le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, ebia be, "Afikae?" Nusi ko wòate ŋu awɔ, nusi wòate ŋu abia, nusiwo ŋu wòate ŋu abu.
  
  "Moore ƒe nya. Le afisia la, mahiã be nàxe dzimetɔtrɔ aɖeke o. Menye wò vodadae wònye be susuŋutinunyala sia nye susuŋutinunyala fucking o."
  
  "Afi ka?" - Mebiae be.
  
  Lipkind nya nusi wòhiã eye wògblɔ teƒea nɛ.
  
  
  * * * .
  
  
  Xɔtuƒe si ʋu. Xɔdɔme etɔ̃ le Ground Zero ƒe dzigbe gome. Woyɔa amesi wɔe be Silke Holdings.
  
  Kennedy ke ɖe nuvlowɔƒea ŋu le aɖabaƒoƒo blaeve me, ede dzesi kasɛt si nɔ ʋuʋum le xɔ si le ʋuʋu ɖi la ƒe dzisasrã enelia dzi eye wòdɔ taksi ɖa. Etsi tre ɖe xɔa ŋgɔ, eye wòfɔ mo dzi kple ŋku siwo me luʋɔ mele o. Teƒea nye afisi ame aɖeke mele o-egakpɔtɔ nye nuvlowɔƒe si le dɔ dzi vevie-gake Memleɖagbe ƒe nuwuwu lɔƒo eye nudzɔdzɔa dzɔ gaƒoƒo 24 kple edzivɔe nye sia.
  
  Kennedy tsɔ afɔ ƒo gbeɖuɖɔa, emegbe edo go yi xɔtuƒea. Ezɔ to kɔkrit atrakpui si le ʋuʋu ɖi la dzi yi xɔa ƒe axadzi yi dzisasrã enelia dzi eye wòge ɖe kɔkrit-gbadzɛ aɖe dzi.
  
  Ya sesẽ aɖe nɔ eƒe awu ʋlaya si me mekɔ o la hem. Ne ɖe wometsɔ lãgbalẽ sesẽ aɖe ƒo eƒe ɖa ɖe megbe o la, anye ne edzo abe nane si me gbɔgbɔ vɔ̃wo le ene. New York ƒe nukpɔkpɔ etɔ̃ ʋu le eŋkume, si na wòtsi dzodzodzoe - nɔnɔme si nɔ esi le eƒe agbemeŋkekewo katã me, gake, nusi wɔ nuku ŋutɔ la, fifia koe woɖo ŋku edzi.
  
  Eye ke hã elia Yggdrasil, Xexeame ƒe Ati la.
  
  Emegbe taɖuame aɖeke meganɔa eŋu o.
  
  Eɖo ŋku Odin nyaa dzi nɛ eye wòɖo ŋku Matt Drake koŋ dzi. Edi be yeatrɔ ayi esia gbɔ, ɖe egbɔ, gake meka ɖe edzi be dzi le ye ƒo o.
  
  Etsɔ eɖokui de afɔku me to kpe gbadzɛ si me ke le la dzi, eye wòƒo asa na glikpo gbogbo aɖewo kple kontraktɔawo ƒe dɔwɔnuwo. Ya la he eƒe abɔta kple pantalon, si na wo vuvu le nusiwo sɔ gbɔ ɖe eme ta. Etɔ si medidi tso afisi Lipkind ƒo nu tso afisi ame kukua le ŋu o. To vovo na television xɔŋkɔ la, wometsɔa chalk dea dzesi ame kukuawo o - woɖea foto wo, emegbe wodzidzea woƒe teƒe tututu tso teƒe vovovo siwo woɖo ɖi.
  
  Aleke kee wòɖale o, ɖeko wòhiã be wòanɔ afima. bɔbɔ, dze klo, miã ŋku eye nàdo gbe ɖa.
  
  Eye wo katã woƒu du trɔ gbɔ. Abe abosam si le gegem tso dziƒo ene. Abe mawudɔla gã ƒe nuwɔwɔ ene la, nusianu nɔ keklẽm le eƒe susu me. Zi ale si wòkpɔ Chuck Walker wòtsɔ ga ƒoɖi tɔn ɖeka de kotoku me. Ʋɔnudrɔ̃la ƒe gavi ƒe ɖiɖi si le eƒe fɔɖiɖi gblɔm. Ame kukuwo ƒe dzedzeme tso eƒe dɔwɔhatiwo gbɔ, nɔnɔmetata nyɔŋu siwo te dzedze le eƒe xɔdɔme me, siwo wotsɔ bla ɖe eƒe ʋu ƒe ʋuƒo ŋu, si wotsɔ bla ɖe eƒe xɔdɔme ƒe ʋɔtru ŋu.
  
  Lɛta si wòxɔ tso amewula si kplɔ wo nɔewo ɖo gbɔ, si me wòda akpe nɛ le ɖe eƒe kpekpeɖeŋu siwo katã wòna ta.
  
  Ehiã be wòatrɔ dzime ɖe amewuwu bubu si wòkpe ɖe Thomas Caleb ŋu wòwɔ ta.
  
  Ehiã be wòabia tsɔtsɔke tso ame kukuwo kple konyifafalawo gbɔ.
  
  
  BLƆ̃ VETƆ̃
  
  
  
  WASHINGTON, D.C., kple ame bubuwo
  
  
  Ben tsɔ eƒe nyawo wɔ kaba, eye wòxe mɔ ɖe eƒe dzidzɔkpɔkpɔ nu be: "Nu sia ɖea nu fiana wu Britney." "Egblɔ le afisia be- "Esi wòle Xexeame ƒe Ati dzi la, Volva ɖee fia Odin be yenya eƒe nya ɣaɣla geɖe. Be etsɔ eɖokui sa vɔe ɖe Yggdrasil dzi le sidzedze yometiti me. Be etsi nu dɔ ŋkeke enyi kple zã enyi hena taɖodzinu ɖeka ma ke. Egblɔ nɛ be yenya afisi eƒe ŋkuwo ɣla ɖo kple alesi wòtsɔ wo na ɖe sidzedze geɖe wu ta."
  
  Dahl tɔ te nyaa be: "Nunyala Ðeka." "Parnevik gblɔ be wobua ye ɣesiaɣi be enye nunyala wu Mawuwo katã."
  
  Drake ƒo nu le ɣlidodo me be, "Nunya mele eme gbeɖe be nàgblɔ wò nya ɣaɣlawo na nyɔnu o."
  
  Ben ʋuʋu ŋku ɖe eŋu. "Odin tsi nu dɔ le Xexeame ƒe Ati la dzi ŋkeke enyi kple zã enyi eye wòtsɔ akplɔ to eƒe axadzi, abe Kristo si le atitsoga ŋu ene. Heidi gblɔ be le yeƒe alɔ̃madɔmadɔ me la, Odin gblɔ afisi yeƒe zɔhɛwo ɣla ɖo nɛ. Eye afikae woɣla eƒe akpoxɔnua ɖo? Eye be eƒe akplɔa natsi afima. Eye be edi be wòakaka yeƒe zɔhɛwo - yeƒe Akpawo - eye wòatsɔ yeƒe kukua ade yɔdo me."
  
  Ben ko alɔgbɔnu na Drake, eƒe ŋkuwo ʋuʋu. "Ðewohĩ nyemewu nye glitoto si ŋu nya wogblɔna le xotutu me didi nu o, xɔ̃nye, gake dɔ si mewɔna le afisia wu enu."
  
  Emegbe Ben ɖo ŋku afisi wòle kple nyɔnu si nɔ tsitre ɖe egbɔ dzi. Elé eƒe ŋɔti ƒe tɔdzisasrã. "Damn kple bullshit."
  
  Dahl memiã ŋku o. "Alesi menyae nu - eye nusi meɖe fu nam be mase le Parnevik ƒe nuƒoa me koe esia ku ɖe - woɖia Volvatɔwo, abe Egiptetɔwo ƒe faraowo ene, ɖe yɔdo siwo me kesinɔnuwo bɔ ɖo wu me ɣesiaɣi, eye nu xɔasi geɖewo nɔa wo xa. Sɔwo, tasiaɖamwo, nunana siwo tso didiƒenyigbawo dzi."
  
  Edze abe Hayden nɔ alɔgbɔnu kom ɣlam ene. "Ne míekplɔ wò ŋutinya bliboa ɖo le susu me la, Aƒetɔ Blake, ekema mexɔe se be le nyateƒe me la, Heidi ƒe mɔzɔzɔ siwo woyɔna be mɔzɔzɔwo nye afisi Odin ƒe kakɛawo katã kaka ɖo... alo woɣla wo ɖo la ŋuti numeɖeɖe."
  
  "Yɔm... Ben. Ẽ, Ben. Eye ẽ, èto nyateƒe. Godoo."
  
  Drake kpe ɖe exɔlɔ̃a ŋu wòdo go. "Menye be ele vevie fifia o. Woke ɖe kakɛawo katã ŋu, negbe Valkyries kple..." etɔ vie.
  
  Ben gblɔ kple alɔgbɔnukoko si me dziɖeleameƒo le be: "Ŋkuwo." "Ne míete ŋu ke ɖe Ŋkuawo ŋu la, míate ŋu atɔ te esia eye míaxɔ asitsamɔnu aɖewo na Karin."
  
  Drake, Dahl kple Hayden zi ɖoɖoe. Drake gblɔ mlɔeba be, "Anye be Valkyries-ha la hã nanɔ gota le afi aɖe, Blakey. Àte ŋu anya afi si wokpɔ wo le? Ele be nyadzɔdzɔgbalẽ me nyatakaka xoxo aɖe alo nane nanɔ anyi."
  
  Ben gakpɔtɔ nɔ eŋu bum, eye wònyrɔ eɖokui ɖe eƒe numekukua me be: "Heidi to Ragnarok ƒe xotutua vɛ." "Odin anya na hehee hafi wòku le Ragnarok."
  
  Drake ʋuʋu ta eye wòɖo Dahl kple Hayden ɖe vovo. Egblɔ na wo be: "Valkyries." "Èɖo ŋku nyatakaka ƒe anyimanɔmanɔ kura eye le esia ta nuvlowɔwɔ ƒe akpa si ate ŋu adzɔ dzia? Ðe mɔnukpɔkpɔ li be Interpol nawɔ ɖeka kple CIA ana mɔnukpɔkpɔea?"
  
  Hayden gblɔ be: "Mayi ana mɔɖeɖee fifia." "Eye mayi numekuku si míaƒe IT eŋutinunyalawo wɔ ɖe Germanytɔwo ŋu la dzi. Abe alesi xɔ̃wò sue vivi la gblɔe kloe ene la - ele be elektrɔnikmɔ̃wo ƒe dzesiwo nakplɔ mí ayi wo gbɔ."
  
  "Kpokploe?" Drake ko alɔgbɔnu nɛ. "Ede ŋgɔ wu ema. Ƒo ɖokuiwò ɖe fotoɖeɖe me. Hadzila le ƒuƒoƒoa me. Ƒomeŋutsu aɖe, eye..." eɖe abɔta, "ẽ... xɔ̃nye."
  
  Ebɔbɔ ɖe eŋu, gblɔ be, "Ate ŋu aɖe nye foto ɣesiaɣi," emegbe eko nu bɔbɔe eye wòdzo. Drake dze eyome, eƒe mo tɔtɔ eye wòwɔ nuku nɛ vividoɖeameŋutɔe. Eda ƒu le eŋu. Mawu, eƒe nuxexlẽ sesẽ wu Kennedy.
  
  Drake tsɔ dada ƒo eɖokui ɖe alesi wòte ŋu xlẽa nu le amewo ŋu ta. Ðe wòdze anyia? Ðe ƒe geɖe siwo wòtsɔ wɔ dudɔnunɔlawoe na wòfa?
  
  Gbe aɖe ƒo nu ɖe eƒe to me, si na eƒe dzi ti kpo. "Nu kae nye esia?" - Mebiae be.
  
  Kennedy!
  
  "Shit!" Eti kpo hedze agbagba be yeaɣla yeƒe titri sue si le yame la wòanye yeƒe abɔwo ƒe kekeme si bɔ.
  
  New York kpovitɔa xlẽe abe agbalẽ ene. "Mese be womedze SAS-ha la dzi le futɔwo ƒe anyigba dzi kpɔ o. Mesusu be mènye ƒuƒoƒo sia me tɔ kpɔ o, alo?"
  
  "Nukae nye nuka?" Ben bia nya sia susumanɔmee, eye wòɖo eƒe nyabiasea ŋu.
  
  "Nu sia?" Kennedy bɔbɔ ɖe ŋgɔ heƒo ŋkuléleɖenuŋumɔ̃a ƒe axadzi, eye wòfia asi nɔnɔmetata sue aɖe si woɣla ɖe dzesi siwo le asinuŋɔŋlɔgbalẽa me ƒe tɔtɔ dome.
  
  Ben blu ɖe eta. "Mènya o." Edze abe dzesi si le nɔnɔmetata la me ene."
  
  Esi Kennedy ɖɔ ɖo la, eƒe ɖa do le eƒe ka me eye wòge ɖe eƒe abɔta. Drake nɔ ekpɔm esime wonɔ tsia dzi yim va ɖo eƒe akɔta suea gbɔ.
  
  "Eii. Ema nye ɖa si sɔ gbɔ akpa."
  
  "Àte ŋu awɔe, freak."
  
  Ben zi nɔnɔmetata ƒe dzesi dzi zi eve. Screen la trɔ zu nuŋɔŋlɔ, eƒe tanya si woŋlɔ kple bold la lé wò ŋku. Odin kple Nukpɔla, siwo nɔ fli me le Ragnarok ƒe ɣeyiɣia me. Eye numeɖeɖegbalẽ xoxo ʋɛ aɖewo le ema te.
  
  Woxɔe se be nɔnɔmetata sia si Lorenzo Bacche ta le ƒe 1795 me eye woxɔe le John Dillinger ƒe nudzraɖoƒe le ƒe 1934 me la, wotu ɖe nɔnɔmetata xoxo aɖe dzi eye wòɖe Norsetɔwo ƒe mawu Odin ƒe zɔhɛ siwo woɖo ɖe ɖoɖo tɔxɛ nu le teƒe si Odin ku le la fia - glitoto me aʋawɔƒe si nye Ragnarok . Eƒe Nukpɔla lɔlɔ̃a lé ŋku ɖe esia ŋu hefa avi.
  
  Ben megblɔ nya aɖeke o, egazi edzi ake eye nɔnɔmetata la va dze le wo ŋkume.
  
  "Nye Mawu!" Ben ƒo nu le ɣlidodo me. "Dɔ gã aɖee wònye."
  
  Kennedy gblɔ be, "Esia nye ɖoɖo... le alesi woaɖo kakɛawo ɖe ɖoɖo nu ŋu."
  
  
  ƑE BLƆ̃ ENE
  
  
  
  WASHINGTON, D.C., kple ame bubuwo
  
  
  "Mina míawɔ eƒe kɔpi aɖewo." Drake si ɖɔa ŋu ɖo ɣesiaɣi la tsɔ eƒe telefon ɖe foto ʋɛ aɖewo kabakaba. Ben fiae be wòalé fotoɖemɔ̃ nyui si wɔa dɔ ɖe asi ɣesiaɣi, eye esia nye ga si wòbu le vome. "Nusi míehiã fifia koe nye Valkyries, Ŋkuwo kple Ragnarok ƒe anyigbatata." Etɔ zi ɖeka, eye ŋkuɖodzinu kakɛ aɖe ƒoe.
  
  Ben bia be, "Nuka?"
  
  "Nyemeka ɖe edzi o." Nu maɖinu. Susu. Ðewohĩ nane si míekpɔ le ŋkeke ʋɛ siwo va yi me, gake míekpɔ nu geɖe ale gbegbe be nyemate ŋu atso eme o."
  
  Dahl gblɔ be, "Enyo, Drake. Ðewohĩ èto nyateƒe. Ðewohĩ egbegbe Dillinger la ŋutɔ ƒe nudzraɖoƒe dodzidzɔname aɖe le esi."
  
  Ben yi edzi xlẽe be: "Kpɔ afisia ɖa." "Egblɔ le afisia be nutata sia le etɔxɛ, nyateƒenya si womekpɔ dze sii o vaseɖe ƒe 1960 ƒeawo ƒe gɔmedzedze, emegbe wotsɔe de Norsetɔwo ƒe gliwo ƒe ɖeɖefia aɖe me eye woɖoe ɖe xexeame katã ƒe tsaɖiɖi kpui aɖe. Le esia megbe, kple le ɖetsɔleme si nɔ ɖeɖem kpɔtɔ ta la, wotu nutata la ɖe blemanudzraɖoƒe ƒe nudzraɖoƒe aɖe eye... nyuie, woŋlɔe be. Vaseɖe egbea".
  
  "Dɔ nyui aɖee míekplɔ kpovitɔ aɖe ɖe asi." Drake dze agbagba be yeado Kennedy ƒe bubudede eɖokui ŋu ɖe ŋgɔ, eye meka ɖe afisi eƒe ta le le New York megbe dzi haɖe o.
  
  Kennedy dze eƒe taɖa babla ɖe megbe, emegbe ehe ɖe megbe. Le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, etsɔ eƒe asiwo de eƒe kotokuwo me abe ɖe wòle agbagba dzem be yeatre wo ene. Drake ƒo asi ɖe eƒe abɔta. "Eyata, aleke wòanɔ ne èyi ɖaxɔ nutata sia eye nàtsɔe ava afisia. Ðewohĩ nane le afima si míekpɔ le fotoa me o. Mía kple xɔ̃nye xoxo Dahl míele nutatawo nuƒoƒoƒu ƒe akpa si nye vɔvɔli la kpɔm ɖa. Miʋuʋu ati aɖewo." Etɔ vie, eye wòko alɔgbɔnu. "Ati geɖe wu."
  
  Kennedy ƒo nu kple hũɖeɖe hafi dzo.
  
  Dahl tsɔ ŋku siwo le ʋuʋu ɖi nɔ ekpɔm dũu. "Eyata. Afikae wòle be míadze egɔme tsoe?
  
  Drake gblɔ be: "Míadze egɔme tso Valkyries-ƒomea dzi." "Ne míaƒe munchkin xɔlɔ̃wɔwɔtɔe nya gblɔ afisi wokpɔ wo le kple ɣeyiɣi si ŋu woke ɖo na mí ko la, míate ŋu adze agbagba be míadi wo."
  
  "Detective dɔwɔwɔa?" Dahl bia nya sia. "Gake ɖeko nèdɔ míaƒe ʋɔnudrɔ̃la nyuitɔ kekeake ɖa."
  
  "Fifia la, ehiã susuhenuwo le ŋutilã me, ke menye le susu me o. Eƒe ŋutilã ƒu kplakplakpla ŋutɔ."
  
  Ben ƒo nu. "Akɔntabubu nyui aɖee nye ema, Matt. Woke ɖe Valkyries ŋu le kesinɔnu gã bubuwo dome le Viking nukpɔla Volva ƒe yɔdo me le ƒe 1945 me le Sweden."
  
  "Heidi ƒe yɔdoa?" Drake tsɔ mɔnukpɔkpɔ aɖe wɔ dɔe.
  
  "Ele be wòanɔ nenema. Damn mɔnu nyui aɖe si dzi woato aɣla kakɛawo dometɔ ɖeka. Bia wò dɔlawo be woaɖii kpli wò ne èku."
  
  "Tsɔ nyati sia yi kɔmpiuta bubu dzi." Drake kple Dahl nɔ anyi ɖe wo nɔewo xa, eye woƒe mo wɔ yaa.
  
  Drake nya be gaƒoɖokui la gakpɔtɔ le ƒoƒom. Le Karin gome. Le Parnevik gome. Le woƒe futɔwo kple xexeame katã ta. Eƒo mɔ̃a dzikutɔe, eye wòto blemanudzraɖoƒea ƒe nudzraɖoƒewo henɔ agbagba dzem be yeanya ɣeyiɣi si me Valkyries-ƒomea bu le nudzraɖoƒewo.
  
  "Èsusu be ame aɖe le dɔ wɔm tso ememea?" Dahl se afisi wòyina gɔme enumake.
  
  "Akɔntabubu nyuitɔ kekeakee nye blemanudzraɖoƒedzikpɔla si womexea fe na o alo nudzraɖoƒedzikpɔla si xaxa... nane si le abe ema ene. Anye ne woalala vaseɖe esime ɖewohĩ woaɖe Valkyries-ʋuawo ɖe anyi ɖe nudzraɖoƒea eye emegbe woaɖo wo ɖa kpoo hafi. Ame aɖeke menya esia dze sii ƒe geɖe o, ne ekpɔe dze sii kura gɔ̃ hã."
  
  Dahl tsɔ abɔta ƒoe be: "Alo adzodada." "Yesu, ame, ƒe blaade kple edzivɔ le mía si be míade ŋugble le nya sia ŋu." Eka asi srɔ̃ɖesigɛ si wòdo tso esime woge ɖe Agbalẽdzraɖoƒea ŋu ake. Drake tɔ te sɛkɛnd ɖeka. "Srɔ̃ nyᴐnu?"
  
  "Kple ɖeviwo".
  
  "Ðe wosusua wòa?"
  
  "Sɛkɛnd ɖesiaɖe".
  
  "Enyo. Ðewohĩ menye wòe nye ʋunyaʋunyawɔla si mesusu be ènye la tututu o."
  
  "Fuck wò, Drake."
  
  "Ele abe esia ene geɖe wu. Nyemekpɔa adzodada aɖeke o. Gake kpɔ afisia ɖa - Valkyries ƒomea yi tsaɖiɖi dzi le ƒe 1991 me abe dutoƒo kadodowo ƒe dɔ aɖe si wowɔ na Sweden ƒe Domenyinu Habɔbɔ ƒe akpa aɖe ene. Kaka ƒe 1992 naɖo la, womeganɔ Blemanudzraɖoƒea ƒe agbalẽwo ƒe agbalẽ me o. Nukae ema fia na wò?"
  
  Dahl tsɔ eƒe nuyiwo ƒo ɖe eŋu. "Be ame aɖe si do ƒome kple tsaɖiɖia ɖoe be yeafi wo?"
  
  "Alo... ame aɖe si kpɔ wo le tsaɖiɖi me ye tso nya me!"
  
  "Enyo, ema anya wɔ wu." Dahl ƒe ta ʋuʋu. "Ekema afikae tsaɖiɖia yi?" Eƒe asibidɛwo ƒo screen la zi ene. "England." NEW YORK ƒe agbalẽ. Hawaii. Australia."
  
  Drake gblɔ fewuɖutɔe be: "Ema na wòtsia dzimaɖi ŋutɔŋutɔ." "Nu maɖinu".
  
  Dahl do ɣli be: "Ao, lala." "Nyateƒee nye esia." Ðe wòle be Valkyrie ƒe ameléle sesẽe nayi edzi nyuie hafi, alo? Wowɔ ɖoɖo nyuie, wowɔe nyuie. Si dze nyuie. Egaɖina abe gomekpɔkpɔ le nuvlowɔwɔ aɖe me ene."
  
  "Ne ɖe nèdze aɖaŋu vie la, anye ne..."
  
  "Se!Le ƒe 90-awo ƒe gɔmedzedze la, Serbiatɔwo ƒe mafia-ha la te woƒe asikewo kuku ɖe Sweden ƒe ƒodo te. Nuvlowɔwɔ siwo do ƒome kple gaxɔgbalẽviwo dzi ɖe edzi zi gbɔ zi eve le ƒe siwo mede ewo o me, eye fifia gbevuha gbogbo aɖewo siwo ŋu ɖoɖo le le dɔ wɔm le dukɔa me godoo. Ame aɖewo yɔa wo ɖokui be Bandidos. Bubuwo, abe Hells Angels ene, nye gasɔdolawo ƒe gbevuhawo ko."
  
  "Ðe nèle gbɔgblɔm be Valkyries le Serbia mafiatɔwo sia?"
  
  "Ao. Mele gbɔgblɔm be woɖoe be yewoafi wo eye emegbe yewoadzra wo ɖe ga ta. Woawo koe nye amesiwo si kadodoawo le be woahe esia ɖa. Ame siawo wɔa nusianu, ke menye gaxɔgbalẽviwo xɔxɔ dzro ko o. Dukɔwo dome adzodada magbɔ wo ŋu o."
  
  "ENYO. Ekema aleke míawɔ anya amesiwo wodzra wo na?"
  
  Dahl xɔ eƒe telefon la. "Míewɔa esia o. Gake ne mede ɖeke o la, ƒuƒoƒoa ƒe ŋgɔnɔla gã etɔ̃ ya teti le gaxɔ me le Oslo gbɔ fifia." Ezɔ dzo be yeaƒo ka.
  
  Drake tsɔ eƒe ŋkuwo ƒo ɖe megbe eye wòbɔbɔ ɖe megbe. Elé ŋku ɖe gaƒoɖokui ŋu eye wòtsi dzodzodzoe esi wòkpɔe be ŋdi ga 6 kloe nye ema.Ɣekaɣie nye zi mamlɛtɔ si wodɔ alɔ̃? Etsa ŋku esi Hayden trɔ gbɔ.
  
  Aʋawɔnyawo gbɔ kpɔla ƒe kpeɖeŋutɔ dzetugbe la dze abe ɖe wòlé blanui ene. "Taflatse ŋutsuwo." Dzɔgbenyui aɖeke mele Germanytɔwo ŋu o."
  
  Ben ƒe ta ƒo xlãe, eye masɔmasɔa ɖee fia. "Ame aɖeke meli oa?"
  
  "Haɖe o. Meɖe kuku ŋutɔ."
  
  "Gake aleke?Anye be ŋutsu sia nanɔ afi aɖe." Aɖatsi yɔ eƒe ŋkuwo dzi eye wòtsɔ wo ɖo Drake ŋu. "Menye nenemae oa?"
  
  "Ẽ, xɔlɔ̃, esɔ nenema. Ka ɖe dzinye, míake ɖe eŋu." Elé exɔlɔ̃a le asikpakpla kɔ na dzata me, eye eƒe ŋkuwo nɔ kuku ɖem na Hayden be wòawɔ ŋgɔyiyi aɖe. Egblɔ be: "Ele be míaɖi ɖe eme vie aɖu ŋdinu nyuie," eye eƒe Yorkshiregbe me kɔ nyuie.
  
  Hayden ʋuʋu ta, nɔ ekpɔm abe ɖe wòdo Japangbe teti koe nye ema ene.
  
  
  ƑOMEVI BLƆ̃ ATƆ̃
  
  
  
  LAS VEGAS ƒe agbalẽ
  
  
  Alicia Miles nɔ ŋku lém ɖe Colby Taylor si nye gatɔ biliɔn geɖe ŋu esime wònɔ anyi ɖe xɔ gbogbo siwo le esi la dometɔ ɖeka ƒe anyigba gbadzaa dzi, eye esia le dzisasrã blaeve vɔ eve dzi le Las Vegas Boulevard tame. Gli ɖeka nye ahuhɔ̃e bliboe, eye woate ŋu akpɔ Bellagio tsidzɔƒewo kple Eiffel Mɔ̃ kɔkɔa ƒe sikakaɖiwo le mɔ wɔnuku aɖe nu.
  
  Colby Taylor mebu eŋu zi evelia o. Enyrɔ eɖokui ɖe eƒe nu yeyetɔ si wòxɔ, si nye The Wolves of Odin, si wòzã gaƒoƒo eve tsɔ ƒo wo nɔewo nu ƒu nyuie la me. Alicia zɔ va egbɔ, ɖe eƒe awuwo ɖa ɖekaɖeka vaseɖe esime wòɖe amama, eye emegbe wòɖiɖi ɖe afɔ eneawo katã dzi vaseɖe esime eƒe ŋkuwo sɔ kple etɔ, eye wòɖe afɔ ɖeka tso anyigba.
  
  Ŋusẽ kple afɔku nye nu eve siwo na wòʋu. Colby Taylor ƒe ŋusẽ - megalomaniac extraordinaire - kple afɔku si vivisese si wòkpɔ be yeƒe ahiãvi Milo, bruiser gã sesẽ ma si tso Vegas, lɔ̃ ye ŋutɔŋutɔ la hena vɛ.
  
  "Èle ɖiɖim ɖe eme, dɔtɔ?" ebiae kple gbɔgbɔtsixe ƒoƒo. "Nye nye akɔta ƒuƒlu. Womaxɔ ga bubu aɖeke kpee o."
  
  Taylor nɔ ekpɔm le dzi kple anyime. Egblɔ be: "Alicia," eye wòɖe dɔlar ewo le eƒe gakotoku me. "Mí ame evea siaa míenya be aʋu wò geɖe wu ne mexe fe." Emi aɖuɖɔa ɖe eƒe aɖuwo dome hafi va nɔ tsitre ɖe megbe nɛ.
  
  Alicia kɔ ta ɖe dzi, eye tsi nɔ dodom kloe, eye Strip ƒe akaɖi siwo le keklẽm siwo keke ɖe enu le eŋgɔ la nɔ eŋu dzɔm. "Mègawɔ kaba o." Ne àte ŋui."
  
  "Aleke nuwo le edzi yim le Parnevik gome?" Taylor gblɔ eƒe nyabiasea abe ɣlidodo ene.
  
  Alicia ɖo eŋu le eƒe Eŋlisigbe si gblẽ la me be: "Ne ènya wu enu ko." "Mamae ɖe akpa eve me."
  
  "Nyatakaka nye ŋusẽ, Miles. Ele be mía... míanya nusi wonya. ... Akplɔ aɖe. Susu mamlɛawo katã. Le ɣeyiɣi sia me la, míele ŋgɔ. Gake Valkyries kple Ŋkuwoe nye... fetu ŋutɔŋutɔwo."
  
  Alicia tsɔ eƒe ɖɔ ɖo. Gbeɖiɖi le ɣlidodo me. Grunt. Nudzeamedzi. Nu eve tae wònɔ agbe ɖo - afɔku kple ga. Aɖaŋu kple nu lédziname nɔ esi be wòaxɔ nusianu si wòdi, si wòwɔna gbesiagbe susu evelia alo vevesese aɖeke manɔmee. Hehexɔxɔ dzro aɖe koe nye ŋkeke siwo wòtsɔ nɔ SAS la. Eƒe mawunyadɔgbededɔ le Afghanistan kple Lebanon nye sukudɔdasi bɔbɔewo.
  
  Esiae nye eƒe fefe, eƒe mɔnu si dzi wòato akpɔ eɖokui dzi. Fifia ya, edzɔ dzi na Colby Taylor kple eƒe asrafowo, gake eteƒe madidi o Germanytɔwo tsɔ fetu gã aɖe na - Abel Frey tsi tre ɖi na ŋusẽ ŋutɔŋutɔ, ke menye Colby Taylor o. Tsɔ ema tsaka kple afɔku si nye taɖuame si nye be Milo si lɔ̃a ame ɣesiaɣi la nate ɖe ŋuwò, eye mekpɔ naneke o negbe dzonu wɔnukuwo ko le eƒe yamenutome.
  
  Eɖe ŋku ɖe Strip la ŋu, eye wòkpɔ ŋusẽ blibo si le akaɖi mawo siwo le keklẽm kple tsatsadaƒe gãwo me dze sii, eye wòwɔ modzakaɖeɖe sue siwo Colby Taylor nana la ŋudɔ, le ɣeyiɣi mawo katã me nɔ Matt Drake kple nyɔnu si wòkpɔe kplii ŋu bum.
  
  
  * * * .
  
  
  Ezɔ yi xɔa ƒe amedzrodzeƒe eye wòkpɔ Nufialagã Roland Parnevik woblae, wòkeke ɖe aba dzi, abe alesi tututu wògblẽe ɖi ene. Esi Taylor ƒe dzoxɔxɔ gakpɔtɔ nɔ bibim le eƒe ata dome eye wòbiã ɖe eƒe ŋgonu ta la, edo ɣli na Geronimo! eye wòti kpo ɖe mattress la dzi, eye wòɖi ɖe ame tsitsia xa.
  
  Etso ɖe eƒe klowo dzi eye wòɖe klosalo duct tape la le eƒe nuyiwo ŋu. "Èse míaƒe nya, alo, Nufialagã? Nyateƒee, èwɔe." Eƒe ŋku nɔ eƒe akɔta. "Ðe agbe aɖe gakpɔtɔ le anyigba le afima, amegãɖeɖia? Kpekpeɖeŋu hiãa?"
  
  Eko nu tagbɔsesẽtɔe eye wòti kpo tso aba dzi. Nufialagã la ƒe ŋku siwo vɔvɔ̃ ɖo la kplɔa ŋusẽ ƒe dɔwuame ƒe afɔɖeɖe ɖesiaɖe ɖo, si doa dzo ɖe eƒe ɖokuidodoɖedzi me, si ʋãnɛ wògaɖea eɖokui fiana le mɔ gbegblẽ nu wu. Eɖua ɣe, etrɔna, eva kpea ŋu.
  
  Gake mlɔeba la, ebɔbɔ nɔ ame tsitsia ƒe akɔta, si na wògbɔ ya sesĩe, eye wòʋuʋu rose-lãgbalẽŋudɔwɔnu aɖe.
  
  Egblɔ kple dzidzɔ be: "Ɣeyiɣia de be nàtso wò asibidɛwo." "Mekpɔa dzidzɔ ɖe nye funyafunyawɔwɔ ŋu abe alesi mekpɔa dzidzɔ ɖe nye gbɔdɔdɔ ŋu ene, sentimeta ɖesiaɖe. Eye zi alesi wònɔa anyi didi la, zi nenemae wòanyo wui. Seriously buddy, ʋu kple mayhem ta koe mele afisia."
  
  "Nuka... nukae nèdi be... yeanya?" Vɔvɔ̃ yɔ Parnevik ƒe Swedengbe me gbegbɔgblɔ me fũ.
  
  "Gblɔ Matt Drake kple gbolo si kpena ɖe eŋu la ŋu nya nam."
  
  "Drake? Nye... nyemese egɔme o... mèdi oa - Odin?"
  
  "Nyemetsɔa fuck aɖeke naa Norwaytɔwo ƒe nya ƒaƒã siawo katã o. Mele eme le dzidzɔkpɔkpɔ dzadzɛ si nye frantic si le wo katã me ta." Etso rose-lãgbalẽŋudɔwɔnu si te ɖe eƒe ŋɔti ƒe nugbɔ ŋu kaba.
  
  "Umm... Drake nye - SAS, mese. Eƒo eɖokui ɖe esia me...le vo me."
  
  Alicia se le eɖokui me be ƒutsotsoe aɖe si le abe tsikpe ene le ye ƒom. Elia Parnevik ƒe kukua nyuie, tsɔ akplɔ eveawo ƒo xlã eƒe ŋɔti eye wòmiãe vaseɖe esime ʋu aɖe do.
  
  "Mesena le ɖokuinye me abe ɖe nèle tsitrenu ene, amegãɖeɖi."
  
  "Ao! Ao! Taflatse!" Fifia eƒe gbeɖiɖia le ɣie eye eƒe ŋɔti ƒe nyaƒoɖeamenu trɔ ale gbegbe be ƒã hafi wòte ŋu sea nyawo gɔme. Eko alɔgbɔnu. "Èɖi abe nuɖala ma si le The Muppets me ene." Bla bla bla, bla bla bla, bla bla bla."
  
  "Srɔ̃a-egblẽe ɖi. Bu fɔ SAS!" - Parnevik ƒo nu kple ɣli eye wòmli ŋku le ŋɔdzi me. "Nɔvinyɔnu aɖe le exɔlɔ̃a si si kpena ɖe mía ŋu! Nyɔnuae nye Kennedy Moore, si nye kpovitɔ aɖe si tso New York. Eɖe asi le ame aɖe si wua ame ɖe wo nɔewo yome ŋu!"
  
  Alicia ʋuʋu eƒe akplɔwo kple dziku. "Nyo wu. Enyo wu sã, nufialagã. Nukae gali?"
  
  "Eya... ele... um... Mɔkeke dzi. Mɔkekewo dzizizi aɖeke meli o. Èkpɔa, amewula si wowu ɖe wo nɔewo yome-egawu ame ake."
  
  "Mawu, Prof, èle asi trɔm le ŋunye."
  
  "Taflatsɛ. Mate ŋu agblɔ be Drake nye ame nyui!"
  
  Alicia ɖe eƒe rose-tsonuwo do goe. "Enyo, ele eme tom godoo. Gake meƒu du do go eyama le SRT, ke menye wò o. Menya nusi le fu ɖem na ame manyanu ma."
  
  Wodo ɣli eye wodze anyi, eye emegbe Colby Taylor tsɔ eƒe ta to ʋɔtrua nu. "Kilometa geɖe! Ðeko mexɔ kaƒoƒo tso míaƒe hadɔwɔla si le Sweden dziɖuɖua me gbɔ. Wova nya afisi Valkyries-ƒomea le. Ele be míawɔ kaba. Fifia!"
  
  Alicia tsɔ rose-tsolawo eye wòtso amegãxi la ƒe asibidɛ ƒe nugbɔ.
  
  Esi wòate ŋui ta ko.
  
  Eye esi wònɔ ɣli dom henɔ ʋuʋum la, etsɔ eƒe akɔta tsɔ jet injector, si nye syringe si me aŋe mele o, ƒoe, eye wòtsɔ sensor sue aɖe de eƒe ŋutigbalẽ te tututu.
  
  Alicia susui be Ðoɖo B, eƒe asrafo hehexɔxɔ gakpɔtɔ sɔ ɖe enu.
  
  
  ƑE BLƆ̃ VEVIE
  
  
  
  WASHINGTON, D.C., kple ame bubuwo
  
  
  Esi Thorsten Dahl ƒe asitelefon ɖi la, blueberry muffin yɔ Drake ƒe nu me fũ. Etsɔ kɔfi yeye klɔe ɖe anyi, henɔ to ɖom mɔkpɔkpɔtɔe.
  
  "Ẽ, Dukɔa ƒe Dɔdzikpɔla." Le nukunu sia megbe la, dzeɖoɖo susɔe si nɔ Dahl ƒe akpa dzi la nye kuviawɔwɔ, "Mekpɔe", nyagbɔgblɔwo kple ɖoɖoezizi bubutɔe siwo kplɔ wo nɔewo ɖo. Ewu enu kple "Nyemaɖi gbɔ wò o, aƒetɔ", si ɖi nya vɔ̃ɖi vie na Drake.
  
  "Vudo?" - Mebiae be.
  
  "Ele be nye dziɖuɖua nado ŋugbe na Serbiatɔ adzodala siawo dometɔ ɖeka be woaɖe gaxɔmenɔnɔ dzi akpɔtɔ ɖe kpekpeɖeŋu ta, gake kpeɖodzi le mía si." Drake te ŋu kpɔe be ŋutsu aɖe si di be yeakpɔ dzidzɔ la le Dahl ƒe gotagome si me woɖea mɔ ɖe nu ŋu le te.
  
  "Eye nukae?"
  
  "Haɖe o. Mina míaƒo amesiame nu ƒu." Le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, wohe Ben ɖa le kɔmpiutadziɖoɖoa ƒe screen dzi, Hayden bɔbɔ nɔ anyi sentimeta ɖeka tso eƒe abɔta, eye Kennedy tsi tre ɖe Drake xa mɔkpɔkpɔtɔe, eƒe taɖa legbeawo gakpɔtɔ le anyigba.
  
  Dahl gbɔ ya aɖe. "Kpuie lae nye be Sweden Serbia mafia ƒe ŋgɔnɔla le ƒe blaasiekeawo me - ŋutsu aɖe si le míaƒe dzikpɔkpɔ te fifia - tsɔ Valkyries na eƒe Amerikatɔ hati abe lɔlɔ̃nu nyui ƒe dzesi ene. Eyata, Davor Babic xɔ Valkyries le ƒe 1994 me. Le ƒe 1999 me la, Davor ɖe asi le Mafia-ha ƒe ŋgɔnɔla nyenye ŋu eye wòtsɔ dziɖuɖua de asi na viaŋutsu Blanca, eye wòxɔ dzudzɔ le dɔme yi teƒe si wòlɔ̃ wu le xexeame-eƒe denyigba gɔ̃ hã."
  
  Dahl tɔ vie vie. "Hawaii" ƒe nyawo.
  
  
  ƑE BLƆ̃ ADRƆ̃
  
  
  
  New York, U.S.A
  
  
  Abel Frey ɖiɖi tso eƒe xɔ si le dzisasrã si le etame ƒe fesre nu kpɔ anyidi sue miliɔn geɖe siwo nɔ du dzi le afɔtoƒe siwo le ete la dzi. Gake to vovo na anyidiwo la, susu mele ame siawo si o, taɖodzinu aɖeke menɔ wo si o, eye susu menɔ wo si be woakpɔ nu ayi ŋgɔ wu woƒe agbe wɔnublanui la o. Edo susua ɖa be ŋutsu aɖe si le tsitre ɖe kɔkɔƒe sia tututu esime wònɔ numekuku wɔm le tsiɖɔɖɔɖɔƒe si dzi ɖe le si nye amegbetɔƒomea ŋu ye to nya "koklozi siwo ta mele o" vɛ.
  
  Frey na ablɔɖe eƒe susumenuwo ɣeyiɣi didi aɖee nye sia. Eƒe nɔnɔme si metsi wu kura kpɔe be nusianu si yeate ŋu awɔ la na nusianu tea ɖeɖi ame ŋu. Ele be nàto nuwɔna yeye siwo to vovo wu eye woɖea modzaka vɛ vɛ.
  
  Eyatae aʋawɔƒea va ɖo. Eyatae atsyã ƒe asitsatsa - le gɔmedzedzea me la, enye mɔ si dzi woato axɔ nyɔnu dzetugbewo tɔ, emegbe enye ŋgɔgbe na dukɔwo dome adzodada ƒe asigɛ, eye fifia enye mɔ si dzi wòato aɣla eƒe ɖetsɔleme ɖe Mawuwo ƒe Yɔdo ŋu.
  
  Eƒe agbemedɔ.
  
  Akpoxɔnua nye esi vodada aɖeke mele o, enye aɖaŋudɔ vavãtɔ, eye tsɔ kpe ɖe anyigbatata si wotsɔ nya ɣaɣlawo kpa ɖe eƒe akpa si le gbadzaa dzi ŋu la, eke ɖe nya ɣaɣla aɖe si woŋlɔ ɖe eƒe go si le etame ŋu nyitsɔ laa. Tomenukula si wòlɔ̃na wu la nɔ dɔ wɔm vevie le eŋu. Eye dzɔdzɔmeŋutinunyala si wòlɔ̃na wu la dze agbagba be yeaɖe nu bubu si wɔ nuku nyitsɔ laa la me - wotsɔ nusi doa dzidzɔ na ame la wɔ akpoxɔnua, menye ga dzro aɖee o, ke boŋ nane si lolo wu, gake le ɣeyiɣi ma ke me la, eƒe kpekpeme le bɔbɔe nukutɔe. Dzi dzɔ Frey eye dzi ɖe le eƒo esi wòkpɔe be nu geɖe gɔ̃ hã le Odin ƒe nya ɣaɣla la me wu alesi wòsusui gbã.
  
  Eƒe dziɖeleameƒo tso ɣeyiɣi ƒe anyimanɔmanɔ be wòasrɔ̃ wo gbɔ. Vevietɔ fifia si wònye dukɔwo dome duɖimekeke sia ƒe akpa aɖe. Aleke gbegbe wòdi be yeagbugbɔ amesiame aɖo ɖe La Veraine, eye esime hadomenuwɔla siwo mesɔ o nɔ dzidzɔ kpɔm hã la, eya kple ame ʋɛ aɖewo tiatia aɖewo adzro Mawuawo ƒe nya ɣaɣlawo me.
  
  Emegbe eko alɔgbɔnu le xɔ si me ame aɖeke mele o la ŋu. Ele be woatsɔ gbɔɖeme sesẽ ƒe ɣeyiɣi xɔasi ʋɛ aɖewo akpe ɖe numekuku ŋu ɣesiaɣi. Ðewohĩ ado ŋutsu eve aɖewo siwo nye modelwo ɖe wo nɔewo ŋu le fefewɔƒe aɖe, ana mɔ si dzi woato ado le eme la wo. Eye esi nyo wue nye be, do eƒe aboyome geɖe ɖe wo nɔewo ŋu. Woƒe manyamanya kple mɔkpɔkpɔbuɖeame nyea nukpɔkpɔ nyuitɔ kekeake ɣesiaɣi.
  
  Eƒe email la le ping wɔm. Video aɖe dze le screen la dzi, si ɖe nyɔnuvi yeye si ŋkɔe nye Karin Blake fia wòbɔbɔ nɔ eƒe aba dzi le kɔsɔkɔsɔ me.
  
  "Mlᴐeba". Frey kpɔe zi gbãtɔ. Blake nyɔnua de dzesi aʋawɔla etɔ̃ siwo wòdɔ be woakplɔe dzoe la dometɔ ɖesiaɖe, ɖeka de dzesii vɔ̃ɖitɔe vie. Edze aɖaŋu ŋutɔ, enye nunɔamesi ŋutɔŋutɔ, eye ɖeko wotsɔe de eƒe gaxɔ sue si le La Vereina me henɔ Frey ƒe vava lalam teti koe nye ema.
  
  Lã yeye hena eƒe vivisese. Ame maɖifɔ ƒe ʋu mee eƒe dzidzɔkpɔkpɔ mavɔ le. Fifia eyae nye eƒe nunɔamesi. Eƒe ɖa ɣi si wotso, ɖa nyuiwo, kple ŋku siwo keke-togbɔ be Frey mete ŋu ka ɖe amadedea dzi o le nɔnɔmetata la ƒe nyonyome ta hã. Ŋutilã dzeani aɖe - menye esi le ƒuƒlu abe kpɔɖeŋu ene o; si blea ame wu, si ɖikeke mele eme o be adzɔ dzi na vidzinu si le dzɔdzɔe wu.
  
  Eka asi eƒe mo si wotsɔ dijitaal wɔe ŋu. "Àgbɔ va aƒeme kpuie, nye sue..."
  
  Le ɣeyiɣi ma me la, ʋɔtrua ʋu eye Milo amemabumabu aɖe ge ɖe eme, eye wònɔ eƒe asitelefon ʋuʋum le asi ɖeka me. Edo ɣli be: "Eyae." "Alicia!" Eƒe mo si nye bometsitsi la ƒe mo kɔ bometsitɔe.
  
  Frey ɣla eƒe seselelãmewo. "Ja? Halo?Ẽ, gblɔe nam. Nu mamlɛtɔ ma si le New York la, ɖe wòle be wòanye tɔnye hafi." Meka ɖe Eŋlisi nyɔnuvi la dzi vie o.
  
  Eɖo toe, eye wòko alɔgbɔnu esi wònɔ afisi wòle be woayi kplɔe ɖo me ɖem, eye eƒe mo ʋuʋu esi wòse be Swedentɔwo kple woƒe zɔhɛwo le mɔ dzi gbɔna, eye emegbe mete ŋu nɔ te ɖe enu o, ke boŋ eƒe mo kɔ esi wòdo ŋugbe be eteƒe madidi o yealé Canadatɔ eveawo siaa ɖe asi o xexlẽdzesiwo.
  
  Emegbe ate ŋu aɖe nuŋɔŋlɔ wɔnuku sia si le Akpoxɔnua ƒe goawo dzi gɔme ahakpɔe ɖa be wotsɔ nu ma ke si mebɔ o la wɔ akpa bubuwo hã. Ekema akpa etɔ̃ kple viɖe aɖe anɔ esi.
  
  Egblɔ le telefon la me eye wòlé ŋku ɖe Milo ŋu vevie be: "Ne mede ɖeke o la, èdze aɖaŋu." "Mele mɔ kpɔm vevie be mazã aɖaŋudzedze sia ne míegado go kpuie." Ɣeyiɣi didi aɖee nye sia tso esime meto Eŋlisiawo ƒe rose aɖe me o.
  
  Frey ko alɔgbɔnu le ememe esi Milo ƒe ŋkuwo klẽ esi wòsusu be yeagawɔ ɖeka kple yeƒe ahiãvi. Alicia ƒe ŋuɖoɖoa gakpɔtɔ nɔ ɖiɖim le eƒe susu me.
  
  Abe alesi nèdi ene la, aƒetɔ.
  
  
  BLƆ̃ VƆVƆE
  
  
  
  OAHU, HAWAII, ƒe dukɔ
  
  
  th Le September 12 lia dzi la, Jellyfish parachute siwo nye United States asrafowo ƒe parachute si wode asi ete la ƒe tsidzadza doviviti aɖe do viviti ɖe ŋdɔkutsu dzatsɛ si nɔ Hawaii dzi. Le dɔwɔwɔ tɔxɛ aɖe me la, Delta Commandos ɖi go eye Swedentɔwo ƒe SGG kple Britaintɔwo ƒe SAS - kpakple New York kpovitɔ ɖeka - ƒo xlãe le ƒuta saɖeaga aɖe le ƒukpoa ƒe dziehe gome.
  
  Drake dze duƒuƒu gɔme yi ƒuta, kea na eƒe anyidzedzea fa, eɖe asi le eƒe parachute ŋu eye wòtrɔ kaba be yeakpɔ Kennedy ƒe ŋgɔyiyi ɖa. Eɖi ɖe Delta ŋutsuvi eve aɖewo dome, edze klo ɖeka, gake eteƒe medidi o etso ɖe eƒe afɔwo dzi.
  
  Ele be Ben nanɔ yameʋua me esime wòle eƒe numekukua dzi yim kple Hayden ƒe kpekpeɖeŋu, amesi wodɔ be wòanye "aɖaŋuɖola" na United States le dɔdasi la me.
  
  Le Drake ƒe nuteƒekpɔkpɔ me la, zi geɖe la, aɖaŋuɖolawo nyea woƒe dɔtɔ siwo wona hehee nyuie wu-ne míagblɔe la, ŋkutsala siwo do alẽwu.
  
  Woƒu du to ƒuta le Hawaiitɔwo ƒe ŋdɔkutsu dzatsɛ me, wonye Asrafoha Tɔxɛ ƒe asrafo blaetɔ̃ siwo xɔ hehe nyuie, hafi va ɖo togbɛ fafɛ aɖe si atiwo ƒe xɔtaxɔe kpɔ ta na.
  
  Le afisia la, Thorsten Dahl tɔ te wo le. "Ènya seawo. Tomefafa kple sesẽ. Taɖodzinuae nye nudzraɖoƒe. Ŋgᴐgbe!"
  
  Wotso nya me be woatsɔ ŋusẽ si sɔ gbɔ wu aƒo Serbiatɔwo ƒe mafiatɔwo ƒe ŋgɔnɔla tsãtɔ ƒe aƒe gã la. Ɣeyiɣi tsi tre ɖe wo ŋu dziŋɔ - ɖewohĩ woƒe hoʋlilawo hã nya afisi Valkyries le fifia, eye dziɖuɖu xɔxɔ le duɖimekeke sia me nɔ vevie ŋutɔ.
  
  Eye le eƒe dziɖuɣi la, Davor Babic menye nublanuikpɔla o.
  
  Wolia togbɛa eye woƒu du to mɔa dzi, yi Babich ŋutɔ ƒe agbo nu tẽ. Yaƒoƒo gɔ̃ hã meka asi wo ŋu o. Wodze amea dzi, eye le ɣeyiɣi si mede aɖabaƒoƒo ɖeka o me la, woɖe gayibɔ ƒe agbo kɔkɔawo dzi kpɔtɔ wozu ga kakɛwo. Wogbã to agbo la nu hekaka ɖe nutoa me katã. Drake ɣla eɖokui ɖe deti ɣi aɖe megbe, eye wònɔ nu srɔ̃m tso gbe si le ʋuʋu ɖi si kplɔa ame yia atrakpui gã siwo wotsɔ kpe xɔasi si nye marble wɔ la ŋu. Le woƒe tame la, Babich ƒe xɔ gã la ƒe mɔnu nɔ anyi. Kpememe siwo mebɔ o kple Hawaiitɔwo ƒe dekɔnuwo ƒe kesinɔnuwo, Moaitɔwo ƒe nɔnɔmetata aɖe si tso Easter Ƒukpo dzi gɔ̃ hã nɔ tsitre ɖe akpa eveawo.
  
  Dɔ aɖeke meli haɖe o.
  
  Serbia mafiatɔ si xɔ dzudzɔ le dɔme la ka ɖe eɖokui dzi wu.
  
  SAS ŋutsua, si ƒe mo ɣla afã kple afã la, ƒu du ɖe Drake xa.
  
  "Medo gbe na wò, xɔ̃nye xoxo. Ŋkeke nyui aɖe, alo? Melɔ̃nɛ ne ɣe ƒe keklẽ tẽ va dze ŋkumeɖonuawo dzi. Wells ɖo eƒe didi nyuitɔwo ɖa."
  
  "Afikae bometsila tsitsi ma le?" Drake meɖe eƒe ŋku ɖa le abɔa dzi o.
  
  "Egblɔ be yeaƒo ka na wò emegbe. Nane le ŋuwò be nènyi fe le eŋu ɣeyiɣi aɖe."
  
  "Amegãɖeɖi tsitsi ƒoɖi."
  
  "Amekae nye May?" - Kennedy bia nya sia. Egakɔ eƒe ɖa ɖe megbe eye wòdo asrafowo ƒe awu si ƒe nɔnɔme mele o ɖe pantalon dzi. Glock eve aɖewo nɔ esi.
  
  Drake, abe alesi wònɔna ɖaa ene la, metsɔ aʋawɔnu aɖeke ɖe asi o, negbe eƒe hɛ si wotsɔ wɔa dɔ tɔxɛe koe.
  
  SAS ŋutsu yeyea gblɔ be, "Drake Flame Xoxoa va afisia. Vevietɔ wu la, amekae nènye?"
  
  "Miva, ŋutsuwo. Lé fɔ ɖe esia ŋu. Míele amedzidzedze gãtɔ kekeake siwo wowɔ ɖe dumevi dzrowo ŋu le ŋutinya me la dometɔ ɖeka gɔme dze ge."
  
  "Dukɔmeviwo?" Kennedy blu ɖe eta. "Ne ŋutsu sia nye dumevi dzro la, ekema Claudia Schiffer ƒe kposɔe menye."
  
  Delta Team nɔ atrakpuiawo dzi xoxo. Drake do tso bebeƒe le ɣeyiɣi si me wodze egɔme, eye wòƒu du to anyigba gbadzaa dzi. Esi wòɖo afã la, ɣlidodoa dze egɔme.
  
  Nɔnɔmetatawo dze le atrakpuiawo tame, wodo awu vovovowo, kɔdala ƒe awu kpuiwo, kple T-shirt siwo wotso.
  
  Tu kpui ade ɖi. Ame kuku ade ge dze anyi agbemanɔmee le atrakpuiawo dzi. Delta Team la nɔ afã kple afã. Azɔ ɣlidodo kpatawo tso teƒe aɖe le ŋgɔgbe esi Drake ɖo atrakpuiawo gɔme eye wònɔ tsatsam yi ɖusime, afisi kpe gbadzɛ si wotsɔ ƒo xlãe la na nutsyɔnu vie wu.
  
  Tu aɖe ɖi sesĩe, si fia be Serbiatɔwo gbɔe wòtso. Drake trɔ be yeagakpɔ Kennedy ƒe nɔnɔme ake, emegbe eɖe afɔ eve yi dziƒoxɔa dzi.
  
  Le wo godo la, kpe sue aɖe si wotsɔ kpe gbadzɛwo tu la kplɔa ame yia xɔ gã la ƒe mɔnu, si le xɔ si ƒe nɔnɔme le abe H ene la ƒe afã eveawo dome. Ŋutsu siwo tsɔ tu do go tso ʋɔtru siwo le ʋuʋu ɖi kple Franseawo ƒe ʋɔtru siwo nɔ ƒoƒom le mɔa ƒe akpa eveawo me.
  
  Wo dometɔ gbogbo aɖewoe li.
  
  Wowɔa nuku na wo - gake wogbugbɔ ƒoa ƒu kabakaba. Ðewohĩ menye ɖokuidodoɖedzi nenema gbegbe le nyateƒe me o. Drake kpɔ nusi gbɔna eye wòbe ɖe kpememe wɔnuku aɖe si woƒo ƒu la dome. Eva he Kennedy ƒe akpa si tso Easter Island la mlɔeba.
  
  Wose tudada evelia emegbe. Dzɔla siwo ƒe mo wɔ yaa la ɖo xɔmetsovɔ siwo wotsɔ lifi wɔe ɖe goawo katã me. Drake ge ɖe eƒe dɔgbo dzi esi tu geɖe nɔ kpememea ƒom kple ɣlidodo.
  
  Dzɔlawo ƒu du yi ŋgɔ. Wohaya lãmeka, wotia wo wu le woƒe bometsitsi si me ŋusẽ le ta wu woƒe nunya ƒe ŋutete. Woƒu du yi dzo ƒe fli siwo tso Delta ŋutsuviawo gbɔ nyuie la me tẽ eye wodze anyi, nɔ ʋuʋum le ʋu ƒe sisiwo dome.
  
  Glass gbã le wo megbe.
  
  Wose tu geɖe wu tso xɔa gã la ƒe fesrewo nu. Delta-srafo si ƒe dzɔgbevɔ̃e medzɔ o la xɔ tu ɖe kɔ me eye wòdze anyi enumake wòku.
  
  Dzɔla eve kli kpememeawo, wo dometɔ ɖeka xɔ abi vie. Drake he eƒe akplɔa kpoo eye wòlala be wo dometɔ ɖeka nazɔ aƒo xlã kpememea.
  
  Nu mamlɛtɔ si Serbiatɔ si xɔ abi la kpɔe nye eya ŋutɔ ƒe ʋu si nɔ dodom esime Drake nɔ eƒe ŋɔti lãm. Kennedy da tu Serbiatɔ evelia, to eme, emegbe eƒu du yi ɖaɣla eɖokui esime wònɔ eƒe aʋawɔnua kɔm ɖe dzi.
  
  Hammer la ƒo ƒu ƒuƒlu.
  
  Kennedy tsi tre ɖe tsitre. Woɖaɖe aʋawɔnua ɖa alo womeɖee o, egadze ŋgɔ tsitretsiɖeŋula aɖe si do dziku vevie kokoko. Dzɔla la ʋuʋu nutsomɔ̃a, eye wòbɔbɔ eƒe lãmekawo.
  
  Kennedy do le afisi wòate ŋu aɖo, emegbe eti kpo yi ŋgɔ esi eƒe ŋusẽa na wòdze ƒã. Afɔkpodzidada kabakaba ɖe eƒe akɔta kple abɔta si wòtsɔ yi eƒe kɔ megbe na wòƒoe ɖe anyigba. Eʋuʋu, kasia akplɔa le esi, eye wòtsoe wòkeke. Kennedy ʋuʋu ɖe megbe ale gbegbe be nugbɔ si wua ame la to eƒe ŋgonu hafi tsɔ eƒe asibidɛ siwo le ʋuʋum la ƒo ɖe eƒe yaƒoƒomɔ̃a me.
  
  Ese ƒunukpeƒe falɛfalɛa ƒe gbagbã, ese wòdze ʋuʋu gɔme.
  
  Etrɔ ɖe megbe. Ewu enu. Didi aɖeke menɔ eme be yeakpɔe wòaku o.
  
  Drake tsi tre nɔ ekpɔm. "Megblẽ o".
  
  "Ðewohĩ àdzudzɔ vidzĩ wɔwɔ nam fifia."
  
  "Nyemawɔe o..." Etɔ zi ɖeka. Ðe wònyea?Etsɔ adegbeƒoƒo dzinɔameƒotɔe tsyɔ eƒe ŋukpe dzi. "Naneke menyo wu nyɔnu si lé tu kpɔkpɔ o."
  
  "Mehiã o". Kennedy ge ɖe totem-ti si nye xɔ gã la ƒe akpa bubu si mele teƒe bubu o la megbe, eye wòlé ŋku ɖe teƒea ŋu.
  
  Egblɔ nɛ be: "Míele míaƒe mɔ vovovowo dzi tom." "Èle nudzraɖoƒe aɖe dim. Mele tɔtrɔm yina."
  
  Ewɔ dɔ si me susu le tsɔ ɣla eƒe heheɖemegbea. "Èka ɖe edzia?"
  
  "Hey ŋutsu, kpovitɔe menye le afisia, èɖo ŋku edzia? Dumevi dzro aɖee nènye. Wɔ abe ale si wogblɔ na wò ene."
  
  
  * * * .
  
  
  Drake nɔ ekpɔm esime Kennedy nɔ tsatsam yi ɖusime, henɔ mɔ dzi yina xɔ gã la ƒe megbe, afisi satelait dzikpɔmɔ̃wo ɖe helidzeƒe aɖe kple xɔ bɔbɔe geɖe fia le. Woɖo SAS ƒe ƒuƒoƒoa ɖe afima xoxo eye ele be woage ɖe eme le ɣeyiɣi ma tututu me.
  
  Ekpɔe be yeƒe ŋku nɔ eƒe nɔnɔme ŋu, kasia eƒe ahɔhɔ̃ di vevie be awu siwo wòdo la naɖe yeƒe kposɔ afia.
  
  Dzidziƒoamea ʋuʋui. Ðokuibɔbɔ kple kakaɖedzimanɔamesi ƒo ƒu wɔ ŋusẽ ɖe eƒe ta me, si na ɖikeke va nɔ eɖokui ŋu. Ƒe eve tso esime Alison dzo, si nye ŋkeke alafa adre kple edzivɔ ƒe malikenyenye. Ahamumu atraɖii ƒe gogloƒe si mebɔ o, si kplɔe ɖoe nye gaxɔmenɔnɔ, eye emegbe blewu, blewu ŋutɔ ƒe dziyiyi yi agbenɔnɔ si sɔ me.
  
  Womeɖo afima gɔ̃ hã haɖe o. Le afi aɖeke si te ɖe afima ŋu o.
  
  Ðe wònye eƒe nuƒoƒo si me woate ŋu adze afɔku bɔbɔe oa?
  
  Ðoɖowɔwɔ b.
  
  Dɔwɔwɔ le asi me. Dze agbagba nàna wò asrafowo ƒe susu nagatrɔ eye nàgblẽ dumevi dzrowo ƒe nu ƒoɖiawo ɖi hena ɣeyiɣi aɖe. Exɔ tuawo le dzɔla eveawo siaa si eye wòge ɖe kpememeawo dome vaseɖe esime wòtsi tre ɖe ʋuɖoƒe si wotsɔ kpe gbadzɛwo tu la ƒe go kemɛ dzi. Ekpɔ taɖodzinu etɔ̃ le fesre vovovo etɔ̃ me eye wòda tu etɔ̃ ɖe wo nɔewo yome kabakaba.
  
  Ɣlidodo eve kple ɣlidodo ɖeka. Megblẽ o. Esi ta susɔea trɔ do goe henɔ afi si wòle dim la, Drake trɔe wòzu aŋɔ dzĩ.
  
  Emegbe eƒu du, gake edze klo va tɔ ɖe xɔ gã la ƒe ŋgɔgbe godo tututu, eye eƒe ta ƒo kpe gbadzɛa. Etrɔ kpɔ Delta-ha la, amesiwo ƒu du yi ɖalée. Eʋuʋu ta na woƒe ŋgɔnɔla.
  
  "To eme". Drake ʋuʋu ta ɖo ta ʋɔtrua gbɔ, emegbe wòɖo ta ɖusime. "Nudzraɖoƒe."
  
  Woge ɖe eme, Drake mamlɛtɔ, eye wòte ɖe gli la ƒe gogloƒe ŋu. Atrakpui gbadza aɖe si wotsɔ gayibɔ wɔe la nɔ tsatsam le wo ŋgɔ va ɖo xɔ gã la ƒe dzisasrã evelia dzi.
  
  Esi wonɔ tsatsam le gli ŋu la, Serbiatɔ geɖe wu va do ɖe dzisasrã si le etame ƒe balkon si le wo tame tẽ la dzi. Le ɣeyiɣi kpui aɖe ko me la, Delta-ha la va zu lã siwo woate ŋu alé bɔbɔe.
  
  Esi teƒe aɖeke megali wòayi o ta la, Drake dze klo heda tu.
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedy ƒu du yi atiwo ƒe fli si do liƒo kple xɔ gã la ƒe gotagli la gbɔ eye wòdze ʋuʋu gɔme kabakaba wu. Le ŋkuʋuʋu me la, eɖo aƒea ƒe megbe hafi SAS-srafo si ƒe mo mekɔ o la ge ɖe eƒe ƒodo dzi le eŋgɔ.
  
  Abe avugbɔ̃e ene la, etsi tre maʋãmaʋãe, eye tu la ƒe ʋuƒoa tsɔ alɔ̃e. Zi gbãtɔ le ɣleti geɖe megbe la, Thomas Caleb ƒe susuwo katã dzo le eme.
  
  "Nu maɖinu!"
  
  Gbe aɖe si le eƒe ɖusito xa gblɔ be: "Menyo o." Ese le eɖokui me be akplɔ si fa miamiamia la didi tso ye gbɔ milimeta ko. "Drake ƒe xevie nye esia."
  
  Nya si wogblɔ la ɖe vɔvɔ̃ si nɔ esi la ɖa. "Drake ƒe xevi lae? Medzo!"
  
  Ŋutsua zɔ le eŋgɔ henɔ alɔgbɔnu kom. "Enyo, ekema le miaƒe dukplɔla ƒe nya nu la, Aƒenɔ Moore mele vevie o. Madi be maɖe ɖokuinye afia nyuie, gake menye fifiae nye ɣeyiɣi alo teƒe o. Yɔm be Wells."
  
  Kennedy de dzesi ŋkɔa, gake megagblɔ nya aɖeke wu ema o esi Britain-srafowo ƒe ƒuƒoƒo gã aɖe va zu ŋutilã ƒo xlãe eye wodze dzesiwo gblẽ ɖi. Babich ƒe anyigba ƒe megbe nye akpata gã aɖe si wotsɔ Indiatɔwo ƒe kpewo ƒo xlãe, tsiƒuƒe si lolo abe Olympic tɔ ene si wotsɔ zikpuiwo kple xɔdɔme ɣiwo ƒo xlãe, kple xɔ gbogbo aɖewo siwo wotu ɖe anyigba, siwo nyɔŋu siwo mewɔ ɖeka kple atsyɔ̃ɖoɖo susɔeawo o. Helikɔpta aɖe si le dzogoe ene me si me dumevi dzrowo ƒe helikɔpta le la nɔ xɔ gãtɔ kekeake xa.
  
  Esi Kennedy zɔ New York ƒe ablɔwo dzi ƒe geɖe megbe la, eva hiã be wòabia eɖokui be ɖe nuvlowɔwɔ ɖea vi ŋutɔŋutɔ hã. Ŋutsu siawo kple Kaleb ye xe fe ɖe eta. Chuck Walker axe fe ɖe eta ne ɖe Kennedy mekpɔe wòtsɔ kotoku me ƒo ƒu ɖe kotoku me o.
  
  Ɣe ƒe zikpuiwo yɔ fũ. Ŋutsu kple nyɔnu geɖe siwo le amama afã kple afã la tsi tre azɔ kple vɔvɔ̃, lé woƒe awuwo ɖe asi henɔ agbagba dzem be yewoatsyɔ ŋutilã si sɔ gbɔ la dzi. Kennedy de dzesii be ŋutsu tsitsi aɖewo mate ŋu awɔ nu ɖe tɔmelã ƒe ŋutigbalẽ ŋu o, evɔ ɖetugbui akpa gãtɔ ya ate ŋu awɔe kple asi eve kple miame ko.
  
  "Ame siawo... mina míayɔ wo be amedzrowo... ɖewohĩ womenye Serbiatɔwo ƒe ƒuƒoƒoa me tɔwo o," Wells gblɔ kpoo le ŋɔti me nuƒomɔ̃a me. Eʋuʋu ta na kplɔla etɔ̃awo be: "Mikplɔ wo dzoe." "Mi ame mamlɛawo miele mɔ dzi yina xɔ siawo ƒe akpa si le atsiaƒu gome."
  
  Esi ƒuƒoƒoa te mama la, nu geɖe dzɔ zi ɖeka. Helikɔpta ƒe asikewo te tɔtrɔ; eƒe mɔ̃wo ƒe ɖiɖi nyrɔ amesiwo te ɖe eŋu ƒe ɣlidodo enumake. Emegbe gbeɖiɖi deto aɖe, abe ʋɔtru si wotsɔ ʋuƒo si wotsɔna ʋua ʋuƒoe ƒe ʋuʋu ƒe ɖiɖi ene, do ŋgɔ na ʋu sesẽ aɖe ƒe ɣlidodo kpata. Tso xɔ nyɔŋuawo ƒe akpa si le atsiaƒu dzi megbe la, ga ɣi aɖe do - Audi R8 si le du dzi sesĩe le duƒuƒu sesẽ me.
  
  Kaka wòaɖo akpataa me la, tu tɔn ɖeka si wua ame. Edze SAS-srafo siwo ƒe mo wɔ yaa la dzi, eye wòna wokeke wo ɖokui henɔ gegem to yame. Ʋu bubu aɖe va do ɖe megbe nɛ, fifia ya yibɔ eye wòlolo wu.
  
  Helikɔpta la ƒe asikewo te tsatsam kabakaba eye eƒe mɔ̃wo te ɣlidodo. Mɔ̃ bliboa ʋuʋu, henɔ dzadzram ɖo ɖe yameʋua ƒe dzodzo ŋu.
  
  Kennedy si ƒe mo wɔ yaa la, ɖeko wòte ŋu ɖo to esime Welles nɔ ɣli dom be yeaɖe gbe. Eʋuʋu esi SAS-srafo susɔeawo nɔ tu dam.
  
  Dzomavɔ katã gbã le abɔa me.
  
  Asrafoawo da tu Audi R8 si nɔ du dzi sesĩe la, tuwo to eƒe gaŋutilã, eye woto fender ƒe ŋutigbalẽ kple ʋɔtruwo me. Ʋua ƒu du yi aƒea ƒe dzogoe dzi, eye wòtrɔ le aɖabaƒoƒo mamlɛtɔ dzi be yeatrɔ sesĩe.
  
  Kpe gbadzɛwo do tso eƒe tayawo te abe tukpe suesuesuewo ene.
  
  Tu la gbã yaƒoƒo ƒe ahuhɔ̃ea, eye wògblẽe. Ʋua ku ŋutɔŋutɔ le yameʋua ƒe titina, eƒe mɔ̃a tɔ esime ʋukulaa ge ɖe ʋua megbe vevie.
  
  Kennedy ƒu du yi ŋgɔ, eye wòkɔ eƒe tu ɖe dzi. "Mègaʋuʋu o!"
  
  Hafi wòaɖo ʋua gbɔ la, edze ƒã be ʋukulaa koe nye eƒe mɔzɔla.
  
  Ƒunulã.
  
  Helikɔpta la nɔ afɔ eve tso anyigba, eye wònɔ tɔtrɔm blewu. SAS-srafoa do ɣli, gake dziku ŋutɔŋutɔ aɖeke menɔ eƒe gbe me o. Ʋu evelia, si nye Cadillac yibɔ si ƒe ʋɔtru ene le, nɔ du dzi le ta gã la to azɔ, eye eƒe tayawo nɔ tsi ƒe ƒutsotsoe siwo le ƒutsotsoewo ƒom ɖe goawo katã me. Fesreawo do viviti. Manya wɔ be woanya amesi nɔ eme o.
  
  Mɔ̃ etɔ̃lia dze dɔ, eye fifia womegakpɔnɛ o.
  
  Asrafoawo da tu Cadillac-ʋua, eye wotsɔ tu etɔ̃ gblẽ nu le tayawo kple ʋukulaa ŋu. Ʋua ƒu du eye eƒe megbeƒu ge ɖe ta la me. Wells kple asrafo etɔ̃ bubuwo ƒu du va egbɔ henɔ ɣli dom. Kennedy ƒe ŋku nɔ helikɔpta la ŋu, gake abe Caddy ene la, eƒe fesrewo me mekɔna o.
  
  Kennedy gblɔ be esia katã nye sisi ƒe ɖoɖo aɖe si wowɔ wòde to ŋutɔ la ƒe akpa aɖe. Gake afikae Davor Babic ŋutɔŋutɔ nɔ?
  
  Helikɔpta la te dziyiyi yi dzi wu. Nuxlɔ̃ameawo ti kɔ na SAS la mlɔeba eye wòda tu ɖe megbe ƒe ʋuƒoa dzi. Mɔ̃ gã la te tsatsam, eye emegbe ŋutsu aɖe dze klo ɖe ete kple bɔmbdadamɔ̃ le dzadzraɖoɖi.
  
  Wells ɖo Caddy-ʋua gbɔ. Woda tu eve. Kennedy se to nuƒomɔ̃a dzi be Babich gakpɔtɔ le ablɔɖe me. Fifia ʋu etɔ̃lia va ƒo xlã dzogoea, mɔ̃a nɔ ɣli dom abe Formula 1 duɖimekela ene, gake Bentley ye, lolo eye dzinɔameƒotɔe, eƒe anyinɔnɔ nɔ ɣli dom be maɖe dzomavɔ la ɖa le nye mɔ dzi!
  
  Kennedy ti kpo ge ɖe atiawo me. Asrafo geɖewo dze eyome. Wells trɔ heda tu kabakaba etɔ̃ siwo ƒu tso axadzifesreawo dzi tututu.
  
  Glass si me tu mate ŋu age ɖo o!
  
  "Amesia nye kposɔ!"
  
  Wogblɔ nyawo sɛkɛnd ɖeka ƒe akpa sue aɖe megbe akpa be woaɖe helikɔpta la - woɖe asi le bɔmb la ŋu - eƒe bɔmb la wó le helikɔpta la gɔme. Helikɔpta la gbã kakɛkakɛ, eye ga kakɛwo kaka ɖe afisiafi. Ga gbadzɛ aɖe si wotro la ge dze ta la me tẽ, eye wòtsɔ ŋusẽ gã aɖe tsɔ tsi galɔn akpe geɖe ʋuʋu.
  
  Kennedy lala vaseɖe esime Bentley dziŋɔ la ƒu du to eŋu, emegbe wòti eyome. Nusiwo woɖe le eme kabakaba gblɔ nɛ be mɔnukpɔkpɔ ɖeka koe li be wòalé Serbiatɔ si nɔ sisim la.
  
  Wells kpɔ esia le ɣeyiɣi ma ke me eye wòti kpo dze dɔwɔwɔ gɔme. R8 la vuvu keŋkeŋ, gake Caddy la gakpɔtɔ nɔ anyi, eƒe tasiaɖamfɔwo nɔ tsi te sentimeta ɖeka pɛ ko le ta la ƒe atrakpui siwo wotsɔ kpe xɔasi si nye marble wɔe dzi.
  
  Wells kple eƒe asrafo eve ƒu du yi Caddy gbɔ. Kennedy dze mɔ yi yome tim vevie, eye wòɖoe kplikpaa be yeaxɔ dɔa. Le ɣeyiɣi ma me la, wose ya ƒe ɣlidodo wɔnuku aɖe abe ahomya aɖe to ene, eye kasia Babich ƒe aƒea ƒe dzogoe wó.
  
  Wells ge ɖe anyigbaʋuʋua me esime eƒe dziɖeɖi gɔ̃ hã nu gbã be: "Oo nye Mawu!" Gbeɖuɖɔwo dzo yi goawo katã me, eye tsi nɔ dzadzam ɖe ta la kple akpataa me. Kennedy ʋuʋu sesĩe. Etrɔ ta ɖe agakpeawo ŋu.
  
  Helikɔpta yibɔ aɖe nɔ tsatsam le afima, eye ame aɖe nɔ asi ʋuʋum tso eƒe ʋɔtru si le ʋuʋu ɖi la dzi.
  
  "Edzɔ dzi na wòa?"
  
  Wells kɔ ta ɖe dzi. "Alicia Miles yea? Nuka wɔm nèle le nu kɔkɔewo katã ƒe ŋkɔ me?"
  
  "Ate ŋu atsɔ tu ma avuvu wò bɔl sueawo gɔ̃ hã, wò futɔ tsitsi. Ènyi fe le ŋunye. Alicia ko nu esime helikɔpta la fɔ ɣeyiɣi kpui aɖe hafi trɔ be yeati Bentley-ʋua yome.
  
  Canadatɔwo nɔ afisia.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake ʋuʋu yi ŋgɔ hafi gli si le megbe nɛ la trɔ zu Switzerlandtɔwo ƒe cheese. Ne mede ɖeke o la, tu ɖeka ya teti dzo ale gbegbe be wòse eƒe gbeɖiɖi ƒe ɣlidodo. Ewɔ ŋgɔgbeʋuʋu be yeage ɖe nuƒolanɔƒea le balkon la te le ɣeyiɣi ma ke me kple Delta-ha la me tɔ akpa gãtɔ. Esi wòɖo afima la, eɖo ta dzi eye wòda tu.
  
  Abe alesi wokpɔ mɔe ene la, balkon la ƒe anyigba gbɔdzɔ vie. Tudada si le etame la tɔ eye ɣlidodoa dze egɔme.
  
  Delta ƒe amegã la ʋuʋu asi ɖe eƒe miame le nudzraɖoƒea ƒe mɔ dzi. Woƒu du to xɔ eve siwo me woɖo nuwo ɖo nyuie gake womele ƒuƒlu o me. Aʋafia la wɔ dzesi na wo be woatɔ ɖe ɖeka si woƒe satelait dzikpɔha xlɔ̃ nu be nane tɔxɛ aɖe le eme la gbɔ - xɔ aɖe si le anyigba te si woɣla.
  
  Wotsɔ bɔmb siwo naa ame ƒe mo wɔ yaa la ƒu gbe ɖe eme, eye Amerika-srafowo do ɣli kple dzitsitsi be yewoatsɔ adzi susu ƒe tɔtɔa ɖe edzi. Gake Serbia dzɔla blaeve vɔ afã ƒo wo ɖokui ɖe asi-ɖe-asi-ʋa me enumake. Drake ƒo nu kple hũɖeɖe eye wòɖe afɔ ɖe eme. Tɔtɔ kple tɔtɔ yɔ xɔa me tso eƒe nuwuwu yi nuwuwu. Eɖe ŋku ɖa eye wòkpɔe be dzɔla gã aɖe dze ŋgɔ ye, eye wòko alɔgbɔnu henɔ ɣli dom hafi ƒu du yi ŋgɔ be yeakpla asi kɔ na dzata.
  
  Drake ƒo asa na ayikuawo kabakaba eye wòtsɔ asi sesẽ ƒo ɣe ƒe lãkusia kple akplɔ. Amegbetɔ-lã la meʋuʋu gɔ̃ hã o.
  
  Emegbe eɖo ŋku nya xoxo si wogblɔna tso bar fights ŋu dzi - ne wò futɔa tsɔ hit yi plexus la me ʋuʋu manɔmee la, ekema anyo be nàdze duƒuƒu gɔme, ŋutsu, elabena èle deep shit me...
  
  Drake trɔ ɖe megbe, eye wònɔ tsatsam le eƒe futɔ si meʋãna o ŋu nyuie. Serbiatɔa lolo ŋutɔ, ami kuviatɔ nɔ esi ɖe lãmeka sesẽ dzi, eye eƒe ŋgonu lolo ale gbegbe be wòate ŋu agbã kɔkrit-kpe siwo ƒe didime nye sentimeta ade. Ŋutsua ʋu yi ŋgɔ ŋukpetɔe, eye wòkeke eƒe abɔwo ɖe enu. Anye ne wogbã slip ɖeka kple Drake wòku, womiãe hegbãe abe weintsetse ene. Eɖe eɖokui ɖe aga kaba, wɔ eɖokui abe ɖe wòle ɖusime ene, eye wòva do ŋgɔ kple atam etɔ̃ kabakaba.
  
  Ŋku. To. Vetome.
  
  Wo ame etɔ̃a katã do ƒome kple wo nɔewo. Esi Serbiatɔa miã ŋku le vevesese ta la, Drake wɔ aʋatsokaka si me afɔku le la ɖe afɔkpodzi si dzona si na ŋusẽ si sɔ be wòaƒo brontosaurus sia gɔ̃ hã le eƒe afɔ gbadzaawo dzi.
  
  Ŋutsua dze anyi ɖe anyigba kple gbeɖiɖi aɖe abe to si le mumu ene. Nutataawo ge tso gli ŋu. Ŋusẽ si wòdo tso eya ŋutɔ ƒe titri si yi megbe me la na wòtsi dzodzodzoe esi eƒe ta ƒo ʋua ƒe ʋuƒoa.
  
  Drake tsɔ eɖokui de afɔku me yi ŋgɔe ge ɖe xɔa me. Wowu Delta ŋutsu eve, gake woɖe asi le Serbiatɔwo katã ŋu. Ɣedzeƒegli la ƒe akpa aɖe ʋuʋu, eye Amerikatɔ akpa gãtɔ tsi tre ɖe ʋɔtrua ŋu, gake fifia wonɔ hehem ɖe megbe vivivi, nɔ vɔvɔ̃ fim.
  
  Drake wɔ kaba va kpe ɖe wo ŋu, eye mete ŋu bu nusi ate ŋu ana Delta-srafoa natsi dzodzodzoe hafi o. Nu gbãtɔ si wòkpɔe nye kpe atrakpui siwo ɖiɖi yi xɔ aɖe si le anyigba te si me kekeli le nyuie me.
  
  Evelia nye Panther yibɔ aɖe, si nɔa atrakpuiawo dzi yim vivivi, eye eƒe nu si keke la ɖea asike siwo ɖa abe lãgbalẽŋudɔwɔnu ene ƒe fli aɖe fiana.
  
  "Fuuuuck..." Amerikatɔwo dometɔ ɖeka ƒo nu. Drake mete ŋu lɔ̃ ɖe edzi wu ema o.
  
  Panther la ƒo ɣli, eye wònɔ dadim be yeaƒo. Drake trɔ ɖe megbe esime lã la ti kpo yi yame, eye lãmeka si wua ame si ƒe kpekpeme nye kilogram 100 le dziku me. Eɖi ɖe atrakpui si le etame la dzi eye wòdze agbagba be yeahe ɖe megbe, eye le ɣeyiɣi mawo katã me la, eƒe ŋku dama siwo naa ame ƒe susu dzea akɔ anyi la nɔa asrafo siwo nɔ hehem ɖe megbe la ŋu.
  
  Delta ƒe amegã la tsɔ eƒe tu ɖo taɖodzinua gbɔe be: "Melé fu esia wɔwɔ."
  
  "Lala!" Drake kpɔ nane si nɔ keklẽm le akaɖiawo ƒe keklẽ me. "Ðeko nàlala. Mègaʋuʋu o."
  
  Panther la ƒu du yi ŋgɔ. Delta Team lée kple tu esi wòto wo dome, eye wotsɔ hũɖeɖe vlododotɔe ɖe Serbia dzɔla siwo mate ŋu awɔ dɔ o la ŋu esime wonɔ dodom le xɔa me.
  
  "Nukae nye- ?" Amerikatɔwo dometɔ ɖeka blu ɖe Drake ta.
  
  "Mèkpɔe oa? Edo kɔgɛ si ŋu wotsɔ daimɔndwo ɖo. Mesusu be ne ese etɔ ƒe gbe ko hafi wona hehe avu ma tɔgbe, si le aƒe sia tɔgbe me be wòadze ame dzi."
  
  "Yɔyɔ nyui aɖe. Nyemedi be mawu lã ma tɔgbe o." Delta-ʋafia la ʋuʋu asi na Serbiatɔwo. "Mezãa ŋkeke bliboa tsɔ ɖea modzaka kple ame tsɛ siawo."
  
  Wodze atrakpuiawo dzi zɔzɔ gɔme, eye wogblẽ ŋutsu eve ɖi wonɔ ŋudzɔ. Drake ye nye ame etɔ̃lia si ɖo nudzraɖoƒea ƒe anyigba, eye nusi wòkpɔ na wòʋuʋu ta kple movidzɔdzɔ.
  
  "Aleke gbegbee aɖaʋatɔ siawo siwo ƒe tagbɔ gblẽ la totroe?"
  
  Xɔa me yɔ fũ kple nusiwo wòate ŋu aɖɔ be "kplu" ko. Nusiwo Davor Babic bu be woxɔ asi elabena - le eƒe nu gbegblẽwo me la - woxɔ asi na ame bubuwo.Kabinetwo nɔ afisiafi, gãwo kple suewo, siwo woɖo ɖe ɖoɖo nu le vome.
  
  Tyrannosaurus rex ƒe aɖuƒu. Nuŋɔŋlɔ si le eŋu xlẽ be "From the Edgar Fillion Collection - Lifetime Award".Tsɔ kpe ɖe eŋu la, fefewɔla xɔŋkɔa ƒe foto si ɖea nu fiana si dzi woŋlɔ ɖo be "Edi be yeanɔ agbe".Le esia xa la, eerily resting on a bronze pedestal was a mummified asi si woɖe fia be enye "Nutome Senyala No. 3".
  
  Eye nu geɖe wu hã. Esi Drake nɔ tsa ɖim le nu siwo woɖena fiana la me, henɔ agbagba dzem be yeanɔ te ɖe yeƒe nu lédziname si nye dɔlélea nu eye yeƒe susu nanɔ nu ŋu la, ede dzesi nu wɔnuku siwo dim wole la mlɔeba.
  
  Valkyries: Kpememe eve siwo ƒe amadede nye sno siwo wotsɔ ɖo kpe goglo aɖe si le ɣie dzi. Kpememe eveawo siaa kɔkɔ abe afɔ atɔ̃ ene, gake nu wɔnuku siwo le wo me lae na Drake ƒe gbɔgbɔ dzo. Nyɔnu eve siwo ƒe ŋutigbalẽ le ɣie, siwo le amama eye wodze abe blema Amazontɔ sesẽwo ene, wo ame evea siaa ƒe afɔwo keke, abe ɖe wobɔbɔ nɔ nane dzi ene. Ðewohĩ sɔ si si aʋala le, Drake susui. Ben di be yeanya nu geɖe, gake eɖo ŋku edzi be Valkyrytɔwo zãa wo tsɔ dzona tso aʋa yi aʋa me. Ede dzesi abɔ kple afɔ siwo me lãmekawo le, mo ƒe dzedzeme si wonya nyuie kple gakuku siwo ŋu dzo le siwo tɔtɔa ame.
  
  "Eii!" - ŋutsu si tso Delta la do ɣli. "Ne ɖe esia ƒe akpa ade le asinye hafi."
  
  Nusi gaɖe dzesi wue nye be Valkyry eveawo siaa nɔ asi fiam nane si womenya o kple woƒe miasiwo yi dzi. Fia asi, abe alesi Drake susui azɔ ene, tẽe yi Mawuwo ƒe Yɔdo gbɔ.
  
  Ne ɖe woate ŋu ake ɖe Ragnarok ŋu hafi.
  
  Le ɣeyiɣi ma me la, asrafoawo dometɔ ɖeka dze agbagba be yeaxɔ nu aɖe le nudzraɖoƒea. Gaƒoɖokui sesẽ aɖe ɖi eye gakpogbo la mu le atrakpuiawo gɔme, eye wòxe mɔ na woƒe dodo.
  
  Enumake Amerikatɔwo do asi ɖa be yewoatsɔ gas-nutsyɔnu. Drake ʋuʋu ta. "Mega tsi dzi o. Nane gblɔ nam be Babich nye ame tsɛ si ƒomevi alɔ̃ be woalé fiafitɔ la agbagbee ahanɔ afɔ ƒom."
  
  Delta ƒe amegã la lé ŋku ɖe ʋuƒo siwo gakpɔtɔ nɔ ʋuʋum la ŋu. "Miƒo ati siawo kakɛkakɛ."
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedy tsɔ movidzɔdzɔ kpɔ helikɔpta la kple Bentley si nɔ hehem ɖe megbe la. Edze abe Wells hã tɔtɔ ene esi wònɔ yame kpɔm dũu.
  
  Kennedy se eƒe gbɔgbɔ be: "Bitch." "Mena hehee nyuie ŋutɔ. Aleke wòatsɔ dzideƒo atrɔ azu alakpatɔ?"
  
  "Nu nyui aɖee nye be megali o," Kennedy kpɔ egbɔ be yeƒe taɖa gakpɔtɔ le megbe tso titri mawo katã me eye wòɖe ŋku ɖa esi wòde dzesi SAS ŋutsu eve aɖewo siwo le eƒe lolome dzim. "Anyigba kɔkɔ aɖe nɔ esi. Fifia, ne Drake kple Delta Team xɔ Valkyries la, míate ŋu adzo le adzame esime Alicia le vovom ɖe Babich ŋu."
  
  Wells dze abe ɖe wòvuvu le tiatia ɖedzesi eve dome ene, gake megblɔ nya aɖeke esi wonɔ du dzi ƒo xlã aƒea ɖo ta mɔ gã la gbɔ o. Wokpɔ helikɔpta la wòtrɔ be yeadze Bentley-ʋua dzi ŋkume kple ŋkume. Tuwo ɖi eye wodzo le ʋu si nɔ sisim la dzi. Emegbe kasia ʋua tsɔ brek sesĩe eye wòtɔ ɖe kpe gbadzɛwo ƒe alilikpo aɖe me.
  
  Wotsɔ nu aɖe do ɖe fesrea nu.
  
  Helikɔpta la ge tso yame, eye seselelãme si gbɔ dzɔdzɔmetɔ ŋu kloe nɔ edzikpɔla si, esime RPG aɖe nɔ ʋuʋum le yame. Esi eƒe ʋuƒoa ka anyigba teti ko la, Canadatɔ adzɔhawo kɔ ɖe ʋɔtruawo nu. Tudada aɖe dzɔ.
  
  Kennedy susu be yekpɔ Alicia Miles, si nye ame tsɛ aɖe si do ŋutilã ƒe aʋawɔnu siwo sɔ ɖe nɔnɔme nu, wòti kpo ge ɖe aʋawɔwɔa me abe dzata si wodo lo na ene. Lã aɖe si wotu na aʋawɔwɔ, si bu le wo katã ƒe ŋutasẽnuwɔwɔ kple dziku me. Togbɔ be Kennedy ŋutɔ hã la, ese le eɖokui me be yeƒe ʋu fa miamiamia.
  
  Ðe esiae nye vɔvɔ̃ si wòse le eɖokui mea?
  
  Hafi wòabu eŋu la, ame tsɛ aɖe ge tso helikɔpta la ƒe akpa si tsi tre ɖe eŋu. Nɔnɔmetata aɖe si wòkpɔ dze sii le ɣeyiɣi kpui aɖe ko me.
  
  Nufialagã Parnevik!
  
  Eƒu du yi ŋgɔ, eye wòhe ɖe megbe le gɔmedzedzea me, gake emegbe kple tameɖoɖo kplikpaa yeye, eye mlɔeba la, eʋuʋu esime tu nɔ yame ƒom le eƒe ta tame, eye ɖeka to eƒe tagbɔ ƒe kekeme abe asi ɖeka ene.
  
  Parnevik te ɖe eŋu mlɔeba ale gbegbe be SAS kple Kennedy hee yi dedienɔƒe, Canadatɔwo menya o, eye wòƒo eɖokui ɖe aʋa la me bliboe
  
  Wells fia asi aƒea gblɔ be: "Ele nenema." "Mina míawu nya sia nu."
  
  
  * * * .
  
  
  Drake kpe asi ɖe Valkyries-ha la hehe yi ŋgɔe esime ŋutsuvi eve aɖewo tsɔ bɔmb sue aɖe bla ɖe grate la ŋu. Woto mɔ xaxɛ si le ɖeɖefia dziŋɔawo dome, henɔ agbagba dzem be yewomalé ŋku ɖe eŋu nyuie akpa o. Delta ŋutsuawo dometɔ ɖeka trɔ gbɔ tso check si me ŋɔdzi le me aɖabaƒoƒo ʋee aɖewoe nye esi va yi eye wòka nya ta be aɖaka yibɔ aɖe bɔbɔ nɔ xɔa ƒe megbe.
  
  Mɔkpɔkpɔ ƒe nɔnɔmea xɔ sɛkɛnd ewo blibo. Ebia asrafo ƒe susuŋudɔwɔwɔ hafi woate ŋu atɔ te esia. Zi alesi nènya nu boo aɖekee o...
  
  Esia meganye Drake ƒe susuŋudɔwɔwɔ o. Gake le nyateƒe me la, medi be yeanya o. Eʋuʋu gɔ̃ hã, abe dumevi dzro dzro aɖe ene, esime wotsɔ ya ƒo ʋuƒoawo.
  
  Wose tudada tso xɔ si le dziƒoxɔa dzi la me. Delta Dzɔlawo ge dze atrakpuiawo dzi, eye woku le do siwo me ʋu le me. Le sɛkɛnd si kplɔe ɖo me la, ŋutsu wuieve siwo tsɔ tu siwo wotsɔna ƒoa tu ɖe asi la do ɖe atrakpuiawo tame.
  
  Esi Delta Team do go le axadzi eye tu wu wo, wotsyɔ nu wo dzi tso teƒe si kɔkɔ wu, eye wòdo kpo nu eye fifia woate ŋu adze afɔku bɔbɔe. Drake tsɔ eƒe mɔ blewuu ɖo ta nudzraɖoƒea kple eƒe dedienɔnɔ si sɔ gbɔ wu gbɔ, henɔ agbagba dzem be yemabu bometsitsi si nye be woalée nenema o, kple alesi esia madzɔ ɖe SAS dzi o, eye wòka ɖe dzɔgbenyui dzi be futɔ yeye siawo madzɔ o bometsitsi ale gbegbe be wòda tu Valkyries-ha la.
  
  Ɣeyiɣi geɖe nɔ anyi siwo me masɔmasɔ si nu metsina o nɔ, si wokpɔ le ɖoɖoezizi si nu sẽ me, vaseɖe esime ame aɖe ɖiɖi le atrakpuiawo dzi. Nɔnɔmetata aɖe si do awu ɣi eye wòdo ametakpɔnu ɣi.
  
  Drake kpɔe dze sii enumake. Ŋutsu ma ke si ɖu Shield dzi le York cat walk me. Ŋutsu si wòkpɔ le Apsall.
  
  Egbɔ ya ɖe eɖokui me be: "Menya wò," emegbe wògbɔ ya sesĩe wu. "Germanytɔ fiƒodeawo le afisia."
  
  Ŋutsua fɔ tu si ƒe lolome nye .45 eye wòʋuʋui ƒo xlãe. "Da wò aʋawɔnua ɖe anyi. Mi katã. Fifia!"
  
  Dada ƒe gbe. Gbe si nye asi siwo le gbadzaa tɔ, ŋusẽ ŋutɔŋutɔ nɔ etɔ si, si ƒomevi woŋlɔna ɖe pepa dzi eye wonana le hameviwo ɖeɖeko ƒe habɔbɔwo me. Ame si ƒomevi menya nusi xexemedɔ ŋutɔŋutɔ kple ɖeɖiteameŋu nye o. Ðewohĩ gadzraɖoƒedɔwɔla, si wodzi ɖe gadzraɖoƒedɔwɔƒe, alo dunyahela, dunyahelawo ƒe vi.
  
  Delta ŋutsuawo lé woƒe aʋawɔnuwo ɖe asi sesĩe. Ame aɖeke megblɔ nya aɖeke o. Dzrewɔwɔa do ŋɔdzi na ame.
  
  ŋutsua gado ɣli ake, eƒe hehe meɖe mɔ nɛ be wòanya nu tso afɔkua ŋu o.
  
  "Ðe nènye tokunɔa? Megblɔ fifia!"
  
  Texastɔ la ƒe gbe gblɔ kple gbe si le hehem ɖe megbe be: "Madzɔ o, ame manyanu."
  
  "Gake... gake..." ŋutsua tɔ vie kple movidzɔdzɔ, emegbe kasia eɖe eƒe ametakpɔnu la ɖa."Àwɔe!"
  
  Drake mu dze anyi kloe. Menya wò!Abel Frey, Germanytɔ atsyãwɔla. Dzidziƒoame klɔ Drake dzi abe ƒutsotsoe si me aɖi le ene. Manya wɔ o. Ðeko wònɔ abe Taylor kple Miley kpɔkpɔ le dziƒo afima ene, wole nu kom be yewoaxɔ xexeame.
  
  Frey do go Drake ƒe ŋkumekpɔkpɔ. "Eye wò hã, Matt Drake!" eƒe asi si tsɔ tu la ʋuʋu. "Èbu nusianu kloe le asinye!Maxɔe le asiwò. Mawɔe! Eye wòaxe fe. Oo, aleke wòaxee nye si!"
  
  
  Hafi wòakpɔe adze sii la, Frey tsɔ tu la ɖo Drake ƒe ŋkuwo dome eye wòda tu.
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedy ƒu du yi xɔa me eye wòkpɔ SAS ŋutsuawo wodze klo, nɔ yɔyɔm be woazi ɖoɖoe. Ekpɔ ŋutsu siwo tsɔ nutsyɔnu ɖe mo ƒe ƒuƒoƒo aɖe, siwo do ŋutilã ƒe aʋawɔnuwo, nɔ woƒe aʋawɔnuwo fiam nusi wòate ŋu abu ko be enye Davor Babic ƒe adzame nudzraɖoƒe.
  
  Dzɔgbenyuietɔe la, ŋutsuawo mede dzesi wo o.
  
  Wells trɔ kpɔe hegblɔ kple nu be, "Amekae?"
  
  Kennedy ƒe mo tɔtɔ. Ete ŋu sea ame aɖe wònɔa ɣli dom, ete ŋu kpɔa eƒe axadzinɔnɔme, .45 eyi edzi nɔ eƒe abɔwo ʋuʋum le mɔ gbegblẽ nu. Esi wòse wòdo ɣli yɔ Matt Drake ƒe ŋkɔ la, enya, eye Wells hã nya, eye le sɛkɛnd ʋɛ aɖewo megbe la, woda tu.
  
  Le dzodada si kplɔe ɖo ƒe sɛkɛnd blaade me la, Kennedy kpɔe katã le blewu. Ŋutsu si do awu ɣi la da eƒe .45, eƒe tu la va ɖo le sɛkɛnd ɖeka ƒe akpa ɖeka megbe eye wòhe eƒe awudziwui ƒe akɔta esime wòle to yim to nusi wotsɔ he ɖe ati ŋu la me. Eƒe mo si wɔ nuku esi wòtrɔ. Woƒe fafɛ si le ƒuƒlu eye wòle ƒuƒlu.
  
  Amegbetɔ si gblẽ.
  
  Emegbe ŋutsu siwo tsɔ nutsyɔnu nɔ tsatsam henɔ tu dam. SAS-srafowo trɔa ƒoƒo siwo woɖo nyuie la pɛpɛpɛ eye woƒe dzi dzea eme. Dzo geɖe wu dona tso nudzraɖoƒea. Amerikatɔwo ƒe gbewo. Germanytɔwo ƒe gbewo. Gbewo le Eŋlisigbe me.
  
  Zitɔtɔ si me kuviawɔwɔ le, si ɖi Taylor Swift ƒe hakpanya ƒe gbeɖiɖiwo, si tsaka kple Metallica ƒe blemakpe. Eƒo Germanytɔ eve ya teti - susɔeawo dze anyi. Ŋutsu si do awu ɣi la do ɣli heʋuʋu eƒe abɔwo, eye wòzi eƒe ƒuƒoƒoa dzi be woawɔ kaba agbugbɔ. Kennedy kpɔ wo tsyɔ edzi eye woku le esia wɔwɔ me, wodze anyi abe abi si gblẽ ene, gake abi la gakpɔtɔ nɔ agbe. Esi yi megbexɔ aɖe me mlɔeba eye eƒe ame ene koe susɔ agbagbee.
  
  Kennedy ƒu du yi akpataa me kple mɔkpɔkpɔbuɖeame kple ƒunukpeƒetetedɔ wɔnuku aɖe le eƒe ŋɔti me eye tsikpe aɖe nɔ eƒe dzi me, eye menya alesi wòtsi dzii gɔ̃ hã o vaseɖe esime wòkpɔ Drake wònɔ agbe eye wòse le eɖokui me be dzidzɔ ƒe tsi fafɛ aɖe le ye ƒom.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake tso anyigba, eye wòda akpe be Abel Frey ƒe taɖodzinua me mekɔ tututu o abe alesi wòse nu ŋutɔŋutɔ gɔmee ene. Nu gbãtɔ si wòkpɔe nye Kennedy si nɔ du dzi le atrakpuiawo dzi, evelia nye eƒe mo esi wònɔ du dzi va egbɔ.
  
  "Akpe na Mawu be yeƒe lãme sẽ!" - edo ɣli eye wòkpla asi kɔ nɛ hafi ɖo ŋku eƒe ɖokuidziɖuɖu dzi.
  
  Drake nɔ ŋku lém ɖe Wells ƒe ŋku siwo nya nu ŋu hafi tu eya ŋutɔ tɔ. Ekpla asi kɔ nɛ vie, eye wòse eƒe ŋutilã tsɛ, eƒe nɔnɔme sesẽ, eƒe dzi si mebɔbɔ o la le ƒoƒom le eya ŋutɔ tɔ xa. Eƒe ta te ɖe eƒe kɔ ŋu, seselelãmea wɔ nuku ale gbegbe be wòna eƒe lãkusiwo ʋuʋu.
  
  "Hey, nye lãme sẽ. Wò?"
  
  Ehe eɖokui ɖa, henɔ alɔgbɔnu kom.
  
  Wells zɔ va wo gbɔ eye wòɣla eƒe alɔgbɔnukoko ayetɔe aɖabaƒoƒo ɖeka. "Drake ƒe nya. Teƒe wɔnuku aɖe si woagado go le, chap tsitsi, menye dzogoedzi ahadzraƒe si le Earl"s Court si nɔ susu me nam o. Ele be magblɔ nya aɖe na wò, Mat. Nane tso Mai ŋu."
  
  Wotsɔ Drake ƒu gbe ɖe megbe enumake. Wells gblɔ nya mamlɛtɔ si wòkpɔ mɔ na. Le sɛkɛnd ɖeka megbe la, ede dzesi Kennedy ƒe alɔgbɔnukoko si nɔ vɔvɔm eye wòhe eɖokui ɖekae. Ehe susu yi edzi be: "Valkyries." "Va esime mɔnukpɔkpɔa su mía si."
  
  Gake Delta ƒe aʋafia nɔ ɖoɖo wɔm ɖe esia ŋu xoxo henɔ wo yɔm va. "Menye England ye nye esia o, ŋutsuwo. Mina míaʋu. Meɖu Hawaii siwo katã kloe mate ŋu akpɔ le mɔkeke sia me."
  
  
  BLƆ̃ EÐE
  
  
  
  YA ƑE NUÐEÐEŊUTI
  
  
  Drake, Kennedy kple amedzidzeha mamlɛawo do go Ben kple Hayden le gaƒoƒo geɖe megbe le asrafowo ƒe nɔƒe aɖe si te ɖe Honolulu ŋu.
  
  Esi ɣeyiɣiawo va nɔ yiyim. Wotso dziɖuɖumegãwo ƒe agbalẽvi dzĩwo dzi. Wona mɔ siwo dzi ʋuʋudedi le la le gbadzaa. Dziɖuɖuwo ʋli nya, emegbe wodo dziku, eye emegbe wodze nuƒoƒo gɔme mlɔeba. Wotsɔ notsi kple anyitsi si sɔ kple dunyahehe ƒe dzi dze eme na dziɖuɖumegã siwo nɔ aglãdzedze la.
  
  Eye xexeame ƒe nuwuwu nɔ gogom.
  
  Fefewɔla ŋutɔŋutɔwo ƒoa nu, tsia dzi hesusua nu, eye womlɔa xɔ siwo me ya fafɛ mele nyuie o siwo te ɖe Pearl Harbor ŋu me. Drake tsɔe enumake be Ben ƒe gbedoname si ŋu wobu nyuie la fia be ŋgɔyiyi boo aɖeke mele yewo si yewoagblɔ le woƒe Odin ƒe akpa si kplɔe ɖo didi me o - Eƒe ŋkuwo. Drake ɣla alesi wòwɔ nuku nɛ; exɔe se vavã be Ben ƒe nuteƒekpɔkpɔ kple nusi ʋãe la akpɔ kpeɖodziawo katã gbɔ vaseɖe fifia hafi.
  
  Hayden, si nye Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Kpeɖeŋutɔ si nya nu la, kpe ɖe eŋu, gake womewɔ ŋgɔyiyi boo aɖeke o.
  
  Mɔkpɔkpɔ ɖeka kolia si nɔ wo sie nye be ɖeɖefia me nɔla bubuawo-Canadatɔwo kple Germanytɔwo-nɔ nyonyom ɖe edzi vie.
  
  Drake ƒe ɖeɖefiaa he Ben ƒe susu ɖa le gɔmedzedzea me.
  
  "Abel Frey?Germanytɔwo ƒe susuŋutinunyala? Bu, kposɔ."
  
  "Vevietɔ, xɔlɔ̃. Ðe mada alakpa na wòa?"
  
  "Mègayɔ Whitesnake ƒe nyawo le ŋkunyeme o, Matt. Ènyaa, kuxiwo le míaƒe haƒoha la ŋu le woƒe haƒoƒo me, eye menye nukokoe o. Ðeko nyemexɔe se o... Abel Frey?"
  
  Drake ƒo nu kple hũɖeɖe. "Enyo, megadze egɔme ake. Ɛ̃. Abel Frey."
  
  Kennedy do alɔe. "Mekpɔe eye medi kokoko be magblɔ na Drake be wòadzudzɔ nya dzodzrowo gbɔgblɔ. Ŋutsu sia nye ame si ɖe eɖokui ɖe aga. Woɖoe ɖe Germany Alps-towo dzi - "Party Castle". Supermodels. Ga. Ɣletivimefakala ƒe agbe."
  
  Drake gblɔ be: "Wein, nyɔnuwo kple hadzidzi."
  
  Ben gblɔ be: "Dzudzɔe!" Ede ŋugble le eŋu be: "Le mɔ aɖe nu la, enye nutsyɔnu si sɔ pɛpɛpɛ."
  
  Drake lɔ̃ ɖe edzi be: "Ele bɔbɔe be nàble numanyalawo ne èxɔ ŋkɔ." "Àte ŋu atia afi si nàyi-afisiafi si nèdi be yeayi. Ele be adzodada nanɔ bɔbɔe na amesiawo. Ðeko nàdi wò blemanuwo, tia wò dutadɔnunɔlawo ƒe agbalẽkotoku eye..."
  
  "...De esia eme." Kennedy wu enu nyuie eye wòtrɔ eƒe ŋku siwo nɔ nu kom la ɖe Ben ŋu.
  
  "Ele be mi ame evea..." egblɔ kple gbe blewu. "...Ele be mi ame evea miaxɔ fucking room."
  
  Le ɣeyiɣi ma me la, Wells te ɖe eŋu. "Nu sia kple Abel Frey... wotso nya me be woaɣlae fifia. Kpɔ ɖa eye nàlala. Míeɖoa aʋakɔ aɖe ɖe eƒe fiasãa ŋu, gake míenaa ablɔɖee nenye be esrɔ̃ nane si míesrɔ̃ o."
  
  Drake dze egɔme be: "Ne èkpɔe gbã la, esia aɖi nya si me susu le, gake..."
  
  Ben ƒo nu kple ɣli be: "Gake nɔvinyenyɔnu le esi." Hayden do asi ɖe dzi be yeana yeƒe dzi nadze eme. "Woƒe nya le eteƒe, Ben. Karin le dedie... fifia. Xexeame mele nenema o."
  
  Drake blu eƒe ŋkuwo gake elé eƒe aɖe ɖe asi. Màɖo naneke gbɔ to tsitretsiɖeŋu me o. Ðeko wòawɔ dɔ be wòahe exɔlɔ̃a ƒe susu geɖe wu. Enɔ kuxi me tom ake be wòase Hayden gɔme ake. Ðe eƒe ɖeklemiɖeɖe yeye si ŋu wòke ɖoe nɔ eɖum? Ðe wòbu tame kaba ɖe Ben ta, alo ɖe wòbu tame nunyatɔe ɖe eƒe dziɖuɖua ta?
  
  Aleke kee wòɖale o, ŋuɖoɖoa nye ɖeka. Lala.
  
  Drake trɔ nyatia. Eto bubu si te ɖe Ben ƒe dzi ŋu. "Aleke dawò kple fofowò le?" - ebiae nyuie. "Ðe wova nɔ afima haɖea?"
  
  Ben ƒo nu vevesesetɔe. "Ao, xɔlɔ̃. Le kaƒoƒo mamlɛtɔ me la, woyɔe, gake megblɔ nɛ be ekpɔ dɔ evelia. Akpe ɖe ŋuwò, Matt, gake menye ɣeyiɣi didi o."
  
  "Menya". Drake lé ŋku ɖe Wells kple Hayden ŋu. "Abe kplɔlawo le afisia ta la, ele be mi ame evea nakpe asi ɖe eŋu." Emegbe esi melala ŋuɖoɖo o la, egblɔ be: "Nya kae ku ɖe Heidi kple Odin ƒe Ŋkuwo ŋu?"
  
  Ben ʋuʋu ta le ŋunyɔnu ta. Eto nyatoƒoe be: "Nu geɖe ŋutɔ." "Kakɛwo le afisiafi. Afisia - se esia: be nàte ŋu ano tsi tso Mimir Vudo - Nunya ƒe Tsivudo si le Valhalla - ele be amesiame natsɔ nu vevi aɖe asa vɔe. Ðeka tsɔ eƒe ŋkuwo sa vɔe, si nye kpɔɖeŋu na eƒe lɔlɔ̃ faa be sidzedze nasu ye si ku ɖe nudzɔdzɔ siwo le edzi yim fifia kple esiwo ava dzɔ le etsɔme siaa ŋu. Esi wòmu aha ta la, ekpɔ dodokpɔ siwo katã atsi dzi na amewo kple Mawuwo le mavɔmavɔ me la do ŋgɔ. Mimir xɔ Odin ƒe Ŋkuawo, eye womlɔ afima tso ɣemaɣi, si nye dzesi si fia be ele be Mawu gɔ̃ hã naxe fe ɖe nunya si de ŋgɔ wu ƒe dzedzeme sue aɖe ko ta."
  
  Drake tsɔ abɔta ƒoe be: "Enyo." "Ŋutinya me nu siwo sɔ, alo?"
  
  "Nyui. Gake alea tututue wòle. Hakpanyaŋlɔla Edda, si nye Flenrich ƒe Ŋutinya, hã nye bubu si gɔme meɖe be "Heidi ƒe Mɔ Geɖeawo." Woɖe nusi dzɔ me, gake womegblɔ afisi Ŋkuawo le fifia na mí o."
  
  Kennedy tsɔ movidzɔdzɔ gblɔ be: "Le Valhalla."
  
  "Enye Norwaygbe me nya si wozãna na Dziƒo."
  
  "Ekema mɔnukpɔkpɔ masu asinye be make ɖe wo ŋu gbeɖe o."
  
  Drake bu eŋu nyuie. "Eye naneke megali oa? Yesu, zɔhɛ, esiae nye nu mamlɛtɔ!"
  
  "Mekplɔ Heidi ƒe mɔzɔzɔa ɖo-eƒe mɔzɔzɔwo. Eɖia tsa yia teƒe siwo míenya nu tsoe eye emegbe wòtrɔna yia eƒe aƒeme. Esia menye Playstation o, srɔ̃tɔ. Nu gbegblẽ aɖeke meli o, dzidzedzekpɔkpɔ ɣaɣla aɖeke meli o, mɔ bubu aɖeke meli o, zilch."
  
  Kennedy bɔbɔ nɔ Ben xa eye wòʋuʋu eƒe taɖa. "Ðe wòate ŋu atsɔ kakɛ eve ade teƒe ɖekaa?"
  
  "Ate ŋu adzɔ, gake mawɔ ɖeka kple nusi míenya fifia nyuie o. Kpekpeɖeŋu bubu siwo kplɔe ɖo le ƒeawo me katã fia asi kakɛ ɖeka le teƒe ɖesiaɖe."
  
  "Ekema èle gbɔgblɔm be esiae nye míaƒe kpeɖodzi?"
  
  Drake gblɔ kaba be: "Ele be safuia nanye Valhalla." "Esia koe nye nyagbɔgblɔ si fia teƒe aɖe. Eye meɖo ŋku edzi be ègblɔ nya aɖe do ŋgɔ tso Heidi ƒe gbɔgblɔ na Odin ŋu be yenya afisi yeƒe ŋkuwo ɣla ɖo elabena etsɔ eƒe nya ɣaɣlawo katã na esime wòhe ɖe atitsoga ŋu."
  
  "Ati," - le ɣeyiɣi ma me la, Thorsten Dahl ge ɖe xɔa me. Swedentɔ la dze abe ɖeɖi te eŋu ene, ɖeɖi te eŋu le eƒe dɔa ƒe dɔdzikpɔkpɔ ƒe akpa dzi wu ŋutilã me tɔ. "Ðeka he ɖe Xexeame ƒe Ati la dzi."
  
  Drake ƒo nu le ɣlidodo me be: "Oops." "Ŋutinya ma ke." Kɔfi yea?"
  
  Dahl dze abe ɖe wòdoa eɖokui ɖe dzi ene be: "Macadamia." "Nu nyuitɔ kekeake si Hawaii ate ŋu ana."
  
  Kennedy gblɔ be: "Mesusu be spam ye," eye wòɖe eƒe ɖokuibɔbɔ fia New Yorker la.
  
  Dahl lɔ̃ ɖe edzi be: "Ame geɖe lɔ̃a spam le Hawaii." "Gake kɔfi ɖua nusianu dzi. Eye Kona macadamia nut nye fia."
  
  "Ekema èle gbɔgblɔm be Heidi nya afisi Valhalla le?" Hayden dze agbagba ɖesiaɖe be yeadze abe ɖe wòtɔtɔ wu ɖikeke ene esi Drake wɔ dzesi na ame aɖe be wòatsɔ kɔfi geɖe vɛ na wo.
  
  "Ẽ, gake Heidi nye amegbetɔ. Menye Mawu o. Eyata nu si wòakpɔ la anye xexeame ƒe paradiso?"
  
  Kennedy tsɔ fefenyawo gblɔ be: "Meɖe kuku, ŋutsu." "Womeɖo Vegas o vaseɖe ƒe 1905 me."
  
  Drake gblɔ kpee be: "Yi Norway." henɔ agbagba dzem be yemako alɔgbɔnu o.
  
  Ðoɖoezizi kplɔe ɖo. Drake nɔ ekpɔm esime Ben nɔ nusianu si wòsrɔ̃ vaseɖe fifia me tom le susu me. Kennedy ƒo eƒe nuyiwo nu ƒu. Hayden xɔ kɔfi kpluwo ƒe agbaa. Wells xɔ dzudzɔ le dɔme ɣeyiɣi didi aɖee nye ema yi dzogoe aɖe dzi, eye wòwɔ abe ɖe wòle alɔ̃ dɔm ene. Drake ɖo ŋku eƒe nya dodzidzɔnameawo dzi - ehiã be magblɔ nya aɖe na wò. Nane tso May ŋu.
  
  Ɣeyiɣi anɔ anyi na esia emegbe, ne ele nenema kura gɔ̃ hã.
  
  Ben ko nu eye wòʋuʋu ta. "Ele bɔbɔe." Mawu, ele bɔbɔe ŋutɔ. Dziƒo na ame nye... woƒe aƒe."
  
  "Tututu. Teƒe si wònɔ. Eƒe kɔƒea me. Eƒe xɔdɔme," Drake ɖo kpe edzi. "Nye susuwo hã."
  
  "Mimir ƒe Vudoa le Heidi kɔƒea me!" Kennedy ƒo xlãe, dzidzɔkpɔkpɔ klẽ ɖe eƒe ŋkuwo dzi, emegbe etsɔ eƒe asibidɛ ƒo Drake fefetɔe. "Menye nu gbegblẽ na afɔzɔla o."
  
  "Metsi ahɔhɔ̃ ŋutɔŋutɔ tso esime medzudzɔ." Drake de dzesii be Wells ʋuʋu vie. "Afɔɖeɖe nyuitɔ kekeake le nye agbe me."
  
  Thorsten Dahl tso ɖe eƒe afɔwo dzi. "Emegbe míayi Sweden hena akpa mamlɛtɔ." Edze abe dzi dzɔe be yetrɔ gbɔ va ye denyigba dzi ene. "Umm... afikae Heidi ƒe aƒe nɔ?"
  
  Ben melé ŋku ɖe eŋu o, egblɔ be: "Ostergotland." "Azɔ hã Beowulf kple Grendel ƒe aƒe nye teƒe si wogaƒoa nu tso lã wɔadã siwo nɔa tsa ɖim le anyigbawo dzi le zã me ŋu."
  
  
  BLAETƆ̃
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANY ƑE ƑOMEDODO
  
  
  La Veraine, si nye Party Castle, nɔ Munich ƒe dzigbe gome, le Bavaria ƒe liƒo gbɔ.
  
  Abe mɔ̃ sesẽ ene la, etsi tre ɖe to fafɛ aɖe ƒe afã, eƒe gliwo le ɣie eye aŋutsrɔewo gɔ̃ hã le teƒe vovovowo. Xɔ kɔkɔ siwo tame goglo siwo kɔ ɖe agbo siwo wotsɔ aɖaka wɔe ƒe akpa eveawo kple ʋuɖoƒe si keke la na ʋu xɔasiwo te ŋu hea wo ɖokui le atsyã me heɖea woƒe nu yeye siwo wowɔ la fiana esime paparazzi siwo wotsɔ asi tia la dze klo be yewoaɖe foto wo.
  
  Abel Frey xɔ ŋgɔ na kplɔ̃ɖoƒea ɖekaɖeka, eye wòdo dzidzɔ na amedzro vevitɔ geɖe eye wòkpɔ egbɔ be yeƒe kpɔɖeŋuwɔlawo wɔ nu abe alesi wokpɔ mɔ na wo ene. Nuƒoƒo le afisia, liʋiliʋilili le afima, fefe si wogblɔna ɣeaɖewoɣi gɔ̃ hã na wo katã wonɔ agbe ɖe eƒe mɔkpɔkpɔwo nu.
  
  Le ame ŋutɔ ƒe xɔdɔmewo me la, ewɔ abe ɖe mede dzesi yevu duƒula siwo mlɔ anyi ɖe ahuhɔ̃ekplɔ̃ siwo kɔkɔ va ɖo klo dzi, eye dɔdzikpɔlawo bɔbɔ kple gbewo le woƒe ŋɔti me o ene. Models kple ɖetugbui fefewɔla xɔŋkɔwo do awu abe vidzĩ ƒe fefenu siwo wotsɔ satin, seda kple lace wɔ ene. Lã pink, moans kple taɖuame ƒe ʋeʋẽ lilili. Plasma-kpa siwo ƒe didime nye inch blaatɔ̃ siwo ɖe MTV kple amamaɖeɖenuwɔna sesẽwo fia.
  
  Chateau yɔ fũ kple hadzidzi gbagbewo, eye Slash kple Fergie ƒo "Beautiful Dangerous" le fefewɔƒe aɖe si didi tso teƒe siwo gblẽ la gbɔ - rock haƒoƒo si me dzidzɔ le la gagbɔ agbe geɖe wu ɖe Frey ƒe kplɔ̃ɖoƒe si me ŋusẽ le xoxo la me.
  
  Atsyãwɔla la dzo, ame aɖeke mede dzesii o, eye wòɖo ta atrakpui gã la dzi yi fiasãa ƒe aʋala aɖe si me tomefafa le la gbɔ. Yameʋu ɖeka bubu kple eƒe dzɔlawo tu ʋɔtru aɖe si le dedie, si me woate ŋu age ɖo to safui siwo wotsɔ ƒo ƒui kple gbeɖiɖi de dzesii dzi ko. Ege ɖe xɔ aɖe si me kadodomɔ̃wo kple television dzi nukpɔkpɔ deŋgɔ siwo le fli me yɔ fũu la me.
  
  Eƒe alɔdzedɔwɔƒea ƒe amedzro siwo dzi wòka ɖo wu dometɔ ɖeka gblɔ be: "Le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi tututu, aƒetɔ. Alicia Miles le nu ƒom le satelait-telefon dzi."
  
  "Enyo ŋutɔ, Hudson. Ðe wotsɔ nya ɣaɣlawo ŋlɔea?"
  
  "Nyateƒee, aƒetɔ."
  
  Frey lɔ̃ ɖe mɔ̃ si wodo ɖa la dzi, eye wònɔ eƒe nuyiwo ƒom le esi wozi edzi wòtsɔ eƒe nu te ɖe teƒe si eƒe dɔla nɔ aɖuɖɔ sisim le xoxo la ŋu alea gbegbe ta.
  
  "Miles, anyo wu be esia navivi. Aƒe aɖe le asinye si yɔ fũ kple amedzro siwo dzi makpɔ." Alakpa si wogblɔ tso nusiwo sɔ ŋu la medze nɛ be enye nusi woto vɛ o. Nusi tututu wòhiã be ame aɖeke mele o siawo nase.
  
  Eŋlisigbe me gbeɖiɖi si woɖo nyuie la ɖi nyakpakpa be: "Magblɔ be enye fetu si dze." "Nyatakakadzraɖoƒe ƒe adrɛs kple nyagbe aɖe le asinye matsɔ adi Parnevik."
  
  "Esia katã nye nubabla la ƒe akpa aɖe, Miles. Eye ènya xoxo be mɔ ɖeka koe li si dzi nàto axɔ fetu la."
  
  "Ðe Milo le afima?" Fifia gbeɖiɖia trɔ. Kɔmetsomɔ̃. Naughtier wu...
  
  "Nye kple nye alɔdzedɔwɔƒe nyuitɔ kekeake koe."
  
  "Mmm... Kpe eya hã ne èdi," eƒe gbe trɔ. "Gake nublanuitɔe la, ele be mawɔ kaba. Ge ɖe www.locatethepro.co.uk eye nàŋlɔ nyagbea ɖe ŋɔŋlɔdzesi suewo me: bonusmyles007,"lol. "Mesusu be ɖewohĩ àkpɔ ŋudzedze ɖe eŋu, Frey. Ele be tracker ƒe ɖoɖo si wozãna ɖaa la nadze. Wowɔ ɖoɖo ɖe Parnevik ŋu be wòanye enelia. Ele be nàte ŋu akplɔe ɖo le afi sia afi."
  
  Abel Frey do gbe nɛ le ɖoɖoezizi me. Alicia Miles ye nye amekoko nyuitɔ kekeake si wòzã kpɔ. "Enyo ŋutɔ, Miles. Ne ènya ɖu wò ŋkuwo dzi ko la, àdzo le ka la dzi. Emegbe trɔ va mía gbɔ nàtsɔ Canadatɔwo ƒe kakɛawo vɛ. Ekema mía... aƒo nu."
  
  Fli la yi kuku. Frey tsɔ eƒe asitelefon da ɖi, eye dzi dzɔe fifia. Egblɔ be: "Enyo, Hudson." "Dze ʋua gɔme. Miɖo amesiame ɖe Ostergotland enumake." Akpa mamlɛtɔ nɔ eƒe asi me, abe alesi wòle le akpa bubuawo katã gome ene ne woƒo fefe mamlɛawo nyuie. "Milo nya nusi wòawɔ."
  
  Esrɔ̃ nu tso television dzi mɔ̃ siwo le fli me ŋu.
  
  "Wo dometɔ kae nye Aboyome 6 - Karin Blake?"
  
  Hudson ƒo eƒe ɖa si womedzra ɖo o la hafi ʋuʋu asi. Frey bɔbɔ ɖe ŋgɔ be yeasrɔ̃ nu tso nyɔnuvi si ƒe mo biã si bɔbɔ nɔ eƒe aba titina, eƒe afɔwo he yi eƒe asike gbɔ, .
  
  Alo ne míagblɔe tututu la, aba si nye Frey tɔ dzi nɔnɔ. Eye Frey ƒe nuɖuɖu ɖuɖu le aƒe si wotu eye wodzɔna si Frey bia la me. Elektrikŋusẽ si Frey xe fe na zazã.
  
  Kɔsɔkɔsɔ aɖe si wòwɔ la le afɔkpodzia dzi.
  
  Fifia etɔe wònye.
  
  "Ðe videoa ɖe nye xɔ me enumake le screen gã la dzi. Emegbe gblɔ na nuɖala la be wòatsɔ fiẽnuɖuɖu ana amewo le afima. Le esia megbe aɖabaƒoƒo ewo la, mehiã nye aʋawɔɖaŋu ŋuti nunyala bibi." Etɔ vie, henɔ tame bum.
  
  "Ken?"
  
  "Ẽ, ɖeka ma ke. Medi be wòayi afima aɖaxɔ eƒe afɔkpawo. Naneke megali fifia o. Medi be susu me funyafunyawɔwɔa nadidi vividoɖeameŋutɔe vaseɖe esime woagbã esiawo. Malala ŋkeke ɖeka eye emegbe matsɔ nane si le vevie wu la ayi nɛ."
  
  "Eye gamenɔla 7?"
  
  "Mawu lɔlɔ̃a, Hudson, wɔ nu ɖe eŋu nyuie, abe alesi nàwɔ nu ɖe ɖokuiwò ŋu ene. Nusi nyo wu le nusianu me. Eƒe ɣeyiɣi si wòatsɔ awɔ dɔ ɖe mía dzi la le aƒe tum..."
  
  
  BLETƆ̃ ÐEKA
  
  
  
  YAMEƲUƲU ƑE NUÐEÐEŊUTI LE SWEDEN
  
  
  Yameʋua trɔ ɖe anyigba. Kennedy Moore nyɔ kple gɔmedzedze, eƒe dzi dze eme be zitɔtɔa nyɔe, ŋkeke yeyea nya eya ŋutɔ ƒe Viviti Chaser ɖa.
  
  Caleb nɔ eƒe drɔ̃ewo me abe alesi wònɔ le xexe ŋutɔŋutɔ me ene, gake le zã me la, ewui enuenu to koklozi gbagbewo tutu ɖe eƒe ŋɔti me vaseɖe esime wòmi eye wòzi edzi be wòaɖu nu ahami, eƒe alakpadada ɖeka kolia si dziŋɔ si le eƒe ŋkume la ɖe fu nɛ , si nɔa anyi ɖaa vaseɖe esime dzo mamlɛtɔ tsi.
  
  Kasia esi wònyɔ eye wòvuvu le dzomavɔ ƒe ƒodo te la, etsɔ ŋku gbegblẽwo ƒo xlã xɔa. Tomefafa nɔ afima; dumevi dzrowo kple asrafowo nɔ alɔ̃ dɔm alo nɔ nu ƒom kpoo. Ben Blake gɔ̃ hã dɔ alɔ̃ lé eƒe kɔmpiutadziɖoɖoa ɖe asi, dzimaɖitsitsi ƒe flitete siwo alɔ̃ meɖe ɖa o eye nublanuitɔe la, womeganɔ teƒe aɖeke le eƒe ŋutsuvi ƒe mo o.
  
  Emegbe ekpɔ Drake eye wònɔ ekpɔm dũu. Fifia ɖeko eƒe dzimaɖitsitsi ƒe fliwo na eƒe mo si le dzedzem xoxo la ganyo ɖe edzi. Eƒe anukwareɖiɖi kple ɖokuitɔmadimadi dze ƒã, manya wɔ be woaɣlae o, gake vevesese si ɣla ɖe eƒe dziɖeɖi megbe na wòdi be yeafa akɔ nɛ... zã bliboa katã.
  
  Eko alɔgbɔnu le eɖokui me. Dinosaur-kpe ŋuti nyatakaka geɖe wu. Drake ƒe ɣeyiɣia nye modzakaɖeɖe gã aɖe. Ɣeyiɣi kpui aɖe va yi hafi wòkpɔe be ɖewohĩ yeƒe alɔgbɔnukoko ememetɔa ɖo yeƒe ŋkume, elabena egako alɔgbɔnu nɛ.
  
  Eye emegbe, zi gbãtɔ le ƒe siwo katã va yi tso esime wòge ɖe Sukudedea me la, ete ɖe edzi be yeƒe yɔyɔ bia tso ye si be yeaɖe yeƒe amenyenye ɖa. Edi vevie be yeanya alesi yeawɔ yeƒe ɖae nenema. Edi be yeanye Selma Blair vie eye yeanye Sandra Bullock vie wu.
  
  Esi megblɔ nya mawo katã vɔ la, edze ƒã ŋutɔ be Drake ƒe nu lé dzi nɛ.
  
  Eko alɔgbɔnu nɛ, gake le ɣeyiɣi ma me la, yameʋua gatrɔ ake eye amesiame nyɔ. Yameʋukulaa ɖe gbeƒãe be yewodidi tso afisi woɖo tae gbɔ gaƒoƒo ɖeka. Ben nyɔ eye wòzɔ abe zombie ene be yeaxɔ Kona kɔfi si susɔ. Thorsten Dahl tsi tre hetsa ŋku.
  
  Egblɔ kple alɔgbɔnukoko afã be: "Ɣeyiɣia de be woaʋu radar si gena ɖe anyigba me."
  
  Wodɔ wo be woadzo le Östergotland dzi, eye woaɖo ta teƒe siwo Nufialagã Parnevik kple Ben xɔe se be Heidi ƒe kɔƒea anɔ. Edze ƒã be nufialagã dahe la nɔ veve sem le eƒe asibidɛ ƒe nugbɔ si wotso ta eye alesi eƒe funyafunyawɔla la ƒe dzime mekɔ o la wɔ nuku nɛ ŋutɔ, gake dzi dzɔe abe avuvi ene esime wònɔ anyigbatata si wokpa ɖe Odin ƒe Akpoxɔnu dzi gblɔm na wo.
  
  Mɔ si dzi woato ayi Ragnarok.
  
  Wosusui be.
  
  Vaseɖe fifia la, ame aɖeke mete ŋu ɖe egɔme o. Ðe esia nye mɔ gbegblẽ bubu si Alicia Miles kple eƒe ƒuƒoƒo si tɔtɔ la toa?
  
  Esi yameʋua nya gbã to Dahl ƒe gota gome si me mekɔ o la, efia asi nɔnɔmetata si dze le yameʋua ƒe television dzi. Radar si gena ɖe anyigba me ɖoa radio ƒe ƒutsotsoe kpuiwo ɖe anyigba. Ne edze nusi woɖi, liƒo, alo ƒuƒlu aɖe dzi la, eɖea nɔnɔmetata aɖe fiana le eƒe tɔtrɔgbɔ ƒe dzesi me. Gbã la, esesẽna be woade dzesi wo, gake ne nuteƒekpɔkpɔ le wo si la, eva nɔa bɔbɔe.
  
  Kennedy ʋuʋu ta ɖe Dahl ŋu. "Ðe nusianu le Sweden-srafowo sia?"
  
  Dahl gblɔ nɛ vevie be: "Nu sia ƒomevi hiã." "Mɔ̃ sia si wotsɔ tsakae si dea dzesi tomebɔmb kple pɔmpi ɣaɣlawo le mía si. Mɔ̃ɖaŋununya deŋgɔ ŋutɔ."
  
  Dawn gbã le yame, eye emegbe alilikpo ɣi siwo me ʋuʋudedi le la nyae dzoe esime Parnevik ɖe asi le ɣlidodo aɖe ŋu. "Afi sia! Nɔnɔmetata sia le abe Vikingtɔwo ƒe nɔƒe xoxo aɖe ene. Èkpɔa gota gome gogloa - esiawoe nye gli siwo kpɔa ame ta - kple nusiwo le dzogoe ene me siwo le emea? Esiawo nye aƒe suewo."
  
  "Eyata, mina míatso nya me le aƒe gãtɔ kekeake ŋu..." Ben dze egɔme kple ablaɖeɖe.
  
  Parnevik gblɔ be: "Ao. "Ele be esia nanye xɔ didi si me amewo katã nɔna - kpekpewɔƒe alo kplɔ̃ɖoƒe. Heidi, ne ɖe wòle afisia vavã la, anye ne aƒe gãtɔ evelia anɔ esi."
  
  Esi yameʋua nɔ ɖiɖim vivivi la, nɔnɔmetata siwo me kɔ wu va dze. Eteƒe medidi o wode dzesi teƒe si amewo nɔ la nyuie le anyigba te afɔ geɖe, eye eteƒe medidi o wova dze aƒe gãtɔ evelia.
  
  Dahl fia asi amadede aɖe si goglo wu, si me kɔ ale gbegbe be ɖewohĩ womade dzesii o negbe ɖe ame aɖe le edim be: "Èkpɔ esia." "Esia fia be do aɖe le eme, eye wòle Heidi ƒe aƒea te tẽ. Etrɔ gblɔ be: "Damn." "Etu eƒe aƒe ɖe Mimir ƒe vudoa tame tututu!"
  
  
  BLETƆ̃E EVE
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN ƑE ƑOMEDODO
  
  
  Esi wonya ɖo anyigba eye wozɔ kilometa geɖe to gbedadaƒo xɔdzowo me ko la, Dahl ɖe gbe be woatɔ. Drake ƒo xlã nusi wòate ŋu aɖɔ ko be, le Dino-Rock gbɔgbɔ yeye si eya kple Kennedy wonɔ gome kpɔm le me la, ʋua me dɔwɔla vovovowo. Thorsten Dahl kple eƒe ame etɔ̃e nɔ Swedentɔwo kple SGG teƒe, Wells kple asrafo ewo nɔ SAS teƒe. Wogblẽ ɖeka ɖe Hawaii, eye wòxɔ abi. Woɖe Delta Team dzi kpɔtɔ va ɖo ame ade; emegbe Ben, Parnevik, Kennedy kple eya ŋutɔ hã nɔ anyi. Hayden tsi yameʋua gbɔ.
  
  Ame ɖeka pɛ hã menɔ wo dome si woƒe dɔ sesẽwo meɖe fu na o. Nyateƒe si wònye be yameʋua nɔ lalam, si me wode ami bliboe eye wòtsɔ aʋawɔnuwo, eye Figures la nɔ eme, eye wònɔ klalo be yeakplɔ wo ayi xexeame ƒe afisiafi la, ɖeko wògate gbe ɖe nɔnɔmea ƒe vevienyenye dzi wu.
  
  Dahl gblɔ esi amesiame nɔ ekpɔm mɔkpɔkpɔtɔe be: "Ne ekpe ɖe eŋu la, nyemekpɔ alesi woawɔ ake ɖe mía ŋu zi sia o," eɖee fia. "Dze egɔme kple bɔmb siwo mesẽ o zazã atsɔ akɔ afɔ ʋɛ aɖewo ɖe anyi, emegbe ɣeyiɣia de be nàda bɔmb."
  
  Parnevik ƒo eƒe asiwo be: "Kpɔ nyuie." "Míedi be míadze anyi o."
  
  Dahl gblɔ kple dzidzɔ be: "Mègatsi dzi o." "Le ŋusẽ vovovo siwo le afisia dome la, mesusu be ƒuƒoƒo bibi aɖe le mía si, si nye Nufialagã."
  
  Nukoko si me dziku le la ɖi. Drake lé ŋku ɖe nusiwo ƒo xlã wo ŋu. Woɖo gotagome gbadza aɖe, eye wogblẽ ŋutsuwo ɖe togbɛ geɖe siwo ƒo xlã teƒe si radar si gena ɖe anyigba me ɖee fia be dzɔlawo ƒe xɔ xoxo aɖe nɔ tsã la tame. Ne ɖe wònyo na Vikingtɔwo kple wo katã...
  
  Gbedadaƒo kple tomefafa nɔ gbadzaƒea, eye ya fafɛ si nɔ ƒoƒom la meʋuʋu ati siwo tsi ɖe woƒe nɔƒe ƒe ɣedzeƒe gome o. Edze tsidzadza gɔme vie eye emegbe wòtɔ hafi gadze agbagba ake.
  
  Ben ƒe asitelefon ɖi. Eƒe ŋkuwo va zu gbɔgbɔ vɔ̃wo ƒe dzedzeme. "Papa? Ðeko vovo mele ŋuwò o. Magayɔ wò le tɔdziʋua ƒe megbe. " Etu mɔ̃a, eye wòlé ŋku ɖe Drake ŋu. Egblɔ le ɣlidodo me be: "Ɣeyiɣi mele asinye o. "Wonya xoxo be nane le edzi yim, ɖeko womenya nusi wònye o."
  
  Drake ʋuʋu ta henɔ wowó gbãtɔ kpɔm evɔ meʋuʋu o. Gbe, gbe kple ɖiwo dzo yi yame. Enumake wogadze esia si goglo vie wu, eye alilikpo evelia do tso anyigba.
  
  Ŋutsu geɖe va nɔ dziɖegbe nɔ ŋgɔ yim, eye wolé aŋetuwo ɖe asi esime wolé aʋawɔnuwo ɖe asi. Nukpɔkpɔ si me susu mele o.
  
  Parnevik ƒo nu le ɣlidodo me be: "Kpɔ nyuie." "Míadi be ame aɖeke natsi eƒe afɔwo o." Eko alɔgbɔnu abe ɖe wònye fefe gãtɔ kekeake le ŋutinya me ene.
  
  Nɔnɔmetata si me kɔ wu si wotsɔ ƒo xlãe la ɖe do aɖe si le Heidi ƒe aƒe didi la te si kplɔa ame yia do gã aɖe me la fia. Edze ƒã be menye vudo aɖe koe mlɔ afima o, eye ƒuƒoƒoa wɔ vodada le ŋuɖɔɖɔɖo ƒe akpa dzi. Exɔ gaƒoƒo bubu ƒe tomenukuku nyuie kple ɖiɖiɖeme zi geɖe esime Parnevik nɔ ɣli dom henɔ nu srɔ̃m tso blemanu siwo ŋu woke ɖo ŋu hafi bu ɖe ya ƒuƒui me.
  
  Drake zã ɣeyiɣi sia tsɔ ɖo eƒe susuwo ɖe ɖoɖo nu. Vaseɖe fifia la, ese le eɖokui me abe ɖe wònɔ ʋu si wotsɔna zɔa mɔe dzi brek aɖeke manɔmee ene. Le ƒe siawo katã megbe gɔ̃ hã la, egazu numame nɛ be wòawɔ ɖe sededewo dzi wu ɖoɖo aɖe si wòwɔ, eyata ehiã ɣeyiɣi geɖe wu be wòabu tame wu, ne míagblɔe la, Ben Blake. Enya nu eve godoo - wotsi megbe ɣesiaɣi, eye woƒe futɔwo zi wo dzi be woawɔ nu ɖe nɔnɔmewo ŋu tsɔ wu be woawɔ wo; ɖikeke mele eme o be esia tso nyateƒe si wònye be woge ɖe duɖimekeke sia me le woƒe tsitretsiɖeŋulawo megbe.
  
  Fifia ɣeyiɣia de be míadze duɖimekeke sia dzi ɖuɖu gɔme. Gawu la, edze abe woawo koe nye akpa si tsɔ wo ɖokui na be yewoaɖe xexeame tsɔ wu be woatsɔe ade afɔku me ene.
  
  Eyata ɖe nèxɔ gbɔgbɔ ŋutinyawo dzi sea?Blema gbe aɖe ƒo nu le eƒe susu me.
  
  Ao, eɖo eŋu abe ɣemaɣi ene. Gake mexɔ ŋutinya dziŋɔwo dzi se...
  
  Le eƒe dɔdasi mamlɛtɔ me abe SRT ɣaɣla, si nye SAS ƒe hatsotso tɔxɛ aɖe me tɔ ene la, eya kple eƒe ƒuƒoƒoa me tɔ etɔ̃ bubu siwo dome Alicia Miles hã nɔ la, wokli kɔƒe saɖeaga aɖe le Dziehe Iraq, eye wowɔ funyafunya emenɔlawo hewu wo. Ne míetsɔe be nusi dze ƒã la, nusi ŋu wole numekuku wɔm le... enye be woake ɖe Britain kple Franse asrafowo ŋu siwo gakpɔtɔ le woƒe gbebiame ƒe fukpekpe me.
  
  Nusi kplɔe ɖo do viviti ɖe Matt Drake ƒe ŋkeke mamlɛawo dzi le Anyigba dzi. Esi dziku gbã ŋku na eya kple ƒuƒoƒoa me tɔ eve mamlɛawo wotɔ te funyafunyawɔwɔa.
  
  "Dzoxɔxɔ xɔlɔ̃wɔwɔtɔe" ƒe nudzɔdzɔ bubu si dzɔ le ame geɖe dome.
  
  Alicia Miles tsi tre nɔ ekpɔm, eye nu manyatalenu aɖeke meƒo ɖii le mɔ ɖeka alo bubu nu o. Mete ŋu tɔ te funyafunyawɔwɔa o, eye mete ŋu xe mɔ na funyafunyawɔlawo ƒe ku hã o. Gake ewɔ ɖe eƒe aʋafia ƒe sededewo dzi.
  
  Matt Drake ye ŋlɔe.
  
  Le esia megbe la, asrafoa ƒe agbe wu enu nɛ, lɔlɔ̃ ƒe ƒomedodo siwo katã wòdo alɔe la gbã gudugudu. Gake dzodzo le subɔsubɔdɔa me mefia be ŋkuɖodzinyawo nu yi o. Srɔ̃a nyɔe zã sia zã eye emegbe wòdona le eƒe aba si dzi fifia ƒo ɖo la dzi, henɔa avi fam le anyigba esime wògbe be yemaʋu eme o.
  
  Fifia ede dzesii be Kennedy tsi tre ɖe ye ŋgɔ, henɔ alɔgbɔnu kom abe ɖe wòle yameʋu me ene. Eƒe taɖa nɔ xɔxlɔ̃m eye eƒe mo va nɔ dzo dam henɔ nu gbegblẽ wɔm le eƒe alɔgbɔnukoko ta. Ŋku siwo le titina kple Victoria"s Secret ƒe ŋutilã tsɔ kpe ɖe sukunufialawo ƒe agbenyuinɔnɔ kple asitsatsa ƒe ɖokuidziɖuɖu ŋu. Wotsaka ŋutɔ.
  
  Eko alɔgbɔnu tsɔ ɖo eŋu nɛ. Thorsten Dahl do ɣli be: "Yi nuxexlẽ me goglo! Míehiã mɔfiala na Dzidzimeviwo."
  
  Esi Ben biae be nukae nye Descender hã la, ɖeko wòko alɔgbɔnu. "Etso Hollywood xotutu me tẽ, xɔ̃nye. Èɖo ŋku alesi fiafitɔ ti kpo tso xɔ aɖe me eye wotrɔ asi le eƒe titri ŋu wòsɔ ɖe milimeta nu hafi wodzudzɔ eƒe anyidzedzea dzia? Enyo, Blue Diamond Lander ye nye mɔ̃ si wozãna."
  
  "Fa".
  
  Drake de dzesii be eƒe Aʋafia xoxoa nɔ tsatsam blewuu eye wòtsɔ kɔfigo si wotsɔ nɛ la. Dzeɖoɖo sia le edzi yim ɣeyiɣi aɖe. Drake di be yeawu enu.
  
  "Mai?" Ebia, eye wòɖiɖi eƒe nuyiwo ɖe anyigba sesĩe ale be ame aɖeke nagase eƒe nyabiasea gɔme o.
  
  "Hm?" - Mebiae be.
  
  "Ðeko nàgblɔe nam".
  
  "Goodness gracious, dude, le nyatakaka si dze ƒã si nèna ku ɖe wò modzakaɖeɖe xoxoa ŋu ƒe anyimanɔmanɔ megbe la, nyemate ŋu aɖo ŋu ɖe nunana femaxee fifia ŋu kura o, alo?"
  
  Drake mete ŋu nɔ te ɖe enu o, ke boŋ etɔ te alɔgbɔnukoko. "Amegãɖeɖi ƒoɖi aɖee nènye, ènyae nenema?"
  
  "Esiae nana menɔa nye fefea ƒe tatɔ. Azɔ gblɔ ŋutinya aɖe tso eƒe adzamedɔdasiawo dometɔ ɖeka me nam-wo dometɔ ɖesiaɖe."
  
  "Enyo... Ðewohĩ maƒo wò mɔnukpɔkpɔa le afisia eye mana nane si tame wò," Drake gblɔ. "Alo àte ŋu alala vaseɖe esime esia katã nawu enu eye mana sika la wò...ènya ɖeka kolia."
  
  "Tokyo ƒe Cos-con?"
  
  "Tokyo ƒe Cos-con. Esi Mai yi adzame le Japan ƒe cosplay takpekpe gãtɔ kekeake me be yeage ɖe Fuchu Triad siwo nɔ amamaɖeɖenuwɔnawo ƒe dɔwɔƒea dzi kpɔm ɣemaɣi la me ahalé wo."
  
  Wells dze abe ɖe wòsusɔ vie wòaxɔ alɔ̃dɔdɔ ene. "Yesu, Drake, kple ame bubuwo. Ènye bometsitsi. Enyo ekema, gake ka ɖe dzinye, ènyi fe le ŋunye fifia," egbɔ ya. "Ðeko Japantɔwo hee do goe le Hong Kong, le alakpanya aɖe te tututu, nuxlɔ̃ame aɖeke manɔmee, eye wògblẽ nutsyɔnu si wònɔ tutum ƒe eve sɔŋ la keŋkeŋ."
  
  Drake tsɔ nu ʋuʋu ŋkume nɛ, eye mexɔe se o. "Gbɛɖɛ".
  
  "Nye nyawo hã."
  
  "Nu ka ta?"
  
  "Nye biabia si kplɔe ɖo hã. Gake, Drake, ɖe medze ƒã oa?"
  
  Drake bu eŋu kpɔ. "Ðeko wònye be eyae nye nyuitɔ kekeake si le wo si. Nu nyuitɔ kekeake si wokpɔ kpɔ. Eye ele be woadi vevie le eŋu."
  
  "Míele kaƒoƒo xɔm tso woƒe Ʋɔnudrɔ̃ƒea kple Dukplɔlagãwo gbɔ abe gaƒoƒo wuiatɔ̃ ene fifia, abe Yankeestɔwo ene. Woalɔ̃ ɖe nusianu dzi na mí - wodɔe be wòaɖadi La Veraine elabena ema koe nye kadodo si wokpɔ kple tɔtɔ sia si do gã ɖe edzi xoxo va zu nudzɔdzɔ gãtɔ kekeake si le edzi yim le ɣletinyigba dzi fifia. Gaƒoƒo ʋɛ aɖewo koe susɔ hafi woazi mía dzi be míaʋu eme na wo."
  
  Drake blu ɖe eta. "Ðe susu aɖe li si tae mele be míaʋu eme fifia oa? May anye nu wɔnuku aɖe si woaxɔ."
  
  "Melɔ̃ ɖe edzi, srɔ̃tɔ, gake dziɖuɖuwo nye dziɖuɖuwo, eye xexeame ɖale afɔku me alo mele afɔku me o, wolɔ̃a woƒe fefe sueawo ƒoƒo, alo?"
  
  Drake fia asi do aɖe si le anyigba. "Edze abe wole klalo ene."
  
  
  * * * .
  
  
  Woɖo Drake ƒe ɖiɖi ƒe agbɔsɔsɔme be wòanye afɔ 126. Wotsɔ mɔ̃ aɖe si woyɔna be quick release muzzle de esi eye wotsɔ akplo aɖe nɛ. Ehe dzotsilawo ƒe gakuku si ŋu akaɖi si wotsɔ bla ɖe ta ŋu le eye wònɔ eƒe akploa me dzrom. Tomeka gã aɖe, oxygen-go, aʋawɔnu, nuɖuɖu, tsi, radio, kpekpeɖeŋunanu gbãtɔwo - nusianu si wòhiã na agado me nɔnɔ. Ehe asigɛ sesẽ aɖe eye wòzɔ yi doa ƒe go kemɛ dzi.
  
  "Geronimo?" ebia tso Kennedy si tsi dziƒoxɔa dzi kple Ben kple Nufialagã la si be wòakpe asi ɖe wo ŋu woalé ŋku ɖe woƒe nutome ŋu.
  
  Egblɔ be: "Alo lé wò afɔkpodziwo, tsɔ wò akɔta do goe eye nànɔ mɔ kpɔm."
  
  Drake ko alɔgbɔnu vɔ̃ɖitɔe nɛ be, "Míatrɔ ava nya sia gbɔ emegbe," egblɔ eye wòti kpo yi viviti me.
  
  Enumake ese le eɖokui me be diamond dzĩ la ƒe asiɖeɖe le eŋu. Eƒe anyidzedze ƒe duƒuƒu dzi ɖe kpɔtɔ esi wònɔ gegem, eye eƒe tasiaɖamfɔ suea nɔ ʋuʋum zi alafa ɖeka le sɛkɛnd ɖeka me. Vudoa ƒe gliwo - dzɔgbenyuietɔe la, woƒu fifia - klẽ va yi le kaleidoscopic keklẽwo me, abe le film xoxo aɖe si nye yevu kple blɔ me ene. Mlɔeba la, ɖiɖia dzi ɖe kpɔtɔ va zu ʋuʋudedi, eye Drake se le eɖokui me be yeƒe afɔkpawo le dzodzom blewuu tso agakpe sesẽa dzi. Emiã nuyia eye wòse le eɖokui me be aŋea do le yeƒe zikpuimeka me. Drake to alesi wòtrɔe wòzu Ascendant me hafi ɖo ta afisi Dal kple ŋutsu blaeve vɔ afã tsi tre ɖo nɔ lalam le.
  
  Anyigba la vuvu wòdzi ŋɔ ŋutɔ, gake egblɔ be gbeɖuɖɔ siwo wotsɔ ame kuku wɔe gbɔe wòtso.
  
  Dahl gblɔ be: "Agado sia le sue nukutɔe ne wotsɔe sɔ kple nusi míekpɔ le radar si gena ɖe anyigba dzi." "Ate ŋu abu akɔnta vodadatɔe hafi. Keke eye nàdi... mɔ̃ aɖe... alo nane si le abe esia ene."
  
  Swedentɔa tsɔ abɔta ƒoe, eye eya ŋutɔ ƒe manyamanya do dzidzɔ nɛ. Drake lɔ̃e. Ezɔ blewuu ƒo xlã agadoa, nɔ nu srɔ̃m tso gli siwo mesɔ o ŋu eye wònɔ ʋuʋum, togbɔ be wotsɔ awu ʋlaya ɣia nɛ hã. Agakpe kple anyigba tɔn akpe geɖe nɔ tetem ɖe eŋu, eye kpɔ ɖa, henɔ agbagba dzem be yeage ɖe eme goglo wu. Le eya gome la, eɖi asrafo ƒe agbe.
  
  Dahl ɖo dze kple Parnevik to videotelefon si woate ŋu azã le mɔ eve nu dzi. Nufialagã la do ɣli be "aɖaŋuɖoɖo" geɖe ale gbegbe be Dahl tsi gbeɖiɖia le aɖabaƒoƒo eve megbe. Asrafoawo zɔ afɔ ƒo xlã agadoa vaseɖe esime Delta ŋutsuawo dometɔ ɖeka do ɣli be: "Kpememewo le asinye le afisia. Togbɔ be nu sue aɖe koe wònye hã."
  
  Dahl tsi videotelefon la. Parnevik ƒe gbe ɖi sesĩe eye wòkɔ, eye emegbe wòtɔ esi Dahl tsɔ asitelefon la va gli ŋu.
  
  "Èkpɔ esia?"
  
  "Ja! Det ar bra! Bra!" Parnevik bu eƒe Eŋlisigbe le dzidzɔkpɔkpɔ ta. "Walknott... mmm... aʋawɔla siwo wowu ƒe ƒuƒoƒo. Esia nye Odin ƒe dzesi, dzogoe etɔ̃ etɔ̃, alo Borrome ƒe dzogoe etɔ̃, si do ƒome kple ŋutikɔkɔe ku le aʋawɔwɔ me ƒe susu."
  
  Drake ʋuʋu ta. "Vikingtɔwo ƒe Ʋuʋudedi."
  
  "Dzesi sia dzena zi geɖe le "nɔnɔmetatakpewo" siwo ɖe aʋawɔla kalẽtɔ siwo le tɔdziʋu alo sɔ zɔm yina Valhalla - Odin ƒe fiasã me ƒe ku fiana. Esia gadea ŋusẽ nukpɔsusu si nye be míeke ɖe Valhalla dzro aɖe ŋu."
  
  SAS ŋutsu si ƒoa nu tẽ la gblɔ be: "Taflatse be megblẽ wò atsyã la dome, srɔ̃tɔ, gake gli sia ya le ɣie abe lɔ̃xonye ene."
  
  Wo katã woɖe afɔ ɖeka trɔ yi megbe, eye wotsɔ woƒe gakuku ƒe akaɖiwo ƒo ɖe anyigba si womeka asi o la dzi.
  
  "Anye alakpagli aɖee wòanye." Ŋutsua do ɣli kloe kple dzidzɔ. "Anye nenema!"
  
  Drake se Ben ƒe gbe si nye ɖekakpui la be: "Lala." "Egblɔ hã be woyɔa Valknoth hã be Ku Knot, si nye Odin yomedzela siwo ƒe didi vevie be yewoaku ŋutasesẽtɔe la ƒe dzesi. Mexɔe se vevie be esia ate ŋu anye nuxlɔ̃ame."
  
  "Nya ƒaƒãwo". Drake ƒe hũɖeɖea nye anukwareɖiɖi.
  
  Kennedy ƒe gbe va be: "Susu aɖee nye esi, ŋutsuwo." "Ke ne wolé ŋku ɖe gliawo katã ŋu nyuie wu ya ɖe. Ne èxɔ Walknott geɖe, gake emegbe nèkpɔ gli ƒuƒlu aɖe la, matia esia."
  
  Drake ƒo nu le ɣlidodo me be: "Ele bɔbɔe na wò be nàgblɔ." "Anyigba dzi nɔnɔ kple nusianu."
  
  Womã, eye wonɔ kpe gbadzɛawo ƒom sentimeta ɖeka. Wotutu ke si nɔ anyi ƒe alafa geɖe la ɖa, wotutu akpɔkplɔwo ɖa eye wonya aŋɔ ɖa. Mlɔeba la, wogava ke ɖe Valknot etɔ̃ bubuwo ŋu.
  
  Drake gblɔ be: "Enyo ŋutɔ." "Enye gli ene, nu ene siwo ŋu ka le. Nukae míele wɔwɔm fifia?"
  
  "Ðe wo katã wosɔa?" - nufialagã la bia kple movidzɔdzɔ.
  
  Asrafoawo dometɔ ɖeka ɖe Parnevik ƒe nɔnɔmetata aɖe fia le videotelefon la ƒe screen dzi. "Enyo, nyemenya nu tso mia ŋu o, gake meka ɖe edzi be ɖeɖi te ŋunye le toɖoɖoe me. Swedentɔ fiƒode la awu mí nu ɣeyiɣi didi aɖee nye sia hafi."
  
  Ben ƒe gbe gblɔ be: "Lala." "Ŋkuawo le Mimir ƒe vudo me, menye..." eƒe gbe bu le static ƒe ɣlidodo megbe, eye emegbe screen la do viviti. Dahl ʋuʋui, eʋui hetsii, gake gbeɖegbeɖea koe.
  
  "Nu maɖinu. Nya kae wònɔ agbagba dzem be yeagblɔ?
  
  Drake nɔ akɔnta bu ge esi videotelefon la gagbɔ agbe eye Ben ƒe mo yɔ screen la dzi. "Nyemenya nusi dzɔ o. Gake se - Ŋkuawo le Mimir ƒe vudo me, ke menye agado si le ete la me o. Se egᴐme?"
  
  "Ɛ̃. Eya ta míeto wo ŋu esi míenɔ ɖiɖim?"
  
  "Mesusu be ẽ".
  
  "Gake nukatae?" Dahl bia nya sia dzimaxɔsetɔe. "Ekema nukatae wowɔ agado sia kura? Eye radar si gena ɖe anyigba la ɖee fia kɔte be teƒe gã aɖe le ete. Nyateƒee, ele be Akpa la nanɔ anyigba le afima."
  
  "Negbe ɖe-" Drake se vuvɔ dziŋɔ aɖe. "Negbe ɖe teƒe sia nye mɔ̃ ko hafi."
  
  Kasia edze abe Dahl meka ɖe edzi o ene. "Aleke wòle nenema?"
  
  "Ðe teƒe sia le mía tea? Ke ne do si me goglo o ya ɖe?"
  
  "Esia fia be anyikpe aɖe dzie nèle tsitre ɖo!" Ŋutsua do ɣli kple vɔvɔ̃. "Mɔ! Ate ŋu adze anyi ɣesiaɣi. Do go le afima azɔ!"
  
  Wonɔ wo nɔewo kpɔm dũu hena ɣeyiɣi ɖeka si nuwuwu meli na o si me woku mɔkpɔkpɔbuɖeametɔe. Wo katã wodi be yewoanɔ agbe vɔ̃ɖi ale gbegbe. Eye emegbe nusianu trɔ. Nusi nye gbagbãƒe tsã le kɔkrit anyigba la va zu ʋuƒo sesẽ aɖe si me gbagbã le fifia. Menye kpea ƒe ʋuʋu ƒe gbeɖiɖi wɔnuku sia metso o, ke boŋ esi anyigbaa nɔ mamam vivivi tso eƒe nuwuwu yi eƒe nuwuwu gbɔ.
  
  Esi do si nuwuwu meli na o le wo te....
  
  Ŋutsu adeawo tsɔ dziku dze Ascendant eveawo dzi. Esi wova ɖo afima, eye wogakpɔtɔ nɔ agbe la, Dahl do ɣli be yeagbugbɔ ɖoɖo aɖo anyi.
  
  "Mi ame evea mieyi gbã. Le Mawu ta la, ƒo nu sesĩe."
  
  Parnevik gblɔ be: "Eye ne èle dzi yim la, lé ŋku ɖe nusiwo ƒo xlã wò ŋu vevietɔ. Míedi be asinudɔwɔwɔa nato mía ŋu o."
  
  "Mèganye bometsitsi o, Parnevik." Dahl ƒe mo wɔ yaa kple nusiwo do ŋgɔ. Drake mekpɔe alea kpɔ o. Egblɔ kple ŋkubiã ɖe Drake ŋu be: "Mí ame eve mamlɛawo míalé ŋku ɖe eŋu ne míele yiyim." "Nye kple wòe".
  
  Videotelefon la gaƒo kpẽ ake eye wòtsi. Dahl ʋuʋui abe ɖe wòle agbagba dzem be yeaƒoe ene. "Yankees-ha la ƒo fi dee, ɖikeke mele eme o."
  
  Exɔ aɖabaƒoƒo etɔ̃ hafi atsu kple asi gbãtɔawo ɖo anyigba. Emegbe etɔ̃ bubu na atsu kple asi evelia. Drake de ŋugble le nusiwo katã ate ŋu adzɔ le miniti ade me ŋu-enye nuteƒekpɔkpɔ si sɔ kple eƒe agbemeŋkekewo katã, alo naneke kura o. Le eya gome la, eyae nye mamlɛtɔ. Naneke meli o negbe anyikpe ƒe ɣlidodo, kpe si le ʋuʋum ƒe ɣlidodo, vome ƒe ɣlidodo, tso nya me nenye be woatsɔ agbe alo ku aɖo eteƒe nɛ.
  
  Anyigba si le dzesi gbãtɔ si ŋu woke ɖo la te la mu. Nuxlɔ̃ame aɖeke menɔ anyi o; abe ɖe anyigba la ɖe asi le gbɔgbɔa ŋu ko eye wòdze anyi ɖe ŋkumaʋumaʋu me ene. Drake lia vudoa alesi wòate ŋui. Eda sɔ le eƒe axawo dzi tsɔ wu be wòanɔ agadoa ƒe anyigba si mebɔbɔ o la dzi. Dahl kpla asi kɔ na vudoa ƒe akpa kemɛ, eye wòtsɔ asi eveawo lé ka dama aɖe, eye asigɛ si le eƒe srɔ̃ɖesibidɛ dzi la ɖe akaɖi si le Drake ƒe gakuku dzi la fia.
  
  Drake fɔ mo dzi, henɔ ka sesẽ ɖesiaɖe si woate ŋu atsɔ abla ɖe woƒe kaƒomɔ̃wo ŋu dim. Emegbe ese Dahl do ɣli be: "Shit!" eye wòɖiɖi ŋku ɖe anyigba le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi tututu be yeakpɔ videotelefon la wònɔ tsatsam tso eƒe nuwuwu yi nuwuwu le blewu vɔ̃ɖi aɖe me hafi wòdze anyi kple ƒoƒo ɖe agadoa ƒe anyigba.
  
  Esi hard drive la gbɔdzɔ ta la, eɖe asi le eŋu, eye wòge ɖe do viviti aɖe me abe alesi Drake ku drɔ̃e xoxo be yeaɖo ƒome ene. Ahom aɖe tu va wo gbɔ, eye wòɖe ya si me mekɔ o si me viviti si womate ŋu agblɔ o yɔ fũu la do goe tso teƒe si nuwɔwɔ ŋkuagbãtɔawo ɣla wo ɖokui ɖo henɔ tsatsam le.
  
  Eye esi Drake nɔ ŋku lém ɖe vɔvɔli si ŋkɔ mele o ƒe aʋli ma me la, egake ɖe lã wɔadãwo dzixɔse si nɔ esi le eƒe ɖevime ŋu ake.
  
  Gbeɖiɖi aɖe si le ʋuʋum vie la ɖi, eye ka aɖe ɖi tso dziƒo, nɔ ʋuʋum. Drake lée akpedadatɔe hetsɔe bla eƒe kaƒomɔ̃a ŋu. Dahl hã wɔ nenema ke, eƒe dzedzeme nye yevu ɖeka, eye wo ame evea siaa te woƒe abɔtawo.
  
  Drake nɔ ŋku lém ɖe kɔkɔmedzidzenu ŋu. Esrɔ̃ nu tso eƒe vudoa ƒe afã ŋu esime Dahl nɔ eƒe kɔpi wɔm le akpa kemɛ. Zi geɖe la, wotɔ hebɔbɔ ɖe ŋgɔ be yewoalé ŋku ɖe eŋu nyuie, gake ɣesiaɣi la, womekpɔa naneke o. Afɔ alafa ɖeka yi, eye emegbe blaasieke. Drake ɖe eƒe asiwo ɖa ʋu, gake mekpɔ naneke o. Wozɔ yi edzi, fifia afɔ blaatɔ̃, eye emegbe Drake kpɔ kekeli ƒe anyimanɔmanɔ, viviti si xɔ kekeli si wòtsɔ ƒu gbe ɖe edzi la ko.
  
  Ati gbadzɛ aɖe si keke, si ƒe goawo le ʋuʋu ɖi, si ŋu tsi alo aŋɔ aɖeke meka asi o. Drake te ŋu kpɔa nɔnɔmetata siwo le eƒe anyime eye wòxɔ ɣeyiɣi aɖe hafi wòte ŋu ɖo gakukua ɖe teƒe nyuitɔ.
  
  Gake esi wòwɔe la...
  
  Ŋkuwo. Odin ƒe ŋkuwo ƒe kpɔɖeŋu nɔnɔmetata, si wokpa tso ati me eye wogblẽe ɖe afisia... amekae?
  
  Odin ŋutɔe ŋlɔe? Ƒe akpe geɖe enye sia? Agbalẽŋlɔla: Heidi? Ðe wònye nusi ŋu kakaɖedzi le wu alo mesɔ gbɔ oa?
  
  Dahl tsɔ dzitsitsi tsɔ ŋku ɖe anyi. "Le mí katã ta, Drake, mègatsɔ esia aƒu gbe o."
  
  
  BLETƆ̃ ETƆ̃
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN ƑE ƑOMEDODO
  
  
  Drake do tso Mimir ƒe vudoa me, eye wòlé atikpoa ɖe dzi abe kplu ene. Hafi wòate ŋu agblɔ nya aɖe la, woɖee le eƒe ka me madzemadzee hetsɔe ƒu gbe ɖe anyigba.
  
  "Hey, fa miamiamia..." Ekpɔ drɔ̃eƒemɔ̃ si tso Hong Kong, si nye yeyeawo dometɔ ɖeka, ƒe agbatsɔkeke me. Eʋuʋu vie eye wòkpɔ asrafo kukuwo kple esiwo le kukum la womlɔ gbea dzi - Delta, SGG, SAS - eye le wo megbe la, Kennedy, dze klo kple tu si fia eƒe ta.
  
  Ekpɔe be wozi Ben dzi be wòatsi tre ɖe tsitrenu le xɔ si me woɖea nu le me, eye Alicia Miles ƒe asi siwo me nublanuikpɔkpɔ mele o lé eƒe kɔ sesĩe. Drake ƒe dzi gbã kloe esi wòkpɔ Ben wògalé eƒe asitelefon ɖe asi. Lé ɖe asi vaseɖe nye gbɔgbɔ mamlɛtɔ...
  
  Canadatɔ Colby Taylor va Drake ƒe ŋkume be: "Na Britaniatɔwo natsi tre." "Na wòanɔ exɔlɔ̃wo ƒe ku kpɔm-si nye kpeɖodzi be mate ŋu axɔ eƒe akpa ɖesiaɖe hafi maɖe eƒe agbe."
  
  Drake ɖe mɔ aʋawɔwɔ ƒe dzowo ge ɖe eƒe abɔwo kple afɔwo me. "Nusi ko nèle kpeɖodzi nam enye be teƒe sia wɔa nu ɖe nusi wògblɔ le mɔfiamegbalẽ fiƒode la me nu - be enye lã wɔadãwo ƒe anyigba."
  
  Ame biliɔnla la ko alɔgbɔnu be: "Aleke gbegbe wònye hakpanyae nye si." "Eye enye nyateƒe." Na Ŋkuawom." Edo eƒe asiwo ɖe dzi abe ɖevi si le nu geɖe biam ene. Asrafoha si woxɔ ɖe dɔ me la tsɔ Odin ƒe ŋkuwo ƒe nɔnɔmetata aɖe ɖo ɖe amewo. "Enyo. Ema sɔ gbɔ. Eyata afikae wò yameʋua le, Drake? Medi be maɖe wò kakɛwo eye emegbe mado le gbeɖuɖɔdo sia me."
  
  "Màɖo naneke gbɔ Akpoxɔnu la manɔmee o," Drake gblɔ... nu gbãtɔ si va susu me nɛ. "Eye emegbe bu alesi wòzua anyigbatata na Ragnarok ŋu."
  
  Taylor ko nu ŋunyɔnutɔe be: "Bometsila." "Susu ɖeka si ta míele afisia egbea eye menye ƒe blaeve enye sia o enye be nyitsɔ laa koe woke ɖe Akpoxɔnua ŋu. Gake meka ɖe edzi be ènya esia xoxo. Ðe nèle agbagba dzem be yeaɖe nye blewua? Èsusu be maɖe asi le eŋu ana mɔnukpɔkpɔ bubu wòa? Enyo, Aƒetɔ Drake, na magblɔe na wò. Eya..." efia asi Alicia, "meƒua du yia dzi o. E. . sika kposɔ sesẽ, eyae nye ema!"
  
  Drake nɔ ekpɔm esime eƒe dɔwɔhati tsãtɔ nɔ Ben ƒom wòku. "Adzra wò na amesi aƒlee wu."
  
  "Nyee nye amesi xɔ asi wu, wòe nye gbeɖuɖɔ kakɛ blibo."
  
  Eye le Providence ƒe lɔlɔ̃nu nu la, ame aɖe wɔ ɣeyiɣi sia ŋudɔ tsɔ da tu. Tudadaa ɖi sesĩe to avea me. Taylor ƒe aʋawɔla siwo woxɔ ɖe dɔ me dometɔ ɖeka mu kple ŋku etɔ̃lia yeye, eye wòku enumake.
  
  Colby Taylor dze abe ɖe mexɔe se o ene hena sɛkɛnd ɖeka. Edze abe ɖe Bryan Adams ti kpo tso ave me teti koe nye ema eye wòdze "Summer of '69" ƒoƒo gɔme ene. Eƒe ŋkuwo trɔ zu nugoewo. Emegbe eƒe adzɔhawo dometɔ ɖeka va dze edzi, eye wòƒoe ɖe anyigba, adzɔha la ƒe ʋu nɔ dodom, nɔ ɣli dom henɔ avu wɔm, henɔ kukum. Drake nɔ woƒe axadzi le ɣeyiɣi kpui aɖe me esime lifi nɔ ya si le wo tame la vuvu.
  
  Nu sia nu dzɔ le ɣeyiɣi ɖeka me. Kennedy tsɔ eƒe kukua ƒu gbe ɖe dzi. Eƒe tagbɔ tame ka ɖe dzɔla si tsyɔ edzi la ƒe asike dzi sesĩe ale gbegbe be menya nusi dzɔ gɔ̃ hã o. Ðe kaƒoƒoa ɖa enumake.
  
  Tu gbogbo aɖewo nɔ dzodzom nɔ yiyim nɔ gbɔgbɔm; wotsrɔ̃ adzɔha siwo wolé ɖe gota la.
  
  Woɖe asi le Thorsten Dahl ŋu esime adzɔha si lée la bu eƒe ta ƒe akpa etɔ̃ le ene me le tu etɔ̃lia si ɖi tso tu la me ta. SGG ƒe amegã te ɖe Nufialagã Parnevik ŋu abe kpakpaluʋui ene eye wòdze ame tsitsia hehe yi gbewo ƒe ƒuƒoƒo aɖe gbɔ gɔme.
  
  Drake ƒe susu gbãtɔ ku ɖe Ben ŋu. Esi wònɔ dzadzram ɖo be yeatso tsatsa si me mɔkpɔkpɔbuɖeame le la, dzimaxɔse ʋuʋui abe elektrikŋusẽ si ƒe ŋusẽ nye watt akpe ɖeka ene. Alicia tsɔ ŋutsuvia ƒu gbe ɖe vovo eye wòyi ŋgɔ ɖe Drake ŋutɔ dzi. Kasia tu aɖe do ɖe eƒe asi me; mehiã be wo dometɔ kae o. Ewu ame le wo ame evea siaa gome sɔsɔe.
  
  Efɔe, eye eƒe susu nɔ eŋu.
  
  Drake keke eƒe abɔwo ɖe axawo dzi le ŋukpe ƒe nɔnɔme me. Nu ka ta?
  
  Eƒe alɔgbɔnukoko nye dzidzɔ, abe gbɔgbɔ vɔ̃ aɖe si ke ɖe lã si womeka asi o ŋu le agado aɖe si wòsusu be ezã ɣeyiɣi didi aɖee nye sia la me ene.
  
  Ehe ʋuƒoa. Drake blu ɖe eta, henɔ mɔ kpɔm na dzoxɔxɔ eye emegbe lãmetutudɔ eye emegbe vevesese, gake eƒe susu ƒe ŋku lé eƒe ahɔhɔ̃ eye wòkpɔ be etrɔ eƒe taɖodzinu le ɣeyiɣi mamlɛtɔ me... eye wòtsɔ tu etɔ̃ de adzɔhaxɔla si tsyɔ Colby ƒe nɔnɔme si do dziku la me Taylor ƒe nyawo. Migana míatsɔ mía ɖokui ade afɔku me o.
  
  SAS-srafo eve kple Delta Marines eve tsi agbe. SAS-ʋua lé Ben hehee dzoe. Nusi susɔ le Delta Team la dzra ɖo be yeatrɔ tu ɖe atiwo ƒe ave aɖe si te ɖe afima ŋu.
  
  Tu bubuwo gaɖi. Delta ŋutsua trɔ eye wòdze anyi. Bubu nɔ tsatsam le eƒe ƒodo dzi yina afisi Wells dze anyi ɖo, le Mimir ƒe Vudoa ƒe akpa kemɛ. Wells ƒe ŋutilã si nɔ anyi kpoo la ʋuʋu esi Amerikatɔa nɔ ehem dzoe, si nye kpeɖodzi be ele agbe.
  
  Aɖabaƒoƒo ʋɛ siwo kplɔe ɖo va yi le mɔ si me mekɔ o nu. Alicia do ɣli le dziku ta eye wòti kpo dze Amerika-srafoa yome. Esi wòtrɔ hetsɔ eƒe asibidɛwo dze ŋgɔe la, etɔ sɛkɛnd ɖeka.
  
  Drake se eƒe nyawo gblɔ be: "Trɔ megbe." "Ðeko nàdzo."
  
  "Nyemagblẽ ŋutsu sia ɖi o."
  
  Egblɔ hafi ɖe asi le dzomavɔ katã ŋu be: "Mi Amerikatɔwo, ɖeko mina wòagbɔ ɖe eme." Amerika ƒe fefewɔla nyuitɔ trɔ megbe, ekli nu to gbe ɣiawo me, elé alɔ ɖeka gbã eye emegbe wònɔ ʋuʋum esime wònɔ gbagbãm hafi eƒe ŋku ɖeka bu eye mlɔeba wòdze anyi evɔ meʋuʋu gɔ̃ hã o.
  
  Drake do ɣli, eye wòƒu du yi Alicia gbɔ esi wònɔ Wells ƒe kɔla fɔm.
  
  "Èle tagbɔ gblẽm?" - edo ɣli. "Ðe wò tagbɔ gblẽ keŋkeŋa?"
  
  Alicia ƒe ŋkuwo nye amewuwu be: "Ele vudoa me yim." "Àte ŋu awɔ ɖeka kplii alo màwɔ ɖeka kplii o, Drake. Wò nyametsotso."
  
  "Nukatae le Mawu ƒe ŋkɔ me? Nu ka ta?"
  
  "Gbeɖeka, Drake. Gbeɖeka, ne ètsi agbe le esia me la, ànya."
  
  Drake tɔ vie be yeagbɔ ya. Nukae wòdi be yeagblɔ? Gake ne susu meganɔ nu ŋu fifia o la, anye be wokpe ku kakaɖedzitɔe abe ɖe wòwu eɖokui ene. Eyɔ eƒe hehexɔxɔ ƒe ŋkuɖodzinyawo, eƒe susu, eƒe SAS aɖaŋuwo katã. Etsɔ kɔdada ƒe atam dzɔdzɔe, atam, atitsoga ƒoe. Etsi tre ɖe eŋu, eye wòkpɔ egbɔ be yetsɔ ŋusẽ si gbãa eƒe asibidɛ ɣesiaɣi, gake fifia ete ɖe eŋu ŋutɔ.
  
  Afisi wòdi be yeanɔ.
  
  Etsɔ eƒe asibidɛ ɖo eƒe kɔ dzi. Eɖe afɔ aɖe le axadzi, yi eƒe klo si nɔ dzi yim la me tẽ, si ƒe taɖodzinue nye be yeagbã akɔta ʋɛ aɖewo eye yeana yeƒe gege ɖe anyi blewu.
  
  Gake eʋuʋu le eƒe klowo dome vaseɖe esime wote ɖe wo nɔewo ŋu wòwɔ nuku, wo dome didi sentimeta ɖeka, eye wo dome didi sentimeta ɖeka, eye woƒe ŋkuwo yi ŋkume.
  
  Ŋku gãwo. Ŋku wɔnukuwo.
  
  Wonye lã lénu gãtɔ kekeake siwo le xexeame dometɔ ɖeka me tɔwo.
  
  "Ègbɔdzɔ abe vidzĩ si wotsɔ ati wɔe ene, Matt."
  
  Eƒe ɣlidodo na eƒe ƒuwo fa miamiamia esi wòɖe afɔ yi ŋgɔ, do eƒe alɔnu, eye wòtsɔe ƒu gbe ɖe yame. Eɖi ɖe eƒe akɔta, gbɔgbɔtsixe tsi ƒo. Le sɛkɛnd ɖeka gɔ̃ hã megbe la, enɔ edzi, klowo nɔ ƒoƒom ɖe eƒe ɣe ƒe keklẽŋusẽ me, ŋgonu nɔ ƒoƒom ɖe etɔ ŋu, si na wòkpɔ ɣletiviwo.
  
  Esi wògakpɔ wo nɔewo ƒe ŋkume ake la, egblɔ le ɣlidodo me be, "Mlɔ anyi."
  
  Gake menye eyae wòle be wòawɔ tiatiaa o. Nusi wòate ŋu awɔ koe nye be wòado eƒe asi ɖe dzi, anɔ ʋuʋum ɖe axadzi be yeakpɔe esime wònɔ Wells si ƒe susu mewɔ dɔ nyuie o la hem afã kple afã ɖo ta do si me goglo o si woyɔna be Mimir ƒe Vudo la ƒe go kemɛ dzi.
  
  Drake do ɣli, eye wònɔ agbagba dzem vaseɖe eƒe klo dzi. Esi dziɖuɖua kpe ŋu nɛ, eye viɖe gbogbo siwo wòkpɔ tso esime wòva ge ɖe ameƒomea me la wɔ nuku nɛ ta la, ɖeko wòte ŋu nɔ ekpɔm.
  
  Alicia ƒo Wells ɖe vudoa ƒe go kemɛ dzi. SAS ƒe amegã la medo ɣli gɔ̃ hã o.
  
  Drake ʋuʋu esi wòtso ɖe eƒe afɔwo dzi, ta kple ŋutilã nɔ ɣli dom. Alicia te ɖe Colby Taylor ŋu, si gakpɔtɔ le yeye eye wòwɔa dɔ abe kele me alẽvi ene. Drake, si ƒe akɔta le Germanytɔwo ŋu la, se le eɖokui me be yemate ŋu akpɔ eɖokui ta o abe ƒudzidela si le tɔdziʋu si dze ŋgɔ Kraken si nɔ anyi do ŋgɔ na ŋutinya me ene, gake meʋuʋu o.
  
  Alicia he asrafoha kukua ƒe kukua ɖa le Taylor ŋu. Ame biliɔnla la tsi tre, eƒe ŋkuwo ʋuʋu, eye wònɔ ŋku lém ɖe eŋu tso Miles dzi va ɖo Drake dzi va ɖo atiawo gbɔ.
  
  Tso atikpo siwo ŋu afu tsyɔ la megbe la, nɔnɔmetatawo te dzedze, siwo ɖi gbɔgbɔwo, siwo se le wo ɖokui me be yewole yewoƒe aƒeme le dukɔ sia si ŋu nya wogblɔna le xotutuwo me. Susu si me susu mele o la gbã esi wogogo ale gbegbe be woate ŋu akpɔ woƒe aʋawɔnuwo.
  
  Drake zɔ ƒo xlãe xoxo. Ete ŋu kpɔa ameawo wonɔ tetem ɖe eŋu, enya be wonye Germanytɔ siwo le abe akpɔkplɔ ene siwo va be yewoaxɔ aboyonuawo katã.
  
  Drake tsɔ tɔtɔ kpɔ aʋawɔnu si wotsɔ ɖu woƒe aʋadziɖuɖua dzi. Ðeko Alicia lé Canadatɔ biliɔnla la ƒe akɔta eye wòmiãe vaseɖe esime eƒe ŋkuwo do le eƒe ta me. Eko alɔgbɔnu ɖe eƒe tɔtɔa ta hafi kplɔe yi Mimir ƒe vudoa gbɔ eye wòtsɔ eƒe ta ƒo ɖe eƒe goa dzi.
  
  Drake kpɔe be nu bubuwo hã le ye si tsɔ ɖo nɔƒe gbãtɔ. Eɖe asi le afɔɖeɖea ŋu, eye wòzã Alicia kple Taylor abe akpoxɔnu ene. Eɖo gbea gbɔ eye wòyi azɔlizɔzɔa dzi, eye wònɔ togbɛ sue aɖe si dzi gbewo bɔ ɖo la liam blewuu.
  
  Alicia fia asi doa eye wòʋuʋu Taylor vaseɖe esime wòɖe kuku be woakpɔ nublanui nɛ."Ðewohĩ àkpɔ nane si nàƒo ƒu le afima, wò bometsila megalomaniac," eƒo ɣli eye wòtsɔ eƒe kukua ƒu gbe ɖe ƒuƒlu si nuwuwu meli na o la me. Eƒe ɣlidodoa ɖi ɣeyiɣi aɖe, emegbe wòtɔ. Drake bia eɖokui be ɖe ŋutsu aɖe si ge ɖe do si me goglo o me doa ɣli tegbee hã, eye ne ame aɖeke mele afima be wòasee o la, ɖe wòxɔ asi ŋutɔŋutɔa?
  
  Kaka ɣeyiɣi sia naɖo la, Milo ɖo eƒe ahiãvi gbɔ. Drake se wògblɔ be, "Nukatae hell nèwɔ nenema? Dɔtɔa alɔ̃ kposɔ sia agbagbee."
  
  Eye Alicia ƒe ŋuɖoɖo be: "Zi ɖoɖoe, Milo. Menɔ mɔ kpɔm vevie be mado go Abel Frey. Èle klalo be yeayia?"
  
  Milo ko alɔgbɔnu vɔ̃ɖitɔe ɖo ta togbɛa tame. "Míele wo nu wum oa?"
  
  "Mèganye kposɔ o. Wogakpɔtɔ tsɔ tu helé anyigba kɔkɔa ɖe asi. Nu si ta míeva ɖo la le asiwòa?"
  
  "Odin ƒe akpa enyiawo katã le afima eye wole dɔ wɔm. Woɖa wò yameʋua!" - edo ɣli. "Miɖe modzaka le zã me le anyigba kuku sia dzi!"
  
  Drake nɔ ekpɔm esime Germanytɔwo nɔ hehem ɖe megbe ŋuɖɔɖɔɖotɔe. Ðeko xexeame ʋuʋu le eƒe agbo nu. Wova mɔ sia katã eye wotsɔ nu geɖe sa vɔe. Woku wo ɖokui ɖe anyigba.
  
  Ðeko wòbu nusianu na Germanytɔwo le fli mamlɛtɔ dzi.
  
  Ben tsɔ alɔgbɔnukoko dzidzɔmakpɔmakpɔe lé eƒe ŋku, abe ɖe wòle eƒe susuwo xlẽm ene. "Abe alesi agbe srɔ̃a bɔl ene, alo?"
  
  
  BLETƆ̃ ENE
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN ƑE ƑOMEDODO
  
  
  Ɣea nɔ to ɖom le yamenutome si me kɔ nyuie te esime Europatɔwo kple woƒe Amerikatɔ ɖeka kolia si susɔ la nɔ ƒoƒom yi teƒe kɔkɔwo. Ya fafɛ aɖe si gbɔdzɔ la nɔ ƒoƒom. Numekuku kaba ɖee fia be SAS-srafowo dometɔ ɖeka xɔ abi eye Nufialagã Parnevik nɔ fu kpem le dzidziƒoame ta. Esia mewɔ nuku o ne míebu nusiwo me wòto ŋu.
  
  Dahl to satelait-telefon dzi te ɖe afisi wole ŋu. Kpekpeɖeŋunana nɔ anyi abe gaƒoƒo eve ene.
  
  Drake dze anyi ɖe Ben xa esime wotɔ ɖe ati ƒuƒluwo ƒe ave sue aɖe si me gbadzaƒe si le ʋuʋu ɖi ƒo xlã wo la me.
  
  Ben ƒe nya gbãtɔ: "Menya be ame bubuwo ku, Matt, gake ɖeko mele mɔ kpɔm be Karin kple Hayden ƒe lãme sẽ. Meɖe kuku ŋutɔ."
  
  Ŋu kpe Drake be yelɔ̃ ɖe edzi be yeŋlɔ be be Hayden gakpɔtɔ le yameʋua gbɔ. "Mega tsi dzi o. E `le dzɔdzɔme nu. Nusiwo ate ŋu adzɔ la nyo ŋutɔ na Karin, esɔ na Hayden hã," elɔ̃ ɖe edzi, esi megate ŋu ɖo atsyɔ̃ na teƒe aɖe le mawunyadɔgbededɔa me o ta. "Aleke nèle asi lém ɖe dzi, xɔlɔ̃?"
  
  Ben tsɔ eƒe asitelefon. "Egale agbe".
  
  "Míezɔ mɔ didi aɖe tso esime woɖe atsyãwo fia."
  
  Ben gblɔ moveviɖoɖotɔe be: "Ƒã hafi meɖoa ŋku edzi." "Matt, ƒã hafi meɖoa ŋku alesi nye agbenɔnɔ nɔ hafi esia dze egɔme dzi. Eye wòzu... ŋkekewo xoxoa?"
  
  "Mate ŋu aɖo ŋku edzi na wò ne èdi. Frontman of Alɔ̃dɔdɔ ƒe Gli. Taylor Momson ƒe alɔ̃dɔdɔ. Asitelefon la ƒe agba sɔ gbɔ akpa. Aƒehaya ƒe fe siwo tsi megbe. Me le ʋuʋum le Taylor ta.
  
  "Míebu nusianu."
  
  "Alakpa aɖeke mele afisia o, Ben-míate ŋu aɖo afisia ne menye wòe o."
  
  "Ènyam, xɔlɔ̃. Makpe ɖe ame sia ame ŋu." Enye ŋuɖoɖo si sɔ, gake Drake te ŋu kpɔe be kafukafua do dzidzɔ na ye. Meŋlɔ esia be esime Ben ɖu awudziwuiawo kple Scandinavia nufialagã gɔ̃ hã dzi o.
  
  Ðikeke mele eme o be nu mae Hayden kpɔ le eŋu. Ekpɔ ame si le eme la wòdze keklẽ gɔme to eme. Drake do gbe ɖa be wòanɔ dedie, gake naneke meli wòate ŋu awɔ nɛ fifia o.
  
  Kennedy dze anyi ɖe wo xa. "Mele mɔ kpɔm be nyemeɖe fu na mi ŋutsuwo o. Èdze abe ɖe nèsɔ nyuie ene."
  
  Drake gblɔ be: "Menye wòe o," eye Ben ʋuʋu ta. "Azɔ míenye mía dometɔ ɖeka."
  
  "Hmm, akpe, mesusu be. Kafukafunyae wònyea?"
  
  Drake kɔ seselelãmea ɖe dzi. "Amesiame si ate ŋu aƒo Dino Rock fefe ʋɛ aɖewo kplim la nye nɔvinyeŋutsu le eƒe agbemeŋkekewo katã me."
  
  "Zã bliboa katã, ame, zã bliboa katã."
  
  Ben ƒo nu kple hũɖeɖe. Etsa ŋku be: "Eyata." "Ðeko viviti do."
  
  Drake lé ŋku ɖe gbedadaƒo siwo nuwuwu meli na o la ŋu. Ðeko dzodzro dzẽ ƒe fli mamlɛtɔ nɔ dodom tso yame si le didiƒe wu. "Damn, meda akɔ be vuvɔ wɔna le afisia le zã me."
  
  Dahl te ɖe wo ŋu. "Ekema nuwuwu enye sia, ŋutsuwo? Ðe míewu enua? Xexeame hiã mí."
  
  Ya si ƒo ɖe eŋu la vuvu eƒe nyawo wozu kakɛkakɛ, eye wòkaka wo ɖe gbadzaƒewo.
  
  Parnevik ƒo nu tso afisi wòɖi ɖe eme le, eye wòtsɔ eƒe akɔta ɖo ati aɖe ŋu. "Se, umm, ègblɔ nam be yekpɔ akpaawo ƒe nɔnɔmetata ɖeka kolia si wonya le woƒe ɖoɖo vavãtɔ me. Nutata aɖe si nye John Dillinger tɔ tsã."
  
  Dahl ɖe eme be: "Ẽ, gake nua yi tsaɖiɖi dzi le ƒe "60-awo me." "Míate ŋu aka ɖe edzi be menye eƒe kɔpie o, vevietɔ Vikingtɔ mawo siwo xɔ ŋkɔ le ŋutinya me la dometɔ ɖeka."
  
  Nufialagã la ƒe lãme sẽ ale gbegbe be wòƒo nu le ɣlidodo me be, "Oo. Akpe na wò."
  
  Viviti do keŋkeŋ, eye ɣletivi miliɔn ɖeka nɔ keklẽm le yame. Alɔawo nɔ ʋuʋum eye aŋgbawo nɔ ɣli dom. Ben te ɖe Drake ƒe akpa ɖeka ŋu le dzɔdzɔme nu. Kennedy hã wɔ nenema ke le ame kemɛa hã gome.
  
  Le afisi Kennedy ƒe ata ka eya ŋutɔ tɔ le la, Drake se dzo. Nusi wòate ŋu awɔ koe nye be eƒe susu nanɔ nya si gblɔm Dahl nɔ ŋu.
  
  Swedentɔ la gblɔ be: "Akpoxɔnu lae nye míaƒe mɔkpɔkpɔ mamlɛtɔ."
  
  Ðe wòɖoe koŋ bɔbɔ nɔ anyi kplikplikpli alea gbegbea? Drake bu eŋu kpɔ. Ka asi....
  
  Mawu, ɣeyiɣi didi aɖee nye sia tso esime wòse le eɖokui me alea. Ekplɔe yi ŋkeke siwo me nyɔnuviwo nye nyɔnuviwo eye ŋutsuviwo tsia dzodzodzoe, wodoa T-shirt le sno me eye wokplɔa woƒe ahiãviwo le dua me le Memleɖa ŋdɔ me hafi ƒlea CD si wolɔ̃na wu na wo eye wotsɔa popcorn kple gbe aɖe ɖua wo ɖokui le sinimaɖeƒea .
  
  Ŋkeke maɖifɔwo, ɣeyiɣi didi aɖee nye sia. Woɖo ŋku edzi ɣeyiɣi didi aɖe eye nublanuitɔe la, ebu.
  
  "Akpoxɔnu?" Ede nu dzeɖoɖoa me. "Nu ka?"
  
  Dahl blu ɖe eta. "Yi edzi, wò Yorkshiretɔ dami. Míegblɔ be Akpoxɔnuae nye nya vevitɔ le afisia. Ema manɔmee la, womate ŋu awɔ naneke o elabena eyae ɖoa afisi Ragnarok le. Wotsɔ nusi to vovo na akpa bubuawo hã wɔe - abe ɖe akpa bubu aɖe le esi wòle be wòawɔ ene. Taɖodzinu. " .
  
  "Abe nuka ene?"
  
  Dahl gblɔ kple eƒe Oxford gbeɖiɖi nyuitɔ kekeake be: "Fuuuuck." "Bia nya aɖem tso kamedefefewo ŋu."
  
  "ENYO. Nukatae Leeds United de asi Thomas Brolin te le mɔ sia mɔ nu?
  
  Dahl ƒe mo didi eye emegbe wòsesẽ. Esusɔ vie wòaɖe eƒe tsitretsiɖeŋu afia esi toɣliɖeɖe wɔnuku aɖe gblẽ ɖoɖoezizi la me.
  
  Do ɣli. hũɖeɖe tso viviti me.
  
  Gbeɖiɖi si nyɔ vɔvɔ̃ gbãtɔ. Drake ƒo nu le ɣlidodo me be: "Kristo le agbe." "Nu ka- ?"
  
  Egadzɔ ake. ɣlidodo, si ɖi lã, gake wòtsoa dɔgboa me, abe ɖe wòtso nu gã aɖe me ene. Ena zãa nɔ tsatsam.
  
  "Èɖo ŋku edzia?" Ben gblɔ le ɣlidodo si mesɔ ɖe dzɔdzɔme nu o kple ŋɔdzidoname me be: "Grendel ƒe dukɔe nye esia. Lã wɔadã si tso Beowulf gbɔ. Xotutuwo gakpɔtɔ li be lã wɔadãwo nɔa teƒe siawo."
  
  Drake gblɔ vividoɖeameŋutɔe be: "Nu ɖeka kolia si dzi meɖo ŋkui tso Beowulf gbɔe nye Angelina Jolie ƒe kposɔ." "Gake emegbe la, mesusu be woate ŋu agblɔ nya ma ke le eƒe sinima akpa gãtɔ ŋu."
  
  "SHH!" - Kennedy ƒo nu kple ɣli. "Nukae nye toɣliɖeɖe ma?"
  
  ɣlidodoa gava, eye wògogo fifia. Drake dze agbagba vevie be yeade dzesi nusianu le viviti me, eye wòkpɔe le susu me be asike ƒuƒluwo nɔ du dzi gbɔna ye gbɔ, aɖuɖɔ nɔ dodom, lã gbegblẽ kakɛwo nɔ woƒe aɖu siwo le ʋuʋu ɖi la dome.
  
  Ekɔ tu la ɖe dzi, medi be yeado vɔvɔ̃ na ame mamlɛawo o, gake meka ɖe edzi akpa be yeatsɔe ade afɔku me o.
  
  Torsten Dahl tsɔ eya ŋutɔ ƒe tu ɖo taɖodzinu. SAS-srafo si sɔ la ɖe hɛ aɖe do goe. Ðoɖoezizi bla zã la wu alesi Gordon Brown bla Eŋlisiawo ƒe ganyawo, eye wòmiãe wòƒu.
  
  Gbeɖiɖi si me kɔ o. Clank.Nane si ɖi afɔɖeɖe bɔbɔewo....
  
  Gake afɔ ka ƒomevie nye esiawo? Drake bu eŋu kpɔ. Amegbetɔ alo...?
  
  Ne ɖe wòse asikewo ƒe ƒoƒo la, anye ne eɖe eƒe magazine bliboa ɖe go le vɔvɔ̃ ta.
  
  Fiƒode le gli xoxo siawo ŋu.
  
  Eƒe dzitodzito me ʋukawo ŋutɔ wó kloe esi Ben ƒe asitelefon gagbɔ agbe zi ɖeka. Ben tsɔe ƒu gbe ɖe yame le movidzɔdzɔ me, gake emegbe elée kafukafutɔe esime wònɔ ɖiɖim.
  
  Egblɔ le ɣlidodo me hafi va kpɔ nusi ŋu wòɖo la dze sii be: "Nya manyatalenu!" "Oo, hi, danye."
  
  Drake dze agbagba be yeatɔ te ʋu si nɔ ƒoƒom le yeƒe ahɔhɔ̃ me. "Lãe ɖa. Lãe!"
  
  Ben gblɔ be: "Le nugododeƒe. Maƒo ka na wò emegbe!"
  
  "Kpokploe". Kennedy ƒe gbe fa miamiamia nukutɔe.
  
  Drake ɖo toe. hũɖeɖea gava, eƒe lãme le sue eye wònɔ veve sem. Esia kplɔe ɖo kple ƒoƒo le didiƒe, abe ɖe toɣliɖeɖela la da kpe ene. Avifafa ƒe ɣlidodo bubu, eye emegbe ɣlidodo....
  
  Amegbetɔ godoo zi sia! Eye Drake ƒu du yi aʋa la me. "Wells ye!" Eƒu du yi viviti la me, dzɔdzɔmeŋutete kplɔe yi Mimir ƒe vudoa gbɔ tẽ eye wòtɔ te eƒe go kemɛ dzi.
  
  Wells ƒo nu kple ɣli be: "Kpe ɖe ŋunye," eye wòtsɔ asibidɛ siwo gbã eye ʋu le dodom la do asi ɖe agakpe la ƒe go si me ʋuʋudedi le la gbɔ. "Melé kaawo dometɔ ɖeka... le mɔ si dzi menɔ ɖiɖim la dzi. Nye alɔnu gbã kloe. Bitch sia le... nane si wòawɔ wu... nye."
  
  Drake tsɔ eƒe kpekpeme, si na be megadze anyi faa yi zã si nuwuwu meli na o la me o.
  
  
  * * * .
  
  
  Esi Wells nɔ nu xam vividoɖeameŋutɔe henɔ ɖiɖim ɖe eme la, ɖeko Drake ʋuʋu ta ɖe eŋu.
  
  Wells do ɣli be: "Nyemedi gbeɖe be madze aʋawɔwɔ gɔme o...le SAS me."
  
  "Ekema menyo o, elabena mía kple Alicia míeganye SAS-ha la ƒe akpa aɖeke o."
  
  Ben nɔ eƒe axadzi bia gbe Parnevik abe ɖe naneke medzɔ o ene. "Èsusu be Akpoxɔnu la nye safui ƒomevi aɖea?"
  
  "Akpoxɔnuae nye nusianu. Esia ateŋu anye safuia, gake kakaɖedzitɔe la, eya koe susɔ na mí."
  
  "Dzo?" Drake gbugbɔ gblɔe ake, eye wòkɔ ŋkume ɖe dzi. Eƒe susu nɔ Ben ƒe I-phone ŋu. "Nyateƒee, míenya!"
  
  Ben nɔ ŋgɔ afɔɖeɖe ɖeka, nɔ "Shield of Odin" google dzi le geek ƒe duƒuƒu me. Nɔnɔmetata si dze la nɔ sue, gake Ben ya dzi ɖe edzi kabakaba wu alesi Drake ate ŋu abui gɔ̃ hã. Edze agbagba be yeaɖo ŋku alesi Akpoxɔnua le dzi. Goglo, eye titina goglo si wodo ɖe dzi, gota gome la ma ɖe akpa ene siwo sɔ me.
  
  Ben lé I-telefon la ɖe asi wòdidi, si na amesiame te ŋu ƒo ƒu ɖe afima.
  
  Kennedy gblɔ be: "Ele bɔbɔe." "Ragnarok si le Vegas. Ame sia ame le Vegas."
  
  Ŋutsua tsɔ eƒe asike ƒo ɖe eŋu. "Alesi woda Akpoxɔnua ɖo la fia akpa ene siwo to vovo siwo ƒo xlã ŋuɖoɖoa le titina. Èkpɔea? Mina míatsɔ ŋkɔ na wo be Dziehe, Ɣedzeƒe, Anyiehe kple Ɣetoɖoƒe ale be míanya nusi ŋu míele nu ƒom tsoe."
  
  Ben gblɔ be: "Enyo ŋutɔ." "Enyo, Ɣetoɖoƒedukɔwo dze ƒã. Mekpɔ Akplɔ ɖeka kple Ŋku eve."
  
  "Anyiehe nye Sɔ kple eve, um, Amegãxiwo, mesusu." Drake blu eƒe ŋkuwo alesi wòate ŋui.
  
  "Godoo!" Ŋutsua nɔ avi fam. "Èto nyateƒe." Elabena ele be Valkyry eve nanɔ Ɣedzeƒe. Ɛ̃? Èkpɔea?"
  
  Drake blu ŋku sesĩe be yeƒe susu nanɔ nu ŋu, eye wòkpɔ nusi woate ŋu abu be wonye nyɔnu aʋawɔla siwo do sɔ eve siwo si aʋala le dzi. "Damn Starbucks!" Eka atam. "Cafe si me Wi-Fi le femaxee le xexeame ƒe akpa ɖesiaɖe negbe esia ko!"
  
  "Eyata..." Kennedy ƒo nu kple gbe blewu, "e uh, Shield mekpɔ Shield ɖe edzi o?"
  
  "Hmmm...!" Nufialagã la srɔ̃ nu vevie, eva Ben ƒe ŋkume eye woƒoe xɔlɔ̃wɔwɔtɔe. "Àte ŋu adzi ɖe edzi vie wua?"
  
  "Ao. Esiae nye eƒe seɖoƒe."
  
  Dahl gblɔ tso eƒe zikpui dzi be: "Nyemekpɔ dzesi bubu aɖeke le East Side o." "Gake Dziehe gome doa dzidzɔ na ame ŋutɔ."
  
  Drake trɔ eƒe susu eye wòse le eɖokui me be yeƒe mo wɔ yaa. "Aƒetɔ, esiae nye Odin ƒe dzesi. Dzogoe etɔ̃ siwo do ƒome kple wo nɔewo. Nu ma ke míekpɔ le vudoa me."
  
  "Gake nukae nye esia? Dahl fia asi dzesi sue aɖe si le dzogoe etɔ̃awo dometɔ ɖeka ƒe miame ƒe dzogoe si le ete. Esi Ben nɔ tetem ɖe eŋu la, wo katã wodo ɣli be, "Akpoxɔnu lae!"
  
  Ðoɖoezizi si ŋu kpe le la ɖu dzi. Drake gblẽ eƒe ahɔhɔ̃ dome. Nukatae wotsɔ Akpoxɔnu ƒe dzesia da ɖe dzogoe etɔ̃awo me? Edze ƒã be esia nye kpeɖodzinya, nusi me mekɔ o koe.
  
  "Anɔ bɔbɔe wu sã le screen gã la dzi!" Nufialagã la ƒo nu kple hũɖeɖe.
  
  Ben gblɔ be: "Dzudzɔ hũɖeɖe." "Mègana wòaɖu dziwò o."
  
  Kennedy gblɔ be: "Tamesusu aɖee nye esi." "Ðe dzogoe etɔ̃awo ate ŋu atsi tre ɖi na nu bubu aɖe si to vovo na "Odin ƒe ƒoƒoe" sia alo nu bubu aɖea?"
  
  "Tameɖoɖo ɣaɣla si le dzesi ɣaɣla aɖe si do ƒome kple Mawu, si wobu tsã be enye xotutu dzro aɖe ko ŋu?" Ŋutsua ko alɔgbɔnu. "Nyateƒee, menye nenemae o".
  
  Drake ƒo eƒe akɔta le afisi Alicia Miles fiae le be ƒe adre hehexɔxɔ manɔmee gblẽa nu le wò avuwɔwɔ ƒe seƒe ŋu. Eɖi gbɔe kpɔ, gake ekpɔ akɔfafa le nyateƒe si wònye be enɔ agbe eye wogakpɔtɔ - ɖeko - le fefea me.
  
  Dahl dze agbagba be yeana kakaɖedzi amesiame be: "Internet si wotu ɖe helikɔpta la me." "Le abe... oo, miniti blaetɔ̃ ene me."
  
  "Enyo, enyo, ke titinanu la ya ɖe?" Drake wɔ eƒe akpa dzi. "Nɔnɔmetata eve siwo le abe ɖevi ƒe nɔnɔmetata ene siwo ƒe no etɔ̃ kple ƒumelã aɖe le."
  
  Ben tsɔ "jellyfish" ƒe ŋkua dzi ɖe edzi be: "Eye Akpoxɔnu la gadze ake." "Nɔnɔmetata ma ke si le Dziehe gome. Eyata Akpoxɔnu si le Akpoxɔnua ŋutɔ dzi ƒe nɔnɔmetata eve le mía si. Akpa si le titina, si me nɔnɔme eve siwo le ablɔɖe me, kple dzogoe etɔ̃ ɖekaɖeka etɔ̃ le," egblɔ eye wòʋuʋu ta ɖe Kennedy ŋu. "Ðewohĩ esiawo menye dzogoe etɔ̃ kura o."
  
  Parnevik de dzesii be: "Enyo, ne mede ɖeke o la, esia ɖo kpe nye nufiafia si nye be Akpoxɔnuae nye akpa vevitɔ dzi."
  
  Dahl de ŋugble be: "Nɔnɔmetata siawo ɖoa ŋku nane dzi nam." "Ðeko nyemate ŋu agblɔ nusi o."
  
  Drake ate ŋu ato ame ŋutɔ ƒe amedzidzedze nyɔŋu aɖewo vɛ hafi, gake ekpɔ eɖokui dzi. Ŋgɔyiyi, esusui. Swedentɔ dadala la zɔ mɔ didi aɖe kpli wo eye fifia exɔ bubu vi aɖe.
  
  "Kpᴐ!" Ben do ɣli, si na wo katã woti kpo. "Fli tsɛ aɖe si mehiã o kloe le Akpoxɔnua ƒe nɔnɔmetata eveawo dome!"
  
  Parnevik li liʋiliʋi be: "Esi megblɔa naneke na mí ŋutɔŋutɔ o."
  
  "Alo..." Drake de ŋugble, eye wòɖo ŋku ŋkeke siwo me wòxlẽ asrafowo ƒe anyigbatatawo dzi, "alo... ne èva ɖo edzi le mɔ bubu nu la, míenya be Akpoxɔnu lae nye Ragnarok ƒe kaɖi. Nɔnɔmetata eve siawo ate ŋu anye teƒe ɖeka si woate ŋu akpɔ nu le le nɔnɔmetata vovovo eve me... Nukpɔkpɔ ɖeka koe nye kɔkɔme, eye evelia..."
  
  Ben gblɔ be: "Emae nye ɖoɖo si wowɔ!"
  
  Le ɣeyiɣi ma me la, wose helikɔpta aɖe si nɔ tetem ɖe eŋu ƒe ɖiɖi. Dahl ƒo nu tso esia ŋu to eƒe suku xoxo ƒe numame ɖeɖefia to GPRS tsitsi me. Eɖe ŋku ɖe viviti me kpe ɖe ame bubu ɖesiaɖe ŋu esime ameyibɔ gã aɖe nɔ tetem ɖe eŋu.
  
  Eko alɔgbɔnu afã kple afã gblɔ be: "Enyo, tiatia geɖe mele mía si o." "Ele be, uh, míatsɔ nya sia."
  
  
  * * * .
  
  
  Esi Dahl nya ge ɖe ʋua me eye wòva nɔ anyi ko la, edze Sony Vaio ƒe kɔmpiuta si ƒe didime nye inch 20, si zãa eya ŋutɔ ƒe modem si wotsɔna ɖe asi, si sɔ kple I-telefon la gɔme. Le asitelefon dzi kadodowo ƒe dɔwɔwɔ nu la, woate ŋu akpɔ Internet.
  
  Drake yi eƒe tamebubu ƒe ketekea dzi be: "Anyigbatatae nye esia." "Eyata mina míawɔ nu ɖe eŋu nenema. Edze ƒã be titina, si le titina, ye nye ɖoɖoa ƒe nukpɔkpɔ. Eya ta, kɔpi nɔnɔmetata la, zã kɔmpiutadziɖoɖo aɖewo siwo dea dzesi anyigba ƒe nɔnɔme, eye nàkpɔ nusi adzɔ."
  
  Ðikekemanɔmee la, Parnevik dzro nukpɔsusu si keke ta la me be: "Hmm." "Nukatae nàde nɔnɔmetata bubu si le abe no ene ne akpoxɔnu ƒe dzesi le, uh, Medusa dzi. " .
  
  "Gɔmedzedze ƒe teƒea?" Kennedy tsɔ mɔnukpɔkpɔ aɖe wɔ dɔe.
  
  Helikɔpta la nɔ ʋuʋum, eye ya sesẽ la nɔ eƒom. Wode se na yameʋukulaa be wòaɖo yameʋu ayi Oslo vaseɖe esime wòaxɔ mɔfiame bubuwo. SGG ƒe ƒuƒoƒo evelia nɔ wo lalam le afima.
  
  "Te ɖoɖowɔɖia kpɔ, Thorsten."
  
  Dahl ɖo eŋu kple movidzɔdzɔ zi ɖeka be: "Ele asinye xoxo, gake nyemehiãe o." "Menya be nɔnɔme siawo dzena abe ame nyanyɛwo ene. Scandinavia ye nye esia le anyigbatataa dzi! Notsi la nye Norway, Sweden kple Finland. Medusa nye Iceland. Si dzi womaxᴐ ase o."
  
  Le sɛkɛnd ɖeka ƒe akpa ɖeka megbe la, kɔmpiutadziɖoɖoa tsɔ ping kple etɔ̃ siwo ate ŋu asɔ kple wo nɔewo. Kɔmpiutadziɖoɖo siwo wotsɔ dea dzesi nu ƒe kpekpeme te ɖe wo nɔewo ŋu wu alafa memama blaasieke vɔ enyi-emae nye Scandinavia.
  
  Drake ʋuʋu ta bubutɔe ɖe Dahl ŋu.
  
  "Ragnarok si le Iceland?" Ŋutsua bu eŋu kpɔ. "Gake nukatae?"
  
  Drake tsɔ eƒe asibidɛ fia Iceland ƒe ƒuta kple afisi Akpoxɔnu ƒe dzesia le be: "Na kɔordinate siawo yameʋukulaa." "Eyata. Míetsi megbe gaƒoƒo geɖe xoxo."
  
  Ben gblɔ kple nuxaxa be: "Gake kakɛ siwo woƒo fi de la mele mía si o." "Wo le Germanytɔwo si. Eye woawo koe ate ŋu ake ɖe Mawuwo ƒe Yɔdo ŋu to Shards zazã me."
  
  Eye fifia Thorsten Dahl ko nu ŋutɔŋutɔ, si na Drake bu tame. Swedentɔa gblɔ be: "Oo, ao," eye eƒe nukokoa nye vɔ̃ɖitɔ kloe. "Susu si nyo wu sã wu be matsɔ kakɛ siawo siwo woƒo fi de la atsatsa. Wonɔa nenema ɣesiaɣi. Mina woanɔ sauerkraut la me!"
  
  "Èle ewɔm? Mina mabu eŋu - ɖe womekpɔ Akpoxɔnua le Iceland oa?" Ben bia, eye wògawɔ dɔ ɖe Drake dzi ake kple eƒe tamebubu si me kɔ le nyaƒoɖeamenu me.
  
  Parnevik gblɔ be: "Ẽ, eye ne afisiae nye blema teƒe si Ragnarok nɔ la, ke susu le nya ma me. Odin ƒe akpoxɔnua adze anyi le afisi wòku ɖo hafi."
  
  Kennedy ɖu fewu le eŋu be: "Oo, susu le nya ma me fifia, Nufialagã." "Fifia ŋutsu siawo tso nya me le nusianu ŋu na wò."
  
  Ben ko alɔgbɔnu vie be: "Enyo, ne ekpe ɖe eŋu la, nya ɣaɣla gãtɔ kekeake si gbɔ wòle be míakpɔ la gakpɔtɔ le mía si." "Gɔmesese si le blema dzesi si nye Odin ŋu - dzogoe etɔ̃ etɔ̃."
  
  
  BLETƆ̃ ATƆ̃
  
  
  
  Iceland
  
  
  Iceland ƒe ƒuta nye tsikpe, ƒuƒuiƒe kple amadede vovovowo, tsikpe gãwo kpae le teƒe aɖewo, eye ƒutsotsoe sesẽwo kple ya siwo ƒona toa wo me na wòle blɔ le teƒe bubuwo. Dzokpe ƒe ƒutawo kple agakpe yibɔwo, tsikpe gã gãwo kple le nusianu me la, tomefafa ƒomevi aɖe si nye zen le afima. Afɔku kple tugbedzedze zɔna aduadu, wole klalo be yewoana mɔzɔla si meɖɔ ŋu ɖo o la ƒe dzi nadze eme eye wòana wòawu enu le ɣeyiɣi si mesɔ o me.
  
  Reykjavik kplɔ wo to wo ŋu le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo ko me, eƒe xɔtaxɔ dzĩ siwo le keklẽm, xɔ ɣiwo kple to siwo ƒo xlãe siwo dzi sno xɔ la na kakaɖedzi be ado dzidzɔ na dzi siwo ŋu ɖeɖi te wu gɔ̃ hã.
  
  Wotɔ ɖe asrafowo ƒe nɔƒe aɖe si amewo mesɔ gbɔ ɖo o ɣeyiɣi kpui aɖe be yewoade ami ahatsɔ dzomeŋɔliwuwo, tu kple nuɖuɖu siwo woɖana, kple nusianu si Dahl ate ŋu abu le aɖabaƒoƒo ewo siwo wotsɔ tsi wo me la de wo me.
  
  Gake ŋutsu siwo nɔ ameyibɔwo ƒe asrafowo ƒe helikɔpta la mekpɔ nusiawo dometɔ aɖeke o. Woƒo wo nu ƒu ɖekae-wonɔ nu ƒom tso taɖodzinu ɖeka ŋu-gake woƒe susu ememetɔwo ku ɖe woawo ŋutɔ ƒe ku kple xexeame ƒe ku ŋu-alesi wovɔ̃na eye wovɔ̃nae, kple alesi wovɔ̃na na ame bubuwoe.
  
  Drake tsi dzodzodzoe. Mete ŋu bu alesi wòawɔ ana amesiame nanɔ dedie o. Ne Ragnarok ye woke ɖo la, ekema Mawuwo ƒe Yɔdo si ŋu woƒo nu tsoe le gliwo me ye kplɔe ɖo, eye ɖeko woƒe agbenɔnɔ va zu roulette fefe-si ƒomevi nèƒona le kpɔɖeŋunyagbɔgblɔ si Kennedy lɔ̃na wu, Vegas-si me wotsɔa aʋatsokaka ƒoa kplɔ̃a le.
  
  Wotue le aɖaŋuɖoɖo sia koŋ me to adzame fefewɔla ɖesiaɖe ƒe ɖoɖo ɣaɣlawo kple woƒe futɔ gbogboawo ƒe ɖoɖo siwo womenya o dzi.
  
  Eye fifia, tsɔ kpe ɖe Ben kple Kennedy ŋu - ame eve siwo wòatsɔ eƒe agbe akpɔ ta na - ele na Drake be wòabu Hayden kple Karin siaa ŋu.
  
  Ðe vɔvɔ̃ siawo katã ado kplamatse xexeame ɖeɖe? Ɣeyiɣi koe aɖee afia.
  
  Endgames ƒo le dzogoe ɖesiaɖe dzi. Abel Frey dze etɔ gɔme xoxo. Ðewohĩ woawo ŋutɔ tɔ le Alicia kple Milo si, gake Drake susui be nu wɔnuku aɖe si nye amewula si eƒe ahiãvi gɔ̃ hã menɔ mɔ kpɔm na o la le yeƒe dɔwɔhati tsãtɔ si le SRT la si.
  
  Ƒã hafi Torsten Dahl kple Wells ƒo nu le telefon dzi tso esime wotso Iceland ƒuta, woxɔ sededewo, aɖaŋuɖoɖowo kple aɖaŋuɖoɖo siwo wogblɔ le ɣlidodo me tso woƒe dziɖuɖuwo gbɔ. Mlɔeba la, Kennedy ɖo kaƒoƒoa ŋu, si na wòbɔbɔ nɔ anyi dzɔdzɔe aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo eye wòʋuʋu ta ɖeɖiteameŋutɔe le dzidziƒoame ta.
  
  Drake koe wòƒo nu na. "Èɖo ŋku Hayden dzia? Agbalẽŋlɔla?Ẽ, ɖeko wòwɔa eƒe dɔ nyuie."
  
  "Nukae wòfia?"
  
  "CIA gbɔe wòtso, fiƒode. Eye afisi tututu wòdi be yeanɔ. Le nya ƒaƒã siawo katã titina."
  
  "Nya ƒaƒãwo". Drake tsɔ dzitsitsi kpɔ Ben, gake egaxɔe se kokoko be teƒe fafɛ aɖe le ye si na ye xɔlɔ̃a. Ðe Drake ƒe dzi koe nɔ lɔlɔ̃ ƒe nukpɔsusuwo nyim nɛ nɔ gbɔgblɔm nɛ be Hayden ƒe seselelãmewo nye nyateƒea, alo ɖe wònye ame ŋutɔŋutɔa?
  
  Kennedy yi edzi abe ɖe naneke medzɔ o ene be: "Aʋawɔnyawo Gbɔkpɔha ƒe Dɔdzikpɔlae." "Didi be yeanye, um, 'le sidzedze me.'"
  
  "Nyateƒea". Drake ʋuʋu ta ɖe Dahl kple Wells ŋu. "Eye le afima la, ŋutinya gbugbɔgagblɔ koe wònye." Etsɔ ɖeɖiteameŋu kpɔ to fesre si te ɖe eŋu wu la nu. "Àte ŋu axɔe ase, Kennedy, le kwasiɖa mamlɛtɔ alo esi wu nenema megbe be míegakpɔtɔ le fefea mea?"
  
  Kennedy gblɔ be: "Ðe nàte ŋu axɔe ase be amesiame xɔ "dzo fiã mí" ƒe tsɔtsrɔ̃ ƒe nufiafiaa dzi sea?"
  
  Drake nɔ ŋuɖoɖo nam kple dzideƒo si ŋu ɖeɖi te esime ete ge tso eƒe xexeame. Ʋua xɔ dzo le eƒe ʋukawo me esime nu gã aɖe nɔ dzedzem le fesrea godo.
  
  Nane si lolo ale gbegbe...
  
  Ŋutsu aɖe si kpɔe dze sii kasia be nusianu si yelɔ̃ ate ŋu aku egbea la ƒe gbe si me ŋɔdzi yɔ fũu la ƒo nu kple ɣli be: "Fifia menya." "Damn it... Kennedy... Fifia menya."
  
  
  * * * .
  
  
  Esi wòfia asi eƒe ɖeɖefia eye Kennedy bɔbɔ be yealé ŋku ɖe eŋu la, ese le eɖokui me be yeƒe ŋutilã bliboa le tetem.
  
  "Oo nye Mawu!" - egblɔ be. "Nu sia...'
  
  Drake tso nya me be: "Menya." "Dal! Kpɔ esia ɖa. Kpᴐ!"
  
  Swedentɔa lé vɔvɔ̃ ƒe ɖeɖefia si mebɔ o la eye wòwu dzeɖoɖoa nu kaba. Esi wòɖe ŋku ɖe fesrea nu kpuie la, ewɔ mo yaa le tɔtɔ ta. "Eyjafjallajokull koe wònye. Eye ẽ, ẽ, Drake, menya, ele bɔbɔe nam be magblɔ, eye ẽ, ẽ, amesiae wɔ nyadzɔdzɔwo katã le ƒe 2010 me..." Etɔ vie, eƒe susu trɔ, ekpɔ mɔ.
  
  Parnevik ƒe ŋkuwo ʋuʋu. Swedentɔwo ƒe fiƒodewo dzo le eme abe aŋutrɔ siwo me aɖi le ene.
  
  Fifia Ben te ɖe fesrea ŋu. "Eii. Esiae nye dzoto si xɔ ŋkɔ wu le Iceland eye edze abe ɖe wògale wowóm kokoko ene, togbɔ be etɔ dzoe blewu hã."
  
  "Ɛ̃!" Drake nɔ avi fam. "Dzo la fiã mí. Dzoto gã aɖe fiƒode. " .
  
  "Gake vevietɔ wu la," Kennedy te ŋu yi edzi azɔ, "kpɔ xevi ƒe ŋkumekpɔkpɔ le Akpoxɔnua ŋu, Matt. Kpɔe ɖa!"
  
  Fifia Parnevik te ŋu ke ɖe eƒe nukpɔsusu ŋu: "To etɔ̃ menye dzogoe etɔ̃ etɔ̃ o, abe alesi woxɔe se ɣesiaɣi ene. Blema dzɔdzɔmeŋutinunyalawo da ƒu. Woɖe Odin ƒe dzesi xɔŋkɔtɔ kekeake gɔme vodadatɔe. Oo nye Mawu!"
  
  Drake lé ŋku ɖe dzoto si nɔ wóm la godo eye wòkpɔ to eve siwo kɔkɔ wu gɔ̃ hã le eƒe akpa eveawo, siwo ne wokpɔ wo tso dziƒo la, woɖi Odin ƒe dzesi ŋutɔ.
  
  Parnevik gblɔ be: "Oo nye Mawu." "Afi siae míaƒe ŋkuwo wɔa ayemenu le ŋutɔŋutɔ, elabena togbɔ be edze abe to siawo te ɖe Eyjafjallajokull ŋu ene hã la, le nyateƒe me la, wodidi kilometa alafa geɖe. Gake wonye Iceland dzotowo ƒe kɔsɔkɔsɔa ƒe akpa aɖe. Nusianu do ƒome kple wo nɔewo".
  
  "Eyata ne ɖeka fɔ kple ŋusẽ si sɔ eye wòdo ƒome kple eve mamlɛawo tẽ..." Kennedy yi edzi.
  
  Drake wu enu be: "Dzoto Gã aɖe ƒe gɔmedzedze le asiwò."
  
  Dahl gbɔ ya gblɔ be: "Mawuwo ƒe Yɔdo la le dzoto aɖe si le wóm la me."
  
  "Eye Odin ƒe ƒuwo ɖeɖe ɖa nana wònɔa ƒoƒom!" Kennedy ʋuʋu ta, eƒe taɖa nɔ sisim. "Ðe nànɔ mɔ kpɔm na nane si mede nenema oa?"
  
  "Lala!" Dahl nɔ satelait ƒe nɔnɔmetata la kpɔm azɔ, si gblɔ ɣeyiɣi si woaɖo Medusa-ʋua ƒe ŋku gbɔ. "Míegahiã kpekpeɖeŋu vi aɖe kokoko le mɔfiamewo ŋu, eye emae nye nye ɖoɖo B ɣesiaɣi. To gã ɖeka le afima, eye Abel Frey le fiam mí to ŋgɔgbe ʋɔtrua nu tututu."
  
  "Alekee?" Ne mede ɖeke o la, gbe eve ya teti bia nya sia.
  
  Dahl blu ɖe eta eye wòƒo nu kple yameʋukulaa. "Kɔ mí ɖe dzi wu."
  
  
  * * * .
  
  
  Fifia wokɔ ale gbegbe be Drake mete ŋu kpɔ toawo gɔ̃ hã to alilikpowo me o. Bubu yeye si wòkpɔ na SGG ƒe amegã la hiã kpekpeɖeŋu vevie.
  
  "Enyo, Torvill, ɖe agbledelawo ɖa le woƒe nuxaxa me, alo?"
  
  Dahl ɖɔe ɖo be: "Thorsten," hafi wòkpɔe be wole azi ƒom nɛ. "Oo mese egɔme." Enyo, ekema dze agbagba nàyi edzi ne àte ŋui. Esiae nye nye asrafodɔ tɔxɛ, alo ne mede ɖeke o la, enye hafi meva ge ɖe SGG me. Fotoɖeɖefia le yame, vevietɔ foto siwo woɖena le ƒunukpeƒewo. " .
  
  Drake gblɔ be: "Esia nye nunya ŋutɔ." "Mele tsitre dzɔdzɔe esi míele nu ƒom. Nukae nye esia?"
  
  "Esiawo nye foto siwo woɖe tso didiƒe si "seɖoƒe meli na o", eye wokpɔa anyigba tẽ, eye emegbe wotrɔa asi le wo ŋu le geometri nu be woasɔ ɖe anyigbatata ƒe dzidzenu si dzi woda asi ɖo nu. Ne wonya da fotoa ɖe Internet dzi ko la, nusi wòle be míawɔ koe nye be míawɔe wòasɔ ɖe "xexeme ŋutɔŋutɔ" ƒe nɔnɔmetatawo nu, emegbe..." eɖe abɔta.
  
  "Boom!" Kennedy ko nu. "Èdi be yeagblɔ nane abe Google Earth ene, alo? 3D manɔmee koe?"
  
  "Nyateƒea". Drake ƒe mo wɔ yaa. "Mele mɔ kpɔm be esia awɔ dɔ, Dal. Esia koe nye mɔnukpɔkpɔ na mí be míado ŋgɔ na nuwuwu fefea."
  
  "Nenemae wòanɔ. Menye ema ɖeɖeko o, ke ne kɔmpiutaa bu akɔnta le kɔordinatewo ŋu la, míanya afisi tututu Mawuwo ƒe Yɔdoa ƒe mɔnu le. Ele be Germanytɔ siwo si kakɛ enyiawo katã le bliboe gɔ̃ hã nakpɔ ŋudzedze ɖe eŋu."
  
  Ben ko alɔgbɔnu nublanuitɔe be: "Ne Germanytɔwo da kakɛawo katã ɖe teƒe nyuitɔ ko."
  
  "Enyo, nyateƒee. Ðeko míate ŋu akpɔ mɔ be Abel Frey nya nusi wɔm wòle. Ɣeyiɣi geɖe nɔ esi wòatsɔ asrɔ̃e godoo."
  
  Drake ƒu du tso eƒe zikpui dzi hedi Wells. Mekpɔe wònɔ eƒe asitelefon ƒom le fesre nu le mɔkpɔkpɔbuɖeame ta.
  
  "Nyadzɔdzɔ aɖe le Frey ƒe fiasãa ŋu, srɔ̃tɔ?"
  
  SAS ƒe amegã la ƒo nu kple hũɖeɖe. "Woƒo xlãe. Gake le adzame - Gbedoxɔa menya nu tso eƒe susu yeye si wokpɔ ŋu o. Germanytɔwo ƒe kpovitɔwo le afima. Interpol. Dziɖuɖu akpa gãtɔ teƒenɔlawo le xexeame. Gake menye Mai o, le susu aɖewo ta. Nyemada alakpa na wò o Matt, esia anye kpe sesẽ aɖe si woagbã evɔ womabu tɔn ɖeka pɛ hã o."
  
  Drake ʋuʋu ta, henɔ Karin ŋu bum. Enya alesi wòate ŋu adzɔe, elabena eƒo wo zi geɖe. "Eyata, míawɔ yɔdo la gbã... Eye emegbe míakpɔ afisi míawu enu ɖo."
  
  Le ɣeyiɣi sia me tututu la, dzidzɔ aɖe nɔ helikɔpta xaxɛa ƒe ŋgɔgbekpa dzi. Dahl trɔ kple dzidzɔ ƒe alɔgbɔnukoko. "Frey le anyigba afima fifia! Míetsɔe de kakɛkakɛwo me. Ne míetrɔ vidzĩ sia ɖe dzo blibo me eye míeda tu le sɛkɛnd ɖeka me la, míava ɖo yɔdo sia me le gaƒoƒo ɖeka me! " .
  
  Parnevik gbɔ ya bubutɔe be: "Mide bubu vi aɖe ŋu." "Ragnarok ye le anyigba le afima. Aʋawɔƒe gãtɔwo dometɔ ɖeka le ŋutinya si wonya me eye wònye Harmagedon ɖeka ya teti ƒe teƒe. Mawuawo ku nɔ ɣli dom le tsikpe sia me. Mawuwo. " .
  
  Ben Blake gblɔ kpoo be: "Eye Abel Frey hã." "Ne ewɔ nuvevi nɔvinyenyɔnu."
  
  
  
  AKPA 2 lia
  do wò aʋawɔnuwo...
  
  
  BLETƆ̃ AÐEKA
  
  
  
  MAWUWO ƑE YƆDƆ
  
  
  Fefea wu enu.
  
  Esi Drake kple eƒe zɔhɛwo nɔ yameʋu kum to Ragnarok kple Abel Frey ƒe dɔwɔlawo dzi, nɔ mɔ dzi yina to si dzi dzudzɔ le dodom le la, wonya be Germanytɔwo anɔ wo yome tim vevie. Helikɔpta la ɖiɖi kabakaba ɖo ta sno falɛfalɛ aɖe si ya ƒona ɣeaɖewoɣi kple ya si nɔ ƒoƒom ɖe edzi la ʋuʋu sesĩe gbɔ. Yameʋukulaa ɖu ƒuƒoƒoa dzi vaseɖe esime helikɔptaa nɔ dzodzom le teƒe si wòate ŋui, si didi tso anyigba gbɔ afɔ ade, emegbe edo ɣli ɖe amesiame ta be wòaɖe dzomavɔa ɖa.
  
  "Gaƒoɖokui la le ƒoƒom!" - Dahl do ɣli esi eƒe afɔkpawo ka snoa ko. "Mina míaʋu!"
  
  
  * * * .
  
  
  Drake do eƒe asi ɖa tsɔ do alɔ Ben hafi lé ŋku ɖe nusiwo ƒo xlã wo ŋu. Edze abe anyigba sue si dzi woto la nye anyidzeƒe nyuitɔ kekeake ene, kilometa ɖeka koe wòdidi tso mɔ sue si me wonɔ ŋku lém ɖo gbɔ, eye wònye anyigba ɖeka kolia si didi tso afima gbɔ si sɔ si me kpewo mele fũ alo magma-pɔmpi si ate ŋu anye magma o. Fetu bubue nye be ate ŋu akpe ɖe Frey ŋu wòatɔtɔ le afisi tututu Yɔdoa le ŋu.
  
  Drake susui be enye nuto si me do viviti, si meto vovo na alesi xexeame ƒe nuwuwu ate ŋu anɔ o. Aŋɔ ɣi ƒe ƒuƒoƒo, to siwo me mekɔ o kple dzokpe siwo le yibɔ me na kakaɖedzi boo aɖeke nɛ esi wònɔ lalam be Dal nafia mɔ si dzi woato age ɖe eme le eƒe GPRS-mɔ̃a dzi o. Ekpɔ mɔ afã kple afã be hobbit ƒuƒlu aɖe ado tso afu si me mekɔ o la me, eye wògblɔ be yeɖo Mordor. Ya mesẽ o, gake eƒe yaƒoƒo si nɔ ƒoƒom ɣeaɖewoɣi la ɖu eƒe mo abe do me nyitsu ene.
  
  "Afi sia". Dahl ƒu du to aŋɔ siwo le tsia dzi la me. Le wo tame kɔkɔ la, lãmi ƒe alilikpo aɖe do ɖe yame kple tomefafa si me tomefafa le. Dahl ɖo ta do yibɔ ɣi si le to si le eŋgɔ la dzi.
  
  "Nukatae ame aɖe atsɔ teƒe vevi aɖe si le kɔkɔe alea ade dzoto aɖe me?" Kennedy bia esi wònɔ afɔ tsɔm nɔ Drake xa.
  
  Eɖe abɔta be: "Ðewohĩ womeɖoe be wòanɔ anyi tegbee o." "Iceland le wowóm ƒe alafa geɖee nye sia. Amekae asusui be dzoto sia wó zi geɖe evɔ maɖo eƒe ŋutete katã gbɔ o?"
  
  "Negbe ɖe... negbe ɖe wòdo tso Odin ƒe ƒuwo me nyuie ko hafi. Ðe woate ŋu aɖu edzia?"
  
  "Mina míakpɔ mɔ be menye nenemae o."
  
  Sno kple aŋɔ si nɔ ʋuʋum tsyɔ dziŋgɔli si le ta dzi, si gade viviti do ŋgɔ. Ɣea mekɔ le afisia o; ɖeko wònɔ abe ɖe Dzomavɔ xɔ Anyigbadzifiaɖuƒea zi gbãtɔ eye wòlée ɖe asi sesĩe ene.
  
  Dal zɔ mɔ to anyigba si mesɔ o dzi, eye ɣeaɖewoɣi la, eklia nu le aŋɔ ɣi siwo le goglom le vome ta. Esi Dahl ɖo kpe ƒuƒluawo gbɔ la, dzeɖoɖowo katã nu tso le ƒuƒoƒo vovovo sia me - gbedadaƒo si me mekɔ o la yɔ wo fũ.
  
  Swedentɔa tsɔ eƒe tu fia asi edzi be: "Le dziƒo afisia." "Anɔ abe afɔ blaeve ene." Eɖe ŋku ɖa. "Nyemekpɔ naneke si dze ƒã o."
  
  Drake ka mo blewuu kple mɔkpɔkpɔ be yeako nu be: "Fifia, ne ɖe Cook gblɔ nya ma le Hawaii ƒuta la, anye ne míaɖu ananas-mɔli gbeɖe o."
  
  "Alo Kona kɔfi," Kennedy ƒo eƒe nuyiwo esi wònɔ ekpɔm, emegbe eƒe mo biã vevie esi wòɖe ŋku ɖe megbe.
  
  Etsɔ dzidzɔ fia asi togbɛ si ƒe didime nye dzidzenu blaetɔ̃ la be: "Le wò megbe."
  
  "Ame aɖeke meli o, ame gbegblẽ." Fifia koe wòte ŋu ko alɔgbɔnu.
  
  "Enyo, ne èdo ŋugbe be yemalé ŋku ɖe nye kposɔ ŋu dũu o." Drake tsɔ dzidzɔ tsɔ kpe xɔasi si le togbɛa dzi la, edo asiléƒe ɖesiaɖe kpɔ hafi ma eƒe kpekpeme, eye wònɔ ŋku lém ɖe Dahl kple SAS-srafo ɖeka kolia si le etame la ŋu nyuie. Kennedy kplɔe ɖo, emegbe Ben eye mlɔeba Nufialagã kple Wells.
  
  Ame aɖeke medi be woagblẽ ye ɖi le dɔdasi sia koŋ me o.
  
  Dahl tsɔ ɣlidodo yi ŋgɔe hena ɣeyiɣi aɖe. Drake tsɔ ŋku ɖe megbe nɛ, gake mekpɔ dzesi aɖeke be yeati ye yome le yame o, si me afɔku aɖeke mele wu Dukplɔlagã la ƒe nuƒoa o. Le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, Dahl ƒe gbe ge ɖe ɖoɖoezizi ƒe nutsyɔnu la me.
  
  "Wow, nane le afisia, ŋutsuwo. Agakpe aɖe le dodom, emegbe wotrɔ ɖe miame le megbe nɛ..." eƒe gbe kplɔe ɖo. "Ati si le tsitrenu si me... ẽ, si ŋu wokpa atrakpuiwo le ɖe kpea me. Esẽ ŋutɔ. Helvite!Mawu xoxo mawo anya nye ame ƒaƒã!"
  
  Drake ɖo togbɛa gbɔ eye wòƒu du ɖe megbe nɛ. "Ðe nèƒo fi de ko, Dahl, eye nèwɔ fefe aɖea? Alo dze agbagba, le mɔ sia mɔ nu. Eyata ɖewohĩ amegbetɔe nènye le nyateƒe me. Damn, do sesẽ ka gbegbee nye si. Mele mɔ kpɔm be míele du dzi be míadzo o."
  
  Etsɔ susu sia si meɖe dzi ɖi o kpe ɖe Dahl ŋu wòlé dedienɔnɔ ƒe ka la ta hafi ƒo Swedentɔa ɖe do viviti la me. Hlɔ̃biabia ƒe amedzidzedze geɖe va susu me nam, gake fifia menye ɣeyiɣi alo teƒea o. Esi Torsten Dahl dahe la mete ŋu fia mɔ akaɖia yi anyime o ta la, eɖiɖi ŋkumaʋumaʋui, afɔɖeɖe ɖesiaɖe.
  
  Drake mete ŋu nɔ te ɖe enu o be: "Ne èse sulfur la ƒe ʋeʋẽ." "Tᴐ."
  
  Dahl zã eƒe ɣeyiɣi, eye wòtsɔ ŋuɖɔɖɔɖo da afɔ ɖesiaɖe. Le aɖabaƒoƒo ʋee aɖewo megbe la, ebu eye nusi ko Drake te ŋu kpɔe nye keklẽ si me kɔ si nɔ eƒe dzotsilawo ƒe gakukua me nɔ ɖiɖim ɖe edzi.
  
  "Èle nyuiea?"
  
  "Meƒo kpe gɔme!" Dahl ƒe gbe ɖi ɖiɖi.
  
  Kennedy lé ŋku ɖe nu ŋu ƒo xlãe. "Ðe esia nye fefenya bubua?"
  
  "Enyo, mina míado le vuvɔ sia me," Drake lé kpe yibɔa ƒe go eye wòɖiɖi eɖokui ɖe goa dzi nyuie. Esi wòzã eƒe afɔwo tsɔ di eƒe afɔɖoƒe gbã la, eɖiɖi eɖokui ɖe anyi nyuie, sentimeta ɖeka ɖesiaɖe si me afɔku le. Ʋuƒoa le kpuie ale gbegbe be eƒoa eƒe ŋɔti kple ŋgonu le eƒe ʋuʋu ɖesiaɖe me. "Nu maɖinu! Ðeko nàdi wò ɣeyiɣi," egblɔ na ame mamlɛawo. "Dze agbagba nàʋuʋu wò tame vie alesi nàte ŋui."
  
  Le miniti ʋɛ aɖewo megbe la, ese Dahl gblɔ be, "Afɔ ade," eye wòse le eɖokui me be agakpe si le megbe nɛ la trɔ zu teƒe ƒuƒlu.
  
  Dahl xlɔ̃ nu be: "Kpɔ nyuie." "Fifia míeɖo aʋli la ƒe go kemɛ dzi. Eƒe kekeme anɔ abe afɔ eve ene. Gli si nye kpe gbadzɛ aɖe le míaƒe ɖusime, do si me goglo o si nɔa anyi edziedzi le míaƒe miame. Mɔ ɖeka koe susɔ."
  
  Drake zã eya ŋutɔ ƒe kekeli tsɔ do nusiwo ŋu Swedentɔa ke ɖo la kpɔ esime ame mamlɛawo nɔ woƒe ɖiɖi didiwo wɔm. Esi wonya xlɔ̃ nu amesiame hedzra ɖo ko la, Dahl te ŋgɔyiyi vivivi le ʋuƒoa dzi. Viviti gã aɖe ƒo xlã wo, eye akaɖi siwo le woƒe gakukuwo dzi, siwo nɔ ɣe ɖum abe dzobibi siwo le tɔsisi me ene koe klẽna ɖe wo dzi. Dzo ƒuƒlu keŋkeŋ la na woƒe dzi dze eme abe siren si le woƒe miame ƒe yɔyɔ si ɖea dzesi ene, si na kpe kpekpe si le woƒe ɖusime la gaxɔ wo nyuie wu.
  
  Nufialagã Parnevik gblɔ be: "Eɖoa ŋku dinosaur ƒe sinima xoxo mawo dometɔ ɖeka dzi nam. "Èɖo ŋku edzia? Anyigba si Ɣeyiɣi ŋlɔ be, mesusu be? Wozɔna toa agadowo me, eye nuwɔwɔ siwo wua ame ƒo xlã wo. Sinima gã aɖe ".
  
  "Esi le Raquel Welch gbɔa?" - Wells bia nya sia. "Ao? Enyo, nye ɣeyiɣia me tɔwo, wobua dinosaur - wosusuna be Raquel Welch. Mehiã o."
  
  Drake te eƒe akɔta ɖe agakpea ŋu eye wòɖe afɔ yi ŋgɔ kple eƒe abɔwo keke, ekpɔ egbɔ be Ben kple Kennedy hã dze eyome hafi ʋu yi ŋgɔ nyuie. Vovototo doviviti aɖe do ɖe wo ŋkume, eye fifia gbeɖiɖi aɖe si me kɔ, si goglo eye wòle didiƒe ʋĩ la, ɖo woƒe to me.
  
  Nufialagã Parnevik ƒo nu le ɣlidodo me le fli la dzi be: "Eya anya nye Eyjafjallajökull, to si le wóm blewu." "Nye akɔntabubu nyuitɔ kekeakee nye be míele axadzixɔ aɖe me, si ɖe eɖokui ɖe aga nyuie tso magma xɔa kple mɔ si naa nuɖuɖu tomeʋuʋuawo gbɔ. Ðewohĩ aŋɔ kple dzokpe gbogbo aɖewo anɔ mía kple magma si le dzi yim la dome, si akpɔ mía kple Yɔdoa ta. Míate ŋu anɔ kpe aɖe si mesɔ o gɔ̃ hã me afisi wòkɔna ɖe dzi le dzogoe si dzi toa ƒe axawo dzi le wu toa ƒe axawo dzi."
  
  Dahl do ɣli yi viviti me. "Gelvit! Dzomavɔ kple fiƒode! Gli bɔbɔe aɖe te ɖe mía ŋu, eye wòtso míaƒe mɔa le dzogoe si nye dzidzenu blaasieke dzi. Mekɔ o, eyata mègatsi dzi o, ɖeko nàɖɔ ŋu ɖo."
  
  "Mɔ̃ aɖe ƒomevi?" Ŋutsua tsɔ eɖokui de afɔku me.
  
  Drake kpɔ mɔxenua eye wòbu nya ma ke ŋu. Etsɔ ŋuɖɔɖɔɖo gã aɖe kplɔ SGG ƒe amegã la yome to mɔxenu si kɔkɔ va ɖo klo dzi la me. Wo ame evea siaa kpɔ yɔdo gbãtɔ le ɣeyiɣi ɖeka me.
  
  "Oooh," nyawo mesɔ gbɔ na Dahl be wòase wo gɔme o.
  
  Ðeko Drake ƒo kpẽ, eye nukpɔkpɔa wɔ nuku nɛ ŋutɔ.
  
  Wokpa do gã aɖe ɖe toa ƒe go kemɛ dzi, si keke ɖewohĩ afɔ alafa ɖeka va ɖo dzotoa ƒe titina-si ɖo ta magma-xɔa gbɔ. Wowɔe ɖe aɖakaʋu ƒe nɔnɔme me, eye ɖewohĩ eƒe kɔkɔme nye afɔ alafa ɖeka. Esi amesiame ƒo ƒu henɔ woƒe akaɖi sesẽwo ɖem do goe la, yɔdo gbãtɔa ƒe nukpɔkpɔ wɔnukua dze.
  
  "Eii!" - Kennedy gblɔ. Eƒe kekeli klẽna ɖe agbalẽdzraɖoƒe ɖekaɖeka, wokpa ɖe kpe gbadzɛa me, woɖo atsyɔ̃ na agbalẽdzraɖoƒe ɖesiaɖe eye kesinɔnuwo yɔe fũ: kɔgɛwo kple akplɔwo, akɔtaɖonuwo kple gakukuwo. Yiwo....
  
  "Amekae nye ŋutsu sia?"
  
  Parnevik, abe alesi ame aɖe akpɔ mɔe ene la, srɔ̃ nu tso gli si le didiƒe ʋĩ, si dze ŋgɔ wo, le nyateƒe me la, enye Mawu ƒe yɔdokpe si wotsɔ aɖaka wɔe. Kpememe wɔnukuwo nɔ anyi le nɔnɔmetata siwo me kɔ me, siwo ƒe aɖaŋu sɔ kple egbegbe Gbɔgbɔyɔyɔ ƒe ŋutsu ɖesiaɖe, Michelangelo gɔ̃ hã.
  
  Nufialagã la gblɔ be: "Mars ye nye esia." "Romatɔwo ƒe Aʋawɔwɔ ƒe Mawu".
  
  Drake kpɔ lãmeka aɖe si do akɔtawu kple akɔtawu, eye wòlé akplɔ gã aɖe ɖe abɔta gã ɖeka dzi, eye wònɔ ŋku lém ɖe evelia ŋu. Sɔ gã aɖe kple xɔ goglo aɖe si ɖo ŋku Kolosexɔ si le Roma dzi ŋutɔ la nɔ megbe.
  
  Kennedy ƒo nu le ɣlidodo me be: "Ewɔ nuku nam ŋutɔ be wotso nya me le amesi woaɖi ɖe afisia ŋu." "Romatɔwo ƒe mawuwo. Scandinaviatɔwo ƒe mawuwo..."
  
  Parnevik gblɔ be: "Nye hã. "Ðewohĩ Zeus ƒe nudzodzro aɖe koe wònye."
  
  Kasia ŋkuwo katã va nɔ amekukuɖaka gã si tsi tre ɖe gli si wokpa la te la ŋu. Drake ƒe susuŋudɔwɔwɔ va xɔ aƒe ɖe eme. Ne wolé ŋku ɖe ememe la, ɖe woakpɔ Mawu ƒe ƒuwoa?
  
  "Damn it, gake ɣeyiɣi mele mía si o!" Dahl ɖi dziɖeleameƒo, ɖeɖi te eŋu eye ɖeɖi te eŋu. "Mina míayi." Míenya Mawu nenie woate ŋu aɖi ɖe afisia o."
  
  Kennedy blu ɖe Drake ŋkume eye wòlé ŋku ɖe ʋuƒoa ŋu esi wònɔ bu ɖe viviti me. "Enye kpemɔ si mebɔbɔ o si dzi míele, Matt. Eye I"m willing to bet my 401 thousand be Mawu ƒe xexlẽme menye ɖeka alo eve ko o."
  
  Egblɔ be: "Míate ŋu aka ɖe naneke dzi fifia o." "Wo dometɔ ɖeka koe. Mina mía... Germanytɔwo ava kpuie."
  
  Wodo tso Mars ƒe ameɖibɔa me, eye ŋutsu ɖesiaɖe nɔ ŋku lém ɖe eƒe dedienɔnɔ si sɔ kple eƒe vevienyenye si womate ŋu abu akɔnta o ŋu kple nuxaxa. Vovototoa gawɔ dzesi ake, eye fifia Drake te vevesese si nu mesẽ o le eƒe afɔkpodzi kple klowo me, si nye woƒe ʋuʋu blewuu le ʋuƒoa dzi ƒe akpa aɖe. Nufialagã Parnevik dahe kple ɖekakpui Ben anya nɔ veve sem ŋutɔŋutɔ.
  
  Gbeɖiɖi bubu ʋuʋu do gã la eye wòɖi le woawo ŋutɔ tɔ katã me. Drake fɔ mo dzi eye wòsusu be yekpɔ ʋuƒo ma tɔgbe le ye tame ʋĩ. Bullshit.Nu fiƒode sia ate ŋu atrɔ zã bliboa katã!
  
  Le nu nyuitɔ gome la, womese yometiti ƒe dzesi aɖeke haɖe o. Drake tsɔe be wodo ŋgɔ na Germanytɔwo gaƒoƒo ɖeka nyuie, gake enya be dzrewɔwɔ nye nusi womate ŋu aƒo asa na kloe. Ðeko wònɔ mɔ kpɔm be yewoate ŋu aɖe xexeame katã ƒe ŋɔdzidonamea ɖa hafi wòadzɔ.
  
  Afɔdzideƒe evelia do ɖe ŋgɔ, eye le megbe nɛ la, do gã wɔnuku evelia aɖe do, si le toa ƒe gogloƒe. Wotsɔ sikanu geɖe ɖo atsyɔ̃ na esiawo, eye sikaklẽ nɔ keklẽm ŋutɔŋutɔ le axadzigliwo ŋu.
  
  Kennedy ƒo nu kple hũɖeɖe be: "Oo Mawu!" "Nyemekpɔ naneke si le abe esia ene kpɔ o. Ame kae nye esia? De asixɔxɔ Mawu ŋua?
  
  Parnevik blu ɖe kpetata siwo xɔ aƒe ɖe amekukuɖaka gã la me la ŋu. Eʋuʋu ta vie, eye eƒe mo ʋuʋu. "Lala, fue nye esiawoa?" Ðe Mawu sia do awu le fu mea?"
  
  Ben nɔ ŋku lém ɖe zã yibɔ ƒe kekeme si nɔ wo lalam la ŋu xoxo be: "Ðewohĩ, Nufialagã." "Ðe wòle veviea? Esia menye Ðeka o."
  
  Ŋutsua ŋe aɖaba ƒu edzi. "Eyae nye Quetzalcoatl! Aztektɔwo ƒe Mawu!Nuka ŋue nya siawo katã ku ɖo..." efia asi gli siwo le keklẽm la.
  
  "Aztektɔwo ƒe sika." Wells ƒo nu kple hũɖeɖe, eye eƒe mo wɔ yaa togbɔ be ewɔ nuku nɛ hã. "Eii".
  
  "Teƒe sia..." Kennedy tsɔ ya ƒo xɔa me keŋkeŋ kloe, "enye blematomenukulawo ƒe nu gãtɔ kekeake si ŋu woke ɖo le ɣeyiɣi ɖesiaɖe me. Èse esia gɔmea? Le afisia la, menye dekɔnu ɖeka koe mawu la nye o, ke boŋ ame geɖe tɔe. Eye kɔnyinyiwo kple kesinɔnu siwo katã va kpe ɖe wo ŋu. E... ewɔa dɔ ɖe ame dzi ŋutɔ."
  
  Drake ɖe ŋku ɖa le Quetzalcoatl ƒe nɔnɔmetata si wotsɔ fuwo ɖo atsyɔ̃ na eye wònɔ fía ʋuʋum la ŋu. Parnevik gblɔ be wonya Aztektɔwo ƒe mawu la-le sɔlemehawo ƒe nyatakakatsoƒe siwo bɔ nu-be Dziɖula Mawu, si nye nyagbɔgblɔ si fia be enye ame ŋutɔŋutɔ vavã.
  
  "Quetzalcoatl" gɔmee nye "lã si tana si dzona" alo "da si ŋu fu le".Esi..." Parnevik tɔ vie nukutɔe, emegbe edze abe ekpɔe dze sii be ame bubu ɖesiaɖe trɔ ɖe megbe yi ʋuƒoa gbɔ ene, "ʋɔ driba," egblɔ na eɖokui, kple dzidzɔ.
  
  "Ðe nane sɔ kple Mars?" SAS-srafo ɖeka kolia aɖe si ŋkɔe nye Jim Marsters bia nya sia.
  
  Drake nɔ ekpɔm esime Parnevik nɔ afɔ ɖem ɖe xɔa ƒe akpa si wotsɔa nuyi ƒoa nui la dzi. "Hmm," eƒe gbɔgbɔ ƒe susua ɖo amesiame si nɔ ʋuƒoa dzi gbɔ. "Ðeko be woate ŋu afia ku eye wowɔe zi ɖeka."
  
  
  * * * .
  
  
  Niche etɔ̃lia, eye esia hã xɔa gbɔgbɔ abe esi do ŋgɔ ene. Drake kpɔe be yele nyɔnu amama wɔnuku aɖe si wokpa tso ati me la kpɔm dũu.
  
  Wotsɔ kpememe siwo ƒe home nye kesinɔnuwo tsyɔ gliawo dzi. Dolphins, ahuhɔ̃ewo, swanwo. Akpakpa siwo wokpa ƒe kɔgɛ si lolo ale gbegbe be woate ŋu aƒo xlã Ablɔɖe Kpememea ƒe kɔ.
  
  Drake gblɔ be: "Enyo." "Nye gɔ̃ hã menya amesi wònye."
  
  Kennedy ƒe mo wɔ yaa. "Ẽ, àwɔe."
  
  Parnevik gblɔ kple gbe sesẽ be: "Gbolo ŋutɔŋutɔ." "Aphrodite" ƒe ŋkɔ.
  
  Wells gblɔ be: "Mido gbe nam." "Ðe nèle Mawu yɔm be Afrodite gboloa? Le anyigba afisia? Ete ɖe eƒe yɔdo ŋu ale gbegbe?"
  
  Parnevik yi edzi kple gɔmedzesukuwo ƒe adzodada si bɔ be: "Wonyae be mlɔa Mawuwo kple amegbetɔwo gbɔ, siwo dome Adonis hã le. Etsɔ Helen si tso Troy na Paris, emegbe etre nubabla la nu to dzotɔtɔ Paris ƒe dzonɔameme me le ɣeyiɣi si me wòtsɔ eƒe ŋku ɖo eŋu. Wodzii le teƒe si gogo Pafo tso Uranus ƒe vidzidɔ siwo woɖe nyitsɔ laa me. Ele nam be magblɔ be e..."
  
  Drake gblɔ kuɖiɖitɔe be: "Míexɔ gbedasia," eye wògakpɔtɔ nɔ nɔnɔmetata la kpɔm. Eko alɔgbɔnu esi wòde dzesii be Kennedy nɔ ta ʋuʋum nɛ.
  
  "Èʋã ŋu, lɔlɔ̃tɔa?"
  
  "Ðe dzi ɖe le ƒonye ŋutɔ le gbɔdɔdɔ gomea?" Etutu to eŋu be yeazu evelia le fli me le Dahl yome.
  
  Elé ŋku ɖe eŋu. "Enyo, azɔ si nèyɔe la..."
  
  Ben hã tsɔ brɔs to eŋu be: "Va, Matt." "Eii!"
  
  Eƒe ɣlidodoa na wo katã woti kpo. Wotrɔ eye wokpɔe wònɔ tsatsam le eƒe afɔ eneawo katã dzi, eye ŋɔdzinuwɔwɔ ŋlɔ ɖe eƒe mo katã. Drake bia eɖokui be ɖe yekpɔ Abosam ŋutɔ teti koe nye ema, wònɔ tsitre ɖe gbɔgbɔ vɔ̃wo ƒe aʋalawo dzi tẽ tso dzomavɔ ƒe nuɖaƒe hã.
  
  Egbɔ ya be: "Niche sia-." "Ele nuƒolanɔƒe aɖe... ele tsia dzi le yame... Naneke mele akpa kemɛ o! " .
  
  Drake se le eɖokui me be yeƒe dzi le ƒoƒom. Eɖo ŋku Mimir ƒe vudoa kple eƒe alakpa anyigba dzi.
  
  Dahl ti kpo zi geɖe. "Edze abe kpe si woƒo fi de la sesẽ ale gbegbe ene. Esia mate ŋu anye fli la ƒe nuwuwu o."
  
  Ben ƒo nu kple ɣli be: "Mègawɔ esia o!" "Ke ne egbã ɖe?"
  
  Ðoɖoezizi ɖu fia. Amesiame tsɔ ŋku gã aɖe nɔ wo nɔewo kpɔm dũu. Ame aɖewo tsɔ wo ɖokui de afɔku me be yewoatrɔ akpɔ mɔ si dzi yewoto, mɔ si le dedie si me vudoawo kple Marster-towo hã le.
  
  Le ɣeyiɣi ma me, le afisi woate ŋu ase nu le wu la, wose gbeɖiɖi aɖe si nɔ ɖiɖim vie. Kpe aɖe si le gegem ɖe vudo me ƒe ɖiɖi.
  
  Dahl gblɔ kple kakaɖedzi be: "Germanytɔwoe amesiawo nye." "Alesi ʋuƒoa ƒe goglome me dzodzro. Fifia míadi mɔ aɖe si dzi míato ado le nuƒolanɔƒe sia alo míaku aleke kee wòɖale o."
  
  Drake tsɔ abɔta ƒo Kennedy. Efia asi wo tame be: "Mikpɔ afima ɖa." "Mena nye towo nɔ ʋuʋu ɖi. Mesusu be anɔ eme be agado alo agado bubu aɖe nanɔ mía tame. Gake kpɔ ɖa... Kpɔ alesi agakpe la ƒe go kemɛ dze abe ɖe wòbɔbɔ ene ɖa.
  
  "Nyui". Kennedy wɔ kaba yi Aphrodite ƒe aƒea ƒe go kemɛ dzi. Emegbe esi wònɔ eɖokui tem ɖe kpe si ŋu ʋuʋudedi le la ŋu la, eɖe ŋku ɖe dzogoea dzi. "Dɔwɔɖoɖo aɖe ƒomevi le afisia... Mawu! Oo nye Mawu."
  
  Drake lé eƒe abɔta eye wòlé ŋku ɖe viviti la me. "Mesusu be èle gbɔgblɔm be fuck me!"
  
  Afima, si keke ta yi ŋgɔ sasasã wu woƒe akaɖiwo ƒe didime la, atrakpui tsɛ aɖe si trɔna zua atrakpui si le tsatsam si le tsɛ wu gɔ̃ hã la nɔ anyi. Atrakpuiawo keke yi dzi le wo tame, eye woɖo ta dzisasrã si kplɔe ɖo dzi.
  
  Drake gblɔ be: "Ƒo nu tso taɖuame ŋu." "Ðeko wòxɔ kuki kple ze ɖeka."
  
  
  BLETƆ̃ ADRƆ̃
  
  
  
  MAWUWO ƑE YƆDƆ
  
  
  Atrakpui si wotsɔ ƒo xlãe la dze abe ɖe wòsẽ ale gbegbe ene, gake nyateƒenya bɔbɔe si wònye be eƒo to do si nuwuwu meli na o tame, ne míagblɔ nyateƒe si wònye be eƒe xɔtuɖaŋunyalawo mete ŋu de ʋuƒo aɖeke o la, na Drake ƒe lãmeka siwo wona hehee nyuie gɔ̃ hã ʋuʋu kabakaba wu alesi ʋetsuvi aɖe le edzi nusi wotsɔna ʋuʋua nu .
  
  Kplɔ̃ blibo ɖeka kplɔ wo va Aphrodite ƒe xɔdɔme me abe mɔa ƒe akpa enelia ene, eyata Drake bu akɔnta be ehiã be woawɔ gotagome ene alo atɔ̃. Eyi ŋgɔ afɔɖeɖe ɖesiaɖe, nɔ Ben yome, henɔ agbagba dzem be yeaxe mɔ ɖe yeƒe vɔvɔ̃ nu, egbɔ ya sesĩe eye wònɔ mɔ kpɔm na woƒe taɖodzinua ɣesiaɣi.
  
  Afɔ blaade yi dzi. Blaatɔ̃. Blaene.
  
  Esi wògogo afɔ blaetɔ̃ la, ekpɔ Ben wòtɔ hebɔbɔ nɔ anyi vie. Vɔvɔ̃ na ŋutsuvia ƒe ŋkuwo ʋuʋu. Drake bɔbɔ nɔ atrakpui si le ete la dzi nyuie hetsɔ asi ƒo eƒe klo.
  
  "Dude, ɣeyiɣi aɖeke meli si nàdze ha yeye aɖe ŋɔŋlɔ gɔme o, si nye Wall of Sleep. Alo Taylor Momson ƒe drɔ̃ekuku."
  
  Emegbe SAS-srafo aɖe ƒe gbe ɖi va ɖo wo gbɔ. "Nukae le edzi yim le dziƒo afima? Míele fefem le mía ɖokui ŋu le afisia. Ɖe zᴐ."
  
  SAS-srafowo, Drake susui. Mena woto vovo tso tsã.
  
  Edo ɣli ɖo eŋu be: "Ði ɖe eme vie." "Ðeko nànye mo."
  
  "Gbã! Ugh..." Drake se Wells ƒe gbe goglo, emegbe ɖoɖoezizi. Ese le eɖokui me be Kennedy bɔbɔ nɔ yeƒe afɔ nu, ekpɔ eƒe alɔgbɔnukoko sesĩe eye wòse eƒe ŋutilã si nɔ ʋuʋum kple eƒe afɔbidɛwo.
  
  "Aleke ɖevia le?"
  
  Drake zi eɖokui dzi be yeko nu be: "Esi wòdzo le kɔledzi." "Haƒoha me tɔwo. York ƒe ahadzraƒewo. Sinima zã femaxee. KFC. Dɔwɔwɔ ƒe Yɔyɔ. Ènyaa, sukuviwo ƒe nuwo."
  
  Kennedy lé ŋku ɖe eŋu nyuie. "Le nye nuteƒekpɔkpɔ nu la, menye nusi kɔledzi ŋutsuviwo kple nyɔnuviwo wɔna o."
  
  Fifia Ben ʋu ŋku eye wòdze agbagba be yeako alɔgbɔnu sesĩe. Ezɔ blewu le eƒe asiwo kple klowo dzi. Egafɔ mo dzi ake, eye wògakpɔtɔ nɔ eƒe asiwo kple klowo dzi, eye wòlia afɔ teɖeɖiameŋu ɖeka ɖeka.
  
  Wofɔ sentimeta ɖesiaɖe, afɔɖeɖe ɖesiaɖe si me afɔku le. Drake se le eɖokui me be yeƒe ta kple dzi le veve sem le masɔmasɔa ta. Ne ɖe Ben dze anyi la, anye ne elɔ̃ faa tsɔ eya ŋutɔ ƒe ŋutilã xe mɔ na ŋutsuvia ƒe gege, ne ɖe wòaɖee ko.
  
  Nyabiase alo heheɖemegbe aɖeke meli o.
  
  Kplɔ̃ blibo bubu eye wole abe afɔ blaeve ene tso woƒe taɖodzinua gbɔ, si nye ʋuƒo si sɔ kple esi wotso teti koe nye ema. Drake srɔ̃ nu tso eŋu le akaɖi si nɔ keklẽm la me. Ekplɔa ame trɔna yia mɔ si dzi woato age ɖe eme la gbɔ, gake edze ƒã be ekɔ wu dzisasrã ɖeka.
  
  Level up?Esusui be. Mawu, "ewɔ esia wòsɔ ɖe egbegbe nu" akpa kple Sonic the damn Hedgehog.
  
  Le etame la, ekpɔ Dahl wònɔ hehem ɖe megbe. Swedentɔa tsi tre kaba akpa, megate ŋu da sɔ o eye fifia etsɔ kpekpeme geɖe ɖo eƒe megbefɔ dzi. Gbeɖiɖi aɖeke menɔ anyi o, ʋiʋli kpoo koe nɔ anyi. Ðeko wòte ŋu kpɔ funyafunyawɔwɔ si xɔ Dahl ƒe susu dzi le susu me. Teƒe si le megbe, dedienɔnɔ le ŋgɔ, anyidzedze ɣeyiɣi didi aɖe si me vevesese le ƒe susu.
  
  Emegbe Swedentɔ la ƒu du yi ŋgɔ, ƒo atrakpuiawo eye wòlé ɖe asi hena agbe lɔlɔ̃a. Drake te ŋu se eƒe gbɔgbɔ sesẽ la tso afɔ ewo dzi.
  
  Aɖabaƒoƒo geɖe va yi eye tolia sesẽa yi edzi. Mlɔeba la, Dahl ɖi le atrakpui la dzi yi atrakpui la dzi, emegbe etsɔ eƒe asiwo kple klowo ƒu du yi ŋgɔ be yeakpɔ teƒe. Eteƒe medidi o Drake kplɔe ɖo, eye wòhe Kennedy kpe ɖe eŋu, eye wòse le eɖokui me be yekpɔ gbɔdzɔe si gbɔ eme be yewogatrɔ va le mɔ xaxɛ si gakpɔtɔ nye afɔɖeɖe ɖeka pɛ ko tso ɣlidodo ku gbɔ la dzi.
  
  Esi wobu akɔnta le wo katã ŋu la, Dahl ƒo nu kple hũɖeɖe. Egblɔ be: "Mina míayi niche si kplɔe ɖo dzi eye míayɔ ɖiɖiɖeme." "Nye, le ɖeka gome la, metsrɔ̃ keŋkeŋ."
  
  Esi wogatsɔ aɖabaƒoƒo atɔ̃ bubu tsaka woƒe ŋutilã si ŋu ɖeɖi te la henɔ avu wɔm kple lãmekawo ƒe ʋuʋu si le dzidzim ɖe edzi vɔ la, wokli nu yi teƒe enelia, si le Aphrodite ƒe yɔdo tame tẽ.
  
  Gbã la, ame aɖeke mekpɔ Mawu si nɔa anyi ɖaa o. Wo katã wodze klo, nɔ ɖiɖim ɖe eme henɔ gbɔgbɔm sesĩe. Drake bu eŋu kple alɔgbɔnukoko be nu sia tututue yeƒe dumevi dzro ƒe agbenɔnɔ kplɔ ye ɖo, eye esi Parnevik gblɔ nya vlo aɖe si adze abe ɖe wòwɔ nuku ene be etso ame bubu aɖe gbɔ negbe eya ko hafi wòfɔ mo dzi.
  
  "Woof!"
  
  "Nu ka?" - Mebiae be.
  
  "Woof! Avũ ƒe ta. Anubis ye nye esia."
  
  "Akpɔkplɔ ma ke?" Wells bɔbɔ ɖe megbe le eƒe zikpui dzi eye wòhe eƒe klowo ɖe eƒe akɔta. "Vudo. Mawᴐe....."
  
  Parnevik gblɔ be: "Egiptetɔwo ƒe mawu." "Eye edo ƒome kple ku godoo."
  
  Drake lé ŋku ɖe ame kukuwo kple atiglinyi ƒe kpememe siwo le fli me ŋu. Aɖaka siwo dzi wotsɔ sika ɖo kple ankh siwo dzi wotsɔ emerald-ti wɔe.Esi mewɔ dɔ ɖe edzi o ta la, etrɔ megbe de Mawu ƒe ameɖibɔa eye wògbã ɖe KitKat me. Le ɣeyiɣi kpui aɖe megbe la, Kennedy bɔbɔ nɔ egbɔ.
  
  Egblɔ esi wòɖe eƒe nuɖuɖu kple nunono be: "Eyata."
  
  Drake ko alɔgbɔnu be: "Damn, èbi ɖe nuƒoƒo me." "Dzi le dzɔyem xoxo."
  
  "Se, xɔ̃nye, ne medi be maʋu wò la, ànye putty le nye asiwo me." Kennedy ko alɔgbɔnu si nye ɖokuidodoɖedzi kple dziku siaa nɛ. "Damn, mi ame evea miate ŋu atɔ aɖabaƒoƒo ɖeka pɛ hã o, alo?"
  
  "Enyo, enyo, meɖe kuku. Fefe ko. Nukae dzɔ?"
  
  Enɔ Kennedy kpɔm wònɔ yamenutome kpɔm dũu. Mekpɔ eƒe ŋkuwo ʋuʋu esi wòlé Frey-srafowo ƒe gbeɖiɖi fafɛ si nɔ wo lém. "Esia... nu... míele ƒoƒom ƒo xlã gbea hena ɣeyiɣi aɖe. Èsusu be, uh, nane le mía si ŋutɔŋutɔa, Drake?"
  
  "Mesusui godoo be Odin le anyigba afisia."
  
  Kennedy tsi tre be yeadzo, gake Drake tsɔ eƒe asi ɖo eƒe klo dzi be yeaxe mɔ nɛ. Kakaɖedzia na dzobibiwo dze kloe.
  
  Egblɔ be: "Afi siae." "Nukae nèsusu?"
  
  Egblɔ le ɣlidodo me be: "Mesusu be dɔ geɖe maganɔ asinye mawɔ ne míetrɔ gbɔ o." "Ku ɖe amewula si kplɔ wo nɔewo ɖo Thomas Caleb kple nu bubu ɖesiaɖe ŋu. Aɖaʋatɔ ma gawu ame ake, ènya, ŋkeke si do ŋgɔ na míaƒe va ɖo Manhattan."
  
  "Nu ka? Ao."
  
  "Ɛ̃. Afi mae meyi ɖatsa le amewuwu teƒea le. Eye nàde bubu ŋuwò."
  
  "Evem ŋutɔ". Drake ƒo asa na asikpakpla kɔ na ame, elabena enya be esiae nye nu mamlɛtɔ si yehiã fifia.
  
  "Akpe na wò, menyae. Ènye anukwareɖila siwo menya kpɔ la dometɔ ɖeka, Drake. Eye ɖokuitɔmadimadilawo wu. Ðewohĩ esia tae wòdzɔa dzi nam ale gbegbe ɖo."
  
  "Togbɔ be nye nya siwo doa dziku nam hã?"
  
  "Esẽ ŋutɔ, togbɔ be ele alea hã."
  
  Drake wu eƒe tsokolet susɔea nu eye wòtso nya me be yematsɔ KitKat ƒe agbalẽ xatsaxatsaa aƒu gbe ɖe teƒe si le ƒuƒlu o. Esi wònya eƒe dzɔgbenyui ta la, ɖewohĩ adze blema gbeɖuɖɔgo aɖe alo nane si le abe ema ene.
  
  Kennedy yi edzi be: "Gake dɔ aɖeke meli o fia be kadodo aɖeke meli o." "Xɔlɔ̃ ŋutɔŋutɔ aɖeke mele asinye le New York o. Ƒome aɖeke meli o. Mesusu be ɖewohĩ ahiã be mabu le amewo ŋkume le mɔ sia mɔ nu."
  
  Drake gblɔ kple tamebubu be: "Enyo, mekpɔe be mɔkpɔkpɔ si tea ame kpɔe nènye." Etsɔ ŋku siwo nye bometsilawo nɛ. "Ðewohĩ àte ŋu agblɔ bollox na Paris xoxo si le dzidzɔ kpɔm eye nàva srã York xoxo si me dzidzɔ le la kpɔ."
  
  "Gake afikae manɔ?"
  
  Drake se Dal wònɔ eƒe asrafowo nu ƒom ƒu. "Enyo, ɖeko wòle be míabu alesi nàwɔ akpɔ wò keep la ŋu." Elala vaseɖe esime wòtso ɖe eƒe afɔwo dzi, emegbe elé eƒe abɔta hekpɔ eƒe ŋku siwo le keklẽm la me.
  
  "Vevietɔ, Kennedy, wò biabiawo katã ƒe ŋuɖoɖoe nye ẽ. Gake nyemate ŋu akpɔ nusiawo katã gbɔ fifia o. Nye ŋutɔ nye agbawo le asinye siwo ŋu wòle be míadzro eye ele be nye susu nanɔ nu ŋu ale gbegbe." Eʋuʋu ta ɖo ta teƒe si le ƒuƒlu la gbɔ. "Alicia Miles le anyigba le afima. Ðewohĩ àsusu be míaƒe mɔzɔzɔ yi afisia la nye afɔku, be Yɔdo sia nye afɔku, gake xɔ dzinye se, womenye naneke ne wotsɔ wo sɔ kple nyɔnuvi ma o."
  
  Wells zɔ va eye wòlé nya mamlɛtɔ si wogblɔ be: "Eto nyateƒe." "Eye nyemekpɔ mɔ bubu aɖeke si dzi mato ado le afisia o, Drake. Mɔ aɖeke meli si dzi míato aƒo asa nɛ o."
  
  Drake ʋuʋu ta be: "Eye míate ŋu axe mɔa o elabena míehiã mɔ si dzi míato ado le eme." "Ẽ, nye hã melé ŋku ɖe nuŋɔŋlɔawo katã ŋu."
  
  "Nya be àwɔ esia." Wells ko alɔgbɔnu abe ɖe wònya le ɣeyiɣi ma katã me be Drake gakpɔtɔ nye yeƒe ŋutsuwo dometɔ ɖeka ene. "Va, turnip-awo le ɣli dom."
  
  Drake dze eƒe dɔtɔ xoxoa yome yi xɔa ƒe akpata, emegbe exɔ nɔƒe le Ben kple Dahl megbe. Kpɔkpɔ ɖeka si me wotsɔ asixɔxɔ dede eŋu kpɔe be amesiame gbɔ ɖe eme, gake wotsi dzodzodzoe le nusi le ŋgɔ ŋu.
  
  Dahl gblɔ be: "Ame ene ku," eye wòtsɔ eɖokui tsaka to ʋuƒoa dzi, to si le megbe nɛ.
  
  Niche si kplɔe ɖo nye nusi wɔ nuku eye wòna wo katã wodo ŋusẽ wo. Esia nye Thor, Odin viŋutsu ƒe yɔdo.
  
  Ŋutsua do ɣli abe ɖe wòke ɖe yeti aɖe si ƒu asaɖa anyi ɖe Ku Bali me ŋu ene. Eye, le eya gome la, ewɔe nenema. Norsetɔwo ƒe gliwo ŋuti nufialagã aɖe ke ɖe Thor, si ɖewohĩ enye Norsetɔwo ƒe ame xɔŋkɔtɔ kekeake le ɣeyiɣi ɖesiaɖe me, ƒe yɔdo ŋu, eye esia ƒe akpa aɖe tso Marvel ƒe nukokoedonamegbalẽwo gbɔ.
  
  Dzidzɔkpɔkpɔ dzadzɛ.
  
  Eye le Drake gome la, kasia Thor ƒe anyinɔnɔ na wòzu nu ŋutɔŋutɔ wu.
  
  Wozi ɖoɖoe bubutɔe. Amesiame nya nu tso Thor, alo Vikingtɔwo ƒe Mawu si nye Dziɖegbe kple Dzikedzo ƒe ŋutilã me nɔnɔme aɖe ya teti ŋu. Parnevik ƒo nuƒo aɖe tso Thorsday, alo abe alesi míenyae fifia ene la, Yawoɖagbe ŋu. Esia do ƒome kple Braɖa - alo Tsi Ŋkeke, alo Odin ƒe Ŋkeke. Thor nye aʋawɔla mawu gãtɔ kekeake si amegbetɔ nya, etsɔa akplɔ, tsɔa tour de force gbãa eƒe futɔwo. Vikingtɔwo ƒe ŋutsunyenye ƒe nɔnɔme dzadzɛa.
  
  Nusi woate ŋu awɔ koe nye be woahe Parnevik adzoe eye woaxe mɔ nɛ be wòagadze agbagba be yeado Thor ƒe ƒuwo kpɔ ɣemaɣi tututu o. Niche si kplɔe ɖo, si nye adelia, nye Loki, Thor nɔviŋutsu kple Odin viŋutsu bubu.
  
  Dahl gblɔ be: "Mɔa le dzo dam," eye ƒã hafi wòɖe ŋku ɖe xɔdɔme la me hafi yi edzi to mɔ si wu enu ɖe toa ƒe axadzi, si nye ameyibɔ sesẽ aɖe la dzi.
  
  Drake va kpe ɖe Swedentɔ, Ben kple Kennedy ŋu esi woto akaɖiwo to kpea to.
  
  Ben gblɔ be: "Afɔdzideƒewo." "Eye asi nɔa anyi. Edze abe míele dzi yim ene."
  
  Drake tsɔ eƒe kɔ ʋuʋu be yeafɔ mo dzi. Kpe atrakpui la lia yi viviti si nuwuwu meli na o me, eye naneke manɔ wo megbe o negbe ya ko.
  
  Gbã la, lãmekawo dodokpɔ, nukae azɔ? Ŋusẽ? Agbenɔnɔ ƒe ŋutetea?
  
  Eye Dahl gayi ŋgɔ ake. Ekɔ afɔ blaeve alo esi wu nenema kabakaba hafi wòdze abe ɖe wònɔ blewu ene esime viviti la xɔe. Ben ɖoe be yeakplɔe ɖo, emegbe Kennedy.
  
  Eko alɔgbɔnu afã kple afã gblɔ be: "Mesusu be àte ŋu alé ŋku ɖe nye kposɔ ŋu fifia, kpɔ egbɔ be medzo to gbɔwò o."
  
  Eʋuʋu ŋku. "Nyemate ŋu aɖe nye ŋku ɖa le esia ŋu o."
  
  Drake kplɔe ɖo, eɖo asiléle deblibo etɔ̃ gbɔ hafi ʋu eƒe kpeɖeŋutɔ enelia. Esi wòfɔ le mɔ sia nu la, elia agakpe gã la blewuu yi dzoto ƒe ya me.
  
  Gbeɖiɖia yi edzi ƒo xlã wo katã: to la ƒe konyifafa si le didiƒe ʋĩ. Drake kpɔe le susu me be magma-xɔ aɖe si te ɖe afima ŋu nɔ dzo dam, nɔ dzomavɔ ƒom to gliawo me, eye wònɔ dodom ɖe Icelandtɔwo ƒe yame blɔ si le didiƒe ʋĩ la me.
  
  Afɔ aɖe nɔ ɖiɖim le etame, eye wònɔ ʋuʋum tso eƒe ʋuƒo suea dzi. Elé eɖokui ɖe te, esi wònya be nu boo aɖeke meli yeate ŋu awɔ ne ame aɖe ƒu du va to ye ŋu o, gake enɔ klalo, ne edzɔ be wòadzɔ.
  
  Kennedy ƒe afɔ ʋuʋu le yamenutome abe meta ɖeka ene tso eƒe ta dzi.
  
  Edo asi ɖa, nɔ ʋuʋum vie madzudzɔmadzudzɔe, gake ete ŋu lé eƒe afɔkpa ƒe afɔkpodzi hehee trɔ yi afɔkpaa ƒe afɔkpaa dzi. Akpedada ƒe ɣlidodo kpui aɖe ɖo mía gbɔ.
  
  Ezɔ yi edzi, eƒe biceps nɔ bibim, eƒe asibidɛwo nɔ veve sem le ƒunukpeƒe ɖesiaɖe. Eƒe afɔbidɛwo ƒe nugbɔwo xɔa eƒe ŋutilã ƒe kpekpeme le tolili sue ɖesiaɖe me. Fifia nɔ eƒe ʋuʋudedi ɖesiaɖe me.
  
  Ebu akɔnta be afɔ alafa eve ƒe asiléƒe kple afɔdzideƒe siwo le dedie gake wodzi ŋɔ hafi woɖo afisi woate ŋu atsɔ wo asɔ kple wo nɔewo le dedie.
  
  Dɔ si tea ɖeɖi ame ŋu. End of the World, Apocalypse nye agbalẽ si wota emegbe. Amegbetɔƒomea ɖeɖe kple tohehe ƒe afɔɖeɖe ɖesiaɖe si woatsɔ ayi ŋgɔe.
  
  "Azɔ nukae?" Wells mlɔ eƒe akɔta nɔ hũ ɖem. "Azɔlizɔzɔ bubu si me ʋu le le ʋuƒoa dzia?"
  
  "Ao," ŋusẽ menɔ Dahl ŋu be wòawɔ fefe gɔ̃ hã o. "Tɔdzisasrã".
  
  "Aziwo".
  
  Wotsɔ woƒe klowo ƒu du yi ŋgɔ. Mɔ̃a kplɔ ame yi viviti si me nuŋlɔtsi le si na Drake te xɔse be yele drɔ̃e kum hafi kasia wòva dze Kennedy si meʋãna o la dzi tso megbe.
  
  Trɔ wò mo ɖe ŋgɔ.
  
  "O! Àte ŋu axlɔ̃ num hafi."
  
  Gbe ƒuƒlu la va ɖo eŋu be: "Esesẽna ne dzɔgbevɔ̃e ma ke va dzinye." "Mesusu be Dahl koe do le ƒuƒoƒo sia me ŋɔti si megbã o."
  
  Dahl ɖo eŋu ɖeɖiteameŋutɔe be: "Metsi dzi ɖe nye dzi fiƒodea ŋu." "Mɔa wu enu ɖe atrakpui bubu ƒe afɔɖeɖe gbãtɔ ŋu tẽ le, um, masusu be dzogoe blaene vɔ atɔ̃. Naneke mele miame alo ɖusime o, naneke ya teti si mate ŋu akpɔ o. Dzra ɖo."
  
  Drake nɔ ɣli dom be: "Ele be woatsɔ nu siawo abla ɖe afi aɖe," eye wònɔ tsatsam le eƒe klo siwo vuvu la dzi. "Le Mawu ta la, womate ŋu atsɔ wo atɔ ɖe yame ko o."
  
  Parnevik gblɔ be: "Ðewohĩ woate ŋui." "Le dziƒo ta." Ha ha. Menɔ fefem, gake le nyateƒe me la, nye akɔntabubu nyuitɔ kekeakee nye afɔti siwo dzona ɖe wo nɔewo yome."
  
  Drake gblɔ be: "Woɣlae ɖe mía te." "Godoo. Anɔ eme be exɔ amewo ƒe ŋusẽ gbogbo aɖe le dzomavɔ me. Alo mawu sẽŋu ŋutɔŋutɔ eve aɖewo."
  
  "Ðewohĩ wobia kpekpeɖeŋu tso Hercules kple Atlas gbɔ."
  
  Drake tsɔ ŋuɖɔɖɔɖo ɖe afɔ gbãtɔa dzi, seselelãme dziŋɔ aɖe si wɔ nuku ŋutɔ la va dze eƒe ahɔhɔ̃ dzi, eye wòlia kpe gbadzɛa. Woliae hena ɣeyiɣi aɖe, eye mlɔeba wova do ɖe xɔdɔme bubu si ƒo xlã nuƒolanɔƒe aɖe si wotsɔ ati ƒo xlãe me.
  
  Dahl tsɔ ta ʋuʋu ɖeɖiteameŋutɔe do gbe nɛ. "Poseidon" ƒe ŋkɔ.
  
  "Nya se ŋutɔ."
  
  Drake gadze klo ake. Aƒetɔ, esusui. Mele mɔ kpɔm be esesẽ na Germanytɔwo hã nenema ke. Mlɔeba la, ɖewohĩ le esi teƒe be woawɔ avu la, woate ŋu atsɔ kpe, pepa, lãgbalẽŋudɔwɔnu adzrae ɖo hafi.
  
  Helatɔwo ƒe atsiaƒumawu la tsɔ eƒe akplɔ etɔ̃ si wòzãna ɖaa kple xɔ si me kesinɔnu wɔnukuwo yɔ fũu la ɖe asi. Esiae nye Mawu adrelia si woto. Xexlẽdzesi enyilia te eƒe susu ƒoƒo.
  
  Ðe menye xexlẽdzesi enyiliae nye nu kɔkɔetɔ kekeake le Vikingtɔwo ƒe gliwo me oa?
  
  Eƒo nu tso esia ŋu na Parnevik esime wonɔ ɖiɖim ɖe eme.
  
  Nufialagã la tsɔ eƒe asibidɛ ɖo ŋutsu si si akplɔ etɔ̃ le megbe la gbɔ be: "Ẽ, gake edze ƒã be menye Nordictɔwo koe teƒe sia nye o." "Woate ŋu anɔ alafa ɖeka."
  
  Kennedy ʋli nya kplii be: "Enyo, edze ƒã be míatsi agbe le wo dometɔ alafa ɖeka me o." "Negbe ɖe ame aɖe tu Ho-Jo le ŋgɔgbe ko hafi."
  
  Drake ƒo eƒe nuyiwo be: "Alo, esi nyo wue nye be, bacon sandwich-dzraƒe." "Mate ŋu awu ame vɔ̃ɖi siawo dometɔ ɖeka fifia godoo."
  
  Ben ko nu heƒo eƒe afɔ be: "Crunchy." "Nane si do xoxo ƒe ewo ŋue nèle nu ƒom tsoe. Gake mègatsi dzi o-modzakaɖeɖe ƒe asixɔxɔ gakpɔtɔ le asiwò."
  
  Aɖabaƒoƒo atɔ̃ bubu va yi hafi wose le wo ɖokui me be yewogbɔ ɖe eme ale gbegbe be yewoayi edzi. Dahl, Wells kple Marsters zã aɖabaƒoƒo geɖe tsɔ ɖo to wo yome tim, gake gbeɖiɖi ɖeka pɛ hã meɖe fu na zã mavɔa o.
  
  Kennedy tsɔ abɔta ƒoe be: "Ðewohĩ wo katã wodze anyi." "Ate ŋu adzɔ. Ne ɖe Michael Bay ƒe sinimae nye esia la, anye ne ame aɖe dze anyi xoxo."
  
  "Nyateƒea". Dahl kplɔ mí yi atrakpui bubu si wotsɔ ati ƒo xlãe dzi. Abe alesi dzɔgbese agblɔe ene la, afisiae Wells megate ŋu léa asi o eye wòɖiɖi to atrakpui eve siwo le glidzaglidza dzi, eye wòtsɔa eƒe asike ƒoa kpea ɣesiaɣi.
  
  Ʋu nɔ dodom to eƒe nuyiwo me tso eƒe aɖe si woɖu la me.
  
  Drake lé eƒe awudziwui gã la ƒe abɔta. Ŋutsu si le ete-Marsters-tsɔ ŋusẽ si gbɔ amegbetɔ tɔ ŋu lé eƒe ata.
  
  "Sitsoƒe aɖeke meli o, amegãɖeɖi. Haɖe o."
  
  Wohe ŋutsu si xɔ ƒe blaatɔ̃ vɔ atɔ̃ la trɔ yi atrakpuiawo dzi madzemadzee, Kennedy lé Drake ƒe akɔta eye Marsters nɔ egbɔ kpɔm be megadze afɔ bubu dzi o. Kaka woaɖo xɔdɔme enyilia gbɔ la, Wells ƒe dzi gadze ake.
  
  "Ẽ, woɖoe koŋ wɔe, ŋutsuwo. Susu mamlɛawo koe medi."
  
  Gake emiã Marsters ƒe asi eye wògblɔ eƒe akpedada tso dzime na Drake le ɣlidodo me esime ame aɖeke menɔ ŋku lém ɖe eŋu o.
  
  "Mègatsi dzi o, ame tsitsi. Ðeko nàhe ɖe afima. Miekpɔ miaƒe May ɣeyiɣia haɖe o."
  
  Niche enyilia nye wɔwɔfia ƒomevi aɖe.
  
  "Oo nye Mawu". Parnevik ƒe nukunua xɔ wo katã. "Zeus ye nye esia. Amegbetɔ fofo. Mawuwo gɔ̃ hã yɔa eyama be mawu - fofo ƒe nɔnɔmetata. E...le Odin godo...yi ŋgɔ wu sã, eye wòtso Norsetɔwo gbɔ."
  
  "Ðe womede dzesi Odin be enye Zeus le Germanytɔwo ƒe to gbãtɔwo dome oa?" Ben bia esi wòɖo ŋku eƒe numekukua dzi.
  
  "Enye, ŋutsu, gake mebe, va. Esiae nye Zeus. " .
  
  Ŋutsu sia ƒe nya sɔ. Mawuwo ƒe Fia la tsi tre kɔkɔ eye mema o, eye wòlé dzikedzo aɖe ɖe eƒe asi gã la me. Kesinɔnu gbogbo aɖewo siwo le keklẽm, siwo yɔ fũ kple adzɔ si wu nusianu si ame ɖeka ate ŋu aƒo ƒu egbea.
  
  Eye emegbe Drake se fiƒode aɖe, sesĩe, le Germanygbe me. Eɖi tso ete.
  
  Dahl tsɔ dziku miã ŋku be: "Ðeko woto mɔ̃ aɖe me." "Aɖabaƒoƒo wuiatɔ̃ koe susɔ na mí. Damn it, míaƒe dzɔgbenyui megale mía ŋu o! Dze yonyeme!"
  
  Atrakpui bubu hã wɔ dzesi, fifia ya edo go yi Zeus ƒe yɔdoa dzi heto edzi hafi va le tsitrenu le atrakpui ewo mamlɛawo dzi. Wowɔ avu kplii alesi woate ŋui, woƒe dzideƒo trɔ zu afi le viviti si nɔ tsatsam la ta. Ðeko wònɔ abe ɖe kekeli ƒe anyimanɔmanɔ xe mɔ ɖe kukɔkukɔ ƒe gbɔgbɔa nu ene. Vɔvɔ̃ va yɔyɔa gbɔ eye wòɖoe be yeanɔ anyi.
  
  Ƒo nu tso taɖuame ŋu, Drake susui. Ƒo nu tso alesi wò bɔlwo dzi ɖena kpɔtɔna va ɖoa atikutsetse ƒe lolome ŋu. Afɔɖeɖe ewo mamlɛ mawo, siwo wotsɔ ƒo ɖe viviti gã la tame, siwo nɔ to liam to zã si me wònɔ tsatsam la me la, xɔ edzi kloe. Menya alesi ame mamlɛawo te ŋu wɔe o - nusi wòate ŋu awɔ koe nye be wòagakpɔ vodada siwo wòwɔ va yi eye wòalé ɖe wo ŋu sesĩe - Alison, vi si womedzi kpɔ o eye womadzii gbeɖe o; SRT ƒe dɔwɔwɔ le Iraq si gblẽ nusianu - etsɔ vodada ɖesiaɖe ɖo eƒe susu me be yeaɖe vɔvɔ̃ sesẽ si le eme be yeadze anyi la ɖa.
  
  Eye wòtsɔ asi ɖeka ɖo evelia dzi. Afɔ ɖeka kɔ wu evelia. Etso ɖe tsitrenu, seɖoƒemanɔsitɔ le megbe nɛ, ya aɖe si ŋkɔ mele o ƒe ɖiɖiwo nɔ eƒe awuwo ʋuʋum. Dziɖegbe ƒe ɣlidodo si le didiƒe ate ŋu anye dzoto ƒe hadzidzi, gake ate ŋu anye nu bubuwo. Dziŋɔ siwo womate ŋu agblɔ o, siwo dzi ŋɔ ale gbegbe be womakpɔ kekeli gbeɖe o. Nuwɔwɔ dziŋɔ siwo le tsatsam le kpewo, anyikpe kple aɖuwo dzi, hele ha dziŋɔ siwo nyɔa aɖaʋawɔwɔ ƒe ŋutega siwo le abe ʋu ene la ɖem.
  
  Drake, si nɔ avi fam kloe la, ƒu du to agakpe ƒe afɔɖeɖe mamlɛtɔ dzi yi anyigba si le gbadzaa dzi. Kpe gbadzɛa ƒo eƒe asi siwo nɔ ʋuʋum la. Etsɔ agbagbadzedze mamlɛtɔ si me vevesese le la kɔ ta ɖe dzi eye wòkpɔ be ame bubu ɖesiaɖe bɔbɔ ƒo xlã ye, gake le wo megbe la, ekpɔ Torsten Dahl - Swedentɔ si ƒe tagbɔ gblẽ - si nɔ tsatsam ŋutɔŋutɔ le eƒe ƒodo dzi yina ɖe teƒe aɖe si lolo wu nusianu si wokpɔ nenema didiƒe ʋĩ .
  
  Swedentɔ si ƒe tagbɔ gblẽ. Gake Mawu, ŋutsua nyo.
  
  Wotsɔ ʋuƒoa ƒo ɖe akpa ɖeka, gake wotsɔe kpe ɖe toa ƒe dzime le akpa kemɛ.
  
  Dahl gblɔ gbɔdzɔgbɔdzɔtɔe be: "Akpe na Mawu." "Enye ɖeka." Míeke ɖe Odin ƒe yɔdo ŋu."
  
  Emegbe edze anyi le ɖeɖiteameŋu ta.
  
  
  BLETƆ̃ ATƆ̃
  
  
  
  MAWUWO ƑE YƆDƆ
  
  
  Ɣlidodo aɖe do tso eƒe alɔ̃dɔdɔ me.
  
  Ao, do ɣli. ɣlidodo si me ʋu le si ƒo nu tso ŋɔdzinuwɔwɔ dzadzɛ ŋu. Drake ʋu ŋku, gake kpea ƒe gogloƒe te ɖe eŋu akpa be wòate ŋu akpɔ nu. Eɖe ta ɖe anyigba henɔ hũ ɖem.
  
  Eye mekpɔe be mele eŋu bum be: afikae ame ate ŋu adze anyi ɖe seɖoƒemanɔmanɔ me hafi aku?
  
  Germanytɔwo nɔ afisia. Ðeko wo nɔviawo dometɔ ɖeka ge tso atrakpuiawo dzi teti koe nye ema.
  
  Drake nɔ agbagba dzem be yeatsi tre ɖe tsitrenu, lãmeka ɖesiaɖe nɔ veve sem, gake adrenaline te eƒe ʋu dodo eye wòkɔ eƒe susuwo ŋu. Ezɔ blewuu ɖo ta Ben gbɔ. Exɔlɔ̃a mlɔ anyi ɖe nuƒolanɔƒea ƒe goawo dometɔ ɖeka ŋkume kple ŋkume. Drake hee yi Odin ƒe niche gbɔ. Esi wòlé ŋku ɖe megbe kaba la, ekpɔe be Germanytɔwo meva ɖo haɖe o, gake eƒe towo gblɔ nɛ be aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo koe susɔ.
  
  Ese Abel Frey ƒe fiƒode ƒe ɖiɖi. Ametakpɔnu ƒe ɖiɖi. Milo nɔ ɣli dom be yewu ame si me ʋukɔkɔɖi le na asrafoawo dometɔ ɖeka.
  
  Mɔnukpɔkpɔ aɖee wònye be yeaɖe yeƒe ŋutete afia, esusui, esi wòɖo ŋku Wells ƒe nya siwo wòtia le woƒe SAS hehexɔxɔ me la dometɔ ɖeka dzi.
  
  Ehe Ben ƒo xlãe, eye wòtsɔ eƒe akɔta ƒo ɖe Odin ƒe amekukuɖaka gã la ŋu. Ŋutsuvia ƒe ŋkumeʋuʋu nɔ ʋuʋum. Kennedy kli nu be: "Midzra ɖo ɖe wo ŋu. Mawɔ nu kplii." Eƒoe ɖe eƒe ŋgonu bɔbɔe.
  
  Drake tɔ vie, eye wòdo go eƒe ŋkumekpɔkpɔ sɛkɛnd ɖeka. "Emegbe".
  
  Germanytɔwo dometɔ gbãtɔ si ɖu taƒoƒoa dzi. Asrafo aɖe si mu kaba le ɖeɖiteameŋu ta, eye evelia kplɔe ɖo enumake. Drake he ɖe megbe le nusi wònya be ele be yeawɔ me, gake Torsten Dahl kplɔe to eŋu, eye meɖe vevesese ma tɔgbe aɖeke fia o. Wells kple Marsters hã ʋuʋu yi ŋgɔ.
  
  Futɔwo ƒe aʋawɔyameʋu etɔ̃lia ƒu du to etame, fifia ya enye ŋutsu kuku gã aɖe si le ati ƒom. Kpokploe. Ʋu, fifia kple aɖatsi ŋutɔŋutɔwo trɔ ametakpɔnu wɔnuku aɖe ɖe eƒe mo si ɖe fu nɛ xoxo la dzi. Gake eƒe nu sesẽ eye wòƒua du ale gbegbe be ete ŋu ti kpo tso etame, ƒoe hefɔ tu sue la.
  
  Tu ɖeka dzo do go le ʋuƒoa me. Drake kple eƒe dɔwɔhatiwo ƒu du le dzɔdzɔme nu, gake tudadaa meto eƒe taɖodzinua ŋu o.
  
  Abel Frey ƒe gbe sesẽa gblẽ ɖoɖoezizi si kplɔ tudadaa ɖo la me. "Aʋawɔnu aɖeke meli o, mumu. Nar! Nar! Miɖo tom!"
  
  Milo wɔ mo eye wòko alɔgbɔnu nyɔŋu aɖe na Drake. "Fucking Kraut ƒe kposɔwo. Hey xɔlɔ̃a?
  
  Womi tu la kple asibidɛ ɣi aɖe eye wotsɔ akplɔ si me ʋuʋudedi le ɖɔ li. Drake de dzesii be enye asrafoha tɔxɛwo ƒe hɛ. Eɖe afɔ ɖe vovo ɖo ta ame dzɔtsu la gbɔ, si na mɔnukpɔkpɔ Dahl be wòatu asrafo siwo dze anyi la dometɔ ɖeka ɖe yamenutome.
  
  Asrafo evelia ʋli vevie va dze klo. Marsters gako alɔgbɔnu ake, emegbe etsɔ ŋutilã si le ƒuƒlu la ƒu gbe ɖe vovo. Kaka ɣeyiɣi sia naɖo la, asrafo etɔ̃ bubuwo gaɖo anyigba si le gbadzaa dzi, eye emegbe Alicia ti kpo tso ete heɖi abe avu ene, eye wòlé hɛ ɖe asi ɖesiaɖe me. Drake mekpɔe kpɔ be ɖeɖi te eŋu nenema gbegbe o eye wògadze abe ɖe wòate ŋu awɔ avu kple ninja ame ŋkutawo ene.
  
  "Ao... aʋawɔnuwo?" Dahl te ŋu gblɔe le gbɔgbɔtsixetsixewo dome. "Èxɔ Harmagedon ƒe nufiafia dzi se mlɔebaa, Frey?"
  
  Germanytɔ atsyãwɔla gã aɖe yi ŋgɔ wu azɔ. Egblɔ kple gbɔgbɔtsixe be: "Mèganye bometsila o, ŋutsuvi asrafo." "Ðeko nyemedi be made dzesi aɖaka sia o. Deblibo ƒe teƒe koe le nye nudzraɖoƒe."
  
  Dahl tɔ vie esi eƒe ƒuƒoƒoa nɔ gbɔgbɔm be: "Esi nèkpɔ be enye wò ŋutɔ ɖokuiwò ƒe nɔnɔme, mesusu be."
  
  Wotɔ vie, ɣeyiɣi kpui aɖe si me masɔmasɔ dziŋɔ aɖe nɔ esime tsitretsiɖeŋula ɖesiaɖe nɔ eƒe taɖodzinu si wòdi enumake la me dzrom. Drake trɔ megbe le Milo gbɔ, eye wòɖo ta Odin ƒe yɔdo gbɔ le manyamanya me, afisi Ben kple Nufialagã la gakpɔtɔ nɔ anyi ɖe wo nɔewo xa, eye Kennedy koe dzɔ wo ŋu. Enɔ ɖeka bubu lalam...
  
  ...mɔkpɔkpɔ me be...
  
  Eye emegbe hũɖeɖe si nu metsi o tso atrakpuiawo dzi, si nye kukuɖeɖe si gbɔdzɔ be woakpe ɖe ye ŋu. Frey tsɔ ŋku ɖe anyi. "Ègbɔdzɔ!" eɖe ta ɖe ame aɖe ŋu. "Ne menye Akpoxɔnua tae o la, anye ne..."
  
  Frey fia asi Alicia. "Kpe ɖe eŋu". Nyɔnu aʋawɔla la ko alɔgbɔnu dadatɔe, emegbe edo eƒe asi ɖe axadzi. Etsɔ ʋuʋudedi ɖeka he Hayden yi dzi. Ðeɖi te Amerika CIA dɔwɔla la ŋu le tolili didia ta, gake ɖeɖi te eŋu wu esi wòtsɔ agba kpekpe si Germanytɔwo bla ɖe eƒe akɔta.
  
  Odin ƒe akpoxɔnu si woxatsa ɖe avɔ me.
  
  Wose Parnevik ƒe gbe. "Etsɔ Akpoxɔnu la vɛ! Akpa vevitɔ! Gake nukatae?"
  
  "Elabena emae nye akpa vevitɔ, wò bometsila." Frey da tu eyama. "Nu vevi sia manɔ anyi ne menye taɖodzinu bubu aɖeke mele eŋu o." Atsyãwɔla la ʋuʋu ta vlododotɔe eye wòtrɔ ɖe Alicia ŋu. "Miwu cretin wɔnublanui siawo nu. Ehiã be maɖe dzi ɖi na Odin eye magatrɔ ayi kplɔ̃ɖoƒea."
  
  Alicia ko nu kple tagbɔsesẽtɔe. Edo ɣli, si wu ame wu Tɔsisi Tam, be: "Nye ɣeyiɣia!" Le tɔtɔa me la, eƒu du yi Wells gbɔ, eye meɖee fia be eƒe anyinɔnɔ mewɔ nuku nɛ o. Drake ƒe susu nɔ eya ŋutɔ ƒe avuwɔwɔa ŋu, etsɔ afɔ ɖe Milo ŋu be yeawɔ nuku nɛ, etsɔ eƒe akplɔa ʋuʋu aɖaŋutɔe ɖe axadzi, emegbe wòtsɔ abɔta sesẽ aɖe ɖo Milo ƒe aɖu ŋu.
  
  Ƒua gbã. Drake ɖu ɣe, nɔ ʋuʋum eye wògakpɔtɔ nɔ kekem ɖe eƒe afɔwo dzi. Ekema esia anye eƒe aɖaŋu - be wòaƒoe ahaƒu du, aƒo eƒe ŋutilã ƒe teƒe sesẽtɔwo, eye wòaɖoe be yeagbã ƒuwo kple ƒunukpeƒewo. Eƒua du wu Milo, gake ŋusẽ menɔ eŋu nenema o, eyata ne ame dzɔtsua lée la...
  
  Dziɖegbe nɔ ɖiɖim le toa dzi, magma si nɔ dzi yim kple kpe siwo le ʋuʋum ƒe ɣlidodo kple gbagbãƒewo nɔ ɖiɖim.
  
  Milo ʋuʋu le vevesese ta. Drake xɔ ŋgɔ kple afɔkpodzi eve le axadzi, pɔmpi eve - nane si nàte ŋu akpɔ Van Damme aɖaŋutɔe wòawɔ le TV dzi la meɖea vi kura na ablɔdziʋawɔwɔ le agbe ŋutɔŋutɔ me o. Milo nya esia eye wòtsɔ ɣlidodo trɔ amedzidzedzea ɖa. Gake Drake hã nyae, eye esi Milo tsɔ eƒe ŋutilã bliboa ƒu gbe ɖe ŋgɔ la, Drake gaƒo abɔta sesẽ bubu ɖe eƒe futɔa ƒe mo tututu, eye wògbã eƒe ŋɔti kple ŋkume, eye wòƒoe sesĩe ɖe anyigba.
  
  Milo mu dze anyigba abe gbetedzi si wotso ene. Esi wòbu ɖe tsitretsiɖeŋula aɖe si ƒe ŋutete sɔ kple Drake tɔ nu ko la, megbedede aɖeke meganɔ anyi o. Drake tu afɔ eƒe asibidɛ kple klo dzi, egbã ƒu gã eveawo, emegbe eƒe bɔlwo tsɔ dzidze nu nyuie, eye emegbe wòfɔ asrafowo ƒe hɛ si wotsɔ ƒu gbe la.
  
  Wolé ŋku ɖe afisi nudzɔdzɔa dzɔ le ŋu.
  
  Marsters, si nye SAS-srafo, wɔ dɔ kpui aɖe na Germanytɔ eve eye fifia ele aʋa wɔm kple etɔ̃lia. Ame etɔ̃ wuwu le aɖabaƒoƒo ʋɛ aɖewo me menye dɔ bɔbɔe aɖeke na ame aɖeke o, SAS-srafo gɔ̃ hã, eye abi sue aɖe koe Marsters xɔ. Wells ɖu ɣe kple Alicia le nuƒolanɔƒea ƒe go kemɛ dzi, eƒu du wu ɣeɖuɖu ŋutɔŋutɔ, gake ehe eƒe susu ɖa. Eƒe aɖaŋua me nunya le. Ne wòte ɖe eŋu la, anye ne eɖe eƒe dɔgbo le sɛkɛnd ɖeka me hafi.
  
  Kennedy he Hayden ƒe ŋutilã si ŋu ɖeɖi te la ɖa le aʋaa titina. Ben ƒu du va kpe ɖe eŋu. Parnevik medɔ alɔ̃ o, esrɔ̃ nu tso Odin ƒe yɔdo ŋu - bometsila.
  
  Abel Frey dze ŋgɔ Thorsten Dahl. Swedentɔa de ŋgɔ wu Germanytɔ le go sia go me, eƒe ʋuʋu va nɔ ɖɔm ɖe edzi le evelia me esime ŋusẽa gaɖo eƒe abɔ kple afɔ siwo nɔ veve sem la ŋu.
  
  Aƒetɔ!Drake susui. Míele kposɔ ƒom le afisia! Alo le Dino Rock ƒe gbɔgbɔ xoxo nyui la me... Na maɖe modzaka na wò!
  
  Esi dzrewɔwɔ kple Alicia mekpɔ dzidzɔ ɖe eŋu o ta la, eɖo ta Wells ke hã, elabena exɔe se be nyɔnu si xɔ ƒe blaatɔ̃ lae hiã kpekpeɖeŋu wu. Esi eƒe bɔlƒoha me tɔ tsãtɔ kpɔe la, egbugbɔ le avuwɔwɔa me.
  
  "Meƒo wò bɔlwo zi ɖeka xoxo le kwasiɖa sia me, Drake. Ðe nètsia dzimaɖi ale gbegbe be nègadi esia akea?"
  
  "Dzɔgbenyuie le ŋuwò, Alicia. Le mɔa nu la, ɖe nèle hehe nam wò ahiãvia?" eʋuʋu ta tsɔ ɖo nya ŋu na Amerikatɔ si meʋãna tututu o.
  
  Etsɔ hɛ eveawo ƒu gbe ɖe dzi eye wòlé wo le ʋuʋu ɖeka me be: "Le toɖoɖo me ko." "Mina míawɔe! Ðeko melɔ̃a ame etɔ̃ ƒe gbɔdɔdɔ!"
  
  Ðewohĩ eƒe nɔnɔme nye gbemelã, gake woɖu eƒe nuwɔnawo dzi hebu akɔnta. Eƒo Drake, esime wònɔ agbagba dzem ayetɔe be yeatsɔ eƒe akɔta aƒo Wells nu ƒu ɖe dzogoe si nuwuwu meli na o la gbɔ. Aʋafia la kpɔ eƒe tameɖoɖowo dze sii le sɛkɛnd mamlɛtɔ me eye wòƒu du to eŋu.
  
  Drake trɔ eƒe hɛ eveawo, eye wòtsɔ akplɔ ɖesiaɖe yi axadzi esime wònɔ ŋudzɔ be yemagbã yeƒe asibidɛwo o. Menye ɖeko wònyo ko o... ke boŋ be enyo ɣesiaɣi.
  
  Kasia Abel Frey ƒu du to wo ŋu. Edze abe esi wòdo kpo Dahl ta la, eto duƒuƒu to Swedentɔa ŋu le eƒe Odin ƒe yɔdo didi kabakaba me ene.
  
  Eye le sɛkɛnd ma ƒe akpa ma me la, Drake kpɔ Marsters kple Germany-srafo mamlɛtɔ si wotu ɖe aʋawɔwɔ si me ame kuna le me le nuƒolanɔƒea ƒe go si me ke le la tututu. Emegbe, le vome si wɔ nuku ŋutɔ la, ŋutsu eveawo siaa kli nu eye ɖeko wodze anyi.
  
  Ku ƒe ɣlidodowo ɖi le ƒuƒlu.
  
  Drake ma eme, do gbe ɖa ɖe Wells ta, eye emegbe wòtrɔ eƒe ŋutilã heƒu du ti Frey yome. Mete ŋu gblẽ Ben ɖe afima ametakpɔkpɔ aɖeke manɔmee o. Kennedy xe atsyãwɔla la ƒe mɔ, si ƒo eƒe dzideƒo nu ƒu, gake esi wònɔ du dzi yina ŋgɔ la, Drake de dzesi nu yibɔ sue aɖe si lé ɖe Frey ƒe asi me.
  
  Radio alo asitelefon dzi. Gbeƒãɖela ƒomevi aɖe.
  
  Nukae nye dzomavɔ?
  
  Nusi dzɔ emegbe la gɔmesese gbɔ. Le ŋumaɖɔɖo wɔdɔɖeamedzi aɖe me la, togbɛa wó zi ɖeka! Gbeɖiɖi sesẽ aɖe ɖi, eye emegbe kpe gãwo kple todzikpe kakɛwo kaka ɖe afisiafi. Kpe siwo ƒe nɔnɔme kple lolome le vovovo la nɔ du dzi henɔ ɣli dom to doa me abe tu ene.
  
  Do gã aɖe do ɖe dzotoa ƒe axadzi, abe ɖe akplɔ aɖe to gli ƒuƒu tsɛ aɖe me ene. Ŋkeke ƒe keklẽ si me mekɔ o nɔ ʋuʋum to doa me. Wogaƒoe bubu, eye doa gakeke ɖe enu wu. To aɖe si me glikpowo le la ge ɖe do aɖe si me goglo o me le ɖoɖoezizi dziŋɔ aɖe si me goglo me.
  
  Drake dze anyigba kple ta le asiwo me. Kpe sia si le wóm la dometɔ aɖewo anya gblẽ nu le yɔdo xɔasi bubuwo ŋu. Nukae nye dzomavɔ si nɔ edzi yim?
  
  
  BLETƆ̃ Enyi
  
  
  
  MAWUWO ƑE YƆDƆ
  
  
  Helikɔpta aɖe do ɖe do si wowɔ yeyee la me, eye wònɔ dzodzom sɛkɛnd ɖeka hafi dzo to eme!
  
  Ka ene siwo le ɣie kple ka geɖewo nɔ mɔ̃a ƒe gɔme.
  
  Manya wɔ be woaxɔe ase o. Ðeko Abel Frey de se be woama togbɛa ƒe akpa aɖe teti koe nye ema. To aɖe si nye dzoto si le dɔ wɔm ƒe akpa aɖe eye ate ŋu ana ame gbogbo aɖewo tsrɔ̃ le mɔ aɖe nu si woyɔna be dzoto gã aɖe.
  
  Be wòawu eƒe nuƒoƒoƒu nu.
  
  Ŋutsu sia ƒe tagbɔ gblẽ vie abe alesi Drake kple ameƒomea me tɔ mamlɛawo tsɔ kafukafu nɛ ene. Enɔ nu kom aɖaʋatɔe fifia gɔ̃ hã, eye esi Drake fɔ mo dzi la, ekpɔ be Frey meʋuʋu sentimeta ɖeka pɛ hã o, ke boŋ etsi tre sesĩe dzɔdzɔe esime to si nɔ wowóm la nɔ ɣli dom ƒo xlãe.
  
  Alicia dzo le Wells eye wòkli nu ɖe Frey ŋu, eƒe ɖokuidziɖuɖu si nye tagbɔsesẽ gɔ̃ hã nɔ ʋuʋum vie. Le wo megbe la, Odin ƒe xɔdɔme ƒe gliwo kpɔ Nufialagã Parnevik, Ben kple Kennedy ta. Hayden nɔ anyi kpoo, eye meʋãna o. Ðe wòva mɔ sia katã be yeaku le aɖaʋadzedze si le dzo dam me nyateƒea? Wells dze klo ɖe eƒe axadzi, eye wòlé eƒe dɔgbo ɖe asi.
  
  Helikɔptaa nɔ tsia dzi te ɖe eŋu, eye eƒe mɔ̃a nɔ ɣli dom. Frey kɔ eƒe tu sue la ɖe dzi eye wòwɔ dzesi na amesiame be wòadzo le Odin ƒe amekukuɖaka gã la gbɔ. Dzo kpui aɖe si wow la do ŋusẽ eƒe biabiaa, tuwo nɔ ɖiɖim esime wonɔ sika Vikingtɔwo ƒe ŋkuɖodzinu xɔasi siwo le abe akpoxɔnuwo, yiwo, akɔtaɖonuwo kple gakuku siwo ŋu dzo le ene ƒom. Sikagaku siwo nudzɔdzɔ siwo kplɔ wo nɔewo ɖo ʋã la te gege tso agbalẽdzraɖoƒewo abe confetti ene le Times Square.
  
  Frey ʋuʋu helikɔpta la.
  
  Drake dze klo ɖe anyi. "Èʋuʋu aɖaka sia, ètsɔ xexeame katã de afɔku me!" - edo ɣli, eƒe gbe mese tututu le propeller ƒe asikewo ƒe gbeɖiɖi sesẽa ta o.
  
  "Mèganye wimp o!" Frey do ɣli ɖo eŋu, eƒe mo trɔ abe aɖaʋawɔla vɔ̃ɖi aɖe si heroin nono zu numame na ene. "Lɔ̃ ɖe edzi, Drake. Meɖu dziwò!"
  
  "Menye dziɖuɖu ŋue wòku ɖo o!" Drake do ɣli ɖo eŋu, gake fifia helikɔpta la le ta dzi tẽ eye mete ŋu se eya ŋutɔ ƒe gbe gɔ̃ hã o. Enɔ ekpɔm esime Frey nɔ mɔ fiam ye, nɔ tu dam ɖe edzi le eƒe didi nu esime wònɔ eƒe abɔwo ʋuʋum. Drake do gbe ɖa be tu si tra mɔ la nagalé ye xɔlɔ̃wo o.
  
  Germanytɔ la bu eŋu. Esi wòte ɖe nusi wòtsia dzi ɖo le eƒe agbemeŋkekewo katã me ŋu ale gbegbe ta la, ɖeko wògbã.
  
  Fifia Dahl nɔ egbɔ. Wonɔ ekpɔm esime Frey kple Alicia nɔ kɔsɔkɔsɔ kpekpeawo ɖiɖim ɖe anyi vaseɖe esime wova ƒo wo ɖe amekukuɖaka la ƒe nuwuwu eveawo mlɔeba. Frey kpɔ egbɔ be wole dedie.
  
  Helikɔpta la tsɔ kpekpeme la. Naneke medzɔ o.
  
  Frey do ɣli ge ɖe eƒe telefonxɔla me. Helikɔpta la gadze agbagba ake, fifia ya eƒe mɔ̃wo nɔ ɣli dom abe dinosaur si do dziku ene. Kɔsɔkɔsɔawo xɔ woƒe kpekpeme, eye gbagbã aɖe si dze ƒã, si nye kpe gbagbã ƒe ɖiɖi.
  
  Odin ƒe aɖaka la ʋuʋu.
  
  "Mɔnukpɔkpɔ mamlɛtɔe nye esia!" - Dahl do ɣli ɖe Drake ƒe to me. "Míele yiyim ɖe nutunuwɔƒea! Tso Milo ƒe tu me!"
  
  Drake ye ƒu du le nuŋɔŋlɔa me. Woate ŋu agblẽ helikɔpta la eye woaɖe Yɔdoa hafi. Gake anɔ eme be Ben kple Kennedy, kpakple Hayden kple Parnevik aku.
  
  Dahl do ɣli be: "Ɣeyiɣi meli o!" "Esia alo Nyaɖeɖefia!"
  
  Swedentɔa ti kpo di Milo ƒe aʋawɔnua. Drake miã ŋku esime vevesese nɔ eƒe dzi me tom. Eƒe ŋkume dze Ben kple Kennedy dzi, eye nyametsotso ƒe vevesesea tro eƒe ememe abe ka ene. Ne èbu kple asi ɖeka la, àbu kple asi evelia. Eye emegbe etso nya me be ɖeko yemate ŋu aɖe mɔ na Dahl be wòawɔ esia o. Ðe wòate ŋu atsɔ exɔlɔ̃ eve asa vɔe atsɔ axɔ na xexeamea?
  
  Ao.
  
  Eti kpo yi ŋgɔ abe akpɔkplɔ ene esime Dahl dze Milo ƒe awuwo me dzrom ko. Swedentɔa trɔ megbe le movidzɔdzɔ ta esi Milo ɖɔ eƒe ŋutilã ɖo, Amerikatɔa bɔbɔ nɔ anyi le vevesese ta, gake enɔ ʋuʋum eye wònɔ afɔ ƒom va ɖo nuƒolanɔƒea ƒe go kemɛ dzi. Na fli siwo dzi woɖiɖi ɖo la dometɔ ɖeka.
  
  Drake tɔ kple movidzɔdzɔ. Helikɔpta la ƒe mɔ̃wo gaƒo nu ake eye afɔku makɔmakɔ aɖe yɔ doa me fũ. Le ɣeyiɣi si kplɔe ɖo me la, Odin ƒe amekukuɖaka gã la trɔ eye wòɖe eɖokui ɖa le eƒe ʋuɖoƒewo ŋu, eye wònɔ ʋuʋum ŋɔdzitɔe ɖo ta Drake kple nuƒolanɔƒea ƒe go kemɛ dzi, si nye ku si nɔ ʋuʋum tɔn ɖeka.
  
  Dahl ƒe ɣlidodoa gagbugbɔ Parnevik ƒe ɣlidodoa gblɔ be: "Aoo!"
  
  ɣlidodo aɖe ɖi, ɣlidodo sesẽ aɖe abe ɖe yadoƒe aɖe xɔ dzo akpa ene, gbeɖiɖi aɖe ɖi abe ɖe wole dzo dam gbɔgbɔ vɔ̃ siwo katã le Dzomavɔ me agbagbee ene. Ya si me sulfur le ƒe tɔsisi aɖe si le do aɖe si woʋu yeyee le Odin ƒe yɔdo te la me.
  
  Frey kple Alicia ƒu du dzo, eye wòsusɔ vie wotɔ dzo wo agbagbee esime wonɔ aɖaka si nɔ ʋuʋum la liam. Frey do ɣli be: "Mègadze mía yome o, Drake!" Nugblẽfexeɖoɖo le asinye!" emegbe edze abe susu aɖe va susu me nam ene, si nye dedienɔnɔ ƒe kakaɖedzi. Edo ɣli na Drake ƒe zɔhɛwo be: "Azɔ! Midze aɖaka la yome ne menye nenema o la, miaku!" Frey de dzi ƒo na wo, eʋuʋu eƒe tu sue la, eye naneke megali woawɔ wu be woaƒo xlã dzoxɔxɔ ƒe sɔti la o.
  
  Dahl trɔ eƒe ŋku si me gbɔgbɔ vɔ̃wo le la ɖe Drake ŋu. Egblɔ kple kukuɖeɖe be: "Ele be míadzudzɔ esia." "Elabena... na vinyewo."
  
  Ŋuɖoɖo aɖeke menɔ Drake si wu be wòaʋuʋu ta o. Godoo. Edze SGG ƒe amegã la yome, eye wòɖe axadzi le Sarcophagus si nɔ ʋuʋum la ŋu nyuie esi wònɔ dzodzom le wo tame, woƒe futɔ siwo nɔ nu kom la nɔ tame dedie esime eƒe zɔhɛwo nɔ eƒe mɔzɔzɔa yome le akpa kemɛ.
  
  Wotsɔ aʋawɔnuwo kple aɖaʋatɔ ƒe dzodzro tsyɔ edzi.
  
  Drake ɖo do aɖe si le kpea ƒe anyigba la gbɔ. Dzoxɔxɔa nye xɔ kɔkɔ aɖe si nɔ bibim eye wònɔ ʋuʋum. Nusi dzi womate ŋu awɔ naneke le o. Drake te ɖe eŋu alesi wòate ŋui hafi trɔ be yeakpɔ yeƒe futɔwo ƒe ŋgɔyiyi.
  
  Hayden gakpɔtɔ nɔ anyigba, ewɔ abe ɖe menya naneke o ene. Fifia efɔ ɖe tsitre eye wòɖe ka siwo lé Odin ƒe akpoxɔnua ɖe eƒe akɔta la ɖa. "Nukae mate ŋu awɔ?"
  
  Drake tsɔ ŋku ɖe eŋu kpuie. "Ðe ɖoɖo aɖewo le CIA si be yewoatɔ te Supervolcanoa?"
  
  "Agbalẽŋlɔla" dzetugbe la dze abe ɖe wòtɔtɔ ene vie hafi ʋuʋu ta. "Nu siwo dze ƒã koe. Tsɔ Germanytɔ la de yaƒoƒomɔ̃a me." Etsɔ gbɔdzɔe ƒe ɣlidodo tsɔ Akpoxɔnua ƒu gbe. Wo ame etɔ̃a katã nɔ ekpɔm wònɔ ʋuʋum le ʋuƒoa ŋu abe gaku ene.
  
  Ðe wodo kpo nu ŋutɔŋutɔa?
  
  Nyaƒoɖeamenu si dona tso pɔmpia me dzi ɖe edzi esi dzotoa nɔ ŋusẽ kpɔm ɖe edzi. Dahl gblɔ be: "Ne kɔsɔkɔsɔa ƒe dɔwɔwɔ dze egɔme ko la." "Míate ŋu axe mɔ ɖe esia nu o. Ele be míawɔ esia fifia!"
  
  Drake ƒe ŋkume nɔ Akpoxɔnua ŋu ɣeyiɣi kpui aɖe esi wònɔ ʋuʋum toɣliɖeɖetɔe le eƒe go kemɛ dzi. Eƒe rim.Nyaawo do tso eme abe ɖe woŋlɔ wo ɖe dzo me ene.
  
  
  Dziƒo kple Dzomavɔ nye ɣeyiɣi kpui aɖe ƒe numanyamanya, .
  
  Enye Luʋɔ Makumaku la si ƒoa eɖokui ɖe Nu Nyui alo Vɔ̃ɖi gbɔ.
  
  
  Egblɔ be: "Ðoɖo B." "Èɖo ŋku Odin ƒe fiƒodea dzia? Edze abe mesɔ o ene, alo? Teƒe aɖeke meli woatsɔ esia ade o, alo? Enyo, ɖewohĩ eyae nye ema."
  
  "Ðe Odin ƒe Fiƒode nye mɔ si dzi woato aɖe xexeame?" Dahl ke ɖi le eŋu.
  
  Drake gblɔ be: "Alo dzomavɔ." "Enɔ te ɖe amesi awɔ nyametsotsoa dzi. Esiae nye ŋuɖoɖoa. Ele be luʋɔ dzadzɛ nanɔ ame si tsɔ Akpoxɔnua da la si. Mɔ̃wo ƒe mɔ̃e wònye. Míeganya naneke o elabena míeɖe yɔdoa ɖa. Ne míedo kpo nu la, xexeame atsrɔ̃."
  
  "Aleke fiƒodea yi?" Hayden, si ƒe dzedzeme mevɔ̃ɖi wu alesi wòdzɔe le eƒe futɔwo ƒe asiwo me ƒe fukpekpea megbe o la, nɔ ŋku lém ɖe yadoƒea abe ɖe woate ŋu aɖui agbagbee ene.
  
  Drake ƒo fi de esi wòkɔ Akpoxɔnua ɖe dzi helée ɖe eŋgɔ. Dahl tsi tre nɔ ekpɔm esime wònɔ zɔzɔm ɖo ta yadoƒe si nɔ ɣli dom la gbɔ. "Zi alesi nètsɔ Akpoxɔnu sia ka dzoxɔxɔ ma ŋu ko la, woaɖee le wò asiwo me tututu."
  
  Emegbe esi gbeɖiɖi aɖe ɖi abe lãha aɖe si xaxa ɖe ave si le bibim me ƒe ɣlidodo ene la, dzoxɔxɔ geɖe wu do tso ete, eye eƒe dodo ƒe ɣlidodo sesẽa na tome tsi kloe. Fifia sulfur ƒe ʋeʋẽa te ya la ƒoƒo ɖe edzi, si na wòzu miasma si me aɖi le. To si nye woƒe zɔhɛ ɣesiaɣi ɣeyiɣi didi aɖe la ƒe ɖiɖi fafɛ la va le abe dziɖegbe ene fifia. Drake se le eɖokui me abe ɖe gliawo ŋutɔ le ʋuʋum ene.
  
  "Nya yeye aɖe, Dal. Ðoɖo B le dɔwɔwɔ me. Le etsɔme la, esia fia be nyemenya nu bubu si gali mawɔ o."
  
  Dahl tsi tre ɖe Akpoxɔnua ƒe akpa kemɛ be: "Etsɔme aɖeke mele asiwò o." "Alo nye hã."
  
  Wo ame evea wozɔ afɔ ɖo ta yadoƒea. Shale la te ɖiɖi ɖe agakpe si le wo xa la dzi. Ɣlidodo kple ɣlidodo aɖe, si tɔgbe Drake mese kpɔ o la, tso aʋli la ƒe gogloƒe si nuwuwu meli na o la me.
  
  "Dzoto gã la le tetem ɖe eŋu!" Hayden do ɣli sesĩe. "Tsie!"
  
  
  * * * .
  
  
  Drake, Dahl alo Abel Frey gɔ̃ hã mekpɔe o, Icelandtɔwo ƒe to xɔŋkɔ si woyɔna be Eyjafjallajokull, si vaseɖe fifia la, eƒe dzi dze eme be yeaɖe tɔsisi ɣi fafɛwo ado go eye wòado ŋɔdzi na yameʋuɖoɖo la, wó zi ɖeka le eƒe go kemɛ dzi. Eteƒe madidi o woakpɔe le Sky News kple BBC eye emegbe le You Tube dzi to ame miliɔn geɖe siwo ƒe mo wɔ yaa dzi - ʋɔ driba akpe ɖeka ƒe aɖe siwo le dzo dam siwo le dzo dam le yame. Le ɣeyiɣi ma ke me la, Iceland dzoto eve bubuwo wó, eye woƒe tawo dzo abe champagne-kplu ene le nyaƒoɖeamenu me. Woka nya ta, le aɖe si wobla vie, be Harmagedon va ɖo.
  
  Ame ʋɛ aɖewo koe nya alesi wòte ɖe eŋu ŋutɔŋutɔ.
  
  
  * * * .
  
  
  Kalẽtɔ siwo womekpɔ o eye womenya wo kpɔ o la wɔ avu le toa ƒe gogloƒe doviviti la me. Drake kple Dahl tsɔ Akpoxɔnua dze dzoxɔxɔnamɔ̃a dzi, eye wozã nu goglo aɖe tsɔ trɔ dzoxɔxɔa yi teƒe aɖe si te ɖe afima ŋu esime wotsɔe ɖo do si Odin ƒe yɔdoa gbã gblẽ ɖi la tame tẽ.
  
  "Ʋã!" Dahl ʋli vevie be yeana Akpoxɔnua nanɔ teƒea. Drake se le eɖokui me be yeƒe asiwo nɔ ʋuʋum le agbagbadzedze si wòtsɔ ɖu toa ƒe ŋusẽ gbãtɔ dzi ta. "Ðeko medi be manya nusi nye dzomavɔ si wotsɔ wɔ nu sia!"
  
  "Amekae tsɔ ɖe le eme!" Hayden dze agbagba be yeaxe mɔ na wo, lé woƒe afɔwo henɔ wo tum sesĩe alesi wòate ŋui. "Ðeko nàtsɔ aɖaʋatɔ la ade eme!"
  
  Dahl tsɔ aɖuɖɔ ƒo, eye wòti kpo ɖe doa dzi. Ne ɖe Akpoxɔnua to eŋu alo ʋuʋu vie gɔ̃ hã la, anye ne eʋuʋu enumake, gake woƒe taɖodzinua sɔ, eye akpa vevitɔa ge ɖe do si wowɔ kple asi si le Odin ƒe Yɔdo te la me nyuie.
  
  Mɔ̃ si wowɔ wònya kpɔ, si woto vɛ ƒe alafa geɖe kple akpe geɖe enye sia. Meka atam na mawuwo.
  
  Mɔ̃wo ƒe mɔ̃e!
  
  "Blema mɔ̃ gãtɔ kekeake si egbegbe xexeame nya kpɔ." Dahl dze klo ɖe eƒe klo dzi. "Amesi ate ŋu atsi nusia nu."
  
  Drake nɔ ekpɔm esime wòdze abe Akpoxɔnua le sue ene, eye wònɔ nyaƒoɖeamenu gã si nɔ dzi yim tso ete la xɔm. Edzena gbadzaa eye wòdzɔna le gbagbãƒea ƒe goawo dzi, eye wòzua obsidian ƒe amadede. Tegbee. Womatutui gbeɖe o.
  
  "Mawu nayra".
  
  Esi Job wɔ dɔ vɔ la, etɔ vie hafi trɔ eƒe susu ɖe Frey ŋu ake. Vɔvɔ̃ yɔ eƒe dzi me wu alesi wòate ŋu asusui, fifia gɔ̃ hã.
  
  Helikɔpta la fɔ, eye wònɔ agbagba dzem be yealé Odin ƒe aɖaka si nɔ ʋuʋum blewu le ete la ƒe kpekpeme ɖe te. Frey kple Alicia siaa nɔ anyi ɖe aɖaka la ƒe nutsyɔnu dzi, eye woƒe asiwo xatsa ɖe ka siwo wotsɔ blae ɖe helikɔpta la ŋu sesĩe.
  
  Gake Ben, Kennedy kple Nufialagã Parnevik nɔ ka etɔ̃ bubu siwo nɔ xɔxlɔ̃m le helikɔpta la te, siwo ɖikeke mele eme o be wolé wo ɖe afima kple tu esime Drake nɔ avu wɔm be yeaɖe ɣletinyigba la.
  
  Wonɔ xɔxlɔ̃m le teƒe si le ƒuƒlu la tame, nɔ ʋuʋum esime helikɔpta la nɔ to yim, eye wolé wo dzoe tso Drake ƒe ŋɔti te tututu.
  
  "Aooo!"
  
  Eye, nusi mexɔ se o la, eƒu du - ŋutsu si tsi akogo, si nɔ du dzi kple ŋusẽ si dziku, nusiwo bu kple lɔlɔ̃ dzi - ŋutsu si tsɔ eɖokui ƒu gbe to do aɖe si me goglo o me yi yamenutome yibɔ me, nɔ nusi woxɔ le esi la dim, eye wòlé ka siwo le ʋuʋum la dometɔ ɖeka kple mɔkpɔkpɔbuɖeame , esime wòdze anyi.
  
  
  BLEE
  
  
  
  MAWUWO ƑE YƆDƆ
  
  
  Drake ƒe xexeame tɔ kple eƒe titri yi viviti me - ƒuƒlu si nuwuwu meli na o le etame, do si me goglo o le ete - ka si le ʋuʋum si ƒe didime nye sentimeta etɔ̃, si nye eƒe ɖeɖekpɔkpɔ ɖeka kolia. Eƒe susu me fa; ewɔe na exɔlɔ̃wo. Susu bubu aɖeke tae wu be woaɖe wo o.
  
  Ðokuitɔmadimadi.
  
  Eƒe asibidɛwo ka ka la eye mete ŋu tu o!
  
  Eƒe ŋutilã, si va do go nuheŋusẽ mlɔeba la, te gege ɖe anyi kabakaba. Le sɛkɛnd mamlɛtɔ me la, eƒe miasi si nɔ ʋuʋum la tu ka aɖe si didi wu susɔeawo eye wòbla ɖe eŋu kple vɔ̃ɖinyenye si bua tame.
  
  Eƒe anyidzedze nu tso esi wòtsɔ eƒe abɔ eveawo lée eye wòmiã ŋku be yeƒe dzi si nɔ ƒoƒom kabakaba la nafa. Asikpeƒoƒo sesĩe tso teƒe aɖe si le etame. Alicia kɔ eƒe fewuɖunyawo ɖe go.
  
  "Esiae nye nusi Wells di be yeagblɔ esi wògblɔ be "ɖe wò ŋutete fia"? Ebiaa ɖokuiwò ɣesiaɣi be nukae tomenukuku ma si ƒe tagbɔ gblẽ la fia hã!"#
  
  Drake fɔ mo dzi, eye wònya aʋli si le ete la nyuie, eye eƒe ta le ʋuʋum abe tsã ene. Gake ŋusẽ yeye si wòkpɔ kple adrenaline nɔ bibim le eƒe lãmekawo me, eye dzo xoxoa ƒe akpa gãtɔ gatrɔ va eme fifia, eye wònɔ kukum be yeado.
  
  Elia ka la, asi ɖe asi dzi, tsɔ eƒe klowo lée, nɔ ʋuʋum kabakaba. Frey tsɔ eƒe tu sue si wotsɔa tu ɖe asi la ʋuʋu eye wòko nu, eye wòɖo taɖodzinua nyuie, gake emegbe Hayden do ɣli tso Odin ƒe yɔdo me. Drake kpɔe wòtsi tre ɖe afima, nɔ Wells ƒe tu ɖom ɖe Frey ŋu - aʋafia xoxoa dze anyi ɖe egbɔ, gake, akpe na Mawu, eganɔ gbɔgbɔm.
  
  Hayden tsɔ tu la fia Frey le afã me. "Na wòafɔ!"
  
  Helikɔpta la gakpɔtɔ nɔ yame, eye eƒe yameʋukula meka ɖe eƒe sededewo dzi o. Frey he ɖe megbe, nɔ ɣli dom abe ɖevi si ɖe eɖokui ɖa tso fefenu si wòlɔ̃na wu gbɔ ene. "ENYO. Hundin!Amegãɖeɖi! Ðe wòle be maɖe wò le yameʋu fiƒode ma me hafi!"
  
  Drake ko alɔgbɔnu esi wòse Hayden ƒe ŋuɖoɖo. "Ẽ, mesea nya sia gɔme zi geɖe."
  
  Kennedy, Ben kple Parnevik tsɔ ŋku ʋuʋu nɔ ekpɔm, eye dzi menɔ wo ƒo kura be yewoagbɔ ya o.
  
  "Yi ɖaxɔe!" - Frey emegbe do ɣli ɖe Alicia ta. "Tso asi me yi asi me. Kplɔe ne míayi. Bitch sia mada tu wò o. Eyae nye dziɖuɖua ƒe kuxia. " .
  
  Drake no nu esi Alicia ti kpo tso amekukuɖaka la me eye wòlé Drake ƒe ka si sɔ kplii la, gake togbɔ be ele alea hã la, ekpɔ ɣeyiɣi lé ŋku ɖe Ben ŋu, henɔ alesi ŋutsuvia wɔ nui ne woɖe Hayden ƒe nɔnɔme fiae la kpɔ.
  
  Ben, ne nane li la, etsɔ veveseseɖeamenu geɖe wu kpɔe.
  
  Alicia ƒu du to ka la dzi abe boso ene eye eteƒe medidi o wòsɔ kple Drake. Ekpɔe, eƒe mo deblibo si yɔ fũ kple dziku.
  
  "Mate ŋu aʋuʋu ɖe mɔ eveawo siaa dzi." Eti kpo yi yame, afɔwo gbã, le akasanu dzeani aɖe me to vivitia me, eye wònɔ yame keŋkeŋ hena ɣeyiɣi kpui aɖe. Emegbe eƒe afɔwo do ka kple Drake ƒe akɔta sesĩe eye wòʋuʋu eƒe ŋutilã yi ŋgɔ, lé eya ŋutɔ ƒe ka kpuie hafi ʋuʋue yi esi kplɔe ɖo gbɔ.
  
  Drake ƒo nu le ɣlidodo me be: "Fucking baboon," eƒe akɔta nɔ bibim, eƒe asiléƒea nɔ ʋuʋum.
  
  Alicia zã eƒe ŋusẽ tsɔ ʋuʋu ka la, eƒe afɔwo keke ɖe akɔta, eye wòtsɔe ƒo ɖe eƒe dɔgbo me. Drake te ŋu ʋuʋu yi ɖusime be yeaɖe ƒoƒoa dzi akpɔtɔ, gake egase le eɖokui me kokoko be yeƒe akɔtawo vuvu.
  
  Eƒo nu ɖe eŋu, ekpɔ gome le vevesesea me eye wòkɔ yi dzi. Klẽ aɖe do le eƒe ŋkuwo me, tsɔ kpe ɖe bubu yeye aɖe ŋu.
  
  Egbɔ ya be: "Mlɔeba." "Ètrɔ gbɔ. Fifia míakpɔ amesi nyo wu."
  
  Eʋuʋu ka la, kakaɖedzi nɔ keklẽm le eƒe ʋuʋu ɖesiaɖe me. Le titri ɖeka me la, eto Drake ŋutɔ ƒe ka ŋu eye wògazã eƒe ŋusẽ tsɔ ƒoe ɖe megbe, eye wòɖo eƒe afɔwo ɖe eƒe ta ŋu zi sia.
  
  Gake Drake trɔ gbɔ eye wònɔ klalo. Etsɔ aɖaŋu blibo ɖe asi le eƒe ka ŋu, te taɖuame sesẽa ɖe to, eye wòlée le afɔ eve ƒe gogloƒe. Alicia nɔ tsia dzi le etame afɔku aɖeke manɔmee, eƒe ʋuʋu wɔ nuku nɛ, eƒe abɔwo gakpɔtɔ nɔ ʋuʋum.
  
  Drake ƒua du yia ka la dzi afɔ ɖeka ɖeka. Kaka eƒe futɔa nakpɔ nusi wòwɔ la, eɖu edzi. Etu afɔ eƒe ta sesĩe.
  
  Mekpɔ eƒe asibidɛwo ɖe asi le ka la ŋu. Edze anyi, gake sentimeta ʋɛ aɖewo koe wòdze anyi. Akɔɖu sesẽ si le eme la wɔ dɔ eye wògalée ake.
  
  Frey do ɣli tso dziƒo. "Naneke nyui aɖeke meli o! Ku, wò Eŋlisitɔ dzimaxɔsetɔ!"
  
  Emegbe le ɣeyiɣi si mede ŋkuʋuʋu me o la, Germanytɔa ɖe hɛ aɖe do goe hetso Drake ƒe ka!
  
  
  * * * .
  
  
  Drake kpɔ wo katã le ʋuʋu blewu me. Akplɔa ƒe keklẽ, lãtsoƒea ƒe keklẽ vɔ̃ɖi. Eƒe agbetsi ƒe ʋuʋu kpata-alesi wòdze egɔme nɔ dodom henɔ ʋuʋum le etame.
  
  Eƒe ŋutilã ƒe kpekpememanɔamesi enumake. Dziŋɔ kple dzimaxɔse ƒe ɣeyiɣi si me tsikpe nɔ. Esi wònya be ɖeko wogblẽ nusianu si yese kpɔ kple nusianu si yeate ŋu awɔ le etsɔme la dome teti koe nye ema.
  
  Eye emegbe anyidzedze... eƒe nemesis, Alicia kpɔkpɔ wòlia eƒe asibidɛ be yeatrɔ ayi amekukuɖaka la tame... Ben ƒe nu kpɔkpɔ wòtrɔ le ɣlidodo me... Kennedy ƒe mo trɔ zu ku ƒe nutsyɔnu... eye to eƒe gotagome nukpɔkpɔ me... Adzɔge... .nukae. ?
  
  Torsten Dahl, Swedentɔ tagbɔsesẽtɔ, nɔ du dzi, ao, le du dzi, to nuƒolanɔƒea kple zikpuimeka si wobla ɖe eƒe ŋutilã ŋu, eye wòtsɔ eɖokui ƒu gbe ɖe do yibɔ aɖe me ŋutɔŋutɔ, abe alesi Drake ŋutɔ wɔe ɣeyiɣi kpui aɖe do ŋgɔ ene.
  
  Dedienɔnɔ ƒe ka aɖe si le ʋuʋum le megbe nɛ, si wotsɔ bla ɖe sɔti aɖe si le Odin ƒe xɔdɔme me, si Hayden kple Wells lé sesĩe, amesiwo wodzra ɖo be woadze agbagba geɖe wu.
  
  Dahl ƒe aɖaʋadzedze ƒe titri...hee te ɖe eŋu ale gbegbe be wòalé Drake ƒe abɔwo eye wòalée sesĩe.
  
  Drake ƒe mɔkpɔkpɔ ƒe gbagbã nu yi esi eya kple Dahl wodze anyi ɖekae, dedienɔnɔ ƒe ka la sesẽ...emegbe hehe kpata, vevesesetɔe esi Hayden kple Wells xɔ masɔmasɔa.
  
  Emegbe mɔkpɔkpɔ. Xɔname ƒe agbagbadzedze blewu, si me vevesese le. Drake lé ŋku ɖe Dahl ƒe ŋkume, megblɔ nya aɖeke o, meɖe seselelãme ounce ɖeka pɛ hã ɖe go esime wonɔ wo hem sentimeta ɖesiaɖe yi dedienɔƒe o.
  
  Helikɔptakulaa anya xɔ sededea, elabena edze tolili gɔme vaseɖe esime wòsu te be yeada tu etɔ̃lia, fifia ya tso toa dzi, si wowɔ be wòakeke dometsotsoa ɖe enu ale gbegbe be amekukudzraɖoƒea nate ŋu age ɖe eme afɔku aɖeke manɔmee.
  
  Le aɖabaƒoƒo etɔ̃ me la, Odin ƒe aɖaka bu. Helikɔpta ƒe asikewo ƒe ɖiɖi nye ŋkuɖodzinu si le didiƒe ʋĩ. Ben, Kennedy kple Parnevik nɔ abe alesi wole fifia ene.
  
  Mlɔeba la, wohe Dahl kple Drake to aʋli la ƒe go siwo dzi kpewo le la dzi. Drake di be yeaɖe ye yome, gake eƒe ŋutilã mewɔ naneke o. Nusi wòate ŋu awɔ koe nye be wòamlɔ afima, ana nuveviwɔamea nanyrɔ ɖe eme, atrɔ vevesesea ayi eƒe ahɔhɔ̃ ƒe akpa aɖe si sa ɖe aga.
  
  Eye esi wòmlɔ afima la, helikɔpta la ƒe ɖiɖi trɔ gbɔ. Zi sia koe wònye Dahl chopper. Eye esia nye woƒe ɖeɖekpɔkpɔ kple yometiti ƒe mɔnu le ɣeyiɣi ma ke me.
  
  Ðeko Drake te ŋu lé ŋku ɖe Torsten Dahl ƒe ŋku siwo nɔ funyafunya wɔm la ŋu. "Wòe nye Mawu, xɔlɔ̃," eye teƒe si wonɔ ƒe vevienyenye mebu ɖe edzi o. "Mawu Vavãtɔ".
  
  
  BLEE ÐEKA
  
  
  
  GERMANY ƑE ƑOMEDODO
  
  
  Ɣesiaɣi si Kennedy Moore trɔ eƒe kposɔ ɖe zikpui sesẽa dzi ale gbegbe la, Alicia Miles ƒe ŋku siwo le vevie la dea dzesii. Eŋlisi nyɔnuvi la nye Uber aʋawɔla, si wona kpovitɔ ƒe sidzenu adelia - mɔkpɔkpɔ ɣesiaɣi.
  
  Le gaƒoƒo etɔ̃ ƒe yameʋuɖoɖo tso Iceland yi Germany me la, zi ɖeka koe wotɔ. Gbã la, esi wodzo le dzotoa me aɖabaƒoƒo ewo pɛ ko megbe la, wotsɔ winch ƒo aɖaka la hetsɔe de dedie hekplɔ amesiame va ʋua me.
  
  Abel Frey yi megbexɔa me enumake. Megakpɔe tso ɣemaɣi o. Ðewohĩ etsɔa ami ƒoa fififi kple dɔwɔƒewo ƒe tasiaɖamfɔwo. Alicia tsɔ Kennedy, Ben kple Parnevik ƒu gbe ɖe woƒe zikpuiwo dzi kloe, emegbe wòbɔbɔ nɔ eƒe ahiãvi, Milo si xɔ abi la xa. Edze abe Amerikatɔ si ƒe ŋutilã le ƒuƒlu la lé eƒe ŋutilã ƒe akpa ɖesiaɖe ɖe asi ene, gake eƒe bɔlwoe wòlé ɖe asi akpa gãtɔ, si nye nyateƒenya si dze abe ɖe Alicia kpɔe be edoa dzidzɔ na ame eye wòdoa vɔvɔ̃ na ame ene.
  
  Dzɔla etɔ̃ bubuwo nɔ helikɔpta la me, nɔ ŋku lém ɖe gamenɔlawo ŋu ŋuɖɔɖɔɖotɔe ɖe kadodo wɔnuku si nɔ Alicia kple Milo dome ŋu - woɖɔlia wo nɔewo si wɔ nublanui, emegbe gɔmesese nɔ eŋu, eye emegbe dziku yɔ wo me fũ.
  
  Kennedy menya afisi wole esime helikɔpta la dze ɖiɖi gɔme o. Eƒe susu nɔ tsaglãla tsam gaƒoƒo mamlɛtɔ, tso Drake kple woƒe mɔzɔzɔ le Paris, Sweden kple dzoto dzi, va ɖo eƒe agbe xoxo si wònɔ le NYPD me dzi, eye tso afima, godoo, va ɖo Thomas Caleb dzi.
  
  Caleb nye amewula si wowu ɖe wo nɔewo yome si wòɖe asi le be wòagawu ake. Ŋkuɖodzi amesiwo wòwu dzi dze edzi. Nuvlowɔwɔ teƒe si wòto ŋkeke ʋɛ aɖewoe nye esi va yi-eƒe nuvlowɔwɔ teƒe-gakpɔtɔ nye nu yeye le eƒe susu me, abe ʋu si wokɔ ɖe anyi yeyee ene. Ekpɔe be yemekpɔ nyadzɔdzɔgbalẽ ɖeka pɛ hã tso ɣemaɣi o.
  
  Ðewohĩ wolée.
  
  Le wò drɔ̃ewo me....
  
  Ao. Le nye drɔ̃ewo me la, womelénɛ gbeɖe o, wometena ɖe eŋu gbeɖe o. Ewuam hewɔa ŋlɔmi le ŋunye, eye nye fɔɖiɖi nɔa fu ɖem nam abe gbɔgbɔ vɔ̃ fiƒode ene vaseɖe esime meɖe asi le wo katã ŋu.
  
  Helikɔpta la ɖiɖi kabakaba, eye wòʋuʋui do goe le ŋutega si mete ŋu dze ŋgɔe o la me. Ame ŋutɔ ƒe xɔ si le helikɔpta la ƒe megbe la ʋu eye Abel Frey do go, nɔ sededewo ƒom.
  
  "Alicia, Milo, ànɔ gbɔnye. Mikplɔ gamenɔlawo vɛ. Dzɔlawo, miakplɔ aɖaka la ayi nye nukpɔƒe. Mɔfiamewo le afima dzikpɔla si be wòate ɖe ŋunye ne nusianu sɔ gbe be woakpɔe ko. Eye medi be esia nadzɔ kaba, dzɔlawo, eyata migahe ɖe megbe o. Ðewohĩ ƒe akpe geɖee nye esia Odin nɔ Frey lalam, gake Frey ya mele Odin lalam o."
  
  Kennedy gblɔ be: "Xexeame katã nya nusi nèwɔ, Frey, wò tagbɔ gblẽ." "Atsyãwɔla, fiƒode. Ɣeyiɣi didi kae nèsusu be yeanɔ gaxɔa godo?"
  
  Frey gblɔ kple gbe sesẽ be: "Amerikatɔwo ƒe seselelãme be yewole vevie na yewo ɖokui." "Eye bometsitsi nana nèxɔe se be yeate ŋu aƒo nu sesĩe, hmm? Susu si kɔ wu la ɖua dzi ɣesiaɣi. Ðe nèsusui nyateƒe be xɔ̃wòwo do le emea? Míeɖo mɔ̃wo ɖe afima, wò bometsila. Womato Poseidon ŋu o."
  
  Kennedy ʋu eƒe nu tsɔ tsi tre ɖe eŋu, gake ekpɔ Ben wòʋuʋu ta kpuie eye wòmi nu kaba. Gblẽe ɖi. Tsi agbe gbã, wɔ avu emegbe.Eyɔ Vanna Bonta ƒe nyawo le susu me."Anyo nam wu be ame si bɔbɔ ɖe anyi wu nanɔ asinye eye wòawɔ nuku nam vividoɖeameŋutɔe tsɔ wu be ame si de ŋgɔ wu ƒe nukpɔsusu nanɔ asinye eye wonyɔm amemabumabutɔe."
  
  Mɔ aɖeke menɔ Frey si dzi wòato anya be yewoƒe helikɔpta la gakpɔtɔ ɣla ɖe teƒe si kɔkɔ wu o. Eye dada na wòka ɖe edzi be yeƒe nunya de ŋgɔ wu yewo tɔ.
  
  Na wòabu eŋu nenema. Anye ne nusi wɔ nuku la avivi wu gɔ̃ hã.
  
  
  * * * .
  
  
  Helikɔpta la ɖi go kple ʋuʋudedi. Frey ɖe afɔ yi ŋgɔ eye wòti kpo ɖiɖi gbã, henɔ ɣli dom ɖe gbe na ŋutsu siwo nɔ anyigba. Alicia tso ɖe eƒe afɔwo dzi eye wòtsɔ eƒe asibidɛ si fiaa nu la wɔ ʋuʋu. "Gbã la, mi ame etɔ̃awo. Tawo le anyigba. Yi edzi nànɔ ʋuʋum va se ɖe esime magblɔ be menye nenemae o."
  
  Kennedy ti kpo tso helikɔpta si nɔ Ben megbe, eye wòse ɖeɖiteameŋu ƒe vevesese le lãmeka ɖesiaɖe me. Esi wòtsa ŋku la, nukpɔkpɔ wɔnukua na wòŋlɔ eƒe ɖeɖiteameŋu be aɖabaƒoƒo ɖeka, le nyateƒe me la, exɔ eƒe gbɔgbɔ.
  
  Ekpɔe zi ɖeka eye wòkpɔe be Frey ƒe fiasã si le Germany ye; aɖaŋuwɔla ƒe nu gbegblẽ wɔwɔ ƒe do si me modzakaɖeɖea medzudzɔna gbeɖe o. Woƒe anyidzeƒea dze ŋgɔ agbo gã la, ʋɔtru eve siwo wotsɔ ati wɔe siwo wotsɔ sika ƒo xlãe eye wotsɔ Italytɔwo ƒe sɔti siwo wotsɔ kpe xɔasi si nye marble wɔe siwo kplɔa ame yia mɔ gã aɖe me la ɖo wo ŋu. Esi Kennedy nɔ ekpɔm la, ʋu xɔasi eve, siwo nye Lamborghini kple Maserati, va do, eye ŋutsu ene siwo xɔ ƒe blaeve kple edzivɔ dovevienu la do tso wo me eye woʋuʋu atrakpuiawo yi Gbedoxɔa me. Ɣeɖuɖu ƒe hadzidzi ƒe ɣeyiɣi ƒe didime kpekpewo tso ʋɔtrua megbe.
  
  Le ʋɔtruawo tame la, wotsɔ kpewo bla xɔa ƒe ŋgɔgbekpa si dzi wotu xɔtaxɔ siwo le dzogoe etɔ̃ me le fli me kple xɔ kɔkɔ eve siwo kɔkɔ wu le eƒe nuwuwu eveawo, si na xɔ gã la dze abe Gothtɔwo ƒe Gbɔgbɔyɔyɔ ƒe dzedzeme ene. Kennedy susui be ewɔ dɔ ɖe ame dzi, eye wògbɔ eme vie. Esusui be ne wokpe ye be wòava kplɔ̃ɖoƒe aɖe le teƒe sia anye kpɔɖeŋuwɔla aɖe si ava nye eƒe drɔ̃e.
  
  Eye ale Abel Frey kpɔ viɖe tso woƒe drɔ̃ewo me.
  
  Wotue ɖe ʋɔtruawo ŋu, eye Alicia nɔ wo kpɔm nyuie esime woto ʋu gã siwo nɔ ɣli dom la ŋu henɔ kpe xɔasi si nye marble ƒe atrakpuiawo dzi yim. To ʋɔtruawo nu yi ɖe xɔdɔme si me gbeɖiɖi le ɖiɖim la me. Le miame la, agbo aɖe si le ʋuʋu ɖi si wotsɔ lãgbalẽ tsyɔ la kplɔa ame yia zãmodzakaɖeƒe aɖe si yɔ fũ kple haƒoƒo siwo me dzidzɔ le, akaɖi siwo le amadede vovovowo me, kple agbadɔ siwo nɔa ʋuʋum le ameha la tame, afisi amesiame ate ŋu aɖo kpe alesi wòte ŋu ɖua ɣe nyuie dzi le. Kennedy tɔ enumake hedo ɣli.
  
  "Kpekpeɖeŋu!" Efa avi, eye wònɔ ŋku lém ɖe amedzroawo ŋu tẽ. "Kpe ɖe mía ŋu!"
  
  Ame geɖe tsɔ ɣeyiɣia ɖiɖi woƒe ŋkumeɖobolo siwo yɔ afã kple afã la ɖe anyi henɔ ŋku lém ɖe ŋunye dũu. Le sɛkɛnd ɖeka megbe la, wodze nukoko gɔme. Swedentɔ si ƒe mo biã si wonya nyuie la kɔ eƒe aŋetu ɖe dzi tsɔ do gbe nɛ, eye Italy ŋutsu si ƒe ŋutigbalẽ biã la te ŋkuléle ɖe eŋu. Ame mamlɛawo trɔ yi woƒe disko dzomavɔ la me.
  
  Kennedy fa avi esi Alicia lé eƒe taɖa hehee to anyigba si wotsɔ kpe xɔasi si nye marble wɔe la dzi. Ben do ɣli tsɔ tsi tre ɖe eŋu, gake esusɔ vie ko ƒoƒoa na wòdze anyi. Nukoko geɖe wu va nɔ kplɔ̃ɖoƒea valawo dome, eye wogblɔ nya ƒaƒã ʋɛ aɖewo kplɔe ɖo. Alicia tsɔ Kennedy ƒu gbe ɖe atrakpui gã la me, eye wòƒoe sesĩe ɖe eƒe akɔta.
  
  Egblɔ kple ɣli be: "Nyɔnu bometsila." "Ðe mèkpɔe be wolɔ̃ woƒe aƒetɔ oa? Womabu eŋu vɔ̃ gbeɖe o. Azɔ...yi."
  
  Etsɔ tu sue aɖe si dze le esi la fia asi dziƒo. Kennedy di be yeatsi tre ɖe eŋu, gake ne míebu nusi dzɔ teti koe nye ema ŋu la, eɖoe be yeayi kplii ko. Wokplɔ wo yi atrakpuiawo dzi eye wokplɔ wo yi miame, yi ɖe Mɔ̃a ƒe aʋala kemɛa me. Esi wonya do le atrakpui la dzi hege ɖe xɔdɔme didi si me xɔmenuwo mele o - si nye tɔdzisasrã si le aʋalawo dome - la me ko la, ɣeɖuɖu ƒe hadzidzia tɔ, eye ɖewohĩ woawo koe nɔ agbe le ɣeyiɣi ma me.
  
  Esi wonɔ zɔzɔm to xɔdɔme aɖe me la, wokpɔ wo ɖokui le xɔ aɖe si ate ŋu anye ɣeɖuƒe si keke tsã la me. Gake fifia woma nutoa me ɖe xɔ vovovo blaeve vɔ afã me - xɔ siwo me ahadzraƒewo le le gota tsɔ wu gliwo.
  
  Lãmenugbagbeviwo.
  
  Wotutu Kennedy kpakple Ben kple Parnevik yi gaxɔ si te ɖe wo ŋu wu me. Gbeɖiɖi sesẽ aɖe fia be ʋɔtrua le tutum. Alicia ʋuʋu asi. "Wole ŋku lém ɖe ŋuwò. Kpɔ dzidzɔ nyuie."
  
  Le ɖoɖoezizi si na tome tsi si kplɔe ɖo me la, Kennedy tsɔ eƒe asibidɛwo to eƒe ɖa yibɔ legbea me, tsɔ eƒe pantalon la bɔbɔ alesi wòate ŋui, eye wògbɔ ya sesĩe.
  
  "Enyo..." edze egɔme nɔ gbɔgblɔm.
  
  Abel Frey do ɖe woƒe fotoɖemɔ̃ ŋgɔ, eye wònɔ nu kom abe Dzomavɔ ƒe Mawu ene be: "Hey, bitches!" "Míexɔ mi nyuie ɖe nye kplɔ̃ɖoƒea. Le mɔ aɖe nu la, meke ɖi be àse vivi nɛ abe nye, uh, amedzro siwo si ga le wu ene."
  
  Eʋuʋu asi si wotsɔ nɛ la dzoe hafi woɖo eŋu. "Mehiã o." Mehiã be nàƒo nu o. Wò nyawo metsɔa ɖeke le eme nam boo o. Eyata," ewɔ abe ɖe wòle ŋugble dem ene, "amekae le mía si... nyuie, ẽ, nyateƒee, Ben Blake ye. Meka ɖe edzi be ana nàkpɔ dzidzɔ gã aɖe."
  
  Ben ƒu du yi ahadzraƒeawo eye wòhe wo sesĩe alesi wòate ŋui. "Afikae nɔvinyenyɔnu le, wò amegãxi?"
  
  "Hm? You mean the saucy blonde with..." etsɔ eƒe afɔ ƒu gbe ɖe gota gbemelã. "Ðe ʋɔ driba ƒe avuwɔwɔ ƒe atsyã vɛa? Ðe nèdi be yeanya nu tso eŋu tsitotsitoa? Enyo, enyo, esi wònye wòe, Ben. Zã gbãtɔ medɔ nye ŋutsu nyuitɔ kekeake ɖe afima be wòaɖafɔ eƒe afɔkpawo, mienya, be mafae vie. Ede dzesii, ewɔ nuvevi eƒe akɔta ʋɛ aɖewo, gake nusi medi la su esi."
  
  Frey tsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe ɖe adzɔgedzikpɔmɔ̃a le sedawu wɔnuku si wòdo la ƒe kotoku me. Etrɔe ɖe television si wotsɔna ɖe asi ŋu, si Kennedy mede dzesii gɔ̃ hã o. Foto aɖe dze le yame - SKY News - le dze ɖom tso UK ƒe dukɔa ƒe fe si le dzidzim ɖe edzi ŋu.
  
  "Zã evelia?" Frey tɔ vie. "Ðe nɔviaŋutsu di be yeanya nyateƒea?"
  
  Ben do ɣli, eye gbeɖiɖi aɖe si tso eƒe dɔgbo me si le eƒe dɔgbo me goglo. "Ele nyuiea? Eƒe lãme sẽa?"
  
  Frey gazi adzɔgedzikpɔmɔ̃a dzi ake. Screen la trɔ ɖe nɔnɔmetata bubu si me nukuwo le wu ŋu. Kennedy kpɔe be yele xɔ sue aɖe si me nyɔnuvi aɖe bla ɖe aba ŋu la kpɔm.
  
  "Nukae nèsusu?" Frey de dzi ƒo na amewo. "Ne mede ɖeke o la, ele agbe. Fifia ya."
  
  "Karin!" Ben ƒu du yi TV la gbɔ gake emegbe etɔ, kasia wòɖu edzi. Avifafa ʋuʋu eƒe ŋutilã bliboa.
  
  Frey ko nu. "Nuka bubu kae nèdi?" Egawɔ abe ɖe wòbu tame ene ake eye emegbe egatrɔ television dɔwɔƒea ake, fifia ya wòtrɔ ɖe CNN ŋu. Enumake le nyadzɔdzɔwo me la, gbedasi aɖe va ku ɖe amewula aɖe si tso New York - Thomas Caleb ŋu.
  
  Kennedy si ƒe tagbɔ gblẽ gblɔ kple dzidzɔ be: "Meŋlɔ nya sia ɖi na wò do ŋgɔ." "Esusu be ɖewohĩ àdi be yealé ŋku ɖe eŋu."
  
  Eɖo to le eɖokui si. Se nya dziŋɔ si nye be Caleb yi edzi nɔ tsa ɖim le New York ƒe ablɔwo dzi, woɖe asi le eŋu, wònye gbɔgbɔ.
  
  Frey gblɔ kple Kennedy ƒe akɔta kple susu be: "Mexɔe se be èɖe asi le eŋu." "Dɔ gã aɖee wònye. Lã lénu la trɔ gbɔ va afisi wòle, meganye lã si wotsɔ de atɔ me le dua ƒe lãwo dzikpɔƒe o."
  
  Nyatakakaa ƒo to nya la ƒe nudzraɖoƒe ƒe videowo dzi-nu siwo wozãna ɖaa-eƒe mo, kpovitɔ ƒoɖi la ƒe mo, amesiwo ŋu wowɔ nuvevii ƒe mo. Ɣesiaɣi la, amesiwo ŋu wowɔ nuvevii ƒe mo.
  
  Woawo ke siwo ɖea fu nɛ le drɔ̃e baɖawo me gbesiagbe.
  
  "Meda akɔ be ènya woƒe ŋkɔwo katã, alo?" Frey ɖu fewu le eŋu. "Woƒe ƒomewo ƒe adrɛswo. Mɔ... woku."
  
  Kennedy tsɔ eƒe ta de asi nɛ be: "Zi ɖoɖoe!" Dzudzɔ ema! Taflatsɛ!
  
  Ese Frey nɔ ɣli dom be: "Eye wò hã." Eɖe ta ɖe eme be: "Nufialagã Parnevik," abe lã gbegblẽ si ge ɖe eƒe nu me ene. "Ðe wòle be nànɔ anyi awɔ dɔ nam hafi."
  
  Tu aɖe ɖi. Kennedy do ɣli kple movidzɔdzɔ. Le sɛkɛnd si kplɔe ɖo me la, ese ame kukua ƒe mumu, eye esi wòtrɔ la, ekpɔ be amegãxi la ge dze anyigba, do aɖe do ɖe eƒe akɔta, ʋu nɔ sisim do goe hele sisim ɖe lãmenugbagbevi la ƒe gliwo ŋu.
  
  Eƒe aɖuwo ge, eye dzimaxɔse na eƒe ahɔhɔ̃ tu. Ðeko wòte ŋu nɔ ekpɔm esime Frey gatrɔ ɖe eŋu zi ɖeka ake.
  
  "Eye wò hã, Kennedy Moore. Wò ɣeyiɣia le vava ge. Eteƒe madidi o míadzro gogloƒe si miate ŋu aɖiɖi ɖo la me."
  
  Esi wòtrɔ ɖe eƒe afɔkpodzi henɔ nu kom la, edzo.
  
  
  BLAENE-VƆ-EVE
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANY ƑE ƑOMEDODO
  
  
  Abel Frey ko alɔgbɔnu le eɖokui me esi wònɔ mɔ dzi yina eƒe dedienɔnɔ dɔwɔƒea. Ɣeyiɣi ʋɛ aɖewo siwo me wòto nu yeyewo vɛ eye wòtu afɔ bometsila siawo ɖe anyigba. Wo ame evea siaa gbã. Eye mlɔeba la, ewu bometsila tsitsi ma si ŋkɔe nye Parnevik Stone wòku.
  
  Wɔ nuku. Fifia míayi dɔwɔna siwo doa dzidzɔ na ame wu gɔ̃ hã dzi.
  
  Eʋu ʋɔ na eƒe aƒe si me ame aɖeke mele o eye wòkpɔ Milo kple Alicia womlɔ anyi ɖe eƒe aba dzi, abe alesi wògblẽ wo ɖi ene. Amerikatɔ gã la gakpɔtɔ nɔ fu kpem le abi la ta, eye wònɔa mo ʋuʋum le eƒe ʋuʋu ɖesiaɖe me, akpe na Swedentɔ ma, Torsten Dahl.
  
  "Nyadzɔdzɔ aɖe tso aƒe si te ɖe mía ŋu gbɔa?" - Frey bia enumake. "Ðe Hudson ƒo kaa?"
  
  CCTV dzikpɔƒe aɖe nɔ aƒe si kplɔe ɖo me, si dzi Frey ƒe akpadzinɔla zazɛ̃nyahelawo dometɔ ɖeka, Tim Hudson, le ŋku lém ɖe eŋu fifia. Wonya Hudson le fiasãa godoo be "ŋutsu si si ŋkuɖodzinu le" le eƒe kɔmpiuta ŋuti sidzedze geɖe ta, enye Frey ƒe sukuvi gbãtɔwo dometɔ ɖeka, ŋutsu si lɔ̃na faa be yeawɔ nusi gbɔ eme ɖesiaɖe na yeƒe dɔtɔ zazɛ̃nyahela. Zi geɖe la, wonɔ ŋku lém ɖe Odin ƒe yɔdoa ɖoɖo ƒe ŋgɔyiyi ŋu, eye Hudson nɔ ʋua ƒe ŋgɔdonya dzi - nɔ fi ƒom, fifia nɔ Yeagers mimim kple vɔvɔ̃ abe notsi ene. Frey di vevie be yeakpɔe be woaɖo Yɔdoa ɖe teƒe si sɔ, eye wòdzra ɖo bliboe ɖe eƒe sasrãkpɔ ɖedzesi gbãtɔ ŋu. Wolé ŋku ɖe eƒe gamenɔlawo, Karin ƒe nɔƒewo, kple eƒe gamenɔla yeyeawo ƒe gaxɔwo hã ŋu.
  
  Eye kplɔ̃ɖoƒe aɖe hã, le nyateƒe me. Hudson ɖo ɖoɖo aɖe si naa klabu la ƒe sentimeta ɖesiaɖe kpɔa ŋusẽ aɖe dzi, eɖanye infrared alo gbeɖiɖi si wozãna ɖaa o, eye woléa Frey ƒe amedzro veviwo ƒe ʋuʋu ɖesiaɖe ɖi heléa ŋku ɖe eƒe kpekpeme ŋu le leverage me hã.
  
  Eva se egɔme be ŋusẽ menye sidzedze le nyateƒe me o. Ŋusẽ nye kpeɖodzi sẽŋu. Fotoɖeɖefia aɖaŋutɔe. Video si me kɔ nyuie. Ðewohĩ mele se nu o, gake meve ame ne amesi wolé la vɔvɔ̃ ɖo ale gbegbe o.
  
  Abel Frey ate ŋu awɔ ɖoɖo ɖe "gbeɖoɖoɖi zã" ŋu kple ɣletivimefakala alo kpevi le ɣeyiɣi ɖesiaɖe si sɔ nɛ.Ate ŋu aƒle nutata alo kpememe aɖe, axɔ ŋgɔgbezikpuiwo le fefewɔƒe si xɔ dzo wu le du si me keklẽ le wu me, aɖo nusi gbɔ womate ŋu aɖo o gbɔ ɣesiaɣi edi.
  
  "Naneke meli haɖe o. Hudson anya ku le aba dzi ake," Alicia gblɔ esi wònɔ ɖiɖim ɖe eme kple ta le asiwo me eye eƒe afɔwo nɔ ƒoƒom ɖe eƒe aba ƒe go kemɛ dzi. Esi Frey kpɔe la, ekeke eƒe klowo ɖe enu vie.
  
  Godoo. Le dzɔdzɔme nu la, Frey ƒo nu le eɖokui me. Enɔ ekpɔm esime Milo nɔ hũ ɖem henɔ eƒe akɔta lém. Ese le eɖokui me be elektrikŋusẽ ƒe ʋuʋu na yeƒe dzi ƒe tsotso kabakaba esime gbɔdɔdɔ ƒe susu tsaka kple afɔku. Ekɔ ŋkume ɖe dzi ɖe Alicia ƒe mɔ dzi, si na xexeame katã ƒe "ga" ƒe dzesi lae.
  
  Alicia ɖiɖi eƒe afɔwo ɖe anyi. "Ne èbu eŋu zi evelia la, Milo, nukata màyi aɖakpɔe ake o. Eye nàxɔ nyatakaka blibo tso Hudson bometsila ma gbɔ, hmm? Dɔtɔ," eʋuʋu ta ɖo ta klosalogba si me wotsɔ nuɖuɖu siwo wotsɔ ɖaa nu le la gbɔ. "Nane si mebɔ oa?"
  
  Frey srɔ̃ nu tso agbaa ŋu esime Milo, si menya nusi nɔ dzɔdzɔm o, abe dunyahela ene le eƒe bometsitsi ta la, eɖo ŋkuléle ɖe eƒe ahiãvi ŋu abe aʋatsokaka ene, emegbe wònɔ hũ ɖem henɔ ʋuʋum do go le xɔa me.
  
  Frey gblɔ be, "Biskoti la dzena vivi ŋutɔ."
  
  Esi ʋɔtrua nya ƒo ɖe teƒea ko la, Alicia tsɔ bisi ƒe agba ɖeka na Frey eye wòlia eƒe kplɔ̃a. Esi wòtsi tre ɖe afɔ eneawo katã dzi la, etrɔ ta ɖe eŋu.
  
  "Èdi be yeakpɔ Eŋlisiawo ƒe kposɔ nyui aɖe si me bisiklet sia lea?"
  
  Frey te abɔta ɣaɣla aɖe si le eƒe kplɔ̃ te. Enumake aʋatso nutata la ʋu yi axadzi, eye wòɖe videoɖemɔ̃ siwo le fli me fia. Egblɔ be, "Ade," eye screenawo dometɔ ɖeka gagbɔ agbe.
  
  Eɖɔ kuki la kpɔ esime wònɔ ekpɔm, eye wònɔ Alicia ƒe akɔta goglo la ƒom le susumanɔmee.
  
  Egbɔ ya be: "Nye aʋawɔƒe." "Eɖa xoxo. Ɛ̃?"
  
  Alicia ʋuʋu eɖokui le mɔ si blea ame nu. "Ɛ̃".
  
  Frey te asilili nutete si le eƒe afɔwo dome la ŋu. "Ekema abe miniti ewo ene le asinye. Ele be nàtsɔ ɖeka si awɔ kaba la adze ŋuwò fifia."
  
  "Nye agbe ŋutinya".
  
  Frey trɔ eƒe susu ɖe eŋu, eye eƒe susu nɔa Milo si didi afɔ blaeve pɛ ko le ʋɔtru si womeʋu o megbe ŋu ɣesiaɣi, gake togbɔ be ema, kple Alicia Miles ƒe gbɔdɔdɔ ƒe anyinɔnɔ hã la, mete ŋu ɖe eƒe ŋku ɖa le eƒe yeyeawo dometɔ ɖeka ƒe gaxɔ si me atsyɔ̃ɖoɖo le la dzi kokoko o aboyome siwo woxɔ .
  
  Amewula si kplɔ wo nɔewo ɖo - Thomas Caleb.
  
  Dzrewɔwɔ mamlɛtɔ nye nusi womate ŋu aƒo asa na o.
  
  
  
  Akpa 3 lia
  Aʋagbedzi...
  
  
  BLIE ETƆ̃
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANY ƑE ƑOMEDODO
  
  
  Kennedy ƒu du yi ahadzraƒewo esime Abel Frey kple eƒe dzɔlawo do le woƒe gaxɔa godo. Edo ɣli ɖe wo ta be woaɖe nufialagã la ƒe kukua alo aɖe asi le wo ŋu woadzo, emegbe vɔvɔ̃ ɖoe esi wowɔ nu ma tututu.
  
  Etɔ ɖe gaxɔa ƒe mɔnu, eye menya nusi wòawɔ o. Dzɔlaawo dometɔ ɖeka tsɔ eƒe tu fia asi. Wozɔ yi gaxɔa me goglo wu, woto gaxɔ bubu geɖe ŋu, eye ame aɖeke menɔ wo katã me o. Gake alesi wo katã loloe na wòfa vaseɖe eƒe ƒu dzi. Ebia eɖokui be nu gbegblẽ gbegblẽ ka ƒomevie ŋutsu sia te ŋu wɔna hã.
  
  Ɣemaɣie wòkpɔe be ate ŋu anye ame vɔ̃ɖi wu Kaleb. Vɔ̃ɖi wu wo katã. Enɔ mɔ kpɔm be Drake, Dahl kple asrafoha si nɔ megbe nɛ la gogo, gake ele nɛ be wòadze ŋgɔ kuxi sesẽ sia ahaɖu edzi, esi wòxɔe se be yewole yewo ɖokui si ta. Aleke wòate ŋu akpɔ mɔ be yeakpɔ Ben ta abe alesi Drake kpɔe ene? Ðekakpui aɖe zɔ ɖe egbɔ. Meƒo nu boo aɖeke tso esime Parnevik ku o. Le nyateƒe me la, Kennedy susui be nya ʋɛ aɖewo koe ŋutsuvia gblɔ tso esime wolé wo le Yɔdoa me.
  
  Ðe wòkpɔe be mɔnukpɔkpɔ si su ye si be yeaɖe Karin la le gegem ɖe emea? Enya be yeƒe asitelefon gakpɔtɔ le yeƒe kotoku me dedie, woɖoe be wòaʋuʋu, eye be yexɔ kaƒoƒo afã kple afã tso edzilawo gbɔ be meɖo eŋu o.
  
  Kennedy ƒo nu le ɣlidodo me tso eƒe nu ƒe dzogoe dzi be: "Míele teƒe nyuitɔ." "Na wò susu nanɔ ɖokuiwò ŋu."
  
  "Zi ɖoɖoe, Amerikatɔ!" Frey tsɔ nya mamlɛtɔa ƒo nu abe fiƒodee ene. Esusu be le eya gome la, anɔ eme godoo be nenemae wònɔ. "Ele be nàtsi dzi ɖe wò ŋutɔ wò dzɔgbese ŋu."
  
  Kennedy tsɔ ŋku ɖe megbe. "Nukae wosusu be esia fia? Ðe nèle ewɔ ge nam be mado wò awu sue siwo nèwɔ la dometɔ ɖekaa?" Esrɔ̃a lãɖeɖe kple nutata.
  
  Germanytɔa kɔ ŋkume ɖe dzi. "Kpokploe. Mina míakpɔ ɣeyiɣi didi si nànɔ feisty."
  
  Le lãmenugbagbeviwo ƒe ƒuƒoƒoa godo la, woge ɖe aƒea ƒe akpa bubu si do viviti wu sã la me. Fifia wonɔ yiyim le dzogoe ɖaɖɛ aɖe dzi yina ɖe anyi, xɔwo kple xɔdɔme siwo ƒo xlãe la gblẽ. Togbɔ be, le Frey nyanya ta la, wo katã nye lã dzĩ aɖe be woatsɔ atɔtɔ ʋukulaawo hã.
  
  Wozɔ to xɔdɔme mamlɛtɔ si dzi woto yi ati ʋɔtru aɖe si wotsɔ aɖaka wɔe si ŋu ga gbadzɛ gãwo le le eƒe ʋuƒo dzi la gbɔ. Dzɔlaawo dometɔ ɖeka ƒo xexlẽdzesi enyi aɖe ɖe xexlẽdzesiwo ƒe safui si me ka mele o dzi, eye ʋɔtru kpekpeawo te ʋuʋu.
  
  Enumake ekpɔ ga ƒe ʋuƒo siwo kɔkɔ va ɖo akɔta siwo ƒo xlã xɔ yeyea. Ame siwo ade blaetɔ̃ va ɖo blaene nɔ tsitre ɖe eŋu kple ahanono le asiwo me nɔ nu kom. Fefewɔla kple atikevɔ̃ɖizãlawo, ŋutsu kple nyɔnu gbolo siwo le ɖoƒe kɔkɔwo, fiaƒome kple Fortune 500 ƒe zimenɔlawo.Ahosi siwo si domenyinu gãwo le, sheikh siwo si ami le kple gatɔ miliɔnla vinyɔnuwo.
  
  Amesiame tsi tre ɖe mɔxenua ŋu nɔ Bollinger kple Romani Conti nom, nɔ nu viviwo ɖum henɔ woƒe dekɔnuwo kple klass la ɖem fia.
  
  Esi Kennedy ge ɖe eme la, wo katã wotɔ hekpɔe dũu vie. Eƒe susu si fa miamiamiae nye be yeadae kpɔ.Dziɣlidodowo nɔ du dzi to gli siwo me ke le la dzi eye wodo ŋusẽ eƒe towo.
  
  Eyae nye ema? Kpovitɔa?
  
  Ele etsrɔ̃ ge le, oo, miniti ene ƒe tatɔwo me.
  
  Maxɔe. Matsɔ ewo bubu ana wò, Pierre. Nya kae nèle gbɔgblɔ ge?
  
  Adre. Meda akɔ be ŋusẽ le eŋu wu alesi wòdzenae. Eye, nyuie, ado dziku vie, mèsusui oa?
  
  Nuka ŋue wonɔ nu ƒom tsoe?
  
  Kennedy se afɔkpodzi sesẽ aɖe le eƒe akɔta eye wòkli nu ge ɖe xɔa me. Hamea ko nu. Frey ƒu du dze eyome kabakaba.
  
  "Amewo!" Eko nu. "Xɔ̃nyewo!Nu wɔnuku aɖee nye esia, ɖe miesusui nenema oa? Eye wòle zã nyui aɖe nam mí!"
  
  Kennedy tsa ŋku, eye vɔvɔ̃ ɖoe le mɔ si dzi womate ŋu aɖu o nu. Nuka ŋue wonɔ nu ƒom tsoe? Nɔ anyi ɖaa, eɖo ŋku Kapitan Lipkind ƒe nya si wòlɔ̃na wu dzi. Yi wò fefea dzi. Edze agbagba be yeƒe susu nanɔ nu ŋu, gake nusiwo ƒo xlãe ƒe dzidziƒoame kple nusiwo gbɔ eme la do ŋɔdzi nɛ be yewoana wòazu tagbɔsesẽ.
  
  Egblɔ kple ɣlidodo ɖe Frey ƒe megbe be: "Nyemawɔ haƒoƒo le ŋkuwòme o." "Le mɔ ɖesiaɖe si nèkpɔ mɔ na nu."
  
  Frey trɔ ɖe eŋu, eye eƒe alɔgbɔnukoko si wòtsɔ nyanya la wɔ nuku ŋutɔ. "Menye nenemae oa? Le nu xɔasi aɖe ta?Mesusu be èbua ɖokuiwò kple wò ƒomevi la wògbɔa eme. Gake esɔ. Àte ŋu abui bubui, gake mesusu be àwɔe, Kennedy lɔlɔ̃tɔ. Mesusui ŋutɔŋutɔ be àte ŋui. Va." Ewɔ dzesi nɛ be wòava ye gbɔ.
  
  Kennedy ɖe afɔ ɖo ta ring rail la gbɔ. Do goglo aɖe si woɖe ɖe anyigba masɔmasɔe la nɔ ete abe afɔ wuieve ene, eye kpewo kaka ɖe eƒe anyigba eye ɖi kple kpewo tsyɔ eƒe gliwo dzi.
  
  Gladiator-fefewɔƒe si wowɔ le blema. Aʋawɔwɔ ƒe do.
  
  Wohea atrakpui siwo wotsɔ ga wɔe yia eƒe xa eye wokɔa wo to ʋuƒoawo dzi yia doa me. Frey ɖee fia be ele be wòaɖiɖi.
  
  Kennedy ƒo nu le ɣlidodo me be: "Mɔ aɖeke meli o." Woda tu etɔ̃ ɖe eya kple Ben ŋu.
  
  Frey tsɔ abɔta ƒoe. "Mehiã wò, gake le nyateƒe me la, nyemehiã ŋutsuvi o. Míate ŋu adze egɔme kple tudada vaseɖe klo dzi, emegbe vaseɖe abɔta. Wɔ dɔ nàkpɔ ɣeyiɣi didi si wòxɔna hafi nàwɔ nye biabia la dzi." Eƒe alɔgbɔnukoko si le dzomavɔ me na wòka ɖe edzi be adzɔ dzi na ye be yeaɖo kpe yeƒe nyawo dzi.
  
  Eƒo aɖuwo eye wòzã sɛkɛnd ɖeka tsɔ nɔ eƒe pantalon la ƒom. Ameha kesinɔtɔwo tsɔ ɖe le eme, abe lã si le atɔ me ene. Kpluawo nɔ ƒuƒlu eye woɖu nuɖuɖu siwo wotsɔ ɖaa nuɖuɖuae. Nuɖukplɔ̃dzikpɔlawo kple nuɖukplɔ̃dzikpɔlawo nɔ tsatsam le wo dome, womekpɔ wo o, wonɔ yɔyɔm henɔ gbɔdzɔe nam.
  
  "Do ka ƒomevie?" enɔ asitsadɔ wɔm ɖe ɣeyiɣi ŋu, mekpɔ mɔ aɖeke si dzi wòato ado le eme o, henɔ agbagba dzem be yeana sɛkɛnd xɔasi ɖesiaɖe si woatsɔ akpe ɖe eŋu la Drake.
  
  Frey gblɔ dɔmenyotɔe be: "Esiae nye nye aʋawɔƒe." "Ènɔa agbe le ŋutikɔkɔe ƒe ŋkuɖodzinyawo me alo nèkuna le ŋukpe me. Tiatia la, nye lɔlɔ̃tɔ Kennedy, le asiwò me. " .
  
  Nɔ anyi kple lãgbalẽ.
  
  Dzɔlawo dometɔ ɖeka tsɔ eƒe tu ƒe nuyi ƒoe. To mɔ aɖe nu la, ete ŋu kpɔ Ben nyuie eye wòdo asi ɖa yi atrakpuiawo gbɔ.
  
  Frey ƒe ŋkuwo klẽ dzikutɔe be: "Lala." "Ðe eƒe afɔkpawo. Esia ana eƒe ʋukɔkɔɖi nadzi ɖe edzi vie."
  
  Kennedy tsi tre ɖe afima, eɖi gbɔe eye wòdo dziku vevie, eye eƒe mo wɔ yaa vie esi dzɔlawo dometɔ ɖeka dze klo ɖe eŋgɔ heɖe eƒe afɔkpawo. Elia atrakpuiawo, ese le eɖokui me be menye nu ŋutɔŋutɔ o eye yele adzɔge, abe ɖe kpekpe wɔnuku sia le edzi yim kple Kennedy bubu le xexeame ƒe dzogoe saɖeaga aɖe ene. Ebia eɖokui be ameka ŋutɔŋutɔe nye amesi ŋu amesiame nɔa nu ƒom tsoe ɣesiaɣi hã.
  
  Meɖi nyuie ŋutɔ o. Eɖi abe ele be wòaʋli eƒe agbe ta ene.
  
  Esi wònɔ atrakpuiawo dzi yim la, kpẽ aɖe ɖi tso ameha la gbɔ, eye ʋunyaʋunyawɔwɔ ƒe ƒutsotsoe sesẽ aɖe yɔ yame.
  
  Wodo ɣli gblɔ nya ƒaƒãwo ƒomevi ɖesiaɖe. Woda tsatsa, ɖewo be aku le ɣeyiɣi si mede aɖabaƒoƒo ɖeka o me, bubuwo be eƒe ka la abu le sɛkɛnd siwo mede blaetɔ̃ o me. Ame ɖeka alo eve gɔ̃ hã gblɔ be yeado alɔe. Gake afɔku si lolo wue nye be aƒo ɖi eƒe kukua ne etrɔe wòzu aŋɔ vɔ.
  
  Kesinɔtɔ gãtɔ kekeake le kesinɔtɔwo dome, gbeɖuɖɔ si ŋu ŋusẽ le wu le Anyigba dzi. Ne esiae kesinɔnuwo kple ŋusẽ na wò la, ekema xexeame tsrɔ̃ vavã.
  
  Eƒe afɔ ƒuƒluwo ka anyigba sesẽa kabakaba akpa. Eɖi le sɔa dzi, vuvɔ nɔ ewɔm eye wòɖe eɖokui ɖe go, eye wòtsa ŋku. Wotso do aɖe ɖe gli la me le eƒe ŋgɔ. Fifia wotsɔ ati ƒoɖi aɖewo tsyɔ edzi.
  
  Kasia ame si xaxa ɖe atikplɔ siawo ƒe akpa kemɛ la ƒu du yi ŋgɔ, eye wòtsɔ dziku ƒe ɣlidodo si nɔ ʋu ƒom la ƒo wo. Eʋuʋu wo sesĩe ale gbegbe be wodzo, eƒe mo mede ɣlidodo si tro o.
  
  Gake togbɔ be ele alea hã, eye togbɔ be eƒe nɔnɔme wɔ nuku hã la, Kennedy kpɔe dze sii kabakaba wu alesi wòxɔe hafi wòɖo ŋku eƒe ŋkɔ dzi.
  
  Thomas Caleb, si nye amewula ɖe wo nɔewo yome. Le Germany afisia, kplii. Futɔ eve siwo kuna la ge ɖe aʋawɔƒea.
  
  Wole Abel Frey ƒe ɖoɖo si wowɔ le New York ke la dzi wɔm.
  
  Kennedy ƒe dzi ti kpo, eye fuléle ƒe duƒuƒu dzadzɛ aɖe tu tso eƒe afɔbidɛwo dzi va ɖo eƒe ahɔhɔ̃ kple megbe abe aŋutrɔ ene.
  
  Edo ɣli kple dziku be: "Wò ame tsɛ!" "Wòe nye ame manyanu blibo!"
  
  Emegbe ʋuƒoawo fɔ eye Kaleb ti kpo yi egbɔ.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake do le helikɔpta la me hafi wòva ka anyigba, eye wògakpɔtɔ le afɔ ɖeka megbe le Torsten Dahl megbe, eye wòƒu du yi amedzrodzeƒe si amewo sɔ gbɔ ɖo, si dukɔwo dome asrafowo ƒe habɔbɔ ɖekae xɔ la gbɔ. Asrafoha la tsaka godoo, gake wotsoa nya me eye wodzrana ɖo ɖe aʋawɔwɔ ŋu.
  
  Wonɔ afisi didi kilometa 2.2 tso La Vereina ƒe dziehe gome.
  
  Asrafowo kple dumevi dzrowo ƒe ʋuwo nɔ fli me, mɔ̃wo nɔ ɖiɖim, wonɔ tsitrenu dzra ɖo.
  
  Dɔwɔwɔwo bɔ ɖe xɔdɔme la me: aʋafiagãwo kple asrafoha tɔxɛwo, nyatakakaxɔlawo kple asrafowo katã nɔ ƒu ƒom, nɔ dzadzram ɖo henɔ dzadzram ɖo.
  
  Dahl ɖe gbeƒã eƒe vava esi wòti kpo yi amedzrodzeƒea ƒe amedzrodzeƒea hedo ɣli sesĩe ale gbegbe be amesiame trɔ. Ðoɖoezizi si me bubu le la nɔ anyi.
  
  Wonya eyama xoxo, kple Drake, kple ame mamlɛawo, eye wonya nusiwo wowɔ le Iceland nyuie. Woto video kadodo si woɖe ɖe go le amedzrodzeƒea kple helikɔpta la dome dzi na nyanya amesiame si le afisia.
  
  "Míele klalo?" Dahl do ɣli be. "Be woatsrɔ̃ ame manyanu siaa?"
  
  Aʋafiagã la do ɣli be: "Dɔwɔnuwo sɔ gbe." Wo katã wotsɔ dɔ sia na Dahl. "Tudalawo le teƒe si wole. Míexɔ dzo ale gbegbe be ɖewohĩ míagadze dzoto sia gɔme ake, aƒetɔ!"
  
  Dahl ʋuʋu ta. "Ekema nukae míele lalam?"
  
  Toɣliɖeɖea yi dzi zi gbɔ zi alafa ɖeka. Asrafowo tsɔ ʋɔtruawo do goe, woƒo wo nɔewo ƒe akɔta eye wowɔ ɖoɖo be yewoado go ano biya le aʋaa megbe be yewoayi edzi anɔ kalẽwɔwɔa wɔm. Mɔ̃awo te ɣlidodo esime ʋu siwo woƒo ƒu la nɔ hehem dzo.
  
  Drake va kpe ɖe Dahl ŋu le ʋu etɔ̃lia si nɔ ʋuʋum, si nye asrafowo ƒe Humvee me. Le nyatakaka kpui mamlɛawo me la, enya be ŋutsu siwo ade 500 ye le yewo si, si sɔ gbɔ be wòanyrɔ Frey ƒe aʋakɔ sue si me ame 200 le, gake Germanytɔ la nɔ ɖoƒe si kɔkɔ wu eye wokpɔ mɔ be ayemɔ geɖe anɔ esi.
  
  Gake nu ɖeka si menɔ esi o ye nye nusi wɔa nuku na ame.
  
  Drake ƒu du le ŋgɔgbezikpui dzi, lé eƒe tu ɖe asi, eƒe susu nɔ Ben kple Kennedy ŋu. Hayden nɔ zikpui si le wo megbe la dzi, eye wòdzra ɖo ɖe aʋawɔwɔ ŋu. Wogblẽ Wells ɖe amedzrodzeƒea kple abi gã aɖe le eƒe dɔgbo ŋu.
  
  Mɔzɔha la ƒo xlã mɔ ɖaɖɛ aɖe, eye emegbe La Veraine va dze le ŋkume, eye wòklẽ abe Kristmasti ene ɖe viviti si ƒo xlãe ŋu, kple le toa ƒe agakpe yibɔ si kɔ ɖe edzi la ŋgɔ. Eƒe agbowo nɔ ʋuʋu ɖi, si ɖe ŋutsu si wova be yewoamu la ƒe dzideƒo si mebɔ o la fia.
  
  Dahl ʋu nuƒomɔ̃a. "Yɔyɔ mamlɛtɔ." Míele egɔme dzem dzodzoe. Duƒuƒu axɔ amewo ɖe agbe le afisia, amewo. Ènya taɖodzinuawo, eye nènya míaƒe akɔntabubu nyuitɔ kekeake le afisi Odin ƒe aɖaka anɔ ŋu. Mina míawɔ nu kple PIG sia, asrafowo."
  
  Kadodoa tsi tre ɖi na Ameŋububu Nunyala Aƒetɔ. Nukokoedonamenya siwo gbɔ eme akpa. Drake ƒe abɔwo nɔ ɣie esime Hummer-ʋua nɔ ʋuʋum to Frey ƒe dzɔlawo ƒe xɔ me eye sentimeta ɖeka pɛ koe susɔ le akpa eveawo. Germanytɔwo ƒe dzɔlawo te ɣlidodo tso woƒe xɔ kɔkɔ kɔkɔwo dzi.
  
  Woda tu gbãtɔwo, eye wodzo le ʋu siwo xɔ ŋgɔ la dzi. Esi ʋuɖolawo tɔ zi ɖeka la, Drake ʋu eƒe ʋɔtru eye wòku ʋua dzo. Womezã yameʋu ƒe kpekpeɖeŋu o elabena ɖewohĩ RGPS le Frey si. Ehiã be woaɖe wo ɖokui ɖa le ʋuawo ŋu kaba le susu ma ke ta.
  
  Miɖe afɔ ɖe eme eye miatrɔ ƑUWO ƒe anyigba wòazu bacon dɔwɔƒe.
  
  Drake ƒu du yi gbe ɣi siwo mie ɖe dzisasrã gbãtɔ ƒe fesre te la gbɔ. Ðe wòle be SAS ƒe ƒuƒoƒo si wodɔ ɖa aɖabaƒoƒo blaetɔ̃ enye sia la naƒo xlã zãmodzakaɖeƒea ƒe nutoa kple eƒe amedzro "dukɔmeviwo" xoxo hafi. Tuwo nɔ dzodzom tso fiasãa ƒe fesrewo nu, eye wole tsi ƒum ɖe agboxɔa ƒe gliwo ŋu esime ʋuwo nɔ gegem ɖe eme. Nubabla ƒe asrafowo trɔ tu kple hlɔ̃biabia, wogbã ahuhɔ̃e, ƒo lã kple ƒu, eye wotrɔ kpea ƒe ŋgɔgbekpa wòzu mush. Wodo ɣli, ɣlidodo kple yɔyɔ be woado ŋusẽ yewo.
  
  Zitɔtɔ nɔ fiasãa me. RPG ƒe wowó aɖe tso dzisasrã si le etame ƒe fesre nu, eye wòge ɖe Frey ƒe dzɔlawo ƒe xɔ me eye wògblẽ gli la ƒe akpa aɖe. Gbeɖuɖɔwo ƒu du yi asrafo siwo va dze wo dzi la dzi. Tu siwo wotsɔna ƒoa tu trɔ gbɔ eye Germanytɔ adzɔha aɖe ge tso dzisasrã si le etame, nɔ ɣli dom henɔ gegem vaseɖe esime wòdze anyigba kple afɔku dziŋɔ aɖe.
  
  Dahl kple asrafo bubu da tu ŋgɔgbe ʋɔtruawo. Woƒe tu alo ricochetwo wu ame eve. Dahl ƒu du yi ŋgɔ. Hayden nɔ aʋawɔwɔa me le afi aɖe le megbe nɛ.
  
  "Ele be míage ɖe dzomavɔ ƒe do sia me! Fifia!"
  
  Wowó yeyewo ʋuʋu zã la. RPG evelia da do gã aɖe si didi afɔ geɖe le Drake ƒe Hummer ƒe ɣedzeƒe gome. Ði kple kpewo ƒe tsidzadza aɖe ge ɖe yame
  
  Drake ƒu du, bɔbɔ nɔ anyi, eye wònɔ tu siwo to ya si le eƒe ta tame ƒe nɔnɔme si le tsatsam la te.
  
  Aʋa la dze egɔme ŋutɔŋutɔ.
  
  
  * * * .
  
  
  Ameha la ɖe woƒe ʋu ƒe dzodzro fia hafi Kennedy kple Caleb ka asi eŋu gɔ̃ hã. Kennedy ƒo xlãe nyuie, eƒe asibidɛwo lé ɖia, eƒe afɔwo nɔ kpe kple anyigba dom kpɔ, nɔ ʋuʋum le mɔ si mesɔ o nu ale be womate ŋu agblɔe ɖi o. Eƒe susu nɔ agbagba dzem be gɔmesese nanɔ wo katã ŋu, gake ede dzesi gbɔdzɔgbɔdzɔ aɖe le eƒe futɔa ŋu xoxo-alesi eƒe ŋkuwo xɔ nɔnɔme si eƒe pantalon si ƒe nɔnɔme mele o la tsyɔ le mɔ si me kɔ o nu.
  
  Eyata esia nye mɔ ɖeka si dzi woato awu amewulaa. Eƒe susu nɔ ame bubu didi ŋu.
  
  Kaleb ye ʋu gbãtɔ. Aɖuɖɔ nɔ dzodzom tso eƒe nuyiwo dzi esi wònɔ ʋuʋum ɖe eŋu, eƒe abɔwo nɔ ʋuʋum. Kennedy wɔ avu kplii eye wòɖe afɔ ɖe vovo. Ameha la nɔ ʋu dim. Ame aɖe kɔ wein dzĩ ɖe anyigba, si nye ʋu si wodi be yewoakɔ ɖi la ƒe kpɔɖeŋu ƒe dzesi. Ese Frey, si nye ame manyanu si dze dɔ la, nɔ Caleb, si nye susumedɔléla si me dzi mele o la ƒom be wòawɔ esia.
  
  Fifia Kaleb gaɖe aɖuɖɔ ake. Kennedy kpɔe wòbɔbɔ ɖe gli ŋu. Eƒe susu meganɔa nu ŋu o, eye ameha la he eƒe susu ɖa.
  
  Emegbe Kaleb nɔ edzi, eƒe abɔ ƒuƒluwo xatsa ɖe eƒe kɔ ŋu - eƒe fifia, nyɔŋu... asi ƒuƒluwo.Amewula aɖe ƒe asiwo...
  
  ... ŋutasẽnuwɔwɔ kple ku...
  
  ...etsɔ eƒe ɖiƒoƒo ƒuƒlu la ƒo ɖe eƒe ŋutigbalẽ katã dzi. Nuxlɔ̃amegaƒoɖokuiwo nɔ ɖiɖim le eƒe ta me. Ele be nàdzudzɔ tamebubu nenema! Ele be wò susu nanɔ nu ŋu ahawɔ avu! Wɔ avu kple aʋawɔla ŋutɔŋutɔ, ke menye xotutu si nèwɔ o.
  
  Ameha si megbɔ dzi ɖi o la gaƒo ɣli ake. Wogbã aŋetuwo kple ahuhɔ̃ewo ɖe gli ŋu, henɔ ɣli dom abe lã siwo di vevie be yewoawu ame ene.
  
  Eye Kaleb, si te ɖe eŋu ale gbegbe le nusianu si dzɔ megbe. Woda tu eƒe susu ƒe titina, eye woƒoe yi dzomavɔ me. Lã wɔadã la ƒoe ɖe axadzi, eye le ɣeyiɣi ma ke me la, enɔ eƒe ta tem ɖe eƒe akɔta. Eƒe akɔta ƒuƒlu ƒoɖi si fifia. Emegbe egaƒoe ake. Vevesese wó le eƒe akɔta. Eʋuʋu le eɖokui me. Wein dzĩ kɔ ɖe edzi, eye wòkɔ ɖe edzi tso dziƒo.
  
  Kaleb ɖu fewu le eŋu be: "Eyae nye ema." "Ði yi afisi nèle."
  
  Ameha la nɔ ɣli dom. Kaleb tutu eƒe asi nyɔŋuawo ɖe eƒe ɖa legbea dzi eye wòko nu kple vɔ̃ɖinyenye si wua ame kpoo.
  
  "Gonna piss ɖe wò kukua dzi, bitch."
  
  Kennedy dze klo, eye wòsi le Caleb ƒe asi nu ɣeyiɣi kpui aɖe. Edze agbagba be yeasi le enu, gake elée ɖe eƒe pantalon ŋu sesĩe. Ehee trɔ gbɔ va egbɔ, henɔ nu kom abe gbemelã si ƒe ta le abe ku ene. Tiatia aɖeke meganɔ esi o. Eɖe eƒe pantalon ƒe abɔta, eƒe pantalon si ƒe nɔnɔme mesɔ o, si ɣlaa eƒe nɔnɔme, eye wòna wodze anyi ɖe eƒe afɔwo dzi. Ewɔ eƒe movidzɔdzɔ ɣeyiɣi kpui aɖe ŋudɔ tsɔ ƒu du dzo le eƒe akɔta. Kpeawo ƒo eƒe ŋutigbalẽ. Ameha la do ɣli. Caleb tsɔ afɔ ƒo ɖe ŋgɔ, eye wòdo asi ɖe eƒe awu te ƒe akɔta, gake eƒoe sesĩe ɖe mo, awu te la nɔ ɖiɖim ɖe megbe esime eƒe ŋɔti si me ʋu le eye wògbã la nɔ ƒoƒom ɖe axadzi. Enɔ anyi ɖe afima vie, nɔ eƒe nemesis kpɔm eye wòkpɔe be yemate ŋu aɖe ŋku ɖa le eƒe ŋku siwo ʋu yɔ fũu, siwo ɖua lã la ŋu o.
  
  
  * * * .
  
  
  Drake ʋuʋu to ʋɔtru dzeani la me yi xɔdɔme gã la me. SAS-ʋua ƒo xlã zãmodzakaɖeƒea ŋutɔŋutɔ eye wòtsyɔ atrakpui gã la dzi. Gbedoxɔa me tɔ mamlɛawo mawɔ nu xɔlɔ̃wɔwɔtɔe nenema gbegbe o.
  
  Dahl tsɔ asi ƒo eƒe akɔta kotoku. "Nutataawo ɖe nudzraɖoƒe aɖe fia le míaƒe ɖusime kple ɣedzeƒe ʋĩ ƒe aʋala. Mègake ɖi naneke fifia o, Drake. Hayden ye nye esia. Míelɔ̃ ɖe edzi be teƒe siae nye teƒe si susu le wu na Frey, mía xɔlɔ̃wo kple Yɔdo la."
  
  Hayden gblɔ kple tameɖoɖo kplikpaa be: "Nyemeku drɔ̃e gɔ̃ hã tso eŋu o."
  
  Esi ŋutsuwo ƒe ƒuƒoƒo aɖe nɔ ʋuʋum le megbe nɛ la, Drake dze Dahl yome to ʋɔtrua nu yi ɣedzeƒe aʋala gbɔ. Esi ʋɔtrua ʋu teti ko la, tu bubuwo to yame. Drake ʋuʋu eye wòtsi tre, nɔ tu dam.
  
  Eye kasia Frey ƒe amewo va nɔ wo dome!
  
  Hɛwo nɔ keklẽm. Asitu siwo woda. Asrafowo nɔ ɖiɖim tso miame kple ɖusime. Drake te eƒe tu ƒe nuyi ɖe Frey ƒe dzɔlawo dometɔ ɖeka ƒe gbedoxɔ me, emegbe eʋuʋu aʋawɔnua wòɖo tudada ƒe nɔnɔme me le ɣeyiɣi nyuitɔ dzi be wòatsɔ tu ade amedzidzela la ƒe mo. Dzɔla la dze edzi tso miame. Drake ƒo asa na lunge la eye wòtsɔ abɔta ƒo ŋutsua ɖe mo. Ebɔbɔ ɖe ŋutsu si ƒe tagbɔ megale dɔ wɔm o la dzi, fɔ eƒe hɛa eye wòtsɔ eƒe nugbɔ de ame bubu si nɔ Delta Commandos ƒe ŋɔti lã ge la ƒe ta me.
  
  Tu ƒe tu aɖe ɖi le eƒe to xa; SGG ƒe aʋawɔnu si wòlɔ̃na wu. Hayden zã Glock kple asrafowo ƒe hɛ. Dukɔ geɖe ƒe ŋusẽ na dukɔ geɖe me nudzɔdzɔ aɖe, Drake susui. Tu bubuwo gaɖi le xɔa ƒe nuwuwu lɔƒo. Na Italytɔwo nakpɔ gome le eme.
  
  Drake ʋuʋu gbadzaa le futɔa ƒe axadziƒoƒo te. Etrɔ eƒe ŋutilã bliboa, afɔwo gbã, tsɔ ŋutsua ƒu gbe le eƒe afɔwo dzi. Esi ŋutsua dze anyi sesĩe ɖe eƒe akɔta la, Drake wu eɖokui.
  
  SAS ƒe amegã tsãtɔ tsi tre eye wòkpɔ Dahl le ŋgɔ afɔ wuieve. Woƒe futɔwo nɔ ʋɛm ɖe edzi - ɖewohĩ xɔsetakukula blaeve vɔ ʋɛ aɖewo koe susɔ, wodɔ wo be woaɖi gbɔ amedzidzelawo. Asrafoha ŋutɔŋutɔ anɔ teƒe bubu.
  
  Swedentɔa ko alɔgbɔnu eye ʋu ƒo xlã eƒe nu be: "Megblẽ na dzoxɔxɔ o." "Azɔ yi ŋgɔ!"
  
  Woto ʋɔtru bubu nu, kɔ xɔ aɖe me tso booby-mɔ̃wo me, emegbe xɔ bubu si me tudalawo fɔ ŋutsu nyui ade le hafi woɖe wo ɖa. Mlɔeba wova ke ɖe wo ɖokui ŋu le kpegli kɔkɔ aɖe si me dowo le si me tu siwo wotsɔna daa tu le la ŋgɔ. Gakpo aɖe si wɔ dɔ ɖe ame dzi wu gɔ̃ hã nɔ kpegli la titina, si ɖoa ŋku gadzraɖoƒe ƒe nudzraɖoƒe aɖe dzi.
  
  Dahl bɔbɔ ɖe megbe gblɔ be: "Emae nye ema." "Frey ƒe ŋkuléleɖenuŋu ƒe xɔ."
  
  Drake gblɔ be: "Edze abe vidada sesẽ aɖe ene," eye wòɣla eɖokui ɖe egbɔ, eye wòdo asi ɖe dzi esime asrafo gbogbo aɖewo ƒu du va egbɔ. Etsa ŋku le Hayden dim, gake mete ŋu de dzesi eƒe ŋutilã tsɛ la le ŋutsuawo dome o. Afikae wòyi le dzomavɔ me? Oo taflatse, taflatse mègana wòagamlɔ afima ake o... ʋu le dodom...
  
  Delta commando la gblɔ esi wònɔ nuɖuɖu aɖe ɖum be: "Fort Knox nye nuku sesẽ aɖe si woate ŋu agbã."
  
  Drake kple Dal lé ŋku ɖe wo nɔewo ŋu. "Kpedelawo!" - wo ame evea siaa gblɔ le ɣeyiɣi ɖeka me, eye wolé woƒe ɖoɖo si nye 'du du eye mègawɔ bometsinu o' la me ɖe asi.
  
  Wotsɔ tu gã eve to fli la dzi nyuie, eye asrafoawo nɔ nu kom esime wonɔ ekpɔm. Wotsɔ gakpo sesẽ siwo wotsɔ léa nu ɖe asi la blaa tu sesẽwo ƒe ʋuƒo siwo ɖi tukpewo.
  
  Asrafo eveawo ƒu du trɔ yi mɔ si dzi woto va la dzi, eye wolé gakpo bubuwo ɖe asi. Gaka siwo wotsɔ bla ɖe xɔ aɖe si me do le le tuawo ƒe megbe ŋu.
  
  Dahl zi eƒe Bluetooth kadodoa dzi zi eve. "Gblɔ ɣekaɣie míate ŋu adze egɔme nam."
  
  Sɛkɛnd ʋɛ aɖewo va yi, emegbe ŋuɖoɖoa va. "Ŋgᴐgbe!"
  
  Woɖo aʋawɔʋu aɖe ɖe afima. Drake kple Dahl do go kple bɔmbdadamɔ̃ siwo wotsɔ bla woƒe abɔta, woɖo taɖodzinu, eye wohe tuawo.
  
  Gakpo eve siwo wotsɔ léa nu ɖe asi la dzo do go le tukpe ƒe duƒuƒu me, eye woku ɖe Frey ƒe nudzraɖoƒea ƒe kpegli la me goglo hafi gbã akpa kemɛ. Esi wonya do go yamenutome ko la, sensor la wɔa mɔ̃ aɖe si trɔa kɔsɔkɔsɔawo ŋutɔ, si zi wo dzi sesĩe ɖe gli si le akpa kemɛ ŋu.
  
  Dahl ƒo eɖokui ɖe to me. "Wɔe".
  
  Eye tso ete gɔ̃ hã la, Drake te ŋu sea Hummer eve siwo le tɔtrɔm yi megbe, ka siwo wotsɔ bla woƒe ʋuƒo siwo ŋu wodo ŋusẽe la ƒe ɖiɖi.
  
  Frey ƒe gli si me womate ŋu age ɖo o la wó.
  
  
  * * * .
  
  
  Kennedy tsɔ afɔ do goe tsɔ xlɔ̃ nu esi Caleb nɔ afɔ ƒom ɖe eŋu, eye wòlé eƒe klo eye wòna wòtsi dzodzodzoe. Ewɔ gbɔɖeme si wòxɔ le ɣeyiɣi ma me ŋudɔ tsɔ ti kpo tso eƒe afɔwo dzi. Kaleb gava eye wòtsɔ eƒe asi megbe ƒo to nɛ.
  
  Ameha si le etame la nɔ ɣli dom le dzidzɔ ta. Wein si mebɔ o kple whisky nyui si ƒe home nye dɔlar akpe geɖe kɔ ɖe fefewɔƒea ƒe ɖi dzi. Nyɔnuwo ƒe awudziwui aɖe si wotsɔ lace wɔe la nɔ tsia dzi yi anyime. Ŋutsuwo ƒe Tie. Gucci ƒe asigɛ eve, siwo dometɔ ɖeka ƒua du tso Caleb ƒe akɔta si ŋu fu le la dzi.
  
  "Miwui!" Frey do ɣli be.
  
  Caleb nɔ ʋuʋum ɖo ta egbɔ abe agbatsɔketeke ene, eƒe abɔwo do, eye toɣliɖeɖe siwo tso eƒe ƒodo me goglo la nɔ dodom. Kennedy dze agbagba be yeati kpo adzo, gake elée hekɔe tso anyigba, eye wòkɔe tso anyigba.
  
  Esime wònɔ yame la, ɖeko Kennedy te ŋu nɔ vɔvɔ̃m esi wònɔ anyidzedzea lalam. Eye esesẽ, kpe kple anyigba nɔ ƒoƒom ɖe eƒe akɔta, henɔ ya ƒom do goe le eƒe lãkusi me. Eƒe afɔwo ƒo afɔ ɖe dzi, gake Kaleb tsɔ afɔ ɖe wo me hebɔbɔ nɔ edzi, eye wòtsɔ eƒe abɔtawo ɖo ŋgɔ.
  
  Amewula la ƒo nu le ɣlidodo me be: "Ele abe esia ene wu." "Fifia èle ɣli dom. Eeeeeee!" Eƒe gbe nye aɖaʋa, abe ha si le lãwuƒe ƒe ɣlidodo le eƒe to me ene. "Eeeeeeeee!"
  
  Vevesese si nu sẽ na Kennedy ƒe ŋutilã ʋuʋu. Azɔ lãvi la didi tso egbɔ sentimeta ɖeka, eƒe ŋutilã mlɔ edzi, aɖuɖɔ nɔ dodom tso eƒe nuyiwo dzi va nɔ eƒe ŋgonu, eƒe ŋkuwo nɔ bibim kple dzomavɔ, etsɔ eƒe akɔta te ɖe eya ŋutɔ tɔ ŋu.
  
  Ewɔ naneke o hena ɣeyiɣi kpui aɖe, eye wòganɔ agbagba dzem kokoko be yeagbɔ ya. Eƒe asibidɛ ƒo ɖe eƒe dɔgbo me. Eƒe miasi hã nɔ ewɔ ge nenema ke esi wòtɔ. Tamesusu aɖe si gbã dzi na ame, eye emegbe wòʋu yi eƒe ŋɔti me eye wòdze egɔme nɔ ƒoƒom.
  
  Kennedy ƒo nu, eye wònɔ gbɔgbɔm be yeaxɔ ya. Kaleb nɔ nu kom abe aɖaʋatɔ ene. Eƒoe ɖe enu sesĩe wu. Esrɔ̃ nu tso eƒe ŋkuwo ŋu. Ebɔbɔ ɖe eƒe ŋutilã dzi, eye wòtsɔ eƒe kpekpeme gbãe.
  
  Eƒo afɔkpodzi sesĩe alesi wòate ŋui, eye wòtsɔe ƒu gbe ɖe axadzi. Ese egɔme nyuie be ɖeko wòxɔ mɔɖegbalẽ teti koe nye ema. Amedzroa ƒe nuhiahiã siwo tro la xɔ eƒe agbe.
  
  Egaƒu du dzo ake. Ameha la ɖu fewu le eŋu-le eƒe fefea, eƒe awu ƒoɖiwo, eƒe kposɔ si le ʋuʋum, le eƒe afɔ siwo nɔ ʋu ɖum ta. Caleb tso, abe Rocky ene, tso dziɖuɖu ƒe agbo nu eye wòkeke eƒe abɔwo ɖe enu, henɔ nu kom.
  
  Eye emegbe ese gbe aɖe, si gbɔdzɔ gake wòtso gbeɖiɖi sesẽa me.
  
  Ben ƒe gbe be: "Drake le tetem ɖe eŋu, Kennedy. Ele tetem ɖe eŋu. Mexɔ gbedasi aɖe!"
  
  Damn it... makpɔ wo le afisia o. Mete ŋu susui be, le teƒe siwo katã le fiasãa me dome la, adzro teƒe sia me o. Anɔ eme be eƒe taɖodzinue nye nudzraɖoƒe alo lãmenugbagbeviwo. Esia ate ŋu axɔ gaƒoƒo geɖe....
  
  Ben gahiãe kokoko. Ame siwo ŋu Kaleb gblẽ nu le la hiãe kokoko.
  
  Tso nàdo ɣli ne womete ŋui o.
  
  Kaleb ƒu du va dze eŋu, eye metsɔ ɖeke le eme le eƒe ɖokuitɔdidi me o. Kennedy wɔ abe ɖe wòvɔ̃ɖi ene, emegbe ekɔ eƒe afɔ ɖe dzi eye wòtsɔ eƒe abɔta ƒo ɖe eƒe mo si nɔ tetem ɖe eŋu la ŋu tẽ.
  
  Ʋu nɔ dodom le eƒe asi katã ŋu. Kaleb tɔ abe ɖe wòƒu du va dze gli si wotsɔ anyikpe tu dzi ene. Kennedy te eƒe viɖea, ƒoe ɖe akɔta, ƒo eƒe ŋɔti si gbã xoxo, ƒoe ɖe klowo me. Ezã mɔnu ɖesiaɖe si wòate ŋui tsɔ na amewulaa magate ŋu awɔ dɔ o.
  
  Ameha la ƒe ɣlidodo dzi ɖe edzi, gake ƒã hafi wòsee. Bɔlawo ƒoƒo kabakaba ɖeka na kposɔa va dze klo, bubu ɖe asike ŋu na wòtrɔ ɖe eƒe akɔta. Kennedy ge ɖe ɖi si le egbɔ la me, nɔ gbɔgbɔm le ɖeɖiteameŋu ta, eye wònɔ eƒe ŋku siwo dzi mexɔ se o la kpɔm dũu.
  
  Gbeɖiɖi aɖe ɖi le eƒe ɖusime klo gbɔ. Kennedy trɔ kpɔ megbe eye wòkpɔ wein-tu gbagbã aɖe wòtsi anyigba le anyigba. Merlot si gakpɔtɔ le tsi dzĩ ƒe ŋugbedodo.
  
  Kaleb ʋuʋu ɖe eŋu. Exɔ ƒoƒoa ɖe mo dzi evɔ meʋuʋu o. Egblɔ kple ɣli be: "Ele be nàku." Ehe aŋetu si gbã la do goe le anyigba be: "Na Olivia Dunn." Ekɔe ɖe dzi ɖe eƒe ta dzi be: "Na Selena Tyler." Egblɔ kpee be: "Miranda Drury, eƒe ƒoƒo gbãtɔ gbã aɖuwo, ƒunukpeƒewo kple ƒu. "Eye le Emma Silke gome la," eƒe ƒoƒo evelia xɔ eƒe ŋku ɖa. "Le Emily Jane Winters gome la," eƒe ƒoƒo mamlɛtɔ trɔ eƒe kɔ wòzu lã ƒuƒu.
  
  Eye wòdze klo ɖe afima le anyigba si dzi ʋu yɔ fũu la dzi, ɖu dzi, adrenaline nɔ dodom to eƒe ʋukawo me henɔ ʋuʋum to eƒe ahɔhɔ̃ me, henɔ agbagba dzem be yeagaxɔ amegbetɔnyenye si gblẽe ɖi ɣeyiɣi kpui aɖe la ake.
  
  
  BLEE ENE
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANY ƑE ƑOMEDODO
  
  
  Woɖe gbe na Kennedy be wòatrɔ ayi atrakpuiawo dzi le tudada me. Wogblẽ Thomas Caleb ƒe kukua ɖi wònɔ ʋuʋum le afisi wòle be wòaku hafi.
  
  Edze abe Frey mekpɔ dzidzɔ o ene, eye wònɔ nu ƒom le eƒe asitelefon dzi. Egblɔ kple ɣli be: "Vault." "Dzra nudzraɖoƒea ɖo aleke kee wòɖale o, Hudson. Nyemetsɔ ɖeke le nu bubu aɖeke me o, wò bometsila. Miɖi le aba fiƒode sia dzi eye miawɔ nusi mexe fe na mi be miawɔ!"
  
  Etsi kadodoa eye wòlé ŋku ɖe Kennedy ŋu dũu. "Edze abe xɔ̃wòwo ge ɖe nye aƒe me ene."
  
  Kennedy tsɔ ayedzedze kpɔe hafi trɔe ɖe ame ŋkuta siwo ƒo ƒu la ŋu. "Edze abe mi bometsilawo miakpɔ nusiwo miedze na la dometɔ aɖewo ene."
  
  Nukoko kpoo kple ŋkumeɖobolowo ƒe ɖiɖi nɔ anyi. Frey hã kpe ɖe eŋu hena ɣeyiɣi kpui aɖe hafi gblɔ be, "Xɔ̃nyewo, minoe. Emegbe nàdzo le mɔ si nèzãna ɖaa nu."
  
  Kennedy wɔ abe ɖe wòdo dzideƒo vie ene, si sɔ gbɔ be wòaɖe ŋku ɖe Ben ŋu. Damn ne eƒe ŋutilã mewɔ veve abe bitch ene o. Eƒe kposɔ fiã eye eƒe afɔwo nɔ ƒoƒom; eƒe ta nɔ veve sem eye ʋu si léna ɖe nu ŋu xɔ eƒe asiwo.
  
  Etsɔ wo de asi na Frey. "Ðe mate ŋu akɔ esia ŋua?"
  
  Eko alɔgbɔnu be: "Zã wò awudziwui." "Aleke kee wòɖale o, esia menye naneke wu avɔ ko o. Ðikekemanɔmee la, eɖi wò awudzraɖoƒe ƒe akpa mamlɛa."
  
  Eʋuʋu asi le fia ƒe nɔnɔme nu. "Kplɔe vɛ. Eye ŋutsuvi aɖe hã."
  
  Wodzo le fefewɔƒea, Kennedy se le eɖokui me be ɖeɖi te ye ŋu eye wònɔ agbagba dzem be yeana yeƒe ta si nɔ tsatsam la nafa. Nusi wòwɔ me tsonuwo anɔ eŋu ƒe bla nanewo, gake fifia menye ɣeyiɣi si wòle be wòanɔ anyi o. Ben nɔ egbɔ eye ne míebu eƒe mo ƒe dzedzeme ŋu la, edze ƒã be enɔ agbagba dzem be yeana kakaɖedzii to telepath dzi.
  
  Eŋe aɖaba ƒu dzɔlawo dzi gblɔ be: "Akpe, ŋutsu." "Abolomeƒee wònye."
  
  Esi wodze miame ƒe fɔkpaa yome la, woɖo ta xɔdɔme bubu si ƒe alɔwo do tso woƒe gaxɔa me. Kennedy ƒo eƒe susuwo nu ƒu.
  
  Ðeko nàtsi agbe, esusui. Ðeko nànɔ agbe.
  
  Frey gaxɔ kaƒoƒo bubu. "Nu ka? Ðe wole nudzraɖoƒea? Movitɔ! Wò... wò..." eƒo nu kple dziku. "Hudson, wò... ɖo aʋakɔ bliboa ɖe afisia!"
  
  Elektrɔnikmɔ̃ ƒe ɣlidodo aɖe tso kadodoa me zi ɖeka, abe alesi guillotine lã Franse fianyɔnu ƒe ta ene.
  
  "Kplɔ wo!" Frey trɔ ɖe eƒe dzɔlawo ŋu. "Kplɔ wo yi aƒewo me. Edze abe xɔ̃wòwo sɔ gbɔ wu alesi míesusui gbã ene, Kennedy lɔlɔ̃tɔ. Matrɔ ava aɖada wò abiwo emegbe."
  
  Germanytɔ si ƒe tagbɔ gblẽ la gblɔ nya siawo la, edzo kaba. Kennedy nya nyuie be ye kple Ben yewo ɖeɖe yewole fifia kple dzɔla ene. Wo dometɔ ɖeka ƒoe ɖe enu yi ʋɔtru si le xɔdɔme ƒe nuwuwu la gbɔ be: "Yi edzi."
  
  Esi wonɔ nusia me tom la, Kennedy ƒe ŋku ʋuʋu le movidzɔdzɔ ta.
  
  Wogbã fiasãa ƒe akpa sia keŋkeŋ, wotu xɔtaxɔ yeye si wotsɔ aɖaka wɔe ɖe etame eye wotu "xɔ" sue siwo wotsɔ anyikpe tu ɖe teƒea ƒe akpa eveawo. Womelolo boo wu nudzraɖoƒe gãwo o, wonɔ abe enyi ene. Enumake Kennedy kpɔe be gamenɔla siwo wu ʋɛ aɖewoe to teƒe sia ɣeaɖeɣi.
  
  Ame vɔ̃ɖi wu Thomas Caleb yea?
  
  Do go Abel Frey.
  
  Eƒe nɔnɔmea nɔ gbegblẽm ɖe edzi le sɛkɛnd ɖesiaɖe. Dzɔlawo nɔ eya kple Ben tutum ɖo ta aƒeawo dometɔ ɖeka gbɔ. Esi wonya ge ɖe eme ko la, fefea wu enu. Èbu.
  
  Ate ŋu aɖe ɖeka ado goe, ɖewohĩ eve gɔ̃ hã. Gake enea? Metsi tre ɖe mɔnukpɔkpɔ aɖeke ŋu o.
  
  Ne ɖe....
  
  Etrɔ kpɔ dzɔla si te ɖe eŋu wu eye wòde dzesii be enɔ ŋku lém ɖe ye ŋu le ŋudzedzekpɔkpɔtɔe me. "Hey, esiae nye esia? Èle mía dam ɖe afimaa?"
  
  "Nye sededewoe nye esiawo."
  
  "Kpᴐ. Ŋutsu sia le afisia - eva mɔ sia katã be yeaɖe nɔvianyɔnu. Èsusu be, um, ɖewohĩ ate ŋu akpɔe. Zi ɖeka pɛ ko."
  
  "Nudɔdɔ siwo tso Frey gbɔ. Womeɖe mɔ na mí o."
  
  Kennedy lé ŋku ɖe dzɔla ɖeka ŋu yi bubu dzi. "Eye nukae? Amekae wòle be wòanya? Ðekematsɔlemee nye agbe ƒe nu ʋeʋĩ, alo?"
  
  Dzɔla la ƒo ɣli ɖe eta. "Ðe ŋkuagbãtɔe nènyea? Ðe mèkpɔ fotoɖemɔ̃awo le teƒe fiƒode sia oa?"
  
  Kennedy ko alɔgbɔnu be: "Frey le vovom ɖe avuwɔwɔ kple asrafowo ŋu." "Miesusu be nukatae wòsi kaba nenema gbegbe ɖo?"Ŋutsuwo, mina Ben nakpɔ nɔvianyɔnu, emegbe ɖewohĩ matso mia gbɔdzɔ vie ne dɔtɔ yeyeawo va ɖo."
  
  Dzɔlawo tsɔ ŋku ɖe wo nɔewo ŋu le adzame. Kennedy tsɔ kakaɖedzi geɖe wu de eƒe gbe me eye wògatsɔ ahiãdzedze vi aɖe de eƒe ŋutilã ƒe gbegbɔgblɔ me, eye eteƒe medidi o wo ame evea wonɔ Karin ƒe ʋɔtru ʋum.
  
  Le miniti eve megbe la, woɖee do goe. Enɔ tsatsam le wo dome, edze abe ɖeɖi te eŋu ene, eƒe ɖa ɣia vuvu eye eƒe mo le ʋuʋu.
  
  Gake emegbe ekpɔ Ben eye eƒe ŋkuwo klẽ abe dzikedzo le ahom me ene. Edze abe ŋusẽa gaɖo eƒe ŋutilã me ene.
  
  Kennedy lé eƒe ŋku esime ƒuƒoƒo eveawo do go, henɔ agbagba dzem be yeaɖe eƒe tagbɔsesẽ ƒe susua ƒe nudzɔdzɔ kpata, afɔku, nudzɔdzɔ mamlɛtɔ si dzɔ le vome la afia kaba, eye wo katã kple ŋkuléle ɖe nu ŋu zi ɖeka si me mɔkpɔkpɔbuɖeame le.
  
  Karin ʋuʋu dzɔlaawo dzo eye wòdo ɣli. "Miyi ŋgɔ miaxɔ ɖewo, mi ame manyanuwo. " .
  
  
  * * * .
  
  
  Thorsten Dahl ye xɔ ŋgɔ le nutsotsoa me, eye wòdo eƒe tu ɖe ŋgɔ abe yi si wodo ɖe dzi ene, henɔ ɣli dom le eƒe lãkusi tame. Drake nɔ egbɔ tututu, nɔ du dzi sesĩe hafi nudzraɖoƒea ƒe gli bliboa mu gɔ̃ hã. Dzudzɔ kple gbeɖuɖɔ kaka ɖe teƒe suea. Esi Drake nɔ du dzi la, ekpɔe be nubabla ƒe asrafoha bubuwo nɔ dzodzom le akpa eveawo. Wonye ku ƒe ƒuƒoƒo si nɔ du dzi, si nɔ ŋgɔ yim ɖe woƒe futɔwo ŋu kple amewuwu ƒe tameɖoɖo.
  
  Drake ƒe dzɔdzɔmeŋutetewo ge ɖe eme esime dzudzɔa nɔ tsatsam henɔ ɖiɖim. Dzɔlawo ƒe ƒuƒoƒo aɖe nɔ tsitre ɖe miame, eye vɔvɔ̃ xɔ wo, eye womewɔa nu blewu o. Eda tu ɖe wo dome, eye wòtsrɔ̃ ame kuku etɔ̃ ya teti. Wose dzo si wogbugbɔ trɔ gbɔ le ŋgɔ. Asrafowo dze anyi ɖe eƒe miame kple ɖusime, eye wotsɔ woƒe ŋusẽ ƒo gli si mu la sesĩe.
  
  Ʋu nɔ dodom le eƒe ŋkume tututu esime Italytɔa ƒe ta trɔ zu dzoxɔxɔ, ŋutsua meƒu du ale gbegbe be wòaƒo asa na tu la o.
  
  Drake dove hena nutsyɔtsyɔ. Kpe ɖaɖɛwo kple kɔkrit vuvu lã si le eƒe abɔwo ŋu esi wòge ɖe anyigba. Esi wònɔ ʋuʋum la, eda tu zi geɖe le dzogoeawo dzi. Amewo do ɣli. Nukpɔkpɔa wó le dzo sesẽ aɖe te. Ƒu xoxowo nɔ tsatsam le yame blewuu abe ke suesuesuewo ene.
  
  Tuwo gaɖi le ŋgɔ, eye Drake kpɔ ame gbogbo aɖewo wonɔ ʋuʋum. Yesu!Frey ƒe aʋakɔa nɔ afima tututu, wohe wo le woƒe nɔnɔme si wua ame me, nɔ yiyim kabakaba ɖe edzi esi wose le wo ɖokui me be viɖe le yewo ŋu.
  
  
  * * * .
  
  
  Karin zã aʋawɔɖaŋu ƒe hehexɔxɔ tsɔ na eƒe dzɔlawo magate ŋu awɔ dɔ o le sɛkɛnd ʋɛ aɖewo ko me. Kennedy tsɔ megbedede ɖaɖɛ aɖe ɖo eƒe dzɔla ƒe asike gbɔ, emegbe eɖe afɔ yi ŋgɔ heƒo eƒe ta sesĩe ale gbegbe be ɣletiviwo klẽ le eƒe ŋkume. Le sɛkɛnd ɖeka megbe la, ekpɔ eƒe futɔ evelia, si nye dzɔla enelia, wòti kpo yi axadzi be yeana teƒe aɖe nanɔ wo dome.
  
  Eƒe dzi gbã gudugudu. Eyata dzɔla enelia nye tɔdzisasrã si didi akpa. Le wo dometɔ eve gɔ̃ hã gome.
  
  Dzɔla la dze abe ɖe wòtsi dzodzodzoe ene esi wòkɔ eƒe tu ɖe dzi. Etsɔ asibidɛ siwo nɔ ʋuʋum la lé ŋku ɖe nutoa me ŋu be yeakpe ɖe ye ŋu. Kennedy do eƒe abɔwo ɖe enu, eƒe asibidɛwo do go.
  
  "Ðe dzi ɖi, dude. Ðeko nànɔ anyi kpoo."
  
  Eƒe asibidɛ si tsɔa nu ƒoa nui la ƒo xlãe le vɔvɔ̃ ta. Tu aɖe ɖi eye wòdzo le dzisasrãa dzi.
  
  Kennedy ƒe mo ʋuʋu. Tenɔnɔ na ya la ƒo tititi, si na wòzu ʋuʋudedi si me dzitsitsi le.
  
  Ben do ɣli kloe esi eƒe asitelefon dze gbeɖiɖi aɖe si me kɔ la ƒoƒo gɔme to eƒe dzimaɖitsitsia me. Wotsɔ cranked Sizer ƒe nɔnɔmetata la va ɖo esi sɔ gbɔ wu.
  
  Dzɔla la hã ti kpo, eye wòhe tu bubu si wòda le lɔlɔ̃nu faa me la ɖa. Kennedy se le eɖokui me be ya si tso tu la me to yeƒe tagbɔ ŋu. Vɔvɔ̃ dzadzɛ na wòtsi tsikpe me va ɖo teƒea.
  
  Taflatse, esusui. Mèganye bometsitsi o. Lé ŋku ɖe wò hehexɔxɔ ŋu.
  
  Emegbe Ben tsɔ eƒe telefon la ƒu gbe ɖe dzɔla la ŋu. Kennedy kpɔe wònɔ ʋuʋum eye wòdze anyigba kaba be yeagahe susuhenuwo vɛ. Kaka dzɔla la natsɔ telefon la aƒu gbe eye wòatrɔ eƒe susu la, Kennedy tsɔ dzɔla etɔ̃lia ƒe aʋawɔnu ɖe abɔta.
  
  Gake Karin ya nɔ afisia hena ɣeyiɣi aɖe. Ekpɔ nɔnɔme sesẽwo eye wòto wo me. Eda tu enumake. Dzɔla la trɔ megbe esi alilikpo dzĩ aɖe do tso eƒe jaketi me. Emegbe teƒe doviviti aɖe kaka ɖe eƒe abɔta eye wòdze abe ɖe wòtɔtɔ ene, emegbe wòdo dziku.
  
  Eda tu Ben tẽe.
  
  Gake tudadaa medze edzi o, ɖikeke mele eme o be nyateƒe si wònye be eƒe ta wó milisekɔnd ɖeka hafi he tu la kpe ɖe eŋu.
  
  Hayden nɔ tsitre ɖe megbe nɛ, eye eƒe ʋu ƒe sisi le eŋu.
  
  Kennedy lé ŋku ɖe Ben kple Karin ŋu. Mekpɔ alesi wotsɔ dzidzɔ, lɔlɔ̃ kple blanuiléle kpɔ wo nɔewoe. Edze abe susu le eme be woana miniti ɖeka wo ene. Emegbe Hayden nɔ egbɔ, eye wònɔ ta ʋuʋum na Ben tsɔ gbɔdzɔe.
  
  "Aleke wòle?"
  
  Kennedy blu ɖe eta. "Akpɔ dzidzɔ geɖe wu azɔ esi nèva ɖo."
  
  Emegbe eƒe susu va ɖo eŋu. "Ele be míaɖe gamenɔla bubu siwo le afisia, Hayden. Mina míatsɔ wo adzo le dzomavɔ sia me."
  
  
  * * * .
  
  
  Asrafoha eveawo wɔ avu, nubabla ƒe asrafowo da tu woƒe tsitretsiɖeŋulawo le teƒea, Germanytɔwo tsɔ hɛwo ʋuʋu eye wodze agbagba be yewoate ɖe wo nɔewo ŋu kaba.
  
  Drake susui hena ɣeyiɣi kpui aɖe be hɛfefe sia nye dzodzro, eƒe tagbɔ gblẽ keŋkeŋ, gake emegbe eɖo ŋku amesi nye woƒe dɔtɔ dzi. Abel Frey ƒe agbalẽa. Tagbɔsesẽtɔ la madi be ye ŋutɔ yeƒe kplɔ̃ɖoƒea nazã tu nenye be wogblẽ nu le yeƒe blemanu xɔasiawo ŋu o.
  
  Le wo dome la, Drake lã futɔ ɖe futɔ ɖeka dzi. Asrafowo nɔ ɣli dom henɔ wo nɔewo ƒom ƒo xlãe godoo, eye wozã ŋusẽ si gbã ƒuwo. Amewo do ɣli. Aʋa la nye aʋa si wowɔ kple asi kple asi. Agbetsitsi nɔ te ɖe dzɔgbenyui kple dzɔdzɔmeŋutete dzadzɛ dzi tsɔ wu aɖaŋu ɖesiaɖe.
  
  Esi wònɔ tu dam, nɔ atam ƒom henɔ eƒe mɔ dzi yim la, ede dzesi ame aɖe si nɔ ŋgɔ. Ku ƒe dervish si le tsatsam.
  
  Alicia Miles wɔa avu to dukɔwo dome asrafoha gãwo ƒe hatsotsowo me.
  
  Drake trɔ ɖe eŋu. Aʋawɔwɔ ƒe ɖiɖi nu yi. Wonɔ nudzraɖoƒea ƒe megbe, Odin ƒe amekukuɖaka si le wo xa, si woʋu fifia, eye wotsɔ akaɖiwo ƒe agba aɖe ɖo etame.
  
  Eko nu be: "Enyo, enyo." "Drakester ƒe nya. Aleke nèle, xɔ̃nye?"
  
  "Nenema kee wònɔna ɖaa."
  
  "Mmm, meɖo ŋku edzi. Togbɔ be nyemate ŋu agblɔ be enɔ xɔxlɔ̃m ɣeyiɣi didi akpa o hã la, alo? Le mɔa nu la, avu gãwo wɔa avu le kaawo dzi. Menye nu gbegblẽ na asrafo tsãtɔ si trɔ zu dumevi dzro o."
  
  "Wo hã. Afikae wò BBF le?"
  
  "WWF?"
  
  Asrafo eve siwo nɔ avu wɔm la ge dze Drake dzi. Etutu wo ɖa to Alicia ƒe kpekpeɖeŋu me, eye wo ame evea siaa nɔ vivi sem na nusi gbɔna dzɔdzɔ ge.
  
  "Ŋutsuvi nyuitɔ kekeake tegbeea? Èɖo ŋku edzia? Kpokploe?"
  
  "Oo, ẽ." Ele be mawui. Adzodala la lé mía kple Frey míenɔ tsatsam le megbexɔa me." Eko alɔgbɔnu. "Medo dziku. Woku." Ewɔ mo. "Bometsila kuku bubu aɖe ko."
  
  Drake ʋuʋu ta be: "Amekae susu be ate ŋu aɖu wò dzi." "Meɖo ŋku edzi".
  
  "Nukatae wòhiã be nànɔ afisia fifia, Drake? Le nyateƒe me la, nyemedi be mawu wò o."
  
  Drake ʋuʋu ta, eƒe mo wɔ yaa. "Nya aɖe li si woyɔna be alakpatɔ dzetugbe la. Nya eve mawo ƒo nu tso nusianu si ku ɖe ŋuwò ŋu kpuie, Miles, nyuie wu alesi Shakespeare ɖesiaɖe ate ŋui."
  
  "Eye nukae?" Alicia tsɔ alɔgbɔnukoko ƒo eƒe abɔta eye wòɖe eƒe afɔkpawo. "Èle klalo be woatsɔ wò bɔlwo ade asi na wòa?"
  
  Drake kpɔ Abel Frey wònɔ tsatsam le wo gbɔ henɔ ɣli dom ɖe ame aɖe si ŋkɔe nye Hudson ta. Edze ƒã be Miles nɔ wo ta kpɔm esime wònɔ woƒe ŋusẽwo zãm, gake fifia nu bubuwo gaɖoe ɖe nɔƒe gbãtɔ. Torsten Dahl, si dzi woate ŋu aka ɖo ɣesiaɣi la, tsi tre ɖe Germanytɔ si ƒe tagbɔ gblẽ la ŋgɔ eye wòdze amedzidzedze gɔme.
  
  Drake tsɔ eƒe asibidɛwo ƒo ɖe eŋu. "Madzɔ o, Miles."
  
  
  BLEE ATƆ̃
  
  
  
  LA VEREIN ƒe ŋkɔ
  
  
  Alicia na eƒe mo wɔ yaa esi wòɖe eƒe T-shirt, xatsae ɖe eɖokui ŋu vaseɖe esime wòsesẽ abe ka ene, emegbe wòzã asi eveawo tsɔ blae ɖe kɔ nɛ. Eʋli vevie, gake eƒe ɣeyiɣi kpui aɖe ƒe ka si wòtsɔ blae la hee yi eme.
  
  Yi eƒe klo siwo le dzi yim me tututu - Muay Thai ƒe atsyã. Ɖeka. Eve. Etɔ̃.
  
  Etrɔ gbãtɔa. Míegatrɔ ake. Evelia ƒo ɖe eƒe akɔta te. Aƒoƒo etɔ̃lia ƒoe ɖe bɔlawo me pɛpɛpɛ. Vevesese tu to eƒe dɔgbo me, si na wòse le eɖokui me be yeƒe lãme ʋuʋu eye wòdze anyi ɖe eƒe akɔta.
  
  Alicia tsi tre ɖe edzi, nɔ alɔgbɔnu kom. "Nukae megblɔ? Gblɔ nya si tututu megblɔ nam, Drakey." Ewɔ asi be yeana nanee.
  
  "Wò bɔlwo."
  
  Eɖiɖi eƒe akɔta eye wòtrɔe be yeatsɔ axadziƒoƒo aɖe si woɖo ɖe eƒe ŋɔti ŋu. Drake kɔ asi eveawo ɖe dzi eye wòxe mɔ ɖe ƒoƒoa nu. Mese le ɖokuinye me be asibidɛ ɖeka vuvu. Etrɔ ale be wòdze ŋgɔe ŋkume kple ŋkume, ekɔ eƒe afɔ ɖeka ɖe dzi le akasa nu, emegbe wòtsɔ eƒe afɔkpodzi ɖiɖi va eƒe ŋgonu.
  
  Axe ƒe ƒoƒo.
  
  Drake trɔ ɖe megbe, gake ƒoƒoa gaƒoe ɖe akɔta kokoko. Eye esi ŋusẽ agbɔsɔsɔme si Miles ate ŋu aƒo ƒu ta la, ehe vevesese si womate ŋu ado dzi atsɔ o vɛ.
  
  Eɖe afɔ ɖe eƒe afɔkpodzi.
  
  Drake do ɣli sesĩe. Wogbã eƒe ŋutilã ɖe ɖoɖo nu, wogbãe eye wolã eƒe ŋutilã. Egbãe, kakɛkakɛ. Dukɔmeviwo ƒe ƒewo nanye fiƒode. Gake ekema ɖe wòate ŋu abu fɔ ame si woɖe le dɔme gɔ̃ hãa? Ewɔa dɔ nyuie ɣesiaɣi. Ðe wònye ame nyui alea ɣesiaɣia?
  
  Dumevi dzro si gbã alo menyee o, egakpɔtɔ nye SAS, eye wòtsɔ eƒe ʋu ƒo ɖi anyigba.
  
  Egbugbɔ ɖe megbe. Aʋawɔla etɔ̃ dze edzi, eye wogbã nusianu si ƒo xlãe. Drake nɔ vivi sem na gbɔɖeme si wòxɔ tso Germanytɔ la ƒe abɔta ƒoƒo ɖe ŋɔti me. Ese ƒunukpeƒetetedɔa ƒe ƒoƒo eye wòse le eɖokui me be yeƒe lãme sẽ vie.
  
  Etsi tre, esi wòkpɔe be nyɔnua ɖe mɔ na ye. Eɖu ɣe, nɔ tɔtrɔm tso afɔ ɖeka dzi yi afɔ bubu dzi, eƒe ŋkuwo nɔ keklẽm tso ememe kple abosam ƒe nɔnɔme kple ɣie. Le megbe nɛ la, wobla Dahl, Frey kple Hudson ɖekae, wonɔ avu wɔm le Odin ƒe aɖaka la ƒe go kemɛ dzi, woƒe mo nɔ ʋuʋum le vevesese ta.
  
  Alicia tsɔ eƒe T-shirt la ƒu gbe ɖe eŋu. Eƒo abe ƒoƒoe ene, si na eƒe mo ƒe miame biã. Egaƒoe ake eye wòlée. Ehee kple ŋusẽ si mexɔ se o. Ekli nu hetsɔ eɖokui ƒu gbe ɖe eƒe akɔnu.
  
  "Hello".
  
  Etsɔ asibidɛ eveawo da ɖe eƒe to te tututu, eye wònɔ tetem sesĩe. Enumake edze ʋuʋu gɔme, eye wòdze abe ɖe wòtsi tre ɖe eŋu ene la katã megali o. Ete ɖe lãmekaa ŋu sesĩe ale gbegbe be wòna ame dzɔdzɔe ɖesiaɖe ƒe mo wɔ yaa.
  
  Miles ƒo nu abe rodeo nyitsu ene.
  
  Ezi edzi sesĩe wu. Mlɔeba la, ebɔbɔ ɖe megbe le eƒe asikpakpla kɔ nɛ sesĩe me, eye wòɖe mɔ nɛ wòtsɔ eƒe kpekpeme, nɔ lãmetutudɔ lém, henɔ agbagba dzem be yeakpɔ gome le vevesesea me. Emegbe etso dzɔdzɔe eye wòtsɔ asibidɛ eveawo siaa de eƒe akɔta.
  
  Tsã yi eya ŋutɔ ƒe lãmekawo ƒe ƒuƒoƒo me. Vevesese ƒu du to eƒe ŋutilã me.
  
  Eye esia tae wotu wo ɖo ɖo. Futɔ dziŋɔ eve, siwo le avu wɔm to vevesese ƒe ƒutsotsoewo me, wole ʋuʋum vie, wole wo nɔewo ƒe ŋkume kpɔm abe lɔlɔ̃tɔ siwo bu ɣeyiɣi didi aɖe ene vaseɖe esime ku na wo dome.
  
  Drake ƒo nu kple ɣli, eye mete ŋu ɣla eƒe nuxaxa o. "Aɖaʋatɔ... nyɔnuvi. Nukatae...nukatae woawɔ dɔ na esia...ŋutsu sia?"
  
  "Efia... be... woaɖo... nuwuwu."
  
  Drake alo Miles siaa magbugbɔ ɖe megbe o. Le wo ŋu la, aʋawɔwɔa te nuwuwu. Nubabla ƒe asrafo geɖe gakpɔtɔ nɔ woƒe afɔwo dzi wu Germanytɔwo. Gake woyi edzi nɔ avu wɔm. Eye Drake mete ŋu kpɔ Dal kple Frey le asikpakpla kɔ na ame ma tɔgbe si wua ame me vivivi, henɔ avu wɔm vaseɖe nuwuwu.
  
  Asrafo ɖeka pɛ hã metso woƒe nyawo me o. Bubu si wonae la lolo akpa. Le adzame kple ameŋkumemakpɔmakpɔ me la, woatso nya me le aʋa siawo ŋu.
  
  Drake dze klo, eye wòhe Alicia kpe ɖe eŋu. Teƒe yibɔwo nɔ ɣe ɖum le eƒe ŋkume. Ekpɔe be ne ekpɔ mɔ aɖe si dzi yeato atso yeƒe asiléƒea la, yewu enu vavã. Ŋusẽa nɔ dzodzom le sɛkɛnd ɖesiaɖe me.
  
  Eɖiɖi ɖe anyi. Ezi edzi sesĩe wu, amewula blibo ƒe dzɔdzɔmeŋutete ma nɔ eƒom ɖe eŋu. Eƒe asibidɛwo ʋuʋu. Alicia dze anyi ɖe ŋgɔ, eye wòtsɔ eƒe abɔta ƒo eƒe asike. Drake kpɔe wògbɔna, gake ŋusẽ menɔ eŋu be wòaxe mɔ nɛ o.
  
  Dzobibiwo wó le eƒe ŋkume. Edze anyi ɖe eƒe akɔta, eye wònɔ Frey ƒe gothic dzisasrãa kpɔm dũu. Alicia ƒu du va tsɔ eƒe mo xe mɔ na eƒe nukpɔkpɔ, si vevesese tro.
  
  Asrafo siwo ƒo xlã wo dometɔ aɖeke medze agbagba be yeaxe mɔ nɛ o. Mawu enu o vaseɖe esime aʋawɔlawo dometɔ ɖeka ɖe gbeƒã aʋadziɖuɖu alo ku.
  
  Ekɔ akɔta be: "Menye nu gbegblẽ o." "Ègaxɔe kokoko, Drake. Gake meganyo wu wò kokoko."
  
  Eʋuʋu ŋku. "Menya".
  
  "Nu ka?" - Mebiae be.
  
  "Èle... nugbɔ ma. Dzɔdzɔmeŋutete ma si nye amewula. Aʋawɔwɔ ƒe dzikudodo. Mehiã o. Ele vevie ŋutɔ. Esia... esia tae medzudzɔ."
  
  "Nukatae wòle be ema naxe mɔ na wò?"
  
  Egblɔ be: "Metsi dzi ɖe nane si mele dɔ wɔm o ŋu. "Etrɔa nusianu".
  
  Eƒe asibidɛ do ɖe dzi, eye wònɔ klalo be yeagbã eƒe ŋɔti. Ɣeyiɣi kpui aɖe va yi. Emegbe egblɔ be, "Agbe ɖe agbe ɖeka ta?"
  
  Drake te sese le eɖokui me be ŋusẽa le tɔtrɔm ɖe yeƒe abɔwo kple afɔwo ŋu vivivi. "Le nusianu si mewɔ egbea megbe la, mesusu be wonyi fe geɖe le ŋunye."
  
  Alicia ɖe afɔ ɖe megbe eye wòdo eƒe asi ɖa be yeakpe ɖe eŋu wòatsi tre. "Metsɔ Wells-ƒomea ƒu gbe ɖe ka siwo le Mimir ƒe vudoa gbɔ la gbɔ. Nyemewui le Odin ƒe yɔdo me o. Mehe Frey ƒe susu ɖa le Ben Blake ŋu. Menye xexeame tsrɔ̃m mele afisia o, Drake, ɖeko meva afisia be maɖe modzaka vie."
  
  "Meɖo kpe edzi." Drake gada asɔ esime Thorsten Dahl kɔ Abel Frey ƒe ŋutilã si le ƒuƒlu la ɖe dzi tso Odin ƒe aɖaka ƒe go gbadzaa dzi. Edze anyigba kple ʋuʋudedi si xɔ dzo, eye wònɔ ʋuʋum agbe manɔmee ɖe Italytɔwo ƒe kpe siwo wotsɔ kpe xɔasi si nye marble wɔe dzi.
  
  Dzidzɔɣlidodowo ɖi eye woɖi le nubabla ƒe asrafowo katã me.
  
  Dahl bla eƒe asibidɛ, eye wònɔ ŋku lém ɖe aɖaka la me.
  
  Eko nu be: "Amegãxi ma mekpɔ fetu ma kpɔ o." "Eƒe agbemedɔ. Yesu Kristo, ele be mi ŋutsuwo nakpɔ esia."
  
  
  BLEE AME BUBU AÐEKA
  
  
  
  STOCKHOLM ƑE NUÐEÐEŊUTI
  
  
  Le ŋkeke ɖeka megbe la, Drake te ŋu si le gbebiame siwo nuwuwu meli na o nu be yeamlɔ amedzrodzeƒe aɖe si te ɖe afima ŋu gaƒoƒo ʋɛ aɖewo, si nye amedzrodzeƒe xoxotɔwo kple nyuitɔwo kekeake dometɔ ɖeka le Stockholm.
  
  Le xɔdɔme me la, elala ʋu si kɔa ame yia dzi la eye wònɔ eɖokui biam be nukatae woɖe eƒe tamebubu ƒe ɖoɖowo katã le video dzi hã. Woƒe tagbɔ gblẽ le alɔ̃madɔmadɔ, ƒoƒo ɣesiaɣi kple nyaƒoɖeamenu sesẽ ta. Exɔ ŋkeke geɖe hafi wòhaya.
  
  Lift la ɖi. Nɔnɔmetata aɖe do ɖe egbɔ.
  
  Kennedy, si do Memleɖagbe ƒe afɔkpa si wodona ɖaa, si ƒe ɖa ƒo ɖe megbe sesĩe la, tsɔ ŋku siwo ŋu ɖeɖi te la srɔ̃ nu tso eŋu.
  
  "Hello".
  
  Nyawo mesɔ gbɔ o. Menye ɖeko wòbiae be eƒe lãme sẽ hã nye lãmetutudɔ ko o, ke enye bometsitsi kura.
  
  "Mido gbe na wò hã."
  
  "Le dzisasrã ɖeka dzia?"
  
  "Godoo. Wonana mí katã míeɖea mía ɖokui ɖe aga, gake míewɔa ɖeka."
  
  Woge ɖe eme. Wole ŋku lém ɖe woƒe keklẽ gbagbã si le ahuhɔ̃e me ŋu. Ƒo asa na kadodo kple videoɖemɔ̃ si hiã. Drake te asi wuiade ƒe abɔta.
  
  "Ðe nèbi ɖe esia me abe nye ene, Kennedy?"
  
  Eko nu tso dzi me. "Kwasiɖa si me tagbɔsesẽ le, alo kwasiɖawo. Nyemeka ɖe edzi o. Ena nye tagbɔ gblẽna be meva wɔ avu kple nye nemesis mlɔeba eye mekɔ nye ŋkɔ ŋu le wo katã ƒe nuwuwu."
  
  Drake tsɔ abɔta ƒoe. "Abe alesi nye ene." Nukokoe, alo?"
  
  "Afikae wòyi? Alicia."
  
  Drake tsɔ abɔta ƒoe be: "Le zã si me nya ɣaɣla nyuitɔwo katã yina me la, eya kple Hudson si nye geek ma." "Wodzo hafi amesiame si le vevie ŋutɔŋutɔ de dzesi wo. Ðewohĩ mía nɔewo ƒe ahɔhɔ̃wo ƒoƒo ɖa esime míele dze ɖom."
  
  "Nu nyuitɔe nèwɔ. Menye woawoe nye amesiwo koŋ ʋã amewo le afisia o. Afɔku le Alicia ŋu, gake menye tagbɔsesẽtɔ o. Oo, eye ɖe mèdi be yeagblɔ be "le zã ƒe tomefafa me o".
  
  Etsɔ ɣeyiɣi kpui aɖe wɔ dɔ tso eƒe Dinosaur Rock ƒe nyatakakaa ŋu. Eko nu. Eƒe seselelãme dzi ɖe edzi kabakaba wu mercury le ŋkeke si dzi ŋdɔ ʋu nyuie.
  
  "Ke Hayden ya ɖe?" Kennedy gblɔ esi ʋu si kɔa ame yia dzi ƒe ʋɔtruwo tu eye ʋu xoxoa te dodo vivivi. "Èsusu be anɔ Ben gbɔa?"
  
  "Mele mɔ kpɔm vevie be nenemae. Ne menye nenema o la, ekema mesusui ya teti be enɔ gbɔdɔdɔ wɔm fifia."
  
  Kennedy ƒoe ɖe abɔta. "Mègaxlẽ koklo mawo o, xɔlɔ̃. Ðewohĩ aŋlɔ ha aɖe nɛ."
  
  "Èyɔ ŋkɔ nɛ-aɖabaƒoƒo etɔ̃ kple afã kpli wò!"
  
  Wodzo blewuu to dzisasrã adrelia ŋu. "Eɖo ŋku edzi nam." Afima, le Odin ƒe yɔdo me la, nya kae nègblɔ le afima? Nane si ku ɖe nye York nɔnɔ kple, uh, nye ŋutɔ nye agbemenuhiahiãwo didi ŋu."
  
  Drake nɔ ekpɔm dũu. Eko alɔgbɔnu wòblee.
  
  "Enyo... nye... nye..." Eɖe hũ eye wòfa. "Mɔkpɔkpɔ aɖeke megale asinye le esia ŋu o."
  
  "Nu ka?" Kennedy ƒe ŋkuwo nɔ keklẽm le nu gbegblẽ wɔwɔ ta.
  
  "Dino-rock haƒoha xoxo si nye Heart yɔe be enye ameblenu gãtɔ kekeake. Le Yorkshire la, ɖeko míegblɔna be "ɖo dze kple xevi la". Ame tsɛwoe míenye."
  
  Esi ʋu si kɔa ame yia dzi la nɔ ʋuʋum to dzisasrã wuienelia ŋu la, Kennedy ɖe eƒe awudziwui ƒe abɔta eye wòna wòdze anyigba. Le ete la, edo akɔtaɖonu dzĩ aɖe si me kɔ.
  
  "Nu ka wɔm nèle?" Drake se le eɖokui me be yeƒe dzi le titim abe ɖe elektrikŋusẽ ƒoe ene.
  
  "Mekpɔa nye agbemenuhiahiãwo."
  
  Kennedy ɖe eƒe pantalon ƒe zip eye wòna wòdze anyigba. Edo afɔkpa dzĩ aɖe si sɔ kplii. Lift la ƒo ding esi wòva ɖo woƒe anyigba. Drake se le eɖokui me be yeƒe gbɔgbɔ kple nu bubu ɖesiaɖe kɔ. Ʋɔtrua ƒu du yi axadzi, eye wòʋu.
  
  Sɔhɛ srɔ̃tɔawo nɔ lalam. Nyɔnua ko alɔgbɔnu. Ŋutsua ko alɔgbɔnu ɖe Drake ŋu. Kennedy he Drake do goe le ʋu si kɔa ame yia dzi me yi xɔdɔme me, eye wògblẽ eƒe pantalon la ɖi.
  
  Drake trɔ kpɔ megbe. "Ðe mèdi esia oa?"
  
  "Nyemegahiã esia o."
  
  Drake kɔe ɖe dzi. "Dɔ nyui aɖee wònye, enye azɔlizɔzɔ kabakaba yi nye xɔ me."
  
  Kennedy ɖe asi le eƒe taɖa ŋu wòɖiɖi.
  
  
  NUWUWU
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"