Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Ja Kolmas Reich

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver kolib unenäos paralleeluniversumisse. Seal näeb ta draakoneid ja peab õppima, et on olemas Kolmas Reich ja Hitleri Saksamaa, keda aitab muinasjutuline päkapikk. Noor hobipoiss on saadetud NSV Liitu appi. Kuid ta satub laste töökolooniasse, mis ei suuda Nõukogude Venemaad aidata. Ja sakslased vallutasid NSV Liidu!

  GULLIVER JA KOLMAS REICH
  MÄRKUS
  Gulliver kolib unenäos paralleeluniversumisse. Seal näeb ta draakoneid ja peab õppima, et on olemas Kolmas Reich ja Hitleri Saksamaa, keda aitab muinasjutuline päkapikk. Noor hobipoiss on saadetud NSV Liitu appi. Kuid ta satub laste töökolooniasse, mis ei suuda Nõukogude Venemaad aidata. Ja sakslased vallutasid NSV Liidu!
  . PEATÜKK nr 1.
  Orjatööst väsinud vapper rändur magas ja nägi und, mis oli tegelikkusest palju huvitavam.
  Poiss Gulliver lendas draakonil ja tema kõrval oli enneolematu iluga tüdruk. Juba üsna täiskasvanud, kuid veel noor, ja väga lihaseline ja kurvikas. Ja tema lehtede kullavärvi juustel oli rikkalik teemantide kroon ja mõned kivid, mis olid nii heledad nagu tähed, et need ületasid isegi kõige suuremaid ja kallimaid teemante.
  Reisipoiss küsis:
  -Kes sa oled?
  Tüdruk vastas naeratades:
  - Ma olen printsess Leia! Ja hetkel juhin ma draakonite armeed!
  Gulliver vaatas tagasi. Ja tegelikult oli taevas terve kari draakoneid ja kõik need olendid olid ilusad. Ja nende peal istusid uhked tüdrukud.
  Kuid kõige ilusam ja veetlevam oli ikkagi kuninganna. Ja draakon, millel nad kolmekesi lendasid, koos teise kaunitariga, oli tõeliselt vapustav. Siin oli meeskond. Ja samal ajal on kõik tüdrukud paljajalu, kuigi nende alastus on kaetud vääriskivide ja helmestega.
  Kuid nad ei peitnud ei kõhulihaste šokolaaditahvleid kõhul ega pronksnaha all veerevaid lihaspalle. Samas oli taldadel elegantne ja omanäoline kontsapain.
  Sõdalane poiss ütles:
  - Kui ilus sa oled. Te, tüdrukud, olete tõesti ime!
  Leia raputas oma juukseid lehekulla värvi ja laulis:
  Tüdrukud on kõik ilusad, paljajalu,
  Nad on tugevad ja sõimest pärit sõdalased...
  Kaunitarid on väga karmi välimusega,
  Süda on nendega selgelt rõõmsam!
  Gulliver nõustus sellega. Ta keerutas käes mõõka, tegi sellega kaheksa ja ütles:
  - Kahtlemata on teiega lõbusam!
  Kaunitaride meeskond lendas draakonitel. Neid on terve armee, suurepärased ja ainulaadsed. Ja draakonitel olid tiivad maalitud kõigis vikerkaarevärvides. Ja tundus, et need olid kaunistatud vääriskividega.
  Gulliver märkis:
  - Iga ihar mees on omal moel draakon, aga mitte seitsmepealine, vaid enamasti peata!
  Printsess Leia naeris ja vastas:
  - Erinevalt draakonist ei pea mees oma pead maha lõikama, ta kaotab need juba siis, kui ta naist vaatab!
  Sõjapoiss viskas paljad varbad - ta nägi välja umbes kaheteistkümneaastane ja kandis vaid lühikesi pükse, mistõttu viskas ta nõela. Nii lendas see läbi ja torkas läbi üsna suure sääse, tappes selle surnuks.
  Gulliver märkis naeratades:
  - Need, kes on vihased nagu herilane ja putuka taibuga, teevad mutimäest muti!
  Sõdalane printsess Leia kinnitas:
  - Kellele, kellel on kärbse intelligents, on iga putukas elevant!
  Ja nad naersid. See nägi väga naljakas välja. Nendest lendas ette haneparv. Linnud olid üsna suured ja paksud, suure tiibade siruulatusega. Karja juhi peal istus paar: poiss ja tüdruk ning nad hoidsid käes hõbedast kellukesi, mida rõõmsalt kõlisesid.
  Gulliver märkis:
  - Täiskasvanud valetavad sageli, lapsed mõtlevad asju välja ja vanad inimesed valetavad üldiselt lapsejutuni!
  Printsess noogutas ja lisas:
  - Vanadus ei ole rõõm, kuid lapsepõlve langemine on veelgi suurem katastroof!
  Lapsed juhthane seljas laulsid järsku:
  Kuidas kurjus universumis alguse sai?
  Tõsi, tegija ise ei mäleta...
  Võimalik, et see on igavene,
  See ei kustu nagu allilma leegid!
  
  Sa pole esimene, kes teab, et Aadam patustas,
  Eeva polnud esimene, keda liha rikkus...
  Joodik, kes ammutab "Agdami" linnast,
  Mees, kes suitsetab vaheajal "plaani"...
  
  Kõik, kes teavad, mis on kurjus
  Harjunud kartmata seadusi rikkuma...
  Ja kellele ainult hea on koorem,
  Kes tahab ainult enda eest kummardada!
  
  Ma tahan seda ikka mähkmete vahelt ära rebida,
  Isegi beebina on mul tung sellist jama ajada...
  Miks kuri ema last sõimab?
  Kuhu nad karmi armee lahingus lähevad?
  
  Suveaiast varastati ainult üks kirss,
  Veel üks tapab terastehasega kaupmehi...
  Kelle pea lõikab kõver kirves,
  Kelle timukas ratta selga viskab.
  
  Omastaja varastab, sülitades oma südametunnistusele,
  Ja kes varastas kerjuse mündid...
  Mul on isegi hea meel ühe poole tüki üle,
  Teised naudivad naiste lokke.
  
  Jah, kurjusel on palju nägusid, palju tahke,
  Tema näod on imelised igas varjus.
  Aga iha on hinges ikka hea,
  Kuigi maailm meie ümber on, paraku, kohutavalt metsik!
  
  Lesk nutab, orb sipleb -
  Meie maailm liigub põrgusse...
  Kas on tõesti võimalik, et Jumala süda on monoliitne,
  Kas inimestel pole kohta Jumala paradiisis?
  
  Vastuse leiad ainult iseendast,
  Kui suudad oma mõtetes viha välja lõigata...
  Kui maksad alatuse heaga,
  Ja lõpetage oma emaka täitmine!
  Lapsed laulsid väga rõõmsalt ja kaunilt, misjärel ajasid nad Gulliveri juures keele välja. Vapper navigaator pistis vastuseks neile keele välja.
  Ja naer ja patt...
  Gulliver märkis naeratades:
  -Lapse mõistus on nagu ime. Ja siin te nõustute, teil pole vastuväiteid!
  Printsess Leia itsitas ja laulis:
  Eile olin alles laps,
  Siin ei saa midagi teha...
  Parem lõvikutsikas kui loll elevandivasikas
  Ja draakon saab kaputs!
  Ja nad põrkasid: poiss ja tüdruk paljaste jalgadega. Jah, neil on siin toredaid seiklusi. Ja palju erinevaid nüansse. Nii et elu läheb hästi.
  Gulliver märkas, et tüdrukud draakonitel hakkasid paljaste varvastega kääbuste pihta midagi loopima. Mis firmastiil see on - võtta kärbsed ja purustada. Noh? Kui nad seda tahavad, siis olgu. Peaasi, et pead ei kaotaks.
  Kuid Gulliver pole pelglik võitleja. Kuigi praegu on ta alles poisike.
  Ja printsess Leia küsis poisilt:
  - Kas sulle meeldib mesi?
  Noor sõdalane noogutas:
  - Kindlasti!
  Tüdruk vastas vaimukalt:
  - Mesilasmesi toob tervist, poliitikute meekõned tekitavad vaid diabeedi pettumust!
  Gulliver lisas vaimukalt:
  - Mesilaste mesi teeb nende käed kleepuvaks, poliitikute mesi paneb kergeusklike lihtlabaste mündid nende käppade külge kleepuma!
  Tüdrukvõitleja nõustus sellega:
  - Ükskõik kui armas on poliitiku kõne, peale diabeedi ei valmista see intelligentsuseta inimestes pettumust!
  Sõjamees poiss märkis loogiliselt:
  - Inimesel ei saa kunagi olla rohkem kui üks isa, aga riigil on rahvaisa rolli kümmekond kandidaati!
  Pärast seda vilistab mõlemad võitlejad: poiss ja tüdruk, kes panevad paljad varbad suhu. Mis põhjustas atmosfääri värisemise ja loodusliku elektri tühjenemise. Ja uimased kääbused kukkusid maha, langedes korraga orkide karvastele peadele, läbistades neid ja läbistades neid.
  Printsess Leia laulis tuliselt:
  - Ema, oota, isa, oota.
  Kui see oleks igal õhtul, oleks see elu!
  Orkid leidsid end draakonite ja tüdrukute, nende paljajalu meeskonna alt.
  Ja algas sihipärane ja mitte nii sihipärane pommitamine, visates omatehtud söetolmust valmistatud granaate või midagi veel lahedamat ja hävitavamat.
  Eelkõige kasutati väga teravaid mürgiseid nõelu, mis torkasid sõna otseses mõttes surnuks orkid ja goblinid. Selle tüdrukud tõesti võtsid ja sisse lülitasid.
  Ka printsess Leia tulistas väga täpselt karvaste orkide pihta ja laulis:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  Valge maagia kuningas...
  Nostradamus, Nostradamus,
  Valu mu südames ei taandu!
  Nostradamus, Nostradamus,
  Paljajalu unistuste tüdrukud,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Sa oled ainus pääste!
  Ja sõdalane näitas oma pikka ja surmavat keelt.
  Pärast seda võtab ta selle ja sülitab selle tuliste leegisulgedega välja. See on tõeliselt kolossaalse jõu ja erakordse andega tüdruk. Mis on võimeline paljuks. Ja kui see laguneb, siis ei saa miski vastu seista.
  Poissrändur Gulliver tulistas ka oma draakonist tugevat ja agressiivset tuld orkide pihta. Ta tegutses äärmiselt aktiivselt ja tulemuslikult. Ja lapssõdalasel oli selge võidutalent ja tahe omandada sõjakunsti.
  Ei, ta on selle vastu, orkid ei suuda vastu panna. Ja tüdrukud tulistasid väga tõhusalt, andmata vaenlasele vähimatki võimalust. See on tõesti eepiline lahing.
  Poissrändur Gulliver laulis isegi:
  Rõõmustage, rõõmustage,
  Kandjapäeva jõuks...
  Rõõmustage, rõõmustage,
  Miks ma oma hobuse selga ei istunud?
  See on tõeliselt võitluslik ja ülemeelik laul. Ja samal ajal toimub orkide totaalne hävitamine. Ja draakonitest tüdrukud hakkasid nende pihta ambidest tulistama, keerutades paljaste varvastega trumme.
  Ja see kõik nägi nii lahe ja groteskne välja, et sõna otseses mõttes sündis uus ja kordumatu lugu. Kus polnud kohta nõrkadele ja põduratele.
  Proovige lihtsalt selliste tüdrukutega lähedaseks saada ja nad löövad igaühe kooki.
  Ja nagu öeldakse, hullu lehma tõbi on nakkav. Ja sõdalased suutsid seda üsna loomulikult näidata. Ja nad peksid vaenlasi suure entusiasmiga. Ja nad ajavad välja nooli ja ambpolte. Pealegi tehakse kõike suure intensiivsusega.
  Nii et te ei saa sellise armee vastu palju ära teha. Ja sõdalased sattusid nii orkidesse, et nad ei suutnud põgeneda. See on noolte ja ambpoltide tõeliselt hävitav mõju.
  Gulliver võttis selle ja laulis:
  Tulista julgelt ja hävita
  Elu saab olema südamest!
  Printsess Leia märkis:
  - Lapsed on paremad kui täiskasvanud, sest nende vanus õigustab nende nooruslikku rumalust!
  Sõdalane poiss märkis:
  - Noorus õigustab rumalust, aga mitte alatust; musta valgest eristamiseks pole vaja palju aastaid ja teadmisi!
  Ja terminaatoripoiss vilistas ja vareste pilved langesid nagu rahekivid karvastele orkide pähe.
  Printsess Leia säutsus:
  - Pole mõistust, pidage invaliidiks, mõistus ei sõltu sajandist! Isegi kui teil on jõudu ilma mõistuseta, olete kõik nõrgad!
  Gulliver märkis loogiliselt:
  - Terasest lihased ei kompenseeri tammepead!
  Teine tüdruk märkis rõõmsalt:
  - Tüdruku jaoks pole see probleem - kui on paljas jalg, siis on see tüdrukul hullem - saapa kontsa all!
  Printsess Leia ütles loogiliselt:
  - Kui tahad ässaks saada, siis pea naljamees!
  Gulliver säutsus naerdes:
  - Hunti toidavad kiired jalad, naist peenikesed jalad, kui kitsed imevad!
  Siis jooksis ridadest läbi naer. Ja printsess Leia ütles:
  - Parim viis mehe rahakotist münte välja tõmmata on tüdruku jalgade paljaste varvastega!
  Krahvinna tüdruk märkis:
  - Tüdruku paljas konts saab kõige moekamad riided, kui mehel on loll saabas ja täisvildisaabas!
  Gulliver säutsus humoorikalt:
  - Paljasjalgsed tüdrukud ei armasta mitte ainult saapaid ja viltsaapaid, vaid nad suruvad end elu paljaste kontsade alla!
  Pärast seda võtsid nad selle ja laulsid kooris:
  Ja siis suurimalt mäelt,
  Kotkad lendasid Gulliverisse...
  Istuge Gulliver hobuse seljas maha -
  Toome teid kiiresti kohale!
  
  Ja Gulliver istus kotkal,
  Näitas suurimat eeskuju...
  Ja poissi pole lihtne kanda,
  Limpopo läheb varsti teele!
  Ja sõdalased võtavad ja paljastavad oma rindade helepunased nibud ning löövad orke välguga. Ja see põletab paljud orkid täielikult ära.
  See on tõesti nende meeskond.
  Printsess Leia küsis Gulliverilt:
  - Kas sa tead, et tulevikus toimub Teine maailmasõda ja seal on selline lahe mees nagu Hitler!
  Gulliver naeratas ja vastas:
  - Ma ei teadnud seda, aga nüüd tean!
  Tüdruk paljastas hambad ja jätkas:
  Ja Hitleril oli probleem: ilmus üks väga lahe tankikonstruktor, päkapikk. Ja ta tegi sama relvastuse, soomuse ja mootoriga tanki Mouse, mis kaalus vaid viiskümmend viis tonni ja kõrgus poolteist meetrit!
  Gulliver kehitas uuesti õlgu ja vastas ausalt:
  - Ma ei tea üldse, mis tank on! Ja millega sa seda sööd?
  Printsess Leia naeris ja vastas:
  - Noh, see on pikk lugu. Igal juhul on inimesed selles universumis kokku puutunud märkimisväärsete probleemidega. Ja ennekõike NSVL, kes võitles koos Kolmanda Reichi ja tema liitlaste põhijõududega. Välja arvatud Itaalia. Mis on viiskümmend viis tonni kaaluv hiir? See on 240-millimeetrine esisoomus, 210-millimeetrine külgsoomus ning kallakutel 128-mm kahur ja 75-mm kahur, mille mootor on tuhat kakssada viiskümmend hobujõudu. See andis kiiruseks umbes seitsekümmend kilomeetrit tunnis, muutes auto praktiliselt igast küljest läbimatuks. Alates 1944. aasta algusest läks see masin masstootmisse. Selle tulemusena olid natsid 1944. aasta suveks kogunud muljetavaldavad soomustatud rusikad.
  Ja 20. juunil andsid nad kaks võimsat lööki, üks Moldovast ja teine Lääne-Ukrainast, lähenevates suundades. Ja selle tulemusel murti Nõukogude vägede kaitse sisse ja see torkas läbi justkui peksujäära. Tank Maus-2 osutus läbimatuks igat tüüpi Nõukogude relvadele. Ja pealegi on see üsna liikuv ja heade sõiduomadustega. See auto oli tõeline karistus.
  Ka liitlased käitusid passiivselt. Rünnak Itaalias lõppes kaotusega ja Normandias dessant lükati taas edasi.
  Lisaks panid sakslased tootmisse hirmuäratava ME-262, mida oli väga raske alla tulistada. See oli reaktiivlennuk, millel oli neli 30 mm kaliibriga õhukahurit. Ja nii võttis ta välja Nõukogude lennukid, tulistades alla sadu. Ja ka lääne koalitsioon. Hitler pidurdas mõnevõrra ka V-2 programmi ning toetus kallite ja vähem kasulike ballistiliste ja tiibrakettide asemel Arado-tüüpi reaktiivpommitajatele.
  Churchillil ja Rooseveltil olid sabad jalge vahel ning Saksa allveelaevastik survestas neid tugevalt. Ja liitlased pakkusid nii Saksamaale kui Jaapanile vaherahu. Hitler nõustus tingimusel, et liitlased lahkuvad Sitsiiliast ja Sardiiniast. Mis saavutati.
  Kolmanda Reichiga sõlmitud vaherahu ajal taastati kaubandussuhted. Sinna hakkasid naftat tarnima nii USA kui ka Suurbritannia. Ja sakslased, kes korraldasid pealetungi Ukrainas, vallutasid Kiievi ja sisenesid uuesti Odessasse.
  Tank Mouse-2 muutus võitmatuks. Ilmus ka Hiire noorem mudel - Tiger-3, mis oli ühe 88-mm kahuriga kergem ja mobiilsem.
  Nii et Nõukogude väed tulid sisse. Ja see oli kriitiline samm...
  Gulliver katkestas printsess Leia:
  - Sa ütled nii palju arusaamatuid sõnu. Ärge unustage, et ma olen alles kaheksateistkümnenda sajandi alguse laps. Ja meie tehnoloogiaarengu tase pole kuigi hea!
  Printsess Leia noogutas naeratades.
  - Ma tean seda! Aga ma räägin kahekümnenda sajandi keskpaigast. Ja seda tegi ainult üks päkapikk. Ja peate nõustuma, et see on tõsine!
  Gulliver laulis mõnuga:
  - Kahe maailma ehitamisega loodi vana maailm... Sõja kontekstis on mina ja nemad ning see on tõsine!
  Printsess Leia märkis:
  - Kahekümne esimese sajandi alguses ilmus välja deemonlik kiilaspäisusega Vladimir, kes oli Venemaal võimu haaranud spioon ja tekitas ka palju pahandust. Kuid tema sõda on omaette teema. Ja siin lõi päkapikk olukorra, kus sakslased vallutasid tagasi paremkalda Ukraina ja sügisel alustasid nad keskuses pealetungi. Ja nende tankid tundusid haavamatud ja võitmatud. Ja päkapiku vastu oleks teil vaja oma alternatiivset geeniust. Aga keda tuleks saata kas sümmeetrilise või asümmeetrilise vastusena? Tuli idee - päkapikk või troll? Kuid nad on tehnoloogia poolest nõrgemad kui päkapikk.
  Ja sakslased läksid edasi, nii et Smolensk langes ning pärast seda Kalinin ja Vjazma. Sakslased lähenesid juba Moskvale. Stalin muidugi lahkus. Ta ei tahtnud surra. Ja Hitler ütles, et NSVL peaks saama Saksa kolooniaks. Ja talle sobib ainult kapitulatsioon.
  Noh, nad saatsid vastuseks hobipäkapiku. Ja see on ka poiss, ausalt öeldes võib öelda, et ta on geenius. Kuid nad ei võtnud paljajalu poissi, kes nägi välja umbes kümneaastane, tõsiselt. Ja nad mürgitati väikeste jaoks Gulagi.
  Samal ajal vallutasid sakslased Moskva. Nii see juhtus!
  Moskva langes ja Leningrad ka... Tuli talv ja sakslased ööbisid linnades. Seal nad asusid elama.
  Ja komsomolitüdrukud otsustasid hoolimata külmast ja riiete puudumisest meeleheitlikult fašistidega võidelda ja laule laulda.
  Oleme ilusad nõukogude tüdrukud,
  Meile meeldib tülitseda ja kõditada, poisid...
  Kuuldub helisev väike hääl,
  Ja meil on kutse Krauts tappa!
  
  Oleme väga tormakad komsomolitüdrukud,
  Kihutame julgelt paljajalu läbi pakase...
  Me pole harjunud tagasihoidlikult kõrval seisma,
  Ja me premeerime fašiste rusikaga!
  
  Uskuge mind, tüdrukutel on suur saladus,
  Kuidas tõhusalt natse võita...
  Ja uskuge mind, tüdrukute edu pole juhuslik,
  Sest Venemaa armee on väga vapper!
  
  Ja meie paljaste kontsadega tüdrukutele,
  Uusaasta lumi on väga magus...
  Noh, füürer on lihtsalt pätt,
  Ärgem laskem fašistidel edu tähistada!
  
  Meie, tüdrukud, mängime väga metsikult trikke,
  Paljasime rindu sõdurite ees...
  Ja me vihastame natsid tõesti välja,
  Meid võimsaid komsomolilasi ei saa muserdada!
  
  Meie, tüdrukud, saame palju ära teha,
  Isegi tulistada Hitlerit tankist...
  Vastasel pole aega lõunatada,
  Tüdrukud tulevad nagu varas!
  
  Me tõesti austame Venemaad,
  Uskuge mind, Stalin on võimas kui tormiline isa...
  Ja ma usun, et võit tuleb soojal mais,
  Igaüks, kes sellesse usub, on lihtsalt suurepärane!
  
  Tüdrukute jaoks pole kahtlust ega takistust,
  Kõik on nõus vaidlema oma kätega...
  Saagu kaunitaridele imelisi auhindu,
  Komsomoli jõud on tugevates rusikates!
  
  Meie, sõdalased, küpseme väga kiiresti,
  Ja nobedate relvade käes toru põleb...
  Ja iga ülesandega, millega tüdrukud hakkama saavad,
  Meie sõprus on vaieldamatu monoliit!
  
  Me oleme nii säravad tüdrukud
  Meid ei huvita lumehanged ega pakased...
  Paljajalu ei hoia meie käpad talvel jahedana,
  Ja kaunitaride südamed on helded ja puhtad!
  
  Mida me teha saame, me ülendame,
  Galopime nagu virtuoossed kängurud...
  Ja me puhume fašistide pead edukalt maha,
  Ja armastust ka hommikuse trenni vastu!
  
  Kõik tüdrukud on lahedad sõdalased,
  Nad võivad krautsid lihtsalt taignaks purustada...
  Aga fašistid on lihtsalt halvad?
  Komsomolilased ei tundnud ülivõimu!
  
  Ka Hitler ei saa midagi teha.
  Me peksime teda väga kõvasti nuiaga,
  Ja nad murdsid oma hambad ja lõid nende nägudelt naha välja,
  Ja siis jooksin paljajalu läbi tule!
  
  Ainult Stalin käsib meil teha mida,
  Tema karm ja siiras pilk on nähtav...
  Ja uskuge mind, tüdruk ei jäta vahele,
  Suure kuulipilduja laadimine!
  
  Vajadusel jõuame Marsile,
  Ja me vallutame Veenuse väga kiiresti ...
  Sõdurid vajavad saapadele poleerimist,
  Meie, tüdrukud, jookseme paljajalu!
  
  Meie, tüdrukutega, on kõik ilus,
  Rind ja puusad, vöökoht on näha...
  Ta on ka pioneer, nagu hundikutsikas,
  Pioneer on täielikult saatan!
  
  Noh, me oleme tüdrukud - teate, et me oleme lahedad,
  Pühime kõik fašistid minema nagu luuda...
  Ja taevas on sinised tähed,
  Purustame Tiigrid terasega tükkideks!
  
  Mida mitte teha, uskuge, et see pole võimalik,
  Tunnistage, kommunist on demiurg...
  Ja mõnikord saame valesti aru
  Ja nad võtavad kaunitarid, et neid hirmutada!
  
  Aga teate, me hävitame sakslased hüppeliselt,
  Ja nad on võimelised krautsid tükkideks rebima...
  Kuigi meil on titaanist hinged,
  Me läheme läbi stepi ja puhastame sood!
  
  Me ehitame kommunismi ilma kõigi naelteta,
  Ja me alistame fašistid otsustavalt...
  Komsomoliliikmetele meeldib formatsioonis joosta,
  Ja nende kohal lendab keerub!
  
  Vaenlane ei saa tüdrukuga hakkama,
  Sest tüdruk on kotkas...
  Ja Krautidel pole vaja liiga palju ära rikkuda,
  Ja teie füürer karjub asjata!
  
  Komsomoli liige paljaste jalgadega,
  Andis Hitlerile muna...
  Ära tegele saatanaga
  Või see lihtsalt ei loe!
  
  Kommunismi sädelev iidol,
  Punane lipp hakkab särama planeedi kohal...
  Ja Heroodes visati põrgusse,
  Ja tüdrukud said viis!
  
  Lenin, Stalin - päike planeedi kohal,
  Ringivad taevas nagu kaks kotkast...
  Laulatakse kommunismi vägitegusid,
  Isamaal on terastiiva tugevus!
  
  Meil õnnestus elada kuni võiduni,
  Ja kõndisime läbi Berliini...
  Lapsed sündisid hällis,
  Ja nüüd on riik hiilguses!
  . PEATÜKK nr 2.
  Gulliver lendas draakonitel ja kuulis palju. Antud juhul oli jutt sõjast, mis oli peaaegu keskaegse inimese jaoks arusaamatu. Kuigi tundub, et uus aeg on juba kätte jõudnud. Kuid printsess Leia jätkas Teise maailmasõja teemal lobisemist;
  Pärast Moskva ja Leningradi langemist astusid Jaapan ja Türgi sõtta NSV Liidu vastu. Nõukogude Venemaa jaoks on asjad muutunud täiesti lootusetuks. Ja isegi geniaalne hobit, kes sattus laste töökolooniasse, ei saanud neid aidata.
  Ja oli poisse, kes polnud veel kuueteistkümneaastased, paljajalu ja kombinesoonides, numbrimärkidega, Siberis kõvasti tööd tegemas. Alaealiste koloonias aeti lastel pead kiilaks. Nad võtsid mu kingad ära ja sundisid mind paljajalu metsa langetama. Suvel pole see veel midagi, aga talvel paljaste kontsadega närib pakane kiilaks lõigatud juukseid. Hobitipoiss peeti kinni. Nad pildistasid teda profiilis, täis nägu, võtsid sõrmejäljed ja raseerisid ta pea. Pärast poisi vahistamist otsiti ta põhjalikult läbi, valvurite kinnastega käed sattusid kõikidesse aukudesse ja nad tegid seda väga ebaviisakalt. Pärast seda pesti poiss põhjalikult läbi ja saadeti lastest ülerahvastatud kambrisse.
  Kuna hobitipoiss nägi välja umbes kümneaastane, tahtsid kohalikud talupidajad ta ämbri lähedale paigutada. Kuid muinasjutu kangelane osutus palju tugevamaks ja kiiremaks kui tavalised lapsed. Ja ta peksis ristiisasid, misjärel sai temast ise kambri vaatleja ja seadis end akna juurde. Noortel on lihtsam - neil on jõudu, nad teavad, kuidas võidelda ja sina oled kuningas.
  Hobitipoiss aga oma positsiooni ei kuritarvitanud. Ta töötas rohkem kui keegi teine laagris ja isegi kui teistele lapsvangidele anti külma käes vildist saapad, jäi ta paljajalu. Sellepärast on ta hobit. Kuigi poisi paljad jalad on punased nagu hane jalad. Aga teisest küljest oled vildist saabasteta väledam.
  Nii töötas paljajalu laps Siberis lumes. Ja sakslased jõudsid talvel Kaasani, kuid peatusid seal. Ootasime kevadet. Ja seal on muda. Ja alles 1945. aasta mais kolisid nad edasi Uuralitesse.
  Samal ajal jäädvustati külmal aastaajal Kaukaasia ja Kesk-Aasia.
  Nõukogude väed ei osutanud liiga visa vastupanu. Ma ei tahtnud Stalini pärast surra. Sellegipoolest ilmus NSV Liitu uus tank IS-3, mis jõudis rindele väikestes kogustes. Sellel sõidukil oli hea esikaitse ja see talus paljude relvade lööke. Kuigi ma ei suutnud Maus-2 relvale vastu panna.
  Pali linnad: Tšeljabinsk ja Sverdlovsk. Ja nii oli see väga hea ja toimus kiire pealetung.
  On juba suvi. Poissvangid töötavad paljajalu lühikeste pükste ja palja kaelaga. Ja kui on palav, siis täiesti alasti torsodega. Ja poisid on kõhnad. Kuid hobitipoiss näeb välja väga rebenenud ja ülespumpatud. Kuigi ta näeb välja nagu väike laps, umbes kümneaastane. Ja muidugi see ei kasva ega küpse.
  Poisse hammustavad sääsed vähem kui täiskasvanuid, hobitite aga üldse mitte.
  Ja Saksa väed tulevad neile üha lähemale; natsid ei kohta peaaegu enam vastupanu. Jah, ja Stalin kadus kuhugi. On selge, et kaval grusiin ei sure. Tõenäoliselt põgenes ta Ameerikasse. Sakslased pole seda veel okupeerinud.
  Hobitipoiss ja teised vangid hakkasid uhkelt ja isamaaliselt laulma. Kuigi teisest küljest ei anna patriotism endast midagi, kui sind piitsaga pekstakse ja laste töökoloonias eesli kombel töötama sunnitakse. Kuigi selles on midagi head. Näiteks leiad sõpru - teisi poisse. Hobitipoiss on tegelikult üle saja aasta vana, kuid näeb välja nagu laps, mistõttu suhtutakse temasse ambivalentselt.
  Ja lapsvangid laulavad suure entusiasmiga;
  Olen igavesti noor pioneeripoiss,
  Tulin võitlema raevuka fašistiga...
  Et olla eeskujuks ülevusest,
  Kannan seljakotis päevikut suurepärasega!
  
  Sõda tuli, ma jooksin rindele,
  Ja ta rändas paljajalu mööda teid...
  Ja ta tulistas kuulipildujast Fritzede pihta,
  Vähemalt südames puhas poiss Jumala ees!
  
  Ma tulistasin varitsusest Fritzi,
  Võtsin pätilt kuulipilduja granaadiga...
  Lõppude lõpuks on poisil palju jõudu,
  Peame vapralt võitlema oma kodumaa eest!
  
  Poiss on kuradi vastu võitleja, uskuge mind,
  Ta tulistab kõrvulukustavalt Fritzi pihta...
  Lahingus on ta nagu mõõkhambuline metsaline,
  Mis ei lähe sugugi lahedamaks!
  
  Mida saab Hitleriga teha?
  Poisid matavad ta metsiku mürina saatel...
  Et mõrvar kirvega ei lööks,
  Tema jaoks ei ole kohta puhtas taevas!
  
  Mida iganes saad kohe kätte
  Röövellik füürer tahtis maameest neiuga...
  Kuid see jahimees muutus ulukiks,
  Jah, see on tõsi, mul on kahju Adolfi kuulidest!
  
  Juba on pakane ja ma olen täiesti paljajalu,
  Agar ja raevukas tuulekeerispoiss...
  Ja tüdruk karjub mulle - oota,
  Kuid näete, et see on liiga kiire!
  
  Löö politseinikku rusikaga,
  Löödi pätt pikali, lüües talle kuklasse...
  Ma ei saada seda ampsu piimaga,
  Ja ma ei müü oma isamaad pudeli eest!
  
  Olen pioneer ja olen selle üle nii uhke,
  Kuna lips on ka väga punane...
  Ma võitlen Püha Venemaa eest,
  Kuigi Adolf on nii kohutav bandiit!
  
  Kuid ma usun, et me alistame Wehrmachti vapralt,
  Väike poiss teab seda väga hästi...
  Meie oleme kuldsete tiibadega keerub,
  Ja kallis juht, seltsimees Stalin!
  
  Me alistame vapralt Wehrmachti,
  Kuigi natsid võitlevad Moskva lähedal...
  Kuid ma sooritan eksami kindla A-ga,
  Ja ma usaldan oma püstoli kangelase kätte!
  
  Kas ma saan teha pioneeripoisi,
  Midagi, millest natsid ei osanud unistadagi...
  Heategude eest on meie oma,
  Ja füürer ei saa isegi armu!
  
  Mida iganes saan teha, saan alati teha,
  Las pilved hõljuvad taas Isamaa kohal...
  Kuid pioneer ei anna vaenlasele järele,
  Vene sõdur on julge ja võimas!
  
  Jah, mind vangistati,
  Ja nad viisid ta paljajalu läbi lumehangede...
  Haavadele määriti politsei mädarõigast,
  Ja nad peksid poisi traadiga!
  
  Ja mu kontsad põlesid ka punase kuuma tulega,
  Ja nad põletasid pokkeriga jalad ära...
  Kuid Krauts said ainult nullid,
  Kuigi tuli poisi jalga!
  
  Nad murdsid oma sõrmed, põletasid otsaesised,
  Ja nad rebisid poisi õlgadelt liigesed...
  Ilmselt unustas jumal pioneeri
  Kui timukas haavadele pipart puistas!
  
  Kuid ta ei öelnud fašistidele midagi,
  Ja nõelad, küünte all kuumad...
  Lõppude lõpuks on Stalin ise minu jaoks ideaal,
  Ja alatu füürer sureb parem piinades!
  
  Nii et nad viisid mind hukkamisele lumes,
  Paljajalu jõhkralt pekstud poiss...
  Kuid ma ei usu, et olen juba katki
  Natside lüüasaamist ei saa vältida!
  
  Fritz pani mu rinnale tähe,
  Noh, see teeb mind uhkeks...
  Ma ei anna alla ägedale vaenlasele,
  Ja ma ei kasuta hirmu ja kurja alatust!
  
  Võin astuda sammu hauda,
  Ja nii heliseva pioneerilauluga...
  Lõppude lõpuks on füürer lihtsalt hull eesel,
  Ja ma kohtun Eedenis tüdrukuga, tead!
  
  Kuid viimasel hetkel kõlas see,
  Meie kuulipildujate kellavärk...
  Laskerühm on elama asunud,
  Natsid on muutunud vareste väljaheiteks!
  
  Ja nüüd minu kangelaspoja juurde,
  Ta tuli pärast piinamist ja kannatusi...
  Võitles suure hordiga,
  Pärast selliste kurjade katsumuste läbimist!
  
  Poiss tapab jälle Krautsid,
  Paljajalu poiss tormab läbi lumehangede...
  Ja ta teeb väga julge liigutuse,
  Pane julgelt sõbra juuksed patsi!
  
  Ilmselt ootab Berliin varsti poissi,
  Saksamaa niidab venelaste pärast pea maha...
  Võimas keerub vehib mõõkaga,
  Ja ta palub julgelt kõigil platsile välja tulla!
  
  Ma usun, et me äratame surnud peagi üles,
  Kes maetakse, saab nagu ingel...
  Meie Issand on üsna tugev, üks,
  Saatan on vähemalt mõnikord liiga edev!
  
  Olgu universum igavesti
  Püha kommunismi lipu all...
  Seltsimees Lenin on särav täht,
  Ja Stalin on võitja: kurjus, fašism!
  Tõde on siin pigem vastupidine: natsid võtsid selle ja võitsid. Aga laulus loodavad poisid parimat. Kuigi teisalt mõtted vilksatavad, äkki on uue valitsuse ajal neile koht?
  Hobitipoiss osutus stalinlikule režiimile ebavajalikuks. Ja see mõjutas selgelt tema tuju.
  Lapsed aga hakkasid enese turgutamiseks taas suure entusiasmiga laulma ja paljajalu trampides;
  Kosmoseajastust on tulnud poiss,
  Kui kõik oli vaikne - rahulik...
  Poiss on unenägudes lahe kotkas,
  See ei tee talle sugugi haiget!
  
  Sõjaaeg, ärev aeg,
  Poiss oli rabatud nagu tsunami...
  Vägev hord marssis Venemaale,
  Ja Fritz torkas paagi terastünni kinni!
  
  Olen poiss, kes on külma käes paljajalu,
  Alatud fašistid ajasid mu minema...
  Nad püüti jõuga kinni nagu haudpistkud,
  Tahtsin kaugelt näha kommunismi!
  
  Nad sõidutasid mind pikka aega läbi lume,
  Ma külmutasin peaaegu kõik ära...
  Nad põletasid mu palja jala rauaga,
  Taheti ta mändide vahele alasti üles riputada!
  
  Aga ilus tüdruk tuli
  Ja ta eemaldas automaatselt kõik fašistid...
  Lõppude lõpuks on tema silm nagu terav nõel,
  Me kärpime ja politsei korraga palju!
  
  Poiss oli peaaegu surnud
  Poisi veenides külmus veri...
  Aga see ei lõpe nüüd
  Tundub, et neiu ärkas ellu!
  
  Toibusin kohutavatest põletushaavadest,
  Lõppude lõpuks põletasid nad mind pärast lund ära...
  Tea, mis timukas ilma südameta on eesel,
  Aga ta maksab ka trahvi!
  
  Tüdruk on väga tark, uskuge mind,
  Ja pioneer sai temaga kiiresti sõbraks...
  Nüüd saab sinust tõeline metsaline poiss,
  Ja keerubide näod toetavad meid!
  
  Nad hakkasid temaga väga hästi võitlema,
  Me hävitasime fašiste lõputult...
  Läbisime eksamid, saime A-d,
  Galopp kommunismi kilomeetrite kaupa!
  
  Tüdruk ja mina oleme paljajalu lumes,
  Paar hirmu, teadmata, kiirustame...
  Ma löön vaenlast rusikaga,
  Ja Päike paistab alati üle Isamaa!
  
  Krauts ei suuda mind võita,
  Ja koos tüdrukuga oleme võitmatud...
  Olen tugev nagu vihane karu
  Kui oleme ühendatud komsomoliga!
  
  Ja siin jookseb tüdruk paljajalu,
  Ja ta tulistab nii osavalt fašiste...
  Sepistame isamaale võimsa kilbi,
  Lase kuri Kain hävitada!
  
  Venemaa on väga tugev riik,
  Ja tal on relvatoru...
  Saatan ei saa meid võita,
  Verine kättemaks tuleb talle!
  
  Nii et ilus tüdruk laulab,
  Kui paljajalu läbi lumehange tormab...
  Ja koos pioneeriga võidab ta roomajaid,
  Me saavutame selle, kuid lõpetame me igaühe!
  
  Ma pole ka üldse nõrk poiss,
  Ma purustan fašistid ränga raevuga...
  Fuhrer saab minult nikli,
  Ja me ehitame suure uue maailma!
  
  Me võitleme selles jahedas raevus,
  Wehrmacht ei pane meid põlvili...
  Hurraa natsile tema julguses,
  Igaüks, kellest saab Lenin, liitub meiega!
  
  Sinust saab väga lahe kaunitar,
  Poiss on sinusse meeletult armunud...
  Ma tulistan sinu eest, riik
  Ja seda väga särava linna nimel!
  
  Usun, et jõuan õigeks ajaks Berliini,
  Julm sõda vaibub siis...
  Me vallutame universumi avaruste,
  Las leegid möllavad eredalt!
  
  Ja kui meile on määratud surra,
  Eelistan seda üksi...
  Las tüdruk teeb, mida ma tahan,
  Mu poeg teeb mulle kingituse, isegi tütre!
  
  Sinust saab hea tüdruk
  Sa ehitad selle maailma, kus on paradiis...
  Meil kasvavad siin ilusad lilled,
  Ja uskuge mind, valgus pole üldse ait!
  
  Tulistasin koos tüdrukuga alla Tiigri,
  Ja pärast teda lõpetas ta Pantri.
  Sõdalane muudab väljaku laskegaleriiks,
  Kuigi mõnikord me isegi ei tea ulatust!
  
  Me teeme riigis peamise,
  Ehitame kommunismi ja dollar kaob...
  Ja me alistame seal saatana,
  Olgu meie loos särav!
  
  Tüdruk kündis terve talve,
  Kõndisin paljajalu läbi külma...
  Noh, miks me lahingus oleme - miks
  Kasvatame uhkema roosi!
  
  Väga lahe tee,
  Paljajalu tüdrukuga ootame...
  Ja NSV Liitu on võimatu võita,
  Marssime paljutõotavas mais!
  
  Ja isegi kui maikuu ei tule,
  Kõnnime ikka võiduga...
  Nii et poiss, ole julge ja julge -
  Päike sädeleb meie kohal paradiisis!
  
  Siis ära karda, me äratame surnud üles,
  Teadusel on väga tugevad nõuanded...
  Meie Issand on üks, mitte üks,
  Ja me kutsume füüreri vastutusele!
  Nii laulsid lühikeste pükstega paljasjalgsed, raseeritud juustega poisid. Ja paljudel neist olid kehal ka tätoveeringud. Isegi hobipoiss nikerdas oma rinnale Stalini portree.
  Siis aga ilmusid saksa tankid, samad poissvangid tervitasid neid suure entusiastlikult ja trampisid nende paljaid lapsikuid jalgu.
  1945. aasta lõpuks okupeerisid Saksa ja Jaapani väed peaaegu kõik NSV Liidu suuremad asustatud alad. Ja ainult mõnes külas ja külas käisid veel lahingud ja partisanide rünnakud. Stalin põgenes tegelikult Brasiiliasse, kus ta varjas, ega ilmunudki. Kuid Molotov jäi asemele. Kuid tuhande üheksasaja neljakümne kuue aasta mais vangistati Molotov SS-i rünnaku erivägede poolt. Pärast seda pakkus Molotovi asendanud Beria auväärsetel tingimustel allaandmist.
  Hitler nõustus ja Beria elu säästeti ja talle anti piiratud vabadus. Ja NSV Liidus partisanisõda peaaegu peatus. Tekkis tuulevaikus.
  Kolmas Reich seedib seda, mida ta oli vallutanud. Kuid kokkupõrge USA ja Suurbritanniaga oli vältimatu. Eelkõige nõudis Hitler koloniaalvalduste tagastamist Itaaliale ja Prantsusmaale, Belgiale ja Hollandile. Eelkõige Aafrikas. Ja andke need legaalselt sakslastele. Nüüd olid Kolmandal Reichil vabad käed. Ja kui midagi...
  Kuid USA-l oli aatomipomm. Tõsi, Kolmandal Reichil pole mitte ainult tanke, vaid ka reaktiivlennukeid. Ja see ei luba Euroopa territooriumile pomme visata.
  Nii et maailmas tekkis paus. Sakslased ehitasid kiirendatud tempos lennukikandjaid, lahingulaevu ja suuri pinnalaevu. Kuid nende allveelaevastik oli juba tugev ja nende allveelaevad töötasid vesinikperoksiidiga. Nii...
  Hobitipoiss leidis endale koha Kolmandas Reichis. Ta hakkas täiustama lendavaid taldrikuid - Belonce ketast. Reaalses ajaloos suutis see ketas õhku tõusta ja saavutas kahe helibarjääri suuruse kiiruse. Lahingutes ta aga ei osalenud. See oli liiga haavatav ning suur ja kallis. Tegelikus ajaloos: ei NSVL ega USA ei võtnud vastu lendavaid taldrikuid. Sest mäng ei olnud küünalt väärt. Kahjustada üks mootor ja kohe kaotab Belonce ketas juhitavuse ja kukub tagurpidi.
  Kuid hobipoiss tegi nii, et laminaarne vool voolab ümber lendavate taldrikute ja need muutuvad käsirelvade suhtes haavamatuks. Ja nüüd ei suuda õhutõrjerelvad, õhukahurid ja kuulipildujad neid päriselt alla tulistada. Aga igavene ja paljajalu poiss tegi nii, et ennäe imet, neile paigaldati laserid. Ja need laserid põletasid sõna otseses mõttes kõik tule ja kuumakiirtega. Ja proovige selle vastu võidelda.
  Nii et sakslastel olid tegelikult tugevad sõjalised trumbid. Samal ajal paigaldati tankidele täiustatud aktiivsoomused ja nad hakkasid isegi plastist sõidukeid valmistama.
  Jah, see nägi äärmiselt naljakas välja ja omal moel ülimalt agressiivne.
  USA-s taheti muidugi sakslastele vastata, kuid lendavate taldrikute vastu on neil vaid aatomilaengud, mis võivad nad teoreetiliselt hävitada. Kuid natsidel oli juba tuhandeid ketaslennukeid. Fuhrer otsustas sõtta minna 20. aprillil 1949, oma kuuekümnendal sünnipäeval. See, mida võib öelda, pole kõige rumalam mõte.
  Pealegi võivad natsid saada ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui USA-s arendataks raketitehnoloogiat.
  Enne sissetungi otsustas Hitler lõbutseda gladiaatorite võitlustega. Ja see pole ka hull idee.
  Aga see on juba teine lugu...
  
  SPIOONMÄNGUD - VENEMAA HÄVITAMINE
  MÄRKUS
  Luureteenistused, eeskätt CIA, NSA, MI, MOSAD jt viivad läbi erinevat tüüpi operatsioone, tekitades kogu maailmas eriolukorra, mis sageli muutub ettearvamatuks. Toimub võitlus terrorismi ja mõjusfääride eest. Sellele, aga ka Mihhail Gorbatšovi reetmisele on pühendatud väga huvitavaid romaane.
  
  ESIMENE PEATÜKK
  
  
  Vihkamine tema südames põles heledamalt kui sulateras.
  
  Matt Drake tõusis püsti, ronis üle müüri ja maandus vaikides. Ta kükitas õõtsuvate põõsaste vahel ja kuulas, kuid ei tundnud enda ümber valitsevas vaikuses mingit muutust. Ta peatus hetkeks ja kontrollis uuesti Glocki alamkompakti.
  
  Kõik oli valmis. Bloody Kingi käsilastel on täna õhtul raske.
  
  Maja tema ees oli hämaruses. Esimese korruse köök ja elutuba olid leekides. Ülejäänud koht sukeldus pimedusse. Ta peatus veel sekundiks, vaatas hoolikalt läbi diagrammi, mille ta oli saanud eelmiselt, nüüdseks surnud käsilaselt, enne kui vaikselt edasi liikus.
  
  Vana väljaõpe oli teda hästi teeninud ja keerles taas veenides, nüüd oli tal selleks puht-isiklik põhjus ja nõudlus. Kolm verekuninga käsilast surid kolme nädala jooksul kohutavalt.
  
  Ükskõik, mida ta talle ütles, oleks Rodriguez olnud number neli.
  
  Drake jõudis tagumise sissepääsu juurde ja kontrollis lukku. Mõne minuti pärast pööras ta käepidet ja libises sisse. Ta kuulis televiisorist plahvatust ja summutatud rõõmuhõiskeid. Rodriguez, jumal õnnistagu vana massimõrvarit, vaatas mängu.
  
  Ta kõndis köögis ringi, ei vajanud oma kompaktse taskulambi valgust eesolevast põhiruumist tuleva valguse tõttu. Ta peatus koridoris, et tähelepanelikult kuulata.
  
  Kas seal oli rohkem kui üks mees? Neetud televiisori müra tõttu on sellest raske aru saada. Vahet pole. Ta tapaks nad kõik.
  
  Meeleheide, mida ta tundis viimase kolme nädala jooksul pärast Kennedy surma, oli teda peaaegu valdav. Ta jättis oma sõbrad maha vaid kahe mööndusega. Esmalt helistas ta Torsten Dahlile, et hoiatada rootslast verekuninga kättemaksu eest ja anda talle nõu oma pere ohutusse kohta toimetada. Ja teiseks kutsus ta appi oma vanad SAS-i semud. Ta usaldas neid Ben Blake'i perekonna eest hoolitsema, sest ta ei saanud seda ise teha.
  
  Nüüd võitles Drake üksi.
  
  Ta rääkis harva. Ta jõi. Vägivald ja pimedus olid tema ainsad sõbrad. Tema südamesse ei jäänud lootust ega halastust
  
  Ta liikus vaikselt mööda vahekäiku. Koht haises niiske, higi ja praetud toidu järele. Õlleaurud olid peaaegu näha. Drake tegi kõva näo.
  
  Minu jaoks on see lihtsam.
  
  Tema luureandmed ütlesid, et siin elas mees, mees, kes oli aidanud röövida vähemalt kolm verekuninga kurikuulsat "vangi". Pärast tema laeva allakukkumist ja mehe pealtnäha hästi planeeritud põgenemist astus ettevaatlikult ja salaja ette vähemalt kümmekond kõrget tegelast, et selgitada, et nende pereliiget hoiavad allilmategelased. Bloody King manipuleeris Ameerika Ühendriikide otsuste ja tegudega, saades kasu nende peategelase armastusest ja kaastundest.
  
  Tema plaan oli tõesti suurepärane. Mitte ükski inimene ei teadnud, et teiste inimeste lähedased on ohus ning Verekuningas mõjutas neid kõiki raua ja vere pulgaga. Kõik mis vaja oli. Mis iganes töötab.
  
  Drake uskus, et nad polnud veel röövitut puudutanudki. Nad ei saanud aru, kui kaugele verekuninga tige kontroll tegelikult läks.
  
  Temast vasakul avanes uks ja välja tuli raseerimata paks mees. Drake tegutses koheselt ja surmava jõuga. Ta tormas mehele kallale, tõmbas välja noa ja pistis selle sügavale kõhtu, seejärel lükkas ta inertsist läbi avatud ukse elutuppa.
  
  Paksu mehe silmad läksid uskmatusest ja šokist punni. Drake hoidis seda tugevalt, laia karjuva kilbiga, surudes tugevalt tera sisse, enne kui lasi lahti ja tõmbas Glocki.
  
  Rodriguez tegutses kiiresti, hoolimata Drake'i välimuse šokist. Ta oli juba kokkukukkunud diivanilt põrandale veerenud ja koperdas vööga. Kuid Drake'i tähelepanu köitis kolmas mees ruumis.
  
  Nurgas askeldas jässakas pikajuukseline mees, kõrvadele surutud suured mustad kõrvaklapid. Kuid isegi pinges olles, isegi kui ta mudast näppudega hümni pulte koputas, sirutas ta käe maha saetud jahipüssi poole.
  
  Drake tegi end väikeseks. Saatuslik lask rebis paksu mehe laiali. Drake lükkas krampliku keha kõrvale ja tõusis tulistades püsti. Kolm lasku võtsid muusikul suurema osa peast maha ja paiskasid keha vastu seina. Kõrvaklapid lendasid ise küljele, kirjeldades õhus olevat kaaret ja peatusid tohutul teleril, mis rippus ilusti servast.
  
  Lameekraanilt jooksis veri alla.
  
  Rodriguez roomas ikka veel põrandal. Äravisatud krõpsud ja õlu põrkasid ja pritsisid tema ümber. Drake oli hetkega tema kõrval ja torkas Glockiga kõvasti vastu suu.
  
  "Maitsev?"
  
  Rodriguez lämbus, kuid sirutas siiski vöö vahele väikese noa. Drake vaatas seda põlgusega ja kui verekuninga käsilane neile jõhkra löögi andis, sai endine SAS-i sõdur selle kinni ja sõitis sellega kõvasti ründaja biitsepsisse.
  
  "Ära ole idioot".
  
  Rodriguez kõlas nagu siga, keda tapetakse. Drake pööras ta ümber ja nõjatas ta tagasi vastu diivanit. Ta kohtus mehe silmadega, mis olid valust hägused.
  
  "Rääkige mulle kõike, mida teate," sosistas Drake, "Verise Kuninga kohta." Ta tõmbas välja Glocki, kuid hoidis seda silmapiiril.
  
  "Milles?" Rodrigueze aktsent oli paks ja raskesti dešifreeritav tema rassi ja valu tõttu.
  
  Drake lõi Glocki Rodriguezi suhu. Vähemalt üks hammas on välja löödud.
  
  "Ära tee minu üle nalja." Mürk tema hääles reetis enamat kui lihtsalt vihkamist ja meeleheidet. See pani verekuninga mehe mõistma, et jõhker surm on tõepoolest vältimatu.
  
  "Hea hea. Ma tean Boudreaux'st. Kas tahad, et räägin sulle Boudreaust? Seda ma saan teha."
  
  Drake koputas kergelt Glocki koonu mehe otsaesisele. "Kui soovite, võime sealt alustada."
  
  "Hästi. Ole rahulik ". Rodriguez jätkas läbi ilmse valu. Katkisetest hammastest voolas veri mööda lõuga alla. "Boudreaux on kuradi sitapea, mees. Kas sa tead ainsat põhjust, miks verekuningas ta ellu jättis?
  
  Drake suunas relva mehele silma. "Kas ma näen välja nagu inimene, kes vastab küsimustele?" Tema hääl riivis nagu teras terasele. "Kas ma peaksin?"
  
  "Jah. Hea hea. Ees ootab veel palju surmajuhtumeid. Seda ütles Bloody King, mees. Ees ootab palju surma ja Boudreau on õnnelik, et on selle paksus. "
  
  "Nii et ta kasutab koristamiseks Boudreau'd. Pole üllatav. Tõenäoliselt hävitab ta kogu rantšo."
  
  Rodriguez pilgutas silmi. "Kas sa tead rantšost?"
  
  "Kus ta on?" Drake tundis, et vihkamine sai temast võitu. "Kus?" - Ma küsisin. Järgmisel sekundil kavatses ta end lõdvaks lasta ja Rodriguezi peksma hakata.
  
  Kaotusi ei ole. Jutt ei tea nagunii midagi. Täpselt nagu kõik teisedki. Kui Verikuninga kohta võiks midagi öelda, siis see, kui hästi ta oma jälgi peitis.
  
  Sel hetkel sähvatas Rodrigueze silmis säde. Drake veeres, kui tema pea kohast möödus midagi rasket.
  
  Neljas mees, kes tõenäoliselt minestas kõrvaltoas ja sai mürast üles, ründas.
  
  Drake keerles ringi, viskas jala välja ja võttis peaaegu oma uue vastase pea peast. Kui mees pikali kukkus, hindas Drake teda kiiresti - karm pilk, trammirööpad mõlemal käel, räpane T-särk - ja tulistas teda kaks korda pähe.
  
  Rodrigueze silmad läksid punni. "Ei!"
  
  Drake tulistas teda käsivarde. "Sinust polnud mulle kasu."
  
  Veel üks löök. Tema põlv plahvatas.
  
  "Sa ei tea midagi".
  
  Kolmas kuul. Rodriguez oli kahekordistunud, hoides kõhtu.
  
  "Nagu kõik ülejäänud."
  
  Viimane tulistamine. Otse silmade vahele.
  
  Drake uuris surma enda ümber, jõi selle sisse, lastes oma hingel vaid hetkeks juua kättemaksunektarit.
  
  Ta jättis maja maha, põgenes läbi aia, lastes sügaval pimedusel end ära võtta.
  
  
  TEINE PEATÜKK
  
  
  Drake ärkas hilisõhtul higiga kaetud. Silmad olid osaliselt valatud pisarate tõttu suletud. Unistus oli alati sama.
  
  Tema oli see inimene, kes neid alati päästis. Inimene, kes ütleb alati esimesena sõnad "usalda mind". Kuid siis ei tulnud tal midagi välja.
  
  Lase nad mõlemad alt vedada.
  
  Juba kaks korda. Alison esimene. Nüüd Kennedy.
  
  Ta libises voodist välja, sirutas käe pudeli järele, mida hoidis öökapil püssi kõrval. Ta võttis avatud kaanega pudelist lonksu. Odav viski põles tema kurku ja soolestikku. Ravim nõrkadele ja neetud.
  
  Kui süütunne ähvardas ta uuesti põlvili suruda, tegi ta kolm kiiret kõnet. Esimene Islandil. Ta rääkis lühidalt Thorsten Dahliga ja kuulis suure rootslase hääles kaastunnet isegi siis, kui ta käskis tal igaõhtune helistamine lõpetada, et tema naine ja lapsed on kaitstud ja neile ei tule mingit kahju.
  
  Teine oli Joe Shepardile, mehele, kellega ta oli vana rügemendi ajal paljudes lahingutes võidelnud. Shepard kirjeldas viisakalt sama stsenaariumi, mis Dahl, kuid ei kommenteerinud Drake'i ebaselgeid sõnu ega jämedat kähisemist tema hääles. Ta kinnitas Drake'ile, et Ben Blake'i perekond on hästi valvatud ning tema ja mõned ta sõbrad istuvad varjus ning valvasid seda kohta asjatundlikult.
  
  Drake sulges viimase kõne tegemise ajal silmad. Ta pea käis ringi ja sisemus põles nagu põrgu madalaim tasand. Kõik see oli teretulnud. Midagi, mis tõmbaks tema tähelepanu Kennedy Moore'ilt eemale.
  
  Sa jäid isegi tema matustest ilma...
  
  "Tere?" Alicia hääl oli rahulik ja enesekindel. Ka tema oli hiljuti kaotanud kellegi lähedase, kuigi ta ei näidanud mingeid väliseid märke.
  
  "See olen mina. Kuidas neil läheb?"
  
  "Kõik on korras. Hayden paraneb hästi. Veel paar nädalat ja ta naaseb oma pühaliku CIA kuvandi juurde. Blake'iga läheb hästi, aga ta igatseb sind. Tema õde ilmus just kohale. Tõeline perekohtumine. Mai on AWOL, jumal tänatud. Ma vaatan neid, Drake. Kus kurat sa oled?"
  
  Drake köhatas ja pühkis silmi. "Aitäh," jõudis ta enne ühenduse katkestamist öelda. Naljakas, et ta mainis põrgut.
  
  Ta tundis, et oli laagri üles seadnud just nende väravate taga.
  
  
  KOLMAS PEATÜKK
  
  
  Hayden Jay vaatas, kuidas päike tõusis Atlandi ookeani kohal. See oli tema lemmik osa päevast, üksinda veeta meeldis talle. Ta libises ettevaatlikult voodist välja, võpatades puusavalu ees, ja kõndis ettevaatlikult akna juurde.
  
  Tema peale langes suhteline rahu. Roomav tuli puudutas laineid ja mõneks minutiks sulasid kõik tema valud ja mured. Aeg seisis ja ta oli surematu, ja siis avanes uks tema taga.
  
  Beni hääl. "Ilus vaade".
  
  Ta noogutas päikesetõusu poole ja pöördus siis, et näha, kuidas mees talle otsa vaatab. "Sa ei pea värskeks saama, Ben Blake. Lihtsalt kohv ja võiga määritud bagel.
  
  Tema poiss-sõber vehkis joogipaki ja paberkotiga nagu relvi. "Kohtume voodis."
  
  Hayden heitis veel viimase pilgu New Dawnile ja kõndis siis aeglaselt voodi poole. Ben asetas kohvi ja bagelid käeulatusse ning andis kutsikale silmad.
  
  "Kuidas-"
  
  "Sama, mis eile õhtul," ütles Hayden kiiresti. "Kaheksa tundi ei kaota lonkamist." Siis ta pehmenes veidi. "Kas Drake'ilt on midagi?"
  
  Ben nõjatus voodile tagasi ja raputas pead. "Ei. Rääkisin oma isaga ja neil kõigil läheb hästi. Pole märki..." Ta tegi pausi. "Alates..."
  
  "Meie pered on kaitstud." Hayden pani käe põlvele. "Verine kuningas kukkus seal läbi. Nüüd jääb meil vaid ta üles leida ja kättemaksu tagasi lükata.
  
  "Ebaõnnestus?" kordas Ben. "Kuidas sa saad seda öelda?"
  
  Hayden hingas sügavalt sisse. "Tead, mida ma mõtlesin."
  
  "Kennedy suri. Ja Drake... ta ei käinud isegi tema matustel.
  
  "Ma tean".
  
  "Ta on läinud, tead." Ben vaatas oma bagelit, nagu oleks see susisev madu. "Ta ei naase".
  
  "Andke talle aega."
  
  "Tal oli kolm nädalat."
  
  "Siis anna talle veel kolm."
  
  "Mida ta teie arvates teeb?"
  
  Hayden naeratas kergelt. "Selle põhjal, mida ma Drake'i kohta tean... Katke kõigepealt meie seljad. Siis püüab ta leida Dmitri Kovalenkot.
  
  "Verine kuningas ei pruugi enam kunagi ilmuda." Beni tuju oli nii masendav, et isegi helge lubadus uuest hommikust kadus.
  
  "Ta teeb." Hayden vaatas noormehele otsa. "Tal on plaan, mäletate? Ta ei heida pikali maas nagu varem. Ajas rändamise seadmed olid alles algus. Kovalenkol on plaanis palju suurem mäng.
  
  "Põrguvärav?" Ben mõtles selle peale. "Kas sa usud seda jama?"
  
  "Pole tähtis. Ta usub seda. Kõik, mida CIA peab tegema, on välja selgitada.
  
  Ben rüüpas pikalt kohvi. "Pole hullu?"
  
  "Noh..." Hayden naeratas talle kavalalt. "Nüüd on meie nohikuvõimed kahekordistunud."
  
  "Karin on ajud," tunnistas Ben. "Aga Drake oleks Boudreaux' minutiga murdnud."
  
  "Ära ole liiga kindel. Kinimaka seda ei teinud. Ja ta pole just puudel."
  
  Ben peatus, kui uksele koputati. Ta silmad reetsid õudust.
  
  Hayden võttis hetke, et teda maha rahustada. "Me oleme CIA turvalises haiglas, Ben. Saidi ümbritsev turvalisuse tase paneks presidendi inauguratsiooniparaadi häbisse. Rahune maha."
  
  Arst pistis pea uksest sisse. "Kõik on korras?" Ta astus tuppa ja hakkas Haydeni graafikuid ja elulisi näitajaid kontrollima.
  
  Kui ta välja minnes ukse sulges, rääkis Ben uuesti. "Kas arvate, et verekuningas proovib seadmeid uuesti üle võtta?"
  
  Hayden kehitas õlgu. "Sa vihjad, et ta ei saanud esimese asjana, mille ma kaotasin. Küllap nii juhtuski. Mis puutub teise, mille me tema paadist leidsime?" Ta naeratas. "Naelutatud."
  
  "Ära ole rahul."
  
  "CIA ei jää loorberitele puhkama, Ben," ütles Hayden kohe. "Mitte rohkem. Oleme valmis temaga kohtuma."
  
  "Aga röövimisohvrid?"
  
  "Aga nemad?"
  
  "Nad on kindlasti kõrge profiiliga. Harrisoni õde. Teised, keda mainisid. Ta kasutab neid."
  
  "Muidugi ta teeb seda. Ja me oleme valmis temaga kohtuma.
  
  Ben lõpetas oma bageli ja lakkus sõrmi. "Ma ei suuda siiani uskuda, et kogu bänd pidi maa alla minema," ütles ta kiduralt. "Just siis, kui hakkasime kuulsaks saama."
  
  Hayden muigas diplomaatiliselt. "Jah. Traagiline."
  
  "Noh, võib-olla muudab see meid kurikuulsaks."
  
  Kõlas veel vaikne koputus ja tuppa astusid Karin ja Kinimaka. Hawailane nägi välja masenduses.
  
  "See pätt ei hakka kiljuma. Ükskõik, mida me teeme, ta isegi ei vilista meile.
  
  Ben toetas lõua põlvedele ja tegi sünge näo. "Kurat, ma soovin, et Matt oleks siin."
  
  
  NELJAS PEATÜKK
  
  
  Herefordi mees jälgis tähelepanelikult. Oma vaatepunktist rohtukasvanud künka otsas paksust puust paremale võis ta kasutada püssi külge kinnitatud teleskoopsihikut, et määrata kindlaks Ben Blake'i pereliikmed. Sõjalise otstarbega sihikusse kuulus valgustatud võrk, mis võimaldas laialdast kasutamist ebasoodsates valgustingimustes ja sisaldas BDC-d (Bullet Drop Compensation).
  
  Tõepoolest, vintpüss oli viimistletud kõigi kõrgtehnoloogiliste snaiprividinatega, mida võis ette kujutada, kuid sihiku taga olnud mehel neid muidugi vaja ei läinud. Teda koolitati kõrgeimale tasemele. Nüüd vaatas ta, kuidas Ben Blake'i isa astus televiisori juurde ja lülitas selle sisse. Pärast väikest kohendamist nägi ta, kuidas Ben Blake"i ema väikese puldiga isa poole viipas. Tema nägemise ristmik ei liikunud millimeetritki.
  
  Harjutatud liigutusega pühkis ta oma silmaga ümber maja ümbritseva ala. See oli puude ja kõrge müüriga varjatud teelt eemale ning herefordi mees jätkas vaikselt põõsaste vahel peituvate valvurite loendamist.
  
  Üks kaks kolm. Kõik on arvesse võetud. Ta teadis, et majas on veel neli ja veel kaks olid täiesti peidetud. Kõigist nende pattudest hoolimata tegi CIA Blakesi kaitsmisel suurepärast tööd.
  
  Mees kortsutas kulmu. Ta märkas liikumist. Pimedus, ööst mustem, levis mööda kõrget müüri alust. Liiga suur, et olla loom. Liiga salajane, et olla süütu.
  
  Kas inimesed on leidnud Blake'i verise kuninga? Ja kui jah, siis kui head need olid?
  
  Vasakult, otse La Manche"i poolt puhus kerge tuul, mis tõi endaga kaasa mere soolase maitse. Herefordi mees kompenseeris vaimselt kuuli muutunud trajektoori ja suumis veidi lähemale.
  
  Mees oli riietatud üleni musta, kuid varustus oli selgelt isetehtud. See mees polnud professionaal, vaid palgasõdur.
  
  Bullet toit.
  
  Mehe sõrm pingutas hetkeks ja vabastas siis. Muidugi oli tõeline küsimus, kui palju ta endaga kaasa võttis?
  
  Hoides sihtmärki sihises, hindas ta kiiresti maja ja selle ümbrust. Sekund hiljem oli ta kindel. Ümbrus oli puhas. See mustas mees tegutses üksi, herefordi mees oli endas kindel.
  
  Palgasõdur, kes tapab palga pärast.
  
  Vaevalt seda kuuli väärt.
  
  Ta vajutas õrnalt päästikule ja neelas tagasilöögi. Tünnist väljuva kuuli heli on vaevu tajutav. Ta nägi, kuidas palgasõdur kukkus ilma igasuguse kärata ja vajus kinnikasvanud põõsaste vahele.
  
  Blake'i perekonna valvurid ei märganud midagi. Mõne minuti pärast helistas ta salaja CIA-le, teatades, et nende uude turvamajja on sisse murtud.
  
  Herefordi mees, Matt Drake'i vana SAS-i sõber, jätkas valvurite valvamist.
  
  
  VIIES PEATÜKK
  
  
  Matt Drake keeras värskelt Morgan's Spicedi pudelilt korgi lahti ja valis oma mobiiltelefoni kiirvalimisnumbri.
  
  May hääl kõlas vastates põnevil. "Drake? Mida sa tahad?"
  
  Drake kortsutas kulmu ja võttis pudelist lonksu. Mai jaoks oli emotsioonide näitamine umbes sama ebaiseloomulik kui poliitikule oma valimistõotuse täitmine. "Kas sinuga on kõik korras?"
  
  "Muidugi on mul kõik korras. Miks ma ei peaks olema? Mis see on?"
  
  Ta võttis veel ühe pika lonksu ja jätkas. "Seade, mille ma teile andsin. Kas see on ohutu?"
  
  Tekkis hetkeline kõhklus. "Mul ei ole seda. Aga see on ohutu, mu sõber." Mai rahustavad intonatsioonid tulid tagasi. "See on nii turvaline kui võimalik." Drake võttis veel ühe lonksu. Mai küsis: "Kas see on kõik?"
  
  "Ei. Usun, et olen oma edumaa selles osas peaaegu ammendanud. Aga mul on teine idee. Üks on ... kodule lähemal."
  
  Vaikus klõpsas ja särises, kui ta ootas. See ei olnud tavaline mai. Võib-olla oli ta kellegagi koos.
  
  "Ma vajan, et kasutaksite oma Jaapani kontakte. Ja hiinlased. Ja eriti venelased. Ma tahan teada, kas Kovalenkol on perekond.
  
  Oli kuulda teravat hingeõhku. "Kas sa räägid tõsiselt?"
  
  "Muidugi olen ma pagana tõsine." Ta ütles seda karmimalt, kui kavatses, kuid ei vabandanud. "Ja ma tahan ka Boudreau kohta teada. Ja tema perekond."
  
  Mail kulus vastamiseks terve minut. "Olgu, Drake. Annan endast parima."
  
  Drake hingas sügavalt sisse, kui ühendus katkes. Minut hiljem vaatas ta vürtsitatud rummi pudelit. Millegipärast oli see pooltühi. Ta vaatas üles akna poole ja püüdis näha Miami linna, kuid klaas oli nii määrdunud, et ta vaevu nägi klaasi.
  
  Ta süda valutas.
  
  Ta lõi pudeli uuesti tagasi. Ilma pikemalt mõtlemata asus ta tegutsema ja vajutas teist kiirvalimisnumbrit. Tegutsedes leidis ta viisi, kuidas lein kõrvale jätta. Tegutsedes leidis ta võimaluse edasi liikuda.
  
  Mobiiltelefon helises ja helises. Lõpuks vastas hääl. "Persse, Drake! Mida?"
  
  "Sa räägid sujuvalt, lits," tõmbus ta ja peatus siis. "Kuidas... kuidas meeskonnal läheb?"
  
  "Meeskond? Kristus. Olgu, tahad neetud jalgpalli analoogiat? Ainus inimene, keda saate praegu ründajana mõistlikult kasutada, on Kinimaka. Hayden, Blake ja tema õde ei pääseks isegi pingile." Ta tegi pausi. "Pole keskendumist. Sinu süü."
  
  Ta tegi pausi. "Mina? Kas sa tahad öelda, et kui nende kallal oleks tehtud katse, oleks see olnud edukas? Ta kergelt udune pea hakkas tuikama. "Sest tehakse katse."
  
  "Haigla on hästi valvatud. Valvurid on üsna pädevad. Aga hea, et palusid mul jääda. Ja see on hea, et ma ütlesin jah.
  
  "Ja Boudreau? Aga see pätt?"
  
  "Umbes sama lõbus kui praemuna. See ei lähe katki. Kuid pidage meeles, Drake, kogu USA valitsus töötab praegu selle kallal. Mitte ainult meie."
  
  "Ära tuleta mulle meelde." Drake võpatas. "Valitsus, mis on sügavalt ohustatud. Teave liigub valitsuse sideliinidel üles ja alla, Alicia. Selle kõige täitmiseks kulub vaid üks suur sulgemine.
  
  Alicia vaikis.
  
  Drake istus ja mõtles selle üle. Kuni verekuninga füüsilise avastamiseni tuli nende käsutuses olevat teavet pidada ebausaldusväärseks. See hõlmas teavet Põrguväravate, ühenduse Hawaiiga ja kõiki näpunäiteid, mille ta neljalt surnud käsilaselt kogus.
  
  Võib-olla aitaks veel üks asi.
  
  "Mul on veel üks juht. Ja May kontrollib Kovalenko ja Boudreau perekondlikke sidemeid. Võib-olla võiksite paluda Haydenil sama teha?"
  
  "Ma olen siin teene, Drake. Ma ei ole sinu neetud lambakoer."
  
  Seekord Drake vaikis.
  
  Alicia ohkas. "Vaata, ma mainin seda. Ja mis puutub Maysse, siis ärge usaldage seda hullu haldjat nii kaugele, kui saate teda visata.
  
  Drake naeratas videomängu viite peale. "Olen sellega nõus, kui ütlete mulle, milline teist hull emane tappis Wellsi. Ja miks."
  
  Ta ootas pikka vaikust ja sai selle. Ta kasutas juhust ja võttis veel paar lonksu merevaigurohtu.
  
  "Ma räägin Haydeniga," sosistas Alicia lõpuks. "Kui Boudreaux'l või Kovalenkol on perekond, leiame nad."
  
  Ühendus katkes. Äkilises vaikuses tuikas Drake'i pea nagu nokkahaamer. Ühel päeval räägivad nad talle tõtt. Kuid praegu piisas sellest, et ta oli kaotanud Kennedy.
  
  Piisas sellest, et ta oli kunagi uskunud millessegi, mis oli nüüd sama kaugel kui kuu, helgesse tulevikku, mis oli muutunud tuhaks. Lootusetus tema sees väänas ta südame. Pudel kukkus nõrgenenud sõrmede vahelt alla, mitte purunedes, vaid valades oma tulise sisu määrdunud põrandale.
  
  Hetke kaalus Drake selle klaasi valamist. Mahavalgunud vedelik tuletas talle meelde tema antud lubadusi, lubadusi ja tagatisi, mis aurustusid sekundi murdosa jooksul, jättes elud raisku ja rikutud nagu nii palju vett põrandale valgunud.
  
  Kuidas ta seda uuesti teha sai? Lubage oma sõpru kaitsta. Kõik, mida ta nüüd teha sai, oli tappa nii palju vaenlasi, kui suutis.
  
  Võitke kurjuse maailm ja laske heal edasi elada.
  
  Ta istus voodi servale. Katki. Midagi ei jäänud. Tema sees suri kõik peale surma ja allesjäänud purunenud kest ei tahtnud sellelt maailmast enam midagi.
  
  
  KUUES PEATÜKK
  
  
  Hayden ootas, kuni Ben ja Karin olid ühte teenindustuppa läinud. Venna ja õe meeskond uuris Hawaiid, Teemantpead, Põrguväravaid ja teisi Verise Kuningaga seotud legende, lootes koostada teooria.
  
  Olukorra selginemisel pani Hayden selga värsked riided ja astus väikesesse kontorisse, kus Mano Kinimaka oli sisse seadnud väikese tööjaama. Suur havailane koputas klahve, näides pisut ärritunud.
  
  "Kas ikka püüate vorstisõrmedega kahte võtit korraga kinni?" küsis Hayden ükskõikselt ja Kinimaka pöördus naeratades ümber.
  
  "Aloha nani wahine," ütles ta ja siis peaaegu punastas, kui naine näitas, et teadis sõnade tähendust.
  
  "Kas sa arvad, et ma olen ilus? Kas sellepärast, et hull inimene pussitas mind?"
  
  "Sest mul on hea meel. Mul on nii hea meel, et sa ikka veel meiega oled."
  
  Hayden pani käe Kinimaki õlale. "Aitäh, Mano." Ta ootas mõne hetke ja ütles siis: "Aga nüüd on meil Boudreauga nii võimalus kui ka dilemma. Me peame teadma, mida ta teab. Aga kuidas me saame ta murda?"
  
  "Kas sa arvad, et see hull pätt teab, kus verine kuningas end peidab?" Kas selline ettevaatlik inimene nagu Kovalenko tõesti ütleks talle?"
  
  "Boudreau on kõige hullem tüüp. Tark mees. Ta vist teab midagi."
  
  Haydeni selja tagant kostis sardooniline hääl. "Drakey arvab, et me peaksime tema perekonda piinama." Hayden pöördus ümber. Alicia naeratas talle küüniliselt. "Kas sa oled sellega rahul, CIA?"
  
  "Kas sa rääkisid Mattiga uuesti?" ütles Hayden. "Kuidas tal on?"
  
  "Tundub nagu tema vana mina," ütles Alicia irooniaga, mida ta selgelt ei mõelnud. "See, kuidas ta mulle kunagi meeldis."
  
  "Lootusetu? Purjus? Üks?" Hayden ei suutnud varjata põlgust oma hääles.
  
  Alicia kehitas õlgu. "Närviline. Raske. Surmav." Ta kohtas CIA agendi pilku. "Usu mind, kallis, selline ta peaks olema. See on ainus viis, kuidas ta sellest juhtumist elusalt välja pääseb. Ja..." Ta tegi pausi, justkui mõeldes, kas jätkata. "Ja... see võib olla ainuke viis, kuidas te kõik sellest elusalt ja tervete peredega välja tulete."
  
  "Ma vaatan, kas Boudreaux'l on perekond." Hayden pöördus tagasi Kinimaka poole. "Kuid CIA ei piina kindlasti kedagi."
  
  "Kas teie pass kehtib rajatisse sisenemiseks?" Kinimaka vaatas endist Briti armee sõdurit.
  
  "Anna või võta, suur poiss." Alicia välgatas vallatut naeratust ja trügis meelega Haydenist mööda väikesesse tuppa, kus oli valdavalt Kinimaki keha. "Mida sa teed?"
  
  "Töö". Kinimaka lülitas ekraani välja ja peitis end nurka, Aliciast võimalikult kaugele.
  
  Hayden tuli talle appi. "Sa olid sõdur, kui sa olid inimene, Alicia. Kas teil on ettepanekuid, mis võiksid aidata meil Boudreaux'd murda?
  
  Alicia pöördus väljakutsega silmis Haydeni poole. "Miks me ei lähe temaga rääkima?"
  
  Hayden naeratas. "Ma just valmistusin."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden juhatas meid alla hoidmisalasse. Viie minuti jalutuskäik ja liftiga sõit ei tekitanud talle valu, kuigi ta võttis seda rahulikult ja tuju läks paremaks. Ta mõistis, et pussitamine on suhteliselt sarnane mis tahes muu haigusega, mis sundis teid töölt vabaks võtma. Varem või hiljem hakkas sul lihtsalt pagana igav ja tahtsid põrgu uuesti tülli tõmmata.
  
  Eelvangistusala koosnes kahest reast kambritest. Nad kõndisid mööda hoolikalt poleeritud põrandat, kuni jõudsid ainsa kambrini, kus oli vang, vasakpoolsesse kambrisse. Kambri esikülg oli pärani lahti ja selle elanikku ümbritsesid maast laeni ulatuvad trellide read.
  
  Õhk oli täidetud valgendi lõhnaga. Hayden noogutas Boudreau kambri ees seisnud relvastatud valvurite poole, kui ta jõudis silmitsi mehega, kes oli teda kolm nädalat varem mitu korda tappa üritanud.
  
  Ed Boudreaux lebas oma naril. Ta naeratas teda nähes. "Kuidas sul reied on, blond?"
  
  "Mida?" Hayden teadis, et ta ei tohiks teda provotseerida, kuid ta ei suutnud end tagasi hoida. "Su hääl kõlab veidi kähedalt. Kas teid on hiljuti kägistatud?" Kolm nädalat lonkamist ja noahaava trauma olid jätnud ta hoolimatuks.
  
  Kinimaka astus naeratades tema selja taha. Boudreau silmitses raevukas nälg. "Mõnikord," sosistas ta. "Pöörame laua ümber."
  
  Kinimaka ajas vastamata oma suured õlad sirgu. Seejärel kõndis Alicia ümber suure mehe keha ja kõndis otse trellide juurde. "Kas see kõhn pätt ajas su pisikesed aluspüksid sassi?" Ta suunas naeratuse Haydenile, kuid ei pööranud oma pilku Boudreau'lt. "See ei võtaks rohkem kui minut."
  
  Boudreau tõusis voodist ja kõndis trellide juurde. "Ilusad silmad," ütles ta. "Räpane suu. Kas sina pole see, kes seda paksu habemega kutti keppis? Kelle mu rahvas tappis?"
  
  "See olen mina".
  
  Boudreaux haaras trellidest kinni. "Kuidas te sellesse suhtute?"
  
  Hayden aimas, et valvurid hakkasid närviliseks minema. Selline vastandlik kaalumine ei viinud neid kuhugi.
  
  Kinimaka oli juba püüdnud palgasõdurit tosinal erineval viisil rääkima panna, nii et Hayden küsis midagi lihtsat. "Mida sa tahad, Boudreau? Mis veenab teid rääkima meile, mida te Kovalenkost teate?"
  
  "WHO?" Boudreau ei pööranud Alicialt silmi. Neid eraldas nendevahelise võre laius.
  
  "Tead, keda ma mõtlen. Verine kuningas."
  
  "Oh, teda. Ta on lihtsalt müüt. Arvasin, et CIA peab seda teadma.
  
  "Nimeta oma hind."
  
  Boudreau katkestas lõpuks Aliciaga silmside. "Meeleheide on inglise moodi." Pink Floydi sõnadega.
  
  "Me ei jõua kuhugi," meenutas see Haydenile ebamugavalt Drake'i ja Beni Dinoroci naljavõistlust ning ta lootis, et Boudreaux teeb lihtsalt mõttetuid märkusi. "Me-"
  
  "Ma võtan ta," susises Boudreau äkki. Hayden pöördus, et näha teda taas Aliciaga näost näkku seismas. "Üks ühele. Kui ta mind peksab, siis ma räägin."
  
  "Valmistatud". Alicia pressis praktiliselt trellidest läbi. Valvurid tormasid ette. Hayden tundis, et ta veri keeb.
  
  "Stopp!" Ta sirutas käe ja tõmbas Alicia tagasi. "Oled sa hull? See sitapea ei räägi kunagi. See ei ole riski väärt."
  
  "Ei mingit riski," sosistas Alicia. "Üldse riskita."
  
  "Me lahkume," ütles Hayden. "Aga..." Ta mõtles sellele, mida Drake küsis. "Tuleme varsti tagasi".
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake istus tagasi ja vaatas, kuidas tema õde CIA muudetud arvutit hõlpsalt juhtis. Tal ei kulunud kaua, et harjuda riigiasutuse nõutud spetsiaalse operatsioonisüsteemiga, kuid siis oli ta pere aju.
  
  Karin oli tormiline, musta vööga strippari laisklane, kelle elu kuueaastaselt hilises teismeeas koputas, ta pakkis ajud ja kraadid kokku ning plaanis absoluutselt mitte midagi teha. Tema eesmärk oli haiget teha ja elu vihata selle eest, mida see temaga tegi. Kingituste raiskamine oli üks viis näidata, et ta ei hooli enam.
  
  Ta pöördus nüüd, et teda vaadata. "Vaata ja kummardage Blake'i naise jõudu. Kõik, mida sa kunagi Diamond Headi kohta teada tahtsid, ühes kiires lugemises.
  
  Ben vaatas teavet. Nad olid seda juba mitu päeva teinud - uurinud Hawaiid ja Diamond Headi - kuulsat Oahu vulkaani - ning lugenud 1778. aastal Hawaii saarte legendaarse avastaja kapten Cooki reisidest. Oluline oli, et nad mõlemad võimalikult palju teavet skannisid ja salvestasid, sest läbimurde toimudes ootasid võimud sündmuste kiiret liikumist.
  
  Verekuninga viide Põrguväravatele jäi aga saladuseks, eriti seoses Hawaiiga. Tundus, et enamik havailasi ei uskunud isegi põrgu traditsioonilisse versiooni.
  
  Diamond Head ise oli osa keerulisest koonuste ja tuulutusavade seeriast, mida tuntakse Honolulu vulkaanide seeriana, sündmuste ahelas, mis moodustas enamiku Oahu kurikuulsatest vaatamisväärsustest. Diamond Head ise, ilmselt kõige kuulsam maamärk, purskas umbes 150 000 aastat tagasi vaid korra, kuid sellise ühekordse plahvatusjõuga, et suutis säilitada oma uskumatult sümmeetrilise koonuse.
  
  Ben muigas järgmise kommentaari peale kergelt. Arvatakse, et Diamond Head ei purska enam kunagi. Hm...
  
  "Kas mäletasite seda osa, et Diamond Head on koonuste ja aukude seeria?" Karini aktsent oli ekslikult Yorkshire. Tal on selle pärast juba väga lõbus kohalike CIA inimestega Miamis ja kahtlemata on ta häirinud rohkem kui üht.
  
  Mitte et Karin sellest hooliks. "Kas sa oled kurt, sõber?"
  
  "Ära kutsu mind semuks," virises ta. "Seda kutsuvad mehed teisi mehi. Tüdrukud ei tohiks niimoodi rääkida. Eriti mu õde."
  
  "Olgu, puljong. Vaherahu, praegu. Aga kas sa tead, mida tuulutusavad tähendavad? Vähemalt teie maailmas?"
  
  Ben tundis, et oleks tagasi koolis. "Laavatorud?"
  
  "Arusaadav. Hei, sa ei ole loll nagu uksepiid, nagu isa ütles."
  
  "Isa ei öelnud kunagi..."
  
  "Rahune, lits. Lihtsamalt öeldes tähendavad laavatorud tunneleid. Üle kogu Oahu.
  
  Ben raputas pead, vaadates teda. "Ma tean seda. Kas sa tahad öelda, et verekuningas peidab end ühe neist taga?
  
  "Kes teab? Aga me oleme siin selleks, et teha uurimistööd, eks?" Ta puudutas CIA Beni enda arvuti klahve. "Astuge asja juurde."
  
  Ben ohkas ja pöördus temast eemale. Sarnaselt ülejäänud perega oli ta neid igatsenud, kui nad lahus olid, kuid pärast tunniajalist järelejõudmist tuli vana näägutamine tagasi. Siiski läks ta abiks pika tee.
  
  Ta avas otsingu saidil The Legends of Captain Cook ja istus oma toolile, et näha, mis välja tuli. Tema mõtted olid väga sarnased Matt Drake'i ja tema parima sõbra omadega. Meeleolukord.
  
  
  SEITSMES PEATÜKK
  
  
  Verekuningas vaatas oma territooriumi läbi põrandapikkuse peegelakna, mis loodi ainult selleks, et luua panoraamvaade lopsakale lainetavale orule, paradiisile, kuhu peale enda oma polnud keegi jalga tõstnud.
  
  Tema meel, mis oli tavaliselt stabiilne ja keskendunud, keerles täna paljudel teemadel. Tema laeva - aastakümneid kestnud kodu - kaotus, kuigi oodati, muutis asja hullemaks. Võib-olla oli see laeva hukkumise äkiline iseloom. Tal polnud aega hüvasti jätta. Kuid siis polnud hüvastijätt talle kunagi varem oluline ega sentimentaalne olnud.
  
  Ta oli karm, tundetu mees, kes kasvas üles Venemaa kõige raskematel aegadel ja paljudes riigi raskeimates piirkondades. Vaatamata sellele õitses ta suhteliselt kergelt, ehitas üles vere, surma ja viina impeeriumi ning teenis miljardeid.
  
  Ta teadis väga hästi, miks Stormcloaki kaotus teda vihale ajas. Ta pidas end puutumatuks, kuningaks inimeste seas. Sel viisil solvatud ja pettunud USA näruse valitsuse poolt polnud talle midagi muud kui silmapilk. Aga valus oli ikka.
  
  Endine sõdur Drake osutus eriliseks pinnuks tema küljes. Kovalenko tundis, et inglane oli isiklikult püüdnud nurjata oma juba mitu aastat liikunud plaane ja võttis mehe osalemist isikliku solvanguna.
  
  Sellest ka Bloody Vendetta. Tema isiklik lähenemine oli kõigepealt tegeleda Drake'i tüdruksõbraga; Ülejäänud vastsed jätab ta oma ülemaailmsete palgasõdurite hoolde. Ta ootas juba esimest telefonikõnet. Varsti sureb veel üks.
  
  Üle oru serva, kauge rohelise künka taga, seisis üks tema kolmest rantšost. Ta suutis eristada ainult maskeeritud katuseid, mis olid talle nähtavad ainult seetõttu, et teadis täpselt, kust otsida. Selle saare rantšo oli suurim. Ülejäänud kaks asusid eraldi saartel, väiksematel ja tugevalt kaitstud saartel, mis olid mõeldud ainult vaenlase rünnaku jagamiseks kolmeks suunaks, kui see kunagi tuleks.
  
  Pantvangide erinevatesse kohtadesse paigutamise väärtus seisnes selles, et vaenlane pidi oma jõud jagama, et päästa igaüks neist elusalt.
  
  Bloody Kingil oli kümmekond erinevat võimalust sellelt saarelt märkamatult lahkuda, kuid kui kõik oleks läinud plaanipäraselt, poleks ta kuhugi läinud. Ta leiab selle, mida Cook leidis Põrguväravate tagant, ja ilmutused muudavad kuninga kindlasti jumalaks.
  
  Ainuüksi väravast piisas selleks, arutles ta.
  
  Kuid kõik mõtted väravast viisid paratamatult mälestusteni, mis põletasid sügavalt - mõlema transpordivahendi kaotus, jultumus, mille eest makstakse kätte. Tema võrk avastas kiiresti ühe seadme asukoha - selle, mis oli CIA vahi all. Ta teadis juba teise asukohta.
  
  On aeg nad mõlemad tagasi tuua.
  
  Ta nautis seda vaadet viimasel hetkel. Paks lehestik kõikus troopilise tuulega rütmis. Sügav rahulikkus köitis ta tähelepanu hetkeks, kuid ei liigutanud teda. Mida tal pole kunagi olnud, seda ta ei igatse.
  
  Otsekohe koputati tema kabineti uksele ettevaatlikult. Verekuningas pöördus ja ütles: "Lähme." Tema hääl kajas nagu tanki hääl, mis sõidab üle kruusaaugu.
  
  Uks lahti. Sisenes kaks valvurit, kes tirisid endaga kaasa hirmunud, kuid hea kommetega Jaapani päritolu tüdruku. "Chica Kitano," röökis verine kuningas. "Ma loodan, et teie eest hoolitsetakse?"
  
  Tüdruk vaatas kangekaelselt maad, julgemata silmi tõsta. Bloody King kiitis heaks. "Kas sa ootad minu luba?" Ta ei nõustunud. "Mulle öeldi, et teie õde on kõige ohtlikum vastane, Chica," jätkas ta. "Ja nüüd on ta minu jaoks lihtsalt üks ressurss, nagu emake Maa. Ütle mulle... kas ta armastab sind, Chika, sinu õde, Mai?"
  
  Tüdruk ei hinganudki. Üks valvuritest vaatas küsivalt verekuninga poole, kuid too eiras meest. "Pole vaja rääkida. Ma mõistan seda rohkem, kui sa kunagi ette kujutad. Minu jaoks on lihtsalt äri sinuga kaubelda. Ja ma tean väga hästi hoolika vaikimise väärtust äritehingu ajal.
  
  Ta lehvitas satelliittelefoniga. "Teie õde Mai võttis minuga ühendust. Väga nutikas ja seda sõnatu ähvarduse mõttes. Ta on ohtlik, su õde." Ta ütles seda teist korda, peaaegu nautides silmast silma kohtumise võimalust.
  
  Kuid see lihtsalt ei saanud juhtuda. Mitte praegu, kui ta oli oma elueesmärgile nii lähedal.
  
  "Ta pakkus, et vahetab teie elu eest. Näete, tal on minu aare. Väga eriline seade, mille see teie jaoks asendab. See on hea. See näitab teie väärtust maailmas, mis premeerib minusuguseid halastamatuid inimesi.
  
  Jaapani tüdruk tõstis arglikult silmad. Verine kuningas keeras suu naeratuse sarnaseks. "Nüüd näeme, mida ta on valmis teie heaks ohverdama."
  
  Ta valis numbri. Telefon helises korra ja sellele vastas rahulik naisehääl.
  
  "Jah?"
  
  "Mai Kitano. Kas sa tead, kes see on. Sa tead, et seda kõnet pole võimalik jälgida, eks?
  
  "Mul pole kavatsust proovida."
  
  "Väga hea". Ta ohkas. "Oh, kui meil oleks rohkem aega, sina ja mina. Aga ükskõik. Sinu ilus õde Chica on siin. Verekuningas viipas valvuritele, et ta ta ette tooks. "Öelge oma õele, Chicale tere."
  
  May hääl kajas läbi telefoni. "Chica? Kuidas sul läheb?" Reserveeritud. Reetmata hirmu ja raevu, mida Verine Kuningas teadis, et see pidi pinna all hauduma.
  
  Läks hetke, kuid Chika ütles lõpuks: "Konnichiwa, shimai."
  
  Verine kuningas naeris. "Minu jaoks on hämmastav, et jaapanlased lõid kunagi nii jõhkra võitlusmasina nagu sina, Mai Kitano. Teie rass ei tunne selliseid raskusi nagu minu oma. Te olete kõik nii kuradima reserveeritud. "
  
  "Meie raev ja kirg tulevad sellest, mis meid tundma paneb," ütles Mai vaikselt. "Ja sellest, mida meiega tehakse."
  
  "Ära mõtle mulle jutlustamise peale. Või sa ähvardad mind?
  
  "Ma ei pea tegema kumbagi neist asjadest. Saab olema nii nagu saab."
  
  "Siis las ma räägin teile, kuidas see saab olema. Te kohtute minu inimestega homme õhtul Coconut Grove'is, CocoWalkil. Õhtul kell kaheksa ollakse restoranis sees, rahvamassis. Annate seadme üle ja lahkute."
  
  "Kuidas nad mind ära tunnevad?"
  
  "Nad tunnevad sind, Mai Kitano, täpselt nagu mina. See on kõik, mida pead teadma. Kaheksa õhtul oleks sinust mõistlik mitte hiljaks jääda.
  
  May hääles oli äkiline rõõmsameelsus, mis pani verekuninga naeratama. "Mu õde. Aga tema?
  
  "Kui neil seade käes, annavad minu inimesed teile juhiseid." Verekuningas lõpetas väljakutse ja nautis hetke oma võitu. Kõik tema plaanid sobivad kokku.
  
  "Valmista tüdruk reisiks ette," ütles ta oma meestele emotsioonitu häälega. "Ja panustage Kitano jaoks kõrgele. Ma tahan meelelahutust. Ma tahan näha, kui hea see legendaarne võitleja tegelikult on.
  
  
  KAheksandas peatükis
  
  
  Mai Kitano vahtis käes surnud telefoni ja mõistis, et tema eesmärk pole kaugeltki saavutatud. Dmitri Kovalenko ei kuulunud nende hulka, kes talle kuuluvatest asjadest kergesti lahku lähevad.
  
  Tema õde Chika rööviti Tokyo korterist nädalaid enne seda, kui Matt Drake võttis temaga esimest korda ühendust oma metsikute teooriatega Bermuda kolmnurga ja müütilise allilmategelase kohta, keda nimetatakse verekuningaks. Selleks ajaks oli Mai piisavalt õppinud teadma, et see mees on väga tõeline ja väga-väga surmav.
  
  Kuid ta pidi varjama oma tõelisi kavatsusi ja hoidma oma saladused enda teada. Tegelikult pole see jaapanlanna jaoks raske ülesanne, kuid selle teeb raskemaks Matt Drake'i ilmselge lojaalsus ja vankumatu veendumus oma sõpru kaitsta.
  
  Mitu korda ta peaaegu ütles talle.
  
  Kuid Chica oli tema prioriteet. Isegi tema enda valitsus ei teadnud, kus May on.
  
  Ta kõndis välja Miami alleelt, kuhu ta oli helistanud, ja suundus üle tiheda liiklusega tee oma lemmik Starbucksi juurde. Hubane väike koht, kus nad võtsid aega, et kirjutada tassidele teie nimi ja meeles oli alati teie lemmikjook. Ta istus mõnda aega. Ta tundis CocoWalki hästi, kuid kavatses siiski varsti sealt taksole sõita.
  
  Miks kõndida pooleks?
  
  Tohutu hulk inimesi, nii kohalikke kui turiste, töötab nii tema heaks kui ka tema vastu. Kuid mida rohkem ta sellele mõtles, seda enam uskus ta, et Verekuningas oli teinud väga targa otsuse. Lõpuks sõltus kõik sellest, kes võidab.
  
  Kovalenko tegi seda sellepärast, et ta hoidis õde Mayd käes.
  
  Nii et rahva hulgas ei tunduks kohatu, et ta annaks koti mõnele mehele. Aga kui ta esitaks neile meestele väljakutse ja sunniks neid oma õest rääkima, tõmbaks see tähelepanu.
  
  Ja veel üks asi - ta tundis, et tunneb nüüd Kovalenkot veidi paremini. Teadis, mis suunas ta mõistus töötas.
  
  Ta oleks vaadanud.
  
  
  * * *
  
  
  Hiljem samal päeval helistas Hayden Jay oma ülemusele Jonathan Gatesile eraviisiliselt. Ta sai kohe aru, et ta on äärel.
  
  "Jah. Mis juhtus, Hayden?"
  
  "Härra?" Nende tööalane suhe oli nii hea, et mõnikord võis ta muuta selle isiklikuks. "Kõik on korras?"
  
  Liini teises otsas oli kõhklust, midagi muud Gatesile ebaiseloomulikku. "See on nii hea, kui võis oodata," pomises kaitseminister lõpuks. "Kuidas su jalg on?"
  
  "Jah, härra. Paranemine läheb hästi." Hayden ei esitanud küsimust, mida ta küsida tahtis. Äkki närvitsedes vältis ta seda teemat. "Aga Harrison, söör? Mis on tema staatus?"
  
  "Harrison läheb vangi, nagu kõik Kovalenko informaatorid. Manipuleeritud või mitte. Kas see on kõik, preili Jay?"
  
  Külmadest toonidest nõelatuna vajus Hayden toolile ja sulges tugevalt silmad. "Ei, härra. Ma pean sinult midagi küsima. Võib-olla on CIA või mõni muu agentuur selle juba varjanud, aga ma pean tõesti teadma..." Ta tegi pausi.
  
  "Palun Hayden, lihtsalt küsi."
  
  "Kas Boudreaux'l on perekond, söör?"
  
  "Mida paganat see tähendab?"
  
  Hayden ohkas. "See tähendab täpselt seda, mida te arvate, härra sekretär. Me ei jõua siin kuhugi ja aeg hakkab otsa saama. Boudreau teab midagi."
  
  "Kurat, Jay, meie oleme Ameerika valitsus ja sina oled CIA, mitte Mossad. Oleksite pidanud paremini teadma, kui nii avalikult rääkida."
  
  Hayden teadis paremini. Kuid meeleheide murdis ta. "Matt Drake saaks sellega hakkama," ütles ta vaikselt.
  
  "Agent. See ei tööta." Sekretär vaikis mõnda aega ja rääkis siis. "Agent Jay, teile on antud suuline noomitus. Minu nõuanne on, et hoidke pea mõnda aega maas."
  
  Ühendus katkes.
  
  Hayden vahtis seina, kuid see oli nagu tühjale lõuendile inspiratsiooni otsimine. Mõne aja pärast pöördus ta ja vaatas, kuidas päikeseloojang Miami kohale langes.
  
  
  * * *
  
  
  Pikk viivitus sööb May hinge. Sihikindel ja tegus naine, igasugune tegevusetuse periood ärritas teda, kuid kui õe elu oli tasakaalus, rebis see ta vaimu praktiliselt lõhki.
  
  Nüüd on aga ootamine läbi. Mai Kitano lähenes Coconut Grove'i kookosrajale ja liikus kiiresti vaatluspunkti, mille ta oli eelmisel päeval määranud. Kuna vahetusse on jäänud veel mitu tundi, sättis Mai end hämaralt valgustatud Cheesecake Factory baaris ja asetas seadmetega täidetud seljakoti enda ette letile.
  
  Otse tema pea kohal mürises rida teleriekraane, mis edastasid erinevaid spordikanaleid. Baar oli vali ja kirglik, kuid mitte midagi võrreldes rahvahulgaga, mis täitis restorani sissepääsu ja vastuvõtuala. Ta polnud kunagi näinud nii metsikult populaarset restorani.
  
  Baarmen tuli juurde ja asetas salvrätiku baarile. "Tere jälle," ütles ta sära silmis. "Veel üks ring?"
  
  Sama mees, kes eile õhtul. Mai ei vajanud segajaid. "Salvesta see. Ma võtan pudelivee ja tee. Sa ei suutnud minuga kolme minutit vastu pidada, sõber.
  
  Ignoreerides baarmeni pilku, jätkas ta sissepääsu uurimist. Kümnete inimeste korraga uurimine polnud talle kunagi raske olnud. Inimesed on harjumuspärased olendid. Nad kipuvad jääma oma ringi sisse. Need olid uued tulijad, mida ta pidi pidevalt üle vaatama.
  
  Mai rüüpas teed ja vaatas. Seal oli rõõmus õhkkond ja maitsev maitsev toidu lõhn. Iga kord, kui kelner astus mööda tohutu ovaalse kandikuga, mis oli ääreni täidetud tohutute taldrikute ja jookidega, oli tal raske oma tähelepanu ustel hoida. Naer täitis ruumi.
  
  Tund on möödas. Baari lõpus istus üksi vanamees, pea maas ja rüüpas pitsi õlut. Üksindus ümbritses teda kui kõrrekiht, hoiatades kõiki ohu eest. Ta oli kogu selle koha ainus kahjur. Vahetult tema selja taga, justkui tema erilisuse rõhutamiseks, palus Briti paar mööduval kelneril pildistada, kus nad istuvad koos, käed ümber. Mai kuulis mehe erutatud häält: "Saime just teada, et oleme rase."
  
  Ta silmad ei lakanud kunagi ekslemast. Baarmen lähenes talle mitu korda, kuid midagi muud ei toonud. Teleekraanidel mängiti mingit jalgpallimatši.
  
  Mai hoidis seljakotti kõvasti kinni. Kui telefoni näidik näitas kella kaheksat, nägi ta restorani sisenemas kolme tumedates ülikondades meest. Nad paistsid silma nagu merejalaväelased kirikus. Suur, laiade õlgadega. Kaela tätoveeringud. Raseeritud pead. Kõvad, naeratamatud näod.
  
  Kovalenko inimesed olid siin.
  
  Mai jälgis nende liikumist ja hindas nende oskusi. Kõik olid pädevad, kuid temast mitu liigat tagapool. Ta jõi viimase lonksu teed, söövitas Chika näo kindlalt oma mõtetesse ja libises baaripukil maha. Täiusliku kergusega hiilis ta nende taha, hoides seljakoti jalule.
  
  Ta ootas.
  
  Sekund hiljem märkas üks neist teda. Šokk tema näol oli rõõmustav. Nad teadsid tema mainet.
  
  "Kus mu õde on?"
  
  Neil kulus hetk, et oma karm käitumine tagasi saada. Üks küsis: "Kas teil on seade?"
  
  Nad pidid valjult rääkima, et kuulda üksteist saabuvate ja lahkuvate inimeste müra üle, keda kutsuti lauda võtma.
  
  "Jah, mul on see. Näidake mulle mu õde."
  
  Nüüd sundis üks süüdimõistetu naeratama. "Nüüd," muigas ta, "ma saan hakkama."
  
  Püüdes püsida rahvamassis, õngitses üks Kovalenko pättidest välja uhiuue iPhone'i ja valis numbri. Mai tundis, et teised kaks vaatasid talle otsa, et tõenäoliselt hinnata, millisel kujul tema reaktsioon võib olla.
  
  Kui nad Chikale haiget teevad, ei hooliks ta rahvahulgast.
  
  Pingelised hetked on möödas. Mai nägi ilusat noort tüdrukut rõõmsalt suure juustukookide väljapaneku poole tormas, kellele järgnesid kiiresti ja sama rõõmsalt tema vanemad. Kui lähedal nad surmale ja kaosele olid, nad lihtsalt ei teadnud ja Mai ei tahtnud neid näidata.
  
  iPhone ärkas ellu suure pauguga. Ta pingutas, et näha väikest ekraani. See oli fookusest väljas. Mõne sekundi pärast tuli udune pilt kokku, et näha tema õe näo lähivõtet. Chica oli elus ja hingas, kuid tundus, et ta oli endast väljas.
  
  "Kui keegi teist pätt talle haiget teeb..."
  
  "Jäta lihtsalt vaatamist."
  
  Pilt kadus jätkuvalt. Nähtavale tuli Chica kogu keha, mis oli nii tugevalt massiivse tammepuust tooliga seotud, et ta sai vaevu liikuda. Mai kiristas hambaid. Kaamera jätkas eemaldumist. Kasutaja kõndis Chicast minema läbi suure, hästi valgustatud lao. Mingil hetkel nad peatusid akna juures ja näitasid talle vaadet väljast. Ta tundis kohe ära ühe Miami ikoonilisema hoone, Miami Toweri, kolmekorruselise pilvelõhkuja, mis on tuntud oma pidevalt muutuva värviekraani poolest. Veel mõne sekundi pärast naasis telefon õe juurde ja omanik hakkas uuesti taganema, kuni lõpuks peatus.
  
  "Ta on ukse taga," ütles talle rahva jutukam Kovalenko. "Kui annate seadme meile, tuleb see välja. Siis näete täpselt, kus see asub."
  
  Mai uuris oma iPhone'i. Kõne oleks pidanud kestma. Ta ei arvanud, et see on salvestus. Pealegi nägi ta, kuidas ta numbrit valis. Ja tema õde oli kindlasti Miamis.
  
  Muidugi oleksid nad võinud ta tappa ja põgeneda juba enne, kui Mai jõudis Kokoshnikust põgeneda.
  
  "Seade, preili Kitano." Bandiidi hääl, kuigi karm, sisaldas palju austust.
  
  Nii nagu see peaks olema.
  
  Mai Kitano oli kaval operaator, üks parimaid Jaapani luureandmeid, mida pakkuda oli. Ta pidi mõtlema, kui väga Kovalenko seadet tahtis. Kas see oli nii halb, kui ta tahtis oma õde tagasi?
  
  Sa ei mängi oma perega ruletti. Saate need tagasi ja saate need ka hiljem.
  
  Mai võttis oma seljakoti üles. "Ma annan selle sulle, kui ta uksest välja läheb."
  
  Kui see oleks olnud keegi teine, oleksid nad võib-olla püüdnud seda ära võtta. Nad oleksid võinud teda natuke rohkem kiusata. Kuid nad hindasid oma elu, neid pätte, ja kõik noogutasid nagu üks.
  
  See, kellel oli iPhone, rääkis mikrofoni. "Tee seda. Mine välja."
  
  Mai jälgis tähelepanelikult, kuidas pilt ringikujuliselt ringi hüppas, tõmmates tähelepanu õelt eemale, kuni nähtavale tuli katkine metallist ukseraam. Siis väljast räbal välimusega ladu kuskil, kus on hädasti vaja värvi ja plekitöölist.
  
  Kaamera nihkus veelgi kaugemale. Silma jäid tänava parkimiskohad ja suur valge silt, millel oli kirjas "Garaaž". Mööda vilkus auto punane hägu. Mai tundis, et tema kannatamatus hakkas keema ning kaamera teravustas äkki tagasi hoonele ja konkreetselt uksest paremale, et paljastada räbaldunud vana silt.
  
  Hoone number ja seejärel sõnad: Southeast 1st Street. Tal oli aadress.
  
  Mai viskas seljakoti seljast ja jooksis minema nagu näljane gepard. Rahvas sulas tema ees. Väljas olles jooksis ta lähima eskalaatori juurde, hüppas üle reelingu ja maandus enesekindla jalaga umbes poolel teel. Ta karjus ja inimesed hüppasid kõrvale. Ta kihutas maapinnale ja suundus auto juurde, mille ta parkis kenasti Grand Avenue'le.
  
  Pööras süütevõtit. Lülitasin manuaalkäigu käigu sisse ja vajutasin gaasi põrandale. Põletas Tigertail Avenue liikluses kummi ja ei kõhelnud riskimast. Rooli keerates pööras ta kolmveerand oma tähelepanust navigaatorile, trükkides aadressi ja süda põksus.
  
  Navigaator tõi ta 27. lõunasse. Tema ees oli sirge tee, mis näitas põhja poole, ja ta vajutas sõna otseses mõttes pedaali vaibale. Ta oli nii keskendunud, et lattu jõudes ei mõelnudki sellele, mida teeb. Ees sõitnud autole ei meeldinud tema naljad. Ta sõitis naise ette välja, tagatuled vilkusid. Mai tabas tagumist poritiiba, mille tõttu juht kaotas juhitavuse ja saatis auto pargitud mootorrataste ritta. Jalgrattad, kiivrid ja metallikillud lendasid igas suunas.
  
  Mai ahendas tähelepanu. Poed ja autod vilkusid mööda nagu tunneliseinad. Möödujad karjusid talle. Rattur oli tema kiirmanöövritest nii šokeeritud, et ta koperdas ja kukkus valgusfoori ees.
  
  Navigaator viis ta itta Flagleri poole. Indikaator ütles, et ta on viie minuti pärast kohal. Kalaturg oli vasakpoolses udus. Kiire pukseerimine ja ta nägi silti "SW1st Street".
  
  Viiskümmend sekundit hiljem teatas navigaatori iiri aktsent: olete jõudnud sihtkohta.
  
  
  * * *
  
  
  Isegi praegu polnud Mai tõsiseid ettevaatusabinõusid kasutusele võtnud. Talle meenus auto lukustada ja võtmed kõrvalistuja poole esiratta taha jätta. Ta jooksis üle tee ja leidis värinast kaamerast sildi, mida oli mõni aeg tagasi näinud.
  
  Nüüd tõmbas ta hinge, et uurida, mida ta võib avastada. Ta sulges silmad, saavutas tasakaalu ning rahustas oma hirmu ja raevu.
  
  Käepide pöördus vabalt. Ta kõndis läbi läve ja libises kiiresti vasakule. Midagi ei muutunud. Ruum oli umbes viiskümmend jalga uksest tagaseinani ja umbes kolmkümmend jalga lai. Mööblit seal ei olnud. Seintel pilte pole. Akendel kardinaid pole. Tema kohal oli mitu eredat ja kuuma tulede rida.
  
  Chica oli endiselt tooli taga tooli külge seotud, silmad suured ja püüdis end liigutada. Ja ta nägi vaeva, oli selge, et Maile midagi öelda.
  
  Kuid Jaapani luureagent teadis, mida otsida. Ta märkas pool tosinat turvakaamerat, mis asusid kõikjal ja teadis kohe, kes neid vaatas.
  
  Kovalenko.
  
  Mida ta ei teadnud, oli miks? Kas ta ootas mingit etendust? Mis iganes see oli, ta teadis Verikuninga mainet. See ei oleks kiire ega lihtne, mis ei võtnud arvesse peidetud pommi või gaasiballooni.
  
  Koera jalg toa lõpus, otse õe tooli ees, varjas kahtlemata üllatust või paar.
  
  Mai liikus aeglaselt edasi, tundes kergendust, et Chika on veel elus, kuid tal polnud illusioone selle kohta, kui kaua Kovalenko kavatseb selle kesta.
  
  Justkui vastuseks kostis peidetud kõlaritest hääl. "Mai Kitano! Teie maine on võrratu." See oli Kovalenko. "Vaatame, kas see on ära teeninud."
  
  Pimeda koera jala tagant lipsas välja neli kuju. Mai vahtis hetke, vaevu uskudes oma silmi, kuid oli siis sunnitud asendisse võtma, kui esimene palgamõrvar tema poole tormas.
  
  Ta jooksis kiiresti, valmistudes lendavaks löögiks, kuni Mai libises kergelt külili ja sooritas täiusliku keerleva löögi. Esimene hävitaja vajus šokis maapinnale. Kõlaritest kostis Verise Kuninga naer.
  
  Nüüd ründas teda teine võitleja, andmata talle võimalust esimest lõpetada. Mees keerutas sõrmeotsas tšakrat - terava välisservaga terasrõngast - ja naeratas lähenedes.
  
  Mai peatus. See mees oli vilunud. Surmav. Oskus sellist ohtlikku relva enesekindla kergusega käsitseda rääkis aastatepikkusest raskest harjutamisest. Ta suutis tšakrat visata lihtsa randmeliigutusega. Ta viigistas koefitsiendid kiiresti.
  
  Ta jooksis tema poole, sulgedes tema leviala. Kui ta nägi tema randme tõmblemist, sukeldus ta liumäele, libisedes relvakaare alla, visates pea võimalikult taha, kui kurjad terad tema kohal õhust läbi lõikasid.
  
  Tema juuksesalk langes põrandale.
  
  Mai lõi vilunud jalad esimesena vastu, lüües tema põlvi täiest jõust. Praegu polnud aeg vangi võtta. Mehe põlved tõmbusid kriginaga, mida ta nii kuulis kui tundis. Tema karje eelnes maapinnale kukkumisele.
  
  Nii mõnigi treeningaasta kadus hetkega.
  
  Selle mehe silmad paljastasid palju enamat kui isiklik valu. Mai mõtles hetkeks, mis Kovalenkol temast võis olla, kuid siis astus võitlusse kolmas võitleja ja ta tundis, et esimene tõusis juba püsti.
  
  Kolmas oli suur mees. Ta trampis üle põranda tema poole nagu suur karu, kes jälitab saaki, paljaste jalgadega vastu betooni. Verekuningas julgustas teda mitmete nurinatega ja puhkes seejärel naerma, omas elemendis maniakk.
  
  Mai vaatas talle otse silma. "Sa ei pea seda tegema. Oleme lähedal Kovalenko tabamisele. Ja pantvangide vabastamine.
  
  Mees kõhkles hetke. Kovalenko norskas kõrgel pea kohal. "Sa paned mind värisema, Mai Kitano, hirmust värisema. Kakskümmend aastat olin ma vaid müüt ja nüüd rikun oma vaikimist enda tingimustel. Kuidas sa võisid..." Ta tegi pausi. "Kas keegi teiesugune on kunagi minuga võrdsustatud?"
  
  Mai vaatas jätkuvalt suurele võitlejale silma. Ta tundis, et ka tema seljatagune peatus, justkui oodates vaimse võitluse tulemust.
  
  "Võitlus!" äkitselt hüüdis Verine Kuningas. "Võitle, muidu lasen teie lähedased elusalt nülgida ja haidele süüa anda!"
  
  Oht oli reaalne. Isegi Mai nägi seda. Suur mees hakkas tegutsema, tormas tema poole, käed väljasirutatud. May vaatas oma strateegia uuesti läbi. Löö ja jookse, löö kiiresti ja muserdavalt tugevalt ning seejärel eemaldu teelt. Võimalusel kasuta tema suurust tema vastu. Mai lubas tal läheneda, teades, et ta ootab temalt kõrvalehoidlikku liigutust. Kui ta tema juurde jõudis ja tema kehast kinni haaras, oli naine tema käeulatuses ja mässis ta jalgade ümber.
  
  Tema põrandale löömise heli summutas isegi Verise Kuninga meeletu itsitamise.
  
  Esimene võitleja lõi teda nüüd tugevalt, sihtides ta väikest selga, andes valusa löögi, enne kui Mai keerdus ja veeres, tuli alla kukkunud mehe selja taha ja andis endale ruumi.
  
  Nüüd lasi verekuningas nutma. "Lõigake ta õe kuradi pea maha!"
  
  Nüüd ilmus neljas mees, relvastatud samuraimõõgaga. Ta kõndis otse Chika poole, kuue sammu kaugusel tema elu lõpetamisest.
  
  Ja Mai Kitano teadis, et nüüd on aeg esitada oma elu parim näidend. Kogu tema väljaõpe ja kogemused said kokku viimase meeleheitliku katsega päästa oma õde - see on elu ja surma küsimus.
  
  Kümme sekundit surmavat armu ja ilu või kogu elu põletavat kahetsust.
  
  Mai hüppas suure mehe seljale, kasutades teda hüppelauana, et anda esimesele võitlejale lendlev löök. Vaevalt tundis ta šokki, kuna May domineeriv jalg murdis mitu näoluud, kuid ta kukkus kokku nagu surnud raskus. Mai tõmbas kohe pea tagasi ja veeres, maandudes tugevalt selgroole, kuid hüppe hoog viis ta minimaalse ajaga kaugele üle betoonpõranda.
  
  Ta maandus oma õest ja mõõgaga mehest kaugemale.
  
  Aga otse tšakrani kõrval.
  
  Milisekundilise pausi jooksul keskendus ta oma olemusele, rahustas hinge ja pöördus, vabastades surmava relva. Ta jooksis läbi õhu, tema surmav tera läikis, juba May enda verest punase triibuga.
  
  Tšakran põrkas värisedes mõõgamehe kaela. Mees kukkus hääletult kokku, midagi tundmata. Ta ei saanud siiani aru, mis teda tabas. Mõõk põrises põrandale.
  
  Suur mees oli ainuke võitleja, kes suutis nüüd temaga vastu pidada, kuid tema jalg kõverdus, kui ta üritas püsti tõusta. Tõenäoliselt vigastas ta ühte või kahte kõõlust. Pisara ja abituse pisarad voolasid mööda ta nägu, mitte tema enda, vaid tema lähedaste pärast. Mai vaatas Tšikale kurvalt otsa ja sundis end õe juurde jooksma.
  
  Ta lõikas köite läbi mõõgaga, kiristades hambaid, nähes pidevast võitlusest tingitud purpurseid randmeid ja veriseid marrastusi. Lõpuks tõmbas ta õe suust okse välja.
  
  "Mine lonkama. Ma kannan sind."
  
  Bloody King lakkas naermast. "Peatage ta!" Ta karjus suure võitleja peale. "Tee seda. Või tapan teie naise oma kätega!"
  
  Suur mees karjus, püüdes väljasirutatud kätega tema poole roomata. Mai peatus tema kõrval. "Tule meiega," ütles ta. "Liitu meiega. Aidake meil see koletis hävitada."
  
  Hetkeks säras mehe nägu lootus. Ta pilgutas silmi ja nägi välja, nagu oleks maailma raskus tema õlgadelt tõstetud.
  
  "Sa lähed nendega kaasa ja ta sureb," röökis Verine Kuningas.
  
  Mai raputas pead. "Ta on ikka veel surnud, mees. Ainus kättemaks, mille saate, on mulle jälitamine."
  
  Mehe silmad palusid. Hetkeks arvas Mai, et tõmbab end tegelikult koos temaga välja, kuid siis tulid kahtlusepilved tagasi ja ta pilk langes.
  
  "Ma ei saa. Kuni ta veel elus on. Ma lihtsalt ei saa ".
  
  Mai pöördus ära, jättes ta sinna lamama. Tal olid omad sõjad, mida pidada.
  
  Verine kuningas saatis talle lahkumineku. "Jookse, Mai Kitano. Minu sõda kuulutatakse välja. Ja väravad ootavad mind."
  
  
  Üheksanda peatükk
  
  
  Verekuninga käed tormasid tema noa poole. Relv oli torgatud otse tema ees olevasse lauda. Ta tõi selle silmade lähedale, uurides verest läbiimbunud tera. Mitu elu ta selle noaga lõpetas?
  
  Ükshaaval, ülepäeviti, kakskümmend viis aastat. Vähemalt.
  
  Kui ainult legendi, austust ja hirmu värskena hoida.
  
  "Nii väärt vastane," ütles ta endamisi. "Kahju, et mul pole aega seda uuesti proovida." Ta tõusis püsti, keerutades aeglaselt nuga, mille tera peegeldas kõndides valgust.
  
  "Kuid minu aeg tegutseda on peaaegu kätte jõudnud."
  
  Ta peatus laua vastasotsas, kus tumedate juustega naine oli tooli külge seotud. Ta oli juba meelerahu kaotanud. Tal oli tülgastav vaadata tema punaseid silmi, kõverat keha ja värisevaid huuli.
  
  Verine Kuningas kehitas õlgu. "Ära muretse. Nüüd on mul esimene seade, kuigi tundsin Kitanost puudust. Teie abikaasa peaks teise seadme tarnima umbes praegu. Kui see möödub, lähete vabaks."
  
  "Kuidas... kuidas me saame sind usaldada?"
  
  "Ma olen aumees. Nii elasin üle oma nooruse. Ja kui au kahtluse alla seatakse..." Ta näitas naisele plekilist tera. "Alati oli rohkem verd."
  
  Tema arvutiekraanilt kostis summutatud ping. Ta kõndis juurde ja vajutas paari nuppu. Ilmus tema Washingtonist pärit komandöri nägu.
  
  "Oleme positsioonil, söör. Sihtmärk on valmis kümne minutiga.
  
  "Seade on prioriteet. Üle kõige muu. Mäleta seda".
  
  "Härra". Nägu liikus tagasi, et avada kõrgendatud vaade. Nad vaatasid alla parklasse, mis oli täis prügi ja oli peaaegu mahajäetud. Teralisel pildil oli näha ekraani ülaosas ringi liikuvat trampi ja paari automaatvärava vahelt läbi sõitvat sinist Nissanit.
  
  "Saage sellest puurist lahti. Ta võib olla politsei."
  
  "Me kontrollisime teda, söör. Ta on lihtsalt tramp."
  
  Verine kuningas tundis, et raev hakkas tema sees aeglaselt kasvama. "Saage temast lahti. Küsi minult uuesti ja ma matta su pere elusalt.
  
  See mees lihtsalt töötas tema heaks. Kuid see mees teadis, milleks Dmitri Kovalenko võimeline on. Ilma sõnagi lausumata võttis ta sihikule ja tulistas kodutule pähe. Verekuningas naeratas, nähes, kuidas jämedalt betoneeritud alal hakkas levima tume laik.
  
  "Märgini on jäänud viis minutit."
  
  Verine Kuningas heitis naisele pilgu. Ta oli olnud tema külaline mitu kuud. Kaitseministri naine polnud väike auhind. Jonathan Gates kavatses oma ohutuse eest kallilt maksta.
  
  "Härra, Gates on oma tähtaja ületanud."
  
  Igas muus olukorras oleks Bloody King nüüd oma nuga kasutanud. Ei mingit pausi. Kuid teine seade oli tema plaanide jaoks oluline, kuigi mitte hädavajalik. Ta võttis arvuti kõrval lebava satelliittelefoni ja valis numbri.
  
  Kuulasin, kuidas see heliseb ja heliseb. "Paistab, et teie abikaasa ei hooli teie turvalisusest, proua Gates." Verine Kuningas kõverdas huuled millegi naeratuse taoliseks. "Või võib-olla on ta sind juba asendanud, hmm? Need Ameerika poliitikud..."
  
  Kostis klõps ja ehmunud hääl kostis lõpuks. "Jah?"
  
  "Loodan, et olete lähedal ja teil on seade, mu sõber. Muidu..."
  
  Kaitseministri hääl oli viimse piirini pingutatud. "USA ei kummarda türannide ees," ütles ta ja need sõnad läksid talle selgelt maksma palju tema südant ja hinge. "Teie nõudmisi ei täideta."
  
  Verine Kuningas mõtles Põrguväravatele ja sellele, mis peitus nende taga. "Siis kuula, kuidas su naine piinades sureb, Gates. Ma ei vaja teist seadet sinna, kuhu ma lähen.
  
  Veendudes, et kanal jääks avatuks, tõstis Bloody King noa ja asus ellu viima iga oma mõrvarlikku fantaasiat.
  
  
  KÜMNES PEATÜKK
  
  
  Hayden Jay kõndis oma arvuti juurest minema, kui tema mobiiltelefon helises. Ben ja Karin olid hõivatud kapten Cooki merereiside taaselustamisega, eriti nende merereisidega, mis puudutasid Hawaii saari. Cook, kuigi laialt tuntud kui kuulus maadeavastaja, oli paljude annetega mees, näis. Ta oli ka tuntud meresõitja ja edukas kartograaf. Mees, kes kõike kaardistas, salvestas maid Uus-Meremaalt Hawaiini ja oli laiemalt teada, et ta tegi oma esimese maandumise Hawaiil, kohas, mille ta nimetas Sandwichi saarteks. Kuju seisab endiselt Waimea linnas Kauai osariigis, tunnistades kohta, mida ta esmakordselt 1778. aastal kohtas.
  
  Hayden taganes, kui nägi, et helistaja oli tema boss Jonathan Gates.
  
  "Jah, härra?"
  
  Teisest otsast oli kuulda vaid katkendlikku hingamist. Ta läks akna juurde. "Kas sa kuuled mind? Sir?"
  
  Nad ei ole rääkinud pärast seda, kui ta teda suuliselt noomis. Hayden tundis end pisut ebakindlalt.
  
  Lõpuks kuuldi Gatesi häält. "Nad tapsid ta. Need pätid tapsid ta."
  
  Hayden vaatas aknast välja, midagi ei näinud. "Mida nad tegid?"
  
  Tema selja taga pöörasid Ben ja Karin ümber, olles tema häälest ärevil.
  
  "Nad võtsid mu naise Haydeni. Kuid tagasi. Ja eile õhtul nad tapsid ta. Sest ma ei võtaks nende korraldusi vastu."
  
  "Ei. See ei saanud..."
  
  "Jah". Gatesi hääl lõi lõhki, kui tema viskist tulvil adrenaliinilaks hakkas selgelt hajuma. "See pole sinu mure, Jay, mu naine. Ma olen alati olnud patrioot, nii et president sai sellest teada mõne tunni jooksul pärast tema röövimist. Ma jään..." Ta peatus. "Patrioot".
  
  Vaevalt teadis Hayden, mida öelda. "Miks mulle nüüd öelda?"
  
  "Et selgitada minu järgmisi samme."
  
  "Ei!" Hayden karjus, koputades äkilisest hirmust vastu akent. "Sa ei saa seda teha! Palun!"
  
  "Lõõgastuge. Mul pole kavatsust end tappa. Kõigepealt aitan Sarah'le kätte maksta. Irooniline, kas pole?
  
  "Mida?"
  
  "Nüüd ma tean, mida Matt Drake tunneb."
  
  Hayden sulges silmad, kuid pisarad veeresid endiselt mööda ta nägu. Mälestus Kennedyst oli maailmast juba kadumas, süda, kunagi nii tuld täis, muutus nüüd igaveseks ööks.
  
  "Miks mulle nüüd öelda?" Hayden kordas lõpuks.
  
  "Et seda selgitada." Gates tegi pausi ja ütles siis: "Ed Boudreaul on väike õde. Saadan teile üksikasjad. Tee seda-"
  
  Hayden oli nii šokeeritud, et katkestas sekretäri, enne kui too jõudis jätkata. "Oled sa kindel?"
  
  "Tehke kõik endast oleneva, et see pätt lõpetada."
  
  Liin läks tühjaks. Hayden kuulis oma telefonis meilihelinat. Peatumata pöördus ta järsult ja lahkus toast, ignoreerides Ben Blake'i ja tema õe murelikke pilke. Ta astus Kinimaki väikese kapi juurde ja leidis, et ta valmistas kana chorizo kastmega.
  
  "Kus Alicia on?"
  
  "Eile tema pass tühistati." Suure havai sõnad olid moonutatud.
  
  Hayden kummardus lähemale. "Ära ole kuradi idioot. Me mõlemad teame, et tal pole passi vaja. Niisiis, kus Alicia on?"
  
  Kinimaki silmad läksid suureks, vahtides taldrikuid. "Hmm, üks minut. Ma leian ta üles. Ei, ta on selleks liiga tähelepanelik. Ma hakkan-"
  
  "Lihtsalt helistage talle." Haydeni kõht tõmbus kokku kohe, kui ta neid sõnu ütles, ja mustus mähkis ta hinge. "Ütle tal Drake'iga ühendust võtta. Ta sai, mida palus. Teabe saamiseks teeme süütule inimesele haiget.
  
  "Õde Boudreau?" Kinimaka tundus teravam kui tavaliselt. "Kas tal tõesti on? Ja Gates kirjutas sellele alla?"
  
  "Ka teie teeksite," pühkis Hayden oma silmad kuivaks, "kui keegi lihtsalt piinaks ja tapaks teie naise."
  
  Kinimaka seedis seda vaikselt. "Ja see võimaldab CIA-l teha sama Ameerika kodanikuga?"
  
  "Praegu on kõik," ütles Hayden. "Me oleme sõjas."
  
  
  ÜKSteistkümnes PEATÜKK
  
  
  Matt Drake alustas kallite asjadega. Johnnie Walker Blacki pudel oli kutsuv ja ei näinud liiga räbal välja.
  
  Võib-olla tõrjuks miski parem tema näomälestuse kiiresti välja? Kas ta seekord oma unenäos tõesti päästab naise, nagu ta alati lubas?
  
  Otsingud jätkusid.
  
  Viski põles. Ta lasi kohe klaasi tühjaks. Ta täitis selle uuesti. Ta nägi vaeva, et keskenduda. Ta oli mees, kes aitas teisi, pälvis nende usalduse, kellega arvestati ega vedanud kunagi kedagi alt.
  
  Kuid ta ebaõnnestus Kennedy Moore'il. Ja enne seda kukkus ta Alisoni läbi. Ja ta ebaõnnestus nende sündimata lapsel, beebil, kes suri enne, kui tal oli võimalus elada.
  
  Johnnie Walker, nagu iga teine pudel, mida ta oli varem proovinud, pani tema meeleheite süvenema. Ta teadis, et see juhtub. Ta tahtis, et see haiget teeks. Ta tahtis, et see lõikaks tema hingest killukese piinast.
  
  Valu oli tema meeleparandus.
  
  Ta vaatas aknast välja. See vaatas tagasi, tühi, nähtamatu ja emotsioonitu - mustaks määrdunud, täpselt nagu temagi. Mai ja Alicia värskendused muutusid üha harvemaks. Tema SAS-i sõprade kõned saabusid jätkuvalt õigel ajal.
  
  Bloody King mõrvas paar päeva tagasi Beni vanemad. Nad olid ohutud. Nad ei teadnud kunagi ohust ja Ben ei saa kunagi teada, kui lähedal nad olid verekuninga kättemaksu ohvriteks.
  
  Ja ka CIA agendid, kes Blakesi valvasid, ei teadnud. SAS ei vajanud tunnustust ega õlalepatsutamist. Nad lihtsalt täitsid ülesande ja liikusid järgmise juurde.
  
  Hakkas mängima kummitav meloodia. Laul oli nii liigutav kui ka ilus - Evanescence'i "My Immortal" - ja see meenutas talle kõike, mida ta kunagi kaotanud oli.
  
  See oli tema helin. Ta koperdas pisut segaduses linade ümber, kuid sai lõpuks telefoni teel läbi.
  
  "Jah?"
  
  "See on Hayden, Matt."
  
  Ta istus veidi sirgemalt. Hayden oli oma hiljutistest tegudest teadlik, kuid otsustas neid ignoreerida. Alicia oli nende vahemees. "Mis on juhtunud? Ben-?" Ta ei suutnud isegi neid sõnu öelda.
  
  "Temaga on kõik korras. Meil on kõik hästi. Aga midagi juhtus."
  
  "Kas olete Kovalenko leidnud?" Kannatamatus lõikas läbi alkohoolse udu nagu ereda prožektorivalguse.
  
  "Ei, mitte veel. Kuid Ed Boudreaux'l on õde. Ja me saime loa ta siia tuua.
  
  Drake istus maha, unustades viski. Vihkamine ja põrgutuli põletasid tema südamesse kaks märki. "Ma tean täpselt, mida teha."
  
  
  KAKSteistkümnes PEATÜKK
  
  
  Hayden valmistus eelseisvaks. Kogu tema CIA karjäär ei olnud teda selleks olukorraks ette valmistanud. Kaitseministri naine hukkus. Rahvusvaheline terrorist, kes hoiab pantvangis teadmata arvu võimsate inimeste sugulasi.
  
  Kas valitsus teadis kõigi asjaosaliste isikuid? Mitte kunagi. Kuid võite olla pagana kindel, et nad teadsid palju rohkem, kui eales teada andsid.
  
  Kui ta esimest korda registreerus, tundus see palju lihtsam. Võib-olla olid asjad lihtsamad tollal, enne 11. septembrit. Võib-olla olid asjad tema isa James Jay, legendaarse agendi, keda ta püüdis jäljendada, päevil must-valged.
  
  Ja halastamatu.
  
  See oli terav serv. Sõda verekuninga vastu on peetud mitmel tasandil, kuid tema sõda võib siiski osutuda seni kõige kohutavamaks ja edukamaks.
  
  Tema poolel olnud inimeste mitmekesine isiksus andis talle eelise. Gates märkas seda esimesena. Sellepärast lubas ta neil Bermuda kolmnurka ümbritseva müsteeriumi uurimisel ise läbi viia. Gates oli targem, kui ta kunagi arvas. Ta nägi kohe eelist, mida pakuvad kontrastsed isiksused nagu Matt Drake, Ben Blake, May Kitano ja Alicia Miles. Ta nägi oma meeskonna potentsiaali. Ja ta viis nad kõik kokku.
  
  Geniaalne.
  
  Tuleviku meeskond?
  
  Nüüd tahtis mees, kes oli kaotanud kõik, õigluse jalule seadmist mehele, kes oli oma naise nii julmalt mõrvanud.
  
  Hayden lähenes Boudreaux' kongile. Lakooniline palgasõdur vaatas teda laisalt üle kokkupandud käte.
  
  "Kas ma saan teid aidata, agent Jay?"
  
  Hayden poleks kunagi endale andestanud, kui ta poleks uuesti proovinud. "Öelge meile Kovalenko asukoht, Boudreau. Andke see lihtsalt ära ja kõik saab läbi." Ta laiutas käed. "Ma mõtlen, et ta ei tee sinust midagi."
  
  "Võib-olla ta teab." Boudreau pööras keha ja libises võrevoodilt maha. "Võib-olla ta ei tea. Võib-olla on veel vara öelda, ah?"
  
  "Mis plaanid tal on? Mis see põrguvärav on?
  
  "Kui ma oleksin teadnud..." Boudreau näol oli näha piduhai naeratust.
  
  "Sa tõesti teed." Hayden jäi väga asjalikuks. "Ma annan teile selle viimase võimaluse."
  
  "Viimane võimalus? Kas sa lööd mind maha? Kas CIA on lõpuks aru saanud, milliseid tumedaid patte nad peavad tegema, et mängus püsida?
  
  Hayden kehitas õlgu. "Selleks on aeg ja koht."
  
  "Kindlasti. Ma võiksin nimetada mitu kohta. Boudreau pilkas teda, hullumeelsus paistis läbi süljepritsme. "Te ei saa mulle midagi teha, agent Jay, mis paneks mind reetma kedagi nii võimsat kui Verekuningas."
  
  "Noh..." Hayden sundis end naeratama. "See pani meid mõtlema, Ed." Ta lisas oma häälele rõõmsameelsust. "Sul pole siin midagi, mees. Mitte midagi. Ja ometi sa ei valgu. Istud seal, raiskad ja võtad järelduse õnnelikult vastu. Nagu täielik pätt. Nagu luuser. Nagu lõunamaise jama." Hayden andis endast kõik.
  
  Boudreaux" suu moodustas pinges valge joone.
  
  "Sa oled mees, kes on alla andnud. Veidrus. Ohverdamine. Impotentne."
  
  Boudreau liikus tema poole.
  
  Hayden surus oma näo vastu trelle, kiusates teda. "Kuradi lõtv munn."
  
  Boudreau viskas löögi, kuid Hayden taganes kiiremini, sundides end endiselt naeratama. Heli, kuidas ta rusikas vastu terast tabas, oli nagu märg laks näkku.
  
  "Nii me imestasime. Mis paneb sinusugusest mehest, sõdurist, muutuma nõrga tahtega liikmeks?
  
  Nüüd vaatas Boudreau teda aeglaselt mõistvate silmadega.
  
  "See on kõik". Hayden matkis teda. "Sa jõudsid sinna, kas pole? Tema nimi on Maria, eks?"
  
  Boudreau lõi kirjeldamatu raevuga trellid kinni.
  
  Oli Haydeni kord irvitada. "Nagu ma juba ütlesin. Impotentne."
  
  Ta pöördus ära. Seemned külvati. See puudutas kiirust ja jõhkrust. Ed Boudreau poleks tavatingimustes kunagi pragunenud. Aga nüüd...
  
  Kinimaka rullis kokku teleka, mille nad sidusid tooli külge, et palgasõdur seda näeks. Mure mehe hääles oli ilmselge, kuigi ta püüdis seda varjata.
  
  "Mida kuradit te, inimesed, üritate välja tõmmata?"
  
  "Jäta vaatamist, pätt." Hayden pani oma hääle kõlama, nagu ta lihtsalt ei hooliks enam. Kinimaka pani teleka käima.
  
  Boudreaux' silmad läksid suureks. "Ei," ütles ta vaikselt ainult huultega. "Oh ei".
  
  Hayden kohtas tema pilku täiesti usutava irvega. "Me oleme sõjas, Boudreaux. Sa ikka ei taha rääkida? Valige kuradi lisa."
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake veendus enne kaadrisse sisenemist, et kaamera oleks kindlalt paigas. Must balaklava oli tõmmatud näole pigem efekti kui kamuflaaži pärast, kuid seljas olnud kuulivest ja kaasas olnud relv tegid neiu olukorra tõsiduse täiesti selgeks.
  
  Tüdruku silmad olid meeleheite ja hirmu järved. Tal polnud õrna aimugi, mida ta oli teinud. Mul pole õrna aimugi, miks neil seda vaja oli. Ta ei teadnud, millega tema vend elatist teeb.
  
  Maria Fedak oli süütu, mõtles Drake, kui keegi on tänapäeval süütu. Juhuslikult tabatud, ebaõnne sattunud üle maailma levinud võrku, mis susises ja särises surmast, südametusest ja vihkamisest.
  
  Drake peatus tema kõrval, vehkides paremas käes noaga, teine toetus kergelt relvale. Tema jaoks polnud enam oluline, et ta oli süütu. See oli kättemaks, mitte vähem. Elu elu eest.
  
  Ta ootas kannatlikult.
  
  
  * * *
  
  
  "Maria Fedak," ütles Hayden. "Ta on teie õde, abielus, härra Boudreau. Teie õde, unustaja, härra palgasõdur. Teie õde on hirmunud, härra Killer. Ta ei tea, kes ta vend on ega mida ta regulaarselt teeb. Aga ta tõesti tunneb sind. Ta teab armastavat venda, kes külastab teda kord või paar aastas võltslugude ja lastele mõeldud kingitustega. Ütle mulle, Ed, kas sa tahad, et nad kasvaksid üles ilma emata?
  
  Boudreaux" silmad olid punnis. Tema alasti hirm oli nii tugev, et Haydenil hakkas temast lausa kahju. Aga praegu polnud õige aeg. Tema õe elu oli tõeliselt tasakaalus. Seetõttu valisid nad saatejuhiks Matt Drake'i.
  
  "Maria". Sõna tuli temast välja, haletsusväärne ja meeleheitlik.
  
  
  * * *
  
  
  Drake nägi vaevu hirmunud tüdrukut. Ta nägi Kennedyt käte vahel surnuna. Ta nägi Beni veriseid käsi. Ta nägi Harrisoni süüdlaslikku nägu.
  
  Kuid ennekõike nägi ta Kovalenkot. Verekuningas, meister, on nii tühi ja tundetu mees, et ta ei saa olla midagi muud kui taaselustatud laip. Zombie. Ta nägi mehe nägu ja tahtis kägistada elu kõiges, mis teda ümbritses.
  
  Tema käed sirutasid tüdruku poole ja sulgusid tema kõri ümber.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden pilgutas monitori. Drake kiirustas asjadega. Vaevalt oli Boudreaul aega järele anda. Kinimaka astus tema poole, alati lahke vahendaja, kuid Alicia Miles tõmbas ta tagasi.
  
  "Mitte mingil juhul, suur mees. Las need pätid higistavad. Neil pole midagi peale surma."
  
  Hayden sundis end Boudreaux't mõnitama nii, nagu ta mäletas teda mõnitamas, kui ta käskis oma mehed tappa.
  
  "Kas sa hakkad kiljuma, Ed, või tahad teada, kuidas nad Ühendkuningriigis sushit valmistavad?"
  
  Boudreaux vaatas teda mõrvarliku pilguga. Tema suunurgast voolas õhukest sülge. Tema emotsioonid said temast võimust, täpselt nagu siis, kui ta tundis mõrva lähedal. Hayden ei tahtnud, et ta end temast sulgeks.
  
  Alicia oli juba baaride lähedal. "Sa andsid korralduse mu poiss-sõbra hukkamiseks. Sa peaksid olema rõõmus, et Drake lõikab, mitte mina. Ma oleksin pannud selle emase kaks korda kauem kannatama.
  
  Boudreau vaatas ühelt teisele. "Teie mõlemad veenduge, et ma siit kunagi välja ei läheks. Ma vannun, et lõikan teid mõlemad tükkideks."
  
  "Salvesta see." Hayden vaatas, kuidas Drake Maria Fedaki kaela pigistas. "Tal pole palju aega."
  
  Boudreau oli kõva mees ja tema nägu oli kinni. "CIA ei kahjusta mu õde. Ta on Ameerika Ühendriikide kodanik."
  
  Nüüd uskus Hayden tõesti, et hull ei saanud sellest aru. "Kuula mind, sa hull pätt," sosistas ta. "Me oleme sõjas. Bloody King tappis ameeriklasi Ameerika pinnal. Ta röövis kümneid. Kümned. Ta tahab seda riiki lunaraha kätte võtta. Ta ei hooli sinust ega su haisvast õest!
  
  Alicia pomises midagi oma kõrvaklappi. Hayden kuulis juhiseid. Kinimaka tegi sama.
  
  Nii ka Drake.
  
  Ta vabastas naise kaela ja tõmbas relva kabuurist välja.
  
  Hayden surus hambad kokku nii kõvasti, et närvid kolju ümber karjusid. Tema sisetunne pani ta peaaegu karjuma ja käskis tal lõpetada. Tema fookus oli hetkeks hägune, kuid siis hakkas tema treening käima, öeldes talle, et see on parim võimalus Kovalenkole jälile jõuda.
  
  Üks elu, et päästa sadu või rohkem.
  
  Boudreau märkas emotsioonide mängu tema näol ja leidis end ühtäkki trellide juurest veendununa, sirutas kätt ja urises.
  
  "Ära tee seda. Ära, kurat, julge seda mu väikese õega teha!
  
  Haydeni nägu oli kivimask. "Viimane võimalus, tapja."
  
  "Verine kuningas on kummitus. Minu teada võib see olla punane heeringas. Talle meeldib selline asi."
  
  "Arusaadav. Pane meid proovile."
  
  Kuid Boudreau on liiga kaua olnud palgasõdur, liiga kaua mõrvar. Ja tema vihkamine autoriteetide vastu pimestas tema otsustusvõimet. "Mine põrgusse, lits."
  
  Haydeni süda puperdas, kuid ta koputas mikrofoni monitori randmel. "Laske teda."
  
  Drake tõstis relva ja surus selle endale pähe. Ta sõrm vajutas päästikule.
  
  Boudreaux möirgas õudusest. "Ei! Verine kuningas sisse -"
  
  Drake lasi kohutaval tulistamisel kõik muud helid summutada. Ta vaatas, kuidas Maria Fedaki pea küljelt pritsis verd.
  
  "Põhja-Oahu!" Boudreaux lõpetas. "Tema suurim rantšo on seal..." Tema sõnad vajusid, kui ta põrandale vajus, vaadates oma surnud õde toolile vajumas ja vaadates verega pritsitud seina enda taga. Ta vaatas šokis, kuidas balaklavaga riietatud kuju lähenes ekraanile, kuni see selle täielikult täitis. Siis võttis ta maski ära.
  
  Matt Drake'i nägu oli külm, eemalolev, oma tööd armastava timuka nägu.
  
  Hayden värises.
  
  
  KOLMETEISTPEATÜKK
  
  
  Matt Drake astus taksost välja ja sulges silmad, et uurida tema ees paistvat kõrget hoonet. Hall ja kirjeldamatu, see oli ideaalne kate CIA salaoperatsioonile. Kohalikud agendid pidid tungima maa-alusesse garaaži, läbides mitu turvakihti. Kõik teised, olgu siis agendid või tsiviilisikud, sisenesid välisuksest, esitledes end meelega lihtsate sihtmärkidena.
  
  Ta hingas sügavalt sisse, peaaegu kaine esimest korda nii kaua, kui ta mäletas, ja lükkas ühe inimese pöörleva ukse lahti. Vähemalt tundus, et see installatsioon võtab oma ohutust tõsiselt. Tema ees oli lihtne laud, mille ääres istus pool tosinat karmi välimusega meest. Kahtlemata vaatas palju rohkem.
  
  Ta kõndis üle poleeritud plaaditud põranda. "Hayden Jay ootab minuga kohtumist."
  
  "Mis su nimi on?"
  
  "Drake."
  
  "Matt Drake?" Valvuri stoiline välimus kõikus veidi.
  
  "Kindlasti".
  
  Mees heitis talle pilgu, mida inimene võis kasutada kuulsust või vangi nähes. Siis ta helistas. Sekund hiljem saatis ta Drake'i diskreetsesse lifti. Ta sisestas võtme ja vajutas nuppu.
  
  Drake tundis, kuidas lift otsekui õhupadjal üles lendas. Ta otsustas mitte liiga palju mõelda sellele, mis juhtuma hakkab, vaid lasi sündmustel ise korda minna. Kui uks avanes, vaatas ta näoga koridori.
  
  Koridori lõpus seisis komisjon teda tervitamas.
  
  Ben Blake ja tema õde Karin. Hayden. Kinimaka. Alicia Miles seisis kuskil taga. Ta ei näinud Mayd, aga siis ei oodanud ka seda väga.
  
  Stseen oli siiski vale. See pidi hõlmama Kennedyt. See kõik tundus imelik ilma temata. Ta astus liftist välja ja püüdis meenutada, et ilmselt tundsid nad samamoodi. Kuid kas nad lamasid igal õhtul voodis, vaatasid läbi tema silmade ja mõtlesid, miks Drake ei olnud teda päästmas?
  
  Ben seisis siis tema ees ja Drake tõmbas midagi ütlemata noore mehe sülle. Karin naeratas murelikult üle venna õla ja Hayden astus tema juurde, et asetada käsi tema õlale.
  
  "Me igatsesime sind".
  
  Ta pidas meeleheitlikult vastu. "Aitäh".
  
  "Sa ei pea üksi olema," ütles Ben.
  
  Drake astus sammu tagasi. "Vaata," ütles ta, "on oluline üks asi selgeks teha. Olen muutunud inimene. Sa ei saa enam minu peale loota, eriti sinu peale, Ben. Kui te kõik sellest aru saate, siis on võimalus, et saame koos töötada.
  
  "See polnud sinu..." Ben läks otse probleemi juurde, just nagu Drake teadis, et ta seda teeb. Üllatuslikult oli Karin mõistuse käsi. Ta haaras temast kinni ja tõmbas ta kõrvale, jättes Drake'ile vaba tee kontorisse nende selja taha.
  
  Ta astus neist läbi, noogutas tee ääres Kinimaka poole. Alicia Miles vaatas talle tõsiste silmadega otsa. Ta kannatas ka kellegi kalli inimese kaotuse all.
  
  Drake peatus. "See pole veel läbi, Alicia, mitte mingil juhul. See pätt tuleb likvideerida. Kui ei, siis võib ta maailma maani maha põletada.
  
  "Kovalenko sureb karjudes."
  
  "Halleluuja".
  
  Drake kõndis temast mööda tuppa. Temast paremal asusid kaks suurt arvutit, kõvakettad vulisesid ja klõpsasid, kui nad andmeid otsisid ja laadisid. Selle ees oli paar põrandakõrgust kuulikindlat akent, kust avanes vaade Miami Beachile. Järsku tabas teda pilt Wellsist, kes teeskles perverti ja palus snaiprisihti, et ta näeks seal all päevitunud kehasid.
  
  See mõte pani ta mõtlema. See oli esimene kord, kui ta pärast Kennedy mõrvamist Wellesile ühtselt mõtles. Wells suri Alicia või May käe läbi kohutava surma. Ta ei teadnud, millised ja miks.
  
  Ta kuulis, kuidas teised talle sisse järgnesid. "Nii..." Ta keskendus vaatele. "Millal me Hawaiile läheme?"
  
  "Hommikul," ütles Hayden. "Paljud meie varadest on nüüd koondunud Oahusse. Kontrollime ka teisi saari, sest teadaolevalt on Kovalenkol rohkem kui üks rantšo. Muidugi on nüüdseks ka teada, et ta on pettuse meister, nii et jätkame teiste müügivihjete jälgimist erinevates maailma piirkondades.
  
  "Hästi. Mäletan viiteid Captain Cookile, Diamond Headile ja Põrguväravale. Kas see on see, mille poole te püüdlesite?"
  
  Ben võttis selle. "Päris palju, jah. Kuid Cook maandus Kauaile, mitte Oahule. Tema..." Monoloog lõppes järsult. "Hmm, lühidalt. Midagi ebatavalist me ei leidnud. Hüvasti."
  
  "Cooki ja Diamond Headi vahel pole otseseid seoseid?"
  
  "Me töötame selle kallal". Karin rääkis veidi kaitsvalt.
  
  "Aga ta sündis Yorkshire'is," lisas Ben, katsetades Drake'i uut barjääri. "Tead, Jumala Maa."
  
  Tundus, et Drake isegi ei kuulnud, mida ta sõber rääkis. "Kui kaua ta Hawaiil veetis?"
  
  "Kuu," ütles Karin. "Ta läks sinna tagasi vähemalt kaks korda."
  
  "Võib-olla käis ta siis igal saarel. Peaksite kontrollima tema logisid, mitte ajalugu või saavutusi. Peame teadma nendest asjadest, mille poolest ta kuulus pole."
  
  "See on..." Karin vaikis. "See on tõesti mõistlik."
  
  Ben ei öelnud midagi. Karin ei olnud lõpetanud. "Me teame järgmist: Hawaii tule-, välgu- ja vulkaanide jumal on naine nimega Pele. Ta on populaarne tegelane paljudes iidsetes Hawaii lugudes. Väidetavalt asub tema kodu maailma ühe aktiivseima vulkaani tipus, kuid see asub Suurel saarel, mitte Oahus.
  
  "See on kõik?" küsis Drake lühidalt.
  
  "Ei. Kuigi enamik lugusid on tema õdedest, räägivad mõned legendid Pele väravast. Värav viib tulle ja vulkaani südamesse - kas see kõlab sulle põrguna?"
  
  "Võib-olla on see metafoor," ütles Kinimaka mõtlemata ja punastas siis. "Noh, see võib olla. Sa tead..."
  
  Alicia oli esimene, kes naeris. "Jumal tänatud, et vähemalt kellelgi on huumorimeel." Ta norskas ja lisas siis: "Ei solvu," häälega, mis näitas, et ta ei hoolinud sellest, kuidas inimesed teda kohtlevad.
  
  "Pele värav võib olla kasulik," ütles Drake. "Jätka samas vaimus. Näeme hommikul".
  
  "Kas sa ei jää?" Ben pahvatas, ilmselt lootes, et tal on võimalus oma sõbraga rääkida.
  
  "Ei". Drake vaatas aknast välja, kui päike hakkas ookeani kohale loojuma. "Mul on täna õhtul kuskil olla."
  
  
  NELJteistkümnes PEATÜKK
  
  
  Drake lahkus toast tagasi vaatamata. Ootuspäraselt jõudis Hayden talle järele just siis, kui ta oli lifti sisenemas.
  
  "Drake, aeglusta. Kas temaga on kõik korras?"
  
  "Tead, et temaga on kõik korras. Sa nägid teda videovoos.
  
  Hayden võttis tal käest kinni. "Sa tead, mida ma silmas pean."
  
  "Ta saab korda. See pidi hea välja nägema, tead seda. Boudreaux pidi arvama, et see on tõsi.
  
  "Jah".
  
  "Ma soovin, et oleksin näinud teda murdumas."
  
  "Noh, mina olin see, keda ta pussitas, nii et tänu teile sain selle rõõmu osaliseks."
  
  Drake vajutas esimese korruse nuppu. "Tema õde peaks juba teie agentide juures olema. Nad viivad ta haiglasse ja puhastavad ta ära. Teate, võltsveri on kurat, kes tegeleb oma asjadega.
  
  "Boudreau muutus lihtsalt hullumeelseks, kui see on võimalik. Kui ta õde tõusis, elusalt..." Hayden raputas pead. "Lõplik kokkuvarisemine."
  
  "Plaan töötas. See oli hea idee, "rääkis Drake talle. "Saime infot. See oli seda väärt ".
  
  Hayden noogutas. "Ma tean. Mul on lihtsalt hea meel, et maniakk on trellide taga."
  
  Drake sisenes lifti ja ootas, kuni uksed sulguvad. "Kui see oleks minu otsustada," ütles ta, kui Hayden silmist kadus. "Ma tulistaks pätt tema kongis."
  
  
  * * *
  
  
  Drake sõitis taksoga Biscayne Boulevardile ja suundus Bayside'i ostuväljakule. Talle helistanud mees, kes kõlas vaikselt, ebakindel ja täiesti endast väljas, tahtis kohtuda väljaspool Bubba Gumpi. Drake'il oli huumorihetk ja ta soovitas Hootersit, kohta, mis neile ilmselt sobivam oli, kuid May käitus nii, nagu poleks teda isegi kuulnud.
  
  Drake ühines rahvahulgaga, kuulas enda ümber toimuvat lärmakat melu ja tundis end täiesti paigast ära. Kuidas saavad need inimesed olla nii õnnelikud, kui ta kaotas midagi nii kallist? Kuidas nad ei hoolinud?
  
  Ta kurk oli kuiv ja huuled lõhenenud. Bubba Gumpi baar viipas. Võib-olla suutis ta enne naise saabumist mõned uppuda. Siiski polnud tal illusioone; see tuli lõpetada. Kui ta kavatses Hawaiile jahtida armastatud naise tapjat, kui ta kavatses ohvriks langemise asemel kättemaksu otsida, pidi see olema viimane kord.
  
  See pidi olema.
  
  Ta oli juba ust lükkamas, kui Mai tema peale karjus. Ta oli sealsamas, toetudes minust vähem kui kuue jala kaugusel asuvale sambale. Kui ta oleks vaenlane, oleks ta praegu surnud.
  
  Tema otsustavus julmuse ja kättemaksu suhtes oli ilma keskendumise ja kogemusteta väärtusetu.
  
  Mai suundus restorani, Drake järgnes talle. Nad võtsid baaris istet ja tellisid oma eelseisva Hawaii reisi auks Lava Flowsi.
  
  Drake vaikis. Ta polnud Mai Kitanot kunagi varem närvis näinud. Ta polnud teda kunagi varem hirmununa näinud. Ta ei osanud ette kujutada stsenaariumi, mis ta välja lööks.
  
  Ja siis varises tema maailm uuesti kokku.
  
  "Kovalenko röövis Tokyost mu õe Chika. Mitu kuud on möödas. Sellest ajast saadik on ta teda vangistuses hoidnud. Mai hingas sügavalt sisse.
  
  "Ma saan aru. Ma saan aru, mida sa tegid," ütles Drake sosinal. See oli ilmselge. Perekond oli alati esikohal.
  
  "Tal on seade."
  
  "Jah".
  
  "Tulin USA-sse, et teda leida. Kovalenko leidmiseks. Kuid ma ebaõnnestusin, kuni sina ja su sõbrad minuga ühendust võtsite. Ma võlgnen sulle".
  
  "Me ei päästnud teda. Sina tegid."
  
  "Sa andsid mulle lootust, tegite minust osa meeskonnast."
  
  "Sa oled ikka osa meeskonnast. Ja ärge unustage, et valitsusel on veel üks abinõu. Nad ei kavatse alla anda."
  
  "Kui just ühel neist pole vangistuses lähedast."
  
  Drake teadis, mis Gatesi naisega juhtus, kuid ei öelnud midagi. "Me vajame sind Hawaiil, Mai. Kui tahame seda meest võita, vajame parimat. Valitsus teab seda. Sellepärast lubati teil, Alicial ja teistel lahkuda."
  
  "Ja sina?"
  
  "Ja mina".
  
  "Aga su lähedastega, Drake? Kas Bloody King üritas oma kättemaksu täide viia?
  
  Drake kehitas õlgu. "Ta ebaõnnestus."
  
  "Ja ometi ta jätkab proovimist."
  
  "Kas teie õde on ohutu?" Kas ta vajab lisakaitset? Ma tean mõnda inimest..."
  
  "Selle eest on hoolitsetud, aitäh."
  
  Drake uuris puutumata jooki. "Siis lõpeb see kõik Hawaiil," ütles ta. "Ja nüüd, kui me selle peaaegu leidsime, on see varsti."
  
  Mai rüüpas pikalt jooki. "Ta on valmis, Drake. Ta on seda plaaninud juba kümme aastat."
  
  "See on tule maa," ütles ta. "Lisage Kovalenko ja meie ülejäänud sellesse võrrandisse ja kogu see koht võib lihtsalt plahvatada."
  
  
  * * *
  
  
  Ta vaatas, kuidas May kõndis parkla poole ja suundus sinna, kus ta arvas, et takso võiks olla. Miami ööelu oli täies hoos. Alkohol ei olnud ainus saadaolev joobevahend ning lõputute meeldivate ööde, kaunite meeste ja naiste ning dünaamiliste meloodiate kombinatsioon töötas kõvasti, et isegi tema lipsuvat moraali tõsta.
  
  Ta pööras ümber nurga ja tema ees avanes jahisadam - jahid, mis tiirlesid oma kohale, rahvamassid täitsid kõnniteid, vabaõhurestoran täis ilusaid inimesi, kes ei hoolinud mitte millestki maailmast.
  
  Suuresti tänu sellistele inimestele nagu Matt Drake.
  
  Ta pöördus tagasi. Tema mobiiltelefon helises sellest kummitavast meloodilisest meloodiast.
  
  Vajutage kiiresti nuppu. "Jah?"
  
  "Matt? Tere päevast. Tere." Oxfordi hariduse peened toonid üllatasid teda.
  
  "Dal?" - ta ütles. "Torsten Dahl?"
  
  "Kindlasti. Kes veel kõlab nii hästi?"
  
  Drake sattus paanikasse. "Kõik on korras?"
  
  "Ära muretse, sõber. Siinpool maailma on kõik hästi. Island on suurepärane. Lapsed on fantastilised. Naine on... naine. Kuidas Kovalenkoga lood on?"
  
  "Leidsime selle," ütles Drake naeratades. "Peaaegu. Me teame, kust otsida. Praegu on käimas mobilisatsioon ja homme peaksime Hawaiil olema.
  
  "Täiuslik. Noh, põhjus, miks ma helistan, võib teile kasulik olla, aga ei pruugi. Saate ise otsustada. Nagu teate, jätkub jumalate haua uurimine ettevaatlikult. Kas mäletate, kuidas ma Frey lossis seisin Odini haua serval, keel rippus? Kas mäletate, mida me leidsime?"
  
  Drake meenutas oma vahetut aukartust. "Kindlasti".
  
  "Uskuge mind, kui ütlen, et peaaegu iga päev leiame aardeid, mis on sellega võrdsed või isegi ületavad. Kuid täna hommikul köitis mu tähelepanu midagi argisemat, peamiselt seetõttu, et see meenutas mulle sind.
  
  Drake astus kitsale alleele, et rootslast paremini kuulda. "Meenutab sulle mind? Kas olete Heraklese leidnud?
  
  "Ei. Kuid me leidsime hauakambri iga niši seintelt silte. Nad olid peidetud aarete taha, nii et neid polnud alguses märgata.
  
  Drake köhatas. "Märgid?"
  
  "Nad sobisid fotoga, mille te mulle saatsite."
  
  Drake võttis hetke ja siis lõi välk ta südamesse. "Oota. Sa mõtled täpselt nagu pilt, mille saatsin? Keeriskujutis, mille leidsime ajas rändamise seadmetelt?
  
  "Ma arvasin, et see paneb sind hammustama, mu sõber. Jah, need märgid - või lokid, nagu sa ütled.
  
  Drake jäi hetkeks sõnatuks. Kui jumalate hauas olevad märgised ühtisid iidsetest transpordivahenditest leitud märgistega, siis tähendas see, et need olid pärit samast ajastust.
  
  Drake rääkis läbi kuiva suu. "See tähendab-"
  
  Kuid Thorsten Dahl on juba kõigele mõelnud. "Et jumalad lõid ajas rändamise eesmärgil seadmed. Kui järele mõelda, on see mõistlik. Odini hauakambrist leidu põhjal teame, et need olid olemas. Nüüd teame, kuidas nad aja möödumisega manipuleerisid.
  
  
  PEATÜKK VIITEIST
  
  
  Verine kuningas seisis oma väikese kaitseala serval ja vaatas, kuidas mitmed tema Bengali tiigrid jälitasid väikest hirve, kes oli nende jaoks vabaks lastud. Tema emotsioonid olid lõhki rebitud. Ühest küljest oli rõõm omada ja vabal ajal vaadata üht suurimat tapamasinat, mis eales planeedil loodud. Teisalt oli lausa nutune häbi, et neid vangistuses hoiti. Nad väärisid paremat.
  
  Mitte nagu tema inimvangid. Nad väärisid seda, mida nad saada olid.
  
  Boudreau.
  
  Verekuningas pöördus ümber, kui kuulis mitut inimest üle muru kõndimas. "Härra Boudreau," röökis ta. "Kuidas CIA kinnipidamine läks?"
  
  Mees peatus mõne jardi kaugusel, avaldades talle nõutavat austust, kuid vaadates teda kartmatult. "Raskem, kui ma ette kujutasin," tunnistas ta. "Tänan vaikse väljatõmbamise eest."
  
  Verine kuningas peatus. Ta tundis enda selja taga tiigreid, kes hirmunud hirve taga ajasid. Hirv kiljatas ja jooksis minema, olles võitu saanud hirmust, suutmata silmitsi seista oma surmaga. Boudreau ei olnud selline. Verine kuningas avaldas talle teatavat austust.
  
  "Kas Matt Drake on teid ületanud?"
  
  "CIA osutus leidlikumaks, kui ma ootasin. See on kõik".
  
  "Tead, et kui mul oleks relv, poleks teie õe surma võltsitud."
  
  Boudreaux' vaikimine näitas, et ta sai aru.
  
  "Aeg on tegutseda," ütles Verine Kuningas. "Mul on vaja kedagi, kes hävitaks teised rantšod. Kauai ja suure saare omad. Kas sa saaksid seda minu heaks teha?"
  
  Tema tellitud eluaegsest vangistusest päästetud mees leidis ootamatult lootuse. "Ma saan seda teha."
  
  "Te peate tapma iga pantvangi. Iga mees, naine ja laps. Sa saad sellega hakkama?"
  
  "Jah, härra".
  
  Verine Kuningas kummardus ettepoole. "Oled sa kindel?"
  
  "Ma teen kõik, mida sa palud."
  
  Verekuningas ei näidanud välja mingeid väliseid emotsioone, kuid oli rahul. Boudreau oli tema kõige pädevam võitleja ja komandör. Hea, et ta nii truuks jäi.
  
  "Mine siis valmistu. Ootan teie juhiseid."
  
  Tema mehed viisid ameeriklase minema ja verekuningas viipas ühele mehele, kes ootaks selja taga. See oli Claude, tema Oahus asuva rantšo juhataja.
  
  "Nagu ma ütlesin, Claude, aeg on käes. Kas olete valmis, eks?"
  
  "Kõik on ette valmistatud. Kui kaua me peaksime vastu pidama?"
  
  "Sa hoiad vastu, kuni surete," kähises Verine Kuningas. "Siis makstakse teie võlg minu ees. Sa oled osa segajast. Muidugi on see vaid väike osa, kuid teie ohver on seda väärt.
  
  Tema Oahu ülemus vaikis.
  
  "Kas see häirib sind?"
  
  "Ei. Ei, härra."
  
  "See on hea. Ja kui keskendume nende tähelepanu rantšole, avate kohalikud saarerakud. Mina lähen läbi põrguväravatest, aga Hawaii põleb.
  
  
  KUUteistkümnes PEATÜKK
  
  
  CIA eralennuk lendas kolmekümne üheksa tuhande jala kõrgusel. Matt Drake keerutas oma tühjas klaasis jääd ja purustas kaane teise miniatuurse viski jaoks. Ta istus üksi lennuki tagaosas, lootes, et nad austavad tema üksindust. Kuid pidevad kõrvalpilgud ja raevukas sosistamine ütlesid talle, et "tere tulemast tagasi" kaubik sõidab peagi tema kõrvale.
  
  Ja viski polnud mulle veel isegi närvidele käima hakanud.
  
  Hayden istus temast üle vahekäigu, Kinimaka tema kõrval. Hoolimata oma missiooni iseloomust tundus havailane kodumaale naasmise suhtes üsna rõõmsameelne. Tema perekonda valvati hoolikalt, kuid alati optimistlik hiiglane tundus üsna kindel, et tal on siiski võimalus neid näha.
  
  Hayden rääkis Jonathan Gatesiga satelliittelefonis. "Veel kolm? See on kokku kakskümmend üks vangi, söör. Jah, ma olen kindel, et neid on rohkemgi. Ja asukohta veel pole. Aitäh".
  
  Hayden katkestas ühenduse ja langetas pea. "Ma ei saa temaga enam rääkida. Kuidas rääkida mehega, kelle naine äsja mõrvati? Mida sa ütled?"
  
  Drake vaatas teda. Läks hetke, kuid siis pööras ta oma kummitava pilgu tema poole. "Vabandust, Matt. Ma ei arva. Toimub nii palju."
  
  Drake noogutas ja kurnas klaasi. "Kas Gates ei peaks puhkust võtma?"
  
  "Olukord on liiga ebastabiilne." Hayden surus telefoni põlvele. "Sõjas ei saa keegi tagaplaanile jääda."
  
  Drake naeratas iroonia peale. "Ma ei arvanud, et Hawaii nii suur on."
  
  "Sa mõtled, miks nad pole veel leidnud vähemalt üht tema rantšost? No see pole suur asi. Aga seal on kohutavalt palju läbimatut metsa, künkaid ja orge. Tõenäoliselt on ka rantšod maskeeritud. Ja Verine Kuningas on meie jaoks ette valmistatud. Washington näib arvavat, et kohalikud aitavad meid rohkem kui tavaline tööjõud.
  
  Drake kergitas kulmu. "Üllatuslikult on neil ilmselt õigus. Siin tulebki meie sõbralik hiiglane mängu.
  
  Mano naeratas talle laia ja lõdvestunud naeratuse. "Ma tunnen tõesti enamikku Honolulu elanikest."
  
  Ilmus hägune udu ja järsku ilmus tema kõrvale Ben Blake. Drake vaatas noormehele otsa. See oli esimene kord, kui nad nägid üksteist pärast Kennedy surma. Tema sees tõusis emotsioonilaine, mille ta kiiresti maha surus ja uue lonksu võtmisega peitis.
  
  "Kõik juhtus nii kiiresti, sõber. Ma ei saanud midagi parata. Ta päästis mind, aga... aga ma ei suutnud teda päästa.
  
  "Ma ei süüdista sind. See polnud sinu süü."
  
  "Aga sa lahkusid."
  
  Drake vaatas Karinit, Beni õde, kes vaatas vihaste silmadega oma venda. Ilmselt arutasid nad Beni hoolimatut liigutust ja ta läks vastuollu. Drake avas veel ühe viski ja nõjatus toolil tahapoole, tema pilk liikumatuna. "Umbes tuhat aastat tagasi liitusin SAS-iga. Maailma parim võitlusjõud. On põhjust, miks nad on parimad, Ben. Muuhulgas on põhjuseks see, et nad on julmad inimesed. Halastamatu. Tapjad. Nad ei näe välja nagu Matt Drake, mida sa tead. Või isegi nagu Matt Drake, kes otsis Odini luid. See Matt Drake ei olnud SASis. Ta oli tsiviilisik."
  
  "Ja nüüd?"
  
  "Kuni Verekuningas on elus ja Vendetta veel eksisteerib, ei saa ma olla tsiviilisik. Pole tähtis, kui halb ma olla tahan.
  
  Ben vaatas kõrvale. "Ma saan sellest aru".
  
  Drake oli üllatunud. Ta pöördus pooleldi ümber, kui Ben tõusis püsti ja kõndis tagasi oma kohale. Võib-olla hakkas noor mees suureks kasvama.
  
  Kui viimased kolm kuud poleks seda protsessi kiirendanud, poleks kunagi midagi.
  
  Hayden jälgis teda. "Tead, ta oli temaga koos. Kui ta suri. Ka tema jaoks oli see raske."
  
  Drake neelatas ja ei öelnud midagi. Ta kurk tõmbus pingule ja see oli kõik, mida ta teha suutis, et mitte nutma puhkeda. Mingi mees SASist. Viski jättis mu kõhuauku kuuma jälje. Hetke pärast küsis ta: "Kuidas su jalg on?"
  
  "Valutab. Ma võin kõndida ja isegi joosta. Siiski ei tahaks Boudreauga veel paar nädalat võidelda.
  
  "Kuni ta on vangis, ei pea te seda tegema."
  
  Semin köitis tema tähelepanu. Mai ja Alicia istusid teineteisest mitu rida eespool ja üle vahekäigu. Suhe kahe naise vahel polnud kunagi olnud rohkem kui härmas, kuid miski ärritas neid mõlemaid.
  
  "Sa kompromiteerisid meid!" Alicia hakkas karjuma. "Et päästa mu enda neetud õde. Kuidas muidu saaksid nad hotelli leida?"
  
  Drake libises istmelt välja ja suundus mööda vahekäiku. Viimane asi, mida ta lennul vajas, oli võitlus kahe kõige surmavama naise vahel, keda ta kunagi tundnud oli.
  
  "Hudson suri selles hotellis," urises Alicia. "Nad tulistasid teda samal ajal... kui..." Ta raputas pead. "Kas see oli sinu teave, Kitano? Kutsun teid üles tõtt rääkima."
  
  Alicia astus vahekäiku. Mai tõusis püsti, et talle näkku vaadata. Kaks naist olid peaaegu ninast ninani. Mai astus tagasi, et endale ruumi teha. Kogenematu vaatleja võis arvata, et see on jaapanlanna nõrkuse märk.
  
  Drake teadis, et see on surmav märk.
  
  Ta tormas edasi. "Stopp!"
  
  "Mu õde on väärt kümmet Hudsonit."
  
  Alicia urises. "Nüüd ma saan maikuu aega!"
  
  Drake teadis, et May ei tagane. Lihtsam oleks olnud Aliciale öelda, mida ta juba teadis - et Hudson oli end ära andnud -, kuid Mai Kitano uhkus ei lubanud tal järele anda. Alicia tabas. tõrjus Mai. Alicia liikus külili, et endale rohkem ruumi anda. Mai ründas teda.
  
  Drake tormas nende poole.
  
  Alicia matkis lööki, astus ette ja viskas küünarnukiga Mayle näkku. Jaapani sõdalane ei liigutanud end, vaid pööras kergelt pead, lastes löögil endast millimeetri kaugusel vilistada.
  
  Mai lõi Aliciat tugevalt ribidesse. Hingetõmbest kostis kõrget kahinat ja Alicia vajus vastu vaheseina tagasi. May liikus edasi.
  
  Hayden karjus karjudes püsti. Ben ja Karin olid samuti püsti, mõlemad olid uudishimulikud, kes võitluse võidab. Drake tormas jõuga sisse, surudes May enda kõrvalistmele ja lõigates käega üle Alicia kõri.
  
  "Stopp." Ta hääl oli vaikne nagu haud, kuid täis ohtu. "Sinu surnud poiss-sõbral pole sellega midagi pistmist. Ja su õde ka." Ta vaatas May poole. "Kovalenko on vaenlane. Kui sellest pätist saab FUBAR, võite võidelda kõigega, mida soovite, kuid hoidke seda seni."
  
  Alicia väänas kätt. "See lits peaks surema selle eest, mida ta tegi."
  
  Mai ei pilgutanud silmagi. "Sul on palju hullemini läinud, Alicia."
  
  Drake nägi, kuidas tuld Alicia silmis taas süttib. Ta pahvatas välja ainsa asja, mis talle pähe tuli. "Vaidlemise asemel võiksite mulle selgitada, kes teist Wellsi tegelikult tappis. Ja miks."
  
  Võitlus on läinud neist kaugemale.
  
  Hayden oli kohe tema taga. "Hudsoni jälgiti kõrgtehnoloogilise jälgimisseadme Miles abil. Sa tead seda. Keegi siin ei ole rahul sellega, kuidas Mai seadme ära andis. Tema hääles oli terast. "Rääkimata sellest, kuidas ta selle sai. Kuid isegi ma saan aru, miks ta seda tegi. Mõned kõrgemad riigiametnikud elavad praegu läbi sama asja. Kovalenko mängib juba oma viimast mängu ja me oleme napilt teise baasi jõudnud. Ja kui lekkeid pole suletud..."
  
  Alicia urises ja naasis oma kohale. Drake leidis veel ühe virna miniatuure ja suundus mööda vahekäiku tagasi enda oma juurde. Ta vaatas otse ette, tahtmata veel oma parima sõbraga vestlust alustada.
  
  Kuid teel kaldus Ben tema poole. "FUBAR?"
  
  "Tundmatuseni persses."
  
  
  SEITSMISTteistkümnes PEATÜKK
  
  
  Enne nende maandumist helistati Haydenile, et Ed Boudreau põgenes CIA vanglast. Verekuningas kasutas siseringi ja võttis vastu oma tahtmist Boudreau välja diskreetse ja muretu toiminguga.
  
  "Teie inimesed ei õpi kunagi midagi," ütles Drake talle ja ta ei olnud üllatunud, kui tal polnud midagi vastata.
  
  Honolulu lennujaam välgatas ähmaselt, nagu ka kiire autosõit linna. Viimati, kui nad Hawaiil viibisid, ründasid nad Davor Babici häärberit ja tema poeg Blanca kandis nad kahtlusaluste nimekirja. See tundus tol ajal tõsine.
  
  Siis ilmus Dmitri Kovalenko.
  
  Honolulu oli elav linn, erinevalt enamikust Ameerika või Euroopa linnadest. Kuid millegipärast pehmendas lihtne mõte, et Waikiki rand on vaid kahekümne minuti kaugusel, isegi Drake'i sünged mõtted.
  
  Oli varaõhtu ja nad kõik olid väsinud. Kuid Ben ja Karin nõudsid, et nad läheksid otse CIA hoonesse ja ühendaksid kohalikku võrku. Nad mõlemad tahtsid hakata uurima kapten Cooki ajakirjade asukohta. Drake peaaegu naeratas seda kuuldes. Ben on alati armastanud mõistatusi.
  
  Hayden kiirendas paberimajandust ja peagi leidsid nad end teisest pisikesest kontorist, mis oli sarnane sellele, mille nad Miamisse jätsid. Ainus erinevus seisnes selles, et aknast oli näha Waikiki kõrghooneid, kuulsat Top of Waikiki pöörlevat restorani ja kauguses Oahu suurimat vaatamisväärsust, Diamond Headi nime all tuntud kauaukkunud vulkaani.
  
  "Jumal, ma tahan siin elada," ütles Karin ohates.
  
  "Ma usun," pomises Kinimaka. "Kuigi olen kindel, et enamik puhkajaid veedab siin rohkem aega kui mina."
  
  "Hei, sa olid mitte liiga kaua aega tagasi Evergladesis," ironiseeris Hayden, kui ühendas Beni ja Karini arvutid privilegeeritud süsteemiga. "Ja kohtusin ühe kohalikuga."
  
  Kinimaka näis hetkeks hämmeldunud, siis naeratas. "Kas sa mõtled alligaatorit? See oli väga lõbus, jah. "
  
  Hayden lõpetas oma tegevuse ja vaatas ringi. "Kuidas oleks kiire õhtusöögi ja varajase voodiga? Alustame tööd koidikul."
  
  Oli noogutusi ja nõustuvat nurinat. Kui May nõustus, lahkus Alicia. Drake hoolitses tema eest enne kolleegide poole pöördumist. "Te kõik peaksite teadma midagi, mida ma täna õppisin. Mul on tunne, et see võib olla üks tähtsamaid andmeid, mida me kunagi avaldame." Ta tegi pausi. "Dahl võttis minuga eile ühendust."
  
  "Torsten?" Ben pahvatas. "Kuidas hullul rootslasel läheb? Viimati, kui teda nägin, vaatas ta Odini luid."
  
  Drake teeskles, et keegi ei seganud teda. "Jumalate hauda uurides leidsid nad märgid, mis ühtisid ülekandeseadmetelt leitud keeristega."
  
  "Järjepidevalt?" - kajas Hayden. "Kui järjekindel?"
  
  "Nad on täpselt samad."
  
  Beni aju hakkas täisvõimsusel tööle. "See tähendab, et samad inimesed, kes hauakambri ehitasid, lõid ka seadmed. See on hullumeelsus. Teooria kohaselt ehitasid jumalad ise oma hauad ja heitsid sõna otseses mõttes pikali, et surra, pikendades samal ajal eluiga massilise väljasuremise kaudu. Nüüd ütlete, et nad lõid ka ajas rändamise seadmeid? Ben tegi pausi. "Tegelikult on see mõistlik..."
  
  Karin raputas pead ja vaatas talle otsa. "Loll. See on muidugi mõistlik. Nii nad rändasid ajas, manipuleerisid sündmustega ja lõid inimeste saatusi.
  
  Matt Drake pöördus vaikselt ära. "Näeme hommikul."
  
  
  * * *
  
  
  Öine õhk oli pehme, troopiliselt soe ja nõrgalt Vaikse ookeani maitsega. Drake rändas mööda tänavaid, kuni leidis avatud baari. Klientuur peab erinema teistest teiste riikide baaridest, eks?" arvas ta. Lõppude lõpuks oli see paradiis. Miks siis eluaegsed vangid ikka veel piljardit mängisid, tundes, et see koht kuulus neile? Miks istus baari otsas joodik, pea tahapoole? Miks istus igavene paar lahus, oma väikesesse maailma eksinud, koos, kuid üksi?
  
  No mõned asjad olid teisiti. Alicia Miles oli baaris ja jõi topeltjooki. Drake mõtles lahkumisele. Oli ka teisi baare, kus ta sai oma kurbuste eest peitu pugeda, ja kui enamik neist näeks välja sellised, tunneks ta end koduselt.
  
  Kuid võib-olla muutis üleskutse tegevusele veidi tema vaatenurka. Ta astus tema juurde ja istus maha. Ta isegi ei tõstnud pilku.
  
  "Persse, Drake." Ta lükkas oma tühja klaasi tema poole. "Osta mulle juua."
  
  "Jäta pudel maha," juhendas Drake baarmenit ja valas endale pool klaasi Bacardi Oakheart"i. Ta tõstis röstsaia saatel klaasi. "Alicia Miles. Kümme aastat kestnud suhe, mis ei viinud kuhugi, ah? Ja nüüd leiame end taevast baaris purju jäämas.
  
  "Elul on viis teid segi ajada."
  
  "Ei. SRT tegi seda.
  
  "See kindlasti ei aidanud."
  
  Drake vaatas talle külili. "Kas see on aususpakkumine? Sinult? Kui palju sa neist uputasid?"
  
  "Pinge maandamiseks piisab. Mitte nii palju, kui mul vaja on."
  
  "Ja ometi ei teinud sa midagi nende inimeste aitamiseks. Selles külas. Kas sa üldse mäletad? Sa lubasid meie oma sõduritel neid üle kuulata.
  
  "Ma olin sõdur nagu nemadki. Mul oli korraldus."
  
  "Ja siis andsite alla sellele, kes maksis rohkem."
  
  "Ma olen oma kohuse täitnud, Drake." Alicia täitis rummi uuesti ja virutas pudeli kõvasti vastu lauda. "On aeg kasu lõigata."
  
  "Ja vaata, kuhu see teid viis."
  
  "Sa mõtled, et vaata, kuhu see meid viis, kas pole?"
  
  Drake vaikis. Võib öelda, et ta valis suure tee. Võib ka öelda, et ta valis madala tee. Sellel polnud tähtsust. Nad sattusid samasse kohta samade kaotuste ja sama tulevikuga.
  
  "Kõigepealt tegeleme Bloody Vendettaga. Ja Kovalenko. Siis vaatame, kus oleme." Alicia istus kaugusesse vaadates. Drake mõtles, kas Tim Hudson on tema meelest.
  
  "Peame veel Wellsist rääkima. Ta oli mu sõber."
  
  Alicia naeris, kõlades täpselt nagu enne. "See vana pervert? Ta ei olnud kuidagi sinu sõber, Drake, ja sa kuradima tead seda. Räägime kaevudest. Aga lõpuks. Siis see juhtub."
  
  "Miks?"
  
  Üle ta õla hõljus pehme hääl. "Sest just siis peab see juhtuma, Matt." See oli maikuu pehmetes toonides. Ta kaldus vaikse kergusega nende poole. "Sest me vajame üksteist, et sellest kõigepealt üle saada."
  
  Drake püüdis varjata oma üllatust teda nähes. "Kas tõde Wellsi kohta on tõesti nii kohutav?"
  
  Nende vaikimine ütles, mis see oli.
  
  Mai astus nende vahele. "Ma olen siin, sest mul on juhtroll."
  
  "Konks? Kellelt? Arvasin, et jaapanlased asendasid teid."
  
  "See on ametlik, nad tegid seda." Mai hääles oli rõõmus noot. "Mitteametlikult peavad nad ameeriklastega läbirääkimisi. Nad teavad, kui oluline on Kovalenko tabamine. Ärge arvake, et minu valitsusel pole silmi, et näha."
  
  "Ma isegi ei unistanud sellest." Alicia norskas. "Ma tahan lihtsalt teada, kuidas sa meid leidsid." Ta raputas jopet, nagu tahaks majaka seljast visata.
  
  "Ma olen sinust parem," ütles Mai ja naeris nüüd. "Ja see on ainus baar kolme kvartali jooksul."
  
  "See on tõsi?" Drake pilgutas silmi. "Kui irooniline."
  
  "Mul on edumaa," kordas Mai. "Kas sa tahad nüüd minuga kaasa tulla ja seda kontrollida või olete mõlemad liiga purjus, et hoolida?"
  
  Drake hüppas sekund hiljem toolilt välja ja Alicia keerles ringi. "Näita teed, väike päkapikk."
  
  
  * * *
  
  
  Lühikese taksosõidu pärast tunglesid nad tiheda liiklusega tänavanurgal ja kuulasid, kuidas Mai neid uudistab.
  
  "See pärineb otse kelleltki, keda ma luureagentuuris usaldan. Kovalenko rantšost juhivad mitu inimest, keda ta usaldab. See on alati nii olnud, kuigi see aitab teda praegu rohkem kui kunagi varem, kui ta vajab aega, et... noh, teha seda, mida ta kavatseb teha. Igatahes juhib tema rantšo Oahus mees nimega Claude.
  
  Mai juhtis nende tähelepanu kõrgetasemelise klubi kaarekujulise ja eredalt valgustatud sissepääsu kaudu liikuvale noorte rivile. "Claude omab seda klubi," ütles ta. Vilkuvad tuled reklaamisid "DJ-d, reedesed eripudelid ja erikülalised". Drake vaatas hingeldava tundega rahva hulgas ringi. Sellel esines umbes tuhat Hawaii kauneimat noormeest erinevates olekutes.
  
  "Me võiksime veidi silma paista," ütles ta.
  
  "Nüüd ma tean, et olete kõik ära koristatud." Alicia naeratas talle. "Aasta tagune Drake oleks seisnud kahe ägeda naise kõrval, kellega ta praegu koos on, kahe käega nende põskesid kinni hoidnud ja meid sinna lükanud."
  
  Drake hõõrus silmi, teades, et tal on hämmastavalt õigus. "Kolmekümnendate keskpaik muudab inimest," pigistas ta välja, tundes ootamatult Alisoni kaotuse, Kennedy mõrva ja pideva joobeseisundi raskust. Tal õnnestus mõlemale terase pilguga otsa vaadata.
  
  "Claude'i otsimine algab siit."
  
  Nad kõndisid naeratades uksehoidjatest mööda ja leidsid end kitsast tunnelist, mis oli täis vilkuvaid tulesid ja võltssuitsu. Drake oli hetkeks desorienteeritud ja tekitas selle nädalaid kestnud joobeseisundiks. Tema mõtteprotsessid olid hägused, reaktsioonid veelgi enam. Ta pidi kiiresti järele jõudma.
  
  Tunneli taga oli lai rõdu, kust avanes linnulennult vaade tantsupõrandale. Kehad liikusid üheskoos sügavate bassirütmidega. Parempoolne sein mahutas tuhandeid alkoholipudeleid ja peegeldas valgust sädelevates prismades. Kümmekond baaritöötajat töötas mängijate kallal, luges huuli, jagas vahetusraha ja serveeris ükskõiksetele klubikülastajatele valesid jooke.
  
  Sama mis igas teises baaris. Drake naeris mõningase irooniaga. "Taga". Ta osutas, et ei pidanud end rahvahulga peitma. "Tööristatud ala. Ja nende taga on kardinad.
  
  "Erapeod," ütles Alicia. "Ma tean, mis seal taga toimub."
  
  "Muidugi sa tead." Mai oli hõivatud, et uurida nii palju kohta kui suutis. "Kas siin on tagatuba, kus te pole kunagi käinud, Miles?"
  
  "Ära mine sinna, lits. Ma tean teie vägitegudest Tais. Isegi mina ei prooviks seda kõike. "
  
  "See, mida te kuulsite, oli väga alahinnatud." Mai hakkas tagasi vaatamata mööda laia treppi alla minema. "Usalda mind".
  
  Drake kortsutas kulmu Aliciale ja noogutas tantsupõranda poole. Alicia näis üllatunud, kuid mõistis siis, et kavatseb kasutada otseteed ja suunduda eraalale. Inglanna kehitas õlgu. "Sa juhid teed, Drake. Ma järgnen sulle."
  
  Drake tundis äkilist irratsionaalset verevoolu. See oli võimalus saada lähemale inimesele, kes võib teada Dmitri Kovalenko asukohta. Veri, mida ta oli seni valanud, oli vaid piisk meres võrreldes sellega, mida ta oli valmis valama.
  
  Kui nad tantsupõrandal läbi naervate higiste kehade läbisid, suutis üks kutt Aliciat ringi keerata. "Hei," hüüdis ta oma sõbrale, tema hääl oli pulseerivast rütmist vaevu kuuldav. "Mul lihtsalt vedas."
  
  Alicia lõi tuimade sõrmedega tema päikesepõimikut. "Sul pole kunagi õnne olnud, poeg. Lihtsalt vaadake oma nägu."
  
  Nad liikusid kiiresti edasi, ignoreerides plärisevat muusikat, õõtsuvaid kehasid, rahva hulgas edasi-tagasi ukerdavaid baaritöötajaid, kelle pea kohal olid ebakindlalt tasakaalustatud kandikud. Paar vaidles kõvasti, mees oli surutud vastu kolonni ja naine karjus talle kõrva. Grupp keskealisi naisi higistas ja punnis, kui nad istus ringis, viinatarretis ja väikesed sinised lusikad käes. Üle põranda olid laiali laotatud madalad lauad, millest enamik oli vihmavarjude all maitsetute jookidega täidetud. Keegi ei olnud üksi. Kui Mai ja Alicia surid, tegid paljud mehed oma sõbrannade suureks meelehärmiks topeltvõtu. Mai eiras tähelepanu targalt. Alicia õhutas seda.
  
  Nad jõudsid köiega piiratud alale, mis koosnes kahe tugeva messingist köieposti vahele venitatud paksust kullast punutisest. Paistis, et asutus eeldas, et keegi ei esitaks kummagi poole kahele pätile väljakutseid.
  
  Nüüd astus üks neist, peopesa väljas, ettepoole ja palus Mai viisakalt tagasi astuda.
  
  Jaapani tüdruk naeratas kiiresti. "Claude saatis meid vaatama..." Ta tegi pausi, justkui mõeldes.
  
  "Pilipo?" Teine pätt rääkis kiiresti. "Ma saan aru, miks, aga kes see mees on?"
  
  "Ihukaitsja".
  
  Kaks suurt kutti vaatasid Drake'i nagu kassid, kes hiirt nurka ajavad. Drake naeratas neile laialt. Ta ei öelnud midagi juhuks, kui tema inglise aktsent kahtlust ärataks. Alicial sellist muret ei olnud.
  
  "Nii, see Pilipo. Milline ta on? Kas meil on tore või mis?"
  
  "Oh, ta on parim," ütles esimene väljaviskaja kidura naeratusega. "Täiuslik härrasmees"
  
  Teine põngerja vaatas nende riideid. "Sa pole selleks puhuks päriselt riides. Oled sa kindel, et Claude saatis su?"
  
  Mai hääles polnud jälgegi mõnitamisest, kui ta ütles: "Ma olen päris kindel."
  
  Drake kasutas vahetust varjatud niššide hindamiseks. Lühike trepp viis kõrgendatud platvormile, millel istus suur laud. Laua ümber istus kümmekond inimest, kellest enamik nägi piisavalt entusiastlik välja, et anda mõista, et nad olid hiljuti mingit tõsist pulbrit nurrunud. Teised nägid lihtsalt hirmunud ja kurvad välja, noored naised ja paar kutti, kes ilmselgelt ei kuulunud peogruppi.
  
  "Tere Pilipo!" - hüüdis teine põngerja. "Värske liha teile!"
  
  Drake järgnes tüdrukutele lühikesest trepist üles. Siin oli palju vaiksem. Seni oli ta kokku lugenud kaksteist eksimatut pahalast, kes tõenäoliselt kandsid relvi. Kuid kui ta võrdles kahtteist kohalikku jõustajat May, Alicia ja iseendaga, ei olnud ta mures.
  
  Ta jäi nende taha, püüdes mitte nii palju kui võimalik endale tähelepanu tõmmata. Sihtmärk oli Pilipo ja nad olid nüüd mõne jala kaugusel. See ööklubi hakkas päriselt rokkima.
  
  Pilipo vahtis tüdrukuid. Kuiv klõps kurgus näitas tema huvi. Drake nägi tuhmilt, kuidas ta käsi joogi järele sirutas ja selle tagasi koputas.
  
  "Kas Claude saatis teid?"
  
  Pilipo oli lühike ja kõhn mees. Tema laiad, ilmekad silmad ütlesid Drake'ile kohe, et see mees pole Claude'i sõber. Me isegi ei tundnud üksteist. Ta oli pigem nukk, klubi kujund. Kulumaterjalid.
  
  "Mitte päris". Ka Mai sai sellest aru ja muutus passiivsest naisest silmapilkselt vapustavaks tapjaks. Tuimad sõrmed kaevusid kahe lähima mehe kurku ja eestpoolt saadud sügav löök saatis kolmanda unustusehõlma, kukkudes toolilt alla. Alicia hüppas enda kõrvale lauale, maandus tagumikule, jalad kõrgel õhus, ja lõi voogavate kaelatätoveeringutega meest kannaga kõvasti näkku. Ta põrkas vastu enda kõrval asuvat jõhkardit, lükates nad mõlemad jalust. Alicia hüppas kolmandaks.
  
  Drake oli sellega võrreldes aeglane, kuid palju hävitavam. Pikkade juustega Aasia mees andis talle esimesena vastulöögi ja liikus edasi, kasutades torke ja eesmise löögi kombinatsiooni. Drake astus külili, võttis jalast kinni ja keerutas suure äkilise jõuga, kuni mees karjus ja kukkus, muutudes nuuksuvaks kuuliks.
  
  Järgmine mees tõmbas välja noa. Drake naeratas. Tera paiskus ette. Drake püüdis randmest kinni, murdis selle ja pistis relva sügavale omaniku kõhtu.
  
  Drake liikus edasi.
  
  Õnnetud riidepuud jooksid laua tagant minema. Sellel polnud tähtsust. Nad ei teaks Claude'ist midagi. Ainus inimene, kes suutis ootuspäraselt võimalikult sügavale peitu pugeda oma luksuslikku nahktooli, silmad hirmust suured, huuled hääletult liikumas.
  
  "Pilipo." Mai kaldus tema poole ja asetas käe tema reie peale. "Kõigepealt tahad sa meie seltskonda. Nüüd sa ei tee seda. See on karm. Mida on vaja, et olla mu sõber?
  
  "Mul... mul on mehed." Pilipo žestikuleeris metsikult, näpud värisesid nagu kellelgi alkoholisõltuvuse äärel. "Igal pool".
  
  Drake kohtas kahte põngerjat, kes olid peaaegu jõudnud trepi tippu. Alicia pühkis temast paremale jäänuid. Altpoolt kostis raske tantsumuusika. Erinevas joobestaadiumis surnukehad olid mööda tantsupõrandat laiali. DJ segas ja nurises vangistatud publiku jaoks.
  
  "Claude ei saatnud sind," õhkas teine põngerja selgelt šokis. Drake kasutas redeli pulgaid, et kõikuda ette ja asetada mõlemad jalad mehe rinnale, pannes ta tagurpidi mürarikkasse auku kukkuma.
  
  Teine mees hüppas üle viimase astme ja tormas Drake'i poole, käed lehvitades. Inglane sai löögi ribidesse, mis oleks nõrgema mehe pikali ajanud. See tegi haiget. Tema vastane peatus, oodates efekti.
  
  Kuid Drake vaid ohkas ja tegi tiheda ülalõike, õõtsudes juba jalataldadest. Põngerja tõsteti maast üles ja kaotas silmapilkselt teadvuse. Müra, millega see maad tabas, pani Pilipo silmanähtavalt hüppama.
  
  "Kas sa ütlesid midagi?" Mai tõmbas oma täiuslikult hoolitsetud küünega üle havailase kõrrega kaetud põse. "Teie meeste kohta?"
  
  "Oled sa hull? Kas sa üldse tead, kellele see klubi kuulub?"
  
  Mai naeratas. Alicia lähenes neile mõlemale pärast nelja ihukaitsja väljasaatmist. "Naljakas, et sa seda ütled." Ta asetas jala Pilipo südamele ja vajutas kõvasti. "See mees, Claude. Kus ta on?"
  
  Pilipo silmad liikusid ringi nagu püütud tulikärbsed. "Ma... ma ei tea. Ta ei tule siia kunagi. Ma juhin seda kohta, aga ma... ma ei tunne Claude'i.
  
  "Kahjuks." Alicia lõi Pilipole jalaga südamesse. "Sinu jaoks".
  
  Drake'il kulus hetk, et uurida nende perimeetrit. Kõik tundus turvaline. Ta nõjatus, kuni oli klubi omanikuga ninapidi kokku puutunud.
  
  "Saame aru. Sa oled väärtusetu käsilane. Olen isegi nõus, et sa ei tunne Claude'i. Aga sa oled kuradima kindel, et tead kedagi, kes teda tunneb. Inimene, kes käib aeg-ajalt. Mees, kes hoolitseb selle eest, et hoiad end vaos. Nüüd..." Drake haaras Pilipol kõrist, tema raev oli vaevu varjatud. "Sa ütle mulle selle inimese nimi. Või väänan su kuradi pea ära."
  
  Pilipo sosinad jäid kuulmata isegi siin üleval, kus müristamise lööke summutasid rasked akustilised seinad. Drake raputas pead, nagu tiiger raputab surnud gaselli pead.
  
  "Mida?"
  
  "Buchanan. Selle mehe nimi on Buchanan."
  
  Drake pigistas tugevamini, kui tema raev hakkas võimust võtma. "Ütle mulle, kuidas te temaga ühendust võtate." Kennedy pildid täitsid tema nägemuse. Vaevalt tundis ta, kuidas Mai ja Alicia ta surevast klubiomanikust eemale tõmbasid.
  
  
  KAheksateistkümnes PEATÜKK
  
  
  Hawaii öö oli veel täies hoos. Kell oli just üle kesköö, kui Drake, May ja Alicia klubist välja hiilisid ja pargitud takso kutsusid. Alicia kattis nende põgenemistee, kõndides rõõmsalt DJ juurde, haarates tema mikrofoni ja jättes oma parima rokkstaari mulje. "Tere Honolulu! Kuidas kurat sul läheb? Nii hea meel täna õhtul siin olla. Te olete nii pagana ilusad!" Siis lahkus ta sujuvalt, jättes maha tuhat oletust tuhandel huultel.
  
  Nüüd rääkisid nad taksojuhiga vabalt juttu. "Kui kaua teie arvates kulub, enne kui Pilipo Buchanani hoiatab?" küsis Alicia.
  
  "Õnne korral ei pruugi nad teda mõnda aega leida. Ta on hästi ühendatud. Aga kui nad seda teevad..."
  
  "Ta ei räägi," ütles Drake. "Ta on argpüks. Ta ei tõmba tähelepanu asjaolule, et andis Claude'i mehe sisse. Ma paneksin sellele oma hüpoteegi."
  
  "Väljapõrutajad võivad oad maha valada." ütles Mai vaikselt.
  
  "Enamik neist on teadvuseta." Alicia naeris ja ütles siis tõsisemalt. "Aga spraitil on õigus. Kui nad saavad jälle kõndida ja rääkida, hakkavad nad kiljuma nagu sead."
  
  Drake klõpsas keelt. "Kurat, teil mõlemal on õigus. Siis peame seda kiiresti tegema. Sel ööl. Muud valikut pole."
  
  "Põhja Kukui tänav," ütles Mai taksojuhile. "Võite meid surnukuuri lähedale maha jätta."
  
  Taksojuht heitis talle kiire pilgu. "Päriselt?"
  
  Alicia köitis tema tähelepanu jultunud naeratusega. "Hoidke seda maha, viis." Lihtsalt sõitke."
  
  Taksojuht pomises midagi sellist nagu "Kuradi haole", kuid pööras pilgu teele ja vaikis. Drake mõtles, kuhu nad lähevad. "Kui see on tõesti Buchanani kontor, ei ole ta tõenäoliselt praegu seal."
  
  Alicia norskas. "Drakey, Drakey, sa lihtsalt ei kuula piisavalt tähelepanelikult. Kui lõpuks mõistsime, et rumala mehe Pilipo kõri on teie käes nii tugevasti kinni, et see muutus lillaks, asusime päästma tema naeruväärset elu ja ta ütles meile, et Buchananil on maja.
  
  "Maja?" Drake tegi grimassi.
  
  "Äri kohta. Sa tead neid edasimüüjaid. Nad elavad ja söövad seal, mängivad seal, korraldavad sealt oma kohalikke töid. Hoiab korda. Ta hoiab isegi oma inimesi läheduses. See on lakkamatu raske pidu, mees."
  
  "Mis aitab ööklubi sündmusi praegu saladuses hoida." ütles Mai, kui takso morgi juures peatus. "Kas mäletate, kui me Hongkongis selle kohaletoimetamismagneti kontorisse sisse murdsime? Siseneme kiiresti, väljume kiiresti. Nii see peabki olema."
  
  "Täpselt nagu siis, kui jõudsime sellesse kohta Zürichis." ütles Alicia valjult Drake'ile. "Kõik pole sinus, Kitano. Mitte nii kaugel."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden astus sisse korterisse, mis talle oli antud CIA hoones Honolulus ja jäi surnuks. Ben ootas teda, istus voodil ja rippus jalgu.
  
  Noormees näis väsinud. Tema silmad olid päevadepikkusest arvutiekraani vahtimisest verd täis jooksnud ja otsaesine paistis sellisest intensiivsest keskendumisest veidi kortsuline. Haydenil oli teda nähes hea meel.
  
  Ta vaatas teravalt toas ringi. "Kas teie ja Karin olete lõpuks nabanööri läbi lõikanud?"
  
  "Har, har. Ta on perekond." Ta ütles seda nii, nagu oleks nende lähedus kõige ilmsem. "Ja ta oskab kindlasti arvutiga ümber käia."
  
  "Geeniuse tasemel IQ aitab teid selles." Hayden võttis kingad jalast. Paks vaip tundus valutavate jalgade all nagu vahune padi. "Olen täiesti kindel, et homme leiate Cooki ajakirjadest selle, mida vajame."
  
  "Kui me suudame neid üldse tuvastada."
  
  "Kõik on Internetis. Peate lihtsalt teadma, kust otsida."
  
  Ben kortsutas talle kulmu. "Kas... kas tundub, et meiega siin manipuleeritakse? Kõigepealt leian ma jumalate haua ja seejärel ülekandeseadmed. Nüüd avastame, et need kaks on omavahel seotud. Ja..." Ta tegi pausi.
  
  "Ja mida?" Hayden sättis end tema kõrvale voodile.
  
  "Seadmed võiksid olla põrguväravatega kuidagi ühendatud," arutles ta. "Kui Kovalenko neid tahab, peaksid nad seal olema."
  
  "See ei ole tõsi". Hayden kummardus lähemale. "Kovalenko on hull. Me ei saa teeselda, et mõistame tema mõtlemist.
  
  Beni silmad näitasid, et ta kaotas kiiresti oma mõtete jälge ja flirdib teistega. Ta suudles Haydenit, kui naine kallutas oma pea tema poole. Ta tõmbas eemale, kui ta hakkas midagi taskus kobama.
  
  "Ma tunnen end paremini, kui see läbi tõmbluku välja tuleb, Ben."
  
  "Eh? Ei. Ma tahtsin seda." Ta võttis välja mobiiltelefoni, lülitas ekraani MP3-mängijale ja valis albumi.
  
  Fleetwood Mac alustas "Second Hand Newsi" laulmist klassikalistest kuulujuttudest.
  
  Hayden pilgutas üllatunult silmi. "Dinorok? Kas tõesti?"
  
  Ben viskas ta selili. "Mõned neist on paremad, kui arvate."
  
  Hayden ei tundnud märkamata läbistavat kurbust oma poiss-sõbra toonis. Ta ei jätnud kahe silma vahele laulu teemat, mis on pealkirjast ilmne. Samadel põhjustel nagu Ben, pani see teda mõtlema Kennedy Moore'ile ja Drake'ile ning kõigele, mis nad olid kaotanud. Nad mõlemad mitte ainult ei kaotanud Kennedys suure sõbra, vaid tema vägivaldne surm muutis kõik Drake'i sõbrad lihtsalt taustamüraks.
  
  Aga kui Lindsey Buckingham hakkas kõrgest murust laulma ja oma asja ajama, muutus tuju peagi.
  
  
  * * *
  
  
  Mai palus taksojuhil oodata, kuid mees ei kuulanud. Niipea, kui nad autost väljusid, käivitas ta mootori ja sõitis kruusa pritsides minema.
  
  Alicia vaatas talle järele. "Järk".
  
  Mai osutas nende ees olevale ristmikule. "Buchanani maja on vasakul."
  
  Nad kõndisid meeldivas vaikuses. Kuud tagasi teadis Drake, et seda ei juhtu kunagi. Täna oli neil ühine vaenlane. Neid kõiki puudutas Verise Kuninga hullus. Ja kui tal lastakse vabadusse jääda, võib ta neile siiski tõsist kahju tekitada.
  
  Koos olid nad üks maailma parimaid meeskondi.
  
  Nad ületasid ristmiku ja aeglustasid, kui Buchanani vara nähtavale tuli. Koht oli valgusest üle ujutatud. Kardinad on maas. Uksed olid avatud, nii et muusika sai voolata kogu piirkonnas. Räppmuusika kolinat oli kuulda isegi üle tee.
  
  "Modelnaaber," kommenteeris Alicia. "Keegi selline - ma peaksin lihtsalt ligi pääsema ja nende neetud stereosüsteemi puruks purustama."
  
  "Kuid enamik inimesi pole teie moodi," ütles Drake. "See on see, millest need inimesed arenevad. Nad on hingelt kiusajad. Päriselus kannavad nad püssi ja neil puudub kaastunne ega südametunnistus.
  
  Alicia naeratas talle. "Siis nad ei oota täiemahulist rünnakut."
  
  Mai nõustus. "Me saame kiiresti sisse, saame kiiresti välja."
  
  Drake mõtles sellele, kuidas verekuningas käskis tappa nii palju süütuid. "Lähme jama neid."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden oli alasti ja higine, kui tema mobiiltelefon helises. Kui see poleks olnud tema ülemuse Jonathan Gatesi tunnushelin, oleks ta selle blokeerinud.
  
  Selle asemel oigas ta, tõukas Beni eemale ja vajutas vastamisnuppu. "Jah?"
  
  Gates ei märganudki, et tal oli hingetu. "Hayden, ma vabandan hilise kellaaja pärast. Sa võid rääkida?"
  
  Hayden naasis kohe reaalsusesse. Värav vääris tema tähelepanu. Õudus, mida ta oma riigi pärast kannatas, ületas tema kohusetunde.
  
  "Muidugi, söör."
  
  "Dmitry Kovalenko hoiab vangistuses kaheksa USA senaatori, neljateistkümne esindaja ja ühe linnapea pereliikmeid. See koletis antakse kohtu ette, Jay, mis tahes vajalikul viisil. Teil on kõik ressursid."
  
  Ühendus katkes.
  
  Hayden istus ja vaatas pimedusse, tema tulihinge oli täiesti kustunud. Tema mõtted olid vangide juures. Süütud kannatasid taas. Ta mõtles, kui palju inimesi veel kannatab, enne kui Verekuningas kohtu ette antakse.
  
  Ben roomas üle voodi tema juurde ja kallistas teda lihtsalt nii, nagu ta tahtis.
  
  
  * * *
  
  
  Drake astus esimesena sisse ja leidis end pikast koridorist, mille kaks ust avanesid vasakule ja mille lõpus oli avatud köök. Mees kõndis trepist alla, tema silmad täitusid ootamatult šokist, kui ta nägi Drake'i majja sisenemas.
  
  "Mida-?"
  
  Mai käsi liikus kiiremini, kui silm nägi. Ühel sekundil tõmbas mees õhku, et hoiatada, ja järgmisel libises ta trepist alla, tilluke pistoda kurgus. Kui ta põhja jõudis, lõpetas Mai töö ja võttis pistoda tagasi. Drake liikus koridori. Nad pöörasid vasakule esimesse tuppa. Neli silmapaari tõstsid pilgu lihtsatest kastidest, kuhu nad olid pakkinud lõhkekehad.
  
  Lõhkeained?
  
  Drake tundis C4 hetkega ära, kuid tal polnud aega mõelda, kuna mehed haarasid hooletult visatud relvad. Mai ja Alicia tantsisid Drake'i ümber.
  
  "Seal!" Drake osutas kiireimatele. Alicia lõi ta maha ebasõbraliku jalahoobiga kubemesse. Ta kukkus midagi pomisedes maha. Drake'i ees seisnud mees kõndis kiiresti tema poole, hüpates üle laua, et suurendada rünnaku kõrgust ja jõudu. Drake keerutas oma keha mehe lennu all ja maandudes lõi ta mõlemad põlved selja tagant välja. Mees karjus raevust ja sülg lendas suust. Drake andis kogu oma jõhkra jõu ja jõuga purustava kirvelöögi pähe.
  
  Mees kukkus hääletult kokku.
  
  Temast vasakul lõi Mai kiiresti kaks lööki. Mõlemad olid kahekordseks löödud, kõhus haavad, üle näo oli kirjutatud üllatus. Drake kasutas kiiresti surmakäepidet ühe töövõimetuks muutmiseks, samal ajal kui Mai lõi teise välja.
  
  "Lahku". - Drake susises. Nad ei pruugi seda teada, kuid need olid ikkagi Verikuninga mehed. Neil vedas, et Drake"il oli kiire.
  
  Nad pöördusid tagasi koridori ja läksid alla teise tuppa. Kui nad sisse libisesid, nägi Drake kööki. See oli täis mehi, kes kõik jõllitasid midagi madalal laual. Seest kostvad räpihelid olid nii valjud, et Drake peaaegu ootas, et nad tulevad temaga kohtuma. Mai tormas edasi. Selleks ajaks, kui Drake tuppa astus, oli ta juba ühe mehe maha pannud ja järgmise juurde liikunud. Drake'ile jooksis otsa paksu habemega tüüp, juba revolver käes.
  
  "Mida sa tegid-?"
  
  Väljaõpe oli võitluskunstis kõikehõlmav ja Drake tuli tagasi kiiremini, kui poliitik suutis võtmeküsimusest kõrvale hiilida. Koheselt tõstis ta jala, lõi mehe käest revolvri, astus siis ette ja püüdis selle õhust kinni.
  
  Ta pööras relva ümber.
  
  "Ela mõõga järgi." Ta tulistas. Buchanani mees kukkus kunstilise puhanguga tahapoole. Mai ja Alicia võtsid kohe teise mahavisatud tulirelva, kui keegi köögist karjus. "Hei, lollid! Mida kuradit sa teed?"
  
  Drake naeratas. Ilmselt polnud tulistamist selles majas kuulda. Hästi. Ta kõndis ukse juurde.
  
  "Kaks," sosistas ta, viidates sellele, et ukse juures oli ruumi ainult neile kahele manööverdamisruumi. Mai istus tema selja taha.
  
  "Taltsutame need koerad." Drake ja Alicia tulid välja, tulistasid, sihtides lauda ümbritsenud jalgemetsa.
  
  Verd pritsis ja surnukehad kukkusid põrandale. Drake ja Alicia liikusid edasi, teades, et šokk ja aukartus ajavad vastased segadusse ja hirmutavad neid. Üks Buchanani valvuritest hüppas üle madala laua ja põrutas Aliciale vastu, paiskas ta külili. Mai astus end kaitstes pilusse, kui valvur teda kaks korda sõrmega lõi. Mai tabas iga hoobi küünarvarrele, enne kui lõi teda püstoliga tugevalt vastu ninasarnast.
  
  Alicia läks taas tülli. "Mul oli see."
  
  "Oh, ma olen kindel, et sa tegid seda, kallis."
  
  "Puhka mind." Alicia suunas relva oigavate ja nutvate meeste poole. "Kas keegi tahab veel proovida? Hm?"
  
  Drake vahtis madalat lauda ja selle sisu. C4 hunnikud risustasid pinda erinevatel ettevalmistusetappidel.
  
  Mida kuradit Bloody King plaanis?
  
  "Kes teist on Buchanan?"
  
  Keegi ei vastanud.
  
  "Mul on Buchananiga leping." Drake kehitas õlgu. "Aga kui teda siin pole, peame teid kõik maha laskma." Ta tulistas lähimat meest kõhtu.
  
  Müra täitis ruumi. Isegi Mai vahtis teda imestunult. "Matt-"
  
  Ta urises naise peale. "Nimesid pole."
  
  "Ma olen Buchanan." Mees, nõjatudes seljaga vastu suurt külmkappi, ahmis õhku, kui ta kuulihaavale tugevat survet avaldas. "Ole nüüd, mees. Me ei teinud sulle halba."
  
  Drake'i sõrm pingutas päästikul. See nõudis tohutut enesekontrolli, et mitte tulistada. "Kas sa ei teinud mulle haiget?" Ta hüppas ettepoole ja asetas meelega põlve veritsevale haavale. "Kas sa ei teinud mulle haiget?"
  
  Verehimu täitis ta nägemuse. Lohutamatu lein läbistas ta aju ja südame. "Räägi mulle," ütles ta kähedalt. "Ütle mulle, kus Claude on, või jumal aidaku, ma löön su ajud üle selle kuradi külmiku."
  
  Buchanani silmad ei valetanud. Surmahirm muutis tema teadmatuse läbipaistvaks. "Ma tean Claude'i sõpru," virises ta. "Aga ma ei tunne Claude'i. Ma võiksin sulle tema sõpradele rääkida. Jah, ma võin need teile anda.
  
  Drake kuulas, kui ta ütles kaks nime ja nende asukohta. Scarberry ja Peterson. Alles siis, kui see teave oli täielikult välja võetud, osutas ta tabelile, mis oli täis C4.
  
  "Mida sa siin teed? Kas valmistute sõda alustama?"
  
  Vastus jahmatas teda. "Nojah. Hawaii lahing on kohe algamas, mees.
  
  
  Üheksateistkümnes PEATÜKK
  
  
  Ben Blake astus väikesesse kontorisse, mida ta oma õega jagas, ja leidis Karini akna juures seismas. "Tere õde".
  
  "Tere. Vaata seda, Ben. Päikesetõus Hawaiil."
  
  "Me peaksime olema rannas. Kõik lähevad sinna päikesetõusu ja -loojangu jaoks.
  
  "Kas tõesti? Karin vaatas oma venda väikese sarkasmiga. "Sa otsisid seda Internetist, kas pole?"
  
  "Noh, nüüd, kui me siin oleme, tahaksin sellest umbsest kohast välja saada ja kohalikega kohtuda."
  
  "Milleks?"
  
  "Ma pole kunagi havailast kohanud."
  
  "Mano on neetud havai, loll. Jumal, mõnikord mõtlen, kas mul on mõlema ajurakud kätte saanud.
  
  Ben teadis, et pole mõtet õega mõistuselahingut alustada. Ta imetles mõne minuti võrratut vaatepilti, enne kui suundus ukse poole, et neile mõlemale kohvi valada. Tagasi tulles käivitas Karin juba nende arvuteid.
  
  Ben asetas kruusid nende klaviatuuride kõrvale. "Sa tead, et ma ootan seda." Ta hõõrus käsi. "Ma mõtlen, et otsin kapten Cooki palke. See on tõeline detektiivitöö, sest me otsime seda, mis on varjatud, mitte seda, mis on ilmselge.
  
  "Teame kindlalt, et Internetis pole linke, mis ühendaksid Cooki Diamond Headiga või Leahyt havailastega. Teame, et Diamond Head on vaid üks koonuste, tuulutusavade, tunnelite ja laavatorude seeriast, mis kulgevad Oahu all.
  
  Ben võttis lonksu oma kuuma kohvi. "Me teame ka, et Cook maandus Waimea linnas Kauaile. Vaadake Waimea kanjonit, mis on piisavalt vapustav, et konkureerida Suure kanjoniga. Kauai kohalikud elanikud lõid väljendi algupärane koht Hawaii külastamiseks nipsakaks torkimiseks Oahus. Waimeas on väga väikese muuseumi kõrval Cooki kuju.
  
  "Veel üks asi, mida me teame," vastas Karin. "Asi on selles, et kapten Cooki logid on siinsamas." Ta koputas oma arvutit. "Võrgus".
  
  Ben ohkas ja hakkas esimest ulatuslikku ajakirja lehitsema. "Las lõbu alata." Ta ühendas kõrvaklapid vooluvõrku ja nõjatus toolile tagasi.
  
  Karin vaatas talle otsa. "Lülita see välja. Kas see on unemüür? Ja veel üks kate? Ühel päeval, väike vend, pead sa need uued lood salvestama ja lõpetama oma viie minuti kuulsuse raiskamise."
  
  "Ära ütle, et sa raiskad oma aega, õde. Me kõik teame, et olete selles meister."
  
  "Kas sa võtad selle uuesti päevakorda? Nüüd?"
  
  "Viis aastat on möödas." Ben keeras muusika valjemaks ja keskendus arvutile. "Viis aastat hävingut. Ärge laske juhtunul rikkuda järgmist kümmet."
  
  
  * * *
  
  
  Magamata ja minimaalse puhkusega töötades otsustasid Drake, May ja Alicia teha väikese pausi. Drake sai kõne Haydenilt ja Kinimakalt umbes tund pärast päikesetõusu. Mute nupp lahendas selle probleemi peagi.
  
  Nad üürisid Waikikis toa. See oli suur ratastel hotell, mis oli täis turiste, andes neile suure anonüümsuse. Nad sõid kiiresti kohalikus Denny's, seejärel suundusid oma hotelli, kus nad sõitsid liftiga oma kaheksandal korrusel asuvasse tuppa.
  
  Sisse jõudes rahunes Drake. Ta teadis toidu ja puhkusega toitmise eeliseid. Ta kõverdus end aknaäärsele tugitoolile ja nautis seda, kuidas selge Hawaii päike läbi prantsuse akende ta üle uhtus.
  
  "Teie kaks võiksite voodi pärast kakelda," pomises ta ümber pööramata. "Keegi pani äratuse kella kaheks."
  
  Sellega lasi ta oma mõtetel eemale minna, olles rahunenud teadmisest, et neil on kahe mehe aadress, kes olid Claude"ile nii lähedal kui võimalik. Rahu teadmisest, et Claude juhatati otse Verise Kuninga juurde.
  
  Meelerahu teadmisest, et verise kättemaksuni on jäänud vaid loetud tunnid.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden ja Kinimaka veetsid hommiku kohalikus Honolulu politseijaoskonnas. Uudised olid, et mõned Claude'i "kaaslased" olid öö jooksul kõrvaldatud, kuid tõelisi uudiseid polnud. Klubi omanik, nimega Pilipo, rääkis väga vähe. Mitmed tema põngerjad sattusid haiglasse. Samuti ilmnes, et tema videovoog läks imekombel pimedaks, kui mees ja kaks naist ründasid teda vahetult enne südaööd.
  
  Lisage siia verine tulistamine kuskil kesklinnas, milles osales rohkem Claude'i teadaolevaid kaasosalisi. Kui relvastatud ohvitserid sündmuskohale jõudsid, leidsid nad vaid tühja maja. Ei mingeid mehi. Telefoninumbrit pole. Põrandal ja köögilaual vaid veri, millelt tolmamisel leiti C4 jälgi.
  
  Hayden proovis Drake'i. Ta üritas Aliciale helistada. Ta tõmbas Mano kõrvale ja sosistas talle raevukalt kõrva. "Kurat nad! Nad ei tea, et meil on toetus, et oma äranägemise järgi tegutseda. Nad peaksid teadma."
  
  Kinimaka kehitas õlgu, tema suured õlad tõusid ja langesid. "Võib-olla ei taha Drake teada. Ta teeb seda omal moel, valitsuse toetusega või ilma.
  
  "Nüüd on ta koormaks."
  
  "Või mürgine nool lendab otse südamesse." Kinimaka naeratas, kui ülemus talle otsa vaatas.
  
  Hayden oli hetkeks segaduses. "Mida? Kas need on laulusõnad või midagi?
  
  Kinimaka näis solvunud. "Ma ei usu, boss. Niisiis," heitis ta pilgu kokkutulnud politseinikele, "mida politsei Claude"ist teab?
  
  Hayden hingas sügavalt sisse. "Pole üllatav, et neid on väga vähe. Claude on mitme klubi hämaravõitu omanik, mis võivad, aga ei pruugi olla seotud ebaseaduslike tegevustega. Nad ei ole politsei jälgimisnimekirjas kõrgel kohal. Järelikult jääb nende vaikiv omanik anonüümseks.
  
  "Kõigega, mille kujundas kahtlemata Kovalenko."
  
  "Kahtlemata. Kurjategijale on alati kasulik, kui teda reaalsest maailmast mitu korda eemaldatakse.
  
  "Võib-olla teeb Drake edusamme. Kui see nii ei oleks, arvan, et ta oleks meiega."
  
  Hayden noogutas. "Loodame, et see nii on. Seniks peame šokeerima mõnda kohalikku. Ja võtke ühendust kõigi tuttavate inimestega, kes saavad meid aidata. Kovalenko on juba tekitanud veresauna. Ma vihkan mõelda, kuidas see kõik lõppeda võib."
  
  
  * * *
  
  
  Ben andis endast parima, et keskenduda kõrgele. Tema emotsioonid olid segaduses. Tema elu normaalseks muutumisest oli möödunud kuid. Enne Odini afääri oli tema seiklushimu idee hoida oma kaasaegset rokkbändi The Wall of Sleep ema ja isa eest saladuses. Ta oli pereinimene, heasüdamlik nohik, kellel oli talent kõiges tehnilises osas.
  
  Nüüd nägi ta lahingut. Ta nägi, kuidas inimesi tapeti. Ta võitles oma elu eest. Tema parima sõbra tüdruksõber suri tema käte vahel.
  
  Üleminek maailmade vahel kiskus ta lahku.
  
  Kui lisada sellele surve oma uue tüdruksõbra, Ameerika CIA agendiga koosolemise pärast, ei olnud ta sugugi üllatunud, kui ta avastas end segaduses.
  
  Mitte, et ta oleks kunagi oma sõpradele öelnud. Tema perekond, jah, ta võiks neile öelda. Kuid Karin polnud selleks veel valmis. Ja tal olid oma probleemid. Ta oli just talle öelnud, et viie aasta pärast oleks ta pidanud edasi liikuma, kuid ta teadis, et kui temaga peaks kunagi sama juhtuma, rikuks see tema ülejäänud elu.
  
  Ja ülejäänud Wall of Sleep liikmed saatsid talle pidevalt sõnumeid. Kus kurat sa oled, Blakey? Kas saame täna õhtul kokku? Vähemalt kirjuta mulle tagasi, idioot! Neil olid uued lood salvestamiseks valmis. See oli tema neetud unistus!
  
  Nüüd on ohus just see, mis talle suure pausi andis.
  
  Ta mõtles Haydenile. Kui maailm lagunes, võis ta alati oma mõtted tema poole pöörata ja kõik läks veidi lihtsamaks. Ta mõtted läksid rändama. Ta jätkas veebiraamatu lehekülgede kerimist, mille keegi oli Cooki enda kritseldustest ümber kirjutanud.
  
  Ta oleks sellest peaaegu ilma jäänud.
  
  Sest järsku ilmus sealsamas ilmateadete, pikkus- ja laiuskraadide ning lühikeste üksikasjade vahel, keda karistati oma päevase veiseratsiooni söömata jätmise eest ja kes leiti taglasest surnuna, lühike viide Pele väravale.
  
  "Õde". - Ben hingas välja. "Ma arvan, et leidsin midagi." Ta luges lühikese lõigu. "Vau, see on mehe jutustus nende teekonnast. Kas olete selleks valmis?"
  
  
  * * *
  
  
  Aja jooksul, mis kulus silmade avamiseks, läks Drake kergest unest ärkvelolekusse. Mai sammus tema taga edasi-tagasi. See kõlas nagu Alicia oleks duši all.
  
  "Kui kaua me väljas olime?"
  
  "Anna või võta üheksakümmend minutit. Siin, vaadake seda." Mai viskas talle ühe püstoli, mille nad olid võtnud Buchananilt ja tema meestelt.
  
  "Mis on tulemus?"
  
  "Viis revolvrit. Kõik on korras. Kaks 38 ja kolm 45 kaliibrit. Kõik kolmveerandi ulatuses ajakirjadega.
  
  "Rohkem kui piisavalt". Drake tõusis püsti ja venitas. Nad otsustasid, et tõenäoliselt seisavad nad silmitsi tõsisema vastasega - Claude"i lähedaste inimestega - seega oli relvade kandmine kohustuslik.
  
  Alicia väljus vannitoast märgade juustega ja tõmbas jope selga. "Kas olete valmis välja kolima?"
  
  Buchananilt saadud teave oli, et nii Scarberryl kui ka Petersonil oli Waikiki äärelinnas eksootiline autokauplus. Nimega Exoticars oli see nii jaemüügipunkt kui ka remonditöökoda. Ta rentis ka enamiku tipptasemel autode tüüpe.
  
  Väga tulus kate, arvas Drake. Kahtlemata loodud selleks, et aidata varjata igat liiki kuritegelikku tegevust. Scarberry ja Peterson olid toiduahela tipus kahtlemata lähedal. Claude oleks järgmine.
  
  Nad istusid taksosse ja andsid juhile esinduse aadressi. See oli umbes kahekümne minuti kaugusel.
  
  
  * * *
  
  
  Ben ja Karin on kapten Cooki päevikut lugedes üllatunud.
  
  Teise inimese silmade läbi nägemine kuulsa merekapteniga enam kui kahesaja aasta eest juhtunud sündmusi oli päris tähelepanuväärne. Kuid lugemine Cooki salvestatud, kuid siiski väga salajasest teekonnast Hawaii kuulsaima vulkaani all oli peaaegu valdav.
  
  "See on hämmastav". Karin lappas oma koopiat arvutiekraanil. "Üks asi, mida te ei mõista, on Cooki suurepärane ettenägelikkus. Ta võttis endaga kaasa inimesi kõigist piirkondadest, et oma avastusi jäädvustada. Teadlased. Botaanikud. Kunstnikud. Vaata..." Ta puudutas ekraani.
  
  Ben kummardus, et näha taime õrnalt teostatud joonist. "Lahe".
  
  Karini silmad lõid särama. "See on hea. Neid taimi ei avastatud ega dokumenteeritud enne, kui Cook ja tema meeskond need salvestasid ning nende fantastiliste jooniste ja kirjeldustega Inglismaale tagasi pöördusid. Nad kaardistasid meie maailma, neid inimesi. Nad maalisid maastikke ja rannajooni nii, nagu me tänapäeval lihtsalt pildistaksime. Mõtle selle üle".
  
  Beni hääl reetis tema erutust. "Ma tean. Ma tean. Aga kuulake seda..."
  
  "Vau". Karin oli enda loost sisse imbunud. "Kas teadsite, et üks Cooki meeskonnaliikmetest oli William Bligh? Mees, kellest sai Bounty kapten? Ja et Ameerika toonane president Benjamin Franklin saatis kõigile oma merekaptenitele sõnumi, et nad jätaksid Cooki rahule, hoolimata sellest, et ameeriklased olid sel ajal inglastega sõjas. Franklin nimetas teda "inimkonna ühiseks sõbraks".
  
  "Õde". - sisistas Ben. "Ma leidsin midagi. Kuulake - maabumine toimus Hawaiil Owhihis, saare kõrgeima punkti lähedal. 21 kraadi 15 minutit põhjalaiust, 147 kraadi põhjapikkust, 48 minutit läänepikkust. Kõrgus 762 jalga. Olime sunnitud Lihi lähedal ankrusse heitma ja kaldale minema. Meie palgatud pärismaalased nägid välja, nagu kisuksid meil rummipudeli eest kaltsud seljast, kuid tegelikult olid nad nii talutavad kui ka teadlikud.
  
  "Anna mulle lühendatud versioon," nähvas Karin. "Inglise keeles".
  
  Ben urises tema peale. "Jumal, tüdruk, kus on su Indiana Jones?" Teie Luke Skywalker? Teil pole lihtsalt seiklustaju. Nii et meie jutustaja, mees nimega Hawksworth, asus koos Cooki, kuue meremehe ja käputäie põliselanikega teele, et uurida, mida põliselanikud kutsusid Pele väravat ". Seda tehti kohaliku kuninga teadmata ja suure riskiga. Kui nad oleks sellest teada saanud, oleks kuningas nad kõik tapnud. Havailased austasid Pele väravat. Kohalikud giidid nõudsid suuri preemiad."
  
  "Pelé värav tekitas Cookis kindlasti tõsise ärevuse, et ta sellise riski võttis," märkis Karin.
  
  "Noh, Pele oli tule, välgu, tuule ja vulkaanide jumal. Võimalik, et kõige populaarsem Hawaii jumalus. Ta oli suur uudis. Suur osa tema legendist keskendus ookeanide valitsemisele. Tõenäoliselt äratas Cooki huvi see, kuidas hawailased temast rääkisid. Ja arvatavasti oli ta edev mees suurel avastusretkel. Ta ei kardaks kohalikku kuningat tülitada."
  
  "Mees nagu Cook ei kardaks palju."
  
  "Täpselt. Hawksworthi sõnul viisid kohalikud nad läbi vulkaani sügava südame all oleva pimeda käigu. Kui tuled süttisid ja, nagu Gollum ütleks, oli paar keerulist pööret tehtud, jäid nad kõik seisma ja vaatasid hämmastunult Pele väravat.
  
  "Imelik. Kas joonis on olemas?
  
  "Ei. Kunstnik jäi selle reisi tõttu maha. Kuid Hawksworth kirjeldab, mida nad nägid. Tohutu kaar, mis lendas nii kõrgele, et ulatus meie leekide ülemise ringi kohal. Käsitsi valmistatud raam, mis on inkrusteeritud pisikeste sümbolitega. Mõlemal küljel sälgud, puudu kaks väiksemat eset. Ime läks meil hinge ja vaatasime tõesti, kuni tume keskpunkt hakkas meie pilku köitma.
  
  "Niisiis tähendab ta kõigi inimeste vaimus seda, et nad leidsid otsitava, kuid mõistsid siis, et tahavad rohkem." Karin raputas pead.
  
  Ben pööritas talle silmi. "Ma arvan, et see, mida te mõtlete, on kõigi seiklejate vaimus, et nad tahtsid rohkem. Aga sul on õigus. Pele värav oli just selline. Värav. See pidi kuhugi viima."
  
  Karin tõmbas tooli üles. "Nüüd ma mõtlen. Kuhu see viis?
  
  Sel hetkel helises Beni mobiiltelefon. Ta vaatas ekraani ja pööritas silmi. "Ema ja isa".
  
  
  KAHEKÜMNES PEATÜKK
  
  
  Mano Kinimaka armastas Waikiki südant. Hawaiil sündinud ja üles kasvanud, veetis ta oma varase lapsepõlve Kuhio rannas, enne kui tema perekond raha kogus ja vaiksemale põhjarannikule kolis. Surfamine oli seal maailmatasemel, toit oli autentne ka väljas einestades, elu oli nii vaba, kui arvata oskasid.
  
  Tema kustumatud varased mälestused olid aga Kuhiost: uhke rand ja tasuta luausid, pühapäevased rannagrillid, lihtne surfamine, heatujulised kohalikud ja loojuva päikese öine hiilgus.
  
  Nüüd, kui ta sõitis mööda Kuhio avenüüd ja seejärel Kalakauat, märkas ta vanu puudutavaid asju. Mitte värske näoga turistid. Mitte kohalikud, kes kannavad oma hommikust Jamba mahla. Kuningliku Hawaii lähedal pole isegi jäätisemüüjat. Need olid pikad mustad tõrvikud, mida nad igal õhtul süütasid, nüüdseks peaaegu tühi ostukompleks, kus ta kunagi nuttis, naerdes lihtsa A-kujulise hoiatussildi peale, mis blokeeris ühte vahekäiku ja millel oli kirjas: Kui sa pole Ämblikmees, sild on suletud. Nii lihtne see ongi. Nii havai.
  
  Ta kõndis mööda Lasseni vanast poest, kus ta oli kunagi vaadanud nende suurepäraseid maale ja fantastilisi autosid. Nüüd on see läinud. Tema varajane lapsepõlv oli läbi. Ta möödus King's Village kaubanduskeskusest, mille kohta ema talle kunagi rääkis, et see oli kunagi kuningas Kalakaua elukoht. Ta möödus maailma kenaimast politseijaoskonnast, mis asub otse Waikiki rannas sadade surfilaudade varjus. Ja ta kõndis mööda hävimatust hertsog Kahanamoku kujust, mis oli nagu alati värske leiuga kaetud, sama, mida ta oli vaadanud väikese poisina, kelle peas keerles miljon unistust.
  
  Tema perekonda valvati nüüd ööpäevaringselt. Nende eest hoolitsesid tipptasemel USA marssalid ja merejalaväelased. Perekodu oli tühi, seda kasutati palgamõrvarite söödana. Ta ise oli märgiline mees.
  
  Tema parim sõber ja ülemus Hayden Jay istus tema kõrval kõrvalistmel, võib-olla nägi midagi tema näoilmest, kuna naine ei öelnud midagi. Ta sai noaga haavata, kuid on nüüdseks peaaegu paranenud. Tema ümber olevad inimesed tapeti. Kolleegid. Uued sõbrad.
  
  Ja siin ta on, tagasi oma koju, lapsepõlvepaika. Mälestused täitsid teda nagu ammu kadunud sõbrad, kes igatsesid temaga uuesti ühendust saada. Mälestused pommitasid teda igalt tänavanurgalt.
  
  Hawaii ilu seisnes selles, et see elas sinus igavesti. Vahet polnud, kas sa veetsid seal nädala või kakskümmend aastat. Tema iseloom oli ajatu.
  
  Hayden rikkus lõpuks tuju ära. "See mees, see Capua. Kas ta tõesti müüb kaubikust purustatud jääd?
  
  "Siin on hea äri. Kõik armastavad purustatud jääd.
  
  "Piisavalt aus".
  
  Mano naeratas. "Sa näed".
  
  Kui nad sõitsid läbi Kuhio ja Waikiki ilu, ilmusid paremale perioodiliselt rannad. Meri sädeles ja valged lainemurdjad kõikusid kutsuvalt. Mano nägi, kuidas rannas valmistati mitu tugijalga. Kunagi oli ta osa tugimeeskonnast, mis võitis karikaid.
  
  "Me oleme siin". Ta sõitis kõverasse parklasse, mille ühes otsas oli reelingud, kust avanes vaade Vaiksele ookeanile. Capua kaubik asus päris lõpus, suurepärases kohas. Mano märkas kohe oma vana sõpra, kuid jäi hetkeks seisma.
  
  Hayden naeratas talle. "Vanad mälestused?"
  
  "Imelised mälestused. Midagi, mida sa ei taha millegi uue ümberkujutamisega sassi ajada, tead?
  
  "Ma tean".
  
  Tema hääles polnud enesekindlust. Mano vaatas oma ülemusele pika pilgu. Ta oli hea inimene - otsekohene, õiglane, karm. Kas teadsite, kelle poolel oli Hayden Jay ja milline töötaja võiks oma ülemuselt rohkem nõuda? Alates nende esmakohtumisest oli ta teda hästi tundma õppinud. Tema isa James Jay oli võim, tõeline legend ja see oli seda väärt. Haydeni eesmärk on alati olnud täita oma lubadust, oma pärandit. See oli tema liikumapanev jõud.
  
  Nii palju, et Mano oli jahmunud, kui ta teatas, kui tõsiselt ta noore nohiku Ben Blake'i suhtes on. Ta arvas, et kulub kaua-kaua aega, enne kui Hayden ei pingutanud, et astuda üles, et elada vastavalt pärandile, mida Mano tundis, et ta oli juba ületanud. Algul arvas ta, et kaugus kustutab leegi, kuid siis leidis paar end taas koos. Ja nüüd tundusid nad tugevamad kui kunagi varem. Kas nohik annab talle uue eesmärgi, uue suuna elus? Seda näitavad alles järgmised paar kuud.
  
  "Mine". Hayden noogutas kaubiku poole. Mano avas ukse ja hingas sügavalt puhast kohalikku õhku. Temast vasakul tõusis Teemantpea, silmapiiril silmatorkav kuju, mis oli alati kohal.
  
  Mano jaoks oli see alati olemas. Teda ei üllatanud, et see võib olla mõne suure ime peal.
  
  Koos kõndisid nad jäälõikamise kaubiku juurde. Capua kummardus välja ja vaatas neile otsa. Ta nägu kortsutas üllatusest ja siis tõelisest rõõmust.
  
  "Mano? Mees! Hei!"
  
  Capua kadus. Sekund hiljem jooksis ta kaubiku tagant välja. Ta oli laiade õlgade ja vormis tumedate juuste ja tumeda jumega mees. Juba esmapilgul võis Hayden öelda, et veetis surfilaual iga päev vähemalt kaks tundi.
  
  "Kapua." Mano kallistas oma vana sõpra. "Neid oli paar, vennas."
  
  Capua astus tagasi. "Mida sa tegid? Räägi mulle, kuidas Hard Rocki haavlikollektsioonil läheb?
  
  Mano raputas pead ja kehitas õlgu. "Ah, natuke blaa blaa ja veelgi enam. Sa tead. Sina?"
  
  "Õige. Kes on Howli?"
  
  "Haole..." Mano lülitus Haydeni kergenduseks tagasi arusaadava ameeriklase vastu. "...see on minu boss. Saage tuttavaks Hayden Jayga.
  
  Kohalik elanik ajas end sirgu. "Meeldiv kohtuda," ütles ta. "Kas sa oled boss Mano? Vau. Lucky Mano, ma ütlen.
  
  "Kas sul naist ei ole, Capua?" Mano andis endast parima, et kerget solvangut varjata.
  
  "Ostsin endale poi-koera. Tema, üks kuum Hawaii-Hiina filipiinlane, lasi mul öö läbi telki püstitada, mees. Enamik havailasi oli segarassist.
  
  Mano tõmbas hinge. Poy Dog oli segavereline mees. Haole oli külaline ja see ei olnud tingimata halvustav termin.
  
  Enne kui ta jõudis midagi öelda, pöördus Hayden tema poole ja küsis armsalt: "Panete telgi üles?"
  
  Mano kripeldas. Hayden teadis täpselt, mis on Capua, ja sellel polnud telkimisega mingit pistmist. "See on lahe. Ta kõlab kenasti. Kuule, Capua, ma pean sinult mõned küsimused esitama.
  
  "Laskjad".
  
  "Kas olete kunagi kuulnud suurest allilmategelasest, keda tuntakse Kovalenko nime all? Või Verine kuningas?
  
  "Ma kuulen ainult uudiseid, vend. Kas ta on Oahus?
  
  "Võib olla. Aga Claude?
  
  "Ei. Kui sa oleksid Howleyle selle nime kutsunud, oleks see mulle meelde jäänud. Capua kõhkles.
  
  Hayden nägi seda. "Aga sa tead midagi."
  
  "Võib-olla boss. Ehk tean. Aga teie sealsed sõbrad," tõmbas ta pead Waikiki Beachi politseijaoskonna poole, "nad ei taha teada. Ma juba ütlesin neile. Nad ei teinud midagi."
  
  "Pane mind proovile." Hayden kohtas mehe pilku.
  
  "Ma kuulen midagi, boss. Sellepärast Mano minu juurde tuli, eks? Noh, uus raha on viimasel ajal rasvast vatti välja andnud, mees. Uued mängijad kõikjal, korraldavad pidusid, mida järgmisel nädalal kunagi ei näe."
  
  "Uus raha?" - Kajas Mano. "Kus?" - Ma küsisin.
  
  "Mitte kuskil," ütles Capua tõsiselt. "Ma mõtlen siin, mees. Siin samas. Nad on alati olnud marginaliseeritud, kuid nüüd on nad rikkad inimesed.
  
  Hayden jooksis käega läbi juuste. "Mida see teile ütleb?"
  
  "Ma ei ole selle stseeniga seotud, kuid ma tean seda. Midagi on toimumas või juhtumas. Paljud inimesed said palju raha. Kui see juhtub, õpid pead maas hoidma, kuni halb asi möödub.
  
  Mano vahtis sädelevat ookeani. "Kas sa oled kindel, et sa ei tea midagi, Capua?"
  
  "Ma vannun oma poit dogi nimel."
  
  Capua võttis oma poid tõsiselt. Hayden osutas kaubikule. "Miks sa ei tee meile, Capua."
  
  "Kindlasti".
  
  Hayden tegi Manole näo, kui Capua minema astus. "Ma arvan, et see on proovimist väärt. Kas teil on aimu, millest ta räägib?"
  
  "Mulle ei meeldi see heli, mis mu kodulinnas juhtuma hakkab," ütles Mano ja sirutas käe habemeajamisjää järele. "Kapua. Ütle mulle oma nimi, vend. Kes võiks midagi teada?
  
  "Seal mäe otsas elab kohalik tüüp Danny." Ta pilk kaldus Diamond Headile. "Rikas. Tema vanemad, nad kasvatavad teda ulinaks." Ta naeratas Haydenile. "Öelge seda nagu ameeriklane. Ma arvan, et selles pole midagi halba. Aga rämpsudega on ta tõsisem. Ta saab jabura teadmisest, kas sa mõistad mind?"
  
  Mano kasutas lusikat ja kaevas välja suure vikerkaarevärvilise jäätüki. "Kas tüübile meeldib teeselda, et ta on suur löök?"
  
  Capua noogutas. "Kuid see pole tõsi. Ta on lihtsalt poiss, kes mängib meestemängu."
  
  Hayden puudutas Mano kätt. "Me tuleme sellele Dannyle külla. Kui tekib mõni uus oht, peaksime ka seda teadma.
  
  Capua noogutas jääkäbide poole. "Need on asutuse arvelt. Aga sa ei tunne mind. Sa ei tulnud kunagi mind vaatama."
  
  Mano noogutas oma vanale sõbrale. "See on ütlematagi selge, vend."
  
  
  * * *
  
  
  Capua andis neile aadressi, mille nad programmeerisid auto GPS-i. Viisteist minutit hiljem jõudsid nad musta sepistatud värava juurde. Krunt kaldus tagasi alla ookeani äärde, nii et nad nägid vaid suure maja ülemise korruse aknaid.
  
  Tulid autost välja, Mano küljelt kiljusid vedrud. Mano pani käe suurele väravale ja lükkas. Eesaed pani Haydeni peatuma ja vaatama.
  
  Surfilaua alus. Täiesti uus avatud voodiga veok. Kahe palmi vahel laiutas võrkkiik.
  
  "Issand, Mano. Kas kõik Hawaii aiad on sellised?"
  
  Mano võpatas. "Mitte tegelikult, ei."
  
  Kui nad hakkasid kella helistama, kuulsid nad tagant kostvat müra. Nad kõndisid ümber maja, hoides käsi relvade lähedal. Viimasest kurvist pöörates nägid nad noormeest basseinis koos vanema naisega hullamas.
  
  "Vabandage mind!" Hayden karjus. "Me oleme Honolulu politseijaoskonnast. Mõned sõnad?" Ta sosistas vaevukuuldavalt: "Ma loodan, et see pole tema ema."
  
  Mano lämbus. Ta polnud harjunud, et tema ülemus nalja teeb. Siis nägi ta tema nägu. Ta oli surmtõsine. "Miks sa-?"
  
  "Mida kuradit sa tahad?" Noormees astus metsikult žestikuleerides nende poole. Kui ta lähemale tuli, nägi Mano tema silmi.
  
  "Meil on probleem," ütles Mano. "Ta on äärel."
  
  Mano lasi tüübil metsikult kiikuda. Paar suurt heinalendu ja ta oli hingetuks, lühikesed püksid hakkasid alla libisema. Ta ei näidanud oma raskest olukorrast teadlikkust.
  
  Siis jooksis vanem naine nende poole. Hayden pilgutas uskmatult silmi. Naine hüppas Kinimakesele selga ja hakkas temaga nagu täkuga ratsutama.
  
  Mida kuradit nad siin on ajanud?
  
  Hayden lasi Kinimakal enda eest hoolitseda. Ta vaatas majas ja territooriumil ringi. Polnud ühtegi märki, et keegi teine oleks kodus.
  
  Lõpuks õnnestus Manol koletis maha raputada. Ta maandus märja laksuga basseini ümbritsenud kruusale ja hakkas ulguma nagu banshee.
  
  Danny, kui see oligi Danny, vaatas teda lahtise suuga, lühikesed püksid langesid nüüd allapoole põlvi.
  
  Haydenil oli küllalt. "Danny!" - karjus ta talle näkku. "Me peame teiega rääkima!"
  
  
  Ta lükkas ta tagasi lamamistooli. Jumal, kui ta isa saaks teda nüüd näha. Ta pööras ja lasi kokteiliklaasid tühjaks ning täitis need mõlemad basseini veega.
  
  Ta pritsis Dannyle vett näkku ja lõi teda kergelt. Ta hakkas kohe muigama. "Hei kallis, sa tead, et mulle meeldib..."
  
  Hayden astus tagasi. Õige käsitsemise korral võib see nende kasuks tulla. "Kas sa oled üksi, Danny?" Ta naeratas kergelt.
  
  "Tina on siin. Kusagil." Ta rääkis lühikeste, hingeldavate lausetega, nagu töötaks tema süda, et toetada endast viis korda suuremat meest. "Minu tüdruk."
  
  Hayden ohkas sisemiselt kergendatult. "Hästi. Nüüd kuulen, et teie olete see inimene, kes saab teada, kas mul on teavet vaja.
  
  "See olen mina". Danny ego paistis hetkeks läbi udu. "Ma olen see inimene."
  
  "Räägi mulle Claude'ist."
  
  Usumine võttis ta uuesti võimust, muutes ta silmade raskeks. "Claude? Must mees, kes töötab Crazy Shirtsis?"
  
  "Ei". Hayden surus hambad kokku. "Claude, mees, kes omab klubisid ja rantšosid üle kogu Oahu."
  
  "Ma ei tunne seda Claude'i." Tõenäoliselt polnud ausus üks Danny tugevamaid külgi, kuid Hayden kahtles, kas ta teeskleb seda nüüd.
  
  "Aga Kovalenko? Kas olete temast kuulnud?
  
  Danny silmis ei vilkunud midagi. Ei mingeid märke ega märke teadlikkusest.
  
  Tema selja taga kuulis Hayden, kuidas Mano üritas Danny tüdruksõpra Tinat maha rahustada. Ta otsustas, et teistsuguse lähenemise proovimine ei tee haiget. "Olgu, proovime midagi muud. Honolulus on värsket raha. Seda on palju. Kust see tuleb, Danny ja miks?
  
  Lapse silmad avanesid pärani, süttides äkitselt sellise õudusega, et Hayden ulatus peaaegu relva järele.
  
  "See võib juhtuda iga hetk!" - hüüdis ta. "Sa näed? Igal ajal! Lihtsalt... lihtsalt jää koju. Jää koju, poiss." Ta hääl kõlas ärevalt, justkui kordaks ta midagi, mida talle oli öeldud.
  
  Hayden tundis sügavat külmavärinat mööda selgroogu, isegi kui taevane soojus soojendas ta selga. "Mis võib varsti juhtuda, Danny. Tule, sa võid mulle öelda."
  
  "Rünnak," ütles Danny rumalalt. "Seda ei saa tagasi võtta, sest see osteti ja selle eest maksti." Danny haaras tal käest, näides ühtäkki hirmutavalt kaine.
  
  "Terroristid lähenevad, miss politsei. Tehke lihtsalt oma neetud tööd ja ärge laske neil pätidel siia tulla."
  
  
  KAHEKÜMNEKÜMNE ÜKS PEATÜKK
  
  
  Ben Blake tsiteeris kapten Cooki ja tema tüürimehe Hawksworthi päeviku sissekandeid, mis kirjeldasid kõige ohtlikumat reisi, mille inimene on kunagi teinud.
  
  "Nad kõndisid läbi Pele värava," ütles Ben üllatunult, "kõige pimedusse. Praegu viitab Cook kaarekujulisele sissepääsule kui Pele väravale. Alles pärast seda, kui ta kogeb seda, mis asub väljaspool - siin öeldakse -, muudab ta hiljem viidet Põrguväravatele.
  
  Karin pöördus suurte silmadega Beni poole. "Mis võib panna sellise mehe nagu kapten Cook sellist alasti hirmu väljendama?"
  
  "Peaaegu mitte midagi," ütles Ben. "Cook avastas kannibalismi. Inimohvrid. Ta asus teele täiesti tundmatutesse vetesse.
  
  Karin osutas ekraanile. "Loe seda kuradi juttu."
  
  "Mustade väravate taga asuvad inimesele teadaolevad kõige neetud rajad..."
  
  "Ära ütle mulle," nähvas Karin. "Kokku võtma."
  
  "Ma ei saa"
  
  "Mida? Miks?"
  
  "Kuna siin on kirjas - järgmine tekst on sellest konversioonist eemaldatud, kuna on kahtlusi selle autentsuses."
  
  "Mida?"
  
  Ben kortsutas mõtlikult kulmu, kui ta arvutisse vaatas. "Ma arvan, et kui see oleks avalikuks vaatamiseks avatud, oleks keegi juba proovinud uurida."
  
  "Või äkki nad tegid ja surid. Võib-olla otsustasid võimud, et teadmised on avalikkusega jagamiseks liiga ohtlikud.
  
  "Aga kuidas me kustutatud dokumenti vaadata?" Ben torkas juhuslikult paar klahvi. Peidetud linke lehel ei olnud. Ei midagi taunitavat. Ta otsis guugeldades autori nime ja leidis mitu lehekülge, mis mainisid Cooki kroonikat, kuid ei maininud enam Põrguväravat, Pele ega isegi Teemantpead.
  
  Karin pöördus, et vaadata Waikiki südant. "Nii kirjutati Cooki teekond läbi põrguvärava ajaloost välja. Võiksime edasi proovida." Ta viipas arvutite poole.
  
  "Aga sellest pole kasu," ütles Ben oma parima Yoda muljega. "Me ei tohiks oma aega raisata."
  
  "Mida Hayden sinus näeb, ei saa ma kunagi teada." Karin raputas pead, enne kui aeglaselt ümber pööras. "Probleem on selles, et me ei saa kuidagi teada, mida me sealt alt leiame. Me läheksime pimesi põrgusse."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden ja Kinimaka suutsid Dannyst veel paar lauset välja pigistada, enne kui nad otsustasid, et on mõistlik nad oma narkopeole üksi jätta. Hea õnne korral arvavad nad mõlemad, et CIA visiit oli halb unenägu.
  
  Kinimaka ronis tagasi autosse, asetades käe pehmest nahkroolile. "Terrorirünnak?" kordas ta. "Waikikis? Ma ei usu sellesse."
  
  Hayden valis juba oma ülemuse numbrit. Värav vastas kohe. Ta luges mõne lühikese lausega ette teabe, mille nad olid Dannylt kogunud.
  
  Mano kuulas Gatesi vastust valjuhääldist. "Hayden, ma tulen lähemale. Veel paar tundi ja olen kohal. Politsei toetub rantšo asukoha väljaselgitamisel suuresti kõigile teadaolevatele kurjategijatele. Meil on see varsti käes. Ma hoiatan vastavaid asutusi selle väidetava rünnaku eest, kuid jätkake kaevamist.
  
  Liin läks tühjaks. Hayden õhkas vaikselt üllatunud. "Kas ta tuleb siia? Tal on sellisel kujul raske toime tulla. Mis kasu ta teeb?
  
  "Võib-olla aitab töö tal toime tulla."
  
  "Loodame. Nad arvavad, et saavad varsti rantšo asukoha. Jälgime terroriste. Praegu vajame positiivseid, otsekoheseid inimesi. Hei Mano, kas sa arvad, et see terrorilugu on osa Verikuninga süžeest?
  
  Mano noogutas. "See käis mul peast läbi." Ta silmad jõid hingematvast vaatest, justkui hoides seda eemale, et aidata võidelda tungiva pimedusega.
  
  "Rääkides heterotest inimestest, siis Drake ja tema kaks sõpra pole ikka veel mu sõnumitele vastanud. Ja ka politsei ei tea."
  
  Mobiiltelefon helises, teda ehmatades. See oli Värav. "Härra?"
  
  "See asi on lihtsalt hulluks läinud," hüüdis ta selgelt ärevuses. "Honolulu politsei sai just kolm seaduslikku terroriohtu. Kõik Waikikis. Kõik juhtub varsti. Kovalenkoga on kontaktid loodud.
  
  "Kolm!"
  
  Värav sulgus hetkeks ootamatult. Hayden neelatas, tundes, kuidas ta kõht kortsutab. Hirm Mano silmis ajas ta higistama.
  
  Gates võttis uuesti ühendust. "Olgu neli. Rohkem teavet on just autentitud. Võtke ühendust Drake'iga. Sa oled oma elu võitluses, Hayden. Olge mobiliseeritud."
  
  
  * * *
  
  
  Verekuningas seisis ülestõstetud tekil, külm naeratus näol, mitmed tema usaldusväärsed leitnandid seisid tema ees ja all. "On aeg," ütles ta lihtsalt. "See on see, mida me ootasime, mille nimel me töötasime. See on kõigi minu pingutuste ja kõigi teie ohvrite tulemus. "Seal see kõik lõppeb," pidas ta tõhusa pausi.
  
  Ta uuris nägudel mingeid hirmumärke. Neid ei olnud. Tõepoolest, Boudreau tundus olevat peaaegu rõõmus, et ta verisele võitlusele tagasi lubati.
  
  "Claude, hävita rantšo. Tapa kõik vangid. Ja..." Ta muigas. "Laske tiigrid lahti. Nad peavad mõneks ajaks võimu hõivama. Boudreaux, lihtsalt tehke seda, mida teete, kuid jõhkramalt. Kutsun teid üles täitma kõiki teie soove. Kutsun teid mulle muljet avaldama. Ei, šokeeri mind. Tee seda, Boudreau. Minge Kauaile ja sulgege sealne rantšo.
  
  Verine kuningas heitis veel viimase pilgu oma vähestele järelejäänud meestele. "Mis puutub sinusse... mine vallanda põrgu Hawaiil."
  
  Ta pöördus ära, lükkas need kõrvale ja heitis viimase kriitilise pilgu oma transpordile ja hoolikalt valitud meestele, kes saadavad teda surmavasse sügavusse Diamond Headi all.
  
  "Ükski mees pole Cookist saadik seda teinud ja elanud selle loo jutustamiseks. Ükski mees ei olnud kunagi vaadanud kaugemale kui põrgu viienda tasandik. Keegi pole kunagi avastanud, mille varjamiseks püünissüsteem ehitati. Me teeme seda."
  
  Surm ja häving olid nii tema taga kui ka ees. Kaose tekkimine oli vältimatu. Verine kuningas oli õnnelik.
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake kõndis läbi Exoticarsi parkla, käsikäes oma "tüdruksõbra" Alicia Milesiga. Seal oli pargitud üksainus rendiauto, Basic Dodge'i rent, mis kuulus ilmselt paarile turistile, kes olid ühe uue Lamborghini tunniks rentinud. Selleks ajaks, kui Drake ja Alicia moedemonstratsioonisaali sisenesid, oli jässakas meeskonnalõikega mees juba nende nina all.
  
  "Tere päevast. Kas ma saan sind aidata?"
  
  "Millised on kiireimad?" Drake tegi kannatamatu näo. "Meil on kodus Nissan ja mu tüdruksõber tahab kogeda tõelist kiirust." Drake pilgutas silma. "Võib-olla saan mulle paar boonuspunkti, kui teate, mida ma mõtlen."
  
  Alicia naeratas armsalt.
  
  Drake lootis, et Mai tiirleb parajasti suure müügisalongi tagaküljel, hoides end tagumise garaaži vaateväljast eemal ja suundus aiaga piiratud külgkompleksi poole. Ta püüab teiselt poolt sisse saada. Drake'il ja Alicial oli umbes kuus minutit.
  
  Mehe naeratus oli lai ja, mis pole üllatav, võlts. "Enamik inimesi valib uue Ferrari 458 või Lamborghini Aventadori, mis mõlemad on suurepärased autod." Naeratus läks tegelikult laiemaks, kui müüja juhtis tähelepanu kõnealustele sõidukitele, mis mõlemad olid paigutatud müügisalongi täispikkade akende ette. "Kuid legendaarsete saavutuste osas võiksin ma soovitada Ferrari Daytonat või McLareni F1, kui seda otsite." Ta viipas käega müügisaali tagaosa poole.
  
  Seal taga ja paremal olid kontorid. Vasakul oli rida eraputkasid, kust sai krediitkaardiandmeid koguda ja võtmeid üle anda. Kontoril polnud aknaid, kuid Drake kuulis ringi liikuvaid kujusid.
  
  Ta luges sekundeid alla. Mai pidi saabuma nelja minuti pärast.
  
  "Kas te olete härra Scarberry või härra Petersen?" küsis ta naeratades. "Ma nägin nende nimesid väljas oleval sildil."
  
  "Ma olen James. Hr Scarberry ja hr Petersen on omanikud. Nad on tagaaias."
  
  "ARUANNE". Drake tegi Ferrarisid ja Lamborghineid vaadates etenduse. Näidissaali konditsioneer vajus talle selili. Kaugest kontorist ei kostnud häält. Alicia hoidis omaette, mängides ruumi luues heatujulist naist.
  
  Minut enne seda, kui Mai pidi kõrvalustest väljuma.
  
  Drake sai valmis.
  
  
  * * *
  
  
  Aeg lendas neist hirmuäratava kiirusega mööda, kuid Ben lootis, et Karini pöörane idee kannab vilja. Esimese sammuna tuli välja selgitada, kus hoiti kapten Cooki algseid palke. See osutus lihtsaks ülesandeks. Dokumente hoiti Londoni lähedal asuvas Rahvusarhiivis valitsushoones, kuid mitte nii turvaliselt kui Inglise Pangas.
  
  Siiamaani on kõik korras.
  
  Järgmine samm oli Haydeni toomine. Võttis kaua aega, enne kui nad said aru. Alguses tundus Hayden äärmiselt segane, olemata ebaviisakas, kuid kui Karin Beni toetusel nende plaani tutvustas, jäi CIA agent surmavaikseks.
  
  "Mida sa tahad?" küsis ta äkki.
  
  "Tahame, et saadaksite Kew rahvusarhiivi maailmatasemel varga pildistama, mitte varastama, ja saadaksite siis mulle e-kirjaga Cooki ajakirjade vastava osa koopia. Osa, mis on puudu."
  
  "Kas sa olid purjus, Ben? Tõsiselt-"
  
  "Kõige raskem osa," kinnitas Ben, "ei ole vargus. Olen kindel, et varas leiab õige osa ja saadab mulle.
  
  "Mis siis, kui ta vahele jääb?" Hayden pahvatas küsimuse mõtlemata välja.
  
  "Seetõttu peab ta olema maailmatasemel varas, kes võib tänu sellele tehingule kuuluda CIA-le. Ja miks ta ideaalis peaks juba vahi all olema. Oh, ja Hayden, see kõik peaks järgmise paari tunni jooksul tehtud saama. See tõesti ei jõua ära oodata."
  
  "Ma olen sellest teadlik," nähvas Hayden, kuid siis tema toon muutus pehmemaks. "Vaata, Ben, ma tean, et teid kahte on sellesse väikesesse kontorisse lükatud, aga võiksite oma pea uksest välja pista ja saada uusimat teavet. Peate olema valmis juhuks, kui..."
  
  Ben vaatas murelikult Karinit. "Mille puhul? Sa räägid nii, nagu oleks maailmalõpp.
  
  Haydeni vaikimine ütles talle kõik, mida ta pidi teadma.
  
  Mõne hetke pärast rääkis tema tüdruksõber uuesti: "Kui hädasti teil neid märkmeid, neid päevikuid vaja on? Kas tasub britte välja vihastada?"
  
  "Kui verekuningas jõuab Põrgu väravateni ja me peame talle järele minema," ütles Ben, "on nad tõenäoliselt meie ainsaks navigatsiooniallikaks. Ja me kõik teame, kui hea Cook oma kaartidega oli. Nad oleksid võinud päästa meie elu."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden pani oma telefoni auto kapotile ja püüdis rahustada oma rahutuid mõtteid. Tema pilgud kohtusid läbi tuuleklaasi Mano Kinimaki pilguga ja ta tundis selgelt tema meelest pulbitsevat hirmu. Nad said just kõige kohutavama uudise, taaskord Jonathan Gatesilt.
  
  See ei tähenda, et terroristid tabaksid Oahu mitut kohta.
  
  Nüüd nad teadsid, et see oli palju hullem.
  
  Mano ronis silmnähtavalt värisedes välja. "Kes see oli?"
  
  "Ben. Ta ütleb, et peame tungima Inglismaa rahvusarhiivi, et saada talle kapten Cooki logide koopia.
  
  Mano kortsutas kulmu. "Tee seda. Lihtsalt tee seda. See kuradi Kovalenko üritab hävitada kõike, mida me armastame, Hayden. Teete kõik endast oleneva, et kaitsta seda, mida armastate."
  
  "Briti-"
  
  "Persse neid." Mano kaotas oma stressi. Hayden ei pahandanud. "Kui palgid aitavad meil selle päti tappa, siis võtke need ära."
  
  Hayden pani oma mõtted korda. Ta püüdis oma meelt puhastada. Selleks kulus paar kõnet CIA Londoni kontoritesse ja tema ülemuse Gatesi valju kisa, kuid ta arvas, et tõenäoliselt saab töö tehtud. Eriti selle valguses, mida Gates talle just rääkis.
  
  Ja ta teadis väga hästi, et Londonis on üks eriti võluv CIA agent, kes saab selle tööga hakkama ilma higistamata.
  
  Mano vaatas teda endiselt, ikka veel šokis. "Kas te usute seda kõnet? Kas suudate uskuda, mida Kovalenko teeb, et inimeste tähelepanu hajutada?
  
  Hayden ei saanud, vaid vaikis, valmistades endiselt ette oma kõnet Gatesi ja Londoni kontori jaoks. Mõne minuti pärast oli ta valmis.
  
  "Noh, jätkame ühe oma elu halvima kõnega, mis aitab meil rolle vahetada," ütles ta ja valis kiirvalimisnumbri.
  
  Isegi kui ta rääkis oma ülemusega ja pidas läbirääkimisi välisabiga Briti rahvusarhiivi häkkimiseks, põlesid Jonathan Gatesi eelmised sõnad talle meeles.
  
  See pole ainult Oahu. Bloody Kingi terroristid plaanivad korraga rünnata mitut saart.
  
  
  KAHEKÜMNE KAKSEKÜMNE PEATÜKK
  
  
  Drake tõmbas hinge kinni, kui Mai ametniku vaateväljas külguksest sisse lipsas.
  
  "Mida-"
  
  Drake naeratas. "On maikuu aeg," sosistas ta ja murdis siis mehel heinaseinu lõualuu. Ilma helita pöördus müüja ümber ja põrutas vastu maad. Alicia kõndis relva valmis seades Lamborghinist mööda. Drake hüppas liikumatust müüjast üle. Mai kõndis kiiresti mööda tagaseina, möödudes puutumata McLaren F1 tagant.
  
  Nad olid mõne sekundiga kontori seina ääres. Akende puudumine töötas nii nende kasuks kui ka vastu. Aga seal oleks turvakaamerad. See oli lihtsalt küsimus -
  
  Keegi jooksis tagauksest sisse, kombinesoon õliga määrdunud, pikad mustad juuksed rohelise bandaaniga taha seotud. Drake surus oma põse otse vastu õhukest vineerist vaheseina, kuulates kontorist kostvaid helisid, samal ajal kui May mehaaniku liigutusi harjutas.
  
  Nad ei teinud ikka veel häält.
  
  Kuid siis tungisid uksest sisse veel mitu inimest ja keegi kontoris oli karje. Drake teadis, et mäng on läbi.
  
  "Las neil on see."
  
  Alicia urises "Kurat jah" ja lõi kohe pärast kontori ust jalaga, kui see avanes, mille tagajärjel tabas see mehe pead. Välja astus veel üks mees, kelle silmad olid šokist suured, kui nad vaatasid teda ootavat kaunist naist, kellel oli relv ja võitleja kehahoiak. Ta tõstis püssi. Alicia tulistas teda kõhtu.
  
  Ta kukkus ukseavas kokku. Kontorist kostis veel karjeid. Šokk hakkas muutuma mõistmiseks. Peagi saavad nad aru, et mõistlik oleks mõnele sõbrale helistada.
  
  Drake tulistas ühe mehaaniku pihta, tabas teda keset reie ja lükkas ta pikali. Mees libises McLarenist alla, jättes endast maha verejälje. Isegi Drake võpatas. Mai kihlus teise mehega ja Drake pöördus tagasi Alicia poole.
  
  "Peame sisse pääsema."
  
  Alicia nihkus lähemale, kuni tal oli hea vaade sisemusse. Drake hiilis mööda põrandat, kuni jõudis ukseni. Tema noogutuse peale tulistas Alicia mitu lasku. Drake vajus peaaegu ukseavasse, kuid sel hetkel hüppas välja pool tosinat inimest, relvad välja tõmmatud ja avasid raevukalt tule.
  
  Alicia pööras end Lamborghini taha peitu. Kuulid vilistasid mööda tema külgi. Esiklaas purunes. Drake libises kiiresti minema. Ta nägi superautode pihta tulistades mehe silmis valu.
  
  Ka teine nägi teda. Drake avas tule sekundi murdosa enne teda ja nägi teda tugevalt kukkumas, võttes kaasa ühe oma kolleegidest.
  
  Alicia hüppas Lamborghini tagant välja ja tabas paar kattelööki. Drake jooksis Ferrari poole, hüpates selle tohutute rehvide taha. Nüüd loeb iga täpp. Ta nägi, et May, kes oli kontoriseina nurga all vaate eest varjatud, piilus tahapoole, kust mehaanika tuli.
  
  Kolm neist lebasid tema jalge ees.
  
  Drake sundis väikese naeratuse. Ta oli endiselt ideaalne tapamasin. Hetkeks muretses ta May ja Alicia vältimatu kohtumise ning Wellsi surma eest tasumise pärast, kuid siis lukustas ta oma mure samasse kaugesse nurka, kus oli armastus Beni, Haydeni ja kõigi teiste oma sõprade vastu.
  
  See ei olnud koht, kus sai oma kodanikuemotsioonidele vabad käed anda.
  
  Kuul tabas Ferrarit, läks uksest sisse ja teiselt poolt välja. Kurdistava kolinaga plahvatas esiaken, klaas kukkus minikosesse. Drake kasutas ära segavat asjaolu, hüppas välja ja tulistas teist meest, kes oli kontori ukse lähedal rahvast täis.
  
  Amatöörid muidugi.
  
  Siis nägi ta kahte karmi välimusega meest kabinetist lahkumas, kuulipildujad käes. Drake'i süda jättis löögi vahele. Ta välgatas pildi veel kahest mehest - peaaegu kindlasti Scarberryst ja Petersenist, keda kaitsevad palgatud palgasõdurid -, enne kui ta massiivse rehvi taga oma keha võimalikult väikeseks muutis.
  
  Lendavate kuulide hääl plahvatas ta kuulmekile. Siis oleks see nende strateegia. Hoidke Aliciat ja teda koduarestis, kuni kaks omanikku tagauksest välja põgenevad.
  
  Aga nad ei plaaninud maikuuks.
  
  Jaapani agent võttis paar äravisatud püstolit ja tuli nurga taha, tulistades mehi automaatidest. Üks lendas tagurpidi, nagu oleks autolt löögi saanud, tulistas metsikult relvast ja puistas kukkudes konfetit üle lae. Teine ajas oma ülemused enda korjuse taha ja vahetas sihiku Mai poole.
  
  Alicia sööstis ülespoole ja tulistas ühe lasu, mis läks läbi ihukaitsja põse, lükates ta kohe pikali.
  
  Nüüd võtsid Scarberry ja Petersen ise relvad välja. Drake vandus. Ta vajas neid elusalt. Sel hetkel sisenesid tagumisest ja külgmistest ustest veel kaks meest, sundides Mai uuesti McLareni taha varjuma.
  
  Kuul läbistas hinnalise auto kere.
  
  Drake kuulis, kuidas üks omanikest hawaii kalua siga vingus.. Vähesed allesjäänud mehed kogunesid oma ülemuste ümber ja tulistades autosid ja seega ka ründajaid, jooksid meeletu kiirusega tagagaraaži poole.
  
  Drake oli hetkeks jahmunud. Mai tappis kaks ihukaitsjat, kuid Scarberry ja Petersen kadusid kiiresti tagauksest katva tulerahe alla.
  
  Drake tõusis püsti ja tulistas, sammudes edasi. Kogu edasiliikumise aja kummardus ta, et võtta veel kaks relva. Üks tagaukse valvuritest kukkus õlast kinni hoides. Teine astus verejoas tagasi.
  
  Drake jooksis ukse juurde, Mai ja Alicia tema kõrval. May tulistas, samal ajal kui Drake heitis mõne kiire pilgu, püüdes hinnata majapidamisruumide ja garaaži asukohta.
  
  "Lihtsalt suur avatud ruum," ütles ta. "Kuid on üks suur probleem."
  
  Alicia kükitas tema kõrvale. "Mida?"
  
  "Neil on seal Shelby Cobra."
  
  Mai pööritas talle silmi. "Miks see probleem on?"
  
  "Mida iganes sa teed, ära tulista."
  
  "Kas see on lõhkeainet täis?"
  
  "Ei".
  
  "Miks ma siis ei saa seda ära võtta?"
  
  "Sest see on Shelby Cobra!"
  
  "Me tegime just müügisalongi täis rumalaid superautosid." Alicia lükkas ta küünarnukiga kõrvale. "Kui sul pole selleks julgust, siis minge persse."
  
  "Jama". Drake hüppas tema juurde. Kuul tuiskas tema otsaesist mööda ja läbistas kipsseina, kandes ta silmi krohvilaastudega üle. Nagu ta eeldas, tulistasid pahalased joostes. Kui nad midagi tabavad, oleks see pime õnn.
  
  Drake võttis sihikule, hingas sügavalt ja tõmbas mehed kahest ülemusest välja. Kui nende viimased allesjäänud ihukaitsjad langesid, näisid nii Scarberry kui ka Petersen taipavat, et nad võitlevad kaotatud lahingus. Nad peatusid, relvad rippusid nende külgedel. Drake jooksis nende poole, sõrm juba päästikul.
  
  "Claude," ütles ta. "Me vajame Claude'i, mitte sind. Kus ta on?"
  
  Lähedalt nägid need kaks ülemust veidralt sarnased. Neil mõlemal olid väsinud näod, kortsutatud aastatepikkusest halastamatust otsustamisest sündinud karmidest joontest. Nende silmad olid külmad, pidutsevate piraajade silmad. Nende käed, endiselt püstolist kinni hoides, painutasid ettevaatlikult.
  
  Mai osutas relvale. "Viska need minema."
  
  Alicia lükkas lehviku laiali, muutes sihtimise keerulisemaks. Drake nägi peaaegu kaotust ülemuste silmis. Püstolid kukkusid vastu põrandat peaaegu üheaegselt.
  
  "Kurat," pomises Alicia. "Nad näevad välja ühesugused ja käituvad samamoodi. Kas taevased pahad muudavad teid kloonideks? Ja kui ma sellel teemal räägin, siis miks peaks keegi siin pahaks muutuma? See koht on parem kui puhkus seitsmendas taevas.
  
  "Kes teist on Scarberry?" küsis Mai kergelt asja juurde jõudes.
  
  "Olen," ütles blondide juustega. "Kas te olete Claude'i kogu linnast otsinud?"
  
  "See oleme meie," sosistas Drake. "Ja see on meie viimane peatus."
  
  Vaikuses kajas nõrk klõps. Drake pöördus ümber, teades, et Alicia tabab sihtmärki, nagu alati. Garaaž näis tühi, vaikus järsku raske nagu mägi.
  
  Scarberry naeratas neile kollaka tooni. "Oleme töökojas. Mõnikord kukub kõik kokku."
  
  Drake ei vaadanud Alicia poole, vaid andis talle märku, et ta oleks pidevalt valvel. Midagi oli valesti. Ta astus sisse ja võttis Scarberryst kinni. Kiire judo liigutusega võttis Drake ta üles ja viskas üle õla, lüües mehe kõvasti vastu betooni. Selleks ajaks, kui valu Scarberry silmades oli möödunud, oli Drake'il relv suunatud lõua poole.
  
  "Kus Claude on?" - Ma küsisin.
  
  "Pole kunagi kuulnud-"
  
  Drake murdis mehe nina. "Sul on veel üks võimalus."
  
  Scarberry hingamine oli kiire. Tema nägu oli jäik nagu graniit, kuid kaelalihased töötasid kõvasti, reetes närvilisuse ja hirmu.
  
  "Hakkame tükke maha laskma." Nendeni jõudis Mai kerge hääl. "Mul on igav".
  
  "Piisavalt aus". Drake tõukas end ära, astus küljele ja vajutas päästikule.
  
  "NOOO!"
  
  Scarberry karje peatas ta viimasel võimalikul hetkel. "Claude elab rantšos! põhjarannikult sisemaale. Ma võin teile koordinaadid anda."
  
  Drake naeratas. "Siis minge edasi."
  
  Veel üks klõps. Drake nägi vähimatki liigutust ja tal läks süda pahaks.
  
  Oh ei.
  
  Alicia vallandas. Tema kuul tappis kohe viimase pahalase. Ta peitis end Shelby pagasiruumis.
  
  Drake vaatas talle kurvalt otsa. Ta naeratas veidi vana pahandusega. Drake nägi, et ta leiab vähemalt end uuesti. Tal oli tugev iseloom, kes tuli kaotusega toime.
  
  Ta ei olnud endas nii kindel. Ta tõukas Scarberryt, et ta kiirustaks. "Kiirusta. Teie sõpra Claude ootab ees suur üllatus.
  
  
  KAHEKÜMNEKOLMAS PEATÜKK
  
  
  Haydenil ja Kinimakal polnud aega isegi autot käivitada, kui Drake helistas. Ta nägi oma ekraanil tema numbrit ja hingas kergendatult.
  
  "Drake. Kus sa oled-"
  
  "Pole aega. Mul on Claude'i asukoht."
  
  "Jah, meiegi arvame nii, tark mees. See on hämmastav, millest mõned kurjategijad vaiksema elu nimel loobuvad."
  
  "Kaua sa tead? Kus sa oled?" Drake esitas küsimusi nagu harjutusseersant jagas käske.
  
  "Aeglusta, tiiger. Saime uudise vaid minut tagasi. Kuulake, me valmistume koheseks mõjuks. Ja ma mõtlen praegu. Kas sa mängid?"
  
  "Mul on kuradi õigus. Me kõik oleme sellised. See pätt on Kovalenkost sammu võrra maas.
  
  Hayden rääkis talle terroristide hoiatustest, kui ta Kinimakale märku andis, et ta sõidaks. Kui ta lõpetas, jäi Drake vait.
  
  Hetke pärast ütles ta: "Kohtume teiega peakorteris."
  
  Hayden valis kiiresti Ben Blake'i numbri. "Teie operatsioon oli edukas. Loodame, et meie agent Londonis saab teile vajaliku järgmise paari tunni jooksul, misjärel saadab ta koopiad otse teile. Loodan, et see on see, mida sa vajad, Ben.
  
  "Ma loodan, et see on tõesti olemas." Beni hääl kõlas närvilisemalt, kui ta oli kunagi kuulnud teda rääkimas. "See on terve oletus, kuid see on siiski oletus."
  
  "Ma loodan ka seda".
  
  Hayden viskas oma telefoni armatuurlauale ja vahtis tühja pilguga Waikiki tänavaid, kui Kinimaka tagasi peakorterisse sõitis. "Gates arvab, et kui saame Claude'iga kiiresti hakkama, suudame rünnakud peatada. Nad loodavad, et Kovalenko võib seal isegi olla.
  
  Mano surus hambad kokku. "Kõik teevad seda, boss. Kohalik politsei, eriüksuslased. Kõik kahaneb, kuni see puruneb. Probleem on selles, et pahad on juba olemas. Nad peaksid olema. Peab olema peaaegu võimatu peatada ühtegi peatset rünnakut, rääkimata pooltesintest rünnakutest kolmel erineval saarel.
  
  Kõik võimulolijad olid veendunud, et Kovalenko oli tegelikult käskinud arvukalt rünnakuid, et hoida kõiki hõivatud ajal, mil ta läks otsima oma unistust - teekonda, millele ta pühendas oma elu viimase osa.
  
  Järgige kapten Cooki jälgedes. Parem on minna ükshaaval. Avastage põrgu väravatest kaugemale.
  
  Hayden keerles ringi, kui peakorter välja paistis. On aeg tegutseda.
  
  
  * * *
  
  
  Drake tõi May ja Alicia CIA hoonesse ning nad eskorditi kohe üles. Nad juhatati tegevust täis ruumi. Kõige kaugemas otsas seisid Hayden ja Kinimaka politsei- ja sõjaväelaste hulgas. Drake nägi SWATi ja HPD sissemurdjate meeskonda. Ta nägi vormirõivaid, mis kahtlemata kuulusid CIA erioperatsioonide meeskondadele. Võib-olla isegi mõni Delta läheduses.
  
  Kurat on kahtlemata verekuninga sabas ja vere pärast.
  
  "Kas mäletate, kui verekuningas saatis oma mehed seda Hävitajat ründama, et seadet varastada?" Ta ütles. "Ja nad üritasid samal ajal Kinimakat röövida? Vean kihla, et see oli juhuslik ülevõtmine. Nad tahtsid lihtsalt osata Kinimaki havai keelt.
  
  Drake'ile meenus siis, et kui Kovalenko mehed hävitaja külge kinnitasid, polnud May ega Alicia läheduses. Ta raputas pead. "Pole tähtis".
  
  Drake märkas, et Ben ja Karin parkisid akna lähedale. Igaühel oli klaas käes ja nad nägid välja nagu veerevad paberid koolidiskos.
  
  Drake mõtles, et võiks rahva sekka eksida. See oleks lihtne. Kennedy kaotus kees tal endiselt veres, mistõttu ei saanud ta arutleda. Ben oli seal. Ben hoidis teda, kui ta suri.
  
  See pidi olema Drake. Mitte ainult see. Drake pidi tema surma ära hoidma. Seda ta tegigi. Aeg hägunes ja hetkeks leidis ta end koos Kennedyga Yorkis kodus, köögis midagi küpsetamas. Kennedy pritsis pannile tumedat rummi ja vaatas üles, kui see särises. Drake marineeris pihvi küüslauguvõis. See oli tavaline. See oli lõbus. Maailm muutus taas normaalseks.
  
  Tähed välgatasid tema silme ees nagu ebaõnnestunud ilutulestik. Äkitselt taastus rahu ja tema ümber hakkasid kostma hääled. Keegi lõi talle küünarnukiga. Teine mees kallas kuuma kohvi ühe oma ülemuse peale ja jooksis tualetti nagu põrgust tulnud nahkhiir.
  
  Alicia vaatas teda tähelepanelikult. "Mis toimub, Drakes?"
  
  Ta trügis läbi rahvahulga, kuni sattus vastamisi Ben Blake'iga. See oli ideaalne hetk Dinorocki kiireks kommentaariks. Drake teadis seda. Ben ilmselt teadis seda. Kuid nad mõlemad vaikisid. Valgus voolas läbi akna Beni selja taga; Honolulu ümbritses päikesepaiste, helesinine taevas ja mõned harilikud pilved.
  
  Drake leidis lõpuks oma hääle. "Kas need CIA arvutid olid kasulikud?"
  
  "Me loodame". Ben võttis kokku loo kapten Cooki teekonnast Teemantpea juurde ja lõpetas paljastusega, et CIA oli kasutanud Briti agenti rahvusarhiivi röövimiseks.
  
  Alicia liikus noorelt tüübilt uudiseid kuuldes aeglaselt edasi. "Briti supervaras? Mis tema nimi on?"
  
  Ben pilgutas äkilise tähelepanu peale. "Hayden ei öelnud mulle kunagi."
  
  Alicia heitis põgusa pilgu CIA töötajale ja naeratas siis räigelt. "Oh, ma võin kihla vedada, et ta ei teinud seda."
  
  "Mida see tähendab?" Karin rääkis.
  
  Alicia naeratus muutus veidi tigedaks. "Ma ei ole eriti tuntud oma diplomaatia poolest. Ära vajuta seda."
  
  Drake köhatas. "Lihtsalt järjekordne rahvusvaheline kurjategija, kelle Alicia keppis. Trikk on alati olnud leida see, mida tal pole.
  
  "See on tõsi," ütles Alicia muigega. "Ma olen alati populaarne olnud."
  
  "Noh, kui see on agent, kellele ma mõtlen," sekkus Mai nende vestlusse, "on ta Jaapani luurele teada. Ta on... mängija. Ja väga-väga hea operaator."
  
  "Nii et ta ilmselt hoolitseb oma lõpu eest." Drake uuris tema ees laiuva Vaikse ookeani linna õndsust ja ihkas ise veidi rahu.
  
  "See ei olnud talle kunagi probleem," ütles Alicia. "Ja jah, ta toimetab teie ajakirjad kohale."
  
  Ben vaatas endiselt Alicia ja Haydeni vahele, kuid hoidis keelt. Diskreetsus oli selles etapis avalikustamise parim osa. "See on ikkagi haritud oletus," ütles ta. "Aga kui me põrgu väravate juurde jõuame, võivad need salvestised päästa meie elu."
  
  "Ma loodan" - Drake pöördus ja vaatas kaoses ringi - "Selleni see ei tule. Bloody King jääb endiselt rantšosse. Aga kui need idioodid ei kiirusta, siis Kovalenko põgeneb.
  
  "Kovalenko." Alicia lakkus seda öeldes huuli, nautides oma kättemaksu. "Ma suren selle eest, mis Hudsoniga juhtus. Ja Boudreau? Ta on veel üks, kes on tõeliselt märgiline. " Ka tema vaatas lärmaka rahva hulgas ringi. "Igatahes, kes siin vastutab?"
  
  Justkui vastuseks kostis hääl Hayden Jayt ümbritsenud ohvitseride hulgast. Kui müra vaibus ja meest oli näha, oli Drake rõõmus Jonathan Gatesi nähes. Talle meeldis senaator. Ja ta leinas koos temaga.
  
  "Nagu teate, on meil Kovalenko rantšo asukoht Oahus," ütles Gates. "Seetõttu peab meie missioon koosnema neljast osast. Esiteks kindlustage kõik pantvangid. Teiseks koguge teavet arvatavate terrorirünnakute kohta. Kolmandaks leidke see mees, Claude ja Kovalenko. Ja neljandaks otsige üles ülejäänud kahe rantšo asukoht.
  
  Gates tegi pausi, et see sisse vajuda, ja suutis siis kuidagi panna iga mehe ja naise ruumis arvama, et ta vaatab neid ühe silmaliigutusega. "Seda tuleb teha mis tahes vajalikul viisil. Kovalenko seadis meeleldi meeletute otsingute käigus ohtu paljud elud. See lõpeb täna."
  
  Väravad avanesid. Järsku kaos ruumis lakkas ja kõik hakkasid kiiresti oma kohtadele tagasi pöörduma. Üksikasjad on hoolikalt läbi mõeldud.
  
  Drake püüdis Haydeni pilgu. Ta viipas talle käega, kutsudes teda külla.
  
  "Varustage end ja sadulage oma hobused, poisid. Me jõuame Claude'i rantšosse kolmekümne minuti pärast."
  
  
  KAHEKÜMNE NELJAS PEATÜKK
  
  
  Drake istus koos oma sõpradega ühes Hawaii politseijaoskonna kerges helikopteris ja püüdis oma pead puhastada, kui nad kiiresti Claude'i rantšo poole lendasid. Taevas oli sarnaseid helikoptereid ja raskemaid sõjaväe helikoptereid. Õhus oli sadu inimesi. Teised olid teel mööda maad, liikudes nii kiiresti kui suutsid. Enamik politsei- ja sõjaväelasi oli sunnitud jääma Honolulusse ja Waikiki piirkonda juhuks, kui terrorirünnakud tegelikult aset leiavad.
  
  Verine kuningas jagas nende jõud.
  
  Satelliidipilt näitas rantšos suurt tegevust, kuid suur osa sellest oli maskeeritud, mistõttu oli võimatu aru saada, mis tegelikult toimub.
  
  Drake otsustas oma tunded Kovalenko vastu ootele panna. Gatesil oli õigus. Pantvangid ja nende turvalisus olid siin määravad. Põhjaranniku poole lennates avanesid tema all ja ümber mõned hämmastavamad vaatamisväärsused, mida ta kunagi näinud oli, kuid Drake kasutas keskendumiseks igat oma tahet. Ta oli see sõdur, kes ta kunagi oli.
  
  Ta ei saanud olla keegi teine.
  
  Temast vasakul rääkis Mai põgusalt oma õe Chikaga, kontrollis tema turvalisust ja vahetas paar vaikset sõna, kuni nad suutsid. Ei olnud saladus, et nad võisid alustada täiemahulist sõda või suunduda ettevalmistatud lahingutsooni.
  
  Drake'ist paremal veetis Alicia aega oma relvade ja varustuse kontrollimiseks ja uuesti kontrollimiseks. Tal ei olnud vaja midagi seletada. Drake ei kahelnud, et ta hakkab oma kättemaksu ellu viima.
  
  Hayden ja Kinimaka istusid vastas, vajutasid pidevalt oma mikrofone ja pahvatasid või said uudiseid ja korraldusi. Hea uudis oli see, et Oahul ega ühelgi teisel saarel ei juhtunud midagi. Halb uudis oli see, et verekuningal oli selleks valmistumiseks aastaid. Neil polnud õrna aimugi, millesse nad sisse astusid.
  
  Ben ja Karin jäeti peakorterisse. Neile anti käsk oodata agendi meili ja seejärel valmistuda mõnevõrra hirmutavaks võimaluseks, et neil võib tekkida vajadus minna Teemantpea alla ja murda läbi põrguväravatest.
  
  Metallist häält kostis Choppersi helisüsteemist. "Viis minutit väravani."
  
  Meeldib see sulle või mitte, mõtles Drake. Oleme nüüd selles.
  
  Helikopter lendas madalale üle sügava oru - see oli uskumatu vaatepilt, kui see lendas ümbritsetuna kümnetest teistest helikopteritest. See oli esimene laine, mis koosnes eriüksuslastest. Iga teine USA sõjaväelane oli valmis aitama. Õhujõud. Merevägi. Armee.
  
  Hääl tuli uuesti. "Sihtmärk".
  
  Nad tõusid ühena üles.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'i saapad puudutasid pehmet rohtu ja ta oli koheselt tule all. Ta oli viimane inimene, kes uksest välja astus. Õnnetu merejalaväelane, kes ikka veel vastu võitles, võttis täie hooga rinda ja suri enne maapinnale jõudmist.
  
  Drake laiutas maas. Kuulid vilistasid üle pea. Tuimad löögid tabasid tema kõrval olevaid palke. Ta lasi võrkpalli. Mehed mõlemal pool teda roomasid läbi muru, kasutades varjuna looduslikke mägesid.
  
  Ees nägi ta maja, kahekorruselist tellistest ehitist, mis ei midagi erilist, kuid kahtlemata sobis Kovalenko kohalikele vajadustele. Vasakul märkas ta rantšo piirkonda. Mida...?
  
  Tema poole jooksid hirmunud relvata tegelased. Nad hajusid vasakule ja paremale, igas suunas. Ta kuulis kõrvaklapist susinat
  
  "Sõprusmängud".
  
  Ta libises edasi. May ja Alicia liikusid temast paremale. Lõpuks võtsid merejalaväelased end kokku ja hakkasid kooskõlastatud tulemustrit välja kutsuma. Drake hakkas kiiremini liikuma. Nende ees olnud inimesed hakkasid taganema, väljusid oma peidupaigast ja tormasid maja poole.
  
  Lihtsad sihtmärgid
  
  Drake tõusis nüüd koos ründejõuga ja tappis püstolit tõstes jooksmise ajal inimesi. Ta nägi, kuidas vang hüppas murule, suundus maja poole. Nad ei teadnud, et head poisid on saabunud.
  
  Vang väändus järsku ja kukkus. Verise Kuninga mehed tulistasid nende pihta rohtu. Drake urises, võttis sihikule püssimees ja puhus värdja pea maha. Ta tulistas perioodiliselt, kas surus inimesi maapinnale või juhatas inimesi, et teised saaksid nad lõpetada.
  
  Ta otsis Claude'i. Enne helikopterist lahkumist näidati neile kõigile Verikuninga asetäitja fotot. Drake teadis, et juhib sündmusi kulisside tagant, töötades välja põgenemisplaani. Tõenäoliselt kodust.
  
  Drake jooksis, uuris endiselt piirkonda ja tulistas aeg-ajalt. Üks pahalastest tõusis künka tagant ja tuli talle matšeetega kallale. Drake langetas lihtsalt oma õla, lastes vastase hool end otse enda poole kanda ja ta kukkus maha. Mees naeratas. Drake'i saabas purustas ta lõualuu. Drake'i teine saabas astus matšeete käes hoidvale käele.
  
  Endine SASi mees sihtis relva ja tulistas. Ja siis liikusime edasi.
  
  Ta ei vaadanud tagasi. Maja oli ees, see tundus tohutu, uks oli kergelt lahti, justkui kutsuks sisse. Ilmselgelt nii ei lähe. Drake viskas aknad välja joostes, sihtides kõrgele. Majas plahvatas klaas.
  
  Nüüd voolas rantšost üha rohkem vange. Mõned seisid pikas rohus, lihtsalt karjusid või näisid šokeeritud. Kui Drake neile otsa vaatas, märkas ta, et enamik neist jooksis tempos ja lendas edasi, nagu põgeneksid nad millegi eest.
  
  Ja siis ta nägi seda ja tema veri muutus jääks.
  
  Pea, Bengali tiigri võimatult suur pea, laius kerge tagaajamisel mööda rohtu. Drake ei saanud lasta tiigritel oma saaki püüda. Ta jooksis nende poole.
  
  Vajutasin kõrvaklappi. "Tiigrid rohus."
  
  Vastuseks kostis sagimist. Loomi märkasid ka teised. Drake vaatas, kuidas üks loomadest jooksvale mehele selga hüppas. Olend oli tohutu, metsik ja lennul täiuslik pilt kaosest ja tapatalgutest. Drake sundis oma jalgu kiiremini minema.
  
  Veel üks hiiglaslik pea murdis paar jardi eespool läbi muru. Tiiger hüppas talle otsa, ta koon muutus tohutuks urisemiseks, hambad olid paljastunud ja juba vereplekilised. Drake kukkus tekile ja veeres, kõik tema kehanärvid olid elus ja karjusid. Kunagi varem polnud ta nii täiuslikult uisutanud. Kunagi varem polnud ta nii kiiresti ja täpselt tõusnud. Tundus, nagu oleks ägedam vastane temas parema sõdalase välja toonud.
  
  Ta tõmbas välja püstoli, pööras ümber ja tulistas kuuli tiigrile pähe. Metsaline kukkus silmapilkselt, tulistas läbi aju.
  
  Drake ei saanud hinge kinni. Ta hüppas kiiresti üle muru, et aidata meest, keda ta oli sekundeid varem alla kukkunud. Tiiger tormas tema kohal urisedes, tema tohutud lihased paindusid ja lainetasid, kui ta pead hammustamiseks langetas.
  
  Drake tulistas teda taha, ootas, kuni ta ümber pööras, ja tulistas teda siis silmade vahele. See langes, kõik viissada naela, mehe peale, mida ta oli söömas.
  
  pole hea, mõtles Drake. Aga see on parem kui tükkideks rebida ja elusalt ära süüa.
  
  Tema kõrvaklapist oli kuulda karjeid. "Persse mind, need pätid on suured!" "Veel üks, Jacko! Teie kuuele veel üks!"
  
  Ta uuris oma ümbrust. Tiigritest pole jälgegi, ainult hirmunud vangid ja hirmunud väed. Drake tormas üle muru tagasi, olles valmis varju minema, kui ta näeb vaenlast, kuid mõne sekundi pärast oli ta tagasi majas.
  
  Esiaknad olid katki. Mereväelased olid sees. Drake järgnes, tema juhtmevaba Bluetoothi signaal märkis teda sõbralikuks. Üle katkise aknalaua astudes mõtles ta, kus Claude ise olla võib. Kus ta praegu oleks?
  
  hääl sosistas talle kõrva. "Arvasin, et lahkusite peolt varakult, Drakey." Alicia siidised toonid. "Teie mõlema jaoks."
  
  Ta nägi teda. Osaliselt peidetud kapi taha, mille vahel ta koperdas. Jeesus, kas ta vaatas läbi tema DVD-kogu?
  
  Mai oli tema selja taga, relv käes. Drake vaatas, kuidas jaapanlanna relva tõstis ja Alicia pähe suunas.
  
  "Mai!" Tema meeleheitel hääl karjus nende kõrvu.
  
  Alicia hüppas. May nägu kõverdus kergeks naeratuseks. "See oli žest, Drake. Ma osutasin alarmi liidesele, mitte Aliciale. Mitte veel ".
  
  "Ärevus?" Drake naeris. "Oleme juba sees."
  
  "Jalavägi näib arvavat, et see on ühendatud ka tagaaias asuva suure laohoonega."
  
  Alicia astus tagasi ja sihtis püstoli. "Kurat, kui ma tean." Ta tulistas voluga kappi. Sädemed lendasid.
  
  Alicia kehitas õlgu. "Sellest peaks piisama."
  
  Hayden, Kinimaka kannul, naasis tuppa. "Ait on tihedalt suletud. Püüniste märgid. Tehnikamehed töötavad praegu selle kallal.
  
  Drake tajus selle kõige väärust. "Ja ometi pääseme me siia nii kergesti sisse? See-"
  
  Sel hetkel kostis trepi ülaosas saginat ja häält, kuidas keegi laskub. Kiire. Drake võttis relva ja vaatas üles.
  
  Ja ta tardus šokist.
  
  Üks Claude'i meestest laskus aeglaselt trepist alla, üks käsi pigistas vangi kurku. Teises käes oli tal kõrbekotkas, mis oli suunatud tema pähe.
  
  Kuid see ei olnud Drake'i šoki täielik ulatus. Naise ära tundes tekkis haiglane tunne. See oli Kate Harrison, Gatesi endise assistendi tütar. Mees, kes oli osaliselt Kennedy surmas süüdi.
  
  See oli tema tütar. Ikka veel elus.
  
  Claude'i mees surus relva tugevalt vastu tema oimu, mistõttu ta sulges valust silmad. Aga ta ei karjunud. Drake koos tosina teise ruumis viibijaga suunasid oma relvad mehe poole.
  
  Ja ometi ei tundunud see Drake'ile õige. Miks kurat see tüüp ühe vangiga üleval oli? Tundus nagu -
  
  "Tule tagasi!" - karjus mees, pilgutades metsikult silmi igas suunas. Higi tilkus temast suurte piiskadena. See, kuidas ta naist pooleldi kandis ja pooleldi lükkas, tähendas, et kogu tema keharaskus oli tema tagumises jalas. Naine, tema kiituseks tuleb öelda, ei teinud seda talle lihtsaks.
  
  Drake arvutas välja, et surve päästikule oli juba poolel teel sihtmärgini. "Ära kolima! Laske meid välja!" Mees lasi ta veel ühe astme alla. Eriüksuslased taganesid tavapäraselt, kuid ainult veidi soodsamatele positsioonidele.
  
  "Ma hoiatan teid, sitapead." Higine mees hingas raskelt. "Kao kuradi teelt minema."
  
  Ja seekord nägi Drake, et ta mõtles seda tõsiselt. Tema silmis oli meeleheide, midagi tundis Drake ära. See mees on kaotanud kõik. Mida iganes ta tegi, mida iganes ta tegi, tehti seda kohutava sunni all.
  
  "Tagasi!" karjus mees uuesti ja lükkas naise jämedalt veel ühe astme alla. Tema kaela kallistav käsi oli nagu raudvarras. Ta hoidis iga oma kehaosa naise taga, et mitte end sihtmärgina esitleda. Ta oli kunagi sõdur, tõenäoliselt hea sõdur.
  
  Drake ja tema kolleegid nägid taganemise tarkust. Nad andsid mehele veidi rohkem ruumi. Ta astus veel paar astet alla. Drake jäi Mayle silma. Ta raputas kergelt pead. Ta teadis ka. See oli vale. See oli...
  
  Punane heeringas. Kõige kohutavam tüüp. Claude, kahtlemata Kovalenko käsul, kasutas seda meest nende tähelepanu hajutamiseks. Verekuninga arhetüüpne käitumine. Majas võib olla pomm. Tõeline tasu, Claude, oli ilmselt edukas küünist põgenemine.
  
  Drake ootas, täiesti valmis. Iga närv ta kehas tardus. Ta tasandas löögi. Ta hingamine peatus. Ta mõistus läks tühjaks. Nüüd ei olnud midagi, ei pinges tuba täis sõdureid, ei hirmunud pantvangi, isegi mitte teda ümbritsenud maja ja teenijaid.
  
  Ainult millimeeter. Nägemisristik. Sihtmärgini vähem kui tolli. Üks liigutus. See on kõik, mida ta vajas. Ja vaikus oli kõik, mida ta teadis. Seejärel lükkas mees Kate Harrisoni veel ühe astme alla ning selle liigutuse sekundi murdosa jooksul piilus naise kolju tagant välja tema vasak silm.
  
  Drake puhus selle ühe lasuga laiali.
  
  Mees hüppas tagasi, põrkas vastu seina ja libises karjuvast naisest mööda. Ta maandus põrutusega, pea ees, relvad tema selja taga kõlisemas, ja siis nägid nad tema vesti, kõhtu.
  
  Kate Harrison karjus: "Tal on pomm!"
  
  Drake hüppas ette, aga Mai ja suur merejalaväelane hüppasid juba üle trepi serva. Merejalaväelane haaras Kate Harrisoni. Mai hüppas üle surnud palgasõduri. Tema pea pöördus vesti, indikaatori poole.
  
  "Kaheksa sekundit!"
  
  Kõik tormasid akna juurde. Kõik peale Drake'i. Inglane tormas edasi majja, tormas mööda kitsast koridori kööki, palvetades, et keegi tagaukse lahti jätaks. Nii oleks ta pommi plahvatamisel Claude'ile lähemal. Nii et tal oli võimalus.
  
  Läbi koridori. Möödus kolm sekundit. Kööki. Kiire pilk ringi. Veel kaks sekundit. Tagauks on suletud.
  
  Aeg on läbi.
  
  
  KAHEKÜMNE VIIES PEATÜKK
  
  
  Drake avas tule kohe, kui kuulis esialgset plahvatust. Sinna jõudmiseks kuluks sekund või paar. Köögiuks purunes arvukatest löökidest. Drake jooksis talle otse vastu ja tulistas kogu aeg. Ta ei võtnud kiirust maha, vaid lõi teda õlaga ja kukkus läbi õhu.
  
  Plahvatus pühkis tema selja taha nagu ründav madu. Uksest ja akendest paiskus välja leegikeel, mis paiskus taevasse. Drake veeres. Tulehingus puudutas teda hetkeks ja taandus siis.
  
  Ilma hoogu maha võtmata hüppas ta uuesti püsti ja jooksis. Muljutud ja pekstud, kuid kohutavalt sihikindlalt tormas ta suure aida poole. Esimene asi, mida ta nägi, olid surnukehad. Neid on neli. Tehnikud, mille Hayden ligipääsuks maha jättis. Ta peatus nende kõrval ja kontrollis igaühel elumärke.
  
  Pulss puudub ja kuulihaavad puuduvad. Kas need neetud seinad elektrifitseeriti?
  
  Teisel hetkel polnud sellel enam tähtsust. Aida esiosa plahvatas, puid kilde ja leegid paiskusid välja suurejoonelise detonatsiooniga. Drake kukkus tekile. Ta kuulis mootori mürinat ja vaatas täpselt õigel ajal üles, et näha, kuidas kollane udu purunes läbi murtud uste ja lendas võimsalt mööda ajutist sissesõiduteed alla.
  
  Drake hüppas püsti. Tõenäoliselt suundus ta peidetud helikopteri, lennuki või mõne muu neetud mõrra poole. Ta ei jõudnud abiväge ära oodata. Ta jooksis lagunenud lauta ja vaatas ringi. Ta raputas umbusklikult pead. Poleeritud superauto sügav sära säras igas suunas.
  
  Valides lähima võtme, kulutas Drake väärtuslikke sekundeid võtme otsimisele ja nägi siis komplekti neid sisemise kontori ees rippumas. Aston Martin Vanquish sai alguse võtme- ja jõukombinatsioonist, mis oli küll Drake'ile võõras, kuid pani adrenaliini õhku, kui mootor hullult mürises.
  
  Aston Martin lendas rehvide kriuksudes kuurist välja. Drake osutas talle Claude'i kihutava auto suunas. Kui see oli lihtsalt järjekordne desorientatsiooni voor, on Drake perses. Nagu võib-olla kogu Hawaii. Neil oli hädasti vaja verekuninga asetäitja tabada.
  
  Drake nägi silmanurgast, kuidas Alicia järsult peatus. Ta ei oodanud. Tahavaatepeeglist nägi ta teda sihikindlalt lauta jooksmas. Issand, see võib hätta sattuda.
  
  Ees ootav kollane udu hakkas välja nägema nagu tippklassi superauto, mis meenutas mõneti võistluse võitnud vanu Porsche Le Mansi kupeesid. Maapinna lähedal kallistas ta teekurve, põrkas nagu jookseks vedrudel. Ei sobi ebatasasele maastikule, kuid siis sai ajutine tee mitu miili kõrgemal täiesti asfalteeritud.
  
  Drake tulistas Vanquishi pihta, asetades relva ettevaatlikult selja taha istmele ja kuulates Bluetoothi helisid, mis tema ajus ringi kostsid. Rantšooperatsioon oli endiselt täies hoos. Pantvangid vabastati. Mõned olid surnud. Mitmed Claude'i meeste rühmad olid endiselt strateegilistel positsioonidel kinni, surudes võimud maapinnale. Ja seal oli ikka veel pool tosinat tiigrit ringi luusimas, põhjustades kaost.
  
  Vahe Aston Martini ja Porsche vahel on viidud nulli. Inglise auto oli karedatel teedel palju parem. Drake sättis end otse tema taha, kavatsedes tema kõrvale istuda, kui nägi tahavaatepeeglist, et talle läheneb teine superauto.
  
  Alicia sõidab vana Dodge Viperiga. Usalda teda, et ta teeb midagi lihastega.
  
  Need kolm autot kihutasid mööda ebatasast maastikku, võttes pöördeid ja pöörates pikkadel sirgetel. Nende ümber ja taga lendas kruus ja pori. Drake nägi kõvakattega teed lähenemas ja tegi otsuse. Nad tahtsid Claude'i elusalt kätte saada, kuid pidid ta enne kinni püüdma. Ta kuulas väga hoolikalt oma kõrvaklappidest jutuvada, juhuks kui keegi teataks, et on Claude'i tabanud, kuid mida kauem see tagaajamine kestis, seda kindlamaks sai Drake, et eessõitev mees on Verekuninga teine.
  
  Drake tõstis relva ja purustas Astoni esiklaasi. Pärast hetkelist ohtlikku libisemist sai ta kontrolli tagasi ja tulistas põgeneva Porsche pihta teise paugu. Kuulid rebisid ta seljast läbi.
  
  Vaevalt võttis auto kiirust maha. Ta asus uuele teele. Drake avas tule, kui Le Mansi juht kiirendas, kuuliümbrised olid tema kõrval olevale nahkistmele laiali. On aeg võtta sihikule rehvid.
  
  Kuid just sel hetkel suumis üks helikopter neist kõigist mööda, kaks tegelast avatud ustest välja kummardusid. Helikopter pööras Porsche ees ringi ja hõljus külili. Hoiatuslasud rebisid tema ees teelt välja tükke. Drake raputas umbusklikult pead, kui käsi torkas juhi aknast välja ja hakkas kopterit tulistama.
  
  Kohe, korraga, võttis ta jala gaasipedaalilt ja käed roolilt, võttis sihikule ning vabastas ambitsioonikuse, osavuse ja hoolimatuse laengu. Alicia Viper sõitis vastu tema enda autot. Drake sai kontrolli tagasi, kuid nägi, kuidas relv lendas läbi esiklaasi.
  
  Kuid tema hull löök töötas. Ta tulistas põgenevat juhti küünarnukist ja nüüd hakkas auto kiirust vähendama. Peatus. Drake peatas järsult Astoni, hüppas välja ja jooksis kiiresti Porsche kõrvalistuja ukse juurde, peatus, et tõsta püssi ja hoidis sihiku kogu aeg figuuri peas.
  
  "Lase relv maha! Tee seda!"
  
  "Ma ei saa," kõlas vastus. "Sa tulistasid mind käest, et mind kuradima hakata, sa loll metssiga."
  
  Helikopter hõljus ees, selle rootorid mürisesid, kui mürisev mootor maapinda raputas.
  
  Alicia lähenes ja tulistas Porsche küljepeeglit. Meeskonnana keerati vasakule ja paremale, mõlemad katsid roolis olnud mehe.
  
  Vaatamata agoonia grimassile mehe näol, tundis Drake ta fotolt ära. See oli Claude.
  
  On aeg maksta.
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake hüppas šokist, kui tema mobiiltelefon helises. Drake'i jäljendades läks ta samuti üle Evanescence'ile. Amy Lee jahutav vokaal loos "Lost in Paradise" sobis suurepäraselt kõigi tolle hetke meeleoluga.
  
  Ekraanile ilmus kiri International. Kõne poleks tulnud tema pereliikmelt. Kuid rahvusarhiivi tööd silmas pidades võib see pärineda paljudest valitsusasutustest.
  
  "Jah?"
  
  "Ben Blake?"
  
  Hirm kriimustas teravate sõrmedega tema selgroogu. "Kes see on?"
  
  "Ütle mulle". Hääl oli kultuurne, ingliskeelne ja täiesti enesekindel. "Praegu. Kas ma peaksin Ben Blake'iga rääkima?"
  
  Karin lähenes talle, lugedes õudust tema näolt. "Jah".
  
  "Hästi. Hästi tehtud. Kas see oli nii raske? Minu nimi on Daniel Belmonte.
  
  Ben kukutas telefoni peaaegu maha. "Mida? Kuidas kurat sul läheb..."
  
  Peen naeru vool peatas ta. "Lõõgastuge. Lihtsalt lõdvestu mu sõber. Ma olen pehmelt öeldes üllatunud, et Alicia Miles ja teie tüdruksõber ei maininud minu... oskusi."
  
  Beni suu läks lõhki, suutmata sõnagi öelda. Karin suust sõnu, varas? Londonist? Kas see on tema?
  
  Beni nägu ütles kõik.
  
  "Kas kass hammustas teie keelt, härra Blake? Võib-olla peaksite oma kauni õe riidesse panema. Kuidas Karinil läheb?"
  
  Õe nime mainimine rõõmustas teda veidi. "Kust sa mu numbri said?"
  
  "Ära ole minu suhtes alandlik. Kas arvate tõesti, et selle lihtsa toimingu tegemiseks kulub kaks tundi, mida mul palusite? Või olen veetnud viimased nelikümmend minutit oma... heategijate kohta natukene õppides? Hm? Võtke sellega aega, Blakey.
  
  "Ma ei tea sinust midagi," ütles Ben kaitsvalt. "Ma soovitasin sulle..." Ta peatus. "Läbi-"
  
  "Su sõbranna? Ma olen kindel, et see oli. Ta tunneb mind päris hästi."
  
  "Aga Alicia?" Karin karjus, püüdes meest tasakaalust välja viia. Nad olid mõlemad nii üllatunud ja nii kogenematud, et neil ei tulnud pähegi CIA-d hoiatada.
  
  Hetkeks valitses vaikus. "See tüdruk hirmutab mind, ausalt öeldes."
  
  Beni aju näis olevat hakanud toimima. "Härra Belmonte, üksus, mida teil paluti kopeerida, on väga väärtuslik. Nii väärtuslik -"
  
  "Ma saan sellest aru. Selle kirjutasid kapten Cook ja üks tema meestest. Oma kolme reisi jooksul tegi Cook rohkem avastusi kui ükski teine inimene ajaloos.
  
  "Ma ei pea silmas ajaloolist väärtust," nähvas Ben. "Ma mõtlen, et see võib päästa elusid. Nüüd. Täna."
  
  "Tõesti?" Belmonte näis olevat tõeliselt huvitatud. "Palun ütle mulle".
  
  "Ma ei saa". Ben hakkas veidi meeleheitel. "Palun. Aita meid".
  
  "See on juba teie meilis," ütles Belmonte. "Aga ma poleks see, kes ma olen, kui ma ei näitaks teile, mida ma väärt olen, eks? Nautige."
  
  Belmonte lõpetas kõne. Ben viskas mobiiltelefoni lauale ja klõpsas mõne sekundi arvutil.
  
  Peakoka ajakirjade puuduvad leheküljed ilmusid täies ja uhkes värvitoonis.
  
  "Põrgu tasemed," luges Ben valjusti. "Cook jõudis alles viiendale tasemele ja pöördus siis tagasi. Issand jumal, kas sa kuuled seda, Karin? Isegi kapten Cook ei jõudnud viiendast tasemest kõrgemale. See... see..."
  
  "Tohutu lõksude süsteem." Karin luges kiiresti üle õla, tema fotomälu töötas ületunde. "Suurim ja pöörasem lõksusüsteem, mida kunagi ette kujutatud."
  
  "Ja kui see on nii suur, ohtlik ja keerukas..." Ben pöördus tema poole. "Kujutage ette selle ime tohutut ja tähtsust, milleni see viib."
  
  "Uskumatu," ütles Karin ja luges edasi.
  
  
  * * *
  
  
  Drake tõmbas Claude'i allatulistatud autost välja ja viskas ta jämedalt teele. Tema valukarjed rebivad õhku, summutades isegi helikopteri mürina.
  
  "Lollid! Sa ei peata seda kunagi. Ta võidab alati. Kurat, mu käsi valutab, pätt!"
  
  Drake viis oma kuulipilduja käeulatusse ja põlvitas Claude'i rinnale. "Ainult paar küsimust, sõber. Siis pumpavad arstid sulle väga maitsvat paska täis. Kus on Kovalenko? Ta on siin?"
  
  Claude tegi talle kivise näo, peaaegu nördinud.
  
  "Olgu, proovime midagi lihtsamat. Ed Boudreau. Kus ta on?"
  
  "Ta viis wiki-wiki süstikuga tagasi Waikikisse."
  
  Drake noogutas. "Kus on ülejäänud kaks rantšo?"
  
  "Kadunud." Claude'i nägu läks muigele. "Kõik on kadunud".
  
  "See on piisavalt". Alicia kuulas üle Drake'i õla. Ta kõndis ringi, suunates relva Claude'i näole, ja asetas oma saapa ettevaatlikult Claude'i purunenud küünarnukile. Kohene karje lõhestas õhu.
  
  "Võime selle viia nii kaugele kui soovite," sosistas Drake. "Keegi pole siin sinu poolel, sõber. Oleme terrorirünnakutest teadlikud. Kas räägi või karju. Minu jaoks pole see oluline."
  
  "Stopp!" Claude'i sõnad olid peaaegu arusaamatud. "Puh... palun."
  
  "See on parem". Alicia leevendas survet veidi.
  
  "Ma... olen olnud Blood Kingiga koos palju-palju aastaid." Claude sülitas. "Aga nüüd jätab ta mu maha. Ta jätab mind surema. Mädanik seamaal. Et oma tagumikku katta. Võibolla mitte." Claude püüdis istuda. "Jama".
  
  Kõik muutusid ettevaatlikuks, Drake tõmbas välja püstoli ja sihtis Claude'i kolju. "Rahulikult".
  
  "Ta kahetseb seda." Claude peaaegu kihas vihast. "Ma ei hooli enam tema kohutavast kättemaksust." Tema toonist õhkus sarkasmi. "Mind ei huvita. Nüüd pole minu jaoks enam elu."
  
  "Me mõistame." Alicia ohkas. "Sa vihkad oma kuradi poiss-sõpra. Lihtsalt vastake seksika sõduri küsimustele."
  
  Drake'i kuularist kostis piiksumist. Metallist hääl ütles: "Esimene portaalseade on leitud. Näib, et Kovalenko on selle endast maha jätnud.
  
  Drake pilgutas silmi ja heitis korraks pilgu Aliciale. Miks peaks verekuningas sellisel ajal portaaliseadmest lahkuma?
  
  Lihtne vastus. Tal polnud seda vaja.
  
  "Kovalenko juhib Diamond Headi, eks? Pele väravatesse või põrgusse või millegi muusse. See on tema lõppeesmärk, eks?"
  
  Claude tegi näo. "See legend, mille ta leidis, sai kinnisideeks. Mees, kes on üle kõigi unistuste rikas. Mees, kes saab kõike, mida tahab. Mida ta teeb?
  
  "Kinnisideeks millestki, mida tal kunagi ei ole?" Alicia soovitas.
  
  "Nii tark, nii leidlik mees muutus üleöö neurootiliseks idioodiks. Ta teab, et selle neetud vulkaani all on midagi. Ta pomises alati, et on parim kokk. See kokk pööras tegelikult hirmunult tagasi. Aga mitte Dmitri Kovalenko, mitte Verine Kuningas; ta oleks edasi liikunud."
  
  Isegi Drake tundis aimdust. "Kas Cook pöördus tagasi? Mis kurat seal all on?"
  
  Claude kehitas õlgu ja ohkas siis valust. "Keegi ei tea. Aga ma arvan, et Kovalenko saab esimesena teada. Ta on praegu teel sinna."
  
  Drake'i süda hüppas selle teabe peale. Ta on praegu teel sinna. Oli aeg.
  
  Selleks ajaks olid neile lähenenud Mai ja pool tosinat sõdurit. Kõik kuulasid innukalt.
  
  Drake mäletas eelseisvat ülesannet. "Me vajame rantšo asukohti. Ja me tahame Ed Boudreaud.
  
  Claude edastas teabe. Veel kaks rantšo, üks Kauail, teine Big Islandil. Boudreau oli teel Kauaile.
  
  "Aga terrorirünnakud?" küsis Mai vaikselt. "Kas see on lihtsalt järjekordne trikk?"
  
  Ja nüüd venis Claude'i nägu tõesti sellisest meeleheitest ja kannatusest välja, et Drake'i kõht kukkus läbi põranda.
  
  "Ei". Claude ohkas. "Nad on tõelised. Nad võivad igal hetkel avaneda.
  
  
  KAHEKÜMNE KUUES PEATÜKK
  
  
  Ben ja Karin kõndisid akna juurde, mõlemal käes kapten Cooki salaajakirjade koopia. Kui nad lugesid ja uuesti lugesid selles sisalduvat hullust, küsis Ben oma õelt verekuninga kummalise käitumise kohta.
  
  "Kovalenko plaanis vist sellele reisile minna, kui kaasaskantavad seadmed leiti. Ta on liiga hästi ette valmistatud, et oleks viimastel nädalatel kõike korraldanud.
  
  "Aastaid," pomises Karin. "Aastaid planeerimist, harjutamist ja õigete rataste määrimist. Aga miks ta riskis selle tohutu operatsiooniga, et minna väikesele väljasõidule Bermudale?
  
  Ben raputas pead ühe loetava lõigu peale. "Hullud asjad. Lihtsalt hull. Oli ainult üks asi, mis suutis teda seda teha, õde.
  
  Karin vaatas kauget ookeani. "Ta nägi midagi seadmete kohta, mis olid seotud Diamond Headiga."
  
  "Jah, aga mida?"
  
  "Noh, lõpuks pole ilmselgelt midagi väga olulist." Nad jälgisid päid raputavaid päid, kui kaamerapilte Verikuninga rantšost edastati. Nad teadsid, et megalomaani oli portaaliseadme maha jätnud. "Tal pole seda vaja."
  
  "Või ta usub, et saab selle lihtsalt soovi korral tagasi võtta."
  
  Nende selja taga, operatiivsel üleslingil, kuulsid nad, kuidas Drake hüüdis välja teavet, mida ta oli Claude'ilt nii kaua ammutanud.
  
  Ben pilgutas Karinile otsa. "Ta ütleb, et Bloody King on juba Diamond Headis. See tähendab-"
  
  Kuid Karini ootamatu kisa külmutas järgmised sõnad kurku. Ta jälgis tema pilku, tõmbas silmi ja tundis, kuidas tema maailm mureneb.
  
  Waikiki rannal lendas hotelli akendest mitme plahvatuse must suits.
  
  Eirates teda ümbritsevatest kontoritest kostvat müra, jooksis Ben seina äärde ja lülitas teleri sisse.
  
  Tema mobiiltelefon helises. Seekord oli selleks tema isa. Nad peavad ka telekat vaatama.
  
  
  * * *
  
  
  Drake ja sõdurid, kes ei olnud hõivatud pantvangide võtmisega ega väheste allesjäänud vastupanu taskute alistamisega, nägid saadet oma iPhone'ides. Nende üksuse ülem, mees nimega Johnson, häkkis sisse sõjaväe Android-seadmetesse ja võttis sündmuste arenedes otse ühendust Honolulus asuva mobiilse komandopunktiga.
  
  "Waikiki kolmes hotellis plahvatasid pommid," kordas komandör. "Ma kordan. Kolm. Purjetame rannikult läände. Kalakuau Waikiki. Lehvita Ohanale." Komandör kuulas minuti. "Tundub, et nad plahvatasid tühjades ruumides, põhjustades paanikat... evakueerimist... päris palju... kaost. Honolulu hädaabiteenistused on pingutatud.
  
  "See on kõik?" Drake tundis tegelikult kergendust. Oleks võinud palju hullem olla.
  
  "Oota..." Komandöri nägu langes. "Oh ei".
  
  
  * * *
  
  
  Ben ja Karin vaatasid õudusega, kuidas teleekraanil stseene lülitusid. Hotellid evakueeriti kiiresti. Mehed ja naised jooksid, tõukasid ja kukkusid. Nad karjusid, kaitsesid oma lähedasi ja nutsid tugevalt oma lapsi kallistades. Hotelli töötajad tulid järele, näisid karmi ja hirmunud, kuid säilitasid kontrolli. Politsei ja tuletõrjujad sisenesid ja väljusid fuajeesse ja hotellitubadesse ning nende kohalolu oli tunda iga hotelli ees. Televisioonipilt tuhmus, kui helikopter sisse lendas, avades suurepärase vaate Waikikile ja selle taga asuvatele mägedele, Diamond Headi vulkaani majesteetlikkusele ja maailmakuulsale Kuhio rannale, mida nüüd rikub vapustav vaatepilt suitsu väljutatavatest kõrghoonetest hotellidest. ja leegid nende hävinud seintest ja akendest.
  
  Teleriekraan klõpsas uuesti. Ben ahmis õhku ja Karini süda hüppas. Nad ei saanud isegi omavahel rääkida.
  
  Neljanda hotelli, mis oli terve maailma vaateväljas, vallutasid maskides terroristid. Kõik, kes neile teele jäid, lasti kõnniteel maha. Viimane mees pööras ümber ja raputas hõljuvale helikopterile rusikat. Enne hotelli sisenemist ja ukse enda järel lukustamist tulistas ta pargitud takso kõrval kükitanud tsiviilisikut.
  
  "Oh mu jumal". Karini hääl oli vaikne. "Aga vaesed inimesed sees?"
  
  
  * * *
  
  
  "Kuninganna Ala Moana on relvastatud meeste poolt vallutatud," ütles komandör neile. "Otsustavalt. Maski kandmine. Ma ei karda tappa." Ta pööras oma mõrvarliku pilgu Claude'i poole. "Kui palju rünnakuid veel tuleb, sa kuri pätt?"
  
  Claude näis hirmunud. "Mitte ükski," ütles ta. "Oahul."
  
  Drake pöördus ära. Ta pidi mõtlema. Ta pidi end ümber orienteerima. Seda tahtis Kovalenko, et nad kõik segaksid. Fakt oli see, et Kovalenko teadis, et teemantpea all on peidus midagi vapustavat, ja ta oli teel, et seda nõuda.
  
  Midagi, mis võib isegi ületada nende rünnakute õuduse.
  
  Tema keskendumisvõime taastus. Siin pole midagi muutunud. Rünnakud olid ideaalselt ajastatud. Nad tegid samaaegselt töövõimetuks sõdurid, armee ja hädaabiteenistused. Kuid midagi pole muutunud. Nad ei leidnud Verekuningat, nii et...
  
  Plaan B viidi ellu.
  
  Drake viipas Mayle ja Aliciale. Hayden ja Kinimaka olid juba lähedal. Suur hawaiilane nägi šokeeritud välja. Drake ütles talle teravalt: "Kas sa oled selleks valmis, Mano?"
  
  Kinimaka peaaegu urises. "Mul on kuradi õigus."
  
  "Plaan B," ütles Drake. "Kovalenkot pole siin, nii et me jääme selle juurde. Ülejäänud sõdurid saavad sellest minuti pärast aru. Hayden ja May, teie ühinete Kauai rünnakuga. Mano ja Alicia, te ühinete rünnakuga Suurele saarele. Mine nendesse rantšodesse. Säästa nii palju kui võimalik. Ja Alicia..." Ta nägu muutus nikerdatud jääks. "Ma loodan, et te sooritate mõrva. Las see pätt Boudreaux sureb jõhkrat surma.
  
  Alicia noogutas. Drake'i idee oli Mai ja Alicia lahus hoida, kui nad mõistsid, et peavad oma meeskonna laiali tegema. Ta ei tahtnud, et Wellsi surm ja muud saladused jääksid elude päästmise ja vaenlase peatamise vahele.
  
  Claude"i kõrge hääl äratas Drake"i tähelepanu. "Kovalenko rahastas rünnakuid Oahule, Kauaile ja Suurele saarele lihtsalt selleks, et teie tähelepanu tõmmata. Jagage ja vallutage teid. Sa ei saa seda meest võita. Ta on aastaid valmistunud."
  
  Matt Drake tõstis relva. "Sellepärast lähen ma talle läbi põrguvärava ja toidan ta kuradile." Ta suundus kaubahelikopteri poole. "Tulge nüüd, inimesed. Laadige täis."
  
  
  * * *
  
  
  Ben pöördus kiiresti ümber, kui tema mobiiltelefon helises. See oli Drake
  
  "Valmis?"
  
  "Tere Matt. Oled sa kindel? Kas me tõesti lahkume?"
  
  "Me tõesti lahkume. Praegu. Kas saite Daniel Belmontelt selle, mida vajasite?
  
  "Jah. Aga ta on natuke nõrk..."
  
  "Hästi. Kas olete täpselt kindlaks teinud laavatoru lähima sissepääsu?"
  
  "Jah. Diamond Headist umbes kahe miili kaugusel on väravaga piirkond. Hawaii valitsus sulges samamoodi kõik teadaolevad sissepääsud. Enamasti ei takista see isegi sihikindlal lapsel sisse pääsemast."
  
  "Miski ei aita. Kuule, Ben. Haara Karin ja kutsu keegi sind selle laavatoru juurde viima. Saada mulle koordinaadid. Tee seda kohe ".
  
  "Kas sa räägid tõsiselt? Meil pole õrna aimugi, mis seal all on. Ja see lõksusüsteem? See on julmusest kaugemale."
  
  "Julgust, Ben. Või nagu Def Leppard ütles - rokime. "
  
  Ben asetas telefoni lauale ja hingas sügavalt sisse. Karin pani käe tema õlale. Mõlemad vaatasid televiisorit. Saatejuhi hääl oli pingeline.
  
  "...see on kunagi varem nähtud terrorism."
  
  "Drake'il on õigus," ütles Ben. "Me oleme sõjas. Peame kukutama oma vaenlaste ülemjuhataja.
  
  
  KAHEKÜMNE SEITSMES PEATÜKK
  
  
  Drake kogus kaheksa Delta meeskonna liiget, kes määrati talle juhuks, kui sügavate koobaste uurimine oli vajalik. Nad olid osakonna suhtelised veteranid, kõige kogenumad ja iga inimene oli kunagi mingis jumalast hüljatud kohas oma operatsiooni läbi viinud.
  
  Enne kui nad helikopterisse astusid, astus Drake koos sõpradega hetkeks välja. Verekuningas oli Hawaii ja valitsusväed juba ära jaganud ning nüüd kavatses ta need lahutada.
  
  "Ole ohutu." Drake vaatas kordamööda kõigile silma. Hayden. Mai. Alicia. Kinimaka. "Peame veetma veel ühe öö põrgus, aga homme oleme kõik vabad."
  
  Manolt kostis noogutusi ja nurinat.
  
  "Uskuge," ütles Drake ja ulatas käe. Veel neli kätt tulid talle vastu. "Jääge lihtsalt ellu, poisid."
  
  Sellega pöördus ta ja jooksis ootava helikopteri poole. Delta Squad oli lõpetamas oma varustust ja asus nüüd pardale minnes oma kohale. "Tere kutid". Tal oli tugev Yorkshire'i aktsent. "Kas olete valmis selle viinaga leotava sea laiali rebima?"
  
  "Booya!"
  
  "Persse." Drake lehvitas piloodile, kes nad õhku tõstis. Ta vaatas viimast korda tagasi rantšo poole ja nägi, et sõbrad seisid endiselt samas ringis ja vaatasid, kuidas ta läheb.
  
  Kas ta näeb neid kõiki veel kunagi elusalt?
  
  Kui ta seda teeks, oleks tõsine arvestus. Ta peaks veidi vabandama. Mõne kohutava reaalsusega peab ta leppima. Kuid Kovalenko surmaga oleks see lihtsam olnud. Kennedy oleks kätte makstud, kui poleks päästetud. Ja nüüd, kui ta oli kindlalt Verise Kuninga jälil, oli tema tuju juba pisut kõrgemale tõusnud.
  
  Kuid lõplik arvestus May ja Alicia vahel võib selle kõik pea peale pöörata. Nende vahel oli midagi tohutut, midagi kohutavat. Ja mis iganes see ka poleks, Drake on sellega seotud. Ja kaevud.
  
  Ei läinud kaua, kui kopter jõudis Beni koordinaatideni. Piloot maandus nad tasasele maapinnale umbes saja jardi kaugusel pisikesest kompleksist. Drake nägi, et Ben ja Karin istuvad juba seljaga vastu kõrget tara. Nende näod olid pingest täiesti valged.
  
  Ta pidi mõnda aega olema vana Drake. See missioon vajas Ben Blake'i tema parimal ja lahedamal kujul ning samal ajal kui Ben tulistas kõigi silindrite pihta, toitus Karin sellest. Missiooni edu sõltus sellest, kas nad kõik olid oma elu parimas vormis.
  
  Drake andis Delta sõduritele märku, astus ägedatest õhupuhangutest ümbritsetud kopterist välja ning jooksis Beni ja Karini poole. "Kõik on korras?" ta hüüdis. "Kas sa tõid palgid?"
  
  Ben noogutas, olles ikka veel pisut ebakindel, kuidas oma vanasse sõpra suhtuda. Karin hakkas kuklas juukseid siduma. "Me oleme täis, Drake. Loodan, et tõite tagasi midagi kuradi head."
  
  Nende ümber tunglesid Delta sõdurid. Drake plaksutas ühe mehe, suure habemega isendi, kelle kaelal ja kätel olid tätoveeringud nagu jalgrattur. "See on minu uus sõber, kutsung on Komodo ja see on tema meeskond. Meeskond, kohtuge mu vanade sõprade Ben ja Karin Blake'iga.
  
  Igal pool kostis noogutusi ja nurinat. Kaks sõdurit olid hõivatud sümboolse tabaluku valimisega, mis takistas inimestel ühest Hawaii kuulsast laavatorust alla laskuda. Mõne minuti pärast nad taganesid ja värav jäi avatuks.
  
  Drake sisenes kompleksi. Betoonist platvorm viis metallukseni, mis oli kindlalt lukustatud. Paremal seisis kõrge post, mille otsas uuris ala pöörlev turvakaamera. Komodo viipas samad kaks sõdurit ettepoole, et nad ukse eest hoolitseksid.
  
  "Kas teil on vihjeid selle kohta, millesse mina ja mu mehed hakkame sattuma?" Komodo kähe hääl pani Beni võpatama.
  
  "Robert Baden-Powelli sõnadega," ütles Ben. "Ole valmis".
  
  Karin lisas: "Kõige eest."
  
  Ben ütles: "See on skautide moto."
  
  Komodo raputas pead ja pomises hinge all "Geeks".
  
  Ben seadis end karmi välimusega sõduri taha. "Igatahes, miks nad sind Komodoks kutsuvad? Kas teie hammustus on mürgine?"
  
  Drake katkestas enne, kui Delta kapten jõudis vastata. "Nad võivad seda nimetada laavatoruks, kuid see on ikkagi lihtne vanamoodne tunnel. Ma ei solva teid tavaliste protokollide kehtestamisega, kuid ma ütlen teile seda. Ettevaatust mõrrade eest. Bloody King on seotud suurte väljapanekute ja eraldamistehnikatega. Kui ta suudab meid isoleerida, oleme surnud mehed.
  
  Drake kõndis ette, viipas Benile, et ta läheks järgmisena ja Karin järgneks Komodole. Väikeses valvemajas ei olnud midagi peale paari suure kapi ja tolmuse telefoni. See lõhnas kopitanud ja niiske ning resoneeris sügava, ürgse vaikusega, mis hõljus ees õhus. Drake läks edasi ja sai peagi teada, miks.
  
  Laavatoru sissepääs oli nende jalge ees, tohutu auk, mis viis alla hiilivasse pimedusse.
  
  "Kui kaugel see on?" Komodo astus ette ja viskas kuma. Seade vilkus ja veeres paar sekundit, enne kui tabas kõva kivi. "Lähedal. Kinnitage mõned köied, poisid. Kiirusta."
  
  Kuni sõdurid töötasid, kuulas Drake nii hästi kui suutis. Tundipimedusest ei tulnud ainsatki heli. Ta oletas, et nad olid Kovalenkost mitu tundi maas, kuid kavatses kiiresti järele jõuda.
  
  Kui nad olid laskunud ja oma jalad tugevalt laavatoru siledale põrandale asetanud, sai Drake end kurssi ja suundus Diamond Headi poole. Toru kitsenes, vajus ja paindus. Isegi Delta meeskond kaotas vulkaanivõlli ettearvamatuse tõttu mõnikord tasakaalu või kraapis pead. Kaks korda pöördus see järsult, pannes Drake'i paanikasse, kuni ta taipas, et õrn kurv oli alati Diamond Headi suunas.
  
  Ta hoidis pilku kaugusmõõtjal. Maa-alune pimedus sulgus nende kohal igast küljest. "Edasi," ütles Drake äkki ja peatus.
  
  Midagi hüppas pimedusest välja. Altpoolt kostis külma õhu puhangut. Ta peatus ja uuris ees olevat hiiglaslikku auku. Komodo astus juurde ja viskas veel ühe särapulga.
  
  Seekord kukkus ta umbes viisteist jalga.
  
  "Hästi. Komodo, sina ja su meeskond valmistuge. Ben, Karin, vaatame neid ajakirju."
  
  Kui Delta meeskond püstitas sakilise augu kohale tugeva statiivi, luges Drake kiiresti joonealused märkused. Ta silmad läksid suureks, enne kui ta isegi esimese lehekülje lugemise lõpetas, ja hingas sügavalt sisse.
  
  "Pagan võtaks. Ma arvan, et vajame suuremaid relvi."
  
  Ben kergitas kulmu. "Me ei vaja seal all täppe. Need on ajud."
  
  "Noh, õnneks on mul mõlemad." Drake tõstis relva. "Ma arvan, et kui meil on vaja kuulata mingit nõmedat muusikat, siis me pöördume teie poole."
  
  "Munad. Mul on nüüd iPodis Fleetwood Mac.
  
  "Olen šokeeritud. Milline versioon?
  
  "Kas neid on rohkem kui üks?"
  
  Drake raputas pead. "Ma arvan, et kõik lapsed peaksid kuskil oma haridusteed alustama." Ta pilgutas Karinile silma. "Kuidas meil läheb, Komodo?"
  
  "Tehtud".
  
  Drake astus ette, haaras statiivi küljes olevast trossist ja lükkas kummaliselt hõõguva toru alla. Niipea kui tema saapad põhja puudutasid, tõmbas ta ja teised libisesid ükshaaval alla. Treenitud sportlane Karin sai laskumisega kerge vaevaga hakkama. Ben nägi natuke vaeva, kuid ta oli noor ja vormis ning lõpuks maandus ilma higistamata.
  
  "Edasi". Drake kõndis kiiresti Diamond Headi suunas. "Vaata oma selga. Me jõuame lähemale."
  
  Käik hakkas laskuma. Drake mõtles korraks, kuidas saaks laavatoru oma loomulikust voolust kõrvale juhtida, kuid mõistis siis, et magma ise tungib põrguliku jõuga läbi vähima vastupanu tee. Laava võis võtta mis tahes nurga alt.
  
  Möödus veel mõni minut ja Drake peatus uuesti. Ees oli põrandas veel üks auk, seekord väiksem ja täiuslikult ümar. Kui Komodo hõõgumispulga maha lasi, arvasid nad, et võll oli umbes kolmkümmend jalga sügav.
  
  "Veelgi ohtlikum," ütles Drake. "Hoolitsege enda eest, te kaks."
  
  Seejärel märkas ta, et hõõgupulga valgust ei peegeldunud ükski kivimüür. Selle oranži valguse neeldus ümbritsev pimedus. Nende all oli suur kamber.
  
  Ta andis vaikimiseks märku. Ühena kuulasid nad tähelepanelikult kõiki altpoolt tulevaid helisid. Pärast hetkelist vaikust haaras Drake rappelinöörist kinni ja kiikas end üle tühja võlli. Ta libises kiiresti selle pikkuses alla, kuni oli lae all.
  
  Ikka ei mingit müra. Ta murdis veel pool tosinat särapulka ja viskas need all olevasse kambrisse. Tasapisi hakkas õitsema ebaloomulik valgus.
  
  Ja Matt Drake nägi lõpuks seda, mida vähesed inimesed olid varem näinud. Suur umbes viiekümne meetri pikkune ristkülikukujuline ruum. Täiesti sile põrand. Kolm kõverat seina, millele on graveeritud mõned iidsed märgid, mis on sellisel kaugusel eristamatud.
  
  Ja ühes seinas domineerib kumer võlvkäik, mis kapten Cooki nii võlus. Tema sees olev uks, mis oli Verikuningat nii köitnud. Ja õudused ja imed, mis võivad peituda kaugemal, täitsid Matt Drake'i ja tema kaaslased sellise hirmuga.
  
  Nad leidsid põrguväravad.
  
  
  KAHEKÜMNE KAHEKSEK PEATÜKK
  
  
  Hayden hoidis kõvasti kinni, kui helikopter taevasse kaldus, muutes kiiresti kurssi. Tema viimane vaade Kinimakile oli alati vallatu Alicia Miles, kes lükkas ta teise helikopterisse. Vaatepilt pani ta võpatama, kuid tema praktiline pool teadis, et lahingus oli Manol selles äris parim tugi hullumeelse inglanna näol.
  
  Nii ka Hayden. Mai istus tema kõrval, vaikselt ja rahulikult, justkui suunduksid nad Napali rannikule maailmatasemel vaatamisväärsusi vaatama. Ülejäänud istmed võtsid sisse crack-sõdurid. Kauai oli paarikümne minuti kaugusel. Gates oli just temaga ühendust võtnud, et teatada terrorirünnakust Kauail Kukui Grove'i vabaõhukeskuses. Mees aheldas end kompleksi põhjaküljel asuva Jamba Juice'i/Starbucksi ühisest asukohast väljaspool asuva piirde külge. Keegi, kelle keha külge on kinnitatud jamteksitükid ja sõrm primitiivse detonaatori päästikul.
  
  Mehel oli ka kaks automaatrelva ja Bluetooth-peakomplekt ning ta takistas ühelgi restorani külastajal lahkumast.
  
  Gatesi enda sõnadega. "See idioot jääb ilmselgelt sinna rippuma nii kaua, kui saab, ja kui võimud oma sammu teevad, plahvatab ta. Enamik Kauai politseijõududest lähetati sündmuskohale, teist eemale.
  
  "Hoiame rantšo turvalisena, söör," kinnitas Hayden. "Seda me ootasime."
  
  "Me tegime seda, preili Jay. Arvan, et näeme järgmiseks, millised on Kovalenko plaanid Big Islandiga.
  
  Hayden sulges silmad. Kovelenko oli seda rünnakut planeerinud aastaid, kuid küsimusi jäi. Miks loobuda portaali seadmest? Miks sellise mürinaga lahkuda? Kas see võib olla tema plaan B? Vaatamata asjaolule, et võimud paljastasid kiiresti kõik tema jõupingutused ja õhutasid Drake'i, tema sõprade ja perede vastu verise kättemaksu, valis ta selle tee suurima kuulsuse saavutamiseks.
  
  Või mõtles ta, et võib-olla kasutas ta vana, vana strateegiat, tekitades siin piisavalt segadust, et teie tegevused võivad seal märkamatuks jääda.
  
  Vahet pole, mõtles ta. Tema mõtted olid Benist ja tema ohtlikust ülesandest. Ta ei ütleks seda kunagi kohusetundest, kuid ta hakkas teda väga armastama. Kohustus, mida ta isa ees tundis, ei kadunud, kuid pärast Kennedy Moore'i kohutavat surma muutus see vähem pakilisemaks. Tegelik elu ületab vanad lubadused igal päeval.
  
  Kui kopter läbi helesinise Hawaii taeva jooksis, ütles Hayden Ben Blake'i eest palve.
  
  Siis helises tema mobiiltelefon. Kui ta ekraani vaatas, tõusid ta kulmud üllatusest üles.
  
  "Tere," vastas naine kohe. "Kuidas sul läheb?"
  
  "Suurepärane, aitäh, aga sellel hauakambrite uurimisel on üks tõsine kõrvalmõju. Minu päevitus on peaaegu kadunud."
  
  Hayden naeratas. "Noh, Torsten, selliste asjade jaoks on salongid."
  
  "Komandopunkti ja hauakambri vahel? Mitte päris."
  
  "Muidugi tahaksin hea meelega vestelda, Torsten, aga teie, rootslased, valite hetked ise."
  
  "Arusaadav. Proovisin kõigepealt Drake'ile helistada, kuid see läks otse kõneposti. Kas temaga on kõik korras?"
  
  "Parem kui ta oli, jah." Hayden nägi Kauai siluetti paremal pool paistmas. "Kuule-"
  
  "Ma olen kiire. Siinne operatsioon oli edukas. Ei midagi taunitavat. Kõik oli ootuspärane ja õigel ajal. Aga..." Torsten tegi pausi ja Hayden kuulis, kuidas ta hinge tõmbab. "Täna juhtus midagi. Ma ütleksin, et midagi tundub olevat "väljas". Teie, ameeriklased, võite seda nimetada kuidagi teisiti."
  
  "Jah?"
  
  "Mulle helistas oma valitsus. Minu vahendajalt riigiministriks. Kõrgetasemeline väljakutse. Mina..." Järjekordne kõhklev paus, sugugi mitte nagu Dahl.
  
  Nende all tormas Kauai karm rannajoon. Kõne tuli raadiost. "Kaheksa minutit väravani."
  
  "Mulle öeldi, et meie tegevus - meie Skandinaavia operatsioon - läheb üle uude agentuuri. Ühine töörühm, mis koosneb Ameerika CIA, DIA ja NSA kõrgetest, kuid nimetutest liikmetest. Nii et Hayden, ma olen sõdur ja täidan oma kõrgeima ülemuse korraldusi, aga kas see kõlab teile õigesti?
  
  Hayden oli iseendast hoolimata šokeeritud. "Minu jaoks kõlab see täieliku jama. Mis on põhiisiku nimi? See, kellele sa annad end kätte.
  
  "Russell Cayman. Kas sa tead teda?"
  
  Hayden uuris tema mälu. "Ma tean seda nime, kuid tean sellest väga vähe. Olen kindel, et ta on kaitseluure agentuurist DIA, kuid nad tegelevad peamiselt relvasüsteemide hankimisega. Mida kuradit see Russell Cayman sinust ja hauast tahab?
  
  "Sa loed mu mõtteid".
  
  Hayden nägi silmanurgast, kuidas May pea jõnksatas, nagu oleks teda tulistatud läbi kolju. Aga kui Hayden tema poole küsivalt pöördus, vaatas Jaapani agent kõrvale.
  
  Hayden mõtles mõne sekundi ja küsis siis vaiksel häälel: "Kas sa usaldad kõiki oma inimesi, Torsten?"
  
  Dahli liiga pikk paus vastas tema küsimusele.
  
  "Kui DIA-d millegi eest hoiatati, siis on neil väga suur levi. Nende prioriteet võib isegi ületada CIA oma. Liikuge ettevaatlikult, sõber. See tüüp, Cayman, pole midagi muud kui kummitus. Black Opsi vealeidja, Gitmo, 11. september. Kui midagi tõsist ja tundlikku läheb valesti, on see inimene, kelle poole pöördute.
  
  "Persse mind. Ma soovin, et ma poleks küsinud."
  
  "Ma pean nüüd minema, Torsten. Aga ma luban sulle, et räägin Jonathaniga sellest jamast niipea kui võimalik. Pea vastu."
  
  Torsten kirjutas lepingule alla elukutselise sõduri väsinud ohkega, kes oli seda kõike näinud ja tundis vastikust, et teda määrati mõneks Ameerika tõusija lakeeks. Hayden tundis talle kaasa. Ta pöördus Mai poole, et küsida, mida ta teab.
  
  Kuid kõne "Siht" tuli raadiost.
  
  Põllud ees ja all põlesid. Helikopteri laskumisel võis näha pisikesi kujusid, kes suvaliselt igas suunas jooksid. Kabiinist ulatusid köied välja ja inimesed hüppasid neile järele, libisedes kiiresti all kõrbenud maastiku poole. Hayden ja May ootasid oma järjekorda, May ilme oli tühi, kui nad kuulsid, kuidas oma mehed tule avasid.
  
  Hayden kontrollis oma Glocki valmisolekut kolmandat korda ja ütles: "Budro seal all."
  
  "Ära muretse," ütles jaapanlanna. "Ta uurib, mida Mai-time tegelikult tähendab."
  
  Kaks naist laskusid koos nöörist alla, maandudes samal ajal ja kõndisid minema klassikalisel üks-kaks kate liigutusega. See tava nõudis täielikku usaldust üksteise vastu, sest kui üks inimene jooksis, jälgis teine nende välisseadmeid. Üks, kaks, nagu hüppeline. Ehitus. Kuid see oli kiire ja hävitav viis edasiliikumiseks.
  
  Hayden uuris seda piirkonda jooksmise ajal. Mitmed lauged künkad lõppesid aiaga piiratud kompleksiga, millel seisis hiiglaslik maja ja mitu suurt kõrvalhoonet. See oleks Kovalenko teine rantšo. Tulekahju ja kaose järgi otsustades oli Boudreau saabunud veidi enne neid.
  
  Või, mis tõenäolisem, võttis ta selle kõigega sadistlikult aega.
  
  Hayden jooksis, tulistades oma laenatud merejalaväe ründerelvast M16 koonu välkude ja meeste pihta, keda ta varjus nägi. Kaks minutit hiljem oli tema kord ja ta hüüdis: "Laadi uuesti!" ja kulus veel paar sekundit, et tema relvasse uus salv sisestada. Neile anti harva tagasi tuld ja kui nad seda tehti, oli see nii segane, et nad jäid neist mitme jala võrra mööda.
  
  Mõlemal poolel edenesid meremeeskonnad võrdse kiirusega. Nüüd paistis ees tara, värav jäi kutsuvalt lahti, kuid meeskonnad liikusid vasakule. Hästi paigutatud granaat purustas tara toed, jättes meeskonnale takistusteta rantšosse sisenemise.
  
  Kuulid vilistasid nüüd ohtlikult lähedalt.
  
  Hayden varjus generaatori lisa taha. Saadetud löögist sädemed müüritisest maha, kui Mai otsis kattevarju. Savi- ja metallikillud laiali kõikjal.
  
  Mai pühkis põselt tilga verd. "Boudreau sõdurid koolitati teie lasteaedades."
  
  Hayden tõmbas hetkeks hinge ja heitis seejärel kiire pilgu majale. "Kaksteist jalga. Oled sa valmis?"
  
  "Jah".
  
  Hayden põgenes. Mai astus ette ja püstitas pliimüüri, sundides nende vaenlast varju otsima. Hayden jõudis maja nurka ja surus end vastu seina. Ta viskas välguga aknale ja kattis siis Mai.
  
  Kuid sel hetkel kostis tema kõrvaklapist jahmatavalt palju lobinat. Meeskonna juht kutsus inimesi üles kaugemasse lattu suunduma. Midagi kohutavat pidi seal juhtuma. Kui Hayden seda kuulas, mõistis ta, et Boudreaux' mehed olid hoone pooleldi ümber piiranud ja kavatsevad avada tule kõigele, mis seal sees võib olla.
  
  Vangid, kahtlemata. Pantvangid.
  
  Hayden kihutas mai peale, jooksis lagendikule ja tulistas koos. Teised sõdurid ühinesid nendega, liikudes mõlemal küljel, moodustades surmava, ründava julguse ja surma müüri.
  
  Mõttetu veresaun, mis pidi toimuma, oli Boudreau visiitkaart. Ta oleks seal.
  
  Põgenevad sõdurid tulistamist ei lõpetanud. Kuulid lõikasid läbi õhu, põrkasid seintelt ja masinatelt tagasi ning leidsid vähemalt pool tosinat vaenlase sihtmärki. Boudreaux' mehed tõmbusid ja tõmbusid šokist ja hirmust tagasi. Kui sõdurid oma varjupaikadest möödusid, üritasid nad hoolimatult küljelt tulistada, kuid merejalaväelased olid valmis ja loopisid neid granaatidega.
  
  Plahvatused kostusid kõrgelt õhku mõlemal pool jooksjaid. Plahvatustest lendasid šrapnellid; tulekeeled levitasid kuuma surma nii kiiresti, et silm jõudis vaevu järgida. Nende teele jäävad karjuvad inimesed.
  
  Hayden nägi ees lauta. Ta süda vajus täielikust õudusest. See oli tõsi. Vähemalt viisteist Boudreaux' meest seisid lukustatud aida ümber, sihtides relvad paberõhukeste seinte pihta, ja kui Hayden võttis sihikule esimese mehe, avasid nad kõik tule.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia Miles jooksis ja avas tule, kui Hawaii väed ja nende liitlased alustasid rünnakut suurel saarel asuvale Kovalenko rantšole. Maastik oli ebatasane. Kõik sügavad kanjonid, kõrged künkad ja metsased tasandikud. Enne kui nad isegi rantšo lähedale jõudsid, tulistati ühe ründehelikopteri pihta granaadiheitja, mis püüdis selle kinni, kuid ei hävitanud seda, sundides neid kõiki varakult maanduma.
  
  Nüüd kiirustasid nad meeskonnana läbi tiheda metsa ja karmide mäenõlvade läbirääkimisi. Nad on juba ühe mehe lõksu kaotanud. Rünnaku valmistasid ette Bloody Kingi mehed. RPG-d lendasid sihitult läbi puude.
  
  Palgasõdurid lõbutsevad.
  
  Kuid merejalaväelased trügisid edasi, nüüd eraldab neid tarast vaid umbes kolmkümmend jalga ja üks viimane järsk org. Alicia suutis eristada nende vaenlaste irvitavaid nägusid. Tema veri hakkas keema. Tema kõrval kappas suur CIA agent Kinimaka üsna kiiresti hiiglase järele. Ta osutus väga kasulikuks.
  
  Nende kõrvus olevad sideseadmed edastasid uudiseid saabuvatest julmustest. Ala Moana Queeni hotell Oahul suleti. Kümnenda korruse aknast paiskus turist surnuks. Granaadid visati tänavale. Eriüksuslased valmistusid operatsiooniks, millele palgasõdurite põhjustatud surma ja kaoste tõttu varsti roheline tuli antakse. Kauail tulistas üksik enesetaputerrorist mitu kuuli kaubikute pihta, millesse kogunesid ajakirjanikud, vigastades reporterit. Ja nüüd on Big Islandil röövitud turiste täis buss ja selle meeskonda pomm pandud. Nad lukustati sisse, samal ajal kui nende vangid istusid väljas lamamistoolidel, jõid õlut ja mängisid kaarte. Polnud teada, kummal neist oli detonaator või kui palju neid oli.
  
  Alicia hüppas mööda orgu alla. Tema ees plahvatas RPG, mis paiskas kõrgele õhku mustust ja kive. Ta hüppas neist naerdes üle ja pöördus ümber, kui tundis Kinimaki kõhklust.
  
  "Tule nüüd, paks," ütles ta ja kõverdas mänguliselt huuli. "Jää minuga. Siin lähevad asjad väga sassi."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden tulistas ikka ja jälle, püüdes jääda rahulikuks ja seega säilitada oma täpsust. Tema nägemusse plahvatas kolm pead. Mai jooksis endiselt tema kõrval ega öelnud midagi. Teised sõdurid langesid ühele põlvele, vältides lasku ja löönud palgasõdurid välja, enne kui nad jõudsid ümber pöörata.
  
  Hayden oli siis nende seas. Üks mees pöördus ja naine tabas teda vintpüssiga vastu ninaotsa. Ta kukkus karjudes, kuid lõi naise jalgu, mistõttu ta lendas ülepeakaela temast üle.
  
  Ta ronis kiiresti üles, kuid mehe keha kukkus tema peale, surudes ta maapinnale. Kui ta vaatas üles, vaatas ta otse tema vihkamisest tulvil valust läbiimbunud silmadesse. Karuselt urisedes lõi ta naisele rusikaga ja põimis oma paksud käed ümber ta kõri.
  
  Koheselt nägi ta tähti, kuid ei üritanud teda peatada. Selle asemel leidsid tema kaks vaba kätt relva ise. Paremal on tema Glock. Vasakul on tema nuga. Ta pistis relvatoru tema ribidesse, lastes mehel seda tunda.
  
  Tema haare läks lahti ja silmad läksid suureks.
  
  Hayden tulistas kolm tuhmi lasku. Mees veeres temalt maha. Kui vaade tema kohal selgines, tuli nähtavale teise palgasõduri nägu. Hayden tulistas ninasse, nägi, kuidas mees tagasi lendas ja kadus.
  
  Ta tõusis istukile ja nägi Maid. Viimane allesjäänud palgasõdur astub talle vastu. Hayden pilgutas silmi. See mees oli vrakk. Ta nägu nägi välja nagu see oli punaseks maalitud. Hambaid ei olnud piisavalt. Tema lõualuu tundus lõtv. Üks käsi oli paigast ära, teine oli küünarnukist katki. Ta seisis värisevatel jalgadel ja kukkus seejärel verisesse mudasse põlvili.
  
  "Sa valisid väljakutseks vale inimese," ütles Mai armsa naeratusega, kui võttis oma laenatud Glocki sihikule ja lasi tal pea otsast.
  
  Hayden neelatas tahtmatult. See oli tõsine naine.
  
  Mereväelased avasid aida ukse, kutsudes oma kohalolekut. Haydeni süda vajus taglastes seintes olevate aukude üle. Loodame, et pantvangid pääsesid.
  
  Tema kiiresti selginevate mõtete hulgast sai midagi ilmselgeks ennekõike. Boudreaux ei olnud siin. Ta vaatas majale tagasi. See oli viimane koht, kus ta oleks oodanud, et ta end peitis, kuid siiski...
  
  Ta tähelepanu köitis ootamatu segadus. Mereväelased komistasid aidast välja, üks hoidis õlast kinni, nagu oleks teda pussitanud.
  
  Siis vallandas aidast välja Boudreaux ja palgasõdurite hord, tulistasid püssi ja karjusid nagu deemonid. Kas see tähendas, et teised palgasõdurid andsid oma elu peibutisteks? Kas nad lasid tühjalt või kindlast positsioonist?
  
  Tegelikkus tabas teda nagu tuumaplahvatus. Verikuninga mehed olid nüüd merejalaväelaste seas ja võitlesid ning Boudreau tormas Haydeni poole, nuga trotslikult tõstetud.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia innustas meeskonda oma loovuse ja vaimuga. Mõni minut hiljem jõudsid nad viimase tõusu tippu ja sadasid sisse kaevatud kaitsjatele tuleoreooli. Alicia märkas suurt maja, suurt aita ja kahe autoga garaaži. Kohapeal oli vaade laiale jõele, mis kahtlemata oli põgenemisvahend, ja aida kõrval asus kopteriväljak ühe pekstud helikopteriga.
  
  Ta vaatas tagasi. "Granaadiheitjad."
  
  Meeskonna juht kortsutas kulmu. "Teed seda juba."
  
  Alicia osutas vaenlase positsioonidele. "Seal on madal sein. Maja tagumine külg. Rolls-Royce"i taga. Purskkaevust paremal."
  
  Rühmajuht lakkus huuli. "Aja pätid välja."
  
  Mitmed plahvatused põhjustasid maa värisemise. Ründajad tulistasid kolm granaati ja tormasid seejärel üks-kaks formatsioonis edasi, tulistades endiselt üksusena, kuid lendades välja surmava kaarega.
  
  Nad tungisid laastava julmusega Verikuninga rantšosse.
  
  
  PEATÜKK KAHEKÜMNEKÜheksa Üheksa
  
  
  Drake'i saapadega jalad puudutasid kambri põrandat. Enne kui teised laskuma hakkasid, pani ta neile teed valgustama raketi. Seinad ärkasid kohe ellu, nende graveeringud olid nüüd Drake'i šokeeritud silmadele selgelt nähtavad.
  
  Lokid sarnanevad kahe kaasaskantava seadme lokkidega. Nüüd on kinnitatud, et need on täpselt samad, mis Thorsten Dahl ja tema meeskond avastasid Islandi jumalate hauast.
  
  Millise iidse tsivilisatsiooni otsa on nad viimasel ajal komistanud? Ja kuidas see kõik lõppeks?
  
  Ben, Karin ja ülejäänud Delta meeskond lükkasid langetusnööri maha, kuni kõik olid Pele värava tohutu kaare ümber tunglenud. Drake andis endast parima, et mitte liiga sügavalt piiluda kaugemasse tindimustusse.
  
  Ben ja Karin langesid põlvili. Kaar ise koosnes mingist harjatud metallist, täiesti sile ja sümmeetriline. Metallpinnale olid söövitatud samad pisikesed jäljed nagu ülejäänud koopale.
  
  "Need jäljed," puudutas Karin neid ettevaatlikult, "ei ole juhuslikud. Vaata. Ma näen, et sama lokk kordub ikka ja jälle. Ja ülejäänud koobas..." Ta vaatas ringi. "See on sama".
  
  Ben koperdas oma telefoni. "See on foto, mille Dahl meile saatis." Ta hoidis seda valguse poole. Drake kummardus ettepoole, olles kindel, et Delta meeskond on sissetungijate suhtes valvel.
  
  "Niisiis, jumalate haual on põrguväravatega mingi seos," arvas Drake valjusti. "Aga mida need lokid tähendavad?"
  
  "Korduvad mustrid," ütles Karin vaikselt. "Ütle mulle. Milliseid märke, iidseid või
  
  Kaasaegne, koosneb paljudest korduvatest mustritest?
  
  "Lihtne." Suur Komodo kükitas nende kõrvale. "Keel".
  
  "See on õige. Niisiis, kui see on keel..." Ta osutas kambri seintele. "Siis räägivad nad kogu loo."
  
  "Nagu need, mille Dahl leidis." Drake noogutas. "Kuid meil pole praegu aega seda analüüsida. Kovalenko astus neist väravatest läbi.
  
  "Oota". Ben pigistas ninasäärde. "Need märgid..." Ta puudutas kaare. "Täpselt sama, mis seadmetes. Minu jaoks viitab see sellele, et see värav on sama seadme muudetud versioon. Ajas rändamise masin. Oleme juba jõudnud järeldusele, et jumalad võisid ajas rändamiseks ja saatuse mõjutamiseks kasutada pihuseadmeid. Võib-olla on see põhisüsteem.
  
  "Vaata," ütles Drake vaikselt, "see on suurepärane. Saate sellest aru. Aga nende väravate taga..." Ta näitas sõrmega pilkasesse pimedusse. "Verine kuningas. Kennedy surma eest vastutav mees sadade teiste seas. On aeg lõpetada rääkimine ja hakata kõndima. Mine".
  
  Ben noogutas ja tõusis püsti, näides end maha ajades pisut süüdi. Kõik ruumis viibijad hingasid sügavalt sisse. Värava taga oli veel midagi, mida kumbki mainida ei tahtnud:
  
  Põhjus, miks kapten Cook muutis kaare nime "Pele väravast" "Põrgu väravaks".
  
  
  KOLMEKMENDS PEATÜKK
  
  
  Hawaii osariik krampis hullumeelse võimu all.
  
  Kui helikopter suudaks üle lennata, võimaldades avada laia panoraamvaadet saartel toimuvatele pimedatele, amoraalsetele sündmustele, lendaks see esmalt üle Oahu, et jäädvustada ümberpiiratud Ala Moana Queen Hotel, kus viibisid mitme SWAT-meeskonna kogenud liikmed. alles alustades meetmeid tugevalt relvastatud, motiveeritud palgasõdurite vastu, kes hoidsid enda käes kõiki kõrgusi ja lugematuid pantvange. Ta tormas mööda, vältides põrgulikke musta suitsupilvi, mis kallasid vähemalt tosinast katkisest aknast, osutades hoolikalt avadele, kus võis näha vintpüssi ja granaadiheitjatega maskides mehi, kes karjasid abituid mehi, naisi ja lapsi rühmadesse, mida oli lihtsam hävitada. .
  
  Ja siis veereks see suure kaarega üles ja paremale, esmalt päikese poole, see paks kollane pall, mis aeglaselt tee ebakindla ja võib-olla katastroofilise tuleviku poole, ja siis sukeldub oma kohutaval teekonnal madalamale ja vasakule. avastustest Kauai suunas. Ta möödub Diamond Headi lähedalt, unustades kangelased ja kurikaelad, kes otsivad saladusi ja kummitavad kohutavaid unenägusid kustunud vulkaani kõige pimedamates ja ohtlikumates maa-alustes koobastes.
  
  Kauail oleks ta teinud liini higist läbiimbunud mehele, kes oli end kohviku aia külge aheldanud, püüdes külastajad seest kinni ja näidates selgelt dünamiidiga täidetud vesti ja värisevat kätt, mis hoidis kinni surnud mehe detoneerimisseadmest. Kui pilti sisse suumida, võis mehe silmis näha meeleheidet. See näitaks selgelt tõsiasja, et ta ei pruugi kaua vastu pidada. Ja siis tõusis see kõrgele, tõustes taas katuste kohale, et järgida eksootilise rannajoone graatsilist kõverat. Põlevasse rantšosse, kus Hayden Jay oli just võidelnud Ed Boudreauga, samal ajal kui Mai Kitano ja ülejäänud merejalaväelased võitlesid kümnete Boudreaux palgasõduritega lähivõitluses. Surma ja lahingu hirmuäratava müra keskel nutsid haavatud pantvangid.
  
  Ja edasi. Minevik ja tulevik on juba põrkunud. Iidsed ja avangard on konfliktis.
  
  Täna oli päev, mil jumalad võisid surra ja uued kangelased õitseda ja tõusta.
  
  Helikopter teeb oma viimase ülelennu, võttes arvesse kontrastseid maastikke ja dünaamilisi ökosüsteeme, mis moodustavad Big Islandi. Veel ühest rantšost läbi sõites oli mõni hetk, millele keskenduda, kui Alicia Miles, Mano Kinimaka ja nende merejalaväelaste meeskond tungisid tugevalt kaitstud hoonesse, kus pantvangid, palgasõdurid ja dünamiidist kaelakeedega mehed põrkasid kokku ühes kõikvõimsas kokkupõrkes. Lahingu servadel hakkasid tööle võimsad masinad, mis olid valmis Verikuninga rahvast maa, õhu ja vee kaudu evakueerima. Kaamera hakkas suumima, kui Alicia ja Kinimaka vaatasid üles, olles teadlikud põgenikest ja juba rajamas teid nende pealtkuulamiseks ja hävitamiseks.
  
  Ja lõpuks kaldus kopter minema, lihtsalt masin, kuid siiski masin, täis pilte inimlikust rumalusest, julgusest, mida nad suudavad koguda ja avastada, ja halvimat kurjust, mida nad saavad teha.
  
  
  KOLMEKMENDE PEATÜKK
  
  
  Drake sisenes kaare alla, mille kapten Cook nimetas põrguväravateks, ja leidis end jämedalt tahutud kitsast vahekäigust. Ta lülitas püssi tule põlema ja kinnitas selle torutoru külge. Samuti kinnitas ta õlale laterna ja sättis selle nii, et see valgustaks seinu. Mõnda aega oli valgust küllaga ja ilmset ohtu polnud.
  
  Kui nad käänulist käiku ületasid, ütles Drake üle õla: "Räägi mulle, Ben, Cooki päevikutest."
  
  Ben hingas kiiresti välja. "See pole midagi muud kui ülevaade sellest tohutust lõksusüsteemist. Cook nimetas seda püüniste olemuse tõttu "põrgu väravateks". Ta isegi ei näinud, mis lõpuks juhtub."
  
  "Kes siis lõksud ehitas?" küsis Drake. "Ja miks?"
  
  "Keegi ei tea. Märke, mida leidsime väljast ja jumalate hauast, pole neil siseseintel. Ta köhatas kõri ja lisas: "Hüvasti."
  
  Komodo hääl kostis nende selja taga. "Miks Cook lõppu ei näinud?"
  
  "Ta jooksis minema," ütles Karin vaikselt. "Hirmus".
  
  "Oh jama."
  
  Drake peatus hetkeks. "Niisiis, kuna ma olen lihtsalt loll sõdur ja teie kaks olete selle operatsiooni ajud, lubage mul asjad selgeks teha. Põhimõtteliselt on palgid püünissüsteemi võtmeks. Ja teil kahel on koopiad kaasas."
  
  "Meil on üks," ütles Ben. "Karinil on keegi teine peas."
  
  "Siis meil on üks," nurises Komodo.
  
  "Ei..." alustas Ben, kuid Drake peatas ta. "Ta mõtleb, et kui ta sureb, on meil üks eksemplar, kallis. Fotomälust pole palju kasu, kui olete surnud."
  
  "Ma ei... Jah, okei, vabandust, me ei mõtle nagu sõdurid."
  
  Drake märkas, et tunnel hakkas laienema. Kõige kergem tuul puhus üle ta näo. Ta tõstis nende peatamiseks käe ja pistis siis pea nurga taha.
  
  Vaadake vapustavat vaatemängu.
  
  Ta oli suure pikliku kujuga kambri sissepääsu juures, mille lagi oli pimedusse kadunud. Nõrk valgus tuli hõõgumispulkadest, mille Verikuninga mehed pidid maha jätma. Otse tema ees, mäesügavusse jätkuvat tunnelit valvamas, avanes vaatepilt, mis pani südame põksuma.
  
  Tunneli enda kohale oli kivisse raiutud hiiglaslik nägu. Oma kaldus silmade, konksu nina ja peast väljaulatuvate sarvedena sai Drake kohe järelduse, et tegu on kuradi või deemoni näoga.
  
  Ignoreerides hetkel nägu, skaneeris ta piirkonda. Seinad olid kumerad, nende alused varjus pimedusse. Nad pidid siia lisama veidi lisavalgust.
  
  Ta viipas aeglaselt teisi edasi.
  
  Ja siis järsku kostis läbi koopa müra nagu sada leegiheitjat korraga tulistamas või, nagu Ben ütles, "kõlab nagu neetud Batmobile".
  
  Tuli puhkes läbi nikerduse ninasõõrmete, luues kivipõranda ümber ahju. Mõlemast ninasõõrmest purskas välja kaks eraldi leegijuga ja seejärel mõni sekund hiljem kummastki silmast üks.
  
  Drake uuris seda murega. "Võib-olla paneme käima mingi mehhanismi. Survetundlik lüliti või midagi muud." Ta pöördus Beni poole. "Loodan, et olete valmis, sest nagu üks mu lemmik Dinorocki bände Poison ütles, on see ainult hea aeg."
  
  Beni huuled kõverdusid põgusaks naeratuseks, kui ta oma märkmeid uuris. "See on põrgu esimene tase. Stsenaristi, Hawksworthi-nimelise mehe sõnul kutsusid nad seda taset Wrathiks. Ma arvan, et põhjus on ilmne. Hiljem võrreldi teda kuradi Amoniga, vihadeemoniga.
  
  "Aitäh õppetunni eest, poiss." urises Komodo. "Kas see viitab juhuslikult teele minevikku?"
  
  Ben asetas teksti põrandale ja ajas selle sirgeks. "Vaata. Olen seda varem näinud, aga ei saanud aru. Võib-olla on see vihje."
  
  Drake kükitas oma noore sõbra kõrvale. Kopeeritud ajakirjad olid hoolikalt kujundatud ja illustreeritud, kuid Beni sõrm juhtis tema tähelepanu kummalisele tekstireale.
  
  1 (||) - mine 2. juurde (||||) - 3. juurde (||) - 4. juurde (|||||/)
  
  Ja ainus kiri, mis sellele järgnes, oli: "Vihaga, olge kannatlik. Hoolikas inimene planeerib oma marsruudi, kui tema ees on navigatsiooniliinid."
  
  "Cook oli kõigi aegade suurim meremees," ütles Ben. "See rida ütleb meile kahte asja. See kokk on kavandanud marsruudi deemonist mööda ja selle läbimine nõuab hoolikat planeerimist.
  
  Karin vaatas tule välku. "Ma lugesin neli," ütles ta mõtlikult. "Neli leegipurset. Sama summa kui..."
  
  Kõlas lask, mis raputas vaikust. Kuul lendas Drake'i pea kõrvalt seinalt maha, põhjustades teravad kivikillud õhku lõikamas. Milisekund hiljem tõstis Drake püstoli ja tulistas ning millisekundi pärast mõistis ta, et kui ta tagasi käiku vajub, võib snaiper neid lõputult seina küljes hoida.
  
  Selle mõttega jooksis ta tulistades kambrisse. Ilmselt samale järeldusele jõudnud Komodo järgnes talle. Ühine tuli lõi ümbritsevast seinast sädemeid välja. Peitja vajus šokist, kuid suutis siiski tulistada veel ühe kuuli, mis vilistas Drake'i ja Komodo vahel.
  
  Drake langes ühele põlvele ja võttis sihikule.
  
  Mees hüppas katte alt välja, tõstes relva kõrgele, kuid Komodo tulistas esimesena - lööklaine paiskas ründaja tagasi. Kostis läbistav karje ja mees maandus sassis sassis, püss põrandale kolksatas. Komodo astus kohale ja veendus, et mees on surnud.
  
  Drake vandus. "Nagu ma arvasin, jättis Kovalenko snaiprid, et meid aeglustada."
  
  "Ja selleks, et meid harvendada," lisas Komodo.
  
  Karin pistis pea nurga taha, blondid juuksed langesid silmadesse. "Kui mul on õigus, siis võtmeauk on imelik lause ja võti sõna "kannatlikkus". Need kaks trammiliini, mis näevad välja nagu kaks mina? Muusikas, luules ja vanas kirjanduses võivad need tähendada pausi. Seetõttu tähendab kannatlikkus "peatada".
  
  Drake vaatas ettepanekut silmitsi, kui Delta meeskond üle koopa liikus, Komodo õhutusel ja otsustas mitte enam vigu teha.
  
  Komodo hüüdis: "Aga rahvas? Hoiduge lõksudest. Ma ei laseks sellel vene idioodil žüriis midagi rikkuda.
  
  Drake hõõrus oma higist peopesaga vastu kareda seina, tundes oma käe all sakilist kivi, mis oli külm nagu külmkapi sisemus. "See on nii:" Oodake esimest plahvatust, siis tehke kaheks paus ja minge kaheks. Pärast teist plahvatust peatage neljas ja liikuge edasi kolmandasse. Pärast kolmandat plahvatust tehke kaheks paus ja liikuge nelja peale. Ja pärast neljandat plahvatust tehke kuuendat korda paus ja siis väljuge.
  
  "Lihtne." Ben pilgutas silma. "Aga kui kaua paus kestab?"
  
  Karin kehitas õlgu. "Lühike loits."
  
  "Oh, sellest on abi, õde."
  
  "Ja kuidas te plahvatusi loete?"
  
  "Arvan, et see, kes jõuab esimesena kõige kaugemale, on number üks ja number neli on kõige lühem."
  
  "Noh, see on loogiline, ma arvan. Aga see on ikkagi..."
  
  "See on kõik". Drake'il oli küllalt. "Minu kannatlikkus on seda arutelu kuulates juba proovile pandud. Ma lähen esimesena. Teeme seda enne, kui mu kõrge kofeiinisisaldus kaob."
  
  Ta möödus Komodo meeskonnast, peatudes mõne jardi kaugusel pikimast leegist. Ta tundis, et iga mees pöördus vaatama. Ta tajus Beni muret. Ta sulges silmad ja tundis, kuidas temperatuur tõuseb, kui järjekordne ülekuumenenud heide praadis tema ees õhku.
  
  Kennedy nägu ujus vaimusilmade ees. Ta nägi teda sellisena, nagu ta oli enne. Range bob juustes, ilmetud pükskostüümid - üks igaks nädalapäevaks. Teadlik püüdlus kõike kõrvale juhtida tõsiasjalt, et ta oli naine.
  
  Ja siis lasi Kennedy juuksed maha ja talle meenus naine, kellega ta oli veetnud kaks veetvat kuud. Naine, kes hakkas teda aitama edasi liikuda pärast abikaasa Alisoni laastavat surma ja valu, mille too saatuslik autoõnnetus aastaid tagasi põhjustas.
  
  Ta silmad vilkusid otse tema südamesse.
  
  Tema ees põles tuli.
  
  Ta ootas, kuni leekide kuumus vaibub, ja peatus kaheks sekundiks. Ootamise ajal mõistis ta, et teisest silmast tuli juba alla sähvatanud. Kuid kahe sekundi pärast liikus ta sellesse punkti, kuigi iga tema olemus karjus, et ta ei peaks seda tegema.
  
  Tuli hävitas ta -
  
  Kuid see tardus hetkel, kui ta oma liigutuse lõpetas. Õhk tema ümber oli endiselt kuum, kuid talutav. Drake hingas, higi tilkus temalt lainetena. Kuna ta ei suutnud hetkekski lõõgastuda, hakkas ta uuesti loendama.
  
  Neli sekundit.
  
  Tema kõrval praksus leek, mis üritas põlema panna just seda kohta, kuhu ta asus.
  
  Drake tegi oma käigu. Tuli kustus. Ta suu tundus nagu soolane kook. Tema mõlemad silmamunad põlesid, nagu oleks neist liivapaberiga üle sõidetud.
  
  Kuigi ma arvan küll. Mõtle, mõtle alati. Veel kaks sekundit ja me liigume. Liigume edasi viimase manöövri juurde. Nüüd oli tal enesekindlus.
  
  Paus kuus sekundit ja siis...
  
  Kell kuus ta liikus, kuid tuli ei vaibunud! Ta kulmud põlesid. Ta langes põlvili ja viskas keha tagasi. Ben hüüdis oma nime. Kuumus läks nii suureks, et ta üritas karjuda. Kuid sel hetkel kadus see järsku. Aeglaselt sai ta aru, et ta käed ja põlved kraapisid mööda karedat kivipõrandat. Pead tõstes roomas ta kiiresti mööda tunnelit kambri tagaosas.
  
  Hetke pärast pöördus ta ümber ja hüüdis teistele: "Parem võtke see viimase seitsme sekundi paus, poisid. "Viimane asi, mida soovite teada, on see, milline on Kentucky Fried."
  
  Oli kuulda summutatud naeru. Komodo astus kohe juurde ja küsis Karinilt ja Benilt, millal nad oma järjekorda tahaksid võtta. Ben eelistas, et tema ees läheks veel paar sõdurit, kuid Karin oli nõus Drake'ile järgnema. Komodol endal oli vaja ta kõrvale võtta ja vaikselt rääkida sellest, kui mõistlik on veenduda, et Drake'il ei veaks lihtsalt oma ajastusega, enne kui nad riskivad operatsiooniga ühe aju kaotamisega.
  
  Drake nägi, kuidas Karin pehmendas ja isegi naeratas. Tore oli näha, kuidas keegi Blake"i pere metsikule lapsele rahustavalt mõjus. Ta kontrollis enda ümber olevat tunnelit ja viskas hõõgupulga varju. Selle laienev merevaigukollane toon ei valgustanud midagi peale veelgi tahutud tunneli, mis hääbus mustaks.
  
  Esimene Delta sõdur langes tema kõrvale, järgnes peagi teine. Drake ei raisanud aega, saates nad tunnelisse asja uurima. Kui ta pööras tagasi vihakambri poole, nägi ta Ben Blake'i liigutamas.
  
  Ben haaras kotist peaaegu nagu koolipoiss, veendus, et ta pikad juuksed oleksid T-särgi ülaosa alla torgatud, ja astus ette. Drake vaatas, kuidas ta huuled sekundeid alla luges. Drake'i süda hüppas sõna otseses mõttes suust välja ja jäi sinna, kuni sõber pahvides ta jalge ette kokku kukkus.
  
  Drake pakkus talle kätt. Ben vaatas üles: "Mida sa ütled, sitapea? Kui sa ei talu kuumust?"
  
  "Ma ei tsiteeri Bucks Fizzi," ütles Drake nördinud toonil. "Kui tahad - ei, oota..."
  
  Drake märkas Karinit lähenemas esimesele tulevoolule. Beni suu vajus silmapilk kinni ja ta silmad jälgisid õdede iga liigutust. Kui ta koperdas, krigistasid Beni hambad nii kõvasti, et Drake arvas, et see kõlas nagu tektoonilised plaadid üksteise vastu. Ja kui ta libises ühe turvalise varjupaiga ja teise vahel, pidi Drake Benist tugevalt kinni haarama, et takistada teda teda haarama jooksmast.
  
  "Oota! Sa ei saa teda päästa"
  
  Karin tegi pausi. Kukkumine jättis ta täiesti desorientatsiooniks. Ta vaatas umbes kaks sekundit vales suunas, enne kui järjekordne purse ta põletas.
  
  Ben oli hädas Drake'iga, kes võttis mehel jämedalt kuklast kinni ja kasutas tema keha, et kaitsta oma sõpra järgmise kohutava sündmuse pealt.
  
  Karin sulges silmad.
  
  Siis võttis Delta meeskonna juht Komodo ta ühe suure käega üles, pauside vahel osavalt vahele hüpates. Ta ei rikkunud oma rütmi, vaid viskas Karini lihtsalt üle õla, pea ees, ja langetas ta õrnalt vihase venna kõrvale pikali.
  
  Ben vajus naise kõrvale ja pomises midagi, hoides teda enda lähedal. Karin vaatas üle Beni õla otse Komodole otsa ja lausus kaks sõna. "Aitäh".
  
  Komodo noogutas pahuralt. Mõni minut hiljem jõudsid ülejäänud tema mehed tervelt kohale ja kaks, kelle Drake tunnelisse saatis, pöördusid tagasi.
  
  Üks neist pöördus korraga nii Drake"i kui Komodo poole. "Järjekordne lõks, söör, umbes kilomeeter ees. Mingeid ilmseid märke snaipritest või lõksudest polnud, kuid me ei jäänud kahekordseks kontrolliks. Mõtlesime, et peaksime siia tagasi tulema."
  
  Karin pühkis endalt tolmu ja tõusis püsti. "Kuidas lõks välja näeb?"
  
  "Preili, see näeb välja nagu üks suur pätt."
  
  
  PEATÜKK KOLMEKÜMNEND KAKS
  
  
  Nad jooksid mööda kitsast käiku üles, ajendatuna vägivallategudest, mis võisid aset leida nende kohal olevas maailmas, ja nende ees läbi maa-aluse pimeduse hiilinud mehe pahatahtlikest kavatsustest.
  
  Karm võlvkäik viis nad järgmisesse koopasse. Taas valgustasid hõõgvardad osa tohutust ruumist, nii värskelt kui ka aeglaselt tuhmudes, kuid Drake tulistas kiiresti kaks merevaigust sähvatust kaugemasse seina.
  
  Ruum nende ees oli vapustav. Rajad olid kolmharu kujulised. Peašaht oli piisavalt lai, et mahutada kolm inimest. See lõppes kaugemas seinas teises väljapääsukaares. Peavõlli küljest hargnedes ja kolmharu ülejäänud kaks haru moodustades oli veel kaks käiku, ainult need olid palju kitsamad, veidi suuremad kui serv. Need väljaulatuvad osad lõppesid koopaseina laia kõveraga.
  
  Kolmharu radade vahelised ruumid olid täidetud sügava salakavala pimedusega. Kui Komodo viskas kivi lähedalasuvasse valguse puudumisesse, ei kuulnud nad kunagi, kuidas see põhja tabas.
  
  Ettevaatlikult liikusid nad aeglaselt edasi. Nende õlad tõmbusid pingest pingesse ja närvid hakkasid narmendama. Drake tundis, kuidas õhuke higitilk veeres mööda tema selgroogu allapoole, sügeles kogu tee. Iga silmapaar grupis vaatas ringi ja otsis iga varju, iga nurgatagust, kuni Ben lõpuks oma hääle leidis.
  
  "Oota," ütles ta vaevukuuldavalt, siis köhatas kõri ja hüüdis: "Oota."
  
  "Mis see on?" Drake tardus, jalg endiselt õhus.
  
  "Me peaksime igaks juhuks kontrollima Cooki logisid."
  
  "Teie valite oma neetud ajad."
  
  Karin rääkis. "Nad nimetasid seda ahneks, teiseks surmapatuks. Ahnusega seotud deemon on Mammon, üks seitsmest põrguprintsist. Teda mainiti filmis Milton's Paradise Lost ja teda kutsuti isegi põrgusaadikuks Inglismaal.
  
  Drake vaatas talle otsa. "See ei ole naljakas".
  
  "See ei olnud nii mõeldud. Seda ma kunagi lugesin ja salvestasin. Ainus vihje, mille Hawksworth siin annab, on see lause: Vastupidine ahnus istub halastust. Las järgmisel mehel on see, mida sa tahad.
  
  Drake vaatas külma ja niisket koobast. "Siin pole palju, mis mulle meeldiks, välja arvatud võib-olla Krispy Kremes."
  
  "See on otsetee väljapääsuni." Komodo peatas ühe oma mehe, kui ta möödus. "Miski pole kunagi nii lihtne. Hei! Mida kuradit, kutt..."
  
  Drake pöördus ümber ja nägi, kuidas Delta mees Komodo kõrvale lükkas ja oma komandörist mööda kõndis.
  
  "Wallis! Hoia oma tagumikku rivis, sõdur."
  
  Drake märkas mehe silmi, kui ta lähenes. Glasuuritud. Fikseeritud paremal asuvas punktis. Drake jälgis tema pilku.
  
  Ja ma nägin kohe nišše. Naljakas, kuidas ta neid varem ei märganud. Parema rindkere lõpus, kus see koopaseina vastu oli, nägi Drake nüüd musta kaljusse raiutud kolme sügavat nišši. Igas nišis sädeles midagi. Midagi hinnalist, kullast, safiiridest ja smaragdidest. Objekt püüdis kinni nõrga ja hajutatud valguse, mis väreles üle koopa ja tagastas selle kümnekordselt. See oli nagu vaatamine kümnekaraadisest teemantist valmistatud sädeleva diskokera südamesse.
  
  Karin sosistas: "Teisel pool on tühi värav."
  
  Drake tundis lubatud rikkuse tõmmet. Mida lähemale ta vaatas, seda selgemaks objektid muutusid ja seda rohkem ta neid tahtis. Kulus hetk, enne kui Karini kommentaar sisse vajus, aga kui see nii läks, vaatas ta kadeduse ja aukartusega tühja alkoovi. Võib-olla seikles mõni õnnelik hing astangule ja kõndis koos saagiga minema? Või haaras ta sellest kinni, kui ta karjudes alla mõõtmatusse sügavusse sukeldus?
  
  Üks võimalus teada saada.
  
  Drake pani ühe jala teise ette ja peatus siis. Jama . Sööt läbi servade oli tugev. Kuid tema püüdlus Kovalenko poole oli atraktiivsem. Ta naases reaalsusesse, imestades, kuidas saab valgustite komplekt nii lummav olla. Sel hetkel jooksis Komodo temast mööda ja Drake sirutas käe, et teda peatada.
  
  Kuid Delta Force'i komandör oli just kolleegile otsa kukkunud ja ta pikali lükanud. Drake pöördus, et näha ülejäänud meeskonda põlvili, silmi hõõrumas või kiusatusi täielikult vältimas. Ben ja Karin seisid lummata, kuid Karini kiire mõistus läks peagi lahti.
  
  Ta pöördus kiiresti oma venna poole. "Kas sinuga on kõik korras? Ben?
  
  Drake vaatas hoolikalt noorele tüübile silma. "Meil võib olla probleeme. Taylor Momsen saab lavale astudes sama klaasja välimuse.
  
  Karin raputas pead. "Poisid," pomises ta ja peksis venda kõvasti.
  
  Ben pilgutas silmi ja tõstis käe põse poole. "Oh!"
  
  "Kas sinuga on kõik korras?"
  
  "Ei, pagan ei! Sa lihtsalt murdsid mu lõualuu."
  
  "Lõpetage nõrk olemine. Ütle emale ja isale, kui nad järgmine kord helistavad.
  
  "Kurat, ma teen seda. Miks kurat sa mind üldse lõid?"
  
  Drake raputas õlga, kui Komodo oma mehe põrandalt üles tõstis ja järjekorda tagasi viskas. "Algaja."
  
  Karin vaatas imetlusega.
  
  Drake ütles: "Kas sa ei mäleta? Ilusad tuled? Nad said su peaaegu kätte, semu.
  
  "Ma mäletan..." Beni pilk pöördus järsku tagasi kiviseinale ja selle keerukatele niššidele. "Oh, vau, milline põnevus. Kuld, teemandid ja rikkused. Ma mäletan seda."
  
  Drake nägi, kuidas sädelevad objektid hakkasid oma gravitatsiooni taastama. "Liikugem," ütles ta. "Kaks korda. Ma näen, mida see koobas teeb, ja mida varem me sellest läbi saame, seda parem.
  
  Ta kõndis kiiresti minema, hoidis kätt Beni õlal ja noogutas Karinile. Komodo järgnes vaikselt, jälgides tähelepanelikult oma mehi, kui nad möödusid mõlemal pool ääristavatest äärtest.
  
  Kui nad niššidele lähemale kõndisid, riskis Drake kiire pilguga. Igas nišis seisis väike kausikujuline ese, mille pind oli vääriskividega inkrusteeritud. Kuid sellest üksi ei piisanud, et luua tähelepanuväärne valgusshow, mis oli nii pilkupüüdev. Iga kausi taga olid niššide karedad seinad ääristatud rubiinide, smaragdide, safiiride, teemantide ja lugematute muude vääriskivide ridadega.
  
  Kausid võisid maksta terve varanduse, kuid nišid ise olid hindamatu väärtusega.
  
  Drake peatus väljapääsukaarele lähenedes. Külm tuul puhus talle vasakult ja paremalt. Kogu koht lõhnas iidse salapära ja varjatud saladuste järele. Kusagil nirises vett, vaid väike nire, kuid piisavalt, et suurendada nende uuritava koopasüsteemi tohutut suurust.
  
  Drake vaatas kõiki hoolikalt. Lõks sai ületatud. Ta pöördus, et minna läbi väljapääsukaare.
  
  Ja kellegi hääl hüüdis: "Stopp!"
  
  Ta tardus silmapilkselt. Tema usk hüüdmisse ja vanast SAS-i koolitusest sündinud instinkt päästsid ta elu. Tema parem jalg puudutas vaevu peenikest traati, kuid veel üks tõuge võib lõksu vallandada.
  
  Seekord Kovalenko snaipri juurest ei lahkunud. Ta otsustas õigesti, et tema taga olev seltskond veab perset läbi Greed Halli. Traat viis peidetud M18 Claymore miinile, millel oli kiri "Vaenlase ees".
  
  Esiots oli suunatud Drake'i poole ja oleks ta terasest kuullaagritega koos Beni ja Kariniga laiali löönud, kui Komodo poleks hoiatust hüüdnud.
  
  Drake kukkus ja lülitas seadme kiiresti välja. Ta andis selle edasi Komodole. "Suur aitäh, sõber. Hoidke see käepärast ja hiljem lükkame selle Kovalenkole tagumikku."
  
  
  KOLMEKMENDES PEATÜKK
  
  
  Järgmine matk oli lühike ja laskus kiiresti allamäge. Drake ja teised pidid kõndima kontsades, keha tahapoole kallutades, et püsti püsida. Drake arvas, et iga hetk võib ta libiseda ja abitult pikali kukkuda, jumal ainult teab, milline kohutav saatus all ootab.
  
  Kuid vaid mõni minut hiljem nägid nad tuttavat kaare. Drake pani oma särapulga valmis ja jäi sissepääsu juurde seisma. Snaipriid silmas pidades langetas ta kiiresti pea ja kõndis välja.
  
  "Oh, pallid," hingas ta endamisi. "Asi läheb hullemaks."
  
  "Ära ütle mulle," ütles Ben. "Meie peade kohal rippus hiiglaslik betoonpall."
  
  Drake vaatas talle otsa. "Elu pole film, Blakey. Issand, sa oled veidrik."
  
  Ta hingas sügavalt sisse ja juhatas nad kolmandasse hiiglaslikku koopasse. Vapustav koht, mida nad nägid, peatas igaüks neist oma jälgedes. Suud läksid lahti. Kui Verekuningas sai oma senisel teekonnal valida mis tahes punkti, et lõksu seada, siis see oli see, mõtles Drake mõni minut hiljem, see on suurepärane võimalus. Kuid heade poiste õnneks pole midagi oodata. Võib-olla oli sellel hea põhjus...
  
  Isegi Komodo haigutas aukartusest ja uskmatusest, kuid tal õnnestus paar sõna välja pigistada. "Siis on see vist iha."
  
  Köhimine ja nurrumine olid tema ainus vastus.
  
  Nende ees olev tee kulges ühtainsat sirget mööda väljapääsukaareni. Takistuseks oli see, et rada ääristasid mõlemalt poolt lühikesed postamendid, mille otsas olid kujud, ja kõrged postamendid, mille otsas olid maalid. Iga kuju ja iga maal esindasid mitut erootilist vormi, ulatudes üllatavalt maitsekast kuni täiesti rõveteni. Lisaks täitsid koopamaalingud koopaseinte iga vaba tolli, kuid mitte primitiivsed kujutised, mida tavaliselt leiti iidsetest koobastest - need olid vapustavad kujutised, mis on kergesti võrdsed mis tahes renessansi- või kaasaegse kunstnikuga.
  
  Teema oli teistpidi šokeeriv. Kujutised kujutasid üht tohutut orgiat, kus iga mees ja naine on piinavate detailidega joonistatud, sooritades iga inimesele teadaoleva himura pattu... ja palju muud.
  
  Üldiselt oli see vapustav löök meeltele, hoop, mis jätkus lakkamatult, kui üha dramaatilisemad stseenid avanesid, et pimestada inimsilma ja meelt.
  
  Drake valas oma vana sõbra Wellsi pärast peaaegu krokodillipisara. See vana pervert oleks siin omas elemendis. Eriti kui ta avastas selle koos Mayga.
  
  Mõte Mayst, tema vanimast elusolevast sõbrast, aitas tal tähelepanu kõrvale juhtida teda ümbritsevast pornograafilisest sensoorsest ülekoormusest. Ta vaatas rühmale tagasi.
  
  "Poisid. Poisid, see ei saa olla kõik. Siin peab olema mingi lõksusüsteem. Hoidke kõrvad lahti." Ta köhatas. "Ja ma mõtlen lõksudele."
  
  Tee läks kaugemale. Drake märkas nüüd, et isegi maapinna vahtimine ei aita sind. Sealgi väänlesid peenelt detailsed figuurid. Kuid see kõik oli kahtlemata punane heeringas.
  
  Drake hingas sügavalt sisse ja astus edasi. Ta märkas, et mõlemal pool rada oli umbes saja jardi ulatuses neljatolline kõrgendatud serv.
  
  Samal ajal rääkis Komodo. "Näed seda, Drake? Poleks võinud midagi olla."
  
  "Või kõike muud." Drake asetas ühe jala ettevaatlikult teise ette. Ben järgnes sammu võrra tagapool, siis paar sõdurit ja siis Karin, keda Komodo tähelepanelikult jälgis. Drake kuulis, kuidas suur ja turske Komodo sosistas Karinile vaikselt vabandust oma jõllitavate inimeste ülbete piltide ja ebaviisakuse pärast ning surus naeratuse maha.
  
  Hetkel, kui tema juhtjalg tõstetud külgede alguses maad puudutas, täitis õhku sügav mürisev heli. Otse tema ees hakkas põrand liikuma.
  
  "Tere". Tema lai Yorkshire'i stiil tekkis stressi ajal. "Oodake poisid."
  
  Tee oli jagatud laiade horisontaalsete kiviriiuliteks. Aeglaselt hakkas iga riiul külili liikuma, nii et igaüks, kes sellel seisis, võis kukkuda, kui ta järgmisele ei astu. Jada oli üsna aeglane, kuid Drake andis mõista, et nad leidsid nüüd Chambersi julge segamise põhjuse.
  
  "Liikuge ettevaatlikult," ütles ta. "Paarides. Ja eemaldage oma mõtted mustusest ja liikuge edasi, "kui te ei soovi proovida seda uut "kuristikusse sukeldumise" spordiala."
  
  Ben ühines temaga esimesel liikuval riiulil. "Nii raske on keskenduda," ohkas ta.
  
  "Mõtle Haydenile," ütles Drake talle. "See aitab teil läbi saada."
  
  "Ma mõtlen Haydenile." Ben pilgutas pilguga lähima kuju poole, väänlevale kolmikule põimunud peadest, kätest ja jalgadest. "See ongi probleem."
  
  "Minuga". Drake astus ettevaatlikult teisele väljatõmmatavale riiulile, hinnates juba kolmanda ja neljanda liikumist. "Teate, mul on nii hea meel, et veetsin kõik need tunnid Tomb Raiderit mängides."
  
  "Ma poleks kunagi arvanud, et saan mängus spraidiks," pomises Ben vastu ja mõtles siis May peale. Suur osa Jaapani luurekogukonnast võrdles teda videomängutegelasega. "Hei Matt, sa ei arva, et me tegelikult unistame, eks? Ja see kõik on unistus?"
  
  Drake vaatas, kuidas ta sõber ettevaatlikult kolmandale riiulile astus. "Ma pole kunagi nii elavat unenägu näinud." Tal ei olnud vaja oma mõtte väljendamiseks ümbruskonnale noogutada.
  
  Nüüd, nende selja taga, alustasid oma vaevarikast teekonda teine ja kolmas rühm inimesi. Drake luges enne lõppu kakskümmend riiulit ja hüppas õnneks kindlale pinnale. Jumal tänatud, et tema võidusõidusüda sai pausi teha. Ta jälgis minuti väljapääsukaaret, seejärel, olles rahul, et nad on üksi, pöördus ta, et kontrollida teiste edenemist.
  
  Täpselt õigel ajal, et näha, kuidas üks Delta mees kirevalt maalitud laelt kõrvale vaatab -
  
  Ja igatseb riiulit, millele ta astuma kavatses. Ta oli kadunud sekundi murdosaga, ainus meeldetuletus, et ta seal kunagi oli olnud, oli tema kukkumisele järgnenud hirmunud karje.
  
  Kogu seltskond peatus ning õhk värises šokist ja hirmust. Komodo andis neile kõigile minuti ja lükkas siis edasi. Nad kõik teadsid, kuidas sellest üle saada. Langenud sõdur oli omaette loll.
  
  Jälle ja seekord ettevaatlikumalt, hakkasid nad kõik liikuma. Drake mõtles hetkeks, et kuuleb ikka veel sõdurite karjeid, kes langevad igaveseks sellesse lõputusse kuristikku, kuid heitis selle hallutsinatsioonina kõrvale. Ta keskendus inimestele õigel ajal, et näha, kuidas suur Komodo langeb sarnaselt.
  
  Oli üks meeleheitlik hetk kätega vehkimine, üks vihane kahetsushüüd tema kohutava keskendumisvõime kaotuse pärast ja Suure Delta meeskonna juht libises riiuli servalt alla. Drake hüüdis, olles peaaegu valmis talle appi tormama, kuid oli kurvalt kindel, et ta ei jõua seda õigeks ajaks teha. Ben karjus nagu tüdruk -
  
  Aga see oli sellepärast, et Karin lihtsalt ulatas suurele mehele!
  
  Karin Blake jättis kõhklemata kogu kõrgelt koolitatud Delta meeskonna tema lahkumist vaatama ja tormas pea ees Komodo poole. Ta oli tema ees, nii et tema hoog oleks pidanud aitama ta betoonplaadile tagasi visata. Kuid Komodo oli suur mees ja raske ning Karini hüpe ei liigutanud teda vaevu.
  
  Kuid ta puudutas teda natuke. Ja sellest piisas, et aidata. Komodo suutis end ümber pöörata, kuna Karin oli talle kaks sekundit lisaaega andnud ja haaras kruustangite näppudega betooni servast kinni. Ta klammerdus meeleheitel, suutmata end üles tõmmata.
  
  Ja libisev riiul liikus valusalt aeglaselt oma vasaku perimeetri suunas, misjärel see kadus, võttes endaga kaasa Delta meeskonna juhi.
  
  Karin haaras tugevalt Komodo vasakust randmest. Lõpuks reageerisid teised tema meeskonna liikmed ja haarasid tema teisest käest. Suure vaevaga tõmbasid nad ta üles ja üle plaadi just siis, kui see varjatud käiku kadus.
  
  Komodo raputas pead tolmusele betoonile. "Karin," ütles ta. "Ma ei vaata enam kunagi teist naist."
  
  Õppetööst välja langenud blond geenius ekstudeng muigas. "Poisid, oma ekslevate silmadega ei õpi te kunagi."
  
  Ja Drake'i imetluse kaudu jõudis arusaam, et see "põrgu" kolmas tasand, see ruum, mida kutsutakse ihaks, pole midagi muud kui pilt eksleva pilguga mehe igavestest kannatustest. Klišee é mis siis, kui mees istuks kohvikus & # 233; koos oma naise või tüdruksõbraga ja veel üks paar ilusat jalga kõndis mööda - ta oleks peaaegu kindlasti vaadanud.
  
  Välja arvatud see, et kui ta oleks vaadanud siia alla, oleks ta surnud.
  
  Mõnel naisel poleks sellega probleeme, mõtiskles Drake. Ja ka mõjuval põhjusel. Kuid Karin päästis Komodo ja nüüd oli paar tasavägine. See võttis veel viis minutit ärevat ootamist, kuid lõpuks pääses ülejäänud meeskond libisevatest riiulitest läbi.
  
  Nad kõik võtsid pausi. Iga mees seltskonnas pidas oma kohuseks Karini kätt suruda ja tema vapruse eest tunnustust avaldada. Isegi Ben.
  
  Siis kõlas lask. Üks Delta sõduritest kukkus põlvili, hoides kõhust kinni. Järsku rünnati neid. Pool tosinat verekuninga meest voolas kaarest välja, hoides relvi valmis. Kuulid vihisesid läbi õhu.
  
  Juba põlvili olles kukkusid Drake ja tema meeskond tekile, haarates oma relvad. Tabamuse saanud mees jäi põlvili ning sai veel neli kuuli rindkeresse ja pähe. Vähem kui kahe sekundi pärast oli ta surnud, verekuninga järjekordne ohver.
  
  Drake võttis oma laenatud ründerelvi M16 ja tulistas. Temast paremal oli üks kujudest täis pliid, alabastrikillud õhus laiali. Drake kahanes.
  
  Teine kuul vilistas tema peast mööda.
  
  Kogu meeskond oli vaikne, rahulik ja suutis püssidega maas ettevaatlikult sihtida. Kui nad tule avasid, oli tegemist veresaunaga, kümned kuulid läbisid Kovalenko põgenevaid mehi ja sundisid neid tantsima nagu verised nukud. Üks mees sõitis imekombel vigastamata läbi buldooseriga, kuni kohtus Matt Drake'iga.
  
  Endine SAS-i mees tuli talle vastu, andes purustava pealöögi ja noahoopide seeria ribidesse. Viimased Kovalenko mehed lipsasid sinna, kus kõik kurjad mehed lõppesid.
  
  põrgu.
  
  Drake andis neile märku, et nad mööduksid, heites kahetsusväärse pilgu allakukkunud Delta meeskonnaliikmele. Tagasiteel korjavad nad ta surnukeha.
  
  "Me vist püüame kinni päti."
  
  
  KOLMEKÜMNE NELJAS PEATÜKK
  
  
  Hayden sattus vastamisi Ed Boudreaux'ga ja maailm sulas ära.
  
  "Mul on hea meel su tappa," kordas Boudreau sõnu, mis ta oli talle korra varem öelnud. "Jälle".
  
  "Sa ebaõnnestusid eelmine kord, psühho. Sa kukud jälle läbi."
  
  Boudreau heitis pilgu tema jalale. "Kuidas su puus on?" - Ma küsisin.
  
  "Seda parem". Hayden seisis kikivarvul ja ootas välgurünnakut. Ta püüdis ameeriklast suunata nii, et ta tagumik oleks vastu aida seina surutud, kuid too oli selleks liiga kaval.
  
  "Sa oled veri." Boudreaux matkis oma noa lakkumist. "See oli maitsev. Ma arvan, et mu laps tahab rohkem.
  
  "Erinevalt teie õest," urises Hayden. "Ta tõesti ei jaksanud enam."
  
  Boudreau tormas tema poole. Hayden oli seda oodanud ja põikles ettevaatlikult kõrvale, paljastades oma tera tema põselöögile. "Esimene veri," ütles ta.
  
  "Eelmäng". Boudreau sööstis ja taganes, seejärel lõi teda mitme lühikese löögiga. Hayden pareeris nad kõik ja lõpetas peopesaga nina pihta. Boudreau koperdas, pisarad silmas.
  
  Hayden kasutas kohe ära, pusstades oma noaga. Ta surus Boudreaux" vastu seina ja taganes siis ühe hoobiga -
  
  Boudreau sööstis.
  
  Hayden kummardus ja torkas noa oma reide. Ta tõmbus eemale, kui ta karjus, suutmata peatada tema silmadesse ilmunud kelmikat irve.
  
  "Kas sa tunned seda, sitapea?"
  
  "Litt!" Boudreaux läks hulluks. Kuid see oli võitleja, mõtleja, kogenud sõdalase hullus. Ta lõi teda löögi järel selga, võttes meeletuid riske, kuid säilitades täpselt nii palju jõudu ja kiirust, et panna ta sekkumise üle järele mõtlema. Ja nüüd, kui nad taganesid, kohtusid nad teiste võitlevate meeste rühmadega ja Hayden kaotas tasakaalu.
  
  Ta kukkus üle kukkunud mehe põlve ronides, veeres ja tõusis püsti, nuga valmis.
  
  Boudreau sulas rahva sekka, naeratus tema näol muutus naeratuseks, kui ta maitses omaenda verd ja õõtsutas nuga.
  
  "Nägemiseni," hüüdis ta üle müra. "Ma tean, kus te elate, preili Jay."
  
  Hayden viskas ühe verekuninga mehe teelt välja, murdes mehe jala nagu oksake, kui naine Boudreaux'le teed vabastas. Silmanurgast nägi ta selles lahingus kahtlemata mängu muutnud Mait, kes võitles relvastamata meeste vastu teravrelvadega, lahing oli tulistamiseks liiga lähedal ja ta jättis nad oma jalge ette hunnikusse. Hayden vaatas surnuid ja surijaid, mis tema ümber tõmblesid.
  
  Ta märkas, et isegi Boudreau mõtles olukorda ümber, kui ta jälgis Haydeni pilku ja nägi legendaarset Jaapani agenti tegutsemas.
  
  May vahtis Haydenit. "Otse teie selja taga."
  
  Hayden sööstis Boudreau poole.
  
  Bloody Kingi põhipsühhoos tõusis nagu hawaii mangud talle kandadele. Hayden ja May jälitasid. Mööda minnes andis Mai purustava hoobi teisele Kovalenko mehele, päästes sellega veel ühe sõduri elu.
  
  Aida taga oli lage põld, kopteriväljak koos helikopteriga ja kitsas dokk, kus oli ankrus mitu paati. Boudreau kihutas kopterist mööda, suundus suure kiirpaadi poole ega murdnud isegi sammu, kui ta pardale hüppas, hüpates läbi õhu. Enne kui Hayden jõudis kopterist mööda pääseda, oli suur paat juba teelt lahkunud ja hakkas tolli edasi liikuma.
  
  Mai hakkas hoogu maha võtma. "See on Baja. Väga kiiresti ja kolm meest juba ootavad sees. Nendega võrreldes tunduvad teised paadid rahulikud. Ta silmad vaatasid kopteri poole. "Nüüd on see see, mida me vajame."
  
  Hayden vajus vaevu märgata, kui kuul neist mööda vihises. "Kas saate seda kontrollida?"
  
  Mai küsis temalt: "Kas sa tõesti küsid seda minult?" vaata, enne kui astud libisemisele ja hüppad sisse. Enne kui Hayden sinna jõudis, oli Mai pearootori juba käivitanud ja Boudreaux' paat sööstis võimsa mürinaga jõest alla.
  
  "Uskuge," ütles Mai vaikselt, demonstreerides legendaarset kannatlikkust, mille poolest ta oli tuntud, kui Hayden pettunult hambaid krigistas. Minut hiljem oli auto valmis lendama. May parandas meeskonda. Kelk lahkus maast. Kuul tabas Haydeni pea kõrval asuvat kolonni.
  
  Ta tõmbus tagasi ja pöördus siis, et näha, kuidas viimane Verekuninga mees tule alla langeb. Üks Hawaii eriüksuslastest sõdur hoidis neile pöidla püsti, kui kopter hakkas laskuma ja pöörama, valmistudes paati jälitama. Hayden lehvitas vastu.
  
  Veel üks hull päev tema elus.
  
  Aga ta oli ikka veel siin. Ikka ellu jäänud. Jay vana moto turgatas taas pähe. Ela üle veel üks päev. Lihtsalt ela.Isegi sellistel hetkedel igatses ta väga oma isa.
  
  Minut hiljem kopter kõikus ja tormas jälitama. Haydeni kõht jäi kuskile laagrisse ja ta hoidis reelingust kinni, kuni sõrmenukid valutasid. Mai ei jätnud lööki vahele.
  
  "Hoia püksid jalas."
  
  Hayden püüdis peadpööritavast sõidust meelt kõrvale juhtida, kontrollides oma relva seisukorda. Tema nuga naasis oma hoidikusse. Tema ainus järelejäänud püstol oli pigem tavaline Glock kui Caspia püstol, mida ta oli viimasel ajal eelistanud. Aga mida kuradit, relv on relv, eks?
  
  Mai lendas piisavalt madalalt, et pihusti tabas esiklaasi. Suur kollane paat liikus mööda laia jõge ees. Hayden nägi kujusid, kes seisid enda taga ja vaatasid nende lähenemist. Kahtlemata olid nad relvastatud.
  
  Mai langetas pea ja vaatas siis Haydenile otsa. "Julgus ja au."
  
  Hayden noogutas. "Lõpetama".
  
  May tabas meeskonda, saates helikopteri raevukale sukeldumisele kokkupõrkekursil kollasesse Bayeux'sse. Ootuspäraselt taganesid külgedel seisnud inimesed šokis. Hayden kummardus aknast välja ja tulistas. Kuul läks lootusetult kaugele.
  
  Mai ulatas talle pooltühja M9. "Pane nad arvestama."
  
  Hayden tulistas uuesti. Üks Boudreau meestest tulistas vastu, kuul põrkas kopteri varikatuse küljest tagasi. Mai tegi meeskonna ümber siksakilise ringi, saates Haydeni pea vastu tugiposti põrutada. Mai suvis siis uuesti, agressiivselt, veerandit andmata. Hayden tühjendas oma Glocki ja nägi, kuidas üks Boudreau meestest verepritsiga üle parda läks.
  
  Seejärel tabas kopterit veel üks kuul, millele järgnes teiste tulv. Suur auto kujutas endast suurt sihtmärki. Hayden nägi Boudreau'd paadi roolis, hoides nuga tugevalt hambus ja tulistas nende pihta püstolkuulipildujaga.
  
  "Oh," May karje oli alahinnatud, kui kopterist tuli ootamatult välja musta suitsu ja mootori hääl muutus ühtäkki mürinast vingumiseks. Ilma juhendamiseta hakkas kopter kõikuma ja tõmblema.
  
  May pilgutas Haydenile silma.
  
  Hayden ootas, kuni nad olid Boudreau paadi kohal, ja avas helikopteri laskumisel selle ukse.
  
  Ta vaatas Boudreaux' silmavalgetesse, ütles: "Keera see kinni" ja hüppas kukkuvast helikopterist välja.
  
  
  KOLMEKÜMNE VIIES PEATÜKK
  
  
  Haydeni vabalangemine oli üürike. Boudreaux' paat polnud kaugel, kuid teel andis ta mehele pilguheite, enne kui ta tekile kukkus. Õhk väljus tema kehast lärmakalt. Vana haav reiel valutas. Ta nägi tähti.
  
  Helikopter laskus spiraaliga alla kiiresti liikuvasse jõkke umbes kolmkümmend jalga vasakule, selle surma kõrvulukustav heli summutas kõik sidusad mõtted ja saatis üle paadi nina hiiglasliku laine.
  
  Piisavalt võimas laine, et muuta paadi kurssi.
  
  Laev kaotas kiiruse, pannes kõik edasi lendama ja hakkas loendama. Seejärel pööras ta edasiliikumise lõpus ümber ja maandus kõhuli valgesse vette.
  
  Hayden pidas kinni, kui paat kaldus. Vee alla minnes lõi ta tugevalt jalaga, sihtides otse alla, ja seejärel jalaga lähima kalda poole. Külm vesi tegi talle peavalu, kuid leevendas valutavaid jäsemeid veidi. Voolu tormamine pani ta mõistma, kui väsinud ta oli.
  
  Kui ta pinnale tõusis, avastas ta, et ta ei olnud kaldast kaugel, vaid Ed Boudreauga näost näkku. Ta hoidis nuga endiselt hammaste vahel ja urises teda nähes.
  
  Tema selja taga hakkasid suitseva helikopteri rusud jõkke vajuma. Hayden nägi, kuidas May jälitas Boudreau kahte allesjäänud meest mudase kalda poole. Teades, et ta vee peal kaklust üle ei ela, tormas ta hullust mööda ega peatunud enne, kui kaldale jõudis. Tema ümber levis paks muda.
  
  Tema kõrval kostis valju plaisu. Boudreaux hingetuks. "Lõpeta. Kurat. Põgenemine." Ta hingas raskelt.
  
  "Sa said aru," haaras Hayden kinni ja viskas endale hunniku pori näkku ning ronis kaldale. Muda klammerdus tema külge ja üritas teda alla tirida. See, mis oleks pidanud olema lihtne kuivale maapinnale roomamine, tõi ta vaid paar jalga jõejoonest kõrgemale.
  
  Ta pöördus ümber ja lõi oma määrdunud kannaga Boudreaux' näkku. Ta nägi, kuidas ta hammaste vahel hoidis nuga sügavale põskedesse lõikas, pannes ta naeratama laiemalt kui Jokker. Karjumise ning vere- ja limapritsmete saatel kukkus ta kõht naise jalgadele, kasutades naise vööd keha ülestõmbamiseks. Hayden lõi tema kaitsmata pead, kuid tema löögid ei avaldanud suurt mõju.
  
  Siis meenus talle nuga.
  
  Ta ulatus teise käega enda alla, surudes, pingutades, tõstes oma keha sentimeetri võrra, kui mustus sikutas ja püüdis teda kinni hoida.
  
  Ta sõrmed sulgusid käepideme ümber. Boudreaux rebis tal peaaegu püksid jalast, kui ta veel korra tõmbles, peatudes otse naise seljal, pea ja huuled äkitselt otse tema kõrva kõrval.
  
  "Kuradi kena katse." Ta tundis, kuidas veri tilkus mehe näost tema põsele. "Sa tunned seda. See juhtub hästi ja aeglaselt. "
  
  Ta pani kogu oma raskuse kogu tema kehale, surudes ta sügavamale mudasse. Ühe käega mattis ta naise näo lima sisse, peatades naise hingamise. Hayden nägi meeleheitlikult vaeva, tagus ja veeres nii hästi kui suutis. Iga kord, kui ta üles vaatas, nägu oli kaetud kleepuva mudaga, nägi ta enda ees May, kes võitles üksi kahe Boudreau käsilasega.
  
  Üks kukkus kolme sekundi jooksul, mil nad Haydeni nägu hoidsid. Teine taganes, pikendades agooniat. Selleks ajaks, kui Haydeni nägu neljandat korda õhku tõusis, oli May ta lõpuks nurka surunud ja murdmas selja langenud puule.
  
  Haydeni järelejäänud jõud oli peaaegu otsas.
  
  Boudreau nuga läbistas naha tema kolmanda ribi ümber. Piinavalt aeglase ja mõõdetud tõukejõuga hakkas tera sügavamale libisema. Hayden tõusis ja lõi jalaga, kuid ei suutnud ründajat seljast visata.
  
  "Pole kuhugi minna." Boudreaux' kuri sosin tungis ta pähe.
  
  Ja tal oli õigus, mõistis Hayden äkki. Ta pidi tülitsemise lõpetama ja laskma sellel juhtuda. Lihtsalt lama seal. Anna endale aega -
  
  Tera vajus sügavamale, teras kraapis vastu luud. Boudreaux naeratus oli Grim Reaperi kutse, teda mõnitava deemoni kutse.
  
  Tema keha all olev nuga pääses tugeva loksumisega lahti. Ühe liigutusega pööras ta käes oleva mõõga ja torkas sellega tugevalt selja tagant Boudreaux' ribidesse.
  
  Psühho vajus karjudes tagasi, noa käepide paistis rinnast välja. Isegi siis ei saanud Hayden end liigutada. Ta oli liiga sügavale mudasse surutud, kogu tema keha tõmmati alla. Ta ei saanud isegi oma teist kätt liigutada.
  
  Boudreau vilistas ja lämbus tema peale. Siis tundis ta, et suur nuga võeti välja. Nii oli see toona. Ta tapaks ta nüüd. Üks kõva löök kuklasse või lülisambasse. Boudreau peksis teda.
  
  Hayden avas silmad pärani, otsustades viimast korda päikesevalgust näha. Tema mõtted olid Benist ja ta mõtles: hinda mind selle järgi, kuidas ma elasin, mitte selle järgi, kuidas ma surin.
  
  Jällegi.
  
  Siis tormas sisse Mai Kitano, tohutu ja hirmuäratav nagu laev lõvi. Umbes kolme jala kaugusel Haydenist tõukas ta maast lahti, andes iga hoo sisse lendava löögi. Sekund hiljem oli kogu see jõud purustanud Boudreaux' ülakeha, murdes luid ja elundeid, saatnud laias kaares lõhki hambaid ja verepritsmeid.
  
  Raskus tõsteti Haydeni seljast.
  
  Keegi tõstis ta näilise kergusega mudast välja. Keegi kandis teda, pani ettevaatlikult rohukaldale ja kummardus tema kohale.
  
  See keegi oli Mai Kitano. "Lõõgastuge," ütles ta kergelt. "Ta on surnud. Me võitsime".
  
  Hayden ei saanud liikuda ega rääkida. Ta vaatas lihtsalt sinist taevast, kõikuvaid puid ja May naeratavat nägu.
  
  Ja mõne aja pärast ütles ta: "Tuleta mulle meelde, et ma sind kunagi ei vihastaks. Tõesti, kui sa pole kunagi olnud parim, siis ma..." Tema mõtted olid endiselt enamasti Benil, nii et ta ütles lõpuks, mida ta võib öelda. "Ma näitan oma tagumikku Asdas."
  
  
  KOLMEKMEND KUUES PEATÜKK
  
  
  Verine kuningas surus oma rahva absoluutsete piirideni.
  
  Asjaolu, et nende jälitajad olid tühimiku peaaegu sulgenud, ajas ta raevu. Liiga palju inimesi aeglustas teda. See oli nende kitsarinnaline teejuht, kes jamas pisiasjadega, kui nad said edusamme teha. Seda auhinda otsides surnud inimeste arv ei omanud tähtsust. Verine kuningas nõudis ja ootas nende ohverdust. Ta eeldas, et nad kõik heidavad pikali ja surevad tema eest. Nende perede eest hoolitsetaks. Või vähemalt ei piinataks neid.
  
  Kõik oli auhind.
  
  Tema teejuht, mees nimega Thomas, pomises midagi selle taseme kohta, mida mõni teine idioot nimega Hawksworth nimetas kadeduseks. See oli neljas kamber, Verine Kuningas kihas vihast. Alles neljas. Tavaline legend rääkis põrgu seitsmest tasemest. Kas pärast seda võib tõesti olla veel kolm?
  
  Ja kuidas Hawksworth teadis? Scribe ja Cook pöördusid ja jooksid minema, nende pallid kahanesid maapähkli suuruseks, kui nad pärast viiendat taset lõksusüsteemi nägid. Dmitri Kovalenko arvas, et loomulikult ei teeks.
  
  "Mida sa ootad?" - urises ta Thomase peale. "Me kolime. Nüüd."
  
  "Ma ei ole lõksusüsteemist päris täpselt aru saanud, söör," hakkas Thomas rääkima.
  
  "Kurat selle lõksusüsteemiga. Saatke inimesed sisse. Nad leiavad selle kiiremini." Verine kuningas surus tuba uurides lõbusalt huuled kokku.
  
  Erinevalt eelmisest kolmest kaldus see kamber keskse madalasse süvendisse, mis nägi välja, nagu oleks see kaljusse raiutud. Kõvast põrandast ulatusid välja mitu paksu metalltuge, peaaegu nagu astmed. Edenedes kambri seinad kitsenesid, kuni pärast basseini hakkasid need uuesti laienema.
  
  Bassein näis olevat "lämbumiskoht".
  
  Kadedus?" mõtles verine kuningas. Kuidas kandus selline patt pärisellu, sellesse allilma, kus varjud ei saa sind mitte ainult kaitsta, vaid ka tappa? Ta vaatas, kuidas Thomas andis käsu edasi liikuda. Algul läks kõik hästi. Verekuningas heitis pilgu tagasi sinna, kust nad tulid, kui kuulis kaugeid tulistamist. Drake ja tema väike armee olgu neetud. Kui ta siit välja saab, tagab ta isiklikult, et verine kättemaks saavutab oma jõhkra eesmärgi.
  
  Tulistamine elustas ta. "Liikuge!" - hüüdis ta just sel hetkel, kui juht mõnele varjatud survepunktile astus. Kõlas nagu kukkuv kivi, kostis õhku ja järsku tabas juhi pea kivipõrandat, enne kui ta jalgpallipallina järsust nõlvast alla veeres. Peata keha varises veriseks kuhjaks.
  
  Isegi Verine kuningas vaatas. Kuid ta ei tundnud hirmu. Ta tahtis vaid näha, mis tema juhtivale mehele sellise vigastuse põhjustas. Thomas karjus tema kõrval. Verekuningas lükkas ta edasi, järgides tema jälgedes, tundes mehe hirmust suurt rõõmu. Lõpuks jäi ta tõmbleva keha kõrval seisma.
  
  Hirmunud inimestest ümbritsetud Verine Kuningas uuris iidset mehhanismi. Kahe metallposti vahel oli pea kõrgusel venitatud habemenuga traat, mida pidi paigal hoidma mingi pingutusseade. Kui tema mees päästikule vajutas, läksid postid lahti ja traat pöördus koos nendega, lõigates mehe pea kaelast maha.
  
  Geniaalne. Imeline heidutus, mõtles ta ja mõtles, kas ta saaks sellist seadet oma uues kodus teenijate ruumides kasutada.
  
  "Mida sa ootad?" karjus ta ülejäänud inimeste peale. "Liikuge!"
  
  Kolm meest hüppasid ette ja veel kümmekond järgnes. Verekuningas pidas mõistlikuks jätta veel pool tosinat enda selja taha juhuks, kui Drake temast kiiresti möödub.
  
  "Nüüd kiiresti," ütles ta. "Kui me kõnnime kiiremini, jõuame kiiremini, eks?"
  
  Tema mehed põgenesid, otsustades, et neil pole tegelikult valikut ja oli väike võimalus, et nende segaduses ülemusel oli õigus. Vallandas veel üks lõks ja teine pea veeres nõlvast alla. Laip kukkus ja selle taga seisnud mees komistas selle otsa, pidades end õnnelikuks, kuna teine pingul traat lõikas õhu otse tema pea kohal.
  
  Kui teine rühm hakkas laskuma, ühines nendega Verekuningas. Seati uued püünised. Pead ja peanahad hakkasid rohkem langema. Siis käis kõva pauk, mis kajas üle koopa. Aheneva käigu mõlemale küljele ilmusid peeglid, mis olid paigutatud nii, et ees olija peegeldus neis.
  
  Samal ajal oli kuulda vuliseva vee häält ja nõlva jalamil asuv bassein hakkas täituma.
  
  Ainult see vesi ei olnud lihtsalt vesi. Suitsetamise järgi otsustamata.
  
  Thomas karjus, kui nad nende poole jooksid. "Seda toidab happeline järv. See on siis, kui gaas vääveldioksiid lahustub vees ja moodustab väävelhappe. Seda sa kindlasti puudutada ei taha!"
  
  "Ära lõpeta," möirgas Verine Kuningas, kui nägi, kuidas inimesed hakkasid kiirust aeglustuma. "Kasutage metallposte, idioodid."
  
  Terve meeskond tormas rahvamassis nõlvast alla. Vasakul ja paremal avanesid juhuslikud lõksud heliga, mis sarnanes vibulaskmisega. Peata kehad langesid ja pead veeresid nagu mahavisatud ananassid meeste seas, osadele komistati otsa, teised lõid kogemata jalaga. Verekuningas märkas varakult, et rahvast oli teivaste arvu jaoks liiga palju, ja mõistis, et karja mentaliteet sunnib nende seas vähem taibukaid mõtlemata hüppama.
  
  Nad vääriksid oma saatust. Idioodil oli alati parem surra.
  
  Verekuningas aeglustas tempot ja hoidis Thomast tagasi. Ka mitmed teised mehed võtsid hoogu maha, kinnitades Verekuninga usku, et ellu jäävad vaid säravamad ja parimad. Kolli juht hüppas esimesele metallpostile ja hakkas siis üle vuliseva vee teivast teibale hüppama. Algul tegi ta mõningaid edusamme, kuid siis tabas mürgilaine jalgu. Seal, kus happeline vesi puudutas, põlesid tema riided ja nahk.
  
  Kui ta jalad puudutasid järgmist posti, pani ta valu tõttu kahekordseks ja ta kukkus, pritsides otse ülerahvastatud basseini. Kogu saali kajas raevukas, piinarikas karje.
  
  Teine mees kukkus leti alt alla ja kukkus sisse. Kolmas mees peatus basseini serval, saades hilinenult aru, et tal pole selget letti, kuhu ta peale hüpata, ning ta suruti sisse, kui teine mees talle pimesi vastu selga põrutas.
  
  Peeglitelt peegeldus eessõitja. Kas sa kadestaksid enda ees olevat meest?
  
  Verine kuningas nägi peeglite eesmärki ja lõksu hävitamist. "Vaata maha!" karjus Thomas samal ajal. "Vaadake oma jalgu, mitte ees olevat inimest. See lihtne harjutus aitab teil postidest turvaliselt üle saada.
  
  Verekuningas peatus vastloodud järve serval. Otsustades selle järgi, et vesi veel tõusis, nägi ta, et varsti on tugede tipud kihava pinna all. Ta lükkas mehe enda ette ja tõmbas Thomase endaga kaasa. Lõks läks lahti just leviulatusest väljas, nii lähedalt, et ta tundis tuult, kui metallvarras tema õlast mööda lendas.
  
  Kõndige postidele ja tantsige kiiresti juhuslikus järjekorras. Tekkis väike paus, kui vesi ees loksus. Veel üks sammas ja selle ees olnud mees komistas. Karjudes tegi ta imesid, suutis kukkumise peatada, maandudes teisele sambale. Happeline vesi loksus tema ümber, kuid ei puudutanud teda.
  
  Hüvasti.
  
  Verine kuningas nägi oma võimalust. Mõtlemata ja peatumata astus ta mehele pikali olevale kehale, kasutades seda sillana, et ületada ja kaugele kaldale ohutult jõuda. Tema keharaskus lükkas mehe veelgi madalamale, sukeldes tema rinna happesse.
  
  Järgmisel sekundil oli ta tuulekeerises kadunud.
  
  Verine kuningas vaatas talle järele. "Loll".
  
  Thomas maandus tema kõrvale. Rohkem inimesi hüppas osavalt metallpostide vahele ohutusse kohta. Bloody King vaatas ettepoole kaarekujulise väljapääsu poole.
  
  "Ja nii edasi kuni viienda tasemeni," ütles ta enesetundega. "Kus ma seda ussi jäljendan, Cook. Ja kuhu, lõpuks," urises ta. "Ma hävitan Matt Drake'i."
  
  
  KOLMEKMENDES SEITSMES PEATÜKK
  
  
  Hawaii suur saar on saanud sellise nime, et vältida segadust. Selle tegelik nimi on Hawaii või Hawaii saar ja see on Ameerika Ühendriikide suurim saar. See on koduks ühele maailma kuulsaimale vulkaanile Kilauea mägi, mis on pidevalt pursanud alates 1983. aastast.
  
  Täna asusid Mano Kinimaka ja Alicia Miles koos USA merejalaväelaste meeskonnaga Mauna Loa sõsarvulkaani madalamatel nõlvadel välja tõrjuma saare elanike teadvusesse juurdunud parasiiti.
  
  Nad murdsid läbi välisperimeetri, tulistasid maha kümneid Verikuninga mehi ja tungisid suurde juurdeehitisse just siis, kui valvurid vabastasid kõik pantvangid. Samal hetkel oli kuulda autode kähedat mürinat, mis hoone taga kiirendas. Alicia ja Kinimaka ei raisanud aega ringi jooksmisele.
  
  Alicia peatus segaduses. "Kurat, sitapead jooksevad minema." Neli ATV-d kihutasid minema, põrkasid oma tohututel rehvidel.
  
  Kinimaka tõstis püssi ja võttis sihikule. "Mitte kauaks." Ta tulistas. Alicia vaatas, kuidas viimane inimene kukkus ja ATV peatus kiiresti.
  
  "Vau, suur mees, pole paha politseiniku kohta. Lähme."
  
  "Ma olen CIA-st." Kinimaka võttis alati õnge, Alicia suureks rõõmuks.
  
  "Ainsad kolmetähelised lühendid, mis on olulised, on Briti. Mäleta seda".
  
  Kinimaka pomises midagi, kui Alicia ATV-le lähenes. Ta töötas endiselt. Samal ajal üritasid nad mõlemad esiistmel istuda. Alicia raputas pead ja osutas selja poole.
  
  "Ma eelistan oma inimesi minu taga, sõber, kui nad pole alla jäänud."
  
  Alicia käivitas mootori ja sõitis minema. ATV oli suur kole loom, aga liikus sujuvalt ja põrkas mõnusalt üle konaruste. Suur havailane põimis käed ümber tema vöö, et teda hoida, mitte nii, et tal oleks vaja. Seal, kus ta istus, olid pastakad. Alicia irvitas ega öelnud midagi.
  
  Ees olevad põgenevad inimesed said aru, et neid jälitatakse. Neist kahes asunud pöördusid ümber ja tulistasid. Alicia kortsutas kulmu, teades, et nii on täiesti võimatu midagi tabada. Amatöörid, mõtles ta. Alati on tunne, nagu ma võitleksin amatööridega. Viimane tõeline lahing, mille ta pidas, oli Drake'i vastu Abel Frey kindluses. Ja juba siis oli mees roostes, teda takistasid seitsmeaastase viisakuse hõngud.
  
  Nüüd võib tal olla teistsugune vaatenurk.
  
  Alicia sõitis pigem targalt kui kiiresti. Lühikese ajaga viis ta nende ATV vastuvõetavale laskekaugusele. hüüdis Kinimaka talle kõrva. "Ma hakkan tulistama!"
  
  Ta pigistas löögi välja. Teine palgasõdur karjus ja põrkas ägedalt vastu pori. "See on kaks kahest," hüüatas Alicia. "Veel üks ja sa saad blo..."
  
  Nende ATV paiskus varjatud künkale ja kaldus pööraselt vasakule. Hetkeks avastasid nad end kahel rattal, ümber paiskumas, kuid sõiduk suutis tasakaalu säilitada ja maapinnale tagasi kukkuda. Alicia ei raisanud aega õhkutõusmiseks gaasipedaali avamisega.
  
  Kinimaka nägi kraavi enne. "Jama!" Ta hüüdis "Ota kinni!"
  
  Alicia suutis ainult kiirust suurendada, kuna lai sügav kraav lähenes kiiresti. ATV lendas rattaid keerutades ja mootorit müristades üle kuristiku ning maandus teisele poole, püüdes paigal püsida. Alicia lõi peaga vastu pehmet latti. Kinimaka hoidis teda nii tugevalt, et ei lasknud neil mõlemal ümber pöörata ja tolm maha vajumise ajaks taipasid nad, et sattusid ootamatult vaenlase hulka.
  
  Nende kõrval keerles mudas must ATV, mis maandus kohmakalt ja püüdis end nüüd parandada. Kinimaka hüppas kõhklemata, joostes otse juhile otsa ning lükates ta koos kaasreisijaga autost välja klopitud mudasse.
  
  Alicia pühkis silmadelt tolmu. ATV koos ainsa sõitjaga kihutas tema ette, kuid oli siiski käeulatuses. Ta võttis vintpüssi kätte, sihtis ja tulistas ning seejärel, ilma et oleks pidanud kontrollima, nihutas sihiku sinna, kus tema Hawaii elukaaslane mudas vaevles.
  
  Kinimaka vedas ühe inimese läbi pori. "See on minu kodu!" Alicia kuulis teda urisemas, enne kui ta vastase käe välja väänas ja murdis. Kui teine mees talle vastu sööstis, Alicia naeris ja langetas püssi. Kinimaka ei vajanud tema abi. Teine mees põrkas temalt tagasi nii, nagu juhised nelja-aastaselt lapselt tagasi põrkasid, kuid sellel polnud mingit mõju. Mees kukkus pikali ja Kinimaka lõpetas ta rusikaga näkku.
  
  Alicia noogutas talle. "Teeme sellega läbi."
  
  Viimane ATV liikus vaevaliselt edasi. Tema juht sai kõigi nende hüpete ajal vigastada. Alicia hakkas kiiresti võimust võtma, olles nüüd pisut pettunud rantšo tagasivõtmise kerguses. Aga vähemalt päästsid nad kõik pantvangid.
  
  Kui ta midagi Verekuningast teadis, siis tõsiasi, et need inimesed siin, need niinimetatud palgasõdurid, olid tema meeskonna rämps, kes saadeti siia võimude takistamiseks ja tähelepanu hajutamiseks. Jaga ja valluta.
  
  Viimasele ATV-le lähenedes aeglustas ta kiirust. Ilma pausita, isegi roolisammast hoidmata, tulistas naine kaks lasku ja kaks meest kukkusid.
  
  Vaevalt alanud lahing oli läbi. Alicia vaatas minuti kaugusesse. Kui kõik läheb plaanipäraselt, kui May ja Hayden, Drake ja teised oma osa lahingust üle elavad, võib järgmine lahing olla talle kõige raskem ja viimane.
  
  Sest see oleks Mai Kitano vastu. Ja ta peab Drake'ile ütlema, et May tappis Wellsi.
  
  Lahe.
  
  Kinimaka patsutas teda õlale. "Meil on aeg tagasi minna."
  
  "Ah, anna tüdrukule puhkust," pomises ta. "Oleme Hawaiil. Las ma vaatan päikeseloojangut."
  
  
  KOLMEKÜMNEND KAheksas PEATÜKK
  
  
  "Nii et selline näeb välja kadedus?"
  
  Drake ja tema meeskond sisenesid neljandasse kambrisse, võttes kasutusele kõik ettevaatusabinõud. Isegi siis kulus mõni hetk, et neid ees ootavast stseenist täielikult aru saada. Peata surnukehad lebasid kõikjal. Verd pritsis üle põranda ja voolas kohati veel paksult. Pead ise olid põrandal laiali nagu äravisatud laste mänguasjad.
  
  Kahel pool kitsast käiku seisid vedrulõksud. Drake heitis ühe pilgu žileti õhukesele juhtmele ja arvas, mis juhtus. Komodo vilistas ega uskunud oma kõrvu.
  
  "Mingil hetkel võivad need lõksud lahti minna," ütles Ben. "Me peame liikuma."
  
  Karin tegi vastikust häält.
  
  "Peame kiiresti liikuma ja asjadega kursis olema," ütles Drake. "Ei, oota".
  
  Nüüd nägi ta püüniste taga laia vett täis basseini, mis mullitas ja vahutas. Vesi pritsis ja virvendas mööda basseini servi.
  
  "See võib olla probleem. Kas sa näed metallist sambaid?"
  
  "Vean kihla, et verekuninga inimesed kasutasid neid hüppelauana," ütles Ben salapäraselt. "Peame vaid ootama, kuni vesi taandub."
  
  "Miks mitte lihtsalt need läbi käia." Isegi kui Komodo neid sõnu ütles, oli tema näol kahtlus.
  
  "Seda basseini võis toita mõni happeline järv või kaev," selgitas Karin. "Gaasid võivad vulkaanis või selle läheduses muuta vee väävelhappeks. Isegi ammu kadunud."
  
  "Kas hape ei korrodeeriks metallposte?" Drake osutas.
  
  Ben noogutas. "Kindlasti".
  
  Nad vaatasid mitu minutit vulisevat vett. Vaadates kostis kurjakuulutavat klõpsatust. Drake tõstis kiiresti püstoli. Kuus ellujäänud Delta võitlejat kordasid tema tegevust sekundi murdosa hiljem.
  
  Miski ei liikunud.
  
  Siis tuli hääl uuesti. Tugev klõps. Garaažiukse kaabli heli, mis jookseb mööda metallrööpaid. Ainult et see ei olnud garaažiuks.
  
  Drake'i vaatamise ajal hakkas üks püünistest aeglaselt vastu seina hammustama. Ajutine viivitus? Kuid selline tehnoloogia polnud iidsetele rassidele kättesaadav. Või oli see mõttekäik sarnane inimese hullumeelsusega, kes kuulutab, et universumis pole teist intelligentset elu?
  
  Milline ülbus.
  
  Kes teadis, millised tsivilisatsioonid eksisteerisid enne dokumentide tegemist? Drake ei oleks tohtinud praegu kõhklema. On aeg tegutseda.
  
  "Vesi taandub," ütles ta. "Ben. Kas üllatusi?"
  
  Ben uuris oma märkmeid ja Karin mängis seda lootusrikkalt mõttes uuesti. "Hawksworth ei ütle palju." Ben kahises mõned paberid. "Võib-olla oli vaene mees šokis. Pidage meeles, et nad ei osanud toona midagi sellist oodata."
  
  "Siis peab viies tase olema tõeline jama," ütles Komodo kähedalt. "Sest pärast seda pöördus Cook tagasi."
  
  Ben surus huuled kokku. "Hawksworth ütleb, et see, mida Cook nägi pärast viiendat taset, pani ta tagasi pöörduma. Mitte tuba ise."
  
  "Jah, tõenäoliselt kuues ja seitsmes tase," ütles üks Delta sõduritest vaikselt.
  
  "Ära unusta peegleid." Karin osutas neile. "Nad osutavad ette, ilmselgelt ees olevale inimesele. Tõenäoliselt on see hoiatus."
  
  "See on nagu Jonesidega sammu pidamine." Drake noogutas. "Arusaadav. Seega esitan just Dinorocki ja David Coverdale"i vaimus avaküsimuse, mida olen teda alati kuulnud küsimas igal kontserdil, kus olen käinud. Oled sa valmis?"
  
  Drake juhatas teed. Ülejäänud meeskond langes ritta, nagu nad olid samuti harjunud. Keskrajale sisenedes ei oodanud Drake lõksudega mingeid raskusi ega sõitnud kellelegi otsa, kuigi teenis paar kulutatud survepunkti. Kui nad basseini servale jõudsid, hakkas vesi kiiresti voolama.
  
  "Postid näevad head välja," ütles ta. "Vaata oma selga. Ja ära vaata alla. Siin vedeleb mõni vastik kraam."
  
  Drake läks esimesena, ettevaatlik ja täpne. Kogu meeskond ületas need mõne minuti jooksul kergelt ja suundus väljapääsukaare poole.
  
  "Verikuninga poolt oli tore, et ta meie jaoks kõik püünised välja pani." Ben naeratas kergelt.
  
  "Nüüd ei saa me pätist kaugele maha jääda." Drake tundis, kuidas ta käed rusikasid tõmbusid ja pea tõmbles lootuses kohtuda lähiajaloo kardetuima kuritegeliku tegelasega.
  
  
  * * *
  
  
  Järgmine kaar avanes tohutusse koopasse. Lähim rada viis nõlvast alla ja siis mööda laia teed kõrge kivipaljandi all.
  
  Kuid seal oli tõsine takistus, mis blokeeris nende tee täielikult.
  
  Drake'i silmad läksid suureks. "Pagan võtaks."
  
  Ta polnud millestki sellisest isegi unistanud. See ummistus oli tegelikult tohutu kuju, mis oli raiutud elavast kivist. Ta lamas puhkeasendis, toetades seljaga vastu vasakut seina, tohutu kõht üle tee ulatumas. Toidu skulptuurid lebasid kuhjaga kõhul, samuti olid need mööda jalgu laiali ja rajale kuhjatud.
  
  Skulptuuri jalge ees lebas võigas kuju. Surnud inimkeha. Torso tundus olevat nagu äärmises piinas väändunud.
  
  "See on ahnus," ütles Ben aukartusega. "Ahnusega seotud deemon on Beltsebul."
  
  Drake'i silm tõmbles. "Kas sa mõtled nagu Beelzebubis Bohemian Rhapsody'st?"
  
  Ben ohkas. "Kõik ei puuduta rock'n'rolli, Matt. Ma mõtlen deemonit Beltsebubi. Saatana parem käsi."
  
  "Ma olen kuulnud, et Saatana parem käsi on ülekoormatud." Drake vahtis tohutut takistust. "Ja kuigi ma austan su aju, Blakey, lõpeta lolli rääkimine. Muidugi on kõik seotud rokenrolliga.
  
  Karin lasi oma pikad blondid juuksed maha ja hakkas neid siis veelgi tugevamini tagasi siduma. Mitu Delta sõdurit jälgis teda, sealhulgas Komodo. Ta märkis, et Hawksworth oli oma märkmetes esitanud selle konkreetse koopa kohta huvitavaid üksikasju. Kui ta rääkis, lasi Drake oma silmadel toas ringi rännata.
  
  Hiiglasliku kuju taga märkas ta nüüd väljapääsukaare puudumist. Selle asemel jooksis mööda tagaseina lai serv, mis kaardus kõrge lae poole, kuni lõppes kõrgel kivisel platool. Kui Drake vaatas üle platoo, nägi ta kaugemas otsas olevat rõdu, peaaegu nagu vaateplatvormi, millelt oli vaade kahele viimasele tasapinnale?
  
  Drake'i mõtted katkesid, kui kostis lask. Kuul rikošetas üle nende peade. Drake kukkus põrandale, kuid siis osutas Komodo vaikselt sama kivise platoo poole, mida ta äsja oli vaadanud, ja nägi üle tosina kuju, kes käänuliselt astangult tema poole jooksid.
  
  Kovalenko inimesed.
  
  Mida see tähendas...
  
  "Leidke viis, kuidas sellest pätist mööda saada," sosistas Drake Benile, noogutas raske skulptuuri poole, mis takistas nende teed edasi, ja pööras siis kogu tähelepanu kivisele paljandile.
  
  Kõrises tugeva aktsendiga hääl, üleolev ja üleolev. "Matt Drake! Minu uus vaenlane! Nii et sa üritad mind jälle takistada, ah? Mina! Kas te, inimesed, ei õpi kunagi midagi?"
  
  "Mida sa üritad saavutada, Kovalenko? Mida see kõik tähendab?"
  
  "Mida see kõik tähendab? See räägib elukestvast otsingust. Sellest, et ma Cooki läbi lõin. Sellest, kuidas ma õppisin ja treenisin, tappes kakskümmend aastat iga päev meest. Ma ei ole nagu teised mehed. Sain sellest üle enne, kui teenisin oma esimese miljardi.
  
  "Sa oled Cooki juba võitnud," ütles Drake rahulikult. "Miks sa siia tagasi ei tule? Me räägime, sina ja mina."
  
  "Kas sa tahad mind tappa? Mul poleks teisiti. Isegi mu inimesed tahavad mind tappa."
  
  "See on ilmselt sellepärast, et olete suurepärane ekspert."
  
  Kovalenko kortsutas kulmu, kuid oli oma eneseteadlikust tiraadist nii haaratud, et solvangut ei võetud isegi korralikult. "Ma tapaksin tuhandeid, et oma eesmärke saavutada. Võib-olla olen seda juba teinud. Kes viitsib lugeda? Kuid pidage seda meeles, Drake, ja pidage seda hästi meeles. Teie ja teie sõbrad saate sellest statistikast osa. Ma kustutan teie mälestused Maa pealt."
  
  "Ära ole nii melodramaatiline," hüüdis Drake vastu. "Tule siia alla ja tõesta, et sul on komplekt olemas, vanamees." Ta nägi lähedal Karinit ja Benit, kes pingsalt nõu pidasid, mõlemad hakkasid nüüd jõuliselt noogutama, kui neile midagi koitis.
  
  "Ära arva, et ma nii kergesti suren, isegi kui me kohtume. Kasvasin üles emakese Venemaa kõige karmima linna karmimatel tänavatel. Ja kõndisin neist vabalt läbi. Need kuulusid mulle. Britid ja ameeriklased ei tea tegelikust võitlusest midagi. Karmi välimusega mees sülitas vastu maad.
  
  Drake'i silmad olid surmavad. "Oh, ma siiralt loodan, et te ei sure kergelt."
  
  "Ma näen sind varsti, britt. Ma vaatan, kuidas sa põled, kuni ma oma varanduse kätte võtan. Ma näen sind karjumas, kui võtan teise su naise. Ma vaatan sind mädanema, kuni minust saab jumal."
  
  "Taeva pärast". Komodo on türannide märatsemise kuulamisest väsinud. Ta tulistas lendu kivist ääriku suunas, viies Verekuninga mehed paanikasse. Drake nägi, et isegi praegu jooksis üheksa meest kümnest talle appi.
  
  Kohe kostis tagasilaske. Kuulid vihisesid lähedalasuvatelt kiviseintelt maha.
  
  Ben hüüdis: "Me peame vaid paksust tüübist üle ronima. Mitte liiga raske..."
  
  Drake tundis, et see läheneb. Ta kergitas kulmu, kui kivitükk tema õlale kukkus.
  
  "Aga," sekkus Karin ja tema sarnasus Beniga muutus seda ilmsemaks, mida kauem Drake temaga aega veetis. "Saak on toit. Osa sellest on tühi. Ja täidetud mingisuguse gaasiga.
  
  "Ma arvan, et see ei ole naerugaas." Drake vaatas vormitut surnukeha.
  
  Komodo tulistas konservatiivset võrkpalli, et hoida Verikuninga mehi vaos. "Kui see nii on, siis on see tõesti väga hea kraam."
  
  "Valmis pulbrid," ütles Karin. "Vabastab päästikute vajutamisel. Võib-olla sarnased nendega, mis tapsid enamiku Tutanhamoni haua avastanud arheoloogidest. Sa tead arvatavast needusest, eks? Noh, enamik inimesi usub, et teatud joogid või gaasid, mille iidsed Egiptuse preestrid meile hauakambrisse jätsid, olid mõeldud ainult hauaröövlite hävitamiseks.
  
  "Milline on kõige turvalisem viis?" küsis Drake.
  
  "Me ei tea, aga kui me jookseme kiiresti, ükshaaval, kui keegi laseb selja taha natuke pulbrit, siis peab see olema väike kogus, mis kiiresti aurustub. Lõks on siin eelkõige selleks, et takistada kõiki, kes skulptuurile ronivad &# 184; , ära saa sellest üle."
  
  "Hawksworthi sõnul," ütles Karin tihkelt naeratades.
  
  Drake hindas olukorda. See tundus tema jaoks pöördepunktina. Kui seal üleval oli vaaterõdu, siis need pidid olema otsa lähedal. Ta kujutas ette, et sealt läheb otsene tee kuuendasse ja seitsmendasse kambrisse ning seejärel legendaarsesse "aardeesse". Ta võttis hetke meeskonna komplekteerimiseks.
  
  "See on koht, kuhu me selle asjaga läheme," ütles ta. "Kõik või mitte midagi. Seal üleval," viipas ta vihaselt rusikaga Kovalenko poole, "pime mees, kes tulistab kuule maailma. Ja, Ben, teadmiseks, see on tõeline Dinoroc. Aga sinna me selle asjaga läheme. Kõik või mitte midagi. Kas olete selleks valmis?"
  
  Teda tervitati kõrvulukustava mürinaga.
  
  Matt Drake jooksis, viies oma mehed põrgu madalamatele tasanditele omaenda püüdluste viimases etapis, et maksta kätte naise eest, keda ta armastas, ja vabastada maailm kõige kurjemast mehest, keda ta kunagi tundnud oli.
  
  Aeg rokkida.
  
  
  KOLMEKÜMNEND Üheksas peatükk
  
  
  Drake hüppas hiiglaslikule skulptuurile, püüdes jalul püsida ja haarates nikerdatud toidust, et end üles tõmmata. Skulptuur tundus tema sõrmede all külm, kare ja võõras, nagu tulnuka muna puudutamine. Ta hoidis hinge kinni, kui tõmbas kõigest jõust, et tasakaalu hoida, kuid puuvili, näkileib ja sealiha pidasid vastu.
  
  Tema all ja paremal lebas mehe surnukeha, kellel ei vedanud.
  
  Kuulid vilistasid tema ümber. Komodo ja teine Delta meeskonna liige kaitsesid tulekahju.
  
  Sekunti raiskamata hüppas Drake üle vormitud figuuri põhiosa ja tuli teiselt poolt alla. Kui ta jalad kivipõrandat puudutasid, pöördus ta ja tõstis järgmisele järjekorras olevale inimesele pöidla.
  
  Ja siis avas ta ka tule, tappes ühe verekuninga mehe esimese lasuga. Mees veeres kaljult alla, maandudes kohutava krõbinaga oma nüüdseks surnud seltsimehe surnukeha kõrvale.
  
  Seda tegi järjekorras teine inimene.
  
  Ben oli järgmine.
  
  
  * * *
  
  
  Viis minutit hiljem oli kogu meeskond turvaliselt Gluttony varju peidetud. Muljuti vaid üks toidutükk. Drake vaatas, kuidas õhku tõusis pulbripilv, mis keerles nagu surmava nõiutud mao keha, kuid mõne sekundi pärast aurustus, ilma et oleks isegi põgeneva kurjategija saapaid puudutanud.
  
  "Land."
  
  Drake näitas kaks korda teed lühikesele nõlvale, mis moodustas astangu alguse. Sellest vaatepunktist nägid nad seda graatsiliselt mööda müüri üles kõverdumas, enne kui kivisele platoole tõusis.
  
  Verikuninga mehed taganesid. See oli võidujooks ajaga.
  
  Nad lõhkevad ülespoole, üks fail. Eest oli piisavalt lai, et andestada paar viga. Drake tulistas joostes, tappes veel ühe Kovalenko mehe, kui nad kadusid järgmise väljapääsu kaare alla. Kui nad jõudsid astangu tippu ja nägid tohutut kivipaljandit, nägi Drake varitsuses midagi muud.
  
  "Granaat!"
  
  Täiskiirusel viskas ta pea ees põrandale, kasutades oma hoogu, et väänata keha, kui see üle sileda kivi libises, ja viskas granaadi kõrvale.
  
  See kukkus platoolt alla ja plahvatas mõni sekund hiljem. Plahvatus raputas ruumi.
  
  Komodo aitas ta püsti. "Me võiksime teid oma jalgpallimeeskonnas kasutada, mees."
  
  "Jankid ei tea, kuidas jalgpalli mängida." Drake jooksis rõdule, soovides näha, mis seal taga on, ja Kovalenkole järele jõuda. "Ära solvu".
  
  "Hm. Ma ei näe, et Inglismaa meeskond tooks koju palju karikaid."
  
  "Me toome kulla koju." Drake viis ameeriklase korda. "Olümpiamängudel. Beckham muudab olukorda.
  
  Ben jõudis neile järele. "Tal on õigus. Meeskond mängib tema eest. Rahvas tõuseb tema pärast."
  
  Karin kostis selja tagant nördinud karjet. "Kas on kohta, kus mees ei räägi neetud jalgpallist!"
  
  Drake jõudis rõdule ja asetas oma käe madalale lagunenud kiviseinale. Vaatepilt pani ta jalad järele andma, ta koperdas, unustas kõik oma mured ja mõtles taas, milline olend selle aukartust äratava koha tegelikult ehitas.
  
  Vaatepilt, mida nad nägid, täitis nende südame aukartuse ja hirmuga.
  
  Tõeliselt hiiglaslikust koopast ülespoole oli rõdu umbes veerand. Kahtlemata suurim neist, keda keegi kunagi näinud on. Valgus tuli lugematutest tumedatest merevaigukollastest sähvatustest, mille Verikuninga mehed olid enne kuuendale tasemele sisenemist vabastanud. Isegi siis peitus suur osa koopast ja selle ohtudest ikka veel pimeduses ja varjus.
  
  Nendest vasakul ja väljapääsukaarest viis kaetud siksakiline trepp umbes saja jala kõrgusele alla. Nende treppide sügavusest kuulsid Drake ja tema meeskond rasket häält, millele järgnesid karjed, mis panid nende südamed hirmurusikasse pigistama.
  
  Ben tõmbas hinge. "Kuts, mulle ei meeldi see heli."
  
  "Jah. Kõlab nagu sissejuhatus ühele teie lauludest. Drake püüdis hoida tuju liiga kaugele kukkumast, kuid lõualuu oli siiski raske maast lahti tõsta.
  
  Trepp lõppes kitsa astanguga. Sellest astangust tagapool avanes koobas tohutuks. Ta võis näha kitsast käänulist rada, mis klammerdus parema seina külge, otseteed, mis viis koopasse lõputute sügavuste kohal, ja samalaadset teed, mis jätkus seejärel vasakule, kuid polnud silda ega muid vahendeid nende ühendamiseks. suur kuristik.
  
  Koopa kõige kaugemas otsas seisis tohutu must sakiline kivi. Kui Drake silmi kissitas, arvas ta, et suudab umbes poole kalju peal välja tuua kujundi, midagi suurt, kuid kaugus ja pimedus takistasid teda.
  
  Praeguseks.
  
  "Viimane tõuge," ütles ta, lootes, et see on tõsi. "Järgne mulle".
  
  Kord jääb sõdur alati sõduriks. Seda ütles talle Alison. Vahetult enne, kui ta temast lahkus. Vahetult enne teda...
  
  Ta tõrjus mälestused eemale. Nüüd ei saanud ta nendega võidelda. Aga tal oli õigus. Kohutavalt tõsi. Kui ta oleks elus olnud, oleks kõik võinud olla teisiti, kuid nüüd voolas temas sõduri, sõdalase veri; tema tõeline iseloom ei jätnud teda kunagi.
  
  Nad sisenesid kitsasse käiku: kaks tsiviilisikut, kuus Delta sõdurit ja Matt Drake. Algul tundus tunnel eelmistest vähe erinev, kuid siis jätkasid nad merevaigukollaste sähvatuste valguses edasi tulistamist. Drake nägi, kuidas käik äkitselt kahe auto laiuseks lõhenes ja laienes ning märkas, et kanal oli välja löödud. löödi kivipõrandasse.
  
  Juhtkanal?
  
  "Hoiduge nende eest, kes murravad pahkluud." Drake märkas ees kurjakuulutavat väikest auku, mis asus täpselt sinna, kuhu inimene võis jala panna. "Sellise tempoga põgenemine ei tohiks olla liiga raske."
  
  "Ei!" - hüüatas Ben ilma huumorimeeleta. "Sa oled neetud sõdur. Oleksite pidanud paremini teadma, kui selliseid asju välja öelda."
  
  Justkui kinnituseks käis võimas buum ja maa nende all värises. Tundus, nagu oleks midagi suurt ja rasket kukkunud käiku, mis eraldas seda, mida mööda nad kõndisid. Nad võivad tagasi pöörduda ja olla blokeeritud või...
  
  "Jookse!" - hüüdis Drake. "Jookse lihtsalt kuradi!"
  
  Sügav äike hakkas läbipääsu täitma, nagu oleks miski raske nende poole suundumas. Nad põgenesid, Drake tulistas joostes rakette ja lootis meeleheitlikult, et ei Ben ega Karin pole astunud ühtegi alatu lõksu.
  
  Selle kiirusega...
  
  Müra muutus valjemaks.
  
  Nad jätkasid jooksmist, julgemata tagasi vaadata, hoides laiast kanalist paremale ja lootes, et Drake'il pole signaalraketid otsa saanud. Minut hiljem kuulsid nad teist kurjakuulutavat nurinat kusagilt eestpoolt.
  
  "Jeesus!"
  
  Drake ei aeglustanud. Kui ta seda teeks, oleksid nad surnud. Ta tormas mööda laiast avast seinas nende paremal pool. Müra tuli ülevalt. Ta riskis kiire pilguga.
  
  EI!
  
  Blakeyl oli õigus, hull väike nohik. Rolling Stones müristas nende poole ja mitte Dinoroci stiilis. Need olid suured sfäärilised kivipallid, mida vabastasid iidsed mehhanismid ja mida kontrollisid ilmsed ja varjatud kanalid. Nendest paremal asuv ründas Drake'i.
  
  Ta võttis suure kiiruse. "Jookse!" Ta pöördus karjudes ümber. "Oh mu jumal".
  
  Ben liitus temaga. Kaks Delta sõdurit, Karin ja Komodo, tormasid august mööda, toll varuks. Veel kaks sõdurit trügisid mööda, komistasid oma jalgade otsa ja põrkasid vastu Komodot ja Karinit, sattudes ägavasse puntrasse.
  
  Viimasel Delta mehel aga nii ei vedanud. Ta kadus ilma hääleta, kui ristkäigust lendas välja hiiglaslik pall, põrutas talle Macki veoauto jõuga vastu ja põrutas vastu tunneli seina. Toimus veel üks kokkupõrge, kui neid jälitanud pall põrkas vastu pall, mis takistas nende põgenemisteed.
  
  Komodo nägu ütles kõik. "Kui me kiirustame," urises ta, "saame teistest püünistest mööda minna, enne kui need lahti lähevad."
  
  Nad tõusid uuesti õhku. Mööduti veel kolmest ristmikust, kus hiiglasliku masinavärgi mehhanismid ragisesid, särisesid ja ragisesid. Delta juhil oli õigus. Drake kuulas tähelepanelikult, kuid ei kuulnud Kovalenko ega tema eessõitvate meeste häält.
  
  Siis sattusid nad takistusele, mida ta nii kartis. Üks hiiglaslikest kividest kõrgus ees, blokeerides tee edasi. Nad tõmbusid kokku, mõeldes, kas on võimalik, et see asi hakkab taaskäivitama.
  
  "Võib-olla on see katki," ütles Ben. "Ma mõtlen lõksu."
  
  "Või äkki..." Karin langes põlvili ja roomas paar jalga edasi. "Võib-olla oleks see pidanud siin olema."
  
  Drake kukkus tema kõrvale. Seal tohutu kivi all oli väike ruum ronimiseks. Selle all oli piisavalt ruumi, et inimene saaks end pressida.
  
  "Pole hea". Komodo kükitas ka maha. "Ma olen juba ühe inimese selle jama lõksu kaotanud. Leia mõni muu tee, Drake.
  
  "Kui mul on õigus," ütles Drake üle õla vaadates, "kui need lõksud lähtestatakse, lähevad nad uuesti lahti. Need peavad töötama samal survepadjasüsteemil kui teised. Me jääme siia lõksu." Ta vaatas kõva pilguga Komodo silmi. "Meil pole valikut."
  
  Vastust ootamata libises ta palli alla. Ülejäänud meeskond tungles tema selja taha, tahtmata jääda reas viimaseks, kuid Delta mehed olid distsiplineeritud ja paigutasid end sinna, kuhu nende ülem oli näidanud. Drake tundis, kuidas tema rinnus tõusis tuttav soov, soov öelda: Ära muretse, usalda mind. Ma räägin sulle sellest läbi, kuid ta teadis, et ei ütle seda enam kunagi.
  
  Mitte pärast Kennedy mõttetut surma.
  
  Pärast hetkelist siplemist avastas ta end järsust nõlvast pea ees alla libisemas ja kuulis kohe, kuidas teised talle järgnesid. Põhi ei olnud kaugel, kuid jättis piisavalt ruumi, et ta saaks otse massiivse kivikuuli all seista. Kõik teised tunglesid tema selja taha. Intensiivselt mõeldes ei julgenud ta ainsatki lihast liigutada. Kui see asi kokku kukkus, tahtis ta, et kõik oleksid võrdsetel alustel.
  
  Siis aga raputas vaikuse tuttav lihvimismasina ägav heli ja pall liikus. Drake tõusis nagu nahkhiir põrgust välja, hüüdes, et kõik talle järgneksid. Ta aeglustas kiirust ja aitas Benil kõndida, tajudes, et isegi noorel õpilasel on füüsilised piirangud ja tal puudub sõduri vastupidavus. Ta teadis, et Komodo hakkab Karinit abistama, kuigi kuna ta oli võitluskunstide ekspert, võis tema füüsiline vorm olla mehe omaga võrdne.
  
  Rühmana jooksid nad mööda nikerdatud käiku surmavalt veereva palli all, püüdes ära kasutada selle aeglast käivitumist, sest ees võib ette tulla järsk kallak, mis sunnib neid taas silmitsi seisma.
  
  Drake märkas murtud pahkluu ja hüüdis hoiatust. Ta hüppas üle kuradilikult paigutatud augu, peaaegu lohistades Beni endaga kaasa. Siis kukkus ta vastu kallakut.
  
  See oli karm. Ta kaevas sisse, pea maas, jalad põksudes, parem käsi Beni vöö ümber, tõustes igal sammul. Lõpuks tabas ta palli mõnel kaugusel, kuid pidi seejärel andma võimaluse kõigile, kes selja taga olid.
  
  Ta ei andnud alla, ta lihtsalt liikus edasi, et teistele ruumi anda ja lasi veel paar raketti ette.
  
  Nad põrkasid vastu tugevat kiviseina!
  
  Hiiglaslik kivi veeres nende poole mühinal. Kogu meeskond pääses edasi, kuid sattus nüüd ummikusse. Sõna otseses mõttes.
  
  Drake'i silmad märkasid sügavamat mustust heledate "Seal on auk. Auk maa sees."
  
  Kiiresti, sassis jalad ja meeleheitest kulunud närvid, tormasid nad auku. See oli väike, inimese mõõtu ja seest täiesti must.
  
  "Usuhüpe," ütles Karin. "Nagu jumalasse uskumine."
  
  Kivipalli raske mürin muutus aina valjemaks. See oli minuti jooksul pärast nende purustamist.
  
  "Hõõgupulk," ütles Komodo pinges häälel.
  
  "Pole aega". Drake murdis hõõgumispulga ja hüppas ühe kiire liigutusega auku. Kukkumine tundus lõputu. Must sädeles, näis sirutavat kägaras sõrmed. Mõne sekundi jooksul jõudis ta põhja, lasi jalgadel järele anda ja lõi pea kõvasti vastu kõva kivi. Tema silme ees ujusid tähed. Veri jooksis mööda lauba. Pidades meeles neid, kes talle järgnesid, jättis ta hõõgumispulga paika ja roomas levialast välja.
  
  Keegi teine maandus krahhiga. Siis oli Ben tema kõrval. "Matt. Matt! Kas sinuga on kõik korras?"
  
  "Oh jah, ma olen kuradi tubli." Ta istus maha, hoides oma templeid. "Kas teil on aspiriini?"
  
  "Nad mädanevad teie sisemuse."
  
  "Polüneeslane Mai Tai? Hawaii laavavool?"
  
  "Jumal, ära maini siin L-sõna, sõber."
  
  "Kuidas oleks veel ühe lolli naljaga?"
  
  "Ära kunagi saa neist otsa. Ole rahulik."
  
  Ben kontrollis oma haava. Selleks ajaks oli ülejäänud meeskond turvaliselt maandunud ja tunglesid ringi. Drake viipas noort kutti kõrvale ja tõusis püsti. Kõik tundus olevat töökorras. Komodo tulistas paar signaalrakett, mis tabasid katust ja põrkasid järsust nõlvast alla.
  
  Ja nad langesid ikka ja jälle, kuni tulid läbi all oleva kaare välja.
  
  "See on kõik," ütles Drake. "Ma arvan, et see on viimane tase."
  
  
  NELJAKÜMNNE PEATÜKK
  
  
  Drake ja Delta Team tulid tugevalt tulistades tunnelist välja. Ei olnud valikut. Kui nad kavatsesid Kovalenkot peatada, oli kiirus ülioluline. Drake vaatas kohe paremale, meenutades koopa paigutust ja nägi, et Verekuninga mehed olid hüpanud üle esimese S-kujulise astangu juurde ja kogunesid selle kaugeima punkti ümber. Teise S-kujulise astangu algus algas neist paar sammu ette, kuid teisel pool hiiglaslikku koobast eraldas neid teadmata sügavusega haigutav kuristik. Nüüd, kui ta oli lähemal ja paistis, et verekuninga mehed vabastasid veel mitu merevaigust sähvatust, suutis ta lõpuks koopa kaugemasse otsa hästi vaadata.
  
  Tagaseinast ulatus mõlema S-kujulise servaga samal tasemel välja tohutu kiviplatoo. Päris tagumise seina sisse oli raiutud järsk trepp, mis tundus vertikaalsele nii lähedal, et isegi maverik oleks uimane.
  
  Trepi ülaosas kummardus suur must kuju. Drake'il oli vaid sekund, pilguheit, aga... kas see oli kolossaalne kivist tool? Võib-olla ebausutav, ebatavaline troon?
  
  Õhk oli kuulidest täis. Drake kukkus ühele põlvele, viskas mehe kõrvale ja kuulis tema kohutavat karjet, kui ta kuristikku kukkus. Nad jooksid ainsa katte poole, mida nad nägid, murdunud rändrahnu massi poole, mis arvatavasti oli ülalt rõdult alla kukkunud. Vaadates tulistas üks Kovalenko meestest valjuhäälse relvaga, mis lasi läbi murde välja mahuka terasnoolena. Ta tabas valju praksuga vastu kaugemat seina ja jäi kivisse kinni.
  
  Kui noolemäng lendas, hargnes selle tagant lahti jäme köis.
  
  Seejärel sisestati nööri teine ots samasse relva ja lasti lähimasse seina, kleepides esimesest mitu jalga kõrgemale. Köis tõmmati kiiresti pingule.
  
  Nad lõid postiliini.
  
  Drake mõtles kiiresti. "Kui me kavatseme teda peatada, vajame seda märguannet," ütles ta. "Oma loomine võtaks liiga kaua aega. Nii et ärge tulistage. Kuid me peame nad ka peatama, kui nad piiri ületavad.
  
  "Mõelge rohkem nagu Verine kuningas," ütles Karin vastikult. "Mõelge sellele, et ta katkestab liini nii, et paar viimast meest on veel peal."
  
  "Me ei peatu," ütles Drake. "Mitte kunagi".
  
  Ta hüppas katte tagant välja ja avas tule. Delta Force'i sõdurid jooksid temast vasakule ja paremale, tulistades ettevaatlikult, kuid täpselt.
  
  Esimene Kovalenko meestest sööstis üle kuristiku, tõstes käigu pealt kiirust ja maandus osavalt teisel pool. Ta pöördus kiiresti ümber ja asus täisautomaatsel katteseina püstitama.
  
  Delta sõdur paiskus külili, rebiti tükkideks. Tema keha kukkus Drake'i ees kokku, kuid inglane hüppas sammu murdmata üle. Esimesele S-kujulisele astangule lähenedes avanes tema ees lai tühjuse kuristik. Nad peaksid talle peale hüppama!
  
  Laskmist jätkates hüppas ta üle vahe. Teine Kovalenko meestest lendas mööda joont. Lähedal asuvast koopaseinast paiskusid rahnud maha, kuna kuulid tabasid laastava jõuga.
  
  Drake'i meeskond jooksis ja hüppas talle järele.
  
  Kolmas kuju hüppas tihedalt venitatud joonele. Kovalenko. Drake'i aju karjus talle, et ta laseb. Kasutage võimalust! Eemaldage see pätt kohe.
  
  Kuid liiga palju võib valesti minna. Ta võib joone murda ja Kovalenko võib siiski olla ohutu. Ta saab pätile ainult haiget teha. Ja - mis kõige tähtsam - neil oli vaja vene sitapead elusalt, et verine kättemaksu peatada.
  
  Kovalenko maandus ohutult. Veel kolmel tema mehel õnnestus neist üle sõita. Drake langes veel kolm, kui kaks jõudu kokku said. Kolm lööki lähedalt. Kolm mõrva.
  
  Siis lendas püss talle pähe. Ta kükitas, viskas ründaja üle õla ja lükkas ta astangult alla pimedusse. Ta pöördus ja tulistas puusalt. Veel üks mees kukkus. Komodo oli tema poolel. Joonistati nuga. Veri pritsis koopa seinale. Kovalenko mehed taganesid aeglaselt, aeti selja taha kaljule.
  
  Ülejäänud neli Delta sõdurit põlvitasid kaljunuki serval, tulistades ettevaatlikult kõiki Kovalenko mehi, kes joone lähedal viibisid. See oli aga vaid aja küsimus, millal üks neist mõtleb tagasi tõmbuda ja pottipilte tegema hakata.
  
  Kiirus oli kõik, mis neil oli.
  
  Veel kaks verekuninga meest olid tõmblukule roninud ja tõrjusid nüüd minema. Drake nägi, kuidas teine hakkas mööda rajatisi ronima ja tulistas, lüües ta minema nagu pihta saanud kärbse. Mees tormas talle, pea maas, karjudes, nähes kahtlemata, et ta on ära lõigatud. Drake taganes seina äärde. Komodo tõmbas mehe astangult maha.
  
  "Üles!"
  
  Drake veetis väärtuslikke sekundeid ringi vaadates. Mida kuradit nad kasutasid selle neetud joone hoidmiseks?" Siis ta nägi. Igale mehele pidi olema antud väike spetsiaalne plokk, nagu professionaalid kasutavad. Ümberringi lebasid mitmed. Bloody King tuli kõigiks võimalusteks valmis.
  
  Nii ka Drake. Nad kandsid oma seljakotis professionaalset speleoloogilist varustust. Drake tõmbas ploki kiiresti välja ja kinnitas turvavöö seljale.
  
  "Ben!"
  
  Kui noormees vargsi lähenes, pöördus Drake Komodo poole. "Kas sa tood Karini?"
  
  "Kindlasti". Kare, kõva näo ja lahinguarmidega suur mees ei suutnud siiski varjata, et ta on juba löödud.
  
  Kõigist kohtadest...
  
  Usaldes Delta mehi, et nad hoiavad Kovalenko jõmpsikaid eemal, suurendas Drake survet, kinnitades kiiresti oma rihmaratta tihedalt venitatud kaabli külge. Ben kinnitas turvavöö ja Drake ulatas talle püssi.
  
  "Laske nii, nagu meie elu sellest sõltuks, Blakey!"
  
  Karjudes tõukasid nad minema ja kihutasid mööda tõmblukku. Sellelt kõrguselt ja sellisel kiirusel tundus vahemaa suurem ja kaugem eend näis taanduvat. Ben avas tule, tema lasud lendasid kõrgelt ja laialt ning kivitükid sadas alla Verikuninga meestele.
  
  Aga see polnud oluline. See oli müra, surve ja ähvardus, mida oli vaja. Kiirust suurendades tõstis Drake jalad üles, kui õhk mööda sööstis, paljastades all tohutu põhjatu kuristiku. Õudus ja elevus panid ta südame põksuma. Üle traatvõrgu tõmmatud metallist rihmaratta hääl susises valjult tema kõrvu.
  
  Mööda vilistas mitu kuuli, lõigates läbi õhu tormava paari ümber. Drake kuulis Delta meeskonna vastutuld. Üks Kovalenko meestest kukkus lärmakalt kokku. Ben möirgas ja hoidis sõrme päästikul.
  
  Mida lähemale nad jõudsid, seda ohtlikumaks see muutus. See oli Jumala õnnistus, et Kovalenko meestel polnud katet ja Delta Teami pidevat kuulide tuld oli liiga palju taluda. Isegi sellisel kiirusel tundis Drake, kuidas külm jalg läbi jooksis. Tema all loksus sajandeid kestev pimedus, kihas, möllas ja võib-olla sirutas välja spektraalsete sõrmedega, et püüda teda igavesse embusse kiskuda.
  
  Eest tormas tema poole. Viimasel minutil andis verekuningas oma meestele korralduse taganeda ja Drake vabastas bloki. Ta maandus küll jalgadele, kuid tema hoog ei olnud piisav, et säilitada tasakaal ettetõuke ja tahapoole suunatud raskuse vahel.
  
  Teisisõnu, Blakey kaal lõi nad tagasi. Kurikusse.
  
  Drake kukkus tahtlikult külili, pannes kogu oma keha kohmakale manöövrile. Ben haaras meeleheitlikult kangekaelsest kivist, kuid hoidis siiski vapralt püssist kinni. Drake kuulis tõmbluku äkilist pinget ja taipas, et Komodo ja Karin olid juba sellel ning lähenesid talle meeletu kiirusega.
  
  Verekuninga mehed suundusid mööda astangut saali taha, suutes peaaegu viimase hüppe suurele kiviplatoole, kust sai alguse salapärane trepp. Hea uudis oli see, et järele oli jäänud vaid kümmekond inimest.
  
  Drake roomas üle äärekiilu, enne kui Beni lahti keeras, seejärel lasi endal paar sekundit hingata, enne kui istuma jäi. Silmapilguga lendasid Komodo ja Karin ta silme ette, paar maandus graatsiliselt ja mitte ilma kerge kavala naeratuseta.
  
  "Mees on veidi kaalus juurde võtnud." Drake osutas Benile. "Liiga palju täishommikuid. Tantsimisest ei piisa."
  
  "Bänd ei tantsi." Ben lõi kohe vastu, kui Drake hindas nende järgmist käiku. Kas ma peaksin ülejäänud meeskonda ootama või taga ajama?
  
  "Hayden ütleb, et kui sa tantsid, näed sa välja nagu Pixie Lott."
  
  "Jama".
  
  Komodo hoolitses ka Kovalenko inimeste eest. Köis tõmbus uuesti pingule ja nad kõik surusid end vastu seina. Kiiresti saabusid üksteise järel veel kaks Delta sõdurit, saapad valjult liivale kraapimas, kui nad kiirust kiiresti peatuma hakkasid.
  
  "Liigu edasi." Drake tegi oma otsuse. "Parem on mitte anda neile mõtlemisaega."
  
  Nad tormasid piki astangut, hoides relvad valmis. Verekuninga edasitungi varjas hetkeks kaljuseina kurv, kuid kui Drake ja tema meeskond kurvi puhastasid, nägid nad Kovalenkot ja tema ülejäänud mehi juba kivisel platool.
  
  Ta kaotas kuskil veel kaks inimest.
  
  Ja nüüd näis, et neil kästi võtta kasutusele äärmuslikud meetmed. Mitmed inimesed võtsid välja kaasaskantavad RPG-granaadiheitjad.
  
  "Kurat, nad on koonu täis!" Drake karjus, siis peatus ja pöördus ümber, tema süda kukkus järsku läbi maa. "Oh ei-"
  
  Kosti esimene koonust laetava granaadi pauk ja vile. Viimased kaks Delta sõdurit kihutasid mööda tõmbliini, sihtides sihti, kui rakett seda tabas. See põrkas vastu seina tõmblüüsi ankrute kohal ja hävitas need kivide, tolmu ja põlevkivi plahvatuses.
  
  Rida vajus. Sõdurid lendasid häältki tegemata musta unustusse. Igal juhul oli see veelgi hullem.
  
  Komodo kirus, viha moonutas tema näojooni. Need olid head inimesed, kellega ta oli aastaid treeninud ja kellega koos võidelnud. Nüüd oli Delta meeskonnas vaid kolm tugevat, pluss Drake, Ben ja Karin.
  
  Drake karjus ja ajas nad mööda äärt alla, olles vihaseks teadmisest, et peagi lastakse välja uued RPG-d. Ellujäänud kihutasid mööda astangut, mida juhtisid hõõguvad pulgad ja rohke merevaigu sähvatus. Iga samm tõi neid lähemale kivisele platoole, kummalisele trepile ja salapärasele, kuid uskumatule vaatepildile kaljuseinast välja ulatuvast hiiglaslikust troonist.
  
  Tehti teine RPG lask. See plahvatas jooksjate taga asuval astakul, kahjustades, kuid mitte hävitades rada. Isegi kui ta jooksis, surudes oma ülekoormatud lihaseid viimse piirini, kuulis Drake, kuidas Kovalenko karjus oma meestele, et nad oleksid ettevaatlikud - ripp võib olla nende ainus väljapääs sealt.
  
  Nüüd jõudis Drake astangu jalamile ja nägi kuristikku, millest ta pidi üle hüppama, et jõuda kivisele platoole ja astuda vastu verekuninga meestele.
  
  See oli tohutu.
  
  Tegelikult nii suur, et ta peaaegu komistas. Peaaegu peatunud. Mitte enda, vaid Beni ja Karini pärast. Esmapilgul ei uskunud ta, et nad hüppavad. Siis aga tegi ta südame kõvaks. Nad pidid. Ja ei saanud olla aeglustumist ega tagasipööramist. Nad olid ainsad inimesed, kes suutsid Verise Kuninga peatada ja tema hullumeelsele plaanile lõpu teha. Ainsad inimesed, kes suudavad hävitada rahvusvahelise terrorismi juhi ja tagada, et tal ei oleks enam kunagi võimalust kellelegi kahju teha.
  
  Kuid ta pööras siiski pooleldi ümber joostes. "Ära lõpeta," hüüdis ta Benile. "Uskuge. Sa saad sellega hakkama".
  
  Ben noogutas, adrenaliin võttis tema jalad ja lihased üle ning täitis need tahtejõu, ülevuse ja jõuga. Drake tabas tühimikku esimesena, hüppas väljasirutatud kätega ja jalgadega, mis kaares üle vahe nagu olümpiasportlane.
  
  Järgmisena tuli Ben, käsi väljasirutatud, pea igas suunas visatud, närvid lõid läbi tema tasakaalutunde. Kuid ta maandus teisele poole, paar tolli varuks.
  
  "Jah!" Ta hüüdis ja Drake irvitas talle. "Jessica Ennis ei saa sinuga midagi peale hakata, semu."
  
  Komodo maandus seejärel raskelt, pöörates oma keha peaaegu pahupidi, kui ta kohe pööras ja vaatas Karinile otsa. Tema hüpe oli ilus. Jalad kõrgele tõstetud, selg kumer, massiivne edasiliikumine.
  
  Ja täiuslik maandumine. Ülejäänud Delta Team järgnes.
  
  Drake pöördus ümber, et näha kõige šokeerivamat vaatepilti, mida ta kunagi näinud oli.
  
  Verine Kuningas ja tema mehed, karjudes ja hädaldades, enamik verest kaetud ja haigutavate haavadega, tormasid kõik otse nende poole ja vehkisid oma relvadega nagu põrgu deemonid.
  
  On aeg viimaseks lahinguks.
  
  
  NELIKÜMNEND ÜKS PEATÜKK
  
  
  Matt Drake jäi ellu ja sattus silmitsi Verise Kuningaga.
  
  Tema mehed saabusid esimesena, karjed kõlasid, kui vintpüssid kõlisesid ja noad plõksusid ja vilkusid nagu mõõgad, peegeldades merevaigust valgust ja heites tuld mitmes suunas. Tehti mitu lasku, kuid sellel kaugusel ja selles testosterooni ja hirmu keerises ei olnud ükski korralikult sihitud. Ja ometi kostis terav karje Drake'i, järjekordse langenud Delta sõduri, selja tagant.
  
  Drake'i lihased valutasid, nagu oleks ta võidelnud kolmesajakilose gorillaga. Ta nägu kattis veri ja mustus. Üheksa inimest ründas teda, neid, kuid ta alistas nad kõik, sest verekuningas seisis nende taga ja miski ei takistanud tal oma kättemaksu kuulutamast.
  
  Vana sõdur oli tagasi, tsiviilnägu oli nüüd nõrgenenud ja ta oli tagasi seal, kõrgeimates ridades, kus olid elus kõige kurjemad sõdurid.
  
  Ta tulistas kolmele mehele otse südamesse. Ta sisenes neljandasse, pöörates relva ümber, purustades täielikult mehe nina ja samal ajal murdes osa tema põsesarnast. Möödus kolm sekundit. Ta tundis, kuidas Delta meeskond peaaegu hirmunult temast eemaldub, andes talle ruumi töötada. Ta jättis nad võitlema kolme palgasõduriga, samal ajal kui ta liikus ühe mehe ja Kovalenko enda poole.
  
  Komodo lõi mehele peaga ja pussitas teise ühe liigutusega surnuks. Karin oli tema kõrval ega taganenud. Mitte hetkekski. Ta lükkas pussitatud mehe tagasi peopesaga ja järgnes löökide kombinatsioon. Kui palgasõdur urises ja püüdis end kinnitada, sekkus naine ja viskas taekwondo tehnika abil ta üle õla.
  
  Puhta serva poole.
  
  Mees libises, karjudes, teda kandis kuristik. Karin vahtis Komodot, saades järsku aru, mida ta oli teinud. Suure meeskonna juht mõtles kiiresti ja andis talle tänumärgi, hinnates tema tegusid koheselt ja andes neile asjakohasuse.
  
  Karin hingas sügavalt sisse.
  
  Drake seisis silmitsi verekuningaga.
  
  Lõpuks.
  
  Viimane mees oli põgusa võitluse üle elanud ja lamas nüüd väänledes oma jalgade ees, hingamistoru muljutud ja mõlemad käeluud katki. Kovalenko heitis mehele põlgliku pilgu.
  
  "Loll. Ja nõrk."
  
  "Kõik nõrgad inimesed peidavad end oma rikkuse ja selle mõjuvõimu taha."
  
  "Sarnasus?" Kovalenko tõmbas välja püstoli ja tulistas väänlevat meest näkku. "Kas see pole jõud? Kas sa arvasid, et see oli sarnane? Ma tapan iga päev külmavereliselt ühe mehe, sest ma saan. Kas see on võimu näiline?
  
  "Samamoodi, kuidas sa käskisid Kennedy Moore'i tappa? Aga mu sõprade perekond? Mõni osa maailmast võis sind sünnitada, Kovalenko, kuid see ei olnud terve mõistuse osa.
  
  Nad liikusid kiiresti ja üheaegselt. Kaks relva, püstol ja vintpüss, klõpsavad korraga.
  
  Mõlemad on tühjad. Topeltklõps.
  
  "Ei!" Kovalenko karje oli täis lapselikku raevu. Temast keelduti.
  
  Drake pussitas noaga. Verine kuningas näitas oma tänavatarkusi kõrvale põigeldes. Drake viskas tema poole püssi. Kovalenko võttis võpatuseta löögi vastu lauba ja tõmbas samal ajal välja noa.
  
  "Kui ma pean su ise tapma, Drake..."
  
  "Oh, jah, saate," ütles inglane. "Ma ei näe enam kedagi ümber. Sul pole ühtegi kuradi šillingit, semu.
  
  Kovalenko sööstis. Drake nägi seda aegluubis. Kovalenko võis arvata, et on kõvasti üles kasvanud, võis isegi arvata, et on kõvasti treeninud, kuid tema treening ei olnud midagi võrreldes karmide nõudmiste ja katsetega, mis Briti SAS-ile esitati.
  
  Drake tuli külje pealt sisse kiire põlvelöögiga, mis ajutiselt halvas Kovalenko ja murdis mitu ribi. Venelase suust pääsenud ohe suruti silmapilkselt maha. Ta taganes.
  
  Drake teeskles kiiret rünnakut, ootas verekuninga reaktsiooni ja püüdis mehe parema käega kohe kinni. Kiire mahapööre ja Kovalenko käeluu murdus. Ja jälle venelane ainult susises.
  
  Neid jälgisid Komodo, Karin, Ben ja allesjäänud Delta sõdur.
  
  Verekuningas vaatas neile otsa. "Sa ei saa mind tappa. Teie kõik. Sa ei saa mind tappa. Ma olen jumal!"
  
  urises Komodo. "Me ei saa sind tappa, idioot. Sa pead kuradima palju karjuma. Kuid ma olen kindel, et aitan teil valida, millises põrguaugus te oma ülejäänud elu veedate.
  
  "Vangla." Verine kuningas sülitas. "Ükski vangla ei suuda mind kinni hoida. Ma oman seda nädalaks."
  
  Komodo suu murdus naeratuseks. "Mitu vanglat," ütles ta vaikselt. "Neid pole isegi olemas."
  
  Kovalenko näis hetkeks üllatunud, kuid siis varjas ta nägu taas ülbus ja ta pöördus tagasi Drake'i poole. "Ja sina?" - ta küsis. "Sa võid sama hästi surnud olla, kui ma ei peaks sind taga ajama pool maailma."
  
  "Surnud?" - Kajas Drake. "Surnuid on erinevat tüüpi. Sa peaksid seda teadma."
  
  Drake lõi teda külma surnud südamesse. Kovalenko koperdas. Tema suust voolas verd. Haletsusväärse nutuga langes ta põlvili. Häbiväärne lõpp Bloody Kingile.
  
  Drake naeris talle. "Ta on lõpetanud. Seo ta käed kinni ja lähme."
  
  Ben rääkis. "Ma salvestasin tema kõnemustrid." ütles ta vaikselt ja võttis telefoni. "Saame tema hääle taasesitamiseks kasutada spetsiaalset tarkvara. Matt, me ei vaja teda elusalt.
  
  Hetk oli sama pingeline kui viimane sekund enne plahvatust. Drake'i ilme muutus resignatsioonist puhtaks vihkamiseks. Komodo kõhkles sekkuda, mitte hirmust, vaid raskelt teenitud austusest - see on ainus austus, mida sõdur ära tunneb. Karini silmad läksid õudusest suureks.
  
  Drake tõstis püssi ja koputas kõva terast Kovalenko otsaesisele.
  
  "Oled sa kindel?"
  
  "Positiivselt. Ma nägin teda suremas. Ma olin seal. Ta andis korraldusi terrorirünnakuteks Hawaiil.Ben vaatas toas ringi. "Isegi põrgu sülitab ta välja."
  
  "See on koht, kuhu sa kuulud." Drake'i naeratus oli külm ja tume, nagu Verise Kuninga hing. "Sealpool põrgu väravaid. See on koht, kus peate jääma ja siin peate surema."
  
  Kovalenko lõualuu surus tugevalt kokku; selle taga peitus nelikümmend aastat surma, puudust ja verist allakäiku. "Sa ei hirmuta mind kunagi."
  
  Drake uuris langenud meest. Tal oli õigus. Surm ei teeks talle halba. Maa peal polnud midagi, mis võiks seda meest hirmutada.
  
  Kuid oli üks asi, mis ta murdis.
  
  "Nii et me seome teid siia kinni." Komodo suureks kergenduseks langetas ta püssi. "Ja me jätkame aarde nõudmist. See oli teie elu otsimine ja te ei saa kunagi teada, mis see oli. Aga pane mu sõnad tähele, Kovalenko, ma teen seda. "
  
  "Ei!" Venelase kilkamine oli kohe. "Millised on teie kaebused? Ei! Mitte kunagi. See on minu. See on alati minu oma olnud."
  
  Meeleheitliku mürinaga tegi Verekuningas viimase meeleheitliku tõuke. Ta nägu oli valust moonutatud. Tema näost ja kätest voolas verd. Ta tõusis püsti ja pani oma hüppesse kõik tahtmise ja elu täis vihkamist ja mõrva.
  
  Drake'i silmad lõid särama, tema nägu muutus kõvaks nagu graniit. Ta lasi verekuningal end tabada, seisis kindlalt, kui hullunud venelane kulutas tosina löögiga viimse untsi energia, algul tugev, kuid kiiresti nõrgenedes.
  
  Siis Drake naeris, heli pimeduse taga, armastuseta ja eksinud heli, mis jäi poolele teele puhastustule ja põrgu vahele. Kui verekuninga viimane energia oli kulutatud, lükkas Drake teda peopesaga ja jäi rinnale seisma.
  
  "See kõik oli asjata, Kovalenko. Sa kaotasid".
  
  Komodo tormas venelase juurde ja sidus ta kinni, enne kui Drake jõudis meelt muuta. Karin aitas tal tähelepanu kõrvale juhtida, osutades peaaegu vertikaalsele trepile ja vapustavale vaatepildile välja ulatuvast mustast troonist. Siit oli see veelgi vapustavam. Olend oli tohutu ja täiuslikult kujundatud, rippudes sada jalga nende peade kohal.
  
  "Pärast sind".
  
  Drake hindas järgmist takistust. Trepp tõusis kerge nurga all umbes sada jalga. Trooni alumine külg oli sügavmust, hoolimata paljudest selle ümber hajutatud merevaigukoldest.
  
  "Ma peaksin kõigepealt minema," ütles Komodo. "Mul on ronimiskogemus. Peame ronima paar astet korraga, sisestades karabiinid, ja seejärel laiendama turvaliini meie meeskonnani.
  
  Drake lasi tal juhtida. Raev oli tema meeles endiselt tugev, peaaegu valdav. Tema sõrm tundis end M16 päästikul endiselt hästi. Kuid Kovalenko tapmine praegu tähendaks tema hinge igaveseks mürgitamist, pimeduse sisendamist, mis kunagi ei haju.
  
  Nagu Ben Blake võib öelda, pööraks see ta varjuküljele.
  
  Ta hakkas pärast Komodot mööda seina üles ronima, vajades tähelepanu kõrvalejuhtimist, kuna lõputu kättemaksuvajadus kasvas ja püüdis tema üle kontrolli haarata. Äkiline tõus koondas ta meele koheselt. Verise Kuninga hüüded ja oigamised vaibusid, kui troon lähenes ja trepp raskendas.
  
  Nad läksid üles, Komodo juhtis teed, kinnitas hoolikalt iga karabiini, enne kui kontrollis selle raskust, tõmbas seejärel turvaköie ja viskas selle alla oma meeskonnale. Mida kõrgemale nad tõusid, seda pimedamaks läks. Iga trepiaste oli raiutud elavasse kivisse. Drake hakkas tõustes aukartust tundma. Mingi uskumatu aare ootas neid; ta tundis seda oma sisikonnas.
  
  Aga troon?
  
  Tundes selja taga täielikku tühjust, peatus ta, võttis julguse kokku ja vaatas alla. Ben nägi vaeva, silmad pärani ja hirmul. Drake tundis oma noore sõbra vastu kaastunnet ja armastust, mida polnud pärast Kennedy surma tundnud. Ta nägi, kuidas allesjäänud Delta sõdur üritas Karinit aidata ja naeratas, kui too talle käega viipas. Ta ulatas Benile abikäe.
  
  "Lõpeta endast välja tegemine, Blakey. Lähme."
  
  Ben vaatas talle otsa ja tema ajus oleks nagu ilutulestik lahti löödud. Miski Drake'i silmades või tema hääletoon erutas teda ja tema näole ilmus lootusrikas ilme.
  
  "Jumal tänatud, et olete tagasi."
  
  Drake'i abiga ronis Ben kiiremini. Nende taga peituv surmav tühjus ununes ja igast sammust sai samm avastamise, mitte ohu suunas. Trooni alumine külg kasvas aina lähemale, kuni see oli puudutatavas kauguses.
  
  Komodo kõndis ettevaatlikult trepist alla ja ronis ise troonile.
  
  Minuti pärast köitis nende tähelepanu tema ameerikalik aktsent. "Oh jumal, te ei usu seda."
  
  
  NELJAKÜMNETEINE PEATÜKK
  
  
  Drake hüppas üle väikese vahe ja maandus otse laiale kiviplokile, mis moodustas trooni jala. Ta ootas Beni, Karinit ja viimast Delta sõdurit, enne kui vaatas Komodole otsa.
  
  "Mis teil seal üleval on?"
  
  Delta Teami juht ronis trooniistmele. Nüüd kõndis ta servale ja vaatas neile otsa
  
  "Kes selle trooni ehitas, andis mitte eriti salajase käigu. Siin, trooni selja taga, on tagauks. Ja nad olid avatud."
  
  "Ära mine selle lähedale," ütles Drake kiiresti, mõeldes lõksusüsteemidele, millest nad mööda olid läinud. "Meile teadaolevalt keerab see ümber lüliti, mis saadab selle trooni otse alla."
  
  Komodo nägi süüdi. "Hea kõne. Probleem on selles, et mul on üks juba olemas. Hea uudis on..." Ta muigas. "Mitte lõkse."
  
  Drake sirutas käe. "Aidake mind püsti."
  
  Ükshaaval ronisid nad obsidiaani trooni istmele. Drake võttis hetke, et pöörata ümber ja imetleda vaadet kuristikule.
  
  Otse vastas, üle tohutu lõhe, nägi ta sama kivirõdu, mille nad olid varem hõivanud. Rõdu, kust kapten Cook lahkus. Rõdu, kus Verine kuningas kaotas tõenäoliselt viimasedki terve mõistuse killud. Tundus, et need on vaid kiviviske kaugusel, kuid see oli petlik miil.
  
  Drake tegi grimassi. "See troon," ütles ta vaikselt. "See ehitati selleks..."
  
  Beni karje katkestas ta. "Matt! Pagan võtaks. Sa ei usu seda."
  
  Drake'i närvilõpmetest ei saatnud hirmu tema sõbra hääles kõlanud šokk, vaid eelaimdus. Eelaimdus.
  
  "Mis see on?"
  
  Ta pöördus ümber. Ta nägi seda, mida Ben nägi.
  
  "Persse mind."
  
  Karin lükkas nad välja. "Mis see on?" Siis nägi ta seda ka. "Mitte kunagi".
  
  Nad vaatasid trooni tagaosa, kõrget posti, millele keegi toetuda, ja osa, mis moodustas tagaukse.
  
  See oli kaetud nüüdseks tuttavate keeristega - uskumatult iidsete sümbolitega, mis näisid olevat mingisugused kirjutised - ja samade sümbolitega, mis olid kirjutatud mõlemale ajarändeseadmele, samuti teemandi all olevale suurele kaarele. Head, mida Cook nimetatakse Põrgu väravateks.
  
  Samad sümbolid, mille Thorsten Dahl hiljuti kaugel Islandil jumalate hauast avastas.
  
  Drake sulges silmad. "Kuidas see juhtuda saab? Alates sellest, kui me esimest korda Odini üheksast verisest killust kuulsime, on mul tunne, nagu oleksin elanud unenäos. Või õudusunenägu."
  
  "Vean kihla, et me ei ole veel üheksa osaga valmis," ütles Ben. "See peab olema manipuleerimine. Kõrgeimast järjekorrast. See on nagu meid välja valitud või midagi sellist."
  
  "Pigem nagu neetud." Drake urises. "Ja lõpetage Star Warsi jama."
  
  "Ma mõtlesin natuke vähem Skywalkerile, natuke rohkem Chuck Bartowskile," ütles Ben kergelt naeratades. "Sest me oleme nohikud ja kõik."
  
  Komodo vaatas ootusärevusega salaust. "Kas me peaksime jätkama? Minu inimesed andsid oma elu, et aidata meil nii kaugele jõuda. Kõik, mida me saame vastutasuks teha, on leida sellele põrguaugule lõpp.
  
  "Komodo," ütles Drake. "See on lõpp. Seal peab olema."
  
  Ta surus suurest rühmajuhist mööda ja hiiglaslikku käiku. Ruum oli juba suurem kui uks, mis sinna sisse viis, ja kui see oli võimalik, tundis Drake, et käik laienes, seinad ja lagi läksid aina kaugemale, kuni...
  
  Külm terav tuul paitas ta nägu.
  
  Ta peatus ja viskas hõõgupulga maha. Nõrgas valguses tulistas ta merevaigust raketi. Ta lendas üles, üles, üles, siis alla ja alla, ei leidnud mingit tuge. Ei leia lage, äärt ega isegi põrandat.
  
  Ta lasi teise raketi, seekord paremale. Ja jälle kadus merevaiguleotis jäljetult. Ta murdis mõned helendavad pulgad ja viskas need ette, et neile teed valgustada.
  
  Kõrge kaljuserv langes nende ette kuus jalga.
  
  Drake tundis end väga uimaselt, kuid sundis end jätkama. Veel paar sammu ja ta leidis end tühjusega silmitsi.
  
  "Ma ei näe midagi. Jama".
  
  "Me ei saaks seda teed läbida, ilma et neetud pimedus meid peataks." Karin avaldas kõigi mõtteid. "Proovi uuesti, Drake."
  
  Ta saatis tühjusesse kolmanda sähvatuse. Sellel võttel oli lennates mõned nõrgad punktid. Midagi oli teisel pool kuristikku. Tohutu hoone.
  
  "Mis see oli?" Ben ohkas aukartusest.
  
  Välk kadus kiiresti, pimedusse kadus igaveseks lühike elusäde.
  
  "Oodake seal," ütles viimane allesjäänud Delta sõdur, mees kutsungiga Merlin. "Mitu merevaigu sähvatust meil veel on?"
  
  Drake kontrollis oma vööd ja seljakotti. Komodo tegi sama. Arv, mille nad välja mõtlesid, oli umbes kolmkümmend.
  
  "Ma tean, mida sa mõtled," ütles Komodo. "Ilutulestik, eks?"
  
  "Üks kord," ütles meeskonna relvaekspert Merlin süngelt. "Uurige välja, millega meil tegemist on, ja viige see siis tagasi kohta, kus saame varundust helistada."
  
  Drake noogutas. "Nõus". Ta pani tagasisõiduks kõrvale kümmekond signaalraketti ja valmistus siis. Komodo ja Merlin tulid ja seisid tema kõrval ääre peal.
  
  "Valmis?"
  
  Üksteise järel tulistasid nad kiirelt üksteise järel kõrgelt õhku raketi raketi järel. Merevaigukollane tuli põles eredalt oma kõrgeimas punktis ja vabastas pimestava sära, mis hajutas pimeduse.
  
  Esimest korda ajaloos jõudis päevavalgus igavesesse pimedusse.
  
  Pürotehniline väljapanek hakkas mõjuma. Kui rakett raketi järel lendas üles ja plahvatas enne aeglaselt laskumist, süttis hiiglasliku koopa teises otsas asuv hiiglaslik ehitis.
  
  Ben ahmis õhku. Karin naeris. "Hiilgavalt".
  
  Kui nad hämmastunult vaatasid, süttis pilkane pimedus ja paistma hakkas vapustav struktuur. Kõigepealt rida võlvi raiutud tagaseinasse, seejärel teine rida nende alla. Siis selgus, et kaared on tegelikult väikesed ruumid - nišid.
  
  Teise rea all nägid nad kolmandat, siis neljandat ja siis ridu ridade järel, kui pimestavad tuled mööda suurt müüri alla libisesid. Ja igas nišis peegeldusid suured sädelevad aarded triiviva merevaigupõrgu põgusat hiilgust.
  
  Ben oli jahmunud. "See... see..."
  
  Drake ja Delta Team jätkasid rakettide tulistamist raketi järel. Näis, et need põhjustasid tohutu kambri leekidesse puhkemise. Nende silme all puhkes ja möllas suurepärane tulekahju.
  
  Lõpuks lasi Drake oma viimase raketi. Seejärel võttis ta hetke, et hinnata vapustavat ilmutust.
  
  Ben kokutas. "See on tohutu... see on..."
  
  "Järjekordne jumalate haud." Drake lõpetas hääles rohkem muret kui üllatust. "Vähemalt kolm korda rohkem kui Islandil. Jeesus Kristus, Ben, mis kurat toimub?"
  
  
  * * *
  
  
  Kuigi tagasitee oli endiselt täis ohte, võttis see pool aega ja pool vaeva. Ainus suurem takistus oli suur vahe, kus nad pidid uuesti tõmbluku üles seadma, et tagasi pääseda, kuigi Lusti tuba oli kuttide jaoks alati probleem, nagu Karin Komodole kõrvalpilguga osutas.
  
  Naastes läbi Cooki põrguvärava kaare, trampisid nad läbi laavatoru tagasi pinnale.
  
  Drake katkestas pika vaikuse. "Vau, see on praegu maailma parim lõhn. Lõpuks ometi värsket õhku."
  
  Mano Kinimaki hääl kostis ümbritsevast pimedusest. "Võtke see Hawaii sõõm värsket õhku, mees, ja olete oma eesmärgile lähemal."
  
  Poolpimedusest kerkisid esile inimesed ja näod. Generaator käivitati, süüdates kiiruga püsti pandud tulede komplekti. Püstitati põllulauda. Komodo teatas nende asukohast, kui nad hakkasid laavatorust üles tõusma. Beni signaal taastus ja tema mobiiltelefon piiksus neli korda koos automaatvastajaga. Karin tegi sama. Vanematel lubati helistada.
  
  "Ainult neli korda?" küsis Drake muigega. "Nad vist unustasid su."
  
  Hayden astus nüüd nende juurde, räbal ja väsinud Hayden. Kuid ta naeratas ja kallistas Benit arglikult. Alicia järgnes mõrvarlike silmadega Drake'ile otsa vaadates. Ja varjudes, mida Drake nägi May, peegeldus tema näol kohutav pinge.
  
  Peagi oli käes nende arvestuse aeg. See tundus olevat kõige piinlikum jaapanlanna, mitte inglanna.
  
  Drake raputas depressiooni tumeda pilve õlgadelt. Ta lisas kõigele sellega, et viskas verekuninga kinniseotud kuju nende jalge ette ebatasasele maapinnale.
  
  "Dmitri Kovalenko." Ta urises. "Kellalõpu kuningas. Kõige rikutud omasuguste seas. Kas keegi tahab lüüa?"
  
  Sel hetkel realiseeris Jonathan Gatesi kuju ajutise laagri ümber kasvavast mürast. Drake pigistas silmi. Ta teadis, et Kovalenko tappis Gatesi naise isiklikult. Gatesil oli rohkem põhjust venelasele haiget teha kui isegi Drake'il ja Alicial.
  
  "Proovi". - Drake susises. "Igatahes ei vaja pätt vanglas kõiki oma käsi ja jalgu."
  
  Ta nägi, kuidas Ben ja Karin võpatavad ja pöördusid ära. Sel hetkel nägi ta meest, kelleks ta oli saanud. Ta nägi kibestumist, kättemaksuhimulist viha, vihkamise ja solvumise spiraali, mis viis temast selliseks nagu Kovalenko ise, ja teadis, et kõik need emotsioonid söövad ta ära ja lõpuks muudavad teda, muudavad ta teiseks inimeseks. See oli lõpp, mida kumbki ei tahtnud...
  
  ... See tähendab, Alison või Kennedy.
  
  Ka tema pöördus ära ja pani käe ümber Blake'i mõlema õla. Nad vaatasid itta, õõtsuvatest palmipuudest mööda, kaugete sädelevate tulede ja mässava ookeani poole.
  
  "Sellise asja nägemine võib inimest muuta," ütles Drake. "Võib anda talle uut lootust. Aeg on antud."
  
  Ben rääkis ümber pööramata. "Ma tean, et soovite kohe Dinoroci hinnapakkumist, kuid ma ei kavatse seda teile anda. Selle asemel võiksin tsiteerida mõnda asjakohast rida filmist "Kummitus". Kuidas see tundub?"
  
  "Kas sa tsiteerid nüüd Taylor Swifti? Mis seal valesti läks?"
  
  "See lugu on sama hea kui kõik teie Dinorockid. Ja sa tead seda".
  
  Aga Drake ei tunnistaks seda kunagi. Selle asemel kuulas ta nende selja taga edasi-tagasi kostvat lobisemist. Terroriplaanid nurjati arukalt ja kiiresti, kuid siiski oli inimohvreid. Fanaatikute ja hulludega suheldes paratamatu tagajärg. Riik oli leinas. President oli teel ja oli juba lubanud USA järjekordset täielikku remonti. luuresüsteemi, kuigi siiani oli ebaselge, kuidas keegi saaks takistada Kovalenkot ellu viimast kakskümmend aastat töös olnud plaani, kui kogu selle aja peeti teda lihtsalt müütiliseks tegelaseks.
  
  Väga sarnane jumalatele ja nende jäänustele, mida nad praegu leidsid.
  
  Siiski oli õppetunnid saadud ning USA ja teised riigid olid otsustanud seda kõike arvesse võtta.
  
  Sunniviisiliselt ja oma lähedaste heaolu pärast tegutsenud võimukandjate vastu esitatud süüdistuste küsimus tõmbas kohtusüsteemi aastateks kokku.
  
  Kuid Verekuninga vangid vabastati ja kohtusid taas oma lähedastega. Gates lubas, et Kovalenko on nii või teisiti sunnitud oma verisest kättemaksust loobuma. Harrison sai tütrega taas kokku, kuigi lühidalt, ja see uudis tegi Drake'i ainult kurvemaks.
  
  Kui tema enda tütar oleks sündinud ja armastatud ning seejärel röövitud, kas ta oleks teinud sama, mis Harrison?
  
  Muidugi teeks. Iga isa liigutaks oma lapse päästmiseks taevast ja maad ja kõike, mis sinna vahele jääb.
  
  Hayden, Gates ja Kinimaka kõndisid mürast eemale, kuni nad olid Drake'i ja tema rühma lähedal. Tal oli hea meel näha Komodot ja ellujäänud Delta sõdurit Merlinit koos nendega. Sidemed, mis sõlmiti sõbralikkuses ja tegudes, olid igavesed.
  
  Hayden küsis Gateselt Russell Caymani nimelise mehe kohta. Näis, nagu oleks see mees asendanud Torsten Dahli Islandi operatsiooni juhina, tema käsud tulid kõige tipust... ja võib-olla isegi udusest ja kaugest kohast selle kohal. Tundus, et Kaiman oli kõva mees ja halastamatu. Ta juhtis rutiinselt varjatud operatsioone ja kuulutas veelgi rohkem varjatud ja valitud operatsioone nii kodu- kui välismaal.
  
  "Cayman on tõrkeotsing," ütles Gates. "Aga mitte ainult seda. Näete, keegi ei tea, kelle veaotsing ta on. Tema kliirens ületab kõrgeima taseme. Tema juurdepääs on vahetu ja tingimusteta. Aga kui teda lükatakse, ei tea keegi, kelle kuradi heaks ta tegelikult töötab.
  
  Drake'i mobiiltelefon helises ja ta katkestas toru. Ta vaatas ekraani ja nägi heameelega, et helistaja oli Thorsten Dahl.
  
  "Kuule, see on hull rootslane! Mis teoksil, sõber? Räägid ikka nagu idioot?"
  
  "Nii tunduks. Olen juba mitu tundi püüdnud kellegagi ühendust saada ja saan aru. Saatus pole minu vastu armuline."
  
  "Oled õnnelik, et sa ühe meist said," ütles Drake. "Mõned päevad on olnud rasked."
  
  "Noh, see muutub veelgi karmimaks." Dahl on tagasi.
  
  "Ma kahtlen selles-"
  
  "Kuule. Leidsime joonise. Täpsemalt kaart. Meil õnnestus suurem osa sellest dešifreerida enne, kui idioot Cayman liigitas selle kõrgeima taseme turvaprobleemiks. Muide, kas Hayden või Gates said temast midagi teada?
  
  Drake pilgutas segaduses silmi. "Kaiman? Kes kurat see Kaimanist on? Ja mida teavad Hayden ja Gates?
  
  "Pole tähtis. Mul pole palju aega." Esimest korda sai Drake aru, et tema sõber rääkis sosinal ja kiirustades. "Vaata. Meie leitud kaart näitab vähemalt kolme haua asukohta. Kas sa said sellest aru? Seal on kolm jumalate hauda."
  
  "Leidsime just teise." Drake tundis, kuidas tuul temast välja lõi. "See on hiigelsuur."
  
  "Ma arvasin nii. Siis tundub kaart olevat täpne. Aga, Drake, sa pead seda kuulma, kolmas haud on neist kõigist suurim ja see on halvim."
  
  "Halvem?"
  
  "Täis kõige kohutavamate jumalatega. Tõesti vastik. Kurjad olendid. Kolmas haud oli nagu vangla, kus surm pigem sunniti kui aktsepteeriti. Ja Drake..."
  
  "Mida?"
  
  "Kui meil on õigus, siis ma arvan, et selles peitub mingi viimsepäevarelva võti."
  
  
  NELJAKOLMAS PEATÜKK
  
  
  Selleks ajaks, kui Hawaiile oli saabunud järjekordne pimedus ja alanud mingi iidse megaplaani järgmised etapid, olid Drake, Alicia ja May selle kõik seljataha jätnud, et oma kriis lõplikult lõpetada.
  
  Juhuslikult valisid nad kõige dramaatilisema olustiku. Waikiki rand sooja Vaikse ookeaniga, mille ühelt poolt valgustab eredalt loojuv täiskuu ja teisel pool leegitsevate turismihotellide rida.
  
  Kuid täna õhtul oli see ohtlike inimeste ja karmide paljastuste koht. Kolm loodusjõudu said kokku kohtumisel, mis muudab nende elukäiku igaveseks.
  
  Drake rääkis esimesena. "Teie kaks peate mulle ütlema. Kes tappis Wellsi ja miks. Sellepärast me siin oleme, nii et pole mõtet enam võsa peksa.
  
  "See pole ainus põhjus, miks me siin oleme." Alicia vaatas Mai poole. "See päkapikk aitas Hudsoni tappa, vaikides oma väikesest õest. Minul ja mu mehel on aeg vanamoodsalt kätte maksta."
  
  Mai raputas aeglaselt pead. "See ei ole tõsi. Sinu paks, idiootne poiss-sõber..."
  
  "Siis Wellsi vaimus." Alicia susises. "Soovin, et mul oleks vaba aega!"
  
  Alicia astus ette ja lõi Mayle tugeva rusikaga näkku. Väike Jaapani tüdruk koperdas, vaatas siis üles ja naeratas.
  
  "Sa mäletasid".
  
  "Mida sa mulle ütlesid, et kui ma sind järgmine kord löön, peaksin sind lööma nagu meest? Jah, sa ei kipu midagi sellist unustama.
  
  Alicia pani valla löögid. Mai astus tagasi, haarates mõlema randmest. Liiv nende ümber oli klopitud, nende kiirete jalgade poolt juhuslikeks mustriteks laiali. Drake üritas korra sekkuda, kuid löök paremasse kõrva pani ta kaks korda mõtlema.
  
  "Ärge lihtsalt tapke üksteist."
  
  "Ma ei saa midagi lubada," pomises Alicia. Ta kukkus ja komistas May parema jala. Mai maandus nurinaga, liiv ta pead purustas. Kui Alicia lähenes, viskas Mai talle peotäie liiva näkku.
  
  "Lits".
  
  "Kõik on õiglane..." Mai kargas. Kaks naist sattusid vastamisi. Aliciat kasutati lähivõitluses ning ta viskas küünarnukkide, rusikate ja peopesadega tugevaid lööke, kuid Mai püüdis igaüks neist kinni või hiilis kõrvale ja vastas samaga. Alicia haaras May vööst ja üritas teda tasakaalust välja viia, kuid kõik, mis ta korda sai, oli May pükste ülaosa osaline rebimine.
  
  Ja jätke Alicia kaitse lahti.
  
  Drake pilgutas silmi, kui ta sündmuste kulgu jälgis. "Nüüd tundub see rohkem tõena." Ta astus tagasi. "Jätka".
  
  May kasutas Alicia vea täielikult ära ja May-klassi sõdalase vastu sai olla vaid üks. Aliciale sadas hoope ja ta koperdas tagasi, tema parem käsi rippus piinades lõdvalt ja rinnaku põles arvukatest löökidest. Enamik sõdalasi oleks kahe-kolme tabamuse järel alla andnud, kuid Alicia oli karmimatest asjadest ja isegi lõpus võttis ta end peaaegu kokku.
  
  Ta viskas end läbi õhu tagasi, lõi jalaga ja uimastas Mai kahe jalaga jalaga kõhtu. Alicia maandus selili liiva sisse ja pööras kogu keha tagurpidi.
  
  Ainult selleks, et kohtuda kõige keerulisema järjekorra taimenäoga. Löök kõhtu oleks võinud Hulki välja lüüa, kuid see ei peatanud Mai isegi. Tema lihased võtsid löögi vastu kerge vaevaga.
  
  Alicia kukkus, tuli peaaegu kustus. Tema silme ees ujusid tähed ja mitte samad, mis öises taevas vilkusid. Ta oigas. "Kuradi õnnelik löök."
  
  Kuid May oli juba Drake'i poole pöördunud.
  
  "Ma tapsin Wellsi, Drake. Ma tegin".
  
  "Sain sellest varakult aru," ütles ta. "Sul pidi olema põhjust. Mis see oli?"
  
  "Sa ei ütleks seda, kui ma tapaksin vana pätt." Alicia oigas nende all. "Sa nimetaksid mind psühholitsaks."
  
  Drake ignoreeris teda. Mai raputas liiva juustest välja. Minuti pärast hingas ta sügavalt sisse ja vaatas sügavalt mehe silmadesse.
  
  "Mis see on?"
  
  "Kaks põhjust. Esimene ja kõige lihtsam asi on see, et ta sai Chika röövimisest teada ja ähvardas teile sellest rääkida.
  
  "Aga me võiksime rääkida..."
  
  "Ma tean. See on vaid väike osa."
  
  Vaid väike osa, mõtles ta. Kas May õde rööviti väike osa?
  
  Nüüd tõusis Alicia vaevaliselt püsti. Ka tema pöördus Drake'i poole, tema silmad olid täis ebaloomulikku hirmu.
  
  "Ma tean," alustas May ja osutas siis Aliciale. "Me teame midagi palju hullemat. Midagi kohutavat..."
  
  "Jeesus, kui sa seda välja ei pane, siis ma löön su mõlema kuradi pea maha."
  
  "Esiteks peaksite teadma, et Welles ei räägi teile kunagi tõtt. Ta oli SAS. Ta oli ohvitser. Ja ta töötas väikeses organisatsioonis, mis on toiduahelas nii kõrgel kohal, et see juhib valitsust.
  
  "Kas tõesti? Millest?" Drake'i veri külmus järsku.
  
  "Et teie naine Alison mõrvati."
  
  Ta suu liikus, kuid ei teinud häält.
  
  "Sa sattusid kellegagi liiga lähedale. Neil oli vaja, et sa sellest rügemendist lahkuksid. Ja tema surm pani teid loobuma."
  
  "Aga ma kavatsesin lahkuda. Ma kavatsesin SAS-ist tema pärast lahkuda!
  
  "Keegi ei teadnud," ütles Mai vaikselt. "Isegi ta ei teadnud seda."
  
  Drake pilgutas silmi, tundes silmanurkades järsku niiskust. "Tal oli meie laps."
  
  Mai vahtis teda halli näoga. Alicia pöördus ära.
  
  "Ma pole kunagi varem kellelegi rääkinud," ütles ta. "Mitte kunagi".
  
  Hawaii öö oigas nende ümber, tugev surf sosistas iidsete inimeste ammu unustatud laule, tähed ja kuu vaatasid alla sama kirglikult kui kunagi varem, hoides saladusi ja kuulates lubadusi, mida inimene võib sageli anda.
  
  "Ja seal on veel midagi," ütles Mai pimedusse. "Veetsin Wellsiga palju aega, kui me Miamis põrgatasime. Kui me olime selles hotellis, teate, selles, mis puruks lendas, kuulsin teda vähemalt pool tosinat korda telefonis mehega rääkimas...
  
  "Milline inimene?" ütles Drake kiiresti.
  
  "Mehe nimi oli Cayman. Russell Cayman."
  
  
  LÕPP
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Maa neljas nurgas
  
  
  ESIMENE PEATÜKK
  
  
  Kaitseminister Kimberly Crow istus maha kasvava ärevustundega tema niigi kihutavas südames. Tõsi küll, ta polnud kaua ametis olnud, kuid ta arvas, et mitte iga päev ei nõudnud nelja tärniga pärjatud armee kindral ja kõrge CIA ametnik publikut kellegagi tema kasvust.
  
  See oli väike hämar, kuid ehitud tuba Washingtoni kesklinna hotellis; koht, millega ta oli harjunud, kui asjad nõudsid tavapärasest veidi rohkem taktitunnet. Hämar valgustus peegeldus nõrgalt sadadelt kullast ja täispuidust esemetelt, andes ruumile vabama tunde ning rõhutades siin kohtunute jooni ja pidevalt muutuvaid ilmeid. Qrow ootas, kuni esimene neist kõneleb.
  
  Mark Digby, CIA mees, asus otse asja juurde. "Teie meeskond on hull, Kimberly," ütles ta ja tema toon lõikas atmosfääri nagu hape läbi metalli. "Kirjutab ise oma pileti."
  
  Qrow, kes oli seda söövitavat rünnakut oodanud, vihkas kaitsele asumist, kuid tal polnud tegelikult valikut. Isegi rääkides teadis ta, et see oli täpselt see, mida Digby tahtis. "Nad kutsusid kohtu ette. Põllul. See ei pruugi mulle meeldida, Mark, aga ma jään selle juurde."
  
  "Ja nüüd oleme maha jäänud," nurises kindral George Gleason rahulolematult. Uus kihlus oli kõik, millest ta hoolis.
  
  "Nii-öelda puhkusekohtade võidujooksus? Ratturid? Palun. Meie parimad pead pole veel koodi murdnud.
  
  "Pea sellest kinni, jah?" Digby jätkas, nagu poleks Gleeson katkestanud. "Aga nende otsus tappa tsiviilisik?"
  
  Qrow avas suu, kuid ei öelnud midagi. Parem on seda mitte teha. Digby teadis selgelt rohkem kui tema ja kavatses seda kasutada iga viimase osa ära.
  
  Ta vaatas talle otse otsa. "Aga sellega, Kimberly?"
  
  Ta vaatas talle otsa ega öelnud midagi, õhk praksus nende vahel. Oli selge, et Digby läheb esimesena katki. Mees kubises praktiliselt oma jagamisvajadusest, oma hinge välja valada ja oma mõtteviisi järgi voolida.
  
  "Mees nimega Joshua Vidal aitas neid uurimisel. Minu kohapealne meeskond ei teadnud, miks nad teda otsisid või miks nad kõik valveruumi kaamerad välja lülitasid," pidas ta pausi, "kuni nad hiljem kontrollisid ja leidsid..." Ta raputas pead, teeskledes. kurbust hullem kui enamikul seebiooperistaare.
  
  Qrow luges ridade vahelt, tunnetades paljusid jama kihte. "Kas teil on täielik aruanne?"
  
  "Ma usun". Digby noogutas otsustavalt. "See on õhtuks teie laual."
  
  Qrow vaikis kõigest, mida ta viimasest missioonist teadis. SPEARi meeskond pidas ühendust - napilt -, kuid nad teadsid juhtunust veidi. Selle Joshua Vidali mõrval on aga meeskonna jaoks sügavad ja kaugeleulatuvad tagajärjed, kui see vähegi tõsi on. Kui lisada sellele Mark Digby, kes oli seda tüüpi mees, kes hea meelega parandas kõik vead, mis tema enda väravaid edendasid, võib Haydeni meeskonda vabalt nimetada USA häbiplekiks. Nad võidakse laiali saata, arreteeritavateks põgenikeks klassifitseerida või... mis veelgi hullem.
  
  Kõik sõltus Digby plaanist.
  
  Crowe pidi oma üsna rasket karjääri silmas pidades liikuma väga ettevaatlikult. Nii kaugele jõudmine ja nii kõrgele jõudmine ei olnud ilma ohtudeta - ja mõned varitsesid teda ikka veel.
  
  Kindral Gleason naeratas. "See ei vii midagi edasi. Eriti need poisid, kes põllul töötavad."
  
  Qrow noogutas kindralile. "Nõustun, George. Kuid SPEARil oli ja on jätkuvalt üks meie tõhusamaid meeskondi koos SEAL-i meeskondadega 6 ja 7. Nad on... mitmes mõttes ainulaadsed. Ma mõtlen sõna otseses mõttes, et maailmas pole teist sarnast meeskonda.
  
  Digby pilk oli karm. "Ma pean seda pigem väga ebakindlaks kui üleolevaks positsiooniks. Need SWAT-i meeskonnad vajavad lühemaid jalutusrihmasid, mitte lõdvemaid kette.
  
  Qrow tundis, et atmosfäär halveneb ja teadis, et ees on veelgi hullem. "Teie meeskond on rööpast välja läinud. Neil on sisemised probleemid. Välised saladused, mis võivad veel tulla, et meid kõiki tagumikku hammustada..." Ta tegi pausi.
  
  Kindral Gleason nurises taas. "Viimane asi, mida me vajame, on USA palgatud petturitest rahvusvaheliste korporatsioonide meeskond, mis läheb välismaal hulluks, tekitades järjekordse jamatormi. Parem katkestada sidemed, kuni saame."
  
  Qrow ei suutnud oma üllatust varjata. "Millest sa räägid?"
  
  "Me ei ütle midagi." Digby vaatas seinu, nagu oleks ta lootnud näha Dumbo kõrvu.
  
  "Kas sa ütled, et nad tuleks arreteerida?" ta vajutas.
  
  Digby raputas peaaegu märkamatult pead; vaevumärgatav, kuid liigutus, mis kõlas hoiatuskellad sügaval Qrow hinges. Talle see ei meeldinud, mitte karvavõrdki, kuid ainus viis kohutava pinge leevendamiseks toas ja lahkumiseks oli edasi liikuda.
  
  "Pange nööpnõel sisse," ütles ta nii heleda häälega, kui suutis. "Ja arutame teist põhjust, miks me siin oleme. Maa neljas nurgas."
  
  "Räägime otse," ütles kindral. "Ja vaadake fakte, mitte muinasjutte. Faktid räägivad, et mõned psühhoosid komistasid kolmekümne aasta vanuste käsikirjade otsa, mille kirjutasid Kuubal varjunud sõjakurjategijad. Faktid ütlevad, et see hunnik psühhoosi läks edasi ja lekitas nad kuradima võrku, mis on selle kamba jaoks üsna loomulik. Need on faktid."
  
  Crow teadis kindrali vastumeelsusest arheoloogilise folkloori vastu ja tema täielikust kujutlusvõime puudumisest. "Ma arvan nii, George."
  
  "Kas sa tahaksid veel?"
  
  "Noh, ma olen üsna kindel, et me kuuleme neid."
  
  "Igal hullul teadlasel, igal Indiana kuradi Jonesi tahtjal ja oportunistlikul kurjategijal maailmas on nüüd juurdepääs samale teabele, mis meil. Iga valitsus, iga erivägede meeskond, iga mustade operatsioonide üksus on seda näinud. Isegi need, mida pole olemas. Ja praegu... nad kõik koondasid oma kõige mustema tähelepanu ühele kohale.
  
  Qrow polnud kindel, et talle tema analoogia meeldis, kuid küsis: "Milline?"
  
  "Kavandage viimse kohtupäeva järjekorda. Plaan maailmalõpuks."
  
  "See kõlab teie poolt pisut dramaatiliselt, kindral."
  
  "Ma lugesin seda sõna-sõnalt, see on kõik."
  
  "Me kõik oleme seda lugenud. Kõik see," sekkus Digby. "Loomulikult tuleb seda tõsiselt võtta ja seda ei saa praegu allahinnata. Peamine dokument, mida nad nimetavad "Viimase kohtuotsuse korraks", viitab ratsanikele ja usume, et järjekorras, milles neid tuleks otsida.
  
  "Aga..." Gleason ei suutnud ilmselgelt end tagasi hoida. "Neli nurka. See on täiesti ebaloogiline."
  
  Qrow aitas tal edasi liikuda. "Ma arvan, et see on meelega kodeeritud, George. Otsuse raskendamiseks. Või teha nii, et see oleks kättesaadav ainult ordu valitud isikutele."
  
  "Mulle ei meeldi see". Gleason näis olevat hulluks minemas.
  
  "Ma olen kindel". Qrow koputas enda ees vastu lauda. "Aga vaadake - käsikiri tekitab palju küsimusi, millele kõigil pole veel vastust. Põhimõtteliselt, kus nad praegu on... Ordu?"
  
  "See pole kaugeltki suurim mõistatus, millega silmitsi seisame," ei nõustunud Digby. "See plaan on see, mille poole peame kiirelt pöörduma."
  
  Qrow nautis selle konkreetse manipulatsiooni võitu. "SPEARS on juba Egiptuses," kinnitas ta. "Me peaksime olema see, kui võtta käsikirja nimiväärtusena ja eeldada, et meie varased tõlgendused on õiged."
  
  Digby hammustas oma alahuult. "See kõik on hea," ütles ta, "kuid see toob meile ka täisringi sinna, kus me tahame olla. Nüüd tuleb otsus teha, Kimberly.
  
  "Nüüd?" Ta oli tõeliselt üllatunud. "Nad ei kao kuhugi ja oleks viga neid väljakult ära viia. Oletan, et said käsikirjast aru? Neli ratsanikku? Viimased neli relva? Sõda, vallutus, nälg, surm. Kui see väide on õige, peame tegema seda, mida nad kõige paremini oskavad.
  
  "Kimberly." Digby hõõrus silmi. "Sinu ja minu nägemused sellest on täiesti erinevad."
  
  "Kindlasti ei saa te nende varasemaid edusamme vaidlustada?"
  
  "Kuidas defineerite edu?" Digby laiutas ennekuulmatult oma käed laiali. "Jah, nad neutraliseerisid mitu ohtu, kuid sama said ka SEALid, Rangers, CIA eritegevuste osakond, SOG, Marine Raiders..." Ta tegi pausi. "Näete, kuhu ma lähen?"
  
  "Sa ütled, et me ei vaja SPIR-i."
  
  Digby pööritas meelega silmi. "Seda pole kunagi juhtunud".
  
  Qrowil kulus rohkem kui sekund, et kaaluda kavandatavat solvangut. Ta heitis pilgu Digbylt Gleasonile, kuid kindral vastas vaid lärmatu ja stoilise pilguga, mis kahtlemata väljendas tema loomingulist tegevust. Talle oli selge, kus SPIRil õnnestus. Gleeson ei saanud sellest siiralt aru ja Digby taotles teistsugust eesmärki.
  
  "Praegu," ütles ta, "meil on ainult sõnad ja teated, peamiselt kuulujutud. See meeskond on riskinud oma eludega, kaotanud oma mehed ja ohverdanud ikka ja jälle selle riigi heaks. Neil on õigus sõna sekka öelda."
  
  Digby tegi näo, kuid ei öelnud midagi. Qrow nõjatus toolil tahapoole, nautides rahulikku õhkkonda, mis ikka veel ruumi neljas nurgas valitses, püüdes keskenduda. Üks nõudis mürkmadudega tegelemisel keskendumist ja rahulikkust.
  
  "Teen ettepaneku saata inimesi TerraLeaksi, et seda teabevoogu peatada," ütles ta. "Kuni selle korralduse autentsus on kindlaks tehtud. Mis saab varsti," lisas ta. "Me uurime Kuuba punkrit, kust see leiti. Ja me lasime meeskonnal SPEAR oma tööd teha. Keegi ei tee seda kiiremini."
  
  Kindral Gleason noogutas nõustuvalt. "Nad on seal," pomises ta.
  
  Seejärel naeratas Digby talle laialt, vihjates kassile, kes sai kreemi. "Ma nõustun kõigi teie ettepanekutega," ütles ta. "Ma tahan öelda, et ma ei ole nendega nõus, aga ma nõustun. Ja vastutasuks tahan, et võtaksite minu väikese ettepaneku vastu.
  
  Kallis jumal, ei. "Milline neist?"
  
  "Saadame teise meeskonna. Et neid katta ja võib-olla aidata.
  
  Qrow teadis, mida ta ütles. "Katta" tähendas vaatlemist ja "aitama" üsna tõenäoliselt teostamist.
  
  "Mis meeskond?"
  
  "SEAL Team 7. Nad on lähenemas."
  
  "Uskumatu." Qrow raputas pead. "Meil on kaks parimat meeskonda samal alal korraga. Kuidas see juhtus?
  
  Digby suutis jääda läbematuks. "Puhas kokkusattumus. Kuid peate nõustuma, et kaks on parem kui üks.
  
  "Hästi". Qrow teadis, et tal pole muud valikut kui nõustuda. "Kuid mitte mingil juhul ei kohtu need kaks meeskonda. Mitte mingil põhjusel. Kõik selge?"
  
  "Ainult siis, kui maailm sellest sõltub." Digby naeratas, vältis küsimuse eest ja pani Gleesoni oigama.
  
  "Jääge professionaalseks," ütles Gleason. "Mõne tunniga saan õigesse piirkonda seitse. Eeldusel, et saame selle üsna ruttu läbi."
  
  "Kaaluge seda läbi." Qrow hoidus paarile ütlemast, et nad ei lase väljapääsul uksel neile tagumikku lüüa. SPEARi jaoks poleks see saanud tõsisemaks minna. Joshua Vidali tappinud mehe jaoks oli see jõhker. Tema jaoks oleks see võinud olla ükskõik milline ülalnimetatutest ja hullem. Aga kõigepealt päästkem maailm, mõtles ta.
  
  Jällegi.
  
  
  TEINE PEATÜKK
  
  
  Aleksandria asub kogu oma kaasaegses hiilguses klaasakna taga; õitsev betoonist suurlinn, mida ääristab sädelev meri, mida tähistavad palmipuud ja hotellid, käänuline rannajoon ja uskumatult muljetavaldav Aleksandria raamatukogu.
  
  CIA turvamajast paistis vaade kuuele liiklusega ummistunud sõidurajale, mis kõverasid aeglaselt ümber ranniku vööri. Kõik väljastpoolt pääsemine räsitud rõdule oli piiratud raskete klaaside ja trellidega. Ainult peamine elutuba pakkus mugavust; köök oli väike ja ajutine, kaks magamistuba olid ammu muutunud terasest puurideks. Turvamajas töötas täiskohaga ainult üks inimene ja ta oli selgelt väljaspool oma mugavustsooni.
  
  Alicia tellis tassi kohvi. "Hei mees, neid on neli musta, kaks piimaga, kolm koorega ja üks kaneeli maitsega. Sai aru?"
  
  "Ma ei..." Õhukeste prillidega ja tihedate kulmudega kolmekümneaastane mees pilgutas raevukalt silmi. "Ma ei... kohvi keeda. Kas sa saad sellest aru?
  
  "Sa ei saa aru? No mida kuradit sa siin teed?"
  
  "Ühendus. Kohalik kontakt. Majahoidja. mina-"
  
  Alicia pigistas pinges silmi. "Koduhoidja?"
  
  "Jah. Aga mitte niimoodi. Mina..."
  
  Alicia pöördus ära. "Persse, kutt. Sa ei tee voodeid. Sa ei tee kohvi. Mille kuradi eest me teile maksame?"
  
  Drake andis endast parima, et inglannat ignoreerida, keskendudes selle asemel Smithi ja Laureni kohtumisele. New Yorker oli valmistunud ja lendas Egiptusesse hetkel, mil uus oht muutus mõnevõrra murettekitavast prioriteediks. Seistes toa keskel, juuksed maas ja mänguline näoilme, oli ta valmis meeskonda värskendama, kuid kui Smith Laureni poole pöördus, tabas teda terve hulk emotsioone.
  
  "Mitte praegu," vastas naine kohe.
  
  "Ma olen elus," urises Smith. "Arvasin, et olete huvitatud."
  
  Selle asemel, et tagasi lüüa, hingas Lauren sügavalt sisse. "Ma muretsen sinu pärast iga päev, iga minut. Ma usun. Kas sulle meeldib, Smith?"
  
  Sõdur avas vastulauseks suu, kuid Alicia sekkus osavalt. "Kurat, kas sa ei kuulnud? Tema nimi on Lancelot. Ta eelistab seda Smithile. Nüüd kutsume me kõik teda nii.
  
  Lauren tabati teist korda minuti jooksul ootamatult. "Lance-a-mis? Kas see pole mitte vana rüütli nimi?"
  
  "Muidugi," ütles Alicia rõõmsalt. "Sama mees, kes pani truudusetuse kuninga naisega."
  
  "Kas sa tahad öelda, et ma peaksin muretsema? Või hoolid sellest?"
  
  Alicia vahtis Smithi. "Ei. Kui ta su kaotab, on parim, mida ta saab, paavian ja Egiptuses pole punanäolisi ahve. Ta vaatas küsiva pilguga toas ringi. "Vähemalt mitte väljaspool seda tuba."
  
  Mai seisis nüüd Laureni kõrval, olles pärast turvamaja turvasüsteemi kahekordset kontrollimist kõrvale astunud. "Kas me peaksime operatsioonile järele jõudma? See on vist põhjus, miks Lauren siin on?"
  
  "Jah jah". New Yorker sai kiiresti enesetunde tagasi. "Kas te kõik tahaksite maha istuda? See võib võtta aega."
  
  Yorgi leidis tühja koha. Drake istus tooli käetoele ja vaatas hoolikalt toas ringi. Kõrvalt vaadates oli talle selge, kuidas Dal ja Kenzi olid lähedasemaks saanud, kuidas Hayden oli Kinimaki juurest minema lipsanud ja õnneks tundusid, kuidas Alicia ja May tundusid nüüd teineteise kohalolekut rohkem aktsepteerivat. Drake tundis sellest tulemusest suurt kergendust, kuid kohe oli juhtumas järgmine suur asi. Yorgi on peaaegu täielikult vaikinud alates oma ilmutusest vaid kolm päeva tagasi.
  
  Mina olen see, kes tappis külmavereliselt oma vanemad.
  
  Jah, see õõnestas tähistamist, kuid keegi ei avaldanud venelastele survet. Ta nägi tõesti palju vaeva, et tunnistada, mida ta oli teinud; Nüüd vajas ta aega, et mälestus tegelikeks sõnadeks tõlkida.
  
  Lauren tundus ruumi eesotsas seistes pisut ebamugavalt, kuid kui Smith tagasi astus, hakkas ta rääkima. "Esiteks võib meil olla vihjeid Tyler Webbi varude asukoha kohta. Pea meeles - ta lubas, et paljastatakse rohkem saladusi?
  
  Drake mäletas seda hästi. Nad on sellest ajast peale mures võimalike tagajärgede pärast. Või vähemalt kaks või kolm olid.
  
  "Aga praegu pole meil selleks aega. Hiljem loodan, et saame kõik reisile minna. Aga see... see uus oht sai alguse siis, kui TerraLeaksi organisatsioon postitas internetti terve hunniku dokumente. Ta võpatas. "Pigem nagu digitaalsele vundamendile visatud füüsiline pomm. Kõik dokumendid olid käsitsi kirjutatud, selgelt fanaatilised ja puhtalt ennast ülistavad. Tavaline vana prügi. TerraLeaksi töötajad leidsid need Kuubal ühest vanast punkrist, mis on aastakümnete tagusest ajast alles jäänud. Näib, et punker oli varem end Viimase kohtuotsuse orduks nimetanud hullude rühma peakorter.
  
  "Kõlab nagu palju naeru," ütles Drake.
  
  "Muidugi oli. Kuid tegelikult lähevad asjad palju hullemaks. Kõik need inimesed olid sõjakurjategijad, kes põgenesid Natsi-Saksamaalt ja varjasid end Kuubal. Nüüd, nagu te kõik teate, on lihtsam koostada nimekiri veidratest jamadest, mis natse ei huvitanud, kui loetelu nendest. See ordu loodi asjade edasiandmiseks tulevastele põlvedele. Kui nad tabataks või tapetakse, tahaksid nad kusagil tulevikus kuulsusrikast resonantsi.
  
  "Ja sa ütled, et neil on see?" küsis Hayden.
  
  "Noh, mitte veel. Midagi pole tõestatud. Ordu koosnes kahest kindralist, kahest mõjukast valitsustegelasest ja kahest jõukast ärimehest. Üheskoos oleks neil märkimisväärne jõud ja ressursid.
  
  "Kuidas me seda teame?" küsis Mai.
  
  "Oh, nad ei varjanud midagi. Nimed, sündmused, kohad. Kõik see on dokumentides kirjas. Ja TerraLeaks järgis eeskuju," raputas Lauren pead, "nagu nad teevad."
  
  "Kas sa tahad öelda, et kõik teavad?" ütles Drake vaikselt. "Kõik verised organisatsioonid maailmas? Jama." Ta pööras pea akna poole, justkui mõtiskledes kogu väljaspool asuvat maailma, kokkutulek.
  
  "Kõnealune dokument ei ole täielikult valmis," alustas Lauren.
  
  Alicia norskas. "Kui see muidugi nii ei ole."
  
  "Nii et meil pole kogu teavet. Võime vaid oletada, et neile kahekümne seitsme aasta eest maa pealt kadunud sõjakurjategijatele ei antud võimalust oma tööd lõpule viia.
  
  "Kadunud?" pomises Dahl kergelt jalalt jalale nihkudes. "Tavaliselt tähendab see salapolitseid. Või eriväed. See on mõttekas, kuna nad olid sõjakurjategijad.
  
  Lauren noogutas. "See on konsensus. Kuid see, kes "kadus", ei mõelnud salapunkrit otsida.
  
  "Siis ilmselt SAS." Dahl vaatas Drake'i. "Paksad pätid."
  
  "Vähemalt ei kutsuta meie eriüksusi ABBAks."
  
  Kinimaka läks aknale vaatama. "Kõlab nagu kõigi vigade ema," põrises ta oma klaasi. "Ma luban sellel teabel vabalt levida. Kui palju valitsusi kavatseb seda samal ajal jahtida?
  
  "Vähemalt kuus," ütles Lauren. "Millest me teame. Praeguseks võib neid olla rohkem. Võistlus algas siis, kui te Peruus lõpetasite.
  
  "Kas sa lõpetad?" kordas Smith. "Me päästsime elusid."
  
  Lauren kehitas õlgu. "Keegi ei süüdista teid selles."
  
  Drake mäletas selgelt Smithi korduvaid palveid viimasel missioonil kiirustada. Kuid praegu ei olnud õige aeg seda teemat tõstatada. Selle asemel köitis ta vaikselt New Yorkeri tähelepanu.
  
  "Nii," ütles ta. "Miks sa ei räägi meile täpselt, mida see viimsepäeva ordu plaanib ja kuidas kavatseb maailma hävitada?"
  
  Lauren hingas sügavalt sisse. "Siis on kõik korras. Loodan, et olete selleks valmis."
  
  
  KOLMAS PEATÜKK
  
  
  "Läbi spioonisatelliitide, peidetud agentide ja kaamerate, droonide, NSA... kui nimetad seda, me teame, et veel vähemalt kuus riiki võistlevad selle nimel, et leida esimesed maakera neli nurka. Ameeriklased..." tegi ta pausi, mõeldes: "Noh... olles ameeriklased... tahate sinna jõuda enne teisi. Mitte ainult prestiiži pärast, vaid ka sellepärast, et me lihtsalt ei saa öelda, mida keegi teine nende leidudega peale hakkab. Tunne on selline... mis siis, kui Iisrael leiab riigist salamõrvari? Mis siis, kui Hiina leiab kõik neli?
  
  "Nii et need on projektis osalevad kinnitatud riigid?" küsis Kensi vaikselt. "Iisrael?"
  
  "Jah. Lisaks Hiina, Prantsusmaa, Rootsi, Venemaa ja Suurbritannia.
  
  Drake arvas, et võib-olla tundis ta mõnda asjaosalist. See, et ta pidi neile vastu töötama, oli vale.
  
  "Keeruline," ütles ta. "Millised on täpsed korraldused?"
  
  Lauren kontrollis oma sülearvutit, et veenduda. "Need sisaldavad kohutavalt palju "no fail" ja "iga hinna eest".
  
  "Nad näevad seda ülemaailmse ohuna," ütles Hayden. "Miks mitte? Järgmise apokalüpsiseni on alati jäänud vaid paar päeva.
  
  "Ja ometi," ütles Drake, "oleme kõik põhimõtteliselt samal poolel."
  
  Hayden pilgutas talle otsa. "Vau. Lõpetage narkootikumide tarvitamine, kutt."
  
  "Ei, ma mõtlesin..."
  
  "Liiga palju lööke ajas ta lõpuks hulluks." Dahl naeris.
  
  Drake'i silmad läksid suureks. "Pane suu kinni." Ta tegi pausi. "Kas olete oma Yorkshire'i kohta päringuid teinud? Igatahes, ma mõtlesin seda, et me kõik oleme eriüksuslased. Lõika samast riidest. Kindlasti ei peaks me üksteist üle maailma taga ajama."
  
  "Olen nõus," ütles Hayden ilma emotsioonideta. "Kellega sa seda arutama hakkad?"
  
  Drake ajas käed laiali. "President Coburn?"
  
  "Kõigepealt peaksite minema kaitseministrist mööda. Ja teised. Cole'i ümbritsevad rohkem kui lihtsalt füüsilised seinad ja mõned neist ei ole ilma kriimudeta.
  
  "Kõik meeskonnad ei mängi sõprusmänge," lisas Kenzie enesekindlalt.
  
  "Kindlasti". Drake andis järele ja istus maha. "Vabandust, Lauren. Jätka."
  
  "Õige. Seega on kõik lekkinud dokumente lugenud. Suurem osa sellest on natside jama, kui aus olla. Ja ma loen seda sõna-sõnalt. Selle õnnetu grupi järgi nime saanud leht pealkirjaga "Viimase kohtuotsuse orden" viitab selgelt nelja ratsaniku niinimetatud "puhkepaikadele": sõda, vallutus, nälg ja surm.
  
  "Ilmutuse raamatust?" küsis Hayden. "Need neli ratsanikku?"
  
  "Jah." Lauren noogutas, vaadates ikka veel palju noote, mida kinnitasid mõned Ameerika parimad nörgid. "Jumala Tall avab esimesed neli seitsmest pitserist, mis toovad esile neli olendit, kes ratsutavad valgete, punaste, mustade ja kahvatunäoliste hobuste seljas. Muidugi on need aastate jooksul kõige külge kiindunud ja populaarses kultuuris ikka ja jälle ümber tõlgendatud. Neid on kirjeldatud isegi kui Rooma impeeriumi ja selle hilisema ajaloo sümbolit. Aga hei, natsid võisid sellega mängida kuidas tahavad, eks? Nüüd on võib-olla parem, kui ma selle ära annaksin. Ta tõmbas oma portfellist välja virna pabereid, näis asjalikum kui Drake teda kunagi näinud oli. Huvitav muutus Laureni jaoks ja tundub, et ta on selle oma südameasjaks võtnud. Ta heitis kiire pilgu paberile.
  
  "Kas see on asi, mis kõik pruunistas? Tellida?
  
  "Jah, lugege seda."
  
  Dahl luges selle ette, samal ajal kui teised selle sisse võtsid.
  
  "Maa neljast nurgast leidsime neli ratsanikku ja kirjeldasime neile viimse kohtuotsuse ordeni plaani. Need, kes pääsevad üle kohtuotsuste ristisõjast ja selle tagajärgedest, saavad õigusega valitseda. Kui loete seda, oleme eksinud, seega lugege ja järgige ettevaatlikult. Meie viimased aastad on kulunud maailma revolutsioonide nelja viimase relva kokkupanemisele: sõda, vallutus, nälg ja surm. Ühiselt hävitavad nad kõik valitsused ja avavad uue tuleviku. Ole valmis. Otsige need üles. Reisige Maa nelja nurka. Otsige üles Strateegia Isa ja seejärel Khagani puhkepaigad; halvim indiaanlane, kes kunagi elanud, ja siis Jumala nuhtlus. Kuid kõik pole nii, nagu paistab. Külastasime Khaganit 1960. aastal, viis aastat pärast valmimist, asetades vallutuse tema kirstu. Oleme leidnud nuhtluse, mis valvab tõelist viimast kohtuotsust. Ja ainus tapmiskood on siis, kui Horsemenid ilmusid. Isa luudel ei ole identifitseerimismärke. Indiaanlane on ümbritsetud relvadega. Viimase kohtuotsuse kord elab nüüd teie kaudu ja valitseb igavesti.
  
  Drake leotas selle kõigega. Palju vihjeid, palju tõdesid. Palju tööd. Dahl lõi ta aga oma esimese kommentaariga punni. "Tõus üles? Kas nad ei hakka mässama?
  
  "Jah, midagi tundub valesti." Lauren nõustus. "Aga see pole kirjaviga."
  
  Mai kommenteeris: "Tundub, et see näitab vaatamise järjekorda, kuigi peenelt."
  
  Lauren noogutas nõustuvalt. "See on tõsi. Aga kas te saate ka aru, miks nad kutsuvad neid "puhkepaikadeks"? Mitte hauakambriteks või matmispaikadeks või milleks iganes?"
  
  "Kõik pole nii, nagu paistab," luges Dahl valjusti.
  
  "Jah. Ilmselgelt on vaja veel palju uuringuid.
  
  "Indiaanlane on ümbritsetud relvadega," luges Alicia valjusti. "Mida paganat see tähendab?"
  
  "Ärme jää endast liiga kaugele," ütles Hayden.
  
  "Arvatakse, et teadmine kõigist nendest viimastest puhkepaikadest suri natside orduga." Lauren ütles. "Võib-olla plaanisid nad midagi salvestada. Võib-olla on see kodeering. Või teadmiste edasiandmine teistele põlvkondadele. Me ei tea kindlalt, aga me teame, et see on kõik, mis meil jätkub," kehitas ta õlgu, "ja kõik on samas paadis. Ta vaatas Drake'i. "Paat. Ellujäämisparv. Saate ideest aru."
  
  Yorkshirelane noogutas uhkelt. "Muidugi tahan. SAS suudab kivi hõljuda.
  
  "Noh, kellega me kokku puutume, on neil samad vihjed, mis meil," ütles Hayden. "Kuidas me alustaksime?"
  
  Kinimaka pööras aknast ära. "Maa neljas nurgas?" ta küsis. "Kus nad asuvad?"
  
  Tuba näis tühi. "Seda on raske öelda," ütles Dahl. "Kui maakera on ümmargune."
  
  "Okei, kuidas oleks esimese ratsamehega, kellele nad viitasid. See strateegia isa. Kinimaka astus tuppa, tõkestades kogu valguse enda taga olevast aknast. "Millised viited meil selle jaoks on?"
  
  "Nagu arvata võis," puudutas Lauren ekraani, "seda teeb ka kodune mõttekoda..." Ta võttis lugemiseks hetke.
  
  Drake võttis sama hetke järelemõtlemiseks. Laureni mainimine "kodus asuvast mõttekojast" tegi ainult selgeks, mida seal polnud.
  
  Karin Blake.
  
  Muidugi läks aeg lennates, kui kuulusid SPEARi meeskonda, aga see päev või isegi nädal oli ammu möödas, mil Karin pidi valves olema. Iga kord, kui ta otsustas temaga ühendust võtta, peatas miski teda - olgu selleks siis hunnik vaenlasi, maailmakriis või tema enda nõue mitte olla tüütu. Karin vajas oma ruumi, kuid...
  
  Kus kurat ta on?
  
  Lauren hakkas rääkima ja taas tuli mõtted Karinist kõrvale jätta.
  
  "Tundub, et ajaloolist tegelast tunti strateegia isana. Hannibal."
  
  Smith näis ebakindel. "Milline neist?"
  
  Alicia surus huuled kokku. "Kui see on Anthony Hopkinsi kutt, siis ma ei lahku sellest ruumist."
  
  "Hannibal Barca oli legendaarne Kartaago väejuht. Sündis aastal 247 eKr. Ta oli mees, kes juhtis terve armee, sealhulgas sõjaelevante, üle Püreneede ja Alpide Itaaliasse. Tal oli võime tuvastada oma tugevused ja vaenlaste nõrkused ning ta võitis paljusid Rooma liitlasi. Ainus viis, kuidas ta lõpuks läbi kukkus, oli see, kui mõni mees õppis omaenda hiilgavaid taktikaid ja töötas välja viisi, kuidas neid tema vastu kasutada. See oli Kartaagos."
  
  "Nii et see mees on strateegia isa?" - küsis Smith. "See Hannibal?"
  
  "Peatakse üheks suurimaks sõjaliseks strateegiks ajaloos ja üheks silmapaistvamaks antiikaja kindraliks koos Aleksander Suure ja Caesariga. Teda kutsuti strateegia isaks, sest tema suurim vaenlane Rooma võttis lõpuks tema sõjalise taktika oma plaanidesse.
  
  "See on võit," ütles Dahl, "kui see kunagi on olnud."
  
  Lauren noogutas. "Parem. Hannibali peeti Rooma jaoks nii õudusunenäoks, et nad kasutasid seda ütlust alati, kui mõni katastroof juhtus. Tõlkes tähendab see Hannibali väravaid! Ladinakeelne fraas sai üldtunnustatud ja seda kasutatakse siiani.
  
  "Tagasi tellimuse juurde," õhutas Hayden neid. "Kuidas see sobib?"
  
  "Noh, võime kindlalt öelda, et Hannibal on üks neljast ratsanikust. Peale selle, et ta ilmselt ratsutas, on teda läbi ajaloo nimetatud strateegia isaks. See tähendab, et Ta on sõda, esimene ratsanik. Ta tõi kindlasti sõja Rooma impeeriumile.
  
  Drake skaneeris teksti. "Nii on siin kirjas, et viimsepäeva ordeni plaani panid paika ratsanikud. Kas me peame eeldama, et ordu mattis Hannibali hauda hävitava relva? Kas jätta see järgmise põlvkonna hooleks?"
  
  Lauren noogutas. "See on üldine tunne. Relvad igas hauas. Igas maanurgas on haud."
  
  Kinimaka kergitas kulmu. "Mis jällegi on sama mõttekas kui muru seelik."
  
  Hayden viipas talle käega, et ta lõpetaks. "Unusta see," ütles ta. "Praeguseks. Kindlasti peaks sellisel mehel nagu Hannibal olema haud või mausoleum?
  
  Lauren nõjatus toolil tagasi. "Jah, siin lähevad asjad keeruliseks. Vaene vana Hannibal saadeti pagendusse ja suri armetut surma, ilmselt mürgist. Ta maeti tähistamata hauda."
  
  Drake'i silmad läksid suureks. "Jama".
  
  "See paneb sind mõtlema, kas pole?"
  
  "Kas meil asukohta on?" küsis Mai.
  
  "Oh jah". Lauren naeratas. "Aafrika".
  
  
  NELJAS PEATÜKK
  
  
  Alicia kõndis kõrvalkapi juurde ja tõmbas selle peal olevast minikülmkapist välja veepudeli. Uue operatsiooni alustamine oli alati stressirohke. Tema tugevus oli võitlus; seekord vajasid nad aga selgelt plaani. Hayden oli juba sülearvutis Laureniga liitunud ja Smith püüdis huvi tunduda, kahtlemata seetõttu, et newyorklane võttis teistsuguse rolli. Oh jah, ja kuna ta pole vanglas ja külastab hullu terroristi.
  
  Alicial oli oma arvamus, kuid tal oli raske Laureni loogikast aru saada. Sellegipoolest polnud tema koht kohut mõista, mitte pärast elu, mida ta juba elas. Lauren Fox oli piisavalt tark ja läbinägelik, et näha, mis tulemas on.
  
  Loodan seda. Alicia jõi poole pudelist ära ja pöördus siis Drake'i poole. Yorkshirelane seisis parasjagu Dahli ja Kensi kõrval. Ta oli sisenemas, kui tema läheduses oli liikumine.
  
  "Oh, tere Yogi. Kuidas seal asjad käivad?
  
  "Hästi". Vene varas on äkilisest paljastamisest saati masenduses. "Kas sa arvad, et nad vihkavad mind nüüd?"
  
  "WHO? Nad? Kas sa teed nalja? Keegi ei mõista sind hukka, eriti mina. Ta naeratas ja vaatas ringi. "Või mai. Või Drake. Ja eriti mitte Kenzi. Tõenäoliselt on emasel koopas, mis on täis vastikuid väikseid saladusi.
  
  "ARUANNE".
  
  "Pole just teie vastik väike saladus." Jama! "Hei, ma üritan siin ikka muutuda. Ma ei tea juubeldamisest midagi."
  
  "Ma näen seda".
  
  Ta ulatas käe: "Tule siia!" - ja tormas pähe, kui ta minema libises, püüdes peast kinni haarata. Yorgi hüppas toa lõppu, jalad heledad. Alicia nägi tagaajamise mõttetust.
  
  "Järgmine kord, poiss."
  
  Drake jälgis tema lähenemist. "Tead, ta kardab sind."
  
  "Ma ei arvanud, et laps midagi kartis. Mitte pärast selles Vene vanglas viibimist ja müüride ehitamist. Siis saad teada, et ta kardab seda." Ta koputas endale vastu pead.
  
  "Kõige võimsam relv," ütles Dahl. "Küsige lihtsalt Hannibalilt."
  
  "Oi, Torsti teeb nalja. Pöördume kõik kalendri poole. Aga tõsiselt," lisas Alicia. "Laps peab rääkima. Ma ei ole parema kvalifikatsiooniga."
  
  Kensi haukus. "Kas tõesti? Olen üllatunud."
  
  "Kas teid mainiti Webbi avalduses? Oh jah, ma arvan küll."
  
  Iisraellane kehitas õlgu. "Mul on öösel raske magada. Mis siis?"
  
  "Sellepärast," ütles Alicia. "Ei midagi."
  
  "Ma arvan, et samal põhjusel kui sina."
  
  Oli sügav vaikus. Dahl vaatas üle naiste peade Drake'i pilgu ja kummardas kergelt. Drake vaatas kiiresti kõrvale, ei halvustanud naisi, kuid ei tahtnud, et neid viletsuse kaevu alla tiritaks. Alicia vaatas üles, kui Hayden hakkas rääkima.
  
  "Olgu," ütles nende boss. "See on parem, kui Lauren algselt arvas. Kes reisib Hellesponti?
  
  Alicia ohkas. "Kõlab selle neetud meeskonna jaoks ideaalselt. Pane mind kirja."
  
  
  * * *
  
  
  Esmalt helikopteriga ja seejärel kiirpaadiga lähenes SPEAR meeskond Dardanellidele. Päike vajus juba horisondi poole, valgus muutus eredast kerast taustal panoraamribaks ja horisontaalseks kaldkriipsuks. Drake avastas end konarliku sõidu ajal vaevu transpordiliikide vahel vahetamas ja leidis aega imestada, kuidas piloodid päeva turvaliselt läbi said. Alicia, olles tema kõrval helikopteri pardal, selgitas veidi oma tundeid.
  
  "Hei poisid, kas te arvate, et see kutt üritab meid tappa?"
  
  Kinimaka, tugevalt kinni kinnitatud ja nii paljudest tagavararihmadest kinni hoides, kui suutis, ütles läbi hammaste: "Ma olen üsna kindel, et ta arvab, et need hüppavad."
  
  Kommunikatsioonid toimisid täielikult ja olid avatud. Vaikus täitis õhku, kui nende meeskond CIA tarnitud relvi kontrollis. Drake leidis tavalised kahtlusalused, sealhulgas Glockid, HKS, lahingunoad ja valik granaate. Pakuti ka öövaatlusseadmeid. Vaid mõni minut hiljem hakkas Hayden suhtleja kaudu rääkima.
  
  "Seega, inimesed, on aeg kaaluda selle missiooni teist, isiklikumat aspekti. Võistlevad meeskonnad. CIA väidab endiselt, et neid on kuus, nii et olgem tänulikud, et neid pole palju rohkem. Aleksandria rakk saab pidevalt teavet CIA rakkudest üle maailma, NSA-lt ja salaagentidelt. Nad edastavad mulle kõik asjakohased faktid..."
  
  "Kui see on nende huvides," sekkus Kensi vahele.
  
  Hayden köhatas. "Ma saan aru, et teil on olnud halbu kogemusi valitsusasutustega ja CIA-d avaldatakse väga halvasti, kuid ma töötasin nende heaks. Ja vähemalt tegin oma tööd õigesti. Neil on terve rahvas kaitsta. Võite olla kindel, et ma annan teile faktid."
  
  "Huvitav, mis ta seelikut üles tõstab," sosistas Alicia suhtleja kohal. "Ma olen kindel, et see pole kuradi hea."
  
  Kensi vaatas talle otsa. "Mis võiks olla hea, mis paneb teie seeliku kerkima?"
  
  "Ma ei tea". Alicia pilgutas kiiresti silmi. "Johnny Deppi suu?"
  
  Hayden köhatas kurku ja jätkas. "Kuus eriüksuslast. Raske on öelda, kes on sümpaatne ja kes on otse vaenulik. Ära eelda. Peame kohtlema kõiki kui vaenlasi. Ükski riik, mida me teame, on sellega seotud, ei tunnista seda. Ma saan aru, et võite mõnda neist meestest tunda, kuid laul jääb samaks."
  
  Kui Hayden pausi tegi, mõtles Drake Briti kontingendile. SAS-il oli päris mitu rügementi ja ta oli aastaid eemal olnud, kuid sellegipoolest polnud ultraeliitsõdurite maailm just suur. Haydenil oli õigus, kui ta rääkis praegu võimalikest vastasseisudest ja reservatsioonidest, mitte ei tabanud neid lahinguväljal. Dahl võib olla huvitatud Rootsi kontingendist ja Kenzie Iisraeli kontingendist. Hea töö, seal ei olnud traditsioonilist Ameerika kohalolekut.
  
  "Ma ei kujuta ette, et Hiina oleks sõbralik," ütles ta. "Ei Venemaa."
  
  "Sel kiirusel," ütles Mai aknast välja vaadates. "Need on pimedas kujundid."
  
  "Kas meil on ettekujutus iga riigi hetkeolukorrast?" - küsis Dahl.
  
  "Jah, ma olin just selle poole teel. Nii palju kui me aru saame, on rootslased mitme tunni kaugusel. Prantslased on endiselt kodus. Mossad on kõige lähemal, väga lähedal.
  
  "Muidugi," ütles Dahl. "Keegi ei tea tegelikult, kuhu nad lähevad."
  
  Drake köhatas kergelt. "Kas sa üritad õigustada Rootsi ebaõnnestunud katset?"
  
  "Nüüd kõlate nagu Eurovisioonil. Ja keegi ei maininud Suurbritanniat. Kus need asuvad? Kas ikka teed teed?" Dahl tõstis kujuteldava tassi, tema väike sõrm viltu välja paistis.
  
  See oli õiglane punkt. "Noh, Rootsi alustas ilmselt tagurpidi."
  
  "Vähemalt nad alustasid."
  
  "Poisid," katkestas Hayden. "Ära unusta, et ka meie oleme osa sellest. Ja Washington loodab, et me võidame.
  
  Drake naeris. Dahl naeratas. Smith vaatas üles, kui Lauren hakkas rääkima.
  
  "Huvitav täiendus sellele kõigele on see, et mõned neist riikidest protesteerivad ägedalt igasuguse sekkumise vastu. Muidugi on jama tase alati kõrge, kuid me võiksime tegeleda ebaausate elementidega.
  
  "Mitteametlikult? Killud?" - küsis Kinimaka.
  
  "See on võimalik."
  
  "See toob meid tagasi põhiteabe juurde," ütles Hayden. "Kõik on vaenulikud."
  
  Drake mõtles, mida Smith võis tema avaldusest arvata. Cuscos tagasi oli Joshua vaenulik, kuid kuna valitsus ei olnud tema surma heaks kiitnud ning nende riigis viibimine muutus pidevalt ja vaidlustati, ei teadnud keegi, mis juhtuma hakkab. Selle mehe surm oli õnnetus, kuid selle põhjuseks oli tähelepanematus ja liigne innukus. Jah, ta oli parasiit ja mõrvar, kuid asjaolud olid teised.
  
  Pärast helikopterit täitsid nad paadid. Musta riietatud, maskeeritud näod, põrkasid sujuvalt üle Hellesponti vete, öö täitus lõpuks pimedusega. Nende marsruut oli tühi, tuled vilkusid kaugemal kaldal. Hellespont oli oluline kanal, mis moodustab osa Euroopa ja Aasia vahelisest piirist. Kitsas väin Gallipoli asus selle põhjakaldal, samas kui enamik teisi piire oli suhteliselt hõredalt asustatud. Läbi vee liugledes kasutasid Hayden ja Lauren oma sidevahendit.
  
  "Hannibalil polnud kunagi hauda, isegi mitte hauatähist. Pärast hiilgavat karjääri suri see legendaarne kindral peaaegu üksi, mürgitatuna kõrges eas. Kuidas siis leida märgistamata haud?"
  
  Drake vaatas üles, kui Lauren peatus. Kas ta küsis neilt?
  
  Smith asus vapralt lahendust otsima. "Sonar?"
  
  "See on võimalik, kuid teil peab olema päris hea ettekujutus, kust otsida," vastas Dahl.
  
  "Jah, nad leidsid ebaselge dokumendi, salvestatava dokumendi, aga ajas kaduma," ütles Hayden. "Hannibali saatus on alati ärritanud neid, kes armastasid kangelast, kes oli Rooma imperialismi vastu. Üks selline inimene oli kuuekümnendatel Istanbulis käinud Tuneesia president. Selle visiidi ajal tahtis ta vaid Hannibali säilmed Tuneesiasse kaasa võtta. Muul polnud tähtsust. Türklased leebusid lõpuks mõnevõrra ja võtsid ta lühikesele teekonnale kaasa.
  
  "Kuuekümnendad?" ütles Dahl. "Kas mitte see ei olnud siis, kui sõjakurjategijad hakkasid oma vastikut plaani hauduma?"
  
  "Pigem". ütles Hayden. "Pärast seda, kui nad Kuubal elama asusid ja uut elu alustasid. Siis kestis nende uus kord peaaegu kakskümmend aastat.
  
  "Palju aega loominguliseks saamiseks," ütles Alicia.
  
  "Ja vali neile neli ratsanikku," lisas Mai. "Hannibal - sõja ratsanik? See on loogiline. Aga kes kurat on vallutus, nälg ja surm? Ja miks on Dardanellid Aafrikas üks neljast põhisuunast?
  
  "Hea märkus," kordas Alicia May, pannes Drake'i oma jõupingutusi kahekordistama. "Sa pead selle väikese mõtlemismütsi tagasi panema, Foxy."
  
  Lauren naeratas. Drake sai aru tema hääletooni järgi. "Seega viisid türklased, kes olid eriti piinlikud oma lugupidamatusest Hannibali vastu, Tuneesia presidendi Hellesponti äärde. Seal on kirjas "mäel, kus on lagunenud hoone". See on Hannibal Barca kuulus puhkepaik.
  
  Drake ootas, kuid rohkem teavet ei tulnud. "Ja ometi," ütles ta, "see oli kolmkümmend aastat tagasi."
  
  "See seisis seal nii kaua," ütles Lauren, "ja türklased panid kahtlemata üles mingisuguse auvahtkonna."
  
  Drake näis kahtlev. "Tegelikult võib see olla lihtsalt auhaud."
  
  "Nad viisid sinna Tuneesia presidendi Matt. Ta võttis isegi oma ihukaitsjate poolt sertifitseeritud liivaviaale ja nimetas neid koju naastes "Liivaks Hannibali hauast". Kas sellises olukorras, sellel aastal, kas türklased tõesti petaksid Tuneesia presidenti?
  
  Drake noogutas edasi läheneva tumeda rannajoone suunas. "Me uurime välja."
  
  
  VIIES PEATÜKK
  
  
  Drake aitas sooblivärvi kiirpaadi veest välja tõmmata, sildudes selle lähedal asuva vanade juurtega laigu külge ja paigaldades päramootori. May, Alicia ja Smith tormasid eelposti püstitama. Kinimaka tõstis raskeid seljakotte Dahli abiga. Drake tundis saabaste all liiva. Õhk lõhnas maa järele. Lained tormasid paatide poolt hoogu juurde temast vasakule jäävale kaldale. Ükski muu heli ei katkestanud vaikust, kui odamehed hindasid.
  
  Hayden hoidis käes kaasaskantavat GPS-navigaatorit. "Hästi. Mul on koordinaadid programmeeritud. Kas me oleme valmis minema?"
  
  "Valmis," õhkas mitu häält vastuseks.
  
  Hayden liikus edasi ja Drake seadis end tema selja taha, ületades tema jalge all jooksvale liivale. Nad skaneerisid ala pidevalt, kuid muid valgusallikaid polnud näha. Võib-olla jõudsid nad siia ikkagi esimesena. Võib-olla hoidsid teised meeskonnad end tagasi, lastes kellelgi teisel kogu rasket tõstmist teha. Võib-olla isegi praegu jälgiti neid.
  
  Võimalusi oli lõputult. Drake noogutas Aliciale, kui nad möödusid ja inglanna liitus riviga. "Võib kõikuda küljelt küljele."
  
  "Aga Smith?" - Ma küsisin.
  
  "Ma olen siin. Tee on selge."
  
  Oh jah, aga me suundume sisemaale, mõtles Drake, kuid ei öelnud midagi. Pehme liiv andis teed kõvaks pakitud mullale ja siis ronisid nad muldkehast üles. Vaid mõne jala kõrgused ja kaldus tipuga ületasid nad peagi kõrbepiiri ja leidsid end tasasel maatükil. Hayden näitas teed ja nad ületasid viljatu tühermaa. Nüüd pole enam vaja vahtkondi postitada. Nad nägid miilide kaugusele, kuid May ja Smith jäid kaugemale, suurendades oma vaateulatust.
  
  GPS-i ekraan vilkus vaikselt, juhatades neid sihtmärgile aina lähemale ja nende kohal laius majesteetlikult öö tume kaar. Nii palju ruumi oli taevas tohutu; tähed on vaevu nähtavad ja kuu on pisike triip. Kümnest minutist sai kakskümmend, siis kolmkümmend ja nad kõndisid ikka veel üksi. Hayden pidas sidet nii meeskonna kui ka Alexandriaga suhtleja kaudu. Drake lasi keskkonnal end sisse võtta, hingates looduse sakilises rütmis. Loomade hääled, tuul, maa kahin - see kõik oli olemas, kuid ei midagi sobimatut. Ta mõistis, et meeskonnad, mille vastu nad on, võivad olla sama head kui nemad, kuid ta usaldas enda ja oma sõprade võimeid.
  
  "Edasi," sosistas Hayden. "GPS näitab, et maastik tõuseb umbes nelikümmend jalga. See võib olla mägi, mida me otsime. Vaata üles."
  
  Mägi kerkis aeglaselt pimedusest välja, pidevalt tõusev mullaküngas, mille juured olid sassis, ja rändrahnud risustasid kuiva maad, kui nad rajasid takistuste vahelt. Drake ja Alicia võtsid hetkeks peatuda ja tagasi vaadata, märkides sujuvat mustust, mis ulatus kuni laialivalguva mereni. Ja kaugel sellest, sadama vilkuvad tuled, hoopis teistsugune eksistents.
  
  "Üks päev?" küsis Alicia üllatunult.
  
  Drake lootis seda. "Me jõuame sinna," ütles ta.
  
  "See peaks olema lihtne."
  
  "Ja armastus. Nagu rattaga sõitmine. Kuid te kukute ja saate lõikehaavu, sinikaid ja kriimustusi ammu enne, kui saate oma tasakaalu tagasi."
  
  "Nii et pool teed on juba läbitud." Ta puudutas teda korraks ja jätkas siis mäest üles.
  
  Drake järgnes talle vaikselt. Tulevik pakkus tõepoolest palju uusi võimalusi nüüd, kui Alicia Miles oli oma enesehävitamise tsüklist vabanenud. Kõik, mida nad pidid tegema, oli alistada järjekordne hullude ja suurhullude grupp, kes on põrgulikult pannud maailma inimesi kannatama.
  
  Ja seepärast panevad temasugused sõdurid kõik mängu. Adrianile kõrvalmajas ja Grahamile üle tänava. Chloe jaoks, kes nägi vaeva, et oma kaks last iga päev õigeks ajaks kooli viia. Paaridele, kes teel supermarketisse virisesid ja oigasid. Nende hüvanguks, kes heasüdamlikult ringteel ummikutes istusid, ja neile, kes järjekordi hüppasid. Mitte vihmaveerennide saast, kes ronisid pärast pimedat teie kaubikusse või garaaži ja tegid kõik endast oleneva. Mitte kiusajatele, võimuotsijatele ja tagatorkajatele. Olgu hoolitsetud nende eest, kes võitlesid kõvasti austuse, armastuse ja hoolitsuse eest. Olgu need, kes võitlesid oma laste tuleviku eest, selle turvalisuses kindlad. Aidatagu neid, kes aitasid teisi.
  
  Hayden püüdis tema tähelepanu vaikse nurinaga. "See võiks olla koht. GPS ütleb, et on, ja ma näen ees mahajäetud hoonet.
  
  Ta nägi kattuvaid värvilisi täppe. See oli siis sündmuste epitsenter. Nüüd polnud aega peensusteks. Sama hästi oleksid nad võinud Hannibali hauda otsides ilutulestikku lasta, kui nad leiaksid selle nüüd, kui nad siin olid, kiiremini. Sest Drake oli kindel, et kui nemad suudavad selle leida, leiaksid ka kõik teised meeskonnad.
  
  Hayden märkis ligikaudse ala. Kinimaka ja Dahl langetasid oma rasked seljakotid maapinnale. May ja Smith asusid parimatele vaatluskohtadele. Drake ja Alicia kolisid Haydenile lähemale, et aidata. Ainult Yorgi rippus, näidates ebakindlust, kui ta ootas, et talle öeldakse, mida teha.
  
  Kinimaka ja Dahl lõid suurepärased taskulambid, paigaldades kolmiku süsinikkiust alustele ja kinkides veelgi rohkem. Need ei olnud lihtsalt eredad pirnid, vaid need olid tehtud nii, et nad jäljendavad päikesevalgust võimalikult täpselt. Tõsi küll, isegi CIA ulatuslikud võimalused olid Egiptuses piiratud, kuid Drake"i arvates ei näinud aparaat kuigi halb välja. Kinimaka kasutas suure ala valgustamiseks alusele paigaldatud lampi ning seejärel läksid Hayden ja Dahl maapinda uurima.
  
  "Pöörake nüüd tähelepanu," ütles Hayden neile. "Viimase kohtuotsuse orden väidab, et relvad maeti siia kaua pärast Hannibali surma. See on tähistamata haud, mitte hauakivi. Nii et me otsime häiritud pinnast, mitte luid, klotse ega sambaid. Otsime esemeid, mis on hiljuti maetud, mitte iidseid säilmeid. See ei tohiks olla liiga raske -"
  
  "Ära ütle seda!" Dahl haukus. "Sa segad kõike, kurat."
  
  "Ma lihtsalt ütlen, et me ei pea Hannibali otsima. Ainult relvad."
  
  "Hea tähelepanek." Kinimaka kohendas veidi perimeetri valgustust.
  
  Hayden märkis maapinnal kolm kohta. Nad kõik nägid välja nagu neid oleks mingil moel muudetud ja mitte ühtegi hiljuti. Yorgi lähenes ettevaatlikult, labidas käes. Drake ja Alicia liitusid temaga, neile järgnes Kinimaka.
  
  "Lihtsalt kaevake," ütles Hayden. "Kiirusta".
  
  "Mis siis, kui seal on lõks?" küsis Alicia.
  
  Drake vaatas lagunenud hoonet. Seinad rippusid kurvalt, longus, justkui hoiaksid maailma raskust. Üks külg oli justkui hiiglasliku raiuti abil pooleks lõigatud, nüüd paistsid klotsid mõlemalt poolt välja nagu sakilised hambad. Katus oli ammu sisse kukkunud, polnud uksi ega aknaid. "Noh, tundub, et me ei suuda sealt peavarju leida."
  
  "Aitäh".
  
  "Ära muretse, kallis. Hoia pea püsti."
  
  Drake eiras raevukat sära ja asus tööle. "Mis on siis nelja ratsaniku tähtsus?" küsis ta Haydenilt sideseadme kaudu.
  
  "Mõttekoja parim oletus? Need vastavad otsitavatele ajaloolistele isikutele ja relvadele, mida loodame leida. Niisiis, Hannibal, keda kasvatati roomlasi vihkama, alustas Roomas peaaegu lõputut sõda, eks? Siit leiame sõjarelvad."
  
  "Võib ka olla, et nad on ratsanikud," sekkus Kinimaka. "Ma mõtlen, Hannibal oli."
  
  "Jah, natuke liiga ebamäärane, Mano."
  
  "Nii et sellel pole Piibliga mingit pistmist?" Drake kaevas välja veel ühe mullahunniku. "Sest me ei vaja neid rumalaid koode."
  
  "Noh, nad ilmusid Ilmutusraamatus ja..."
  
  "Vau!" Alicia karjatas järsku. "Ma arvan, et tabasin midagi!"
  
  "Ja tähelepanu," sosistas May hääl suhtleja kohal. "Veele on ilmunud uued tuled, need lähenevad kiiresti."
  
  
  KUUES PEATÜKK
  
  
  Drake viskas labida põrandale ja kõndis Aliciat vaatama. Yorgi oli juba kohal ja aitas tal kaevata. Kiiresti edenes ka Kinimaka.
  
  "Kui palju meil aega on?" küsis Hayden tungivalt.
  
  "Nende kiiruse järgi otsustades on kolmkümmend minutit üleval," vastas Smith.
  
  Dahl piilus pingsalt. "Kas on vihjeid?"
  
  "Tõenäoliselt Mossad," vastas Kensi. "Nad olid kõige lähemal."
  
  Drake vandus. "Ainus kord, kui soovisin, et neetud rootslased oleksid esikohal."
  
  Alicia seisis põlvini augus, kaevas labida serva pehmesse maasse, püüdes eset vabastada. Ta nägi vaeva, sikutades rõõmutult ebamääraseid servi. Kinimaka puhastas maad ülalt, kui Yorgi ühines Aliciaga üha laienevas haavas maapinnas.
  
  "Mis see on?" - Ma küsisin. küsis Drake.
  
  Hayden kükitas maha, käed põlvedel. "Ma ei saa veel kindlalt öelda."
  
  "Võta end kokku, Alicia." Drake naeratas.
  
  Peegeldus ja üles tõstetud sõrm olid tema ainus vastus. Kõnealune ese oli kaetud poriga ja kaetud igast küljest mustusega, kuid sellel oli kuju. Piklik, mõõtmetega umbes kaks meetrit korda üks meeter, oli kindla kasti kujuga ja liikus kergesti, näidates, et see polnud üldse raske. Probleem oli selles, et seda ümbritses ja tihendas kõva maa ja juured. Drake vaatas kastist mere poole, jälgis tulede lähenemist ja mõtles, kuidas paganama väikesesse ja kergesse konteinerisse mahub hävitav sõjaväerelva.
  
  "Viisteist minutit," teatas Smith. "Muud lähenemise märgid puuduvad."
  
  Alicia võitles maaga, sõimas ja ei jõudnud alguses kuhugi, kuid lõpuks võttis ta eseme lahti ja lasi Yorgil selle välja tõmmata. Juba siis klammerdusid ülekasvanud viinapuud ja sassis juured näiliselt rõõmsalt tema külge, kõva, väändunud kobar, mis keeldus lahti laskmast. Nüüd olid nad vööni mudas, raputasid riideid seljast ja toetusid labidatele. Drake hoidus ilmselgest "Mehed tööl" joonest ja kummardus, et aidata tõsta. Ka Dahl kummardus ning koos õnnestus leida objekti küljelt tugi ja see välja tõmmata. Juured protestisid, murdusid ja hargnesid lahti. Mõned pidasid kalli elu vastu. Drake vajutas ja tundis, kuidas see august üles ja üle serva hiilis. Ülevalt voolasid ümberasustatud pinnase jõed. Siis tõusid ta ja Dahl koos püsti ja vaatasid Aliciale ja Yorgile otsa. Mõlemad olid näost õhetavad ja hingasid raskelt.
  
  "Mida?" - Ma küsisin. küsis Drake. "Kas te plaanite teepausi teha? Kao siit kurat ära."
  
  Alicia ja Yorgi kontrollisid veel kord augu põhja, otsides rohkem kaste või võib-olla vanu luid. Midagi ei leitud. Hetk hiljem jooksis noor venelane mööda augu äärt, leides tuge sealt, kus seda ei paistnud olevat, nii et sai hüpata mööda nõlva üles ja üle augu serva. Alicia jälgis kurbusega toimuvat ja hüppas siis veidi kohmakalt külili. Drake võttis tal käest kinni ja tõmbas ta üles.
  
  Ta naeratas. "Sa unustasid oma labida."
  
  "Kas sa tahad selle järele minna? Ma pakun enne pead."
  
  "Vähendus, vaoshoitus."
  
  Hayden jätkas auku vaatamist. "Mõtlesin, et oleks hea aeg võtta hetk, et veeta hetk vaese vana Hannibal Barcaga. Me ei taha kaassõdurit austada.
  
  Drake noogutas nõustuvalt. "Legend".
  
  "Kui ta isegi seal all on."
  
  "Natsid tegid oma uurimistööd," ütles Hayden. "Ja tunnistan vastumeelselt, et nad tegid seda hästi. Hannibal saavutas püsiva kuulsuse lihtsalt tänu sellele, et ta oli oma töös hea. Tema teekond üle Alpide on endiselt üks tähelepanuväärsemaid sõjalisi saavutusi varajaste sõdade ajal. Ta tutvustas sõjalisi strateegiaid, mida tänapäevalgi ülistatakse.
  
  Hetke pärast vaatasid nad üles. Dahl oli nendega. Kinimaka pühkis eseme ära, et paljastada tugev tumedast puidust valmistatud kast. Ülaosas oli väike vapp ja hawaii püüdis sellega eputada.
  
  Hayden kummardus minu poole. "See on kõik. Nende omatehtud logo. Viimase kohtuotsuse kord.
  
  Drake uuris seda, jättes sümboli meelde. See meenutas väikest keskmist ringi, mille ümber oli kompassi erinevatesse punktidesse paigutatud neli keerutatud punutist. Ring oli lõpmatuse sümbol.
  
  "Vikatid on relvad," ütles Hayden. "Oma sisemaailma kaitsmine?" Ta kehitas õlgu. "Vajadusel tegeleme sellega hiljem. Lähme."
  
  Tuled ei olnud enam merel, mis tähendas, et Mossad, kui see oli see, kes oli kõige lähemal, oli jõudnud kindlale maapinnale ja oli täiskiirusel vähem kui viieteistkümne minuti kaugusel. Drake mõtles taas, kuidas vastasseis lõppeb. SPEAR sai käsu kindlustada kõik neli relva iga hinna eest, kuid korraldusi täideti lahinguväljal harva ideaalselt. Ta nägi teiste närvilisi ilmeid ja teadis, et nad tunnevad samamoodi, isegi Hayden, kes oli käsustruktuurile kõige lähemal.
  
  Nad valmistusid lahkuma.
  
  "Püüdke vältida vastasseisu," ütles Hayden. "Ilmselt".
  
  "Mis siis, kui me ei saa?" - küsis Dahl.
  
  "Noh, kui see on Mossad, võib-olla saame rääkida."
  
  "Ma kahtlen, kas neil on ID-vestid," pomises Alicia. "See pole politseisaade."
  
  Hayden lülitas oma kommunikaatori hetkeks väljalülitatud asendisse. "Kui meid tulistatakse, siis me kakleme," ütles ta. "Mida me veel teha saame?"
  
  Drake pidas seda parimaks kompromissiks. Ideaalses maailmas oleksid nad lähenevatest sõduritest mööda libisenud ning vigastusteta ja märkamatult oma transpordile tagasi pöördunud. Muidugi ei eksisteeriks SPEAR ideaalmaailmas. Ta kontrollis oma relvi uuesti, kui meeskond valmistus välja kolima.
  
  "Minge pikale teele," soovitas Hayden. "Nad ei tee".
  
  Kõik ettevaatusabinõud. Kõik nipid konfliktide vältimiseks.
  
  Laureni hääl oli okas kõrvas. "Saime just uudise, inimesed. Lähenevad ka rootslased."
  
  
  SEITSMES PEATÜKK
  
  
  Drake juhatas teed, kõndides esmalt ümber lagunenud hoone ja seejärel suundudes nõlvast alla. Pimedus varjas endiselt maad, kuid koit oli kohe nurga taga. Drake kirjeldas oma teed ebaühtlases ahelas, kuni leidis end merele vastassuunas.
  
  Meeled erksad, pead tõstetud, meeskond meid järgimas.
  
  Dahl võttis kasti enda valdusesse, hoides kaant ettevaatlikult kaenla all. Kenzi jooksis tema kõrvale, aidates tal teed leida. Meeskond kandis öövaatlusvarustust, välja arvatud Smith, kes eelistas olla ümbritsevast täielikult teadlik. See oli hea kombinatsioon. Nad jooksid kõrvuti ja ühes failis, kuni jõudsid mäe jalamile ja tasasele tasandikule, kus polnud varjualust. Drake jäi oma silmuse külge, juhatades neid paatide üldises suunas. Ühtegi sõna ei öeldud - igaüks kontrollis oma meeli ümbritsevat.
  
  Nad teadsid, kui surmavad on nende vaenlased. Pole seekord poolhuvilisi palgasõdureid. Täna ja järgmisel ja ülejärgmisel astusid neile vastu sõdurid, kes ei jäänud neile alla.
  
  Peaaegu.
  
  Drake aeglustas kiirust, tundes, et nad liiguvad natuke liiga kiiresti. Maastik ei olnud nende kasuks. Idahorisondi poole hiilis kahvatu helk. Varsti pole katet. Smith seisis temast paremal ja Mai temast vasakul. Meeskond jäi madalaks. Mägi, mille tipus oli lagunenud hoone, kahanes eemale, ilmudes nende taha. Ees ilmus rida põõsaid, mis olid täis mitu puud, ja Drake tundis kergendust. Need asusid kohast, kus nad pidid olema, kaugel kirdes, kuid lõpptulemus oli seda väärt.
  
  Parim stsenaarium? Ei mingit võitlust.
  
  Ta liikus edasi, otsides ohtu ja hoides oma kehakeele neutraalsena. Seos jäi rahulikuks. Varjupaigale lähenedes aeglustasid nad kiirust, juhuks kui keegi juba seal ootas. Komandodena võisid nad oodata hoiatust, kuid sellel missioonil ei saanud midagi enesestmõistetavaks pidada.
  
  Drake nägi suurt ala, mida piirasid mitmed puud ja hõredad põõsad, ning peatus, andes teistele märku pausi teha. Maastiku ülevaatus ei näidanud midagi. Mäe tipp oli inimtühi nii kaugele, kui ta nägi. Nendest vasakule viis õhuke kate tasasele tasandikule ja seejärel mere kaldale. Ta arvas, et nende paadid võivad olla viieteistminutilise jalutuskäigu kaugusel. Ta lülitas vaikselt ühenduse sisse.
  
  "Lauren, kas rootslaste kohta on uudiseid?"
  
  "Ei. Kuid nad peavad olema lähedal."
  
  "Teised meeskonnad?"
  
  "Venemaa on õhus." Ta tundus olevat piinlik. "Ma ei saa teile positsiooni anda."
  
  "See koht on muutumas kuumaks tsooniks," ütles Smith. "Me peame liikuma."
  
  Drake nõustus. "Koolime välja."
  
  Ta tõusis püsti ja kuulis karjumist, mis oli sama šokeeriv kui iga kuul.
  
  "Lõpeta ära! Me vajame kasti. Ära liiguta."
  
  Drake ei kõhelnud, vaid laskus kiiresti alla, olles nii tänulik hoiatuse eest kui šokeeritud, et nad olid vaenlasest mööda lasknud. Dahl vaatas talle otsa ja Alicia näis segaduses. Isegi Mai näitas üles üllatust.
  
  Kensi klõpsutas keelt. "See peab olema Mossad."
  
  "Kas sa võtsid nad relva ähvardusel?" küsis Hayden.
  
  "Jah," ütles Drake. "Kõlar on otse ees ja tõenäoliselt on abilised mõlemal pool. Täpselt seal, kus me olla tahame."
  
  "Me ei saa edasi liikuda," ütles Mai. "Läheme tagasi. Selles suunas." Ta osutas ida poole. "Seal on varjualune ja tee, mitu talu. Linn ei ole liiga kaugel. Võime välja kuulutada evakueerimise.
  
  Drake heitis pilgu Haydenile. Nende ülemus näis kaaluvat valikut, kas suunduda piki rannikut põhja poole, ida poole tsivilisatsiooni poole või astuda vastu lahingule.
  
  "Kui me siia jääme, ei juhtu midagi head," ütles Dahl. "Ühe eliitvaenlase vastu võitlemine oleks väljakutse, kuid me teame, et rohkem on teel."
  
  Drake teadis juba varem, et Mayl oli õigus. Põhjamaa ei pakkunud päästmiseks mingit teed. Nad jooksevad mööda Hellesponti katteta ja loodavad puhtale õnnele, et võivad mõne transpordivahendi otsa komistada. Idasuunas reisimise võimalus garanteeritud.
  
  Lisaks ei tuleks vaevalt ühestki linnast teisi meeskondi.
  
  Hayden helistas sellele ja pööras seejärel itta, hinnates maastikku ja kiire põgenemise võimalusi. Sel hetkel tuli hääl uuesti.
  
  "Jääge sinna!"
  
  "Kurat," õhkas Alicia. "See kutt on selgeltnägija."
  
  "Mul on lihtsalt hea nägemine," ütles Smith visuaaltehnoloogiale viidates. "Peida end millegi kindla taha. Me võtame tule ära."
  
  Meeskond asus teele, suundudes itta. Iisraellased avasid tule, kuulid üle odameeste peade põrkasid vastu puutüvesid ja okste vahele. Lehed sadas maha. Drake ronis kiiresti, teades, et lasud olid sihilikult kõrgele suunatud, ja mõtles, mis kuradi uude sõtta nad siin astuvad.
  
  "See on nagu kuradi armee väljaõpe," ütles Alicia.
  
  "Ma tõesti loodan, et nad kasutavad kummikuule," vastas Dahl.
  
  Nad ronisid ja improviseerisid, liikudes itta, jõudes tugevamate puudeni ja püüdes pilku. Drake tulistas tahtlikult kõrgele tagasi. Ta ei näinud liikumist.
  
  "Keerulised pätid."
  
  "Väike meeskond," ütles Kenzie. "Hoolikalt. Automaatsed masinad. Nad ootavad otsust."
  
  Drake tahtis innukalt kõiki eeliseid ära kasutada. Meeskond suundus ettevaatlikult itta, otse kahvatule koidikule, mis veel kauget silmapiiri ähvardas. Järgmisele lagendikule jõudnud Drake kuulis ja praktiliselt tundis kuuli vilet.
  
  "Jama". Ta otsis kattevarju. "See oli lähedal."
  
  Rohkem tulistamist, rohkem pliiheitmeid varjupaikade vahel. Hayden vaatas sügavalt Drake'ile silma. "Nende viisid on muutunud."
  
  Drake hingas sügavalt, vaevu uskudes seda. Iisraellased tulistasid ägedalt ja edenesid kahtlemata ettevaatlikult, kuid soodsas tempos. Teine kuul rebis Yorga pea taga puult kooretüki, mistõttu venelane võpatas ägedalt.
  
  "Pole hea," nurises Kensi raevukalt. "Pole üldse hea".
  
  Drake'i silmad olid nagu tulekivi. "Hayden, võta Laureniga ühendust. Las ta kinnitab Qrow'le, et anname tuld tagasi!
  
  "Me peame tule tagasi andma," hüüdis Kensi. "Te pole kunagi varem kontrollinud."
  
  "Ei! Nad on palgasõdurid, eliitväed, kes on koolitatud ja täidavad käske. Nad on kuradi liitlased, potentsiaalsed sõbrad. Vaata seda, Hayden. Vaadake seda kohe! "
  
  Uued kuulid läbistasid alusmetsa. Vaenlane jäi nähtamatuks, kuulmatuks; SPIR teadis nende edasitungist ainult oma kogemuste põhjal. Drake vaatas, kuidas Hayden klõpsas sidenuppu ja rääkis Laureniga, ning palvetas seejärel kiire vastuse eest.
  
  Mossadi sõdurid tulid lähemale.
  
  "Kinnitage meie olek." Isegi Dahli hääl kõlas pingeliselt. "Lauren! Kas teete otsuse? Kas me hakkame kaklema? "
  
  
  * * *
  
  
  ODA meeskond, olles juba oma paatidest eemale aetud, oli sunnitud liikuma kaugemale itta. Neil oli tule all raske. Soovimata võidelda tuntud liitlastega, sattusid nad kaelani ohtu.
  
  Rabeldades, kriimustatud ja verised, kasutasid nad kõiki oma arsenalis olevaid nippe, iga nippi, et enda ja Mossadi vahele rohkem distantsi seada. Laureni naasmine võttis aega vaid mõne minuti, kuid need minutid kestsid kauem kui Justin Bieberi CD.
  
  "Qrow on õnnetu. Ta ütleb, et saite tellimuse. Hoidke oma relvi iga hinna eest. Kõik neli."
  
  "Ja see on kõik?" küsis Drake. "Kas sa ütlesid talle, kellega meil on tegemist?"
  
  "Kindlasti. Ta tundus vihane. Ma arvan, et me vihastasime ta välja."
  
  Drake raputas pead. Pole mõtet. Peame selle nimel koostööd tegema.
  
  Dahl avaldas oma arvamust. "Me läksime Peruus tema korraldustele vastu. Võib-olla on see tasuvus."
  
  Drake ei uskunud seda. "Ei. See oleks väiklane. Ta pole selline poliitik. Meie vastu seisavad liitlased. Jama. "
  
  "Meil on korraldused," ütles Hayden. "Elame täna üle ja võitleme homme."
  
  Drake teadis, et tal on õigus, kuid ta ei suutnud jätta mõtlemata, et iisraellased ütlesid ilmselt sama asja. Nii said alguse sajanditevanused kaebused. Nüüd liikusid nad meeskonnana ida poole, püsides oma metsakilbi piires, ja organiseerisid tagalaväe, mis ei olnud liiga agressiivne, kuid piisavalt iisraellasi aeglustada. Smith, Kinimaka ja Mai näitasid silmapaistvalt, et nad mõtlevad nüüd äri, aheldades vastaseid igal sammul.
  
  See tuli nende tagant, kui Drake läbi puude lendas. Helikopter mürises pea kohal, siis kaldus ja maandus mingil silmapaistmatul lagendikul. Haydenil ei olnud vaja sõnagi öelda.
  
  "Rootslased? venelased? Issand, see on lihtsalt jama, poisid!
  
  Drake kuulis kohe lasku sellest suunast. Helikopterist äsja väljunule tulistati, mitte Mossadi poolt.
  
  See tähendas, et nüüd oli võitluses neli eriüksuslast.
  
  Ees lõppes mets, paljastades kiviaedadega ääristatud laia põllu taga vana talumaja.
  
  "Võtke natuke aega," hüüdis ta. "Tegutsege kõvasti ja kiiresti. Me saame seal end kokku võtta."
  
  Meeskond jooksis nii, nagu oleks põrgukoerad kannul kuumad.
  
  
  * * *
  
  
  Täis, kuid kontrollitud tempos liikudes väljus meeskond juhuslikult varjust ja tormas talumaja poole. Seinad ja aknaavad olid peaaegu sama räbalad kui maja mäe peal, mis viitab inimeste puudumisele. Kolm eriüksuslaste rühma lebasid nende taga, aga kui lähedal?
  
  Drake ei teadnud. Ta sörkis raskelt mööda roopalist maad, eemaldades öise nägemise ja kasutades oma tee tähistamiseks heledamaks muutuvat taevast. Pool meeskonda vaatas ette, pool taha. Mai sosistas, et nägi Mossadi meeskonda metsaserva jõudmas, kuid siis jõudis Drake esimese madala seinani ning Mai ja Smith avasid väikese koguse mahasurutavat tuld.
  
  Üheskoos kobasid nad kiviaia taga.
  
  Talu oli veel paarkümmend sammu ees. Drake teadis, et see ei tee neile mingit kasu, kui lubada iisraellastel ja teistel sisse elada ja luua ideaalseid vaatepilte. Lisaks oleksid teised meeskonnad nüüd üksteise suhtes ettevaatlikud. Ta rääkis suhtlejasse.
  
  "Parem vedake oma tagumik, poisid."
  
  Alicia pöördus ja vaatas talle otsa. "Kas see on teie parim Ameerika aktsent?"
  
  Drake näis murelik. "Kurat. Lõpuks pöördusin ümber." Siis nägi ta Dahli. "Aga hei, see võiks olla hullem, ma arvan."
  
  Ühena murdsid nad kaanest läbi. May ja Smith avasid taas tule ja said vastuseks vaid kaks lasku. Muid helisid ei kuulnud. Drake leidis tugeva seina ja peatus. Hayden määras kohe May, Smithi ja Kinimaka perimeetrit valvama ning kiirustas seejärel teistega ühinema.
  
  "Meil on paar minutit kõik korras. Mis meil on?"
  
  Dahl oli juba kaarti lahti keeramas, kui Laureni hääl nende kõrvu täitis.
  
  "Plaan B on endiselt võimalik. Suunduge sisemaale. Kui olete kiire, ei vaja te transporti."
  
  "Kuradi B plaan." Drake raputas pead. "Alati plaan B."
  
  Perimeetripatrull teatas, et kõik on selge.
  
  Hayden osutas kastile, mida Dahl kandis. "Me peame siin vastutama. Kui te selle kaotate, pole meil aimugi, mis seal sees on. Ja kui sa kaotad selle vaenlasele..." Tal ei olnud vaja jätkata. Rootslane pani kasti maapinnale ja põlvitas selle kõrvale.
  
  Hayden puudutas kaanele graveeritud sümbolit. Pöörlevad terad saadavad kurjakuulutava hoiatuse. Dahl avas ettevaatlikult kaane.
  
  Drake hoidis hinge kinni. Midagi ei juhtunud. See oli alati riskantne, kuid nad ei näinud varjatud lukke ega mehhanisme. Nüüd tõstis Dahl kaane täielikult üles ja vaatas sees olevasse ruumi.
  
  Kensi naeratas. "Mis see on? Sõjarelvad? Kas olete Hannibaliga seotud ja ordu peidus? Kõik, mida ma näen, on hunnik paberit.
  
  Dahl istus seljale. "Sõda saab pidada ka sõnadega."
  
  Hayden tõmbas ettevaatlikult välja mitu paberilehte ja skaneeris teksti. "Ma ei tea," tunnistas naine. "Näib välja nagu uurimistoimik ja... kirje..." Ta tegi pausi. "Testid? Kohtuprotsess?" Ta lappas veel paar lehekülge. "Komplekti spetsifikatsioonid."
  
  Drake kortsutas kulmu. "Nüüd kõlab see halvasti. Nad kutsuvad seda Project Babylon, Lauren. Vaatame, mida saate selle kohta välja kaevata."
  
  "Sain aru," ütles New Yorker. "Veel midagi?"
  
  "Ma alles hakkan neid omadusi mõistma," alustas Dahl. "See on hiiglaslik..."
  
  "Maha!" Smith karjus. "Lähenes."
  
  Meeskond võttis hoo maha ja valmistus. Kiviseinte taga müristas terav ja kõrvulukustav kuulipildujapauk. Smith andis paremalt tule tagasi, sihtides seina nišši. Hayden raputas pead.
  
  "Me peame selle lõpetama. Lahku siit".
  
  "Kas perset vedada?" küsis Drake.
  
  "Võta oma perse."
  
  "Plaan B," ütles Alicia.
  
  Turvalisuse tagamiseks liikusid nad seinast seina talumaja tagumise poole. Põrand oli täis prahti ning müüritise ja puidu tükid tähistasid katuse sissevajumist. Mai, Smith ja Kinimaka katsid taga. Drake peatus, kui nad jõudsid tagaakende juurde ja heitsid pilgu eesolevale marsruudile.
  
  "See võib ainult keerulisemaks minna," ütles ta.
  
  Tõusev päike libises värvipuhanguna üle horisondi.
  
  
  KAheksandas peatükis
  
  
  Võistlus jätkus, kuid nüüd oli tõenäosus vähenenud. Kui teed juhtinud Drake ja Alicia katte lahkusid ja sisemaale suundusid, hoides talumaja enda ja jälitajate vahel, ilmus Mossadi meeskond lõpuks metsast välja. Üleni musta riietatud ja maskidega nägudel lähenesid nad madalalt ja ettevaatlikult, tõstsid relvad ja tulistasid. Mai ja Smith varjusid kiiresti talumaja taha. Hayden tormas edasi.
  
  "Liikuge!"
  
  Drake võitles instinktiga seista ja võidelda; Temast vasakul asuv Dahl oli ka sellega selgelt hädas. Tavaliselt võitlesid ja kavaldasid nad oma vastaseid üle - mõnikord taandus see toore jõu ja arvukuseni. Kuid sageli taandus see kõik vastaste rumalusele. Enamik palgasõdureid, kellele maksti, olid aeglased ja tuimad, tuginedes oma suurusele, metsikusele ja moraali puudumisele, et tööd teha.
  
  Mitte täna.
  
  Drake oli väga teadlik vajadusest auhinda kaitsta. Dahl kandis kasti ja hoidis seda nii kindlalt kui suutis. Yorgi liikus nüüd edasi, katsetas maapinda ja püüdis leida kõige suurema kattega radu. Nad ületasid künkliku põllu ja laskusid seejärel läbi väikese hõreda puudesalu. Iisraellased lõpetasid mõneks ajaks tule, võib-olla tajudes muid käske ega tahtnud oma seisukohta teatavaks teha.
  
  Nüüd demonstreeriti mitmesuguseid taktikaid.
  
  Kuid Drake'i jaoks võttis Alicia selle kõige paremini kokku. "Jumala pärast, Yogi. Pane venelase pea alla ja jookse!"
  
  Lauren jälgis nende edenemist GPS-i abil ja teatas, et plaani B kohtumispunkt on järgmise horisondi taga.
  
  Drake ohkas veidi kergemalt. Metsa sai otsa ja Yorgi tõusis esimesena väikesele künkale, Kinimaka tema kannul. Hawaii püksid olid seal, kus ta kukkus, mudaga kaetud - kolm korda. Alicia heitis pilgu Mayle, kes liikus nobedalt maavoltide vahel.
  
  "Kuradi Sprite. Näeb välja nagu looduses hullav kevadtall.
  
  "Kõik, mida ta teeb, teeb seda hästi," nõustus Drake.
  
  Alicia libises kiltkivi peal, kuid suutis jalule jääda. "Me kõik teeme seda hästi."
  
  "Jah, aga mõned meist on rohkem nagu sitapead."
  
  Alicia tõstis relva. "Loodan, et sa ei mõtle mind, Drakes." Tema hääles oli hoiatav noot.
  
  "Oh, muidugi mitte, kallis. Ilmselgelt pidasin silmas rootslast.
  
  "Kallis?"
  
  Tagant kostsid lasud, mis lõpetasid Dahli märkuse enne, kui see isegi algas. Kogemus rääkis Drake'ile, et kaadrid polnud neile mõeldud ja koosnesid kahest erinevast noodist. Mossad tegi koostööd kas venelaste või rootslastega.
  
  Ta arvatavasti arvas, et rootslased jooksid pea ees Mossadi poole.
  
  Ta ei suutnud muud kui naeratada.
  
  Dahl vaatas ringi, justkui tajudes nördimust. Drake heitis süütu pilgu. Nad ronisid väikesest künkast üles ja libisesid teiselt poolt alla.
  
  "Transport on saabumas," ütles Lauren.
  
  "Nagu nii!" Hayden osutas kaugele-kaugele taeva poole, kus liikus must täpp. Drake uuris piirkonda ja tõmbas Yorgi alla just siis, kui kuul vilistas üle mäe tipu. Keegi hakkas nende vastu järsku rohkem huvi tundma.
  
  "Orgu," ütles Kinimaka. "Kui me nende puude juurde jõuame..."
  
  Meeskond valmistus lõpuspurdiks. Drake vaatas uuesti lähenevat täppi. Hetkeks arvas ta, et võib näha varju, kuid siis nägi ta tõde.
  
  "Inimesed, see on veel üks helikopter."
  
  Kinimaka piilus lähedalt. "Kurat".
  
  "Ja seal". Mai osutas vasakule, kõrgele pilvekalda poole. "Kolmas".
  
  "Lauren," ütles Hayden tungivalt. "Lauren, räägi meiega!"
  
  "Saan lihtsalt kinnitust." Rahulik hääl tuli tagasi. "Teil on õhus hiinlased ja britid. Venemaa, rootslased ja iisraellased maa peal. Kuulake, ma ühendan teid nüüd vestlusringiga, et saaksite esimest korda teavet saada. Osa sellest on jama, kuid kõik see võib olla väärtuslik.
  
  "Prantsuse inimesed?" Kinimaka muutus millegipärast mõtlikuks.
  
  "Mitte midagi," vastas Lauren.
  
  "Hea töö, nad pole kõik nagu Bo," ütles Alicia veidi kibedust ja melanhoolsust. "Ma mõtlen prantslasi. See tüüp oli reetur, kuid ta oli oma töös paganama hea.
  
  Dahl tegi näo. "Kui nad on nagu Bo," ütles ta vaikselt. "Nad võivad juba siin olla."
  
  Alicia pilgutas neid sõnu kuuldes, uurides lähedalasuvaid mustusehunnikuid. Miski ei liikunud.
  
  "Me oleme ümbritsetud," ütles Hayden.
  
  "Eriüksused igal pool," nõustus Drake. "Rotid lõksus."
  
  "Räägi enda eest." Mai hindas kõike kiiresti. "Võtke kaks minutit. Pidage võimalikult hästi meeles, mis selles kastis on. Ta tõstis käed. "Tee seda".
  
  Drake sai asja olemuse aru. Kast polnud ju nende elu väärt. Kui asjad lähevad tõeliselt pingeliseks ja sõbralikum meeskond sellest üle saab, võib poksimata jätmine päästa nende elu. Dahl avas kaane ja meeskond suundus otse lähenevate helikopterite poole.
  
  Ta jagas kõigile paberipakke.
  
  "Vau, see on imelik," ütles Alicia.
  
  Kenzi segas mitu paberilehte. "Kas sattusite tülli, lugedes natside kirjutatud ja Hannibal Barca hauda peidetud kolmekümne kuni viiekümne aasta tagust dokumenti? Mis selles imelikku on?
  
  Drake püüdis lõigud mällu salvestada. "Tema sõnadel on mõte. See on sama, mis SPEARi kursus.
  
  Kõrgmäestiku uurimisprojekti, luges ta. Algselt loodud selleks, et õppida väiksemate kuludega taassisenemisballistikat. Kallite rakettide asemel...
  
  "Ma ei tea, mis kurat see on."
  
  Lenda kosmosesse ilma raketti kasutamata. Projekt viitab sellele, et väga suurt relva saaks kasutada objektide tulistamiseks suurel kiirusel suurtel kõrgustel...
  
  "Oh kurat".
  
  Dahli ja Alicia näod olid täpselt tuhakarva. "See ei saa olla hea."
  
  Hayden osutas lähenevatele helikopteritele, mis olid nüüd kõigile nähtaval. Nad võisid näha üksikuid relvi helikopterite küljes rippumas.
  
  "Ja see pole ka tõsi!"
  
  Drake andis paberid üle ja pani relva valmis. Aega selleks, millega ta oli harjunud ja milles ta oli hea. Teda pommitasid Hayden, May ja Smith, samuti sidesüsteem, mille Lauren oli parandanud.
  
  "Iisraellased astusid rootslastega lahingusse. Venemaa tundmatu..." Seejärel tulid häiretepursked ja kiired ülekanded otsesaadetest, mida NSA-l ja teistel organisatsioonidel õnnestus kuulata.
  
  Prantslane: "Me läheneme piirkonnale..."
  
  Britid: "Jah, söör, sihtmärke märgati. Meil on lahinguväljal palju vaenlasi..."
  
  Hiinlane: "Kas olete kindel, et neil on kast?"
  
  Hayden juhatas teed. Nad jooksid põllult. Nad jooksid ilma plaanita. Ettevaatlik tulekahju sundis helikoptereid vältima ja sundis nende maapealseid jälitustöid liikuma äärmise ettevaatusega.
  
  Ja siis, just siis, kui Drake oli tsoneerimas ja keskenduma uuele põgenemisteele, lõi staatilist läbi teine hääl.
  
  Lihtsalt lühidalt.
  
  Müra taha osaliselt peidetuna lõikas tema kõrvu vaevukuuldav sügav, venitatud heli.
  
  Ameeriklane: "SEAL Team 7 on kohal. Oleme nüüd väga lähedal..."
  
  Šokk raputas teda hingepõhjani. Aga aega polnud. Ei saa kuidagi rääkida. Pole isegi sekundit aega selle endasse imemiseks.
  
  Tema pilgud kohtusid aga Torsten Dahli omadega.
  
  Mida...?
  
  
  Üheksanda peatükk
  
  
  "Ütle helikopterile, et ta perse minema!" Hayden klõpsas oma kommunikaatoril. "Leiame teise tee."
  
  "Kas sa tahad, et see ripuks?" küsis Lauren, pannes Alicia naerma isegi siis, kui ta elu eest jooksis.
  
  "Kindlasti. Võtke pardi alla ja katke ennast. Ärge helistage meile, me helistame teile!"
  
  Drake mõtles, kas see päev saab kunagi otsa, nägi siis horisondi kohal rippuvat päikeseketast ja mõistis irooniat. Piirkond oli mägede rida, millest igaüks oli eelmisest järsem. OD kattis nende eesli, kui nad mäe tippu jõudsid, astudes ettevaatlikult, seejärel jooksis täiskiirusel teiselt poolt alla.
  
  Tagant kostis perioodiliselt lasku, kuid need polnud nende pihta suunatud, arvatavasti vahetasid iisraellased ja rootslased lööke. Vasakul ja paremal paistis veel mitu lagunenud hoonet, enamik neist ehitatud madalatesse orgudesse, kõik mahajäetud. Drake polnud kindel, mis põhjustas inimeste lahkumise, kuid see juhtus kaua aega tagasi.
  
  Veel künkaid ja siis puuderühm vasakule. Peavarju pakkudes kasvas paksult rohelust ja oksi. Hayden suunas meeskonna selles suunas ja Drake ohkas veidi kergemalt. Igasugune varjamine oli parem kui üldse mitte varjamine. Esmalt välgatasid puude vahelt Hayden ja siis Alicia, nüüd järgnesid Dal, Kenzi ja Kinimaka. Drake sisenes metsa, jättes May, Yorgi ja Smithi taha. Kostis lasud, nüüd lähemal, muutes Drake'i oma sõprade suhtes ettevaatlikuks.
  
  Ümber pöörates nägi ta, et Mai oli komistanud.
  
  Vaatas, kuidas ta nägu maast lahti põrkas.
  
  "Nooo!"
  
  
  * * *
  
  
  Hayden pidurdas järsult ja pööras ümber. Sel hetkel lamas Mai teadvusetult maas, Drake lähenes talle, Smith juba kummardus. Kuulid tabasid kolinaga äärelinna puid. Keegi oli lähedal.
  
  Siis algas võsa. Figuurid hüppasid välja, üks tabas Haydenit alakehas. Ta koperdas, kuid jäi jalule. Puutüvi tabas teda selgroo vastu. Ta eiras valu välgatust ja tõstis relva. Siis ründas must kuju teda uuesti, lüües teda küünarnukiga, põlvega, noaga...
  
  Hayden sööstis ja tundis, kuidas tera tuli tema kõhust juuksekarva kaugusele. Ta võitles küünarnukiga vastu nägu ja põlvega kõhtu, et nende vahele rohkem distantsi hoida. Ta nägi Kinimakat ja Aliciat paremal võitlemas ning Dali löömas tüki, mille ta maha lõi.
  
  Drake võtab lonkava Mai üles.
  
  Puude vahel lendasid kuulid, purustades lehti ja taimestikku. Üks võitis vaenlast, kuid mitte kauaks. Mees tõusis peagi püsti, kandes selgelt mingit kevlarit. Siis täitus Haydeni nägemus tema enda vastase - Mossadi mehega, kelle näojooni immutas jõhker ja tige sihikindlus.
  
  "Lõpeta," ütles ta. "Me oleme samal lehel..."
  
  Löök vastu lõualuu peatas ta. Hayden maitses verd.
  
  "Telli," kõlas ebamäärane vastus.
  
  Ta blokeeris uued löögid, lükates mehe kõrvale, püüdes relva mitte tõsta, isegi kui mees vehkis noaga. Tera maitses koort, seejärel mustust. Hayden lõi mehe jalgu, kui Drake mööda tormas, kihutades mööda teed alla puude vahele. Smith kattis selja, lõi iisraellast rusikaga näkku ja saatis ta tagasi metsaalusesse. Järgmine oli Kenzi, seekord kõhkleva näoilme ja suurte silmadega, nagu otsiks ta kedagi tuttavat.
  
  Hayden lükkas end Drake'i poole.
  
  "Mai?"
  
  "Temaga on kõik korras. Lihtsalt kuul selgroos ja kõik. Ei midagi suurejoonelist."
  
  Hayden muutus kahvatuks. "Mida?" - Ma küsisin.
  
  "Jakk peatas selle. Ta kukkus ja tabas kolju. Ei midagi erilist".
  
  "ARUANNE".
  
  Alicia vältis jõhkrat küünarnukirünnakut ja kasutas judoviset, et saata vastane puude vahele. Kinimaka tungis buldooseriga läbi teise Mossadi sõduri. Mõni hetk oli tee vaba ja SPEAR-i meeskond kasutas täielikult ära.
  
  Kõik kogemused tulid mängu, kui nad jooksid täistempos, mõtlemata kiiruse vähendamisele, läbi keerdumise, sukeldumise ja ohtlike puudehunnikute. Nende ja Mossadi meeskonna vahele oli tekkinud lõhe ning paks lehestik pakkus ideaalset kattevarju.
  
  "Kuidas pagan nad meist mööda said?" Drake karjus.
  
  "See pidi olema siis, kui peatusime, et kasti kontrollida," ütles Hayden.
  
  Smith urises valjult. "Vaatasime."
  
  "Ära peksa ennast..." alustas Hayden.
  
  "Ei, mu sõber," ütles Kensi. "Nad on parimad selles, mida nad teevad."
  
  Smith muigas, justkui tahtes öelda, et meiegi tegime, aga muidu jäi vait. Hayden nägi Kinimakat komistamas, tema tohutud jalad elastse liivsavi hunnikusse maandumas, ja liikus appi, kuid Dal toetas juba suurt meest. Rootslane kandis kasti enda teise kätte, lükates havailast paremaga.
  
  Ja nüüd on segule lisandunud veel üks oht - pea kohal lendava helikopteri eksimatu heli.
  
  Kas nad avavad tule?
  
  Kas nad kammiksid metsa kuulidega?
  
  Hayden nii ei arvanud. Sellise vastutustundetu tegevuse tõttu võivad tuhanded asjad valesti minna. Muidugi järgisid need tüübid oma valitsuste korraldusi ja mõned klounid, kes istuvad kodus oma soojades ja konditsioneeriga kontorites, ei saanud vähem hoolida sellest, mis toimub väljaspool nende elevandiluust torne.
  
  Ülevalt kostis sõukruvide plärisemist. Hayden jätkas jooksmist. Ta teadis juba, et Mossad jälgib nende meeskonda ja võib-olla ka rootslased ja venelased nende taga. Vasakul kostis müra ja ta arvas, et näeb rohkem kujusid - need peavad olema venelased, mõtles ta.
  
  Või äkki britid?
  
  Jama!
  
  Nad olid liiga avatud. Liiga ettevalmistamata. Tegelikult olid nii ka kõik sealsed meeskonnad. Keegi ei oodanud, et kõik saabuvad korraga - ja see oli viga. Aga öelge mulle plaan, mis seda arvesse võtaks?
  
  Ees ootas Drake'i rada, mida May kaal sugugi ei aeglustanud. Alicia järgnes talle kannul ja vaatas ringi. Tee lookles sihitult, kuid läks üldiselt õiges suunas ja Hayden oli selle eest tänulik. Ta kuulis, kuidas Smith tulistas nende tagalasse, mis heidutas nende jälitajaid. Ta kuulis mitut karjumist vasakult, justkui oleks kaks jõudu kohtumas.
  
  Kurat, see on mingi hull jama.
  
  Drake hüppas üle langenud puu. Kinimaka murdis napilt nurinaga läbi. Killud hajusid igas suunas. Maastik hakkas laskuma ja siis nägid nad metsaserva. Hayden haukus sidesse, et nad peaksid kiirust maha võtma - keegi ei teadnud, mis seal puupiiri taga võib oodata.
  
  Drake aeglustas veidi. Alicia möödus temast paremalt ja Dahl tabas teda vasakult; koos ületasid nad kolmekesi katte ja sisenesid kitsasse orgu, mida mõlemalt poolt kaitsesid järsud pruunid nõlvad. Kinimaka ja Kenzi klõpsasid oma kannad kokku, püüdes tuge pakkuda ja siis tuli peidust välja ka Hayden, püüdes nüüd ignoreerida kasvavat põletustunnet rinnus.
  
  Nad jooksid kauem, kui talle meeldis mõelda.
  
  Ja lähim linn oli kilomeetrite kaugusel.
  
  
  KÜMNES PEATÜKK
  
  
  Drake tundis, et Mai hakkas veidi vaeva nägema. Ta andis talle minuti, teades, et naine tuleb kiiresti mõistusele. Sel põgusal hetkel märkas ta midagi lamedat, halli ja väänatut, mis pani tema võidusõidusüdame lööke vahele jätma.
  
  "Vasakule!"
  
  Kogu rühm murdis vasakule, kattes hoolikalt, kuid asjatult oma küljed, kuna nende vastased olid endiselt nähtamatud. Drake lasi Mayl veidi vaeva näha, kuid pidas vastu. Üsna pea lõi ta teda rusikaga vastu ribisid.
  
  "Lase mul minna".
  
  "Üks hetk, mu arm..."
  
  Alicia vaatas talle ägedalt otsa. "Kas sulle meeldib see nii väga?"
  
  Drake kõhkles ja irvitas siis. "Sellele küsimusele pole kindlat vastust, mu kallis."
  
  "Tõesti?"
  
  "Noh, mõelge sellele minu vaatenurgast."
  
  Mai lahendas oma dilemma, kasutades selgroogu, et end maha lükata ja põrandale ümber keerata. Ta maandus edukalt, kuid kõikus peast kinni hoides paigal.
  
  "Vaata," ütles Drake. "Minu kaitseks tundub ta ebakindel."
  
  "Su pea väriseb, kui me ei kiirusta." Alicia trügis mööda ja Drake järgnes, jälgides Mayd veidi kauem, kuni ta end sirgu ajas ja rütmi sai. Seltskond jooksis muldkehast üles asfaldile.
  
  "Esimene segadus Mossadiga." Dahl venitas. "Ei midagi suurejoonelist."
  
  "Nad hoidsid end tagasi," ütles Kenzie. "Selline, nagu sa olid."
  
  "Teine segadus," ütles Drake. "Kas mäletate seda küla Inglismaal? Aastaid tagasi."
  
  "Yonks?" - Ma küsisin.
  
  "Sajandid".
  
  "ARUANNE". Dahl peatus hetkeks ja ütles siis: "BC või AD?"
  
  "Ma arvan, et nad kutsuvad seda nüüd BC-ks."
  
  "Jama".
  
  Tee venis mõlemas suunas, mahajäetud, auklik ja remonti vajav. Drake kuulis helikopterile läheneva õhutõrjerelva pauku ja seejärel veel lasku. Ta pööras ümber, et näha, et teda tulistatakse metsast, arvas, et risustab ala lihtsalt kuulidega, ja nägi siis teda järsult küljele kaldumas.
  
  "Ma ei saa sellega riskida," ütles Dahl. "Ma arvan, et nad peavad olema hiinlased ja nad ei kuule vestlust nagu meie."
  
  Drake noogutas vaikselt. Vestlustes pole viimasel ajal midagi uut selgunud. Alates...
  
  Hayden tervitas vaikselt. "Ma näen sõidukit."
  
  Drake kükitas ja uuris piirkonda. "Mis meil siis seljataga on? Mossad ja venelased puudel, teineteise teele sattumas. Kas rootslased on kuskil venelaste kõrval? SAS? Ta raputas pead. "Kes teab? Parim oletus on minna mööda metsa ringi. Nad kõik teavad, et kui nad end ära annavad, on nad surnud. Sellepärast olime veel elus."
  
  "Hiinlased helikopteris," ütles Smith. "Sinna maandumine." Ta osutas madalatele lohkidele.
  
  "Prantsuse?" küsis Yorgi.
  
  Drake raputas pead. Kui nali kõrvale jätta, võisid prantslased end isegi tagasi hoida, et veekogusid testida ja vastastel neid harvendada. Kaval võit viimasel hetkel. Ta vaatas lähenevat kaubikut.
  
  "Käed püsti."
  
  Smith ja Kenzie võtsid suuna, seisid tee ääres ja suunasid relvad läheneva kaubiku poole. Dahl ja Drake asetasid teele paar rasket rahnu. Kui kaubik aeglustas, tuli ülejäänud meeskond tagant üles, kattis sõiduki hoolikalt ja käskis selle sõitjatel välja tulla.
  
  Alicia avas tagaukse.
  
  "Vau, siin haiseb!"
  
  Aga see oli tühi. Ja Drake kuulis Kensit türgi keeles küsimuse esitamas. Ta raputas pead, kui Dahl võidukalt naeratas. See tüdruk on täis üllatusi. "Kas on keelt, mida ta ei oska?"
  
  Rootslane puhkes naerma. "Ole nüüd, mees. Ärge jätke ennast nii avatuks."
  
  "Oh," Drake noogutas. "Jah. Jumalate keel."
  
  "Tõuse üles, kallis. Kas sa tahad seksida? Jah, ma lihtsalt kuulen, kuidas su magus aktsent Odini keelelt veereb.
  
  Drake eiras seda, keskendudes kahele türgi mehele, kes tundusid tõeliselt hirmunud.
  
  Ja tõeliselt türgilik.
  
  Hayden lükkas nad veoautosse tagasi, järgnedes tihedalt järele. Dahl irvitas uuesti ja järgnes talle, viidates teistele, et nad hüppaksid tagaistmele. Drake sai hetke pärast aru oma lõbustuse põhjusest ja vaatas siis uuesti Aliciat.
  
  "Kui halb seal taga on?"
  
  
  * * *
  
  
  Veok põrkas ja jõnksutas ning üritas lagunenud teel end hävitada.
  
  Alicia hoidis kõigest jõust kinni. "Kas ta üritab tabada veriselt halbu lööke?"
  
  "Võib-olla," ütles Smith armetult, hoides ninast kinni ja määrdunud vööd, mis oli seotud kaubiku sees oleva nagi külge. "Ma tunnen kitsede lõhna."
  
  Alicia pigistas silmi. "Ah jaa? Sinu sõber?"
  
  Kinimaka istus veoki tagaosas ja ahmis meeleheitlikult kopsikuid värsket õhku läbi pragude, kus tagauksed kohtusid. "Peab vist olema... need... põllumehed."
  
  "Või kitsede salakaubavedajad," lisas Alicia. "Ma ei saa kunagi öelda."
  
  Smith urises vihaselt. "Kui ma ütlesin "kitsed", mõtlesin üldiselt."
  
  "Jah Jah Jah".
  
  Drake jäi sellest kõrvale, hingas pinnapealselt ja püüdis keskenduda muudele asjadele. Nad pidid usaldama Haydenit ja Dahli, kes hoolitsesid juba eelnevalt nende turvalisuse eest ja leidsid reisiks parima koha. Suhtlus jäi vaikseks, välja arvatud aeg-ajalt staatikapuhang. Isegi Lauren vaikis, mis aitas omal moel. See ütles neile, et nad on suhteliselt ohutud.
  
  Meeskond kaebas valjult tema ümber oma toimetuleku ja loomade haisu eest kõrvalejuhtimise üle. Võrdlusi Rootsi saunade, Ameerika restoranide ja Londoni hotellidega pakuti naljaga pooleks.
  
  Drake lasi oma mõtetel rännata Yorga hiljutisest puhangust ja vajadusest jagada kohutavat saladust, Alicia ja May vahelisele uuele arusaamale ning teistele SPEARi meeskonda vaevavatele probleemidele. Hayden ja Kinimaka jäid vastamisi, nagu ka Lauren ja Smith, kuigi viimaseid lahutasid enam kui lihtsalt erinevused. Dahl töötas Joannaga nii palju kui suutis, kuid töö segas jällegi.
  
  Midagi pakilisemat ja vääramatumat tungis ta ajusse. Sekretär Crow ärritus, et nad ei täitnud Peruus käske, ja enesekindel teadmine, et siin on salajane ülisalajane Ameerika teine meeskond. Kusagil.
  
  SEAL-i meeskond 7.
  
  Küsimusi oli lugematu arv ja need olid seletamatud. Mis oli vastus? Qrow ei usaldanud enam SPEARi meeskonda? Kas need olid varukoopiad?
  
  Ta ei olnud unustanud suurt küsimärki, mis endiselt Smithi pea kohal rippus, kuid ta ei kujutanud ette muud stsenaariumi. Qrow saatis seitse inimest neil silma peal hoidma.
  
  Drake surus oma viha maha. Tal oli oma töö teha. Must ja valge oli nägemus elust, mida jagasid ainult lollid ja hullud. Tema sügavad mõtted katkestas Hayden.
  
  "Taga ja ees on kõik selge. Näib, et läheneme kohale nimega Ç Anakkale, rannikul. Ootan, kuni leiame asukoha, enne kui kopteriga ühendust võtan. Oh, ja Dahlil oli võimalus see kast lahti võtta.
  
  Rootslane tõmbas nende tähelepanu mõneks ajaks olukorrast kõrvale, selgitades, millised need paberitükid tunduvad. See oli midagi enamat kui sõda, see oli selle väljakuulutamine. Hannibal näis olevat valitud lihtsalt sümboliks.
  
  
  * * *
  
  
  "Kas on vihjeid selle kohta, kuidas Aafrikast sai üks neljast maakera nurgast?" küsis Mai.
  
  "Pole sellist kuradi asja. Seetõttu ei saa me ennustada, kus järgmine ratsanik on.
  
  "Vaadake minevikku," rääkis Kenzi. "Minu töökohal, vanal töökohal olid vastused alati minevikus peidus. Peate lihtsalt teadma, kust otsida."
  
  Siis sekkus Lauren. "Ma proovin seda."
  
  Drake nägi vaeva veoki kalde vastu. "Kui kaugel on Çanakkale?"
  
  "Siseneme nüüd ääremaale. Ei tundu liiga suur. Ma näen merd."
  
  "Oh, sa võidad." Drake'ile meenus mäng, mida ta lapsepõlves mängis.
  
  "Ma nägin seda esimesena," ütles Dahl naeratus hääles.
  
  "Jah, me mängisime ka seda."
  
  Veok peatus ja üsna pea avanesid tagumised uksed väljapoole. Meeskond hüppas välja ja hingas kopsutäiega värsket õhku. Alicia kurtis, et ta ei tunne end hästi ja Kenzi teeskles ingliskeelsel kombel minestamist. See tegi Alicia kohe rõõmsaks. Drake avastas end imestunult jõllitamas ja jõllitamas.
  
  "Kurat küll," pomises ta meelega. "Noh, minust saab ahvi onu."
  
  Dahl oli liiga jahmunud, et kommenteerida.
  
  Nende ees seisis tohutu puuhobune, miskipärast tuttav, haudmes väikesel hoonetest ümbritsetud platsil. Näis, et köis seob ta jalad kinni ja oli ümber pea venitatud. Drake arvas, et see näeb välja soomustatud ja majesteetlik, inimese loodud uhke loom.
  
  "Mida kuradit?"
  
  Tema ümber kogunes rahvahulk, kes vahtis, poseeris ja pildistas.
  
  Lauren rääkis sideseadmest. "Ma arvan, et leidsite just Trooja hobuse."
  
  Smith naeris. "See pole mänguasjast kaugel."
  
  "Ei Troy. Tead? Brad Pitt?"
  
  Alicia murdis peaaegu kaela, vaadates igas suunas ringi. "Mida? Kuhu?"
  
  "Vau". Kensi naeris. "Olen näinud rästikuid aeglasemalt ründamas."
  
  Alicia uuris seda piirkonda ikka veel hoolega. "Kus Lauren on? Kas ta on hobuse seljas?"
  
  New Yorker naeratas. "Noh, ta oli kunagi. Mäletate kaasaegset filmi "Troy"? Noh, pärast filmimist jätsid nad hobuse Çanakkale täpselt sinna, kus sa seisad.
  
  "Jama". Alicia andis oma tunnetele õhku. "Ma arvasin, et kõik mu jõulud tulid korraga." Ta raputas pead.
  
  Drake köhatas kurku. "Ma olen ikka veel siin, kallis."
  
  "Oh jaa. Vapustav".
  
  "Ja ärge muretsege, kui Brad Pitt hüppab selle hobuse tagumikust välja ja üritab sind röövida, siis ma päästan su."
  
  "Ära, kurat, julge."
  
  Laureni hääl lõikas nende jutuvada läbi nagu samuraimõõga kõva löök. "Sissepääs, poisid! Palju vaenlasi. Praegu läheneme Canakkalele. Need peavad olema sidesüsteemiga ühendatud nagu meiegi. Liiguta! "
  
  "Vaata seda?" Drake osutas kindlusele. "Kutsuge helikopter. Kui suudame lossi ronida ja end kaitsta, võib ta meid sealt ära viia.
  
  Hayden heitis pilgu tagasi Canakkale äärelinnale. "Kui suudame kaitsta lossi turismilinnas kuue SWATi meeskonna eest."
  
  Dahl võttis kasti üles. "Seal on ainult üks viis teada saada."
  
  
  ÜKSteistkümnes PEATÜKK
  
  
  Instinktiivselt liikusid nad rannaraja poole, teades, et see lookleb muljetavaldava linnakindluse poole. Lauren oli suhtlusvestluste juppidest kogunud väga vähe teavet ja Drake oli erinevatelt meeskonnajuhtidelt veelgi vähem kuulnud, kuid üldine konsensus oli, et nad kõik sulguvad kiiresti.
  
  Tee viis mööda paljudest valge esikuga hoonetest: majadest, poodidest ja restoranidest, kust avanes vaade Hellesponti lainetavale sinisele veele. Vasakul olid pargitud autod ja nende taga mitu väikest paati, mille kohal kõrgusid liivavärvi kindluse kõrged müürid. Mööda sõitsid turistibussid, mis aeglaselt vulisesid kitsastel tänavatel. Sarved kõlasid. Kohalikud elanikud kogunesid populaarse kohviku juurde, suitsetasid ja rääkisid. Meeskond kiirustas kahtlust äratamata nii kiiresti kui suutis.
  
  Lahinguvarustuse kandmine pole lihtne, kuid eriti selle missiooni jaoks olid nad üleni musta riietatud ning said eemaldada ja peita esemed, mis võivad tähelepanu äratada. Kuid seltskond inimesi, kes liikusid, kui neile pead pöörati, nägid, et rohkem kui üks telefon oli avanenud.
  
  "Helista kiiresti neetud helikopterile," ütles ta. "Meil on maa ja neetud aeg siin."
  
  "Olen teel. Kümne kuni viieteistkümne minuti pärast."
  
  Ta teadis, et see on lahingute ajastu. Mõned teised SWAT-i meeskonnad ei kõhkleks valla päästmast linna põrgut, olles kindlad oma korraldustes ja põgenemisvõimes, teades, et võimud panevad tavaliselt iga äärmiselt ähvardava olukorra terroristlikuks.
  
  Liivavärvi seinad kerkisid järsult nende ette. Ç Anakkale kindlusel oli kaks ümarat merepoolset kindlusmüüri ja keskne tsitadell ning nende taga laiad kaitserauad, mis jooksid mööda nõlva mere poole. Drake järgis esimese kõvera seina joont, mõeldes, mis on selle ja selle õe ristumiskohas. Hayden peatus ees ja vaatas tagasi.
  
  "Me tõuseme."
  
  Julge otsus, kuid ühe asjaga oli Drake nõus. Üles tõusmine tähendas, et nad jäid kindlusesse kinni, olid ülalt kaitstud, kuid kaitsetud, lõksus. Jätkamine tähendas, et neil oli peale merele põgenemise ka muid võimalusi: nad võisid end linna peita, leida auto, potentsiaalselt pikali heita või mõneks ajaks lahku minna.
  
  Kuid Haydeni valik võimaldas neil juhtima asuda. Seal oli ka teisi rattureid. Helikopteril oleks neid lihtsam leida. Nende oskusi kasutati taktikalises lahingus paremini.
  
  Karedad seinad andsid teed kaarekujulisele sissepääsule ja seejärel keerdtrepile. Hayden läks esimesena, järgnesid Dal ja Kensi, seejärel ülejäänud. Smith tõi üles tagaosa. Pimedus lõi nende silmadele mantli, mis rippus paksu ja läbitungimatult, kuni nad sellega harjusid. Siiski kõndisid nad üles, ronides trepist üles ja suundudes tagasi valguse poole. Drake püüdis kogu asjakohast teavet oma ajus välja filtreerida ja seda mõtestada.
  
  Hannibal. Sõja ratsanik. Doomsday ordu ja nende plaan luua parem maailm neile, kes ellu jäid. Valitsused üle maailma oleksid pidanud selle nimel koostööd tegema, kuid halastamatud, ahned inimesed tahtsid saaki ja teadmisi endale.
  
  Maa neljas nurgas? Kuidas see toimis? Ja mis kurat edasi juhtus?
  
  "Huvitav..." Sel hetkel kostis Laureni hääl sideseadmest. "Ç Anakkale asub kahel kontinendil ja oli üks Gallipoli alguspunkte. Nüüd sisenesid linna venelased, nagu ka iisraellased. Ma ei tea kus. Sellegipoolest on kohaliku politsei jutuajamine tavaline. Üks kodanikest andis teist kindlasti teada ja kutsub nüüd uusi tulijaid. Ei lähe kaua aega, kui türklased kutsuvad appi oma eliitväed."
  
  Drake raputas pead. Jama.
  
  "Selleks oleme me siit kaugel." Hayden liikus ettevaatlikult ülaltoodud tule poole. "Kümme minutit, poisid. Lähme."
  
  Hommikupäike valgustas laialt avatud hõredat ala peaaegu torni tipus. Torni ümmargune ülemine serv tõusis veel kaheksa jalga nende peade kohal, kuid see oli nii kõrge, kui nad suutsid minna, ilma sisse minemata. Kõikjal laiusid purustatud kaitserauad, mis paistsid välja nagu sakilised sõrmed, ja tolmune teerada piiras paremalt rida madalaid künkaid. Drake nägi palju kaitstud positsioone ja hingas veidi kergemalt.
  
  "Me oleme siin," ütles Hayden Laurenile. "Öelge helikopterile, et ta valmistuks kuumaks maandumiseks."
  
  "Kuumim, kui arvate," ütles Smith.
  
  Kogu meeskond vaatas maha.
  
  "Mitte alla," ütles Smith. "Üles. Üles."
  
  Linn asub lossi kohal endiselt küngastel. Majad kerkisid tornikiudude kohale ning nende poole ulatusid kõrged ja paksud seinad. Läbi nende seinte jooksis neljaliikmeline meeskond, näod kaetud ja relvad täielikult tõmmatud.
  
  Drake tundis selle stiili ära. "Kurat, see on probleem. SAS."
  
  Dahl oli esimene, kes sekkus, kuid selle asemel, et relv lahti lasta, peitis ta selle, haaras kasti ja hüppas raudseintele. "Britidel on õige idee mitmekesisusest. Vaata..."
  
  Drake jälgis tema pilku. Rinnad ulatusid laias kaares kuni rannani ja laialivalguva mereni. Kui nad selle õigesti ajastavad, võib chopper need otse ülaosast või lõpust rebida. Drake võttis endale ülesandeks tulistada paar lasku brittide jalge all olevasse karedasse betooni, aeglustades neid ja andes meeskonnale aega veidi rabeleva kindlustuse tippu ronida.
  
  Alicia koperdas. "Ma ei taha kõrgust!"
  
  "Kas te lõpetate kunagi virisemise?" Kensi trügis temast meelega mööda, nügides teda kergelt mööda teed.
  
  "Oh lits, sa maksad selle eest." Alicia kõlas ebakindlalt.
  
  "Kas ma saan hakkama? Lihtsalt veenduge, et jääte minu taha. Nii, kui sind tulistatakse ja ma kuulen, et sa karjud, siis tean, et peaksin tempot üles võtma.
  
  Alicia kihas vihast. Drake toetas teda. "Tegin lihtsalt Mossadi üle nalja." Ta ajas käed laiali.
  
  "Õige. Noh, kui me siit alla jõuame, siis ma hakkan teda korralikult persse ajama.
  
  Drake juhatas teda paari esimese sammuga. "Kas see peaks kõlama põnevalt?"
  
  "Kuradi minema, Drake."
  
  Ta arvas, et parem on jätta mainimata, et kaugel allpool olevad kaitserauad olid muutunud üksteisest eemal paiknevateks lahtriteks, kus nad pidid hüppama ühelt teisele. Dahl sörkis esimesena mööda kolme jala laiust seina, juhtides meeskonda. Kinimaka võttis seekord juhtimise üle Smithilt tagant, jälgides britte. Drake ja teised hoidsid kõrvad lahti igasuguste vaenlaste märkide suhtes.
  
  Võidujooks mööda mättaid on alanud. SAS-i sõdurid hoidsid formatsiooni ja ajasid taga, relvad tõstetud, kuid häält tegemata. Muidugi võib professionaalne leebus olla vaid üks põhjus; Lisaks turistidele eelistavad salastatust ja üliturvalisi tellimusi kohalikud elanikud.
  
  Drake leidis, et vajab jalgade jaoks täielikku keskendumist. Kummalgi pool asuv kalju ja järkjärguline merele laskumine ei teinud vahet, ainult turvatsoon tema jalge all. See kaardus järk-järgult, graatsiliselt ühtlaselt, ühtlase kõverana. Keegi ei aeglustanud kiirust, keegi ei libisenud. Nad olid poolel teel oma eesmärgini, kui pöörlevate propellerite heli täitis nende kõrvu.
  
  Drake aeglustas tempot ja vaatas taevasse. "Mitte meie," hüüdis ta. "Kuradi prantslane!"
  
  See ei olnud lõplik järeldus, kuid selgitaks nende senist puudumist. Kiirustame viimasel minutil sisse. SPEAR-i meeskond oli sunnitud hoogu maha võtma. Drake nägi kahe sõduri nägusid, kes akendest vihaselt välja vaatasid, samal ajal kui veel kaks rippusid poolavatud uste küljes ja pöörasid relvi, et lukk korralikult klõpsata.
  
  "Tõtt öelda," ütles Dahl hingeldades. "See ei pruukinud olla parim idee. Verised Briti kellad on lõppemas.
  
  Ühena tõstsid Drake, Smith, Hayden ja May relvad ja avasid tule. Kuulid paiskusid lähenevalt helikopterilt maha. Klaas purunes ja üks mees kukkus köielt alla, tabades tugevalt maad. Helikopter kaldus Haydeni kuulide saatel jälitama.
  
  "Prantslased ei ole fännid," ütles ta süngelt.
  
  "Räägi meile midagi, mida me ei tea," pomises Alicia.
  
  Yorgi möödus kiiresti Dahlist, möödudes temast seina välisserval, ja sirutas käe kasti poole. "Siin, anna see mulle," ütles ta. "Ma tunnen end seinal paremini, kas pole?"
  
  Dahl näis, et ta tahtis vaielda, kuid möödus mänguvahetuse keskel. Rootslane polnud parkuuris uus, kuid Yorgi oli professionaal. Venelane startis tippkiirusel, kihutades mööda müüri alla ja lähenedes juba kaitserajoonidele.
  
  Alicia märkas neid. "Oh kurat, tulistage mind nüüd."
  
  "See võib ikka juhtuda." Drake nägi, kuidas Prantsuse helikopter kaldus ja tuli maanduma. Probleem oli selles, et kui nad peatuksid, et sihikule võtta, püüavad britid nad kinni. Kui nad jooksid tulistama, võivad nad kukkuda või saada kergesti maha.
  
  Dahl vehkis relvaga. Nii tema kui Hayden avasid helikopteri pihta tule, kui see mängima naasis. Seekord vastasid pardal olnud sõdurid tule. Karbid läbistasid lossi müüre surmava mustriga, tabades serva alla. Haydeni enda tuli tabas helikopteri kokpitti, kõlisedes metalltugede küljest lahti. Drake nägi, kuidas piloot kiristas viha ja hirmu segus hambaid. Superkiire tagasivaade paljastas, et ka SAS-i meeskond vaatas kopterit - hea märk? Võibolla mitte. Nad tahtsid endale sõjarelvad kätte saada.
  
  Või kellegi kõrgel kohal oma valitsuses.
  
  Linnule sadas alla laskude volüümi, mis pani ta sukelduma ja lõõtsutama. Dahl kasutas müüri viimast sada meetrit ära, et laskmise ajal kukkuda ja libiseda, kuid kaugele ta ei jõudnud. Pind oli liiga kare. Tema tegudest saadeti aga kopterisse veel üks salv, mille tõttu piloot lõpuks südame kaotas ja linnu sündmuskohalt minema lennutas.
  
  Alicia suutis nõrgalt hüüda.
  
  "Pole veel sellest väljas." Drake hüppas ükshaaval üle rajatiste, maandudes ohutult ja ettevaatlikult.
  
  Laureni hääl katkestas seost varjanud vaikuse. "Helikopter läheneb. Kolmkümmend sekundit."
  
  "Me oleme seinal," karjus Alicia.
  
  "Jah, ma mõistan sind. Columbia ringkond saatis sellele operatsioonile satelliidi.
  
  Drake'il kulus veel üks hetk, et seda šokki tunda. "Aitama?" küsis ta kiiresti.
  
  "Miks muidu?" Hayden reageeris kohe.
  
  Drake lõi end peaaegu jalaga, enne kui taipas, et see oli praegust olukorda arvestades ilmselt halb mõte. Tegelikult ta ei teadnud, kes veel oli kuulnud SEAL Team 7 vaikset Ameerika intonatsiooni ja sõnu.
  
  Ilmselgelt mitte Hayden.
  
  Helikopter tuli nähtavale ees, nina maas, lendas kiiresti üle mere. Yorgi ootas juba mäeaheliku lõpus, kus väike ümmargune torn paistis kitsale rannale. Peagi jõudis temani Dahl ja siis Hayden. Helikopter lähenes.
  
  Drake lasi Alicia lahti ja aitas siis Kinimakal mööduda. Ikka aeglaselt liikudes sirutas ta käe, andes SAS-ile märku. Kolmekümne jala kaugusel tornist ta peatus.
  
  SAS peatus samuti, veel kolmkümmend jalga kõrgemal.
  
  "Me ei taha ohvreid," hüüdis ta. "Mitte meie vahel. Oleme neetud ühel pool!"
  
  Püstolid on suunatud tema kehale. Altpoolt kuulis ta Dahli möirgamist: "Lõpetage olemine..."
  
  Drake häälestas ta välja. "Palun," ütles ta. "See pole õige. Oleme siin kõik sõdurid, isegi need neetud prantslased."
  
  See tekitas anonüümse naeratuse. Lõpuks ütles sügav hääl: "Telli."
  
  "Kutt, ma tean," ütles Drake. "Olnud seal, kus sa oled. Saime samad käsud, kuid me ei kavatse sõbralike eriüksuste pihta tuld avada... kui nad just enne tuld ei ava.
  
  Üks viiest numbrist tõusis veidi. "Cambridge," ütles ta.
  
  "Drake," vastas ta. "Matt Drake."
  
  Sellele järgnenud vaikus rääkis loo. Drake teadis, et vastasseis on läbi... praeguseks. Vähemalt vääris ta järgmisest vastasseisust järjekordse ajavihje ja võib-olla isegi rahuliku vestluse. Mida rohkem neid eliitsõdureid kokku saab, seda turvalisem on.
  
  Kõigi jaoks.
  
  Ta noogutas, pöördus ja kõndis minema, ulatades käe, mis aitas teda kopterisse tõmmata.
  
  "Kas nad on lahedad?" küsis Alicia.
  
  Drake muutis end mugavalt, kui helikopter kaldus ja eemaldus. "Saame teada," vastas ta. "Järgmine kord läheme konflikti."
  
  Üllataval kombel istus Lauren tema vastas. "Ma tulin helikopteriga," ütles ta selgituseks.
  
  "Mida? Kuidas teile see valik meeldib?"
  
  Ta naeratas leplikult. "Ei. Ma tulin, sest meie töö siin on lõppenud. Helikopter tõusis kõrgele päikesevalguse lainete kohale. "Me suundume Aafrikast järgmisse maailmanurka."
  
  "Kumb on kus?" Drake kinnitas turvavöö.
  
  "Hiina. Ja poiss, kas meil on palju tööd teha.
  
  "Teine rattur? Mis kell seekord?"
  
  "Võib-olla kõige hullem. Pange kinni, mu sõbrad. Me läheme Tšingis-khaani jälgedes."
  
  
  KAKSteistkümnes PEATÜKK
  
  
  Lauren käskis meeskonnal end suure kaubahelikopteri tagaosas võimalikult mugavalt sisse seada ja ajas paberivirna segamini. "Kõigepealt eemaldame sõjarelvad ja Hannibal teelt. Kastist leiate plaanid luua kahetonnine ja saja meetri pikkune superkahur Project Babylon. Saddam Husseini tellitud see põhines 60ndatel tehtud uuringutel ja kujundati 80ndatel. Kogu selles asjas oli tunda Hollywoodi vaimu. Superrelvad, mis võivad kasulikke koormaid kosmosesse saata. Tapetud kindralid. Tapetud tsiviilisikud. Erinevad ostud kümnekonnast riigist, et seda saladuses hoida. Hilisemad diagrammid näitavad, et see kosmosepüstol võib olla kohandatud nii, et see võis tabada mis tahes sihtmärki, ükskõik kus ja ainult ühe korra.
  
  Dahl kummardus huviga ettepoole. "Üks päev? Miks?"
  
  "See ei olnud kunagi mõeldud kaasaskantavaks relvaks. Selle käivitamine jätaks jälje, mida erinevad jõud koheselt näeksid ja seejärel hävitataks. Aga... kahju võib olla juba tehtud.
  
  "Sõltuvalt eesmärgist." Kensi noogutas. "Jah, paljud mudelid ehitati ühe löögi maailmasõja idee ümber. Võimalus sundida tuumariiki vääramatult tegutsema. Kaasaegse tehnoloogiaga muutub see idee aga üha vastuolulisemaks."
  
  "Olgu, okei," kähises Smith, venitades endiselt lihaseid ja kontrollides pikast raskest jooksust tekkinud sinikaid. "Nii hoiti esimese ratsaniku hauas tohutu kosmosekahuri plaane. Saame aru. Teised riigid seda ei teinud. Mis järgmiseks?"
  
  Lauren pööritas silmi. "Esiteks on nimetuses konkreetselt öeldud "puhkekohad". Loodan, et mäletate, et Hannibal maeti tähistamata hauda ja ei pruugi seal enam isegi olla. Vaatamine oleks paljude vastu lugupidamatu. Selle muutmata jätmine tähendab lugupidamatuse näitamist teiste vastu.
  
  Hayden ohkas. "Ja nii see läheb edasi. Sama lugu, erinev tegevuskava kogu maailmas.
  
  "Kujutage ette, kui teave satuks terroristide kätte. Ma ütleks, et kõik riigid, kes praegu ratsamehi jälitavad, võiksid vabalt luua oma superkahuri. Aga..."
  
  "See on see, kellele selle valitsuse teatud fraktsioonid müüvad plaane," lõpetas Drake. "Sest me pole ikka veel kindlad, et iga meeskond on ametlikult sanktsioneeritud." Tal ei olnud vaja lisada, isegi kui nad arvasid, et ta teeb.
  
  Helikopter lendas selge sinise taevaga, turbulentsi ja mõnusa soojaga. Drake leidis, et suudab esimest korda umbes päeva jooksul lõõgastuda. Raske oli uskuda, et just eelmisel õhtul oli ta põlvili suure Hannibali puhkepaigas.
  
  Lauren liikus järgmise faili juurde. "Kas mäletate viimse kohtuotsuse korda? Las ma värskendan sind. "Maa neljast nurgast leidsime neli ratsanikku ja panime neile ette Viimse kohtuotsuse ordeni plaani. Need, kes pääsevad üle kohtuotsuste ristisõjast ja selle tagajärgedest, saavad õigusega valitseda. Kui loete seda, oleme eksinud, seega lugege ja järgige ettevaatlikult. Meie viimased aastad möödusid maailma revolutsioonide nelja viimase relva - sõda, vallutus, nälg ja surm - kokkupanemisega. Ühiselt hävitavad nad kõik valitsused ja avavad uue tuleviku. Ole valmis. Otsige need üles. Reisige Maa nelja nurka. Otsige üles Strateegia Isa ja seejärel Khagani puhkepaigad; halvim indiaanlane, kes kunagi elanud, ja siis Jumala nuhtlus. Kuid kõik pole nii, nagu paistab. Külastasime Khaganit 1960. aastal, viis aastat pärast valmimist, asetades vallutuse tema kirstu. Oleme leidnud nuhtluse, mis valvab tõelist viimast kohtuotsust. Ja ainus tapmiskood on siis, kui Horsemenid ilmusid. Isa luudel ei ole identifitseerimismärke. Indiaanlane on ümbritsetud relvadega. Viimase kohtuotsuse kord elab nüüd teie kaudu ja valitseb igavesti.
  
  Drake püüdis asjakohaseid punkte kokku panna. "Hävituskood? Mulle tõesti ei meeldi see heli. Ja "tõeline viimane kohtuotsus". Nii et isegi kui neutraliseerime kolm esimest, on viimane tõeline müra.
  
  "Praegu," ütles Lauren, viidates tema ees olevale uuringule. "Washingtoni mõttekoda on esitanud mitmeid ideid."
  
  Drake tumenes vaid hetkeks. Iga kord, kui ta kuulis mainimist teadusuuringutest, iga kord, kui mainiti mõttekoda, välgatasid tema ajust vaid kaks sõna nagu stendisuurused punased neoontuled.
  
  Karin Blake.
  
  Tema pikaajaline eemalolek ei tõotanud head. Karin võib väga hästi olla nende järgmine missioon. Ta lükkas mure esialgu õrnalt kõrvale.
  
  "... teine ratsanik on vallutaja. Teises kirjelduses mainitakse kaganit. Sellest järeldame, et Tšingis-khaan on vallutaja. Tšingis-khaan sündis 1162. aastal. Ta on sõna otseses mõttes vallutus. Ta vallutas suure osa Aasiast ja Hiinast ning ka kaugemal asuvaid maid ning Mongoli impeerium oli suurim külgnev impeerium ajaloos. Kahn oli niitja; ta läbis suure osa iidsest maailmast ja nagu varem öeldud, on üks kahesajast tänapäeval elavast mehest Tšingis-khaaniga seotud.
  
  Mai noogutas. "Vau, Alicia, ta on nagu sinu meessoost versioon."
  
  Drake noogutas. "See mees teadis kindlasti, kuidas paljuneda."
  
  "Selle mehe tegelik nimi oli Temujin. Tšingis-khaan on aunimetus. Tema isa mürgitati, kui poiss oli kõigest üheksa-aastane, jättes nende ema üksi seitset poega kasvatama. Ka tema ja ta noor naine rööviti ning mõlemad veetsid mõnda aega orjana. Sellest kõigest hoolimata oli ta isegi kahekümnendates eluaastates end kehtestanud ägeda juhina. Ta isikustas väljendit "hoia oma vaenlased lähedal", kuna enamik tema suurimatest kindralitest olid endised vaenlased. Ta ei jätnud kordagi ühtegi kontot lahendamata ja oli väidetavalt vastutav 40 miljoni inimese surmas, vähendades maailma rahvaarvu 11 protsenti. Ta võttis omaks erinevad religioonid ja lõi esimese rahvusvahelise postisüsteemi, kasutades kogu tema impeeriumis asuvaid postkontoreid ja teejaamu.
  
  Drake nihkus istmel. "Seal on palju teavet, mida võtta."
  
  "Ta oli Mongoli impeeriumi esimene kagan."
  
  Dahl pöördus akna poole mõtisklemisest kõrvale. "Ja tema puhkepaik?"
  
  "Noh, ta maeti Hiinasse. Tähistamata hauas."
  
  Alicia norskas. "Jah, kurat, muidugi ta oli!"
  
  "Nii et algul Aafrika ja nüüd Hiina esindavad kahte maakera neljast nurgast," arvas Mai valjusti. "Kui see pole Aasia ja me räägime kontinentidest."
  
  "Seal on seitse," meenutas Smith talle.
  
  "Mitte alati," vastas Lauren salapäraselt. "Kuid me tuleme selle juurde hiljem. Küsimused on järgmised: millised on vallutusrelvad ja kus on Tšingise puhkepaik?
  
  "Üks vastus on vist Hiina," pomises Kenzi.
  
  "Tšingis-khaan suri müstilistel asjaoludel 1227. aasta paiku. Marco Polo väitis, et see oli tingitud nakkusest, teised mürgist ja kolmandad sõjasaagiks võetud printsessist. Pärast surma viidi tema surnukeha kombe kohaselt tagasi kodumaale khenti aimagi juurde. Arvatakse, et ta maeti Burkhan Khalduni mäele Ononi jõe lähedal. Legend aga räägib, et igaüks, kes matuserongkäiguga kokku puutus, tapeti. Pärast seda suunati jõgi üle Caeni haua ja tapeti ka kõik rongkäigu moodustanud sõdurid. Lauren raputas pead. "Elul ja elamisel oli tol ajal vähe tähendust."
  
  "Nagu praegu mõnes kohas maailmas," ütles Dahl.
  
  "Nii et me sukeldume jälle?" Alicia kortsutas kulmu. "Keegi ei öelnud jälle midagi sukeldumise kohta. See pole minu parim talent."
  
  Mai suutis kuidagi alla neelata märkuse, mis näis olevat valmis huultelt põgenema, selle asemel köhis. "Ma ei sukeldu," ütles ta lõpuks. "See võis olla mäel. Kas Mongoli valitsus ei isoleerinud teatud piirkonda sadu aastaid?
  
  "Täpselt nii, ja seepärast võtsimegi sihiks Hiina," ütles Lauren. "Ja Tšingis-khaani haud. Nüüd, et teid kursis hoida, kasutavad NSA ja CIA endiselt kümneid meetodeid meie konkurentide kohta teabe kogumiseks. Prantslased kaotasid tõesti mehe. Britid lahkusid meiega samal ajal. Venelased ja rootslased sattusid hiljem oodatust kiiremasse piirkonda Türgi puhastamisse. Me pole kindlad Mossadi ega hiinlaste osas. Tellimused jäävad samaks. Siiski on üks asi... tegelikult on mul praegu sekretär Qrow.
  
  Drake kortsutas kulmu. Talle polnud kunagi pähe tulnud, et Qrow võib tema ja Laureni vestlusi pealt kuulata, kuid see pidi tulema. Nende meeskonnal, nende perekonnal oli saladusi nagu kõigil teistelgi. Kui ta ringi vaatas, sai selgeks, et teised tunnevad samamoodi ja Lauren andis niimoodi neile teada.
  
  Washingtonil on alati olnud oma tegevuskava.
  
  Qrow hääl kõlas veenvalt. "Ma ei teeskle, et tean sellest konkreetsest missioonist rohkem kui sina. Mitte maa peal. Kuid ma tean, et see on poliitiline miiniväli, kus on keerukusi ja intriigid mõne meie rivaalitseva riigi kõrgeimal tasemel.
  
  USA-st rääkimata, arvas Drake. Mida mitte kunagi!
  
  "Ausalt öeldes olen mõne asjassepuutuva administratsiooni üle üllatunud," ütles Crowe avameelselt. "Arvasin, et nad võiksid meiega koostööd teha, kuid nagu mainisin, ei pruugi asjad olla nii, nagu nad paistavad."
  
  Taas võttis Drake tema sõnu teisiti. Kas ta rääkis Horsemani missioonist? Või midagi isiklikumat?
  
  "Kas sellel on põhjust, proua sekretär?" küsis Hayden. "Midagi, mida me ei tea?"
  
  "Noh, mitte nii, et ma sellest teadlik oleksin. Kuid isegi mina ei pruugi seda kõike teada. "Piirangud puuduvad" on poliitikas haruldane sõna.
  
  "Siis on see relv ise," ütles Hayden. "See on esimene superrelv. Kui see oleks ehitatud, kui see oleks müüdud terroristidele, oleks kogu maailm võinud selle eest lunaraha nõuda.
  
  "Ma tean. See... Viimase kohtuotsuse ordu," ütles ta nime vastikustundega, "on selgelt välja töötanud üldplaani, jättes selle tulevastele põlvedele. Iisraellased panid need õnneks juba ammu kinni. Kahjuks nad seda konkreetset plaani ei leidnud. See skeem."
  
  Siiani ei näinud Drake sellel kõnel mõtet. Ta nõjatus tagasi, sulges silmad ja kuulas vestlust.
  
  "Teed hüppe mõne teise poole. Ainult Iisrael ja Hiina on MIA. Kehtivad tavalised reeglid, kuid minge selle relva juurde ja hankige see kõigepealt. Ameerika ei saa endale lubada, et see satuks valedesse kätesse. Ja ole ettevaatlik, SPEAR. Selles on rohkem kui esmapilgul paistab.
  
  Drake istus maha. Dahl kummardus ettepoole. "Kas see on teistmoodi hoiatus?" sosistas ta.
  
  Drake uuris Haydenit, kuid nende ülemus ei näidanud muret. Katta oma seljad? Kui ta poleks seda ameerika murret varem kuulnud, poleks ta ka sellele fraasile mingit tähendust omistanud. Tema mõtted pöördusid Smithi ja Joshua surma peale Peruus. See mõõdeti nende trotsi sügavust. Tavalise sõdurina, sõdurivaatega, oleks ta väga mures. Kuid nad ei olnud enam sõdurid - nad olid sunnitud iga päev, põllul, surve all tegema raskeid valikuid. Nad kandsid oma õlgadel tuhandete, mõnikord miljonite elude raskust. See oli ebatavaline meeskond. Mitte rohkem.
  
  Sa oled täpselt nii hea kui su viimane viga. Sind mäletatakse ainult viimase vea pärast. Eetika maailma töökohal. Ta eelistas tööd jätkata, võidelda. Hoia oma pea vee kohal - sest maailmas tiirleb pidevalt miljoneid haid ja kui sa seisad paigal, siis sa kas uppuksid või rebeneksid tükkideks.
  
  Qrow lõpetas pingelise tujukõnega ja seejärel pöördus Hayden nende poole. Ta puudutas oma suhtlejat ja tegi näo.
  
  "Ära unusta".
  
  Drake noogutas. Avage kanal.
  
  "Ma arvan, et see erineb tavapärasest Tomb Raideri asjadest väga palju." Yorgi rääkis. "Meil on ees valitsuse sõdurid, eksperdid. Tundmatud fraktsioonid, võimalik, et reeturid. Otsime ajas eksinud inimesi, kes on sündinud aastatepikkuse vahega. Me järgime mõnda vana sõjakurjategija ettekuulutust, täpselt nii, nagu ta tahtis, et me seda teeksime." Ta kehitas õlgu. "Meil ei ole olukorra üle kontrolli."
  
  "Ma olen Tomb Raiderile nii lähedal kui võimalik," ütles Kensi muigega. "See... on täiesti erinev."
  
  Alicia ja Mai vahtisid iisraellast. "Jah, me kipume unustama teie vastiku kriminaalse mineviku, kas pole... Twisty?"
  
  Rootslane pilgutas silmi. "Ma... ee... ma... mida?"
  
  Kensi sekkus. "Ja ma arvan, et asjaolud ei sundinud teid kunagi kompromissidele, ah, Alicia?"
  
  Inglanna kehitas õlgu. "Sõltub sellest, kas me ikka räägime kuritegevusest. Mõned kompromisspositsioonid on paremad kui teised.
  
  "Kui me oleme ikka veel ärkvel ja valvsad," ütles Hayden, "kas võiksime hakata lugema Tšingis-khaani ja tema haua asukoha kohta?" Washingtoni mõttekojas on kõik hästi, aga me oleme kohal ja vaatame, mida nemad ei näe. Mida rohkem teavet saate, seda suurem on võimalus leida teine relv.
  
  "Ja tulge sellest elusalt välja," nõustus Dahl.
  
  Tabletid jagati ringi, vaevu jätkus jagamiseks. Alicia oli esimene, kes hüüdis oma meili ja Facebooki lehe kontrollimise peale. Drake teadis, et tal pole isegi e-posti aadressi, rääkimata esimesest vihjest sotsiaalmeediast, ja vaatas teda.
  
  Ta noogutas. "Tõsine aeg?"
  
  "See või puhka, kallis. Hiina ei võta meid kindlasti avasüli vastu.
  
  "Hea tähelepanek." Hayden ohkas. "Ma võtan ühendust kohalike meeskondadega ja palun neil hõlbustada meie sisenemist. Kas kõik on seni plaaniga seotud?"
  
  "Noh," rääkis Dahl juhuslikult. "Ma poleks kunagi arvanud, et hakkan Tšingis-khaani Hiinasse taga ajama, püüdes mitte astuda võitlusse poole tosina rivaalitseva riigiga. Aga hei," kehitas ta õlgu, "tead, nad räägivad millegi muu proovimisest.
  
  Alicia vaatas ringi ja raputas siis pead. "Kommentaarid puuduvad. Liiga lihtne."
  
  "Praegu," ütles Drake, "ma tahaksin natuke rohkem teavet."
  
  "Sina ja mina mõlemad, Yorkies." Dahl noogutas. "Sina ja mina, mõlemad."
  
  
  KOLMETEISTPEATÜKK
  
  
  Tunnid lendasid märkamatult. Helikopter oli sunnitud tankima. Uudiste puudumine teiste meeskondade kohta on muutunud masentavaks. Hayden leidis, et tema parim valik oli sukelduda Tšingise hauakambriga seotud teabe rikkalikkusse, kuid tal oli raske midagi uut avastada. Teised olid selgelt juba mõnda aega sama püüdnud teha, kuid mõned olid väsinud ja otsustasid aja maha võtta, samas kui teistel oli lihtsam oma isiklikke probleeme lahendada.
  
  Nende kitsas ruumis oli võimatu seda ignoreerida ja tegelikult oli meeskond nüüdseks piisavalt lähedane ja tuttav, et kõike rahulikult võtta.
  
  Dahl helistas koju. Lapsed rõõmustasid teda kuuldes, mis pani Dahli laialt naeratama. Joanna küsis, millal ta koju tuleb. Pinge oli silmnähtav, tulemus polnud nii suur. Hayden vaatas hetke Kinimakat, kuidas suur havailane sõrmega üle tahvelarvuti ekraani pühkis. Ta naeratas. Seade nägi tema suurtes kätes välja nagu postkaart ja naine mäletas, kuidas need käed tema keha puudutasid. Õrn. Põnevus. Ta tundis teda nii hästi ja see suurendas nende intiimsust. Nüüd vaatas ta oma vigastatud sõrmeotsa, mille ta oli sunnitud viimase missiooni ajal alla neelama. Olukorra šokk avas ta silmad. Elu oli lõpmata liiga lühike, et võidelda selle inimese tahtega, keda sa armastasid.
  
  Ta tõmbas veidi hinge kinni, ega olnud kindel, kas ta tõesti uskus seda. Kurat, sa ei vääri seda. Mitte pärast kõike, mida sa ütlesid. Ta ei õigustanud tagasiminekut ja tal polnud aimugi, kust alustada. Võib-olla oli see lahing, olukord, töö. Võib-olla oli see nii igal hetkel tema elu ajaloos.
  
  Inimesed on teinud vigu. Nad võiksid lepitada.
  
  Alicia tegi seda.
  
  See mõte pani teda vaatama inglanna poole, kui helikopter läbi taeva suundus. Äkiline turbulents pani ta püksirihma tugevamini siduma. Sekund vabalangemist ja ta süda vajus püsti. Aga kõik oli hästi. See jäljendas elu.
  
  Haydeni instinktid on alati olnud juhtida, asju korda saata. Nüüd nägi ta, et need instinktid segasid tema elu muid olulisi aspekte. Ta nägi sünget tulevikku.
  
  Drake ja Alicia olid rõõmsad, naeratasid ja koputasid ühist tahvelarvutit. Mai laenas Kenzi oma ja kaks naist võtsid selle kordamööda. Huvitav oli see, kui omapäraselt erinevad inimesed sarnaste olukordadega toime tulid.
  
  Smith liikus Laurenile lähemale. "Kuidas sul läheb?"
  
  "Nii hästi kui saab, sa sile värdjas. Praegu pole õige aeg, Smith.
  
  "Kas sa arvad, et ma ei tea seda? Aga ütle mulle. Millal see aeg tuleb?"
  
  "Mitte praegu".
  
  "Mitte kunagi," ütles Smith süngelt.
  
  urises Lauren. "Tõsiselt? Me oleme ummikus, mees. Sa lööd vastu telliskiviseina ja sa ei saa sellest üle."
  
  "Seina?"
  
  Lauren turtsatas. "Jah, sellel on nimi."
  
  "Oh. See sein."
  
  Hayden nägi, et nad mõlemad probleemi ümber töötasid. See ei olnud tema koht hinnangu andmiseks ega sekkumiseks, kuid see näitas selgelt, kuidas mis tahes takistus võib suhet kahjustada. Smith ja Lauren olid pehmelt öeldes ebatavaline paar, nii ebatavaline, et nad võisid hästi koos töötada.
  
  Kuid kõige ebatavalisemad takistused seisid nüüd nende teel.
  
  Smith proovis teistsugust lähenemist. "Olgu, okei, mida ta siis teile viimasel ajal andis?"
  
  "Mina? Mitte midagi. Ma ei lähe sinna infot otsima. See on CIA või FBI või kes iganes see on."
  
  "Millest sa siis räägid?"
  
  Smithi jaoks oli see samm edasi. Avatud, vastandumiseta küsimus. Hayden tundis sõduri üle uhkust.
  
  Lauren kõhkles veidi. "Kurat," ütles ta. "Me räägime lolli juttu. Televiisor. Filmid. Raamatud. Kuulsused. Uudised. Ta on ehitaja, nii et ta küsib projektide kohta.
  
  "Millised projektid?"
  
  "See kõik paneb teid küsima ettevaatlikku küsimust. Miks mitte millised kuulsused või millised filmid? Kas olete hoonetest huvitatud, Lance?
  
  Hayden tahtis selle välja lülitada, kuid leidis, et ta ei saa seda teha. Kabiin oli liiga kitsas; küsimus on liiga tõsine; Smithi nime mainimine on liiga atraktiivne.
  
  "Ainult siis, kui keegi tahab neile haiget teha."
  
  Lauren lehvitas teda ja vestlus lõppes. Hayden mõtles, kas Lauren rikkus mingit seadust, hiilides minema, et rääkida tuntud terroristiga, kuid ei suutnud täpselt otsustada, kuidas Laureni küsimust sõnastada. Vähemalt veel mitte.
  
  "Vähem kui tund jäänud." Piloodi hääl kostis sidesüsteemist.
  
  Drake vaatas üles. Hayden nägi tema näol kindlameelsust. Sama lugu Dahliga. Meeskond oli täielikult kaasa löönud, täiustades pidevalt oma oskusi. Vaadake näiteks viimast toimingut. Nad kõik läbisid täiesti erinevad missioonid, seisid silmitsi kurjuse kehastusega ega saanud ainsatki kriimu.
  
  Vähemalt füüsilises aspektis. Emotsionaalsed armid - eriti tema enda omad - ei parane kunagi.
  
  Ta veetis minuti enda ees olevaid pabereid sirvides ja püüdis Tšingis-khaani ajaloost rohkem osa saada. Ta vaatas läbi ordeni teksti, tõstes esile read: Mine maailma nelja nurka. Otsige üles Strateegia Isa ja seejärel Khagani puhkepaigad; halvim indiaanlane, kes kunagi elanud, ja siis Jumala nuhtlus. Kuid kõik pole nii, nagu paistab. Külastasime Khaganit 1960. aastal, viis aastat pärast valmimist, asetades vallutuse tema kirstu.
  
  Neli maanurka? Jääb endiselt saladuseks. Õnneks on vihjed Ratsameeste identiteedile seni selged olnud. Kuid kas ordu leidis Tšingis-khaani haua? Nii näis.
  
  Kui helikopter jätkas läbi hõreda õhu lõikamist, tõusis Yorgi püsti ja astus siis ette. Varga nägu paistis tõmmatud, silmad kinni, nagu poleks ta Peruus puhkemisest saadik silmapilgugi maganud. "Ma ütlesin teile, et olin osa Webbi avaldusest, tema pärandist," ütles venelane ja tema toon näitas, et ta oli kohkunult sellest, mida ta kavatses öelda. "Ma ütlesin teile, et olin kõigist mainitud halvim."
  
  Alicia püüdis nördinud nurinaga äkilist õhusummutit eemaldada. "Ma ikka ootan, et kuulen, kes see neetud lesbi on," ütles ta rõõmsalt. "Ausalt öeldes, Yogi, ma lootsin, et see oled sina."
  
  "Kuidas..." Yorgi katkestas lause keskel. "Ma olen mees".
  
  "Ma ei ole veendunud. Need pisikesed käed. See nägu. See, kuidas sa kõnnid."
  
  "Las ta räägib," ütles Dahl.
  
  "Ja te kõik peaksite teadma, et ma olen lesbi," ütles Lauren. "Tead, selles pole midagi halba ega häbiväärset."
  
  "Ma tean," ütles Alicia. "Sa pead olema see, kes sa tahad olla ja sellega leppima. Ma tean, ma tean. Ma lihtsalt lootsin, et see on Yogi, see on kõik.
  
  Smith vaatas Laureni segaduses, kuid muidu tühja ilmega. Drake arvas, et reaktsioon oli üllatust arvestades hämmastav.
  
  "Selleks jääb ainult üks," ütles Kinimaka.
  
  "Keegi, kes on suremas," ütles Drake põrandat vahtides.
  
  "Võib-olla peaksime laskma oma sõbral rääkida?" nõudis Dahl.
  
  Yorgi püüdis naeratada. Seejärel lõi ta käed enda ees kokku ja vahtis onni katust.
  
  "See pole pikk jutt," ütles ta paksu aktsendiga. "Kuid see on raske küsimus. Ma... ma tapsin külmavereliselt oma vanemad. Ja ma olen iga päev tänulik. Tänan, et tegin. "
  
  Drake tõstis sõbra tähelepanu võitmiseks käe. "Te ei pea midagi selgitama, tead. Siin me oleme pere. See ei tekita probleeme."
  
  "Ma saan aru. Aga see on ka minu jaoks. Sa saad aru?"
  
  Meeskond, igaüks, noogutas. Nad said aru.
  
  "Elasime väikeses külas. Külm küla. Talv? See ei olnud aastaaeg, see oli röövimine, peksmine, jumala peksmine. See masendas meie perekondi, isegi meie lapsi. Olin üks kuuest ja mu vanemad ei saanud hakkama. Nad ei suutnud piisavalt kiiresti juua, et päevad kergemini mööduksid. Nad ei suutnud piisavalt tagasi tuua, et ööd üle elada. Nad ei leidnud viisi, kuidas meiega tegeleda ja meie eest hoolitseda, nii et nad leidsid võimaluse pilti muuta."
  
  Alicia ei suutnud oma tundeid tagasi hoida. "Ma loodan, et see pole nii, nagu see kõlab."
  
  "Ühel pärastlõunal kuhjasime kõik autosse. Nad ütlesid, et lubasid linna reisida. Me pole aastaid linnas käinud ja oleks pidanud küsima, aga..." Ta kehitas õlgu. "Me olime lapsed. Nad olid meie vanemad. Nad lahkusid väikesest külast ja me ei näinud teda enam kunagi.
  
  Hayden nägi May näol kauget kurbust. Tema noor elu võis Yorga omast erineda, kuid seal oli kurbi sarnasusi.
  
  "Päev auto taga läks külmemaks ja pimedamaks. Nad sõitsid ja sõitsid ega rääkinud. Aga me oleme sellega harjunud. Neil polnud armastust elu, meie ega üksteise vastu. Arvan, et me ei tundnud kunagi armastust, mitte nii, nagu see peaks olema. Pimedas peatusid, öeldes, et auto läks katki. Olime koos, mõned nutsid. Mu noorem õde oli vaid kolmeaastane. Ma olin üheksa, kõige vanem. Ma oleksin pidanud... oleksin pidanud..."
  
  Yorgi võitles pisaratega, vaadates katust, justkui oleks sellel jõud minevikku muuta. Ta ulatas kindla käe, enne kui keegi jõudis talle lähenema tõusta, kuid vähemalt Hayden teadis, et see on midagi, mida ta peab üksi läbi elama.
  
  "Nad meelitasid meid välja. Nad kõndisid mõnda aega. Jää oli nii kõva ja külm, et sealt õhkasid võimsad surmavad lained. Ma ei saanud aru, mida nad teevad, ja siis tundsin end liiga külmana, et otse mõelda. Nägin, kuidas nad meid ikka ja jälle ümber pöörasid. Olime eksinud ja nõrgad, juba suremas. Olime lapsed. Me... usaldasime."
  
  Hayden sulges silmad. Sõnu polnud.
  
  "Ilmselt leidsid nad auto üles. Nad lahkusid. Me... noh, me surime... ükshaaval. Yorgi ei suutnud endiselt üksikasju selgelt sõnastada. Selle tõe paljastas vaid leinast haaratud ahastus tema näol.
  
  "Ma olin ainus ellujäänu. Mina olin kõige tugevam. Olen proovinud. Kandsin, tirisin ja kallistasin, aga sellest ei tulnud midagi välja. Ma kukkusin need kõik läbi. Nägin, kuidas elu igast mu vennast ja õest tühjenes ja tõotasin ellu jääda. Nende surm andis mulle jõudu, nagu oleksid nende lahkunud hinged minu omadega ühinenud. Loodan, et nad tegid. Usun siiani. Usun, et nad on endiselt minuga. Elasin üle Vene vanglast. Ma ületasin Matt Drake'i," naeratas ta nõrgalt, "ja sain ta sealt välja."
  
  "Kuidas teil õnnestus külla naasta?" Kinimaka tahtis teada. Hayden ja Dahl vaatasid talle ettevaatlikult otsa, kuid oli ka selge, et Yorgi peab rääkima.
  
  "Ma kandsin nende riideid," susises ta valusalt madalal häälel. "Särgid. Joped. Sokid. Mul oli soe ja jätsin nad kõik üksi lumme ja jäässe ning jõudsin teele.
  
  Hayden ei suutnud ette kujutada seda südamevalu, tajutavat süüd, mis ei oleks tohtinud olla tema.
  
  "Mind aitas üks möödasõitev auto. Rääkisin neile loo, naasin mõne päeva pärast külasse," hingas ta sügavalt, "ja lasin neil näha nende tekitatud leina kummitust. Las nad näevad ja tunnetavad, kui sügav oli tema viha. Nii et jah, ma tapsin oma vanemad külmavereliselt.
  
  Tekkis vaikus, mida ei tohiks kunagi murda. Hayden teadis, et Yorga õdede-vendade surnukehad lebasid seal, kus nad olid praegu kukkunud, igaveseks külmunud, et mitte kunagi puhata.
  
  "Minust sai varas." Yorgi nõrgendas südantlõhestavat resonantsi. "Ja tabati hiljem. Kuid teda ei mõistetud kunagi mõrvas süüdi. Ja siin me oleme."
  
  Õhust kostis piloodi hääl. "Kolmkümmend minutit Hiina õhuruumi, poisid, ja siis võib igaüks arvata."
  
  Hayden oli rahul, kui Lauren sel hetkel Washingtoni mõttekojasse helistas. Ainus viis edasi liikuda oli tähelepanu hajutamine.
  
  "Oleme eesmärgile lähedal," ütles ta Wayle, kui kohtusime. "Midagi uut?"
  
  "Me töötame nelja nurga kallal, viidates ratsanike sünnikuupäevadele, Mongooliale, Khaganile ja ordule endale, mida te kõigepealt tahate?"
  
  
  NELJteistkümnes PEATÜKK
  
  
  "Oooh," ütles Alicia erutatult rolli mängides. "Kuulame, mis on sünnikuupäeva numbrid. Mulle lihtsalt meeldivad krõbistavad numbrid."
  
  "Lahe. Tore kuulda seda välijalaväelase suust." Hääl jätkus rõõmsalt, kergitades salongis paar kulmu, kuid õndsalt teadmata: "Nii, Hannibal sündis 247 eKr, suri umbes 183 eKr. Tšingis-khaan 1162, suri 1227-"
  
  "See on liiga palju numbreid," ütles Alicia.
  
  "Probleem on selles, " ütles Dahl. "Teil on sõrmed ja varbad otsas."
  
  "Ei ole kindel, mida see tähendab," jätkas arvutiteadlane. "Aga need hullud kultused armastavad väga oma numbrimänge ja koode. Pidage seda meeles."
  
  "Nii et Hannibal sündis 1400 aastat enne Tšingist," ütles Kensi. "Me mõistame seda."
  
  "Sa oleksid üllatunud, kui palju sitapeasid seda ei tee," ütles nohik juhuslikult. "Igatahes-"
  
  "Tere, sõber?" Drake katkestas kiiresti: "Kas teid on kunagi rusikaga näkku löödud?"
  
  "No tegelikult, jah. Jah mul on."
  
  Drake nõjatus toolil tagasi. "Olgu," ütles ta. "Nüüd võite jätkata kuradit."
  
  "Nende näitajatega me muidugi veel töötada ei saa, kuna me ei tunne teisi sõitjaid. Kuigi ma arvan, et isegi teie, kutid, suudate neljanda välja mõelda? Ei? Võtjaid pole? Noh. Nii et praegu, poisid, saadetakse Mongoolia Vabariiki tohutult palju tulejõudu. Seitse või on ikka kuus? Jah, kuus eliitsõdurite meeskonda, kes esindavad kuut riiki, jälitavad vallutusratsutajat. Mul on õigus? Hurraa!"
  
  Drake vahtis Haydenit. "Kas see mees on Washingtoni parim esindaja?"
  
  Hayden kehitas õlgu. "No vähemalt ei varja ta oma emotsioone. Pole peidetud paljude petliku mantli voltide alla nagu enamik Washingtoni.
  
  "Edasi vallutuste ratsaniku juurde. Ilmselgelt on ordul oma tegevuskava, nii et vallutamine võib olla kõike alates laste mänguasjast kuni videomänguni... ha ha. Maailma domineerimine võib avalduda mitmel kujul, kas mul on õigus?
  
  "Jätkake lihtsalt juhistega," ütles Hayden.
  
  "Muidugi. Lähme siis otse asja juurde, eks? Kuigi iisraellased ei tahtnud meile kummalisel kombel anda mingit teavet natside sõjakuritegude kultuse kohta, mille nad Kuubal hävitasid, saime teada, mida vajasime. Kui tolm langes, otsustasid natsid selgelt, et nad on sassi ajanud, ja tulid selle keeruka ideega maailma kontrollida. Nad lõid ordu koos vapi, salakoodide, sümbolite ja palju muuga. Nad töötasid välja plaani - üsna tõenäoliselt selle, mille kallal nad olid aastaid Reichi ajal töötanud. Nad matsid nelja tüüpi relvi ja mõtlesid selle mõistatuse välja. Võib-olla tahtsid nad seda ebaselgemaks muuta, kes teab? Kuid Mossad hävitas nad jäljetult ja mulle tundub, et liiga kiiresti. Peidetud punker jäi avastamata kolmkümmend aastat.
  
  "Viisteist minutit," vastas piloot lakooniliselt.
  
  "Kas see on relv?" küsis Hayden. "Kust nad need said?"
  
  "Noh, natsidel oli umbes nii palju sidemeid, kui kellelgi võis olla. Suur püstol on vana disain, mida on värskendatud ruumi ja täpsuse jaoks. Nad võisid absoluutselt käed külge panna kõigele alates neljakümnendatest kuni kaheksakümnendateni. Raha ei olnud kunagi takistuseks, liikumine küll. Ja usalda. Nad ei usaldaks ühtegi elavat hinge seda nende eest tegema. Tõenäoliselt kulus väikestel hiilivatel aegadel aastaid, et peita kõik neli relva ja mitukümmend teenust. Usaldustegurid on ka üks põhjusi, miks nad relvad peitsid. Nad ei saanud neid praegu Kuubal hoida, või mis?" Washingtoni mees puhkes naerma, suutis siis kuidagi kaineks saada.
  
  Alicia pööritas silmi ja lõi mõlemad käed kokku, nagu võiksid need mähkida kellegi kõhna kaela ümber.
  
  "Igatahes, kas te olete ikka veel minuga? Ma saan aru, et aega on vähe ja sa tahad pori kätte saada ja midagi tulistada, aga mul on natuke rohkem teavet. Just tuli..."
  
  Paus.
  
  "Nüüd on see huvitav."
  
  Rohkem vaikust.
  
  "Kas soovite jagada?" Hayden nügis meest, vaadates kopteri tugevat külge, justkui näeks ta nende maandumispunkti lähenemas.
  
  "Noh, ma kavatsesin rääkida maa neljast küljest - või vähemalt sellest, kuidas me seda näeme -, aga ma näen, et meil hakkab aeg otsa saama. Vaata, anna mulle viis, aga mida iganes sa teed," pidas ta pausi, "ära maandu!"
  
  Ühendus katkes järsult. Hayden vaatas esmalt põrandat ja seejärel helikopteri sisemust.
  
  Drake tõstis mõlemad käed üles. "Ära vaata mulle otsa. Ma ei ole süüdi!"
  
  Alicia naeris. "Jah, mina ka."
  
  "Ära maandu?" kordas Dahl. "Mida paganat see tähendab?"
  
  Alicia köhatas kõri otsekui selgituseks, kuid siis kostis kõlaritest piloodi hääl. "Kaks minutit, poisid."
  
  Hayden pöördus abi saamiseks vanausulise poole. "Mano?" - Ma küsisin.
  
  "Ta on perse, aga siiski meie poolel," mürises suur havailane. "Ma ütleksin, et võtke tema sõna."
  
  "Parem on kiiresti otsustada," sekkus Smith. "Me läheme alla."
  
  Sidesüsteem ärkas koheselt ellu. "Mis ma ütlesin? Ära maandu! "
  
  Drake tõusis püsti ja lülitas sisse helikopteri sisetelefoni. "Kurake, sõber," ütles ta. "Uus luure on teel."
  
  "Aga me oleme Hiina õhuruumis. Pole öelda, kui kaua läheb aega, enne kui nad meid märkavad.
  
  "Tee, mis suudad, aga ära maandu."
  
  "Hei sõber, mulle öeldi, et see on kiire saabumise ja lahkumise missioon. Ilma jamata. Võite olla kindel, et kui jääme siia kauemaks kui mõneks minutiks, on meil paar J-20 tagumikku."
  
  Alicia kummardus Drake'i poole ja sosistas: "See on halb..."
  
  Yorkshirelane katkestas ta, nähes olukorra kiireloomulisust. "Noh, ilmselt kuuleb Washingtonist pärit Knobend meid isegi siis, kui ühendus katkeb," ütles ta Dahli poole vaadates. "Kas sa kuulsid seda, Nobend? Meil on aega umbes kuuskümmend sekundit.
  
  "See võtab kauem aega," vastas mees. "Olge julged, inimesed. Oleme selle juhtumiga tegelemas."
  
  Drake tundis, kuidas ta rusikad kokku surusid. Selline alandlik käitumine kutsus esile ainult vastasseisu. Võib-olla oli see kavatsus? Alates Hannibali haua leidmisest oli Drake tundnud, et selle missiooniga on midagi valesti. Midagi paljastamata. Kas neid on testitud? Kas nad olid valve all? Kas USA valitsus hindas nende tegevust? Kui jah, siis kõik taandus Peruus juhtunule. Ja kui see nii on, ei olnud Drake nende esituse pärast liiga mures.
  
  Ta muretses vandenõude, intriigide ja intriigide pärast, mida kuulajad võivad pärast arvustust välja mõelda. Ükski riik, mida juhivad poliitikud, ei olnud kunagi see, mis näis ja ainult need, kes olid võimul olnud inimeste taga, teadsid, mis tegelikult toimub.
  
  "Viiskümmend sekundit," ütles ta valjusti. "Siis me saame siit minema."
  
  "Püüame teha triki," ütles piloot neile. "Oleme juba nii madalal, et võiks uksest välja astuda puu otsa, aga mina peidan linnu mäeorgu. Kui kuulete midagi põhja kraapimas, on see kas kivi või jeti.
  
  Alicia neelatas valjult. "Ma arvasin, et nad hängivad kogu Tiibetis?"
  
  Dahl kehitas õlgu. "Puhkus. Rännak. Kes teab?"
  
  Lõpuks ärkas ühendus uuesti ellu. "Olgu, inimesed. Kas me oleme veel elus? Hea hea. Suurepärane töö. Nüüd... mäletate kõiki vaidlusi seoses Tšingis-khaani puhkepaigaga? Ta soovis isiklikult märgistamata hauda. Kõik, kes tema haua ehitasid, tapeti. Matmisplats tallati hobuste poolt ja istutati puudega. Sõna otseses mõttes on see kättesaamatu, välja arvatud juhus. Üks lugu, mis minu arvates liigutab, sest see lammutab kõik need hullud skeemid nii lihtsalt, on see, et Kahn maeti koos noore kaameliga - ja asukoht tehti täpselt kindlaks, kui kaameli ema leiti vasika haualt nutmas.
  
  Piloot katkestas järsult side. "Oleme peaaegu tagasipöördumise punktis, sõber. Kolmkümmend sekundit ja me kas saame siit nii kiiresti kui võimalik, et see põleb, või saadame lapsed sinna."
  
  "Oh," ütles Washingtonist pärit mees. "Unustasin su. Jah, mine sealt minema. Saadan teile uue asukoha."
  
  Drake võpatas, jagades piloodi valu, kuid ütles vastuseks: "Jeesus, kutt. Kas sa üritad meid vangistada või tappa?"
  
  Ta tegi ainult osaliselt nalja.
  
  "Hei hei. Rahune maha. Vaata - need natsid - Viimse Kohtuotsuse Ordu - otsisid ratsanikke - puhkepaika - viiekümnendate ja kaheksakümnendate vahel, eks? Ilmselt leidsid nad nad kõik üles. Miski ütleb mulle, et nad ei leidnud Tšingis-khaani hauda. Usun tõesti, et sellise leiu kohta võiks rohkem rääkida. Seejärel järgneb ordu ise ja sõnad: "Aga kõik pole nii, nagu näib. Külastasime Khaganit 1960. aastal, viis aastat pärast valmimist, asetades vallutuse tema kirstu. Kahn kindlasti ei lasknud 1955. aastal ehitada ühtegi hauda. Kuid suuresti hauakambri puudumise tõttu, samuti usklike abistamiseks ja turistide voo suurendamiseks ehitas Hiina talle mausoleumi.
  
  "Kas see on Hiinas?" küsis Hayden.
  
  "Muidugi on see Hiinas. Sa mõtled kogu selle nelja nurga asja peale, kas pole? Olgu, hoia oma hallollus aktiivsena. Võib-olla ühel päeval leidub teile siin isegi tööd.
  
  Hayden neelas kägistatud heli. "Selgitage lihtsalt oma teooriat."
  
  "Õige, lahe. Tšingis-khaani mausoleum ehitati 1954. aastal. See on suur tempel, mis on ehitatud jõe äärde Ejin Horos, Sise-Mongoolia edelaosas. Nüüd on mausoleum tegelikult kenotaaf - selles pole keha. Kuid nad ütlevad, et see sisaldab peakatet ja muid Tšingisele kuulunud esemeid. Chinggist, keda on alati seostatud pigem mausoleumi kui kuulsa hauakivi ja hauakivi ideega, kummardati algselt kaheksas valges jurtas, telkpalees, kus ta algselt elas. Neid kaasaskantavaid mausoleume kaitsesid Jini Darkhadi kuningad ja neist sai hiljem mongoli rahva sümbol. Lõpuks otsustati teisaldatavad mausoleumid kaotada ja iidsed säilmed üle viia uude, püsivasse. Ajakava sobib suurepäraselt Ordu plaaniga. Ükskõik, millise relva nad vallutada valivad, on Tšingise kirstu sees, selles mausoleumis.
  
  Hayden kaalus oma sõnu. "Kuradi loll," ütles ta. "Kui sa eksid..."
  
  "Cur?"
  
  "See on parim, mida saate."
  
  "Ordul oli juurdepääs," ütles Dahl. "See selgitab teksti rida."
  
  Hayden noogutas aeglaselt. "Kui kaugel me maast oleme?"
  
  "Kakskümmend seitse minutit."
  
  "Aga teised meeskonnad?"
  
  "Ma kardan, et pole võimalik öelda, kas nad on tõesti sama targad kui teie. Tõenäoliselt on neil mõni kõrgtehnoloogiline spetsialist, kes neid nõustab. Paus, et väljendada tänu.
  
  "Kuradi segadus," urises Alicia.
  
  "Ei". Hayden kontrollis oma viha. "Ma mõtlesin - mis on sisevestluses uusim?"
  
  "Oh, täpselt. Jutt on vali ja uhke. Mõned meeskonnad said juhtkonnalt tagumikku. Mõned said ülesandeks Hannibali leiukoha ümber uuesti välja kaevata. Ma tean, et venelased ja rootslased suundusid Burkhan Khalduni, täpselt nagu teiegi alguses. Mossad ja hiinlased on üsna vaiksed. prantslased? Noh, kes teab, eks?"
  
  "Selles parem on sul õigus olla," ütles Hayden, tema hääles oli mürk. "Sest kui te seda ei tee, siis maailm kannatab."
  
  "Minge lihtsalt sellesse mausoleumi, miss Jay. Kuid tehke seda kiiresti. Teised meeskonnad võivad juba kohal olla.
  
  
  PEATÜKK VIITEIST
  
  
  "Ejin Horo Banner," ütles piloot endiselt närviliselt. "Jäänud on kaheksa minutit."
  
  Lepiti kokku, et meeskond väljub linnast ja alustab matka. Neile palgati appi kohalik arheoloog, kes pidi nad mausoleumi viima. Drake arvas, et tal polnud aimugi, mis siis tõenäoliselt juhtuma hakkab.
  
  Sel eesmärgil jääks kopter kuumaks ja valmis, hoolimata piloodi jätkuvast murest Hiina varjatud hävitajate pärast.
  
  Löök ja needus ning siis helikopter peatus, andes meeskonnale aega hüppamiseks. Nad leidsid end võsa tihniku, sureva metsa tihniku vahel, kuid nägid hõlpsasti teed edasi.
  
  Umbes miil mäest alla jääb suure linna ääreala. Hayden programmeeris oma navigatsioonisüsteemi õigetele koordinaatidele ja meeskond muutis end võimalikult esinduslikuks. Hiinlased vajasid turiste, nii et täna said nad üheksa juurde. Lauren oli veendunud, et jääb kopteri juurde ja lahendab käimasoleva jutuajamise.
  
  "Järgmisel korral," hüüdis ta, kui meeskond kiirustas lahkuma, "Alicia saab natuke võrgustikke luua."
  
  Inglanna turtsatas. "Kas ma näen välja nagu neetud sekretär?"
  
  "Mmm, kas tõesti?"
  
  Drake urgitses Aliciat ja sosistas: "Noh, sa tegid seda eelmisel nädalal, mäletad? Rollimängu jaoks?"
  
  "Oh jaa," naeratas ta heledalt, "see oli lõbus. Ma kahtlen, et Laureni roll on sama."
  
  "Loodame, et mitte."
  
  Nad kaks vahetasid sooja naeratuse, kui nad oma ajutise varjupaigast välja tulid ja aeglaselt hiilivast mäest alla suundusid. Hõre taimestik ja kõrb andsid peagi teed teedele ja hoonetele ning kauguses hakkasid paistma mitmed kõrghooned ja büroohooned. Punased, rohelised ja pastellid võitlesid sinise taeva ja kahvatute pilvede vastu. Drake jäi kohe silma, kui puhtad olid tänavad ja linn ise, kui laiad mõned kiirteed. Tõestus tulevikuks, ütlesid nad.
  
  Esmapilgul kummalisena näivad, kuid end ise aidata ei saanud, suundusid turistid kohtumispunkti poole, jälgides, et nende käed ei jätaks kunagi oma ülisuurt seljakotti. Arheoloog tervitas neid suure musta hobuse seljas sõitva mehe kuju varjus.
  
  "Sobib". Dahl noogutas ratsaniku poole.
  
  Nende ees seisis kõhn, pikk, tagasi kammitud juustega naine, kellel oli otsene pilk. "Kas olete osa reisigrupist?" Ta rääkis ettevaatlikult, valides sõnu. "Vabandust minu inglise keele pärast. See pole hea." Ta naeris, tema väike nägu krõmpsus.
  
  "Pole probleemi," ütles Dahl kiiresti. "See on selgem kui Drake'i versioon."
  
  "Naljakas fu..."
  
  "Te ei näe välja nagu turist," ütles naine teda peatades. "Kas teil on kogemusi?"
  
  "Oh, jah," ütles Dahl, võttis ta käest ja juhtis teda suurejoonelise liigutusega. "Me reisime mööda maailma, otsides uusi vaatamisväärsusi ja linnu."
  
  "Valel viisil," ütles naine üsna sõbralikult. "Mausoleum on teisel pool."
  
  "Oh".
  
  Drake naeris. "Anna talle andeks," ütles ta. "Tavaliselt kannab ta lihtsalt pagasit."
  
  Naine kõndis ees, sirutas selga, sirged juuksed tihedaks peavõruks koondatud. Meeskond hajus nii hästi kui võimalik, tahtmata jällegi segadust tekitada ega jätta endast maha jäävaid mälestusi. Dahl sai teada, et naise nimi oli Altan ja ta sündis seal lähedal, lahkus nooruses Hiinast ja naasis siis vaid kaks aastat tagasi. Ta juhatas neid otse ja viisakalt ning näitas peagi, et nad lähenevad oma eesmärgile.
  
  Drake nägi ees kõrguvat mausoleumi tippu, ümberringi kujusid, astmeid ja muid ikoonilisi elemente. Surm võib varitseda kõikjal. Koos töötades aeglustas meeskond naise kiirust, kui nad kontrollisid teisi meeskondi ja teisi sõdureid, teeseldes samal ajal vaadet imetlemist. Prügikastide ja pinkide taha piiluv Smith võis Altanile muret tekitada, kuid Drake'i kirjeldus oma "väga piiratud väljaandest" ainult suurendas tema uudishimu.
  
  "Kas ta on eriline?"
  
  "Oh jah, ta on üks neist."
  
  "Ma kuulen teid selle kuradi ühenduse kaudu," urises Smith.
  
  "Kuidas?"
  
  "Autode osas on see Pagani Huayra Hermesi väljaanne, mille on Manny Koshbinile kujundanud Pagani ja Hermes."
  
  "Mul on kahju. Ma ei tea, mida see kõik tähendab."
  
  "See on selge". Drake ohkas. "Smith on ainulaadne. Aga räägi mulle oma lemmikhobist."
  
  "Ma naudin väga matkamist. Kõrbes on ilusaid kohti."
  
  "Laagri mõttes mõelge Smithile kui kõikuvale telgivaiale. See, mis viib teid pidevalt hätta, kuid töötab endiselt hästi, kui olete selle kujundanud, ja alati, kuid alati, suudab teid vihastada.
  
  Pärast luuret pomises Smith midagi üle side. Lauren sattus ohjeldamatult itsitama.
  
  Altan vaatas yorkshirlasele kahtlustavalt otsa ja pööras siis pilgu ülejäänud meeskonna poole. Eriti Mai vältis seda naist, justkui üritaks ta varjata omaenda päritolu. Drake mõistis seda, mida teised ei suutnud. Üks asi viis teiseni ja Mai ei tahtnud arutleda, kust ta pärit on või kuidas ta siia sattus. Altan osutas mitmele sammule.
  
  "Selles suunas. Mausoleum on seal üleval."
  
  Drake nägi uskumatult laia ja uskumatult pikka betoonteed, mis viis otse pikkade ja järskude betoonastmeteni. Vahetult enne sammude algust laienes rada tohutuks ringiks, mille keskel seisis eksimatu kuju.
  
  "Noh, see kutt oli kindlasti rattur," märkis Kinimaka.
  
  Tšingis-khaan, kes ratsutas kappaval hobusel, seisis tohutul kiviplaadil.
  
  "Teine ratsanik," ütles Yorgi. "Vallutamine".
  
  Altan pidi viimast lauset kuulma, sest ta pöördus ja ütles: "Jah. Khagan vallutas enne oma surma suurema osa tuntud maailmast. Väidetavalt genotsiidikuningas ühendas ta oma eluajal ka poliitiliselt Siiditee, suurendades kaubandust ja sidet kogu läänepoolkeral. Ta oli verine ja kohutav juht, kuid kohtles oma lojaalseid sõdureid hästi ja kaasas nad kõigisse oma plaanidesse.
  
  "Kas saaksite meile natuke rääkida, mis mausoleumis on?" Drake tahtis olla valmis. Nendel missioonidel oli kiirus kõik.
  
  "Noh, see pole midagi muud kui ristkülikukujuline kalmistu, mis on kaunistatud väliste kaunistustega." Nüüd rääkis Altan, nagu tsiteeruks turismijuhti. "Peapalee on kaheksanurkne ja sisaldab viiemeetrist valgest jadeist valmistatud Tšingise kuju. Seal on neli tuba ja kaks saali, mis näevad välja nagu kolm jurtat. Puhkepalees on seitse kirstu. Kang, kolm abikaasat, tema neljas poeg ja selle poja naine.
  
  "Puhkepalee," ütles Smith. "Kõlab ka nagu puhkepaik."
  
  "Jah". Altan tõmbas selle välja, vaadates kannatlikult Smithi ega teadnud midagi tekstist, mida nad järgisid.
  
  "Mausoleumi valvavad privilegeeritud tumehadid. See on paljude mongooliate jaoks äärmiselt püha.
  
  Drake ohkas sügava ja elevil. Kui nad eksisid ja see polnud teise relva asukoht... Ta kartis tagajärgi ette kujutadagi.
  
  Elu Hiina vanglas oleks nende probleemidest väikseim.
  
  Pikk jalutuskäik jätkus, kõigepealt palverännak mööda laia rada, siis kera lahkamine, kiire pilk iidse kindrali näole ja siis lõputu ronimine mööda kivitreppe. Meeskond jäi positsioonile, murdes harva sammu ja püsis pidevalt valvel. Drake rõõmustas, et mausoleumis oli täna suhteliselt vähe külastajaid, millest oli palju abi.
  
  Muljetavaldav struktuur tuli lõpuks nähtavale. Meeskond peatus, kui jõudis kõige kõrgemale astmele, et kõik sisse võtta. Altan ootas, ilmselt harjunud turistidega, keda tabavad aukartuse hetked. Drake nägi tohutut hoonet, mille mõlemas otsas oli suhteliselt väikesed kuplid ja keskel palju suurem. Nende katused olid pronksist, mustriga. Hoone esiküljel oli palju punaseid aknaid ja vähemalt kolm suurt sissepääsu. Hoone ees oli madal kivimüür.
  
  Altan kõndis ees. Dahl vaatas meeskonnale tagasi.
  
  "Otse hauda," ütles Hayden. "Ava see, otsi kast üles ja mine välja. Õnneks pole keha, kellega võidelda. Nagu meie piloot ütleb, pole jama.
  
  Drake kuulas, kuidas Lauren jutuajamise kohta uusimat juttu jagas.
  
  "Mul on siin praegu suur ja paks null, poisid. Olen täiesti kindel, et iisraellased ja venelased on endast väljas, tekst näitas valele teele. DC arvab, et prantslased lähenevad, võib-olla pool tundi teist maha jäänud. Kuulamine muutub nüüd palju keerulisemaks. Meil on muid ressursse ja vaid mõned nipid, mida NSA kunagi ei avalda. Rootslased, hiinlased ja britid pole teada. Nagu ma ütlesin, on see võitlus."
  
  "Keegi teine?" Drake noogutas.
  
  "Naljakas, et peaksite seda mainima. Saan tundmatust allikast kummituslikke häireid. Hääletusi pole, kinnitamiseks pole võimalust, kuid mõnikord tundub, et süsteemis on keegi teine.
  
  "Ära maini kummitusi," ütles Alicia. "Meil oli viimase operatsiooni kohta piisavalt õuduslugusid."
  
  Altan peatus ja pöördus ümber. "Oled sa valmis? Ma viin su sisse."
  
  Grupp noogutas ja liikus edasi. Ja siis nägi Drake mausoleumist lahkumas Hiina sõdureid, kellest ühel oli kaenla all suur kast, nende hulgas oli ka arheolooge.
  
  Hiinlased võtsid relvad kaasa ja nüüd tuli turistide puudumine neile selgelt kasuks.
  
  Kulus vaid hetk, enne kui nende juht neile tähelepanu pööras.
  
  
  KUUteistkümnes PEATÜKK
  
  
  Drake nägi, kuidas Dal Altanist kinni haaras ja ta tagasi tõmbas, tehes pika hüppe trepist alla, kuni Hiina sõdurid kaitsesid neid. Ta viskas seljakoti pikali ja tõmbas välistasku kiiresti lahti. Töötades kiiresti ega vaadanud kunagi hiinlasi, tundis ta end siiski turvaliselt. Hayden, Smith ja May olid relvastatud püstolitega.
  
  Tšingis-khaani mausoleumi esisel platsil tõsteti relvi ja rivaalid lõid kokku. Kasti kandnud mees näis murelikuna. Hiina meeskond koosnes viiest inimesest ja lükkas juba mõtlikud arheoloogid kõrvale. Drake tõstis oma väikese püstolkuulipilduja ja ootas. Ülejäänud meeskond oli tema poolel laiali.
  
  "Me vajame ainult kasti," hüüdis Hayden. "Pane see maa peale ja lahku."
  
  Hiina koondise liidril olid silmad halli kiltkivivärvi. "Sina pead minema oma teed, kuni teil veel võimalus on."
  
  "Me tahame kasti," kordas Hayden. "Ja me võtame selle."
  
  "Siis proovige seda." Saatejuht tõlkis ja kõik viis hiinlast liikusid sünkroonselt edasi.
  
  "Vau. Oleme neetud ühel pool."
  
  "Oh, lihtsalt nali. Naljakas. Ameerika ja Hiina ei ole kunagi ühel poolel.
  
  "Võib-olla mitte," rääkis Drake. "Aga me oleme sõdurid, kes võitlevad inimeste eest. "
  
  Ta nägi ebakindlust juhi kõnnakus, kerget ebakindlust tema näol. See pidi mõjutama neid kõiki, sest Hiina koondis peatus täielikult. Hayden langetas relva ja vähendas vahe veelgi.
  
  "Kas me ei leia ühist keelt?"
  
  Noogutada. "Jah, me võiksime. Kuid valitsus- ja poliitilised juhid, terroristid ja türannid seisavad alati meie teel.
  
  Drake nägi mehe näol kurbust ja absoluutset usku tema enda sõnadesse. Ei tõstetud püssi ega toru, kuna rivaalitsevad meeskonnad lõid ägedalt kokku. See kõik oli austuse nimel.
  
  Drake tõusis püsti, jättis püstolkuulipilduja seljakotti ja astus rünnakule otse vastu. Rusikad ühendatud rinnal ja käed üles tõstetud. Põlv lõikas kõvasti ribidesse. Drake tundis, kuidas õhk tema kehast välja sööstis ja kukkus ühele põlvele. Rünnak oli halastamatu, põlved ja rusikad lõid tugevalt ja sadas vihma, raevukus ei andnud talle mingit võimalust kättemaksuks ega kergenduseks. Ta talus valu ja andis aega. Teised stseenid vilkusid mööda, kui ta keerdus ja ümber pööras. Alicia võitles pika mehega; Hayden ja Kinimaka võitlesid liidriga. Mai saatis vastase üle õla ja lõi teda seejärel valusalt vastu rinnaku.
  
  Drake nägi võimalust ja kasutas seda. Tema selja taga kuulis ta, kuidas Thorsten Dahl ilmus nagu tavaliselt, hüppas üle trepi tipu; märgatav kohalolek, mida ei saa ignoreerida. Drake'i ründaja peatus hetkeks.
  
  Endine SAS-i sõdur rabeles mööda maad, kõigutas jalgu ja püüdis vastase põlve tagant kinni. Ta kukkus ettepoole, kukkudes põlvili. Drake'i tasemele langedes vallandas yorkshirelane võimsa pealöögi. Karje ja suured silmad näitasid, kui tugevalt ta lõi. Hiina komando koperdas ja toetus ühele käele. Drake tõusis püsti ja tagastas teene täies mahus põlvede ja peasöökidega. Seal oli verevalumeid ja verd, kuid mitte midagi eluohtlikku.
  
  Dahl sööstis mööda, sihtides Alicia vastast. Rootslane lõi nagu härg just nagu Alicia. Tema ründaja löödi jalgadelt maha ja sai tugeva löögi kuklasse, värisedes ja uimastades. Nad pöördusid õigel ajal ümber, et näha, kuidas Mai vastase teadvusetuks lööb ja seejärel kastiga mehe leidis.
  
  "Tere!" Alicia nuttis neid nähes ja hakkas jooksma.
  
  Nad hakkasid jooksma, kuid Smith ja Yorgi olid juba lahingust lahkunud. "Näed?" Alicia ütles. "Meie tugevus on numbrites. Teadsin, et sellel neetud meeskonnal on põhjus, miks me nii palju kannatasime.
  
  Eespool blokeeris Kenzi mehe ainsa teise tee - tagasi mausoleumi. Nüüd võttis ta sünge ilme ja alistuva poosiga välja relva, mida ta varem oli hoidnud.
  
  Drake kontrollis piirkonda ja nägi, et Hayden oli lõpuks rühma juhi alistanud.
  
  "Ära tee seda!" - hüüdis ta mehele. "Sa oled vähemuses, sõber."
  
  Hayden tõstis pilgu, hindas olukorda ja pühkis seejärel põselt vere. Drake nägi nüüd Altanit hiilimas trepist üles, et pilku heita, ja ohkas omaette. Uudishimu...
  
  Relv jäi liikumatuks, kasti hoiti endiselt kõvasti, peaaegu surmava haardes. Hayden tõusis püsti ja tõstis käe, peopesa väljapoole. Tema ja mehe vahel seisis kõrge viirukipõleti, kuid naine liikus seni, kuni teda nähti.
  
  Kenzi liikus tagant edasi. Smith ja Kinimaka kõrvalt. Sõduri silmis polnud paanikast märkigi, oli vaid resignatsioon.
  
  "Keegi ei surnud." Hayden osutas teadvusetutele ja ägavatele Hiina sõduritele. "Keegi pole kohustatud. Lihtsalt jätke kast välja."
  
  Alicia köitis tema tähelepanu. "Ja kui vajate laksu, siis lihtsalt selleks, et see hea välja näeks," ütles ta. "Ma olen siin".
  
  Sõduri mentaliteedi alla andmine ei kuulunud. Ja sellel tüübil polnud kuhugi minna ega põgenemisteed.
  
  "Püstol," ütles Drake, "on vale lootus. Sa tead, et see on."
  
  Kommentaar tabas märklauda, käsi püstoliga esimest korda värises. Raske vaikus kestis edasi ja Drake märkas, et paar lüüa saanud meest hakkasid segama. "Sa pead otsustama, sõber," ütles ta. "Kell tiksub."
  
  Peaaegu kohe tõmbas mees välja püstoli ja hakkas jooksma. Ta sihtis Haydenit ja lõi siis viirukipõleti kõrval käega vastu kaant, lootes selle naisele ümber lükata. Koputus ja oigamine olid tema ainsaks auhinnaks, kuna ese oli kindlalt kinnitatud, kuid ta jätkas jooksmist.
  
  Hayden ootas, hoides oma tähelepanu.
  
  Alicia ründas tema pimedalt küljelt, tuvi, ja haaras tal ragbi haardes ümber vöökoha. Mees kummardus, murdus peaaegu pooleks, pea tabas Alicia õlga ja kast lendas külili. Hayden püüdis teda haarata, püüdes ta kinni enne, kui liiga palju kahju tehti. Kiire pilk kinnitas orduvapi olemasolu.
  
  Alicia patsutas teadvusetut meest. "Ma ütlesin teile, et olen teie jaoks olemas."
  
  Meeskond hindas. Hiinlased juba liikusid. Prantslased pidid lähedased olema. Sõna Haydenilt tõi Laureni vestlusesse tagasi.
  
  "Halvad uudised, poisid. Prantslased ei võta pilku sinult ja venelased ei võta neilt silmi. Liigu!"
  
  Jama!
  
  Drake vaatas terve tee trepist alla tagasi ja mööda sirget rada, mis viis mausoleumi juurde. Ta nägi inimesi jooksmas, neljaliikmelist meeskonda, kes pidid peaaegu kindlasti olema prantslased. "Nad on kuradi head," ütles ta. "Tegelikult on nad juba kaks korda meie juurde jõudnud."
  
  "Me peame minema," ütles Smith. "Nad on mõne minuti pärast meiega."
  
  "Kuhu minna?" küsis Alicia. "Nad blokeerisid ainsa väljapääsu."
  
  Drake märkas külgedel puid ja ees muru. Tegelikult oli valik piiratud.
  
  "Tule," ütles ta. "Ja Lauren, saatke helikopter."
  
  "Olen teel".
  
  "Tehke kiiresti," ütles Smith. "Need prantslased on jalul."
  
  Drake tormas edasi, arvates, et venelased ei saa liiga palju maha jääda. Kahjuks ei läinud kaua, kui keegi tulistama hakkas. Seni oli neil kõik hästi läinud, sõduri ja sõduri ning mehe ja mehe suhetes olid nad näinud parimat, kuid tõenäosus nii hapra vaherahu kestmiseks oli minimaalne.
  
  Vaatame faktidele näkku: kui need riigid tahaksid koostööd teha ja hüvesid jagada, teavad võimul olevad mehed ja naised hästi, et see oleks lihtsam tee - ja ometi jätkavad nad võitlust.
  
  Ta libises puude vahele. Meeskond tormas talle järele, Hayden hoidis kinni ehitud kastist, mis sisaldas tema veel paljastamata saladust. Dahl rippus taga, jälgides prantslaste edasitungi.
  
  "Viis minutit meist tagapool. Venelastest pole jälgegi. Ja hiinlased ärkavad. Olgu, see võib neid kõiki veidi üleval hoida.
  
  "Helikopter on kümne minuti pärast," ütles Lauren neile.
  
  "Ütle talle, et ta kiirustaks," ütles Alicia. "See mees peab olema kuum."
  
  "Ma annan selle edasi."
  
  Drake valis kõige otsema tee, lootes korralikule kaitseliinile. Puud laiusid igas suunas, muld oli pehme ja savine ning lõhnas rikkalikult mulla järele. Kensi tõstis jämeda oksa, kehitas õlgu, kui ta jooksis, justkui tahaks öelda: "Sellega peame leppima." Kõigepealt pikk laskumine, siis järsk tõus ja nende tagant kadus marsruut. Taevast oli vaevu näha ja kõik helid olid summutatud.
  
  "Ma lihtsalt loodan, et meist pole kedagi ees," ütles Dahl.
  
  Kinimaka urises tugevalt vajutades. "Usaldage kuulajaid," ütles ta selgelt oma CIA aegadele tagasi pöördudes. "Nad on paremad, kui arvate."
  
  Drake nägi ka, et neid pole siin maa peal, ja tal oli nõrk väljatunne. Ta skaneeris igat horisonti, olles kindel, et Dahl teeb sama ka tagantpoolt. Nelja minuti pärast peatusid nad korraks, et kuulata.
  
  "Suuna leidmine sellel helikopteril?" Sosistas Hayden Laurenile.
  
  New Yorker nägi nende asukohti skanneril vilkuvate siniste täppidena. "Otse edasi. Jätka."
  
  Kõik oli vaikne; nad võivad olla ainsad inimesed maailmas. Drake jätkas mõne aja pärast hoolikalt samme valides. Alicia hiilis tema kõrvale, Hayden sammu võrra tagapool. Ülejäänud meeskond on nüüd laiali, et oma ulatust suurendada. Relv oli tõmmatud ja seda hoiti lõdvalt.
  
  Puud hõrenesid ees. Drake peatus välisperimeetri lähedal ja vaatas maastikku.
  
  "See on lühike laskumine tasasele põllule," ütles ta. "Ideaalne purustajaks. Pagan, isegi rootslane võib tabada nii suurt sihtmärki.
  
  "Koosolekuni on jäänud kolm minutit," ütles Lauren.
  
  Hayden kummardus Drake'ile lähemale. "Kuidas see välja näeb?"
  
  "Vaenlastest pole jälgegi." Ta kehitas õlgu. "Aga arvestades, kellega meil tegemist on, miks nad peaksid olema?"
  
  Dahl lähenes. "Siin on sama. Nad on muidugi kuskil väljas, kuid hästi peidetud.
  
  "Ja võite olla kindel, et nad liiguvad sellele teele," ütles Mai. "Miks me ootame?"
  
  Dahl vaatas Drake'i. "Yorkshire'i puding vajab puhkust."
  
  "Ühel päeval," ütles Drake, heites piirkonnale viimase pilgu. "Sa ütled midagi tõeliselt hämmastavalt naljakat, kuid kuni selle ajani rääkige lihtsalt, kui teile räägitakse."
  
  Nad tõusid puujoonelt välja, liikudes mööda järsku rohtunud nõlva alla. Drake'i tervitas soe tuuleõhk, meeldiv tunne pärast tihnikut. Kogu ala oli tühi ja aiaga piiratud mitte kaugel sellest, kus see kaugel ees lõppes asfaldiribaga.
  
  "Liikuge kohe," ütles Drake. "Me saame rajada perimeetri tasasele maale."
  
  Siis aga hävis rahu ja tühjus kogu piirkonnas. SPEAR-i meeskond kihutas nõlvast alla, samal ajal kui neist vasakule voolasid venelased välja sealt, kus nad olid peidetud. Nende mõlema ees, kauge puudesalu varjus, tulid nähtavale ka prantslased.
  
  Vähemalt selline oli Drake"i vaade asjadele. Kindlasti ei kandnud nad nimesilte, kuid nende näojooned ja käitumine olid silmatorkavalt erinevad.
  
  Samal ajal ilmus nende kohale taevasse nende helikopter.
  
  "Oh kurat".
  
  Temast vasakul langes venelane ühele põlvele ja kinnitas signaalrakettrelva õla külge.
  
  
  SEITSMISTteistkümnes PEATÜKK
  
  
  Drake pöördus poolel teel ja avas tule. Tema kuulid lõhkusid eliitsõduri ümbert muru, kuid ei rikkunud tema ettevalmistusi. Raketiheitja ei kõigutanud kunagi; teda hoidev kang jäi tugevaks. Tema kaaslased lehvitasid tema ümber ja andsid tuld tagasi. Drake leidis end ootamatult ohte täis maailmast.
  
  Prantslased tormasid kõigest jõust otse maanduva kopteri poole. Drake hoidis koos Dahli ja Smithiga venelasi vaos ja valvel. Piloodi nägu oli näha, keskendunud maandumiskohale. Alicia ja May ei võtnud tempot üldse maha ja lehvitasid, et tema tähelepanu võita.
  
  Kuulid lõikasid läbi õhu.
  
  Drake tabas üht venelast tiivaga, pannes ta ühele põlvele. Haydeni hääl kostis üle sideseadme.
  
  "Piloot, tegutse kõrvale! Lauren, ütle talle, et neil on raketid!
  
  Drake, Dahl ja Smith purustasid Vene kontingendi, kuid jäid liiga kaugele, et end korralikult moodustada, eriti liikumise ajal. Piloot vaatas šokeeritud näoga üles.
  
  RPG tulistas, rakett lendas välja koos õhuhoo ja valju pauguga. Drake ja teised said vaid abitult vaadata, kuidas ta õhku jälje jättis ja eksimatult otse helikopteri poole lendas. Suures paanikas piloot tegi järsu kõrvalepõiklemismanöövri, kallutades kopterit, kuid mööduv rakett oli liiga kiire, tabas allosa ning plahvatas suitsu- ja leegipilves. Helikopter kaldus ja kukkus, tükid pudenesid maha ja kandusid kaugemale lennutrajektoorist.
  
  Alles siis, kui ta vaatas uskmatuse, meeleheite ja tumeda vihaga, nägi ta, kuhu tema kohutav trajektoor viib.
  
  Prantslased nägid seda tulemas ja üritasid laiali minna, kuid allakukkunud helikopter kukkus nende sekka vastu maad.
  
  Drake kukkus maapinnale, mattes pea muru alla. Punased ja oranžid leegid paiskusid üles ja välja ning taevasse paiskus must suits. Suurem osa kopterist maandus ühele inimesele; tema ja piloot surid silmapilkselt. Pearootori tera tuli lahti ja läks otse läbi kolmandast kaotajast nii kiiresti ja ootamatult, et ta ei teadnud sellest midagi. Drake vaatas üles ja nägi, et teisele kukkus tohutu tükk põlevat prahti. Löögi jõud ajas ta jalust maha ja paiskas ta tosin sammu tagasi, misjärel ta peatas igasuguse liikumise.
  
  Ainult kaks prantslast jäid ellu; suurem osa meeskonnast alistati ühe kahetsusväärse juhtumiga. Drake nägi, kuidas üks neist põlenud käega märatsevast tulest eemale roomas ja teine kogeles lähenemas. Kuidagi õnnestus teisel relvast haarata ja samal ajal seltsimehel minema aidata.
  
  Drake neelas oma viha alla ja jätkas keskendumist. Nende ainus tootmisvahend hävitati. Hayden hoidis endiselt karistuslööki, kuid nüüd tormasid venelased täiesti ilmselgete kavatsustega nende poole. RPG-ga mees sihtis endiselt rusude poole, justkui kaaluks ta teist lööki.
  
  Drake tõusis püsti ja meeskond tõusis koos temaga. Venelaste juurest tule poole eemaldudes rajasid nad varjupaikade võrgustiku, mis sundis vaenlasi madalal lamama. Drake ja Dahl lõid vestiga mehi rusikaga, pannes nad maapinnale laiali. Lõõgastavad leegid haarasid nad endasse, kui nad lähenesid, seest kostis teravaid hüppamisi ja tugevaid kriginaid. Drake tundis, et see peseb üle tema näo ja vajus siis pimeda külje taha. Ülejäänud prantslased olid juba kaugel, hädas oma haavade ja kaotustega ning esialgu selgelt konfliktist väljas.
  
  Drake pöördus ühel põlvel ümber, vajutades sidenuppu.
  
  "Helikopter maandub," ütles ta selle kinnitamiseks Laurenile, ja seejärel: "Me vajame praegu teist evakueerimisvahendit."
  
  Vastus vaigistati. "Tema peal".
  
  Meeskond jätkas taandumist, suurendades kaugust leegitseva takistuse ja läheneva vaenlase vahel. Uskumatult ja kalgilt tulistas Vene RPG juba hävinud helikopteri pihta veel ühe raketi, saates õhku veel leegi- ja šrapnellsambaid.
  
  Drake tundis, kuidas metallitükk tema õlalt maha tuli ja löögist tiirles. Dahl vaatas tagasi, kuid yorkshirelane noogutas: "Minuga on kõik korras."
  
  Alicia osutas neile kaugema tara poole. "See tee on ainus võimalus. Liikuge, inimesed!"
  
  Hayden lõi kasti tasa ja jooksis. Smith ja Kinimaka jäid maha, hoides tuld enda ja venelaste vahel. Drake uuris eesolevat ala, olles alati valmis uuteks üllatusteks ja oodates halvimat. Hiinlased olid kuskil ning iisraellased, rootslased ja britid olid valvel.
  
  Kiirus eraldas nad jälitavatest venelastest ja nad jõudsid aiani, kui aega oli. Alicia ja May valisid otseteed ja leidsid end siis teiselt poolt, kaherealise asfaldiriba kõrval, mis kadus mõlemas suunas näivasse kõrbesse. Lauren polnud veel nende juurde naasnud, kuid nad jätsid ta enda hooleks, teades, et DC aitab.
  
  Drake ei olnud täis enesekindlust. Ta ei süüdistanud Laurenit - New Yorker oli puhta vee peal, kuid miski selles missioonis ei öelnud talle, et Kapitooliumis turvaliselt ja soojas istunud meeste ja naiste seljad olid täielikult kaetud.
  
  Alicia läks jooksma. See oli üha kummalisem stsenaarium. Drake teadis, et venelastel pidi olema mingi kate. Võib-olla oli see teel.
  
  "Vaata sinna," rääkis Kenzi.
  
  Umbes pool miili ees peatus must maastur, et raskustes prantslased peale võtta. Vaadates kiirendas auto kiiresti saja kaheksakümne miilini tunnis, laadis kaks operaatorit ja kihutas kiljudes minema.
  
  "Vaesed pätid," ütles Dahl.
  
  "Me peame enda pärast muretsema," ütles Smith. "Või meist saavad "vaesed pätid".
  
  "Grumpyl on mõte," ütles Alicia igasse suunda vaadates. "Tõsiselt, meil pole kuhugi minna."
  
  "Matke kast." Kinimaka osutas otse tee ääres asuvale metsatukale. "Tulge selle pärast hiljem tagasi. Või paluge Laurenil mõni teine meeskond saata.
  
  Drake vaatas Dahli poole. "Ei peaks liiga raske olema, ah?"
  
  "Liiga riskantne," ütles Hayden. "Nad võivad selle leida. Püüdke sõnum kinni. Pealegi vajame seda teavet. Teised meeskonnad võivad juba liikuda kolmanda sõitja poole.
  
  Drake pilgutas silmi. Ta ei mõelnud sellele. Pingesõlm hakkas pulseerima otse keset otsaesist.
  
  "Ma poleks kunagi arvanud, et ma kuradi Hiinas katki lähen," kurtis Alicia.
  
  "See on üks neljast maanurgast," ütles Dahl talle. "Nii et lohutage end sellega."
  
  "Oi, aitäh, mees. Aitäh selle eest. Võib-olla ostan korteri."
  
  Venelased on juba teel. Drake nägi, kuidas üks neist raadiosse karjus. Siis liikus ta pilk venelastest mööda ja püüdis keskenduda millelegi kauguses liikuvale.
  
  "Võib-olla on see nende sõiduk," ütles Dahl samal ajal joostes ja tagasi vaadates.
  
  Yorgi naeris, silmad nagu kotkas. "Ma loodan. Ja kümme aastat tagasi võis sul õigus olla.
  
  Drake pigistas silmi. "Hei, see on buss."
  
  "Jätkake jooksmist," ütles Hayden. "Püüdke mitte välja näha huvitatud."
  
  Alicia naeris. "Nüüd olete sellega hakkama saanud. Ma ei saa vaatamist lõpetada. Kas olete seda kunagi teinud? Kas sa tead, et sa ei peaks kellelegi otsa vaatama ja avastama, et sa ei saa pilku kõrvale vaadata?"
  
  "Ma saan sellest kogu aeg aru," ütles Dahl. "Loomulikult".
  
  "Noh, nahka riietatud Muppet on haruldane vaatepilt," sekkus Drake.
  
  Buss oli erekollane ja moodne ning kihutas venelastest mööda ilma kiirust vähendamata. Drake hindas selle kiirust, juhti ja reisijaid, kuid teadis, et neil pole valikut. Nad olid hea paari miili kaugusel igast suuremast linnast. Kui buss lähenes ja venelased seda vahtisid, blokeeris SPEAR meeskond tee.
  
  "Aeglusta," ütles Alicia suu.
  
  Smith naeris järsult. "See pole Kansas. Ta ei mõista sind."
  
  "Siis universaalne keel." Alicia tõstis oma relva hoolimata Haydeni pilgust.
  
  "Kiiremini," ütles Dahl. "Enne kui ta raadiosse hüppab."
  
  Buss aeglustas kiirust ja kaldus kergelt, lai esiots libises ümber. Venelased olid juba põgenenud. Drake lükkas ukse lahti, viipas juhile, et see avaks. Mehe nägu oli ehmunud, silmad pärani ja liikusid sõdurite ja reisijate vahel. Drake ootas, kuni uks avanes, ja astus siis kätt ulatades ette.
  
  "Me tahame lihtsalt sõitma minna," ütles ta nii rahustavalt kui suutis.
  
  Meeskond asus bussi keskele. Dahl hüppas viimasena püsti ja patsutas juhi kätt.
  
  "Edasi!" Ta osutas teele.
  
  Venelased ei olnud enam kui sada jardi taga, relvad tõsteti, kui juht surus jala põrandale. Ilmselt hoidis ta silma peal oma küljepeeglitel. Buss hakkas liikuma, reisijad hüppasid tagasi. Drake pidas vastu. Alicia kõndis tagaajamist hindama bussi taha.
  
  "Nad koguvad jõudu"
  
  Drake lehvitas Dahlile. "Ütle Keanule, et ta kiirustaks!"
  
  Rootslane tundus veidi piinlik, kuid rääkis bussijuhiga. Auto võttis aeglaselt kiirust. Drake nägi, kuidas Alicia võpatas ja seejärel bussireisijatele karjudes kiiresti ümber pööras.
  
  "Pardi alla! Nüüd!"
  
  RPG kartuses langes ka Drake. Õnneks tabasid kuulid vaid auto tagaosa, mis jäid kõik šassii sisse. Ta ohkas kergendatult. Ilmselgelt hoiatati venelasi tsiviilohvrite eest. Vähemalt midagi oli.
  
  Taas meenusid iga eliitmeeskonna plaanide taga olevad poliitilised mahhinatsioonid. Mitte kõiki võistkondi ei sponsoreerinud riik; ja mõned juhid isegi ei teadnud, mis toimub. Taas pöördusid ta mõtted prantslaste - ja surnud sõdurite - juurde.
  
  Nad teevad oma tööd.
  
  Buss sõitis venelaste eest eemale, kogu raam värises mööda teed. Drake lõdvestus veidi, teades, et nad suunduvad tagasi Ejin Horo poole selles suunas, kuhu nad suundusid. Juht tegi laia ja laia pöörde. Drake pöördus ümber, kui Alicia tagaistmelt vaikselt karjatas.
  
  Ja nad nägid venelastele kuulunud musta helikopterit alla sööstmas, et neid peale võtta.
  
  Haydeni hääl täitis ühenduse. "Nad ei ründa."
  
  Drake surus huuled kokku. "Fluid op. Tellimused muutuvad."
  
  "Ja nad võivad ikkagi bussi teelt välja lükata," vastas Dahl. "Kui kaugel see linna on?"
  
  "Kaheksa minutit," vastas Lauren.
  
  "Liiga kaua". Dahl kõndis mööda vahekäiku kihutava auto taha ja hakkas reisijatele selgitama, et nad peaksid edasi liikuma. Möödus mõni hetk ja siis liitus ta Aliciaga.
  
  "Tere Torsti. Ja ma arvasin alati, et tagaistmed on mõeldud ainult suudlemiseks.
  
  Rootslane tegi kägistatud häält. "Kas sa üritad mind reisida haigeks teha? Ma tean, kus need huuled olid."
  
  Alicia suudles teda. "Sa ei tea, kus nad on olnud."
  
  Dahl surus naeratuse maha ja tegi ristimärgi. Sõdurite pardale minnes maandus korraks lennuraja kohal hõljudes Vene helikopter. Buss läbis mõne vahemaa ja keeras nende vahele ning Alicia ja Dahl uurisid õhku.
  
  Drake vaatas ette põgenevaid prantslasi, kuid kahtles, kas nad üritavad rünnata. Neid oli vähe ja nad olid hädas kaotustega. Nad hindasid üle. Oleks olnud mõttekam, kui nad oleksid läinud otse kolmanda vihje juurde.
  
  Siiski ta vaatas.
  
  Laureni hääl kostis läbi sideseadme. "Kuus minutit. Kas teil on aega rääkida?"
  
  "Millest?" Smith urises, kuid hoidus ütlemast midagi sütitavat.
  
  "Kolmas ratsanik on mõistatus, keegi, kelle ordu sinna vette mudastama viskas. Kuulsate indiaanlaste hulka kuuluvad Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, kuid kuidas leida halvim inimene, kes kunagi elanud? Ja ta oli kuulus." Ta ohkas. "Me kontrollime veel. Washingtoni mõttekoda on aga endiselt ummikus. Ma ütlesin neile, et see ei pruugi nii hull olla.
  
  Drake hingas kergendatult. "Jah, mu arm. Pole kõige hullem asi, mis juhtuda võib," sõnas ta. "See peaks teiste rahvaste liikumist aeglustama."
  
  "See juhtub kindlasti. Teiste uudiste kohaselt arvame, et oleme purustanud maakera neli nurka."
  
  "Kas sul on?" ütles Mai. "See on hea uudis."
  
  Drake'ile meeldis tema tüüpiline alahinnang. "Oota, Mai."
  
  "Jah, ma ei taha põnevusega istmelt välja hüpata," lisas Alicia kuivalt.
  
  Mai ei söandanud vastata. Lauren jätkas, nagu poleks midagi öeldud: "Oodake, poisid. Mulle öeldi just, et hiinlased on selle juures tagasi. Vähemalt kaks helikopterit liiguvad teie suunas.
  
  "Me oleme Hiina bussis," ütles Yorgi. "Kas me pole vähemalt nende eest kaitstud?"
  
  "See on natuke naiivne," ütles Kenzie. "Valitsused ei hooli."
  
  "Hoolimata liigsest üldistamisest," lisas Hayden. "Kenzie'l on õigus. Me ei saa eeldada, et nad bussi peale ei lähe."
  
  Prohvetlikud sõnad, mõtles Drake, kui bussi ees sinises taevas kasvas must täpp.
  
  Alicia ütles: "Venelased on siin."
  
  See on muutunud palju raskemaks.
  
  
  KAheksateistkümnes PEATÜKK
  
  
  Helikopterid lendasid ees ja taga. Drake vaatas, kuidas hiina lind peaaegu asfaldini alla sööstis, enne kui loodi ja suundus otse bussi.
  
  "Nad sunnivad meid avariisse," ütles ta ja osutas siis hirmunud juhile. "Ei ei. jätka!"
  
  Bussimootor mürises ja kummid müristasid maas. Mitmed ees tunglenud inimesed olid juba karjuma hakanud. Drake teadis, et hiinlased meelega helikopteriga alla ei löö, kuid tema teadmisi oli reisijatele raske edasi anda.
  
  Juht sulges tugevalt silmad. Buss pöördus.
  
  Drake kirus ja tõmbas mehe kõrkjalt eemale, haarates roolist. Smith aitas meest ja juhtis ta jämedalt käiku. Drake hüppas bussi rooli taha, asetades jala gaasipedaalile ja hoides käed kindlalt roolil, hoides seda täiesti sirges.
  
  Helikopteri nina oli suunatud otse neile, vahe vajus kiiresti kinni.
  
  Tagant ja külgedele kostis karjeid. Nüüd pidi Smith juhti ohjeldama. Drake pidas vastu.
  
  Sideseade hakkas praksuma. "Tule nüüd, mu loll Keanu," õhkas Alicia. "Venelased on praktiliselt meie peal..."
  
  "Litt," ütles Kenzi vastu. "Ole rahulik. Kas vaatasite fassaadi?"
  
  Alicia kiljumine kajas kogu bussis.
  
  "Mõtteid?" küsis Drake viimasel sekundil.
  
  "See ei ole tegelikult juhatuse koosolek!"
  
  Drake hoidis kõvasti oma usust, kogemustest ja roolist kinni. Kõvad protestid täitsid ta kõrvu. Laibad kukuvad bussi põrandale. Isegi Smith kripeldas. Päris viimasel hetkel kaldus Hiina kopter paremale ja Vene kopter pidurdas, libisemised tabasid peaaegu bussi tagaosa. Alicia vilistas ja Dal köhatas kurku.
  
  "Ma tõesti usun, et võitsime selle kanavooru."
  
  Drake jätkas sõitu, nähes ees veel üht laia pööret. "Ja boonus on see, et me pole praetud ega krõmpsud."
  
  "Lõpetage ära," ütles Kinimaka. "Ma olen juba näljane."
  
  Alicia köhatas. "See on lihtsalt hull Hiina helikopter."
  
  "Nad tulevad tagasi," ütles Hayden.
  
  "Te lähenete praegu linna äärele," ütles Lauren. "Kuid see on ikkagi kolmeminutilise autosõidu kaugusel igast korralikust asustuskeskusest."
  
  Drake tormas suhtleja juurde. "Tulge nüüd, inimesed! Sa pead panema nad seda kartma!"
  
  Kenzi kõndis tagauste poole ja hüüdis: "Kas kellelgi siin on katana?"
  
  Tema sõnadele vaatasid vastu tühjad pilgud ja kaks või kolm inimest pakkusid oma kohta. Suursilmne vanamees ulatas väriseva käe, hoides kommikotti.
  
  Kenzi ohkas. Drake vajutas uste avamiseks lülitit. Hetkega pistis iisraellanna keha välja, haaras akna servast, seejärel katusest ja tõmbas end bussi katusele. Drake juhtis autot nii sujuvalt kui suutis, vältides suurt löökauku, hingates sügavalt, kui mõistis oma vastutust, mis tulenes Kensi tegevusest.
  
  Siis nägi ta tahavaatepeeglist, et Dal hüppas temaga ühinema.
  
  Oh kurat.
  
  Tugeva keskendumisega hoidis ta seda stabiilsena.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl ronis bussi katusele. Kensi sirutas käe, kuid too noogutas temast mööda.
  
  "Kiiremini!"
  
  Vene helikopter tõusis kõrgusele ja sukeldus nüüd uuesti, seekord kolmveerandnurga all piki rinnet. Ta nägi mõlemal küljel rippuvat meest, kes sihtis relva, tõenäoliselt sihtis rattaid või isegi juhti.
  
  Ta pöördus kohe ringi, otsides Hiina helikopterit. See polnud kaugel. Vasakule sukeldudes oli ka inimesi, kes ustest relvi sihtisid. Asjaolu, et hiinlased ei tulistanud tugevalt oma bussi pihta, oli alguses julgustav, kuid karmistas mõistmine, et neil on vaja Haydeni käes olnud kasti ja nad vajavad seda tervena.
  
  Kensi istus bussi katusel, kuulas tuult ja liikumist ning ajas põlved laiali. Seejärel tõstis ta relva, keskendudes helikopterile. Dahl lootis, et ta isegi ei proovi seda filmida, vaid peletab tulistajad lihtsalt eemale. Venelased sellist vaoshoitust ei näidanud, kuid Kenzi tahtis meeleheitlikult muutuda.
  
  Dahl hindas lähenevat helikopterit. Ääretult pakitud, polnud see mitte lihtsalt väle, vaid ka surmav. Viimane asi, mida ta tahtis, oli põhjustada mis tahes õnnetust, rääkimata õnnetusest, mis võib hõlmata bussiga sõitmist.
  
  Esirehvid põrkasid üle augu, kutsudes Drake'ilt esile "vabandust". Dahl ei kuulnud midagi muud peale tormava õhu müra ja helikopteri mürina. Lask põrkas tagasi tema parema jala kõrval olevast metallist. Rootslane eiras seda, võttis sihikule ja tulistas.
  
  Kuul tabas kindlasti sihtmärki, sest mees viskas relva maha ja taganes. Dahl ei lasknud sellel keskendumist murda ja tulistas lihtsalt uue lasu läbi avatud ukseava. Helikopter pöördus otse tema poole, lähenedes kiiresti ja seekord mõistis Dahl, et argpüksi mängimine oli halb mõte.
  
  Ta viskas end bussi katusele.
  
  Helikopter kriiskas pea kohal, lõikades läbi ruumi, millest ta just lahkus. Tal ei olnud piisavalt manööverdusvõimet, et Kensi poole pöörata, kuid ta jõudis piisavalt lähedale, et teda kõrvale visata.
  
  Bussi katuse servale!
  
  Dahl libises ja roomas ettepoole, püüdes temani õigel ajal jõuda. Kenzi peatas kukkumise, kuid kaotas kontrolli oma relva üle; hoogu aga lendas ta kihutavast bussist välja halastamatule teele kaugel allpool.
  
  Hiina lind kaldus järsult, tulles ringi. Venelane tulistas pea kohal, eksinud kuul läbistas metalli Dahli parema reie lähedal. Kenzi keha libises bussi külje pealt maha ja ta pani kogu oma keha viimasele meeleheitlikule hüppele, käsi väljasirutatud.
  
  Tal õnnestus oma parema käega ümber tema tõmbleva randme mähkida; pigistas tugevalt ja ootas vältimatut jõnksu.
  
  Tuli, aga ta pidas vastu, venitas viimse piirini. Läikiv sile metall töötas tema vastu, võimaldades tema kehal serva poole libiseda, Kenzi raskus tõmbas mõlemad alla.
  
  Kommunikatsioonidest tulid karjed. Meeskond nägi Kenzi jalgu ühe küljeakna taga ringi tormas. Dahl hoidis kõigest jõust kinni, kuid iga hetkega libises tema keha sellele kõvale servale aina lähemale.
  
  Bussi katusel polnud haaret ega midagi, millest haarata. Ta suutis kinni hoida, ta ei lasknud kunagi lahti, kuid ta ei leidnud ka tuge, et teda üles tõsta. Drake'i hääl kostis sideseadmest.
  
  "Kas sa tahad, et ma lõpetaksin?" Valjuhäälne, ebakindel, pisut murelik.
  
  Dahl luges emotsioone hästi. Kui nad oleks seisma jäänud, oleksid nad nii venelastelt kui ka hiinlastelt kõvasti pihta saanud. Keegi ei tea, milline on tulemus.
  
  Laureni hääl katkes. "Vabandust, sain just teate, et rootslased tulevad teie poole. Nüüd on see neljasuunaline levi, inimesed.
  
  Dahl tundis, kuidas raskus tema lihaseid venitas. Iga kord, kui buss põrkas, libises veel üks toll tema kehast servani ja Kenzi kukkus veidi kaugemale. Ta kuulis kuskilt altpoolt iisraellase häält.
  
  "Lase lahti! Ma suudan seda!"
  
  Mitte kunagi. Nad sõitsid kiirusega kuuskümmend miili tunnis. Kensi teadis, et ta ei lase tal lahti ja ta ei tahtnud, et nad mõlemad kukuks. Dahl tundis tema vastu veelgi suuremat austust. Süda, mis ta teadis olevat sügavale maetud, kerkis lihtsalt pinnale pisut lähemale.
  
  Tema saabaste vastu aknaid tabanud heli pani ta enda südame kiiremini põksuma.
  
  Nad libisesid koos, Kenzi külje alla ja Dahl mööda bussi katust. Ta püüdis haarata mööda serva jooksnud karedast servast, kuid see oli liiga väike ja lõikas tema liha läbi. Kuna ta ei näinud lootust, klammerdus ta kõigega riskides selle külge nii kaua kui suutis.
  
  Tema rind liikus kalju poole, libisedes vääramatult. Tema pilgud kohtusid Kenzi omaga, vaadates üles. Nende vahetus oli sõnatu, ilmetu, kuid sügav.
  
  Sa pead mind lahti laskma.
  
  Mitte kunagi.
  
  Ta tõmbas uuesti, et libiseda mööda punktist, kust tagasiteed ei ole.
  
  Tugevad käed haarasid tema mõlemast sääremarjast, käed, mis võisid kuuluda ainult Mano Kinimakale.
  
  "Gotcha," ütles havailane. "Te ei lähe kuhugi."
  
  Havailane toetas Dahli ja tõmbas ta seejärel aeglaselt kukkumisest eemale. Dahl hoidis Kensist kõvasti kinni. Koos jõudsid nad aeglaselt ohutusse teekonda.
  
  Eespool kukkusid helikopterid viimast korda.
  
  
  * * *
  
  
  Drake teadis, et Kinimaka hoiab sõpradest kõvasti kinni, kuid ta kõhkles siiski, kas bussi liiga järsult keerata. Venelased ja hiinlased liikusid vastassuundadest edasi, kahtlemata teades, et see on nende viimane lähenemine.
  
  Akende lõhkumise heli andis talle teada, et teised ei seisnud jõude. Neil oli plaan.
  
  Tagant võtsid Alicia, Smith, May, Hayden ja Yorgi bussi eri külgedelt akna ja lõhkusid selle. Võttes sihikule lähenevad helikopterid, avasid nad tugeva tule, mis sundis neid kiiresti küljele suunama. Puurida lõppes ja Drake nägi ees hooneid.
  
  Teedevõrk, ringristmik. Tema selja taga kostsid lasud, täites bussi; mustad helikopterid tõusid taevasse.
  
  Ta ohkas kergendatult.
  
  "Me jääme ellu," ütles ta. "Teine kord võitlema."
  
  Lauren katkestas. "Ka rootslased taganesid," ütles ta. "Aga ma saan siiski signaalis natuke halo. Midagi Washingtoni, väljaku ja minu vahel. See on imelik. Peaaegu nagu... justkui..."
  
  "Mida?" - Ma küsisin. küsis Drake.
  
  "Tundub, et toimub teistsugune suhtlus. Mängus on midagi muud. Veel üks..." ta kõhkles.
  
  "Meeskond?" Drake lõpetas.
  
  Hayden nurises valjult. "See kõlab naeruväärselt."
  
  "Ma tean," vastas Lauren. "Ma tõesti teen ja ma pole ekspert. Kui ainult Karin oleks siin, oleks meil kindlasti midagi paremat.
  
  "Kas sa suudad dialoogi pidada?" küsis Hayden. "Kasvõi natukene?"
  
  Drake meenutas SEAL Team 7 varasemat mainimist, mida kuulsid ainult Dahl ja tema ise. Taas tuli talle pähe, et kogu sidet jälgitakse.
  
  "Kas me saame selle mõneks ajaks edasi lükata?" - ta küsis. "Ja kas leiate meile parema võimaluse siit välja pääseda?"
  
  Lauren kõlas kergendatult. "Muidugi, muidugi," ütles ta. "Anna mulle hetk."
  
  
  Üheksateistkümnes PEATÜKK
  
  
  Hayden Jay ootas mitu tundi, kuni meeskond oli Taiwanis väikeses satelliidivarjendis turvaliselt kaitstud, enne kui lahkus kitsast ruumist helistama.
  
  Tema eesmärk: võtke ühendust Kimberly Crowe'iga.
  
  Läks natuke aega, kuid Hayden pidas vastu. Ta leidis maja taga vaikse nurga, kükitas maha ja ootas, püüdes hoida pea ringi käimast. Tema elus oli raske leida midagi püsivat, mille külge klammerduda väljaspool meeskonda. SPIR-ist sai tema elu, tema elu mõte ja sellest tulenevalt polnud tal lihtsalt isiklikke sidemeid, mitte midagi peale töö. Ta mõtles tagasi seikluste keerisele, mida nad koos olid jaganud - Odinist ja põrguväravatest Babüloni ja Pandorani, New Yorgi peaaegu hävitanud tuumaplahvatusele, tema vanale lahkuminekule Ben Blake'iga ja hiljutisele lahkuminekule Mano Kinimakast. . Ta oli tugev, liiga tugev. Ta ei pidanud nii tugev olema. Viimane juhtum inkade aardega Peruus on mõjutanud teda nii vaimselt kui ka füüsiliselt. Kunagi varem polnud ta hingepõhjani nii šokeeritud.
  
  Nüüd mõtles ta rahulikult ümber. Sillad võisid põletada ja see oleks pidanud olema suurepärane. Aga kui ta tõesti tahtis muutuda, kui ta tahtis oma ellu enamat, pidi ta olema kuradima kindel, enne kui ta ette võttis ja riskis kellelegi uuesti haiget teha. Olgu see Mano või keegi teine.
  
  Ma hoolin. Ma tõesti tahan. Ja järgmine kord pean ma veenduma, et jään truuks sellele, mida lõpuks tahan.
  
  Elust. Mitte ilma tööta. SPEAR meeskond tuli kokku ja tegi head tööd, kuid miski ei kestnud igavesti. Aeg tuleb -
  
  "Miss Jay?" - ütles roboti hääl. "Ma aitan sind nüüd."
  
  Hayden pani selle kõik kokku. Järgmine hääl liinil kuulus kaitseministrile.
  
  "Mis probleem on, agent Jay?" Lakooniline, vaikne, eraldiseisev. Crowe näis olevat äärel.
  
  Hayden võttis aega, et välja mõelda, kuidas oma põhiküsimust sõnastada. Ta otsustas selle sitta matta ja vaadata, mida Qrow üles võttis.
  
  "Tulime Hiinast välja ja saime teise kasti. Meeskond katsetab seda praegu. Aruanded tulevad varsti, kahtlemata. Ohvreid ei olnud, kuigi oli palju lõikehaavu ja verevalumeid. Kõik rivaalitsevad meeskonnad ei ole vaenulikud..." Ta mõtles korraks, kas Qrow võtab õnge, ja jätkas siis: "Mõned riigid on agressiivsemad kui teised. Prantslased kaotasid vähemalt kolm. Üks venelane sai haavata. Kas võiks olla teist, salajasemat meeskonda? Oleme kuulnud juppe Ameerika salajasest jutuajamisest, mis muidugi ei tõesta midagi. Britid on meie poolel, vähemalt nii tundub, ja Drake'il on nende üle teatav mõju. Nüüd oleme turvamajas ja ootame mõttekoda, et selgitada välja kolmanda ratsamehe asukoht.
  
  Nüüd ta peatus ja ootas.
  
  Qrow säilitas oma reservi. "Veel midagi?"
  
  "Ma ei usu sellesse". Hayden tundis pettumust, kui tema jõupingutused lõppesid. Ta mõtles, kas ta peaks olema otsesem.
  
  "Ma suhtlen pidevalt inimestega Washingtonis," ütles Crowe. "Pole vaja mind kursis hoida."
  
  "Oeh olgu. Aitäh".
  
  Hayden alustas lepingu sõlmimist. Alles siis saatis Qrow pealtnäha süütu taotluse.
  
  "Oota. Ütlesite, et arvate, et keegi võib esineda ameeriklastega? Kuskil põllul?
  
  Hayden ei öelnud midagi sellist. Kuid kogu sellest asjakohasest teabest sai Qrow ainult ühe asja. Ta sundis naerma. "Nii tundub. Kuulsime seda maa peal." Ta ei toonud Laureni sellesse. "Muidugi teame, et teist meeskonda pole, nii et võib-olla on see üks teistest riikidest, kus kasutatakse endisi Ameerika eriüksusi või isegi palgasõdureid."
  
  "Välisriigi valitsuse väike element, mis kasutab Ameerika Ühendriikide töötajaid?" Qrow susises. "See võib olla, agent Jay. Võib-olla on sul õigus. Muidugi," naeris ta, "teist meeskonda ei tule."
  
  Hayden kuulas rohkem kui sõnu. "Ja millal me tagasi tuleme? Mille juurde me tagasi läheme?
  
  Qrow vaikis, mis ütles Haydenile, et ta teadis täpselt, mida küsiti. "Üks asi korraga," ütles ta lõpuks. "Kõigepealt tuleb üles leida ja kahjutuks teha niinimetatud ordusõitjad."
  
  "Kindlasti". Hayden teadis ka, et see oli tema viimane võimalus Qrow'ga otse rääkida, mistõttu otsustas ta natuke kaugemale minna. "Mis siis, kui kuuleksime taas ameeriklasi?
  
  "Kes ma olen, väliagent? Lepi sellega."
  
  Qrow lõpetas kõne, jättes Haydeni mitu minutit oma mobiiltelefoni ekraani vahtima, hinnates nüüd ümber mitte ainult ennast, vaid ka oma riigi kavatsusi.
  
  
  * * *
  
  
  Drake kasutas võimalust puhata, samal ajal kui Yorgi, Mai ja Kinimaka uue kastiga tegelesid. Asjaolu, et see pärines Tšingis-khaani mausoleumist ja lebas legendaarse tegelase isiklike asjade hulgas, suurendas ainult aukartust, millega nad sellesse suhtusid. Selge ja haige sümbol ülaosas tõestas, et see kuulus kunagi Viimase kohtuotsuse ordule.
  
  Kinimaka uuris lossi. "Olen kindel, et ordul oli kunagi plaan võtmed ära anda," ütles ta. "Aga elu segas." Ta naeratas.
  
  "Surm," ütles Mai vaikselt. "Surm seisis teel."
  
  "Kas soovite, et ma selle kaunilt avaks?" küsis Yorgi.
  
  "Jah, vaatame mõnda neist vargaoskustest, Yogi." Alicia rääkis, istudes seljaga Drake'i kõrval, veepudel ühes ja relv teises käes.
  
  "See ei ole loogiline". Kinimaka nipsutas oma lihakäpaga lukku. "See pole päris kunst."
  
  Kenzi roomas tema juurde, kui Mai kaane tõstis. See oli kummaline stsenaarium, mõtles Drake, sõdurid olid suletud tillukesse tuppa, kus polnud kohta, kus istuda, kus suhelda, ega kohta süüa teha. Lihtsalt veega täidetud minikülmik ja paar küpsisekarpi. Aknad olid kardinatega, uks kinnitatud massiivsete poltidega. Vaip oli lõng ja haises hallituse järele, kuid sõdurid olid kogenud hullematki. Sellest piisas, et puhata.
  
  Ust valvanud Smith lasi Haydeni tagasi sisse ja sisenes just siis, kui May karbi järele sirutas. Drake arvas, et boss näib kurnatud ja mures olevat. Loodan, et ta täpsustab oma vestlust hiljem.
  
  Mai segas paar sekundit jalalt jalale, enne kui käed välja tõmbas. Ta hoidis käes paksu paberipakki, mis oli pakitud paksu kausta ja oli seotud sõlmega nööriga, mistõttu mõned meeskonnaliikmed kergitasid kulme.
  
  "Tõesti?" Kinimaka istus seljale. "Kas see on relv, mis võib maailma ohtu seada?"
  
  "Kirjutatud sõna," ütles Kenzie, "võib olla üsna võimas."
  
  "Mis see on?" - Ma küsisin. küsis Lauren. "Kõik poisid Washingtonist ootavad meid."
  
  Aeg töötas neile jätkuvalt vastu. Nagu alati, oli see võti mängus ja eriti võistluses ees püsimiseks. Drake nägi kahte teed edasi. "May, Hayden ja Dal, miks te ei uuri, mis see on? Lauren - mis teil kolmanda ratsaniku jaoks on, sest meil on vaja suunda, kuhu minna?
  
  Lauren oli neile juba öelnud, et kohtub nendega kolmandas kohas. Nüüd ohkas ta valjult. "Noh, keegi pole 100 protsenti kindel, poisid. Pildi tutvustamiseks tutvustan teile nende tõlgendust neljast põhisuunast.
  
  Drake vaatas, kuidas May ja teised kortsutasid kulmu, kui nad vallutusrelva juurde asusid. "Meil on aega".
  
  "No see on tõesti huvitav. Enne nn uue maailma avastamist kuueteistkümnendal sajandil arvati, et Maa jaguneb kolmeks osaks - Euroopa, Aasia ja Aafrika. Jaotus nende mandrite vahel oli Hellespont, mis sobib suurepäraselt ordu plaaniga, mida olete seni järginud. Nii algas Aasia Hellesponti taga, tundmatu eksootiliste rikkuste maa, mida nad nimetasid idaks. Muidugi leidsid nad hiljem Ameerika ja sellest sai siis ihaldatud, tundmatu ja lootusrikas Uus maailm. Ilmus embleemide raamat, mis kujutab nelja uut kardinaalset suunda. Aasias, Euroopas, Aafrikas ja Ameerikas. Näib, et ordu otsustas selle iidse mõtteviisi oma kaardile juurutada teadmata põhjustel - kuigi tõenäoliselt seetõttu, et nad uskusid end endiselt kõikvõimsateks patriarhideks, kes jahtivad säilmeid. Lauren tõmbas hinge.
  
  "See on siis maailma ümberkasvatus, mis juhtus uuesti, kui nad leidsid Austraalia ja seejärel Antarktika?" ütles Kenzi.
  
  "Jah, järkjärguline ümberkasvatamine sajandite jooksul, mis mõne inimese arvates toimub siiani. Aga see on hoopis teine lugu. See ei olnud ainult õnn ja roosid. Väljend "neli maanurka" võis olla ajaloo kõige vastuolulisem väljend. Heebrea keeles on see tõlgitud kui "äärmuslik". 4. Moosese 15:38 on need piirid; Hesekielis - nurgad; ja Iiobil on otsad. Seda võib tõlkida ka jaotustena. Ilmselgelt on Piibel jätnud end siinsamas naeruvääristavaks..."
  
  Drake sai sellest aru. "Sest see eeldab, et maailm on lame?"
  
  "Jah. Kuid Piibel kirjeldab seda Jesaja raamatus, nimetades seda sfääriks. Niisiis, tahtlik viide. Asi on selles, et nad oleksid võinud nurga kirjeldamiseks kasutada mis tahes arvu sõnu - umbes tosinat. Arvatakse, et sõna "äärmuslik" kasutati sihilikult selleks, et edasi anda, noh, just seda. Ja ükski juut ei saanud kunagi tõelist tähendust valesti tõlgendada, sest 2000 aasta jooksul seisid nad kolm korda päevas silmitsi Jeruusalemma linnaga ja skandeerisid: "Puhku meie vabaduse nimel suurt trompetit." Tõstke lipp, et koguda kokku meie pagulased, ja koguge meid kokku neljast maanurgast meie oma maale.
  
  "Nii et nad ei valinud fraasi juhuslikult?" - küsis Smith.
  
  "Ei. Prohvet Jesaja raamat selgitab, kuidas Messias kogub kokku oma rahva neljast maanurgast. Iisraeli kogunevad nad kõikjalt."
  
  Kensi ei liigutanud lihast ega lausunud sõnagi. Drake'il polnud aimugi, millised on tema religioossed tõekspidamised, kui tal neid üldse oligi, kuid ta teadis, et sellest saab sellegipoolest paratamatult suur osa tema elust. Sel hetkel uuris ta teda veidi rohkem, kui nad ootasid Laureni jätkamist. Dahli usk, et ta on oma olemuselt hea ja naaseb alati oma moraalse südame juurde, oli mingil määral õigustatud. Ta nägi naises ikka veel äärt - seadusetuse serva -, kuid see ei olnud tingimata halb.
  
  Aeg-ajalt.
  
  Kuid te ei saanud seda mõlemat pidi. Ja seda nägi ta Kensis - halastamatut tapjat, kui teda vajati, ja võitlevat hinge, kui teda polnud. Tema huvides pidid nad laskma tal muutuda.
  
  "Muidugi on see mõistlik," ütles Kinimaka. "Kõigepealt Aafrika, siis Hiina. Mis siis edasi saab?
  
  Lauren vastas kohe. "Jah, me arvame, et Piibli tähendus oli piirituses, nagu kord. Need tegid selle raskeks, kes järgmisena tuli. Teksti järgi... noh... loen vastava lõigu: 'Otsige üles strateegia isa puhkepaigad ja siis kagan; halvim indiaanlane, kes kunagi elanud, ja siis Jumala nuhtlus. Kuid kõik pole nii, nagu paistab. Külastasime Khaganit 1960. aastal, viis aastat pärast valmimist, asetades vallutuse tema kirstu. Oleme leidnud nuhtluse, mis valvab tõelist viimast kohtuotsust. Ja ainus tapmiskood on siis, kui Horsemenid ilmusid. Isa luudel ei ole identifitseerimismärke. Indiaanlane on relvadega ümbritsetud..."
  
  Drake neelas selle. "Halvim indiaanlane, kes kunagi elanud? Ja ta on ümbritsetud relvadega? Muidugi võib see olla kõikjal Indias. See on riik, mida ümbritsevad relvad.
  
  "Kui ordu ratturid peitis?"
  
  Drake mõtles selle peale. "No jah, ma arvan küll. Igatahes, mis on kolmas ratsanik?"
  
  "Nälg".
  
  Ta hingas sügavalt sisse ja vaatas Aliciale otsa. "See ei saanud olla karvane printsess, kas pole?"
  
  Alicia vehkis käega edasi-tagasi. "Võib olla. Ma võtan selle teadmiseks."
  
  Drake'i silmad läksid suureks. "Sa oled kuradi võimatu."
  
  "Mingid eelistused?"
  
  "Milleks?"
  
  "Milline printsess? Tüdruk peaks teadma, tead."
  
  Ta uuris oma kingi. "Noh. Olen alati olnud Kleopatra suhtes poolik. Ma tean, et ta pole printsess, aga..."
  
  "Kuninganna? Nii et veelgi parem."
  
  Lauren rääkis ikka veel. "Nagu ma varem ütlesin, hindavad poisid ja tüdrukud endiselt, millisele indiaanlasele ordu silmas peab. Tegelikult on see liiga mitmetähenduslik. Ma mõtlen, et isegi omal ajal end nende kingadesse pannes oleks see võinud olla üks tosinast.
  
  "Ja nad kõik on relvadega ümbritsetud?" - küsis Smith.
  
  "Ma elan Indias, jah. Enamasti."
  
  "Noh, meil on vähemalt sihtkoht," ütles Alicia.
  
  Drake vaatas May, Haydeni ja Dahli poole, kes teise kasti, Conquesti, sisu sorteerisid.
  
  "Midagi edusamme?"
  
  Hayden liigutas oma kätt, et näidata, et nad on peaaegu kohal. Ta vaatas üles. "See näib olevat viimsepäeva stsenaariumi plaan. Kas mäletate vardaefekti? Üks väike sündmus põhjustab teise ja teise, igaüks suurema?"
  
  "Kaoseteooria," ütles Dahl. "See on vallutusrelv ja Tšingis-khaan oli sügav mõtleja. Sellega võid sa vallutada kogu maailma.
  
  Drake lõi oma veepudeli ümber.
  
  Alicia küsis: "Dominoefektiga relv?"
  
  "Täpselt. Kuidas Franz Ferdinandi mõrv viis I maailmasõja staarini. Võimalik, et see kaose suurendamise plaan võib alata III maailmasõja.
  
  "Ja," lülitas Drake hetkeks oma sideseadme välja ja rääkis vaikselt, "see on üsna keeruline. Kellele me selle anname?"
  
  Kõik vaatasid. See oli õigustatud küsimus. Hayden andis mõista, et ta ei peaks rohkem midagi ütlema. Ta teadis, et Washington ja kaitseminister olid nendega juba rahulolematud, ja hakkas uuesti mõtlema SEAL Team 7 peale.
  
  Kokkusattumus?
  
  Mitte kunagi.
  
  Hayden uuris paberilehti veel mõne minuti ja pistis need siis jope alla. Pöördudes kogu meeskonna poole, kehitas ta õlgu, viidates sellele, et otsust pole veel langetatud ja tagatiseta dokumentidega võib juhtuda absoluutselt kõike.
  
  Ta ütles valjusti: "Teeme sellega niipea kui võimalik. Praegu vajame seda kolmandat asukohta. Lauren?"
  
  "Ma kuulen sind. Ootame ikka."
  
  "Oodake nüüd," ütles Kensi, viimase kümne minuti kulmukortsus oli endiselt selge. "Te ütlete, et maakeral on neli nurka, eks?"
  
  "Noh, Piibel mainib seda," ütles Lauren. "Ja see on viimse kohtu järjekord."
  
  "Noh, midagi on valesti. Kas sa ei näe seda?
  
  Drake pilgutas silmi, olles nüüd segasem kui kunagi varem. Dahl uuris Kenzit hoolikalt.
  
  "Võib-olla aitaks mõni selgitus?"
  
  "Neli nurka? Aafrikas, Aasias, Euroopas ja Ameerikas.
  
  "Kindlasti. Seda nad mulle ütlevad."
  
  Kensi laiutas mõlemad käed laiali. "Kus on India?"
  
  Hayden tõusis püsti. "Kurat, India on osa Aasia mandrist."
  
  "Millega oleme juba tegelenud."
  
  mõtles Lauren jalule seistes. "See jätab ainult Euroopa ja Ameerika," ütles ta. "Hei poisid, kas te mõtlete sama, mida mina?"
  
  "Võib-olla," oigas Alicia. "Kas su tagumik on ka kõledal põrandal istumisest kange?"
  
  "Kana," ütles Kinimaka. "Aga siis ma mõtlen alati "kana".
  
  "Ordu on neljakümnendate sõjakurjategijad. Selleks ajaks, kui nad relvad peitsid, oli termin "native American" moes, kuid nad poleks seda nii mõelnud. Nad on sündinud kahekümnendatel või varem, jumala eest.
  
  "Punased indiaanlased?" Drake ütles. "Metsikust läänest? Pagan võtaks".
  
  "See on võimalik," ütles Lauren. "Mida mõttekoda valest kohast otsis."
  
  "Niisiis, kes oli kõige hullem inimene, kes kunagi elanud?" - küsis Dahl.
  
  "Lubage mul selle kohta teiega tagasi tulla. Praegu astuge lihtsalt lennukisse."
  
  Drake polnud ainuke, kes Haydenit silmitses.
  
  Tagasi Ameerikasse?
  
  Jama.
  
  Eelkõige vaatas Hayden Smithi. Neil polnud aimugi, mis võis juhtuda pärast Peruu sündmusi või mida võimud mõtlesid. Sõdur, tema au, hakkas kohe püsti tõusma ja oma seljakotti kontrollima.
  
  Kolmas ratsanik? Nälg? Ja Ameerika? Kas meie rivaalid teavad?
  
  Kas ta saab kunagi rahuhetke, et oma elu korda teha?
  
  Mitte täna, Hayden, mitte täna. Andes teistele märku, et nad paneksid oma suhtlejad ära ja lülitaksid need välja, seisis ta trotslikult nende keskel.
  
  "Me teeme seda," ütles ta. "Ja me teeme seda õigesti. Nagu me peaksime, nagu me alati teeme. Aga poisid, mul on kahtlusi. Ma usun, et Crow'l ja Ameerika valitsusel on mängus teine meeskond," tegi ta pausi. SEAL Team 7 ja ilmselt on nad kuradima head. See meeskond ei pruugi olla mängus ainult selleks, et kõik sõitjad kätte saaksime.
  
  Drake kortsutas seda kuuldes kulmu. "Vabandust?"
  
  "Noh, kas sa arvasid, et võib olla teine stsenaarium? Mis siis, kui nad on siin selleks, et meid sisuliselt hävitada?
  
  
  KAHEKÜMNES PEATÜKK
  
  
  Karin Blake istus mustade saabastega laual, mobiiltelefon kaela ja lõua vahel ning koputas vabade kätega klaviatuuri. Tal oli seljas räbaldunud T-särk ja teksad ning juuksed olid tiheda juukselipsuga kinni seotud. Hääl, mis ta vasakusse kõrva rääkis, oli Palladino naeru tõttu peaaegu summutatud.
  
  "Ole vait, Dino!" ta pöördus ja karjus.
  
  "Jah jah". Sõdur pöördus naeratades ümber ja nägi siis tema nägu. "Hea hea. Jumal, kes kurat su juhtima pani?
  
  Karin vabandas kõneleja ees. "Lapsed on vallatud," ütles ta. "Veel veidi ja nad avastavad end väljas taltsutamatul sammul."
  
  Naine naeris vaikselt. "Ah jaa, ma ostsin neid kaks."
  
  Karin vaatas pikka lihaselist dinosaurust ja nende kaasvõitlejat, väikest kõhna Wud. Mõlemad sõdurid lasid auru välja, olles tüdinud sellest, et nad olid viimase nädala jooksul kõrbes majas kokku pandud ja seadsid üles erinevaid süsteeme. Nad vajasid reaalset tegevust.
  
  Karin küsis: "Ja nad jooksid minema?"
  
  "Kindlasti. Olin osa sideüksusest. Nad määrasid meid vahetustesse. SPEAR-i meeskond võttis hiinlastelt kasti ja tal õnnestus Taiwanile põgeneda. Ma arvan, et osalt õnn, osalt reserv teiste meeskondade poolel.
  
  Karin teadis, et see on palju enamat kui lihtsalt õnn. Maailmas polnud täna paremat meeskonda kui SPEAR. Ta oli kunagi uhke, et sai sellest osa.
  
  "See ratsaniku pask ei tähenda mulle palju," tunnistas ta. "Keskendun muudele asjadele. Aga öelge mulle, kuhu nad järgmisena lähevad?"
  
  "No ma ei tea veel. Tundub nagu India. Kuid tundub, et mingi lahkarvamus on. Vaata, ma olin nõus Palladino vaeste vanematega juhtunu tõttu veidi aitama ja kuna me oleme ühel poolel, kuid sellel, mida ma võin öelda, on piir."
  
  Karin tundis kasvavat kahtlust. "Me ei vaja palju rohkem. Just see - kui ma helistan, pean ma teadma Drake'i meeskonna positsiooni. Kas homme või kuu aja pärast. Sa saad sellega hakkama?"
  
  Vastus oli ühtlane. "Jah, seni kuni ma samas üksuses viibin. Ma usun."
  
  "Aitäh". Karin lõpetas kiiresti vestluse, enne kui rohkem küsimusi esitada jõuti. Ta võttis hetke, et hinnata tuba ja vaadata, kus nad on. Pärast seda, kui nad selle koha narkodiilerite pesast tagasi võtsid, on nad selle kõigest halvast puhastanud, leidnud atribuutikat kõikvõimalikest kohtadest alates põrandalaudadest kuni maja all, aga ka kogu pööninguruumi nurkadest ja pragudest. Iga viimase tüki põletamine oli ennastunustav. Võrguühenduseta olles seadistasid Karin, Dino ja Wu arvuteid, sidet, jälgimisseadmeid ja palju muud. Kui kõrbemajast pidi saama nende peakorter, pidi see olema kindlustatud, kaitstav, omaette loss.
  
  Karin arvas, et nad on peaaegu kohal.
  
  Nüüd tekkis tal uus valus mõte.
  
  Ta vaatas, kuidas Dino ja Wu töötasid arvutitega, ühendasid juhtmeid tema enda juhiste järgi ning installisid tarkvara, tulemüüre ja muud. Enne treenima asumist oli ta selliste asjade suhtes dünamiit. Nüüd oli ta palju rohkem. Jah, mõned asjad olid neil veel puudu, kuid praegustest vahenditest piisaks vaid selle katmiseks. Nad vajasid mingit stabiilse sissetuleku allikat.
  
  Ära ignoreeri seda. Sa ei saa seda lükata, matta sügavale.
  
  Karin teadis SEAL Team 7 kohta kõike. Ta teadis, miks nad seal olid, millised on nende eesmärgid; nende tugevad ja nõrgad küljed; nende päevakord ja viimased salajased korraldused. Pärast tõhusat tuge pakkudes võis ta nüüd Matt Drake'i hoiatada.
  
  See oli põnev, keeras, tekitas hapet tema soolestikus.
  
  Iga juhtum, mille nad läbi elasid, helged hetked ja rasked ajad, täieliku hulluse päevad, puudutasid tema emotsioone nagu lind, kes nokitseb kangekaelset ussi. Karin oli korra varem nii raskelt haavatud saanud ja elule alla andnud, et leida seda taas kõige ootamatumatest kohtadest. Talle anti uus eesmärk.
  
  Jällegi koges ta laastamistööd, kui ta vend ja perekond surid, ja seejärel armastust, kui Komodo temasse armus. Võib-olla hävitas see väga varajane juhtum, kui ta oli nii noor, ta ja pani ta eluteele.
  
  Häving.
  
  Nüüd tahtis ta tõesti ainult hävitada kõik head asjad, mis tal oli. Kui midagi läks hästi, tahtis ta, et see ebaõnnestuks. Kui tema teele peaks tulema midagi suurepärast, hoolitses ta selle eest, et see eelarvamustega laguneks.
  
  Kui uus meeskond hakkaks õitsema, lähendaks, rebiks see selle laiali.
  
  Enesehävitamine ei olnud Karin Blake'i jaoks uus eluviis. See on minu valitud elustiil. Minu hubane tekk. Ta mõtles alati, kas see saab täisringi, selle ümber ja tagasi.
  
  Ja nii istus ta lõdvestunult teabega, millest isegi SPEARi meeskonnal puudus, kui nad ületasid nelja painajarelva hankimise katsel põhipunkti. Ristmik seisis tema ukse juures pärani lahti.
  
  Üks tee viis lõpuks lunastuse, sõprade, seltsimehelikkuse ja eluvaluni.
  
  Teine tee hävitaks kogu selle ajaloo, kogu selle ebakindla tuleviku ja annaks talle kõik, mida ta vajas: kaose.
  
  Karin korjas asjad kokku ja läks verandale. Kõrbeõhk oli kuiv, segunenud tolmuga. Kõrgel taevas välgatas hele pall. Kusagil kaugel jälitas USA supereliit eriüksus SEAL Team 7 oma vanu kaaslasi - Matt Drake"i ja Alicia Milesi, Torsten Dahli ja May Kitanot ning teisi - eesmärgiga tappa.
  
  Karin mõtles neid hoiatada.
  
  Siis pistis ta pea ukse vahelt tagasi. "Hei luuserid, võtke tagumik seljast. Meil on kohti, kuhu minna, ja inimesi, keda näha. Tyler Webbi salajane varjupaik ei jää igavesti peidus.
  
  
  KAHEKÜMNEKÜMNE ÜKS PEATÜKK
  
  
  Karin sõitis jahipüssiga ja jälgis Dinot, kuidas ta nende Dodge Rami ettevaatlikult tüüris läbi keerduvate madude, mis moodustasid Los Angelese maanteed ja tagatänavad.
  
  "Hoidke oma kurssi," ütles ta, kui noor sõdur möödus punasest roadsterist. "Kas sa mäletad, et meid jahitakse?"
  
  Dino naeratas talle ebaküpse rõõmuga. "Olen lihtsalt õnnelik, et sain kodust välja, ema. Igal juhul peaksite teadma, et ma olen sinust parem. Igas mõttes parem."
  
  "Nii et sa räägid edasi."
  
  "Armee ei lase meid lahti," ütles Wu. "Iga kord, kui me pinnale läheme, oleme haavatavad."
  
  "Malandage oma tooni, härra Viletsus. Jumal, te kaks võiksite täita topeltkohustust.
  
  "Vaatame, kui õnnelik te olete, kui nad ühendavad teie mutrid autoakuga."
  
  "Ära ole perse, Wu. See on armee, mitte CIA.
  
  Karin nautis pidevaid panoraamvaateid mõlemal pool autot; Los Angeles kogu oma hiilguses. Hetk lõõgastumiseks ja mitte millelegi mõelda. Paks rohelus ja betoonist hiiglased võistlesid ülemvõimu pärast ning nende taga olid metallist pilvelõhkujad, mis sädelesid kõrvetava päikese all. Pilvede kõrgusel hõljus kerge sudu, mis muutis päeva pimedaks, kuid seda oli vaevu märgata. Inimesed tulid ja läksid, kõnniteedel ja kaubanduskeskustes vaevumärgatavad, autodes edasi-tagasi lukustamas. Hollywood Hills möödus aeglaselt, märkamatult paremalt, sest sel hetkel märkas Dino kiirrajale sisenevat mustvalget patrullautot ja ta võttis hoo maha nagu tubli poiss, pilku teel hoides, keskendudes otse ette.
  
  Kui sa neid ei vaataks, ei paneks nad sind tähele.
  
  Lõpuks avanes rannikutee ja nad olid teel San Franciscosse.
  
  "Parem kui kõrb." Wu uuris sädelevaid, veerevaid laineid.
  
  Karin analüüsis eesseisvat ülesannet. Nad ei raisanud oma aega peakorteris. Esiteks paigaldasid nad arvutid, kaks tipptasemel Mac-arvutit nii paljude spetsiaalsete mänguasjadega, kui nad jaksasid. Kiudoptiline kaabel oli kõige keerulisem osa, kuid kui nad sellest aru said ja Karin hunniku tulemüüre paigaldas, olid nad valmis minema. Isegi siis, kui Karin istus klaviatuuril ja kasutas oma geniaalset intellekti, ei olnud neil potentsiaali hulluks häkkimiseks. Nad olid piiratud, sunnitud kasutama leidlikkust.
  
  Karin teadis Tyler Webbi lugematutest salajastest pangakontodest. Ta vaatas neid, kui töötas SPIRis. Ta oli teadlik sellest, mida mõned nimetasid tema pärandiks; vähestest saladustest, mis tal oli tema vanas meeskonnas. Ja ta oli teadlik tohutust peidupaigast; midagi, mida maailma rikkaim ja viljakaim jälitaja oli kogunud sadade inimeste vastu, sealhulgas ka tema vana meeskonna liikmed.
  
  Enamik uskus, et kuna Webb oli surnud, võivad nad ta leida vabal ajal.
  
  Probleem oli selles, et Karinil polnud selliseid mõtteid. Juurdepääs peidupaika annaks talle ütlemata jõu - ja lõpuks oli võim seal, kus see kõik oli. Sealt said nad kolmekesi edasi liikuda; raha, anonüümsuse, turvalisuse ja mõjuvõimu saavutamine. Muidugi, kui Webbi varja otsiks sadu inimesi, oleks seda eriti raske varastada.
  
  Praegu ei teadnud keegi, kus see asub.
  
  Välja arvatud Karin Blake.
  
  Vähemalt nii ta arvas. Järgmised tunnid näitavad. Siseinfost oli palju abi. Ta teadis kõike Nicholas Bellist ja sellest, kuidas tema vangikongis istuv vilepuhuja rääkis kõike - nimesid, kohti, isikuid, kogu mäda prügikasti. Ta teadis, kui väga Lauren Fox armastas külastada. Ta teadis inimesi, kes kuulasid ja rääkisid Lauren Foxiga.
  
  Noh, ta tundis neid, nad ei pruugi teda tunda.
  
  Ta võis peole veidi hiljaks jääda - Karini armee väljaõpe ja sellele järgnenud lahkumine võttis veidi aega -, kuid ta korvas selle väikese tipptasemel häkkimistalendiga. Belli vestlused olid segased. Näis, et Smithil on julgust saada regulaarselt koopia nendest vestlustest - ulakas poiss - ja kohelda neid nii, nagu ta soovis. Kes teadis, mida tuline, kergesti vihastav sõdur nendega tegi? Loomulikult kaitses riigi julgeolekut.
  
  Asi oli selles, et Karin sai häkkida liini, mis viis otse Smithi võrku. See oli tema jaoks suhteliselt lihtne töö. Ta võttis aega, et koguda rikkalikku saaki. Tyler Webbile kuulus kunagi lugematu arv kontoreid, maju, katusekortereid ja isegi saar üle maailma. Temaga kõlanud kohanimed olid Washington, D.C., Niagara ja Monte Carlo. Bell rääkis Laureniga, aga ta rääkis ka turvameeste ja advokaatidega ning Smithi märkmed sisaldasid juppe neist kõigist.
  
  Smithil pole helget tulevikku, arvas ta.
  
  Olenemata sellest, kuidas te seda lõikate, viis Peruu juhtum või juhtumid SPEARi meeskonna viletsusse.
  
  Karin muutis oma asukohta, kui mööda vilksatas silt, mis teatas, et nad on San Franciscost 130 miili kaugusel. Bell muutus Laureniga üsna kõnekaks - ikka ja jälle nentis fakte, mis ilmselt olid õiged, nimetades nimesid, kohti, pangakontosid. Praegu ei julgenud Karin ühtegi kontot kasutada, kartes, et võimud võivad vaikselt nende järele luurata, et näha, kes kohale ilmusid. Kõigepealt vajasid nad usaldusväärset tegevus- ja põgenemisplaani.
  
  Sellest ka reis San Franciscosse.
  
  Kui seda vajutati, kirjeldas Bell, kuidas Webb mõnikord kiitles sellega, mida ta teadis. See mees oli rituaalne jälitaja, jõukas vari, kellel oli ressursse, et soovi korral paljastada, haiget teha ja vallata peaaegu iga inimest maailmas. Webb pakkus Bellile alati näpunäiteid, sättides teda üles, kuid vihjas ka sellele, mida ta nimetas "emakeseks".
  
  See "emaveen" osutus spetsiaalseks kontoriks, kus megalomaani hoidis kogu mustuse, mida ta oli kunagi kellegi peal kogunud. Muidugi ei öelnud ta Bellile kunagi, kus see asub.
  
  Karin aga mõtles selle kõige peale. Tal oli erakordne eelis, et ta sai seda kõike seestpoolt näha. Ja ta mäletas hetki, mil Webb varastas teabe enamikult meeskonnalt ja külastas neid salaja. Tema eideetiline mälu võttis võimust just seal. Muidugi polnud see lihtne, kuid Karin teadis, et Webb töötas siis Washingtonis tuntud kontoris ja tal õnnestus kirjavahetusele jälile saada, mis nüüd salvestati.
  
  Konkreetsele San Francisco aadressile saadeti suuri faile pool tosinat korda. Täiendavad uurimised näitasid, et teistest teadaolevatest kontoritest saadi muid suuri toimikuid. Seega, kui võimud uurisid paksu andmeid, suutis Karin täpselt kindlaks teha, mida ta vajab.
  
  Dino juhatas nad läbi liikluse, läbi Kuldvärava ja mööda Fisherman's Wharfist. Turistid kubisesid piirkonnast, kaamerad olid valmis, ja suundusid teedele ilma suuremat hoolitsust tegemata. Dino sulandus liiklusesse, andmata politseinikele põhjust neid märgata. Järsk küngas viis nad edasi linna ja peagi tiirutasid nad Union Square'il, möödudes pankadest ja apteekidest, laevadest ja restoranidest, püüdes oma seni kõige raskemat ettevõtmist: leida head parkimiskohta.
  
  "Jätke see lihtsalt siia." Wu osutas väikesele ruumile Walgreensi lähedal. "Aadress on siit viieminutilise jalutuskäigu kaugusel."
  
  "Viis minutit?" ütles Karin. "See oleks võinud olla igavesti, kui Webb oleks jätnud kõik ettenägematud juhtumid."
  
  "Pealegi," ütles Dino aeglaselt sihtkohale lähenedes, "see on Dodge Ram." Mul oleks raske oma tagumikku sellesse kohta parkida.
  
  "Kas sa tahad, et ma seda teen? Ma oskan sõita."
  
  "Kas tõesti? No muidugi, Toretto. Vaatame, kuidas sa hakkama saad..."
  
  "Lapsed," õhkas Karin. "Pane vait. Kas näete seal?"
  
  "Me vajame kiireks põgenemiseks head juurdepääsu. Vajame kiiret juurdepääsu. Meil on vaja..." Dino tegi pausi. "Kurat, meil on pikaks ajaks garaaži vaja, kas pole?"
  
  Karin noogutas. "Siin samas. Vajadusel lebame mõnda aega madalal; saame siit alati lahkuda mõnel teisel päeval, kui tolm settib.
  
  "Kurat, ma loodan, et mitte," pomises Wu. "Veedan nendel päevadel teie kahega piisavalt aega."
  
  "See on probleem?" Karin mõtles, kui Dino rammiga maa-alusesse parklasse sõitis.
  
  "Noh, testosteroon on natuke kõrge. Te kaks võistlete kogu aeg nagu õed-vennad. See väsitab kohati veidi."
  
  "Meie? Võistelda?" Karin vaatas Dinole vihaselt otsa. "Kas tõesti meie?"
  
  Noor sõdur naeris kõvasti. "Ainult sellepärast, et sa ei taha tunnistada, et ma olen sinust parem."
  
  "Ma ei näe seda." Karin vaatas ta kriitiliselt üle ja pöördus siis Wu poole. "Kas sa näed seda?"
  
  "Las ma ütlen selle nii. Kui te kaks kunagi täielikult purju jääte ja otsustate paarituda, peate seda tegema püsti seistes, sest te mõlemad tahate olla tipus."
  
  Karin naeris kähedalt, kui Dino lõpuks endale meelepärase koha leidis. "Pagana purjus? Kurat, maailmas pole lihtsalt piisavalt alkoholi, et see juhtuks, Woo.
  
  Dino võttis võtmed välja ja avas ukse. "On aeg keskenduda. Kogu see paaritumise jama ei aita.
  
  "Sulle ei meeldi tüdrukud, Dino?" Karin ühines kahe ees seisnud mehega. "San Franciscos on loomaaed. Võime teid alati kohale viia, kui oleme lõpetanud."
  
  Dino ignoreeris teda, võttis mobiiltelefoni välja ja ootas aadressi, mille nad pidid laadima. "Kolm minutit," ütles ta. "Oleme valmis?"
  
  Karin pistis õlad seljakotti. "Nagu põrgu."
  
  
  * * *
  
  
  See oli kõrghoone büroohoone ja Webbi kontor asus kolmekümne viiendal korrusel. Karin arvas, et see on tema jaoks ebatavaline - hull eelistas tavaliselt elada kõrgeimal tasemel, et vaadata kõiki halvustavalt -, kuid ta arvas, et ta võiks selle aadressi hoida võimalikult madala võtmega ja salajas - see oli see, mida ta hindas ja tema elutöö eliitvaramu.
  
  Kõik ettevaatusabinõud, mõtles ta.
  
  Mis tegi seda, mida nad kavatsesid teha, veelgi enam...
  
  Rumal? Naiivne? Tark? Tark?
  
  Ta naeratas omaette tumedalt, kui mõistis, et vastus oleneb tulemusest.
  
  Kolmik sisenes esimesel korrusel asuvast pöörduksest, märkas mitut lifti ja suundus sinna. Tumedates ülikondades mehed ja naised tiirutasid edasi-tagasi. Kaugemas nurgas oli infolaud, kus töötasid kaks mustajuukselist sekretäri. Müratase oli madal, kõik püüdsid mitte müra teha. Karin nägi nurgas üht ülekaalulist turvameest, kes jälgis mööduvat liiklust ja kolme turvakaamerat. Ta juhatas Dino infotahvli juurde.
  
  "Kolmkümmend viis". Ta noogutas. "Ühele ettevõttele kuulub kogu korrus."
  
  "On tähendus".
  
  Wu vahtis pealkirja. "Minmaki süsteemid?" luges ta. "Kõik on sama, kõik on sama."
  
  Maailma valitsenud näota ettevõtted.
  
  Karin liikus edasi, jõudis liftidesse ja tegi topeltkontrolli. Teda ei üllataks, kui ta leiaks tühja numbri 35 - või numbri, mis puuduks -, aga seal see oli valge ja läikiv nagu kõik teisedki. Elanikud vajutasid erinevatel korrustel nuppe ja Karin ootas viimase hetkeni, kuid ainult tema vajutas 35.
  
  Nad ei pidanud kaua ootama. Ta võttis seljakoti seljast, teeseldes, et koperdab midagi sees. Dino ja Wu said ka valmis. Kui lift kolistas ja uksed avanesid 35 märgi juures, ootas kolmik vaid mõne sekundi, et näha, millega nad silmitsi seisavad.
  
  Eemale ulatus poleeritud esik, mille mõlemal küljel olid uksed ja aknad. Kõige kaugemas otsas oli puidust laud. Seinad olid kaunistatud maalidega, maitsetud ja igavad. Karin aimas, et keegi oli nupule vajutamisest saadik oodanud, aga nüüd olid nad kohal. Nad olid valmis, innukad, noored ja võimekad.
  
  Ta näitas teed, sisenes kummalisse maailma, mis kuulus kuidagi ikkagi surnud mehele. Kui midagi, siis see oli Webbi pärand. Tema ema veen.
  
  CCTV kaameraid pole. Turvalisus puudub. Esimene uks, mida ta proovis, raputas oma lengis nii ägedalt, et läks minema. See kõik oli näitamiseks, lihtsalt kate. Ta tõmbas välja püstoli ja täitis taskud ajakirjadega. Vest, mida ta oli kandnud oma mantli all, oli tundunud kogu tee siia mahukas, kuid nüüd kaitses see teda. Meeskond hajus ettevaatlikult lauale lähenedes.
  
  Karin peatus ja vaatas kahele uuele koridorile mõlemale poole. Ta oli üllatunud, kui roboti hääl rääkis.
  
  "Kas ma saan sind aidata?"
  
  Ta märkas andurit, mis oli kinnitatud laua esiserva külge. Siiski ei näinud ta ühtegi kaamerat.
  
  "Tere? Kas seal on kedagi? Ma mängin lolli.
  
  Kogu selle aja mõlgutas ta oma peas plaani. Webbi suur andmevoog mitte ainult ei viinud teda sellele aadressile, vaid ta suutis hoone digitaalse raami kujunduse abil täpselt kindlaks teha terminali asukoha. Ta teadis, et nad peaksid pöörama vasakule ja siis paremale, kuid ta mõtles, mida need robotid teha suudavad...
  
  "Ma arvan, et oleme eksinud." Ta kehitas õlgu, vaadates Dinole ja Wule otsa. "Oodake, härra Robot, kuni me püüame kedagi leida."
  
  See oli proovimist väärt. Karin suundus vasakule, poisid selja taga. Vasakul ilmus esimene mägimees, kes väljus kontorist, hoides ühes käes tugevalt pesapallikurikat ja teises laksutades pead. Ees ilmus sekund, järgnes kolmas ja siis vasakule neljas, seekord haamriga.
  
  Wu naeratas. "Kolm taga."
  
  Karin vehkis püstoliga. "Tule, poisid, millest ma ilma olen jäänud?"
  
  Esimene mägi, kiilaka peaga mees, muigas. "Seal on radar, tüdruk, ja me jääme selle alla."
  
  "Ma näen. Niisiis, teades Tyler Webbi nagu mina - meest, kes armastab õigel ajal ja õiges kohas mürada -, kas see on tema rahuaed? Meditatsioon? Tõenäoliselt me teda nüüd ei häiri, poisid, eks?"
  
  "Püstolilask ja võmmid on kümne minuti pärast kohal," ütles mees. "BLOW kahekümne pärast."
  
  "Aga hoone turvalisus?"
  
  Mees naeris. "Pole tähtis".
  
  "Tänan info eest".
  
  Karin tulistas teda hoiatamata käsivarre ja nägi teda koperdamas. Ta tulistas järgmisel korral kõhtu ja ootas, kuni ta põrandat tabab, enne kui hüppas üle selja ja kasutas selga tõukamiseks.
  
  Pesapallikurikas lendas talle pea lähedale, jäi temast mööda ja läks läbi ukse, purustades klaasi ja raami. Ta ignoreeris seda. Wu oli tema taga ja Dino liikus teises suunas. Kolmas rasvumine blokeeris tema tee. Ta tulistas massi pihta kaks lasku, põikas kõrvale tugevast hoost ja siis ei jäänud muud üle, kui tabada liikumatut massi.
  
  Ta hüppas šokeerituna tagasi.
  
  Selili kukkudes hoidis naine relvast kinni. Üles vaadates nägi ta tohutut ümmargust nägu, mis vaatas talle alla - tuima, julma hiiglase kuuliaugudega, mida ta ei tundnud, verejoadega, mida ta ei näinud, ja suurimat habemenuga määrdunud puunuia. kunagi - ma olen seda näinud.
  
  "Kuradi koopamees."
  
  Karin tõusis, kui nuia alla tuli. Kaks kuuli läbisid üleulatuvat kõhtu, tabades lakke, kuid teatepulk jätkas laskumist. Karin pööras pea ära. Nui maandus tema kõrvale, lõhestades põranda, saates lõõmavatest teradest sädemeid. Ta lamas seal sekundi, siis teda hoidev käsi pingutas ja ta hakkas end põrandalt üles tõstma.
  
  Karin tõmbas tagasi, nägi kohutavat nägu ja tulistas otse selle pihta. Seekord omanik tundis seda ja koperdas kohe, kukkudes õnneks paremale ja otse läbi teise kolleegi, jäädes alla väiksema mehe lõksu.
  
  Wu hüppas sellest üle, tulistades veel kahte tohutut kola. Need inimesed langesid põlvili. Nupp tabas Wu biitsepsit, pannes ta karjuma. Karin pöördus ümber ja nägi esimest meest - kiilakat meest, kelle ta jalga lasi - tema kõrvalt järele jooksmas, jättes endast maha verejälje.
  
  "Sa rikkusid lihtsalt kõik ära, proua. Kõigi jaoks."
  
  "Oh, nüüd, kui ma teid tulistasin, olen ma daam, ah? Ma arvan, et sa tead, milleks me siin oleme?"
  
  Ta sirutas käe oma nuia ja vööl rippunud noa järele.
  
  "Kas sa teed nalja? Siin on ainult üks asi, sa tead seda."
  
  Karin noogutas. "Kindlasti".
  
  "Aga te ei leia seda kunagi."
  
  Ta heitis kiiresti pilgu paljudes tubades, mis olid täis arvutiterminale, mis kahtlemata töötavad, mingisugust programmi ja kõik olid identsed nende naabritega.
  
  Aga ta teadis paremini. "Oh, ma arvan, et võiksin."
  
  Ta teadis ka, et selline mees nagu Webb poleks kunagi mõelnud lüliti paigaldamisele. Mitte pärast kogu rasket tööd, mille ta oli sellise materjali hankimiseks teinud, ega siis, kui kõik magusad tegevused, mida ta kunagi ette võtnud, toimusid just siin.
  
  Ta põikas kurikast kõrvale, peatas noaga löögi ja jättis mehe sisse teise kuuliaugu. Ta hüppas püsti ja järgnes Wule ning vaatas siis tagasi, et näha, kuidas Dinol läheb. Kõik oli hea. Ainus probleem, millega nad nüüd silmitsi seisid, oli politsei.
  
  Wu kõhkles; koridor oli tühi. "Kuhu sa lähed?"
  
  Karin jooksis mööda, see koht oli talle mällu sööbinud. "Ühe halvima koletise pesasse, kes kunagi elanud," ütles ta. "Nii et olgu härmas. Seda teed, poisid."
  
  
  KAHEKÜMNE KAKSEKÜMNE PEATÜKK
  
  
  Tuba ise oli vastik, Tyler Webbi viimane jälg, kubises välistest kujutistest, mis andsid tunnistust pahatahtlikust sisemisest hullusest. Nad valisid lukud mõne sekundiga, nägid seintel raamitud fotosid - lemmikohvreid ja tagakiusamisi, enne ja pärast tulistamist - ning veidrat kogu maailmast pärit spioonivarustust, mis olid paigutatud kogu ruumi laudadele.
  
  Karin ignoreeris seda nii hästi kui suutis, kuuldes juba sireene läbi klaasakende. Wu ja Dino seisid valvel, kui ta terminali poole kihutas.
  
  Pärast kahekordset kontrollimist kinnitas ta, et tegemist oli samaga, mis võtab vastu tohutuid andmevoogusid, mis on ühendatud erivormingus mälupulgaga, ja vaatas väikest rohelist tuld, mis kinnitab terminali sisu automaatset laadimist. Karin nägi ette, et suure hulga infot saab üle kanda ja seadistas mälupulga vastavalt. See oli nii kiire, kui ta suutis.
  
  "Kuidas meil läheb?" Ta vaatas üles.
  
  Wu kehitas õlgu. "Siin on kõik rahulik."
  
  "Välja arvatud oigamine," ütles Dino. "Seda on palju."
  
  Osa nende plaanist oli ohvrite mahajätmine. See ajaks politsei segadusse ja viivitaks. Karin rõõmustas, et nad olid vähemalt pätid ja väärisid oma eelseisvat uut osa elus. Ta vaatas vilkuvat rohelist tuld, nägi, et see vilgub kiiresti, ja teadis, et töö oli peaaegu tehtud.
  
  "Ole valmis".
  
  Sireenid ulgusid akna taga.
  
  Indikaator lõpetas vilkumise, andes märku, et kõik on lõpetatud. Ta võttis välja pisikese ketta ja asetas selle lukuga sisetaskusse. "On aeg minna".
  
  Poisid liikusid silmapilkselt edasi, liikudes ettevaatlikult ümber langenud, veritsevate meeste ja peksades neid kahte, kes üritasid püsti tõusta. Karin ähvardas neid oma relvaga, kuid ta ei tahtnud seda kasutada. Endiselt võib tekkida segadus, kust tulistamine tuli. Nad oleks juba hõivatud valvekaameratega ja küsiksid palju küsimusi. Põgenemise võti oli mitte kiiresti tegutseda, isegi mitte olla ettevaatlik.
  
  See oleks pidanud tulema üllatusena.
  
  Nad tõmbasid seljakottide tõmbluku lahti, võtsid nende sisu välja ja viskasid siis tühjad kotid minema. Nad vaatasid üksteisele otsa ja noogutasid.
  
  "Ohvitser". Wu tervitas Dinot.
  
  "Ohvitser". Dino noogutas jõuliselt Karinile.
  
  "Seersant," tihendas ta oma Briti aktsenti ja suundus teenindusliftide poole.
  
  Ta hoiab taskus võimu, valitsuse ja kuningliku manipuleerimise, riigipöörde järel, finantsvabaduse ja õiguskaitse kontrolli võtit.
  
  Kõik, mida nad vajasid, oli turvaline koht vettelaskmiseks.
  
  
  KAHEKÜMNEKOLMAS PEATÜKK
  
  
  Järjekordne päev, järjekordne lennukisõit ja Matt Drake tundis tõsist reaktiivvahet. õhkutõus oli toimunud alles tund aega tagasi ja nad jõudsid päevale Atlandi ookeani poole, suundudes Ameerika Ühendriikidesse.
  
  Ilma selge ettekujutuseta, kuhu minna.
  
  Kolmas ratsanik on Nälg. Drake kartis ette kujutada, millise sõja oli ordu näljahäda vastu välja mõelnud. Nad olid endiselt väga süvenenud esimese relva, kosmoserelva ja eriti teise relva, peakoodi väljatöötamisse. Hayden hoidis endiselt kogu teabe enda teada, kuid surve jagada oli tohutu. Ainult äkiline segadus ja ebaselge sihtkoht muutsid tema tegevusetuse vastuvõetavaks.
  
  Põhikood kujundas sündmusi üle poole Euroopa ja lõpuks ka Ameerika, et kukutada maailma riigipead, hävitada riigi infrastruktuur, kütkestada nende armeed ja vabastada psühhoosid, kes tahtsid saata Maa tagasi pimedasse keskaega. See tundus hirmutavalt tõeline ja hirmutavalt lihtne. Ühel päeval kukkus see esimene doomino...
  
  Hayden vaikis, kui ta lõpuni luges. Drake lasi oma mõtetel korrata kõiki hiljutisi ilmutusi: SEAL Team 7; erivägede meeskonnad üksteisega tegelemas; Prantsusmaa kaotused, peamiselt venelaste tõttu; ja nüüd seos põlisameeriklastega. Muidugi olid põliselanikud suurepärased ratsanikud - võib-olla parimad, kes kunagi elanud. Aga kust tuli selle kõige juures nälg?
  
  Alicia norskas vaikselt tema kõrval, üks silm kergelt lahti. Kenzie andis endast parima, et sündmust videole jäädvustada, kuid Dahl suutis teda tagasi hoida. Drake märkis, et teda ei muutnud mitte õrn füüsiline veenmine, vaid pigem sõnad. Ta polnud kindel, et Dal ja Kensi lähedaseks saavad. See pole muidugi tema asi ja tegelikult sõitis ta mööda samu raudteed, aga...
  
  Drake tahtis hullule rootslasele parimat ja oligi kõik.
  
  Lauren istus ees, Smith oli nii lähedal, kui suutis, ilma et ta end liiga kohmetuna tunneks. Yorgi, Kinimaka ja Mai rääkisid tasasel häälel lennuki tagaosas; lastiruum, milles nad viibisid, oli vaid tuuletõmbunud, põrisev kõrge laega kraanikauss. Vähemalt korra tahaks ta lennata esimese klassiga. Isegi treener ületas pagasiklassi.
  
  Lauren keskendus kirjavahetusele, mida nad endiselt pidasid enda ja Washingtoni vahel. Praegu oli vestlus loid ja keskendumatu, rohkem ajurünnakut kui tegelik arutelu. Kuigi geime on nii palju? Drake ei kahelnud, et nad leiavad täpselt selle, mida nad otsisid.
  
  Möödusid tunnid ja osariigid lähenesid. Lauren hakkas huvi tundma erinevate materjalide vastu, mis tulevad konkureerivatest riikidest. Tundub, et iisraellased lahendasid Ameerika sidemed peaaegu samaaegselt SPIR-iga. Britid ka. Hiinlased vaikisid ja prantslased, üsna tõenäoliselt, tulid sellest välja. Drake teadis, et nad ei kuule SEALidest midagi. Tegelikkuses neid seal muidugi polnud.
  
  "Huvitav on näha, kas nad saadavad need meeskonnad vaikselt Ameerikasse," ütles Dahl. "Või kasutage sisemisi käske."
  
  "Kas inimesed on juba ühiskonda imbunud?" Hayden vaatas üles. "Ma kahtlen selles. Sleeper agentide loomine võtab aastaid.
  
  "Ja märkamatult sisse lennata pole raske," ütles Smith. "Narkokaubitsejad on seda teinud aastakümneid."
  
  "Kas on selle halvima indiaanlase kohta, kes kunagi elanud?" küsis Mai.
  
  "Mitte Washingtonist ja kui meie konkurendid teavad, hoiavad nad seda saladuses."
  
  "Jama".
  
  Drake vaatas aega ja mõistis, et nad lähenevad osariikidele. Ta raputas Aliciat õrnalt üles.
  
  "Vau?"
  
  "Aeg ärgata".
  
  Kenzi kummardus lähemale. "Mul on su pudel valmis, kallis."
  
  Alicia vehkis talle kätega. "Kurat, kurat! Vii see asi minu käest ära!"
  
  "See olen ainult mina!"
  
  Alicia liikus tagasi nii kaugele, kui vahesein võimaldas. "Verine tsirkuse kloun fizzog."
  
  "Mis on pop?" Kinimaka näis siiralt huvitatud.
  
  "See tähendab inglise keeles "nägu", " ütles Drake. Ja vastuseks Kensi ilmsele meeleheitele ütles ta: "Ma ei nõustu. Sa oled rit Bobby Dazzler."
  
  "Tõesti?" Alicia urises.
  
  "Mida? "
  
  "See tähendab, et sa ei ole halb vaadata, kallis."
  
  Kensi kortsutas kulmu, kui Alicia urisema hakkas, ja Drake mõistis, et oli ilmselt mõlema naisega piiri ületanud. Vähemalt Kenziga. Ta noogutas kiiresti Laurenile.
  
  "Mitte kunagi. Oled sa kindel? "
  
  Tähelepanu pöördus New Yorkeri poole.
  
  "Oh jah, ma olen kindel." Lauren oli piisavalt kiire, et varjata oma üllatust ja asuda otse uudiseid kajastama. "Anna mulle midagi."
  
  Kohe, nagu saatuse tahtel, naasis head uudised. Lauren pani selle valjuhääldi. "Hei inimesed, tore näha, et meil on ikka veel lõbus." Härra Obnoxious on jälle mängus. "Hea uudis on see, et sel ajal, kui teie saite zi-st osa, töötasin mina kuumal arvutil. Nii et kõigepealt teine ratsanik ja vallutus. Miss Jay? Suured koerad hauguvad."
  
  Hayden raputas pead. "Räägi ameeriklast, sitapea, või ma vallastan su."
  
  Drake heitis pilgu üle laua, teades, et ta seisab endiselt. Võtmekood oli ju nende käes ja ameeriklased teadsid seda. Siis tabas teda mõte ja ta andis märku, et ta ühineks temaga lennuki tagaosas.
  
  Nad klammerdusid vaikselt üksteise külge.
  
  "Kas oleks võimalik lihtsalt üks linadest ilma jääda?" ta küsis. "Kõige olulisem neist."
  
  Ta jõllitas. "Muidugi, kui soovite meile sihtmärki tõmmata. Nad ei ole nii rumalad."
  
  Ta kehitas õlgu. "Ma tean, aga vaadake alternatiivi."
  
  Hayden nõjatus toolil tagasi. "Noh, ma arvan, et oleme juba perses. Millist kahju võib järjekordne allumatuse tegu põhjustada?
  
  "Küsime SEAL Team 7 käest, kui nad siia jõuavad."
  
  Need kaks vaatasid hetkeks teineteisele otsa, mõlemad mõtlesid, mis täpselt on teise meeskonna käsud. Selle kõige salastatus tegi neile muret. Hayden kuulis, kuidas vastik mees hakkas uuesti rääkima ja pöördus ümber.
  
  "Agent Jay, Washington tahab teada Conquest Box'i täpseid üksikasju."
  
  "Ütle neile, et ma võtan nendega ühendust."
  
  "Mmm, kas tõesti? Hästi."
  
  "Kas teil on midagi uut?"
  
  "Jah, jah, me tahame. Anna mulle hetk."
  
  Hayden pöördus tagasi Drake'i poole. "On aeg teha otsus, Matt. Lõpetama?"
  
  Drake kõigutas end kandadel ja naeratas. "Alati".
  
  Hayden tõmbas virnast paberitüki.
  
  "Kas olete juba vajaliku lehe leidnud?"
  
  "Ma mõtlesin sellele kaks tundi tagasi."
  
  "Oh".
  
  Koos ja ilma järjekordse kannatuseta hävitasid nad peaahela kõige olulisema juhtpositsiooni. Seejärel voltis Hayden kõik lehed kokku ja pani need tagasi tellimiskasti. Ülejäänud meeskond vaatas neid mõlemaid ilma kommentaarideta.
  
  Koos olid nad nagu üks.
  
  "Hästi". Mees Washingtonist on tagasi. "Nüüd teeme tõesti gaasiga süüa. Näib, et viimase kohtuotsuse orden tabas naelapea pihta oma kirjeldustega kolmandast ratsamehest - näljast. Halvim indiaanlane, kes kunagi elanud ja et teda ümbritsevad relvad.
  
  "Põlisameeriklane?" - küsis Kinimaka.
  
  "Ah jaa, 1829. aastal sündinud; see on seitsesada aastat pärast Tšingis-khaani ja tuhat neliteistsada aastat pärast Hannibali. Peaaegu täpselt..." Ta tegi pausi.
  
  "Imelik," täitis Kinimaka lünka.
  
  "Võib-olla, võib-olla," ütles botaanik. "Keegi ütles kunagi, et juhuseid pole olemas. No vaatame. Igatahes olen lennuki marsruuti muutnud ja te suundute nüüd Oklahomasse."
  
  "Kas me teame, kes see vana ratsanik olla võib?" küsis Drake.
  
  "Ma ütleksin, et ta on neist kõigist kuulsaim põlisameeriklane, mitte kõige hullem, aga mida ma tean?"
  
  Alicia segas, veel pooleldi unes. "Mitte nii palju, kurat."
  
  "Aga suur tänu. Noh, Goyaale, mis tähendab "haigutavat", oli apatšide hõimu kuulus pealik. Nad pidasid USA-le ja mehhiklastele vastu kogu tema elu, tema haarangud muutusid Ameerikale kohutavaks pinnuks.
  
  "Paljud põlisameeriklased tegid seda," ütles Mai.
  
  "Muidugi, ja see on õige. Kuid meest austati suurepärase juhi ja strateegina, röövretkede ja kättemaksusõja arhetüübina. Kas see kõlab tuttavalt?
  
  Drake noogutas nõustuvalt. "Sama, mis Hannibal ja Tšingis-khaan."
  
  "Sa said aru, kallis. Ta andis kolm korda alla ja seejärel põgenes kolm korda. Nad tegid tema vägitegudest mitu filmi. Seejärel koheldi teda sõjavangina ja esmalt transporditi ta koos paljude teistega Fort Bowiesse.
  
  "Ja ta jooksis jälle minema?" Alicia näis, nagu tahaks ta nii mõelda.
  
  "Ei. Vanemas eas sai Geronimost kuulsus.
  
  "Ah, nüüd ma saan aru," ütles Drake. "Istuva pulli ja hullu hobuse kõrval on ta ilmselt kõige kuulsam."
  
  "Noh, ja kas sa teadsid, et need kolm said kokku? Vau-vau, istume lõkke ääres. Ehitada seda ja teist? Rääkige oma lemmikkuulsuse valimisest, kellega koos kohvi jooma minna - mina sobiksin nende kolmega."
  
  Alicia noogutas. "See oleks unustamatu kogemus," nõustus ta. "Muidugi eeldades, et Depp ja Boreanaz polnud vabad."
  
  "Aastal 1850? Ilmselt mitte. Aga see mees Depp? Ta ei näi kunagi vananevat, nii et kes teab? Kas mäletate lugu meditsiinimeestest, kes suutsid oma manitou - oma vaimu - ajas liigutada? Igatahes...Geronimo esines 1904. aasta maailmanäitusel ja mitmel teisel väiksemal näitusel. Vaesel mehel ei lubatud kunagi koju naasta ja ta suri Fort Sillis, olles endiselt sõjavang, 1909. aastal. Ta on maetud Fort Silli indiaanikalmistule, mida ümbritsevad sugulaste ja teiste apatšidest sõjavangide hauad.
  
  "Relv". ütles Dahl. "Vaprad mehed."
  
  "Oh, ja muidugi paljud Fort Silli enda relvad, mis täna toimib Ameerika Ühendriikide armee suurtükiväekoolina. See jääb ainsaks aktiivseks kindluseks lõunatasandikel, mis on mänginud rolli niinimetatud India sõdades ja olnud aktiivne kõigis suuremates konfliktides alates 1869. aastast. Nohik tegi pausi, enne kui lisas: "Ordu valis selle koha ja selle ratturi põhjusega."
  
  "Välja arvatud relvad?" - küsis Dahl.
  
  "Ja ka tuntust," kõlas vastus. "Algset reidi India territooriumile juhtisid siit Buffalo Bill ja Wild Bill Hickok. Kindlus hõlmas 10. ratsaväge, tuntud ka kui Buffalo Soldiers.
  
  "Niisiis, võtame selle kokku." Dahl ohkas. "Geronimo haud asub Fort Silli sees. Ordul õnnestus vähemalt nelikümmend aastat tagasi salastada plaane ehitada sellesse hävitavaid relvi ja nüüd tormavad selle poole pool tosinat planeedi ohvriterohkeimat eriüksuste meeskonda.
  
  Sügavas vaikuses ütles geek rõõmsalt: "Jah, mees, lahe värk, ah?"
  
  
  KAHEKÜMNE NELJAS PEATÜKK
  
  
  Kui lennuk Oklahomasse lennu viimasele etapile jõudis, arutas meeskond seda, mida nad seni teadsid - enamikku paljastustest maakera nelja nurga, ratsameeste ja surmavate relvade kohta, mille natside sõjakurjategijad olid matnud. vanade sõjapealike hauad. Vandenõu oli ulatuslik, keeruline ja vältimatu - sest ordu tahtis, et see oleks elujõuline sada aastat. Ja isegi praegu oli teksti järgi neljas ratsanik "tõeline viimane kohtuotsus".
  
  Mis kurat see võiks olla seni avastatud relvade valguses?
  
  Drake kaalus seda. Kõigepealt pidid nad jõudma Fort Silli ja takistama kõigil näljarelva kätte saamast. Ja muretsege teiste pärast, kes suunduvad otse neljanda ratsaniku - Jumala nuhtluse - poole. Ma mõtlen... mis nimi see on?
  
  "Kas ma tohin küsida?" - ütles ta, kui lennuk hakkas laskuma.
  
  "Sa juba tegid," naeris geek, pannes Haydeni, Alicia ja May silmad kinni ja nende kannatus sai otsa.
  
  "Kuidas Geronimo oma tiitli sai?"
  
  "Geronimo oli tõeline võitleja. Isegi surivoodil tunnistas ta, et kahetses oma otsust loobuda. Tema viimased sõnad olid: "Ma poleks tohtinud kunagi alla anda. Ma pidin võitlema, kuni jäin viimasena püsti. Tal oli ka üheksa naist, mõned samal ajal.
  
  "Aga halvim indiaanlane, kes kunagi elanud?"
  
  "Sõjaväekarjääri jooksul oli Geronimo kuulus oma hulljulgete naljade ja lugematute põgenemiste poolest. Ta kadus koobastesse, kust polnud väljapääsu, et teda hiljem väljas näha. Ta võitis alati, kuigi oli alati vähemuses. New Mexicos on koht, mis on tänaseni tuntud Geronimo koopa nime all. Üks parimaid lugusid räägib sellest, kuidas ta juhtis väikest gruppi, kuhu kuulus kolmkümmend kaheksa meest, naist ja last, keda tuhanded Ameerika ja Mehhiko väed kohutavalt jahtisid üle aasta. Nii sai temast kõigi aegade kuulsaim põlisameeriklane ja pälvis endale "halvima indiaanlase, kes eales elanud" tiitli tolle aja valgete asunike seas. Geronimo oli üks viimaseid sõdalasi, kes nõustus nende maade okupeerimisega. Ameerika Ühendriigid."
  
  "Mind kutsuti kunagi "halvimaks litsaks, kes kunagi elanud"," meenutas Alicia kurvalt. "Ma ei mäleta, kellelt."
  
  "Ainult üks kord?" küsis Kenzi. "See on imelik".
  
  "Tõenäoliselt olin see mina." Mai naeratas talle kergelt.
  
  "Või mina," ütles Drake.
  
  Dahl näis, nagu ta aju puruneks. "Noh, ma arvan, et ma mäletan..."
  
  "Fort Sill," ütles piloot. "Kümme minutit on jäänud. Meil on luba maanduda ja piirkonnas on palav."
  
  Drake kortsutas kulmu, valmistudes. "Kuum? Kas ta loeb redigeeritud stsenaariumi järgi või mis?"
  
  "Seal peab olema umbes kaheksakümmend inimest." Kinimaka vaatas väga väikesest aknast välja.
  
  "Ma arvan, et ta mõtleb muret," rääkis Yorgi. "Või rünnaku all."
  
  "Ei, ta mõtleb oma staatust," ütles Smith neile. "Suurepäraselt ette valmistatud."
  
  Lennuk põrkas alla ja peatus kiiresti. Peaaegu kohe hakkasid tagumised kaubaluugid avanema. Juba väljaveninud ja jalgadel meeskond kiirustas välja päikesevalguse kätte, mis asfaldilt eredalt peegeldus. Neid ootas helikopter, mis viis nad Fort Silli territooriumile. Kui nad kohale jõudsid, andis Fort Silli kolonel neile olukorrast ülevaate.
  
  "Oleme siin täielikus lahinguvalmiduses. Kõik relvad on valmis, laetud ja sihitud. Ka Geronimo haud ja me oleme filmimiseks valmis."
  
  "Meid on jäänud viis inimest." ütles Hayden. "Ma liigun matmisplatsil agressiivselt edasi. Olen kindel, et olete kõigist potentsiaalsetest vastastest teadlik."
  
  "Ma olin täielikult valmis, proua. See on Ameerika Ühendriikide armee rajatis, merejalaväe rajatis ning õhutõrje- ja tuletõrjebaas. Usu mind, kui ütlen, et oleme kõik oma nurgad katnud.
  
  Hayden tsoneeris end välja ja vaatas, kuidas Fort Sill alla ilmus. Drake uuris piirkonda ja kontrollis viimast korda oma relva.
  
  Ma tõesti loodan seda.
  
  
  KAHEKÜMNE VIIES PEATÜKK
  
  
  Õhkkond oli elektriline, iga sõdur oli pinges ja ootas mingit sõda. Meeskond kõndis laiade telliskivisammaste vahel ja liikus paljude hauakivide vahel, millest igaüks oli langenud kangelase puhkepaik. Geronimo haud oli rajalt eemal ja neil kulus selleni jõudmiseks palju lisaminuteid. Hayden juhtis teed ja Kinimaka tõstis tagumise osa.
  
  Drake kuulas, harjus ümbritsevaga. Nii mõnegi suurtükiväepataljoni asupaigas polnud kunagi vaikne olnud, kuid tänapäeval võis inimene peaaegu kuulda tuule käes sahinat. Kogu baasis ootasid inimesed. Nad olid ette valmistatud. Ülevalt saadeti alla käsk seista kindlalt selle ees, mis juhtuma pidi. Ameeriklased ei kaotaks nägu.
  
  Nad kõndisid mööda kitsast kiltkiviga kaetud rada, saapad krõbisesid. Tundus imelik sellises baasis valvel olla, kuid riigid ja meeskonnad, mille vastu nad olid, olid kahtlemata kõigeks võimelised.
  
  Drake kõndis Laureni kõrval, kes hoidis meeskonda uue teabega kursis.
  
  "Prantslased on endiselt aktiivsed. Praegu on neist kaks, rohkem on tulemas.
  
  "Teated tulistamise kohta Oklahoma Citys. See võib olla britt. Seda on praegu võimatu öelda."
  
  Ja vastus: "Jah, meil on vallutusrelvad. See on siinsamas. Kui paned kellegi baasi, siis olen kindel, et saame selle üle."
  
  Drake arvas, et nad on ilmselt SEAL Team 7 eest kaitstud, vähemalt siin sees. Lihtne tõsiasi, et nad lubati USA-sse ja seejärel armee saidile, ütles talle, et midagi oli tõsiselt valesti.
  
  Kes saatis pitsatid?
  
  Miks?
  
  Hayden aeglustas kiirust, kui nende giid nad teisele, veelgi kitsamale teele juhtis. Peagi peatus ta poole tosina sildi ees.
  
  "See," ütles ta, "kuulub Geronimole."
  
  Muidugi oli see suures osas eksimatu. Hauakivi ei olnud tavaline hauakivi, vaid kalju; suur toorpüramiidi kujuline inimtekkeline kivihunnik, mille keskel on tahvel, mis kannab tahtlikult üheselt mõistetavat nime "Geronimo". See oli uskumatult iidne koht ja pidi olema omal ajal muljetavaldav. Tema kõrval oli tema naise Zi-ye ja tütre Eva Geronimo Godley haud.
  
  Drake tundis suure sõdalase hauda nähes vaimset aukartust ja teadis, et teised tunnevad sama. See mees oli sõdur, kes võitles peamiselt mehhiklaste vastu ning võitles oma perekonna, maade ja eluviisi eest. Jah, ta kaotas, nagu Cochise, Sitting Bull ja Crazy Horse kaotasid, kuid nende nimed elasid palju aastaid.
  
  Väike ekskavaator seisis valmis.
  
  Hayden noogutas baasi komandörile, kes noogutas ekskavaatorijuhile. Peagi asus tööle suur ekskavaator, mis tõstis tohutuid mullatükke ja puistas need lähedale maapinnale. Drake oli teadlik ka rüvetamisest ja süüdistustest, mida sõjaväe vastu võidakse esitada, kuid nii paljude sõdurite läheduses viibimine tähendas, et oli ebatõenäoline, et keegi sellest teada saab. Tõenäoliselt sulgeksid nad Fort Silli mõneks ajaks avalikkusele.
  
  Kuidas ordu seda tegi?
  
  Huvitav... nii palju aastaid tagasi? Võib-olla oli juurdepääs siis lihtsam. Hayden käskis ekskavaatorijuhil rahulikult kaevata, mäletades kahtlemata Hannibali madalat hauda, kus polnud kirstu. Meeskond jälgis, kuidas auk muutus sügavamaks ja mullaküngas kõrgemaks.
  
  Lõpuks peatus ekskavaator ja kaks meest hüppasid auku, et eemaldada viimased mullatükid.
  
  Drake liikus aeglaselt kaevu serva poole. Alicia varastas koos temaga. Kinimaka jäi ootuspäraselt tagasi, tahtmata põhja sattuda. Kaks meest puhastasid kirstukaane pinnasest ja karjusid, et tõstetrossid kinnitataks ekskavaatori kopa külge. Varsti hakkas kirst aeglaselt tõusma ja Drake vaatas uuesti ringi.
  
  Ta teadis, et igal pool seisid stoiliste nägudega inimesed, kes laagrit ümbritsesid. Nüüd hakkas talle kohale jõudma, et lahingut ei tule. Geronimo kirst lasti ettevaatlikult maapinnale, väikesed kivitükid ja muld lagunesid. Hayden vaatas baasi komandöri, kes kehitas õlgu.
  
  "Teie pidu, agent Jay. Mul on käsk varustada teid kõige vajalikuga."
  
  Hayden liikus edasi, kui üks kaevajatest kirstu kaane avas. Meeskond asus juhtima. Kaas kerkis üllatavalt kergelt. Drake piilus üle raami kasti sügavusse.
  
  Vaadake oma elu üht suurimat üllatust.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden tõmbus eemale, hetkeks tardus; missioon ununenud, tema elu unustatud, sõbrad äkki kadunud, kui ta aju muutus kiviks.
  
  Mitte kunagi...
  
  See oli võimatu. See oli kindlasti tõsi. Kuid ta ei julgenud kõrvale vaadata.
  
  Titaanist kronsteinile kinnitatud kirstu sees rippus nüüdisaegne digiekraan ja kui nad vaatasid, ärkas see ellu.
  
  Kõlaritest kostis summutatud naer. Hayden ja teised langesid sõnatuks. Täiustatud ekraanilt kajas kunstlik naer, kui selle täitsid paljud värvid, välgud üksteise järel väljapoole ilmuvate tähtede vahel. Meeskond hakkas mõistusele tulema ja Drake pöördus nende poole.
  
  "Kas see on õige... ma mõtlen... mida..."
  
  Dahl tuli lähemale, et paremini näha. "Kas vaene vana Geronimo on ikka veel siin?"
  
  Hayden tõmbas ta eemale. "Hoolikalt! Kas te ei mõista selle kõiki tähendusi?"
  
  Dahl pilgutas silmi. "See tähendab, et keegi jättis meile kasti asemel ekraani. Kas see on teie arvates relv?"
  
  "Ordu pole sellest loobunud," ütles Hayden. "Vähemalt mitte, kui tegemist on natside sõjakurjategijatega. See tähendab, et käsk on..."
  
  Siis aga naer lakkas.
  
  Hayden tardus ega tea, mida oodata. Ta vaatas alla, olles valmis end varjutama. Ta seisis Laureni ees. Ta soovis, et Kinimaka, Drake ja Dal poleks nii lähedased. Ta...
  
  Ekraanil vilkus logo, helepunane mustal, tema meelest ei midagi muud kui vereviir.
  
  "See on ordu logo," ütles Alicia.
  
  Ma ei saa aru," tunnistas May. "Kuidas nad said selle ekraani paika saada? Ja kuidas see ikkagi toimida saaks?"
  
  "Nad ei teinud seda," ütles Yorgi.
  
  Logo tuhmus ja Hayden ajas kõik muu endast välja. Must ekraan ilmus uuesti ja kõlaritest hakkas kostma kunstlikult madalam hääl.
  
  "Tere tulemast oma õudusunenägu, poisid ja tüdrukud," seisis selles ja siis tekkis mahasurutud naerupaus. "Nälg tervitab teid ja te peaksite teadma, et kaks viimast ratsanikku on neist kõigist halvimad. Kui nälg sind ei taba, saab surm! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Hayden võttis hetke ja mõtles, milline väänatud mõistus ja väänatud kujutlusvõime on selle jamaga välja mõelnud.
  
  "Siis asume otse asja juurde. Kolmas ratsanik pigem hävitab teid kõiki, kui lubab teil üksteist hävitada. Nälg teeb seda, kas mul on õigus? "- jätkas kõhe hääl. "Ja nüüd, kui olete liikunud elektroonikaajastusse, juhtub see palju, palju kiiremini. Kas olete kunagi kuulnud Strask Labsist?"
  
  Hayden kortsutas kulmu, vaatas kiirelt ringi ja lülitas baasi komandöri sisse. Ta noogutas ja hakkas rääkima, kui hääl jätkus.
  
  "See on üks suurimaid konglomeraate, mis on maailma üle võimust võtnud. Võimsus. Mõjutamine. Tohutu rikkus, nad tahavad seda kõike ja hakkavad liikuma suurtesse liigadesse. Ameerika valitsus usaldas hiljuti Strask Labsi.
  
  Mida see tähendab? Hayden mõtles selle peale. Ja kui hiljuti?
  
  "Dallases, Texases, siit mitte kaugel, on Straskil bioloogiliste testide labor. Nad toodavad ravimeid, haigusi, ravimeid ja relvi. Nad juhivad vahemikku. Kui seal on surmav nakkus, maailma tapav viirus, närvigaasi kanister või uus bioloogiline relv, on Dallases Straskil see olemas. Sõna otseses mõttes," nurises ta, "see on segapood."
  
  Hayden tahtis selle peatada. Asjad läksid väga halvas suunas.
  
  "Bioloogialabor on muutunud sihtmärgiks. Nälg vallandub. Teie põllukultuurid ja põllukultuurid kogu maailmas närbuvad ja surevad. See on inimtekkeline mürk, mis sihib teadlikult konkreetset põllukultuuri ja mida ei saa peatada. Meie oleme Viimase kohtuotsuse ordu. Ja nagu ma ütlesin, on see teie õudusunenägu.
  
  Salvestamine peatus. Hayden pilgutas silmi ja jõllitas, unustades maailmast ja oma probleemidest täiesti. Kui korraldus oli suunatud biolaborile, mis oli täpselt kindlaks teinud põllukultuuride saastumise ja kavatses hävitada kõik varud, siis...
  
  See oli võimalik. Ja tõenäoline. Kahtlemata tabab haigus ka mulda, nii et ükski söödav kultuur enam kunagi ei kasvaks.
  
  Siis ärkas ekraan järsku uuesti ellu.
  
  "Oh, ja nüüd, kui elame elektroonikaajastul, lubage mul teile seda öelda. Selle kirstu avades, seda salvestust käivitades panite kogu asja käima - elektrooniliselt!
  
  
  KAHEKÜMNE KUUES PEATÜKK
  
  
  Fort Sill astus võitlusse. Baasi komandör karjus, et tehnik tuleks ja võtaks salvestise, ekraani ja kõik muu, mida nad kirstu seest leiavad. Hayden nägi põhjas kimpe vanu riideid ja luid ning pidi eeldama, et ordu oli lihtsalt ekraani sisse pannud ja jätnud selle kellegi leidmiseks. Kas baasi WiFi-ga ühendatud signaal võis kirstu avamise hetkel kustuda?
  
  Ma pean seda uskuma. Väljatrükk tähistas salvestuse algust. Tõenäoliselt olid kaasatud andurid. Kes seda kõike tegi, oli tehniline taip. Mis tekitas veel ühe küsimuse.
  
  "Kas oleme 50 aasta tagustest natsidest sõjakurjategijatest nüüdseks hüpanud?"
  
  "Ma ei saa sellest aru," ütles Smith.
  
  Meeskond oli Geronimo hauast eemale kolinud, et võimaldada teistel osaleda, ja seisis nüüd rühmas puude all.
  
  "Ma arvasin, et see oli üsna selge," ütles Hayden. "Mees ütles, et me oleme Viimase kohtuotsuse ordu. Nad on endiselt olemas."
  
  Baasi komandör lähenes. "Nii, inimesed, oleme kahe- ja kolmekordistunud oma perimeetri kontrollimist. Pole jälgegi teie erivägede vaenlastest. Tundub, et seekord läks neil selgelt märki ja ma süüdistasin neid. Siin on palju tulejõudu." Ta osutas kindluse ümber seisvatele sõduritele.
  
  "See ei tähenda, et sellest hauast tulnud signaali ei edastatud mujal," märkis Lauren. "Mis tahes arv inimesi oleks võinud seda ühel või teisel kujul näha."
  
  "Kuigi see on tõsi," noogutas komandör, "saame selle vastu vähe teha. Nüüd saame helistada Strask Labsile ja, nagu öeldakse, neid mehi hoiatada.
  
  Ta osutas lähedal asuvale mehele, kelle telefon oli juba kõrva äärde surutud.
  
  Hayden teadis, et peaks helistama sekretär Crowe'ile, kuid hoidus, kui sõdur helistas valjuhääldist, lõputu piiksumine, mis pani SPEARi meeskonna murelikult ringi vaatama.
  
  "See on ööpäevaringselt töötav labor," ütles baasi ülem. "Valitsus sõjaväkke ja Valgesse Majja. Ma ei suuda väljendada, kui halb see on." Ta süüdistas helisevat telefoni.
  
  "Teil pole vaja." ütles Hayden. "Kas saate ühendust võtta kohalike võimudega? Saatke nad Straski ja öelge neile, et oleme teel.
  
  "Kohe, agent Jay."
  
  Hayden jooksis kopteri poole. "Me peame Dallasesse jõudma! Nüüd! "
  
  
  KAHEKÜMNE SEITSMES PEATÜKK
  
  
  Karin kulutas talle olulisele mõõtmatult palju aega, enne kui mälupulka arvutiterminalile näitaski. Ta teadis hästi, et keegi, kellel on Tyler Webbi rikkust ja mõjuvõimu, võib tema arvutisse installida mis tahes tehnoloogiat - eriti sellist, mis sisaldas kõiki tema aastate jooksul kogunenud räpaseid saladusi.
  
  Ja siin ta oli.
  
  Noor naine. Arvuti. Mälukaart.
  
  Kui mitme nimega on nad mind varem kutsunud? Tüdruk andmetega. Suunduge võrku. Khakaz. Kaua tagasi, kaugel, kuid siiski asjakohane.
  
  Dino ja Wu seisid ja vaatasid, maja valve oli juba nii hea, kui see kunagi olla saab. Neil olid andurid iga lähenemise jaoks ja plaanid varustrateegiatega nii raskete kui ka pehmete evakueerimisolukordade jaoks. Kõik kolm sõdurit olid praegu raskes seisundis - pekstud, muljutud, paranesid aeglaselt San Franciscos jalutuskäigust. Nad olid ka kuumad, näljased ja neil polnud raha. Karini garantii all panustavad nad kõige peale. Päris algusest.
  
  "On aeg tõestada oma väärtust," ütles ta.
  
  Tema algusaastad ei jätnud teda kunagi, pikka aega pööras ta maailmale selja. Enesehävitamine oli üks lepitusviise.
  
  "Me usume sinusse," ütles Dino.
  
  Ta naeratas süngelt mälupulka sisestades ja suurt ekraani vaadates. Ta kavandas kõik nii, et see töötaks võimalikult kiiresti, ja nüüd ei olnud viivitust, kui ekraanil vilkus viip:
  
  Kas jätkata?
  
  Kuradi õigus.
  
  Ta istus maha ja asus tööle. Klaviatuur põrises, sõrmed värelesid, ekraan väreles. Ta ei lootnud seda kõike korraga leida või isegi mõista - seal oli palju gigabaite teavet - ja seetõttu muutis ta kõik enne draivi laadimist võimalikult üliturvaliseks. Ta avas ka mõned offshore-kontod ja paar kontot Los Angeleses, kuhu neil võib olla võimalik kiiresti sularaha sisse kanda. Muidugi mäletas ta kõike oma ajast SPEARis; see, mis juhtus pärast Webbi surma, võib juhtumile kaasa aidata.
  
  Ignoreerides praegu kõledaid, kuid kurjakuulutavaid dokumente ja keskendudes oma rahaasjadele, muutis ta sõrmed ja ekraani teabekeeriseks. Dino ahhetas, kui ta püüdis sammu pidada.
  
  "Kurat küll, ma arvasin, et olen Sonicus geenius. Vean kihla, et sa lasid selle torkiva sita kõikjale tulistada, ah?
  
  "Kas sa Sonicut tunned? Master Systemist või Mega Drive'ist? Kas me kõik pole selleks liiga noored?"
  
  Dino näis hämmeldunud. "Playstation, mees. Ja retro on parem.
  
  Karin raputas pead, sundides end naeratama. "Oh jah, see on täiesti retro, mees."
  
  Finantstoimikusse süvenedes avastas ta peagi kontonumbrid, sortimiskoodid ja võtmekäsklused. Ta leidis lähtepangad, millest enamik oli offshore. Ta leidis üle seitsmekümne viie erineva konto.
  
  "Uskumatu."
  
  Dino tõmbas tooli üles. "Jah, mul on raske neid kahte jälgida. Ja mõlemad on tühjad!"
  
  Karin teadis, et tal pole aega iga konto kontrollimiseks. Ta pidi selle kärpima ja parima valima. Leidlikult oli ta juba kirjutanud lihtsa programmi, mis läbib faili ja tõstab esile suurimate numbritega kontod. Ta vabastas selle nüüd ja ootas viis sekundit.
  
  Kolm vilkuvat sinist triipu tundusid paljulubavad.
  
  "Vaatame sind."
  
  Esimene konto vilkus. See asus Kaimani saartel, kasutamata ja selle saldo oli kolmkümmend tuhat dollarit. Karin pilgutas silmi. Sa teed vist nalja! Ta teadis, et Webb oli lõpuks katkestanud sidemed oma hoolimatul Saint Germaini aarde otsimisel - ta oli teinud seda üksi ja kulutanud suuri summasid, et jääda märkamatuks ja värvata armee lõpupoole, ta oli maksnud tuhandeid, et nõuda viimast teene. ta ei oodanud, et tema kontod on nii ammendatud.
  
  Igal juhul saatis ta kiiresti kolmkümmend tuhat kohalikule Los Angelese pangakontole, mille ta oli juba avanud.
  
  See on riskantne, aga kui kiirustame, saame raha välja võtta ja kaasa võtta. Kui keegi luurab kontot, mis tundus selle madalat saldot arvestades ebatõenäoline, peaks ta saama seda teha enne, kui keegi sellest teada saab.
  
  Ta kolis järgmisele kontole, nägi, et saldo oli kaheksakümmend tuhat dollarit, ja pidi tunnistama, et nii on parem. Kuid mitte midagi sellist, mida ta ootas. Tema kõrval jäi Dino vait. Ta võttis sularaha ja surus hinge kinni pidades lõpparve.
  
  Pagan võtaks. Viisteist tuhat?
  
  Ta oli sunnitud järelejäänud arveid läbi vaatama ja kasseeris välja umbes saja kolmekümne tuhande dollari suuruse summa lõpuks. See polnud halb, kuid see ei olnud eluaegse garantii tüüpi raha. See võtab aega ja ta ei tahtnud kauem ühenduses püsida, kuid praegu tingis varude nappuse järgmise sammu.
  
  "Toit väljapressimiseks," ütles ta.
  
  "Ma ei ole sellega rahul," ütles Dino.
  
  "Sõltub, kellega tegu," märkis Karin. "Ja mida nad tegid. Saame paljastada tõeliselt kurjad pätid - võib-olla mõne uue spetsialisti veebisaidi kaudu - ja arutada, mida võiksime teha nende vastu, kes võivad mõne kilo kaotada.
  
  Wu raputas pead. "Mida?" - Ma küsisin.
  
  "Paar dollarit. Tsentarinos. Wonga. Kurat, kust me alustame?"
  
  Uus fail sisaldas palju lehekülgi nimedega, millest igaüks oli paksus kirjas ning millele oli lisatud foto ja kuupäev. Karin keris nimekirja allapoole. "Õige, noh, need on tähestikulises järjekorras. Vähemalt see on midagi. Kas on eelistusi?"
  
  "Ma ei tea ühtegi rikast meest," ütles Dino. "Rääkimata kellegi väljapressimisest."
  
  "Ma tunnen mõned neist nimedest ära," ütles Wu, kui Karin enesekindlalt AC lehte keris. "Kuulsused. Sporditähed. Telesaatejuhid. Jumal, kes see Webb-tüüp oli?
  
  "Kes ta oli?" Karin tundis, kuidas vihkamine puhkes uue jõuga. "Üks halvimaid, jubedamaid ja võimsamaid olendeid, kes kunagi elanud. Kehastunud kurjus, mis on võimeline mõjutama kõiki elusid planeedil.
  
  "Ma võiksin praegu nimetada paar neist," ütles Dino.
  
  "Jah, igaüks võiks seda teha. Kuid need on täpselt sellised sitapead, kelle alla me tahame jääda.
  
  Karin kontrollis oma süsteemi tulemüüre, otsides varajasi hoiatusmärke selle kohta, et keegi teine ringi luusib. Midagi polnud ette kujutada, kuid ta ei olnud nii edev, et uskuda, et keegi pole temast palju targem.
  
  "Kontrollige kogu kohta," ütles ta mälupulka eemaldades. "Me peame jälgima kõike umbes päeva jooksul saidilt B. Siis näeme."
  
  
  * * *
  
  
  See kõik oli osa tema hoolikast ettevalmistusest. Kui midagi läheb valesti ja neid nähakse, tabatakse või tapetakse, ei ole see tingitud ettevalmistuse puudumisest. Karin kasutas nende kaitsmiseks kõiki oma märkimisväärses arsenalis leiduvaid nippe ja oma tohutut intellekti.
  
  Ja minu plaan. Minu pisike kättemaks.
  
  Dino, Wu ja tema lahkusid oma kodust kõrbes ja eraldusid väikesest onnist, mille nad leidsid keset eikuskit. See võttis nädalaid metoodilist otsimist, kuid kui see leitud oli, osutus see ideaalseks kohaks varuvarjupaigaks. Wu veetis kakskümmend neli tundi CCTV kaudu maja vaadates. Karin ja Dino sõitsid Los Angelesse, võtsid raha välja ja panid ülejäänu mujale, kontrollides perioodiliselt tema võrgu tulemüüre, nende töökindlust ja seisukorda. Ikka ja jälle ei näinud ta ühtegi märki, et seda oleks mingil viisil testitud.
  
  Metoodiliselt ja hoolikalt, aga; see oli ainus viis, kuidas nad said vabaks jääda.
  
  Kolmkümmend tundi oli möödunud, kui nad majja tagasi jõudsid. Veel paar kontrolli ja Karin oli taas valmis mälupulgaga töötama.
  
  "Kas olete kaameraid kontrollinud?" - ta küsis.
  
  "Jah, lihtsalt tee seda."
  
  Kulus vaid mõni sekund ja siis keris ta veel kord läbi nimede loendi. Pärast C-d tuli muidugi D.
  
  Matt Drake'i nimekirjas ei olnud.
  
  Oda jaoks oli aga eraldi sektsioon. Drake'i nimi oli nimekirjas. Nii oli ka Alicia Miles. Hayden Jay ja Mano Kinimaka, mida ta ootas. Ta nägi Bridget Mackenzied - pole ime. Lancelot Smith? Hmmm. Mai Kitano. Lauren Fox. Yorgi. Huvitaval kombel ei viidatud Thorsten Dahlile.
  
  Kuid seal oli viide Karin Blake'ile.
  
  Ta vaatas teda hetke ja otsustas siis teda praegu ignoreerida. Teised SPEAR-i meeskonnaga seotud lingid, mis lisati esimese lehe allossa, pärinesid kaitseministrilt Kimberly Crowlt; Nicholas Bellile, vang; ja terve alammenüü pealkirjaga "Perekond/Sõbrad".
  
  Kurat, see tüüp läks tõesti nendega linna.
  
  Hästi.
  
  Esimene klõps oleks pidanud olema lihtsalt nimel: Matt Drake.
  
  Ta pilk väreles, kõikus ja hakkas siis avarduma; ta silmad läksid taldrikusuuruseks.
  
  "Persse mind," sosistas ta hirmunult. "Oh. Persse. mina."
  
  
  KAHEKÜMNE KAHEKSEK PEATÜKK
  
  
  Matt Drake nägi Strask Laboratoriesi silti ammu enne, kui nad sinna jõudsid. Dallase äärelinnas oli see endiselt kõrge hoone ja selle sinimustvalge stiliseeritud S-logo oli kinnitatud ehitise ülaossa. Nende autod liikusid aga kiiresti ja peagi nägi ta, et kogu maastik avanes ees.
  
  Strask Labs nägi välja ebaoluline, mahe, pulk roolis ja see oli kahtlemata idee. Selle aknad olid läbimatud, kuid paljud olid. Tema parkla oli kaetud CCTV-kaamerate pesaga, kuid see oli maailm. Keegi ei osanud öelda, kui kaugele need kaamerad olid või kui kaugele need ulatusid. Seal polnud muud väravat kui õhuke tõke. Turvalisust pole üldse näha.
  
  "Kas on veel vastust?" - küsis Dahl.
  
  Hayden pigistas ninaotsa. "Surmas vaikus," oli kõik, mida ta ütles.
  
  Drake uuris maastikku. Parkimisala oli L-kujuline ümber hoone, ees ja idaküljel. Lääne pool oli järsk, rohtukasvanud vall. Tara pole. Kogu ala oli avatud planeeringuga. Selle ümber kulges teedevõrk ja kümned väikesed büroohooned, laod ja kaubanduskeskused moodustasid otsest vaate.
  
  "Politsei," ütles Dahl.
  
  DPD ametnikud olid juba sündmuskohal, pargitud väljaspool ala tee äärde. Hayden käskis autojuhtidel lähedale parkida ja hüppas välja.
  
  Drake järgnes mulle kiiresti.
  
  "Kas te nägite midagi? Midagi?" küsis Hayden.
  
  Kõrge kasvuga ohvitser vaatas üles. "See, mida te näete, on see, mis meil on, proua. Meile anti käsk jälgida ja mitte midagi ette võtta.
  
  Hayden kirus. "Nii et meil pole aimugi, millesse me end segame. Lihtsalt hullu inimese lubadus, et asjad on nii halvasti, kui nad olla saavad."
  
  Alicia kehitas õlgu. "Tere, mis on uut?"
  
  "Kui neil on bioloogiline relv või bioloogiline seade, mis on spetsiaalselt ette nähtud meie põllukultuuride hävitamiseks, pole meil valikut," ütles Dahl.
  
  "Ja kuidas te teete ettepaneku, et me sisse pääseksime?"
  
  "Pöörake edasi," ütles Dahl naeratades. "Kas on muud võimalust?"
  
  "Mitte meie jaoks," ütles Drake. "Oled sa valmis?"
  
  "Kurat," pomises Alicia. "Ma tõesti loodan, et te ei hakka käest kinni hoidma."
  
  Hayden küsis esemeid, mida nad küsisid, ja andis need ära. Drake võttis oma gaasimaski ja pani selle selga. Laboris ohtu ei olnud.
  
  Drake libises seejärel rohtukasvanud muldkehast alla ja hüppas üle all oleva kuristiku parkimisalale. Umbes nelikümmend autot oli kõikjal laiali, tavalised erinevas vanuses ja puhtusega kullerid. Ei midagi ebatavalist. Dahl sörkis tema kõrval, Alicia ja May temast paremal. Nad olid täielikult valmis ja nende relvad olid valmis. Drake ootas halvimat, kuid praegu tervitas neid ainult õudne vaikus.
  
  "Kas arvate, et teave on jõudnud ka teiste meeskondadeni?" Kinimaka vaatas ümber perimeetri. "Kui mõned neist riikidest saavad teada, et sellised bioloogilised relvad on siin ja selles laboris haavatavad, võib meid ähvardada rünnak. Ja Strask on palju vähem turvaline kui Fort Sill.
  
  "Teised meeskonnad?" Lauren ohkas sideseadmesse. "Mulle teeb muret, et ordeni salvestis edastati piiranguteta. Ja et torm võib täies hoos olla.
  
  Kinimaki suu muutus suureks ringiks. "Oooh."
  
  Drake ja Dahl liikusid edasi, manööverdades autode vahel ja hoides pilku kõigil akendel. Miski ei liikunud. Sees ei kõlanud ühtegi häiret. Nad jõudsid teeradadele, mis viisid peafuajeesse ja nägid, et isegi need väikesed aknad olid pimendatud.
  
  "Kui ma siia toimetaksin," ütles Dahl. "Ma eeldaksin kohe, et see ei olnud tavaline labor."
  
  "Jah, semu. Alati on parem korraldada tore väike vastuvõtt.
  
  Dahl proovis ukselinke ja näis üllatunud. "Avatud."
  
  Drake ootas Haydeni käsku ja käsku. "Mine."
  
  Nägemist piirava gaasimaskiga jälgis ta, kuidas Dahl uksed laiaks avas ja siis sisse libises. Drake tõstis vaenlasi otsides oma uue HK taseme. Esimese asjana nägid nad vastuvõtulaua lähedal ja taga koridorides lebavaid surnukehi.
  
  "Kiire". Dahl jooksis Alicia poolt kaetud esimese juurde. Mai jooksis Drake'i kaetud teise juurde. Rootslane kontrollis kiiresti pulssi.
  
  "Jumal tänatud," ütles ta. "Ta on elus".
  
  "Ja see ka," kinnitas Mai ja tõstis ohvri silmalau. "Ma arvan, et ta oli uimastis. Unegaas või kuidas iganes väljamõeldud termin nad seda nimetavad.
  
  Hayden kandis endaga kaasas gaasi-, auru- ja suitsuandurit. "See on midagi sellist. Mittetoksiline. Mitte surmav. Võib-olla midagi kerget, mis neid magama paneks?"
  
  "Viin muutus relvaks," ütles Alicia maskist moonutatud häält. "Sellest piisaks."
  
  Kensi vaatas teda aeglaselt pead raputades.
  
  "Mida sa vaatad, Bridget?"
  
  "Noh, vähemalt selle maskiga saan ma sulle otsa vaadata ilma oksendamata."
  
  "Gaas pidi olema kiiretoimeline, täiskattega gaas," ütles Hayden. "Kuidas kurat nad seda tegid?"
  
  "Tuulutusavad," ütles Lauren. "Küttesüsteem, konditsioneer, midagi sellist. Kuigi võib-olla on kusagil teadlased oma laborites lukus. Arvestades rajatise tüüpi, ei ühendata iga laboratooriumi või ladu põhisõlmega.
  
  "Olgu," ütles Hayden. "Miks ? Mida nad saavutasid, pannes kogu personali magama?
  
  Nende vestlusse tungis uus hääl, mitte läbi sidesüsteemi, vaid mingisuguse valjuhääldisüsteemi kaudu, mis ilmselt kattis kogu hoone.
  
  "Oled sa siin? Aga ülejäänud? Oh hea. Siis saame umbes kaheteistkümne sekundi pärast alustada.
  
  Drake pöördus kiiresti ümber ja vaatas ust. Laureni hääl pühkis hiidlainena läbi sideseadme.
  
  "Me jõuame lähemale! Ma arvan, et iisraellased. Murrame kohe läbi. Ja rootslased!"
  
  "Kui kunagi oleks koht, kus ei oleks tulistamist..." osutas Alicia.
  
  Tulistamine on juba alanud; Dallase võmmid olid kahtlemata sissetungijate jälil. Sellest hoolimata toimus rünnak uskumatult kiiresti. Drake kõndis juba mööda koridori ja ühendas oma kommunikaatoriga, nõudes hädaseiskamiskoodi, mis avaks enamiku siseuksi. Sel hetkel plahvatas esimese ukserea taga suur akende rida, granaadid lõhkusid kiiresti kolmekordse klaaspaketi. Drake nägi, kuidas žiletiterav šrapnell plahvatas surmava, pidurdamatu lainega, mis voolas üle tubade. Igale pinnale manustatud killud. Samuti on katkised või rippuvad sisevaheseinad ja kontoriaknad. Drake suunas relva uste poole.
  
  Laureni hääl: "Kaks, kolm, viis, kaheksa, seitse."
  
  Ta sisestas kiiresti alistamise koodi, jooksis selle läbi, millele järgnes ülejäänud meeskond. Kõikjal olid surnukehad, mille ungaas muutis teadvusetuks.
  
  "Kas meil on ohutu maskid seljast võtta?" ta küsis.
  
  Hayden jälgis õhukvaliteeti. "Ma ei soovita seda. Jah, see on nüüd selge, aga kes gaasi kasutusele võttis, võiks seda uuesti teha.
  
  "Halvimaga," lisas Dahl.
  
  "Pagan võtaks".
  
  Drake avas tule, kui nägi maskidega tegelasi sisenemas. Viis korraga, nii et nad olid ilmselt venelased, kes vabastasid end oma kuulidest ega hoolinud, kellele nad teel haiget tegid. Drake lõi ühe vesti vastu, ülejäänud põgenesid.
  
  "Arvan, et võime kindlalt väita, et Venemaa meeskond ei ole valitsuse sanktsioonide all. Ükski täie mõistuse juures valitsus ei nõustuks sellega.
  
  Kinimaka muigas. "Me räägime siin venelastest, sõber. Raske öelda."
  
  "Ja kui nad arvasid, et pääsevad sellest," ütles Kenzie. "Ka iisraellased."
  
  Drake varjus laua taha. Vaheseinad selle sisemise büroolabürindi perimeetri ümber olid parimal juhul õhukesed. Nad peavad liikuma edasi.
  
  Ta lehvitas mööda minnes Aliciale ja Mayle. "Lauren," ütles ta. "Kas me teame, kus on bioloogilised relvad?"
  
  "Mitte veel. Aga infot tuleb."
  
  Drake tegi grimassi. Tõenäoliselt kaalusid mõrvarlikud bürokraadid elude maksumust tuludega. Hayden lükkas mööda. "Minge sügavamale," ütles ta. "Nii see saab olema."
  
  Venelased tulistasid sisebüroosid. Kuulid rebisid läbi klaaskiust naha, põhjustades paneelide kokkuvarisemise ja alumiiniumnaastud lendasid kõikjale. Drake ei tõstnud pead. Hayden roomas edasi.
  
  Drake vaatas rusude vahele. "Ma ei saa neile sihikule."
  
  Dahl istus teisest vaatenurgast. "Ma võin". Ta tulistas; mees kukkus, kuid Dahl raputas süngelt pead.
  
  "Vest. Ikka viis tugevat."
  
  Lauren lõpetas kõne. "Lihtsalt killuke informatsioonist, inimesed. Käsk, mis magaja agendi vabastas, tuli kindlasti hoone seest."
  
  "Sain aru," ütles Hayden. "Lauren, kus on rootslased?"
  
  Siis vaikus: "Sisse tulles ütleksin ma teiselt poolt hoonet otse teie poole."
  
  "Kurat, me peame kõigepealt jõudma keskpunkti. Eeldades, et see on tee madalamatele tasemetele, Lauren?
  
  "Jah, aga me ei tea veel, kus bioloogilised relvad on."
  
  "See on seal all," ütles Hayden. "Nad peaksid olema rumalad, et seda mujal hoida."
  
  Drake noogutas Dahli poole. "Kas sinuga on kõik korras?"
  
  "Kindlasti. Kuid nagu te varem ütlesite, poleks ükski valitsus lubanud seda rünnakut.
  
  "Nüüd arvate, et rootslased tegutsevad iseseisvalt?"
  
  Dahl kortsutas kulmu, kuid ei öelnud midagi. Sel hetkel oli kõik võimalik ja uus ilmutus, et ordu võib tänapäevasele taristule uuendatuna veel tegutseda, pani samuti küsimärgid leheküljele. Mitu sammu nad meist ees on?
  
  Ja neljas? Kui nälg sind ei taba, saab surm!
  
  Drake keeras end ümber. Kinimaka hiilis kabineti kaugemasse serva ja surus end vastu välisseina, millele järgnes Smith, kui nad sisekeskusele lähenesid. Hayden, Mai ja Yorgi kõndisid otse keskelt läbi. Drake tulistas lasu järel, et suruda venelased maapinnale. Kenzi krabises nende seas, hoides püstolit, kuid nägi sellegipoolest sünge välja. Vaesel tüdrukul puudus katana.
  
  Drake jõudis avatud planeeringuga kontoriala lõppu. Hayden oli juba seal ja vaatas ringi lagendikul, mis viis liftipanka ja selle taga asuvasse teise suuresse kontoripiirkonda. Seal olid kuskil rootslased.
  
  "Ma ei taha teile halbu uudiseid anda," ütles Lauren neile kõrvu. "Kuid ka iisraellased tegid just läbimurde. See on sõjatsoon. Sul on paganama vedanud, et seal oled. "
  
  Nüüd on Kensi tagasi. "Ma kahtlen tõsiselt, et iisraellastel on valitsuse toetus. Aga ma usun, et need on eriüksused. Kas teil pole toetust?"
  
  "Olen teel. Paat seda täis. Mul pole aimugi, kuidas need meeskonnad loodavad sellest hiljem välja tulla.
  
  "Sa ei usu seda," ütles Kensi. "Alati on võimalus. Siin tuleb hakata ohvreid kaitsma. Andes neile vajalikku abi."
  
  Hayden on tagasi. "Vabandust, ma ei saa sellega veel nõustuda. Me ei tea, millega meil tegemist on. Me ei tea, kas ordu suudab vabastada midagi surmavamat."
  
  "Kas see pole mitte põhjus, miks nad välja tuua?"
  
  "Ordu võib soovida, et me just seda teeksime. Avage uksed."
  
  "Mmm, kutt," ütles Alicia. "Mõni idioot on juba aknad avanud."
  
  Hayden mõtles selle peale. "Kurat, sul on õigus, aga see teeb asja ainult hullemaks. Mis siis, kui ordu nipp on kogu Dallases midagi surmavat vabastada?
  
  Drake silmitses lifte. "Me peame teadma, kus see kuradi biorelv on."
  
  Kuulid plahvatasid Vene kontingendile, muutes selle erinevatest paneelidest valmistatud papjeemšeeks. Õhku lendasid kirjatarbed: pliiatsikomplekt, telefon, terve pakk paberit.
  
  Meeskond on maandunud.
  
  Laureni häält oli vaevu kuulda. "Neljas alamtase, labor 7. Seal see on. Kiirusta!"
  
  
  PEATÜKK KAHEKÜMNEKÜheksa Üheksa
  
  
  Kasutades liftide rida rootslaste vastu kaitsekilbina, hoidis SPEAR meeskond venelaste pihta ühtlast tuld, kui nad terasuste poole kihutasid. Hayden ja Jorgi vabastati, Kinimaka ja Smith hoolitsesid rootslaste eest ning ülejäänud meeskond keskendus venelastele.
  
  Hayden vajutas nuppu SL4.
  
  Kui liftid helisesid, kadus heli tugeva tulistamise tõttu. Drake heitis end alla, kuid vaenlane suutis ikkagi tuld tagasi anda ja edasi roomata, liikudes laua järel ning kasutades enda taha varjumiseks tugevamaid esemeid. Ka siis kukkus üks mees kuuliga pähe. Üks teine karjus valust, kui ta oli tiivuline, ja teist tulistati jalga. Sellegipoolest nad tulid.
  
  Metalluste kohal vilkusid tuled ja siis need avanesid. Hayden hüppas sisse ja ülejäänud meeskond järgnes. See oli neile raske, kuid nad said hakkama.
  
  Drake suruti Dahli vastu, Hongkonger nende vahel.
  
  Alicia toetas lõua tema seljale. "Kes kurat see minu taga on? Ekslevate sõrmedega?
  
  "See olen mina". Kenzi ohkas, kui kitsas ruum nad sisse pigistas, jätmata liikumisruumi, kui see kiirus tõusis neljandale tasemele. "Aga mu käed on mu kaelas lõksus. Üllataval kombel on seal ka minu sõrmed. Ta lehvitas neile.
  
  Alicia tundis liikumist. "Noh, keegi pistis mulle midagi tagumikku. Ja see pole banaan."
  
  "Oh, see olen vist mina," ütles Yorgi. "Noh, see on minu relv."
  
  Alicia kergitas kulmu. "Teie relv, eks?"
  
  "Minu relv. Mu relv, seda ma mõtlen."
  
  "Kas see on täielikult laetud?"
  
  "Alicia..." hoiatas Drake.
  
  "Mmm, jah, nii see peakski olema."
  
  "Siis ma parem ei liigu. Me ei taha, et see nüüd nii kitsas ruumis töötaks, eks?
  
  Õnneks just siis, kui Kensi näis, et ta hakkab haledat vastust andma, peatus lift ja tegi saabumise heli. Uksed avanesid ja meeskond koperdas praktiliselt koridori. Drake otsis seinu sildi otsimiseks. Muidugi polnud seal midagi.
  
  "Kus on labor 7?"
  
  "Pöörake paremale, kolmas uks mööda," ütles Lauren.
  
  "Täiuslik".
  
  Dahl kõndis ette, endiselt ettevaatlik, kuid enesekindel. Oht oli palju suurem, kuid Drake ei unustanud hetkekski põhjust, miks nad siin olid. Viimase kohtuotsuse järjekord. Mis neil veel plaanis on?
  
  Yorgi võttis õhku ahmides maski seljast. Kensi ühines, rikkudes reegleid, ja seejärel järgis Smith eeskuju, heites Haydenile tühja pilgu, kui too abitult käed üles viskas.
  
  "Mässajad," ütles Dahl kõndimist jätkates.
  
  "Ma ütleks, et kelmid," ütles Kensi. "Kõlab paremini."
  
  Ta seisis tema kõrval.
  
  "Kui ma poleks nii hästi distsiplineeritud, ühineksin teiega."
  
  "Ära muretse. Me saame selle kallal töötada. "
  
  Drake sikutas teda tagant. "Kas sa tead, et ta käis erakoolis, kas pole, Kenz? Sa ei murra teda kunagi."
  
  "Mossadil on oma meetodid."
  
  Dahl vaatas üle õla. "Kas te jääksite vait? Püüan keskenduda."
  
  "Näed, mida ma mõtlen?" Drake ütles.
  
  "Millele keskenduda?" küsis Alicia. "Numbreid ühest neljani?"
  
  "Siin me oleme," ütles Dahl. "Labor 7".
  
  "Kas sa arvutad kõike ise, Torsti? Oota, ma arvan, et mul on kuskil kleebis.
  
  Hayden tõukas edasi. "Kordumine, inimesed. Vaata tagasi. Jälgige mõlemal pool asuvaid lifte. Mul on vaja Laurenit telefonis, et mind biorelvaga ühendada, ja laboratooriumi, et olla ohutu. Kas sa arvad, et saad sellega hakkama?"
  
  Ilma pausita läksid nad laiali ja võtsid oma seisukohad sisse. Drake ja Hayden pidid iseseisvalt laborisse sisenema. Esmalt sisenesid nad väliskontorisse, mis oli täis varustust, kõik vabad pinnad kaetud igasuguste tööriistadega. Drake'il polnud aimugi, mis need on, kuid nad nägid elutähtsad ja kallid välja.
  
  Klaasseina taga oli sisemine turvaline ruum.
  
  "Lauren," ütles ta. "Labor 7 koosneb kahest ruumist. Väline ja sisemine. Interjöör on tõenäoliselt keemiajuhtimisruum, mida saab pitseerida ja vabastada.
  
  Mitte midagi. Side katkes.
  
  Drake vahtis Haydenit. "Mida-"
  
  "Vabandust, Matt. Hayden. Laborid on alati sagedusvarjestatud, nii et signaalid ei pääse sisse ega välja. Lab 7 on ülejäänud rajatisest erineval tasemel ja lisaturvalisuse keelamine võttis veidi aega.
  
  "Ära muretse," ütles Hayden. "Kuhu minna?"
  
  "Sisetuba. Seal peaks olema klaaskapp. Kas sa näed seda?"
  
  Drake kõndis suure klaasseina juurde. "Jah. Otse kaugemas nurgas."
  
  "Bioloogilised relvad ei ole ilmselgelt relvataolised. Seda tuleks hoida umbes kohvikolvi suuruses kanistris. Seda saab tuvastada koodi PD777 järgi. Sain aru?"
  
  "Arusaadav". Ta läks uksekoodi paneeli juurde ja lõi sisse alistamise koodi. "Ei midagi". Ta ohkas. "Kas sellel toal võib olla erinev kood?"
  
  "Las ma uurin välja. Probleem on selles, et kõik ülemused, tehnikud ja laborandid magavad seal koos teiega.
  
  "Rääkimata venelastest, rootslastest ja iisraellastest. Kiirusta".
  
  Drake kuulas, kui Hayden meeskonnaga nõu pidas. Kõik oli vaikne, kohutavalt nii. Smith urises seejärel oma kommi kaudu.
  
  "Liikumine idatrepil. Siit nad tulevad!"
  
  "Tuvastasin läänepoolsel liikumisel," teatas May. "Kiirusta".
  
  "Hoidke neid lifte," ütles Hayden. "Me vajame neid varsti."
  
  Drake mõtles läbi klaasi tulistamise peale. Kahtlemata oleks see kuulikindel ja potentsiaalselt ohtlik. Välisruumis olid ka klaaskapid, mis olid täidetud katseklaaside ja kanistritega, mis võisid sisaldada suvalist arvu mürke.
  
  Lauren hüüdis uut koodi. Drake lõi talle rusikaga. Uks läks lahti. Ta jooksis toa kaugemasse otsa, avas kapi ja hakkas kanistrit otsima. Hayden jäi maha. Selga kattes hoiab iga meeskonnaliige silme ees järgmist.
  
  Drake käis läbi kanistri kanistri järel. Igal neist oli mustade, paksude tähtede ja numbrite jäljend ning need olid rivist väljas. Möödus minut. Smith avas trepist tule ja May tegi sama paar sekundit hiljem. Neid rünnati, palvetades, et keegi poleks nii idiootne, et saadaks võitlusse granaati.
  
  "Arusaadav!"
  
  Ta võttis konteineri üles, võttis pool sekundit meelde, et selles on bioloogiline relv, mis võib hävitada vähemalt Ameerika, ja pistis selle kaenla alla. "On aeg minna".
  
  Ühena, kooskõlastatult, hakkasid nad taganema. May ja Smith katsid treppe, kuni Drake ja Hayden jõudsid esikusse ning siis katsid Yorgi ja Dal need. May ja Smith taganesid kiiresti, kui Alicia lifti nuppu vajutas.
  
  Uksed avanesid silmapilkselt.
  
  "Kiiremini!" - hüüdis Mai kiiresti nurga taha ilmudes. "Nad on minust mõne sekundi taga."
  
  Ta andis tule tagasi, surudes nad maa külge.
  
  Smith valis teistsuguse tee, mida nüüd kattis Dahl, mõlemad mehed taganesid uste poole.
  
  Ja siis hakkasid kõlama alarmid, võimas sarvetaoline mürin, mis täitis kõrvu ja pani meeled üle jõu.
  
  "Mis kuramus see on?" Drake karjus.
  
  "Ei. Oh ei!" Lauren karjus vastu. "Kao sealt välja. Kao sealt kohe minema! Nad lihtsalt lasid midagi süsteemi. Ta tegi pausi. "Oh issand... see on sariin."
  
  Juba kallas läbi esiku katuses olevatest tuulutusavadest ja lifti külgmistest tuulutusavadest.
  
  
  KOLMEKMENDS PEATÜKK
  
  
  Drake surus Sarini nime mainimisel maha esialgse hirmulaine. Ta teadis, et see on surmav. Teadsin, et seda peetakse massihävitusrelvaks. Ta teadis, et Smith, Yorgi ja Kenzi olid maskid seljast võtnud.
  
  Ja ta nägi ventilatsiooniavade kaudu lekkivat värvitut ja lõhnatut vedelikku.
  
  "Ma ei kahelnud kunagi, et nad hoidsid siin sariini." Hayden ründas Yorgit. "Aga see..." Ta haaras mehe maskist.
  
  Drake teadis, et peaaegu kõike saab manipuleerida, konstrueerida või isegi ümber mõelda. Ainus piirang oli kujutlusvõime. Vedel närvimürg oli lõpmatult paindlik. Nüüd tormas ta kõigest jõust Kenzi poole, kuid nägi, et Alicia ja May olid juba kohal. Iisraellanna kandis maski, kuid ta silmad olid juba kinni ja keha lonkas.
  
  Sariin võib olenevalt annusest tappa ühe kuni kümne minutiga.
  
  "Ei," ütles Drake. "Ei ei ei".
  
  Smith libises juba teadvuseta lifti küljelt alla, enne kui Dahl suutis maski täielikult üle näo tõmmata.
  
  Lift kihutas üles, tagasi esimesele korrusele.
  
  "Mida me peaksime tegema?" karjus Hayden üle komide. "Kui palju neil aega on?"
  
  "WHO?" Lauren vastas loomulikult. "Kes sai viga?"
  
  "Lihtsalt otsige üles neetud laborirott või arst ja öelge meile, mida teha!"
  
  Kinimaka tõstis Smithi üle õla, kui uksed avanesid. Drake nägi, et ta hakkab otsa saama, tormas siis esimesena sisse, teades, et havailane oli ilmselt unustanud ootavad rootslased, venelased ja iisraellased. Ta nägi kohe, nagu näis nõrk aur, mis immitses läbi kõigi kõrgetasemeliste ventilatsiooniavade. Ta süda vajus. "See avaldati ka siin."
  
  "Kogu kompleks," ütles Lauren. "Mul on siin laboritehnik."
  
  "Ma ei vaja teda," õhkas Kinimaka. "Me vajame atropiini. Kus see neetud atropiin on?
  
  Uus hääl tuli liinile. "Kui palju inimesi on nakatunud? Ja mis tasemele?"
  
  Drake uuris piirkonda ja jooksis varju, sihtides relva. Alicia toetas teda. Edasi liikumine pani nad peatuma.
  
  "Põrgusse selle asjaga!" Hayden nuttis. "Meil on kolm oma ja kümned inimesed juba teadvuseta laboris. Peate siia tulema koos vastumürgiga ja peate seda kohe tegema!"
  
  "Sarin on surmav," ütles mees. "Kuid tapmine võib võtta tund aega. Oleme õigel teel, uskuge mind. Olime selleks valmis. Ütle mulle, kas ohvritel on hingamisraskusi?
  
  Drake vaatas tagasi. Hayden võttis hetke, et kontrollida. "Jah," ütles ta klomp kurgus. "Jah see on".
  
  Drake vaatas, kuidas Dal Kenzi juurde kõndis, ta õrnalt Aliciast eemale tõmbas ja süles hoidis. Ta vaatas otse Kinimakale otsa. Mitte keegi teine. Mitte kusagil mujal. Maailm kadus ja rootslase südametunnistusele jäi vaid üks asi.
  
  "Mano. Mida me peaksime tegema?"
  
  Suur hawailane turtsatas. "Atropiin ja automaatne injektor."
  
  Hääl vastas kohe. "Meditsiinilahtrid asuvad igal korrusel. Iga sektsioon sisaldab mitut antidooti ja atropiin on üks neist. Sealt leiab ka automaatpihustid. Lihtsalt torka see reielihasesse.
  
  "Ma tean, mida teha!"
  
  Drake ootas, kuni tehnik ütleb Kinimakale, kuhu minna, ja läks siis esimesena. Ei mingit hiilimist ega laudade taga põiklemist; seekord olid nad pea ees, toetades oma langenud sõpru, esitades väljakutse igale kelmile rahvale, kes on piisavalt rumal, et neid vastu võtta. Põrand oli endiselt laipadest pungil, ainult nüüd olid need magavad kehad kokku keeratud, valust piinatud, mõned juba värisesid.
  
  Sissepääsuuksed hävisid. Sisse tormasid maskides ja ülikondades mehed.
  
  Drake lõi oma tooli jalaga kõrvale ja märkas siis ühes toanurgas meditsiinikabinetti. Ta jooksis. Paremal lebas kevlari riietatud venelase surnukeha, kelle pihta nad olid tulistanud. Veel kaks lebasid tema kõrval; nad tõmbusid krampi ja surid. Sarin lõi neilegi kõvasti. Keemiline vabastamine peatas lahingu tõhusalt ja SPIR-il oli endiselt bioloogiline relv.
  
  Hayden tormas ettepoole, ilma relvata käes, ja viskas meditsiinikabineti ukse lahti. Toas, nende ees, seisis kümmekond läikiva vedelikuga täidetud ampulli. Need olid selgelt märgistatud ja Kinimaka karjus atropiini peale; Mai tõmbas automaatpihusti välja ja täitis selle. Kinimaka torkas nõela Smithi näkku vaid mõni sekund enne seda, kui Dal Kenziega sama tegi. Alicia ja Mai tegelesid Yorgiga ning siis vajus meeskond end kurnatuna, tuimana, hirmul, et lootus, mis oli täitnud nende südamed, näis nüüd nii meeleheitel.
  
  Minutid möödusid. Drake pöördus Kinimaka poole. "Mis praegu toimub?"
  
  "Noh, atropiin blokeerib sariini mõju. Nad peavad ümber pöörama."
  
  "Jälgige kõrvalmõjusid," ütles tehnik. "Põhimõtteliselt hallutsinatsioonid. Aga pearinglus, iiveldus, nägemise hägustumine..."
  
  "Ära muretse," ütles Alicia. "Pole midagi hullemat kui pubi lõunasöök meeskonnale SPEAR."
  
  "Kuiv suu. Südame löögisageduse tõus..."
  
  "Jah."
  
  Möödus veel mõni minut ja Drake jõllitas abitult Yorga näkku, soovides sada korda sekundis, et tema juurde tuleks tagasi vähemalt tilk elu. Hayden küsis tehnikult, kas nad saaksid sariini süsteemist eemaldada ja lubada kõigil maskid eemaldada, kuid olukord oli vaevalt kontrolli all. Sellel, kes sariini välja lasi, võib siiski olla muid plaane.
  
  "Me oleme ka nüüd süsteemis," kinnitas Lauren neile. "FBI on kinni pidanud mitu kõrgetasemelist arvutiteadlast, kes on seda juhtumit mõnda aega uurinud."
  
  "Kas on uudiseid teiste erivägede meeskondade kohta?" küsis Hayden.
  
  "Me arvame nii. Saan alles kinnitust. Seal on kõik veidi segane."
  
  Drake patsutas Yorgi põske, tema maskist paremale. "Räägi mulle sellest".
  
  Venelane segas kergelt ja tõstis käed. Ta silmad lendasid lahti ja ta vaatas tühja pilguga otse Drake'i. Ta köhis ja üritas maski maha võtta, kuid Drake hoidis seda paigal. Atropiiniga või ilma on parem jätta midagi juhuse hooleks. Smith nägi samuti vaeva ja seejärel Kenzie; Dahl ohkas pikalt kuuldavalt kergendatult. Meeskond kasutas võimalust vahetada lühike ja nõrk naeratus.
  
  "Tõstame nad õhku," ütles Hayden. "Me oleme siin tänaseks lõpetanud."
  
  Lauren võttis uuesti ühendust. "Kas nendega on kõik korras? Kõik nemad?" Tal polnud ikka veel aimugi, kes oli nakatunud.
  
  "Siiani on kõik hästi, kallis," ütles Drake. "Kuigi oleks tore, kui arst neid kontrolliks."
  
  "Meil on neid siin kümmekond."
  
  "Ma tulen nüüd teie juurde," ütles Hayden.
  
  Meeskond võttis end kokku ja aitasid üksteist uksest välja. Hayden surus biorelva rinnale, isegi pole praegu kindel, keda saab usaldada. Ta esitas Laurenile side teel küsimuse.
  
  "Ta tuleb Dallasesse ohutusse kohta viia," ütles Lauren. "Siin on mul üksikasjad. Nad ootavad sind."
  
  Hayden vaatas Drake'i väsinud silmadega maski taga.
  
  See ei lõpe kunagi.
  
  Drake teadis täpselt, mida ta mõtles. Selleks ajaks, kui nad kiirabisse jõudsid, maskid eemaldasid ja Laureni leidsid, hakkasid nad end veidi puhanumana tundma. Drake nautis kuuma kohvi toomist ja Alicia utsitas pudeli vett. Mai võttis talt klaasi, võttis lonksu ja kutsus siis kasutatud pudelist lonksu võtma.
  
  Kenzi sirutas käe ja võttis selle Mayst ja ohkas. "Miks ma teid nelja näen?"
  
  Alicia andis oma vee tagasi. "Nii, ikka veel elus? Hei, kas see läheb kolmekeseks?"
  
  Drake vaatas. "Sa tead midagi? Ma tean, millal on aeg see töö lõpetada, kui te lõpetate teineteise vihastamise. Siis lähen pensionile."
  
  Lauren astus hetkeks Smithist eemale, kui teabetulva tabas tema keskset sidesüsteemi. See hõlmab Washingtoni ebameeldiva tüübi, Dallase kohaliku operatsiooni ja vähemal määral kaitseministri suhtlust.
  
  Ta viipas käega, et rühm kuulaks, enne kui meenus, et ta võiks ühendust kasutada. "Hei, noh, tere. Ma annan sulle aadressi Dallases ja sa peaksid juba teel olema. Mida kauem need bioloogilised relvad looduses püsivad, seda suurem on oht. Nüüd on meil väike selgitus. Näib, et algne rahusti, mida manustati peaaegu kõigile laboris töötavatele inimestele, käivitati üleliigse koodi kaudu kohe, kui Geronimo kirstu avasite. Tundub, et nad arvavad, et seda kultust ei pruugi praegu veel eksisteerida, kuid vähemalt üks inimene võib siiski nende heaks töötada. Sarini aktiveeris ka sama kood ja kahtlemata sama isik. Insaider? Võib olla. Kuid ärge unustage, et pidime eemaldama labori kaitseekraanid, et signaal saaks sisse."
  
  "Peate tagama, et inimesed ei lahkuks enne, kui magaja agent oma töö ära teeb," ütles Hayden.
  
  "Tema peal. Kuid see pole veel kõik. Surnukehad on üle loetud." Ta tõmbas hinge. "Meie laboritöötajad ja süütud tsiviilisikud tegid head tööd. Tundub, et nad kõik reageerivad atropiinile. Eeldatakse, et kuna nad magasid põrandal, said nad vaid nõrku doose ja abi saabus kiiresti. Nüüd pole samastumisega probleemi, aga kuna teadsime venelaste ja rootslaste seisukohti, siis tuleb eeldada, et meil on õigus. Kolm venelast hukkus, kaks jäid teadmata kadunuks. Kaks rootslast on surnud, üks kadunud. Ja kolm iisraellast suri, kaks jäid teadmata kadunuks.
  
  "Nad ei saanud atropiini?" küsis Dahl murelikult.
  
  "Muidugi nad tegid seda, aga pärast tsiviilisikuid. Ja see tabas neid tõesti agressiivsemalt.
  
  Selleks hetkeks olid Smith, Yorgi ja Kenzi jalul, nägid välja puhanud ja tegutsemishimulised. Drake mõtles, kas see võib olla üks eelnimetatud kõrvalmõjudest.
  
  "Yorgi," ütles ta. "Vaata Aliciat. Mida sa näed?"
  
  Venelane muigas. "Jäätis ja kuum tšilli?"
  
  Drake naeratas. "Ta on korras".
  
  Alicia kortsutas sügavalt kulmu. "Mida paganat see tähendab. Joogi? Joogi? Tule, semu. Sa tead, et ma armastan sind, aga kui sa ube maha ei puista, pean ma su tapma.
  
  Drake tõmbas ta eemale ootavate autode poole. "Hästi tehtud, mu armastus, sa just tõestasid tema seisukohta."
  
  
  KOLMEKMENDE PEATÜKK
  
  
  Kiirus oli nende valik, nende päästja, nende jumal ja nende parim viis praegu elus püsimiseks.
  
  Neil polnud illusioone selle kohta, mis võib neid teel Dallasesse oodata. Polnud vahet, kui palju politseinikke abistas; olenemata sellest, kui palju FBI maastureid ja SWATi kaubikuid marsruudil ääristas, olid inimesed, kellega nad silmitsi seisid, ühed maailma parimad ja nad leiavad väljapääsu.
  
  Olenevalt sellest, kelle heaks nad tegelikult töötasid.
  
  Drake nägi sõidukeid, mis neile lühikeseks läbisõiduks läbi Dallase anti - kahte valitsuse välja antud nelikveolist sõidukit - ja vajutas pidurit.
  
  "See tõesti ei tööta."
  
  Parklat ja selle sisu meenutades noogutas ta väljapääsu lähedal paari parkimiskoha poole.
  
  "Nad hakkavad".
  
  Lauren väljendas oma nõusolekut. "Ma palun FBI-l seda uurida."
  
  "Kiire". Drake oli juba selles suunas liikumas. "Kõik? Laadige kurat üles. Varsti vajame kogu laskemoona, mis meil on."
  
  Kui Hayden oli keskel, tormasid nad autode poole, musta varjatud värvi Dodge Challengeri ja helesinise Mustangiga, mille kapotil oli kaks valget triipu. Dahl muutis Mustangi, mis oli suurepärane, sest Drake tahtis Challengerit. Politseiautod karjusid minema, valmistudes Dallase kesklinna läbivat marsruuti puhastama. Helikopter hõljus läheduses ja hoiatas, et SWATi meeskonnad tulistavad selle suure tõenäosusega alla. Mõlemad autod olid häkkimiseks piisavalt uued - FBI-l polnud võtmeid vaja.
  
  Drake ronis sisse koos kõrvalistmele istunud Yorgi, Haydeni, Alicia ja Mayga. Ta käivitas mootori rõõmsalt naeratades.
  
  "See on heli, mille pärast ma tõusin enne kuut hommikul voodist," ütles ta.
  
  Alicia ignoreeris seda. Ta harjus mehe lapselikkusega ja andis sellest kõigile teada.
  
  Drake käivitas mootori. Dahl käivitas enda kõrval Mustangi ja kaks meest irvitasid läbi kahe aknarea, lõpuks koos.
  
  Hayden koputas istme seljatoele kanistrit. "Bioloogilised relvad".
  
  "Mmm, jah. Hästi."
  
  Ta surus end põrandale, keeras rooli ja tüüris auto kitsasse parklasse ning tormas väljapääsu poole. Auto põrkas ebatasasel teekattel, esiosa tõstmine ja tagumine kraapimine. Sädemed lendasid.
  
  Drake'i selja taga nägi Dahl sädemeid üle oma esiklaasi välgatamas, haarates ta hetkeks tulesse. Ilmselgelt ta ei olnud õnnelik.
  
  "Keenell, Drake. Kas sa üritasid sellesse tungida?"
  
  "Lihtsalt sõida," vastas Hayden. "Turvaline hoone on vaid üheksa minuti kaugusel."
  
  "Jah, võib-olla võidusõidurajal," ütles Smith. "Aga see on Dallas ja need kaks pole võidusõitjad."
  
  "Kas sa tahad tulistada, Lancelot?" Drake ohkas. "Ronige sellest rootslasest üle ja võtke ta."
  
  "Pole tähtis".
  
  "Sa oled vihane?" Alicia liitus. "Muidugi mitte, Lancelot."
  
  "Kas me saame..." Hayden proovis uuesti.
  
  Laureni hääl summutas tema oma. "Vaenlane läheneb," ütles ta ja: "Ära lase end maha, Lancelot."
  
  Drake hoidis ära märkimisväärse ülejuhitavuse, reguleerides oma juhtimist ja kasutades mõlemat sõidurada. Ees seisis politseiauto, mis takistas teistel juhtidel teed ületamast. Väljakutsujad kihutasid mööda ristmikku, mida ümbritsevad nüüd kõrghooned. Mustang kihutas pool sekundit hiljem mööda, jäädes napilt mööda Dodge'i tagumisest poritiibast. Drake vaatas tahavaatepeeglisse ja ta nägi ainult Dahli kokkusurutud hambaid.
  
  "Nüüd ma tean, mis tunne on olla hai taga ajamas."
  
  Kusagil ees oli allesjäänud venelaste, rootslaste ja iisraellaste kontingent, kellel kõigil oli üks kohustus - hankida bioloogiline relv, mis oli mõeldud spetsiaalselt Ameerika toiduvarude hävitamiseks.
  
  "Miks me ei hävita seda?" ütles Kinimaka käsipuust kinni hoides.
  
  "See on õiglane küsimus," märkis Dahl.
  
  "On," ütles Lauren. "Aga mulle öeldi just, et protokollid on paigas. Protseduurid. Kui teete seda valesti, võite tappa ennast ja lugematuid teisi."
  
  Drake vabastas gaasi, kui ees ilmus järsk pööre. Taaskord oli politsei sulgenud kõik teised marsruudid ning ta manööverdas autoga graatsiliselt ümber nurga, heites rehvid maha ja kihutades läbi punase tule. Dahl oli temast paar jalga tagapool. Jalakäijad ääristasid tänavaid, pilgutasid ja žestikuleerisid, kuid politsei hoidis neid tagasi megafoniga. Drake oli alati väga teadlik, et mõned ei pruugi kuulata.
  
  "Mütsid ei saa kõige sellega hakkama," ütles Hayden. "Aeglustage, poisid. Meil on jäänud viis minutit."
  
  Sel hetkel lendas kõrvaltänavalt välja pikap, mis oleks peaaegu otsa sõitnud unustavale politseinikule. Ta pöördus nende teele ja jõudis siis neile järele. Yorgi oli juba akna alla veerenud ja Mai murdis klaasi tagant välja.
  
  Pikap, hõbedane F-150, hoidis lähenedes sammu. Irvetav nägu roolis vaatas neile otsa, jälgides neid kaks korda rohkem kui teed. Yorgi nõjatus toolil tagasi.
  
  "Oh ei, ei, ei. See ei ole hea. Ma tean teda. Ma tean teda. "
  
  Drake heitis kiiresti pilgu. "Minu arvates näeb ta välja nagu Venemaa tõstja."
  
  "Ta oli olümpial," ütles Yorgi. "See oli enne, kui temast sai sõjaline salamõrvar, üks parimaid Venemaalt välja tulnud. Ta on Olga."
  
  Drake aeglustas kiirust, kui kihutavate autode ette astus välja jalakäijate kobar, enamikul neist hoidsid mobiiltelefonid mõne sentimeetri kaugusel silmist.
  
  "Olga?"
  
  "Jah, Olga. Ta on legend. Kas te pole temast kunagi kuulnud?
  
  "Selles kontekstis mitte. Ei".
  
  Hõbedane F-150 kaldus järsult ja põrkas vastu Challengeri külge. Ekslevast karjast vabanenud, astus Drake uuesti gaasile ja sööstis edasi, Challenger vastas rahuloleva müraga. Olga tegi veel ühe pöörde, sihtides tagumist kolmveerandtiiba, kuid eksis mitme tolli võrra. Tema F-150 ületas teisele poole, otse Drake'i ja Dahli vahele. Rootslane manööverdas oma Mustangiga tema järel.
  
  "Ma ei saa seda rammida," ütles ta. "Liiga riskantne."
  
  "Ma ei saa teda tulistada," ütles Mai. "Sama probleem".
  
  "Kuidas ta loodab põgeneda?" Kinimaka mõtles selle peale.
  
  "Olga on võitmatu," kinnitas Yorgi neile. "Ja ta ei vea kunagi alt."
  
  "See on tema jaoks suurepärane," ütles Alicia. "Võib-olla saaksite end kahekesi sama madratsi alla peita."
  
  Kolm autot kihutasid edasi, teised sõidukid olid suures osas blokeeritud ning jalakäijaid hoiatas pidev politseisireenide hädaldamine. Drake järgis Haydeni juhiseid, samal ajal kui Hayden istus kaasaskantava satelliitnavigaatori ekraani külge liimituna.
  
  Drake nägi enda ees pikka sirget.
  
  "Jää minuga, Dal," ütles ta. "Lükke lits nurka."
  
  Ta kiirendas, hoides tee keskpunktis. Eksinud sõiduk hakkas tegelikult kõrvaltänavalt välja sõitma, kuid peatus, kui juht nägi jälitamist lähenemas. Drake hoidis haamrit all, jälgides Olgat ja Dahli selja taga. Mootorid mürisesid ja kummid hakkasid mürisema. Klaasist vitriinid ja büroohooned välgatasid nagu udus. Jalakäijad hüppasid pildistamiseks teele. Politseiauto liitus tagaajamisega, tõmmates kõrvuti Olgaga, nii et Drake'il oli nüüd tagantvaates kaks autot.
  
  "Kolm minutit," ütles Hayden.
  
  "Võtke oma relvad, inimesed," ütles Alicia.
  
  "Loodame, et vene emane ei kao vaikselt," ütles Kenzie.
  
  Yorgi neelatas Drake'i kõrval kõvasti.
  
  Siis, ees, juhtus kõige kummalisem ja kohutavam asi. Figuurid jooksid keset teed, langesid ühele põlvele ja avasid tule.
  
  Kuulid rebisid läbi Challengeri esiosa, põrkasid vastu metalli ja torgasid läbi poltide. Sädemed lendasid õhku. Drake sõitis autoga täiesti otse.
  
  "Löö kuradi tekile!" - ta hüüdis.
  
  Veel kaadreid. Politsei rüseles kõnniteelt, et püüda tulistajaid peatada. Tsiviilisikud heitsid varju. SWAT-i meeskond lahkus kattevarjult ja jooksis koos politseiga, relvad olid sihitud, kuid kasutamata, kuna on tõenäoline, et tabab inimesi teisel pool teed.
  
  Drake'i tuuleklaas plahvatas, šrapnellid kukkusid tema jopele, õlgadele ja põlvedele. Kuul tabas peatuge vaid mõne tolli kaugusel tema kõrvast paremal. Yorkshirelane ootas veel kaks sekundit, lasi laskuritel uuesti rivisse tõusta ja seejärel tõrjus Challengeri suure jõuga kõrvale.
  
  Olga F-150 jätmine tulejoonele.
  
  Ta väänas ise rooli, tabades politseinikku paremasse külge, kuid kuulid tabasid siiski. Tema kõrval istuv mees jäi äkki lonkama; punane ujutas üle auto sisemuse. Veel üks venelane on surnud ja järel on ainult üks.
  
  Dahl leidis end ootamatult otsesest tulejoonest.
  
  Kuid selleks ajaks olid tulistajad keskendunud lähenevatele politseinikele ja SWAT-ile, vaid kaks neist pöördusid ja avasid kattetule, valmistudes põgenema. Drake nägi, kuidas kuulid läbistasid rahvahulka, nägi põlgust, millega need inimesed - oletatavasti iisraellased - kohtlesid tsiviilelanikke.
  
  "Põrgusse kõigega," ütles ta. "Seda ei sallita."
  
  "Drake!" Hayden hoiatas. "Kaks minutit".
  
  Mai haaras ta õlast. "Seda tuleb teha."
  
  Drake astus gaasipedaalile ja neelas maapinna auto ja põgenevate võitlejate vahel. Yorgi kummardus ühest aknast välja ja Mai kummardus teisest välja. Relvad sihtides tulistasid nad kolm lasku mööda surnud sirget tänavat, ilma muude ohvriteta, ja viskasid põgenevad inimesed minema.
  
  Drake kaldus järsult, vältides nende langevaid kehasid.
  
  "Vädikud."
  
  Tahavaatepeeglist pidasid politseinikud nad kinni. Siis tulid Olga ja Dal tagasi, kihutades nii kõvasti kui suutsid, kihutades üksteisega mööda teed. Olga auto oli verine, tuuleklaas puudus, poritiivad, küljed ja esituled olid katki ning ühelt rehvilt oli kumm maha kukkunud. Aga ta tuli ikkagi, vääramatult, nagu orkaan.
  
  "Üheksakümmend sekundit," luges Hayden valjusti.
  
  "Kus?" - Ma küsisin. küsis Drake.
  
  Ta hüüdis aadressi. "Pöörake järsult paremale, siis vasakule ja hoone on otse teie ees, blokeerides teed."
  
  "Teises mõttes," sekkus Lauren. "Iisraellased lahkusid lahingust. Ja rassist."
  
  "Volita," ütles Kensi. "Nagu ma arvasin. Seda poleks kunagi juhtunud, kui meie valitsus oleks kaasatud.
  
  Dahl ei pööranud silmi teelt. "See, mis sinult tuleb, üllatab mind."
  
  "See ei tohiks olla. Ma ei ütle, et nad võõral pinnal tegutsema, tapma ja sandistama ei hakka. Sõbralik territoorium. Ma ütlen, et nad ei teeks seda nii avalikult.
  
  "Ah, see on mõttekam."
  
  Drake aeglustas kiirust, vajutas pidureid ja keeras müriseva Challengeri järsult paremale. Peaaegu kaugele äärekivile jõudes lülitas ta mootori sisse ja kuulis, kuidas rehvid veojõudu otsides krigisevad. Viimasel hetkel püüdsid nad kinni ja sülitasid kruusa välja ning aitasid autot edasi lükata. Lootus oli, et Dahl suudab Olga kaitsjat pöörates suruda, kuid venelanna oli liiga tark ja lõikas hoolimatult nurga ning asus juhtima. Prügikast põrkas kõrgele tema selja taha, tabades eest.
  
  "Kolmkümmend sekundit," ütles Hayden.
  
  Siis läks kõik põrgusse.
  
  
  PEATÜKK KOLMEKÜMNEND KAKS
  
  
  Olga riskis kõigega, lähenedes kiiresti Challengeri pagasiruumile.
  
  Drake nägi vasakpööret kiiresti lähenemas ja valmistus auto ümber pöörama.
  
  Ta peas kummitas teda kogu selle tee mure, et viimane allesjäänud rootslane on kuskil väljas. Kuid ta ei ilmunud kunagi.
  
  Ikkagi.
  
  Sõdur hüppas poest välja, hoides relva ähvardusel kurjakuulutava välimusega püstolkuulipildujat, valugrimassist moonutatud verise näoga. Tal oli valus, kuid ta jäi missioonile. Järjekordne volitamata rünnak. Teine kolmas osapool, kes kasutab eriüksusi.
  
  Drake reageeris kohe. Millised olid valikud? Näis, et ohtlikult vasakule äärele liikudes, püüdes Challengerit ideaalselt uude kitsasse tänavasse sobitada, võib ta tagaosa ründava rootslase sisse visata. See oli ainuke mäng ja see ei võtnud arvesse mehe surmava relva omamist.
  
  Hayden ja Yorgi istusid teisel pool autot. Rootslane paistis, et kavatseb kogu autot pritsida, kui see külgsuunas mööda libises. Ta sõrm pingestus. Drake võitles rooliga, hoides seda tugevalt kinni, parem jalg vajutas täpselt õigel kiirusel gaasi.
  
  Rootslane avas tule peaaegu otsekohe - mõni sekund enne seda, kui auto saba pidi teda tabama.
  
  Ja siis läks kogu maailm hulluks, pööras tagurpidi, kui Olga täiest jõust triivivale Challengerile otsa sõitis. Ta ei aeglustanud tempot karvavõrdki. Ta paiskus oma autoga Dodge'i küljele, pannes selle pöörlema, purustades rootslase ja saatis tema keha poolele teele. Drake haaras roolist, sest ei näinud otse, kui auto pöörles; kaks pööret, siis sõitis ta kõrgele äärekivile ja paiskus ümber.
  
  Ta kukkus katusele, libisedes ja kraapides ikka veel üle betooni, kuni põrkas vastu poe ette. Klaas purunes ja vihma hakkas sadama. Drake püüdis tasakaalu leida. Alicia oli jahmunud, Yorgi oli jahmunud.
  
  Olga vajutas pidurit ja suutis F-150 kuidagi järsult seisma panna.
  
  Drake nägi teda tagurpidi küljepeeglist. Aknad olid igast küljest katki, kuid praod olid liiga väikesed, et keegi neist kergesti läbi pugeks. Ta kuulis, kuidas Mai võitles oma turvavööga ja viskas selle ära. Ta teadis, et naine on väle, kuid ta ei uskunud, et ta tagaaknast läbi mahuks. Nad ei suutnud end kaitsta.
  
  Olga trampis nende poole, tema tohutud käed ja jalad töötasid, nägu nii täis viha, et see võis kogu maailma põlema panna. Veri kattis ta näojooni ja voolas kaelast sõrmedele, tilkudes põrandale. Ta hoidis ühes käes kuulipildujat ja teises raketiheitjat. Drake nägi oma hammaste vahele surutud varuajakirja ja küljel sõjaväetera.
  
  Lõhe sulgedes oli ta järeleandmatu. Läheneb surmale. Ta silmad ei pilgutanud kordagi. Tema taga olevast autost väljus aur ja nüüd tuli, limpsides tema figuuri. Drake nägi siis sinist sähvatust ja sai aru, et Mustang on saabunud. Ta nägi Olgat irvitamas. Ta nägi, kuidas meeskond hüppas teisest autost välja.
  
  Olga langes ühele põlvele, suunas raketiheitja oma tohutu õla poole ja sihtis tagurpidi Challengeri.
  
  Kas ta hävitab siis bioloogilise relva?
  
  Ta kaotas selle. Selle deemonliku näo taga pole ratsionaalset mõtet.
  
  Nad olid abitud. Tagaistmel istunud naised elavnesid nüüd, vabastasid end ja püüdsid leida manööverdamisruumi. Nad ei näinud, mis tulemas oli, ja Drake ei öelnud neile. Nad ei saanud sellega kuidagi midagi ette võtta.
  
  Olga vajutas päästikule ja rakett süttis.
  
  Sõbrad, perekond, nii me läheme...
  
  Torsten Dahl tegi oma teed nagu kohutav peksujäär; täiskiirusel joostes, kõigest jõust, paiskus ta Olgale tagant otsa. Raketiheitja libises, selle laskemoon kaldus kõrvale ja tulistas mööda teist trajektoori. Dahl ise, päästes olukorra, pidi kogema oma elu tugevaimat šokki, kuna Olga ei liigutanud.
  
  Rootslane jooksis just pea ees vastu maailma tugevaimasse tellisseinasse.
  
  Dahl kukkus ninaluumurruga selili ja oli teadvuseta.
  
  Olga viipas Hullu Rootslase minema, vaevu märgates suurejoonelist rünnakut. Ta tõusis nagu uus mägi, viskas raketiheitja maapinnale ja tõstis ühe käega kuulipilduja, verd tilkus ikka veel alt ja pritsis põrandat.
  
  Drake nägi seda kõike ja pöördus, et lükata Yorgi välja, seejärel Hayden. Ta pea käis endiselt ringi, kuid tal õnnestus Alicia pilk püüda.
  
  "Meil on kõik korras?" Ta teadis, et midagi on valesti.
  
  "Ma just nägin, kuidas Dal lõi Olgat kõigest jõust, põrkas teadvusetult tagasi ja ta vaevu märkas."
  
  Alicia sai vaevu hinge tõmmata. "Persse. Mina".
  
  "Ja nüüd on tal kuulipilduja."
  
  Hayden sai vabaks. Mai hüppas talle järele, pressides läbi väikese vahe. Drake pöördus tagasi, vaadates peeglit isegi siis, kui ta üritas oma väikestest akendest läbi pressida. Olga seadis püssi tasa, irvitas uuesti, tõstis vaba käe ja tõmbas hamba suust välja, visates selle maapinnale. Sel hetkel saabusid Dahli ülejäänud meeskonnakaaslased.
  
  Ja üks neist oli Mano Kinimaka.
  
  Hawaiilane lendas end täiskiirusel, jalad maast lahti, käed väljasirutatud, inimmürsk lõhkus lihaste ja luude palli. Ta lõi Olgale õlgadele, täpselt, paremini kui Dahl, ja pigistas tugevalt. Olga koperdas kuus jalga edasi ja see oli iseenesest ime.
  
  Kinimaka keeras ees ringi, näoga venelase poole.
  
  Kuulipilduja kukkus põrandale.
  
  Drake luges ta huulilt.
  
  "Sa peaksid põlvili laskuma, väikemees."
  
  Kinimaka õõtsutas heinaseinu, millest Olga osavalt kõrvale põikas, kiiremini, kui Drake arvata oskas. Siis põrkas tema enda rusikas sügavale Mano neerudesse, mistõttu havailane kukkus hetkega põlvili ja ahhetas.
  
  Kenzi ja Smith jõudsid lahingupaika. Drake ei saanud lahti tundest, et sellest ei piisa.
  
  Ta väänles, kuni liha kõhust rebenes, kuni tema vaagnaluu krigises. Ta murdis autost välja ja eiras värsket verd. Kõigile peale Haydeni märku andes hakkas ta lahingu poole lonkima, kui nende ümber kõlasid sireenid, vilkuvad sinised tuled täitsid tema vaatevälja ning meeste, politseinike ja sõdurite möirgamine täitis õhku.
  
  Ta kõmpis tänaval, lähenedes Olgale. Venelane ignoreeris Smithi, kui ta tulistas teda kõhtu; ta haaras Kenzil juustest ja viskas ta kõrvale. Pruunid tutid jäid venelase käte vahele ning šokeeritud Kenzi veeres ümber ja veeres kraavist alla, eemaldades oma liha. Seejärel lõi Olga käega Smithi randmele, lükates relva maapinnale ja pannes sõduri karjuma.
  
  "Kas sa tulistad mind? Ma rebin su käe otsast ja kägistan su verise otsaga."
  
  Drake võttis jõu kokku ja lõi teda selja tagant, andes kolm hoopi neerudesse ja rindkeresse. Ta oleks kasutanud oma relva, kuid kaotas selle õnnetuses. Olga ei pannud rünnakut tähelegi. See oli nagu vastu puutüve tabanud. Ta vaatas ringi, otsides relva, midagi, mida ta saaks kasutada.
  
  Ta nägi seda.
  
  Mai jooksis üles, talle järgnes Alicia ja siis Yorgi, valge nagu lina. Drake võttis raketiheitja üles, tõstis selle pea kohale ja tõi selle kõigest jõust alla venelasele selga.
  
  Seekord ta kolis.
  
  Kinimaka hüppas külili, kui tohutu mägi ühele põlvele varises. Tagavaraajakiri kukkus tal hammaste vahelt välja. RPG kukkus tal vöölt alla. Drake heitis relva maha ja hingas raskelt.
  
  Olga tõusis püsti, pöördus ümber ja naeratas. "Ma tallan sind, kuni sa oled prügi betooni peal."
  
  Drake koperdas eemale. Olga löök riivas ta reit ja saatis valuplahvatuse ühest kehaotsast teise. Alicia sisenes vette, kuid visati kõrgele õhku ja põrutas Kenzile vastu. Kinimaka tõusis püsti pealöögi ees, mis saatis ta otse tagumikule. Smith lõi lugematul arvul rusikaid kehale ning seejärel kolm rusikahoobi kurku ja nina, pannes Olga naerma.
  
  "Oh, aitäh, kallis, et aitasite mul rögast lahti saada. Üks veel palun."
  
  Ta paljastas oma näo Smithi löögile.
  
  Alicia aitas Kenzi püsti. Politseinikud tormasid nende poole. Drake ei saanud teisiti, kui soovis, et nad eemale jääksid. Sellest võib saada veresaun. Ta üritas püsti tõusta ja õnnestus ühel jalal.
  
  Olga haaras Smithil kõrist ja viskas ta kõrvale. Kinimaka raputas oma tohutut pead, nüüd Olga jalge all, ja andis pool tosinat uskumatut lööki oma paksudele reitele.
  
  Ta lõi Kinimakale rusikaga pähe, viies ta maha. Ta tõrjus Drake'i järgmise rünnaku kõrvale ja lõi ta tagasi, isegi kui veri voolas vabalt tema kõrvadest, paremast silmast ja lugematutest lõikehaavadest ja sinikatest laubal. Tema kõhus avanes auk, kus Smith teda tulistas, ja Drake mõtles, kas see võiks olla viis teda peatada.
  
  May köitis Olga tähelepanu. "Vaata mind," ütles ta. "Vaata mind. Ma pole kunagi lüüa saanud."
  
  Huviavaldus käis üle verise kaevanduse. "Aga sa pole rohkem kui üks mu higinäärmetest. Kas sa oled Supergirl? Ime naine? Scarlett Johanssen?
  
  "Ma olen Mai Kitano."
  
  Olga liikus kohmakalt edasi, lükates Smithi ja läheneva Alicia kõrvale. Mai kükitas maha. Olga kargas. Mai tantsis kaugele-kaugele ja osutas siis Olga paremale õlale.
  
  "Ja kui ma su tähelepanu hajutasin, hävitab mu sõber Yorgi su."
  
  Olga pööras hämmastavalt kiiresti ümber. "Mida..."
  
  Yorgi kinnitas raketiheitja õlgadele, veendus, et viimane granaat oleks õigesti paigutatud, ja tulistas seejärel otse Olga keha pihta.
  
  Drake kahanes.
  
  
  KOLMEKMENDES PEATÜKK
  
  
  Seejärel kadus SPEAR-i meeskond. Pärast bioloogilise relva üleandmist viidi nad kuriteopaigalt minema ja viidi läbi ebaloomulikult vaikse linna südame ühte FBI kõige turvalisemasse majja maal. See oli rantšo, turvalisuse kaalutlustel tingimata väike, kuid siiski rantšo, oma maja, tallide ja korallidega. Nad hoidsid hobuseid, et illusiooni müüa, ja rantšo käsi, et neid treenida, kuid ta töötas ka föderaalide heaks.
  
  Meeskonnal oli tohutult hea meel turvamajja jõudmise üle ja veel suurem meel oli lahku minna ja erinevate tubade uksed sulgeda. Inimesele olid nad pekstud, kurnatud, pekstud, muljutud, veritsenud.
  
  Veri leotas need kõik läbi, sinikad ja karvasus ka. Need, kes teadvust ei kaotanud, soovisid, et oleksid seda teinud; ja need, kes seda tegid, kahetsesid, et nad ei saanud aidata. Drake ja Alicia astusid oma tuppa, riietusid lahti ja suundusid otse duši alla. Kuuma vee vool aitas ära pesta rohkem kui lihtsalt verd. Drake aitas Aliciat ja Alicia aitas Drake'i kohtades, kus nende käed olid abistamiseks liiga muljutud.
  
  Meeskond ei olnud katki, kuid nad olid veidi ülekoormatud.
  
  "Alati on keegi," õhkas Drake, kui vesi teda täies jõus tabas, "kes võib su jalust maha lüüa."
  
  "Ma tean". Alicia kallas peotäie vedelseepi oma peopessa. "Kas sa nägid, kuidas Dahl temalt maha põrkas?"
  
  Drake hakkas köhima. "Oh ei, palun. Ära aja mind naerma. Palun".
  
  Drake ei pidanud imelikuks, et pärast seda, mida ta just oli tunnistajaks, leidis ta nii kiiresti huumorit. See mees oli sõdur, kes oli treenitud toime tulema traumade ja südamevalu, surma ja vägivallaga; ta tegi seda suurema osa oma elust, kuid sõdurid said sellega hakkama teisiti. Üks selline viis oli säilitada sõprus kolleegidega; teised pidid alati vaatama asjade helgemat poolt.
  
  Kui see on võimalik. Oli olukordi, mis ajasid isegi sõduri põlvili.
  
  Nüüd meenus samast riidest lõigatud Aliciale Kinimaki võitlus hiiglasliku Olgaga. "Kurat, see oli nagu Godzilla beebi versus Godzilla. Bloody Mano oli rohkem šokeeritud kui haavatud.
  
  "Ta võib kindlasti vastu pead lüüa." Drake naeratas.
  
  "Ei!" Alicia naeris ja nad elasid mõnda aega koos, soovides valust vabaneda.
  
  Hiljem tuli Drake duši alt välja, viskas vannilina selga ja naasis magamistuppa. Teda tabas ebareaalsuse tunne. Tund tagasi olid nad põrgu keskosas, sukeldudes ühte oma elu raskeimasse ja verisemasse lahingusse, ja nüüd pesid nad end Texase rantšos, ümbritsetuna valvuritest.
  
  Mis järgmiseks?
  
  Noh, positiivne külg oli see, et nad võitsid neljast põhisuunast kolm. Ja kolm neljast ratsanikust. Ordu oli peitnud neli relva, nii et Drake'i pisut ebajärjekindla, ähmase ja täiesti ebakindla loenduse põhjal oli järel vaid üks. Ta naeris enda üle.
  
  Kurat, ma loodan, et sain õigesti aru.
  
  Tema selja tagant kostis samme ja ta pöördus ümber.
  
  Alicia seisis seal, täiesti alasti ja dušiveest läikiv, juuksed kleepunud sinikate õla külge. Drake vaatas silmi ja unustas ülesande.
  
  "Kurat," ütles ta. "Nii et mõnikord on hea teid kahekesi näha."
  
  Ta astus tema juurde ja võttis mehe rätiku seljast. "Kas sa arvad, et meil on aega?"
  
  "Ära muretse," ütles ta naeratusega hääles. "See ei võta palju aega".
  
  
  * * *
  
  
  Hiljem, pärast seda, kui nad avastasid oma kehal verevalumeid ja püüdsid neid vältida, panid Drake ja Alicia värsked riided selga ja läksid alla tohutusse kööki. Drake polnud kindel, miks nad köögi valisid; see tundus loomulik kohtumispaik. Loojuva päikese viltused kiired tungisid läbi panoraamakende, andes puitpõrandale ja köögisisustele kuldse tooni. Tuba oli soe ja lõhnas värskelt küpsetatud leiva järele. Drake istus baaripukile ja lõdvestus.
  
  "Ma võiksin siin kuu aega veeta."
  
  "Veel üks rattur," ütles Alicia. "Ja siis teeme pausi?"
  
  "Kas me saame seda teha? Ma mõtlen, et see ei kõla nagu sõna "tee pausi, armastus" lõpp.
  
  "Noh, me peame ikkagi Qrow'le vastama," kehitas ta õlgu, "Peruu kohta. Ja Smithil võib olla probleeme. Me ei tohiks minna missioonile, kui meie pereliige on hädas."
  
  Drake noogutas. "Jah, ma nõustun. Ja siis on SEAL Team 7.
  
  "Ühel päeval," ohkas Alicia tema kõrvale ahvenale istudes, "meie puhkus saabub."
  
  "Hei, vaata, mis kass tõi!" - hüüdis Drake Dahli nähes.
  
  Rootslane astus ettevaatlikult uksest sisse. "Jama, ma üritan kõndida, kuid kõik on minu silme all topelt."
  
  "Kas sa arvad, et kõndimine on raske?" Drake ütles. "Kas sa tahad proovida saada?"
  
  Dahl käperdas end baaripuki juurde. "Keegi too mulle juua."
  
  Alicia lükkas veepudeli enda poole. "Ma lähen toon veel."
  
  Drake vaatas murelikult oma sõpra. "Kas sa pead ootama lõpuni, sõber?"
  
  "Ausalt öeldes läheb see iga minutiga paremaks."
  
  "Oh, sest ma mäletan, kuidas sa Olgaga tüli ajal väljas istusite."
  
  "Kurake, Drake. Ma ei taha seda kunagi meenutada."
  
  Drake naeris. "Nagu me laseme teil selle kunagi unustada."
  
  Ülejäänud meeskond saabus vähehaaval ja kakskümmend minutit hiljem istusid nad kõik baaris, lasid alla kohvi ja vett, puuvilju ja peekoniribasid ning rohkem haavu, kui suutsid lugeda. Kinimaka ei vaadanud kellelegi otsa ja Smith ei suutnud midagi paremas käes hoida. Yorgi oli tohutult masenduses. Kensi ei suutnud kurtmist lõpetada. Ainult May, Lauren ja Hayden tundusid olevat nemad ise.
  
  "Tead," ütles Hayden. "Mul on hea meel, et me kõik sellest koos läbi saime. Oleks võinud palju hullem olla. Atropiin tegi oma töö. Kas on mingeid järelmõjusid, poisid?
  
  Yorgi, Smith ja Kenzi pilgutasid silmi. Kensi rääkis nende kõigi eest. "Ma arvan, et Olga on järelmõjudest üle saanud."
  
  Hayden naeratas. "Olgu, sest me pole veel lõpetanud. Need meeskonnad, kes Fort Silli ja Dallast ei külastanud, otsisid viimast vihjet. Õnneks suutsid Washingtoni mõttekoda ja NSA peamistel osalejatel silma peal hoida.
  
  "SAS?" - soovitas Drake.
  
  "Noh, britid, jah. Neile järgneb Hiina ja kõik, mis Prantsusmaast järele jääb..."
  
  "SEAL Team 7?" - küsis Dahl.
  
  "Tundmatu, deklareerimata ja volitamata," ütles Hayden. "Crowe sõnul."
  
  "Seal on kõrgemad struktuurid kui kaitseminister," ütles Kinimaka.
  
  "President Coburn ei paneks meid välja kuivama," protesteeris Drake. "Ma pean uskuma, et ta ei tea hüljestest midagi."
  
  "Olen nõus," ütles Hayden. "Ja kuigi ma nõustun Manoga, et on olemas olendeid, mis on kõrgemad kui Crow, on palju salakavalamaid. Sellised, mis tulevad sulle külje pealt vastu ja jätavad sulle vähe valikuvõimalusi. Pean uskuma, et toimub rohkem, kui me teame.
  
  "See ei aita meie probleemi." Smith naeratas ja nägi vaeva, et piimaklaasi tõsta.
  
  "Õige". Hayden võttis peotäie puuvilju ja seadis end mugavalt. "Niisiis, keskendume sellele halvale emale ja läheme koju. Oleme endiselt suurim meeskond ja parim. Ka praegu said britid vaid ühepäevase edumaa. Hiinlased ka. Nüüd näib, et kõigist teistest on elavnenud ainult prantslased. Nad saatsid teise kolmeliikmelise meeskonna ainsa allesjäänud originaaliga ühendust võtma.
  
  "See on sama ka erioperatsioonide vägede lahingus," ütles Dahl. "Oleme tipus."
  
  "Jah, kuid see pole tõenäoliselt asjakohane. Ja valetab. See ei ole nii, et oleme kõrbes käsikäes või koos."
  
  "See on karm, ettearvamatu lahing," ütles Dahl. "See on nii tõeline, kui see saab."
  
  Hayden noogutas ja jätkas siis kiiresti. "Teeme ordeni teksti kokkuvõtte. "Maa neljast nurgast leidsime neli ratsanikku ja panime neile ette Viimse kohtuotsuse ordeni plaani. Need, kes pääsevad üle kohtuotsuste ristisõjast ja selle tagajärgedest, saavad õigusega valitseda. Kui loete seda, oleme eksinud, seega lugege ja järgige ettevaatlikult. Meie viimased aastad on kulunud maailma revolutsioonide nelja viimase relva kokkupanemisele: sõda, vallutus, nälg ja surm. Ühiselt hävitavad nad kõik valitsused ja avavad uue tuleviku. Ole valmis. Otsige need üles. Reisige Maa nelja nurka. Otsige üles Strateegia Isa ja seejärel Khagani puhkepaigad; halvim indiaanlane, kes kunagi elanud, ja siis Jumala nuhtlus. Kuid kõik pole nii, nagu paistab. Külastasime Khaganit 1960. aastal, viis aastat pärast valmimist, asetades vallutuse tema kirstu. Oleme leidnud nuhtluse, mis valvab tõelist viimast kohtuotsust. Ja ainus tapmiskood on siis, kui Horsemenid ilmusid. Isa luudel ei ole identifitseerimismärke. Indiaanlane on ümbritsetud relvadega. Viimase kohtuotsuse kord elab nüüd teie kaudu ja valitseb igavesti.
  
  Ta lõpetas ja võttis lonksu.
  
  "Kõik on korras? Ma arvan, et see on nüüd mõttekam. Ordu on surnud, ammu kadunud, kuid selles on veel väike osa neist. Võib-olla mutt. Vallaline. Võib-olla midagi muud. Kuid see on piisavalt hea, et häkkida laborit Dallases, ja piisavalt hea, et viia välja terve hulk eriüksusi, nii et me ei saa seda alahinnata.
  
  Ta peatus, kui Drake lehvitas. "Jah?"
  
  "Kas sa tead, kus tal on parem olla?" - ta küsis. "Washingtoni mõttekojas. Või töötades NSA heaks.
  
  Haydeni silmad läksid suureks. "Kurat, see on tõesti hea mõte. Las ma mõtlen sellele." Ta valas klaasist kannu musta kohvi.
  
  "Aeg lendab, mu sõbrad," ütles Mai.
  
  "Jah, ma olen sinuga". Hayden ajas suu täis. "Analüüsime siis teksti: maa viimane nurk on Euroopa. Peame leidma Jumala nuhtluse haua, kes on surma ratsanik ja valvab tõelist viimast kohtuotsust. Halvim neist kõigist. Ja kas ratsameeste ilmumisel oli tapmiskood? Ma ei saa sellest veel aru, vabandust."
  
  "Arvan, et mõttekoda on seda juba mõnda aega teinud?" Yorgi ütles.
  
  Nüüd võttis sõna Lauren, kes nõjatus vastu tohutut külmkappi. "Muidugi on. Roomlased, kelle vastu ta võitles ja kelle vastu ta tappis, omistasid iidsele juhile kahtlase tiitli "Jumala lipp". Ta oli ilmselt kõige edukam barbarite valitsejatest ning ründas Ida- ja Lääne-Rooma impeeriumi, kui ta elas umbes aastatel 406-453. oli Rooma kõige kohutavam vaenlane ja teda tsiteeriti kord: "Seal, kus ma olen möödunud, ei kasva rohi enam kunagi."
  
  "Veel üks ülistatud iidne massimõrvar," ütles Dahl.
  
  "Hunn Attila," ütles Lauren, "tappis aastal 434 oma venna, et saada hunnide ainuvalitsejaks. Ajaloolase Edward Gibboni sõnul pööritas Attila oma ägeda pilgu poolest sageli silmi, "nagu naudiks tema inspireeritud terrorit". Väidetavalt väitis ta ka, et tal on Rooma sõjajumala Marsi tõeline mõõk. võib ette kujutada hirmu, mida see oleks tekitanud Rooma lahinguväljal.
  
  "Saime aru," ütles Drake. "Attila oli paha poiss või hea poiss, olenevalt sellest, kummal poolel sa olid. Ja kes kirjutas ajalooraamatud. Kuidas ja kus ta suri?
  
  "Mitmed vastuolulised jutud kirjeldavad, kuidas ta suri. Alates ninaverejooksust ja lõpetades noaga uue naise käes. Kui nad ta surnukeha leidsid, rebisid mehed hunnide kombe kohaselt peast välja juuksed ja lõid näkku sügavaid vastikut haavu. Räägiti, et Attila, olles nii kohutav vaenlane, sai jumalatelt teate oma surma kohta fantastilise üllatusena. Õnnistus. Tema surnukeha pandi siidise telgi keskele suure tasandiku keskele, et kõik saaksid näha ja imetleda. Hõimude parimad ratsanikud sõitsid ringi ja jutustasid tema suurtest tegudest lõkke ümber. See oli suur surm. Edasi öeldakse, et tema haua kohal peeti pidu. Lauren jätkas asjakohaste punktide kordamist, mida konstaabel talle kõrva sosistas. Valjuhääldit polnud mõtet paigaldada.
  
  "Nad pitseerisid tema hauad kulla, hõbeda ja rauaga, sest tal oli neid kolm. Ja nad uskusid, et need kolm materjali sobivad kõigist suurimatest kuningatest. Muidugi lisati relvi, rikkusi ja haruldasi kalliskive. Ja näib, et ka kombe kohaselt tapsid nad kõik tema haual töötanud inimesed, et selle asukohta saladuses hoida.
  
  Alicia vaatas laua taga istujate poole. "Üks teist sureb," ütles ta. "Ära palu, et ma sind matta. Pole kuradima juhust."
  
  "Teil on nii kurb kui ka hea meel, kui kuulete, et Attila haud on üks ajaloo suurimaid kadunud matmispaiku. Muidugi usume, et mõnest teisest - kuningas Richard III ammu kadunud surnukehast, mis leiti Leicesteri parkla alt mitu aastat tagasi -, usume, et neid on ikka veel võimalik leida. Võib-olla Cleopatra? Sir Francis Drake? Mozart? Igatahes, mis puutub Attilasse, siis arvatakse, et hunnide insenerid suunasid Tisza jõe piisavalt kaua kõrvale, et peamine jõesäng kuivaks. Attila maeti sinna oma suurepärasesse hindamatusse kolmekordsesse kirstu. Tisza vabastati, varjates Attilat igaveseks.
  
  Sel hetkel kuulsid nad läheneva helikopteri häält. Hayden vaatas toas ringi.
  
  "Loodan, et olete uueks lahinguks valmis, poisid ja tüdrukud, sest see pole veel kaugeltki läbi."
  
  Drake venitas oma valutavaid lihaseid. Dahl püüdis pead õlgadel hoida. Kensi võpatas, kui puudutas seljal olevat kriimu.
  
  "Ausalt öeldes," ütles Drake. "Mul hakkas siin ikka igav."
  
  Hayden naeratas. Dahl noogutas nii hästi kui suutis. May oli juba jalul. Lauren suundus ukse poole.
  
  "Tule," ütles ta. "Nad annavad meile rohkem teavet."
  
  "Euroopa?" küsis Yorgi.
  
  "Jah. Ja viimasele Surmaratsutajale."
  
  Alicia hüppas baaripukilt alla. "Suurepärane julgustav jutt," ütles ta sarkastiliselt. "Sinust tulles kõlab see nii põnevalt, et isegi mu varbad hakkavad surisema."
  
  
  KOLMEKÜMNE NELJAS PEATÜKK
  
  
  Järjekordne lend, järjekordne võitlus silmapiiril. Drake seadis end mugavale toolile ja kuulas, kuidas Lauren avaldas Columbia ringkonna otsuseid ja järeldusi Attila hunni juhtumis. Meeskond istus erinevates asendites, kasutas seda, mida suutsid ja püüdis ignoreerida valu, mis tekkis hiljuti Olga intsidendiks.
  
  "Attila haud on ajalukku kadunud," lõpetas Lauren. "Ei leitud kunagi, kuigi oli mitmeid võltsavastusi. Niisiis," ta tegi pausi ja kuulas, "kas olete kuulnud gravitatsioonianomaaliast?"
  
  Dahl vaatas tagasi. "Sellel terminil on mitu tähendust."
  
  "Noh, see on meie mõte. Just hiljuti avastasid teadlased polaarjääkihi alla mattunud tohutu ja salapärase anomaalia. Kas sa teadsid seda? See on tohutu suurusega - 151 miili lai ja peaaegu tuhat meetrit sügav. NASA satelliidid tuvastasid, et tegemist oli gravitatsioonianomaaliaga, kuna muutused selle ümbruses näitasid kraatris asuva tohutu objekti olemasolu. Kui metsikud teooriad kõrvale jätta, on see objekt gravitatsioonianomaalia. See on valesti positsioneeritud, ei liigu nagu kõik muu selle ümber ja seetõttu suudab seda tuvastada võimas radar.
  
  "Te räägite maaradarist," ütles Dahl. "Minu vana eriala."
  
  Drake'i silmad läksid suureks. "Oled sa kindel? Arvasin, et see on meeste striptiis tüdrukuteõhtutel. Nad kutsusid sind tantsivaks viikingiks."
  
  Dahl väsitas ta ära. "Jäta järele".
  
  Alicia kummardus minu poole. "Ta tundub pahur," sosistas ta teatraalselt.
  
  "Kui pahaaimamatu vanaproua tagasi põrkab, teeb seda teiega."
  
  Üllataval kombel olid Smithil pisarad silmis. "Ma pean ütlema," õhkas ta, "ma pole kunagi näinud kedagi nii tugevalt kellegi selja pealt põrgatamas, kui batuut pole kaasatud." Ta peitis oma näo, püüdes rahuneda.
  
  Kinimaka patsutas teda õlale. "Kas sinuga on kõik korras, vennas? Ma pole sind kunagi varem naermas näinud, mees. See on imelik."
  
  Lauren sekkus, päästes rootslase suuremast kiusamisest. "GPR, kuid intensiivses ulatuses. Ma mõtlen, et Google Mapsis on selline imelik asi nimega Antarktika. Seda näete oma sülearvutist. Aga leida midagi nii väikest kui Attila haud? Noh, see hõlmab masinate ja tarkvara kasutamist, mille omamist NASA pole veel tunnistanud."
  
  "Kas nad kasutavad satelliiti?" küsis Yorgi.
  
  "Oh jah, see on kõigil lahedatel rahvastel."
  
  "Kaasa arvatud Hiina, Ühendkuningriik ja Prantsusmaa." Drake osutas nende vastaste nimekirjale.
  
  "Kindlasti. Kosmosest saaksid hiinlased tuvastada tema autos istuva inimese, kontrollida veebilehti, mida ta sirvib, ja klassifitseerida söödava võileiva sisu. Ükskõik milline mees. Peaaegu kõikjal."
  
  "Ainult mehed?" küsis Kenzi. "Või ka naised?"
  
  Lauren irvitas ja sosistas: "Mul on mees kõrvas, kes annab selle edasi. Kõlab veidi noorelt, nagu poleks ta veel naisi avastanud.
  
  Drake kuulas, kuidas helikopter läbi taeva Ameerika ja Euroopa, maakera kolmanda ja neljanda otsa, vahel lõikas.
  
  "Olgu, noh, igatahes..." Lauren pilgutas silma. "Kui võtame kokku Piscara vähetuntud geograafia, ütleb üks tekst, et Attila kuulus palee asus Doonau ja Tisza vahel, Karpaatide küngastel, Ülem-Ungari ja naaberriigi Zazberini tasandikel. Palju ebaselgem lõik ütleb, et Attila haud asus tema palee vastas.
  
  "Aga maetud jõe alla," nentis Mai.
  
  "Jah, Tisza läbib Ungarit põhjast lõunasse, olles ise Doonau tohutu lisajõgi. Jõe tee aitab meie teadlasi. Loodetavasti ühendavad nende geofüüsikalist tehnoloogiat kasutavad uuringud satelliidi, magneti, MAG ja maaradari. Magnetuuringuid täiendavad valitud kõrvalekallete GPR-profiilid. Nad ütlevad ka, et näevad, kas jõgi on kunagi ümber suunatud. Ta kehitas õlgu. "Me räägime tuhandetest ja tuhandetest piltidest, mida arvuti peab vaatama ja seejärel otsuse tegema."
  
  "Olgu, okei, nii et me suundume Ungarisse." Alicia teeskles peavalu. "Lihtsalt ütle seda."
  
  Meeskond rahunes ja mõtles, kuidas nende agressiivsetel kolleegidel läheb.
  
  
  * * *
  
  
  Ungari, Doonau ja Tisza paistsid öösel sama mustana kui ülejäänud Euroopa, kuid Drake teadis, et praegu on siin palju tormilisem. Seal lebas neljast ratsanikust võimsaim - Surm - ja need, kes ta leidsid, võivad hästi määrata maailma tuleviku.
  
  Meeskond maandus, tõusis uuesti õhku, maandus uuesti ja hüppas seejärel tohutusse, mittepeegeldavasse kaubikusse, et lõpetada oma teekonna viimane etapp. Kalkulaatorid polnud veel midagi välja mõelnud, alad olid ikka suured ja siht väike, rääkimata vanast ja potentsiaalselt lagunenud. Oleks olnud tore välja mõelda, kuidas ordu iseseisvalt tegutses, kuid nende äkkmõrvad aastakümneid tagasi tegid lõpu igasugusele taganemisele.
  
  Nad lõid tasandikel laagri üles, panid välja valvurid ja asusid elama sisse. Puhus tugev tuul, mis laperdas telke; sürreaalne reaalsus kõigest, mida nad olid viimastel päevadel teinud, püüdis ikka veel sisse vajuda.
  
  Kas me oleme nüüd tõesti siin, telkime poolel teel Ungari mäe otsas? Drake mõtles selle peale. Või peksab Olga meid ikka veel?
  
  Telgi õitsev lõuend rääkis tõtt, nagu ka väänlev kuju tema kõrval. Alicia, magamiskotti mähitud, ainult tema silmad paistsid.
  
  "Kas on külm, kallis?"
  
  "Jah, tule siia ja soojendage mind."
  
  "Palun," ütles Dahl kuskilt Drake'i jalast lõuna pool, "mitte täna."
  
  "Nõustun," ütles Kenzi idast. "Ütle emasele, et sul on peavalu või midagi. Kes teab, kus ta oli? Haiguste arv ja nii edasi ja nii edasi.
  
  "Nii et neljakesi pole küsimustki?"
  
  "On," lisas Mai, kes seisis telgi sissepääsu juures. "Seda enam, et meid on viis."
  
  "Hull, ma unustasin, et sa siin olid, Sprite. Ma ei suuda siiani uskuda, et nad lukustasid meid kõik ühte neetud telki."
  
  "Mina näiteks eelistan magada tasandikul," ütles Dahl püsti tõustes. "Siis ma võib-olla magan."
  
  Drake jälgis, kuidas rootslane väljapääsu poole suundus, eeldades, et ta kasutab võimalust Joannale helistada. Nende suhe jäi õhku, kuid varsti saabub päev, mil keegi teeb püsiva otsuse.
  
  Saabus koit ja Washingtoni eksperdid pakkusid välja pool tosinat kohta. Meeskond läks lahku ja hakkas kaevama, visates peast ja südamest välja suurepärased maastikud: Tisza sädelev sinine madu, kohati lai, mõnikord kummaliselt kitsas, Karpaatide rohtukasvanud künkad, lõputult selge taevas. Üle avarate ruumide puhuv jahe tuul oli teretulnud, leevendades väsimust ja rahustades sinikaid. Drake ja teised mõtlesid pidevalt, kus nende vaenlased on. Briti, Hiina ja Prantsuse. Kuhu? Üle lähima mäe? Keegi pole kunagi näinud vähimatki vihjet jälgimisele. Tundus, nagu oleksid teised meeskonnad alla andnud.
  
  "Pole teie keskmine reliikviajaht," ütles Drake kunagi. "Ma vaevalt tean, kuhu ma järgmisena jõuan."
  
  "Olen nõus," ütles Dahl. "Ühel hetkel me kõik võitleme ja järgmisel on kõik lihtne. Ja ometi oleks see võinud hullemini minna."
  
  Esimene päev lendas kiiresti, siis teine. Nad ei leidnud midagi. Hakkas vihma sadama ja siis pimestav päike. Meeskond puhkas kordamööda ja lasi siis mõnel palgalisel töötajal end mõneks ajaks vabastada. Mehed ja naised, kes inglise keelt ei osanud, määrati ametisse lähedalasuvast külast. Ühel päeval avastas Alicia maa seest augu, võib-olla vana tunneli, kuid tema elevus kadus kiiresti, kui tema otsingud jõudsid ummikusse.
  
  "Pole kasu," ütles ta. "Võime olla temast meetri kaugusel ega leia teda ikkagi."
  
  "Mis sa arvad, kuidas see kõik need aastad märkamatuks jäi?"
  
  Dahl jätkas kukalt kratsimist, olles kindel, et nad ei saanud millestki aru. "See on mu keele otsas," kordas ta rohkem kui korra.
  
  Drake ei suutnud end tagasi hoida. "Sa mõtled Olgat, kas pole? See oli väga lühike kogemus, sõber.
  
  urises Dahl ikka veel uurides.
  
  Veel öö ja veel paar tundi telgis. Kõige pingelisem neist õhtutest oli siis, kui Drake hakkas rääkima Webbi avaldusest, tema pärandist ja salajasest teabevaramust.
  
  "Peame järgmisel korral sellele keskenduma. Tema kogutud saladused võivad olla laastavad. Vapustav".
  
  "Kellele?" ütles Dahl. "Meie vastased polnudki nii halvad."
  
  "Välja arvatud üks, mida me veel ei tea," ütles Mai.
  
  "Kurat, kas tõesti? Ma unustasin. Milline see on?"
  
  Jaapanlanna langetas häält ja rääkis vaikselt. "Üks teist on suremas."
  
  Pika valusa hetke valitses vaikus.
  
  Alicia murdis selle. "Peab Drake'iga nõustuma. See ei kehti ainult meie kohta. Webb oli jälitamise spetsialist ja megarikas sitapea. Tal oli vist kõik pori peal."
  
  Valehäire sundis nad telgist välja tormama, kukkudes iidse matmispaiga rusude ja liiva vahele maasse ja muda. Nende sügavaks ärrituseks selgus, et see ei kuulunud Attilale. Vähemalt mitte niipalju, kui nad oskasid öelda.
  
  Hiljem telgis naasid nad oma mõtete juurde.
  
  "Seal on nii palju tegemist," ütles Hayden. "Võib-olla võib see Webbi peidupaiga otsimine ja see, mida me hiljem avastame, kaitsta meid tulevase eest."
  
  "Joshua surm Peruus? Meie sõnakuulmatus? Küsitav otsustusvõime ja ebakindel jalutusrihm? Me peame kellelegi vastama. Ühest nimekõnest saad pääseda. Aga kolm? Neli? Meie arved on miinuses, inimesed, ja ma ei pea silmas ülekulu.
  
  "Seega, SEAL Team 7?" - küsis Dahl.
  
  "Võib-olla," pomises Hayden. "Kes teab? Aga kui nad ründavad meid eelarvamusega, vannun Jumala ees, et löön vastu võrdleva jõuga. Ja nii on see teie kõigiga. See on käsk."
  
  Tuli teine päev ja jaht jätkus. Vihm takistas nende jõupingutusi. Washingtoni mõttekoda naasis veel seitsme saidiga, kokku kakskümmend kolm. Enamik neist ei andnud midagi peale tühjade ruumide või vanade vundamentide, ammu kadunud hoonete, kaltsudeks muudetud luustiku. Möödus suurem osa veel ühest päevast ja SPEAR-i meeskonna moraal hakkas langema.
  
  "Kas me oleme üldse õiges kohas?" küsis Kenzi. "Ma mõtlen Ungarit. Attila palee vastas. Kui kaua see inimene sündis? Tuhat kuussada aastat tagasi, eks? Mis see on? Neliteist sajandit enne Geronimot. Võib-olla on Attila vale nuhtlus. Ma arvan, et katoliku kirik on paljusid sildistanud.
  
  "Leiame väga erinevaid kõrvalekaldeid," ütles Kinimaka. "Neid on nii palju ja ükski neist pole õige."
  
  Dahl vaatas talle otsa. "Meil on vaja võimalust oma otsingut kitsendada."
  
  Lauren, kes oli alati mõttekojaga ühendatud, vaatas teistpidi. "Jah, nad ütlevad. Jah."
  
  Tuul puhus õrnalt rootslase juukseid, kuid tema nägu jäi läbematuks. "Mul ei ole midagi".
  
  "Võib-olla peaksime Attilat uuesti vaatama?" May soovitas. "Kas tema eluloos on midagi?"
  
  Lauren käskis Washingtoni jõugul selle eest hoolitseda. Meeskond puhkas, magas, otsis vigu ja ei leidnud ühtegi ning osales veel kahes valehäires.
  
  Lõpuks pani Drake kokku meeskonna. "Ma arvan, et me peame seda nimetama ebaõnnestumiseks, inimesed. Ordu ütleb, et nad on selle leidnud, võib-olla ¸ aga kui meie ei saa, siis ei saa ka teised riigid seda teha. Võib-olla oleks parem jätta neljas ratsanik sinna, kuhu ta maeti. Kui ta isegi veel seal on."
  
  "Võib-olla rööviti haud varsti pärast matmist," ütles Hayden käsi laiali ajades. Aga siis oleks säilmed muidugi avastatud. Riie. Mõõk. Kalliskivid. Teised kehad."
  
  "Nii võimsat relva on raske sinna jätta," ütles Kenzi tühja näoilmega. "Ma tean, et minu valitsus seda ei teeks. Nad ei lõpetaks kunagi otsimist."
  
  Drake noogutas nõustuvalt. "Tõsi, kuid kahtlemata on meil tulemas ka teisi kriise. Me ei saa siia jääda igavesti."
  
  "Nad ütlesid sama asja Peruus," ütles Smith.
  
  Drake noogutas Laurenile. "Kas neil on meie jaoks midagi?"
  
  "Veel mitte, välja arvatud kaheksa muud potentsiaalset saiti. Näidustused on ikka samad. Ei midagi rasket."
  
  "Aga kas see ei võiks olla täpselt see, mida me otsime?" ütles Dahl väga vaikselt.
  
  Hayden ohkas. "Ma arvan, et pean sellele inimesele helistama ja sekretäriga ühendust võtma. Meil on parem..."
  
  "Ole ettevaatlik," hoiatas Alicia. "Võib-olla on see signaal, mida hülged ootavad."
  
  Hayden vaikis, tema silmadesse paistis ebakindlus.
  
  Dahl sai lõpuks nende tähelepanu. "Maaradar," ütles ta. "Otsib anomaaliaid, gravitatsioonilisi, magnetilisi või mida iganes. Loomulikult leiab ta kohutavalt palju, kuna see on väga vana planeet. Kuid me saame oma otsingut kitsendada. Me saame. Kurat, kuidas me saame nii lollid olla?
  
  Drake jagas Alicia murelikku pilku. "Kas sinuga on kõik korras, semu? Sa ei tunne ikka veel selle Olga tagajärgi, keda üritasid röövida, eks?
  
  "Mul on kõik korras. Ma olen täiuslik nagu alati. Kuulake - mäletate neid idioote, kes leidsid jumalate hauad?
  
  Drake'i nägu muutus nüüd tõsiseks. "See olime meie, Torsten. Noh, enamik meist."
  
  "Ma tean seda. Leidsime Odini, aga ka Thori, Zeusi ja Loki luud." Ta tegi pausi. "Aphrodite, Marss ja palju muud. Noh, millest olid nende relvad ja soomused tehtud? Mõned nende kalliskivid?"
  
  "Tundmatu aine, mis aitas meid hiljem teisel missioonil," ütles Drake.
  
  "Jah." Dahl ei suutnud naeru lõpetada. "Kelle mõõk maeti koos Attilaga?"
  
  Lauren hüppas selle peale. "Marss!" - hüüdis ta. Rooma sõjajumal torkas Attila mõõgaga sküütide kaudu läbi. Seda nimetati Püha sõja mõõgaks. Aga kui see tuli tõesti Marsi enda käest..."
  
  "Saate maaradari ümber konfigureerida, et seda konkreetset elementi otsida, " ütles Dahl. "Ja just see uskumatult haruldane element."
  
  "Ja buum!" Drake noogutas talle. "See on nii lihtne. Hull rootslane on tagasi."
  
  Alicia nägi ikka veel ärritunud välja. "Sa ei osanud paar päeva tagasi sellele mõelda, kurat?"
  
  
  KOLMEKÜMNE VIIES PEATÜKK
  
  
  Veel kaheksa tundi ja nad olid valmis. DC meeskond taaskäivitas maaradari pärast ühenduse võtmist Islandi arheoloogiaüksusega, kes alles uuris, mis on alles esimesest jumalate hauast. See tuleb alati Odinile tagasi, mõtles Drake oodates. On selge, et islandlased säilitasid enamiku leiu detailidest ja kõik proovid. Haruldase elemendi kohta andmete saatmine Washingtoni oli mõne minuti küsimus.
  
  Vähemalt nii nad ütlesid, kujutas Drake hiljem ette. Ta oleks šokeeritud, kui ameeriklastel poleks seda juba failis.
  
  Tehti test ja siis saadeti kuum signaal. Pingige piirkonda, kus nad olid juba ringi kõndinud, ja iidne Marsi mõõk sai kaardil selgeks punktiks.
  
  "See on kõik," ütles Mai. "Hunni Attila haud."
  
  Väljakaevamised algasid tõsiselt. Külarahvas hakkas juba välja kaevatud auku laiendama. Enne kui nad jõudsid tühimikuni, mis jooksis täiesti paralleelselt mõõgaga, maksid nad külaelanikele ära ja teesklesid nende lahkumist vaadates masendust.
  
  "Selle teine pool," ütles Mai, "on tohutu kultuuriline leid."
  
  "Me ei saa praegu selle pärast muretseda," ütles Hayden. "See on surma relv. See tuleb neutraliseerida, enne kui midagi teatame.
  
  Smith, Yorgi ja Kinimaka hüppasid sisse, rünnates maad. Dahl nägi endiselt välja ja tundis end veidi udune, kuigi Alicia ja Kenzi kasutasid võimalust kutsuda teda kõike alates 'tühikäigust' ja lõpetades 'hullu laiskusega'.
  
  Ei läinud kaua aega, et tühjusesse plahvatada.
  
  Drake vaatas, kuidas kolmik vahet suurendas. Mai ja Alicia uurisid piirkonda, et veenduda, et pikas rohus pole üllatusi, mis hakkasid ligi hiilima. Lauren kavatses augu lähedale jääda; vaatevälja kahe naise ja allolevate vahel.
  
  "Kuna me ei tea, kui kaugele me alla läheme," ütles Drake, "võib suhtlus olla kasutu. Aga ma arvan, et me mängime seda nii, nagu leiame.
  
  "Me vajame ainult kasti," kinnitas Hayden. "Me ei raiska aega millegi ega kellegi teise vahtimisele. Kas sa nõustud?"
  
  Nad noogutasid. Yorgi läks esimeseks, olles koondise väledaim. Järgmisena tuli Kinimaka, kes põdes endiselt peahaava, talle järgnes Smith. Drake hüppas auku, talle järgnesid Hayden ja Dahl. Rootslane pidi jääma sissepääsu juurde. Drake sukeldus ebaühtlase pinnase alla ja leidis end pimedast tunnelist. Üks minut roomamist ja seinte vahel pressimist viis suuremasse tühjusse, kus meeskond pööras vasakule. Yorgi ühendas mõõga kaasaskantava navigaatoriga ja hüüdis iga paari minuti järel nende ja tema vahelist kaugust.
  
  Drake hoidis taskulampi paigal, ühendades valgusvihud eesolijatega. Käik ei kaldunud kunagi kõrvale, vaid tiirutas ümber mõõga puhkepaiga, kuni nad aeglaselt sealt eemale suundusid.
  
  Yorgi peatus ees. "Võib-olla peame läbi murdma."
  
  Drake vandus. "See on tugev kivi. Meil oleks vaja suurt tehnikat, et sealt läbi murda. Kas sa näed, kui paks ta on?"
  
  Yorgi tegi rahulolematut häält. "Selle lõigu laius on kaks korda suurem."
  
  "Ja mõõk?" - Ma küsisin.
  
  "Ainult teisel pool."
  
  Drake'ile jäi selge mulje, et nendega mängiti. Vanajumalad lõbutsevad jälle. Mõnikord tundus, et nad järgnesid talle kogu tee, tirides ta ühte või teise seiklusesse, mõnikord naastes, et endast teada anda.
  
  Nagu praegu.
  
  Ta tegi oma otsuse. "Liikuge edasi," ütles ta. "Peame nägema, kuhu see lõik välja viib."
  
  "Noh, ees on üks anomaaliatest," saatis Yorgi vastuse. "Suur tundmatu vorm."
  
  Alicia hääl kostis läbi sideseadme. "Kas see liigub?"
  
  Drake tundis kurja huumoritooni. "Jäta järele".
  
  "Mitu jalga tal on?"
  
  "Alicia!"
  
  Kõik maa all võtsid püstolid välja. Drake püüdis ettepoole vaatamiseks oma kaela kangutada, kuid Kinimaka blokeeris tema vaate. Ainus, mis tal õnnestus, oli pea otsaga vastu tunnelit lüüa.
  
  Tolm sõeluti läbi õhu. Drake higistas, tema värsked sinikad tuikasid. Meeskond roomas edasi nii kiiresti kui suutis. Yorgi viis nad mööda aeglast kurvi. Alles siis noor venelane peatus.
  
  "Oh! Mul on midagi."
  
  "Mida?" - Ma küsisin. Kuulda oli mitut häält.
  
  "Oota. Sa võid minuga siia tulla."
  
  Peagi keeras Drake käänaku ümber ja nägi, et käigu külg laienes, muutudes kaheksa jala kõrguseks ja neli korda laiemaks kivikaareks. See oli punakaspruuni värvi, sile ja tõusis kitsama augu kohale, mis oli kaljusse raiutud, väike sissepääs nagu uks.
  
  Drake piilus selle augu pimedusse. "Nii et võib-olla kaevasid nad kivi natuke välja, tagades, et Attila jääb siia igaveseks?"
  
  "Kuid meie kohal pole jõge," ütles Yorgi. "See oli mul mõttes."
  
  "Jõe kursid muutuvad aastate jooksul, " ütles Hayden. "Kas Tisza kunagi seda teed voolas, ei oska me praegu öelda. Igatahes on see vaid paar meetrit lõuna pool."
  
  Drake kõndis pimeduse poole. "Ma olen mängus. Kas vaatame?
  
  Yorgi hüppas püsti, säilitades oma positsiooni ees. Alguses oli uus uks vaid täieliku mustuse piirjoon, kuid kui nad lähemale jõudsid ja taskulampe särasid, nägid nad teisel pool vihjeid suurele toale. Tuba ei olnud suurem kui korralik söögituba, täis tolmuosakesi ja absoluutset vaikust, mille keskel oli põlvekõrgune pjedestaal.
  
  Pjedestaalil oli kivikirst.
  
  "Uskumatu," õhkas Yorgi.
  
  "Kas sa arvad, et Attila on seal?" küsis Kenzi.
  
  "Ma arvan, et mõõk on." Yorgi kontrollis oma maaradarit. "Nii see asi ütleb."
  
  "Me jääme missioonile." Hayden isegi ei vaadanud kirstu. Ta oli hõivatud soo tundmaõppimisega. "Ja see on sealsamas? See on kõik".
  
  Drake vaatas, kuhu ta osutas. Meeskond kõndis läbi sissepääsukaare ja leidis end täielikult ruumist sees. Tuttav puukarp, mille kaanel oli ordu pitsat, seisis postamendil endal, kirstu jalamil. Hayden astus tema poole.
  
  "Olge valmis," ütles ta Laurenile side kaudu. "Oleme teel. Öelge Washingtonile, et me leidsime viimase kasti."
  
  "Kas sa avasid selle?"
  
  "Negatiivne. Ma arvan, et see ei ole hea mõte siin. Ootame, kuni jõuame tippu."
  
  Drake vahtis kirstu. Joogi nihkus lähemale. Kenzi ronis pjedestaalile ja vaatas alla.
  
  "Kas keegi aitab mind?"
  
  "Mitte praegu," ütles Hayden. "Me peame minema".
  
  "Miks?" Kenzi jäi suuremaks. "See pole siin nagu teistel meeskondadel. Tore on hetk iseendale, kas pole? See on tore vaheldus, et keegi ei ürita mind tagasi hoida.
  
  Drake lülitas side sisse. "Dal? Sa oled pätt."
  
  "Mida?"
  
  Kenzi ohkas. "See on lihtsalt kivist kaas."
  
  Drake nägi teda reliikviate smugeldajana, kellel oli kirg aarete vastu. Loomulikult ei vaibu see kunagi. See oli osa temast. Ta noogutas Haydeni poole.
  
  "Me tuleme teile järele. ma luban".
  
  Ta jooksis teisele poole pjedestaali, haaras kivist ja tõmbas.
  
  Hayden kiirustas hauast välja, Yorgi ja Kinimaka tema järel. Smith peatus uksel. Drake jälgis, kuidas Attila hunni hauakambrist aardeid avastati.
  
  Taskulambi valguses jäid ta silmad pimedaks; sädelevad rohelised ja punased, safiirsinised ja erekollased; vikerkaare varjundid, säravad ja vabad esimest korda peaaegu tuhande aasta jooksul. Rikkus liigutati, mõõk löödi selle liigutusega rivist välja. Teised terad vilkusid. Kaelakeed, pahkluud ja käevõrud lebasid hunnikutes.
  
  Selle kõige all, veel mõne riidetüki sisse mässitud, lebas Attila surnukeha. Drake uskus seda nii. Seda kohta ei avastanud kunagi hauaröövlid; seega rikkuse olemasolu. Natsid vajasid seda ainult oma suuremate plaanide jaoks ja tähelepanu juhtimine monumentaalsele leiule tõmbaks neile vaid tähelepanu. Hinge kinni hoides hüppas ta sideseadme juurde.
  
  "Lauren," sosistas ta. "Sa pead palkama kellegi, kes seda kõike valvab. Sa pead lihtsalt selle teoks tegema. See on imeline. Ainuke asi on..." Ta peatus otsides.
  
  "Mis see on?" - Ma küsisin.
  
  "Siin pole mõõku. Marsi mõõk on kadunud.
  
  Lauren hingas välja. "Oh ei, see pole hea."
  
  Drake'i nägu muutus pingeliseks. "Pärast kõike, mida oleme läbi elanud," ütles ta. "Ma tean seda kuradi hästi."
  
  Kensi naeratas. Drake vaatas tagasi. "Marsi mõõk on siin."
  
  "Kurat, sa oled tubli. Reliikvia smugeldaja ja meistervaras. Sa varastasid selle otse mu nina alt." Ta jõllitas. "See on hämmastav".
  
  "Sa ei saa midagi võtta." Ta nägi teda kalliskivi välja võtmas. "Aga ma usun, et lähete sinna kõige väärtuslikuma kauba järele."
  
  "Rohkem kui Attila?"
  
  "Jah muidugi. Saate selle üles korjata. Aga mida iganes sa teed, hoia mõõk enda jaoks."
  
  Kenzi naeris ja eemaldas käe, jättes maha kalliskividega aarde, kuid jättis mõõga alles. "Nüüd olen seda kõike näinud," ütles ta mõningase aukartusega. "Me saame minna."
  
  Drake oli õnnelik, et naine näitas üles sisemist soovi ja et ta aitas tal seda täita. "Siis on kõik korras. Vaatame, mis on Surma ratsanik.
  
  
  KOLMEKMEND KUUES PEATÜKK
  
  
  Otsese päikesevalguse käes põlvitades uuris SPEARi meeskond viimse kohtuotsuse ordeni viimast kasti.
  
  Kinimaka ootas heakskiitu, kui Alicia ja Mai piirile lähenesid, nüüd võis silmapiiril näha sõbralikke helikoptereid. Hayden osutas Kinimakale.
  
  "Jätkake samas vaimus, Mano. Peame enne ettevõtte saabumist nägema, mis sees on; sõber või vaenlane."
  
  Havailane noogutas ja klõpsas lukku. Drake kummardus ettepoole, kui kaas kerkis, lüües pead Dahliga.
  
  "Jama!" - hüüdis ta silmi pilgutades.
  
  "Kas see oli teie suudluskatse, Yorkie?"
  
  "Ma suudlen sind, kui sa torkad mulle veel korra näkku selle karvase mopi, mida nimetad peaga. Verine Yorkshire'i suudlus."
  
  Muidugi ei kuulnud teda keegi. Nad kõik olid keskendunud uuele ilmutusele.
  
  Hayden vaatas sisse, kummardus Kensi kohale. "Sheeeit," ütles ta juhuslikult. "Ma poleks kunagi ette kujutanud, et see niimoodi läheb."
  
  "Ja mina ka". May seisis.
  
  "Tõeline viimane kohtuotsus," ütles Lauren teksti uuesti ette lugedes. "Kõige hullem."
  
  "Noh, ma ei tea, kuidas teiega on," pomises Alicia. "Aga kõik, mida ma sees näen, on kuradi paberitükk. Kõlab nagu minu ostunimekiri."
  
  Mai vaatas tagasi. "Millegipärast ei kujuta ma teid supermarketis ette."
  
  Alicia võpatas. "Ainult üks kord. Kõik need kärud, vahekäikude tõkked ja valikud ajasid mu rajalt täiesti kõrvale. Ta uuris igatsusega lähenevaid ründehelikoptereid. "See on palju parem".
  
  Kinimaka sirutas käe kasti ja tõmbas sealt paberitüki ning hoidis seda üleval, et kõik näeksid. "See on lihtsalt hulk numbreid."
  
  "Juhuslikult," ütles Smith.
  
  Drake tundis end vihasena. "Niisiis, viimse kohtuotsuse ordu saatis meid poolele maailmale, et leida hauast paberitükk, mida oli sadu aastaid peidetud? Koht, mida me poleks võib-olla kunagi leidnud, kui meil poleks kogemusi jumalate haudadega? Ma ei saa sellest aru ".
  
  "Natsid olid reliikviate ja aardekütid," ütles Kenzie. "Kas teate seda uskumatut massi, mille nad hiljuti polaarjää alt avastasid? Mõned ütlevad, et see on natside baas. Nad rüüstasid kõike alates ehetest kuni kirjarullide ja maalideni. Nad üritasid luua zombisid, otsisid igavest elu ja kaotasid tuhandeid inimesi ohtlike otsingute käigus. Kui nad otsustasid rikkuse varastamise asemel jätta selle hunni Attila hauakambrisse, on sellel kohutav põhjus.
  
  Lauren osutas oma kõrvadele. "Columbia ringkond tahab teada, mis see on."
  
  Hayden võttis selle Kinimakilt. "Nii, poisid, see on vana märkmepaber, üsna paks ja mõlemalt poolt rebenenud. See on kollaseks muutunud ja tundub üsna habras. Nii et keskel on kirjarida, mis koosneb ainult numbritest. Ta luges need ette: "483794311656..." Ta tõmbas hinge. "See pole veel kõik..."
  
  "Nohiku märg unenägu." Alicia ohkas. "Aga mida kuradit me peaksime tegema?"
  
  "Kao siit minema," ütles Drake ja tõusis püsti, kui helikopterid maad langesid. "Enne kui hunnid meid leiavad."
  
  Piloot sörkis üles. "Kas te olete valmis? Peame sellel silma peal hoidma."
  
  Meeskond saatis ta tagasi helikopterite juurde. Hayden lõpetas oma kõne ja andis paberitüki ümber, kui nad istet võtsid. "Ideid?"
  
  "Sa ei saa nendega isegi lotot mängida," ütles Alicia. "Kasutu".
  
  "Ja mis on neil pistmist surmaga?" Drake ütles. "Ja neli ratsanikku? Kuna numbrid tunduvad olulised, kas sellel võib olla midagi pistmist sünnikuupäevadega? Surma kuupäevad?
  
  "Me oleme siin," kostis hääl tema kõrvas ja talle meenus taas, et nad olid ühenduses kogu maailmaga, välja arvatud juhul, kui nad pidid missiooni lõpuleviimiseks DC välja lülitama. Sel juhul olid nad ühenduses ainult Laureniga.
  
  "Mitte ainult tema peal," ütles teine hääl. "Me saime selle."
  
  Drake kuulas, kuidas helikopterid aeglaselt õhku tõusid.
  
  "Need jaotusnumbrid on koordinaadid. Kergesti. Natsid jätsid teile täiusliku sihtmärgi, inimesed.
  
  Drake hakkas oma relvi kontrollima ja ette valmistama. "Sihtmärk?" - Ma küsisin.
  
  "Jah, esimene numbrikomplekt viitab Ukrainale. Jada on üks pikk pidev arv, nii et selle dešifreerimiseks kulus meil veidi aega.
  
  Alicia vaatas kella. "Ma ei helista viis minutit päevas."
  
  "Sul ei ole IQ sada kuuskümmend."
  
  "Kust kuradist sa tead, tark mees? Ma pole seda kunagi testinud."
  
  Minut vaikust ja siis: "Igatahes. Sisestasime kogu jada ja ühendasime selle satelliidiga. See, mida me praegu vaatame, on suur tööstuspiirkond, kokku võib-olla kaheksa ruutmiili. See on enamasti ladusid täis, lugesime üle kolmekümne ja need tunduvad tühjad olevat. Midagi mahajäetud sõjaajastust. See võib olla vana Nõukogude sõjaväe laohoone, mis on nüüd mahajäetud.
  
  "Ja koordinaadid?" küsis Hayden. "Kas nad viitavad millelegi konkreetsele?"
  
  "Ikka kontrollin." Liinil valitses vaikus.
  
  Haydenil polnud vaja piloote teavitada; nad suundusid juba Ukrainasse. Drake tundis end veidi lõdvestununa; vähemalt nende rivaalvõistkonnad ei suutnud neid sellega võita. Ta vaatas Haydenile otsa ja tegi suu.
  
  Kas me saame selle välja lülitada?
  
  Ta tegi näo. See tunduks kahtlane.
  
  Sünnimärk? Ta matkis seda aeglaselt ette kummardudes.
  
  Ka Hayden arvas nii. Pole kedagi, keda saaksime usaldada.
  
  Alicia naeris. "Kurat, Drake, kui sa tahad teda suudelda, siis lihtsalt tee seda."
  
  Yorkshire"i mees nõjatus tahapoole, kui helikopter taevast läbi lõi. Täiskoormusega töötamine oli peaaegu võimatu, kui polnud kindel, kas isegi su enda ülemused on sinu seljataga. Ta südamele langes raskustunne. Kui keegi plaanis midagi nende vastu, on ta sellest teada saamas.
  
  Suhtleja piiksus.
  
  "Vau".
  
  Hayden tõstis pea. "Mida?" - Ma küsisin.
  
  Washingtonist pärit supernohiku hääl kõlas hirmunult. "Oled sa kindel, Jeff? Tähendab, ma ei saa neile seda öelda ja siis saan teada, et see on vaid oletus."
  
  Vaikus. Siis hingas nende väljavalitu sügavalt sisse. "Vau, ma pean ütlema. See on halb. See on tõesti halb. Koordinaadid näivad viivat otse Surmaratsutaja juurde.
  
  Dahl tegi pausi, laadides salve püstolisse. "See on mõistlik," ütles ta. "Aga mis see on?"
  
  "Tuumalõhkepea."
  
  Hayden surus hambad kokku. "Kas saate seda täpselt määratleda? Kas see on otse-eetris? On seal-"
  
  "Oota," hingas nohik hinge kinni pidades. "Palun lihtsalt oota. See pole veel kõik. Ma ei mõelnud "tuumalõhkepead".
  
  Hayden kortsutas kulmu. "Mida sa siis mõtlesid?"
  
  "Kolmes laos on kuus tuumalõhkepead. Me ei näe läbi seinte, sest hooned on vooderdatud pliiga, küll aga näeme oma satelliitide abil läbi katuste. Piltidel on näha, et tuumarelv pärineb kaheksakümnendatest, on õigele ostjale tõenäoliselt väärt varandust ja seda hoitakse hoolikalt. Valve on enamasti sees, vahel sõidetakse tühja baasi ringi."
  
  "Nii et viimase kohtuotsuse ordu peitis kuus tuumarelva kolme lattu, et neid hiljem kasutada?" küsis Mai. "See tundub tõesti natslik asi."
  
  "Relv on ka töökorras," ütles geek.
  
  "Kuidas sa seda teadsid?"
  
  "Arvutisüsteem töötab. Neid saab relvastada, suunata, vabastada.
  
  "Kas teil on täpne asukoht?" küsis Kenzi.
  
  "Jah me teeme. Kõik kuus olid rihmadega ladudes asuvate pardaveokite tagaosa külge kinnitatud. Kummalisel kombel on tegevus sees viimasel ajal kahekordistunud. Muidugi võiks neid ka teisaldada."
  
  Drake vaatas Haydenile otsa, kes talle tagasi vaatas.
  
  "Mutt," ütles Kensi valjusti.
  
  "Aga konkureerivad meeskonnad?" - küsis Dahl.
  
  "NSA andmetel on kuulujuttude arv kasvanud. Ei näe hea välja."
  
  "Ma tahaksin teada, mida nad loodavad leida," ütles Mai. "Välja arvatud kuus vana tuumalõhkepead."
  
  "Marsi mõõk"
  
  Drake keeras kiiresti kaela. "Mida?" - Ma küsisin.
  
  "Kõik said koordinaadid, eeldades, et see mutt siin töötas. Igaüks seadis endale ülesandeks luua satelliit. Meie pilditarkvara on varustatud kõikvõimalike anduritega ning alates Odini loost ja sellele järgnenud möödalaskmistest suudame tuvastada haruldase elemendi, mis on seotud haudade ja jumalatega. Meie instrumendid näitavad objekti ligikaudset suurust ja kuju ning see sobib puuduva mõõgaga. Nad kõik teavad, et oleme leidnud mõõga ja liigume tuumalaengute poole. Peame seda tegema."
  
  "Jätke mõõk chopperile." Smith kehitas õlgu.
  
  Drake, Dal ja Hayden vahetasid pilke. "Põrgus pole võimalust. Mõõk jääb meile."
  
  Drake langetas pea. "Ainus verine asi, mis on väärtuslikum kui Tšingis-khaan, Attila, Geronimo ja Hannibal kokku," ütles ta. "Ja me oleme sunnitud üle minema tuumarelvadele."
  
  "Mõeldud ette," ütles Mai. "Ja nad vajavad seda mitmel põhjusel. Rikkus."
  
  "Tasu," ütles Smith.
  
  "Ahnus," ütles Kensi.
  
  "Probleemideta," ütles Hayden veendunult. "Kõigil neil põhjustel kokku. Kus on kuus tuumarelva?"
  
  "17. laos on kaks," ütles arvutimees. "Teised tuumarajatised asuvad kaheksateistkümnendas ja üheksateistkümnendas ning ma ütlen teile praegu nende täpse asukoha. See on suur alus ja me loendame vähemalt kahekümne keha soojuse eraldumist, nii et olge ettevaatlik."
  
  Drake nõjatus tagasi ja vaatas katust. "Jälle?"
  
  Hayden teadis, mida ta mõtles. "Kas sa usud, et pärast seda kõik muutub?"
  
  Ta naeratas kurvalt. "Ma usun".
  
  "Siis lööme kõvasti," ütles Dahl. "Meeskonnana, kolleegidena. Teeme seda viimast korda."
  
  
  KOLMEKMENDES SEITSMES PEATÜKK
  
  
  SPEARi meeskonnal polnud kerge. Vana mahajäetud alus oli lihtsalt suurte piklike laohoonete segamini, mille vahel kulges siledate pinnasteede võrgustik. Teed olid väga laiad, et mahutada suuri veoautosid. Drake teoretiseeris, et see oli kunagi olnud mingi ladu, koht, kus võis hoida tohutul hulgal sõjavarustust. Kopterid maandusid äärelinnas, roostes lagunenud aia taha ja lülitasid peaaegu silmapilkselt mootorid välja.
  
  "Meeskond on valmis," ütles Hayden oma suhtlejasse.
  
  "Mine," ütles konstaabel DC talle. "Veenduge, et lõhkepead on keelatud ja teine ese on ohutu."
  
  Dahl nurises pikali. "Räägime talliukse lukustamisest pärast seda, kui hobune on ära jooksnud."
  
  Meeskond oli juba mõttes kaardistanud kõigi kolme lao asukohad ja neil oli hea ettekujutus käänulisest teedevõrgust. Sisuliselt kõik kattus kõige muuga. Ei olnud tupikteid, ümbersõite ega evakuatsiooniteid, välja arvatud üks. Kõiki perimeetri laohooneid ümbritses tihe mets, kuid sisemised - kolm elutähtsat - paiknesid teiste seas suvalises järjekorras.
  
  Nad jooksid koos.
  
  "Peame lahku minema, tuumarelvad neutraliseerima ja seejärel leidma viisi, kuidas need siit ilusamasse kohta välja viia," ütles Hayden. "Rumeenia pole kaugel."
  
  Nüüd oli Lauren nendega, täielikult Washingtoniga ühendatud, ja olles tõestanud, et suudab surve all mõelda, võib neil teda tuumarelvade käsitsemisel vaja minna. Alahinnata ei saa stabiilset pead, mis on võimeline kanalite kaudu infot edastama. Nad kõndisid madalalt, kiiresti ja suundusid ladudesse.
  
  Nende ees avanes mahajäetud pinnastee. Peale selle oli kogu ala kaetud palja mulla ja kildaga, vaid üksikute hõreda pruuni muru puhmikutega. Drake uuris sündmuskohta ja andis käsu edasi liikuda. Nad jooksid välja, relvad valmis. Mustuse ja õli lõhn ründas ta meeli ning külm tuul lõi näkku. Nende varustus kõlises ja saapad lõid kõvasti vastu maad.
  
  Nad lähenesid lao esimesele seinale ja peatusid, toetades seda seljaga. Drake heitis pilgu mööda joont.
  
  "Valmis?" - Ma küsisin.
  
  "Mine."
  
  Ta skaneeris nende marsruudi järgmist lõiku, teades, et neil ei olnud ühtegi CCTV-kaamerat, mille pärast muretseda, kuna seadmed polnud peale mobiiltelefonide baasist tulevaid signaale vastu võtnud. Tuumalaengud ise tekitasid madala sagedusega suminat. Peale selle oli koht viljatu.
  
  Veel üks jooks ja nad tulid teisele laole. Igal neist oli musta kriipsuga üle kirjutatud number. Igaüks neist nägi välja lagunenud, maitsetu, katuselt alla voolanud roosteojadega. Vihmaveerennid kõikusid vabalt, sakilised lõigud näitasid maapinnale, tilkus musta vett.
  
  Drake nägi nüüd ees Laohoone 17 vasakut nurka. "Me ületame selle tee," ütles ta. "Me liigume mööda selle lao äärt, kuni jõuame lõpuni. Seega oleme seitsmeteistkümnest vaid paarikümne jala kaugusel.
  
  Ta liikus edasi, siis peatus. Turvasõiduk sõitis mööda teed, mis neid ristus. Midagi siiski ei juhtunud. Drake hingas kergendatult.
  
  "Siin pole sõpru," tuletas Dahl neile meelde. "Ära usalda kedagi väljaspool meeskonda." Ta ei pidanud lisama "isegi ameeriklased".
  
  Nüüd liikus Drake oma kohalt, surus end vastu laoseina ja liikus edasi. Laos 17 oli kaks väikest akent ettepoole. Drake kirus vaikselt, kuid mõistis, et muud väljapääsu pole.
  
  "Liikuge," ütles ta tungivalt. "Liiguta see kohe."
  
  
  KOLMEKÜMNEND KAheksas PEATÜKK
  
  
  Nad jooksid lao uste juurde, jagunedes kolmeks rühmaks. Drake, Alicia ja May kogusid igaüks seitseteist punkti; Dal, Kenzie ja Hayden said igaüks kaheksateist skoori, jättes Smithile, Laurenile, Kinimakale ja Yorgile igaühele üheksateist. Ühena põrutasid nad peaustesse.
  
  Drake lõi ust jalaga, rebis selle hingedest lahti. Mees oli just kontorist väljas. Drake võttis ta kaenla alla, tiris teda kõvasti ja viskas ta vastu kabineti vastasseina. Kitsas käik, milles nad olid, avanes otse lattu, nii et Alicia ja May kõndisid selle ümber.
  
  Drake tegi mehele otsa, jättis ta koomasse ja vaatas enne naistega ühinemist väikesed kontorid üle. Tema silmi avanes hingemattev vaatepilt. Ladu oli suur, pikk ja kõrge. Selle keskel, silmitsi rulluste kaldaga, seisis pikk madal pardaveok - suure mootoriga kabiin ees. Kaks tuumalõhkepead lebasid veoki tagaosas, selged kui päev, ninad ettepoole suunatud, mustad rihmad kinnitasid neid korrapäraste ajavahemike järel. Rihmad tagaksid paindlikkuse ilma palju liigutamata - hea mõte transportimiseks, soovitas Drake, kuna keegi ei tahtnud, et surmav rakett põrkaks vastu seisva objekti. Hiiglasliku veoauto küljes lebas tohutu hunnik külgkardinaid, mis tema arvates olid enne väljalendu kinnitatud.
  
  "Ei mingit turvalisust," ütles Mai.
  
  Alicia osutas veokist paremal asuvale teisele kontorile. "Minu ettepanek".
  
  "Arvate, et nad on rohkem mures," ütles Mai.
  
  Drake ei saanud jätta kontrollimata turvakaameraid, kuna tal oli raske täielikult toetuda ventilaatorite rühmale, kes istub konditsioneeriga kontoris. "Meie vana sõber, rahulolu on ilmselt tööl," ütles ta. "Nad hoidsid seda pikka aega saladuses."
  
  Sidekanalite kaudu kuulsid nad lahinguhääli, teised meeskonnad olid hõivatud.
  
  Alicia tormas veoauto juurde. "Minu peal!"
  
  
  * * *
  
  
  Dahl haaras lähimast mehest kinni ja viskas ta sarikatesse, saades korraliku eetriaega, enne kui vaatas, kuidas ta kohmakalt maapinnale vajus. Luud olid katki. Veri voolas. Kenzi libises mööda, tulistades oma püstolkuulipilduja, tabades põgenevaid mehi, kes seejärel oma näoga kõvasti vastu maad lõid. Hayden vahetas poolt, eelistades oma Glocki. Nende leitud hiiglaslik veoauto oli pargitud laohoone keskele, kolme kontori ja mitme kastirea kõrvale. Neil polnud õrna aimugi, mis seal sees oli, kuid arvasid, et oleks mõistlik see välja uurida.
  
  Hayden kõndis veoki poole, tema silmad uurisid pea kohale paigaldatud tuumalaengute paari. Kurat, nad olid sellel kaugusel tohutud. Koletised, millel pole muud eesmärki kui hävitada. Siis olid nad kahtlemata Surm ja kuulusid selgelt neljandasse ratsanikusse. Attila oli neist neljast vanuselt teine tegelane, kes sündis seitsesada aastat pärast Hannibali ja juhuslikult seitsesada aastat enne Tšingis-khaani. Geronimo sündis 1829. aastal. Kõigil sõitjatel on omal moel õigus. Kõik kuningad, palgamõrvarid, kindralid, konkurentsitud strateegid. Kõik esitasid oma eeldatavale parimale väljakutse.
  
  Kas see oli põhjus, miks ordu nad valis?
  
  Ta teadis, et Washingtoni mutt mõnitas neid osavalt.
  
  Praegu pole aega midagi muuta. Ta kõndis platvormi taha kastide poole. Mõned kaaned olid väändunud, teised toetusid vastu puitseinu. Ülevalt lekkis põhk ja muud pakkematerjalid. Hayden tulistas ühte meest, vahetas seejärel kuulid teisega ja oli sunnitud katte saamiseks maapinnale sukelduma.
  
  Ta leidis end veoauto tagaotsast, tuumalõhkepea saba tema kohal rippumas.
  
  "Mis kuradit juhtuks, kui kuul tabaks ühte neist asjadest?"
  
  "Ära muretse, see peaks olema hea lask, et tabada südamikku või lõhkeainet," ütles hääl talle side kaudu. "Kuid ma arvan, et alati on võimalus õnnelikuks pausiks."
  
  Hayden surus hambad kokku. "Oi, aitäh, sõber."
  
  "Pole probleemi. Ärge muretsege, seda tõenäoliselt ei juhtu."
  
  Hayden ignoreeris pehmet ja kiretut kommentaari, veeres laiali ja tulistas kogu salve vastase pihta. Mees kukkus, veritsedes. Hayden sisestas sahtlite poole tormas teise ajakirja.
  
  Teda ümbritses tohutu ladu, mis kajas püssipaugust, piisavalt avar, et tekitada rahutust, sarikad nii kõrged, et ebasõbralik vaenlane võis nendesse kergesti peituda. Ta vaatas kastide tagant välja.
  
  "Ma arvan, et meil läheb hästi," ütles ta. "Paistab, et neil on siin käimas rohkem kui üks operatsioon."
  
  Kenzi jooksis Marsi mõõka vehkides üles. "Mis see on?" - Ma küsisin.
  
  Dahl kükitas platvormi tohutu ratta juurde. "Vaata oma selga. Meil on siin rohkem kui üks vaenlane."
  
  Hayden sõelu õled. "Varastatud kaup," ütles ta. "See peab olema vahepunkt. Siin on suur valik."
  
  Kenzi võttis välja kuldse kujukese. "Neil on meeskonnad, kes viivad läbi majast majja haaranguid. Sissemurdmine. See on tohutu äri. Kõik eksporditakse, müüakse või sulatatakse. Teadvuse tase nende kuritegude taga on alla nulli.
  
  Dahl sosistas: "Teist vasakule."
  
  Hayden heitis kasti taha, märkas oma ohvrit ja avas tule.
  
  
  * * *
  
  
  Lauren Fox järgnes Mano Kinimakale lõvikoopasse. Ta nägi, kuidas Smith vaenlasega hakkama sai ja ta surnuks jättis. Ta nägi, kuidas Yorgi valis kontoriukse luku, astus sisse ja kuulutas selle vähem kui minutiga aegunuks. Iga päev püüdis ta meeleheitlikult sammu pidada. Ta muretses iga päev, et võib meeskonnas koha kaotada. See oli osa sellest, miks ta Nicholas Belliga kurameeris, miks ta suhtles ja otsis muid abistamisviise.
  
  Ta armastas meeskonda ja tahtis jääda selle osaks.
  
  Nüüd jäi ta tagasi, Glock käes, lootes, et ta ei pea seda kasutama. Platood hõivasid suurema osa tema nägemisest, tohutud ja kohutavad. Lõhkepead olid tuhmi rohekat värvi, mis ei peegeldanud valgust, kahtlemata üks ähvardavamaid kujundeid, mida tänapäeva inimmõistus võib ette kujutada. Smith maadles suure valvuriga, lõi mitu lööki ja viis tüübi välja just siis, kui Lauren hiilis appi. Temast paremal tulistas Kinimaka veel kaks. Kuulid hakkasid ümber lao lendama, kui teised said aru, et nad on rünnaku all.
  
  Ta nägi tagantpoolt, kuidas mitmed valvurid veoki kabiini tungisid.
  
  "Ettevaatust," lülitas ta ühenduse sisse, "ma näen inimesi suundumas rindele. Issand jumal, kas nad püüavad neid siit välja saada?"
  
  "Oh ei," oli DC vastus kõigile vaatamiseks. "Te peate need tuumarelvad neutraliseerima. Kui neil meestel on käivituskoodid, siis isegi üks neist, mis vabastatakse, on katastroof. Vaata, kõik kuus tuleb neutraliseerida. Nüüd!"
  
  
  * * *
  
  
  "Pagana lihtne sul seda öelda," pomises Alicia. "Mähkisin rüüsse ja rüüpasin oma vahutavat cappuccinot. Oota, ma näen, et nad lähevad ka siin takso poole.
  
  Drake muutis suunda, nähes, et suudab platvormi sellel küljel kihutada ilma vastupanuta. Ta viipas Aliciale ja asus kiiresti teele.
  
  Mai hääl murdis tema keskendumise. "Vaadake ette!"
  
  Mida...?
  
  Paksu musta nahktagiga mees libises platvormi alla, jalad välja sirutatud. Tänu õnnele või nutikale kavandile tabasid nad Drake'i säärte ja saatsid ta vajuma. Püstolkuulipilduja libises edasi. Drake eiras uusi verevalumeid ja roomas veoki alla just siis, kui valvur tule avas. Kuulid läbistasid tema selja taga betooni. Valvur jälitas teda, tõmbas ta relva.
  
  Drake ronis otse veoauto alla, tundes tohutut relva oma pea kohal. Valvur kummardus, siis kükitas. Drake tulistas oma Glocki ja lõikas mehe otsaesise läbi. Ta kuulis selja tagant samme ja siis langes teise mehe raskus tema peale. Drake'i lõug tabas maad, pannes tähed ja mustus tema silme ees keerlema. Ta hambad klõpsasid kokku, murdes pisikesi tükke. Valu plahvatas kõikjal. Ta keeras end ümber ja lõi küünarnukiga kellegi näo vastu. Püstol tõusis ja tulistas; kuulid läksid Drake'i koljust tolli võrra mööda ja läksid otse üles tuumalaengu alusesse.
  
  Drake tundis adrenaliinilaksu. "See..." Ta haaras mehe peast ja virutas selle kõigest jõust vastu betooni. "... persse." Tuuma. Rakett." Iga sõna on löök. Lõpuks langes pea tagasi. Drake ronis veoki alt tagasi ja kohtas Aliciat edasi jooksmas.
  
  "Pole aega magada, Drakes. See on tõsine jama."
  
  Yorkshirelane haaras oma püstolkuulipilduja ja püüdis kõrvade helisemist peatada. Alicia hääl aitas.
  
  "Mai? Kas sinuga on kõik korras?"
  
  "Ei! Surusid üksteise vastu."
  
  Platvormi mootorist kostis mürinat.
  
  "Jookse kiiremini," ütles Drake. "Veel mõni sekund ja need lõhkepead on siit minema!"
  
  
  KOLMEKÜMNEND Üheksas peatükk
  
  
  Drake suurendas kiirust. Nendel päevadel oli harjumatu, et ta nägi otse, nii et täna oli kõik nagu tavaliselt. Ees asuv kajutiuks tõusis pea kõrgusele. Drake sirutas käe, haaras käepidemest ja tõmbas. Alicia võttis oma Glockiga sihikule.
  
  Käsigranaat põrkas tagasi.
  
  Drake vaatas talle otsa ega uskunud oma silmi. "Mis sa oled, kuradi laps..."
  
  Alicia tabas teda rindu, pannes ta tahapoole ja ümber veoki esiosa lendama. Granaat plahvatas ägedalt, paisates igas suunas lendlevaid šrapnelle. Drake sõitis Aliciaga, need kaks jäid kokku. Veoki uks hakkas sõiduki ees pöörlema ja kukkuma. Kui Drake üles vaatas, istus kõrgel kajutis vaid üks inimene, kes talle kurjalt naeratas. Ta vajutas gaasipedaali.
  
  Drake teadis, et põrgus pole võimalik, et sõiduk saaks piisavalt kiiresti liikuda, et neile otsa sõita. Ta vaatas küljele ja nägi veel kolme valvurit neile vastu tormas. Veok möirgas ellu, kui selle rattad hakkasid kokku lukustuma ja seda ühe tolli kaupa edasi liikuma. Lükanduksed ei nihkunud, kuid see ei takistanud teda.
  
  Suhtleja ärkas ellu.
  
  "Nad viivad veoautod siit minema! Kajutid on kuulikindlad. Ja paganama raske on ligi pääseda." See oli Haydeni hääl."
  
  "Kas pole sissepääsu?" - küsis Kinimaka.
  
  "Ei. See on suletud. Ja ma ei taha liiga palju jõudu kasutada, kui teate, mida ma mõtlen."
  
  Ja kuigi Drake teadis, et nende enda veokil pole nüüd külgust, oli siiski veel kahe pärast, mille pärast muretseda.
  
  "Hüppa platvormile," ütles ta. "Hakka neid tuumalaenguid lahti ühendama. Nad on sunnitud lõpetama."
  
  "Risklik. Neetud riskantne, Drake. Mis saab siis, kui üks lõhkepeadest tuleb ära?"
  
  Drake jooksis kabiini tagant välja, tulistades ründajate pihta. "Üks kuradi probleem korraga. Kes me oleme - imelapsed?"
  
  Alicia tulistas oma jälitajat. "Ma kardan, et nad on tänapäeval rohkem nagu "varjulised pätid".
  
  Koos hüppasid nad platvormile ja leidsid end silmitsi tuumapommiga.
  
  
  * * *
  
  
  "See töötab kahel rindel," ütles Drake nüüd side kaudu. "Saame samaaegselt neutraliseerida ja lahti ühendada."
  
  Hayden naeris. "Püüdke mitte tunduda nii omapäi."
  
  "Yorkshire'i inimesed ei käitu üleolevalt, mu kallis. Teeme kõike hämmastavalt väikese alandlikkusega.
  
  "Lisaks paar tuhat nõmedat asja." Dahli hääl kõlas nagu ta jookseks. "Yorkshire"i pudingid. Terjerid. Õlu. Spordimeeskonnad. Ja see aktsent?"
  
  Drake tundis, et veok hakkas tema all liikuma. "Kus on juhtpaneel, inimesed?"
  
  Tehnik vastas kohe. "Kas näete, kuidas lõhkepea koosneb umbes kolmekümnest kumerast paneelist? See on teravast otsast kaheksandik."
  
  "Minu omapärane keel."
  
  Kostis veel lasku. Alicia keskendus juba jälitamisele. Mai hüppas just platvormi taha. Nüüd vaatas ta tuumarelva tagaosa.
  
  "Halvad uudised. Britid on siin."
  
  "Ma arvan, et meil on hiina keel," rääkis Dahl.
  
  "Prantsuse," ütles Kinimaka. "Uus meeskond"
  
  Drake hüppas juhtpaneelile. Kas me teame, kus on Marsi mõõk?
  
  "Jah, Matt. Aga ma ei saa seda praegu kõva häälega välja öelda, eks?" - vastas hääl.
  
  "Jah," ütles Dahl.
  
  Drake võpatas ja tõmbas välja väikese elektrilise kruvikeeraja koos mitmeotstarbelise otsaga. Ta keeras kaheksa polti kiiresti lahti ja lasi neil välja kukkuda. Ta leidis end kahe väikese auto sat-navi ekraani suuruse juhtpaneeli, klahvistiku ja paljude vilkuvate valgete sümbolite ees.
  
  "Kirillitsa," ütles ta. "Muidugi on."
  
  "Kas see päev võib veel hullemaks minna?" Alicia karjus üle maailma.
  
  Yorkshirelane langetas pea. "See hakkab nüüd kuradima juhtuma."
  
  Veok suurendas kiirust, liikudes lükandukse poole. Britid edenesid tihedas koosseisus lao tagant. Valvurid olid nende ümber laiali.
  
  Tuumapomm sähvatas, täielikult aktiveerituna, oodates stardikoodi või tapmiskoodi.
  
  Drake teadis, et nad peavad kolima. Ta teadis, et nad ei saa liikuda. Ainus asi, mida ta ei teadnud, oli see, kes sureb esimesena?
  
  
  * * *
  
  
  Esimesena tormasid sisse valvurid, kes tulistasid. Drake oli suur sihtmärk ja paigalseisvad kuulid tõmbusid Aliciast mööda, tabades lõhkepead. Hetkeks vilksatas tema silme ees Drake"i elu, siis võttis Alicia maha ühe valvuri ja Mai teise. Ta nägi midagi enamat tulemas, kuigi ta teadis, et nende pimedalt on tulemas rohkem. Valged sümbolid vilkusid, kursor vilkus ja ootas.
  
  "Kas arvate, et turvasüsteem võib plahvatada?" ütles Smith äkki vaikselt. "Võib-olla on see nende käsk?"
  
  "Miks nad pidid surema?" küsis Kenzi.
  
  "Oleme seda varem näinud," ütles Kinimaka. "Suuret makset saavad pered vajasid perepea surma korral arstiabi või meeleheitlikku ümberpaigutamist. Kui nad kuuluvad näiteks maffiasse või triaadi. See on võimalik."
  
  Drake teadis, et nad ei saa kauaks õnnelikuks jääda. Alicial õnnestus veoki edasi veeremisel rihm lahti saada. Loodan, et juht näeb. Aga kas ta siis ei hooliks? Drake ei näinud muud valikut.
  
  Ta kihutas meeletult kätega vehkides mööda platvormi tahapoole.
  
  "Oota! Peatu, peatu. Ära tulista. Ma olen inglane!"
  
  Dahli nurin ütles kõik, sõnu polnud vaja.
  
  Drake kukkus veoki tagaosas põlvili, tuumarelva saba temast vasakul, käed õhus ja silmitsi läheneva viiemehelise SAS-i üksuse poole, täiesti relvastamata.
  
  "Me vajame teie abi," ütles ta. "Meie jaoks on liiga palju kaalul, et sõda pidada."
  
  Ta nägi, kuidas noormees lülitus suhtlusele, nägi, kuidas kaks vanemat meest vaatasid talle näkku. Võib-olla tunnevad nad ta ära. Võib-olla teadsid nad Michael Crouchist. Ta rääkis uuesti.
  
  "Mina olen Matt Drake. Endine SASi sõdur. Endine sõdur. Töötan rahvusvahelises eriüksuste meeskonnas nimega SPEAR. Koolitasin Herefordis. Mind juhendas Crouch.
  
  Ma mäletan seda nime, kõike seda. Viiest relvast kaks lasti alla. Drake kuulis Alicia häält üle side.
  
  "Sa oleksid võinud ka minu nime mainida."
  
  Ta võpatas kergelt. "See ei pruugi olla parim idee, kallis."
  
  Mai ja Alicia hoidsid valvureid eemal. Sekundid möödusid. Briti SAS-i sõdurid avasid tule rohkemate lähenevate valvurite pihta, kes hiilisid lamedat voodit täitnud õlitünnide taha. Drake ootas. Raadiomees lõpetas lõpuks.
  
  "Matt Drake? Ma olen Cambridge'ist. Oleme varem kohtunud. Mida sul vaja on?"
  
  Head päeva, mõtles ta. SAS pardal.
  
  "Aidake meil seda ladu kindlustada, peatada see veok ja desarmeerida see tuumapomm," ütles ta. "Selles järjekorras".
  
  Britid haarasid sellest kinni.
  
  Eraldudes ja mööda platvormi mõlemat poolt joostes võtsid nad maha lähenevad valvurid, töötades meeskonnana hästi. Drake nägi seda ja nautis vanade aegade mälestusi. Meeskonna liikumistes oli sujuv graatsia, kuninglik laager ja vankumatu enesekindlus. Ta arvas, et SPIR on maailma parim meeskond, kuid nüüd...
  
  "Drake! Mai nuttis. "Tuumapomm!"
  
  Oh jah. Ta tormas tagasi juhtpaneeli juurde, silmitsedes ekraane, klaviatuuri ja numbreid.
  
  "Nohikud?" ta küsis. "Kas me teame koodi?"
  
  "See võib olla sõna otseses mõttes kõike," vastas keegi.
  
  "See ei aita tegelikult, kuradi loll."
  
  "Vabandust. Kui me teaksime orduliikmete nimesid, kas saaksime teada nende sünnipäevad?"
  
  Drake teadis, et räägib mehega, kes ei hoolinud sellest. See oli mees, kellega nad varem rääkisid, see ebameeldiv sitapea.
  
  Lauren hüüdis: "Sa mainisid ordenit. Kui nad olid siin, programmeerisid nad tõenäoliselt tuumarelvad. Ma ei suuda uskuda, et nad ei jätnud koodidega märget."
  
  "Võib-olla pole siin koodi, kallis," ütles sitapea. "Kas mäletate signaali, mille andsite Geronimo haua avamisel? Võib-olla juhtus see ka siin ja viis tuumalõhkepeade käivitamiseni.
  
  Drake astus tagasi. "Kurat, kas nad on relvastatud?"
  
  "Täielikult. Vilkuvad valged sümbolid, mida näete, on pöördloendusnumbrid.
  
  Terav, jäine vesi ujutas ta keha üle ja ta suutis vaevu hingata. "Kuidas... kui kaua?"
  
  Köha. "Kuuskümmend neli sekundit. Siis saate teie ja teie ebaseaduslikud vennad ajalooks. Ordu valitseb igavesti! Nad elavad minu kaudu! Mina olen järjekord!"
  
  Tekkis kähmlus ja palju kisa. Drake jälgis oma käekella sekundeid.
  
  "Tere? Oled sa seal?" - küsis noor hääl.
  
  "Hei, sõber," pomises Drake. "Meil on kolmkümmend üks sekundit."
  
  "Ma mõtlesin selle peale. Sinu sõber Lauren mainis ordenit. Noh, neil peab olema tapmiskood. Ja kuna kõik muu on osa tekstist, siis ma lihtsalt lugesin. Kas sa mäletad? Siin on kirjas: "Ainus kood tappa on siis, kui ratturid on püsti." Kas see tähendab teile midagi?
  
  Drake raputas oma ajusid, kuid ei suutnud mõelda millelegi muule kui sekundite arvu vähenemisele. "Tõus üles?" - kordas ta. "Ärkasid? Tõusnud? Mõelge sellele, kuidas Ordu mõtleb? Mida natsid silmas pidasid? Kui ratsanik ilmub, siis ta..."
  
  "Sündib," ütles noor hääl. "Võib-olla on need nende sünnikuupäevad? Kuid see ei saa olla. Nendel kaheksakümnendate aastate tuumapommidel on tavaliselt kolmekohaline tapmiskood. Tema hääles oli meeleheidet.
  
  Üheksateist sekundit hävinguni.
  
  Kensi rääkis. "Kolm numbrit sa ütled? Tavaliselt?"
  
  "Jah".
  
  Kuusteist.
  
  Drake vaatas tagasi Aliciale ja nägi, et too kummardus üle vöö, püüdes seda lahti teha ja samal ajal valvurit tulistada. Ma nägin tema juukseid, keha, tema hämmastavat vaimu. Alicia...
  
  Kümme sekundit.
  
  Kenzi karjus seejärel, kinnitades Dahli usku temasse. "Mul on see. Proovi seitsesada."
  
  "Seitse-o-o-o. Miks?"
  
  "Ärge küsige. Lihtsalt tee seda!"
  
  Noor tehnikamees andis Drake'ile kirillitsa numbrisümbolid ja yorkshirelane vajutas nuppe.
  
  Neli - kolm - kaks -
  
  "See ei töötanud," ütles ta.
  
  
  NELJAKÜMNNE PEATÜKK
  
  
  "Jah," vastas Kensi. "See juhtus".
  
  Muidugi desarmeeris ta nende omad ja Lauren nende omad. Drake vaatas tuumakere juurest Mai poole, kus ta seisis teise klaviatuuri ees. Kõik kuus tuumalaengut neutraliseeriti.
  
  Ta vaatas kella. "Meil oli jäänud vähem kui sekund," ütles ta.
  
  Kõikjal tegi SAS valvurite kiiret tööd. Alicia keeras teise rihma lahti ja lõhkepea liikus veidi. Drake tundis, kuidas ta rullustele lähenedes kiirust suurendas.
  
  "Kas keegi on oma veoki juba peatanud?"
  
  "Ma hoolitsen selle eest!" - hüüdis Kenzi. "Sõna otseses mõttes!"
  
  "Mitte mingil juhul," ütles Kinimaka. "Prantslased on kõikjal, kus turvalisus puudub. Siin on tõeline mäss."
  
  Drake vaatas, kuidas SAS valvurid saatis; Alicia tõmbab teist vööd, kui Mai viskab valvuri veoki tagumisse rehvi.
  
  "Jah, ma tean, mida sa mõtled." SPEARi meeskond oli uskumatult stressis.
  
  "Ma näen, et midagi muud toimub," alustas noor tehnik. "mina-"
  
  Nende side Washingtoniga katkes.
  
  "Kas ma ütlen seda uuesti?" Drake proovis.
  
  Kurjakuulutav vaikus oli tema ainus vastus.
  
  "Kurat, see ei saa olla hea." Drake kammis läbi kogu lao.
  
  SEAL Team 7 laskus nende peale, nagu oleks põrgu plahvatanud.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl jooksis veokile järele, kui see lähenes Warehouse 18 lükandustele. Hiinlane jooksis läbi müriseva veoki esiosa, suundudes kaugema küljeukse poole. Nad tulistasid joostes risti. Valvurid püüdsid neid peatada. Hiina eriväed hävitasid need kuulide ja käsivõitlusega. Haydenil oli õnnetus olla platvormi ees, kui tegevus algas.
  
  Ta murdis valvuri kaela ja kasutas seejärel tema keha enda katmiseks, kui hiinlased avasid valimatult tule. Kuulid läbistasid ta keha nüri kolinaga ja paiskasid tagasi. Tema kilp kukkus kokku. Selle minema visates hüppas ta ühe eesmise müriseva rehvi taha, möödudes sellest tagantpoolt, kui see edasi veeres. Hiinlased ületasid veoauto esiosa.
  
  Dahl süütas tule, hajutades need nagu keeglinõelad. Uskumatu vaadata, see oli nende peaaegu ebainimliku reaktsiooni demonstratsioon. Isegi pärast tagasihüppamist avasid nad tule tagasi.
  
  Dahl varjus kiiresti, kükitas veoki taha, vaatas siis välja ja lasi veel paar kuuli. Hiinlased jäid hetkeks maa külge kinni, kui valvurid neile tagant lähenesid. Dahl vaatas Kensile otsa.
  
  Mitte seal, kus ta olema pidi.
  
  "Kenz? Kas sinuga on kõik korras?"
  
  "Oh, jah, ma lihtsalt korjan vana sõbra."
  
  Dahl pöördus instinktiivselt ümber ja nägi teda sahtlites tuhnimas, pea sügaval sees, kõht kaane serval, tagumik kõrgele tõstetud.
  
  "See on natuke häiriv."
  
  "Mida? Oh, kas sa igatsed oma naist? Ta võib olla sinust kuumem, Torst, aga pea meeles, et see teeb sind ainult temast kuumemaks.
  
  Ta vaatas kõrvale, tundes end rebenenud. Ta elas sellises seisundis abielu ja lahutuse vahel ja ometi oli tal võimalus selle kõigega midagi ette võtta. Mida kuradit ta siin tegi?
  
  Minu töö.
  
  Hiinlased kihlusid uuesti, lõigates kuulipildujatulega maha lähenevad valvurid ning surudes Dahli ja Haydeni maapinnale. Rootslane pöördus ümber ja nägi, kuidas Kensi puukastist välja lipsas.
  
  "Oh, munad. Kas tõesti?"
  
  Ta hoidis silme ees uut läikivat katanat, tera üleval. "Ma lihtsalt teadsin, et leian selle, kui ma piisavalt sügavale kaevan. Röövlid ei suuda mõõgale vastu panna."
  
  "Kus on verine Marsi mõõk?"
  
  "Oh, ma viskasin selle sahtlisse."
  
  "Pagan võtaks!"
  
  Ta jooksis, ühes käes mõõk, teises kuulipilduja, ja hüppas siis tagasi veoki taha, välgatades Dahli silme ees uduna. Katana minema visates avas ta põgeneva hiinlase pihta tule.
  
  "Kuhu nad lähevad?"
  
  "Ladu 17," ütles Dahl. "Ja me peame neid järgima."
  
  
  * * *
  
  
  Lauren nägi prantslaste väekontingendi rünnakut Warehouse 19 paremalt küljelt. Kinimaka ja Smith olid juba selles suunas ja asusid kohe kokku. Yorgi kükitas tünnide taha ja tulistas valvureid. Lauren tundis, kuidas ta süda puperdas, kui kahe tuumalõhkepeaga veok edasi liikus.
  
  Kõike öeldut meenutades hüppas ta rattaid toena kasutades veoki katusele. Siis hakkas ta esimest rihma lahti laskma. Kui nad suudaksid koorma väga ebastabiilseks muuta, oleksid veokid sunnitud peatuma. Ta vaatas tuumapommi tagant üles, astus ühele suurele palgile ja nägi Smithi ühe prantslasega rusikavõitlust.
  
  Konstaabel võttis ühendust. "Agent Pariisis kinnitas just. Mäletate Armand Argentot? Ta on teid aastate jooksul paar korda aidanud. Ta ütleb, et Prantsuse kontingendi kohalolek pole lubatud. Täielikult. Sees võib toimuda mingi jõhker sõda.
  
  Lauren neelatas ja vaatas, kuidas Smith tahapoole kukkus ja ühele põlvele langes. Tema kohal seisnud prantslane haaras tal juustest, rebis juurtest riba ja viskas kõrvale. Smith karjus. Põlv ninani pani ta jahmatama. Prantsuse kutt hüppas peale. Smith nägi vaeva. Lauren vaatas temalt Kinimakale, seejärel Yorgile, tuumalõhkepeale ja lähenevatele tiiruksele.
  
  Mida ma peaksin tegema?
  
  Tee kuradima lärmi.
  
  Ta tühjendas oma Glocki salve kõrgel oma vaenlaste peade kohal, pannes need võpatama ja heitma. See andis Smithile ja Kinimakale väärtuslikke sekundeid. Smith nägi ruumi ja tulistas teda, lükates ründaja pikali. Kinimaka murdis mehe kaela , teise nägu ja tulistas punktiviskelt. kolmandas, mille tõttu ta komistas ja langes võitlusest välja.
  
  Alles on jäänud vaid üks prantslane.
  
  Lauren kukkus, kui kuul tuumamürsu korpuse küljest lahti põrutas. Kui hirmus see oli, et see teda isegi ei häirinud? Kui harjunud ta on? Kuid ta kuulus sellesse meeskonda ja oli otsustanud selle juurde jääda seni, kuni neil seda on. Ta leidis selle pere ja toetab seda.
  
  Hiiglaslik veoauto võttis kiiresti hoogu, kiirendades tugevalt, otse ruloouksesse, paiskus sellele vastu, põhjustades esikabiini kerge põrkumise ja paiskus seejärel sellest otse läbi.
  
  Lauren heitis veoki taha.
  
  
  * * *
  
  
  Drake võpatas, kui SEAL-id lõid liikuva tuumalõhkepea kõrval SAS-i ja SPEAR-i, mõeldes, kas mõni lahing võib olla segasem või surmavam kui see. Paar sõna suhtlejalt ütlesid talle, et see on kindlasti võimalik.
  
  Kõik kolm veoautot, mis kandsid kuut tuumarelva, tungisid korraga läbi ruloode. Metallist šrapnellid lendasid kõikjale, kui rebenenud uksed vajusid. Veoautod sõitsid mööda. Mehed ründasid veokeid, hüppasid sisse, tundes, et nad saavad ainult kiirust juurde. Nüüd nägi Drake lähedal jooksmas kahte Hiina sõdurit. Ta jäi platvormile ja nägi veidi eemal Aliciat ja Mayd end ühe puutoe taha peitmas. Tuumapomm paigast nihkus, kui tabas üht maailma suurimat auku.
  
  Drake kripeldas. Kui tohutu raske relv tugedest lahti tuleks ja rihmad katki läheks, oleksid nad kõik hädas.
  
  Nad läksid päevavalgele ja tormasid minema. Kakskümmend miili tunnis, seejärel kolmkümmend, tärkasid kolm platvormi, kui nende juhid gaasipedaalile vajutasid. Ees ootas lai avatud tee, peaaegu otse baasi väljapääsuni, umbes kahe miili kaugusel. Nüüd, olles kõrvuti, võis Drake vaadata oma veokilt Dahli veokile ja siis Kinimakale. Vaatepilt tohututest liikuvatest tuumarakettidest, kõrvuti võitlevatest inimestest, püstolitest, nugadest ja rusikatest tulistavate inimeste, inimeste mahaviskamise, veerandi andmata, tee kõveruse ja kõigi kolme veoki, kes pöördel alla käivad, jahmatas ta. tuum.. See oli ahnus ja vägivald, pilguheit põrgusse.
  
  Kuid nüüd oli kogu tema tähelepanu suunatud hüljestele.
  
  Neli tugevat ründasid nad kõigepealt SAS-i, tappes ühe ilma probleemideta. Britid kogunesid ja lõid tagasi, sundides SEAL-e varjuma. Neli meest jooksid veoautode taha, lootes pardale hüpata. SAS-i komandör Cambridge'is võitles käsikäes mereväe SEALiga ja mõlemad said tabamuse. Mai ja Alicia olid hõivatud valvurite vastu võitlemisega ja püüdsid leida lähivõitluses ava.
  
  Drake sattus vastamisi SEAL-i meeskonna juhiga. "Miks?" - ta küsis.
  
  "Ära küsi küsimusi," urises mees ja astus Drake'i juurde. Löögid olid täpsed ja uskumatult kõvad, väga sarnased tema enda omaga. Ta blokeeris, tundis nende plokkide valu ja lõi tagasi. Ta lõi kõvasti. Teise mehe kätte ilmus nuga. Drake tõrjus löögi enda omaga, viskas mõlemad relvad kõrvale ja lendas veokist minema.
  
  "Miks?" - kordas ta.
  
  "Sa läksid sassi. Sina ja su meeskond."
  
  "Kuidas?" - Ma küsisin. Drake astus tagasi, et ruumi saada.
  
  "Ja miks peaksid need pätid meid tappa?" küsis Alicia mehe selja taha ilmudes.
  
  Ta andis kohese löögi, tabades teda templisse. Drake lõi teda jalaga neerudesse ja vaatas, kuidas ta kukkus. Alicia liigutas oma jalga tema nägu. Koos viskasid nad ta keerledes üle parda.
  
  Tee laienes ees.
  
  Mai saatis kaks valvurit. Veel üks SAS-i mees sai surma ning nüüd olid britid ja ameeriklased jõu poolest võrdsed. Kolm kolme vastu. Drake nägi kahte hiinlast, keda ta oli varem näinud, roomamas nagu ämblikud üle tuumapommi.
  
  "Vaata seda!"
  
  Liiga hilja. Nad langesid talle peale.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl teadis sisuliselt, et nad suunduvad Rumeeniasse. See oli hea. See oli pooletunnine autosõit, mis võis nad tappa enne, kui nad kohale jõudsid.
  
  Ta võitles hiinlaste ja valvuritega, lükkas nad tagasi ja leidis, et nad hüppasid püsti, tahtes rohkem. Hiinlased läksid tema kaitsest mööda, lõid kõvasti ja lõid teda kahel korral oma kohutavate teradega peaaegu maha. Veel valvureid piiras ta ümber. Hayden heitis nad veokilt maha, kuni nende arv vähenes.
  
  Tagaosas tegeles Kenzi oma viimase vaenlasega. Masin oli tühi, katanast tilkus punast. Ta kõndis platvormilt alla tagasi, tõmbas nüüd silmi, kui kaks hiinlast tulid talle koos nugadega vehkides. Ta vastas ringi kõndides. Nad võtsid relvad välja. Ta heitis neile näkku, üllatades neid. Lask möödus tema käe alt ja põrkas tagasi tuumapommilt. Ta leidis end ühe mehe kõrval, relv suunatud talle näkku.
  
  "Kurat".
  
  Ainus tee oli üles. Ta lõi jalaga relva hoidnud kätt, saatis selle lendama, ja ronis seejärel toest üles tuumarelva kestale. Ta jõudis tippu, leides, et seal üleval oli see vaid õrn kurv, kuid ohtlik tasakaalustada. Selle asemel istus ta tuumapommi taga, katana käes.
  
  "Tule ja võta mind kurat!" - ta karjus. "Kui sa julged."
  
  Nad tõusid kiiresti, täiesti tasakaalus. Kenzi seisis mõõka keerutades lõhkepea otsas, kui nad teda nugadega ründasid. Löö ja kiik. Ta vastas, kuid nad tõmbasid verd. Ta tabas raketti. Veok värises kolmkümmend miili tunnis. Hiinlased on kohanenud kõige kõrgemal tasemel. Kenzi kaotas tasakaalu, libises ja kukkus tagasi raketile.
  
  "Oh".
  
  Tuulepuhang puhus läbi ta juuste, külm nagu sügavkülm. Nuga kukkus talle peale. Ta vahetas katana teise käe vastu, haaras sõrmedega randmest ja tõukas seda järsult küljele. Randmeluu murdus ja nuga kukkus välja. Ta väänas ka kere sel viisil ja nägi, kuidas see pea ees veokist välja lendas. Teine inimene oli juba rünnanud. Kenzi nihutas katana tagasi oma paremale käele ja lasi sellel otse punkti tabada. Ta hõljus hetke, enne kui Kenzi ta kõrvale viskas.
  
  Seejärel vaatas ta tuumapommi otsast alla, tema katana tera tilkus verd all võitlevatele inimestele.
  
  "Kaks hiinlast tapeti. Kolm on jäänud."
  
  Alicia vaatas teda oma võidetud veokilt ja jälgis lahingupea otsas lahingut. "See nägi nii kuradima lahe välja," ütles ta. "Ma tõesti usun, et mul on erektsioon."
  
  Dahl vaatas teda oma veoautolt. "Mina ka".
  
  Siis aga hakkas lõhkepea liikuma.
  
  
  NELIKÜMNEND ÜKS PEATÜKK
  
  
  Dahl märkas kohe nihet, nägi tuules lehvisid kahte rihma, mis neil oli õnnestunud lahti keerata, ja siis läks kolmas lahti nagu maailma pööraseim kummipael, lüües raevukalt vastu tuumalaengut ja platvormi põhja. Esimese jõulise hooga tabas ta valvurit kõhtu, mille tulemusena lendas ta käed rüpes otse veoki küljelt ja tabas otse tema kõrval sõitja tagarehve. Dahl võpatas tulemuse peale.
  
  Tuumapomm liikus uuesti. Dal tundis, kuidas tema kohale langes punane udu, kui Kenzi peal pingutas ja Hayden otse tema varju all, teadmata, mis järgmiseks tuleb. Ta karjus ja möirgas, kuid tulutult. Rehvide mürin, karjed, võitluseks vajalik keskendumine; see kõik segas nende kuulmist. Ta hüppas suhtleja juurde.
  
  "Liiguta." Tuumapomm plahvatab!"
  
  Kenzi vaatas maha. "Kuhu minna? Kas sa mõtled õhkutõusmist?"
  
  "Nooo!"
  
  Rootslane jooksis oma lõa otsas nagu hull Haydeni lähedale ja surus õla vastu uskumatut mürsu massi. "Tuumapomm kukub!"
  
  Hayden veeres kiiresti ja valvur samuti. Lõhkepea liikus veel tolli võrra. Dahl tõstis teda iga untsi jõuga, mida ta kunagi oli kogunud, iga lihase karjudes.
  
  Tema kõrval kõlas tugev koputus.
  
  Kurat.
  
  Kuid see oli Kenzi, kes hoidis endiselt katanat ja sarkastiline naeratus näol. "Kurat, sa oled lihtsalt hull kangelane. Kas sa tõesti arvad, et suudad seda kasvõi sekundi käes hoida?"
  
  "Ei, ei. Mitte päris."
  
  "Siis liigu."
  
  Hull rootslane sukeldus täpselt.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'il ja Alicial õnnestus vaatemängust osa saamiseks võtta sekund.
  
  "Mida kuradit Dal teeb?" küsis Alicia. "Kas ta kallistab neetud tuumapommi?"
  
  "Ära ole loll," nähvas Drake pead raputades. "Ilmselt ta suudleb teda."
  
  Seejärel hüppas Drake külili, et SAS-i kutte aidata, napsas noormehelt SEAL-i ja viskas ta tuumapommi alla. Mehe kogu keha värises. Nad vahetasid lööke ja seejärel lamas SEAL teadvuseta, nägu maas, kuid elus. Drake kavatses selle nii jätta.
  
  Surma sai veel üks SEAL, kellele järgnes SAS-i sõdur, keda mõlemat pussitati lähedalt. Alles on jäänud vaid Cambridge ja noormees. Nad tegid koostööd Drake'iga, et võidelda lõpliku SEALiga. Samal ajal liitusid nendega Alicia ja May. Veok mürises mööda pinnaseteed, sõitis korra naabrimehele vastu ja sõitis minema. Kokkupõrge võimaldas Dahli tuumapommi stabiliseerida, kinnitades selle tohututele tugedele. Kõik kolm autot murdsid ühena läbi väljapääsuvärava ja jätkasid sõitu, suundusid Rumeenia poole. Teras ja betoon hävisid täielikult, rebenes edasi-tagasi. Helikopterid olid selleks ajaks õhku tõusnud ja lendasid veokite kõrval ning raskekahurväega mehed kaldusid ustest välja ja keskendusid juhtidele.
  
  Drake peatas rünnaku SEAL-ile. "Oota. Olete eriüksuse sõdur. Ameerika naised. Miks sa üritaksid meid tappa?"
  
  Tegelikult ei oodanud ta kunagi vastust, kuid mees vastas ründamisega. Ta võttis Cambridge'i välja ja lõpetas siis Drake'i. SASi noormees kukkus külili. SEAL oli julm ja halastamatu, andes purustavat lööki löögi järel. Siis aga pöördus Mai tema poole.
  
  Möödus kaheksa sekundit ja võitlus oli läbi. Taas jätsid nad ta ellu, kuhjaga oigates, relvastatult.
  
  Drake pöördus Cambridge'i poole. "Ma ei suuda väljendada, kui väga me teie abi hindame, major. Mul on väga kahju teie inimeste kaotusest. Aga palun, kui soovite, jätke need inimesed ellu, nad lihtsalt täitsid käsku.
  
  Kaks ellujäänud hüljest vaatasid üllatunult ja võib-olla hämmeldunult üles.
  
  Cambridge noogutas. "Ma mõistan sind ja nõustun sinuga, Drake. Lõppkokkuvõttes oleme me kõik etturid.
  
  Drake tegi grimassi. "No mitte enam. Ameerika valitsus üritas meid just tappa. Ma ei näe sellest tagasiteed."
  
  Cambridge kehitas õlgu. "Vastulöök."
  
  Drake naeratas süngelt. "Mees minu südame järgi. Tore oli teiega kohtuda, major Cambridge.
  
  "Ja sina, Matt Drake."
  
  Ta noogutas Maile ja Aliciale ning kõndis siis ettevaatlikult veoki taha. Drake jälgis tema lahkumist, kontrollides samal ajal lõhkepea stabiilsust. Kõik nägi hea välja.
  
  "Kas sa tead, et nad tulevad tagasi ja võtavad mõõga?" Alicia õhutas teda.
  
  "Jah, aga tead mida? Ma ei hooli. Marsi mõõk on meie probleemidest väikseim. Ta lülitas ühenduse sisse. "Hayden? Kui kaugel? Kuidas sul seal läheb?"
  
  "Olgu," vastas Hayden. "Viimane hiinlane hüppas just maha. Ma lähen mõõga järele."
  
  Kenzi itsitas. "Ei, nad nägid mind tegutsemas."
  
  "Kas me kõik pole?" Drake naeratas. "Ma ei unusta seda vaatepilti mõneks ajaks."
  
  Alicia lõi talle otse õlale. "Rahune maha, sõdur. Järgmine kord, kui tahad, et ma tuumapommi jalge vahele paneksin.
  
  "Ei, ärge muretsege," ütles Drake ja pöördus ära. "Ma teen seda teie jaoks hiljem."
  
  
  * * *
  
  
  Kopterid mõnitasid, ähvardasid ja veensid juhte oma sõidukeid aeglustama. Algul see muidugi ei õnnestunud, aga pärast seda, kui keegi ühest tuuleklaasist suure kaliibriga kuuli läbi lasi, hakkasid end puutumatuks pidanud inimesed ühtäkki kahtlema. Kolm minutit hiljem aeglustasid veokid kiirust, käed jäid akendest välja ja kogu liiklus peatus.
  
  Drake saavutas tasakaalu, olles harjunud pideva tõuke ja edasiliikumisega. Ta hüppas pikali, mõistis, et sidesüsteem oli ootamatult ellu ärkanud, ja jälgis nüüd väga tähelepanelikult oma piloote.
  
  Kommunikaatorist ei tulnud heli. Washington seekord vaikis.
  
  Meeskond kogunes pärast kõrvaklappide hävitamist. Nad istusid rohtukasvanud künkal, kust avanes vaade kolmele raketilaevale, ja mõtlesid, mida maailm ja selle kurjemad tegelased neile järgmiseks viskavad.
  
  Drake vaatas piloodile otsa. "Kas te saaksite meid Rumeeniasse lennata?"
  
  Selle mehe silmad ei kõigutanud kunagi. "Muidugi," ütles ta. "Ma ei saa aru, miks mitte. Igal juhul saadetakse tuumarelvad sinna baasi hoiule. Meil on eelis."
  
  Koos lahkuti teiselt lahinguväljalt.
  
  Koos jäid nad tugevaks.
  
  
  * * *
  
  
  Mõni tund hiljem lahkus meeskond Rumeenia turvamajast ja istus Transilvaaniasse suunduvale bussile, mis väljus Brani lossi, krahv Dracula oletatava elukoha lähedal. Siin, kõrgete puude ja kõrgete mägede vahelt, leidsid nad pimeda vaikse külalistemaja ja seadsid end sisse. Tuled olid tuhmid. Meeskond oli nüüd riietatud turvamajast kaasa võetud tsiviilriietesse ning kaasas oli ainult see, mis relvi ja laskemoona nad kanda suutsid, aga ka Yorgi kaasa võetud seifist hea peidetud raha. Neil polnud passi, dokumente ega isikutunnistusi.
  
  Nad kogunesid ühte tuppa. Kümme inimest, side puudub. Kümme inimest põgenevad Ameerika valitsuse eest, teadmata, keda nad saavad usaldada. Pole selget kohta, kuhu pöörata. Enam pole ODA ega salajast baasi. Pole kontorit Pentagonis ega kodu Washingtonis. Nende perekonnad ületasid lubatust. Kontaktid, mida nad võivad kasutada, võivad olla ohustatud.
  
  Kogu maailm on muutunud mingi tundmatu, arusaamatu täitevvõimu korra tõttu.
  
  "Mis järgmiseks?" Smith tõstatas probleemi esimesena, oma hääl hämaras ruumis madalal.
  
  "Kõigepealt lõpetame missiooni," ütles Hayden. "Viimase kohtuotsuse ordu püüdis hävitada maailma, varjates nelja kohutavat relva. Sõda, tänu Hannibalile, kes oli suurepärane relv. Vallutamine Tšingis-khaani abiga, mis oli võtmekood, mille me hävitasime. Näljahäda Geronimo kaudu, mis oli bioloogiline relv. Ja lõpuks Surm Attila kaudu, kellel oli kuus tuumalõhkepead. Need relvad koos vähendaksid meie praeguse ühiskonna hävinguks ja kaoseks. Arvan, et võime kindlalt öelda, et oleme ohu neutraliseerinud.
  
  "Ainus lahtine ots on Marsi mõõk," ütles Lauren. "Nüüd kas hiinlaste või brittide käes."
  
  "Ma tõesti loodan, et see oleme meie," ütles Drake. "SAS päästis meid seal ja kaotas mõned head mehed. Loodan, et Cambridge'i ei noomita."
  
  "Edasi..." ütles Dahl. "Isegi me ei saa seda üksi teha. Esiteks, mida kuradit me nüüd peale hakkame? Ja teiseks, keda me saame usaldada, et aidata meil seda teha?
  
  "Noh, kõigepealt uurime välja, mis pani ameeriklased meie vastu pöörduma," ütles Hayden. "Arvan, et Peruus tehtud operatsioon ja... muud asjad... see juhtus. Kas meie vastu on vaid mõned võimsad inimesed? Teisi mõjutav killustunud grupp? Ma ei suuda hetkekski uskuda, et Coburn oleks selle heaks kiitnud.
  
  "Kas sa tahad öelda, et peaksime presidendiga salaja vestlema?" küsis Drake.
  
  Hayden kehitas õlgu. "Miks mitte?"
  
  "Ja kui see on killustunud rühm," ütles Dahl. "Me hävitame nad."
  
  "Elus," ütles Mai. "Ainus viis selle üle elada on püüda meie vaenlased elusalt kinni."
  
  Meeskond istus suures ruumis eri asendites, kardinad olid tihedalt ette tõmmatud, kaitstes neid läbimatu öö eest. Sügaval Rumeenias nad rääkisid. Planeeritud. Peagi sai selgeks, et neil on küll ressursse, kuid need ressursid olid kasinad. Drake oskas need ühel käel üles lugeda.
  
  "Kuhu minna?" küsis Kenzi, hoides endiselt katanat käes, lastes teral hämaras peesitada.
  
  "Mine edasi," ütles Drake. "Me liigume alati edasi."
  
  "Kui me kunagi lõpetame," ütles Dahl. "Me sureme."
  
  Alicia hoidis Drake'i kätt. "Ja ma arvasin, et mu põgenemispäevad on möödas."
  
  "See on teistsugune," ütles ta ja ohkas siis. "Muidugi sa tead seda. Vabandust."
  
  "Kõik on korras. Rumal aga armas. Lõpuks sain aru, et see on minu tüüp.
  
  "Kas see tähendab, et me põgeneme?" küsis Kenzi. "Sest ma tõesti tahtsin sellest kõigest eemale pääseda."
  
  "Me tegeleme sellega". Dahl kummardus talle lähemale. "Ma luban sulle. Mul on ka oma lapsed, ärge unustage. Ma saan nende jaoks kõigest üle."
  
  "Sa ei maininud oma naist."
  
  Dahl vaatas silmi ja istus siis oma toolile ja mõtles. Drake nägi, et Kensi liikus suurele rootslasele veidi lähemale. Ta ajas selle endast välja ja vaatas toas ringi.
  
  "Homme on teine päev," ütles ta. "Kuhu sa esimesena minna tahad?"
  
  
  LÕPP
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Armageddoni lävel
  
  
  ESIMENE PEATÜKK
  
  
  Julian Marsh on alati olnud kontrastsete värvidega mees. Üks pool on must, teine on hall... ad infinitum. Kummalisel kombel ei näidanud ta kunagi üles huvi selle vastu, miks ta arenes pisut teisiti kui ülejäänud, vaid leppis sellega, õppis sellega elama, nautis seda. Igas mõttes tegi see temast huviobjekti; see võttis tähelepanu ilmekate silmade ja soola-piprakarva taga varitsevatel mahhinatsioonidel. Märts oli alati silmapaistev - nii või teisiti.
  
  Seesmiselt oli ta jälle teine inimene. Sisemine fookus koondas tema tähelepanu ühele tuumale. Sel kuul oli see pütilaste põhjus, õigemini see, mis neist järele jäi. Kummaline seltskond köitis tema tähelepanu ja lahustus siis lihtsalt tema ümber. Tyler Webb oli pigem psühhopaatiline mega-stalker kui kabalisti juht. Kuid Marsh nautis võimalust teha seda üksi, luues isikupäraseid, ekstsentrilisi kujundusi. Põrgusse Zoe Shearsiga ja kõigiga, kes olid endiselt sektis aktiivsed, ja veelgi sügavamasse põrgusse Nicholas Belliga. Kahtlemata oleks endine ehitustööline kinniseotud, käeraudades ja veesilmaga kinni keeratud, et võimudele kõik ette näidata, et karistusest kasvõi vähimatki leevendust saada.
  
  Marshi jaoks näis tulevik helge, ehkki kerge varjundiga. Igal lool oli kaks poolt ja ta oli väga kahepalgeline mees. Pärast seda, kui lahkusime kurvalt õnnetu Ramsese turust - meile väga meeldisid paviljonid koos kõigi nende pakutavate pakkumistega - tõusis märts kuristikuvärvi helikopteri abil taevasse. Eemal tormades keskendus ta kiiresti eesseisvale uuele seiklusele.
  
  NEW YORK.
  
  Marsh katsetas seadet küljel, liigutades seda lähemale, olles kindel, mida ta nägi, kuid kindel, mida see suudab. See laps oli peamine läbirääkimisvahend. Suur isa täieliku veendumusega. Kes saab tuumapommi vastu vaielda? Marsh jättis seadme rahule, kontrollis välimist seljakotti ja vabastas õlarihmad, et mahutada oma kopsakas raam. Loomulikult peaks ta esemega katseid tegema ja selle ehtsust kinnitama. Lõppude lõpuks võiks enamiku pomme küpsetada nii, et need näeksid välja nagu midagi, mida nad ei olnud - kui kokk oleks piisavalt hea. Alles siis kummardaks Valge Maja.
  
  Riskantne, ütles üks pool temast. Riskantne.
  
  Aga lõbus! nõudis teine. Ja see oli väärt väikest kiirgusmürgitust.
  
  Märts naeris enda üle. Selline lurjus. Kuid mini-Geigeri loendur, mille ta kaasa oli võtnud, vaikis, õhutades tema bravuuri.
  
  Aga kui täiesti aus olla, siis lendamine polnud tema asi. Jah, põnevust oli, aga oli ka kuuma surma võimalus - ja praegu see teda tõesti ei köitnud. Ehk mõni teine kord. Marsh oli selle missiooni kavandamisele kulutanud palju piinavaid tunde, veendudes, et kõik teekonnapunktid oleksid paigas ja võimalikult ohutud, kuigi arvestades kohti, kus ta peatuma peaks, oli see mõte peaaegu naeruväärne.
  
  Võtame näiteks praegu. Nad suundusid teel Colombiasse Amazonase vihmametsa võrastiku alla. Teda ootas üks mees - tegelikult rohkem kui üks, ja Marsh andis kohtumisele oma isikupära, nõudes, et nad kannaksid valget. Lihtsalt väike mööndus, kuid Pythia jaoks oluline.
  
  Kas see on kõik, mis ma nüüd olen?
  
  Marsh naeris valjult, mistõttu kopteripiloot ärevalt ringi vaatas.
  
  "Kõik on korras?" - küsis kõhn armidega mees.
  
  "Noh, see sõltub teie vaatenurgast." March naeris. "Ja kui palju vaatenurki teil on. Eelistan meelt lahutada rohkem kui üht. Sina?"
  
  Piloot pöördus midagi arusaamatut pomisedes kõrvale. March raputas pead. Kui vaid pesemata massid teaksid, millised jõud nende all varitsesid, vajusid ja väänlesid, hoolimata või tähele panemata nende tekitatud kaost.
  
  Marsh jälgis allolevat maastikku, mõtiskledes juba miljonindat korda, kas see Ameerika Ühendriikidesse sisenemise punkt oli õige marsruut. Kui asi läks, oli ainult kaks reaalset võimalust - läbi Kanada või läbi Mehhiko. Viimane riik oli Amazonase jõele lähemal ja täis korruptsiooni; pungil inimestest, kellele võiks maksta, et aidata ja suu kinni hoida. Kanada pakkus Marshi-sugustele inimestele paar turvalist varjupaika, kuid neist ei piisanud ja need ei vastanud isegi Lõuna-Ameerika mitmekesisusele. Kui üksluine maastik allpool edasi arenes, leidis Marsh, et tema mõtted ekslevad.
  
  Poiss kasvas üles eelisseisundis, suus oli palju rohkem kui hõbelusikas; pigem tahke kullakangi moodi. Parimad koolid ja parimad õpetajad - loe "parim" kui "kõige kallim," parandas Marsh alati - püüdsid teda õigele teele suunata , kuid ebaõnnestunult. Võib-olla oleks aidanud jääda mõnesse tavalisse kooli, kuid ta vanemad olid rikkad. tugisambad Lõuna ühiskond ja olid reaalsusest kaugel.Marshi kasvatasid teenijad ja nägi oma vanemaid peamiselt söögikordade ja luksuslike vastuvõttude ajal,kus kästi mitte rääkida.Alati isa kriitilise pilgu all,mis tagas laitmatu käitumise. Ja alati naeratas tema süüdlaslikult ema, kes teadis, et tema poeg oli kasvanud üles armastuseta ja üksi, kuid ei suutnud end mingil kujul proovile panna. Ja nii Julian Marsh kasvas, arenes ja temast sai see, keda ta isa avalikult nimetas. imelik poiss."
  
  Piloot rääkis ja Marsh ignoreeris seda täielikult. "Kas ma ütlen seda uuesti?"
  
  "Me läheneme Calile, söör. Colombia."
  
  Marsh kummardus alla ja vaatas, kuidas uus stseen allpool avanes. Cali oli tuntud kui üks vägivaldsemaid linnu Ameerikas ja koduks Cali kartellile, mis on üks maailma suurimaid kokaiinitarnijaid. Igal tavalisel päeval võtab Marshi-sugune mees oma elu enda kätesse, kõndides El Calvario tagumistel tänavatel, kus ragamuffinid otsisid tänavaid prügikasti ja magasid flopamajades, kus kohalikud kannatasid "sallivustsooniks" märgistamise pärast. lubades narkootikumide ja seksi kaubanduslikul tarbimisel õitseda minimaalse politsei sekkumisega.
  
  Marsh teadis, et see on koht tema ja tema tuumapommi jaoks.
  
  Istudes näitas piloot Marshile halli pikapi, milles istus kolm ülekaalulist külma, surnud silmade ja ilmetute nägudega meest. Varjatult tulirelvadega saatsid nad Marshi vaid põgusa tervitusega veokisse. Seejärel sõitsid nad läbi niiskete, sassis tänavate, räpaste hoonete ja roostes varikatuste, pakkudes tema treenitud silmale teist alternatiivset maailmavaadet, paika, kus osa elanikkonnast "hõljus" ühest majakesest teise, ilma püsiva koduta. March tõmbus veidi tagasi, teades, et tal pole järgmise kohta midagi öelda. Need peatused olid aga vajalikud, kui ta tahtis edukalt tuumarelvi USA-sse smugeldada, ja olid väärt igasugust riski. Ja muidugi nägi Marsh välja nii neutraalne kui suutis, oma värviliste varrukatega paar nippi.
  
  Auto keerles läbi uduga kaetud mägede, muutes lõpuks sillutatud sissesõiduteeks, mille ees oli suur vaikne maja. Teekond oli tehtud vaikides, kuid nüüd pööras üks valvuritest vankumatu näo Marshi poole.
  
  "Me oleme siin".
  
  "Ilmselt. Aga kus on "siin"?"
  
  Mitte liiga lugupidamatu. Mitte liiga virisemine. Hoidke seda kõike koos.
  
  "Võtke oma seljakott." Valvur hüppas välja ja avas ukse. "Härra Navarro ootab teid."
  
  March noogutas. See oli õige nimi ja õige koht. Ta ei jääks siia kauaks, vaid piisavalt kauaks, et olla kindel, et tema järgmine transpordiliik ja lõppsihtkoht on sujuv ja turvaline. Ta järgnes valvurile madala udust tilkuva kaare alla ja siis vana maja pimedasse sissepääsu. Sees ei põlenud tuled ja ühe või kahe vana kummituse ilmumine poleks olnud üllatuseks ega mureks. Marsh nägi sageli pimedas vanu kummitusi ja rääkis nendega.
  
  Valvur osutas paremal asuvale avausele. "Maksite endale privaatse toa eest maksimaalselt neli tundi. Tulge otse sisse."
  
  March langetas tänuks pea ja lükkas raske ukse lahti. "Küsisin luba ka järgmise transpordiliigi maandumiseks. Helikopter?"
  
  "Jah. See on ka hea. Helistage mulle intercomi, kui aeg käes ja ma näitan teile majas ringi.
  
  March noogutas rahulolevalt. Raha, mida ta maksis rohkem kui nõutud, oli parema teeninduse tagamiseks ja siiani on see nii olnud. Muidugi tekitas kahtlusi ka küsitud hinnast rohkem maksmine, kuid sellised olid riskid.
  
  Jälle kaks poolt, mõtles ta. Yin ja yang. Raba ja soo. Must ja... must karmiinpunaste sähvatustega tormasid läbi...
  
  Ruumi sisemus oli luksuslik. Kaugemal küljel oli mustast nahast ja sügavast plüüsist nurgadiivan. Läheduses istus klaasist laud karahviniga jookide, veini ja kangete alkohoolsete jookide jaoks, teises nurgas pakkus masin kohvi ja teed. Suupisted laotakse klaasist lauale. Marsh naeratas selle kõige peale.
  
  Mugav, kuid ainult lühikest aega. Ideaalne.
  
  Ta kallas kauna kõige kangemat kohvi ja ootas veidi, kuni see keeb. Seejärel sättis ta end diivanile ja võttis välja sülearvuti ning asetas seljakoti ettevaatlikult enda kõrvale nahkpolstrile. Kunagi varem polnud tuumapommi nii ära hellitatud, mõtles ta korraks, kas ta peaks selle jaoks ise pruulima. Marshi-sugusele mehele polnud see muidugi raske ja mõne minutiga oli seljakotis aurav tass ja külje peal väike härmatisega kook.
  
  March naeratas. Kõik oli hea.
  
  Surfasin Internetis; kinnitavad e-kirjad andsid talle teada, et Forwardi kopter on juba sisenemas Colombiasse. Ühtegi lippu polnud veel kuskil heisatud, kuid tema täies hoos basaarist lahkumisest oli möödunud vaid mõni tund. Marsh lõpetas joogi ja pakkis järgmise lennu jaoks väikese koti võileibu, seejärel vajutas sisetelefoni nuppu.
  
  "Ma olen valmis lahkuma."
  
  Kakskümmend minutit hiljem ja ta oli taas õhus, tuumaseljakoti lend väändunud, kuid mugav. Nad suundusid Panamasse, kus ta lõpetas oma kiired lennud ja alustas oma teekonna tüütut etappi maismaal. Piloot tegi oma teed õhus ja läbi patrullide, olles oma tegemistes parim ja talle maksti selle eest ilusti tasu. Kui vasakpoolsesse aknasse hakkasid paistma Panama piirjooned, hakkas Marsh aru saama, kui palju lähemal ta juba Ameerika Ühendriikidele on.
  
  Tulemas on orkaan, inimesed, ja see ei kao lihtsalt...
  
  Ta elas mõneks tunniks Panama Citysse, vahetas kaks korda riideid ja käis neli korda duši all, iga kord erineva lõhnaga šampooniga. Aroomid segunesid mõnusalt ja võitsid nõrga higiaroomi. Ta sõi hommiku- ja lõunasööki, kuigi oli õhtusöögi aeg, ja jõi kolm klaasi veini, igaüks erinevast pudelist ja erinevat värvi. Elu oli hea. Vaade aknast jäi muutumatuks ja inspireerimatuks, nii et Marsh võttis välja huulepulgakarbi, mille ta oli just selliseks puhuks kogunud, ja värvis klaasi erkpunaseks. See aitas, vähemalt mõneks ajaks. Seejärel hakkas Marsh ette kujutama, mis tunne oleks see paneel puhtaks lakkuda, kuid sel hetkel katkestas saabuva sõnumi ping unenäod.
  
  Eeldatav saabumisaeg on 15 minutit.
  
  Märts tegi grimassi, rõõmus, kuid samal ajal murelik. Ees ootas 40-tunnine teekond mööda piirkonna halvimaid teid. See mõte tõenäoliselt ei inspireeri. Kui aga kord läbitud, oleks järgmine etapp lõpmatult huvitavam. Märts korjas oma asjad kokku, sättis kohvikaunad, veinipudelid ja nõud värvi, kuju ja suuruse järjekorda ning suundus siis välja.
  
  Maastur ootas tee ääres nurrudes ja nägi üllatavalt mugav välja. Marsh lammutas tuumapommi, kinnitas sellele turvavöö ja hoolitses siis ise. Juht vestles natuke, enne kui taipas, et Marsh ei hooli tema enda nõmedast elust, ja istus siis rooli. Tee venis lõputult edasi.
  
  Tunnid möödusid. Maastur libises, siis värises ja siis uuesti libisedes, peatudes mitu korda gaasi- ja kohapealse kontrolli jaoks. Juht ei riskiks väiksema üleastumise eest kõrvale tõmmata. Lõppude lõpuks oli see lihtsalt järjekordne sõiduk paljude seas, järjekordne elusäde, mis rändas mööda igavest kiirteed teadmata sihtkohtadesse ja kui see jäi tähelepanuta, möödus see märkamatult.
  
  Ja siis jäi Monterrey ette. Märts naeratas laialt, väsinud, kuid õnnelik, sest pikk teekond oli enam kui poole peal.
  
  Tuumakohver lebas tema kõrval, nüüd vaid mõne tunni kaugusel USA piirist.
  
  
  TEINE PEATÜKK
  
  
  March tegi oma teekonna järgmise etapi täieliku pimeduse katte all. See oli koht, kus võis võita või kaotada kõike; pildile toodi tundmatu tegur, mille kohalikud kartellibossid tõstsid hindamatult suureks. Kes oskaks arvata selliste inimeste mõtteid? Kes teadis, mida nad järgmisena ette võtavad?
  
  Muidugi mitte nemad... ega Julian Marsh. Teda veeti häbiväärselt koos kümnekonna teise inimesega piirile suunduva veoauto tagaosas. Kusagil teel keeras see veok maanteelt maha ja kadus pimedusse. Ei tulesid ega märke, juht teadis seda marsruuti kinniseotud silmadega - ja hea, et ta teadis.
  
  Marsh seisis veoki tagaosas, kuulates perekondade jutuvada ja rahulolematust. Tema ees paistis tema plaani ulatus. Tema New Yorki saabumise hetk ei saanud tulla piisavalt kiiresti. Kui veok pidurdas ja tagauksed määritud hingedel lahti läksid, astus ta esimesena välja, otsides valvel olnud relvastatud meeste juhti.
  
  "Diablo," ütles ta, kasutades koodsõna, mis identifitseeris ta VIP-reisijana ja et ta oli maksmisega nõustunud. Mees noogutas, kuid ignoreeris teda, ajades kõik väikesesse kobarasse ülerippuva puu okste alla.
  
  "Praegu on ülioluline," ütles ta hispaania keeles, "te liiguksite vaikselt, ärge öelge midagi ja tehke nii, nagu kästakse. Kui sa seda ei tee, lõikan sul kõri läbi. Sa saad aru?"
  
  Marsh vaatas, kuidas mees kohtas kõigi pilku, ka tema enda pilku. Marss algas hetk hiljem mööda roopalist teed ja läbi tihniku. Kuuvalgus vilkus pea kohal ja juhtiv mehhiklane ootas sageli enne jätkamist, kuni pilved olid heleduse peitnud. Rääkiti väga vähe sõnu ja neid ainult relvadega mehed, kuid äkki avastas Marsh end soovimas, et ta oskaks natuke hispaania keelt või võib-olla palju.
  
  Ta trügis mööda rivi keset, pööramata tähelepanu teda ümbritsevatele hirmunud nägudele. Tunni aja pärast nad aeglustasid ja Marsh nägi ees lainetavat liivast tasandikku, mis oli täis hõredaid puid, kaktusi ja veel mõnda taime. Kogu seltskond kükitas maha.
  
  "Siiani on kõik hästi," sosistas juht. "Kuid praegu on kõige raskem osa. Piirivalve ei saa kogu piiri pidevalt jälgida, küll aga teeb pistelist kontrolli. Kogu aeg. Ja sina," noogutas ta märtsi poole, "soovisid Diablot ületada. Loodan, et olete selleks valmis."
  
  March naeris. Tal polnud õrna aimugi, millest see väike mees rääkis. Inimesed hakkasid aga peagi kaduma, igaühes väike grupp sisserändajaid, kuni järele jäid vaid juht Marsh ja üks valvur.
  
  "Mina olen Gomez," ütles juht. "See on Lopez. Juhime teid turvaliselt läbi tunneli."
  
  "Aga need poisid?" Marsh noogutas lahkuvatele immigrantidele, pannes selga oma parima võlts-Ameerika aktsendi.
  
  "Nad maksavad ainult viis tuhat pea." Gomez tegi tõrjuva žesti. "Nad riskivad kuulidega. Ärge muretsege, võite meid usaldada."
  
  Marsh värises, kui nägi kavalat naeratust oma teejuhi näole kindlalt fikseerituna. Muidugi läks kogu teekond liiga libedalt, et oodata selle jätkumist. Küsimus oli: millal nad teda ründavad?
  
  "Lähme tunnelisse," ütles ta. "Ma tunnen siin uudishimulikke pilke."
  
  Gomez ei suutnud aidata üle tema näo välgatanud murevälgatust ja Lopez uuris enda ümber olevat pimedust. Ühena viisid kaks meest ta ida suunas, veidi viltu, kuid piiri poole. Märts liikus edasi, astus tahtlikult valesti ja nägi ebaadekvaatne välja. Ühel hetkel ulatas Lopez talle isegi abikäe, mille Marsh hiljem kataloogis, kirjutades selle nõrkuseks. Ta polnud sugugi asjatundja, kuid põhjatu pangakonto oli kunagi võimaldanud tal palju kaugemale jääda materiaalsetest lõksudest, võitluskunstide maailmameistrite ja nende hulgas endiste eriüksuslaste kogemustest. Marsh teadis mõnda nippi, ükskõik kui uhked need ka polnud.
  
  Nad kõndisid mõnda aega, nende ümber laius kõrb, peaaegu vaikne. Kui mägi ette paistis, oli Marsh tõusu alustamiseks täielikult valmis, kuid Gomez peatus ja osutas tunnusele, mida ta muidu poleks näinud. Seal, kus liivane pinnas kohtus õrnalt kallutatud jalamil, kohtusid paar väikest puud võsa tihnikuga. Gomez aga sellesse kohta ei läinud, vaid astus ettevaatlikult kolmkümmend sammu paremale ja siis veel kümme kõige järsema nõlva üles. Kohale jõudes uuris Lopez piirkonda lõpmatu hoolega.
  
  "Puhas," ütles ta lõpuks.
  
  Seejärel leidis Gomez tüki maetud köit ja hakkas tõmbama. Marsh nägi, kuidas väike osa mäenõlvast tõusis üles, nihutades kive ja pintslit, paljastades elavasse kaljusse raiutud inimesesuuruse augu. Gomez libises sisse ja siis suunas Lopez oma relva toru Marshi poole.
  
  "Nüüd sina. Sina ka."
  
  March järgnes talle, hoides oma pead ettevaatlikult maas ja jälgides lõksu, millest ta teadis, et see oli vaid mõne sammu kaugusel. Siis, pärast mõningast mõtlemist, vahetas kahe poolega mees kanalit, otsustades pimedusse taanduda.
  
  Lopez ootas, relv tõstetud. Märts libises, saapad mööda kivist nõlva kaapimas. Lopez sirutas käe, viskas relva maha ja Marsh kõigutas kuuetollist tera, torkas selle otsa teise mehe unearterisse. Lopezi silmad läksid suureks ja ta tõstis käe, et voolu peatada, kuid Marsh ei kavatsenud seda teha. Ta tabas Lopezi silmade vahele, haaras talt relva ja viskas seejärel oma sureva keha mäest alla.
  
  Persse.
  
  Marsh viskas püssi maha, teades, et Gomez mõistab seda Marshi käes kiiremini kui vaja. Seejärel sisenes ta uuesti tunnelisse ja kõndis kiiresti algsest läbikäigust alla. See oli konarlik ja valmis, seda toetasid värisevad talad ning katusest tilkuv tolm ja mört. Marsh arvati, et maetakse iga hetk täielikult. Gomezi hääl jõudis ta pinges kõrvuni.
  
  "Ära muretse. See on lihtsalt vale sissepääs, et hirmutada kõiki, kes võivad sellesse tunnelisse komistada. Mine veelgi madalamale, mu sõber.
  
  Marsh teadis täpselt, mis teda "allapoole" ees ootab, kuid nüüd oli temas väike üllatusmoment. Keeruline osa oleks Gomezi relva väljalülitamine ilma teda tõsiselt vigastamata. New York oli ikka veel tuhandete kilomeetrite kaugusel.
  
  Ja see tundus palju kaugemal, kui ta seisis Mehhiko kõrbe all ja tundis, kuidas mustus mööda selga alla jooksis, ning ümbritsetud higi ja taimestiku haisest, silmad kipitavad tolmust.
  
  March seikles edasi, ühel hetkel roomates ja selja taga lohistades seljakotti, mille rihm oli ümber pahkluu. Siin on palju riideid, mõtles ta ühel hetkel. Ainult riided ja võib-olla ka hambahari. Mõnus Köln. Kott kohvi... ta mõtles, kuhu võisid ameeriklased oma seadmed kiirguse mõõtmiseks paigutada, ja hakkas siis muretsema kiirguse enda pärast. Jällegi.
  
  See on ilmselt asi, mida oleksite pidanud enne minekut kontrollima.
  
  Noh, sa pead elama ja õppima.
  
  Märts sundis end naerma, kui ta kitsast tunnelist palju suuremasse välja tuli. Gomez kummardus ja ulatas abiks käe.
  
  "Midagi naljakat?"
  
  "Jah, su kuradi hambad."
  
  Gomez vaatas šokeeritud ja umbusklikult. See lause näis olevat viimane asi, mida ta nende teekonna selles etapis kuulda ootas. Marsh arvutas välja, mis see olla võib. Kui Gomez püüdis seda mõista, tõusis Marsh püsti, keerutas relva Gomezi käes ja lõi tagumiku teise mehe suhu.
  
  "Saad nüüd aru, mida ma mõtlen?"
  
  Gomez võitles kogu oma jõuga, lükates Marshi eemale ja andes tünni endale tagasi. Tema möirgamisel pritsis ta suust verd ja hambad kukkusid põrandale. Rahutuvi torkas pika tünni alla ja andis tugeva hoobi lõualuu ja teise löögi vastu pead. Gomez koperdas, tema silmad näitasid, et ta ei suutnud ikka veel uskuda, et see kummaline part temast võitu sai.
  
  Marsh tõmbas noa mehhiklase küljes olevast tupest, kui nad kaklesid. Gomez tormas minema, teades, mis edasi saab. Ta põrkas vastu kiviseina, murdes raske oigamisega õla ja kolju. Marsh viskas mehhiklasest löögi, mis põrkas tagasi ja tabas seejärel rocat. Tema enda sõrmenukkidest voolas verd. Relv tõusis uuesti, kuid Marsh ajas end sirgu, nii et see oli tema jalge vahel, äriline osa muutus nüüd kasutuks.
  
  Gomez lõi talle peaga, nende veri segunes ja pritsis seintele. March koperdas, kuid põikas järgmisest löögist kõrvale ja siis meenus nuga, mida ta ikka veel vasakus käes hoidis.
  
  Võimas tõuge ja nuga riivas Gomezi ribisid, kuid mehhiklane viskas relva maha ja pani mõlemad käed noaga Marshi käele, peatades nii löögi jõu ja mattes tera. Valu moonutas tema näojooni, kuid mehel õnnestus vältimatu surm ära hoida.
  
  Märts keskendus kohe oma vabale käele, kasutades seda ikka ja jälle löömiseks, otsides nõrku kohti. Üheskoos pingutasid mehed nii hästi kui suutsid, liikudes tunnelis aeglaselt üles ja alla, põrkudes vastu puittalasid ja kahlades läbi mudaküngaste. Higijoad jooksid mööda liiva alla; sigade röövimisele sarnane tugev nurin täitis tehisruumi. Armu polnud, aga maale ei jõutud. Gomez võttis iga löögi vastu nagu kogenud tänavavõitleja, ja Marsh hakkas esimesena nõrgenema.
  
  "Ootan pikisilmi, kuni ma... lõikan... sind lõikan..." Gomez hingas raskelt, tema silmad olid metsikud, huuled verised ja tagasi tõmbunud.
  
  Marsh keeldus suremast selles üksildases põrgulikus kohas. Ta tõmbas noa tagasi, keerates selle Gomezi kehast eemale ja astus siis tagasi, jättes kahele mehele mõne jala kaugusele. Püstol lebas põrandal, minema visatuna.
  
  Gomez ründas teda nagu kurat, karjus ja müristas. Marsh tõrjus rünnaku, nagu talle oli õpetatud, pöörates õla ja lastes Gomezil endal peaga vastu vastasseina lüüa. Seejärel lõi Marsh talle jalaga lülisammast. Ta ei kasutanud nuga uuesti enne, kui lõpp oli iseenesestmõistetav. Samuti õpetati talle, et kõige ilmsem relv ei ole alati kõige parem kasutada.
  
  Gomez tõstis oma keha seinalt, riputades pead ja pööras ümber. March vaatas deemoni veripunasesse näkku. Hetkeks võlus see teda, karmiinpunase näo ja valge kaela kontrast, mustad augud, kus kunagi olid pesitsenud koltunud hambad, mõlemal pool peaaegu koomiliselt paistvad kahvatud kõrvad. Gomez kõigutas löögi peale. Marsh sai löögi vastu pead.
  
  Nüüd oli Gomez pärani lahti.
  
  Marsh astus ette, pea pöörles, kuid oli piisavalt teadlik, et noaga torgata, suunates tera teise mehe südamele. Gomez tõmbles, hingeõhk vilistas murtud suust ja kohtas siis Marchi pilku.
  
  "Ma maksin teile heas usus," hingas March. "Te oleksite pidanud lihtsalt raha võtma."
  
  Ta teadis, et need inimesed on oma olemuselt ja kahtlemata ka hariduselt reeturid. Reetmine oleks nende teine või kolmas mõte pärast "miks on mu kätel veri?" ja "keda kuradit ma eile õhtul tapsin?" Võib-olla mõeldakse ka kokaiiniannuse tagajärgedele. Aga Gomez... ta oleks pidanud lihtsalt raha võtma.
  
  Marsh vaatas, kuidas mees maapinnale libises, ja tegi siis ülevaate. Ta oli muljutud ja valutas, kuid suhteliselt vigastamata. Ta pea peksles. Õnneks mõtles ta paratsetamooli panna ühte väikesesse kotikesesse seljakotis, mis asus tuumapommi kõrval. Nii mugav, et. Tal oli seal ka pakk beebisalvrätikuid.
  
  Märts pühkis selle maha ja neelas tabletid kuivalt alla. Ta unustas vett kaasa võtta. Aga alati on midagi, kas pole?
  
  Surnukehale tagasi vaatamata langetas ta pea ja alustas pikka teekonda läbi maa-aluse tunneli Texasesse.
  
  
  * * *
  
  
  Tunnid venisid. Julian Marsh trügis Ameerika all, tuumarelv selja külge kinnitatud. Seade võis olla väiksem, kui ta ootas - kuigi seljakott oli endiselt punnis -, kuid sisemised lahtrid polnud vähem rasked. Olend klammerdus tema külge nagu soovimatu sõber või vend, tirides ta tagasi. Iga samm oli raske.
  
  Pimedus ümbritses teda ja peaaegu neelas teda, murdes vaid aeg-ajalt rippuva valguse. Paljud olid katki, liiga palju. Siin oli niiske, nähtamatute loomade kari tekitas tema meeles alati painajalikke pilte, mis mängisid õudses harmoonias aeg-ajalt üle õlgade ja selgroogu jooksva sügelusega. Õhku oli piiratud koguses ja see, mis seal oli, oli halva kvaliteediga.
  
  Ta hakkas tundma tohutut väsimust ja hakkas hallutsineerima. Ühel päeval jälitas teda Tyler Webb ja seejärel kuri troll. Ta kukkus kaks korda, kraapides põlvi ja küünarnukke, kuid tõusis püsti. Troll muutus vihasteks mehhiklasteks ja seejärel punase ja rohelise paprika ning guacamole täidisega jalutavaks tacoks.
  
  Kilomeetrite möödudes hakkas talle tunduma, et võib-olla ta ei jõuagi, et asjad lähevad paremaks, kui ta korraks lihtsalt pikali heidaks. Tee väike uinak. Ainus, mis teda takistas, oli tema helgem pool - see osa, mis oli kunagi kangekaelselt üle elanud tema lapsepõlve, kui kõik teised tahtsid, et ta lahkuks.
  
  Lõpuks ilmusid ees heledamad tuled ja ta jõudis tunneli teisest otsast üle ning veetis siis mitu minutit, et hinnata, millise vastuvõtu ta võiks saada. Tõepoolest, ta ei oodanud ühtegi vastuvõtukomisjoni - temalt ei oodatud kunagi vabade maale jõudmist.
  
  Oma plaani järgi organiseeris ta selle otsa täiesti eraldi transpordi. Marsh oli ettevaatlik ja polnud loll. Helikopter peaks seisma mitme miili kaugusel ja ootama tema kõnet. Marsh eemaldas ühe kolmest tema keha ümber ja seljakotis olevast põlevast rakust ning helistas.
  
  Koosolekul ei räägitud sõnagi, ei kommenteeritud Marshi nägu ja juukseid katnud vere ja mustuse kohta. Piloot tõstis linnu õhku ja suundus Corpus Christi poole, mis on Marshi suurejoonelise seikluse järgmine ja eelviimane peatus. Üks oli kindel, tal oleks oma lugu rääkida...
  
  Ja pole kellelegi neile öelda. Ainus, mida te peokülalistega ei jaganud, oli see, kuidas teil õnnestus Brasiiliast Ameerika idarannikule tuumaportfell smugeldada.
  
  Corpus Christi pakkus lühikest hingetõmbeaega, pikka dušši ja lühikest uinakut. Järgmine on 24-tunnine reis New Yorki ja siis...
  
  Armageddon. Või vähemalt selle äär.
  
  Marsh naeratas, kui lamas näoga voodil, pea padja sisse maetud. Ta suutis vaevu hingata, kuid see tunne meeldis talle väga. Trikk oleks veenda võimu, et ta oli tõsine ja et pomm oli ehtne. Pole raske - üks pilk kanistritele ja lõhustuvale materjalile paneks nad istuma ja kerjama. Kui see oli tehtud... Marsh kujutas ette, kuidas dollarid sisse voolavad, nagu mõni Las Vegase mänguautomaat, mis sülitab raha sõlmede kiirusega välja. Aga seda kõike hea eesmärgi nimel. Webbi juhtum.
  
  Võibolla mitte. Marshil oli oma plaanid, mida ellu viia, samal ajal kui pütianide kummaline juht vikerkaarte taga ajas.
  
  Ta libises voodist maha, maandus enne püsti tõusmist põlvili. Ta kandis huulepulka. Ta korraldas ruumi sisustuse nii, et see oleks mõistlik. Ta väljus ja sõitis liftiga alla keldrisse, kus teda ootas rendiauto.
  
  Chrysler 300. Pleegitatud vaala suurus ja värvus.
  
  Järgmine peatus... linn, mis kunagi ei maganud.
  
  
  * * *
  
  
  Marsh juhtis autot pingevabalt, kui maailmakuulus Skyline tuli nähtavale. Tundus naeruväärselt lihtne sõita selle autoga New Yorki, kuid kes siis teadis, et see oleks teisiti? Noh, keegi võib. Tema lahkumisest Ramsese basaarilt oli möödunud rohkem kui kolm päeva. Mis siis, kui uudis lekkiks? Marss ei muutnud midagi. Ta oli lihtsalt järjekordne rändur, kes rändas mööda elu käänulisel teel. Kui mäng on läbi, saab ta sellest varsti teada. Muidu... Webb lubas, et Ramses pakub inimesi, kes on valmis selles aitama. March lootis neile.
  
  Marsh sõitis pimesi, teadmata ega hoolimata sellest, mis edasi saab. Ta oli piisavalt ettevaatlik, et enne suurde linna sisenemist peatuda, otsides ööseks varjupaika teisel pool jõge, kui päike hakkas loojuma, muutes tema teekonna juhusliku marsruudi keerulisemaks. L-kujuline motell oli piisav, kuigi voodipesu oli kriimuline ja vaieldamatult määrdunud ning aknaraamid ja põrandate servad olid kaetud mitme tolli musta mudaga. Siiski oli see märkamatu, planeerimata ja praktiliselt märkamatu.
  
  Seetõttu istus ta südaöö paiku sirgelt, süda tuksus, kui keegi tema toa uksele koputas. Uks avanes parklasse, nii et ausalt öeldes võis see olla ükskõik kes eksinud purjus külalisest naljameheni. Aga see võib olla ka politseinik.
  
  Või SEAL Team Six.
  
  Marsh laotas välja noad, lusikad ja klaasid ning tõmbas siis kardina ette, et väljapoole vaadata. See, mida ta nägi, jättis ta hetkeks sõnatuks.
  
  Mida...?
  
  Koputus kõlas taas, kergelt ja värskelt. Marsh ei kõhelnud ust avamas ja mehel sisse pääseda.
  
  "Sa üllatasid mind," ütles ta. "Ja seda ei juhtu tänapäeval liiga sageli."
  
  "Tunnen end sellisena hästi," ütles külaline. "Üks minu paljudest omadustest."
  
  March imestas teiste üle, aga ta ei pidanudki liiga kaugele vaatama, et vähemalt tosinat märgata. "Oleme varem vaid korra kohtunud."
  
  "Jah. Ja ma tundsin kohe sugulust."
  
  March ajas end sirgu, soovides nüüd, et oleks neljanda duši all käinud. "Arvasin, et kõik Pythiad on surnud või kinni võetud. Välja arvatud Webb ja mina.
  
  "Nagu näete," laiutas külaline käed, "te eksite."
  
  "Ma olen rahul." March teeskles naeratuse. "Väga rahul.
  
  "Oh," naeratas ka tema külaline, "sa oled varsti selleks saamas."
  
  March püüdis eemale tõrjuda tunnet, et kõik tema sünnipäevad on korraga kätte jõudnud. See naine oli kummaline, võib-olla sama imelik kui tema. Tal olid pruunid juuksed turris stiilis lõigatud; tema silmad olid rohekas-sinised, täpselt nagu tema silmad. Kui jube see oli? Tema riietus koosnes rohelisest villasest pulloverist, erkpunastest teksadest ja tumesinisest Doc Martinsist. Ühes käes hoidis ta klaasi piima, teises klaasi veini.
  
  Kust ta sai...?
  
  Aga see polnud tegelikult oluline. Talle meeldis, et ta oli ainulaadne, et naine teda kuidagi mõistis. Talle meeldis, et ta tuli eikusagilt. Talle meeldis, et ta oli täiesti erinev. Pimeduse jõud seadsid nad üksteise vastu. Veripunane vein ja pleegitav valge piim olid kohe-kohe segunemas.
  
  March võttis talt prillid. "Kas sa tahad olla tipus või allosas?"
  
  "Oh, ma ei pahanda. Vaatame, kuhu tuju meid viib."
  
  Nii asetas Marsh tuumapommi voodi päisesse, kus nad mõlemad seda nägid ja nägid läbi Zoe Shearsi silmade täiendavat sädet, mis nägi välja nagu komeet. See naine oli võimas, surmav ja lausa veider. Ilmselt hull. Midagi, mis talle lõputult sobis.
  
  Kui ta riideid seljast võttis, läks tema lõhenenud meel minema, et mõelda, mis juhtuma hakkab. Mõte kogu põnevusest, mida homseks ja ülehomseks lubati, mil nad Ameerika põlvili suruvad ja tuumapommi üle õnnelikud on, pani ta Zoey jaoks täiesti valmis, kui naine tal püksid alla tõmbas ja pardale ronis.
  
  "Eelmängu pole?" ta küsis.
  
  "Noh, kui sa selle seljakoti niisama panid," ütles ta ja vaatas tuumapommi, nagu suudaks ta seda vaadata. "Sain aru, et mul pole seda vaja."
  
  Märts naeratas rõõmsast üllatusest. "Mina ka".
  
  "Kas sa näed, kallis?" Zoe laskus tema peale. "Me oleme üksteise jaoks loodud."
  
  Siis taipas Marsh, et näeb teda aeglaselt liikumas, äärmiselt kahvatut tagumikku otse vana kummuti kohal seinal rippuva peegli peegelduses ja selle taga voodipatjade vahel pesitsevat seljakotti ennast. Ta vaatas naise hästi pruunistatud nägu.
  
  "Kurat," pahvatas ta. "See ei võta palju aega".
  
  
  KOLMAS PEATÜKK
  
  
  Matt Drake valmistub meeskonna seni metsikuimaks sõiduks. Minu kõhuõõnde tekkis ebameeldiv, õõvastav tunne ja sellel polnud konarliku lennuga midagi pistmist, vaid pinge, ärevuse ja vastikuse tagajärg nende inimeste vastu, kes võisid selliseid kohutavaid kuritegusid sooritada. Ta tundis kaasa maailma inimestele, kes tegelesid oma igapäevaste asjadega, teadmatuses, kuid rahulolevalt. Need olid inimesed, kelle eest ta võitles.
  
  Helikopterid olid täis sõdureid, kes hoolisid ja panid end kahjustama inimeste jaoks, kes muutsid maailma heaks kohaks elamiseks. Kohal oli kogu SPEAR-i meeskond, välja arvatud Karin Blake ja Beauregard Alain ning Bridget McKenzie - katanaga vedav, esemeid smugeldav, endine Mossadi agent Kenzie. Meeskond lahkus Ramsese laastatud "viimasest basaarist" nii kiirustades, et nad olid sunnitud kõik endaga kaasa võtma. Kaotada polnud minutitki ning kogu meeskond oli ette valmistatud, informeeritud ja valmis New Yorgi tänavatele kell lööma kell. jooks.
  
  Päris džunglist betoondžungliks, mõtles Drake. Me ei sulge kunagi.
  
  Kõikjal tema ümber olid tema elu usaldusväärsed ristuvad jooned ja tormilised lained. Alicia ja Bo, May ja Kenzi ning Torsten Dahl. Teises helikopteris olid Smith ja Lauren, Hayden, Kinimaka ja Yorgi. Meeskond kihutas New Yorgi õhuruumi, mille president Coburn oli juba puhastanud, ja kallutas järsult, kihutades läbi pilvelõhkujate vahede ja laskudes ruudukujulise katuse poole. Turbulents räsis neid. Raadio piiksus, kui info tuli. Drake võis vaid ette kujutada all tänavate sagimist, tormavaid agente ja meeletuid SWAT-i meeskondi, põrgulikku mõtet ülepeakaelast New Yorgi ja idaranniku päästmiseks.
  
  Ta hingas sügavalt sisse, tundes, et järgmised paar tundi on segased.
  
  Dal jäi talle silma. "Pärast seda puhkan."
  
  Drake imetles rootslase enesekindlust. "Pärast seda vajame me kõik ühte."
  
  "Noh, sa ei tule minuga kaasa, Yorkie."
  
  "Pole probleemi. Olen üsna kindel, et Joanna juhib nagunii."
  
  "Mida kuradit see peaks tähendama?"
  
  Helikopter laskus kiiresti alla, saates nende kõhud stratosfääri.
  
  Alicia itsitas. "Ainult see, et me teame, kes Daley maja juhib, Torsti. Me teame".
  
  Rootslane tegi grimassi, kuid ei kommenteerinud rohkem. Drake naeratas Aliciaga ja märkas siis, et Mai jälgis neid mõlemaid. Kurat, meil nagunii pole millegi pärast muretseda.
  
  Alicia lehvitas Maile. "Kas olete kindel, et saate sellise tegevusega hakkama, Sprite, pärast seda, kui lõite end hiljuti raseerimise ajal?"
  
  May ilme ei muutunud, kuid ta sirutas kõhklevalt käe, et puudutada uut armi oma näol. "Hiljutised sündmused on muutnud mind palju ettevaatlikumaks inimeste suhtes, keda usaldan. Ja hoidke silma peal neil, kes reedavad."
  
  Drake sisimas kripeldas.
  
  Midagi ei juhtunud. Ta jättis mu maha ja tegi sellele lõpu! Midagi ei lubatud. .
  
  Emotsioonid ja mõtted segunesid, muutudes hapuks sapiks, mis segunes tuhande muu tundega. Ta märkas, et Dahl eemaldus Kenzist aeglaselt ja Bo võttis vaevu pilgu Alicialt. Jumal küll, ta lootis, et asjad on teises helikopteris veidi rahunenud.
  
  Uued metsikud tuuleiilid tabasid neid, kui kopteri libisemine puudutas hoone katust. Lind maandus ja siis läksid uksed lahti, reisijad hüppasid alla ja jooksid avatud ukse poole. Sissepääsu valvasid relvadega mehed ja sees oli veel mitu inimest. Drake sukeldus esimesena, lennates jalad ees ja tundes end ilma relvata veidi ettevalmistamatuna, kuid teades hästi, et nad on varsti relvastatud. Meeskond kiirustas ükshaaval mööda kitsast trepist alla, kuni avastas end laiast koridorist, pimedas ja ümbritsetuna veelgi rohkematest valvuritest. Siin peatusid nad hetkeks, enne kui said juhised jätkamiseks.
  
  Kõik on selge.
  
  Drake sörkis, mõistis, et nad olid kaotanud olulised päevad, kui hankisid turust teavet ja seejärel kuulasid neid üle kahtlased agendid, eriti CIA-st. Lõpuks sekkus Coburn ise, käskis SPEAR-i meeskonna viivitamatult saata planeedi kõige kuumemasse kohta.
  
  New Yorgi linn.
  
  Nüüd tõusid nad teisest trepist alla rõdule, kust avaneb vaade 3. ja 51. tänava nurgal asuva kohaliku politseijaoskonna sisemusse. Avalikkusele teadmata toimis sait ka riikliku julgeoleku büroona - tegelikult oli see üks kahest, mida nimetati linna kesklinnaks, mis on kõigi agentuuride tegevuste tuum. Drake vaatas nüüd, kuidas kohalik politsei oma igapäevast asja ajas, jaamas oli sagimine, valjuhäälne ja rahvarohke, kuni kaugemast otsast lähenes mustas ülikonnas mees.
  
  "Liikugem," ütles ta. "Siin pole aega raisata."
  
  Drake ei saanud enamaga nõustuda. Ta lükkas Alicia blondiini suureks meelepahaks edasi, pälvides oma muredele pilguheite. Teised tunglesid sisse, Hayden püüdis uustulnukale läheneda, kuid tal sai aeg otsa, kui ta kaugema ukse taha kadus. Kõndides sisenesid nad ringikujulisse ruumi, kus olid valged plaaditud põrandad ja seinad ning toolid olid ridamisi seatud väikese kõrgendatud platvormi ette. Mees ajas need minema nii kiiresti kui suutis.
  
  "Aitäh, et tulite," ütles ta kiretult. "Teadmiseks, et mehed, kelle vangistasite - pettur Ramses ja Robert Price - viidi meie all asuvatesse kongidesse, et oodata meie... inimjahi tulemusi. Arvasime, et need võivad sisaldada väärtuslikku teavet ja peaksid olema läheduses.
  
  "Eriti kui me ebaõnnestume," ütles Alicia süngelt.
  
  "Tõesti. Ja need maa-alused vanglakambrid, mis on varustatud täiendava turvalisusega sisejulgeoleku osakonnas, hoiavad Ramsese kohalolekut avastamata, nagu ma olen kindel, et saate seda hinnata."
  
  Drake meenutas, et Ramsese kohalikud üksused said pärast seda, kui nad olid Marshi käest tuumapommi varastanud või vägisi ära võtnud, käsk oodata Ramsese luba plahvatada. Nad ei teadnud, et ta oli kinni võetud või et ta oli peaaegu surnud. Ramsese organisatsiooni New Yorgi rakud ei teadnud midagi.
  
  Vähemalt see oli ainus asi, mis ODA meeskonna kasuks rääkis.
  
  "Ta on kasulik," ütles Hayden. "Ma olen üsna kindel."
  
  "Jah," lisas Smith. "Nii et lükake veiste lükkamine praegu edasi."
  
  Siseministeeriumi agent võpatas. "Minu nimi on Moore. Olen siin juhtiv väliagent. Kogu intelligentsus käib minust läbi. Loome tegevuste assimileerimiseks ja levitamiseks uue rakkerühma. Meil on keskus ja nüüd korraldame filiaale. Iga agent ja politseinik - kas ollakse või mitte - töötab selle ohu vastu ja me mõistame täielikult ebaõnnestumise tagajärgi. See ei saa..." ta kõigutas veidi, näidates välja stressi, mis tavaliselt oleks ennekuulmatu. "Siin ei saa lubada, et see juhtuks."
  
  "Kes on maa peal boss?" küsis Hayden. "Kes teeb siin otsuseid, kus see tõesti oluline on?"
  
  Moore kõhkles ja kratsis lõuga. "Noh, me teame. Kodumaa. Koostöös terrorismivastase üksuse ja ohujuhtimise üksusega.
  
  "Ja "meie" all mõtled sa sind ja mind?" Või mõtled sa lihtsalt kodumaad?
  
  "Ma arvan, et see võib muutuda vastavalt olukorrale," tunnistas Moore.
  
  Hayden näis rahulolev. "Veenduge, et teie mobiiltelefoni aku on laetud."
  
  Moore vaatas rühmas ringi, nagu tajuks ta nende kiireloomulisust ja talle see meeldis. "Nagu teate, on meil lühike aken. Neil pätidel ei läheks kaua aega, et mõista, et Ramses ei kavatse seda käsku anda. Niisiis, esimesed asjad kõigepealt. Kuidas me tuvastame terroristliku raku?
  
  Drake vaatas kella. "Ja marss. Kas märts ei peaks olema prioriteet, kui ta kannab pommi?"
  
  "Luureamet teatab, et märts ühineb kohalike rakkudega. Me ei tea, kui palju neid tuleb. Seega keskendume loomulikult mõlemale.
  
  Drake meenutas Beau jutustust Marshi ja Webbi vestlusest. Siis tuli talle pähe, et limane prantslane, kellega nad kohtusid, kui nad olid sunnitud osalema Last Man Standingi turniiril, ja oli pärast seda üsna sageli võidelnud, säras headuse valguses, kui see oli oluline. Säras nagu täht. Ta peaks tõesti andma mehele rohkem hingamisruumi.
  
  Kuskil sääre ääres...
  
  Moore rääkis uuesti. "Sügava raku või isegi magamisraku tuvastamiseks on mitu võimalust. Me kitsendame kahtlusaluste arvu. Uurime seoseid teiste teadaolevate rakkudega, mis on juba järelevalve all. Vaadake põlevaid kultuspaiku, kuhu kuulsad džihadistid mürki välja ajavad. Vaatleme inimesi, kes on viimasel ajal pühendunud rituaalidele - neid, kes äkitselt tunnevad huvi religiooni vastu, tõmbuvad ühiskonnast eemale või räägivad naiste riietusest. NSA kuulab miljonitest mobiiltelefonidest kogutud metaandmeid ja hindab neid. Kuid palju tõhusamad on mehed ja naised, kes riskivad sellega igal nädalapäeval - need, kelle oleme imbunud elanikkonda, kust värvatakse regulaarselt uusi džihadiste.
  
  "Kate all". Smith noogutas. "See on hea".
  
  "See on tõsi. Praegu on meie teave hõredam kui Iggy Popi Barbie. Püüame kinnitada inimeste arvu igas lahtris. Raku suurus. Piirkonnad. Võimalused ja valmisolek. Vaatame üle kõik hiljutised telefonikõned. Kas arvate, et Ramses räägib?"
  
  Hayden ei jõudnud ära oodata, millal tööle pääseb. "Me teeme selle kuradima hea katse."
  
  "Oht on otsene," ütles Kinimaka. "Määrame meeskonnad ja kaoge siit kuradile."
  
  "Jah, jah, see on hea," selgitas Moore. "Aga kuhu sa lähed? New York on väga suur linn. Põgenemisega ei saavuta te midagi, kui teil pole kuhugi minna. Me isegi ei tea, kas pomm on tõeline. Paljud inimesed oskavad pommi teha... vaata sinust paremale.
  
  Alicia nihkus istmel. "Ma võin selle eest garanteerida."
  
  "Sõidukid on ooterežiimis," ütles Moore. "Eriüksuste sõidukid. Helikopterid. Kiired autod ilma märgistuseta. Uskuge või mitte, meil on selleks plaanid, tänavate puhastamise viisid. Ametnikke ja nende perekondi juba evakueeritakse. Kõik, mida me praegu vajame, on lähtepunkt."
  
  Hayden pöördus oma meeskonna poole. "Niisiis, jagame rühmad kiiresti laiali ja jõuame Ramsese juurde. Nagu see mees ütles, on meie aken väike ja see juba sulgub.
  
  
  NELJAS PEATÜKK
  
  
  Julian Marsh lahkus motellist värske, isegi elevil, aga ka veidi kurva tundega. Ta oli hästi riides: sinised teksad, mille üks jalg oli teisest veidi tumedam, mitu kihti särke ja pea ühele poole lükatud müts. Vaade oli hea ja ta arvas, et on Zoest ületanud. Naine väljus väikesest vannitoast, näis pisut sassis, juuksed olid vaid pooleldi kammitud ja pooleldi huulepulk peale kantud. Alles pärast mitu minutit kestnud hindamist sai Marsh aru, et ta üritas teda tahtlikult jäljendada.
  
  Või avaldada talle austust?
  
  Võib-olla oli see viimane, kuid see lükkas Marshi tõesti üle ääre. Viimane asi, mida ta soovis, oli naiselik versioon, mis piiraks tema ainulaadset stiili. Peaaegu tagantjärele tõstis ta seljakoti voodist üles, silitades materjali ja katsudes sees elava metsalise piirjooni.
  
  Minu .
  
  Hommik oli hea, värske, särav ja rõõmus. Marsh ootas, kuni viiekohaline auto kohale sõitis ja kaks meest välja hüppasid. Mõlemad olid tumedanahalised ja kandsid paksu habet. Märts ütles välja viimase teekonna parooli ja lubas neil avada tagaukse. Zoey ilmus sisse ronides.
  
  "Oota". Üks meestest tõmbas naise lähenedes välja relva. "Seal peaks olema ainult üks."
  
  March kaldus nõustuma, kuid tema teine pool tahtis seda naist veelgi paremini tundma õppida. "Ta on hiline täiendus. Temaga on kõik korras."
  
  Käsi relvaga kõhkles endiselt.
  
  "Kuule, ma pole kolm päeva suhelnud, võib-olla neli." Marsh ei mäletanud täpselt. "Plaanid muutuvad. Andsin teile parooli, kuulake nüüd mu sõnu. Temaga on kõik korras. Isegi kasulik."
  
  "Väga hea". Kumbki mees ei näinud olevat veendunud.
  
  Auto startis kiiresti, tõstes tagumiste rehvide alt pori samba, ja keeras linna poole. Marss tõmbus tagasi, kuna pilvelõhkujad paistsid veelgi suuremaks ja liiklus tihenes. Autot ümbritsesid läikivad peegeldavad pinnad, mis tehisvalguse ümbersuunamisel kohati pimestasid. Rahvahulgad täitsid kõnniteed ja hooned sädelesid teabest. Tänavatel sõitsid politseiautod. Marsh politsei suurenenud tähelepanust märke ei märganud, kuid auto katusest kõrgemale ta toona ei näinud. Ta mainis seda juhile.
  
  "Kõik tundub normaalne," vastas mees. "Kuid kiirus on ikkagi oluline. Kõik laguneb, kui liigume liiga aeglaselt.
  
  "Ramses?" küsis Marsh.
  
  "Ootame tema sõna."
  
  March kortsutas kulmu, tajudes vastuses mõningast alandust. See plaan oli täielikult tema ja Ramsese käsilased peavad tantsima tema pilli järgi. Kui nad jõudsid asukohta, mille Marsh oli valinud ja valmistunud juba kuid enne, kui nad said alustada.
  
  "Püsige radari all," ütles ta kontrolli kinnitamiseks. "Ja alla lubatud kiiruse, eks? Me ei taha, et meid peataks."
  
  "Me oleme New Yorgis," ütles juht ja siis naersid mõlemad mehed, kui ta punase tulega sõitis. Marsh otsustas neid ignoreerida.
  
  "Aga," lisas juht seejärel. "Teie seljakott? See... sisu tuleb kontrollida."
  
  "Ma tean seda," sosistas Marsh. "Kas sa arvad, et ma ei tea seda?"
  
  Millise ahvi Webb talle peale laadis?
  
  Võib-olla tundis Zoey kasvavat pinget tema poole. Nende vahel oli ainult tuumapomm. Tema käsi libises aeglaselt mööda seljakotti, üks sõrmeots korraga, alla tema sülle, pannes ta võpatama ja siis talle otsa vaatama.
  
  "Kas see on tõesti asjakohane?"
  
  "Ma ei tea, Julian. On see nii?"
  
  Marsh polnud päris kindel, kuid tundus piisavalt hea, et ta selle rahule jättis. Korraks meenus talle, et Shears on pisut atraktiivne, võimas nagu varipaavst ja kahtlemata suudab välja kutsuda kõik isased isendid, keda ta vajab.
  
  Miks mina?
  
  Ta teadis, et tuumapomm ilmselt aitas. Igale tüdrukule meeldis tuumarelvadega mees. Midagi pistmist võimuga... Oh, noh, võib-olla meeldis talle mõte, et mees on temast veidi hirmutavam. Tema veidrus? Muidugi, miks kurat mitte? Tema mõttekäik läks rööbastelt välja, kui nad teeservas peatusid, juht osutas napisõnaliselt hoonele, mille Marsh oma eelmisel visiidil valis. Päev väljas oli endiselt soe ja täiesti ootamatu. Marsh kujutas ette, et valitsuse paksud eeslid, kes istuvad kindlalt oma pehmetel nahkistmetel, saavad oma elu peksa.
  
  See on varsti käes. Nii et varsti suudan vaevu end tagasi hoida.
  
  Ta võttis Zoel käest kinni ja hüppas peaaegu mööda kõnniteed vahele, lastes seljakotil oma kõverdatud küünarnuki küljes rippuda. Pärast uksehoidjast möödumist ja juhiste saamist vasakule sõitis neljaliikmeline seltskond liftiga neljandale korrusele ja vaatas seejärel avara kahe magamistoaga korteri üle. Kõik oli hea. Märts avas rõduuksed ja hingas taas linnaõhku.
  
  Ma võin sama hästi, kuni ma veel saan.
  
  Iroonia ajas ta enda üle naerma. Seda ei juhtuks kunagi. Ameeriklased pidid vaid uskuma, maksma ja siis võis ta Hudsoni tuumapommi plaanipäraselt hävitada. Siis uus plaan. Uus elu. Ja põnev tulevik.
  
  Tema õla tagant kostis hääl. "Meie juurde saadetakse inimene, kes saab teie seljakoti sisu kontrollida. Ta peaks saabuma tunni jooksul."
  
  March noogutas ringi pööramata. "Ootuspäraselt. Väga hea. Kuid on veel mõned kaalutlused. Mul on vaja kedagi, kes aitaks mul raha üle kanda niipea, kui Valge Maja maksab. Vajan abi tagaajamise seadistamisel, et tähelepanu kõrvale juhtida. Ja me peame aktiveerima kõik rakud ja plahvatama selle pommi.
  
  Ta selja taga seisnud mees segas. "Kõik on plaanis," ütles ta. "Oleme valmis. Need asjad saavad varsti kokku."
  
  March pöördus ja kõndis tagasi hotellituppa. Zoe istus ja rüüpas šampanjat, peenikesed jalad üles tõstetud ja puhkas lamamistoolil. "Nii et nüüd ootame?" - küsis ta mehelt.
  
  "Mitte kauaks".
  
  Marsh naeratas Zoele ja ulatas käe. "Oleme magamistoas."
  
  Paar haaras igast seljakotist rihma ja kandis need endaga kaasa suurimasse magamistuppa. Minuti jooksul olid nad mõlemad alasti ja väänlesid linade otsas üksteise otsas. Marsh püüdis seekord tõestada, et tal on vajalik vastupidavus, kuid Zoe oli lihtsalt natuke liiga kaval. Tema lai, veatu nägu tegi tema libiidoga kõikvõimalikke tegusid. Lõpuks oli hea, et Marsh kiiresti valmis sai, sest peagi kostis magamistoa uksele koputus.
  
  "See mees on siin."
  
  Kas juba? Marsh pani Zoega kiiresti riidesse ja siis läksid nad kahekesi tuppa tagasi, ikka veel õhetus ja kergelt higine. Marsh surus uue saabujaga kätt, märkides tema õhukesi juukseid, kahvatut jumet ja kortsus riideid.
  
  "Kas sa ei käi tihti väljas?"
  
  "Nad hoiavad mind lukus."
  
  "Oh, pole vahet. Kas sa oled siin, et mu pommi kontrollida?"
  
  "Jah, sir, ma tegin."
  
  Marsh asetas oma seljakoti madalale klaaslauale, mis asus suure toa keskel. Zoe kõndis mööda, püüdes tema tähelepanu, kui talle meenus hetkeks tema alasti kuju vaid mõni minut tagasi. Ta vaatas kõrvale ja pöördus uustulnuka poole.
  
  "Mis su nimi on, kutt?"
  
  "Adam, söör."
  
  "Noh, Adam, sa tead, mis see on ja mida see teha suudab. Oled sa närvis?"
  
  "Ei, hetkel mitte."
  
  "Pinges?"
  
  "Ma ei usu".
  
  "Oled sa närvis? Pingeline? Võib-olla on ta üleväsinud?"
  
  Adam raputas pead, vaadates seljakotti.
  
  "Kui see nii on, siis olen kindel, et Zoey saab teid aidata." Ta ütles seda naljaga pooleks.
  
  Pythian pöördus kaval naeratusega ümber. "Ole õnnelik".
  
  Marsh pilgutas silmi, nagu ka Adam, kuid enne kui noormees jõudis meelt muuta, rääkis nende habemega autojuht. "Kiirustage sellega," ütles ta. "Me peame olema valmis selleks, et..." jäi ta maha.
  
  March kehitas õlgu. "Olgu, pole vaja hakata jalgu trampima. Laseme alla ja määrdume." Ta pöördus Aadama poole. "Ma mõtlen pommiga."
  
  Noormees vaatas hämmeldunult seljakotti ja keeras seda siis nii, et pandlad olid tema poole. Ta tõmbas need aeglaselt lahti ja avas kaane. Sees asus tegelik seade, mida ümbritses vastupidavam ja üldiselt parem seljakott.
  
  "Olgu," ütles Adam. "Nii et me kõik teame MASINTist, mõõtmis- ja signatuuriluureprotokollist, mis otsib kiirguse ja muude tuumarelvadega seotud füüsikaliste nähtuste allkirju. See seade ja vähemalt üks teine sarnane seade, millest ma tean, olid mõeldud selle välja alla libisemiseks. Praegu on maailmas palju tuumaseadmete tuvastamise ja seiresüsteeme, kuid mitte kõik neist ei ole arenenud ja mitte kõik ei ole täielikult varustatud. Ta kehitas õlgu. "Vaadake hiljutisi ebaõnnestumisi tsiviliseeritud riikides. Kas keegi suudab tõesti takistada kindlameelset indiviidi või lähedast rakku üksi tegutsemast? Muidugi mitte. See nõuab ainult ühte tõrget või sisemist tööd. Ta naeratas. "Õnnetu töötaja või isegi surmväsinud. Enamasti nõuab see raha või võimendust. Need on rahvusvahelise terrorismi parimad valuutad.
  
  Marsh kuulas noormehe juttu ja mõtiskles, kas Ramsese ja Webbi juurde minekut selgitades on võetud kasutusele üks või kaks tõsisemat ettevaatusabinõu. See oleks nende endi huvides. Ta ei tea kunagi ja ausalt öeldes ei hoolinud ta sellest. Nüüd oli ta siinsamas ja avamas ust põrgusse.
  
  "See on sisuliselt see, mida me nimetame" määrdunud pommiks", " ütles Adam. "Mõiste on alati olemas olnud, kuid on endiselt rakendatav. Mul on alfastsintillaator, saasteainete detektor ja paar muud head. Aga põhimõtteliselt," võttis Adam taskust kruvikeeraja, "mul on see olemas."
  
  Ta eemaldas kiiresti tugeva pakendi ja vabastas takjapaelad, mis paljastasid väikese ekraani ja miniklaviatuuri. Paneeli hoidis paigal neli kruvi, mille Adam kiiresti eemaldas. Kui metallpaneel vabanes, hargnes selle tagant lahti rida juhtmeid, mis viisid äsja avastatud seadme südamesse.
  
  March hoidis hinge kinni.
  
  Adam naeratas esimest korda. "Ära muretse. Sellel asjal on mitu kaitset ja see pole veel isegi relvastatud. Keegi siin ei alusta seda."
  
  Märts tundis end veidi tühjana.
  
  Adam vaatas mehhanismi ja selle sees olevaid detaile, võttes kõik endasse. Hetke pärast kontrollis ta enda kõrval olevat sülearvuti ekraani. "See lekib," tunnistas ta. "Aga see pole nii hull."
  
  Märts askeldas rahutult. "Kui halb see on?"
  
  "Ma soovitaksin teil mitte kunagi lapsi saada," ütles Adam ilma emotsioonideta. "Kui sa ikka suudad. Ja nautige oma järgmisi eluaastaid."
  
  Marsh vahtis Zoeyd õlgu kehitades. Mõlemal juhul ei lootnud ta kunagi oma isekast isast või ülbidest vendadest üle elada.
  
  "Nüüd saan seda paremini kaitsta," ütles Adam ja võttis pakki kaasa võetud kohvrist välja. "Nagu ma teeksin iga seda laadi seadmega."
  
  Märts vaatas hetke ja sai siis aru, et nad on peaaegu valmis. Ta kohtas nende juhi surnud silmi. "Need kaamerad, millest Ramses rääkis. Kas nad on valmis? Tagaajamine on kohe algamas ja ma ei taha viivitusi.
  
  Vastuseks välgatas kuiv naeratus. "Ja nii ka meie. Kõik viis kambrit on nüüd aktiivsed, sealhulgas kaks magamiskambrit, millest ameeriklased ei pruugi teadlikud olla." Mees vaatas kella. "Kell on 6:45. Kõik on valmis seitsmeks."
  
  "Fantastiline". Marsh tundis, kuidas tema libiido taas tõusis, ja arvas, et võib sama hästi seda fakti ära kasutada, kuni veel saab. Teades Zoeyt, nagu ta hiljuti oli teinud, oleksid need niikuinii kiiresti lõppenud. "Ja rahaülekannete protokollid?"
  
  "Adam keskendub programmi lõpuleviimisele, mis edastab meie asukohta lõputu tsüklina üle maailma. Nad ei jälgi kunagi tehingut.
  
  March ei märganud üllatust Adami näol.
  
  Ta oli liiga keskendunud Zoele ja naine temale. Ta võttis veel viis minutit aega, et vaadata, kuidas Adam pommi õhku pani, ja kuulata juhiseid, kuidas see neetud asi relvidest vabastada, seejärel veendus, et mees tegi seadmest töökorras sobivad fotod. Fotod etendasid kriitilist rolli Valge Maja veenmisel seadme autentsuses ja püüdluste loomisel, mis häiriks tähelepanu ja jagaks tema vastu suunatud jõud. Õnnelikuna pöördus ta lõpuks Aadama poole.
  
  "Kollane. Kas see on valvest vabastav juhe?"
  
  "Ee, jah, see on nii."
  
  Marsh naeratas juhile siiralt. "Nii, kas me oleme valmis?"
  
  "Oleme valmis".
  
  "Siis lahku."
  
  Marsh sirutas käe ja viis Zoe magamistuppa, tõmbas talle teksad ja aluspüksid jalga ning üritas naeru maha suruda. Kirgede ja elevuse tulv valdas teda peaaegu, kui ta mõistis, et kõik tema unistused võimust ja tähtsusest hakkavad täituma. Kui vaid pere saaks teda nüüd näha.
  
  
  VIIES PEATÜKK
  
  
  Kui Drake end sirgu ajas, tabas teda toimunu kogu raskus. Kiireloomulisus voolas läbi tema veenide, rikkudes ta närvilõpmeid ja üks pilk meeskonnakaaslastele ütles talle, et nemadki tunnevad samamoodi - isegi Kenzi. Ta arvas tõesti, et endine Mossadi agent oli ta juba liikuma pannud, kuid siis, sõduritevahelise sideme tõttu, polnud tal vaja isegi küsida, miks ta seda ei teinud. Kaalul olid samad süütud, kelle eest ta võitles, samad tsiviilisikud. Igaüks, kellel on pool südant, ei lubaks sellel juhtuda ja Drake kahtlustas, et Kensil võib olla palju enamat kui pool südant, ükskõik kui sügavalt see ka poleks peidetud.
  
  Seinakell näitas seitset nelikümmend viis ja kogu meeskond oli liikvel. Politseijaoskonnas valitses murettekitav kaootiline rahu, politsei juhtis, kuid selgelt piiril. Teleriekraanidel vilkusid uudised, kuid ühelgi neist polnud nendega mingit pistmist. Moore kõndis ja kõndis, oodates uudiseid salaagentidelt, jälgimismeeskondadelt või autosid sõitvatelt. Hayden jõudis ülejäänud meeskonnale järele.
  
  "Mina ja Mano tegeleme Ramsesega. Meil on vaja veel kahte rühma, ühte selleks, et hinnata teavet tuumaplahvatuse kohta selle toimumise ajal ja teist nende rakkude otsimiseks. Olge vait, kuid ärge võtke vange. Tänane päev, mu sõbrad, ei ole lolli ajamiseks. Hankige see, mida vajate, ja hankige see kiiresti ja raskelt. Valetamine võib meile kalliks maksma minna.
  
  Moore sai aru, mida ta ütles, ja vaatas tagasi. "Täna," ütles ta, "ei halastata."
  
  Dahl noogutas süngelt, lõhkudes sõrmenukke, nagu suudaks ta mehe kolju lõhki teha. Drake püüdis lõõgastuda. Isegi Alicia käis ringi nagu puuris panter.
  
  Siis, kell 8 hommikul, algas hullus.
  
  Kõned hakkasid tulema, pühendatud telefonid helisesid ikka ja jälle, nende müra täitis väikese ruumi. Moore võitles nendega ükshaaval tõhusalt ja kaks abilist jooksid appi. Isegi Kinimaka võttis väljakutse vastu, kuigi laud, mille taga ta istus, ei tundunud just eriti rõõmus.
  
  Moore võrdles teavet valguse kiirusega. "Oleme lävel," ütles ta. "Kõik meeskonnad on valmis. Salaagendid teatasid viimastest vestlustest salakohtumiste ja vestluste kohta. Liikumine kuulsate mošeede ümber hoogustus. Isegi kui me ei teaks, mis toimub, oleksime mures. Nende tavalistes elupaikades nähti uusi nägusid, kes kõik olid sihikindlad ja liikusid kiiresti, sihikindlalt. Meile teadaolevatest rakkudest kadus radarilt kaks. Moore raputas pead. "Me poleks sellega juba tegelenud. Aga meil on vihjeid. Üks meeskond peaks suunduma dokkidesse - üks teadaolevatest kambritest tegutseb sealt.
  
  "See oleme meie," röökis Dahl. "Tõuse püsti, pätid."
  
  "Räägi enda eest." Kensi kaldus tema poole. "Oh, ja ma olen sinuga."
  
  "Oh, kas sa pead seda tegema?"
  
  "Lõpetage raske mängimine, et saada."
  
  Drake uuris meeskondi, mis olid huvitaval moel paaridesse jagatud. Dahlil ja Kenzie'l olid seltsimehed - Lauren, Smith ja Yorgi. Ta jäi lõpuks Alicia, May ja Bo juurde. See oli millegi retsept; see oli kindel.
  
  "Palju õnne, sõber," ütles Drake.
  
  Dahl pöördus, et midagi öelda, just siis, kui Moore käe tõstis. "Oota!" Ta kattis vastuvõtjat hetkeks käega. "See on just parandatud meie vihjeliinil."
  
  Kõik pead pöörasid. Moore võttis uue kõne vastu ja sirutas nüüd käe, tundes valjuhääldi nuppu.
  
  "Sa oled sees," ütles Moore.
  
  Ruumi täitis kehatu pragu, sõnad tulid välja nii kiiresti, nagu oleks Drake'i jalad tahtnud jälitada. "See on Julian Marsh ja ma tean, et teate peaaegu kõike. Jah, ma tean. Küsimus on selles, kuidas sa tahaksid seda mängida?
  
  Hayden võttis juhtimise üle, kui Moore jätkamiseks käega viipas. "Lõpeta loll olemine, Marsh. Kus see on?"
  
  "Noh, see on plahvatusohtlik küsimus, kas pole? Ma ütlen sulle seda, mu kallis, see on siin. NYC-s."
  
  Drake ei julgenud hingata, sest nende halvimad hirmud said kahtlemata kinnitust.
  
  "Teine küsimus on, mida ma järgmiseks tahan?" Märts peatus pikalt.
  
  "Hakka tööle, sitapea," urises Smith.
  
  Alicia kortsutas kulmu. "Ärme hakka sellele idioodile vastanduma."
  
  March naeris. "Ära tee, tõesti. Niisiis, tuumapomm on laetud, kõik koodid on hoolikalt sisestatud. Nagu öeldakse, kell tiksub. Nüüd pole vaja teha muud, kui veenduda, et see on tõeline, ja anda teile pangakonto number. Mul on õigus?"
  
  "Jah," ütles Hayden lihtsalt.
  
  "Kas teil on vaja tõendeid? Peate selle nimel tööd tegema."
  
  Drake kummardus ettepoole. "Mida sa silmas pead?"
  
  "Ma mõtlen, et tagaajamine on käimas."
  
  "Kas jõuate varsti asja juurde?" küsis Hayden.
  
  "Ah, me jõuame kohale. Esiteks peate teie väikesed töösipelgad oma töö ära tegema. Kui ma oleksin sina, siis ma läheksin minema. Kas näete... kas näete, kuidas ma selle riimi välja mõtlesin? Ma kavatsesin selle kõik riimima panna, aga lõpuks... noh, ma mõistsin, et ma ei hooli."
  
  Drake raputas meeleheitel pead. "Kurat, semu. Räägi korralikult inglise keelt."
  
  "Esimene vihje on juba mängus. Kinnitusvorm. Teil on kakskümmend minutit aega jõuda Edisoni hotelli, tuba 201. Siis on veel neli vihjet, millest osa on kinnituse ja osa nõuete kohta. Nüüd saate minust aru?"
  
  May naasis esimesena. "Hullumeelsus".
  
  "Noh, ma olen kahemõtteline inimene. Üks vajadusest, teine pahest. Võib-olla lendavad nende ristmikul hullumeelsuse sädemed.
  
  "Kakskümmend minutit?" Drake vaatas kella. "Kas me saame seda isegi teha?"
  
  "Iga hilinenud minuti eest käskisin ühel Ramsese kambritest tappa kaks tsiviilisikut."
  
  Jälle lõualuu langev šokk, õudus, kasvav pinge. Drake surus rusikad kokku, kui adrenaliin tõusis.
  
  "Kaks minutit," kordas Marsh. "Nüüdsest."
  
  Drake jooksis uksest välja.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden jooksis trepist alla hoone keldrisse, Kinimaka selja taga. Fury võttis temast kinni ja peksis teda nagu kuradi tiivad. Viha pani ta jalad kiiremini käima ja peaaegu komistama. Tema Hawaii elukaaslane nurises, libises ja tõusis peaaegu peatumata püsti. Ta mõtles oma sõpradele, kes olid kohutavas ohus ja lendasid linna erinevatesse piirkondadesse, ilma et neil oleks vähimatki aimu, mida oodata, ja seadsid end kahtlemata liinile. Ta mõtles kõikidele sealsetele tsiviilisikutele ja sellele, mida Valge Maja praegu mõelda võib. Protokolle, plaane ja toimivaid valemeid oli hea, kuid kui tegelik, töötav maailm sai äärmise ohu sihtmärgiks, läksid kõik ennustused kõrvale. Ta jooksis trepi jalamil koridori ja hakkas jooksma. Uksed vilkusid mõlemalt poolt, enamik neist valgustamata. Kõige kaugemas otsas tõmmati tema jaoks kiiresti trellide rida.
  
  Hayden ulatas käe. "Relv".
  
  Valvur võpatas, kuid täitis siis, ülalt tulnud käsk jõudis juba tema kõrvu.
  
  Hayden võttis relva, kontrollis, kas see on laetud ja turvavarustus välja lülitatud, ning tungis väikesesse ruumi.
  
  "Ramses!" - ta karjus. "Mida kuradit sa teinud oled?"
  
  
  KUUES PEATÜKK
  
  
  Drake jooksis Alicia, May ja Beau kõrval hoonest välja. Neli neist olid juba higist läbimärg. Otsusekindlus õhkus igast poorist. Bo püüdis taskust välja tipptasemel GPS-navigaatori ja tegi kindlaks Edisoni asukoha.
  
  "Times Square'i piirkond," ütles ta marsruuti uurides. "Lähme kolmandaks ja ületame Lexington Avenue. Suunduge Waldorf Astoriasse."
  
  Drake puhkes tihedasse autovoogu. Miski pole võrreldav püüdega päästa New Yorgi taksojuhi elu, kui too üritas meeleheitlikult teie jalgu põlvedest murda, trügides kõigest jõust edasi. Drake hüppas viimasel sekundil, libisedes üle lähedal asuva kollase takso esiosa ja maandudes täiskaldega. Sarved möirgasid. Iga meeskonnaliige oli suutnud väljasõidul püstoli juhtida ja vehkis nüüd sellega ringi, soovides, et neil oleks rohkem. Aga aeg oli juba raisatud. Drake vaatas kõnniteele kukkudes kella.
  
  Seitseteist minutit.
  
  Nad ületasid Lexingtoni ja kihutasid seejärel mööda Waldorfi, vaevu peatudes, kui autod roomasid mööda Park Avenüüd alla. Drake võitles end fooritules rahvahulgast läbi, olles lõpuks vihase punase näoga silmitsi.
  
  "Kuule, sõber, ma lähen enne siia, isegi kui see tapab mu. Boss-bagelid hakkavad külmetama ja see ei juhtu paganama.
  
  Drake astus vihase mehe ümber, kui Alicia ja May õuest mööda tormasid. Signaalid muutusid ja tee oli vaba. Nüüd, relvad ära peitnud, suundusid nad resoluutselt järgmise peatänava - Madison Avenue - poole. Taas täitus rahvamass kõnniteed. Bo libises 49. kohale, manööverdas autode vahel ja saavutas eelise. Õnneks oli liiklus nüüd aeglane ning tagumiste kaitseraudade ja esitiibade vahele jäi veidi ruumi. Naised järgnesid Beau'le ja siis sai Drake järjekorda.
  
  Autojuhid karjusid nende peale solvanguid.
  
  Kaksteist minutit jäänud.
  
  Kui nad jääksid liiga hiljaks, siis kuhu terrorirakud ründaksid? Drake kujutas ette, et see asub Edisoni lähedal. Marsh soovib, et meeskond teaks, et tema korraldusi täideti täpselt. Ees avanes autouks - lihtsalt sellepärast, et juht suutis - ja Beau hüppas õigel ajal üle katuse. Alicia haaras raami servast ja virutas selle tagasi mehe näkku.
  
  Nüüd pööravad nad vasakule, lähenedes 5. avenüüle ja veelgi suuremale rahvahulgale. Beau libises popkontserdil halvimast läbi nagu taskuvaras, järgnesid Alicia ja May. Drake oli just kõigi peale karjunud, tema yorkshirelase kannatus oli lõpuks otsa saanud. Tema teed blokeerisid nii mehed kui naised, mehed ja naised, kes ei hoolinud sellest, kas ta tormas päästma oma elu, mõne oma lapse elu või isegi iseennast. Drake surus end läbi, jättes ühe mehe välja sirutama. Naine koos lapsega vaatas teda piisavalt pingsalt, et tekitada temas süütunnet, kuni meenus, milleks ta jooksis.
  
  Sa tänad mind hiljem.
  
  Aga loomulikult ei saa ta kunagi teada. Ükskõik, mis juhtub.
  
  Bo tulistas nüüd vasakule, joostes mööda Avenue of the Americas alla 47. tänava poole. Magnolia pagariäri möödus paremalt, pannes Drake'i mõtlema Manole ja seejärel sellele, mida havailane võis juba Ramseselt õppida. Kaks minutit hiljem, kui nad 47. tänaval plahvatasid, ilmus ootamatult nende vasakule küljele Times Square. Neist paremal asus tavaline Starbucks, kus käis sagimine ja järjekorrad ukse ees. Drake vaatas mööda joostes nägusid läbi, kuid ei lootnud ühegi kahtlusalusega silmitsi seista.
  
  Neli minutit.
  
  Aeg möödus kiiremini ja oli isegi kallim kui sureva vanamehe viimased hetked. Vasakul, näoga kõnniteele, paistis hotelli hall fassaad kullatud sissepääsuga ja Beau astus esimesena välisustest sisse. Drake astus mööda pakikäru ja ohtlikult kollaseks muutunud takso, et Maile järgneda. Neid tervitas mustrilise punase vaibaga lai fuajee.
  
  Beau ja Alicia vajutasid juba üksikute liftide helistamiseks nuppe, hoides käsi oma peidetud relvade lähedal, kui valvur neid jälgis. Drake kaalus oma meeskonna SPEAR ID näitamist, kuid see tooks kaasa ainult rohkem küsimusi ja loendus oli juba viimase kolme minutini. Kell andis märku, et Alicia lift on saabunud ja meeskond astus pardale. Drake takistas noormehel nendega ühinemast, lükates ta lahtise peopesaga eemale. Jumal tänatud, et see töötas, sest järgmine liigutus oleks olnud rusikas kokku surutud.
  
  Neljaliikmeline meeskond kogunes, kui sõiduk tõusis, peatas selle liikumise ja tõmbas relvad välja. Niipea kui uks avanes, kallasid nad välja, otsides tuba 201. Koheselt ilmus nende sekka rusikate ja jalgade virrvarr, šokeerides isegi Bo.
  
  Keegi ootas.
  
  Drake võpatas, kui rusikas oli tema silmakoopa kohal, kuid eiras valu välgatust. Kellegi jalg püüdis enda oma kinni püüda, kuid ta astus kõrvale. Sama kuju eemaldus ja ümbritses Aliciat, lüües tema keha vastu kipsseina. Mai peatas löögid ülestõstetud kätega ning seejärel vallandas Bo kiire üks-kaks löögi, mis peatas igasuguse hoo ja viis ründaja põlvili.
  
  Drake hüppas ja lõi siis täiest jõust pikali. Aeg hakkas otsa saama. Kuju, paksu jopega jässakas mees, värises yorkshirelase löögi all, kuid suutis selle tugevaima osa kuidagi kõrvale lükata. Drake kukkus külili ja kaotas tasakaalu.
  
  "Poksikott," ütles Mai. "Ta on poksikott. Asub meid aeglustama."
  
  Bo sõitis sisse kõvemini kui varem. "Ta on minu. Kas sa lähed."
  
  Drake hüppas üle põlvitava kuju ja kontrollis tubade numbreid. Sihtkohani oli jäänud vaid kolm tuba ja neil oli jäänud üks minut. Need jäid viimastele sekunditele. Drake peatus väljaspool tuba ja lõi jalaga ust. Midagi ei juhtunud.
  
  Mai lükkas ta kõrvale. "Liiguta."
  
  Üks kõrge löök ja puu murdus, teine ja raam kukkus kokku. Drake köhatas. "See võis seda teie jaoks nõrgendada."
  
  Toas nad laiali, relvad tõmmati ja otsisid kiiresti, aga objekt, mida nad otsisid, oli kohutavalt ilmne. See lebas keset voodit - läikiv A4-formaadis foto. Alicia astus ringi vaadates voodi juurde.
  
  "Tuba on puhas," ütles Mai. "Vean kihla, et vihjeid pole."
  
  Alicia seisis voodi serval, vaatas alla ja hingas pinnapealselt. Ta raputas pead ja ohkas, kui Drake temaga ühines.
  
  "Oh mu jumal. Mis see on-"
  
  Teda segas telefonikõne. Drake kõndis ümber voodi, läks öökapi juurde ja haaras telefoni kangist.
  
  "Jah!"
  
  "Ah, ma näen, et sa tegid seda. See ei saanud olla lihtne."
  
  "Märts! Sa hull pätt. Kas sa jätsid meile pommist foto? Kuradi foto?"
  
  "Jah. Sinu esimene vihje. Miks sa arvasid, et ma lasen sulle tõelise asja? Nii rumal. Saatke see oma juhtidele ja munapeadele. Nad kontrollivad seerianumbreid ja kõike seda muud jama. Plutooniumi kanistrid E. Lõhustuv materjal. See on igav asi, tõesti. Järgmine vihje on veelgi kõnekam.
  
  Sel hetkel astus Bo tuppa. Drake lootis, et tõmbab Punch Mani endaga kaasa, kuid Beau tõmbas läbi tema unearteri kujuteldava joone. "Ta sooritas enesetapu," ütles prantslane hämmeldunud häälega. "Enesetapupill."
  
  Jama.
  
  "Sa näed?" ütles Marsh. "Me oleme väga tõsised."
  
  "Palun, Marsh," proovis Drake. "Ütle meile lihtsalt, mida sa tahad. Teeme seda kohe, kurat."
  
  "Oh, ma olen kindel, et sa seda teeksid. Aga jätame selle hilisemaks, eks? Kuidas see tundub? Jookse vihje number kaks. See tagaajamine läheb aina paremaks ja raskemaks. Marea restorani jõudmiseks on teil aega paarkümmend minutit. Muide, see on Itaalia roog ja nad teevad väga maitsvat Nduyu calzone'i, uskuge mind. Kuid ärgem lõpetagem sellega, mu sõbrad, sest te leiate selle vihje tualeti alt. Nautige."
  
  "Raba"-
  
  "Kakskümmend minutit".
  
  Liin läks tühjaks.
  
  Drake kirus, pöördus ümber ja jooksis nii kiiresti kui suutis.
  
  
  SEITSMES PEATÜKK
  
  
  Kuna polnud muud valikut, otsustasid Torsten Dahl ja tema meeskond auto maha jätta ja lahkuda. Ta ei tahtnud midagi muud, kui kõvasti kinni hoida, kui Smith viskas võimsat maasturit pool tosinat pööret, rehvid kriuksusid, asju liigutasid, kuid New York ei olnud midagi muud kui kollaste kabiinide, busside ja rendiautode vihane urisemine. Dahlile tuli pähe sõna "Tupik", kuid seda juhtus iga päev, suurema osa päevast, ja sarved lõõmasid ja inimesed karjusid allakeeratud akendest. Nad jooksid juhiseid järgides nii kiiresti kui suutsid. Lauren ja Yorgi tõmbasid kuulivestid selga. Kensi sörkis Dahli kõrval, huuled punnis.
  
  "Ma oleksin teile palju kasulikum," ütles ta Dahlile.
  
  "Ei".
  
  "Oh, tule, kuidas see haiget teha sai?"
  
  "Mitte kunagi".
  
  "Oh, Torsti..."
  
  "Kenzi, sa ei saa oma neetud katanat tagasi. Ja ära kutsu mind nii. See, et üks hull naine paneb mulle hüüdnimesid, on piisavalt halb.
  
  "Ah jaa? Täpselt nagu sina ja Alicia kunagi... tead?"
  
  Smith urises järjekordset ristmikku ületades, nähes rohelise tule ees teel tunglevaid jalakäijaid ja jalgrattureid, kes kõik hoidsid oma elu käes, kuid nad olid kindlad, et nemad ei ole need, kes täna kannatavad. Nad kihutasid mööda järgmist tänavat, sõdurid vaevu tundsid sprindi kuumust, kui möödusid kahest aeglaselt liikuvast Priusest, purustades nende küljepeeglid. GPS piiksus.
  
  "Neli minutit dokkidesse," hindas Yorgi. "Me peaksime aeglustuma."
  
  "Ma võtan kolme pärast hoogu maha," nähvas Smith. "Ära osuta mulle mu tööd."
  
  Dahl ulatas Kenziele Glocki ja Hongkongi püstoli - see pole lihtne ülesanne, seda ei ole lihtne New Yorgis salaja täita. Ta võpatas seda tehes. Vastu tema paremat otsustusvõimet olid nad praktiliselt sunnitud kelmi agendi abi vastu võtma. See oli ebatavaline päev ja nõuti kõiki meetmeid, isegi meeleheitlikke. Ja ausalt öeldes tundis ta ikka veel, et neil võib olla sugulusside, midagi paralleelsete sõjaväelaste hingede sarnast, mis suurendas tema usaldust.
  
  Ta uskus, et nad suudavad Bridget Mackenzie päästa, hoolimata sellest, kui kõvasti ta võitles.
  
  Smith ületas nüüd kaks liiklusrada, lõi õlaga vastu seiskunud F150, kuid jätkas sõitu tagasi vaatamata. Kuna aeg sai otsa, ei saanud nad endale lubada mingeid meeldivaid asju ja nende kohal rippuv kohutav pilv tähendas, et nad olid sunnitud kogu aeg all-in pakkuma.
  
  Dahl kallutas oma relva vasarat. "Ladu on vähem kui minuti kaugusel," ütles ta. "Miks kurat nad kõiki neid löökauke ei paranda?"
  
  Smith tundis talle kaasa. Teed olid lõputu, roobaline, reetlik lõik, kus autod liikusid aeglaselt mööda ebatasasi auke ja iga hetk avanes teetöid, näiliselt ükskõikselt kellaaja või liiklustiheduse suhtes. See oli tõesti koer koera vastu ja mitte ükski inimene ei tahtnud kedagi teist aidata.
  
  Nad navigeerisid kiiresti GPS-i ja sihtisid nooleotsa. Varahommiku värskus ajas külmavärinad üle palja naha, tuletades kõigile meelde, et on veel vara. Päikesevalgus filtreerus läbi pilvede, muutes dokid ja lähedalasuva jõe kahvatuks kullaks. Need inimesed, keda Dahl nägi, tegid oma tavapärast äri. Ta oli ette kujutanud, et dokiala on pime ja räämas, kuid peale ladude oli see puhas ja mitte eriti rahvarohke. Ja see polnud kiire, kuna peamised laevanduspiirkonnad asusid New Jerseys üle lahe. Dahl nägi aga suuri, pekstud konteinereid ja pikka laia laeva, mis istus liikumatult vee peal, ja tohutuid siniseks värvitud konteinerkraanasid, mis võisid mööda raudteerööpaid mööda muuli sõita ja oma konteinerid puiste abil kokku koguda.
  
  Vasakule jäid laod, samuti hoov, mis oli täis heledamaid konteinereid. Dahl osutas saja viiekümne jala kaugusel asuvale hoonele.
  
  "See on meie poiss. Smith, Kenzi, tulge ette. Ma tahan, et Lauren ja Yorgi oleksid meie taga.
  
  Ta kõndis minema, nüüd keskendus ja keskendus sellele, et tõrjuda üks rünnak nende selja taga, enne kui nad liikusid järgmisele... ja siis järgmisele, kuni see õudusunenägu oli möödas ja ta võis oma pere juurde naasta. Värskelt värvitud uksed asetati hoone kõrvale ja Dahl vaatas esimest akent nähes üles.
  
  "Tühi kontor. Proovime järgmist."
  
  Möödus mitu minutit, kui rühm hiilis mööda hoone külge, relvad tõmmatud, kontrollisid akent akna järel, ust ukse järel. Dahl märkis pettumusega, et need hakkasid kohalike töötajate tähelepanu köitma. Ta ei tahtnud nende saaki eemale peletada.
  
  "Lähme".
  
  Nad kiirustasid edasi, jõudsid lõpuks viienda aknani ja heitsid kiire pilgu. Dahl nägi laia ruumi, mis oli täis pappkaste ja puitkaste, kuid akna kõrval nägi ta ka ristkülikukujulist lauda. Neli meest istusid ümber laua, pead maas, nagu räägiksid, plaaniksid ja mõtleksid. Dahl hüppas pikali ja istus maha, toetades seljaga vastu seina.
  
  "Meil on kõik korras?" küsis Smith.
  
  "Võib-olla," ütles Dahl. "See poleks võinud midagi olla... aga..."
  
  "Ma usaldan sind," ütles Kenzi veidi sarkasmiga. "Sina juhid, mina järgin," raputas ta siis pead. "Kas te olete tõesti nii hullud? Lihtsalt torma sinna sisse ja hakka esimesena tulistama?"
  
  Üks mees lähenes neile külili vaadates. Dahl tõstis oma HK üles ja mees tardus, tõstes käed õhku. Otsus sündis peamiselt seetõttu, et tüüp oli kõigi laosolijate vaateväljas. Kulus vähem kui sekund, enne kui Dal tõusis püsti, keerles ringi ja lõi õlaga vastu välisust. Smith ja Kensi olid temaga koos ja lugesid tema mõtteid.
  
  Kui Dahl avarasse lattu astus, hüppasid laua tagant üles neli meest. Relvad lebasid nende külgedel ja nüüd panid nad need käest, tulistades valimatult lähenevate võõraste pihta. Kuulid lendasid kõikjale, lõhkusid akna ja läksid läbi pöörleva ukse. Dahl tuvi pea ees, veereb, tärkab, tulistab. Mehed lauas taganesid, tulistasid tagasi, tulistasid jooksmisel üle õla ja isegi jalge vahelt. Mitte kusagil polnud turvaline. Juhuslik tulistamine täitis kooparuumi. Dahl toetus mõlemale küünarnukile, kuni jõudis lauani ja pööras selle ümber, kasutades seda kilbina. Üks ots purunes, kui suure kaliibriga kuul läks otse läbi.
  
  "Jama".
  
  "Kas sa üritad mind tappa?" pomises Kenzi.
  
  Suur rootslane muutis taktikat, võttis üles tohutu laua ja paiskas selle siis õhku. Langevad servad püüdsid ühe mehe pahkluudest kinni, pannes ta lendama ja saatis lendu ka relva. Kuna Dal hakkas kiiresti lähenema, pani Kensi hääl ta hoogu maha võtma.
  
  "Olge nende väikeste pättide suhtes ettevaatlik. Olen töötanud kõikjal Lähis-Idas ja näinud tuhandeid neid kandmas veste.
  
  Dahl kõhkles. "Ma arvan, et sa ei saa lihtsalt..."
  
  Plahvatus raputas laohoone seinu. Rootslane lendas jalust maha, lendas õhku ja paiskus vastu juba purunenud akent. Valge müra täitis ta pea, tohutu sumin kõrvus ja hetkeks ei näinud ta midagi. Selleks ajaks, kui nägemine selginema hakkas, sai ta aru, et Kensi kükitab tema ees ja patsutab põski.
  
  "Ärka üles, mees. See ei olnud terve keha, vaid lihtsalt granaat.
  
  "Oh. Noh, see teeb mu enesetunde paremaks."
  
  "See on meie võimalus," ütles ta. "Peapõrutus lõi ka tema kaasidioodid jalad alla."
  
  Dahl tõusis vaevaliselt püsti. Smith oli jalul, aga Lauren ja Yorgi istusid põlvili, sõrmed oimudele surutud. Dahl nägi, et terroristid hakkasid mõistusele tulema. Kiireloomulisus torkas teda nagu nõel, mis läbistas pehme lihatüki. Püstoli tõstes sattus ta uuesti tule alla, kuid suutis haavata üht tõusvat terroristi ja vaatas, kuidas mees kahekordistus ja kukkus.
  
  Smith tormas mööda. "Püüdis ta kinni."
  
  Dahl asus juhtima. Kensi pigistas kaadrid enda kõrval välja. Kaks allesjäänud terroristi keerasid nurga ja Dahl mõistis, et nad suunduvad väljapääsu poole. Ta aeglustas hetkeks, keeras siis ettevaatlikult tulistades sama kurvi, kuid tema kuulid tabasid vaid tühja õhku ja betooni. Uks oli pärani lahti.
  
  Granaat põrkas sisse tagasi.
  
  Nüüd oli plahvatus enesestmõistetav, SPIR-i meeskond varjus ja ootas, kuni šrapnell neist möödub. Seinad värisesid ja pragunesid tugeva löögi all. Siis olid nad jalul, pressisid läbi ukse varjualusesse ja helgesse päeva.
  
  "Kell on üks öösel," ütles Smith.
  
  Dahl vaatas näidatud suunas, nägi kahte jooksvat kuju ja nende taga Hudsonit, mis viis Ülemlahte. "Jama, neil võivad kiirpaadid olla."
  
  Kensi langes ettevaatlikult sihikule võttes ühele põlvele. "Siis võtame..."
  
  "Ei," langetas Dahl relvatoru alla. "Kas te ei näe seal tsiviilisikuid?"
  
  "Zubi," kirus ta heebrea keeles, mida Dahl ei mõistnud. Smith, Kenzie ja Swede alustasid koos jälitamist. Terroristid tegutsesid kiiresti, nad olid peaaegu kai ääres. Kenzi tegi kompromissi, tulistades oma HK õhku, oodates, et tsiviilisikud kas põgenevad või peituvad.
  
  "Võite mind tänada pärast seda, kui oleme päeva päästnud," ütles ta.
  
  Dahl nägi, et tema ees oli avanenud võimaluste tee. Mõlemad terroristid seisid kõrgel vesisel taustal, suurepärased sihtmärgid ja Kenzi oportunistlik tuli vabastas neile tee. Ta aeglustas kiirust ja pani tagumiku õlale, võttes ettevaatlikult sihiku. Smith järgis tema kõrval eeskuju.
  
  Terroristid pöördusid justkui telepaatiat harjutades, juba tulistades. Dahl jäi keskendunuks, kui eduseis odameeste vahel vilistas. Tema teine kuul tabas sihtmärki rinnus, kolmas - otsaesisele, täpselt keskele. Mees kukkus ümber, juba surnuna.
  
  "Jätke üks ellu," kõlas Laureni hääl läbi tema kõrvaklappide.
  
  Smith tulistas. Viimane terrorist oli juba külili hüpanud, kuul riivas tema jopet, samal ajal kui Smith end sättis. Kiire liigutusega viskas terrorist veel ühe granaadi - seekord mööda muuli ennast.
  
  "Ei!" Dahl tulistas tulutult, süda hüppas kurku.
  
  Väike pomm plahvatas valju heliga, lööklaine kajas üle dokkide. Dahl peitis end hetkeks konteineri taha ja hüppas siis tagasi - kuid tema hoog läks kõikuma, kui ta nägi, et nüüd ei pea ta muretsema ainult järelejäänud terroristi pärast.
  
  Üks konteinerkraanadest sai plahvatuses aluses kannatada ja kaldus ohtlikult üle jõe. Metalli lihvimise ja rebimise helid kuulutasid peatset kokkuvarisemist. Inimesed vaatasid üles ja hakkasid kõrge raami eest põgenema.
  
  Terrorist võttis välja veel ühe granaadi.
  
  "Mitte seekord, idioot." Smith oli juba ühel põlvel ja silmi kissitas. Ta vajutas päästikule, jälgides, kuidas viimane terrorist kukkus, enne kui ta jõudis granaadi nööpnõela tõmmata.
  
  Kuid kraanat ei saanud peatada. Kogu raami pikkuses kaldudes ja kokku kukkudes kukkusid rasked raudtellingud muulile, purustades raami ja muutes väikese onni, millel see tolmuks kukkus. Konteinerid said kannatada ja lükkasid mitu jalga tagasi. Metallist vardad ja risttalad lendasid alla, põrkasid maast lahti nagu surmavad tikud. Smithi ja Dahli vahel laius tänavavalgusti suurune helesinine post - miski, mis oleks võinud nad pooleks rebida, kui see oleks vastu tabanud - ja peatus vaid mõne jala kaugusel kohast, kus Lauren ja Yorgi seisid seljaga lao poole.
  
  "Pole mingit liikumist." Kensi võttis terroristi sihikule, topeltkontrollis. "Ta on väga surnud."
  
  Dahl kogus oma mõtteid ja vaatas dokkidel ringi. Kiire kontroll näitas, et õnneks konteinerkraana tõttu keegi viga ei saanud. Ta pani sõrme kurgumikrofoni juurde.
  
  "Kaamera on välja lülitatud," ütles ta. "Aga nad on kõik surnud."
  
  Lauren on tagasi. "Olgu, ma annan selle edasi."
  
  Kenzi käsi toetus Dahli õlale. "Sa oleksid pidanud laskma mul pildistada. ma purustaksin selle päti põlved; siis paneme ta ühel või teisel viisil rääkima.
  
  "Liiga riskantne." Dahl sai aru, miks ta sellest aru ei saanud. "Ja on kahtlane, kas suudame ta lühikese aja jooksul rääkima panna."
  
  Kensi ohkas nördinult. "Te räägite Euroopa ja Ameerika nimel. Ma olen iisraellane."
  
  Lauren tuli side kaudu tagasi. "Me peame minema. Seal nähti kaamerat. Pole hea."
  
  Dahl, Smith ja Kenzie varastasid lähedal asuva auto, leides, et kui neil kuluks vaid viis minutit kauem kui kõndimine, võib aja kokkuhoid olla märkimisväärne.
  
  
  KAheksandas peatükis
  
  
  Drake põrutas kurnatuna vastu 47. tänava betooni, kella oli jäänud vaid kaheksateist minutit. Neil tekkis kohe probleem.
  
  "Seitsmes, kaheksas või Broadway?" karjus Mai.
  
  Bo viipas talle GPS-iga. "Marea on Central Parki lähedal."
  
  "Jah, aga milline tänav viib meid sellest mööda?"
  
  Nad hõljusid kõnniteel sekundite möödudes, teades, et March valmistab mitte ainult tuumapommi, vaid ka meeskondi, mis võtavad kahe tsiviilisiku elu iga minuti eest, kui nad järgmisele kohtumisele hilinevad.
  
  "Broadway on alati hõivatud," ütles Drake. "Teeme kaheksanda."
  
  Alicia vaatas talle otsa. "Kuidas kurat sa tead?"
  
  "Ma kuulsin Broadwayst. Pole kunagi kaheksandast kuulnud."
  
  "Oh, õiglane. Kus-"
  
  "Ei! See on Broadway!" Beau karjus äkki oma peaaegu muusikalise aktsendiga. "Restoran on kõige tipus... peaaegu."
  
  "Peaaegu?"
  
  "Minuga!"
  
  Bo startis nagu sajameetrine sprinter, hüpates üle pargitud auto, nagu seda polekski. Drake, Alicia ja May järgnesid tema kannul, pöörates itta Broadway ja ristmiku poole, kus Times Square sädeles ja virvendas ning põlgas oma värelevaid ekraane.
  
  Taas oli rahval raske laiali saada ja jälle juhatas Beau nad mööda teed. Isegi siin oli turiste, kes nõjatusid tahapoole, vaatasid kõrgeid hooneid ja stende või püüdsid otsustada, kas riskida oma eluga ja tormata üle tiheda liiklusega tee. Rahvahulka ootasid haukujad, kes pakkusid odavaid pileteid erinevatele Broadway etendustele. Õhku täitsid igat värvi keeled, peaaegu valdav, keeruline segu. Kodutuid oli vähe, kuid nende eest kõnelejad tegid väga valjult ja energiliselt annetusi.
  
  Eespool oli Broadway, täis newyorklasi ja külastajaid, täis ülekäiguradasid ning ääristatud värviliste poodide ja restoranidega, millel on rippuvad valgustatud sildid ja A-raamiga ekraanid. Möödujad olid hägused, kui Drake ja tema pool SPEARi meeskonnast edasi kihutasid.
  
  Viisteist minutit.
  
  Bo vaatas talle otsa. "GPS ütleb, et jalgsi on kakskümmend kaks minutit, kuid kõnniteed on nii rahvast täis, et kõik kõnnivad samas tempos."
  
  "Siis jookse," õhutas Alicia teda. "Leputage oma tohutut saba. Võib-olla paneb see teid kiiremini liikuma."
  
  Enne kui Beau jõudis midagi öelda, tundis Drake, kuidas tema juba niigi langev süda vajus veelgi kaugemale. Edasine tee oli mõlemas suunas täielikult blokeeritud, peamiselt kollaste taksode poolt. Tekkis poritiiba purunemine ja need, kes seda vältida ei püüdnud, liigutasid oma autot aeglaselt, et paremat välimust saada. Mõlemal pool kõnnitee oli rahvast täis.
  
  "Pagan võtaks."
  
  Kuid Bo ei võtnud isegi hoogu maha. Kerge hüpe kandis ta lähedalasuva takso pagasiruumi peale, seejärel jooksis ta mööda selle katust, hüppas kapotile ja sõitis järjekorras järgmisele. Kiiresti järgnes May, millele järgnes Alicia, jättes Drake'i maha, et sõidukiomanikud teda karjuksid ja ründasid.
  
  Drake oli sunnitud tavapärasest rohkem keskenduma. Kõik need masinad ei olnud ühesugused ja nende metall muutus, mõned veeresid isegi aeglaselt edasi. Võistlus oli tihe, kuid nad hüppasid autost autosse, kasutades edasijõudmiseks pikka järjekorda. Rahvahulk vaatas mõlemale poole. Hea, et keegi neid siin ei seganud ja nad nägid lähenevat Broadway ja 54., siis 57. tänava ristmikku. Kui autode mõra vaibus, veeres Bo viimasest autost välja ja jätkas jooksu mööda teed, Mai kõrval. Alicia vaatas tagasi Drake'ile.
  
  "Lihtsalt kontrollisin, kas kukkusite läbi selle lahtise tagaluugi."
  
  "Jah, see on riskantne variant. Olen lihtsalt tänulik, et tol ajal kabriolette polnud.
  
  Teisest ristmikust ja 57. tänavast edasi olid rivistatud tsemendisegistid, kaubaautod ja puna-valged tõkked. Kui meeskond arvas, et see on õnnestunud või et see jooks on sama otsekohene kui eelmine, purunesid nende illusioonid ootamatult.
  
  Kaubaveoauto tagant tulid välja kaks meest, relvad suunatud otse jooksjate poole. Drake ei jätnud ühtegi lööki vahele. Pidev võitlus, aastaid kestnud lahingud teravdasid tema meeli maksimaalselt ja hoidsid neid seal - kakskümmend neli tundi ööpäevas. Kohe tekkisid ähvardavad vormid ja kõhklemata tormas ta pea ees nende poole, otse läheneva tsemendiveoki ette. Üks püstol lendas mürinaga külili ja teine jäi ühe mehe keha alla kinni. Drake koperdas tagasi, kui löök tabas tema kolju külge. Nende tagant kuulis ta tsemendiveoki rataste lihvimist, kui see järsult pidurdas, ja juhi vandumist...
  
  Ta nägi tohutut halli keha enda poole pöördumas...
  
  Ja ma kuulsin Alicia hirmunud karjet.
  
  "Matt!"
  
  
  Üheksanda peatükk
  
  
  Drake suutis ainult vaadata, kuidas kontrolli alt väljunud veok tema poole pöördus. Ründajad ei taganenud hetkekski, valades teda rahega, sest nad ei tundnud muret enda turvalisuse pärast. Teda löödi rusikaga kurku, rindkeresse ja päikesepõimikusse. Ta vaatas, kuidas keha kõikus, ja lõi jalaga, kui see otse üle tema pea lendas.
  
  Esimene terrorist kukkus tagurpidi komistades ja sai löögi ühelt rattalt, löök murdis tema selja ja lõpetas ähvarduse. Teine pilgutas, nagu oleks Drake'i jultumusest jahmunud, ja pööras seejärel pea läheneva veoki tagaosa poole.
  
  Piisas märjast laksumisest. Drake mõistis, et on oma sügavusest väljas, ja nägi siis esimese terroristi pealuud libisevate rataste all muljutuna, kui veoki kere tema kohal ringi liikus. Raam oli lapik, jäi vaid loota. Sekundi murdosa jooksul neelas pimedus kõik, isegi heli. Veoki alumine külg liikus tema kohal, aeglustades, aeglustades ja seejärel järsult peatudes.
  
  Alicia käsi ulatus selle alla. "Kas sinuga on kõik korras?"
  
  Drake keris end tema juurde. "Parem kui need poisid."
  
  Beau ootas, kella vaadates peaaegu jalgu segades. "Neli minutit jäänud!"
  
  Kurnatud, muljutud, kriimustatud ja pekstud Drake sundis oma keha tegutsema. Seekord jäi Alicia tema juurde, justkui aimades, et ta võiks pärast lähiviset veidi aja maha võtta. Nad võitsid turiste, leides paljude teiste restoranide hulgast Central Park South ja Marea.
  
  May osutas märgile, mis oli New Yorgi jaoks suhteliselt diskreetne.
  
  Bo jooksis ette. Drake ja teised püüdsid ta uksel kinni. Ettekandja vaatas neile otsa, nende sasitud välimust, nende raskeid jopesid ja taganes. Tema silmist oli näha, et ta oli varemgi hävingut ja kannatusi näinud.
  
  "Ära muretse," ütles Drake. "Me oleme inglased."
  
  Mai saatis pilgu tema suunas. "Jaapanlane".
  
  Ja Bo peatas kulmu kergitatud meestetoa otsingud. "Kindlasti mitte inglise keel."
  
  Drake jooksis nii graatsiliselt kui suutis läbi endiselt suletud restorani, põrutades teel vastu tooli ja lauda. Meeste tualettruum oli väike, koosnes ainult kahest pissuaarist ja tualetist. Ta vaatas kausi alla.
  
  "Siin pole midagi," ütles ta.
  
  Beauregardi näol oli näha pinget. Ta koputas kella nuppe. "Aeg on läbi".
  
  Läheduses seisnud ettekandja hüppas, kui telefon helises. Drake ulatas talle käe. "Ära kiirusta. Palun võtke aega."
  
  Ta arvas, et naine võib põgeneda, kuid tema sisemine otsustavus suunas ta toru juurde. Sel hetkel tuli Alicia naiste tualettruumist välja mureliku näoilmega. "Teda pole seal. Meil pole seda!"
  
  Drake võpatas, nagu oleks teda tabatud. Ta vaatas ringi. Kas selles pisikeses restoranis võiks olla veel üks tualettruum? Võib-olla töötajate kabiin? Nad peaksid uuesti kontrollima, kuid ettekandja oli juba telefonis. Ta silmad vilkusid Drake'i poole ja palus helistajal oodata.
  
  "See on mees nimega Marsh. Sinu jaoks."
  
  Drake kortsutas kulmu. "Kas ta kutsus mind nimepidi?"
  
  "Ta ütles, et inglane." Ettekandja kehitas õlgu. "See on kõik, mida ta ütles."
  
  Bo pikutas tema kõrval. "Ja kuna sa oled kergesti segaduses, mu sõber, oled see sina."
  
  "Teie terviseks".
  
  Drake sirutas käe oma telefoni järele, üks käsi hõõrus tema põske, kui väsimus- ja pingelaine teda üle kandis. Kuidas nad said nüüd ebaõnnestuda? Nad on ületanud kõik takistused ja Marsh võib siiski nendega mingil moel mängida.
  
  "Jah?"
  
  "Märtsi siin. Räägi nüüd, mis sa leidsid?"
  
  Drake avas suu ja sulges selle siis kiiresti. Mis oli õige vastus? Võib-olla ootas Marsh sõna "mitte midagi". Võib olla...
  
  Ta peatus, kõhkledes vastusest vastuseni.
  
  "Ütle mulle, mida sa leidsid, või ma annan järgmise minuti jooksul käsu tappa kaks newyorklast."
  
  Drake avas suu. Pagan võtaks! "Leidsime-"
  
  Mai jooksis seejärel naiste tualettruumist välja, libises märgadel plaatidel ja kukkus külili. Tema käes oli väike valge ümbrik. Beau oli sekundi murdosa jooksul tema kõrval, võttis ümbriku üles ja ulatas selle Drake'ile. Mai lamas põrandal ja hingas raskelt.
  
  Alicia vahtis teda lahtise suuga. "Kust sa selle leidsid, Sprite?"
  
  "Sa tegid seda, mida nad kutsuvad "poisi välimuseks", Taz. Ja see ei tohiks kedagi üllatada, sest sa oled niikuinii kolmveerand mees.
  
  Alicia kihas vaikuses vihast.
  
  Drake köhatas ümbrikut avades. "Me... leidsime... selle... neetud mälupulga, Marsh. Kurat, kutt, mis see on?"
  
  "Suurepärane töö. Suurepärane töö. Olen veidi pettunud, aga hei, ehk järgmine kord. Nüüd vaadake lihtsalt USB-seadet hoolikalt. See on teie viimane test ja nagu varemgi, võite soovida selle üle anda kellelegi, kellel on rohkem intelligentsust kui teie või NYPD."
  
  "Kas see on... koogi sisemus?" Drake mõistis, et ettekandja seisab endiselt läheduses.
  
  Marsh naeris valjult. "Oi hea, oi väga hea. Ärme lase kassi kotist välja, eks? Jah see on. Nüüd kuulake, ma annan teile kümme minutit, et saata mälupulga sisu sinust parematele, ja siis alustame otsast peale.
  
  "Ei, ei, me ei tea." Drake viipas May poole, kes kandis väikest seljakotti, millesse nad olid peitnud pisikese sülearvuti. Jaapanlanna tõstis end maast üles ja lähenes.
  
  "Me ei aja oma sabasid kogu selles linnas taga, Marsh."
  
  "Um, jah, sa saad. Sest ma ütlen nii. Nii et aeg läheb. Käivitame sülearvuti ja naudime seda, mis järgmiseks tuleb, eks? Viis, neli..."
  
  Drake lõi rusikaga vastu lauda, kui pauk vaibus. Viha kees ta veres. "Kuule, Marsh..."
  
  Restorani aken plahvatas, kui kaubiku eesmine poritiib sööklasse paiskus. Klaas purunes ja tükid lendasid õhku. Puit-, plast- ja mörditooted paiskusid tuppa. Kaubik ei peatunud, paiskus vastu rehve ja möirgas nagu surma õpipoiss, kui see väikesest ruumist läbi kihutas.
  
  
  KÜMNES PEATÜKK
  
  
  Julian Marsh tundis paremale veeredes kõhus teravat valu. Pitsatükid kukkusid põrandale ja kauss salatiga diivanile. Ta haaras kiiresti külgedelt, suutmata naermist lõpetada.
  
  Madal laud, mis tema ja Zoe ees seisis, värises, kui kellegi metsik jalg seda kogemata jalaga lõi. Zoey sirutas käe, et teda toetada, tehes talle kiire õlale pai, kui järjekordne põnev sündmus hakkas arenema. Siiani olid nad vaadanud, kuidas Drake ja tema meeskond Edisonist välja paiskus - jälgisid üsna kergesti, kuidas turistiks riietatud mees teisel pool tänavat sündmust filmis - ja siis näinud hullumeelset Broadwayle minemas - see hüsteeriline stseen oli juhuslikum, kuna ei olnud palju turvakaameraid, kuhu kohalik terrorist saaks sisse häkkida - ja siis vaatas hinge kinni pidades, kuidas rünnak kuidagi tsemendisegisti ümber arenes.
  
  Kõik see on meeldiv segaja. Marsh hoidis ühes käes ühekordset mobiiltelefoni ja teises Zoe reit, kui ta sõi paar viilu sinki ja seeni ning vestles Facebookis.
  
  Nende ees oli kolm ekraani, igaüks kaheksateist tolli. Paar näitas nüüd suurt tähelepanu, kui Drake and Company väikesesse Itaalia restorani tungis. Marsh kontrollis kellaaega ja vaatas värvilist ilutulestikku.
  
  "Kurat, see on lähedal."
  
  "Kas sa oled elevil?"
  
  "Jah, kas pole?"
  
  "See on okei film." Zoe turtsatas. "Aga ma lootsin rohkem verd."
  
  "Oota üks hetk, mu kallis. Läheb paremaks".
  
  Paar istus ja mängis üürikorteris, mis kuulus ühele terroristlikule rakule; peamine, mõtles Marsh. Seal oli neli terroristi, kellest üks oli eelneval palvel Marshile kinolaadse vaateala sisse seadnud. Sel ajal, kui Pythi paarile meeldis vaadata, istusid mehed kõrval, tunglesid väikese televiisori ümber, sirvisid kümneid muid kanaleid, otsisid uudiseid või ootasid kõnet. Marsh ei teadnud ega hoolinud. Ta eiras ka kummalisi salaja pilke, teades hästi, et ta on ebatavalise iseloomuga nägus mees ja mõnele inimesele - isegi teistele meestele - meeldis taolist isikupära hinnata.
  
  Zoey avaldas talle veidi rohkem tunnustust, libistades käed tema bokserite ees. Kurat, tal olid teravad küüned.
  
  Vürtsikas ja samas kuidagi... nauditav.
  
  Ta vaatas korraks tuumakohvrit - seda terminit ei saanud ta päris peast välja, kuigi väiksem pomm oli suures seljakotis - ja pistis siis kaaviari suhu. Laud nende ees oli muidugi uhke, koosnes hindamatutest ja maitsetutest toodetest, aga kõik olid maitsvad.
  
  Kas see oli tema nime karjuv tuumapomm?
  
  Marsh mõistis, et on aeg tegutseda, ja helistas, rääkides võluva ettekandja ja seejärel tugeva aktsendiga inglasega. Tüübil oli üks neist kummalistest hääletämbritest - midagi, mis lõhnas talupoegade järgi - ja Marsh tegi väänatud nägusid, püüdes vokaalist vokaali eristada. See pole lihtne ülesanne ja muutub veidi keerulisemaks, kui naiste käed hoiavad teie Pähklipureja komplekti kinni.
  
  "Ütle mulle, mida sa leidsid, või ma annan järgmise minuti jooksul käsu tappa kaks newyorklast." Marsh muigas seda öeldes, ignoreerides nördinud pilke, mida tema õpilased üle ruumi saatsid.
  
  Inglane kõhkles veel veidi. Marsh leidis salatikausist välja kukkunud kurgiviilu ja pistis selle sügavale Zoe juustesse. Mitte, et ta oleks kunagi märganud. Möödusid minutid ja Marsh vestles läbi põlemiskambri, muutudes üha ärevamaks. Läheduses oli pudel külma Bollingerit ja tal kulus pool minutit, et valada suur klaas. Zoe puges tema juurde, kui ta töötas, ja nad rüüpasid samast klaasist, loomulikult vastastikku.
  
  "Viis," ütles Marsh telefoni. "Neli, kolm..."
  
  Zoya käed muutusid eriti nõudlikuks.
  
  "Kaks".
  
  Inglane püüdis temaga kaubelda, mõeldes selgelt, mis kurat toimub. Marsh kujutas ette, kuidas tema organiseeritud auto etteantud ajal esiaknast läbi põrutas, sihtis nüüd, kiirendas ja lähenes pahaaimamatule restoranile.
  
  "Üks".
  
  Ja siis kõik plahvatas.
  
  
  ÜKSteistkümnes PEATÜKK
  
  
  Drake sööstis restorani seina poole, haaras ettekandjal vööst ja tiris teda endaga kaasa. Tema veerevalt kehalt pudenes klaasi- ja telliskivikilde. Lähenev kaubik kriiksus, et saada haardumist, kui selle rehvid põrkasid vastu restorani põrandat ja auto keskosa läks üle aknalaua, mille tagumine ots tõusis nüüd üles ja tabas klaasi kohal olevat sillust. Metallist kraabitud. Lauad kukkusid kokku. Toolid kuhjusid tema ette nagu prügi.
  
  Ka Alicia reageeris silmapilkselt, kõndides ümber laua ja libisedes minema, tema ainsaks haavaks oli kiirelt lendavast puutükist väike sisselõige säärtel. Mai suutis kuidagi üle liikuva laua ülaosa veereda ilma viga tegemata ja Bo läks sammu edasi, hüppas temast üle ja hüppas pinnalt pinnale, ajas lõpuks hüppe nii, et jalad ja käed vastu külgseina tabasid ja aitas. ta maandub turvaliselt.
  
  Drake vaatas üles, ettekandja karjus tema kõrval. Alicia vaatas süüdistavalt.
  
  "Nii et sa haarasid ta kinni, kas pole?"
  
  "Vaata ette!"
  
  Kaubik liikus endiselt edasi, aeglustades sekundi võrra, kuid nüüd paistis allakeeratud reisijaaknast välja relvatoru. Alicia heitis pikali ja kaeti kinni. May veeres veidi rohkem tagasi. Drake tõmbas püstoli välja ja tulistas kuus kuuli kehatut kätte, piiratud ruumis kostis valjult, konkureerides kaubiku kõrvulukustava mürinaga. Bo liikus juba auto tagaosas ringi. Lõpuks lõpetasid rattad pöörlemise ja jäid seisma. Katkised lauad ja toolid kukkusid kapotist ja isegi katusest alla. Drake veendus enne edasiliikumist, et ettekandja viga ei saaks, kuid selleks ajaks olid Bo ja May juba auto juures.
  
  Beau purustas juhiakna ja võitles figuuriga. Mai kontrollis asukohta läbi katkise tuuleklaasi ja korjas seejärel killustunud puutüki üles.
  
  "Ei," alustas Drake veidi käheda häälega. "Me vajame-"
  
  Kuid Mai ei olnud tuju kuulama. Selle asemel viskas ta ajutise relva läbi esiklaasi sellise jõuga, et see jäi kindlalt juhi otsaesisele ja loksus paigal. Mehe silmad pöördusid tagasi ja ta lõpetas Beau'ga võitlemise, prantslane näis jahmunud.
  
  "Mul oli see tõesti."
  
  Mai kehitas õlgu. "Mõtlesin, et peaksin aitama."
  
  "Aidata?" kordas Drake. "Me vajame vähemalt ühte neist värdjatest elus."
  
  "Ja selle peale," kostis Alicia. "Minuga on kõik korras, ta. Kuigi on tore näha teid Wendy ettekandja perset päästmas.
  
  Drake hammustas keelt, teades mingil sügaval tasemel, et Alicia tegi tema üle lihtsalt nalja. Beauregard oli juba juhi autost välja tõmmanud ja tuhnis taskutes. Alicia läks imekombel puutumata sülearvuti juurde. USB-draiv lõpetas laadimise ja kuvas hulga pilte - häirivad kujutised hõbedast kanistrid, mis ajasid Drake'i vere külmaks.
  
  "See näeb välja nagu pommi sisemus," ütles ta juhtmeid ja releesid uurides. "Saatke see Moore'ile enne, kui midagi muud juhtub."
  
  Alicia kummardus masina kohale ja koputas eemale.
  
  Drake aitas ettekandja püsti. "Kas sinuga on kõik korras, kallis?"
  
  "Ma... ma arvan küll."
  
  "Piparmünt. Kuidas oleks, kui teeksite meile lasanjet?"
  
  "Kokk... kokk pole veel saabunud." Tema pilk võttis hirmuga hävingusse.
  
  "Kurat, ma arvasin, et sa viskasid need mikrolaineahju."
  
  "Ära muretse". Mai astus juurde ja pani käe ettekandja õlale. "Need rekonstrueeritakse. Kindlustusselts peaks selle eest hoolitsema.
  
  "Ma loodan".
  
  Drake hammustas taas keelt, seekord, et mitte vanduda. Jah, see oli õnn, et kõik veel hingasid, kuid Marsh ja tema kaaslased rikkusid endiselt inimeste elusid. Ilma südametunnistuspiinata. Ei mingit eetikat ega muret.
  
  Tundus, nagu helises telefon läbi psüühilise ühenduse. Seekord võttis telefoni vastu Drake.
  
  "Kas sa ikka peksad?"
  
  Marshi hääl tekitas temas soovi midagi lüüa, kuid ta tegi seda rangelt professionaalselt. "Oleme teie fotod edastanud."
  
  "Oh, suurepärane. Niisiis, me lahendasime selle natuke. Loodan, et haarasite ootamise ajal midagi suupisteid, sest see järgmine osa - noh, see võib teid tappa."
  
  Drake köhatas. "Te teate, et me pole teie pommi veel katsetanud."
  
  "Ja seda kuuldes näen, et tahate asju aeglustada, kui proovite järele jõuda. Seda ei juhtu, mu uus sõber. Seda ei juhtu üldse. Teie võmmid ja agendid, sõjaväelased ja tuletõrjujad võivad olla osa hästi õlitatud masinast, kuid nad on ikkagi masin ja neil kulub aega, et hoogu saada. Nii et ma kasutan seda aega, et teid lahti rebida. See on päris lõbus, uskuge mind."
  
  "Mis saavad Pythia sellest kõigest?"
  
  Marsh muigas. "Oh, ma arvan, et teate, et see edev rühm ragamuffiine lendas hiljuti õhku. Kas on kunagi midagi kindlamat olnud? Neid juhtis sarimõrvar, psühho-stalker, megalomaani ja armukade ülempea. Nad kõik osutusid samaks inimeseks.
  
  Sel hetkel kummardus Alicia Drake'ile lähemale. "Nii öelge meile, kus see pätt on?"
  
  "Oh, uus tüdruk. Kas sa oled blond või asiaat? Ilmselt blond selle kõla järgi. Kallis, kui ma teaksin, kus ta on, siis ma laseks sul ta elusalt nahka pista. Tyler Webb tahtis alati ühte asja. Ta lahkus pütilaste juurest hetkel, kui sai aru, kust neid leida.
  
  "Kumb oli turul?" - küsis Drake, saades nüüd nii aega kui ka teavet.
  
  "See koht on vastik, kas mul on õigus? Kujutage ette kõiki seal sõlmitud tehinguid, mis mõjutavad maailma veel aastakümneid.
  
  "Ramses müüs talle midagi," ütles Drake seda proovides.
  
  "Jah. Ja ma olen kindel, et keeruline prantsuse vorstipasteet ütles teile juba, mis see oli. Või võite alati tema käest küsida."
  
  Nii et see kinnitas seda. Marsh jälgis neid, kuigi tal polnud restoranis silmi. Drake saatis Moore'ile lühisõnumi. "Kuidas oleks, kui räägiksite meile, kuhu Webb läks?"
  
  "Noh, tõsiselt, kes ma olen, Fox News? Järgmisena küsite minult sularaha."
  
  "Ma lepin selle terroristi sitapeaga."
  
  "Ja tagasi käsiloleva töö juurde." Marsh ütles need sõnad ja näis siis end lõbustavat, järsku naerdes. "Vabandust, isiklik nali. Aga nüüd oleme tagaajamise juhtosaga lõpetanud. Nüüd tahan teile oma nõudmised esitada."
  
  "Nii et lihtsalt öelge meile." Alicia hääl kõlas väsinult.
  
  "Mis selles nii naljakat on? See pomm plahvatab, kui ma pole täiesti rahul. Kes teab, kallis, ma võin isegi otsustada sinu omaks saada.
  
  Hetkega näis Alicia olevat valmis minema, tema silmad ja ilme põlesid piisavalt põlema, et põletada kuivanud mets.
  
  "Ma tahaksin sinuga kahekesi olla," sosistas ta.
  
  Märts tegi pausi ja jätkus siis kiiresti. "Loodusloomuuseum, kakskümmend minutit."
  
  Drake seadis kella. "Ja siis?"
  
  "Hmmm, mida?"
  
  "See on suur arhitektuuritükk."
  
  "Oh, kui sa oled nii kaugele jõudnud, soovitan ma meessoost turvatöötajat, kelle nimi on Jose Gonzalez, koorida. Üks meie partneritest õmbles eile õhtul minu nõudmised oma jope voodrisse. Originaalne viis dokumentide transportimiseks, jah, ja ilma saatjale tagastamata.
  
  Drake ei vastanud, enamasti oli hämmeldunud.
  
  "Ma tean, mida sa mõtled," ütles Marsh, demonstreerides taas hämmastavat intelligentsust. "Miks mitte saata teile fotod ja anda teada, mida soovite? No ma olen omapärane inimene. Nad ütlesid mulle, et mul on kaks poolt, kaks meelt ja kaks nägu, kuid ma eelistan näha neid kahe erineva omadusena. Üks osa on kumer, teine on painutatud. Sa tead, mida ma silmas pean?"
  
  Drake köhatas. "Muidugi ma tean, kes sa oled."
  
  "Tore, siis ma tean, et saate aru, et kui ma näen umbes seitsmeteistkümne minuti pärast teie nelja tükkideks rebitud surnukeha, tunnen end nii hämmastavalt õnnelikuna kui ka uskumatult nördinuna. Sinuga. Ja nüüd, hüvasti."
  
  Liin läks tühjaks. Drake klõpsas kella.
  
  Kakskümmend minutit.
  
  
  KAKSteistkümnes PEATÜKK
  
  
  Hayden ja Kinimaka veetsid Ramsesega aega. Terroristprints paistis oma kuue ruutmeetri suuruses kongis kohatu: räpane, sassis ja kuigi selgelt kurnatud, kõndis edasi-tagasi nagu puurilõvi. Hayden pani soomusvestid selga, kontrollis oma Glocki ja varukuule ning palus Manol sama teha. Edaspidi pole enam võimalust. Nii Ramses kui ka March osutusid liiga targaks, et neid alahinnata.
  
  Võib-olla oli terroristlik müüt täpselt seal, kus ta olla tahtis.
  
  Hayden kahtles selles, kahtles selles väga. Lahing lossis ja tema ihukaitsja meeleheitlik surm näitasid, kui väga ta tahtis põgeneda. Lisaks, kas tema maine oli rikutud? Kas ta ei peaks meeleheitlikult kahju heastama? Võib-olla, kuid inimene ei hävinud nii kaugele, et ta ei saaks uuesti üles ehitada. Hayden jälgis, kuidas ta sammus, kui Kinimaka neile paar plasttooli tõi.
  
  "Selles linnas on tuumarelvi," ütles Hayden. "Seda sa kindlasti tead, kuna sõlmisid lepingu Tyler Webbi ja Julian Marshiga. Sa oled selles linnas ja kui aeg käes, siis me tagame, et sa poleks maa all. Muidugi ei tea su jälgijad, et meil oled..." Ta lasi sellel seal rippuda.
  
  Ramses peatus, vahtides teda väsinud silmadega. "Sa mõtled muidugi pettust, kus mu inimesed tapavad peagi Marshi, võtavad pommi eest vastutuse ja lõhkavad selle. Peaksite seda teadma Webbilt ja tema ihukaitsjalt, sest nemad on ainsad, kes teadsid. Ja sa tead ka, et nad lihtsalt ootavad minu käsku. Ta noogutas nagu omaette.
  
  Hayden ootas. Ramses oli kaval, kuid see ei tähendanud, et ta poleks komistanud.
  
  "Nad plahvatavad," ütles Ramses. "Nad teevad oma otsuse."
  
  "Me võime muuta teie viimased tunnid peaaegu väljakannatamatuks," ütles Kinimaka.
  
  "Sa ei saa sundida mind seda tühistama," ütles Ramses. "Isegi piinamise kaudu. Ma ei peata seda plahvatust."
  
  "Mida sa tahad?" küsis Hayden.
  
  "Tulevad läbirääkimised."
  
  Ta uuris teda, piiludes pingsalt uue maailmavaenlase näkku. Need inimesed ei tahtnud midagi vastutasuks, nad ei tahtnud läbi rääkida ja nad uskusid, et surm on vaid samm mingisuguse taevanäolise poole. Kuhu see meid jätab?
  
  Tõesti, kus? Ta koperdas oma relva. "Inimesega, kes ei taha midagi muud peale massimõrva, on lihtne toime tulla," ütles ta. "Kuuliga pähe."
  
  Ramses surus näo trellide külge. "Siis lase käia, lääne lits."
  
  Hayden ei pidanud olema ekspert, et lugeda nendes hingetutes silmades säravat hullust ja innukust. Ilma sõnagi lausumata muutis ta teemat ja lahkus ruumist, lukustades ettevaatlikult enda järel välisukse.
  
  Kunagi ei saa olla liiga ettevaatlik.
  
  Järgmises toas oli Robert Price'i kamber. Ta oli saanud loa sekretäri siin hoida otsese ohu ja tema võimaliku rolli tõttu selles. Kui ta Kinimakaga tuppa astus, heitis Price talle üleoleva pilgu.
  
  "Mida sa pommist tead?" - ta küsis. "Ja miks sa olid Amazonas ja külastasite terroristide basaari?"
  
  Price istus oma narile. "Mul on juristi vaja. Ja mida sa sellega mõtled? Pomm?"
  
  "Tuumapomm," ütles Hayden. "Siin New Yorgis. Aidake ennast, sitapea. Aidake ennast nüüd, rääkides meile, mida teate."
  
  "Tõsiselt". Price"i silmad läksid suureks. "Ma ei tea midagi".
  
  "Sa panid toime riigireetmise," ütles Kinimaka ja liigutas oma keha kaamerale lähemale. "Kas sa tahad niimoodi, et sind mäletataks? Epitaaf teie lastelastele. Või kas teid teatakse pigem patukahetsena, kes aitas New Yorgi päästa?
  
  "Ükskõik kui armsalt sa seda ka ei ütleks," kostis Price'i hääl nagu keerdunud madu. "Ma ei osalenud ühelgi läbirääkimistel "pommi" üle ja ma ei tea midagi. Nüüd palun, mu advokaat."
  
  "Ma annan sulle natuke aega," ütles Hayden. "Siis ma panen Ramsese ja teie ühte kambrisse. Saate sellega võidelda. Vaatame, kes esimesena räägib. Ta eelistab pigem surra kui elada ja ta tahab iga elava hinge endaga kaasa võtta. Sina? Lihtsalt veenduge, et te ei tee enesetappu."
  
  Price tundus vähemalt mõnest tema sõnast ärritust olevat. "Ilma advokaadita?"
  
  Hayden pöördus ümber. "Persse sind."
  
  Sekretär hoolitses tema eest. Hayden lukustas ta sisse ja pöördus siis Mano poole. "Ideid?"
  
  "Ma mõtlen, kas Webb on sellega seotud. Ta on kogu aeg olnud kujund."
  
  "Mitte seekord, Mano. Webb isegi ei jälita meid enam. Olen kindel, et see kõik on Ramses ja March."
  
  "Mis siis edasi?"
  
  "Ma ei tea, kuidas me muidu Drake'i ja kutte aidata saaksime," ütles Hayden. "Meeskond on juba selle kõige keskel. Kodumaa hoolitses kõige muu eest, alates uksi maha löövatest politseinikest, oma raskelt teenitud raha taha peituvate spioonideni, armee moodustamise ja tuumahädaabirühma NESTi saabumiseni. Võmmid on kõikjal, kõigega, mis neil on. Sapparid on kõrgendatud valmisolekus. Peame leidma võimaluse Ramsese murdmiseks."
  
  "Kas sa nägid teda. Kuidas murda meest, kes ei hooli sellest, kas ta elab või sureb?
  
  Hayden peatus vihaselt. "Peame proovima. Või pigem loobuksid? Igaühel on päästik. See uss hoolib millestki. Tema varandus, elustiil, varjatud perekond? Peab olema midagi, mida me saame aidata.
  
  Kinimaka soovis, et nad saaksid appi võtta Karin Blake'i arvutiteadmised, kuid naine oli endiselt Fort Braggi režiimis kinni. "Lähme tööd otsima."
  
  "Ja palvetage, et meil oleks aega."
  
  "Nad ootavad, et Ramses lubaks. Meil on natuke aega."
  
  "Sa kuulsid seda sama hästi kui mina, Mano. Varem või hiljem tapavad nad Marshi ja lasevad ta õhku.
  
  
  KOLMETEISTPEATÜKK
  
  
  Dahl kuulas vastuolulisi suhtlussõnumeid, kui Smith sõitis nende autoga Manhattani rahvarohketel tänavatel. Õnneks ei pidanud nad kaugele minema ja kõik betoonarterid ei olnud täielikult ummistunud. Näis, et asjasse oli segatud kogu informantide tiim, alates slummi madalaimast slummast kuni rikkaima, kõvera miljardärini ja kõigi nende vahel. See tõi kaasa hunniku vastuolulisi teateid, kuid kodus tehti kõik, et usaldusväärsed moonutatutest eraldada.
  
  "Kahel teadaolevatest kambritest on tihedad sidemed lähedalasuva mošeega," ütles Moore Dahlile oma kõrvaklapi kaudu. Ta dikteeris aadressi. "Meil on seal salaagent, kuigi ta on üsna uus. Ütleb, et see koht on terve päeva isoleeritud."
  
  Dahl polnud kunagi inimene, kes oleks võimeline midagi eeldama. "Mida see mošee terminoloogias tegelikult tähendab?"
  
  "Mida see tähendab? See tähendab, kurat, minge sinna ja puhastage vähemalt üks Ramsese kambritest."
  
  "Kodanikutegevus?"
  
  "Pole palju rääkida. Kuid see, kes seal on, tõenäoliselt palvetab. Otsige läbi kõik majapidamisruumid ja maa-alused kambrid. Ja valmistuge. Mu poiss-sõber ei eksi sageli ja ma usaldan selles tema intuitsiooni.
  
  Dal edastas teabe ja sisestas koordinaadid GPS-i. Õnneks olid nad peaaegu mošee tipus ja Smith keeras rooli äärekivi poole.
  
  "Providence," ütles Lauren.
  
  "Nimi, mille ma oma vanale katanale andsin." Kensi ohkas meenutades.
  
  Dahl pingutas oma vesti pandlaid. "Oleme valmis? Sama süsteem. Me lööme kõvasti ja kiiresti, inimesed. Halastust ei tule."
  
  Smith lülitas mootori välja. "Minuga pole probleeme."
  
  Hommik tervitas neid ikka veel, kui nad autost välja ronisid ja üle tee asuvat mošeed uudistasid. Läheduses oli punane ja valge tuulutusava, millest voolas välja auru. Ristmikul asuv hoone ääristas mõlemat tänavat, selle värvilised aknad ja piklik fassaadiosa kogukonnast. Hoone katusel seisis väike minarett, mis oli ümbritsevate betoonfassaadide taustal kummaline ja peaaegu räige. Sissepääs tänavalt oli läbi klaasukse.
  
  "Me läheme sisse," ütles Dahl. "Nüüd liigu."
  
  Nad ületasid sihikindlalt teed, peatades väljasirutatud kätega liikluse. Nüüd võib paus maksta neile kõik.
  
  "Suurepärane koht," kommenteeris Smith. "Seal on raske leida kindlat rühma."
  
  Dahl võttis Moore'iga ühendust. "Oleme paigas. Kas teil on meie jaoks veel midagi?"
  
  "Jah. Mu mees kinnitab mulle, et kaamerad on maa all. Ta on vastuvõtmisele lähedal, kuid mitte piisavalt lähedal, et meid täna aidata.
  
  Dahl edastas uudist, kui nad ületasid teise kõnniteed ja lükkasid lahti mošee välisuksed. Kõrgendatud meeltega liikusid nad aeglaselt sisse, silmad kohanesid veidi hämarama valgustusega. Valged seinad ja lagi peegeldasid valgust koos kuldsete valgustite ning punase ja kuldse mustriga vaibaga. Kõik see asus registreerimisala taga, kus mees neid varjamatu kahtlusega vaatas.
  
  "Kas ma saan sind aidata?"
  
  Dahl näitas oma SPEAR ID-d. "Jah, sõber, sa saad. Võite meid viia oma salajase maa-aluse sissepääsu juurde.
  
  Administraator tundus segaduses olevat. "Mis see on, nali?"
  
  "Liikuge kõrvale," ulatas Dahl käe.
  
  "Hei, ma ei saa sind lubada..."
  
  Dahl tõstis mehe särgist üles ja asetas ta letile. "Ma arvan, et ma ütlesin, et astuge kõrvale."
  
  Meeskond kiirustas mööda ja sisenes mošee peahoonesse. Ala oli tühi ja tagaküljel olevad uksed lukus. Dahl ootas Smithi ja Kenzie katet ja lõi siis kaks korda jalaga. Puit lõhenes ja paneelid kukkusid põrandale. Sel hetkel kostis tagumisest fuajeest müra ja sagimist. Meeskond asus positsioonidele, kattes territooriumi. Möödus kolm sekundit ja siis torkasid külgseina tagant välja eriüksuse ülema nägu ja kiiver.
  
  "Kas sa oled Dal?"
  
  Rootslane naeratas. "Jah?"
  
  "Moore saatis meid. HIT. Oleme siin, et teie mängu toetada."
  
  "Meie näidend?"
  
  "Jah. Uus teave. Sa oled vales neetud mošees ja nad on päris sügavale sisse kaevatud. Nende väljalöömiseks on vaja frontaalset rünnakut. Ja me sihime jalgu."
  
  Dahlile see ei meeldinud, kuid ta mõistis siin töötamise korda, etiketti. Ei teinud paha, et eriüksuslastel oli juba parem koht.
  
  "Näita teed," ütles Dahl.
  
  "Me oleme. Õige mošee on üle tee."
  
  "Teisel pool..." vandus Dahl. "GPS-i jama."
  
  "Nad on üksteisele üsna lähedased." Ohvitser kehitas õlgu. "Ja see ingliskeelne vandesõna on südantsoojendav, aga kas poleks aeg oma neetud eeslit liigutada?"
  
  Möödusid minutid, kui meeskonnad segunesid ja taas teed ületades moodustasid röövpartei. Kui see oli kokku pandud, ei raisatud enam hetkegi. Algas täiemahuline rünnak. Mehed ründasid hoone esist, lõid maha uksed ja tungisid fuajeesse. Teine laine läks neist läbi, otsides maamärke, millest neile räägiti. Kui sinine uks leiti, asetas mees sellele lõhkelaengu ja lasi selle õhku. Toimus plahvatus, mis oli palju laiem, kui Dahl eeldas, kuid raadiusega, millele eriüksused selgelt arvestasid.
  
  "Booby lõks," ütles juht talle. "Neid tuleb veel."
  
  Rootslane ohkas veidi kergemalt, teades juba salaagentide väärtust ega unustanud nüüd neile oma kohustust anda. Salatöö oli politsei üks salakavalamaid ja saatuslikumaid meetodeid. See oli haruldane ja väärtuslik agent, kes võis vaenlase sekka imbuda ja seeläbi elusid päästa.
  
  Eriüksuslased sisenesid peaaegu hävinud ruumi, seejärel pöördusid kaugema ukse poole. See oli avatud ja kattis selgelt sissepääsu keldrisse. Kui esimene mees lähenes, kostsid alt lasud ja kuul rikošeti üle ruumi.
  
  Dahl vaatas Kensile otsa. "Ideid?"
  
  "Sa küsid minult? Miks?"
  
  "Võib-olla sellepärast, et ma kujutan ette, et teil endal on selline tuba."
  
  "Ära peksa, neetud, Dal, okei? Ma ei ole teie lemmikloomade smugeldaja. Olen siin ainult sellepärast, et...
  
  "Jah, miks sa siin oled?"
  
  "Ma tõesti tahaksin teada. Võib-olla peaksin lahkuma..." Ta kõhkles ja ohkas siis. "Kuule, võib-olla on mõni muu sissepääs. Tark kurjategija ei läheks sinna ilma usaldusväärse põgenemisteeda. Aga tõeliste terrorirakkudega? Kes teab selliste suitsiidsete pättide puhul?
  
  "Meil pole aega mõelda," ütles eriüksuse ülem enda kõrvale istudes. "See on nende meeste jaoks rullpall."
  
  Dahl vaatas, kuidas meeskond Kenzi sõnu mõtiskledes välkgranaadid välja tõmbas. Ta uskus tahtlikult karmilt, et nende taga peitub hooliv süda või vähemalt selle katkised jäänused. Kensi vajas midagi, mis aitaks neid tükke kokku panna - aga kui kaua suutis ta otsida ilma igasugust lootust kaotamata? Võib-olla on see laev juba hävinud.
  
  SWAT-i meeskond andis märku, et nad on valmis, ja lasi seejärel puidust redeli abil valla hullumeelse põrgu. Kui granaadid põrgasid alla ja seejärel plahvatasid, asusid meeskonnad juhtima, Dahl surus komandöri pole-positsioonile.
  
  Smith lükkas mööda. "Liiguta oma tagumikku."
  
  Alla joostes tabas neid kohe kuulipilduja tuli. Dahl nägi pilgu poripõrandale, lauajalgadele ja relvakastidele, enne kui ta tahtlikult neli korrust järjest alla libises, püstoli välja tõmbas ja tuld andis. Smith keerdus tema ette, libises põhja ja roomas küljele. SWAT-i meeskond liikus tagant edasi, kükitades ja tulejoones mitte võpatades. Kuulid tulid tulistades tagasi, surmavad volud tungisid keldrisse ja rebisid tükke paksudest müüridest välja. Kui Dahl päris põhja maapinda tabas, hindas ta stsenaariumi kohe kõrgelt.
  
  Siin oli neli kongi liiget, mis vastas eelmises kambris nähtule. Kolm olid põlvili, kõrvadest voolas verd, käed olid surutud otsaesisele, neljas aga näis olevat vigastamata ja tulistas tugevalt oma ründajate pihta. Võib-olla katsid teda veel kolm inimest, kuid Dahl leidis hetkega võimaluse saada elus vang ja võttis tulistaja sihikule.
  
  "Oh ei!" Eriüksuslaste juht tormas seletamatult temast mööda.
  
  "Hei!" Dahl helistas. "Mida-"
  
  Keset kõige hullemat põrgut saavad pausita tegutseda vaid need, kes on seda varem kogenud. Eriüksuslaste juht märkas selgelt märki, midagi talle tuttavat, ja mõtles ainult oma kolleegide elule. Kui Dahl oma päästikut vajutas, nägi ta, kuidas terrorist lasi ühest käest laetud granaadi ja teisega viskab relva minema.
  
  "Ramsese jaoks!" - ta hüüdis.
  
  Kelder oli surmalõks, väike ruum, kuhu need olendid oma saaki meelitasid. Ruumis on laiali pillutatud teisigi püüniseid, mis käivituvad, kui šrapnell plahvatab. Dahl tulistas terroristi silmade vahelt, kuigi ta teadis, et žest oli puhtalt akadeemiline - see poleks neid päästnud.
  
  Mitte selles tillukeses telliskiviseintega ruumis kitsastes tingimustes, kui loetakse viimased sekundid enne granaadi plahvatamist.
  
  
  NELJteistkümnes PEATÜKK
  
  
  Dahl nägi, kuidas maailm sukeldus pimedusse. Ta nägi, kuidas aeg aeglustus roomavas tempos, kuidas iga elava südame löögisagedust mõõdeti lõpututel hetkedel. Kui granaat põrkas, tõstes pisikeses seenepilves põrandalt tolmu ja mustust, tungis tema kuul terroristi koljusse, põrises ringi, enne kui ta seljast välja purskas ja laia vereallika keskel vastu seina tabas. Keha on nõrgenenud, elu on juba läinud. Granaat kukkus teise rikošeti peale ja Dahl hakkas relva näo eest eemale nihutama.
  
  Väärtuslikud sekundid jäid alles.
  
  Kolm terroristi olid endiselt põlvili, oigasid ja lüüa saanud ning nad ei näinud, mis tulemas oli. Eriüksuslased püüdsid oma impulssi ohjeldada või trepist üles tagasi ronida.
  
  Smith pööras pilgu Dahlile, mis oli tema elu viimane nägemus.
  
  Dahl teadis, et Kensi, Lauren ja Yorgi olid trepi ülaosas, ja lootis hetkeks, et nad on epitsentrist piisavalt kaugel.
  
  Ja ometi on see kõik minu laste jaoks...
  
  Granaat plahvatas teise rikošeti tipul, heli oli hetkeks kõige valjem, mida rootslane kunagi kuulnud oli. Siis kõik helid äkitselt vaibusid, kui mõte kadus...
  
  Ta silmad olid suunatud ettepoole ja ta ei suutnud uskuda, mida nad nägid.
  
  SWAT-i juht jooksis nii kiiresti kui suutis, teades, mis tulemas on, ja oli otsustanud päästa võimalikult palju inimesi, mõistes kohe, et ta on ainus inimene, kes seda teha saab. Tema ülestõusmine tõstis ta granaadist kõrgemale, võimaldades tal sekundi murdosa enne plahvatust otse sellele kukkuda. Läbi kevlari, lihast ja luust see plahvatas, kuid ei tabanud neid, kes seisid, aheldatud ruumis oma kohale. Plahvatus summutati ja seejärel vaibus.
  
  Dahl köhatas kõri, suutmata oma silmi uskuda. Kolleegide pühendumus alandas teda alati, kuid see oli teisel tasandil.
  
  Ma ei teadnud... ma isegi ei teadnud ta nime.
  
  Ja ometi põlvitasid terroristid tema ees.
  
  Dahl jooksis viimasel paaril astmel alla, pisarad hägustasid ta silmi isegi siis, kui ta kolmele mehele jalaga selga lõi. Smith lõhkus nende joped. Ühtegi plahvatusohtlikku vesti ei paistnud, kuid ühel mehel oli suust vahtu isegi siis, kui Smith tema kõrval põlvitas. Teine väänles piinades. Kolmas oli liikumatult maa küljes kinni. Dahl kohtas mehe kohutavat pilku, nagu polaarmüts, omaenda vihkamisega. Kenzi astus ligi ja tõmbas rootslanna tähelepanu, vaadates Dahli, tema jäisinised silmad nii selged, külmad ja emotsioonidest tulvil, et tundusid kui laiaulatuslik sulav maastik, ning suutsid ainsad sõnad, mida ta öelda oskas.
  
  "Ta päästis meid, ohverdades ennast. Ma... ma tunnen end temaga võrreldes nii vigase, nii kahetsusväärsena.
  
  Dahl ei suutnud kogu oma päeva jooksul kunagi kommenteerida. Ta tegi seda nüüd.
  
  Smith otsis kõik kolm meest läbi, leides veel granaate, kuule ja käsirelvi. Taskutes olevad paberid ja sedelid olid kortsus, nii et kokkutulnud mehed hakkasid nende vahel tuhnima.
  
  Teised lähenesid oma langenud juhile, langetades pead. Üks mees laskus põlvili ja sirutas käe, et puudutada ohvitseri selga.
  
  Kolmas terrorist suri, olenemata sellest, mis mürki ta võttis, kulus mürgi mõju avaldamiseks rohkem aega kui tema kolleegidel. Dahl vaatas kannatamatult. Kui tema kuular piiksus ja Moore'i hääl täitis ta pea, kuulas ta, kuid ei suutnud vastust mõelda.
  
  "Viis kaamerat," ütles Moore talle. "Meie allikad on teada saanud, et Ramsesel on ainult viis kaamerat. Olete vastamisi kahega, mis jätab kolm alles. Kas sul on minu jaoks uut teavet, Dal? Tere? Oled sa seal? Mida kuradit toimub?"
  
  Hull rootslane vajutas väikest nuppu, mis summutas Moore'i. Ta tahtis vähemalt mõne sekundi vaikides oma austust avaldada. Nagu kõik mehed ja naised seal all, jäi ta ellu ainult ühe mehe tohutu ohverduse tõttu. See mees ei näe enam kunagi päevavalgust ega loojuvat päikest ega tunne sooja tuult üle tema näo puhumas. Dahl kogeks seda tema eest.
  
  Kuni ta elus oli.
  
  
  PEATÜKK VIITEIST
  
  
  Seitseteist minutit.
  
  Drake järgis Bo eeskuju, lõikas 59. kohalt vasakule ja suundus otse kaosesse, mis oli Columbus Circle. Temast vasakul lehvisid hoonete juurest lipud ja temast paremal laius roheline puuriba. Nende ees seisis kortermaja, enamasti klaasist, mille aknad särasid tervitatavalt veel tõusva päikese kiirtes. Kollane takso sõitis tee äärde, selle juht lootis näha nelja hästi riietatud sprinterit enda järel mööda kõnniteed kihutamas, kuid Beau ei heitnud mehele teist pilkugi. Ring oli avar betoonruum koskede, kujude ja istumiskohtadega. Turistid ekslesid siia-sinna, pakkisid seljakotte ümber ja jõid vett. Drake lõikas higiste sportlaste grupi keskelt läbi, seejärel jooksis puude alla, mis pakkusid vähemalt veidi varju.
  
  Väljas võõraste silmade eest.
  
  Kontrast karmide, kirglike tänavate ja nende paljude äärmustega - majesteetlikud, segased pilvelõhkujad, mis võistlevad ruumi pärast traditsiooniliste kirikute vahel piki võrku - ning absoluutne rahu ja rahulikkus, mis valitses temast paremal asuvas roheluses, täitis Drake"i ebareaalsustundega. Kui hull see koht oli? Kui palju see unistus on? Erinevused olid kujuteldamatult äärmuslikud.
  
  Ta mõtles, kui pingsalt Marsh neid jälgis, kuid ta ei pahandanud väga. See võib põhjustada inimese surma. Kodus üritasid nad isegi praegu kanalit leida, et saaksid selle allikani tagasi otsida.
  
  Särav kera pöördus aeglaselt vasakule, kui grupp hoogu läks. Alicia ja May jooksid peaaegu taga, jälgides, kuid ei suutnud selles tempos kõiki oma võimeid kasutada. Vaenlane võib olla kõikjal, igaüks. Möödasõitnud toonitud klaasidega sedaan nõudis lähemat kontrolli, kuid kadus kaugusesse.
  
  Drake kontrollis kellaaega. Üksteist minutit jäänud.
  
  Ja ometi tiksusid hetked sekund sekundi järel. Bo aeglustas kiirust, kui tee kohale ilmus helehall hoone, mille Drake kohe ära tundis. Endiselt joostes pöördus ta Alicia ja May poole. "Samas majas, kus me Odiniga loo ajal kaklesime. Kurat, tundub, et elu on möödas.
  
  "Kas helikopter ei tabanud külge?" küsis Alicia.
  
  "Ah jaa, ja meid ründas Tyrannosaurus Rex."
  
  Loodusloomuuseum tundus selle nurga alt vaadatuna suhteliselt väike, eksiarvamus, kui see üldse olemas oli. Kõnniteelt viis trepid esiusteni, mis olid praegu täidetud turistide rühmaga. Teeservas peatudes tabas neid segane diisli- ja bensiinilõhn. Mootorite müra, sarvede kõlisemine ja aeg-ajalt kostev kisa piinas ikka meeli, aga vähemalt liiklus oli siinkandis tihe.
  
  "Ära nüüd lõpeta," ütles Alicia. "Meil pole aimugi, kus turvalisus on."
  
  Drake üritas liiklust peatada ja lasta neil üle minna. "Loodame, et ta ei öelnud, et on haige."
  
  Õnneks oli liiklust vähe ja seltskond sai üsna lihtsalt üle tee. Kui nad olid muuseumitrepi allosas, hakkasid nad ronima, kuid jäid ootamatult seisma, kui kuulsid selja tagant valju rehvide kriginat.
  
  Drake mõtles: Seitse minutit.
  
  Neist sai kontrollimatu hulluse stseen. Neli meest hüppasid autost välja, vintpüssid valmis. Drake üritas kõrvale hiilida, hüpates muuseumi uste eest eemale ja pillutades külastajaid laiali. Bo tõmbas kiiresti relva ja võttis sihikule vaenlase. Kostis lasud. Karjed rebisid hommiku puruks.
  
  Drake hüppas kõrgele ja viskas madala löögi, veeredes vastu kõnniteed ja ignoreerides valu, kus ta õlg oli kogu keha jõu võtnud. Ründaja hüppas sedaani kapotile ja hoidis Maist juba relva ähvardusel. Drake veeres auto poole ja tõusis siis püsti, olles õnneks püssist käeulatuses. Ta sirutas käe, muutudes rohkem ähvardavaks ja nõudes tähelepanu.
  
  Alicia sukeldus teist teed, puhastades trepid ja asetades Theodore Roosevelti ratsakuju enda ja ründajate vahele. Sellest hoolimata tulistasid nad, kuulid põrkasid vastu pronksivalu. Alicia tõmbas relva välja ja hiilis teisele poole. Need kaks meest olid nüüd autode peal ja lõid täiuslikke sihtmärke. Tsiviilisikud jooksid igas suunas, puhastades piirkonda. Ta võttis sihikule terroristi, kes kukkus põlvili, kuid tema poole liikus pidev tulevoog, sundides teda varjuma.
  
  May ja Bo surusid end muuseumi peasissekäigu lähedal asuvasse väikesesse kaaresse, hoides end tihedalt kokku, et vältida kuulide voogu, mis rebis end läbi kiviaia. Beau seisis näoga seina poole, ei saanud end liigutada, kuid May vaatas välja, seljaga prantslase poole.
  
  "See on... ebamugav," kurtis Beauregard.
  
  "Ja see on suur õnn, et sa oled peenike nagu pilliroog," vastas Mai. Ta pistis pea välja ja tulistas võrkpalli. "Tead, kui me teiega esimest korda kohtusime, näis, et roomate sageli seinapragude vahele."
  
  "Sellest oleks praegu abi."
  
  "Nagu suits." Mai kummardus uuesti välja, andes tuld tagasi. Kuulid jälgisid teekonda tema pea kohal.
  
  "Kas me saame kolida?"
  
  "Mitte juhul, kui sa tahad lüüa."
  
  Drake mõistis, et tal pole aega oma relva kasutada, nii et ta püüdis vastase relva kinni pidada. Ta sai liiga hilja aru, et ei saa teda kätte - tüüp oli liiga kõrgel - ja siis nägi, kuidas tünn tema poole pöördus.
  
  Pole kuhugi minna.
  
  Instinkt läbistas teda nagu rakett. Taganedes lõi ta jalaga vastu auto akent, purustades klaasi ja suvis siis sisse just siis, kui terrorist tule avas. Tema selja taga vahutas sillutis. Drake surus läbi pilu juhiistmele, nahk krigises, istmete kuju muutis möödasõidu raskeks. Ta teadis, mis tulemas on. Kuul tungis läbi auto katuse, istme ja põranda. Drake segas kiiremini. Keskmine sahtel koosnes kindalaekast ja kahest suurest topsihoidjast, mis andsid talle keha kõrvalistmele tõstmisel millestki haarata. Veel kuulid rebisid halastamatult läbi katuse. Drake karjus, püüdes aega võita. Vooluvool peatus hetkeks, kuid siis, kui Drake tahapoole nõjatus ja akent laadis, algas see uuesti veelgi suurema kiirusega.
  
  Drake ronis tagaistmele, kuul põletas tema selja keskelt lõhe. Ta avastas end räsitud hunnikus, hingeldades ja ideedest otsas. Hetke kõhkluse tõttu jäi ilmselt ka tulistaja peatuma ja siis sattus mees Alicia tule alla. Drake avas tagaukse seestpoolt ja libises välja, nägu betooni alla mattunud ega näinud, kuhu minna.
  
  Välja arvatud...
  
  Auto all. Ta veeres, mahtudes vaevu sõiduki alla. Nüüd nägi ta musta šassii, torusid ja väljalaskesüsteemi. Ülevalt tulistati veel üks kuul, mis lõi tühimiku tema jalgade laialivalgunud V-kujuliste lihaste vahel. Drake hingas vaikselt vilistades välja.
  
  Seda mängu saavad mängida kaks inimest.
  
  Jalgu nihutades sundis ta oma keha mööda maad auto esiosa poole liikuma, tõmmates liikudes oma Glocki. Seejärel, sihtides läbi eelmiste kuuliaukude, tegi ta ligikaudselt kindlaks, kus mees pidi olema. Ta tulistas kuus lasku järjest, muutes iga kord veidi asendit ja pääses seejärel kiiresti auto alt välja.
  
  Terrorist kukkus tema kõrvale kõhust kinni hoides. Püss kukkus kolinaga tema kõrvale. Kui ta sirutas meeleheitlikult selle ja ka oma vöö järele, tulistas Drake teda otsejoones. Riskid olid liiga suured, et riskida, elanikkond oli liiga haavatav. Lihasvalu piinas teda, kui ta püüdis seejärel püsti tõusta, piiludes üle auto kapoti.
  
  Alicia hüppas Roosevelti kuju tagant välja, tulistades mitu kuuli, enne kui uuesti kadus. Tema sihtmärk oli teise auto esiotsas. Veel kaks terroristi püüdsid sihikule võtta May ja Bo, kes tundusid olevat kuidagi seina vastu surutud, kuid May täpne tulistamine hoidis terroristid vaos.
  
  Drake vaatas kella.
  
  Kaks minutit.
  
  Nad olid perses hästi ja tõeliselt.
  
  
  KUUteistkümnes PEATÜKK
  
  
  Drake võttis terroristid vastu. Vabastades oma HK, keskendus ta kahele, kes Bo ja May tüli tegid. Üks kukkus silmapilkselt, tema elu levis üle betooni, raske surm paadunud südamele. Teine pööras viimasel hetkel ümber, võttes kuuli, kuid suutis siiski tuld anda. Drake järgnes mehele kuulidega, jättes tema jälgede surma. Lõpuks polnud mehel enam kuhugi minna ja ta jäi seisma, istus siis maha ja lasi May suunas viimase lasu, kuna Drake'i relv lõpetas tema ähvarduse.
  
  May nägi seda tulemas ja lükkas Bo põrandale. Prantslane protestis, maandudes ebamugavasse hunnikusse, kuid May surus ta küünarnukid üleval, takistades tal liikuda. Tükid tulid seinalt lahti just seal, kus nende pead olid.
  
  Bo vaatas üles. "Merci, Mai."
  
  "Ki ni sinayde."
  
  Drake oli praeguseks pälvinud viimase allesjäänud terroristi tähelepanu, kuid sellel polnud tähtsust. Tähtis oli ainult kohutav hirm tema hinges. Tähtis oli ainult tema meeleheitlik südamepekslemine.
  
  Nad jäid tähtajast mööda.
  
  Tema tuju tõusis veidi, kui ta nägi Mayd ja Bo-d muuseumi jooksmas ning siis tuli Alicia peidust välja, et saata viimane terrorist märatsevasse põrgusse, mida ta vääris. Teine mees jookseb kõnniteel verd. Veel üks hing kadunud ja ohverdatud.
  
  Neid inimesi oli lõputult. Need olid tormine meri.
  
  Seejärel nägi Drake viimast, arvatavasti surnud terroristi püsti tõusmas ja eemale koperdamas. Drake arvas, et tal oli kindlasti vest seljas. Ta sihtis kõikuvaid õlgu ja tulistas, kuid kuul lendas sihtmärgist mööda vaid millimeetrid. Aeglaselt välja hingates võttis ta sihikule teise lasu. Nüüd langes mees põlvili ja tõusis siis uuesti püsti ning järgmisel hetkel puhkes ta inimeste, pealtnägijate, kohalike ja kaameratega laste hulka, kes üritasid Facebookis või Instagramis oma kuulsuse hetke jäädvustada.
  
  Drake koperdas Alicia poole. "See oli siis üks Ramsese kambritest?"
  
  "Neli meest. Täpselt nii nagu Dahl kirjeldas. See on kolmas rakk, millega oleme meeskonnana silmitsi seisnud.
  
  "Ja me ei tea ikka veel märtsi tingimusi."
  
  Alicia vaatas ringi tänavatel, teedel ja seiskunud, mahajäetud autodel. Ta pöördus siis ümber, kui May karje tõmbas nende tähelepanu.
  
  "Meil on valvur!"
  
  Drake tormas trepist üles, pea maas, püüdmata isegi relva käest panna. See oli kõik, see oli kogu nende maailm. Kui Marsh oleks helistanud, oleks võinud...
  
  Jose Gonzalez ulatas talle mobiiltelefoni. "Kas sa oled sama inglane?"
  
  Drake sulges silmad ja pani seadme kõrva juurde. "Soo. Sa hääldad s-"
  
  Pythia naer katkestas ta. "Ära kasuta tavalisi sõimusõnu. Needused on harimatute jaoks, vähemalt nii mulle öeldi. Või on see vastupidi? Aga palju õnne, mu uus sõber, sa oled elus!
  
  "Meie alistamiseks kulub rohkem kui paar lööki."
  
  "Oh, ma olen kindel. Kas tuumapomm suudab seda teha?
  
  Drake tundis, et oleks võinud oma vihaseid märkusi lõputult jätkata, kuid ta püüdis teadlikult suu sulgeda. Alicia, May ja Beau tunglesid telefoni ümber, kui Jose Gonzalez seda eelaimustusega jälgis.
  
  "Kas kass neelas su keele alla? Oh, ja hei, miks kurat sa Gonzaleze kõnedele ei vastanud?
  
  Drake hammustas oma ülahuult, kuni veri hakkas voolama. "Ma olen siinsamas."
  
  "Jah, jah, ma näen seda. Aga kus sa olid... hm... neli minutit tagasi?"
  
  Drake vaikis.
  
  "Vaene Jose pidi ise telefonile vastama. Mul polnud õrna aimugi, millest ma räägin."
  
  Drake püüdis Marshi tähelepanu kõrvale juhtida. "Meil on jope. Kus-"
  
  "Sa ei kuula mind, inglane. Sa jäid hiljaks. Kas mäletate karistust hilinemise eest?"
  
  "Soo. Lõpetage narrimine. Kas soovite, et teie nõudmised täidetaks või mitte?"
  
  "Minu nõudmised? Muidugi tehakse need siis, kui otsustan, et olen tubli ja valmis. Nüüd, teie kolm, olge head sõdurid ja oodake seal. Ma lihtsalt tellin paar kaasavõetavat rooga."
  
  Drake vandus. "Ära tee seda. Ära, kurat, julge seda teha!"
  
  "Räägi kiiresti."
  
  Liin läks tühjaks. Drake vaatas kolme kummitavate silmade paari ja mõistis, et need olid vaid tema enda peegeldused. Nad ebaõnnestusid.
  
  Hiiglasliku pingutusega suutis ta end hoida telefoni purustamast. Alicia võttis endale kohustuse teatada kodumaale ähvardavast ohust. Mai sundis Gonzalesi jope seljast võtma.
  
  "Teeme selle asjaga läbi," ütles ta. "Tegeleme sellega, mis meid ees ootab, ja valmistume järgmiseks."
  
  Drake uuris horisonte, mis olid konkreetsed ja puudega ääristatud, mõtetes ja südames kaugel, olles muserdatud märtsi kavatsustest. Süütud surevad järgmise paari minuti jooksul ja kui ta uuesti ebaõnnestub, oleks neid rohkem.
  
  "Märts plahvatab selle pommi," ütles ta. "Mida iganes ta ütleb. Kui me seda ei leia, kannatab kogu maailm. Me seisame äärel..."
  
  
  SEITSMISTteistkümnes PEATÜKK
  
  
  March naeris ja pani õilmitsedes telefoni hargi. Zoey surus end talle veelgi lähemale. "Sa näitasid talle kindlasti," nurises ta.
  
  "Ah jaa, ja nüüd ma näitan talle veelgi rohkem."
  
  Marsh võttis välja teise põletiga mobiiltelefoni ja kontrollis numbrit, mille ta oli juba mällu salvestanud. Olles veendunud, et see on see, mida ta vajab, valis ta kiiresti numbri ja jäi ootama. Hääl, mis vastas, karm ja imposantne, kinnitas tema ootusi.
  
  "Sa tead, mida teha," ütles ta.
  
  "Üks? Või kaks?
  
  "Kaks, nagu me kokku leppisime. Siis liigu edasi juhuks, kui ma sind uuesti vajan.
  
  "Muidugi, boss. Mind hoiti kursis oma mobiiltelefoni rakenduse kaudu. Mulle meeldiks kindlasti osa sellest tegevusest."
  
  Märts turtsatas. "Kas sa oled terrorist, Stephen?"
  
  "No ei, ma ei paneks ennast sellesse klassi. Mitte päris."
  
  "Tehke seda tööd, mille eest teile maksti. Praegu."
  
  Marsh vahetas ühe ekraani linnakaamera vastu, mis oli lihtsalt miniseireseade, mida naaberettevõtted kasutasid kõnniteel tulijatel ja minejatel silma peal hoidmiseks. Stephen põhjustas sellel tänaval kaose ja Marsh tahtis seda vaadata.
  
  Zoe kummardus, püüdes paremat pilku saada. "Noh, mida me täna veel teeme?"
  
  Marchi silmad läksid suureks. "Kas sellest sulle ei piisa? Ja sa tundud järsku pisut pehme, pisut painduv naise jaoks, kes on kutsutud liituma suure paha Pythiasega, preili Zoe Shears. Miks on see? Kas sellepärast, et sulle meeldib minus olev hullus?"
  
  "Ma arvan küll. Ja rohkem kui lihtsalt natuke. Võib-olla läks šampanja mulle pähe.
  
  "Hästi. Ole nüüd vait ja vaata."
  
  Järgmised hetked kulgesid täpselt nii, nagu Marsh soovis. Tavalised mehed ja naised oleksid nähtu peale värisenud, isegi karmid, kuid Marsh ja Shears vaatasid seda külma eemaldusega. Seejärel kulus Marshil vaid viis minutit, et salvestada kaadrid ja saata see inglasele videosõnumiga, millele oli lisatud märge: Send this to Homeland. Võtan teiega varsti ühendust.
  
  Ta keeras ühe käe Zoe ümber. Koos uuriti järgmist tagaajamise stsenaariumi, kus inglane ja tema kolm käsilast teadsid tegelikult, et nad jõuavad kohale liiga hilja, enne kui nad olid isegi alanud. Täiuslik. Ja kaos lõpus... on hindamatu.
  
  Marsh meenutas, et ruumis oli teisi inimesi. Ramsese põhirakk ja selle liikmed. Nad istusid nii vaikselt korteri kaugemas nurgas, et ta vaevu mäletas nende nägusid.
  
  "Hei," hüüdis ta. "Proual on šampanja otsas. Kas üks teist trampidest võiks selle ära koristada?"
  
  Mees tõusis püsti, tema silmad täitsid nii suure põlgusega, et Marsh värises. Kuid ilme maskeeriti kiiresti ja muutus kiireks pearaputuseks. "Kindlasti saab".
  
  "Täiuslik. Veel ühest pudelist peaks piisama."
  
  
  KAheksateistkümnes PEATÜKK
  
  
  Drake vaatas, kuidas Mai nõudmiste nimekirja otsides valvuri jope luku lahti tõmbas. Alicia ja Beau uurisid kogunevat rahvast, olles peaaegu kindlad, et kolmanda kongi viimane allesjäänud liige teeb mingi liigutuse. Kodumaa asus teele, jäänud oli vaid kaks minutit. Läheduses mürisesid sireenid, kui politseinikud kogunesid. Drake teadis, et praeguseks on kliimasündmused pannud kõik New Yorki elanikud närvi ja turistid aukartust tundma. Võib-olla oleks hea mõte, kui inimesed jääksid tänavatelt eemale, aga mida muud saaks Valge Maja tegelikult teha?
  
  Taevas tiirutasid kiirgusdetektoritega droonid. Metallidetektorid peatasid kõik, kes väärisid tähelepanu, ja paljud, kes seda ei väärinud. Sõjavägi ja PESA olid siin. Tänavatel rändas nii palju agente, et see oli nagu veteranide kohtumine. Kui siseministeerium, FBI, CIA ja NSA oleksid oma tööd õigesti teinud, oleks Marsh tõenäoliselt leitud.
  
  Drake vaatas kella. Selle õudusunenäo algusest on möödas veidi üle tunni.
  
  See on kõik?
  
  Alicia noogutas teda. "Ta leidis midagi."
  
  Drake vaatas, kuidas Mai Gonzaleze rikutud pintsakult kokkuvolditud paberitüki välja otsis.
  
  Newyorklane võpatas teda nähes ja võttis mõlemasse kätte räbaldunud varruka. "Kas linn annab mulle hüvitist... hüvitist..."
  
  "Linn võib teile nõu anda," ütles Alicia otsustavalt. "Järgmisel korral kasuta veidi sooja õli. Ära maksa halva seltskonna eest.
  
  Gonzales vaikis ja libises minema.
  
  Drake kõndis kuni maini. Marshi nõudmised trükiti valgele A4-lehele suurimas kirjas. Üldiselt olid nad üsna sirgjoonelised.
  
  "Viissada miljonit dollarit," luges Mai. "Ja ei midagi enamat".
  
  Nõudmise all oli kontrastse väikese käekirjaga kirjutatud lause.
  
  "Üksikasjad tulevad varsti."
  
  Drake teadis täpselt, mida see tähendab. "Nad saadavad meid järjekordse võimatuse poole püüdlema."
  
  Beauregard jälgis rahvast. "Ja kahtlemata oleme jätkuvalt järelevalve all. Kindlasti kukume seekord jälle läbi."
  
  Drake ei lugenud kokku, kui palju mobiiltelefone kogunenud rahvahulk tõstatas, kuulis seejärel oma mobiiltelefonis sõnumi tuima suminat ja vaatas ekraani. Juba enne, kui ta videolingil klõpsas, hakkas tema peanahk sügelema aimdustundest. "Poisid," ütles ta ja hoidis seadet käeulatuses, kui nad ringi tunglesid.
  
  Foto oli teraline ja mustvalge, kuid kaamera oli stabiilne ja näitas selgelt Drake'i üht hullemat õudusunenägu. "Sellel pole mõtet," ütles ta. "Inimeste tapmine, kellel pole aimugi, mis toimub. Selle eesmärk ei ole hirmutamine, see pole kasumi teenimine. See on..." Ta ei saanud jätkata.
  
  "See on tore," õhkas Mai. "Kaevame neid põhjasööturid iga päevaga aina juurde. Ja kõige hullem on see, et nad elavad meie kogukondade südames.
  
  Drake ei raisanud minutitki ja saatis lingi Homelandile. Asjaolu, et Marsh näis suutvat oma mobiiltelefoni numbri tühjast välja tõmmata, ei olnud eriti üllatav, arvestades kõike, mida ta seni oli saavutanud. Teda abistanud terroristid olid ilmselgelt enamat kui kulutavad jalaväelased.
  
  Drake vaatas, kuidas võmmid oma tööd tegid. Alicia liikus talle lähemale ja tõmbas siis juhuslikult püksisääre üles. "Kas sa näed seda?" - ütles ta lauluhäälega. "Sain aru, kui sa üritasid mulle kõrbes jalaga tagumikku lüüa. Ja see on ikka kuradi värske. Nii kiiresti see asi edasi liigub."
  
  Tema sõnad avaldasid Drake'ile rohkem kui ühe mulje. Seal oli mälestus nende ühendusest, nende uuest tõmbejõust; May ja Bo järeldus, et nende vahel juhtus midagi; ja ilmsem viide tema enda senisele elule - kui kiiresti see liikus ja kuidas ta püüdis asju aeglustada.
  
  Otseses tulejoones.
  
  "Kui me selle üle elame," ütles ta. "Meeskond SPEAR võtab nädalase puhkuse."
  
  "Torsty on juba broneerinud piletid Barbadosele," ütles Alicia.
  
  "Mis juhtus kõrbes?" Mai mõtles selle peale.
  
  Drake vaatas oma kella ja seejärel telefoni, olles haaratud kummalisest, sürreaalsest hetkest. Seistes silmitsi tarbetu surma ja suureneva ohuga, lõputu jälitamise ja jõhkra lahinguga, lõid nad nüüd jalga ja olid sunnitud mõne minuti hingetõmbeaega võtma. Muidugi vajasid nad aega, et vabaneda pingest, kasvavast ärevusest, mis võib lõpuks viia nende surmani... Kuid Alicia viis seda teha on alati olnud mõnevõrra ebatavaline.
  
  "Bikiinid. Rand. Sinised lained," ütles Alicia. "See olen mina".
  
  "Kas sa võtad oma uue parima sõbra kaasa?" Mai naeratas. "Kenzie?"
  
  "Tead, Alicia, ma ei usu, et Dahl broneeris meeskonnapuhkust," ütles Drake naljaga pooleks. "Pigem perepuhkus."
  
  Alicia urises. "Milline pätt. Me oleme perekond".
  
  "Jah, aga mitte nii, nagu ta tahab. Tead, Joanna ja Dahl vajavad veidi aega.
  
  Kuid Alicia vaatas nüüd May poole. "Ja vastuseks sellele esialgsele mõnitamisele, Sprite, ei, ma mõtlesin Drakey võtmisele. Kas see sobib teile?"
  
  Drake vaatas kiiresti mujale, surudes huuled hääletult kokku. Tema selja taga kuulis ta Bo kommentaari.
  
  "Kas see tähendab, et teie ja mina oleme nüüd lõpetanud?"
  
  May hääl jäi rahulikuks. "Ma arvan, et see on Matti otsustada."
  
  Oh, aitäh. Suur aitäh, kurat.
  
  Ta tundus peaaegu kergendust, kui tema enda telefon helises. "Jah?"
  
  "Märtsi siin. Kas mu väikesed sõdurid on kiireks jooksuks valmis?"
  
  "Sa tapsid need süütud inimesed. Kui kohtume, näen, et te vastate selle eest."
  
  "Ei, sõber, sa vastad. Lugesite mu nõudeid, eks? Viissada miljonit. See on õiglane summa linna kohta, mis on täis mehi, naisi ja väikseid nohikuid."
  
  Drake sulges hambaid kiristades silmad. "Mis järgmiseks?"
  
  "Makse üksikasjad muidugi. Minge keskjaama. Nad ootavad ühes keskses kohvikus. Ta mainis nime. "Korralikult volditud ja ümbrikusse torgatud, mille mingi lahke hing oli teibiga teibiga leti kaugemas otsas oleva viimase laua alla. Usu mind, saad aru, kui kohale jõuad."
  
  "Mis siis, kui me seda ei tee?" Drake ei unustanud põgenenud kambriliiget ega ka vähemalt kahe teise raku olemasolu.
  
  "Siis kutsun ma järgmise eesli, et ta mu koormat tassiks ja sõõrikupoe õhku. Kas see sobib teile?"
  
  Drake fantaseeris korraks, mida ta saaks Marshiga teha, kui nad ta kinni püüavad. "Kui kaua?"
  
  "Oh, kümnest minutist peaks piisama."
  
  "Kümme minutit? See on jama, March ja sa tead seda. Pearaudteejaam on siit enam kui kahekümneminutilise autosõidu kaugusel. Võib-olla kaks korda rohkem."
  
  "Ma pole kunagi öelnud, et peaksite minema."
  
  Drake surus rusikad kokku. Nad olid seatud ebaõnnestuma ja nad kõik teadsid seda.
  
  "Ma ütlen teile, mida," ütles Marsh. "Tõestamaks, et suudan olla vastutulelik, muudan selle kaheteistkümneks minutiks. Ja lugedes..."
  
  Drake hakkas jooksma.
  
  
  Üheksateistkümnes PEATÜKK
  
  
  Drake jooksis teele, kui Beau kirjutas oma GPS-i Grand Central Stationi koordinaate. Alicia ja May jooksid sammukese tagapool. Seekord aga ei plaaninud Drake teekonda kabjadel ette võtta. Vaatamata Marshi seatud uskumatult tihedale ajakavale, tuli katse teha. Muuseumi lähedale jäeti maha kolm autot, kaks Corollat ja Civic. Yorkshirelane ei heitnud neile hetkegi pilku. See, mida ta tahtis, oli midagi...
  
  "Tule sisse!" Alicia seisis Civicu avatud ukse ees.
  
  "See pole piisavalt lahe," ütles ta.
  
  "Me ei saa raisata aega siin seistes ja oodates..."
  
  "Aitab," nägi Drake aeglaselt liikuva hobuse ja vankrisõidu taga, mis oli just Central Parkist välja sõitnud, kuhu võimas F150 pikap tee ääres tühikäigul sõitis.
  
  Ta tormas tema poole.
  
  Alicia ja May tormasid järele. "Kas ta teeb minuga nalja?" Alicia käivitas maikuus tiraadi. "Ma ei saa kuidagi hobusega ratsutada. Mitte kunagi!"
  
  Nad lippasid loomast mööda ja palusid kiiresti juhil oma autot laenata. Drake trampis gaasipedaali, põletades kummi, kui ta teepervelt eemale tõmbas. Beau osutas paremale.
  
  "Sõitke sellega läbi Central Parki. See on 79. tänav risti ja viib Madisoni avenüüni.
  
  "Armastan seda laulu," haukus Alicia. "Kus Tiffany's on? Ma olen näljane."
  
  Beau heitis talle kummalise pilgu. "See pole restoran, Miles."
  
  "Ja Madison Avenue oli poprühm," ütles Drake. "Cheney Coatesi juhtimisel. Justkui keegi võiks ta kunagi unustada. Ta neelatas, järsku meenus.
  
  Alicia naeratas. "Jama. Ma lihtsalt lõpetan tuju leevendamise. Kas sellel on põhjust, Drakes? Kas ta oli hoor?"
  
  "Hei, oodake!" Ta suunas kihutava auto 79. tänavale, mis oli üksainus lai sõidurada, mida ümbritses kõrge müür ja rippuvad puud. "Pinup võib-olla. Ja suurepärane saatejuht."
  
  "Vaata ette!"
  
  May hoiatus päästis nende auto, kuna Silverado jooksis üle tolli kõrguse keskvaru ja üritas neid rammida. Drake märkas rooli taga olevat nägu - kolmanda kambri viimast liiget. Ta astus gaasipedaalile, sundides kõik oma istmetele tagasi, kui teine auto ümber pööras ja taga ajamas. Järsku võttis nende võidujooks läbi Central Parki palju surmavama iseloomu.
  
  Silverado juht sõitis hoolimatu loobumisega. Drake aeglustas kiirust, et mitmest taksost mööduda, kuid nende jälitaja kasutas võimalust neile tagant otsa lüüa. F150 jõnksatas ja kaldus, kuid siis parandas end ilma probleemideta. Silverado sõitis taksole otsa ja paiskus teisele sõiduteele, kus sõitis vastu tugiseina. Drake pööras järsult vasakule, siis paremale, et taksode rivist mööduda, ja kiirendas seejärel avatud teelõigule.
  
  Nende taga seisnud terrorist kummardus oma aknast välja, relv käes.
  
  "Astuge alla!" Drake karjus.
  
  Kuulid tungisid läbi iga pinna - auto, tee, seinte ja puude vahel. Mees oli vihast, põnevusest ja ilmselt ka vihkamisest endast väljas, hoolimata enda tekitatud kahjust. F150 tagaistmel istunud Beau tõmbas välja Glocki ja tulistas tagaaknast välja. Külm õhk tungis salongi.
  
  Vasakule paistis rida hooneid ja seejärel mitu jalakäijat, kes kõndisid mööda kõnniteed ees. Drake nägi nüüd ainult kuradi valikut - mööduja juhuslikku surma või Grand Central Stationi hilinemist ja tagajärgedega silmitsi seismist.
  
  Kaheksa minutit jäänud.
  
  Pöörates 79. tänavale, märkas Drake ees lühikest tunnelit, mille kohal olid rohelised oksad. Kui nad hetkepimedusse sisenesid, lõi ta piduripedaalile, lootes, et nende jälitaja põrkub vastu seina või kaotab kaoses vähemalt relva. Selle asemel sõitis ta nende ümber, sõites kõvasti, tulistades möödasõidul küljeaknast välja.
  
  Nad kõik kandusid, kui nende endi aken välja puhus, kuuli vile vaibus peaaegu enne, kui nad seda kuulsid. Nüüd pistis Alicia ise pea välja, sihtis relva ja tulistas Silverado pihta. Ees ta kiirendas ja siis aeglustas. Drake sulges kiiresti vahe. Ilmus veel üks sild ja liiklus oli nüüd mõlemal pool kollast topeltjoont stabiilne. Drake sulges vahe, kuni nende enda tiib peaaegu puudutas teise auto tagaosa.
  
  Terrorist pööras keha ja suunas püstoli üle õla.
  
  Alicia tulistas esimesena, kuul purustas Silverado tagaakna. Juht oli ilmselt ehmunud, sest tema auto kaldus ümber, peaaegu vastassuunavööndisse sõites ja helisignaalid kõlasid meloodiliselt. Alicia kummardus veelgi kaugemale.
  
  "See blondide juuste tükk lendab ringi," ütles May. "Meenutab mulle lihtsalt midagi. Kuidas nad neid nüüd kutsuvad? Kas see on... collie?"
  
  Veel kaadreid. Terrorist andis tule tagasi. Drake kasutas vältivaid sõiduvõtteid nii ohutult kui suutis. Liiklus ees oli taas hõrenenud ja ta kasutas juhust, et Silveradost mööda sõita, keerates teel vastassuunavööndisse. Tema selja taga veeres May akna alla ja laadis klambri teise autosse maha. Drake nõjatus tahapoole ja uuris vaadet tagant.
  
  "Ikka tuleb."
  
  Järsku sai Central Park otsa ja vilgas Fifth Avenue ristmik näis neile välja hüppavat. Autod aeglustasid kiirust, peatusid ning jalakäijad jalutasid ristmikel ja ääristasid kõnniteedel. Drake heitis kiire pilgu kollaseks värvitud pidurituledele, mis olid parasjagu rohelised.
  
  Eriti pikad valged bussid ääristasid mõlemal pool Fifth Avenue. Drake vajutas pidurit, kuid terrorist põrkas uuesti nende tagatuledesse. Läbi juhtraua tundis ta, kuidas tagumine ots tõmbles, nägi katastroofi võimalust ja tõmbas kontrolli taastamiseks välja. Auto sirgus läbi ristmiku, Silverado vaid tolli võrra tagapool.
  
  Buss üritas nende eest välja sõita, jätmata Drake'ile muud valikut, kui sõita lõpuni vasakpoolsest servast alla tee keskele. Tema süles kraapis metall ja klaas purunes. Järgmisena sõitis talle otsa Silverado.
  
  "Viis minutit," ütles Bo vaikselt.
  
  Aega raiskamata suurendas ta kiirust. Peagi tuli nähtavale Madison Avenue, Chase Banki hall fassaad ja must J.Crew täitis vaatevälja ees.
  
  "Veel kaks," ütles Bo.
  
  Üheskoos kihutasid võidusõiduautod väikesest vahest väikese vaheni, purustades autosid külili ja mööda aeglasemaid takistusi. Drake vajutas pidevalt sarve, soovides, et tal oleks mingisugune sireen, ja Alicia tulistas õhku, et sundida jalakäijaid ja autojuhte kiiresti eemalduma. NYPD autod juba mürisesid, jättes nende jälgedele hävingu jälje. Ta oli juba märganud, et ainsad sõidukid, millesse paistis lugupidavat suhtumist, olid suured punased tuletõrjeautod.
  
  "Edasi," ütles Bo.
  
  "Sain aru," nägi Drake Lexington Avenue'le viivat käiku ja tormas selle poole. Mootori käivitades sõitis ta autoga kiiresti nurga taha. Rehvidest paiskus suitsu, mis põhjustas inimeste karjumist kogu kõnniteel. Siin uuel teel pargiti autod tihedalt mõlemale poole ning platvormide, kaubikute ja ühesuunaliste tänavate kaos pani ka parimad juhid aima.
  
  "See pole kaugel," ütles Bo.
  
  Drake nägi oma võimalust ees, sest liiklus hõrenes. "Mai," ütles ta. "Kas sa mäletad Bangkokki?"
  
  Sama sujuv kui superauto käiguvahetus, pistis Mai oma Glocki uue ajakirja ja keeras turvavöö lahti ning vahetas istmel käike. Alicia vaatas Drake'i ja Drake vaatas tahavaatepeeglit. Silverado sulgus kogu oma jõuga, püüdes neid rammida, kui nad lähenesid Grand Central Stationile ja kubisevale rahvahulgale.
  
  Mai tõusis istmele, kummardus nüüdseks katkisest tagaaknast välja ja hakkas suruma.
  
  Alicia noogutas Drake'i. "Bangkok?"
  
  "See pole see, mida sa arvad."
  
  "Oh, seda ei juhtu kunagi. Sa ütled mulle, et see, mis juhtus Tais, juhtub Tais ka edaspidi.
  
  Mai lipsas läbi väikese pilu, rebides riided, kuid sundides oma keha edasi liikuma. Drake nägi hetkel, kui tuul teda tabas, kui liiv kipitas ta silmi. Ta nägi hetke, mil jälitav terrorist šokis silmi pilgutas.
  
  Silverado tuli lähedale, šokeerivalt lähedale.
  
  Mai hüppas veoki taha, jalad laiali, ja tõstis relva. Ta võttis sihikule ja hakkas siis veoki tagant tulistama, kuulid purustasid teise auto aknad. Hooned, bussid ja laternapostid möödusid rahulikult. Mai vajutas ikka ja jälle päästikule, unustades tuult ja auto liikumist, keskendudes vaid mehele, kes muidu nad tapaks.
  
  Drake hoidis rooli võimalikult stabiilsena, hoides kiiruse ühtlasena. Seekord ei sõitnud nende eest ükski auto, nagu ta oli palvetanud. May seisis kindlalt jalul, tema keskendumine keskendus paratamatult ühele asjale korraga. Drake oli tema teejuht.
  
  "Nüüd!" - hüüdis ta täiest kõrist.
  
  Alicia pöördus ümber nagu laps, kellel oli seljatoest kommid maha kukkunud. "Mida ta tegema hakkab?"
  
  Drake vajutas pidureid väga õrnalt, ühe millimeetri kaupa. Mai sisestas teise klambri ja jooksis siis veoauto voodist üles, otse tagaukse juurde. Silverado juhi silmad läksid veelgi suuremaks, kui ta nägi metsikut ninjat, kes jooksis teise eest otse tema kihutava auto poole!
  
  Mai jõudis tagaukseni ja hüppas jalgu kõigutades ja kätega vehkides õhku. Möödus hetk, enne kui gravitatsioon ta alla tõmbas, kui ta nõtkelt läbi hõreda õhu kaares, vargsi, oskusi ja ilu kehastades, kuid siis vajus ta raskelt teise mehe auto kapotile. Ta kummardus koheselt, lastes jalgadel ja põlvedel löögi vastu võtta ja tasakaalu säilitada. Järeleandmatule metallile maandumine ei olnud lihtne ja Mai lendas kiiresti edasi sakilise tuuleklaasi poole.
  
  Silverado juht vajutas küll pidurit, kuid suutis siiski relva talle näkku suunata.
  
  Mai ajas põlved laiali, kui äkiline löök temast läbi läks, tugevdades selgroogu ja õlgu. Relv jäi tema kätesse, juba terroristi suunas. Kaks lasku ja ta vilistas, jalg ikka veel piduripedaalil, särgi esiosa immutas verd ja ta vajus edasi.
  
  Mai roomas auto kapotile, sirutas käe esiklaasi sisse ja tõmbas juhi välja. Ta ei lubanud talle kuidagi viisakalt oma jõudu taastada. Tema valu täis pilgud kohtusid tema silmadega ja püüdsid end fikseerida.
  
  "Kuidas... kuidas sul läheb..."
  
  Mai lõi teda rusikaga näkku. Seejärel hoidis ta kinni, kui auto Drake'i taha sõitis. Inglane aeglustas tahtlikult kiirust, et isejuhtivat autot kinni püüda, enne kui see mingis ohtlikus juhuslikus suunas pööras.
  
  "See on see, mida te Bangkokis tegite?" küsis Alicia.
  
  "Midagi sellist".
  
  "Ja mis edasi sai?"
  
  Drake vaatas kõrvale. "Mul pole aimugi, kallis."
  
  Nad lükkasid uksed lahti, parkides takso kõrval, nii lähedal Grand Central Stationile kui võimalik. Tsiviilisikud taganesid neile otsa vaadates. Targemad pöördusid jooksma. Veel kümned võtsid oma mobiiltelefonid välja ja hakkasid pildistama. Drake hüppas välja kõnniteele ja hakkas kohe jooksma.
  
  "Aeg on läbi," pomises Beauregard tema kõrval.
  
  
  KAHEKÜMNES PEATÜKK
  
  
  Drake tungis keskjaama peasaali. Tohutu ruum haigutas vasakule ja paremale ja kõrgele ülal. Läikivad pinnad ja poleeritud põrandad šokeerisid süsteemi, igal pool võbelesid lahkumise ja saabumise tablood ning inimeste sissevool näis lakkamatu. Beau tuletas neile meelde Cafe é nime ja näitas terminali plaani.
  
  "Peamine fuajee," ütles Mai. "Pöörake paremale, eskalaatoritest mööda."
  
  Võistledes, keerates ja sooritades hämmastavaid akrobaatilisi saavutusi, et vältida kokkupõrget, rebis meeskond jaamast läbi. Minutid möödusid. Kohvikud, Belgia šokolaadipoed ja bageliletid siblisid, nende segunevad aroomid panid Drake'i pea ringi käima. Nad sisenesid niinimetatud Lexingtoni väinale ja hakkasid kiirust aeglustama.
  
  "Nagu nii!"
  
  Alicia jooksis edasi, surudes läbi kitsa sissepääsu ühte väikseimasse kohvikusse, mida Drake kunagi näinud oli. Peaaegu alateadlikult arvutas ta mõistus tabeleid. Pole raske, neid oli ainult kolm.
  
  Alicia lükkas halli mantliga mehe kõrvale, seejärel kukkus musta pinna kõrvale põlvili. Lauaplaat oli täis ebavajalikku prahti, toolid olid hooletult paigutatud. Alicia koperdas all ringi ja tõusis peagi pinnale, hoides käes valget ümbrikut, silmad täis lootust.
  
  Drake vaatas paari sammu kauguselt, kuid mitte inglanna. Selle asemel jälgis ta töötajaid ja kliente, väljast möödujaid ja eriti üht teist piirkonda.
  
  Uks majapidamisruumi.
  
  Nüüd see avanes, uudishimulik naisekuju pistis pea välja. Peaaegu kohe lõi ta silmside ainsa mehega, kes talle otse otsa vaatas: Matt Drake'iga.
  
  EI...
  
  Ta võttis kaasaskantava telefoni. "Ma arvan, et see on teie jaoks," ütles ta ainult huultega.
  
  Drake noogutas, jätkates kogu piirkonna jälgimist. Alicia rebis ümbriku lahti ja kortsutas siis kulmu.
  
  "See ei saa tõsi olla."
  
  Mai ajas silmad suureks. "Mida? Miks mitte?"
  
  "See ütleb buum!"
  
  
  KAHEKÜMNEKÜMNE ÜKS PEATÜKK
  
  
  Drake tormas telefoni juurde ja haaras selle naise käest. "Mida sa mängid?"
  
  Marsh naeratas rivi lõpus. "Kas kontrollisite kahe teise laua all?"
  
  Siis läks liin välja. Drake tundis, et kõik tema sees kokku varises, kui ta hing ja süda tardusid, kuid ta ei lakanud liikumast. "Laudadesse!" karjus ta ja hakkas jooksma, kukkudes ja libisedes põlvili lähima alla.
  
  Alicia karjus töötajatele ja külastajatele, et nad väljuksid ja evakueeruksid. Bo vajus teise laua alla kokku. Drake nägi kahtlemata täpset koopiat sellest, mida prantslane oli märganud - väikest lõhkeseadeldist, mis oli teibiga lauaaluse külge kinnitatud. Veepudeli suuruse ja kujuga, see oli jämedalt pakitud vanasse jõulupaberisse. Sõnum Ho-ho-ho! Drake ei jäänud märkamatuks.
  
  Alicia istus tema kõrvale. "Kuidas me imijat neutraliseerime? Ja mis veelgi olulisem, kas me saame imeja desarmeerida?
  
  "Sa tead, mida mina tean, Miles. Sõjaväes lõhkasime ühe pommi teise järel. Põhimõtteliselt on see kõige turvalisem viis. Kuid see mees teadis, mida ta teeb. Hästi pakitud kahjutusse pakendisse. Kas sa näed juhtmeid? Kõik nad on sama värvi. Detonaatori kork. Kaugkaitse. Pole raske, aga paganama ohtlik."
  
  "Nii et ehitage komplekt ja ärge laske sellel neetud lõhkekorgil maha minna."
  
  "Kasvata komplekti? Kurat, me oleme siin täiesti segaduses." Drake vaatas üles ja nägi uskmatute silmadega rahvahulka, kes surus oma näod kohviku akende poole. Mõned üritasid isegi lahtisest uksest läbi pääseda. Tavalised Android-telefonid salvestasid vaid mõne minutiga selle, mis oleks võinud olla nende omanike surm.
  
  "Kao välja!" - hüüdis ta ja Alicia ühines temaga. "Evakueerige see hoone kohe!"
  
  Lõpuks pöördusid ehmunud näod ära ja sõnum hakkas nendeni jõudma. Drake mäletas peasaali suurust ja rahvamassi sees ning surus hambaid kokku, kuni juured valutasid.
  
  "Kui kaua sa arvad?" Alicia kükitas uuesti tema kõrvale.
  
  "Minutid, kui see on."
  
  Drake vahtis seadet. Tõepoolest, see ei tundunud keerukas, lihtsalt lihtne pomm, mis on mõeldud pigem hirmutamiseks kui sandistamiseks. Ta oli näinud sellises suuruses ja tõenäoliselt sama algelise detonatsiooniseadmega ilutulestikupomme. Tema sõjaväekogemus võis pisut tuhmuda, kuid punase traat-sinise juhtme olukorraga silmitsi seistes oli ta peagi tagasi.
  
  Välja arvatud see, et kõik juhtmed on sama värvi.
  
  Kaos ümbritses kõik tema vabatahtlikult loodud kookoni ümber. Nagu reetlik sosin, pühkis uudis pommist läbi suurte saalide ning ühe mehe vabadusiha nakatas nii järgmist kui ka järgmist, kuni kõik peale kõige vastupidavamate - või rumalate - reisijate suundusid väljapääsu poole. Müra oli kõrvulukustav, see ulatus kõrgete sarikateni ja voolas mööda seinu alla tagasi. Mehed ja naised kukkusid kiiruga ning möödakäijad aitasid nad püsti. Mõned sattusid paanikasse, teised aga jäid rahulikuks. Ülemused püüdsid oma töötajaid paigal hoida, kuid pidasid õigustatult kaotatud lahingut. Rahvahulgad voolasid väljapääsudest välja ja hakkasid 42. tänavat täitma.
  
  Drake kõhkles, higi helkles laubal. Üks vale liigutus võib põhjustada jäseme kaotuse või rohkemgi. Ja veel hullem, see tooks ta välja võitlusest Marshi hävitamise nimel. Kui Pythian suudab neid harvendada, on tal palju suurem võimalus oma lõppeesmärki saavutada - ükskõik kui perversne see põrgu ka poleks.
  
  Seejärel kükitas Beauregard tema kõrvale. "Kas sinuga on kõik korras?"
  
  Drake'i silmad läksid suureks. "Mida kuradit... ma mõtlen, kas sa ei tee kellegi teisega välja..."
  
  Bo sirutas välja teise seadme, mille ta oli juba välja lülitanud. "See on lihtne mehhanism ja see võttis aega vaid mõne sekundi. Kas vajad abi?"
  
  Drake vaatas enda ees rippuvaid sisemisi mehhanisme, prantslase näo kerget enesetunnet ja ütles: "Kurat. Keegi ei ütle parem rootslasele, et see juhtus.
  
  Seejärel tõmbas ta välja lõhkamiskorgi.
  
  Kõik jääb samaks. Teda valdas kergendustunne ja ta võttis hetkeks peatuda ja hinge tõmmata. Järjekordne kriis lahenes, järjekordne väike võit tublidele. Seejärel ütles Alicia silmi kohviku letilt ära võtmata viis väga selgelt eristavat sõna.
  
  "See neetud telefon heliseb jälle."
  
  Ja kõikjal Grand Central Stationis, kogu New Yorgis, prügikastides ja puude all - isegi piirde külge seotud ja lõpuks mootorratturite visatud - hakkasid pommid plahvatama.
  
  
  KAHEKÜMNE KAKSEKÜMNE PEATÜKK
  
  
  Hayden seisis teleriekraanide rea ees, Kinimaka tema kõrval. Nende mõtted Ramsese murdmisest pani ajutiselt ootele tagaajamine läbi Central Parki ja seejärel hullus Grand Central Stationis. Kui nad vaatasid, astus Moore nende juurde ja hakkas iga monitori kommenteerima, kaamera pildid olid sildistatud ja suutelised sisse suumima, et tõsta esile tedretähnilisel käel olevat juuksekarva. Kajastus ei olnud nii kõikehõlmav, kui oleks pidanud, kuid paranes, kui Drake ja tema meeskond lähenesid kuulsale rongijaamale. Teine monitor näitas Ramsest ja Price'i kambrites, esimene kõndis kannatamatult, nagu oleks tal vaja teatud kohtades olla, teine istus masenduses, nagu oleks ta tegelikult tahtnud ainult silmuse pakkumist.
  
  Moore'i meeskond töötas nende ümber usinalt, andes teada nähtudest, oletustest ja paludes tänaval viibivatel politseinikel ja agentidel teatud piirkondi külastada. Rünnakud nurjati Haydeni ees, isegi kui Drake ja Beau tegid Grand Centralil pomme kahjutuks. Ainus viis, kuidas Moore saaks olla täiesti kindel, et Midtowni eest hoolitsetakse, on kogu saidi sisuliselt tühjendamine.
  
  "Mind ei huvita, kui see on vana kurt vanaema, kes just oma kassi kaotas," ütles ta. "Vähemalt veenda neid."
  
  "Kuidas saaksid kaamerad Grand Central Stationi metallidetektorite kaudu pomme saada?" küsis Kinimaka.
  
  "Plastlõhkeained?" Moore julges.
  
  "Kas teil pole selleks muid meetmeid?" küsis Hayden.
  
  "Muidugi, aga vaadake ringi. 90 protsenti meie inimestest otsib neetud tuumapommi. Ma pole kunagi näinud seda ala nii tühjana."
  
  Hayden mõtles, kui kaua oli Marsh seda plaaninud. Ja Ramses? Terroristprintsil oli New Yorgis umbes viis kambrit, võib-olla rohkemgi, ja mõned neist olid magamiskambrid. Igasuguseid lõhkekehi võis igal ajal smugeldada ja vajadusel lihtsalt maha matta, aastateks metsa või keldrisse peita. Vaadake venelasi ja tõestatud lugu nende kadunud tuumakohvrite kohta - see oli ameeriklane, kes pakkus, et puudu oli täpselt sama palju, kui USA hävitamiseks vaja läheb. See oli venelasest ülejooksja, kes kinnitas, et nad on juba Ameerikas.
  
  Ta astus sammu tagasi, püüdes tabada tervikpilti. Suurema osa oma täiskasvanueast oli Hayden õiguskaitseametnik; ta tundis, nagu oleks ta olnud tunnistajaks igale ettekujutatavale olukorrale. Aga nüüd... see oli enneolematu. Drake oli juba kihutanud Times Square'ilt Grand Centrali, päästes iga minut elusid ja kaotades seejärel kaks. Dahl lammutas Ramsese kaameraid igal sammul. Kuid teda rabas selle nähtuse tohutu ja hirmutav ulatus.
  
  Ja maailm läks hullemaks. Ta teadis inimesi, kes ei viitsinud enam uudiseid vaadata, inimesi, kes olid oma telefonist rakendused kustutanud, sest kõik, mida nad nägid, oli vastik ja nad tundsid, et nad ei saa midagi teha. Otsuseid, mis olid algusest peale selged ja ilmsed, eriti ISISe esilekerkimisel, ei tehtud kunagi, neid varjutasid poliitika, kasum ja ahnus ning inimkannatuste sügavuse alahindamine. Avalikkus soovis nüüd ausust, tegelast, keda nad võisid usaldada, kedagi, kes oleks nii läbipaistv, kui oli turvaline valitseda.
  
  Hayden võttis selle kõigega vastu. Tema abituse tunne oli sarnane emotsioonidega, mida Tyler Webb oli teda viimasel ajal läbi elanud. Tunne, et sind kiusatakse nii osavalt taga ja sa oled võimetu sellega midagi ette võtma. Nüüd tundis ta samu emotsioone, vaadates, kuidas Drake ja Dahl üritasid New Yorki ja ülejäänud maailma äärepealt tagasi tuua.
  
  "Ma tapan Ramsese selle eest," ütles ta.
  
  Kinimaka asetas oma õlgadele tohutu käpa. "Lase mul. Ma olen palju vähem ilus kui sina ja mul oleks parem vanglas olla."
  
  Moore osutas konkreetsele ekraanile. "Vaadake sinna, poisid. Nad tegid pommi kahjutuks."
  
  Rõõm paistis Haydenist läbi, kui ta nägi Matt Drake'i kohvikust lahkumas &# 233; kergendatud ja võiduka näoilmega. Kogunenud meeskond rõõmustas ja peatus siis äkki, kui sündmused hakkasid kontrolli alt väljuma.
  
  Paljudel monitoridel nägi Hayden prügikaste plahvatamas ja autosid kaldumas, et vältida kaevukaante purskamist. Ta nägi mootorrattureid sõiduteele sõitmas ja telliskivikujulisi esemeid hoonete ja akende pihta loopimas. Sekund hiljem toimus veel üks plahvatus. Ta nägi, kuidas auto tõusis mitu jalga põrandast üles, kui selle all plahvatas pomm, mille külgedelt paiskus välja suitsu ja leeke. Grand Central Stationi ümbruses süttisid põgenevate reisijate seas põlema prügikastid. Eesmärk oli terror, mitte inimohvrid. Kahel sillal olid tulekahjud, mis tekitasid nii suuri ummikuid, et isegi mootorrattad ei saanud neist üle.
  
  Moore vaatas, nägu lõdvestus hetkeks, enne kui ta käske karjuma hakkas. Hayden püüdis säilitada oma tugevat vaatenurka ja tundis, kuidas Mano õlga puudutas tema oma.
  
  Liigume edasi.
  
  Operatsioonikeskuses jätkati tegevust, välja saadeti kiirabi ja korrakaitsjad suunati enim kannatada saanud piirkondadesse. Tuletõrje ja sapöörid olid kaasatud üle igasuguste piiride. Moore andis korralduse kasutada tänavatel patrullimiseks helikoptereid. Kui Macy's maandus veel üks väike seade, ei suutnud Hayden seda enam vaadata.
  
  Ta pöördus ära, otsides läbi kogu oma kogemuse aimugi, mida edasi teha, meenutades viimastel aastatel Hawaiid ja Washingtoni D.C-d, keskendudes... kuid siis juhtis kohutav heli, kohutav müra, mis ta tähelepanu tagasi võttis. ekraanid.
  
  "Ei!"
  
  
  KAHEKÜMNEKOLMAS PEATÜKK
  
  
  Hayden murdis end ümbritsevatest inimestest läbi ja jooksis toast välja. Peaaegu vihast urisedes laskus ta trepist alla, surudes oma rusikad kõvadeks liha- ja luutükkideks. Kinimaka karjus hoiatuse, kuid Hayden eiras seda. Ta teeks seda ja maailm oleks parem ja turvalisem koht.
  
  Mööda platsi all kulgevat koridori liikudes jõudis ta lõpuks Ramsese kongi. Pätt naeris ikka veel, heli ei olnud muud kui kohutav koletise röögatus. Kuidagi teadis ta, mis toimub. Eelplaneerimine oli ilmselge, kuid täielik põlgus inimeste heaolu vastu ei olnud midagi sellist, millega ta lihtsalt hakkama ei saanud.
  
  Hayden avas oma toa ukse. Valvur hüppas ja tulistas seejärel vastuseks tema käsule välja. Hayden kõndis otse raudlattide juurde.
  
  "Räägi mulle, mis toimub. Ütle mulle kohe ja ma olen sinuga leebe."
  
  Ramses naeris. "Mis toimub?" Ta teeskles Ameerika aktsenti. "Asi on selles, et teid, inimesi, surutakse põlvili. Ja sina jäädki sinna," kummardus suur mees madalale, et mõne millimeetri kauguselt Haydenile otse silma vaadata. "Keelega rippumas. Sa teed kõik, mida ma sulle käsin."
  
  Hayden avas kambri ukse lukust. Ramses tormas sekunditki raiskamata talle kallale ja üritas teda põrandale visata. Mehe käed olid küll käeraudades, kuid see ei takistanud teda kasutamast oma tohutut massi. Hayden põikas osavalt kõrvale ja veeretas ta pea ees vastu ühte vertikaalsetest raudvardadest, tema kael löögist tagasi murdus. Seejärel lõi ta kõvasti tema neere ja selgroogu, pannes ta võpatama ja oigama.
  
  Pole enam hullu naeru.
  
  Hayden kasutas teda nagu poksikotti, liikudes ümber keha ja lüües erinevaid piirkondi. Kui Ramses möirgas ja ümber pööras, luges ta esimesed kolm lööki - veritsenud nina, muljutud lõualuu ja kõri. Ramses hakkas lämbuma. Hayden ei andnud alla isegi siis, kui Kinimaka talle lähenes ja ärgitas teda veidi ettevaatlikum olema.
  
  "Lõpeta oma kuradi plärisemine, Mano," nähvas Hayden talle otsa. "Inimesed surevad seal väljas."
  
  Ramses üritas naerda, kuid valu kõris peatas ta. Hayden järgnes sellele kiire jänkulöögiga. "Naera nüüd."
  
  Kinimaka tiris ta minema. Hayden pöördus tema poole, kuid siis ründas näiliselt vigastatud Ramses mõlema poole. Ta oli suur mees, isegi pikem kui Kinimaki, nende lihasmass oli umbes sama, kuid havailane oli terroristist ühes olulises valdkonnas üle.
  
  Võitluskogemus.
  
  Ramses põrkas kokku Kinimakaga ja põrkas seejärel vägivaldselt oma kongi tagasi koperdades. "Millest kuradist sa tehtud oled?" pomises ta.
  
  "Materjal on sinust tugevam," ütles Kinimaka löögipiirkonda hõõrudes.
  
  "Me tahame teada, mis edasi saab," rõhutas Hayden, järgides Ramsesel oma kongi tagasi. "Me tahame teada tuumapommist. Kus see on? Kes kontrollib? Millised on nende käsud? Ja, jumala eest, millised on teie tõelised kavatsused?"
  
  Ramses püüdis püsti püsida, ta ei tahtnud selgelt põlvili kukkuda. Pinget oli tunda igas kõõluses. Kui ta aga lõpuks püsti tõusis, vajus ta pea alla. Hayden jäi sama ettevaatlikuks kui haavatud maoga.
  
  "Sa ei saa midagi teha. Küsi oma mehelt, Price'ilt. Ta juba teab seda. Ta teab kõike. New York põleb, proua, ja mu rahvas tantsib meie võidujooki hõõguva tuha vahel."
  
  Hind? Hayden nägi igal sammul reetmist. Keegi valetas ja see ajas ta viha veelgi rohkem keema. Allumata mürgile, mis mehe huultelt tilkus, ulatas ta Manole käe.
  
  "Mine too mulle uimastamisrelv."
  
  "Hayden..."
  
  "Lihtsalt tee seda!" Ta pöördus ümber, igast poorist eraldus raev. "Tooge mulle uimastamisrelv ja mine kurat välja."
  
  Oma minevikus hävitas Hayden suhted, milles ta pidas oma partnerit liiga nõrgaks. Eriti see, mida ta jagas Ben Blake'iga, kes suri Blood Kingi meeste käe läbi vaid mõni kuu hiljem. Ben, arvas ta, on liiga noor, kogenematu, mõnevõrra ebaküps, kuid isegi Kinimakaga hakkas ta nüüd oma vaatenurka kohandama. Ta pidas teda nõrgaks, puudulikuks ja kindlasti vajaks ülesehitamist.
  
  "Ära vaidle minuga, Mano. Lihtsalt tee seda".
  
  Sosin, aga see jõudis havailase kõrvu suurepäraselt. Suur mees jooksis minema, varjates naise eest oma nägu ja emotsioone. Hayden pööras pilgu tagasi Ramsesele.
  
  "Nüüd olete täpselt nagu mina," ütles ta. "Ma sain teise õpilase."
  
  "Sa arvad?" Hayden lõi oma põlve teise kõhtu, seejärel põrkas küünarnukk halastamatult tema kuklasse. "Kas üliõpilane lööks sinust välja?"
  
  "Kui mu käed oleksid vabad..."
  
  "Tõesti?" Hayden oli raevust pime. "Vaatame, mida saate teha, eks?"
  
  Kui ta jõudis Ramsese käeraudade järele, naasis Kinimaka, sigarikujuline uimastipüstol tema kokku surutud rusikas. Ta mõistis naise kavatsusi ja taganes.
  
  "Mida?" - ta karjus.
  
  "Teed, mida pead tegema."
  
  Hayden sõimas meest ja sõimas siis veelgi valjemini Ramsese näkku, tundes suurt pettumust, et ta ei suutnud teda murda.
  
  Madal rahulik hääl lõikas läbi tema raevu: võib-olla andis ta teile siiski vihje.
  
  Võib olla.
  
  Hayden tõukas Ramsest, kuni too voodile kukkus, ja talle torkas pähe uus idee. Jah, võib-olla on võimalus. Kinimakale otsa vaadates astus ta kambrist välja, lukustas selle ja suundus siis välisukse poole.
  
  "Kas üleval toimub midagi uut?"
  
  "Prügipomme rohkem, aga nüüd vähem. Veel üks mootorrattur, aga nad haarasid temast kinni.
  
  Haydeni mõttekäik muutus selgemaks. Ta astus koridori ja astus siis teise ukse juurde. Peatumata tungis ta läbi rahvahulga, olles kindel, et Robert Price oleks kuulnud Ramsese kongist kostvat müra. Tema pilk ütles talle, et see oli nii.
  
  "Ma ei tea midagi," vihastas ta. "Palun usu mind. Kui ta ütles teile, et ma tean midagi, midagi tuumapommist, siis ta valetab."
  
  Hayden sirutas käe oma uimastusrelva järele. "Keda uskuda? Hullunud terrorist või reeturpoliitik. Tegelikult vaatame, mida taser meile ütleb.
  
  "Ei!" Hind tõstis mõlemad käed.
  
  Hayden võttis sihikule. "Sa ei pruugi teada, mis New Yorgis toimub, Robert, nii et ma räägin sulle kõigest. Ainult üks kord. Terrorirakud kontrollivad tuumarelvi, mida meie arvates on nad võimelised igal hetkel plahvatama. Nüüd arvab hull Pythian, et ta tegelikult kontrollib olukorda. Väikesed plahvatused toimuvad kogu Manhattanil. Keskjaama pandi pommid. Ja, Robert, see pole veel lõpp.
  
  Endine riigisekretär ahhetas, suutmata sõnagi lausuda. Uues selguses oli Hayden peaaegu veendunud, et räägib tõtt. Kuid see üksik kahtluse killuke jäi alles, piinas teda pidevalt nagu väikest last.
  
  See mees oli edukas poliitik.
  
  Ta lasi uimastusrelvast. See tulistas külili, jäi mehest tolli võrra puudu. Price hakkas saabastes värisema.
  
  "Järgmine löök tuleb allapoole vööd," lubas Hayden.
  
  Siis, kui Price pisarasse ajas, kui Mano nurises ja talle meenus Ramsese deemonlik naer, kui ta mõtles kogu õudusele, mis praegu Manhattanil oli, ja oma kolleegidele selle paksus, Jeopardy südames, Hayden Jay, kes purunes.
  
  Mitte rohkem. Ma ei talu seda enam minutitki.
  
  Price'ist kinni haarates viskas ta ta vastu seina, löögi jõud pani ta põlvili kukkuma. Kinimaka võttis selle üles, heites talle küsiva pilgu.
  
  "Kao lihtsalt mu teelt."
  
  Ta viskas Price'i uuesti, seekord välisuksest sisse. Ta hüppas tagasi, vingudes, kukkudes ja siis haaras naine temast uuesti kinni, viies ta koridori ja Ramsese kongi poole. Kui Price nägi terroristi oma kambrisse lukustatuna, hakkas ta vinguma ja nurisema. Hayden lükkas ta edasi.
  
  "Palun, palun, te ei saa seda teha."
  
  "Tegelikult," ütles Kinimaka. "See on midagi, mida me saame teha."
  
  "Nooo!"
  
  Hayden viskas Price'i trellidele ja avas kambri lukust. Ramses ei liigutanud end, istus endiselt voodil ja vaatas toimuvat suletud silmalaugude alt. Kinimaka tõmbas oma Glocki välja ja võttis sihikule mõlemad mehed, kui Hayden nende sidemed lahti harutas.
  
  "Üks võimalus," ütles ta. "Üks vangikongi. Kaks meest. Esimene inimene, kes mulle vestlema helistab, tunneb end paremini. Sa saad aru?"
  
  Hind pudises nagu pooleldi söödud vasikas. Ramses ei liigutanud endiselt. Haydeni jaoks oli tema nägemine häiriv. Tema järsk muutus oli absurdne. Ta kõndis minema ja lukustas kambri, jättes mõlemad mehed kokku, kui tema telefon hakkas helisema ja liinile kostis agent Moore'i hääl.
  
  "Tule siia, Jay. Sa pead seda nägema."
  
  "Mis see on?" Ta jooksis koos Kinimakaga, ajades nende varjud kambriplokkidest välja ja tagasi trepist üles.
  
  "Rohkem pomme," ütles ta kurvalt. "Saatsin kõik sodi ära koristama. Ja see viimane nõue pole see, mida me eeldasime. Oh, ja teie mees Dahl on neljandas kambris edumaa. Ta ajab seda praegu taga."
  
  "Lähme teele!" Hayden tormas jaamahoonesse.
  
  
  KAHEKÜMNE NELJAS PEATÜKK
  
  
  Dahl heitis kõrvalistmele ja lubas Smithil sõita; Kenzie, Lauren ja Yorgi on tagasi tagaistmel. Isegi kui nad jaama tagasi jõudsid, teatati, et Drake ründas Grand Central Stationit, kuid ta ei kuulnud enam midagi. Moore oli just saanud informaatorilt järjekordse vihje - Central Parki lähedal asuvas luksuslikus kortermajas tegutses neljas terrorirakk ja nüüd, kui Dahl sellele mõtles, on loogiline, et mõnda neist rakukest rahastati teisiti kui teisi - see aitas neil rahvahulka sulanduda, kuid Dahl imestas, kuidas saab hulk inimesi teatud ühiskonnas nii kergesti eksisteerida, ilma et nad mäletaksid nende ajupesu indoktrinatsiooni. Ajupesu oli eriline kunst ja ta kahtles, kas tüüpiline terrorist on selle ikka selgeks saanud.
  
  Ära ole nii naiivne.
  
  Moore'i agendid riskisid nende vihjete saamiseks enamaga kui lihtsalt kokkupuudega. Selle päeva tagajärjed kajavad lõputult ja ta lootis, et Kodumaa teab, kuidas see kõik läbi saab. Kui salaagent täna põlema sai, olid tema mured alles algamas.
  
  Alati ristmikel domineerinud liikluspolitseinikud püüdsid liiklust kõigest väest filtreerida, seistes silmitsi tohutute ja ilmselt ületamatute probleemidega, kuid eelistatud oleks pidanud olema teadlikud alarmsõidukid. Dahl nägi mitut väikest vaateplatvormi - peaaegu nagu minikirsikorjajaid -, kus politseinikud juhtisid kolleege kõrgemast vaatepunktist, ja ta noogutas tänutäheks, kui nad läbi lasti.
  
  Dahl kontrollis auto GPS-i. "Kaheksa minutit," ütles ta. "Oleme valmis?"
  
  "Valmis," naasis kogu meeskond.
  
  "Lauren, Yorgi, jää seekord auto juurde. Me ei saa sinuga enam riskida."
  
  "Ma tulen," ütles Lauren. "Sa vajad abi."
  
  Dahl pagendas pildid keldrist ja eriüksuse juhi surmast. "Me ei saa riskida tarbetute eludega. Lauren, Yorgi, teil on erinevates valdkondades oma väärtus. Lihtsalt jälgige välimust. Meil on ka seal vaja silmi."
  
  "Teil võib minu oskusi vaja minna," ütles Yorgi.
  
  "Ma kahtlen, kas me rõdudele hüppame, Yorgi. Või kasutades äravoolutorusid. Lihtsalt..." Ta ohkas. "Palun tehke nii, nagu ma palun, ja vaadake seda verist välimust. Ära sunni mind seda tellimuseks muutma."
  
  Tekkis piinlik vaikus. Iga meeskonnaliige tajus eelmise kallaletungi sündmusi täiesti erinevalt, kuid kuna see kõik juhtus alles pool tundi tagasi, oli enamik siiski šokis. Vaatlusi oli lõputult - kui lähedal need plahvatusele olid. Kuidas mees end nii ennastsalgavalt ohverdas, et päästa nende elu. Kui odavalt kohtlesid need terroristid kõiki eluvorme.
  
  Dahl leidis, et mõtted pöördusid tagasi selle vana sae juurde - kuidas sai täiskasvanu sisendada nooremasse lapsesse nii vihkavaid jooni? Kõige süütum mõistus? Kuidas sai täiskasvanud ja vastutustundlik inimene uskuda, et oli õige nii hapraid mõistusi väänata, paljutõotava elu kulgu igaveseks muuta? Asendamaks seda... millega?... vihkamise, paindumatuse, fanatismiga.
  
  Olenemata sellest, kuidas me seda vaatame, olenemata sellest, millised on meie vaated religioonile, arvas Dahl, kurat tõesti kõnnib meie seas.
  
  Smith vajutas kõrghoonele lähenedes pidurit. Valmistumiseks ja autost väljumiseks kulus sekundeid, jättes nad kõik kaitsetuks kõnniteele. Dahl tundis end ebamugavalt, teades, et neljas kamber oli peaaegu kindlasti sees ja kui pädevad nad tundusid. Tema pilk langes Laurenile ja Yorgile.
  
  "Mida kuradit sa teed? Minge autosse tagasi."
  
  Nad astusid uksehoidja juurde, näitasid oma isikut tõendavat dokumenti ja küsisid kahe korteri kohta neljandal korrusel. Mõlemad kuulusid noorpaarile, kes hoidis omaette ja oli alati viisakas. Uksehoidja polnud mõlemat paari isegi kunagi koos näinud, aga jah, üks korter võttis vastu regulaarseid külalisi. Ta arvas, et see on mingi seltskondlik õhtu, aga siis ei makstud talle liiga uudishimuliku olemise eest.
  
  Dahl lükkas ta õrnalt kõrvale ja suundus trepi poole. Uksehoidja küsis, kas neil on võtit vaja.
  
  Dahl naeratas vaikselt. "Seda pole vaja."
  
  Neli korrust sai kergelt üle ja siis kõndisid kolm sõdurit ettevaatlikult mööda koridori. Kui Dal nägi õiget korterinumbrit, hakkas tema mobiiltelefon vibreerima.
  
  "Mida?" Smith ja Kenzi ootasid, kattes oma perifeeriat.
  
  Moore"i väsinud hääl täitis Dahli pea. "Teave on vale. Mõni informant raamib valesid inimesi, et veidi kätte maksta. Vabandust, ma alles avastasin."
  
  "Valed," hingas Dahl välja. "Kas sa teed nalja? Seisime HK-dega nende kuradi ukse taga."
  
  "Siis lahku. Teataja armastab ühte naistest. Pole tähtis, mine lihtsalt teele tagasi, Dal. Järgmine teave on kuum."
  
  Rootslane kirus ja kutsus oma meeskonna tagasi, peitis relvad ja kiirustas siis üllatunud portjeest mööda. Dahl oli tegelikult mõelnud, kas palus uksehoidjal viia läbi vaikne evakueerimine enne neljandale korrusele minekut - teades, mis seal juhtuda võib - ja mõtles nüüd, kuidas elanikud võisid reageerida, kui said teada, et tema jootraha oli pettus.
  
  Huvitav sotsiaalne küsimus. Milline inimene kaebaks selle üle, et teda visatakse kodust välja, kui politsei otsib terroriste... kui see otsimine põhines valel?
  
  Dahl kehitas õlgu. Moore ei olnud veel täpselt tema sitade nimekirjas, kuid mees tiirles kivisel pinnasel. "See järgmine vihje töötab, eks?" Ta rääkis endiselt avatud liinile.
  
  "Nii see peakski olema. Sama mees, kes puudutas kolmandat kaamerat. Minge lihtsalt Times Square'ile ja kiiresti.
  
  "Kas Times Square on ohus? Millised julgeolekujõud on juba paigas?"
  
  "Kõik nemad".
  
  "Olgu, meil on jäänud kümme minutit."
  
  "Olgu viis."
  
  Smith sõitis nagu deemon, lõikas kurve ja pigistas, isegi harjades, halvasti pargitud autode vahel. Nad jätsid auto 50. tänaval maha ja jooksid, nüüd vastu Times Square'ilt, M&M's Worldi, Hershey's Chocolate Worldi ja isegi tänavanurgal asuva Starbucksi rõõmsate poodide, nüüd ähvardava ohu tõttu õõnestatud rahvahulgale. Tohutud inimsuurused reklaamtahvlid valgustasid tänavat tuhandete värviliste piltidega, millest igaüks võistles tähelepanu pärast ja osales elavas vibreerivas lahingus. Meeskond tõmbas tellingute metsa üles, kuna peaaegu iga teine pood näis olevat renoveerimisel. Dal püüdis välja mõelda, kuidas Laureni ja Yorgi turvaliselt hoida, kuid reis ja põgenemine muutsid selle peaaegu võimatuks. Meeldib see või mitte, aga nüüd olid nad kõik sõdurid, meeskonda tugevdas nende kohalolek.
  
  Eespool pingutas politsei väljaku ümber kordonit. Newyorklased vaatasid uskmatult pealt ja külastajatel kästi oma hotellidesse tagasi pöörduda.
  
  "See on lihtsalt ettevaatusabinõu, proua," kuulis Dahl üht mundris politseinikku ütlemas.
  
  Ja siis muutus maailm taas põrguks. Neli turisti ostlesid Levise ja Bubba Gumpi akendest, viskasid seljakotid maha, tuhnisid sees ringi ja tõmbasid välja automaatrelvad. Dahl hiilis tänavakioski taha ja võttis enda relva lahti.
  
  Üle Times Square kajasid püssipaugud. Purunenud aknad ja stendid kaeti liivaga, hävisid, sest enamik neist olid nüüd ekraanid, maailma suurimad ja kapitalismi kehastus. Mörti sadas kõnniteele. Need, kes jäid, ja julgeolekujõud jooksid varjule. Dahl pistis pea välja ja tulistas tagasi; tema lasud ei olnud sihitud, vaid pani terroristid valjult kiruma ja oma katet otsima.
  
  Seekord otse sulle, mõtles Dahl sünge rahuloluga. Sinu jaoks pole lootustki.
  
  Dahl nägi, kuidas puur sukeldus pargitud takso taha ja märkas lähedal mahajäetud bussi. Ta polnud kunagi varem Times Square'il käinud ja oli seda vaid telekast vaadanud, kuid sellise pealtnäha jalakäijasõbraliku ala nii tühjana nägemine oli häiriv. Veel tulistati, kui kambriliikmed nägid kahtlemata inimesi kauplustes ja büroohoonetes liikumas. Dahl läks vaikselt tänavale.
  
  Bussi taga ja kaugemal kõnniteel asusid positsioonidele teised julgeolekujõud. Rohkem SWAT-i vägesid, mustas ülikonnas agente ja NYPD politseinikke manööverdasid vaikses koreograafilises rütmis. Dahl andis neile märku rivistuda. See, mis siin märgina edasi anti, jäi selgelt tõlkimata, sest pöörasele rootslasele ei pööranud keegi vähimatki tähelepanu.
  
  "Kas me ootame neid kolme- või neljatähelisi kiisusid või paneme need persesid põlema?" Kensi hõõrus vastu tema külge.
  
  Dahl pöördus Ameerika agentidest eemale. "Mulle väga meeldib teie värvikas terminoloogia," ütles ta bussi varju hiilides. "Aga majanduslikult."
  
  "Nii et sa tahad mind nüüd siia. ma saan aru."
  
  "Ma ei öelnud seda".
  
  Smith laiutas maas ja piilus autode alla. "Ma näen jalgu."
  
  "Kas saate olla kindel, et need on terroristide jalad?" küsis Dahl.
  
  "Ma arvan jah, aga paganama kindel, et need pole märgitud."
  
  "Nad on varsti siin," tõstis Kenzi püssi, nagu oleks see mõõk, mida ta ihkas, ja jäi ühe hiiglasliku bussiratta taha seisma. Meeskond tegi ühe ühise hingetõmbe.
  
  Dahl vaatas välja. "Ma tõesti usun, et see aeg on jälle käes."
  
  Kenzi läks esimesena, keeras ümber bussi taga ja ründas kollast taksot. Kuulda oli kuulipildujatuld, kuid see oli suunatud akendele, bussipeatustesse ja kõikidesse teistesse kohtadesse, kuhu terroristide arvates kaitsetud inimesed end peita said. Dahl tänas oma õnnelikke staare, et vaadet polnud välja pandud, teades, et kiirus oli nende liitlane raku hävitamisel, mis tuli teha enne, kui nad läksid üle granaatidele või veel hullemale. Tema ja Kensi tiirutasid taksos, vaadates nelja meest, kes reageerisid üllatavalt kiiresti. Relvade kõigutamise asemel ründasid nad lihtsalt Dahli ja Kenzi vastu ning lõid nad pikali. Laibad sirutusid üle tee. Dahl püüdis laskuvast rusikast kinni ja kaldus selle kõrvale, kuuldes, et tema sõrmenukid tabasid kõvasti vastu asfalti. Sekundkätt tuli aga alla, seekord püssipära tõstetud. Dahl ei suutnud seda kinni püüda ega kõrvale vaadata, nii et ta pöördus ainsa talle kättesaadava toimingu juurde.
  
  Ta langetas otsaesise ja andis löögi oma koljule.
  
  Tema silme ees väänles mustus, valu kahanes närvist närvi, kuid rootslane ei lasknud sellel oma tööd segada. Relv tabas ja tõmbus siis haavatuna tagasi. Dahl haaras temast kinni ja tiris teda kinni hoidnud mehe poole. Veri jooksis mööda ta mõlemat nägu. Mees tõstis rusika uuesti, seekord pisut arglikumalt, ning Dahl sai selle oma rusikaga kinni ja hakkas seda pigistama.
  
  Tema olemuse iga kiud, iga liigese veen pingestus.
  
  Luud murdusid nagu murdunud oksad. Terrorist karjus ja üritas kätt eemale tõmmata, kuid Dahl ei tahtnud sellest kuulda. Nad pidid selle kaamera välja lülitama. Kiire. Veelgi tugevamalt pigistades veendus, et mehe tähelepanu oli rusikas valitsevast valdavast valust täielikult neeldunud, ja tõmbas oma Glocki välja.
  
  Üks tapeti.
  
  Relv tulistas kolm kuuli, enne kui terroristi silmad särasid. Dahl viskas ta kõrvale ja tõusis siis nagu kättemaksuingel, tema koljust voolas verd ja tema näojooni rikkus sihikindlus.
  
  Kenzi võitles suure mehega, nende relvad olid nende kehade vahel ja nende näod olid peaaegu koos. Smith tuli kolmandal maha, sundides poisi põlvili, kui ta tabas peaaegu täiusliku ja täpse raevuga. Viimane terrorist sai Laurenist võitu, lõi ta pikali ja üritas sihti võtta, kui Yorgi tünni ette heitis.
  
  Dahl tõmbas hinge kinni.
  
  Relv tulistas. Yorgi varises kokku, teda tabas soomusrüü. Seejärel nägi Dahl, et olukord oli veidi erinev sellest, kui ta seda esimest korda luges. Yorgi ei hüpanud sportlikult kuuli ette, ta rammis terroristi tulistavat kätt kogu kehaga.
  
  Erinevad, kuid siiski tõhusad.
  
  Dahl tormas venelasele appi, tabas võitlejat vasaku käe alla ja tõstis ta jalad maast lahti. Rootslane ehitas hoogu ja kiirust, painutas lihaseid, kandes oma koormat meelepahast sündinud metsusega. Kolm jalga, siis kuus ja terrorist visati kiiresti tagasi, kui ta lõpuks oma peaga Hard Rock Cafe menüütahvlisse lõi. Plastik lõhenes, imbus verest, kuna Dahli hullumeelne impulss lõhkus vastase kolju ja rebis liha. Kinimakale see võib-olla ei meeldinud, kuid rootslane kasutas terroristi kahjutuks tegemiseks Ameerika ikooni.
  
  Karma.
  
  Dahl keerles uuesti ringi, nüüd tilkus tema kõrvadest ja lõuast verd. Kenzi ja tema vastane olid endiselt surmavõitluses lukus, kuid Smithil õnnestus mõne viskega vahe enda ja sõduri vahel vähendada. Viimases kurvis nägi ta vaeva, et oma relva ümber pöörata, tal vedas ja terav ots oli suunatud otse Smithi poole.
  
  Dahl möirgas, tormas edasi, kuid ta ei saanud löögile midagi teha. Silmapilguga tulistas terrorist ja ründaja Smith sai kuuli, mis peatas ta jälgedes ja saatis ta põlvili.
  
  Toon ta lauba järgmise võtte joonele lähemale.
  
  Terrorist vajutas päästikule, kuid sel hetkel ilmus välja Dahl - kihav, liikuv mägi - ning surus terroristi enda ja seina vahele. Luud murdusid ja lihvisid üksteise vastu, verd purskas välja ja püss lendas mürinaga külili. Kui ehmunud Dahl Smithi poole kõndis, nägi ja kuulis ta raevunud sõdurit valjult vandumas.
  
  Siis on temaga kõik korras.
  
  Kevlari vestist päästetud tulistati Smithi siiski lähedalt ja ta oleks peaaegu surnud muljumise tagajärjel, kuid nende uus eesrindlik soomusrüü pehmendas lööki. Dahl pühkis oma nägu, märkides nüüd eriüksuste meeskonna lähenemist.
  
  Kensi võitles oma vastasega nii ja naa, suurem mees püüdis tema agility ja tegeliku lihasega sobitada. Dahl astus tagasi, nõrk naeratus näol.
  
  Üks eriüksuslastest jooksis üles. "Kas ta vajab abi?"
  
  "Ei, ta lihtsalt lollitab. Jäta ta rahule".
  
  Kensi püüdis vahetuse silmanurgast kinni ja krigistas juba kokku surutud hambaid. Oli selge, et need kaks on võrdsed, kuid rootslanna pani teda proovile, hindas tema pühendumust meeskonnale ja isegi iseendale. Kas ta oli seda väärt?
  
  Ta haaras relvast kinni ja lasi siis lahti, kui vastane tõmbles tagasi, põhjustades tasakaalu kaotamise, põlve ribide ja küünarnukiga nina poole. Tema järgmine löök oli kaldkriips randmele, millele järgnes välkkiire haaramine. Kui mees vaevas ja oigas, painutas naine randme kõvasti taha, kuulis klõpsatust ja nägi, kuidas relv põrandale kukkus. Ta oli ikka veel hädas, tõmbas noa välja ja torkas selle naise rinda. Kensi pigistas selle kõik sisse, tundis, kuidas tera tema ribide kohal olevast lihast läbi lõikas, ja keerles ringi, tõmmates seda endaga kaasa. Nuga liikus teise löögi jaoks tagasi, kuid seekord oli ta valmis. Ta haaras eemaldatud käest, keerles selle all ringi ja keeras selle mehe selja taha. Ta surus halastamatult, kuni ka tema murdus ja terroristi abitusse olukorda jättis. Ta rebis kiiresti tema vöölt kaks granaati ja toppis ühe neist pükste ette ja bokserite sisse.
  
  Dahl avastas seda jälgides, et karje rebib ta kurku. "Nooo!"
  
  Kenzi sõrmed vabastasid ründaja.
  
  "Me ei tee seda, sina..."
  
  "Mida sa nüüd tegema hakkad," sosistas Kenzi väga lähedalt, "murtud kätega ja kõik?" Sa ei tee nüüd kellelegi haiget, idioot?"
  
  Dahl ei teadnud, kas hoida kinni või põigelda kõrvale, joosta või sukelduda pea ees, haarata Kenzist või hüpata varjule. Lõpuks sekundid tiksusid ja peale Smithi eriti lühikese kaitsme ei plahvatanud midagi.
  
  "Kas sa teed nalja?" möirgas ta. "Mida kuradit-"
  
  "Võlts," viskas Kenzi ründaja Dahli veritsevale peale. "Ma arvasin, et need täiuslikud kotkasilmad oleksid probleemi märganud."
  
  "Ma ei teinud seda." Rootslane ohkas sügavalt kergendatult. "Kurat, Kenz, sa oled üks maailmatasemel kuradi hull naine."
  
  "Anna mulle lihtsalt mu katana tagasi. See rahustab mind alati."
  
  "Oh jaa. Ma vean kihla,"
  
  "Ja sa ütled seda, hull rootslane."
  
  Dahl langetas pea. Puudutage. Aga kurat, ma arvan, et olen oma paarilise kohanud.
  
  Selleks ajaks olid nende hulgas SWAT-i meeskonnad ja kokku pandud agendid, kes kindlustasid Times Square'i ümbrust. Meeskond võttis end kokku ja võttis paar minutit hingetõmbeks.
  
  "Neli kambrit allapoole," ütles Lauren. "Ainult üks on jäänud."
  
  "Me arvame," ütles Dahl. "Parem on mitte ette jõuda. Ja pidage meeles, see viimane kamber hoiab Marshi turvalisena ja tõenäoliselt kontrollib..." Ta ei öelnud valjusti sõna "tuumapomm". Mitte siin. See oli Manhattani süda. Kes teadis, millised paraboolmikrofonid võivad olla laiali?
  
  "Suurepärane töö, poisid," ütles ta lihtsalt. "See põrgulik päev on peaaegu läbi."
  
  Kuid tegelikult on see alles alanud.
  
  
  KAHEKÜMNE VIIES PEATÜKK
  
  
  Julian Marsh uskus, et ta on kahtlemata maailma õnnelikum mees. Otse tema ees lebas laetud, seotud tuumarelv, mis oli piisavalt lähedal, et seda puudutada, et mängida. Temast vasakule kõverdus jumalik, ilus naine, kellega ta sai ka kapriisi järgi mängida. Ja ta muidugi mängis temaga, kuigi teatud piirkond hakkas kogu tähelepanust veidi haiget tegema. Võib-olla natuke seda vahukoort...
  
  Aga jätkates oma eelmist ja kõige olulisemat mõttekäiku - akna ääres istus passiivne terrorirakk, kes jälle mängis sellega oma suva järgi. Ja siis oli Ameerika valitsus, kes ajas oma sabasid taga kogu linnas, jooksis hirmunult ja pimedana mängima -
  
  "Julian?" Zoe hingas vasakust kõrvast vaid juuksekarva kaugusel. "Kas sa tahad, et ma jälle lõunasse läheksin?"
  
  "Muidugi, aga ärge hingake pätt sisse nagu eelmisel korral. Anna talle veidi puhkust, eks?"
  
  "Oh, kindlasti".
  
  Märts lasi tal lõbutseda ja siis mõtles, mis edasi saab. Oli juba keskhommik ja tähtajad lähenesid. Varsti oli kätte jõudnud aeg, mil ta pidi lahti harutama järjekordse ühekordselt kasutatava mobiiltelefoni ja helistama kiireloomuliste nõudmistega kodumaale. Muidugi teadis ta, et päris "peitmist" ei tule, vähemalt viiesajamiljonilise vahetusega mitte, aga põhimõte oli sama ja sarnaselt teostatav. Märts tänas patu ja ülekohtu jumalaid. Kui need poisid on teie poolel, mida ei oleks võimalik saavutada?
  
  Nagu kõik head unenäod, lõppes see ka lõpuks, kuid Marsh otsustas, et naudib seda seni, kuni see kestab.
  
  Zoey pead patsutades ja siis püsti tõustes, sidus ta ühe kingapaela lahti ja kõndis akna juurde. Kahe meelega oli sageli kaks erinevat vaatenurka, kuid mõlemad Marshi isiksused olid stsenaariumile truud. Kuidas saaks keegi neist kaotada? Ta oli haaranud Zoe ühe kondoomi ja üritas seda nüüd oma käele libistada. Lõpuks andis ta alla ja sai kahe näpuga hakkama. Pagan, see rahuldas ikka tema sisemist veidrust.
  
  Sel ajal, kui Marsh mõtles, mida varupaelaga peale hakata, tõusis kambriülem püsti ja vaatas talle otsa, naeratades talle tühja naeratuse. See oli alligaator või nagu Marsh seda eraviisiliselt nimetas - Alligaator - ja kuigi see oli vaikne ja silmnähtavalt aeglane, oli selles tõeline ohutunne. Marsh pakkus, et tema oli ilmselt üks vestikandjatest. Ettur. Sama tarbeese kui pikaajaline urineerimine. Marsh naeris valjult, katkestades Alligaatoriga silmside just õigel hetkel.
  
  Zoe astus aknast välja vaadates tema jälgedes.
  
  "Pole midagi näha," ütles Marsh. "Et teile ei meeldiks inimkonna täid uurida."
  
  "Oh, nad võivad mõnikord naljakad olla."
  
  March vaatas ringi, otsides oma mütsi, seda, mida talle meeldis viltu kanda. Muidugi oli see kadunud, võib-olla isegi enne, kui ta New Yorki jõudis. Eelmine nädal möödus tema jaoks uduselt. Alligaator astus ligi ja küsis viisakalt, kas tal on midagi vaja.
  
  "Mitte praegu. Aga ma helistan neile varsti ja annan neile andmed raha ülekandmiseks.
  
  "Kas sa teed seda?"
  
  "Jah. Kas ma ei andnud teile inimestele teed?" Küsimus oli retooriline.
  
  "Oh, seda jama. Kasutasin seda kärbsepüüdjana.
  
  Marsh võis olla ekstsentriline, hull ja ajendatud verejanust, kuid väiksem osa temast oli ka tark, kalkuleeriv ja täielikult kaasatud. Seetõttu jäi ta ellu sama hästi kui läbi Mehhiko tunnelite. Hetke pärast mõistis ta, et oli Alligaatorit ja olukorda valesti hinnanud. Tema ei olnud siin peamine - nemad olid.
  
  Ja hetk oli liiga hilja.
  
  Marsh ründas alligaatorit, teades täpselt, kuhu ta jättis relva, noa ja kasutamata uimastusrelva. Edu oodates oli ta üllatunud, kui Gator blokeeris löögid ja andis ühe oma löögi tagasi. Märts võttis asja rahulikult, valu eirates ja proovis uuesti. Ta teadis, et Zoey vahtis teda, ja ta mõtles, miks laisk emane talle appi ei tormanud.
  
  Alligaator tõrjus taas oma löögi kergelt. Siis kuulis Marsh enda selja taga müra - korteriukse avanemist. Ta hüppas tagasi, olles üllatunud, kui alligaator tal lubas, ja pöördus ümber.
  
  Tema kurgust väljus ehmatus.
  
  Korterisse sisenes kaheksa meest, kes olid kõik mustas riietuses, kotid seljas ja nägid välja vihased nagu rebased kanalas. Marsh vahtis ja pöördus siis Gatori poole, tema silmad ei uskunud isegi praegu seda, mida nad nägid.
  
  "Mis toimub?"
  
  "Mida? Kas arvasite, et istume kõik vaikselt, samal ajal kui rätsepaülikondades rikkad mehed oma sõdu rahastavad? Noh, mul on sulle uudiseid, suur mees. Me ei oota sind enam. Me rahastame oma."
  
  Märts vajus topeltlöögist näkku. Tagurpidi kukkudes haaras ta Zoest, oodates, et too teda püsti hoiab, ja kui ta seda ei teinud, kukkusid nad mõlemad põrandale. Sellest kõigest saadud šokk pani ta keha ülevoolu, higinäärmed ja närvilõpmed läksid liialdusse ning ühe silmanurgast algas tüütu tikk. Viis ta tagasi vanadesse halbadesse aegadesse, kui ta oli poisike ja keegi temast ei hoolinud.
  
  Alligaator kõndis korteris ringi, organiseerides kaheteistkümneliikmelise raku. Zoey muutus võimalikult väikeseks, praktiliselt mööbliesemeks, kui avastati püstolid ja muud sõjaväerelvad - granaadid, rohkem kui üks RPG, alati töökindel Kalašnikov, pisargaas, välklambid ja mitmesugused terasotsaga käeshoitavad raketid. . See oli mõnevõrra häiriv.
  
  March puhastas kõri, klammerdus ikka veel viimaste väärikuse ja isekuse jäänuste külge, mis tagasid, et ta oli Saatana suurim sarvedega kits selles toas.
  
  "Vaata," ütles ta. "Võtke oma määrdunud käed mu tuumapommilt ära. Kas sa üldse tead, mis see on, poiss? Alligaator. Alligaator! Peame tähtajast kinni pidama."
  
  Viienda kambri juht viskas lõpuks sülearvuti kõrvale ja lähenes Marshile. Nüüd, ilma toetuseta ja tõeliselt ilma kinnasteta, oli Alligaator hoopis teine inimene. "Kas sa arvad, et ma võlgnen sulle midagi ooo?" Viimane sõna oli kiljumine. "Minu käed on puhtad! Mu saapad on lahedad! Aga niiii varsti on nad vere ja tuhaga kaetud!"
  
  Märts vilgutas kiiresti. "Millest kuradist sa räägid?"
  
  "Maksu ei tule. Raha pole jäänud! Ma töötan suure, austatud ja ainsa Ramsese heaks ning nad kutsuvad mind pommitegijaks. Aga täna olen mina algataja. Ma annan talle elu!"
  
  Märts ootas lõpus paratamatut kilinat, kuid seekord seda ei tulnud. Alligaator oli selgelt lasknud jõurünnakul pähe minna ja Marsh ei saanud ikka veel aru, miks need inimesed tema pommi käsitsesid. "Poisid, see on minu tuumapomm. Ostsin selle ja tõin selle teile. Ootame korralikku tasumist. Olge nüüd head poisid ja pange tuumapomm lauale.
  
  Alligaator tabas teda vere tõmbamiseks piisavalt tugevalt, et Marsh hakkas tõeliselt aru saama, et siin on midagi väga valesti läinud. Talle tuli pähe, et kõik tema varasemad teod on viinud ta oma elus sellesse punkti, iga õige ja vale, iga hea ja halb sõna ja kommentaar. Kõikide tema kogemuste summa tõi ta sel ajal otse sellesse ruumi.
  
  "Mida sa selle pommiga peale hakkad?" Õudus alandas ja paksendas ta häält, justkui surutaks teda läbi riivi nagu juustu.
  
  "Me plahvatame teie tuumapommi niipea, kui kuuleme suurest Ramsesest."
  
  March tõmbas hinge ilma hingamata. "Aga see tapab miljoneid."
  
  "Ja nii algab meie sõda."
  
  "See puudutas raha," ütles Marsh. "Maksma. Natuke nalja. Hoides United Donkeys of America oma saba taga ajamas. Asi oli rahastamises, mitte massimõrvas.
  
  "Youuuu... sa... tapetud!" Alligaatori fanaatiline tiraad tõusis järsult üles.
  
  "No jah, aga mitte nii palju."
  
  Alligaator lõi teda jalaga, kuni too liikumatuks palliks kõverdus; mu ribid, kopsud, selg ja jalad valutasid. "Ootame Ramseselt ainult uudiseid. Andke nüüd mulle telefon edasi."
  
  
  KAHEKÜMNE KUUES PEATÜKK
  
  
  Grand Central Terminali sees hakkasid Marshi pusle viimased tükid reastuma. Drake polnud sellest varem aru saanud, kuid see kõik oli osa kellegi üldplaanist, kellestki, kelle nad arvasid olevat juba neutraliseerinud. Vaenlane, kellega nad ei lootnud, oli aeg - ja kui kiiresti see möödus, ajas nende mõtlemise segamini.
  
  Kuna jaoskond kuulutati turvaliseks ja asustatud peamiselt politseiametnikega, anti Drake'ile ja tema meeskonnale võimalus uurida neljandat nõuet, mille nad lõpuks kohvikulaua alumisele küljele kleebituna leidsid. Suures kirjas kirjutatud numbriseeria, oli võimatu aru saada, mis see võiks olla, kui just ei õnnestunud pealkirjale pilgu heita, mis tavaliselt oli kirjutatud väikseimas saadaolevas kirjas.
  
  Tuumaenergia aktiveerimiskoodid.
  
  Drake pigistas uskmatult silmi, kaotades taas tasakaalu ja pilgutas seejärel Aliciale. "Kas tõesti? Miks ta peaks selle meile saatma?"
  
  "Ma arvan, et see on oskus mängida. Ta naudib seda, Drake. Teisest küljest võivad need olla võltsitud.
  
  "Või kiirenduskoodid," lisas May.
  
  "Või isegi," varjas Beau seda teemat, "koode, mida saaks kasutada teist tüüpi peidetud relvade käivitamiseks."
  
  Drake vaatas korraks prantslast ja mõtles, kust tal nii perverssed mõtted on, enne kui Moore'ile helistas. "Meil on uus nõue," ütles ta. "Välja arvatud, et see näib olevat tuumarelvade deaktiveerimiskoodide komplekt."
  
  "Miks?" Moore oli šokeeritud. "Mida? Sellel pole mõtet. Kas see on see, mida ta sulle ütles?"
  
  Drake mõistis, kui naeruväärselt see kõik kõlas. "Saadetakse kohe." Laske skafandritel kõik korda saada.
  
  "Hästi. Me anname neile vajaliku hoolsuse. "
  
  Pärast seda, kui Drake telefoni tasku pani, tõmbas Alicia end maha ja vaatas kaua ringi. "Meil on siin vedanud," ütles ta. "Ohvreid pole. Ja vaatamata meie hilinemisele pole märtsist ühtegi uudist. Nii et kas see oli teie arvates viimane nõue?"
  
  "Ma ei ole kindel, kuidas see võiks olla," ütles May. "Ta ütles meile, et tahab raha, kuid ta pole meile veel öelnud, millal või kus."
  
  "Nii et veel vähemalt üks," ütles Drake. "Võib-olla kaks. Peame relva üle kontrollima ja uuesti laadima. Igatahes, kuna kõik need minipommid plahvatavad kogu linnas, arvan, et me oleme sellega veel kaugel."
  
  Ta mõtles väikeste pommide otstarbe üle. Ärge tapke ega sandistage. Jah, nad olid tekitanud hirmu ühiskonna hinge, kuid Julian Marshi tuumapommi ja nende hävitatavate kaamerate valguses ei saanud ta jätta mõtlemata, et võib-olla on mõni muu tegevuskava. Teisesed pommid segasid ja tüütasid. Suurima probleemi põhjustasid mõned mootorratastega inimesed, kes viskasid Wall Streetile omatehtud ilutulestikupomme.
  
  Alicia märkas kaugemasse nurka peidetud kioskit. "Suhkrusegu," ütles ta. "Kas keegi soovib maiustusi?"
  
  "Tooge mulle kaks Snickerit," ohkas Drake. "Sest kuuskümmend viis grammi oli ainult üheksakümnendate jaoks."
  
  Alicia raputas pead. "Sina ja su neetud kommibatoonid."
  
  "Mis järgmiseks?" Beau lähenes ja prantslane leevendas oma keha valu mõne venitusega.
  
  "Moore peab oma mängu kiirendama," ütles Drake. "Ole ennetav. Mina näiteks ei hakka terve päeva Marshi viisi järgi tantsima.
  
  "See on venitatud," meenutas Mai talle. "Enamik tema agente ja politseinikke valvab tänavatel."
  
  "Ma tean," hingas Drake. "Ma tean kuradi hästi."
  
  Ta teadis ka, et Moore'ile ei saa olla paremat tuge kui Hayden ja Kinimaka, mõlemad pöördusid presidendi poole, kuna mõlemad olid kogenud suuremat osa sellest, mida maailm võib neile visata. Sel suhteliselt rahulikul hetkel võttis ta kokkuvõtte, mõtles nende probleemile ja avastas siis end muretsemas teise meeskonna - Dahli meeskonna - pärast.
  
  See hull Rootsi pätt võitles tõenäoliselt Marabou baaris, vaadates Alexander Skarsga kõige alastimaid hetki.
  
  Drake noogutas Aliciale tagasi tulles tänusõnad ja ulatas talle kaks šokolaaditükki. Hetke meeskond lihtsalt seisis ja mõtles, tuim. Püüan mitte mõelda sellele, mis võib järgmiseks juhtuda. Nende taga on kohvik &# 233; seisis nagu mahajäetud vana äri, mille aknad olid katki, lauad ümber lükatud, uksed olid kildudeks ja rippusid hingede küljes. Juba praegu kammisid meeskonnad piirkonda hoolikalt uute seadmete otsimiseks.
  
  Drake pöördus Bo poole. "Sa kohtusid Marshiga, kas pole? Kas usute, et ta näeb selle lõpuni?"
  
  Prantslane tegi keeruka žesti. "Hmm, kes teab? Marss on kummaline, näib ühel hetkel stabiilne ja teisel hetkel pöörane. Võib-olla oli see kõik teesklus. Webb ei usaldanud teda, kuid see pole üllatav. Ma arvan, et kui Webb oleks Pythia juhtumi vastu endiselt huvitatud, siis Marsh ei tohi isegi teeselda, et ta on juhtumiga seotud.
  
  "Me ei pea muretsema Marsha pärast," sekkus Mai erutatult. "See..."
  
  Ja järsku oli see kõik mõttekas.
  
  Drake taipas seda samal ajal, mõistes inimese nime, kellele ta helistas. Tema pilgud kohtusid tema silmadega nagu soojust otsivad raketid, kuid hetkeks ei suutnud nad midagi öelda.
  
  ma mõtlen sellele. Hindaja. Kohutava lõpuni.
  
  "Kurat," ütles Drake. "Meid mängiti algusest peale."
  
  Alicia vaatas neid. "Tavaliselt ütleksin ma "hankige tuba", aga..."
  
  "Ta ei saaks kunagi siia riiki," oigas Mai. "Mitte ilma meieta."
  
  "Nüüd," ütles Drake. "Ta on täpselt seal, kus ta olla tahab."
  
  Ja siis helises telefon.
  
  
  * * *
  
  
  Drake kukutas šokist oma šokolaaditahvli peaaegu maha, ta oli nii süvenenud alternatiivsetesse mõttekäikudesse. Kui ta vaatas ekraani ja nägi tundmatut numbrit, kostis tema pea ümber vastuoluliste mõtete pürotehniline plahvatus.
  
  Mida öelda?
  
  See pidi olema Marsh, kes helistas oma uuelt ühekordselt kasutatavalt mobiiltelefonilt. Kas ta peaks vastu panema soovile selgitada talle, et teda mängitakse, et ta oli lihtsalt suure skeemi järgi lolliks tehtud? Nad soovisid, et rakud ja tuumarelvad jääksid võimalikult kaua neutraalseks. Andke kõigile veel vähemalt tund aega sellele kõigele jälile jõuda. Nüüd aga...nüüd on mäng muutunud.
  
  Mida teha?
  
  "Märtsis?" vastas ta pärast neljandat helinat.
  
  Tema poole pöördus võõras hääl. "Nooo! See on Gatorrrr!"
  
  Drake tõmbas telefoni kõrvast eemale, iga sõna lõpus tõusev kriiksatus ja helikõrgus solvasid tema kuulmekile.
  
  "Kes see on? Kus on Marsh?
  
  "Ma ütlesin - Gatorrrr! Jama hakkab juba ligi hiilima. Kus ta olema peaks. Aga mul on sulle veel üks nõue, uhhh. Veel üks ja siis pomm kas plahvatab või mitte. See sõltub sinust!"
  
  "Persse mind." Drake'il oli juhusliku karjumise tõttu raske sõnadele keskenduda. "Sa pead natuke maha rahunema, sõber."
  
  "Jookse, jänes, jookse, jookse, jookse. Mine otsi üles politseijaoskond 3. ja 51. nurgal ja vaata, mis lihatükke me sulle jätsime ooooo. Lõplikust nõudest saate aru, kui sinna jõuate.
  
  Drake kortsutas kulmu, uurides oma mälu. Selles aadressis on midagi väga tuttavat...
  
  Kuid hääl katkestas taas tema mõttekäigu. "Nüüd jookse! Jookse! Jänes, jookse ja ära vaata tagasi! See plahvatab minuti või tunni pärast, rrr! Ja siis algab meie sõda!"
  
  "Marsh tahtis ainult lunaraha. Raha pommi jaoks on teie."
  
  "Me ei vaja teie raha, yyyy! Kas arvate, et pole organisatsioone - isegi teie enda organisatsioone -, mis meid aitaksid? Kas sa arvad, et rikkaid inimesi ei aita meid? Kas arvate, et seal pole vandenõulasi, kes meie eesmärki salaja rahastavad? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Drake tahtis sirutada käe ja murda hullu kaela, kuid kuna ta seda veel teha ei saanud, tegi ta järgmise parima asja.
  
  Kõne katkestati.
  
  Ja lõpuks töötles tema aju igat teavet. Teised juba teadsid. Nende näod olid hirmust valged, keha pingest pinges.
  
  "See on meie sait, kas pole?" Drake ütles. "Kus on praegu Hayden, Kinimaka ja Moore."
  
  "Ja Ramses," ütles Mai.
  
  Kui pomm oleks just sel hetkel plahvatanud, poleks meeskond suutnud kiiremini joosta.
  
  
  KAHEKÜMNE SEITSMES PEATÜKK
  
  
  Hayden uuris monitore. Kuna suur osa jaamast oli tühjaks tehtud ja isegi Moore'ile isiklikult määratud agendid saadeti tänavale aitama, tundis kohalik sisejulgeolekukeskus end ülekoormatuna kuni lagunemiseni. Kogu linnas arenevad sündmused olid hetkel ülimuslikud Ramsese ja Price'i taaskohtumise ees, kuid Hayden märkas nendevahelise kontakti puudumist ja mõtles, kas neil mõlemal pole tõesti midagi öelda. Ramses oli asjatundlik mees, kellel olid kõik vastused. Price oli lihtsalt järjekordne dollareid taga ajav pettur.
  
  Kinimaka aitas monitore juhtida. Hayden vaatas üle, mis nende vahel juhtus varem, kui havailane oli soovitanud mõlemalt mehelt teavet mitte ammutada, ja mõtles nüüd tema reaktsiooni üle.
  
  Kas tal oli õigus? Kas ta oli haletsusväärne?
  
  Midagi, mille üle hiljem mõelda.
  
  Tema ees vilkusid pildid, mis kõik olid välja suumitud kümnetel ruudukujulistel must-valgetel ja värvilistel ekraanidel, stseenid poritiibade painutamisest ja tulekahjudest, säravatest kiirabiautodest ja hirmunud rahvamassidest. Paanika newyorklaste seas oli viidud absoluutse miinimumini; kuigi sündmused 9-11 olid nende meelest veel värske õudus ja mõjutasid iga otsust. Nii mõnegi inimese jaoks, kellel on olnud 9-11 üleelamise lugu, alates neist, kes sel päeval tööle ei läinud, kuni nendeni, kes hilinesid või asju ajasid, pole hirm kunagi mõtetest lahkunud. Turistid jooksid õudusega minema, sageli ootama järgmist ootamatut lööki. Politsei alustas tänavate tõsist puhastamist, pidevalt ärrituvate kohalike elanike vastu oli vähe.
  
  Hayden vaatas kella...kell oli vaevalt 11 hommikul. Seda oli hiljem tunda. Ülejäänud meeskond oli tema meelest, kõht kortsutas hirmust, et nad võivad täna oma elu kaotada. Miks kurat me seda jätkame? Päevast päeva, nädalast nädalasse? Koefitsiendid muutuvad vähem soodsaks iga kord, kui me tülitseme.
  
  Ja Dahl eriti; Kuidas see mees selle juurde jäi? Naise ja kahe lapsega mehel peab olema Mount Everesti suurune tööeetika. Tema austus sõduri vastu pole kunagi olnud suurem.
  
  Kinimaka koputas üht monitori. "See oleks võinud halb olla."
  
  Hayden vaatas talle otsa. "Mis see on... oh kurat."
  
  Ta vaatas hämmeldunult, kuidas Ramses tegutses, jooksis Price'i poole ja lõi oma pea vastu maad. Terroristprints seisis seejärel hädas oleva keha kohal ja hakkas seda halastamatult jalaga lööma, iga löök kutsus esile piinakarje. Hayden kõhkles uuesti ja nägi siis, kui vereloik hakkas üle põranda laiali valguma.
  
  "Ma lähen alla."
  
  "Ma lähen ka". Kinimaka hakkas tõusma, kuid Hayden peatas ta žestiga.
  
  "Ei. Sind on siin vaja."
  
  Vaatamata pilke tormas ta tagasi keldrisse, viipas kahele koridoris seisvale valvurile ja avas Ramsese kongi välisukse. Nad tormavad koos sisse, relvad ees.
  
  Ramsese vasak jalg põrkas vastu Price'i põske, luu murdes.
  
  "Stopp!" Hayden karjus vihast. "Sa tapad ta."
  
  "Sind ei huvita," kasutas Ramses uuesti relva, purustades Price'i lõualuu. "Miks ma peaksin? Sa sunnid mind selle saastaga rakku jagama. Kas sa tahad, et me räägiksime? No nii viiakse minu raudne tahe ellu. Võib-olla saate nüüd teada."
  
  Hayden jooksis trellide juurde ja pistis võtme lukku. Ramses toetas end ning hakkas siis Price"i pealuule ja õlgadele astuma, justkui otsides nõrku kohti ja nautides protsessi. Price oli karjumise lõpetanud ja suutis vaid vaikselt oigada.
  
  Hayden avas kahe valvuri toel ukse laialt lahti. Ta ründas ilma tseremooniata, lüües Ramsesele püstoliga kõrva taha ja lükates ta Robert Price'ist eemale. Seejärel langes ta vinguva mehe kõrvale põlvili.
  
  "Sa oled elus?" Kindlasti ei tahtnud ta liiga murelikuna näida. Temasugused inimesed pidasid muret nõrkuseks, mida saab ära kasutada.
  
  "See valutab?" Ta surus end Price'i ribide vastu.
  
  Kiljumine ütles talle, et "jah, see juhtus."
  
  "Okei, okei, lõpeta vingumine. Pöörake ümber ja lubage mul teid näha."
  
  Price nägi vaeva, et end ümber pöörata, kuid kui ta seda tegi, võpatas Hayden, nähes veremaski, katkiseid hambaid ja rebenenud huuli. Ta nägi, et ta kõrv oli punane ja silm oli nii paistes, et see ei pruugi enam kunagi toimida. Vaatamata parimatele soovidele ta võpatas.
  
  "Jama".
  
  Ta suundus Ramsese poole. "Kutt, ma ei pea isegi küsima, kas sa oled hull, eks? Ainult hull teeks seda, mida sina teed. Põhjus? Motiiv? Sihtmärk? Ma kahtlen, et see teile isegi pähe tuli."
  
  Ta tõstis Glocki üles, mitte tegelikult tulistamiseks valmis. Tema kõrval olevad valvurid katsid Ramsese juhuks, kui ta teda ründaks.
  
  "Laske," ütles Ramses. "Päästke end maailmast, mis on täis valu."
  
  "Kui see oleks teie riik, teie kodu, siis tapaksite mu kohe, kas pole? Sa lõpetaksid selle kõige.
  
  "Ei. Mis nalja nii kiires tapmises on? Kõigepealt hävitaksin teie väärikuse, eemaldades teid lahti ja sidudes teie jäsemed. Siis murraksin su tahte juhuslikul meetodil, ükskõik mis tol hetkel õige tundus. Siis oleksin leidnud viisi, kuidas sind tappa ja tagasi tuua, ikka ja jälle, lõpuks leebus, kui sa palusid mul sajandat korda, et ma oma elu lõpetaksin.
  
  Hayden vaatas, nähes tõtt Ramsese silmis ega suutnud end värisemast tagasi hoida. Siin oli mees, kes ilma pikemalt mõtlemata lõhataks New Yorgis tuumapommi. Ramses ja ka valvurid haarasid tema tähelepanu nii palju, et nad ei reageerinud nende selja tagant kostvatele segavatele sammudele ja räsitud hingamisele.
  
  Ramsese silmad lõid särama. Hayden teadis, et neid on petetud. Ta pöördus ümber, kuid mitte piisavalt kiiresti. Price võis olla kaitseminister, kuid tal oli ka silmapaistev sõjaväeline karjäär ja ta elas nüüd välja seda, mida ta sellest mäletas. Ta lõi mõlema käega vastu valvuri väljasirutatud käsivart, mille tulemusena ta püstol põrandale kolksatas, ja seejärel lõi rusikaga mehe kõhtu, painutades teda pooleks. Seda tehes ta kukkus, kihla vedades, et Hayden ja teine valvur teda ei tulista, panustades tema positsiooni mitmel viisil, ja kukkus relva peale.
  
  Ja tulistas kaenla alt, kuul tabas uimastatud valvurit silma. Hayden jättis oma emotsioonid kõrvale ja osutas oma Glockile Price'ile, kuid Ramses ründas teda nagu härg traktoril, kogu keha jõul halvati, lükates ta jalust. Ramses ja Hayden koperdasid läbi kambri, andes Price'ile võimaluse lüüa teisele valvurile puhas tabamus.
  
  Ta kasutas seda ära, kasutades segadust enda kasuks. Teine valvur suri enne teda tapnud kuuli kaja. Tema keha põrkas vastu maad Price'i jalgade juures, mida jälgis sekretäri üksainus töötav silm. Hayden ronis Ramsese tohutu keha alt välja, hoides endiselt oma metsiku pilguga Glocki käes ja hoides Price'i relva ähvardusel.
  
  "Miks?"
  
  "Mul on hea meel surra," ütles Price õnnetult. "Ma tahan surra".
  
  "Et aidata seda jama päästa?" Ta komistas vaevledes üle põranda.
  
  "Mul on jäänud veel üks näidend," pomises Ramses.
  
  Hayden tundis, kuidas maa tema all värises, keldri seinad värisesid ja paiskasid välja mördipilvi. Puuri trellid hakkasid värisema. Käed ja põlved ümber paigutades rahunes ta maha ja vaatas üles-alla, vasakule ja paremale. Hayden vaatas tulesid, kui need ikka ja jälle vilkusid.
  
  Mis nüüd? Mis kuramus see on...
  
  Aga ta teadis juba.
  
  Sait oli maapealse rünnaku all.
  
  
  KAHEKÜMNE KAHEKSEK PEATÜKK
  
  
  Hayden õhkas, kui seinad värisesid edasi. Ramses üritas püsti tõusta, kuid ruum värises tema ümber. Terrorist langes põlvili. Price jälgis aukartusega, kuidas toa nurk muutus, vuugid liikusid ja ümber paigutati, nõlvad moondusid iga sekundiga. Hayden vältis kukkuvat mörditükki, kui osa laest sisse kukkus. Katusel rippusid juhtmed ja õhukanalid, mis kõikusid nagu mitmevärvilised pendlid.
  
  Hayden suundus kambri ukse poole, kuid Ramses oli piisavalt tark, et tema tee blokeerida. Kulus hetk, enne kui ta taipas, et hoiab endiselt Glocki käes, ja selleks ajaks oli suurem osa laest kokku kukkumas ja latid ise kummardasid sissepoole, peaaegu kokku kukkudes.
  
  "Ma arvan... sa pingutasid üle," ütles Price hingeldades.
  
  "Kogu see neetud koht laguneb," karjus Hayden Ramsesele näkku.
  
  "Mitte veel".
  
  Terrorist tõusis püsti ja tormas kaugema seina poole, mördipilved ning betooni- ja krohvitükid lendasid ja langesid kõikjal tema ümber. Välisuks vajus alla ja läks siis lahti. Hayden haaras kangist ja tõmbas end püsti, jõudes hullule järele, Price hüppas taga. Nende tipus olid inimesed. Ramses suutis minna ainult nii kaugele.
  
  Selle mõttega otsis Hayden oma telefoni, kuid suutis vaevu Ramsesega sammu pidada. See mees oli kiire, sitke ja halastamatu. Ta astus trepist üles, lükkas kõrvale ühe politseiniku väljakutse ja viskas ta pea ees Haydenile. Ta püüdis mehe kinni, hoidis teda kinni ja selleks ajaks pressis Ramses juba ülemisest uksest sisse.
  
  Hayden tormas jälitama. Ülemine uks seisis pärani lahti, selle klaas mõranenud, raamid kildudeks. Algul nägi ta monitoriruumist vaid Moore'i, kes tõusis põrandalt ja sirutas mitut kõverdatud ekraani sirgeks. Teised rebisid sildumiskohtadest lahti, eraldusid seinast ja kukkusid maandumisel alla. Kinimaka tõusis nüüd püsti, ekraan kukkus õlgadelt, klaas ja plast juustest kinni. Teised kaks agenti ruumis üritasid end kokku võtta.
  
  "Mis meid tabas?" Moore jooksis Haydenit märgates toast välja.
  
  "Kus kurat Ramses on?" ta karjus. "Kas sa ei näinud teda?"
  
  Moore'i suu jäi lõhki. "Ta peaks olema kambriplokis."
  
  Kinimaka harjas klaasi ja muud puru õlgadelt. "Ma vaatasin... Siis läks põrgu lahti."
  
  Hayden kirus valjult, kui märkas endast vasakul olevat treppi ja seejärel ees olevat rõdu, kust avanes vaade jaoskonna peakontorile. Hoonest polnud muud väljapääsu, kui seda ületada. Ta jooksis reelingu juurde, haaras sellest ja uuris allolevat tuba. Personali vähendati, nagu terroristid olid plaaninud, kuid mõned töökohad esimesel korrusel olid hõivatud. Nii mehed kui naised korjasid oma asju kokku, kuid enamik suundus relvad väljatõmmatud peasissekäigu poole, nagu ootaks rünnakut. Ramses ei saanud nende hulgas olla.
  
  Kuhu siis?
  
  Ootus. Ma jälgin. See ei olnud...
  
  "See pole veel lõpp!" - ta karjus. "Kao akendest eemale!"
  
  Liiga hilja. Blitzkrieg algas kolossaalse plahvatusega; plahvatasid esiaknad ja osa seina varises sisse. Haydeni kogu vaatenurk nihkus, katusejoon langes. Politsei kukkudes plahvatas kogu jaamas praht. Mõned tõusid põlvili või roomasid minema. Teised said vigastada või sattusid lõksu. RPG susises läbi katkise fassaadi ja põrkas vastu saatja konsooli, saates lähedalasuvale alale leegi-, suitsu- ja prahti. Hayden nägi siis jooksvaid jalgu, kui palju maskides mehi ilmus, kõigil relvad õlgadel. Mõlemale poole laiali sirutades võtsid nad sihikule kõik, mis liikus, ja avasid pärast hoolikat kaalumist tule. Hayden, Kinimaka ja Moore andsid kohe tule tagasi.
  
  Kuulid läbistasid hävitatud jaama. Hayden luges all üksteist inimest, enne kui teda kaitsnud puidust rõdu hakkas tükkideks purunema. Karbid läksid otse läbi. Killud purunesid, muutudes ohtlikeks kildudeks. Hayden kukkus talle selja tagant tagurpidi peale ja veeres siis ümber. Tema vest oli saanud kaks väiksemat tabamust, mitte kuulidest, ja intensiivne valu sääre alumises osas andis talle teada, et puidust nael oli tabanud paljastatud liha. Ka Kinimaka ahmis õhku ning Moore tõusis püsti, et jope seljast võtta ja laastud õlast ära koristada.
  
  Hayden roomas tagasi rõdule. Läbi lünkade jälgis ta ründerühma edasiliikumist ja kuulis tormilist nurinat, kui nad oma juhti kutsusid. Ramses jooksis kui jahilõvi, Haydeni silmist vähem kui sekundiga. Ta pigistas maha võimaluse tulistada, kuid teadis juba, et kuul ei lenda lähedale.
  
  "Jama!"
  
  Hayden tõusis püsti, vaatas Kinimaka poole ja jooksis trepi poole. Nad ei saanud lasta terroristide printsil põgeneda. Tema sõna peale oleks pomm plahvatatud. Haydenil oli tunne, et ta ei oota kaua.
  
  "Mine ära, mine ära!" - hõikas ta Manole. "Peame Ramsese viivitamatult tagasi tooma!"
  
  
  PEATÜKK KAHEKÜMNEKÜheksa Üheksa
  
  
  Vahetult objektist väljas olev ristmik oli tavaliselt rahvast pungil, ülekäigurada oli jalakäijatest ummistunud ja teed mürisesid pidevas mööduvate autode rütmis. Paljude akendega kõrged hooned peegeldasid tavaliselt nende vahelt sarvede helinat ja naeru, mis viitas inimestevahelise suhtluse tõusule, kuid tänapäeval oli stseen hoopis teistsugune.
  
  Suits keerles üle tee ja tõusis taevasse. Purustatud aknad risustasid kõnniteed. Summutatud hääled sosistasid rummu ümber, kui mürsust vapustatud ja haavatud mõistusele tulid või peidust välja tulid. Sireenid ulgusid lähedalt. Nende hoone 3. avenüü pool nägi välja nagu hiigelhiir, kes pidas seda halliks juustutükiks ja hammustas sellest tohutult hammustada.
  
  Hayden märkas seda vähe, jooksis jaamast välja ja aeglustas siis põgenejaid ringi vaadates. Otse ees, 51. tänaval, jooksid ainsana nemad - üksteist musta riietatud meest, teistest kõrgemal kõrgus eksimatu Ramses. Hayden kihutas läbi rusudega kaetud ristmiku, olles uimastatud teda ümbritsevast vaikusest, vaikuse karjest ja lainetavatest tolmupilvedest, mis püüdsid teda pimestada. Üleval, büroohoonete katuste vahedes - sirged betoonsambad, mis tähistasid risti asetsevat rada nagu jooned ruudustikul - püüdis hommikune päikesevalgus võistelda. Päike ilmus enne keskpäeva tänavatele harva, see peegeldus akendelt mõni aeg varem ja valgustas ainult ristmikke, kuni tõusis pea kohale ega leidnud enam teed alla hoonete vahelt.
  
  Tema kõrval ruttas kaasa ustav vanakoer Kinimaka. "Neid on ainult kaksteist," ütles ta. "Moore jälgib meie positsiooni. Me järgime neid, kuni saame abiväge, eks?"
  
  "Ramses," ütles ta. "See on meie prioriteet. Toome ta iga hinna eest tagasi."
  
  "Hayden," põrkas Kinimaka peaaegu kokku pargitud kaubikuga. "Sa ei mõtle seda lõpuni. Ramses planeeris kõik. Ja isegi kui ta seda ei teinud - isegi kui tema asukoht oli kuidagi viiendasse kambrisse lekkinud -, pole sellel praegu tähtsust. See on pomm, mille peame leidma."
  
  "Veel üks põhjus Ramsese tabamiseks."
  
  "Ta ei ütle meile kunagi," ütles Kinimaka. "Aga võib-olla teeb seda keegi tema õpilastest."
  
  "Mida kauem suudame Ramsesi tasakaalust väljas hoida," sõnas Hayden. "Seda paremad võimalused on sellel linnal see kõik ellu jääda."
  
  Nad kihutasid mööda kõnniteed, hoides kõrghoonete varju ja püüdes mitte müra teha. Ramses oli oma karja keskel ja jagas korraldusi ning nüüd meenus Haydenile, et turul olles oli ta neid mehi oma "leegionärideks" kutsunud. Igaüks neist oli surmav ja lojaalne oma eesmärgile, olles palju kõrgemal tavalistest palgasõduritest. Algul kiirustasid kaksteist inimest pikemalt mõtlemata, hoides enda ja objekti vahel pisut vahet, kuid minuti pärast hakkasid nad kiirust aeglustama ning kaks vaatasid tagasi, kontrollides, kas jälitajaid on.
  
  Hayden avas tule, haukus vihaselt oma Glockilt. Üks mees kukkus ja ülejäänud pöördusid ümber, tulistades tagasi. Kaks endist CIA agenti hiilisid betoonist lillepeenra taha. Hayden vaatas ümber selle ümara serva, tahtmata vaenlast silmist kaotada. Ramses oli kokkuvarisemise äärel, oma rahva poolt kaetud. Nüüd nägi ta, et Robert Price oli jäetud saatuse hooleks, vaevu püsti, kuid sai pekstud, vananeva mehe jaoks siiski hästi hakkama. Tema tähelepanu pöördus tagasi Ramsesele.
  
  "Ta on seal, Mano. Teeme selle asjaga läbi. Kas sa arvad, et nad plahvatavad ikkagi, kui ta sureb?"
  
  "Kurat, ma ei tea. Ta elusalt võtmine oleks toiminud paremini. Võib-olla saaksime temalt lunaraha kinni pidada.
  
  "Jah, okei, me peame enne piisavalt lähedale jõudma."
  
  Kaamera suumis uuesti üles, kattes seekord nende põgenemise. Hayden jooksis lillepeenrast lillepeenrasse ja ajas neid mööda tänavat taga. Kahe rühma vahel vihisesid kuulid, purustades aknad ja tabades pargitud autosid. Laiali kollaste taksode rivi pakkus Haydenile paremat katet ja võimalust lähemale pääseda ning ta ei kõhelnud seda kasutada.
  
  "Lähme!"
  
  Ta istus esimesse taksosse, libises külili ja kasutas teise tee äärde jäetud taksot, et järgmise juurde joostes end katta. Aknad plahvatasid tema ümber, kui vangivalvurid püüdsid neid eemaldada, kuid kate tähendas, et Ramsese uued leegionärid ei teadnud kunagi, kus nad on. Neli taksot hiljem ja nad sundisid jooksjaid peitu, aeglustades neid.
  
  Kinimaki kuular hakkas praksuma. "Abi on viie minuti kaugusel."
  
  Kuid isegi see oli ebakindel.
  
  Taas toimis rakk kompaktse rühmana. Hayden jälitas, suutmata lõhet ohutult sulgeda ja oli samuti sunnitud laskemoona säästma. Selgus, et rakk hakkas muretsema ka abivägede saabumise pärast, kuna nende liikumine muutus meeletumaks ja vähem ettevaatlikuks. Hayden võttis sihikule ühe tagakaitse ja eksis ainult seetõttu, et kõndis skulptuursest puust mööda, kui naine tulistas.
  
  Puhas halb õnn.
  
  "Mano," ütles ta äkki. "Kas me oleme ühe neist kuhugi kaotanud?"
  
  "Loe uuesti."
  
  Ta suutis kokku lugeda vaid kümme numbrit!
  
  Ta ilmus eikusagilt, veeredes stiilselt pargitud auto alt välja. Tema esimene löök oli seotud Kinimaki põlve tagaküljega, mistõttu suur mees kummardus. Löögi ajal tõstis ta parem käsi üles väikese PPK, mille suurus ei muutnud selle mitte vähem surmavaks. Hayden viskas Kinimaka kõrvale, tema suhteliselt väike keha oli võimas ja energiline nagu iga maailmaklassi sportlane, kuid seegi suutis suurmeest vaid pisut liigutada.
  
  Kuul lendas nende vahel jahmatavalt, hingematvalt, puhta põrgu lühim hetk ja siis liikus leegionär uuesti. Veel üks löök oli seotud Haydeni põlvega ja Mano jätkas kukkumist, põrkas rindkerega vastu samale pargitud autole, mida nende vaenlane oli kasutanud kattevarjuks. Temast kostis nurinat, kui ta avastas end meeleheitlikult põlvili keerlemas.
  
  Hayden tundis põlves valu ja, mis veelgi olulisem, äkilist tasakaalukaotust. Ta teadis Ramsese põgenemisest ja sellele järgnenud kohutavast puhvetist rohkem kui võitlevast leegionärist ning iga tema olemus tahtis sellest kiiresti üle saada. Kuid see mees oli võitleja, tõeline võitleja ja tahtis selgelt ellu jääda.
  
  Ta lasi uuesti püstolist. Nüüd oli Hayden rõõmus, et kaotas tasakaalu, sest ta ei olnud seal, kus ta ootas. Kuul aga riivas ta õlga. Kinimaka viskas püstoliga käe pihta, mattes selle lihasmäe alla.
  
  Leegionär hülgas ta silmapilkselt, nähes havailasega võitlemise mõttetust. Seejärel tõmbas ta välja hirmuäratava kaheksatollise tera ja sööstis Haydeni poole. Ta keerles kohmakalt, saades surmava löögi vältimiseks ruumi. Kinimaka kõigutas püstoliga, kuid leegionär oli seda ette aimanud ja löönud palju kiiremini, nuga lõi havailasele tugevalt rindu, mis mehe vesti tõttu muutus tähtsusetuks, kuid paiskas ta siiski küüru.
  
  Vahetus andis Haydenile võimaluse, mida ta vajas. Püstolit välja tõmmates arvas ta, mida leegionär teeb - pöörab ümber ja viskab kelmile noa -, nii et ta astus päästikule vajutades küljele.
  
  Kolm kuuli rebenesid mehe rindkeresse, kui nuga põrkas autouksest ja põrkas vastu põrandat, viga ei tekitanud.
  
  "Võtke ta Walter," ütles Hayden Kinimake'ile. "Me vajame iga kuuli."
  
  Püsti tõustes nägi ta eksimatut gruppi relvastatud mehi, kes kiirustasid mööda tänavat mõnesaja jardi kaugusel. Asi läks nüüd keerulisemaks - inimeste rühmad ilmusid ja ekslesid tänavatel, suundusid koju või kontrollisid kahjustusi või isegi seisid silmapiiril ja klõpsasid oma Android-seadmeid -, kuid Ramsese pea iga paari jala tagant oli kohe äratuntav. .
  
  "Liikuge nüüd," ütles ta, sundides oma valutavaid ja muljutud jäsemeid töötama üle oma võimete.
  
  Kaamera kadus.
  
  "Mida-"
  
  Kinimaka kõndis ümber auto, hüppas üle kapoti.
  
  "Suur spordipood," ütles havailane hingeldades. "Nad suvisid sisse."
  
  "Tee lõpp, prints Ramses," sülitas Hayden põlgusega välja kaks viimast sõna. "Kiirusta, Mano. Nagu ma ütlesin, peame pätt töös hoidma ja tema tähelepanu sellelt tuumapommilt eemale viima. Iga minut, iga sekund loeb.
  
  
  KOLMEKMENDS PEATÜKK
  
  
  Üheskoos astuti läbi spordipoe ikka veel kõikuvatest välisustest ja siseneti selle avarasse vaiksesse sisemusse. Vitriinid, nagid ja riidepuud olid kõikjal, iga vahekäigu ääres. Paigaldatud avatud karkassiga lakke, valgustasid helendavad plaadid. Hayden vahtis peegeldavat valget põrandat ja nägi tolmuseid jalajälgi, mis viisid poe südamesse. Kiiruga vaatas ta oma poe üle ja kohendas vesti. Riideriiuli alt välja piiluv nägu pani ta võpatama, kuid selle näojoontesse söövitatud hirm pani ta pehmenema.
  
  "Ära muretse," ütles ta. "Tule maha ja ole vait."
  
  Ta ei pidanud teed küsima. Kuigi nad võisid liikuda mudastel jälgedel, andis eesolev müra nende sihtmärkide asukohad. Price"i pidev oigamine oli lisakasu. Hayden libises retuuse täis metallist käetoe alla ja tõukas Nike"i treeningvormis kiilakast mannekeenist mööda spordivarustuse jaoks mõeldud alale. Kangihoidjad, raskusalused, batuudid ja jooksulindid reastatud ühtlastes ridades. Just teise sektsiooni liikudes oli seal terrorirühmitus.
  
  Üks mees nägi teda, tõstis häirekella ja avas tule. Hayden jooksis kõvasti ja viltu, kuuldes, kuidas kuul põrkas sõudja metallist käelt vaid mõne tolli kaugusel temast vasakul. Kinimaka hüppas külili, maandudes raskelt jooksulindi konveieriosale ja veeredes läbi vahe. Hayden andis leegionärile komplimendi tagasi, tehes tema pea kohale tossude riiulisse augu.
  
  Mees astus aeglaselt tagasi, kui kolleegid laiali läksid. Hayden viskas roosa kotti õhku, et nende arvu kontrollida, ja tegi grimassi, kui neli erinevat lasku tabasid seda tugevalt.
  
  "Võib-olla varjab Ramsese põgenemist," õhkas Kinimaka.
  
  "Kui meil kunagi Torsten Dahli vaja oleks," õhkas Hayden.
  
  "Kas sa tahad, et ma prooviksin hullu režiimi?"
  
  Hayden ei suutnud naeru maha suruda. "Ma arvan, et see on pigem elustiili valik kui käiguvahetus," ütles ta.
  
  "Mis iganes see ka poleks," ütles Kinimaka. "Kiirustame."
  
  Hayden lõi teda rusikaga, hüppas katte alt välja ja avas kiiresti tule. Üks kujudest vilistas ja kukkus külili, ülejäänud vajusid pikali. Hayden ründas neid, jättes nende teele takistusi, kuid sulgedes lõhe nii kiiresti kui võimalik. Leegionärid taganesid, tulistades kõrgelt, ja kadusid laekõrguse igat marki ja värvi tossude nagi taha. Hayden ja Kinimaka istusid teisele poole, peatudes hetkeks.
  
  "Valmis?" - Ma küsisin. Hayden ohkas, kui vabastas langenud kongiliikme oma relvast.
  
  "Mine," ütles Kinimaka.
  
  Kui nad tõusid, purustas kuulipilduja tulepauk kergelt nende pea kohal asuvat treeningresti. Nende peale sadas metalli- ja papitükke, lõuendit ja plastikut. Hayden ronis servale isegi siis, kui kogu konstruktsioon kõikus.
  
  "Oh..." alustas Kinimaka.
  
  "Jama!" Hayden lõpetas ja hüppas.
  
  Kogu laia leti ülemine pool vajus kokku, rebenes tükkideks ja kukkus nende peale. Tohutu üleulatuva riiulisein paiskas kõrvale metallist tugipostid, pappkastid ja hunnikud uusi lõuendist kingi, kui need kohale jõudsid. Kinimaka tõstis justkui hoone eest kaitsmiseks käe ja jätkas enesekindlalt liikumist, kuid oma massi tõttu jäi ta põgenevast Haydenist maha. Kukkuvast massist eemale veeredes, oma lohiseva jalaga metalltoele kinni haarates, mattis Kinimaka pea kaenla alla ja toetas end, kui ta peale kukkus.
  
  Hayden lõpetas viske relv käes ja vaatas tagasi. "Mano!"
  
  Kuid tema probleemid olid alles alanud.
  
  Neli leegionäri ründasid teda, viskasid püstoli minema ja peksid tema keha püssipäradega. Hayden kattis end ja veeres siis veel. Korvpalliriiul kukkus ümber, saates oranže palle igas suunas lendama. Hayden vaatas üle õla, nägi varje liikumas ja vaatas ringi, otsides oma Glocki.
  
  Kostis lask. Ta kuulis, kuidas kuul tabas midagi tema pea lähedal.
  
  "Peatage siin," ütles hääl.
  
  Hayden tardus ja vaatas üles, kui Ramsese meeste varjud tema peale laskusid.
  
  "Nüüd olete meiega."
  
  
  KOLMEKMENDE PEATÜKK
  
  
  Drake tungis varemetesse, Alicia tema kõrval. Esimene liigutus, mida nad nägid, oli Moore'ilt, kui ta ülakorruse rõdul ümber pööras ja relvaga nende poole suunas. Poole minuti pärast oli tema näol näha kergendust.
  
  "Lõpuks ometi," hingas ta. "Ma arvan, et te jõudsite siia esimesena."
  
  "Saime väikese ettehoiatuse," ütles Drake. "Mõni kloun nimega Alligaator?"
  
  Moore näis hämmeldunud ja viipas neid ülemisele korrusele. "Ma pole temast kunagi kuulnud. Kas ta on viienda raku juht?"
  
  "Me arvame nii, jah. Ta on kuradi wazzok, kellel on perse täis jama, aga nüüd juhib ta seda tuumapommi."
  
  Moore vaatas suu lahti.
  
  Alicia tõlkis. "Alligator kõlab pärast kümmet gallonit kohvi joomist hullumeelsemalt kui Julian Marsh ja ma oleksin öelnud, et see oli võimatu enne, kui pole kuulnud, mida tal oli öelda. Niisiis, kus on Hayden ja mis siin juhtus?
  
  Moore pani neile selle kõik välja, kommenteerides Ramsese ja Price'i vahelist võitlust ning seejärel põgenemist. Drake raputas pead jaama olukorra ja agentide ebapiisava jaotuse pärast.
  
  "Kas ta võis seda planeerida? Kas olete pärit Peruu neetud lossist? Isegi siis, kui me basaari uurisime?"
  
  Mai nägi skeptiline. "Kõlab pisut kaugeleulatuvalt isegi ühe teie teooria puhul."
  
  "Ja see pole oluline," ütles Alicia. "Kas tõesti? Ma mõtlen, keda see huvitab? Peame lõpetama enda gaasistamise ja hakkama otsima.
  
  "Seekord," ütles May. "Olen Taziga nõus. Võib-olla andis tema viimane väljavalitu talle mõistuse. Ta heitis Bole graatsilise pilgu.
  
  Drake kripeldas, kui Moore talle otsa vaatas, silmad nüüd veelgi suuremaks. Siseministeeriumi agent vahtis neid neljakesi.
  
  "Kõlab nagu suurepärane pidu, poisid."
  
  Drake kehitas õlgu. "Kuhu nad läksid? Hayden ja Kinimaka?"
  
  Moore osutas. "51. Järgnes Ramsesele, tema üheteistkümnele järgijale ja sellele idioot Price'ile suitsu sisse. Kaotasin nad mõne minuti pärast silmist."
  
  Alicia osutas ekraanide reale. "Kas sa leiad nad üles?"
  
  "Enamik kanaleid on keelatud. Ekraanid on hävinud. Meil oleks praegu raske Battery Parki leida.
  
  Drake astus katkise rõdupiirde juurde ning vaatas jaamas ja tänaval ringi. See oli kummaline maailm, mis seisis tema ees ja oli vastuolus linnaga, mida ta ette kujutas, vähemalt tänaseks kannul. Ta teadis ainult ühte viisi, kuidas aidata neil inimestel paremaks saada.
  
  Hoidke neid turvaliselt.
  
  "Kas teil on muid uudiseid?" küsis Moore. "Ma usun, et sa rääkisid Marshi ja selle alligaatoritüübiga."
  
  "Just see, mida me teile ütlesime," ütles Alicia. "Kas olete deaktiveerimiskoode kontrollinud?"
  
  Moore osutas vilkuvale ikoonile, mis oli just hakanud vilkuma ühel säilinud ekraanil. "Vaatame".
  
  Drake naasis, kui Beau suundus vesijahutisse juua tooma. Moore luges meili valjusti, jõudis kiiresti asja juurde ja kinnitas deaktiveerimiskoodide autentsust.
  
  "Nii," luges Moore hoolikalt. "Koodid on tegelikult koššer. Pean ütlema, et see on hämmastav. Kas sa arvad, et Marsh teadis, et ta anastatakse?
  
  "Põhjuseid võib olla palju," ütles Drake. "Ohutust endale. Tasakaalus piiril. Lihtne tõsiasi on see, et mehel on täisklipist puudu kuus ringi. Kui see alligaator ei kõlaks nii pretensioonikalt, tunneksin end praegu turvalisemalt."
  
  "Palju?"
  
  "Pähklid?" Drake proovis. "Ma ei tea. Hayden räägib teie keelt paremini kui mina.
  
  "Inglise". Moore noogutas. "Meie keel on inglise keel."
  
  "Kui sa nii ütled. Aga see on hea asi, poisid. Ehtsad deaktiveerimiskoodid on hea asi.
  
  "Kas saate aru, et me oleksime võinud nendega ikkagi ühendust võtta, kui teadlased on kindlaks teinud tuumalaengu päritolu?" ütles Beau tagasi tulles ja plasttopsist lonksu võttis.
  
  "Ee, jah, aga seda pole veel juhtunud. Ja meile teadaolevalt muutsid nad koode või lisasid uue päästiku.
  
  Beau võttis selle kerge noogutusega vastu.
  
  Drake vaatas kella. Nad olid jaamas olnud peaaegu kümme minutit ning Haydenilt ega Dahlilt polnud kuulda ühtegi sõna. Täna tundus kümme minutit igavikuna.
  
  "Ma helistan Haydenile." Ta võttis välja mobiiltelefoni.
  
  "Ära muretse," ütles Mai. "Kas see pole mitte Kinimaka?"
  
  Drake pöördus järsult sinna, kuhu ta osutas. Mano Kinimaki eksimatu kuju lonkis pidevalt mööda tänavat, kummardus selgelt valus, kuid traavis kangekaelselt jaama poole. Drake neelas tosin küsimust ja tormas otse inimese juurde, kes neile vastata oskas. Väljas olles tabas meeskond Mano killustikuga täidetud ristmikul.
  
  "Mis teoksil, sõber?"
  
  Hawaii kergendust nendega kohtumisel varjutas mingi kohutav vaimne valu, mis varitses otse pinna all. "Neil on Hayden," sosistas ta. "Võtsime neist kolm maha, kuid ei jõudnud Ramsesele ega Price"ile lähedalegi. Ja siis varitsesid nad meid lõpus. Tõmbas mind mängust välja ja selleks ajaks, kui ma tonni rusude alt välja sain, oli Hayden kadunud.
  
  "Kust sa tead, et nad ta kätte said?" küsis Beau. "Võib-olla ta ikka jälitab?"
  
  "Mu käed ja jalad võisid vigastada," ütles Kinimaka. "Aga mu kõrvad kuulsid hästi. Nad võtsid ta relvast maha ja tirisid minema. Viimane asi, mida nad ütlesid, oli..." Kinimaka neelatas raske südamega, suutmata jätkata.
  
  Drake püüdis mehe pilgu. "Me päästame ta. Teeme seda alati."
  
  Kinimaka võpatas. "Mitte alati".
  
  "Mida nad talle ütlesid?" Alicia nõudis.
  
  Kinimaka vaatas taeva poole, justkui otsiks päikesevalgusest inspiratsiooni. "Nad ütlesid, et vaatavad talle seda tuumapommi lähemalt. Nad ütlesid, et kinnitavad selle talle selja külge.
  
  
  PEATÜKK KOLMEKÜMNEND KAKS
  
  
  Thorsten Dahl jättis mitu meeskonda Times Square'i ümbrust koristama ja viis oma meeskonna sügavale kitsa allee tekitatud varjudesse. See oli vaikne ja muretu, ideaalne koht tähtsa telefonikõne tegemiseks. Ta helistas kõigepealt Haydenile, kuid kui naine ei vastanud, püüdis ta Drake'iga ühendust võtta.
  
  "Kaugus on siin. Mis on viimased uudised?
  
  "Me oleme jamas, semu..."
  
  "Jälle oma pallideni?" Dahl katkestas. "Mis on uut?"
  
  "Seekord mitte kaelani. Need hullud pätid murdusid või murdusid oma kongidest välja. Ramsest ja Price'i pole enam. Viies rakk koosneb - või oli - kaheteistkümnest inimesest. Mano ütleb, et neil on kolm.
  
  Dahl tabas intonatsiooni. "Mano räägib?"
  
  "Jah, semu. Nad haarasid Haydenist kinni. Nad võtsid ta endaga kaasa."
  
  Dahl sulges silmad.
  
  "Aga meil on veel aega." Drake proovis positiivset külge. "Nad poleks seda üldse võtnud, kui oleksid tahtnud selle kohe õhku lasta."
  
  Yorkidel oli õigus, pidi Dahl tunnistama. Ta kuulas, kuidas Drake jätkas selgitamist, et Marsh eemaldati nüüd pimeduseprintsi rollist ja asendati ajutiselt alligaatoriga. Kodumaa suutis just selle mehe tuvastada kui Ameerika toetajat.
  
  "Tõesti?" ütles Dahl. "Milleks?"
  
  "Peaaegu kõike, mis võib põhjustada anarhiat," ütles Drake. "Ta on palgasõdur, ainult et seekord läks ta endast välja."
  
  "Ma arvasin, et Ramses ajas oma äri alati "majas".
  
  "Alligaator on pärit New Yorgist. Ta võiks anda operatsioonile hindamatuid logistilisi teadmisi.
  
  "Jah, see on mõistlik." Dahl ohkas ja hõõrus väsinult silmi. "Mis siis edasi saab? Kas meil on Haydeni koordinaadid?
  
  "Nad võtsid ta kaamera ära. Nad pidid võtma vähemalt osa tema riideid, sest tema särgile õmmeldud silt ütleb, et ta on Chipotle Mexican Grilli laua all, mis just kinnitasime, et see on jama. Turvakaamerad töötavad, kuid meie poolel olevad vastuvõtjad kukkusid valdavalt objekti rünnaku tagajärjel välja. Nad panevad kokku kõik, mis võimalik. Ja neil pole lihtsalt piisavalt tööjõudu. Siit võivad asjad väga halvaks minna, semu.
  
  "Võiks?" kordas Dahl. "Ma ütleksin, et oleme halvast möödas ja suundume halbade tänavatele, kas pole?"
  
  Drake peatus hetkeks ja ütles siis: "Loodame, et nad jätkavad nõudmiste esitamist," ütles ta. "Iga uus nõue annab meile rohkem aega."
  
  Dahl ei pidanud ütlema, et nad pole veel edusamme teinud. Fakt oli iseenesestmõistetav. Siin sõltusid nad tuumapommi asukoha avastamisel Homelandist, jooksid ringi nagu ettehoiatatud jõulukalkunid, et Moore saaks asukoha täpselt kindlaks määrata, kuid kogu ettevõtmine ebaõnnestus.
  
  "Me ei teinud muud, kui neutraliseerisime mõned kulumaterjalid," ütles ta. "Me ei ole isegi lähedal Ramsese tegelikule plaanile ja eriti tema lõppmängule."
  
  "Miks te kutid jaama ei lähe? Sama hästi võiksime olla koos, kui tuleb järgmine juht.
  
  "Jah, me teeme seda." Dahl lehvitas ülejäänud oma meeskonnale ja määras õige suuna, et viia nad 3. avenüüle. "Tere, kuidas Mano vastu peab?"
  
  "Tüüp sai riiulitega kõvasti vastu seina. Ärge küsige. Kuid ta on innukas võitlema, oodates lihtsalt, et keegi annaks talle sihtmärgi."
  
  Dahl hakkas jooksma, kui nad vestluse lõpetasid. Kensi peatus tema kõrval ja noogutas. "Halb käik?"
  
  "Arvestades meie olukorda, arvan, et see oleks võinud olla hullem, kuid jah, see oli halb valik. Nad röövisid Haydeni. Viis ta sinna, kus on pomm."
  
  "No see on suurepärane! Ma mõtlen, kas teil kõigil pole peidetud majakaid?
  
  "Me teeme. Ja nad viskasid selle koos ta riietega minema.
  
  "Mossad jäi su naha alla," ütles Kensi vaikselt. "Hea neile, aga mitte mulle. Pani mind tundma, et ma kuulun."
  
  "See oleks". Dahl noogutas. "Me kõik peame tundma, et oleme oma saatuse kontrolli all ja et iga otsus on sisuliselt vaba. See ei ole manipuleerimine."
  
  "Nendel päevadel," kõverdusid Kensi sõrmed ja surusid siis rusikasse, "manipuleerite minuga oma ohus," naeratas ta talle seejärel. "Välja arvatud sina, mu sõber, saate minuga manipuleerida igal ajal ja igal pool, kui soovite."
  
  Dahl vaatas kõrvale. Bridget McKenzie oli peatamatu. Naine teadis, et ta on abielus mees, isa, ja ometi andis ta siiski kiusatusele järele. Muidugi, nii või teisiti, ta ei jääks siia kauaks.
  
  Probleem lahendatud.
  
  Smith ja Lauren sörkisid ka koos, vahetades vaikseid kommentaare. Yorgi tõstis väsinud ja rusudest laiali puistatud, kuid mängleva sihikindlusega loopiva tagaosa üles. Dahl teadis, et see oli tema esimene tõeline meeletu ja juhusliku võitluse kogemus, ja arvas, et saab sellega hästi hakkama. Tänavad vilkusid ja siis pöörati vasakule 3rd Avenue'le, suundudes 51. ristmiku poole.
  
  See oli Dahli jaoks imelik paar minutit. Mõned linnapiirkonnad jäid vigastamata ja kuigi paljud poed jäid avatuks ja inimesed kõndisid sees hirmutundega, olid teised inimtühjad, peaaegu elutu. Mitmed tänavad olid ümbritsetud märulipolitsei sõidukite ja nelikveoliste sõjaväesõidukitega. Mõned piirkonnad vajusid rüüstajate juuresolekul häbisse. Enamasti ei mõistnud inimesed, mida ta nägi, mida teha, nii et ta lisas oma hääle võimudele, mida ta arvas olevat, ja kutsus neid varjupaika kõikjale, kus nad saavad.
  
  Ja siis jõudsid nad kohale, kus Drake ja teised ootasid, lootsid ja plaanisid Hayden Jay päästa.
  
  Selle päeva algusest on möödas vaid paar tundi. Ja nüüd otsisid nad meeleheitlikult võimalust tuumapommi leidmiseks. Dahl teadis, et tagasiteed ei ole, ta ei saanud põgeneda ega end punkritesse peita. SPEAR meeskond oli selles kuni lõpuni. Kui linn täna sureb, pole põhjuseks kangelaste puudumine, kes üritavad seda päästa.
  
  
  KOLMEKMENDES PEATÜKK
  
  
  Hayden vaikis, kui Ramses juhtis tegevust ja reaktsiooni, meenutades oma meestele, kes vastutavad, proovides nende absoluutset lojaalsust. Pärast ta spordipoest minema lohistamist sundisid nad teda 3. avenüül nende sekka jooksma, seejärel võtsid aega, et leida ja ära visata tema mobiiltelefon ning rebida seljast kuulivest. Ramsesel näis olevat teatud teadmised jälgimisseadmete ja nende asukoha kohta ning ta käskis meestel tema särk seljast võtta. Väike seade leiti kiiresti ja visati minema, misjärel jätkas rühm oma jooksu mööda täiesti juhuslikku marsruuti.
  
  Haydenile jäi mulje, et see pole üldse nii.
  
  Läks natuke aega. Rühm heitis oma suuremad relvad ja mustad ülerõivad, paljastades selle alt nende tavalise turistivormi. Järsku olid nad säravad, kahjutud, osa sadadest ärevast rahvahulgast, kes linnatänavatel ringi rändasid. Politsei- ja sõjaväepatrullid ääristasid osa marsruute, kuid kaamerad keerasid lihtsalt ühe pimeda allee ja siis teise alla, kuni need olid selged. Haydenile anti selga varujope. Mingil hetkel ronisid nad eelnevalt ettevalmistatud mootorratastele ja sõitsid aeglaselt Manhattani kesklinnast välja.
  
  Aga mitte liiga kaugele. Hayden soovis kogu oma jõust, et ta saaks sõnumi kellelegi - ükskõik kellele - nüüd, kui ta teadis pommi asukohta. Pole tähtis, et nad saaksid ta tappa - oluline oli vaid see, et need fanaatikud peatati.
  
  Jalgrattad veeresid osaliselt mööda allee ja siis järgnesid kümme inimest - kaheksa allesjäänud leegionäri Ramses ja Price - läbi roostes metallist küljeukse. Hayden leidis end nende keskel, sõjaauhinnana, ja kuigi ta juba teadis oma saatust, püüdis ta tabada iga pilku, iga suunamuutust ja iga sosistatud sõna.
  
  Peale katkise välisukse viis haisev sisekoridor betoontrepi juurde. Siin pöördus üks meestest Haydeni poole ja hoidis oma noa naise kõri küljes.
  
  "Vaikus," ütles Ramses ümber pööramata. "Ma eelistaksin sind praegu mitte tappa."
  
  Nad ronisid neljal korrusel ja peatusid siis hetkeks korteriukse ees. Kui see avati, tungles seltskond sisse ja jooksid koridorist välja nii kiiresti kui suutsid. Ramses peatus toa keskel, käed välja sirutatud.
  
  "Ja siin me oleme," ütles ta. "Miljoni lõpu ja vähemalt ühe algusega. Selle linna elanikud lahkuvad sellest elust, teadmata, et see on meie uue tee, meie püha sõja algus. See-"
  
  "Tõesti?" Kuiv hääl katkestas tiraadi. "Osa minust tahab sind uskuda, Ramses, aga teine osa, hullem osa, arvab, et sa oled seda täis."
  
  Hayden vaatas esimest korda Julian Marshi. Pythian nägi välja kummaline, moonutatud, nagu oleks osa temast teiseks volditud. Ta kandis riideid, mis ei sobinud kunagi, olenemata aastast või hetketrendist. Üks silm oli mustaks läinud, teine pärani lahti ja pilgutamata, samas kui üks king kukkus jalast. Temast paremal istus silmatorkav brünett, keda Hayden ära ei tundnud, kuid sellest, kuidas nad üksteise vastu suruti, oli selge, et nad olid seotud rohkem kui ühel viisil.
  
  Nii et mitte liitlane.
  
  Hayden vaatas põlgusega, kuidas Ramses Marchi mõnitamisele reageeris. "Sa teadsid?" - küsis terrorist prints. "Et me petsime teid enne, kui teiega kohtusime. Enne kui teadsime isegi selle lolli nime, kes kannab meie igavese leegi Ameerika südamesse. Isegi sinu oma, Tyler Webb, reetis sind.
  
  "Persse Webb," ütles Marsh. "Ja minge minema."
  
  Ramses pöördus naerdes ära. "Lähme tagasi selle juurde, mida ma ütlesin. Isegi siin töötavad inimesed vihkavad seda linna. See on liiga kallis, liiga palju turiste. Tavalised mehed ja naised ei saa endale lubada siin elamist ja näevad vaeva, et tööle saada. Kas te kujutate ette kibestumist, mis kasvab süsteemi ja inimeste vastu, kes seda jätkuvalt toetavad? Sildadel ja tunnelitel nõutakse teemaksu. Sa pole midagi, kui sul pole raha. Ahnus, ahnus, ahnus on kõikjal. Ja see teeb mind haigeks."
  
  Hayden vaikis, arvutas endiselt oma järgmist käiku, jälgides endiselt Marshi reaktsiooni.
  
  Ramses astus sammu kõrvale. "Ja Alligaator, mu vana sõber. Tore sind jälle näha."
  
  Hayden vaatas, kuidas mees nimega Alligator oma ülemust kallistas. Püüdes jääda väikeseks, vaikseks ja võib-olla märkamatuks, arvutas ta välja, mitu sammu kulub ukseni jõudmiseks. Praeguseks liiga palju. Oota, lihtsalt oota.
  
  Aga kui kaua sai ta seda endale lubada? Vaatamata Ramsese sõnadele mõtles ta, kas ta üldse tahab tuumaplahvatust vältida. Hea uudis oli see, et ametivõimud olid õhuruumi sulgenud, mistõttu mehel kiiret ei olnud.
  
  Robert Price heitis oigates toolile. Ta küsis lähimalt leegionärilt pudelit aspiriini, kuid teda ignoreeriti teravalt. Marsh tõmbas kaitseministrile silmad kinni.
  
  "Kas ma tean sind?"
  
  Price puges sügavamale padja sisse.
  
  Hayden heitis pilgu ülejäänud toas ringi, märkas alles nüüd söögilauda, mis seisis kaugel kardinaga akna kõrval.
  
  Kurat, mis see on...?
  
  See oli väiksem, kui ta ette kujutas. Seljakott oli tavamudelist suurem, liiga suur, et lennuki pealisruumi ära mahtuda, kuid suurema inimese seljas ei näeks see liiga kohmakas välja.
  
  "Ma müüsin selle sulle, March," ütles Ramses. "Lootustega, et tood selle New Yorki. Selle eest olen ma igavesti tänulik. Pidage seda kingituseks, kui ma ütlen teile, et teil ja teie sõbral lastakse tunda kõike neelavat tuld. See on parim, mida ma teile pakkuda saan, ja palju parem kui nuga üle kõri.
  
  Hayden jättis tuumapommi pähe - selle suuruse, kuju ja seljakoti välimuse - juhuks, kui tal võiks seda vaja minna. Ta ei oleks kuidagi pidanud siin täna surema.
  
  Ramses pöördus seejärel oma meeste poole. "Pane ta valmis," ütles ta. "Ja ärge säästke ameerika litsale valu."
  
  Hayden teadis, et see tuleb. Nad ei suutnud tema käsi siia teel siduda ja nüüd kasutas ta seda täielikult ära. Tema õigusest sõltus siis nii palju asju - linna, rahva, enamiku tsiviliseeritud maailma saatus. Temast paremal asuv vaas tuli kasuks, selle kael oli tema käe jaoks ideaalse laiusega ja täpselt paras kaal, et kahju teha. See purunes lähima mehe templil, sakilised tükid kukkusid põrandale. Kätt tõstes haaras Hayden relvast, kuid nähes, et see oli kindlalt ümber tema õla mässitud, andis naine kohe järele, selle asemel kasutas relvatoru haaret, et viia mees veelgi rohkem tasakaalust välja. Relvad olid sihitud, kuid Hayden ignoreeris neid kõiki. See oli nüüd puhtalt Last Chance Saloon... enam ei võidelnud oma elu eest - pigem võitlus linna ellujäämise eest. Ja kas nad ei smugeldanud teda siia salaja? See ütles talle, et tulirelvade peale hakatakse pahaks panema.
  
  Alligaator lähenes talle küljelt, kuid Ramses hoidis teda tagasi. Veel üks huvitav avastus. Alligaator oli Ramsese jaoks oluline. Järgmisel hetkel oli ta kurnatud, ta ei suutnud keskenduda kaugemale kätest ja jalgadest, mis teda tabasid. Ma tõrjusin ühe või kaks lööki, aga alati tuli teine. Need pole telekurikaelad - ootavad viisakalt, millal üks pihta saab, et teine saaks sekkuda. Ei, need ümbritsesid teda ja ründasid teda korraga, nii et ükskõik kui palju ta peatus ja lõi, tabasid teda veel kaks. Valu plahvatas rohkemates kohtades, kui ta suutis kokku lugeda, kuid ta kasutas oma komistamist ära, et võtta vaasist sakiline tükk ja lüüa kahe mehe nägu ja käsi. Nad taandusid, veritsedes. Ta veeres end jalgadele, pannes nende omaniku vajuma. Ta üritas visata rasket kruusi aknale, arvates, et see tõmbab tähelepanu, kuid see neetud asi lendas aknast umbes poole meetri kaugusele.
  
  Mida Drake teeks?
  
  Ta teadis seda. Täpselt seda. Ta võitleb kuni viimase hingetõmbeni. Ta otsis läbi jalgemetsa relva. Tema pilgud kohtusid Marchi ja naise pilguga, kuid nad klammerdusid vaid veelgi tugevamini üksteise külge, leides lohutust kummalisest suhtlusest. Hayden peksis ja keerutas end, rõõmustades iga vaevu alla surutud karje peale, ja leidis siis diivani enda taga. Kasutades seda tugipunktina, sundis ta end püsti.
  
  Rusikas põrutas ta näkku ja tähed plahvatasid. Hayden raputas pead, puhastades verest, ja lõi tagasi, põhjustades vastase kukkumise. Teine rusikas tabas teda vastu pead ja seejärel haaras mees tal ümbert vöökoha, lükkas ta jalust ja asetas tagasi diivanile. Hayden viskas ta oma hoogu kasutades üle selja. Sekundi pärast oli ta taas jalul, pea maas, viskas löögid ribidesse, kaela, kubemesse ja põlvedesse, lööki löögi järel, lööki löögi järel.
  
  Ta nägi, kuidas Ramses nende poole astus. "Kaheksa inimest!" - ta hüüdis. "Kaheksa meest ja üks väike tüdruk. Kus on teie uhkus?
  
  "Samas kohas, kus nende munad," ütles Hayden hingeldades, tekitades neile kahju, tundes väsimust, valu paljudest löökidest, võideldes raevu vaibumisega. See ei kestnud igavesti ja tal polnud lootustki põgeneda.
  
  Kuid ta ei lakanud kunagi proovimast. Ei andnud kunagi alla. Elu oli igapäevane võitlus, olgu see siis sõnasõnaline või mitte. Kui jõud tema löökidest ja energia jäsemetest kadus, lõi Hayden endiselt, kuigi tema löökidest enam ei piisanud.
  
  Mehed tõstsid ta püsti ja tirisid üle toa. Ta tundis, et jõud tuli temasse tagasi ja jooksis saapaga üle sääre, pannes ta kiljuma. Käed pingutasid ta lihaste ümber, lükates teda kaugema akna poole.
  
  Ramses seisis laua kohal, millel lebas tuumakohver.
  
  "Nii väike," ütles ta mõtlikult. "Nii kohatu. Ja samas nii meeldejääv. Kas sa nõustud?"
  
  Hayden sülitas tal suust verd. "Olen nõus, et olete sajandi hull töö."
  
  Ramses heitis talle hämmeldunud pilgu. "Sa teed? Sa mõistad, et seal kallistavad Julian Marsh ja Zoe Shears The Pythiansist, kas pole? Ja nende juht - Webb - kus ta on? Ma arvan, et otsige maailmast iidset arheoloogilist aaret. Ma jälgin ammu surnud aristokraadi ammu surnud jälge. Järgib omaenda hullumeelseid samme, kuni maailm põleb. Ma ei jõua sajandi hullumeelsele tööle lähedalegi, preili Jay.
  
  Ja kuigi Hayden tunnistas sisemiselt, et tal oli milleski õigus, jäi ta vait. Päeva lõpuks peaks neid kõiki ootama vildiga kamber.
  
  "Mis siis edasi saab, kas olete huvitatud sellest?" küsis Ramses temalt naeratades. "Noh, mitte nii palju, kui aus olla. Me kõik oleme seal, kus tahame olla. Sul on tuumapomm. Olen koos Alligaatoriga, minu pommieksperdiga. Minu inimesed on minu poolel. Tuumapomm? See on peaaegu valmis... - ta tegi pausi - maailmaga üheks saama. Kas me peaksime ütlema... tunni pärast?"
  
  Haydeni silmad reetsid ta.
  
  "Oh haha. Nüüd sa mõtled. Kas see on teie jaoks liiga palju aega? Nii et kümme minutit?"
  
  "Ei," õhkas Hayden. "Sa ei saa. Palun. Midagi, mida sa tahad, peab olema. Midagi, milles saame kokku leppida."
  
  Ramses vaatas talle otsa, nagu oleks tal vastu tahtmist äkki temast kahju. "Kõik, mida ma tahan, on selles toas. Niinimetatud esimese maailma hävitamine.
  
  "Kuidas sõlmida kokkulepe inimestega, kes tahavad sind ainult tappa või surra üritades?" ütles Hayden valjusti. "Või peatage need ilma, et peaksite ise verevalama. Uue maailma ülim dilemma.
  
  Ramses naeris. "Teie inimesed olete nii rumalad." Ta naeris. "Vastus on: "Te ei tohi". Tapke meid või kummardage meid. Peatage meid või vaadake, kuidas me teie piire ületame. See on teie ainus dilemma."
  
  Hayden nägi uuesti vaeva, kui mehed tema uue särgi seljast tõmbasid ja seejärel pommi asetasid nii, et see oli rihmaga tema ees. Alligaator oli see, kes astus ette ja võttis seljakoti lahti ja ühendas mitu juhet seest lahti. Hayden oli kindel, et need tuleb kinnitada taimermehhanismi külge. Isegi sellised hullud terroristid ei riskiks tõelisi lõhkekehi lahti ühendada.
  
  Ta lootis.
  
  Alligaator tõmbas juhtmeid ja vaatas siis Ramsesele otsa, oodates luba jätkata. Hiiglane noogutas. Mehed haarasid Haydeni kätest ja lükkasid ta üle laua ettepoole, painutades tema keha, kuni tuumapomm ta kõhtu surus. Seejärel hoidsid nad teda paigal, samal ajal kui Alligator mässis juhtmed esmalt ümber tema selja ja rinna, seejärel alla tema jalgade vahele ja lõpuks üles, kuni need tema selja allääres kokku puutusid. Hayden tundis iga juhtmete tõmmet, iga seljakoti liigutust. Lõpuks kasutasid nad keskmise tugevusega rihmasid ja kleeplinti tagamaks, et tuumapomm oleks kindlalt tema keha külge kinni jäänud ja selle ümber mähitud. Hayden katsetas oma sidemeid ja leidis, et ta ei suuda vaevu liikuda.
  
  Ramses seisis tagasi, et imetleda alligaatori kätetööd. "Täiuslik," ütles ta. "Ameerika kurat on võtnud ideaalse positsiooni oma riigi hävitamiseks. See on sobiv pühamu, nagu ka see patune linn, neile ülejäänud. Nüüd, alligaator, pane taimer paika ja anna meile piisavalt aega loomaaeda minekuks.
  
  Hayden ahmis lauda, olles terroristi sõnadest algul šokeeritud ja seejärel segaduses. "Palun. Sa ei saa seda teha. Sa ei saa. Me teame, kus te olete ja mida kavatsete teha. Me leiame su alati üles, Ramses.
  
  "Sa mõtled oma sõpru!" Alligaator karjus talle kõrva, pannes ta hüppama ja tuuma tuuma raputama. "Inglane... Khmannnn! Ära muretse. Sa näed teda uuesti. Marshil oli temaga lõbus, aga meie teeme ka!
  
  Ramses kummardus naise teise kõrva lähedale. "Ma mäletan teid kõiki basaarilt. Usun, et sa hävitasid selle, rikkudes mu mainet vähemalt kaheks aastaks. Ma tean, et te kõik ründasite mu lossi, tapsite mu ihukaitsja Akatashi, tapsite mu leegionärid ja viisite mind kettides minema. Ameerika jaoks. Lollide riik. Hr Price ütleb mulle, et te olete kõik meeskonna osa, kuid mitte ainult. Sa nimetad end perekonnaks. Noh, kas pole sobilik, et olete kõik koos kõige lõpus?"
  
  "Kurat," hingas Hayden oma seljakoti otsa. "Sina. sitapea."
  
  "Oh ei. Sina ja su pere olete need, kes tõesti hulluks läksid. Pea meeles - Ramses tegi seda. Ja et isegi see pole minu lõppmäng. Minu usaldusväärsus on veelgi muljetavaldavam. Kuid tea, et ma olen kuskil turvalises kohas ja naeran, samal ajal kui Ameerika ja tema ülejäänud läänesugulased lõhkevad.
  
  Ta kummardus nii, et tema keha purustas nii naise kui ka seljakottide sisu. "Nüüd on aeg teie viimaseks loomaaeda külastuseks. Ma annan Matt Drake'ile au sind leida," sosistas ta. "Kui pomm plahvatab."
  
  Hayden kuulis sõnu ja nendes peituvaid tagamõtteid, kuid leidis end mõtlemast, milline kindel tegevus oleks muljetavaldavam kui see, mida ta oli juba kavandanud.
  
  
  KOLMEKÜMNE NELJAS PEATÜKK
  
  
  Hayden libises ja sõitis väikese veoauto taha. Leegionärid panid ta, ikka veel pommi külge seotud, enda jalge ette, kui nad mõlemal pool pinke hõivasid. Kogu reisi raskeim osa oli ta kortermajast välja saada. Leegionärid ei raisanud aega, et teda maskeerida; nad lükkasid ta kuhu tahtsid ja läksid relvad valmis. Igaüks, kes neid näeb, tapetakse. Nende õnneks paistis, et enamik inimesi võttis hoiatusi kuulda ja jäi koju teleri või sülearvuti ette. Ramses veendus, et Hayden nägi, kuidas veok pimeda allee kõrvale tee äärde sõitis, ja naeratas kogu aeg.
  
  Must erijõudude märgistusega.
  
  Kes neid peataks? Neid üle kuulata? Võib-olla aja jooksul. Kuid see oligi kõige seni juhtunu mõte. Plaani iga osa kiirus ja elluviimine pani proovile Ameerika reageerimise oma piiridele. Reaktsioonid olid oodatud ja tegelik probleem seisnes selles, et terroristid lihtsalt ei hoolinud. Nende ainus eesmärk oli rahva surm.
  
  Nad kasutasid 57. tänavat ida poole suundumiseks, vältides patrulle ja kordoneid, kus nad suutsid. Seal oli killustikku, kummalist mahajäetud autot ja pealtvaatajaid, kuid alligaator ise oli põline New Yorki elanik ja teadis kõiki vaiksemaid, näiliselt viljatuid teid. Abiks oli linna elektrivarustussüsteem, mis võimaldas juhil hõlpsalt eelnevalt planeeritud marsruudile naasta. Nad tegutsesid aeglaselt, ettevaatlikult, teades, et ameeriklased reageerivad endiselt, ootavad endiselt, ja alles mitme tunni pärast taipasid, et pomm võib juba seal olla.
  
  Hayden teadis, et isegi praegu soovitavad Valge Maja ametnikud olla ettevaatlikud, suutmata leppida sellega, et nende piire on rikutud. Oleks ka teisi, kes üritavad olukorda ära kasutada. Vabaneme Dodge'ist veelgi ja keerame maksumaksjad krutti. Siiski tundis ta Coburni ja lootis, et tema lähimad nõuandjad on sama usaldusväärsed ja arukad kui tema.
  
  Reis jättis talle verevalumid. Leegionärid toetasid teda jalgadega. Äkilised peatused ja suured augud ajasid tal iiveldama. Seljakott liikus tema all, selle kõva sisemus ajas alati närvi. Hayden teadis, et see oli see, mida Ramses tahtis - et tema viimased hetked oleksid täis hirmuga, kui taimer tiksus.
  
  Möödus vähem kui pool tundi. Teed olid vaiksed, kui mitte tühjad. Hayden ei osanud kindlalt öelda. Oma plaani teise pöördena käskis Ramses Gatoril Marshi ja Shearsi koos Haydeniga pommi külge siduda. Need kaks kaebasid, kaklesid ja hakkasid isegi karjuma, nii et alligaator teipis nende suu ja nina kinni, istus seal, kuni nad rahunesid, ja lasi siis ninasõõrmetel õhku sisse imeda. Marsh ja Shears hakkasid siis peaaegu üheskoos nutma. Võib-olla kandsid nad unistusi vabanemisest. Marsh kilkas nagu vastsündinu ja Shears nuusutas nagu meesgripis poiss. Karistuseks mõlemale - ja kahjuks ka Haydenile - lasi Ramses nad alasti tuumapommi külge siduda, mis tekitas igasuguseid probleeme, moonutusi ja rohkem nuuskamist. Hayden võttis asja hästi, kujutledes Lovecrafti õudust, millega nad nüüd võiksid sarnaneda, ja mõtiskledes, kuidas pagan nad loomaaiast läbi saavad.
  
  "Lõpetame sees," vaatas alligaator massile kriitiliselt otsa. "Maksimaalselt viis minutit."
  
  Hayden märkas, et pommitegija rääkis oma ülemusega suheldes hästi. Võib-olla tõstis ta hääl ootamatult ärevusest. Võib-olla põnevust. Ta pööras tähelepanu, kui veok peatus ja juht töötas mootoril mõne minuti tühikäigul. Ramses väljus taksost ja Hayden pakkus, et nad võivad olla loomaaia sissepääsu juures.
  
  Viimane võimalus.
  
  Ta nägi meeleheitlikult vaeva, püüdes küljelt küljele kõikuda ja kleeplint suult maha kraapida. Marsh ja Shears ohkasid ning leegionärid astusid talle saabastega peale, muutes liikumise raskeks, kuid Hayden pidas vastu. Piisas vaid kummalisest mürinast, sobimatust kõigutamisest ja lipud heisatigi.
  
  Üks leegionäridest kirus ja hüppas temast üle, surudes ta veelgi enam vastu tuumalaengut ja sõiduki tagaosa. Ta oigas kleeplindi sisse. Tema käed olid ümber tema keha, takistades tal liikumast ja Ramsese naasmise ajaks ei saanud ta enam hingata.
  
  Mootori kerge mürina saatel liikus veok taas edasi. Auto sõitis aeglaselt ja leegionär lahkus. Hayden hingas sügavalt sisse, kirudes oma õnne ja kõigi ümbritsevate nägusid. Sõiduk peatus peagi ja juht lülitas mootori välja. Tekkis vaikus, kui Ramses, kes oli nüüd riietatud algelise eriüksuse vormi, pistis pea tagaistmele.
  
  "Eesmärk saavutatud," ütles ta kiretult. "Oodake minu signaali ja olge valmis neid teie vahel kandma."
  
  Abitu Hayden suutis ainult hingata, kui viis leegionäri seadsid end ümber veidra kimbu ja valmistusid seda tõstma. Ramses koputas uksele, kõik oli selge ja üks mees avas selle. Seejärel tõstsid leegionärid kimbu õhku, kandsid selle kaubikust välja ja viisid mööda puudega ääristatud rada. Hayden pilgutas silmi, kui päevavalgus ta silmi tabas, ja nägi siis, kus ta oli.
  
  Pea kohale ulatus paksudele tellistest sammastele toetuv puidust varikatus, mida ümbritses rohelus. Hästi sisustatud ja sillutatud päikeselõks oli praegu mahajäetud, nagu Hayden eeldas, et ülejäänud loomaaed on. Mõned kartlikud turistid võisid hõredalt asustatud vaatamisväärsusi ära kasutada, kuid Hayden kahtles, kas loomaaial lubatakse järgmise paari tunni jooksul kedagi vastu võtta. Tõenäoliselt veenis Ramses loomaaia turvalisust, et territooriumi täieliku turvalisuse tagamiseks on kohal eriüksused. Neid kanti mööda võlvide ja rippuva rohelusega ääristatud rada, kuni nad peatasid kõrvalukse. Alligaator pääses sisse jõuga ja sattus siis kõrge laega ruumi, mis koosnes puidust radadest, sildadest ja paljudest puudest, mis aitasid niiske atmosfääriga toime tulla.
  
  "Troopiline vöönd," noogutas Ramses. "Nüüd, alligaator, võta pakk ja pane see sügavamale alusharja sisse. Me ei vaja varajasi juhuslikke tähelepanekuid.
  
  Hayden ja ülejäänud tema ebakindel seltskond sattusid puitpõrandale. Alligaator kohandas mõnda rihma, lisas stabiilsuse tagamiseks rohkem kleeplinti ja askeldas seejärel lisatraadi rulliga, kuni teatas, et detonaator on kindlalt vangide ümber mähitud.
  
  "Ja pöördlüliti?" küsis Ramses.
  
  "Kas olete kindel, et soovite selle lisada?" küsis alligaator. "Marsh ja Shears võivad sellega enneaegselt alustada."
  
  Ramses noogutas mõtlikult mehele. "Sul on õigus". Ta kükitas paki kõrvale, seljakott lebas põrandal, Hayden oli otse kinni seotud ning siis Marsh ja Zoey tema peal. Ramsese silmad olid Julian Marshi peaga samal tasemel.
  
  "Me lisame tundlikkuse lüliti," ütles ta vaikselt. "Pöörlev seade, mis kui teid tõstetakse või tehakse suuri liigutusi, põhjustab pommi plahvatuse. Soovitan teil paigale jääda ja oodata preili J meeskonnakaaslaste saabumist. Ärge muretsege, see ei kesta kaua."
  
  Tema sõnad saatsid Haydeni üle keha külmavärinad. "Kui kaua?" tal õnnestus välja hingata.
  
  "Taimer seatakse üheks tunniks," ütles Ramses. "Just piisavalt aega, et Alligator ja mina saaksime ohutusse kohta. Minu meestele jääb pomm, viimane üllatus teie sõpradele, kui neil õnnestub teid leida.
  
  Kui?
  
  Ramses tõusis püsti, heites viimase pilgu enda valmistatud pakile, inimlihale ja selle all olevale tuletormile, nende hirmutavatele näoilmetele ja võimule, mida ta nende kõigi üle näitas.
  
  Hayden sulges oma silmad, nüüd ei saanud enam liikuda, kohutav surve surus ta rindkere vääramatuks pommiks ja raskendas hingamist. Need võivad olla tema viimased hetked ja ta ei saanud enam midagi teha pärast seda, kui oli kuulnud alligaatori tundlikkuse lüliti seadistamise üle irvitamas, kuid ta oleks neetud, kui ta veedaks need New Yorgi Central Parki loomaaia troopilises tsoonis. Selle asemel viiakse ta tagasi oma elu parimatesse aegadesse, Manosesse ja nende Hawaiil veedetud aegadesse, Diamond Headi radadele, North Beachi surfamisele ja Maui vulkaanilistele mägedele. Restoran aktiivsel vulkaanil. Koht pilvede kohal. Teede taga punane pori. Vilkuvad tuled Kapiolani ääres ja seejärel rand kõigi randade lõpus, vahutades hämaruse laialivalguvate punaste tulede all ja muretult, ainus tõeline koht maailmas, kus ta pääses kõigist elupingetest ja -muredest.
  
  Hayden läks nüüd sinna, kell tiksus.
  
  
  KOLMEKÜMNE VIIES PEATÜKK
  
  
  Drake ootas politseijaoskonnas, tundes end täiesti abituna, kui nad jäid igale vihjele, igale nähtule, igale väiksele vihjele Ramsese, Haydeni või tuumapommi kohta. Tõde oli see, et New York oli liiga suur, et seda mõne tunniga katta, ja telefonid helisesid konksult. Selle elanikke oli liiga palju ja külastajaid liiga palju. Armeel võib Valgesse Majja jõudmiseks kuluda kümme minutit, kuid vaatamata valvuritele ja turvameetmetele, kui kaua kuluks selle suhteliselt väikese koha läbiotsimiseks? Nüüd mõtles Drake, et viige see stsenaarium New Yorki ja mida sa saad? See oli haruldane juhtum, kus julgeolekujõud võtsid kinni terroristid, kes tegelikult oma julmuse toime panid. Reaalses maailmas jälitati terroriste ja leiti neile jälile pärast rahutusi.
  
  Lõpuks saabus Dahl, kes nägi välja sassis ja maailmast väsinud, ülejäänud SPEARi meeskond selja taga. Kenzi hakkas seletamatult ringi vaatama ja küsis, kus on tõendite hoidla. Dahl pööritas talle lihtsalt silmi ja ütles: "Lase ta lahti, muidu ei jää ta kunagi rahule." Ülejäänud meeskond tunglesid ringi ja kuulasid, mida Drake'il öelda oli, mida peale Haydeni pärast muretsemise polnud palju.
  
  Moore lihtsustas asja. "Inimesed teavad linna ähvardavast terroriohust. Me ei saa evakueeruda, kuigi me ei peata neid, kes üritavad lahkuda. Mis juhtub, kui pomm plahvatab? Ma ei tea, aga meie asi ei ole praegu vastastikustele süüdistustele mõelda. Meie süsteemid ei tööta, kuid teistel agentuuridel ja saitidel on juurdepääs teistele kanalitele. Me võrdleme neid rääkimise ajal. Enamik süsteeme töötab. New Yorgi tänavad on enamiku linnadega võrreldes vaiksed, kuid siiski hõivatud. Ka teed."
  
  "Aga veel mitte midagi?" küsis Smith üllatunult.
  
  Moore ohkas. "Mu sõber, me vastame sadadele kõnedele minutis. Me tegeleme iga psühho, iga naljamehe ja iga täiesti hirmunud hea kodanikuga linnas. Õhuruum on suletud kõigile peale meie. Kavatsesime Wi-Fi, Interneti ja isegi telefoniliinid välja lülitada, kuid mõistke, et teeme sellelt teelt pausi sama suure tõenäosusega kui tänavapolitsei, FBI agendi või, mis tõenäolisemalt, avalikkuse liige."
  
  "Katendi all?" küsis Dahl.
  
  "Meile teadaolevalt pole jäänud ühtegi rakku. Võime vaid oletada, et praegu Ramsest kaitsev rakuke värvati riiklikult ja kohalikult. Me ei usu, et meie salaagendid saaksid aidata, kuid nad uurivad kõiki võimalikke võimalusi."
  
  "No kuhu see meid jätab?" küsis Lauren. "Me ei leia kaamerat, Ramses, Price ega Hayden. Me ei leidnud tuumapommi," uuris ta iga nägu, olles endiselt hinges tsiviilisik, kes kasvas üles sündikaatsaadetes, kus kõik pusletükid reastusid lõpuaktusesse.
  
  "Tavaliselt annab jootraha," ütles Moore. "Keegi näeb midagi ja põhjustab selle. Kas teate, mida nad siin kuumaks näpunäidete sarjaks kutsuvad? Kaks piletit taevasse, pärast vana Eddie Money laulu.
  
  "Nii, kas me ootame kõnet?"
  
  Drake viis Laureni rõdule. Allolev stseen oli meeletu, vähesed veel elus politseinikud ja agendid võitlesid mürsušokiga, kui nad valisid teed läbi rusude ja klaasikildude, vastasid kõnedele ja peksid võtmeid, mõnel verised sidemed ümber käte ja pea, teistel jalgadega. püsti, valust grimassi ajades.
  
  "Me peame sinna alla minema," ütles Lauren. "Aita neid."
  
  Drake noogutas. "Nad peavad kaotatud lahingut ja see pole enam isegi sõlmpunkt. Need poisid lihtsalt keeldusid lahkumast. See tähendab neile rohkem kui haiglasse sõit. Seda teevad head võmmid ja avalikkus näeb seda harva. Ajakirjandus toob ikka ja jälle esile ainult halbu uudiseid, värvides üldist arvamust. Ma ütlen, et aitame ka neid."
  
  Nad suundusid lifti poole ja siis pöördus Drake ümber, nähes üllatunud kogu meeskonda enda taga. "Mida?" - ta küsis. "Mul ei ole raha".
  
  Alicia naeratas väsinult. Isegi Beau suutis naeratada. SPEAR meeskond oli täna ise palju läbi elanud, kuid oli endiselt tugev, valmis enamaks. Drake nägi palju sinikaid ja muid haavu, mis olid hästi peidetud.
  
  "Miks te ei laadi end uuesti? Ja võtke kaasa lisamoona. Kui me selle lõpuks lõpetame, on meil raske aeg."
  
  "Ma mõtlen selle välja," ütles Kinimaka. "See segab tähelepanu."
  
  "Ja ma aitan," ütles Yorgi. "Mul on isegi raske Drake'i aktsendist aru saada, nii et see läheks Ameerika aktsendiga kaduma."
  
  Dahl naeris, kui ta Drake'iga liftis ühines. "Mu vene sõber, teil on see täiesti tagurpidi."
  
  Drake lõi rootslasele rusikaga, tekitades rohkem verevalumeid, ja sõitis liftiga alla esimesele korrusele. Seejärel sekkus SPEAR-i meeskond, kus nad suutsid, vastates uutele kõnedele ja salvestades teavet, küsitledes elanikke ja esitades küsimusi ning suunates kõned, millel polnud hädaolukorraga mingit pistmist, teistesse määratud jaamadesse. Ja kuigi nad teadsid, et neid vajatakse ja aidati, ei olnud ükski neist rahul lihtsalt seetõttu, et Hayden oli ikka veel kadunud ja Ramses jäi vabadusse. Siiani on ta neid alistanud.
  
  Milliseid nippe tal veel varrukas oli?
  
  Drake edastas kõne kadunud sugulase kohta ja saatis teise kõne ebaühtlase teekatte kohta. Elektrikilp jäi aktiivseks ja Moore lootis ikka veel jootrahale, oma piletile taevasse. Kuid peagi sai Drake'ile selgeks, et aeg jookseb kiiremini kui katkisest anumast maha valguv piim. Ainus, mis teda edasi hoidis, oli see, et ta eeldas, et Ramses helistab vähemalt korra. See mees näitas end ikka veel. Drake kahtles, et oleks nuppu vajutanud, ilma et oleks vähemalt püüdnud olla veidi teatraalsem.
  
  Politsei juhtis jaoskonda, kuid meeskond aitas laudade taga istudes ja sõnumeid edastades. Dahl läks kohvi keetma. Drake ühines temaga veekeetja ees, tundes end infot oodates äärmiselt abituna ja kohatuna.
  
  "Räägime esimesest," ütles Drake. "Kas teiega on seda kunagi varem juhtunud?"
  
  "Ei. Ma saan aru, kuidas Ramses suutis end kõik need aastad varjata. Ja ma arvan, et seade ei anna kiirgussignatuuri, sest nad pole seda veel tuvastanud. Mees, kes selle pommi ümber pakkis, teadis kindlasti, mida ta teeb. Arvan, et see on endine USA sõjavägi.
  
  "Aga miks? On palju inimesi, kes suudavad kiirgust kaitsta.
  
  "See kehtib ka muude asjade kohta. Kohalikud teadmised. Salajane meeskond, mille ta kokku pani. Pange tähele mu sõnu, vana Drake, need on endised SEALid. Erioperatsioon."
  
  Drake valas vett, samal ajal kui Dahl lusikaga graanuleid. "Tehke see tugevaks. Tegelikult, kas sa üldse tead, mis see on? Kas "Instant" on juba jõudnud põhjapoolusele?
  
  Dahl ohkas. "Lahutuv kohv on kuradi töö. Ja ma pole kunagi põhjapoolusel käinud."
  
  Alicia lipsas toa lahtisest uksest sisse. "Mis see oli? Kuulsin masti kohta midagi ja teadsin lihtsalt, et sellel on minu nimi.
  
  Drake ei suutnud oma naeratust varjata. "Kuidas sul läheb, Alicia?"
  
  "Jalad valutavad. Mu pea valutab. Südamevalu. Peale selle on mul lihtsalt kõik korras."
  
  "Ma mõtlen-"
  
  X-Ambassadorite kõne summutas tema järgmised sõnad, mis kõlasid tema mobiiltelefoni kõlarist. Hoides endiselt veekeetjat, tõi ta seadme lõua juurde.
  
  "Tere?"
  
  "Kas sa mäletad mind?"
  
  Drake pani veekeetja sellise jõuga peale, et hiljuti keedetud vesi pritsis tema käele. Ta ei märganud kunagi.
  
  "Kus sa oled, pätt?"
  
  "Nüüd. Kas teie esimene küsimus ei peaks olema "kus on tuumarelvad" või "kui kiiresti ma plahvatan"? Ridast jooksis läbi sügavalt üllatunud mürin.
  
  "Ramses," ütles Drake, mäletades valjuhääldi sisse lülitamist. "Miks mitte asuda otse asja juurde?"
  
  "Oh, mis selles nii naljakat on? Ja sa ei ütle mulle, mida teha. Olen prints, kuningriikide omanik. Olen valitsenud palju aastaid ja valitsen veel palju. Kaua pärast seda, kui olete krõbedaks muutunud. Mõtle selle üle".
  
  "Kas teil on veel rõngaid, millest saaksime läbi hüpata?"
  
  "See ei olnud mina. See oli Julian Marsh. See mees on pehmelt öeldes hull, nii et ma viisin ta teie agendi Jayga ühendust.
  
  Drake värises ja vaatas Dahlile. "Kas temaga on kõik korras?"
  
  "Praeguseks. Kuigi ta näeb veidi kange ja valus välja. Ta annab endast parima, et jääda täiesti paigale.
  
  Drake'i kõhus väänles eelaimus. "Ja miks see nii on?"
  
  "Nii et see muidugi liikumisandurit ei kahjusta."
  
  Issand jumal, mõtles Drake. "Sa pätt. Kas sa sidusid ta pommi külge?"
  
  "Ta on pomm, mu sõber."
  
  "Kus see on?"
  
  "Me jõuame kohale. Aga kuna sina ja su sõbrad naudite head jooksmist ja kuna olete juba soojaks saanud, siis mõtlesin, et miks mitte anda teile võimalus? Loodan, et teile meeldivad mõistatused."
  
  "See on hullumeelsus. Sa oled hull, mängid nii paljude eludega. Mõistatused? Lahenda see minu eest, sitapea. Kes hakkab su keha peale pissima, kui ma selle põlema panen?"
  
  Ramses vaikis hetke, näis mõtlevat. "Nii et kindad on tõesti käes. See on hea. Mul on tõesti kohti, kuhu minna, koosolekutel osaleda, rahvusi mõjutada. Nii et kuulake -"
  
  "Ma tõesti loodan, et ootate seal," katkestas Drake ja püüdis kiiresti välja "Kui me kohale jõuame."
  
  "Kahjuks ei. Siin jätame hüvasti. Nagu te ilmselt teate, kasutan ma teid põgenemiseks. Niisiis, nagu te ütlete - tänan teid selle eest.
  
  "Uh-"
  
  "Jah Jah. Persse mind, mu vanemaid ja kõiki mu vendi. Kuid sina ja see linn lähete lõpuks segi. Ja mina, kes jätkan. Seega muutub aeg nüüd probleemiks. Kas olete valmis oma võimalust paluma, väike inglane?"
  
  Drake leidis oma professionaalsuse teadmisega, et see on nende ainus võimalus. "Ütle mulle".
  
  "Minu antiseptik puhastab maailma nakkustest läänes. Vihmametsast vihmametsani on see osa võrapõhjast. See on kõik ".
  
  Drake tegi grimassi. "Ja see on kõik?"
  
  "Jah, ja kuna kõike, mida n-ö tsiviliseeritud maailmas teete, mõõdetakse minutites, tundides, panen taimeri kuuekümnele minutile. Kena, kuulus ümmargune number teile.
  
  "Kuidas me selle desarmeerida?" Drake lootis, et Marsh pole deaktiveerimiskoode maininud.
  
  "Oh kurat, sa ei tea? Siis pidage lihtsalt meeles - tuumapomm, eriti kohvri tuumapomm, on täpne ja täiuslikult tasakaalustatud mehhanism. Kõik on miniatuurne ja täpsem, mida kindlasti hindate. See nõuab... keerukust.
  
  "Keerukus?"
  
  "Keerukus. Vaadake seda".
  
  Nende sõnadega katkestas Ramses kõne, jättes liini surnuks. Drake tormas tagasi kontorisse ja karjus kogu jaamas, et lõpetage. Tema sõnad, hääletoon panid pead, silmad ja kehad enda poole pöörama. Telefonid pandi alustele, kõnesid eirati ja vestlused peatati.
  
  Moore vaatas Drakesi nägu ja ütles siis: "Lülita oma telefonid välja."
  
  "Mul on see," hüüdis Drake. "Aga me peame mõtlema..." Ta kordas mõistatust sõna-sõnalt. "Kiirustage," ütles ta. "Ramses andis meile kuuskümmend minutit."
  
  Moore kummardus üle raputava rõdu, kellega liitusid Kinimaka ja Yorgi. Kõik teised pöördusid tema poole. Kui tema sõnad hakkasid inimesteni jõudma, hakkasid nad karjuma.
  
  "Noh, antiseptik on pomm. See on ilmselge ".
  
  "Ja ta kavatseb selle õhku lasta," sosistas keegi. "See ei ole bluff."
  
  "Vihmametsast vihmametsa?" ütles Mai. "Ma ei saa aru".
  
  Drake keeras selle ümber oma pea. "See on sõnum meile," ütles ta. "Kõik sai alguse Amazonase vihmametsast. Esimest korda nägime teda turul. Kuid ma ei saa aru, kuidas see New Yorgi jaoks töötab.
  
  "Aga muud?" Smith ütles. "Osa põrandast varikatuse all? Ma ei-"
  
  "See on järjekordne vihje vihmametsale," karjus Moore maha. "Kas võra pole see, mida nad nimetavad tahkeks puukatteks? Põrand on kaetud alusharjaga."
  
  Drake oli juba kohal. "See on tõsi. Aga kui te sellega nõustute, siis ta ütleb meile, et pomm on peidetud vihmametsa. New Yorgis," võpatas ta. "Pole mõtet."
  
  Jaamas valitses vaikus, selline vaikus, mis võib inimese abituseni uimastada või elektriseerida kuni särani.
  
  Drake polnud kunagi varem olnud aja kulgemisest teravamalt teadlik, iga sekund oli täidetud viimsepäeva kella saatusliku helinaga.
  
  "Kuid New Yorgis on vihmamets," ütles Moore lõpuks. "Central Parki loomaaias. See on väike, nimega "Tropical Zone", kuid see on päris asja miniversioon.
  
  "Varikatuse all?" Dahl vajutas.
  
  "Jah, seal on puid."
  
  Drake kõhkles veel sekundi, olles valusalt teadlik, et isegi see võib neile palju elusid maksta. "Veel midagi? Kas on muid ettepanekuid?
  
  Ainult vaikus ja tühjad pilgud tervitasid tema küsimust.
  
  "Siis oleme kõik sees," ütles ta. "Ei mingeid kompromisse. Ei mingit nalja. On aeg sellele müütilisele pätile lõpp teha. Täpselt nagu eelmisel korral."
  
  Kinimaka ja Yorgi tormasid trepile.
  
  Drake juhatas kogu meeskonna New Yorgi hirmu täis tänavatele.
  
  
  KOLMEKMEND KUUES PEATÜKK
  
  
  Moore'i juhiseid järgides raiskas kümneliikmeline meeskond veelgi väärtuslikumaid minuteid, keerates alleele paari politseiauto kamandamiseks. Kohale jõudmise ajaks oli helistatud ja politseinikud ootasid, nende jõupingutused tänavate puhastamiseks hakkasid vilja kandma. Smith istus ühe ratta, Dahl teise ratta taha, autod lülitasid sisse sireenid ja vilkurid ning kihutasid kumm põledes ümber 3rd Avenue nurga otse loomaaeda. Hooned ja hirmunud näod tormasid mööda neljakümne, seejärel viiekümne miili tunnis. Smith viskas mahajäetud takso kõrvale, tabas selle esiosa ja saatis selle otse. Nende teel oli vaid üks politseikordon ja nad olid juba saanud käsu nad läbi lasta. Nad kihutasid läbi kiiruga puhastatud ristmiku, lähenedes kuuekümnele.
  
  Drake peaaegu ignoreeris uut kõnet oma mobiiltelefoniga, arvates, et Ramses helistas tagasi, et rõõmustada. Siis aga mõtles ta: isegi see võib meile vihjeid anda.
  
  "Mida?" - haukus ta lühidalt.
  
  "Drake? See on president Coburn. Kas teil on minut aega?"
  
  Yorkshirelane hüppas üllatunult ja kontrollis seejärel oma GPS-i. "Neli minutit, söör."
  
  "Kuula siis. Ma tean, et ma ei pea teile rääkima, kui halvasti asjad lähevad, kui sellel pommil lastakse plahvatada. Kättemaks on vältimatu. Ja me ei tea isegi selle tegelase Ramsese tegelikku rahvust ega poliitilisi kalduvusi. Üks suuri probleeme, mis esile kerkib, on see, et teine tegelane - Alligaator - on sel aastal Venemaal käinud neli korda.
  
  Drake'i suu muutus liivaks. "Venemaa?"
  
  "Jah. See pole määrav, aga..."
  
  Drake teadis täpselt, mida see paus tähendab. Uudistekanalite ja sotsiaalmeedia poolt manipuleeritavas maailmas poleks miski tohtinud olla määrav. "Kui see teave välja jõuab..."
  
  "Jah. Ootame kõrgetasemelist üritust.
  
  Drake muidugi ei tahtnud teada, mida see tähendab. Ta teadis, et laias maailmas on praegu inimesi, äärmiselt võimsaid inimesi, kellel on vahendid tuumasõja üleelamiseks, ja nad kujutasid sageli ette, mis tunne oleks, kui nad saaksid elada täiesti uues, vaevu asustatud maailmas. Mõned neist inimestest olid juba juhid.
  
  "Vajadusel tehke pomm kahjutuks, Drake. Mulle öeldi, et NEST on teel, kuid saabub pärast sind. Nagu teisedki. Kõik. See on meie uus mustim tund.
  
  "Me lõpetame selle, söör. See linn elab homme."
  
  Kui Drake kõne lõpetas, pani Alicia käe tema õlale. "Nii," ütles ta. "Kui Moore ütles, et see on vihmamets ja minivihmamets, kas ta mõtles, et seal on ka maod?"
  
  Drake kattis ta käe oma käega. "Alicia on alati maod."
  
  Mai köhatas. "Mõned on suuremad kui teised."
  
  Smith keeras nende auto ummikus ümber, möödus säravast kiirabiautost, mille uksed olid avatud ja parameedikud töötasid intsidendiga seotud inimestega, ning pani taas jala gaasipedaalile.
  
  "Kas sa leidsid selle, mida otsisid, Mai?" ütles Alicia tasa ja viisakalt. "Millal sa meeskonna maha jätsid?"
  
  See kõik juhtus nii kaua aega tagasi, kuid Drake mäletas eredalt Mai Kitano lahkumist, pea täis süütunnet surmade pärast, mille ta tahtmatult põhjustas. Alates ühest juhtumist tema vanemate otsimise ajal - yakuza rahapesija mõrvast - on palju muutunud.
  
  "Mu vanemad on nüüd kaitstud," ütles Mai. "Nagu Grace. Ma võitsin klanni. Chica. Anna. Leidsin palju seda, mida otsisin. "
  
  "Miks sa siis tagasi tulid?"
  
  Drake leidis, et tema silmad olid kindlalt tee külge liimitud ja kõrvad surutud tagaistmele. See oli ebatavaline aeg tagajärgede arutamiseks ja otsuste vaidlustamiseks, kuid see oli Alicia jaoks üsna tüüpiline ja see võib olla nende viimane võimalus asjad korda teha.
  
  "Miks ma tagasi tulin?" - Mida? - kordas May kergelt. "Sest ma hoolin. Ma hoolin sellest meeskonnast."
  
  Alicia vilistas. "Hea vastus. Kas see on ainus põhjus?"
  
  "Sa küsid, kas ma olen Drake'i pärast tagasi. Kui ma vaid oleksin oodanud, et te kahekesi loote uue arusaama. Kui ma oleksin hetkekski mõelnud, et ta oleks edasi liikunud. Isegi kui ta saaks mulle teise võimaluse anda. Noh, vastus on lihtne - ma ei tea.
  
  "Kolmas võimalus," märkis Alicia. "Kui ta oleks piisavalt rumal, et teid tagasi tuua, oleks see teie kolmas võimalus."
  
  Drake nägi loomaaia sissepääsu lähenemas ja tundis tagaistmel kasvavat pinget, tema sees möllavaid teravaid ja ebausaldusväärseid emotsioone. Kõige selle jaoks vajasid nad ruumi, eelistatavalt pehme polstriga.
  
  "Võtke see kokku, poisid," ütles ta. "Me oleme siin".
  
  "See pole veel tehtud, Sprite. See Alicia on uus mudel. Ta otsustas enam päikeseloojangusse mitte põgeneda. Nüüd me seisame, õpime ja saame sellest üle."
  
  "Ma näen seda ja imetlen seda," ütles Mai. "Mulle meeldib väga uus sina, Alicia, hoolimata sellest, mida sa arvad."
  
  Drake pöördus ära, täis vastastikust lugupidamist ja täiesti segaduses, kuidas see stsenaarium lõpuks välja võiks minna. Aga nüüd oli aeg see kõik käest panna, riiulile panna, sest nad lähenesid kiiresti järjekordsele Harmageddonile, sõdurid, päästjad ja kangelased kuni lõpuni.
  
  Ja kui nad vaataksid, võib-olla malet mängiksid, kaotaks isegi Jumal ja kurat hinge.
  
  
  KOLMEKMENDES SEITSMES PEATÜKK
  
  
  Smith sikutas viimases kurvis rehve ja trampis seejärel raske jalaga piduripedaali. Drake avas ukse enne, kui auto peatus, ja lõi jalad välja. Mai oli juba tagauksest väljas, Alicia sammu võrra tagapool. Smith noogutas ootavatele politseinikele.
  
  "Nad ütlesid, et peate teadma kiireimat teed troopilisse tsooni?" küsis üks politseinikest. "Noh, järgige seda teed otse alla." Ta osutas. "See jääb vasakule."
  
  "Aitäh". Smith võttis teejuhi kaardi ja näitas seda teistele. Dahl jooksis jooksma.
  
  "Oleme valmis?"
  
  "Nii nagu me olla saame," ütles Alicia. "Oh, vaata," osutas ta kaardile. "Nad nimetavad kohapealset kingipoodi loomaaiaks."
  
  "Siis lähme."
  
  Drake astus loomaaeda kõrgendatud meeltega, oodates halvimat ja teades, et Ramsesel on varrukas rohkem kui üks vastik trikk, millel polnud temaga mingit pistmist. Rühm laius ja hõrenes, liikudes juba kiiremini, kui oleks pidanud ja ilma ettevaatuseta, kuid teades, et iga möödunud sekund oli uus surmanupp. Drake pööras märkidele tähelepanu ja nägi peagi ees troopilist tsooni. Nende lähenedes hakkas maastik nende ümber liikuma.
  
  Kaheksa inimest tormasid peidikust välja, tõmbasid nuge, kuna neile anti käsk muuta päästjate viimane lahing valusaks ja äärmiselt veriseks. Drake sukeldus kiige alla ja viskas omaniku üle selja, seejärel kohtus järgmise rünnakuga otse ees. Bo ja May on esile kerkinud, nende võitlusoskusi läheb täna vaja.
  
  Kõigil kaheksal ründajal olid seljas soomusvestid ja maskid ning nad võitlesid nii kompetentselt, kui Drake oli oodanud. Ramses ei valinud kunagi hunniku põhjast. Mai tõrjus kiire torke, üritas kätt murda, kuid leidis, et see oli väändunud, tema enda tasakaal paiskus minema. Järgmine löök tabas ta õlast, mis neeldus tema enda vestiga, kuid andis talle hetkeks pausi. Beau kõndis nende kõigi seas, tõeline surmavari. Ramsese leegionärid taganesid või hüppasid prantslase vältimiseks kõrvale.
  
  Drake nõjatus tagasi tõkkele ja tõstis käed. Tara tema taga mõranes, kui vastane lõi kahe jalaga maast. Mõlemad mehed veeresid veeremisel raskustes teisele rajale. Inglane lõi leegionäri pähe rusikas rusika järel, kuid õnnestus lüüa vaid kaitses tõstetud käele. Ta tõstis oma keha sinna, kuhu tahtis, tõusis põlvili ja lõi rusikaga maha. Nuga libises üles ja läbistas tema ribisid, tehes hoolimata kaitsemehhanismidest endiselt haiget. Drake kahekordistas oma rünnakut.
  
  Lähivõitlus troopilise tsooni sissepääsu juures on intensiivistunud. May ja Bo leidsid oma vastaste näod. Verd pritsis üle kogu rühma. Leegionärid langesid jäsememurdude ja põrutustega ning peamine kurjategija oli Mano Kinimaka. Hiiglaslik havailane purustas oma ründajad buldooseriga, justkui üritaks ta laineid iseennast trotsida, need tükkideks purustada. Kui leegionär tema teele jäi, siis Kinimaka lõi halastamatult, üliinimlik poolkaitsja, hävimatu ader. Tema tee oli täiesti vale, nii et nii Alicia kui Smith olid tema teelt kõrvale kaldumise äärel. Leegionärid maandusid nurisedes nende kõrvale, kuid neid oli lihtne lõpetada.
  
  Dahl vahetas teatud osavusega lööke käest kätte. Noalöögid löödi tugevalt ja kiiresti, esmalt madalalt, siis kõrgelt, siis rinda ja näkku; rootslane blokeeris nad kõik välkkiirete reflekside ja raskelt teenitud oskustega. Tema vastane ei andnud alla, oli oma esituses kliiniline, tajudes kiiresti, et on kohtunud võrdsega ja vajab muutust.
  
  Dahl astus kõrvale, kui leegionär kasutas noarünnakute jätkuks oma jalgu ja küünarnukke. Esimene küünarnukk tabas teda templisse, suurendades tema teadlikkust ja aidates tal ennetada lugematuid rünnakuid. Ta kukkus ühele põlvele, tabades kaenla alt otse süvendisse ja seal olevasse närvikobarasse, mistõttu leegionär kukkus piinades tera maha. Lõppkokkuvõttes oli aga kiuslik Kinimaka see, kes võitleja maha ajas, laadides puhtalt lihaseid, murdes luid ja rebenes kõõluseid. Manol olid lõualuu ja põsesarnad mustaks löönud verevalumid ning ta kõndis lonkades, kuid miski ei suutnud teda takistada. Dahl kujutas ette, et kui uks on lukus, kukub ta läbi hoone külje nagu Hawaii Hulk.
  
  Kenzil oli kergem kakluse servadest mööda lennata, kahjustades keda vähegi sai ja kahetsedes, et tal pole ikka veel oma katanat. Dahl teadis, et ta on õppinud erioskusi ja suudab rünnata üht leegionäri teise järel, tappes igaüks ühe hoobiga, säästes meeskonna väärtuslikku aega. Kuid päev oli peaaegu läbi.
  
  Igatahes.
  
  Drake leidis, et tema Flurry rusikas lükkas löögi kõrvale. Ta kukkus külili, kui leegionär haaras tema randmest kinni ja väänas seda. Valu moonutas tema näojooni. Ta veeres ebanormaalse kaldega, vabastas survest ja leidis end vastasega näost näkku.
  
  "Miks?" ta küsis.
  
  "Siin, et teid aeglustada," muigas leegionär. "Tikk-takk. Tikki."
  
  Drake tõukas end kõvasti, nüüd püsti. "Sa sured ka."
  
  "Me kõik sureme, loll."
  
  Sellise fanatismiga silmitsi seistes tabas Drake halastamatult, murdes mehe nina ja lõualuu ning ka ribid. Need inimesed teadsid täpselt, mida nad teevad, kuid jätkasid võitlust. Ükski mees nende hulgast ei väärinud teist ohkamist.
  
  Ahhetades suunas leegionär noaga Drake'i poole. Yorkshirelane püüdis selle kinni, väänas ja keeras ümber nii, et tera tungis kuni käepidemeni teise mehe koljusse. Enne kui keha murule jõudis, liitus Drake põhivõitlusega.
  
  See oli kummaline ja pöörane lahing. Löök löögi järel ja kaitse kaitse järel, lõputu asendisse pöörlemine. Veri pühiti silmadest, keset matši likvideeriti küünarnukid ja sõrmenukid ning tänu Smithi enda raskusele saadi isegi üks nihestunud õlg oma kohale tagasi. See oli toores, nii tõeline kui see saab.
  
  Ja siis käis Kinimaka selle kõige ümber, rabas, tormas sisse, hävitas kõikjal, kus sai. Vähemalt kolm langenud, murdunud leegionäri olid tema enda teha. Beau võttis välja veel kaks ning siis May ja Alicia töötasid koos, et viimane lõpetada. Kui ta kukkus, seisid nad vastamisi, rusikad üles tõstetud, lahinguraev ja verejanu põlesid nende vahel, välkudes nagu laserid nende silmis, kuid Beau oli see, kes nad lahutas.
  
  "Pomm," ütles ta.
  
  Ja siis järsku pöördusid kõik näod Drake'i poole.
  
  "Kui kaua meil on jäänud?" küsis Dahl.
  
  Drake isegi ei teadnud. Lahing võttis minult kogu ülejäänud kontsentratsiooni. Nüüd vaatas ta alla, kartes, mida ta näeb, tõmbas varruka tagasi ja vaatas kella.
  
  "Me pole isegi pommi veel näinud," ütles Kensi.
  
  "Viisteist minutit," ütles Drake.
  
  Ja siis kõlasid lasud.
  
  
  KOLMEKÜMNEND KAheksas PEATÜKK
  
  
  Kensi tundis raketilöögi sarnast mõju. See lõi ta jalust maha, tabas teda kopsudesse ja võttis hetkeks kogu teadvuse. Drake nägi kuuli tabamust ja kukkus põlvili, hoides ära tema vältimatu kukkumise. Ta ei näinud seda kunagi tulemas, aga ka mitte keegi teine. Smith sai ka löögi. Õnneks tabasid mõlemad kuulid veste.
  
  Thorsten Dahl reageeris kõige kiiremini, tema aju pommitasid endiselt sõnad "viisteist minutit". Kui kaks leegionäri maast tõusid, tulistasid kuulid kiiresti ja nüüd, parema sihiga, ründas ta neid, käed väljasirutatud, mürises nagu rong, mis veab verest läbiimbunud põrgusügavustest eksinud hingi. Nad kõhklesid üllatunult ja siis peksis rootslane neid, kummagi käega, ja viskas mõlemad tagasi vastu puuonni seina.
  
  Konstruktsioon purunes inimeste ümber, puitplaadid purunesid, kildudeks ja vajumas läbi õhu. Mehed kukkusid selle sisu vahele selili, mis osutus hullunud rootslasele kõige kasulikumaks.
  
  See oli töökuur, koht täis tööriistu. Samal ajal kui leegionärid nägid vaeva, et relvi tõsta, üks ägas ja teine sülitas hambaid, tõstis Dahl hästi harjutatud haamrit. Langenud inimesed nägid teda silmanurgast tulemas ja tardusid, uskmatus võttis neilt julguse.
  
  Bo astus tema juurde ja nägi nende reaktsiooni. "Lõpetage need. Pidage meeles, kes nad on."
  
  Ka Kinimaka tegi pausi, naerdes süžee üle, nagu tahaks ta neid tolmuks tallata. "Nad lasid Kensi maha. Ja Smith."
  
  "Ma tean," ütles Dahl, viskas haamri minema ja toetus selle käepidemele. "Ma tean seda".
  
  Mõlemad mehed võtsid pausi nõrkuse märgina ja sirutasid oma relvad. Dahl lendas õhku, tõstes samal ajal haamrit, ja tõi selle keha laskudes alla. Üks löök tabas leegionäri tema otsaesise keskel ning tal oli veel piisavalt jõudu ja oskusi, et pöörata, tõsta võlli ja purustada teise mehe tempel. Kui ta lõpetas, tõusis ta hambaid kiristades põlvili ja viskas kelgu üle õla.
  
  Siis tõusis teine leegionär oigates istukile, pea vajudes justkui piinades ühele küljele ja tõstis püstoli, mida ta oma värisevates kätes hoidis. Selle sekundi murdosa jooksul reageeris Kensi kiiremini kui keegi teine ja seadis end suure isikliku riski alla. Peatumata raputas naine maha oma varasemad sinikad, blokeeris mehe sihiku ja sööstis talle otsa. Püstol, mida ta käes hoidis, lasti välja nagu telliskivi, ots otsaga, kuni tabas teda tema näo keskel. Ta tulistas, kukkudes tahapoole, kuul läks üle tema pea. Kui ta temani jõudis, võttis Kenzi oma relva välja, kuid mitte enne, kui oli selle oma rinnale tühjendanud.
  
  "Kui kaua?" Dahl hingas raskelt ja tormas ukse poole, mis viis troopilisse tsooni.
  
  Drake tormas mööda.
  
  "Seitse minutit."
  
  Sellest ei piisa võõraste tuumarelvade desarmeerimiseks.
  
  
  KOLMEKÜMNEND Üheksas peatükk
  
  
  Kuus minutit.
  
  Drake tormas troopilisse tsooni, karjudes, kuni kurk valutas, püüdes meeleheitlikult pommi asukohta leida. Madal nutt, mis oli vastuseks, ei tulnud Haydenilt, kuid ta järgis seda nii hästi kui suutis. Veenid paisusid üle kogu lauba. Ta käed tõmbusid pingest rusikasse. Kui kogu meeskond sisenes hoonesse, silmitsi käänuliste puidust kõnniteede ja puudega ääristatud elupaikadega, jaotasid nad laiali, et oma arvukust ära kasutada.
  
  "Jama!" Kinimaka nuttis, stress oli teda nüüd peaaegu hävitamas. "Hayden!"
  
  Veel üks summutatud karje. Drake ajas äärmises pettumuses käed püsti, suutmata kindlaks teha täpset asukohta. Sekundid möödusid. Erksavärviline papagoi ründas neid, pannes Alicia sammu tagasi astuma. Drake ei suutnud muud, kui vaatas uuesti oma kella.
  
  Viis minutit.
  
  Valge Maja kiirgaks nüüd sellist ärevust, et see uhutakse kohe Capitol Hilli maha. Lähenevad NEST-i meeskond, pommirühm, politseinikud, agendid ja tuletõrjujad, kes teadsid, kas jooksevad, kuni jalad alla annavad, või kukuvad põlvili, skaneerides taevast ja palvetades oma elu eest. Kui mõnda maailma liidrit oleks teavitatud, oleksid ka nemad jalul, kella vaadanud ja paar ettepanekut ette valmistanud.
  
  Maailm hoidis võimu.
  
  Drake võpatas kergendusest Mai karjet kuuldes, seejärel kulus selle allika leidmiseks veel mõni sekund. Meeskond tuli kokku kui üks, kuid see, mida nad avastasid, ületas nende ootusi. Yorgi seisis tema taga Laureni kõrval; Bo ja Kenzi püüdsid seda kaugelt aru saada, samal ajal kui ülejäänud meeskond langes põlvili või roomas massi kõrval.
  
  Drake'i silmad läksid suureks. Esimese asjana nägi ta kleeplindi ja sinise traadi sisse mässitud alasti naise surnukeha, mis lamas maapinnast umbes kahe meetri kaugusel laiali. Endiselt segaduses nägi ta, et tema jalataldade all oli veel üks paar jalga, mis kuulusid mehele, otsustades nende külge kinnitatud karvaste jalgade järgi.
  
  Hayden on pomm, ütles Ramses talle.
  
  Aga... mida kuradit...
  
  Nüüd nägi ta alasti mehe all saapaid, mille ta ära tundis. Hayden näis olevat hunniku põhjas.
  
  Kus kurat siis tuumapomm on?
  
  Alicia vaatas oma istmelt tundmatu naise kõrvalt üles. "Kuula tähelepanelikult. Zoey ütleb, et pomm on kinnitatud Haydeni all, selle funktsiooni allosas. Ta on relvastatud, tal on üsna töökindel liikumisandur ja teda kaitseb seljakott. Nende kehade ümber mähitud juhtmed on kinnitatud verise päästiku külge." Ta raputas pead. "Ma ei näe väljapääsu. On aeg mõnede eredate ideede jaoks, poisid."
  
  Drake vahtis laipu, lõputut juhtmete rada, ikka sama sinist värvi. Tema esimene reaktsioon oli nõustumine.
  
  "Kas sellel on kokkulangev piirjoon?" küsis Kinimaka.
  
  "Minu parim oletus on "ei"," ütles Dahl. "See oleks liiga riskantne, sest sellega seotud inimesed võivad muutuda. Kokkukukkuv vooluring - relvade vältiv seade - tuvastaks Haydeni liikumise, eeldaks, et keegi - ja seejärel puudutab pommi. , ja buum."
  
  "Ära ütle seda". Alicia kripeldas.
  
  Drake langes põlvili selle koha lähedal, kus ta arvas, et Haydeni pea oli. "Siis oleks liikumisandur samal põhimõttel üsna lahti. Jällegi, et võimaldada vangidel veidi liikuda.
  
  "Jah".
  
  Ta pea valutas stressi ülekoormusest. "Meil on deaktiveerimiskoodid," ütles ta.
  
  "Mis võib ikkagi olla võlts. Ja mis veelgi hullemaks teeb, peame need sisestama Haydeni all oleva päästiku külge kinnitatud klahvistikult.
  
  "Parem kiirustage," ütles Kensi vaikselt. "Meil on jäänud kolm minutit."
  
  Drake hõõrus raevukalt pead. Nüüd polnud õige aeg kahtlusi tekitada. Ta vahetas Dahliga pilgu.
  
  Mis saab edasi, mu sõber? Kas oleme lõpuks jõudnud tee lõppu?
  
  Julian Marsh rääkis. "Ma nägin, kuidas nad teda relvastasid," ütles ta. "Ma saan selle kahjutuks teha. Seda poleks tohtinud kunagi juhtuda. Raha oli ainus eesmärk... Mitte see jama miljonite surmast, maailma lõpust.
  
  "Web teadis," ütles Lauren. "Sinu ülemus. Ta teadis kogu aeg."
  
  Marsh lihtsalt köhis. "Viige mind lihtsalt siit minema."
  
  Drake ei liigutanud. Pommi leidmiseks peaksid nad ümber pöörama inimhunniku. Neil ei olnud aega kogu teipi läbi lõigata. Kuid pommi kahjutuks tegemiseks oli alati kiirem viis. Nad ei näidanud seda telekas, sest see ei sobinud äärest vaatamiseks.
  
  Sa ei lõikanud juhet läbi. Sa lihtsalt tõmbasid nad kõik välja.
  
  Kuid see oli sama riskantne kui vale juhtme lõikamine. Ta põlvitas, kuni ta silmad olid Marshi omadega samal tasemel.
  
  "Julian. Kas sa tahad surra?"
  
  "Ei!"
  
  "Ma ei näe muud võimalust," õhkas ta. "Poisid, liigutame neid."
  
  Meeskonda juhtides pööras ta aeglaselt, tahtlikult laibahunnikut ümber, kuni Haydeni kõht põrandalt tõusis ja seljakott avastati. Moans põgenes Zoey, Marshi ja isegi Haydeni eest, kui nad kõik end külili veeresid, ja Kinimaka õhutas neid kõiki paigal püsima. Vaatamata Zoe väidetele ei teadnud keegi, kui tundlik liikumisandur tegelikult oli, kuigi tundus ilmselge, et kui see oleks nii kaua töötanud, ei olnud see päästikule lähedal. Tõepoolest, see tuli programmeerida peaaegu läbimatuks, et tagada Drake'i saabumine enne plahvatust.
  
  Juhtmed tuli Marshi keha küljest lahti ühendada ja Zoe jäsemetelt eemaldada - see on segane töö, mida meeskond vaevu märkas. Need, mis olid Haydeni keha ümber mähitud, tulid kergesti maha, kuna need takistasid tema riietust. Järgides nüüd juhiseid ja hoides endiselt kleeplindist kinni, tõstis Marsh oma käed nii, et need mähkusid Haydeni parema külje ümber ja hõljus seljakoti kohal. Püütlane painutas sõrmi.
  
  "Nõelad ja nõelad."
  
  Mai pani käed seljakoti peale, tuumapommi peale. Ta tegi osavate sõrmedega pandlad lahti ja tõmbas ülemise klapi tagasi. Seejärel haaras ta suurt ja osavat jõudu kasutades seljakoti servadest kinni ja tõmbas pommi koos selle metallkestaga otse välja.
  
  Must kest ümbritses teda. Mai viskas seljakoti kõrvale ja keerutas pommi väga aeglaselt, sekundite möödudes ohtralt higistades. Haydeni silmad lõid pommi vaadates särama ja Kinimaka põlvitas juba tema kõrval ja pigistas ta kätt.
  
  Nähtavale tuli pöördloenduse paneel, mis oli nelja kruviga kinnitatud pommi välisküljele. Sinised juhtmed tungisid tema all absoluutse katastroofi südamesse. Marsh vahtis juhtmeid, neid oli neli, põimunud ja kokku keritud.
  
  "Võtke paneel maha. Ma pean nägema, kes on kes."
  
  Drake hammustas keelt, kui vaatas kella.
  
  Sekundid jäänud.
  
  Viiskümmend üheksa, viiskümmend kaheksa...
  
  Smith langes nende kõrvale põlvili, sõdur tõmbas juba oma tera. Võttes kõigi elud enda kätte, võttis ta vastutuse puuduste kõrvaldamise eest. Üks kriimustus, üks kangekaelne niit, üks keskendumisvõime puudumine ja need kas raiskaksid aega või põhjustaksid kohutava plahvatuse. Drake sulges hetkeks silmad, kui mees töötas. Tema selja taga hingas Dal raskelt ja isegi Kensi niheles.
  
  Kui Smith viimase kruvi kallal töötas, karjus Alicia äkki. Kogu seltskond värises, süda hüppas suhu.
  
  Drake pööras järsult ümber. "Mis see on?"
  
  "Madu! Ma nägin madu! See oli suur kollane pätt."
  
  Smith urises vihaselt, kui ta plaati tõstis ja ettevaatlikult vilkuva punase sihverplaadiga loenduri paneeli eemaldas. "Milline juhe?"
  
  Neil oli jäänud kolmkümmend seitse sekundit.
  
  March hiilis lähemale, tema silmad uurisid siniste juhtmete sasipundar, otsides kohta, kus talle meenus, et Alligator lülitas seadme sisse.
  
  "Ma ei näe seda! Ma kurat ei näe seda!"
  
  "See on kõik," viskas Drake ta kõrvale. "Ma tõmban kõik juhtmed välja!"
  
  "Ei," maandus Dahl tugevalt tema kõrvale. "Kui sa seda teed, plahvatab see pomm."
  
  "Mida me siis tegema peaksime, Torsten? Mida me peaksime tegema?"
  
  Kakskümmend üheksa... kakskümmend kaheksa... kakskümmend seitse...
  
  
  NELJAKÜMNNE PEATÜKK
  
  
  Drake'i mälestus tormas esiplaanile. Ramses ütles talle meelega, et Hayden oli pomm. Aga mida kuradit see tegelikult tähendas?
  
  Nüüd vaadates nägi ta selle ümber kolme juhet. Kumb selle käivitas? Dahl tõmbas taskust välja paberi.
  
  "Koodid," ütles ta. "Nüüd pole muud võimalust."
  
  "Las Marsh proovib uuesti. Ramses mainis eriliselt Haydenit.
  
  "Me kasutame koode."
  
  "Need võivad olla võltsitud! Nende enda päästik!"
  
  March vaatas juba Haydeni keha. Drake ronis sellest üle ja köitis Kinimaki tähelepanu. "Pöörake ta ümber."
  
  Hayden aitas nii hästi kui suutis, lihased ja kõõlused karjusid kahtlemata valust, kuid nad ei saanud leevendust. Kell tiksus. Pomm oli valmimas. Ja maailm ootas.
  
  Marsh kummardus alla, järgides tema keha ümber olevaid juhtmeid, kui Drake tõstis ühe käe, seejärel jala ja lõpuks vabastas oma vöö, kus kaks juhet ristusid. Kui ta nägi, et sõlmes paar jälle sülest läbi läks, osutas ta Kinimakale. "Nagu nii".
  
  Twisteri õudusunenäomängu all kannatades jälgis Hayden, kuidas Marsh jälgis iga juhtme teekonda taimeriga.
  
  "Kindlasti," ütles ta silmi kissitades kõvasti, üks silm pärani, teine kinni. "See on parempoolne."
  
  Drake heitis pilgu tuumakohvrile. Kensi ühines temaga ja Dahl tema kõrval põrandal. "Selle asja õhkulaskmiseks on vaja osade ja mehhanismide erilist konfiguratsiooni. See on... nii õrn. Kas me tõesti usaldame seda inimest, kes selle praegu riiki tõi?
  
  Drake hingas oma elu sügavaima hinge.
  
  "Pole valikut".
  
  Ta tõmbas traati.
  
  
  NELIKÜMNEND ÜKS PEATÜKK
  
  
  Drake tõmbas kiiresti ja traat rebenes tal käest, paljastades vasest otsa. Noatera peal kummardusid kõik kohalviibijad ettepoole, et loendust kontrollida.
  
  Kaksteist... üksteist... kümme...
  
  "Ta on endiselt relvastatud!" Alicia nuttis.
  
  Drake kukkus jahmunult selili, hoides ikka veel traati kinni, nagu suudaks ta isegi praegu sädeme süüdata ja pommi hävitada. "See... see..."
  
  "Ikka tiksub!" Alicia nuttis.
  
  Dahli tuvi lükkab yorkshirlase eemale, peopesa otsaesisele. "Ma arvan," ütles ta. "Meil veab, kui meil on praegu aega."
  
  Kaheksa...
  
  Zoe hakkas nutma. Marsh nuttis, vabandades iga vea eest, mida ta kunagi teinud oli. Hayden ja Kinimaka vaatasid meeskonna tööd emotsioonideta, lüües oma valgeid käsi kokku, tunnistades, et nad ei saa midagi teha. Smith vabastas noa ja vaatas Laureni poole, sirutas värisevaid sõrmi, et teda puudutada. Yorgi vajus pikali. Drake vaatas Aliciat ja Alicia vaatas May poole, suutmata silmi ära võtta. Bo seisis nende vahel, tema ilme selgines, kui ta vaatas Dahli tööd.
  
  Rootslane sisestas paneelile deaktiveerimiskoodid. Igaüks neist on registreeritud helisignaaliga. Lõppnumbri sisestamiseni oli jäänud vaid sekundeid.
  
  Viis...
  
  Dahl vajutas "Enter" nuppu ja lõpetas hingamise.
  
  Aga kell ikka tiksus.
  
  Kolm kaks üks...
  
  
  * * *
  
  
  Viimasel sekundil Thorsten Dahl ei heitnud meelt. Ta ei andnud alla ega pöördunud ära, et surra. Tal oli pere, kelle juurde naasta - naine ja kaks last - ning miski ei takistaks teda täna õhtul nende turvalisust tagamast.
  
  Alati oli plaan B. Drake õpetas talle seda.
  
  Ta oli valmis.
  
  Hullumeelsusrežiim läks käima, arvutatud hullus võttis temast maad, andes talle jõudu üle normaalse. Viimase tunni oli ta kuulanud, kuidas üks või teine mees tallas jalga täiusliku, täpse ja vigadeta varustuse, millest tuumakohver oli. Ta kuulis, kui täpne see kõik oli.
  
  Noh, mis siis, kui see oli natuke Dahli hull. Kuidas see toimiks?
  
  Kui näidik ühte näitas, hoidis rootslane juba näpus. Ta tõi selle alla oma viimase hingetõmbega, viimase liigutusega, kõikudes kogu oma jõust. Haamer põrkas vastu tuumapommi südant ja isegi sel lõputul sekundil nägi ta Drake'i õudust, Alicia nõusolekut. Ja siis ei näinud ta enam midagi.
  
  Kell tiksus
  
  Null.
  
  
  NELJAKÜMNETEINE PEATÜKK
  
  
  Kellegi jaoks pole aeg peatunud ja eriti mitte sel otsustaval tunnil.
  
  Drake nägi Dahlit pommi kohal välja sirutatuna, justkui suudaks ta kaitsta oma sõpru ja kogu maailma kohutava tulekahju eest. Ta nägi painutatud metallraami, mõlkis sisemusi, mis ümbritsesid kelgu; ja siis nägi ta taimerit.
  
  Nulli kinni jäänud.
  
  "Oh, kurat," ütles ta võimalikult südamlikult. "Issand Jumal."
  
  Ükshaaval mõistis meeskond. Drake hingas sisse värsket õhku, mida ta ei oodanud enam kunagi maitsta. Ta roomas Dahli juurde ja lõi rootslasele vastu laia selga. "Tubli mees," ütles ta. "Löö suure haamriga. Miks ma sellele ei mõelnud?"
  
  "Olles Yorkshire elanik," rääkis Dahl pommi südamesse. "Ma imestasin ka seda."
  
  Drake tõmbas ta tagasi. "Kuule," ütles ta. "See asi on kinni, eks? Võimalik, et seest katki. Aga mis takistab seda uuesti alustamast?
  
  "Meie," ütles hääl selja tagant.
  
  Drake pööras ümber ja nägi, kuidas NEST ja pommirühm neile lähenes, seljakotid ja lahtised sülearvutid käes. "Te olete hiljaks jäänud," õhkas ta.
  
  "Jah kutt. Tavaliselt on see nii."
  
  Kinimaka, Yorgi ja Lauren hakkasid Haydenit lahti harutama veidrast võrgust, mida ta jagas Zoe Shearsi ja Julian Marshiga. Kaks Pythiat olid kaetud nii palju kui võimalik, kuid nad ei paistnud oma alastioleku pärast liiga mures.
  
  "Ma aitasin," kordas Marsh ikka ja jälle. "Ära unusta neile öelda, et ma aitasin."
  
  Hayden leidis end põlvili, veeretades iga jäseme vereringe taastamiseks ja hõõrudes piirkondi, kuhu oli kogunenud liigesevalu. Kinimaka andis talle oma jope, mille naine tänuga vastu võttis.
  
  Alicia haaras Drake'i õlgadest, pisarad silmis. "Me oleme elus!" - ta karjus.
  
  Ja siis tõmbas ta teda lähemale, leides tema huuled koos huultega, suudles teda nii kõvasti kui suutis. Drake tõmbas alguses eemale, kuid mõistis siis, et on täpselt seal, kus ta olla tahtis. Ta suudles teda tagasi. Ta keel paiskus välja ja leidis ta ning nende pinge leevenes.
  
  "See on koht, kus me oleme juba pikka aega käinud," ütles Smith. Vabandust, May."
  
  "Oh mees, ma igatsen oma naist," ütles Dahl.
  
  Bo vahtis teda, nägu nagu kivi nagu graniit, kuid muidu loetamatu.
  
  Mai pigistas nõrga naeratuse. "Kui rollid ümber vahetataks, pomiseks Alicia nüüd midagi liitumise kohta."
  
  "Ära ole arg". Alicia tõmbas kurgu naeruga Drake'ist eemale. "Ma pole kunagi varem filmistaari suudelnud."
  
  Smith punastas vanade aegade mainimise peale. "Ah, nüüd olen leppinud tõsiasjaga, et May pole tegelikult suurepärane Maggie Q. Vabandust ".
  
  "Ma olen parem kui Maggie Q," naeratas Mai.
  
  Smith vajus alla, jalad andsid järele. Lauren sirutas käe, et teda toetada.
  
  Alicia kallutas pea küljele. "Oota, ma suudlesin filmistaari. Mingi Jack. Või oli see tema varjunimi? Oh, tegelikult kaks. Või äkki kolm..."
  
  Kensi liikus nende sekka. "Tore suudlus," ütles ta. "Sa pole mind kunagi niimoodi suudelnud."
  
  "See on ainult sellepärast, et sa oled lits."
  
  "Oh, aitäh".
  
  "Oota," ütles Drake. "Kas sa suudlesid Kensit? Millal?"
  
  "See on vana lugu," ütles Alicia. "Ma vaevalt mäletan."
  
  Ta võttis eesmärgiks kogu naise tähelepanu oma silmadega tõmmata. "Nii et see oli "rõõmus, et me oleme elus" suudlus? Või midagi enamat?
  
  "Mida sa arvad?" Alicia näis ettevaatlik.
  
  "Ma arvan, et tahaksin, et teeksite seda uuesti."
  
  "OKEI..."
  
  "Hiljem".
  
  "Kindlasti. Sest meil on tööd teha."
  
  Drake vaatas nüüd nende meeskonna juhi Haydeni poole. "Ramses ja alligaator on endiselt väljas," ütles ta. "Me ei saa lasta neil põgeneda."
  
  "Ee, vabandust?" - ütles üks sapöörimeeskonna meestest.
  
  Hayden vaatas Marshi ja Shearsi poole. "Te kaks võite teenida lisapunkte, kui teil on teavet."
  
  "Ramses minuga peaaegu ei rääkinud," ütles Shears. "Ja Alligaator oli suurim hull, keda ma kunagi kohanud olen. Soovin, et teaksin, kus nad on."
  
  Drake vaatas talle otsa. "Alligaator oli suurim hull..."
  
  "Mul on kahju. Poisid?" ütles PESA juht.
  
  Marchi silmad särasid. "Ramses on viga," ütles ta. "Ma oleksin pidanud selle peale astuma, kui mul oli võimalus. Kogu see raha on kadunud. Võim, prestiiž - kadus. Mida ma peaksin tegema?"
  
  "Loodan, et ma mädanen vanglas," ütles Smith. "Mõrvari seltsis."
  
  "Kuule!" - hüüti pesast.
  
  Hayden vaatas neid, siis Dahli. Drake vaatas üle Alicia õla. Team NEST juht oli jalul ja tema nägu oli kahvatu, absoluutse hirmu värvi.
  
  "See pomm on kasutu."
  
  "Mida?"
  
  "Elektridetonaatoreid pole. Arvan, et läätsed mõranesid, võib-olla haamriga löömisest. Aga uraan? Kuigi võime leida jälgi, mis ütlevad meile, et see oli kunagi siin, on see... see kadunud.
  
  "Ei". Drake tundis, kuidas ta lihased värisesid. "Mitte mingil juhul, sa ei saa mulle seda öelda. Kas sa ütled, et see pomm oli kuradi võlts?
  
  "Ei," ütles juht oma sülearvutit puudutades. "Ma ütlen teile, et see pole see pomm. See deaktiveeriti, eemaldades kõik osad, mis selle töötama panevad. Niisiis, see on võlts. Sellel mehel - Ramsesel - on ilmselt see õige."
  
  Meeskond ei kõhelnud hetkekski.
  
  Hayden sirutas telefoni järele ja valis Moore'i numbri. Drake hüüdis, et ta helistaks helikopterid.
  
  "Kui palju me vajame?"
  
  "Täida taevas täis," ütles ta.
  
  Kurtmata tõstsid nad valutavad kehad üles ja sammusid reipalt ukse poole. Hayden rääkis jooksmisel kiiresti, ilma et tema ravi füüsilisi tagajärgi ei näidanud. Need olid vaimsed tagajärjed, mis võisid teda igaveseks armistada.
  
  "Moore, Central Parki pomm on võlts. Puhastatud, suletud. Arvame, et sisetükid ja detonaatorid eemaldati ja sisestati seejärel teise seadmesse.
  
  Drake kuulis Moore'i ohkamist kolme jala kauguselt.
  
  "Ja me arvasime, et õudusunenägu on möödas."
  
  "See oli Ramsese plaan algusest peale." Hayden rebis välisukse hingedelt lahti, ilma et oleks sammugi murdunud. "Nüüd plahvatab ta omal ajal ja põgeneb. Kas New Yorgist lendab välja helikoptereid?
  
  "Sõjaväeline. Politsei. Erioperatsioon vist."
  
  "Alustage sellest. Tal on plaan, Moore, ja me usume, et Alligator on endine komando. Kuidas CCTV kaamerad välja näevad?
  
  "Kogume iga nägu, iga figuuri. Oleme tunde äärel olnud. Kui Ramses jookseb läbi linna, saame ta kinni.
  
  Drake hüppas üle prügikasti, Dahl oli tema kõrval. Pea kohal mürisesid helikopterid, kaks neist maandusid loomaaia sissepääsu juures teele. Üles vaadates nägi Drake büroohoonete pöörlevate rootorite taga, kus valgete ruloode vahel surusid vastu aknaid palju nägusid. Sotsiaalmeedia plahvataks täna ja kui see jätkuks, oleks tulemus null. Tegelikult takistas see tõenäoliselt nende jõupingutusi.
  
  Hayden tormas lähima helikopteri juurde, peatudes rootori pesumaja ees. "Seekord," ütles ta Moore'ile. "Ramses ei näita ennast. See kõik oli segav, mis aitas tal ellu jääda. See puudutab tema mainet - terrorikroonprints saab tagasi oma staatuse ja teeb ajalugu. Ta toob New Yorki tuumarelvi, lõhab need ja põgeneb karistamatult. Kui sa lased tal nüüd lahti, Moore, ei näe sa teda enam kunagi. Ja mäng saab läbi."
  
  "Ma tean seda, agent Jay. Ma tean seda".
  
  Drake hõljus üle Haydeni õla ja kuulas, samal ajal kui ülejäänud meeskond tõmbles ärritunult läheduses. Dahl uuris ümbrust, valides välja parimad varitsuskohad, ja kontrollis seejärel igaüht oma väliprillidega. Kummaline, aga see hoidis teda vähemalt hõivatud. Drake küünarnukiga talle.
  
  "Kus kelk on?"
  
  "Jättis maha." Dahl nägi tegelikult natuke õnnetu välja. "See on kuradi hea relv."
  
  Kensi sekkus. "Tuletasin talle meelde, et mul pole ikka veel oma lemmikrelva. Kui tema saab haamri, pean ma katana saama.
  
  Drake vaatas rootslast. "Kõlab nagu kokkulepe."
  
  "Oh, ole nüüd, lõpeta talle põhjuse andmine. Kust ma siit katana üldse saaksin?"
  
  Hääl ütles: "Nad pole Staten Islandist kaugel, Hayden."
  
  Drake'i pea pöördus nii kiiresti, et ta võpatas. "Mis see oli?"
  
  Hayden palus Moore'il end korrata ja pöördus seejärel meeskonna poole. "Meil on siht, poisid. Üks tsiviilisik helistas, nagu Moore ennustas, ja kinnitas kaameraga. Liigutage oma tagumikku!"
  
  Pead maas hoides jooksis meeskond üle kõnnitee selgele barrikaadiga kaetud teele, hüppas läbi helikopteri lahtiste uste ja kinnitas end istmetele. Kaks lindu tõusevad õhku, rootorid lõikavad lähedalasuvatelt puudelt lehti ja puistavad prahti üle tänava. Drake tõmbas välja püstolid ja vintpüssi, sõjaväe tera ja uimastirelva, kontrollides, kas kõik on töökorras ja täielikult ette valmistatud. Dahl kontrollis kommünikeed.
  
  Piloot puhastas katused ja pööras seejärel kiirust suurendades järsult lõunasse. Alicia kontrollis oma relvi, visates leegionärilt võetud relva maha ja teise endale. Kinimaka heitis Haydenile pilgud, mida ta püüdis ignoreerida, saades endiselt teavet Moore'ilt ja tema agentidelt. Beau jäi vait, tõmbus nurgas, nagu ta oli olnud pärast seda, kui Drake ja Alicia suudlesid. Mai istus omalt poolt rahulikult, tema jaapani näojooned olid läbitungimatud, keskendudes kindlalt oma eesmärgile. Ülejäänud meeskond kontrollis kõike, kõik peale Kenzie, kes kurtis helikopterisõidu, näriva tuule, higilõhna ja selle üle, et ta oli kunagi SPEARi meeskonda näinud.
  
  "Keegi ei palunud teil meie juurde jääda," ütles Alicia vaikselt.
  
  "Mida ma veel saaksin teha? Jookse ära nagu hirmunud kirikuhiir?"
  
  "Seega tõestab, et olete julge?"
  
  Kenzi silmad lõid särama. "Ma ei taha Harmageddoni näha. Ja sina?"
  
  "Ma olen seda juba näinud. Ben Affleck on üllatavalt gei ja Bruce Willis šokeerivam kui neetud asteroid. Aga kurat, kas sa üritad meile öelda, et sul on tegelikult süda?
  
  Kensi vahtis aknast välja.
  
  "Arheoloogiliste esemete vargal on süda. Kes oleks teadnud?
  
  "Ma lihtsalt üritan naasta oma äri juurde Lähis-Idas. Üks. Teie, lollide, aitamine aitab seda saavutada. Persse oma neetud südant."
  
  Helikopter lendas üle Manhattani katuste, kui Hayden sai selgituse, et Ramses ja Gator ei olnud veel saarelt lahkunud, kuna neid märgati Staten Islandi parvlaeva lähedal.
  
  "Tõlkes kaduma läinud killud võivad meid kõiki tappa," ohkas Hayden ja Drake tunnistas, et see oli tõsi. Väikseimast tülist kooliõuel kuni presidentide ja peaministrite sõjani oli nüanss kõike.
  
  Nende sihtkoht muutus aina lähemale, kui hooned möödusid. Piloot sukeldus sihtmärgi poole liikudes kiiruse säilitamiseks kahe pilvelõhkuja vahele. Drake kandis end sünge eesmärgiga. Ees ootasid keerlevad hallid laheveed. Allpool võisid nad näha rühma maanduvaid helikoptereid, mis kõik võitlesid positsiooni pärast.
  
  "Nagu nii!" Hayden nuttis.
  
  Kuid piloot oli juba järsult laskumas, põhjustades kopteril raskusi maandumisel, et saavutada parim positsioon lillepottide rea ja bussipeatuse ees. Drake tundis, kuidas kõht suust läbi käis. Hayden karjus oma kambrisse.
  
  "Muidugi on terminal suletud," ütles ta. "Kui Ramses on siin, mida ta loodab saavutada?"
  
  "Sinu taga peaks olema piirdeaed ja puude alla pargitud autode rida. Võmmidel on seal naine, kes teda viimasena nägi.
  
  "Suurepärane. Nii et nüüd me..."
  
  "Oota!" Alicia kõrvad võtsid helid üles enne kui kellegi teise oma. "Ma kuulen tulistamist."
  
  "Mine."
  
  Autost väljudes suundus meeskond mööda hoonet joostes terminali. Drake märkas, et peasissepääsu laia kõvera ümber viis pikk betoonkaldtee dokkimisalale. Lasud tulid sealt, tulistati üle lagendiku, mitte summutatud, justkui seinte poolt.
  
  "Seal tagasi," ütles ta. "See tuleb ellingult."
  
  Nende selja taga täitsid taeva helikopterid. Nende teel lebas ägav politseiniku keha, kuid ta viipas käega, et nad liiguksid edasi, ilma vigastuste märke. Õhus kostis veel laskusid. Meeskond tõmbas relvad välja, jooksis tandemina ja otsis eesoleva ala läbi. Teine politseinik põlvitas nende ees, pea maas, hoides käest kinni.
  
  "Pole midagi," ütles ta. "Mine. Lihtsalt haav lihas. Me vajame teid. Nad... nad lahkuvad.
  
  "Mitte täna," ütles Hayden ja jooksis mööda.
  
  Drake märkas ellingu lõppu ja sellest vasakul olevaid eendeid - kõiki parvlaevade jaoks kasutatavaid betoonist ellingeid. Lained pritsisid nende aluses. "Kas sa kuuled seda?" ütles ta, kui tulistamine uuesti algas. "Ramses omandas automaatrühma."
  
  Lauren oli ainus, kes raputas pead. "Milline neist?"
  
  "Rohkem tiiru minutis kui AK. Lõika kuuesajast kuni kaheksasajani ringi. Vahetatavad tünnid juhuks, kui liiga kuumaks läheb. Mitte just täpne, aga kuradima hirmutav.
  
  "Ma loodan, et see pätt sulab tema käte vahel," ütles Alicia.
  
  Rühm politseinikke põlvitas ees ja heitis pidevalt varju, kui SAW oma kuulid välja sülitas. Pea kohal välgatas kuulide rida. Kaks politseinikku andsid vastutule, sihtides ellingu kaugemasse otsa, kus parvlaev sildus.
  
  "Ära ütle mulle..." ütles Dahl.
  
  "Arvame, et ta läheb parvlaevale ühe hoolduspiletiga," ütles üks politseinikest. "Kaks poissi. Üks sihtis meid, teine pani paati käima.
  
  "Ta ei saa niimoodi põgeneda," protesteeris Hayden. "See on... see on... mäng läbi." Ta silmad lõid õudusest särama.
  
  "Tema pärast," ütles Alicia enesetundega.
  
  "Ei, ei," sosistas Hayden. "Meile. Saime kõigest valesti aru. Ramses läheb sõna otseses mõttes pauguga välja. Kinnitan tema pärandi. Poisid, ta plahvatab selle tuumapommi."
  
  "Millal?"
  
  "Ma ei tea. Parim oletus? Ta suundub Liberty Islandi ja kuju juurde ning postitab selle kõikjale sotsiaalmeediasse. Oh jumal, jumal, kujuta ette..." ta lämbus. "Ma ei saa... ma lihtsalt ei saa..."
  
  Kinimaka tõstis ta püsti, suur mees sihitult urises. "Me ei lase sellel juhtuda. Peame midagi ette võtma. Nüüd."
  
  Ja Drake nägi umbes viiekümne jala kaugusel SAWi välku, selle laskude surmavust, ainsat asja, mis nende ja Ramsese vahel seisis, ja tuumapommi.
  
  "Kes tahab igavesti elada, eks?"
  
  "Ei," ütles Alicia vaikselt. "See oleks alati pagana igav."
  
  Ja Dahl heitis meeskonnale veel viimase pilgu. "Ma võtan juhtrolli."
  
  Viimasel sekundi murdosa jooksul valmistusid New Yorgi kangelased; meeskond SPEARERS ja seejärel iga politseinik ja agent kuuldeulatuses. Kõik tõusid püsti, seisid silmitsi sülitava relvaga ja tegid oma elu lõpliku valiku.
  
  Dahl alustas sellega. "Rünnak!"
  
  
  NELJAKOLMAS PEATÜKK
  
  
  Drake jooksis oma sõprade keskele, täpselt sinna, kus ta olla tahtis, tõstis relva ja tulistas kõvasti. Igast jooksvast relvast tulistatakse kuuli kiirusega kaks tuhat viissada jalga sekundis, mitu plahvatust kajavad läbi varude. Aknad purunesid kogu praamil.
  
  Mõne sekundiga lõikasid nad vahe pooleks, jätkates intensiivset tulistamist. SAW-i kasutaja muutis kohe oma sätteid, olles šokeeritud rünnaku jõhkrusest. Asi pole selles, et ta lõpetas laskmise; tema kuulid jälgisid varude jälge ja läksid merre, kui ta üsna tõenäoliselt tagasi koperdas. Drake tõi teleskoopsihiku oma silmade ette, pani sõrme päästikule ja tuvastas SAWi hoidva mehe näojooned.
  
  "See on alligaator," ütles Hayden sideseadme üle. "Ära jäta vahele."
  
  SAW pöördus ümber, suundus tagasi nende poole, sülitades endiselt pliid. Drake kujutas ette, et tünn peab nüüd nii kuum olema, et see sulaks, kuid mitte piisavalt kiiresti. Kuul tabas kuulivestis olevat politseinikku ja seejärel murdis teine kuul teise käe. Sel hetkel olid nende südamed valmis rinnust välja hüppama, kuid nad ei peatanud rünnakut ega vähendanud tulistamist. Parvlaeva alumine selg oli maha kukkunud, purunenud, lahtine seljaosa nii auguline, et see meenutas juusturiivi. Alligaator kõigutas SAW kõvasti, püüdes kompenseerida. Kuulid läbistasid ruumi nende peade kohal.
  
  Parvlaeva mootori tuim heli muutus aeglaseks mürinaks ja see muutis kõike. Alligaator hüppas pardale, jätkates metsikut tulistamist. Vesi hakkas selja tagant loksuma ja laev kaldus ettepoole. Drake nägi, et nad olid ikka veel paarikümne jala kaugusel tagant, nägi, kuidas ta pööras vasakule ja küljele ning teadis, et nad ei jõua kunagi õigeks ajaks.
  
  Kukkudes karjudes kukkus ta külili ja peatus järsult. Dahl kukkus lähedale. Hayden veeres, mis kõik muutis alligaatori sihikule veelgi raskemaks, kuid meest ei paistnud hoolivat. Tema figuuri oli näha taandumas, suundumas sügavamale praamile.
  
  Drake andis Haydenile märku ja Hayden kutsus helikopterid.
  
  Mustad linnud tormasid ellingu poole, laskusid järsult alla ja hõljusid kolme jala kõrgusel maapinnast, kui SPEARi meeskond pardale ronis. Kui võmmid ja agendid tervitasid, tekkis uus side, mis ei katke kunagi, nad tervitasid nii hästi kui suutsid, seejärel tõusid helikopterid praktiliselt õhku. Piloodid ajasid autod viimse piirini, kihutavat praami taga ajades ja peagi pea kohal. See oli vaatepilt, mida Drake poleks osanud ette kujutada: linnud rippusid New Yorgi taevas nagu surmavad mustad kiskjad, taustaks kuulus siluett, kes valmistuvad Staten Islandi parvlaeval õhku tõusma.
  
  "Lööge neid kõvasti," ütles Hayden helikopteri raadiosse. "Ja kiiresti".
  
  Laskumisel kihutas kaks helikopterit praami ahtri poole. Peaaegu kohe pistis rahutu alligaator pea küljeaknast välja ja tulistas raevuka volu. Selle kolmas löök kukkus kopterite väliskestasse, tungides mõnesse osasse ja põrkas tagasi teistest. Helikopterid langesid taevast nagu rändrahne. Dahl murdis ukse maha ja andis tagasi tule, kuulid läksid lootusetult mööda.
  
  "Tuleb nagu kuradi," nurises Drake. "Ei taba kunagi õiget sihtmärki."
  
  "Tagasi". Dahl loobus alligaatori tabamisest ja valmistus eelseisvaks löögiks.
  
  Kolm sekundit hiljem see juhtus, ainult et see ei olnud löök, vaid lihtsalt järsk peatumine. Esimene kopter hõljus parvlaeva ülemise teki kohal, teine aga sadamakülje lähedal, pardal olid ülejäänud SPIR-i meeskonnaliikmed. Nad lahkusid kiiresti, saapad tekil kõlisesid ja kogunesid rühmadesse. Seejärel tõusid helikopterid, et ühineda oma kolleegidega parvlaeva jälgides.
  
  Hayden leidis end mõneks sekundiks meeskonnaga näost näkku. "Me teame, kus ta on. Mootoriruum. Lõpetame selle nüüd."
  
  Nad jooksid, adrenaliini pumpas üle jõu, ja siis muutis alligaator allgaator selgelt taktikat allpool.
  
  RPG vilistas läbi õhu, põrkas kokku kopteriga ja plahvatas. Lind kaotas juhitavuse, metall paiskus igas suunas laiali, tuli haaras musta laevakere ja ta kukkus kurnatuna parvlaeva ülemisele tekile.
  
  Käsklusele "Oda jooksmine".
  
  
  PEATÜKK NELIKÜMNEND NELJAS
  
  
  Drake kuulis helikopteri mootori heli muutust ja teadis kontrollimata, et auto kihutab nende poole. Kui sellest veel ei piisaks, oli üle teki leviv röövellik vari täpselt õige.
  
  Jookse või sure.
  
  Ta põrutas õlaga vastu välisust, rebis kogu raami hingedest lahti ja kukkus sealt edasi. Kehad tormasid talle järele, veeresid, venisid, ronid ja tõukasid. Helikopter maandus raskelt, rootorid tulid lahti ja metallkere lagunes laiali. Kõik alates šrapnellidest kuni käepikkuste odadeni lõikas läbi õhu, lõigates selle tükkideks. Parvlaev kõigutas ja oigas, vesi vahutas vasakule ja paremale.
  
  Tulekera tulistas teiste helikopterite suunas, kes asusid kohe kõrvalepõikele, kuna puhas õnn ei lasknud neil kokku põrkuda. Tulejoad lakkusid ülemist tekki, põhjustades uusi tulekahjusid, söestades värvkatte ja metallsambaid ning sulatades värvi. Rootor paindus, kui see tabas Drake'i paremale poole jäävat posti, põrkas kogu hooga ootamatult põranda poole. Teised lendavad mürsud purustasid aknad ja torkasid läbi raami ning üks kohutav piisk läks otse paadi pardast läbi ja läks merele. Drake tundis leekide puudutust, kui kuumus temast läbi läks, vaatas tema õla alla ja nägi kogu meeskonda pikali, isegi Smithi Laureni peal. Plahvatus möödus ja nad vaatasid ülestõusu ja siis viis Alligaator asja täieliku hullumeelsuse tasemele.
  
  Hullus.
  
  Järgmine RPG läks otse läbi paadi enda, lahkudes raketiheitjast ja purustades lennates tekid. Plahvatus kõlas, kui mürsk rebis tekist läbi, saates teele rohkem tulekahjusid ja surmavat prahti. Drake ohkas, kui šrapnellid tema pähe ja õla läbistasid, tundes kergendust, et valu näitas, et ta on ikka veel elus. Võttes hetke hingetõmbeks, vaatas ta ees ootavat uut ümbrust.
  
  Tekil oli räsitud auk. Igal pool oli puuhunnikuid. Suits ja tuli voolasid läbi kunagise suletud keskmise ülemise teki.
  
  "Tee on selge," ütles ta.
  
  "Ainult sinu jaoks!" Lauren peaaegu karjus.
  
  "Siis jää," sülitas Kenzi Dahli õlast sikutades. "Kas sinuga on kõik korras, Thorst?"
  
  "Jah, jah, mul on kõik korras. Lase mul minna".
  
  Drake kõndis pooliku sammuga, ettevaatlikum, kui ta kogu oma elu jooksul mäletada suutis. Tema selja taga olev seltskond tõmbus kokku, teades täpselt, kuhu ta läheb. Viimasel hetkel, nagu ta ootas, ilmus Dal otse tema õla juurde.
  
  "Kas me teeme seda, sõber?"
  
  "Meil on kuradi õigus."
  
  Ja nad hüppasid alla läbi uue augu, jalad ees ja silmad vaenlasi otsimas. Nad põrkasid tugevalt alumisele tekile, veeresid, puutumata ja tõusid treenitud relvadega.
  
  "Puhtalt!" Drake nuttis.
  
  Nende saapad tabasid nende taga olevat kõva tekki.
  
  Kensi tuli viimaseks ja Drake nägi esiteks, et ta oli oma raske sisejope seljast võtnud ja teiseks, et ta oli selle ümber kopteri rootori kolme jala pikkuse osa aluse. Rootslanna poole pöördudes oli ta nägu enesetundeline.
  
  "Nüüd," ütles ta, "mul on relv käes."
  
  "Aidaku jumalad meid."
  
  Nad tormasid ühena laevale, võttes lahingus Ramsese ja Gatori vastu. Praam kiirendas iga hetkega, mis möödus. Samuti kasvas Liberty Island, mis paistis silmapiiril üha suuremaks.
  
  "Kas maniakk ei saa aru, et ta ei jõua kuju juurde?" Kinimaka hingas raskelt.
  
  "Ära ütle seda," ütles Hayden vastu. "Ära ütle seda."
  
  "Oh jah, ma saan aru."
  
  "Nad ei upu seda parvlaeva," kinnitas Dahl neile. "Laht ei ole piisavalt sügav, et neelata... noh, teate mida."
  
  Järgmisel tekil allapoole leidsid nad lõpuks oma saagi. Alligaator valvas ust, samal ajal kui Ramses parvlaeva juhtis. Oma juba väljakujunenud hullumeelsuse järgi on pommitootja välja andnud RPG, mille ta on just selliseks hetkeks ette valmistanud. Drake ei suutnud jätta õhku ahmimata ja karjumata, et kõik varjuksid, ning seejärel jooksis rakett pea kõrgusel läbi parvlaeva keskosa, jättes oma jälgedesse suitsuraja, mida ajendas Alligaatori maniakaalne naer.
  
  "Kas sulle meeldib see nii väga? Kas sa said sellest aru? Me juba sureme!"
  
  Drake vaatas üles ja leidis peaaegu enda kohal Alligatori, kes jooksis raketile järele, kandes endaga raketiheitjat. Rakett lendas ise läbi praami ja väljus tagant õhus plahvatades. Alligaator lükkas raketiheitja Drake'i pea poole.
  
  Yorkshirelane heitus, kui Ramses lõpuks pööras, käsi juhuslikult roolile toetumas.
  
  "Sa oled juba hiljaks jäänud," ütles ta.
  
  Drake lõi Alligaatorit kõhtu, kuid too hüppas tagasi, õõtsudes endiselt oma mahukat relva. Ausalt öeldes viivitas see meeskonnal lisahetke. Keegi ei tahtnud nii lihava pulgaga pihta saada, aga praami sees oli palju ruumi, mis andis Dahlile ja teistele suurema manööverdusvõime. Alligaator urises ja pööras ümber ning jooksis siis otse terroristprintsi Ramsese poole, kes hoidis nüüd käes poolautomaatset püstolit. Drake märkas alligaatori selja külge kinnitatud seljakotti.
  
  "Te ainult viivitate paratamatusega," sõnas Ramses.
  
  Ühe käega pritsis seestpoolt auru, teisega muutis veidi kurssi, sihiks Liberty Islandi poole.
  
  "Kas olete kunagi muretsenud, kuidas elada?" ütles Drake leti tagant. "Bazaar? Lukusta? Keeruline põgenemisplaan? Mis kurat see kõik oli?"
  
  "Ah, basaar oli lihtsalt - kuidas ma peaksin seda ütlema - kaasamüük? Kõigist oma maistest asjadest vabanemine. Loss on hüvastijätt ja tähendab lõppu. Lõppude lõpuks viisid sa mu otse New Yorki. Ja põgenemisplaan on, jah, veidi keeruline, tunnistan seda. Aga kas sa nüüd näed? Sa oled juba hiljaks jäänud. Kell tiksub."
  
  Drake ei teadnud täpselt, mida Ramses mõtles, kuid tagamõte oli selge. Varjutusest välja tulles kallas ta roolikambri kuulidega üle ja jooksis neile järele, oma meeskond lähedal. Ei räägi enam; see oli tema lõppmäng. Ramses koperdas tagasi, tema õlast purskas verd nagu purskkaev. Alligaator karjus, kui kuulid tema kehasse tungisid. Klaas kattis mõlemad terroristid sakiliste pritsmetega.
  
  Drake purustas ukse ja seejärel libises, põrkas raami küljest lahti ja jäi oma õnne kirudes seisma. Dahl hüppas temast üle, Kenzi oli tema kõrval. Need kaks sisenesid roolikambrisse ja tõstsid tapmiseks relvad. Ramses kohtus neile kogu jõuga nagu seitsmejalgne, lihastes hull, irvitades nagu metsik koer; ta tormas sisse ja püüdis neid laiali ajada.
  
  Dahl ei sallinud seda, seistes toorele jõule vastu ja võttes kõik löögid. Kensi tantsis nende mõlema ümber, lüües ohtliku hundina Ramsese külgedele. Radikaalne prints peksis rootslase läbi. Õlaraev pani Dahli värisema. Uskumatult tugevad käed võtsid rootslasel kõrist kinni ja hakkasid pigistama. Käed üles tõstes vabastas Dahl pooleldi haaret ja võttis siis ise ühe; mõlemad mehed kiikusid ja pigistasid teineteist, kuni kumbki ei saanud hingata. Ramses pööras Dahli ümber ja virutas ta tagasi vastu seina, kuid rootslase ainus reaktsioon oli lai naeratus.
  
  Kensi hüppas õhku, tõstes küünarnuki, mille ta suruva jõuga alla tõi, otse Ramsese veritsevale kuulihaavale. Ta ei oodanud kunagi, et üks löök sellise kakluse lõpetab, pussitas ta siis meest kurku isegi siis, kui mees karjus, pannes ta silmad punni.
  
  Siis koperdas Ramses minema, verine ja oksendas. Dahl lasi tal minna, tajudes lõppu. Terroristi pilgud lukustusid rootslasele ja neis polnud kaotuse märke.
  
  "Ma võtan seda hetke kui võiduhetke," kähises ta. "Ja purustada kapitalismi süda."
  
  Ta sirutas käe, nagu tahaks Alligaatorit puudutada.
  
  Dahl tulistas vastu. Kuul tabas Ramsest kõhtu, paiskudes ta tagasi.
  
  Alligaator hüppas ja kukkus Ramsesele peale.
  
  Terroristprintsil õnnestus haarata kukkuva alligaatori selja külge rihmaga kinnitatud seljakott, tema väljasirutatud käsi klammerdus paljastatud sinisest traadist, kui nad mõlemad kokku kukkusid.
  
  Kenzi tormas ettepoole, sihtides traati hoidvat kätt ainsa käepärase relvaga, parima relvaga, mis tal oli, toores katanaga. Tema tera lõi kiiresti maha, lõigates Ramsese käe õla juurest ära, mistõttu terrorist väljendas ülimat üllatust.
  
  Käsi tabas alligaatoriga samal ajal põrandat, kuid sõrmed hoidsid endiselt sinise traadi lahtisest otsast kinni.
  
  "Probleemideta," köhatas Ramses. "Sul oli õigus mind niimoodi rünnata. Kell ei tiksunud. Aga..." Kramp väänas teda, veri voolas kiiresti kõhust, käest ja vasakust õlast.
  
  "See... toimub... praegu."
  
  
  NELJAKÜMNE VIIES PEATÜKK
  
  
  Drake roomas mööda põrandat, veeretades alligaatori kõhuli, kui hull muheles verisele tekile. Dahl langes tema kõrvale, valu, õudus ja eelaimdus oli kirjutatud näkku. Rihm oli kinnitatud, kuid Drake tegi selle kohe lahti ja vabastas seejärel metallkorpuse karedast materjalist.
  
  Taimer seisis nende ees, selle vilkuvad punased numbrid olid sama ähvardavad ja kohutavad kui veri, mis levis mööda põrandat nende põlvede all.
  
  "Nelikümmend minutit," rääkis Hayden esimesena summutatud häälega. "Ära mängi sellega, Drake. Desarmeerige see asi kohe."
  
  Drake keeras juba pommi, nagu eelmiselgi korral. Kinimaka ulatas talle lahtise tarbenoa, mille ta ettevaatlikult liikudes tükkhaaval osadeks võttis, olles ettevaatlik paljudele lõksudele, mida Gatori-taoline pommitegija võib vallandada. Seadet hullu terroristi juurest eemale tõstes heitis ta pilgu Aliciale.
  
  "Ära ütle rohkem," ütles ta, haaras mehel kaenla alt ja tiris ta minema. Sellisele mõrvarile poleks armu.
  
  Kindla käega eemaldas ta pommi esipaneeli. Selle küljes olid mähitud sinised juhtmed, mis venisid murettekitavalt.
  
  "See pole omatehtud pomm," sosistas Dahl. "Ole ettevaatlik".
  
  Drake peatus, et sõpra silmitseda. "Kas sa tahad seda teha?"
  
  "Ja vastutada selle käivitamise eest? Mitte päris. Ei."
  
  Drake hammustas oma alumist huult, olles täielikult teadlik kõigist sellega seotud teguritest. Vilkuv loendus oli pidev meeldetuletus sellest, kui vähe neil aega on jäänud.
  
  Hayden helistas Moore'ile. Kinimaka kutsus sapöörid. Keegi teine helistas NESTile. Kui Drake seadet vaatas, kaaluti kõiki aspekte ja teave voolas kiiresti välja.
  
  "Tõmmake juhtmed uuesti," soovitas Dahl.
  
  "Liiga riskantne."
  
  "Ma arvan, et alligaatori jooksmise järgi otsustades pole seekord liikumisandurit."
  
  "Õige. Ja me ei saa teie haamriideed uuesti kasutada.
  
  "Ahel kokku kukkus?"
  
  "See ongi probleem. Nad kasutasid juba midagi uut - tõrkekindlat traati. Ja see pätt on tõeline. Kui ma selles osalen, võib see toimida.
  
  Alligaator tegi kõrvaltoast ebamaist häält, kui Alicia töötas. Ei läinud kaua, kui ta oma pea läbi katkise ukse pistis. "Ta ütleb, et pommil on võltsimisvastane lüliti." Ta kehitas õlgu. "Aga siis ma arvan, et ta oleks seda teinud."
  
  "Pole aega," ütles Dahl. "Selleks pole kuradi aega."
  
  Drake heitis pilgu taimerile. Neil oli jäänud juba kolmkümmend viis minutit. Ta istus seljale. "Kurat, me ei saa seda riski võtta. Kui kiiresti pommirühm siia jõuab?
  
  "Maksimaalselt viis minutit," ütles Kinimaka, kui helikopterid igale poole parvlaevatekile põrutasid. Teised hõljusid päästjate hüppamisel veidi kõrgemal. "Aga kui nad ei saa teda relvituks teha?"
  
  "Kuidas oleks, kui viskaksime selle lahte?" Lauren soovitas.
  
  "See on hea mõte, kuid see on liiga väike," oli Hayden juba Moore'ilt küsinud. "Reostunud vesi küllastaks linna."
  
  Drake õõtsutas edasi-tagasi, mõtiskledes hullumeelsuse üle ja jäi siis Dahlile silma. Rootslasel oli sama mõte, ta teadis. Tänu pilgule suhtlesid nad vahetult ja lihtsalt.
  
  Me saame hakkama. See on ainus viis.
  
  Me oleksime pimedad. Tulemus on teadmata. Kui alustatud, pole enam tagasiteed. Läksime ühesuunalisele reisile.
  
  Mida kuradit sa siis ootad? Tõuse üles, perseke.
  
  Drake vastas Dahli silmis esitatud väljakutsele ja ajas end sirgu. Sügavalt hingates kinnitas ta vintpüssi, pani püstolid kabuuri ja tõmbas seljakotist tuumapommi. Hayden vaatas teda suurte silmadega, läbitungiva kulmukortsuga.
  
  "Mida kuradit sa teed?"
  
  "Sa tead täpselt, mida me teeme."
  
  "Ohutud vahemaad ei pruugi olla samad. Teie jaoks, ma mõtlen."
  
  "Siis nad seda ei tee." Drake kehitas õlgu. "Kuid me kõik teame, et selle linna päästmiseks on ainult üks viis."
  
  Drake võttis tuumapommi ja Dahl kõndis edasi. Alicia peatas ta veel üheks väärtuslikuks hetkeks.
  
  "Kas sa lahkud pärast ühte suudlust? Ärge laske sellel olla mu elu lühim suhe."
  
  "Ma olen üllatunud, et teil polnud lühemaid."
  
  "Ma annan meelega alla tüübi, kes otsustasin, et mulle meeldib, keda ma keppisin ja kellest siis umbes kaheksa minuti pärast tüdinesin."
  
  "Oh hea. Kohtume siis mõne aja pärast."
  
  Alicia hoidis teda üksi silmadega, hoides ülejäänud keha täiesti paigal. "Tule varsti tagasi".
  
  Hayden puges Drake'i ja Dahli vahele, rääkis kiiresti, edastas Moore'ilt teavet ja hoidis silma peal neil, kes võiksid esmaabi anda.
  
  "Räägitakse, et pommi kandevõime on viis kuni kaheksa kilotonni. Arvestades selle mahtu, kaalu ja kiirust, millega see vajub..." Ta tegi pausi. "Ohutu sügavus on tuhat kaheksasada jalga..."
  
  Drake kuuletus, kuid suundus lähedalasuvast trepist üles ülemisele korrusele. "Me vajame kiireimat helikopterit, mis teil on," ütles ta lähenevale piloodile. "Pole kurat. Ei mingit virisemist. Andke meile lihtsalt need neetud võtmed."
  
  "Me ei ole-"
  
  Hayden katkestas. "Jah, kaheksasada jalga, et neutraliseerida kogu see kiirgus vastavalt NEST-i käsule. Kurat, sa pead olema 80 miili rannikust.
  
  Drake tundis, et pommi metallkorpus libises kergelt läbi tema sõrmi katva higi. "Kolmekümne minuti pärast? Seda ei juhtu. Mis sul veel on?"
  
  Hayden muutus kahvatuks. "Ei midagi, Drake. Neil pole midagi."
  
  "Nüüd hakkab see kelk hea välja nägema," kommenteeris Dahl.
  
  Drake nägi, kuidas Alicia mööda kihutas, suundus ülemisele tekile ja vaatas merele. Mida ta sealt väljast otsis?
  
  Piloot lähenes, Bluetooth-seade kiivri põhjas vilkus. "Meil on sõjaväe kiireim neetud helikopter," tõmbas ta. "Bell SuperCobra. Kakssada miili tunnis, kui teda lükata.
  
  Drake pöördus Haydeni poole. "Kas see toimib?"
  
  "Ma arvan, et jah". Ta tegi peast peast aritmeetilisi arvutusi. "Oota, see ei saa tõsi olla."
  
  Drake haaras tuumapommist kinni, punased numbrid ikka vilkusid, Dahl tema kõrval. "Lähme!"
  
  "Kaheksakümmend miili," ütles ta joostes. "Jah, sa saad hakkama. Aga see jätab sulle ainult... kolm minutit, et sealt põrgust välja saada. Sa ei pääse plahvatusalast!
  
  Drake lähenes Super Cobrale kiirust aeglustamata, vaadates siledaid halle kujundeid, torne, kolmetorulisi kahureid, raketiväljakuid ja Hellfire'i kanderakette.
  
  "Aitab," ütles ta.
  
  "Drake," peatas Hayden ta. "Isegi kui viskate tuumapommi ohutult maha, hävitab plahvatus teid."
  
  "Siis lõpetage meie aja raiskamine," ütles yorkshirelane. "Kui just sina või Moore või keegi teine teie peas teist teed ei tea?"
  
  Hayden kuulas andmeid, nõuandeid ja luureandmeid, mida Moore pidevalt edastas. Drake tundis, kuidas parvlaev loksulistel lainetel õõtsub, nägi lähedalt Manhattani siluetti, tajus isegi inimeste sipelgalikku saginat, kes juba oma ellu naasevad. Sõjalaevad, kiirkaatrid ja helikopterid olid kõikjal, mida juhtisid paljud, kes annaksid oma elu selle päeva päästmiseks.
  
  Kuid see kõik taandus kaheks.
  
  Drake ja Dahl astusid Super Cobra pardale, saades lahkuvalt piloodilt juhtseadmete avariikursuse.
  
  "Ilusat reisi teile," ütles ta lahkudes. "Ja palju õnne".
  
  
  NELJAKÜMNE KUUES PEATÜKK
  
  
  Drake ulatas tuumapommi Dahlile kerge naeratusega näol. "Mõtlesin, et võiksite seda au teha, semu."
  
  Rootslane võttis pommi üles ja ronis kopteri taha. "Ma ei ole kindel, kas saan teid usaldada sirgjoonel sõitma."
  
  "See ei ole auto. Ja ma tõesti usun, et oleme juba kindlaks teinud, et suudan sõita paremini kui sina.
  
  "Miks on see? Ma ei mäleta seda nii."
  
  "Ma olen inglane. Sa ei ole selline."
  
  "Ja mis on rahvusel sellega pistmist?" Dahl libises toolile.
  
  "Põlvnemine," ütles Drake. "Stuart. Hamilton. Jaht. Nupp. Hill. Ja palju muud. Rootsi oli vormel 1 võidule kõige lähemal, kui Soome saavutas esikoha.
  
  Dahl naeris, pandles kinni ja asetas musta metallkorpuse põlvedele ning sulges ukse. "Ära räägi nii kõvasti, Drake. Pomm võib olla varustatud jama anduriga.
  
  "Siis oleme juba perses."
  
  Käigukangi tõmmates tõstis ta kopteri praamilt eemale, olles veendunud, et üleval on taevas selge. Päikesevalgus välgatas tagant ja põrkas tagasi linna miljonitelt peegeldavatelt pindadelt, andes talle väikese meeldetuletuse, miks nad seda teevad. Teki alt vaatasid talle üles näod, paljud neist tema sõbrad ja perekond, meeskonnakaaslased. Kenzi ja Mai seisid õlg õla kõrval, näod ilmetud, kuid iisraellane pani ta lõpuks naeratama.
  
  Ta koputas kella ja ütles ainult huultega: Liiguge kurat kaugemale.
  
  Aliciat polnud kusagil näha ja ka Beau'd mitte. Drake saatis sõjaväehelikopteri madalal üle lainete otsekursile üle Atlandi ookeani. Tuuled ristusid nende tee ja päikesevalgus vilkus igal veereval lainetusel. Horisondid laiusid igas suunas, helesiniste taevakaared võistlesid aukartust äratavate merede avarustega. Eepiline horisont nende taga kadus, kui minutid ja sekundid lähenesid aeglaselt nullile.
  
  "Viisteist minutit," ütles Dahl.
  
  Drake vaatas odomeetrit. "Täpselt graafikus."
  
  "Kui palju meil aega jääb?"
  
  "Kolm minutit," tõstis Drake käe. "Pluss või miinus."
  
  "Kui palju see on miilides?"
  
  "Kakssada miili tunnis? Umbes seitse."
  
  Dahl näitas oma näol lootust. "Pole paha".
  
  "Ideaalses maailmas," kehitas Drake õlgu. "Ei sisalda pöördemanöövreid, kiirendamist, hai rünnakut. Mida kuradit nad meid seal veel viskasid."
  
  "Kas sellel asjal on täispuhutav?" Dahl vaatas ringi, sõrmed tugevalt tuumapommist kinni hoides.
  
  "Kui see juhtub, siis ma ei tea, kus." Drake vaatas kella.
  
  Kaksteist minutit plahvatuseni.
  
  "Ole valmis".
  
  "Alati niimoodi."
  
  "Vean kihla, et te ei oodanud täna ärgates seda teha."
  
  "Mida? Kas visata tuumapomm Atlandi ookeani, et päästa New York? Või rääkida teiega silmast silma, kui olete merejalaväe helikopteris?
  
  "Noh, mõlemad."
  
  "Esimene osa tuli mulle meelde."
  
  Drake raputas pead, suutmata oma naeratust varjata. "Muidugi juhtus. Sa oled Thorsten Dahl, suur kangelane."
  
  Rootslane vabastas tuumapommi haardest vaid sekundiks, et panna käsi Drake'i õlale. "Ja sina oled Drake, Matt Drake, kõige hoolivam inimene, keda ma kunagi tundnud olen. Pole tähtis, kui kõvasti sa üritad seda varjata."
  
  "Kas olete valmis selle tuumapommi viskama?"
  
  "Muidugi on, sa põhjamaa idioot."
  
  Drake sundis helikopterit sukelduma, nina ees halli paisutusse. Dahl keeras tagaukse lahti ja pöördus parema asendi saamiseks. Õhuvool sööstis läbi Super Cobra. Drake hoidis juhtkangi tugevamalt kinni ja vajutas pedaale, jätkates kiiret kukkumist. Dahl liigutas tuumapommi viimast korda. Lained tõusid, põrkasid kokku ja saatsid nende poole kaootilisi pritsmeid, mis vilkusid valge vahuga, mida läbis päikesevalguse teemantsäde. Kõiki lihaseid pingutades tõmbas Drake end lõpuks kõvasti püsti, sirutas oma halo ja pööras pead, et vaadata, kuidas Dal metallist korpusega ülima hävitava relva uksest välja viskab.
  
  See kukkus lainetesse, pöörlev pomm, mis sattus kergesti vette, kuna see vabastati madalal kõrgusel. See on veel üks kindel viis tagada, et võltsimiskindel andur jääks neutraalseks. Drake tõmbas nad kohe kokkupõrkest eemale, sõites lained nii madalale, et need ületasid tema libisemise, raisamata aega kõrguse tõusmisele ja andes kopterile katastroofi korral vähem ruumi kukkuda.
  
  Dahl vaatas oma kella.
  
  Kaks minutit.
  
  "Pane jalg alla."
  
  Drake kordas peaaegu, et ta tegelikult ei juhtinud autot, vaid keskendus selle asemel, et lind võimalikult kiiresti kätte saada, teades, et rootslane võtab lihtsalt survet maha. Nüüd taandus kõik sekunditeks - aeg enne tuumaplahvatust, miilid, mille jooksul nad plahvatuse raadiusest eemaldusid, nende eluiga.
  
  "Kaheksateist sekundit," ütles Dahl.
  
  Drake valmistus põrguks. "See oli tore, sõber."
  
  Kümme... üheksa...
  
  "Kohtumiseni, Yorkie."
  
  Kuus... viis... neli...
  
  "Mitte siis, kui ma näen su lolli..."
  
  Null.
  
  
  NELJAKÜMNE SEITSMES PEATÜKK
  
  
  Drake ja Dahl ei näinud esialgsest veealusest plahvatusest midagi, kuid nende selja tagant merest välja pursanud tohutust veeseinast piisas, et nende süda puperdama panna. Vedel seenepilv, mis tõuseb tuhandeid jalgu õhku, varjates kõike muud, tormab atmosfääri poole, justkui üritaks päikest ennast ära uputada. Pihustusroosi kuppel, lööklainete eelkäija, kerapilv, kõrged pinnalained ja aluslaine, mis tõuseks üle viiesaja meetri kõrgusele.
  
  Lööklainet ei saanud peatada, see oli inimese loodud loodusjõud, energeetiline lagunemine. See tabas kopteri selga nagu haamrilöök, jättes Drake'ile mulje, et teda tõukas kurja hiiglase käsi. Peaaegu kohe sukeldus kopter, tõusis ja pöördus seejärel küljele. Drake'i pea tabas metalli. Dahl klammerdus külge nagu kaltsunukk, keda tige koer loopis.
  
  Helikopter värises ja veeres, seda raputas lõputu plahvatus, dünaamiline laine. See pöörles ikka ja jälle, selle propellerid aeglustusid, keha kõikus. Tema selja taga kerkis jätkuvalt tohutu veekardin, mida ajendas titaanlik jõud. Drake nägi vaeva, et teadvusel püsida, loobudes igasugusest kontrollist oma saatuse üle ja püüdes lihtsalt kinni hoida, jääda valvsaks ja terviklikuks.
  
  Aeg ei olnud enam oluline ja nad võisid plahvatuslaine sees tundide kaupa kreeni ja jalaga lüüa, kuid alles siis, kui see möödus ja nad avastasid end selle lainega sõitmas, said selgeks selle hävitava jõu tegelikud tagajärjed.
  
  Helikopter sööstis peaaegu tagurpidi Atlandi ookeani poole.
  
  Kontrolli kaotades valmistus Drake kokkupõrkeks, teades, et isegi kui nad katastroofi üle elasid, pole neil päästeparve, päästeveste ega päästmislootust. Säilitades millegipärast piisavalt teadlikkust, et kallist elu edasi hoida, vaatas ta, kuidas nad ookeani sukeldusid.
  
  
  PEATÜKK NELIKÜMNE KAheksas
  
  
  Alicia nägi, kuidas Drake lõi oma peas ühenduse umbes kolm sekundit pärast teda. Dahl ka. Poisid olid aeglased, kuid ta ei öelnud kunagi. Palju parem oli mõnda asja varuks hoida. Nagu teised aru said ning Hayden pöördus nõu saamiseks Moore'i ja tema valitsuskaaslaste poole, tabas Aliciat saatuslik teadmine, et ohutute vahemaade seadus põhjustab neile kõigile järgmise poole tunni jooksul suuri kannatusi. Sel ajal, kui Drake töötas helikopteri juhtimise nimel, pööras Alicia pilgu ja tähelepanu mujale.
  
  Ta teadis seda, et kopter kukub alla, nii et ilmselge valikul seda teise linnuga jälgida polnud mõtet. Aga kui tema helikopter lendaks kakssada miili tunnis...
  
  Alicia võttis Beau kõrvale, selgitas oma plaani ja leidis seejärel sõduri, kes tutvustas neid USA rannavalve esindajale.
  
  "Mis on teie kiireim laev?"
  
  Selleks ajaks, kui Drake eemaldus, oli Alicia teki all ja hüppas kiiruga ümberehitatud Defender-klassi lõikurile, saavutades kiiruse üle kaheksakümne miili tunnis. Nagu üks lambameeskonnast tunnistas, tegid nad mõningaid muudatusi, mis võisid, aga ei pruukinud tõsta paadi kiirust üle saja. Kui Alicia rääkis neile vaid mõne lühikese sõnaga, mida ta teha tahab, nõudis iga kohalviibiv mees jäämist ja abi.
  
  Mõni minut hiljem möirgas Defender minema, lõigates oma jäiga kerega läbi lainete, püüdes vähendada lõhet vältimatu plahvatuse ja nende saabumise aja vahel.
  
  Nagu Alicia neile ütles: "Me liigume tuumaplahvatuse poole, poisid. Hoidke oma ploomidest kinni."
  
  Ja kas nad said sellest aru või mitte, püüdis meeskond paadist maksimaalset kiirust välja. Lainetel sõites ja neile väljakutseid esitades andis Defender klassi paat endast kõik, mis tal oli. Valgete sõrmede ja näoga Alicia hoidis salongi piirdest kinni ja vaatas läbi akende. GPS joonistas kopteri kursi, salvestades selle transpondri signaali. Laeva meeskond arvestas pidevalt ajavahega, öeldes, et oli vahe kahandanud kahekümnele minutile, seejärel kaheksateistkümnele.
  
  Seitseteist.
  
  Ikka liiga pikk. Alicia haaras rööpast ja võpatas, kui Beau ta õlast kinni haaras.
  
  "See toimib," ütles ta. "Me päästame selle päeva."
  
  Paat kihutas nii kiiresti kui suutis, kihutavat kopterit taga ajades, mõlemad ajasid kummalisel kombel taga lähenevat plahvatust, mida veel ei olnud. Horisont oli pidevalt muutuv joon, mitte kunagi sirge. Meeskond higistas, nägi vaeva ja süvenes oma teadmiste sügavustesse. Paat oli sisenemas kaardistamata territooriumile, mootorid olid nii võimsad, et tundusid olevat elus.
  
  Kui kapten Alicia poole pöördus, nägi ta juba silmapiiril spiraalpilve, mitte liiga kaugel, kuid palju kaugemal kui Drake'i ja Dahli helikopter. Kiirenev Defender jooksis üle ühe suure veepritsme, nägi lähenevat lööklaine, tabas seda ja murdis läbi, raputades iga polti, mis selle konstruktsiooni hoidis. Eemal oli näha tohutu valge veerõngas, vaatepilt läks isegi Alicial hetkeks hinge.
  
  Aga ainult hetkeks.
  
  "Liikuge," õhkas ta, olles teadlik, et Drake ja Dal põrkavad nüüd peaaegu kindlasti vaenulikku vette. "Liiku, liigu, liigu!"
  
  
  * * *
  
  
  Õnnetuspaika jõudmiseks kulus veel kolmteist minutit. Alicia oli valmis, päästevest keha külge kinnitatud ja teine käes. Bo oli tema kõrval koos enam kui poole tosina meeskonnaliikmega ja uuris oma silmadega vett. Esimene praht, mille nad leidsid, oli sõukruvi laba ujuv tükk, teine oli täispikk libisemine. Pärast seda ilmusid need osad, mis ei vajunud, sagedamini, möödudes kobaras.
  
  Aga ei Drake ega Dahl.
  
  Alicia vaatas lainetele, seistes ereda päikese käes, kuid elades kõige pimedamas põrgus. Kui saatus otsustas, et need kaks kangelast suudavad New Yorgi päästa ja plahvatuse ellu jääda, kuid Atlandi ookeanis kaduma minna, polnud ta kindel, et saab sellega hakkama. Minutid möödusid. Vrakk hõljus mööda. Keegi ei öelnud sõnagi ega liigutanud end tolligi. Vajadusel jäävad nad ööseks.
  
  Raadio praksus pidevalt. Haydeni küsiv hääl. Siis on Moore ja Smith teisel real. Isegi Kensi võttis sõna. Hetked möödusid segaduse ja kasvava õuduse aegluubis. Mida kauem see kestis...
  
  Beau seisis kikivarvul ja märkas, et midagi tõusis mööda lainet üles. Ta juhtis sellele tähelepanu ja esitas küsimuse. Siis nägi seda ka Alicia, kummaline must mass aeglaselt liikus.
  
  "Kui see on Kraken," sosistas ta põhimõtteliselt, saamata isegi aru, mida ta ütles. "Ma lahkun siit."
  
  Kapten juhtis paadi selles suunas, aidates vormil keskenduda. See võttis paar minutit ja triivis veidi, kuid kui Alicia silmi kissitas, nägi ta, et tegemist on kahe kehaga, mis olid kokku seotud, et need ei ähmastuks, ja veel ujuva piloodiistme külge. Lahing veepeale astumise ja sukeldumise vahel näis kalduvat viimase poole, nii et Alicia ärgitas kaitsjat kiirustama.
  
  Ja ta hüppas üle parda.
  
  Pidevalt ujudes haaras ta põrkavast massist kinni ja kiigutas seda, püüdes sellest aru saada. Kellegi nägu pöördus.
  
  "Dal. Kas sinuga on kõik korras? Kus on Drake?
  
  "Hoian oma mantlitest kinni. Nagu alati."
  
  Kui vool Dahli vees ümber pööras, tuli nähtavale teine nägu, mis nõjatus vastu teise jope selga.
  
  "Noh, teil on kahekesi pagana mugav koos olla," protesteeris Alicia võlts. "Pole ime, et sa abi ei kutsunud. Kas anname teile veel kümme minutit?"
  
  Drake'i värisev käsi tõusis veest. "Isegi mitte üksi. Mulle tundub, et olen alla neelanud pool verist ookeani.
  
  "Ja ma arvan, et me läheme alla," õhkas Dahl hetked enne seda, kui piloodiiste libises tagasi ja pea kadus vee alla.
  
  Rannavalve lõikur tuli nii lähedale kui julges. "Kas nendega on kõik korras?" hüüdsid hääled.
  
  Alicia lehvitas. "Nendega on kõik korras. Värbad lihtsalt lollitavad."
  
  Siis libises vee alla ka Drake.
  
  "Mmm," vaatas Alicia talle otsa. "Tegelikult..."
  
  
  PEATÜKK NELJAKÜmmend Üheksa
  
  
  Seejärel maailm kohanes, juhtunu õudusest šokeeritud, kuid kahjuks harjus ka sellega. Nagu USA 1960. aastatel üksikasjalikult kirjeldas, oli vaid aja küsimus, millal mõni terrorist ühes maailma suurimas linnas tuumapommi lõhas. Nad töötasid välja isegi dokumendi ja sellele vastuse - riikliku reageerimise stsenaariumi number üks.
  
  Kui haavatumad, muljutud, valutavamad ja kaebavad inimesed oleksid kogunenud, et arutada tagajärgi ja New Yorgi ebaõnnestumisi üle vaadata, poleks seda kunagi tunnistatud. President, sisejulgeoleku direktor ja New Yorgi linnapea võtsid aga selle meeskonna, SPIRi ja mitmete teistega ühendust.
  
  Alicia kavatses selle üle alati kurta. "Ja kõik, mida ma tõesti tahtsin, oli kõne Lawrence'ilt."
  
  "Fishburne?" küsis Drake.
  
  "Ära ole rumal. Jennifer muidugi."
  
  "Kas ta võiks su minult varastada?"
  
  Alicia naeris. "Silmapilgu jooksul."
  
  "Noh, alati on tore teada, kelle poolel sa oled."
  
  "Kui soovite, võin teile kirjutada parimate kandidaatide nimekirja."
  
  Drake viipas käega, püüdes ikka veel toibuda nende jagatud suudlusest. See juhtus kohe pärast suurt stressi, elu tähistamist, kuid see tekitas temas emotsioone, vanu emotsioone, mida ta arvas juba ammu surnud olevat. Praeguse seisuga oli palju muid asju, millele mõelda - Mai ja Bo pealik nende hulgas.
  
  Kuid elu ei pidurdunud ainult sinu pärast, mõtles ta. Kuigi paljud ootasid seda, tulid suurepärased võimalused enamasti vaid korra. Nendest ilmajäämine tähendas tavaliselt eluaegset kahetsust, mitte kunagi teada. Mööda lastud võimalus pole kunagi käest lastud võimalus.
  
  Parem on proovida ja ebaõnnestuda, kui mitte kunagi proovida.
  
  Alicia oli keeruline nagu päikesesüsteem, kuid isegi tema oli laevatatav. Ta lülitas oma mõtted hetkeks välja, olles endiselt füüsiliselt ja vaimselt nõrk kogu selle päeva ja tegelikult ka viimaste nädalate stressist. Tema sõbrad istusid tema ümber ja nautisid einet ühes New Yorgi parimas Itaalia restoranis. Agent Moore rentis kogu ruumid Homelandi kulul, tänutäheks meeskonnale ja lukustas need sisse.
  
  "Mis iganes juhtub," ütles ta. "Ma ei taha, et te kiirustaksite seda takistama."
  
  Drake hindas seda.
  
  Ja meeskond hindas suurepärast toitu, pingevaba õhkkonda ja pikka pausi pärast nii palju stressi. Istmed olid pehmed, tuba oli soe ja personal oli vaevumärgatav. Dahl oli riietatud valgesse särki ja mustadesse pükstesse, mis olid Drake'i jaoks peaaegu tundmatud, sest ta oli harjunud teda lahinguvarustuses nägema. Siis aga riietati ta sarnaselt, asendades püksid usaldusväärsete Levi teksapükstega.
  
  "See ei näe välja nagu Bond," märkis Dahl.
  
  "Ma ei ole James Bond."
  
  "Siis lõpetage ülemõtlemine ja püüdke näida keerukam iga kord, kui Alicia mööda läheb. Ta juba teab, et sa oled lihtsalt Yorkshire'i dv..."
  
  "Ma arvan, et sul on aeg puhkusele minna, semu. Kui te ei suuda otsustada, kuhu minna, kutsun teid hea meelega järgmisel nädalal." Ta tõstis rusika üles.
  
  "Ja siin on minu tänu teie elu päästmise eest."
  
  "Ma ei mäleta seda. Ja kui ma seda ei mäleta, siis pole seda kunagi juhtunud.
  
  "Väga sarnane sellele, kui sa suureks kasvasite."
  
  Bo ja May istusid kõrvuti, prantslane nautis sööki ja rääkis, kui temaga räägiti; jaapanlanna paistis kohatu, kahe maailma vahele jäänud. Drake mõtles, mida ta tegelikult tahab ja kus on tema tõeline koht. Mõnel hetkel nägi ta naises tuld, mis julgustas teda tema eest võitlema, mõnel hetkel - kahtlust, mis sundis teda vaikima, endasse sukelduma. Loomulikult ei suutnud nad neljakesi päevaga midagi lahendada, kuid ta nägi midagi lähenemas, mis tumestas eesolevat silmapiiri.
  
  Väga sarnane tuumaplahvatusega, mille tunnistajaks ta eile oli.
  
  Smith ja Lauren olid nüüd üks. Võib-olla kannustas neid Drake'i ja Alicia suudlus või võib-olla nende hävitamine. Mõlemal juhul ei raisanud nad sellele mõeldes enam päevagi. Hayden ja Kinimaka istusid koos ja Drake mõtles, kas ta näeb midagi enamat kui nendevaheline meeter, midagi tähendusrikkamat. See oli rohkem seotud kehakeelega kui miski muu, kuid ta oli sel ajal vaimselt kurnatud ja tekitas selle väsimuse.
  
  "Homseni," tõstis ta klaasi, "ja järgmise lahinguni."
  
  Joogid kurnati ja söömine jätkus. Kenzi otsustas kogu rühmaga rääkida pärast seda, kui pearoog oli söödud ja enamus oli tooli tahapoole toetudes, sügavas rahulolevas unes.
  
  "Mis mul viga on?" - ta küsis. "Kas mu saatus on tõesti nii ebakindel?"
  
  Hayden nihkus ja teda ümbritses taas juhtimismantel. "Olen teiega aus ja kindlasti hindate seda. Pole midagi, mida ma rohkem tahaksin, kui hoida sind vangikongist eemal, Kensi, aga ma pean ütlema - ma ei kujuta ette, et see juhtuks.
  
  "Ma võiksin lahkuda."
  
  "Ma ei saanud sind peatada," tunnistas Hayden. "Ja ma ei tahaks. Kuid teie Lähis-Idas sooritatud kuriteod," tegi ta grimassi, "on pehmelt öeldes häirinud paljusid võimsaid inimesi. Mõned neist on ameeriklased.
  
  "Tõenäoliselt samad mehed ja naised, kellele ma muid esemeid ostsin."
  
  "Hea tähelepanek. Aga see ei aidanud."
  
  "Siis ma liitun teie meeskonnaga. Alusta puhtalt lehelt. Jookse blondi gaselli kõrvale, kelle nimi on Torsten Dahl. Olen nüüd sinu oma, Hayden, kui annad mulle võimaluse oma võlg kustutada.
  
  SPEAR-i meeskonna juht pilgutas kiiresti silmi, kui Kenzi siiras avaldus talle jõudis. Drake lämbus veega teist korda kahe päeva jooksul. "Ma ei pidanud Dalist kunagi gaselliks. Isegi rohkem-"
  
  "Ära ütle seda," hoiatas rootslane veidi piinliku ilmega.
  
  Alicia jälgis iisraellast hoolikalt. "Ma ei ole kindel, kas ma tahan selle litsaga töötada."
  
  "Oh, ma olen sinu vastu hea, Miles. Hoia end käpuli. Ma võiksin sulle õpetada, kuidas lüüa lööki, mis tegelikult valutab.
  
  "Võib-olla pean ka praegu teie juurde jääma," rääkis Bo. "Kui Tyler Webb on tuules ja Tomb Raider, pole mul kusagil mujal olla."
  
  "Aitäh," nurises Drake. "Mõtleme selle üle ja saadame teile väga lühikese vastuskirja."
  
  "Head inimesed on sellesse meeskonda alati teretulnud," ütles Hayden. "Niikaua, kui nad mängivad meie teistega hästi. Olen kindel, et Beau on suurepärane täiendus.
  
  "Noh, ma tean, et tal on suur eelis," ütles Alicia mõtlikult. "Kuigi ma pole kindel, et see meeskonnaga hästi mängiks."
  
  Mõni naeris, mõni mitte. Öö muutus ja hääbus ning ometi langesid New Yorgi päästnud sõdurid heas seltskonnas ja heade lugude keskel rõhu alt. Linn ise tähistas nendega, kuigi enamik selle elanikest ei teadnud kunagi, miks. Õhku tungis karnevali tunne. Pimeduses ja siis päikesetõusul elu jätkus.
  
  Kui uus päev koitis, läks meeskond oma teed, naases oma hotellituppa ja leppis kokku kohtuma pärastlõunal.
  
  "Kas olete valmis teist korda võitlema?" Dahl haigutas Drake'ile, kui nad värskesse uude hommikusse kõndisid.
  
  "Sinu kõrval?" Drake mõtles rootslase üle nalja visata ja meenutas siis kõike, mida nad olid läbi elanud. Mitte ainult täna, vaid alates päevast, mil nad kohtusid.
  
  "Alati," ütles ta.
  
  
  LÕPP
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Odini luud
  
  
  PÜHENDUS
  
  
  Tahaksin pühendada selle raamatu oma tütrele,
  
  Kira,
  
  lubab pidada
  
  ja veel palju kilomeetreid ees...
  
  Ja kõigile, kes on mind kunagi minu kirjutamisel toetanud.
  
  
  1. osa
  Ma pole kunagi tahtnud sõda alustada...
  
  
  ÜKS
  
  
  
  YORK, Inglismaa
  
  
  Pimedus plahvatas.
  
  "See on see". Matt Drake heitis pilgu pildiotsijasse ja püüdis vaatemängu eirata ning jäädvustada pilti, kui veidrasti riietatud modell tema poole mööda catwalk'i varitses.
  
  Ei ole lihtne. Aga ta oli professionaal või vähemalt püüdis olla. Keegi pole kunagi öelnud, et üleminek SAS-i sõdurist tsiviilisikuks oleks lihtne ja ta oli viimased seitse aastat vaeva näinud, kuid foto tundus tabavat tema sees õiget hinge.
  
  Eriti täna õhtul. Esimene modell lehvitas ja naeratas kergelt üleolevalt ning kõndis seejärel sujuvalt muusika ja rõõmuhõiske saatel minema. Drake jätkas kaamera klõpsamist, kui Ben, tema kahekümneaastane öömajaline, hakkas talle kõrva karjuma.
  
  "Saade ütleb, et see oli Milla Yankovic. Ma arvan, et olen temast kuulnud! Tsiteerin: "šikk disainermodell Freya". Vau, kas see on Bridget Hall? Kogu selle viikingivarustuse all on raske öelda.
  
  Drake ignoreeris kommentaari ja jätkas oma mängu, osaliselt seetõttu, et ta polnud kindel, et tema noor sõber nii-öelda nööri tõmbas. Ta jäädvustas elavaid pilte kassi kõnnakust ja hajutatud valgusemängust rahvahulgas. Modellid olid riietatud viikingite kostüümidesse, mida komplekteerisid mõõgad ja kilbid, kiivrid ja sarved - retrokostüümid, mille disainis maailmakuulsa disainer Abel Frey, kes õhtu auks täiendas uue hooaja moodi Skandinaavia lahinguülikonnaga.
  
  Drake pööras oma tähelepanu kasside jalutuskäigu peale ja tänase pidustuse objektile - hiljuti avastatud reliikviale, mis kannab ambitsioonikalt nime "Odini kilp". Äsja avastatud kilp, mis on pälvinud laialdast tunnustust kogu maailmas, on juba tunnistatud Põhjamaade mütoloogia suurimaks leiuks ja pärineb tegelikult ammu enne viikingite ajaloo algust.
  
  Kummaline, ütlesid eksperdid.
  
  Sellele järgnenud mõistatus oli tohutu ja intrigeeriv ning äratas kogu maailma tähelepanu. Kilbi väärtus tõusis alles siis, kui teadlased liitusid reklaamitsirkusega pärast seda, kui selle koostises avastati klassifitseerimata element.
  
  Viieteistkümneminutilise kuulsuse järele näljas nohikutel võttis sõna tema isiksuse küüniline pool. Ta raputas selle maha. Ükskõik kui palju ta selle vastu võitles, küünilisus, mis oli tema osaks saanud, kui ta oli leseks jäänud, õitses kui mürgine roos alati, kui ta oma vahi alla lasi.
  
  Ben tõmbas Drake'i käest, muutes tema kunstilise kompositsiooni järsult täiskuu pildiks.
  
  "Oih". Ta naeris. "Vabandust, Matt. See on päris maitsev. Peale muusika... see on jama. Nad võiksid mõnesaja naela eest mu bändi palgata. Kas usute, et Yorkil õnnestus midagi nii hämmastavat kätte saada?
  
  Drake lehvitas kaameraga õhus. "Ausalt? Ei." Ta tundis Yorki linna nõukogu nende korrumpeerunud ideedega. Tulevik on minevikus, nii öeldakse. "Aga vaata, York maksab teie üürileandjale paar naela modellide pildistamise eest, mitte septembri öist taevast. Ja teie bänd on nõme. Nii et jahuta maha."
  
  Ben pööritas silmi. "Kurat? Unemüür kaalub isegi praegu paljusid ettepanekuid, mu sõber.
  
  "Püüan keskenduda headele mudelitele." Drake oli tegelikult keskendunud Kilbile, mida valgustasid kassi jalutuskäigu tuled. See koosnes kahest ringist, sisemine oli kaetud iidsete loomakujutistega ja välimine oli segu loomade sümbolitest.
  
  Väga müstiline, mõtles ta. Suurepärane kuivatatud puuviljade ja pähklite jaoks.
  
  "Armas," sosistas ta, kui modell mööda kõndis, ja tabas digifilmis nooruse ja vanuse kontrasti.
  
  Kassiväljak paigaldati kiiresti Yorki kuulsa Jorviki keskuse - viikingite ajaloomuuseumi - kõrvale, pärast seda, kui Rootsi rahvuslik antiigimuuseum andis septembri alguseks lühilaenu. Ürituse tähtsus kasvas plahvatuslikult, kui superstaari disainer Abel Frey pakkus välja näituse avamise tähistamiseks kassidega jalutamise ürituse.
  
  Teine modell ajas improviseeritud plaatidel tempot kassi näoilmega, kes otsis oma igaõhtust koorekausi. Sa idioot, küünilisus on taas tõusnud. See oli staari kuradi paradigma, kes pidi esinema tulevases tõsielusaate "kuulsuste" saates ning kelle kohta Twitteris ja Facebookis säutsus miljon õlut joovat ja kümme päevas suitsetavat idiooti.
  
  Drake pilgutas silmi. Ta oli ikka kellegi tütar...
  
  Prožektorid pöörlesid ja laiusid üle öötaeva. Ere valgus, mis peegeldus poe esiküljelt esikaanele, rikkus selle väikese kunstilise aura, mille Drake oli suutnud luua. Cascada segav tantsumuusika ründas ta kõrvu. Issand, mõtles ta. Bosnias olid tunded lihtsamad kui siin.
  
  Rahvas kasvas. Vaatamata oma tööle võttis ta hetke, et vaadata enda ümber olevaid nägusid. Paarid ja pered. Sirged ja homoseksuaalsed disainerid, kes loodavad oma iidolile pilgu heita. Inimesed uhketes riietes, lisades karnevali atmosfääri. Ta naeratas. Tuleb tunnistada, et tung valves olla oli neil päevil nüristunud - armee lahinguvalmidus oli möödas -, kuid mõningaid vanu sensatsioone tundis ta siiski. Keerulises mõttes olid nad jõudu kogunud pärast seda, kui tema naine Alison suri kaks aastat varem pärast tema juurest lahkumist, vihane ja südamevalu, teatades, et ta võis SAS-ist lahkuda, kuid SAS ei lahku teda kunagi. Mida kuradit see üldse tähendas?
  
  Aeg on vaevalt valu puudutanud.
  
  Miks ta kukkus? Kas see oli teelt halb peegeldus? Halb otsustus? Pisarad silmis? Tahtlik? Vastus, mis jääks temast igaveseks kõrvale; kohutav tõde, mida ta kunagi teada ei saa.
  
  Iidne imperatiiv tõi Drake'i tagasi olevikku. Midagi meenus tema armee aegadest - kauge kopk-kop, ammu unustatud... nüüd vanad mälestused... kop....
  
  Drake raputas udu maha ja keskendus kasside jalutuskäigule. Kaks modelli korraldasid Odini kilbi all võltslahingu: ei midagi suurejoonelist, lihtsalt reklaammaterjal. Rahvas juubeldas, telekaamerad vulisesid ja Drake klõpsis nagu derviš.
  
  Ja siis kortsutas ta kulmu. Ta lasi kaamera alla. Tema loid, kuid mitte lagunenud sõdurimõistus tabas seda kauget koputust, koputust uuesti ja mõtles, miks pagana kaks sõjaväehelikopterit sündmuskohale lähenevad.
  
  "Ben," ütles ta ettevaatlikult, esitades ainsa küsimuse, mis pähe tuli, "kas sa kuulsid oma uurimise ajal ootamatutest külalistest täna õhtul?"
  
  "Vau. Ma arvasin, et sa ei märganud. Noh, nad säutsusid, et Kate Moss võib esineda.
  
  "Kate Moss?"
  
  Kaks helikopterit, heli, mille treenitud kõrv eksimatult ära tunneb. Ja mitte ainult helikopterid. Need olid Apache ründehelikopterid.
  
  Siis läks kogu põrgu lahti.
  
  Kopterid lendasid pea kohal, tegid ringi ja hakkasid üheskoos hõljuma. Rahvas juubeldas entusiastlikult, oodates midagi erilist. Kõik pilgud ja kaamerad pöördusid öötaeva poole.
  
  Ben hüüdis: "Vau..." Aga siis helises ta mobiiltelefon. Tema vanemad ja õde helistasid pidevalt ning tema, kullast südamega peremees, vastas alati.
  
  Drake on harjunud lühikeste perepuhkudega. Ta uuris hoolikalt helikopteri asukohti, täislaetud raketipesasid, ilmselt lennuki esikere all asuvat 30 mm kettkahurit ning hindas olukorda. Jama...
  
  Täieliku kaose potentsiaal.Entusiastlik rahvahulk oli pakitud väikesele väljakule, mida ümbritsesid kolme kitsa väljapääsuga kauplused. Benil ja tal oli vaid üks valik, kui... millal... stamp algas.
  
  Mine otse kassiga jalutama.
  
  Ilma hoiatuseta libisesid teiselt helikopterilt maha kümned köied, mille kohta Drake nüüd aru sai, et see peab olema Apache hübriid: masin, mis on kohandatud mitme meeskonnaliikme jaoks.
  
  Maskides mehed laskusid õõtsuvatest ridadest alla, kadusid kassi kõnnaku taha. Drake märkas, et relvad olid nende rinnale kinnitatud, kui rahvahulgast hakkas levima ettevaatlik vaikus. Viimased hääled olid laste hääled, kes küsisid miks, kuid peagi vaibusid isegi need.
  
  Seejärel tulistas juhtiv Apache ühe tühja salve pihta Hellfire'i raketiga. Kostis susisevat häält, nagu oleks välja pääsenud miljon gallonit auru, seejärel mürin, nagu kaks dinosaurust kohtuksid. Tule-, klaasi- ja telliskivikillud olid kõrgel piirkonnas laiali.
  
  Ben kukkus šokis oma mobiiltelefoni maha ja jooksis sellele järele. Drake kuulis, kuidas karjed tõusid tõusulainena ja tundis, et rahvahulga instinkt võttis üle. Hetkegi mõtlemata haaras ta Benist kinni ja viskas ta üle reelingu ning hüppas siis üle enda. Nad maandusid kassi tee kõrvale.
  
  Kostis Apache kettpüstoli heli, sügav ja surmav, selle lasud lendasid üle rahvahulga, kuid tekitasid siiski puhast paanikat.
  
  "Ben! Püsige minu lähedal." Drake kihutas ümber kassiraja põhja. Mitmed modellid kummardusid appi. Drake tõusis püsti ja vaatas tagasi kihavale inimmassile, mis paaniliselt väljapääsude poole jooksis. Kümned inimesed ronisid poodiumile, keda aitasid modellid ja töötajad. Õhku tungisid hirmunud karjed, mis põhjustasid paanika leviku. Tuli valgustas pimedust ja kopteri rootorite tugev kolin summutas suurema osa mürast.
  
  Kettrelv helises uuesti, paisates õhku rasket pliid painajaliku heliga, mida ükski tsiviilisik ei tohiks kunagi kuskil kuulda.
  
  Drake pöördus. Modellid vajusid tema selja taha. Odini kilp oli tema ees. Impulssile alludes riskis ta paar fotot teha just sel hetkel, kui kulisside tagant ilmusid kuulikindel jopedes sõdurid. Drake'i esimene mure oli asetada end Beni, modellide ja sõdurite vahele, kuid ta klõpsas pidevalt, kitsendades oma pildiotsijat...
  
  Teise käega lükkas ta oma noore üürniku kaugemale.
  
  "Hei!"
  
  Üks sõdur jäi talle otsa ja vehkis ähvardavalt kuulipildujaga. Drake surus umbusu alla. Sellist asja ei juhtunud Yorkis, siin maailmas. York oli koduks turistidele, jäätisesõpradele ja Ameerika päevareisijatele. See oli lõvi, kellel ei lubatud kunagi möirgada, isegi kui Rooma valitses. Kuid see oli ohutu ja mõistlik. See oli koht, mille Drake valis, et kuradi SAS-i eest põgeneda.
  
  Et olla oma naisega. Et vältida... jama!
  
  Sõdur ilmus äkki talle näkku. "Anna see mulle!" hüüdis ta saksa aktsendiga. "Anna see mulle!"
  
  Sõdur tormas kaamera juurde. Drake lõi talle küünarvart ja väänas kuulipildujat. Sõduri nägu säras üllatusest. Drake ulatas kaamera vaikselt Benile liigutusega, mis oleks teinud iga New Yorgi peakelneri uhkeks. Kuulsin, kuidas ta kiirel sammul minema jooksis.
  
  Drake suunas kuulipilduja põrandale, kui tema poole liikus veel kolm sõdurit.
  
  "Sina!" Üks sõduritest tõstis relva. Drake sulges pooleldi silmad, kuid kuulis siis kähedat nuttu.
  
  "Oota! Minimaalsed kaotused, idioot. Kas sa tõesti tahad rahvustelevisioonis kedagi külmavereliselt maha lasta?"
  
  Uus sõdur noogutas Drake'ile. "Anna mulle kaamera." Tema saksa aktsendis oli laisk nasaalne omadus.
  
  Drake mõtles plaanile B ja lasi relval põrandale põksuda. "Mul ei ole neid".
  
  Ülem noogutas oma alluvatele. "Kontrollige teda."
  
  "Seal oli veel keegi..." tõstis esimene sõdur segaduses ilmel püssi. "Ta... ta lahkus."
  
  Komandör astus otse Drake'ile näkku. "Halb käik."
  
  Tünn surus vastu lauba. Tema nägemus oli täis vihaseid sakslasi ja lendavat sülitust. "Kontrollige teda!"
  
  Teda otsides jälgis ta Odini kilbi organiseeritud vargust, mida juhtis äsja saabunud valgesse ülikonda riietatud maskiga mees. Ta viipas mõnevõrra demonstratiivselt käega ja kratsis pead, kuid ei öelnud midagi. Kui Kilp oli turvaliselt peidetud, viipas mees raadioga Drake'i suunas, tõmmates selgelt komandöri tähelepanu.
  
  Komandör pani raadio kõrva äärde, kuid Drake ei võtnud valges mehelt silmi.
  
  "Pariisi," ütles mees ainult huultega. "Homme kell kuus."
  
  SAS-i koolitus, mõtiskles Drake, oli siiski kasulik.
  
  Komandör ütles: "Jah." Taas leidis ta end Drake'i näost, vehkimas oma krediitkaarte ja fotograafi isikutunnistusi. "Õnnelik pähklipureja," tõmbas ta laisalt. "Ülemus ütleb, et kaotused on minimaalsed, sellepärast olete elus. "Aga," lehvitas ta Drake'i rahakotiga, "meil on teie aadress ja kui te oad maha kallate," lisas ta jääkaru munandikotist külmemat naeratust välgutades, "leivad hädad sind üles."
  
  
  KAKS
  
  
  
  YORK, Inglismaa
  
  
  Hiljem kostitas Drake kodus Benit kofeiinivaba filtrikohviga ja ühines temaga õhtuste sündmuste kajastamist vaatamas.
  
  Odini kilp varastati, kuna Yorki linn polnud lihtsalt nii jõhkraks rünnakuks valmis. Tõeline ime oli see, et keegi ei surnud. Põlevad helikopterid leiti kilomeetrite kauguselt mahajäetuna, kus ühinesid kolm maanteed, nende sõitjad olid ammu kadunud.
  
  "Rikku Frey saate ära," ütles Ben pooleldi tõsiselt. "Modelid on juba pakitud ja läinud."
  
  "Kurat, ma vahetasin voodipesu ka ära. Noh, olen kindel, et Frey, Prada ja Gucci jäävad ellu."
  
  "Uneseina mängiks selle kõik läbi."
  
  "Alustasite taas koguperefilmis Titanic?"
  
  "See tuletab mulle meelde - nad lõikasid mu isa pooleldi ära."
  
  Drake täitis oma kruusi. "Ära muretse. Ta helistab umbes kolme minuti pärast tagasi."
  
  "Kas sa teed minuga nalja, Krusty?"
  
  Drake raputas pead ja naeris. "Ei. Sa oled lihtsalt liiga noor, et aru saada."
  
  Ben oli Drake'iga koos elanud umbes üheksa kuud. Vaid mõne kuuga said nad võõrastest inimestest headeks sõpradeks. Drake subsideeris Beni üüri fotograafiaalaste teadmiste eest - noormees oli teel kooli lõpetama - ja Ben aitas kõike jagades.Ta oli selline tüüp, kes ei varjanud oma tundeid, võib-olla süütuse märki, kuid ka imetlust väärt.
  
  Ben pani oma kruusi maha. "Head ööd, sõber. Ma arvan, et ma helistan oma õele."
  
  "Öö".
  
  Uks sulgus ja Drake vahtis hetke tühja pilguga Sky Newsi. Kui Odini kilbi kujutis ilmus, naasis ta olevikku.
  
  Ta võttis elatist andnud fotoaparaadi, pistis mälukaardi taskusse, kavatsedes homme pilte üle vaadata ja suundus siis vuliseva arvuti juurde. Mõeldes ümber, peatus ta, et uksi ja aknaid üle kontrollida. See maja oli aastaid tagasi tugevalt kaitstud, kui ta veel sõjaväes teenis. Talle meeldis uskuda iga inimese põhihüvesse, kuid sõda õpetas sulle üht - ära usalda midagi pimesi. Alati on plaan ja varuvõimalus - plaan B.
  
  Seitse aastat oli möödunud ja nüüd teadis ta, et sõduri mentaliteet ei jäta teda kunagi.
  
  Ta otsis guugeldades "Odin" ja "Shield of Odin". Majast väljas tõusis tuul, tormas üle räästa ja ulgus nagu investeerimispankur, kelle boonus oli kuni neli miljonit. Ta mõistis peagi, et kilp on suur uudis. See oli suur arheoloogiline leid, suurim Islandi ajaloos. Mõned Indiana Jonesi tüübid läksid iidse jäävooga uurima. Mõni päev hiljem kaevasid nad kilbi välja, kuid siis hakkas mürisema Islandi üks suurimaid vulkaane ja edasi uurimine tuli ootele panna.
  
  Seesama vulkaan, mõtiskles Drake, mis oli hiljuti saatnud üle Euroopa tuhapilve, mis häiris lennuliiklust ja inimeste puhkust.
  
  Drake rüüpas kohvi ja kuulas tuule ulgumist. Kaminakell lõi südaööd. Pilk Internetis pakutavale tohutule hulgale teabele ütles talle, et Ben mõistab seda rohkem, kui ta suudaks. Ben oli nagu iga üliõpilane - suutis kiiresti mõista segadust, mis koos tehnoloogiaga tekkis. Ta luges, et Odini kilp oli kaunistatud paljude keerukate kujundustega, mida kõik keldrieksperdid uurisid, ja et J.R.R. Tolkien tugines oma rändvõluri Gandalfile Odinile.
  
  Suvalised asjad. Kilbi väliskülge ümbritsenud sümbolid või hieroglüüfid arvati olevat Odini needuse iidne vorm:
  
  
  Taevas ja põrgu on vaid ajutine teadmatus,
  
  See on surematu hing, mis kaldub õige või vale poole.
  
  
  Needuse selgitamiseks puudus stsenaarium, kuid kõik uskusid sellegipoolest selle autentsusse. Vähemalt omistati see viikingitele, mitte Odinile.
  
  Drake istus oma toolile tagasi ja jooksis öised sündmused läbi.
  
  Üks asi kutsus teda, kuid pani samas mõtlema. Valge suuga tüüp ütles: "Pariisi, homme kell kuus." Kui Drake seda teed läheb, võib ta seada ohtu Beni elu, rääkimata enda omast.
  
  Tsiviilelanik oleks seda ignoreerinud. Sõdur arutleb, et neid on juba ähvardatud, et nende elu on juba ohus ja igasugune teave on hea teave.
  
  Ta guugeldas: Üks + Pariis.
  
  Üks julge sissekanne jäi talle silma.
  
  Odini hobust Sleipnir eksponeeriti Louvre'is.
  
  Odini hobune? Drake kratsis kuklasse. Jumal küll, see mees pretendeeris mõnele väga materiaalsele asjale. Drake avas Louvre'i kodulehe. Tundus, et Norra mägedest avastati aastaid tagasi legendaarse hobuse Odini skulptuur. Järgnes veel lugusid. Drake sai peagi Odini kohta käivatest paljudest lugudest nii haaratud, et ta peaaegu unustas, et ta on tegelikult viikingite jumal, vaid müüt.
  
  Louvre? Drake näris selle ära. Ta lõpetas oma kohvi, olles väsinud, ja eemaldus arvutist.
  
  Järgmisel hetkel ta juba magas.
  
  
  * * *
  
  
  Ta ärkas krooksuva konna hääle peale. Tema väike valvur. Vaenlane võis oodata häiret või koera ilmumist, kuid ta poleks kunagi kahtlustanud väikest rohelist kaunistust, mis ratastega prügikasti kõrval istub, ja Drake oli koolitatud kergeks magajaks.
  
  Ta jäi arvutilaua taha magama, pea käte vahel; Nüüd ärkas ta silmapilkselt üles ja lipsas pimedasse koridori. Tagauks põrises. Klaas läks katki. Konna krooksumisest oli möödunud vaid mõni sekund.
  
  Nad olid sees.
  
  Drake kummardus allapoole silmade kõrgust ja nägi kahte meest sisenemas, kuulipildujad asjatundlikult käes, kuid veidi lohakalt. Nende liigutused olid puhtad, kuid mitte graatsilised.
  
  Pole probleemi.
  
  Drake ootas varjus, lootes, et temas olev vana sõdur teda alt ei vea.
  
  Sisenes kaks inimest, eelgrupp. See näitas, et keegi teadis, mida nad teevad. Drake'i täielik strateegia selle olukorra jaoks oli kavandatud palju aastaid tagasi, kui sõduri mentaliteet oli veel tugev ja eksperimenteeriv ning ta polnud lihtsalt kunagi pidanud seda muutma. Nüüd oli see tema mõtetes ümber orienteeritud. Kui esimese sõduri koon köögist välja pistis, haaras Drake sellest kinni, sikutas enda poole ja pööras siis tagasi. Samal ajal astus ta vastase poole ja keerles ringi, sikutades tõhusalt relva minema ja lõpetades mehe selja taga.
  
  Teist sõdurit tabas üllatus. See oli kõik, mis vaja. Drake tulistas ilma millisekundilise pausita, seejärel pöördus ja tulistas esimest sõdurit, enne kui teine jõudis põlvili kukkuda.
  
  Jookse!" mõtles ta. Kiirus oli nüüd kõik.
  
  Ta jooksis Beni nime karjudes trepist üles, seejärel tulistas kuulipildujast tuld üle õla. Ta jõudis trepiplatsile, karjus uuesti ja jooksis siis Beni uksest sisse. See lõhkes. Ben seisis oma bokserites, mobiil käes, ehtne õudus näkku kirjutatud.
  
  "Ära muretse," pilgutas Drake silma. "Usalda mind. See on minu teine töö."
  
  Tema kiituseks tuleb öelda, et Ben küsimusi ei esitanud. Drake keskendus kõigest jõust. Ta keelas kodu algse pööninguluugi ja paigaldas seejärel sellesse tuppa teise. Pärast seda tugevdas ta magamistoa ust. See ei peataks sihikindlat vaenlast, kuid aeglustaks teda kindlasti.
  
  See kõik on osa plaanist.
  
  Ta keeras ukse poltidega, veendudes, et sisseehitatud puit on kinnitatud tugevdatud raami külge, ja langetas seejärel redeli pööningule. Ben tulistas esimesena, Drake sekundit hiljem. Pööninguruum oli suur ja vaipkattega. Ben lihtsalt seisis, suu lahti. Suured kohandatud raamatukapid täitsid kogu ida-läänesuunalise seinaruumi, täis CD-sid ja vanu kassetikarpe.
  
  "Kas see on kõik sinu oma, Matt?"
  
  Drake ei vastanud. Ta astus kastide hunniku juurde, mis varjas piisavalt kõrget ust, et sealt läbi pugeda; uks, mis viis katusele.
  
  Drake keeras kasti vaibale ümber. Täispakitud seljakott, mille ta oli õlgadele kinnitanud, kukkus välja.
  
  "Riie?" sosistas Ben.
  
  Ta patsutas seljakotti. "Ma sain nad kätte."
  
  Kui Ben tühjaks paistis, mõistis Drake, kui hirmul ta oli. Ta mõistis, et oli liiga kergesti muutunud tagasi selleks SAS-i tüübiks. "Riie. Mobiiltelefonid. Raha. Passid. I-padi. Identifitseerimine".
  
  Relvast ei maininud. Kuulid. Nuga...
  
  "Kes seda teeb, Matt?"
  
  Altpoolt kostus krahh. Nende tundmatu vaenlane koputab Beni magamistoa uksele, võib-olla mõistab nüüd, et nad alahindasid Drake'i.
  
  "On aeg minna".
  
  Ben pöördus ilma igasuguse ilmeta ja roomas välja tuulisesse öösse. Drake astus talle järele ja heitis viimase pilgu CD-plaatide ja lintidega ääristatud seintele ning lõi ukse kinni.
  
  Ta kohendas katust nii hästi, kui suutis, ilma inimeste tähelepanu äratamata. Uue vihmaveerenni paigaldamise ettekäändel paigaldas ta kolme jala laiuse kõnnitee, mis kulges kogu tema katuse pikkuses. Probleem oleks tema naabri poolel.
  
  Tuul tiris neid kannatamatute sõrmedega, kui nad üle ebakindla katuse ületasid. Ben kõndis ettevaatlikult, paljad jalad libisesid ja värisesid betoonplaatidel. Drake hoidis tal kõvasti kätt, soovides, et neil oleks aega tema tossud üles leida.
  
  Siis huilgas tugev tuuleiil üle korstna, tabas Beni platsi näkku ja saatis ta üle ääre komistama. Drake tõmbus jõuliselt eemale, kuulis valukarjet, kuid ei vabastanud haaret. Sekund hiljem piiras ta oma sõpra.
  
  "Pole kaugel," sosistas ta. "Peaaegu kohal, semu."
  
  Drake nägi, et Ben oli hirmunud. Tema pilk kaldus pööninguukse ja katuseserva vahele, siis aeda ja tagasi. Paanika moonutas ta näojooni. Tema hingamine kiirenes; nad poleks seda kunagi sellise kiirusega teinud.
  
  Drake heitis pilgu uksele, võttis julguse kokku ja pööras sellele selja. Kui keegi oleks mööda läinud, oleks ta teda esimesena näinud. Ta haaras Beni õlgadest ja vaatas tema pilku.
  
  "Ben, sa pead mind usaldama. Usalda mind. Ma luban, et aitan teil sellest üle saada."
  
  Beni silmad keskendusid ja ta noogutas, olles endiselt hirmul, kuid andnud oma elu Drake'i kätesse. Ta pöördus ja astus ettevaatlikult edasi. Drake märkas, et tema jalgadest tilkus verd, mis voolas kraavi. Nad ületasid naabri katuse, laskusid tema kasvuhoonesse ja libisesid maapinnale. Ben libises ja kukkus poolel teel, kuid Drake oli esimene ja pehmendas suurema osa kukkumisest.
  
  Nad olid siis kindlal pinnal. Valgus põles kõrvaltoas, aga kedagi ümber ei olnud. Tõenäoliselt kuulsid nad kuulipilduja tuld. Loodan, et politsei on teel.
  
  Drake kallistas Beni tugevalt ja ütles: "Fantastiline värk. Jätkake samas vaimus ja ma toon teile uue ronimisraami. Nüüd lähme."
  
  See oli jooksev nali. Alati, kui neil oli vaja järele tulla, pidas Ben Drake'ile kõne tema vanuse kohta ja Drake tegi Beni nooruse üle nalja. Sõbralik rivaalitsemine.
  
  Ben norskas. "Kes kurat seal üleval on?"
  
  Drake vaatas pööningut ja selle salaust. Keegi pole sealt veel midagi välja tõmmanud.
  
  "sakslased".
  
  "Ah? Nagu Teise maailmasõja aegne Saksa sild üle Kwai jõe?"
  
  "Ma arvan, et see oli jaapanlane. Ja ei, ma ei usu, et see sarnaneb II maailmasõja sakslastega.
  
  Nad olid juba naabri aia tagumises otsas. Nad hiilisid läbi heki ja pressisid läbi iluaia, mille Drake oli ühe iga-aastase Swifti pidustuse ajal ehitanud.
  
  Läheme otse elava liiklusega tänavale.
  
  Otse taksopeatuse vastas.
  
  Drake kõndis ootavate autode poole, mõrv mõttes. Tema sõduri taiplikkus ilmnes taas. Nagu Mickey Rourke, nagu Kylie, nagu Hawaii Five-O... See oli lihtsalt uinunud, oodates õiget aega, et teha oma suurepärane tagasitulek.
  
  Ta oli kindel, et ainus viis nende kahe kaitsmiseks on jõuda enne pahalaseni.
  
  
  KOLM
  
  
  
  PARIIS, PRANTSUSMAA
  
  
  Lend Charles De Gaulle'i maandus sel päeval vahetult pärast kella üheksat hommikul. Drake ja Ben maandusid ilma ainult seljakoti ja mõne esemega selle algsest sisust. Neil olid uued riided seljas, uued mobiiltelefonid olid valmis. I-pad oli laetud. Suurem osa sularahast oli puudu - see kulus transpordile. Relv visati ära niipea, kui Drake selle eesmärgi kindlaks määras.
  
  Lennu ajal viis Drake Beni kursis kõige Saksa ja viikingitega ning palus tal aidata uurimistöös. Beni sarkastiline kommentaar oli: "Bang bang, see on minu kraad."
  
  Drake kiitis selle suhtumise heaks. Griffinid ei murdunud, jumal tänatud.
  
  Nad kõndisid lennujaamast välja külma Pariisi vihmasaju kätte. Ben leidis takso ja lehvitas talle ostetud teejuhiga. Kui nad sees olid, ütles ta: "Umm... Rue... Croix? Hotell Louvre'i vastas?"
  
  Takso hakkas liikuma, roolis mees, kelle näost oli näha, et teda ei liigutanud miski. Kui ta nelikümmend minutit hiljem saabus, oli hotell Pariisi jaoks värskendavalt ebatüüpiline. Seal oli suur fuajee, liftid, kuhu mahtus rohkem kui üks inimene, ja mitu tubadega koridori.
  
  Enne sisseregistreerimist kasutas Drake fuajees asuvat sularahaautomaati, et raha välja võtta - umbes viissada eurot. Ben kortsutas kulmu, kuid Drake rahustas teda pilgutades. Ta teadis, mida tema tark sõber mõtles.
  
  Elektrooniline valve ja raharajad.
  
  Ta maksis ühe toa eest krediitkaardiga ja ostis seejärel sularahaga üle tänava asuva toa. Üles korrusel sisenesid nad mõlemad "sularaharuumi" ja Drake seadis sisse valve.
  
  "See on meie võimalus tappa mitu lindu ühe hoobiga," ütles ta, vaadates, kuidas Ben kriitilise pilguga toas ringi vaatas.
  
  "A?" - Ma küsisin.
  
  "Me näeme, kui head nad on. Kui nad varsti tulevad, on see hea ja tõenäoliselt on see probleem. Kui nad seda ei tee, on ka seda oluline teada. Ja teil on võimalus oma uus mänguasi välja tõmmata.
  
  Ben lülitas I-padi sisse. "Kas see juhtub tõesti täna kell kuus?"
  
  "See on haritud oletus." Drake ohkas. "Kuid see sobib nende väheste faktidega, mida me teame."
  
  "Hmm, siis astu kõrvale, Krusty..." Ben lõi demonstratiivselt sõrmed lõhki. Tema enesekindlus säras nüüd, kui ta pigem aitas kui päästeti, kuid ta polnud siis kunagi olnud "tegutsemismees". Pigem ei ole tema nime või hüüdnime järgi tuvastatav isiksuse tüüp - enamasti Blakey - kunagi piisavalt dünaamiline, et seda perekonnanime väärida.
  
  Drake vaatas läbi piiluaugu. "Mida kauem see aega võtab," pomises ta. "Seda rohkem võimalusi meil on."
  
  See ei võtnud kaua aega. Sel ajal, kui Ben oma I-padi koputas, nägi Drake pool tosinat suurt meest, kes kogunesid üle tee asuva ukse taha. Lukk lõhuti ja tuppa murti sisse. Kolmkümmend sekundit hiljem ilmus meeskond uuesti välja, vaatas vihaselt ringi ja läks laiali.
  
  Drake surus lõua kokku.
  
  Ben ütles. "See on tõesti huvitav, Matt. Arvatakse, et tegelikult on maailmas laiali laiali üheksa tükki Odini säilmeid. Kilp on üks asi, hobune teine. Ma ei teadnud seda kunagi."
  
  Drake vaevu kuulis teda. Ta hävitas oma aju. Siin tekkis neil probleeme.
  
  Sõnagi lausumata astus ta uksest eemale ja valis oma mobiiltelefoni numbri. Peaaegu kohe vastati kõnele.
  
  "Jah?"
  
  "See on Drake."
  
  "Ma olen šokeeritud. Pole ammu näinud, semu."
  
  "Ma tean".
  
  "Ma teadsin alati, et sa helistad."
  
  "Mitte see, mida sa arvad, Wells. Mul on midagi vaja."
  
  "Muidugi tead. Räägi mulle Maist.
  
  Kurat Wells katsetas teda millegagi, mida ainult tema teadis. Probleem oli selles, et Mai oli olnud nende vana leek alates nende seisakuajast Tais, enne kui ta Alisoniga abiellus - ja isegi Ben ei pidanud neid räpaseid detaile kuulma.
  
  "Keskmine nimi on Sheeran. Asukoht - Phuket. Tüüp - hmm... eksootiline..."
  
  Beni kõrvad tõmblesid. Drake luges seda oma kehakeeles nii selgelt kui poliitiku valet. Lahtine suu oli vihje...
  
  Drake kuulis peaaegu naeru Wellsi hääles. "Eksootiline? Kas see on parim, mida saate teha?"
  
  "Praegu jah."
  
  "Kas seal on keegi?"
  
  "Tõesti meeldib".
  
  "Sain aru. Olgu, sõber, mida sa tahad?"
  
  "Ma vajan tõde, Wells. Vajan töötlemata teavet, mida ei tohi uudistes ega Internetis levitada. See Odini kilp varastati. Sakslastest, kes selle varastasid. Eriti sakslased. Tõeline SAS-i teave. Ma pean teadma, mis tegelikult toimub, sõber, mitte avalikku leket."
  
  "Kas olete hädas?"
  
  "Tohutu." Sa ei valeta oma komandörile, olenemata sellest, kas endine või mitte.
  
  "Kas abi on vaja?"
  
  "Mitte veel".
  
  "Sa teenisid oma käe, Drake. Ütle lihtsalt sõna ja SAS on sinu.
  
  "Ma teen".
  
  "Hästi. Anna mulle natuke. Ja muide, kas sa ikka ütled endale, et olid lihtsalt vana SAS?
  
  Drake kõhkles. Mõistet "vana hea SAS" ei tohiks isegi eksisteerida. "See on vastuvõetav termin selgituseks, see on kõik."
  
  Drake minestas. Endise komandöri abi palumine polnud lihtne, kuid Beni turvalisus ületas igasuguse uhkusetunde. Ta kontrollis uuesti piiluauku, nägi tühja koridori ning astus siis juurde ja istus Beni kõrvale.
  
  "Sa ütled, et üheksa osa Odinist? Mida kuradit see tähendab?
  
  Ben lahkus kiiresti oma grupi Facebooki lehelt, pomisedes, et neil on kaks uut sõbrakutset, mis teeb nende koguarvuks seitseteist.
  
  Ta uuris hetke Drake'i. "Nii et sa oled endine SAS-i kapten ja lindifanaatik. See on imelik, sõber, kui sa ei pahanda, et ma ütlen.
  
  "Keskendu, Ben. Mis sul on?"
  
  "Noh... Ma jälgin nende üheksa Odini osa jälge. Tundub, et üheksa on norra mütoloogias eriline arv. Üks oli end risti löödud millegi nimelise maailmapuu otsas, üheksa päeva ja üheksa ööd, paastudes, oda küljes, täpselt nagu Jeesus Kristus, ja palju aastaid enne Jeesust. See on tõsi asi, Matt. Tõelised teadlased on selle katalooginud. See võib isegi olla lugu, mis inspireeris lugu Jeesusest Kristusest. Odinil on üheksa osa. Oda on kolmas tükk ja on seotud Maailmapuuga, kuigi ma ei leia selle asukoha kohta ühtegi mainimist. Puu legendaarne asukoht on Rootsis. Koht nimega Apsalla.
  
  "Aeglusta, aeglusta. Kas see ütleb midagi Odini kilbi või tema hobuse kohta?
  
  Ben kehitas õlgu. "Ainult see, et Kilp oli üks kõigi aegade suurimaid arheoloogilisi leide. Ja selle serval on sõnad: taevas ja põrgu on vaid ajutine teadmatus. See on surematu hing, mis kaldub õige või vale poole. On ilmselge, et see on Odini needus, kuid keegi elavas mälus pole kunagi suutnud aru saada, mis selle eesmärk on.
  
  "Võib-olla on see üks neist needustest, kus sa lihtsalt pead seal olema," naeratas Drake.
  
  Ben ignoreeris teda. "Siin on kirjas, et Hobune on skulptuur. Teine skulptuur "Odini hundid" on praegu New Yorgis väljas."
  
  "Tema hundid? Nüüd?" Drake'i aju hakkas praadima.
  
  "Ta sõitis kahe hundiga lahingusse. Ilmselgelt."
  
  Drake kortsutas kulmu. "Kas kõik üheksa osa on arvesse võetud?"
  
  Ben raputas pead. "Mõned on puudu, aga..."
  
  Drake tegi pausi. "Mida?" - Ma küsisin.
  
  "Noh, see kõlab rumalalt, aga siin on juppe legendist, mis on kujunemas. Midagi sellest, et kõik Odini tükid saavad kokku ja käivitavad ahelreaktsiooni, mis viib maailma lõpuni.
  
  "Standardvärk," ütles Drake. "Kõigi nende iidsete jumalatega on seotud mingi "maailmalõpu" muinasjutt.
  
  Ben noogutas ja vaatas kella. "Õige. Vaata. Meie, Interneti-võlurid, vajame süüa," mõtles ta hetke. "Ja ma arvan, et mul on tunne, et bändilt on varsti tulemas uued laulusõnad. sarvesaiad ja Brie hommikusöögiks?"
  
  "Kui Pariisis..."
  
  Drake avas praoga ukse, vaatas ringi ja viipas Benile, et ta välja tuleks. Ta nägi naeratust sõbra näol, aga luges ka kohutavat pinget tema silmadest. Ben peitis selle hästi, kuid ta vedeles halvasti.
  
  Drake naasis tuppa ja pani kõik oma asjad seljakotti. Rasket vööd kinnitades kuulis ta Benit summutatud tere ütlemas ja tundis, et ta süda jäi hirmust seisma alles teist korda elus.
  
  Esimene oli siis, kui Alison ta maha jättis, viidates sellele lepitamatule erinevusele - sa oled pigem sõdur kui neetud alglaager.
  
  See öö. Kui lõputu vihm täitis ta silmad pisaratega nagu ei kunagi varem.
  
  Ta jooksis ukse poole, kõik lihased kehas pinges ja valmis, siis nägi ta koridoris vaevlevat eakat paari.
  
  Ja Ben märkas absoluutset hirmu, mis Drake'i silmi täitis enne, kui endisel sõduril oli võimalus seda varjata. Loll viga.
  
  "Ära muretse". ütles Ben kahvatu naeratusega. "Mul läheb hästi".
  
  Drake hingas värisevalt ja viis nad alati valvel olles trepist alla. Ta kontrollis fuajeed, ei näinud ohtu ja läks välja.
  
  Kus oli lähim restoran? Ta tegi oletuse ja suundus Louvre'i poole.
  
  
  * * *
  
  
  Neurokirurgi oskustega paks mees Münchenist nägi neid kohe. Ta kontrollis oma fotograafilist sarnasust ja tundis kahe südamelöögi jooksul ära hea kehaehitusega, võimeka yorkshirelase ja tema pikajuukselise idiootse sõbra ning lukustas nad risti.
  
  Ta muutis oma asendit, talle ei meeldinud kõrge vaatepunkt ega valged killud, mis tema lihakatesse jäsemetesse kaevasid.
  
  Ta sosistas õla mikrofoni: "Ma hoian neid niidist."
  
  Vastus oli üllatavalt kohene. "Tappa nad nüüd."
  
  
  NELI
  
  
  
  PARIIS, PRANTSUSMAA
  
  
  Kolm kuuli tulistati kiiresti järjest.
  
  Esimene kuul paiskus Drake'i pea kõrval asuvast metallist ukseraamist eemale, seejärel paiskus mööda tänavat mööda rikošeti, tabades eakat naist käsivarde. Ta väändus ja kukkus, pritsides verd õhku küsimärgi kujul.
  
  Teine löök ajas Beni peas karvad püsti.
  
  Kolmas tabas betooni, kus ta seisis nanosekundi pärast seda, kui Drake tal jämedalt vööst kinni haaras. Kuul põrkas tagasi kõnniteelt ja purustas nende taga oleva hotelliakna.
  
  Drake veeres ja kõndis Beniga jämedalt pargitud autode rea taha. "Ma hoian sind". Ta sosistas raevukalt. "Lihtsalt jätka." Kükitades riskis ta vaadata autoaknast välja ja nägi katusel liikumist just siis, kui aken purunes.
  
  "Kuju tulistamine!" Tema Yorkshire'i aktsent ja armee släng muutsid ta hääle adrenaliini kuhjudes pehmemaks. Ta uuris piirkonda. Tsiviilisikud jooksid, karjusid, tekitades igasuguseid segajaid, kuid probleem oli selles, et tulistaja teadis täpselt, kus nad on.
  
  Ja ta ei oleks üksi.
  
  Praegugi tundis Drake ära need kolm tüüpi, keda ta varem lukukorjamise ajal nägi, kes pimedast Mondeost väljusid ja sihikindlalt nende poole sammusid.
  
  "Aeg liikuda."
  
  Drake viis nad kahe autoga sinna, kus ta oli juba märganud noort naist oma autos hüsteeriliselt nutmas. Naise üllatuseks avas ta ukse praoga ja tundis naise hirmunud ilmet nähes kiiret süümepiinu.
  
  Ta hoidis oma näos läbematut ilmet. "Väljas."
  
  Ühtegi lasku ikka ei tehtud. Naine roomas välja, hirm külmutas lihased, muutes need surnud tahvliteks. Ben libises sisse, hoides oma kehakaalu nii madalal kui võimalik. Drake kiirustas talle järele ja keeras siis võtit.
  
  Hingades pani ta auto tagurpidi käima ja seejärel sõitis parkimiskohalt ette. Kumm hõõgus nende järel üle tee.
  
  Ben hüüdis: "Rue Richelieu!"
  
  Drake kaldus kuuli oodates viltu, kuulis metallist heli, kui see mootorilt tagasi põrkas ja seejärel gaasipedaali vajutas. Nad möödusid kõnniteel üllatunud murdvarastest ja nägid, kuidas nad oma auto juurde tagasi kiirustasid.
  
  Drake keerutas ratast paremale, siis vasakule ja siis uuesti vasakule.
  
  "Rue Saint-Honoré." hüüdis Ben ja ajas kaela, et näha tee nime.
  
  Nad ühinesid liiklusvooluga. Drake kiirustas nii kiiresti kui suutis, puges autot - mis tema rõõmuks osutus Mini Cooperiks - alleedel sisse ja välja ning jälgis tähelepanelikult tagantvaadet.
  
  Katusetulistaja oli ammu kadunud, kuid Mondeo oli seal tagasi, mitte palju maha jäänud.
  
  Ta keeras paremale ja siis uuesti paremale, valgusfooris vedas. Louvre'i muuseum, vasakult võetud. Sellest polnud kasu: teed olid liiga rahvast täis, foorid põlesid liiga sageli. Nad pidid Pariisi kesklinnast minema.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Drake kortsutas kulmu karmilt Benile otsa. "Miks kurat sa kogu aeg tänavanimesid karjute?"
  
  Ben vaatas talle otsa. "Ma ei tea! Nad... nad näitavad seda teles! See aitab?"
  
  
  * * *
  
  
  "Ei!" - hüüdis ta vastu mootorimürinat, kui ta mööda libedat teed Rue de Rivolist eemale kihutas.
  
  Kuul lendas saapa küljest lahti. Drake nägi, kuidas mööduja piinades kokku kukkus. See oli halb; see oli tõsine. Need inimesed olid piisavalt ülbed ja võimsad, et ei hoolinud sellest, kellele nad haiget tegid, ja ilmselt suutsid tagajärgedega kaasa elada.
  
  Miks olid Odini üheksa osa neile nii olulised?
  
  Kuulid tungisid läbi betooni ja metalli ning jätsid Mini ümber mustreid.
  
  Sel hetkel helises Beni mobiiltelefon. Ta sooritas keeruka õlgade keeramise manöövri, et see taskust välja saada. "Ema?"
  
  "Oh issand!" kirus Drake vaikselt.
  
  "Minuga on kõik korras, ta. Sina? Nagu isa?"
  
  Mondeo on jõudnud Mini pakiruumi. Pimestavad esituled täitsid vaadet tagantpoolt koos kolme pilkanud sakslase näoga. Kurblastele see meeldis.
  
  Ben noogutas. "Ja väike õde?"
  
  Drake vaatas, kuidas sakslased meeletus elevuses relvadega vastu armatuurlauda koputasid.
  
  "Ei. Ei midagi erilist. Ee... mis müra see on?" Ta tegi pausi. "Oh... Xbox."
  
  Drake vajutas gaasipedaali põrandale. Mootor reageeris kiiresti. Rehvid piiksusid isegi kiirusel kuuskümmend miili tunnis.
  
  Järgmine lask purustas tagumise akna. Ben laskus kutset ootamata eesmisse ronimisalasse. Drake lubas endale hetke hindamisaega, seejärel juhtis Mini tühjale kõnniteele pika pargitud autode rivi ees.
  
  Mondeo reisijad tulistasid hoolimatult, kuulid purunesid pargitud autode akendesse, tabasid Minit ja põrkasid sellelt tagasi. Mõne sekundi jooksul vajutas ta pidurit, keerles vingudes ringi, paiskas autot 180 kraadi ja kihutas siis tuldud teed tagasi.
  
  Kulus hinnalisi sekundeid, enne kui Mondeo reisijad juhtunust aru said. 180-kraadine pööre oli hooletu ja ohtlik ning võttis kaks pargitud autot kohutava krõbinaga välja. Kus selle kõige püha nimel oli politsei?
  
  Nüüd pole enam valikut. Drake sõitis nii palju kurve kui suutis. "Ole valmis, Ben. Me hakkame jooksma."
  
  Kui Ben poleks seal olnud, oleks ta seisnud ja võidelnud, kuid tema sõbra turvalisus oli prioriteet. Ja eksimine oli nüüd tark tegu.
  
  "Olgu, ema, näeme hiljem." Ben sulges mobiiltelefoni ja kehitas õlgu. "Vanemad".
  
  Drake tõmbas Mini tagasi äärekivile ja pidurdas ootamatult poolel teel hooldatud muruplatsil. Enne kui auto peatus, avasid nad uksed pärani ja hüppasid välja, suundudes lähedalasuvate tänavate poole. Nad segunesid kodumaiste pariislastega enne, kui Mondeo silmapiirile jõudis.
  
  Ben suutis midagi krooksutada ja pilgutas Drake'i poole. "Minu kangelane".
  
  
  * * *
  
  
  Nad peitsid end väikeses internetikohvikus Harry's New York Bari nimelise koha kõrval. See oli Drake'i jaoks kõige targem samm. Silmapaistmatu ja odav oli see koht, kus nad said muretult ja segamatult oma uurimistööd jätkata ja otsustada, mida teha peatse Louvre'i invasiooniga.
  
  Drake valmistas muffineid ja kohvi, kui Ben sisse logis. Drake pole veel vigastusi saanud, kuid ta arvas, et Ben peab veidi mures olema. Temas oleval sõduril polnud aimugi, kuidas temaga käituda. Sõber teadis, et nad peavad rääkima. Nii lükkas ta süüa-juua noormehe poole, sättis end hubasesse putkasse ja hoidis pilku.
  
  "Kuidas sul selle jamaga läheb?"
  
  "Ma ei tea". Ben rääkis tõtt. "Mul pole veel olnud aega sellest aru saada."
  
  Drake noogutas. "See sobib. No kui sa seda teed..." osutas ta arvutile. "Mis sul on?"
  
  "Läksin tagasi samale veebisaidile, mis varem. Hämmastav arheoloogiline leid... üheksa fragmenti... yada, yada, yada... oh jaa - lugesin Odini suurejoonelisest "maailmalõpu" vandenõuteooriast.
  
  "Ja ma ütlesin..."
  
  "See oli jama. Aga mitte tingimata, Matt. Kuulake seda. Nagu ma ütlesin, on legend ja see on tõlgitud paljudesse keeltesse. Mitte ainult Skandinaavia omad. See tundub üsna universaalne, mis on sellist asja uurivate talupoegade jaoks väga ebatavaline. Siin öeldakse, et kui kunagi Ragnaroki ajal üheksa Odini tükki kogutakse, avavad need tee jumalate haua juurde. Ja kui see hauakamber kunagi rüvetatakse... noh, väävlikivi ja kõik valla päästetud põrgu on alles meie probleemide algus. Pange tähele, et ma ütlesin jumalad?"
  
  Drake kortsutas kulmu. "Ei. Kuidas saab siin olla jumalate haud? Neid pole kunagi eksisteerinud, Ragnarokit pole kunagi olnud. See oli lihtsalt Norra koht Harmageddoni jaoks.
  
  "Täpselt. Ja mis siis, kui see tõesti eksisteeriks?"
  
  "Nii et kujutage ette sellise leiu väärtust."
  
  "Jumalate haud? See oleks üle kõige. Atlantis. Camelot. Eden. Sellega võrreldes poleks nad midagi. Nii et sa tahad öelda, et Odini kilp on alles algus?"
  
  Ben hammustas muffini pealt ära. "Ma arvan, et me näeme. Kaheksa tükki on veel minna, nii et kui need hakkavad kaduma," pidas ta pausi. "Tead, Karin on pere ajud ja õde tahaks kogu selle Interneti-jara selgeks saada. See kõik on tükkideks."
  
  "Ben, ma tunnen end su kaasamise pärast üsna süüdi. Ja ma luban, et sinuga ei juhtu midagi, aga ma ei saa kedagi teist sellesse kaasata. Drake kortsutas kulmu. "Huvitav, miks need neetud sakslased seda nüüd tegema hakkasid. Kahtlemata on ülejäänud kaheksa osa eksisteerinud juba mõnda aega.
  
  "Vähem analoogiaid jalgpalliga. Ja neil on see. Võib-olla oli Kilbis midagi erilist? Midagi selles muutis kõik muu väärtuslikuks. "
  
  Drake mäletas, et tegi Kilbist lähivõtteid, kuid nad võisid selle uurimise hilisemaks ootele panna. Ta puudutas ekraani. "Siin on kirjas, et viikingite pikapaadist leiti Odini hobuse skulptuur, mis on tegelikult Louvre"i põhieksponaat. Enamik inimesi ei paneks Louvre"ist läbi kõndides isegi hobuseskulptuuri ennast tähele.
  
  "Pikkpaat," luges Ben valjusti. "See on omaette mõistatus - see on ehitatud puidust, mis eelnes teadaolevale viikingite ajaloole."
  
  "Täpselt nagu Kilp," hüüdis Drake.
  
  "Leitud Taanist," luges Ben edasi. "Ja vaadake siin," osutas ta ekraanile, "see keskendub teistele Odini osadele, mida ma varem mainisin? Hundid on New Yorgis ja parim oletus on, et oda on Rootsis Uppsalas, kukkudes Odini kehalt alla, kui ta maailmapuult laskus.
  
  "See on siis viis." Drake nõjatus oma mugavale toolile tagasi ja jõi lonksu kohvi. Nende ümber sumises internetikohvik tagasihoidlikust tegevusest. Väljas olevad kõnniteed olid täis inimesi, kes liikusid läbi elu siksakiliselt.
  
  Ben sündis terasest suuga ja jõi poole oma kuumast kohvist ühe sõõmuga. "Siin on veel midagi," räppis ta. "Jumal, ma ei tea. See tundub keeruline. Millestki nimega Volvo. Mida tähendab Nägija "
  
  "Võib-olla panid nad autole tema järgi nime."
  
  "Naljakas. Ei, tundub, et Odinil oli eriline Velva. Oota - see võib veidi aega võtta.
  
  Drake oli nii hõivatud oma tähelepanu vahetamisega Beni, arvuti, teabevoo ja õues asuva tiheda kõnnitee vahel, et ta ei märganud lähenevat naist enne, kui too seisis otse nende laua kõrval.
  
  Enne kui ta end liigutada jõudis, tõstis naine käe.
  
  "Ärge tõuske, poisid," ütles ta Ameerika aktsendiga. "Me peame rääkima".
  
  
  VIIS
  
  
  
  PARIIS, PRANTSUSMAA
  
  
  Kennedy Moore veetis mõnda aega paari hindamisel.
  
  Algul arvas ta, et see on kahjutu. Mõne aja pärast, analüüsides noormehe kartlikku, kuid sihikindlat kehakeelt ja vanema kutti valvsat käitumist, jõudis ta järeldusele, et häda, asjaolud ja kurat olid viinud need kaks ebapühasse ohukolmainsusse.
  
  Ta ei olnud siin politseinik. Kuid ta oli New Yorgis politseinik ja sellel suhteliselt väikesel, suurte betoontornidega saarel ei olnud lihtne üles kasvada. Sul oli politseisilm enne, kui teadsid, et sinu saatus on NYPD-ga liituda. Hiljem lihvisid ja arvutasid ümber, aga sul olid alati need silmad. See karm, kalkuleeriv pilk.
  
  Isegi puhkusel olles mõtles ta mõrult.
  
  Pärast tund aega kohvi rüüpamist ja sihitut surfamist ei suutnud ta end tagasi hoida. Ta võis olla puhkusel - mis kõlas talle paremini kui sunnitud puhkus -, kuid see ei tähendanud, et temas olev politseinik oleks lihtsalt kiiremini alla andnud, kui britt oli loobunud oma vooruslikkusest oma esimesel õhtul Vegases.
  
  Ta kaldus nende laua juurde. Sunnitud puhkus, mõtles ta uuesti. See pani tema hiilgava NYPD karjääri perspektiivi.
  
  Vanem mees hindas teda kiiresti ja tõstis antenne. Ta hindas teda kiiremini kui USA merejalaväelane Bangkoki bordelli hindaks.
  
  "Ärge tõuske, poisid," ütles ta relvitult. "Me peame rääkima".
  
  "Ameerika?" ütles vanem tüüp veidi üllatunult. "Mida sa tahad?"
  
  Ta ignoreeris teda. "Kas sinuga on kõik korras, kallis?" Ta välgutas oma kilpi. "Ma olen politseinik. Nüüd olete minuga aus."
  
  Vanem tüüp tegi kohe klõpsu ja naeratas kergendatult, mis oli imelik. Teine pilgutas segaduses silmi.
  
  "A?" - Ma küsisin.
  
  Kennedy politseinik avaldas probleemi. "Kas sa oled siin oma vabast tahtest?" See oli kõik, millele ta suutis mõelda, et nende läheduses olla.
  
  Noormees nägi kurb välja. "Noh, vaatamisväärsustega tutvumine on hea, aga karm seks pole eriti lõbus."
  
  Vanem mees nägi üllatavalt tänulik välja. "Usalda mind. Siin pole probleeme. Tore on näha, et mõned korrakaitsjate kogukonnast austavad seda tööd endiselt. Mina olen Matt Drake."
  
  Ta sirutas käe.
  
  Kennedy ignoreeris seda, kuid pole ikka veel veendunud. Tema mõistus jäi sellele fraasile kinni, austades endiselt tööd, ja keris eelmisel kuul läbi. Nad peatusid seal, kus nad alati peatusid. Kaalebis. Tema julmade ohvrite üle. Tema tingimusteta vabastamise eest.
  
  Kui ainult.
  
  "Noh... aitäh, ma arvan."
  
  "Nii, sa oled New Yorgi politseinik? " Noormees täiendas nüanssi kergitatud kulmudega, mille ta vanemale mehele suunas.
  
  "Kuradi kaval." Matt Drake naeris kergelt. Ta tundus enesekindel ja kuigi ta istus rahulikult, võis Kennedy öelda, et tal on pädevus hetkega reageerida. Ja see, kuidas ta pidevalt ümbrust skaneeris, pani ta mõtlema politseinikule. Või armee.
  
  Ta noogutas, mõeldes, kas ta peaks end istuma kutsuma.
  
  Drake osutas tühjale istmele, jättes talle vaba väljapääsu. "Ja viisakas ka. Kuulsin, et newyorklased olid maailma kõige enesekindlamad inimesed.
  
  "Matt!" Kutt kortsutas kulmu.
  
  "Kui sa mõtled liigse enesekindluse all isekat ja ülbe, siis olen ka seda kuulnud." Kennedy libises kabiini, tundes end veidi kohmetuna. "Siis tulin Pariisi ja kohtusin prantslastega."
  
  "Puhkusel?"
  
  "Seda nad mulle ütlesid."
  
  Tüüp ei nõudnud, ulatas lihtsalt käe uuesti. "Ma olen ikka Matt Drake. Ja see on minu öömajaline, Ben.
  
  "Tere, mina olen Kennedy. Ma kuulsin pealt, mida sa ütlesid, kardetavasti vähemalt pealkirju. See on see, mis mind hämmastas. Ja kuidas on New Yorgi huntidega? Ta kergitas kulme, matkides Beni.
  
  "Üks". Drake uuris teda tähelepanelikult, oodates reaktsiooni. "Kas sa tead temast midagi?"
  
  "Ta oli Thori isa, kas pole? Tead, Marveli koomiksites.
  
  "Ta on kõikjal uudistes." Ben noogutas arvuti poole.
  
  "Olen viimasel ajal püüdnud pealkirjadest eemale hoida." Kennedy sõnad tulid kiiresti, valust ja pettumusest pinges. Möödus hetk, enne kui ta sai jätkata. "Nii, mitte palju. Piisavalt."
  
  "Kõlab nagu oleksite teinud paar."
  
  "Minu karjäärile rohkem kui hea." Ta naasis ja vaatas siis läbi kohviku määrdunud akende tänavale.
  
  
  * * *
  
  
  Drake jälgis tema pilku, mõeldes, kas ta peaks teda lükkama, ja tema pilgud kohtusid ühe eelmise sissemurdja pilguga, kes vaatas läbi klaasi.
  
  "Kurat. Need tüübid on püsivamad kui India kõnekeskus.
  
  Kuti nägu läks äratundmisest särama, kui Drake kolis, kuid nüüd otsustas Drake, et tal pole vaja enam keppimist. Kindad olid tõesti käes ja SAS-i kapten naasis. Ta liikus kiiresti, haaras ühest toolist ja viskas selle hirmsa kolinaga aknast välja. Sakslane lendas tagasi, varises kõnniteel nagu surnud liha.
  
  Drake viipas Benile kõrvale. "Tule meiega või mitte," hüüdis ta Kennedyle joostes. "Aga hoia mu teelt eemale."
  
  Ta kõndis kiiresti ukse juurde, avas selle ja peatus, kui tulistamist tuleks. Šokeeritud pariislased seisid ringi. Turistid jooksid igas suunas minema. Drake heitis mööda tänavat uuriva pilgu.
  
  "Enesetapp". Ta tuvi tagasi.
  
  "Tagauks". Ta patsutas Benile õlale ja nad suundusid leti poole. Kennedy pidi veel liikuma, kuid politseiniku analüütilist meelt ei olnud vaja mõista, et need inimesed on tõelises hädas.
  
  "Ma katan sind."
  
  Drake kõndis hirmunud müüjast mööda pimedasse esikusse, mis oli ääristatud kohvi-, suhkru- ja segamispulkadega. Lõpus oli tuletõrjeväljak. Drake tabas latti ja vaatas siis ettevaatlikult välja. Pärastlõunane päike kõrvetas mu silmi, aga rannik oli selge. Mis tema jaoks tähendas, et kuskil oli ainult üks vaenlane.
  
  Drake viipas teistele, et nad ootaksid, ja kõndis siis sihikindlalt ootava sakslase poole. Ta ei hiilinud mehe löögist kõrvale, vaid võttis selle võpatamata kõvasti päikesepõimikusse. Šokk vastase näol tõi talle kohese rahulduse.
  
  "Kissid sihivad põimikut." Ta sosistas. Kogemused olid talle õpetanud, et treenitud mees lööb kehal ühe ilmse survepunkti ja teeb pausi, nii et Drake jagas valu - nagu talle oli lõputult õpetatud - ja surus selle läbi. Ta murdis mehe ninaluu, purustas lõualuu ja napsas kahe hoobiga peaaegu kaela ning jättis ta siis kõnniteele laiali ilma sammu katkestamata. Ta viipas teistele edasi.
  
  Nad lahkusid kohvikust ja vaatasid ringi.
  
  Kennedy ütles: "Minu hotell on siit kolme kvartali kaugusel."
  
  Drake noogutas. "Kuradi lahe. Mine."
  
  
  KUUS
  
  
  
  PARIIS, PRANTSUSMAA
  
  
  Minut hiljem ütles Ben: "Oota."
  
  "Ära ütle, et pead vannituppa minema, sõber, muidu peame sulle mähkmed ostma."
  
  Kennedy varjas oma naeratust, kui Ben punastas.
  
  "Ma tean, et sul on aeg uinakut teha, vanamees, aga peaaegu on aeg... hm... Louvre'i külastada."
  
  Kurat, Drake kaotas ajataju. "Jama".
  
  "Louvre'is?"
  
  "Pöörde kohta." Drake lehvitas mööduvale taksole. "Kennedy, ma selgitan."
  
  "Sa tunned paremini. Olen täna juba Louvre'is käinud.
  
  "Mitte selle pärast..." pomises Ben, kui nad taksosse istusid. Drake ütles võlusõna ja auto kihutas minema. Teekond võeti ette vaikides ja kestis kümme minutit mööda liiklusest ummistunud tänavaid. Kõnniteed ei olnud paremad, kui nad kolmekesi püüdsid kuuma jälitamise teel muuseumisse jõuda.
  
  Kui nad kõndisid, viis Ben Kennedyt kurssi. "Keegi leidis Islandilt Odini kilbi. Keegi varastas need Yorki näituselt, rikkudes täielikult Frey hämmastava kasside jalutusetenduse.
  
  "Frey?"
  
  "Moedisainer. Kas sa ei ole New Yorgist?"
  
  "Ma olen New Yorgist, kuid ma pole eriline moe-inimene. Ja ma ei ole suur fänn, et mind pimesi mingitesse konfliktidesse tõmmatakse. Ma tõesti ei vaja praegu rohkem probleeme."
  
  Drake peaaegu ütles: "Seal on uks", kuid peatas end viimasel sekundil. Politseinik võib täna õhtul olla kasulik mitmel põhjusel, eriti osariikidest. Kui nad lähenesid Louvre'i sissepääsu tähistanud klaaspüramiidile, ütles ta: "Kennedy, need inimesed üritasid meid tappa vähemalt kolm korda. Ma vastutan selle eest, et seda ei juhtuks. Nüüd vajame rohkem teavet selle kohta, mis kurat siin toimub, ja mingil põhjusel on nad huvitatud sellest, mida Ben avastas, et see kannab nime "Üheksa Odini tükki". Me tõesti ei tea, miks, aga siin on teine osa," osutas ta klaaspüramiidi taha.
  
  "Nad varastavad selle täna õhtul," ütles Ben ja lisas siis: "Tõenäoliselt."
  
  "Ja mis on see New Yorgi nurk?"
  
  "Seal on eksponeeritud veel üks tükk Odinist. Hundid. Loodusloomuuseumis."
  
  Drake uuris kaarti. "Tundub, et Louvre"is tavaliselt viikingite kollektsioone ei eksponeerita. See on samuti renditud, nagu Yorkis. Siin öeldakse, et kõige huvitavam on viikingite pikkpaat, üks parimaid, mis kunagi avastati, ja selle kurikuulus kurikuulus.
  
  "Mida see tähendab?" Kennedy seisis trepi ülaosas nagu pilliroog tormi vastu, kui paljud jalapaarid tema ümber tallasid.
  
  "Anomaalia, mida esindab tema vanus. See on enne viikingite ajalugu.
  
  "Noh, see on huvitav."
  
  "Ma tean. Need on välja pandud Denoni tiiva alumisel korrusel, mingi Egiptuse... Optika... Ptolemaiose... jama kõrval. .jara...pole midagi. Siin on asi."
  
  Laiad, poleeritud koridorid sädelesid nende ümber, kui nad rahvamassi sulandusid. Kohalikud ja igas vanuses turistid täitsid suure vana ruumi ja tõid selle päeva jooksul ellu. Selle hauakambrilaadset jubedat olemust võis öösel vaid aimata.
  
  Sel hetkel kostis kõrvulukustavat mürinat, nagu oleks betoonsein varisemas. Nad kõik peatusid. Drake pöördus Beni poole.
  
  "Oota siin, Ben. Andke meile pool tundi. Me leiame su üles." Ta tegi pausi ja lisas siis: "Kui nad evakueeruvad, siis oodake klaaspüramiidile võimalikult lähedal."
  
  Ta ei oodanud vastust. Ben oli ohust täiesti teadlik. Drake vaatas, kuidas ta mobiiltelefoni välja tõmbas ja kiirvalimisnumbrit valis. See oleks ema, isa või õde. Ta viipas Kennedyle ja nad laskusid ettevaatlikult mööda keerdtreppi alumisele korrusele. Viikingite näituse saali poole suundudes hakkasid inimesed otsa saama. Nende taga keerles paks pilv.
  
  "Jookse!" Kutt, kes nägi välja nagu Hollisteri modell, karjus. "Seal on mehed, kellel on relvad sees!"
  
  Drake peatus ukse juures ja vaatas sisse. Teda tabas täielik kaos. Stseen Michael Bay märulifilmist, ainult veidram. Ta luges kokku kaheksa kamuflaaživormis, näomaskide ja kuulipildujatega meest, kes ronisid suurimasse viikingite pikkpaati, mida ta kunagi näinud oli. Nende taga oli uskumatu kergemeelsuse teoga muuseumi seina sisse suitsuauk löödud.
  
  Need poisid olid hullud. Neile andis eelise see, et neis oli šokeeriv otsekohesus fanatism. Hoonete sissepääsude õhkimine ja rakettide tulistamine rahvahulkadesse näis olevat nende norm. Pole ime, et nad Benit ja teda varem kogu Pariisis taga ajasid. Autode tagaajamised olid ilmselt lihtsalt nende magamaminekueelne meelelahutus.
  
  Kennedy pani käe õlale ja vaatas ringi. "Jumal".
  
  "Tõestab, et oleme õigel teel. Nüüd peame lihtsalt nende komandörile lähemale jõudma.
  
  "Ma ei lähe nende idiootide lähedalegi. Ta vandus üllatavalt hea inglise aktsendiga.
  
  "Armas. Kuid ma pean leidma viisi, kuidas meid nende jamade nimekirjast eemaldada.
  
  Drake märkas rohkem tsiviilisikuid väljapääsu poole jooksmas. Sakslased isegi ei vaadanud neid, nad lihtsalt viisid oma plaani enesekindlalt läbi.
  
  "Lähme". Drake lipsas läbi ukselengi tuppa. Nad kasutasid katteks perimeetri eksponaate ja jõudsid kuulmisalale nii lähedale, kui oli ohutu.
  
  "Löö dikh!" hüüdis keegi tungivalt.
  
  Midagi kiirustamisest. Drake ütles. "Verised pätid peavad kiiresti tegutsema. Louvre peab olema prantslaste vastuste nimekirjas kõrgel kohal.
  
  Üks sakslastest karjus veel midagi ja tõstis üles õhtusöögialuse suuruse kiviplaadi. Nad nägid välja rasked. Sõdur kutsus veel kaks, kes aitaksid selle pikapaadist maha laadida.
  
  "Selgelt mitte SAS," kommenteeris Drake.
  
  "Või Ameerika," märkis Kennedy. "Mul oli kunagi merejalaväelane, kes suutis selle nipsasja oma eesnaha alla torgata."
  
  Drake lämbus kergelt. "Hea pilt. Täname panuse eest. Vaata." Ta noogutas seinaava poole, kuhu oli just ilmunud valgesse riietatud maskiga mees.
  
  "Sama mees, kes röövis Yorkis Shieldi. Ilmselt."
  
  Mees uuris korraks skulptuuri, noogutas tunnustavalt ja pöördus oma komandöri poole. "On aeg..."
  
  Väljas kostis tulistamine. Sakslased tardusid hetkeks ja vaatasid ilmselt segaduses üksteisele otsa. Siis oli tuba kuulidest täis ja kõik otsisid varju.
  
  Hiljuti õhku lastud sissepääsu juurde ilmus rohkem maskides mehi. Uus vägi, teistmoodi riietatud kui sakslased.
  
  Drake mõtles: Prantsuse politsei?
  
  "Kanadalased!" hüüdis üks sakslastest põlglikult. "Tappa! Tapa!"
  
  Drake kattis kõrvad, kui tosin kuulipildujat avas korraga tule. Kuulid lendasid maha inimkehalt, puidust eksponaadilt, kipsseinalt. Klaas purunes ja hindamatud eksponaadid rebenesid tükkideks ja kukkusid põrandale. Kennedy vandus valjult, millest Drake hakkas aru saama, et see pole tema jaoks just "värske pinnas". "Kus on need kuradi prantslased, kurat!"
  
  Drake tundis pearinglust. Kanadalased, mis põrgu sees nad siin on?
  
  Eksponaat nende kõrval purunes tuhandeks tükiks. Klaasi ja puutükke sadas neile selga. Drake hakkas tagasi roomama, lohistades Kennedyt endaga kaasa. Pikkpaat oli täis pliid. Selleks ajaks olid kanadalased tuppa jõudnud ja mitmed sakslased lamasid surnud või tõmblesid. Kui Drake seda vaatas, tulistas üks kanadalastest sakslasele otse pähe, purustades tema aju 3000-aastase Egiptuse terrakotavaasi vastu.
  
  "Meeletute reliikviaküttide vahel pole armastust kadunud." Drake võpatas. "Ja kogu aeg, mil ma Tomb Raiderit mängisin, ei juhtunud seda kunagi."
  
  "Jah," raputas Kennedy juustest klaasikilde. "Aga kui te seda mängu tegelikult mängiksite, selle asemel, et seitseteist tundi tema tagumikku vahtida, võiksite tegelikult teada, mis toimub."
  
  "Beni tugevus. Mitte minu. Mängu mängimine, see tähendab." Ta riskis pilguga ülespoole.
  
  Üks sakslastest üritas põgeneda. Ta jooksis otse Drake'i poole, teda märkamata ja hüppas siis üllatunult, kui tema tee oli blokeeritud. "Bewegen!" Ta tõstis püstoli.
  
  "Jah, ka sinu oma." Drake tõstis käed.
  
  Mehe sõrm pingutas päästikul.
  
  Kennedy tegi järsu liigutuse küljele, mistõttu sakslase tähelepanu kõikus. Drake lähenes ja lõi küünarnukiga talle näkku. Rusikas põrutas Drake'ile pähe, kuid ta astus kõrvale, lüües samal ajal sõdurit põlve. Vaevalt kattis karje luu murdumise heli. Drake oli hetkega tema kallal, põlved surusid tugevalt tema rindkere. Kiire liigutusega rebis ta sõdurimaski seljast.
  
  Ja ta nurises. "Uh. Ma ei tea, mida ma tegelikult ootasin."
  
  Blondid juuksed. Sinised silmad. Soliidsed näojooned. Segaduses näoilme.
  
  "Hiljem". Drake lõi ta kägistusega teadvusetuks, usaldades Kennedyt oma kaaslastel silma peal hoidma. Kui Drake vaatas üles, lahing jätkus. Sel hetkel kõndis langeval eksponaadil ringi veel üks sakslane. Drake lükkas ta õla kõrvale ja Kennedy põlvitas ta päikesepõimikusse. See mees andis alla kiiremini kui X Faktori uus poistebänd.
  
  Nüüd tiris üks kanadalastest Odini skulptuuri oma vaenlase surnud ja veriste sõrmede eest eemale. Teine sakslane tõrjus teda ja ründas teda küljelt, kuid kanadalane oli tubli, väänades ja maandudes kolm tapvat lööki, seejärel viskas lonka keha üle õla ja põrutas ta pikali. Kanadalane tulistas kolm korda lähedalt, et saavutada suurem veendumus, ja jätkas seejärel skulptuuri lohistamist väljapääsu poole. Isegi Drake avaldas muljet. Kui kanadalane oma kamraadideni jõudis, karjusid nad ja avasid nende pihta tule, enne kui taandusid läbi veel suitseva rusude.
  
  "Upsalla!" Esmaklassiline kanadalane hakkas nutma ja tõstis rusika ellujäänud sakslaste poole. Drake tabas selle ainsa sõnaga ülbust, trotsi ja põnevust. Üllataval kombel on hääl naiselik.
  
  Naine tegi seejärel pausi ja võttis täieliku põlguse žestiga maski. "Upsalla!" hüüdis ta uuesti sakslastele. "Ole seal!"
  
  Drake oleks koperdanud, kui ta poleks juba põlvili olnud. Ta arvas, et teda tabas kuul, selline oli šokk. Ta tundis selle nn kanadalase ära. Ta tundis teda hästi. See oli londonlane Alicia Miles, kes oli varem temaga võrdne SRT-s.
  
  Salafirma SAS-is.
  
  Wellsi eelmine kommentaar tõi esile vanad mälestused, mis peaksid jääma sügavamale maetud kui poliitiku kulutamise ajalugu. Sa olid rohkem kui SAS. Miks sa tahad seda unustada?
  
  Tänu sellele, mida me tegime.
  
  Alicia Miles oli üks parimaid sõdureid, keda ta kunagi näinud oli. Naised eriüksustes peaksid olema meestest paremad, et jõuda poole vähem kui nad saavutasid. Ja Alicia tõusis otse tippu.
  
  Mida ta tegi, et olla selles kõiges osalenud ja tunduda hulljulge, mida ta teadis, et ta seda kindlasti ei olnud? Aliciat motiveeris ainult üks asi: raha.
  
  Võib-olla seepärast töötas ta kanadalaste heaks?
  
  Drake hakkas toast tegeliku väljapääsu poole roomama. "Nii et selle asemel, et meid tapmisnimekirjast kustutada ja vaenlasi paljastada," hingeldas ta, "nüüd on meil rohkem vaenlasi ja me pole saavutanud midagi peale selle, et oleme end veelgi segadusse ajanud."
  
  Tema taga roomav Kennedy lisas: "Minu elu... kahe neetud sõnaga."
  
  
  SEITSE
  
  
  
  PARIIS, PRANTSUSMAA
  
  
  Kennedy hotellituba oli veidi parem kui see, kus Drake ja Ben paar tundi veetsid.
  
  "Arvasin, et kõik te politseinikud on katki," nurises Drake sisenemis- ja väljapääsupunkte kontrollides.
  
  "Me oleme. Aga kui teie puhkuseaeg on kümme aastat praktiliselt olematu, siis hakkab teie arvelduskonto vist täituma.
  
  "Kas see on sülearvuti?" Ben jõudis temani enne, kui retoorilisele küsimusele vastati. Nad leidsid ta pärast muuseumist lahkumist end klaasist püramiidi lähedalt peitmas, käitudes nagu veel kaks hirmunud turisti, kes on liiga hirmul, et detaile meelde jätta.
  
  "Miks me ei räägi prantslastele, mida me teame?" küsis Kennedy, kui Ben sülearvuti avas.
  
  "Sest nad on prantslased," ütles Drake naerdes ja muutus siis tõsiseks, kui keegi ei liitunud. Ta istus Kennedy voodiserval ja vaatas oma sõbra tööd. "Vabandust. Prantslased ei tea midagi. Nendega koos praegu läbi elamine aeglustab meid. Ja ma arvan, et aeg on probleem. Peaksime rootslastega ühendust võtma.
  
  "Kas sa tead kedagi Rootsi salateenistusest?" Kennedy kergitas talle kulmu.
  
  "Ei. Siiski pean ma oma vanale komandörile helistama.
  
  "Millal te SASist lahkusite?"
  
  "Sa ei lahkunud kunagi SAS-ist." Kui Ben vaatas üles, lisas ta: "Metafooriliselt."
  
  "Kolm pead peab olema parem kui kaks." Ben vaatas hetkeks Kennedyt. "Mis siis, kui te ikka veel tegutsete?"
  
  Kerge noogutus. Kennedy juuksed langesid ta silmadesse ja tal kulus minut aega, et need tagasi lükata. "Ma saan aru, et Odinil on üheksa osa, nii et minu esimene küsimus on, miks? Teine küsimus on, mis see on?"
  
  "Me mõtlesime selle kohvikus lihtsalt välja." Ben koputas raevukalt klaviatuuri. "Seal on legend, mille härra Krusty siin ümber lükkab ja mis väidab, et seal on tõeline jumalate haud - sõna otseses mõttes koht, kuhu on maetud kõik iidsed jumalad. Ja see pole lihtsalt vana legend; mitmed teadlased on seda arutanud ja aastate jooksul on avaldatud palju artikleid. Probleem on selles," ütles Ben silmi hõõrudes, "seda on raske lugeda. Teadlased pole kuulsad oma proosalise keele poolest.
  
  "Proosaline? " kordas Kennedy naeratades. "Kas sa lähed kolledžisse?"
  
  "Ta on bändi juhtiv vokalist," ütles Drake.
  
  Kennedy kergitas kulmu. "Nii et teil on Jumalate haud, mida pole kunagi eksisteerinud. OKEI. Mis siis?"
  
  "Kui seda kunagi rüvetatakse, upub maailm tulle... jne. ja nii edasi."
  
  "Ma saan aru. Aga üheksa osa?
  
  "Noh, olles kogunenud Ragnaroki ajal, näitavad nad teed hauani."
  
  "Kus Ragnarok on?"
  
  Drake lõi jalaga vastu vaipa. "Veel üks punane heeringas. See pole see koht. Tegelikkuses on see sündmuste jada, suur lahing, tulevooluga puhastatud maailm. Looduskatastroofid. Päris palju Armageddon."
  
  Kennedy kortsutas kulmu. "Nii et isegi paadunud viikingid kartsid apokalüpsist."
  
  Alla vaadates märkas Drake põrandal värsket, kuid tugevalt kortsunud USA Today koopiat. See oli ümbritsetud pealkirjaga - "VABASTATUD SARIMõrvar nõuab VEEL KAKS".
  
  Ebameeldiv, kuid mitte nii ebatavaline ajalehe esilehel. Mis pani teda uuesti vaatama, nagu oleks ta silmad põlenud, oli tekstis politseivormis Kennedy foto. Ja tema foto kõrval olev väiksem pealkiri - Võmm läheb katki - läheb tühjaks.
  
  Ta seostas pealkirju tualettlaual oleva peaaegu tühja viinapudeli, öökapil olevate valuvaigistite, pagasi puudumise, turismikaartide, suveniiride ja reisikavaga.
  
  Jama.
  
  Kennedy ütles: "Nii et need sakslased ja kanadalased tahavad leida selle olematu haua, võib-olla au nimel? Selle rikkuse pärast, mis see kaasa võib tuua? Ja selleks peavad nad koguma üheksa Odini tükki kohta, mis pole koht. See on õige?"
  
  Ben tegi grimassi. "Noh, laul pole lugu enne, kui see on vinüülile pressitud," nagu mu isa ütles. Inglise keeles on meil veel palju tööd teha."
  
  "See on venitus. "
  
  "See on rohkem nagu see." Ben keeras sülearvuti ekraani ümber. "Odini üheksa figuuri on silmad, hundid, valküürid, hobune, kilp ja oda."
  
  Drake luges. "Neid on ainult kuus, kallis."
  
  "Kaks silma. Kaks hunti. Kaks valküüri. Jah."
  
  "Kumb on Apsallas?" Drake pilgutas Kennedyle silma.
  
  Ben keris hetke ja ütles siis: "Siin on kirjas, et oda läbistas Odini külje, kui ta Maailmapuu otsas rippudes paastus, paljastades kõik tema paljud saladused oma Volvale - oma Nägijale. Kuulake veel üht tsitaati: "Upsalla templi kõrval on väga suur laialt levinud okstega puu, mis on alati rohelised nii talvel kui ka suvel. Mis puu see on, seda ei tea keegi, sest teist sellist pole on kunagi leitud. See on sadu aastaid vana. . Maailmapuu asub või oli Uppsalas ja on põhjamaade mütoloogias kesksel kohal. See ütleb, et maailmapuu ümber on üheksa maailma. Yada... yada. Oh, veel üks viide - "Püha puu Uppsalas. Seal käidi sageli, kõrval tohutu tuhk nimega Ygdrassil, mida kohalikud peavad pühaks. Aga nüüd on see kadunud."
  
  Ta luges edasi: "Skandinaavia kroonikud on pikka aega pidanud Gamla Upsallat üheks vanimaks ja tähtsaimaks paigaks Põhja-Euroopa ajaloos."
  
  "Ja see kõik on olemas," ütles Kennedy. "Kust igaüks selle leiab."
  
  "Noh," ütles Ben, "see kõik tuleb kokku siduda. Ärge alahinnake minu võimeid, ma olen oma tegemistes hea."
  
  Drake noogutas tunnustavalt. "See on tõsi, uskuge mind. Ta on aidanud mul viimased kuus kuud oma fotograafiakarjääril liikuda."
  
  "Peate kokku panema palju erinevaid luuletusi ja ajaloolisi saagasid. Saaga on seikluslik viikingite luuletus. On ka midagi, mida nimetatakse poeetiliseks Eddaks, mille on kirjutanud nende inimeste järeltulijad, kes tundsid inimesi, kes tundsid tolleaegseid kroonikuid. Seal on palju teavet."
  
  "Ja me ei tea sakslastest midagi. Rääkimata kanadalastest. Või miks Alicia Miles..." Drake"i mobiiltelefon helises. "Vabandust... ah?"
  
  "mina".
  
  "Tere, Wells."
  
  "Hakka asja juurde, Drake." Wells tõmbas hinge. "SGG on Rootsi eriüksus ja Rootsi armee elemendid on kõikjalt maailmast välja viidud."
  
  Drake jäi hetkeks sõnatuks. "Kas sa teed nalja?"
  
  "Ma ei tee nalja töö üle, Drake. Ainult naised."
  
  "Kas seda on kunagi varem juhtunud?"
  
  "Minu mäletamist mööda ei."
  
  "Kas nad näitavad põhjust?"
  
  "Tavaline jama, ma kardan. Ei midagi konkreetset."
  
  "Veel midagi?"
  
  Kõlas ohkamine. "Drake, sa võlgned mulle mõned maikuu lood, sõber. Kas Ben on ikka veel seal?"
  
  "Jah, ja kas sa mäletad Alicia Milesi?"
  
  "Jeesus. Kes ei teeks? Kas ta on sinuga?
  
  "Mitte päris. Sattusin temaga just umbes tund aega tagasi Louvre'is kokku.
  
  Kümme sekundit vaikust, seejärel: "Kas ta oli osa sellest? Võimatu." Ta ei reedaks kunagi oma rahvast.
  
  "Me ei olnud kunagi" tema omad, või nii tundub."
  
  "Vaata, Drake, kas sa ütled, et ta aitas muuseumi röövida?"
  
  "See olen mina, söör. See olen mina. Drake astus akna juurde ja vaatas all vilkuvaid autotulesid. "Seda on raske seedida, kas pole? Ta võis oma uue kutsumusega raha teenida.
  
  Tema selja taga kuulis ta, kuidas Ben ja Kennedy tegid märkmeid Odini üheksa tükki tuntud ja tundmatute asukohtade kohta.
  
  Wells hingas raskelt. "Alicia, kuradi Miles! Vaenlasega koos ratsutamine? Mitte kunagi. Mitte mingil juhul, Drake."
  
  "Ma nägin tema nägu, söör. See oli tema."
  
  "Jeesus kärus. Mis on teie plaan?"
  
  Drake sulges silmad ja raputas pead. "Ma ei kuulu enam meeskonda, Wells. Mul pole plaani, kurat. Mul poleks pidanud plaani vaja olema."
  
  "Ma tean. Võtan meeskonna kokku, sõber, ja hakkan sellest otsast uurima. Asjade edenedes tahame võib-olla välja töötada mõned suured strateegiad. Ühendust pidama ".
  
  Liin läks tühjaks. Drake pöördus. Nii Ben kui Kennedy vaatasid talle otsa. "Ära muretse," ütles ta. "Ma ei lähe hulluks. Mis sul on?"
  
  Kennedy lõhkus lusikaga mitu paberilehte, mille ta oli politsei kiirkirjaga katnud. "Oda - Upsalla. Hundid - New York. Pärast seda pole vähimatki aimugi."
  
  "Me kõik ei räägi nii, nagu oleksime sündinud hõbelusikad tagumikul," nähvas Drake enne, kui jõudis end peatada. "OLGU OLGU. Saame tegeleda ainult sellega, mida teame.
  
  Kennedy naeratas talle kummaliselt. "Mulle meeldib su stiil".
  
  "Me teame," kordas Ben, "on Apsalla järgmine."
  
  "Küsimus on selles," pomises Drake, "kas mu kuldkaart saab sellega hakkama?"
  
  
  KAHEKSA
  
  
  
  UPSALLA, ROOTSI
  
  
  Lennu ajal Stockholmi otsustas Drake Kennedyt ära kasutada.
  
  Pärast mitmeid raevukaid käepigistusi Drake'i ja Beni vahel, istus New Yorgi politseinik Drake'iga tema kõrval akna ääres. Nii on põgenemisvõimalus väiksem.
  
  "Nii," ütles ta, kui lennuk lõpuks loodi ja Ben Kennedy sülearvuti avas. "Ma tajun teatud atmosfääri. Ma ei hooli oma asjadest, Kennedy, mul on lihtsalt reegel. Ma pean teadma inimestest, kellega koos töötan.
  
  "Ma oleksin pidanud teadma... aknaistme eest tuleb ju alati maksta, eks? Rääkige mulle kõigepealt, kuidas see meeleolu Alicia Milesiga töötas?
  
  "Päris hea," tunnistas Drake.
  
  "Kas saab. Mida sa tahad teada?"
  
  "Kui see on isiklik probleem, siis pole midagi. Kui see on töö, siis kiire ülevaade."
  
  "Mis siis, kui see on mõlemad?"
  
  "Jama. Ma ei taha teiste inimeste asjadesse sekkuda, ma tõesti ei taha, aga ma pean Beni esikohale seadma. Lubasin talle, et saame sellest üle, ja ütlen sama ka teile. Saime käsu meid tappa. Ainuke asi, mille suhtes sa loll pole, on Kennedy, nii et sa tead, et ma pean sind usaldama, et sa minuga selles küsimuses koostööd teeksid.
  
  Stjuardess kummardus, pakkudes pabertopsi, millel oli kirjas "Me pruulime uhkelt Starbucksi kohvi".
  
  "Kofeiin". Kennedy võttis selle ilmse rõõmuga vastu. Ta sirutas käe, puudutades samal ajal Drake'i põske. Ta märkas, et naine kandis pärast temaga kohtumist oma kolmandat mittemidagiütlevat pükskostüümi. See ütles talle, et tegemist on naisega, kellele pöörati tähelepanu valedel põhjustel; naine, kes riietus tagasihoidlikult, et mahtuda sinna, kuhu ta tõsiselt kuuluda tahtis.
  
  Drake haaras ühe endale. Kennedy jõi minuti, seejärel pistis juuksesalgu kõrva taha õrna liigutusega, mis tõmbas Drake'i tähelepanu. Siis pöördus ta tema poole.
  
  "Pole teie asi, aga ma... ma tegin ühe räpase politseiniku ära. Kohtuekspert. Nad tabasid ta kuriteopaigal peotäie dollareid tasku pistmas ja rääkisid sellest I.A-le. Selle tulemusena sai ta venitusarmi. Mõni aasta."
  
  "Pole midagi viga. Kas tema kolleegid lõid sind kallale?"
  
  "Kutt, kurat, ma saan sellega hakkama. Olen seda võtnud viieaastasest saati. Mis on valesti, see, mis mu aju peksab nagu kuradi puur, on reaalsus, mille peale sa ei mõtle - et siis seatakse kahtluse alla selle vargavärdja iga eelnev tegu. iga. Üksildane. Üks."
  
  "Ametlikult? Kelle poolt?"
  
  "Sitast söövad advokaadid. Kurja söövad poliitikud. Tulevased linnapead. Kuulsusehullud reklaamijad on liiga pimestatud oma teadmatusest, et eristada õiget valest. Bürokraadid."
  
  "See pole teie süü".
  
  "Oh jaa! Rääkige seda halvima sarimõrvari perekondadele, keda New Yorgi osariik kunagi teadnud on. Rääkige sellest kolmeteistkümnele emale ja kolmeteistkümnele isale, kes kõik teavad kõiki kohutavaid üksikasju selle kohta, kuidas Thomas Caleb tappis nende väikesed tütred, sest nad olid kohal kogu tema kohtuprotsessi vältel.
  
  Drake surus vihast rusikad kokku. "Kas nad vabastavad selle mehe?"
  
  Kennedy silmad olid tühjad. "Nad vabastasid ta kaks kuud tagasi. Sellest ajast peale on ta uuesti tapnud ja nüüdseks kadunud.
  
  "Ei".
  
  "Kõik on minu teha."
  
  "Ei, see pole tõsi. See on süsteemis sees."
  
  "Ma olen süsteem. Töötan süsteemi heaks. See on minu elu".
  
  "Nii et nad saatsid su puhkusele?"
  
  Kennedy pühkis silmi. "Sunnipuhkus. Mu mõistus pole enam... mis see oli. Töö nõuab selgust iga päeva iga minut. Selgus, mida ma lihtsalt ei suuda enam saavutada.
  
  Ta pani oma ebaviisaka suhtumise täielikult esile. "Ja mida? Kas sa oled nüüd õnnelik? Kas saate nüüd minuga koostööd teha?"
  
  Aga Drake ei vastanud. Ta teadis tema valu.
  
  Nad kuulsid kapteni häält, mis selgitas, et nad on sihtkohast kolmkümmend minutit.
  
  Ben ütles: "Hull. Lugesin just, et Odini Valküürid on osa erakogust, asukoht teadmata. Ta võttis välja märkmiku. "Ma hakkan seda jama üles kirjutama."
  
  Drake ei kuulnud sellest peaaegu midagi. Kennedy lugu oli traagiline ja mitte see, mida ta pidi kuulma. Ta mattis oma kahtlused maha ja kattis kõhklemata naise väriseva käe oma kätega.
  
  "Me vajame selles teie abi," sosistas ta, et Ben teda hiljem ei kuuleks ega küsitleks. "Ma usun. Hea tugi on iga operatsiooni puhul hädavajalik.
  
  Kennedy ei saanud rääkida, kuid tema lühike naeratus rääkis palju.
  
  
  * * *
  
  
  Hiljem lennuk ja kiirrong ning nad lähenesid Apsallale. Drake püüdis tema aju ähmastavat reisiväsimust maha raputada.
  
  Väljas tõi pärastlõunane külm ta mõistusele. Nad peatasid takso ja ronisid sisse. Ben puhastas väsimusest udu, öeldes:
  
  Gamla Uppsalla. See on vana Upsalla. See koht," osutas ta Uppsallale tervikuna, "ehitati pärast seda, kui Gamla Uppsalla katedraal põles kaua aega tagasi. See on sisuliselt uus Uppsalla, kuigi see on sadu aastaid vana.
  
  "Vau," ütles Kennedy. "Kui vana see Upsalla vanaks teeb?"
  
  "Täpselt."
  
  Takso ei liikunud. Juht on nüüd pooleldi ümber pööratud. "Künkad?"
  
  "Kas sa andestad mulle?" Kennedy hääl kõlas solvunult.
  
  "Kas sa näed küngasid? Kuninglikud hauakünkad?" Kokutav inglise keel ei aidanud.
  
  "Jah". Ben noogutas. "Kuninglikud matusemäed. See on õiges kohas."
  
  Nad läksid Uppsalla minituurile. Turisti mängides ei saanud Drake tiirleva marsruudiga leppida. Seevastu Saab oli mugav ja linn muljetavaldav. Tol ajal oli Apsalla ülikoolilinn ja teed olid jalgratastest ummistunud. Ühel hetkel seletas nende jutukas, kuid raskesti dešifreeritav juht, et ratas ei jää sulle tee peal seisma. See viiks teid pikemalt mõtlemata alla.
  
  "Õnnetused". Ta osutas kätega kõnniteed kaunistavatele lilledele. "Palju õnnetusi."
  
  Mõlemal küljel vedelesid vanad hooned. Lõpuks linn leebus ja maal hakkas maastikku pugema.
  
  "Olgu, Gamla Apsalla on praegu väike küla, kuid varajastes reklaamides oli see suur küla," ütles Ben mälu järgi. "Sinna maeti tähtsad kuningad. Ja Odin elas seal mõnda aega.
  
  "Siin ta poos end üles," meenutas Drake legendi.
  
  "Jah. Ta ohverdas end Maailmapuul, samal ajal kui tema Nägija vaatas ja kuulas kõiki saladusi, mida ta kunagi oli hoidnud. Ta pidi talle palju tähendama. Ta kortsutas kulmu ja mõtles: nad pidid olema uskumatult lähedased.
  
  "See kõik kõlab nagu kristlik ülestunnistus," julges Drake.
  
  "Aga Odin ei surnud siin?" küsis Kennedy.
  
  "Ei. Ta suri Ragnarokis koos oma poegade Thori ja Freyga.
  
  Takso tegi enne peatumist ringi laial parkimisalal. Paremale viis läbi hõredate puude kulunud pinnastee. "Küngaste juurde," ütles nende autojuht.
  
  Nad tänasid teda ja astusid Saabist välja ereda päikesepaiste ja värske tuule kätte. Drake'i idee oli uurida ümbruskonda ja küla ennast, et näha, kas puutöödest on midagi välja hüpanud. Lõppude lõpuks, kui nii paljud rahvusvahelised sitapead panevad oma hästi hellitatud ego selle taha, mida saab kirjeldada kui ülemaailmset vabadust kõigile, peab midagi silma paistma.
  
  Peale puid muutus maastik lagedaks põlluks, mida murdsid vaid kümned väikesed künkad ja kolm suurt küngast, mis laiusid otse ees. Sellest kaugemal märkasid nad heledat katust ja sellest paremal asuvat teist hoonet, mis tähistas küla algust.
  
  Kennedy tegi pausi. "Kuskil pole puid, poisid."
  
  Ben oli oma märkmikusse süvenenud. "Nad ei pane nüüd silti üles, eks?"
  
  "Kas teil on idee?" Drake jälgis lagedaid põlde, et näha mingeid märke tegevusest.
  
  "Mäletan, et lugesin, et siin oli kunagi kuni kolm tuhat küngastust. Tänapäeval on neid mitusada. Kas sa tead, mida see tähendab?"
  
  "Nad ei ehitanud neid väga hästi?" Kennedy naeratas. Drake tundis kergendust, et näis olevat täielikult käsilolevale tööle keskendunud.
  
  "Iidsetel aegadel käis põrandaalune tegevus palju. Ja siis need kolm "kuninglikku" küngastust. Üheksateistkümnendal sajandil nimetati neid kolme legendaarse Ynglingi maja kuninga - Auni, Adili ja Egili - järgi - üks kuulsamaid Skandinaavia kuninglikke perekondi. Aga..." tegi ta mõnuledes pausi, "selles öeldakse ka, et kõige varasemas mütoloogias ja folklooris olid matmismäed juba olemas - ja et need olid iidne austusavaldus kõige varasemale - algsele - kolmele kuningale - ehk jumalatele, nagu me teame. neid Nüüd. See on Freyr, Thor ja Odin."
  
  "Siin on juhuslik sisend," ütles Kennedy. "Aga kas olete märganud, kui palju viiteid piiblilugudele saame kõigist nendest iidsetest lugudest."
  
  "See on Sagi. " parandas Ben teda. "Luule. Akadeemilised Doodles. Midagi, mis võib olla oluline - küngastele on lisatud kümneid viiteid rootsikeelsele sõnale falla ja manga fallor - pole kindel, mida see tähendab. Ja, Kennedy, kas ma ei lugenud kuskilt, et Kristuse lugu oli väga sarnane Zeusi lugu?
  
  Drake noogutas. "Ja Egiptuse jumal Horus oli veel üks eelkäija. Mõlemad olid jumalad, keda väidetavalt kunagi ei eksisteerinud. Drake noogutas kolme kuningliku künka poole, mis paistsid tasasel maastikul silma. "Frey, Thor ja Odin, eks? Kes on siis kes, Blakey? A?"
  
  "Mul pole õrna aimugi, sõber."
  
  "Ära muretse, munchkin. Vajadusel saame nendelt külaelanikelt teavet välja piinata.
  
  Nad kõndisid mööda küngasid, mängides kõrvalepõikena kolme väsinud turisti rolli. Päike lõi neile pähe ja Drake nägi, kuidas Kennedy purustas oma päikeseprillid.
  
  Ta raputas pead. ameeriklased.
  
  Siis helises Beni telefon. Kennedy raputas pead, olles perekontaktide sagedusest juba rabatud. Drake vaid muigas.
  
  "Karin," ütles Ben rõõmsalt. "Kuidas mu vanemal õel läheb?"
  
  Kennedy patsutas Drake'i õlale. "Grupi esilaulja?" - ta küsis.
  
  Drake kehitas õlgu. "Kuldne süda, see on kõik. Ta teeks teie heaks kõike ilma kaebusteta. Kui palju selliseid sõpru või kolleege teil on?"
  
  Gamla Uppsalla küla oli maaliline ja puhas, mitme tänavaga ääristasid sadu aastaid vanad, hästi säilinud ja hõredalt asustatud kõrge katusega hooned. Juhuslik külamees vaatas neid uudishimuga.
  
  Drake suundus kiriku poole. "Kohalikud vikaarid on alati abiks."
  
  Kui nad verandale lähenesid, lõi kirikurüüdes vanamees nad peaaegu jalust maha. Ta peatus üllatunult.
  
  "Tere. Kan jag hjalpa dig?"
  
  "Pole selles kindel, sõber." Drake naeratas kõige paremini. "Aga milline neist sealsetest küngastest kuulub Odinile?"
  
  "Inglise keeles?" Preester rääkis maailmast hästi, kuid tal oli raske mõista. "Vad? Mida? Üks?"
  
  Ben astus ette ja juhtis vikaari tähelepanu kuninglikele küngastele. "Üks?"
  
  "Sa näed." Vanamees noogutas. "Jah. Hm. Storsta..." Ta nägi vaeva, et sõna leida. "Suured."
  
  "Suurim?" Ben sirutas käed laiali.
  
  Drake naeratas talle muljet avaldades.
  
  "Arvud." Kennedy hakkas end ära pöörama, kuid Benil oli viimane küsimus.
  
  "Falla?" ütles ta ainult huultega üllatunult, vaadates vikaarile ja kehitas liialdatult õlgu. "Või manga fallor?"
  
  Läks veidi aega, kuid vastus, kui see tuli, jahutas Drake'i luudeni.
  
  "Püünised... palju püüniseid."
  
  
  Üheksa
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, ROOTSI
  
  
  Drake järgnes Benile ja Kennedyle suurimale kuninglikule künkale, askeldamas seljakoti rihmadega, et ta saaks rahus piirkonda uurida. Ainus kate asus umbes miil väikseimast künkast tagapool ja hetkeks arvas ta, et näeb seal liikumist. Kiire liikumine. Kuid edasine uurimine ei näidanud midagi enamat.
  
  Nad peatusid Odini künka jalamil. Ben tõmbas hinge. "Viimane, kes tippu jõudis, saab minu Facebooki lehel jama!" - hüüdis ta kiiruga teele asudes. Drake järgnes rahulikumalt ja naeratas Kennedyle, kes kõndis temast veidi kiiremini.
  
  Sügaval sisimas hakkas ta aina rohkem ärevil. Talle see ei meeldinud. Nad olid lootusetult alasti. Neile võis järgneda suvaline arv võimsaid vintpüsse, hoides neid relva käes ja oodates lihtsalt käsku. Tuul vilistas kõvasti ja peksis kõrvu, suurendades ebakindlustunnet.
  
  Ronimiseks rohtunud mäe otsa kulus paarkümmend minutit. Kui Drake sinna jõudis, istus Ben juba murul.
  
  "Kus on piknikukorv, Krusty?"
  
  "Jättis selle teie kärusse." Ta vaatas ringi. Siit ülevalt oli vaade hingemattev: lõputud rohelised lainetavad põllud, kõikjal künkad ja ojad ning kauguses lillad mäed. Nad võisid näha Gamla Uppsalla küla, mis ulatus New Uppsalla linna piirini.
  
  Kennedy teatas ilmselgest. "Nii et ma ütlen lihtsalt midagi, mis on mind juba mõnda aega häirinud. Kui see on Odini küngas ja sellesse on peidetud Maailmapuu - mis oleks hukatuslik avastus -, siis miks pole keegi seda varem leidnud? Miks me peaksime seda nüüd otsima?"
  
  "See on lihtne". Ben korrastas oma rahutuid lokke. "Keegi ei mõelnud varem vaadata. Kuni Kilbi avastamiseni kuu aega tagasi oli see kõik tolmune legend. Müüt. Ja oda ei olnud lihtne ühendada maailmapuuga, mida praegu nimetatakse peaaegu kõikjal Yggdrasiliks, ja seejärel lühikese üheksapäevase Odini sealviibimisega.
  
  Ja..." ütles Drake, "seda puud pole lihtne leida, kui see on olemas. Nad ei tahaks, et mõni vana pätt selle peale komistaks.
  
  Nüüd helises Drake'i mobiiltelefon. Ta vaatas Beni pilkanud tõsidusega, kui ta seda seljakotist välja tõmbas. "Jeesus. Ma hakkan tundma nagu sina."
  
  "Noh?"
  
  "Teie käsutuses on kümneliikmeline meeskond. Ütle lihtsalt sõna."
  
  Drake neelas oma üllatuse alla. "Kümme inimest. See on suur meeskond." Kümneliikmeline SAS-i meeskond võiks saata presidendi tema ovaalkabinetti ja leida aega Lady Gaga uues videos esinemiseks, enne kui koju teed jooma suunduvad.
  
  "Ma kuulen, et panused on suured. Olukord läheb iga tunniga hullemaks."
  
  "See on tõsi?"
  
  "Valitsused ei muutu kunagi, Drake. Nad alustasid aeglaselt ja üritasid siis buldooseriga läbi sõita, kuid kartsid lõpetada. Kui see lohutab, pole see hetkel suurim asi, mis maailmas toimub."
  
  Wellsi avaldus oli loodud selleks, et teda koheldaks nagu lõvi kohtleb sebrat ja Drake ei valmistanud pettumust. "Nagu mis?"
  
  NASA teadlased kinnitasid just uue supervulkaani olemasolu. Ja..." Wells näis tegelikult olevat ärevil: "See on aktiivne."
  
  "Mida?"
  
  "Veidi aktiivne. Veidi. Aga mõelge sellele, esimene asi, mida supervulkaani mainides ette kujutate, on...
  
  "...planeedi lõpp," lõpetas Drake äkitselt kuivanud kurguga. See oli juhus, et Drake oli nüüd seda fraasi kuulnud kaks korda nii mitme päeva jooksul. Ta vaatas, kuidas Ben ja Kennedy ümber muldkeha tiirlesid, jalaga vastu muru lõid, ja tundis sügavalt juurdunud hirmu, mille sarnast ta polnud kunagi tundnud.
  
  "Kus see on?" ta küsis.
  
  Wells naeris. "Pole kaugel, Drake. Mitte kaugel kohast, kus nad teie Kilbi leidsid. See on Islandil."
  
  Drake hakkas teist korda hammustama, kui Ben hüüdis: "Leidsin midagi!" kõrgel häälel, mis näitas tema naiivsust, kui see kõikjale levis.
  
  "Ma pean minema". Drake jooksis Beni poole ja loitsis nii hästi kui suutis. Kennedy vaatas ka ringi, kuid ainuke asi, mida nad nägid, oli külas.
  
  "Hoia see maha, sõber. Mis sul on?"
  
  "Need". Ben laskus põlvili ja pühkis sassis muru minema, et paljastada umbes A4-formaadis paberitüki suurune kiviplaat. "Nad ääristavad kogu künka perimeetrit iga paari jala järel ridadena tipust kuni umbes pooleni aluspinnani. Neid peab olema sadu."
  
  Drake vaatas lähemalt. Kivi pind oli ilmastikust tugevasti kahjustatud, kuid osaliselt kaitstud ülekasvanud rohuga. Nende pinnal olid mõned märgid.
  
  "Ruunikirjad, ma arvan, et neid nimetatakse," ütles Ben. "Viikingite sümbolid"
  
  "Kust kuradit sa tead?"
  
  Ta irvitas. "Lennukis kontrollisin kilbimärgistust. Nad on sarnased. Küsige lihtsalt Google'ilt."
  
  "Poiss ütleb, et neid on sadu," tõmbas Kennedy järsult rohtunud nõlval üles ja alla vaadates. "Mis siis? Ei aita."
  
  "Laps ütleb, et see võib toimida," ütles Ben. "Peame leidma ruunid, mis on seotud otsitavaga. Oda kujutav ruun. Puu kujutav ruun. Ja ruun -"
  
  "Üks," lõpetas Kennedy.
  
  Drake'il oli idee. "Vean kihla, et saame kasutada vaatevälja. Me kõik peame üksteist nägema, et teada saada, et see toimis, eks?
  
  "Sõduri loogika," naeris Kennedy. "Aga ma arvan, et see on proovimist väärt."
  
  Drake tahtis innukalt temalt politseiniku loogika kohta küsida, kuid aeg hakkas käest minema. Teised fraktsioonid jõudsid edasi ja puudusid üllatavalt isegi praegu. Nad kõik hakkasid rohtu igalt kivilt puhastama, sibades ringi rohelise künka juures. Alguses oli see tänamatu ülesanne. Drake valmistas välja sümbolid, mis nägid välja nagu kilbid, amb, eesel, pikkpaat ja seejärel oda!
  
  "On üks". Tema sügav hääl kandus kahele teisele, kuid mitte kaugemale. Ta istus oma seljakotiga maha ja laotas varustust, mille nad ostsid taksosõidul Apsallast. Taskulambid, suur taskulamp, tikud, vesi, paar nuga, millest ta Benile ütles, et need on prahi koristamiseks. Ta vaatas tagasi, ma pole nii pagana kergeusklik, aga nende vajadus oli praegu tungivam kui Beni mure.
  
  "Puu". Kennedy kukkus kivi kratsides põlvili.
  
  Benil kulus veel kümme pingelist minutit, et midagi leida. Ta tegi pausi ja kordas siis oma hiljutisi samme. "Kas mäletate, mida ma ütlesin Tolkieni kohta, kes võttis Gandalfi aluseks Odini?" Ta koputas jalaga kivi vastu. "Noh, see on Gandalf. Tal on isegi personal. Hei!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake jälgis teda tähelepanelikult. Ta kuulis lihvimist, justkui avaneksid rasked aknaluugid jahvatava heliga.
  
  "Kas te põhjustasite selle kivile astudes?" - küsis ta ettevaatlikult.
  
  "Ma arvan, et jah".
  
  Nad kõik vaatasid üksteisele otsa, nende näoilmed muutusid erutusest mureks hirmuks ja siis astusid nad ühena edasi.
  
  Drake'i kivi andis veidi järele. Ta kuulis sama jahmatavat heli. Maapind kivi ees vajus ära ja siis jooksis lohk turboülelaaduriga ussina ümber valli.
  
  Ben hüüdis: "Siin on midagi."
  
  Drake ja Kennedy kõndisid üle uppunud maa sinna, kus ta seisis. Ta kükitas maha, piiludes maapraosse. "Mingi tunnel."
  
  Drake viipas tõrvikuga. "On aeg paar kasvatada, inimesed," ütles ta. "Järgne mulle".
  
  
  * * *
  
  
  Hetkel, kui nad vaateväljast olid kadunud, hakkasid mobiliseeruma kaks radikaalselt erinevat jõudu. Sakslased, kes olid seni rahuldunud unises Gamla Apsalla linnas madalal lebamisega, valmistusid ja asusid Drake"i jälgedes käima.
  
  Teine meeskond, Rootsi armee eliitvägede kontingent - Sarskilda Skyddsgrupen ehk SSG - jätkas sakslaste jälgimist ja arutas veidrat komplikatsiooni, mille pakkusid välja kolm äsja auku laskunud tsiviilisikut.
  
  Neid tuleb täielikult küsitleda. Mis tahes vajalikul viisil.
  
  See tähendab, et kui nad elaks üle selle, mis juhtuma pidi.
  
  
  KÜMME
  
  
  
  MAAILMA PUUKAEV, ROOTSI
  
  
  Drake kummardus. Pime käik oli alanud roomamisruumina ja oli nüüd alla kuue jala kõrge. Lagi oli kivist ja mustusest ning oli täis suuri, rippuvaid kinnikasvanud muru aasasid, mille nad pidid teelt välja lõikama.
  
  See on nagu džunglisse kõndimine, mõtles Drake. Ainult maa all.
  
  Ta märkas, et mõned tugevamad viinapuud olid juba maha raiutud. Temast jooksis läbi ärevuslaine.
  
  Nad jõudsid piirkonda, kus juured olid nii tihedad, et pidid uuesti roomama. Lahing oli raske ja räpane, kuid Drake pani küünarnuki küünarnuki ette, põlve põlve ette ja kutsus teisi teda järgima. Kui mingil hetkel isegi veenmine Beni ei aidanud, pöördus Drake kiusamise poole.
  
  "Vähemalt temperatuur langeb," pomises Kennedy. "Me peame vist alla minema."
  
  Drake hoidus tavalisest sõduri vastusest, tema pilk tabas ühtäkki millelegi, mis tema tõrviku valguses ilmnes.
  
  "Vaata seda".
  
  Seinale nikerdatud ruunid. Kummalised sümbolid, mis meenutasid Drake'ile neid, mis kaunistasid Odini kilpi. Beni kägistatud hääl kajas koridoris.
  
  "Skandinaavia ruunid. Hea enne."
  
  Drake pööras kahetsusega valguse neilt eemale. Kui nad vaid saaksid neid lugeda. Ta arvas lühidalt, et SAS-il oleks rohkem ressursse. Võib-olla oli aeg need siia tuua.
  
  Veel viiskümmend jalga ja ta tilkus higist. Ta kuulis, kuidas Kennedy hingas raskelt ja sõimas, et ta kannab oma parimat pükskostüümi. Ta polnud Benist üldse midagi kuulnud.
  
  "Kas sinuga on kõik korras, Ben? Kas su juuksed on juure otsas sassis?"
  
  "Ha, kurat, ha. Jätkake, sitapea."
  
  Drake jätkas mudas roomamist. "Üks asi, mis mind häirib," ahmis ta hingetõmmete vahel, "on see, et seal on "palju püüniseid". Egiptlased ehitasid oma varade kaitsmiseks keerukaid püüniseid. Miks mitte norrakad?"
  
  "Ma ei kujuta ette, et viiking mõtleks lõksu üle liiga kõvasti," ohkas Kennedy vastuseks.
  
  "Ma ei tea," karjus Ben. "Kuid viikingitel olid ka suured mõtlejad, teate. Täpselt nagu kreeklased ja roomlased. Kõik nad polnud barbarid.
  
  Paar pööret ja käik hakkas avarduma. Veel kümme jalga ja katus nende kohal kadus. Sel hetkel nad venitasid ja tegid pausi. Drake'i tõrvik valgustas ees olevat käiku. Kui ta selle Kennedyle ja Benile osutas, naeris ta.
  
  "Kurat, näete välja nagu oleksite just hauast tagasi tulnud!"
  
  "Ja sa oled vist selle jamaga harjunud?" Kennedy viipas käega. "Olles SAS ja kõik see?"
  
  Mitte SAS, Drake ei saanud mürgitatud sõnadest lahti. "Nad olid varem." Ta ütles ja kõndis nüüd kiiremini edasi.
  
  Veel üks järsk pööre ja Drake tundis tuult oma näol. Peapööritustunne tabas teda äkilise äikeseplaginana ja möödus sekund, enne kui ta taipas, et seisab astangul, mille all oli koobaskalju.
  
  Tema silmi avanes uskumatu vaatepilt.
  
  Ta peatus nii ootamatult, et Kennedy ja Ben sõitsid talle otsa. Siis nad nägid ka seda vaatepilti.
  
  "OMFG." Ben dikteeris signatuurraja pealkirja The Wall of Sleep.
  
  Maailmapuu seisis nende ees kogu oma hiilguses. See ei olnud kunagi maapinnast kõrgemal. Puu oli tagurpidi, tema tugevad juured ulatusid nende kohal asuvasse maamäge, mida hoidsid kindlalt vanus ja ümbritsevad kivimoodustised, selle oksad olid kuldpruunid, lehed mitmeaastased rohelised, tüvi ulatus sada jalga sügavusse. hiiglaslikust süvendist.
  
  Nende tee muutus kitsaks kaljuseintesse raiutud trepiks.
  
  "Püünised," hingas Ben. "Ära unusta lõkse."
  
  "Põrgusse lõksudega," väljendas Kennedy Drake'i mõtet. "Kust kuradist valgus tuleb?"
  
  Ben vaatas ringi. "See on oranž."
  
  "Hõõguvad pulgad," ütles Drake. "Kristus. See koht on ette valmistatud."
  
  Tema SAS-i päevadel saatsid nad inimesi sellist ala ette valmistama; meeskond hindab ohtu ja neutraliseerib või kataloogib selle enne baasi naasmist.
  
  "Meil pole palju aega," ütles ta. Tema usk Kennedysse oli just suurenenud. "Lähme".
  
  Nad kõndisid mööda kulunud ja lagunenud treppe alla, äkiline kukkumine alati neist paremale. Kümme jalga allapoole ja trepp hakkas järsult kalduma. Drake peatus, kui avanes kolme jala pikkune vahe. Ei midagi suurejoonelist, kuid piisavalt, et anda talle paus - kuna all haigutav auk muutus veelgi ilmsemaks.
  
  "Jama".
  
  Ta hüppas. Kivist trepp oli umbes kolm jalga lai, kergesti juhitav, hirmuäratav, kui iga vale samm tähendas kindlat surma.
  
  Ta maandus tõsi ja pöördus kohe ümber, tundes, et Ben on pisarate äärel. "Ära muretse," ignoreeris ta Kennedyt ja keskendus oma sõbrale. "Usu mind, Ben. Ben. Ma saan su kinni."
  
  Ta nägi Beni silmis usku. Absoluutne, lapselik usaldus. Oli aeg see uuesti välja teenida ja kui Ben hüppas ja seejärel koperdas, toetas Drake teda käega küünarnukil.
  
  Drake pilgutas silma. "Lihtne, ah?"
  
  Kennedy hüppas. Drake jälgis hoolikalt, teeseldes, et ei märka. Ta maandus ilma probleemideta, nägi mehe muret ja kortsutas kulmu.
  
  "See on kolm jalga, Drake. Mitte Grand Canyon."
  
  Drake pilgutas Benile silma. "Valmis, sõber?"
  
  Veel paarkümmend jalga ja järgmine trepiava oli laiem, seekord kolmkümmend jalga, ja seda blokeeris paks puitlaudis, mis kõikus, kui Drake mööda seda kõndis. Kennedy järgnes ja seejärel vaene Ben, keda Drake sundis üles vaatama, pigem ettepoole kui alla vaatama, sihtpunkti, mitte jalgu uurima. Noormees värises, kui jõudis kindlale pinnale, ja Drake nõudis lühikest pausi.
  
  Kui nad peatusid, nägi Drake, et maailmapuu laius siin nii laiali, et selle jämedad oksad puudutasid peaaegu treppi. Ben sirutas aupaklikult käe, et silitada jäset, mis tema puudutuse all värises.
  
  "See... see on ülivõimas," õhkas ta.
  
  Kennedy kasutas seda aega oma juuste kujundamiseks ja nende kohal oleva sissepääsu uurimiseks. "Siiani on kõik selge," ütles ta. "Pean ütlema, et praegusel kujul ei olnud see koht kindlasti sakslased, kes selle koha ette valmistasid. Nad oleksid selle rüüstanud ja leegiheitjatega maani põletanud.
  
  Veel paar pausi ja nad kukkusid viiskümmend jalga, peaaegu poolel teel. Drake lubas lõpuks endal mõelda, et iidsed viikingid ei olnud egiptlastega võrdsed ja lüngad olid parim, mida nad teha said, kui ta astus kivitrepile, mis oli tegelikult keerukas osa kanepist, nöörist ja pigmendist. Ta kukkus, nägi lõputut kukkumist ja püüdis end sõrmeotstest kinni.
  
  Kennedy tõmbas ta trepist üles. "Tuules õõtsuv perse, SASi kutt?"
  
  Ta roomas tagasi kindlale maapinnale ja sirutas oma sinikaid sõrmi. "Aitäh".
  
  Nad liikusid ettevaatlikumalt, nüüd enam kui poole peal. Nendest paremal asuva tühja ruumi taga seisis igavesti massiivne puu, mida ei puutunud tuul ja päikesevalgus, möödunud aegade unustatud ime.
  
  Nad andsid edasi üha rohkem viikingite sümboleid. Ben arvas imelikult. "See on nagu algne graffiti sein," ütles ta. "Inimesed lõikasid lihtsalt oma nimed välja ja jätsid sõnumeid - raamatu "John oli siin" varased versioonid!
  
  "Võib-olla koopa loojad," ütles Kennedy.
  
  Drake püüdis külma kiviseina külge klammerdudes veel sammu astuda ja koopast kostis sügav jahvatav mürin. Ülevalt langes rusude jõgi.
  
  "Jookse!" - hüüdis Drake. "Nüüd!"
  
  Nad tormasid teisi lõkse ignoreerides trepist alla. Hiiglaslik rändrahn kukkus ülevalt alla võimsa kolinaga, murdes alla kukkudes maha vanemad kivid. Drake kattis Beni keha enda kehaga, kui rändrahn kukkus läbi trepi, millel nad seisid, astudes sellega umbes paarkümmend jalga väärtuslikke samme.
  
  Kennedy pühkis kivilaastud õlalt ja vaatas kuivalt naeratades Drake'i. "Aitäh".
  
  "Kuule, ma teadsin, et naine, kes päästis SAS-i mehe tagumikku, võib ületada lihtsa kivirahnu. "
  
  "See on naljakas, mees. Nii naljakas."
  
  Aga see polnud veel läbi. Kõlas terav helin ning õhuke, kuid tugev pael katkes Beni ja Kennedyt eraldaval astmel.
  
  "Fuuuck!" karjus Kennedy. Nöörijupp tuli välja sellise jõuga, et see oleks võinud kergesti tema hüppeliigest ülejäänud kehast eraldada.
  
  Veel üks klõps kaks sammu allapoole. Drake tantsis kohapeal. "Kurat!"
  
  Järjekordne ülevalt kohin tähendas järgmist kivi kukkumist.
  
  "See on korduv lõks," ütles Ben neile. "Sama asi kordub ikka ja jälle. Peame selle sektsiooni juurde jõudma."
  
  Drake ei osanud öelda, millised sammud tekitasid segadust ja millised mitte, seega usaldas ta õnne ja kiirust. Nad jooksid pea ees alla umbes kolmkümmend astet, püüdes võimalikult kaua õhus püsida. Treppide seinad lagunesid, kui nad ületasid iidset rada, minnes kivise koopa sügavusse.
  
  Põhja pudenenud prahi hääl hakkas muutuma valjemaks.
  
  Nende lennule järgnes jäiga nööri mõranemine.
  
  Drake astus teisele valetrepile, kuid hoog viis ta üle lühikese tühimiku. Kennedy hüppas temast üle, graatsiline nagu gasell täies lennus, kuid Ben jäi temast maha, libisedes nüüd kuristikku.
  
  "Jalad!" Drake karjus, siis kukkus tagurpidi tühjusesse, muutudes maaks. Kergendus pesi ta ajust pinge maha, kui Kennedy jalad oma kohale tagasi tõmbas. Ta tundis, kuidas Ben tabas tema keha ja kukkus seejärel rinnale. Drake suunas mehe hoogu kätega, seejärel lükkas ta lisaks veel kindlale maapinnale.
  
  Ta istus kiiresti, krõbistades.
  
  "Jätka!"
  
  Õhk oli täidetud kivitükkidega. Üks põrkas Kennedy peast, jättes maha lõikehaava ja vereallika. Veel üks tabas Drake'i pahkluu. Piin pani ta hambaid kiristama ja kannustas teda kiiremini jooksma.
  
  Kuulid läbistasid nende pea kohal oleva seina. Drake kükitas ja heitis korraks pilgu sissepääsule.
  
  Nägin tuttavat jõudu sinna kogunemas. sakslased.
  
  Nüüd jooksid nad täiskiirusel, ületades hoolimatuse. Drake'il kulus selga hüppamiseks väärtuslikke sekundeid. Kui järjekordne kuulide lend läbistas tema pea kõrval asuvat kivi, põrkas ta ettepoole, põrkas astmetelt maha, tegi kätest kinni hoides täisringi ja tõusis täiskõrguses püsti, ilma et oleks tempot kaotanud.
  
  Ah, vanad head ajad on tagasi.
  
  Veel täppe. Siis kukkusid teised tema ees kokku. Terror rebis ta südamesse augu, kuni ta taipas, et nad olid joostes lihtsalt koopa põhja jõudnud ja ette valmistamata otse maasse kukkunud.
  
  Drake aeglustas tempot. Koopa põhjas oli paks segadus kivist, tolmust ja puidujäätmetest. Kui nad üles tõusid, olid Kennedy ja Ben vaatamisväärsus. Need pole mitte ainult kaetud mustusega, vaid ka nüüd ka paakunud tolmu ja lehehallitusega.
  
  "Ah, minu usaldusväärse kaamera jaoks," ütles ta. "Mind ootab aastatepikkune väljapressimine."
  
  Drake võttis särapulga ja kallistas relvastatud meeste eest põgenevat koopa kõverat. Puu välispiirini jõudmiseks kulus viis minutit. Nad olid pidevalt tema muljetavaldava vaikuse varjus.
  
  Drake patsutas Benile õlale. "Parem kui ükski reedeõhtune sesh, ah, sõber?"
  
  Kennedy vaatas noort kutti uute silmadega. "Kas teil on fänne? Kas teie rühmal on fänne? Peame selle vestluse varsti, vennas. Usalda seda".
  
  "Ainult kaks..." Ben hakkas kokutama, kui nad viimasest kurvist ümber tegid, ja vaikis siis šokist.
  
  Nad kõik peatusid.
  
  Nende ette ilmusid iidsed unenäod hämmastusest, jättes nad sõnatuks, lülitades peaaegu pooleks minutiks aju välja.
  
  "Nüüd see... see..."
  
  "Vapustav," hingas Drake.
  
  Rida suurimaid viikingite pikkpaate, mida nad eales ette kujutanud olid, laius neist ühes failis eemale, seistes otsast otsani, nagu oleks jäänud keset arhailist liiklusummikut. Nende küljed olid kaunistatud hõbeda ja kullaga, nende purjed olid kaunistatud siidi ja vääriskividega.
  
  "Pikad paadid," ütles Kennedy rumalalt.
  
  "Pikamaa laevad." Benil oli ikka piisavalt mõistust, et teda parandada. "Kurat, neid asju peeti oma aja suurimateks aareteks. See peab olema... mida? Kas siin on kakskümmend?"
  
  "Päris lahe," ütles Drake. "Aga see on oda, mille pärast me tulime. Ideid?"
  
  Ben vaatas nüüd Maailmapuud. "Oh jumal, poisid. Kas kujutate ette? Üks rippus selle puu küljes. Kuradi üks."
  
  "Nii et sa usud nüüd jumalatesse, ah? Fänn?" Kennedy liigutas oma küljega Beni poole pisut jultunult, pannes ta punastama.
  
  Drake ronis kitsale astangule, mis kulges kogu pika laeva saba pikkuses. Kivi tundus tugev. Ta haaras puuservast ja kummardus. "Need asjad on täis saaki. Võib julgelt öelda, et keegi pole siin enne tänast käinud.
  
  Ta uuris uuesti laevade rida. Kujutamatu rikkuse väljapanek, kuid kus oli tõeline aare? Lõpus? Vikerkaare lõpp? Koopa seinu kaunistasid iidsed joonistused. Ta nägi maailmapuul rippuvat Odini kujutist ja tema ees põlvitamas naist.
  
  "Millest see räägib?" Ta viipas Benile enda poole. "Tule, kiirusta. Need alatu pätid ei aja seal üleval vorsti kurku. Liigume."
  
  Ta osutas karmile tekstikeerisele paluva naise kuju all. Ben raputas pead. "Kuid tehnoloogia leiab tee. " Ta klõpsas oma usaldusväärsel I-telefonil, millel osutus õnneks siin signaalita.
  
  Drake'il kulus hetk, et Kennedy sisse lülitada. "Minu ainus mõte on neid pikkpaate järgida," ütles ta. "Kas see sobib sulle?"
  
  "Nagu jalgpallimeeskonna fänn ütles, olen mängus, poisid. Näidake teed."
  
  Ta liikus edasi, teades, et kui see supertunnel satub ummikusse, jäävad nad lõksu. Sakslased oleksid pigem kõvasti sabast kinni hoidnud, kui loorberitele puhkama jäänud. Drake jagas mõtte osadeks, keskendudes kaljusse raiutud servale. Aeg-ajalt sattusid nad mõne teise särapulga otsa. Drake maskeeris nad või liigutas neid, et luua eesseisvaks võitluseks valmistudes tumedam keskkond. Ta otsis pidevalt pikkade laevade vahelt ja nägi lõpuks nende vahel looklevat kitsast rada.
  
  Plaan B.
  
  Mööda sõitis kaks, neli ja siis kümme pikka laeva. Drake'i jalad hakkasid valutama pingutusest, millega ta kitsast rada läbis.
  
  Hiiglaslikust koopast kostus läbi langeva rahnu nõrk heli ja seejärel valjem karje, mille tähendus oli ilmne. Ilma häält tegemata kaldusid nad veelgi tugevamini oma ülesande poole.
  
  Drake jõudis lõpuks rea lõppu. Ta luges kokku kakskümmend kolm laeva, millest igaüks oli puutumata ja saagiga koormatud. Kui nad tunneli tagumisele poolele lähenesid, hakkas pimedus süvenema.
  
  "Ma arvan, et nad pole kunagi nii kaugele jõudnud," märkis Kennedy.
  
  Drake otsis suure laterna ringi. "Risklik," ütles ta. "Aga me peame teadma."
  
  Ta lülitas selle sisse ja liigutas tala küljelt küljele. Käik kitsenes järsult, kuni sellest sai ees lihtne võlvkäik.
  
  Ja kaare taga oli üksainus trepp.
  
  Ben surus äkitselt karjumise maha ja ütles siis teatraalselt: "Nad on äärel!"
  
  See oli kõik. Drake asus tegutsema. "Me oleme jagatud," ütles ta. "Ma lähen trepi juurde. Te lähete sinna alla laevade juurde ja minge tagasi teed, mida tulime."
  
  Kennedy hakkas protestima, kuid Drake raputas pead. "Ei. Tee seda. Ben vajab kaitset, mina mitte. Ja me vajame oda."
  
  "Ja millal me laevade lõppu jõuame?"
  
  "Ma tulen selleks ajaks tagasi."
  
  Drake hüppas sõnagi lausumata tagasi, hüppas astangult alla ja suundus pimeda trepi poole. Ta vaatas korra tagasi ja nägi mööda astangut lähenemas varje. Ben järgnes Kennedyle mööda killustikuga kaetud nõlva alla viimase viikingilaeva aluse juurde. Drake ütles lootuspalve ja jooksis trepist üles nii kiiresti kui suutis, hüpates kaks sammu korraga.
  
  Ta ronis, kuni sääred valutasid ja kopsud põlesid. Aga siis läks ta laiaks. Nende taga voolas raevuka vooluga lai oja ja veel edasi kerkis jämedalt tahutud kivist altar, peaaegu nagu arhailine grill.
  
  Kuid Drake'i tähelepanu köitis altari taga seinale graveeritud massiivne sümbol. Kolm kolmnurka, mis kattuvad üksteisega. Mingi mineraal nikerduse sees püüdis kunstvalgust ja sädeles nagu litrid mustal kleidil.
  
  Pole aega raisata. Ta tungis oja poole, ahmides õhku, kui jäine vesi tõusis tema reitele. Altarile lähenedes nägi ta selle pinnal lebavat eset. Lühike terav artefakt, mis pole üllatav ega muljetavaldav. Tegelikult maised...
  
  ... Odini oda.
  
  Objekt, mis läbistas Jumala külje.
  
  Temast käis läbi erutuse ja eelaimuse laine. See oli sündmus, mis muutis selle kõik tõeliseks. Siiani on olnud palju oletamist, lihtsalt nutikat oletamist. Kuid pärast seda hetke oli see hirmutavalt tõeline.
  
  Kohutavalt tõeline. Nad seisid enne loendust maailmalõpuni.
  
  
  ÜKSteist
  
  
  
  MAAILMA PUUKAEV, ROOTSI
  
  
  Drake ei seisnud tseremoonial. Ta haaras oda ja suundus tuldud teed tagasi. Läbi jäise oja, lagunevast trepist alla. Ta lülitas taskulambi pooleldi välja ja aeglustas kiirust, kui pilkane pimedus teda ümbritses.
  
  Nõrgad valguskiired valgustasid all olevat sissepääsu.
  
  Ta kõndis edasi. See polnud veel läbi. Ta oli ammu teada saanud, et enamasti ei pääsenud mees, kes lahingus liiga kaua mõtles, kunagi koju.
  
  Ta jäi viimasel astmel surnuks ja hiilis siis käigu sügavamasse pimedusse. Sakslased olid juba lähedal, peaaegu astangu otsas, kuid nende taskulambid sellisel kaugusel oleks teda esile tõstnud vaid teise varjuna. Ta hüppas üle käigu, surus end vastu seina ja suundus viikingilaevade baasi viinud nõlva poole.
  
  Meeshääl haukus: "Vaata seda! Hoia silmad lahti, Stevie Wonder! Hääl üllatas teda, sellel oli sügav Ameerika lõunaosa aktsent.
  
  Kurat, kotkasilmne värdjas nägi teda - või vähemalt liikuvat varju - midagi, mida ta ei pidanud selles pimeduses võimalikuks. Ta jooksis kiiremini. Kõlas lask, mis tabas kivi, mis oli tema äsja viibimise kõrval.
  
  Üle astangu kummardus tume kuju - ilmselt ameeriklane. "Seal all laevade vahel on tee. Liigutage oma rinne enne, kui ma need teie laisa kurgu alla lükkan."
  
  Jama. Jänkid nägid varjatud teed.
  
  Range, edev, edev. Üks sakslastest ütles: "Persse, Milo," ja karjus siis, kui teda jämedalt nõlvast alla tiriti.
  
  Drake tänas oma õnnetähti. Sekundi pärast oli see mehe peal, purustades tema häälepaelad ja murdes kuuldava krõksatusega kaela, enne kui keegi teine jõudis järgneda.
  
  Drake võttis kätte sakslase püstoli - Heckleri ja Koch MG4 - ning tulistas mitu lasku. Ühel mehel plahvatas pea.
  
  Oh jah, mõtles ta. Püstoliga laseb ikka paremini kui kaameraga.
  
  "Kanadalased!" millele järgneb samaaegne sahinate jada.
  
  Drake naeratas raevuka sosina peale. Las nad arvavad nii.
  
  Kuna tal polnud enam nalja, jooksis ta mööda teed nii kiiresti kui julges. Ben ja Kennedy olid ees ja vajasid tema kaitset. Ta lubas nad siit elusalt välja saada ja ta ei lase neil alt vedada.
  
  Tema selja taga laskusid sakslased ettevaatlikult nõlvast alla. Ta tegi paar lasku, et neid hõivata, ja hakkas laevu lugema.
  
  Neli, kuus, üksteist.
  
  Rada muutus ebakindlaks, kuid lõpuks tasandus. Ühel hetkel hõrenes see nii palju, et üle viieteistkümne kivi oleks ilmselt palkide vahelt pigistades ribi murdnud, kuid kuueteistkümnendat laeva lugedes läks see uuesti laiemaks.
  
  Tema kohal kõrgusid anumad, iidsed, hirmutavad, lõhnasid vana koore ja hallituse järele. Tema tähelepanu köitis põgus liigutus ja ta vaatas endast vasakule, et näha figuuri, kes võis olla ainult see algaja Milo, kes jooksis tagasi mööda kitsast astangut, millel enamik inimesi vaevu kõndida suutis. Drake'il polnud aega isegi tulistada - ameeriklane liikus nii kiiresti.
  
  Pagan võtaks! Miks ta pidi nii hea olema? Ainus inimene, keda Drake teadis - peale enda -, kes sellise vägiteoga hakkama sai, oli Alicia Miles.
  
  Leidsin end siin keset eelseisvat gladiaatorite võistlust...
  
  Ta hüppas edasi, nüüd mööda laevu, kasutades oma hoogu, et hüpata astmelt astmele, joostes peaaegu vabalt juhuslikest küngastest sügavatele pragudele ja hüpates nurga all liivaseintelt. Isegi laevade painduvate puitmaterjalide kasutamine hüpete vahel hoo sisse saamiseks.
  
  "Oota!"
  
  Kuskilt eest kostis kehatu hääl. Ta peatus, kui nägi Kennedy udust figuuri, ja tundis kergendust, kui kuulis seda Ameerika tõmblemist. "Järgne mulle," hüüdis ta, teades, et ei saa lasta Milol end vahekäigu lõppu peksta. Neid võis tunde vajutada.
  
  Ta sööstis viimasest laevast meeletu kiirusega mööda, Ben ja Kennedy jäid tema selja taha, just siis, kui Milo hüppas äärekivilt alla ja lõikas maha sama laeva esiosa. Drake haaras tal ümber vöökoha, veendudes, et ta maandus kõvasti rinnakule.
  
  Ta veetis ühe sekundi, visates Kennedy poole relva.
  
  Kui relv veel lendas, lõi Milo kääre ja vabastas end, paiskus kätele ja vaatas järsult tema poole.
  
  Ta urises: "Matt Drake, see üks. Ootasin seda põnevusega, sõber."
  
  Ta viskas lööke ja küünarnukke. Drake andis mitu lööki kätele ja tõmbus taganedes. See tüüp tundis teda, aga kes kurat ta oli? Vana näotu vaenlane? Vari-kummitus SAS-i tumedast minevikust? Milo oli lähedal ja õnnelik, et jäi sinna. Oma perifeersest nägemisest märkas Drake ameeriklase vööl olevat nuga, mis ootas lihtsalt tähelepanu hajutamist.
  
  Ta sai jõhkra jalahoobi enda jalale.
  
  Tema selja taga oli kuulda edasitungivate Saksa vägede esimesi kohmakaid liigutusi. Nad olid vaid mõne laeva kaugusel.
  
  Ben ja Kennedy vaatasid hämmastunult. Kennedy tõstis relva.
  
  Drake tees ühtpidi, siis pööras teistpidi, vältides Milo jõhkrat jalahoopi. Kennedy tulistas, lüües Milo jalast mõne tolli kaugusele.
  
  Drake irvitas ja kõndis minema, teeseldes, et teeb koera pai. "Jää," ütles ta pilkavalt. "See on hea poiss."
  
  Kennedy tegi veel ühe hoiatuslasu. Drake pöördus ja jooksis neist mööda, haarates Beni käest ja sikutades, kui noormees pöördus automaatselt kokkuvariseva trepi poole.
  
  "Ei!" - hüüdis Drake. "Nad viivad meid ükshaaval välja."
  
  Ben näis jahmunud. "Kus mujal?"
  
  Drake kehitas relvastavalt õlgu. "Mida sa arvasid?"
  
  Ta suundus otse Maailmapuu poole.
  
  
  KAKSteist
  
  
  
  MAAILMAPUUD, ROOTSI
  
  
  Ja nad tõusid. Drake kihla, et maailmapuu oli nii vana ja tugev, et selle oksi pidi olema palju ja tugev. Kui nõustusite, et ronite puu otsas, mis on sõna otseses mõttes tagurpidi, polnud füüsikal üldse tähtsust.
  
  "Täpselt nagu oleks jälle poiss," julgustas Drake Benit, õhutades teda paanikat tekitamata kiiremini. "See ei tohiks teile probleemiks olla, Blakey. Kas sinuga on kõik korras, Kennedy?
  
  Newyorklane ronis viimasena, hoides püssi enda alla suunatud. Õnneks varjas maailmapuu okste ja lehtede suur sümmeetria nende arengut.
  
  "Olen omal ajal mõne varre otsa roninud," ütles ta kergelt.
  
  Ben naeris. Hea märk. Drake tänas vaikselt Kennedyt ja hakkas veelgi paremini tundma, et ta seal on.
  
  Kurat küll, mõtles ta. Ta lisas peaaegu: sellel missioonil. Naaseme vana murde juurde vähem kui nädala pärast.
  
  Drake ronis oksalt oksale, aina kõrgemale ja kõrgemale, istudes või seistes ühe oksa kõrval ja sirutades samal ajal käe järgmise poole. Edusammud olid kiired, mis tähendas, et nende ülakeha jõud kestis oodatust kauem. Umbes poole peal märkas Drake aga, et Ben muutus nõrgemaks.
  
  "Kas Tweenie on väsinud?" - küsis ta ja nägi kohest jõupingutuste kahekordistumist. Aeg-ajalt tulistas Kennedy kuuli läbi okste. Kahel korral õnnestus neil näha enda kõrval kerkivat kivitreppi, kuid nad ei näinud jälitajatest jälgegi.
  
  Hääled kajavad neile vastu. "Inglane on Matt Drake." Endine SAS-i sõdur kuulis kord tugeva saksa aktsendiga moonutatud häält, mis, nagu tema kuues meel ütles, peab kuuluma valges mehele. Mees, keda ta on varem kaks korda näinud, võtab varastatud esemed vastu.
  
  Teine kord kuulis ta: "SRT elimineeritakse." Viimne hääl oli Milo, paljastades tema minevikku, paljastades üksuse, mida nad olid isegi SAS-is salajas hoidnud. Kes kõige püha nimel see mees oli?
  
  Lasud lõhestavad raskeid oksi. Drake tegi pausi, et kohandada seljakotti, mille sees olid liikuvad aarded, ja märkas seejärel laia oksa, mida ta sihis. Selline, mis ulatus peaaegu selle kohani trepil, kus nad olid varem puhanud.
  
  "Seal," osutas ta Benile. "Sõida oksaga ja liigu... kiiresti!"
  
  Nad oleksid umbes kaks minutit alasti. Miinus üllatus ja reaktsiooniaeg, mis jättis siiski üle minuti ekstreemse ohu.
  
  Ben oli esimene, kes varjupaigast lahkus, Drake ja Kennedy sekund hiljem, kõik hüppasid kätele ja kükitasid mööda oksa trepi poole. Kui neid märgati, ostis Kennedy neile väärtuslikke sekundeid, tulistades pliipurske, lüües augud vähemalt ühte õnnetusse hauakambrisse.
  
  Ja nüüd nägid nad, et Milo oli tõepoolest saatnud käsu trepist üles joosta. Viis meest. Ja meeskond oli kiire. Nad jõuavad haru otsa enne Beni!
  
  Jama! Neil polnud võimalust.
  
  Ka Ben nägi seda ja värises. Drake karjus talle kõrva: "Ära anna kunagi alla! Mitte kunagi!"
  
  Kennedy vajutas uuesti päästikule. Kaks meest kukkusid: üks lendas auku, teine haaras tema küljest ja karjus. Ta pigistas seda uuesti ja siis kuulis Drake, et ajakiri sai otsa.
  
  Kaks sakslast jäid, kuid seisid nüüd nendega silmitsi ja hoidsid relvad valmis. Drake tegi karmi näo. Nad kaotasid võistluse.
  
  "Laske nad maha!" Milo hääl kajas. "Me vaatame siia alla jäägid."
  
  "Ei!" algas taas tugev saksa aktsent. "Der Spear! "Der Spear!"
  
  Püstolitorud ei kõigutanud. Üks sakslastest mõnitas: "Rooge, väikesed tuvid. Tule siia."
  
  Ben liigutas aeglaselt. Drake nägi, kuidas ta õlad värisesid. "Usu mind," sosistas ta sõbrale kõrva ja pingutas kõiki lihaseid. Ta hüppas kohe, kui Ben jõudis haru lõppu, tema ainus mäng oli rünnata ja kasutada oma oskusi.
  
  "Mul on ikka nuga," pomises Kennedy.
  
  Drake noogutas.
  
  Ben jõudis oksa lõppu. Sakslased ootasid rahulikult.
  
  Drake hakkas tõusma.
  
  Siis lendasid sakslased justkui udus külili, nagu oleks neid tabanud torpeedo. Nende surnukehad, rebenenud ja verised, tõukasid seina küljest lahti ja veeresid märjana alla auku nagu käru.
  
  Paar meetrit oksa kohal, kus trepp kaardus, seisis tohutu seltskond raskerelvadega mehi. Üks neist hoidis käes endiselt suitsevat automaatrelvi AK-5.
  
  "Rootslane," tunnistas Drake, et see relv on Rootsi sõjaväes tavaliselt kasutatav.
  
  Kõvemini ütles ta: "Kuradi ajastus."
  
  
  KOLMTEIST
  
  
  
  SÕJAVÄE BAAS, ROOTSI
  
  
  Tuba, kuhu nad sattusid - spartalik kaheteistkümneaastane ruum laua ja jääga kaetud aknaga - viis Drake"i mitu aastat tagasi.
  
  "Lõõgastuge," koputas ta Beni valgeid sõrmenukke. "See koht on tavaline sõjaväe punker. Olen näinud hullemaid hotellitubasid, sõber, usalda mind.
  
  "Ma olen olnud halvemates korterites." Kennedy tundus olevat rahulik, koolitades politseiametnikku tööks.
  
  "Teise mehe luud?" Drake kergitas kulmu.
  
  "Kindlasti. Miks?"
  
  "Oh, mitte midagi." Drake luges sõrmedel kümneni ja vaatas siis alla, justkui hakkaks varvastega töötama.
  
  Ben sundis nõrgalt naeratama.
  
  "Vaata, Ben, ma tunnistan, et alguses polnud see lihtne, aga sa nägid, kuidas see rootsi kutt helistas. Meil on kõik hästi. Igatahes peame natuke vestlema. Oleme väsinud."
  
  Uks avanes ja nende omanik, blondide juustega hea kehaehitusega rootslane, kes vaatas nagu naelad, et isegi Shreki valgeks tõmbus, lonkis mööda betoonpõrandat. Kui nad tabati ja Drake hoolikalt selgitas, kes nad on ja mida nad teevad, tutvustas mees end Thorsten Dahlina ja kõndis seejärel helikopteri kaugemasse serva, et helistada.
  
  "Matt Drake," ütles ta. "Kennedy Moore. Ja Ben Blake. Rootsi valitsusel pole teie vastu mingeid pretensioone..."
  
  Drake"i tegi ärevaks aktsent, mis polnud üldse rootsikeelne. "Sa käid ühes neist läikivatest persekoolidest, Dal? Eton või midagi sellist?"
  
  "Särav perse?"
  
  "Koolid, mis edendavad oma ohvitsere läbi sugupuu, raha ja kasvatuse. Samal ajal läksite oskuste, osavuse ja entusiasmi poole.
  
  "Ma arvan nii." Dahli toon oli ühtlane.
  
  "Suurepärane. Noh... kui see on kõik..."
  
  Dahl tõstis käe, samal ajal kui Ben heitis Drake'ile solvunud pilgu. "Lõpetage patuoinaks olemine, Matt. See, et sa oled karm Yorkshire'i talupoeg, ei tähenda, et kõik teised on kuninglikud järeltulijad, eks?"
  
  Drake vaatas šokis oma üürnikule otsa. Kennedy tegi kukutamise liigutuse. Siis tuli talle pähe, et Ben leidis sellelt missioonilt midagi, mis teda tõeliselt köitis, ja ta tahtis enamat.
  
  Dahl ütles: "Ma hindaksin teadmiste jagamist, sõbrad. Ma tõesti tahaksin."
  
  Drake oli ainult jagamiseks, kuid nagu öeldakse, teadmised on jõud ja ta püüdis välja mõelda, kuidas saada toetust siinse Rootsi valitsuselt.
  
  Ben valmistus juba oma looks Odini üheksast tükist ja jumalate hauast, kui Drake teda katkestas.
  
  "Vaata," ütles ta. "Mina ja see tüüp ja nüüd võib-olla Gronk oleme mõnes tapmisnimekirjas kaheksatollised pealkirjad..."
  
  "Ma ei ole pätt, sa Inglise sitapea." Kennedy tõusis pooleldi püsti.
  
  "Mulle avaldab muljet, et teate seda sõna." Drake langetas silmad. "Vabandust. See on žargoon. See ei jäta sind kunagi." Talle meenusid Alisoni lahkumissõnad: sa oled alati SAS.
  
  Ta uuris oma käsi, mis olid endiselt armidega kaetud võitlusest Miloga ja maailmapuu otsa ronimisest, ning mõtles oma kiiretele ja õigetele reaktsioonidele viimastel päevadel.
  
  Kui õigus tal oli.
  
  "Mis on gronk?" - Ben oli üllatunud.
  
  Dahl istus kõvale metalltoolile ja trampis oma raskete saabastega lauale. "Naine, kes... uh..." naudib sõjaväelaste seltskonda. - vastas ta diplomaatiliselt.
  
  "Minu enda kirjeldus oleks pisut karmim," heitis Drake pilgu Benile ja ütles siis: "Tapjate nimekiri. Sakslased tahavad meie surma toimepanemata kuritegude eest. Kuidas sa saad aidata, Dahl?
  
  Rootslane tükk aega ei vastanud, ta lihtsalt vaatas jäisest aknast välja lumega kaetud maastikku ja kaugemalegi, lagunevatele kividele, mis kerkisid üksi mäsleva ookeani taustal.
  
  Kennedy ütles: "Dal, ma olen politseinik. Ma tundsin neid kahte alles paar päeva tagasi, aga neil on lahke süda. Usalda neid."
  
  Dahl noogutas. "Teie maine on teie ees, Drake. Hea ja halb selle kohta. Me aitame sind, aga enne..." ta noogutas Beni poole. "Jätka".
  
  Ben jätkas, nagu poleks teda kunagi katkestatud. Drake heitis Kennedyle pilgu ja nägi teda naeratamas. Ta vaatas kõrvale, olles šokeeritud kahel põhjusel. Esiteks Dahli viide oma mainele ja teiseks Kennedy siiras toetus.
  
  Ben lõpetas. Dahl ütles: "Sakslased on selles kõiges uus organisatsioon, mis jõudis meie tähelepanu alla enne Yorki juhtunut."
  
  "Uus?" Drake ütles. "Nad on head. Ja väga hästi organiseeritud; mida kontrollib hirm ja raudne distsipliin. Ja ilmselt on neil suur trump Milo-nimelises mehes - Ameerika eriväed. Kontrollige pealkirja."
  
  "Me teeme. Hea uudis on see, et meil on kanadalaste kohta teavet.
  
  "Kas sa hoiad sellel silma peal?"
  
  "Jah, aga erapoolik, kogenematu ja üksildane," heitis Dahl vargse pilgu Kennedy poole. "Rootsi valitsuse suhe teie uue Obama režiimiga ei ole see, mida ma nimetaksin esmaklassiliseks. "
  
  "Vabandust," tegi Kennedy naeratuse ja vaatas siis teravalt ringi. "Kuule, kutt, kui me siin mõnda aega oleme, kas sa arvad, et saaksime midagi süüa?"
  
  "Meie peakokk valmistab seda juba ette," naeratas Dahl vastuseks võltsitud naeratuse. "Aga tõsiselt, varsti on burgereid ja krõpse."
  
  Drake'il läks suu vett jooksma. Ta ei mäletanud, millal ta viimati sõi.
  
  "Ma ütlen teile, mida ma saan. Kanadalased alustasid oma elu salakultusena, mis oli pühendatud viikingile - Eric Punasele. Ärge naerge, need asjad on tõesti olemas. Need inimesed kasutavad cosplay"d sündmuste, lahingute ja isegi merereiside regulaarseks taasesitamiseks.
  
  "Selles pole tõsist kahju," kõlas Ben veidi kaitsvalt. Drake päästis selle imelise tüki hilisemaks.
  
  "Mitte sugugi, härra Blake. Cosplay on levinud, seda naudivad paljud inimesed konverentsidel üle kogu maailma ja see on aastate jooksul muutunud tavalisemaks. Kuid tõeline kahju algab siis, kui miljardärist ärimehest saab selle kultuse tänapäeva juht ja ta viskab seejärel rõngasse miljoneid dollareid.
  
  "Sellest saab nii muretu lõbu..."
  
  "Kinnisidee". Dahl lõpetas, kui uks avanes. Drake ohkas, kui tavaline burgeri ja krõpsudega roog tema ette asetati. Sibulalõhn oli tema näljasele kõhule jumalik.
  
  Dahl jätkas söömise ajal: "Kanada ärimees nimega Colby Taylor pühendas oma elu kuulsale viikingile Erik Punasele, kes, nagu ma olen kindel, maandus Kanadasse varsti pärast Gröönimaa avastamist. Sellest uurimistööst sündis maniakaalne vaimustus norra mütoloogiast. Uuringud, väljakaevamised, avastused. Lõputu otsing. See mees omandas oma raamatukogu ja püüdis kõik olemasolevad skandinaaviakeelsed tekstid kokku osta.
  
  "See on hull töö," ütles Kennedy.
  
  "Nõus. Aga "mutter", kes rahastab oma "julgeolekujõude" - loe seda kui armeed. Ja ta jääb piisavalt privaatseks, et jääda enamiku inimeste radari alla. Tema nimi on aastate jooksul ikka ja jälle esile kerkinud seoses Odini üheksa fragmendiga, nii et loomulikult on Rootsi luure teda alati "huvipakkuva isikuna" tähistanud.
  
  "Ta varastas hobuse," ütles Drake. "Sa tead seda, kas pole?"
  
  Dahli suured silmad näitasid, et ta seda ei teinud. "Nüüd me teame."
  
  "Kas te ei saa teda arreteerida?" küsis Kennedy. "Varguse või muu taolise kahtlusega?"
  
  "Kujutage teda ette ühe oma... gangsterina. Teie maffia või triaadi juhid. Ta on praegu puutumatu - mees tipus.
  
  Drake'ile meeldis kaudne tunne. Ta rääkis Dahlile Alicia Milesi osalusest ja rääkis Dahlile nii palju taustalugu, kui tal lubati avaldada.
  
  "Nii," ütles ta lõpetades. "Kas me oleme kasulikud või mis?"
  
  "Pole paha," tunnistas Dahl, kui uks uuesti avanes ja sisse astus üllatavalt paksude pikkade juuste ja tiheda habemega vanem mees. Drake'ile tundus ta moodsa vananeva viikingina.
  
  Dahl noogutas. "Oh, ma ootasin teid, professor. Lubage tutvustada professor Roland Parnevikut," muigas ta. "Meie põhjamaade mütoloogia ekspert."
  
  Drake noogutas ja nägi siis Benit uut meest mõõtmas, nagu oleks ta armurivaal. Nüüd sai ta aru, miks Ben seda missiooni salaja armastas. Ta patsutas oma noort sõpra õlale.
  
  "Noh, meie peremees siin ei pruugi olla professor, kuid ta tunneb kindlasti Internetis ringi - mingi moodne meditsiin versus vanad asjad, ah?"
  
  "Või mõlema maailma parim," osutas Kennedy kahvliga mõlemale poolele.
  
  Drake'i küüniline pool arvutas välja, et Kennedy Moore võiks seda missiooni juhtida viisil, mis päästaks tema karjääri. Üllataval kombel meeldis pehmemale poolele vaadata, kuidas ta suunurgad naeratades üles kerkisid.
  
  Poiss komistas tuppa, hoides käes kätt rullraamatuid ja tasakaalustades mitu märkmikku hunniku otsas. Ta vaatas ringi, vahtis Dahli, nagu ei mäletaks ta sõduri nime, ja viskas siis oma koorma lauale.
  
  "See on seal," ütles ta ühele rullraamatule osutades. "Sama. Legend on tõeline... just nagu ma teile kuude eest rääkisin.
  
  Dahl tõmbas näidatud kirjarulli õilmitsedes välja. "Te olite meiega nädal aega, professor. Ainult nädal."
  
  "Kas sa... oled sa kindel?"
  
  "Oh, ma olen kindel." Dahli toon andis edasi uskumatult palju kannatlikkust.
  
  Uksest astus sisse veel üks sõdur. "Härra. "See," noogutas ta Beni poole, "helises pidevalt. Hela tiden...mmm...peatusteta." Järgnes naeratus. "See on tema ema."
  
  Ben hüppas sekundi pärast püsti ja vajutas kiirvalimisnuppu. Drake naeratas hellalt, Kennedy nägi aga vallatu välja. "Jumal, ma suudan mõelda nii palju võimalusi selle poisi rikkumiseks."
  
  Dahl hakkas rullraamatust lugema:
  
  "Kuulsin, et ta suri Ragnarokis, saatusest täiesti läbi. Hundimees Fenriri poolt - kord kuu poolt pööratud.
  
  Ja hiljem lebasid Thor ja Loki tema kõrval külmana. Suured jumalad lugematute jumalate seas, meie kivid vastuvoolu.
  
  Üheksa killukest paiskus mööda One True Volva radu tuulde laiali. Ärge tooge neid osi Ragnarokile ega riskige maailmalõpuga.
  
  Te kardate seda igavesti, kuulake mind, inimlapsed, sest jumalate haua rüvetamine tähendab aruandepäeva algust.
  
  Dahl kehitas õlgu. "Ja nii edasi. Ja nii edasi. Ja nii edasi. Ma sain selle olemuse juba oma ema poisilt, professorilt. Tundub, et veeb on tõepoolest võimsam kui Scroll. Ja kiiremini."
  
  "Kas sul on? Noh, nagu ma ütlesin... Kuud, Torsten, kuid. Ja mind ignoreeriti aastaid. Isegi institutsionaliseeritud. Haud on seal alati olnud, teate, see ei realiseerunud ainult eelmisel kuul. Agnetha kinkis mulle selle kirjarulli kolmkümmend aastat tagasi ja kus me praegu oleme? Hm? Kas me oleme kuskil?
  
  Dahl andis endast parima, et jääda rahulikuks. Drake sekkus. "Te räägite Ragnarokist, professor Parnevik. Koht, mida pole olemas."
  
  "Mitte enam, söör. Aga kunagi - jah. See oli kindlasti omal ajal olemas. Muidu kus surid Odin, Thor ja kõik teised jumalad?
  
  "Kas sa usud, et nad siis eksisteerisid?"
  
  "Muidugi!" hüüdis tüüp praktiliselt.
  
  Dahli hääl muutus vaiksemaks. "Praegu," ütles ta, "me peatame uskmatuse."
  
  Ben naasis laua juurde ja pistis mobiiltelefoni tasku. "Nii et sa tead Valküüridest?" küsis ta salapäraselt, vaadates kavalalt Drake'ile ja Kennedyle otsa. "Kas sa tead, miks nad on Odini krooni ehteks?"
  
  Dahl näis lihtsalt nördinud. Tüüp pilgutas silmi ja kõhkles. "See... see... kalliskivi... see... mis?"
  
  
  NELITEIST
  
  
  
  SÕJAVÄE BAAS, ROOTSI
  
  
  Ben naeratas, kui toas vaikseks jäi. "See on meie sissepääsupilet," ütles ta. "Ja minu austuse garantii. Skandinaavia mütoloogias öeldakse ikka ja jälle, et valküürid "lähevad jumalate valdkonda." Vaata - see on seal.
  
  Kennedy koputas kahvliga taldrikule. "Mida see tähendab?"
  
  "Nad näitavad teed," ütles Ben. "Sa võid koguda üheksa Odini tükki Ragnaroki ajal terve kuu, kuid valküürid näitavad teed jumalate haua juurde."
  
  Drake kortsutas kulmu. "Ja sa hoidsid seda enda teada, eks?"
  
  "Keegi ei tea, kus Valküürid on, Matt. Need on erakogus, ainult jumal teab, kus. Hundid New Yorgis on viimased tükid, mille jaoks meil asukoht on.
  
  Dahl naeratas, kui Parnevik praktiliselt ründas tema rullmaterjale. Valged torud lendasid kõikjale keset müristamise tormi. "Valküürid. Valküürid. Seal ei ole. Seal - võib-olla. Ah, siin oleme. Hm."
  
  Drake köitis Dahli tähelepanu. "Ja Apokalüpsise teooria? Põrgutuli Maal ja kõik elusolendid hävinud jne. ja nii edasi."
  
  "Ma võiksin teile rääkida sarnase legendi peaaegu iga jumala kohta panteonis. Shiva. Zeus. Määra. Aga, Drake, kui kanadalased selle haua leiavad, rüvetavad nad selle, hoolimata muudest tagajärgedest."
  
  Drake naasis hullude sakslaste juurde. "Nagu meie uued sõbrad," noogutas ta ja naeratas kergelt Dahlile. "Mul pole valikut..."
  
  "Pallid vastu seina." Dahl lõpetas väikese sõjalise mantra ja nad vaatasid üksteisele otsa.
  
  Ben kummardus üle laua, et Dahli tähelepanu juhtida. "Vabandust, sõber, aga me raiskame siin oma aega. Anna mulle sülearvuti. Las ma lähen surfama. Või veel parem, saatke meid teele Suure Õuna juurde ja me surfame õhus."
  
  Kennedy noogutas. "Tal on õigus. Ma võin aidata. Järgmine loogiline sihtmärk on riiklik ajaloomuuseum ja olgem ausad, USA pole valmis.
  
  "See on tuttav lugu," ütles Dahl. "Mobiliseerimine on juba alanud." Ta vaatas Benile pingsalt otsa. "Kas sa pakud oma abi, noormees?"
  
  Ben avas suu, kuid tegi siis pausi, justkui tajudes oma vastuse tähtsust. "Noh, me oleme ikka tapmiste nimekirjas, eks? Ja The Wall of Sleep on sel kuul vaheajal.
  
  "Emal on meie noore õpilase jaoks liikumiskeeld?" Drake lükkas.
  
  "Sein...?" Dahl kortsutas kulmu. "Kas see on unepuuduse koolitustund?"
  
  "Pole tähtis. Vaata, mida ma seni avastanud olen. Ja Matti SAS. Kennedy on New Yorgi politseinik. Oleme praktiliselt täiuslik meeskond!"
  
  Dahli silmad tõmbusid kitsaks, justkui kaaludes oma otsust. Ta libistas vaikselt Drake'i mobiiltelefoni üle laua ja osutas ekraanile. "Kus sa pildistasid sellel pildil olevaid ruune?"
  
  "Süvendis. Pikkade laevade kõrval oli sadade nikerdustega sein. See naine," puudutas ta ekraani, "põlvitas Odini kõrvale, kui too Maailmapuul kannatas. Kas saate kirja tõlkida?"
  
  "Jah kohta. Siin on kirjas - Odinile ja Velvale - Heidile on usaldatud Jumala saladused. Professor uurib nüüd seda..." Dahl vaatas Parnevikut, kui too üritas kõiki oma rullraamatuid korraga kokku korjata.
  
  "Jumala saladused" Tüüp pöördus ümber, nagu oleks põrgukoer talle selga maandunud. "Või jumalate saladused. Kas sa kuuled nüanssi? Saad aru? Lase mind läbi." Ta pöördus tühja ukseava poole ja kadus.
  
  "Me viime teid," ütles Dahl neile. "Aga tea seda. Läbirääkimised teie valitsusega ei ole veel alanud. Loodetavasti hoolitsetakse selle eest meie lennu ajal. Aga nüüd suundume New Yorki tosina eriüksuse sõduriga ja ilma julgeolekukontrollita. Me viime relvad riiklikusse ajaloomuuseumi. Ta tegi pausi. "Tahad ikka tulla?"
  
  "SAS aitab," ütles Drake. "Neil on kõrval meeskond."
  
  "Ma arvan, et proovin ühendust võtta objekti kapteniga, et näha, kas saame mõned rattad määrida." Kennedy käitumise sünge muutus, mõeldes koju naasmisele, oli ilmne. Drake lubas endale kohe, et kui saab, aitab ta teda.
  
  Usu mind, tahtis ta öelda. Ma aitan sul sellest üle saada, aga sõnad surid ta kurku.
  
  Ben painutas sõrmi. "Anna mulle lihtsalt I-padi või midagi. Kiiremini."
  
  
  VIISTEIST
  
  
  
  ÕHURUUM
  
  
  Nende lennuk oli varustatud picocelli nimelise seadmega, mobiilitorniga, mis võimaldab lennukites kasutada kõiki mobiiltelefone. Vajalik valitsuse sõjaväele, kuid kahekordselt vajalik Ben Blake'i jaoks.
  
  "Hei õde, mul on sulle töö. Ärge küsige. Kuule, Karin, kuule! Vajan teavet riikliku ajaloomuuseumi kohta. Eksponaadid, viikingite asjad. Joonised. Personal. Eriti ülemused. Ja..." tema hääl langes paar oktaavi, "... telefoninumbrid."
  
  Drake kuulis mõne hetke vaikust, seejärel: "Jah, see New Yorgis! Kui palju neid on?... Oh... kas tõesti? Olgu, väike õde. Ma kannan teile raha selle katteks. Armastan sind".
  
  Kui sõber toru katkestas, küsis Drake: "Kas ta on ikka veel töötu?"
  
  "Istub terve päeva kodus, semu. Töötab kahtlases baaris viimase mehena. Vana leiboristide poliitika ime.
  
  Karin nägi seitse aastat vaeva, et omandada programmeerimiskraadi. Kui leiboristide valitsus Blairi valitsusaja lõpus kokku varises, lahkus ta Nottinghami ülikoolist - enesekindel ja kõrgelt kvalifitseeritud töötaja - ja avastas, et keegi ei taha teda. Majanduslangus on alanud.
  
  Exit University Row - pöörake vasakule prügimäele, pöörake paremale raseduse ja valitsuse abi juurde. Jätkake otse mööda purunenud unistuste teed.
  
  Karin elas Nottinghami kesklinna lähedal asuvas korteris. Narkomaanid ja alkohoolikud üürisid selle ümber kinnistuid. Ta lahkus päeval harva majast ja sõitis usaldusväärse taksoga baari, kus töötas kaheksast keskööni vahetust. Tema elu kõige kohutavamad hetked olid siis, kui ta oma korterisse naasis, teda ümbritsev pimedus, vana higi ja muud ebameeldivad lõhnad, kõndiv kuritegu, mis alles ootas juhtumist.
  
  Neetud ja ignoreeritute maal on varjus elav mees kuningas.
  
  "Kas sa tõesti vajad teda selleks?" küsis Dahl, kes istus lennuki teisel poolel. "Või..."
  
  "Vaata, see pole heategevus, semu. Pean keskenduma Odiniga seotud asjadele. Karin võib asuda muuseumitööle. See on täiesti loogiline. "
  
  Drake tegi oma kiirvalimiskõne. "Las ta töötab, Dal. Usalda mind. Oleme siin, et aidata."
  
  Wells vastas kohe. "Kas püüdsite zedsid, Drake? Mida kuradit toimub?"
  
  Drake viis ta kurssi.
  
  "Noh, siin on tükike puhast kulda. Registreerisime end Alicia Milesiga. Tead, mis see on, Matt. Sa ei lahku kunagi SAS-ist, "peatas ta. "Viimane teadaolev aadress: München, Hildegardstrasse 111."
  
  "Saksamaa? Aga ta oli koos kanadalastega.
  
  "Jah. See pole veel kõik. Ta elas Münchenis koos oma poiss-sõbraga - teatud Milo Noxoniga - üsna ebameeldiva USA Las Vegase kodanikuga. Ja ta on endine mereväe luureohvitser. Parim, mida jänkid pakuvad.
  
  Drake mõtles hetke. "Nii tundis ta mind siis Milesi kaudu. Küsimus on selles, kas ta vahetas poolt, et teda häirida või teda aidata?
  
  "Vastus on teadmata. Võib-olla võiksite temalt küsida."
  
  "Ma proovin. Vaata, me hoiame siin pallidest kinni, Wells. Kas arvate, et võiksite ühendust võtta oma vanade sõpradega osariikides? Dahl on juba FBI-ga ühendust võtnud, kuid nad mängivad aega. Lennuni on jäänud seitse tundi... ja läheneme pimesi.
  
  "Kas sa usaldad neid? Need naeris? Kas sa tahad, et meie poisid puhastaksid selle vältimatu klastri kuradi?
  
  "Nad on rootslased. Ja jah, ma usaldan neid. Ja jah, ma tahan, et meie poisid osaleksid.
  
  "See on selge". Wells katkestas ühenduse.
  
  Drake vaatas ringi. Lennuk oli väike, kuid ruumikas. Üksteist eriüksuslaste merejalaväelast istus taga, logelesid, uinaksid ja üldiselt üksteist rootsi keeles näägutasid. Dahl rääkis pidevalt üle vahekäigu telefoniga, kui professor avas enda ees rullrulli järel, asetades igaüks ettevaatlikult oma istme seljatoele, uurides iidseid erinevusi faktide ja väljamõeldiste vahel.
  
  Temast vasakul tegi esimese kõne Kennedy, kes oli taas riietatud vormitusse pükskostüümi number üks. "Kas kapten Lipkind on seal?... ah, ütle talle, et see on Kennedy Moore."
  
  Möödus kümme sekundit, siis: "Ei. Ütle talle, et ta ei saa mulle tagasi helistada. See on oluline. Öelge talle, et see puudutab rahvuslikku julgeolekut, kui soovite, helistage talle."
  
  Veel kümme sekundit, siis: "Moore!" Drake kuulis haukumist isegi oma istumiskohast. "Kas see ei saa oodata?"
  
  "Kuulge mind, kapten, olukord on tekkinud. Kõigepealt konsulteerige FBI ohvitser Swainiga. Olen siin koos Torsten Dahliga Rootsi SGG-st ja SAS-i ohvitserist. Riiklik ajaloomuuseum on otseses ohus. Kontrollige üksikasju ja helistage mulle kohe tagasi. Ma vajan su abi."
  
  Kennedy sulges telefoni ja hingas sügavalt sisse. "Pauk - ja mu pension läheb ära."
  
  Drake vaatas kella. Kuus tundi maandumiseni.
  
  Beni mobiiltelefon piiksus ja ta haaras selle. "Õde?"
  
  Professor Parnevik kummardus üle vahekäigu, haarates oma kõõlusliku käega maha kukkunud kirjarullist. "Laps teab oma Valküürisid." Ta ütles ega pöördunud konkreetselt kellegi poole. "Aga kus nad on? Ja silmad - jah, ma leian silmad.
  
  Ben rääkis. "Suurepärane tähelepanek, Karin. Saatke mulle muuseumi joonised ja eraldage see ruum mulle. Seejärel saatke kuraatori andmed eraldi kirjaga. Hei väike õde, ütle tere emale ja isale. Armastan sind".
  
  Ben jätkas klõpsamist ja hakkas seejärel veel märkmeid tegema. "Sain muuseumi kuraatori numbri," hüüdis ta. "Dal? Kas sa tahad, et ma teda hirmutaks?"
  
  Drake naeratas uskmatult, kui Rootsi luureohvitser vehkis meeletult kätega Ei!, jätmata ühtegi täishäälikut vahele. Tore oli näha Beni sellist enesekindlust üles näitamas. Nohik nihkus veidi tagasi, et anda mõnes ruumis viibivale inimesele võimalus hingata.
  
  Kennedy telefon pahvatas laulu. Ta avas selle kiiresti, kuid mitte enne, kui oli terve lennukiga tegelenud üsna hoolimatu Goin' Downi mänguga.
  
  Ben noogutas õigel ajal. "Armas. Meie järgmine kaaneversioon kindlasti.
  
  "Moore." Kennedy pani oma telefoni kõlarisse.
  
  "Mida kuradit toimub? Pool tosinat sitapead blokeerisid mu tee ja käskisid siis mitte eriti viisakalt hoida oma nina kraavist, kuhu see kuulus. Miski pani kõik suured koerad haukuma, Moore, ja ma võin kihla vedada, et see oled sina. Ta tegi pausi ja ütles siis mõtlikult: "Ma arvan, et mitte esimest korda."
  
  Kennedy andis talle lühendatud versiooni, mis lõppes sellega, et teel oli lennuk täis Rootsi merejalaväelasi ja tundmatu SAS-i meeskond, mis on nüüd viietunnise lennu kaugusel USA pinnalt.
  
  Drake tundis aukartust. Viis tundi.
  
  Sel hetkel hüüdis Dahl: "Uus teave! Kuulsin just, et kanadalasi polnud isegi Rootsis. Näib, et nad ohverdasid maailmapuu ja oda, et keskenduda valküüridele. Ta noogutas tänulikult Beni suunas, välistades teravalt grimassi tegeva professori. "Aga... nad naasid tühjade kätega. See erakollektsionäär peab olema tõeline erak... Või..." Drake kehitas õlgu, "ta võib olla kurjategija.
  
  "Hea pakkumine. Mehed on niikuinii seal, kus inetuks läheb. Kanadalased valmistuvad New Yorgi aja järgi täna varahommikul muuseumi ründama.
  
  Kennedy nägu omandas mõrvarliku ilme, kui ta samal ajal oma ülemust ja Dahli kuulas. "Nad kasutavad kuupäeva," sosistas ta ootamatult mõlemale poolele, kui see talle kohale jõudis. "Need absoluutsed pätid - ja kahtlemata sakslased - peidavad oma tegelikke kavatsusi selle kuradi kohtingu taha."
  
  Ben vaatas üles. "Ma kaotasin jälje."
  
  Drake kordas teda. "Mis kuupäev?"
  
  "Kui me New Yorki maandume," selgitas Dahl, "on 11. septembril kell kaheksa hommikul."
  
  
  KUUSTEIST
  
  
  
  ÕHURUUM
  
  
  Neli tundi jäänud. Pilves taevas sumisemine jätkus.
  
  Dahl ütles: "Ma proovin uuesti FBI-d. Aga see on imelik. Ma ei saa seda kinnitustaset läbida. See on neetud kivisein. Ben - helista juhendajale. Drake on su vana boss. Kell tiksub, mehed, ja meid pole kuskil. See tund nõuab edasiminekut. Mine."
  
  Kennedy anus oma ülemusele: "Thomas Caleb, Lipkind," ütles ta. "Sellel pole tema ega minu neetud karjääriga mingit pistmist. Ma räägin teile, mida FBI, CIA ja kõik teised kolmetähelised idioodid ei tea. Ma küsin..." ta pidas pausi, "Ma vist palun, et sa mind usaldaksid."
  
  "Kolmetähelised sitapead," nurises Ben. "Hiilgavalt".
  
  Drake tahtis Kennedy Moore'ile läheneda ja julgustada. Temas olev tsiviilisik tahtis teda kallistada, kuid sõdur sundis teda eemale hoidma.
  
  Kuid tsiviilelanikkond hakkas seda lahingut võitma. Varem oli ta kasutanud sõna "gronk", et teda "taltsutada", et tõrjuda kasvavat tundesädet, mille ta ära tundis, kuid see ei töötanud.
  
  Wells vastas tema kõnele. "Räägi nüüd".
  
  "Kuulate Taylorit uuesti? Vaata, kus me oleme, sõber? Kas olete meid juba veennud USA õhuruumi sisenema?
  
  "Noh... jah... ja ei. Drake, ma tegelen hulga bürokraatliku bürokraatiaga ja see ei mahu mulle sülle..." Ta ootas hetke ja naeratas siis pettunult. "See oli mai viide, sõber. Proovige sammu pidada."
  
  Drake naeratas tahtmatult. "Kurat, Wells. Kuulake, pange end selle missiooni jaoks kokku - aidake meid - ja ma räägin teile Hongkongi kõige räpasemast klubist, kus Mai on kunagi salaja töötanud, nimega Spinning Top.
  
  "Persse mind, see kõlab intrigeerivalt. Sa oled asja juures, sõber. Vaata, me oleme teel, kõik on kõigi reeglite järgi valmis ja mu inimestel üle tiigi pole sellega probleeme.
  
  Drake tundis "aga". "Jah?"
  
  "Keegi võimul olev inimene eitab maandumisõigusi ja keegi pole teie lennukist kunagi kuulnud ja see, mu sõber, lõhnab sisemise korruptsiooni järele."
  
  Drake kuulis teda. "Olgu, hoia mind kursis." Kerge nupuvajutus lõpetas kõne.
  
  Ta kuulis Kennedyt ütlemas: "Madal on ideaalne, kapten. Kuulan siin pealt vestlusi, mis räägivad vandenõust. Ole ettevaatlik, Lipkind.
  
  Ta sulges telefoni. "Noh, ta on kipitav, aga ta võtab mu sõna. Ta saadab vaoshoitult lavale võimalikult palju mustvalgeid tegelasi. Ja ta tunneb kedagi kohalikust sisejulgeolekuametist," ütles naine oma pehmet pluusi siludes. "Oad voolavad maha."
  
  Jumal küll, mõtles Drake. Sellesse muuseumisse liigub kuraditäis tulejõudu. Piisab, et alustada kuradi sõda. Ta ei öelnud kõva häälega midagi, vaid vaatas kella.
  
  Kolm tundi jäänud.
  
  Ben oli endiselt kuraatoriga seotud: "Vaadake, me ei räägi siin suuremast renoveerimisest, vaid näituse kolimisest. Mul pole vaja teile öelda, kui suur muuseum on, söör. Lihtsalt liiguta seda ja kõik läheb hästi. Jah... SGG... Rootsi eriüksus. FBI-d teavitatakse, sest me räägime... ei! Ärge oodake, kuni nad helistavad. Te ei saa endale lubada kõhklemist."
  
  Viisteist sekundit vaikust ja siis: "Kas te pole kunagi SGG-st kuulnud? Noh, googelda!" Ben osutas meeleheitel oma telefonile. "Ta seisab," ütles Ben. "Ma lihtsalt tean seda. Ta rääkis põiklevalt, nagu ei suudaks ta piisavalt vabandusi välja tuua.
  
  "Veel üks bürokraatia." Drake osutas Dahlile. "See on kiiresti muutumas haiguspuhanguks."
  
  Saabus raske vaikus, siis helises Dahli mobiiltelefon. "Oh jumal," ütles ta vastuseks. "Statsminister."
  
  Drake tegi Kennedyle ja Benile nägu. "Peaminister".
  
  Öeldi mitu lugupidavat, kuid avameelset sõna, mis süvendasid Drake'i austust Thorsten Dahli vastu. Eriüksuslane rääkis juhtunust ülemusele. Drake oli süngelt veendunud, et see mees hakkab talle lõpuks meeldima.
  
  Dahl lõpetas kõne ja võttis seejärel hetke oma mõtete kogumiseks. Lõpuks vaatas ta üles ja pöördus lennuki poole.
  
  "Otse presidendi kabineti liikmelt, tema lähimatelt nõunikult," ütles Dahl neile. "Sellel lennul ei lubata maanduda."
  
  
  * * *
  
  
  Kolm tundi jäänud.
  
  "Nad ei teavitanud presidenti," ütles Dahl. "Washington, D.C. ja Capitol Hill on selles sügaval, mu sõbrad. Riigiminister ütleb, et nüüd on see muutunud globaalseks, rahvusvahelise mastaabiga vandenõuks ja keegi ei tea, kes keda toetab. Ainuüksi see," ütles ta kulmu kortsutades, "kõneleb meie missiooni tõsidusest.
  
  "Keerake klaster kokku," ütles Drake. "See on see, mida me varem nimetasime tohutuks ebaõnnestumiseks."
  
  Vahepeal püüdis Ben uuesti ühendust saada riikliku ajaloomuuseumi kuraatoriga. Ta sai vaid kõneposti. "Vale," ütles ta. "Ta oleks pidanud nüüd midagi kontrollima." Beni nobedad sõrmed hakkasid kohe virtuaalse klaviatuuri kohal lendama.
  
  "Mul on idee," ütles ta valjult. "Ma palvetan Jumalat, et ma eksin."
  
  Wells helistas seejärel tagasi, selgitades, et tema SAS-i meeskond oli sooritanud salamaandumise New Jerseys mahajäetud lennuväljal. Meeskond suundus New Yorgi kesklinna, reisides kõiki vajalikke vahendeid kasutades.
  
  Drake kontrollis kellaaega. Kaks tundi enne maandumist.
  
  Ja siis Ben hüüdis: "Tabake märki!" Kõik hüppasid. Isegi Rootsi merejalaväelased pöörasid talle kogu tähelepanu.
  
  "See on siin!" - ta hüüdis. "Kui teil on aega vaadata, on see Internetis laiali." Ta osutas vihaselt ekraanile.
  
  "Colby Taylor," ütles ta. "Kanada miljardär on riikliku ajaloomuuseumi suurim panustaja ja üks New Yorgi suurimaid rahastajaid. Vean kihla, et ta tegi paar kõnet?"
  
  Dahl võpatas. "See on meie barjäär," ohkas ta. "Mees, kellest nad räägivad, omab rohkem inimesi kui maffia." Esimest korda näis Rootsi ohvitser toolil lösutavat.
  
  Kennedy ei suutnud oma vihkamist varjata. "Rahakottide ülikonnad võidavad jälle," sisistas ta. "Vean kihla, et see pätt on ka pankur."
  
  "Võib-olla, võib-olla mitte," ütles Drake. "Mul on alati plaan B."
  
  Üks tund jäänud.
  
  
  SEITSETEIST
  
  
  
  New York, USA
  
  
  New Yorgi politseijaoskonna sadamavalitsus on ehk kõige paremini tuntud oma alandava vapruse ja 11. septembri sündmuste ajal hukkunute poolest. Vähem tuntud on see enamiku Euroopast väljuvate SAS-i lendude varjatud käsitlemine. Kuigi puudub spetsiaalne meeskond, kes seda nende töö elementi jälgiks, on mandritevahelised töötajad nii väike vähemus, et aastate jooksul on paljudest saanud lähedased sõbrad.
  
  Drake tegi uue kõne. "Täna õhtul tuleb palav," ütles ta CAPD inspektorile Jack Schwartzile. "Kas sa igatsesid mind, sõber?"
  
  "Jumal, Drake oli... mis? Kaks aastat?"
  
  "Kolm. Aastavahetus, 2007.
  
  "Kas su naisega on kõik korras?"
  
  "Alison ja mina läksime lahku, sõber. Kas sellest piisab minu identiteedi määratlemiseks?
  
  "Ma arvasin, et lahkusite teenistusest."
  
  "Ma tegin. Wells kutsus mind tagasi viimase töö jaoks. Kas ta helistas sulle?"
  
  "Ta tegi. Ta ütles, et lubasite tal veidi oodata."
  
  "Kas ta tegi seda nüüd? Schwartz, kuula mind. See on teie kõne. Peate teadma, et see jama lendab fännideni ja et meie sisenemine viib lõpuks teieni. Olen kindel, et selleks ajaks oleme kõik kangelased ja seda peetakse soodsaks teoks, aga..."
  
  "Wells viis mind hoogu," ütles Schwartz, kuid Drake kuulis muret. "Ära muretse, sõber. Mul on veel piisavalt jõudu, et saada luba maandumiseks.
  
  Nende lennuk tungis USA õhuruumi.
  
  
  * * *
  
  
  Lennuk maandus kehvas päevavalguses ja ruleeris otse väikesesse terminalihoonesse. Sel minutil, kui uks veidi avanes, sörkisid kaksteist täislastis Rootsi SGG liiget mööda kõledast metalltrepist alla ja laadisid end kolme ootavasse autosse. Drake, Ben, Kennedy ja professor järgnesid talle, Ben peaaegu pissis end, kui nägi nende transporti.
  
  "Nad näevad välja nagu humveed!"
  
  Minut hiljem kihutasid autod mööda tühja lennurada, suurendades kiirust kirjeldamatu lennuvälja tagaosas asuva peidetud kaldtee suunas, mis pärast paari pööret väljus silmapaistmatule maateele, mis ühendas Manhattani ühe peamise lisajõega.
  
  New York laius nende ees kogu oma hiilguses. Moodsad pilvelõhkujad, vanad sillad, klassikaline arhitektuur. Nende konvoi sõitis otseteed otse kesklinna, võttes riske kasutades iga keerulist otseteed, mida nende kohalikud autojuhid teadsid. Sarved kõlasid, õhku täitsid needused, äärekivid ja prügikastid lõigati läbi. Ühel hetkel oli tegemist ühesuunalise tänavaga, mis lühendas nende teekonda seitsme minuti võrra ja põhjustas kolm poritiiba riket.
  
  Autode sees oli tegevus peaaegu sama kirglik. Dahl sai lõpuks kõne Rootsi peaministrilt, kes oli lõpuks võitnud FBI-lt hea tahte ja loa muuseumisse siseneda, kui nad esimesena sinna jõuavad.
  
  Dahl pöördus oma juhi poole. "Kiiremini!"
  
  Ben ulatas Dahlile muuseumi kaardi, millel oli näha huntide asukoht.
  
  Rohkem infot on lekkinud. Mustad ja valged inimesed on saabunud. Kiirreageerimismeeskondi on teavitatud.
  
  Drake jõudis Wellsi. "Sitch?"
  
  "Oleme väljas. Politsei ratsavägi saabus kaks minutit tagasi. Sina?"
  
  "Kahekümne sammu kaugusel. Hüüdke meile, kui midagi juhtub." Miski köitis ta tähelepanu ja ta keskendus hetkeks millelegi aknast väljapoole. Tugev déj à vu tunne ajas ta ribidesse külmavärinad alla, kui ta nägi tohutut stendi, mis teatas moekunstnik Abel Frey saabumisest New Yorki koos tema hämmastava kassikõndimisetendusega.
  
  See on hull, mõtles Drake. Tõesti hull.
  
  Ben äratas oma õe Ühendkuningriigis üles ja, olles endiselt hingetu nende transpordi nägemisest, suutis ta registreerida projekti Valkyrie - nagu ta seda nimetas. "Säästab aega," ütles ta Dahlile. "Ta võib jätkata uurimistööd, kuni me neid hunte päästame. Ärge muretsege, ta arvab, et see on sellepärast, et ma tahan neid oma kraadi saamiseks pildistada.
  
  "Kas sa valetad oma õele?" Drake kortsutas kulmu.
  
  "Ta kasvab suureks." Kennedy patsutas Blake'i kätt. "Andke lapsele ruumi."
  
  Drake'i mobiiltelefon piiksus. Tal ei olnud vaja helistaja ID-d kontrollida, et teada saada, et see on Wells. "Ära ütle mulle, sõber. kanadalased?
  
  Wells naeris vaikselt. "Looda sa."
  
  "A?" - Ma küsisin.
  
  "Nii kanadalased kui sakslased eri marsruute kasutades. See sõda on algamas ilma sinuta."
  
  Dahl ütles: "SWAT-i meeskond on kolme minuti kaugusel. Sagedus on 68.
  
  Drake vaatas laiast aknast välja. "Me oleme siin".
  
  
  * * *
  
  
  "Central Park West Entrance," ütles Ben, kui nad autost väljusid. "Viib kahe ainsa trepi juurde, mis viivad alumiselt korruselt kuni neljandale korrusele."
  
  Kennedy astus välja hommikuse kuumuse kätte. "Millisel korrusel hundid elavad?"
  
  "Neljas".
  
  "Arvud." Kennedy kehitas õlgu ja patsutas kõhtu. "Teadsin, et kahetsen neid pühadekooke."
  
  Drake jäi maha, kui Rootsi sõdurid jooksid nii kiiresti kui suutsid muuseumitrepist alla. Kohale jõudes hakkasid nad relvi eemaldama. Dahl peatas nad kõrge sissepääsu varjus, meeskonda ääristasid ümarad sambad.
  
  "Twitterid on sisse lülitatud. "
  
  Kõlas kümmekond "Checks!". "Me lähme esimesena," vaatas ta Drake'ile otsa. "Te järgite. Haara see."
  
  Ta ulatas Drake'ile kaks välgumihkli suurust silindrilist eset ja kaks kõrvaklappi. Drake pööras silindrilisi tüvesid 68 ja ootas, kuni mõlemad hakkasid oma alustelt rohelist valgust kiirgama. Ühe andis ta Kennedyle ja teise jättis endale.
  
  "Twitterid," ütles ta tühjale pilgule. "See on uus sõbralik tuletõrjeabi. Kõik sõprusmängud on häälestatud samale sagedusele. Vaata kolleegi ja kõrvast kostab tüütu piiksumine, vaata pahalast ja sa ei kuule midagi..." Ta pani kõrvaklapi pähe. "Ma tean, et see pole usaldusväärne, kuid see aitab olukordades, kus teil on palju tegemist. Nagu nii."
  
  Ben küsis: "Mis siis, kui sagedus põrkub teise sagedusega?"
  
  "Seda ei juhtu. See on uusim Bluetooth-tehnoloogia - sagedusega kohanduv hajuspekter. Seadmed hüppavad läbi seitsmekümne üheksa juhuslikult valitud sageduse eelnevalt määratud sagedusalades - koos. Nende leviala on umbes kakssada jalga.
  
  "Lahe," ütles Ben. "Kus minu omad on?"
  
  "Teie ja professor veedate mõnda aega Central Parkis," ütles Drake talle. "Turismivärk. Rahune sõber, see saab olema ebameeldiv."
  
  Drake pöördus sõnagi lausumata, et järgneda viimasele Rootsi sõdurile läbi kõrge kaare ja muuseumi pimedasse sisemusse. Kennedy jälgis tähelepanelikult.
  
  "Püstol oleks tore," pomises ta.
  
  "Ameeriklased," sõnas Drake, kuid naeratas siis kiiresti. "Lõõgastuge. Rootslased peavad kanadalased hävitama ja seda kahekordselt kiiresti.
  
  Nad jõudsid tohutu Y-kujulise trepi juurde, kus domineerisid kaaraknad ja võlvlagi, ning kiirustasid peatumata trepist üles. Tavaliselt oleks see trepp täis laia silmaringiga turiste, kuid täna oli kogu see koht jube vaikne.
  
  Drake tegi tempot ja jäi valvsaks. Kümned ohtlikud inimesed tormasid praegu läbi selle tohutu vana ruumi. Oli vaid aja küsimus, millal nad kokku saavad.
  
  Nad jooksid üles, saapad valjult kajasid kõrgetelt seintelt, nende kurgumikrofonidest kostus staatilist elektrit, resoneerides hoone loomuliku akustikaga. Drake keskendus kõvasti, mäletades oma treeningut, kuid püüdis Kennedyl tähelepanelikult silma peal hoida, laskmata sellel endast märku anda. Tsiviil ja sõdur jätkasid tema sees konflikti.
  
  Kolmandale korrusele lähenedes tegi Dahl liigutuse "edasi-aeglane". Kennedy liikus Drake'ile lähemale. "Kus on teie SAS-i sõbrad?"
  
  "Hoia eemale," ütles Drake. "Lõppude lõpuks ei taha me praegu tarbetuid tapmisi toime panna, eks?"
  
  Kennedy surus naeratuse maha. "Sa oled koomik, Drake. Tõeliselt naljakas mees."
  
  "Sa peaksid mind kohtingul nägema."
  
  Kennedy lasi löögist mööda ja ütles siis: "Ära arva, et ma nõustun." Tema parem käsi sirutas tavaliselt pluusi esiosa silumiseks.
  
  "Ära arva, et ma küsisin."
  
  Nad hakkasid viimasest trepist üles ronima. Kui juhtiv sõdur lähenes viimasele kurvile, kostis lask ja tema peast paiskus tollide kaupa krohvitükk.
  
  "Astuge alla!"
  
  Seinu läbistas lasurahe. Dahl roomas kõhuli ette, tehes kätega mitmeid liigutusi.
  
  Drake ütles: "Hirmuti meetod."
  
  Üks sõdur tulistas vaenlase tegevuses hoidmiseks kiire volu. Teine võttis kiivri peast, haakis püssi vöö külge ja nihutas seda aeglaselt tulejoonele. Nad kuulsid nõrka liikumise sahinat. Kolmas sõdur hüppas trepi alt katte alt välja ja tabas vahimeest silmade vahelt. Mees kukkus enne maha, kui jõudis tulistada.
  
  "Armas," meeldisid Drake'ile hästi planeeritud käigud.
  
  Nad kõndisid trepist üles, relvad tõmmatud, ja lehvitasid neljanda korruse kaare sissepääsu ümber, seejärel piilusid ettevaatlikult tuppa.
  
  Drake luges märke. See oli sisalike dinosauruste saal. Issand, mõtles ta. Kas mitte seal ei hoitud seda neetud Tyrannosaurust?
  
  Ta heitis pilgu vargsi tuppa. Mitmed tsiviilriietes professionaalse välimusega kutid nägid välja hõivatud, kõik olid relvastatud mingisuguse raskekuulipildujaga, tõenäoliselt Mac-10 "pihustage ja palvetage". Kuid Tyrannosaurus seisis tema ees, kõrgudes painajalikus majesteetlikkuses, õudusunenäo kestev kehastus isegi miljoneid aastaid pärast selle kadumist.
  
  Ja otse temast mööda - osavalt lõugadest mööda libisedes - kõndis Alicia Miles, teine surmav kiskja. Ta hüüdis oma allkirjaga: "Vaadake aega, poisid! Üks lipsake siia ja ma võtan teie kõik lollakad mängust välja! Kiirusta!"
  
  "Nüüd on seal üks daam," sosistas Kennedy mõnitavalt millimeetri kauguselt. Drake tundis tema diskreetset parfüümilõhna ja kerget hingamist. "Vana sõber, Drake?"
  
  "Õpetas talle kõike, mida ta teab," ütles ta. "Sõna otseses mõttes alguses. Siis kõndis ta minust mööda. Imelik ninja-Shaolini pask. Ja ta ei olnud kunagi daam, see on kindel."
  
  "Vasakul on neli," teatas sõdur. "Viis paremal. Lisaks naine. Odini eksponaat peab olema toa tagaosas, võib-olla eraldi alkoovis, ma ei tea.
  
  Dahl tõmbas hinge. "Aeg liikuda."
  
  
  KAheksateist
  
  
  
  NEW YORKI RAHVUSLIKU AJALOOMUSEUM
  
  
  Rootslased hüppavad katte alt välja, tulistades täpselt. Neli kanadalast kukkus, siis veel üks, kolm neist põrkasid vastu klaasist eksponaati, mis omakorda paiskus ümber ja kukkus plahvatusetaolise müraga põrandale.
  
  Ülejäänud kanadalased pöördusid ja avasid kohapeal tule. Kaks rootslast karjusid. Üks kukkus ja tema peas olevast haavast voolas verd. Teine kukkus väänlevas hunnikus kokku, hoides oma reiest kinni.
  
  Drake libises tuppa üle poleeritud põranda ja puges hiiglaslike vöölastega massiivse klaasväljapaneku taha. Kui ta oli kindel, et Kennedy on ohutu, tõstis ta pea, et vaadata läbi klaasi.
  
  Ma nägin, kuidas Alicia tappis kaks põgenevat rootslast kahe täiusliku lasuga.
  
  Tyrannosauruse tagant ilmus veel neli kanadalast. Nad pidid olema alkoovis, kus Hundid olid välja pandud. Neil olid keha külge kinnitatud kummalised nahast rihmad ja seljas rasked seljakotid.
  
  Ja ka Mac-10. Nad täitsid ruumi kuulidega.
  
  Rootslased sukeldusid varjule. Drake kukkus põrandale ja keeras käe ümber Kennedy pea, et hoida seda võimalikult madalal. Klaas tema kohal purunes, klaasikillud paiskusid laiali ja sadas neile peale. Armadillo fossiilid ja koopiad purunesid ja lagunesid nende ümber.
  
  "Korista kiiresti ära, eks?" pomises Kennedy. "Jah see on õige."
  
  Drake raputas end, visates igale poole klaasikilde, ja kontrollis muuseumi väliskülgseina. Üks kanadalane kukkus seal ja Drake märgistas ta kohe.
  
  "Teed seda juba."
  
  Kasutades katkist väljapanekut kattena, lähenes ta lamavale mehele. Ta sirutas käe kuulipilduja poole, kuid mehe silmad läksid järsku pärani!
  
  "Jeesus!" Drake'i süda lõi laeva ehitades kiiremini kui Noa käed.
  
  Mees ohkas, silmad valust suured. Drake tuli kiiresti mõistusele, võttis relva ära ja viskas ta unustuse hõlma. "Verine zombi."
  
  Ta keerles ühel põlvel ringi, olles valmis lööma, kuid kanadalased taganesid T. rexi ribilise kõhu taha. Pagan võtaks! Kui nad poleks hiljuti tema kehahoiakut muutnud, mistõttu ta kõndis vähem püsti kui varem. Ta nägi vaid mõnda mahalõigatud jalga.
  
  Kennedy liikus tema poole, libistades tema kõrvale seisma.
  
  "Tore liumägi," ütles ta, õõtsudes vasakule ja paremale, püüdes näha, millega kanadalased tegelevad.
  
  Lõpuks nägi ta kolme murtud ribi vahel liikumist ja ahmis uskmatult õhku. "Neil on hundid," hingas ta välja. "Ja nad purustavad need tükkideks!"
  
  Kennedy raputas pead. "Ei. Nad purustavad need tükkideks, " märkis ta. "Vaata. Vaata seljakotte. Keegi ei öelnud, et kõik Odini osad peavad olema terviklikud, eks?
  
  "Ja neid on lihtsam osade kaupa välja võtta," noogutas Drake.
  
  Ta oli kohe liikumas järgmise eksponaadi kaanele, kui põrgu lahti läks. Toa kaugemast nurgast tungis uksest, millel oli silt "Selgroogsete päritolu", sisse kümmekond karjuvat banshee't. Nad hootasid, tulistasid metsikult, naersid nagu fännid, kes kevadvaheajal multi-double Yeageriga üledoosi võtsid.
  
  "Sakslased on siin." ütles Drake kuivalt, enne kui põrandale kukkus.
  
  Tyrannosaurus värises metsikult, kui pliimürsk sellest otse läbi tungis. Ta pea rippus, hambad jahvatatud, nagu oleks teda ümbritsev vägivald teda piisavalt vihastanud, et ta ellu äratada. Kanadalane lendas tagasi verepilves. Veri pritsis üle kogu dinosauruse lõualuu. Rootsi sõdur kaotas käe küünarnukini ja jooksis karjudes ringi.
  
  Sakslased tungisid sisse ja läksid hulluks.
  
  Drake'ile kõige lähemal asuva akna tagant kostis tuttav kopteri rootori labade buum-buum-buum.
  
  Mitte jälle!
  
  Oma perifeersest nägemisest väljas märkas Drake enda poole hiilimas tumedasse riietatud eriüksuse tegelasi. Kui Drake sellesse suunda vaatas, läksid tweeterid tema kõrvades hulluks.
  
  Head poisid.
  
  Kanadalased läksid selle peale, põhjustades kaose. Nad puhkesid T. rexi hiiglasliku kõhu alt välja, tulistades raevukalt. Drake haaras Kennedy õlast.
  
  "Liikuge!" Nad olid lennuliinil. Ta lükkas Kennedy eemale just siis, kui Alicia Miles nähtavale tuli. Drake tõstis relva ja nägi siis massiivset sakslast Milot vasakult lähenemas.
  
  Ühe jagatud sekundi jooksul langetasid kõik kolm relvad.
  
  Alicia näis üllatunud. "Ma teadsin, et sa sattud sellesse, Drake, sa vana pätt!"
  
  Milo jäi oma jälgedes surnuks. Drake vaatas ühelt teisele. "Ma oleksin pidanud Rootsi jääma, koera hinge." Drake üritas suurt kutti edasi lükata. "Igatsed oma emast, ah?"
  
  Kuulid läbistasid neid ümbritseva õhu, läbistamata nende pinges kookonit.
  
  "Teie aeg tuleb," sosistas Milo kähedalt. "Nagu teie väike kutt seal ja tema õde. Ja Parneviku luud.
  
  Ja siis maailm naasis ja Drake heitis instinktiivselt millisekundi pärast seda, kui nägi Aliciat seletamatult maapinnale kukkumas.
  
  RPG-rakett läbistas T-Rexi kõhtu, saates luunoad igas suunas lendama. Ta tormas üle saali, otse läbi ühe küljeakna. Pärast rasket pausi kostis ruumi raputanud hiiglaslik plahvatus, millele järgnes metalli kokkuvarisemise piinav heli ja vuukide krigistamine.
  
  Metallosurm põrkas vastu riikliku ajaloomuuseumi seina.
  
  Drake paiskus Kennedy otsa, kuna helikopter põrkas selle hooga vastu muuseumi seina, põhjustades raskete rusude kokkuvarisemise. Nina murdus otse läbi, paiskades prahti laineliste hunnikutena ette. Seejärel kukkus kokpit peaaegu vertikaalselt vastu varisevat seina ja pilooti nähti pöörases paanikas käigukangi jõnksutamas, enne kui ta kärbsena üle oma esiklaasi määris.
  
  Siis tabasid propelleri labad... ja tulid ära!
  
  Lendavad metallist odad lõid ruumi sisse tapmistsooni. Kuue jala pikkune piisk tegi Drake'i ja Kennedy poole lennates sumisevat häält. Endine SAS-i sõdur lamas nii lamedalt kui võimalik ja tundis, kuidas tema kõrva ülaosa maha lõigati, enne kui vikat lõikas Kennedy peanahast tüki ja sööstis kolm jalga kõige kaugemasse seina.
  
  Ta lamas hetke jahmunult, siis pööras järsku pea. Helikopter seiskus ja kaotas kiirust. Järgmisel hetkel libises ta mööda muuseumi külge alla, nagu Wile E. Coyote libisedes mäeküljelt, millega ta just kokku põrkas.
  
  Drake luges maha neli sekundit, enne kui kostis raskemetalli kõrvulukustav prõks. Ta vaatas hetke toas ringi. Kanadalased ei murdnud sammu, kuigi ühe nende omadest lõikas rootori tera tükkideks. Nad jõudsid toa äärde, neli raskete seljakottidega meest, samuti Alicia ja üks kattevõitleja. Nad pöörasid ümber, mis nägi välja nagu laskuvad üksused.
  
  Õudus oli sakslaste näole kirjutatud, mitte maskidega kaetud. Drake ei märganud valges meest ja mõtles, kas see missioon on tema jaoks liiga riskantne. Ta nägi neile kiiresti lähenemas erivägesid; ameeriklaste saabudes loovutasid rootslased võimu.
  
  Kanadalased päästsid end koos huntidega! Drake üritas tõusta, kuid tal oli raske oma keha üles tõsta, olles väga raputatud peaaegu tabamust ja üllatavast vaatepildist.
  
  Kennedy aitas teda tugevalt küünarnukiga lüüa, enne kui ta alt välja rabeles, istus püsti ja pühkis vere peast.
  
  "Pervert". - pomises ta pilkanud vihas.
  
  Drake surus verejooksu peatamiseks käe kõrva juurde. Ta vaatas, et kolm viiest allesjäänud Rootsi eriväest üritasid kanadalaste vastu tõrjuda, kui esimene kasutas oma kanderaketti hävinud aknast välja hüppamiseks.
  
  Kuid Alicia pööras ümber, vallatu naeratus näol, ja Drake sisimas kripeldas. Ta hüppas edasi ja pühkis neist läbi, jõhkra hukkamise must lesk, kes painutas kõrgelt kvalifitseeritud sõdureid nii, et murdis nende luud ületamatu kergusega ja tal kulus meeskonna hävitamiseks vähem kui kaksteist sekundit.
  
  Selleks ajaks olid kolm kanadalast vaikides ja osavalt hoonest välja hüpanud.
  
  Allesjäänud Kanada sõdur avas kattevarjult tule.
  
  New Yorgi SWAT-i meeskond ründas sakslasi, lükates nad ruumi taha, jättes kõik peale kolme oma seisma. Ülejäänud kolm, sealhulgas Milo, viskasid relvad maha ja jooksid.
  
  Drake võpatas, kui Tyrannosaurus viimaks kummitusest loobus ja vanade luude ja tolmu hunnikusse kokku kukkus.
  
  Kennedy kirus, kui neljas kanadalane hüppas, talle järgnes kiiresti Alicia. Viimasele sõdurile tulistati kolju, kui ta valmistus hüppama. Ta kukkus tagasi tuppa ja lebas põleva rusude vahel, järjekordne ohver hullumeelse sõja ja tema võidujooksus apokalüpsisele.
  
  
  Üheksateistkümnes
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Peaaegu kohe hakkas Drake'i mõistus hindama ja analüüsima. Milo tegi Beni ja professor Parneviku kohta mõned järeldused.
  
  Enne kiirvalimise vajutamist püüdis ta välja oma mobiiltelefoni ja kontrollis, kas see pole kahjustatud.
  
  Telefon helises ja helises. Ben poleks seda nii kauaks jätnud, mitte Ben...
  
  Ta süda vajus. Ta püüdis Benit kaitsta, lubas mehele, et temaga on kõik korras. Kui midagi...
  
  Hääl vastas: "Jah?" Sosista.
  
  "Ben? Kas sinuga on kõik korras? Miks sa sosistad?"
  
  "Matt, jumal tänatud. Isa helistas mulle, läksin rääkima, siis vaatasin tagasi ja nägin neid kahte pätti professorit peksmas. Jooksin neile vastu ja nad sõitsid koos mõne teisega mootorratastega minema.
  
  "Kas nad võtsid professori?"
  
  "Vabandust, semu. Ma aitaksin teda, kui saaksin. Kurat mu isa!"
  
  "Ei! Drake'i süda oli ikka veel taastumas. "See pole sinu süü, Blakey. Üldse mitte. Kas neil jalgratturitel olid suured seljakotid selja külge kinnitatud?
  
  "Mõned tegid."
  
  "OKEI. Püsi seal."
  
  Drake hingas sügavalt sisse ja püüdis oma närve rahustada. Kanadalased kiirustaksid. Tänu oma isale vältis Ben vastiku löögi eest, kuid professor oli sügavas jamas. "Nende plaan oli põgeneda siit ootavate jalgratastega," ütles ta Kennedyle ja vaatas seejärel prügikastis ringi. "Me peame Dahli leidma. Meil on probleem."
  
  "Ainult üks?"
  
  Drake uuris nende poolt muuseumis tekitatud purustusi. "See asi plahvatas lihtsalt tohutult."
  
  
  * * *
  
  
  Drake lahkus muuseumist valitsuse töötajatest ümbritsetuna. Nad rajasid Central Parki läänesissepääsu juurde lavastuspunkti, mida ta teadlikult ignoreeris, kui märkas Beni enda vastas pingil istumas. Laps nuttis ohjeldamatult. Mis nüüd? Kennedy jooksis mööda rohuriba tema kõrval.
  
  "See on Karin," olid Beni silmad sama täis kui Niagara juga. "Saatsin talle meili, et küsida, kuidas tal Valkyriesega läheb, ja sain... vastuseks selle MPEG-i."
  
  Ta pööras sülearvuti ümber, et nad näeksid. Ekraanile ilmus väike videofail, mida esitati kordusena. Klipp kestis umbes kolmkümmend sekundit.
  
  Must-valge külmkaader näitas uduseid pilte Beni õest Karinist, kes rippus lõdvalt kahe turske maskiga mehe käte vahel. Tema otsaesise ja suu ümber olid määritud tumedad plekid, mis võisid olla ainult veri. Kolmas mees tõstis näo kaamera poole, karjudes paksu saksa aktsendiga.
  
  "Ta pidas vastu, väike kääbus, kuid võite olla kindel, et me õpetame talle järgmiste nädalate jooksul, kui rumal see on!" Mees raputas sõrmega, sülg pritsis suust. "Lõpeta nende aitamine, väike poiss. Lõpetage nende ründamine.... issss.... Kui sa seda teed, saad ta tervelt tagasi" - ebameeldiv naer. "Rohkem või vähem".
  
  Fragment hakkas end kordama.
  
  "Ta on teine Dan," pobises Ben. "Tahab avada oma võitluskunstide kooli. Ma ei uskunud, et keegi võiks teda lüüa, mu vanem õde.
  
  Drake kallistas Beni, kui tema noor sõber murdus. Tema pilk, mida Kennedy märkas, kuid mis polnud talle mõeldud, oli lahinguväljal täis vihkamist.
  
  
  KAKSkümmend
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Maailmakuulus moelooja, multimiljonär ja kurikuulsa 24-tunnise peo Chateau-La Verein omanik Abel Frey istus Madison Square Gardeni lava taga ja vaatas, kuidas tema käsilased siplevad ringi nagu tasuta laadivad parasiidid, kes nad tegelikult olid.
  
  Pööripäeva või puhkeperioodide ajal pakkus ta neid oma laialivalguva Alpide kodu piires - alates maailmakuulsatest modellidest kuni valgustusmeeskondade ja turvatöötajateni välja - peod ei katkenud nädalate kaupa. Kuid kui ringkäik jätkus ja Frey nimi oli tähelepanu keskpunktis, läksid nad sebimiseks ja närvitsemiseks ning rahuldasid tema iga kapriisi.
  
  Stseen oli kujunemas. Kassijooks sai pooleldi läbi. Tema valgusdisainer töötas koos The Gardeni meeskonnaga vastastikku lugupidava maagilise plaani väljatöötamiseks: kahetunnise etenduse sünkroniseeritud valgus- ja heligraafik.
  
  Frey kavatses seda vihata ja panna pätid higistama ja otsast alustada.
  
  Supermodellid kõndisid erinevatel lahtiriietumise etappidel edasi-tagasi. Moeetenduse lavatagune oli lavashow vastand - materjali oli vaja vähem, mitte rohkem - ja need modellid - vähemalt need, kes temaga La Vereinas elasid - teadsid, et ta oli seda kõike nagunii varem näinud.
  
  Ta julgustas ekshibitsionismi. Tegelikult ta nõudis seda. Hirm ohjeldas neid, neid jõhkraid. Hirm, ahnus ja ahnus ning kõik muud imelised tavalised patud, mis aheldasid tavalised mehed ja naised nendeni, kellel on võim ja rikkus - Victoria's Secreti kommimüüjatest kuni Ida-Euroopa jääskulptuuride ja tema ülejäänud õnnelike teenijateni - igaüks neist viriseb. vereimejad.
  
  Frey nägi, kuidas Milo tungis pulmakehadesse. Nägin, kuidas modellid julma ebaviisaka mehe eest eemale hoidsid. Naeratasin sisimas nende ilmselge loo peale.
  
  Milo ei näinud rõõmus olevat. "Seal tagasi!" Ta noogutas Frey ajutise mobiilse kontori poole.
  
  Frey nägu muutus kõvaks, kui nad olid üksi. "Mis on juhtunud?"
  
  "Mis ei juhtunud? Kaotasime helikopteri. Ma krigisesin sealt kahe kutiga välja. Neil oli SWAT, SGG, see pätt Drake ja mõni muu lits. Seal oli põrgu, mees." Milo ameerikalikud intonatsioonid kahjustasid sõna otseses mõttes Frey kultuursemaid kõrvu. Metsaline oli teda just "meheks" kutsunud.
  
  "Killu?"
  
  "Kadunud sellele paljaseljale hoorale, Miles." Milo muigas.
  
  "Kas kanadalased said sellest aru?" Frey haaras vihaselt oma tooli kätest kinni, pannes need moonutusi.
  
  Milo teeskles, et ei märganud, reetes oma sisemise ärevuse. Frey isekus paisutas ta rinda. "Kuradi kasutud pätid!" Ta karjus nii valjult, et Milo võpatas. "Te, kasutud pätid, kaotasite hulgale kuradima ratsanikele!"
  
  Frey huultelt lendas sülg, mis pritsis neid eraldavale lauale. "Kas sa tead, kui kaua ma olen seda hetke oodanud? Seekord? Ja sina?"
  
  Ta ei suutnud end talitseda, lõi ta ameeriklaste komandot näkku. Milo pööras järsult pead ja ta põsed läksid punaseks, kuid ta ei reageerinud teisiti.
  
  Frey sundis ülima rahulikkuse kookoni endasse haarama. "Minu elu," ütles ta suurima pingutusega, mida ta teadis, et ainult kõrge sünniga mehed suudavad teha, "on pühendatud - ei, pühendatud - selle haua... selle jumalate haua otsimisele. Ma transpordin need - tükkhaaval - oma lossi. "Mina olen valitseja," ütles ta ja viipas käega ukse poole, "ja ma ei pea silmas nende idiootide valitsejat. Ma võin panna viis supermodelli oma lühemat turvameest keppima lihtsalt sellepärast, et mul oli idee. Ma võin panna hea mehe oma lahinguareenil surmani võitlema, kuid see ei tee minust valitsejat. Sa saad aru?"
  
  Frey häälest õhkus intellektuaalset üleolekut. Milo noogutas, kuid ta silmad olid tühjad. Frey pidas seda rumaluseks. Ta ohkas.
  
  "Noh, mis teil veel minu jaoks on?"
  
  "See". Milo tõusis püsti ja koputas mõne sekundi Frey sülearvuti klaviatuuril. Ilmunud on otsesaade, mis keskendub rahvusliku ajaloomuuseumi lähistele alale.
  
  "Meil on inimesi, kes esinevad telemeeskondadena. Nende pilk oli Drake'il, naisel ja poisil - Ben Blake'il. Nii jääb ka SPECIAL ja kogu ülejäänud SGG, ja vaata, ma usun seda," koputas ta kergelt ekraani, jättes endast maha soovimatud higiplekid ja jumal teab, mis veel, "see on SAS-i meeskond."
  
  "Sa usud..." ütles Frey. "Kas sa üritad mulle öelda, et meie kätes on nüüd mitmerassiline rass? Ja meil pole enam kõige suuremaid ressursse. Ta ohkas. "Mitte et see oleks meid siiani aidanud."
  
  Milo jagas oma ülemusega salajast naeratust. "Sa tead, et see on."
  
  "Jah. Su sõbranna. Ta on meie parim vara ja tema aeg läheneb. Noh, loodame, et ta mäletab, kellele ta aru annab.
  
  "See on rohkem seotud rahaga, mis talle meelde jääb," ütles Milo suurepäraselt.
  
  Frey silmad läksid särama ja ta silmadesse ilmus õõvastav sära. "Hm. Ma ei unusta seda."
  
  "Meil on ka Ben Blake'i õde. Ilmselt metsik kass.
  
  "Hästi. Saada ta lossi. Varsti tuleme sinna tagasi." Ta tegi pausi. "Oota... Oota... See naine on Drake'iga. Kes ta on?"
  
  Milo uuris tema nägu ja kehitas õlgu. "Mul pole õrna aimugi".
  
  "No saa teada!"
  
  Milo helistas telemeeskonnale: "Kasutage Drake'i naisel näotuvastustarkvara," urises ta.
  
  Neli minutit pärast vaikust sai ta vastuse. "Kennedy Moore," ütles ta Freyle. "New Yorgi politseinik"
  
  "Jah. JAH, ma ei unusta iial rüvetamist. Astu kõrvale, Milo. Las ma töötan."
  
  Frey otsis pealkirja googeldades ja järgis mitmeid linke. Vähem kui kümne minutiga teadis ta kõike ning tema naeratus muutus laiaks ja veelgi perverssemaks. Suure idee idud kasvasid tema meeles pärast puberteeti.
  
  "Kennedy Moore," ei suutnud ta jalaväelasele seletada, "oli üks parimaid New Yorgis. Praegu on ta sundpuhkusel. Ta arreteeris räpase politseiniku ja saatis ta vangi. Tema süüdimõistmine viis mõnede inimeste vabastamiseni, keda ta aitas süüdi mõista, midagi pistmist katkenud tõendite ahelaga. Frey tegi pausi. "Milline mahajäänud riik rakendaks sellist süsteemi, Milo?"
  
  "USA," teadis tema pätt, mida temalt oodatakse.
  
  "Noh, suurepärane advokaat tagas Thomas Caleb-nimelise mehe, "Ameerika Ühendriikide põhjaosa ajaloo halvima sarimõrvari" vabastamise, nagu siin öeldakse. Minu, minu. See on mõnusalt vastik. Kuulake!
  
  "Caleb avab oma ohvri silmad, kasutades klammerdajast klambrid läbi silmalau ja otsaesise, seejärel sunnib elusad putukad nende kurku alla, sundides neid närima ja neelama kuni lämbumiseni." Frey vaatas Milole suurte silmadega otsa. "Ma ütleks, et natuke nagu McDonaldsis söömine."
  
  Milo ei naeratanud. "Ta on süütute mõrvar," ütles ta. "Komöödia ei lähe mõrvaga hästi kokku."
  
  Frey naeratas talle. "Sa tapsid süütuid, kas pole?"
  
  "Ainult oma tööd tehes. Ma olen sõdur."
  
  "Hmm, see on ilus joon, eks? Vahet pole. Tuleme tagasi praeguse töö juurde. See Caleb on pärast vabastamist tapnud veel kaks süütut. Ma ütleksin, et eetikaõpetuse ja moraalsete väärtuste kogumi selge tulemus, ah, Milo? Igal juhul on see Caleb nüüd kadunud.
  
  Milo pea jõnksutas sülearvuti ekraani poole, Kennedy Moore'i poole. "Kaks veel?"
  
  Nüüd Frey naeris. "Ha, ha. Sa pole nii loll, et sellest aru ei saaks, eks? Kujutage ette tema leina. Kujutage ette tema piina!"
  
  Milo sai sellest kinni ja paljastas endast hoolimata hambad nagu jääkaru, kes rebis oma päeva esimese saagi.
  
  "Mul on plaan". Frey itsitas rõõmust. "Oh kurat... Mul on plaan."
  
  
  KAKSKÜMMEND ÜKS
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Mobiilses peakorteris valitses kaos. Drake, Kennedy ja Ben järgnesid Thorsten Dahlile ja raevunud erivägede komandörile trepist üles ja mürast mööda. Nad kõndisid läbi kahe sektsiooni, enne kui peatusid suhtelises vaikuses, mille pakkus metallkuuri otsas asuv alkoov.
  
  "Meile helistati," viskas eriüksuse ülem vihasena relva minema. "Saime neetud kõne ja viisteist minutit hiljem on kolm mu meest surnud! Mida...?"
  
  "Ainult kolm?" küsis Dahl. "Kaotasime kuus. Austus nõuab, et võtaksime aega..."
  
  "Kurasse lugupidamine," oli SWAT-tüüp raevukas. "Sa rikud minu territooriumi, sa Inglise sitapea. Te olete sama halvad kui neetud terroristid!
  
  Drake tõstis käe. "Tegelikult olen ma inglise sitapea. See idioot on rootslane.
  
  Ameeriklane näis hämmeldunud. Drake pingutas Beni õlgadel haaret. Ta tundis, kuidas tüüp väriseb. "Me aitasime," ütles ta eriüksuslasele. "Nad aitasid. Oleks võinud palju hullemini minna."
  
  Ja siis, kui saatus oma iroonilise haamri alla tõmbas, kostis peakorterisse sadanud kuulide šokeeriv heli. Kõik kukkusid põrandale. Idaseinalt põrkus metallist heli. Enne tulistamise lõppu tõusis eriüksuse ülem püsti. "See on kuulikindel," ütles ta veidi piinlikult.
  
  "Me peame minema," otsis Drake Kennedyt, kuid ei leidnud teda.
  
  "Tulejoonel?" ütles eriüksuslane. "Kes kurat sa oled?"
  
  "Mind ei tee murelikuks ettevõte ega kuulid," ütles Drake. "See on rakettgranaat, mis võib peagi järgneda."
  
  Ettevaatlikkus dikteeris evakueerimise. Drake tuli välja just õigel ajal, et näha mustvalgeid jooksmas karjudes selles suunas, kust kuulid tulid.
  
  Ta vaatas uuesti ringi, otsides Kennedyt, kuid naine näis olevat kadunud.
  
  Siis järsku ilmus nende sekka uus nägu. Bürooülem, otsustades tema kolme tärni sümboolika ja justkui sellest veel vähe, temast mööda trügimise järgi oli mees, kes kandis haruldasi politseikomissari viit tärni. Drake teadis kohe, et see on see mees, kellega nad peaksid rääkima. Politseikomissarid osalesid terrorismivastases võitluses.
  
  Eriüksuse ülema raadio hüüdis: "Kõik selge. Siin katusel on kaugjuhitav relv. See on punane heeringas."
  
  "Vädikud!" Drake arvas, et kanadalased ja sakslased liiguvad oma vangidega aina kaugemale.
  
  Thorsten Dahl pöördus uustulnuka poole. "Te peaksite tõesti rääkima minu riigiministriga."
  
  "Töö on tehtud," ütles volinik. "Sa lähed siit minema."
  
  "Ei, oota," alustas Drake, hoides Beni füüsiliselt edasi tormamast. "Sa ei saa aru...."
  
  "Ei, ei," ütles komissar läbi kokku surutud hammaste. "Ma ei tea. Ja ma mõtlen, et sa lahkud siit ja suundud Washingtoni. Capitol Hill tahab teist tükki ja ma loodan, et nad võtavad selle suurte tükkidena. "
  
  
  * * *
  
  
  Lend kestis üheksakümmend minutit. Drake oli Kennedy salapärase kadumise pärast mures, kuni ta ilmus uuesti välja just siis, kui lennuk oli tõusmas.
  
  Ta jooksis mööda vahekäiku hingetuna.
  
  "Ma arvasin, et kaotasime su," ütles Drake. Ta tundis tohutut kergendust, kuid püüdis seda kergekäeliselt hoida.
  
  Kennedy ei vastanud. Selle asemel istus ta vestlusest eemal aknaistmele. Drake tõusis uurimiseks püsti, kuid peatus, kui naine temast eemale tõmbus, nägu valge nagu alabaster.
  
  Kus ta oli ja mis seal juhtus?
  
  Lennu ajal ei lubatud helistada ega e-kirju. Pole televiisorit. Nad lendasid vaikides; mitu valvurit jälgisid neid sekkumata.
  
  Drake võis lasta sellel üle enda voolata. SAS-i koolitus nõudis tunde, päevi ja kuid ootamist. Valmistamiseks. Vaatlemiseks. Tema jaoks võiks tund lennata millisekundiga. Ühel hetkel pakuti neile väikestes plastpudelites alkoholi ja Drake kõhkles üle hetke.
  
  Viski sädeles, merevaigukollane katastroofi amulett, tema valitud relv viimati, kui asjad keeruliseks läksid - kui Alison lahkus. Ta mäletas valu, meeleheidet ja ometi jäi tema pilk tema peale.
  
  "Mitte siin, tänan." Ben oli piisavalt valvas, et oma armuke minema saata. "Me oleme Mountain Dew kutid. Too."
  
  Ben püüdis isegi Drake'i sellest olekust välja saada, teeseldes, et on nohik. Ta kummardus vahekäiku ja vaatas, kuidas saatejuht kõikudes oma kohale naasis. "Meie Ameerika vendade kõnepruugis oleksin ma sellesse sattunud!"
  
  Ta nägu läks punaseks, kui perenaine talle üllatunult tagasi vaatas. Sekundi pärast ütles ta: "See pole Hootersi õhk, kallis."
  
  Ben vajus oma toolile tagasi. "Jama".
  
  Drake raputas pead. "Teie tervis, sõber. Teie pidev alandamine on õnnelik meeldetuletus, et ma pole kunagi olnud teievanune.
  
  "Jama".
  
  "Tõsiselt - aitäh."
  
  "Ära muretse".
  
  "Ja Karin - temaga saab kõik hästi. Ma luban."
  
  "Kuidas sa saad seda lubada, Matt?"
  
  Drake tegi pausi. Väljendati tema kaasasündinud pühendumust abivajajate abistamisele, mitte sõduri selget otsustusvõimet.
  
  "Nad ei tee talle veel haiget," ütles ta. "Ja varsti on meil rohkem abi, kui võite ette kujutada."
  
  "Kuidas sa tead, et nad talle haiget ei tee?"
  
  Drake ohkas. "Olgu, okei, see on haritud oletus. Kui nad oleks tahtnud ta surma, oleksid nad ta kohe tapnud, eks? Ei mingit hellitamist. Aga nad ei teinud seda. Nii et..."
  
  "Jah?"
  
  "Sakslased vajavad teda millekski. Nad hoiavad teda elus." Drake teadis, et nad võivad viia ta eraldi ülekuulamisele või millelegi veelgi tavapärasemale - diktaatoritaolise bossi juurde, kellele meeldis iga sündmuse üle domineerida. Aastate jooksul armus Drake seda tüüpi türanni. Nende autoritaarsus andis headele poistele alati teise võimaluse.
  
  Ben sundis sunniviisiliselt naeratama. Drake tundis, et lennuk hakkas laskuma ja hakkas oma peas fakte üle vaatama. Kuna tema väike meeskond lagunes, pidi ta üles astuma ja neid veelgi rohkem kaitsma.
  
  
  * * *
  
  
  Kahe minuti jooksul pärast lennukist lahkumist juhatati Drake, Ben, Kennedy ja Dahl läbi mitme ukse, mööda vaikset eskalaatorit, mööda paksude siniste paneelidega ääristatud pehmet koridori ja lõpuks läbi raske ukse, mille taha Drake märkas, et see oli mõtlikult lukustatud. neid.
  
  Nad leidsid end esmaklassilisest esimese klassi salongist, mis oli tühi peale nende enda ja kaheksa teise: viis relvastatud valvurit ja kolm ülikonda - kaks naist ja üks vanem mees.
  
  Mees astus ette. "Jonathan Gates," ütles ta vaikselt. "Kaitseminister."
  
  Drake tundis äkilist paanikahoogu. Jumal küll, see mees oli megavõimas, presidendikoha järjekorras võib-olla viies või kuues. Ta ohkas ja astus edasi, märgates valvurite liigutusi, seejärel sirutas käed laiali.
  
  "Kõik sõbrad on siin," ütles ta. "Vähemalt... ma arvan nii."
  
  "Ma usun, et teil on õigus." Kaitseminister astus ette ja ulatas käe. "Aja säästmiseks olin juba kursis. USA soovib ja suudab aidata. Olen siin, et... hõlbustada... seda abi."
  
  Üks naistest pakkus kõigile juua. Tal olid mustad juuksed, läbistav pilk ja ta oli umbes viiekümnendates, tema murejooned olid piisavalt paksud, et varjata riigisaladusi, ja ta ignoreeris valvureid, kes rääkisid tema ebamugavusest nendega.
  
  Joogid sulatasid veidi jääd. Drake ja Ben jäid Gatesi lähedale dieetjooke rüüpama. Kennedy kõndis akna juurde, keerutas veini ja vaatas ruleerivaid lennukeid, näiliselt mõttesse vajunud. Thorsten Dahl vajus Evianiga mugavale toolile, tema kehakeel oli valitud mitteohtlikuks.
  
  "Minu õde," rääkis Ben. "Kas saate teda aidata?"
  
  "CIA on Interpoliga ühendust võtnud, kuid meil pole sakslaste kohta veel mingeid vihjeid." Hetke pärast märkas Beni ahastust ja jõupingutusi, mis tal kulus kongressi liikme poole pöördumiseks, lisas sekretär: "Püüame, poeg. Me leiame nad."
  
  "Mu vanemad ei tea veel." Ben vaatas tahtmatult alla oma mobiiltelefoni. "Aga see ei võta kaua aega..."
  
  Nüüd astus ette veel üks naine - rõõmsameelne, enesekindel, palju noorem isend, kes meenutab igati tulevast endist proua välisministrit, tõeline kiskja või, nagu Drake endale ütles, poliitiline versioon Alicia Milesist.
  
  "Minu riik pole midagi muud kui ebareaalne, hr Dahl, hr Drake. Teame, et oleme selles palju maha jäänud ja teame, mis on panused. Teie SAS-i meeskond on tööks lubatud. SGG ka. Meil on Delta meeskond valmis aitama. Lihtsalt liida numbrid kokku..." Ta liigutas sõrmi. "Koordinaadid".
  
  "Ja professor Parnevik?" Dahl rääkis esimest korda. "Mis uudised kanadalaste kohta?"
  
  "Operatsioonid väljastatakse," ütles sekretär pisut jäigalt. "See on diplomaatiline olukord..."
  
  "Ei!" hüüdis Drake ja hingas siis rahustamiseks välja. "Ei, härra. See on vale lähenemine. See asi sai alguse... mis?... kolm päeva tagasi? Aeg on siin kõik, eriti praegu. "Järgmised päevad on see, kus me võidame või kaotame."
  
  Sekretär Gates heitis talle üllatunud pilgu. "Ma kuulsin, et sinus on ikka veel osa sõdurist, Drake. Kuid mitte selle reaktsiooni tõttu.
  
  "Ma vahetan sõduri ja tsiviilisiku vahel, kui see sobib," kehitas Drake õlgu. "Endiseks sõduriks olemise eelised."
  
  "Jah. Noh, kui see paneb teid end paremini tundma, ei aita garantiid. Colby Taylor kadus oma Kanada häärberist koos enamiku oma töötajatega. Ma arvan, et ta oli seda pikka aega planeerinud ja läks üle mõnele eelnevalt kokkulepitud juhtumile. Sisuliselt - ta on võrgust väljas."
  
  Drake sulges silmad. "Häid uudiseid?"
  
  Noor naine rääkis. "Noh, pakume teile kõiki Kongressi raamatukogu ressursse, et teie uurimistööd aidata." Ta silmad särasid. "Maailma suurim raamatukogu. Kolmkümmend kaks miljonit raamatut. Haruldased prindid. Ja Maailma digitaalraamatukogu.
  
  Ben vaatas teda, nagu oleks ta just nõustunud osalema printsess Leia cosplay-võistlusel. "Kõik ressursid? Nii et teoreetiliselt võiksite aru saada, milline sakslane on skandinaavia mütoloogiast kinnisideeks? Võite leida tekste Odini ja selle jumalate haua kohta. Asjad, mida Internetis pole?"
  
  "Sa saaksid vaid ühe nupuvajutusega," ütles naine. "Ja kui see ei õnnestu, on meil mõned väga vanad raamatukoguhoidjad."
  
  Beni silmad särasid lootusest, kui ta Matti vaatas. "Viige meid sinna."
  
  
  * * *
  
  
  Kongressi raamatukogu oli neile avatud pühapäeva varahommikul. Tuled põlevad, töötajad tähelepanelikud, maailma suurim raamatukogu avaldas kindlasti muljet. Algul meenutas paiga arhitektuur ja tunnetus Drake"ile muuseumit, kuid raamatukapide ridu ja ringikujulisi lugemisrõdu vaadates tundis ta peagi iidsete teadmiste austavat õhkkonda ning meeleolu muutus vastavalt ümbritsevale.
  
  Kui Drake veetis mõnda aega koridorides uitades, ei raisanud Ben aega uurimistöösse sukeldumisele. Ta hiilis rõdule, laadis sülearvuti ja saatis nende Rootsi eriüksuse ülema kohvi ja küpsiseid otsima.
  
  "Tore koht," ütles Drake ringi tehes. "Mulle tundub, et Nicolas Cage võib iga hetk välja hüpata."
  
  Ben pigistas ninasäärde. "Ma ei tea, kust alustada," tunnistas ta. "Mu pea on ait, sõber."
  
  Thorsten Dahl koputas rõdu ümbritsenud piirdeid. "Alustage sellest, mida teate," ütles ta uuritud Oxfordi toonil. "Alustage legendiga."
  
  "Õige. Noh, me teame seda luuletust. See ütleb üsna palju, et kes rüvetab jumalate haua, toob maa peale põrgutule. Ja see on sõna otseses mõttes tuli. Meie planeet põleb. Teame ka, et sellel legendil on ainulaadsed ajaloolised paralleelid teiste seotud legendidega, mis on kirjutatud teistest jumalatest.
  
  "Mida me ei tea," ütles Dahl, "kas miks? Või kuidas?"
  
  "Tulekahju," ütles Drake teravalt. "Mees ütles just seda."
  
  Ben sulges silmad. Dahl pöördus tihedalt naeratades Drake'i poole. "Seda nimetatakse ajurünnakuks," ütles ta. "Faktide analüüsimine aitab sageli tõde paljastada. Ma pidasin silmas seda, kuidas katastroof toimub. Palun kas aidake või lahkuge."
  
  Drake rüüpas kohvi ja jäi vait. Mõlemad tüübid kaotasid inimesi ja väärisid ruumi. Ta kõndis reelingu äärde ja vaatas tagasi, pilgud ringi toas ringi liikudes, jälgides personali ja Ameerika agentide positsioone. Kennedy istus kaks korrust allpool ja koputas raevukalt oma sülearvutit, olles isoleeritud enda omast... mis?, mõtles Drake. Süütunne? Hirm? Depressioon? Ta teadis sellest kõike ja ta ei kavatsenud hakata jutlustama.
  
  "Legend," ütles Ben, "näitab, et üks Odini haua rüvetamine käivitab tulejõgede voolu. Ma ütleksin, et seda on sama oluline teada kui kõike muud siin.
  
  Drake kortsutas kulmu, kui tema hiljutised mälestused pinnale kerkisid. Tulejõed? Ta nägi seda.
  
  Aga kuhu?
  
  "Miks sa seda nii ütlesid?" ta küsis. "Tulejõed?"
  
  "Ei tea. Võib-olla sellepärast, et ma olen väsinud ütlemast "põrgu tuli puhkeb" ja "lõpp on lähedal". Ma tunnen end nagu Hollywoodi filmi treiler.
  
  "Nii et sa läksid tulejõgedele järele?" Dahl kergitas kulmu. "Nagu laava?"
  
  "Ei, oota," lõi Drake sõrmi. "Jah! Supervulkaan! Islandil, eks?" Ta vaatas kinnituseks rootslase poole.
  
  "Vaata, see, et ma olen skandinaavlane, ei tähenda, et ma olen"
  
  "Jah". Sel hetkel materialiseerus lähedalasuva raamatukapi tagant kaitseministri nooremabi. "Islandi kaguküljel. Kogu maailm teab sellest. Pärast uue valitsuse uuringu lugemist arvan, et see on seitsmes olemasolev supervulkaan.
  
  "Kõige kuulsam on Yellowstone'i pargis," ütles Ben.
  
  "Aga kas supervulkaan kujutab endast sellist ohtu?" küsis Drake. "Või on see järjekordne Hollywoodi müüt?"
  
  Nii Ben kui ka abisekretär noogutasid. "Mõiste "liikide väljasuremine" ei ole selles kontekstis liigne, " ütles abi. "Uuringud näitavad, et kaks varasemat supervulkaanipurset langevad kokku kahe suurima massilise väljasuremise sündmusega, mis meie planeedil on kunagi toimunud. Teiseks on muidugi dinosaurused.
  
  "Kui palju kokkusattumus?" küsis Drake.
  
  "Nii lähedal, et kui see kord juhtuks, oleksite sellest üllatunud. Aga kaks korda? Lähme..."
  
  "Jama".
  
  Ben tõstis käed õhku. "Vaata, me oleme siin kõrvale kaldumas. Meil on vaja Odinile jama täis laadida. Ta tõstis ekraanil esile mitu pealkirja. "See, see ja vau ¸ kindlasti see. Voluspa - kus Odin räägib oma kohtumistest Nägijaga.
  
  "Külastused?" Drake tegi grimassi. "Viikingite porno, ah?"
  
  Assistent kummardus Beni kohale ja vajutas paari nuppu, sisestas parooli ja trükkis rea. Tema pükskostüüm oli vastand Kennedy ülikonnale, maitsekalt kujundatud pigem tema figuuri esiletõstmiseks kui varjamiseks. Beni silmad läksid suureks, tema probleemid ununesid hetkeks.
  
  Drake ütles: "Raisatud talent."
  
  Ben andis talle keskmise sõrme just siis, kui assistent püsti tõusis. Õnneks ta ei näinud teda. "Need tuuakse teile viie minuti jooksul," ütles ta.
  
  "Aitäh, preili." Drake kõhkles. "Vabandust, ma ei tea teie nime."
  
  "Kutsuge mind Haydeniks," ütles ta.
  
  Raamatud pandi mõne minuti pärast Beni kõrvale ja ta valis kohe selle, mille nimi oli Voluspa.Ta sirvis lehti nagu vallatu; nagu verd nuusutav loom. Dahl valis teise köite, Drake - kolmanda. Hayden istus Beni kõrval ja uuris temaga teksti.
  
  Ja siis Ben hüüdis "Eureka! Mul on see!" Puuduv lüli. See on Heidi! Kurat Heidi! See raamat järgib, tsiteerin, "Odini lemmiknägija Heidi rännakuid".
  
  "Nagu lasteraamatus?" Ilmselgelt mäletas Dahl oma kooliaega.
  
  Drake näis lihtsalt segaduses. "A? Olen rohkem Heidi Klumi tüüpi tüüp."
  
  "Jah, lasteraamat! Usun, et legend Heidist ja tema reiside lugu pidid aastate jooksul arenenud norra saagast põhjamaade müüdiks ja siis otsustas üks Šveitsi kirjanik kasutada seda lugu lasteraamatu aluseks.
  
  "Noh, mis see ütleb?" Drake tundis, et ta süda lööb kiiremini.
  
  Ben luges hetke. "Oh, see ütleb palju," jätkas ta kiirustades. "See pagana hästi ütleb kõik."
  
  
  KAKSKÜMMEND KAKS
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  Kennedy Moore istus ja vaatas oma arvutiekraani, ei näinud midagi ja mõtles sellele, kuidas elu pöidla all jahvatades on see sisuliselt lihtsalt tennisepall, mida meister manipuleerib. Väike tagasipööre muutis teie saatust, mõni ootamatu pööre saatis teid enesehävitamise spiraali, seejärel tõi paar päeva kiiret tegevust tagasi mängu.
  
  Ta tundis energiat teel New Yorki, veelgi paremini pärast muuseumihullust. Ta oli endaga rahul ja võib-olla isegi pisut rahul Matt Drake'iga.
  
  Kui perversne, ütles ta endale. Aga siis, kas keegi ei öelnud kunagi, et suurtest raskustest tuleb suur edasiminek? Midagi sellist.
  
  Seejärel professor rööviti. Ben Blake'i õde on röövitud. Ja Kennedy kõndis resoluutselt selle mobiilse peakorteri poole, pea sirge ja taas täielikult mängu sukeldunud, tema mõtted keskendusid segaduse mõtestamisele.
  
  Siis, kui ta hakkas trepist üles minema, tõusis Lipkind rahva hulgast esile ja peatas ta järsult.
  
  "Kapten?"
  
  "Tere Moore. Me peame rääkima ".
  
  "Tulge sisse," viipas Kennedy peakorteri poole, "meil oleks teie abi vaja."
  
  "Eh, uh. Ei. See ei ole muuseumi pärast, Moore. Ristleja on selles suunas.
  
  Ta liikus läbi rahvahulga, tema pinges selg vaatas nüüd naise poole nagu vaikiv süüdistus. Kennedy pidi kiirustama, et järele jõuda.
  
  "Mis... mis juhtus, kapten?"
  
  "Tule sisse."
  
  Ristleja oli tühi peale nende kahe. Tänavamüra on vaibunud, maailma raputavad sündmused väljas on nüüd lukustatud kaugemale kui pidutseva seltskonnadaami voorus.
  
  Kennedy pöördus pooleldi istmel Lipkindi poole. "Ära ütle mulle... palun ärge öelge mulle..." Klimp kurgus pani Lipkindi karmi ilme kaotama, rääkides talle kõik enne, kui sõnad ta huulilt lahkusid.
  
  Kuid nad kukkusid ja iga sõna oli mürgitilk tema niigi mustaks muutunud hinges.
  
  "Caleb lõi uuesti. Meil oli kuu aega hilinemist - siis eile pärastlõunal helistati. Tüdruk... ahh... tüdruk Nevadast," muutus ta hääl kähedaks. "Uus linnas. Õpilane."
  
  "Ei. Palun..."
  
  "Ma tahtsin, et te teaksite nüüd, enne kui kuulete rotivitsat."
  
  "Ei".
  
  "Anna andeks, Moore."
  
  "Ma tahan tagasi tulla. Las ma lähen tagasi, Lipkind. Lase mind sisse. "
  
  "Mul on kahju".
  
  "Ma saan sind aidata. See on minu töö. Minu elu."
  
  Lipkind hammustas alahuult, mis oli kindel märk stressist. "Mitte veel. Isegi kui ma tahaksin, ei kiidaks võimud heaks. Sa tead seda."
  
  "Kas ma peaksin? Mis ajast ma saan teada poliitikute mõtteid? Kõik poliitikas on pätid, Lipkind ja mis ajast nad hakkasid õiget asja tegema? "
  
  "Sa püüdsid mu kinni," reetis Lipkindi uriin ta südame. "Aga käsud, nagu öeldakse, on käsud. Ja minu oma ei muudetud."
  
  "Lipkind, see... rikub mind."
  
  Ta neelas kuivalt alla. "Andke aega. Kas sa tuled tagasi".
  
  "Ma ei hooli sellest, kurat! Need on tema kuradi ohvrid! Nende pered!"
  
  "Ma arvan ka nii, Moore. Usalda mind."
  
  Hetke pärast küsis ta: "Kus?" See oli kõik, mida ta suutis teha, kõik, mida ta suutis paluda, kõik, millele ta suutis mõelda.
  
  "Moore. Siin ei pea te karistust maksma. See pole teie süü, et see psühho on kuradi psühho."
  
  "Kus?" - Ma küsisin.
  
  Lipkind teadis, mida ta vajab, ja ütles talle koha.
  
  
  * * *
  
  
  Avatud ehitusplats. Kolm kvartalit Ground Zerost lõuna pool. Arendaja kannab nime Silke Holdings.
  
  Kennedy leidis kuriteopaiga üles paarikümne minutiga, märkas avatud hoone neljandal korrusel laperdavat linti ja saatis takso. Ta seisis hoone ees ja vaatas hingetute silmadega üles. Koht oli inimtühi - endiselt aktiivne kuriteopaik -, kuid oli laupäeva hilisõhtu ja juhtum juhtus rohkem kui 24 tundi tagasi.
  
  Kennedy lõi prahi jalaga ja kõndis seejärel ehitusplatsile. Ta kõndis mööda avatud betoontreppi üles mööda hoone külge neljandale korrusele ja betoonplaadile.
  
  Tugev tuul tiris ta lahtist pluusi. Kui ta juukseid poleks tugeva lindiga tagasi kammitud, oleksid need nagu mingi vallatu. Tema ees avanes kolm vaadet New Yorgile, põhjustades tal peapööritust - seisund, mis tal oli olnud kogu oma elu, kuid kummalisel kombel meenus see alles nüüd.
  
  Ja ometi ronis ta Yggdrasili, maailmapuu otsa.
  
  Siis pole pearinglust.
  
  See meenutas talle Odini juhtumit ja eriti Matt Drake'i. Ta tahtis selle juurde tagasi pöörduda, aga ta polnud kindel, kas tal on julgust.
  
  Ta seikles üle tolmuse plaadi, vältides killustikuhunnikuid ja töövõtjate tööriistu. Tuul tiris ta varrukaid ja pükse, põhjustades liigse materjali tõttu paisu. Ta peatus mitte kaugel sellest, kus Lipkind oli kirjeldanud surnukeha asukohta. Erinevalt populaarsest televisioonist ei märgistata kehasid kriidiga - neid pildistatakse, seejärel mõõdetakse nende täpne asukoht erinevatest fikseeritud punktidest.
  
  Igal juhul pidi ta lihtsalt kohal olema. Kummarduge, langege põlvili, sulgege silmad ja palvetage.
  
  Ja see kõik tormas tagasi. Nagu kurat, kes taevast alla kukub. Nagu peaingli looming, välgatas kõik tema meelest. Hetkel, mil ta nägi Chuck Walkerit taskusse pistmas tonni musta raha. Kohtuniku nupp, mis kuulutas oma süüd. Surnud pilgud tema töökaaslastelt, nilbeid jooniseid, mis hakkasid paistma tema kapil, mis oli kinnitatud tema auto kapotile, kinnitatud tema korteri uksele.
  
  Kiri, mille ta sai sarimõrvarilt, tänas teda kogu abi eest.
  
  Ta pidi kahetsema järjekordset mõrva, mille ta aitas Thomas Calebil toime panna.
  
  Ta pidi surnutelt ja leinajatelt andestust paluma.
  
  
  KAKSKÜMMEND KOLM
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  "See asi on paljastavam kui Britney," kiirustas Ben oma sõnu tagasi hoides. "Siin öeldakse:" Sel ajal, kui ta on maailmapuul, paljastab Volva Odinile, et teab paljusid tema saladusi. Et ta ohverdas end Yggdrasil, et saada teadmisi. Et ta paastus üheksa päeva ja üheksa ööd samal eesmärgil. Ta ütleb talle, et ta teab, kus on peidus tema silmad ja kuidas ta andis need vastutasuks veelgi rohkemate teadmiste eest.
  
  "Üks tark," katkestas Dahl. "Parnevik ütles, et teda on alati peetud kõigist jumalatest targemaks."
  
  Drake pomises: "Ei ole kunagi mõistlik oma saladusi naisele rääkida."
  
  Ben pööritas talle silmi. "Odin paastus maailmapuul üheksa päeva ja üheksa ööd, oda läbistas tema külje, nagu Kristus ristil. Heidi ütleb, et oma deliiriumis rääkis Odin talle, kuhu ta kaaslased on peidetud. Ja kuhu oli tema kilp peidetud? Ja et tema oda jääks sinna. Ja et ta tahtis, et ta oma kaaslased - tema Partsi - laiali ajaks ja oma surnukeha hauakambrisse paneks.
  
  Ben naeratas Drake'ile, silmad pärani. "Võib-olla pole ma legendaarse klitori otsinguid veel lõpetanud, mu sõber, kuid minu töö siin on lõpetatud."
  
  Benile meenus siis, kus ta oli, ja naine, kes tema kõrval seisis. Ta haaras ninaotsast. "Kurat ja jama."
  
  Dahl ei pilgutanud silmagi. "Minu teada - ja see kehtib ainult selle kohta, mida viitsin Parneviku loengu ajal kuulata - maeti volvad, nagu ka Egiptuse vaaraod, alati kõige rikkamatesse haudadesse, mille kõrvale oli palju väärtuslikku. Hobused, vankrid, kingitused kaugetelt maadelt.
  
  Hayden näis varjavat naeratust. "Kui me kogu teie lugu loogiliselt järgime, härra Blake, siis ma usun, et Heidi niinimetatud rännakud on tegelikult selgitus selle kohta, kuhu kõik Odini tükid laiali olid... või peidetud."
  
  "Helista mulle... Ben. Jah, Ben. Ja jah, sul on õigus. Kindlasti."
  
  Drake aitas oma sõbral välja tulla. "Mitte et see nüüd oluline oleks. Kõik tükid leiti, välja arvatud Valküürid ja..." ta pidas pausi.
  
  "Silmad." ütles Ben pingelise naeratusega. "Kui leiame Silmad, võime selle peatada ja hankida Karini jaoks läbirääkimisžetoone."
  
  Drake, Dahl ja Hayden vaikisid. Drake ütles lõpuks: "Ka Valküürid peavad kuskil väljas olema, Blakey. Kas saate teada, kust need leiti? Seal peab olema mingi vana ajalehe aruanne või midagi muud."
  
  "Heidi mõtles välja legendi Ragnarokist," mõtles Ben endiselt oma uurimistöösse süvenedes. "Odin oli teda kindlasti koolitanud enne, kui ta Ragnarokis suri."
  
  Drake noogutas pead ja saatis Dahli ja Haydeni kõrvale. "Valküürid," ütles ta neile. "Kas mäletate täielikku infopuudust ja seega ka võimalikku kriminaalset aspekti? Kas on võimalus, et Interpol võiks teha koostööd CIAga ja anda talle võimalus?
  
  "Ma annan selle kohe loa," ütles Hayden. "Ja ma jätkan uurimist, mida meie IT-spetsialistid sakslaste vastu läbi viisid. Nagu su väike armas sõber peaaegu ütleb - elektroonilised jäljed peaksid meid nendeni viima.
  
  "Armas?" Drake naeratas talle. "Ta on midagi enamat. Sukelduge fotograafiasse. Rühmas vokalist. Pereisa ja..." kehitas ta õlgu, "jah... mu sõber."
  
  Ta kummardus lähemale, ütles: "Ta võib mu pilti igal ajal teha," naeris seejärel kergelt ja kõndis minema. Drake järgnes talle, hämmeldunud ja meeldivalt üllatunud. Ta eksis tema suhtes. Jumal, teda oli raskem lugeda kui Kennedyt.
  
  Drake oli uhke oma oskuse üle inimesi lugeda. Kas ta libises? Kas riigiteenistuse aastad muutsid ta pehmeks?
  
  Tema kõrva rääkis hääl, mis pani ta südame hüppama. "Mis see on?" - Ma küsisin.
  
  Kennedy!
  
  "Kurat!" Ta hüppas ja üritas oma väikest õhuhüpet varjata tavaliseks jäsemete sirutamiseks.
  
  New Yorgi politseinik luges seda nagu raamatut. "Olen kuulnud, et SAS-i pole kunagi vaenlase territooriumil varitsetud. Sa vist pole kunagi sellesse meeskonda kuulunud, ah?
  
  "Mis on mis?" küsis Ben hajameelselt, vastates tema küsimusele.
  
  "See?" Kennedy kummardus ettepoole ja koputas monitori külge, osutades väikesele ikoonile, mis oli peidetud käsikirjas olevate sümbolite sekka.
  
  Ben kortsutas kulmu. "Ei tea. Näeb välja nagu pildil olev ikoon."
  
  Kui Kennedy end sirgu ajas, tulid ta juuksed sidemetest lahti ja langesid üle õlgade. Drake vaatas, kuidas nad tema selja alla laskusid.
  
  "Vau. See on liiga palju juukseid."
  
  "Sa saad sellega hakkama, veidrik."
  
  Ben topeltklõpsas pildi ikoonil. Ekraan muutus tekstiks, selle paks pealkiri köitis teie pilku. Odin ja nägija, rivistusid Ragnaroki ajal. Ja selle all on paar vana rida selgitavat teksti.
  
  See maal, mille maalis Lorenzo Bacche 1795. aastal ja konfiskeeriti 1934. aastal John Dillingeri erakogust, põhineb arvatavasti vanemal pildil ja kujutab põhjamaise jumala Odini kaaslasi erilises järjekorras paigutatuna Odini surma kohas. - müütiline Ragnaroki lahinguväli. Tema armastatud Nägija vaatab seda ja nutab.
  
  Sõnagi lausumata vajutas Ben uuesti ja pilt realiseerus nende ees.
  
  "Mu Jumal!" pomises Ben. "Suurepärane töö."
  
  Kennedy ütles: "See on plaan... kuidas tükke korraldada."
  
  
  KAKSKÜMMEND NELI
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  "Teeme mõned koopiad." Alati ettevaatlik Drake tegi telefoniga paar kiiret pilti. Ben õpetas talle head töötavat kaamerat alati käepärast hoidma ja see oli ootamatu rahakaotus. "Praegu vajame ainult Valküürisid, silmi ja Ragnaroki kaarti." Ta peatus järsult, mälukillust torgatuna.
  
  Ben küsis: "Mida?"
  
  "Pole kindel. Jama. Mälu. Võib-olla midagi, mida oleme viimastel päevadel näinud, kuid oleme näinud nii palju, et ma ei saa seda piirata.
  
  Dahl ütles: "Noh, Drake. Võib-olla oli sul õigus. Võib-olla on kaasaegsel Dillingeril oma huvitav erakogu.
  
  "Vaata siia," jätkas Ben lugemist. "Siin öeldakse, et see maal on ainulaadne, millest teadvustati alles 1960. aastate alguses, pärast seda lisati see Põhjamaade mütoloogia näitusele ja saadeti lühikesele maailmaturneele. Pärast seda ja kahaneva huvi tõttu suleti maal muuseumi varahoidlasse ja... noh, unustati ära. Kuni tänapäevani".
  
  "Hea töö, võtsime kaasa politseiniku." Drake püüdis Kennedy enesehinnangut tõsta, kuid polnud ikka veel kindel, kus tema pea pärast New Yorki on.
  
  Kennedy hakkas juukseid taha siduma, kuid kõhkles. Hetke pärast pistis ta käed taskutesse, justkui üritaks neid kinni püüda. Drake patsutas teda õlale. "Kuidas oleks, kui võtaksite selle maali ja tooksite selle siia. Seal võib olla midagi, mida me fotol ei näe. Mu vana sõber Dahl ja mina läheme uurima kunstikogumise varjukülgi. Raputage mõnda puud." Ta tegi pausi ja naeratas. "Rohkem puid."
  
  Kennedy ohkas, enne kui minema läks.
  
  Dahl vaatas teda kitsendatud silmadega. "Nii. Kust peaksime alustama?
  
  "Alustame Valküüridega," ütles Drake. "Kui meie sõbralik munchkin ütleb meile, kust ja millal nad leiti, võime proovida neile jälile saada."
  
  "Detektiivitöö?" küsis Dahl. "Aga sa saatsid just meie parima detektiivi minema."
  
  "Praegu vajab ta tähelepanu kõrvalejuhtimist füüsiliselt, mitte vaimselt. Ta on üsna räbal."
  
  Ben rääkis. "Hea arvamine, Matt. Valküürid avastati 1945. aastal Rootsis viikingite nägija Volva hauakambrist muude suurte aarete hulgas.
  
  "Heidi haud?" Drake kasutas võimalust.
  
  "See pidi olema. Kuradi hea viis ühe tüki peitmiseks. Paluge oma käsilastel see pärast teie surma teiega maha matta."
  
  "Teisaldage see artikkel teise arvutisse." Drake ja Dahl istusid kõrvuti ja nägid kohmetu välja.
  
  Drake teadis, et kell ikka tiksub. Karini jaoks. Parneviku jaoks. Nende vaenlaste ja kogu maailma jaoks. Ta peksis raevukalt masinat, uuris muuseumi arhiive ja püüdis aru saada, millal Valküürid inventarilt kadusid.
  
  "Kas te kahtlustate, et keegi töötab seestpoolt?" Dahl sai kohe aru, kuhu ta läheb.
  
  "Parim oletus on alamakstud muuseumi turvamees või lõksus kuraator... midagi sellist. Nad oleksid oodanud, kuni Valküürid oleks võimalikud varahoidlasse viidud, ja siis vaikselt saatnud. Keegi ei mõista seda aastaid, kui üldse.
  
  "Või röövimine," kehitas Dahl õlgu. "Jeesus, mees, meil on üle kuuekümne aasta aega selle välja mõelda." Ta puudutas abielusõrmust, mille ta oli pärast Raamatukogu sisenemist uuesti selga pannud. Drake peatus hetkeks. "Naine?"
  
  "Ja lapsed".
  
  "Kas sa igatsed neid?"
  
  "Iga sekund".
  
  "Hästi. Võib-olla pole sa päris see jõmpsikas, kelleks ma arvasin."
  
  "Persse, Drake."
  
  "Rohkem seda. Ma ei näe ühtegi röövimist. Aga vaadake siit - Valkyries käis ringreisil 1991. aastal Rootsi Muinsuskaitsefondi avalike suhete kampaania raames. 1992. aastaks olid need muuseumi kataloogist puudu. Mida see teile ütleb?"
  
  Dahl surus huuled kokku. "Kas keegi, kes oli tuuriga seotud, otsustas nad varastada?"
  
  "Või... otsustas keegi, kes neid ringreisil vaatas!"
  
  "Olgu, see on tõenäolisem." Dahli pea raputas. "Kuhu siis ringkäik läks?" Tema sõrmed koputasid neli korda ekraani. "Inglismaa. NEW YORK. Hawaii. Austraalia."
  
  "See kitsendab seda tõesti," ütles Drake sarkastiliselt. "Jama".
  
  "Ei, oota," hüüdis Dahl. "See on tõsi. Valküüria inimrööv oleks pidanud kulgema sujuvalt, eks? Hästi planeeritud, hästi teostatud. Ideaalne. See lõhnab endiselt kuriteos osalemise järgi.
  
  "Kui oleksite natuke targem, siis..."
  
  "Kuulge! 90ndate alguses hakkas Serbia maffia oma küüniseid Rootsi kõhualusesse kaevama. Väljapressimisega seotud kuriteod on vähem kui kümne aastaga kahekordistunud ja praegu tegutseb üle riigi kümneid organiseeritud jõuke. Mõned nimetavad end Bandidoks. Teised, nagu Hells Angels, on lihtsalt mootorrattajõugud.
  
  "Kas sa tahad öelda, et Serbia maffial on valküürid?"
  
  "Ei. Ma ütlen, et nad kavatsesid need varastada ja siis raha eest maha müüa. Nad on ainsad, kellel on ühendused, et see ära teha. Need inimesed teevad kõike, mitte ainult väljapressimist. Rahvusvaheline salakaubavedu ei oleks neile üle jõu.
  
  "OKEI. Niisiis, kuidas me saame teada, kellele nad need müüsid?
  
  Dahl võttis telefoni. "Me ei tee seda. Kuid vähemalt kolm kõrgemat liidrit on nüüd Oslo lähedal trellide taga." Ta kõndis minema, et helistada.
  
  Drake hõõrus silmi ja nõjatus tagasi. Ta vaatas kella ja nägi ehmatusega, et kell on peaaegu 6. Millal nad viimati magasid? Ta vaatas ringi, kui Hayden naasis.
  
  Kaunis kaitseministri abi nägi välja masenduses. "Vabandust, kutid. Sakslastega ei vedanud."
  
  Beni pea keerutas ringi, pinge oli näha. "Mitte keegi?"
  
  "Mitte veel. Mul on väga kahju."
  
  "Aga kuidas? See tüüp peab kuskil olema." Ta silmad täitsid pisarad ja ta kinnitas need Drake'ile. "Pole see?"
  
  "Jah, sõber, see on õige. Usu mind, me leiame ta. Ta haaras oma sõbra karu kallistades, tema silmad palusid Haydenil läbimurret teha. "Peame tegema pausi ja sööma korralikku hommikusööki," ütles ta ja tema Yorkshire'i aktsent paistis läbi.
  
  Hayden raputas pead, vaadates talle otsa, nagu oleks ta just jaapani keelt rääkinud.
  
  
  KAKSKÜMMEND VIIS
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Alicia Miles jälgis multimiljardäri Colby Taylorit, kui ta istus ühe paljudest talle kuuluvatest korteritest, mis asus kakskümmend kaks korrust Las Vegase bulvari kohal, avaral korrusel. Üks sein oli üleni klaasist, pakkudes fantastilist vaadet Bellagio purskkaevudele ja Eiffeli torni kuldsetele tuledele.
  
  Colby Taylor ei mõelnud sellele hetkegi. Ta oli sukeldunud oma viimasesse soetusse The Wolves of Odin, mida ta oli veetnud kaks tundi, et hoolikalt kokku panna. Alicia astus tema juurde, kooris ükshaaval riided seljast, kuni ta oli alasti, ja laskus siis neljakäpukil, kuni ta silmad olid tema silmaga samal tasemel, jala maast kõrgemal.
  
  Võim ja oht olid kaks asja, mis teda sisse lülitasid. Colby Taylori jõud - megalomaani erakordne - ja oht, mida kujutab endast maitsev taipamine, et tema poiss-sõber Milo, see suur ja võimas Vegase verevalaja, armastas teda tegelikult.
  
  "Kas sa võtad pausi, boss?" küsis ta hingeldades. "Ma olen palja seljaga. Ei mingit lisatasu."
  
  Taylor vaatas teda üles ja alla. "Alicia," ütles ta ja võttis oma rahakotist kümme dollarit. "Me mõlemad teame, et see paneks teid rohkem sisse, kui ma maksaksin." Ta surus arve naise hammaste vahele, enne kui ta selja taha positsiooni võttis.
  
  Alicia tõstis pea kõrgele, peaaegu ilatsedes, imetledes tema ette sirutatud Stripi sädelevaid tulesid. "Ära kiirusta. Kui sa saad."
  
  "Kuidas Parnevikuga läheb?" Taylor sõnastas oma küsimuse nurinana.
  
  "Niipea, kui olete lõpetanud," vastas Alicia oma vigases inglise keeles. "Ma jagan selle kaheks."
  
  "Teave on jõud, Miles. Me... peame teadma, mida nemad teavad. ... Oda. Kõik ülejäänud. Hetkel oleme ees. Kuid Valküürid ja Silmad on... tõelised auhinnad.
  
  Alicia häälestas selle ära. Sumin. Grunt. Kinnisidee. Ta elas kahe asja nimel - ohu ja raha nimel. Tal oli oskusi ja võlu võtta kõike, mida ta tahtis, mida ta tegi iga päev mõtlemata või kahetsemata. Tema päevad SASis olid pelgalt koolitus. Tema missioonid Afganistanis ja Liibanonis olid lihtsad kodutööd.
  
  See oli tema mäng, tema vahend enesega toimetulekuks. Seekord oli lõbus Colby Taylori ja tema armeega, kuid sakslased pidid peagi pakkuma suuremat palgapäeva - Abel Frey esindas tegelikku võimu, mitte Colby Taylorit. Segage see hirmutava ohuga, et lähedal on alati armastav Milo, ja ta ei näinud oma silmapiiril muud kui vapustavat ilutulestikku.
  
  Ta vaatas Stripil ringi, mõistis nende vilkuvate tulede ja suurejooneliste kasiinode absoluutset jõudu ning kasutas Colby Taylori pakutavat väikest meelelahutust, mõeldes kogu aeg Matt Drake'ile ja naisele, kellega ta oli teda koos näinud.
  
  
  * * *
  
  
  Ta astus korteri külaliste magamistuppa ja leidis, et professor Roland Parnevik oli voodi külge seotud, laiali laotatud täpselt nii, nagu ta oli tema jätnud. Kuna Taylori kuumus põles endiselt tema reite vahel ja põskedel oli õhetus, karjus ta Geronimo poole! ja hüppas madratsile, maandudes vanamehe kõrvale.
  
  Ta hüppas põlvili püsti ja rebis mehe huultelt hõbedase kleeplindi. "Te kuulsite meid, kas pole, professor? Muidugi sa tegid." Naise pilk jäi tema kubemesse. "Kas seal all on veel elu, vanamees? Kas abi on vaja?"
  
  Ta naeris maniakaalselt ja hüppas voodist alla. Professori hirmunud silmad jälgisid tema igat võimunäljas liigutust, süüdates tema ego, ajendades teda veelgi pöörasematele ilmingutele. Ta tantsis, keerutas, muutus häbelikuks.
  
  Kuid lõpuks istus ta vanamehe rinnale, pannes ta raskelt hingama, ja õõtsutas roosikääre.
  
  "Aeg oma sõrmed ära lõigata," ütles ta rõõmsalt. "Ma naudin piinamist tolli haaval sama palju kui seksi. Ja mida kauem see kestab, seda parem. Tõsiselt sõber, ma olen siin ainult vere ja kaoste pärast."
  
  "Mida... mida sa tahad... teada?" Parneviku rootsi aktsent oli hirmust paks.
  
  "Räägi mulle Matt Drake'ist ja hoorast, kes teda aitab."
  
  "Drake? Ma... ma ei saa aru... kas sa ei taha - Odin?"
  
  "Ma ei hooli kogu sellest Norra jamast. Olen selles selle kõige puhta meeletu põnevuse tõttu." Ta napsas kiiresti tema ninaotsa lähedalt roosikäärid.
  
  "Umm... Drake oli - SAS, ma kuulsin. Ta sattus sellesse... juhuslikult.
  
  Alicia tundis, kuidas jäine laine ta üle ujus. Ta ronis ettevaatlikult Parneviku kehast üles, asetas mõlemad terad tema nina ümber ja pigistas, kuni ilmus verd.
  
  "Mulle tundub, et sa jääd seisma, vanamees."
  
  "Ei! Ei! Palun!" Nüüd oli tema aktsent nii paks ja moonutatud tema ninale avaldatavast survest, et ta suutis vaevu sõnu eristada. Ta itsitas. "Sa kõlad nagu see The Muppetsi kokk." Bla bla bla, bla bla, bla bla bla."
  
  "Tema naine - ta jättis ta maha. Süüdista SAS-i! - pahvatas Parnevik ja pööritas kohkunud silmi. "Tema sõbral on õde, kes meid aitab! Naine on New Yorgi politseinik Kennedy Moore. Ta vabastas sarimõrvari!
  
  Alicia liigutas oma terasid vihaselt. "Parem. Palju parem, professor. Mida veel?"
  
  "Ta... tal on... hm... puhkus. Ei mingeid sundpuhkusi. Näete, sarimõrvar - ta tappis jälle."
  
  "Jumal, prof, te hakkate mind sisse lülitama."
  
  "Palun. Võin öelda, et Drake on hea inimene!
  
  Alicia tõmbas välja oma roosilõikurid. "Noh, ta elab seda kindlasti läbi. Aga mina sattusin SRT-s kokku temaga, mitte sinuga. Ma tean, mis seda pätt kummitab."
  
  Kostis karje ja kolina ning siis pistis Colby Taylor pea uksest sisse. "Miilid! Mulle helistas just meie liitlane Rootsi valitsuses. Nad said teada, kus Valküürid on. Peame kiirustama. Nüüd!"
  
  Alicia võttis roosilõikurid ja lõikas vanamehe sõrmeotsa maha.
  
  Lihtsalt sellepärast, et ta võiks.
  
  Ja samal ajal, kui ta karjus ja väänles, torkas naine tema selja taha ja torkas talle pihustiga, ilma nõelata süstlaga, torgates väikese anduri just tema naha alla.
  
  Plaan B, arvas Alicia, et tema sõduriõpe oli ikka tasemel.
  
  
  KAKSKÜMMEND KUUS
  
  
  
  WASHINGTON DC
  
  
  Kui Thorsten Dahli mobiiltelefon helises, oli Drake'i suu mustikamuffini täis. Ta pesi seda värske kohviga maha ja kuulas ootusärevalt.
  
  "Jah, riigiminister." Pärast seda üllatust oli Dahli ülejäänud vestlus loid, rida "ma näen", avaldusi ja lugupidavat vaikust. See lõppes lausega "Ma ei vea teid alt, söör", mis kõlas Drake'i jaoks pisut kurjakuulutavalt.
  
  "Noh?" - Ma küsisin.
  
  "Minu valitsus pidi lubama ühele neist Serbia pättidest abi eest vähendatud vanglakaristust, kuid meil on kinnitus." Drake võis öelda, et Dahli konservatiivse välisilme all oli mees, kes tahtis õnnelik olla.
  
  "Ja mida?"
  
  "Mitte veel. Võtame kõik kokku." Hetk hiljem tõmmati Ben sülearvuti ekraanilt eemale, Hayden istus tema küünarnukist tolli kaugusel ja Kennedy seisis oodatult Drake'i kõrval, pikad juuksed endiselt maas.
  
  Dahl tõmbas hinge. "Lühiversioon on see, et üheksakümnendate Rootsi Serbia maffia juht - mees, kes on praegu meie vahi all - kinkis Valküürid oma Ameerika kolleegile hea tahte žestina. Niisiis, Davor Babic sai Valkyries 1994. aastal. 1999. aastal astus Davor maffia juhi kohalt tagasi ja andis juhtimise üle oma pojale Blancale, taandudes paika, mida ta maailmas kõige rohkem armastas - isegi oma kodumaale.
  
  Dahl peatus hetkeks. "Hawaii".
  
  
  KAKSKÜMMEND SEITSE
  
  
  
  New York, USA
  
  
  Abel Frey vaatas oma ülemise korruse korteri aknast alla miljoneid pisikesi sipelgaid, kes all kõnniteedel siplevad. Erinevalt sipelgatest olid need inimesed aga mõttetud, sihitud ja neil puudus kujutlusvõime, et vaadata oma viletsast elust kaugemale. Ta arvas, et termini "peata kanad" mõtles välja mees, kes seisis just sellel kõrgusel, kui ta uuris pettunud prügikasti, mis on inimkond.
  
  Frey on juba ammu oma fantaasiatele vabad käed andnud. Tema palju noorem versioon mõistis, et see, et ta suudab kõike, muudab kõik igavaks. Tuli välja mõelda uusi, mitmekesisemaid ja meelelahutuslikumaid tegevusi.
  
  Sellest ka lahinguareen. Siit ka moeäri - algul viis omada kauneid naisi, siis rahvusvahelise salakaubaveo ringkonna esikülg ja nüüd võimalus varjata oma huvi jumalate haua vastu.
  
  Tema elutöö.
  
  Kilp oli veatu, tõeline kunstiteos ja lisaks selle kumerale pinnale raiutud krüpteeritud kaardile oli ta hiljuti avastanud selle ülemisse serva sisse kirjutatud krüptilise lause. Tema lemmikarheoloog töötas selle kallal kõvasti. Ja tema lemmikteadlane püüdis lahti harutada veel üht hiljutist üllatust - kilp oli tehtud kurioossest materjalist, mitte tavalisest metallist, vaid millestki sisulisemast, kuid samas hämmastavalt kergest. Frey oli nii õnnelik kui ka pettunud, kui avastas, et Odini saladuses oli veelgi rohkem, kui ta algul ette kujutas.
  
  Tema pettumuse põhjustas ajapuudus nende uurimiseks. Eriti nüüd, kui ta oli osa sellest rahvusvahelisest võidusõidust. Kuidas ta soovis, et saaks kõik La Veraine'i tagasi saata ja kui sobimatutel seltskonnakaaslastel oli lõbus, analüüsisid tema ja mõned valitud teised jumalate saladusi.
  
  Seejärel naeratas ta tühja ruumi poole. Analüüsiga pidi alati kaasnema paar väärtuslikku hetke hingetõmbeks. Võib-olla panna areenil paar meesmodelli vastamisi, pakkuda neile väljapääsu. Veelgi parem, pange mitu tema vangistust üksteise vastu. Nende teadmatus ja meeleheide pakkusid alati parimat vaatepilti.
  
  Tema meili pingib. Ekraanile ilmus video, millel on näha, kuidas uus tüdruk Karin Blake istub kettides oma voodil.
  
  "Lõpuks ometi". Frey vaatas teda esimest korda. Blake'i naine oli märgistanud kõik kolm palgasõdurit, kelle ta oli teda röövima saatnud, ühe üsna tigedalt. Ta oli väga tark, tõeline vara ja ta oli just lukustatud oma väikesesse vanglasse La Vereinas, oodates Frey saabumist.
  
  Värske liha tema rõõmuks. Süütu verest on tema igavene õndsus. Nüüd oli ta tema omand. Tal olid kärbitud blondid juuksed, kena tukk ja paar laiad silmad - kuigi Frey ei saanud pildi kvaliteeti arvestades värvis kindel olla. Ilus keha - mitte kõhn nagu modell; võrgutavam, mis kahtlemata meeldiks õiglasemale soole.
  
  Ta puudutas naise digiteeritud nägu. "Sa oled varsti kodus, mu väike..."
  
  Sel hetkel läks uks lahti ja sisse astus ebaviisakas Milo, vehkides ühes käes mobiiltelefoni. "See on tema," hüüdis ta. "Alicia!" Ta idiootsel näol oli loll irve.
  
  Frey varjas oma emotsioone. "Jah? Jah, ütle mulle. See viimane tükk New Yorgis oleks pidanud olema minu oma. Ta ei usaldanud inglannat karvavõrdki.
  
  Ta kuulas teda, naeratas, kui naine selgitas, kuhu nad järgmisena peaksid minema, kortsutas kulmu, kui kuulis, et rootslased ja nende kaaslased on teel, ja siis ei saanud ta jätta särama, kui naine lubas, et varsti hoiab ta mõlemat kanadalast käes. arvud.
  
  Siis sai ta lahti mõtestada selle kummalise kirja Kilbi servadel ja vaadata, kas samast haruldasest materjalist on tehtud ka teisi osi. Siis oleks tal kolm tükki ja eelis.
  
  "Vähemalt oled sa leidlik," ütles ta telefoni ja vaatas tähelepanelikult Milole otsa. "Ootan seda leidlikkust kasutada, kui varsti jälle kohtume." Sellest, kui ta oli läbi torganud inglise roosi, oli juba tükk aega möödas.
  
  Frey muigas sisimas, kui Milo silmad lõid särama, mõeldes taasühinemisele oma tüdruksõbraga. Alicia vastus kajas ikka veel tema meeles.
  
  Nagu soovite, söör.
  
  
  KAKSKÜMMEND KAHEKSA
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  12. septembril tumestas keskpäevast päikest Hawaii kohal USA sõjaväe tunnuslangevari Meduusid. Unikaalse operatsiooni käigus maandusid Delta Commandos, ümbritsetuna Rootsi SGG-st ja Briti SAS-ist - ja ühest New Yorgi politseinikust - saare põhjaküljel asuvas kõrvalises rannas.
  
  Drake alustas jooksuga randa, liiv pehmendas tema maandumist, vabastas langevarju ja pöördus kiiresti ümber, et kontrollida Kennedy edenemist. Ta maandus paari Delta poisi sekka, langes ühele põlvele, kuid tõusis peagi püsti.
  
  Ben pidi lennukiga jääma, jätkates samal ajal uurimistööd Haydeni abiga, kes saadeti USA-sse missioonile "nõustajaks".
  
  Drake'i kogemuse kohaselt olid nõustajad tavaliselt oma ülemuste paremini koolitatud versioonid - nii-öelda lambanahas spioonid.
  
  Nad jooksid mööda randa kuuma Hawaii päikese käes, kolmkümmend kõrgelt koolitatud erivägede sõdurit, enne kui jõudsid laugele nõlvale, mida kaitses puude võra.
  
  Siin Thorsten Dahl nad peatas. "Te teate reegleid. Vaikne ja soliidne. Eesmärk on panipaik. Edasi!"
  
  Otsustati anda Serbia maffia endise juhi häärber maksimaalse jõuga. Aeg oli neile kohutavalt vastu - nende rivaalid võisid ka Valküüride asukohta praeguseks teada ning edu saavutamine selles võidusõidus oli ülioluline.
  
  Ja oma valitsemisajal ei olnud Davor Babic halastav inimene.
  
  Nad ronisid nõlvale ja jooksid üle tee, otse Babichi isikliku värava juurde. Isegi tuul ei puudutanud neid. Rünnak tehti ja vähem kui minutiga vajusid kõrged sepisväravad metallitükkideks. Nad tungisid läbi värava ja hajusid kogu piirkonnas. Drake varjus paksu palmipuu taha, uurides avatud muruplatsi, mis viis üles massiivsete marmortreppide juurde. Nende tipus oli Babichi häärberi sissepääs. Mõlemal pool seisid veidrad kujud ja Hawaii kultuuri aarded, isegi Lihavõttesaarelt pärit Moai kujuke.
  
  Veel pole tegevust.
  
  Serbia maffia pensionär oli surmavalt enesekindel.
  
  SAS-i mees, nägu pooleldi peidetud, libises Drake'i kõrvale.
  
  "Tere, vana sõber. Ilus päev, eks? Mulle meeldib, kui otsene päikesevalgus satub objektiivi. Wells saadab oma parimad soovid.
  
  "Kus see vana loll on?" Drake ei pööranud aialt silmi.
  
  "Ta ütleb, et võtab teiega hiljem ühendust. Midagi sellest, et sa oled talle mõne aja võlgu."
  
  "Räpane vana pätt."
  
  "Kes on May?" - küsis Kennedy. Ta kammis juuksed uuesti taha ja kandis pükskostüümi peal vormitut sõjaväevormi. Tal oli paar Glocki.
  
  Drake, nagu tavaliselt, ei kandnud endaga kaasas ühtegi relva, välja arvatud tema eriotstarbeline nuga.
  
  Uus SAS-i mees ütles: "Old Drake Flame on siin. Veelgi olulisem on, kes sa oled?"
  
  "Tulge nüüd, poisid. Keskendu sellele. Oleme alustamas üht ajaloo suurimat rünnakut tsiviilisikute vastu."
  
  "Tsiviil?" Kennedy kortsutas kulmu. "Kui see mees on tsiviilisik, olen mina Claudia Schifferi perse."
  
  Delta Team oli juba trepil. Drake tuli peidust välja, kui nad alustasid, ja jooksis üle lagendiku. Kui ta oli poolel teel, algasid karjed.
  
  Trepi ülaossa ilmusid figuurid, kes olid riietatud erinevalt ülikondadesse, bokseritesse ja äralõigatud T-särkidesse.
  
  Kostis kuus lühilasku. Kuus surnukeha kukkusid elutult trepist alla. Delta Team oli poole peal. Kiireloomulised karjed kostsid nüüd kuskilt eestpoolt, kui Drake jõudis astmete alla ja roomas paremale, kus kumer kivipiire pakkus veidi rohkem katet.
  
  Kõlas lask, vali, see tähendab, et see tuli serblastelt. Drake pöördus, et Kennedyt uuesti kontrollida, ja astus siis kaks korda trepist üles.
  
  Nendest edasi viis väike kruusariba häärberi sissepääsuni, mis asus H-kujulise hoone kahe poole vahel. Relvastatud mehed tulid välja avatud ustest ja mõlemal pool sissepääsu paugutavatest prantsuse ustest.
  
  Neid on kümneid.
  
  Neid tabab üllatus, kuid nad kogunevad kiiresti. Võib-olla siiski mitte nii edev. Drake nägi, mis oli tulemas, ja otsis varjupaika kummalise kujude kollektsiooni vahele. Ta vedas Kennedyt Lihavõttesaarelt tükkideks.
  
  Sekund hiljem oli kuulda kuulipilduja tuld. Šokeeritud valvurid seadsid igas suunas pliikardinad. Drake kukkus kõhuli, kui mitu kuuli kopsakalt kuju tabas.
  
  Valvurid jooksid ette. Nad olid palgatud lihased, keda valiti pigem nende lihase rumaluse kui intellektuaalse võimekuse tõttu. Nad jooksid otse Delta poiste ettevaatlikele tuleliinidele ja langesid verejoade vahel väänledes.
  
  Nende taga purunes klaas.
  
  Häärberi akendest kostis veel lasku. Õnnetu Delta sõdur sai kuuli kaela ja kukkus silmapilkselt surnuna.
  
  Kujude otsa komistasid kaks valvurit, üks neist sai kergelt vigastada. Drake tõmbas vaikselt oma tera ja ootas, kuni üks neist kuju ümber kõnnib.
  
  Viimane asi, mida haavatud serblane nägi, oli tema enda verd, kui Drake tal kõri läbi lõikas. Kennedy tulistas teise serblase pihta, tabas mööda ja otsis siis relva tõstes varju.
  
  Haamer klõpsas tühjaks.
  
  Kennedy tõusis püsti. Ükskõik, kas relv oli laetud või mitte, seisis ta ikkagi silmitsi raevunud vastasega. Valvur õõtsutas niidukit, painutades lihaseid.
  
  Kennedy astus leviulatusest välja ja hüppas siis edasi, kui hoog ta paljastas. Kiire löök kubemesse ja küünarnukk kuklasse lõid ta pikali. Ta veeres, tera järsku käes, ja lõi laia kaarega. Kennedy tõmbles tagasi täpselt nii palju, et surmav ots tema põsest mööda pääseks, enne kui tuimad sõrmed tema hingetorusse ajas.
  
  Ta kuulis pehme kõhre purunemist ja kuulis, kuidas ta lämbuma hakkas.
  
  Ta pöördus ära. Ta oli lõpetatud. Tal polnud mingit tahtmist vaadata, kuidas ta sureb.
  
  Drake seisis ja vaatas. "Pole paha".
  
  "Võib-olla lõpetate nüüd minu lapsendamise."
  
  "Ma ei teeks..." Ta peatus järsult. Kas ta kattis oma häbi julge hooplemisega. "Pole midagi paremat kui vaadata naist, kellel on relv."
  
  "Pole tähtis". Kennedy hiilis totemiposti taha, mis on häärberi teine kohatu joon, ja uuris sündmuskohta.
  
  "Me läheme oma teed," ütles ta talle. "Sa otsid laoruumi. Ma lähen tagasi."
  
  Ta tegi oma kõhkluste varjamiseks mõistlikku tööd. "Oled sa kindel?"
  
  "Hei mees, ma olen siin politseinik, mäletate? Sa oled tsiviilisik. Tee nii, nagu kästakse."
  
  
  * * *
  
  
  Drake jälgis, kuidas Kennedy paremale roomas, suundudes häärberi tagaosa poole, kus satelliitseire näitas kopteriväljakut ja mitut madalat hoonet. SAS-i meeskond oli sinna juba paigutatud ja pidi just sel hetkel imbuma.
  
  Ta leidis, et ta pilk jäi tema figuurile ja aju tahtis ühtäkki, et riided, mida ta kandis, näitaksid tema tagumikku.
  
  Šokk raputas teda. Alandlikkus ja ebakindlus ühendasid tema peas jõud, tekitades eneses kahtlemise keerise. Kaks aastat Alisoni lahkumisest rohkem kui seitsesada päeva ebastabiilsust. Ebatavaline sügavus pidevas joobes, millele järgneb pankrot ja siis aeglane, väga aeglane tõus normaalsesse ellu.
  
  Neid pole isegi veel seal. Mitte kusagil läheduses.
  
  Kas tema haavatavus rääkis?
  
  Plaan B.
  
  Töö käepärast. Proovige oma sõjaline fookus tagasi saada ja jätke neetud tsiviilasjad mõneks ajaks maha. Ta haaras mõlemalt valvurilt relvad ja hiilis kujude vahele, kuni seisis kruusa sissesõidutee servas. Ta märkas kolmes erinevas aknas kolme sihtmärki ja tulistas kiirelt järjest kolm lööki.
  
  Kaks karjet ja karje. Pole paha. Kui allesjäänud pea tagasi välja torkas, otsides oma asukohta, muutis Drake selle punaseks uduks.
  
  Seejärel ta jooksis, kuid põlvili libisedes peatus kohe häärberi ees, peaga vastu kareda kivitööd. Ta vaatas tagasi Delta meeskonnale, kes tormas talle järele. Ta noogutas nende juhile.
  
  "Läbi". Drake noogutas ukse poole ja siis paremale. "Panipaik."
  
  Nad läksid sisse, Drake viimasena, surudes vastu seina kõverat. Nende ees tõusis häärberi teisele korrusele spiraalselt lai sepistatud trepp.
  
  Kui nad mööda seina roomasid, ilmus ülemise korruse rõdule otse nende kohale rohkem serblasi. Delta meeskonnast sai hetkega kerge saak.
  
  Kuna Drake polnud kuhugi minna, langes ta põlvili ja avas tule.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy jooksis häärberi välisseinaga piirnevale puupiirile ja hakkas kiiremini liikuma. Silmapilguga jõudis ta maja taha, enne kui näotu SAS-i sõdur tema ette kõhuli kukkus.
  
  Nagu jänes, seisis ta liikumatult, püssitorust hüpnotiseerituna. Esimest korda kuude jooksul jätsid kõik mõtted Thomas Calebist temast maha.
  
  "Jama!"
  
  "Pole midagi," ütles hääl tema parema kõrva kõrval. Ta tundis külma tera endast vaid millimeetrite kaugusel. "See on Drake'i lind."
  
  Kommentaar hajutas naise hirmu. "Drake'i lind? Ma olen läinud!"
  
  Mees kõndis naeratades tema ette. "Noh, siis pole preili Moore teie presidendi sõnul oluline. Eelistaksin end korralikult tutvustada, aga praegu pole selleks õige aeg ega koht. Kutsu mind Wellsiks."
  
  Kennedy tundis nime ära, kuid ei öelnud enam midagi, kui suur Briti sõdurite meeskond kehastus tema ümber ja hakkas jälgi jätma. Babichi kinnistu tagumine osa koosnes hiiglaslikust India kiviga vooderdatud siseõuest, lamamistoolide ja valgete kabiinidega ümbritsetud olümpiasuurusest basseinist ning mitmest kükitavast koledast hoonest, mis ülejäänud sisekujundusega ei sobinud. Suurima hoone kõrval asus tsiviilhelikopteriga varustatud ringikujuline kopteriväljak.
  
  Pärast aastaid New Yorgi tänavatel kõndimist pidi Kennedy mõtlema, kas kuritegevus tõesti maksab. Need poisid ja Caleb maksid selle eest. Chuck Walker oleks selle eest maksnud, kui Kennedy poleks näinud teda stäki taskusse pistmas.
  
  Lamamistoolid olid täis. Mitu poolalasti meest ja naist seisid nüüd šokis ringi, hoidsid riietest kinni ja üritasid liigset liha varjata. Kennedy märkis, et mõned vanemad mehed ei saaks jõehobu nahaga hakkama, samas kui enamik noori naisi saaks sellega hakkama vaid kahe käe ja vasakpöördega.
  
  "Need inimesed... nimetagem neid külalisteks... nad ilmselt ei kuulu Serbia gruppi," ütles Wells vaikselt kurgumikrofoni. "Viige nad minema," noogutas ta kolmele juhtivale mehele. "Ülejäänud suundute nende hoonete merepoolsele küljele."
  
  Kui rühm hakkas lahku minema, juhtus mitu asja korraga. Helikopteri labad hakkasid pöörlema; selle mootorite helid summutasid kohe lähedalolijate karjed. Siis eelnes võimsa auto äkilisele mürinale sügav mürin, nagu ruloo ukse avanemise heli. Koledate hoonete merepoolse külje tagant paistis valge metalliriba - tippkiirusel kiirendav Audi R8.
  
  Selleks ajaks, kui ta terrassile jõudis, oli see surmav tonn kuule. See põrkas vastu uimastatud SAS-i sõdureid, pannes nad õhku laiali ja vulisema. Tema taga sõitis teine auto, seekord must ja suurem.
  
  Helikopteri labad hakkasid kiiremini pöörlema ja mootorid ulguma. Kogu masin värises, valmistudes stardiks.
  
  Hämmeldunud Kennedy suutis ainult kuulata, kui Welles käske karjus. Ta võpatas, kui järelejäänud SAS-i sõdurid tule avasid.
  
  Aias läks põrgu lahti.
  
  Sõdurid avasid tule kihutanud Audi R8 pihta, kuulid läbistasid selle metallkere, poritiiba nahka ja uksi. Auto kihutas maja nurga poole, pöörates viimasel minutil järsu pöörde tegemiseks.
  
  Kruus paiskus tema rehvide alt välja nagu pisikesed raketid.
  
  Kuul purustas tuuleklaasi, hävitades selle. Auto suri sõna otseses mõttes keset lendu, selle mootor seiskus, kui juht tugevalt rooli vajus.
  
  Kennedy jooksis püstoli tõstes ettepoole. "Ära liiguta!"
  
  Enne auto juurde jõudmist oli näha, et juht oli tema ainus kaasreisija.
  
  Sööt.
  
  Helikopter asus maapinnast kahe jala kõrgusel ja pöörles aeglaselt. SAS-i sõdur karjus, kuid ilma tõelise vihata hääles. Teine auto, must neljaukseline Cadillac, kihutas nüüd mööda tohutut basseini, selle rehvid paiskasid igasse suunda vee tõusulaineid. Aknad olid pimendatud. Kes sees oli, on võimatu kindlaks teha.
  
  Kolmas mootor käivitus, hetkel vaateväljast eemal.
  
  Sõdurid avasid Cadillaci pihta tule, vigastades kolme lasuga rehve ja juhti. Auto libises ja selle tagumine ots paiskus vastu basseini. Wells ja veel kolm sõdurit jooksid karjudes tema poole. Kennedy hoidis pilku kopteril, kuid nagu Caddyl, olid selle aknad läbipaistmatud.
  
  Kennedy teoretiseeris, et see kõik oli osa keerulisest põgenemisplaanist. Aga kus oli tõeline Davor Babic?
  
  Helikopter hakkas kõrgemale tõusma. SAS tüdines lõpuks hoiatustest ja tulistas tagumist rootorit. Koletu masin hakkas pöörlema ja siis põlvitas selle alla mees, granaadiheitja oli valmis.
  
  Wells jõudis Caddysse. Tehti kaks lasku. Kennedy kuulis läbi mikrofoni, et Babich on endiselt vabaduses. Nüüd tuli kolmas auto nurga tagant, mootor mürises nagu vormel 1 võidusõitjal, aga see oli Bentley, suur ja julge, selle kohalolek karjub, mine põrgu!
  
  Kennedy hüppas puude vahele. Mitu sõdurit järgnes talle. Wells pöördus ja tegi kolm kiiret lasku, mis põrkasid otse küljeakendest.
  
  Kuulikindel klaas!
  
  "See on sitapea!"
  
  Helikopteri päästmiseks öeldi sõnad sekundi murdosa hilja - granaat vabastati - selle lõhkelaeng plahvatas kopteri põhjas. Helikopter purunes tükkideks, mis paiskas kõikjale metallikilde. Väändunud katkise terase tükk kukkus otse basseini, tõrjudes tohutu jõuga välja tuhandeid galloneid vett.
  
  Kennedy ootas, kuni koletu Bentley temast mööda kihutas, ja asus siis taga ajama. Kiire järeldus ütles, et põgeneva serblase tabamiseks on ainult üks võimalus.
  
  Wells nägi seda samal ajal ja asus tegutsema. R8 oli täiesti kulunud, kuid Caddy oli endiselt terve, selle rattad basseini marmortrepil vaid tolli vee all.
  
  Wells ja kaks tema sõdurit jooksid Caddy poole. Kennedy asus jälitama, otsustades võimu üle võtta. Sel hetkel kostis kummalist õhusahinat, nagu oleks tuulekeerisest mööda läinud, ja äkki plahvatas Babichi maja nurk.
  
  "Issand jumal!" Wells kukkus mudasse, kui isegi tema rahu oli purunenud. Praht lendas igas suunas, sadas alla basseinile ja terrassile. Kennedy kerkis. Ta pööras pea kaljude poole.
  
  Seal hõljus must helikopter, mille lahtisest uksest lehvitas kuju.
  
  "Kas sulle meeldib see?"
  
  Wells tõstis pea. "Alicia Miles? Mida sa kõige püha nimel teed?"
  
  "Selle löögiga võiks isegi su pisikesed pallikesed ära rebida, vana kurat. Sa võlgned mulle. Alicia naeris, kui helikopter hetkeks tõusis, enne kui Bentleyt jälitama pööras.
  
  Kanadalased olid siin.
  
  
  * * *
  
  
  Drake veeres ette vahetult enne seda, kui tema taga asuv sein Šveitsi juustuks muutus. Vähemalt üks kuul lendas nii lähedale, et kuulis selle helilist vingumist. Ta tegi esikülje, et pääseda rõdu all olevale platvormile samal ajal kui enamik Delta meeskonda. Kohale jõudes sihtis ta üles ja avas tule.
  
  Rõdu põrand oli ootuspäraselt suhteliselt nõrk. Üleval tulistamine katkes ja kisa algas.
  
  Delta komandör viipas käega endast vasakule hoidla suunas. Nad jooksid kiiresti läbi kahe kaunilt sisustatud, kuid tühja ruumi. Komandör andis neile märku, et nad peatuksid selle lähedal, mille satelliitseire oli hoiatanud, et sellel on midagi erilist - peidetud maa-alune ruum.
  
  Sisse visati uimastusgranaate, millele järgnesid Ameerika sõdurid meeletult karjudes, et desorientatsiooniefekti suurendada. Küll aga asusid nad kohe pool tosinat Serbia valvurit käsivõitlusse. Drake ohkas ja astus sisse. Kaos ja segadus täitsid ruumi otsast lõpuni. Ta pilgutas silmi ja leidis end silmitsi tohutu valvuriga, kes irvitas ja röhitses, enne kui karu kallistama sööstis.
  
  Drake põikas kiiresti kõrvale, lõi neere ja pistodaga kõva käega päikesepõimikusse. Inimene-loom isegi ei võpatanud.
  
  Siis meenus talle vana ütlus baarikakluste kohta - kui vastane lööb löögi põimikusse ilma võpatamata, siis hakka parem jooksma, mees, sest sa oled kaelani pasas...
  
  Drake taganes, liikudes ettevaatlikult ümber oma liikumatu vaenlase. Serblane oli hiiglaslik, lihase peal laisk rasv ja piisavalt suur otsmik, et purustada kuuetollisi betoonplokke. Mees liikus kohmakalt edasi, käed laiali. Üks libisemine ja Drake oleks surnuks muserdatud, pigistatud ja purustatud nagu viinamarja. Ta astus kiiresti kõrvale, tegi paremale teele ja tuli ette kolme kiire torkega.
  
  Silm. Kõrv. kõri.
  
  Kõik kolm on ühendatud. Kui serblane valust silmad sulges, sooritas Drake riskantse mannekeeniviske lendavale löögile, mis andis piisavalt hoogu, et isegi see brontosaurus tema laiade jalgade küljest lahti lüüa.
  
  Mees vajus põrandale sellise heliga nagu mägi variseb kokku. Maalid kukkusid seinalt alla. Jõud, mille ta oma tagasihüppest tekitas, viis ta teadvusetu, kui ta pea põrkas vastu tekki.
  
  Drake astus edasi tuppa. Kaks Delta meest tapeti, kuid kõik serblased neutraliseeriti. Osa idaseinast läks lahti ja enamik ameeriklasi seisis avause ümber, kuid tõmbus nüüd aeglaselt hirmu kirudes tagasi.
  
  Drake kiirustas nendega ühinema, suutmata ette kujutada, mis võis Delta sõduris paanikasse sattuda. Esimese asjana nägi ta kivitreppe, mis viisid hästi valgustatud maa-alusesse kambrisse.
  
  Teine oli must Panter, kes tõusis aeglaselt trepist üles, tema lai suu paljastas rea žiletiteravaid kihvasid.
  
  "Fuuuuck..." tõmbas üks ameeriklastest välja. Drake ei saanud enamaga nõustuda.
  
  Panter susises ja heitis löögile. Drake taandus, kui metsaline õhku hüppas, raevukas 100 naela surmavat lihast. Ta maandus ülemisele astmele ja püüdis kinni jääda, hoides kogu aeg hüpnootiliselt rohelisi silmi taganevatel sõduritel.
  
  "Ma vihkan seda teha," ütles Delta komandör vintpüssi sihti võttes.
  
  "Oota!" Drake nägi midagi lampide valguses vilkumas. "Lihtsalt oota. Ära liiguta."
  
  Panter sammus edasi. Delta meeskond hoidis teda relva ähvardusel, kui ta nende vahelt möödus, ja nurrus põlglikult töövõimetute Serbia valvurite peale, kui nad ruumist lahkusid.
  
  "Mida- ?" kortsutas üks ameeriklastest Drake'i peale.
  
  "Kas sa ei näinud? Ta kandis teemantidega kaetud kaelakeed. Ma arvan, et selline kass, kes elab sellises majas, on treenitud ründama ainult siis, kui ta kuuleb oma omaniku häält.
  
  "Hea kõne. Ma ei tahaks sellist looma tappa." Delta komandör lehvitas serblastele. "Ma veedaksin terve päeva nende värdjatega lõbutsedes."
  
  Nad hakkasid trepist alla minema, jättes kaks meest valvesse. Drake oli kolmas, kes võlvipõrandale jõudis ja nähtu pani ta imestusest pead vangutama.
  
  "Kui perverssed need hullud pätid on?"
  
  Tuba oli täis seda, mida ta oskas kirjeldada ainult kui "trofeesid". Esemed, mida Davor Babic pidas väärtuslikuks, sest - oma perverssuses - olid need teistele inimestele väärtuslikud.Igal pool olid kapid, suured ja väikesed, juhuslikult paigutatud.
  
  Tyrannosaurus rex lõualuu. Selle kõrval oli kiri "Edgar Fillioni kollektsioonist - eluauhind". Lisaks paljastav foto kuulsast näitlejannast kirjaga "Ta tahtis elada". Selle kõrval oli pronkspostamendil jubedalt puhkamas mumifitseerunud käsi identifitseeritud kui "ringkonnaadvokaat nr 3".
  
  Ja palju muud. Kui Drake vitriinide vahel ringi kõndis, püüdes oma haiglase vaimustuse ja keskendumisega toime tulla, märkas ta lõpuks fantastilisi objekte, mida nad otsisid.
  
  Valküürid: paar lumivalget kuju, mis on kinnitatud paksule ümarale plokile. Mõlemad skulptuurid olid umbes viie jala kõrgused, kuid just nende hämmastav detail võttis Drake"il hinge. Kaks rinnakat naist, alasti ja näevad välja nagu antiikaja võimsad amatsoonid, mõlemad jalad laiali, nagu istuksid millegi otsas. Tõenäoliselt tiivuline hobune, mõtles Drake. Ben soovis, et ta teaks rohkem, kuid talle meenus, et valküürid kasutasid neid lahingust lahingusse lendamiseks. Ta märkas lihaselisi jäsemeid, klassikalisi näojooni ja häirivaid sarvedega kiivreid.
  
  "Vau!" - hüüatas kutt Deltast. "Soovin, et mul oleks kuus pakk seda."
  
  Veelgi kõnekam on see, et mõlemad Valküürid näitasid vasaku käega ülespoole millelegi tundmatule. Näidates, nagu Drake nüüd arvas, otse jumalate hauale.
  
  Kui nad vaid leiaksid Ragnaroki.
  
  Sel hetkel üritas üks sõdur vitriinist mingit eset kätte saada. Kõlas vali kell ja terasvärav vajus trepi allosas kokku, blokeerides nende väljapääsu.
  
  Ameeriklased sirutasid kohe gaasimaskide järele. Drake raputas pead. "Ära muretse. Miski ütleb mulle, et Babich on selline pätt, kes eelistaks, et varas tabataks elusalt ja lööks.
  
  Delta komandör vaatas endiselt vibreerivaid latte. "Lõhkuge need pulgad tükkideks."
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy vaatas hämmastunult helikopterit ja taganevat Bentleyt. Wells näis samuti segaduses olevat, kui ta taevast vahtis.
  
  "Litt," kuulis Kennedy teda hingamas. "Ma treenisin teda kuradi hästi. Kuidas ta julgeb muutuda reeturiks?"
  
  "Hea, et ta läinud on," veendus Kennedy, et ta juuksed olid kogu selle hüppamise tõttu ikka kinni seotud, ja vaatas kõrvale, kui märkas, et paar SAS-i meest ta suurust järgisid. "Tal oli kõrge maa. Nüüd, kui Drake ja Delta Team on Valküürid vallutanud, võiksime minema hiilida, kuni Alicia on Babichiga hõivatud.
  
  Wells näis olevat kahe olulise variandi vahel lõhenenud, kuid ei öelnud midagi, kui nad mööda maja peasissekäigu poole kihutasid. Nad nägid, kuidas helikopter Bentleyga kokku põrkas. Kostis lasud ja põrkasid põgenevast autost tagasi. Siis pidurdas auto järsult ja jäi kruusapilves seisma.
  
  Aknast jäi välja ese.
  
  Helikopter kukkus taevast alla, selle operaatoril oli peaaegu üleloomulik tunne, kui RPG vihiseb pea kohal. Niipea, kui tema kelk maad puudutas, voolasid ustest välja Kanada palgasõdurid. Puhkes tulistamine.
  
  Kennedy arvas, et nägi, et Alicia Miles, nõtke kuju, mis oli riietatud liibuva soomusrüüga, hüppas võitlusse nagu vanasõna lõvi. Lahinguks ehitatud metsaline, kes on eksinud kõige selle vägivalla ja raevu käes. Endale vaatamata tundis Kennedy, et tema veri külmetab.
  
  Kas see oli hirm, mida ta tundis?
  
  Enne kui ta jõudis sellele mõelda, kukkus kopteri vastasküljelt õhuke kuju. Kuju, mille ta tundis hetkega ära.
  
  Professor Parnevik!
  
  Ta lonkas ettepoole, alguses kõhklevalt, kuid siis uue otsusekindlusega, ja lõpuks roomas, kui kuulid tema pea kohal õhku triibutasid, üks neist möödus tema koljust käelaiuse kaugusel.
  
  Parnevik jõudis lõpuks piisavalt lähedale, et SAS ja Kennedy saaksid ta ohutusse kohta viia, sest kanadalased ei teadnud, et nad olid lahingusse täielikult kaasatud
  
  "See on õige," ütles Wells maja poole osutades. "Teeme sellega läbi."
  
  
  * * *
  
  
  Drake aitas Valküürid edasi tõmmata, samal ajal kui paar meest kinnitasid restile väikese koguse lõhkeainet. Nad liikusid mööda kitsast rada hirmuäratavate eksponaatide vahel, püüdes mitte liiga lähedalt vaadata. Üks Delta kutt tuli mõni minut tagasi õudsest kontrollist tagasi ja teatas mustast kirstust, mis istus ruumi tagaosas.
  
  Ootusõhkkond kestis tervelt kümme sekundit. Selle peatamiseks oli vaja sõduri loogikat. Mida vähem sa tead...
  
  See pole enam Drake'i loogika. Kuid ta ei tahtnud seda tõsiselt teada. Ta isegi võpatas nagu tavaline tsiviilisik, kui trellid laiali lendasid.
  
  Ülemise korruse toast oli kuulda tulistamist. Delta valvurid kukkusid veristes aukudes surnuna trepist alla. Järgmisel sekundil ilmus trepi tippu kümmekond kuulipildujatega relvastatud meest.
  
  Mööda ja seljataga ning kõrgemast vaatepunktist kaetud Delta Team ebaõnnestus ja oli nüüd haavatav. Drake liikus aeglaselt kapi ja selle suhtelise turvalisuse poole, püüdes mitte mõelda sellele, kui rumal on niimoodi vahele jääda ja kuidas see SAS-iga poleks juhtunud, ning lootes õnnele, et need uued vaenlased ei jääks. piisavalt rumal, et Valküürid tulistada.
  
  Oli mitu hetke vaibuvat pinget, mida kogeti lämmatavas vaikuses, kuni üks kuju laskus trepist alla. Valgesse riietatud ja valget maski kandev kuju.
  
  Drake tundis ta kohe ära. Sama mees, kes võitis Yorgi kasside jalutuskäigul Kilbi. Mees, keda ta Apsallis nägi.
  
  "Ma tunnen sind," hingas ta endamisi, siis valjemini. "Neetud sakslased on siin."
  
  Mees võttis kätte 45-kaliibrilise püstoli ja vehkis sellega ringi. "Viska oma relv maha. Kõik teie. Nüüd!"
  
  Üleolev hääl. Hääl, mis kuulus siledatele kätele, selle omanikul oli tõeline võim, selline, mis on kirjutatud paberile ja antakse ainult liikmetele mõeldud klubides. Selline inimene, kellel polnud õrna aimugi, mis on tõeline maise töö ja tüütus. Võib-olla pankur, kes on sündinud pangandussektoris, või poliitik, poliitikute poeg.
  
  Delta mehed hoidsid oma relvi kindlalt. Keegi ei öelnud sõnagi. Vastasseis oli ähvardav.
  
  karjus mees uuesti, tema kasvatus ei võimaldanud tal ohust teada saada.
  
  "Oled sa kurt? Ma ütlesin nüüd!"
  
  Tekslase hääl ütles tõmbaval häälel: "Seda ei juhtu, värdjas."
  
  "Aga... aga..." peatus mees imestunult ja rebis siis järsult maski seljast. "Sa teed seda!"
  
  Drake oleks peaaegu kokku kukkunud. Ma tunnen sind! Abel Frey, Saksa moelooja. Šokk uhtus Drake'i üle nagu mürgine laine. See oli võimatu. See oli nagu oleks näinud Taylorit ja Mileyt seal üleval, itsitamas maailma ülevõtmise üle.
  
  Frey kohtas Drake'i pilku. "Ja sina, Matt Drake!" tema käsi püstoliga värises. "Sa maksid mulle peaaegu kõik! Ma võtan ta sinult ära. Ma teen seda! Ja ta maksab. Oh, kuidas ta maksab!"
  
  
  Enne kui ta arugi jõudis, suunas Frey relva Drake'i silmade vahele ja tulistas.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy jooksis tuppa ja nägi, kuidas SAS-i mehed põlvili kukkusid, nõudes vaikust. Ta nägi enda ees rühma maskides mehi, kes kandsid soomusrüüd, kes suunasid oma relvad Davor Babici salavõlvile.
  
  Õnneks mehed neid ei märganud.
  
  Wells vaatas talle tagasi ja ütles: "Kes?"
  
  Kennedy tegi segaduses näo. Ta kuulis kellegi näägutamist, nägi tema külgprofiili, .45 ta jätkas kohmakalt kätega vehkimist. Kui ta kuulis teda Matt Drake'i nime hüüdmas, teadis ta ja Wells teadis ning sekundit hiljem avasid nad tule.
  
  Järgnenud tulevahetuse kuuekümne sekundi jooksul nägi Kennedy seda kõike aegluubis. Valges riides mees tulistab oma .45, tema lask saabus sekundi murdosa hiljem ja tõmbas tema mantliäärest, kui see läbib rippuvat materjali. Tema šokeeritud nägu, kui ta ümber pööras. Nende lihav, lõtv pehmus.
  
  Hellitatud mees.
  
  Siis maskides mehed keerlemas ja laskmas. SAS-i sõdurid annavad hästi paigutatud lööke täpselt ja rahulikult. Võlvikust tuleb rohkem tuld. Ameerika hääled. Saksa hääled. Hääled inglise keeles.
  
  Loid kaos, mis sarnaneb Taylor Swifti poeetiliste intonatsioonidega, segunenud Metallica arhailise rokiga. Ta tabas vähemalt kahte sakslast - ülejäänud kukkusid. Valges riides mees karjus ja vehkis kätega ning sundis oma meeskonda kiiruga taganema. Kennedy nägi, kuidas nad teda katsid ja selle käigus surid, kukkudes haavast mädana välja, kuid haav elas edasi. Lõpuks põgenes ta tagatuppa ja ainult neli tema meest jäi ellu.
  
  Kennedy tormas meeleheitest mööda koridori, kummaline klomp kurgus ja jääkirur südames, ega mõistnud isegi, kui mures ta oli, kuni nägi Drake'i elus ja tundis, kuidas jahe rõõmuvool teda üle ujutas.
  
  
  * * *
  
  
  Drake tõusis põrandalt, olles tänulik, et Abel Frey eesmärk oli sama hägune kui tema arusaam reaalsusest. Esimese asjana nägi ta, et Kennedy jooksis trepist alla, teiseks oli ta nägu, kui ta tema juurde jooksis.
  
  "Jumal tänatud, et kõik on korras!" - hüüatas ta ja kallistas teda, enne kui meenus tema vaoshoitus.
  
  Drake vaatas Wellsi teadvatesse silmadesse, enne kui oma silmad sulges. Ta kallistas teda hetkeks, tundes tema saledat keha, võimsat figuuri, tema habrast südant, mis tuksub tema enda oma kõrval. Naise pea oli surutud vastu tema kaela, see tunne oli piisavalt imeline, et tema sünapsid kipitada.
  
  "Hei, minuga on kõik korras. Sina?"
  
  Ta tõmbas naeratades eemale.
  
  Wells astus nende juurde ja varjas hetkeks oma kelmikat naeratust. "Drake. Kummaline koht, kus jälle kohtuda, vana mees, mitte Earl's Courti nurgapubi, mida ma silmas pidasin. Ma pean sulle midagi ütlema, Matt. Midagi Mai kohta.
  
  Drake visati kohe tagasi. Wells ütles kõige viimase asja, mida ta ootas. Sekund hiljem märkas ta Kennedy hääbuvat naeratust ja võttis end kokku. "Valküürid," märkis ta. "Tulge, kuni meil on võimalus."
  
  Kuid Delta komandör juba korraldas seda ja kutsus nad enda juurde. "See pole Inglismaa, poisid. Liigume. Sõin sellel puhkusel peaaegu kõik Hawaii ära.
  
  
  KAKSKÜMMEND ÜHEKSA
  
  
  
  ÕHURUUM
  
  
  Drake, Kennedy ja ülejäänud ründemeeskond kohtusid Beni ja Haydeniga mitu tundi hiljem Honolulu lähedal asuvas sõjaväebaasis.
  
  Aja möödudes. Bürokraatlikku bürokraatiat vähendati. Konarlikud teed on silutud. Valitsused tülitsesid, siis turritasid ja siis lõpuks hakkasid rääkima. Ülestõusnud bürokraate rahustati piima ja mee poliitilise ekvivalendiga.
  
  Ja maailmalõpp lähenes.
  
  Pärismängijad rääkisid, muretsesid ja spekuleerisid ning magasid Pearl Harbori lähedal halvasti konditsioneeritud hoonetes. Drake oletas kohe, et Beni läbimõeldud tervitamine tähendas, et neil ei olnud Odini järgmise tüki - Tema silmade - otsimisel palju edusamme. Drake varjas oma üllatust; ta uskus tõesti, et Beni kogemus ja motivatsioon on praeguseks kõik vihjed lahendanud.
  
  Hayden, tark abikaitseminister, aitas teda, kuid nad ei saavutanud suurt edu.
  
  Nende ainus lootus oli, et teistel apokalüptilistel osalejatel - kanadalastel ja sakslastel - läheb veidi paremini.
  
  Beni tähelepanu juhtis Drake'i ilmutus alguses mujale.
  
  "Abel Frey? Saksa meister? Kao ära, sitapea."
  
  "Tõsiselt, semu. Kas ma valetaksin sulle?"
  
  "Ära tsiteeri Whitesnake'i minu ees, Matt. Teate, meie bändil on probleeme oma muusika esitamisega ja see pole naljakas. Ma lihtsalt ei suuda seda uskuda... Abel Frey?"
  
  Drake ohkas. "Noh, ma alustan uuesti. JAH. Abel Frey."
  
  Kennedy toetas teda. "Ma nägin seda ja tahan ikka veel öelda Drake'ile, et ta lõpetaks lolli rääkimise. See mees on erak. Tegevus toimub Saksamaa Alpides - "Peolinnus". Supermodellid. Raha. Superstaari elu."
  
  "Vein, naised ja laul," ütles Drake.
  
  "Lõpeta!" ütles Ben. "Mõnes mõttes," mõtiskles ta, "see on ideaalne kate."
  
  "Teadmatut on lihtne lollitada, kui olete kuulus," nõustus Drake. "Saate valida oma sihtkoha - kuhu iganes soovite minna. Nende inimeste jaoks peaks salakaubavedu olema lihtne. Lihtsalt otsige üles oma iidne artefakt, valige oma diplomaatiline kohver ja..."
  
  "...Insert this." Kennedy lõpetas sujuvalt ja pööras naeru pilgud Beni poole.
  
  "Te kaks peate..." kogeles ta. "...Te kahekesi peaksite saama kuradi toa."
  
  Sel hetkel lähenes Wells. "See asi Abel Freyga... on otsustatud see praegu saladuseks jätta. Vaata ja oota. Me paigutame tema lossi ümber sõjaväe, kuid anname talle vabad käed juhuks, kui ta saab teada midagi, mida meie ei tee.
  
  "Esmapilgul kõlab see mõistlikult," alustas Drake, "aga..."
  
  "Aga tal on mu õde," sosistas Ben. Hayden tõstis käe, et teda rahustada. "Neil on õigus, Ben. Karin on ohutu... praegu. Maailm ei ole."
  
  Drake tõmbas silmi, kuid hoidis keelt. Protesteerimisega ei saavuta te midagi. See ainult tõmbaks tema sõbra tähelepanu veelgi rohkem kõrvale. Taas oli tal raskusi Haydeni mõistmisega. Kas see oli tema äsja leitud küünilisus, mis ta ära sõi? Kas ta mõtles kiiresti Benile või mõtles targalt oma valitsuse heaks?
  
  Igal juhul oli vastus sama. Oota.
  
  Drake muutis teemat. Ta augustas veel ühe Beni südame lähedalt. "Kuidas su emal ja isal läheb?" - küsis ta ettevaatlikult. "Kas nad on juba sisse elanud?"
  
  Ben ohkas valusalt. "Ei, semu. Viimasel kõnel nad mainisid teda, aga ma ütlesin talle, et ta on leidnud teise töökoha. See aitab, Matt, kuid mitte kauaks.
  
  "Ma tean". Drake vaatas Wellsi ja Haydenit. "Siin juhtidena peaksite teie kaks aitama." Siis, ootamata vastust, ütles ta: "Mis uudist Heidist ja Odini silmadest?"
  
  Ben raputas vastikult pead. "Palju," kurtis ta. "Kiljal on killud. Siin - kuulake seda: selleks, et juua Mimiri kaevust - tarkuse allikast Valhallas - peavad kõik tooma olulise ohverduse. Üks ohverdas oma silmad, sümboliseerides tema valmisolekut saada teadmisi nii praeguste kui ka tulevaste sündmuste kohta. Olles joonud, nägi ta ette kõiki katsumusi, mis puudutavad inimesi ja jumalaid läbi igaviku. Mimir nõustus Odini silmadega ja nad lebavad seal sellest ajast peale - sümboliks, mille eest isegi Jumal peab maksma kõrgema tarkuse pilguheite eest.
  
  "Olgu," kehitas Drake õlgu. "Standardne ajalooline värk, ah?"
  
  "Õige. Aga täpselt nii see on. Poeetiline Edda, Flenrichi saaga, on teine, mille tõlkisin kui "Heidi palju teid." Nad selgitavad, mis juhtus, kuid ei ütle meile, kus Silmad praegu on.
  
  "Valhallas," tegi Kennedy grimassi.
  
  "See on norra sõna taeva jaoks."
  
  "Siis pole mul võimalust neid kunagi leida."
  
  Drake mõtles selle üle. "Ja midagi muud polegi? Jeesus, sõber, see on viimane tükk!
  
  "Jälgisin Heidi teekonda - tema reise. Ta külastab meile teadaolevaid kohti ja naaseb seejärel oma koju. See pole Playstation, sõber. Ei mingeid kõrvalmõjusid, ei mingeid varjatud saavutusi, ei mingeid alternatiivseid teid.
  
  Kennedy istus Beni kõrvale ja viskas oma juukseid. "Kas ta saaks kaks tükki ühte kohta panna?"
  
  "See on võimalik, kuid see ei sobiks hästi sellega, mida me praegu teame. Muud aastate jooksul järgnenud vihjed osutasid igas asukohas ühele fragmendile.
  
  "Nii et sa ütled, et see on meie vihje?"
  
  "Võti peab olema Valhalla," ütles Drake kiiresti. "See on ainus lause, mis tähistab kohta. Ja ma mäletan, et sa ütlesid varem midagi selle kohta, et Heidi ütles Odinile, et ta teadis, kus ta silmad on peidus, sest ta andis ristil rippudes kõik oma saladused ära.
  
  "Puu," - sel hetkel astus ruumi Thorsten Dahl. Rootslane nägi välja kurnatud, rohkem väsinud oma töö administratiivsest kui füüsilisest poolest. "Üks rippus maailmapuu küljes."
  
  "Oih," pomises Drake. "Sama lugu. Kas see on kohv?"
  
  "Makadaamia," näis Dahl ennasttäis. "Parim Hawaii, mida pakkuda on."
  
  "Ma arvasin, et see on rämpspost," ütles Kennedy, näidates üles oma kaastunnet New Yorkeri suhtes.
  
  "Rämpsposti armastatakse Hawaiil laialdaselt," nõustus Dahl. "Aga kohv valitseb kõike. Ja Kona makadaamiapähkel on kuningas.
  
  "Nii et sa tahad öelda, et Heidi teadis, kus Valhalla on?" Hayden andis endast parima, et näida pigem segaduses kui skeptiline, kui Drake viipas, et keegi neile kohvi tooks.
  
  "Jah, aga Heidi oli inimene. Mitte jumal. Nii et see, mida ta kogeks, oleks ilmalik paradiis?
  
  "Vabandust, mees," naljatas Kennedy. "Vegas asutati alles 1905. aastal."
  
  "Norrasse." lisas Drake, püüdes mitte naeratada.
  
  Järgnes vaikus. Drake vaatas, kuidas Ben vaatas mõttes üle kõik, mida ta seni oli õppinud. Kennedy surus huuled kokku. Hayden võttis kohvikruuside kandiku vastu. Wells oli juba ammu ühte nurka tõmbunud, teeseldes, et magab. Drake'ile meenusid tema intrigeerivad sõnad - ma pean sulle midagi ütlema. Midagi mai kohta.
  
  Hiljem on selleks aega, kui üldse.
  
  Ben naeris ja raputas pead. "See on lihtne. Issand, see on nii lihtne. Inimese jaoks on taevas... tema kodu.
  
  "Täpselt. Koht, kus ta elas. Tema küla. Tema kajut," kinnitas Drake. "Minu mõtted ka."
  
  "Mimiri kaev asub Heidi külas!" Kennedy vaatas ringi, erutus säras silmis, ja torkas seejärel Drake'i mänguliselt rusikaga. "Pole paha jalaväelase kohta."
  
  "Mul on pärast töö lõpetamist kasvanud tõeline aju." Drake märkas, et Wells kergelt võpatas. "Minu elu parim samm."
  
  Thorsten Dahl tõusis püsti. "Siis minge Rootsi viimase osa juurde." Ta näis õnnelik, et saab tagasi kodumaale. "Emm... kus oli Heidi maja?"
  
  "Ostergotland," ütles Ben kontrollimata. "Samuti on Beowulfi ja Grendeli kodu koht, kus nad ikka veel räägivad öösiti maadel ringi rändavatest koletistest."
  
  
  KOLMKÜmmend
  
  
  
  LA VEREIN, SAKSAMAA
  
  
  La Veraine, peolinnus, asus Münchenist lõuna pool Baieri piiri lähedal.
  
  Nagu kindlus, seisis see poolel teel õrna mäe otsas, selle seinad olid sakilised ja erinevates kohtades isegi noolesilmustega täpiline. Mõlemal pool kaarekujulisi väravaid kõrguvad ümmargused tornid ja lai sissesõidutee võimaldasid kallitel autodel stiilselt kohale sõita ja näidata oma uusimaid saavutusi, samal ajal kui käsitsi valitud paparatsod põlvitasid, et neid pildistada.
  
  Abel Frey juhtis pidu ükshaaval, õnnitles mitmeid tähtsamaid külalisi ja hoolitses selle eest, et tema modellid käituksid nii, nagu neilt eeldati. Näputäis siin, nurin seal, isegi juhuslik nali pani nad kõik tema ootusi täitma.
  
  Privaatsetes alkoovides teeskles ta, et ei märkaks valgeid jooksjaid põlvekõrgustele klaaslaudadele, juhid kummardusid, õled ninasõõrmes. Satiinist, siidist ja pitsist beebinukkudeks riietatud modellid ja kuulsad noored näitlejannad. Roosa liha, oigamised ja iha uimane aroom. 50-tollised plasmapaneelid, mis näitavad MTV-d ja kõva pornot.
  
  Chateau oli täis elavat muusikat, kus Slash ja Fergie esitasid dekadentlikest kohtadest eemal laval "Beautiful Dangerous" - meeleolukas rokkmuusika puhub Frey niigi dünaamilisele peole veelgi elu sisse.
  
  Moekunstnik lahkus, kellelegi märkamatult, ja suundus peatrepist üles lossi vaiksesse tiiba. Veel üks lend ja tema valvurid olid sulgenud tema järel turvalise ukse, kuhu pääses ainult klahvikombinatsiooni ja hääletuvastuse kaudu. Ta sisenes ruumi, mis oli täis sideseadmeid ja rea kõrglahutusega teleriekraane.
  
  Üks tema kõige usaldusväärsemaid fänne ütles: "Õigel ajal, söör. Alicia Miles räägib satelliittelefoniga.
  
  "Suurepärane, Hudson. Kas see on krüpteeritud?"
  
  "Muidugi, söör."
  
  Frey võttis pakutud seadme vastu, surudes huuled kokku, sest oli sunnitud tooma suu nii lähedale kohale, kus tema lakei juba sülge pritsis.
  
  "Miilid, see on parem, kui see on maitsev. Mul on majatäis külalisi, kelle eest hoolitseda." Vale mugavuse kohta ei tundunud talle väljamõeldis. See oli just see, mida need keegi ei pidanud kuulma.
  
  "Ma ütleksin, et vääriline boonus," kõlas hästi paigutatud ingliskeelne toon irooniliselt. "Mul on Parneviku otsimiseks veebiaadress ja parool."
  
  "See kõik on osa tehingust, Miles. Ja sa juba tead, et boonuse saamiseks on ainult üks viis.
  
  "Kas Milo on läheduses?" Nüüd on toon muutunud. Kurgulõikur. Naljakam...
  
  "Ainult mina ja mu parim fänn."
  
  "Mmm... Kutsu ta ka, kui tahad," muutus tema hääl. "Aga kahjuks pean olema kiire. Logige sisse saidile www.locatethepro.co.uk ja sisestage parool väiketähtedega: bonusmyles007,"lol. "Arvasin, et sa hindad seda, Frey. Ilmuma peaks jälgija standardvorming. Parnevik on programmeeritud neljandaks. Sa peaksid saama teda kõikjal jälgida.
  
  Abel Frey tervitas vaikselt. Alicia Miles oli parim operaator, mida ta kunagi kasutanud oli. "Piisavalt hea, Miles. Kui teie silmad on kontrolli all, olete rihmast lahti. Siis tulge meie juurde tagasi ja tooge kanadalaste killud. Siis me... räägime."
  
  Liin läks tühjaks. Frey pani mobiiltelefoni käest, olles praegu õnnelik. "Olgu, Hudson," ütles ta. "Käivitage auto. Saatke kõik kohe Östergolandile. Viimane tükk oli tema käeulatuses, nagu ka kõik teised tükid, kui nad mängisid finaalmänge õigesti. "Milo teab, mida teha."
  
  Ta uuris telerimonitoride rida.
  
  "Kumb neist on vangistus 6 - Karin Blake?"
  
  Hudson kriimustas enne lehvitamist oma räsitud habet. Frey kummardus ettepoole, et uurida blondi tüdrukut, kes istub keset voodit, jalad tõmmatud kuni lõuani,
  
  Või täpsemalt Freyle kuulunud voodil istumine. Ja Frey toidu söömine lukustatud ja valvega onnis, mille Frey tellis. Kasutades elektrit, mille eest Frey maksis.
  
  Pahkluu küljes on kett, mille ta disainis.
  
  Nüüd kuulus ta talle.
  
  "Saada video kohe minu tuppa suurele ekraanile. Seejärel öelge kokale, et ta serveeriks seal õhtusööki. Kümme minutit pärast seda vajan oma võitluskunstide asjatundjat. Ta peatus ja mõtles.
  
  "Ken?"
  
  "Jah, seesama. Ma tahan, et ta läheks sinna ja võtaks tema kingad. Praegu ei midagi muud. Ma tahan, et psühholoogiline piinamine kestaks mõnusalt kaua, kuni see purustatakse. Ootan päeva ja siis võtan talle midagi tähtsamat.
  
  "Ja vang 7?"
  
  "Kallis jumal, Hudson, kohtle teda hästi, nagu käituksid iseendaga. Kõige parem. Tema aeg meile muljet avaldada läheneb..."
  
  
  KOLMKÜMMEND ÜKS
  
  
  
  ÕHURUUM ROOTSI ÜLE
  
  
  Lennuk kaldus. Kennedy Moore ärkas ehmatusega, tundes kergendust, et turbulents teda äratas, kuna uus päev oli tema enda Dark Chaseri minema ajanud.
  
  Caleb eksisteeris tema unenägudes täpselt nagu pärismaailmas, kuid öösel tappis ta teda korduvalt, lükates talle kurku elavaid prussakaid, kuni ta lämbus ning oli sunnitud närima ja neelama. , püsiv, kuni viimane säde kustus.
  
  Äkki ärganud ja põrgupõhjast välja rebituna vaatas ta kajutis metsikute silmadega ringi. See oli vaikne; tsiviilisikud ja sõdurid suikusid või rääkisid vaikselt. Isegi Ben Blake jäi sülearvutist kinni hoides magama, murekortse uni ei silunud ja tema poisilikul näol traagiliselt paigast ära.
  
  Siis nägi ta Drake'i ja ta vahtis teda. Nüüd täiustasid tema murejooned lihtsalt tema niigi silmatorkavat nägu. Tema ausus ja omakasupüüdmatus olid ilmselged, seda oli võimatu varjata, kuid tema meelerahu taga peitunud valu tekitas naises soovi teda lohutada... terve öö.
  
  Ta naeratas omaette. Veel viiteid dinosauruste kivimitele. Drake"i aeg oli väga lõbus. Möödus hetk, enne kui ta taipas, et tema sisemine naeratus võis ta silmadeni jõuda, sest mees naeratas talle vastu.
  
  Ja siis, esimest korda kõigi aastate jooksul pärast Akadeemiasse astumist, kahetses ta, et kutsumus nõudis tal oma isiksuse deseksualiseerimist. Ta soovis, et ta teaks, kuidas oma juukseid niimoodi kujundada. Ta soovib, et ta oleks natuke rohkem Selma Blair ja natuke vähem Sandra Bullock.
  
  Kõike seda öeldes oli ilmselge, et Drake'ile meeldis.
  
  Ta naeratas talle vastu, kuid sel hetkel kaldus lennuk uuesti ja kõik ärkasid. Piloot teatas, et nad on sihtkohast tunnise lennu kaugusel. Ben ärkas üles ja kõndis nagu zombi, et järelejäänud Kona kohvi võtta. Thorsten Dahl tõusis püsti ja vaatas ringi.
  
  "Aeg maaradar sisse lülitada," ütles ta pooleldi naeratades.
  
  Nad saadeti lendama üle Östergotlandi, sihtides piirkondi, kus professor Parnevik ja Ben uskusid, et Heidi küla asub. Vaesel professoril oli selgelt valus tema äralõigatud sõrmeots ja ta oli sügavalt šokeeritud sellest, kui südametu tema piinaja oli olnud, kuid oli õnnelik nagu kutsikas, kui rääkis neile Odini kilbile graveeritud kaardist.
  
  Ragnaroki tee.
  
  Arvatavasti.
  
  Seni pole keegi suutnud seda tõlkida. Kas see oli Alicia Milesi ja tema segaduses meeskonna järjekordne eksitus?
  
  Kui lennuk murdis läbi Dahli karmi ümbermõõdu, osutas ta pildile, mis ilmus lennuki televiisoris. Maaradar saatis maapinnale lühikesi raadiolainete puhanguid. Kui see tabas maetud objekti, piiri või tühimikku, peegeldas see oma tagasisignaalis pilti. Alguses on neid raske tuvastada, kuid kogemustega muutub see lihtsamaks.
  
  Kennedy raputas Dahli peale pead. "Kas Rootsi armeel on kõik olemas?"
  
  "Selline asi on vajalik," ütles Dahl talle tõsiselt. "Meil on selle masina hübriidversioon, mis tuvastab miinid ja peidetud torud. Väga kõrgtehnoloogia."
  
  Üle silmapiiri murdis koit ja siis ajasid selle minema räsitud hallid pilved, kui Parnevik nuttis. "Siin! See pilt näeb välja nagu vana viikingite asula. Kas näete ümmargust välisäärt - need on kaitseseinad - ja ristkülikukujulisi esemeid sees? Need on väikesed eluruumid."
  
  "Niisiis, määrame suurima maja..." alustas Ben kiirustades.
  
  "Ei," ütles Parnevik. "See peab olema kogukonna pikkmaja - kohtumispaik või pidusöök. Kui ta tõesti siin oleks, oleks Heidil suuruselt teine maja.
  
  Kui lennuk aeglaselt laskus, tekkisid selgemad pildid. Asula oli peagi selgelt märgistatud mitu jalga maa all ja peagi sai nähtavale suuruselt teine maja.
  
  "Näete seda," osutas Dahl sügavamale värvile, mis oli nii nõrk, et seda ei pruugita märgata, kui keegi seda just ei otsi. "See tähendab, et seal on tühimik ja see asub otse Heidi maja all. "Kurat," ütles ta ümber pöörates. "Ta ehitas oma maja otse Mimiri kaevu kohale!"
  
  
  KOLMKÜMMEND KAKS
  
  
  
  OSTERGOTLAND, ROOTSI
  
  
  Kui nad olid maa peal ja kõndisid mitu miili läbi märgade heinamaade, käskis Dahl peatuda. Drake vaatas ringi, vaadates, mida ta oskas kirjeldada vaid kui uues Dino-Rocki vaimus, mida ta ja Kennedy jagasid, kirev meeskond. Rootslasi ja SGG-d esindasid Thorsten Dahl ja kolm tema meest, SAS-i Wells ja kümme sõdurit. Üks jäi Hawaiile haavatuna. Delta meeskonda vähendati kuue inimeseni; siis olid Ben, Parnevik, Kennedy ja tema ise. Hayden jäi lennukisse.
  
  Nende hulgas polnud ainsatki inimest, keda poleks vaevanud nende ülesande raskused. Asjaolu, et lennuk ootas täiskütusega ja relvastatud, pardal olevad Figuurid, valmis neid viima kõikjale maailmas, rõhutas ainult olukorra tõsidust.
  
  "Kui see aitab," ütles Dahl, kui kõik teda ootavalt vaatasid, "ma ei saa aru, kuidas nad meid seekord leiavad," märkis ta. "Alustage kerge lõhkeainega, et puhastada paar jalga madalamal, siis on aeg riisuda."
  
  "Ole ettevaatlik," väänas Parnevik käsi. "Me ei taha kokkuvarisemist."
  
  "Ära muretse," ütles Dahl rõõmsalt. "Arvan, et siin on erinevate jõudude vahel kogenud meeskond, professor."
  
  Kõlas pahur naer. Drake uuris nende ümbrust. Nad rajasid laia perimeetri, jättes mehed mitme künka otsa, mis ümbritsesid kohta, kus maaradar näitas, et kunagi asus vana valvemaja. Kui see vaid viikingite ja kõige jaoks piisavalt hea oleks...
  
  Tasandikud olid rohtukasvanud ja rahulikud, kerge tuul vaevu segas puid, mis kasvasid nende asukohast ida pool. Hakkas kergelt tibutama ja siis lakkas enne uuesti proovimist.
  
  Beni mobiiltelefon helises. Ta silmad omandasid kummitusliku ilme. "Isa? Lihtsalt hõivatud. Helistan sulle ahtris tagasi. Ta sulges seadme ja vaatas Drake'i. "Mul pole aega," pomises ta. "Nad juba teavad, et midagi toimub, nad lihtsalt ei tea, mis see on."
  
  Drake noogutas ja vaatas võpatamata esimest plahvatust. Õhku lendas muru, muru ja pori. Sellele järgnes kohe teine, veidi sügavam löök ja maapinnalt tõusis teine pilv.
  
  Mitu meest tuli müristades ette, hoides relvi käes labidaid. Sürrealistlik stseen.
  
  "Ole ettevaatlik," pomises Parnevik. "Me ei tahaks, et keegi saaks jalad märjaks." Ta naeratas, nagu oleks see ajaloo suurim nali.
  
  Selgemal ülevaatepildil oli Heidi pikihoone all auk, mis viis tohutusse koopasse. Ilmselgelt oli seal rohkem kui lihtsalt kaev ja meeskond eksis ettevaatlikult. Kulus veel tund aega hoolikat väljakaevamist ja mitu pausi, kuni Parnevik kraaksus ja uuris leitud esemeid, enne kui need õhku kadusid.
  
  Drake kasutas seda aega oma mõtete korrastamiseks. Tänaseks tundis ta end nagu rullnokkadel ilma piduriteta. Isegi pärast kõiki neid aastaid oli ta ikka rohkem harjunud korraldusi täitma kui tegevusplaani täitma, nii et ta vajas rohkem mõtlemisaega kui näiteks Ben Blake. Ta teadis kaht asja kindlalt - nad olid alati taga ja nende vaenlased sundisid neid olukordadele pigem reageerima kui neid looma; kahtlemata on see tingitud asjaolust, et nad astusid sellele võistlusele oma vastaste selja taga.
  
  Nüüd on aeg hakata seda võistlust võitma. Veelgi enam, nad tundusid olevat ainuke fraktsioon, mis on pühendunud maailma päästmisele, mitte sellega riskimisele.
  
  Kas sa siis usud kummitusjutte?, sosistas iidne hääl ta mõttes.
  
  Ei, ta vastas samamoodi nagu siis. Aga ma usun õudusjutte...
  
  Viimasel missioonil SAS-i eriüksuse salajase SRT liikmena sattusid ta koos kolme teise meeskonnaliikmega, sealhulgas Alicia Milesiga Põhja-Iraagis asuvasse kaugesse külla, kus selle elanikke piinati ja mõrvati. Eeldades ilmselget, uurisid nad... Briti ja Prantsuse sõdureid, kes olid endiselt ülekuulamises.
  
  See, mis järgnes, muutis Matt Drake'i ülejäänud päevad Maal pimedaks. Raevust pimestatuna lõpetasid tema ja kaks ülejäänud meeskonnaliiget piinamise.
  
  Veel üks sõbralik tulekahju juhtum paljude seas.
  
  Alicia Miles seisis ja vaatas, üht- või teistpidi veidrustest puutumata. Ta ei suutnud peatada piinamist ega peatada piinajate surma. Kuid ta täitis oma komandöri korraldusi.
  
  Matt Drake.
  
  Pärast seda sai sõduri elu tema jaoks otsa, kõik romantilised suhted, mida ta toetas, purunesid tükkideks. Kuid teenistusest lahkumine ei tähendanud mälestuste tuhmumist. Tema naine äratas ta ööst õhtusse üles ja libises siis oma higist läbimärjaks voodist välja, nuttes allkorrusel, kui ta keeldus üles tunnistamast.
  
  Nüüd märkas ta Kennedyt enda vastas seismas ja naeratades, nagu oleks ta lennukis. Juuksed rippusid lõdvalt ning nägu muutus naeratusega elavaks ja vallatuks. Tsentreeritud silmad ja Victoria's Secreti keha kombineerituna kooliõpetajate dekoori ja ärilise vaoshoitusega. Päris segane.
  
  Ta naeratas vastu. Thorsten Dahl hüüdis: "Minge sügavale lugemisse! Vajame järeltulijate jaoks juhendit."
  
  Kui Ben küsis, mis on Descender, ta vaid muigas. "Otse Hollywoodi legendist, mu sõber. Mäletate, kuidas varas hüppas hoonelt alla ja tema hüpet kohandati millimeetrini enne, kui kukkumine peatati? Noh, Blue Diamond Lander on seade, mida nad kasutavad.
  
  "Lahe".
  
  Drake märkas, et tema vana komandör aeglaselt ringi kõndis ja võttis pakutud kohvikolbi. Seda vestlust on juba mõnda aega tehtud. Drake tahtis sellele lõpu teha.
  
  "Mai?" küsis ta, langetades huuled kindlalt maapinnale, et keegi tema küsimusest aru ei saaks.
  
  "Hm?" - Ma küsisin.
  
  "Lihtsalt ütle mulle".
  
  "Armuline, kutt, pärast seda, kui ilmselgelt teabepuudust oma vana hobi kohta annate, ei saa ma nüüd loota, et annan tasuta kingitusi, eks?"
  
  Drake ei suutnud naeratust maha suruda. "Sa oled räpane vanamees, tead seda?"
  
  "See hoiab mind oma mängu tipus. Räägi mulle nüüd lugu ühest tema salajasest missioonist - ükskõik millisest neist.
  
  "Noh... ma võin su võimaluse siin ära kasutada ja anda teile midagi taltsat," ütles Drake. "Või võiksite oodata, kuni see kõik läbi saab, ja ma annan teile kulla... tead seda ainsat."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Kui Mai käis salaja Jaapani suurimal cosplay-konventsioonil, et imbuda sisse ja kinni pidada Fuchu triaadid, kes tol ajal pornotööstust juhtisid.
  
  Wells näis, et tal on peagi kramp. "Jeesus, Drake. Sa oled idioot. Olgu siis, aga usu mind, sa oled mulle nüüd võlgu," tõmbas ta hinge. "Jaapanlased tirisid ta lihtsalt valeidentiteedi all ilma hoiatuseta Hongkongist välja, hävitades täielikult katte, mida ta oli kaks aastat ehitanud."
  
  Drake vaatas talle lahtise ja umbuskliku pilgu. "Mitte kunagi".
  
  "Ka minu sõnad."
  
  "Miks?"
  
  "Samuti minu järgmine küsimus. Aga Drake, kas see pole ilmselge?"
  
  Drake mõtles selle peale. "Ainult see, et ta on parim, mis neil on. Parim, mis neil kunagi olnud on. Ja nad peavad selle pärast meeleheitel olema.
  
  "Me oleme nende justiitsministeeriumi ja peaministrite kõnesid vastu võtnud juba umbes viisteist tundi, nagu jänkid. Nad tunnistavad meile kõike - nad saatsid ta La Veraine'i uurima, sest see on ainus seos, mille nad on leidnud selle segadusega, mis on juba kasvanud suurimaks sündmuseks, mis praegu planeedil toimub. On vaid loetud tundide küsimus, enne kui oleme sunnitud neile üles tunnistama.
  
  Drake kortsutas kulmu. "Kas on põhjust praegu mitte tunnistada? Mai oleks fantastiline omandamine. "
  
  "Olen nõus, sõber, aga valitsused on valitsused ja olenemata sellest, kas maailm on ohus või mitte, meeldib neile oma väikseid mänge mängida, kas pole?"
  
  Drake osutas maas olevale augule. "Tundub, et nad on valmis."
  
  
  * * *
  
  
  Drake'i laskumiskiiruseks määrati 126 jalga. Talle pandi pihku seade nimega kiirkinnitusega koon ja ulatati seljakott. Ta tõmbas tuletõrjuja kiivri, mille pähe oli kinnitatud taskulamp, ja tuhnis seljakotis. Suur taskulamp, hapnikupaak, relv, toit, vesi, raadio, esmaabivahendid - kõik, mida koobastamiseks vaja läheb. Ta tõmbas kätte paari tugevad kindad ja kõndis kaevu servani.
  
  "Geronimo?" ta palus Kennedyl, kes jäi koos Beni ja professoriga ülakorrusele, aidata jälgida nende perimeetrit.
  
  "Või haarake oma pahkluud, pista tagumik välja ja loota," ütles ta.
  
  Drake irvitas talle kurjalt: "Tuleme selle juurde hiljem tagasi," ütles ta ja hüppas pimedusse.
  
  Ta tundis koheselt punase teemandi vabastamist. Tema kukkumise kiirus langedes langes ja tema väike ratas tiksus sada korda sekundis. Kaevu seinad - õnneks nüüd kuivad - välgatasid kaleidoskoopiliste sähvatustena mööda nagu vanas mustvalges filmis. Lõpuks aeglustus laskumine roomamiseks ja Drake tundis, kuidas ta saapad kõva kivi pealt õrnalt maha põrkasid. Ta pigistas koonu ja tundis, kuidas päästik turvavöö küljest lahti läks. Drake vaatas läbi tema Ascendandiks muutmise protsessi, enne kui suundus sinna, kus Dal ja pool tosinat meest ootasid.
  
  Põrand krigises murettekitavalt, kuid ta omistas selle mumifitseerunud prahile.
  
  "See koobas on veidralt väike võrreldes sellega, mida nägime maaradaril," ütles Dahl. "Ta võis valesti arvutada. Laiutage end laiali ja otsige... tunnelit... või midagi sellist."
  
  Rootslane kehitas õlgu, olles lõbustatud enda teadmatusest. Drake'ile meeldis. Ta kõndis aeglaselt ümber koopa, uuris ebatasasi seinu ja värises, hoolimata talle antud paksust mantlist. Tuhanded tonnid kivid ja muld surusid teda alla ning siin ta oli, püüdes sügavamale tungida. Tema jaoks kõlas see nagu sõduri elu.
  
  Dahl suhtles Parnevikuga kahesuunalise videotelefoni kaudu. Professor karjus nii palju ettepanekuid, et Dahl lülitas heli kahe minuti pärast välja. Sõdurid trampisid mööda koopa ringi, kuni üks Delta tüüp hüüdis: "Mul on siin nikerdusi. Kuigi see on väike asi."
  
  Dahl lülitas videotelefoni välja. Parneviku hääl kõlas valjult ja selgelt ning vaibus siis, kui Dahl mobiiltelefoni seina äärde tõi.
  
  "Kas sa näed seda?"
  
  "Jah! Det ar bra! Rinnahoidja!" Parnevik kaotas erutusest inglise keele. "Walknott... mmm... tapetud sõdalaste sõlm. See on Odini sümbol, kolmikkolmnurk või Borromeani kolmnurk, mis on seotud ideega kuulsusrikkast surmast lahingus.
  
  Drake raputas pead. "Verised viikingid."
  
  "Seda sümbolit leidub sageli "pildikividel", mis kujutavad kangelaslike sõdalaste surma, kes reisivad paadiga või ratsa Odini paleesse Valhallasse. See tugevdab veelgi ideed, et oleme leidnud argise Valhalla."
  
  "Vabandust, et teie paraadi ära rikkusin, sõber," ütles otsekohene SASi mees, "aga see sein on sama paks kui mu ämm."
  
  Nad kõik astusid sammu tagasi, libistades kiivri tuled üle puutumata pinna.
  
  "See peab olema vale sein." Tüüp peaaegu karjus erutusest. "Peab olema!"
  
  "Oota," kuulis Drake Beni noort häält. "Samuti öeldakse, et Valknothi kutsutakse ka surmasõlmeks, mis sümboliseerib Odini järgijaid, kes kaldusid vägivaldsele surmale. Ma tõesti usun, et see võib olla hoiatus."
  
  "Jama". Drake'i ohkamine oli siiras.
  
  "Siin on mõte, poisid," kõlas Kennedy hääl. "Kuidas oleks kõigi seinte põhjalikum ülevaatus. Kui saate rohkem Walknotte, kuid leiate tühja seina, valiksin selle.
  
  "Sul on seda lihtne öelda," pomises Drake. "Seal üleval olemine ja kõik."
  
  Nad läksid lahku, kammides toll tolli haaval kiviseid seinu. Nad kraapisid minema sajandeid tolmu, harjasid minema ämblikuvõrgud ja ajasid minema hallituse. Lõpuks leidsid nad veel kolm Valknot.
  
  "Tore," ütles Drake. "See on neli seina, neli sõlmelist asja. Mida kuradit me nüüd teeme?"
  
  "Kas nad on kõik identsed?" - küsis professor üllatunult.
  
  Üks sõduritest näitas videotelefoni ekraanil Parneviku kujutist. "Noh, ma ei tea, kuidas teiega on, aga ma olen kindel, et olen tema kuulamisest väsinud. Neetud rootslane oleks meid juba ammu lõpetanud."
  
  "Oota," ütles Beni hääl. "Silmad on Mimiri kaevus, mitte..." tema hääl kadus staatilise kahina taha ja siis läks ekraan pimedaks. Dahl raputas seda, lülitas sisse ja välja, kuid tulutult.
  
  "Jama. Mida ta tahtis öelda?
  
  Drake kavatses oletada, kui videotelefon taas ellu ärkas ja Beni nägu täitis ekraani. "Ma ei tea, mis juhtus. Aga kuulge - Silmad on Mimiri kaevus, mitte selle all olevas koopas. Saad aru?"
  
  "Jah. Nii et me möödusime neist teel alla?"
  
  "Ma arvan, et jah".
  
  "Aga miks?" küsis Dahl umbusklikult. "Miks see koobas siis üldse loodi? Ja maaradar näitas selgelt, et selle all on tohutu ruum. Muidugi pidi Tükk seal all olema.
  
  "Kui just..." Drake tundis kohutavat külma. "Kui see koht pole lõks."
  
  Dahl näis järsku ebakindel. "Kuidas nii?"
  
  "Kas see ruum on meie all? Mis siis, kui see on põhjatu auk?"
  
  "See tähendab, et sa seisad savipadjal!" Tüüp karjus õudusest. "Lõks! See võib iga hetk kokku kukkuda. Kao sealt kohe minema!"
  
  Nad vaatasid teineteisele otsa ühe meeleheitliku surelikkuse hetke. Nad kõik tahtsid nii väga elada. Ja siis kõik muutus. See, mis kunagi oli betoonpõrandas pragu, oli nüüd pragunenud kõva paneel. See kummaline rebenev heli ei tulnud kivi nihkumisest, vaid sellest, et põrand hakkas aeglaselt otsast otsani lõhki.
  
  Nende all on lõputu auk....
  
  Kuus meest ründasid raevukalt kahte Ascendanti. Kui nad sinna jõudsid, veel elus, hüüdis Dahl korda taastama.
  
  "Teie kaks lähete esimesena. Jumala pärast, olge karm."
  
  "Ja üles minnes olge eriti teadlik ümbritsevast," kommenteeris Parnevik. Me ei taha artefaktist ilma jääda."
  
  "Ära ole idioot, Parnevik." Dahl oli eelaimdustega endast väljas. Drake polnud teda kunagi varem sellisena näinud. "Viimased kaks meist kontrollivad, kui läheme," ütles ta Drake'i silmitsedes. "See oled sina ja mina".
  
  Videotelefon piiksus uuesti ja lülitus välja. Dahl raputas seda, nagu tahaks ta teda kägistada. "Jankide poolt neetud, kahtlemata."
  
  Maapinnale jõudmiseks kulus paar esimest minutit. Siis veel kolm teise paari jaoks. Drake mõtles kõigele, mis kuue minutiga juhtuda võis - kogu elu kogemusele või üldse mitte millelegi. Tema jaoks oli see viimane. Ei midagi muud kui savi kriuksumine, nihkuva kivi oigamine, juhuse kriuksumine, otsustades, kas premeerida teda elu või surmaga.
  
  Põrand esimese leitud sümboli all oli sisse kukkunud. Ei olnud hoiatust; nagu oleks põrand lihtsalt vaimu alla andnud ja unustuse hõlma vajunud. Drake ronis nii kaugele kaevust üles kui suutis. See balansseeris pigem külgedel kui koopa hapral põrandal. Dahl kallistas kaevu teist poolt, hoides kahe käega kinni rohelisest nöörist, sõrmus tema pulmasõrmes peegeldas laternat Drake'i kiivril.
  
  Drake vaatas üles, otsides tugevaid nöörijuppe, mida nad saaksid oma rakmete külge kinnitada. Siis kuulis ta, kuidas Dahl hüüdis: "Kurat!" ja vaatas alla just õigel ajal, et näha, kuidas videotelefon keerleb õelalt aegluubis otsast lõpuni, enne kui kukub krõksuga koopa põrandale.
  
  Nõrgenenud kõvaketas andis järele, langedes musta auku nagu Drake'i vanad unistused pere loomisest. Nende poole tuli torm, mis vabastas hägust õhku, mis oli täidetud kirjeldamatu pimedusega kohast, kus pimedad olendid peitusid ja libisesid.
  
  Ja vaadates alla sellesse nimetute varjude kuristikku, avastas Drake uuesti oma lapsepõlves usu koletistesse.
  
  Kostis nõrk libisemisheli ja ülevalt tuli nöör lehvitades alla. Drake haaras sellest tänulikult kinni ja kinnitas oma rakmete külge. Dahl tegi sama, vaadates identselt valge välja, ja mõlemad vajutasid oma vastavaid nuppe.
  
  Drake vaatas kõrgusmõõtjat. Ta uuris oma poolt kaevust, samal ajal kui Dahl kopeeris seda teiselt poolt. Mitu korda nad peatusid ja kummardusid ettepoole, et neid lähemalt vaadata, kuid iga kord ei leidnud nad midagi. Sada jalga läks ja siis üheksakümmend. Drake kooris oma käed veriseks, kuid ei leidnud midagi. Nad kõndisid edasi, nüüd viiskümmend jalga, ja siis nägi Drake valguse puudumist, hämarust, mis lihtsalt neelas tema peale visatud valguse.
  
  Lai puidust laud, servadest sakiline, puutumata niiskusest ega hallitusest. Drake nägi selle pinnal olevaid nikerdusi ja tal kulus aega, et kiivrit õigesti paigutada.
  
  Aga kui ta seda tegi...
  
  Silmad. Sümboolne kujund Odini silmadest, mis on puidust nikerdatud ja siia jäetud... kelle poolt?
  
  Odini enda poolt? Tuhandeid aastaid tagasi? Autor: Heidi? Kas see oli enam-vähem usutav?
  
  Dahl heitis mureliku pilgu maha. "Meie kõigi huvides, Drake, ära jäta seda maha."
  
  
  KOLMKÜMMEND KOLM
  
  
  
  OSTERGOTLAND, ROOTSI
  
  
  Drake ilmus Mimiri kaevust, hoides puidust tahvlit kõrgel nagu trofeed. Enne kui ta suutis sõnagi lausuda, tõmmati ta jämedalt rakmete küljest lahti ja visati pikali.
  
  "Hei, rahune maha..." Ta vaatas alla Hongkongist pärit unistuste masina pakiruumi, mis oli üks uutest. Ta veeres end kergelt ja nägi murul lebamas surnud ja surevaid sõdureid - Delta, SGG, SAS - ja nende taga Kennedyt, kes põlvitas, relv suunatud pähe.
  
  Nägin, kuidas Ben sunniti lämbumishaardes püsti seisma, Alicia Milesi halastamatud käed tema kaelast tugevasti kinni hoidmas. Drake'i süda murdus peaaegu, kui ta nägi Benit endiselt mobiiltelefoni käes hoidmas. Klammerdun kuni viimase hingetõmbeni...
  
  "Las britt seisab," sattus Drake'i vaatevälja kanadalane Colby Taylor. "Las ta vaatab, kuidas ta sõbrad surevad - see on tõend, et ma suudan enne temalt elu võtta kõik osad temast."
  
  Drake lasi lahingutulel oma jäsemetesse imbuda. "Ainus, mida te tõestate, on see, et see koht vastab sellele, mis neetud teejuhis on kirjas - et see on koletiste maa."
  
  "Kui poeetiline," muigas miljardär. "Ja see on tõsi. Anna mulle silmad." Ta sirutas käed välja nagu laps, kes küsib rohkem. Palgasõdur edastas pildi Odini silmadest. "Hästi. Sellest piisab. Kus on su lennuk, Drake? Ma tahan sinust tükke ja siis sellest kuradiaugust välja tulla.
  
  "Ilma Kilbita ei saavuta te midagi," ütles Drake... esimese asjana, mis talle pähe tuli. "Ja siis mõelge välja, kuidas sellest saab Ragnaroki kaart."
  
  "Loll," naeris Taylor vastikult. "Ainus põhjus, miks me siin oleme täna ja mitte kakskümmend aastat tagasi, on see, et Kilp leiti alles hiljuti. Olen kindel, et sa aga tead seda juba. Kas sa üritad mind aeglustada? Kas sa arvad, et ma libisen ja annan sulle uue võimaluse? Härra Drake, las ma ütlen teile. Ta..." osutas ta Aliciale, "ta ei libise. Ta. . kõva kuldne tagumik, selline ta on!"
  
  Drake vaatas, kuidas tema endine kolleeg Beni surnuks kägistas. "Ta müüb teid kõrgeima pakkumise tegijale."
  
  "Ma olen kõrgeima pakkumise tegija, sa oled täielik pask."
  
  Ja Providence'i tahtel kasutas keegi seda hetke kuuli tulistamiseks. Lask kajas kõvasti läbi metsa. Üks Taylori palgasõduritest kukkus kokku uue kolmanda silmaga ja suri silmapilkselt.
  
  Colby Taylor nägi hetkeks uskmatu välja. Ta nägi välja, nagu oleks Bryan Adams just metsast välja hüpanud ja "69. suve" mängima hakanud. Ta silmad muutusid taldrikuteks. Siis kukkus üks tema palgasõdurid talle otsa, paiskas ta pikali, palgasõdur veritses, karjus ja vaevles ning suri. Drake oli hetkega nende kõrval, kui plii rebis õhku nende kohal.
  
  Kõik toimus samal ajal. Kennedy viskas oma keha üles. Tema kolju ülaosa oli nii tugevalt kontaktis teda katva valvuri lõuaga, et ta ei saanud isegi aru, mis juhtus. Vahetu toru katkestamine.
  
  Kuulide tulv lendas edasi-tagasi; lagedale püütud palgasõdurid hävitati.
  
  Thorsten Dahl vabanes, kui teda kinni hoidnud palgasõdur kaotas püssist kajanud kolmanda lasu peale kolmveerand peast. SGG komandör lähenes professor Parnevikule nagu krabi ja hakkas vanameest võsahunniku poole tirima.
  
  Drake'i esimene mõte oli Benist. Kui ta valmistus meeleheitlikult kihla vedama, raputas uskmatus teda kui tuhandevatine elektromagnetimpulss. Alicia viskas poisi kõrvale ja astus Drake'i enda poole. Äkki ilmus tema kätte relv; vahet polnud kumb. Ta oli mõlemaga võrdselt surmav.
  
  Ta võttis selle üles ja keskendus sellele.
  
  Drake sirutas piinliku žestiga käed külgedele. Miks?
  
  Ta naeratus oli rõõmus, nagu deemoni naeratus, kes on avastanud pesast puutumata liha, mis tema arvates oli juba ammu ära kasutatud.
  
  Ta vajutas päästikule. Drake võpatas, oodates kuumust ja siis tuimust ja siis valu, kuid ta vaimusilm haaras ta aju ja ta nägi, et naine oli viimasel hetkel oma sihti muutnud... ja pani kolm kuuli Colby nördinud kuju katvasse palgasõdurisse. Taylor. Ärgem riskigem.
  
  Kaks SAS-i sõdurit ja kaks Delta merejalaväelast jäid ellu. SAS haaras Benist kinni ja tiris ta minema. Delta meeskonnast järelejäänud osa valmistas vastutule lähedalasuva metsatuka pihta.
  
  Kostis veel lasku. Delta mees pöördus ja kukkus. Teine roomas kõhuli sinna, kuhu Wells oli kukkunud, teisel pool Mimiri kaevu. Wellsi kõhuli keha tõmbles, kui ameeriklane ta eemale tõmbas, mis tõestas, et ta on elus.
  
  Järgmised minutid möödusid ähmaselt. Alicia karjus vihast ja hüppas Ameerika sõdurile järele. Kui ta pöördus ja talle rusikatega vastu vaatas, peatus naine hetkeks.
  
  "Pöörake ära," kuulis Drake teda ütlemas. "Lihtsalt mine ära."
  
  "Ma ei jäta seda meest maha."
  
  "Te ameeriklased, andke lihtsalt puhata," ütles ta enne põrgu valla päästmist. Ameerika parim mängija taganes, komistades läbi paksu rohu, hoides esmalt ühest käest kinni ja seejärel komistades, kui see murdus, enne kui kaotas ühest silmast nägemise ja kukkus lõpuks isegi võpatamata kokku.
  
  Drake karjus ja jooksis Alicia poole, kui too Wellsi kraest üles võttis.
  
  "Oled sa hull?" - ta hüüdis. "Kas sa oled täiesti hull?"
  
  "Ta läheb kaevu," Alicia silmad olid mõrvarlikud. "Sa võid temaga liituda või mitte, Drake. Sinu otsus."
  
  "Miks jumala nimel? Miks?"
  
  "Ühel päeval, Drake. Ühel päeval saate teada, kui selle üle elate.
  
  Drake peatus, et hinge tõmmata. Mida ta mõtles? Kuid keskendumisvõime kaotamine tähendaks surma kutsumist sama kindlalt, nagu oleks ta sooritanud enesetapu. Ta kasutas oma treeningmälestusi, meelt ja kõiki oma SAS-i oskusi. Ta lõi teda sirge poksilöögi, torke, ristiga. Ta andis vastulöögi, tabades iga kord tema randme purustava jõuga, kuid nüüd oli ta väga lähedal.
  
  Kus ta olla tahtis.
  
  Ta osutas sõrmega naise kaelale. Ta astus külgsammu otse tema tõusvasse põlve, et murda paar ribi ja aeglustada kukkumist.
  
  Kuid naine ukerdas mehe põlvede vahel, kuni need olid šokeerivalt lähedal, tolli kaugusel üksteisest, silmast silma.
  
  Suured silmad. Imelised silmad.
  
  Nad kuulusid maailma ühe suurima kiskja hulka.
  
  "Sa oled nõrk nagu punutud beebi, Matt."
  
  Tema sosin jahutas mehe luud, kui ta ette astus, käe sirutas ja ta õhku viskas. Ta maandus hingetuna selili. Isegi sekundit hiljem oli naine tema peal, põlved põrkasid vastu tema päikesepõimikut, otsmik põrkas vastu tema oma, pannes ta tähti nägema.
  
  Taas teineteisele silma vaadates sosistas ta: "Heida pikali."
  
  Kuid mitte tema ei pidanud valikut tegema. See oli kõik, mida ta teha suutis, et tõsta oma käsi ja veeres end küljele, et vaadata, kuidas naine pooleldi teadvusel olevat Wellsi Mimiri kaevu nime all tuntud põhjatu kaevu serva poole lohistas.
  
  Drake karjus, vaevles põlvili. Kaotusest piinlik ja šokeeritud sellest, kui palju eeliseid ta inimrassiga liitumisest saadik kaotas, suutis ta ainult pealt vaadata.
  
  Alicia veeretas Wellsi üle kaevu serva. SAS-i ülem isegi ei karjunud.
  
  Drake kõigutas jalule tõustes, pea ja keha karjusid. Alicia lähenes Colby Taylorile, ikka veel värske ja väle nagu kevadine talleke. Drake, seljaga sakslaste poole, tundis end umbes sama kaitsetuna kui meremees parvel, kes seisis silmitsi eelajaloolise Krakeniga, kuid ta ei võpatanud.
  
  Alicia tõmbas surnud palgasõduri surnukeha Taylorist eemale. Miljardär tõusis püsti, silmad pärani ja vaatas Milesilt Drake'ile puude poole.
  
  Udusse mähkunud tüvede tagant hakkasid paistma kummitustega sarnased kujud, kes tundsid end selles legendaarses riigis koduselt. Illusioon purunes, kui nad jõudsid piisavalt lähedale, et oma relvi näha.
  
  Drake on juba ringi käinud. Ta nägi inimesi lähenemas, teadis, et need on raisakotkast meenutavad sakslased, kes olid tulnud kogu saaki võtma.
  
  Drake vaatas hämmeldunult nende võidurelva. Alicia haaras Kanada miljardäril lihtsalt jalgevahest ja pigistas, kuni ta silmad peast välja kukkusid. Ta naeratas mehe segaduse peale, enne kui ta Mimiri kaevu juurde juhatas ja pea üle serva kallutas.
  
  Drake mõistis, et tal on teised prioriteedid. Ta põikas tegevusest kõrvale, kasutades Aliciat ja Taylorit kilbina. Ta jõudis põõsani ja jätkas kõndimist, ronides aeglaselt üles väikesest rohtukast mäest.
  
  Alicia näitas näpuga auku ja raputas Taylorit seni, kuni too armu palus: "Võib-olla leiad sealt midagi, mida koguda, sa megalomaani idioot," sisistas naine ja viskas ta keha lõputusse tühjusse. Tema karjed kajasid mõnda aega, siis vaibusid. Drake mõtles, kas põhjatusse auku kukkunud mees karjus igavesti ja kui keegi ei olnud teda kuulmas, siis kas see tõesti loeb?
  
  Selleks ajaks oli Milo jõudnud oma tüdruksõbrani. Drake kuulis teda ütlemas: "Miks kurat sa seda tegid? Bossile meeldiks see sitapea elusalt."
  
  Ja Alicia vastus: "Ole vait, Milo. Ootasin Abel Freyga kohtumist. Oled sa valmis minema?"
  
  Milo irvitas kurjalt mäe tipu poole. "Me ei kavatse neid lõpetada?"
  
  "Ära ole perse. Nad on endiselt relvastatud ja hoiavad kõrget maad. Kas teil on see, mille pärast me tulime?"
  
  "Kõik üheksa Odini osa on olemas ja töötavad. Teie lennuk on praetud!" - ta hüüdis. "Lõbutsege öösel sellel surnud maal!"
  
  Drake vaatas, kuidas sakslased ettevaatlikult taganesid. Maailm lihtsalt kõikus äärel. Nad tulid kogu selle tee ja tõid palju ohvreid. Nad ajasid end maasse.
  
  Ainult selleks, et kaotada sakslastele viimasel real.
  
  "Jah," püüdis Ben ta pilku lõbusa naeratusega, nagu loeks ta mõtteid. "Nagu elu jäljendab jalgpalli, ah?"
  
  
  34
  
  
  
  OSTERGOTLAND, ROOTSI
  
  
  Päike oli loojumas selge horisondi alla, kui eurooplased ja nende ainus järelejäänud Ameerika liitlane kõrgemale lonkisid. Puhus nõrk ja külm tuul. Kiirel hinnangul selgus, et üks SAS-i sõduritest sai viga ja professor Parnevik kannatas šoki all. See pole üllatav, arvestades, mida ta on läbi elanud.
  
  Dahl võttis nende asukohaga ühendust satelliittelefoni kaudu. Abi oli umbes kahe tunni kaugusel.
  
  Drake vajus Beni kõrvale, kui nad peatusid pisikeses paljaste puude metsatukas, mille ümber oli lage tasandik.
  
  Beni esimesed sõnad: "Ma tean, et teised inimesed surid, Matt, aga ma lihtsalt loodan, et Kariniga ja Haydeniga on kõik korras. Mul on väga kahju."
  
  Drake'il oli piinlik tunnistada, et ta oli unustanud, et Hayden oli endiselt lennukiga. "Ära muretse. See on loomulik. Koefitsiendid on Karini jaoks ülimalt head, Haydeni jaoks ka õiglased," tunnistas ta, olles kaotanud missiooni käigus oma võime ilustada. "Kuidas sa vastu pead, semu?"
  
  Ben võttis oma mobiiltelefoni. "Ikka veel elus".
  
  "Oleme moeetendusest saadik kaugele jõudnud."
  
  "Ma vaevu mäletan seda," ütles Ben tõsiselt. "Matt, ma vaevu mäletan, milline oli mu elu enne selle algust. Ja sellest on juba... päevi?"
  
  "Ma võin teile meelde tuletada, kui soovite. The Wall of Sleep esimees . Taylor Momsoni üle minestamine. Mobiiltelefon on ülekoormatud. Üürivõlgnevused. Ma olen Taylorist minestatud.
  
  "Oleme kõik kaotanud."
  
  "Ära valeta, Ben - me poleks ilma sinuta nii kaugele jõudnud."
  
  "Sa tunned mind, sõber. Ma aitaksin kedagi." See oli tavaline vastus, kuid Drake võis öelda, et ta oli kiitusega rahul. Ta ei unustanud seda, kui Ben ülikonnad ja isegi Skandinaavia professori üle kavaldas.
  
  Kahtlemata nägi Hayden temas just seda. Ta nägi, kuidas sees olev inimene hakkas läbi paistma. Drake palvetas naise turvalisuse eest, kuid ta ei saanud praegu tema heaks midagi teha.
  
  Kennedy kukkus nende kõrvale. "Loodan, et ma ei seganud teid. Sa näed päris hea välja."
  
  "Sina mitte," ütles Drake ja Ben noogutas. "Nüüd olete üks meist."
  
  "Hmm, aitäh, ma arvan. Kas see on kompliment?"
  
  Drake tõstis tuju. "Igaüks, kes saab minuga paar Dino Rocki mängu mängida, on mu vend kogu eluks."
  
  "Terve öö, mees, terve öö."
  
  Ben ohkas. "Nii," vaatas ta ringi. "Just läks pimedaks."
  
  Drake vaatas lõputuid heinamaid. Viimane tumepunane triip just tilkus kõige kaugemast horisondist. "Kurat, ma võin kihla vedada, et öösel läheb siin külmaks."
  
  Dahl lähenes neile. "See on siis lõpp, mehed? Kas oleme valmis? Maailm vajab meid."
  
  Läbistav tuul rebis ta sõnad tükkideks, hajutades need mööda tasandikke.
  
  Parnevik rääkis sealt, kus ta puhkas, toetades seljaga vastu puud. "Kuule, umm, sa ütlesid mulle, et nägid osade ainsat teadaolevat pilti nende tegelikus paigutuses. Maal, mis kunagi kuulus John Dillingerile.
  
  "Jah, aga see asi läks tuurile 60ndatel," selgitas Dahl. "Me ei saa olla kindlad, et seda ei kopeerinud, eriti üks neist ajaloost kinnisideeks viikingitest."
  
  Professor oli piisavalt hea, et pomiseda: "Oh. Aitäh."
  
  Täielik pimedus ja pea kohal vilkus miljon tähte. Oksad kõikusid ja lehed kahisesid. Ben liikus instinktiivselt Drake'i ühele küljele lähemale. Kennedy tegi sama ka teisega.
  
  Seal, kus Kennedy reie tema oma puudutas, tundis Drake tuld. See oli kõik, mida ta teha sai, et keskenduda sellele, mida Dahl ütles.
  
  "Kilp," ütles rootslane, "on meie viimane lootus."
  
  Kas ta istub meelega nii lähedal? Drake mõtles selle peale. Puudutage....
  
  Issand jumal, sellest oli palju aega möödas, kui ta nii tundis. See viis ta tagasi aegadesse, mil tüdrukud olid tüdrukud ja poisid närvilised, kandsid lumes T-särke ja viisid oma sõbrannadega laupäeva pärastlõunal linnas ringi, enne kui ostsid neile lemmik-CD ja kostitasid end kinos popkorni ja kõrrega. .
  
  Süütud päevad, ammu möödas. Kaua meeles ja kahjuks kadunud.
  
  "Kilp?" Ta sekkus vestlusse. "Mida?"
  
  Dahl kortsutas talle kulmu. "Jätke kursis, sa paks Yorkshire'i pätt. Me ütlesime, et kilp on siin peamine detail. Ilma selleta ei saa midagi saavutada, kuna see määrab Ragnaroki asukoha. Samuti on see valmistatud teistsugusest materjalist kui teised osad - justkui oleks sellel teistsugune roll. Sihtmärk. "
  
  "Nagu mis?"
  
  "Fuuuuck," ütles Dahl oma parima Oxfordi aktsendiga. "Küsi minult midagi spordi kohta."
  
  "OKEI. Miks kurat Leeds United ikkagi Thomas Brolini lepingu sõlmis?
  
  Dahli nägu pikenes ja seejärel kõvastus. Ta hakkas protestima, kui kummaline müra katkestas vaikuse.
  
  Karjuda. Oigumine pimedusest.
  
  Heli, mis kutsus esile ürgse hirmu. "Kristus elab," sosistas Drake. "Mida- ?"
  
  See juhtus uuesti. Ulgumine, mis sarnaneb loomaga, aga kõri, nagu millestki suurest. See pani öö roomama.
  
  "Kas sa mäletad?" Ben ütles õudusega ebaloomuliku sosinal: "See on Grendeli riik. Koletis Beowulfist. Endiselt liigub legende, et neis osades elavad koletised.
  
  "Ainus asi, mida ma Beowulfist mäletan, oli Angelina Jolie tagumik," ütles Drake hellalt. "Aga ma arvan, et sama võib öelda enamiku tema filmide kohta."
  
  "SHH!" - sosistas Kennedy. "Mis kuradi müra see on?"
  
  Hulgu tuli uuesti, nüüd lähemale. Drake püüdis meeleheitlikult pimeduses millestki aru saada, kujutledes, kuidas paljad kihvad tormasid tema poole, sülg tilkus, mädanenud liharibad jäid nende sakiliste hammaste vahele.
  
  Ta tõstis relva, tahtmata teisi hirmutada, kuid oli liiga ebakindel, et sellega riskida.
  
  Torsten Dahl sihtis oma vintpüssi. Sobiv SAS-i sõdur tõmbas välja noa. Vaikus aheldas öö rohkem kui Gordon Brown Ühendkuningriigi majandust, pigistades selle kuivaks.
  
  Nõrk heli. Midagi, mis kõlas nagu kerged sammud...
  
  Aga mis jalad need olid? Drake mõtles selle peale. Mees või...?
  
  Kui ta oleks kuulnud küüniste klõpsatust, oleks ta võinud hirmunult kogu ajakirja välja anda.
  
  Kurat need vanad muinasjutud.
  
  Tema südame vatsakesed peaaegu plahvatasid, kui Beni mobiiltelefon ootamatult ellu ärkas. Ben viskas selle üllatunult õhku, kuid püüdis selle allasõidul kiiduväärselt kinni.
  
  "Jama!" sosistas ta, enne kui aru sai, mida oli vastanud. "Oh, tere, ema."
  
  Drake püüdis peatada oma ajus pekslevat verd. "Lõika ära. Lõika ära!"
  
  Ben ütles: "WC-s. Helistan teile hiljem!"
  
  "Armas". Kennedy hääl oli üllatavalt rahulik.
  
  Drake kuulas. Oigatus tuli uuesti, õhuke ja valus. Sellele järgnes kauge koputus, nagu oleks müramees kivi visanud. Veel üks nutt ja siis kisa....
  
  Seekord kindlasti inimlik! Ja Drake tormas lahingusse. "See on Wells!" Ta tormas pimedusse, instinkt juhatas ta otse Mimiri kaevu juurde ja peatas ta äärel.
  
  "Aidake mind," oigas Wells, sirutas mõranenud ja veriste sõrmedega kalju sakilise serva poole. "Jäin ühe nööri otsa... allasõidul. Peaaegu murdis mu käe. Sellel litsal on... veel midagi teha, et mind tappa.
  
  Drake võttis oma raskuse, päästes ta lõputusse öösse tagasi kukkumast.
  
  
  * * *
  
  
  Kui Wells end soojalt mässis ja puhkas, raputas Drake talle lihtsalt pead.
  
  Wells kähises: "Ma ei tahtnud kunagi SAS-is sõda alustada."
  
  "Siis on kõik korras, sest Alicia ja mina ei kuulu enam SAS-i."
  
  Tema kõrval kuulas Ben Parnevikut üle, nagu poleks midagi juhtunud. "Kas sa arvad, et Kilp on mingi võti?"
  
  "Kilp on kõik. See võib olla võti, kuid see on kindlasti kõik, mis meil alles on."
  
  "Läinud?" kordas Drake kulmu kergitades. Ta keskendus Beni I-telefonile. "Muidugi me teame!"
  
  Ben oli sammu võrra ees, guugeldades nohikliku kiirusega "Shield of Odin". Ilmunud pilt oli väike, kuid Ben suumis sisse kiiremini, kui Drake isegi arvata oskas. Ta püüdis meenutada, milline Kilp välja nägi. Ümmargune, kõrgendatud ümmarguse keskosaga, välisserv on jagatud neljaks võrdseks osaks.
  
  Ben hoidis I-telefoni käeulatuses, võimaldades kõigil ringi koguneda.
  
  "See on lihtne," ütles Kennedy. "Ragnarok Vegases. Kõik on Vegases."
  
  Tüüp hõõrus lõuga. "Kilbi paigutus näitab nelja erinevat osa, mis ümbritsevad vastust keskel. Sa näed? Märgistagem need põhja, ida, lõuna ja läänega, et teaksime, millest räägime.
  
  "Suurepärane," ütles Ben. "Noh, lääs on ilmselge. Ma näen oda ja kahte silma."
  
  "Lõunas on hobune ja kaks hunti, ma arvan." Drake tõmbas silmi nii palju kui võimalik.
  
  "Kindlasti!" Tüüp nuttis. "Sul on õigus. Sest idas peab olema kaks Valküüriat. Jah? Sa näed?"
  
  Drake pilgutas teravalt silmi, et keskenduda, ja ta nägi, mida võib pidada naissõdalasteks, kes olid tiivulise hobuse seljas. "Kuradi Starbucks!" Ta vandus. "Tasuta WiFi-ga kohvik kõikjal maailmas, välja arvatud see!"
  
  "Nii..." kogeles Kennedy, "ah, Shieldil pole kilpi peal?"
  
  "Hmmm...!" Professor õppis kõvasti, sattudes Beni vaatevälja ja saades sõbralikult laksu. "Kas saaksite veidi rohkem sisse suumida?"
  
  "Ei. See on tema piir."
  
  "Ma ei näe East Side'il muid jälgi," ütles Dahl istmelt. "Kuid põhjaosa on üsna huvitav."
  
  Drake muutis oma tähelepanu ja tundis šokihoogu. "Issand, see on Odini sümbol. Kolm ühendatud kolmnurka. Sama, mida nägime kaevus.
  
  "Aga mis see on? Dahl osutas väikesele sümbolile, mis asub ühe kolmnurga vasakus alanurgas. Kui Ben lähenes, hüüasid nad kõik: "See on kilp!"
  
  Valitses piinlik vaikus. Drake hävitas ta aju. Miks pandi Kilbi sümbol kolmnurkade sisse? Ilmselgelt on see vihje, lihtsalt ebamäärane vihje.
  
  "Suurel ekraanil oleks see palju lihtsam!" Professor turtsatas.
  
  "Lõpetage virisemine," ütles Ben. "Ära lase sellel end lüüa."
  
  "Siin on mõte," ütles Kennedy. "Kas kolmnurgad võiksid tähistada midagi muud peale selle "Odini sõlme" või midagi muud?"
  
  "Jumalaga seotud müstilise sümboli salajane eesmärk, mida varem peeti lihtsalt legendiks?" Tüüp muigas. "Muidugi mitte".
  
  Drake hõõrus oma ribisid seal, kus Alicia Miles oli talle õpetanud, et seitse aastat ilma koolituseta võttis teie võitlustasemel lõivu. Ta oli teda alandanud, kuid ta leidis lohutust sellest, et ta oli elus ja nad olid endiselt - lihtsalt - mängus.
  
  "Helikopteril on sisseehitatud Internet," püüdis Dahl kõiki rahustada. "Umbes... oh, kolmekümne minuti pärast."
  
  "Olgu, okei, aga keskosaga?" Drake tegi oma osa. "Kaks piirjoont, mis näevad välja nagu lapse joonistus kolme udara ja meduusiga."
  
  "Ja jälle kilp," suumis Ben "meduusi" silma. "Sama pilt, mis põhjaosas. Nii et meil on Kilbil endal kaks pilti Kilbist. Keskosa, mis koosneb kahest vabavormist ja kolmest üksikust kolmnurgast, "ütles ta Kennedy poole noogutades. "Võib-olla pole need kolmnurgad."
  
  "Noh, see vähemalt kinnitab minu teooriat, et Kilp on põhiosa," märkis Parnevik.
  
  "Need piirjooned tuletavad mulle midagi meelde," mõtiskles Dahl. "Ma lihtsalt ei oska öelda, mida."
  
  Drake oleks võinud tulla mõne vastiku isikliku rünnakuga, kuid ta hoidis end vaos. Edu, mõtles ta. Pompoosne rootslane on nendega kaugele jõudnud ja pälvinud nüüd väikese austuse.
  
  "Vaata!" Ben karjus, pannes nad kõik hüppama. "Mõlemat Kilbi pilti ühendab õhuke, peaaegu ebaoluline joon!"
  
  "See ei ütle meile tegelikult midagi," nurises Parnevik.
  
  "Või..." mõtiskles Drake, meenutades aegu, mil ta armee kaarte luges, "või... kui te seda teistpidi mõtlete, siis me teame, et Kilp on Ragnaroki kaart. Need kaks pilti võiksid olla sama fookuspunkt kahel erineval pildil... Ainult üks vaade on kõrgus ja teine..."
  
  "See on plaan!" ütles Ben.
  
  Sel hetkel oli kuulda läheneva helikopteri häält. Dahl rääkis sellest, demonstreerides oma vanakooli sõltuvust, lülitades GPRS-i välja. Ta kissitas pimeduses koos kõigi teistega, kui suur must kuju lähenes.
  
  "Noh, meil pole palju valikut," ütles ta pooleldi naeratades. "Me peame selle juhtumi käsile võtma."
  
  
  * * *
  
  
  Pardale jõudes ja elama asudes käivitas Dahl 20-tollise Sony Vaio sülearvuti, mis kasutas oma kaasaskantavat modemit, mis sarnanes I-telefoniga. Sõltuvalt mobiilsidevõrgu levialast oleks neil juurdepääs Internetile.
  
  "See on kaart," jätkas Drake oma mõttekäiku. "Niisiis käsitleme seda nii. Ilmselgelt on keskmine, keskne detail pealtvaade. Niisiis, kopeerige diagramm, kasutage mõnda geograafilise tuvastamise tarkvara ja vaadake, mis juhtub.
  
  "Hmm," uuris Parnevik kahtlevalt laiendatud vaadet. "Miks lisada veel üks pilt, mis näeb välja nagu udar, kui kilbi sümbol on peal, ah, Medusa. "
  
  "Alguspunkt?" Kennedy kasutas võimalust.
  
  Helikopter kõigutas tugeva tuulega. Piloodil anti käsk lennata Oslosse, kuni ta saab edasised juhised. Seal ootas neid SGG teine meeskond.
  
  "Proovi programmi, Thorsten."
  
  "Mul on see juba olemas, aga ma ei vaja seda," vastas Dahl äkilise üllatusega. "Ma teadsin, et need kujundid tundusid tuttavad. See on kaardil Skandinaavia! Udaraks on Norra, Rootsi ja Soome. Medusa on Island. Uskumatu."
  
  Sekundi murdosa hiljem pingestas sülearvuti kolme võimaliku vastega. Tuvastamistarkvara algoritmid kaalusid kõige lähemale üheksakümmend kaheksa protsenti - see oli Skandinaavia.
  
  Drake noogutas lugupidavalt Dahli poole.
  
  "Ragnarok Islandil?" Mees mõtles selle peale. "Aga miks?"
  
  "Andke need koordinaadid piloodile," osutas Drake sõrmega Islandi rannajoonele ja Kilbi sümboli asukohale. "Nii. Oleme juba mitu tundi maas."
  
  "Aga meil pole neid neetud tükke," ütles Ben kaeblikult. "Sakslastel on need olemas. Ja ainult nemad leiavad kildude abil jumalate haua.
  
  Ja nüüd Thorsten Dahl tegelikult naeris, pannes Drake'i mõtlema. "Oh, ei," ütles rootslane ja tema naer oli peaaegu kuri. "Mul on palju parem idee kui nende neetud tükkidega jamada. Alati olid. Las nad jäävad hapukapsa sisse!"
  
  "Sa teed? Las ma mõtlen - kas kilpi ei leitud Islandilt?" küsis Ben, avaldades Drake"ile taas muljet oma selge mõtlemisega surve all.
  
  "Jah, ja kui see on Ragnaroki iidne koht," ütles Parnevik, "see on mõistlik. Odini kilp oleks langenud sinna, kus ta suri."
  
  "Oh, see on nüüd mõistlik, professor," kiusas Kennedy. "Nüüd on need poisid teie eest kõik otsustanud."
  
  "Noh, kui see aitab, on meil veel suurim mõistatus lahendada," ütles Ben kergelt naeratades. "Odini iidse sümboli tähendus - kolm kolmnurka."
  
  
  KOLMKÜMMEND VIIS
  
  
  
  Island
  
  
  Islandi rannajoon on jäine, karm ja värviline, mõnes kohas on seda nikerdatud tohutud liustikud ning mõnes kohas on seda silunud märatsevad lained ja läbistavad tuuled. Siin on laava rannajooned ja mustad kaljud, majesteetlikud jäämäed ja üldiselt omamoodi zen-rahu. Oht ja ilu käivad käsikäes, olles valmis ettevaatamatut rändurit uinutama ja viima ta enneaegse lõpuni.
  
  Reykjavik pühkis neist mõne minutiga mööda, selle erkpunased katused, valged hooned ja ümbritsevad lumised mäed tekitavad kindlasti põnevust ka kõige kurnatud südametele.
  
  Nad peatusid korraks hõredalt asustatud sõjaväebaasis, et tankida ja laadida talveülikondi, laskemoona ja ratsiooni ning kõike muud, mida Dahl kümne minuti jooksul ummikusse jäämise ajal välja mõelda suutis.
  
  Kuid musta sõjaväehelikopteri pardal olnud mehed ei näinud sellest midagi. Nad olid koondatud - arutledes sama eesmärgi üle -, kuid nende sisemised mõtted olid nende endi surelikkusest ja maailma surelikkusest - kui hirmul ja hirmul nad olid ning kuivõrd kartsid nad teiste pärast.
  
  Drake oli ärevil. Ta ei suutnud aru saada, kuidas kõiki turvaliselt hoida. Kui see oli Ragnarok, mille nad leidsid, siis muinasjutuline jumalate haud oli järgmine ja nende elust oli just saanud rulett - selline, mida mängisid Kennedy lemmikallegoorias Vegas -, kus laud oli rikutud.
  
  Selle konkreetse vihje põhjal on ehitatud iga salamängija salaplaanid ja nende paljude vaenlaste tundmatud plaanid.
  
  Ja nüüd pidi Drake lisaks Benile ja Kennedyle - kahele inimesele, keda ta oma eluga kaitseks - mõtlema nii Haydenile kui Karinile.
  
  Kas kõik need hirmud jäävad maailma päästmise teele? Näitab ainult aeg.
  
  Lõppmänge mängiti igal nurgal. Abel Frey on oma juba alustanud. Alicial ja Milol võivad omad olla, kuid Drake kahtlustas, et tema endisel SRT kolleegil on varuks tappev üllatus, mida isegi tema poiss-sõber ei oodanud.
  
  Torsten Dahl ja Wells olid pärast Islandi rannikut ületanud harva telefoni teel rääkinud, saades oma valitsustelt korraldusi, vihjeid ja sosistades nõuandeid. Lõpuks vastas Kennedy kõnele, mis pani ta mõneks minutiks sirgelt istuma ja šokist väsinult pead raputama.
  
  Ta pöördus ainult Drake'i poole. "Mäletad Haydenit? Sekretär? Jah, ta teeb lihtsalt oma tööd hästi.
  
  "Mida see tähendab?"
  
  "Ta on CIA-st, kurat. Ja täpselt seal, kus ta olla tahab. Kogu selle jama keskel."
  
  "Jama". Drake heitis Benile mureliku pilgu, kuid uskus siiski, et tal on sõbra jaoks pehme koht. Kas see oli lihtsalt see, et Drake'i süda toitis talle romantilisi arusaamu, mis ütles talle, et Haydeni tunded olid tõesed, või oli ta tõeline?
  
  "See oli kaitseminister," jätkas Kennedy, nagu poleks midagi juhtunud. "Tahab olla kursis."
  
  "Tõesti". Drake noogutas Dahli ja Wellsi poole. "Ja seal lihtsalt ajalugu kordab ennast." Ta vaatas väsinult lähimast aknast välja. "Kas sa suudad uskuda, Kennedy, pärast viimast nädalat või nii, et oleme endiselt mängus?"
  
  "Kas sa suudad uskuda," ütles Kennedy, "et kõik usuvad, et "tuli neelab meid" viimsepäeva teooriasse?"
  
  Drake oli juba väsinud aplombiga vastamas, kui põhi tema maailmast välja kukkus. Veri jäätus tema soontes, kui aknast välja paistis midagi hiiglaslikku.
  
  Midagi nii tohutut...
  
  "Nüüd ma tean," sosistas ta hirmust tulvil mehe häälel, kes mõistis äkki, et kõik, mida ta armastas, võib täna surra. "Kurat... Kennedy... Nüüd ma tean."
  
  
  * * *
  
  
  Kui ta osutas oma ilmutusele ja Kennedy kummardus, et pilku heita, tundis ta, kuidas ta kogu keha pinges.
  
  "Oh mu jumal!" - ta ütles. "See..."
  
  "Ma tean," katkestas Drake. "Dal! Vaata seda. Vaata!"
  
  Rootslane tabas ebaloomulikku hirmuavaldust ja lõpetas kiiresti vestluse. Lühike pilk aknast välja pani ta segaduses kulmu kortsutama. "See on lihtsalt Eyjafjallajokull. Ja jah, jah, Drake, ma tean, mul on seda lihtne öelda, ja jah, jah, see on see, kes tegi 2010. aastal kõik uudised..." Ta tegi pausi, ärritunud ja ootusärevalt.
  
  Parneviku silmad läksid suureks. Rootsi needused lendasid temast välja nagu mürgitatud nooled.
  
  Nüüd liikus Ben aknale lähemale. "Vau. See on Islandi kuulsaim vulkaan ja tundub, et see purskab endiselt, ehkki õrnalt.
  
  "Jah!" Drake nuttis. "Tuli hävitab meid. Neetud supervulkaan. "
  
  "Kuid mis veelgi olulisem," suutis Kennedy nüüd jätkata, "vaadake Kilbi linnulennult, Matt. Vaata seda!"
  
  Nüüd õnnestus Parnevikul oma vaatenurk leida: "Kolm mäge pole kolm kolmnurka, nagu alati arvati. Muistsed teadlased eksisid. Odini kuulsaim sümbol on valesti dešifreeritud. Oh mu jumal!"
  
  Drake vaatas purskavast vulkaanist kaugemale ja nägi selle kahel küljel kaht veelgi kõrgemat mäge, mis ülalt vaadates meenutasid väga Odini sümbolit.
  
  "Oh jumal," ütles Parnevik. "Siin mängivad meie silmad meile tõesti trikke, sest kuigi need mäed näivad olevat Eyjafjallajokulli lähedal, on need tegelikult sadade miilide kaugusel. Kuid nad on osa Islandi vulkaanide ahelast. Kõik on omavahel seotud."
  
  "Nii et kui üks tõuseb piisava jõuga ja on otse ühendatud kahe teisega..." jätkas Kennedy.
  
  "Teil on supervulkaani algus," lõpetas Drake.
  
  "Jumalate haud," hingas Dahl välja, "asub purskavas vulkaanis."
  
  "Ja Odini luude eemaldamine muudab selle buumiks!" Kennedy raputas pead, juuksed lendasid. "Kas sa ootaksid midagi vähemat?"
  
  "Oota!" Dahl vaatas nüüd satelliidipilti, mis ütles neile, millal nad Medusa silma jõuavad. "Me vajame siiski veidi abi juhiste osas ja see on alati olnud minu plaan B. Seal on üks suur mägi ja Abel Frey näitab meile otse välisukse kaudu."
  
  "Kuidas?" Küsis vähemalt kaks häält.
  
  Dahl pilgutas silma ja rääkis piloodiga. "Tõstke meid kõrgemale."
  
  
  * * *
  
  
  Nüüd olid need nii kõrgel, et Drake ei näinud isegi mägesid läbi pilvede. Tema uus austus SGG komandöri vastu vajas hädasti toetust.
  
  "Olgu, Torvill, aidake talupojad nende viletsusest välja, eks?"
  
  "Thorsten," parandas Dahl, enne kui taipas, et teda kiusatakse. "Oh ma saan aru. Olgu, proovige sammu pidada, kui saate. See on minu armee eriala või vähemalt oli see enne SGG-ga liitumist. Aerofotograafia, eelkõige ortofotod. "
  
  "See on suurepärane," ütles Drake. "Seisan otse, kui me räägime. Mis kuramus see on?"
  
  "Need on fotod, mis on tehtud "lõpmatust" kauguselt, vaadates otse alla ja mida seejärel geomeetriliselt muudetakse, et need sobiksid aktsepteeritud kaardistandardiga. Kui foto on üles laaditud, ei pea me tegema muud, kui joondama selle "pärismaailma" koordinaatidega, siis..." kehitas ta õlgu.
  
  "Buum!" Kennedy naeris. "Sa mõtled midagi nagu Google Earth, eks? Ainult ilma 3Dta?"
  
  "Tõesti". Drake tegi grimassi. "Ma loodan, et see töötab, Dal. See on meie ainus võimalus lõppmängust ette jõuda."
  
  "Nii see saab olema. Vähe sellest, kui arvuti arvutab koordinaadid, saame täpselt teada, kus asub jumalate haua sissepääs. Isegi sakslased, kellele kuuluvad täielikult kõik üheksa fragmenti, peavad seda hindama.
  
  "Eeldusel, et sakslased asetavad kõik tükid õigesti," ütles Ben kurva naeratusega.
  
  "Noh, see on tõsi. Jääb vaid loota, et Abel Frey teab, mida teeb. Tal oli kindlasti palju aega harjutamiseks.
  
  Drake libises istmelt maha ja otsis Wellsi. Nägin teda meeleheitel mobiiltelefoniga vastu akent peksamas.
  
  "Kas on uudiseid Frey lossi kohta, sõber?"
  
  SAS-i komandör turtsatas. "Ümbritsetud. Kuid salaja - loss ei tea oma uudsest tähelepanust. Seal on saksa politseinikud. Interpol. Enamiku maailma valitsuste esindajad. Aga Mai, millegipärast mitte. Ma ei valeta sulle, Matt, see on kõva kivi, mille murda ilma tonni kaotuseta."
  
  Drake noogutas Karinile mõeldes. Ta teadis koefitsiente, olles neid korduvalt mänginud. "Niisiis, teeme kõigepealt haua... ja siis vaatame, kuhu me välja jõuame."
  
  Just sel hetkel valitses kitsas helikopteri esiosas elevus. Dahl pöördus juubeldava naeratusega näol ümber. "Frey on praegu seal all! Panime selle tükkideks. Kui lülitame selle beebi täistuuridel sisse ja tulistame ühe kaadri sekundis, oleme tunni jooksul selles hauas! "
  
  "Austage natuke," õhkas Parnevik aupaklikult. "See on Ragnarok seal all. Üks suurimaid lahinguvälju teadaolevas ajaloos ja vähemalt ühe Armageddoni toimumispaik. Jumalad surid selles jääs karjudes. Jumalad. "
  
  "Ja ka Abel Frey," ütles Ben Blake vaikselt. "Kui ta mu õele haiget tegi."
  
  
  
  2. OSA
  pane raudrüü selga...
  
  
  KOLMKÜMMEND KUUS
  
  
  
  JUMALATE HAUD
  
  
  Mäng oli läbi.
  
  Kui Drake ja ta kaaslased lendasid üle Ragnaroki ja Abel Frey meeskonna ning suundusid suitseva mäe poole, teadsid nad, et sakslased hakkavad jälitama. Helikopter laskus kiiresti pehme lumebasseini poole, mida raputasid ägedalt aeg-ajalt esinevad tuuleiilid ja suurenev süvis. Piloot juhtis gruppi, kuni helikopter hõljus maapinnast nii lähedale kui võimalik, kuue jala kaugusel maapinnast, ja karjus siis kõigile, et nad saaksid välja.
  
  "Kell tiksub!" - hüüdis Dahl kohe, kui tema saapad lund puudutasid. "Liikume!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake sirutas käe, et Beni toetada, enne kui nende ümbruses ringi vaatas. Pisike lohk tundus olevat parim maandumiskoht, kuna see oli vaid miili kaugusel väikesest sissepääsust, mida nad uurisid, ja ainuke maa, mis mõistlikus kauguses ei olnud liiga kivine ega potentsiaalne magmatoru. Lisaboonuseks oli see, et see võib aidata Frey segadusse ajada haua täpse asukoha osas.
  
  See oli sünge maastik, mis ei erine sellest, kuidas maailmalõpp välja näeb, arvas Drake. Halli tuha kihid, tuhmid mäenõlvad ja mustaks muutunud laavalademed andsid talle vähe enesekindlust, kui ta ootas, kuni Dal oma GPRS-seadmel sissepääsu näitab. Ta ootas pooleldi, et hämarast udust väljub räbal hobit, kes väitis, et on jõudnud Mordorisse. Tuul ei olnud tugev, kuid selle juhuslikud puhangud hammustasid teda näkku nagu pitbulli.
  
  "Siin". Dahl jooksis läbi tuhaväljakute. Kõrgel nende kohal tõusis seenepilv rahuliku rahuga taevasse. Dahl sihtis eesoleva mäe paksu musta pragu.
  
  "Miks peaks keegi paigutama nii tähtsa ja püha paiga vulkaani sisse?" küsis Kennedy Drake'i kõrval trügides.
  
  "Võib-olla polnud see mõeldud igavesti kestma," kehitas ta õlgu. "Island on plahvatuslikult kasvanud sajandeid. Kes oleks võinud arvata, et see vulkaan nii sageli purskab, ilma et oleks saavutanud oma täit võimsust?
  
  "Kui just... kui see Odini luudest korralikult välja ei purska. Kas nad suudaksid seda kontrolli all hoida?"
  
  "Loodame, et mitte."
  
  Taevas pea kohal oli kaetud lume ja triiviva tuhaga, mis lisas enneaegset hämarust. Päike siin ei paistnud; tundus, nagu oleks põrgu esimest korda maise sfääri kätte võtnud ja sellest kindlalt kinni hoidnud.
  
  Dal kulges mööda ebatasast maad, komistades mõnikord ootamatult sügavate halli pulbri triivide otsa. Kui Dahl paljaste kaljude juurde jõudis, lakkas igasugune vestlus selles kirjus seltskonnas - nad tõrjus välja igav kõrbes.
  
  "Siin üleval," osutas rootslane püstoliga. "Umbes kakskümmend jalga." Ta pigistas silmi. "Ma ei näe midagi ilmselget."
  
  "Kui Cook oleks seda Hawaii ranniku lähedal öelnud, poleks me kunagi ananassiputru söönud," karjus Drake õrnalt, lootes naerda.
  
  "Või Kona kohv," lakkus Kennedy talle otsa vaadates huuli ja punastas siis järsult, kui too tagasi pilgutas.
  
  "Pärast sind," ütles ta, osutades erksalt kolmekümnekraadisele nõlvale.
  
  "Mitte mingil juhul, pervert." Alles nüüd suutis ta naeratada.
  
  "Noh, kui sa lubad, et te ei vaata mu tagumikku." Drake sööstis kivist nõlva isukalt, proovis iga haaret enne oma raskuse jaotamist, hoides Dahlil ja tema kohal üksikul SAS-i sõduril silma peal. Järgmine oli Kennedy, siis Ben ja lõpuks Professor ja Wells.
  
  Keegi ei tahtnud sellest konkreetsest missioonist kõrvale jääda.
  
  Mõnda aega liikus Dahl mürinaga edasi. Drake heitis pilgu selja taha, kuid ei näinud silmapiiri taga jälitamist, mis oli kahjutum kui peaministri kõne. Hetk hiljem tungis Dahli hääl läbi vaikuse loori.
  
  "Vau, siin on midagi, poisid. Seal on kivipaljand, siis selle taga vasakpööre..." ta hääl vaibus. "Vertikaalne šaht, mille... jah, kaljusse raiutud astmetega. Väga kitsas. Helviit! Need vanajumalad pidid olema kõhnad!
  
  Drake jõudis paljandini ja libises selle taha. "Kas sa kirusid, Dahl, ja tegid nalja? Või proovi ikkagi. Nii et võib-olla olete ikkagi inimene. Kurat, kui tihe auk. Loodan, et meil pole lahkumisega kiire."
  
  Selle rahutust tekitava mõttega aitas ta Dahlil enne rootslase musta auku surumist turvanööri kinnitada. Meenus mitu vasturünnakut, kuid praegu polnud selleks õige aeg ega koht. Suutmata tõrvikut alla suunata, laskus vaene Torsten Dahl pimesi, samm-sammult alla.
  
  "Kui tunnete väävli lõhna," ei suutnud Drake end tagasi hoida. "Stopp."
  
  Dahl võttis aega, asetades hoolikalt iga jala. Mõne minuti pärast ta kadus ja Drake ei näinud muud, kui tema tuletõrjuja kiivri hämarat kuma muutusid üha nõrgemaks.
  
  "Kas sinuga on kõik korras?"
  
  "Ma olen saavutanud põhja!" Dahli hääl kajas.
  
  Kennedy vaatas ringi. "Kas see on järjekordne nali?"
  
  "Noh, lähme sellest külmast välja," haaras Drake musta kivi servast ja laskus ettevaatlikult üle serva. Kasutades oma jalgu, et kõigepealt oma jalgealune leida, langetas ta end ettevaatlikult, tolli ohtlikult tolli haaval. Ava oli nii kitsas, et iga liigutusega kriipis nina ja põski. "Jama! Võtke lihtsalt aega," ütles ta teistele. "Püüdke oma ülakeha võimalikult vähe liigutada."
  
  Mõni minut hiljem kuulis ta, et Dahl ütles: "Kuus jalga" ja tundis, kuidas kivi tema selja taga tühjaks ruumiks muutus.
  
  "Olge ettevaatlik," hoiatas Dahl. "Nüüd oleme kuristiku serval. Umbes kaks jalga lai. Meist paremal pool kaljusein, vasakul tavaline põhjatu auk. Jääb vaid üks tee."
  
  Drake kasutas rootslase leidude testimiseks oma valgust, samal ajal kui teised tegid pikki laskumisi. Kui kõik olid hoiatatud ja ette valmistatud, hakkas Dahl aeglaselt mööda astangut edasi liikuma. Neid ümbritses pilkane pimedus, neid valgustasid vaid kiivril olevad tõrvikud, mis tantsisid nagu tulikärbsed ojas. Täielik tühjus uinutas neid nagu vasakpoolse sireeni märguanne, muutes paremal asuva raske kivi veelgi tervitatavamaks.
  
  "See meenutab mulle ühte neist vanadest dinosauruste filmidest," ütles professor Parnevik. "Kas sa mäletad? Maa, mille aeg unustas, ma arvan? Nad liiguvad läbi koobaste, ümbritsetuna surmavatest olenditest. Suurepärane film".
  
  "Raquel Welchiga?" - küsis Wells. "Ei? Noh, minu ajastu inimesed, nad arvavad, et on dinosaurus - nad arvavad, et Raquel Welch. Vahet pole."
  
  Drake surus selja vastu kalju ja astus väljasirutatud kätega ette, veendudes, et Ben ja Kennedy järgivad enne korralikult eemaldumist eeskuju. Nende ette ilmus sünge tühjus ja nüüd jõudis nende kõrvu nõrk mürin, sügav ja kauge.
  
  "See peab olema Eyjafjallajökull, mägi purskab vaikselt," sosistas professor Parnevik mööda joont. "Minu parim oletus on, et oleme külgkambris, mis on hästi isoleeritud magmakambrist ja kanalist, mis toidab purse. Meie ja kerkiva magma vahel võib olla kümneid tuha ja laava kihte, mis kaitsevad meid ja hauda. Võime isegi sattuda kivianomaaliasse, kus see tõuseb järsema nurga all kui mäeküljed.
  
  karjus Dahl pimedusse. "Gelvit! Põrgu ja neetud! Meile läheneb madal sein, mis ületab meie tee üheksakümnekraadise nurga all. See pole kõrge, nii et ärge muretsege, vaid olge ettevaatlik.
  
  "Mingi lõks?" Mees võttis riski.
  
  Drake nägi takistust ja mõtles sama. Väga ettevaatlikult järgnes ta SGG komandörile läbi põlvekõrguse tõkke. Nad mõlemad nägid esimest hauda samal ajal.
  
  "Oooh," Dahlil ei jätkunud sõnu, et neid mõista.
  
  Drake lihtsalt vilistas, olles vaatemängust üllatunud.
  
  Mäenõlvasse oli raiutud tohutu nišš, mis ulatus võib-olla sada jalga vulkaani tuumani - magmakambri poole. See moodustati kaare kujul, võib-olla saja jala kõrguse. Kui kõik kogunesid ja võtsid välja oma vastupidavad taskulambid, avanes vapustav vaade esimesest hauast.
  
  "Vau!" - ütles Kennedy. Selle valgus valgustas üht riiulit teise järel, raiuti kivisesse raami, iga riiul oli kaunistatud ja täidetud aaretega: kaelakeed ja odad, rinnakilbid ja kiivrid. Mõõgad....
  
  "Kes kurat see mees on?"
  
  Parnevik uuris, nagu arvata võis, kaugemat seina, seda, mis neile vastu vaatas, tegelikult Jumala kaarekujulist hauakivi. Seal olid fantastilised selge reljeefiga nikerdused, mis on oma oskuste poolest võrdsed kõigi kaasaegsete renessansiajastu meestega, isegi Michelangeloga.
  
  "See on Marss," ütles professor. "Rooma sõjajumal"
  
  Drake nägi rinnakilbis ja seelikus lihaselist kuju, hoides ühel massiivsel õlal tohutut oda ja vaatas üle teise. Taamal seisis majesteetlik hobune ja ümmargune hoone, mis meenutas väga Rooma Colosseumit.
  
  "Mind hämmastab, kuidas nad otsustasid, kes siia maetakse," pomises Kennedy. "Rooma jumalad. Skandinaavia jumalad..."
  
  "Mina ka," ütles Parnevik. "Võib-olla oli see lihtsalt Zeusi kapriis."
  
  Järsku tõmbas kõigi pilke tohutu sarkofaag, mis seisis nikerdatud fresko all. Drake"i kujutlusvõime võttis võimust. Kui nad vaataksid sisse, kas nad leiaksid Jumala luud?
  
  "Kurat, aga meil pole aega!" Dahl tundus pettunud, kurnatud ja kurnatud. "Lähme edasi. Meil pole aimugi, kui palju jumalaid võib siia maetud olla.
  
  Kennedy kortsutas kulmu Drake'i poole ja vaatas piki astangut, kui ta pimedusse kadus. "See on habras kivirada, mida järgime, Matt. Ja ma olen nõus oma 401 tuhande peale panustama, et jumalate arv ei ole ainult üks või kaks.
  
  "Me ei saa praegu midagi usaldada," ütles ta. "Ainult teineteist. Lähme. Sakslased tulevad varsti."
  
  Nad ilmusid Marsi matmiskambrist, iga mees heitis igatseva pilgu tagasi selle suhtelisele ohutusele ja hindamatule tähtsusele. Tühjus kutsus veel kord ja nüüd hakkas Drake tundma tuima valu pahkluudes ja põlvedes, mis oli nende aeglase liikumise kõrvalsaadus piki astangut. Vaesel professoril Parnevikul ja noorel Benil olid kindlasti valusad.
  
  Uus mürin raputas tohutut koobast ja kajas läbi nende oma. Drake vaatas üles ja arvas, et näeb kaugel enda kohal sarnast äärt. Jama. See neetud asi võib terve öö keerelda!
  
  Positiivne on see, et nad pole veel kuulnud mingeid tagakiusamise märke. Drake eeldas, et nad on sakslastest tubli tunni võrra ees, kuid teadis, et vastasseis on peaaegu vältimatu. Ta lihtsalt lootis, et nad suudavad ülemaailmse ohu neutraliseerida enne, kui see juhtus.
  
  Ees ilmus teine ripp ja selle taga teine uhke nišš, mis asus mäe sügavuses. See oli kaunistatud paljude kuldsete esemetega, mille külgseinad helendasid sõna otseses mõttes kuldse valgusega.
  
  "Oh jumal!" ohkas Kennedy. "Ma pole kunagi midagi sellist näinud. Kes see on? Aare jumalat?
  
  Parnevik heitis silmi kivinikerdustele, mis domineerisid massiivses sarkofaagis. Ta raputas kulmu kortsutades korraks pead. "Oota, kas need on suled?" Kas see jumal on sulgedega riietatud?"
  
  "Võib-olla, professor," vaatas Ben juba nišist mööda neid ees ootavasse musta öö avarust. "Kas see loeb? See ei ole Üks."
  
  Mees ignoreeris teda. "See on Quetzalcoatl! Asteekide jumal! Millest see kõik on..." osutas ta säravatele seintele.
  
  "Asteekide kuld." Wells ohkas endast hoolimata ehmatusega. "Vau".
  
  "See koht..." Kennedy ventileeris ruumi peaaegu täielikult, "on kõigi aegade suurim arheoloogiline leid. Kas saate sellest aru? Siin ei ole jumalus ainult ühest tsivilisatsioonist, vaid paljudest. Ja kõik traditsioonid ja aarded, mis nendega kaasnevad. See on... ülekaalukas."
  
  Drake vaatas sulgedega ehitud ja kirvega vehkiva Quetzalcoatli kujutiselt kõrvale. Parnevik ütles, et asteekide jumalat tuntakse - tavaliste kirikuallikate järgi - valitsejajumalana, mis viitab sellele, et ta on tõesti tõeline.
  
  "Quetzalcoatl" tähendab "lendavat roomajat" või "suledega madu". Mis..." Parnevik peatus dramaatiliselt ja näis siis taipavat, et kõik teised on taandunud astangule, "draakon," ütles ta endamisi rahulolevalt.
  
  "Kas sellel on Marsiga midagi ühist?" küsis üksik SAS-i sõdur nimega Jim Marsters.
  
  Drake vaatas, kuidas Parnevik, huul kokku surutud, astangule astus. "Hmm," jõudis tema hingetõmmatav oletus kõigini, mis äärel oli. "Ainult seda, et nad võivad tähendada surma ja kunagi tähendasid seda."
  
  
  * * *
  
  
  Kolmas nišš ja see on sama hingemattev kui eelmine. Drake avastas end vahtimas puidust nikerdatud vapustavat alasti daami.
  
  Seinu katsid terve varanduse väärtuses kujukesed. Delfiinid, peeglid, luiged. Skulptuursete tuvide kaelakee, mis on piisavalt suur, et ümbritseda Vabadussamba kaela.
  
  "Noh," ütles Drake. "Isegi ma tean, kes see on."
  
  Kennedy tegi grimassi. "Jah, sa tahaksid."
  
  "Tõeline hoor," ütles Parnevik teravalt. "Aphrodite".
  
  "Tere," ütles Wells. "Kas sa nimetad jumalat Aphroditet hooraks? Siin all? Nii lähedal tema hauale?"
  
  Parnevik jätkas tüüpilise algkooli huligaansusega: "Tema on teadaolevalt maganud jumalate ja inimestega, sealhulgas Adonisega. Ta pakkus Trooja Helenat Pariisi ja sõlmis seejärel tehingu, süüdates Pariisi kirglikkuse hetkest, kui ta naise poole vaatas. Sündis Paphose lähedal Uraani hiljuti kastreeritud munanditest. Pean ütlema, et ta..."
  
  "Saime sõnumi kätte," ütles Drake kuivalt, vaadates endiselt nikerdust. Ta naeratas, kui märkas Kennedyt tema suunas pead raputamas.
  
  "Kas sa oled armukade, kallis?"
  
  "Kas olete seksuaalselt väga pettunud?" Ta tõukas temast mööda, et saada Dahli järel teiseks.
  
  Ta vaatas talle järele. "Noh, nüüd, kui sa seda mainisid..."
  
  "Tule nüüd, Matt," jooksis ka Ben temast mööda. "Vau!"
  
  Tema hüüatus pani nad kõik hüppama. Nad pöördusid ümber ja nägid teda neljakäpukil tagasi roomamas, õudus oli kogu ta näole kirjutatud. Drake mõtles, kas ta nägi just kuradit ennast tõusmas deemonite tiibadel otse põrguköögist.
  
  "See nišš..." hingas ta välja. "See on platvormil... hõljub õhus... Teisel pool pole midagi! "
  
  Drake tundis, et tema süda lööb vahele. Ta mäletas Mimiri kaevu ja selle valepõrandat.
  
  Dahl hüppas mitu korda. "Neetud kivi tundub piisavalt tugev. See ei saa olla rea lõpp.
  
  "Ära tee seda!" Ben kilkas. "Mis siis, kui see lahti läheb?"
  
  Valitses vaikus. Kõik vaatasid üksteisele suurte silmadega otsa. Mõned julgesid vaadata tagasi teele, mille nad olid käinud, turvalisele teele, mis hõlmas kaevud ja Marsterid.
  
  Sel hetkel kostis kõige kaugemal kuulmiskaugusel nõrka mürinat. Kivi kaevu kukkumise hääl.
  
  "Need on sakslased," ütles Dahl veendunult. "Võlli sügavuse kontrollimine. Nüüd me kas leiame võimaluse sellelt platvormilt lahkuda või sureme niikuinii.
  
  Drake küünarnukiga Kennedyle. "Vaata sinna," osutas ta nende kohale. "Hoidsin kõrvad lahti. Ma arvan, et meie kohal peab olema veel üks hulk nišše või koopaid. Aga vaata... Vaata, kuidas kaljuserv tundub kõverduvat.
  
  "Õige". Kennedy kiirustas Aphrodite niši servale. Siis, surudes end vastu sakilise kivi, piilus nurga taha. "Siin on mingi struktuur... jumal! Oh mu jumal."
  
  Drake hoidis teda õlgadest ja piilus pimedusse. "Ma arvan, et sa mõtled mind kuradima!"
  
  Seal, mis ulatus palju kaugemale nende tulede levialast, oli õhuke ripp, mis muutus veelgi õhemaks keerdtrepiks. Trepp ulatus nende kohal ülespoole, suundudes järgmisele tasandile.
  
  "Rääkige pearinglusest," ütles Drake. "See võttis lihtsalt küpsise ja purgi."
  
  
  KOLMKÜMMEND SEITSE
  
  
  
  JUMALATE HAUD
  
  
  Keerdtrepp tundus piisavalt tugev, kuid lihtne tõsiasi, et see keerles läbi tühimiku lõputu süvendi kohal, rääkimata sellest, et selle arhitektid ei suutnud ühtegi piirdet paigaldada, pani isegi Drake'i hästi treenitud närvid värisema kiiremini kui kirp. vibraator.
  
  Üks täisring viis nad umbes veerandi teest Aphrodite alkovini, nii et Drake arvas, et nad peavad tegema neli või viis ringi. Ta liikus samm-sammult edasi, järgides Beni, püüdes tema hirmu maha suruda, hingates sügavalt sisse ja oodates alati nende eesmärki.
  
  Kuuskümmend jalga ülespoole. Viiskümmend. Nelikümmend.
  
  Kui ta lähenes kolmekümnele jalale, nägi ta Benit peatumas ja hetkeks maha istumas. Poisi silmad olid hirmust kivistunud. Drake istus ettevaatlikult tema all olevale astmele ja patsutas ta põlve.
  
  "Kutt, pole aega uut lugu Wall of Sleep kirjutama hakata. Või unistades Taylor Momsonist.
  
  Siis kajas nendeni SAS-i sõduri hääl. "Mis seal üleval toimub? Me teeme siin nalja. Liiguta."
  
  SAS-i sõdurid, mõtles Drake. Tegin need varasemast erinevaks.
  
  "Tehke paus," hüüdis ta vastu. "Ole lihtsalt mo."
  
  "Katke! Oeh..." Drake kuulis Wellsi sügavat häält, seejärel vaikust. Ta tundis Kennedyt tema jalge ees istumas, nägi tema pingul naeratust ja tundis varvastega tema värisevat keha.
  
  "Kuidas lapsel läheb?"
  
  "Jätan kolledži vahele," sundis Drake end naerma. "Bändikaaslased. Yorki pubid. Tasuta filmiõhtu. KFC. Call of Duty. Tead, tudengite värk.
  
  Kennedy vaatas lähemalt. "Minu kogemuse kohaselt ei tee seda kolledži poisid ja tüdrukud."
  
  Nüüd avas Ben silmad ja püüdis tihedalt naeratada. Ta kõndis aeglaselt kätel ja põlvedel. Jälle nägu ülespoole, ikka kätel ja põlvedel, ronis ta ühe kurnava sammu teise järel.
  
  Tolli haaval, samm-sammult ohtlikud sammud tõusid. Drake tundis, et tema pea ja süda valutavad pingest. Kui Ben oleks kukkunud, oleks ta hea meelega oma kehaga poisi kukkumise blokeerinud, kasvõi ainult tema päästmiseks.
  
  Ei mingeid küsimusi ega kõhklusi.
  
  Veel üks täisring ja nad olid umbes kahekümne jala kaugusel oma sihtmärgist, astangust, mis peegeldas seda, mida nad just ületasid. Drake uuris teda värelevas tõrvikuvalguses. See viis tagasi sissepääsušahti, kuid ilmselgelt ühe taseme võrra kõrgemale.
  
  Ta mõtles. Jumal, ta "moderniseeris" seda liiga palju neetud siili Sonicuga.
  
  Tema kohal nägi ta, kuidas Dahl kõhkles. Rootslane tõusis liiga kiiresti püsti, kaotas tasakaalu ja pani nüüd liiga palju raskust tagumisele jalale. Heli ei olnud, vaid vaikne võitlus. Ta võis vaid ette kujutada piinamist, mis Dahli meele valdas. Ruum taga, turvalisus ees, mõte pikast valusast kukkumisest.
  
  Rootslane tormas siis ette, lõi trepiastmeid ja hoidis kalli elu eest. Drake kuulis tema rasket hingamist kümne jala kõrguselt.
  
  Möödus mitu minutit ja raske tõus jätkus. Lõpuks astus Dahl redelilt alla äärde ja roomas siis kätel ja põlvedel edasi, et ruumi teha. Peagi järgnes Drake, kes tõmbas Kennedy endaga kaasa, tundes tohutut kergendust, et nad on tagasi kitsal serval, mis oli endiselt vaid ühe sammu kaugusel karjuvast surmast.
  
  Kui need kõik olid arveldatud, ohkas Dahl. "Liikugem järgmise niši juurde ja kutsume vaheaega," ütles ta. "Mina näiteks olen täielikult hävitatud."
  
  Pärast veel viit minutit oma kurnatud keha segamist ja üha suurenevate lihasspasmidega võidelmist komistasid nad neljandasse nišši, mis asus otse Aphrodite haua kohal.
  
  Algul ei näinud keegi püsivat Jumalat. Nad kõik olid põlvili, puhkasid ja hingasid raskelt. Drake mõtles muigega, et just selleni oli tema tsiviilelu ta viinud, ja vaatas üles alles siis, kui Parnevik lausus väljendi, mis oleks tundunud kummaline kellegi teise peale tema.
  
  "Auh!"
  
  "Mida?" - Ma küsisin.
  
  "Auh! Koera pea. See on Anubis."
  
  "Seesama šaakal?" Wells nõjatus toolil tahapoole ja tõmbas põlved rinnale. "Noh. Ma hakkan....."
  
  "Egiptuse jumalus," ütles Parnevik. "Ja sellel on kindlasti midagi pistmist surmaga."
  
  Drake vaatas muumiate ja söe-šaakalikujude ridu. Kullaga kaetud kirstud ja smaragdiga kaetud ankhid. Ta pööras muljetamatult Jumala matmiskambrile selja ja tungis KitKati. Hetk hiljem istus Kennedy tema kõrvale.
  
  "Nii," ütles ta oma toitu ja jooki lahti pakkides.
  
  "Kurat, sa oskad hästi rääkida," naeris Drake. "Ma tunnen juba põnevust."
  
  "Kuule, sõber, kui ma tahaksin sind sisse lülitada, oleks sa mu käes." Kennedy naeratas talle, mis oli ühtaegu ülemeelik ja tüütu. "Kurat, te ei saa hetkekski peatuda, eks?"
  
  "Okei, okei, vabandust. Lihtsalt mängides. Mis on juhtunud?"
  
  Ta vaatas Kennedyt kosmosesse vahtimas. Nägin, kuidas ta silmad läksid suureks, kui ta kuulis Frey sõdurite nõrka häält, mis neile järele jõudis. "See... asi... me oleme mõnda aega võsa peksnud. Kas sa arvad, et meil on tõesti midagi, Drake?
  
  "Ma arvan kindlasti, et Odin on siin all."
  
  Kennedy tõusis lahkumiseks püsti, kuid Drake pani käe tema põlvele, et teda peatada. Puudutus tekitas peaaegu sädemeid.
  
  "Siin," ütles ta. "Mida sa arvad?"
  
  "Ma ei usu, et mul on palju tööd teha, kui me tagasi jõuame," sosistas ta. "Seoses sarimõrvar Thomas Calebi ja kõige muuga. See pätt tappis jälle päev enne Manhattanile jõudmist.
  
  "Mida? Ei."
  
  "Jah. Sinna läksin mõrvapaigal ringi jalutama. Ja avalda austust."
  
  "Mul on nii kahju". Drake hoidus kallistamast, teades, et see on viimane asi, mida ta praegu vajab.
  
  "Aitäh, ma tean. Sa oled üks ausamaid inimesi, keda ma kunagi tundnud olen, Drake. Ja kõige ennastsalgavam. Võib-olla sellepärast sa mulle nii väga meeldidki."
  
  "Hoolimata minu tüütutest kommentaaridest?"
  
  "Sellele vaatamata väga tugevalt."
  
  Drake lõpetas ülejäänud šokolaadi ja otsustas mitte visata KitKati ümbrist tühjaks. Teades oma õnne, oleks ta võib-olla iidse prügilõksu või midagi taolist teele pannud.
  
  "Kuid töö puudumine ei tähenda ühendusi," jätkas Kennedy. "Mul pole New Yorgis tõelisi sõpru. Peret pole. Ma arvan, et pean nagunii avalikkuse eest kaduma.
  
  "Noh," ütles Drake mõtlikult, "ma näen, et olete ahvatlev väljavaade." Ta andis talle rumalad silmad. "Võib-olla võiksite vanale lõbusale Pariisile öelda "bollox" ja tulla lõbusale vanale Yorkile külla."
  
  "Aga kuhu ma jääksin?"
  
  Drake kuulis Dali oma vägesid koondamas. "Noh, me peame lihtsalt välja mõtlema, kuidas saate oma raha teenida." Ta ootas, kuni naine püsti tõusis, siis haaras ta õlgadest ja vaatas tema sädelevatesse silmadesse.
  
  "Tõsiselt, Kennedy, vastus kõigile teie küsimustele on jah. Aga ma ei saa sellest kõigest praegu aru. Mul on oma pagas, mida peame arutama ja seega pean keskenduma." Ta noogutas tühjuse poole. "Seal all on Alicia Miles. Võite arvata, et meie teekond nii kaugele oli ohtlik, et see haud oli ohtlik, aga uskuge mind, nad pole selle litsaga võrreldes midagi.
  
  "Tal on õigus," astus Wells juurde ja tabas viimast kommentaari. "Ja ma ei näe siit muud väljapääsu, Drake. Seda ei saa kuidagi vältida."
  
  "Ja me ei saa marsruuti blokeerida, sest vajame väljapääsu," noogutas Drake. "Jah, ma vaatasin ka kõiki stsenaariume."
  
  "Teadsin, et teete seda." Wells naeratas, nagu oleks ta kogu aeg teadnud, et Drake on endiselt üks tema meestest. "Tule nüüd, naeris möirgab."
  
  Drake järgnes oma vanale ülemusele astanguni ja asus seejärel Beni ja Dahli selja taha. Üks hindav pilk nägi, et kõik olid puhanud, kuid eesootava pärast närvis.
  
  "Neli tapeti," ütles Dahl ja jooksis mööda astangut minema, mägi tema taga.
  
  Järgmine nišš oli üllatus ja andis neile kõigile hoogu juurde. See oli Odini poja Thori haud.
  
  Tüüp bleiseeris, nagu oleks ta avastanud Death Valleys telkinud jeti. Ja tema jaoks oligi. Põhjala mütoloogiaprofessor avastas osalt tänu Marveli koomiksitele Thori, võib-olla kõigi aegade kuulsaima norra tegelase haua.
  
  Puhas rõõm.
  
  Ja Drake'i jaoks muutis Thori kohalolek asja ootamatult veelgi reaalsemaks.
  
  Valitses lugupidav vaikus. Kõik teadsid Thorist või vähemalt viikingi-äikese- ja välgujumala kehastusest. Parnevik pidas loengu Thorsdayst ehk, nagu me teda praegu teame, neljapäevast. Seda seostatakse kolmapäeva - ehk veepäeva või Odini päevaga. Thor oli suurim inimestele teadaolev sõdalane jumal, kes vehkis haamrit ja purustas vaenlased jõuga. Viikingite mehelikkuse puhas kehastus.
  
  See oli kõik, mida nad suutsid teha, et Parnevik eemale tõmmata ja takistada teda katsetamast Thori luid just siis ja seal. Järgmine nišš, kuues, sisaldas Loki, Thori venda ja teist Odini poega.
  
  "Rada soojeneb," ütles Dahl, piiludes vaevu alkoovi, enne kui jätkas mööda mäeküljel lõppenud astangut, ühtlast musta massi.
  
  Drake ühines rootslase, Beni ja Kennedyga, kui nad mööda kivi tõrvikutest möödusid.
  
  "Jalaalused," ütles Ben. "Ja käsi puhkab. Näib, et läheme üles."
  
  Drake tõstis oma kaela, et üles vaadata. Kivist trepp tõusis lõputusse pimedusse ja nende taga poleks muud kui õhk.
  
  Kõigepealt närvide proovilepanek, mis nüüd saab? Sundida? Elujõulisus?
  
  Ja jälle läks Dahl esimeseks. Tõuses kiiresti umbes paarkümmend jalga, enne kui paistis aeglustumas, kui pimedus ta endasse haaras. Ben otsustas järgmisena minna, siis Kennedy.
  
  "Ma arvan, et saate nüüd mu tagumikul silma peal hoida," ütles ta pooleldi naeratades, "Veenduge, et see sinust mööda ei lendaks."
  
  Ta pilgutas silma. "Ma ei saa sellelt silmi maha võtta."
  
  Drake läks järgmiseks, saavutades kolm täiuslikku hoidmist enne oma neljanda lisandi liigutamist. Sel viisil tõustes tõusis ta aeglaselt mööda kaljust vulkaanilisse õhku.
  
  Müra jätkus kõikjal nende ümber: kauge mäe hala. Drake kujutas ette lähedalasuvat magmakambrit, mis kihas ja paiskab läbi seinte põrgutuld, mis purskas kaugele sinisesse Islandi taevasse.
  
  Tema kohal kahises jalg, mis libises oma väikeselt servalt maha. Ta püsis paigal, teades, et ta ei saa midagi teha, kui keegi temast mööda tormab, kuid ta oli igaks juhuks valmis.
  
  Kennedy jalg kõikus kosmoses umbes meetri kõrgusel tema pea kohal.
  
  Ta sirutas käe, õõtsudes veidi ebakindlalt, kuid suutis haarata tema kinga tallast ja tõmmata ta tagasi äärikule. Meieni jõudis lühike tänusosin.
  
  Ta kõndis edasi, biitseps põles, sõrmed valutasid igas liigeses. Tema varbaotsad võtsid iga väikese tõusuga tema keha raskuse. Higi libises mööda ta iga poori.
  
  Ta hindas kahesaja jala pikkuseid ohutuid, kuid hirmuäratavaid käepidemeid ja jalatugesid, enne kui nad jõudsid teise äärde suhteliselt ohutusse kohta.
  
  Väsitav töö. Maailma lõpp, Apokalüpsis on hilisem teos. Inimkonna päästmine iga karistussammuga.
  
  "Mis nüüd?" Wells lamas oigates selili. "Jälle üks verine jalutuskäik mööda astangut?"
  
  "Ei," ei olnud Dahlil jõudu isegi nalja teha. "Tunnel".
  
  "Munad".
  
  Nad roomasid põlvili edasi. Tunnel viis tindipimedusse, mis pani Drake'i uskuma, et näeb und, enne kui ta ootamatult selja tagant liikumatu Kennedyga kokku põrkas.
  
  Pöörake oma nägu ette.
  
  "Oh! Oleksite võinud mind hoiatada."
  
  "Raske on, kui mind tabas sama saatus," kostis vastuseks kuiv hääl. "Ma arvan, et ainult Dahl pääses sellest hunnikust ilma murtud ninata."
  
  "Ma olen mures oma neetud südame pärast," vastas Dahl väsinult. "Tunnel lõpeb otse teise trepi esimese astme vastas, um, ma arvan, et neljakümne viie kraadise nurga all. Ei midagi vasakule ega paremale, vähemalt mitte midagi, mida ma ei näe. Sea end valmis."
  
  "Need asjad tuleb kuhugi kinnitada," pomises Drake sinikatel põlvedel roomates. "Jumala pärast, neid ei saa lihtsalt õhus rippuda."
  
  "Võib-olla saavad," ütles Parnevik. "Taeva pärast. ha ha. Ma tegin nalja, aga kui tõsiselt rääkida, siis minu parim oletus on lendavate kontpuude seeria.
  
  "Meie all peidus," ütles Drake. "Kindlasti. See võttis vist kuradima tööjõudu. Või paar tõeliselt võimsat jumalat.
  
  "Võib-olla palusid nad abi Herakleselt ja Atlaselt."
  
  Drake astus ettevaatlikult esimesele astmele, üllatavalt õudne tunne valdas tema aju, ja ronis mööda karedat kivi üles. Nad ronisid mõnda aega, jõudes lõpuks teise nišši, mis asus rippplatvormi ümber.
  
  Dahl tervitas teda kurnatud pead raputades. "Poseidon".
  
  "Muljetavaldav."
  
  Drake põlvitas uuesti. Issand, mõtles ta. Loodan, et sakslastel on sama raske. Lõpuks oleks võinud kaklemise asemel selle kivi, paberi, kääridega lahendada.
  
  Kreeka merejumal kandis oma tavalist kolmharu ja tuba, mis oli täis vapustavaid rikkusi. See oli seitsmes jumal, millest nad möödusid. Number üheksa hakkas ta meelt närima.
  
  Kas polnud mitte number üheksa viikingite mütoloogias kõige püham?
  
  Ta mainis seda Parnevikule, kui nad puhkasid.
  
  "Jah, aga see koht pole ilmselgelt ainult põhjamaine," osutas professor näpuga mehe poole, kelle selja taga oli kolmhark. "Neid võib olla sada."
  
  "Noh, me ei jää ilmselgelt sadat neist ellu," vaidles Kennedy temaga. "Kui keegi just Ho-Jo ees ei ehita."
  
  "Või, mis veel parem, peekonivõileivapood," laksutas Drake huuli. "Ma võiksin kohe kindlasti tappa ühe neist pahadest."
  
  "Krõmpsuv," naeris Ben ja lõi vastu jalga. "Te räägite millestki, mis on kümme aastat vananenud. Kuid ärge muretsege - teil on endiselt meelelahutuslik väärtus."
  
  Möödus veel viis minutit, enne kui nad tundsid end piisavalt puhanuna, et jätkata. Dahl, Wells ja Marsters kuulasid mitu minutit oma jälitajaid, kuid ükski heli ei seganud igavest ööd.
  
  "Võib-olla kukkusid nad kõik maha," kehitas Kennedy õlgu. "See võib juhtuda. Kui see oleks Michael Bay film, oleks keegi juba kukkunud."
  
  "Tõesti". Dahl viis meid veel ühest ripptrepist üles. Saatuse tahtel kaotas Wells haarde ja libises kaks libedat astet alla, tabades iga kord lõuga vastu kivi.
  
  Hammustatud keelest voolas läbi huulte verd.
  
  Drake haaras tal oma suure mantli õlgadest kinni. Tema all olnud mees - Marsters - haaras üliinimliku jõuga tema puusadest.
  
  "Pole pääsu, vanamees. Mitte veel."
  
  Viiekümne viie aastane mees tiriti jämedalt trepist üles tagasi, Kennedy hoidis Drake'i seljast ja Marsters hoolitses selle eest, et ta ei libiseks teisel astmel. Kui nad kaheksandasse alkoovi jõudsid, oli Wellsil taas hea tuju.
  
  "Jah, nad tegid seda meelega, poisid. Tahtsin lihtsalt ülejäänut."
  
  Kuid ta pigistas Marstersi kätt ja sosistas Drake'ile südamest tänu, kui keegi ei näinud.
  
  "Ära muretse, vanamees. Oodake lihtsalt. Teil pole veel maikuu aega olnud."
  
  Kaheksas nišš oli omamoodi demonstratsioon.
  
  "Oh mu jumal". Parneviku ime nakatas neid kõiki. "See on Zeus. Inimese isa. Isegi jumalad nimetavad teda jumaluseks - isakujuks. See on ... Odinist kaugemal... palju kaugemal ja see pärineb norra keelest."
  
  "Kas Odinit ei tuvastatud varajaste germaani hõimude seas Zeusina?" küsis Ben oma uurimistööd meenutades.
  
  "Ta oli, mees, aga ma mõtlen, tule nüüd. See on Zeus. "
  
  Sellel mehel oli õigus. Jumalate kuningas seisis kõrgel ja jagamatult, hoides oma massiivses käes välgunoolt. Tema nišis oli palju sädelevaid aardeid, mis olid täis austusavaldust, mis ületas kõik, mida üks inimene tänapäeval koguda suudab.
  
  Ja siis kuulis Drake valju saksakeelset needust. See kajas altpoolt.
  
  "Nad murdsid just tunnelist läbi," sulges Dahl ärritunult silmad. "See on meist vaid viisteist minutit taga. Kurat, meil ei vea! Järgne mulle!"
  
  Viipas veel üks trepp, mis seekord viis välja ja üle Zeusi haua, enne kui tõusis viimasel kümnel astmel vertikaalseks. Nad võitlesid sellega nii hästi kui suutsid, nende julgus muutus hiiliva pimeduse poolt tuhaks. Tundus, nagu oleks valguse puudumine kogeleva vaimu alla surunud. Hirm tuli kõne peale ja otsustas maha istuda.
  
  Rääkige pearinglusest, mõtles Drake. Rääkige, kuidas teie pallid kahanevad maapähkli suuruseks. Need viimased kümme sammu pilkasest pimedusest kõrgemal, ronides läbi hiiliva öö, tegid talle peaaegu üle jõu. Tal polnud õrna aimugi, kuidas teised sellega hakkama olid saanud - kõik, mida ta teha sai, oli oma mineviku vigu uuesti läbi elada ja nende külge tugevalt klammerduda - Alison, laps, keda neil kunagi ei olnud ega ka kunagi olema; SRT kampaania Iraagis, mis keeras kõik sassi - ta seadis iga vea oma mõtte esiplaanile, et kõrvaldada tugev kukkumishirm.
  
  Ja ta pani ühe käe teise peale. Üks jalg on teisest kõrgem. Ta tõusis püsti, lõpmatus selja taga, mingi nimetu tuule puhangud sasitasid ta riideid. Kauge äikesemürin võib olla vulkaani laul, kuid see võib olla ka muu. Kirjeldamatud õudused, nii kohutavad, et nad ei näe kunagi ilmavalgust. Kohutavad olendid, kes libisevad üle kivide, muda ja sõnniku, kiirgavad jubedaid meloodiaid, mis kutsuvad esile veripunaseid nägemusi hullusest.
  
  Drake, peaaegu nuttes, roomas üle viimase kivise astme tasasele pinnale. Kare kivi kriimustas ta kraapivaid käsi. Viimase valusa pingutusega tõstis ta pea ja nägi, et kõik teised olid tema ümber kummardanud, kuid nende selja taga nägi ta Torsten Dahli - hullu rootslast -, kes roomas sõna otseses mõttes kõhuli edasi nišši, mis oli suurem kui kõik, mida nad olid näinud. kaugele.
  
  Hull rootslane. Aga jumal, tüüp oli hea.
  
  Nišš oli ühelt poolt rippunud, kuid teiselt poolt kinnitatud mäe südame külge.
  
  "Jumal tänatud," ütles Dahl nõrgalt. "See on üks. Oleme leidnud Odini haua."
  
  Siis kukkus ta kurnatusest kokku.
  
  
  KOLMKÜMMEND KAHEKSA
  
  
  
  JUMALATE HAUD
  
  
  Tema uimastusest puhkes karje.
  
  Ei, karju. Verdtarretav karje, mis rääkis puhtast hirmust. Drake avas silmad, kuid kivipind oli teravustamiseks liiga lähedal. Ta sülitas vastu maad ja ohkas.
  
  Ja tabasin end mõttelt: kui kaugele võib inimene langeda lõpmatusesse enne, kui ta sureb?
  
  Sakslased olid siin. Üks nende vendadest oli just trepist alla kukkunud.
  
  Drake püüdis püsti tõusta, iga lihas valutas, kuid adrenaliin hakkas tema verd sütitama ja mõtteid puhastama. Ta kõndis aeglaselt Beni poole. Tema sõber lamas näoga allapoole platvormi ühel serval. Drake tiris ta Odini nišši. Kiire pilk selja taha andis talle teada, et sakslased polnud veel saabunud, kuid tema kõrvad ütlesid, et nad on mõne minuti kaugusel.
  
  Ta kuulis Abel Frey kirumist. Kaitsevarustuse kõlin. Milo karjub ühele sõdurile verist mõrva.
  
  Võimalus näidata oma julgust, mõtles ta, meenutades üht Wellsi ütlust, mille ta SASi koolituse ajal välja valis.
  
  Ta vedas Beni ringi, toetades seljaga vastu Odini suurt sarkofaagi. Poisi silmalaud värisesid. Kennedy komistas: "Ole nendeks valmis. Ma tegelen temaga." Ta lõi kergelt vastu põske.
  
  Drake peatus ja vaatas hetkeks tema pilku. "Hiljem".
  
  Esimene sakslastest, kes ületas tipu. Sõdur, kes vajus kiiresti kurnatusest kokku, millele järgnes kohe teine. Drake kõhkles, kas teha seda, mida ta teadis, et peaks tegema, kuid Torsten Dahl pühkis temast mööda, ilma et ta kahetses. Ka Wells ja Marsters segasid edasi.
  
  Kolmas vaenlase hävitaja roomas üle tipu, seekord hiiglaslik metsatu mehekorjus. Armas. Veri, higi ja tõelised pisarad muutsid tema niigi häirivale näole groteskse maski. Kuid ta oli piisavalt karm ja kiire, et hüpata üle tipu, veereda ja võtta üles tilluke püstol.
  
  Üks lask lendas torust välja. Drake ja tema kolleegid heitsid vaistlikult kõrvale, kuid lask läks sihtmärgist mööda.
  
  Abel Frey kirev hääl purustas lasule järgnenud vaikuse. "Ei relvi, loll. Nar! Nar! Kuula mind!"
  
  Milo tegi näo ja naeratas Drake'ile vastikult. "Kuradi krauti sitapead. Tere, sõber?
  
  Püssi neelas jäme rusikas ja see asendati sakilise teraga. Drake tundis selle ära kui eriväenoa. Ta astus kõrvale hiiglase poole, andes Dahlile võimaluse lüüa üks langenud sõduritest kosmosesse.
  
  Teine sõdur vaevles põlvili. Marsters naeratas talle veel ühe ja viskas seejärel lõdva keha kõrvale. Selleks ajaks olid tasasele maale jõudnud veel kolm sõdurit ja siis hüppas Alicia alt välja ja maandus nagu kass, hoides mõlemas käes nuga. Drake polnud teda kunagi nii kurnatuna näinud ja ta nägi ikka veel välja, et suudab ninjaeliidi vastu astuda.
  
  "Ei... relvi?" Dahl suutis pingeliste hingetõmmete vahel öelda. "Kas sa lõpuks... usud Armageddoni teooriasse, Frey?"
  
  Saksa suur disainer on nüüdseks üle piiri läinud. "Ära ole loll, sõdurpoiss," ütles ta hingeldades. "Ma lihtsalt ei taha seda kirstu märgistada. Minu kollektsioonis on ruumi ainult täiuslikkusele.
  
  "Ma arvan, et see on teie enda peegeldus," ütles Dahl ja peatus, kui tema meeskond hinge tõmbas.
  
  Tekkis paus, hetk kohutav pinge, kui iga vastane hindas oma vahetut sihtmärki. Drake taganes Milost, suundus tahtmatult Odini hauakambri poole, kus Ben ja Professor ikka veel kõrvuti istusid ning neid valvas ainult Kennedy. Ta ootas veel ühte...
  
  ...lootes...
  
  Ja siis kostis trepist summutatud oigamine, nõrk abipalve. Frey vaatas alla. "Sa oled nõrk!" sülitas ta kellegi peale. "Kui poleks Kilpi, siis ma..."
  
  Frey osutas Aliciale. "Aita teda". Naissõdalane muigas üleolevalt ja sirutas siis käe üle külje. Ühe jõnksuga tõmbas ta Haydeni üles. Ameerika CIA agent oli pikast tõusust, aga veelgi enam kurnatud raske koorma kandmisest, mille sakslased olid tema selja külge kinnitanud.
  
  Lõuendisse mähitud Odini kilp.
  
  Parneviku häält oli kuulda. "Ta tõi Kilbi! Põhiosa! Aga miks?"
  
  "Sest see on peamine osa, sa idioot." Frey tulistas teda. "Seda põhiobjekti poleks olemas, kui sellel poleks muud eesmärki." Moekunstnik raputas põlglikult pead ja pöördus Alicia poole. "Lõpetage need haletsusväärsed kretiinid. Pean Odinit rahustama ja tagasi peole minema.
  
  Alicia naeris maniakaalselt. "Minu kord!" karjus ta, surmavamalt kui Tami jõgi, ja viskas oma kaitsevarustuse kivise platvormi keskele. Segaduses tormas naine Wellsi juurde, näidates tema kohaloleku üle mingit üllatust. Drake keskendus oma võitlusele, sööstis Milo poole, et teda üllatada, põikas kõrvale tera osava hooga ja andis seejärel kõva küünarnuki Milo lõualuu.
  
  Luu on pragunenud. Drake tantsis, õõtsudes ja jalgadele kergeks jäädes. Siis oleks see tema strateegia - lüüa ja joosta, lüües oma keha kõige raskematesse kohtadesse, eesmärgiga murda luid ja kõhre. Ta oli Milost kiirem, kuid mitte nii tugev, nii et kui hiiglane talle järele jõuaks...
  
  Äike kajas üle mäe, kerkiva magma ja nihkuvate kivide mürinad ja praod.
  
  Milo väänles piinades. Drake asus juhtima kahe küljelöögi ja kahe puudutusega - midagi, mida Van Damme teles osavalt tegemas võib, on päriselus tänavavõitluses täiesti kasutu. Milo teadis seda ja tõrjus rünnaku röökimisega. Kuid ka Drake teadis seda ja kui Milo kogu oma keha ettepoole viskas, andis Drake järjekordse võimsa küünarnukiga löögi otse vastase näkku, purustades tema nina ja silmakoopa, lüües ta kõvasti põrandale.
  
  Milo vajus pikali nagu maharaiutud ninasarvik. Kui kaotati Drake'i kaliibriga vastasele, polnud enam tagasiteed. Drake trampis tema randmel ja põlvel, murdes mõlemad suuremad luud, seejärel ka pallid, ning võttis seejärel ära visatud sõjaväenoa.
  
  Vaatas üle sündmuskoha.
  
  SAS-i sõdur Marsters oli kahe sakslasega lühikese töö teinud ja võitles nüüd kolmandaga. Kolme inimese tapmine mõne minutiga ei olnud kerge ülesanne kellelegi, isegi SAS-i sõdurile, ja Marsters sai vaid kergelt haavata. Wells tantsis koos Aliciaga platvormi serval, pigem jooksis kui tantsis, kuid tõmbas tema tähelepanu kõrvale. Tema strateegia oli tark. Lähedalt oleks ta ta sekundiga rookinud.
  
  Kennedy tiris Haydeni kurnatud keha lahingu keskpunktist eemale. Ben jooksis teda aitama. Parnevik ei maganud, uuris Odini - idioodi - hauda.
  
  Abel Frey astus vastu Thorsten Dahlile. Rootslane oli sakslasest igas mõttes üle, tema liigutused muutusid sekundiga rafineeritumaks, kui jõud tuli valutavatesse jäsemetesse tagasi.
  
  Issand, mõtles Drake. Me lööme siin tagumikku! Või vanas heas Dino Rocki vaimus... Las ma lõbustan teid!
  
  Aliciaga vastasseis ei meeldinud, suundus ta siiski Wellsi, uskudes, et viiekümneaastane naine vajab kõige rohkem abi. Kui endine meeskonnakaaslane teda nägi, taandus naine võitlusest.
  
  "Ma juba lõin su palli sel nädalal korra, Drake. Kas sa oled nii sadistlik, et tahad seda uuesti?"
  
  "Sul on vedanud, Alicia. Muide, kas sa treenid oma poiss-sõpra?" noogutas ta vastuseks vaevu liikuvale ameeriklasele.
  
  "Ainult kuulekuses," viskas ta mõlemad noad üles ja püüdis need ühe liigutusega kinni. "Lähme! Ma lihtsalt armastan kolmekesi!"
  
  Tema olemus võis olla metsik, kuid tema tegevust kontrolliti ja arvutati. Ta torkas Drake'i poole, püüdes samal ajal kavalalt Wellsi seljaga lõputu tühjuse poole nurka suruda. Komandör sai viimasel sekundil oma kavatsustest aru ja tormas temast mööda.
  
  Drake pani mõlemad noad kõrvale, liigutades iga tera küljele, olles ettevaatlik, et mitte oma randmeid murda. Asi polnud mitte ainult selles, et ta oli hea... vaid selles, et ta oli pidevalt hea.
  
  Abel Frey tormas neist ootamatult mööda. Näis, et kuna ta ei suutnud Dahlist ületada, jooksis ta kiiresti Odini haua otsimisel rootslasest mööda.
  
  Ja selle sekundi murdosa jooksul nägi Drake Marstersit ja viimast Saksa sõdurit otse platvormi tolmusel serval surelike võitlusse lukustatuna. Seejärel komistasid mõlemad mehed šokeeriva äkiliselt ja lihtsalt kukkusid.
  
  Tühjuses kajasid surmahüüded.
  
  Drake jagas selle laiali, palvetas Wellsi eest, pööras siis keha ümber ja tormas Freyle järele. Ta ei saanud Beni sinna kaitsetuna jätta. Kennedy blokeeris disaineri tee, kogudes tema julgust, kuid ette tormades märkas Drake väikest musta eset Frey käes.
  
  Raadio või mobiil. Mingi saatja.
  
  Mida kuradit?
  
  See, mis edasi juhtus, oli üle mõistuse. Vapustava hoolimatuse käigus plahvatas mäekülg ootamatult! Kõlas tugev kolin ja siis paiskusid kõikjale hiiglaslikud rahnud ja mägikivitükid. Igasuguse kuju ja suurusega kivid tormasid ja vilistasid läbi tühjuse nagu kuulid.
  
  Vulkaani küljele tekkis tohutu auk, nagu oleks vasar õhukese kipsplaadi läbi löönud. Läbi prao filtreerus hämar päevavalgus. Veel üks löök ja auk laienes veelgi. Killustikumägi vajus jubedas sügavas vaikuses põhjatusse auku.
  
  Drake kukkus põrandale, pea käte vahel. Osa sellest plahvatavast kivist pidi kahjustama teisi hindamatuid haudu. Mis pagan toimus?
  
  
  KOLMKÜMMEND ÜHEKSA
  
  
  
  JUMALATE HAUD
  
  
  Värskelt tehtud auku ilmus helikopter, mis hõljus sekundi, enne kui sealt läbi lendas!
  
  Masina aluse küljes rippus neli jämedat kaablit ja mitu köit.
  
  Seda oli võimatu uskuda. Abel Frey andis just korralduse mäekülg lahti lõigata. Mäekülg, mis oli osa aktiivsest vulkaanist ja mis võib mingil moel põhjustada supervulkaanina tuntud massilise väljasuremise.
  
  Oma kollektsiooni täiendamiseks.
  
  See mees oli sama hull kui Drake ja ülejäänud inimkond andis talle tunnustuse. Ta naeris ka praegu maniakaalselt ja kui Drake üles vaatas, nägi ta, et Frey polnud end sentimeetritki liigutanud, vaid seisis kindlalt otse, kui plahvatav mägi tema ümber susises.
  
  Alicia lahkus Wellsist ja komistas Frey poole, isegi tema hull enesekontroll veidi kõikus. Nende taga kaitsesid professor Parnevikut, Benit ja Kennedyt Odini alkoovi seinad. Hayden oli kõhuli, liikumatu. Kas ta oli tõesti tulnud kogu selle tee, et surra tulises hulluses? Wells põlvitas tema kõrvale, hoides kõhust kinni.
  
  Helikopter hõljus mootori ulgudes lähemale. Frey tõstis püstolkuulipilduja ja viipas kõigile, et nad Odini massiivse sarkofaagi juurest eemalduksid. Lühike tulepuhang tugevdas tema taotlust, kuulid kõlisesid, kui tabasid hindamatuid kullast viikingite säilmeid kilpide, mõõkade, rinnakilpide ja sarvedega kiivrite kujul. Sündmuste ahelast liigutatud kuldmünte hakkasid riiulitelt kukkuma nagu konfetteid Times Square'il.
  
  Frey lehvitas helikopteriga.
  
  Drake põlvitas. "Kui liigutate seda kirstu, riskite kogu maailmaga!" - hüüdis ta, tema hääl oli vaevu kuuldav üle propelleri labade tugeva heli.
  
  "Ära ole nõid!" Frey karjus vastu, nägu väänatud nagu heroiinisõltuvuses kuri kloun. "Tunnista seda, Drake. Ma võitsin sind!"
  
  "Asi pole võitmises!" Drake karjus vastu, kuid nüüd oli kopter otse pea kohal ja ta ei kuulnud isegi oma häält. Ta vaatas, kuidas Frey teda juhatas, pihustades talle kätega vehkides kuulidega. Drake palvetas, et tema sõpru hulkuv mürsk kinni ei saaks.
  
  Sakslane kaotas selle. Olles oma eluaegsele kinnisideele nii lähedal, murdus ta lihtsalt.
  
  Nüüd oli Dahl tema kõrval. Nad vaatasid, kuidas Frey ja Alicia langetasid raskeid kette järjest madalamale, kuni need lõpuks sarkofaagi mõlema otsa ümber keerati. Frey veendus, et nad on ohutud.
  
  Helikopter võttis raskuse vastu. Midagi ei juhtunud.
  
  Frey karjus oma telefonitorusse. Helikopter proovis uuesti, seekord möirgasid selle mootorid nagu vihane dinosaurus. Ketid võtsid oma raskuse ja kuuldus selge pragu, kivi purunemise hääl.
  
  Odini kirst liikus.
  
  "See on meie viimane võimalus!" - karjus Dahl Drake'ile kõrva. "Läheme veski juurde! Milo relvast!"
  
  Drake juhtis stsenaariumi. Nad oleksid võinud helikopteri hävitada ja hauakambri päästa. Kuid Ben ja Kennedy koos Haydeni ja Parnevikuga tõenäoliselt surevad.
  
  "Pole aega!" hüüdis Dahl. "Kas see või apokalüpsis!"
  
  Rootslane hüppas Milo relva järele. Drake pigistas silmad kinni, kui piin tema südant läbistas. Tema pilk langes Benile ja Kennedyle ning otsustuspiin väänas ta sees nagu silmus. Kui kaotad ühe käega, kaotad teise käega. Ja siis otsustas ta, et ta lihtsalt ei saa lubada Dahlil seda teha. Kas ta võiks maailma päästmiseks ohverdada kaks sõpra?
  
  Ei.
  
  Ta hüppas edasi nagu konn just siis, kui Dahl hakkas Milo riietes tuhnima. Rootslane tõmbus üllatusest tagasi, kui Milo oma keha sirgu ajas, ameeriklane oli piinades küürus, kuid oli liikuv ja lonkas platvormi servale. Ühele laskumisliinile.
  
  Drake peatus šokis. Helikopteri mootorid virisesid veel kord ja koobas täitis ebapüha krahhi. Järgmisel hetkel nihkus Odini tohutu sarkofaag paigast ja murdus sildumiskohtadest, kõikudes ähvardavalt Drake'i ja platvormi serva poole, tonn kõikuvat surma.
  
  "Nooo!" Dahli hüüe kordas Parneviku hüüet.
  
  Kõlas karje, meeletu karje, nagu oleks õhutusava üle kuumenenud, heli, nagu põletataks kõik põrgu deemonid elusalt. Odini haua all äsja avatud august pääses välja väävlisisaldusega õhuvool.
  
  Frey ja Alicia tormasid minema, olles kõikuvale kirstule ronides peaaegu elusalt põlenud. Frey hüüdis: "Ära järgne meile, Drake!" Mul on kindlustus!" siis tundus mulle tulevat mõte, ohutuse garantii. Ta hüüdis Drake'i kaaslastele: "Nüüd! Järgige kirstu või te surete!" julgustas Frey püstolkuulipildujaga vehkides ja neil ei jäänud muud üle, kui aurukolonni ümber käia.
  
  Dahl pööras oma kummitava pilgu Drake'i poole. "Me peame selle lõpetama," ütles ta paluvalt. "Minu laste pärast."
  
  Drake'il ei olnud muud vastust, kui noogutada. Kindlasti. Ta järgnes SGG komandörile, astudes ettevaatlikult kõrvale õõtsuvast sarkofaagist, kui see lendas nende kohal, nende muigavad vaenlased ohutult üleval, samal ajal kui tema kaaslased järgisid tema trajektoori teisel pool.
  
  Kaetud relvade ja maniaki kapriisiga.
  
  Drake jõudis kivipõrandas auku. Aur oli kõrvetav, väänlev torn. Puutumatu. Drake liikus nii lähedale kui suutis, enne kui pöördus, et vaadata oma vaenlaste edasiliikumist.
  
  Hayden jäi teadvusetut teeseldes maapinnale. Ta tõusis nüüd istukile ja eemaldas rihmad, mis kinnitasid Odini kilbi tema selja külge. "Mida ma teha saan?"
  
  Drake heitis talle korraks pilgu. "Kas CIA-l on mingeid situatsiooniplaane Supervulkaani sulgemiseks?"
  
  Kaunis "sekretär" näis hetkeks segaduses, enne kui ta pead raputas. "Ainult ilmselge. Pange sakslane ventilatsioonitorusse. Ta viskas kergendushüüdega Kilbi minema. Kõik kolm vaatasid, kuidas ta mööda ääri nagu münt veeres.
  
  Kas nad on tõesti ebaõnnestunud?
  
  Torust väljuv rõhk suurenes, kui vulkaan jõudis. "Kui ahelreaktsioon algab," ütles Dahl. "Me ei saa seda sulgeda. Peame seda nüüd tegema!"
  
  Drake'i pilk tõmbas hetkeks Kilbile, kui see lärmakalt ümber oma serva veeres. Tema velg. Sõnad tulid temast välja, nagu oleksid need tulesse kirjutatud.
  
  
  Taevas ja põrgu on vaid ajutine teadmatus,
  
  See on surematu hing, mis kaldub õige või vale poole.
  
  
  "Plaan B," ütles ta. "Mäletad Odini needust? Ei tundunud sobilik, eks? Seda pole kuhugi panna, eks? Noh, võib-olla see ongi."
  
  "Kas Odini needus on viis maailma päästmiseks?" Dahl kahtles selles.
  
  "Või põrgu," ütles Drake. "Sõltub sellest, kes otsuse teeb. See on vastus. Inimesel, kes Kilbi püsti paneb, peab olema puhas hing. See on lõksude lõks. Me ei tea enam midagi, sest eemaldasime haua ära. Kui me ebaõnnestume, siis maailm hukkub.
  
  "Kuidas needus läks?" Hayden, kes nägi välja sugugi halvem kui pärast vaenlase käes olnud katsumusi, vaatas tuulutusava, nagu saaks ta elusalt ära süüa.
  
  Drake kirus, kui tõstis Kilbi ja hoidis seda enda ees. Dahl seisis ja vaatas teda, kui ta susiseva õhuava poole kõndis. "Hetkel, kui puudutate seda auru selle kilbiga, rebitakse see otse teie käest."
  
  Seejärel purskas altpoolt välja põlevasse metsa lõksu jäänud loomakarja möirgamise sarnase heliga, mille purske kõrge helin oli peaaegu kõrvulukustav. Väävlihais hakkas nüüd õhku paksendama, muutes selle mürgiseks miasmiks. Mäe nõrk mürin , mis oli olnud nende pidev kaaslane nii kaua, muutus nüüd pigem äikese sarnaseks. Drake tundis, nagu väriseksid seinad ise.
  
  "Uued uudised, Dal. Plaan B tegevuses. Tulevikus tähendab see, et ma ei tea, mida kuradit seal veel teha on.
  
  "Sul pole tulevikku," seisis Dahl teisel pool Kilbi. "Või mina."
  
  Koos tunglesid nad tuulutusava poole. Kilt hakkas nende kõrval kivi alla libisema. Kuriku lõputust sügavusest kostis karjet ja möirgamist, mille sarnast Drake polnud kunagi kuulnud.
  
  "Supervulkaan läheneb!" Hayden karjus. "Lülita see välja!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake'ile, Dahlile ega isegi Abel Freyle nägemata kuulus Islandi mägi nimega Eyjafjallajokull, mis siiani on rahuldunud õrnade hallide ojade kiirgamisega ja õhuliikluse terroriseerimisega, plahvatas ootamatult selle servas. Peagi näevad seda Sky Newsis ja BBC-s ning hiljem You Tube'is uimastatud miljonid - tuhande draakoni tulised keeled, mis sütitavad taevas tormi. Samal ajal plahvatasid veel kaks Islandi vulkaani, mille tipud lendasid surve all šampanjakorkidena maha. Teatati, et Harmageddon oli saabunud, üsna keeletult.
  
  Vaid vähesed valitud teadsid, kui lähedal see tegelikult oli.
  
  
  * * *
  
  
  Nägematud ja tundmatud kangelased võitlesid mäe pimedas sügavuses. Drake ja Dahl ründasid Kilbiga auru väljalaskeava, kasutades ümmargust eset, et suunata aur lähedalasuvasse tühjusse, kui nad asetasid selle otse Odini hauakambri lammutamisest jäänud augu kohale.
  
  "Kiirusta!" Dahl nägi vaeva, et kilpi paigal hoida. Drake tundis, kuidas ta käed värisesid pingutusest, millega ta ületas mäe ürgse jõu. "Ma tahan lihtsalt teada, millest kurat see asi tehtud on!"
  
  "Keda huvitab!" Hayden püüdis neid tagasi hoida, hoides nende jalgu ja surudes nii kõvasti kui suutis. "Pane pätt lihtsalt sisse!"
  
  Dahl sööstis ja hüppas auku. Kui Kilp oleks mööda lasknud või isegi veidi liikunud, oleks see koheselt aurustunud, kuid nende eesmärk oli õige ja põhiosa sisenes ettevaatlikult Odini haua all olevasse tehisprakku.
  
  Keeruline lõks, mis leiutati sadu ja tuhandeid sajandeid tagasi. Ma vannun jumalate ees.
  
  Lõksude lõks!
  
  "Suurim iidne lõks, mida kaasaegne maailm on kunagi tundnud." Dahl langes põlvili. "See, kes võiks sellele lõpu teha."
  
  Drake vaatas, kuidas Kilp näis õhenenud, neelates endasse alt tõusva tohutu rõhu. See lamenes ja tekkis piki prao servi, omandades obsidiaani tooni. Igavesti. Kunagi ei kustutata.
  
  "Jumal õnnistagu".
  
  Töö tehtud, peatus ta hetkeks, enne kui pööras tähelepanu tagasi Freyle. Terror täitis ta südame rohkem, kui ta oskas isegi praegu ette kujutada.
  
  Helikopter tõusis, pingutades, et toetada Odini kirstu raskust, mis selle all õrnalt õõtsus. Nii Frey kui ka Alicia istusid kirstu kaanel, käed tihedalt ümber rihmade, millega see kopteri külge kinnitati.
  
  Kuid Ben, Kennedy ja professor Parnevik rippusid veel kolme kopteri all rippuva trossi küljes, kahtlemata hoiti seal relva ähvardusel, samal ajal kui Drake planeedi päästmise nimel võitles.
  
  Need rippusid tühjuse kohal, kõikusid, kui helikopter ronis, rööviti otse Drake'i nina alt.
  
  "Nooo!"
  
  Ja uskumatul kombel ta jooksis - üksildane mees, kes jooksis raevust, kaotusest ja armastusest sündinud energiaga - mees, kes heitis üle põhjatu auku musta kosmosesse, nõudes, mis talt võeti, ja hoides meeleheitlikult kinni ühest kiikuvast. kaablid, kui ta kukkus.
  
  
  NELIkümmend
  
  
  
  JUMALATE HAUD
  
  
  Drake'i maailm peatus hüppega pimedusse - üleval lõputu tühjus, all põhjatu auk - kolm tolli õõtsuvat köit, tema ainus pääste. Ta meel oli rahulik; ta tegi seda oma sõprade jaoks. Ega muul põhjusel kui nende päästmiseks.
  
  Omakasupüüdmatu.
  
  Ta sõrmed puudutasid köit ja ei saanud sulguda!
  
  Tema keha, mis lõpuks puutus kokku gravitatsiooniga, hakkas kiiresti langema. Viimasel sekundil sulgus tema kõikuv vasak käsi ülejäänutest pikema ja refleksiivse pahatahtlikkusega kokku surutud köiele.
  
  Tema kukkumine peatus, kui ta haaras sellest mõlema käega kinni ja sulges silmad, et rahustada oma kiiresti pekslevat südant. Kuskilt ülevalt tuli kähe aplaus. Alicia valab oma sarkasmi välja.
  
  "Kas Wells mõtles seda "näidake oma julgust"? Olen alati mõelnud, mida see pöörane fossiil tähendab!"#
  
  Drake vaatas üles, tajudes teravalt allpool asuvat kuristikku, tundes pearinglust nagu kunagi varem. Kuid tema lihased leegitsesid vastleitud jõust ja adrenaliinist ning suur osa vanast tulest oli nüüd tagasi tema sees ja suri välja tulla.
  
  Ta ronis köie otsas, käsi käsi üle, hoides sellest põlvedega kinni, liikudes kiiresti. Frey vehkis püstolkuulipildujaga ja naeris, võttes ettevaatlikult sihikule, kuid siis karjus Hayden Odini hauast. Drake nägi teda seal seismas ja Wellsi püstoli Frey suunas sihtimas - vana komandör oli tema kõrvale kukkunud, kuid jumal tänatud, hingas ikka veel.
  
  Hayden suunas relva pooleldi Frey poole. "Las ta tõuseb!"
  
  Helikopter oli endiselt õhus, piloot polnud oma korraldustes kindel. Frey kõhkles, urises nagu oma lemmikmänguasjast eraldatud laps. "OKEI. Hundin, lits! Ma oleksin pidanud su sellest neetud lennukist maha saama!"
  
  Drake muigas, kui kuulis Haydeni vastust. "Jah, ma saan sellest sageli aru."
  
  Kennedy, Ben ja Parnevik vaatasid suurte silmadega, julgedes vaevu hingata.
  
  "Mine ja võta see!" - hüüdis Frey siis Aliciale. "Käest kätte. Võtke ta ja lähme. See lits ei lase sind maha. Ta on valitsuse probleem. "
  
  Drake ahmis, kui Alicia sarkofaagilt maha hüppas ja Drake'i paralleelnöörist kinni haaras, kuid sellest hoolimata võttis ta aega, et heita pilk Benile, et hinnata, kuidas poiss Haydeni staatuse paljastamisele reageeris.
  
  Ben, kui üldse, vaatas teda õrnema pilguga.
  
  Alicia libises mööda köit alla nagu ahv ja oli peagi Drake'iga samal tasemel. Ta vaatas talle otsa, täiuslik nägu täis viha.
  
  "Ma oskan mõlemat pidi kiikuda." Ta hüppas õhku, jalad ees, graatsilise kaarega läbi pimeduse, rippudes hetkeks täielikult õhus. Siis ühendusid tema jalad kindlalt Drake'i rinnakuga ja ta tõmbas oma keha ettepoole, haarates korraks tema enda köiest, enne kui ta järgmisele köiele lükkas.
  
  "Kuradi paavian," pomises Drake, rinnus põles ja haare lõdvenes.
  
  Alicia kasutas oma hoogu, et ümber köie kiikuda, jalad rinna kõrgusel laiali ja põrutas ta kõhtu. Drake suutis löögi pehmendamiseks paremale kiiguda, kuid tundis siiski, et tema ribid on muljutud.
  
  Ta urises naise peale, jagas valu ja tõusis kõrgemale. Tema silmadesse ilmus sära koos uue lugupidamisega.
  
  "Lõpuks ometi," hingas ta. "Sa oled tagasi. Nüüd näeme, kes on parim."
  
  Ta segas nööri, enesekindlus kiirgas iga liigutusega. Ühe hüppega möödus ta Drake'i enda köiest ja kasutas taas oma hoogu tagasilöögiks, sihtides seekord jalad tema pea poole.
  
  Aga Drake oli tagasi ja ta oli valmis. Ülima osavusega lasi ta köie lahti, surus tugeva pearingluse maha ja püüdis selle kahe jala sügavuselt kinni. Alicia hõljus kahjutult tema kohal, tema liikumisest jahmunud, käed ikka veel lehvis.
  
  Drake põrkas jalga korraga mööda köit üles. Selleks ajaks, kui vastane taipas, mida ta oli teinud, oli ta temast üle. Ta trampis tugevalt vastu pead.
  
  Nägin, kuidas ta sõrmed nöörist lahti lasid. Ta kukkus, kuid vaid paar tolli. Kõva pähkel tema sees töötas ja ta sai haarde tagasi.
  
  Frey möirgas ülevalt. "Ei midagi head! Sure, sa inglise uskmatu!
  
  Siis tõmbas sakslane vähem kui silmapilguga välja noa ja lõikas läbi Drake'i köie!
  
  
  * * *
  
  
  Drake nägi seda kõike aegluubis. Tera sära, lõikepinna kuri läige. Tema päästerõnga äkiline lahtiharutamine - see, kuidas see hakkas tema kohal punnitama ja vingerdama.
  
  Tema keha kohene kaalutus. Tardunud õuduse ja uskmatuse hetk. Teades, et kõik, mida ta oli kunagi tundnud ja kõik, mida ta saab kunagi tulevikus teha, oli lihtsalt hävitatud.
  
  Ja siis kukkumine... nähes, kuidas tema vaenlase Alicia rusikas ronib, et jõuda tagasi sarkofaagi tippu... nähes, kuidas Beni suu kisa väänab... Kennedy nägu muutub surmamaskiks... ja läbi tema perifeerse nägemise... Kaugus... . mida. ?
  
  Torsten Dahl, hull rootslane, jookseb, ei, jookseb, keha külge kinnitatud turvavööga üle platvormi, paiskudes sõna otseses mõttes musta auku, täpselt nagu Drake ise oli seda teinud mõni hetk varem.
  
  Tema selja taga lahti hargnevad turvarakmed, mis olid kinnitatud ümber Odini alkoovi samba, mida hoidsid tugevalt kinni Hayden ja Wells, kes olid maksimaalseks pingutuseks valmis.
  
  Dahli meeletu hüpe... tuues ta piisavalt lähedale, et haarata Drake'i kätest ja hoida teda tugevalt.
  
  Drake'i lootusepuhang kustus, kui ta ja Dahl kokku kukkusid, turvanöör pingul... siis äkiline valus tõmbamine, kui Hayden ja Wells pingega leppisid.
  
  Siis loota. Aeglased, valusad päästmiskatsed. Drake vaatas Dahlile silma, ei lausunud sõnagi ega avaldanud ainsatki emotsiooni, kui neid toll tolli haaval ohutusse kohta lohistati.
  
  Helikopteri piloot pidi käsu kätte saama, sest ta hakkas ronima, kuni oli valmis välja laskma kolmanda raketi, seekord mäest, mis oli mõeldud selleks, et suurendada pilu piisavalt, et sarkofaag saaks kahjustumisriskita läbi mahtuda.
  
  Kolme minuti jooksul kadus Odini kirst. Helikopteri labade põrin on kauge mälestus. Ben, Kennedy ja Parnevik olid samad, mis praegu.
  
  Lõpuks lohistati Dahl ja Drake üle kuristiku kiviste servade. Drake tahtis jälitada, kuid tema keha ei reageerinud. See oli kõik, mida ta teha sai, et lamada, lastes traumal sisse vajuda, suunates valu oma aju eraldatud ossa.
  
  Ja kui ta seal lebas, kostus helikopteri heli tagasi. Ainult seekord oli selleks Dahli chopper. Ja see oli samal ajal nende päästmise ja tagakiusamise vahend.
  
  Drake suutis ainult Torsten Dahli piinatud silmadesse vaadata. "Sa oled jumal, sõber," ja selle koha olulisus, kus nad olid, ei olnud talle kadunud. "Tõeline jumal"
  
  
  NELIKÜMMEND ÜKS
  
  
  
  SAKSAMAA
  
  
  Iga kord, kui Kennedy Moore kõval istmel tagumikku keeras, märkasid Alicia Milesi teravad silmad. Inglise emane oli Uberi sõdalane, kellel oli politseiniku kuues meel - pidev ootusärevus.
  
  Kolmetunnise lennu ajal Islandilt Saksamaale peatusid nad vaid korra. Esiteks, vaid kümme minutit pärast vulkaanist lahkumist vintsisid nad kirstu ja kinnitasid selle ning tõid kõik pardale.
  
  Abel Frey läks kohe tagumisse kambrisse. Sellest ajast peale pole ta teda näinud. Tõenäoliselt määrib varguse ja tööstuse rattaid. Alicia viskas Kennedy, Beni ja Parneviku praktiliselt oma kohale ning istus siis oma poiss-sõbra, vigastatud Milo kõrvale. Jässakas ameeriklane näis haaravat igast oma kehaosast, kuid enamasti pallidest - tõsiasi, mis Aliciale näis vaheldumisi lõbusa ja murettekitava olevat.
  
  Helikopteris olid veel kolm valvurit, kes pöörasid vangidelt ettevaatlikud pilgud Alicia ja Milo vahel valitsenud kummalisele suhtlusele - vaheldumisi kurb, siis tähendusrikas ja siis raev täis.
  
  Kennedyl polnud aimugi, kus nad olid, kui helikopter laskuma hakkas. Tema mõtted olid viimased tund aega rännanud, alates Drake'ist ja nende seiklustest Pariisis, Rootsis ja vulkaanis, kuni vana eluni NYPD juures ja sealt paratamatult Thomas Calebini.
  
  Caleb on sarimõrvar, kelle ta vabastas uuesti tapma. Tema ohvrite mälestused ründasid teda. Kuriteopaik, mille ta paar päeva tagasi läbi käis - tema kuriteopaik -, jäi talle värskelt meelde nagu äsjavalatud veri. Ta mõistis, et pole pärast seda näinud ühtegi uudistearuannet.
  
  Võib-olla püüdsid nad ta kinni.
  
  Looda vaid....
  
  Ei. Minu unenägudes ei saa nad teda kunagi kinni, ei saa kunagi tema lähedale. Ta tapab ja kuritarvitab mind ning mu süütunne kummitab mind nagu neetud deemon, kuni ma sellest kõigest loobun.
  
  Helikopter laskus kiiresti alla, tõmmates ta välja nägemisest, millele ta ei suutnud vastu seista. Kopteri tagaosas avanes isiklik kamber ja Abel Frey astus käsklusi haukudes välja.
  
  "Alicia, Milo, sa oled minuga. Tooge vangid. Eestkostjad, te saadate kirstu minu vaatetuppa. Sealsel hoidjal on juhised minuga ühendust võtta niipea, kui kõik on vaatamiseks valmis. Ja ma tahan, et see juhtuks kiiresti, valvurid, nii et ärge kõhelge. Odin võis Freyt oodanud tuhandeid aastaid, kuid Frey ei oota Odinit.
  
  "Kogu maailm teab, mida sa tegid, Frey, sa oled hull," ütles Kennedy. "Moekunstnik, neetud. Kui kauaks sa arvad, et sa vanglast välja jääd?"
  
  "Ameeriklaste enesetähtsuse tunne," nähvas Frey. "Ja idiootsus paneb sind uskuma, et saate kõva häälega rääkida, hmm? Kõrgem mõistus triumfeerib alati. Kas sa tõesti arvad, et su sõbrad läksid välja? Me panime sinna lõksud, sa loll lits. Nad ei möödu Poseidonist.
  
  Kennedy avas protestiks suu, kuid nägi, kuidas Ben raputas korraks pead ja sulges kiiresti suu. Jäta. Esmalt ellu jää, hiljem võitle. Ta tsiteeris vaimselt Vanna Bontat. "Ma eelistaksin alaväärsuskompleksi ja oleksin meeldivalt üllatunud, kui paremuskompleksi ja ebaviisakalt äratatud."
  
  Frey ei saanud kuidagi teada, et nende helikopter jäi peidus kõrgemale. Ja uhkus veenis teda, et tema intellekt oli nende omast parem.
  
  Las ta arvab nii. Üllatus oleks olnud veelgi magusam.
  
  
  * * *
  
  
  Helikopter maandus põrutusega. Frey astus ette ja hüppas esimesena alla, karjudes maas olnud meestele käske. Alicia tõusis püsti ja tegi nimetissõrmega liigutuse. "Kõigepealt teie kolm. Pead on maas. Jätkake liikumist, kuni ma ütlen teisiti."
  
  Kennedy hüppas helikopterist Beni selja taha, tundes kurnatuse valu igas lihases. Kui ta ringi vaatas, pani hämmastav vaatepilt ta minutiks väsimuse unustama, tegelikult läks see hinge.
  
  Üks pilk ja ta sai aru, et see oli Frey loss Saksamaal; ebaõigluse kujundaja koopas, kus lõbu ei lõppenud kunagi. Nende maandumisala oli suunatud peasissepääsu poole, kahekordsed tammepuidust uksed olid inkrusteeritud kuldsete naastudega ja raamitud Itaalia marmorist sammastega, mis viisid suurejoonelisse esikusse. Kui Kennedy vaatas, sõitsid kohale kaks kallist autot, Lamborghini ja Maserati, millest neli entusiastlikku kahekümneaastast kutti välja veeresid ja trepist üles lossi tormasid. Ukse tagant kostusid tantsumuusika rasked rütmid.
  
  Uste kohal oli kiviga kaetud fassaad, mille ülaosas oli rida kolmnurkseid torne ja kaks kõrgemat torni mõlemas otsas, andes tohutule struktuurile gooti taaselustamise ilme. Muljetavaldav, mõtles Kennedy, ja pisut ülekaalukas. Ta kujutas ette, et sellesse kohta peole kutsumine oleks tulevase modelli unistus.
  
  Ja nii sai Abel Frey nende unistustest kasu.
  
  Ta lükati uste poole, Alicia jälgis neid tähelepanelikult, kui nad möödusid mürisevatest superautodest ja mööda marmortreppe üles. Läbi uste ja kajavasse fuajeesse. Vasakul viis avatud nahkkattega värav ööklubisse, mis oli täis meeleolukat muusikat, värvilisi tulesid ja rahvahulga kohal kõikuvaid putkasid, kus kõik said tõestada, kui hästi nad tantsida oskavad. Kennedy peatus kohe ja karjus.
  
  "Aidake!" Ta nuttis otse külalistele otsa vaadates. "Aita meid!"
  
  Mitmed inimesed võtsid hetkeks oma pooltäis klaasid alla ja vaatasid mulle otsa. Hetk hiljem hakkasid nad naerma. Klassikaline Rootsi blondiin tõstis tervituseks pudeli ja tumedanahaline itaallane hakkas talle otsa vaatama. Teised pöördusid tagasi oma diskopõrgusse.
  
  Kennedy oigas, kui Alicia tal juustest kinni haaras ja mööda marmorpõrandat lohistas. Ben karjus protestiks, kuid laks lükkas ta peaaegu ümber. Peokülaliste seas kostis rohkem naeru, millele järgnesid mõned nilnud kommentaarid. Alicia viskas Kennedy suurde treppi, tabades teda tugevalt ribidesse.
  
  "Loll naine," sosistas ta. "Kas sa ei näe, et nad on oma isandasse armunud? Nad ei mõtle temast kunagi halvasti. Nüüd mine."
  
  Ta osutas ülespoole väikese püstoliga, mis ilmus tema kätte. Kennedy tahtis vastu hakata, kuid äsja juhtunu põhjal otsustas ta sellega lihtsalt kaasa minna. Nad juhatati trepist üles ja vasakule lossi teise tiiba. Niipea, kui nad trepikojast lahkusid ja pika mööblita koridori - tiibade vahele jäävasse silda - sisenesid, tantsumuusika vaibus ja nad võisid sel hetkel olla ainsad elusad inimesed.
  
  Mööda koridori kõndides sattusid nad ruumi, mis võis kunagi olla avar ballisaal. Nüüd jagati aga ala pooleks tosinaks eraldi ruumiks - ruumideks, mille seinte asemel olid väljast trellid.
  
  Rakud.
  
  Kennedy koos Beni ja Parnevikuga suruti lähimasse kambrisse. Valju klõbin tähendas, et uks sulgub. Alicia lehvitas. "Teid jälgitakse. Nautige."
  
  Järgnenud kõrvulukustavas vaikuses ajas Kennedy sõrmedega läbi oma pikkade mustade juuste, silus pükskostüümi nii hästi kui suutis ja hingas sügavalt sisse.
  
  "Noh..." hakkas ta ütlema.
  
  "Hei, litsid!" Abel Frey ilmus nende kaamera ette ja naeratas nagu põrgutule jumal. "Tere tulemast minu peolossi. Millegipärast ma kahtlen, kas te naudite seda sama palju kui minu jõukamad külalised.
  
  Ta lehvitas pakkumise enne, kui nad vastasid. "Pole tähtis. Sa ei pea rääkima. Sinu sõnad huvitavad mind vähe. Niisiis," teeskles ta mõtisklemist, "kes meil on... no jah, muidugi, see on Ben Blake. Olen kindel, et see pakub teile suurt rõõmu."
  
  Ben jooksis trellide juurde ja tõmbas neid nii kõvasti kui suutis. "Kus mu õde on, pätt?"
  
  "Hm? Sa mõtled seda niru blondiini, kellega..." viskas ta metsikult jala välja. "Kas tutvustada draakoni võitlusstiili? Kas soovite üksikasju? Noh, okei, kuna see oled sina, Ben. Esimesel õhtul saatsin ma oma parima mehe tema kingi järgi, et teda pisut pehmendada. Ta märgistas ta, tegi mõnele ribile haiget, kuid ta sai, mida ma tahtsin.
  
  Frey võttis hetke, et kaugjuhtimispult selle kummalise siidirüü taskust välja õngitseda, mida ta kandis. Ta vahetas selle kaasaskantava televiisori vastu, mida Kennedy isegi ei märganud. Eetris ilmus foto - SKY News -, mis jutustab Ühendkuningriigi kasvavast riigivõlast.
  
  "Teine öö?" Frey tegi pausi. "Kas ta vend tahab tõesti teada?"
  
  Ben karjus, tema kõhust kostis sügavale kõri. "Kas temaga on kõik korras? Kas temaga on kõik korras?"
  
  Frey klõpsas uuesti kaugjuhtimispulti. Ekraan lülitus teisele, teralisemale pildile. Kennedy mõistis, et vaatab pisikest tuba, kus tüdruk oli voodi külge seotud.
  
  "Mida sa arvad?" Frey õhutas. "Ta on vähemalt elus. Praeguseks."
  
  "Karin!" Ben jooksis teleri poole, kuid jäi siis ootamatult võitu. Nuts raputas kogu ta keha.
  
  Frey naeris. "Mida sa veel tahad?" Ta teesles taas läbimõeldust ja vahetas seejärel uuesti kanalit, seekord CNN-i vastu. Kohe uudistes oli teade New Yorgist pärit sarimõrvarist - Thomas Calebist.
  
  "Kirjutasin selle teile varem üles," ütles hull Kennedy rõõmuga. "Mõtlesin, et võiksite vaadata."
  
  Ta kuulas tahtmatult. Kuulsin kohutavat uudist, et Caleb jätkas New Yorgi tänavatel ringi uitamist, vabastatuna, kummitus.
  
  "Ma usun, et sa vabastasid ta," ütles Frey Kennedyle tähendusrikkalt selga. "Suurepärane töö. Kiskja on tagasi seal, kus ta kuulub, mitte enam linna loomaaia puuriloom.
  
  Raport mängis läbi juhtumi arhiivikaadrid - standardsed asjad - tema nägu, räpane politseiniku nägu, ohvrite näod. Alati ohvrite näod.
  
  Needsamad, mis tema õudusunenägudes iga päev kummitasid.
  
  "Vean kihla, et teate kõiki nende nimesid, kas pole?" Frey irvitas. "Nende perede aadressid. Nii... nad surid.
  
  "Ole vait!" Kennedy pani pea käte vahele. Jäta järele! Palun!
  
  "Ja sina," kuulis ta Freyt sosistamas. "Professor Parnevik," sülitas ta sõnad välja, nagu oleks need talle suhu kukkunud mädanenud liha. "Sa oleksid pidanud minu heaks tööle jääma."
  
  Kostis lask. Kennedy karjus šokist. Järgmisel sekundil kuulis ta keha kokkuvarisemist ja ümber pöörates nägi, et vanamees oli maapinnale kukkunud, tema rinnus haigutas auk, veri voolas välja ja pritsis kambri seintele.
  
  Ta lõualuu langes, uskmatus lülitas ta aju välja. Ta suutis ainult vaadata, kuidas Frey veel kord tema poole pöördus.
  
  "Ja sina, Kennedy Moore. Sinu aeg tuleb. Peagi uurime sügavusi, kuhu olete võimeline laskuma.
  
  Kanna peal keerates ja irvitades kõndis ta minema.
  
  
  42
  
  
  
  LA VEREIN, SAKSAMAA
  
  
  Abel Frey naeratas omaette turvaosakonda minnes. Mõned leidlikud hetked ja ta trampis need idioodid maasse. Mõlemad on katki. Ja lõpuks tappis ta selle vana idioodi Parnevik Stone surnuks.
  
  Hämmastav. Nüüd veelgi meeldivamate tegevuste juurde.
  
  Ta avas oma privaatruumi ukse, et leida Milo ja Alicia diivanil laiali pugemas, just nagu ta oli nad lahkunud. Suur ameeriklane kannatas endiselt vigastuse käes, võpatas iga liigutusega, tänu tollele rootslasele Torsten Dahlile.
  
  "Kas on uudiseid kõrvalmajast?" - küsis Frey kohe. "Kas Hudson helistas?"
  
  Kõrval asus CCTV juhtimiskeskus, mida jälgib praegu üks Frey radikaalsemaid toetajaid Tim Hudson. Lossi ümbruses tuntud kui "mäluga mees" oma laialdaste arvutiteadmiste poolest, oli Hudson üks Frey esimesi õpilasi, mees, kes oli valmis oma fanaatilise ülemuse pärast minema igasse äärmusse. Enamasti jälgisid nad Odini haua paigaldamise edenemist ja Hudson oli tüüri juures - kirus, higistas ja ahmis Yeagerit närviliselt alla, nagu oleks see piim. Frey soovis innukalt näha hauakambrit selle õigesse kohta ja ta tegi oma esimeseks märkimisväärseks külastuseks kõik ettevalmistused. Samuti vaadati üle tema vangid, Karini eluruumid ja uute vangide kambrid.
  
  Ja muidugi pidu. Hudson seadis sisse süsteemi, mis allutas klubi iga tolli teatud kontrollile, olgu selleks infrapuna- või standardväljak, ning Frey eliitkülaliste iga liigutus registreeriti ja kontrolliti, kas see on võimenduses.
  
  Ta jõudis arusaamisele, et jõud ei ole ikkagi teadmine. Tugevus oli kindel tõend. Diskreetne pildistamine. Kõrglahutusega video. Püüdmine võis olla ebaseaduslik, kuid see ei teinud haiget, kui ohver oli piisavalt hirmul.
  
  Abel Frey võis korraldada "kohtinguõhtu" staari või rokitibuga igal talle sobival ajal. Ta võis osta maali või skulptuuri, saada esireas istekohad kõige säravama linna kuumimal etendusel, saavutada alati kättesaamatut. ta tahtis.
  
  "Veel mitte midagi. Hudson minestas ilmselt jälle diivanil," ütles Alicia, kui ta lebas, pea käte vahel ja jalad üle diivani serva rippumas. Kui Frey talle otsa vaatas, sirutas ta põlvi kergelt laiali.
  
  Kindlasti. Loomulikult ohkas Frey omaette. Ta vaatas, kuidas Milo oigas ja hoidis oma ribisid. Ta tundis, kuidas elektrilöögid kiirendasid tema südamelööke, kui mõte seksist segunes ohuga. Ta kergitas Alicia suunas kulmu, andes talle universaalse rahamärgi.
  
  Alicia langetas jalad alla. "Jälgides järele, Milo, miks sa ei lähe ja vaata uuesti. Ja saada täielik aruanne sellelt idioodilt Hudsonilt, ah? Boss," noogutas ta eelroogade hõbevaagna poole. "Midagi ebatavalist?"
  
  Frey uuris taldrikut, samal ajal kui Milo, kes ei teadnud toimuvat, nagu poliitik oma rumalusest, saatis teeseldud pilgu oma tüdruksõbra suunas, siis oigas ja lonkas toast välja.
  
  Frey ütles: "Biscotti näevad maitsvad välja."
  
  Niipea kui uks paigale klõpsatas, ulatas Alicia Freyle taldriku küpsiseid ja ronis tema lauale. Neljakäpukil seistes pööras ta pea tema poole.
  
  "Kas sa tahad selle küpsisega ilusat inglise tagumikku?"
  
  Frey vajutas salajast nuppu oma laua all. Kohe nihkus võltsmaal küljele, paljastades rea videoekraane. Ta ütles: "Kuus" ja üks ekraanidest ärkas ellu.
  
  Ta maitses seda vaadates küpsist, silitades hajameelselt Alicia ümarat tagumikku.
  
  "Minu lahinguareen," õhkas ta. "See on juba küpsetatud. Jah?"
  
  Alicia võpatas võrgutavalt. "Jah".
  
  Frey hakkas silitama tema jalgade vahelist depressiooni. "Siis on mul kümmekond minutit aega. Peate praegu ühe kiirega leppima."
  
  "Minu elu lugu".
  
  Frey pööras oma tähelepanu tema poole, pidades alati meeles Milot, mis asub lukustamata ukse taga vaid paarikümne jala kaugusel, kuid isegi selle ja Alicia Milesi sensuaalse kohalolekuga ei suutnud ta ikka veel pilku pöörata ühe oma äsja asuva luksusliku kambri juurest. omandatud vangid .
  
  Sarimõrvar - Thomas Caleb.
  
  Lõplik vastasseis oli vältimatu.
  
  
  
  3. osa
  Lahinguväli...
  
  
  NELIKÜMMEND KOLM
  
  
  
  LA VEREIN, SAKSAMAA
  
  
  Kennedy jooksis baaride juurde, kui Abel Frey ja tema valvurid nende kongist välja ilmusid. Ta karjus neile, et nad eemaldaksid professori surnukeha või laseksid neil vabaks minna, ja tundis siis hirmuhoogu, kui nad just seda tegid.
  
  Ta peatus kambri sissepääsu juures, teadmata, mida teha. Üks valvuritest näitas püstoliga. Nad kõndisid sügavamale vanglakompleksi, möödusid veel mitmest kambrist, kõik tühjad. Kuid selle kõige ulatus jahutas teda luudeni. Ta mõtles, millisteks rikutud ülekohtuteks see mees on võimeline.
  
  Siis mõistis ta, et ta võib olla hullem kui Caleb. Hullem kui need kõik. Ta lootis, et Drake, Dahl ja toetav armee lähenevad, kuid ta pidi selle dilemmaga silmitsi seisma ja sellest üle saama, uskudes, et nad on omaette. Kuidas sai ta loota Beni kaitsta nii, nagu Drake tegi? Tema kõrval kõndis noor mees. Pärast Parneviku surma pole ta palju rääkinud. Tegelikult arvas Kennedy, et poiss oli pärast hauakambrisse vangistamist rääkinud vaid paar sõna.
  
  Kas ta nägi oma võimalust Karin päästa minema libisemas? Ta teadis, et tema mobiiltelefon oli endiselt turvaliselt taskus, vibreerima seatud ja et ta oli saanud oma vanematelt pool tosinat kõnet, millele ta ei vastanud.
  
  "Oleme õiges kohas," sosistas Kennedy suunurgast. "Hoia mõistus enda teada."
  
  "Ole vait, ameeriklane!" Frey sülitas viimase sõna välja, nagu oleks see needus. Tema arvates on see tõenäoliselt nii. "Sa peaksid oma saatuse pärast muretsema."
  
  Kennedy vaatas tagasi. "Mida see peaks tähendama? Kas sa paned mind kandma üht oma väikest kleiti, mille sa tegid?" Ta imiteeris lõikamist ja õmblemist.
  
  Sakslane kergitas kulmu. "Armas. Vaatame, kui kaua sa tujuna püsid."
  
  Kongikompleksist kaugemale sisenesid nad maja teise, palju tumedamasse ossa. Nüüd liikusid nad järsu allapoole, toad ja koridorid tema ümber olid lagunenud. Kuigi Freyt teades oli see kõik punane heeringas, et verekoerad segadusse ajada.
  
  Nad kõndisid mööda viimast koridori, mis viis kaarja puitukse juurde, mille hingedel olid suured metallplaadid. Üks valvuritest lõi juhtmeta numbriklahvistikul kaheksakohalise numbri ja rasked uksed hakkasid krigisema lahti.
  
  Koheselt nägi ta uut tuba ümbritsenud rinnakõrguseid metallpiirdeid. Umbes kolmkümmend kuni nelikümmend inimest seisis tema ümber, joogid käes ja naersid. Playboy'd ja narkoparunid, kõrgetasemelised mees- ja naisprostituudid, kuningriigi ja Fortune 500 esimehed. Tohutu pärandvaraga lesed, naftarikkad šeikid ja miljonäride tütred.
  
  Kõik seisid tõkkepuu ümber, rüüpasid Bollingerit ja Romani Conti, näksisid hõrgutisi ning õhkasid oma kultuurist ja klassist.
  
  Kui Kennedy sisse astus, peatusid nad kõik ja vaatasid teda hetke. Ta jahutav mõte oli teda hinnata. Sosinad jooksid mööda tolmuseid seinu ja tõstsid ta kõrvu.
  
  See on tema? Politseinik?
  
  Ta hävitab ta nelja minuti pärast.
  
  Ma võtan selle. Ma annan sulle veel kümme, Pierre. Mida sa ütled?
  
  Seitse. Vean kihla, et ta on tugevam, kui välja näeb. Ja noh, ta saab natuke vihaseks, kas sa ei arva?
  
  Mida kuradit nad rääkisid?
  
  Kennedy tundis tugevat lööki oma tagumikule ja komistas tuppa. Kogudus naeris. Frey jooksis talle kiiresti järele.
  
  "Inimesed!" Ta naeris. "Mu sõbrad! See on suurepärane pakkumine, kas te ei arva nii? Ja ta kingib meile ühe imelise õhtu! "
  
  Kennedy vaatas ohjeldamatult ehmunult ringi. Mida kuradit nad rääkisid? Ole kipitav, meenus talle kapten Lipkindi lemmikütlus. Jätkake oma mängu. Ta püüdis keskenduda, kuid šokk ja sürreaalne ümbrus ähvardasid ta hulluks ajada.
  
  "Ma ei esine teie ees," pomises ta Freyle selga. "Igal viisil, mida ootate."
  
  Frey pöördus tema poole ja tema teadlik naeratus oli hämmastav. "Pole see? Millegi väärtusliku nimel?Ma arvan, et hindad ennast ja oma kaaslasi üle. Aga normaalne ju. Sa võid arvata teisiti, aga ma arvan, et sa teed seda, kallis Kennedy. Ma tõesti arvan, et saate. Tule." Ta viipas naisele, et ta tema juurde tuleks.
  
  Kennedy astus ringrööpa poole. Temast umbes kaksteist jalga allpool oli ebaühtlaselt maasse kaevatud ümmargune auk, mille põrand oli kividega ja seinad kaetud mustuse ja kiviga.
  
  Vanaaegne gladiaatoriareen. Võitlusauk.
  
  Tema kõrvale tõmmati üles metallredelid, mis tõsteti üle reelingute süvendisse. Frey andis mõista, et ta peaks alla tulema.
  
  "Mitte mingil juhul," sosistas Kennedy. Kolm relva oli suunatud tema ja Beni poole.
  
  Frey kehitas õlgu. "Ma vajan sind, aga ma ei vaja poissi. Võiksime alustada kuuliga põlve, seejärel küünarnukki. Töötage ja vaadake, kui kaua teil minu palve täitmiseks kulub. Tema põrgulik naeratus veenis teda, et ta kinnitaks hea meelega oma sõnu.
  
  Ta kiristas hambaid ja veetis sekundi oma pükskostüümi silumiseks. Rikas rahvahulk vaatas teda huviga nagu puuris olevat looma. Klaasid olid tühjad ja eelroad söödud. Nende seas lehvisid ettekandjad ja ettekandjad, neile nähtamatud, täites ja värskendades.
  
  "Missugune kaev?" ta kauples aja pärast, nägemata sellest väljapääsu, püüdes anda Drake'ile iga väärtuslikku lisasekundit.
  
  "See on minu lahinguareen," ütles Frey sõbralikult. "Sa elad hiilgavas mälestuses või sured häbisse. Valik, mu kallis Kennedy, on sinu kätes. "
  
  Püsi kipitav.
  
  Üks valvuritest nügis teda püstoli suukorviga. Kuidagi suutis ta Benile positiivse pilgu heita ja sirutas käe trepi poole.
  
  "Oota," Frey silmad välgatasid vihaselt. "Võtke tal kingad jalast. See õhutab tema verejanu veidi rohkem.
  
  Kennedy seisis seal, alandatuna ja raevununa ning veidi uimasena, kui üks valvuritest tema ees põlvitas ja kingad jalast võttis. Ta ronis trepist üles, tundes end ebareaalse ja kaugena, justkui toimuks see kummaline kohtumine teise Kennedyga kauges maailmanurgas. Ta mõtles, kes see tema, kellele kõik pidevalt viitasid, tegelikult on.
  
  See ei kõlanud väga hästi. Tundus, et ta peaks oma elu eest võitlema.
  
  Kui ta trepist alla kõndis, kostis rahva hulgast vile ja õhu täitis võimas verejanu.
  
  Nad karjusid igasuguseid roppusi. Tehti kihlveod, mõned, et ta sureb vähem kui minutiga, teised, et kaotab stringi vähem kui kolmekümne sekundiga. Üks või kaks pakkusid talle isegi toetust. Kuid suurem oht oli, et ta rüvetab naise surnukeha pärast pulbriks muutmist.
  
  Rikastest rikkaim, võimsaim saast Maal. Kui rikkus ja võim andsid teile selle, siis oli maailm tõeliselt hävitatud.
  
  Liiga kiiresti puudutasid ta paljad jalad kõva maapinda. Ta tuli seljast maha, tundes end külmana ja paljastatuna, ning vaatas ringi. Tema vastas lõigati seina auk. Praegu oli see kaetud paksude lattide komplektiga.
  
  Nende trellide teisele poole lõksu jäänud kuju tormas ootamatult ettepoole, põrkas nendesse verdtarretava raevuhüüdega. Ta raputas neid nii kõvasti, et nad põrkasid, tema nägu oli veidi rohkem kui moonutatud uriin.
  
  Kuid vaatamata sellele ja vaatamata oma veidrale ümbrusele tundis Kennedy ta ära kiiremini, kui tal kulus tema nime meeldejätmiseks.
  
  Thomas Caleb, sarimõrvar. Siin Saksamaal, temaga. Lahinguareenile sisenesid kaks surmavaenlast.
  
  Abel Frey New Yorgis koorunud plaan viiakse ellu.
  
  Kennedy süda hüppas ja puhas vihkamise tormamine lendas tema varvastelt noolena ajju ja tagasi.
  
  "Sa pätt!" hüüdis ta vihast kihades. "Sa oled täielik pätt!"
  
  Siis tõusid trellid ja Caleb hüppas tema poole.
  
  
  * * *
  
  
  Drake väljus kopterist enne, kui see maapinda puudutas, olles endiselt sammu võrra Torsten Dahlist tagapool, ja jooksis hõivatud hotelli poole, mille oli üle võtnud rahvusvaheliste vägede ühine koalitsioon. Armee on kindlasti segane, kuid otsustav ja lahinguvalmis.
  
  Need asusid La Vereinast 1,2 miili põhja pool.
  
  Sõjaväe- ja tsiviilsõidukid olid rivis, mootorid mürisesid, seisid valmis.
  
  Fuajees käis vilgas tegevus: komandod ja eriüksuslased, luureagendid ja sõdurid kogunesid, korrastasid ja valmistusid.
  
  Dahl teatas oma kohalolekust, hüpates hotelli vastuvõttu ja karjudes nii valjult, et kõik pöördusid ümber. Valitses lugupidav vaikus.
  
  Nad juba tundsid teda, Drake'i ja teisi ning teadsid hästi, mida nad Islandil saavutasid. Kõiki siinviibijaid teavitati hotelli ja helikopteri vahelise videolingi kaudu.
  
  "Oleme valmis?" karjus Dahl. "Et see pätt hävitada?"
  
  "Varustus on valmis," hüüdis komandör. Nad kõik pidasid Dahli selle operatsiooni eest vastutavaks. "Snaiprid on paigas. Meil on nii palav, et võiksime selle vulkaani taaskäivitada, söör!
  
  Dahl noogutas. "Mida me siis ootame?"
  
  Müratase tõusis sada pügalat. Väed astusid ustest välja, lõid üksteisele selga ja leppisid kokku kohtumise pärast lahingut õllejoomiseks, et bravuurikust jätkata. Mootorid hakkasid mürisema, kui kokkupandud sõidukid eemaldusid.
  
  Drake ühines Dahliga kolmandas liikuvas sõidukis, sõjaväe Humvees. Viimaste tundide jooksul teadis ta, et neil on umbes 500 meest, millest piisab Frey väikese 200-mehelise armee uputamiseks, kuid sakslane oli kõrgemal positsioonil ja tal oli oodata palju trikke.
  
  Kuid üks asi, mida tal polnud, oli üllatus.
  
  Drake põrkas esiistmel püssist kinni hoides, tema mõtted keskendusid Benile ja Kennedyle. Hayden istus nende taga istmel ja oli varustatud sõjaks. Wells jäi hotelli raske kõhuhaavaga.
  
  Konvoi tegi ümber järsu kurvi ja siis tuli nähtavale La Veraine, valgustatud nagu jõulupuu teda ümbritseva pimeduse taustal ja enne selle kohal kõrguvat musta mäekalju. Selle väravad olid pärani lahti, näidates selle mehe jultunud jultumust, keda nad olid tulnud kukutama.
  
  Dahl lülitas mikrofoni sisse. "Viimane kutse. Meil hakkab palav. Kiirus päästab siin elusid, inimesed. Sa tead eesmärke ja tead meie parimat oletust, kus Odini kirst asub. Tegeleme selle sigaga, sõdurid."
  
  Link tähistas viisakat intelligentset härrasmeest. Liiga palju irooniat. Drake'il oli käed löödud, kui Hummer läbi Frey vahimaja läbis, kummalgi küljel oli vaid toll vaba. Saksa valvurid hakkasid oma kõrgetest tornidest häiret tõstma.
  
  Tehti esimesed lasud, mis põrkasid tagasi juhtsõidukitelt. Kui konvoi järsult peatus, avas Drake ukse ja sõitis minema. Nad ei kasutanud õhutoetust, sest Freyl võis olla RGPS. Samal põhjusel oli neil vaja kiiresti autodest eemalduda.
  
  Astuge sisse ja muutke SIGAde maa peekonitehaseks.
  
  Drake jooksis paksude põõsaste juurde, mis kasvasid esimese korruse akna all. SAS-i meeskond, kelle nad kolmkümmend minutit tagasi saatsid, oleks pidanud ööklubi ja selle "tsiviilkülaliste" ala juba piirama. Lossi akendest lendasid kuulid, mis uputasid väravahoone seinu, kui autod sisse voolasid. Koalitsiooniväed andsid kättemaksuga tagasi tuld, purustades klaasi, rabades liha ja luud ning muutes kivifassaadi pudruks. Kostis karjeid, karjeid ja abivägede kutsumisi.
  
  Lossi sees valitses kaos. Ülemise korruse aknast kostis RPG plahvatus, mis põrkas vastu Frey valvemaja ja purustas osa seinast. Praht langes sissetungivate sõdurite peale. Kuulipildujatuli naasis ja üks Saksa palgasõdur kukkus ülemiselt korruselt alla, karjudes ja vulisedes, kuni tabas kohutava põrutusega maad.
  
  Dahl ja veel üks sõdur avasid välisuste pihta tule. Nende kuulid või rikošetid tapsid kaks inimest. Dahl jooksis edasi. Hayden oli kuskil kakluses tema selja taga.
  
  "Me peame sellesse põrguauku sattuma! Nüüd!"
  
  Öösel raputasid uued plahvatused. Teine RPG tabas tohutu kraatri Drake's Hummerist mitu jalga idas. Taevasse langes mustuse ja kivide sadu
  
  Drake jooksis, kükitas, püsides tema pea kohal õhku läbistavate kuulide ristuvate mustrite all.
  
  Sõda on tõesti alanud.
  
  
  * * *
  
  
  Rahvas näitas oma verejanu juba enne, kui Kennedy ja Caleb puudutasid. Kennedy tiirles ettevaatlikult, sõrmed mustusest kinni hoides, jalad kivi ja maa proovile panemas, liikudes ebaühtlaselt, et mitte olla etteaimatav. Ta mõistus nägi vaeva, et seda kõike mõtestada, kuid ta oli juba märganud vastase nõrkust - seda, kuidas tema silmad võtsid kuju, mida tema vormitu pükskostüüm konservatiivselt kattis.
  
  Nii et see oli üks viis tapja tapmiseks. Ta keskendus kellegi teise leidmisele.
  
  Caleb tegi esimese käigu. Sülg lendas tema huultelt, kui ta tema poole sööstis, käed lehvitades. Kennedy võitles talle vastu ja astus kõrvale. Rahvas oli verest väljas. Keegi valas punase veini maapinnale, mis oli sümboolne žest verest, mida nad tahtsid valada. Ta kuulis Frey, haige pätt, südametut psühhopaati Calebit seda tegema.
  
  Nüüd kargas Caleb uuesti. Kennedy leidis ta vastu seina toetumas. Ta kaotas keskendumisvõime, olles segatud rahvahulgast.
  
  Siis oli Caleb tema peal, paljad käed ümber tema kaela - tema higised, vastikud... paljad käed. Tapja käed...
  
  ... julmus ja surm...
  
  ...määrides oma mäda roppusi üle kogu tema naha. Ta peas helisesid hoiatuskellad. Sa pead lõpetama sellise mõtlemise! Peate keskenduma ja võitlema! Võitle tõelise võitleja, mitte enda loodud legendiga.
  
  Kannatamatu rahvahulk ulgus taas. Nad purustasid pudeleid ja klaase vastu tara, möirgades nagu tapmishimulised loomad.
  
  Ja Caleb, nii lähedal pärast kõike, mis juhtus. Tema keskendumiskeskus löödi maha ja löödi põrgusse. Koletis lõi teda rusikaga vastu külge, surudes samal ajal tema pea rinnale. Tema räpane, higine paljas rind. Siis lõi ta teda uuesti. Valu plahvatas rinnus. Ta koperdas. Punane vein kallas ülevalt alla.
  
  "See on kõik," mõnitas Caleb teda. "Minge alla, kuhu kuulute."
  
  Rahvas möirgas. Caleb pühkis oma vastikud käed tema pikkadele juustele ja naeris vaikse, surmava pahatahtlikkusega.
  
  "Ma pissib su surnukeha peale, lits."
  
  Kennedy langes põlvili, pääsedes korraks Calebi haardest. Ta püüdis temast kõrvale hiilida, kuid mees hoidis teda tugevalt pükstest kinni. Ta tõmbas naise enda juurde tagasi, irvitades nagu surmapeaga metslane. Tal polnud valikut. Ta keeras püksinööbid lahti, vormitud figuuri varjavad püksid ja lasi neil jalgu alla libiseda. Ta kasutas ära tema hetkelist üllatust, et oma tagumikul minema roomata. Kivid kriimustasid ta nahka. Rahvas ulgus. Caleb sööstis ettepoole, sirutas käe oma aluspesu vöö vahele, kuid naine lõi teda tigedalt jalaga näkku, aluspesu kõlksus tagasi just siis, kui tema verine ja katkine nina rippus külili. Ta istus seal hetke, vaatas oma vaenlast ja leidis, et ei suuda pöörata pilku tema verevalavate lihasööjate silmade eest.
  
  
  * * *
  
  
  Drake veeres läbi uhke ukseava massiivsesse fuajeesse. SAS piiras tegelikult ööklubi ala ja kattis peatrepi. Ülejäänud loss ei oleks nii sõbralik.
  
  Dahl patsutas oma rinnataskut. "Joonistel on meist paremal ja idatiivas asuv laoruum. Ära nüüd milleski kahtle, Drake. Hayden. Leppisime kokku, et see on Frey, meie sõprade ja haua jaoks kõige loogilisem koht.
  
  "Ma ei näinud sellest isegi und," ütles Hayden otsustavalt.
  
  Rühm mehi tema taga rabeledes järgnes Drake Dahlile läbi idatiiva ukse. Niipea kui uks avanes, tungisid õhku veel kuulid. Drake veeres ja tõusis püsti ning tulistas.
  
  Ja järsku olid Frey inimesed nende hulgas!
  
  Noad välkusid. Tulistati käsipüstolitest. Sõdurid laskusid vasakult ja paremalt. Drake surus oma püstoli suu ühe Frey valvuri templile, seejärel lükkas relva just õigel ajal tulistamisasendisse, et ründajale kuuli näkku lüüa. Valvur ründas teda vasakult. Drake põikas sööst kõrvale ja lõi mehele küünarnukiga näkku. Ta kummardus teadvusetu mehe kohale, võttis noa üles ja pistis selle otsa teise inimese pähe, kes kavatses Delta Commandos kõri läbi lõigata.
  
  Kõrva kõrval kostis püstolilask; SGG lemmikrelv. Hayden kasutas Glocki ja sõjaväe nuga. Mitmerahvuseline jõud rahvusvahelise intsidendi jaoks, arvas Drake. Ruumi kaugemas otsas kostis veel lasku. Kaasake itaallased.
  
  Drake veeres vaenlase külglöögi all tasaseks. Ta pööras kogu keha, jalad ette, lükates tüübi jalust ära. Kui mees raskelt tema selgroole maandus, sooritas Drake enesetapu.
  
  Endine SAS-i ohvitser tõusis püsti ja märkas Dahli kümmekond sammu eespool. Nende vaenlasi jäi järjest vähemaks - arvatavasti jäi järele vaid mõnikümmend märtrit, kes saadeti sissetungijaid kurnama. Tõeline armee oleks kusagil mujal.
  
  "Pole paha soojenduseks," irvitas rootslane, veri suu ümber. "Nüüd minge edasi!"
  
  Nad läksid läbi teisest uksest, puhastasid toa mõrradest, seejärel teise ruumi, kus snaiprid korjasid kuus head meest välja, enne kui nad kõrvaldati. Lõpuks leidsid nad end kõrge kivimüüri ees, millel olid aasad, millest tulistasid kuulipildujad. Kiviseina keskel oli veelgi efektsem terasuks, mis meenutas pangavõlvi.
  
  "See on kõik," ütles Dahl ja kummardus tagasi. "Frey vaatlustuba."
  
  "Tundub karm persemees," ütles Drake enda kõrvale varjudes ja tõstis käe, kui kümned sõdurid tema juurde jooksid. Ta vaatas ringi, otsides Haydenit, kuid ei suutnud meeste seas tema saledat figuuri eristada. Kuhu kurat ta läks? Oh palun, palun ära lase tal enam seal lamada... veritsedes...
  
  "Fort Knox on kõva pähkel," ütles Delta komando näksides.
  
  Drake ja Dal vaatasid teineteisele otsa. "Maadlejad!" - ütlesid nad mõlemad korraga, jäädes kindlaks oma poliitikale "kiirus ja ära lolli tee".
  
  Kaks suurt relva lasti ettevaatlikult mööda joont mööda, sõdurid muigasid seda vaadates. Võimsate suurtükkide torude külge kinnitati sarnaselt raketiheitjatega tugevad terasest haaratskonksud.
  
  Kaks sõdurit jooksid tuldud teed tagasi, hoides käes täiendavaid terastrosse. Teraskaablid, mis on kinnitatud kanderakettide taga asuvasse õõnsasse kambrisse.
  
  Dahl topeltklõpsas oma Bluetooth-ühendusel. "Ütle mulle, millal saame alustada."
  
  Möödus mõni sekund ja siis tuli vastus. "Edasi!"
  
  Paisupaisu püstitati. Drake ja Dahl astusid välja, granaadiheitjad üle õla, võtsid sihikule ja vajutasid päästikuid.
  
  Kaks terasest haaratsikonksu lendasid välja raketi kiirusel, kaevates sügavale Frey võlvi kiviseina, enne kui murdsid välja teiselt poolt. Niipea, kui nad ruumi leidsid, aktiveeris andur seadme, mis keerutas konkse ise, surudes need kindlalt vastu teiselt poolt seina.
  
  Dahl koputas endale kõrva. "Tee seda".
  
  Ja isegi altpoolt võis Drake kuulda kahe Hummeri heli, mis lülituvad tagurpidi, kaablid olid kinnitatud nende tugevdatud kaitseraua külge.
  
  Frey läbimatu sein plahvatas.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy põrutas hoiatuseks välja, kui Caleb tema poole lonkis, püüdes tema põlve ja pannes ta kohkuma. Ta kasutas hetke hingetõmbeaega ja hüppas püsti. Caleb tuli uuesti ja naine lõi talle käeseljaga vastu kõrva.
  
  Tema kohal olev rahvas hõiskas mõnuga. Tuhandete dollarite väärtuses haruldast veini ja peent viskit voolasid areeni porile. Alla ujusid naiste pitspüksid. Meeste lips. Paar Gucci mansetinööpe, millest üks põrkub Calebi karvasel seljal.
  
  "Tappa ta!" Frey karjus.
  
  Caleb tüüris tema poole nagu kaubarong, käed väljasirutatud, kõhust kostis tormilisi helisid. Kennedy üritas minema hüpata, kuid ta püüdis naise kinni ja tõstis maast üles, tõstes ta põrandalt üles.
  
  Õhus olles suutis Kennedy maandumist oodates vaid vajuda. Ja see oli raske, kivi ja maa põrkasid vastu tema selgroogu, lüües õhu kopsudest välja. Ta jalad tõusid üles, kuid Caleb astus neisse ja istus küünarnukid ettepoole toetades tema peale.
  
  "Rohkem seda," pomises mõrvar. "Nüüd hakkad sa karjuma. Eeeeeee!" Ta hääl oli maniakaalne, nagu tapamaja sea krigin tema kõrvus. "Eeeeeeeee!"
  
  Põletav agoonia põhjustas Kennedy kehas krampe. See värdjas oli nüüd temast tolli kaugusel, tema keha lamas tema peal, huultelt tilkus ila põskedele, silmad põlesid põrgutulest, ta surus oma jalgevahe tema enda vastu.
  
  Ta oli hetkeks abitu, püüdes ikka veel hinge tõmmata. Ta rusikas põrkas vastu tema kõhtu. Tema vasak käsi oli tegemas sama, kui see peatus. Südant põksuv mõte ja siis liikus see tema kurku ja hakkas pigistama.
  
  Kennedy lämbus õhku ahmides. Caleb itsitas nagu hull. Ta pigistas tugevamini. Ta uuris naise silmi. Ta toetus naise kehale, purustades teda oma raskusega.
  
  Ta lõi nii kõvasti kui suutis, lükates ta kõrvale. Ta sai suurepäraselt aru, et sai just passi. Päikese keerutatud vajadused päästsid ta elu.
  
  Ta libises jälle minema. Rahvas pilkas teda - tema esinemise, määrdunud riiete, kriimustatud tagumikku, veritsevate jalgade üle. Caleb tõusis Rocky moodi kaotuse äärelt ja laiutas naerdes käed.
  
  Ja siis kuulis ta häält, mis oli nõrk, kuid lõikas läbi käheda kakofoonia.
  
  Beni hääl: "Drake läheneb, Kennedy. Ta läheneb. Sain sõnumi!"
  
  Kurat küll... ta ei leiaks neid siit. Ta ei kujutanud ette, et kõigist lossi kohtadest otsib ta läbi selle. Selle kõige tõenäolisem sihtmärk oleks salvestusruum või rakud. See võib võtta tunde....
  
  Ben vajas teda endiselt. Calebi ohvrid vajasid teda endiselt.
  
  Tõuse püsti ja karju, kui nad ei saanud.
  
  Caleb tormas talle kallale, olles isekas. Kennedy teeskles õudust, tõstis seejärel jala üles ja lõi küünarnukiga otse tema läheneva näo vastu.
  
  Veri voolas üle kogu tema käe. Caleb peatus, nagu oleks ta vastu telliskiviseina jooksnud. Kennedy kasutas oma eelist, lüües teda rusikaga vastu rindu, rusikaga tema juba murtud nina ja jalaga põlvi. Ta kasutas kõiki võimalikke meetodeid timuka teovõimetuks muutmiseks.
  
  Rahva möirgamine kasvas, kuid ta vaevu kuulis seda. Üks kiire löök pallide pihta saatis sitapea põlvili, teine vastu lõua keeras ta selili. Kennedy kukkus kurnatusest hingeldades tema kõrvale pori sisse ja vaatas oma uskmatutesse silmadesse.
  
  Tema parema põlve lähedalt kostis kolin. Kennedy vaatas tagasi ja nägi katkist veinipudelit tagurpidi pori sisse kinni jäänud. Merlo, mis ikka veel vedelat punast lubadust õhkub.
  
  Caleb kiigutas tema poole. Ta võttis võpatamata löögi näkku. "Sa pead surema," sosistas ta. "Olivia Dunni jaoks," tõmbas ta purustatud pudeli maast välja. "Selena Tyleri jaoks," tõstis ta selle mehe pea kohale. "Miranda Drury," lisas ta, "tema esimene löök purustas hambad, kõhre ja luu. "Ja Emma Silke jaoks," võttis tema teine löök ta silma ära. "Emily Jane Wintersi jaoks," muutis tema viimane löök tema kaela hakklihaks.
  
  Ja ta põlvitas seal verisel maapinnal võidukalt, adrenaliin pumpas läbi tema veenide ja pulseeris läbi ta aju, püüdes tagasi võita inimkonda, mis oli temast hetkeks lahkunud.
  
  
  44
  
  
  
  LA VEREIN, SAKSAMAA
  
  
  Kennedy käsutati relva ähvardusel trepist üles tagasi. Thomas Calebi keha jäi tõmblema kohta, kus ta oleks pidanud surema.
  
  Frey nägi mobiiltelefoniga rääkides õnnetu välja. "Võlv," kähises ta. "Päästke varahoidla iga hinna eest, Hudson. Mind ei huvita miski muu, idioot. Tõuse sellelt neetud diivanilt ja tee seda, mille eest ma maksan!
  
  Ta lülitas ühenduse välja ja vahtis Kennedyt. "Paistab, et su sõbrad tungisid mu majja."
  
  Kennedy heitis talle kavala pilgu, enne kui pöördus kogunenud eliidi poole. "Tundub, et te, lollid, saate osa sellest, mida väärite."
  
  Kõlas vaikne naer ja klaaside kõlin. Frey liitus hetkeks, enne kui ütles: "Jooge, mu sõbrad. Seejärel lahkuge tavapärasel viisil."
  
  Kennedy teeskles bravuuri, piisav, et Benile silma pilgutada. Kurat, kui ta keha ei valutaks nagu lits. Tema tagumik põles ja jalad tuikasid; pea valutas ja käed olid kleepuva verega kaetud.
  
  Ta andis need Freyle. "Kas ma saan selle puhastada?"
  
  "Kasuta oma särki," naeris ta. "Igal juhul pole see midagi muud kui kalts. Kahtlemata peegeldab see teie ülejäänud garderoobi.
  
  Ta viipas kuninglikult käega. "Too ta. Ja poiss."
  
  Nad lahkusid areenilt, Kennedy tundis end väsinuna ja üritas oma pöörlevat pead rahustada. Tema tegude tagajärjed elasid temaga kaasas aastakümneid, kuid praegu polnud aeg peatuda. Ben oli tema kõrval ja tema näoilme järgi otsustades üritas teda selgelt telepaatiliselt rahustada.
  
  "Aitäh, kutt," ütles ta valvureid ignoreerides. "See oli koogitee."
  
  Järgides vasakut hargnemist, suundusid nad alla teise koridori, mis hargnes nende kambriplokist. Kennedy kogus oma mõtteid.
  
  Lihtsalt elage üle, mõtles ta. Jää lihtsalt ellu.
  
  Frey sai uue kõne. "Mida? Kas need on laos? Idioot! Sina... sina..." pomises ta raevust. "Hudson, sa... saada kogu armee siia!"
  
  Elektrooniline kriiksatus katkestas järsult ühenduse nagu giljotiin, mis lõikaks Prantsuse kuninganna pea maha.
  
  "Võtke need!" Frey pöördus oma valvurite poole. "Viige nad eluruumidesse. Näib, et su sõpru on rohkem, kui me algul arvasime, kallis Kennedy. Tulen hiljem tagasi, et teie haavu ravida."
  
  Nende sõnadega kõndis hämmingus sakslane kiiresti minema. Kennedy oli teravalt teadlik, et tema ja Ben on nüüd nelja valvuriga kahekesi. "Jätkake," lükkas üks neist teda koridori lõpus oleva ukse poole.
  
  Kui nad seda läbi elasid, pilgutas Kennedy üllatunult silmi.
  
  See lossiosa lammutati täielikult, selle kohale püstitati uus kaarkatus ja mõlemal pool ruumi ääristati väikesed telliskivimajad. Mitte palju suuremad kui suured küünid, neid oli kaheksa ringis. Kennedy sai kohe aru, et sellest kohast oli korraga läbi käinud rohkem kui paar vangi.
  
  Hullem inimene kui Thomas Caleb?
  
  Saage tuttavaks Abel Freyga.
  
  Tema olukord läks iga sekundiga hullemaks. Valvurid lükkasid teda ja Benit ühe maja poole. Sisse jõudes oli mäng läbi. Sa kaotasid.
  
  Ta võiks välja võtta ühe, võib-olla isegi kaks. Aga neli? Tal polnud võimalust.
  
  Kui ainult....
  
  Ta vaatas tagasi lähima valvuri poole ja märkas, et too vaatas teda hindavalt. "Hei, kas see on see? Kas sa paned meid sinna?"
  
  "Need on minu käsud."
  
  "Vaata. See tüüp on siin - ta tuli kogu selle tee, et päästa oma õde. Sa arvad, et äkki näeb ta teda. Ainult üks kord."
  
  "Tellimused Frey'lt. Meile ei lubata."
  
  Kennedy vaatas ühelt valvurilt teisele. "Ja mida? Kes peaks teadma? Kergemeelsus on elu vürts, eks?"
  
  Valvur haukus tema peale. "Kas sa oled pime? Kas te pole selles neetud kohas kaameraid näinud?"
  
  "Frey on hõivatud armee vastu võitlemisega," naeratas Kennedy. "Miks te arvate, miks ta nii kiiresti minema jooksis?" Poisid, laske Benil oma õde näha, siis võib-olla jätan teid veidi lõdvaks, kui uued ülemused saabuvad.
  
  Valvurid vaatasid üksteisele vargsi otsa. Kennedy pani oma häälse rohkem veendumust ja kehakeelde veidi rohkem flirti ning peagi avasid nad kahekesi Karini ust.
  
  Kaks minutit hiljem viidi ta välja. Ta koperdas nende vahel, näiliselt kurnatud, blondid juuksed sassis ja nägu tõmmatud.
  
  Kuid siis nägi ta Benit ja ta silmad lõid särama nagu välk tormis. Näis, nagu oleks jõud tema kehasse tagasi tulnud.
  
  Kennedy jäi talle silma, kui kaks gruppi kohtusid, püüdes kiiresti edasi anda oma hullumeelse idee kiireloomulisust, ohtu, viimase võimaluse stsenaariumi, kõike seda ühe meeleheitliku pilguga.
  
  Karin viipas valvurid minema ja urises. "Minge ja võtke mõned, pätid. "
  
  
  * * *
  
  
  Thorsten Dahl juhtis rünnakut, hoides püstolit väljas nagu ülestõstetud mõõka ja karjudes täiest kõrist. Drake oli otse tema kõrval ja jooksis täiskiirusel isegi enne, kui kogu võlvi sein kokku kukkus. Suits ja praht on väikesel alal laiali. Kui Drake jooksis, tundis ta, et teised koalitsiooniväed lendasid mõlemas suunas. Nad olid tormav surma falang, mis tungis mõrvarlike kavatsustega oma vaenlaste poole.
  
  Drake'i instinktid lõid sisse, kui suits keerles ja hõrenes. Vasakul seisis valvurite parv, kes oli hirmust tardunud ja reageeris aeglaselt. Ta tulistas nende keskele, hävitades vähemalt kolm surnukeha. Ees oli kuulda vastutuld. Sõdurid langesid temast vasakule ja paremale, tabades oma hooga tugevalt vastu varisenud seina.
  
  Veri pritsis otse tema silme ette, kui itaallase pea muutus auruks, mees polnud piisavalt kiire, et kuuli eest kõrvale hiilida.
  
  Drake tuvi katteks. Teravad kivid ja betoon rebisid tema käte liha, kui ta põrandale kukkus. Ümber keerates tulistas ta nurkadesse mitu valangut. Inimesed karjusid. Näitus plahvatas tugeva tule all. Vanad luud keerlesid õhus aegluubis nagu tolmutäpid.
  
  Ees kõlasid taas lasud ja Drake nägi massiliselt inimesi liikumas. Jeesus!Frey armee oli sealsamas, moodustatud surmava koosseisuga, liikudes üha kiiremini edasi, sest nad tundsid, et neil on eelis.
  
  
  * * *
  
  
  Karin kasutas võitluskunstide treeningut, et muuta oma valvurid mõne sekundiga töövõimetuks. Kennedy andis terava tagakäe oma valvuri lõuale, astus siis ette ja lõi oma pead nii kõvasti, et tema silme ees vilkusid tähed. Sekund hiljem nägi ta oma teist vastast, neljandat valvurit, hüppas küljele, et nende vahele ruumi tekitada.
  
  Ta süda vajus kokku. Nii et neljas valvur oli sild liiga kaugel. Isegi kahele neist.
  
  Valvur näis vintpüssi tõstes kivistunud. Värisevate sõrmedega uuris ta piirkonda abi saamiseks. Kennedy sirutas käed välja, peopesad väljas.
  
  "Rahune maha, kutt. Jää lihtsalt rahulikuks."
  
  Tema päästikusõrm kõverdus hirmust. Kostis lask ja põrkas laest alla.
  
  Kennedy kripeldas. Pinge paksendas õhu, muutes selle närviliseks puljongiks.
  
  Ben oleks peaaegu karjumas, kui tema mobiiltelefon hakkas läbi ärevuse mängima käredat helinat. Sizeri pilti vändati maksimumini.
  
  Samuti hüppas valvur, tõrjudes teise tahtmatu lasu. Kennedy tundis, et kuuli tuul möödus tema koljust. Puhas hirm külmutas ta paigale.
  
  Palun, mõtles ta. Ära ole idioot. Olge oma treeningu suhtes tähelepanelik.
  
  Seejärel viskas Ben oma telefoni valvuri poole. Kennedy nägi teda võpatamas ja kukkus kiiresti põrandale, et veelgi rohkem tähelepanu kõrvale juhtida. Selleks ajaks, kui valvur telefoni maha viskas ja tähelepanu pööras, oli Kennedy kolmanda valvuri relva õla alla võtnud.
  
  Karin aga elas siin mõnda aega. Ta on näinud ja kogenud raskusi. Ta tulistas koheselt. Valvur tõmbus tagasi, kui tema pintsakust purskas välja punane pilv. Siis levis üle ta õla tume laik ja ta näis segaduses, seejärel vihane.
  
  Ta tulistas Beni pihta.
  
  Kuid lask oli ebaõnnestunud, möödalaskmisele aitas kahtlemata kaasa asjaolu, et tema pea plahvatas millisekundit enne päästiku vajutamist.
  
  Tema taga seisis verepritsmetest raamitud Hayden, käes Glock.
  
  Kennedy vaatas Benile ja Karinile otsa. Nägin, kuidas nad vaatasid teineteisele mõnu, armastuse ja kurbusega otsa. Tundus mõistlik anda neile minut. Siis oli Hayden tema kõrval ja noogutas Benile kergendatult.
  
  "Kuidas tal läheb?"
  
  Kennedy pilgutas silma. "Ta on nüüd õnnelikum, kui olete saabunud."
  
  Siis sai ta kaineks. "Me peame päästma teised siinsed vangid, Hayden. Võtame nad ja lahkume sellest põrguaugust."
  
  
  * * *
  
  
  Kaks armeed põrkasid kokku, koalitsiooniväed tulistasid vastaseid kohapeal, sakslased vehkisid nugadega ja püüdsid kiiresti lähemale pääseda.
  
  Hetkeks pidas Drake seda noamängu mõttetuks, täiesti hulluks, kuid siis meenus talle, kes on nende boss. Abel Frey. Hull ei tahaks, et tema erakond kasutaks kuule juhuks, kui need tema hindamatuid esemeid kahjustavad.
  
  Nende hulgas lõikas Drake vaenlase vaenlase järel maha. Sõdurid nurisesid ja lõid üksteist kõikjal tema ümber, kasutades jõudu, mis murdis luid. Inimesed karjusid. Lahing oli kõikehõlmav käsikäes võitlus. Ellujäämine sõltus pigem puhtast õnnest ja instinktist kui mis tahes oskustest.
  
  Tulistades, rusikatega löödes ja teed rajades märkas ta ees olevat kuju. Surma keerlev derviš.
  
  Alicia Miles võitleb end läbi rahvusvaheliste supervägede ridadest.
  
  Drake pöördus tema poole. Lahinguhääl vaibus. Nad olid võlvkambri tagaosas, nende kõrval Odini sarkofaag, mis on nüüd avatud, ja selle kohale oli paigaldatud prožektorite hammas.
  
  "Noh, noh," naeris ta. "Drakester. Kuidas sul läheb, sõber?"
  
  "Sama nagu alati."
  
  "Mmm, ma mäletan. Kuigi ma ei saa öelda, et see rippus liiga kaua, ah? Muide, vahva kassivõitlus nööridel. Pole paha tsiviilisikuks saanud endise sõduri kohta.
  
  "Sina ka. Kus on teie BBF?"
  
  "WWF?"
  
  Kaks võitlevat sõdurit põrkasid vastu Drake'i. Ta tõukas nad Alicia abiga eemale, mõlemad nautisid seda, mis juhtuma hakkas.
  
  "Parim poiss-sõber igavesti? Kas sa mäletad teda? Armas?"
  
  "Oh jaa. Ma pidin ta tapma. See värdjas tabas meid Freyga tagaaias ringi sebimas. Ta itsitas. "Ma sain vihaseks. Nad surid." Ta tegi näo. "Lihtsalt veel üks surnud loll."
  
  "Kes arvas, et suudab sind taltsutada," noogutas Drake. "Ma mäletan".
  
  "Miks sa pidid nüüd siin olema, Drake? Ma tõesti ei taha sind tappa."
  
  Drake raputas jahmunult pead. "Seal on termin, mida nimetatakse ilusaks valetajaks. Need kaks sõna võtavad teie kohta, Miles, paremini kokku kui ükski Shakespeare suudaks."
  
  "Ja mida?" Alicia kääris muigega käised üles ja viskas jalanõud jalast. "Kas olete valmis oma pallid teile kätte andma?"
  
  Drake nägi silmanurgast, kuidas Abel Frey nende juurest eemale roomas ja kellegi Hudsoni peale karjus. Ilmselgelt oli Miles neid kaitsnud, kui ta nende võimeid jagas, kuid nüüd olid tal teised prioriteedid. Torsten Dahl, alati usaldusväärne, seisis hullunud sakslase ees ja asus ründama.
  
  Drake surus rusikad kokku. "Seda ei juhtu, Miles."
  
  
  NELIKÜMMEND VIIS
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alicia šokeeris teda sellega, et rebis oma T-särgi seljast, mähkis selle enda ümber, kuni see oli nii pingul kui nöör, ja seejärel mõlema käega ümber tema kaela. Ta nägi vaeva, kuid naise ajutised rakmed tõmbasid ta sisse.
  
  Otse tema tõusvatesse põlvedesse - Muay Thai stiilis. Üks. Kaks. Kolm.
  
  Ta pööras esimese ümber. Pöörasime uuesti ringi. Teine krõbises ribide all. Kolmas löök tabas teda otse pallidesse. Valu lõi kõhust läbi, põhjustades iiveldust ja ta kukkus selili.
  
  Alicia seisis tema kohal ja naeratas. "Mis ma ütlesin? Ütle mulle, Drakey, täpselt, mida ma ütlesin. Ta tegi liigutuse, et anda talle midagi.
  
  "Teie pallid."
  
  Ta langetas puusa ja väänas, et anda tema ninale suunatud külglöök. Drake tõstis mõlemad käed ja blokeeris löögi. Tundsin, kuidas üks sõrm nihkus. Ta pöördus nii, et oli mehega näost näkku, tõstis ühe jala kaarega kõrgele ja viis siis kanna alla tema otsaesisele.
  
  Kirve löök.
  
  Drake veeres tagasi, kuid löök tabas teda ikkagi rindkeres. Ja nii palju jõudu, kui Miles suutis, põhjustas see talumatut valu.
  
  Ta astus talle pahkluule.
  
  Drake karjus. Tema keha murti süstemaatiliselt, muljuti ja moonutati. Ta murdis selle, tükk tüki haaval. Tsiviilaastad olgu neetud. Aga kas ta võiks siis isegi vallandamist süüdistada? Ta oli alati hea. Kas ta on alati nii hea olnud?
  
  Murtud tsiviilisik või mitte, aga ta oli endiselt SAS ja naine määris põranda tema verega.
  
  Ta taganes. Kolm võitlejat kukkusid talle peale, purustades kõik tema ümber. Drake nautis puhkust sakslasele küünarnukiga kurku löömisest. Ta kuulis kõhre kriginat ja tundis end veidi paremini.
  
  Ta tõusis püsti, mõistis, et naine oli talle lubanud. Ta tantsis, nihkudes jalalt jalale, tema silmad seestpoolt helendavad kuradit ja hallid. Tema selja taga olid Dahl, Frey ja Hudson kokku lukustatud, vaevlesid Odini kirstu serva kohal, näod valust väänatud.
  
  Alicia viskas talle oma T-särgi. See tabas nagu piits, mille tagajärjel läks vasak näopool põlema. Ta lõi uuesti ja mees püüdis ta kinni. Ta tõmbas uskumatu jõuga. Ta komistas ja heitis mehe sülle.
  
  "Tere".
  
  Ta asetas mõlemad pöidlad naise kõrvade alla, surudes kõvasti. Koheselt hakkas ta väänlema, igasugune trots oli kadunud. See surus närvisõlmele piisavalt tugevalt, et iga normaalne inimene minestaks.
  
  Miilid koperdasid nagu rodeopull.
  
  Ta vajutas tugevamini. Lõpuks nõjatus naine tema tihedasse embusse tagasi, lastes tal oma kaalu võtta, lonkas, püüdes valu jagada. Siis tõusis naine sirgelt ja pistis mõlemad pöidlad mehe kaenla alla.
  
  Otse oma närvikimpu. Tema kehast jooksis piin.
  
  Ja sellepärast nad lukustati. Kaks hirmuäratavat vaenlast, võitlevad läbi valulainete, liiguvad vaevu, vaatavad teineteisele silma nagu ammu kadunud armastajad, kuni surm nad lahutab.
  
  Drake urises, suutmata oma viletsust varjata. "Hull... lits. Miks... milleks selle... selle mehe heaks töötada?
  
  "Tähendab... jõuda... lõpuni."
  
  Ei Drake ega Miles ei taganenud. Nende ümber hakkas lahing lõppema. Jalule jäi rohkem koalitsioonivägesid kui sakslasi. Kuid nad jätkasid võitlust. Ja Drake nägi ähmaselt, kuidas Dal ja Frey olid samasugusesse surmavasse embusse lukustatud ja võitlesid lõpuni.
  
  Ükski sõdur ei seganud neid. Austus oli liiga suur. Privaatselt ja erapooletult otsustataks need lahingud.
  
  Drake langes põlvili ja tõmbas Alicia endaga kaasa. Tema silme ees tantsisid mustad laigud. Ta mõistis, et kui naine leiab võimaluse tema haarde murdmiseks, oleks ta tõesti lõpetanud. Energia jättis teda iga sekundiga.
  
  Ta vajus alla. Ta vajutas tugevamini, see absoluutne tapjainstinkt tungis temasse. Ta pöidlad libisesid. Alicia kukkus ette, tabades teda küünarnukiga vastu lõuga. Drake nägi seda tulemas, kuid tal polnud jõudu seda peatada.
  
  Tema silme ees plahvatasid sädemed. Ta kukkus selili, vaadates Frey gooti stiilis lakke. Alicia roomas üles ja blokeeris valust moonutatud näoga tema vaatevälja.
  
  Ükski nende ümber olnud sõdur ei püüdnud teda takistada. See ei lõpe enne, kui üks võitlejatest kuulutab välja vaherahu või sureb.
  
  "Pole paha," köhatas ta. "Sa ikka said aru, Drake. Aga ma olen ikkagi sinust parem."
  
  Ta pilgutas silmi. "Ma tean".
  
  "Mida?" - Ma küsisin.
  
  "Sul on... see serv. See tapja instinkt. Lahingu raev. Vahet pole. See on oluline. See... see on põhjus, miks ma loobusin."
  
  "Miks see peaks sind takistama?"
  
  "Ma olin mures millegi pärast väljaspool tööd," ütles ta. "See muudab kõike".
  
  Naise rusikas oli üles tõstetud, valmis tema kõri purustama. Möödus hetk. Siis ta küsis: "Elu elu eest?"
  
  Drake hakkas tundma, kuidas energia aeglaselt tema jäsemetesse naaseb. "Pärast kõike, mida ma täna tegin, arvan, et nad on mulle palju võlgu."
  
  Alicia astus tagasi ja ulatas käe, et aidata ta püsti. "Ma viskasin Wellsi Mimiri kaevu nööride poole. Ma ei tapnud teda Odini haual. Tõmbasin Frey tähelepanu Ben Blake'ilt eemale. Ma ei ole siin selleks, et maailma hävitada, Drake, ma olen siin lihtsalt selleks, et lõbutseda."
  
  "Kinnitan." Drake saavutas tasakaalu just siis, kui Thorsten Dahl tõstis Abel Frey loid keha Odini kirstu laialt servalt. Ta kukkus märja krõbinaga põrandale, paiskudes elutult Itaalia marmorist sillutuskividele.
  
  Hüüded kõlasid ja kajasid kogu koalitsioonivägedest.
  
  Dahl surus rusikasse kirstu sisse vaadates.
  
  "See pätt pole kunagi seda auhinda näinud," naeris ta. "Tema elutöö. Jeesus Kristus, te peate seda nägema.
  
  
  NELIKÜMMEND KUUS
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  Päev hiljem õnnestus Drake'il põgeneda lõputust ülekuulamistest, et magada mõneks tunniks lähedalasuvas hotellis, mis on üks Stockholmi vanimaid ja parimaid.
  
  Fuajees ootas ta lifti ja mõtles, miks kõik tema mõttekäigud filmiti. Nad läksid unepuudusest, pidevast peksmisest ja tugevast survest hulluks. Tal kulus tervenemiseks mitu päeva.
  
  Lift helises. Tema kõrvale ilmus kuju.
  
  Kennedy, riietatud juhuslikku laupäevasesse pükskostüümi, juuksed tihedalt taha kammitud, uurib teda kurnatud silmadega.
  
  "Tere".
  
  Sõnadest ei piisanud. Temalt küsimine, kas temaga on kõik korras, polnud mitte ainult labane, vaid ka lausa rumal.
  
  "Tere sullegi."
  
  "Samal korrusel?"
  
  "Kindlasti. Nad hoiavad meid kõiki eraldatuna, kuid koos.
  
  Nad pääsesid sisse. Vaadates nende katkist peegeldust peeglist. Välditi kokkupuudet vajaliku videokaameraga. Drake vajutas üheksateist nuppu.
  
  "Kas sa oled selles sama hea kui mina, Kennedy?"
  
  Ta naeris südamest. "Hull nädal või nädalad. Pole kindel. Mind ajab hulluks, et lõpuks võitlesin oma vaenlasega ja puhastasin oma nime kõige lõpuks.
  
  Drake kehitas õlgu. "Nagu mina. Irooniline, eks?"
  
  "Kuhu ta läks? Alicia."
  
  "Öösse, kus kõik parimad saladused lähevad, tema ja see nohik Hudson," kehitas Drake õlgu. "Möödus enne, kui keegi, kes oli tõesti oluline, neid märkas. Tõenäoliselt löövad üksteise ajud välja, kui me räägime."
  
  "Sa tegid õiget asja. Nemad polnud siin peamised innustajad. Alicia on ohtlik, kuid mitte hull. Oh, ja kas sa ei mõtle "öise vaikuses".
  
  Ta võttis hetke, et töödelda tema dinosauruse kivi viidet. Ta naeris. Tema tuju tõusis päikesepaistelisel päeval elavhõbedast kiiremini.
  
  "Aga Hayden?" ütles Kennedy, kui liftiuksed sulgusid ja vana auto hakkas aeglaselt tõusma. "Kas sa arvad, et ta jääb Beni juurde?"
  
  "Ma tõesti loodan. Kui ei, siis ma vähemalt arvan, et ta seksis praegu.
  
  Kennedy lõi talle rusikaga õlga. "Ära loe neid kanu, semu. Võib-olla kirjutab ta talle laulu."
  
  "Teie nimi - kolm ja pool minutit teiega koos!"
  
  Nad lendasid aeglaselt seitsmendast korruselt mööda. "Meenutab. Mida sa seal Odini hauas ütlesid? Midagi sellest, et ma jään Yorki ja teenin ise elatist.
  
  Drake vaatas talle otsa. Ta naeratas talle võrgutavalt.
  
  "Noh... ma... ma..." Ta ohkas ja pehmenes. "Ma olen sellega lootusetult harjunud."
  
  "Mida?" Kennedy silmad särasid pahandusest.
  
  "Vana dino-roki bänd Heart nimetas seda ülimaks võrgutuseks. Yorkshire'is ütleme lihtsalt "vestle linnuga". Oleme lihtsad inimesed."
  
  Kui lift neljateistkümnendast korruselt mööda sõitis, keeras Kennedy särginööbid lahti ja lasi sellel põrandale kukkuda. All oli tal seljas punane läbipaistev rinnahoidja.
  
  "Mida sa teed?" Drake tundis, et tema süda hüppas, nagu oleks teda elektrilöögi saanud.
  
  "Ma teenin oma elatist."
  
  Kennedy tõmbas pükste luku lahti ja lasi neil põrandale kukkuda. Tal olid jalas sobivad punased aluspüksid. Lift kõlises nende korrusele jõudes. Drake tundis, kuidas tema tuju ja kõik muu tõusid. Uks libises küljele, avanes.
  
  Noorpaar ootas. Naine itsitas. Tüüp naeratas Drake'ile. Kennedy tõmbas Drake'i liftist välja koridori, jättes tema pükskostüümi seljataha.
  
  Drake vaatas tagasi. "Kas sa ei taha seda?"
  
  "Ma ei vaja seda enam."
  
  Drake võttis ta üles. "Hea töö, minu tuppa on kiire jalutuskäik."
  
  Kennedy lasi juuksed maha.
  
  
  LÕPP
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"