Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

ExÁmen De Princesa Uka UtjaÑapataki

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Mä suma yatiqiri ukhamarak actriz cinematográfica aspirante, Dominika, pantalla estrella ukham tukuñ amti. Ukat ninfax jupar jakʼachasïna ukhaxa, taqi chuymaw arktäna, ukat dragonan reinoparuw tukuyäna. Dominica markax wali suma lurañ yatiñanak imantawayi, ukatx mä muspharkañ usuw imperio ukat jak"ankir estados ukanakar puri, ukat niya taqpach chachanakax qalaruw tukupxi. Mä qhipa representante de la sexo ch"amani, príncipe duende Oenomaus, jupax jiwañap qhiphart"ayañ atipxatayna, Dominica markan regalopar yuspajarasawa. Ukat jichhax jupanakax mayacht"asisaw irnaqapxañapa, mä jan amuyt"kay usun jan amuyt"kayap uñt"ayañataki ukhamarak ch"amaka ch"amanak uñt"ayañataki.

  EXÁMEN DE PRINCESA UKA UTJAÑAPATAKI
  
  ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa
  Mä suma yatiqiri ukhamarak actriz cinematográfica aspirante, Dominika, pantalla estrella ukham tukuñ amti. Ukat ninfax jupar jakʼachasïna ukhaxa, taqi chuymaw arktäna, ukat dragonan reinoparuw tukuyäna. Dominica markax wali suma lurañ yatiñanak imantawayi, ukatx mä muspharkañ usuw imperio ukat jak"ankir estados ukanakar puri, ukat niya taqpach chachanakax qalaruw tukupxi. Mä qhipa representante de la sexo ch"amani, príncipe duende Oenomaus, jupax jiwañap qhiphart"ayañ atipxatayna, Dominica markan regalopar yuspajarasawa. Ukat jichhax jupanakax mayacht"asisaw irnaqapxañapa, mä jan amuyt"kay usun jan amuyt"kayap uñt"ayañataki ukhamarak ch"amaka ch"amanak uñt"ayañataki.
  PROLOGO UKA TUQIT ARSUÑATAKI
  Mä juk"a, jan uñt"at suma uñnaqt"anïtapat uñt"ayata, Dominika Delfinovax mä jach"a lurawiw "Emperatriz de Estrellas" ukan jach"a lurawip katuqawayi. Ukat akax mä película jach"a presupuesto ukaniwa ukatx jach"a ganancias ukanakaw arsuwayi. Janïr ukax utjkän ukhax Dominicax walja películas ukanw uñt"ayasïna, ukampis qullqinak katuqawayi. Suma uñnaqt"anïtapax muspharkañänwa, ukat ñik"utapax wali k"ajkir diente de león primavera ukanïnwa, ukat juk"anikiw jan tintes ukat barniz ukanakamp lurañjamäkaspas ukham amuyapxäna. Ukampis ukhamänwa. Dominikax natural, miel rubia ukhamarak proporciones ideales ukanïnwa, ukat musculos esculpidos ukat suma estiramiento ukanïnwa.
  Uka tawaqux janis artes marciales ukar sarkchïnxa, ballet sat anatäwin thuqtʼirïna. Ukat jupax jank"akiw sarnaqäna, khuyapayasiñampiw sarnaqäna, ukat wali suma coordinación de movimientos ukanïnwa.
  Amuytʼañataki, peliculanakan acción uñachtʼayasajj sum uñachtʼayasispa. Kunjamtï mä imill wawax angeljam uñnaqapax nuwasir-supay imantaski ukhama.
  Jichhajj zapato apsusaw kusisitaw parkin tʼijtjjäna, qʼala kayunakapampiw thakin chʼojjñanakapata ukat qala qalanakat wali suma chhuxriñchjasiñanak amuyasïna. Chakinakapax wali suma ukat sallqjañjamarakïnwa, ukatwa qʼala kayuni ukat jakʼat fotonak apsusipxirïna, ukax chachanakaruw jukʼamp kusisiyäna. Dominicax suma kayunakapat jach"añchasïna, ukat mä jisk"a faldampiw thaya pachakamax uchasïna.
  Ukapachaw mä akatjamat mä imill wawax nayraqatapan uñstäna. Wali wayna, maynix saspawa, niya imill wawa. Dominicax jach"a jach"a, musculoso, suma uñnaqt"ani, ukat ajanupax jan kuna jan walt"awimp suma llamp"u ukat terciopelo ukham ñik"utas utjkchïnsa, janiw mä tawaqun ajanupar uñtaskänti. Ukat akax mä yatiqañ utankir tawaqur uñtasitawa, jupax wali qamir isimp isthapt"atawa, ukat jupax uka jisk"a vidrio chimpunak warkt"atawa ukat inti jalsunx wali qhant"atawa.
  Dominica kullakajj inas ukanak cheqpach joyanakächïna sasaw amuyäna.
  Imill wawaxa jisk"a q"ala kayupwa ch"allt"äna. Ukat qala thakinjja, wila, morado chʼojjñanakani bindweed sat chʼojjñanakaw uñstäna.
  Dominica markax akham sasaw sillp"i:
  - ¡Kunja ch"amasa! ¿Jumax cine actriz jan ukax circo ukan irnaqirïtati?
  Tawaqux mä jisk"a arumpiw jaysäna:
  - ¡Nayaxa ninfawa! Janiw juk"amp qhanañcht"añatakix pachax utjxiti, arktapxita!
  Imill wawax jan iyawsasaw amparanakap luqxatäna:
  - Walikiwa, ukaxa... ¡Suma chiqañchäwi! Kuna sutinitasa?
  Uka ninfax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Marqués de Casandra sat jilata. Ukat arsuñax wakisiwa, sapa pachax akapachamankañatakix jach"a, mágico ch"amaw munasispa!
  Ukat jupax wali ch"amampiw, janiw mä wawar uñtat ch"amampi, Dominican amparapat katthapïna, ch"amampiw amparap ch"allxtayäna.
  Uka chʼamani ukat wali yatiñan cine actriz kullakajj jankʼakiw ukham katjjaruñar saykatañajj inamayakïtap amuyasïna.
  Imill wawax jisk"a suma kayupan q"ala kayunakap apnaqasaw anillo qalax libre amparapan índice dedopar muytayäna. Ukat uka pachpa horasanjja, Dominika kullakajj mä phuchʼur jaqontatäkaspas ukhamwa amuyasïna. Ukat wali kusiskañänwa, janiw yaqha ukhamäkänti.
  Ukat taqi kunas mä muspharkañ qhanampiw phuqhantäna, ukax mä ch"aman, atlético, jan uñt"at suma uñnaqt"an tawaqun janchipan sapa celulap ch"allt"kaspa ukhamänwa.
  . JANK"A 1. 1.1.
  Dominikan qʼala kayunakapajj manqhankir juntʼu cheqaw jikjjatasïna, ukat ukajj nayrïr kutiw ukham amuyäna. Nayranakaj nayraqatan mä chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar istʼasïna, wali chʼamani llijullijunakampis juykhükayäta ukhama, mä cámara ukan mä chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar uñtasita. Ukat uka tawaqux janiw jankʼak kawkirus tukuyäna uk uñjkänti.
  Ninfax llamp"u chuyman arupaw ist"asïna:
  - ¡Jan axsaramti! Jichhax pasaniwa ukat taqi kuns uñjapxarakïtawa.
  Dominica kullakajj chhuxriñchjasïna ukat nayranakap chʼirmthapïna. Qʼala kayunakapajj jukʼamp juntʼüñwa qalltäna. Qʼala, imill wawar uñtat suela manqhanjja, kunas nakhantäna, chika urujj Sahara sat jawir laqʼanakjama. Dominikax qʼala kayukiw tʼijtʼañ munirïna. Yämas kunapachatix pantalla yant"äwinakan yatintawaykta ukhaxa.
  Imill wawakïn ukhajja, mä partidonkir oficial de inteligencia ukham uñtʼatäñapatakiw sapjjäna.
  Chiqansa, ch"axwäwi pachanx imill wawanakax q"ala kayukiw jallupachanx sarnaqapxirïna, kunatix zapatos ukanakax uñjatäñapawa, ukat muspharkañawa, kunapachatix jaya pacha sarnaqktan ukhax juk"amp jasakiwa.
  Ukat tukuyarojj qʼala kayukiw chʼiyar chʼiyar chʼiyar warktʼañapatak irpapjjäna. Akax Zoya Kosmodemyanskaya ukan estilo ukankiwa, Dominika sapakiw rubio ukat juk"amp suma uñnaqt"ani, ukat jupax encanto natural ukaniwa. Ukat jachaqtʼasis janqʼo kisunakapsa, natural perlanakatsa luratäkaspas ukham uñachtʼayasajj teja bisagranakapat qʼal apsu.
  Ukat akanx suelanakax phichhantapxi, ukat kunjamatsa junt"u. Mayo phaxsinx Moscú markanx junt"upunïnwa, ukampis janiw junt"u sañjamäkänti.
  Ukat akanx, chika urux kawkhantix Arabia markanx utjki ukhamawa. Ukanx juk"amp junt"upuniwa. Mä kutejja, Emirates markanwa mä película filmäna, ukat qʼala kayukiw laqʼan sarnaqañapäna. Natural ukhamawa, alwax kunapachatix arumax laq"ax mä juk"a thayt"awayxäna, ukampis wali junt"üxänwa, ukat kayunakaparux Vaselinampiw jawq"japxäna, ukhamat jan ch"amäñapataki.
  Ukampis uka markankir wawanakax q"ala kayukiw t"ijtapxi, pisinkirinaka taypins t"ijt"apxi, ukat jisk"a kisunakap uñacht"ayasaw larusipxi, jan jan walt"ayasisa.
  Chiqansa, nayranakapan chʼiyar chʼiyar chʼakhanakapax saytʼxänwa, ukat Dominicax markan plazankatapwa uñjäna. Uka suma uñnaqt"an kayu manqhankir adoquines ukanakax naranja ukat morado ukhamänwa. Ukat muyuntat utanakax jach"a jach"a, wali suma, San Petersburgo markan chika taypinkaspas ukhama, kawkhantix nayra pachanakax imatäxi. Aka chiqanx utanakax juk"amp jach"a ukat juk"amp ch"amanchatawa, saminakani, qamir, luxus ukat elaborado.
  Ukat walja quri laphinakaw utji, ukax jan pächasisaw nayrar kusisiyi. Ukat walja suma imill wawanakaw callinakan utji. Jupanakax q"ala kayuni, suma uñnaqt"ani, bronceado, musculoso kayunakampiw Dominica ukat glamorosa marquesa-ninfapar muyuntañ qalltapxäna.
  Imill wawanakax taqiniw suma uñnaqt"ani, wayna, q"ala kayuni, ukampis joyanakampi isthapt"ata. Yaqhepajj wali valorani qalanakampi jukʼamp joyanakanïpjjewa, yaqhepajj jukʼakïnwa. Walja imill wawanakax janq"u, jisk"a túnicanakampikiw isthapisipxäna.
  Nayra pachat peliculanak lurapkäna ukhax esclavonakax ukham uñt"atäpxänwa, sasaw Dominikax säna.
  Ukampisa , janiw taqpach imill wawanakax jaqinakäpkänti. Yaqhipanakax lince ukham jinchunïpxiwa, yaqhipanakax águila nayranipxiwa. Walja imill wawanakax jisk"akïnwa, Marqués de Cassandra ukham, imill wawanakakïpxänwa, ukampis jisk"a kayunakapamp pavimento jan llamkt"asaw sartasipxäna ukat sarnaqapxäna.
  Mä taqpach reino imillanakax, jan junt"u pavimento ukar axsarasa, q"ala, rosa talonanakap uñacht"ayapxi.
  Ukat Dominica ukat marqués ukarux mä anillompiw muyuntapxäna, ukat jachaqt"asipxäna, amukiw aruskipapxäna.
  Imill wawanakax wali suma q"aphiniw wayn tawaqunakan, musculoso cuerponakapan mistunipxäna
  ukatsti chacha warmi, jila chanini q"apkir qullanakampi ch"allt"ata.
  Yaqhepajj amparanakaparuw armanak aptʼasipjjäna. Jisk"atpachax arcos, ballestas elegantes formadas, espadas, sabres, puñaladas ukat quivers de flechas.
  Mä fantasía película ukan filmación lurañatakix extras ukanakat wal amtayitu, juk"amp muspharkañawa, jupanakax walja jan pantjasir, curva, atlética suma uñnaqt"aninakaruw mä chiqan tantacht"añ atipxatayna.
  Jila parte imill wawanakajj niya qʼala jan isinïpjjänwa, chuchunakapasa, kayunakapasa wali suma qalanakat lurat joyanakampi chʼoqantatäjjänwa.
  Niya tunka imill wawanakaw jiskʼa túnicanakampi qunqurtʼasipxäna, platino sat lliphipir umañ jarranaka ukat kunayman manqʼanaka ukat frutanakan quri bandejanakap aptʼata.
  Dominikax jan amuytʼasisaw akham säna:
  - ¿Kunsa nayat munta? - Ukat jupax mä juk"a juk"amp atinisisaw yapxatäna. "Tiemponïsta ukhajja, extras ukanakaman uñstañ munasmati, ukhamakiw sum pagapxita".
  Ninfa marqués ukax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Amuyataxa jumaxa aka peliculaxa amuyta? Janiwa, akax Imperio Elfo- Dragón ukawa !
  Dominique kullakajj jachtʼasisaw saltasïna. Talonajajj jan sinttʼasisaw nakhantäna. Jupax ch"uñut lurat perlanak ch"allxtayäna. Ukhama, wali junt"uwa. Kunjamtï Arabia wasar pampan luraski ukhama. Kunjams suma uñnaqt"an jaqinakax q"ala kayukiw akan sarnaqapxi ukax muspharkañawa, ukat janchipax janiw inti jalsut q"al ch"allxtkiti.
  ¿Kawkins jupax jikxatasi? Qhanpachanx janiw Rusia markanx utjkiti...
  Dominicax alaxpachar uñkatasaw sillp"ïna. Alaxpachax q"illu, juk"a qinayanakax naranja ukhamänwa, ukat mä kutikiw walja qhananakax utjäna ... Janiw muspharkañakkiti, wali junt"ütapa. Ukhamaraki, luminarios ukanakax wali k"achacht"atawa, rizos jan ukax cuernos ukanakampi...
  Dominika kullakajj usutäkaspas ukhamwa amuyasïna. Kunjamatix, akax kunjams jaqinakax loco tukupxi. Suma ajanupax t"ijtäna ukat ch"uxñaruw tukuwayxäna.
  Jupax liwxatasïna, ukampis pä duende imillanakax jinchuniruw yanapt"apxäna. Chacha warmin representantenakapax jaljtapxäna, ukat janq"u, translúcido túnica ukan suma uñnaqt"aninakax imill wawanakan q"ala jan isin, ukhama suma ukat musculoso cuerponakapan umañamp vasonakapar apanipxatayna. Ukat esmeralda vino quri phukhunakar warantapxäna.
  Dominikax qullqi munañampiw umatayna. Ukat uka vinojj jan uñtʼat muxsa ukat suma manqʼäkaspas ukhamwa amuyasïna, jankʼakiw venanakapat chʼamasa, chʼamasa ukat chʼamas mistunïna.
  Ukat imill wawax nayratpach q"ala kayunakapax janiw sinti phichhantkänti, jan ukax juk"ampirus, mä suma junt"uñ jikxatapxäna, ukat muyuntat temperaturax wali askiwa, samkanjama.
  Dominique kullakajj wali chʼamampiw chʼalljjtayasïna ukat qori laphinakan color pʼeqep chʼalljjtayasïna, akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Aski urukipanaya!
  Ukatxa imillaxa jank"akiw chiqañchasïna:
  - ¡Jilanakajampi, jan ukax juk"amp askixa, kullakanakamp amuyt"asis uñt"añax wali kusiskañawa!
  Imillanakax amparanakap t"axllirt"apxäna. Ukat jupanakax coro ukan q'uchupxäna:
  - Kusisiña munapxta,
  Jumaw jiwasan suyt'äwisaxa, iyawsapxita...
  Yaqha pachanakaru sarañataki thakhinaka - .
  ¡Punkujj jistʼaratäjjänwa!
  Marquise de Cassandra kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jisa, yanapt"apxañaniwa. Ukat ukatakejj mä jachʼa premiow utjani.
  Dominicax musculoso amparanakap t"axllirt"asisaw muspharat jiskt"äna:
  - Ukat kunjamatsa yanapt"apxirista?
  Ninfa imillaxa kunsa arsuñ munäna, kunapachatixa mä trompeta phust"ata ukhamaraki ch"iwi thuqt"aña ist"asïna. Taqi walja representantes de la sexo justo ukanakax mäkiw qunqurt"asipxäna ukat respetompiw qunqurt"asipxäna.
  Marqués jupax Dominika kullakaruw ch"allxtayarakïna:
  - Qunuqt"asiñamawa ukhamaraki.
  Uka imill wawax musphataw jiskt"äna:
  - ¿Kunatakis?
  Ninfa imillax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Dragón Duquesa ukaxa jumampiwa jikisi. Dragonanakax jiwasan imperiosaruw apnaqapxi. ¡Jutapxam, mä qunqurimpi!
  Dominica kullakajj jachʼa jachʼa tukuñap jan pʼakintañwa amtäna. Uka juntʼu pavimentojj qʼala qonqor nakhantaspa sasin ajjsarkchïnjja, broncet kʼachat broncet luratänwa. Ukampis qhanaw ñikʼutax jukʼamp chʼamanïxi ukat janiw sinti chʼamanïxiti. Aka chiqan jaqinakax q"ala kayukiw sarapxi janiw pisinkañ laykukiti, ukax qhanawa. Ukampis jukʼamp jachʼa razonanakatjja, ukanak qhanañchañaw wakisi.
  Ukatxa dragón duquesa pachpaw uñstäna. Kimsa p"iqini uywa, wali ch"uxña saminakani, ch"uqi ch"uqir uñtata. Jach"a, suma nuwasirjama, ukampis janiw axsarañjamäkiti, jan ukax janiw axsarañjamäkiti jupax ukhamächi ukhaxa.
  Pʼeqenakajj mä jiskʼakïkaspas ukhamänwa, ukat jiskʼa ukampis kʼajkir coronanakaw qhantʼäna.
  Kunapachatï warmi dragón tʼijtʼkäna ukhajja, chʼiwipan manqhankir imill wawanakajj ñikʼutap lila coloraruw mayjtʼayapjjäna , ukatsti esmeralda coloraruw mayjtʼayapjjäna. Ukajj wali sumaruw tukuwayjje.
  Dominica kullakajj wali llakitäkaspas ukhamänwa. Ukajj nayrïr kutiw cheqpach dragón cheqpach uñjäna. Jïsa, peliculanakanxa, chiqpachansa, computadorat lurat gráficos apnaqasaw suma dragonanak lurapxi. Ukampis aka dragón ukax chiqpachapuniwa, wali sumawa ukat suma uñnaqt"anirakiwa.
  P"iqixa, chika taypinkirixa, jiskt"äna, arupaxa wali sumawa:
  - ¡Wali kusisitaw jumar uñjasaxa, jiwasan invitadosax planeta Uraqit jutirinakasawa!
  Dominica kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Ukat nayax jumar uñjasax wal kusista!
  Duquesa Dragón ukax p"iqip ch"allxtasaw sarantaskakïna, ch"iqa tuqinkir p"iqipax niyaw arsüna:
  - Jawillt"apxsma kunatixa venanakamanxa wilaxa wali ch"amampiwa jalluski, janiwa yatiskti khitis, khitis ukan jakasi, janiwa yatkti kawkhansa!
  Dominika Delfinova kullakajj qʼala, cincelat kayunakapat mayniruw mayni kayupar chʼalljjtayasïna ukat jan amuytʼasisaw akham säna:
  - ¡Ukhamawa, janiwa amuyasktti!
  Chʼiqa toqenkir dragón duquesan pʼeqepajj jan ajjsarasaw akham säna:
  - Ukat jiwasax janiw jiwasax uk amuyktanti. Ukampis kunjamäskpasa, ¡wali jachʼa jan waltʼäwinïtanwa, ukatwa umamp jaqsutäkaspas ukhamästanjja, pajat katthapisisa!
  Dominicax q"ala, wali sallqjañ kayuparux sellado ukat q"ucht"äna:
  - Katjapxita, paja, katxarupxita, .
  Kunawsatix tunka phisqhan puntos ukanakax tormenta ukar muyuntat utjki ukhax...
  Uñisirinakax elfonakan utjki ukanakarux ch"iyjapxam, .
  ¡Destinox jakäwinx ukham jaquntawayitu!
  Taqi kasta imillanakax amparanakap t"axllirt"asipxäna, ukat wali munasiñampiw thayarakïna.
  Chika taypinkir p"iqinchiristi mayamp arsüna:
  - Ukhama, jiwasaxa mä muspharkaña usuniwa. Ch"aman chacha warmin representantenakapax, elfos, jaqinaka, trolls, hobbits, vampiros, gnomos ukat yaqhanakax jiwasan universosan jakasirinakasa, jan uñt"at razonanakatwa qalar tukuñ qalltapxäna ukat mäkiw t"unjañ qalltapxäna. Jiwasan markasanx orcos ukat gnomos ukanakat sipanx tunka payan kutiw chachanakax warminakat sipanx juk"akiw utjäna, jichhax niya q"al chhaqtawayxi! Chiqansa, ¡ukax wali llakiskañawa!
  Dominikax jacht"asisaw akham säna:
  - ¡Akax wali muspharkañawa! Jan ukhamäkanixa, ¡janiw uka ñikʼutan, jan wali jaqinakat mistuñax utjkaspati! Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, mä chachajj jukʼamp jan wali, manqʼañ purak ukat calvo pʼeqeni, arrugas, jukʼampiw jumar katjjarusi.
  Mä elfox janiw sasaw arsuwayi:
  - ¡Janiw kuna manq"añ purak, arrugas ukat calvo elfos ukanakax utjkiti! Janiw barbanïpkiti, janirakiw bigotenïpkiti.
  Dominicax akham sänwa:
  " ¡ Ukhamarus, ¡uka wayn tawaqunakamp chikachasiñax juk"amp jila qullqiwa!" Jupanakax janiw pasaje ukarux jaysapkiti. Nayax uka fans ukanakamp wali qarjataw jikxatastxa. Ukat jumax, Diosar yuspajarañani, janiw uka munañani, ch"uñuni, jan wali chachanakax utjktamti, ukat samart"añamawa ukat samarañamawa.
  Kimsa dragón p"iqinakax mäkiw q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu.
  - ¡Jan chachani aka pachax jiwañaruw puriñapa! Uraqpachan jaqinakamp chikachasiñatakix wali jaya pachaw jakastanxa, juk"ampis dragonakax jakastanxa. Jïsa, jan chachanak utjkipanx aburrido ukhamawa, ukat janiw juk"amp ch"aman sexo ukampix universo ukanx mä armonía ukax utjkiti.
  Imill wawanakax wali askiwa sasaw arnaqapxäna. Maynix akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - ¡Taqi jaqisaxa suma uñnaqt"anipxiwa! Nayra pachax , waranq waranq maranak nayraw jaqi jañchin chachanakax ñik"uta, calvo, arrugas, puraka, ukampis jichhax taqiniw wayn tawaqunaka, suma uñnaqt"ani, kurva ukat suma thujsa, elfonakjama!
  Dominikax larusisaw nayranakap ch"allxtayäna ... Ukatx akham sasaw jaysäna:
  - WALIKI! Inas mä pä phaxsitx chachanak faltañ qalltchirista. ¿Kunjamsa jumar yanapt"asma uk janiw amuykti?
  Dragón duquesan ch"iqa p"iqipax akham sasaw jaysäna:
  - Chiqpachansa, janiwa jiwasaxa aka yatktanti. Ukampis jumax yaqha universonkir mä jaqin wilapaw utji, ukan taqpach jakirinakax janiw pä chachanïpkiti, kunjamtï aka Uraqin utjkistu ukhama, jan ukasti kimsa chachanïpxiwa. ¡Ukat inas ukax chachanakasar kuttʼayañ yanaptʼistaspa!
  Dominicax ch"allxtasaw akham säna:
  - ¿ Trisexual uñstawinakati? Jïsa, ciencia ficción uñxatt"awayta, ¡akax teóricamente lurasispawa!
  Ninfa imillax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa! Uka usux janiw jupanakar llamktʼkänti. Ukampis ¿khitis garantizaspa mä infección jan uñstañapataki, uka infección ukax justo sexo ukarux jan walt"ayaspawa? ¡Ukat jukʼamp jan walipunïspawa! Ukat janis jukʼamp chʼamani chacha warmi ikthapiñajj utjkchejja, mä nuwasiritï universosar mantaspa ukhajja, janiw kuttʼayañatak chʼamachasiñasäkiti.
  Uka imill wawax p"iqip ch"allxtayäna:
  - WALIKI! Nayajj jumanakat sinttʼasiraktwa. Ukhamarus, ¿akax aka Uraqir jutaspati?
  Dragón duquesan ch"iqa p"iqipax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Jïsa! Inas ukhamächispa. Ukhamasti, jan mä favor mayipkaspas ukham amuyañamäkiti. Jumax mä sullka jilataw utji, jupax películanakansa uñt"ayaraki. ¿Aka waynax qalar tukusin laqʼar tukuñap muntati?
  Dominicaxa wali colerata q"ala kayumpiwa ch"allt"asïna, ukatxa chuym ust"ayasiñampiwa akham säna:
  - ¡Jumax nayat wal yatta!
  Ninfa imillax akham sasaw jaysäna:
  - Jiwasax awisax planetamat peliculanak uñch"ukiñ munapxta. Internet uksat chiqak apkatañjamawa, ukatakix janiw jach"a gastos de energía mágica ukax munaskiti. Ukatpï jumar uñjapxaraksma. Ukat jach"a hadas ukanakax jan uñt"at aura ukarux jikxatapxänwa, ukat jilamaruw uñjapxäna, jupax mä chimpuniwa, janiw khitis uk yatkti!
  Dominicax sillp"i ukat cooed:
  - ¡Taqi kunatix jan lurañjamäki ukax lurasispawa, ukx chiqpachapuniw yatxa! Ukampis , ¡ jan ukan yatxatañax nayatakix wali askïspawa!
  Marqués de Cassandra sat chachajj akham sänwa:
  - Chiqpachansa, akaxa lurañawa. ¡Yatxatapxam, yatxatapxam ukat mayamp yatxatapxam!
  Yatiqir tawaqux jan kusisitaw akham arsüna:
  - ¿Kunatsa akaxa?
  Ukat jankʼakiw duquesa dragón ukan kimsa pʼeqenakapajj sincronizado ukat armonio ukham suma arunakapampi parläna:
  - ¡Janiw kuns yatktati magia tuqita, layqasiña tuqita! Ukat yanaptʼañatakis walja ukat wali wakiskir yatiñanakanïñamawa. Mä kutix Academia Imperial Dragón de Dularis ukan yatiqañ tukuyxäta ukhax nayrax jan uñt"at ch"amanakaw utjani, ukax princesa bruja ukan coronap uchasiñatakiw yanapt"ätam. Ukat ukhamakiw jumax ch"amanchasma, jan ukax juk"ampirus, mä jisk"a ch"amas jikxatasmawa juk"amp ch"aman chacha warmin representantenakapar manqha pachat kutt"ayañataki.
  Dominic jilatajj sillpʼisaw akham säna:
  - ¡Ay, kunatix nayatakix jan gustkitu ukax yatxatañawa!
  Chiqansa, thuqtʼañsa, saltañsa ukat peliculanakan uñachtʼayañsa wal munäna. Ukat walpun munasta. Ukampis yatjjatañajj jupatakejj chʼamakïnwa. Ukat pagat departamentoruw qellqtʼasirakïna, ukhamat jan sinti chʼamachasisajj diplomap katoqañataki. Chiqansa, ukham lurañax jukʼamp facilakiwa.
  Dominica markax janiw academia ukarux kunjamatsa mantaspänti, jan jach"a yatiqañ utan jan modax utjkaspän ukhaxa. Ukatjja, walja millón millón jaqenakas janiw diplomanïki uka tawaqompi casarasipkaniti.
  Ukampis oligarca sat jaqimp jaqichasiñataki, jukʼamp qamir jaqimpi ukat uka pachparakiw chuymankipstat, usuta ukat qʼal chuymani jaqimp jaqichasiña. Ukatxa ukat jithiqtañamawa, millonario viuda ukhamäñamawa ukat juma pachpaw kusisiñamatak jakañama.
  Ukat juma pachpaw película guionnak qillqtʼañama. Ukat mä amuytʼäwis utjarakïnwa. Ukat jupax nayrïr chimpunkiwa. Kunjamatix Palpatine emperador , jan ukax juk"ampirus, ch"amaka ajayupax mä clon imill wawaruw sarxatayna ukat machaq imperio lurañ qalltawayi conquistas ukanakampi.
  Jisa, ukax wali askipuniwa ! Ukampis pʼeqtʼirïtapajj janiw jan walïkänti, ukat jachʼa qollqenakjamaw qʼaphirïna. Ukampis ... Jichhax, jupax mä hit ukar tukuwayxiwa . Ukat kuntï jukʼamp munaski uk lurañapawa - ¡yatxatañamawa!
  Dominicaxa wali khathati arumpiwa jiskt"äna:
  - Jan iyaw sista ukhaxa, ¿kamachasmasa?
  Uka jak"ankir imillanakax jan kusisitaw ch"axwapxäna. Maynix akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Juparux talonanakaparuw ch"axwapxam!
  Dragón Duquesan Kimsa P"iqinchirinakapax akham sasaw jaysapxäna:
  - Jiwasaxa janiwa derecho moral ukaxa utjkiti jumanakaru ch"amanchañataki. Ukampis aka Uraqit apsuñatakix walja jila qullqin magia chʼamaw munasïna. Ukat kuttʼanisajj kuttʼaniñ munsta ukhajja, aka cheqan sarañataki, jila alani vino umañataki ukat kuttʼañatakis qollqe pagañamawa.
  Dominica kullakajj akham sänwa:
  - ¡Janiw chiqapäkiti kunatix jan lurañ munkayäta ukat qullqi mayt"añaxa! ¡Jan munañajampiw chuym chʼallxtayäta!
  Warmi dragonan chika p"iqipax akham sasaw jaysäna:
  - ¡Jumax jiwasan, inas, qhipa ch"amasat maynïri! Chiqansa, jilamampix yantʼasiskakismawa, ukampis jupax wali yuqall wawakïskiwa, ukhamakipansa , chachäxiwa, ukat jupax laqʼaruw tukurakispa.
  Dominique kullakajj wali colerat arnaqasïna:
  - ¡Jani jilajaru llamkt"amti! ¡Janiw jupan lurañapakiti!
  Duquesa Dragón ukax akham sasaw jiskt"äna:
  -¿Jumaxa princesa ukhamäñatakixa yatxatañ muntati? Kuna oportunidadanakas utjani uk amuytʼañäni. Janiw chuymankipstkätati, walja waranq maranakaw jakasïta, ukat jukʼamp nayrar sartañ magianak jikjjatasma ukat jan jiwir diosar tukusma ukhajja, jukʼampiw jakasma. ¡Ukat jumanakax apnaqatäpxäta ukat pachpa reinomanïpxätawa!
  Dominicax wali samsusaw achikt"asis akham säna:
  - Mä juk"a amuyt"añani.
  Marqués imillax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Jisa, amuyt"apxpan. Jupajj akapachasar jukʼamp uñtʼañapawa. Yatintatäpan ukat amuytʼasiñapataki. Ukat suma amtaruw purini.
  Duquesa Dragón ukax kimsa p"iqimpiw afirmativamente p"iqip ch"allxtayäna:
  - Marka muytasin sarnaqañapa. Ukax jach"a ukat wali sumawa. Uñacht"ayañamawa, Cassandra, ukat jumanakax imill wawanakax thakhi churapxaraktawa. ¡Jan jarkʼamti!
  Uka chiqap chacha warmix jaljtapxänwa. Ninfa marqués ukax bandejat pizza ukar uñtasit kuns apsusinx Dominikaruw churäna:
  - Akaxa, manq"apxañani! Jumanakajj jukʼamp chʼamanïpjjätawa.
  Mä túnica isimpi isthaptʼat mä imill wawajj platino sat jarrat qorit lurat mä coparuw vino warjjatäna, uka vinojj niyaw rosa coloräjjäna . Dominikax wali amuyumpiw pizzat mä juk"a manq"äna. Ukax wali sumaw jikxatasïna, ukat imill wawax manq"añ qalltäna , juk"amp jan axsaras, ukat vinompiw jariqäna, wali muxsa ukat suma q"aphini.
  Uka qhepatjja, Dominican chuymapajj wal jiljjattäna. Ukat jupax akham q"ucht"äna:
  Yatichirinakan regalopa, .
  Jupanakax nayamp chikaw tiempo apst"asipxirïna...
  Jupanakax inamaya yatichapxitu...
  Ukat ukat yatiqir tawaqux janiw mä suma rima jikxatkänti, ukat kunatï suma pʼiqipan qhantʼkäna ukax wali qʼañu ukat jan walïkaspas ukhamänwa.
  Jupanakax mayacht"asisaw p"iqip sarapxäna, ukat ninfax amparapat irpxaruwayäna. Jupax mä p"iqit sipans juk"amp jisk"a ukat jisk"a ch"amani ukat jach"a ukat wali musculoso Dominika warmit sipans juk"amp jisk"a ukhamäkchïnsa.
  Panpachaniw imill wawanakax q"ala kayunakap ch"allt"asipxäna ukat gacela waynanakjam jank"akiw sarnaqapxäna.
  Uka jakʼankir utanakajj wali sumapunïnwa . Aka Oraqenjja, janiw mä markas ukham jachʼa jachʼa tukurïkänti. Ukhamaraki panqaranakawa akan jiltaski, ukhama jach"a, qhana, suma q"aphini. Aka markan taqi kunas wali suma ukat wali suma uñnaqt"anïnwa.
  Ukat walja imillanaka. Wali luxus isimp isthapt"ata , jan ukax, jan ukasti, juk"amp modesto, ukat yaqhip imillanakax callinakaruw jariqapxirïna. Ukampis taqiniw wayn tawaqunaka, fresconaka, suma uñnaqt"ani ukat q"ala kayuni.
  Dominicax musphataw jiskt"äna:
  - ¿Kunatsa jan zapatos, jan ukax chanclas ukanakas jan uchasipki?
  Marqués de Cassandrax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Akaxa aka planetan magiapawa. ¡Wiñay waynäñasataki, magia lurañatakiw yanaptʼistu, ukat qʼala kayu chʼakhanakas nuwasiñan apnaqaraksnawa!
  Imill imilla artistax larusisaw akham säna:
  - ¡Akaxa wali munatawa! Jilapachax kunapachatix wali jisk"äkayäta ukhax q"ala kayukiw sarnaqañax phinq"asirïta, kunatix ukax sinti pisinkañ uñacht"äwiw sasaw amuyayäta. Ukampis uka qhepatjja, peliculanak uñchʼukiñar yatinoqtjjayätwa. Ukhamarus, wawatpach Espartaco kullakapar anatt"irïkta ukhax suelanakax mä juk"a q"añuchatäñapaw wakisïna, jan ukax kunayman kasta partidarionak uñacht"ayawaykta ukhaxa. Nayatakix wali askiwa. Ukampis qʼala kayukiw Moscú markan sarnaqäta ukhajja, pʼeqe usut jaqjamaw pantjasisma, ukat callenakansa walja infeccionanaka ukat qʼañunakaw utji!
  Ninfa imillax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa - ¡ukax amuyañjamawa! Ukhamarus, jan zapatos ukamp t"ijt"añax juk"amp ágil ukhamawa, kunatix mä nuwasir jaqin ñik"utapax juk"amp ch"amaniwa, juk"amp jila chanini botas ukan suelanakapat sipansa, ukat elástico, flexible ukat magia ukamp cargatawa!
  Jupanakax nayrar sartapxäna. Kunjams jach"a, Ostankino TV torre ukan torrepjama, fuente ukan jets ukanakax t"ijt"apxi uk uñjapxasmawa. Ukhamatwa sartasipxi, física tuqit kamachinakaparjama . Ukat pachpa jet ukanakax walja saminakaniwa. Kunjamsa akax wali sumaxa.
  Ukat ¿kuna palacionakas taqi chiqan utji? Kunjams luxus taqi kunas akan utji. Ukat uka estatutojj janiw qorimpiki qhantʼkiti, jan ukasti mä qhawqha kʼajkir naranja metalanakampiw qhantʼi, uka metalajj janiw Oraqen uñtʼatäkiti.
  Dominica markax akham siwa:
  - Markamax mä cuento uñtatawa. Ukat imill wawanakax wali jach"apuniwa, chiqpach paraíso ukham uñt"atawa, ukat janiw inventado ukhamäkiti, jiwasanakjama!
  Cassandra kullakajj jachtʼasisaw akham jisktʼäna:
  - ¿Kunatsa jumanakaxa paraísoma lurata sasina amuyta?
  Uka imill artistax wali amuyumpiw jaysäna:
  - Kunatix jupax ch"axwañ qhanañchäwinakaniwa. ¡Mä religionax mä aru arsu, maynix yaqha aru, kimsïr religionax chiqpachapuniw mayj arsu!
  Ninfa marqués ukax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa, nayax yattwa! Nayax Internetan uñakipt"awayta. Uraqir sarañat sipansa, jukʼamp facilakiwa. Ukax juk"amp sapurukiwa, sapuru elfos, trolls ukat jaqinakas ukaruw makhatapxaspa ukat mä película uñch"ukipxaspa. Taqi jach"a k"ajkir yänakampi aka pacha mágico ukampixa, jiwasaxa, llakt"asiñjamawa, janiwa aka Uraqina jaqinakaru uñtasita nayraru sartata tecnologías ukanakaxa utjkiti. ¡Jumanakax magia tuqin amateurs ukhamäpxtawa, ukampis jiwasan tecnología desarrollo ukax congelatawa!
  Dominicax musphataw jiskt"äna:
  - ¿Kunatsa tecnología ukxa congelapxtaxa?
  Ninfax arup jisk"achasaw jaysäna:
  - Janiwa jiwasaxa. Ukanakax dragonanakawa. Amuyatajja, janiw chʼamap aynachtʼayañ munapkiti. Chiqansa, normaljam jakañasatakis jaysapxistu, ukat yaqhipanakatakix luxus ukhamaraki, ukampis ... ¡ Jan uka tuqit parlt"añäniti!
  Ukat mayamp mä samartʼañaw utjäna. Uka luxus muyuntat ukax, chiqans, super. Taqi kunas wali sumawa, ukham k"achacht"awinaka, estatuanaka, utanaka ukat templonaka.
  Jïsa, templonakajj cheqas kunaymaninakäpjjewa. Janiw kunjamtï aka Uraqin yatipki ukhamakiti yaqhip uñtasiwinakanxa. Ukat estiloparjama, coloranakapansa ukat uñnaqapansa mayj mayjawa . Ukat chiqansa, wali sumawa. Akax chimpunaka, ukat cúpulas, ukat polígonos, prismas ukat juk"ampinaka.
  Ukat walja templonakanjja, wali suma panqaranakan chʼaphinakapar uñtat cúpulanakaw utji.
  Dominica kullakajj masipar uñkatasaw akham jisktʼäna:
  - Jumax yatiqañ utankir tawaqur uñtataw ... Ukampis ¿qhawqha maras chiqpachapuni?
  Cassandra kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Jaqinakax akham sapxiwa: ¡janiw costumbrekiti mä señorarux marapat jiskt"añaxa!
  Imill imilla artistax akham tukuyäna:
  - Inas walja ukhamächi.
  Ninfa imillax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Inasa! Ukampis elfonakat sipansa, trolls ukanakat sipansa, jaqinakat sipansa, ukat gnomos ukat vampiros ukanakat sipansa jukʼamp tiempow jakastanxa. Kunatix diosanakan wilapax jiwasanakan utjistu, ukatwa jupanakamp wila wila masinakätanxa. Mayninakax jan jiwir jaqinakampiw juk'amp indirecta conexión ukanipxi .
  Dominica kullakajj akham sasaw akham säna:
  - Taqinipuniw Diosan yuqanakapätanxa. Mä juk"a.
  Cassandra kullakajj qʼala kayunakap chʼoqtʼasïna.
  Ukat ukatsti mä varita mágica ukaw ninfa amparanakapan uñstäna. Jupax amukiw akham säna:
  - Uka manqhanxa mä dragón vena ukaniwa. Akax wali ch"aman artefacto, jila chanini ukat juk"akiw utji. Ukampis ukanjja wali chʼamaw utjaraki. ¿Uka impacto uñacht"ayañamataki?
  Dominica kullakajj akham sasaw akham säna:
  - Mä serie uñt"awayta, mä waynat mä varita mágica ukamp uñt"ayata. Ukampis ukanx mä jisk"a yuqall wawaw utji , ch"iyar ñik"utani ukat lentesani. Janiw jilajarjamäkiti - suma uñnaqt"ani, musculoso, q"illu ñik"utani. Ukhamarus, ¡mä nuwasiri ukhamarak mä layqa ukham anattʼaraktwa!
  Cassandra kullakax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Nayax jilamaruw uñt"ta. Jïsa, wali suma uñnaqtʼani, jan uñtʼat waynawa. Ukat jumat sipansa, wawanakan karate ukan uraqpachan campeón ukhamawa.
  Dominikax jisk"achasiñampiw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Walläkchisa, chachaxa! Ukampis chachanakatakejja, nuwasiñasa, nuwasiñasa wali uñtʼatawa.
  Ninfa imillax akham sasaw jaysäna:
  - Jiwasaxa tunka payani kuti juk"ampi chachanakawa utjistu warminakata sipansa imperio jach"a markanakata: jaqinaka, elfos, trolls, hobbits ukatxa vampiros. Ukhamajj chacha warmi ikthapiñajj nuwasiñaparakiwa. Jan ukasti, orcos ukat gnomos ukanakanx tunka payan kutiw chachanakax warminakat sipanx juk"amp utji. Ukhamajj nayrat sipansa, kunjamatsa jiwasatakejj facilakïjjänwa. Orcos ukat nayax sapa kutiw ch"axwapxirïta, ukat jupanakax mä sapo ukham calambre ukar makhatapxirïna , jichhax niyas janiw khitis nuwasiñatakix utjkiti. Warminakas orcos ukanakas utjkchixa, chiqpachanx janiw sinti jach"äkiti. Ukampis gnomos ukanakax juk"amp askiwa , jupanakax warmi hobbits ukar uñtasitaw juk"ampi. Gnomos ukanakax jupanakpachaw chuymankipstasipxi, ch"uxñaruw tukupxi, jach"a barbanïpxiwa, ukampis jiwañkamax jank"akiw ukat ch"amanchasipxi, ukat arrugas ukanakax utjkchispas taqi kisunakap katxarupxi. ¡Ukat mä kisu chʼiyjatächi ukhajja, wasitatwa jiljjattaspa!
  Dominica kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Wauu! Jumax tiburones ukham uñt"atätawa. Ukampis mä kutix jiskt"asiwaytwa, jaqitix Diosar uñtasita ukat ukar uñtasit luratächi ukhaxa, ¿kunatsa kisunakapax wali ch"amanïpacha. Ukat sacerdotex akham sasaw arsüna, jañchix juchampiw qʼiptʼatäski. Ukhamarus, kunapachatix jilajan kisupax ch"allt"ataxän ukhax chiqpachapuniw mä urut wasitat jilxattawayi. Ukat doctorar irpañsa munaraktwa . Ukat ukat nayax amuyux mayjt"ayawaytwa, jupanakax mä laboratorio ukan mä rata ukham wawar yatxatapxani!
  Cassandra kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - ¡Ukhamawa! Jumax wali yatiñanïtawa. Ukampis jumax janiw yatxatañ munktati.
  Uka tawaqux wali ch"amampiw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa! Ukax aburrito ukhamawa. Ukat jiwasax ukhamarakiw ... Walikiwa, janiw yatiskti, kunapachatix escritorioman qunt"askta ukhax qhipäxamax usuchjasi, ukat t"ijt"añ ukat saltañ munta!
  Ninfa imillax akham q"ucht"äna:
  - Jisa, imillanaka, yatipxam taqinixa janiwa cram , .
  ¡Q"ala kayukiw chhullunkhayat t"ijt"añ munta!
  Ukat uka suma chacha warmix larusipxäna. Akax juk"ampiruw sarapxi. Dominica markax amuyasïnwa, janiw aka Uraqin utjki uka autonakax utjkiti. Ukampis wali suma unicornionakaw utji. Kunjamtï anime ukan dibujapki ukhama . Ukat jan chʼamäki uka caballonakajj wali munasiñakïpjjewa. Ukat kunapachatï carrojj tʼijtki ukhajja, mä cuento uñtasitawa.
  Yaqhip imill wawanakax jamach"inakjamaw t"ijtapxi. Chiqansa , juk"akiw utji, akanx uñjapxtawa janiw taqpach magonakax nayrar sartapkiti. Janiw mayt"asirinakan ch"usawjanakapax utjkiti. Jan ukasti, markapachax wali chʼamani palacionakar uñtasitawa, jan ukax phujunakampi jardinanakani estancianakar uñtasit utanakar uñtasitawa. Ukat kunjamsa wali jachʼa uñtasi.
  Basicamente, Dominikax mä anatt"awi - lurayiri. Ukanx walja lurañanakaw utji. Ukat chiqpachansa, mä marka lurañataki, ukhamat taqi kunas paraíso tuqit mä cuento uñtasitäñapataki. Aka chiqanx pachparakiw phuqhasiwayi.
  Dominica markax akham siwa:
  - Ukat aka Uraqin alaxpachax janiw utjkaspati sapxiwa? ¡Ukham aka Uraqinkir taqi religionanakax sapxiwa!
  Cassandra kullakajj akham sasaw qhanañchtʼäna:
  - Jani comunismo ukampi. Aka Uraqin alaxpachan utjañapatak arsuwayki uka sapa religiona. Ukat ukax wali askiwa. ¡Khitis alaxpachar iyawsañapa, janiw jiwatat qhipatsa, jan ukasti taqpachanx, akapachan tukusiñap qhipatwa, ukax taqpachanx loquñawa!
  Uka imill wawax iyaw sataynawa:
  - Jïsa, ¡janiw akapach tukusiñ yatichäwix gustkituti! ¡Juma pachpa alaxpacha lurañax juk"amp askiwa, janiw ch"akhanak patxaru lurañakiti!
  Uka ninfa marqués ukax akham sänwa:
  - Janiwa alaxpachan paraiso lurañataki ch"amachasiñamäkiti, jan ukasti jakañamawa ukatxa juma pachpa kusisiña lurañama. Ukat yatiñanïñamawa.
  Dominica markax filosofía tuqit akham sänwa:
  - Jumax yatisktawa, kunjamatsa, kunapachatix imill wawanakakix jak"ankxi ukhax kunas chhaqkaspas ukhamaw amuyasi. Chachanakax peliculanakansa jukʼampi suma uñnaqtʼanïpkchisa. Ukhamaraki, jila parte yuqallanakaxa wali munatawa, ukatxa pusi tunka maranïxasaxa, jan purakani, pä ñik"utani chacharu jikxatañatakiw ch"amachasipxi.
  Cassandra kullakajj larusisaw akham säna:
  - Jumax ch"ikhi jaqiwa. Janiw nayajj arunak utjkituti. Juk"amp chiqaparux, janiw sinti ... Ukampis janiw suma ajanu ukat jisk"a uñnaqakix chachatakix wali wakiskirïkiti. ¡Uraqinkir warminakas mä chachan anqäx tuqit yatiyawinakat sipanx yaqharuw wali askit uñjapxi!
  Dominica kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Walikiwa, jïsa, chiqpachansa! Ukat ukhamaraki qullqi. Kunapachatï billeteramax tʼijtʼaski ukhaxa, arrugas, calvo ukat purakax janiw ukhamakiti.
  Ninfax akham siwa:
  - Jiwasaxa janiwa kuna jan walt"awinakasa jaqina uñnaqapampixa utjkiti. Magia ukax taqi thayaruw akan ch"amanchaski. Ukat chachanakax wali suma ajanunakani waynanakaruw tukupxäna;jaqinakan barbapasa, bigotepas chhaqhatapax jan walipuniwa. Ukhamätapatxa, elfonakapax jinchupan uñnaqapampikiw yaqhachasipxaspa. Ukat aka ... Walikiwa , warminakax yatintapxiwa. Ukampis mä barbax mä juk"a encanto ukanirakiwa. Nayax janiw uka imill wawanakamp chikakïkti, jupanakax barba ukarux jan waliw uñjapxi.
  Dominic jilatajj jachtʼasisaw akham säna:
  - Barbax jach"añchawi, jach"añchawi, ukampis pusix bigote ukhamaraki!
  Cassandrax varita mágica ukap ch"allxtayäna ... Ukat suma warmin amparapanxa , mä suma tortaw Napoleónan cocked sombreropar uñtat uñstäna, rosas, amapolas ukat mariposas ukanakax walja color crema ukamp luratawa.
  Ninfa marqués ukax juk"amp llamp"u arupampiw chillqt"äna:
  - Yant"apxañani, wali sumawa, ukatxa jani ch"uñumpixa inaki!
  -sasawa Dominicaxa jiskt"äna, mä akatjamata amuyt"asa:
  -¿Kunas wali qullqi mayt"apxita?
  Uka marqués-nimfax akham sasaw q"ucht"äna:
  - Taqi kuna payllañamawa, iyawsapxita, .
  Ukhamajj ¡suma sarnaqañatakejj punku jistʼarapjjta!
  . JANK"A 2. 2.1.
  Ukat Cassandrax wasitatwa varap luqxatäna, puntapat mä qhanaw jalnaqäna, ukat pä sillunakaw uñstäna, uka sillunakax cristalat luratjam uñtasitänwa, ukat mä jiskʼa, suma uñnaqtʼan mesarakïnwa.
  Uka marqués-ninfax akham sasaw amuyt"ayäna:
  - Qunt"asisa manq"asipxañäni, culturani jaqinakjama! Inas jumax mä jukʼa vino munaraksta?
  Dominicax logicamente akham siwa:
  - Walja vino umañaxa, muxsa tukjañawa. ¡Ukat qʼoma ukat machaq pʼeqenïñajawa!
  Cassandra kullakajj jan walitwa pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - ¡Jan axsaramti! Jiwasan vinosanx janiw mä gramo alcoholas utjkiti. Ukax askinakwa apani. Ukat akapachan jaqinakax waranq marakamaw jan chuymankipstasin jakasipxi, ukatwa uka tuqit mayaxa. Ukat ch"aman ukat nayrar sartat magia ukampix juk"amp pachaw utjaspa.
  Uka imill wawax p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Ukhamaxa warantaña!
  Ninfax varita puntapat mä viga apsuwayxäna, kuns jisk"at arsüna ... Ukat k"ajkir naranja metalat lurat copas ukanakaw uñstäna, ukanx kunayman q"illu ukat burbujas ukanakaw ch"allt"asïna.
  Dominica kullakajj copapat mä jukʼa umtʼasajj akham sänwa:
  - Wali suma ukatsti suma q"aphini vino, ukaxa lakaruxa wali sumawa ...Ukatxa kunatsa lurasi?
  Cassandra kullakajj wali qhuru chuymampiw akham säna:
  "¡Academia del Emperador del Dragón ukan yatjjatäta ukhajja, yatjjätawa!"
  Uka tawaquxa akham sasaw jiskt"äna:
  -Kawkhansa dragón emperador pachpaxa?
  Ninfax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - Jupaxa chhaqxarakitaynawa. Jichhax Caroline emperatriz kullakax jupan lantiw jikxatasi. Dragones ukanakax niya mä kipka jakhüwimpiw warminakamp chachanakampi, jaqinakjama. Uka tuqitxa, jumanakax niya kipkakïpxtawa.
  Dominica kullakajj akham sasaw akham säna:
  - ¿Kunatsa Emperatrizax nayarux jan katuqkitu?
  Cassandra kullakajj akham sänwa:
  - ¡Walikiwa, jumaxa mä jach"a jach"a tukuñawa! Mä duquesajj walikïskiwa. Ukax wakisirakiniwa, ukat jach"a Caroline pachpaw ukax katuqani.
  Uka tawaquxa akham sasaw q"ucht"äna:
  - Jaqinakaxa Reina ukarux wali askit uñjapxäna,
  ¡Taqi pationkir yuqall wawanakax munasiñaruw puripxäna!
  Ukampis nayajj wali jan ajjsarirïtwa
  ¡Mä millonario jaqiruw ajlliwayta!
  Ninfa marqués ukax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¿Jumaxa amuyatati waranqa waranqa waranqa qullqinaka mä jan munata jaqimpi jakañataki? ¿Kunas puraka lik"i, calvo, arrugas ukat jan wali q"aphini?!
  Dominikax wali qhuru arumpiw arsüna:
  , yaqha imill wawanakan jakawip jan jan walt"ayañataki ! ¡Jan ukax ikiñanx ñik"utajampiw ch"allt"ä!
  Cassandra kullakajj jachtʼasisaw akham säna:
  - Nayaxa mä chist"awiru uñtasitawa. Jumax aski jaqir tukuñamawa.
  Uka imill actrizax logicamente akham sänwa:
  - ¡Héroes ideales ukanakax markachirinakaruw puke munañapatak lurapxi !
  Ninfax janiw jayskänti, ukampis mä cuchara de platino ukan yanapt"apampiw torta manq"äna ukat suma q"apkir vino umt"äna. Dominikax jichhax manq"añanakat kusist"añ amtäna. Ukatjja, suma thaya taypin sarnaqañajj manqʼañ munañamatakiw yanaptʼtamjja.
  Jupax uka ch"axwañ amtasïnwa. Jisk"atpachax kunapachatix wawanakar partidos ukanakamp anatapxirïna. Ukanjja, sañäni, qalltanjja, janïr guerrajj qalltkäna ukhajj yuqall wawanakas imill wawanakas wali sum manqʼasipjjäna. Ukat ocupación ukan guerranjja, jiskʼa jaqëpjjañapänwa. Ukatakejja, jukʼamp tʼijtʼañasa ukat jukʼa manqʼañasa sasaw ewjjtʼapjjäna. Nayrïrix kunjamakitix ukhamakiw amuyasïna, kunatix walja tomas ukanakax t"ijtir wawanakampiw filmata, ukampis payïrix juk"amp ch"amawa. Película ukan wayn tawaqunakax puestonakaruw atacapxäna, jupanakpachatakiw manq"añanak alasipxäna.
  Ukatx hotelan arumt"añax jark"atapxänwa, ukat mä sapa cuartoruw jist"antatäpxäna, barras ukanakampi, ukax mä jach"a, común celda ukar uñtasitänwa.
  Dominikax janiw manq"at awtjatäkänti, janiw suma uñnaqt"anïtapax desnutrición ukamp t"aqhisiñap munapkänti, ukat kunjamakitix naturalmente jupax wali wañakiwa, janiw kuna lik"ïkiti, ukat thuqt"awix musculonakaparu ukhamarak janchiparux suma uñt"ayaraki.
  Ukampis waynanakaw, chiqans, t"aqhisiwayapxi kunatix set ukax wawanakan carcelar tukuyata. Ukat katuntat jaqinakamp chika episodios ukanakas utjarakiwa. Mä qhawqha yuqall wawanakax pʼiqipsa ñikʼutapsa ñikʼut mururasipxarakïnwa, inas jan wakiskchïna.
  Jïsa, mä cine actoran jakäwipax janiw faciläkiti.
  Amuyt"añataki, Espartaco markan sartasiwipat. Mä taqpach escuadrón yuqall wawanakax q"ala kayukiw canteras ukanx lomo telanakampikiw irnaqapxirïna. Ukatjja, mä kutit sipansa jukʼamp apsuñaw wakisïna. Minanakan ch"ullqhi qalanakapan q"ala suelanakampi sarnaqañ yant"apxam. Aka chiqanx yuqall wawanakan q"ala kayunakapax wilax mistuñ qalltäna ukat kayunakapax ch"iyjañ qalltäna. Ukat jupanakax , chiqpachansa, ch"uñumpiw q"añuchasipxäna ukat qarjataw khathatipxäna.
  Aka películanxa, nayrïr jaqix mä kipkakïnwa Espartaco , mä esclavo wayna, jupax, chiqans, sartasiwañ amtax juk"amp suma ukat qamir gladiador ukarux amuyt"ayäna, jupax libertad uka katuqatayna.
  Dominicax nayraqatx Espartaco kullakapanw wawatpach anatäna, ukat mutuyañatakix canteras ukan yuqall wawanakamp chikaw tiempo apst"asiñaparakïna.
  Ukatwa kunanakas wali chʼaphi qalanaka ukat mä jachʼa canasta qʼañunakas uk yatirakïna.
  Ukat chiqpachansa juparux aynachtʼayaraktawa. Wali qarjañawa, ukampis chʼamañchtʼasiñamarux jukʼampiw jilxattayi.
  Dominicax kunayman peliculanakanw uñt"ayasïna. Mä kutix Jim cabina waynan rollopans mä versión "Isla del Tesoro" ukax canon ukanx jayakiwa. Ukanx manq"a phayirin lurawipanx janiw mä kayuni Silver , jan ukasti wila ñik"utan warmiwa, Morgan sobrina.
  Akax, chiqpachansa, wali sumawa. Dominica pachpaw mä yuqall wawar uñtasitäna, ukatakix ñik"utap khuchhuqañsa munapxäna. Ukampis qhepatjja, mä pelucampiw uka jan waltʼäw askichapjjäna.
  Jïsa, uka lurawipax anatañ tuqitx wali askiwa sasaw maynix saspa. Ukampis uka película pachpajj janiw canonat sipansa jukʼamp uñtʼatäkänti. Ukajj mä kasta infierno basuraruw tukuwayi.
  Jilapachax clásicos ukanakax jan canon ukarjam uñt"atäki ukanakax uñisiñampiw uñt"ayasi.
  Marqués-ninfa ukax Dominican amtawinakap jark"aqawayi:
  - Yattati. Mä juk"a pachaw akan qunt"asipxta. ¿Janit thakhinjam sarañ pachax purinxi?!
  Uka tawaqux amparanakap tʼaxllirtʼasisaw akham säna:
  - Jumaxa sarnaqiri sarasma. Wali chʼamanïtwa.
  Cassandrax varap ch"allxtayäna, ukat chikat manq"at torta, ukat vinompi platonaka, ukat juk"ampinakaw chhaqtawayxäna.
  Dominica kullakajj akham sasaw akham säna:
  - ¡Kunjamatixa mä cuento ukanxa!
  Marqués ukax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Janiwa! Akax janiw mä cuento de hadas ukhamäkiti, jan ukasti mä mágico chiqawjawa.
  Ukat pä representantes de la sexo justo ukanakax thakhinx ch"allt"asipxäna. ¡ Dominica kullakajj wali kusisitaw jikjjatasïna ! Jupax wali jachaqt"asïna. Ukat akham sasaw qʼochüna:
  Thaki, thaki, mä amigor uñtasitawa, .
  Correo de cadena ukax acero facetado ukamp luratawa...
  Ukat espadax wali ch"ullqhiwa - acero damasco jach"añchata, .
  Jïsa, ¡mä jachʼa jan waltʼäwiw uka nuwasïwin utjani!
  Ukat Cassandrax wali amuyumpiw amuyasïna, sayt"asisaw akham säna:
  - Yattati! Academia ukanx sinti examenes de entrada ukanakaw suyt"apxätam. Inas hereditario layqanakatakix jupanakax jasakïkaspas ukhamächispa, ukampis janiw magia tuqitx mä p"iqinchäwis utjktamti.
  Dominikax jan wali larusisaw akham säna:
  - Janiwa! Películanakanjja, walja kutiw magia lurañanak uñjta. Ukat iyawsapxita, nayax kuns yatxa!
  Ninfa marqués ukax arup jisk"achasaw akham säna:
  - ¡Nayan magia varitaja churapxäma! Jupax wali ch"amaniwa, mä dragón vena ukaniwa. Uka apnaqañ yant"apxam, sañäni, conjurar ... Walikiwa, ¡mä panqar armasiñataki!
  Uka imill wawax qhipäx uñtäna. Taqi muytasa, utanaka jak"ansa ukhamaraki pachpa thakinsa, panqaranakawa utji, wali k"ajkir panqaranakampi, jach"a suma qalanakjama. Ukat qoqanakanjja, deslumbrante chʼojjñanakaw jilsurakïna. Ukatjja, yaqhep panqaranakajj kunayman saminakani ukat kunayman chʼiyar laphinakanïpjjarakïnwa. Ukat muspharkañ rizos ukanakas utjarakïnwa.
  Dominicax janiw kuna jisk"a amparanakapas amparap luqxatäna ukat wali amuyumpiw jaysäna:
  - ¿Kunatsa kuna kasta armasiñasa wakisi? Aka chiqanx nayratpach kunayman panqaranakaw utji, juk"amp jach"a ukat juk"amp suma.
  Cassandra kullakajj irónicamente jachaqtʼasïnwa:
  - Ukatxa kunsa munapxtaxa?
  Imill wawa actriz ukax amtampiw akham säna:
  - ¡Kunas juk"amp valorani ukat askinak conjurar lurañax juk"amp askiwa! - Dominicax q"ala talonap sellawayi, ukat samin azulejonakax mä p"akjat hielo ukham ch"allxtayäna. Layqañ munir warmix akham sarakïnwa: "¡Amuyañataki, ¡mä coco sat diamante lurañax jukʼamp askïspawa!" Ukajj jukʼamp askiwa ukat wali askirakiwa.
  Marqués chachajj pächasiñampiw uñkatasïna ukat akham jisktʼäna:
  - ¿Uraqir sarañ munasmati? ¿Kunas jan jiwasatak gustkistu?
  Dominica markax irónicamente akham siwa:
  kunjamtix Ostap Bender jupax Cáucaso markan naturalezapat siskän ukhamarjamaw arsuraksna - wali sumawa - ¡mä idiota ukan amuyt"awipa!
  Cassandra kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Ukat jumax ch"ikhi, ukampis q"añu! ¡Janiw mä jet bulldozer ukham amtäwimar puriñamatakix fanatismo ukax utjkiti, jan sayt"asa!
  Imill wawa actrizax mä ajanu luratayna, akham sasa:
  - Janiwa jet bulldozer ukanakaxa utjkiti. ¡Uka Uraqinxa jukʼampisa!
  Ninfa marqués ukax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Inas jan utjkchiti. Ukampis jaqinakat sipansa tecnología tuqitxa jukʼamp nayrar sartat jaqinakaw utji. Ukampis jupanakar puriñax aka Uraqir puriñat sipansa jukʼamp chʼamawa.
  Dominique kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  - Jïsa? ¿Warawaranaka taypin tʼijtʼapjjaspati?
  Cassandra kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - ¡Jupanakaxa! Principio tuqitxa, magia tuqit yanaptʼampiw uk lursna.
  Imill wawa actriz ukax akham q"ucht"awayi:
  Chiqansa, uk yatiñax chʼamakiwa
  Kunas aka muspharkañ pachanx suyt"aski...
  Jiwasax qinayanak taypin t'ijtxañäni - .
  ¡Warawar uñtat avión ukar mantañaxa!
  Ukat imill wawax wali amuyumpiw arsüna, mä axsarkañ ajanu uñacht"ayasa:
  - ¡Uka vara mágica churita! ¡Ukat mä suma sandía ukham jachʼa diamante lurarakï!
  Cassandra kullakajj kuns sañ munäna. Ukampis chʼiwinakan thuqtʼasitapaw istʼasïna. Yaqha dragonaw tʼijtʼaskäna. Jilapachaxa, warmi ukhamarakiwa. Niyaw uka phuch"un jawir katjäna, uka jawirax griffin lakapat alaxpacharuw wali jach"at jalnaqäna, quri laphinakampi rubínakampi ch"uqt"ata.
  Kimsa p"iqini monstruoxa axsarañat sipansa juk"ampi suma uñnaqt"anitaynawa.
  Uka ninfa marqués ukax qunqurt"asïna. Dominique kullakajj mä jukʼa pʼeqep chʼalljjtayasïna.
  Warmi dragonax jupanakan nayraqataparuw uraqir purintäna. Mä wali suma ukat qhana aruw ukham jach"a monstruotakix ist"asïna:
  - ¿Jumajj kʼari chuyman jaqïtati, jupajj nayratpach mesiasa satätawa?
  Dominicax jan juchani jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Janiw nayax chiqpachapuni mesiasäñ munkti!
  Warmi dragonaxa wali musphataw jikxatasïna:
  - Ukatxa kunatsa ukhamaxa?
  Uka imill actriz kullakajj cheqaparjamaw akham säna:
  - ¡Kunalaykutix mesiasanakax ch"akkatatäñ tukuyapxi!
  Ch"iyar ch"iyar jaqix ch"iwinakap ch"allxtayäna. Jupax jach"a quqanakaniwa, murciélagos ukanakar uñtasita, kimsa saminakaniwa: wila, q"illu ukat ch"uxña. Janiw arsuñax wakiskiti, mä suma mayacht"asiwiwa.
  Warmi dragonaxa akham sänwa:
  - Ukat uka pachat uñjtati kawkhantix magonakax taqpach estafadores ukat crooks ukhamäpxi?
  Dominikax larusisaw jaysäna, wali janq"u, lliphipi kisunakap uñacht"ayasa:
  - Inas ukhamächi. Ukhamäkchïnsa, yaqhep profetanakajj utjarakïnwa. Kunjamatix Vanga abuelax ukhama. Mä kunatsa arsutanakapax phuqhasiwayi, mä kamachirjamaxa, retroactivamente.
  Uka marqués-ninfax akham sänwa:
  - Wali jach"a layqanakaxa ukhamaraki magonakaxa jutïri pacharuxa wali ch"amampiwa uñjapxi. Ukat jachʼa Diosanakas janiw patak marat kunas pasani uk mä garantia churapkaniti. ¡Ukat jukʼampejja, ¡waranqa millón millón ukharuw puriraki!
  Warmi dragonax mä qhana qhant"ayasaw chillqt"äna:
  - Jisa... ukhamata aka planetanxa chiqapa predictores ukanaka utjañapataki. Nayraqat hipernosfera ukan tensión ukax jiwasanakat sipanx taqpach mayjawa. Ukampirus, inas ukat jumax originalidad ukax katxaruwaysta ukat jan jiwasan esclavonakasar tukuwayktati!
  Dominicax wasitat kusisitaw larusitayna ukat akham sänwa:
  - ¿Juman esclavomatakixa? Ukax wali muspharkañawa. Wiñay wayna, wiñayataki q"ala kayuni.
  Cassandra kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham amuytʼayäna:
  - Uñacht"ayaña dragón condesa ukaru kunsa luraña. Mä varita mágica ukan yanaptʼapampis mä gota umas jaquqaniñapatakiw chʼamachasiñama.
  Uka imill actrizax jisk"achasiñampiw chhuxriñchjasïna:
  - Mä gota uma? Jïsa, ukajj janiw kuna jachʼäkiti. Inas jank"aki mä barril quri apsuñax askïchispa.
  Condesa Dragón ukax akham sasaw amuyt"ayäna:
  - Jupaxa kunjamtï munki ukhamarjama magia lurañapawa. Mä varita churañamawa ukat mä hechizos sum amtatapa uñjañamawa.
  Cassandra kullakajj lartʼasisaw akham säna:
  wali suma uñtatawa ! Uñjapxam. Uka varita mágica ukax wali ch"amaniwa, ukat markar, jakirinakaru, juma pachparus jan walt"ayasmawa.
  Dominicax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Janiw nayax jumanakan amuyapkta ukham llamp"u chuymanïkti !
  Condesa Dragón ukax akham sasaw amuyt"ayäna:
  - Ukatxa kuna juk"ampi jan walinaka, jani ch"amani ukanakxa churañäni. Jan ukhamäkanixa, jupax nayaruw mä p"iya lurarakini.
  Cassandra kullakajj akham sasaw qʼochüna:
  Magia tuqi uñacht"ayañatakixa, .
  Jiwasax talento ukaruw munapxta...
  Jumatakix lurañax juk"amp askiwa
  ¡Jachʼa diamantenaka!
  Ukat ninfa imillax q"ala kayunakap ch"allxtayäna. Mä jisk"a uñtat platino anillo ukaw uñstäna. Cassandrax kayupampiw liwxatäna, ukat uka artefacto mágico ukax Dominican ajanupar jak"aruw tukuyäna.
  Marqués chachajj akham sänwa:
  - Jumax aka anillo apt"asismawa. Ukax índice dedo ukar uchañawa. Ukat jachʼat kuns munañatakiw chʼamachasiñama. Ukan magiajj janiw chʼamanïkiti, jan ukasti jankʼakiw irnaqtʼi. ¡Janiw mä coco ukham jach"a diamantetakix wakiskiti, ukampis, sañäni, ¡mä guisante jach"a!
  Uka imill wawax uka anillo amparapampiw katjatayna. Ukampis índice dedo lanti, chika dedoparuw uchatayna ukat jiskʼachasaw jachaqtʼasis akham jisktʼäna:
  - ¿Ukham yant"asma ukhaxa, ¿kamachasmasa? ¿Kunas ukapachax pasani?
  Cassandra kullakajj akham sasaw jiskʼachasïna:
  - Walikiwa, yant"apxañani!
  Dominica kullakajj akham sänwa:
  - ¡Marqués ukan talonanakap ninamp asxatapxam!
  Uka nina lawrajj Dominica chachan qʼala kayunakap manqhanwa nakhantäna . Q"ala suelapax wali phichhantatänwa, jupax arnaqasïna ukat t"ijtxañ qalltäna. Chiqpachansa, ninax janiw chʼamanïkiti. Ukampis janiw jayarst"añjamäkänti . Imill wawaxa dragón condesan jach"a chuymapampiwa ch"uqt"ata.
  Mä suma, warmi aruxa ch"aman reptilat ist"asïna:
  - Wauu! Jichhakiw jiwasan akapachar jutta, ukat mä ninfa, jach"a Diosanakan familiarapar jan ch"amanïñ munasmati? ¿Ukatakix mä esclavot mä qala apsuñ utar khitatäpxäta uk yattati? Ukatxa q"ala q"ala q"ala, cadenanakamp chint"ataw irnaqapxäta ukat chivonaka, thujrunak katuqapxäta, t"ant"a uma manq"asa. Ukat cadenanakampi chinuntat ukat qalanak patxaruw ikirïñamarakiwa. Ukat janiw kuns yatkätati, jan ukasti chʼama irnaqañasa, jawqʼjañasa. Yämas jichhax , kunapachatix chacha esclavonakax ch"iqintatäxi ukhax jumar uñtasit jach"a ukat musculoso tawaqux janiw minanakan jan walt"ayapkistaniti!
  Dominicax uka arunak ist"asax chuym ch"allxtayäna. Mä kutejja, mä jiskʼa qollqeni películanwa Cleopatra sat película uñachtʼayäna. Qollqe apaqañatakejja, uka pinturajj "Cleopatra en cautiva de Augusto" sat sutimpiw uñtʼayasïna. Mä arunxa, janirakiw canonäkiti. Cleopatrax janiw jiwayaskänti ukat katuntatäxänwa.
  Ukhamajj jupajj minanakaruw khitatäjjäna. Ukat ukanjja chika qʼala qʼala jan isin sarnaqerïna . Ukat qʼala suelanak utjki uka minan wali chʼullqhi qalanak patjjan sarnaqañajj wali llakiskañawa. Ukhama, mä q"ipi apt"asiñamawa. Uka esclavon ch"uñupax chiqpachapuniw wakisïna, ukat ajanupas chiqpachapuniw utjañapäna, janiw qarjatäkaspas ukham uñt"ayasiñapäkänti .
  Ukampis, chiqans, mä película ukhamakiwa, ukat mä wali barato ukhamawa. Ukat mä chivompiw jawqʼjapxäna, ukax janirakiw chiqäkänti. Ukampis wali llakiskañawa . _ Chiqansa, wilax kʼarikïkchïnsa.
  Jila partejja, uka películajj janiw qollqetakïkänti, ukat chika qʼala jan isin imill wawanakamp canteranak apsuñ utanakat sipansa, niyas janiw yaqhanak uñachtʼayaskänti. Amuyatajja, uka jakhüwijj chacha warmi ikthapiñ toqet llakit chachanakar munañatakïnwa. Suma, ukat ukhamaraki, taqiniw sutip yatipxi - ¡Cleopatra! Ukat ukax alañatakiw apnaqasispa
  Dominikax wali ch"amampiw samsuwayxäna, ukat ¿kuna kasta heces ukanakampis awisax peliculanak uñt"irinakax jariqasipxi?
  Uka ninfa marqués ukax akham sänwa:
  - Janiw llakisiñamäkiti, munat kullaka, jumaruw munapxta. Janiw khitirus katuyapkämati.
  Condesa Dragón ukax akham sasaw arnaqasïna:
  - Janïra examen tukuykasaxa mayampi yatiqañataki yant"añapawa. ¡Walikiwa, ¡kunsa conjurar yantʼañäni!
  Dominicax anillo ch"allt"asisaw akham säna:
  - ¡Nayaxa helado de chocolate munta!
  Imill wawax uka apt"asisaw tensión ukan congelasïna.
  Ukat mä mistu hielo chʼuqimpi ukat chocolatempiw uka patxarux plops. Ukatwa Dominica markax p"iqit kayukama q"añuchatäxäna, ukat rasguñarakïnwa.
  Condesa dragón ukax wali jach"at larusitayna, ukat phuch"un jet ukanakax khathatipxäna ukat panqaranakaw khathatipxäna.
  Ninfa marqués ukax samarañampiw akham säna:
  - Walikiwa! Jan ukasti, jupax wali ch"amaniwa, jupax walja helado ukat chocolate ukanak ukham artefacto ukamp uñstayatayna, ¡ukax jilpachx janiw sinti ch"amanïkiti!
  Dominikax ajanupat chocolate ch"allt"asïna ukat frustración ukan thuqt"asïna, akham sasaw llakt"asïna:
  - ¡Jupax k"allk"uwa!
  Cassandra kullakajj larusisaw akham säna:
  - Ukatxa chukulaxa q"añuwa. ¿Janit jumax uk yatkta?!
  Uka imill wawax akham sasaw arnaqasïna:
  - Ukat akanxa, aka Uraqinsa ukhamaraki Rusia markanxa, ¡muxsawa !
  Marqués chachajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼäna:
  - Yattwa! Ukhamaraki muxsa chukula lurañ yattanwa. Ukampis jichhax kunatï utjktam ukampi kusisitäñamawa. Juk"ampirus, janiw kuna kasta chocolate chiqpachan munas ukx qhanañchktati. Ukat taqpachanx, wali askiwa, helado ukak mayitaxa. Amuytʼañataki, qorit jariqasiñatak amuytʼasïta ukhajja, pʼeqe patat jukʼamp chʼamampiw chʼalltʼasisma.
  Dominica kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - ¡Jakawixa wali ch"amampiwa, taqi kunasa p"iqi pataruwa puriraki!
  Condesa Dragón ukax akham sasaw amuyt"ayäna:
  "Jan wali arunakat sipansa, ukax janiw yanapt"kaniti kunapachatix dragón academia ukar mantani ukhaxa, chiqpachan jisk"a diamante lurañ yant"añapatak jaytañax juk"amp askiwa". Jilapachax khitinakatix mä jach"a nivel innata de capacidades mágicas ukanipki ukanakatakix ukax lurasispawa.
  Cassandra kullakajj akham sasaw jaysäna:
  - Janiwa! Akax sinti qhana thakhiwa. Jukʼamp jan amuytʼasisaw kuns lurañama.
  Dominikax caprichosampiw sist"asïna:
  - Nayaxa q"añuchata ukhamaraki q"añuchata, ukhama parrilla wallpa. ¿Uk askichasmati?
  Ninfa marqués ukax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Chiqpachansa, jiwasana suma uñnaqt"ani!
  Ukat magia varapampiw llätunk luräna. Ukajj mä chʼiyar qhanampiw qhantʼäna. Ukat jichhax aka Uraqit jutir imill wawax wasitat q"uma, suma q"umaw tukuwayxi, ukat niya taqpach rasguñanakax chhaqtawayxiwa. Jan ukasti mä ch"iqa ajanupankiwa.
  Ukampis Domikax janiw uñjaskänti, janirakiw ist"askänti.
  Condesa Dragón ukax akham sasaw sist"äna:
  - Ukat ukhama, munata... uñjta jumax kuns amuyasta? Ukhamajj ¿mä suma imill wawajj tecnologías jiltaski uka planetat jutiri?
  Uk uñjasajja, Dominique jilatajj akham sasaw qʼochüna:
  Ukampis kunatsa,
  ¡Janiw amuyumampi jakañax utjkaspati!
  ¡Kunatsa, jakañax janiw kuns yatichistuti!
  Ukampis ¡kunatsa! Ukampis ¡kunatsa!
  Ukat jupax larusitaynawa, kunatix aka q"uchu, Boyarsky , jupan jaylliwipa , ukax askiwa ukat wali sumarakiwa. Ukampis angeljam arupajj larusiñakiw utjäna.
  Cassandra kullakajj nayranakapajj lliphipisïnwa:
  - Janiwa mä sensación de humor ukarux jark"atäkaspati. Ukampis ¿kunapachas wali amuytʼasirïtati?
  Dominica kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna. Kunjamsa escuelan jan wali nota apsur mä imill wawar anattʼirïna uk amtasïnwa. Ukat janiw kunjamatsa ajanupar chuym ustʼayaskänti. Jan ukasti, kisunakajsa qʼala chʼiyjañsa munta. Suma, ukax amuyañjamawa ... Jupax p"iqipanx sinti thayampiw utji. Amuyt"añataki, yaqhip waynanakaw jaqinak taypinx kisunakap q"ala ch"iyjasipxani , ¡ukax taqpach lurawipawa!
  Ukat Dominicax anatt"añ munäna... Princesas, chiqpachansa.
  Ukat Condesa Dragón ukax akham amuyt"ayäna:
  - Jupax jiwasatakix juk"amp suma thuqt"añapawa. Películanakanx chiqpachansa wali sum thuqtʼi uk uñjapxta .
  Uka qhipïrix chiqäskapuniwa. Dominica kullakajj thuqtʼasirïnwa. Ukat Esmeralda sat warmin papelaparuw irpañ munapjjäna. Ukatjja, canonarjamajja, janis gitana jaqëkaspa ukhamawa. Ukat ¿kunatsa mä rubio deslumbrante ukax jan uka papel luraspa?
  Ukampis clásicos ukanakat película ukar uñtasita, ukat anqäx markankir qillqatanakas yaqhip jan walt"awinak utjayaraki. Ukatwa, jupax yaqha papelan filmatäna, ukampis thuqt"asisaw filmatäna.
  Jïsa, jupax, chiqpachansa, thuqtʼañ wal munäna, thuqtʼañsa yatirïnwa. Ukhamäkchïnsa, aptʼasisaw akham säna:
  - ¡Qurimpi ch"ukuña!
  Uka ninfa marqués ukax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¿Kunas juk"ampi?
  Dominica kullakajj akham sasaw amuytʼayäna:
  - Markasanxa gitanos ukanakas janiwa inaki thuqt"apkiti. Ukhamajj mä jachʼa bolsa qorit munata. ¿Janit qhanäki?
  Condesa Dragón ukax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Kunja ch"ikhi jaqisa ! Chiqansa, wali suma chiqapax qalanak apsuñ utanakanwa. Ukanjja, uka pachparakiw aguantañapa ukat istʼasirïñar yatinoqtarakini. ¡Ukatakix wali qhuru chuymampiw uywatañapa!
  Mä akatjamatwa mä imill wawax jupanakar tʼijtäna. Uñnaqapanxa , mä jaqi wawar uñtataw jan tunka marat jiläkänti. Ukampis uka pachparakiw wali valorani joyanakamp isthaptʼatäskäna, mä joyanak aljañ utankkaspas ukhama. Q"ala, jisk"a, wawar uñtat kayunakax ukham luxus ukanx janiw askïkaspas ukat larusiñatakjam uñt"atäna.
  Uka tawaquxa akham sasaw uñakipt"äna:
  - Aka esclavo jumat alasismati. ¡Qhawqha qullqis ukatakix munapxta!?
  Cassandra kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - ¡Aka imillaxa janiwa alxañatakikiti! Ukat janis esclavokïkchisa. Ukampisa, inas jan sinti jaya tiempo librëkchiti.
  Dominica kullakajj akham sasaw akham säna:
  - ¡Qhawqha q"añu lurañas kunapachatix mä jisk"a wawax jupatakix esclavonak alaski ukhaxa!
  Marqués-nimfax jan axsarasaw akham säna:
  - ¡Akax janiw wawakiti, jan ukasti warmi hobbit! Ukat hobbits ukanakax jaqi wawanakar uñtasitawa ...
  Imill wawaxa jisk"a kayupxa colerata ch"allt"äna ukatxa chillqt"asïna:
  - ¡Nayaxa mä Baronesa! Ukat ukax sañ muniwa, esclavomax nayar altʼasiñapawa.
  Dominicax wali ch"amampiw chhuxriñchjasïna:
  - ¡ Janipuniw kunas paskiti ! ¡Nayaw munaskä, wawar altʼasï!
  Uk uñjasajja, hobbit baronesajj chʼeqa amparapampiw chʼalljjtäna. Llamayux t"ijtäna ukat imill actriz ukarux q"ala kayunakaparuw ch"allt"äna. Uka tuqitxa, chhuxriñchjat Dominic chachax kuns arnaqasïna. Ukat mä jachʼa torta cremampi chʼuqtʼat jan axsartʼir layqa tawaquruw jaquqanïna. Ukat kayunakapatsa jaquqanipxarakïnwa, ukat uka jiskʼa suma uñnaqtʼan tawaqux pavimentoruw jaquqanïna. Ukampis jankʼakiw sartasïna, taqpachaw galleta, leche condensada ukat pasta de chocolate ukanakamp chʼalltʼata. Baronesa hobbit ukax ch"iqa, q"ala, jisk"a kayup ch"allxtayäna, pä kayu dedopanx wali aski qalanakampi anillonakaw qhant"äna.
  Ukat mä taqpach mágico ola de tsunami ukaw t"ijtäna. Dominic jupax pä tunk metros ukch"a pataruw jaquntatäna. Uka qhipatxa, imill wawax liwxatasïna. Wali askiwa, jisk"atpachaw thuqt"asirïna ukat películas ukanw thuqt"asirïna, jupax nayratpach walja kutiw kunayman alturanakat jaquqaniwayi ukat acrobacias acrobáticas ukanakaw lurawayi.
  Ukatwa Dominikax mä pusir uñtat jallu qallta phaxsin tantachasisinx wali sum uraqir purintäna. Jan ukasti, imill wawan kayunakapax, nayratpach nuwasiñ magia ukamp phichhantatänwa, kunapachatix uka chiqar ch"uqt"at color azulejos ukanakamp jikisipkän ukhax wali usuchjataw uñjasïna. Uka tawaquxa arnaqasïna.
  Ukat condesa dragón ukax jach"a, pino ukham chuymapxa baronesa bruja ukar muyuntäna ukat sist"asïna:
  - ¡Ch"axwañ jaytxapxam! Jan ukhamäkanixa, panpachaniw katuntatäpxäta! ¡ Ch"axwañ munsta ukhax entrenamientos especiales ukanakaw utji kawkhantix mágicos ukat yaqha duelos ukanakax lurasi!
  Dominica markax tuiteó:
  - Jisa, chiqpachansa mä duelo! ¡Jan armanakampikiw - amparanakampi kayunakampi!
  Baronesa Hobbit ukax jisk"achasiñampiw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Esclavompi nuwasipxam! Chiqpachansa, akax nayatakix axsarañawa ! Chiqpachansa minanakar khitañax jukʼamp askïspawa . Ukham jan amuytʼasir jaqer magia yatichañajj wali jan walipuniwa.
  Marqués-ninfa ukax mä jach"a tonadampiw iyaw satayna:
  - Nayax ukhamarakiw amuyt"añ qalltawayta. Jïsa, aka imill wawax mä juk"a regalo especial ukaniwa, jan walt"awinak uñstayañataki ukhamarak ch"axwawinak utjañapataki.
  Uka imill actriz ukax akham sasaw arsuwayi:
  - ¡Janiw khitirus nayraqat sarkti! Jilt"irinakatxa ... Sapa pantjasiwimpixa, kunjamsa kutt"ayasma uk yatiñamawa, jan ukhamäkanixa janiwa suma sarantäwi uñjkätati.
  Condesa dragón ukax uka jan wali tawaquruw antutäna, jupax mä wawar uñtasitänwa, ukampis chiqpachans mä taqpach regimiento de tanques ukar jaltxañ yatirakïnwa.
  Chuymapax mä juk"a crema, leche condensada, chocolate spread ukat galleta ukanakampiw ch"allt"ata. Tortax wali jach"änwa, ukat qhanaw chuymat luratäna. Ukat manq"añat sipansa p"akjapxatapax wali llakiskañawa. Condesa dragón ukax amparanakap ukat kayunakap ch"allxtayäna, ukat phuch"un cristal jawirapax juparuw jariqäna, ukat laq"anak jariqäna.
  Cassandra kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - ¡Q"umañaxa k"umara jakañatakixa wali ch"amawa! ¡Nayraqatax mayiñamawa!
  Baronesa de Hobbit sat warmix mä jiskʼa, bronceado, suma uñnaqtʼan kayunakapat mayniruw chʼallxtayäna. Mä pä segundojj mä bombilla ukham qhantʼäna. Ukat taqi excesos culinarios ukanakax layqa tawaqurux walpun ch"allxtayäna, ukax chhaqtawayxänwa. Ukat luxus joyanakax machaq chʼamampiw qhantʼäna. Chiqansa, jupax mä princesaruw uñtasïna, ukat Dominikax wali munasiñampiw uñjasïna.
  Ukat mä cuento ukanx mä princesa imill wawat uñt"ayasiñatakiw ch"amachasirakïna. Ukanjja, suma isimpi ukat wali valorani zapatonakampi jaljtañapänwa, ukat layqan yanapiripäñapänwa. Trapos uchasiña ukat lawa zapatonakampi sarnaqaña. Ukat ukham almohadillanakanjja, qʼala kayukïñat sipansa jukʼamp jan waliwa. Ukat jan zapatonakampi filmañax inas jukʼamp askïchispa sasaw directorar amuytʼayañ qalltäna. Chiqansa, imill wawax q"ala kayunakapax trapo isimp isthapt"ataw pisinkañamp ukat princesan estado de facto esclavo ukar mayjt"ayañamp juk"amp ch"amanchaspa.
  Ukampis directorax qhanaw jupan amuyunakapax utjäna. Qhiparusti, jiwaña torret qhispiskasaxa, qhiparuxa zapatonaka ukat stocks ukanaka apsuwayxäna, ukatxa q"ala kayukiw jikxatasïna, chiqpach kusisiñaw jikxatasïna. Ukampis jichhajj qʼala kayunakapajj qʼañuchatäjjänwa, jiskʼa chʼakhanakas uñstarakïnwa, ¡ukajj wali llakkañänwa ukat ajjtaskarakïna!
  Baronesa hobbit ukax jisk"a palmerap luqxatäna, llamp"u ukat pachpa pachanx bronceado, juparux, Dominican amparap wawar uñtat ch"amampiw ch"allxtayäna ukat chillqt"asïna:
  - Walikiwa, sumankaña! Nayan sutijax Laska satawa. Ukat jan amuyt"amti, chacha, nayax mä jan kuna jan walt"ayir tawaqutwa, orcos, goblins, Koshchei"s esporas, taqiniw nayat walpun apsusipxi !
  Dominicax musphataw jiskt"äna:
  - ¿Qhawqha maranisa wawa?
  Comadrejajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Representantes del sexo justo taypinxa janiwa costumbrekiti mara tuqita jiskt"añaxa! Nayax uñch"ukisktxa, ukax qawqha maras jumanakax churapxita.
  Uka imill wawax larusisaw akham säna:
  - ¡Jumaxa tunka maraniwa! ¡Janiw jukʼampïjjaniti!
  Condesa Dragón ukax akham sasaw arnaqasïna:
  - Jisa, jupax niya kimsa patak jila maraniwa. Ukampis ukajj janiw kunäkisa. Jiwasan akapachanxa, taqi warminakax wayn tawaqunaka, suma uñnaqt"anipxiwa. ¡Jiwasampi qhiparañamawa imilla, jumaxa jiwasana reinasa!
  Dominicax mä uñt"at copleto ukamp jaysawayiwa:
  Qullan ejercitox saspa ukhaxa,
  Rus' ukar jaqunukupxam, paraíso ukan jakasipxam...
  Nayajj akham siristwa: "Janiw alajjpachajj munaskiti" sasa.
  ¡Markax churapxita!
  . JANK"A 3. JAQINA.
  Marqués ukat Baronesa jupanakax amparanakap t"axllirt"asipxäna ukat mä arukiw akham sapxäna:
  - ¡Bravo! ¿Juma pachpat akax lurawayta?!
  Dominicax quri p"iqip jan walit ch"allxtayäna:
  - Janiwa. Janiw nayakiti. Mayni, ¡janiw qillqirit amtaskti!
  Cassandra kullakajj akham sänwa:
  - Muspharkañawa, jumaxa wali suma amuyunïtawa!
  Uka imill actriz kullakajj cheqaparjamaw akham säna:
  - Mayninakat sipansa naya pachpatwa sinti lup"ta. Mayninakat sipansa, nayat juk"amp yatiyañaw juk"amp askixa . Nayax awisax composicion luraraktwa, ukat janiw Pushkin ukar sipan juk"amp jan walikiti.
  Condesa dragón ukax jach"a lakapanx diamante ukham k"ajkir, lliphipikir kisunakap uñacht"ayäna ukat wali amuyumpiw akham säna:
  - Inas jumax kuns juma pachpa composición ukar q"ucht"asma?
  Dominicaxa achikt"asisaw säna, q"añuchata kayunakaparu ch"allt"asisa:
  - ¡Janiwa jiskt"asiñakiti! Mä quri qullqis churapxita. Ukat nayax mä taqpach hit q"uchu jumanakatakiw uñacht"ayapxäma. Ukat ina chʼusat qʼochupjjaspati? ¡Janiw respetatäkaspati! Ukat ¡jan yäqañjamawa, ¡janiw kuna askis utjkiti!
  Marqués-ninfax ñik"utap ch"uqt"asïna, ukat varita mágica ukax amparapanx axsarañjamaw qhant"äna, jupax jan amuyt"asir tawaqurux mutuyañ amtäna, jupax dragón ukar jan axsarañ arsüna.
  Condesa dragón ukax conciliación ukham sist"asïna:
  - Juparuxa qullqi churañani. Chuymapat q'ucht'pan.
  Dominicax jachaqt"asïnwa, kisunakapax wali perfecto ukhamawa, chika urux inti jalsu tuqinx hielo qullu qullunakjamaw qhant"äna. Ukat jupax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Qullqi nayraqata!
  Uka comadrejajj mä qollqe jaqontasaw akham säna:
  - Akaxa, katjañani!
  Imill wawax kayup jaquntäna ukat q"ala amparanakapamp qullqit lurat mä muruq"u katjañ atipjäna. Ukatxa, amparaparu apxatäna. Nayajj uka qollqe uñkatayäta. Janiw kunas utjkänti, qullqix q"al machaqänwa, mä ladopanx paqallq p"iqini dragón ukaw utjäna, kayunakapansti mä cetrompi mazampiw katxarutäna. Ukat mayni tuqitxa , mä suma tawaqux wali ch"uxña ñik"utaniwa. Ukat wali munasiñawa.
  Dominikax janiw uka qullqi yant"añ yant"äwirux saykatañjamäkänti ukat jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Akaxa munasiñawa. Thaya yänaka.
  Uka comadrejajj akham sasaw sistʼasïna:
  - Jichhasti, q"uchupxam! ¡Kunsa lurasma uk uñjañäni!
  Condesa Dragón ukax akham sasaw yapxati:
  - Ukatx jach"at q"ucht"añamawa, ukat mä juk"a jan ukax juk"amp jaya balada uñacht"ayañamawa, kunatix ¡payllapxta!
  Uka imill wawax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa, nayax uk amuyasta! Janiw kunjamtï...
  Ukat ukat uka asociacionajj janiw jupar purkänti. Ukhama, mä ruiseñor sañax janiw taqpach chiqakiti, janirakiw askïkiti. Ukampis yaqhax, janiw chiqpachansa ukhamäkiti!
  Ninfa imillax q"ala kayuparuw ch"allt"äna:
  - ¡Qalltañäni!
  Dominicax qhana ukat llamp"u arupampiw q"ucht"añ qalltäna;
  Nayajj wali uñtʼat actrizäyätwa
  Filmación, juramento, musica, bolas ukanaka...
  Jupax wali colerata ukat sallqa thuqt"añ qalltäna,
  ¡Kunjamtï Supayan jaqir tukuwayki ukhama!
  
  Nayan kayunakajajj wali chʼamaniwa
  Jupanakax wali colerat hopak...
  Jiwasax ukham thaya imillanakätanwa
  ¡Uka k"ari jaqirux jank"akiw sartayañäni!
  
  Ukampis mä pachan jikxatasiyäta, yatisktawa, especial, .
  Kawkhantix dragonanakax reyinakjam apnaqapxi...
  Ukan ordenax wali machaqäxiwa,
  ¡Mä jukʼa camisam chʼiyjasim!
  Qʼala kayuni esclavoruw tukuñajäna
  Mä chivo qhipäxan jikxatañax...
  Jiwasan patankir qinayanakax ch"uxña, .
  ¡Uka chiqax aka Uraqinx janiw walikiti!
  
  Aka chiqanx mä enano popa ukaw nayar jak"achasini,
  Ukat amparanakaparux mä chivo katxaruwayi...
  Mä janq"u p"iqin waynaw t"ijtäna - .
  ¡Esclavox q"ala kayuniwa, dueñopax qhanaw chhuxriñchjasirïtapa!
  
  Gnome ukax larusi, kayupampix kisunakap llamkt"i, .
  Kunjamatix mä imill wawax mä artículo ukaniwa , mä semental...
  Ukhamat osox mä ch'aphi kayumpiw chhuxriñchjatayna - .
  ¡Akham enano calvo tukusiñapa!
  
  Ucampis nayarojj minanacaruw aljapjjetäna,
  Harén ukanx janiw uñjkañ chiqanakax utjkänti...
  Ukat arknaqañatakix mä ch'aman jawq'jaw churitu,
  Kunalaykutix imill wawax wal manq"i!
  
  Akax gnome ukax mä soga patxaruw irpaskitu, .
  Imill wawax encantos ukanakax wali muspharkañawa ...
  Uka esclavon arupax wali qhanawa,
  Ukampis tukuyarojj ceronakakiw utji!
  
  Niya qʼala jan isinïtwa ukat qʼala kayukïtwa
  Nayax uka asno ukham minanakan irnaqt"ta...
  Mama, nayax sista, munat kullaka, .
  ¡Kunja llampʼu chuymanïñas pasäna!
  
  Nayajj wali yatiñan tawaqöyätwa
  Nayax p"iqijan fracciones multiplicadas...
  Ukat jichhax mä, amuyt"añäni, mä falda, .
  ¡Nayajj sallqa esclavötwa!
  
  Walja, jaya pachaw gnome ukar aguantayäta,
  Nayax qhipäxan mä chivo katuqta...
  Jupanakax negocio lurañatakiw jawq"japxitu, janiw negocio lurañatakikiti,
  ¡Qhepatjja manqʼa churapjjäma sasaw sapjjetäna!
  
  Ukampis qʼala kayuni esclavonakajj kutkatasipjjäna,
  Palancas en acción, martillos, .
  elementoman uñjañamawa , .
  Mä gnome calvo sat usump usuntat jaqiru ¡ Nayajj jiwatäjjtwa !
  
  Walikiwa, uka ñanqha jaqinakax jiwayatäpxänwa,
  Jiwasax wali axsarkañ jiwatanakaruw puripxta...
  Ukampis, iyawsapxita, jiwasax qhispiyasipxtanwa -
  Imill wawanakax jach"a clase uñacht"ayapxäna !
  
  Ukat jichhax mä jachʼa ejercitonïxtanwa,
  Ukhamarakiw waynanakarux jiwasanakamp ch"axwañar sarapxi...
  Jiwasax escudonak tablanakar uñtataw p"akjapxtanxa,
  ¡Jan wali apnaqirinakax kaputäpxaniwa!
  
  Ukat ukapachaw infiernon esclavöñajj chhaqtjjani,
  Uka jaqix amparanakap chiqachawayi...
  Ukatsti uñisirinakampi qarjata, Tatitun apnaqäwip tukjañäni.
  ¡Patak maranakaw kusisiña ukat nayrar sartañaw utjani!
  
  Ukat ukapachaw akapachan sumankañ utjani,
  Chacha, jach"a warawara...
  Jiwasax warawaranakan thayapanw t"ijtxañäni, jumax yatisktawa, .
  ¡Jaqinakan samkanakapax phuqhasiñapataki!
  Imill wawax mä jach"a notampiw tukuyäna, arupax qullqi campananakjamaw lliphipisïna.
  Ninfa imillax amparanakap t"axllirt"äna. Walja elfos ukat trolls ukat mä qawqha jaqinakaw Dominica q"uchu ist"apxarakïna. Ukatsti qullqi, broncet lurat qullqinak jaquntapxäna.
  Uka imilla actriz kullakaxa qunqurt"asïna. Ukat uka tejanakat apthapisïna. Mä qhawqha qollqenak amparapampiw aptʼasïna, yaqhepasti qʼala kayunakapampi. Ukat wali munasiñapunïnwa.
  Jïsa, jupax ukham seductora ukat cincelat kayunakaniwa. Ukat kunjamsa jupax wali suma ukat muspharkañawa. Ukhamajj ¿kawkhansa yaqha prima donnanakajj jupar uñtasitäpjje? ¿Qʼala kayukiw escenarion uñachtʼayañ atinapjjani? Jan ukajj ¿mä jiskʼa faldampicha?
  Condesa Dragón ukax akham sänwa:
  - ¡Aka q"uchurixa! Janiwa, jupax academia ukankirïnwa. Ukat academia ukanxa, facultad ukanxa jupa pachpaw ajlli.
  Dominic jilatajj lartʼasisaw qʼochüna:
  Jiwasax imill wawanakax jiwasan taripirinakasäñäniwa,
  Ukat jumatix ajlliñamawa, ukat ajlliñax ch"amawa...
  Jiwasax lawat lurat trajenak ajllistanxa, .
  ¡Kunalaykutix markasax jach"añchäwikiw utji!
  Uka comadrejax tuiteó:
  - Jumax mä arunïtawa... ¡Jach"a angelakiw!
  Dominicax jachaqt"asisaw q"ala kayupampix mä qullqi juk"amp altor jaquntäna, ukat qunqurt"asisaw lakapamp katjäna. Ukat ukatsti arnaqasiñ qalltäna. Saliva ukamp jikthaptasaxa, naranja metal ukax mäkiw junt"uchasïna ukat suma uñnaqt"an lakap phichhantarakïna.
  Imill wawaxa thuqhuñ qalltäna, chhuxriñchjasïna. Ukat qʼochuñ munatapajj mä akatjamat chhaqtawayjjäna.
  Ninfa imillax anillop ch"allxtayäna, ukat Dominica lakapan junt"u umapax jank"akiw chhaqtawayxäna. Uka tawaqux akham sasaw cooed:
  - Wauu! ¡Jichhax nina samsuñ dragón ukhamäñax kunjamakis uk amuyasta!
  Comadrejax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jani pachat sipansa qhipa pachax juk"amp askiwa, .
  ¡Uka imill wawax mä qawqha jach"a maranakaw nayrar sartaski!
  Condesa Dragón ukax akham sänwa:
  "Jaqenakat sipansa lakasa, kunkapas mayj mayjawa, ukat nina nakhantayañajj janiw kunjamatsa nakhantkiti. Ukhamajj jan jiwasat llakisipjjamti.
  Uka jakʼan tantachasipkäna uka istʼirinakajja, wali chʼamäjjänwa ukat amparanakap tʼajjllirtʼasisaw mayipjjäna:
  - Yaqha luraña, wali suma katuqt"atätawa!
  Dominica markax tuiteó:
  - ¡Jumatix qullqinak garabato lurasmaxa, nayax lurarakïwa!
  Uka tuqitxa, ch"axwawi ukat aseguramientos:
  - Jisa, ukhamawa! Aski jutäwi.
  Ukat imill wawax q"ala, musculoso, bronceado ukat gracioso kayunakap manqhanxa, uka kayunakarux jan uñtaskañ graciampiw amparapamp luqxatäna, quri, qullqi, naranja, bronce ukat platino qullqinakax t"ijtäna.
  Dominikax ukat kusisitaw jikxatasïna, wali kusisitaw jikxatasïna, ukat wali ch"amampiw q"ucht"añ qalltäna;
  Tormentas ukat huracanes ukanakax janiw chacha warmitakix jarkʼkiti,
  Patan phuchhanakapa, jupanakax rosas ch"uxña quqanakjamaw panqarapxi.
  Khititix ch'axwañ jan uñt'ki ukax janiw mijo gaseosa manq'kiti,
  ¡Dios Qhispiyiri Jesusax nuwasiñaruw irpxaruwayistu!
  
  Mä thaya lamar qotansa nuwasiñaruw yatinttanjja,
  Sapa mayniw mä chipsa quta patat uñtatawa.
  Nayax iyawstwa Horda ukan monstruonakaparux ch"axwañanx ch"iyjañäni,
  ¡Jan jach"añchäwisax janiw mä trineompi, mä martillompix t"unjatäkaspati!
  
  Uka espadaxa forja ukanwa junt"uchasïna, wali junt"u infierno ukanxa,
  ¡Afilado cuchillas ukanakax wali ch"ama fuellenakawa!
  Jan axsartʼir pallapallakïñamawa; ch'amani, chuyma ch'allxtayiri, .
  Jiwañax utjchixa, ukhamax sayt"asipxam, jan t"ijtxapxamti!
  
  Jïsa , chʼaxwäwi, chiqpachansa, janiw muxsa miskʼimpi manqʼañakïkiti, .
  Chiqansa, jachaqtʼasiñanakaw utji, ukat wilax wali chʼamampiw saraski.
  Lobox jaya pachaw warari ukat osox wali qhuru arnaqasi ,
  ¡Ukat kuttʼayañatakejj nayran jawqʼjañajj utjpan, janiw cejajj utjañapäkiti!
  
  Mä lanzaw utji, ukax cadenanakampiw chʼalltʼaspa,
  ¡Escudonakaw utji, uka escudonakajj janiw mä pilampi mantañjamäkiti!
  saxranakax jan ajanunak lurapxamti , .
  ¡Ukham jan redes ukan anattʼirjam tukuñatakejja!
  
  Iyawsapxita, mä radiante solución ukaw jutani,
  ¡Taqinitak mä premio utji, janiw jukʼamp jachʼa jikxataskaspati!
  Mä jan wali amuyt"awitakix, nayax iyawstwa, venganzax jutaniwa,
  !
  Ukatwa Dominicax qʼuchtʼäna, ukat kunayman tuqit parlir jaqinakax wali kusisitaw chʼallxtapxäna. Taqini warminakäpkchisa, janiw akapachanxa chachanakax utjkiti. Jan ukax, niyas jan ch"aman sexo ukampix.
  Uka qhepatjja, dragón condesajj chuymap chʼalljjtayasïna ukat akham sänwa:
  - ¡Walikiwa, nayaxa sarañajawa! ¡Nayax thakhit mistuñ munta!
  Ninfax q"ala kayumpiw uka qullqi apthapisinx akham amuyt"ayäna:
  - Uñakipt"apxañäni. Nayax jaquntä, ukat jumax sasmawa - p"iqinaka jan ukax chuyma ! ¡Adivinam, qullqix jumankxiwa, janiw, jumax mä qullqi kutt"ayañamawa!
  Condesa Dragón ukax larusisaw arnaqasïna ukat akham sasaw jaysäna:
  - ¡Nayax jumanakan k"arinak uñt"twa! Ukhamajj ¡tiempomsa ni p"eqemsa jan ina ch"usar apt"asiñax juk"amp askiwa!
  Dominikax jachaqt"asisaw akham säna:
  - P"iqixa janiwa jinchukïkiti, sombrerotxa ch"iyjañawa, janiwa mayampi sawuñjamakiti!
  Uka comadrejax chillqt"asisaw q"ucht"äna:
  -P"iqi pata tuqina jinchunakaxa jinchuwa!
  ¡P'iqi patat jinchu - mä usutax p'iqin usuchjat qullañ utankiwa !
  Condesa Dragón ukax thayaruw t"ijtäna. Ukat kuntï ninfa imillax qʼuchtʼkäna uka tuqitxa janiw arskänti. Ukat akax, amuyañasawa, wali thayawa.
  Dominicax jank"akiw amparanakapamp q"ala kayunakapamp qullqi apthapiñ qalltäna. Ukat jankʼakiw uk luräna.
  Comadrejax mä varita mágica ukamp ñik"utap ch"allxtasaw akham säna:
  - Qullqixa, chiqpachansa wali wakiskiripuniwa. Ukampis jukʼamp wakiskirïki ukajja, hechizonaka, artefactonaka, talismán, medallón, amuleto ukat jukʼampinakawa. Jan ukhamäkanixa, janiw mä luxus ukat luxus jakäwix utjkaniti !
  Dominica markax akham sasaw iyaw satayna:
  - Qullqixa janiwa k"umara alañjamakiti, iyawsapxita, .
  Qullqix janiw munasiñampi jach"añchäwimp alañ atkiti...
  Ukhamajj janiw mä animaljam chʼajjwañamäkiti
  ¡Yatipxam, janiw ganancia laykux markam aljapkätati!
  Ukat imill wawax q"ala kayumpiw mä morado qullqimp ch"allt"asi. Ukat ukat q"ala kayupax mä akatjamat mä ch"ipxtat mä patat kayuruw tukuwayxäna.
  Dominique kullakajj ajjsarañat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Kunas akaxa!
  Ninfa marqués ukax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Akaxa mä metal mágico especial ukhamawa, kunapachatixa khititix familiapan diosas olímpicas ukanïki ukan janchipamp jikisispa ukhakiw irnaqäna!
  Ukat Laskax kusisitaw jach"at arsüna:
  - Wauu! Jumax ukham wila masiman utjtamxa. Ukhamajj janiw pantjasipkayätti.
  Dominica kullakajj akham sasaw akham säna:
  - Ukampis akax jan waliwa! Ukhamächi ukhaxa, kayup apsuñamawa. Ukat wasitat mä normal kayu churapxita.
  Ninfax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Janiwa! Juma pachpaw uk lurañama.
  Uka katuntat tawaqux akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Kunjamasa akaxa lurasispa?
  Comadrejajj akham sasaw amuytʼayäna:
  - ¡Amuyunakamanxa kunjamasa kayuxa uñstaña munasma uk amuyt"añäni, ch"iqa amparana jach"a ampar luk"anapampi, ch"iqa ampar luk"anapampi ch"iqt"añani, ukatxa ¡suma lurañamawa!
  Dominic sat chachajj uka aptʼasisaw uñtʼayäna. Ukatxa, clic ukax jutäna.
  Ukat mä cuervo kayu lantix mä kayuw fieltro bota ukat esquí ukamp uñstäna. Ukat jukʼamp jan waliruw purirakïna, kunapachatï esquí sat barcojj adoquines sat qalanak patjjan chʼalljjtäna ukhajja.
  Ninfax jachaqt"asisaw q"ucht"äna:
  - Inaki yatichirinaka, .
  Jumampi chika tiempo ina ch"usar apt"ata...
  Uka tawaqumpixa inamayakiw tʼaqhisiyäta,
  ¡Jukʼamp yatiñan magojja!
  Dominica kullakajj akham sasaw chuym ustʼayasïna:
  - Nayaxa janiwa layqaxa. Ukat nayax wali yatxataskakiyätwa. Ukampis yatiñar puriñ thakix janipuniw sinti faciläkiti ... Jïsa , peliculanakar sarañataki!
  Comadrejax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, cinenxa, inas juk"ampi. Ukat akax, chiqpachansa, jiwasan jach"a jan walt"awisawa.
  Uñch"ukirinakax wasitat tantacht"asiñ qalltapxäna: mä larusiñaw uñjasiwayi. Juk"amp chiqaparux taqi kasta imill wawanakaw akanx utji. Ukat ukat yuspajarapxsmawa. Imill wawax wasitat amuyt"añ yant"äna ukat kayup mayjt"ayañataki. Ukampis aka kutix pistas ukat radar ukampiw kunas uñstäna, jiskʼakïkchïnsa.
  Dominicax jan suyt"äwip chhaqhayasaw q"ucht"äna:
  Jan muspharapxañamatakiw mayipxsma
  Ukax mä magia ukhamawa...
  Ukhamächi ukhaxa, ukhamächi ukhaxa, .
  ¡Magia ukax lurasispa ukhaxa!
  Ninfax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jisa, arumampi sarañatakixa, ¡magia apnaqaña yatiñanirakïñapawa!
  Ukat mä hobbit tawaqux jupanakar tʼijtʼasaw akham iwxtʼäna, varita mágicap muytasa:
  - ¡Juk"amp suma lurañäni! Ukat yatipxam, ¡chika waranqa maraw practicañax utjitu!
  Weasel jupax akham sasaw arsuwayi:
  - Janiwa! ¡Jupa pachpa lurañapawa!
  Dominica markax tuiteó:
  Nayax amuyunakax chhaqtxa, amuyunakax chhaqtxa, .
  ¡Naya pachpaw uk luraskä, naya pachpaw uk lurarakï!
  Ukat imill wawax wasitat kuns iyaw sasin jiskht"äna. Ukat ukat kayupax mä tank uñtat radar ukanïnwa, qhiparuxa, nayrax wali suma uñnaqtʼanïxänwa. Ukat kamachirjam luratäkaspas ukhamaw tukusïna.
  Dominicax sayt"asisaw amparanakap ch"allxtayäna. Jupan chuymapax kusisiñaruw tukuwayxäna, ukat akham sasaw qʼuchtʼäna:
  Jiwasax imill wawanakax akapachanx juk"amp ch"amanïtanwa,
  Ukat, iyawsapxita, janiw juk"amp thaya suma uñnaqt"anak jikxatkätati...
  bañoruw ch'allt'añäni , .
  ¡Ukat wiñayatakiw pä tunk marani uñnaqtʼani!
  Uka qhipatxa, suma uñnaqt"ani, jupax larusiniwa, larusani, jach"a lliphipi kisunakap uñacht"ayasa.
  Dominikax thuqt"añ qalltäna, q"ala kayunakapax thayaruw jach"ar aptäna. Ukat jupax akham q"ucht"äna:
  Nayax wali suma layqatwa
  Nayax kayuk ch"allt"ä ukhax mä t"unjawiw utjani...
  Qʼala kayukiw saltañ wal gustitäna
  ¡Chiqpach mä ideal ukham uñjañäni!
  Akax jupan q'uchupawa - ¡mä jach'a ukat wali suma!
  Maysa tuqitxa, wali chʼamäkchisa ukat jan chʼamäkchisa. Jisa, imill wawax ukhamakiwa, janiw aburriñamäkiti.
  Hobbit tawaqux akham sänwa:
  - ¡Wali jank"aki yatiqi!
  Ukat kayunakap chʼallxtayäna, uka kayunakapax tobillonakapan wali suma qalanakampi chʼukut pulseranakampi kʼachachtʼatänwa, sapa amparapansti mä anillompiw kʼachachtʼatäna.
  Jupax mä wawar uñtasitawa, ukampis qawqha qalanakas utji ukarjamaxa, juk"ampirus amparanakapan qalanakapax wali jach"a layqawa.
  Comadrejax imill wawarux p"iqip ch"allxtayäna:
  - Nayaxa kawkhansa uñjta. ¿Jumax, kunatsa, Princesa Alsou ?
  Warmi hobbit ukax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa , ukhamapuniwa! Ukampis yatisktawa, Marqués, aka planeta Tierra ukankir tawaqumpixa, ¡janiw kuna jan walt"äwis utjkaniti!
  Comadrejax akham sasaw iyaw satayna:
  - Waliki! Ukampis janiw yaqha tuqitx lurañjamäkiti. Ay, akax mä jach"a pachawa, janiw jan jan walt"awinakampi, aventuranakampix lurañjamäkiti.
  Dominic chachajj jankʼakiw akham säna:
  -Jan aventuras ukat exploits ukanakamp jakañax sinti aburrido ukhamawa. ¡Ukax jan pimintampi sopamp sasiwa!
  Princesa Alsou kullakax akham sasaw iyaw satayna:
  - Jisa, ukhama! Ukatwa jan wali jaqinakax lurapxi. Jupanakat mayniw mä plaga uñstayäna, uka usux jukʼamp chʼamani chacha warmiruw jiwayäna.
  Dominicax mä jach"a jach"a tukusaw q"ucht"äna:
  Janiw warminakamp jan jakasksnati, ukax chiqawa, .
  Ukampis jan chachanak utjkipanxa, janiw kusisiñas utjkaspati...
  Ukhamaw pasäna, wali jan walipunïnwa,
  ¡Janiw ch"aman dueñox utjkaspati!
  Comadrejax akham sasaw iyaw satayna:
  - Inasa! Ukampis akanxa, kunjamtï sapkixa, pä ñik"utan ch"iwiwa. Mä tuqitxa janiw juk"amp ch"aman chacha warmi sarnaqañax utjkiti, ukampis mayni tuqitxa...
  Warmi hobbit sat warmix jankʼakiw akham säna:
  - Janiwa! Taqi tuqit jan wali. Ukhamajj janiw jan walinak parlañajj wakiskiti. Chachanakax munasirakiwa.
  Dominica markax akham sasaw jaysatayna:
  - Chacha uywanakana. Yatiñani jaqinakatakix kunas mayjawa.
  Comadrejax larusisaw akham jaysäna:
  - Jisa, chachanakatakixa, chiqpachansa. Ukat janiw kuns sañjamäkänti.
  Walja palomanakaw jupanak jakʼan tʼijtjjapjjäna, naranja plumani ukat qorit chʼoqtʼat chupani. Uka jamachʼinakajj wali suma jaqëpjjänwa. Mä tuqitxa wali munasiñakiw utji. Ukampis mayni tuqitxa , jupanakan mä jukʼa jan suma sawuranïñax utjarakiwa.
  Dominica markax uka lantix akham siwa:
  - ¿Kunatsa palomanakan chupanakap qurimpi uchapxi?
  Comadrejax akham sasaw qhanañcht"i:
  - ¡Janiw khitis qurichaskiti! Ukax kunatix jupanakax fresas topaz ukamp ch"allt"apxirïna.
  Uka imill wawax akham sasaw akham säna:
  - Kuna? ¿Topaz ukampi?
  Hobbit tawaqux p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa, ¡ukham fresas ukanakaw utji! ¿Kunsa, ¿janit yatktati?
  Weasel kullakajj akham sänwa:
  - ¿Kunjamatsa jupax yatispa? Jupax jichhakiw akapachan utji.
  Kimsa representantes de la sexo justo ukanakax jank"akiw sarnaqapxäna. Ukat qʼala rosa talonanakapajj lliphipirakïnwa.
  Utanakax muyuntat uñstapxäna , jach"a, rosa, morado, esmeralda taladronakar uñtasita. Ukat jutïr pachat wali amuytʼasirjamarakïnwa. Ukat alajjpachansa mä qhawqha avionanakas utjarakïnwa. Jukʼamp sum amuytʼañatakejja, qorit lurat ukat diamantenakampi chʼoqantat mä carro, sojjta chʼiyar chʼiyar caballonakan irpataw jankʼak pasawayjjäna.
  Kimsa imillanakaxa mä jisk"a arco churapxäna. Ukampis amuyataxa, uka jach"a jaqix janiw suma uñnaqt"aninakatakix tiemponïkänti, ukat triunvirato ukax juk"ampiw arktäna.
  Nayraqatax mä hipódromo ukaw utjäna, ukax mä jach"a estadio ukar uñtasitänwa. Ukanjja, caballot tʼijuñanakajj utjkäna uka cheqajj qhanaw amuyasïna.
  Uka marqués-ninfax akham sasaw amuyt"ayäna:
  - Jiwasana yatiqirisaxa clarividencia ukana churatawa janicha ukxa uñakipañasawa. Ukatwa tʼijuñanakar sarañäni.
  Hipódromo muytapanjja, qollqe ukat naranja metalat lurat mä jachʼa malla vallew utjäna, uka vallejj perlanakampi ukat mä qhawqha chʼiyar ukat morado qalanakampi chʼoqantatänwa, ukhamarak vidrio checo sat checot amtayir vidrio . Ukat wali suma uñnaqtʼanïnwa.
  Ukat mantañawjanx pä phuch"unakaw ladonakapan utjäna, ukax walja saminakan jets ukanakaw qurimpi ch"ukut suma chacha warminakat jaqunukutäna: - mä duende jupax mä duende waynaruw jamp"att"askäna.
  Jisa, taqe kunas wali suma uñnaqtʼanïnwa. Ukat mantañawjanx imill wawanakan guardiapaw utjaraki. Ukhamaraki wali suma ukat qhana, qullqi armadura.
  Taqi kunas wali suma uñtatawa. Uka jak"anx walja representantes de la sexo justo ukanakaw utji.
  Dominikax Archipiélago Gulag ukat warminakan campamentopat parlir películat amtasïna. Taqi warminakax ajllitaparjamas wayn tawaqunaka, suma uñnaqt"ani, ukat jach"a kayunakap q"al uñacht"ayat isimp isthapt"ata. Suma, niyakixay Siberia markanx verano ukax junt"u ukat juk"ampirus, inas, junt"u ukhamächi, imill wawanakax q"ala kayukiw sarnaqapxäna. Ukaw uka película chachanak taypin wali munatäñapatak yanaptʼäna. Ukat Dominica markax mä rebelde Komsomol ukankir jaqiruw uñt"ayi, jupax imill wawanakan taqpach sartasiwip wakicht"awayi. Ukat suma uñnaqt"aninakax armas ukanakas katuntasipxarakïnwa, ukat mä taqpach regimiento NKVD ukar ch"axwäwin katuntapxäna, ukat atipt"añ atipxarakïna.
  Chiqansa, uka películax wali sumapunïnwa. Ukat qʼala kayuni, suma uñnaqtʼani, suma uñnaqtʼan nuwasirinakajj wali suma uñnaqtʼanïpjjänwa.
  Dominika, chiqans, qalltanx Fandera primopan lurawip uñacht"ayañapänwa, jupax katuntat jaqinakar ch"axwañ wakicht"äna, ukampis ukham películax jark"ataspawa. Ukat juparux mä suma yatiqiri ukat Komsomol markankir jaqir tukuyatarakïnwa.
  Dominicaxa guardia taypit tawaquruw qunqurt"asïna. Mä akatjamat aka Uraq manqhatpacha, mä jack ukham mä tabaco cajat mistki ukhama, mä dragón ukaw jaltawayxäna. Jisk"a , albatros ukata mä juk"a jach"a, kimsa p"iqini.
  Jupax imill wawanakar jak"achasisinx mä aruw ist"asïna:
  - ¡Jilajar kutt"ayapxita!
  Ninfa marqués ukax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - Akaxa janiwa lurañjamakiti, Belka.
  Uk uñjasaxa, dragón imillaxa, kimsa inti taypina escamanakapaxa taqpacha arco iris saminakapampi lliphipiyäna, ch"iwinakapaxa wali sumawa, nayranakaparu ch"allxtayasisaxa, warariñ qalltäna.
  - ¡Mä jilata munta! ¡Mä jilataruw munta! ¡Kawkinkis jupajj!
  Uka hobbit tawaqux akham sasaw cooed:
  - Jisa, jiwasa pachpawa, kunjamatsa chachanakasa jiwasaru kutt"ayañasa ukxa lup"iñataki ch"am tukusktanxa. Ukat janiw caprichoso ukhamäñajj wakiskiti.
  Dragón imillax, kuns mä yuqall wawat apsusma, samarañ qalltäna ukat chirpachasïna, Dominica markaruw jaltawayxäna:
  - ¡Nayax yattwa jumax lurasmawa! ¡Jumaw ajllitätaxa!
  Uka hit imill wawax jachaqt"asisaw jaysañatakix q"ucht"äna:
  - Taqi kunas jan lurañjamäki, iyawsapxita, lurasispawa, .
  Ukampis aka jan walt"äwir jak"achasiñax wali ch"amawa...
  Ukampis anattʼkasajj pʼeqemar chʼamañchtʼasïta ukhajja,
  Nayaw mä suma Jedi tawaqur tukusmati !
  Dragón imillax kusisitaw jikxatasïna ukat jaysañatakix chillqt"asïna:
  Amuyumax janiw mä ñikʼutan jachʼäkiti,
  Genio, yatisktawa, aka Uraqin...
  Ukat mä suma yuqall wawaw suyt'askitu,
  ¡Mä kʼullu caballoruw sarapjjta!
  Dominikax larusiñampiw jikxatasïna ukat jach"at arsüna:
  - ¿Mä dragón mä caballoru? ¡Akham uñtasi!
  Marqués chachajj akham sänwa:
  uka amuyunakax yatisktati !?
  Uka imill wawax larusisaw akham säna:
  Kawkhansa jiwasksnawa
  Nayraqat inti jalant tuqinx ámbar...
  Jila partejja, librew jakastanjja, .
  Jïsa, ¡libre!
  ¡Uka uñacht"äwirjamaxa!
  Dragón imillax lakapat qhananak antutäna, ukax mä qhanar uñtasitänwa, ukat chhuxriñchjasïna:
  - Akaxa mä munata q"uchuwa. Ukampirus , mä jan uñt"at Uraqit suma invitadox yaqha muspharkañ uñacht"ayañ munta.
  Dominica kullakajj amparap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Nayax yattwa arujax qullqinak t"unji, janiw juk"amp jan walïkiti, nunchucks ukanakax grano gavillanak jaquntañat sipansa. Ukampisa, ¡mayampiw arujar chʼamañchtʼañaja! Ukat ¿kunatsa? ¿Kawkirus akan qollqe apthapisma?
  Marqués chachajj akham sasaw säna:
  - Nayraqatxa, hipódromo ukan mä caballo ukarux qullqim apuestas ukat capital ukar jilxatayañatakiw ch"amachasiñama. Ukat payïrix aka imill wawax janiw mä jisk"a warmi dragón ukhamakiti, jan ukasti mä princesa ukhamarakiwa. Jupax anillop churapxätam, ukax jach"a ch"ama mágico ukaniwa. Ukat ukatakix , iyawsapxita, ¡yant"añax wali askiwa ukat sum q"ucht"añax wakisi!
  Dominicax ch"aman kunkaparux qhana p"iqip ch"allxtayäna ukat akham sänwa:
  - Aka tuqinxa, nayaxa uñjtwa kunasa yant"añataki! Ukhamarus, ¡kunjamarak mä wawar jan munkasmasti!
  Uka dragón imillax akham sänwa:
  - Nayaxa janiwa kunapachasa wawäkti. ¡Nayax mä princesatwa ukat nayax uk lurasmati! Nayax jumanakan planetamar t'ijtxa. Ukat nayax capitalamaruw phichhantä.
  Dominicax axsarañjamaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Ukat jumar uñtasit jaqinakatakix defensa aérea ukaw utjistu! ¿Kuns jumax aka tuqitx sasma, sallqa?
  Dragon imillaxa akham sasaw jiskht"äna:
  - Jumanakaxa qhuya qhuyanakaru khithatäpxätawa. Q"ala jan isin ukat cadenanakamp chint"ataw orco uñjirinakan jawq"jatapat irnaqäta.
  Hobbit tawaqux p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa, jupax luraspawa! Ukhamarus jumax jaqïtawa. Ukat jiwasan jaqinakasa... Jupanakax mä jisk"a nivel ukankapxiwa, walja razonanakatwa.
  Uka comadrejax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Ukhamajj ¡jumax jukʼamp sumwa qʼuchtʼañama! Markachirinakax nayratpach aka chiqan tantacht"asipxi, ukatx qullqi jikxatapxarakiñäni.
  Chiqansa, kunayman representantes de la sexo justo ukanakan tantachasiwipanx mä ch"axwawiw utjawayi, ukat ampar t"axllirt"awinaka ukat jach"a jach"a tukuñanakax ist"asirakïnwa:
  - Q"ucht"am, jisk"a panqar, jan phinq"asimti!
  ¡Walikiwa, chacha, musica phust"añäni!
  ¡Paraison jamachʼin trill istʼañ muntanjja!
  Dominicax wali jach"at jach"at arsüna ukat q"uchuñ qalltäna;
  Elfa quta thiyax jach"a , jach"a, .
  Uka oladanakax mä esmalte ukamp ch"allt"asipxi...
  Elfia kullakajj yurïw markajaruw tuküna,
  ¡Ruiseñon trill ukax mä suma q"uchu q"ucht"istu!
  
  Mä jachʼa botetjja, munat masijampiw barcot sarasipkta,
  Zlata Val jupax trenzas ukanakap jaytawayi.
  Nayatakix munat masinakajatakix wali askiwa,
  Mä cocodrilo chawlla katur jan katjañax wali llakiskañawa.
  
  Janiwa, janiw umakiti, qhepäjjat chhuxriñchjasiña, .
  Naturaleza ukaw champán ukx churistu.
  Aka uraqix nayatakix mä munat taykjamawa,
  !
  
  Phaxsi qhana manqhan perlanakjam gota
  Qullqi ch"iyar ch"iyar ch"iyar abejas ukham ch"allt"asi...
  Virgo, jumax nayatakix mä angeljamaw samkanïtaxa,
  Jan juchani ajanupampi - ¡juk"amp q"uma Madonna!
  
  Uka thujsapax miel ukhamawa, ñik'utapax seda ukhamawa,
  Lakanakapax satin ukham jaljtapxäna.
  Nayax iyawstwa uka jaya pacha suyt"at pachax purinxiwa,
  ¡Cuentonakax chiqäxaniwa!
  
  Lakajajj wali kusisitaw llamktʼasïna, .
  Muxsapax ukhamawa, janiw juk'amp arunakax utjxiti .
  Iyawsapxita, jumax jan aka uraqinkir suma uñnaqt'anïtawa,
  ¡Lote ukax amtaniwa, ¡qullqix juk"amp alturuw jaquntatäni!
  
  Akax maynit maynikamaw jamp"att"asiñanakax utji,
  Jiwasan thaya kusisiñasat jachaqt"asiñanaka ukat larusiñanaka.
  Almasan qullan kankañapaxa querubín tuqiw imatäni,
  Ajllit jaqix juchanakan listap urnaruw jaquntani.
  
  Janiwa, yatipxam, aka Uraqinxa jumat sipan juk'amp suma uñnaqt'aniw utji,
  ¡Pasión ukax chuymajanx mä k"ajkir ninar uñtataw nakhanti!
  Jiwasax wali suma markan jakaskañäni,
  ¡Ventananaka ukat punku jist"arañäni espacio ukar mantañataki!
  Ukhamaw suma uñnaqt"an warmix mä jach"a q"uchu q"ucht"äna. Ukat taqi kasta imillanakax jupatakix amparanakap t"axllirt"apxäna. Ukat uka pachparakiw qollqenak jaqontapjjäna, qorit lurat qollqenaksa jaqontapjjäna. Ukat ukax wali askipuniwa .
  Hobbit tawaqux varita mágica ukap ch"allxtayäna, ukat qullqix sapakiw mä sapa pila lurañ qalltäna. Ukat mä taqpach columna walja color qollqenakaw jiljjattäna.
  Dragón imillax amparanakap t"axllirt"arakïnwa, ukat kimsa p"iqipat k"ajkir nina naktäwinak antutxarakïna. Uka qhepatjja, caprichosajj akham sänwa:
  - Akaxa, chiqpachansa, wali askiwa, ukampisa janiwa wakiskiti! ¡Nayatakix jumanakan q"ucht"apxañamatakiw munta!
  Dominica kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasisaw akham jisktʼäna:
  - ¿Janit ukax sinti jach"äki?
  Marqués jupax akham sasaw arsüna:
  - ¿Mä q"uchumpiki ukham wali aski anillo katuqañ munasmati? ¡Walikiwa, jumax impudent ukhamätawa ! Conciencianïñamawa, kunattix uka artefactox wali valoraniwa.
  Uka hobbit tawaqux akham sänwa:
  - Sapa yänakaxa sapa mayni chanipawa. Ukat jilapartxa, mä valorani artefacto ukatakix kimsa munañanak phuqhañaw wakisi, jan ukax kimsa servicios ukanakaw utji. Uka kamachinakaxa. ¡Ukat juma pachpaw kunatsa uk amuyasta!
  Kunayman imill wawanakan ist"irinakax amparanakap t"axllirt"asipxäna ukat q"ala kayunakap ch"allxtapxäna, ukat wali juk"akiw zapatonakampi:
  ¡Jutapxam, juk"amp q"uchupxam!
  ¡Q"uchunak munapxta!
  Ukajj wali thayapuniwa !
  ¡Uka romance uñacht"ayaña!
  ¡Suma pagapxäma!
  Comadrejax Dominika kullakaruw p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Walikiwa, jan p"akjasipxamti! ¡Jutapxam, q'uchupxam!
  Ukat suma uñnaqtʼanïtapajj qhana, kʼajkir ñikʼutap chʼalljjtayäna. Jupax q"ala, musculoso kayunakap sellompiw ch"allt"asïna ukat q"ucht"äna, wali jach"a chuymampi ukat uñnaqampi;
  Jiwasana chiqapa, jiwasana chiqapa
  ¡Iyawsäwi apt"asiñat luratawa!
  Ukat janiw qharürusti, janirakiw qharürusti,
  Ukat jichhürunakanxa ¡Awki Paqar qhispiyapxam!
  
  Duendesar respetapxtanwa , .
  Chiqansa, jupax taqpach akapachankiwa, akapach uñt"am!
  Jiwasan escarlata banderax Pachamamankiwa,
  ¡Ukat janiw jukʼamp kʼajkir wilajj utjkaspati!
  
  Precursorax janiw busto ukarux aruntt"kiti, .
  ¡Jupan chimpupax Pachamaman banderapawa!
  Uñisirimpix wali yatiñampiw nuwasipxta ,
  ¡Versonakan luratanakap jachʼañchaña!
  
  Yatipxam, aka uraqinxa mä iyawsäwikiw utji,
  Iyawsäwimpi _ munat , qullan elfinismo!
  Ukhamat kusisit wawanakax larusipxañapataki,
  Orcismo ukax ch'amaka manqharu jaltxañapataki !
  
  Sapa caballerojj mä wawakïnwa, .
  Ch"uxña quqanaka ukat jawiranakanx q"ala kayukiw...
  Ukampis jichhax amparanakapan mä winchu aptʼatawa,
  ¡Dashingly metalarux martillompiw ch"allt"i!
  
  Maynix ametralladora ukarux maquinanakampiw afilar, .
  ¡Walikiwa, ¡maynix amparat ch"axwaski!
  Wila banderax wila banderar uñtataw jalnaqäna,
  ¡Jan sawkasisaw jan wali uñisirinakarux nuwasipxta !
  
  Nayra achachilanakasax jan axsarasaw Orklin , .
  Ukhamajj ¿jiwasat kamsaraksnasa? ¡Marte sat planetaruw sarasktanjja!
  Jiwasax jaqinakätanwa, janiw mä ramankir macacos ukhamäktanti, .
  Uñisirin amparapajj nayraparuw chʼalljjtäna!
  
  Ukampis kusistʼañsa yatiraktanwa,
  ¡Tambor phust"apxam, trompetanak phust"apxam!
  Wali munat wawanakan ajanunakapa, .
  Ukat ¡pusi ukat phisqa calificacionanaka!
  
  Uka juk"amp ch"ama ch"axwañ examen - .
  ¡Ukham jan pasañajj jiwañamp sasiwa!
  Ukampis jiwañanx mä bandera antorchampiw utjistu,
  ¡Uka forja de cobre elfo ukax janiw jaltkaspati!
  Imill wawaxa wali suma, wali yatiñampiwa q"ucht"äna, uka pachparakiw thuqt"arakïna, ukat kayunakapax wali sallqjañjamarakïnwa. Ukax wali llakiskañawa, janiw chachanakax jak"an utjkänti, suma uñnaqt"anïtap jach"añchañataki. Ukat imill wawax mä jach"a nivelanw utji, ukat nuwasirix jach"a presión ukat ambiente uñacht"ayi.
  Ukat walja patak imill wawanakaw tantacht"asipxi, ukat ch"axwapxi. Qullqi jaquntapxi, ukat wali ch"aman q"aphinïpxiwa wayna, fresco, warmi janchi ukat jila alani q"apkir qullanaka ukat q"apkir qullanaka. Aka chiqanx p"iqim muyuntañatakix waljaw utji.
  lawanakas utjarakïnwa , ukajj wali sumapunïnwa. Ukampis Uraq planetatakix sapürunjam papel qullqix kunjamatsa janiw uñjatäkiti. Ukat akax kunjamakitix Dominica markatakix jan uñt"atawa. Awisax amuyunakamax kunjams akan sallqa jaqinakäpxi uka tuqit amuyunakamaruw qhant"i. ¿Payllañataki tarjeta electrónica satäkis ukanakat kamsaraksnasa? Suma, akax chiqpachapuniw aka nivel de desarrollo ukatakix wali muspharkañawa.
  Ukatwa maynix mä chikat manqʼat torta cremampi mä tawaqun qʼala kayunakap manqhar jaquntäna.
  Hobbit tawaqux tortaruw varitapat llijullijumpi ch"allt"äna. Ukat mä ratukiw tʼunjatäjjäna.
  Uka jisk"a suma uñnaqt"anxa akham sänwa:
  - ¡Janiw mayampsa ukham lurxätati! ¡Qullqiki!
  Uka comadrejajj akham sasaw qʼochüna:
  - ¡Qullqi jikxatapxañani! ¡Qullqi jikxatapxam!
  Aburrimiento, q"ixu q"ixunakat armasiña...
  ¡Qullqi jikxatapxam! ¡Qullqi jikxatapxam!
  ¡Wakisispa ukhajja, ¡mä uru tukuyatsa!
  Dragón imillax ch"iwinakap ch"allxtasaw chillqt"äna:
  - ¡Walikiwa, akaxa payïri luqtawiwa! Ukampis mä anillo de artefacto jikxatañatakix , ¡kimsïr anillo katuqañaw wakisiraki!
  Dominicax ajanunakap jach"at arsüna ukat jan axsaras akham sänwa:
  - Munasmaxa, mayampi jumataki q"ucht"añaxa wali kusiskañawa! Chiqpachansa, qʼuchtʼañax nayatakix wali askiwa.
  Niya waranq warminakan ist"irinakapaxa, chiqap chacha warmin representantenakapawa, niya taqpach q"ala, suma uñnaqt"an, imill wawar uñtat kayunakapxa, arnaqasipxäna ukat sellapxäna:
  - ¡Mayamp q"ucht"apxam! ¡Mayamp q"ucht"apxam!
  Bravo, bis ukax mä jach"a uñacht"äwiwa! Bravo, bis ukax mä jach"a uñacht"äwiwa!
  Dragón imillax janiw sasaw arsüna, arup jach"ar aptasa:
  - Janiwa! ¡Qʼochunakatakik ukham anillo churapjjam! Aka chiqanx juk"amp valorani ukat uka pachparakiw ch"ama lurañanak lurañapa.
  Ukanjja, mä tensión samartʼañaw utjäna. Kunayman jañchin waranq jila imill wawanakaw suyt"asax congelapxäna.
  Mä akatjamat mä waynaw uñstäna. Jupanak taypinx juk"amp ch"aman sexo ukan sapa mayni representantepawa. Jupax jaqit jutirïnwa, shorts ukakiw uchasïna, musculoso ukat amparapanx esclavo markampiw uñt"ayasïna, niya tunka payan maraniw uñnaqäna ukat qhanaw mä kutit sipans juk"amp jawq"jatäna. T"ijtasinxa, laq"ampi phuqt"ata, wawar uñtat talonanakapax dragón imill wawar uñtataw qhant"äna, qunqurt"asisaw jach"at arsüna:
  - ¡Jupanakax qhispiyapxita! ¡Cargox kutt"ayapxita!
  Dragón imillax p"iqip ch"allxtayäna ukat chiqancharakïna:
  - ¡Ukhamawa! ¡Uka waynax librëniwa, jumatix mä duender tukuyasma ukhaxa!
  Dominica kullakax amparanakap ch"allxtayäna:
  - ¡Ukampis akax janiw lurañjamäkiti!
  Uka marqués-ninfax akham sasaw amuyt"ayäna:
  - Aka esclavo wawax jichhakiw mä jach"a imperio ukan príncipe coronado ukhamätayna, Oenomaus sutini. Ukat jichhaxa, jaqin yuqall wawaparuw tuküna ukat mä esclavoruw tukxäna, ukhamat saxranakan usupat jan purtʼasiñapataki. ¡Juparux wasitat mä príncipe elfo ukham tukuyapxam, ukat inas taqpach enredo ukan hilop katjaraksna!
  . JANK"A 4. 1.1.
  Hobbit princesax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Akax jumanakan ch"amamawa, Dominic. Ukat jiwasanaksa ukhamaraki. Chachanakax niya taqiniw chhaqtxapxäna. Ukat akax janis qalar tukuwaykchïnxa, titulopa ukat cargopsa aptʼasisaw cuerpopsa aptʼasïna, ukat jaqi esclavoruw tuküna.
  Uka waynax qhana, ch"uqi p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Sapa uruw jawq"japxitu, jan qalar tukuñataki! ¡Kunatsa, jawqʼjatäpki uka esclavonakaw uka usump jukʼamp saykatapjje!
  Dominicax amparanakap luqxatasinx akham sasaw jaysäna:
  - Jïsa, ¡janiw kunjamsa jupar desencantañax uk amuyt"kti! Ukat uka príncipex mä wawarakïnwa?
  Uka esclavo waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Janiwa, nayaxa wali jilïri jaqïtwa! Ukampis qalar tukuñ qalltäna ukhajja, ninfa de comadreja sat animalajj mä magia especial apnaqäna. Wayna esclavoruw tukjjayäta ukat jawqʼjataw uñjasiyäta. Ukhamatwa walja phajjsinakajj chuym ustʼayitäna, wali llakiskchïnsa, ukampis jakañaw utjäna. Ukampis mä jukʼa tiempotjja, ukajj tukusjjaniwa. Ukhamarus wali ch"amampiw jawq"japxitu, ukat sapa uruw nayarux jawq"jañaja, jan ukax jach"a qalanak apt"asiñaja, jan ukax mä rueda muytayaña!
  Ninfa imillax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa! Ukhamatwa qalat lurat usux kunjamatsa qhiphartayaspa. Jaqinakan esclavo waynanakaw qhuyanakanx utjaskakiwa, jupanakax janiw jichhakamax qalar tukupkiti ukat irnaqasipki. Ukampis ukakiw jukʼamp chʼamani chacha warmin representantenakapajj qheparapjje. Ukat ukat yaqhipanakax qalaruw tukupxaraki ukat laq"ar tukupxaraki.
  Dominica markax akham sasaw sillp"i:
  - ¡Akax wali axsarañawa! ¡Uraqpachan jan walt"äwipa! ¡Ukat jakañataki ukat esclavöñataki!
  Uka waynax ch"iyar jisk"a shorts ukamp isthapt"ataw taqi isimp isthapt"ata, ukat alambreni, janchi manqhan jan lik"i muskulunakani, jan lik"i utjatapat jisk"a uñtasita, q"ucht"awayi:
  - Jisa, nayaxa príncipe, ukatxa mä esclavo ukhama, ukampisa kuna,
  Nobles ukanakax ukham sutichapxita...
  Qhawqha jaya, jaya jayankapxi nayat,
  ¡Mä waynax kayu cadena p"akjata!
  Dragón imillax mä ñik"ut ch"allxtasaw chillqt"äna:
  - Ukhamajj wasitat mä príncipe duende tukuyam, ukat uka qhepatjja aka valorani anillo dragón magia jikjjatasma!
  Dominica kullakax amparanakap ch"allxtayäna:
  - Walikiwa, jumax maldición, janiw nayax mä comprensión básica magia tuqit utjkituti, ukat jumax uk mayiraktawa! ¡Ukax, inas, juma pachpax jan lurkätati!
  Ninfa marqués ukax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - Inas jiwasax jan ukham lurañjamäkchiti ... ¿Kuns sasma?
  Uka dragón imillax akham sänwa:
  "Jupax jaya pachaw kayunakapamp sayt"atäski." Ukat dragón academia ukax niyaw jist"antatäni. Ukhamasti, nayraqat machjayir examenanakat pasañapa , ukat príncipe waynar jan waltʼayañ yantʼañapa.
  Dominica kullakajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Walikiwa, akaxa, principio tuqitxa, jumaxa...
  Ninfa marqués ukax talismanap kunkapar warkt"at apthapïna. Ukat amparapampiw chʼalltʼasïna ukat kuns jiskʼachañ qalltäna, mä hechizo ukham. Dragón imillax chillqt"asïna, kisunakap uñacht"ayasa:
  - Akax jupatakix mä jach"a yant"awiwa ... ¡Jan sinti jan walt"ayas sarnaqaspati mä hechizo ultra apnaqaspa ukhaxa!
  kuntix ultra hechizo ukax sañ munki ukxat qhananchañ munäna , ukampis ninfa-marqués ukax q"ala kayuparuw sellawayi, anillonakamp k"achacht"ata, ukat imill wawax mä torbellino ukan katjataw uñjasiwayi. Mä jachʼa jaqejj amparapamp katjjarusajj aptʼatäkaspa ukhamänwa.
  Uka imill wawax akham sasaw akham säna:
  - ¡Kunja saltosa!
  palacio mantañawjan jikxatasipxäna . Ukax San Petersburgo markan Ermita ukar amtayitu, ukakipkarakiw juk"amp jach"a, kimsa tunk pisos ukan jach"a techo ukanïnwa. Ukat ukhamaraki, juk"amp ch"uxña ukat suma uñt"at Juyphi pachat sipansa.
  Dominicax kayunakap ch"allxtayasïna, ladonakaparux amparanakapamp sayt"ayasax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡ Waw !
  Ninfax mä jachaqt"asisaw chiqanchawayi:
  - Jisa, akaxa Academia Dragón ukana suma utapawa.
  Mantaña punku nayraqatanxa, paqallqu pʼiqini dragón ukham uñtat mä phujuw qurimpi ukat mä qhawqha naranja metalampi kʼajkirïna, uka metalax aka Uraqin jan uñtʼatawa. Ukat sapa lakatjja mä umaw alajjpachar jalnaqäna, walja kʼachachtʼat qhananakan rayunakapan diamantenakjamaw lliphipisïna.
  Dominica markax akham siwa:
  - ¡Jichhax wali muspharkañawa kunjams jach"a ch"axwirinakax t"ijtapxi!
  Marqués-ninfax laconicamente akham sasaw jaysäna:
  - ¡Tecnógico ukaxa!
  Sapa dragón p"iqix wali suma qalanakat lurat nayranakanïnwa, ukat kunayman saminakanïnwa. Ukax wali k"umara , qamir ukat suma sawurani ukham uñtasïna .
  Ukatxa, suma panqaranakani suma qʼuma callejón ukanakaw utjaraki, kunayman uñnaqani ukat kunayman chʼuxña achunakampi uñtʼatawa. Imill wawanakan q"ala kayunakapax thakhinakan suma, k"ajkir azulejos ukanakanx jan arsuñjam suma uñnaqt"ani ukat suma k"achacht"ataw sarnaqapxäna. Jupanakajj kunayman maranïpjjänwa, ukampis taqeniw suma uñnaqtʼanïpjjäna, waljanejj wali valorani joyanak uchasipjjäna.
  Aka chiqanx jilpachax elfos ukanakaw utjäna, ukampis jaqi imillanaka, warmi trolls ukat hobbits ukanakaw utjarakïna. Qhipa imillanakax janiw jaqit yaqhachatäkaspati . Kunjamatix, chiqans, ninfas ukat dryads ukanaka. ¿Jichhax jiskʼa ukat suma uñnaqtʼan kayunakapan qʼala kayunakapar anillonak uchasipxatap laykuti?
  Ukampis jaqi imillanakax uk lurapxarakispawa.
  Dominika, mä jach"a yatiqirix warmi yatiqirinakat sipanx wali jach"a ukat jilïr jaqit uñt"atawa. Ukat ukajj wal phenqʼayäna.
  Imill wawaxa ninfaruwa jiskt"äna:
  - ¡Akanx mä museo uñacht"äwir uñtasitaw!
  Marqués ukax jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  -¿Harry Potter tuqit película uñt"apxtati?
  Dominic jilatajj jachtʼasisaw akham säna:
  - Jisa, chiqpachansa, nayaxa uñch"ukiwaytwa. Ukat uka películan remake lurañsa yantʼapxarakïnwa. Ukhamajj ¿kunas?
  Ninfax akham sänwa:
  - Ukanxa yuqalla imillanakawa utjatayna. Ukat akanxa, kunjamtï uñjktanxa, janiw yuqall wawanakax utjkiti, ukat ukax armonio ukarux jan walt"ayiwa!
  Dominica markax akham siwa:
  - Harry Potter chachaxa jisk"a wawarakïnwa, jupatakixa juk"ampi jasakiwa. Ukampis wawanaka taypin jilïr jaqïñataki. ¡Payïr mara qhiparañat sipansa jukʼamp jan waliwa!
  Marqués ukax kuns sañ munäna, kunapachatix mä q"ala kayuni tawaqux, ukampis ñik"utapan diamante broche apt"ata, jupanakar t"ijtäna. Jupax wali muxsa jachaqt"asisaw cooed:
  - ¿Jumaxa ajllitaxa?
  Dominica kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  -Jïsa!
  Imill wawax larusisaw akham säna:
  - ¡Ukampis inas jan sinti lurañ yatkchiti! Amuytʼañataki, ¿jan uñjkañ mä poción lurasmati?
  Uka imill wawax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - Llakiskañawa janiwa. ¿Kunjamsa irnaqtʼi?
  Diamante brochempi ukat morado ukat naranja chʼiyar ñikʼutanïki uka tawaqux pʼiqip chʼallxtayäna. Ukat isi bolsillopat mä botella apsuwayxäna. Nayajj enchuferuw muytayäta. Jupax mä juk"a umañampiw... chhaqtawayxäna.
  Dominicax jan amuyt"asisaw zafiro nayranakap ch"irmthapïna. Ukat uka qhipatxa, nayrax mä jukʼa chʼallxtataw jikxatasiyäta. Ukatxa, ñikʼutap jaquntapxäna. Dominicax wali sum uñjäna, jan uñjkañ imill wawax q"ala kayunakapax walja saminakan azulejos ukar takt"asisaw quqanakat panqaranakat jisk"a laq"a ukat lip"ichinak jiltayañ uñjäna. Imill wawax wali yatiñampiw liwxatäna ukat q"ala kayumpiw uka jan wali tawaqurux jinchupat katthapïna.
  Jupax arnaqasïna. Ukat Dominica kullakajj jupar uñjañwa puedïna. Imill wawax qhanaruw tukuwayxäna, mä fantasma jan ukax holograma ukar uñtasita. Ukat axsarat arumpiw arnaqasïna:
  - Usuchjaña! ¡Nayar sarxam, tia!
  Uka marqués-ninfax akham sasaw jach"at arsüna:
  - Ch"ikhi, jïsa! ¡Janiw kuns lurañjamäkiti sasaw nayratpach amuyayäta!
  Dominicax uka tuqitx akham q"ucht"awayi:
  Usutätaxa, nayax jutä
  Nayax amparanakajampiw uka usux ch"iqiyä...
  Nayax taqi kuns luriristwa, taqi kuns luriristwa,
  ¡Chuymajax janiw mä qalakïkiti!
  Jupanakaru jak"achasir imillanakax larusipxäna. Kʼachachtʼatäkchïnsa, isipax wali chʼamanïtapa ukat mä kipkakïkchïnsa, luxus ukhamäkchïnsa, qhanaw amuyasïna. Yaqha tuqinakatxa kunayman tuqit amuytʼasiñax utjkchïnsa. Yaqhep imill wawanakajj jiñchunakapan pendientenakanïpjjänwa, yaqhepasti janiw ukhamäpkänti. Ukat yaqhepajj jukʼampejj hobbit imill wawanakajja, qorit lurat anillonak qalanakampi nayranakaparuw hilompi uchapjjerïna.
  Ukham lurapxäna, jukʼampisa, jaqi wawanakat sipansa mayjäpxañapataki, jupanakax sinti uñtasitäpxänwa. Dryads sat animalanakajj nayranakapansa ukat jinchunakapansa anillonak uchañ munapjjarakïnwa. Imill wawanakan mä suma reinopa, paqallqut wayn tawaqukama. Ukampis elfonak taypinjja, jilïr jaqëñasa wayn tawaqöñasa niyas janiw mayj mayjäkiti, kunjamtï hobbits, trolls, ninfas ukat dryad sat animalanakajj mayj mayjäpki ukhama. Ukampis Dominicax jilïr jaqir uñtasitawa ukat wali suma imill wawaruw uñtasi, chiqpach princesan uñnaqapampiw uñacht"ayasi. Inas sinti bronceado ukhamächispa.
  Jïsa, Edad Media ukankir jachʼa señoranakat maynïr anattʼasajj ñikʼutapsa qhantʼayapjjarakïnwa. Uka tiemponjja, qʼomachat ajanujj jiskʼa nasïwinak uñachtʼayañatakiw uñjasïna.
  Ukhamarus janiw ajanupan ñik"utapakix qhant"atäkänti, jan ukasti kayunakapas qhant"arakïnwa. Mä episodio ukaw utjäna, kunapachatï qʼala kayuni ukat trapompi isthaptʼataw andamio ukar irpapjjäna.
  Ukat mä qʼochuw utjäna:
  Qhispiyasiñ pachax niyaw purinxxi
  ¡Reinax q"ala kayukiw andamio ukar irpapxi!
  Joyanakat sipansa, jupax trapompiw isthapita,
  ¡Cisne kunkapax verdugonakan jan walt"ayatawa!
  Jïsa, wali larusiñatakjamaw uñnaqäna ukat ukhamarakiw, pachpa amuyuparjamax kunjamatsa axsarañjamarakïnwa . K"ajkirïxasaxa, Semiramis reina ukham uñt"ayasiñapänwa. Ukat uka filmacionanjja, niyas janiw qʼala kayuni filmatäkänti. Jïsa, wali suma luräwipunïnwa. Ukampis amuyataxa, directorax janiw juparux gustkänti. Sinti suma ukat miel rubio. Ukat Semiramis ukan lurawipatakix jupanakax ch"iyar ñik"utan jilïr warmiruw munapxäna. Ukat Dominica markax esclavoruw tukuñapäna. Ukat mä juntʼu hierrompiw markachasïna. Ukat jaqinakampiw llamktʼapxitäna, wali qhuru chuymampiwa.
  Jïsa, ukat uka estantejj mä escenaw utjäna. Chiqansa, uka chivox espumat luratänwa, ukat kunapachatï ukampi jawqʼjapxi ukhaxa janiw kuna jan waltʼäwis utjkiti. Ukampis taqi kunas pachpakïskiwa, kunapachatï warkkatatäkta ukat jawqʼjatäkta ukhaxa , janiw walïkiti.
  Imill imilla yatiqirinakaxa tantachasipxäna. Ukatxa dryad yatichiriw uñstäna. Jupajj escarlata isimpiw isthapisïna ukat yaqha estilompiw isthapisïna.
  Jupax Dominica markar jak"achasisinx akham sasaw arsüna:
  -Jumax machaqätati?
  Wawa actriz ukax amparanakap t"axllirt"äna:
  - ¡Janiw nayax ukham siskäti!
  Yatichirixa p"iqi ch"allxtayäna. Nasapanjja, naranja metalat lurat mä anillow utjäna, ukat mä rayani qalampiw uchatäna. Ukatxa, qʼaxu qʼaxu tawaqur uñtasitawa ukat qʼala kayunirakiw sarnaqaraki. Ukatjja, sapa qʼala kayu dedopanjja mä anillow utji. Ukat akax niyaw mä jach"a nivel de brujería ukhamawa.
  Uka ninfa marqués ukax akham sänwa:
  - Jupax wali yatiñan yatiqiriwa, ukat jupax talento ukaniwa!
  Dryad yatichirix mä jisk"a qalaw color azulejo ukar jaquntäna ukat akham sasaw mayïna:
  - ¡Machaq lurañamawa ukhamata palmeraru t"ijt"añapataki!
  Dominica kullakajj akham sasaw akham säna:
  - Telecinesis, jan ukaxa kunasa?
  Uk uñjasax imill wawanakax larusipxäna. Yatichirixa akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Ch"iqiyañani! ¡Kunatsa jupanakax tantachtʼasipxi!
  Ukanx mä jan satisfecho gruñido ukat ch"axwañaw utjäna. Ukampis imill wawanakax janiw ch"axwapkänti, jan ukasti juk"at juk"at ch"iqintañ qalltapxäna. Ukampis uka pachparakiw machaq imill wawar uñtasa.
  Yatichirixa akham sasaw jiskht"äna:
  - Walikiwa, jutam, qalaxa palmeraru t"ijt"añapataki kamachi!
  Dominika kullakajj mä qʼoma loqhe jaqjamaw amuyasïna , akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡Nayan palmerajaruw t"ijtxa!
  Uka qalaxa janiwa kuyntkänti. Ukatxa imillaxa wali colerata arnaqasïna:
  - ¡Nayaru t"ijtxa, jank"aki!
  Ukat ukat mä qalaw jaquqanïna ukat mä meteorito ukham imill wawarux nayraqatapar ch"allt"äna. Uka ch"axwawix wali sumapunïnwa, mä suma t"unax jank"akiw punkitäna, ukat Dominika pachpaw jan amuyt"asis jaquqanïna.
  Walja imill wawanakax janiw sarxañatak tiemponïpkänti, ukat mayninakax kutt"anipxäna, jupanakax mäkiw larusipxäna. Ukat uka larusiñax patak patak qullqit lurat campananakan istʼasitapat amtayistu.
  Ninfa marqués ukax amparanakap luqxatasin akham sänwa:
  - Ch"amanakaw utji, ukat kuna yaqhanakas utji! Sapuru arunakampixa, mä qala jan hechizonakampi jiltayaña. Janiw sapa ninfa jan ukax dryad novice ukanakas ukham lurañjamäkiti.
  Yatichirixa iyaw sataynawa:
  - Jisa, jupax ch"amaniwa! Ukampis jan walirakiw. Akax wali ch"amaniwa janiw chachanak jiwasaru kutt"ayañakikiti, jan ukasti warminakar jiwayañatakis ch"amaniwa. ¡Akax sallqa ch"amawa!
  Marqués chachajj akham sänwa:
  - ¡Aka imillaxa mä diamante ukhamawa pulido munaraki!
  Dominikax sayt"asisaw kayut sayt"asïna. P"iqipax ch"iyjatäxänwa ukat nayraqatapanx mä punkiw utjäna.
  Uka tawaquxa akham sasaw arsüna:
  - Ukat khitirus jichhax jiwayañajaxa?
  Yatichirixa wali colerata jaysäna:
  - Nayapacha! Jumax wali sum p"iqinakam phust"asma. !
  Dominica kullakajj larusisaw akham säna:
  - Jïsa, aka tuqinx chiqpach Hiroshima ukaw utjaspa!
  Dryad yatichirix musphataw jiskt"äna:
  -Kunas Hiroshima markanxa?
  Imill wawa actrizax amparanakap ch"allxtayasïna, ukax janiw jan ch"amanïkänti, ukat jan axsarasaw jaysäna:
  - ¡Aka markawa kawkhantixa mä bomba atómica jaquqaniwayi, ukatxa phisqa tunka waranqa jaqinakawa jiwapxi ukatxa pataka waranqa usuchjata!
  Yatichirixa akham sänwa:
  - Wauu! ¡Waw bomba!
  Mä imill yatiqirix akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Aka tiajaxa uma jalsuwayxiwa!
  Ukat yaqhax akham sasaw yapxatäna:
  - ¡Violetas ukanakax jinchumaruw tukuyi!
  Ninfa marqués ukax akham sasaw arsuwayi:
  - Mä kutit sipans juk"ampiw aka Uraqir sarawayta, ukat walja kutiw jupanakan Internet ukar makhatawayta, ukat Hiroshima markaruw uñt"ta - chiqawa. Ukat ukax wali axsarañawa, ukat juk"amp jaqinakaw ukan jiwapxi ukat radiación ukamp jiwapxi.
  Mä imill wawax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¿Kunas radiación ukaxa?
  Dominika kullakajj jankʼakiw akham säna:
  - Kunapachatixa mä electrón qinayaxa mä átomo ukana núcleo ukata t"aqanuqxi ukatxa ionizado ukhamawa, radiación ukaw utji. Mä átomo ukan q"ala núcleopax enlaces intermoleculares ukanakaruw t"unji, ukat uka p"akjawinakax cuerporux sinti jan walt"ayi, jaqin ukhamarak, nayax amuyta, mä duende.
  Imill wawanakax jaysañatakix axsarañat chhuxriñchjasipxänwa. Jiskʼanakat maynïrejj akham sänwa:
  - Mama, nayaxa radiación ukarux axsaratwa!
  Ninfa-marqués, aka Laska, larusisaw akham jaysäna:
  - ¡Jan axsaramti! ¡Jupax janiw aka chiqar puriykätamti !
  Dominica kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - Jiwasaxa radiación ukampiwa atacapxistu, .
  Ukat kawkhans jichhax imantasir jikxatasma...
  Ukat akanx mä tamaw utji - .
  ¡Uñtapxam, kunkajaruw jawqʼjapxitu!
  Uka qhipatsti imill wawax uka apthapisin thuqt"añ qalltäna. Ukat mayni imillanakax thuqhuñ qalltapxäna.
  Yatichirixa amparanakapampiwa ch'allxtayäna . Mä silbato lakapan uñstäna. Ukat kunjamsa ruiseñor trill ukax jallu purini. Mayni imillanakax mäkiw apthapipxäna ukat congelapxäna . Yaqha yatichirix ch"iyar isimp isthapt"ataw uñstawayi ukat aka kamachi churaraki:
  - ¡Paso a paso!
  Imill wawanakax mä ratukiw alturat filaruw sayt"asipxäna. Ukatsti soldadonakjamaw sarxañ qalltapxäna, kayunakap tupusa, q'ala kayunakapas ch'allt'asisa. Ukat marchañax jupanakatakix uñt"atäkaspas ukhamaw lurapxäna, guardia presidencial ukar uñtasita.
  Yatichirixa ch"iyara isimpi isthapt"ata, zafiro, esmeralda ukatxa yaqhipa thaya sami qalanakampi k"achachata, ukaxa wali jani uñt"ata planeta Uraqinxa, kamachiwa:
  - Jichhasti, q"uchupxam!
  Imill wawanakax q"ala, bronceado, jisk"a ukat suma kayunakap ch"allt"asisaw mä arumpi jiskt"apxäna:
  - ¿Kunatsa q"ucht"añasa?!
  Uka yatichirix thaya arunakampiw jaysäna:
  - ¡Kunatsa yuqall wawanakax q"uchupxaspa jan infierno usump jawq"jatäpkaspän uka tuqita!
  Ukat imill wawanakax-yatiqirinakax coro ukan q"uchupxäna ukat wali jach"a uñacht"äwimpiw q"uchupxäna;
  Warawaranakax aruman ch'amakan ch'amakt'apxi,
  ¡Ukat qullqi phajjsin kʼajkirïtapa!
  Suma uñnaqt"an tawaqux wali munat nayranakap ch"uqt"i, .
  ¡Wiñayatakiw jupamp casarasiñatak casarasiñatak casarasiñatak parltʼasipxta!
  
  Uka carmesí inti jalantajj wali chʼamaktʼänwa,
  ¡Ukampis mä qhana alwaw sartani!
  Ukat thayax kusisiña, ch'axwaña,
  ¡Uka barcon velapajj punkitänwa!
  
  Almajax mä jach'a qalawa,
  ¡Ch"axwirin yant"äwinakapaw suyt"aski!
  Ukat uka banderajj pʼeqe patjjar tʼijtpan,
  ¡Tukuykamaw sarañäni!
  
  ch'uqimp ch'allt'atäkaniti , .
  ¡Mä águila sat jamachʼix jankʼakiw tʼijtʼi!
  Wilax tʼijtkchisa, wali chʼamampi tʼijtʼasaw .
  ¡Nayaw mä flechar uñtat tʼijtjjä!
  
  Sauce sat animalanakajj nayaruw altʼasipjjetäna,
  ¡Taqe Chʼamani Diosajj uñkatasïnwa!
  Janis jan kuns kamachtʼirïksta ukhasa, .
  ¡Nayaw ch'am yapxatapxäma nuwasïwinxa!
  
  Taqi kunat sipansa, jumanakax taqi chuymaw Awki Markar luqtapxtaxa,
  ¡Ukampis jañchix jan ch'amanïxiwa, ajayux usutäxiwa!
  Janiw arrepentiskätati, nayax jakañ yatta
  ¡Janiw mä oveja wajjrar tukuñajäkiti!
  
  Nayra urunakan juchanakapwa jariqä,
  ¡Kunatï nayrajj paskäna ukajj tukuspan!
  Uñjapxtawa, peranakax jardinan puqurapxi,
  ¡Uka bosquejojj avionat uñachtʼayañapawa!
  
  Taqi ch'amamampi Awki markar luqtapxam,
  ¡Akapachan sumankañ utjatap armasim!
  Ukhamat arboledanakar jan ninamp nakhantayañataki,
  ¡Taqinis jumamp sum jakasipxpan!
  
  Ukarux nayax akham sasakiw jaysta:
  ¡Tatay, nayajj aka oraq allsuñä!
  Ukhamat wawanakax kusisita larusipxañapataki,
  ¡Ukham jan juma pachpa markamar sumankthapiñamataki!
  
  Chiqansa, askix jiwasat dependiwa,
  Taqinipuniw amtapxi - ajlliwix jupanakankiwa!
  Ukat jumanakat Taqe Chʼamani hilonaka,
  ¡Jumax universo ukarux puñchuman katxarutawa!
  
  Nanakasti jumanakarus katxarupxäma,
  Taqi kunat sipansa, ¡Janiw Pachamamax juk"amp qullan jikxataskaspati!
  Disparañkamajja, amparanakajajj wali chʼama tukuwayjjänwa,
  ¡Ukat janiw pä tunk maranïpkti!
  
  Atipjañax mä jan jikxatañjam achuwa;
  ¡Khitinakatix jan ch"amanïpki, axsarirïpki, jan ukax jan amuyt"asirïpki ukanakataki!
  Ukampis pallapallanakax taqi piqutanakaruw apnaqapxaspa,
  ombligoruw apt"asiñäni !
  Uka qhipatxa, dragón academia ukan luxus palacioparuw chhaqtxapxäna.
  ch"iyar isimp isthapt"at yatichirix Dominica markaruw sum uñch"ukitayna ukat akham amuyatayna:
  - Jumax wali suma uñnaqt"anïtawa. Yamas pantjasir jaqenakatakejja. ¡Ukajj wali muspharkañawa!
  Dominicax wali kusisitaw q"ucht"awayi:
  Naya pachpaw jan pantjasirïkti
  Naya pachpaw jan pantjasirïkti
  Jachaqtʼasiñat mä gesto lurañar puriñkama, .
  ¡Taqi kunat sipansa jachʼañchañawa!
  Oh, kuna kusisiñas utji
  Nayajj jan pantjasirïtaj yatiñamawa
  Nayajj jan pantjasirïtaj yatiñamawa
  ¡Nayajj wali suma jaqëtwa uk yatiñamawa!
  Ch"iyar isimp isthapt"at yatichirix imill wawarux wali ch"amampiw uñch"ukitayna ukat akham sänwa:
  - ¡Jupax muspharkañ modestia ukaniwa! ¡Kunja munat masijasa!
  Ninfa de comadreja ukax akham sasaw amuyt"ayäna:
  - Inas talonanakap thujrunakampi ch"allt"añasa?
  Yatichirix amparanakap tʼaxllirtʼasisaw jan sinti atinisis jaysäna:
  - ¡Janiwa jan wali amuyuxa! Ukampis dragón patronapar irpañax juk"amp askiwa. ¡Uñjañäni, jupax examen de ingreso ukan pasaspati janicha!?
  Marqués chachajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¿Uñt"añataki examenanaka? Akax janiw juk"amp muxsa amuyunïkiti, ukampis nayrïr yatichäwinx katuqasispawa, kawkhantix jan yäqañjam sapurukïkaniti!
  Yatichirix wali qhuru arunakampiw uñch"ukisïna:
  - Ukatxa aka jach"a jaqiruxa paqallqu marani imillanakampi uchapxi? Jïsa, jupat sawkasipxani ukat pinchasipxani. Jïsa, ukat jupa pachpaw maynir apxarusin jiwayaspa. ¡Janiwa, ¡akax janiw kuna negocio lurañas utjkiti! ¡Jichha imill wawanakax juparux munapxi, ukat ukatakix jupax mä jach"a nivel de talento uñacht"ayañapawa!
  Comadrejax p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Ukax logico ukhamaw ist"asi!
  Dominicax p"iqip ch"allxtayäna, ukax mayo diente de león ukar uñtasitänwa:
  - Jani jisk"a imillanakampi llakisiyapxitati.
  Yatichirixa p"iqip ch"allxtayäna:
  "Ukatxa Lady Dragon Master ukamp examenanak lurañamawa." Ukhamächi ukhaxa, mä curso de élite ukar mantañamawa. Ukatxa, mä sapa, suma cuartoruw jakasïta, qullqit lurat platillompi ukat mä manzana wartatampi.
  Uka imill wawax musphataw jiskt"äna:
  - ¿Kunjamasa, qullqi phukhumpixa?
  Uka yatichirix akham sasaw qhanañcht"äna:
  - Aka Uraqinxa televisión utjkaspa ukhamawa. Jichhax inas juk"a programanakax utjchispa. Ukhamajj ¿kunas? Jumax tecnología ukaniwa, jiwasax magia ukaniwa. Ukampis akanx mä platillo tuqiw uñjasma, chiqpach magia yatiñanïsta ukhax kunas pasaski.
  Dominica kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  -Uka Uraqi uñjtati?
  Yatichirixa iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Ukat Uraqix ... Janitï, chiqpachansa, jumax wali nayrar sartat mago ukhamawa. Nayax ukhamarakiw Internet uksan sarnaqawayta - mä thayan jaqin inventopa. Ukat nayax sañ muntwa, chiqpachansa jumax ch"axwañ yatta. Ukat mä suma red uñstayapxäna. ¡Jan kuna magia ukan simple electricidad ukax ukham lurañ yatitapax muspharkañawa!
  Dominica kullakajj amparap luqtäna ukat akham sänwa:
  - Jïsa, akax naya pachpaw muspharayitu! ¿Kunatsa jan juma pachpatak ukham lurkta?
  Ukatxa ninfa marqués ukax akham sasaw jaysäna:
  - Ciencia tuqin nayrar sartawix mä jan walt"awiwa. Jiwasan bombanakax wasitat phallañ qalltaspa, ukat janiw simples ukhamäkiti, jan ukasti nucleares ! Ukhamatwa, janiw khitis jakkir qhiparkaniti, ¡radiación mágica ukax normal radiación ukar sipanx juk"amp jan waliwa!
  Dominica markax akham sasaw sillp"i:
  - Akaxa jupanakaxa ! Ukax lurasi.
  Imill imilla yatiqirinakaxa arnaqasipxäna:
  - Janiwa ukham khitirus munasktanti , ¡jupax jan wali tiajawa!
  Mentor ukax tonos helados ukanx akham sasaw kamachi:
  - ¡Arkapxita!
  Ukat jupax yaqha chiqar sarxarakïnwa. Jupajj kayunakapan sandalias especiales uchatänwa, uka sandalianakajj nayraqatapanwa kayunakap jistʼarat jaytäna ukat anillonakampi hechizonak lurañapatakiw yanaptʼarakïna. Pachpa yatichirix waynäkaspas ukhamarakiwa - janiw mä arrugas, jan pantjasir ajanu. Ukampis estructurapax uñjasiwa, janiw mä wayn tawaqun llamp"u uñstir líneas ukanakapäkiti, jan ukasti mä jilïr warmiw clásico ukat, maynix saspa, rasgos aristocráticos ukanakampi. Ukat uñnaqapax wali ch"amawa.
  Dominikax mä kasta titulonïtwa sasaw amuyäna. Ukat inas jan jiskʼakïkchiti.
  Jupax arktäna, ukat marqués-ninfax jupan jak"apar jaltasinx chillqt"asisaw kisunakap q"ala ch"allxtayäna:
  - Jumax ukhama jach"a reina. Ukampis nayraqataman tʼunjatäki ukax niyaw qullatäxi, ¡jankʼakiw waliptasktaxa!
  Dominikax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  Ch"ama jilxatiri ukatxa mancuernas, .
  ¡K"umara amuyun mä k"umara janchi!
  thayar phallasipkäna uka jakʼat pasapxäna , uka muspharkañ suma uñnaqtʼanïtap uñjasax wal muspharapxäna. Ukxarusti punkux utjarakiwa, ukax mä warmi arquero ukan mantañawjankiwa, ukat qurit lurat armaduras utjarakiwa.
  Machaq imill wawarux p"iqip ch"allxtasaw aruntt"apxäna ukat q"ala, cincelat kayunakap ch"allt"asisaw aruntt"apxäna.
  Dominica markax akham siwa:
  -Imill wawanakaxa kimsa suma qamawinakaniwa. Maya, jupanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa, ukat payïrix, jupanakax...
  Ukat ukat jaysäwix janiw amuyujar purinkänti. Ukat akanx jupanakax dragón academia ukan edificio manqhankapxiwa. Aka chiqanx ukham luxus ukaw utji, janiw Peterhof ukamp chikachasiñas utjkiti. Qurimpi platinompixa, wali walja kunayman metales ukanakaw utji, ukax janiw análogos ukanakax planeta Uraqin utjkiti. Ukat ukhamaraki, walja wali aski qalanakax juk"amp ch"amäki ukat suma uñacht"awinakaniwa, k"achacht"ata, k"achacht"ata, iridiscente panqaranakan ch"uqi ch"uqi. Ukhamaraki kunaymana jamuqanaka pirqanakanxa utjarakiwa. Jilapachax elfos ukat elfos ukanakaw utji. Ukampis yaqha luratanakaw utjaraki. Ukampis niya taqpach ajanunakas ukat uñnaqanakas wayn tawaqunakawa ukat wali uñtʼatawa. Waynanakax qʼala pechompiw uñstapxi. Ukat nayra Grecia ukat Roma markan estatuanakapar uñtasitäpxiwa. Aka chiqanx walja yänakaw utji ... Ukatx esquinanakatx phuch"unakaw mistu, ukax wali sumaw uñtasi ukat suma sawuranirakiwa.
  Naranja ukat quri marconakani espejonakas uñjasiraki, diamantenakampi topacionakampi enmarcata. Ukax jupa pachpax wali suma uñtatawa ukat nayratakix wali kusiskañawa.
  Dominika kullakajj qalat lurat chʼakhapajj niya chhaqtawayjjänwa, uk amuyasajj wal kusisïna. Ukat wasitat suma uñnaqtʼani ukat quri ñikʼutani . Ukat ukham imill wawax...
  Chuymapax wali kʼajkirïxiwa, ukatwa jukʼanikiw jan tintatäkaspas ukham amuyapxi. Ukampis akax natural colorapawa. Ukat wayna ajanupan bronce bronceado ukar uñtasitax juparux wali sumpunw uñt"ayi.
  Jupax noble wila imillawa, ukat awisax mä mono ukham salt"asi.
  Ukat pachpa academia ukax Palacio de Versalles ukanx juk"amp thayakiwa. Ukhamajj jupar jakʼachasiñatakiw chʼamachasiñama.
  Dominicax uka apt"asisaw q"ucht"awayi:
  Palacionakan bóvedanakapax jiwasatakix yant'atawa,
  ¡Libertad ukax janipuniw lantintatäkaniti!
  ¡Libertad ukax janipuniw lantintatäkaniti!
  Ukat qʼala kayunakapajj pampat mä diamante qala apthapisin jukʼamp altoruw jaqontäna. Ukajj tʼijtjjänwa, ukampis ninfajj amparanakap chʼiyjäna, ukat diamantejj jistʼarat palmeraparuw tukuyäna.
  Dominica markax akham siwa:
  - ¡Jumaxa wali yatiñampiwa lurawaytaxa!
  Uka comadrejajj akham sänwa:
  Mä macaco sat animalat sipansa jukʼamp ágil
  Mä wakat sipan juk"amp ch"ama...
  Ukat muxsañ yatiñax mä allqamarir uñtasitawa,
  ¡Ukat nayrax mä águila ukham uñtatawa!
  Uka yatichirix wali qhuru tononakampiw akham säna:
  - Jichhaxa jiwasaxa saraqañaniwa .
  Dominica kullakajj akham sänwa:
  - Jan ukax inas juk"amp askïchispa, jan ukasti, sartañaxa?
  Jupax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Uraq manqhanxa mä estadio ukaw utji. ¡Ukanx yatiñanakam uñacht"ayapxätawa, jumatix élite ukar mantañ munsta ukhaxa!
  Uka tawaqu actrizax axsarasaw akham jiskt"äna:
  - ¿Jan examenanakan paskä ukhaxa, ¿kamachasmasa?
  Yatichirixa wali qhuru chuymampiwa säna:
  - Ukatxa mä esclavoruw tukupxäta. Jumax peliculanakanx esclavonakjam anatt"awayta ukat yatisktati kunas ukax?
  Dominica kullakajj larusisaw akham säna:
  - Jichhürunakanxa imillaxa q"ala q"ala esclavo, .
  ¡Ukat qharürojj mä thaya diosakïskiwa!
  Ukat jupax, chiqpachansa, kusistʼañwa qalltäna ukat jan kuna jan waltʼäwinakampiw sarnaqañ qalltäna.
  Ukat ukhamatwa mármol gradanakat saraqañ qalltapxäna. Ukat infiernor saraqañamp sasiwa.
  Dominica kullakajj kunjamsa peliculanakan mä layqa jaqjam anattʼirïna uk amtasïnwa. Jupajj mä cadenampiw liwjjatatäjjäna, amparanakapajj qhepäjjat techoruw chintʼatäna. Ukat chiqpachansa chuym ustʼayarakïnwa. Ukat venanakaruw chʼamañchi. Imill wawax bronceado, musculoso cuerpopax usuta ukat tensión ukanakat ch"uñump ch"uñuntatawa. Ukat ukat uka cadenax antutatäxiwa. Ukat mä jukʼa tiempojj samarañ jikjjatasi ukat jankʼakiw saraqani. Ukat uka chiqan pampanx tensión ukaw utji.
  Ukat Dominicax infierno ukham usuchjataw articulacionanakapan ukat amparanakapan arnaqasïna. Jïsa, ukham amuyañaw wakisi.
  Ninfax imill wawapan ajanupax ñik"ut murur uñtat uñjasax akham sänwa:
  - Janiwa mä esclavo ukhamäñamäkiti. Inas jumax wali sum junior grupon yatiqir tukuraksta.
  Dominikax jacht"asisaw uñjäna, q"ucht"asa, jupa pachpat sawkasisa, mä jilïr imill wawa, ukat mä actriz ukhama:
  Nayrïri yatiqiri, nayrïri yatiqiri, .
  Jichhüruw jumanakan fiestama...
  Wali suma ukat kusiskañ pachawa,
  ¡Yatiqañ utampi nayrïr tantachäwi!
  Laskax akham sänwa:
  - ¡Janiwa larusiñakiti! ¡Jumanakax jaqinakax janipuniw samkasipktati jiwasan capacidades magia tuqina!
  Dominica markax wali ch"amampiw jaysatayna:
  - ¿Jumaxa samkastati jiwasana tecnología tuqina lurawinakasaxa? Mä bomba de hidrógeno ukaw taqi magianak jist"antani.
  Ch"iyar isimp isthapt"at yatichirix akham sänwa:
  - Janiwa jach'añchasiñaxa wakiskiti . ¡Ukajj janiw walïkiti!
  Dominica markax akham sasaw jaysatayna:
  - Akaxa janiwa jach"a jach"a tukuñakiti, jan ukasti chiqapa arsuñawa. Mä bomba de hidrógeno ukax patak megatones ch"amaniwa, ukax patak kilómetros ukch"a radion taqpach jakañ t"unjañatakiw ch"amanchasi. ¿Kunas ukajj uk amuytʼasmati?
  Ninfa ukax akham sasaw qhanancht"i:
  - ¡Jupax janiw k"ariskiti! Chiqansa jaqinakax ukham fantastico t"unjir armanakanïpxiwa. Ukat juk"amp askixa, misiles ukanakax utjarakiwa, ukax kawkhantï uka chiqar puriñkamaw puriyaspa.
  Yatichirixa kisunakapatxa akham sasaw jiskht"äna:
  - Jaqinakan usupax janiw Uraqir jan walt"ayawaykiti, ukax wali llakiskañawa. ¡Jumanakjam agresivu chachanakax janiw jakañax wakiskiti!
  Dominicax janiw ch"axwkänti, p"iqip ch"allxtasa:
  - Awisaxa ukhamarakiwa amuyarakta.
  Ninfax akham siwa:
  - Jaqinakaxa mayja mayjawa. Janiw taqiniw jan walinakäpkaspas ukham amuyañamäkiti. Ukampirus, kawkir jaqinakas juk"amp waljani, jan wali jan ukax suma, ¡janiw nayrïr uñtawinx chiqapar yatkasmati!
  Dominicax wali llakitjam jachaqt"asisaw akham säna:
  - Televisión central uñch"ukipxäta ukhaxa, inas juk"amp jan walinakax utjchispa . Jan ukajj ¡wali jan walinaksa!
  Ninfa ukax akham sasaw qhanancht"i:
  - ¡Akax xenofobia satawa! Kunawsatix uñisiñax juk"amp ch"amanchatäki taqi kunatix jan jumar uñtasitäki ukanakxa. Ukampis ukajj janiw mä uñachtʼäwjam amuyañasäkiti.
  Dominica markax akham siwa:
  - Walikiwa, janiwa política tuqita parlañäniti. Nayan amtäwijasti taqi representantes de la sexo más ch"aman planetan qhispiyañawa ... Mä arunxa, universomanxa. ¡ Ukat akax mä planetat sipansa jukʼampiwa!
  Comadrejajj suma chuymampiw akham säna:
  - Akax janiw mä planetakiti, jach"a planetas ukhamarakiwa, ukampis janiw taqpach universo ukhamäkiti. Mä wali jachʼa planetampi universompi chika taypinkiwa. Ukampis nayax jan ch"uxña quqanakar mantañax juk"amp askiwa...
  Yatichirixa uñacht"ayat jinchup ch"allxtayäna, ukax ñik"uta manqhat mistunitayna, ukat akham sänwa:
  - Kunjamatixa, janiwa jiwasakikiti, jan ukasti yaqha academias de dragones ukhamaraki jan dragones ukanakawa utji, jupanakaxa chachanakaru qhispiyañatakixa thaqhapxi, ukhamaraki wakisispa ukhaxa kutt"ayapxañapawa.
  Dominica kullakajj akham sänwa:
  - ¡Mä umamp chhaqhat jaqix pajanakat katthapisi! Ukat chiqpachansa mä ladrillo...
  Ninfa marqués ukax akham sasaw amuyt"ayäna:
  - Inas jumax juk"amp sum q"ucht"añama, saraqañax wali jaya!
  Uka imill wawax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, nayaxa iyawstwa , ¡metro ukankiritxa juk"ampi thayakiwa!
  Ukat Dominicax p"iqip ch"allxtayäna, uka p"iqipax quri laphinakampiw qhant"äna, ukat q"ucht"äna:
  Chʼaxwäwinxa janiw maranïñasa, jachʼa jachʼa tukuñas utjkiti, .
  Imill wawanakarusa yuqallanakarusa mä kipka tukuyi !
  Khitinakatix amukt'añan kusisiñ jan munapk ukanakax,
  ¡Khitis jukʼamp altor tʼijtʼañ muni!
  
  Jiwasax ch"uqi, ch"uqi ukat ch"uqi ch"uqi, .
  Jiwasatakix iyawsäwiw utji - ¡Tayka markar luqtaña!
  Cheqas mä espadat serviñaw jukʼamp askejja, .
  ¡Uka nuwasïwin wali chʼamampi atiptʼañataki!
  
  ¿Kunas warminakasatakejj jukʼamp wakiskirejja?
  Chiqansa, ¡janiw ikiñank aptʼasiñamäkiti!
  Jumax mä águila chachakïtawa, janiw khuyapt'ayasir gorrión ukhamäktati,
  ¡Utanakas jan nakhantayañatakiw chʼamachasipxañäni!
  
  Akax wali ch"ama ch"axwawiwa, jutaskir uñjtanwa,
  ¡Horda ukax barcot saraski, masanakax janiw jakt"añjamäkiti!
  Ukampis herreronakajj mä chʼaman escudo lurapjjäna,
  !
  
  Ukat tantachasipxta, legión, .
  ¡Lanzanakajj wali chʼamani jaqenakan amparanakaparuw wali chʼamampi katjjatatäjje!
  Uñisirix mä juk"a ch"axwañanx mä campeón ukhamäñamawa,
  ¡Sepulturanakaw suytʼaski, janiw ombligonkir medallanakajj suyapkiti!
  
  Ch"axwapxta , ukampis imillanakax q"añuchasipxi, .
  ¡Amparanakankir espadanakax llijullijunakjamaw lliphipipxi!
  Ukham ch"amani imillanaka, qhuru uñnaqani, .
  Warawaranakan envidiasiñapataki ¡ Jedi satänwa !
  
  , reyinakax amuyapxirïna ?
  Ukampis jichhax "osonakax" tʼijtxapxi!
  Jiwasax Rus",
  ¡Kuna nuwasiri, imill wawa, jan ukax wayna!
  
  Jupanakarux jaqunukupxtwa, janiw katuntat jaqinak apt'apkti,
  ¡Libre jaqinakax janiw jan kusisit esclavonak utjayañapäkiti!
  Uka chʼiyar cuervompiw apasiñasa, .
  ¡Awki markan interesanakapax privado ukanakat sipanx juk"amp jach"awa!
  Jisa, q"uchupax janiw ch"amanïkiti ukat nuwasir jaqin arupax wali muspharkañawa.
  Uka saraqañax tukuyatäxänwa, jichhax kimsa imill wawanakax kunayman kasta: mä mentor de duende, mä ninfa marqués ukat mä jaqi drop-in, jupanakax mä jach"a estadio subterráneo ukan territoriopan jikxatasipxäna, janiw Luzhniki ukar sipanx jisk"a jach"a tukupkänti, ukat inas juk"amp jach"ächispa.
  Ukanjja, walja kunayman aparatonakaw utjäna, jachʼa techoni ukat patak waranq uñchʼukirinakatakiw saytʼasïna, ukat terciopelo, perla, qorimpi bordat sillunakas utjäna, jan ukajj diamantenakampi ukat yaqha qalanakampi jukʼamp jila alani invitadonakatakis bordatänwa.
  Uka pachparakiw , niya chʼusakïxäna. Chiqansa, markasanx pachpa Jachʼa Yatichiri ukat academia pʼiqtʼiri, Dragón Duquesa de Montserrat satänwa.
  Mä wali suma warmi paqallqu p"iqini, taqi saminakani arco iris pintata. Ukat wali suma uñnaqt"aniwa, muspharkañakiw, juk"ampirus chiqpachan uñjasax janiw peliculan uñjktanti.
  Dominicax jan chiqaw q"ucht"awayi:
  Altu alaxpacha, jaya jayanaka, .
  Jan axsart"ir jaqinakat q"uchu ist"apxam Akmale ukax ...
  Jupajj mä ñanqha dragonawa, jupaw aka oraq qhespiyäna,
  ¡Ukat aka caballerox alaxpachan qhanap jaytawayi!
  Q'uchunakax wasitat q'uchupxi...
  Aka chiqanx Dragón Duquesa de Montserrat jupax mä axsarkañ arumpiw aruskipt"äna, Jericó markan trompetanakapjama:
  - Jumax , uñjtwa, wali impudent imillawa, laxrapax jasakiw jaqi kunkamar mä jach"a lazo ukar liwxataspa.
  Dominicax jan juchani jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Janiwa jumaru chuym ust"ayañ munkti. Ukhamakiwa, nayax chiqpachapuniw q"ucht"añ munta. Ukat Akmal jupax mä cuento de hadas waynakiwa, mä pelicula ukankir jaqiwa, wawanakan películapan uñt"atawa. ¡Jan sinti jachʼañchamti!
  Paqallqu p"iqini warmi dragón, niya ukhama mä suma pä qunuñan ataque avión, larusisaw uñjäna, paqallq p"iqinakapax mä pachan arsupxäna, mä sapa taqpach lurapkaspa ukhama, mayj mayj p"iqinïpkchisa:
  - Ukat jumax amuyt"asir ukhamarak jan axsart"irïtawa, uka pachparakiw amuyt"asirïtaxa. ¿Magia tuqit kuns lurasmati?
  Dominicax mä cómic q"uchu q"ucht"awayi, ukax akham sasaw jaysawayxi:
  Yatichirinakan regalopa, .
  Jupanakax nayamp chikaw tiempo apst"asipxirïna...
  Jupax nayamp chikaw ina ch'usat t'aqhisitayna - .
  ¡Jukʼamp yatiñan magojja!
  
  Yatiñani yatichirinaka
  Nayax jan amuyt"asisaw ist"ayäta...
  Taqi kunatix jan mayitäkitu ukanakxa
  ¡Kunjamatsa uk lurawayta!
  . 5 JAQTHAPI.
  Uka esclavo waynaru ukat nayra príncipe Oenomaus sat chacharuw wasitat uka jachʼa rueda muytayapjjañapatak uttʼayapjjäna. Mä wawax niya tunka mayan jan ukax tunka payan maraniwa, qarjañar atipjasaw q"ala kayunakap ch"ullqhi qalanakar samart"ayasax granonak muyuskäna. Pä duende imillanakax niya mä kipka intervalos ukanw waynan q"ala, musculoso qhipäxaparux ch"allt"apxäna. Kunjamakitix uka esclavonakan utjatapax qalar tukuñat mä samarañ churäna. Ukampis esclavo waynanakarux janiw samartʼayañapäkiti ukat wali qhuru ukat wali chʼamampiw jawqʼjapxañapa.
  Ukat ukhamarakiw esclavo waynax q"al qarjata, ikiñkama. Ukat uka qhipatsti, wasitat uywapxi, manq"ayapxi, ukhamat jan manq"at jiwañapataki, ch"amanïñapataki irnaqañataki. Ukat wasitatwa arknaqapxi.
  Ukax jakañ churi, ukampis wali llakisiñakiw. Kunjamatixa, infierno ukhama jakawi pachana, jan ukaxa janchixa wayna ukhamaraki k"umara ukhamaraki amuyunaka p"iqiru ukhamaraki conciencia qhana. Ukampis ukaw jukʼamp jiskʼachañataki ukat jukʼamp llakisiyi. Llakinakat ukat qarjatat mä jukʼa amuyunakap apsuñatakixa, nayra príncipe ukat jichhax esclavo Oenomaus sat waynax amuytʼasisaw amuytʼasïna;
  Mä tripulación de piratas ukanakax dragones de batalla ukanx qinayanak thaqhañatakiw ch"axwapxi. Mä suma uñnaqt"an, musculoso wayna duende Oenomaus mä ch"ikhi traje, botas ukanakax escarlata barniz ukamp chispi, ukat diamante espuelas ukanakampiw kimsa p"iqin monstruoparux apnaqi. Ukat mayni equiponkirinakax muspharkañ imill wawanakampiw utt"ayasipxi. Musculoso, bronceado, q"ala kayuni, taqi isipax pecho ukat caderas ukanakan wali suma qalat lurat collaranakawa. Ukat chiqpachansa, taqiniw kʼajkir ñikʼutanïpki uka modelonakakïpxi. Jupanakajj mä jukʼa jiskʼa ukat mä pʼeqeni dragonanakaruw montapjjerïna .
  Suma, chiqans jupax chachawa, juk"amp ch"aman chacha warmiwa, ukat jupan equipopax chiqap chacha warmin representantenakapampiw utt"ayata. Ukat janiw yaqha chachanak munaskiti.
  Ukhamajj chacha capitan sapakiw zapatonïpjje, ukat wali kusiskañ apnaqerinakapajj qʼala, suma kayunakapamp nuwasiñan kuns lurapjjaspa, ¡janiw mä cuenton siskaspati ni mä plumampis qhanañchañjamäkiti! Suma uñnaqt"aninakax jiwayir ch"amampiw explosivonak jaquntañ yatipxi, ukat puñala, boomerang jan ukax venenosa aguja jaquntañ yatipxi.
  Oenomaus wayna príncipex wali kusisitaw q"ucht"äna:
  Qamiri jaqixa, chiqpachansa, larusiniwa, .
  ¡Mamón, phuqtʼat purakam chʼallxtañamawa!
  Ukat jiwasan destinosajj tʼaqhesiñampiw jiwañasa,
  ¡Jiwañax taqiniruw uñjaski, mä chuymankipstat warmix mä ch"uqimpiw!
  
  Ukat ch"uxña pampan t"ijtxañ munapxta,
  Chiqansa, ¡wali, chiqpachanxa, wawanakakïtanwa!
  Ukampis uka waynax pä kutiw esclavotjam amuyasini,
  ¡Aka planetan kuna carcelansa janiw libre sarnaqañajj utjkiti!
  
  Ch"axwañasawa, akax destinowa,
  ¡Mä compañero jiwayam mä jilar jiwayañax wakisispa ukhaxa!
  Taqe chʼamani Diosar mayisiñajj janiw kuna askïkisa,
  ¿Khitin juchanakapatsa esclavonakajj kuttʼayatäpjje?
  
  Arena ukan wilax utji ukat carcelan laq'as utjaraki,
  ¡Ratanakax q"ala kayunakajaruw ch"akhupxäna!
  Munañ munir príncipex toro kayupampiw sawkasi,
  ¡Jupa pachpaw khithatäñapa!
  
  Jakañatakix jiwayañaw wakisi,
  !
  Jach'a jilïrinakax pisin jakasir jiwat jaqinak manq'apxi,
  ¡Uka qʼañuchatajj jiwjjänwa, ¡taqe kunatï qheparkäna ukajj tizampiw chʼalljjtayasïna!
  
  Ukampis taqiniw pachpaki, munañan ajayupax janiw p"akintatäkaspati,
  ¡Tata Pachax waynan amuyunakapan jakaskiwa!
  Mä ejercitox wiñay Elfonakarux abuso ukamp jutani,
  luratanakapat jaqunukuñäni !
  
  Ukatxa qullqi bolsaxa ch'allxtayasiniwa , .
   ¡ Khitis Pata Patapat juyranak apsuwaypacha!
  Atipjañatakix ch"ikhi amuyunïñaw wakisi, .
  Ukat jumatï axsarir jaqïsta ukhaxa, ¡Diosanakas jan chʼamanïpxarakiwa!
  
  Akax mä swing de la espada, p"iqix t"ijtäna, .
  ¡Uka verdugojj mä akatjamat mä jan wali jaqer tukuwayjjäna!
  Kunjamsa Supayax mä akatjamat calderat jaltxatayna,
  ¡Ukhamajj colerasiñajj jachʼa chuymat jaqsutäjjewa!
  
  Janiw amuyt"añax wakiskiti, qhanan elfonakapax jan ch"amanïpxiwa, .
  ¡Markasajj janiw khitirus altʼasirïkiti!
  Ataúd ukanakax niyaw infiernot machaq jutir jaqirux suyt'apxani , .
  Ukat wali suma chuymampiw platillot té umapxta!
  Mä suma q"uchu, ukat jupan equipo de dragones ukax wali sumawa. Ukhamaw ch"iqa amparamp liwxatasinx mä duende tawaqux cobre wila ñik"utan thaya taypinx proletario bandera ukham liwxatasïna:
  - Serio luraña pachawa, ay príncipe de piratas aéreos ukanaka!
  Enomai kullakajj jachaqtʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Ukhampuni! ¡Ukatakiw yuripxta!
  Imill wawanakax coro ukan q"uchupxäna, mä arumpi, t"ijt"asa ukat ch"aman janchinakapamp anatt"asa, desarrollados musculos ukanakat esculpita:
  Jiwasax pisin jakasirïtanwa, pisin jakasir piratanakätanwa,
  Jiwasax wali, wali llakitaw jikxatasipxta...
  Jarronak alaxpacharuw caravalanakatakix uchapxta,
  Ukampis ¡kunatix jupanakax janiw moralidad ukar ch"amanchapkituti!
  Ukat nuwasirinakax juk'amp kusisita, kusisiñampiw q'uchupxäna, arunakapax ruiseñor jamach'inakar uñtataw q'uchupxäna.
  Piratanakax janiw cienciax munapkiti
  Ukat kunatsa...
  Jiwasax kayunaka ukat amparanakanïtanwa, .
  Ukampis ¡janiw p"iqis munaskiti!
  Uka horasanjja, qʼellur uñtat violeta ñikʼutan mä imill wawaw wali jachʼat sillpʼäna:
  - ¡Nayraruru katuña! ¡Chiqa p"iqinx mä taqpach galeón aéreo ukaw utji!
  Imill wawanakax coro ukan q"uchupxäna:
  Eh ma , lamar quta patxa, eh ma , dragones en cheque, .
  Eh ma , uñakipt"añäni uka fabuloso riqueza...
  Jiwasax janiw kamachinakat llakisipktanti, machaq orden lurasktanwa,
  ¡Espadanak taypin jan chʼamani ukat loqhe jiwañataki!
  Príncipe Oenomaus jupax akham sasaw kamachi:
  - Walikiwa imillanaka, jiwasatix lunthatasiñatak destinatästanxa, ukhamax lunthatasiñäniwa!
  Ukat ukat mä tama dragonanakaw nuwantañatak jankʼak puripjjäna. Jupanakax amtapar puriñkamaw jank"ak sarapxäna.
  Galonajj mä jachʼa suma barconïnwa. Jachʼa pesatäkchïnsa ukat kunayman yänakampi phuqantatäkchïnsa , magia ukar yuspajarasisaw thaya taypin sum jalnaqäna. Ukat thayax aka galeón ukan velanakap thayt"ayäna.
  Enomai chachajja, barcon velanakapajj wali kʼajkir ukat suma uñnaqtʼanïnwa sasaw säna. Ukat akax, sañäni, wali sumawa . Yämas kunapachatï inti jalsun uñstkäna ukhajj jukʼampiw uñstäna.
  Galón ukanjja, mä tama piratanakaw yatichat dragonanakar apnaqapjjäna. Ukat uka equipojj uka toqetwa chʼajjwañ qalltapjjäna. Ukanjja, jila partejj túnica isimp isthaptʼat suma imill wawanaka ukat esclavo yuqall wawanakawa. Jupanakax troncos de natación ukankapxänwa, mä qawqha wayna esclavonakakiw tobillonakapan ukhamarak muñecanakapan quri qullqit lurat pulseras chispipxäna.
  Nuwasir imillanakax juk"amp jach"a k"achacht"atäpxänwa. Ukampis q"ala kayuni, tunka payan maranit tunka pusini marani yuqall wawanakar uñtasita, ch"akhanakani, suma uñnaqt"ani, ukampis pecho ukat amparanakapan esclavo markanakampi.
  Mä nuwasiri imill wawakiw kayunakapan suma botas uchasïna. Amuyataxa, jupax akanx juk"amp wakiskiriwa ukat capitanas ukhamarakiwa. Ukham suma rubio ñik"utapax quri polvo ukamp ch"allt"ata ukhamawa.
  Ukat kuna suma ajanunïpachasa. Ukat cuerpopax armadurampiw chʼuqtʼata, uka armadurax platino, zafiro, esmeralda, topacio, rubí, ágata ukat diamantenakampi luratawa. Ukhamaraki, wali suma qalanakaxa wali suma saminakani suma k"achachata k"achachatawa. Ukanx rosas, tulipanes, siwara panqaranakaw utji, armasiñanaka, mimosas, peonías ukat walja yaqhanaka.
  Luxus armadurapanjja, taqe panqaranakaw mayj mayjäpjje, janiw maynis mayamp mayamp uñstkiti.
  Oenomaus príncipe piratax chuymapanx mä jach"a qhana amuyunakaw jikxatasïna ukat jach"at arsüna:
  - ¡Walikiwa, ¿chiqapunit ukham suma uñnaqt"anïñ jan ch"amanïñasa jiwayañasa wakisispa! Nayajj janiw ukham juchajj almajjarojj aguantañjamäkiti.
  Nina wila ñik"utan masipax akham sänwa:
  - Ukampis ukatwa jiwasax piratanakätanxa! Taqi kunat sipansa...janiw juchampi pirata lurañax utjkaspati.
  Maynïristi jachaqtʼasisaw akham säna:
  Jisa, chiqpachapuni munat masinakar jiwayañax ch"amawa,
  Taqi kunat sipansa, mä duende , iyawsapxita, kusisiñatakiw yuriwayi...
  Ukampis jumatix pirata ukhamästa ukhaxa, cuchillax taykawa,
  ¡Jan wila, jallu ukat wiñay jan wali pacha!
  Wila p"iqin jaqix akham sasaw qhanañcharakïna:
  - ¡Akanakaxa suma imillanaka, yuqallanaka, chiqpachansa, ukampisa janiwa jiwasana raza elfos ukanakakiti, jan ukasti jaqina jañchipata! Uñjapxam, jach"a , jinchunakapan uñnaqap uñjapxam.
  Oenomai chachajj akham sasaw muspharäna:
  - ¿Jaqinakaxa wali suma uñnaqt"ani, wayna?
  Nina ch"axwirix p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Ukhamawa! Magia yanapt"ampiw wiñay wayn tawaqunak katuqapxäna. Ukat jichhax uka yuqall wawanakax q"axull wayn tawaqutpachaw ch"amakt"apxi.
  Jichhajj wayn tawaqonakas istʼasirïpjjapuniniwa.
  Uka wayna príncipex akham sasaw q"ucht"äna:
  Taqi elfonaka, planetankir jaqinaka, .
  Sapa kutiw amigonakax utjañapa...
  Wawanakax sapüruw larusipxañapa.
  ¡Ukat mä suman jakañan jakasim!
  Wawanakax larusipxañapawa
  Wawanakax larusipxañapawa
  Wawanakax larusipxañapawa - .
  ¡Ukat mä suman jakañan jakasim!
  Uka rubio duendejj akham sasaw amuytʼayäna:
  - ¡Ukaxa mä amtawiwa! Jupanakan laykux wali suma nuwasiri ukat jiwasan laykux wali suma jan ukax wali suma nuwasiriw nuwasipxani. Atipjatäspa ukhaxa, yänakap jiwasamp chikaw jaljapxi, ukat atipjatäspa ukhaxa, atiptʼir nuwasirix . ¡mä esclavo jan ukax mä jiwat jaqi !
  Oenomaus chachajj akham sänwa:
  - ¡Akax lógico ukhamawa! ¡Nayajj nuwasiñatakejj wakichtʼatätwa!
  Dragonanakankir imillanakax galeón ukar muyuntapxäna. Jupanakax juk"amp jank"akiw sarapxi, mä jach"a barcox janiw uka ch"aman tamanakat qhispiñjamäkänti.
  Ukampis uka galeonajj pistolanakanïnwa. Ukat jupanakar irpañ qalltapxäna, ukat mechanakax chhullunkhayañ qalltapxäna.
  Oenomaus jupax qhixu qhixu arumpiw säna:
  - ¡Nayaw mä duelo lurañ amtta! Piratas aéreos ukanakan costumbreparjama. Mä nuwasiri juma layku, ukat maynix jiwasan layku. Jumax chikat cargamat atipiriruw churäta. Ukat atipjatäspa ukhaxa , atiptʼir jaqimp kuntï munkta uk lurañamawa . Janiw jumanakar llakisipkämati.
  Panqaranakampi wali suma armadurampi isthaptʼat imill capitanajj akham sänwa:
  - Kusawa! ¡Uka jan waltʼäwejj iyaw sapjjtwa! ¡Nayaw nuwasiñ munta! Ukat jumax khitirutix munkta ukaruw nominar!
  Elf príncipe Oenomaus jupax mä amtampiw akham säna:
  - Naya sapakiw jumanak taypinx juk"amp ch"aman chacha warmin representantepätxa. Ukhamajj ¡nuwasiñajawa!
  Wila p"iqin yanapiripax wali ch"amampiw akham säna:
  - ¡Janiw juk"amp jan wali ch"axwirïkti! ¡Nayax nuwasiñ munta!
  Ukat qʼala kayuni, suma uñnaqtʼani, wali chʼikhi kayup chʼalljjtayäna, uka kayujj movilökaspas ukhamawa, mä cobra sat animalan cuerpopjama.
  Uka nuwasir waynax akham sasaw arsuwayi:
  - ¡Jiwasax capitananakäpxtwa, nuwasiñäni!
  Wali valorani armadurani tawaquxa p"iqip ch"allxtasaw jachaqt"asis säna:
  - ¡Marqués de Diana, jumanakan irnaqäwimanxa!
  Uka wayna duendejj jan pächasisaw akham säna:
  - ¡Príncipe Oenomaus ukaxa! ¡Chʼaxwañataki wakichtʼatäxtawa!
  Ukat wali yatiñampiw nuwasir waynax cubiertaruw jaltawayxäna ukat jachʼa jiskʼa espadap apsuwayxäna.
  Lady de Diana kullakax cuchillap apsusaw jachaqt"asis jiskt"arakïna:
  - ¿Kunatsa príncipe ukaxa akatjamata wila ch"akharu tukuwaypacha?
  Oenomaus chachajj uka toqet wali amuyumpiw jaysäna:
  - Jaya pacha sarnaqawiwa. Ukampis ¡janiw nayajj wila wartʼir piratakïkti, jan ukasti wali jachʼa jaqëtwa! Ukat ukax mayjt"ayiwa.
  Marqués ukax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Janiwa jiwaykämati, jumaxa nayan esclavo personal ukhamaraki katuntata. !
  Oenomaus chachajj larusisaw akham säna:
  Janiwa jiwaykämati ! Ukat ukham kayunak lakampi ch"allxtañax wali askiwa. Ukampis ¡wali jach"a nuwasirïksta ukhasa, ¡janiw atipt"asiñax suykätati!
  Dianax juk"amp jachaqt"asisaw jachaqt"asïna , jach"a kisunakapampi, ukat akham sasaw jaysäna:
  - ¡Uñjapxañäni! Janiw naya sapakikiti, jan ukasti yaqha imillanakarakiw katuntat kayuk sarapxätam. Ukat nanakax t'aqhisiyapxäma, jiwayañkamaw jawq'japxäma. ¡Aka juicion kunjamsa jachaqtʼasisma uk uñjañäni!
  Uka pirata príncipejj akham sasaw qʼochüna:
  Jan aynacht'amti, jan aynacht'amti, jan aynacht'amti
  Uka jan wali samka monstruo ukamp nuwasiñanxa, janiw axsarañamäkiti...
  Jachaqt'asiña, jachaqt'asiña, jachaqt'asiña - .
  Taqi kunas wali suma uñtatawa ukat walikiwa !
  Marqués ukax wali kusisitaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Jumaxa wali kusisita waynawa! Jumax mä jach"a sawkasiñ lurasma. Inas nayajj reinarus churarakchirista. ¡Ukat larusiñatakïniwa!
  Oenomaus chachajj colerat akham sänwa:
  - Walja ina ch"usat parlaña. ¡Ch'axwapxañäni!
  Armadurampi isthapt"at tawaqux pila pampat jaltasaw masiparux atacatayna. Oenomaus jupampiw jikisïna, jawq"jañanak jark"aqäna, ukat jaysarakïnwa, niyaw suma uñnaqt"an jinchup khuchhuqäna. Jupax qhipäxar jaltasaw pantera jachaqt"asis akham säna:
  - Ukat jumax janiw jan walïktati. ¡Nayajj jumajj nayat sipansa mä príncipe jaqëkasmas ukham amuyayäta!
  Ukampis imill wawax janiw duende ukhamäkiti, jaqi jinchuniwa. Ukampis Oenomaus sat chachajj mä duendewa. Jaqinakax elfos ukanakax común wawanakaniwa - chikat razas . Ukampis jupanakarux jilapartx bastardos satäpxiwa . Ukat janiw panpachanirux chiqpachapun munapkiti.
  Marqués imillaxa mayampiwa atacatayna. Jupajj espadanakampiw complejo combinacionanak luräna. Ukat cuchillapax chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar tukuwayxäna, saltʼäna ukat wasitat muyuntäna, kunjamtï mä molino chʼiwipax thaya thaytʼanki ukhama. Ukat jupax atacataynawa.
  Uka príncipejj janiw ina chʼusat mä jachʼa imperio herenciat katoqkänti, jupajj pechoparuw wali chʼamampi jawqʼjäna. Ukat armadurap chʼiyjäna. Wilajj jukʼampiw chʼalljjtäna. Ukat uka tawaqux usuchjatätapax qhanaw amuyasïna.
  Jupax qhipäxar kutt"asaw akham sist"äna:
  - ¡Peligroso monstruo wayna!
  Edmond jilatajj jiskʼa jachaqtʼasisaw akham säna:
  "¡Inas mä monstruo ukhamächi, ukampis mä waynat jayarst"atätwa!"
  Dianax larusisaw wasitat atacatayna. Escarlata wilajj jupat chʼalljjtaskchïnjja. Ukat jupax cubierta taypinw jalnaqäna.
  Wila ñikʼutan reinajj akham sänwa:
  - ¡Nayax jank"akiw p"iqip khuchhuqasirïta! Nayajj janiw gaitanak jaqontkiriskayätti.
  Marqués-Capitán ukax akham sasaw sist"äna:
  - ¡Ukat nayax ukham oportunidad churaraksma!
  Oenomaus jupax uka nuwasirirux espadapampiw amparap manqhar jawq"jatayna ukat tendónap khuchhuqatayna. Kupi amparapat arma jaqontäna, ukampis jankʼakiw chʼeqa amparapat apthapïna . Ukat jupax aycha manq"irjamaw jachaqt"asïna, jupax aka uñacht"äwinx kuna jan walt"äwintix utjkän ukan amantepäkaspas ukhama.
  Uka waynax akham sänwa:
  - ¡Jumaxa ch"amani tawaquwa! Ukampis uka qhepatjja, usuchjatäjjtawa. ¡Askiw jaytañasa!
  Diana kullakajj akham sänwa:
  - Jiwañäniwa, ukampisa janiwa aynacht"kañäniti!
  Wila ñik"utan pirata ch"axwirix akham sänwa:
  Jumanakax respetapxam, axsarapxam,
  Warmi piratanakan exploits ukanakax jan tukuskir...
  Qhanankir elfonakajj nuwasiñ yatipjjapunirïnwa, .
  ¡Ukat aka planetajj jiwasat loco jaqëjjewa!
  Ukat larusiñaw jaysañatakix, ukhama iridiscente ukat timbre. Taqi kunas wali suma uñnaqt"anïnwa ukat sinti chuymampiw uñstäna.
  Ukat Dianax wasitatwa atacäna. Chʼiqa amparapampiw kuns luräna, janiw kupi amparapat sipansa jukʼamp jan walinak lurkänti. Ukat wali sumapunïnwa, ukham gracioso movimientonaka. Ukatjja, marqués capitanajj botas apsusïnwa, ukat jiskʼa suma kayunakapajj qʼala chʼiyjatäjjänwa. Ukat ukax jukʼamp yatiñanïñapatakiw yanaptʼäna.
  Oenomaus chachajj akham sänwa:
  - Ukat q"ala kayunix jumatakix wali askiwa, munat suma uñnaqt"ani!
  Diana kullakajj akham sänwa:
  - ¡Jumax q"ala talonajaruw jamp"att"äta!
  Uka nuwasiñajj wali chʼamapunïnwa. Marqués chachajj wali colerataw atacäna ukat mä señoran fanäkaspas ukhamaw armap liwjjatäna. Ukat akax wali sumapunïnwa. Ukat ukat uka puntax Oenomaus-arux duende-n suma, jan ñik"utan, rosas ajanuparuw ch"allxtayäna.
  Uka waynax akham sänwa:
  - ¡Jumaxa wali sumawa!
  Dianax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, nayaxa wali thayawa! Ukat mayamp columpio ukat twist.
  Wila ñik"utan piratax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Juparux jawq"japxam! ¡Jupar jiwayapxam!
  Oenomaus jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¿Kunas Taqe Ch"aman Diosan kamachipa - jan jiwayapxamti?
  Nina imillaxa akham sasaw jaysatayna:
  - Literalmente - ¡janiwa ñanqha jiwayaña lurañakiti!
  Uka pirata príncipex akham sasaw arsüna:
  - Ukhama, ¿suma jiwayaña lurañaxa wakisispati?
  Wila ñik"utan tawaqux akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Janiwa ukhamakiti, ukampisa wakisiwa!
  Ukañkamax usuchjat imill capitanax wasitatw atacañ yant"äna, ukat wali sum sarnaqäna. Ukat Oenomaia kullakaruw amparapamp amparapamp ch"allxtayäna.
  Dianax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Jan waliw jikxatasïta! ¡Nayaw jiwayapxäma, allqamari!
  Oenomaus jupax uka tuqitx q"ucht"awayi, ataques ukanakarux jark"aqasa;
  Ch'axwäwinakan jan jiwir jach'a kankañapa yattanwa,
  ¡Jan axsarañ yatisaxa, jan axsarasaw ch"uqi ch"uqi!
  Jach"a aski lurawinakanxa espadaxa yanapt"apxitaspa,
  Uñisirinakar atipt'apxam - janiw kunas yaqhax wakiskiti!
  
  Quta thiyanw barcot sarapxta, jan kuna pächasiñ yatisa,
  ¡Mä pirata ukat mä tormenta, mä huracán ukax janiw kuna jark"atäkiti!
  Amtañax walja maranakan chuymapan qhiparaniwa,
  Uñisirix atipt"atawa - ¡ukax taqpach premio ukawa!
  
  Suma uñnaqt"anïñax munasiñampiw munasiñ churätam,
  Ukat qharürojj verdugojj andamio suytʼaski!
  Jakäwim mä filibuster ukamp chikt"ayañax jan walt"ayiriwa,
  ¡Fortunax mä caprichoso ukham dadonak jaquntäna!
  Ukat qhipa aru ist"asaxa, pirata príncipe ukaxa marqués tawaqun amparapampiwa espadapampi ch"allt"äna, ukatxa armaxa ch"iyara amparapampiwa jaquqanïna.
  Dianax jachaqt"asisaw jaltawayxäna, q"ala talonap Oenomai-n chinupar uñtasa. Ukat imill wawax jan amuytʼasisaw sarnaqäna. Waynaxa apthapïna ukatxa jaquqanitayna. Diana kullakajj cubiertaruw jaquqanïna ukat wal muspharäna. Chiqpachansa saltañ yantʼäna, ukampis botan kayu puntapax chinuparuw chʼalltʼäna, ukat uka tawaqux wali chʼamampi jawqʼjatapatxa qʼal desmayasxänwa.
  Oenomaus jupax amparanakap jach"ar aptasinx akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Atipjaña!
  Mä thuqt"awiw imill wawanakan ukat q"ala kayuni yuqall wawanakan tripulacionap taypin saräna. Ukat nuwasir jaqinakax esclavo yuqall wawanakapampix jan axsarasaw qunqurtʼasipxäna.
  Wila ñik"utan nuwasir jaqix akham sänwa:
  - ¡Kunjamatsa wali jasakiwa tukuwayi! Jukʼamp chʼamakïspawa sasaw amuyayäta.
  Oenomaus chachajj akham sasaw akham säna:
  - ¡Pavox amuyt"asinx soparuw tukuyäna!
  Imill wawax larusisaw mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  Janiw elfonakat jiskʼachasiñamäkiti
  Tiempox puriniwa, juma pachpaw amuyasïta...
  Temploman balanakjamaw sillpʼipjje,
  qʼala kayukiw nuwasiñar tʼijtʼi !
  Wila p"iqin jaqix akham amuyt"ayäna:
  - Esclavo yuqallanakaru q"ala talonanakaparu ch"akhanakampi jawq"jañäni. ¡Jupanakajj wal munasipjjani sasaw amuyta!
  Oenomaus chachajj nayranakap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - ¿Jupanakaxa wali munapxaspati sasina amuyta? Inas yuqall wawanakan qʼañu kayunakapax mä thujrut usuchjasiñat jan sinti llakisipkchiti.
  Wila ñik"utan piratax akham sasaw qhanañcht"äna:
  - Jilïrixa jiwasaxa wali askiwa! ¡Jiwasjam lunthatanakax suma yuqall wawanakar t"aqhisiyañax wali kusiskañawa!
  Mä suma imill wawax mä ch"ikhi túnica ukat joyas ukanakamp muñecas ukat tobillonakapan cooed:
  - ¡Nayaxa wakicht"atätwa, marqués yanapiriparjama, ch"axwaña sarantañataki! ¡Ukat mayni chikat yänak katuntapxam!
  Nina piratax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Jupax nayankiwa! ¡Jupampi nuwasï! Ukajj qhanawa.
  Enomai chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Lógico ukhamawa! Janiw taqpach nayatakix sapak apsuñax wakiskiti. Nayajj jumatakejj wali wakiskirïkchiyätsa.
  Wila ñik"utan nuwasir jaqix janiw sasaw arsuwayi:
  - Igualanak taypinxa janiwa jilïrixa utjkiti. Ukat nayax jan armanakampi nuwasiñ amtawayta.
  Mä túnica isimp isthaptʼat nuwasirijj akham sänwa:
  - Jani armanakampixa? ¿Janit jumax axsarkta, duende?
  Nina piratax mä amtampiw jaysäna:
  - ¡Janiwa ch"uqi ch"uqi ajjsarañata mantamti!
  Túnica ukankir tawaqux, aka kusiskañ miel rubio, llamp"u chuymampiw jiskt"äna:
  - Ch"ullqi waynaxa jiwasataki q"ucht"pan. Nayax amuyta kunatix lírico ukhamawa, ukat yaqha imillanakax yanapt"apxitaniwa.
  Pä tuqinkir suma uñnaqtʼaninakax mä arukiw chillqtapxäna:
  - Aski jutäwi! ¡Pulmonanak patat q"uchunakam munapxta!
  Oenomaus jupax jachaqt"asisaw q"ucht"äna:
  Kunjamsa jichhax, kʼajkir kʼajkir ajanupax, .
  ¡Uka uñnaqajajj mä puñaljam chuymajar chʼalljjtayäna!
  Nayajj nina thaya jawiranakanwa nakhantayäta,
  ¡Uka jaysañatakix amukiw qhiparawaytaxa!
  
  Arumax, kunja suma ukat qʼuma,
  ¡Acaricianakaman jan tukuskir cascadaparux iyawstwa!
  Janiw jumamp jan uñisiña jakañax wakiskiti,
  ¡Ukat jichhax mä wiñay rayuw qhantʼanitu!
  
  Jumax jan tukuskir munasiñ diosaxa,
  ¡Mä lamar qotajj muspharkañ qhanampi phoqantatänwa!
  Hielo grillete p"akjaña, sawkasiñampi, .
  ¡Janiw jumamp jan alwa uñjkäti!
  
  Ajanumxa intix alaxpachar uñtataw qhantʼi,
  ¡Janiw jukʼamp suma uñnaqtʼanakajj alajjpachan utjkiti!
  Pasión ukan jikxatasiñax mä huracán ukham ch"amakt"i, .
  ¡Wiñay jumampïñax kusisiñawa!
  
  Almajan llakipax mä thaya thaytʼirjamawa,
  ¡Ukat pechojan ninajj jan khuyaptʼayasisaw nakhanti!
  Nayax jumarux munassmawa, jumax jach"a jach"a tukusaw uñch"ukisma kutt"ayañataki,
  ¡Hielo fragmentos ukar tukuñax chuymam p"akinti!
  
  Jan tukuskir warawaranakamp phuqhantat lamar qotan qhananak taypinjja,
  ¡Jumampi nayampejj águilanakjamaw alajjpachan jalnaqapjjta!
  Ukat lakamax, rubí sat quqanakamp lliphipi,
  wali munasiñampiw kuns sapxäna ukat wali munasiñampiw sapxäna!
  Ukat chʼallxtasipxi, ukat suma uñnaqtʼanïpki ukanakax kusisiñampiw chʼallxtasipxi. Ukampis uka horasanjja, mä imill wawajj akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Pä fragata de combate ukanakaw aka chiqar jutapxi!
  Oenomaus chachajj llakit sonrisampiw akham säna:
  - Walikiwa, ¿akax chiqpachapuniti jumatakixa? ¿Mä suma nuwasiñ munasmati? Ukhamajj ¡jumajj katoqäta!
  Wila p"iqinixa colerata akham säna:
  - ¡Jupanakarux jawsapxitu! Cruceronakax pallapallanakamp chikaw sarnaqapxi. Ukat jichhax janiw q"ala talonanakamar jawq"jañakix qhispipkätati!
  Prismáticos toqe uñchʼukiskäna uka tawaqojj akham sänwa:
  - Uka barconakanxa orcos ukanakawa utji. Ukat ukax mä jach"a yant"aw suyt"askistu sañ muni.
  Oenomaus chachajj akham sänwa:
  - Ukampis jiwasax uñisirinakasarux jiwayaraksnawa, jan kuna jan walt"awis concienciasaru. ¡Suma nuwasir jaqinakar llamktʼasaxa, ¡chuymamax chiqpachapuniw wilax mistu!
  Ch"uxña ñik"utan tawaqux akham sänwa:
  - Jiwasana dragonakasaxa fragata ukanakatxa juk"ampi jayaruwa puripxi. ¡Inas sarjjañatakejj tiemponïsna!
  Uka pirata príncipex mä amtampiw akham säna:
  - Jiwasana diccionariosanxa janiwa qhispiyasiña aruxa utjkiti!
  Ukat pirata imillanakax wali colerat q"uchupxäna, jakañ jan ukax jiwañ ch"axwañataki wakicht"ata ;
  Jiwasax mä pachan jakastanxa t"aqanuqtawimpi, llakisiñampi...
  ¿Kunsa mä pallapallajj sapakïki ukhajj lurañapa ?
  Diosanakax, chiqapuniw, qhuru chuymampiw jiwasatak amtapxi - .
  ¡Aka waynax templonakap gris ukar tukuyaski!
  
  Alaxpachax munasiñatakix wali qhurupuniwa, .
  T"aqanuqtañ jachaqt"asiwinakax mä cascada ukanw jallu purintäna...
  Khuyapayasiñax jan kuna ch"amäkaspas ukhamaw chhaqtawayxäna, mä samkañjama, .
  ¡Ukat jakañax mä qalar uñtataw jan llampʼu chuymanïxäna!
  
  Wasar pampanxa thaya thaytʼaniwa, ukat hielox juntʼu umampiw phichhantaski,
  ¡Kunjamsa mä oxidado cadenajj chuymajar chʼoqtʼitu!
  Ukat jaljtañ jallux fracciones ukham teja ukan thuqt'i - .
  ¡Bolsillonakajj chʼusakiwa, cobrekiw qheparaski!
  
  Ukampis mä ch"axwirin jach"a lurawipar iyawsäwix ch"amañchi,
  ¡Taqi chʼamani Diosax yatisktawa, mä arsüwiwa!
  Ukat jiwasatakix junt"u mayo phaxsin laphinakjamaw tukuni,
  ¡Kunapachatix ch"uxñachasktan ukhax alwa pachampiw jikistanxa!
  
  ¿Uka planetan jukʼamp kusisitäñ munasmati?
  Ukhamat sapa maynix mä ruiseñor uñtat jach"a jach"a tukuñatak q"ucht"añasataki?
  Ukatxa juk"ampi muxsa misk"ixa lindena quqatxa apthapiñaruwa tukuwayxi - .
  k"arinak tukjañäni !
  
  Diosar sallqjañax janiw wakiskiti, iyawsapxita,
  Jupax chiqapuniw uñji kawkïris jiwasanakatxa mä axsarkañ ukhamarak mä boor !
  Tatitun kun sañs muni uk churapxam, sacrificio luqtañataki,
  ¡Janiw muspharkañakkiti, nayax jumanakarux kutt"ayapxäma jaqinaka!
  
  internet tuqiw katjapxitu , .
  Janiw khitis kawkhans jiwayasiñanakax tukuski ukx yatkiti.
  Judasax mä ismu aspen sat quqaruw warkt'asi - .
  Ukat khitinakatix iyawsapkän ukanakatakix - ¡mä corona laurel!
  
  Kawkïr jaqis jukʼamp sumäspawa
  Jiwasan ajllitasax amuyt"atawa - Cristotaki ch"amachasiña.
  Ukampis awisax wila chʼaphinakaw utji,
  Mä arsüwix utjiwa - ¡jank"akiw jutä!
  
  Oh mundo, qawqha violencias utji, .
  ¡Janiw suman jakasiñas utjkaspati !
  Warmixa pallapallana ataúd patxata jachäna,
  ¡Kunja jiskʼa jakañan jan chʼamanïki uka hilojja!
  
  Wila wartañax janiw jiwasan jawsäwisakiti - .
  ¡Munasiñ munta, Paterna paraíso churañ munta!
  ¿Kunatsa ukham castigojj taqenitak utji?
  Jisa: ¡taqi yänakam pisinkirinakar churam!
  
  Qhispiyasiñ alañax janiw qullqi laykux utjkaspati,
  ¡Kunattejj ¡Diosan qoripatjja janiw mä preciojj utjkiti!
  Ukat iglesianxa domingo uruw qunqurtʼasipxtaxa,
  ¡Aguilanakjam chʼiyar chʼiyar tukuñataki!
  
  Ukat pachax puriniwa - Diosan Reinopax puriniwa,
  ¡Jan wali ukat manqʼañ munir chʼamakajj tukusjjaniwa!
  Ajay tuqinkir jaqinakax t'unjatäniwa, maldecido esclavöña,
  Ukat markax Jach"a Kusisiñaruw tukuni!
  Ukham ch"amañcht"kir q"uchuñ tukuyatatxa, dragonakan imill-piratanakax jach"a fragatanakaruw apxarupxäna ukat ch"axwañatakiw sarapxäna, ukax orcos ukanakamp phuqhantatänwa - q"aphini ukat ñik"utan osonaka.
  Uka jan wali animalanakat sipansa imill wawanakajj jukʼanikïpjjänwa, ukampis jukʼamp chʼamanïpjjänwa ukat wali yatiñanïpjjänwa.
  Ukat ukat uka imill wawanakax aljiri barconkapxarakïnwa, jupanakax piratanakan laykux ch"axwäwirux mantapxarakïnwa. Ukat ukhamarakiw esclavo yuqall wawanakax armanak chhaqtayañatakix jank"ak sarapxäna. Akax jaqinakan ukhamarak elfonakan ukham chuym ch"allxtayir mayacht"asiwipawa wiñay sarnaqäw uñisirinakapar - orcos ukanakar - saykatañataki.
  Oenomaus sat chachajj uka nuwasïwiruw mantarakïna. Waynax pä espadanak mä kutikiw liwxatäna, molino t"ijtäna, orconakan p"iqinakap khuchhuqasa. Jupax mä leonan colerasiñapampiw nuwasïna.
  Ukat jupan jakʼapanjja, wila pʼeqeni jaqew utjaraki . Imill wawax q"ala talonax orco ukarux chinuparuw ch"allt"äna ukat chhuxriñchjataw p"akjatäna. Ukat ukat orcox jaquntatäxänwa, ukat wajjranakapax purakaparuw ch"allt"äna . Ukat wali chʼama chʼaxwäwipunïnwa.
  Oenomaus jupax jan axsarasaw nuwasi. Aka chiqanx mä mariposa espadanakapampix ventilador ukham apnaqi, ukat col ukham liwxatat p"iqinak khuchhuqaraki.
  Wayna príncipex wali kusisitaw q"ucht"äna, heroísmo ukan muspharkañanakap uñacht"ayasa:
  Uka puñchuxa ch"amaniwa - .
  ¡Ukajj jakäwiman nayrïr jaqëñaw sañ muni!
  Ukat ukat uka compañerox janiw pisin jakasir jaqïkiti, .
  ¡Jupax quri chuymaniwa ukat acerot lurat nervionakaniwa!
  
  Ukampis jukʼamp wakiskirïki ukajja, iyaw sañawa, chʼamani amuyuniwa,
  Kunatix mä duende nuwasir jaqix uywat sipan juk'amp thayawa .
  Jumatix jakäwiman llakitästa ukhaxa,
  ¡Ukatxa, ¡kusisit larusiñax munasiñaruw puriyätamxa!
  
  Automático suplemento, yatiña, ch"amampi puñchu, .
  Kunatix yatiñampi phuqt"atawa, ¡Yatiñ-Kunjamsa!
  amuyt'asir jaqin amparapar ch'am churañ yant'apxam , .
  ¡Ukhamajj mä premiojam llakinak katoqäta!
  
  Mä pachax mä thujrumpiw uywa katur sarapxirïna,
  Mä arco, mä quiver de flechas contra thixita ñik"uta...
  Ukampis kawkhantï qullqinakax saraskäna uka chiqanakaruw chervonets lurapxirïna,
  ¡Ukat galaxia ukar jaltañax wali ch"amawa!
  
  Yatichäwix wali askïkchisa - .
  Ukampis jan axsart"añax wali askirakiwa...
  Ukat bayoneta ukar uñtasitaw mä cincel ukar tukuni,
  Ukat Pacha Pachamarux wali chiqa chuymampiw luqtapxta.
  
  Ukampis jan wali nuwasiñax mä jach"a cruzawa,
  Jiwasan ch"axwañ utanakasax wila masinakampi phuqhantatänwa...
  ¿Kunatsa Taqe Chʼamani Diosajj tʼaqesiñat jaktjjäna?
  ¡Ukham pallapallanakan pallapallanakan tantachasiwipax ch"amanchatäñapataki!
  
  Uka tawaqun jachaqt"asitapax ch"allt"asiskiwa - munat masipax jaquqaniwa,
  Taykax mä jach"a jach"a tukusaw mayisi, pulmones patat arnaqasisa...
  Ventananak anqanjja, thaya thaytʼaniwa, ukat chimeneajj jistʼantatäjjewa,
  ¡Akanx mä suma uñnaqt"an waynaw uraqi manqhan imt"ata!
  
  Ay, qhuru destino, kuna jan wali destino, .
  Virgen María , kawkhans suma sarnaqawimax utji?
  Uka jaqejj jankʼakiw casarasiñatak casarasiñ munäna,
  ¡Ukat jichhax thayax pinonak manqhan laq"a phust"aski!
  
  Jakawixa kusisita jutaniwa - wali sumawa, .
  Manzana pastel ukax miel amapola jatharuw tukuni...
  Uka monstruo uñisirix laq"aru ukat polvoruw tuku, .
  ¡Chiqpach suertex umbral ukar makhatpan!
  
  Taqi kunas Elf ukan luratawa, ukat lanzamiento ukax Fars ukan luratawa,
  ¡Warawaranakamp phuqhantat mä guirnalda mä puñchur apthapiñäni!
  Ukat aruntt"apxsmawa, ukhamakiw clase superior, .
  Ukat mä axsarkañ ghoul ninaruw jaquntatäna !
  
  Ametralladora ukax nayratpach uñt'atawa - balas ukanakax mä jawir umaruw warantaski,
  Ukat uñisirix qarjataw uñjasïna, ¡kuntï munkäna ukax ceropunïnwa!
  Jumatï atiptʼäta ukhajja, qamir jaqëjjätawa, .
  ¡Khititix nina naktayañ qalltki ukax pisin jakañaruw tukuni!
  Akax mä q"uchu ukat jach"a ch"axwawiwa, wali ch"ullqhi ukat ágil espadanakan columpios ukanakampi. Ukat jawq"jatanakax p"iqinakaruw arkta, asfalto ukar uñtasita. Ukat walja orcos ukanakax nayratpach jiwayatäxiwa. Ukat esclavo yuqall wawanakax nuwasïwinwa. Janiw maynis tunka pusinit jilïr uñnaqtʼanïpkiti, ukampis taqeniw chʼakhanakanïpjje. Esclavo yuqall wawanakan jan chʼamani cuerponakapax chʼama irnaqasax chʼamañchtʼatawa. Ukat qhuru, jan wali talonanakapax sapa kutiw orconakan chinunakapar chʼalltʼasi, ukat chhuxriñchjasiñap pʼakjasi.
  Uka imill wawax capitanax amuyt"asxänwa. Ukat jupax qunt'asïna. Panpacha amparanakapax wali usuchjataw uñjasiwayi - tendones ukanakax khuchhurata. Walikiwa, ukax janiw jiwayañjamäkiti, magia ukat layqa qullanakampi yanapt"asisaw jan walt"awinakax kutt"ayasispa. Ukampis ukatakix mä qhawqha horanakas munasini. Ukañkamasti, janiw nuwasiñ puedkiti.
  Ukat janiw khitis yanapt"irïkiti - taqpach imill wawanakax yuqall wawanakas ch"axwañankapxi, ukat sallqa colerasiñampiw nuwasipxi. Akax ukham qhuru nuwasiñawa.
  Dianax sarnaqxänwa, wali askiwa kayunakapax q"ala ukat mä juk"a jan walt"ayatänwa. Ukat mä mono ukham ch"ikhi amparanakapampi, imill capitanax nayrïr yanapt"äwinak thaqhañ qalltäna. Mä poción ukaw utji, ukax usuchjatanakar qullañataki, ukat wali jach"a usuchjatanakar qullañataki, ukat mä bálsamo universal ukaw utjaraki. Ukatjja, ¿kunatsa chʼakhanak chʼoqantasa ukat bálsamompi ukat poción ukamp qʼomachasajj nuwasiñar jan mantasma?
  ch"amani ukat veneno yänak jaquntasma . Ukat ukax wali thaya ukat tʼunjirïspawa.
  Dianax jan axsarasaw kuns luräna. Ukat kayunakapax wali qʼala ukat jankʼakiw sarnaqapxi. Jupajj jan munkasaw botas uchasirïna, ukhamatwa kunjamäskis uk uñachtʼayañataki. Mä pachanx walja luminarios ukat wiñay verano ukanakax utjki ukanx janiw zapatos ukax munaskiti kayunakax jan thaya jikxatañataki, jan ukasti suma uñnaqt"anïñatakiwa, ukat janiw esclavo ukhamarak esclavo ukhamäktati uk qhanañchañataki. Ukat akax logico ukhamawa...
  Aka chiqanx mä yuqall wawax q"ala kayunirakiw mä ch"ullqhi aguja orco ukan nayrapar jaquntäna. Ukat jupax mä chikat veneno katuqasax congelasïna ukat mä ratukiw jiwxäna.
  Uka esclavo waynax wali kusisitaw q"ucht"äna, ukat mayni esclavo waynanakaw ukar chikañchasipxäna, jupanakax jaqinakäpxänwa ukat jaqinakjamaw q"uchupxäna:
  Jichhajja, alajjpachan jan waltʼäwinakajj utjchi ukhajja,
  Janiw kuna qullqis utjkiti...
  Janiw juk"amp mayjt"ayañ munktati
  ¡Uka jaqix janiw kuntï munki uk yatkiti!
  
  Ukat Chernbog markax wali ch'aman ch'amaniwa,
  Jach"a Jach"a Jaqix taqi chiqan ch"amaniwa ...
  Jupax mä jaqiruw ch'iqa p'iqipar churi,
  ¡Ukham jaqejj jan qʼal sallqar tukuñapataki!
  
  Jïsa, Taqe Chʼamani Jaqew Jupar lurawayi,
  Ukhamat jaqinakax mä razón utjañapatakix nayrar sartañataki...
  Ukhamat maynix mä kutiki taqi kun munañapataki, .
  ¡Ukat jaqinakax wali chʼamampiw nuwasiñ yatiqapxäna!
  
  Kunjamtï mä nuwasirix jan walir atipki ukhama,
  Uka Vanax jaqin askipatak luratawa...
  Ukatsti almanakataki, janchinakataki askinak warxatäna.
  ¡Janipuniw nuwasiñ yatiqañatakix qhipäkiti!
  
  ¿Kunsa Taqe Chʼamani Diosajj munpacha?
  Ukhamat jan Duende-r qunqurir puriyañ atinañapataki...
  Ukhamat jan wali destino jan apnaqañapataki,
  ¡Ukhamajj patak patak generacionanakajj jiljjattañapataki!
  
  Jisa, Chernbog markax jaqinakatakix mä ch"amanchawiwa,
  Ukhamat jan q"ixu q"ixu, jan estancamiento...
  Inas jumax orkshista ukhamästa p"akjaña, smithereens, .
  ¡Orklin markanx formación amiga ukan sarnaqapxam!
  
  Ukhamajj chʼamächi ukhajj jan chhaqapjjamti,
  Jan walt"awinakax Awki Markar purispa ukhax...
  Rod ukax wali suma ukat jan ch"amäki uk lurani,
  ¡Jaqinakar yaqha chiqar sarxapxañapataki!
  
  Ukat Chernbog markax jilïr jilamakiwa,
  wali qhuru jaqïkchisa , jan tukuskir munastamxa...
  Jumax jach"a puntuación ukarux ch"allt"asmawa
  ¡Kunapachatix Duende ukar wiñayatak luqtapxäta!
  Orcos ukanakax jach"a chhaqtäwinakampiw t"aqhisiwayapxi, imill wawanakamp yuqall wawanakamp khuchhuqatäpxänwa. Ukat Dianax amparanakap ch"uqt"ataw nuwasiñarux mantawayi. Ukat qʼala kayunakapajj navajanak jaqontäna, uka cuchillanakajj orconakan kunkaparuw chʼalljjtäna ukat arterianakapsa khuchhurarakïnwa. Ukat taqi kasta kunkanaka ukat kunaymaninak. Ukat wali muspharkañ uñnaqäna.
  Ukat ukat Diana q"ala kayupax mä guisante ch"uqi ch"uqimp ch"uñump jaquntäna. Ukat jankʼakiw tunka payan orconakajj generalan pʼeqtʼatapajj jaqontapjjäna ukat fragata lado patjjaruw tʼijtjjapjjäna. Chiqpachansa, ukax wali jachʼa tʼunjäwiwa ukat marrón ukat jan wali osonakan jiwatapawa.
  Oenomaus jupax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jiwasaxa mä wila masikïtanwa: jumampi nayampi! Waliki?
  Diana kullakajj wali suma jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Mayacht"asisaxa, janiwa atipjañakiti! Jaqimpi duendempix ch"amanïpxiwa, ukat wali jach"a jach"a tukuñjamaw ist"asi!
  Imill wawanakax juk"ampiw ch"amanchapxäna. Qhispir orconakax qhuru paracaidistanakampiw jaltañ qalltapxäna, ch"iyar fragatanakat jalt"asa. Yaqhip paracaidistanakax wali jach"a pesatapatx ch"iyjasipxäna, ukat jach"a osonakax qalanakjamaw jaquqanipxäna, ukampis janiw adoquines qalanakjamäkänti, ¡ wali q"añuchataw arnaqasipxäna ukat ñanqhachapxäna!
  Dianax akham sasaw tuiteó:
  Suma warmïñajj janiw faciläkiti, .
  ¡Suma chuymanïñajj janiw jachʼätapat dependeräkiti!
  Oenomaus jupax yaqha molinoruw ch"ullqhi ukat jach"a espadanakapampix apasxäna, ukat mä jach"a oso capitan p"iqip khuchhuqäna. Jupax mä barril ukham cubierta taypin liwxatäna, wila ch"allt"asa. Ukat wayna príncipex akham q"ucht"äna:
  Wilax wasitat jawirar uñtataw jalluntäna,
  Juman uñisirimax wali ch"amawa...
  Ukampis janiw Supayar ajjsarañamäkiti,
  ¡Ukat uka monstruo chʼamakar kuttʼayañamawa!
  . 6 JALJA No. 6. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi.
  Paqallq p"iqin dragón duquesa ukat uka pachparakiw Academia de Magia ukan Jach"a Yatichiripax, sist"asisaw jiskt"äna:
  - ¿Jichha jaqiru jach"aru sartasaxa mä minuto ukjama thayaru warkt"asismati?
  Dominica kullakajj larusisaw akham säna:
  Nayajj lurasmati, ukampis yaqha toqetwa lurirista
  Q"ala kayukiw ch"uqi taypin t"ijtxañama...
  Imill wawaxa mä ch"uqi ch"uqi ch"uñuru uñtasitawa salt"i - .
  ¡Ukajj taqe jaqenakat sipansa mayj sañ muni!
  Dragón duquesan lakapax jist"arasïna, ukat ninax ukat mistuwayxäna. Nina naktäwix pasawayxänwa ukat wali llakitaw uka suma tawaqurux q"ala, rosa, kayunakaparux phichhantäna, mä suma curva de talón ukampiwa.
  Ukat Dominic jilatajj arnaqasïna, ukampis jankʼakiw chhuxriñchjasïna. Ukat pechopajj wali llaktʼatänwa. Suma chʼalltʼasïna, chʼakhanakas jankʼakiw punkitäjjäna. Nayra jisktʼirinakax tʼaqhisiyapkaspa ukhamänwa.
  Imill wawaxa akham sasaw qhuru arsüna:
  Lancelot ukat Arturo rey jumatakix utjaskakiwa !
  Duquesa Dragón ukax akham sasaw arsüna:
  Khitis yaqhax akax nayar axsarañ atina?
  Ninfa marqués ukax akham sasaw jaysatayna:
  - Akax jaqinakan folklore ukan heroes ukanakawa. Jupanakax jumatakix chiqpachapuniw jan kuna usunïpxi, ¡Gracia!
  Warmi dragonax akham sasaw arnaqasïna:
  - WALIKI! Jichhax mä lurañaw wakisi, phichhantat kayunakam qullañamawa. Ukax lurawinx wali askiwa, ukat jakäwinx mä kutit sipans juk"ampiw yanapt"ani.
  Dominicax ch"amampiw jachaqt"asis q"ucht"äna:
  - Ukat maya, pä, ukat kimsa, phisqha!
  Janiw nayax wasitat arsuñat qarjaskäti...
  Uka pachpa arsuña
  ¡Ukajj jumatakejj uma laqʼampi chʼalljjtayañatakiw wakisi!
  Dragón Jachʼa Yatichirijj akham sänwa:
  - Ukat jupax mä jisk"a imill wawawa. Inas jan talonanakap phayañaki, jan ukasti kayunakap pʼakjañasa?
  Ninfa marqués ukax akham sänwa:
  - Jiwasax paciencianïñasawa, ay duquesa. Inas aka imill wawax jiwasan sapa ch"amani chacha warmi ikthapiñ qhispiyañataki. ¡Ukat chachanak kutt"ayapxam!
  Warmi dragonax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Akax llamp"u chuymaniwa! Umamp chhaqhat jaqix mä paja katjatayna, ukat jumax mä jaqi imill wawar q"ala talonap katxarurakta . Jupajj janiw kuna aski lurañanaksa uñachtʼaykänti.
  Ninfa marqués ukax akham sasaw arsuwayi:
  ordenapampix mä qala apthapiñ atipxatayna, jan kuna magiampi, jan kuna hechizonakampi, ¡ukax wali askiwa!"
  Duquesa de Montserrat kullakajj larusisaw akham säna:
  - Jisa, jupax wali uñt"atawa nayraqatapa usuchjata. Chiqpachansa, jichhax janiw kuna chʼamas utjkiti. Ukat ukax janiw jaqinakatakix típico ukhamäkiti.
  Weasel ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Jank"akiw qhanstayi jupax wali suma ukat ajllitätapa! Ukat ukatakix mä especial, sincero ukat sutil uñakipañaw wakisi.
  Duquesa Dragón ukax paqallq p"iqimpiw mä kutikiw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa, chiqa chuymampi ukhamaraki suma jak"achasiña... Inas nayaxa lakajampi talonanakapxa liq"iñaja, wali respeto uñacht"ayañataki!
  Dominicax chhuxriñchjasïna ukat jan axsarasaw akham säna:
  - Janiwa, juk"ampi sumawa jani laka apnaqaña! - Ukatxa saskakiwa, jan suyt"ata ajanuparuxa juk"ampi muxsa tukuyi. - Janis laxrax jan pächasisaw janchit juk"amp ch"amanïkchixa. ¡Jupajj millón millón ejercitonakaruw apayañ yati!
  Ninfa marqués ukax akham sasaw amuyt"ayäna:
  - Juparuxa mä sanu lurawi churañani. Amuyt"añataki, ¡pusiru jak"achasisin chhuxriñchjasiñapa, ukat kutt"aniñapa!
  Aka chiqanx nayrax amukt"ir warmi troll ukax morado isimp isthapt"ataw, amparanakapan mä varita mágica ukampiw uñch"ukiwayi:
  - Janiwa! Janiw uka pusiniru tʼaqhisiyañap jaytkañäniti. Nayamp nuwasiñax juk"amp askiwa, magia varillanakampi. ¡Akax chiqpachansa mä jachʼa examenäniwa ukat mä suma yantʼaw utjani!
  Ukat sandalianakapan talonaparuw sellompi selläna, zafironakampi, morado ukat lila diamantenakampi chʼalltʼata.
  Duquesa Dragón ukax akham sasaw jaysäna:
  "Mä novice imill wawatakix Academia de Dragón ukan yatichiripamp nuwasiñax wali ch"amawa." ¡Jumampi nuwasiñax ch"amapunïnwa, ¡aka wali experienciani ukat sazonado Laskax ukhamaraki!
  Warmi troll ukax larusisaw akham säna:
  - Juk'ampinsa! Uka qhipatxa, ¡Koschey Inmortal ukax janiw juparux axsarkaniti!
  Ukat Dominikax akham sasaw arsüna:
  - Kunas, jumax Koschey Inmortal ukarux utjtamti?
  Duquesa Dragón ukax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Chiqpachansa, utjiwa, ukampisa jaya reino taypina jaya uraqinakatxa jayakiwa. Ukampis ¡uka jan wali qʼañu kʼarinak lurañajj utjiwa !
  Uka hit tawaqux jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jan ukax inas jupax mä usu utjayaspa? ¡Taqi chachanakar jiwayañataki ukat warminakamar katuntañataki!
  Duquesa Dragón ukax akham sasaw jaysäna:
  - Ch'amapuniwa! Jiwasax tunka kutiw chachanak sipanx juk"amp warminakax utjistu. Ukat Koshchei Inmortal sat chachan ejercitopankir orconaka ukat goblines ukanaka taypinjja, janiw ukhamäkiti, warminakat sipansa tunka kutiw chachanakajj jukʼamp jiljjapjje, ukat jukʼamp jachʼa ukat chʼamanirakiwa. !
  Dominica markax akham siwa:
  - Ukampis uka usux janiw pachpa Koshchei-rux jan walt"aykiti?
  Warmi troll ukax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, janiwa mä ch"axwaña magia juparuxa irnaqkiti. Janiw kuna armas aptkiti. Hidrógeno bombamasa janiw tʼunjkaspati. ¡Ukhamaw esenciajj utji!
  Uka hit tawaqux akham sänwa:
  - Ukampis ¡jupax inas jiwatax yuqall wawapan utjchispa, aguja puntapan!
  Duquesa Dragón ukax qhixu qhixu arumpiw jaysäna:
  - ¡Janiw ukhamakiti! Koshchei jiwatap jikxatañax wali ch"amäspa ukhaxa, janiw jaya pachax jakaspänti. Ukat ukhama, walja patak maranakaw utji, ukat...
  Ninfa marqués ukax jupatakix akham sasaw jaysäna:
  - Jumanakaxa jaqinakaxa wali quqanakanwa jaltasipkayäta, ukampisa jupax nayratpach ch"amapampiwa tronoru qunt"asitayna. ¡Akax kunjam entidadäspa uk amuytʼañäni!
  Dominicax uka apt"asisaw q"ucht"awayi:
  Mononakax ajanunak lurapxi
  Ukat jupanakax mä ramaruw qunt"asipxi...
  Wali jan yäqañjamawa
  ¡Ukan nayra achachilanakasax utjapxänwa!
  Warmi troll ukax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Koshchei, chiqpachansa, ukhamarakiw suyt"ata. Ukat kunapachatï uka usux qalltäna ukhaxa, chiqpachansa jupaw nayraqat sustjasïna. Akax, mä arunxa, jan walin eje p"iqipawa. Kunjamatix patak p"iqin chacha dragón, dragón jach"a, emperador emperador ukat jan wali. Ukampis uka monstruojj qalaruw tukurakïna ukat tʼunjarakïnwa. Ukampis ¡Koschey jupax mä maldición ukham churaspa! Ukhamarus jupanakax Jinn markan reyiparux suyt"apxarakïnwa, Iblis... Jinn ukanakax ajayunakawa, ukat janiw qalar tukuyapkaspati.
  Ukampis genionakajj kunjamatsa imantasipjjäna. ¡Ukat chhaqtapkaspa ukhamänwa!
  Dominicax uka tuqitx akham q"ucht"awayi:
  Uka genioxa chhuxriñchjasïna, janiwa, iyawsapxita, imillanakaxa ch"amanïpxiwa,
  Ukat chhaqtxarakïnwa...
  Ukat ukat uka dragonax uka suma uñnaqt'an uñnaqaparuw uñch'ukisïna , .
  ¡T"ijtapxam, achikt"asipxsmawa!
  Marqués de Lasca sat chachajj akham sänwa:
  - Suma ukhamaraki jan wali genios ukanakawa utji. Jupanakajj chʼamanïpjjewa, ukampis kuntï lurañ yatipki ukanakajj jukʼakiw utji. Ukampis teóricamente, mä chacha jan ukax warmix Iblis emperador jinn chachar t"unjañapatak mayispa, ukat mä anillo de omnipotencia jikxatañ atispa, ukax aka jach"a ch"amaruw jiwasan universosan ch"am churaspa, ukhamax ¡jupax uk luraspawa!
  Dominica kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Akax niyaw kunas! Jiwasax Anillo de Omnipotencia ukar jikxatañasawa. Ukat uka qhipatxa taqi kuns askichañäni.
  Warmi dragonaxa larusitaynawa, arupasti qhixu qhixunakjamawa. Ukat uka warmix akham sasaw jaysäna:
  - Mä Anillo ukaxa wali ch"amawa jikxataña. Kunjamakitix mä territorio ukar ch"am churaraki, ukax taqpach galaxia ukar uñtasitawa. Ukhamaraki, universomanx galaxia ukax niya ch"usächi ukhax warawaranakax jan sinti uñt"atawa, ukhamax akanx mä territorio ukhamawa, ukanx billones de millones de inteligentes ukanakaw jakapxi ukat walja reinonakaw jakapxi. Ukat amuyataxa, ¡janiw khitis juparux jikxatkiti, kunattix ¡janiw cuentonakjam uñtʼat universosan emperadorax utjkänti!
  Dominikax jacht"asisaw jiskt"äna:
  - ¿Jumax Diosanïtati?
  Marqués-nimfax akham sasaw jaysatayna:
  - Ukham Jach"a Diosax utjpachati, taqi Uraqinakan Luriri , jan ukax janis utjkchiti, janiw khitis chiqpachapunix yatkiti. Nayax Koschey Inmortal sat jaqisa. Ukampis jukʼamp jiskʼa diosanakaw utji . Ukampis ukhamäpxiwa, janiw kuna askis utjkiti, ukat jayarstʼañaw jukʼamp askixa. Jila partejja, Dios arojj walja amuyunakaniwa. Ukhamajj jachʼa genionakajj diosanakampi chʼamanïpjjewa.
  Warmi troll ukax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Jiwasaxa religionanakas utjaraktanwa, ukampisa juk"a askikiwa. Kunjamtï jumanakanïki ukhama, ukhama. Jichhaxa, kunapachatix coronavirus , utjkäna ukhax iglesianakax chiqpachapuniw ch"usakïxäna, ukat mayisiñanakax mayniruw yanapt"äna, jan ukax incienso ukax virus ukanakat jark"aqäna. !
  Dominica markax wali ch"amampiw jaysatayna:
  - Ukampis ¡janiw Diosarus ni diosanakarus iyawskti! Ukat janiw nayajj uka toqet llakiskti. Ukampis nayax janiw nayrax elfonakarux iyawsirïkti, ukat mä cuento ukhamarak jaqin invento ukhamaw uñjirïta. - Imill wawaxa q"ala kayup qala ch"ankharu ch"allt"äna ukatxa sarantaskakiwa. - Ukat jichhax uñjtwa elfos, dragones, trolls, ninfas ukanakax utjiwa, ukhamax ¿kunatsa Diosar ukat angelanakar jan iyawsañax wakisispa? Ukhamaraki, walja waranqa waranqa jaqinakaw Taqi Ch"aman Diosar iyawsapxi, ukat niya taqpach jisk"a wawanakax dragonanakaru ukat elfonakaruw wal iyawsapxi, ukat janiw taqinix iyawsapkiti.
  Marquise Laskax akham sasaw larusitayna:
  - Yattwa! Aka imill wawax jisk"a pachanx Dunno tuqit mä caricatura uñch"ukiskäna ukat chiqans patio ukan mä varita mágica ukar thaqhañ qalltäna. Ukat sapa ramanak uñakipäna. Ukat mayni wawanakax jupat larusipxäna. Chiqansa, ¡ jiskʼatpachas jila parte jaqinakax varitas mágicas ukanakax cuentonakäkaspas ukham amuyapxi!
  Dominica markax akham siwa:
  - Ukampis aka pachamanx varitas mágicas ukanakaw utji!
  Warmi troll ukax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Chiqpachansa utjiwa! Ukat jakañatakix kunjamsa ukanak apnaqañ yatiqañamawa !
  Warmi dragonax akham sasaw arnaqasïna:
  - Aka pachana! ¡Mä varita mágica churapxam, kuntix aka tawaqux wali ch"ullqhi ukat jan axsart"ir lakanïki uk uñjañäni!
  Dominicax akham q"ucht"awayi:
  Jan muspharapxañamatakiw mayipxsma
  ¡Magia ukax lurasispa ukhaxa!
  ¡Ukham lurasispa, magia ukax lurasispa!
  Laskax akham sänwa:
  - Walikiwa, ¿janit jupax munasirïki? ¡Ukham layqa warmixa!
  Warmi troll ukax varita mágica ukax juk"amp ch"amampiw ch"iqa amparapamp apthapïna ukat luqxatäna. Ukat Dominica markaruw llijullijunak purïna. Ukampis imill-actriz ukax qhipa pachanx jaltxañ atipxatayna, ukat uka ch"axwawix janiw phuqhaskänti. Qhepankir mármol azulejojj chʼamaktʼäna ukat chhullunkhayañ qalltäna.
  Duquesa Dragón ukax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Amuyasipxam, Cobra! ¡Taqi capa ukarux jan walt"ayapxätawa!
  Comadrejax larusisaw akham säna:
  - ¡Akaxa mä magia varita lurawiwa!
  Cobra troll warmix jaysañatakix akham q"ucht"awayi:
  - Jan wali mama, nayan thakhijaxa sapuru, .
  ¡Janiw pusi ch"uqi jaquntañax nayatakix askïkiti!
  Dominica kullakajj akham sasaw qhuruchasïna:
  Yatiqirinakajanx mä jan wali samkaw utji,
  Mä salto - mä ch"axwawi!
  Duquesa Dragón ukax akham sasaw arsu:
  -Uñtapxam, jupan ch"uxu usupax niyaw chhaqtawayxi! Jaqenakanjja, jan walinakajj janiw jankʼak chhaqtkiti. ¡ Kunja imill wawasa !
  Uka ninfa marqués ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Ukhamawa! Nayajj janiw uka toqet pantjaskayätti. Regeneración ukax ch"amapanx juk"akiw utji, layqanakatakis ukhamaraki, ukat janiw magia ukamp qullatäkänti.
  Dominikax nayranakap ch"irmthapïna ukat uñacht"ayasaw amparanakapar sayt"asïna. Ukat qʼala kayunakapajj hélice sat chʼaphinakjamaw thayan qhantʼäna. Ukat imill wawax uka apthapisinx wali kusisitaw q"ucht"äna, qullqi arupampi:
  Chʼaxwäwinakanxa munañasarux jukʼampiw chʼamañchtʼapxirïta,
  Jilata, jupanakax Awki markatakiw ch"axwapxäna.
  Jayatpach elfinismo ukar uñtasita, .
  ¡Mä Duende pallapallaw Orklin markar mantawayi!
  
  Nayra achachilanakasax espadanak lurapxäna,
  Ukat ukat pistolanakax acción ukar sarapxäna...
  Abedul quqanakax ramanakap jist"arapxi, .
  ¡Imill wawanakax empanadanak phayt"asipki!
  
  kuna ch'axwäwins atipt'iwa , .
  Jupax amuyunakapampix kuns apañ yati.
  Awisax q"uma infiernow phichhantaraki.
  Ukampis ¡ uñisiriruw atiptʼañäni !
  
  Duendex Uraqir arxati,
  Khitinakatix q"ala kayuni ukat q"ala jan isinïpki ukanakarux imantasi.
  Uka nuwasïwix mayo phaxsinwa, 1994 maran tukuyapxta.
  ¡Orkmacht ukarux mä colerat atipt"äwiw suyt"äna!
  
  Ukat uta lurañ tukuyatat yapuchañ tukuyatatsti,
  Yapunakax panqarapxi ukat centeno ukax pilanakaruw puri.
  Jumanakax heroes, imillanaka, achachilanaka,
  ¡Trincheranakanjja, thaya ukat chhijchhiw utjäna!
  
  Jiwasan ch"aman Awki Markasat,
  Mä manqhankir arco apsuñamawa.
  Elfinismo ukan banderanakapax jalnaqapxi, .
  Ukat Fuhrer ukan pancartanakapax ch"usatakiw!
  
  Patak maranakaw jiwasan manqhanx pasani Warawaranaka, .
  Imperio ukax mä galaxia enjambre satawa.
  Janipuniw yuriñatakix qhipäkiti
  ¡Ukat uñisirirux espacio ukan imtʼañamawa!
  
  Ukampis nayax iyawstwa amuyunakax sumankañ utjani,
  Ukat maynix taqinitakix mä taykjamawa,
  Akanxa nayra familiaxa wali ch"amanchatawa, .
  Radiance de Gloria - ¡Gracia!
  Ukat imill wawax wali suma q"ucht"i, jupax ukham suma uraqpachan jach"a q"ucht"iriwa. Jan ukax cuasi-worldly - ukax juk"amp k"uchikiw.
  Duquesa Dragón ukax akham sasaw arsüna:
  -Phawulusu! Jan ukax inas ukak apsusin lurapxchispa...
  Warmi troll Cobra ukax akham sasaw arsüna:
  - ¡Magia varitas ukanakampi nuwasiña pachawa! ¡Ukat jan kuna chʼullqhi clavonakampi! ¡Uñisirimpix tukuykamaw nuwasiñäni!
  Uka ninfa marqués ukax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jan llamp"u chuymanïpxamti! Kunjam uñisiris jumatakixa. ¡Akax inas qhipa ch"amani chacha warmi ikthapiñ qhispiyañataki ukat kutt"ayañataki!
  Dominicaxa wali colerata arsüna:
  - Mä varita mágica churapxita ukatxa nayaxa misturaxa uñisirijaruwa ch"allt"ä. Nayax Harry Potter falda ukan jikxatastwa, ukat janiw mä qawqha Dunno ukhamäkti!
  Duquesa Dragón ukax akham sasaw arsüna:
  - ¿Kuna kasta pandillasa akaxa?
  Comadrejax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Jaqina cuentonakapata jaqinaka ukhamaraki folklore ukat juk"ampinaka Harry Potter jupax mä yuqall wawawa, jupax mä academia mágica ukan yatiqawayi, ukat Dunno jupax mä caricatura cómica .
  Cobra kullakajj jachaqtʼasisaw varita chʼalljjtäna. Mä pulsar ukaw t"ijtäna ukat kawkhantix imill cine actriz ukax sayt"atäskäna ukaruw ch"allt"äna . Ukat jupax Dominika satänwa, jupax wali yatiñampiw qhipäxar jaltawayxäna, rosa talonanakap qhantʼayasa, uka talonanakapax niyas jan laqʼanïxänwa. Ukat nina lawranakax suelap aptʼasisaw mä jukʼa llamktʼäna.
  Uka tawaquxa akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡ Ay , jumax pervertirïtawa !
  Ukat amparap luqxatäna. Ukat mä akatjamat ninfax amparanakapat katxaruskäna uka varita mágica ukax wali axsarkañ chʼamampiw palmerapar tʼijtäna.
  Ukat Dominic chachajj wali chʼamampiw katjäna, mä ágil monor uñtata. Uka qhepatjja, mä pulsar jaqontäna.
  Actriz imillax janiw kuna hechizos ukanakas jiskht"känti, janiw coo ukhamäkänti, mä artefacto mágico ukar amparapamp luqxatäna. Ukat nina nakhantat coágulo ukax Cobra uksaruw t"ijtäna. Jupajj janiw uk suykänti, ukatwa tʼunjatäjjäna. Sandalianakapax chika zapato ukham uñtʼatawa, ukax talonakiw chʼuqtʼäna, ukat alayaruw chʼallxtasïna. Ukat uka troll warmix wali usuchjataw jikxatasïna, ukax qhanaw amuyasïna. Ukat jaya tiempow jachäna. Ukat jupax magia varitapat kutt"ayañ qalltäna.
  Ukat pulsaranakax alaxpachat chhijchhi qalanak jaquqanirjam ch"iqintapxäna. Chiqpachansa, mä chʼaxwäwiw utjäna.
  Juk"amp chiqaparux mä jach"a ch"axwawi ukat mä qawqha ch"axwawinakaw inclinadas ukanakax jan chiqaparu ch"allt"ata.
  Ukhamaraki pulsarxa dragón duquesa ukarux ch"allt"arakïnwa. Jupax uka apsusaw jaysäna ukat lakapat ninampiw chhuxriñchjasïna. Ukat qhanapax janiw jan kuna jan waltʼayirïkänti, ninfa marqués sat warmirus katjarakïnwa.
  Ukatxa, magia varap chʼallxtasaw akham säna:
  - ¡Walikiwa wawanaka! Chiqpachansa jumax taqi límites ukarux niyaw pasawayxtaxa.
  Ukampis panpacha imillanakax janiw samarañ amtapkänti. Dominikax saxranakan ch"amap jupa pachpan jikxatasisax varita mágica ukampiw ch"allt"asïna ukat mä pulsar qhipat mayniruw jaquntäna. Ukat bolanakapax warmi troll master ukan kayunakaparuw ch"allt"asi ukat sandalias ukanakap phichhantawayi.
  Jupax colerat arnaqasïna:
  - ¡Jaqi wallpa!
  Ninfa marqués ukax akham sasaw arsuwayi:
  - Janiwa! ¡Jichhax mä señora halcón ukhamäspawa, jan ukax mä cometa ukhamäspawa!
  Dominicax wasitatw ch"allt"awayi , ukat aka kutix tsunami ola de su frenético nina chiqpachapuniw mä thujru nina nakhantatjam ch"allt"awayi.
  Ukat warmi troll Cobra ukax arnaqasini ukat jan jark"ataw magia ukx antutani. Ukampis nina columnajj jaqontäna ukhajja, cheqapuniw isipar nakhantäna ukat pechoparuw chʼalljjtäna.
  Warmi troll ukan samañapax katjataynawa. Ukat Dominicax juk"ampiruw apasxäna ukat p"iqiparuw mä jiwayir pulsar yapxatäna. Ukat mä trineo pʼeqejar chʼalltʼkaspa ukhamänwa .
  Cobra sat animalajj wal arnaqasïna ukat qhepatjja desmayasjjänwa. Qʼala kayunakapajj phichhantatänwa ukat chʼakhanakaw utjäna. Uka aquilina nayrani imillaxa q"ucht"ata ukhamaraki jawq"jata.
  Duquesa Dragón ukax kusisitaw akham säna:
  - Wauu! ¡Taqi suytʼäwinakat sipansa jukʼampwa lurawaytaxa! Chiqpachansa, janiw nayax ukham lurañjamäkaspas ukham amuyirïkti - ¡Cobra pachparuw t"unjañama!
  Ninfa marqués ukax p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Jupaw jiwasan jach"a ukat niyas suyt"äwisa! Ukat inas jupax chiqapar uñjatächispa. ¡ Uñtapxam kuntix aka pintat suma uñnaqt"an warmix luraski!
  Chiqansa, Dominikax uka aptʼasisaw qʼala, suma uñnaqtʼan kayup chʼallxtayäna, ukat marroquí tapizado "cabra" ukax mä akatjamat chhuxriñchjasïna ukat tʼijtʼasaw muyuntäna. Chiqpachansa jakkirïkaspas ukhamänwa ukat sarnaqirjamarakïnwa. Ukat chiqpachansa saltañäni ukat coqueteañäni.
  Duquesa Dragón ukax larusisaw paqallq p"iqip ch"allxtayasïna ukat akham sänwa:
  - Wauu! ¿Kunjamsa jupax uk lurpacha?
  Dominica kullakajj amparap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  Chiqpachansa, janiw yatkti
  Taqi kunas chika uru junt"u pachanx ch"amanchatawa...
  Niya janipuniw hechizonak liytʼirïkti.
  ¡Janiw thaya ajayumpix anatt"kti!
  Jan ukasti, jumat walpun munasta, Tata, .
  ¡Uka tawaqurux jumamp chik irpapxam!
  Uka dragón duquesajj akham sasaw arsüna:
  - ¡Dominicax iyaw sataynawa! Ukat jupax wali suma yatiñanïtap uñjasax Academia del Dragón ukan departamento de élite ukan qillqantasiwayi. Kawkhantix janiw yatiqañapatakix jan qullqi churañak wakiskaniti, jan ukasti, jan ukasti, mä jilxatat beca payllatäni!
  Dominicax juk"amp alturuw jaltawayxäna, muytasinx akham q"ucht"äna:
  Dominica markanx janiw juk"amp sumax utjkiti
  Jupax Uraqin colorapawa...
  Intix planeta patxaruw jalsu, .
  Ukat ¡taqi jakʼanjja ceronakaw utji!
  Ninfa marqués ukax mä muxsa jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - ¿Kunsa akatakixa jikxatä?
  Mä samart"awiw utjäna... Dominicax akham sasaw arsüna :
  - ¡Mä suma uñnaqt"an wayna jikxatañaw wakisi!
  Duquesa Dragón ukax larusisaw akham sasaw jaysäna:
  - Ukampirus , machaq yatiqirix qhanaw ch"aman jach"a jach"a tukuñat p"iqi ch"allxtatäna! Ukatwa, mä penitencia uñstayta - patak ch"iyar aforismonak arsuñataki. ¡Ukat jankʼakiw uk lurasma!
  Dominicax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Amp suma! ¡Janiw inamayakiti películas ukan uñt"ayasiñaxa, ukat wali suma amuyunïtwa!
  Duquesa Dragón ukax akham sasaw arsüna:
  - ¡Jank"aki jutapxam! ¡Tiempompejj mä límite ukhamarakiw utjitu!
  Dominikax wali samsusaw ametralladoranakjam jank"ak qillqt"äna:
  ¡Janiw khitis jiwat asnu jinchup munaskiti, ukampis mä jakkir zorro ist"añax mä regalowa khitinakatix jan asnu munapkiti amtanakap phuqhañataki!
  ¡Amuyumar zapatonak uchasaxa, wiñayatakiw qʼala kayukïsma!
  ¡Ch"axwäwix pulmones ukanakatakix thayawa, ukampis gas binario ukampiw mistu!
  ¡Uñisirix jan jaytjañ munkchi ukat jan atipt"añ yatkaspa ukhaxa, isi apsuñapatakiw wayt"añäni ukat kunjams atipt"añ yatichañäni!
  ¡Jan wali jaqinakax ch"iyar magia ukarux munapxi, suma jan jaqinakax janq"u magia ukarux munapxi!
  Ch"axwäwin jiwayañax ch"amawa, amuyt"awipanx jik"asiwa, ukampis ¡ qhiparux ¡ kunja jach"apuniwa ! ¡Ukax sañ muniw nuwasiñax almaruw k"umarañ apani, janchirux ch"amañchi, ukat billetera q"umacharaki!
  Awisax ch"axwawix billeteranakaruw walpun phuqhantäna, ukat wila wartat phuqhantat ukar uñtasita, ukat jan wali chuyman ch"usatapa!
  !
  Ch"axwawix yatiñaninakaruw yant"i, ch"amaninakaruw ch"amancharaki, jan amuyt"irinakaruw kusisiyaraki ! -
  ¡Larusiñatakix janiw kusiskañakkiti, mayninakar jachayañax janiw aburritokiti!
  Mä suma apnaqirix , muxsa miel ukham nayraqat liq"antatäni, ukatsti thuqhuntatäniwa !
  ¡Ukat ñanqha apnaqirix, ajenjo ukham nayraqatax ch"uqt"ayatäniwa , ukatsti laq"unt"ataw uñjasini!
  Jïsa, ¡qurix llampʼukiwa, ukampis ¡jan mantañjamäki uka escudo lurañatakix jankʼakiw apnaqasispa!
  Calidad ukax sapa kutiw cantidad ukat sipanx juk"ampi - ¡mä océano de gaseosa de cebada de perlas ukax janiw mä hacha ukar jark"kiti!
  ¡Jan walix ch"amampiw phuqt"ata kunapachatix askix axsarañamp jan ch"amanïki ukhaxa!
  ¡Mä chist"awix wali askiwa, mä cuchara manq"añatakis wali askiwa, ukat jan walt"äwin uñjasir yanapt"añatakis wali askiwa!
  Mä kuti jan ukax pä kutiw suerte jikxatasma - jan yatiñanix suertex chhaqtawayxiwa!
  ¡Khititï jan Leo Tolstoy ukhamäki ukax literario tramp ukhamawa!
  ¡Janiw Tolstoy yuriñax wakiskiti, literatura tuqit chuyma ch"allxtayiri ukhamäñataki!
  !
  ¡Warminakan khuyapayasiñapat sipansa, munañanakax jukʼamp chachanakaruw tʼunjawayi!
  Chiqapa nayra, amparanaka inclinada, uñisirixa janiwa mä faltakiti - miópico!
  ¡Filosofía ukax janiw jakäwip jayarst"aykiti, jan ukasti k"achacht"ataw tukuyi, t"aqa t"aqanakaruw ch"allxtayi!
  ¡Mä comandantex yatiñampiw atipt"i, carnicerox jakhüwinakampiw atipt"i, mä genio artempiw atipt"i, mä pretendientex sallqjañampiw atipt"i!
  Ukhamasti umañäni, ukhamat suytʼäwix jan jiwañapataki, ukat khitinakatix jan ukarjam sarnaqapki ukanakakiw jiwapxi!
  ¡Suyt"awix qhipa jiwxiwa ... Ukat nayrïrix khitinakatix jan chiqapar uñjapki ukanakawa!
  Ch"axwawinakanx lógica ukax mä relativo concepto ukhamawa, chocolate ukar uñtasita, janïr barras ukanakar jach"añchañatakis tiemponïkasax lakamanx utjxiwa, janïr manq"antañatak tiemponïkasax ladoruw mistu!
  ¡Awisax suma jikxatasiñax q"aphiniwa, jikxatañax mä jiwat jaqir uñtataw thujsa, ukampis kusisiñax janiw q"añuchkaspati!
  ¡Diosajj taqe kunanwa uñsti, ukat Supayajj taqe kunat sipansa jukʼamp sumwa uñsti!
  ¡Jichhax jawq"jatäñax mä masoquistatakix janiw askïkiti!
  ¡Kuntï Diosajj jan yatki ukajj mä jisktʼakiwa, janiw qhanañchirjamäkänti!
  ¡Mä monox jaqit sipansa jukʼamp askiwa, kunattix chiqpachapuniw mä animaläspa!
  ¡Askiru jan irpki uka yatichäwix hachar irpki uka thakjamawa!
  ¡Evangelio qillqatan kuna yatichäwinaksa lurañax Grimm jilatan cuentonakapat mecánica cuántica tuqit yatxatañamp sasiwa!
  ¡Diosar tukuñax chʼamawa, ukampis saxrat qhiparañax janiw aguantañjamäkiti!
  ¡Amuyunakax pusi kutiw ch"amanïxi, uñisirinakax pä kutis jilxattaskchisa!
  ¡Jakäwix mä taqpach compromiso ukhamawa, janiw jaqinakampikiti, jan ukasti naturalezampi!
  P"iqipax campana ukham uñt"atawa , ukax sañ muniw sílaba ukax thaya!
  loqhenakatakikiti , naturaleza kamachinakax janiw genionakatakis kamachitäkiti!
  ch"ikhi jaqinakarux churatawa, llamp"u chuyman ukat jan amuyuni yänakat amuyunaka imantañataki!
  Khititï llakinakan larusiñanak uñjki ukajja , wali kusisiñat juykhüniwa!
  - Jan jank"aki jank"aki - jank"aki jan jank"aki! ¡Yatichäwit mä A jikxatañamawa, mä complejo acción askichasa!
  Atipjirinakax janiw taripatäkiti ... Ukampirus, yaqhip pachax taripatäpxiwa!
  - ¡Jaqinakan llamp"u chuymanïñax jaqinakar uñisir diosanakan aliadopawa!
  Graneronkir jaqejj jaqewa, ukampis palacionkir khuchhijj janiw jabalí sat animalat sipan jukʼamp jachʼar sartkaniti!
  Pä jan tukuskir yänakaw utji: universo ukat jaqin ingeniopa, ukampis nayrïrix relativo ukhamawa, ukat payïrix absoluto ukhamawa!
  Kuntix ruso ukax jan jank"ak apnaqañax munkiti, ukat maldito rápido vuelo!
  - ¡Janiw taqinix infiernor sarañ munkiti, ukampis mä qawqhanikiw saxran oportunidad munañap mallt"apxaspa!
  Ukampis jan jachaqt"asis umamp warantasax janiw kusisiñ yapu apthapiskasmati, ukat jan umamp warantasax ¡janiw laureles de éxito ukax jilxatkaniti!
  ¡Diosax taqi kunanwa utji, jan ukax uñnaqapankiwa, ukat Supayax jan utjkipanwa, jan ukax yänakan jan waltʼäwipanwa jikxatasi!
  ¡Khititï amuyasiñatak tiempo apstʼasini ukajja, amay imäwipan wiñayatak qhespiyañapawa!
  ¡Amukt"añax quriwa, aruxa qullqiwa, ukampis mä warmin lakapatx walpun warxati, ¡diamantenakas ch"amakt"atawa!
  !
  ¡Ukat qurix amukiw oraqer imtʼatäspa ukhaxa, janiw valoranïxiti!
  Awisax amuktʼasax billeteramar jukʼamp qurimpiw phuqantasma, janiw mä qillqat jachʼat mayisiñat sipansa!
  ¡Guerrax janipuniw aburritokiti, rutina ukhamäspawa, ukampis nayrïr disparokamakiw!
  ¡Sumankañ pachax sapa kutiw utji, ukat mä nuwasïwikiw sapa maynitak utji!
  Chʼaxwäwinxa, kunjamtï ajedrez anattʼktanxa, janiw pantjasksnati, ukampis ¡tiempox sapa kuti chʼamañchtʼatawa!
  ¡Chʼaxwäwix janïr nayrïr sarkasax wiñay pachan jan waltʼäwiwa!
  Ajedrez ukanx turnonak lurañax turnasisaw lurasi, ukampis ch"axwäwinx turnoruw sarapxi!
  ¡Guerrax ajedrez ukar uñtasitawa, jan kamachinakampi ukat chiqpachan pachaparu!
  Ch"axwäwinx wiñayatakiw pachax pist"i, kunapachatix sumankañax apnaqki ukhax kusist"añanakax pist"iwa!
  Ch"axwawinx juk"amp muspharkañax taqi kunas wali jach"apuniwa, ukatx capitulación ukax uñacht"ayañatakikiwa !
  Kʼarinakjamaw jaytjjasma, ukampis ¡ ay , ¡cheqapuniw jaytasma!
  ¡Entrenacionan chʼama irnaqatapajj jan chʼamäki ukampiw yanaptʼi! ¡Khititï jan qʼañüki ukajja, mä heroeruw tukuni!
  ¡Janipuniw yatiqañatakix qhipäkiti, jan ukax jiwatäxtawa!
  ¡Jiwat jaqis venganza lurañatakix chʼamanïspawa, jan ukax Diosar jan iyawsirïkchi ukhaxa!
  ¡Diosar jan iyawsir jaqëñajja, jan jiwir jaqëñ jaytañ sañ muni!
  ¡P"iqipampiw amuyt"apxi, ukampis purakapampiw lurapxi!
  ¡Jan walix janiw chuymanakan jakkiti, jan ukasti purakanakanwa jakaski!
  ¡Chuymax awisax jupatakik kuns muni, ukampis purakax sapa kutiw!
  ¡Waljax cuerposan jukʼamp axsarkañawa, ukampis ¡ukaw irnaqañataki chʼamañchistu!
  ¡Jan chuymanix janiw jaqix utjkiti, jan purakanix janiw jaqin munañapax utjkiti!
  ¡Chuymarux chuymachtʼapxi ukat purakarus samarayapxi!
  Janiw nayax mä autox qawqha qullqis munaskiti, jilpachax ¡Pachamaman prestigiopax janiw kuna qullqis utjkiti!
  ¡Jesusax chuyman jakchixa, ¡Spatanas purakapan jakaspa!
  ¡Chʼusa purakax billetera phuqantañatakiw chʼamañchtʼtamxa!
  ¡Mä chʼusa pʼeqejj billeteramar chʼusaruw tukuyi!
  ¡Jachʼa purakax janiw jachʼa jaqin chimpupakiti, ukampis jukʼa munañanïtap uñachtʼayi!
  ¡Ch"usa purakax almarux q"añunakampi phuqt"ayi!
  ¡Jan p"iqin p"iqipat ch"usat juti !
  ¡Mä warmix mä lobo ukham kayunakapamp manq"antatawa, jach"a talonanakakiw!
  Jutïrinjja, waljaniw qori qollunak arsupjje, ukampis ¡kusisiñajj jakʼankjjewa!
  suma sarnaqañatakix taqi kuns churañamawa !
  Mä amtajj mä farompi sasiwa, ukaruw chʼamachasisma, ukampis uka amtar purisajj jan waltʼäwinakajj jukʼampiw jiljjattatap amuyasta!
  Cigarrojj jukʼamp suma jiwayir jaqewa , ¡jukʼampejj aljiriru! Cigarrojj amuktʼat fusilamp sasiwa, ukampis ¡amateur jaqen amparapansa jiwayañjamawa!
  Cigarrox juk"amp atiniskañ francotiradorawa, ¡jiwayapuniwa!
  ¡Cigarojj wali kʼallkʼu muxsawa, ukampis miskʼinakat sipansa jukʼampiw chuym chʼallxtayi!
  Cigarrojj jan wali tawaqompi sasiwa , ukampis ukat jaljtañajj jukʼamp llakisiñawa!
  ¡Mä cigarrojj janiw granadatjamäkiti, kunapachatï jaqontatäki ukhajja, jukʼamp tiempow jakañapa!
  Chʼaxwäwinxa, amtar puriñkamax jukʼamp jiskʼa thakix mä muyuñawa, ukat qʼuma chiqa yatichäwix mä jan wali sallqjañawa!
  ¡Mä maniobra de rotonda ukax amtäwimar puriñkamax thakhi jisk"achañatakix wali askiwa!
  ¡Jakañax wilawa, ukampis wila wilampiw mistu!
  ¡Chʼaxwäwinxa, jakäwix janiw valoranïxiti, ukampis mä amuyunïxiwa!
  ¡Guerra , mä novio ukham aljantatäñjamawa, ukampis janiw jaya tiempo utjañapatak jaytkiti!
  ¡Chʼaxwäwix chachan janchip manqʼantir munañan warmiwa!
  Taqi maraninakax ch"axwawinakaruw katuyasipxi, munasiñjama, ukampis janiw mä kusiskañ kusist"añakiti !
  Ch"axwawix mä cortesana ukham wali jila qullqiwa ukat mayjt"ayatarakiwa, ukampis ¡mä heroico amuyu jaytapuniwa!
  ¡Guerrajj janiw mä samkjamäkiti, ¡janiw chʼama chuymanïñajj utjkaspati!
  ¡Akapachax aburrido ukat samarañjamawa, ch"axwäwix wali askiwa ukat kusiskañawa!
  ¡Ch"axwawi, aka wilampi ch"uñumpi, ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uñuyata!
  ¡Chʼaxwäwin sarnaqañax wali askïkchisa, ¡taqiniw tukuyañ munapxi!
  Ch"axwawix janiw mä librokiti, janiw ch"allt"añjamäkiti, janiw almohada manqhan imantañjamäkiti, ¡q"añuchañakiw wakisiraki!
  Chʼaxwäwix mä religionawa: ukatakix fanatismo, chiqañchäwi, jan jisktʼasis istʼasirïñaw wakisi, ukampis diosanakapax jiwañjamapuniwa!
  Chʼaxwäwinxa, kunjamtï mä casino ukanxa, jan walinakax wali jachʼawa, ukampis ¡atipjañax mä jukʼa tiempotakikiwa!
  ¡Pallapallax jiwañjamawa, jach"a kankañax armatäxiwa, trofeonakax tukusxiwa, ukat machaq jiwayañ qalltañatakix kuna razonanakas utji ukakiw jan apsuñjamäkiti!
  Mä jiwayir jaqirux jisk"achapxtanwa, jan ukax nayrïr pallapallakïkchi ukhaxa, mä lunthatarux jisk"acharaktanwa, jupax nuwasiñ chiqan lunthatasirïchi ukhaxa, pä kutiw jisk"achapxtanxa!
  ¡Pallapalla, akax mä caballero ukhamawa, armadurapax ch"amampi ukat jach"añchäwimpiw utji! ¡Barón general, jupan coronapax prudencia ukat inteligencia ukawa!
  ¡Pallapallax jach"a jach"a tukusaw ist"asi, privado ukax jisk"achataw ist"asi!
  ¡Ataque ukan nayrïr jaqix jiwañapawa, ukampis qhipïrix janiw amuyupan qhiparakaniti!
  ¡Ataque lurañat sipansa, yänak jaljañan nayrïrïñaw jukʼamp askixa!
  ¡Guerrax mä warmir uñtataw chachanak jan p"akintasin ikiñar puriyi!
  ¡Mä warmejj janiw mä guerrar uñtaskiti, janiw mä chachar jiwayañatakejj jankʼakïkiti!
  ¡Guerrajj janiw warminakat sipansa, janipuniw qhawqha chachanakas khitirus uttʼayatäpki ukampiw satisfacta!
  Ch"axwawix juk"amp jan saciable warmiwa, janipuniw chachanak jikxatkaspati, ukat janiw warmirux jan iyaw sañ munkiti!
  Warminakax janiw nuwasiñ munapkiti, ukampis chachar jiwayañ munañax janiw mä balat sipan jukʼamp jan walïkiti!
  ¡Mä jiskʼa balas chacharuw jiwayaspa, jachʼa chuyman warmix kusisiyaspawa!
  ¡Jachʼa chuymanïñax sapa kutiw jukʼa munañanakar puriyi!
  ¡Chʼaxwäwix janiw warmin ajanupankiti, ukampis warmit sipansa chachanakaruw jukʼamp wilañchi!
  ¡Guerrajj janiw kusisiñ apankiti, jan ukasti agresivu instintonakaruw phoqaraki!
  ¡Ch"axwäwin kusisiña, uñisirinakan jiwat cuerponakapax qullqikiw!
  Ch"axwawix mä yapu yapuchañawa: jiwat jaqinakamp abono, wilamp umamp warantata, ukampis atipt"añampiw mistu!
  ¡Atipjäwix jiwat jaqinakaru wilaruw uywasi , ukampis jachʼañchäwimpiw achuyi!
  ¡Ch"axwäwix jaqi manq"ir panqarjamawa, k"ajkir, aycha manq"iri ukat jan wali q"aphini!
  ¡Ch"axwäwix nayrar sartañan taykapawa ukat q"ixu q"ixunakan madrastrapawa!
  Ukat guerranjja, mä soldadon jakäwipajj janiw valoranïkiti, ¡generalanakas mä aptʼasiñjamawa!
  ¡Sumankañ munsta ukhax axsarañ uñstayañamawa, ch"axwañ munsta ukhax larusiñaruw ch"amanchañama!
  ¡Larusiñax janiw juchakiti, jumatix jan larusiñatak asuntos militares ukan larusiñatakïksta ukhaxa!
  ¡Ch"axwäwix mä circo ukar uñtasitawa, ¡atipt"ir jaqikiw qhipa larusiñapa!
  ¡Chʼaxwäwinxa, kunjamtï circo ukanxa, ¡kʼari, sinti jiwayir jaqikiw!
  ¡Mä ch"ama régimen ukan mayacht"asiñax juk"amp askiwa, mä llamp"u régimen ukan jan walt"awinaka ukat sloppiness ukanakat sipansa!
  Jiwañax mä jach"a tantachäwiwa, ignominia ukax absoluto !
  ¡Qhawqha jachʼas reyejj utjkchejja, sepulturaruw sarjjani, kunjamtï uywa katuri jaqejj luraski ukhama!
  Mä políticox k"arisipuniwa, ¡jupakiw chiqpachan jiwxi!
  ¡Jan jiwañajj cheqäskapuniwa, ukampis jiwañajj mä kʼarikïkaspas ukhamawa!
  ¡Reyinakajj taqe kunwa lurapjjaspa, ukampis janiw mä reyejj sepulturat aka oraqer jaltkaspati!
  ¡Taqinipuniw suma jakañ munapxi, ukampis mä qawqhanikiw jachʼañchatäsin jiwapxi!
  ¡Jiwañax jan walt"awinak arsuwayi, jan ukax jikxatañan rayunakapamp qhant"ayaspa!
  ¡Jan kusistʼañanakan jakañajj jan kusistʼañanakan munasiñawa!
  ¡Munasiñax utjki ukhax wali askiwa, wila wartäwix utjki ukhax juk"amp jan waliwa!
  ¡Chacha warmi ikthapiñax mä antorchampi sasiwa, ukampis rellenonakax jukʼamp qullqiw munasispa!
  ¡Jan chacha warmi ikthapisaw jakasma, ukampis janiw wawanïkasmati!
  ¡Munasiñax jukʼamp juntʼüki ukhaxa, wilax jukʼamp chʼamaniwa!
  ¡Jaqinakax munasiñ munapxi, uywanakax chacha warmi ikthapiñ munapxi, ukat genionakax qhanañchäwinak munapxi!
  ¡Khuchhinakax jaqichasipxi, estetas ukanakax wal munapxi!
  Ukat chacha warmi ikthapiñatakix mä jukʼa tiempokiw munasispa, ¡jukʼampikiw jukʼamp sumäspa!
  ¡Munasiñanxa janiw mä límites utjkiti, sexo tuqinxa arunakax wakisiwa!
  ¡Chuymaman nina nakhantayañax nina manqhan jukʼamp faciläspawa!
  ¡Cainan almapar tukuñat sipansa, nina nakhantayañaw jukʼamp askejja!
  Ch"axwawix sexo de grupo ukawa: walja jach"a jach"a tukuñanaka ukat arnaqasiñanaka, ukampis ¡janiw waranq virgenes ukanakat ukham wilax utjkaniti!
  ¡Chacha warmi ikthapiñax chʼaxwäwimp sasiwa, ukampis janiw ukham jaya tiempo ukat rutinarjamäkiti!
  ¡Chʼaxwañax munasiñampi sasiwa, ukampis jachañax janiw chʼamañchatäkiti!
  Chiqpachansa chacha warmi ikthapiñax wali askiwa, ukampis wila chhuxriñchjasiñax jan waliwa!
  ¡Chʼaxwäwix chʼamawa, ukampis jiskʼachasiñax pallapallanakan kuna qʼipinakat sipansa jukʼamp chʼamawa!
  ¡Jakañ munsta ukhax nuwasiñ yatiqañamawa, qhispiñ munsta ukhax atipt"añ yatiqañamawa!
  Ch"axwäwinxa, taqi yänakax wali askiwa, ¡ jan ukax wallpa apsuñakiw wakisi!
  ¡Taqiniw nuwasipxaspa, ukampis askïki ukanakakiw atiptʼapxaspa!
  ¡Ch"axwäwix janiw amuyt"añ chiqakiti, jach"a loquñamp phuqt"atawa!
  ¡Awki Pata aljasiñat sipansa nuwasiñaw juk"amp askixa!
  ¡Chʼaxwäwix janiw miskʼikïkiti, ukampis manqʼantasax kusisiñampiw phuqtʼtamxa!
  ¡Chʼaxwäwix janipuniw tukuskiti, canonadas ukan wararitapakiw jukʼamp jukʼampi!
  Inas cañonadas ukax juk"amp juk"ampi, barril ukax p"akjaspa, ukampis ¡nuwasiñax janipuniw sayt"kaniti!
  Ch"axwäwinxa, juk"amp muspharkañax jan yatiñawa, chiqpachan ch"axwañawa!
  ¡Kunatsa Stalin chachan apnaqawipanx precios ukanakax jilxattawayi kunatix jaqinakan uñisirinakaparux jiwayapxänwa!
  ¡Qullqi layku isi apsuñax juk"amp askiwa, ina ch"usat zapato uchasiñat sipansa!
  ¡Chiqpachansa, qʼala kayukïñax jukʼamp askiwa, mä uñachtʼäwit sipansa zapato uchasiñat sipansa!
  Ch"axwäwix mä circo ukar uñtasitawa, larusiñat sipansa jachaqt"asiñakiw utji, ukat arena ukax mä planeta ukham jach"awa!
  Nayax sumankañ munta, ch"axwañaw tukuwayi, ch"axwañ munta, capitulación ukhamaw tukuwayi!
  ¡Ch"axwäwix, mä juk"a pachatakix mä taykawa, chiqpach jila kullakanakaruw yuriwayi!
  ¡Ch"axwäwix jan waliwa, ukampis suma masinakaruw yuriwayi!
  ¡Jach"a amparanakax wali askiwa, amuyunakax jan cortocircuito ukhamäkchi ukhaxa!
  ¡Ch"amaw atipt"i, ukat práctico amuyunakakiw atipt"añ regalonak churaraki!
  ¡Chʼamanïñasa, amuytʼasirïñasa, chacha warmir uñtasita, paninikiw atiptʼasiñ yuripxi!
  ¡Mä jaqix janiw pirámide ukar uñtaskiti, aguantañatakix mä jan ch"ullqhi yanapt"awiniwa!
  ¡Pirámide ukax pusi esquinanakaniwa, ukampis pampax ch"ullqhiñapatakiw yanapt"i!
  Suma jiwañajj mä jan wali jakañat sipansa jukʼamp askiwa!
  ¡Sallqa uraqin Diosäñax wali askiwa, ukampis zona ukan saxrakïñax jan waliwa!
  ¡Chika urut Intix jalantxi, ukampis uka jachʼa kankañax patak patak maranakaw utjaski!
  ¡Famida ukax mä juk"a pachatakikiwa, jan ukax taqi kunas!
  ¡Wiñay jakañamawa, wiñayataki yatiqañamawa, ukampis jan mayamp yatiqañamawa!
  !
  !
  ¡Jan chʼamachasisas wali uñtʼatäñajj janiw faciläkiti, ukampis qʼañu lurañajj jankʼakiw pʼinqachañar puriyi!
  ¡Jan wali uñtʼatäñax ninampi sasiwa, nayrarux kusiskañawa, ukampis uk katuqañatakix mayniruw phichhantañama!
  ! _ _
  . 7 JAQTHAPI.
  P"arxtasinx Oenomaus wayna príncipex wasitatw ruedar cadenamp chint"ata. Janïr uk lurkasaxa, mä thaya jawiraruw jariqasiñapa ukat kisunakap cepilltʼasiñapa. Ukat ukatsti mä jukʼa desayuno manqʼañamawa.
  Ukat sapürunjam sarnaqaskakim ukat mä wawan janchipampiw sarnaqaskakiñama, ukhamat qalat lurat usump jan chint"atäñamataki. Ukhamaw agosto jaqin ukhamarak jach"a imperio elfon herederopan ch"ama destinopaxa.
  Jakañatakix mä wayna esclavo ukhamäñakiw ukat chʼamachasiñakiw wakisi. Ukax mä juk"a pachatakiw petrificación ukar jark"aqasi. Aka chiqanx mä qawqha oportunidades ukanakaw utji , jaya pacha jakañataki, ukampis wali jan waliwa ukat llakisiñarakiwa.
  Ukampirus uka waynax rueda muytasinx qamir amuyunakapampix mä amuyt"at pacharuw ch"amanchasi, ukat jan kusisit jakawip qhant"ayaraki, voluntario-obligación ukan katuntat uñjasitapa.
  Mä cabina waynax mä jisk"a kimsa p"iqin dragón patxaruw t"ijti. Jupax mä jan uñt"at markan jikxatañ muni, janiw jichhakamax kuns yatkiti, jan ukasti kuns juk"amp ch"aman chacha warmir kutt"ayaspa ukat chachanakan chhaqhañapataki ukhamarak qalar tukuñapataki.
  Dragón ukax wali wawarakiwa, ukat waynax janiw walja maranïkiti, ukat jupax mä cortocircuito ukat mä mochila ukampiw isthapita, arsenal de combate ukampi, ukat mä arco, pä espada ukat mä par puñal cinturón ukan uchatawa.
  Oenomaus jupax caballoparuw t"ijtäna. Ukat jupan jak"apanx Margarita tawaqux mä jisk"a dragón patxaruw qunt"atäski. Jupax mä túnica ukampiw isthapita, bronceado, ukat q"ala kayunakapanx magia ukamp anillonakaw utji. Jupax nuwasiñ uñacht"ayi jaqinakan pachapat mä hit .
  Imill wawax janiw simple ukhamäkiti. Aka Uraqinx jupax Jach"a Ch"axwäwi Patriótico ukanx partidista ukhamarak inteligencia ukan irnaqiritaynawa. Ukat jiwxatapatxa, magia ukat magia uka pacharuw sarxäna. Ukat jupax llätunk tunk kimsan marat jilaw ukan jikxatasi. Jupax Academia del Dragón ukan yatiqañ tukuyäna ukat wali ch"aman layqasiñ tuqit yatxatäna. Ukampis kunjamtï alemanes warkkatkäna ukhajj uñnaqtʼanïki ukhama. Mä kunatsa janiw jilxatkiti, ukat ukax Margaritaruw chuym ch"allxtayi. ¿Qhawqha tiempos wiñay wawakïsma?
  Chiqansa, Oenomaus chachax jupa pachpaw jilïr duende príncipe ukhamätayna, ukampis esclavoruw tukuwayta sasaw saraki. Ukat ukhamaraki, ukatwa jupax uka tuqit chuym ch"allxtayi. Janis ukhamäkchejja, wawanïñajj janiw sinti jan walïkiti, ukampis esclavokïskäta ukhajja...
  Ukampis jichhax yaqha pachankxiwa, janiw mä esclavo rueda muytaskiti, jan ukasti mä dragón patxaruw t"ijt"aski. Ukat jupamp chikajj Margarita sat partidonkir tawaqow utjäna, juparojj qʼala kayukiw chʼiyar chʼiyar taypin jiwayañatak irpapjjäna. Ukat janïr ukax t"aqhisiyapxituwa. Ukat alambre de púas ukamp qhipäxapar khuchhuqapxäna ukat heroína tawaqun suelanakap nina patxaruw tostapxäna.
  Ukanakax chʼakhanakampi chʼalltʼatawa, ukat thaya chhijchhir taktʼasax niyas wali kusiskañawa, kunattix qʼañuchat kayunakaman usuchjat chhuxriñchjasiñax jukʼampiw jilxattaski. Ukat precursoran kunkapanx mä placa ukaw utjäna - "Nayax partidario ukhamätwa". Kunawsatix warkt"asipki ukhax janiw usuchjatäkiti, Krauts ukat policía ukanakan kusisit ajanunakap uñch"ukiñax wali jikthaptañawa . Ukhama, ajjsaraña, infiernojj jupar suytʼaspa ukhajja, ¿kunsa luraspa, mä precursorjama ukat Diosar jan iyawsir jaqjama? Kawkhantix jupanakax janiw talonanakam phayañ munapkaniti, jan ukasti taqpach janchim, wiñayataki.
  Ukampisa, ¿kunatsa ukham jan wali arunakar iyawsi? Ukampirus, jiwañax wali llakiskañawa ukat armasiñaruw sarañax wali llakiskañawa, juk"akiw jakawayta.
  Ukampis kunapachatï wali suma kunkapan lazopajj chʼamaktʼjjäna ukhajja, uka tawaqojj mä dragón patjjaruw sartasïna. Ukat jupan jakʼapanjja, mä angeljam suma uñnaqtʼan mä ninfaw utjäna. Ukat Margaritax alaxpachax utjaskakiwa sasaw amuyäna. Ukham mä paraíso especial precursor heroes ukat Diosar jan iyawsirinakataki.
  Ukampis chiqansa, magia pachanx askis jan walis utjarakiwa, ukat jan walt"awinakapas utjarakiwa. Jupajj jankʼakiw magia apnaqasajj cuchillonakapatsa ukat phichhantat uñjasitapat qollatäjjäna. Ukat imill wawax Academia del Dragón ukar mantawayi, sullka clasen. Ukampis jupax wali yatiñani, ch"ikhi ukat jank"ak yatiqirïnwa.
  Ukat jupax wali ch"aman magia yatiñanakaruw yatïna. Ukatwa, wawar uñtatäkchisa, príncipe Oenomaus jupamp chikaw mä misión especial ukar saräna - kunatix juk"amp ch"aman chacha warmir qhispiyañ yanapt"aspa uk jikxatañataki. Chiqansa, jan jaqini aka pachax janiw mayachtʼatäkiti, janiw kuna interesas utjkiti. Ukat chacha warmi ikthapiñax aburrido ukat jan waliw ukanx utji.
  Margarita kullakajj avionat saraskäna ukhajja, akham sänwa:
  - Awisaxa amuyta, chachanakaxa kutt"anipxani, ukatxa kunsa? ¿Khitis mä jisk"a imill wawar munpacha? !
  Oenomaus chachajj jan ajjsarasaw akham säna:
  - Magia ukaxa chachanakaru jakaña kutt"ayaspa ukhaxa, ukaxa wakisispawa jilïri jaqiru tukuyañataki. Ukampirus jan armasimti, elfos ukat ninfas ukat dryads ukanakax janiw chuymankipstkiti, ukat akax propiedad natural ukawa. Ukampis jaqi warminakaxa, janiwa. Ch"aman magia ukax wakisiwa jan jan wali, jan wali ukat chhuxriñchjat chuyman warminakar tukupxañapataki. Ukat jan wali chuymankipstat warmix suma tawaqut sipansa jukʼamp jan waliwa. Janiw chuymankipstañan usunakapat arsuñax wakiskiti, ukax jaqinakarux jan walt"ayiwa. Jumax janiw kuna jach"a magia aka Uraqin utjktamti, ukat juma pachpaw uñjaraksta kunjams chuymankipstañax jik"achasi ukat jik"achasi, juk"ampirus warminakataki.
  Margaritax jan walit p"iqip ch"allxtayäna:
  - Janiwa, ¡janiw chuymankipstañ munkti! ¡Chuyman reinat sipansa mä wayn esclavo ukhamäñaw jukʼamp askejja!
  Príncipe waynax larusisaw akham säna:
  - ¡Wiñay wayna, wiñayataki q"ala kayuni!
  Imill wawaxa larusisaw akham säna:
  - Nayaxa janïra ch"axwäwi qalltkasaxa marka imilla jaqïyätwa. Leningrad markanx q"ala kayuni sarnaqañax kunjamatsa jan walipunïnwa, ukat ukan pachax janiw sinti junt"ükänti. Ukatwa, ayllunjja, kunjamatsa pʼinqachasiyäta, kayukiw sarnaqayäta . Uka ocupación ukanx kunapachatix wawanakan sandalias ukanakax ch"iyjatäna ukat jisk"a zapatonak apsuñax wali ch"amakïn ukhakiw ukham lurañ yatiqawayta. Ukat jumax yatisktawa, nayrïr urunakax wali llakisiñawa ukat thayarakiwa, juk"ampirus jan kuynt"ksta ukhaxa, ukampirus yatintasxtawa ukat juk"amp sumaw jikxatasi. Ukhamarus Ucrania markanx verano ukax wali junt"u ukat llamp"u chuymaniwa.
  Uka wayna príncipex p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa! Amuytwa. Ukampis ¡khitis avión apnaqaski uk uñjam!
  Chiqansa , mä señora qurimpi isthaptʼataw jupanakan nayraqatapan uñstäna. Janiwa, janiw Baba Yaga ukhamäkiti, jan ukasti mä espectacular rubia suma uñnaqt"aniwa, sinti maquillaje ukampiw lurasi. Ukat perla kisunakampi lliphipi. Ukat escoba lantixa, mä aspiradora eléctrica ukaw utji, ukax jichha tiemponkiwa. Jïsa, akax wali kusiskañ sarnaqäwiwa.
  Jupax wawanakarux jamp"att"asisaw phust"äna ukat q"ucht"arakïna:
  Chanterelles, ardillas, ukat juk"ampinakat phuqt"ata.
  Nayax mä juk"a jam...
  Taqi kunat sipansa, yuqall wawanakas imill wawanakas
  Taqi kunat sipansa, yuqall wawanakas imill wawanakas...
  ¡Chiqpachansa, chiqpachansa, chiqpachansa walpun munasta!
  Margarita kullakajj jaysañatakejj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Jisa, akaxa modernidad satawa. ¡Mä nayra stupa machaq thakhin!
  Aspiradorampi rubio warmix uk ist"kaspas ukhamawa, ukat kutt"asax frustración ukan arnaqasïna:
  - ¿Kawkitsa uka stupa nayraxa sasina amuyt"apxtaxa? Jïsa, juma pachpa, aka Uraqin qhiparasmaxa, niyaw chuymankipstat warmikïsma! Ukat wali jan wali , janitix mä ataúd ukankchixa!
  Margaritax mä jach"a jach"a tukusaw iyaw säna:
  - Jisa, ukhama! Inas chʼakhanakajj sepulturan jalnaqchïna, jan ukajj wali jan waliruw tukuspäna, ukat uñchʼukiñajj wali ajjsarkañänwa.
  Oenomaus chachajj akham sänwa:
  - Jaqinakaxa Diosat jark"ata luratanakawa. Jupanakax kuntix elfonakax utjki ukanakat jark"atapxiwa - wiñay wayn tawaqunaka! Ukat jukʼamp chʼamani chacha warmi ikthapirinakajj barbap khuchhuqapjjañapawa. ¡Wali t"aqhisiñawa, jan walirakiw sasaw yuqall wawanakax sapxi!
  Aspiradorampi rubiox uka apt"asisaw ch"allxtayäna. Ukat walja saminakan burbujas ukanakax dragón waynanakan qunt"atäsipki uka wawanakar uñtataw t"ijtäna.
  Uk jaysañatakix waynanakaw dragonanakapat phust"apxäna, ukat burbujanakax qhipäxar t"ijtxapxäna, jaysañatakix rubiax varita ch"allxtayäna. Ukat taqi kunas muyuntañ qalltäna.
  Burbujanakax mä muyu thuqt"awimpiw muyuntañ qalltapxäna, usuchjatäkaspas ukhama. Ukat wali jachʼänwa .
  Uka tawaqux akham sänwa:
  - Jumax janiw Baba Yaga - mä ch"akha kayu, .
  Ukat mä thaya rubiox chikat kusisiñawa!
  Aspiradorampi nuwasir jaqix colerasisaw akham säna:
  Wawanakax trafico ukan jan walt"ayat jaqinakjamaw llamp"u chuymanïpxi
  Jumax llikaruw jaquntatätaxa...
  Nayajj calderaruw uchapjjäma,
  ¡Nayaw jumatakix nina naktayä!
  Ukat jaysañatakix ukham kusisita ukat kusisita larusiñaw utji. Akax chiqpachapuniw warmi - jach"a thayampi.
  Wawanakax dragonanakaparuw muyuntapxäna ukat Baba Yaga ukar jaltxapxäna . Imill wawax mochilapat mä chhullunkha apsusaw akham säna:
  - ¿Uka katuqañ munasmati?
  Uka rubio warmix larusisaw precursora layqa warmirux pulsaramp jawq"jatayna. Jupax dragonapat esquivarakïnwa. Ukat jaysañatakix cruzan chimpup mä chhullunkhampiw lurarakini, ukat kunjamsa kayump takxatapxätam .
  Ukat mä nina web ukaw Baba Yaga waynarux ch"amakt"ayäna. Ukatwa ukan chintʼat jikjjatasïna.
  Oenomai waynax akham sänwa:
  - Walikiwa, iyaw sañamawa, ¿kawkïr wawanakarus secuestrata?
  Partido imillax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Waliki! ¡Cañón ukham hociconïtam yattanwa!
  Rubia Yaga kullakax qhuruchasïna, muytasa:
  - Jisa, nayax ukatakix irpapxäma ukat...
  Jan arsusaxa, suma uñnaqt"anixa ch"allxtasïna ukatxa llika p"akjaña yant"äna. Ukampis heroína precursorax uka honda chiqancht"asisaw Yaginarux magia ukat augurionakan ch"amapampix ch"axwantäna. Kunjamsa uka rubiox khathatiñ qalltäna ukat liwxatañ qalltäna. Ukat imill wawax akham q"ucht"äna:
  Jan waltʼäwinakan amuytʼayatäpjjayätwa,
  Uka voluntad acerot sipan jukʼamp chʼamanïtap laykuw...
  Akapacharux plaga tuqit qhispiyawayi - .
  ¡Munat compañero Stalin!
  
  Walja uñachtʼäwinakanwa tupuwayta,
  Mä jan tukuskir universo ukanx...
  Jumaw nanakatak chiqap thak jist'arawaytaxa,
  ¡Inas uk uñachtʼaychïna!
  
  Nayax mä ch"axwaw apnaqawayta
  Solcenismo ukan magia...
  Akax mä horariowa:
  ¡Fascismo ukan yugopax t"unjatäniwa!
  Uka duende waynax akham sänwa:
  - Amuyataxa jupax wali suma jaqiwa, Stalin! Ukampis jupax, inas aka Uraqinkir taqi jaqinakjamax chuymankipstatäxchïna.
  Ukhamarakiw imill wawax Baba Yaga ukarux wayn modificación ukanx ch"axwawayaraki ukat chirp"i:
  Lenin chuymajan jakasi, .
  Ukhamat llakisiñ jan yatiñasataki...
  Uka punkux espacio ukar jist"aratawa - .
  ¡Warawaranakax jiwasanak patxaruw lliphipipxäna!
  Rubia Yaga kullakajj akham sasaw achiktʼasïna:
  - Ukhakiwa! ¡Jichhax sarxapxäma, mayipxsma, nayax kuns lurarakïwa!
  Margaritax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Katjata wawanakaru antutapxañani! Ukat inas pampachapxiristam. ¿Qhawqhanis aspiradoraman chuym chʼallxtayawayta?
  Uka rubiox akham sasaw jiskht"asïna:
  - ¡Nayaw jumarux antutapxäma! ¡Janiw cruzan magiap nayar jaquntañamäkiti!
  Imill wawaxa muytataynawa. Uka nina web ukax moda señorampiw ikirïna. Ukat jupax muyuntasïna . Margarita kullakajj akham sasaw ewjjtʼäna:
  - ¡Taqi wawanakaru sarapxpan, jan sallqjasa!
  Uka rubiox solemnemente akham sänwa:
  - ¡Arunakaj churta!
  Ukat aspiradorampiw qhantʼayasïna. Wawanakan chʼiyar chʼiwinakapaw ukat mistuñ qalltäna. Translúcido, fantasmas ukham uñt"atawa. Ukampis Margaritax magia varap ch"allxtayäna, ukat uka ch"amakanakax yuqall wawanakaru, imill wawanakaru tukupxäna. Uka qhepatjja, kimsa kutiw jukʼamp utjäna. Ukampis taqi kunas pachpakïskänwa , Oenomai kullakax kusisitaw jikxatasïna:
  - Aka pachanxa mä juk"a ch"amani chacha warmi sarnaqawiwa utji. ¡Ukat niya taqpach chachanakajajj jiwatäjjewa!
  Margaritax wali k"ajkir jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Janiwa purinkiti! ¡Ukat diosanakar yuspärapxañani!
  Mä yuqall wawax q"ala kayuni, ukampis mä luxus, ch"iyjata, camisola ukanïnwa, Oenomaia markaruw t"ijtäna ukat uñt"ayasïna:
  - ¡Vizconde de Lafer ukaxa! Wow, kunjamsa aspiradora manqhan jikxatasiñax wali axsarañjama. Ukat aka perrax chiqpach dragón qarat lurat botas ukanakax apsuwayarakituwa.
  Margaritax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - ¡Jutapxam, kuntix lunthatatäki uk Vizconderu kutt"ayapxam !
  Rubia Yaga kullakajj akham sänwa:
  - ¡Janiwa!
  Oenomaus chachajj magia varita apsurakïnwa, ukat chʼalljjtayasajj akham sasaw arnaqasïna:
  - Ukatxa kunatsa ukhamaxa?
  Uka suma layqax akham sasaw gurrutäna :
  - ¡Nayaw jupanakarux aljasta! Jupanakajj wali jachʼañchatäpjjänwa. ¡Mä príncipex chikat saco quri jupanakatak pagatayna!
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Walikiwa, janq"u ... Ukatakix botas ukanakam jumat apsuñäni. Ukhamaraki dragón ñik"utat luratawa, ukat tigre ñik"utatsa luratarakiwa.
  Rubia Yaga ukax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Uka waynatakixa wali jach"apuniwa. Ukat nayar uñtasit mä layqax qʼala kayuni uñstaspa ukhaxa, wali phinqʼasiñäspawa.
  Margarita kullakajj larusisaw akham säna:
  "Janiw nayax jan ch"amani layqakïkti, ukampis sapa kutiw q"ala kayukïtxa, thaya pachanakansa." Ukat jumax ukham señora ukhamätawa. ¡Ukat nayax waynan tamap mayjt"ayarakï!
  Príncipe Oenomaus jupax akham sasaw arnaqasïna:
  - Ukatxa juramento lurapxañani janiwa wawanakaru secuestrapkätati. Jan ukhamäkanixa, Diosan palacioparuw irpapxäma.
  Baba Yaga waynax akham sasaw arsu:
  - Janiwa kuna jan walisa jupanakaruxa lurkti. Wawanakan ch"amapakiw wiñayatak wayn tawaqu ukat suma uñnaqt"an qhiparañax yanapt"itu. Ukat ukhama, jupanakax jakasipxi.
  Margarita kullakajj wali qhurutwa arsüna:
  - Jumax yaqha thakhi jikxatañamawa wayn tawaqur tukuñataki. Chiqansa, mä yatichäw yatichañ pachaw purini.
  Ukat imill wawax mä hechizompiw arsüna. Ukat kunjamsa qʼala kayu dedonakapat ukat varita mágica puntapat pulsar chʼama jawiranak antutäna.
  Ukat jupanakax blonde ukarux ch"allt"apxäna. Mä akatjamatwa chʼiyjäna ukat jiskʼaptarakïnwa. Jichhax jupanakan nayraqatapanx mä jach"a imill wawat sipansa, mä axsarat imill wawaw utjäna, jupax janiw tunka marat jiläkänti, coletas ukat q"ala kayuni. Jupax akham sasaw jiskht"äna:
  - ¡Janiwa wakiskiti! ¡Nayajj wali suma jaqëjjäwa! ¡Janiw nayar jawq'jañamäkiti!
  Margarita kullakajj amparanakaparuw botas aptʼasïna. Jupax amparap ch"allxtayäna, ukat q"ala kayuni Vizconde waynaruw jalnaqapxäna, jupax mayni qhispiyat wawanakamp chikaw jan pesañjamas thaya taypin sarnaqapxäna.
  Mä jachʼa familiankir mä waynaw botas uchasisin qʼochüna:
  Uka wayna jakʼanjja walja jan walinakaw utji,
  Awisax akapachax thaya qalar uñtataw qhant"i...
  Ukampisa, waynajax sofá utat sartasïna,
  Kunatix jupax wali jach"a ch"axwiriwa, ¡iyawsapxita!
  Yaga imillax samarañ qalltäna ukat akham sasaw arsüna:
  - ¿Janit nayar jawq"jañ munkta?
  Margaritax wali qhuru chuymampiw akham säna:
  - Janitï jan walinak lurasksta ukhaxa, ¿kunatsa jawq"jatäñama?
  Uka q"illu tawaqux chillqt"asïna, ukat mä jachaqt"asiwiw rosa ajanupat jalnaqäna:
  "¡Jichhax wawakïxtwa, yaqha layqanakax janiw respetapkituti!"
  Antutat imill wawanakat maynïrejj akham sänwa:
  - Jiwasaxa ukhamarakiwa wawanakaxa, janiwa uka tuqita jachapkti!
  Uka yuqalla imillanakaxa larusipxäna.
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - ¡Jumanakaxa manq"at awtjatäpxañamawa! Inas utat saraqasin ukan kuns manqʼassna?
  Wawanakax ch"axwapxäna. Vizcondex uñch"ukisaw akham säna:
  - Jiwasana alayaxa jach"a jaqina castillopawa, ukatxa janiwa Baba Yaga-t sipan juk"amp askïkiti. Ukatsti...
  Oenomaus chachajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Ukat jach"a jaqix katuntat wawanakaniwa. Jupanakar yanaptʼañasawa.
  Margaritax jachaqt"asisaw Yaga imill wawarux akham amuyt"ayäna:
  - Inas wawanakaru mayachthapisin jach"a jaqit qhispiyaraksna? Mä suma lurawi lurañamawa, ukatxa academia de hadas ukan yatxatañataki katuqatätawa. ¡Ukanwa suma luräwinak lurañ yatiqapxäta!
  Layqa tawaquxa akham sasaw q"ucht"äna:
  Khitis jaqinakar yanapt"i
  Jupax pachap ina ch'usar apt'aski...
  Suma lurañanaka - .
  ¡Janiw wali uñtʼatäkasmati!
  Margarita kullakajj akham sasaw säna:
  Panqaran pétalopax jan chʼamanïkaspas ukhamawa, .
  Ukax jaya pachaw ch"iyjatäna...
  Akapachankir jaqenakajj jan sinttʼasirïpkchejja,
  ¡Aski lurañ munta!
  
  Jaqinakar askinak lurapxam
  Suma lurañanak luraña...
  Ukat panqarjamaw panqarjani,
  ¡Qhananx ch"uxña panqaranakaw utji!
  Príncipe waynax juk"amp jach"a arunakampiw akham säna:
  aski lurañataki ch"amachasta , jan wali ch"axwañataki, ukat nayax iyawstwa jumatakix wali askïspawa!
  Yaga imillax amparanakap ch"allxtasaw akham säna:
  - Walikiwa, nayaxa yant"ä. Taqi kunas pachpakiwa, janiw kuna thakhis jan wali layqanakar kutt"añax utjkiti - jupanakax larusipxiwa ukat pinchasipxätamwa ! ¡Nayaw mä suma hada ukham wasitat entrenasï!
  Margaritax jachaqt"asisaw q"ucht"äna:
  Taqi khitinakati akapachanxa yatiñanipxiwa,
  Sapa kutiw amigonakax utjañapa...
  Ukhamat jan mä galería de tiro ukanjam pasañapataki -
  ¡Uka amuytʼasir anattʼañajj janiw tukuskänti!
  Uka wayna príncipex akham sänwa:
  - Walikiwa, ¡jach"a jaqiru saraqapxañäni!
  Mä walja wawanakaw alaxpachat jankʼak mistunipxäna, niya qʼala kayuni ukat qʼañu, jiskʼa ukat chʼiyar chʼiyar, ukampis chʼamani ukat kusisita.
  Margarita ukat Oenomai jupanakax dragonak patxaruw saraqapxäna, ukat Yaga, jupax imill wawaruw tukuwayxäna, jupax mortero patxaruw saraqapxäna. Ukat aspiradorax jupamp chikaw qhiparäna, wawanakan amparanakapatakix wali jach"äkaspas ukhamäkchïnsa.
  Aka equipo ukax uraqiruw saraqawayxi. Uka jachʼa jaqen jachʼa castillopanjja, torrenakajj jachʼa pʼeqenakaw mistuni . Ukampis mantañax esqueletonakampi apnaqatawa, ukat mä taqpach escuadrón de orcos ukanakampiw apnaqataraki.
  Wawanakax uraqiruw puripxi. Jupanakajj nuwasiñatakejj wakichtʼatäpjjänwa. Yaga imillax aspiradora ukan botón ukar ch"allt"äna ukat sabres, espadas, lanzas, puñaladas ukat mä pä ametralladoras ukanakas ukat jaquqanïna. Wawanakan jan amuytʼasir uñnaqap uñjasajja, akham sasaw qhanañchäna:
  - Nayaxa aspiradorampiwa katjawayta. Mä escobat sipansa jukʼamp askiwa. Ukat mä taqpach apthapit armanakax ukan utji.
  Margaritax varita mágica ukat q"ala kayunakap ch"allxtayäna, ukampis anillo mágico ukamp k"achacht"ata, ukat cooed:
  - Jichhax mä hechizo lurarakï, ukax armamarux mä especial, milagro ch"am churani.
  Ukat layqa tawaqux akham sänwa:
  - ¡ Abra , kabra , codabra ! - Ukatxa ch"ama jawiranakawa vara mágica ukatxa anillo mágico ukanakatxa t"ijtäna. Ukat Baba Yagax wawanakar churkäna uka armax qhant"añ qalltäna.
  Oenomai, juk"amp yatxatat nuwasirjamaxa, mä jisk"a, k"acha ametralladora apthapïna, ukax jisk"a agujanakampiw jalxatäna. Uka waynaxa juyphi lakap ch"allt"asisa q"uchutayna:
  - Sumaxa ametralladorampiwa utjañapa, .
  Huelga ukhama colerat acero...
  Uka wilax janiw mä cascada ukham jalluntirïkänti,
  ¡Ukat paraisow alajjpachan apnaqjjäna!
  Wawanakax mä arukiw pistolanakap jach"ar aptasipxäna:
  Verdugox kʼari ukat qhuru jaqiwa,
  Jaqinakax pirqaruw sayt"ayasipxi...
  Ukampis nayax iyawstwa, jiwasan thaya ch"uxña, .
  Ukampis nayax iyawstwa, inti jalsu tuqin - .
  ¡Carcelan chʼamakap chhaqtayapjjam!
  Ukat ukhamatwa mä destacamento de niños, mä arsenal mágico ukamp armatäsajj jankʼak atacañatak sarjjapjjäna. Uka jiskʼa qʼala talonanakapajj yuqall wawanakan ukat jukʼamp walja imill wawanakan qhantʼäna. Jupanakax janiw monstruonakarux axsarapkänti, mä taqpach regimiento de orcos p"iqini, q"aphini , jik"achat jupanakar jak"achasipkchïnsa .
  Oenomai, mä dragón ukar t"ijt"asaw mä ametralladora ukamp uñisirinakarux pallapallanak jiwayatayna. Jisk"a agujanakaw orconakan ñik"utap ch"allt"apxäna, ukatx mä milagrow lurasïna: jach"a chocolate barras ukat miel bollos ukar tukupxäna.
  Margaritax uñisirinakarux ch"allt"arakitaynawa , q"ala kayunakapampi ukat magia anillonakapampi. Ukat ukhamaw espadanakampi orcos ukanakax, khitinakatix ataque ukar puripkän ukanakax jank"akiw ukar tukupxäna taqi kasta suma manq"anaka, ukhamaraki ch"uñumpi ch"uñumpi ch"uñuyata ukatsti manqhana jamach"i lechempi. Chiqpachansa akax wali sumawa. Ukat queso tortanaka, ukat donuts ukanakax amapola jathanakampi ukat canelampi.
  Ukat partida tawaqun varita mágica ukax olada ukat fabulosos yänak luraraki.
  Ukat ukhamatwa wawanakax orcos ukanakamp nuwasiñar mantapxäna. Nayraqatxa, Vizconde. Isinakapaxa, waynax botas uchatapatxa, machaqäxänwa, machaqäkaspas ukhama. Ukat janiw chʼiqa amparapan mä espadampiki nuwasirïkänti, jan ukasti chʼeqa amparapanjja mä espada aptʼataw nuwasirakïna.
  Ukat cuchilla llamktʼatapatxa, muspharkañ mayjtʼäwinakaw utjäna. Jichhax mä orco lantix mä muspharkañ tama pastel ukaw uñstawayi, pasas ukanakampi. Ukat uka espadan jawqʼjatapatjja, mä chocolate queso tortaw uñstäna. Ukat yaqha waynanakaw nuwasïwinkapxi.
  Mä imill wawajj jukʼamp nayrar sartat markatäkaspas ukhamänwa, qʼala kayunakap chʼojjña patjjar samartʼayasaw ametralladorat qellqtʼasïna. Kunas kunayman kasta cuento-n mayjt"awinakar puriyi. Ukat orco ukanx mä jach"a, phuqt"at salchichaw mistunïna, ukat mä pavo salsampi. Ukat kuna yaqha suma manq"anakas jan uñstkänti.
  Ukat suma qʼapkir coco cupcakes ukanakas cuchillas llamktʼatatwa uñstäna. Ukat jach"a helado ukhamaraki.
  Margarita sat partidonkir tawaqux nuwasiñ éxtasis ukan qʼuchtʼañ qalltäna;
  Jiwasax precursoranaka, comunismo ukan wawanakapätanwa,
  Khitinakas markar uywañ munapxi...
  Hitler chachajj coleratapatjja wali qhorupuniw jaysani,
  ¡T"unjañäniwa, iyawsapxita, Supaya!
  
  Dios nayraqatan mä juramento lurapxta,
  Ukat Lenin chachax chuymap wayn tawaqunakar churäna ...
  Ay, jan precursoranakarux qhuru juchañchapxamti,
  ¡Taqe Chʼamani Diosaw jupanakar jukʼamp chʼam churäna!
  
  Nayraqat q"ala kayuni waynanakaruw sarapxta,
  Jupanakax ch"axwañ munapxäna, markap jark"aqasa...
  Uka yuqallanakas imillanakas chhuxriñchjatanakax jiwasatakikiwa,
  ¡Ukat chiqa chuymanïñasax chʼaman armadurawa!
  
  Moscú marka jakʼan chʼaxwäwinakaw utjäna,
  Tanques ukanakax phichhantaskäna, asfaltox ch"amakt"askäna...
  Comunismo uñjañäni, nayax iyawstwa, churapxtanwa,
  ¡Ukat mä fascistaruw mä espada ancho ukamp apsusma!
  
  Jan iyawsapxamti, jaqinaka, Hitler jupax janiw taqi ch"amanïkiti,
  Fuhrer jupan amuyupax jakaskakchisa...
  Ukat fascistanakarux walpun jawq"japxta,
  Jach"a thakhi saräwisar sarañäni !
  
  Rus' uñisirinakaparux janiw axsarkañäniti,
  Jiwasax URSS markasarux walpun munastanxa...
  Jumax janiw mä payaso almampi caballero ukhamäktati,
  ¡Diosan Reinopatak mä uñachtʼäwi churañäni!
  
  Hitler jupax janiw yatkiti, jupax jan wali jawq"jataw uñjasini,
  Infiernon chʼamapajj jupa manqhan wali chʼamanïkchisa...
  Ukat Krauts parásitos ukanakax jutapxiwa,
  Ukax ninampiw sumankañar phuqantayani!
  
  Rusianakan jach"a kankañapaxa anatañampi atipt"añawa,
  Ukhampachas mä jach"a lurawiw aka qhipäxan utji...
  Atipjäwix jutaniwa, nayax iyawstwa, lush mayo, 2016.
  Ukat Fuhrer ukax taqpach kaputäxaniwa!
  
  Akax jiwasan iyawsäwisawa, comunismo ch"amapawa,
  URSS markax wiñayatakiw jilxattañapa ...
  Jiwasax t"unjañäniwa, yatipxtawa, fascismo ukan yugopa,
  ¡Ukham Rusia markax mä ejercitoruw tukuwayi!
  
  Stalingrad markanx Fritz jupanakax jawq"jataw uñjasipxäna,
  Jupanakax ch"aman puñchus uñt"apxäna...
  Ukat wali suma regalonak churapxirïta,
  ¡Ukat dictadorar mä níquel churapxäna!
  
  Markaja, suma Rusia,
  Ukanx Ártico uksanx manzana quqanakaw panqarapxi...
  Svarog ukat Stalin jupanakax, yatipxtawa, Mesias,
  ¡Nazis ukanakax rusa ch"axwirinakat jaltxapxi!
  
  Ukhamaw alaxpachax wali suma,
  Kunawsatix comunismo ukax jupat sipan qhant"ki ukhax...
  Ukat yantʼanakajj chʼamañchtʼatäniwa,
  !
  
  Juyphi pacharux mä sallqa wila jach"at apt"asipxta , .
  Jupanakax Guardia Blanca ukan ch"iqa ch"akhap p"akjapxäna...
  Rusia markan comunismo ukan uñisirinakapax jawq"jataw uñjasipxi,
  ¡Chika urutakix trofeonakax utjaskakiwa!
  
  Stalinar wali chʼamampiw katjapjjta,
  Imill wawanakax q"ala kayukiw kuna thaya pachanx...
  Jumax, iyawsapxita, mä ch'aman jaqiruw tukuwaytaxa,
  ¡Ukat uka precursorax caballeroruw tukuwayxi!
  
  Janiwa, Rusia markax janipuniw p"akintkaniti,
  Jan jiwir Lenin jupax thakhi uñacht'ayi ...
  Jiwasax janiw lliphipi nina nakhantayañ ajjsarktanti,
  Ukat rusanakax janiw comunismo tuqitx jithiqtapkaspati!
  
  
  Rusia Taykasan sutipxaru,
  Chuymanak mä coronar mayachthapiñäni...
  Hurray, imillanakaxa wali jach"at arnaqasipxäna,
  ¡Mä jachʼa samkajj phoqasini!
  
  Jïsa, iyawsäwisax nayra awkinakamp chikäñasapuniwa,
  Ukat jumatix nayra achachilanakamar atipt"asma ukhaxa...
  Wiñayatakiw jan axsartʼas suma luratäñäni,
  ¡Janiw pä tunk jila uñnaqanïkchixa!
  
  Iyawsapxita, jiwasax Tayka Markasar munastanxa,
  Wiñayatakiw kusisiñ munapxta...
  Lucifer, iyawsapxita, janiw t'unjkistaniti,
  ¡Jach"a pachax puriniwa - thayax chhaqtxaniwa!
  
  Rusia markanx taqi kunas wali jach"a panqarañapawa,
  Akapachan jan walt"awinakax chhaqtawaykaspas ukhamawa...
  Comunismo ukan pachapax, nayax amuyta, jutaniwa,
  ¡Qumirïñasa, kusisiñasa wiñayatakiw utjani!
  
  Cienciajj chʼajjwäwinakan jiwaratanakarojj jaktayaniwa,
  Jaqinakax wiñayatakiw wayn tawaqunakax utjani...
  Ukat jaqejj Taqe Chʼamani Diosar uñtasitawa,
  ¡Jan wali jaqix chhaqtxaniwa, nayax yattwa, wiñayataki!
  
  Mä juk"a arumpixa, kusisiñax taqinitakiw universo ukan qhant"i,
  Taqi akapachankir jaqinakax mä familiar uñtasitawa...
  Wawanakax alaxpachan larusipxi, anatapxi,
  ¡Mä q"uchumpiw munasista!
  Ukatwa qʼochüna, ukat wawanakajj orco sat animalarojj mä jan uñtʼat suma ukat manqʼañjam armanakaruw tukuyapjjäna. Ukampis kunapachatï layqa tawaqux aspiradorat chʼamap apsuwaykchïnxa, challwampi vasonaka, lado platonaka ukat suma corteza ukan cisnenakaw uñstañ qalltäna , ukaruw jan khuyaptʼayasir orconakax kuttʼapxäna. Ukat wali sumapunïnwa.
  Aka chiqanx orco goblin comandantex suma magia ukan ch"allt"atax mä suma q"aphini tortaruw tukuwayi, rosas, crema siwara panqaranakampi ukat frutas dulces ukanakampiw ch"allt"ata.
  Ukat walja kunayman suma yänakaw jan juchani wawanakan amparapan magia armanak yuriwayi.
  Ukampis esqueletonakax orcos ukanakat qhipatwa ch"axwäwir mantapxarakïna. Jach"a ukat axsarañjama. Jupanakax lawanakjamaw sarnaqapxäna. Wawanakax espadanakampi, sablenakampiw jupanakarux nuwantapxäna ukat puñalanak jaquntapxäna. Ukat Oenomai dragón ukat kayuk sarnaqir tawaqux ametralladorampiw esqueletonakar phallapxäna.
  Margarita kullakajj magiampiw perlajam kisunakap uñachtʼayarakïna. Ukat jupax concreto milagronak luratayna. Ukat magia luratapajj esqueletonakaruw qorit lurat vino vasonakar tukuyäna, uka vasonakajj kunayman color heladonakampi ukat wali kʼachachtʼat tortanakampi phoqantatänwa.
  Ukat yuqall wawanakan espadanakapan jawqʼjatapatjja, Vizconde de Lafer sat chachan jawqʼjatapatjja, kunayman suma ukat manqʼañjam yänakaw uñstäna. Ukat ukham qʼapkir qʼapkir qollajj castillo taypinwa jiljjattäna. Mä milagro milagronak lurañakiw wakisi.
  Mä jachʼa esqueletotjja, mä qollujj tortanakaw mistunïna. Ukat uka tortanakax kunayman cremanakat arco iris taqi coloranakampiw lliphipipxäna.
  Jïsa, ukham suma, wali munañjam yänakaw akan utjäna. Yaqhip axsarkañ ch"iyar esqueletonakax jach"a tama piruletanakaruw tukupxäna.
  Ukat manq"at awtjata wawanakax janiw uka suma manq"anak yant"añax sayt"añjamäkänti. Margaritax gong phust"asinx akham sasaw arnaqasïna:
  Wilax jiwasan jach"a uñisirinakasawa,
  Jupanakax, iyawsapxita, jan wali lurawinakaruw jaquntapxistu ...
  Kunapachatï mä yuqall wawax pies uñjki ukhaxa, .
  ¡Juparux jan walit puraka lunthatasiñatakiw thaqhapxi!
  
  Ukhamajj wawajj jan jankʼak lurañamäkiti
  Tiempox puriniwa, ukat jumanakax wali manq"asipxäta...
  Ukat Dios nayraqatan jan juchachasimti munat jilata,
  Jan ukhamäkanixa, ¡nina markaruw tukupxäta!
  Oenomaus jupax wawanakarux akham sasaw qhanañcht"äna:
  - Jaqi manq"iri jach"a jaqiru atipt"añkamaxa, manq"a manq"añaxa wali axsarañawa. ¡Jach"a jan wali jaqix aynacht"ayatäñapawa!
  Mä jach"a thuqt"awiw ist"asïna, qalltanx mä jach"a ch"amakaw uñstäna, chikat pamparuw ch"amakt"äna, taqi kasta tortanakampi platonakampi phuqt"ata. Ukat ukatsti uka wajjranakani jachʼa jaqejj pachpawa. Ukajj ballena espermatozoide sat animalan lakapanïnwa ukat kayunakapas garranakanïnwa. Ukat wali jach"akiwa , ukax nayratpach jach"a castillot sipanx juk"amp jach"awa, torrenakampi, esqueletonakampi.
  Wawanakax axsarañat chhuxriñchjapxäna, ukat uka jaqi manq"ir thuqhurix jank"akiw jach"aptäna.
  Margaritaxa jachaqt"asisaw säna:
  - ¡Jan axsaramti! ¡Jupar ajjsarañakiw jachʼäjje!
  Oenomaus chachajj wali coleratapuniw akham säna:
  Jumajj inas jan ajjsarirïkchiti, ukampis jumajj loqhe jaqëtawa, ¡uñjatanak uñjapjjaraktwa!
  Yaga layqa tawaquxa akham sänwa:
  - Munat, munat ogre, .
  Jumax wali suma muxsa achunak munasmati...
  Jan ukax mä ch"axwäwin magiapa, .
  ¡Mayamp inaki katuqapxäta!
  Margarita kullakajj akham sasaw arsüna:
  - Wawanaka, mayaki arnaqasipxam: janiwa ajjsarapksmati! Walikiwa, tantacht'asipxañäni.
  axsarkañ jaqin nayraqatapan tantachasiñax chʼamakïnwa . Tawaqux t"ijtxañ qalltäna, jisk"a muyu talonanakapampi. Vizconde de Lafer sat chachajj jukʼamp jan ajjsarirïnwa, ukat mä qhawqha yuqall wawanakampiw jupanakar jarkʼañ qalltapjjäna. Uka waynanakajj ajjsarañat qʼañuchatäpjjänwa, ukajj qhanaw amuyasïna. Ukat ukat Margaritax q"ucht"äna, ch"amañchañataki, ch"axwäwit mä ch"axwañ q"uchu;
  Jiwasax URSS markat jutir imill wawanakapxtanwa,
  Ukax taqpach uraqpachatakiw mä antorcha...
  Uñacht"ayañäni, jumax yatisktawa, jach"a kankañ uñacht"äwi,
  ¡Akanx heroico lurawinakaw q"ucht"ata!
  
  wawanakax wila bandera manqhan yuripxirïna , .
  Ukat q"ala kayukiw thaya taypin t"ijtapxi...
  Phuchanaka ukat yuqall wawanakax Rus ukan ch'axwapxi,
  Awisax noviax uka waynarux mä rosa churaraki!
  
  Uraqpachan mä wila banderaw utjani,
  Ukham qhant"am, mä antorcha-llamarjama...
  Taqi kunat sipansa, yatisktawa, heroico, jiwasax mä columpio ukaniwa,
  ¡Ukat banderajajj wilar uñtataw lliphipi!
  
  Jan iyawsapxamti, maldito fascista ukax janiw paskaniti,
  Ukat rusa ajayupax janipuniw chhaqtkaniti...
  Atipjäwinakax mä jan tukuskir cuenta jist"arañapawa,
  ¡Khitirus aruntt"apxañäni ukat aruntt"apxañäni!
  
  Rusia markax wali suma markawa,
  Jumax comunismo ukx jaqinakarux churtawa...
  Wiñayataki Diosax khuyapayasiñampiw churäna , .
  ¡Tayma markataki, kusisiñataki, qhispiyasiñataki!
  
  Uñisirinakax janiw Awki Markar atipt"añjamäkaniti,
  Ukat qawqha qhuru ukat kʼari chuymanïkchïnsa...
  Jiwasan jan atipt"ir oso rusa,
  ¡Rusia pallapallax atipjatapatxa wali jach"anchatawa!
  
  Suma soviético marka, .
  Ukankir imillanakax wali suma uñnaqt"anïpxatapat jach"añchasipxi...
  Jupax yurïwipat wiñayatakiw churasiwayi,
  Ukat jiwasax Komsomol ukankirinakax chiqapar sarnaqapxañäni!
  
  Moscú markan anqäxapanw ch"axwapxta,
  Blizzard, snowdrifts, ukat imillanakax q"ala kayukiw...
  ¡Janiw Awki markas Supayar jaytkañäniti,
  ¡jadajanakas chiqaparuw ch"axwapxi!
  
  Ukatwa colerat imillanakax nuwasiñ wal munapxi,
  Ukat q"ala talonampix mä explosión-paquete jaquntapxi ...
  Mä fascista, jupax wali suma uñnaqt"aniwa, .
  Chiqansa, ¡jan wali Caín ukhama!
  
  Uñisirinakax janiw imill wawanakar atipt"apkaspati, .
  Jupanakax ukham warawaran manqhan yuripxatayna...
  Jiwasan jan atipt"kay monstruosajj osowa, .
  Khitis Pachamarux warmipar tukuyäna!
  
  Jiwasax rusa imillanakax wali sumawa,
  Jiwasax janiw t"aqhisiyawinak ukhamarak escarcha ukar axsarktanti...
  Ukat jiwasax jan wali jaqinakan nuwasïwiparux jaqunukuñäniwa, iyawsapxita,
  dosis ukanx loco ukhamaw tukuni !
  
  Jupanakax Moscú markat uñisirinakarux jayarst"ayañ atipxatayna,
  Jupax jach"a ch"amampiw phuqt"ataskchisa...
  Jiwasax imill wawanakax wali jach"añchasipxtanwa,
  ¡Uñisirinakax taqiniw sepulturanakapar chhaqtxapxani!
  
  Janiw iyawsañakiti, uñisirinakax janiw Rus-arux atipt"apkaspati,
  Kunjamakitix sapa caballerox pañales ukanakat juti...
  Uka uywa katurix anatañaruw tukuwayxi,
  Ukat uñisirix wali wawakïskiwa!
  
  Ukampis rusa ajayu, jach"a, iyawsaña ajayu, .
  Jumax yatisktawa, ukanx imantat ch"amanakaw utji ...
  Uñisirinakax q"al t"unjatäpxani,
  Chiqansa, ¡caballeronakax nuwasïwinx janiw atipjatäkiti!
  
  Pächasiñanakam maysar apanukupxam imill wawanaka , .
  Jiwasax juk"amp ch"amanïtanwa, yatipxtawa, akapachanx...
  Supayan walja jaqinakaparux infiernoruw jaquntapxañäni,
  uñisirinakaruw baño ukar ch"allt"añäni !
  
  Qullan chʼaxwäwix tukusxaniwa
  Sumankaña ukat alwax planetan jutani...
  Jupax wiñayatakiw intimpi, yatisktawa, churatawa, .
  ¡Wiñayatakiw veranojj nina nakhantäna!
  
  Ukat comunismo wiñay jach'añchäwi ,
  Ukat Lenin ukat jach"a Stalin ukax jiwasanakamp chikaw jikxatasipxi...
  Wila cine ukanx jichhakiw fascismo ukax utji,
  Ukat munañasax, iyawsapxita, acerot sipansa jukʼamp chʼamaniwa!
  
  Rusia markax patak patak maranakaw apnaqaski,
  Ukat taqpach universoruw kusisiñ churäna...
  Mä acero puñchun chʼamapaw munasiraki, .
  ¡Ukat jan axsartʼirïki, ukampis amuytʼasirjama!
  Qalltanx Margarita sapakiw q"ucht"äna, ukampirus Enomai, Yaga imill wawa, Vizconde de Lafer ukat yaqha wawanakax q"uchuñ katuqapxäna. Ukat akax nayratpach mä ch"aman, phuqhat arut coro ukhamänwa, ukat taqi kunas khathatitayna. Ukat uka jachʼa, cheqpach jachʼa jaqejj jiskʼachañwa qalltäna. Jupax janiw ukham thaya ukat axsarañjam uñnaqtʼanïxänti. Ukat wajjranakapajj jiskʼaruw tukuwayjjäna, ñikʼutanakapas jukʼamp jiskʼaruw tukuwayjjäna. Wauu...
  Yaga imillax larusisaw q"ucht"äna:
  Suma lurata, suma lurata, jupat jach'añchasiñama - .
  ¡Paqallqunix janiw mä jaqirux axsarapkiti!
  Wawanakax q"ala kayunakap ch"allt"asis mäkiw arnaqapxäna:
  Jiwasax janiw jumarux axsarapkti ogre, .
  Mä wawar kayump takt'ataw uñjasisma...
  Janis chuymankipstat nuwasirinakäkstanjja,
  Yaga jupan p'iqinchataw jikxatasipxta !
  Ukanakax wawanakawa, wali suma almapansa ajanupansa. Ukat jachʼa jaqjamaw nuwasipjje. Jichhax uka gigante caníbal ukax moralmente tukuyatäkchisa. Ukat wawanakax thuqhuñ qalltapxäna.
  Ukat Yaga tawaqux aspiradora aptasinx uka thuqhuriruw uñacht"ayäna, ukat kuns jisk"achañ qalltäna.
  Mä yuqall wawax mä jach"a piruleta gallo ukar uñtat liq"i , ukax mä esqueleto ukar tukuwayi, ukat imill wawax mä helado apt"asiwayi.
  Wawanakax jach"a jaqirux akham sasaw axsarapxäna:
  - ¡Jumarus ukhamarakiw pasani!
  Ukat chiqpachapuniw khathattʼasïna. Jupajj jukʼampiw jiskʼachasïna. Ukat arco iris taqi coloranakan heladompi lurat quri vasonakax jukʼamp qhantʼañ qalltäna ukat jukʼamp sumaw qhantʼañ qalltäna.
  Margarita heroína precursorajj wasitatwa colerat qʼochüna, uka qʼochujj guerran patriótico qʼochupawa, ukat mayni wawanakajj akham sasaw coro sasin sapjjäna:
  Nayax Komsomol ukarux anatt"kasaw mantawayta,
  Imill wawax mä suma samkan...
  Akapachax wiñayatakiw mayo, 2016 maran utjani sasaw amuyayäta.
  ¡Sapa uruw primavera yurïwipa!
  
  Ukampis kunatsa janiw sumäkänti,
  Kunjamakitix, janiw munasiñax utjkituti ...
  Suma, sapxita, waynanaka, khuyapayasiñajampi,
  ¡Jakañax wali ch"aman remowa!
  
  Mä akatjamatwa chʼaxwäwix mä akatjamat qʼixu qʼixu qʼixu qʼixu qʼixu qʼixu qʼixu qʼixuntäna,
  Ukat mä jachʼa thaya jiwañaw jankʼak purintäna...
  Ukat imill wawanakajax ch"aman janchinipxiwa,
  ¡Mä ratukiw ataque ukar purisma!
  
  Iyawsapxita, janiw jaytañ munkti,
  Awki markatakix tukuyañkamaw ch"axwapxañäni...
  Mä ch"aman mochilaruw granadanak apt"asipxta,
  ¡Stalin jupax chuymanakapanx awkipan lantiw irnaqäna!
  
  Rusia markan jach"a ch"axwirinaka.
  Jiwasax sumankañamp sumankañamp arxatassnawa...
  Alaxpachankir warawaranakax terciopeloruw umamp warantapxäna,
  ¡Ukat chachax anatañaruw tukuwayxäna!
  
  Naya, q"ala kayuni tawaquxa, nuwasta
  phuqt"ata ...
  Aka paraison mä chiqaw utjani, nayax yattwa,
  ¡Janiw wilampi kusisiñax utjkaspati!
  
  Jach"a ch"axwirinaka Awki marka, .
  Moscú jak"anx ch"amampiw ch"axwañäni...
  Ukat ukatsti samkax comunismo ukan apnaqatawa,
  ¡Supayampi manqha pacha contra!
  
  Jan axsart"ir rusa waynanakaw, .
  Ukax chiqpachapuniw tukuykam ch"axwapxi...
  ametralladorampiw ch"axwapxi ,
  ¡Quri corona munassta ukhaxa!
  
  Janiw mä balas jarkʼkistaspati
  Jesus jach'a Diosax jaktawayxiwa...
  Uka manq'añ dragon urunakapax tukusxiwa,
  ¡Alajjpachat jukʼamp qhantʼjjäna!
  
  Nayax jumarux munassmawa, munat Lada,
  Jach"a Dios Svarog ukax jach"a kankañan utjani ...
  Rusia markatakix ch"axwañasawa,
  ¡Suma Janq"u Diosax jiwasampiw utji!
  
  Janiw rusanakax qunqurt'asipxañamäkiti,
  Jiwasan jañchisax, iyawsapxita, janiw jark"atäkaspati...
  Stalin ukat jach"a Lenin jilatax jiwasamp chikäpxiwa,
  ¡Jumax aka examenan pasañamawa!
  
  Awki markan llakipax chuymanakasan utjarakiwa,
  Jiwasax jach"a kankañaparuw iyawstanxa...
  Jiwasax jank"akiw espacio ukar punku jist"arapxtanxa,
  ¡Wali muxsa jakäwiw utjani!
  
  Jiwasax q'ala kayuni suma imillanakätanwa , .
  Jiwasax wali ch"amampiw chhijchhi ch"uqi taypin t"ijtapxta...
  Jiwasax janiw aka k"allk"u vodka ukax munaskiti,
  !
  
  Jiwasax imill wawanakax Awki markatakiw sayt'asipxañäni,
  Ukat jiwasax jan wali Krauts ukarux jaysañäniwa, janiw, .
  Infiernonkir Cainajj tʼunjatäniwa,
  ¡Ukat Cristo Qhispiyirirux aruntt"apxsmawa!
  
  Mä pachax utjani - janiw juk"amp askïkaspati,
  Jiwatanakax wiñayatakiw jaktapxani...
  Aka alajjpachajj cheqpach paraisoruw tukuni,
  ¡Taqinin samkapax phuqhasiniwa!
  Margaritax mä juk"a llakitaw jikxatasïna - jupax niya patak marat jila maraniwa, ukat wali imill wawawa. Ukat inas wiñayatak wawat qhipararakchispa.
  Ukampis mayni wawanakax uka q"uchumpiw kusisipxäna, kusisipxarakïnwa.
  Ukat uka axsarkañ gigante caníbal ukax juk"amp jisk"a jach"a tukuwayxänwa, ukat mä monstruo ukar sipans mä axsarat goblin ukar uñtasitaw juk"ampi.
  Heladompi tortampiw jupar t"ijtäna. Wawanakax larusisaw laxranakap ch"uqt"asipxäna. Ukax wali k"uchikiw uñtasïna. Ukat kusisit waynanakaw ajanunak luraskakïna.
  Yaga imillax lakap ch"allxtayäna ukat chirpachasïna:
  Wawanakax larusipxañapawa
  Wawanakax larusipxañapawa - .
  ¡Ukat kunjams heroes ukanakax jakapxi!
  ¡Ukat kunjams heroes ukanakax jakapxi!
  Ukat Baba Yagax aspiradorampiw yaqha orcos ukat goblins ukanakar uñacht"ayäna, jupanakax castillot jaltxapxänwa. Ukat Enomai ukat imill wawax ametralladoranakampiw jupanakar chʼaxwañ qalltapxäna. Ukat jupanakax wali jach'a lurapxäna . Ukat mayamp vasonakax qhana helado, pasas rollos, tortas de crema, siwara copos, algodón dulce ukat juk"ampinakampiw utjäna . Taqi kunas wali suma thujsa ukat wali manq"añjam uñnaqt"anïnwa.
  Ukat nuwasir wawanakax larusisaw ch"ullqhi, janq"u kisunakap uñacht"ayapxäna, lobo wawanakan kisunakapjama.
  Kunjams muspharkañ ukat jan uñt"at aka lurawix uñstawayi.
  Ukat Margaritax orcos ukat esqueletonakaruw llijullijunakamp jawq"jatayna , jupanakan muspharkañ mayjt"äwip sarantaskakïna.
  Uka qhepatjja, precursora imill wawajj wasitatwa patriótico ukat sublime qʼochu qʼochtʼäna, ukat coro ukankir mayni wawanakajj perky ukat kusisit qʼochup apthapipjjäna:
  Supayajj janiw atipjistaniti
  Nayan markaja, akapachan juk"amp suma,
  Suma markax wali uñt"atawa...
  ¡Jilïr jaqinakas wawanakas ukan kusisitaw jikxatasipxani!
  
  Uka vallen lirionakax wali suma panqarpan,
  Ukat querubines ukanakax mä suma himno phust"apxi...
  Fuhrer ukax kaput, .
  ¡Rusianakax ch"axwäwinakanx janiw atipt"añjamäkiti!
  
  Komsomol ukankirinakax q"ala kayukiw t"ijtapxi,
  Jupanakax q"ala talonanakapampix ch"uqiruw takt"apxi...
  Hitler jumax wali suma uñnaqt"anïtawa
  ¡Nayajj mä tank aptʼataw tʼijtjjäma!
  
  ¿Nazis ukanakar atipjsnati?
  Kunjamtix nayrax lurapxirïktxa, q"ala kayuni, imill wawanaka...
  Jiwasan juk"amp axsarkañ caballerosax osowa,
  ¡Jupax ametralladorampiw taqiniruw jiwayani!
  
  Janiwa, jiwasa imillanakaxa niyaw wali thaya, .
  Chiqpachansa taqi uñisirinakaruw t"unjapxtanxa...
  Jiwasan garranaka, kisunaka, puñchunaka...
  ¡Mä suma paraison mä lugar lurañäni!
  
  Nayax amuyta comunismo cool ukax utjani,
  Iwxt"añ markax, iyawsapxita, ukanx panqaraski...
  Ukat llakisiñjam nazismo sat religionax chhaqtxaniwa,
  ¡Luratanakamax jach'añchatäniwa sasaw iyawstxa!
  
  Uka suyux sallqa panqaraniwa, nayax iyawstwa, .
  Atipjäwitx atipt'añaruw kutt'awayxtanxa...
  Nikolai jupax japonés jaqinakarux atipt"awayiwa,
  ¡Samurai ukax jan wali jaqit jaysañapawa!
  
  Jiwasajj janiw tiltʼatäñas jaytkañäniti,
  Mä ch"axwawimpiw uñisirinakasar t"unjañäni...
  Chacha katurixa anatañaru tukuñapa, .
  ¡Janiw inamayakiw Wehrmacht sat barcor tʼunjapjjta!
  
  
  Iyawsapxita, janiw jiwasatakix jaytañax jasakikiti,
  Rusonakax nayratpachaw nuwasiñ yatipxi...
  acerompiw afilapjjerïta ,
  ¡Fuhrer ukax mä payaso ukan uñnaqaparuw tukuni!
  
  Ukhamaw markajax utji, .
  Uka acordeón ruso ukax uka taypinx phust"atawa...
  Taqi markanakax mä suma familiawa,
  ¡Abelax atipt"iwa, janiw Cainax atipt"kiti!
  
  Niyaw URSS markax jach"añchatäxani ,
  Jiwasan uñisirisax qhuru ukhamarak jan axsart"irïkchisa...
  Jiwasax mä uñacht"äwiw jan axsart"irïñ tuqitx uñacht"ayañäni,
  ¡Rusia ajayupax ch"axwäwinakan jach"añchatäniwa!
  Qhipa arunakanxa, precursora tawaqux mágico varitapat llijullijunak apsu ukat antutäna, ukat qʼala kayunakapat pulsar mágico anillonakampi qalanakampi. Qhiparusti uka jach"a jaqiruw ch"uqt"apxäna, jupax mä caracol ukham jisk"achatäxänwa. Ukajj nina nakhantat qʼal qʼal chʼamaktʼayatäjjänwa. Ukatxa mayampiw qhantʼäna. Orcos ukat esqueletonakax qhipharux taqi kasta muspharkañ manq"anakaruw tukuwayxi. Ukhama wali suma ukatsti qhatiyata, kunaymana kasta jamp"inaka, challwa relleno ukatsti gansos, tortas, pastelerías, caramelos ukatsti helados vasos.
  Wawanakaxa kusisipxataynawa, patat aynacharu jaltxapxatayna. Wali kusisita ukat kusisita uñnaqanïpxänwa.
  Aka chiqanx wali axsarkañ ukat qhuru jaqi manq"ir jaqin lantix qhanax chhaqtawayxänwa. Mä jisk"a, janq"u ñik"utan waynaw uñstäna, shorts ukan, niya paqallq marani. Ukham jan kuna jan walt"ayir ukat muxsa wawax mä axsarkañ monstruo lantix. Jupax nayranakap ch"irmthapisinx akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Janiw nayar jawq"jañakiti!
  Margarita kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡Jan axsaramti! Janiw llamkt'apkämati. Jichhax ¡jakäwim zero ukhat qalltasma ukat yatiqañ utar sarasma!
  Uka waynampi nayra jaqi manq"irimpixa akham sasaw llakt"asipxäna:
  ¿Kuna kasta yatiqañ utan jakañas akaxa?
  sapa uru yant'awix utji ...
  Yatiqaña, jaljaña, .
  ¡Tabla de multiplicación ukawa!
  Uka caníbal gigante ukan castillopax nayranakaja nayraqatanwa mayjt"ayatäna. Pʼeqe pʼeqenakat sipansa, wali suma panqaranakaw cúpulanakan panqarapjjäna. Ukat pachpa cúpulanakax qurimpiw lliphipipxäna. Ukat taqi kunas wali jach"a, lliphipi, ch"amakt"ayata, castillo pirqanakax panqaranakampi ch"allt"ata. Ukat wilat sipansa, phujunakax diamante jawiranakampiw jalluñ qalltäna, ukat qinayanakax chhaqtawayxänwa, ukat pusi intix mäkiw qhantʼäna.
  Ukat qhispiyat wawanakax kusisit larusisaw castillot t"ijtxañ qalltapxäna. Jan chʼamanïpkäna, chʼiyjata, qʼala kayuni, ukhampachasa kusisitäpjjänwa.
  yuqall wawanakax imill wawanakax wali suma manq"anak manq"antapxäna, ukat barril de cocteles ukat juyranakaw ch"uxña manqhat chiqaw uñstäna .
  Yaga imillax nayrir gigante caníbal ukar mä mortero ukan t"ijtäna ukat uka waynarux helado churäna. Jupax manq"antasinx mä jachaqt"asisaw p"akjasïna:
  - Muxsa!
  Ukat ajjsarasaw akham sarakïna:
  - ¡Pampachanipxita, wawanaka! Nayax jumar manq'antatax phinq'asiraktwa. ¡Ukajj wali ajjtaskañawa!
  Ukat jukʼamp wawanakaw tʼijtjjapjjäna. Ukanx khitinakatix nayrax manq"antirinakax manq"apkän ukanakas utjarakiwa . Jan kuna jan walt"ayir waynax nayranakap ch"allt"asïna ukat q"ucht"arakïna;
  Ukhama, ¿janit mä milagro, janit mä cuento, .
  Taqi kunas ukhamaruw tukuwayxi, iyawsapxita, wali muspharkañawa!
  Janiwa, jiwasatakix aski lurañax juk"amp askiwa -
  ¡Ukat jan walinakax jan tiemponiruw chhaqtxani!
  Jisa , mä atipjäwipunïnwa. Chiqansa, mä yuqall wawax wali musculoso torsoni ukat shorts ukanïnwa, ukat reflexivo superficie uñkatasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¿Kawkirus heroico alturajax saräna?
  Oenomaus jupax akham jiskt"äna:
  - Ukat khitis jumaxa?
  Wali qhananchata muskulunakani waynaxa akham sasaw jaysatayna:
  - Nikitich.
  Wawa ajanupasti ch'amakt'äna, ukatsti jach'at arsüna.
  - Nayax wali jach"a heroe ukhamäyätwa, jichhax mä q"ala kayuni waynakïtwa , jupax ukham munaskitu.
  Nayrir jaqi manq"ir jaqix akham sasaw arsüna:
  - ¡Mayni yatiqañ utar sarañäni!
  Dobrynyax colerat arnaqasïna, q"ala wayna kayuparux wali ch"amampiw ch"allt"äna, ukat qalax ch"iyjatäna:
  - ¡Walikiwa, infiernoru yatiqañ utampi! ¡ Nayajj qaritätwa sasaw amuyayäta !
  Margaritax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - ¡Amuyastwa!
  Dobrynya waynax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¿Kunsa jumanakaxa amuyapxtaxa! ¡Jichhax warmijax jaytanukuwayxaniwa! ¡ Khitis nayarux ukham sniveling wawax munpacha !
  Oenomaus jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Jakäwinxa juk"ampi wakiskirixa almawa. ¡Tamapax janiw kunäkisa!
  Dobrynyax akham sasaw arsuwayi:
  - Janiwa! Janiw warmijarux uñt'ktati. Mä kutix talonop wali ch"amampiw kuynt"ayäna, ukat ruiseñor lunthatapan sillp"ir kisup ch"allt"äna! Jupax wali qhuru jaqiwa, ukat kunatsa mä jan bigote yuqall wawax munasispa ! - Ukat waynaxa mayampiwa q"ala kayupampi ch"allt"äna, wawa ukhama, ukampisa ch"amani kayupampi, mä trineo ukhamjama, ukhamata uka adoquines jisk"a t"aqaru ch"allt"asïna. Ukat uka wayna heroejj arnaqasïna. - ¡Jank"akiw jilïr jaqir tukuyapxita!
  Oenomaus chachajj wali jachʼatwa akham säna:
  - Llakiskañawa, janiwa uk lurañjamäkiti, ¿janich ukhamäki?
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Jichha pachatakixa, chiqawa, janiwa ch"amt"ksnati, ukampisa jumatix mä jach"a amtampi nanakamp chik sarnaqir sarasmaxa, ukhamax inas kuns amuyt"apxchiñäni!
  Dobrynya waynax axsarañjamaw jiskt"äna:
  - ¿Kuna amtampis utji?
  Oenomaus chachajj jan pächasisaw akham säna:
  - Mä escala universal ukan juk"amp ch"amani chacha warmi jiwatat qhispiyañataki. ¡Alajjpachansa mä usuw utji, ¡jumarus purirakismawa!
  Margarita kullakajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jisa, Dobrynya, jiwasampi chikt"asim. ¡Jichhax heroico ch"amamax utjaskakiwa, ukat jiwasatakix wali askiwa!
  yuqall wawat sipan jilïrïkchïnxa, jach"a ch"amanïkchïnsa , ukampis jach"a ch"amanïtaynawa. Ukatwa qʼala amparanakapampix uka qalat chʼalltʼasïna ukat chiqpachapuniw aptasin tʼunjäna, ukat uka qhipatxa jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Ukatxa wali sumawa! Walikiwa, jumamp chikaw sarä. ¡ Jichhax warmijar kuttʼañax axsarañjamakïniwa !
  Margaritaxa, mä hada ukham jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Wali yatiñani amtawi!
  Ukat qʼala kayunakap chʼalljjtayasïna. Kimsïr, munat dragón wawaw uñstäna.
  Uka tawaquxa akham sasaw qhanañchäna:
  - ¡Janiw mä bolsa apt"at limosna mayirjam sarnaqañamäkiti!
  . 8 JAQTHAPI.
  Dominikax transición ukat examenanak pasañanx wali qarjataw jikxatasïna. Ukatwa suma tawaqunakapax quri bañompi duchampi jariqapxirïna. Ukat ukatsti mä llamp"u, junt"u ikiñar uchapxäna, mä sapa, luxus cuarto ukan elite yatiqirinakataki ukhamarak warmi yatiqirinakataki. Dominicax mä muspharkañ samkaruw purt"asiwayi, qhipa munatapax príncipe Oenomaus ukamp chikäñawa , jupatx wali khuyapt"ayasiña ukat sinti khuyapt"ayasiñaw jikxatasïna.
  Ukat Morfeo diosan jampʼattʼaskäna ukhakiw jupajj...
  Dominicax mä akatjamat thayax ajanupar thaytʼanitap amuyasïna, ukat mä llijulliju, escama qhipäxan quntʼatäskäna. Ukat qinayanakax muyuntapxi.
  Ukat imill wawax kutikipstasinx mä suma uñnaqt"an, musculoso waynaruw uñjäna, juparux jank"akiw uñt"äna. Jïsa, Oenomaus príncipe satänwa, jupajj mä wayna esclavoruw tuküna. Ukat jichhax mä jiskʼa, kimsa pʼiqini dragonar quntʼatäski. Mä imill wawaw ch"iqa tuqirux t"ijt"aski. Jupax wali suma uñnaqt"ani ukat muxsa, quri wila ñik"utaniwa. Jupax janiw Oenomaus-at sipan jilïr uñnaqt"anïkiti. Ukat ch"iqa tuqinx mä yuqall wawaw utjaraki. Ukhamaraki janq"u ñik"uta , suma uñnaqt"ani ukat wali musculoso, expresivo ajanuni. Ukham mä tama wawanakax mochilas ukat armas ukanakampi. Ukat imill wawax kayunakapansa amparanakapansa anillonakanirakiwa.
  Dragonax jukʼamp pesatap amuyasïna ukat jan tʼunjasiñapatakix jukʼampiw chʼiwinakap liwxatañ qalltäna.
  Margarita tawaquxa magia varita ch"allxtasaxa akhamawa arsüna:
  - Khititasa? ¿Kawkitsa jutäna?
  Ukampis Oenomaus chachajj Dominica markaruw uñtʼäna, ukat jan ajjsarasaw akham säna:
  - Akaxa planeta Uraqita ajllitawa. Jupaw universosan jukʼamp chʼamani chacha warmir qhespiyañapa, sasaw profecianakajj qhanañchi.
  Margarita tawaquxa akham sänwa:
  - ¿Uraqitpacha? ¿Jumax Jach"a Ch"axwäwi Patriótica ukan uñjtati?
  Dominica markax jan axsarasaw akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Jïsa, ukhamänwa!
  Heroína precursorajj akham sasaw jisktʼäna:
  - Ukatxa kunapachas pasatayna?
  Uka jawq"jat tawaqux janiw juk"amp jan axsaras jayskänti:
  - Pä tunka payani uru chinuqa phaxsita pusi tunka mayani uruta llätunka mayo phaxsina pusi tunka phisqhani urukama, walikiwa, chiqpachansa, atipt"apxaraktwa!
  Margarita kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Atipjapxatax yattwa! Jan ukhamäkaspa ukhajja, janiw jumamp parltʼasipkäti. Ukhamajj marka masinakasätanwa sañ muni, tiempompejj chʼeqtʼatätanwa. !
  Dominicax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - Jach"a Ch"axwäwi Patriótica ukax tukusxäna ukhax achachilajax janiw jichhakamax yurkänti. ¡Akax jiwasatakix mä jach"a sarnaqäwiwa!
  Margaritax mä jach"a jach"a tukusaw akham sarakïna:
  - Ukat nayax janiw tukuyatap uñjañatakis jakkti. Nayarojj "44 maran enero phajjsinwa warkkatapjjetäna. Ukampis nayajj atipjatasaruw creyiyäta. Kiev markax nayratpach qhispiyatäxänwa, ukatx Stalingrad ukat Kursk Bulge ukanakax qhixu qhixuw thuqt"apxäna. Kunjams llakisiñax tunka payan maranïkasax jiwañaxa , jan Komsomol ukar mantasa.
  Dominica markax akham sasaw muspharäna:
  - Jaya pacha jiwataxa, ukhamaxa kunatsa wali imillaxa?
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Janiw nayax uk yatkti. Jiwatajat niya patak maraw pasawayxi, ukat wawakïskaktwa. Ukampis mä plus ukax utjarakiwa: ¡janiw kunjamatsa chuymankipstkti, ukat janiw mä kutis kisunakajan phuqantañas utjkituti!
  Dominic chachajj jachtʼasisaw akham säna:
  - Jïsa, chuymankipstañaxa wali jan waliwa, ¡jank"akipuniwa!
  Ukat uka suma cine actrizax q"ucht"añ qalltäna;
  Jaqinakax wali llakitaw jikxatasipxi,
  ¡Inas taqenis jupat lupʼipjjchi!
  Aka quta patxaruw jachaqt'asipxäna,
  ¡Mä jaqin axsarañapax ninamp phichhantatawa!
  
  Mä caravana ukanx marat mararuw jalnaqapxi, .
  ¡Abuelajax hennampiw ajanupar ch"allt"asi!
  Ukat kunas uka tawaqun jisk"a uñnaqaparux pasäna,
  ¡Janiw kawkhans arrugas ukanakax jutapki ukx amuykti!
  
  ¿Kunatsa naturaleza coronajj qhantʼi?
  ¡Maquinanak luririx mä akatjamat wañsuñapawa!
  Khititejj thayan chʼamap carroru aptʼaskäna ukajja,
  Janiw chuymankipstañan jan walinak aguantañjamäkiti!
  
  Mä suma uñnaqt"an tawaqux mä freak ukar tuku
  ¡Ukat heroejj nayranakas nayraqatanwa wañsuwayjje!
  Kuna jan wali pachas jichhax,
  ¡Ukat arumanakax sallqa axsarañampiw tʼaqhisiyata!
  
  Ukampis janiw qhispiyasiñax utjkaspati sasin iyawskti,
  ¡Maynix Diosampiw chʼaxwaspa!
  Ukhamat mä suma familiax wiñayatak tukuñapataki,
  ¡Ukham thakix jan chʼamäki ukat wali jachʼa qullu pataruw sarañapataki!
  
  Chuyman warminakax janiw arrugas ukanipxaniti,
  ¡Chuyma chuymanïñax p"inqamp kutt"ayañäni!
  Ukat jaqi, nayrar sartañ ch"aman wawa, .
  ¡Jupax k"ajkir nayranakampiw jakäwin pinácle ukar uñch"ukiski!
  
  Ukat jan tukuskir suma uñnaqtʼanakaw utjani
  ¡Urunakax mä phuqtʼat jawir uñtataw jallusini!
  Jaqenakan suma chuymanïñapaw uñstani
  ¡Chiqpachansa, ¡chuymax qʼuma ukat jachʼañchatäxaniwa!
  
  Iyawsapxam, machaq kusisiñaw jutani,
  ¡Uka maranakanjja, yatiñ kankañajj jukʼampiw jiljjattani!
  Chiqansa, hielox janiw mä waynan janchipan jikxataskiti, .
  ¡Kunjamtï mä escuelankir waynajj phisqa mara yatjjatañ wal munki ukhama!
  
  Markax juk"amp jach"awa, jutapxam, thaqhapxam,
  ¡Patak kutis uka examen wasitat lurasma!
  Ukat Pascua tortanak miel ukamp manq"apxaraksnawa ,
  ¡Walikiwa, jichhax mä chuymankipstat tawaquruw tukuwayta!
  Kunjams Dominikax wali suma q"uchutayna, chiqpach prima donna. Ukat qʼochunakapajj phoqat cuerponi ukat iridiscente ukhamänwa, mä ruiseñon trilljama.
  Enomai chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Janiw aka tuqitx ch"axwañjamäkiti !
  Dobrynya waynax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Chuymanïñaxa jan waliwa. Ukampis nayatakis warmijatakis wayn tawaqur tukuyir manzananak katuqawayta . Jupanakat mä juk"a manq"asmaxa, janiw chuymankipstkätati, janirakiw wawar tukuskaniti. Ukat ukat mä loqhe layqax ukham manzananakampiw manqʼantasïna . Jupax chuymankipstat warminïnwa, ukampis manq"añ utaruw tukuyäna. Ukhamasti taqi kunan mä jukʼa sarnaqañ yatiñamawa, ukat taqi kasta maraninakax munasiñaruw istʼasipxi, uk amtañamawa.
  Enomai chachajj mä akatjamatwa akham säna:
  - ¡Dragonajaxa wali samsuñawa! Jupatakix pä jaqir apañax ch"amawa, juk"ampirus Dominicax janiw wawakiti, jan ukasti wali jach"a ukat musculoso imillawa. ¡Jupax mä machaq volante munasiwa!
  Margaritax q"ala kayunakap ch"iqt"asaw jan axsaras säna:
  - ¡Ukanx mä volante ukaw utjani!
  Mä jisk"a kimsa p"iqin dragón ukaw nayraqat thaya taypin uñstäna. Ukampis partidonkir tawaqux mä rayu ch"amampiw jupar khitäna, ukat aka dragón ukax jilxattañ qalltäna.
  Dominica markax akham sasaw muspharäna:
  - Akaxa magia lurawiwa. Akax nayrïr kutiw dragonakar uywat uñjata.
  Margarita kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Dragonanakax janiw jaqinakäkiti, ¡jupanakar uywañax juk"amp jasakiwa!
  Uka animalajj mayni kimsa dragonanakat sipansa mä jukʼa jachʼaruw jiljjattäna. Ukat yaqha ch"akhanak ch"allt"ata, aka kutix amparanakan ch"allxtatapa, ukat Dominikax mä suma silla de ruedas ukan jikxatasïna!
  Precursora tawaqojj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Uñjapxtawa kunjamsa sapuruxa! Jichhax juma pachpaw dragón utjxtaxa. ¡Ukham kusisipxam!
  Uka hit tawaqux mä chhuxriñchjataw akham säna:
  - Akaxa, chiqpachansa wali jach"awa , ukampisa kuna askisa kusisita pirqaru makhatañaxa?
  Margarita kullakajj larusisaw akham säna:
  - ¿Janit juma pachpa dragonaman samkapkta?
  Dominica kullakajj cheqaparjamaw akham säna:
  - Naya pachpa helicóptero samkayäta. Ukampis janiw jupatak qullqi jikxatañatakix tiemponïkänti. Ukhamajj ¡janiw kunas jukʼamp kusisiñatakïkiti!
  Enomai chachajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Ukampis nayax mä dragón personal ukar samkayäta.
  Dobrynya jupax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Dragon personal ukaxa wali sumawa! Ukampis heroico caballojajj magia apnaqasajj tʼijtjjarakispawa. Ukampis hechizos especiales ukanakatakix layqanakax qurit pagatäñapawa. Ukat dragonax librëxiwa.
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Dragón ukaxa wali sumarakiwa kunatixa uma sapaki manq"aspa. Ukhama, mä jisk"a ch"uxña quqampi yapxatañani, ukaxa wali sumawa. Jupax nina samsuñapawa.
  Dominicax yatiñ munasaw jiskt"äna:
  - ¿Chiqapunit alemananakamp nuwasipxta?
  Margarita kullakajj cheqaparjamaw akham säna:
  - Janiwa chiqpachansa nuwasirïkti. Nayax juk"ampiw inteligencia ukat comunicación ukanakan irnaqawayta. Ayllunak taypinsa, quqanak taypinsa sarnaqirïtwa. Suma, khititix juyphi pachat juyphi pachakamax limosnero bolsa ukat q"ala kayunix suyt"ani. Chiqansa, mä pä kutiw nazis ukanakarux explosivonak ayruntäna. Ukhama, kunapachatï irpapkitäna ukhakiw chʼaxwäna. Jupax qhip qhipa balakamaw kutt"ayäna. Jupajj katuntatäjjänwa. Walikiwa, jank"akis t"aqhisiyapxitu, ukat jank"akiw warkkatapxitäna, kunatix Ejército Rojo ukax ukapachaw uka tuqir nayrar sartaskäna. Jan ukhamäkaspa ukhajja, jukʼamp tiempow tʼaqhesiyapjjaspäna.
  Mä kutejja, jukʼamp pä policianakaruw iktʼayayäta ukat partidonkirinakaruw katuyayäta. Suma, janiw kunanaks luraskäti, ukampis chiqans walja aventuranakaw utjäna.
  Dominicax jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - Jumax kuna ordenanakas utjtamti?
  Margaritax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - Janiwa! "For Courage" uka medalla ukakiw, nayax wali jisk"a jaqit uñt"atäyätwa, janiw kuna jach"a yänaks churañjamäkänti. Suma, janiw yatiskti jupanakax premiados póstumo ukat kunjams...
  Oenomaus chachajj akham sänwa:
  - Tunka payani maranixa, ¡mä imill wawatakixa pallapalla premio katuqañaxa niyaw jan walïkiti! Yatiyapxita, ¿kunjamarak jumampixa?
  Precursora tawaqojj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Walikiwa, jïsa, yatiyapxita, comunismo ukax lurasiwayi ukat ch"axwawinakas tukusxi?
  Dominicax jacht"asisaw jan axsaras jaysäna:
  - Janiwa! Chʼaxwäwinakat jukʼamp jan waliruw purirakïna. Ukampis janiw uka toqet parlañ munkti. Ukampis jaqenakajj jukʼamp jan waliruw tukuwayjje.
  Dobrynya waynax akham amuyt"ayäna:
  - Mägico lurawinakat juk"amp sum parlt"añäni. Jan ukhamäkanixa jichhax tankinakat parlañ qalltapxäta...
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - ¿Kuns jumax tankinakat yatta?
  Dobrynyax akham sasaw jaysatayna:
  - Nayax juk"amp nayrar sartat pachankäyätwa, ukat uka metal monstruonakax utjarakïnwa. Jupanakax wali jach"atw ch"axwapxi ukat wali axsarañjamawa. Jupanakat amtasiñajj wali llakkañawa.
  Partido tawaqux jachaqt"asisaw akham säna:
  - Nayax Tigre tank gas tank ukarux laq"a warantawayta. Ukat jupax sayt"asïna. Ukhamänwa. Ukat mä tullompiw nazis sat autonakan ruedanakap ch"uqt"äna . Nayajj mä jiskʼa imill wawatwa, ukat ukham lurañajj nayatakejj jukʼamp facilakïnwa.
  Dominic chachajj jachtʼasisaw akham säna:
  - Walik lurtaxa! Jumax mä heroína precursorätawa. Jumat peliculanak lurañasawa ukat jumat libronak qillqañasawa.
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Yatxa, yaqhipanakax utjiwa - "Wila Supayanaka", sañäni. Jila partejja, janiw Diosar jan creykti, jan ukasti awisajj kunanaktï jichhajj phenqʼaskta ukanak lurayäta!
  Enomai chachajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Ukhamawa. Awisax diosanakax janiw sinti sum sarnaqapkiti. Ukampis kunjamäskpasa, jichhax wali yatiñan layqatwa, ukat jumax...
  Jupax janiw tukuykänti. Mä tama t"ijtir mononakax jupanakan nayraqatapan uñstapxäna. Jupanakax wali jayankapxänwa, ukampis duende waynampi layqa imill wawampix wali sum uñjapxäna, uka ch"iyar primatenakax tunka payan wawanakarus llikaruw ayxatapxäna. Jan wali yuqall wawanakas imill wawanakas asfixia ukat t"ijt"añanx wal t"aqhisiwayapxi, kunapachatix jaquntatäpki ukhaxa, ukat wawanakan janchipax llika acero mallanakampi khuchhurata.
  Dominicax uk uñjasax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Jiwasaxa qhispiyañawa wakisi!
  Dobrynyax p"iqip ch"allxtayäna ukat jach"at arsüna:
  - Jan axsarasaw nuwasiñar sarañäni,
  Qullan Rus' ukatakix - .
  Jiwasax mä espadampiw nuwasipxta,
  ¡Janiw aljañ munkti!
  Dominica kullakajj kisunakap qhantʼayasaw akham säna:
  - Chiqpachansa, wawanakaru yanapt"añaxa wali askiwa. Ukampis ¿suma chʼamanïtanti? ¡Tʼijtir mononakat parlir mä cuento liytʼta , ¡wali chʼamanïpkaspas ukhamawa!
  Margarita kullakajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat akham sasaw qʼochüna:
  Chʼamakan nuwasirinakajj cheqapuniw chʼamanïpjje,
  Jan walinakax akapach apnaqi jan jakhüwi yatisa...
  Ukampis jumanakatakix Supayan wawanakapa - .
  ¡Jan Criston chʼamap pʼakintapjjamti!
  Dobrynyax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Jiwasax kunayman uñisirinakanïpxtwa. Ukat chʼamanïpxatapaxa, mä kamachirjamaxa, janiw jarkʼapkituti!
  Ukat dragonanakampi cuartetojj tʼijtʼir mononakar arknaqasaw jankʼak sarapjjäna. Mä maldito tunka payanïnwa - tunka kimsani. Ukat niya ukhamarakiw katuntat wawanakax utjaraki. Ukat akax nuwasïwin qhuru chiqawa.
  Margaritax nayrar t"ijtäna ukat t"ijtir mononakar jak"achasisinx akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Wawanakaxa sarapxam, jumanakaxa monstruonaka!
  Uka mononakan p"iqinchiripax akham sasaw sist"äna:
  - Sarxam imilla, jan ukhamäkanixa jumaruxa ch"ukupxarakïma.
  Margaritax jan axsarasaw akham säna:
  - Janiwa! !
  Uka mononakax chhuxriñchjat kisunakap uñacht"ayasaw wararipxäna:
  - Janiwa!
  Pusi jupanakatx wawanakamp chikaw llika katxaruñatak qhiparapxäna, ukatx mayninakax jisk"a destacamento wayna qhispiyirinakaruw t"ijtapxäna.
  Dominicax amparanakap ch"allxtayäna ukat mä sable amparapan uñstäna.
  Margaritajj akham sasaw jisktʼäna:
  - ¿Jumaxa cerco lurañ yattati?
  Dominica kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - ¡Ukaxa mä amuyt"awiwa! Jupajj películanakanwa uñachtʼayäna.
  Uka partidonkir tawaqux akham sasaw cooed:
  - Akaxa jumatakixa wali askiwa.
  Imill wawa actriz ukax akham q"ucht"awayi:
  Jumatakix espadampi liwxatañ pachaw purini,
  Jank'ak lurañ pachaw purini...
  Jumatakix espada ch'allxtañ pachaw purini - .
  ¡Ukajj wali askïspa ukhajja, ¿kamachasmasa!
  Ukax cuadernoman qillqt'atawa - .
  ¡Sapa pankanwa!
  Jumatakix espadampi liwxatañ pachaw purini,
  Jumatakix espadampi liwxatañ pachaw purini,
  ¡Jumatakix espadam liwxatañ horasäxiwa!
  Uka qhipatxa pusinixa larusipxäna. Ukat t"ijtir mononakax nuwasiñ yant"apxäna. Jupanakax cometanakax gorrión ukar atacapki ukham sarnaqapxäna.
  Margaritax t"ijtir mononakan p"iqinchiriparuw mä varita mágica ukat q"ala kayunakapan anillo mágico ukanakamp jawq"jatayna . Ukat wali chʼamampiw chʼalljjtäna.
  Jilïrixa mä ch"axwawi katuqatayna, ukatxa jank"akiw p"iqipax mä wali suma coco tortaruw tukuwayxäna. Ukat t"ijtir monon kayunakapax histérico ukhamaw ch"allxtasïna. Mayni t"ijtir mononakax axsarañat sillp"ipxäna.
  Jupanakat maynix pusiniruw t"ijtäna, ukampis Dobrynya waynax q"ala talonapampiw nayraqatapar ch"allt"äna, ukhamat monox wali ch"amampiw jawq"jatayna, ukat kutt"awayxäna.
  Dominicax espadap liwxatasinx t"ijtir monon wajjrap khuchhuqatayna, ukat uka qhipatx akham q"ucht"äna:
  Jiwasax sallqa mononakan uraqipan junt'u uraqinktanwa,
  Alaxpachan ch"iyar ch"iyar jaqinakampiw nuwasipxta ...
  Caza ukax manq"antañatakiwa puquta platano - .
  ¡Khititix wawanakar lunthatki ukax mä quqat warkkatatäpan!
  Oenomaus jupax monorux ch"allt"arakitaynawa , aka kutix ch"iwiparux ch"allt"arakïnwa, ukat sist"asïna:
  Nayax qhanan caballero, qunqurinakaman sallqanaka, .
  !
  Ukatsti espadanakampiw mä llätunk uñnaqa luräna. Uka qhepatjja, uka waynajj wali yatiñampiw usuchjat primate sat animalat esquiväna. Ukat kunapachatï dragonax nina nakhantkäna ukhaxa, juykhu monox arnaqasïna. Uka pachparakiw phichhantañ thujsax utjäna.
  Pusi ch"axwirinakax ch"axwañaruw sarapxäna. Uka mononakax contraataque lurañ yant"apxäna. Dragonanakax nina chʼiyar chʼiyar chʼakhanakampiw jupanakarux jawqʼjapxäna , ukat chiqpachansa primate sat animalan chʼiwiparuw ninamp phichhantapxäna. Ukat ukax qhatiyat thujsänwa.
  Margarita imillax magia ukan jawiranakap apt"asisaw antutawayi. Ukat jutir monox p"iqit sipanx chocolate donut ukanïnwa.
  Dobrynyax mä monoruw q"ala kayunakapamp ch"iwipat katthapïna ukat mayni jamach"iruw jaquntäna. Ukat ukatsti chispanakampi ch"axwañaw utjäna.
  Titan Boy sat waynax akham sasaw qʼuchtʼäna:
  -Jumax yatisktawa, nayax radiante ch"amanïtwa, .
  ¡Jupampi amigonïñax mä cocodrilompi anattʼañamp sasiwa!
  Ukat ukat Dominic imillax espadapampiw monon ch"iwiparux ch"iyjatayna. Jupax k"uchusaw lila wila phuch"u antutäna. Uka qhepatjja, masiparuw chʼalljjtäna.
  Dominicax mä ch"iyar uywarux q"ala talonapampiw chhuxriñchjatayna ukat chillqt"äna :
  Suma, walikiwa, uka luratax sawutaruw ikirïna, .
  Sumakiwa, jupanakax jawq"jasaw jawq"japxitu...
  Sumakiwa, jupanakax mä camillaruw ayxatapxitu - .
  yuspajarapxsmawa sañamawa !
  Ukat imill wawax yaqha kuntur p"iqiparuw ch"ankhampiw jawq"jatayna . Uka qhipatsti, uka uywanakax t"ijtxañ qalltapxäna. Uka pachparakiw pusi chʼiyar primate sat animalanakajj katuntat jaqenakar apsuñ yantʼapjjäna, wawanakajj mä llikaruw chʼoqantatäpjjäna.
  Margaritax mä viga mágica jupanakar jaquntäna, monox taqpach mä pastel de canela ukar tukuwayxäna escarcha ukamp.
  Mayninakax arnaqasisin t"ijtxapxäna, llika antutasa. Ukat katuntat wawanakax liwxatañ qalltapxäna.
  Margarita kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Qhatu katxaruña, jutam, juk"ampi ch"amani.
  Ukat jupax dragonaruw jalxatäna. Yaqha kimsa nuwasirinakaw jupar arknaqapxäna.
  Dobrynya waynax akham q"ucht"äna:
  Ay, wawa, wawa, kawkirus t"ijt"askta?
  Oh, wawa, wawa, kawkhans jumax jank"akïta...
  P"iqini mononakampi phuqt"ata, nayax yatxa, .
  ¡Kunayman markanakat katjapxtam!
  Ukat wayna-heroejj qʼala kayunakapampiw llika apthapisïna. Ukhamäkchisa, shorts uchat waynax askinakaniwa. Mä jilïr jaqejj jan botas ukan sarnaqañajj janiw walïkiti, ukampis mä waynatakejj naturalawa, ukat chʼamani kayunakapajj lurañanakanwa apnaqaspa.
  Pusinpachaw jaquqanir q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ipiw saraqañ qalltapxäna.
  Dominicax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Janiw nayax jumarux mä ijma warmin qullqip munkti, .
  Janiw ch"ama urunak munkti...
  Aka planetax mä qhana paraisor tukupan,
  ¡Qullan Tatitux wawanakar arxatpan!
  Uka waynanakaw ch"iyjata ukat ch"iyjata, niya taqpachaw q"ala kayuni, jan ukax mä imill wawakiw mä elegante ukat inas, luxus isimp isthapt"ata ukat esmeralda ukat rubí ukanakamp bordat zapatonakampi.
  Uka tawaquxa akham sänwa:
  - ¡Amuyasipxam, qhispiyasiñ equipox tatajawa, Duque, ukat nayax niyaw Baronesa sutimp apt"ata!
  Dominicax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  Reyinakajj kunsa lurapjjaspawa
  Reyinakax kuns lurapxaspawa...
  Ukampis walja kutiw pʼakjasïna
  ¡Awisax qunt"asipxiwa!
  Munasiñampi jaqichasiña
  Munasiñampi jaqichasiña...
  Jumatakix jan ch"amani, khitirus
  ¡Janiw jumax Diosäktati, rey!
  Kawkïris jumatakix jan ch'amanïki - .
  ¡Janiw jumax Diosäktati, rey!
  Uka equipojj wali amuyumpiw wawanakar uraqir puriyäna. Ukat jupax web tuqitwa chʼiyjäna. Wawanakax - yuqall wawanakas imill wawanakas - qhispiyasiñaw jikxatasipxäna. Ukat tʼijuñ yantʼapkäna ukhajja, muyu talonanakapajj lliphipirakïnwa.
  Ukampis Margaritax mä axsarkañ arnaqasiñampiw jupanakar jark"äna:
  -Kawkirus jumanakax sarapxta? ¿Kunjamarak yuspärañamaxa?
  Wawanakax sayt"xapxänwa. Baronesa imillaxa p"iqip ch"allxtayäna:
  - Ukhamawa, jumaw katuntatäñat qhispiyista. Awkijar katuyapxita, mä jach'a payllaw suyt'apxätam. Ukat mayninakax jupanakpachaw ukar puripxañapa - jupanakax limosna mayirinaka ukat q"ala kayunipxiwa.
  Uka katuntat jaqinak taypit mä waynaw ukham säna:
  - ¡Tatajaxa jakthapitawa! ¡Ukat qʼala kayukïtwa kunattejj entrenamienton tʼijuñan katjatätwa!
  Margaritajj akham sasaw jisktʼäna: "¿Kunatsa katuntapjjtam?"
  Vizconde waynax amparanakap t"axllirt"äna, q"ala, musculoso torso, bronceado, alambre, ukat expresivo, wawar uñtasit ajanupakiw razapar aljantatayna.
  Baronesa imillaxa akham sasaw jaysatayna:
  Skelenton markar irpañ munapxitu . ¡Akax mä ch"aman layqawa, jupax Koshchei Inmortal ukamp jaya familiar uñt"atawa!
  Margaritax lakap ch"allt"asisaw akham säna:
  - Skelenton , mä jan wali layqa ukhamarak elementos ukan yatichiri, jupax ch"iyar tigre artefacto ukaniwa. Inas ukax juk"amp ch"aman chacha warmir qhispiyañatak yanapt"chispa.
  Oenomaus príncipe waynax akham sänwa:
  - Ukhamaraki, yaqha katuntata wawanakaru qhispiyañawa wakisi, jupanakaxa samka layqa jaqina katuntatapxiwa. Jan ukhamäkanixa, alaxpacharux mä jachʼa jan waliw utjani .
  Dominicax janiw sinti atinisiñatak jiskt"känti:
  - ¿Janit akax jach"a amtäwit jithiqtkistaniti?
  Margarita kullakajj akham sasaw säna:
  - ¡Vice versa ukaxa! Tunka payan yänaka apthapisma ukhaxa, Taqi Ch"aman Diosan ch"amap katuqasma. Ukat ukham lurasajj janiw chʼamani chacha warmiruki qhespiyatäkaniti, jan ukasti yaqha walja askinak lurañaw wakisini.
  Dobrynya waynax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Akax muspharkañawa! Ukatxa, ¡kuntï yaqha heroes ukanakax jan samkañjamäki uk lurañ yatiñäni!
  Dominikax wali kusisitaw q"ucht"äna:
  Jiwasan akapachax jan khuyapt"ayasiri, qhuru, sallqjirinaka,
  Jaqinakan wilapax mä thaya jawir uñtataw jalluski...
  Ukampis uka jaqix wali yatiñaniwa, nayrar sartatapat uñt'atawa -
  ¡Anatañkamax jark"awinak atipjañamawa!
  
  Jan jaktʼkay jan wali samkanaka
  Destino ukax qhuru, llakisiña ukat k"uchikiw...
  Jiwasax pächasiñat muspharkañ jachaqt'asiñanak warantapxta - .
  Alaxpachar jan aka uraqinkir melancolía ukamp uñtapxam !
  
  Ukat wartañax wakiskpan
  Mä colerat nuwasïwinxa, jaqin wilapax...
  Jakañ hilo p'akjapxam mä espadampi, mä flechampi,
  ¡Janiw wiñayatak munasiñar aljantkañäniti!
  Margaritax quri p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jumax Dominic-ar sum q"ucht"taxa, ukat amuyt"ir arunakax almaruw llamkt"i! Ukampis akax janiw wakiskiti...
  Imill wawa actriz ukax akham q"ucht"awayi:
  Wali qhanaruw tukuwayxäna
  Nayax Awki Markar qhispiyawayta...
  Chiqpachansa nayax suerteniyätwa - .
  ¡Ukakiw jan wakiskirïkiti!
  Ukhama, sapaki, ukhama - .
  ¡Ukajj janiw wakiskiti!
  Vizconde waynax q"ala kayuparux wali ch"amampiw ch"allt"äna, ukat ch"uxña ch"uxña quqanakax naranja quqat t"ijtäna ukat qhuruchasïna:
  - ¡Jan q"uchuñaxa! ¡ Skelentom markar sarañäni ukat juparux ch"iyjañäni!
  Margaritax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - Wali jayawa sarnaqañataki. ¡Dragonanak patxaruw t"ijt"añama, jan ukax mä medallón apnaqasaw apayañama!
  Oenomaus jupax jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - ¿Jumaxa mä medallón ukaniwa? Ukhamajj ¡jukʼar aptapjjeta!
  Partido tawaquxa wali jach"atwa jaysäna:
  - Taqi equipo ukaru apañatakixa recargañawa wakisi. Jichhakamax manq'asipxañäni. Wawanakax manq"at awtjataw jikxatasipxpachäna.
  Baronesa imillax p"iqip ch"allxtayäna, diamante pendientenakapax jingled:
  - Jisa, akaxa chiqapa lurañawa. ¡Purajajan ninax utji!
  Vizconde waynax akham sänwa:
  - ¡Mä phuqt"ata purakaxa ch"axwañanxa oqarawa!
  Mayni wawanakax jilpach imill wawanakax mäkiw chhuxriñchjapxäna:
  Manq"añ munapxta
  Punkunakax juk"amp jach"a jist"arañawa
  Jan ukhamäkanixa, manq"a phayt"iriruw manq"antañäni...
  Phayirinakaxa mä t"ant"a manq"apxani, .
  Ukat irnaqir oficialanakar umañäni,
  Taqi manq"añ uta t"unjañäni
  ¡Ukat platonak p"akjañäni!
  Margaritax mä magia varitampiw ch"allxtayäna. Ukat mä mesaw uñstäna, ukanjja walja platonaka ukat mä torta ukaw utjäna.
  Imill wawaxa wali kusisitaw q"ucht"äna:
  Wawanakax jumatakiw apthapipxi,
  Jiwasax janiw kuna ch"usatakïktanti - .
  Ukat thaya manq"añanaka, .
  ¡Janiw mijompi gaseosas ukhamakiti!
  Dominica kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Ukampis ¡nayraqatax amparanakam jariqasipxam!
  Wawanakax jawiraruw t"ijtxapxäna. Uka baronesa imillakiwa sayt"atäna qhiparäna. Uka imill wawax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¿Jumaxa mä invitación especial munasmati?
  Uka baronesa waynax akham sasaw arsüna:
  - ¡Ukat nayaxa amparanakaja kayunakaja plebeonakampi ch"allt"asiñata qarjata!
  Dominicax wali qhuru chuymampiw jaysäna:
  - ¡Ukhamaxa janiwa nayaxa mesaru puriñxa jayskäti!
  Uka jach"a imill wawax akham sänwa:
  - ¿Uñacht"ayañ muntati, q"ala kayuni imilla ? Jisa, nayajj jawqʼjatäñamatakiw mayïma.
  Dominikax sayt"asisaw amparanakap ch"allxtayäna:
  - Ukat khitinakarus mayipxäta?
  Baronesax qhipäx uñtäna. Dominicax jach"a jach"a ukat musculoso ukhamänwa, ukat tela ukax chuchuparu ukat thixninakaparukiw ch"uqt"äna. Ukat qʼomachat ñikʼuta manqhanjja, musculonakan bolanakapaw liwjjatasïna, ukat purakapanjja, abs sat azulejonakaw utjäna, ukajj qhanaw amuyasïna. Ukham heroico imillax jumarux jawq"jasmawa.
  Ukampirus Margaritax mä sumankthapiñ tonadampiw akham säna:
  - Taqinipuniw amparanakas jariqasiñäni. Ukat jumatix Dominica, jilïr jaqïsta ukhaxa, mä uñacht"äwiw jiwasatakix utjañapa. Ukhamasti taqiniw jariqasipxañäni.
  Ukat jupax jawir tuqir sarawayxäna. Ukat jupamp chikaw Baronesa imill wawampi Dominicampix utji. Umaxa pusi intimpi junt"uchatawa, llamp"u ukhamaraki junt"u, ukhama jariqasiñaxa wali kusiskañawa. Wawanakax jawir taypinsa umamp warantapxarakïnwa. Ukat uma ch"allt"asiñ qalltapxäna.
  Dominikax mä jisk"a imill wawar uñtataw ch"allt"asirakïna ukat q"ucht"arakïna:
  Uma, uma, thaya uma, .
  ¡Janiw ina chʼusat cubot warantatäkänti!
  Ukat uka jakʼanjja, ukham muspharkañ naturalezaw utjäna. Kunayman uñnaqani luxus panqaranakaw chʼuxña quqanakan jilarïna. Ukat uka panqaranakan pétalonakapajj kunayman saminakaniwa ukat kunayman chʼiyar chʼiyar uñtanirakiwa. Arco iris taqe coloranakampi chʼiyar chʼiyar chʼakhanakajj lliphipiski ukat pusi inti jalsun qhantʼki uk amuytʼañäni.
  Chiqpachansa akax wali muspharkañawa. Ukat albatros ukham jachʼa mariposanakajj tʼijtʼapjjewa, chʼiwinakapas kuyntʼir uñnaqaniwa, kunjamtï lamar qotan oladanakapajj chʼalljjtki ukhama. Ukat mä muspharkañ sarnaqawiw utji.
  Dominicax akham q"ucht"awayi:
  Uka ch"uqi ch"iwi
  Jupanakax wali suma jaqinakäpxänwa...
  Uka waynax janiw sumankxänti,
  Ukat chuymapat akham sänwa...
  Vizconde waynax, ch"allt"asisaw akham säna:
  - Jisa, taqi muytasa wali sumawa...
  Chiqansa, walja quqanakax pavo realan joyanakan chuymapar uñtasitänwa. Ukat jupanak patatjja, mariposanakat sipansa, platino sat libélulanakaw chʼiwinakap kuyntʼayapjjarakïna. Ukat quqa taypinx jach"a jamach"inakan trills ist"asirakïnwa. Jupanakax wali muspharkañawa ukat arunakapampix wali muspharkañawa, ukat jumax muspharkañakiw jikxatastaxa.
  Dominica markax tuiteó:
  ¿Ch"iyara jamach"inakan q"uchup ist"tati ?
  Ruiseños ukat orioles ukanakax dashing...
  Ukat yaqhip pachax asnunaka, asnunakax ukham chhuxriñchjasipxi,
  Imill wawanakax q"ala kayukiw t"ijtapxi!
  Jïsa, chiqpachansa, akax wali larusiñatakjamapunïnwa.
  Jariqasiñ tukuyasaxa, wawanakaxa mesa tuqiru sarapxäna. Ukat chuymapax jach"aruw tukuwayxäna, ukat kusisitaw q"uchupxäna;
  Suma hadax jiwasaruw churitu
  Walja anatt"añanaka, kunayman kasta...
  Mä jach"a ch"amampiw yuripxta, .
  ¡Uka jamachʼinaka ukat uywanakjama!
  
  Wawanakax mä jachaqt"asiñ qhanampiw anatapxi, .
  Jach"a kusisiñaw akapacharux purini...
  Nayrïr yant"äwinx ukaruw puriraksna - .
  ¡Loco tukuskäna uka yugonsa, asno!
  
  Qʼala kayukiw chhullunkhanak taypin tʼijtjjtanjja,
  Akapachanx walja muspharkañ amuyunakax utjiwa...
  Wawanakax perla jachaqt"asipxi, .
  ¡Iyawsapxita, almamax jukʼamp kusisitäxaniwa!
  
  Jan wali Koshchei ukanakax jiwasanakarux atacapxistu,
  Baba Yaga jupax mä mortero ukanw t"ijt"aski...
  Qʼala kayuni imill wawaruw jan walinak jawqʼjapxi,
  ¡Ukat jawirax quta thiyanakaruw umamp phuqhantäna!
  
  Ukampis janiw aynachtʼkañäniti, yuqallanaka, imill wawanaka,
  Jiwasax mä titanjamaw nuwasiñäni...
  Ukat jiwasan arusax wali qhanäniwa,
  ¡Kunjamtï mä precursor bugle, tambor!
  
  Ukhama, orcos ukanakax janiw jiwasatakix jark"atäkiti,
  Mä loco troll ukax janiw axsarayaskätamti...
  Jan axsartʼirïñ laykux mä jachʼa premiow utjani,
  ¡Wawax jan cero abuso ukankchi ukhaxa!
  
  Kunas Gorynych katarix jan axsart"ir yuqall wawanakatakiwa,
  Jiwasatakix janiw kuna jark"añas utjkiti, jan walinak nuwasiñ wal munapxta...
  Jiwasax juparux mä qutu ch"akhanak churapxta, .
  ¡Ukat graneroruw chiqak jistʼantapxta!
  
  Mä jan wali goblin cañonat nina nakhantäna ukhajja,
  Ukatx juparux buckshot ukamp jaysañäni...
  Janiw juk'ampi chhuxriñchjasiñamäkiti , .
  ¡Mä kutikiw Supayar atipjañäni!
  
  Wila wartäwiru, qullan chiqaru,
  Jan axsart"as imillanakax, yuqall wawanakax t"ijt"apxi...
  Qullan ch'amaruw apnaqañäni,
  ¡Jan wali dragón kaputañäni!
  
  Munat masinakajatakix janiw juk"amp kusisit quta thiyanakax utjkiti,
  Mä taqpach estanque challwa katjañäni...
  Jach"a, glamorosa Elfia warmin askipatakix,
  ¡Uka waynax wali thayakïtap uñacht"ayani!
  
  Akapachax wali suma lurt'apxañäni
  Ukhamat paraisot jutir panqaranakaw ukan jilsuñapataki...
  Awisajj jan walinaksa nuwasipkstanjja,
  ¡Chiqpachansa, samkanakax qhananwa phuqasini!
  
  Janiwa, janipuniw uñisirinakan apnaqatäkañäniti,
  Imill wawanaka, yuqall wawanakax nayrar sartapxi sañäni...
  Jiwasax jan iyawsir ejercitoruw kayunakas manqhar takxatañäni,
  ¡Atipjiritakix mä factura apsuñäni!
  
  Iyawsapxita, akapachanxa wiñay jalluw utjani,
  Jiwasan wawatpachx janipuniw paskaniti...
  Caballeronakan jach"a lurawinakapax chiqpachapuniw q"ucht"ata,
  ¡Ukat mä campaña atipjañatak sarañamawa!
  
  Suma, kunapachatix taqi Orks ukanakar atipt"añäni ukhaxa,
  Uka nuwasïwix mä jach"a atipt"äwimpiw tukuyani...
  Q'uma almajanxa wali muspharkañäniwa,
  ¡Espada, ch"aman escudo jiltayapxtanxa!
  Wawanakax mä jan wali q"uchu q"uchupxäna ukat mesa jak"an qunt"asipxäna. Jupanakax pato qhatiyata, asado ukat challwa lado platonakamp manq"añ qalltapxäna.
  Dominica kullakajj jupanakamp chikaw chikañchasïna. Mä cuchillompiw mä phatʼa khuchhuqäna ukat akham sänwa:
  - ¡Suma aycha!
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Walikiwa, ¿kunjamatsa magia lurañaxa? ¡Iyaw sañamawa, chiqpach yänakatxa janiw yaqhachañjamakiti!
  Baronesa imillax akham sänwa:
  - Jisa , suma aycha, ukampisa ¿kunas challwaxa?
  Ukat nayax mä chimpu yant"awayta. Cheqas uka manqʼajj wali sumapunïnwa. Wawanakax manq"apxäna ukat wali kusisitaw akham amuyapxäna:
  - Kuna kasta manq"anaka, kuna kasta manq"anaka, .
  Nayax taqi kuns nayamp chika apasiñ munta...
  Ukax wali llakiskañawa, kunatix mesax janiw ukhamakiti sapa kuti -
  ¡Jiwayañatakik manqʼayatäpjjewa!
  Q"ala kayuni , limosnero imillanakat maynïrejj akham sasaw jisktʼäna:
  - ¿Mä juk"a chukula misk"inaka utjaspati?
  Margarita kullakajj larusisaw varap luqtäna. Pavo realan chuymapjam jach"a quqar warkt"ata, conos ukanakax jank"akiw mesa ukar t"ijtxapxäna ukat suma, uywanakar ukhamarak challwa ukar uñtat barras ukar tukuyapxäna , chocolate ukamp ch"uqt"ata ukat mä suma phuqt"ata.
  Wawanakax kusisitaw chillqt"asipxäna:
  - ¡Kunja jach"as akax , ukat ukhamaraki, helado munapxta!
  Uka horasanjja, escarlata ñikʼutani walja jachʼa ratanakaw naranja chʼojjña manqhat jaltapjjäna, ukat wawanakar nuwantañwa munapjjäna. Jupanakax axsarañat chhuxriñchjapxäna, sapa ratax mä suma lobo ukham jach"änwa. Margaritax jupanakarux mä mágico varita ukat q"ala kayunakapan magia anillonakapat llijullijumpiw jawq"jäna. Ukat Dominicax varita mágica ukampiw pulsar apsuwayaraki.
  Quri vino vasonakax muspharkañ panqaranakar uñtat uchat qamir, suma heladonakampiw uñstäna. Ukhamaraki, fresas, higos, sallqa fresas ukat yaqha jach"a bayas ukanakampi.
  Dominikax jach"at arsüna ukat uñjäna, jach"a vino vaso uñacht"ayasa, ukax janiw qurikïkänti, jan ukasti diamantenakampi ch"allt"ata ukhamaw jikxatasïna. Ukat ukankir heladojj mä muspharkañ kʼachachtʼäwir uñtasitänwa, arco iris taqe coloranakampiw uñachtʼayasïna. Ukat kunja suma uñnaqtʼanïnsa.
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  -Jumax mä dragón chuyma venapat lurat mä varita mágica ukaniwa - akax wali juk"akiw. ¿Kawkitsa apsuwayta?
  Dominica kullakajj cheqaparjamaw akham säna:
  - ¡Ch"axwañanxa! ¡Ukat akax chiqawa ukat jan axsart"arakiwa!
  Oenomaus chachajj wali kusisitaw qʼochüna:
  Ay khititix nuwasirïki ukaxa,
  Mä suma tawaqumpiw nuwasiñanx...
  Uñisirinakax wali coleratapxiwa - .
  Nayaw uka jan wali jaqir jiwayä ! ¡ Nayaw uka jan wali jaqir jiwayä !
  Dobrynya waynax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¿Kunas jumaxa imilla , kunatsa ukham q"ucht"askta? Q"ucht"añasawa: mä ch"aman waynampi nuwasiñanxa! Juk"amp chiqapaxa, nuwasïwin mä ch"aman jaqimp chika. ¡Uñnaqanx yuqall wawanakakïpxtwa, ukampis walja maranakaw chachanakäpxta!
  Oenomaus chachajj larusisaw akham säna:
  Wiñayatakiw wawanakax qhipararaktanxa,
  ¡Maranakakiw mayjtʼi!
  Dominikax larusisaw akham säna:
  - Aka chiqanx mä cuento-cuento uraqpachan ukhamarak mayjt"awiw utjani.
  Uka qhepatjja, conjurat heladop manqʼañ qalltäna . Ukax wali suma muxsawa. Ukhamaw wali jach"apunix tukuwayi. Ukat uka muxsa, llamp"u chuyman helado sawutapax imill wawan lakaparuw ch"allxtasïna.
  Dobrynya waynaxa, challwampi aychampi qhiparuxa, wali kusisitaw helado ukarux jach"añcharakïna. Akax chiqpachansa mä kunawa, yummy .
  Wawanakax civilizado ukham manq"añ yant"apxäna ukat jan chhuxriñchjasiñataki . Jisa, carnívoro rata helado ukaxa wali sumawa.
  Dominica kullakajj wali kʼajkir jachaqtʼasisaw akham säna:
  Kunjams wali askixa magia lurañ yatiñaxa,
  Ukat uka jan wali ratax heladoruw tukuyi...
  Mä solido phisqa jikxattanxa -
  ¡Kuntix jan kuns lurañapäki uk luraña!
  Ukat mayamp wawanakan chhuxriñchjasiñanakapax jaysañataki. Ukat mä satisfecho squeak...
  Alaxpachanxa mä ch"axwañaw utjäna. Mä chiqanx mä jach"a dragón ukaw t"ijtäna. Jayatxa jiskʼakïkaspas ukhamänwa ukat janiw axsarañjamäkänti, paqallq pʼiqinïkchïnsa. Ukat mä kasta monstruo ukhamaw jan kuna jan walt"äwin uñjasi.
  Wawanakax larusisaw uñch"ukiñ qalltapxäna. Ukax chiqpachansa kusiskañawa. Ukat palmerat palmerat tʼaxllirtʼasipxi.
  Ukax mä thuqt"awiw utji.
  Dominikax uka apthapisinx q"ala kayunakapamp boomerang ukx jaquntäna. Jupax t"ijtäna ukat uka ch"akhax khuchhuqatayna, ukat jallu pachanx suma uñnaqt"anix mä varita mágica ukan ch"amampiw ch"allt"äna . Mä jach"a tortaw Napoleonan cocked sombreropar uñtat uñstäna, ukax amapolas, rosas ukat siwara panqaranakampiw ch"allt"ata.
  Wawanakax nayratpach suma manq"atäpxänwa ukat mä juk"a kusisiñampiw uka regalorux aruntt"apxäna.
  Vizconde waynax akham sänwa:
  -Tortanakax wali sumawa, ukampis wali uñjañaw moderación...
  Dominikax jacht"asisaw akham säna, q"ucht"asa:
  Mä phayirix nayan urujataki , .
  Nayax torta ukanx jallallt'ataw qillqt'awayta...
  Ukat qillqatax crema - .
  ¡San Remo markar sarañ pachaw purini!
  Uka qhipatxa, imill wawax uka apt"asisaw wasitat boomerang ukar lanzawayxi. Ukat jupax t"ijtäna, lungamp jalxatäna ukat muyuntäna. Uka tawaqux q'ala kayumpiw wasitat katjäna, q'ucht'arakïna:
  Janiw tortarux jisk"achañamäkiti
  Uka pachax puriniwa, kunapachatix jumanakax ukhamarakiw jiwapxäta ...
  Jengibre tʼantʼajj templon mä balar uñtataw sillpʼi,
  ¡Uka dietampixa chiqpachansa juma pachpaw tornillox jikxatasïta!
  Baronesa imillax mä torta ch"amampiw manq"antäna, ukax mä sombrero cocked ukampiw manq"antäna, lakap ch"allxtayasïna ukat akham sänwa:
  - Muxsa! Ukampis janiw juk"amp sumäxiti.
  Vizconde waynax akham sänwa:
  - Janiwa jaya pachaxa lik"i tukuñatakixa munaskaniti.
  Dominicax jachaqt"asis ukat sawkasisaw q"ucht"äna:
  Mamajan cucharapataki , tatajan cucharapataki, .
  Ukat abuelatakix mä cuchara ...
  Ukat ikiñ ladopan!
  Chiqpachansa, wawanakax manq"añ tukuyasax llakt"asipxäna ukat llamp"u, naranja ch"uxña quqaruw jaquntapxäna, nayranakapamp muxsañchasa. Suertenixa janiwa aka chiqanxa jani ch"uqi manq"iri ch"uqi jan ukaxa laq"unakaxa utjkänti. Tʼijupkäna ukanakajj jachʼänwa ukat janiw chʼakhupkänti, ukat niyas janiw kuna jan waltʼäwinakas utjkänti.
  Dominicax Margaritaruw jiskt"äna, precursora tawaqux bostezorakïnwa ukat jank"akiw amparapamp lakap ch"uqt"äna:
  -Ukaxa ikiñatakicha?
  Partido heroína ukax akham sasaw jaysatayna:
  ¿Kunas, imill wawax janiw ikiñjamäkiti abuso ukat ansiedad ukanxa?
  Kawkhantix noviax mä quqa thakhin sarnaqaski...
  Jupax menta quqa taypin sarnaqäna, janiw kuns yatkiti,
  Ukat maldito destino chistes ukat anatt"awinaka!
  Dobrynya heroico waynax niyaw nayrapat chhuxriñchjasïna.
  Jïsa, wawanakax walja aventuranakanïpxiwa.
  Dominikax sawkasisaw q"ucht"äna:
  Jan chʼamäkipanwa ikintjjtanjja, .
  Chiqpachansa, jïsa...
  Ukampis uka qhepatjja, kuna chʼamampis .
  ¡Qhepatwa sarttanjja!
  . JANK"A 9 JAQINAKANA.
  Dominicax sartasiwayiwa ukat mä mágico samkapat mistuwayi, ukax mä paralelo pacharuw puriyatayna. Uka qhipatxa, imill wawax jariqasïna ukat quri aparatompiw duchar saräna. Nayax kisunakax cepillt"asisaw desayunar sarawayta.
  Ukanx yaqha imill wawanakamp imill wawanakampiw clase élite ukan uñt"ayasipxäna. Jupanakax amparat luqtapxäna ukat suma chuyman uñnaqt"anïpxäna. Ukhamarakiw elfos, trolls warmi, hobbits warmi, imill wawanakar uñtasita, ninfas, dryads, jaqi imillanaka, ukampirus juk"anikiw utjäna. Mä suma compañía ukaw tantachasipxäna.
  Imill wawanakax suma isimpi ukat joyanakampiw isthapita, ukampis qʼala kayuni, ukhamat layqañ horasan kayunakap apnaqañax jukʼamp askïñapataki. Ukat clase de élite ukanx yatichäwix mä juk"a mayjt"atawa - mä búho ukan arst"äwinakap jank"ak nina naktäwimp ist"apxirïna, ukatx kunayman lurawinakampiw phuqhapxirïna. Uka tawaqux nayratpach kunatï wakiski uk yatïna sasaw amuyapxäna.
  Dominica markax walja lurañanak aka chiqan tukuyäna. Jupax mä varita mágica ukanw ch"axwäna ukat mayjt"äwinak lurarakïna. Ukat ukatsti jupax hechizonak jisk"at arsüna. Walja chʼamäki uka arunakampiw liytʼapjjäna, ukat Dominika kullakajj mayampiw uka arunak liytʼäna.
  Película actriz ukhamätapatxa, imill wawax mä phenomenal memoria ukanïnwa, kunatix set ukanx walja diálogos ukanakaw arsuñapäna.
  Ukat taqe kunsa sum amtasiyäta. Ukampis ukax taqpach panqaranakawa, chiqpachansa, juk"amp ch"aman chacha warmir qhispiyañatakix artefactos ukanaka thaqhañawa.
  Ukat ukhamatwa Dominikax loto ukan qunt"asïna, ch"aman, musculoso kayunakapamp mayachasisa ukat qhipäx chiqapar chiqañchasa. Ukat wasitat mä universo paralelo ukar ch"allt"asiwayi, kawkhantix jupanakan equipopax mä thakhi thaqhaskäna juk"amp ch"aman sexo ukar qhispiyañataki.
  Ukat tiempoparjama. Kunattix ukanwa uka goblin ukat lunthata ruiseñox kayu puntat jalnaqtʼasipkäna. Aka pä jan wali jaqinakax nayratpach mä red mágica ukar ch"iqiyapxi, q"ala kayuni ikiñ equipo ukar ch"amanchañataki.
  Margarita kullakax ikirakïnwa, ukat samkarakïnwa...
  Imill wawaxa puente phust"aña lurawi katuqatayna. Ukatwa qʼala kayukiw saräna, algodón chʼiyjata isimpi ukat limosna mayisir bolsampiw uñtʼayasïna. Ukax jallupachankiwa ukatx pachax janiw sinti sumakiti. Arumanakax thaya pachaw utjäna, ukat ch"uxña quqanakax thayampiw ch"amakt"ayatäna, uka patxanx imill wawan q"ala kayunakapax jisk"a, suma kayu ch"akhanak jaytawayi. Wali q"uma ukat thaya, jallux ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntata.
  Q"ala kayuni partidario jaqin jisk"a kayunakapax thayampi, q"umampi ch"uxñaruw tukuwayxäna. Ukampis jan ajjsarasaw nayrar sartäna, jankʼakiw sartarakïna.
  Ukat uka pachparakiw qʼochüna;
  Jallux warawara t"aqa t"aqanakaruw alaxpachar ch"iqiyäna,
  ¡Jupanakax fascismo ukatakix mä afilado estaca wakicht"apxi!
  Tigre tankinakax q'añunakakiwa - mä q'añuskir pulgas qhathu , .
  ¡Wehrmacht ukax mä colerat atipt"äwi suyt"aski!
  ¡Wehrmacht ukax mä colerat atipt"äwi suyt"aski!
  
  Jiwasan compañero Stalin, p"iqinchirix millones jaqinakan ch"amapawa,
  ¡Jupax granito puñtuniwa, amparapan mä ametralladora!
  Sodoma markat jutir ejercitoruw atipjañäni,
  Jiwasan ch"amasax mä monolito ukhamawa, ¡wali askiwa aka Uraqinxa!
  Jiwasan ch"amasax mä monolito ukhamawa, ¡wali askiwa aka Uraqinxa!
  
  Jiwasan partidosax janiw kuna lurañas juk"amp wakiskirïkiti,
  Kunjamas jaqinakar qhispiyaña, Pachamaman askipa!
  Goebbels possessed, infiernoru jan wali arunakampi, .
  ¡Ukat atipjäwiw utjani, iyawsapxita, taqi saxranakan utjkchisa!
  ¡Ukat atipjäwiw utjani, iyawsapxita, taqi saxranakan utjkchisa!
  
  Rusia suma uñnaqt"an warmixa, yatipxtawa, ch"amapampi uñt"atawa,
  ¡Jupax mä jach"a marrón trenza ukaniwa!
  Ukat fascistanakampi chʼaxwäwinakanxa wayn tawaqunakax wali uñtʼatäpxani,
  ¡Qhana Markax jakañapawa, sartasiniwa!
  ¡Qhana Markax jakañapawa, sartasiniwa!
  
  Janiw Hitler chachajj rusanakarojj nayrap chʼoqtʼayañapäkiti,
  ¡Brigote chachax mä thaya Diosjamaw amuyasi!
  Berlín markan mä calle tuqiw sartañäni,
  ¡Janiwa, qʼoma almanïki ukajja, janiw esclavor tukkaniti!
  ¡Janiwa, qʼoma almanïki ukajja, janiw esclavor tukkaniti!
  
  Jiwasan banderasax wilawa, colerat wila coloraniwa,
  ¡Intix niyaw Reichstag ukanx qhant"awayxi!
  Munat wawanakasatakejj janiw jukʼamp khuyaptʼayasir regalojj utjkaspati,
  ¡Chuymax jan axsart"irïchi ukat axsarañax t"unjatächi ukhaxa!
  ¡Chuymax jan axsart"irïchi ukat axsarañax t"unjatächi ukhaxa!
  Ukatwa Margaritax t"ijtäna, thayax q"ala talonanakap ch"akhutayna, puente ukar puriñkama. Taqi muyuntkipanx alambre de púas ukaw utji ukatx ametralladoras torres ukanakaw utjaraki.
  Alemananakax phaxsi qhana umapxi ukat nina naktäwinak chhuxriñchjasipxi. Margarita kullakajj tʼijtʼasaw jupanakar jakʼachasïna. Uka pisinkir, q"illu jisk"a imill wawax janiw Krauts ukanakatakix axsarañjamäkiti. Ukatjja, ukham qʼoma ukat thaya taypinjja, janiw khitis qʼala kayunak sarañ ajjsarkaspati, qhep qhepa maytʼirinakat sipansa.
  Ukat imill wawax jupanakarux jan kuna jan walt'ayir kusisiñ q'uchu q'uchuñ qalltäna:
  Nayax mä pisinkir jisk"a ijma wawatwa
  Nayax q"ala kayukiw thaya taypinx ch"uqi taypin t"ijtxa...
  Ukampis imill wawan arupax wali qhanawa,
  ¡Chʼamampis thaya jaqsuwaykaspa ukhama!
  
  Ch"axwäwix mamajarux mä bombampiw irpxaruwayäna,
  Chiqansa, tatajax nayraqatar jawsatäxänwa...
  Kʼuchu ñikʼutan jilatajj thayatwa congelatäjje, .
  ¡Jilïr kullakax andamio ukan jikxatasi!
  
  Manq'at awtjata, mä t'ant'a ch'uqi ch'uqi,
  Ukat jiskʼa kayunakajajj thaya thaytʼantapat wilaruw tukuwayjje...
  Nayax kawkhantix uka sarnaqir allqamarix manq"käna uka chiqankta
  ¡Uka imill wawax wali munatäkchisa ukat suma uñnaqtʼanïkchisa!
  
  Nayax taqiniruw jan axsaras ukat jan axsaras yatiyiristxa,
  Ukax, chiqans, ch"axwäwix maldecido ukhamawa...
  Janiw kunas ch"axwañax wakiskiti,
  ¡Ukatjja, Supaya sat monstruow juchani!
  
  Ay, imill wawan kayunakapax t"aqhisitawa, .
  Ukat jupanakax aka thaya pachanx walpun usuchjasipxi...
  Mayo, 2016 maran juntʼu phajjsin jankʼak alwajj utjañap munta.
  ¡Uka k"ajkir halcón t"ijt"añapataki!
  
  Jiwasax markasarux juk"amp suma uñnaqt"anïñ munapxta,
  Ukampis manq"at awtjata, thaya, thaya thayt"awinaka ukat thaya thayt"awinaka...
  ¿Kawkirus sarañama, llakisiña Rusia?
  ¡Ukham chʼamäki uka destino!
  
  Nayax imill wawakïtwa, mä wawakïtwa,
  Nayax walja experiencianak jikxatañ atipxta...
  Niya cunatpach irnaqtʼirïtwa, .
  ¡Pusaq jan ukajj phesqa marakiw yateqawayta!
  
  ¿Kunatsa uka llakisiñajj nayar purtʼitäna?
  P"akjata chuymanakan jan sinti qhuru destinopa...
  Iyawsapxita, ukham jan walinakax t'unjatawa,
  ¡Kunas mä juk"a pachakiw uñtasi ukat ukax tukuyatawa!
  
  Ukampis yugo manqhankir tawaqux janiw p'akjkänti,
  Jupax wakicht"asiñ atipxatayna ukat sarnaqaski...
  Jupax mä wawawa, chuymanïñat jayaruw puri, .
  ¡Ukat qʼala kayumpi taktʼasiñajj jupar wal gusti!
  
  Mä jisk"a imill wawan kayunakapax wali sumawa,
  Rafael chachajj jupanakar dibujonak luräna ...
  Ukat nayax iyawstwa jisk"a wawax kusisita, .
  Tatitux wawanakapar uñjani, iyawsapxita!
  
  Ukatwa qʼochu qʼochtʼasta
  Dios Tatitu Cristor jach'añchañataki...
  Uka planetajj mä paraisoruw tukuni sasaw nayajj amuyta
  Ukat tatajampiw jikisirakï, iyawsapxita!
  
  Ukapachaw pachax purinini ukat jupanakax sartasipxani,
  Khitis jiwatayna, khitis jiwatayna ukat khitis usutätayna...
  Ukat chuymankipstañansa, wawatpachasa kusisiñaw utjani,
  ¡Kunattejj Jesusajj uk munänwa!
  
  Jïsa, nayajj Dios nayraqatan qonqortʼasiristwa,
  Nayax aka salmo qhanan kusisiñapan phuqhä...
  Taqi jutir wawanakan sutipxaru,
  ¡Jan wali monstruonakax atipjataw uñjasipxani!
  
  Ukatxa imillaxa wiñay kusisiñankaniwa,
  Ukat taqi Pachamamankir markanakax...
  Uka jan wali pachax chhaqtawayxaniwa,
  ¡Markasajj janiw pʼakjatäkaniti!
  
  Jupax ch"akkatasïna, qunqurt"asisaw qunt"asïna, .
  Jamp"att"ata qullqi cruza...
  Jupajj Diosatak jukʼak lurawayi, amuyatajja
  ¡Jesusax alaxpachat jiwasanak laykuw saraqanïna!
  
  Niyaw taqenis Taqe Chʼamani Diosampi chikäñäni,
  Suma, munasir amparapampiw...
  Amuyunakasajj jukʼamp altoruw tʼijtpan
  ¡Ukat ch"amax mä wawar uñtat ch"aman puñchunkiwa!
  
  Ukat jichhax mayisïw liytʼta,
  Jupax akham sänwa: Diosaxa, pampachapxita...
  Jichhax jupamp chikaw pedestal ukankapxta,
  Ukat Cristompi nayampi, iyawsapxita, thakhinjam sarasktanwa!
  
  Ukatsti alaxpacharuw jupamp chik ampar tʼaxllir sarañäni,
  Ukat quri jallux ukanw purini...
  Tatitux waxt'asir chuymap uñacht'ayani,
  Ukat uñisirirux chiqak khathatiñapatakiw khitharakini!
  
  Tukuyañatakix akapachan kusisiñaw utji,
  Criston uñstañap suyt'apxta...
  Jiwasax angelanakjamaw alaxpachan mä manq'äwir t'ijtxapxta,
  ¡Tatitun munasiñapax qhanawa, q'umarakiwa!
  Ukham qʼochupkäna uka qhepatjja, nazis sat jaqenakajj chuym ustʼayasipjjäna, ukat uka jan wali tawaqorojj juntʼuchasiñapatakiw mantayapjjarakïna, ukat juntʼu té churapjjarakïna. Margaritax mä t"ant"jam disfrazat mä explosivo amukiw riel manqhan bolsapan ayruntañ amtäna, ukampis janiw pachax utjkänti - sartawayiwa.
  Ruiseñor lunthatampi ukat goblinampix wali jak"achasipxänwa. Uka goblin chachajj nayrat sipansa mä chʼakhanakanïnwa, mä jukʼa jan wali ajanu ukat jachʼa ñikʼutanakanïnwa. Jupax wali jach"arakiwa, niya kimsa metroni. Uka llika ayxatasaxa, janiw muspharkañäkiti. Ukat Ruiseñox likʼi, wila chʼiyar jañchinïnwa, hámster ajanunakanïnwa, nayraqatapan kisunakapax mistunitaynawa ukat medallanakani mä luxus uniformenirakïnwa. Suma, ukatsti mä bigote, típico de prusianos.
  Uka sorpresa ataque ukax janiw askïkänti uk uñjasax Ruiseñor Lunthatax pä amparapampiw lakapar uchasïna ukat sillp"iñ yant"äna.
  Dominikax q"ala talonapampiw mä muyu ch"akhampiw ch"allt"äna . Ukat lunthatax wali llakitaw arnaqasi. Ukat wilanaksa thuqtʼarakïnwa.
  Uka goblin chachajj clubap liwjjatäna. Dobrynya heroe waynax jaltasaw goblin ñik"utapat katthapïna, qhipäxaparuw jaquntäna ukat jupa pachparuw jaquntäna. Uka goblin sat animalajj panqaranakan cactus ukham mä plantaruw jaqontäna ukat istʼañjamaw arnaqasïna. Uka wararitapasti mä sallqa asnor uñtasitänwa.
  Margarita kullakajj wali jachʼatwa arsüna. Ruiseñox wasitat sillp"iñ yant"äna, kunawsatix Dominicax qunquripamp chinupar ch"allt"äna. Ukat jupax chhuxriñchjasïna.
  Dobrynya heroico waynax akham q"ucht"awayi:
  Uka goblinajj akham sasaw jisktʼapjjetäna:
  Jumax camo jumax jutasktati ?
  Marka tuqiru p"iqinchiri - .
  ¡Kuna lurañanakas utjistu!
  Uka goblin ukax wasitatw uka club ukamp atacañ yant"äna. Heroe waynax uka ch"axwawit esquivawayiwa ukat wasitat jach"a jaqirux jupa pachparuw jaquntawayi, kunatix Dobrynyax janiw mä wawar ch"amanïkiti. Ukat taqe kunas sumäkaspas ukhamawa.
  Uka goblinajj wasitatwa chʼoqtʼasïna. Ukat jukʼamp kʼachat sartasïna. Wawanakax sartasisinx quri cononak pantano saxraruw jaquntañ qalltapxäna. Jupar jawqʼjasaw arnaqasipjjäna. Ukat twitch.
  Margaritax mä magia varitampiw ch"allxtayäna. Ukat cononakajj tortanakaruw tukuñ qalltäna, ukat cheqapuniw uka goblin sat animalar cremampi chʼalltʼapjjäna, ukhamatwa sartenan mä loach sat chʼaphir uñtat chʼalljjtayasïna.
  Ukat Dobrynya Nikitich jupax Ruiseñor lunthatarux amparanakap luqxatasinx qullqit lurat conos ukanakamp mä jach"a pino quqaruw jaquntäna. Uka ch"axwawitx Ruiseñox t"ijt"ani ukat khathati, ukax fantasma jaytañapatakiw wayt"i, jan ukax juk"amp askixa, wila ch"allt"asiñapataki.
  Dobrynya waynax akham q"ucht"äna:
  - Ruiseñor lunthata, jumax jan wali jaqiwa, .
  ajanumar jawq"japxtam ...
  Jichhajj jiwatäjjtawa, jan wali jaqe , .
  ¡Jiwayañamaraki, sillp"ir jaqi!
  Ukat ukatsti aptasin pʼeqepar kunjamtï lurirjamäki ukhamarjamaw amparapamp jawqʼjaraki. Ruiseñor lunthatax jinchupanx mä thuqt"awiw utji. Ukat Dominicax varita de índice ukampiw goblin ukar uñacht"ayäna, ukat kunjams mä complejo hechizo luratayna mayjt"ayañataki. Ukat mä jiwayir chʼamaruw tukuyani, ukanjja cascadas de energía ukanakaw utji.
  Ukat ukxarusti ... Kimsa metro jach"a p"iqini waynaw utjäna, jichhax jupan lantix mä mesaw taqi kasta wali qamir manq"anaka ukat muspharkañ muxsa manq"anakamp phuqhantatänwa. Ukat ukham suma qʼapkir qollanakaw uka muspharkañ cocinat mistunïna.
  Dominica markax tuiteó:
  - Akaxa mayjt"awinaka ukhamaraki milagronaka milagronaka, .
  Taqi alaxpachankir taqi kunan paraíso ukhamakiw uñjtanxa...
  Ukham k'ajkir suma uñnaqt'an taqi chiqan , .
  ¡Taqi ch'aman Tatitux wasitat jaktpan!
  Chiqansa, mesa patxanxa quri ukat naranja, muspharkañ, chispi metal bandejanakax tortanakampi, tunka tunka kunayman coloranakani ukat sombras ukanakan cremanakampi, ukhamarak yaqha wali suma manq"anakampi, ukat aromáticos desbordamientos ukanakampi, taqi ukanakax wali sumawa .
  Ukat kunjamsa uka donuts ukanakax wali sumapunïna, wali muspharkañ polvonakampi chʼalltʼata. Aka chiqanx janiw juk"amp yapxatañas ni apsuñas utjxiti. Ukat vasonakax kunayman juyranakat cocteles ukanakamp ch"allt"ata, wali suma phuqt"atanakampi ukax aromas ukat muxsa diseños ukanakamp esmalte ukamp ch"allxtayäna. Ukat ¿kuna kasta chʼuxñanakas utjäna?
  Margaritax jan amuytʼasisaw jachaqtʼasïna ukat musphataw akham säna:
  -¡Jumanakaxa saxraruwa turkapxtaxa! Ukhamajj ¡ janiw kunas paskiti ! ¡Ukham lurañ yatiñamawa!
  Dominica kullakajj jan amuytʼasisaw akham jisktʼäna:
  - ¿Ch"amakiti?
  Partido tawaquxa akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Jïsa, niyas janiw lurañjamäkiti! Ukat jumanakax ukham lurañ yatipxaraktaxa.
  Ukañkamasti, lunthata arumax wasitatwa sillp"iñ yant"äna. Ukat jachʼa, hámster ukham ajanunakapwa phustʼasïna. Ukampis wayna-heroe, apt"asixa, wawar uñtat, ukampis jiwayir, trineo ukham, puñchupampiw cargasini. Ukat sillp"ir jaqix, chiqans, mä kutit sipans juk"ampiw ch"allt"asi, mä k"utt"at, quri kisuruw uñtasi.
  Ukat jupax p"iqit t"ijtäna. Jupax liwxatasinx liwxatatäkaspas ukhamaw ch"allxtasïna. Ukampis uka qhepatjja, jaltasaw lakapar wasitat amparanakap uchasajj phustʼäna. Ukampis mä silbato istʼañat sipansa, taqe kunatï mistkäna ukajj mä llakit sistʼasiñakiw utjäna. Ukat wali muspharkañawa. Wawanakax larusipxäna. Ruiseñor lunthatax akham sasaw jach"at arsüna:
  "¡Mä ratu manq"antapxäma, manq"antapxäma, manq"antapxäma, janiw khuyapt"ayasipkäti!"
  Uk jaysañatakix Dobrynya, aka heroico waynax q"ala talonapampiw Ruiseñon chinuparux ch"allt"äna. Ukat kisunakax wasitat t"ijtxäna. Amparanakap jaquntasaw jilïr lunthatax qhipäxar qunt"asïna.
  Dobrynya kullakajj akham sänwa:
  Ukat khitinakarus nuwasïwin jikxatañäni, khitinakarus nuwasïwin jikxatañäni,
  ¡Janiw ukampi sawkasiñäniti, mä gadfly jiwayañäni!
  ¡Mä gadfly ukham jiwayapxäma!
  Dominicax mä vara mágica ukampiw atipt"at Ruiseñor the Robber ukar uñacht"ayäna. Margarita kullakajj akham sänwa:
  - ¿Juparux mayjt"ayañ munaraktati?
  Uka imill wawax p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Mä juk"a kuna askis utjañapa!
  Partido tawaquxa akham sasaw q"ucht"äna:
  Uka waynax hierrot lurat mä horariompiw chintʼatäna,
  Ukat mä kʼumara manqʼakiw manqʼayäta...
  Jach"a carga utjatapatxa, mä akatjamat mä ataque ukaw utjawayi,
  Ukat ¡mä cibergenio jach"a ch"amanïkaspas ukhamaw tukuwayi!
  Ukat ukat Dominicax muyuntäna, mä mágico varitampiw mä llätunk figura luratayna.
  Ukat jichhax, Robber Nightingale ukan lantix mä qullu taqpach muxsa achunaka, dragees ukat porciones de helado ukanakaw uñstawayi.
  Mä kusisit larusiñaw ist"asïna, ukat wawanakax ch"uxña quqa taypit jaltxañ qalltapxäna. Jupanakajj wali munatäpjjänwa, ukampis jiskʼa, chʼiyjata ukat nayratpach qʼala kayuni jaqenakäpjjänwa. Ukat wali munañampiw uka manq"añarux jalxatapxäna, ukaruw Ruiseñor Lunthatampi ukat Goblin de Pantano ukampix kutt"apxäna. Margaritax amparanakapamp sillp"isaw akham arnaqasïna:
  - Sayt"apxam, wayna tawaqunaka! Nayax amuyassmawa, jumax manq"at awtjataw jikxatastaxa uka jan wali jaqinakamp katuntata, ukampis nayraqat amparanakam jariqañamawa.
  Ukat kunjamsa mä magia varitat llijullijunak antutani. Uka yuqall wawanakax jawir tuqir t"ijtxapxañapänwa, ch"uxña talonanakapax lliphipisïnwa. Chiqansa, qʼañu amparanakampi manqʼa manqʼañax jan walipuniwa.
  Dominica kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  - ¿Kunas akaxa, katuntat jaqinakaxa ukhamaraki katuntatanakaxa Ruiseñon ukhamaraki Goblin ukanakana?
  Margaritax k"ajkir p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Jïsa chiqapa! Jupanakar qhespiyapjjayätwa. Jukʼamp sum qhanañchañatakejja, jumaw qhespiyista. Ukat akax wali sumawa .
  Patak jila wawanaka, yuqall wawanaka, imill wawanaka. Kunjamtï yatiqapkta ukhama, kimsa kutiw juk"amp ch"aman chacha warmin representantenakapax utji, ch"aman chacha warmit sipansa.
  Dominicax musphataw jiskt"äna:
  - Akanxa taqinixa janiwa tunka payani marat jila uñnaqapkiti. ¿Kunas, uka lunthatanakax janiw jilïr jaqinakar jiwayapkänti?
  Margarita kullakajj akham sasaw qhanañchtʼäna:
  - Janiwa, chiqpachansa jilïri jaqinakaru jiwayapxaraki. Qhispiyatäxasax jilïr jaqinakax wawanakan janchip katuqapxi. Kunjamatix, sañäni, Dobrynya Nikitich jupamp chika. Ukat nayamp chikasti, mä imill wawar uñtasitäskaktwa.
  Uka imill actriz ukax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Wiñay wawachasiñaxa, kunjamatixa mä cuento ukanxa, wali jach"awa ! Ukat jumax akham sasmawa - ¡wali sumawa!
  Margaritax kisunakap qhant"ayasaw chillqt"asïna:
  - Jisa, akaxa muspharkaña pachanakawa kawkhantixa taqi kunasa wali thaya . Ukampis aka cheqanjja, walja jan walinakaw utji. Yamas jaqinakaw utji, jupanakax goblin ukat Ruiseñor lunthatanakat sipanx juk"amp jan walt"ayiriwa.
  Dominicax mä jisk"a arumpiw jiskt"äna:
  - Khitis, sañani?
  Partido tawaquxa amukiw säna:
  - ¡Chuyman warmi Shapoklyak!
  Uka imill actriz ukax tuiteó:
  ¡Suma lurata, wali suma lurata, awichax p"iqinchiripawa!
  ¡Jupampi amigonïñax mä cocodrilompi anattʼañamp sasiwa!
  Ukat imill wawax uka apthapisinx q"ala kayunakapamp cono jaquntäna. Ukajj mä libélularuw chʼalljjtäna. Uka laq"ux phallawayxänwa, confeti ukar ch"iqiyasïna.
  Margaritax quri rizonakampi p"iqip ch"allxtasaw akham säna:
  - ¡Janiwa askikiti jakirinaka jiwayaña!
  Dominica markax akham siwa:
  - Ukampisa mä laq"ukiwa!
  Margarita kullakajj akham sasaw qʼochüna:
  - Jumax thayaruw salivam thuqhusta, .
  Janiw mä ch"uqi jan ukax mä ch"uqi ch"uqi ch"uñuyañakiti...
  Janiw quqa taypin mä ramas p"akjañakiti - .
  ¡Taqi aka Uraqin jakañax mä familiakiwa!
  Uka imill actriz kullakax kisunakap uñacht"ayasaw chirp"äna:
  - Naya, juma, jupa, jupa - mayachata taqpacha marka, .
  ¡Mayachtʼasis mä suma familia!
  Arunxa jiwasaxa, pataka waranqa I!
  Wawanakax jawiraruw jariqasipxäna. Ukat jichhax manq"añ utar t"ijtxapxäna, kusisita , lliphipi.
  Dominicampi Margaritampixa mä hechizowa jiskht"asipxäna, ukatxa mesaxa juk"ampi jayaruwa tukuwayxäna. Jichhax taqiniw qunt"asipxañapatakix mä chiqax utjxäna.
  Wawanakax q"ala kayunakap ch"allxtasaw qunt"asipxäna ukat qhana arunakapampix coro ukan q"uchupxäna:
  Mantelax ch"uqimp uñtataw jilxattaski
  Ukat suma yänakax uñstayatawa...
  Wawanakax taqiniw suma sarnaqapxani,
  Ukat Cheburashka ukan asxatata!
  Uka qhipatsti, manq"añ qalltapxäna. Aka chiqanx walja suma wawanakaw utji, manq"at awtjata, pisinkañamp qarjatäpkchisa.
  Dominicampi Margaritampixa, wali suma manq"ata, jani pä kuti amuyt"asa, thuqhuñ qalltapxäna. Ukat qʼala, cincelat, bronceado kayunakam taktʼañäni.
  Imill wawanakax k"ajkir arunakapamp q"uchupxäna;
  Nayax mä espacial markan yuritayna
  Kawkhantix taqi imillanakax wali ch"axwapxi...
  Supayax janiw Awki Markar atipt"kaspati, .
  ¡Rusia taykasan jach'añchäwipataki!
  
  Jiwasax qullan Rus",
  Ukat uñisirix qawqha qhurusa ukat kʼari chuymanïkchisa...
  Jiwasax uñisirinakasarux wali ch"amampiw atipt"añäni,
  ¡Ukat espadampi rusa ajayupax jach"añchatäniwa!
  
  Rusia, akax Nayan Mama Markajawa,
  Qullan ukat cósmicamente aka uraqinkir...
  Taqi markanakax mä familiakïpxiwa,
  ¡Ukat imill wawax wiñayatakiw waynäxi!
  
  Jiwasax Mama Markasax ch"axwawinakanw arxatañäni,
  Janiw mä ch"amas jan wali uñisiritakix ...
  Jiwasan patatsti mä quri ch"iyar querubón ukaw utji.
  ¡Mä rusa pallapallarux mä regalo churañäni!
  
  Rusia markanx taqi kunas walikiwa, sumawa,
  Ukat munañasajj acerot sipansa jukʼamp chʼamanïniwa...
  Uka waynax amparanakapan mä ch"aman remo apt"atawa,
  Ukat ¡Stalin compañerox ukan apnaqaraki!
  
  Jaqinakax Tayka Markajarux wal munapxi, .
  Jiwasax wiñayatakiw juk'amp suma lurañäni...
  Pacha Pachaxa janiwa mä rublo qullqimpixa lunthatatäkaniti, .
  Ukat ¡Diosa Svarog ukax jach"a mesiasawa!
  
  Mama Markax jach'añchatäpan,
  nuwasïwinx uñisiriruw t'unjañäni ...
  Lada Diosan Mamapax nayatakix wali munatawa,
  ¡Rusia markan uñisirinakax comeuppance ukanakap katuqapxpan!
  
  Wakisispa ukhaxa, uñisirinakan wilap wartsnawa,
  Rusia markax janiw qunqurt"ayasiñjamäkiti...
  Uka chachax niyaw anatañar tukuni,
  ¡Ukat jach"a irpirix Lenin satawa, jupax jiwasanakamp chikaw utjani!
  
  Jiwasax jach"a espacio ukar atipt"añäni,
  Jiwasax kusisiña, kusisiñ taqpach universo ukar churañäni...
  Moscú markax Roma markat sipan juk"amp jach"awa,
  ¡Chʼaxwäwin jan mayjtʼir chʼamapampi!
  
  Kunapachatï chʼaxwäwix jiwasan qhana uraqisar purinkani ukhaxa,
  Jiwasax Fuhrer ukarux jiwasan ch"aman sarnaqäwis uñacht"ayañäni...
  Ruso jaqix mä jach"a qullqi katuqani,
  ¡Intit sipan jukʼamp jachʼätanwa, qoqanakat sipansa jukʼamp suma uñnaqtʼanïtanwa!
  
  Iyawsapxita, Rus-ax janiw t'unjatäkaniti,
  Horda ukax janiw qunqurt"asiñasar puriykistaniti...
  Pachamaman ch"axwapxam ukat jan axsarapxamti,
  ¡Rusia jaqix janiw jan ch"amanïñsa q"añu kankañsa yatkiti!
  
  Munat markasax wasitat sartani,
  Taqi universoruw ch"amap uñacht"ayani...
  Ukat Supayajj tʼunjatäniwa
  ¡Awki markan uñisiripax sepulturaruw t"unjatäni!
  Ukhamaw imill wawanakax q"ala kayunakapamp salt"asis saxranakjam muyuntasinx doble salto ukan arnaqasiñ qalltapxäna ukat saltañ qalltapxäna.
  Akax akan suma uñnaqt'ani ukat agresivu imillanakawa . Ukat kunjamsa chhuxriñchjasipxi, saltapxi.
  Suma, walikiwa, wawanakax manq"asipxi ukat jupanakan kuns q"uchupxaraki. Ukat wali suma amuyumpiw uk lurapxi. Ukanakax jupanakan q"uchunakapawa. Ukat mä muyuñ patat uñtataw muyuntapxi.
  Top clase imillanaka.
  Ukampis uka qhepatjja, mä wali jachʼa mariposaw alajjpachan uñstäna, mä cheqpach dragonar uñtata. Ukat chʼiwipajj wali jachʼänwa, wali valorani qalanakampi chʼoqantat qorir uñtataw lliphipirïna. Ukat wali muspharkañ ukat suma uñnaqtʼanïnwa. Chiqansa, chiqpachansa uka mariposanakax wali jachʼänwa, dinosaurionakjama.
  Dominicax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Janiwa kuna milagronaksa akan uñjkätati. Musparkaña!
  Margarita kullakajj larusisaw akham säna:
  - Jisa, akaxa chiqpachansa artrópodos ukanakawa muspharkaña. Ukampis ukajj janiw jukʼamp muspharkañäkiti. Yaqha wali suma yänakax waljaw utji.
  Dominicax akham q"ucht"awayi:
  Ukampis janiw mä librosa ni museosa,
  ¡Janiw amigonakasat lantintatäpkaniti!
  Ukat uka varita mágica ukankir tawaqux mä viga antutani. Ukat machaq coctel copas ukanakaw uñstäna. Ukat wawanakax jupanakarux nuwasipxäna.
  Ukhamaw taqi kunas wali jachʼa tukuwayi . Ukat mä kasta musicakiw pʼeqejan phustʼasi.
  Ukat kunjamarak Dominic ukat Margaritax jan q"uchupxaspasti;
  Suma uñnaqt"aninakax q"ala kayukiw atacapxi, .
  Jupanakax t"ijtapxi, ukham suma imillanakax...
  Fritz sat animalarux amparamampi chʼalltʼañax wakisispa ukhaxa,
  Jan ukax ametralladorampiw chʼiyjapxani !
  
  Imill wawanakax janiw pächasiñax utjkaspati
  Jupanakax nazis jiwataruw imt'apxani...
  Ukat kayunakapat wali ch'amampiw jaquqanipxani ,
  Ukat kawkhantï lobonakajj aycha manqʼirjamaw wararipjje!
  
  Rusia, akax pallapallanakatak mä aruwa,
  Kunawsatix, iyawsapxita, janiw kuna thayas jikxataskiti...
  Awisax jan waltʼäwinakax jan waltʼayatäkchisa,
  ¡Kawkhantix jan wali ch"iyar Cainax atipt"ki!
  
  Jan iyawsapxamti, Komsomol ukankirinakax janiw jaltxapkiti,
  Ukat jupanakax t"ijtapxani ukhaxa, ukhamax ataque ukatakikiw...
  Ukat taqpach nazis ukanakax mä kutikiw jiwayatäpxani,
  Ukat Fuhrer ukax chopping block ukar jach"ar aptatäniwa!
  
  Rusia, akax Nayan Mama Markajawa,
  Jupax radiante, simplemente suma...
  Khititï ajjsarirïki ukajja, janiw mä rublo ukhas valoranïkiti,
  ¡Ukat yatisktawa, ¡mä nuwasirimpi chʼaxwañajj jan walipuniwa!
  
  Ukampis yatipxam, fascistanakaruw atipjañäni,
  Jan walinakax janiw tronon apnaqkaniti...
  Jiwasanaka patxanxa quri ch'iwini mä querubón ukaw utji,
  Ukat Diosax Svarog jach"a kankañampiw coronan!
  
  Khititejj ajjsarirïki ukajja, creyipjjam, jan chʼamani esclavowa,
  Jupan destinopax mäkiw - jisk"achawinak aguantañataki...
  Jichhürojj mecánico, qharürojj capataz,
  ¡Ukat juma pachpaw yaqha jaqinakan qhipäxap jawq"jasma!
  
  Imill wawanakax ch"amanïpxiwa, mä volcán ukhamakiw, .
  Awisax qullunakarux ch"amampiw t"unjaraki...
  Chʼaxwäwix mä jan wali thayampiw sartaski,
  ¡Ukat jiwañax chiqpachapuniw jaqinakar tʼunji!
  
  Chiqpachansa sapxsmawa, caballeronaka,
  Jiwasax ch"amanïtanwa kunapachatix jiwasax rusanakax mayacht"atätan ukhaxa...
  Mä t"ant"a munañamawa tenedor ukampi cuchillompi sarañataki, .
  ¡Jiwasax nuwasiñanakan jan atiptʼir caballeronakätanwa!
  
  Kunas jiwasan iyawsäwisaxa, Tatitu Cristoru,
  Jiwasax Lada ukarux respetaraktanwa...
  Stalin masix jiwasan awkisar uñtasitawa,
  ¡Ukat mä chiqaw paraíso comunismo ukan utjani!
  
  Khititejj nayrajj jiwjjäna ukaw jaktani
  Ukat jukʼamp suma uñnaqtʼanïñäni, jukʼamp yatiñanirakïñäniwa...
  Ukat uka jaqix, chiqpachansa, wali jachʼa jachʼa tukuriwa, .
  ¡Awisax jan walinak parlkchisa!
  
  Munasiñanxa, Awki Markasaxa mä warawarar uñtatawa,
  Iyawsapxita, janipuniw mistkaniti...
  Mä jach"a samkax phuqhasiniwa
  ¡Alapachan sumankañasa, kusisiñas utjani!
  
  Nayax Mariarux walpun munasta, Ladarux qullanat jach"añchta,
  Svarog ukax wali sumawa ukat Perú markax wali jach"a...
  Stalinampiruw wal munasta ,
  ¡Icononakan qullan ajanunakapax nayatakix wali munatawa!
  
  ¿Kunapachas cheqpach paraisojj utjani?
  Iyawsapxita, taqi suyt"awinakamax ukan phuqhasiniwa...
  Chuymam Mama Markamar churam,
  ¡Taqi kunas walikïskaniwa, nayrat sipansa jukʼamp chʼamanïxaniwa!
  Uka qhipatxa, qhipharux qhispiyat wawanakax manq"asipxänwa. Ukatxa, mä destacamentoruw uttʼayatäpxäna. Patak jila yuqalla imillanaka.
  Ukat mä marcharuw sarapxäna. Dobrynyax mä muxsa jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Jupanakax nuwasipxani, nayax yatxa!
  Ukat heroe waynax dragón patxaruw jaltawayxäna.
  Oenomaus chachajj akham sänwa:
  - Ukhama destacamento ukaxa sinti llamp"u chuymampiwa sarnaqani. Dragonanakaruw jukʼamp jankʼak sarnaqtanxa. Ukat akanxa kunapachas saytʼañama uk yatiñamawa.
  Wawanakaxa luratäpxänwa. Mä baronesakiw suma isthapt"ata ukat luxus isimp isthapt"ata. Mayninakax limosna mayisirinakar uñtasitäpxänwa, ragamuffins waynanaka . Ukampis qʼala kayuni sarnaqañajj jukʼamp yatiñawa.
  Dominica markax akham siwa:
  - Baronesa tawaquxa sarnaqchixa, ukhamaxa wali aski zapatonakapaxa t"unjatäxaniwa, t"unjatarakiniwa. Inas jumax taqi jaqinakjama q"ala kayukïñama?
  Baronesax akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Janiwa suyt"añjamäkiti! ¡Askiw tatajarux khithapxita, Duque, jupax mä premio churapxätam ukat janiw kuna jan walt"äwis utjkaniti!
  Margaritax Dominica markaruw p"iqip ch"allxtayäna:
  -Jumax ukham mágico natural ch"amanïtawa. Ukhamajj jutapjjam, ¡apthapisin cargonak radiantenak apayapjjañäni, ukat imill wawarojj awkipan castillopar jaqontañäni!
  Uka imill actriz ukax akham sasaw qhanañcht"i:
  - ¿Kunas payllawixa?
  Margaritax larusisaw akham säna:
  - Walikiwa, mä bolsa quri churapxätam, ukhamaxa, ¿chiqapunit ukax waljaxa? Ukatjja, nayajj sapüru qoqanakatsa ukat cononakatsa qorit apsuñ yatta, ¡jumajj ukhamarakiw lurasma!
  Dominica markax akham sasaw sillp"i:
  - Wauu! ¡Ukhamajj jiwas pachpaw mä duquedo alasispa!
  Partido tawaqux janiw sasaw arsuwayi:
  - ¡Ukaxa jark"atawa! Magia qurix janiw apnaqañ munkiti, jan ukhamäkaspa ukhax hierrot sipans juk"ampiw utjaspa. ¡Amuyastawa, inflación ukax wali aski qullqit luratawa!
  Dominica markax akham siwa:
  - ¿Akax ingeniero Garin hiperboloide ukar uñtasitati?
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Kunas ukhama. Jiskʼäkayäta ukhaw aka libro liytʼayäta. Jïsa, ukat qori estandartejj tʼunjatäjjänwa, ukat ajjsarkañänwa .
  Enomai chachajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Ukampis wali, inas mä baronesa jiltaychispa? ¡Ukham jan sinti ajjsarañapataki!
  Dobrynya kullakajj jachaqtʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jisa, mä kutikiw uk lurañäni,
  ¡Juparux mä juk"a thaya churañäni!
  Baronesax wasitat ch"uxña quqaruw talonap ch"allt"äna ukat arnaqasïna:
  - ¡Tatajar irpapxita! ¡Jan ukax taqiniruw jiwayapxäma!
  Wawanakax mäkiw larusipxäna.
  Mä akatjamatwa mä sombrerompi isthaptʼat mä gnome sat chʼojjña manqhat uñstäna. Qhanapuniw wali wali waynäskäna, janiw barbanïkänti. Ukampis mä mágico varita amparapar aptʼata.
  Mä jisk"a aruxa akham sänwa:
  - Ukatxa mä caprichosa imilla aru ist"ta. Inas jupar yatichañ horasächïna?
  Baronesax akham sasaw arnaqasïna:
  - Ukhama yant"aña, chuchu !
  Ukat zapato kayupampiw gnome ukar kuynt"añ yant"äna. Jupax magia varap ch"allxtayäna. Nayra jaqinakat caprichoso imill wawax yuqall wawax chhaqtxapxänwa.
  Dominica kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Wauu!
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Akaxa mä enano waynawa. Mä kasta gnome especial ukaw magia ukamp regalota. Jichhax uka caprichosa imill wawarux uywañatakiw irpxaruwayäna. Ukat baronesax cultura, cortés ukat conciencia ukamp irnaqañ yatiqañapawa.
  Enomai chachajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Ukat nayax juparux jawq"jañ munta! Ukat ukhama, q"ipix amparanakamat apsutawa.
  Dobrynya kullakajj akham sasaw amuytʼayäna:
  -¿Esqueleto markaru sarasktati? Ukhamajj inas thaknam sarañ horasächïna.
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Mä juk"a jak"achasiñatakix jan wali layqa Bastinda ukan castillopaw utji, jupax tunka payan yaqha artefacto ukaniwa - mä q"illu rata. Ukaw jiwasanakan katjañasax wakisïna.
  Ukhamarus, nayratpach mä jisk"a ejercito ukaniwa, patak jila waynanakaw utjistu. Jupanak taypinx Fénix Falcón heroe ukaw utji. Jupax yuqall wawarakiwa, ukampis wali ch"amaniwa.
  Dobrynya kullakajj akham sänwa:
  - Nayaxa Fénix uñt"twa. ¿Kunjamatsa katuntatäpjjäna?
  Partido tawaquxa akham sasaw jaysatayna:
  - K"arimpi, jumar uñtasita. Ukampis jichhax mä ejercitow utjistu, ukat ¡Bastinda palacioruw ch"axwañäni!
  Dominikax purakapan abs ukampiw anatäna. Ukat uka apthapisinjja, chʼojjña kayu patjjan ikiskir mä tuercaruw qʼala kayunakapamp tʼunjäna. Jupax granop liwxatäna, lakaparuw katjäna, ch"aman kisunakapampix masticasïna ukat jach"at arsüna:
  - ¿Mä asalto lurañataki saraña? Ukhama, nayatakixa aka amuyt"awixa wali askiwa. Ukampirus, Bastinda sutix mä wawanakan cuentopat amtayitu. ¿Janit ukax janipuniw jariqasirïki?
  Margaritax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Nayaxa aka cuento uñt"araktwa. Janiwa, akax mä juk"a yaqha layqawa. Jupax mä taqpach ejercito de ratas ukaniwa. Suma, ukat orcos mercenarios ukanakas utjarakiwa. Artefa CT ukax mä ratampiw roedores ukanakarux jach"a ch"am churaraki, ukhamax...
  Partido tawaqux akham sasaw kamachi:
  - Wawanaka! Uka jak"ankir qullqi abetonakat agujanak p"akjapxam, niyaw arboleda ukar mantapkä ukhax uñjapxäta. Ukhamatwa mä suma arma luraspa.
  Uka waynanakax akham sasaw jaysapxäna:
  - ¡Taqi kuns lurañäni, qhispiyirisa!
  Ukat uka equipojj marchapjjänwa. Kimsa kutis imill wawanakax yuqall wawanakat sipan jukʼampïpkchïnxa, marchañsa yatipxarakïnwa. Ukat kayunakan kayunakap jachʼar aptapxäna. Uka pachparakiw musicajj phustʼaskäna.
  Uka destacamento ukax marcha ukanx sarxataynawa. Aka chiqanxa, manq"añ tukuyasaxa, yaqhipa waynanakawa wali bostezo, ukampisa imillanakaxa pavo real laphinakampi lurata utana lurata tambor ukanakampi thuqt"añ qalltapxäna , ukatxa chuymaxa juk"ampi kusisiñampiwa tukuwayxäna.
  Wawanakax formación ukan sarnaqapxäna. Dominicax Malquis-Kibalquis sat películan uñstki ukhamaw sasaw amuyäna . Ukat qʼala kayukiw sartasipkäna. Ukampis kunatsa uka película soviética ukanx janiw imill wawanakax utjkänti. Ukat ukax juk"amp muspharkañawa, kunatix régimen Rojo ukanx sapa kutiw chacha warminakax igualdad ukarux ch"amanchapxirïna.
  Ukatx walja imill wawanakaw akanx utji, ukat jupanakax natural-born guerreros ukar uñtasitaw marcha ukanx - mä chiqanx jaqinakawa, mä chiqanx duende familiat jutirinakawa, kunjamatix lince jinchunakapat uñjasi. Ukhama, mä kasta matriarcado.
  Wawanakaxa sartasipxäna, uka pachparakiw, q"uchuñ qalltapxäna, janis akax utjkaspa ukhama:
  Elfiax jiwasan yatiñan markasawa,
  Mesias Reyin apnaqäwipanxa...
  Diosan wiñayatak churistu,
  ¡Jakäwisajj jukʼamp kusisitäñapataki!
  
  Suma Oenomaus jach'añchatäpan ,
  Khitis Pachamaman uñisirinakapar atipt"awayi...
  Jumax jupatakiw ch"axwtaxa ukat atrevista,
  Solcenismo ukan jakañ qalltañäni !
  
  Q"ala kayuni imillanakax t"ijt"apxi
  Jupanakax uñisirinakampi nuwasiñ munapxi...
  Ukat aka Orkler ukax janiw ukhamakiti,
  Jan ukasti, ¡jupax mä payaso ukan uñnaqapakiwa!
  
  Jach"a jan tukuskir marka
  Ukan munañapaxa, yatipxtawa, generacionanakan...
  Supayan luqtirinakapax mä amtar puripkchisa,
  Ukampis ¡nina nakhantat geniojj jiwasampiw utjani!
  
  Nayax amuyta, jiwasan presión ukax janiw jark"atäkaspati,
  Chiqansa, uñisirinakasarux uraqiruw tʼunjañäni...
  Jumax cuadernoman qillqt"asma, jisk"a yuqall wawa, .
  ! _ _
  
  Jiwasax Awki markarux taqit sipans juk"amp suma uñnaqt"aniruw tukuyañäni,
  Alaxpachax aka jakäwinx jutaniwa...
  Jiwasan sallqa suma jikxatatanakas jach"añchañäni
  ¡Ukat mä juk"a pachatxa, elfinismo ukan jakasipxañäni!
  
  Janiwa, iyawsapxita, jiwasax orkistanakax janiw p"akintksnati,
  Uñisirix ch"amani ukat wali k"ari chuymanïkchisa...
  Ukampis examenanakax A, 2000 ukampiw pasañäni.
  Oenomaus ukan irnaqatapax wali askïpan !
  
  Zaran jach"a jach"a tukutapa, iyawsapxita,
  Uka coronaman diamantenakampi phuqhantat...
  Ukat, jumax yatisktawa, uka qhuru animalax tʼunjatäniwa,
  ¡Uka usux jukʼampiw jilxattaspa, iyawsapxita, lepra usu!
  
  Janiwa, Elfiatakix jumax Elfrog , .
  Amigonaka, jan Diosanakamar aljantapxamti...
  Jach"a ukat jach"a kankañani taqi ch"aman Familiaxa,
  ¡Jan jan chʼamanïtam uñachtʼayañamäkiti!
  
  Suma Lada ukax diosanakan forjapawa, .
  Iyawsapxita, jupax munasiñaruw yuriwayi...
  Jan ina chʼusat arunakampi jaqenakarojj ina chʼusar aptʼamti,
  ¡Jan tukuskir jach"a kankañax jist"aratawa!
  
  Elfrog- an flechap jark"aqasiñamäkiti , .
  Jupax kawkir uñisirirus ch"allt"ani ...
  Ukhamakiwa, janiwa llamp'u chuyman yänakaxa munañakiti, .
  ¡Elf soldadon escudopax ch"amakt"aniwa!
  
  Elfia, akax jan pächasisaw ch"ama, .
  Jupax qullunak kuynt"ayaspawa...
  Awisax jañchix wali tʼaqhisiyatäkchisa,
  ¡Taqi jarkʼäwinaksa apanukuraksnawa!
  
  de elfos ukax niyaw sartani , .
  Ukax universo ukarux takxati...
  Diosan querubinapajj chʼiwinakapwa jachʼar aptani,
  Ukat mä kunaw utjani, iyawsapxita, Luräwinakat...
  
  Lada diosax jach'a kankañawa, iyawsapxita,
  Jupax taqi yuqanakaparuw munasiñ churi...
  Ukat jichhax jupax mä ch"aman caballero ukhamaw tukuni,
  uñisirirux chhuxriñchjat wali chʼamampiw jawqʼjañäni !
  
  Jumax Fiev , capital ukhama elfonakataki , .
  Taykapax, iyawsapxita, jach"a Drusa markanakan...
  Uñisirinakar jawq'jañäni , .
  ¡Caballeronakätanwa, iyawsapxita, janiw axsarirïktanti!
  
  Qullan markajatakixa,
  Jiwasax wali ch"amampiw ch"axwañäni...
  Duendex janiw mä rublo lunthatatäkaniti,
  Chiqansa, ¡luz elfonakax nuwasiñ yatipxapunirïnwa!
  
  Suma imillanakax utjiwa, iyawsapxita,
  Ukax thaya pachanx wali ch"amampiw t"ijtapxi...
  Fuhrer, mä sallqa uywax ch"iyjataw uñjasi,
  ¡Mä suma, yatisktawa, rosa yapuchañäni!
  
  colerasiñas aguantkañäniti ,
  Inti jalsu tuqinkir Duende ukar sartayañäni ...
  Mä jach"a samkax phuqhasiniwa
  ¡Aka alaxpacha manqhanxa wali ch"uxña ch"uxñapuniwa!
  
  Elfrog jutasin jiwatanakar jaktayani,
  Ukampis jakäwitak jaktayañasawa cool...
  Jiwasax alaxpachan jach'a uraqip atipjañäni,
  ¡Cristox jan jiwiriwa, Judasax infiernonkiwa!
  
  Oenomai markar taqe chuyma servipjjam,
  Ukat achikt"asipxsmawa, jan reyinakar kutkatasipxamti...
  Elfonakan wawanakapax jach'añchatäpxpan ,
  Elfia, ¡akax janiw mapan mä chiqakiti!
  
  Niyaw alajjpachar atipjañäni,
  Jakäwimpi jiwañampix chʼamanïpan...
  Khititï jakki ukajja, mä querubón tuküniwa,
  ¡Uka jaqix Diosar uñtasitawa, iyawsapxam!
  . 10 JAQTHAPI.
  Dominicax academia ukan yatiqañ utaparuw kutt"awayxäna, sesión ukax posición de loto ukan tukuyäna. Jichhax wasitatwa kunayman hechizonakat yatxatañ qalltäna, kunayman kasta ukat kunayman kasta hechizonakat yatxatañ qalltäna. Ukat wali munasiñampiw uk luräna.
  Uka qhepatjja, manqʼañaruw sarjjayäta. Jupan jak"apanx Fiesta imill wawaw utjäna. Jupanakax calamar salsa ukan manq"apxäna ukat leche ukat tomate juyra misturampiw jariqapxäna. Uka qhepatjja, taqe kunas jachʼaruw tukuwayjjäna.
  Manq"añ tukuyatatxa, Dominicax Fiesta ukampix valles mágicas ukanakampiw cerco luratayna. Ukat mä jach"a torta crema ukamp jaquntäna , p"iqit kayukamaw ch"allt"äna.
  Jupajj atipjataw sasaw säna ukat sapa qʼala kayupat mä anillo churarakïna. Ukat jichhax Dominica markax juk'amp ch'aman ukat jiwayir armado ukhamawa .
  Uka qhipatxa, panpachaniw imill wawanakax duchar sarapxäna ukat cuartonakaparuw sarapxäna.
  Uka cuarto ukanx Dominicax ikiñar qunt"asisaw kayunakap loto ukar uñtat doblatäna, ukat wasitatw jañchin ukhamarak ajayun esenciap yaqha nivel de mundo mental ukar apayäna.
  Jichhax dragonanakaruw jaltxapxi, ukat mä escuadrón wawanakaw jupanak manqhan sarnaqapxi.
  Pä yuqall wawanakan irpata: Vizconde ukat heroe Fénix Falcón. Panpachaniw yuqall wawanakax wali suma uñnaqt"an yuqall wawanakawa, wali uñt"at muskulunakanïpxiwa, ukat shorts ukanakakiw uchasipxi. Ch"amani, sañäni, waynanaka. Ukat uka columnar purisajj marchapjjänwa.
  Wawanakax jankʼakiw sarnaqañ yantʼapxi, ukat sapa kutiw tʼijuñ qalltapxi. Ukat mä ejercito angelanakar uñtasitawa, kʼajkir, wali munat pʼeqenakani. Ukat wali jan armanipxiwa, jan ukax utan lurat thujrunakakiw utji.
  Ukampis uka qhepatjja, pino sat qoqaruw mantapjjäna . Walja lobonakaw qhuruchasïna, ukampis Fénix q"ala kayupampiw mä jach"a cono jupanakar jaquntäna, ukat chiqpachapuniw uka manq"añ uywan p"iqip p"akjatayna.
  Jupax liwxatasïna, ukat mayni lobonakax t"ijtxañ qalltapxäna. Ukat wawanakax conos ukat ramas ukanakar jaljañ qalltapxäna.
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  "Amtastwa mä kutix mä taqpach destacamento de niños partidistas ukanakax mä jach"a ch"axwäwiruw puripxäna. Ukat alemán batallón ukankirinakajj jaltjjapjjänwa. Ukat wawanakax jupanakar arktasaw t'ijtapxäna ukat chhuxriñchjasiñampiw jawq'japxäna .
  Dominica markax akham sasaw iyaw satayna:
  - ¡Slingshot, akax jiwayir ch"amawa!
  Chiqpachansa, wawanakan nuwasir jaqinakax chhullunkhanak lurañ qalltapxäna. Ukat arconakjam kuns lurañamawa.
  Margaritax uka apt"asisaw jachaqt"asis akham säna:
  - Jiwasana armasaxa juk"ampi sumawa, ukaxa magia ukampiwa jaqunukutaspa.
  Dominikax chillqt"asisaw kisunakap uñacht"ayäna:
  - ¡Yämas nayax yapxatañ munta!
  Wawanakax armasxapxäna uka qhipatxa, panpachaniw ch"aman layqanakax varanakap apthapipxäna.
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - ¡Jiwasax mäkiw conjurastanxa!
  Dominica markax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Ukhampuni!
  Panpachaniw imill wawanakax varitas mágicas ukan ch"amap apthapipxäna ukat jach"a ch"amapampiw lanzapxäna. Ukat ukat suma uñnaqt"aninakax q"ala kayunakapat wawanakan tamap tuqiw ch"amanak apsusipxäna ukat uñstayapxäna. Ukat ukat mä milagrow lurasïna, ukat waranq waranq fotoblitzes , jan ukajj mä jiskʼa supernova ukham nina nakhantayäna.
  Margarita ukat Dominica jupanakax hechizonak liyiñ qalltapxäna ukat akham q"uchupxäna:
  Jiwasax imill wawanakakïtanwa, panteón ukar mantasa, .
  Jupanakax mä juramento lurapxäna, Pachamamar chiqa chuymanïpxañapataki...
  Ukhamat mä colerat atipt"äwix orkistanakar suyt"añapataki,
  Suma, ¿kunjamarak Elfonakax inti jalsun jakasipxaspasti !
  
  Ninfinax jiwasampiw , metalar uñtata, .
  Broncet luratawa, ukax kuna acero ukanakat sipans juk"amp ch"amaniwa...
  Nayax akapachanakar mayjt"ayañ samkayäta, .
  ¡Kunjamtï jachʼa genio Gralin chachajj herenciar jaytkäna ukhama!
  
  Jiwasax Pacha Pachamarux juk"amp thayaruw tukuyañäni,
  Ukatx Awki Markax warawaranakat sipan juk"amp jach"ar aptañäni...
  Elfo-girls ukanakamp suma sarantäwix utjpan , .
  ! _ _
  
  Orkshist sat jaqinakax markajaruw atacapxäna,
  Samurai trolls ukanakax inti jalsu tuqit jutapxi...
  Nayax Solcesus ukat Gralin ukanakarux walpun munasta , .
  Ukat , nayax iyawstwa, uñisirirux ch"iyjañäni !
  
  Elfrog ukax jiwasampiw , .
  Kawkïr Solcenismo , chiqaparu, lurani...
  Taqi kunat sipansa jukʼamp chʼamaniwa, jachʼa jachʼa tukur Familia,
  ¡Ukax jiwasatakix conciencia ukat munañ yapxatañapawa!
  
  Nayax iyawstwa janipuniw jaytanukuñäniti,
  Pacha Pachaxa janiwa qunquriru puriyatäkaspati...
  Gralin masix mä qhana warawarawa,
  Ukat yatichirisax Drenin sat yatiñan genio satawa !
  
  Jiwasax Awki Markaruw tukuyañäni,
  Juk"amp suma ukat k"ajkir planetan...
  Ukat jumax yatisktawa, jiwayir pistola ukaw utjani,
  ¡Jilïr jaqinakas wawanakas kusist"apxpan!
  
  Burn Elfrog , jan chuymaman phichhantañamawa, .
  Jumax taqi Duende espadanakan patronapawa...
  Niyaw mä ch"aman paraiso lurañäni, sasaw amuyta,
  Solcesus ukax jutaniwa, qullan misión!
  
  Janiw Orkler pandilla ukar atinisiñamäkiti , amigonaka, .
  Jupax jasakiw atipt"ani ukat axsarañjamaw atipt"ani...
  Taqinipuniw mä familiakïtan - .
  Ukat iyawsapxita, ¡janiw sinti qhipäkiti Pachamamar munasiñataki!
  
  Taqi ch'aman Tatitux taqiniruw arxatistu,
  Uraq patxan paqallq saminakan banderap jach"anchayani...
  Ukat uka ñanqha manq"irix anatañaruw tukuni,
  ¡Supayampis atipjaraksnawa!
  
  Nayax Jach"a Awki markarux walpun munasta,
  Taqi akapachanxa janiwa juk"ampi suma uñnaqt"anixa utjktamti,
  Jiwasax janiw Elfia markarux mä rublo aljañjamäkiti,
  ¡Alapachan sumankañamp kusisiñampi uttʼayañäni!
  
  Jiwasan Mama Markan sutiparu, mä samka, .
  Jach"a Duendex sartaniwa...
  Taqi kunas inamayakiwa
  ¡Ukat mä machaq mesiasaw jiwasamp chikäni!
  
  Ay Lada, taqi ch"amani, .
  qhana elfonakarux churapxäta ...
  Nayax jumaruw kutt'asta, jumar achikt'asisa,
  Ukat wakischi ukhaxa, ¡llamampiw chʼalltʼañama!
  
  Ælfria , Alaxpachankir Mama,
  Solcesus ukax Universo ukar churawayi ...
  Jumanak laykuw jach'a Diosax jaktani,
  ¡Jaqinakax janiw chiqpachansa sawuñ chhaqhayasipkiti!
  
  Uñt"apxañani, elfonakax ukhamawa,
  Elfo diosanakax wali yäqatawa...
  Jiwasax Pachamaman jach"a wawanakapätanwa,
  ¡Ukat phuchhanakax akapachan atipt"apxapuniwa!
  
  Amigunaka, Pachamamar mayisiñaw wakisi,
  Perún, Yarilo ukat Elfrog ch'aman ...
  Wali ch'amani chachanakäñäniwa,
  ¡Ukat alaxpachankir qinayanaksa thaytʼayañäni!
  
  Elfskva markat jaqunukutaw uñjasipxi , .
  Jumax medio ambiente ukankirinakarux walpun chuym usuyapxtaxa...
  Solceso ukat Gralin ukanakarux chiqa chuymanïtanwa , .
  ¡Ukat pistolanakampi walja tankinakaw utjani!
  
  Janiwa, uñisirinakax janiw elfonakarux jark"aqañjamäkaniti,
  Niyakixay jiwasan nuwasirinakasax taqi ch"amanïpxchixa...
  Exámenes pasaña, mä phisqa, .
  ¡Ukham sapa yuqall wawax wali chʼamanïñapataki!
  
  Soltsegrad markax jach'a jach'a tukuñapawa ,
  Ukat juparux jan ch"axwañat jark"aqañäni...
  Caballeronakan atipt"ir alineación ukax jutaniwa, .
  ¡Wilajj jan kuns kamachañjamäkchisa!
  
  Imill wawanakax q"ala kayukiw thaya pachanxa, .
  Jupanakax t"ijtapxi, talonanakapax lliphipi...
  Ukat jupanakax Orks ukarux amparanakapamp ch"allt"apxani,
  ¡Jan jaqi masimp sarnaqir Cainax chʼusaruw tukuni!
  
  Taqi kunas walikïskaniwa, jaqinakax yatipxiwa,
  Jiwasax constelaciones ukanakaruw espacio ukan jikxatañäni...
  Chiqansa, jan axsartʼas pächasiñax juchawa,
  ¡Ukat mä jaqew Diosan tronopan utjani!
  
  Niyaw cienciampi jiwatanakar jaktayañäni,
  Jiwasax wayn tawaqur tukuraksnawa ukat juk"amp suma uñnaqt"aniruw tukuraksna...
  Jiwasanaka patxanxa quri ch'iwini mä querubón ukaw utji,
  ¡Suma Duende mamajaru!
  Ukhamaw imill wawanakax q"uchupxäna, ukat taqpach ejercito wawanakax k"ajkir armaduranakampi ukat ch"aman, thaya armanakampiw jikxatasipxäna.
  Uka qhipatxa, yuqall wawanakaru, imill wawanakaru wasitat armasiñax tukuyatarakïnwa. Ukat mä jachʼa nuwasïwitak wakichtʼatäpjjänwa.
  Dominica ukat Margarita uka markanakax ch"amampiw rayonak apsupxäna, ukax jach"a mayjt"äwinakaruw puriyatayna. Ukat jichhax wawanakan ejercitopax wakicht"atäxänwa.
  Ukat ukhamatwa nuwasiñatak sarjjäna.
  Dobrynyax wali kusisitaw uñkatasinx akham säna:
  - ¡Jiwasaxa mayampi atipt"añani! Ukat akax jiwasan esenciasawa.
  Mä suma Tigre alemán tankjam jachʼa tortugaw nayraqatar jalnaqäna. Jupajj diamante conchapanïnwa, jan ukajj wali valorani qalanakampi chʼoqantatäkaspas ukhamaw lliphipirïna. Mä wali munat uywa.
  Margaritajj amuytʼasisaw akham säna:
  - ¡Ukham concha ukampixa, tortuga pachpaw mä jach"a amtan chacha warmin jan walt"ayat uñjasispa!
  Dominica kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw qʼochüna:
  Shards ukax wali askiwa
  Mä ametralladora contra, ay , janiw kunas!
  Ukampis qʼochupajj janiw sinti amuytʼasirïkänti, ukat jan cheqaparjamaw qʼochupjjäna.
  Ch"axwiri wawanakaxa tortuga muytasa sarnaqapxiritayna. Mä yuqall wawax juparux ch"axwañ munäna, ukampis imill pallapallax amparapampiw waynan amparapar luqxatäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Janiwa wakiskiti!
  Yaqha tawaqux akham sasaw akham säna:
  - ¡Ukatakixa equipo ukaxa!
  Ukanakax chiqpachapuniw nuwasiñ munir wawanakawa.
  Dominikax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  Ukat ch'iqa tuqinxa jiwasan ejercitosa, kupi tuqinxa jiwasan ejercitosa,
  Wali umañampiw ajanujar ch'ankhachañax wali askiwa !
  Chʼaxwirinakax wali suma chuymanïpxänwa . Ukat wali jaya thakhinjam sarañatakix wakicht"atäpkaspas ukhamaw amuyasi. Ukat chiqpachansa chuymapax janiw chhaqtkaniti.
  Margaritax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jisa, wali suertenipxtanwa sañajawa.
  Dominicax jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - Kunjamasa suertenixa?
  Partidonkir tawaqux jan axsarasaw akham säna:
  - Jach"a Ch"axwäwi Patriótica ukax pusi marat juk"ampikiw utjawayi. Chiqansa, ¡alemananakax jukʼamp tiempow chʼamani defensiva líneanakapan saytʼasipxaspäna !
  Uka imill wawax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Nayaxa aka tuqitxa iyawstwa. Ukhamarakiw yaqhip yaqha sarnaqäwinakax aka tuqitx utji. Ukampis kunjamäskpasa, mä milagro lurañ yattanwa. Alemanonakatxa, chʼaxwäwix niyaw chhaqtxatayna uk amuyasax janiw kunjamatsa saytʼasiñ munapkänti. ¡Ukat ukhamatwa jupanakan pragmático ukham sarnaqapxäna!
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Akax mä jan sinti suma apnaqat autowa - akax Tigre ukawa, sinti jach"awa, ukatx torreta ukat casco ukanakan jan wali jark"aqat junta ukaniwa. Aka tanquex, jumax iyaw sañamawa, janiw sinti askïkiti. Sinti jach"a ukat anticuado, armaduras janiw racionales laderas ukan jikxataskiti. Ukat transmisión motorat jayarst"ayañax mä jach"a pantjasiwiwa.
  Dominica kullakajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - ¡Janiw aka tuqitx ch"axwañjamäkiti ! Chiqansa, ¡mä pantjasïwiwa! Ukampis mayni tuqitxa, jiwatanakakiw jan pantjapkiti, yaqha jakañat jutapxaspa ukhakiw pantjasipxi. Ukat jupax ukhamäspawa sasaw amuyta. ¡Jumatakix mä juk"a pachakiw!
  Margarita kullakajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jïsa, ¡ chiqpachansa jiwatat qhipa jakañax utjiwa ! Ukat naya pachpaw uka toqet jan pächasiyäta. Ukat aka universon jiwañajatak wakichtʼatästa ukhajja, ¡yaqha universonjja, kunas utjaskakiniwa!
  Uka imill wawax p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Kunjamatix mä jan tukuskir computadora anatt"awix jan jakt"kay kunayman niveles ukaniwa!
  Partido tawaqux akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Walikiwa, jïsa! Kunas ukham, ukat akax, nayax sañajawa, wali sumawa ! Ukat akanx mä kutit sipansa jan ukax pä kutit sipans jukʼampiw kusisipxasma.
  Dobrynya heroe waynax akham q"ucht"awayi:
  - Tiempowa, pachawa, kusisipxañäni,
  Nayan jakäwijanx...
  Suma uñnaqt"aniru ukhamaraki copa, suerte cuchilla.
  Bye, bye, swaying, casconakan plumanaka, .
  ¡Mä kutit sipans jukʼamp kutiw destinoru jiskhtʼañäni!
  ¡Mä kutit sipans jukʼamp kutiw destinoru jiskhtʼañäni!
  ¡Uñisiriruw chʼiyjä! ¡Uñisiriruw chʼiyjä! ¡Uñisiriruw chʼiyjä!
  Ukat wawanakan wali larusiñapax ist"asïna. Mä jach'a dinosaurio ukaw jisk'a ejercito nayraqatan uñstäna . Chiqpachansa, janiw sinti axsarañjam uñnaqtʼanïkänti, ukampis jachʼänwa. Ukat janchipax jachʼawa, ukampis pʼiqipax janiw ukhamäkiti, jiskʼakiwa, ukat mä jachʼa chuymanirakiwa. Ukat uka patxanxa aletas de nudillo ukanakaw utjaraki.
  Dominica kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Akaxa mä uywa - jach'awa !
  Margarita kullakajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡ Jach"a uywa! Ukampis jan llakisimti. ¡Jan llamktʼkañänixa, janiw llamktʼkistaniti!
  Ukat uka partidonkir tawaqux akham sasaw kamachi:
  - Wayna ch"axwirinaka - janiwa ch"axwañakiti janirakiwa ch"axwañakiti!
  Wawanakax amukiw tukupxäna. Ukat qʼala kayunakampi jan chʼaxwasaw sarnaqañ yantʼapxäna.
  Dominica markax akham siwa:
  - ¿Kunas dinosauriox oqaraxa?
  Margarita kullakaxa jachaqt"asisaw kuns sañ munäna. Mä akatjamatwa mä jachʼa warariñasa ukat pʼakjata ramanakas chʼiyjañas istʼasïna. Paqallq pisoni utar uñtasit mä uywaw uñstäna, lakapax jach"akiwa, mä jach"a ballena espermatozoide ukar uñtasita. Chiqpachansa akax mä jach"a bruto ukhamawa. Ukat chhuxriñchjatanakapax niya phisqa metros ukch"awa.
  Uka dinosauriox sayt"asisaw uka tama wawanakar uñch"ukiskäna, ukat mä axsarkañ monstruo uñjäna ukat t"ijtxañatakiw t"ijtäna. Ukat chiqpachansa, jupar chʼamañchtʼatäkaspas ukhamänwa. Aka sabre kisu tiranosauro ukham jach"a jaqimp nuwasiñax juk"amp jila qullqiwa.
  Dominica ukat Margarita jupanakax magia varitas ukanakap jiltayapxäna. Partido tawaqux nayraqatw pallapallanak jaquntäna. Ukat thujru puntapatjja, mä jiwayir pulsaraw tʼijtjjani. Ukat jupax uka monstruon lakaparuw ch"allt"ani. Ukat jupax wali qʼañuchatäxaniwa. Ukampis uka arunak jaysañatakejj jukʼamp ajjsarkañ ukat istʼañjam arnaqasiñaw istʼasïna.
  Dominicax apt"asiwayi ukat jaysañatakix , taqi ch"amapampiw ch"allt"awayi , ch"amampiw sarnaqäna, mä jiwayir pilar thuqt"kaspas ukhama ukat, chillqt"asis:
  Dinosaurios, inas jumax akanksta, ukat janiw África uksankchiti,
  Inas jumax desayunotakix paja masticasma, .
  Dinosaurios,...
  Ukat imill wawax magia tuqit mä chiqapxa uka jachʼa jaqiruw apayäna. Ukat chhuxriñchjata kisunakap apthapipxäna, ukat jawq"jatax suma, rosa ch"uqiruw tukupxäna.
  Dominicax akham q"ucht"awayi:
  Mä hierro lurañ munta
  Uka elefantex mä akatjamat uñstäna...
  Ch'iwipax mä abeja ukham - .
  ¡Jichha lanti panqaranaka!
  Margaritax larusisaw phallïna ukat mayampxa, mä t"unjir ukat t"unjir pulsar ukamp jawq"jatayna . Ukampis wawanakan ejercitopax flechanakampiw uka monstruorux jalluntayañ qalltapxäna. Ukat balanza armadurapajj burbujañ qalltäna .
  Dominikax q"ala kayunakapat ukhamarak varitapat magia apsuwayiwa ukat antutaraki. Ukat aka chiqanx wali sum irnaqäna.
  Kunas mä magia ukham aptʼasisin jachʼa tʼunjir chʼamampis cargakaspa ukhamänwa.
  Margaritax uka apt"asisaw chillqt"äna, zafiro nayranakapamp ch"ipxtayasa:
  - Wauu!
  Tiranosauro sat animalajj tʼunjatäjjänwa, ukat uka lantisti mä jachʼa ancho mesaw uñstäna, uka mesajj manqʼañanakampiw phoqantatäna. Ukat akanx nayratpach wali luxus ukhamarak jan uñjatänwa, janiw uñt"atäkiti. Ukat ukham muspharkañ suma manq"anaka.
  Dominicax akham q"ucht"awayi:
  Ukax wali sumaw tukuwayi
  Ukat aromapax miel ukar sipanx juk"amp muxsawa...
  Janiw zero ukhat atipkañäniti,
  ¡Ukat naturalezasajj wali sumwa jiljjattani!
  Margaritax jachaqt"asisaw chiqapar säna, kisunakap qhant"ayasa:
  - ¡Jïsa, wali ch"amanchañaniwa! ¡Ukat ukax wali askipuniwa!
  Uka qhipatxa, partidonkir tawaqux akham sasaw yapxati:
  - Ukat jumax magia jaquntañ yatta. ¡ Aka , nayax sañajawa, muspharkañawa! Ukhama jach'a tamaxa mä suma manq'añaru tukuyaña . Akax janiw orcos jan ukax goblins ukhamäkiti - ¡jupanakampix juk"amp jasakiwa!
  Dominica kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw qʼochüna:
  - Taqi kunas jan lurañjamäki ukax lurañjamawa, nayax chiqpachapuniw yatxa, .
  Ukat magia lurañ yatiqañamawa, ¡jan utjkasa!
  Ukat wali chʼamani acero patjjar kayum taktʼam ,
  Ukat uka monstruorux mä filo afiladorampiw khuchhuqañama !
  Margarita kullakajj jachaqtʼasisaw perlanakampi lliphipitap amuyasïna:
  - Jïsa, jumax wali chuym ch"allxtataw q"ucht"asma, janiw kuna juchañchäwis jikxatkätati! Kusapuni!
  Dominica markax akham sasaw iyaw satayna:
  - Nayax mä jach"a super - mä ch"axwiriw akapachat sipan juk"amp thaya!
  Ukat kunjamsa nayranakapamp aptʼani ukat liwxatani, ukhamat zafiro ukat warawarar uñtata.
  Manq"añanakan mesapax wawa nuwasirinakaruw señas uñacht"ayäna, ukat yaqhipanakax ukaruw jak"achasiñ qalltapxäna ukat donuts ukat tortas ukanak apsupxäna, chocolate ukat kunayman cremas ukanakamp ch"allt"ata. Ukat jukʼamp askixa, mä jukʼa helado apsuñawa. Akax wali sumawa.
  Margarita kullakajj bocinap phustʼasaw akham säna:
  - Jumanakaxa janiwa sinti manq"añaxa wakiskiti , .
  Janiw taqinix burguesia ukar jank"ak mantañax wakiskiti...
  Ukat juma pachpa mä cuaderno qillqtʼasim, .
  ¡Movilidad ukax wali askiwa!
  Dominicax mä muxsa jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jisa, chiqpachansa wali jach"apuniwa!
  Ukat siwara panqara ch"uxña nayranakapampi ch"ipxtayäna.
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Dinosaurios aychaxa janiwa sinti sumakiti, ukatxa juk"ampi jisk"akiwa aycha manq"irinakatakixa. Ukampis caballo manqʼañatakis...
  Dobrynya kullakajj akham sänwa:
  - ¡Janiw nayax kawallu manq"añ jaytkämati!
  Ukat wayna-heroejj akham sasaw qʼochüna:
  Sivka-burka, profecía kaurka, ukat juk"ampinaka.
  Nayan nayraqatajan sayt"asipxam
  ¡Kunjamtï mä laphijj chʼojjña nayraqatan jikjjataski ukhama!
  Sivka-burka, profecía kaurka, ukat juk"ampinaka.
  Wali, wali wakiskiriwa
  ¡Jumampi uñt"asipxañäni!
  Oenomaus ukax uka apt"asisaw dragón ukar jaltawayxäna. Chiqpachansa, kuna kasta manqʼarus uka dinosauriox tukuwayi uk yantʼañ munäna . Jila partejja, mä suma jaqewa. Ukat wayna-príncipex torta chocolate ukamp aptasin lakaparuw jaquntäna.
  Ukat wali ch"amampiw masticañ qalltäna, ukax cremoso ukat muxsa ukhamänwa. Ukax wali sumawa.
  Wawanakax mäkiw llakt"asipxäna:
  - ¡Walikiwa, yant"apxäma! ¡Jan jan wali tianakäpxamti!
  Margaritax jan juchaniw jachaqt"asïna:
  - Nayan sutijaxa Tia satawa? ¡Ukajj wali muspharkañawa!
  Ukat uka partidonkir tawaqux akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Tunka minutos manq"aña churapxäma! ¡Manqʼasmawa, ukampis mä jukʼa manqʼañamawa!
  Dominicax jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  -Ch"axwawi pachanxa manq"at awtjata sarnaqañajati?
  Margaritax quri p"iqip ch"allxtayäna, ukax primavera diente de león ukan colorapawa:
  - Jisa, kunjamatsa! ¡Ukat wali qarjañjamarakïnwa!
  Uka tawaqux qhana arupampiw q"ucht"añ qalltäna, ukhamat kuna jan walt"äwis utjäna uk qhanañchañataki.
  Qʼochtʼkasajj uka tawaqojj dragonat jaltjjarakïnwa. Ukat qʼala kayumpiw naranja chʼojjña patjjan thuqtʼañ qalltäna.
  Ukat arupax wali iridiscente ukat kʼajkirïnwa:
  Jiwasax Komsomol ukankirinakawa, samka imillanaka,
  Aka suma markan jaqinakan jutïr pachapat...
  Kunapachatï Uraqiru ukat planetaru jan jithiqtas sarnaqktan ukhaxa,
  ¡Ukat aka jan wali nuwasïwin atiptʼapxta!
  
  Kuna negocios ukapachax arxatatawa,
  Mä ninax mä wayna chuymapanx wali ch"amampiw phichhanti...
  Imill wawanaka, akax wali sumawa
  ¡Jachʼa cheqan punku jistʼarañäni!
  
  Khititejj chachäki ukajja, jachʼa jaqewa
  Ciencia, nayax yattwa, juparux ch"am churani...
  Iyawsapxita, jawsatasax sapa kutiw pachpaki,
  ¡Ukhamatwa Abelax apnaqäna, ukat Cainax katuntatänwa!
  
  Walja cosecha puquñap munta,
  Planetax ch"amanchañapatakix...
  Ukhamat mä suma, suma paraiso jutañapataki,
  ¡Ukat amigonakajj metalat sipansa jukʼamp chʼamanïpjjänwa!
  
  Jiwasax anqäx pacharuw atipt"añäni,
  Imill wawanakax q"ala kayukiw charconak taypin t"ijtapxi...
  Jiwasanaka patxanxa quri ch'iwini mä querubón ukaw utji,
  ¡Thayas thayas janiw axsarayaskaniti!
  
  Iyawsapxita, uñisirinakasax janiw atipt'apkistaspati,
  Nervios de acero ukat chuyman mä llamayu...
  Ukat ajayun ch'amapaxa, kunjamtï jumax oso ukhamäktaxa,
  ¡Banderar jiltayañäni, nayax yattwa!
  
  Khitis juk"amp k"ajkir imill wawanakar munasi, .
  Jupax almapan ukhamarak uñnaqapan suma uñnaqt'aniwa...
  Mä ch"aman ametralladora wakicht"aña, .
  ¡Uñisirimax jan wali jaqïkchisa!
  
  Nayax yattwa chiqpachapuniw atipt"añäni,
  Jiwasax wiñayatakiw Tayka Markampi mayachatäñäni...
  Chiqansa, jiwasan nayraqatasanxa mä taqpach warawaranakamp phuqantat pachaw utji,
  ¡Jaqix ch"aman jaqir tukupxpan!
  
  Pacha markan qhanapax jan jach'a qurpachanakaniwa - .
  Rubí warawaranakax p"iqit nina nakhantapxi.
  Rus' ukax jan jiwir jach'a kankañampiw ch'ukutäna - .
  ¡Ch"aman heroe, drayman, ¡jawq"jasi!
  
  Rowan rubí ukax esmeralda laphinakaniwa - .
  Zafiro ukax pampan lliphipi , siwara panqara...
  Nayax amuyunakax jumaruw apayanipxsma, Rusia - .
  ¡Pä pʼeqeni mä águilajj qʼochunakampiw tʼijtʼi!
  
  Ch"uqi ch"uqi ch"uqitxa perlanakax ch"uqi ch"uqi diamantenakawa,
  ¡Taqi kunas wali sumawa jach"a Pachamamanxa!
  Uraqix lik'iwa, p'iqir uñtat venanakaniwa,
  !
  
  Rusia markan mä regionanjja, hielo, foca, .
  UKANA amigo , camellonakax wasaran quripawa.
  Aka chiqanx wali junt"upuniwa kunapachatix ch"uqi ch"uqi ch"uñuyaski ukhaxa,
  ¡Kunattejj Diosarojj chuymasanwa uñjtanjja!
  
  Sandia, melón ukat platano ukanakax jilapxiwa, .
  Ukat kawkhans jallupachanx patinaje ukan t"ijt"apxta...
  Ukhamasti, ¿kawkirus akapachan ukham markanakar jikxatasma?
  ¡Kawkhantix jaqinakax wali ch"amanïpki uka chiqanakanxa!
  
  Rusia markanx armas ukanakan jach"a lurawipax jach"anchatawa,
  ¡Ukanjja, jaqejj jupan destinop Luririwa!
  Jiwasax wali sum nuwassna , .
  ¡Ukham jan waltʼäwinak jan puriñapataki Rus"!
  
  Jiwasana warminakasaxa suma uñnaqt"anipxiwa, taqiniwa yatipxi
  ¡Ukat janiw jukʼamp chʼamani chachanakajj jan ajjsarirïpkiti!
  Awki marka, jumax paraíso ukan uñacht'ayatawa - .
  !
  
  Iconos ortodoxos ukanakax iyaw satäniwa,
  Mä pallapallax campaña ukax...
  Jiwasajj wali khuyaptʼayasir yänak aptʼataw utar puriñäni,
  !
  
  Taqi Uraqpacharu sumankañampi kusisiñampi churañäni,
  ¡Ukat Diosamp chikaw jiwatanakar jaktayañäni!
  Jiwasan jan tukuskir Mama Markasan jach'a kankañapataki - .
  Chiqpachansa atiptʼañäniwa , nayax yattwa!
  Dominikax q"uchunakap apthapirakïnwa. Ukat taqpach thuqt"apxäna, ukat q"ala, ch"uxña, ch"aman kayunakapax kuynt"asis thuqt"asipxäna.
  Ukatxa Margaritax akham sasaw bocina phustʼäna:
  - ¡Qhananakaxa jist"antatawa! Ukhamawa, manq"añ pachaxa tukusxiwa.
  Ch"axwañ wawanakax jan munkasaw mesat mistuwayxapxäna. Chiqansa, ¿kunjamarak jan manqʼantasmasti ? Kunapachatixa chiqpachansa tunka tunka kunaymana kasta crema. Ukat wali sumawa. Ukat uka heladonaka, pastelería, torta, pretzel ukat yaqha suma ukat manqʼañjam yänakan thujsanakapax wali kusiskañawa ukat wali sumarakiwa.
  Dominica kullakajj akham sänwa :
  - Janiwa sinti manq'añati ! ¡Moderación ukar ensayañamawa!
  Margaritax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Mä jaqixa janiwa khuchhikiti, ukxa taqiniru yatipxañani! Ukat wali yatiñampiw manqʼañama.
  Dobrynya heroico waynaxa, jupax jichhakiw tunka payan tortanak manq"atayna ukat walja color cremampiw ch"allt"asitayna, jupax akham sasaw jisk"at arsüna:
  - ¡Akax taqpach muspharkañawa! Ukampis kunapachas jaytañama uk yatiñamawa. Manqʼañax wali askiwa, ukampis sinti manqʼañax janiw walïkiti.
  Oenomaus príncipe waynax iyaw sasaw säna:
  - Jilïr uñisirimax purakamawa. Ukampis kunapachatix sapki - manq"añanakam uñisirir churañamawa, ukax janiw chiqpachapuni katuqañ sañ munkiti!
  Dobrynyax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Ukampisa mä ch"ama uru, jan ukaxa nuwasiñanaka, jan ukaxa yatiqaña tukuyatatxa, ¡suma manq"añamawa! Jan ukhamäkanixa, janiw chʼamax utjkaniti.
  Dominica kullakajj jachaqtʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat akham sänwa:
  - Naya pachpaxa manq"añatakixa proteína ukaxa leche uksana ch"amañchaña ukatsti umaña. Ukax satisfactorio, ukat arumanakax muskulunakax jilxattapxiwa ukat janiw phichhantapkiti. Suma, queso cottage challwampi manq"añatakixa wali k"umara. Atletanakan cuerpopax proteínas ukanakaw munasiraki.
  Wawa nuwasirinakax kunjamatsa luratäpxänwa. Ukat wasitatwa Bastinda jan wali layqan castillopar sarañ qalltapxäna. Uka jakʼankir paisajejj chʼuxña chʼuxñakïskakïnwa. Ukampis , jiskʼa wayna ejercitojj qʼala laqʼampi phoqantat talonanakap uñachtʼayasajj jukʼamp jayaruw sarapjjäna, ukatwa naturalezajj nayranakaj nayraqatan wañsuwayjjäna.
  Jupanakax ch"uqi reinoruw jak"achasipkäna, ukat ukax wali t"unjir dueñonakawa.
  Kusisiñatakix wawanaka-nuwasirinakax q"uchuñ qalltapxäna ukat juk"amp ch"amampiw kayunakap takt"añ qalltapxäna:
  Elfiax reyinakan apnaqat mä quqar uñtataw panqarxi,
  Jan tukuskir ukat alaxpachat sipan jukʼamp sumawa...
  Atipjäwix mä jan tukuskir cuenta jist"arawayi,
  Iyawsäwisax Rodnovery markan jaktayatäniwa !
  
  Awki Markan jach"a kankañapaxa, iyawsapxam, ukhamawa
  Munat chuymapax juk"amp jach"ar aptañapawa...
  Ukhamat akapachan kusisiñapax ukan utjañapa
  ¡Elfiax mä ch"aman teja ukan utjañapataki!
  
  Jiwasan Duendesax nayrar jaltxatap uñjañäni,
  Ukat pechopampiw oladanak khuchhuqaraki...
  Ukampis jiwasax, yaqha tuqiruw jutañäni,
  Ukat yaqhanakax utjani, iyawsapxam, taripirinaka!
  
  Jiwasan Mama Markasax mä jach"a pachaniwa,
  Ukax qhana qhanampiw qhant"i...
  Ukat taqi kunat sipansa Elfrog ukax alman idolopawa,
  Ukax juyphi pacharuw jallupachar tukuyi!
  
  Jisa, yattwa, jiwasatakix ch"amawa,
  Ukampis jumax Oenomairux taqi chuymaw luqtasma ...
  Botejj chʼalltʼatäjjänwa, remojj pʼakjatäjjänwa,
  Ukat kawkhantï mä qhuru anunakax axsarañjamaw larusi!
  
  Janiwa, janiw Elf-ar uñisirirux churkañäniti , .
  Jiwasan espadanakasax cuchillas ukaniwa, iyawsapxita, juk"amp ch"ullqhi...
  Jiwasax sayt"asiñäni ukat wasitat atipt"añäni
  ¡Ukat jan wali arunak parlapxamti, saxranaka!
  
  Akax desfile ukatak tantacht'asipxta,
  Janiw juk"amp suma qullan markax utjkiti...
  Iyawsapxita, uñisirinakasarux infiernoruw mayacht'at khithañäni,
  Ukat jiwasa pachpaw mä paraíso lurañäni, yatisktawa, ¡ukham!
  
  Janiw khitis jarkʼkistaspati
  Jiwasax jach"a caballeros de los Elfos ukanakawa...
  Ukham chʼamani, mä jan atipjkay ejercito, .
  ¡Ukat taqpach planetar jukʼamp kusisitäñäni!
  
  Suma uñnaqt'an akapachar uñacht'ayañäni,
  Paqallqu saminakan banderapax planeta patxar jach"anchayañäni...
  Ukat kusisitäñäniwa, iyawsapxita, taqi chiqanwa,
  ¡Chiqpachansa, ¡heroico lurawinakaw q"ucht"ata!
  
  Uñt"apxañani, duende sumankañax taqi chiqanw mä primax utji,
  Ukatx sapüruw jilxattaski...
  Ukat jaqinakax aka Uraqin kusisit jakasipxani,
  ¡Kunalaykutix janiw kuna p"inqas Awki markatakix utjkiti!
  
  Kunapachatixa jach'a Solcesus ukaxa purini ukhaxa , .
  Jiwasan universosanx janiw ch"amakax utjkaniti...
  Ukat jaqimpi duendempix jan axsarirïpkchi ukhaxa,
  ¡Jupan destinopax inti jalsu ukat lurañawa!
  ¡Akax mä q"uchu almaruw chuym ch"allxtayi! Mä kusiskañ ukat jach"a q"uchu.
  Uka jak"ankir paisaje ukax juk"amp jan waliruw tukuwayxi - rutted quqanaka, ch"uqi ch"uqi, taqi kunas ch"allt"ata ukat rata kayunakan rastronakapamp ch"uqt"ata.
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Jïsa, ¡janiw kuna askis uka ch"uqitxa suyt"añati! Ukat taqi muyuntkipanx ceronakaw utji.
  Dominica kullakajj wali kʼajkir jachaqtʼasisaw kisunakap qhantʼayasajj akham säna:
  - ¡Akaxa, chiqpachansa, suyt"añawa! Taqi kunas sinti jan waliruw tukuwayxi . Ukampis ¿kuns mä ratat apsusma - jan ukax heces ukanakat abono apsuñakiw wakisispa!
  Ukat panpachaniw imill wawanakax larusipxäna. Uka qhipatx taqpach wawanakan escuadrón ukax q"ala kayukiw juk"amp sartawayi. Pä nuwasir waynanakaw nayrar t"ijtapxäna ukat thaya molinonakjamaw espadanakap liwxatapxäna .
  Ukat ukhamatwa nayrïr rata, mä suma bulldog ukham jach"a, pä tuqit heroico yuqall wawanakan khuchhurata. Ukajj mä jachʼa nuwasïwiw utjäna.
  Wawanakajj jukʼampiw tʼijtjjapjjäna ukat cheqapuniw tʼijtjjapjjäna. Ukat ukat mä jach"a tama ch"uqi ch"uqi nayraqataruw uñstawayi. Jupanakat jilïristi mä suma vaca qallur uñtatänwa. Dominika tawaqu actriz ukax mä dragón ukan nuwasiñaruw saratayna. Ukat nuwasiñatakix wakichtʼatäxänwa, ukampis nayrïr kutiw varita mágica ukan jawqʼjatapax jilïr ratarux chʼalltʼäna.
  Ukat qhantʼäna ukat pʼiyanakan ajllit queso sat jachʼa muyuruw tukuwayjjäna. Ukat jupat ukham manqʼañjam thujsaw mistunïna, ukatwa ratanakajj wawanakan batallónpar ataque luratapat mayjtʼayapjjäna ukat nayra pʼeqtʼiriparuw atacapjjarakïna, jupajj chʼojjñanakatak wali suma manqʼa qʼapkir qʼaphimpiw wali munañjam tukuwayjjäna.
  Ukajj wali muspharkañänwa.
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - ¡Ch"amanakamax sapa horaw jilxattaski! Ukat akax, nayax sañ muntwa, wali sumawa !
  Dominicax quri p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Nayax walpun luriristxa! Ukat akax nayan jach"a credojawa! Ukat qalltä ukhaxa, janiw kunas jarkʼkituti.
  Ukat imill wawax uka apthapisinx yaqha escuadrón ukarux mágico llijullijumpiw jawq"jatayna . Ukat yaqha mayjtʼäwinakaw utjäna.
  Walja tunka ratanakaw jach"a, raya sandía ukar tukupxäna, ukax wali manq"añjam uñnaqt"anïnwa.
  Ch"axwiri wawanakax coro ukan q"uchupxäna:
  Melón, sandía, trigo bollo, .
  Mä jach"a qullqi, qamir uraqi...
  Elfiburg markan tronopan qunt'asi - .
  ¡Oenomai rey tata!
  Ukat ukhamatwa wawanaka-ch"axwirinakax qhipharux ch"uqimp ch"axwapxäna, ukat jan jark"ataw ch"iyjañäni. Ukat nuwasirinakax chʼamampiw espadanakap liwxatapxi . Ukat imillanakax arcos ukanakat ch"axwañ qalltapxäna. Yaqhepajj elfonakäpjjänwa, ukat chʼajjwañsa wali sum yatipjjäna. Chiqpachansa akax chiqpach nuwasiñapunïnwa.
  Ukat jukʼamp walja rata escuadrón ukanakaw nuwasiñar sarapxi. Manqha jawirar uñtataw jallupxi.
  Dominica markax akham siwa:
  - Kunapachatixa kuna jan walinakata, jan walinakata parlasktanxa, janiwa mä juk"a ch"amanïkaspasa amuyasiñaxa utji!
  Margaritax jachaqtʼasisaw qʼuchtʼäna, ukampis , wali llakitaw jikxatasïna:
  Chʼamakan nuwasirinakajj cheqapuniw chʼamanïpjje,
  Jan walinakax akapach apnaqi jan jakhüwi yatisa...
  Ukampis jumanakax Supayan wawanakapäpxtawa.
  ¡Jan Criston chʼamap pʼakintapjjamti!
  Dobrynya, dragón ukan jaltasinxa, ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uñuyañ qalltäna. Ukxa pä espadampiw mä kutiki luratayna, ukat waynan jank"ak sarnaqatapatxa, mä café molinox irnaqkaspas ukhamaw amuyasïna. Aka chiqanwa chhaqtayañax qalltawayi.
  Oenomaus sat chachajj uka nuwasïwiruw mantarakïna. Uka waynaxa mä ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqimpi. Ukatxa akham sasaw qʼuchüna:
  - Jach"a ch"amajaxa jach"awa, .
  Ukat janipuniw uñisirinakajarux katuykäti...
  Uka waynan amparapamp jawqʼjatapatjja,
  ¡Jan wali ch"uqixa p"inqachasiñatakiw t"ijtxani!
  Chiqansa, príncipe waynax nuwasïwinx wali ch"ama ch"axwiriw uñacht"ayasi.
  Dobrynyax wali ch"amaniwa, musculoso ukhamarakiwa, ukampirus wayna kayunakap apnaqatayna ukat, espadanakat janiw armaskänti . Ukat jupax mä jach"a nivel de abuso uñacht"ayañ qalltäna. Taqi kunas wali ch"ama ukat wila wartäwipunïnwa.
  Uka waynajj wali qhoru ukat nuwasir jaqëjjänwa, kunjamtï wayna ejercitonkir mayni nuwasirinakajj ukhamaraki.
  Ukat waynan q"ala talonax ratanakan p"iqi ch"akhanakap chiqak ch"allt"i.
  Akax jiwayiriwa ukat, pachpa pachanx, waynan lakapanx mä jachaqt"asiwiw utji .
  Dominicax jutïr mayjt"äwinakatakix magia ch"amapampiw apnaqi. Ukat jupax wali ch"amanchatawa.
  Ch"axwirix jaltasinx muyuntawayi. Ukat jichhax mä jach"a ch"amaw magia varitapat wasitat t"ijtäna. Ukat orco ukarux ch"allt"araki.
  Mä ch"uxña, ch"uxña osox jank"akiw mä malvavisco chocolate ukar tuku. ¿Qhawqha jach'as akaxa ?
  Margaritax jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  -¿Jumaxa halva lurasmati?
  Dominicax quri p"iqip ch"allxtayäna:
  - Chiqpachansa nayaxa luraraktwa! ¡Ukat wali sumapunïniwa!
  Ukat uka tawaqux amparanakapatsa ukat qʼala kayunakapatsa magia cargonak antutäna. Llamayunakax orcos ukan escuadrón ukarux ch"allt"awayi. Ukat mä taqpach jawiraw miel jallu purintäna... Miel ukax q"illu-naranja ukhamänwa ukat mä surf ukham ch"allt"asïna.
  Margaritax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - Jumax yatisktawa, ¡akax janiw chiqpachapunix munaskiti!
  Dominica kullakajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Chiqpachasa, janiwa sinti halva, jan ukasti wali muxsa!
  Partidonkir tawaqux akham sänwa:
  - Halva ukaxa mä rareza ukhamawa janïra ch"axwaña pachana. Ukampis uka ocupacionanjja, miel manqʼapjjerïna.
  wasitat ch"allt"asïna , aka kutix ratanakaruw ch"allt"äna, ukat q"ucht"arakïna:
  Chiqansa, wali suma regaloxa, miel,
  Uka waynax, chiqpachansa, akax amuyaniwa...
  Mä juk"a - mä cucharadita, .
  Akax niyaw wali, walikiwa, janirakiw mä taqpach manq"añas wakiskiti!
  Margaritax kayumpiw ch"allt"asiraki, nayraqatax mä varita mágica ukampiwa, ukatx q"ala kayu dedonakapampi, sarantaskakiwa:
  Ukampis munat kullaka, akax wali muspharkañawa,
  Taqi kunas utjiwa jan ukax janiw utjkiti...
  Ukampis munat kullaka, janiw kuntï imantatäki uk amuykti,
  ¡Ukax utjchi ukhaxa, ¡jank"akiw chhaqtawayxi!
  Ukampis jumatï manqʼäta ukhajja, ¡janiw jukʼamp jan waltʼäwinakajj utj-jjaniti!
  Dominicax uka apt"asisaw dragón ukar muyuntäna. Jachaqt"asitapax wali jan waliruw tukuwayxäna, ukat uka pachparakiw kusisiñarakïnwa. Uka tawaqux chuymapanx wali ch"amanïkaspas ukhamaw jikxatasïna. Ukat ukat mä oladax magia varitapat mistunïna. Ukat mäkiw mä pä waranqa ratanakax salsa ukan suma chuletas ukar tukupxäna. Ukat mä juk"a ola de la varita mágica, ukat ratanakax challwa platonakaruw tukupxäna.
  Ukatjja, ladopan manqʼapkäna ukajj wali sumapunïnwa, platano, piña ukat yaqha wali suma frutanakaw utjäna. Ukat taqi kunas wali muspharkañ suma ukat wali sumawa.
  Dominicax akham q"ucht"awayi:
  Uka lado platonakax wali sumawa
  Imill wawanakax wali munañanipxiwa...
  Ukat pusi luminarionakaw qhantʼi,
  ¡Orc ukax hocicopan punchu!
  Margaritajj amuytʼasisaw akham säna:
  - Mä suma manq"a phayirixa orcos ukatxa ratas ukanakata chuletas lurapxi, ukatxa manq"añanaka ukapacha!
  Dobrynya waynax aptasinx mä jach"a adoquines goblin nayraqatapar jaquntäna. Pʼeqep chʼuqtʼasajj akham sasaw qʼochüna:
  -Ukham freak , .
  Nayax jumarux ch'allt'apxäma...
  Ukhama, jumax mä bloque p"iqinchirïsta ukhax kamachasmasa, .
  Ukatxa, ¡mä plan activo wakichtʼatäxiwa!
  . 11 JAQTHAPI.
  Dominika Dolfinova jilapax sutip mayjt"ayawayi. Ukat jichhax jupax wali thaya - Caligula sasaw sutichasïna. Jan ukax jan wali uñt"at emperadorar jach"añchañataki, jan ukax Dunno tuqit dibujos animados ukan mä asnu sutipat yatiqasi.
  Ukat jichhax Caligula Dolphins sat nuwasir waynax kullakapar thaqhir sarañaw wakisi sasaw amtäna. Ukampis ¿kawkhansa chhaqhat jaqipar thaqhañasa?
  Ukat uka waynax magia tuqit mä wali uñtʼat libroruw uñtäna. Chiqansa, janiw taqi kasta psíquicos ukat layqanakarus atiniskänti.
  Ukampis kunatsa jan juma pachpa trance sat usur sarañ yantʼkta. Ukhamarus awkipax janiw jaqikiti, ukat jupax inas jupan magia lurañ yatiñanakapax utjchispa, ukat mä nivel completamente extraordinario ukanirakiwa.
  Calígula waynax Delfines ukar apxarusaw sofá ukar qunt"asïna, loto ukan posición ukan. Ukat chuym churañatakiw chʼamachasirakïna. Uka waynax cine actorax kayunakap ch"uqt"asisaw qhipäx chiqapar luratayna. Ukat ukhamatwa waynax mä q"al loco ukat colores ukar ch"allt"asïna, Dominica ukar jikxatañ yant"asa .
  Teatro ukan uñacht"ayat jach"a uñacht"äwipax ch"amawa. Kunawsatix, juk"ampirus, elfos, orcos, goblins ukanakax nuwasipxi... Mä traje uñacht"ayawi walja imill wawanakamp taqi nacionalidades ukat kunayman grados de desnudez ukanakampi. Uka uñacht"äwix wali sumawa ukat nayrïr uñstawipanx wali muspharkañawa, juk"ampirus imill wawanakax q"ala kayunakap junt"u laq"ar jan ukax ch"uqi ch"uqiruw ch"allt"apxi.
  Jupanakax kunayman tankinakan armaduranakaparux espadanakampi lanzanakampi ch"axwasaw atacapxi. Ukat metalat lurat monstruonakajj juntʼu nina lawranakan jet ukanakamp jaysapjje. Nina naktäwin temperaturapax juk"akiw ukat imill wawanakax, arnaqasipxi, mä juk"akiw phichhantat uñjasipxi, ukat chuyma ch"allxtataw arnaqasipxi. Ukat orcos ukanakax juk"amp jach"atwa arnaqasi, ukat nayraqatapax bang , bang, bang - walja color confeti ukanakax ch"axwawinakatx t"unjatawa.
  Ukat k"achacht"at biplanonakax alaxpachat t"ijt"apxi, kunayman suma uñnaqt"an trenanakan guirnaldanakap jaytawayapxi.
  Ukax juk"amp loco ukhamawa, ukat akax teja ukarux bisagranakapat phust"ayaspawa, fantasía uraqpachax chiqpach, sarnaqäw jaqinakamp ch"amanchatawa, jaya nayra pachatpachas ukhamäkchisa.
  Stalin, aka pachanx, jan suyt"ataw, jan wakiskir jamasat jaytjasa, akham sasaw arsuwayi:
  - Luftwaffe ukaxa aviación tuqinxa juk"ampi nayraru sartawiruwa puri. Janis ukhamäkchejja
  Discos , ukar jakthapisma ukhaxa , TA-700 bombardero, phisqa tunk tonelada bombanak apañ yati, ukax wali muspharkañawa.
  Hitler chachajj akham sasaw sawkasïna:
  - Ukampis " Super Monster " ukax 3200 mm calibre armampi, pä patak tonelada cohete carganakampi, wali jan uñt"at lurawiw arte militar.
  Ukat Stalin chachajj mä tostadas lurañ amtäna:
  - Ukhamajj umañäni, lakajj kuna artes munaski jan ukajj pallapallanakan artep munasiñapataki!
  Taqi pachan jach"a irpiripax Jesucriston janïr yurkipanx sellado vinox wali kusisitaw manq"äna, ukat akapach Fuhrer jupax llätunk tunk tunka achunakat juyra umatayna. Panpacha dictadoranakax kunjams mä cohetex alaxpachar jalnaqir thakhipax qhan alaxpachar monitor ukan khuchhuqatäna uk uñakipapxäna. Kunjamsa mä rusa tawaqun kusisit arup ist"añaxa:
  - Orbita ukar mantañax wali askiwa.
  Ukat taqi tribunanakat qhixu qhixu ch"allxtawinaka - lurasiwayi! Jaqix qhipharux espacio ukanw jikxatasi, ukat ukax aka Uraqin jach"a jaqinakan irpirinakapan luratawa - rusanaka ukat alemanes ukanaka.
  Taqi alaxpachax horizonte ukhat horizontekamaw waranq waranq nina naktäwinak arco iris ukan taqi coloranakapampi ukat millones de sombras ukanakamp pintat uñjasiwayi, kunawsatix, amuyaskäna, mä fabuloso napalm ukax arumanthi espacio ukan tinta ukar ch"iqiyatäna. Uka pachparakiw , sapa mayni nina nakhaskir supernovas ukanakax qhana qillqatanakaruw tukuwayi - consignas. Kunjamatixa: "Tayka Pachamampi Espaciompi", "Warawaranakaru nayraqataru", "Uraqpachankir Pueblos ukanakan mayacht"asiwipa"!
  Chiqpachansa akax mä kasta loquïñawa. Mä super-cósmico ukat fantástico uñacht"äwix uñstaspa ukhamaw amuyasïna . Mä kasta historia alternativa, kawkhantix Tercer Reich ukat URSS ukanakax janiw ch"axwäwip utjkänti, ukat wali sumaw jikxatasïna . Ukampis jichhax akax janiw sinti suma uñtaskiti, llamp"u chuymamp arsuñataki.
  Jupax jilïr kullakapar jikxatañapawa. Ukat akax uka waynan jach"a lurawipawa, jupax nayratpachx mä serie de películas ukanw uñt"ayasi, ukat wali suma uñnaqt"ani ukat musculoso ukhamaraki, azulejo ukar uñtasit musculos alivio ukamp.
  Ukat Caligula machaq sutix walpun uñch"ukiñapäna.
  Uka waynax lup"iñap sarantaskakïna. Ukat mä akatjamat mä imill wawar uñjta, angeljam suma uñnaqtʼani, ukat quri laphir uñtat kʼuchu ñikʼutani. Ukat uka waynarux amparap luqxatasin jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Jiwasax mä qawqha wakiskir misiones ukanakaw jumanakamp chika tukuyañatak utjistu!
  Calígula waynaxa jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - Ukatxa, kullakajaruw jikxatsna, khititix kawkhans jan uñt"at chiqan chhaqtatayna?
  Imill wawax quri ñik"utap ch"allxtasaw jan axsaras jaysäna:
  - Jisa, wakisispawa. Ukampis kullakamax jichhax mä ch"am mesiasaruw phuqhaski - taqi ch"aman chacha warmin representantes ukanakar qhispiyañataki, jupanakanx t"unjañ amenazax warkt"atawa. Ukat wali chʼamawa.
  Caligula Delfines ukax akham sasaw jiskt"äna:
  - ¿Kunas sutimaxa, khitis jumaxa?
  Tawaqux muxsa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Nayax Margarita Korshunova, partidario imill wawatwa nazis ukanakan warkt"ata, jichhax machaq pachan jaktawaytwa. Ukat akax nayan destinojawa, askinak luqtañataki ukhamarak jaqinakar qhispiyañataki.
  Uka wayna actorax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Nayaxa wali amuyt"apxsmawa. Ukhamajj ¿yaqhep kusistʼañ misioneronakanïtanti? Mä jukʼa peliculanakan uñstki ukhama, ukampis ¿chiqpachansa?
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Jïsa, chiqpachansa ukhama! Ukampis ukham oportunidadanakanïtanwa, janiw ajjsarañasäkiti.
  Calígula de los Delfines ukat precursora partidaria Margarita jupanakax janiw uka fabuloso espectáculo tuqit aruskipt"añatakis ukat katuqañatakis tiemponïpkänti, ukat chiqpachans machaq pacharuw mantapxäna, ukat mä estado de trance de combate ukankapxarakïnwa!
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Jichhaxa mä taqpacha ejercito ukaniwa. ¡Ukat jumasa nayasa kuna lurañanaksa lurapjjta uk amuyaraktawa!
  Caligulax jan axsarasaw akham jaysäna:
  - Chiqpachansa nayaxa amuyasta! Ukat mä suma comandanteruw tukuñ suytʼaskta.
  Ukat uka waynax wali chʼikhi espadap muytʼayäna.
  Jankʼakiw mä tʼantʼa manqʼapjjayäta ukat soldadonak lurañatakiw jankʼak sarapjjta. Jupanakax jank"akiw Italia markar sarapxañapäna ukat papado ukan p"iqinakap ninamp phichhantapxañapänwa.
  Uka ejercitojj Viena markat tambornak tuktʼasa ukat jachʼa trompetanak tuktʼasaw sarapjjäna. Infantería ukax janiw jak"achasiñatakix tiemponïkänti ukat caballeros ukanakax t"ijt"asaw muyuntapxäna. Kunayman markanakat walja caballot saririnakaw Imperio Ruso Zarista ukar mantapxäna. Ukhamatwa tunka waranqa kayunakampi qullu kayunak taktʼañax utjäna. Cosacos ukat k"achachata caballeros ukanakax nayrar sartapxi. Jutïr saräwipax riqueza k"achacht"at destacamentos de la gentil polaco. Ukhama, uka elegante caballeronakax mä desfile real ukar tantachatäpkaspas ukhamaw uñt"asipxäna. Ukatjja, taqeniw maynit sipansa jukʼamp suma isimp isthaptʼasiñ munapjje, cascot arnéskama. Ukat armadurampi isthaptʼat caballeros teutónicos ukanakas utjarakiwa. Armadurax mä lliphipi, quri jan ukax qullqit luratawa. Ukhamarakiw suecos ukanakax uniforme especial ukanipxi, ukat finlandeses ukanakaw utjaraki. Janissaries ukat Spagi, árabe caballería ukanaka.
  Ukat ecuador ukhat Océano Ártico uksar puriñkamax walja pancartanaka ukat banderanakapaw utjäna. Ukat qawqha trofeos ... Akax atipt"at ch"amanakawa.
  Ukat akanx austriacos ukanakaw jutapxi , ukat jupanakamp chikaw alemanes ukanakax jutapxi. Uka senderismo lurañatakiw voluntariot irnaqtʼapjjayäta. Ukhamaraki, Italia markar lunthatasiñ amtax mä jach"a yant"awiwa. ¡Ukanx naturalezax wali khuyapt"ayasiriwa ukat walja qullqis utjarakiwa! Kunjamatixa yaqha aski yänakaxa palampi apthapitarakispawa.
  Calígula Tomboy sat chachajj akham sasaw qʼochüna:
  Jiwasan ejercitosax ch"amaniwa
  Jupax akapach arxati...
  Ukhama, mä ch"axwäwix utjaspa ukhax kamachasmasa,
  ¡Janiw jiwasan laykux utjkiti!
  Ukat uka waynax qʼala kayupwa uka charco taypin chʼalltʼasïna. Chiqansa, shorts ukakiw uchasïna, kunattix mä estado de trance de combate ukanx wali jankʼakiw sarnaqäna, ukatwa isipax thakin jarkʼaqasïna ukat chʼiyjarakïnwa.
  Margaritax amigaparu ukat aniquilador masiparuw akham jiskt"äna:
  - Jan ukax inas chiqpachapuni q"ucht"apxchisma? Ukhamarus, ¡chiqpachapuniw jumankäta!
  Uka wayna actorax mä lobo wawar uñtasit jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Kunsa amuyta, nayaxa janiwa?
  Ukat Calígula de los Delfines ukax q"uchuñ qalltäna;
  Ay, aka pacha, jumax wali llakitaw jikxatastaxa,
  Mä quta jachaqt'asiñakiw - mä quta...
  Kawkhans chika uru astral thakhix almax utji, .
  ¡Jiwatanakan wararitapajj Edén markar puriñwa samkasïna!
  
  Ukanx chuymanakan hielo, corteza congeladas, .
  Ukat envidiasir pasiones ukanakan nina nakhantatapa.
  Kunjamsa jan sinttʼasirïki, khititix jañchipan waynäki,
  ¡Llakit arumax llakisiñampiw anatt"i!
  
  Kunjamatix mä quqa ch"uqi ch"uqi, rutina ajayu, .
  Ukat llakinakat sepulturan tʼunjatätapa.
  Ukampis mayachtʼatäñäni ukhajj luraraksnawa
  ¡Jaqinakar pantanot mistuyapxam!
  
  Uraqpachan jan walinak chhaqtayaña, .
  Maldicionanak chhaqtayañax mä axsarkañ chimpuwa .. .
  Tʼaqesiñanakan riendanakapjja janiw aguantasksnati,
  ¡Supayajj laqʼar tukupan!
  
  Uka planetajj jankʼakiw cadenanakap jaqonukuni,
  Ukampis janiw órbitat mistkaniti.
  A Chiqpachansa maynit maynikam uñjasipxañäni
  ¡Ukapachaw jaqinakax sartasipxani!
  
  Jan axsarasaw sartasma,
  Janiw yaqha jaqinakar thaqhañamäkiti...
  Ukhamat uka q"añu jaqix jan lik"impi umamp jaqsuñapataki, .
  ¡Ukham mamasax jan chuymankipstañapataki!
  
  Ukatakix mä juk"a umañäni,
  ¡Abejanakan mielpat sipansa jukʼamp muxsa vino!
  Chiqpachansa jan walt'awinakax utjpan , .
  ¡Ukampis jakthapiñ horasajj janiw purinkiti!
  
  Ukatxa alaxpachan mä paraiso lurañäni,
  Taqi wawanakax wiñayatakiw kusisipxani.
  Mä flechar uñtataw alajjpachar tʼijtjjtanjja,
  ¡Mä qhana samkax phuqhasiwayi!
  Q"uchuñax tukuyxänwa ukatx ukampiw nuwasir chacha warmix Alpes italianos ukan paisaje ukanx ...
  Conchas ukanakax phallaskänwa, ukat jichha tiempon jukʼamp pistolanakaw phallaskäna. Akax Port Arthur, legendario markawa. Jupan t"unjatätapawa, ukax dinastía Romanov ukat taqpach Autocracia ukan aynacht"äwip uñacht"ayi. Aka fortalezax sayt"atäspän ukhax janiw ukham jach"a revolución ukax utjkaspänti. Jila partejja, mä jukʼa chʼajjwapjjerïna ukat martillonakapsa, hoznakapas ikipjjerïna. Ukampis akan atipt"asitapaw cadena de acontecimientos ukar puriyatayna, ukax Jach"a Revolución de Octubre ukar puriyatayna.
  ¿Akax walikiti jan ukax jan walicha? Uka tantachäwix wali jila qullqiwa. Millón millón jan walt"ayat jaqinaka ukat yaqha markar sarxirinaka, ukampis qhipatx uka markax wali jank"akiw nayrar sartawayi.
  Wali jach"a qullqimpis Rusia markanx patak millones jaqinakaw juk"aptawayxi.
  Kunjamtï sapkixa, wila wartañax usutaruw qulläna.
  Ukampis jichhax mä ch"amaw utji, Puerto Arturo ukar wasitat katuntasa, historia ukar kutt"ayañataki ukat mä sapa línea ukar arktañataki. Kunawsatix, sañäni, Romanovs jupanakax ch"amap katxarupxi, ukat versión autocrática uksanx ukhamaraki. Chiqansa, akax ciencia ficción satawa, ukampis wali muspharkañawa. Ukhama, chiqpachansa, kunas Rusia markar suyt"i, versión de zarismo ukax jark"aqatäspa ukhaxa?? Estancamiento, jan ukax viceversa, victoria?? Sistema de monarquía absoluta ukax occidental democracias ukanakat sipanx juk"amp askiwa, qhipïrix nayratpach moda ukar tukuwayxi. Chiqans pä tunk mayan pachan Rusia ukat Occidente markanakax wali jan walt"ayataw uñjasipxi. Uka qhipatxa, occidental parlamentarismo ukar sipanx yaqha thakhinak thaqhañax modaruw tukuwayi. Uka amuyunakax uñstawayiwa: democracia gestionada. Akax kunapachatix formalmente libre chhijllawinakax utjki ukhawa, ukampis chiqpachanx resultadonakapax nayraqat amtatawa. Ukampis aka forma de gobierno ukax inestable ukhamawa, ukat partido poder ukax cargop jan chhaqhañapatakix niyaw democracia ukarux kamachinak tuqix jisk"achaski. Ukat ukxarusti taqi kunas dictadura tuqiruw saraski, oposición ukax niyaw representación parlamento uksan chhaqhayawayxi.
  Ukat ukjatx mecanismo de represión ukat terror ukax qalltawayiwa, jan ukax, jan ukasti, mä revolución ukaw utji, patatpacha, kunjamatix Gorbachov ukan apnaqata ukhama, jan ukax aynachata, ukax mä kutit sipans juk"ampiw lurasiraki.
  Rusia markanx Autocracia pachanx taqi kunas juk"amp sapurukiwa. Reyix taqpach ch"amaniwa: jiwayañataki, pampachañataki, kamachi. Jupaxa jach"a ch"amaniwa judicial, ejecutivo ukhamaraki legislativo. Ukanxa mä Consejo Estatal de personas ukaw utji, ukaxa reyin utt"ayatawa, jupanakaxa juparukiwa iwxt"apxi, ukhamaraki funcionarionakaxa utjarakiwa, jupanakaxa reyin munañap phuqhapxi.
  Duma Estatal ukax absolutismo ukan monarquía ukarux limitawayiwa, emperador ukarux kamachinak lurañ derecho ukarux apt"awayiwa, ukatx mä chiqanx presupuesto ukarux apnaqawayiwa. Ukampis juk"amp askixa, Duma ukax kunayman conspiración ukanakatakix uywañ utar ukhamarak viper ukar tukuwayi . ¡Akax jan walipawa!
  Kunjamäskpasa, partidor sarir tawaqus janiw reyir yanaptʼañ contrakänti . Margaritax Calígula sat jiskʼa jaqirux akham sasaw jisktʼäna:
  - Ukhamaxa ajlliwixa qhanawa, ¡atakapxañäni!
  Terminator waynax akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Janiwa yaqha amtawixa utjkiti! Chiqansa jiwasax atactanwa!
  Ukat cutting chaos ukax qalltawayi. Mä horanx suxta patak kilómetros ukch"a thakhinak mágicos ukan yanapt"apampiw jank"ak sartapxäna, querubin yuqall wawanakax niyaw conchas ukat ametralladoras ukanakan phallatanakap jan yäqasa, uñisirinakan filanakaparux jaltxapxäna. Wali askiwa, pachax jan suertenirakïnwa, jallu ukat ch"amaka. Kuropatkin jupax janiw jichhakamax jaqinakar ofensiva ukar khitkiti. Ukat artillería wakichtʼañwa lurarakïna. Kunjamtï jaqenakajj amuyapki ukat sipansa , generala ukat nayrir ministro de defensa ukanakajj janiw loqhe jaqëkänti. Kuropatkin jupax pallapallanakar uñjañ yant"äna, cientificonakan ch"axwañataki. Ukaw jupar aynachtʼayäna. Jan amtäwi, k"achat k"achat sarnaqañ, chiqpachan ch"axwañ munaña, mä plantilla ukarjam luraña - jan axsart"ir japonés ukanakamp ch"axwañan suma sartawip jark"aqawayi . Ukatwa, janiw Suvorov-an jan axsart"as ataques ukanakax Puerto Arturo markar sarkasax katuntañapatak suyt"añax wakiskänti. Ay, Kuropatkin jupax atipt"awayiwa kunatix Nogi cuerpon jiwatapatx japoneses, ukhamarakiw jan formación mayjt"ayasa, nayrar sartapxäna, p"iqit p"iqir atacapxäna. Ukat ukatwa filanakapar jaqunukupjjäna ukat qheparuw kuttʼjjapjjäna.
  Ukampis jichhax Kuropatkin jupax conchas ukat jupan conchas ukanakap katuntawayi.
  Ukax sañ muniw walja urunakas artillería ukan bombardeo ukanakax lurasispa, japoneses ukanakax t"unjasipxaspa ukhax kunas lurasispa uk jakt"asa. Ukat ukax Nicolás emperadorax mä orden categorial churkchïnsa, jank"akiw fortaleza ukar mantañapataki ukat ch"axwäw tukuyañapataki, ukax tesoro ukarux jan walt"ayawayiwa .
  Aka chiqanx chiqans Kuropatkin markax mä qalamp mä ch"ama chiqamp taypinkiwa. Ukampis Port Arthur ukax mä ch"aman fortalezawa, ukat jichhax japoneses ukanakax ukan qamasipxi - yant"apxam, apsupxam!
  Ukampis Margarita ukat Calígula de los Delfines, espadanakampi khuchhurapxi ukat q"ala kayunakap wawanakan kayunakapamp jaquntapxäna, ukampis hélice cuchillas ukham ch"ikhi, bastión ukanakan sarnaqapxäna, pallapallanakat q"umachañataki. Nayraqatax yatiñaw dominantes alturas ukat ukjatx thakhi jist"arañax wakisispawa asaltante soldadonakataki.
  Samurai khuchhuqkasaxa, Margaritax amuytʼasisaw akham säna:
  - Jilapachax nayrar sartañ amtampiw ch"axwapxi, ukampis jiwasax, jikxatasiwayi, ¡regresión ukatakis ch"axwapksnas ukhamawa!
  Caligula waynaxa akham sänwa:
  - ¿Aka fortaleza wasitat katuntañax Autocracia ukan qamawiparux ch"amanchañapawa sañti munta?
  Ukat espadanakampiw walja técnicas lurarakïna. Ukhamaw espadanakapajj apasïna.
  Ukat uka waynan q"ala kayunakapax p"iqi, kunka ukat ch"akhanakap p"akjasaw jawq"jatayna .
  Margarita, amparanakapamp kayunakapamp jank"ak jawq"jatapat wal ch"iqiyatäki uka lakapat wila ch"allxtasa, chiqaw satayna:
  - ¡Mä juk"a ukhama! Chiqansa, chʼaxwäwinakan atiptʼir mä reyix wali munatäxiwa, ukax qhanawa. Mä juk"a pachatakis ukhama. Ukatx atipt"awix armatäxiwa, ukatx medio persona jan ukax común jaqinakax mä rutina de trabajo banal ukar apxatatawa. - Partido tawaquxa mä ch"akhampiwa , suxta japoneses ukanakaruxa mä kutikiw jaquqaniwayi, ukatxa pänixa jupanakana bayoneta ukampiwa ch"amampi ch"allt"ata, sasaw arsuwiyi. - ¡Inas akax mä juk"a pachatak mä reprieve ukhamächi!
  Ukat wasitat qʼala talonap kuyntʼayäna, inti jalsunkir oraqen phisqa nuwasirinakaruw atipjäna, kimsa oficialanakaruw atipjäna.
  Mä q"ala kayuni waynax shorts ukamp isthapt"atawa, japonés jaqinakarux repollo ukham khuchhuqaski, Caligulax logicamente akham sänwa:
  - Atipjawi tukuyatatxa, Rusia markanxa qullqituqita jank"aki jiltawixa qalltasini. Ukax sañ muniw jaqinakax juk"amp sum jakasipxani, ukat revolucionario amuyunakax juk"ampiw jilxattaspa.
  Uka nuwasir waynax cañon ukarux ukham ch'allt'äna ukhamat tunka payan samurai pallapallanakax p'iqit ch'allxtapxäna . Terminator waynax sataynawa. - ¡Jaqinakax manq"at awtjataw ch"axwapxi!
  Margarita, lakapat mä khuchhurat p"iqi ch"akha ch"akhanak thuqhuri, thuqhuñax kimsa japonés pallapallanakaruw ch"allt"äna, mä juk"akiw iyaw satayna:
  - Chiqpachansa akaxa janiwa chiqäkiti! Jïsa, revolucionanakas ch"axwawinakas juk"amp jan walt"awinakax qullqituqit ch"amanchatawa, ukampis ... Taqi kunat sipansa , dicembristas jupanakax janiw jupanakan pisin jakasipxatapatx acción ukar sarapkänti.
  Calígula nuwasir waynax mä mariposa movimiento luratayna ukat tunka payan japonés p"iqinakap khuchhuqatayna, ukatx iyaw sataynawa:
  - ¡Ukhamawa, janiwa pisinkaña laykukiti! - Wayna ch"axwirixa mä taqpacha amparampi artilleronakaruwa khuchhuqatayna ukatxa yapxatatayna. - ¡Janiw sapa kutix purakampi amuyt"añax askïkiti!
  Margaritax chiqañchawayiwa, jan sinti qhuru chuymampiw ch"uqt"asiskakïna, ukhamat japonés jaqinakan ch"akhanakapax ch"iqiyatäñapataki:
  - Juk"ampi chiqapaxa, purakampi amuyt"añaxa janipuniwa askïkiti!
  Aka chiqanx Calígula tomboy ukax iyaw sataynawa, samurai ukanakar khuchhuqasa ukat casco p"iqinakap kunayman tuqir jaquntatayna, ukat wali munasiñampiw:
  - ¡Jumax sapa patakat patak chiqaw sasma! ¡Janiw kunas uñch"ukiñax utjkiti!
  Mä nuwasiri ukhamarak chiqpach precursora partidario, ukat juk"ampirus, juk"amp serena princesa, mä mágico mundon servicios ukanakat aka título katuqasa, qhuru arunak arsüna:
  - ¡Ukat jiwaspachaxa lik"i apsuñäni! Ukhamajj ukhamäpan - banzai !
  Jan khuyapt"ayasisa, jan sayt"asa, Calígula, espadanakampi khuchhurata ukat kayunakapamp japonés p"akjasa , ukat q"ucht"arakïnwa:
  Janiw inamayäkänti Rus" ukar khitapxitäna,
  ¡Jumanakax khuyapayasiñ apanipxam!
  Mä juk"a arumpixa! Mä juk"a arumpixa!
  Mä juk"a arumpixa - ¡amukt"apxam!
  Ukat ukham arunak parlañ tukuyatatjja, wilajj jukʼamp chʼamampiw sarawayjjäna. Chiqansa, japonés jaqinakatakix wali llakiskañawa. Markax wali irnaqt"iri ukat jach"añchañjamawa, ukampis molino qala manqhar jaquntatawa, jichhax muyuñkamaw sayt"aski. Kunjamas lurasini - jak"u jan ukax jak"u, jiskt"äwinak jiskt"aña!
  Margarita tawaqux q"ala kayuni partidario tawaqux mä segundon tunka tunka ch"axwawinakampiw jalxatäna ukat jank"akiw makhatasitayna, arrugadas jiwat jaqinakar ch"iqiyatayna, jutir bastión ukar purisax, kayup jutir samurai ukar jawq"apan apayasa, ukat mä muspharkañ apto aforismo ukamp akham sasaw qhanancht"äna:
  -Ch"axwawix mä base ukhamawa, jach"a amuyunakampi luratawa!
  Calígula, wayna actorax amigapat sipans mä juk"a juk"amp jank"akiw sarnaqäna ukat q"ala jan isin torsopat tejas musculares ukanakampi, jallux wila ukat ch"akha fragmentos ukanakaruw jariqäna, jupax saskakiwa:
  - ¡Ch"axwawix janchiruw qarjasi, ukampis ajayuruw ch"amancharaki!
  Margaritax mä cascada de saltos saltos ukham lurawayi, japonés ukanakar khuchhuqasa, ukatx pä tunk payan pachan paqallq tunk maranakan mä jach"a q"uchupat mä frase q"ucht"awayi:
  - ¡Kusisiña, gracia ukat plasticidad! General , ch"amanchaña, ch"amampi ch"amanchaña, ikiñat sartasim ukat gimnasia lurañamawa!
  Caligula Dolphins, musculoso kayupat ingle ukar ch"allt"ata, coronel japonés ukarux aire taypit jaltxañapatakiw wayt"äna ukat jank"akiw pä ametralladoras torre ukan sayt"atäskir t"unjäna. Monstruos mecánicos thuqhuña plomo, por inercia, jaquntaña, jupanakana ch"axwaña , filanaka alayaru khuchhuña. Terminator waynax akham sasaw qunqurt"asïna:
  - Disculpa, jisk"a nayrani , ukampisa nayaxa nayrïri tukuñ munta! ¡Ukat janiw nayakejj munkayätti, jan ukasti munarakïwa!
  Margaritax yaqha torreruw EE.UU. markan lurat ametralladoranakampi q"ala kayump t"unjasa, saltkasax amuyt"asisaw akham säna:
  - ¡Janiwa jan walikiti nayrïri, chiqapa, ukampisa janiwa qhipäxata t"ant"a phayt"añapäkiti!
  wayna-actorax q"ala amparanakapamp proyectil jaquntasaw jach"a phallañ shimosa ukax phallawayi, samurai ukar ch"iqiyasa, akham sänwa:
  - ¡Khititix arumanakax uruy t"ant"a t"amt"ki ukax janiw jakkir manq"añap jaytkaniti!
  Margarita kullakajj jachtʼasisaw saltasïna ukat qʼala kayupampiw ametralladora torre metalar chʼalltʼasïna. Acero inoxidable ukax kutt"anxiwa, ukatx japonés oficiales ukanakax p"iqit t"ijtxapxi, botas ukan amparanakapax liwxatasi. Chiqpachansa, laqʼunakar uñtasitäpxänwa.
  Margaritax aka chiqanw arsüna:
  - ¡Mä sarnaqirix "bota" ukarux talón ukamp uchasispawa!
  Calígula hooligan, ukhamarakiw mä pistola salto ukan jaquqaniwayi ukat taqiniruw t"ijt"ayawayxi, jupax akham siwa:
  - "Botas" ukaxa janiwa zapatos uchañakiti khititixa jani p"iqini zapato puliñataki!
  Margaritax wasitat kutt"asaw mä taqpach pelotón japoneses ukar khuchhuqawayi. Terminator tawaqux akan qhant"arakitaynawa:
  - Muspharkañawa, pata tuqinx walja chiqapar sarnaqir jaqinakaw utji, ukampis jupanak taypinx juk"anikiw carrera jiltäwipanx jan sallqjañ k"arimp lurapxaspa!
  Calígulax mä usuchjat patat uñtataw muyuntäna, japonés jaqinakarux t"unjasa ukat khuchhuqasa, ukat amuyt"asisaw akham säna:
  - Mä políticox chiqaparuw anatt"i kunjamatix mä minerox janq"u capani minar saraqaski ukhama, ukat amtäwipax pachpakiw: ¡subsidios apsuñax mä q"añuchata suti jariñataki!
  Margaritax ukaruw jaysäna, ñik"utapat wila ch"allxtasa:
  -Político, jupax jakäwipanx k"arisiriwa, lurawinakanx k"arisiriwa, ukampis jiwañax chiqapawa aka jan wali jaqimpis!
  Terminator waynax mä japonés pistola p"akjatayna , Imperio del Sol Soleciente ukan pä tunka pallapallanakan ch"akhanakap p"akjatayna, ukat jaysatayna:
  - Jiwañax chiqapawa kunatix sapa kutiw juti, ukampis arbitrariw kuna pachas visitt"añapa uk ajlliñanxa!
  Port Arthur markax jach"a markawa, ukat walja líneas defensivas ukaniwa. Ukhama, llakisiña ukat wali askiwa, ch"axwirinakax ch"axwañatakix walja pachaw utji.
  Calígula wayna ch"axwirixa, ch"axwirinakaru espadanakampi khuchhuqasa, q"ala kayupampixa mä guisante de anniquilación jaquntaña, samurai ch"iyjaña, q"ucht"äna:
  - ¡Kunjamsa jani yant"kayäta, kunjamatsa jani ch"amachapkti! ¡Maynix nuwasiñatak ukankäna ukax janiw kunäkisa!
  Margarita, yaqha wawanakar pallapallanak khuchhuqasa, jupanakax mä partidonkir tawaqun jawq"jataw jiwarapxäna, jupax llijullijunakjamaw qhant"äna, ukat akham sänwa:
  - Ukat mä juk"a pachaxa, jiwasa pachpaw ch"axwañ mayisktanxa. Chiqansa, iyaw sañamawa, Calígula, ¿Puerto Arturo markar sarañ munasmati?
  Uka terminador waynax chiqaparuw akham säna:
  - ¡Natural ukhama! Ukaw nayatakejj jukʼamp munañajäna.
  Margarita, partidonkir tawaquxa, wasitatwa japonés jaqinakar mä navaja ukham khuchhuqasa, jach"at arsüna:
  - Walikiwa, jïsa! ¡Rusia markarux qhispiyapxam, waranq mara ch"axwawinakan juk"amp jan walt"awinakapat qhispiyapxam!
  Calígula waynax pä tunka japoneses ukanakaruw mä pä columpio ukamp khuchhuqatayna, masiparux chiqañchatayna:
  - Jisk"a ch"axwawixa, inasa, Chechenia markampi nayrïri ch"axwawi pachana utjchispa.
  Margarita kullakajj uka toqet iyaw sañatakiw pʼeqep chʼoqtʼasïna, ukat jankʼakiw chʼiyjäna:
  - ¡Janiwa pächasiñakiti! ¡Khitimpitix atipt"awayktan uka uñisirix wali ch"amaniwa! Uka Chechenia markanx waljaw utjäna, chikatpachas jiwasanak laykuw ch"axwapxäna.
  Calígula tomboy ukax chhuxriñchjasïna, chhaqtayañ thakin masipat nayrar sartañ yant"asa:
  - ¡Kunjamsa Moskax mä elefanterux larusi!
  Margaritax wali amuyumpiw uka tuqit arsüna, wasitat ch"akhanaka ukat wila ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqimp ch"uñump ch"allt"asa, jan katuyasiñ munapkän uka jan axsart"ir japonés jaqinakarux tukjaskakïnwa, juk"amp ch"amampi, amparanakapamp kayunakampi:
  - Kunapachatixa ejercito ukhamaraki jaqinakaxa jani ch"axwaña munapki ukjaxa ukhama milagronakaxa utjiwa. Ukat nayrïr checheno ch"axwäwinxa, ukat Rusia-Japonés ch"axwäwinxa .
  Calígula de los Delfines ukax obligatawa, samurai ukanakar chhaqtayañkamax, iyaw sañapataki:
  - ¡Jumaxa chiqawa! Rusia markankirinakax, llakt"asiñjamawa, janiw japonés ukanakamp nuwasiñ munapkiti. - Ukat wayna ch"axwirix, mä taqpach compañía samurai p"iqip ch"uqt"ataw jaytawayi, saskakiwa:
  - Ukampis jiwasan jaqisanx mä milagro factor ukaw uñstawayi, ukax jan wali ch"axwäwin atipt"añatakiwa. ¡Ukax mä uñacht"äwiwa, mä ch"axwäwinx jan p"iqin reyix utjkipanx querubines ukanakax yanapt"apxi!
  Margaritax lakapat wila thuqhusaw q"ala kayunakapamp venenoso agujanak jaquntäna, japoneses ukanakar jiwayañkamaw ch"allt"äna, ukat akham sänwa:
  - ¡Ukatpachasa jiwasana tuqita kimsïri intervención ukaxa wakisiwa!
  Calígula waynax yaqha fila jiwat jaqinakar t"aqa t"aqa khuchhurata jaytawayäna, jan sinti pächasisa, ukhamakipans akham jiskt"äna:
  -¿Uka tuqitxa yatipxtati?
  Wayna ch"axwirix, Puerto Arturo markan japoneses ukanakar chhaqtayañ tukuyasax, mä jach"a jach"a tukusaw chiqanchawayi:
  - Quta tuqinxa, Togo markaxa wali ch"amaniwa. Ukat kuna kasta comandante, jan ukax juk"amp chiqpachanx comandante naval Rozhdestvensky, ukax llakt"asiñjamawa, wali uñt"atawa. ¡Wawanakax estrategias náuticas ukanx juk"amp sumäpxpachänwa!
  Calígula, khititix samurai ukar jan khuyapt"ayas ch"iyjaski, jupax qhanpach iyaw sañapatakiw wayt"ata :
  - Chiqansa, Rozhdestvensky ukham jaqimpixa, paqallq yaqha cruceros de batalla Argentina markan lurat katuqasa, ukat nayrïr escuadrón del Pacífico ukan barconakap askichasa, manqhat jiltayata, janiw atipt"añax jakt"kaspati. ¡ Yämas amtapxsta ukhax phisqa tunk mayan rusa barconakax Tsushima markan ch"axwapxäna, ukatx mä japonés t"unjir barcokiw chhaqhata!
  Margaritax wali kusisitaw pistolan cañón p"akjatayna, ukat pusi japonés jaqinakan espadap yaqha liwxatasinxa, ukat kimsa juk"amp ch"ullqhi agujampiw akham sasaw yapxatäna:
  - Ukatx wali askirakiwa, uka jan axsart"ir almirante escuadrón ukax wali sum jark"aqatäspawa janïr base ukar purinkipanx Togo ukax jan jikxatañjam ukat carnívoro . Uka tuqitxa, flota Rozhdestvensky ukan uñstawipax wali ch"amawa.
  Calígula tomboy, kayunakapamp mono ukham ágil ukham lanza, yaqha concha ukax japoneses ukanakar mä mina terrestres ukham jiwayatayna, jupax akham sasaw chiqaparu arsüna:
  Kunjamtï Poltava jakʼankir mä sueco jaqejj .
  Rozhdestvensky jupax jan walt"awinakaruw puriwayi...
  Jupax jan axsart"ir uñnaqaniwa
  Chiqansa, ¡ukax janiw ukhamäkiti!
  Partido tawaqux, uñisirinakarux pä kuti ch"amampiw ch"iyjaskakïna, ukat mä masa jiwat jaqinakar jaytawayäna, lógicamente ukat cálculo ukampiw akham säna:
  - Janitï Japón markar qutan atipt"kätaxa, ukhamax qala chuyman samurai ukanakax jaya pachaw ch"axwapxani, ukat corona rusa ukan tesoropax niyaw ch"usakïxi, ukat jaqinakax ch"usaruw puripxi. Uka nuwasïwijj jankʼakiw mä jachʼa atipjäwimp tukuyañasa. Jan ukhamäkanixa, ¡mä revolución ukaw utjani ukat mä parlamento Rusia markatakix inas jan wakiskir ukhamarak jan walt"ayir parlamento uñstaspa!
  Calígula, actor-wayna, general japonés ukar codo ukamp ch"allt"asaw alturar t"ijtayañapatak lurawayi, ukat uka pachparakiw kimsa mascarat waynanakaruw t"unjawayxi, jupanakax mä primitivo lanzador de bomba ukar uñstayañ yant"apxäna, ukampis jan atipt"asaw t"unjapxäna. Terminator waynax akham sänwa:
  - Tiempo wakischixa, kawkirus sarapxani?
  Margarita, japoneses ukanakar ch"uqi ch"uqimp wila ch"axwañampiw khuchhuqasa, amuyañjam alarmampiw uñjäna:
  - Akanxa mä jan walt"awiwa utji. Jichhax ukham fortalezat fortaleza ukar sarxapxta. ¿Kunas qutan utji?
  Tomboy Caligula jupax jach"at arsüna ukat nayranakapat mä chispa apsutayna, ukax munición depósito ukar ch"allt"atayna. Mä phallawiw utjäna, ukax mä taqpach batallón japonés pallapallanakaruw aire ukar jaquntäna.
  Uka wayna actorax uka wararinakxarux akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Janiw kuna askis utjkiti! Jiwasana datos ukanakampixa, suma umañana, janiwa espadanakampi umamp chhaqhaykañäniti. ¡Jupax nuwasiñ barcot nuwasiñ barcoruw nadani, cubiertas qʼumachasa!
  Margarita, khititix espadanakapax mä ch"ullqhi navajas ukham walja, jan axsart"ir, ukampis jan amuyt"asis jiwir pallapallanakaruw khuchhuqatayna, ukat juk"amp k"ajkir ch"ullqhi kisunakapamp jaysañatakix jachaqt"asïna:
  - ¡Chiqpachansa jumaxa mä jach"a amuyt"awiwa!
  Calígula de los Delfines, japoneses ukanakarux computadora ukan anatt"kaspas ukhamaw ch"axwäna, chiqaparjamaw jaysäna:
  - Jiwasatixa jank"aki amuyt"aña apt"añänixa, ukhamaxa, chiqpachansa, janiwa mä kipkakïktanti !
  Terminator tawaqux uka tuqitx iyaw sataynawa, ukat iyawsayañatakix mä taqpach batallón de samurai ukanw sarnaqäna.
  Ukat mä wila ch"akha jaytawayi, uka tawaqun q"ala, cincelat kayunakapan ch"akhanakapa.
  Uka pachparakiw jupax akham säna:
  - Ukat janchinakan jank"akïtapa, ukax juk"amp jach"awa!
  Mayachtʼasis, ukat ukham jankʼak tʼijtʼasa, equilibrio utjañapataki ukat jan liwxatasiñatakiw chʼamachasiñama. Caligula uka hooligan ukax juk"amp jan ukax juk"amp askinak jikxati. Jilapachax teóricamente arsusaxa, mä autocracia jan constitución ukax janiw wiñayatak Rusia markanx utjañapäkiti. Occidental markanakan parlamentonakapamp uñacht"ayatapax sinti contagioso ukhamawa. Janiw ukakïkiti, oligarcas jupanakax janiw qullqi tuqit ch"amap apnaqañ munapkiti, jan ukasti aspecto político tuqinsa. Jichhax jupanakax juk"amp jan ukax juk"amp autocracia ukampix amigöpxiwa, ukatx mä atipt"äwiw Océano Pacífico uksanx utjaspa ukat qhipatx China markar jilxattaspa ukax uka amigax jaya pachaw ch"amanchaspa. Ukhamarus, Rusia-Japon ch"axwawix jaya pachat sipanx wali wakiskiriwa. Q"illu Rusia ukan luratapa ukat janiw Manchuria ukakikiti, jan ukasti yaqha chino suyunakas uñt"ayatarakiwa, ukax Imperio Celestial ukan qhipa jaljawiparuw puriyaspa. Ukax sañ muniw pä tunk mayan pachanx ch"aman coloso chino ukax Superpoder ukhamarak hegemonía mundial ukhamaw sasaw arsu, janiw estado ukham utjkaspati.
  Ukat juk"ampirus, jan Revolución de Octubre ukax utjkani ukhax sistema colonial mundial ukan t"unjawipax janiw utjkaniti. Akapachax pä tunk mayan patak marat sipanx juk"amp amuyt"asir ukhamarak jan kuna usunïniwa, kunawsatix mä jisk"a planetan pä patak jila estados ukanakax utjki ukhaxa. Ukhamakipansti, walja imperionakaw uñstani, inas rusa imperionakas jukʼamp chʼamanïchi, jan ukajj jukʼamp jachʼächispa.
  Japón markar atipt"asax kunas pasani uk amuyt"añax janiw sinti ch"amäkiti. Jilapachax , Alemania, ukatakix rusa ejercitox mä jach"a autoridadaruw tukuni, janiw Rusia markar ch"axwañ yatiyañax jan walt"ayaskaniti. Ukampis inas mä frente ukan ch"axwañ munaspa, Bélgica ukat Francia markanakar ch"axwañataki.
  Ukampirus Nicolás zar jupax ukhamawa, jupax wali sum ataque , kunjamtix chiqpach historianx paskatayna ukhama, qhipäx tuqiru. Suma, mä juk"a pachax alemanes agresivos ukanakax jan sinti ch"amanïpxañapataki.
  Ukatxa, Nayrïr Jachʼa Chʼaxwäwiw wasitat utjäna. Rusia markax divisiones chinas ukat mä ch"aman Flota del Pacífico frente ukan utjaspa, ukax mä plus ukhamäspawa, ukampis ... Chiqpach sarnaqäwinx Japón markax Entente uksanw ch"axwawayxi, pachpa alternativa ukanx, Inti jalsun Uraqipax uñacht"ayaspawa mä venganza munaña. Ukat ukat inti jalsu tuqinx payïr frente jikxatañäni. Ukat akax janiw sinti jachʼäkiti .
  Ukhamarus, janiw maynix suyt"kaspati mä jach"a ch"amanchawi rusa ejercito ukanxa, Chiqpach Historia ukar uñtasita. Chiqansa, qullqi tuqit jankʼak sartañax nayratpach qalltaspa, janiw 1909 maran qalltaspati, jan ukasti 1906 maranwa qalltaspa, ukat jukʼamp jachʼaruw purispa. Taqi kunat sipansa, Rusia markan atipt"awipax anqäx markan ukhamarak markan qullqichir jaqinakan iyawsäwip ch"amanchaspawa , ukat capital ukan mantatapax chiqpachanx juk"amp jach"apunispawa.
  Ukax turkakipt"asax ejercitotakix qullqix jilxattawayiwa. Janitï, chiqans, zarista gobiernox sinti jupa pachpar atinisiñapäkchi ukhaxa. Kunawsatix, juk"ampirus, taqiniruw atipt"añäni ukat asfalto ukar liwxatañäni ukhama. Principio tuqitxa, Nayrïr Jach"a Ch"axwäwin achupax, aka tuqinx janiw qhankiti. Ukat inas ukapachax, taqi kunas sum askichasiñapatakix pusi kutiw ch"axwañax wakischispa.
  Nayrïr Jachʼa Chʼajjwäwejj janiw utjkaniti siski ukajj janiw principio toqet jaqsutäkiti. Ukhamäpanx ... Kunjams juk"amp saräwinakax jilxatani uk sañax niyaw ch"ama. ¿Qhawqha tiempos Nicolás II zar apnaqani, ukat khitis jupa lanti apnaqani? Tsarevich Alexei jupax pächasiwa, inas jan jilïr jaqir tukuñkamax jakkchiti. ¿Mikhail jilatampi wawanakapampi? Ukax ukhamarak yaqha amtawinakax lurasispawa.
  ¿Qhawqha tiempos Nicolás II chachajj jakaspa? Romanov familia taypinjja janiw jaya tiempo jakasir jaqenakajj utjkänti, ukampis jila partejja, mä zar jilatajj jukʼak umañamp jan cigarro fumañsa walja tiempow jakaspäna. Ukat llampʼu chuymani ukat suma chuymanïtapat jachʼañchatäkchïnsa, janiw liberal jaqëkänti. Ukhamajj janiw emperadorajj mä constitución jan sinti presión ukamp churañapajj wakiskaspati. Ukampisa, Tatitun thakinakapajj janiw amuyañjamäkiti. Taqi kunas kunjamtï jan suytʼatäki ukhamarjamaw lurasispa. ¡Ukat lobox mä uwijaruw tuku, uwijasti mä loboruw tuku!
  Ukat jichhax anqanx ukham suma ukat munat wawanakawa - mä yuqall wawampi imill wawampi, mä juk"a llamp"u marani, fortaleza tras fortaleza ukat bastión tras bastión q"umachasipki. Aka chiqanx sañäni, Vysoka sutimp uñt"at jach"a qulluw utji. Aka chiqatx taqpach puerto ukaw uñjasi, nayrïr escuadrón del Pacífico ukan rusa barconakapamp askichata, ukhamarak yaqha plazas ukat markar jak"achasiñanaka.
  Margarita, jan axsarasaw walja japonés ukat wilamp ch"allt"asisax akham kamachi:
  - Walikiwa, q"umachañäniti?
  Calígula wayna ch"axwirixa, qhipa samurai jaqiruxa espadanakapampi tukuyasaxa, jisk"achawimpiwa jaysäna:
  - Chiqpachansa, q"umachañäniwa, mayampi q"umachañäniwa!
  Ukat uka chacha warmix mä avión de combate ukham jankʼakiw jachʼa qullunakar puripxäna. Jankʼakiw sarañasa. Marzo phaxsinx arumanakax janiw ukhamakiti, ukat urux jank"akïkchisa, janiw walja mosquetes ukanakamp jan walt"ayasiñatakix taqpach jark"aqasiñax utjkaniti, mä arunx fusiles ukat juk"amp askix ametralladoras ukanakamp ch"axwañanakax janiw utjkaniti .
  Ukax wali askiwa, janiw automático maquinanakax utjkiti. Ukat kunjamatsa jukʼamp samaraña. Intix jalsuski ukax janiw jank"akïkiti, jallut ch"amaka ukat taqi kunar phuqhantat leche niebla ukanakat chhaqtayañataki.
  Alwax thaya pachawa, ukatx hielo corteza ukax Terminator waynanakan calloused kayunakap manqhanw crunches, jupanakax munapxchi ukhas janiw zapatonakap uchasipkiti - jupanakax ch"iyjasipxiritaynawa. Ukat kayunakapax armas ukhamarakiwa, janiw juk"amp jan walikiti, juk"amp ágil amparanakat sipansa. Hielo ukan cortezapax crunches, ukampis janiw kunas jark"kiti patat jaltxañataki ukat ukan t"unjañ sarantañataki, ukat tunka mayan pulgadas armas ukanakan servicio ukamp chika.
  ¿Kunas ukham tronconakax lurasispa? Ukampis janiw jupanakjam jach"a pistolanakampix ch"axwañjamäkiti, ukampis guardianakar q"umachañax wali ch"amawa. Margarita kullakajj mä platillo giratoriompiw tunka payan japoneses ukanakar manqha manqharu jaqontäna, ukat jaqontkasajj wali jachʼatwa wararipjjäna , akham sänwa:
  - Ukhamat uñacht"ayawix mä thaya thakhinjam sarantaski ...
  Calígula terminador waynax chuym ch"allxtayasïna, tunka payan jan axsart"ir japonés nuwasirinakaruw manqha manqhar jaquntäna ukat wali kusisitaw akham säna:
  - Ukax juk"amp aburrito ukhamawa...
  Margaritax amparapamp luqxatäna, khuchhurat p"iqip mä arco ukham masiparuw jaquntäna:
  - Waliki. Ukajj jukʼamp askiwa. Jan ukajj ¿layqanakampi duelo lurañ munasmati?
  superpoderes ukanakas jichhax utji, hierro habas ukanakax mä katarir uñtataw masticatayna ukat jaysatayna:
  - Janiw nayax jan munkti , ukampis pä tunk payan pachanx juk"akiw jupanakar lankt"asiñax utji !
  Margarita, yaqha tunka japoneses ch"iyjata aychataki khuchhuqasa, jach"at arsüna:
  - Ukampis ¡uñtapxam, ninja!
  Chiqansa, pä tunka mascarat chʼiyar isimp isthaptʼataw uka nuwasirir nuwantañatak jankʼak sarapxäna. Ukat espadanak aptʼatäsipki, sapa amparapajj pä espadanakaniwa. Jaqinakatakix ninjas ukanakax wali sum sarnaqapxirïna. Maynejj jiskʼatpach wali wakichtʼatätapsa ukat jan wali yatichäwinaksa jikjjataspänwa. Ukampis cheqansa, ¿kunas querubines contra saytʼasispa? Jan jiwir jaqinaka, magia yanaptʼamp bombeat wawanaka ukat jaqinakan jankʼak mayjtʼäwipax sinti jachʼawa. Ukat ninjanakax wali yatxatat nuwasirïpkchisa, jaqinakäsipkakiwa.
  Margaritax päniruw mä kutikiw mä jank"ak thaya molino ukamp khuchhuqäna, ukat kimsïrirux q"ala, imill wawar uñtat, suma uñnaqt"an, ukampis jiwayir kayupampix ingle ukanw cargayäna, ukat phisqa tunk metros jilaw t"ijtäna ukat torret bandera poste ch"iyjäna. Margaritax jupar jaquntat warawaranakampiw ch"axwäna ukat sarnaqaskakipanx kimsa juk"amp khuchhuqatayna, ukat pusir jiwayatayna, kayunakapamp kimsa puñalanak jaquntasaw jiwayatayna. Ninjax pä jaqit jaltxataynawa, ukampis kimsïrix mä p"akjat trayectoria ukan t"ijt"asaw chuymapar chiqak uraqir puritayna.
  Ukat tomboyish Caligula ukax uka ch"axwäwiruw mantarakïna. Jupax ninja morado borde ukan chikat khuchhuqatayna ukat juk"amp jank"ak ataque uñstayatayna, ukax mascarat jaqinakan p"iqip ch"allt"atayna, jupanakax paniniparuw atacañ munapxäna.
  Jan uñjkañ chʼiyar jañchin jaqenakajj janiw aynachtʼapkänti, ukampis jupanakar nuwasir waynampi ukat querubín imillampi chikachasiñajj wali llampʼu chuymanïpjjänwa. Jupanakax janiw kuna ch"amas utjkänti.
  Margarita, mä jank"a fantasma jan jark"aqasiñjam sarnaqatapanx akham sasaw q"ucht"äna:
  Seol markaruw q"uma jallur uñtat sarxäta ! Yaqha angelanakaw luqtapxitu, ukat jumax Dráculampiw ataúd ukar mantasma!
  Ninjax jaquqantäna, ch"uqi ch"uqi, wilax puqut sandía ukham ch"allt"asïna, uka ch"uqi manqhanxa. Ukat janiw ataque lurañ jaytapkänti. Ukampis ... Pä tunk kimsan jach"a ch"axwirinakax taqpachaw ch"axwäwin jaquqanipxäna. Uka qhipatxa, uka jach"a chacha warmix pistolanakan qhispipki uka uywatanakar tukuyañaruw mayjt"apxäna...
  Nieblax niyaw chhaqtañ qalltäna, ukat Intix juk"amp ch"amampiw qhant"añ qalltäna. Ukat jan axsartʼir nuwasirinakax yaqha línea de defensaruw sarxapxäna. Uka nuwasiñajj janïraw qalltaskänti, ukatwa nanakajj nuwasiñajäna. Ukampirus nuwasirinakax janiw sinti qarjataw jikxatasipkänti, jan ukasti manq"añ munapxäna. Ukhama, wasitatwa q"añu caballo aycha manq"añ qalltawaytanxa. Ukhama, janiwa jaqinakaxa utjkiti, qhiparuxa.
  Terminator Calígula waynax q"ala kayumpiw mä aguja jaquntäna, ukampiw walja japoneses ukanakar ch"allt"äna, ukat akham sasaw arsüna:
  - ¡Juk"amp ch"ama esclavitud ukax puraka esclavo ukhamäñawa - uywirix jan khuyapt"ayasiriwa, ch"usa jan ukax phuqt"ata!
  Margaritax uka tuqitx iyaw sataynawa, wali ch"axwañ samurai ukanakarux ch"iyjaskakïnwa, jan jakt"kay t"iju t"ijunakar uñtasita, jupanakax oladanakan ch"allxtasipkäna . Japón markankirinak taypinxa wali wayn tawaqunakaw utjäna, niya tunka suxtani jan ukax tunka paqallquni maraninaka, jupanakar jiwayañax wali jan walipunïnwa. Amuyataxa, Inti jalsu tuqinkir Uraqinakan jilïrinakapax taqi kunatï chʼaxwañatak utjkäna ukanak qʼal chʼiyjapxi. Ukampis Kuropatkin, khitirutix taqiniw thuqhupxäna ukat thuqhupxäna, jupax pallapallanakarux uñjaskakïnwa, ukat japonés ukanakat sipanx juk"amp juk"akiw chhaqhawayi. Ukat ukatwa jupar jachʼañchatäñapa. Ukat juk"at juk"at unidades japonesas ukanakax juk"amp sumaw ch"axwapxäna, ukatx machaq, suma yatxatat fuerzas ukanakaw Rusia markan Europa uksankir chiqat purinipxäna. Ukhamaraki regimientos de guardias ukanakampi.
  Partidonkir tawaquxa, Payïr Jachʼa Chʼaxwäwinxa ukhamarakiw pasäna sasaw amuyäna. Alemanes wali axsarkañanakax nayrar sartapxäna ukat suma jikxatasipxäna, unidades de élite ukanakax taqpach jan ukax niya taqpach t"unjatäñapkama. Uka qhipatxa, janiw Wila Ejército ukarux jark"aqañjamäkänti.
  Chiqansa, Ejército Rojo ukan unidades de personal ukanakax jaqunukutarakïnwa sañax wakisirakiwa. Ukat chiqpachansa akax mä jan walt"äwiruw tukuwayi.
  Margarita kullakajj akham arunakampiw nuwasiñar jankʼak saräna:
  - ¡Diosax janiw jaytanukkätamti, khuchhix janiw manq"ankätamti, ñanqha dragonanakax katuntatäpxani!
  . 12 JAQTHAPI.
  Dominicax mä juk"a pachakiw Academia del Dragón ukar kutt"awayxäna. Ukat wasitat jankʼakiw walja tunka hechizonak yateqäna, ukat mä qhawqha chʼamäki uka arunaksa yateqarakïna.
  Ukat kimsa imill wawanaka: mä duende, mä hobbit ukat mä warmi troll, jupamp chikaw magia qalanak juk"amp altu jaquntañanx anatapxäna.
  Dominicax jupanakarux atipt"awayiwa. Ukat qalanakax wali k"ajkir k"ajkirïnwa, k"ajkirïnwa, pusi qhananakan rayunakapan ch"uqi ch"uqi ch"uñunakjama.
  Uka qhipatxa, imill layqanakax sapa kayupat qalanakampi pä anillo churapxäna, ukhamat nuwasir jaqix hechizonakapar ch"amanchañapataki, mä jach"a amtampi: juk"amp ch"aman chacha warmir qhispiyañataki.
  Jichhax niya taqpach actriz tawaqun q"ala kayunakapan kayunakapax, jisk"a amparapampiw anillo mágico ukanïna. Ukat nayrat sipansa jukʼamp chʼamanïjjänwa magia toqetjja. Chiqansa, akax mä markar tʼunjañ yati ukat palacio lurañ yatir tawaquwa.
  Ukat ukhamatwa jankʼak jukʼamp patak hechizonak yateqäna, ukat samartʼañat sipansa, lipʼichit lurat alfombraruw qontʼasïna. Jupax loto ukar ch"allt"asiwayi, ukat niya jank"akiw esencia mental ukat alma, ukat cuerpopax doble, mä universo paralelo ukan jikxatasïna, mä nuwasir equipo ukamp chika, anqanx waynäkchïnsa.
  Mä ejercito de niños, cuarteto de nuwasirinakan p"iqinchata, Bastinda jan wali layqan markapanx walja ratas ukanakamp nuwasiñax sarantaskakiwa.
  Nayrïr tama aycha manq"ir roedores ukanakax jiwayataw jan ukax mayjt"awinak uñjapxi.
  Ukatxa yapunakaxa uñstawayi kawkhantixa jan wali wawanaka esclavonakaxa irnaqapxiritayna. Jupanakarux suma jabalínakjam jachʼa rata uñjirinakaw uñchʼukipxirïna. Jupanakajj kayunakaparuw jawqʼjapjjerïna ukat chika qʼala jan isin yuqall wawanakaru ukat imill wawanakaruw jawqʼjapjjerïna.
  Dominica kullakajj akham sasaw colerasïna:
  - ¡Kunja jan walis wawanakax t"aqhisipxi ukhaxa!
  Ukat colerasisaw mä kutikiw walja llijullijunak ratanakar jaquntäna, ukat jupanakax jachʼa, chocolatempi chʼukut abuelanakaruw tukupxäna.
  Wawa esclavonakax musphataw chhuxriñchjapxäna, ukat ukham munañjam ukat suma q"apkir manq"aruw jank"ak sarapxäna. Ukat ukat jiskʼa tʼaqanak chʼiyjañäni.
  Dominicax wasitatw varita mágica ukar ch"allxtayäna, ukat wasitat mayjt"äwinak lurarakïna, uka jan wali ratanakarux suma manq"anakaruw tukuyäna, cooing:
  Wawanaka, aka warawaranakax alaxpachan utji,
  Panqaranakaw pradonakan jiltaski...
  Uka planetan kusisiñaw utjani,
  ¡Suma samkanakax panqaraniwa!
  Margarita, jupax mayjt"äwinakanx chikanchasirïnwa, jupax amuyt"asisaw akham säna:
  - ¡Jumax jach"a manqhankir junt"u chuymanïtawa ukat suma chuymanïtawa!
  Mä akatjamatwa mä jack-in-the-box ukham mä jachʼa dinosaurior uñtat rata uñstäna. Lakap jistʼarasaw kuns istʼañjam arnaqasïna.
  Panpachaniw imill wawanakax layqanakäpxiwa, kunjams juparux llijullijunakamp pulsaramp antutapxani, ukat magia varitanakatsa, ukat q"ala kayunakapan anillonakapatsa. Ukat uka conectado corriente de energía ukax mä jach"a monstruoruw ch"allt"awayi, pä tunk phisqhan metros alturani. Jupax t"unjatäna, ukat jank"akiw muytasinx walja kunayman, qamir ukat kunayman manq"anak jach"a mesa patxan uñjäna. Ukat aka chiqanxa, yaqhanak taypinxa, quri vino vasonakax kunayman heladonakampiw utjäna.
  yapu lurañ yänakampiw khuchhurapxäna .
  Ukat jupanak taypinx walpun colerasiñax utjäna. Ukat kutkatasir yuqall wawanakax wali kusisitaw qʼuchuñ qalltapxäna;
  Khititix esclavöñ ch'amakankki ukaxa , espada amparanakamar apt'asim;
  Ukat jan jisk"achat p"inqanak tolerañati...
  Uñisirinakamajj janiw wila patjjarojj mä cimiento saytʼaykaniti,
  ¡Juparux mä jan kusisit sentencia pasapxäta!
  
  Uka waynaxa mä ñanqha ch"aphimpi jawq"jata, .
  Mä verdugox mä jan wali ratampiw t"aqhisiyaski...
  Ukampis ñanqha t'aqhisirix mä jiwat jaqiruw tukuni,
  ¡Jan jukʼamp imill wawanakar jachir istʼamti!
  
  Janiw mä esclavo, laq'an jisk'achatäñamäkiti,
  Jank"akiw p"iqim jach"ar aptañama...
  Ukat jaya chiqanx elfinismo ukaw utjani,
  ukat Spartak ukanakarux walpun munasta !
  
  Uraqpachanxa mä qhana pacha utjpan,
  Ukanjja, jaqenakatakejj wiñayatakiw kusisiñajj utjani...
  Ukat wawanakax ukan mä jach'a manq'äwi lurapxani,
  ¡Uka reinojj janiw wilat jutkiti, janiw puñchutakïkiti!
  
  Taqi alaxpachan mä paraisow utjani sasaw amuyapxtanxa,
  Jiwasax uka espacio ukarux masterizañäniwa...
  Uka tuqitxa, nuwasir wayna, atrevimiento, .
  ¡Ukham jan wali samka ukat jan wali pʼinqas akan utjañapataki!
  
  Jïsa, esclavonakäpxtwa, t'aqhisiyatax cadenanakamp chint'ataw jacht'asipxta,
  Ukat mä nina nakhaskir chivow costillanakasan jawqʼjapxistu...
  Ukampis nayax iyawstwa, taqi orco-ratas ukanakaruw jiwayañäni,
  Kunatix kutkatasirinakan p"iqinchiripax wali thayawa!
  
  Aka horasanwa yuqall wawanakax taqiniw kutkatasipxi,
  Imill wawanakax jupanakamp chikaw pachpa lurañatakix jikxatasipxaraki ...
  Ukat nayax iyawstwa jupanakax solcenismo ukx churapxani,
  ¡Uñisit yugo jaqunukuñäni!
  
  Ukatxa, jumax yatisktawa, atipjäwin wajjrapax phustʼasiniwa,
  Ukat wawanakax jach'a kankañapampiw ch'amanchapxani ...
  Mayjt"awinakax kusisitaw suyt"apxistu,
  ¡Exámenes, taqi kuns perfecto marcanakampi pasaña!
  
  Ukham milagroruw puriñäni, sasaw amuyta,
  Chiqpach paraiso qhanan utjani sasaw...
  Mä chiqanx mä layqax jan wali Judas satawa,
  ¡Kunas yuqall wawanakarux granero ukar irpxaruwayi!
  
  Jiwasanakan esclavonakatakix janiw mä chiqax utjkiti,
  Jiwasax saxranakarux ch"iyar ch"akhanakat jaqunukuraksnawa...
  Tatitun qullan paraison sutipxaru.
  ¡Taqi inaki kusisit jaqinakataki!
  
  Taqi sublunario uraqpachan suman jakasiñax utjpan,
  inti jalsux utjpan ...
  Uñisirinakax mä galería de tiro ukanjam ch"axwapxtanxa,
  Ukhamajj ¡ukajj jiljjattañapataki ukat janiw mä segunda aynacharukïkiti!
  
  Jisa, iyawsapxita, ch'amasax janiw wañt'kaniti,
  Jupax alaxpachan thakipäniwa, universo ukar puriñkama...
  Ukat kutkatasirinakan ejercitopajj wali jachʼat arnaqasini , .
  ¡Uñisiri ch"uqi umamp chhaqhayañataki!
  
  Ukhama kusisiña, kusisiña, .
  Ch"uxña quqanakax rosas ukham taqpach muyuntat jilaski...
  Jiwasan yuqall wawanakasan equipo
  ¡Uñnaqapax chiqpachansa qullu águila uñtasitawa!
  
  Atipjañax chiqpachapuniw utjani,
  Utachañäni, nayax iyawstwa, chiqaparjamax Edén...
  Taqi kusisiña, kusisiña kuna planetansa, .
  Ukat jumax janiw redneck , jan ukasti respetatäki uka tata!
  Chiqansa, akax sartat esclavonakan himnopawa, jupanakax ratas ukat orcos ukanakaruw t"unjapxi.
  Ukañkamasti, Dominica ukat Margarita ukanakax dragones ukankapxiwa, ejercito nayraqatan, castillo ukar t"ijtapxi.
  Pä layqa, jank"aki ukat chispi, varitas mágicas ukat anillos ukanakampi, q"ala kayunakapan talismanes ukanakampi. Ukampixa jupanakax fabulosas transformaciones ukanakaw lurapxi. Ukat janiw kuna jan walt"awis utjkiti kunatix jichhax yaqha, juk"amp jan walt"ayir ch"iyar ch"uqi ch"uqi ch"uqiruw jupanakar atacañ yant"apxi.
  Aviación de roedores ukax janiw mä chist"äwikiti. Ukampis imill wawanakax magia chʼamapampiw jupanakar jawqʼjapxi ukat hechizonak lurapxi. Ukat monstruonakat sipansa, algodón dulce ukaw uñsti. Ukhama muxsa ukat suma q"aphini.
  Ukhamarus yaqhip ch"iyar mononakax fresa ukar tukupxi. Ukax wali puquta ukat rubí ukat topacio ukanakamp lliphipi.
  Ukat jukʼamp yaqhep chʼiyar mononakajj globonakaruw tukupjjäna.
  Oenomai ukat Dobrynya jupanakax dragones ukanakamp ch"axwañarux mantapxarakïnwa. Jupanakax masinakaparux espadanakampiw khuchhuqañ qalltapxäna, ukax mä juk"a ch"amawa ukat chiqaparakiwa. Suma, ukat dragonanakax pachpa, kunapachatix apthapipxi ukat ninamp nakhantapxi. Ukat jan arrepentisisa, jan pächasisa, chʼiyar chʼiyar ñikʼutanakaruw phichhantapxani.
  Oenomaus chachajj uñisirir khuchhuqasajj akham sänwa:
  - ¡Akaxa, uñjtawa, wali k"uchiki, wali sumawa!
  Dobrynyax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jïsa, akaxa janiwa arunakampi uchatäkaspati!
  Ukat uka heroe waynax wali ch"ullqhi ukat jiwayir aguja uñisiriruw jaquntäna. Uka ratax nayraparuw ch"allt"äna, ukat yaqha roedor ukamp ch"allt"asïna. Aka chiqanwa jan walt"awinakax qalltawayi.
  Oenomaus sat chachajj akham sasaw qʼochüna:
  Ratanakax wali thayawa
  Jupanakax mä encina quqarus ch"allt"apxaspawa...
  Pʼeqemajj chʼamakiwa, .
  ¡Ukat convolucionanakax mä hilo ukar uñtasitawa!
  Dobrynyax aka tuqitx iyaw sataynawa:
  - Jisa, ch"uqixa taqi kasta jan wali yänaka ch"uqi ch"uñuyapxi!
  Margarita kullakajj nayranakap chʼoqtʼasïna. Kunjamsa Andreika sat partidonkir waynarux katuntapxäna uk amtasïna. Ukat jupax mä thaya sotano ukanw jist"antata, ukax ratanakampi phuqhantatänwa. Ukat roedores ukanakax waynan q"ala kayunakap ch"akhupxäna, thaya tuqit jan ch"amanïsa. Andreikax arum paqaraw ratanakampi nuwasïna ukat janiw ikiskänti. Ukat alwax jiskt"asiñapatakiw irpapxäna, ukat nayraqatx A waynan kayunakapar usuchjatanakar ch"allt"apxäna . Wali llakiskañänwa, Andreikax arnaqasiñ qalltäna . Ukat chʼaphinakampiw jawqʼjapjjarakïna.
  Ukampis partidonkir waynax llakimp ch"axwatapatx janiw kuns amuyasxänti, ukampis janiw kuns arskänti.
  Margaritax Andreikax qhispiñapatakiw wakicht"äna. Ukat akax jupan jach"a jach"a tukuñapänwa. Uka waynax uka llaki atipjasaw jan chʼamani, chʼakhut kayunakampi sarxäna. Ukat ukatakix, kudos jupataki.
  Partido tawaquxa ratanakaru jawq"jatayna ukatxa wali ch"amampiwa q"uchutayna:
  Pistolajajj mä jilïr jilatar uñtasitawa
  Wali chiqapa, chiqapa...
  Chiqansa, mä imill wawax mä ametralladorampiw tripapan utji,
  ¡Awisax jakäwix mä jaular uñtasitäkchisa!
  
  Nayax mä imill wawatwa, janiw juk"amp ch"amanïkti
  Lobo ukat tigre ukanakax mä yant'äwinx...
  Ukampis uka aruxa janiw mä gorrión ukhamäkiti,
  Munat masijampi chikäkasinxa, iyawstwa, mayacht"asis!
  
  Nayax nayratpach kawkir pasajes, .
  Irán markax qullunakaruw ch"axwantäna...
  Walja kunayman markanakaruw atipjäna,
  Janiwa, ¡janiw sofá jak"an suman qunt"asiñjamäkiti!
  
  Inas uk jan amuyaskstati,
  Kun sañs muni fanaticonakamp nuwasiñax...
  Uka cuadernoman qillqtʼasim, .
  Ukat decente nuwasiñ yatiqañamawa, wayna!
  
  Janiwa Taykajaxa utjkiti, iyawsapxita, juk"ampi ch"amani, .
  Jupax mä qhana rubí ukham lliphipi...
  Millón millón saxranakan ramanakapax utjkchixa,
  ¡Alajjpachan mä cheqajj jikjjataskakiñäniwa!
  
  Tatituw nayar arjjatpan
  jach"a caballerosa, Taqi Ch"aman...
  Imill wawaxa ch"amani jañchiniwa, .
  ¡Jupax mä voleibol preciso ukamp cerezaruw jaquntäna!
  
  Janiw khitis nayar atipkaspati
  ¡Nayax legionanakan sutipankir tawaqutwa!
  Osox kayunakajaruw qunqurt'asi,
  ¡Ukat arcenakax niyaw quri churapxätam!
  
  Frost, q"ala kayukiw ch"uqi taypin t"ijtäna , .
  Snowdrifts, yatisktawa, janiw mä imill wawarux axsarañakiti...
  Nayax uñisirijarux mä ch"iyar ñik"ut khuchhuñ churarakï ,
  ¡Jupanakax mä galgo ukham uñt"apxitu!
  
  Nayax primavera qallta phaxsin yuritayna,
  Ukham wila, mä bandera ukhamäkaspas ukhama...
  Uka jaqix wali galgo , groovy, .
  ¡Ukat mä juntʼu ninaw chuymajan nakhanti!
  
  Jisa, janiw juk"amp suma tawaqu jikxatkasmati,
  Jupax taqiniruw munasiñ wal churi...
  janiw pä tunk uñnaqt'anïkiti ,
  Ukampis ¡ wali chʼamampiw jawqʼjaraki !
  
  
  Ukatwa, imill wawarux qunqurt'asipxam,
  Ukat qʼala kayunakapar jampʼattʼañamawa...
  Caballerojj mä flechar uñtataw alajjpachar tʼijtjjani,
  ¡Jan walt"äw askichañax janiw jiwasatakix ch"amäkaniti!
  Partido tawaquxa wali almampiw q"ucht"äna. Taqi t"ijtiri ch"uqixa mayjt"atawa. Yaqhipanakax algodón dulce, yaqhipanakax palomitas, yaqhipanakax avena jan ukax jabon burbujas ukanakan. Ukat yaqhip heroes yuqall wawanakax jan yäqasaw jiwayapxäna, jan ukax dragonanakax ninamp phichhantapxäna. Chiqansa, ukax muffins ukat asado de suma, aycha ch"uñunakänwa.
  Dobrynyax aguja apthapisinx kayunakap ch"allt"äna, ukat ukax ch"iyar cucaracharuw ch"allt"äna, qala pirqaruw chint"äna. Ukat wali thaya ukat wali thaya ukhamaw tukuwayi .
  Uka cucarachax mä akatjamat qhant"äna ukat uka lantix mä muspharkañ diamante collar uñstäna.
  Dobrynya kullakajj akham sasaw qʼochüna:
  Ukat barbel uñjasaxa,
  Ay, ay , ay!
  Uka yuqall wawanakax qullqip laykux mä t"ijtaw churapxäna, .
  ¡Janiw ikiñax wakiskiti!
  Enomai waynax akham sasaw jaysäna:
  - Wauu! Kunjamsa ukajj wali sumäjjäna. Akax mä joyawa.
  Dobrynyax chhuxriñchjasïna ukat arnaqasïna:
  - Taqi ukanakxa luraraksnawa, wila masinaka, jaya pachaw yapuchasipxtanxa, kawkhansa?
  Dominicax uka tuqitx chillqt"asïnwa, ukat tunka payan ch"iyar cucarachanakaruw tukuyarakïna, jupanakax castillo ukan jan wali torrepat jaltxapxäna, taqpach constelaciones de joyas ukar tukuyäna. Ukat kunjamsa wali muspharkañ qhantʼi ukat qhantʼi, pusi luminarionakan hielonakajj inti jalsun qhantʼir khithapki ukhama.
  Margaritax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - ¡Askix jan waliruw atipt"i sasaw iyawstxa!
  Enomai chachajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Suma ukhamaraki jan wali amuyunakaxa relativa amuyunakawa. Akax mä ratawa, ukax jakaskiwa, ukat jiwasax khuchhuqapxta!
  Dobrynyax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Ukatxa ayrunakaxa? Pachpa ch"uxña achunaka, achunakaxa jakaskarakiwa, ukhamaraki manq"ata, wali khuyapayasiñawa!
  Dominica markax tuiteó:
  - Ukhamawa, ukhamaxa, .
  Sapa mayniw mä kutikiw maynir manqʼantapxi !
  Mä jach"a thuqt"awimp imill-actriz ukax apsuwayxänwa ukat q"ala kayunakapat magia apsuwayxäna. Ukat uka torrejj rata pʼeqempiw mayjtʼayasïna. Ukajj qorit luratänwa, ukat mä rosajj rubí sat qoqanakampi lliphipirakïnwa.
  Margaritax wali amuyt"asisaw uñjäna, kisunakap qhant"ayasa ukat q"ala kayunakapat jiwayir ukat t"unjir rayunak cascadanak apayanitayna. Ukat uka magiajj walikïskänwa. Ukat jawq"jata jiwayir ukhamarak t"unjiri, ukax jank"akiw lurañar tukuwayi ukat ch"amanchañataki.
  Orcos ukat goblins ukanakax wasitatw castillot warantasipxäna . Ukat chiqpach walja jaqinakaw makhatapxäna . Yaqhep chʼojjña osonakajj acero armadurampi isthaptʼatäpjjänwa. Ukat ukax wali lliphipi armaduranakawa, lanzanakampi, hachanakampi.
  Dominicax wali ch"amampiw kisunakap uñacht"ayasax akham säna:
  - Jichhax akax mä creepy horde ukax niyaw makhataski . Ukhamasti, ¿kuna jiwayir yänakampit jupanakamp jikisiñäni?
  Margaritax jan wali amuyumpiw akham säna:
  - Jisa, chiqpachansa jiwasaxa aka luraraksnawa!
  Ukat layqa imillanakax pulsar mágico ukanakap apsusaw orcos ukat goblins ukanakar jaquntapxäna.
  Dobrynya waynax akham siwa:
  ch"axwañatakixa ch"am churañasawa .
  Ukat chiqpachansa, waranq waranq kutkatasir wawanakax kunayman tuqitwa uka castillor tʼijtapxäna. Jupanakat waljanejja, jukʼampejj yuqall wawanakajj cadenanakampi uchatäpjjänwa. Yaqhip waynanakaw irnaqapxäna, monumentos ukat esculturas ukanakaw Bastinda layqa warmirux sayt"ayapxäna . Yaqhip estatuanakax patak metros ukch"a alturaruw jilxattawayi, ukat jach"a castillo ukakiw uka estatuanakatx jach"ar aptatäna.
  Pä ch"amani, janis jach"a yuqallanakaxa, Vizconde ukat Fénix jupanakax mayninakat sipan nayraw ch"axwapxäna, roedores ukanakar jaquntapxäna.
  Orconakax ukhamarakiw arcos ukanakat ch"axwañ qalltapxäna. Ukampis layqanakax wali chʼamampiw jawqʼjapxäna. Ratanakar jiwayañax mä jukʼa facilächïnxa, likʼi ukat jachʼa ukhamäkchïnsa, ukax sarnaqañaparuw jan waltʼayäna. Ukat orcos ukanakax juk"amp ch"aman nuwasirinakäpxani, ukat goblins ukanakax jach"a jaqinakjamakiwa.
  Phoenix jupax akham siwa:
  - Nayax Kartaus ukamp ch'axwawaytwa . Ukhamajj ¡nuwanakapajj jukʼamp chʼamanïpjjänwa!
  Vizconde ch"axwirix akham q"ucht"awayi:
  Nayax ch"axwañanakarux walpun munasta
  Mä gallo ukham nuwasiña...
  Ukat amparat ampar nuwasiñanxa,
  ¡Pä monstruonakatakiw chʼaxwaskta!
  Phoenix jupax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jisa, chiqaparu sañatakixa, akaxa wali jach"awa ! Ukampis waranq waranq monstruonakar jiwayañar yatintatätanwa.
  Ukat ukhamatwa heroe yuqall wawanakax goblin jiwayapxäna. Ukat mayni monstruonakax nayratpach mä jukʼa mayjtʼayatäxänwa kunaymana manq"anaka, muxsa achunaka. Ukampis uka goblin ukanakat maynïrejj esmeraldat lurat vino vasoruw ukham helado luratayna.
  Ukat uka patxaruxa walja saminakani helado, chocolate t"aqanaka, frutas dulces, fresas, pistachos ukat juk"ampinakaw utji, wali manq"añjamawa.
  Ch"axwiri wawanakaxa wali kusisitaw arnaqasipxani. Jïsa, chiqpachansa wali sumaw tukuwayi ukat nayranakaruw hipnotiza.
  mä apetitoso ukar tukuyañ tuqita , ukat akham sasaw apsuwayxi:
  - Yaqhip tuqinakanxa, magia ukax proceso natural ukat sipanx juk"amp askiwa, ¿janich ukhamäki?
  Dominica markax akham sasaw iyaw satayna:
  - Jisa, jani pächasiwimpixa, mä suma, suma sawurani lurasktanwa. Ukampis ¿kunatsa waranq waranqa esclavonakax akan utji, taqiniw wawanakakïpxi, janirakiw jilïr jaqinakax uñjapkiti?
  Margarita kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Ukaxa local magia ukana ch"amanchatawa. Ukax wali ch"amaniwa. Ukat chiqpachansa, aka pachanx jisk"a wawanakakiw utji sasaw qhanañchasi. Ukampis jan llakisimti, aire local sapakix janiw mä jisk"a imill wawar tukuykätamti.
  Dominicax musphataw jiskt"äna:
  - Ukat kunatsa?
  Partido tawaquxa akham sasaw jaysatayna:
  - Ukatxa p"iqi ch"uqitxa!
  Jan wali orcos ukat goblins ukanakan nuwasïwipax jan ch"amanïñ qalltäna. Yaqhipanakax wawanakan nuwasirinakan jiwayataw uñjasipxäna, ukat jila partex mä suma chacha warmin chʼamani magiapampiw mayjtʼayatäpxäna. Chiqpachansa akax mä magia, Dunno-n utjkäna uka varita ukarux ch"amakt"ayiwa.
  Dominica kullakajj muxsa jachaqtʼasisaw akham säna:
  Jakhuñ pachax purinxiwa,
  Jiwasax orco ukarux nayraparuw ch"allt"apxtanxa ...
  Uk uñjasajja, mä pasteljamaw tuküna, .
  ¡Ukat mä kisu mayirakïna!
  Ukat chiqpachansa, in Taqi kasta suma manq"anakax orcos ukat goblins ukar tukuyatawa.
  Ukat wawa nuwasirinakax uka tuqitx wal kusisipxi. Ukat ratanakax jan kuna jan walt"awimpiw chhaqtayatäpxi . Ukampis jawqʼjatanakapatxa, suma manqʼanakax wasitat uñstañ qalltäna. Ukat yaqha suma ukat jan iyawsañjam yänaka.
  Ukat ratanakax jankʼakiw kunatï askïki ukat manqʼañjamaki ukar tukupxi.
  Margarita sat partidonkir tawaqux akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Inas jichhaxa pachpa castilloru mantxchiñäni!?
  Uka imill actriz ukax akham sasaw qhanañcht"i:
  "Ukat mä embuscada ukaw ukan suytʼistaspa." Ukampisa, ¡ukatakix wakichtʼatäpxtwa!
  Margarita kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Nayax precursorätwa, ukax sañ muniw nayax wakicht"ataw jikxatasi!
  Jichhax wawa esclavonakax castilloruw mantapxi. Qʼala kayunakapajj chʼiyar mármol patjjaruw taktʼasipjjäna. Manqhanxa orcos, goblins ukat ratas ukanakampiw nuwasipxirïna. Ukat espadanak lanti khuchhuqirinakanïpkaspas ukhamaw khuchhurapxäna. Aka chiqanwa khuchhuñax qalltawayi.
  Uka yuqall wawanakax espadanakampiw jukʼamp chʼamampi nuwasipxirïna. Ukat imillanakax arconakampiw chʼaxwañ munapxäna. Wali askiwa, Margaritax hoz ukat azadanak chiqpach arconakaruw tukuyaspa. Ukat flechanak taqpach chʼalltʼasaw ratanakar chʼalltʼapjje.
  Dominica kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - Mä jiwayir thakin ch"ullqhi flechanaka, thaya, wawanakaja.
  Mä akatjamat Bastinda layqax pachpa torret t"ijtäna. Jupax niya kimsa tunk phisqhan marani warmir uñtasitänwa, ukat mä patat uñtataw muyuntäna. Chuymapax ch"iyara, k"uchi, ukat jupa pachpaw pä varita mágica guantes ukan amparanakapamp katxaru.
  Layqax motocicletatw t"ijtäna, ukat kayunakapansti espuelas ukan botas ukanakaw utjäna.
  Bastindax uka apthapisinx akham sasaw arnaqasïna:
  - Nayax ch"amaninakarux respettwa
  Ukat jan ch"amani jaqinakarux chuym ust"ayaraktwa...
  Nayajj mä jachʼa jan wali jaqëtwa
  Ukat ¿jumax qʼala kayuni, ¿kamachasmasa?
  Dominica ukax akham sasaw tuiteó:
  Nayan kamachijajj janiw chʼamäkiti
  Nayax khitinakatix jan wali jaqinakäpki ukanakaruw atipt'ta...
  Khititix jan ch'amanïki ukax nayaw yanapt'ä,
  ¡Janiw yaqha tuqit lurirjamäkti!
  Dominica markar pulsaramp jawq"jkaspa ukhama . Ukatwa uka warmix jaysañatakix sillpʼi arsüna. Ukat pulsaranakax jank"akiw tortanakar tukupxäna ukat imill-actriz ukarux jaquntapxäna, wali sum ch"allt"apxäna.
  Uk uñjasax Dominicax wali coleratapuniw mä jach"a pulsar varitapat ukat q"ala kayunakapat apsuwayxäna.
  Ukax t"ijt"awayxänwa, ukampis Bastindax qhispiñ atipxatayna ukat castillo ukan mä descarga ukamp ch"allt"ata. Niya mä ratukiw qhantʼäna ukat mayjtʼañwa qalltäna. Ukat jan wali castillo lantix mä juk"amp luxus palaciow uñstawayi - taqpach ukat jank"akiw.
  Bastindax jupar uñkatasaw nayranakap ch"irmthapisin t"ijtxäna. Juk"amp chiqaparux, t"ijt"añamawa. Ukat mä ninar uñtat chuymaw qhipäxan qhiparäna.
  Dominica ukat Margarita kullakajj jankʼakiw jupar arknaqapjjäna. Panpacha layqanakax qhanaw jank"ak qhipharxapxäna.
  Ukhamäkchisa, tʼijtir motojj dragonanakat sipansa jukʼamp jankʼakiw saraski.
  Layqa imillanakax Bastinda ukarux ch'axwañ qalltapxäna . Ukampis sapa kutiw esquivarïna jan ukajj arjjatasirïna. Ukhamaraki, motocicletax wali jank"akiw jayarst"ayäna, ukat magiampiw fusilamiento ukanx mistuwayxäna.
  Dominica markax akham siwa:
  - Jupaxa markapa, apnaqatanakapa ukhamaraki ch"amapa chhaqhayatayna. Ukhama, ¡janiw jichhax chiqpachapunix munaskiti!
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  "¡Q"illu rata artefacto lunthataspa ukat apt"aspa ukhaxa, ¡jiwasan atipt"äwisax inamayakïspawa!"
  Imill wawa actrizax q"ala, bronceado kayunakapan kayunakap ch"iyjasaw jan axsaras akham säna:
  - ¡Ukampis waranq waranq wawanakaw qhispiyasiñ jikxatapxatayna! ¡Akax wali askiwa!
  Partido tawaquxa iyaw sataynawa:
  - Waliki! Trabajapjjatajajj janiw muspharkañäkiti.
  Chiqansa, qhiparuxa, ratanakax mayjtʼayatäxänwa ukat jiwayatäxänwa, orcos ukat goblines ukanakas ukhamarakiwa. Ukhamatwa mä jachʼa atipjäwi atipjäna.
  Walja waranq waranq wawanakaw - yuqall wawanakas imill wawanakas - plazan tantachasipxäna ukat q"ala kayunakap ch"allt"asisaw q"uchupxäna:
  -¡Gloria ukaxa heroes ukanakataki! ¡Qhispiyirinakatakix jach"añchatäñapawa! ¡Esclavitud ukamp aynacharu!
  Ukax ratas markanx juk"amp jach"a atipt"äwiw utjäna. Ukat aka chiqanx walja fabulosos ukat aireado yänakaw utji.
  Margarita kullakajj nayraqat arsüna. Jupax thuqt"asisaw , uka apt"asisin q"ucht"irïna, ukat q"uchupax mä partidonkir tawaqun q"uchupawa:
  Jiwasax pisin jakasir wawanaka ukat jallupachan acariciatanaka,
  Jallu pachan mä ch"usawjan yuritayna ...
  Imill wawanakan samkapax q"ucht"atäpan,
  ¡Kunapachas wasitat mä juntʼu nuwasïwir sarañäni!
  
  Nayax Elfxik markanw jan amuyt"asis tukuyta,
  Ukat Mama Markax, Qullan Rus'...
  Nayan destinojampixa, taqpach extraordinario, .
  ¡Markan kusisiñapata ukhamarak munasiñapataw ch"axwta!
  
  Ukat janiw juk"amp suma Rusia Taykax utjkiti,
  Jumax ukatakixa ch"axwañani , ukat jan axsarapxamti...
  Ukat janiw akapachan jukʼamp kusisit markajj utjkaspati,
  Jumax universo qhanan antorchapätawa, Rus"!
  
  Nayajj juma layku ninampi umampi saraskä,
  Precursoranakax atipt"añ yatiqapxi...
  Sapa kutiw jaqinakar kusisiyañäni,
  ¡Kunattejj ¡ejercitopan chʼamapajj janiw tukuskiti!
  
  Pachamamatakix ataque ukaruw sarañäni,
  Mä ch"aman, colerat hurrah ukan jach"a jach"a tukutapampi...
  Hitler jupax tukuykamaw payllawip katuqani,
  ¡Nazis ukanakarux patiot jaqunukuñäni!
  
  Nayan Awkijax heroes ukanakamp phuqhantatänwa,
  Ukat Stalin jupax mä jach"a jach"a jaqiwa...
  Precursoranakax formación ukan marchapxiwa,
  Taqi ch'aman Familia, Tatitusa, ¡ mä sapa!
  
  Qhana, suma jakañ sutimpi,
  Jiwasax jan axsarasaw ch"axwañäni, wawanaka...
  Taqi kunat sipansa, mä generación comunismo ukan jakasipxani,
  ¡Iyawsapxita, suyt"äwix janiw jiwasat apaqatäkaspati!
  
  Jiwasax Mama Markasar munastanwa, waynanaka,
  Qhixu qhixunak patat jiltayañ munapxta...
  Fascismo ukax mä ch"aman kutt"ayawi katuqani,
  ¡Precursoranakatxa, jan axsartʼir águilanakatxa!
  
  Ukar puriñäni, nayax iyawstwa, niyaw atipt"añäni,
  Fascismo ukax insidioso ukat cruel ukhamäkchisa...
  Jach"a tatanakax jiwasat jach"añchasipxani,
  ¡Ukat Svarog jupax nuwasiñaruw irpapxätam!
  
  Jiwasan ch"aman Awki Markasan jach"añchäwipataki,
  Taqi ch'aman Tatitu pachpaw cruzar makhatatayna...
  Rusia markatak jakäwisat janiw arrepentisipkañäniti,
  ¡Alajjpachat mä jachʼa aru istʼatäpan!
  
  Jiwasan Mama Markan jach'a kankañapataki ch'axwañani,
  Chiqpach ch"axwirinakax juparux wal munapxi...
  Jumanakax lobo yuqall wawanakakïpxtawa, janiw axsarir liebrenakäpktati,
  ¡Caballeronakas wali jach"a jach"a tukupxi!
  
  Jiwasax phaxsi bóveda ukan apsuñ yattanwa,
  Mä pike, mä jach"a catfish...
  Jach"a Lenin jupax qhispiyasiñatakiw sartawayi,
  ¡Uka utarux jaktayañäniwa!
  
  Familian Sutipanx pirámide ukanakaw lurasi, .
  Ukat alaxpachankir bóveda tʼunjapkani uka barconakas...
  Ukat Hitler , sawkasisaw nuwasirinakar jiwayapxi , .
  ¡Taqe Chʼamani Diosajj jiwas layku jaktjjänwa!
  
  Jumax munat, jan wali Lada, .
  Jach"a Janq"u Diosax jumanakan yuritaynawa...
  Ukat jumanak laykux jan axsarasaw chʼaxwapxañasa,
  ¡Taqe Chʼamani Diosajj wiñay jakañ yanaptʼpan!
  
  Munasiña, jach'añchaña Dios Jesusa,
  Jupax rusa waynawa, jiwasampi wiñayataki...
  Uka adornonak sum bordañ pachaw purini,
  ¡Uka maranakax wiñayatak kusisiñampi phuqantatäpan!
  
  Qullan Rusia markan jach"a kankañapa,
  Uñisirinakar atipt"añ yati ...
  Warminakax axsarañat arnaqasipkchïnsa,
  ¡Dragon pʼakjañasawa!
  
  Qullan Pachamaman jach'a kankañapata, iyawsapxita,
  Rusia Diosan Sutipampiw Cristo...
  Jach"a iglesianak jank"akiw lurañäni,
  ¡Tukuykamaw sarañäni!
  
  Munasiña, iyawsapxita, janiw jan wakiskir arunak yatkiti,
  Ukanx janiw juk"amp ina ch"usat aburrimientox uñjasiñapakiti...
  Cainax manqha uraqin jiwañapa,
  ¡Ukat Abelax wasitatwa qʼuchup qʼuchtʼani!
  
  Aka chiqanx Berlín markanx mä corneta ukamp kayump takt'asipxta,
  Trompetax mä campana ukham ist"asi...
  Jumax juk"amp askiwa mä nuwasiri wali modesto, .
  pʼeqepajj hachampiw phustʼapjjäta !
  
  Familiajj jaktayaniwa, creyipjjam, jiwatanakarojj niyaw jaktayani,
  Janq"u Diosaw sapa mayni munasiñ churapxätam
  Ukat wali qhanaw amtapxta,
  ¡Kunas wiñayatak qhana mayjt"äwinakax utjani!
  thuqt"arakïna, q"ala kayunakap ch"allt"asa, kusisitaw ukat wali ch"amampiw . Ukat yaqha wawanakax nayra esclavonakäpxänwa, qʼuchupxirïna ukat thuqtʼapxirïna, ukat jilxattañatakiw chʼamachasipxäna, jan ukax jukʼamp alturuw jaltapxäna.
  Dobrynya, ch"amani wayna ukhama , mä qala apthapisinxa juk"ampi altor jaquntäna. Ukajj tʼijtjjänwa ukat phallarakïnwa, nina naktäwinakjamaw waranq waranqa kunayman color tʼaqanakaruw chʼeqtʼasïna.
  Vizconde waynax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Akax chiqpachansa wali muspharkañawa!
  Dobrynyax uka qalarux wasitat jaquntasaw ukarux jan walt"ayäna, ukat Margaritax llijullijumpiw ch"allt"äna , ukat walja kunayman saminakani ukat muspharkañ chillqt"at t"aqanakaruw ch"iqiyäna:
  - Janiwa! Ukax ukham chiqäskapuniwa. ¡Ukat janiw kunas uka chiqäki ukat sipansa jukʼamp jachʼäkiti!
  Fénix heroe waynax wali colerat q"ala kayunakap ch"allt"asaw ch"uxña quqanakax chhullunkhayañ qalltäna, ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - Jiwasan locomotorax nayrar sartañapawa - ¡comuna ukan sayt"i!
  Jiwasax janiw yaqha thakhix utjkiti - ¡mä ch"aman fusil!
  Ukat jupanak jakʼankir tawaqux ukhamarakiw patat aynacharu jaltʼani.
  Jupanakan chuymapax wali sumapunïnwa, kusisiñas wali chʼamapunïnwa.
  Dominicax mä juk"a yatiñap uñacht"ayañ amtäna.
  Ukat suma, suma yatxatat aforismonakamat taqpach jawiranakap qillqt"apxañäni;
  Mä esclavox librëspawa, jan amuytʼasir jaqix chʼikhi jaqiruw tukuspa, pisinkir jaqix qamir tukuspawa, ukampis jumatix asnu qala chuymanïsta ukhaxa, ¡mä asnukïskakïtawa!
  ¡Pobrejj janiw qollqenïki ukajja, jan ukasti pʼeqepajj laqʼampi phoqantat jaqewa!
  ¡Jan pʼeqenïksta ukhajja, janiw reyïñ munañamäkiti!
  ¡Shah jaqis mä asnu ukham loco ukhamäniwa!
  Chiqansa, reyejj mä leonawa, ukampis janiw jan zorro ukham amuytʼasirïkiti, ¡leonanakajj ñikʼutap chʼiyjatäpjjewa!
  ¡Janiw qhuruchasiñamäkiti, jan ukasti amukiw qhiparañama, jumatix janïr león lakan jikxatasksta ukhaxa, ukat zorrox janiw trajep churkiti!
  Mä políticox Krylov fábula ukan zorro ukar uñtasitawa, ukampis ¡janiw mä cuervo ukhamäñamäkiti mä votante ukhama!
  ¡Jumatix mä tocón ukar uñtasitästa ukhaxa, ¡jupanakax saphikamaw virutanak apsupxätam!
  ¡Markax mä yugo jan chint"atäñapatakix ch"amanïñapawa, mä toro ukham!
  ¡Markax t"ijt"añapatakix aviación ukax wakisiwa!
  ¡Políticox phaxs arsuñatakix wakicht"atawa, ¡janiw drenaje ukar sarañatakikiti!
  ¡Khititï kʼumaräñap jan umki ukajj wiñayatakiw waynäjje!
  ¡Roble argumentos ukax tocón ukan actuación ukhamawa!
  ¡Mä políticox taqi chuymaw uka virutanak apsuñama, jumatix tocón ukhamästa ukhaxa!
  Ukampis jaqix mononakat sipanx mä ventaja ukaniwa: awisax mä juk"a chiqpach zorro ukhamawa!
  Políticox león ukham jach"a amtanakaniwa, zorro ukan k"arisiñapawa, ukampis métodos ukanakax taqpach swinish ukhamawa!
  Mä políticox sinti zorro ukhamächi ukhax ¡mä phuqhat khuchhiruw tuku!
  ¡Mä políticox zorro ukan k"arisiñapampi ukat lobo ukan katxarutapampiw chhijllasirinakat kebab lurani!
  Ukat suertetakix chʼamachasiñaw wakisi, ¡mä caballon chʼama irnaqatapakiw istʼasirïñ collar jaquntasma!
  ¡Taqiniru atipt"asax suma sarantäwiruw iyawsañama!
  ¡Mä políticox mä zorrorus atipt"aspawa, ukampis janiw wiñayatak tiemporux sallqjkaspati!
  Mä chhijllawix walja kutiw mä abeja ukham t"ijt"i mä políticon miel arst"äwiparux, ukampis ¡walja kutix jupa pachpaw chhuxriñchjasi!
  Mä políticox chhijllawinakarux manq"antiwa kunjamatix mä pitón ukax conejos manq"anki ukhama, ch"uspanakarux vodka ukat muxsa Velcro ukham jawst"i!
  ¡Mä lobox janiw jan aychampi jakkaspati, ukat politicox janiw jan sallqjasax jakkaspati!
  !
  !
  Khitinakarutix voto churapk ukanakatakix mä minuto amukt"asaw uka resultadorux jach"añchapxäta!
  !
  ¡Janiw políticonakarux atinisiñamäkiti, chhijllasirinakatakix jupanakax encina quqanakat chips apsuñ laq"ampikiw!
  Khititï jan taqpach loqhäki ukajja , mä qollqeruw mä jachʼa qollqeruw tukuyani!
  jumanakax utjktam uk yatiyañ munirinakax utjani !
  Jakäwinxa walja jan walinakaw utji, ukampis ¡jakañax tukusxi ukhakiw jukʼamp jan walixa!
  ¡Diosar jakʼachasiñ munsta ukhajja, almaman utjki uka monorojj cruzar clavompiw chintʼañama!
  Jaqix jan mä monot uñstawaykchixa, ukhamax, ¡kunjamakipansa, ¡janiw monot uñstkänti!
  ¡Jumatix mä monon amuyunïsta ukhaxa, ¡zorrox mä predador boa constrictor ukham manq"antasma!
  ¡Janiw kunas jan tukuskirïkiti jan ukasti políticonakax kuntix arsupki uk phuqhañatakix kuna pachas munapxi!
  Walja larusisma , mä jawq"jata anunakjamaw chhuxriñchjasïta!
  ¡Jan jachʼat parlirir confiyañamäkiti, ukat wila ninaw phichhantaspa!
  ¡Diosas janiw mä warmit sipansa jukʼamp chʼajjwañ puedkaspati, ukat mä monorus jaqen culturaparjam jiltaykaspati!
  Jan munasiñampixa janiwa jachaqt"asiñaxa utjkiti, jani ukaxa mä políticon predador sonrisapawa!
  ¡Wal pachaw qinayanak taypinkatayna, ukat jan ch"iyar políticox desagüe uksaruw t"ijtäna!
  ¡Mä jisk"a almax sapa kutiw mä jach"a jaqin amtäwinakapamp utji!
  ¡Mä jisk"a almax mä jach"a jach"a jach"a tukuñaniwa!
  ¡Mä políticox lunthatawa, jupax kamachinak qillqt"i ukat markarux territorio de zona ukham uñji!
  Políticox semananx paqallq viernes uruw utji, ukampis kunapachatix arsutap phuqhañax wakiski ukhax , ¡judionakan sábado urupaw purini!
  ¡Mayacht"asiñax wali askiwa, kunapachatix mä político ukamp jan jaqichasiñax utjki ukhakama!
  ¡Mä políticox ukham luratawa, jumat mä uwija lurañ muni, swinish métodos ukanakampi!
  ¡Políticonakan swinish métodos ukanakax chhijllasirinakarux mä chuleta ukar tukuyi!
  ¡Khuchhi apnaqirin apnaqatapanxa, jakäwix janipuniw lik"ïkiti!
  ¡Khuchhi p"iqinchir lurañax wali lik"iwa!
  ¡Presidente ukhamäñ munsta ukhaxa, ¡chances ukanakam apsuñamawa!
  ¡Mä apnaqirix chhijllasirinakar uwijanakjam uñjki ukax mä típico khuchhiwa!
  ¡Dios, akax janiw taqi ch"amanïñakikiti, jan ukasti jaqi masiman askipatakiw cruzar sarañ munañaxa!
  ¡Mä apnaqirix jaya pachaw tronon qunt"asi, jupax estado ukarux ch"allxtayi!
  ¡Mä wayna irpirix mä machaq caballomp sasiwa, mä chuymankipstat mä yegua p"akjat kayumpi!
  ¡Divin jach"a jach"a tukuñanak jikxatañatakix, ¡Supaya pachpaw político ukhamawa!
  Mä políticox mäkiw Diosawa, kunats chhijllawin arsutanakapax saxranakjam jan phuqhaskäna uk excusanak uñstayasa!
  Político, cerveza ukham suma thaya ukat mesa patxankiwa!
  Políticox arst"awinakapampix muxsawa, ukampis jupanakat q"añu qhipa sawutanakax janiw cerveza ukar uñtasitäkiti!
  ¡Mä políticon lakapat chiqaw mistu, kunapachatix jupax jan wali amuyt"asi!
  Mä políticox, mä juk"a Divino ukhamäñapatakix, chhijllawiruw taqpach ch"akkatawayi !
  ¡Mä oson chʼamapas janiw qhespiykätamti, amuyunakamax mä cubiertakïchi ukhaxa!
  ¡Mä zorro sat animalajj mä leonat kimsa ñikʼut apsuñapawa!
  ¡Mä políticox juk"amp ch"amaniwa kunapachatix chhijllawipax jan ch"amanïki ukhax!
  Ukatpï mä políticox miel apt"ataw mistu, ukhamat chhijllawinx jan kuns thuqhuñapataki!
  !
  ¡Roble quqax quqanakan reyipawa, encina p"iqix kuna tocón ukarux mä sujeto ukar tukuyi!
  ¡Roble sat quqax janiw isthapikiti, encina pʼiqipax laqʼampi phuqantatawa!
  ! _ _
  ¡Jan uñtʼatäki ukajj ajjsarañawa, ukampis uñtʼatäki ukajj awisajj ajjsarañakiw yanaptʼtamjja!
  Yatiñanakax ch"amakïkchisa, jan yatiña , jan ch"amäki ukhas jan walt"ayasiñ uñstayi!
  ¡Ajjsarir jaqejj janiw ajjsarir jaqekiti, jan ukasti jan ajjsarirïñatak qʼañu jaqewa!
  Ajjsarañax jan ch"amanïñawa, jan axsarañax ch"amawa, ukampis juma pachpan moronat amuyasim !
  ¡Khititï nayrampi irpasiñapatak jaytki ukajja, kimsa pino taypin chhaqtjjaspawa!
  ¡Jan tukuskir loqhe kankañax muyunak taypin sarnaqañaruw puriyi, ingeniomax inamayakiwa!
  ¡Janiw kunas lakaman leche jan wañt"kiti, ¡chuymanakaman jan sinti khuyapt"ayasiñax juk"amp jan waliwa!
  ¡Limosna tʼantʼa, arrepentisiñatak kʼallkʼu salt!
  ¡Mä políticon lakapat miel ukax khitinakatix lakapax jan wañt"at leche ukanipki ukanakaruw jawst"i!
  ¡Políticox janiw kamachin lunthatakiti, kamachinak apsuri lunthata!
  Politicox mä muxsa jakañ arsuwayi, lakapat miel warantasi, ukampis kayunakapax lip"ichit luratawa, mä ch"uspa!
  ¡Mä elocuente políticox votante ukan billeteraparuw sanguijuela ukham uñt"ayasi!
  ¡Kunatsa amuktʼañax qullqit luratätap laykux qurixa!
  ¿Kunas akapachan jach"a lurawixa? ¡Mä qullu arsutanakax mä políticon luratawa!
  ¡Políticox qullqi ukat ch"ama munaraki, khitirus ch"iyjañatakix wakicht"atawa!
  Mä políticox nayraqatax mä zorro ukhamawa, janiw uñnaqapanx qhant"irïkiti, jan ukasti chuymap ch"allxtayapuniwa!
  ¡Políticox wali kusisitaw billeteramar ch"usat arsuwinakampi phuqhantayxi!
  Mä políticox mäkiw chiqapar arsu kunapachatix arski ukhaxa - jiwasax, kunatix janiw jupa pachpax utjxiti!
  ¿Kunas alajjpachan átomos ukanakat sipansa jukʼampïspa? ¡Políticonakan ajanunakapas ukat mascaranakapas!
  ¡Kuntix mä políticox juk"amp munañapamp luraski ukax chhijllasirinakan bolsillos ukanakap apthapiñawa!
  Mä políticox semananx paqallq viernes uruw utji, ukampis chhijllasirinakar ist"añax sapa kutiw samarañ urupax!
  ¿Khitis nayraqat jutäna? Políticos, kunatix jupanakax jan walt"awinak uñstayapxi!
  Janiw gallo políticonakan thayapar iyawsapxañamäkiti, jupanakax yaqha jaqin arupat q"uchupxapuniwa, ¡mä zorro!
  Mä políticox arunakap mä ruiseñor uñtat warxataspa ukhaxa, ¡mä zorrow fonograma luratayna sañ muni!
  !
  Mä políticox arumanthi hada ukar uñtasitawa, ¡ukakipkarakiw urux clientenakarux ch"iyjañ yati!
  ¿Kunjamatsa mä políticox mä allqamarir uñtasita? ¡Kunapachatix walja p"akjaski ukhaxa, chiqpachansa manq"antatawa ukat mä dueñonirakiwa!
  ¡Khitinakarutix chuymapat chhijllapki jupanakax chhijllasirinakan jiphillaparuw tukuyapxi!
  Mä políticox vodka ukar uñtasitawa, votantex jiphillapampiw q"añuchatäkaspas ukham amuyasini!
  Mä políticox p"iqim jist"arawayi, vodka ukham, ¡jupat sipansa janiw q"añunakamp phuqt"ata!
  ¡Políticox niebla uñstayañx walpun muni, qhana amtampiw qamirïñ amtampi!
  ¡Mä políticox walja arsuwinakaniwa, ukampis jan phuqhatäkani ukhax juk"amp excusanakaw utji!
  Mä políticox zorro ukhamawa, ukampis juk"ampirus gris coloraniwa!
  ¡Políticox encina quqanakat virutanak apsu ukat bellotanak khuchhir uñtataw t"unjaraki!
  Mä políticox sierra ukham parlchi ukhaxa, ¡chiqpachans mä votante ukarux mä tocón lurani!
  ¡Políticox Diosat parlañ wal muni, kunattix jupa pachpaw Supayaxa!
  ! _ _
  ¡Políticox cruzar walpun munasi, ukampis amparanakapax billeteraparux puripuniwa!
  ¡Mä suma arsur políticor voto churasaxa, wila masinakaruw chhuxriñchjasma!
  Jilapart jaqinakax mä poke ukan pusi, uwija isimp isthapt"at lobo ukat ismu queso ukan zorro ukanakat ajllisipxi!
  Mä políticox arsutap phuqhawaychi ukhax qullu uñakipt"am, cáncer usux sillp"ispati janicha uk yatiñataki!
  Mä kolobok warkt"añax juk"amp jasakiwa , mä políticor arsutap phuqhañapatak wayt"añat sipansa !
  Políticox mä kunakiw constante - ¡bolsillopatak askinak thaqhasa!
  Mä políticox guantes ukham masinakapar mayjt"ayi, ¡ukakiw amparanakap juk"amp q"añuchayi!
  ¡Político ukax mä uywawa, jupax mä chhijllawinx mä ciervo luraraki!
  Político, janitix uwija isimp isthapt"at lobo ukhamäkchixa, ¡mä típico carnero!
  ¡Mä políticox jan zorro ukhamäki ukax mä carnero jan ukax ciervo ukhamawa!
  Mä políticox qullunak arsuwayaspawa, ukampis uka qhipatxa, ¡q"añunak q"umachañakiw!
  ¡Janiw gallo ukar voto churañatak jank"ak lurañamäkiti, jupax jiwataw ch"allt"ätam!
  ¡Dictador, akax mä león trononkir zorrowa, ovejanakampi muyuntata!
  Janitï ciervo ukham tukuñ munksta ukhaxa, ¡juma pachpaw mä jisk"a zorro ukhamäñama!
  ¡Khititix jan ina ch"usat cuervonak jakt"ki ukax chhijllawin atipt"i!
  ¡Chuymamampiw voto churasma, ukampis atipirix p"iqimampiw atipt"ani!
  
  Mä políticox mä zorro ukhamawa, jupax ch"uxña queso ukarux juk"amp munaraki, dólar color ukar uñtasita, khitinakatix cuervos jakthapipki ukanakat sipansa!
  Warmix janiw guante ukhamäkiti, guantes mayjt"ayasax chiqpachans aventuras sultry ukanakat mä scumbag ukar tukuwayxätawa!
  mediocre chuyman jaqinakat sipanx juk"amp jikxatawinak lurapxi !
  Wayn tawaqunakax chuymapanx ninaw utji, p"iqinx jikxatañaw utji, ukat ukax atipt"añawa!
  ¡Suma sarnaqañ thakix janiw chiqakïkiti, ukampis janiw jaysañanx qhipäxar k"uchuñarux tolerkiti!
  ¡Políticox nayrap juk"amp jach"ar aptañatakiw qunt"asi!
  ¡Políticox qunqurt"asi ukat chhijllawiruw qunqurt"asi!
  ¡Políticox nayrap uraqir allsuñatakiw wakicht"ata, ukhamat chhijllasirinakar lurañap imt"añataki!
  Taqi kunatix jan lurañjamäki ukax akapachanx lurasispawa, ukat iyawsapxam, jakañax wali ch"amawa, ¡mä galería de tiro ukankaspas ukhama!
  ! _ _ _
  ¡Quri lakani políticox chhijllasirinakarux quri bolsas ofrendanakampi asnunakaruw tukuyi!
  ¿Khitis jukʼamp chʼamani animalajja? Chiqansa, ¡mä asnox mä bolsa quri aptʼatawa! ¡Zorrox traición ukan q"illu colorapa ukat quri qullqinak ofrendanak uñt"ayañax walpun munasi!
  ¡Políticonakax wila banderanak uñacht"ayapxi, kuna qullqinaktix chhijllasirinakan bolsillonakapat jan q"illu ch"allxtasaw apsusipxi, uka qullqinakax q"illu coloraniwa!
  !
  ¡Khititix quri qullunak arsuwayki ukax janiw mä p"akjat cobre qullqis askïkiti!
  . 13 JAQTHAPI.
  Caligula Delfinov jupax jupan misión ukaniwa. Kunjamas jilïr kullakamar thaqhañamawa. Ukat juma pachpaw, ukañkamax mä paralelo pachar apayatäyäta, ukanx juma pachpaw jan uñt"at ukat pachpa pachanx wali thaya ukat jan uñt"at misiones ukanakam lurawaytaxa.
  Margarita ukat Caligula jupanakax q"ala, muyu talonanakap llamkt"apxäna ukat arnaqasipxäna:
  -Chuyma ch"uqi, .
  ¡Nayra mä nayra!
  Janiwa Barbos - .
  Fantomas ukax mä jach'a uñacht'äwiwa !
  Jichhax waynanakaw kunayman tuqinakar ch"iqintapxäna, ukhamat jank"ak muyuñ tukuyañataki, ukax Puerto Arturo ukar jak"achasiñanak ch"amanchañataki, ukax Inti jalsu Uraqin ejercitopawa. Terminator wawanakax llamp"u quqanak taypinx guadado eléctrico ukham sarnaqapxäna, jan khuyapt"ayasisaw japoneses ukanakar tukjapxäna.
  Kuropatkin jupax wali pächasiwayiwa, kunatix Mount High uksanx nuwasir chacha warmix Tricolor tricolor ukar uskt"apxäna , wawanakan nuwasirinakax jach"a cartón ukar pintapxäna, ukat jichhax urux qhan uñjasi. Ukampis nayrir ministro de defensa ukax wali pächasïnwa. Ukhampachasa , uka pachparakiw Kuropatkin chachajj janiw ajjsarir jaqëkänti. 1877-1878 maranakan ch"axwäwipanx jupax wali jan axsart"irïtap uñacht"ayäna.
  Jisa, ukat sapüru pallapallanakan jakawip askinchañatakix, Ministro de Defensa ukhamax walpun luratayna, ukat janiw lunthatasiñanx katjatäkänti. Uka ejercitojj nuwasiñatak suma chʼamanïtapajj janiw jupar apnaqasajj wal jiljjatkänti. Ukampis jupax janiw Suvorov-an amtäwiparjamax utjkänti, janirakiw aventura-pas utjkänti. Alexander Suvorov chachajj wali jan axsarasaw nuwasïna, sapa kutiw qʼal atipjatäñampïskäna. Ukampirus, naturaleza ukan intuición ukat fenomenal suerte ukanakax uñisirinakan kutkatasiñ thakhinakapa, reacción ukat atipt"äwinakap yatiñatakiw yanapt"awayi. Akax Tal ukan estilo ukankiwa, jupax jan chiqap sacrificionak lurawayi, atipt"asiñ jan walt"ayawayi, ukampis jilpach pachax atipt"awayiwa ... Ukampis uraqpachan wali suma ajedrez anatirinakax Tal tuqiw uñjapxäna.
  aycha molino ukat atipt"añ churäna, jupax Mikhail Botvinnik satawa. Aka campeón ukax programañ yatïna ukat uñisirinakan jan ch"aman chiqanakap chimpuntañ yatïna.
  Ukat Tal genio sat chachan warawarapajj chʼamaktʼjjänwa.
  Inas Suvorov chachajj jukʼamp tiempo jakaspäna ukat Napoleón chachampi nuwasispa ukhajja, jawqʼjataw uñjasispäna. Ukampis turco ejercito, khitimpitix Alejandro Vasilyevich jupax nuwaskäna, taqi tuqitx sinti qhipharuw sarapxäna, ukat p"iqinchirinakax janiw p"iqinchirïñjam utt"ayatäpkänti.
  Ukat francés jaqinakamp ch"axwapkän ukhax piscinas de remar ukanakax wali wayna comando ukanïnwa ukat oso ruso ukan ejercitoparux sinti jisk"achapxänwa.
  Maysatxa, Kuropatkin jupax jilpachx ataque ukarux axsarañänwa, defensiva ukan qunt"asiñ munarakïnwa. Jakhuñax qhanawa, uñisirix redoutos ukanakarux ch"allt"asiniwa. Ukham comandantempiw chʼaxwäwix chhaqtawayxäna.
  Ukat Margarita ukat Caligula Delfines imill wawax ninamp jiwayataw uñjasiwayi... Jupanakax qhispiyatäpxänwa , ukampis jank"akiw qhispiyatäpxäna, kunawsatix jan jiwir nuwasirinakax bastión ukar jaltxapxäna ukat niyaw taqiniruw manqhan muyuyapxäna, niyas jan mantañjam ñik"uta ukat , chiqans, niyas waliptañ yatiña mä ratuki.
  Dolfinov Jr. , yaqha general japonés khuchhuqasa, "Highlander" uka arunak arnaqasïna, q"ala kayunakapamp veneno agujanak jaquntasa ukat wila ch"allt"asa:
  - ¡Mä sapakiw utjañapa!
  Ukat espadanakapax llijullijunakjamaw mä jiwayir, jan uñtʼat molino apapxi. Juk"amp chiqaparux, patak técnicas de molienda ukampiw uñisirinakar mä minuto ukan mä pä batallones ukan khuchhuqapxi.
  Samurai ukax ch"axwawinakat jaquqaniwayi, ukat terminador waynan q"ala kayunakapax mä taqpach patrón de salto ukat k"añask pistas jaytawayi.
  Margarita suma partida tawaqux yaqha fortaleza de hormigón armado q"umachañkamaw municionanak phallawayi, waranq waranq ch"aman pistolanakaw thayar jalxatäna. Amigapar arktasa, Calígula sat wayna artistax ukham maniobra wasitat luräna.
  Margarita kullakajj qʼala, imill wawar uñtat kayupampiw granada jaya jayar jaqontäna, ukat akham sasaw iyaw säna:
  - Jumax wali jach"a luraskta, wayna !
  Jan atipt"kay nuwasirix, ukhamarakiw jiwayañ churäw chhaqtayañ jach"a jank"ak jaquntäna, samurai ukar khuchhuqasa, akham sasaw jaysäna:
  - ¡Yatiqañax juk"amp askiwa, wasitat yatiqañat sipansa!
  Bastión ukan ch"aman phallatanakapax janiw jan uñjkayäkänti, rusa ejercito ukan filanakapanxa. Teniente general Zeleny jupax Adjutante general Kuropatkin juparuw yatiyäna:
  - Jumanakan Excelenciapa. Jiwasan yatiyawisarjamaxa, uñisirinakan ciudadelapanx jaya pachaw ch"axwawix utjawayi, ukatx chiqpachans walja bastión ukanakaw phallawayi!
  Kuropatkin jupax llamp"u chuymampiw jaysatayna:
  - ¡Sama, samarañakiw!
  Ukhamajj kunjamtï Carleson chachajj tejapajj bisagranakapat thaytʼayatäjjäna ukhama. Ukhamäkchisa, uka jan waltʼäwix wali chʼamampi lurañakiw wakisi. Zeleny general ukat Kondratenko jupanakax akham sapxiwa:
  - ¡Jank"akiw huelga lurañasa!
  Kuropatkin chachajj lentes toqew panpacha generalanakar uñchʼukïna. Green jupax wali waynakiwa, ukampis maranakapat sipans juk"amp sullka uñnaqt"aniwa, jank"aki, jank"aki. Kondratenko jupax Port Arthur markan heroen jilapawa, jupax wayn tawaqunakan ch"aman irpirinakapat jutiriwa. Chiqansa, ukham falconanakax nuwasiñ wal munapxi. Ukhamaraki, mä orden categorial ukaw utji, Emperador ukhamarak Soberano de Todo Rus", Nicolás II, jank"akiw ciudadela markar ch"axwañataki. Ukat mä no brainer ukhamawa, reyin tesoropax janiw jaya pachax ukham ch"ama ch"axwäwin q"ipiparux saykatañjamäkaniti.
  Ukampisa, janitix vado uñt"ksta ukhaxa, ¡janiw umaru mantañamäkiti! Kunas kunas ukat kawkhans khitinakas atacapxi uk amuyt"añasawa.
  Kuropatkin jupax Kondratenko juparuw jiskt"äna:
  - ¿Kuna unidades japonesas ukanakas ch"axwapxi?
  Uka generalax qhan akham sänwa:
  - Scouts jupanakax yatiyapxiw angelanakax uñstawayiwa - mä suma waynampi mä imill wawampi quri ñik"utani, jupanakax jan iyawsañjam jank"akiw sarnaqapxi, ukat kunapachatix khuchhuqapxi ukhax janiw uñjatäpkiti.
  Kuropatkin jupax kimsa kutiw mä frenético ritmo ukamp cruzasïna ukat akham sasaw arsüna:
  - Ukhamajj ¿akanakajj mayamp angelanakäpjjatap amuyasi?
  Zeleny generalax talonap pamparuw selläna:
  - ¡Jïsa chiqapa! ¡Alajjpachankir patak!
  Kuropatkin jupax akham sasaw sillp"i:
  - Wauu! ¡Tatitux janiw Rusia markar jaytanukkiti!
  Kondratenkox yatichañ tuqitx akham sänwa:
  - ¡Uñisirinakarux jank"akiw nuwantañasawa, Mariscal de Campo! Jan ukajj ¡jiwasa pachpaw ofensivar sarañäni!
  Kuropatkin jilatajj wali llakitaw akham säna:
  - Janiwa, jilatanaka. Nayax ordenanak churta. Niyakejjay Diosajj yanapt"añ amtchejja, ukhamajj pallapallanakar aycha muyuñar uchañajj juchawa!
  Kondratenko jupax logicamente akham siwa:
  - Israel markanxa, Taqi ch"amani Diosax judionakarux nuwasipxañapatakiw mayirakïna, ukat janiw taqi kuns ina ch"usat jan ch"axwañampi katuqapxañapäkiti.
  Pantano ukankir mariscal de campo , estratega de tácticas de espera y ver, ukax akham sasaw jaysatayna:
  - Ukampis ¡Apóstol Pablox Diosar luqtañatakix janiw jaqin amparapamp munaskiti sasaw säna!
  Nayratpachaw Zeleny generalax akham sasaw arsu:
  - Ukhamaxa, ¿kunatsa jumaxa, Excelencia, sapa kuti ch"axwaña, juk"ampirusa kunapachatixa jak"anxa conchas ukanakaxa phallaski ukhaxa!
  Kuropatkin jupax niyaw colerasiñ qalltäna:
  - Ukampisa kunatix taqi kunas Diosan munañaparjamaw lurasi. Ukhamajj nayraqat mä oración lurañäni. ¡Jan wali chuymanïpxäta ukhaxa, panpachaniw katuntatäpxäta!
  Taqi kunat sipansa, mä oración lurañ amtax wali askïkaspas ukhamänwa. Querubines ukanakax taqinitak rap apthapipxpan.
  Calígula tomboy ukat partidario imill Margarita ukax niyaw mä juk"a qarjataw jikxatasipxi, ukat jilpach lurawinakax niyaw tukuyata. Ukhamajj kunatsa jan qotan fresco jikjjatasktanjja, ukat Togo "s escuadrón ukar sum laq"ampiw ch"allt"asiñama. Chiqansa, jupax tunka payan pulgadani pistolanakampiw pallapallanak jistʼararakispa. Ukat akax calibre 306 milímetros ukhawa, ukax ataque ukankir soldadonakarux jach"a chhaqtäwinakaruw puriyaspa.
  Chiqans, japoneses, aka tuqinx niya juykhükaspas ukhamaw pallapallanak jaquntapxañapa, uka qullu patat. Ukat kunapachatï nuwasïwix markan límites ukar sarxani ukhakiw directo ninampiw chʼaxwapxani.
  Jilïr amtäwix pusi ch"axwañ barconakawa, tunka payan pulgadas armas ukanakampi.
  Partido tawaqux jiwayir espadanakapampix japoneses ukanakar khuchhuqasa ukat ch"akha ch"akhanak ch"allt"asisaw akham amuyt"ayi:
  - Inas jiwasax mä juk"a ch"amanakas igualaraksna? T. jupax armas ukanakamp nuwasiñanx Rozhdestvensky ukan escuadrón ukar sipanx juk"amp askiwa , niya 1,8 ukhamarak 1. Ukhamat mä juk"a equilibrio de fuerzas ukar kikipt"ayañäni.
  Calígula de los Delfines, qhipa samurai ukar khuchhuqasa, Margarita ch"axwiriruw jiskt"äna:
  - ¿Insignia ukampiwa qalltañäni?
  Partido tawaqux , q"ala kayunakapamp mä concha jaquntasaw juk"amp tunka payan japoneses ukanakar ch"iyjasa, ch"iyjata ch"iyjatanakakiw jaytawayi, ukax janiw sasaw arsuwayi:
  - ¡Janiwa juk"ampi suma manq"añampi qalltapkiti! Wali askiwa, janiw mä escuadrón thaqhañax wakiskiti. Nayrïr pä armadillos ukanakat ch"iqt"añäni.
  Calígula tomboy ukax jach"at arsüna, q"ala talonampi mä granada jaquntäna, wila espadap Nutili barcor uñacht"ayäna , kusisitaw akham säna:
  - Ukat akax nayankiwa!
  Margarita kullakajj wasitatwa japonés jaqenakar jiwayañatak chʼiyjäna, ukatwa masipar akham amuytʼayäna:
  - Ukampisa uma taypina chika pacha ikipxañäni waliptañataki.
  Chiqpachansa, samartʼañax janiw kuna jan waltʼäwis utjkaniti. Ukampis Caligula Dolphins sat animalanakajj mä jukʼa samartʼapkäna ukhajja, janiw tiempo ina chʼusar aptʼapkänti. Yamas kunatï wali askïki uk amuytʼapjjayäta.
  Uka conspiradoranakax sotano ukan tantachasipxäna. Techo manqhankir mä lampara eléctrica ukaw jan wali chʼiwinak uñstayi. Lenin ukan uñt"at calvo p"iqipax mä juk"a qhant"iwa, shaggy Koba , uraqpachanx Stalin sutimp juk"amp uñt"atawa, ukatx oficial naval ukhamaw suma uniformeni, ukatx juk"a uñt"at teniente Schmit, dandy barba, Bukharin ukan jak"ankiwa .
  Trotskyx janiw taqpach tantachäwitak askïkiti, ukampis jichhax jupax Lenin jupamp chikaw ch"axwapxi. Ukat ukhamatwa, juk"amp ch"amanchata bolcheviques ukanakax tantachasipxäna, mä revolución, jan ukax golpe de estado, kunaymaninak lurañataki, ch"amanchañatakik wakicht"ata.
  Lenin jilataw nayraqat arstʼäna:
  - Wali wakiskiriwa , masinaka, Autocracia ukax Japón markamp jan chiqapar imperialista ch"axwawipanx kunayman qullqimp atipt"añapataki. ¡Revolución ukan causapax uk mayi!
  Uka tuqitxa axsarañjamaw jawq"japxi.
  Bukharin, amparanakap t"axllirt"asa ukat wali wayna ajanupar k"achacht"ir ch"iyar barba ch"allxtasa, chiqanchawayi:
  - Jisa, janiwa autocraciaruxa mä juk"a ch"am churañasäkiti. Akax traición ukhamaw thujsa, ukampis nayax sañ muntwa, ¡Mikado jupax bolcheviques ukat comunismo mundial ukanakan wali suma ukat jach"a aliadopawa!
  Koba Joseph jilatajj colerat akham sasaw arsüna:
  - ¡Suma satawa! ¡Ukajj janis traicionjam thujstʼkchejja, ¡niyaw traicionäjjeti!
  Ukat Lenin, jupax Karpov sutimp uñt"ataw saräna, jupax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - Uraqpachan revolución ukatakixa, yaqhipa pachaxa sacrificio lurañawa wakisi. Ukat concienciamat mä jukʼa sacrificiot sacrificiot luqtañasa ukat pachpa almamatsa sacrificiot luqtañasa. - Ulyanov jupax corcho apsuwayxi, p"iqip apsuwayxi, mä botella alemán cerveza. Suma arsuñatakixa, kunkaxa ch"amañchañawa. Mä qhawqha umañanak umasax saskakiwa. - Jumanakaxa amuyapxtati naya pachpaxa kusisitati jan wali, atipjaña munaña pachpa markajaru. Ukampirus nayax chiqpachapuniw arsuñ munta, revolución ukax Autocracia ukan régimen ukax sinti jan ch"amanchatäspa ukhakiw lurasispa. Ukat ¿kunas Autocracia sat chʼaxwäwin atiptʼañat sipansa jukʼamp jan chʼamanïñapatak yanaptʼaspa?
  Kobax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Janiw kunas... Awisax jach"a amtäwix sacrificionak lurañaw wakisi, ukat jach"a sacrificionaka!
  Lenin chachajj akham saskakiwa:
  - Ukhamaxa, janiwa ateísmo ukana moralidad ukhamaraki filosofía ukanakata aruskipt"añäniti. Ukajj janiw jilïrïkiti. Qhanapuniwa, kuna irnaqawinaktix lurasktan ukax taqi markanakan ukhamarak taqpach uraqpachan irnaqirinakarusa, esclavonakarusa qhispiyasiñaruw puriyani. Ukatxa taqi chhaqhatanakaxa jiwasana estadosa ukhamaraki yaqha markachirinakasa pataka kuti payllatäniwa. - Ulyanov jupax mä juk"a samart"äna ukat yaqha tonadampiw yapxatäna. - Ukatxa kuna concretos pasos ukanakas lurasispa Autocracia ukaru atipt"añataki, ukaxa jaqinakaru ukhamaraki jiwasaru uñisitaraki?
  Aka chiqanx teniente Schmid jupax mä jisk"a arumpiw arsüna:
  - Nayax amuyta, qalltañatakix Ferrocarril Transsiberiano ukax walja chiqanakan mä kutikiw phallañapa. Ukax Manchuria markan zarista soldadonakan suministro ukarux jiwayañaruw puriyaspa.
  Kobax mä zorro ukham jachaqt"asïna:
  - Bravo , ¡uka waynax nayrar sartaskiwa! Ukat Zaran rublon quri estandartepar jan walt"ayañatakiw walja banconakar lunthatasiñ amtawayta.
  Ulyanov jupax "muspharkañ georgiano" ukarux índice dedo ukampix wali ch"amampiw ch"allxtayäna:
  - ¡Janiwa q"añuchañati! Mä wali suma amtäwi. Jumax niyas Kuropatkina ukarux jan walt"ayasmawa.
  Schmid jupax saskakiwa:
  - Jilapachax amtäwijax Flota del Mar Negro ukan taqpach barconakapan sartasiw sartayañawa. Ukatx ejercitox irnaqir jaqinakan chiqaparuw sarxani, ¡Autocraciax mäkiw t"unjasini!
  Kobax irónicamente akham sasaw jach"at arsüna:
  - Jisa, uka cancer usuxa qullu pataruwa ch"allt"ani!
  - Koba , ¡jan jaytjam! - Lenin jupax larusitaynawa ukat yapxatatayna. - Chiqpachansa, Ch"iyara Quta tuqina mä sartasiwi wakicht"aña ukhamaraki phuqhaña wakisi. Ukat kunapachatï jawqʼjata Kuropatkin chachajj Port Arthur markat jaltjjani ukhajja, ¡taqe ejercito taypin sartasiwijj cheqäniwa!
  Schmid chachajj janiw colerasïna:
  - Jisa, ajayumpi lurañäni!
  Bukharin jupax akham sasaw arsuwayi:
  - Jiwasana aka Uraqinxa juk"ampi aliadosaxa yapuchirinakawa;kunapachati sartasipxani ukjaxa taqi ch"amapa Autocracia ukarux chint"asipxani. Jiwasana agitadoranakasa ayllunakaru khithañasawa, yapuchirinakaruxa janiwa uraqiki churatäñapäkiti, jan ukasti estancianaka, taqi kunatixa uraqininakankiwa!
  Koba jupax irónicamente akham sasaw arsu:
  - ¡Warminakapampi, phuchanakapampi chika!
  Bukharin jupax akham sänwa:
  - Ukat akax ukhamaraki! Kunjamtix Emelyan Pugachev jupax lurkän ukhamarjamaw sapuru - p"iqix khuchhurata, barra warkt"ata, ukat jupanakan yänakapax jumatakiw apsutäni ukat mä kipkak jaljatäni! ¡Ukat uraqininakan warminakapasa, phuchanakapasa jumanakan esclavonakamäpxiwa!
  Ulyanov jupax aka jawsataw iyaw satayna:
  - Waliki! ¡Taqi jupanakar warkkatañäni! ¡Taqi thakhi Polo Norte uksaruw puriñkama!
  Koba jupax akham amuyt"ayi:
  - Jiwasaxa elemento robber ukaxa activamente apnaqañasawa kunjamatixa wakiski ukhama. Jisk"atpachax , ch"aman ukat suma sartasir revolucionarios ukanakax jan wali jaqinakat mistu. Amuyt"añataki, ¿Kotovskyx janiw mä heroe ukhamäkiti? ¡Héroe! Ukat ¡Makhno tatax janiw juk"amp jan walïkiti!
  Bukharin jupax wali ch"amampiw p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Ukhamawa! ¡Taqiniruw jan wali lurañampi t'unjañäni !
  Ulyanov chachajj mesa patjjar amparapampiw chʼoqtʼasïna:
  - ¡Terror, terror ukat mayamp revolucionario terror!
  "Jach"a pusi" jaqinakan juk"amp aruskipäwip uñjañax janiw ch"amäkänti. P"arxtasinx nivel práctico ukar sarañaw wakisïna, mä estrategia ganadora ukar phuqhañataki. Jisk"atpachax, ch"axwañ barconak equiponakat q"umachañamawa.
  Calígulax jank"akiw amtapar puriñkamax nadawayxäna, ukat Margaritax jupar puriñkamaw nadarakïna. Uka waynanakaw amparanakapamp kayunakapampix jank"akiw jan walt"ayat barconakapar makatapxäna.
  Calígula tomboy ukax janiw frenonak jikxatxänti, kunatix taqiniruw mä filaruw ch"uqt"añ qalltäna. Mä barcor mantañax janiw chʼamäkiti, chiqpachansa mä clase de barco de guerra ukar mantañax janiw chʼamäkiti. Janitï, cheqas jaqet sipansa jukʼampïksta ukhajja . Ukhama, t"ijtxa ukatxa khuchhuqaña. Ukat ukham jankʼak sarnaqasajja, janiw khitis jumar saykatañatak chʼamanïkiti.
  Suma, wawanakaman q"ala amparanakapampi, ukampis mä guepardo kayunakapat sipan juk"amp jank"akiw venenoso agujanak jaquntañama. Ukat ukax japoneses ukanakarux q"al ch"allxtayarakiniwa.
  Inti jalsu Uraqin ch"axwirinakax wasitatw khuchhurata ikipxi , ukat uka par terminadores ukan amtapax sapurukiwa. Munición ukar puriñkama, ukatx munición ukarux ukhamat calderas ukanakax ch"amakt"ayañapataki. Uka qhepatjja, jan waltʼayat barcojj janiw kuna lurañas utjkaniti, jan ukasti manqharuw sarañapa.
  Calígula de los Delfines, espadapampi khuchhurata ukat clavaña, munición suministro ukar p"akjatayna. Suma, kunas jupatakix sapa mayni balas, ukanak waynax ch"uspampiw jaquqani, jan ukax uñisirirus kutt"ayaraki. Ukax juk"amp askiwa, q"ala kayumpi, jank"akiw mä qawqha cartuchonak uñisirir t"unjasma, frenético ukat jiwayir, jiwayir ukat jan sayt"kay ch"amampiw ch"allt"asma.
  Ukhamatwa samurai chachan Nicolás II reyin apnaqäwipar puriñ thakipax jarkʼatäxäna.
  Ukhamaraki janiwa ch"amäkiti munición ukanaka hold ukar apxataña ukhamata ch"axwaña barco manqhana phallañataki, ukhamaraki jañchi ch"amapampi.
  Cubierta de acero, marzo phaxsin inti jalsun junt"uchata, terminador waynan q"ala suela elástica ukarux wali kusisitaw cosquillas. Ukat jachʼa jachʼa phallañ conchas ukanakax shimosa ukamp phuqhantatänwa, ukax amparanakatwa jaquntatäxi. Uka escalera espiral ukar jan yäqasa, saraqañamawa, jichhax chiqa chiqankxtawa. Jichhax t"aqa t"aqanakax t"unjatäxaniwa ukat calderanakax phallasini, ukhamat p"iyanakax utjani, ukat aka jach"a yänakas janiw qhispikaniti.
  Aka muspharkañax armadillo japonés ukawa. Uka barcojj jachʼa ukat anchowa, mä jachʼa thiya armadurampiw cubiertanakar chʼoqtʼasi. Ukat jach"a ukat thiya cañón barrilanakax, mä pä tunka kilómetros ukch"a ch"allt"añ yatipxi, jan ukax juk"ampirus ... Chiqans janiw japoneses ukanakan luratäkiti, jan ukasti británicos ukanakan luratawa. Ukampis flota real ukax niya taqpach jupanakan luratawa, ukax askinakas jan askinakas utjarakiwa. Ukhamaw britániconakax mä ch"axwañ barco lurapxäna - mä noble maquina. Wali llakiskañawa, ukampis juparux manqha tuqir khitañasawa...
  Mä phallawiw utjäna, ukat p"akjañ cubiertan metalapaw uka waynan q"ala musculoso kayunakapar ch"allt"äna, ukat altu pataruw jaquntäna. Uka qhepatjja, uka waynajj umaruw liwjjatäna ukat wali chʼamampiw nadasïna, ukat uka hidromasaje sat cheqat jayarstʼañwa yantʼäna. Ukham coloso sat animalajj chhaqtaskiwa.
  Ukat Margaritan ch"axwañ barcopax jaljtawayi: q"uma irnaqata ukat sincronizado ukhama. Jichhax pä cruceros de batalla blindados ukanakar chhaqhayañ pachaw purini.
  Togo , khititix flota rusa ukarux walpun jan walt"ayawayki , ukax manqhar sarañapataki. Ukax mä yatichawiruw tukuni taqi khitinakatix Taykaman uraqipar armas amparapar apt"at jutapki ukanakataki.
  Calígula de los Delfines ukax ch"amampiw quta umax amparanakapamp kayunakapamp rastrilla ukat silbato:
  - ¡Jumanakax japonés jaqinakamp atipjatäpxätawa! ¡ Akax janiw mä loco anatt'awikiti !
  Kunjamtï nayrïr kutin luraskäna ukhama , niyas metala ukat armaduranak jan llamktʼasajj cubiertaruw tʼijtjjta. Ukanx ukham k"achat k"achat samurai ukx repollo ukar ch"uqimp ch"uqimp ch"uñuyañ qalltapxtaxa. Inas resinampi chʼamaktʼat mä arañas patak kuti jukʼamp chʼamanïchispa, Inti jalsunkir Uraqit jutir uka laqʼunakat sipansa. Ukhamat jumax jank"akiw pasasma ukat amparanaka, kayunaka, p"iqinak khuchhuqasma ... Ukat jupanakax ukhamakiw jikxatasipxi. Wali askixa, jupanakat maynix akham sañ atipxi:
  - ¡Banzai!
  Tomboy Caligula jupax jacht"asisaw jupanakarux nayrap ch"allxtayäna:
  - Banzai, ¡janiw atrevimti!
  Ukat q"ala kayunakapampix cartuchonak jaquntäna, samurai jaqin nayraqatapar, lakapar, kunkapar ch"allt"asa.
  Ukxarusti, nayrïr mayacht"asiwix mayamp lurañawa. Ukampirus mä mayjt"awitakix jach"a Calígula ukax jank"akiw uka nayratpach tunka payan pulgadas pistola ukarux uñch"ukitayna ukat mä carga ukaw jak"ankir crucero de batalla ukarux jalxatäna. Uka ch"axwawix chiqapawa, ukatx mä jach"a phallañ carga japonés ukaw cubiertan jach"a nina nakhantayawayi.
  Chiqpachansa, kunapachatix Inti jalsu Uraqin industrian mä productopax mantani ukhax walja nina ukat chhullunkhanakaw mistu, uk uñjäna. Chiqansa, ukax chʼaxwañax jukʼamp facilakiwa . Amuyt"añatakix samurai ukanakax Rusia markamp jaya pachaw ch"axwapxi, chiqpachans jupanakan escuadrón de combate ukax mä superioridad cualitativa ukaniwa.
  Chiqansa, ¿qhawqhas japonés jaqinakax taqi jachʼa barconakap aptʼasipxaspa?
  Togo markan insigniapax tardew sarxañapatak uñacht"ayi. Ukampis chiqpachansa akax janiw mä aski askichäwikiti . Uka jach"a ch"axwañ barcox phallawayxiwa, ukatx pä segundos ukjatx Calígula de los Delfines uka barcox phallawayaraki. Qhepatjja, Japón markankir Imperionkir mä oficialaruw talonapamp taktʼäna. Ukat mayamp panpachan jan axsart"ir nuwasirinakax ola de choque ukamp jaqunukutaw uñjasipxäna...
  Mä nuwasir tawaqux partidista, nayrïr rangonkir mä capitan p"iqip phust"asisaw pulmones patat arnaqasi:
  - Hockey quta tuqin anatäwi: Rusia ukat Japón - ¡pusi cero ukar puriñkama!
  Chiqansa, jichhax Japón markax janiw mä ch"axwañ barcos apnaqkiti. Chiqansa, llätunk cruceros de clase de batalla ukanakax utjaskakiwa. Ukat mä amtawiw utji: umamp chhaqhayaña jan ukax jan umamp chhaqhayaña?
  Calígula, espadapampiw jupar jak"achasir tiburón ukar ch"iyjatayna, ukat amuyt"asisaw akham amtäna:
  - ¡Hierrox junt"ükipanx ch"axwañani! Mä arunxa, ¡jupanakarux umamp chhaqhayapxtanwa!
  Margaritaxa, yaqha quta manq"iriru khuchhuqasaxa, aka amtawimpixa iyaw sataynawa:
  - ¿Kunatsa jisk"a yänakampi pacha ina ch"usar apt"aña? ¡Inas jiwasatakix jutïr kutix jan utjkchiti!
  Calígula tomboy, kayupampiw cartucho caja jaquntäna, tiburón nayraparuw chiqak jaquntäna, logicamentew uñch"ukisïna:
  - ¡Nayax amuyta! ¡Diosax trinidad ukarux walpun munasi!
  Ukampis jupax kunjamatsa umañ yatxäna. Jupanakax arumanakax ciudadela fortaleza ukar kutt"apxaspawa. Ukhamatwa janiw kawkirus puriyapkaniti. Ukat Kuropatkin jupax jan jupanakan chikancht"asis ch"aman ch"amanchawip apt"aspa ukhax juk"amp askiwa. Chiqansa, janiw sapakix taqi kuns lurapkaspati. Ukhamarakiw wali askiwa, ¿kuns wawanakax Japón markamp aka muspharkay ch"axwäwit sapxani? ¡Ukajj mä jachʼa luräwjam uñjapjjani, jan ukajj janiw ukhamäkiti, ¡janiw jaqenakan chʼamanakapampi atipjatäkaspas ukham ajjsarapjjani !
  Ukampis Calígulax jasakiw jutir jan walt"ayat jaqiparux atipt"äna - crucero de batalla. Anqa tuqitxa, armadillonakatxa mä juk"a mayjawa. Jisk"atpachax mä juk"a armaduranakax utjiwa, ukatx tunka payan pulgadas pistolanak lantix tunka pulgadas pistolanakaw utji, ukampis lurawipax juk"amp askiwa. Ukampis ukax clase lineal ukan vasonakaparakiwa. Ukat ukatsti cruceros medios ukat ligeros ukanakaw utjaraki.
  Aka chiqan nuwasir waynax mä juk"a tácticas ukanakap mayjt"ayäna ukat samurai marineros ukanakarux khuchhuqatayna ukat yaqhipanakarux cartuchos ukanakamp clavatayna ukat q"ala wayna kayunakapamp jaquntatayna. Ukatxa, municionanak apsusaw phallawayi, ukhamat crucero de batalla ukax nayrap umaruw imt"äna ukat ukhamat janiw jank"ak manqhar sarkänti, jan ukasti juk"at juk"at muytarakïnwa.
  Inas Calígula actor waynax ukham mä chikat tripulacionar jiwañat qhispiyañ munchïna. Chiqansa, kawkirus walja explosivonak uchaspa... Margaritax walja samurai marineronakaruw jiwayatayna, ukat crucero ukarux barcoparuw liwxatäna.
  Imill wawax jach"a jach"a tukusaw suma sarantäwip amtasïna, ukat masipas ukhamaraki:
  - Puntuacion: suxta - cero!
  Calígula tomboy, colerata ukat kusisita, jach"a askinak jikxatatapatxa, q"ucht"awayi:
  - Ukat samuraix uraqiruw t"ijtäna, acero ukat nina ch"amanchata!
  Machaq quta jan walt"ayatanakax ... Jïsa , aka campaña ukar sarapki uka japoneses ukanakax mä jan suerteni warawaran yuripkaspas ukhamaw amuyasi. Ukat sintoísta religionapan llätunka millón diosanakas janiw jupanakar yanaptʼapkiti.
  Caligula tomboyish sat chachatakix mä crucero de batalla ukax mä cartón ukar uñtasitawa, ukax umaruw chhaqhayañapa. Ukat mä jukʼa mayj lurañ yantʼañsa amtäna, mä arunjja, uka katjañ utar mantasaw ukan manqhap espadanakampi khuchhuqäna. Chiqansa, jupax mä mágico metal ukaniwa, ukax ninjas ukat brujos ukanakat katuntatänwa. Ukax mä operación lurañaw sañ muni.
  Ukat ukhama ... Ukhamatwa hierro lineal ukax phallaski... Ukham uñjañatakix kimsa compartimientos ukanakaruw umamp phuqhantayañax wakisi. Terminator waynax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - Akax uka barconktanwa...
  Mä crucero de batalla ukar espadamp jawq"jata chhaqhayañatakix chiqpachansa, jaqit sipan juk"amp ch"amampi ukat extraordinario imaginación ukaniñaw wakisi.
  Margaritax juk"amp jan ch"amäki ukaruw juk"amp munasi, walja kuti lurañax yatiqañ taykawa sasaw arsu. Ukat ukhamächi ukhaxa, uñisirinakax uka phallawimpiw umamp phuqhantat uñjasipxani.
  Ch"axwiri diosa ukat partidario imillax ampar luk"anap jach"ar aptasax akham siwa:
  - ¡Niya llätunka jayp"u pachawa!
  Calígula waynax jan ceremoniampiw walja samurainakar khuchhuqasa, ukat kayunakapamp jiwayir cartuchonak jaquntasaw akham sasaw jach"at arsu:
  - Ukampis akax wali kusiskañawa!
  Pusi juk"amp jan walt"ayatanakax qhiparxiwa... Kunjamas umamp chhaqhayañaw wakisi, ukhamat akax jan sinti ordinarior tukuñapataki. Mä suma, jan uñt"at yänak uñstayañamawa. Ukat waynanakaw jan mä arsa arsusax akham lurapxi. Mä arunxa, timón de control ukanak katuntapxi ... Wali askiwa, barconakax niyaw taqpach velocidadan sarnaqapxi, ukax sañ muniw janiw sinti ch"amäkiti jupanakar saykatañaxa. Ukat ukhama, timón de control ukanak katjasin ram... Battlecruisers, barconakax machaqäxiwa, ukampis walja jan apnaqat barconakaw flota japonesa ukanx utji, jupanakax janiw mä carnero de línea recta ukan qhispiñatakix ch"amanïpkiti.
  Barconaka, metalat lurat barconakas lamar qotan wali chʼamampi tʼijtjjaspa ukhajja, ¿kamachasmasa?
  Ukatxa akanakaw pasäna: mä axsarkañ warariña, armaduranak muyuña, panpacha barconakan acero chapanakapax phallawayi. Tunka patak marineronakaw q"illu ajanunakapax mayjt"ayata, p"akjat cubiertanakaruw t"ijtapxi, jisk"a nayranakapas nayraqatapat mistu, ukat wila jawiranakaw lakapat t"ijt"i, kisunakapax ch"allt"atawa.
  Ukat japonés ch"axwirinakax qutaruw jaquntasipxi, espuma jawiranakaruw jaquntasipxi, ukax mäkiw manq"antapxi. Ukat barconakax jankʼakiw chhaqtxañ qalltapxäna, walja jaqinakaw manqharu aynachtʼayapxäna.
  Margaritax jan khuyapt"ayasisa, jan ceremoniampiw marineronakar tukjaskakïna, ukat jachaqt"asisaw akham säna:
  "Ukhamaraki, japonés jaqinakax warminakaru, wawanakaru jan barcor apxatapxatapax wali askirakiwa".
  Calígula, jupar makhatir tiburón diseccionasa, jank"akiw aka tuqitx iyaw satayna:
  - Jisa, amazónicos ukanakan cultopax janiw samurai ukanakan saphintatkänti. Chiqansa, ¡warmi ninjas ukanipkaspa ukhamawa!
  Wayna nuwasir-diosa ukat, uka pachparakiw, partidario imill wawax mä juk"a qhanañcht"awayi:
  - Tunka payani cero jiwasana askisataki ... Ukampisa pä qhipa uru lirionakaxa utjaskakiwa. ¿Kunsa jupanakamp lurañasa?
  Calígula tomboy sat chachajj yaqha tiburón sat animalaruw khuchhuqäna ukat akham sasakiw amuytʼäna:
  - Dalniy puertoru irpapxañäni. Jichhax Rusia markan apnaqatawa, ukat pä jach"a, estado de arte cruceros ukanakax flota ukarux walpun ch"amanchapxani!
  Margarita kullakajj lamar qotankir animalanakar espadanakampi tʼunjasajj jankʼakiw akham säna:
  - Jisa, ukat akax wali suma askichawiwa!
  Japoneses ukanakax jan k"uchirt"asir nuwasirinakjam uñt"atäpkchisa, pä super ángeles ukan colerat ch"axwawinakan efecto moral ukax jiwasan sallqa suyt"awinakasat sipans juk"ampiwa. Chiqansa, janitix jaqinakamp nuwasiñax wakiskiti, jan ukasti chiqpach diosanakar uñtasit luratanakampi, ukat inas demiurges ukanakamp nuwasiñax wakischispa, ukhamax Inti jalsu Uraqin nuwasirinakas jan ch"amanïpkchiti.
  jaqenakar katuyasiñajj walikïkaspas ukhamwa amuyapjjäna . Ukat panpachan cruceros de batalla ukanakax puerto Dalniy uksaruw sarapxäna, ukax japoneses ukanakax jaytawayapxänwa, jichhak atipt"asitapatxa, jan ch"axwañampi rusa ejercitompi.
  Caligula Dolfinov jupax amuyataynawa, taqi kunat sipansa, ch"amampi ch"axwañ autoridadax autoridadawa. Amuytʼañataki, Khalkhin Gol sat chʼaxwäwinxa , ¿qhawqha japonés jaqinakas soviético sat wali axsarkañ ejercitompi katuntatäpxäna? Soviético ukan yatiyawiparjamaxa, 476 jaqinakawa, yaqha qhipa jakhüwinakarjamaxa, niya 200 jaqinakawa, ukatxa maynit maynikama mayjt"ayasipxatapatxa, 88 jaqinakakiw japoneses ukar kutt"ayatäpxäna, mä arunxa, ukhamax juk"anikiw markapar kutt"apxäna.
  Mä arunxa, samurai ukanakax ch"amanïñ uñacht"ayapxäna. Chhaqt"atatxa, soviético ukan yatiyawiparjamaxa, niya pä tunk waranqa jaqinakaw jiwarapxi.
  Uk uñtasita, ejercito soviético ukax niya ukhamarakiw jiwata ( janiw khitinakati katuntat jiwapki ukanakar jakt"añakiti) Payïr Jach"a Ch"axwäwinx katuntat jaqinakjama.
  Ukat ukax NKVD ukax khitinakatix katuyasipkän ukanakan familianakapamp jan sintt"asis uñjkchïnsa.
  Ukhamajj japonés pallapallanakan jan saytʼasipjjatapajj janiw jachʼañchatäkiti. ¡Ruso-Japonés ch"axwäwinx japoneses ukanakax patak kutiw juk"amp pallapallanak ch"axwäwin katuntat uñjasipxäna, rusanakatxa!
  Ukampis ukampis ukax mä chiqanx kunatix rusa ejercitox janiw mä jach"a ch"axwäwis atipt"känti. Ukat jan atipt"äwinakampix janiw katuntat jaqinakax utjkiti.
  Ukampis pasäna, nayrar sartaskir ejercitojj walja pallapallanak katuntapjjaraki.
  nuwasir waynax mä primitivo walkie-talkie tuqiw Margaritarux akham säna:
  - Inas janq"u banderar taqi kunat jiltayapxchiñäni, jan ukhamäkanixa, umamp chhaqtayapxistani?
  Margarita kullakajj akham sasaw säna:
  "Janq"u bandera manqhan barcot sarañax mä p"inqawa." ¡ Askiw tricolor ruso p"iqim patxar churaña!
  Uka nuwasir waynax agujampiw wayna-terminador chachan qʼala kayuni, jan chʼamanïki uka kayupar jaquntäna, ukat jutïr samurai sat jaqin nayraqatapar chʼalltʼasaxa, akham sänwa:
  - Ukat nayan amuyt"atajax Andreevsky cruzampix juk"amp sumaw jikxatasi!
  Tunka pusini cero ukar puntuación ukampixa, Japón markampi palos navales ukanakax tukuyatawa ukatx jichhax janiw katuntat barconak juma pachpar apasiñakikiti , jan ukasti q"ucht"asiraksnawa. Calígula de los Delfines ukax pulmones patat atipt"añ q"uchu q"ucht"awayi:
  Jach"a jach"a quta, quta - .
  ¡Kimsa color bandera manqhanwa yapuchapjjta!
  Soldadonakajj jachʼa qollunak atipjapjjäna,
  ¡Aguilanakajj atipjasaw wararipjjäna!
  
  Rusia ch"axwirinakax planeta ukan uñt"atäpxänwa,
  ¡Uñisirinakarux espadanakampi, bayonetanakampiw jawq"japxta!
  Chikat uraqpachat fascismo ukan yugop jaqunukuñ atipxtanxa,
  ¡Berlín markan atipt"añampiw marcha tukuyapxta!
  
  jorobado tankinakampiw purinipxäna ,
  ¡Taqi Rusia markan yapunakap t"unjañ amtapxi!
  Ukampis jupanakax maldito freaks ukanakarux wali ch'amampiw thuqt'apxi , .
  ¡Ukham wawanakasax jan yugompi kusisit jakasipxañapataki!
  
  Jiwasax Awki Markan wawanakapätanwa, ukax akapachan taqi jaqinakat sipan juk"amp jach"awa,
  ¡Q"ala kayunakajampiw calico masat yuripxta!
  nanakatak achiktʼasipjjetäna, nuwasiñaruw khitapjjetäna , .
  ¡Ukat Diosax May jilataruw kusisiñampi panqar puriyäna!
  
  jukʼamp jachʼa chuymanïñajj janiw utjkiti ,
  ¡Kunas mä samka ukat wasitat yurïwi churaraki!
  Jan jiwir jakañan jach'a punku jist'arañani,
  Ukampis jumatï embuscada ukan qontʼatästa ukhajja, amuktʼam !
  
  Lobonakas uwijanakas utjiwa, ukampis jumanakax akapachan awatirinakapäpxtawa,
  Ukat ¡uka orden posteridad ukar puriyañax jumanakan chikanchasiñamawa!
  Uka jan wali lurañanak lurañ tukuyañkama apañataki, .
  ¡Ukham munasiñ chuymaman wiñay ninax jan jiwarañapataki!
  
  Khitis yatpacha kawkhans mä uñisiri balax mä soldador saytʼayaspa,
  Ukampis ukhampachasa, nuwasiñanxa, jiwañaw ismu usunakat sipansa jukʼamp askixa !
  Ukat jumatix jiwxätaxa, ukhamax amigomax uñisirirux t'unjañapawa ,
  Jupax janiw aguantkaniti, kunatix q"ala kayuni imillanakax katuntat uñjasipxi!
  
  Oh, destino ruso, ch"axwäwi ukat nina ch"axwäw qhipat,
  Khitinakatix vacacionar sarañ munapki jupanakatakix janiw mä chiqax jupanakatakix utjkiti, yatisktawa, paraison!
  Aka chiqanx infierno Sam sat jaqix Supayampiw mä amtar puritayna,
  Amenaza: - ¡Nayaw átomo ukar jaquntañ munta ukat granizo p"akjañ munta!
  
  Ukampis misilanakat jarkʼaqasiñas utjarakiniwa,
  Ukat mä bomba nuclear ukax janiw Moscú markar t"unjkaspati...
  Jiwasax tankinakampiw uka parásito ukar puriraksna,
  Ukat liwxatat jaqinakat aburrido qʼuchunakax llakisiyituwa!
  
  Mä qullqikiw aljasi, janiw mä acción rusa ukampikiti,
  ¡Chiqansa, ¡sapa mayniw wali jachʼa nuwasirïtanxa!
  Diosax nayratpach uka lurañan uttʼayistu, uk jan iyawsamti,
  Chiqansa, ¡kunjamsa uka warariñax wali thayaxa uk jumaw amtasta!
  
  Pantjasiwinakaw utjäna, atipjäwinakaw utjäna, .
  !
  Ukampis chʼaxwäwix qalltaspa ukhaxa, wasitatwa ukankapxañäni,
  ¡Mä infierno ritmo ukan monstruonakan brutal ejercitopar t"unjañamawa!
  
  Iyawsapxita, janiw ch'axwañ laykux anatt'apktanti,
  !
  Jilatakïtanwa, janiw Abelampi Cainampikiti,
  Jiwasatakix mä jamach"ix mä q"uchuwa, janiw lik"i anatt"awikiti!
  . EPILOGO UKA TUQITA
  Dominica kullakajj amuytʼasirïtap uñachtʼayäna ukhajja, wawanakajj wali jaya tiempow arnaqasipjjäna ukat amparanakap tʼaxllirtʼasipxäna. Jïsa, wali sumawa , jupax atipt"awayiwa sañjamawa - aforismos ch"allt"asa ukat jupa pachpaw chhuxriñchjasi.
  Uka qhipatxa, Margarita ukat Dominica jupanakax mä jach"a phunchhäwiw taqi uraqpachataki sasaw yatiyapxäna, ukhamat kusist"añas kusisiñas alma taypin utjañapataki.
  Magia varitanakapwa luqxatapxäna, ukat suma mesanakaw uñstäna, manqʼanakampi phuqantatänwa . Aka chiqanx taqi kunas luxus ukhamarak wali qamirïnwa.
  Ukhama suma manq"anaka ukatsti walja tortanaka, natillas, donuts, pretzels, muffins ukatsti wali k"achachata tortanaka. Mä cuento ukanx janiw sañjamäkiti, janirakiw mä plumampis qhanañchañjamäkiti.
  Ukat taqi kunas wali munañjamawa ukat suma qʼapkir qullarakiwa, ukat chiqpachansa wali suma ukat suma uñnaqtʼanïtapatxa mayj mayjawa.
  Margaritax akham sasaw tuiteó:
  Taqi kunas wali askiwa, wawanakatakix wali askiwa,
  Jiwasan kusisit planetasanx...
  Inti thayas jakañapa,
  ¡Taqi kunat juchani hadas ukanakat amuytʼañäni!
  Ukat thuqhuñ qalltäna. Ukat Dominicax jupar arktäna, ukat jupanakamp chika walja imill wawanakas arkapxäna. Ukax wali jach'apuniwa .
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Taqi kunas walikïskaniwa, taqi kunas walikïskaniwa jani ch"axwañasataki !
  Ukat partidonkir tawaqux yaqha nina naktäwinak apsusinx varita mágicapat apsuwayxäna. Ukat diamantenakan phuchʼupar uñtasitänwa, uka phuchʼujj wali thaya jawiraruw jalluntäna.
  Dominica markax akham siwa:
  - Suma uñnaqt"ani, suma uñnaqt"ani.
  ¡Mä ballenat mistur phuchʼurjamaw mistu!
  Uka qhepatjja, kusistʼañ horasäjjänwa. Walja jach"a yuqallanakaxa, niya tunka pusini marani ukhamaraki wali ch"amani, llamp"u guantes ukanakampi amparanakaparu uchasa, maynit maynikama ch"axwañ qalltapxäna.
  Amparanakapampi q"ala kayunakapampi ch"allt"asipxäna, ukatxa jachaqt"asisawa larusipxäna.
  Dobrynyax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - Taqi kunat sipansa, ¡jupanakax yapu yapuchañ yänakax colectivos ukanipxi!
  Príncipe Oenomaus jupax p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Janiw artes marciales ukan yatiqapkiti !
  Dobrynya waynax sist"asïna, ukat anillo improvisado ukar jaltasaw akham säna:
  - ¡Jichhax sarxapxita!
  Ukat nuwasir pä musculoso wayn tawaqunakaw maynit maynikam chʼaxwapxäna. Uka waynanakaw larusipxäna ukat Dobrynyaruw atacapxäna. Ukanjja, desmontaje ukat ampar kayunak luqtañaw utjäna.
  Dobrynyax wali yatiñampiw ch"iqiyasïna ukat mä chiqaruw jaquntäna. Ukatxa, qʼala kayunakapampix mä yuqall wawarux nayrapat katthapïna . Jupax wali llakitaw arnaqasïna. Ukat heroe waynax mayamp jan kuna ceremoniampiw jaquntäna ukat kutt"ayañapatakiw wayt"äna.
  Uka jak"ankir wawanakax larusisaw amparanakap t"axllirt"asipxäna. Ukat Dobrynyax pusi yuqall wawanakaruw mä kutikiw thaqhi ukat wali yatiñampiw mä mantelamp llawuntäna.
  Uka qhepatjja, larusiñajj qʼal istʼañjamaw tukuwayjjäna. Kunjamtï wawanakan tʼaxllirtʼasipki ukhama. Chiqansa, wali suma uñnaqtʼanïnwa .
  Dobrynya kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - ¡Khititï manq"añ atinakäna!
  Dominikax uka ringar mantarakïnwa. Ukat artes marciales sat anattʼañsa lurarakïna. Chiqansa, peliculanakan actuañax janiw mä chistʼäwikiti. Jupax Supergirl ukhamaw uñacht'ayasïna ukat mä supervillano ukamp nuwasïna . Ukat panpachaniw imill wawanakax tunka payan tomas ukanakatakix ch"axwapxäna. Ukat ukax wali askipuniwa . Jupanakan chʼakhanakapas cheqpachänwa.
  Jichhajj niya tunka pusini marani mä chʼamani, musculoso waynaw Dominica marka contra jutäna. Ukat uka tawaqurux nuwantañ yantʼäna. Dominicax q"ala talonapat plexo solar ukar mä chiqawj jawq"jasaw jaysäna, ukat waynax jaquntatäxänwa ukat liwxatasiñ qalltäna.
  Dominica markax tuiteó:
  -Janiwa yuqalla , janiwa yuqalla, .
  Janiw chiqäkiti...
  Jumax janiw yuqall wawakïktati , janiw yuqall wawakïktati - .
  ¡Suma caja!
  Dominicax musculoso qhipäxaparux taqi ch'amampiw jawq'jatayna . Uka tawaquxa arnaqasïna ukatxa kutt"ayarakïnwa. Jupax Dominika ukarux esquivasaw t"ijtäna ukat jupamp nuwasiñ yant"äna. Uka waynax wali chʼamaniwa ukat mä uta lurañ utar wal irnaqtʼasax qala chuymanïxänwa. Ukat Dominikax jan liwxatañatakix taqi chʼamapampiw chʼamachasiñapäna. Ukampis jupax liwxatasinx uka ch"aman waynaruw jupar jaquntäna. Jupax jaquntatäxänwa, esturión sat quqampiw mä platoruw jaquntatäna. Ukat uka waynax wali qʼañuchasïna.
  Ukat mayni wawanakax wali larusisaw ajanunak lurapxäna. Chiqpachansa akax wali sumaw uñtasïna .
  Uka waynax jaltawayxänwa, ukampis wali ch"amampiw ch"allt"asïna
  ukanx kayupampix ch"allt"atapxänwa , ukat musculoso waynax jaquntatäxänwa.
  Dominic jilatajj akham sasaw qʼochüna:
  Jupax k"ari chuymampiw mä jan walt"ayat jaqir suyt"aski,
  Mä radar alaxpachar uñacht"ayaña...
  Mä pantjasiwi - mä accidental sartawi, .
  ¡Ukat mä chʼaxwäwix janiw jarkʼatäkiti!
  Akax, chiqpachansa, karate imillawa. Ukatwa muytasin yaqha waynarux qʼala talonampi nayrapar chʼalltʼäna . Jupax jaquqasisinx wila phuch'uw muxsañchiripat mistuwayxäna . Ukampis jankʼakiw jaltawayjjäna. Ukat wasitat nuwasïwiruw mantarakïna. Ukat Dominikax t"unjawayiwa, ukat jaquntañapatakiw wayt"i. Akax chiqpachansa mä warmiwa.
  Dobrynya kullakajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Saranti! ¡ Walikiwa, jumax wali thaya tawaquwa !
  Akax yaqha ch"aman waynaw Dominica markan jawq"jatapat jaltxatayna.
  Aka chiqanw uka uñacht"äwix qalltawayi. Uka tawaqux yaqha waynaruw jaquntäna ukat chillqtʼasïna:
  Altu pata markankir imill wawanaka, .
  ¡Chiqpachansa uka waynarux jawqʼjañ munta!
  Uka qhipatxa, imill wawax wasitat yuqall wawanakarux ch"allxtayäna, ch"akhanaka ukat ch"akhanak churasa. Ukat wali larusiña ukat larusiñatakjamarakïnwa.
  yuqall wawanakarux t"unjarakïna :
  - Jumax jiwasan imill wawasawa ! ¡Wali junt"u ukat nuwasiñjama!
  Dominica kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  Imill wawa ch"axwirix junt"u wilaniwa, .
  ¡Juykhunakax jiwasanakarux nuwantapxistu!
  Jupax hechizonak jisk"at arsüna, ukat chiqpach jallux crema, leche condensada ukat miel ukanakaw alaxpachat yuqall wawanakar warantasïna.
  Ukat mayamp wawanakan kusisit larusiñapa. Taqi kunas muyuntaski ukat pasaski ukhama thaya ukat agresivan. Ukat aka agresión ukanx k"uchirt"ayir pachanakaw utji.
  Oenomaus wayna príncipe ukax, chiqans, uka anatt"añanx utjarakiwa. ¿Kunjamarak khitis jan ukampi apnaqaspasti? Ukat nuwasir waynax wali yatiñampiw mä waynar jaqunuku, jupax jilïr uñnaqt"ani ukat jach"a uñnaqt"ani. Ukat mayamp kusisit arnaqasiñanaka. Jïsa, chiqpachansa akax mä nuwasiñawa, ukax wakisiwa.
  Enomai chachajj amparap luqtäna, ukat uka waynajj cremampi chʼoqantat tortanakaruw jaqontäna. Ukat wali k"uchikiw ukat wali kusisitaw phallapxäna ukat ch"iqiyapxäna. Ukat ukham suma qʼapkir qollanakajj mágico cocinan qʼaphinïna.
  Dobrynyax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - ¡Ukham manq"añanak ina ch"usar apt"añax mä p"inqawa!
  Dominic jilatajj jachtʼasisaw akham säna:
  - ¡Ukax walikïskiwa! ¡Jukʼamp magia lurarakï!
  Phoenix waynax akham q"ucht"äna:
  Kawkhantix quqa taypinx layqanakaw utji,
  Jupanakax Supayatakix mä caftan sawupxi...
  Qala qalanak muytasin jaquntatäna, .
  ¡Jiwasan fabuloso markasa!
  Uka qhepatjja, Dobrynya jilatampiw amigopäjjäna. Uka pä heroico yuqall wawanakax nayraqatx amparanakap luqxatañ qalltapxäna, ajanupar ch"allt"asiñ yant"apxäna . Mä pä kutiw jan amuytʼasis cargapjjäna, ukat chʼakhanakaw uñstäna. Ukat yuqall wawanakax nuwasirinakax uka apthapisinx nayranakap ch"allt"asipxäna. Ukatwa nayranakajat chispanakajj tʼijtjjañ qalltäna.
  Jupanakax maynit maynikamaw ch"axwapxäna, p"iqinakap ch"allt"asipxäna ukat ch"axwañ qalltapxäna. Ukat nuwasiñax wali qala chuymanïnwa. Caballero waynanakaw ch"axwapxäna, maynit maynikamaw ch"axwapxäna ukat ch"axwapxäna.
  Ukat wasitat pʼiqinak chʼallxtañ qalltapxäna, ukax thaya ukat axsarkañat sipansa jukʼamp llampʼu chuymanïkaspas ukhamänwa. Ukat ukax ukham luratayna, ukat wawanakar uñch"ukirinakaruw ist"añjam larusiñar puriyatayna.
  Dominicax uka pluma amparapar katxarusaw yuqall wawanakan q"ala talonanakap ch"allxtayañ qalltäna. Dobrynya ukat Phoenix jupanakax larusiñ qalltapxäna, chiqpachans wali ch"ullqhi ukat thaya ukhamawa , janiw larusiñ jaytañjamäkiti.
  Margaritax prima donna jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jisa, jumaxa wali thaya tawaquwa. Mä yatxattʼat kusistʼir jaqikïkaspas ukhama. ¿Kunsa yaqha lurasma?
  Dominicax akham sasaw qhuru arsüna:
  - Jisa, taqpachanxa, nayaxa taqpacha taqi kunsa luraraktwa. ¡Ukat mä kutit sipansa jukʼamp kutiw uk uñjäta!
  Dobrynya ukat Phoenix jupanakax jaljtapxäna. Jupanakajj chʼuñusipkäna ukat esculpit torsonakapajj olivo aceitempi chʼalltʼatäpkaspas ukhamaw lliphipipjjäna.
  Margaritax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - Jiwasaxa atipt"awiwa utjistu, ukampisa janiwa juk"ampi jak"achasktanti ch"amani chacha warmi qhispiyañataki. Q"illu ch"uqixa jiwasana uñisiri Bastinda ukankiwa, jupax chhaqhawayiwa janiwa khitis kawkhansa yatkiti. Ukat jawasanak warantapxta. ¡Walikiwa, janiw inamayakïkiti, ukampis wali jan kuna resultadompis jakt"asipkayäta!
  Dominicax uka tuqitx akham q"ucht"awayi:
  Jakañax janiw faciläkiti
  Ukat thakhinakax janiw chiqak irpkiti...
  Taqi kunas wali qhipüruw puri
  ¡Taqi kunas wali jankʼakiw tukusxi!
  Jukʼat jukʼatwa qhespiyatäpkäna uka wawanakan chuymapax jukʼamp samarañ qalltäna. Ukat nuwasiñanakax, larusiñanakas jiwarxänwa, ukat musicax janiw sinti jachʼäkänti.
  Ukat mä akatjamat mä chʼaxwäwi istʼasïna. Uka alarma bocinajj istʼasïna.
  Uka yuqall wawanakas imill wawanakas jankʼakiw asientonakapat jaltasin espadanakampi lanzanakampi chʼalltʼasipjjäna. Jupanakajj nuwasiñatakiw wakichtʼatäpjjäna.
  Dragonanakax alaxpachan uñstapxäna. Jupanakax kimsa p"iqini, paqallqu p"iqini, tunka payan p"iqinipxänwa . Ukat waljanipuniw utjäna, ukat jachʼa jachʼa reptilanakas utjarakiwa. Natural ukhamawa, juk"amp p"iqinakax juk"amp jach"akiwa. Ukat jupanak taypinxa, uñtʼat layqa Bastinda sat jaqiw utjäna, jupax dragonakan qhipäxapanx jiskʼakïkaspas ukhamänwa.
  Dominic jilatajj sillpʼisaw akham säna:
  - Wauu! ¡Janiw jichhakamax tukuskiti!
  Margarita kullakajj akham sasaw qʼochüna:
  Nayax pechojampiw jaquntasta, plomo katxarusa, .
  Uraqix p"iyanakampi phuqhantatänwa, bast...
  Ukampis nayax yattwa akax janiw jichhakamax tukuykiti - .
  ¡Tukuñajj qalltakïskiwa!
  Niya phisqa tunka waranqa ch"axwirinakan wawanakapaw utjäna - akax mä taqpach ejercitowa, janiw pä patak dragonanakat sipans juk"ampïkänti. Ukatwa, nuwasir wayn tawaqunakax janiw jaltxapkänti. ¡Jupanakax nuwasiñataki ukat jakäwinakap wali jila qullqi churañatakis wakichtʼatäpxänwa, ukat inas atiptʼapxarakchïna!
  Panpachaniw nuwasirïpxi ukat amtanipxiwa.
  Tunka payan p"iqini jach"a dragón ukax qhixu qhixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu .
  - ¡Jan axsaramti! ¡Janiw wawanakamp nuwasiñäniti! ¡Sumankañampi chiqapar uñjatäñatakisa!
  Dominica kullakajj akham sasaw arsüna:
  - Ukhamaxa, ¿kunatsa aka chiqaru jutapxtaxa?
  Aka chiqanx Bastindax arnaqasïna, wali ch"amampiw jachaqt"asïna:
  - Nayax yattwa, jumanakan jach"a amtäwimax Artefacto de Rata Q"illu apsuñawa, ukat janiw wawa esclavonakar qhispiyañakiti!
  Margarita kullakajj akham sasaw säna:
  - ¡Janiwa jark"kiti! Kunjamäskpasa, janiw wawanakajar jaytañ munapkti ukat janipuniw jaytanukuñ munkti!
  Dragonan tunka payan pʼeqenakapajj mä kutikiw akham sapjjarakïna:
  "¡Jan wali jaqëtamjja wali askit uñjapjjsma!" Ukampis Bastindax mä anatt"äwir anatañatakiw jawillt"apxtam. Jumatix atipt"ätaxa, jupax q"illu ch"uqi churarakïtamxa, atipt"aspa ukhaxa, pusinimax wiñayatakiw esclavopar tukupxani.
  Bastinda layqax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa! ¡Ukhamawa! Walikiwa, wawanaka, jupanakamp sinti ch"axwañaw utji. ¡Pusinakamax esclavöñan jukʼamp askïniwa!
  Dominicax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jiwasaxa mä anatt"awi anatt"araksnawa. Ukhamakiwa, chhaqtxaspa ukhaxa, layqa Bastinda ukaxa janiwa artefacto de Rata Q"illu ukak churkistuti, jan ukasti jiwasana esclavosaruw tukurakispa.
  Margaritax q"ala kayupar ch"allt"asaw chiqanchawayi:
  - ¡Ukhamawa! ¡Ukax chiqpachapuniw jiwasatakix wakisi! ¡Bastinda kullakax libre jakasiñap jan waltʼayarakispa ukhaxa, ¡chiqapäspawa!
  Tunka payan p"iqinixa akham sänwa:
  - ¡Ukhamäpan! Artefacto ukat layqan qhispiyasiñapa, pusi jach"a jaqinakan qhispiyasiñap contra - chiqapa!
  Bastinda layqaxa ch"iyar ñik"utampiw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Walikiwa, ukhamaxa! Nayax sapa kutiw aka anatäwinx kunjamakitix ukhama. ¡Ukat magia tuqit yatiñas janiw jupanakar yanaptʼkaniti!
  Tunka payan p"iqini dragonaxa wal arsüna:
  - ¿Atipjatäspa ukhaxa arsutanakam phuqapxäta sasina arsuwaytati?
  Phisqax mä arukiw akham sasin arnaqasipxäna:
  - ¡Jiwasax churapxtanwa!
  Bastinda layqax mochilapat mä tabla cuadradonak apsusaw akham säna:
  - Ukatxa qalltañäni!
  Ukat uka tabla jistʼaräna, jankʼakiw uka tablan figuranakajj uñstäna. Mä juk"a nayra ajedrez ukar amtayäna, cuadrados ukanakakiw jan pä coloranïkänti, jan ukasti kimsa coloraniwa: janq"u, ch"iyara ukat gris. Ukat jukʼamp walja cifranakanïpjjayätwa . Ukanx mä bromista, arquero ukat mä oficial, mä general, mä mariscal, mä balista, mä carro ukat yaqhanaka.
  Dominica kullakajj akham sasaw akham säna:
  - Jisa, janiwa nayaxa yatkti kunjamsa sarnaqapxi! ¡Ukajj janiw cheqapäkiti!
  Bastinda layqaxa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Jumax nayratpach arunakam churawaytaxa janiw kawkhans qhipäxar kutt"añax utjkiti. ¡Jan anattʼañ munañax atipjañamp sasiwa!
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - ¡Aka anatt"awixa yatxa! ¡Ukat kunjams uka chimpunakax ukan sarnaqapxaraki! Ukhamajj ¡anatapjjañäni!
  Bastinda layqax p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Walikiwa ukhama! Aka chiqanx jilïr jaqix reyiwa ukat checkmatekamaw anatañäni!
  Wawa ch"axwirinakax amparanakap t"axllirt"apxäna. Margaritax magia varita ch"allxtayäna, ukat mä jach"a tabla uñacht"äwiw kimsa kasta celulanakan nayraqatapan uñstäna. Ukat jichhax waranq waranqa nayra esclavonakax mäkiw uñjapxaspäna.
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - Janïr ch"axwäwix qalltkipanx mä ajedrez anatäwinx Botvinnik jupamp chikaw atipt"awayta, janis jaqimp chika, jan ukasti mä pachan anatañanw atipt"awayta. Ukampis llätunk maranix URSS ukan campeón ukar atipt"añax wali sumawa!
  Bastinda layqaxa akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - ¡Akax taqpach yaqha anatt"awiwa! ¡Ajedrez ukax janiw jupar jak"achaskänti!
  Partido imillax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Yattwa! ¡Juk"amp ch"amäxiwa ukat juk"amp chimpunakax utjarakiwa, ukampis nayax anatañ yatta! Ukhamajj ¡janiw jumatakejj faciläkaspas ukham amuyañamäkiti!
  Ch"iyar ñik"utan layqax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Nayan chimpunakajaxa wilawa - nayraqata qalltapxiwa!
  Ukat jupax slinger ukarux nayrar sartayäna . Margaritax arquerorux kuynt"ayasaw jaysäna. Ukham samarañ anattʼañaw qalltäna. Sapa ladopanjja patak uñnaqanakaw utjäna, kimsanjja, reyinakat sipansa. Jupanakat maynïriw utji, ukat anattʼañax matempiw tukuyi. Ukhama, akax wali sumawa ukat logico ukhamarakiwa.
  Bastindax anatt"asïnwa ukat jachaqt"asïnwa. Nayrïr mayjt"äwinakaw arktawayi. Ukatxa maniobras de bromistas rápidas. Dominicax uñacht"ayiwa, burladorax tradicional ajedrez ukanx mä reina ukhamaw sarnaqäna, ukampis mä caballero ukham ch"allt"asi.
  Jïsa, wali muspharkañawa. Uka oficialax obispo uñtasitawa, ukampis mä reyjamaw ch"allt"asi. Ukat generalax mä torrero ukham sarnaqäna, ukampis mä caballero ukham chʼalltʼasi. Mariscalax mä reina ukham sarnaqäna, ukampis mä torrer uñtataw chʼalltʼasi. Chiqansa, juk"amp ch"aman jaqinakax jach"a visir ukanakawa, jupanakax reina ukhamarak caballero ukham sarnaqapxi, ukat ch"axwapxaraki. Chiqansa, reinanakaw utji, ukat kunjamtï sapa kuti ajedrez anattʼapki ukhama. Arqueronakajj peones ukham sarnaqapjje, ukampis diagonalmente kimsa cuadradonak nayrar jaltʼapjje, ukat slingeronakajj pä cuadradonakakiw chʼajjwapjje. Infantería común ukanakax juk"amp jan ch"amanïpkaspas ukhamawa, ukampis qhipa línea ukar purisax kuna chiqaruw tukupxaspa, jan ukax reyit sipansa.
  Carrojj mä caballor uñtataw sarnaqäna, ukampis mä elefanter uñtataw chʼalljjtäna. Jisa, kunjamsa lurasi ukax wali muspharkañawa. Ukhamaraki ballista - torre ukham sarnaqaraki, ukampis reina ukham ch"allt"i. Rooks, caballeros ukat obispos, kunjamatix ajedrez ordinario ukanx ukhama. Ukampis mä unicornio ukaw utjaraki. Jupax mä reyjamaw sarnaqäna, ukampis mä reinarjamaw chʼalltʼasi. Ukat mä reyin unicornio. Jupax mä elefante ukham sarnaqäna, ukampis mä gran visir ukham ch"allt"asi, mä arunxa, mä reina ukat caballero ukham ch"allt"asi. Jisa, akax janiw sawkasiñ anatt"äwikiti. Ukat sapa maynix kimsa chimpuniwa. Ukat jan yawxatasax kuns yantʼañamawa. Ukat jichhax, Bastindax juk"amp territorionak katuntasinx mä ventaja material jikxatkaspas ukhamaw amuyasi .
  Qhanapuniwa, jupax Margarita kullakat sipanx juk"amp yatxatatawa.
  Dominica markax jan axsaras, jan ukax juk"amp irónicamente, tuiteó:
  - ¡Kawallu sarnaqañani! Qaqilu!
  Margarita kullakajj amparapampiw akham säna:
  - ¡Janiwa ch"axwañakiti! ¡Kuna lurañas wakisi, nayajj luraraktwa!
  Ukat partidonkir tawaqux amtampiw figurap mayjt"ayäna. Bastinda kullakajj atacaskakïnwa. Uka nuwasïwix wali qala chuymanïnwa, jan khuyaptʼayasirïnwa.
  Margarita, mä juk"a atinisiña ukat samarañ wasitat jikxatañataki ukhamarak anatäwin inspiración uñstayañataki, q"ucht"añ qalltawayi;
  Ukax alaxpacharuw espuma, ukat jach"a qullunak jach"anchayi, .
  ¡Ola, hielo ukan grilletenakapax qutaruw t"unjawayxi!
  Viga khuchhurata, qinayanakax plomompi phuqhantatänwa,
  ¡Ukat mä machaq thayajj nieblaruw tʼunjäna!
  
  Nayax jumamp chikaw mä costa acantilado ukan jikxatastxa,
  ¡Lamar qutan phust"atapax jinchumaruw ch"allxtayi!
  Ch"axwirixa llamp"u chuymampiwa kunkaparux jamp"att"äna, .
  ¡Qullan Tatitux almajan jaktawayxi!
  
  Ch'uqi qullunakan p'iqinakapax qurimpiw k'achachata,
  ¡Ukat pechonx perla mariposas ukanakaw utji!
  Jayanjja, barconakajj vela manqhanwa sarnaqapjjäna,
  ¡Janiw samkamat jaytasin ikiñar puriñjamäkiti!
  
  Nayajj jumaruw uñachtʼayaskäyäta, munat jilatanaka, .
  ¡Jachaqtʼasis kʼajkir nayranakamajj!
  Chiqansa, jan jumampïkasaxa, akapachas janiw nayatakix wakiskiti,
  ¡Thayanakas qʼejjo qʼejjonakas chuymasan wal warariski!
  
  Jumanakamp chikaw walja jach"a kankañanak mallt"añäni,
  ¡Ukat venenojj jachʼa jachʼa tukuñaruw mantaraki!
  Uka ch'aman sutipxaruw espadam apsusim,
  kusisitaw serviñapa !
  Margaritax wali sum q"ucht"äna ukat kusisitax mä amtañ ataque uñstayäna. Partidonkir tawaqux janiw sacrificio lurañat pächaskänti, ukat mä juk"a pachax equilibrio material de fuerzas ukax jupatakix catastrófico ukhamaw uñjasi. Ukampis akax mä qawqha juk"amp ch"aman huelgas tácticas ukanakaw utji ukat...
  Margaritax jan juchani jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Chequemate, mama Bastinda!
  Jupax wali ch"amampiw nayranakap ch"irmthapïna ukat muyuntat uñch"ukiskäna, ukat juk"amp jach"a, tunka payan p"iqini dragón ukarux lado uñkatasaw uñch"ukisïna. Mä jach"a clasen avión ukham jach"apunïnwa , sapa ch"iqapan span ukax mä suma pä patak metros ukhanïnwa - akax mä monstruo ukhamawa. Inas Dominica ajllit imill actriz ukan phenomenal magiapax jan ukham jach"a jaqir atipt"kaspänti.
  Jach"a dragón p"iqinchirux tunka payan p"iqimpiw mä pachan arnaqasïna:
  -Jumax Bastind ukarux atipt"tawa. Ukhamat atipt"awinakamx Q"illu Rata - mä valoran artefacto ukar churañamawa, ukat machaq uywirinakamar esclavitud ukar sarañamawa!
  Bastindax jacht"asisaw mochilapat mä artefacto apsuwayxäna. Jan suytʼataw mä coco ukham jachʼäna, ukampis mä qhana qʼellur uñtataw qhantʼäna.
  Layqaxa uka tuqitwa uñachtʼayäna ukat akham sänwa:
  - Jupaxa jumanakiwa. ¡Kunjamtï taqi kunas nayankixa, jichhax jumankxiwa!
  Margaritax uka artefacto amparapar apt"asisaw mochilapar imantatayna. Ukat akham sasaw qhanañchäna:
  - ¡Akax wali askiwa! Ukhamajj ¿kunsa jumasa nayampejj lurapjjañasa, Bastinda?
  Anqatxa, wali suma tawaqu ukat suma uñnaqt"an ch"iyara warmix akham sasaw jaysatayna:
  - Walja lurañanakwa lurarakta. Nayax waranq marat jila maranïxtwa. Ukat nayax jan uñt"at técnicas mágicas ukanakat yatichañ munsta ukhax kamachasmasa. Suma, ukat ukhamarakiw reino apnaqirïñama. Nayax walja experiencianitwa aka tuqinxa, ukat janiw wawanakar apnaqañakikiti.
  Margaritax amparap luqxatäna ukat akham sänwa:
  "Nayax amuyta inas jumarux antutxchisma, nayraqat suma lurañanak lurañatakikiw juramento lurawayta."
  Dominica kullakajj akham sasaw akham säna:
  - ¿Jupax k"arisispa ukhaxa, ¿kamachasmasa? Jiwasax jaqinakanïtanwa, jumax yatisktawa. Corán qillqatanxa, yaqhip chiqanakanxa juramentonakax pʼakintaspawa sasaw qhanañchi.
  Ukat imill actriz ukax akham q"ucht"awayi:
  Iyawsapxita, uywanakamax wañt'asipxani,
  Jumax aljantatätawa, aljantatätawa...
  Ukat khitinakatix ukham munasiñampi juramento lurapki ukanakax,
  ¡Uñtapxam, jiwayapxätamwa!
  Margarita kullakajj akham sasaw säna:
  "Layqanakasajj arunakapsa, juramentonakapsa phoqañ yatipjjewa" sasa. Juramento pʼakintañatakix wiñay juchañchatäña ukat taqinin jiskʼachatäña sañ muni. Ukhamajj Bastindajj juramentop phoqaniwa jan ukajj janiw juramento lurañ munkiti. Ukhamajj ¡esclavot serviña ukat jan wali lurañanak wiñayatak jaytañat sipansa mä amtar puriñapa!
  Layqa ukampi ch"iyar ñik"utax ch"iyar ñik"uta:
  - Aka chiqanxa kuna amuyt"añasa utji. Janipuniw jan walinak lurañamäkiti, akax wali ch"amarakiwa, ukat janiw sapürus kusisiñakiti!
  Dominica kullakajj akham sasaw colerasïna:
  - ¿Kunatsa jiwasatakixa amtaskta, Margot? Nayax amuyta, jupax jiwasan esclavosäñapatakix juk"amp askiwa. Mä magia ukat jan chuymankipstat uywatax utan wali askïniwa. ¡Janiw juman esclavomamäñapäkiti, jan ukasti jiwasan común esclavomäñapawa!
  Dobrynya heroico waynax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Jisa, ukhama! Pusinpachaw libre jakasiñajj jan walir puripjjta. Ukat jumax sapakiw jupar kamachiñ muntaxa.
  Oenomaus príncipe waynax akham amuyt"äna:
  "Ukhamarakiw amuyta, jupar antutañax juk"amp askiwa, aski lurañanak lurañakiw juramento luraña". ¿Kunatsa juk"amp tunka mayan artefactonak apthapisinx mä esclavo jumamp chika ayxatapxpacha? ¡Jupax mä qʼipikïskiwa!
  Dobrynya ukat Dominica jupanakax mäkiw sapxäna:
  - Janiwa, ¡jupax jiwasan esclavosawa! ¡Ukat janiw jaytanukkañäniti!
  Dragón pʼeqtʼirejj akham sänwa:
  - Jumax t"aqanuqtatawa: pä contra pä! Nayax mä qullqi jaquntañaw sasaw iwxt"apxsma. P"iqinakaxächi ukhax kunjamtix Margaritax munki ukhamarjamaw lurañäni, chuymanïchi ukhax , kunjamtix Dominicax munki ukhamarjamaw lurañäni!
  Ch"axwiri wawanakaxa mayaki arnaqasipxäna:
  - Waliki! Waliki! Waliki! ¡Uka lotejj amtaniwa!
  Dominicax colerat akham sasaw arsüna:
  -Khitis uka qullqi liwxatani?
  Uka dragonajj akham sasaw qʼejjo qʼejjo säna:
  - NAYA!
  Ukat ukatsti chuymapax qullqit lurat mä muyu jaquntäna ukax thaya taypin t"ijtäna ukat qala pavimento ukar jaquntäna. Uka qullqix ch"allt"asiwayi ukat ... Ukax thiyaparuw uraqir puri...
  Jachʼa dragonajj larusisaw akham säna:
  - Ukhamächi ukhaxa, nayax Bastindaruw sirvientajat katuqta. Ukat jumax jupan artefactopampiw qhiparawayta, q"illu rata, mä trofeo ukhama. ¡Kunjamtï jumax munkta ukhama, ¡chiqpachansa!
  Dominica kullakajj akham sasaw akham säna:
  - Ukatxa mä motocicleta. Nayax mä volante ukham munta.
  Uka jachʼa dragonajj akham sasaw sistʼasïna:
  - ¡Mä q"uchu q"ucht"apxam! Ukat jiwasax dragonanakax wali askit uñjañäni. Jumatix munassta ukhaxa, uka mágico voladora motocicleta ukax jumankxaniwa. Ukat jan ukhamäkanixa, ukhamax ... ¡ Jumarakiw jiwasan esclavosar tukupxäta!
  Dominica kullakajj akham sasaw colerasïna:
  - Ukhamajj ¡janiw kuna qʼochunakajas gustkituti sasma!
  P"iqi dragón ukax akham sasaw yatiyäna:
  - ¡Janiw jiwasakix taripkañäniti, jan ukasti markachirinakaruw taripañäni, wawanakas nayra esclavonakas ukhamaraki!
  Dominica kullakajj wali jachʼatwa pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Ukatxa nayaxa iyawstwa!
  Ukat imill wawax wali amuyumpi ukat uñnaqampiw q"ucht"añ qalltäna;
   Taqi reyinakan envidiasiñapataki isthapt'ata ,
  ¡Carmesí, quri, laphinaka rubí ukan!
  Kunjamtï jaypʼu chʼaphinakajj jalnaqki ukhama, .
  ¡Ukat thayanakan arupax querubines ukanakan órganonakapawa!
  
  Juk"amp luxus suman jakasiñax jallu pachanx jach"awa,
  ¡Quqanaka, qullan iglesianakan cúpulas ukanaka!
  Kuna ramas cinceladas ukanakampi, .
  ¡Qʼañu perlanaka ukat jan aljañjam qalanaka!
  
  Uka phuch"ux jisk"a qullqimpiw ch"uqt"ata,
  ¡Caballon kayunakap manqhat chispanakaw qhantʼi!
  Jumanakax maynit maynikamaw suma chuymamp uñjasipxtaxa,
  !
  
  Inti jalsunxa, isijax ch"ukutänwa, .
  ¡Adulce ukat álamo ukanakax munasiñ waltz thuqt"apxi!
  Manqha manqharu chʼalltʼat urunakatwa llakisipjjta,
  ¡Tantachäwinakat amtasiñanak nayamp chika imasipxam!
  
  Juyphi pachax puriniwa, ukan wayn tawaqunakax wiñayatakiw,
  ¡Janiw ch"iyar ñik"utakiti, diamantenakaw ñik"utan utji!
  Taqi masinakasaruw uka fiestatakix tantacht'añäni,
  ¡Ukat samkax chʼikhi jiskʼa tʼaqanakampi qhanañchtʼañäni!
  Tormenta ch"allxtawinaka ukat "Bravo! Encore!", tunka waranqa kunkanakaw plaza taqpach umamp phuqhantat uñjasiwayi. ¡Akax mä jach"a pachakïspawa, Dominicatakix mä hora atipt"äwiw sañ muni, jupax prima donna ukham yatiñap jikxatawayi!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"