Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Pass The Princess পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হয়

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    এগৰাকী সুন্দৰী ছাত্ৰী তথা উচ্চাকাংক্ষী চলচ্চিত্ৰ অভিনেত্ৰী ডমিনিকাই স্ক্ৰীণ ষ্টাৰ হোৱাৰ সপোন দেখে। আৰু যেতিয়া অপেশ্বৰী তাইৰ ওচৰলৈ আহিল, তেতিয়া তাই স্বেচ্ছাই তাইৰ পিছে পিছে গ"ল, শেষত অজগৰৰ ৰাজ্যত পৰিল। ডমিনিকাই অসাধাৰণ ক্ষমতা লুকুৱাই ৰাখিছে আৰু সাম্ৰাজ্য আৰু চুবুৰীয়া ৰাজ্যসমূহলৈ এক অদ্ভুত মহামাৰী আহিছে, যাৰ ফলত প্ৰায় সকলো পুৰুষেই শিল হৈ পৰিছে। শক্তিশালী লিংগৰ শেষ প্ৰতিনিধিসকলৰ ভিতৰত এজন এলফ ৰাজকুমাৰ অইনোমাছে ডমিনিকাৰ উপহাৰৰ বাবেই নিজৰ মৃত্যুত বিলম্ব কৰিবলৈ সক্ষম হয়। আৰু এতিয়া এক অবুজ মহামাৰীৰ ৰহস্য উন্মোচন কৰি অন্ধকাৰ শক্তিক উদঙাই দিবলৈ একেলগে কাম কৰিব লাগিব।

  PASS THE PRINCESS পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হয়
  
  ANNOTATION
  এগৰাকী সুন্দৰী ছাত্ৰী তথা উচ্চাকাংক্ষী চলচ্চিত্ৰ অভিনেত্ৰী ডমিনিকাই স্ক্ৰীণ ষ্টাৰ হোৱাৰ সপোন দেখে। আৰু যেতিয়া অপেশ্বৰী তাইৰ ওচৰলৈ আহিল, তেতিয়া তাই স্বেচ্ছাই তাইৰ পিছে পিছে গ"ল, শেষত অজগৰৰ ৰাজ্যত পৰিল। ডমিনিকাই অসাধাৰণ ক্ষমতা লুকুৱাই ৰাখিছে আৰু সাম্ৰাজ্য আৰু চুবুৰীয়া ৰাজ্যসমূহলৈ এক অদ্ভুত মহামাৰী আহিছে, যাৰ ফলত প্ৰায় সকলো পুৰুষেই শিল হৈ পৰিছে। শক্তিশালী লিংগৰ শেষ প্ৰতিনিধিসকলৰ ভিতৰত এজন এলফ ৰাজকুমাৰ অইনোমাছে ডমিনিকাৰ উপহাৰৰ বাবেই নিজৰ মৃত্যুত বিলম্ব কৰিবলৈ সক্ষম হয়। আৰু এতিয়া এক অবুজ মহামাৰীৰ ৰহস্য উন্মোচন কৰি অন্ধকাৰ শক্তিক উদঙাই দিবলৈ একেলগে কাম কৰিব লাগিব।
  PROLOGUE
  বিৰল, অনন্য সৌন্দৰ্য্যৰ দ্বাৰা বিশিষ্ট ডমিনিকা ডেলফিনোভাই ব্লকবাষ্টাৰ ছবি "ষ্টাৰ এম্প্ৰেছ"ত অন্যতম মূল চৰিত্ৰ লাভ কৰে। আৰু এইখন এখন বিশাল বাজেট আৰু বিশাল লাভৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া ছবি। ইয়াৰ পূৰ্বে ডমিনিকাই ইতিমধ্যে কেইবাখনো ছবিত অভিনয় কৰিছিল যদিও মাত্ৰ পইচাহে লাভ কৰিছিল। তাইৰ সৌন্দৰ্য্য আছিল আচৰিত ধৰণৰ, আৰু তাইৰ চুলিবোৰ আছিল অতি উজ্জ্বল বসন্তকালীন ডেণ্ডেলিয়ন ৰঙৰ, আৰু কম মানুহেই বিশ্বাস কৰিছিল যে তাই ৰং আৰু বাৰ্নিচ অবিহনেও কাম কৰিব পাৰে। কিন্তু তেনেকুৱাই আছিল। ডমিনিকা আছিল আদৰ্শ অনুপাতৰ এগৰাকী প্ৰাকৃতিক, মৌৰ দৰে শ্যামলা, আৰু লগতে ভাস্কৰ্য্যযুক্ত পেশী আৰু উৎকৃষ্ট ষ্ট্ৰেচৰ সৈতে।
  যদিও ছোৱালীজনীয়ে যুদ্ধ কলাত নিয়োজিত নাছিল, তথাপিও বেলেটত নাচিছিল। আৰু তাইৰ গতি, কৃপা আৰু গতিবিধিৰ উৎকৃষ্ট সমন্বয় আছিল।
  উদাহৰণস্বৰূপে তাই একচন ছবিত নিজকে ভালকৈ দেখুৱাব পাৰিছিল। যেনেকৈ এজনী ছোৱালীৰ ফেৰেস্তা ৰূপত যোদ্ধা-চয়তান লুকুৱাই ৰখা হৈছে।
  এতিয়া তাই জোতা খুলি আনন্দৰে পাৰ্কৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল, উদং তলুৱাৰে বাটৰ ঘাঁহ-বন আৰু শিলগুটিৰ পৰা অহা সুখদায়ক টিকটিকনি অনুভৱ কৰি। তাইৰ ভৰি দুখন ইমানেই নিখুঁত আৰু প্ৰলোভনমূলক আছিল যে প্ৰায়ে খালী ভৰিৰে আৰু ক্ল"জ আপত ফটো তোলা হৈছিল, যিটোৱে বিশেষকৈ পুৰুষক আনন্দিত কৰিছিল। ডমিনিকাই নিজৰ ধুনীয়া ভৰি দুখনক লৈ গৌৰৱ কৰিছিল, আৰু হিম নোহোৱালৈকে চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধিছিল।
  সেই মুহূৰ্তত হঠাতে তাইৰ সন্মুখত এজনী ছোৱালী আবিৰ্ভাৱ হ"ল। অতি সৰু, কোনোবাই ক"ব পাৰে, প্ৰায় ছোৱালী। ডমিনিকা আছিল ওখ, পেশীবহুল, ৰূপৱতী আৰু তাইৰ মুখখন নিৰ্দোষ মসৃণতা আৰু মুগাৰ দৰে ছালৰ সত্ত্বেও কোনোবা সৰু, বোকা ছোৱালীৰ মুখ যেন নালাগিল। আৰু এইটো এগৰাকী স্কুলীয়া ছোৱালীৰ দৰেই, যদিও তাইৰ সাজ-পোছাক যথেষ্ট চহকী, আৰু তাইৰ ওপৰত এই সৰু সৰু কাঁচৰ টুকুৰাবোৰ ওলমি আছে আৰু ৰ"দত উজ্জ্বলভাৱে জিলিকি আছে৷
  আনকি ডমিনিকাই ভাবিছিল যে হয়তো এইবোৰ প্ৰকৃত গহনা।
  ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ সৰু উদং ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে। আৰু শিলৰ বাটত ৰঙা আৰু বেঙুনীয়া ৰঙৰ কলি থকা বাইণ্ডৱেডৰ ডালবোৰ দেখা গ"ল।
  ডমিনিকাই হুইচেল মাৰিলে:
  - কি কৌশল! আপুনিও এগৰাকী চলচ্চিত্ৰ অভিনেত্ৰী নে চাৰ্কাছৰ পৰিবেশক?
  ছোৱালীজনীয়ে ফুচফুচাই উত্তৰ দিলে:
  - মই অপেশ্বৰী! আৰু বুজাবলৈ সময় নাই, মোক অনুসৰণ কৰক!
  ছোৱালীজনীয়ে অবিশ্বাসত হাত মেলি দিলে:
  - বাৰু, সেইটো... ভাল ধেমালি! আপোনাৰ নাম কি?
  অপেশ্বৰে চিঞৰি উঠিল:
  - মাৰ্কিজ ডি কাছান্দ্ৰা। আৰু যথেষ্ট কথা, আপোনাৰ পৃথিৱীত থকাৰ প্ৰতিটো মুহূৰ্তৰ প্ৰয়োজন হয় বিশাল, যাদুকৰী শক্তি!
  আৰু তাই দৃঢ়ভাৱে, কোনো কাৰণতে শিশুসুলভ শক্তি নোহোৱাকৈ, ডমিনিকাৰ হাতখন ধৰিলে, শক্তিশালীভাৱে হাতৰ তলুৱাখন চেপি ধৰিলে।
  শক্তিশালী আৰু নিপুণ চলচ্চিত্ৰ অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে লগে লগে উপলব্ধি কৰিলে যে এনেধৰণৰ গ্ৰিপক প্ৰতিহত কৰাটো অসাৰ।
  সৰু, ৰূপৱতী ভৰিখনৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি ছোৱালীজনীয়ে মুক্ত হাতখনৰ তৰ্জনী আঙুলিত আঙঠিটোৰ শিলটো ঘূৰাই দিলে। আৰু সেই মুহূৰ্ততে ডমিনিকাই এনে অনুভৱ কৰিলে যেন তাই কুঁৱাত পৰি আছে। আৰু বৰ সুখদায়ক, অনন্য অনুভৱ আছিল।
  তেতিয়া সকলো বস্তুৱেই ভৰি পৰিল এক চকু কপালত তুলিব পৰাকৈ উজ্জ্বল পোহৰেৰে, যিয়ে যেন এগৰাকী শক্তিশালী, এথলেটিক, অনন্য ধুনীয়া ছোৱালীৰ শৰীৰৰ প্ৰতিটো কোষকে বিন্ধি পেলালে।
  . অধ্যায় নং ১।
  ডমিনিকাৰ খালী ভৰি দুখনে তাইৰ তলৰ গৰম পৃষ্ঠভাগ অনুভৱ কৰিলে আৰু সেইটোৱেই আছিল তাইৰ প্ৰথম ছাপ। চকুৰ সন্মুখত টিপটিপিয়াকৈ এটা জিলিকি উঠিল, যেন শক্তিশালী ফ্লেছবোৰে মোক অন্ধ কৰি পেলাইছে, কেমেৰাৰ ব্লিটজৰ দৰে। আৰু ছোৱালীজনীয়ে লগে লগে দেখা নাপালে তাইৰ ক"ত শেষ হ"ল।
  অপেশ্বৰৰ মৃদু মাত শুনা গ"ল:
  - ভয় নকৰিবা! এতিয়া পাৰ হৈ যাব আৰু আপুনি সকলো চাব পাৰিব।
  ডমিনিকাই চকু টিপিয়াই চকু টিপিয়াই দিলে। তাইৰ উদং ভৰি দুখনে গৰম অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে। উদং, ছোৱালীৰ দৰে তলুৱাটোৰ তলত কিবা এটা জ্বলি আছিল, দুপৰীয়াৰ সময়ত চাহাৰাৰ বালিৰ দৰে। ডমিনিকাই খালী ভৰিৰে দৌৰি ভাল পাইছিল। বিশেষকৈ যেতিয়া স্ক্ৰীণ টেষ্টৰ সময়ত অভ্যস্ত হৈ পৰিছিলো।
  ছোৱালী হৈ থাকোঁতে তাইক পক্ষপাতী চোৰাংচোৱা বিষয়াৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰাৰ প্ৰস্তাৱ দিয়া হৈছিল।
  অৱশ্যে যুদ্ধৰ সময়ত ছোৱালীবোৰে গৰমৰ দিনত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িছিল, যিহেতু জোতাৰ যত্ন ল"ব লাগে, আৰু আচৰিত কথাটো হ"ল, যেতিয়া আপুনি বহু সময় খোজ কাঢ়ে, তেতিয়া আৰু সহজ হয়।
  আৰু শেষত তেওঁলোকে তাইক নিয়ৰত খালী ভৰিৰে ওলোমাই থৈ দিলে। এইটো Zoya Kosmodemyanskaya শৈলীত, কেৱল Dominika স্বর্ণকেশী আৰু বহুত বেছি সুন্দৰ, আৰু তাইৰ প্ৰাকৃতিক মনোমোহা. আৰু যেতিয়া তেওঁ হাঁহি হাঁহি বগা দাঁতবোৰ উদঙাই দিয়ে, যেন প্ৰাকৃতিক মুকুতাৰে নিৰ্মিত, তেতিয়া তেওঁ চালখন সম্পূৰ্ণৰূপে তাৰ হিঞ্জৰ পৰা আঁতৰাই পেলায়।
  আৰু ইয়াত তলুৱাবোৰ জ্বলি যায়, আৰু কেনেবাকৈ গৰম হয়৷ মে" মাহত মস্কোত গৰম আছিল যদিও গৰম বুলি ক"ব নোৱাৰি৷
  আৰু ইয়াত, আৰবৰ ক"ৰবাত দুপৰীয়াৰ দৰে৷ তাত আৰু গৰম। এবাৰ তাই এমিৰেটছত এখন চিনেমাৰ চিত্ৰগ্ৰহণ কৰিছিল, আৰু বালিৰ ওপৰত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িবলগীয়া হৈছিল। স্বাভাৱিকতে ৰাতিপুৱা যেতিয়া ৰাতি বালি অলপ ঠাণ্ডা হৈছিল, কিন্তু তেতিয়াও গৰম আছিল, আনকি তাইৰ ভৰি দুখনত ভেজলিনেৰে তেল দিও সহজ কৰি তুলিছিল।
  কিন্তু স্থানীয় ল"ৰা-ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰে দৌৰিছে, অন্ততঃ দুখীয়াৰ মাজত, আৰু হাঁহিছে, সৰু সৰু দাঁতবোৰ দেখুৱাই, অস্বস্তি অনুভৱ নকৰাকৈ।
  সঁচাকৈয়ে তাইৰ চকুৰ টিপটিপিয়াটো বন্ধ হৈ গ"ল আৰু ডমিনিকাই দেখিলে যে তাই চহৰৰ চৌহদত আছে। সুন্দৰীৰ ভৰিৰ তলৰ শিলগুটিবোৰ কমলা আৰু বেঙুনীয়া ৰঙৰ আছিল। আৰু চাৰিওফালে থকা ঘৰবোৰ ওখ, অতি ধুনীয়া, যেন চেণ্ট পিটাৰ্ছবাৰ্গৰ মাজমজিয়াত, য"ত প্ৰাচীনতা সংৰক্ষিত হৈ আছে। কেৱল ইয়াতেই অট্টালিকাবোৰ ওখ আৰু তাতোকৈও সজীৱ, ৰঙীন, চহকী, বিলাসী আৰু বিশৃংখল।
  আৰু তাত বহুত সোণৰ পাত আছে, যিটো নিঃসন্দেহে চকুত ভাল লাগে। আৰু ৰাজপথত বহুতো ধুনীয়া ছোৱালী। খালী ভৰিৰে জিলিকি থকা, ৰূপৱতী, টেন কৰা, পেশীবহুল ভৰি দুখন সিহঁতে ডমিনিকা আৰু তাইৰ গ্লেমাৰাছ মাৰ্কইজ-নিম্ফক আগুৰি ধৰিবলৈ ধৰিলে।
  ছোৱালীকেইজনী সকলোৱেই ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ ধুনীয়া, ডেকা, খালী ভৰিৰে, কিন্তু গহনা পিন্ধি আছিল। কোনোবাৰ বহুমূলীয়া শিলেৰে গহনা বেছি, কোনোবাৰ কম। কেইবাগৰাকীও ছোৱালীয়ে পিন্ধিছিল কেৱল বগা চুটি টিউনিক।
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছিল যে প্ৰাচীন কালৰ ছবি নিৰ্মাণ কৰাৰ সময়ত দাসসকলে সাধাৰণতে এনেকুৱা দেখা গৈছিল।
  অৱশ্যে , সকলো ছোৱালী মানুহ নাছিল। কাৰোবাৰ কাণ লিংকছৰ দৰে, কোনোবাৰ ঈগলৰ নাক। কেইবাগৰাকীও ছোৱালী সৰু আছিল, যেনে মাৰ্কিজ ডি কেছাণ্ড্ৰা, মাত্ৰ ছোৱালী, কিন্তু তেওঁলোকে সৰু ভৰিৰে ফুটপাথটো স্পৰ্শ নকৰাকৈয়ে উৰা মাৰিছিল আৰু লৰচৰ কৰিছিল।
  গৰম ফুটপাথলৈ ভয় নকৰাকৈয়ে নিজৰ উদং গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহাটো প্ৰদৰ্শন কৰা ছোৱালীৰ গোটেই ৰাজ্য।
  আৰু তেওঁলোকে ডমিনিকা আৰু মাৰ্কইজক আঙঠি এটাৰে ঘেৰি ধৰিলে, আৰু নিৰৱে আড্ডা মাৰি হাঁহিলে।
  ছোৱালীবোৰৰ পৰা ডেকা, পেশীবহুল শৰীৰৰ অতি সুখদায়ক গোন্ধ এটা ওলাই আহিল
  মেলা লিংগৰ, দামী সুগন্ধিৰ সৈতে মিহলি কৰা।
  কিছুমানৰ হাতত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰও আছিল। বিশেষকৈ ধনু, মাৰ্জিত আকৃতিৰ ক্ৰছব", তৰোৱাল, চেবাৰ, ডেগাৰ আৰু কাঁড়ৰ কুইভাৰ।
  ই এটা ফেণ্টাচি ছবিৰ চিত্ৰগ্ৰহণৰ বাবে এক্সট্ৰাৰ কথা অতিশয় মনত পেলাই দিছিল;আনকি আচৰিত কথা যে তেওঁলোকে ইমানবোৰ ত্ৰুটিহীন, বক্ৰ, এথলেটিক সৌন্দৰ্য্যক একে ঠাইতে গোটাবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  প্ৰায়বোৰ ছোৱালী প্ৰায় উলংগ আছিল, কেৱল স্তন আৰু নিতম্বত বহুমূলীয়া শিলেৰে নিৰ্মিত গহনাৰে ঢাকি থোৱা আছিল।
  সামান্য টিউনিক পিন্ধা প্ৰায় ডজনমান ছোৱালীয়ে প্লেটিনামৰ দৰে জিলিকি থকা পানীয়ৰ জগ আৰু বিভিন্ন খাদ্য আৰু ফলৰ সোণালী ট্ৰে লৈ আঁঠু লৈছিল।
  ডমিনিকাই বিভ্ৰান্তিত হৈ বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মোৰ পৰা কি বিচাৰিছা? - আৰু তাই অলপ বেছি আত্মবিশ্বাসেৰে যোগ দিলে। "সময় পালে মই তোমাৰ এক্সট্ৰাত উপস্থিত হ"বলৈ ইচ্ছুক হ"ম, মাত্ৰ মোক ভালকৈ দৰমহা দিব।"
  অপেশ্বৰ মাৰ্কিজে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - আপাত দৃষ্টিত আপুনি এইখন চিনেমা বুলি ভাবিছে? নাই, এইটোৱেই হৈছে এলফ- ড্ৰেগন সাম্ৰাজ্য !
  ডমিনিক খিকিন্দালি কৰি জপিয়াই পৰিল। মোৰ গোৰোহাবোৰ নিৰ্দয়ভাৱে জ্বলি উঠিল। তাই ঘামৰ গুটিবোৰ জোকাৰি পেলালে। বাৰু, গৰম হৈছে। ঠিক আৰবৰ মৰুভূমিৰ দৰেই। ইয়াত সুন্দৰীসকলে কেনেকৈ খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ে, আৰু ৰ"দৰ পৰা ছালখন খোলা নাযায়, সেয়া আচৰিত৷
  তাই ক"ত আছে? স্পষ্টভাৱে ৰাছিয়াত নহয়...
  ডমিনিকাই আকাশলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে আৰু হুইচেল মাৰিলে। আকাশখন হালধীয়া, বিৰল ডাৱৰবোৰ কমলা ৰঙৰ, আৰু একেলগে কেইবাটাও পোহৰ আছিল ... ইমান গৰম হোৱাটো আচৰিত নহয়। তদুপৰি, luminaries আকৃতিত ইমানেই অলংকৃত, curls বা শিংৰ সৈতে...
  ডমিনিকাই অনুভৱ কৰিলে যে তাইৰ অসুখ হৈ পৰিছে। যেনে, এইদৰেই মানুহ পাগল হৈ পৰে। তাইৰ ধুনীয়া মুখখন পেচ খাই শেঁতা হৈ পৰিল।
  তাই লৰচৰ কৰিলে, কিন্তু কাণ থকা দুগৰাকী এলফ ছোৱালীয়ে তাইক সমৰ্থন কৰিলে। মেলা লিংগৰ প্ৰতিনিধিসকল বিচ্ছেদ হ"ল আৰু বগা, অৰ্ধস্বচ্ছ টিউনিক পিন্ধা সুন্দৰীসকলে ছোৱালীকেইজনীৰ উলংগ, ইমান ধুনীয়া আৰু পেশীবহুল শৰীৰত পানীয়ৰ সৈতে তাইৰ পাত্ৰবোৰ আনি দিলে। আৰু তেওঁলোকে পান্নাৰ দ্ৰাক্ষাৰস সোণৰ বাটিত ঢালি দিলে।
  ডমিনিকাই লোভত মদ খালে। আৰু তাই অনুভৱ কৰিলে যে মদটো অস্বাভাৱিকভাৱে মিঠা আৰু সোৱাদযুক্ত;শক্তি, শক্তি আৰু শক্তি লগে লগে তাইৰ শিৰাবোৰৰ মাজেৰে বৈ গ"ল।
  আৰু ছোৱালীজনীৰ ইতিমধ্যে উদং ভৰি দুখন ইমান জ্বলি যোৱা নাছিল, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, সিহঁতে এটা সুখদায়ক উষ্ণতা অনুভৱ কৰিছিল, আৰু চাৰিওফালে থকা উষ্ণতা আদৰ্শ হৈ পৰিছিল, সপোনৰ দৰে।
  ডমিনিক পাৰ্ক আপ কৰি সোণৰ পাতৰ ৰঙৰ মূৰটো জোকাৰিলে, চিঞৰিলে:
  - হেল্ল' sleepwalkers!
  তাৰ পাছত ছোৱালীজনীয়ে খৰধৰকৈ নিজকে শুধৰাই ল"লে:
  - ভাইটিহঁতক, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ভনীয়েকহঁতক মনতে লগ পাই ভাল লাগিল!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাত চাপৰি মাৰিলে। আৰু তেওঁলোকে কোৰাছত গাইছিল:
  - আমি আপোনাক সুখৰ কামনা কৰিছো,
  তুমি আমাৰ আশা, বিশ্বাস কৰক...
  অন্য জগতলৈ যোৱা পথ -
  দুৱাৰখন খোল খালে!
  মাৰ্কিজ ডি কেছাণ্ড্ৰাই মাত দিলে:
  - হয়, আমাক সহায় কৰিব লাগিব। আৰু ইয়াৰ বাবে বৃহৎ পুৰস্কাৰ লাভ কৰিব।
  ডমিনিকাই পেশীবহুল কান্ধ দুটা জোকাৰি আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - আৰু মই তোমাক কেনেকৈ সহায় কৰিম?
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে কিবা এটা ক"ব বিচাৰিছিল, তেতিয়াই শিঙাৰ শব্দ আৰু ডেউকাৰ শব্দ শুনা গ"ল। মেলা লিংগৰ সকলো অসংখ্য প্ৰতিনিধিয়ে একেলগে আঁঠু লৈ সন্মানজনক প্ৰণাম কৰি কুঁজা হৈ পৰিল।
  মাৰ্কিজে ডমিনিকাকো ঠেলি দিলে:
  - নমস্কাৰো।
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - কাৰবাবে?
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - ড্ৰেগন ডাচেছ আপোনাক লগ পায়। আমাৰ সাম্ৰাজ্যত ড্ৰেগনে শাসন কৰে। আহকচোন, এটা আঁঠু লৈ!
  ডমিনিকাই নিজৰ অহংকাৰ ভংগ নকৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। যদিও তাইৰ ভয় আছিল যে গৰম ফুটপাথটোৱে তাইৰ উদং আঁঠুটো জ্বলাই দিব, যিটো টেন কৰি পাতল ব্ৰঞ্জৰ ৰং। কিন্তু ছালখন স্পষ্টভাৱে শক্তিশালী আৰু কম সংবেদনশীল হৈ পৰিছে। দৰিদ্ৰতাৰ বাবে নহয় যে ইয়াত মানুহ খালী ভৰিৰে যায় সেয়া স্পষ্ট। কিন্তু অধিক গুৰুতৰ কাৰণত যিবোৰ এতিয়াও স্পষ্ট কৰাৰ প্ৰয়োজন আছে।
  তেতিয়া নিজেই ড্ৰেগন ডাচেছ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তিনিটা মূৰৰ জন্তু, অতি উজ্জ্বল ৰঙৰ, পখিলাৰ দৰে। ডাঙৰ, ভাল যুঁজাৰুৰ দৰে, কিন্তু একেবাৰে ভয়ংকৰ নহয়, বা তাই হ"লে ভয়ংকৰ নহয়।
  মূৰবোৰ তুলনামূলকভাৱে সৰু যেন লাগিছিল আৰু সৰু সৰু কিন্তু উজ্জ্বল মুকুটবোৰ জিলিকি উঠিছিল।
  যেতিয়া মাইকী অজগৰডাল উৰি গ"ল, তাইৰ ডেউকাৰ তলৰ ছোৱালীবোৰে ছালৰ ৰং লিলাকলৈ সলনি কৰিলে , আৰু তাৰ পিছত পান্নালৈ। এইটো সুন্দৰ হৈ পৰিছে।
  ডমিনিকা যেন মন্ত্ৰমুগ্ধ হৈ পৰিল। বাস্তৱত তাই প্ৰথমবাৰৰ বাবে প্ৰকৃত অজগৰ দেখা পাইছিল। হয়, চিনেমাত অৱশ্যে কম্পিউটাৰ গ্ৰাফিক্স ব্যৱহাৰ কৰি ভাল ড্ৰেগন বনায়। কিন্তু এই অজগৰটো বাস্তৱিক, অতি ধুনীয়া আৰু ৰূপৱতী।
  মাজত থকা মূৰটোৱে সুধিলে, তাইৰ মাতটো বৰ সুখদায়ক আছিল:
  - পৃথিৱী গ্ৰহৰ পৰা অহা আমাৰ অতিথি তোমাক দেখি বৰ ভাল লাগিল!
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু তোমাক দেখি মোৰো বৰ ভাল লাগিল!
  ড্ৰেগন ডাচেছে মাত দিলে আৰু কথাখিনি আগবঢ়াই দিলে, সোঁফালে থকা মূৰটোৱে ইতিমধ্যে কথা ক"লে:
  - আমি তোমাক নিমন্ত্ৰণ জনাইছিলো কাৰণ তোমাৰ শিৰাত বৈ যায় সেইজনৰ তেজ, নাজানো কোন, কোন তাত থাকে, নাজানো ক"ত!
  ডমিনিকা ডেলফিনোভাই নিজৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি এখন আনখন ভৰি ঘঁহি বিভ্ৰান্ত হৈ ক"লে:
  - যেন, মই বুজি পোৱা নাছিলো!
  বাওঁফালে থকা ড্ৰেগন ডাচেছৰ মূৰটোৱে আত্মবিশ্বাসী সুৰত উত্তৰ দিলে:
  - আৰু আমি নিজেও এই কথা বুজি নাপাওঁ৷ কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে আমাৰ ইমানেই ভয়ংকৰ সমস্যা যে আমি ডুব যোৱা মানুহ, খেৰত খামুচি ধৰাৰ দৰে!
  ডমিনিকাই তাইৰ উদং, অতি প্ৰলোভনমূলক ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰি গাইছিল:
  - মোক ধৰি ৰাখক, খেৰ, ধৰি ৰাখক,
  যখন ধুমুহা কাছাকাছি পোন্ধরটা বিন্দু আছে...
  এলফবোৰৰ যিবোৰ শত্ৰুবোৰ ফালি পেলাওক,
  ভাগ্যই মোক এনেকৈ পেলাই দিছে জীৱনত!
  সকলো ৰেখাৰ ছোৱালীয়ে একেলগে হাত চাপৰি বজাইছিল, আৰু ইমানেই মৰমলগা আৰু শীতল আছিল।
  কেন্দ্ৰীয় মুৰব্বীয়ে আকৌ কথা ক"লে:
  - গতিকে, আমাৰ এটা অদ্ভুত মহামাৰী। আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত বাস কৰা এলফ, মানুহ, ট্ৰল, হবিট, ভেম্পায়াৰ, গ্নোম আদি শক্তিশালী লিংগৰ প্ৰতিনিধিসকলে অজ্ঞাত কাৰণত শিললৈ পৰিণত হ"বলৈ ধৰিলে আৰু একেলগে ছিন্নভিন্ন হ"বলৈ ধৰিলে। আমাৰ দেশত অৰ্ক আৰু গ্নোমৰ বাহিৰেও মাইকীতকৈ মতা বাৰগুণ কম আছিল আৰু এতিয়া প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে নোহোৱা হৈ গৈছে! অৱশ্যে এয়া এক ট্ৰেজেডী!
  ডমিনিকাই খিকিন্দালি কৰি ফুচফুচাই ক'লে:
  - এইটো বৰ আচৰিত কথা! নহ"লে এই লোমশ, জঘন্য মানুহবোৰৰ পৰা ওলাই অহাৰ কোনো উপায় নাই! আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল, এজন মানুহ যিমানেই কুৎসিত, পাত্ৰ পেট আৰু টান মূৰৰ, বলিৰেখা, সিমানেই তেওঁ আপোনাৰ লগত আঁকোৱালি লয়।
  এলফৰ এজনে আপত্তি কৰিলে:
  - পাত্ৰ পেট, বলিৰেখা আৰু টান এলফ নাই! তেওঁলোকৰ দাড়ি, গোঁফো নাই।
  ডমিনিকাই মন্তব্য কৰিলে:
  " তদুপৰি এই ডেকা ল"ৰাবোৰৰ লগত জড়িত হোৱাটোও অধিক খৰচী!" তেওঁলোকেও পাছ কৰিবলৈ নিদিয়ে। এই অনুৰাগীবোৰক লৈ মোৰ বৰ ভাগৰ লাগিছে। আৰু আপোনাৰ, ভগৱানক ধন্যবাদ, এই কামুক, ঘামচি, জঘন্য মতাবোৰ নাই, আৰু আপুনি জিৰণি লৈ জিৰণি ল"ব পাৰে।
  তিনিওটা অজগৰ মূৰে একেলগে বজ্ৰপাত কৰিলে:
  - পুৰুষবিহীন এখন পৃথিৱীৰ মৃত্যুৰ নিৰ্ধাৰিত! পৃথিৱী গ্ৰহৰ মানুহৰ তুলনাত আমি অতি দীঘলীয়া সময় জীয়াই থাকোঁ, বিশেষকৈ অজগৰ। হয়, পুৰুষ অবিহনে ই বিৰক্তিকৰ, আৰু শক্তিশালী লিংগ অবিহনে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত কোনো সমন্বয় নাই।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অনুমোদনৰ শব্দ কৰিলে। এজনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আমাৰ সকলো মানুহ ধুনীয়া! এসময়ত , হাজাৰ হাজাৰ বছৰৰ আগতে মানৱ জাতিৰ পুৰুষৰ চুলি, টান দাগ, বলিৰেখা, পেট আছিল, কিন্তু এতিয়া তেওঁলোক সকলো ডেকা, ধুনীয়া, বক্ৰ আৰু গোন্ধ সুখদায়ক, এলফৰ দৰে!
  ডমিনিকাই হাঁহিলে আৰু চকু টিপিয়াই দিলে ... তাৰ পিছত তাই উত্তৰ দিলে:
  - ঠিক আছে! হয়তো দুমাহমানৰ পিছত পুৰুষক মিছ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিম। মই মাত্ৰ বুজি নাপাওঁ যে মই তোমাক কেনেকৈ সহায় কৰিব পাৰো?
  ড্ৰেগন ডাচেছৰ সোঁ মূৰটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে আমি নিজেই এই কথা নাজানো৷ কিন্তু আপোনাৰ হাতত আছে আন এখন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ জীৱৰ তেজ, য"ত সকলো বাসিন্দাৰ দুটা লিংগ নহয়, যেনেকৈ আমাৰ পৃথিৱীত আছে, তিনিটা। আৰু হয়তো ইয়াৰ দ্বাৰা আমাৰ মতাবোৰ ঘূৰাই পোৱাত সহায়ক হ"ব!
  ডমিনিকাই নিজকে জোকাৰিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - ত্রিযৌন প্রাণী? হয়, মই কল্পবিজ্ঞান পঢ়ো, এইটো তাত্ত্বিকভাৱে সম্ভৱ!
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - হয়! মহামাৰীয়ে তেওঁলোকক স্পৰ্শ কৰা নাছিল। কিন্তু কোনে নিশ্চয়তা দিব যে এনে এটা সংক্ৰমণ দেখা নাযায় যিয়ে ন্যায্য লিংগক কাটি পেলাব? আৰু ইয়াতকৈও বেয়া হ"ব পাৰে! আৰু শক্তিশালী লিংগ অবিহনেও যদি কোনো আক্ৰমণকাৰীয়ে আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন আক্ৰমণ কৰে, তেন্তে আমি প্ৰতিশোধ লোৱাৰ সুযোগ নাপাম।
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে মাত দিলে:
  - ঠিক আছে! আপোনাৰ প্ৰতি মোৰ সহানুভূতিশীল। বাইদেউ, এইটো পৃথিৱীলৈ আহিব পাৰেনে?
  ড্ৰেগন ডাচেছৰ বাওঁ মূৰে নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়! যথেষ্ট সম্ভৱ। গতিকে তেওঁলোকে আপোনাক কোনো উপকাৰ বিচাৰিছে বুলি নাভাবিব। আপোনাৰ সৰু ভাইটি আছে, আৰু তেওঁ চিনেমাতো অভিনয় কৰে। এই ল"ৰাটোৱে শিললৈ পৰিণত হৈ ধূলিলৈ ছিন্নভিন্ন হোৱাটো বিচাৰেনে?
  ডমিনিকাই খঙেৰে খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰি বিৰক্তিৰে ক"লে:
  - তুমি মোৰ বিষয়ে বহুত জানা!
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - আমি কেতিয়াবা আপোনাৰ গ্ৰহৰ পৰা চিনেমা চাবলৈ ভাল পাওঁ। ইয়াক পোনপটীয়াকৈ ইণ্টাৰনেটৰ পৰা ডাউনলোড কৰিব পাৰি, যাৰ বাবে যাদুকৰী শক্তিৰ বৃহৎ ব্যয়ৰ প্ৰয়োজন নহয়। সেইবাবেই আমিও তোমাক দেখিলোঁ। আৰু উচ্চ পৰীবোৰে তোমাৰ অনন্য আভা অনুভৱ কৰিলে, আৰু তোমাৰ ভাইটিক দেখিলে, তাৰো তাৰ এটা টুকুৰা আছে, নাজানো কোন!
  ডমিনিকাই হুইচেল মাৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই নিশ্চিতভাৱে জানো যে অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ! অৱশ্যে , মোৰ অনুপস্থিতিত পঢ়া ভাল হ'ব !
  মাৰ্কিজ ডি কেছাণ্ড্ৰাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - ঠিক এইটোৱেই কৰিব লাগিব। পঢ়া, পঢ়া আৰু পুনৰ পঢ়া!
  ছাত্ৰী ছোৱালীজনীয়ে অসন্তুষ্ট হৈ বিৰবিৰাই উঠিল:
  - এইটো আৰু কিহৰ বাবে?
  লগে লগে ড্ৰেগন ডাচেছৰ তিনিটা মূৰে নিজৰ সুখদায়ক কণ্ঠত সমকালীন আৰু সুসমভাৱে কথা ক"লে:
  - যাদু আৰু যাদুৰ বিষয়ে একো নাজানা! আৰু আমাক সহায় কৰিবলৈ আপোনাৰ বিস্তৃত আৰু মৌলিক জ্ঞান থাকিব লাগিব। আপুনি এবাৰ ইম্পেৰিয়েল ড্ৰেগন একাডেমী অৱ Dularis ৰ পৰা স্নাতক হ'লে, আপোনাৰ পূৰ্বতে অজ্ঞাত শক্তি থাকিব যিয়ে আপোনাক যাদুকৰী ৰাজকুমাৰীৰ মুকুট পিন্ধিবলৈ অনুমতি দিব। আৰু এই ক্ষেত্ৰতহে আপুনি সক্ষম হ"ব, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, শক্তিশালী লিংগৰ প্ৰতিনিধিসকলক পাতালৰ পৰা ঘূৰাই অনাৰ অন্ততঃ সৰু সুযোগ পাব।
  ডমিনিক হুইচেল মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - অ" মোৰ যিটো ভাল নালাগে সেয়া হ"ল পঢ়া-শুনা!
  সঁচাকৈয়ে তাই নাচি, জপিয়াই, ছবিত অভিনয় কৰি ভাল পাইছিল। আনকি মই বৰ ভাল পাইছিলোঁ। কিন্তু তাইৰ পঢ়া-শুনা তাইৰ বাবে কঠিন আছিল। আনকি তাই এটা পেইড ডিপাৰ্টমেণ্টত নামভৰ্তি কৰিছিল যাতে তাই কম কষ্টেৰে ডিপ্লমা লাভ কৰিব পাৰে। সঁচাকৈয়ে এইদৰেই সহজ।
  উচ্চ শিক্ষা অবিহনে ফেশ্বনেবল নহ"লে ডমিনিকাই একাডেমীত একেবাৰেই প্ৰৱেশ নকৰিলেহেঁতেন। তদুপৰি কোটিপতিসকলেও ডিপ্লমা নথকা ছোৱালীক বিয়া কৰাব নোৱাৰিব।
  কিন্তু যিমান পাৰি ধনী আৰু একে সময়তে বুঢ়া, অসুস্থ আৰু সম্পূৰ্ণ বয়সীয়াল হোৱা এজন অলিগাৰ্চক বিয়া কৰাব লাগে। তেতিয়া তাৰ পৰা মুক্তি পাওক, কোটিপতি বিধৱা হৈ নিজৰ আনন্দৰ বাবে জীয়াই থাকিব।
  আৰু নিজে ছবিৰ চিত্ৰনাট্য লিখক। আনকি তাইৰ এটা ধাৰণাও আহিছিল। আৰু তাই মুখ্য চৰিত্ৰত আছে। সম্ৰাট পালপেটাইনৰ দৰে , বা সঁচাকৈয়ে ক'বলৈ গ'লে, তেওঁৰ অন্ধকাৰ আত্মা এগৰাকী ক্ল'ন ছোৱালীলৈ স্থানান্তৰিত হয় আৰু বিজয়ৰ সৈতে নতুন সাম্ৰাজ্য সৃষ্টি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  হয়, সেইটো বৰ ভাল কথা ! অৱশ্যে তাইৰ মুখ্য চৰিত্ৰটো যিয়েই নহওক বেয়া নাছিল, আৰু তাৰ পৰা ডাঙৰ টকাৰ গোন্ধ ওলাইছিল। কিন্তু ... এতিয়া, তাই হিট হৈ পৰিছে ৷ আৰু তাই যিটো কাম কম ভাল পায় সেইটো কৰিব লাগিব - পঢ়া-শুনা!
  ডমিনিকাই কঁপি থকা মাতেৰে সুধিলে:
  - মই নাকচ কৰিলে কি হ"ব?
  চৌপাশৰ ছোৱালীবোৰে অসন্তুষ্টিত হুলস্থুল কৰিলে। এজনে চিঞৰিলে:
  - তাইক তাইৰ গোৰোহাত গুলীয়াই দিয়ক!
  ড্ৰেগন ডাচেছৰ তিনিজন মুৰব্বীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - তোমাক জোৰ কৰাৰ আমাৰ কোনো নৈতিক অধিকাৰ নাই। কিন্তু পৃথিৱী গ্ৰহৰ পৰা আপোনাক উলিয়াই আনিবলৈ হ"লে বহুত ব্যয়বহুল যাদুকৰী শক্তিৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। আৰু উভতি আহিলে, যদি আপুনি উভতি আহিব বিচাৰে, তেন্তে ইয়ালৈ যাত্ৰাৰ খৰচ, আপুনি খোৱা দামী মদ, আৰু উভতি অহাৰ টিকটৰ ধন দিব।
  ডমিনিকাই চিঞৰি উঠিল:
  মই কৰিব নিবিচৰা কাম এটাৰ বাবে মোৰ পৰা চাৰ্জ লোৱাটো ন্যায্য নহয় ! মোৰ ইচ্ছাৰ বিৰুদ্ধে মই লৰচৰ কৰিলোঁ!
  মাইকী অজগৰটোৰ কেন্দ্ৰীয় মূৰটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - তুমি আমাৰ, হয়তো, আমাৰ শেষৰ এটা সুযোগ! সঁচা, আপুনি এতিয়াও আপোনাৰ ভাইটিৰ সৈতে চেষ্টা কৰিব পাৰে, কিন্তু তেওঁ এতিয়াও ল"ৰা, আৰু তথাপিও, মানুহ, আৰু তেওঁও ধূলিত পৰিব পাৰে।
  ডমিনিক খঙেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ ভাইটিক চুব নালাগে! তাৰ কোনো কাম নহয়!
  ড্ৰেগন ডাচেছে ইংগিতেৰে সুধিলে:
  -ৰাজকুমাৰী হ'বলৈ পঢ়িবলৈ ইচ্ছুক নেকি? কল্পনা কৰকচোন আপুনি কি কি সুযোগ পাব। আপুনি বুঢ়া নহ"ব, কেইবা হাজাৰ বছৰ জীয়াই থাকিব, আৰু হয়তো আৰু অধিক উন্নত যাদু লাভ কৰি অমৰ দেৱতা হ"লে। আৰু তোমাৰ প্ৰজা আৰু নিজৰ ৰাজ্য থাকিব!
  ডমিনিকাই জোৰেৰে উশাহ লৈ অনুৰোধ কৰি ক"লে:
  - অলপ ভাবি চাওঁ।
  মাৰ্কইজ ছোৱালীজনীয়ে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - হয়, সি ভাবি চাওঁক। তাই আমাৰ পৃথিৱীখনক ভালদৰে চিনি পোৱাটো প্ৰয়োজন। তেওঁক খাপ খাই জ্ঞানলৈ আহক। আৰু তেওঁ সঠিক সিদ্ধান্ত ল"ব।
  ড্ৰেগন ডাচেছে তিনিওটা মূৰেৰে সঁহাৰি জনাই মাত দিলে:
  - চহৰখনত ঘূৰি ফুৰিব দিয়ক। ডাঙৰ আৰু গোৰ্জিয়াছ। তাইক দেখুৱাওক কেছাণ্ড্ৰা, আৰু তোমালোক ছোৱালীবোৰে তাইক বাট দিবা। হস্তক্ষেপ নকৰিবা!
  মেলা লিংগটো বিচ্ছেদ হ"ল। নিম্ফ মাৰ্কইজে ট্ৰেৰ পৰা পিজ্জাৰ দৰে কিবা এটা লৈ ডমিনিকাৰ হাতত দিলে:
  - ইয়াত, খা! আপুনি আৰু শক্তিশালী হৈ পৰিব।
  টিউনিক পিন্ধা ছোৱালী এজনীয়ে প্লেটিনামৰ জগৰ পৰা সোণৰ পাত্ৰ এটাত ইতিমধ্যে গোলাপী ৰঙৰ ৱাইন ঢালি দিলে । ডমিনিকাই সাৱধানে পিজ্জাটোৰ এটা কামোৰ খালে। অত্যন্ত সোৱাদযুক্ত হৈ পৰিল, আৰু ছোৱালীজনীয়ে খাবলৈ ধৰিলে , বহুত বেছি আত্মবিশ্বাসেৰে, আৰু ৱাইনেৰে ধুই পেলালে, ইমান মিঠা আৰু সুগন্ধি।
  ইয়াৰ পিছত ডমিনিকাৰ মেজাজ তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পালে। আৰু তাই গাইছিল:
  শিক্ষকৰ উপহাৰ,
  মোৰ লগত সময় কটালে...
  তেওঁলোকে মোক একোৱেই শিকাইছিল...
  আৰু তেতিয়া ছাত্ৰী ছোৱালীজনীয়ে উপযুক্ত ছন্দ বিচাৰি নাপালে, আৰু তাইৰ ধুনীয়া মূৰটোত যিটো জিলিকি আছিল, সেইটো বৰ অশ্লীল আৰু অনুপযুক্ত যেন লাগিল।
  দুয়ো দুয়ো একেলগে ৰাওনা হ"ল আৰু অপেশ্বৰীয়ে তাইৰ বাহুত ধৰি লৈ গ"ল। যদিও তাই শক্তিশালী আৰু ওখ আৰু ইমান পেশীবহুল ডমিনিকাতকৈ মূৰতকৈও বেছি চুটি আৰু পাতল আছিল।
  দুয়োজনী ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰে ষ্টাম্প মাৰি ডেকা গজেলৰ বেগেৰে গতি কৰিলে।
  চাৰিওফালৰ ঘৰবোৰ বৰ বিলাসী আছিল ৷ পৃথিৱীৰ কোনো চহৰেই ইমান ভয়ংকৰ হোৱা নাই। ইয়াত ফুলবোৰো গজিছিল, ইমান বিশাল, উজ্জ্বল আৰু সুগন্ধি। এই চহৰখনৰ সকলোবোৰেই আছিল ধুনীয়া আৰু গ্লেমাৰাছ।
  আৰু বহুত ছোৱালী। অতি বিলাসী সাজ-পোছাক পিন্ধিছিল , বা, ইয়াৰ বিপৰীতে, অধিক বিনয়ীভাৱে, আৰু কিছুমান ছোৱালীয়ে ৰাস্তা ধুইছিল। কিন্তু সকলো ডেকা, সতেজ, ধুনীয়া আৰু খালী ভৰিৰে।
  ডমিনিকাই আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - জোতা, বা অন্ততঃ ফ্লিপ ফ্লপ পিন্ধা নহয় কিয়?
  মাৰ্কিজ ডি কেছাণ্ড্ৰাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - এয়াই এই গ্ৰহৰ যাদু। ই আমাক চিৰন্তন যৌৱন বজাই ৰখাত সহায় কৰে, যাদু নিক্ষেপ কৰে, আৰু আমাৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ যুদ্ধতো ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি!
  ছোৱালী শিল্পীগৰাকীয়ে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটো মৰমলগা! সাধাৰণতে মই অতি সৰুতে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িবলৈ লাজ পাইছিলোঁ, কাৰণ মই বিশ্বাস কৰিছিলোঁ যে এইটো চৰম দৰিদ্ৰতাৰ চিন। কিন্তু তাৰ পিছত চিনেমাৰ লগত অভ্যস্ত হৈ পৰিলোঁ। তদুপৰি শৈশৱত স্পাৰ্টাকাছৰ ভনীয়েকৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰাৰ সময়ত তলুৱাবোৰ অলপ ৰুক্ষ হোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল, বা বিভিন্ন ধৰণৰ পক্ষপাতী। মোৰ ভাল লাগিল। কিন্তু খালী ভৰিৰে মস্কোত ঘূৰি ফুৰিলে মানসিক ৰোগী বুলি ভুল হ"ব, আৰু ৰাস্তাত সংক্ৰমণ আৰু মলি বেছি!
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - হয় - সেইটো বুজিব পাৰি! প্লাছ, জোতা অবিহনে দৌৰাটো বহুত বেছি চঞ্চল, যিহেতু এজন যোদ্ধাৰ ছালখন আটাইতকৈ দামী বুটৰ তলুৱাতকৈ বহুত শক্তিশালী, আৰু ই ইলাষ্টিক, নমনীয় আৰু যাদুৰ সৈতে চাৰ্জ!
  সিহঁত আগবাঢ়ি গ"ল। আপুনি দেখিব পাৰে যে অষ্টানকিনো টিভি টাৱাৰৰ শিখৰৰ দৰে ফোয়াৰাৰ জেটবোৰ কিমান ওখকৈ লৰচৰ কৰে। গতিকে তেওঁলোকে উৰণ লয়, পদাৰ্থ বিজ্ঞানৰ নিয়মৰ বিপৰীতে । আৰু জেটবোৰ নিজেই বহুৰঙী। কিমান ধুনীয়া এইটো।
  আৰু চাৰিওফালে কি কি ৰাজপ্ৰসাদ আছে? ইয়াত সকলোবোৰ কিমান বিলাসী। আৰু এই বিধিখন কেৱল সোণেৰেই নহয়, পৃথিৱীত অজ্ঞাত কিছুমান উজ্জ্বল, কমলা ৰঙৰ ধাতুৰেও জিলিকি উঠিছে।
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - তোমাৰ চহৰখন সাধুকথাৰ দৰে। আৰু ছোৱালীবোৰ মহৎ, প্ৰকৃত স্বৰ্গৰ দৰে, আৰু উদ্ভাৱন কৰা নহয়, আমাৰ দৰে!
  কেছাণ্ড্ৰাই খিকিন্দালি কৰি সুধিলে:
  - তোমাৰ স্বৰ্গখন গঠিত বুলি কিয় ভাবিছা?
  ছোৱালী শিল্পীগৰাকীয়ে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - কাৰণ তেওঁৰ বিৰোধী বৰ্ণনা আছে। এটা ধৰ্মই এটা কথা কয়, আন এটাই আন এটা কথা কয় আৰু তৃতীয়টোৱে হুবহু বিপৰীত কথা কয়!
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে মাত দিলে:
  - হ'ব, মই জানো! আপোনাৰ ইণ্টাৰনেটটো চালোঁ। পৃথিৱীলৈ যাত্ৰা কৰাতকৈ ই সহজ। ই ইমানেই সহজ যে সাধাৰণ এলফ, ট্ৰ"ল আৰু মানুহেও ইয়াত উঠি চিনেমা চাব পাৰে৷ যাদুকৰী জগতখনৰ সকলো ভৱিষ্যৎৰ মাজতো আমাৰ হাতত, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, পৃথিৱীৰ মানুহৰ দৰে উন্নত প্ৰযুক্তি নাই। আপুনি যাদুৰ অপেশাদাৰ, কিন্তু আমাৰ প্ৰযুক্তিৰ বিকাশ নিথৰ হৈ পৰিছে!
  ডমিনিকাই আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - প্ৰযুক্তি কিয় ফ্ৰীজ কৰিলে?
  অপেশ্বৰীয়ে মাতটো কমাই উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ নহয়। এইবোৰ অজগৰ। তেওঁলোকে আপাত দৃষ্টিত নিজৰ ক্ষমতাক ভেঙুচালি কৰিব নিবিচাৰে। যদিও, অৱশ্যেই, তেওঁলোকে আমাক স্বাভাৱিকভাৱে জীয়াই থাকিবলৈ দিয়ে, আৰু কিছুমানৰ বাবে আনকি বিলাসীভাৱেও জীয়াই থাকিবলৈ দিয়ে, কিন্তু ... সেইটো কথা নকওঁ আহক!
  আৰু আকৌ এটা থমকি ৰ"ল। চাৰিওফালে থকা বিলাসীতা অৱশ্যেই ছুপাৰ। সকলোবোৰ ইমান ধুনীয়া, এনে সজ্জা, মূৰ্তি, ঘৰ-মন্দিৰ।
  হয়, মন্দিৰবোৰ অৱশ্যে অতি বৈচিত্ৰময়। কিছুমান সাদৃশ্যত পৃথিৱীত সচৰাচৰৰ দৰে নহয়। আৰু ইহঁতৰ শৈলী, ৰং, আৰু আকৃতি সম্পূৰ্ণ বেলেগ । আৰু অৱশ্যেই ধুনীয়া। ইয়াত চিত্ৰ, আৰু গম্বুজ, আৰু বহুভুজ, প্ৰিজম ইত্যাদি।
  আৰু বহু মন্দিৰত অতি ধুনীয়া ফুলৰ কলিৰ ৰূপত গম্বুজ থাকে।
  ডমিনিকাই তাইৰ সংগীৰ ফালে চাই তাইক সুধিলে:
  - তোমাক স্কুলীয়া ছোৱালীৰ দৰে দেখা যায় ... কিন্তু আচলতে তোমাৰ বয়স কিমান?
  কেছাণ্ড্ৰাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মানুহৰ এই কথাষাৰ আছে: এগৰাকী ভদ্ৰমহিলাক তেওঁৰ বয়সৰ কথা সোধাটো প্ৰথা নহয়!
  কন্যা শিল্পীগৰাকীয়ে সামৰণি মাৰে-
  - চাগে বহুত।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - হয়তো! কিন্তু আমি এলফ, ট্ৰল, মানুহতকৈও বেছি দিন জীয়াই আছো, আনকি গ্নোম আৰু ভেম্পায়াৰতকৈও বেছি দিন জীয়াই আছো। কাৰণ আমাৰ মাজত দেৱতাৰ তেজ আছে, আমি তেওঁলোকৰ লগত তেজৰ আত্মীয়। বাকীবোৰৰ অমৰৰ লগত অধিক পৰোক্ষ সম্পৰ্ক আছে ৷
  ডমিনিকাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আমি সকলোৱেই ভগৱানৰ পুত্ৰ-কন্যা। কিছু পৰিমাণে।
  কেছাণ্ড্ৰাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি দুটা ক্লিক কৰিলে।
  আৰু তেতিয়াই অপেশ্বৰৰ হাতত এটা যাদুকৰী লাখুটি আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তাই মনে মনে ফুচফুচাই ক"লে:
  - ইয়াৰ ভিতৰত এটা অজগৰ শিৰা আছে। এইটো এটা অতি শক্তিশালী শিল্পকৰ্ম, ব্যয়বহুল আৰু বিৰল। কিন্তু ইয়াৰ মাজতো বৰ শক্তি আছে। প্ৰভাৱ দেখুৱাব?
  ডমিনিকাই ফুচফুচাই ক'লে:
  - যাদুকৰী লাখুটি পিন্ধা ল'ৰা এটাৰ ধাৰাবাহিক চাইছিলো। কিন্তু তাত এজন ক্ষীণ ল'ৰা , ক'লা চুলি আৰু চশমা পিন্ধা । ভাইটিৰ দৰে নহয় - সুদৰ্শন, পেশীবহুল চুলিৰ শ্যামলা। বাইদেউ, মইও যোদ্ধা আৰু যাদুকৰ দুয়োটা চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিছিলো!
  Cassandra নিশ্চিত কৰিছে:
  - তোমাৰ ভাইটিক চিনি পাওঁ। হয়, সি বৰ ধুনীয়া, অস্বাভাৱিক ল"ৰা। আৰু আপোনাৰ দৰে নহয়, শিশুৰ মাজত কাৰাটেৰ বিশ্ব চেম্পিয়ন ।
  ডমিনিকাই অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ল'ৰা হ'লেও মানুহ ! কিন্তু পুৰুষৰ বাবে কাজিয়া আৰু কাজিয়া সাধাৰণ কথা।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ সাম্ৰাজ্যৰ মূল জনগোষ্ঠীৰ মহিলাতকৈ বাৰগুণ কম পুৰুষ আছে: মানুহ, এলফ, ট্ৰল, হবিট আৰু ভেম্পায়াৰ। গতিকে ফেয়াৰ লিংগেও যুঁজিব লাগিব। ইয়াৰ বিপৰীতে অৰ্ক আৰু গ্নোমৰ মাজত মাইকীতকৈ মতা বাৰগুণ বেছি। গতিকে আনকি আমাৰ বাবে আগৰ তুলনাত কেনেবাকৈ সহজ হৈ পৰিল। অৰ্ক আৰু মই অনবৰতে যুঁজিছিলো, আৰু সিহঁতে ক্ৰেম্প কৰিবলৈ টোডৰ দৰে বগাই গৈছিল , এতিয়া যুঁজিবলৈ প্ৰায় কোনো নাই। যদিও মাইকী আৰু অৰ্ক, সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে বৰ বেছি নহয়। কিন্তু gnomes বোৰ ভাল , সিহঁতক মহিলা হবিটৰ দৰে বেছি দেখা যায়। গ্নোমবোৰ নিজেই বয়সীয়াল হয়, ধূসৰ হৈ পৰে, দাড়ি দীঘল হয়, কিন্তু মৃত্যুৰ আগলৈকে ইহঁত দ্ৰুত আৰু চঞ্চল হয় আৰু বলিৰেখাৰ মাজতো ইহঁতে সকলো দাঁত ধৰি ৰাখে। আৰু যদি এটা দাঁত নোক আউট কৰা হয়, তেন্তে সেই দাঁতটো পুনৰ বাঢ়ি যায়!
  ডমিনিকাই মাত দিলে:
  - ৱাঃ! তুমি হাঁহৰ দৰে। কিন্তু মই এবাৰ সুধিছিলো, মানুহ যদি ঈশ্বৰৰ প্ৰতিমূৰ্তি আৰু প্ৰতিমূৰ্তিত সৃষ্টি হৈছে, তেন্তে তেওঁৰ দাঁতবোৰ ইমান দুৰ্বল কিয়। আৰু পুৰোহিতে এনেকুৱা কিবা এটা বিৰবিৰাই উঠিল, মাংস পাপৰ বোজা। বাইদেউ, যেতিয়া মোৰ ভাইটিৰ দাঁতটো নোক আউট হৈছিল, তেতিয়া আক্ষৰিক অৰ্থত এদিনৰ ভিতৰতে পুনৰ গজি উঠিছিল। আনকি ডাক্তৰৰ ওচৰলৈ নিব মন গৈছিল । আৰু তাৰ পিছত মই মোৰ মন সলনি কৰিলোঁ, তেওঁলোকে শিশুটিক লেবৰেটৰীত নিগনিৰ দৰে অধ্যয়ন কৰিব!
  কেছাণ্ড্ৰাই মাত দিলে।
  - ঠিকেই কৈছে! তুমি স্মাৰ্ট। কিন্তু পঢ়া-শুনা কৰি ভাল নাপায়৷
  ছোৱালীজনীয়ে জোৰেৰে মাত দিলে:
  - হয়! বিৰক্তিকৰ কথা। আৰু আমাৰো আছে ... বাৰু , মই নাজানো, যেতিয়া আপুনি আপোনাৰ ডেস্কত বহি থাকে তেতিয়া আপোনাৰ পিঠিখন বিষায়, আৰু আপুনি দৌৰি জপিয়াই যাব বিচাৰে!
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - হয় ছোৱালীবোৰ জানা যে সকলোৱে ক্ৰাম কৰি ভাল নাপায় ,
  শিশিৰৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে দৌৰিব পাৰিলে ভাল আছিল!
  আৰু গোৰ্জিয়াছ দম্পতীহালে হাঁহিলে। ইয়াত তেওঁলোকে আৰু আগবাঢ়ি যায়। ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিলে যে পৃথিৱীত গাড়ীৰ দৰে গাড়ী নাই। কিন্তু বৰ ধুনীয়া ইউনিকৰ্ণ আছে। যেনেকৈ তেওঁলোকে এনিমেত অংকন কৰে । আৰু সাধাৰণ ঘোঁৰাবোৰ কেৱল মৰমলগা। আৰু যেতিয়া গাড়ীখন লৰালৰিকৈ যায়, তেতিয়া সাধুকথা যেন লাগে।
  কিছুমান ছোৱালী চৰাইৰ দৰে উৰি যায়। সঁচা , ই বিৰল, ইয়াত আপুনি দেখিব পাৰিব যে সকলো যাদুকৰ উন্নত নহয়। ভিক্ষাৰীৰ জুপুৰি নাই। ইয়াৰ বিপৰীতে গোটেই চহৰখনেই কঠিন ৰাজপ্ৰসাদৰ দৰে, বা ফোয়াৰা আৰু বাগিচা থকা বাগিচাৰ দৰে দেখা ঘৰৰ দৰে। আৰু কিমান ডাঙৰ দেখা গৈছে।
  মূলতঃ ডমিনিকাই এটা খেল খেলিছিল - বিল্ডাৰ। তাত বহুত কিবাকিবি নিৰ্মাণ কৰিব পাৰি। আৰু সঁচাকৈয়ে এনে এখন চহৰ নিৰ্মাণ কৰা যাতে গোটেই কথাটো স্বৰ্গৰ সাধুকথাৰ দৰে হয়। ইয়াতো একেই কথাই সঁচা হৈ পৰিল।
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু তেওঁলোকে কয় যে পৃথিৱীত স্বৰ্গ সম্ভৱ নহয়? পৃথিৱীৰ সকলো ধৰ্মই এই কথা কয়!
  কেছাণ্ড্ৰাই বুজাই দিলে:
  - সাম্যবাদৰ বাহিৰে। পৃথিৱীত স্বৰ্গৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া একমাত্ৰ ধৰ্ম। আৰু এইটো যুক্তিসংগত। স্বৰ্গত বিশ্বাস কৰাটো কাক প্ৰয়োজন, মৃত্যুৰ পিছতো নহয়, সাধাৰণতে, পৃথিৱীৰ শেষৰ পিছত, যিটো সাধাৰণতে উন্মাদনা!
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - হয়, পৃথিৱীৰ শেষৰ মতবাদটো মোৰ ভাল নালাগে! নিজেই স্বৰ্গ নিৰ্মাণ কৰাই ভাল, হাড়ৰ ওপৰত নহয়!
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে চিঞৰি উঠিল:
  - স্বৰ্গত স্বৰ্গৰ বাবে চেষ্টা নকৰিব, বৰঞ্চ জীয়াই থাকিব আৰু নিজৰ সুখ সৃষ্টি কৰক। আৰু স্মাৰ্ট হওক।
  ডমিনিকাই দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - জানেনে, কেনেবাকৈ, যেতিয়া কেৱল ছোৱালী থাকে, তেতিয়া কিবা এটা নোহোৱা যেন লাগে। যদিও চিনেমাতো পুৰুষ খুব কমেইহে ধুনীয়া হয়। লগতে ল"ৰাবোৰৰ বেছিভাগেই মৰমলগা, আৰু চল্লিশ বছৰ বয়সলৈকে পেট আৰু ডাবল চিবুক নথকা মানুহ এজনক বিচাৰি উলিয়াবলৈ চেষ্টা কৰে।
  কেছাণ্ড্ৰাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - তুমি স্মাৰ্ট। মোৰ কোনো শব্দ নাই। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে বৰ বেছি নহয় ... কিন্তু এজন পুৰুষৰ ক্ষেত্ৰত কেৱল ধুনীয়া মুখখন আৰু চিকন ফিগাৰ এটাই গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয়। আনকি পৃথিৱীৰ মহিলাসকলেও পুৰুষৰ বাহ্যিক তথ্যৰ বাহিৰে আন কিবা এটাক মূল্য দিয়ে!
  ডমিনিকাই মাত দিলে:
  - বাৰু, হয়, ঠিক! আৰু লগতে টকাও। মানিবেগটো টান হ"লে বলিৰেখা, টান আৰু পেট ইমান লক্ষ্যণীয় নহয়।
  নিম্ফে লক্ষ্য কৰিছে:
  - পুৰুষৰ চেহেৰাত আমাৰ কোনো সমস্যা নাই। ইয়াৰ সকলো বতাহতে যাদু গ্ৰাস কৰিছে। আৰু মতাবোৰ বৰ ধুনীয়া মুখৰ ডেকা হৈ পৰিল;মানুহৰ দাড়ি গোঁফো নোহোৱা হোৱাটোও অপ্ৰীতিকৰ। ইয়াৰ বাবেই তেওঁলোকৰ এলফবোৰক কেৱল কাণৰ আকৃতিৰ দ্বাৰাহে পৃথক কৰিব পাৰি। আৰু এই ... বাৰু , নাৰী অভ্যস্ত। কিন্তু দাড়িৰ এটা নিৰ্দিষ্ট মনোমোহাতাও থাকে। দাড়ি এটাক কুৎসিত বুলি গণ্য কৰা সেই ছোৱালীবোৰৰ কথাত মই একমত নহয়।
  ডমিনিক খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - দাড়িৰ প্ৰশংসা আৰু সন্মান আছে, কিন্তু মেকুৰীটোৰো গোঁফ আছে!
  কেছাণ্ড্ৰাই নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিটো জোকাৰিলে ... আৰু ধুনীয়া মহিলাগৰাকীৰ হাতত , নেপোলিয়নৰ ককড টুপীৰ আকৃতিৰ এটা ধুনীয়া কেক, বহুৰঙী ক্ৰীমৰ দ্বাৰা নিৰ্মিত গোলাপ, পপি আৰু পখিলাৰ সৈতে।
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে তাইৰ আটাইতকৈ কোমল কণ্ঠত চিঞৰি উঠিল:
  - চেষ্টা কৰক, বৰ সোৱাদযুক্ত, আৰু কবি অবিহনে বিনামূলীয়া!
  ডমিনিকাই হঠাতে ভাবি সুধিলে:
  -আপুনি যদি মোৰ পৰা এতিয়াও মাচুল লয় তেন্তে কি হ"ব?
  মাৰ্কিজ-নিম্ফে গাইছিল:
  - সকলো বস্তুৰ মূল্য দিব লাগিব বিশ্বাস কৰক,
  গতিকে আমি সফলতাৰ দুৱাৰ মুকলি কৰি দিওঁ!
  . অধ্যায় নং ২।
  আৰু কেছাণ্ড্ৰাই আকৌ লাখুটিডাল জোকাৰিলে, তাৰ ডগাৰ পৰা পোহৰৰ ধাৰা এটা উৰি গ"ল আৰু স্ফটিকৰ দৰে দেখা যোৱা দুখন চকী আৰু এখন সৰু, মাৰ্জিত টেবুল।
  মাৰ্কিজ-নিম্ফে পৰামৰ্শ দিলে:
  - বহি খাওঁ, সংস্কৃতিবান মানুহৰ দৰে! হয়তো আপুনিও কিছু ৱাইন বিচাৰিব?
  ডমিনিকাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - বহুত মদ খালে বোবা হ"ব পাৰে। আৰু মই এটা স্পষ্ট আৰু সতেজ মূৰটো ৰাখিব লাগে!
  কেছাণ্ড্ৰাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে।
  - ভয় নকৰিবা! আমাৰ মদত এগ্ৰামো মদ নাই। ই কেৱল লাভহে আনে। আৰু আমাৰ পৃথিৱীৰ মানুহে বয়স বৃদ্ধি নোহোৱাকৈ হাজাৰ বছৰলৈকে জীয়াই থকাৰ অন্যতম কাৰণ। আৰু শক্তিশালী আৰু উন্নত যাদুৰ সহায়ত আপুনি বহুত বেছি দিন টিকি থাকিব পাৰে।
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে মাত দিলে:
  - তাৰ পিছত ঢালি দিব!
  অপেশ্বৰীয়ে তাইৰ লাখুটিৰ ডগাৰ পৰা এটা ৰশ্মি এৰি দিলে, কিবা এটা ফুচফুচাই ক"লে ... আৰু উজ্জ্বল কমলা ৰঙৰ ধাতুৰে নিৰ্মিত গবলেটবোৰ ওলাল, য"ত হালধীয়া আৰু বুদবুদৰ সৈতে কিবা এটা ছিটিকি পৰিল।
  ডমিনিকাই নিজৰ গবলেটৰ পৰা সামান্য চুমুক এটা লৈ লক্ষ্য কৰিলে:
  - এটা অতি সুখদায়ক আৰু সুগন্ধি ৱাইন, ই আপোনাৰ মুখখন ইমান সতেজ অনুভৱ কৰে ...আৰু ইয়াক কিহৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা হয়?
  কেছাণ্ড্ৰাই কঠোৰ উত্তৰ দিলে:
  "ড্ৰেগন সম্ৰাট একাডেমীত পঢ়িলে গম পাব!"
  ছোৱালীজনীয়ে সুধিলে:
  -অজগৰ সম্ৰাট নিজে ক'ত?
  অপেশ্বৰীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - সিও অদৃশ্য হৈ গ"ল। এতিয়া তেওঁৰ ঠাইত সম্ৰাজ্ঞী কেৰ"লিন। মানুহৰ দৰেই ড্ৰেগনত নাৰী আৰু পুৰুষৰ সংখ্যা প্ৰায় সমান। এই ক্ষেত্ৰত আপোনাৰ সাদৃশ্য আছে।
  ডমিনিকাই ফুচফুচাই ক'লে:
  - সম্ৰাজ্ঞীয়ে মোক ব্যক্তিগতভাৱে কিয় গ্ৰহণ কৰা নাছিল?
  কেছাণ্ড্ৰাই চিঞৰি উঠিল:
  - বাৰু, তোমাৰ এটা অহংকাৰ আছে! এগৰাকী ডাচেছ যথেষ্ট। ইয়াৰ প্ৰয়োজন হ"ব, আৰু মহান কেৰ"লিনে নিজেই মানি ল"ব।
  ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - মানুহে ৰাণীক প্ৰশংসা কৰিছিল,
  চোতালৰ সকলো ল"ৰা প্ৰেমত পৰিল!
  কিন্তু মই বৰ সাহসী আছিলোঁ
  মই এজন কোটিপতি বাছি লৈছিলো!
  অপেশ্বৰ মাৰ্কিজে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - আপুনি ভাবিছেনে কোটি কোটি টকাৰ মূল্য এজন অপ্ৰিয় মানুহৰ লগত? পেটৰ চৰ্বি, টান দাগ, বলিৰেখা আৰু বেয়া গোন্ধৰ কথা কি ক"ব?!
  ডমিনিকাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  মোৰ আৰু আন ছোৱালীবোৰৰ জীৱন নষ্ট নকৰে ! বা বিচনাত মোৰ চুলিৰে ডিঙি চেপি হত্যা কৰিম!
  কেছাণ্ড্ৰাই খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - ধেমালিৰ ভাও ধৰিম। আপুনি ভালৰ মূৰ্তি হ"ব লাগিব।
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে-
  - আদৰ্শ নায়কে জনসাধাৰণক পেলনীয়া কৰিবলৈ ইচ্ছা জগাই তোলে !
  অপেশ্বৰীয়ে কোনো উত্তৰ নিদিলে যদিও প্লেটিনামৰ চামুচৰ সহায়ত তাই কেকটো খাই সুগন্ধি মদটোৰ চুমুক দিলে। ডমিনিকাইও এতিয়াৰ বাবে খাদ্যখিনি উপভোগ কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। তদুপৰি শুদ্ধ বতাহত খোজ কাঢ়িলে আপোনাৰ ভোক জগাই তোলে।
  তাইৰ গুলীচালনাৰ কথা মনত পৰিল। বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁলোকে শিশু পক্ষপাতিত্বৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিছিল। উদাহৰণস্বৰূপে তাত প্ৰথমতে যুদ্ধৰ আগতে ল"ৰা-ছোৱালীক যথেষ্ট ভালকৈ খুৱাইছিল। আৰু দখলদাৰী যুদ্ধৰ সময়ত তেওঁলোক পাতল হ"বলগীয়া হৈছিল। ইয়াৰ বাবে বেছি দৌৰা আৰু কম খোৱাটো বাঞ্ছনীয়। প্ৰথমটো যিয়েই নহওক বাস্তৱায়িত হৈছিল, যিহেতু বহু টেক দৌৰি থকা ল"ৰা-ছোৱালীৰ সৈতে চিত্ৰগ্ৰহণ কৰা হৈছিল, কিন্তু দ্বিতীয়টো অধিক কঠিন। যুৱ চলচ্চিত্ৰ অভিনেতাই নিজৰ বাবে খাদ্য কিনি ষ্টলবোৰত আক্ৰমণ চলায়।
  তাৰ পিছত হোটেলত ৰাতিটো কটাবলৈ নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰা হ"ল, আৰু বাৰ থকা এটা সুকীয়া কোঠাত আবদ্ধ কৰি ৰখা হ"ল, যিটো দেখাত এটা ডাঙৰ, সাধাৰণ কোঠাৰ দৰে আছিল।
  ডমিনিকাই অনাহাৰে থকা নাছিল, তেওঁলোকে নিবিচাৰিছিল যে তাইৰ সৌন্দৰ্য্যই পুষ্টিহীনতাত ভুগিব লাগে, আৰু যিয়েই নহওক তাই স্বাভাৱিকতে যথেষ্ট শুকান, একেবাৰে ডাঠ নহয়, আৰু নৃত্যইও তাইৰ পেশী আৰু শৰীৰক ভাল অৱস্থাত ৰাখে।
  কিন্তু ল"ৰাবোৰে অৱশ্যে ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল কাৰণ চেটটো শিশু কাৰাগাৰলৈ ৰূপান্তৰিত কৰা হৈছিল। আৰু বন্দীসকলৰ সৈতেও খণ্ড আছিল। আনকি ল"ৰা দুজনমানে মূৰটো চুলিওৱাইছিল, যিটো হয়তো অপ্ৰয়োজনীয় আছিল।
  হয়, এজন চলচ্চিত্ৰ অভিনেতাৰ জীৱনটো সহজ নহয়।
  উদাহৰণস্বৰূপে স্পাৰ্টাকাছৰ বিদ্ৰোহৰ বিষয়ে। গোটেই ল"ৰা এটা দলে শিলৰ কুৱেৰীবোৰত কেৱল কঁকালৰ কাপোৰ পিন্ধি খালী ভৰিৰে কাম কৰিছিল। লগতে এটাতকৈ অধিক টেকৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। খনিৰ চোকা শিলবোৰত খালী তলুৱা লৈ খোজ কাঢ়িবলৈ চেষ্টা কৰক। ইয়াত ল"ৰাবোৰৰ উদং ভৰিৰ পৰা তেজ ওলাবলৈ ধৰিলে আৰু ভৰি দুখন ফাটিবলৈ ধৰিলে। আৰু তেওঁলোক , সঁচাকৈয়ে, ঘামত তিতিছিল আৰু ভাগৰত কঁপিছিল।
  এই ছবিখনত মূল চৰিত্ৰটো সম আছিল Spartacus , এজন দাস ল'ৰা, যিয়ে, বাইদেউ, নিজৰ স্বাধীনতা লাভ কৰা যথেষ্ট সফল আৰু ধনী গ্লেডিয়েটৰক বিদ্ৰোহৰ ধাৰণাটো পৰামৰ্শ দিছিল।
  ডমিনিকাই প্ৰথমে শৈশৱতে স্পাৰ্টাকাছৰ ভনীয়েকৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিছিল আৰু শাস্তি হিচাপে ল"ৰাকেইটাৰ সৈতেও শিলৰ কুৱেৰীত সময় কটাবলগীয়া হৈছিল।
  গতিকে তাইও জানিছিল যে চোকা শিলগুটি আৰু ধ্বংসাৱশেষৰ গধুৰ টোপোলা কি।
  আৰু তুমি সঁচাকৈয়ে তাইক ওপৰলৈ ওপৰলৈ টানি নিবা। ই বৰ ক্লান্তিকৰ, কিন্তু ই আপোনাৰ ষ্টেমিনা বৃদ্ধি কৰে।
  ডমিনিকাই বিভিন্ন ছবিত অভিনয় কৰিছিল। এবাৰ আনকি কেননৰ পৰা বহু দূৰত থকা "ট্ৰেজাৰ আইলেণ্ড"ৰ কোনো এটা সংস্কৰণত কেবিন বয় জিমৰ চৰিত্ৰত। তাত, আনকি ৰান্ধনীৰ ভূমিকাতো ই আছিল এক ভৰিৰ ৰূপালী , কিন্তু এগৰাকী ৰঙা চুলিৰ মহিলা, মৰ্গানৰ ভতিজী।
  এইটো অৱশ্যে শীতল। ডমিনিকা নিজেই ল"ৰাৰ চৰিত্ৰত আছিল, যাৰ বাবে তেওঁলোকে আনকি তাইৰ চুলিও কাটিব বিচাৰিছিল। কিন্তু তাৰ পিছত অৱশেষত তেওঁলোকে উইগৰ সহায়ত সমস্যাটো সমাধান কৰিলে।
  হয়, তাইৰ এই ভূমিকা, কোনোবাই ক"ব পাৰে, খেলৰ দৃষ্টিকোণৰ পৰা সফল হৈছিল। কিন্তু ছবিখনে নিজেই কেননৰ বাহিৰত জনপ্ৰিয়তা লাভ কৰা নাছিল। কিবা এটা নৰকীয় আৱৰ্জনা হৈ গ"ল।
  প্ৰায়ে কেনন অনুসৰি নহোৱা ক্লাছিকবোৰক শত্ৰুতাৰ সন্মুখীন কৰা হয়।
  মাৰ্কিজ-নিম্ফে ডমিনিকাৰ স্মৃতিবোৰত বাধা দিলে:
  - আপুনি জানে. আমি ইয়াত অলপ সময় বহি আছো। ৰাস্তাত খুন্দা মৰাৰ সময় হোৱা নাই নেকি?!
  ছোৱালীজনীয়ে কান্ধত কান্ধ মিলাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - ফুৰিবলৈ যাব পাৰি। মোৰ এতিয়াও বহুত শক্তি আছে।
  কেছাণ্ড্ৰাই লাখুটিডাল জোকাৰিলে, আৰু আধা খোৱা কেকটো, আৰু মদ আদিৰ সৈতে বাচন-বৰ্তনবোৰ নোহোৱা হৈ গ"ল।
  ডমিনিকাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ঠিক সাধুকথাৰ দৰেই!
  মাৰ্কইজে চিঞৰি উঠিল:
  - নহয়! এয়া কোনো সাধুকথা নহয়, বৰঞ্চ এক যাদুকৰী বাস্তৱ।
  আৰু মেলা লিংগৰ দুজন প্ৰতিনিধিয়ে ৰাস্তাৰ কাষেৰে ছিটিকি পৰিল। ডমিনিকাৰ মেজাজ সম্পূৰ্ণ উল্লাসিত হৈ পৰিল ! তাই বহলকৈ হাঁহিলে। আৰু আনকি তাই গাইছিল:
  ৰাস্তা, ৰাস্তা, দেখাত বন্ধুৰ দৰে,
  faceted ইস্পাত তৈরি চেইন মেইল...
  আৰু তৰোৱালখন অতি চোকা - গৌৰৱ কৰা ডামাস্ক তীখা,
  হয়, যুদ্ধত গুৰুতৰ পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি হ"ব!
  তেতিয়া কেছাণ্ড্ৰাই গুৰুতৰ দৃষ্টিৰে লক্ষ্য কৰিলে, ৰৈ গ"ল:
  - আপুনি জানে! একাডেমীত আপোনাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থাকিব গুৰুতৰ প্ৰৱেশ পৰীক্ষা। হয়তো বংশগত যাদুকৰৰ বাবে সেইবোৰ সহজ যেন লাগিব, কিন্তু যাদুৰ বিষয়েও আপোনাৰ হাতত কোনো তথ্য নাই।
  ডমিনিকাই অনুপযুক্ত হাঁহিলে আৰু আপত্তি কৰিলে:
  - নহয়! চিনেমাত যাদুৰ কাম বহুবাৰ দেখিছোঁ। আৰু বিশ্বাস কৰক, মই কিবা এটা জানো!
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে মাতটো কমাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - মই তোমাক মোৰ যাদুৰ লাখুটিটো দিম! তাই বৰ শক্তিশালী, অজগৰ শিৰা। ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰি চাওক, উদাহৰণস্বৰূপে, যাদু কৰিবলৈ ... বাৰু, এটা পাহৰি যোৱা ফুল!
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে পিছলৈ ঘূৰি চালে। চাৰিওফালে, ঘৰবোৰৰ ওচৰত আৰু ৰাস্তাটোৰ ওপৰতে, ডাঙৰ ডাঙৰ মূল্যৱান শিলৰ দৰে আটাইতকৈ উজ্জ্বল ফুলৰ ফুলৰ বিচনা। গছবোৰত চকু কপালত তুলিব পৰা কলিও গজি উঠিছিল। তদুপৰি কিছুমান ফুলৰ পাতও বিভিন্ন ৰং আৰু ছাঁৰ আছিল। আৰু আনকি অদ্ভুত কাৰ্লও আছিল।
  ডমিনিকাই তাইৰ কান্ধ দুটা একেবাৰে সংকীৰ্ণ নহয় আৰু যথেষ্ট গুৰুত্বসহকাৰে উত্তৰ দিলে:
  - আমাক কিয় লাগে কিবা এটা পাহৰি যোৱা? ইতিমধ্যে ইয়াত বহুত বেলেগ বেলেগ ফুল আছে, বহুত ডাঙৰ আৰু ধুনীয়া।
  কেছাণ্ড্ৰাই বিড়ম্বনাৰ দৰে হাঁহিলে:
  - আৰু কি বিচাৰে?
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে নিৰ্ণায়কভাৱে কয় যে-
  - বহুত বেছি মূল্যৱান আৰু উপযোগী কিবা এটা জাদু কৰাটোৱেই ভাল! - ডমিনিকাই তাইৰ উদং গোৰোহাত ষ্টাম্প মাৰিলে, যাৰ ফলত ৰঙীন টাইলছবোৰ ভাঙি যোৱা বৰফৰ টুকুৰাৰ দৰে ক্লিনকি উঠিল। উচ্চাকাংক্ষী যাদুকৰগৰাকীয়ে আৰু ক"লে: "উদাহৰণস্বৰূপে, তামোলৰ সমান হীৰা এটা সৃষ্টি কৰিলে বহুত ভাল হ"ব!" এইটো বহুত বেছি উপযোগী আৰু ব্যৱহাৰিক।
  মাৰ্কইজে তাইৰ ফালে সন্দেহৰ দৃষ্টিৰে চাই সুধিলে:
  - পৃথিৱীলৈ যাব মন গৈছে নেকি? আমি কি ভাল নাপাওঁ?
  ডমিনিকাই বিড়ম্বনাৰ দৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আপোনাৰ পৃথিৱীখনৰ বিষয়ে আমিও ক"ব পাৰো যে অষ্টাপ বেণ্ডাৰে ককেছাছৰ প্ৰকৃতিৰ বিষয়ে কৈছিল - ই বৰ ধুনীয়া - এজন মূৰ্খৰ কল্পনা!
  কেছাণ্ড্ৰাই হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু তুমি স্মাৰ্ট, কিন্তু এলেহুৱা! জেট বুলডজাৰৰ দৰে নিজৰ লক্ষ্যৰ দিশে যাবলৈ আপোনাৰ যথেষ্ট ধৰ্মান্ধতা নাই, ৰৈ নোযোৱাকৈ!
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে মুখ এখন কৰিলে, লক্ষ্য কৰিলে:
  - জেট বুলডজাৰ নাই। অন্ততঃ পৃথিৱীত!
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - তোমাৰ হয়তো নাই। কিন্তু এনে কিছুমান জাতি আছে যিবোৰ প্ৰযুক্তিগতভাৱে মানৱতাতকৈও অধিক উন্নত। কিন্তু পৃথিৱীলৈ যোৱাতকৈ তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ যোৱাটো আৰু অধিক কঠিন।
  ডমিনিক মুখখন ৰঙা কৰি সুধিলে:
  - হয়? তৰাবোৰৰ মাজত উৰিব পাৰিবনে?
  কেছাণ্ড্ৰাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - পাৰে! নীতিগতভাৱে আমি যাদুৰ সহায়ত এই কাম কৰিব পাৰো।
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে গাইছিল:
  অৱশ্যে ভৱিষ্যদ্বাণী কৰাটো কঠিন
  এই বিস্ময়কৰ পৃথিৱীত কি অপেক্ষা কৰি আছে...
  আমি ডাৱৰৰ মাজত উৰি যাম -
  তাৰকা বিমান এখনত উঠি!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে নিৰ্ণায়কভাৱে ঘোষণা কৰিলে, ভাবুকিপূৰ্ণ মুখ এখন কৰি:
  - মোক যাদুৰ লাখুটিটো দিয়ক! আৰু ভাল তৰমুজৰ সমান হীৰা বনাম!
  কেছান্দ্ৰাই কিবা এটা ক"ব বিচাৰিলে। কিন্তু ডেউকাৰ হুলস্থুল শুনা গ"ল। আন এটা অজগৰ উৰি আছিল। বেছিভাগেই, এগৰাকী মাইকীও। সোণৰ পাত আৰু ৰুবিৰে আবৃত গ্ৰীফিনৰ মুখৰ পৰা আকাশলৈ ওখকৈ গুলীয়াই যোৱা ফোয়াৰাটোৰ ধাৰাটো তাই প্ৰায় ধৰিলে।
  তিনি মূৰৰ দানৱটো ভয়ংকৰতকৈও ধুনীয়া আছিল।
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে প্ৰণাম কৰিলে। ডমিনিক মাত্ৰ মূৰটো অলপ জোকাৰিলে।
  মাইকী অজগৰটো সিহঁতৰ সন্মুখত অৱতৰণ কৰিলে। ইমান ডাঙৰ দানৱ এটাৰ বাবে এটা অতি সুখদায়ক আৰু স্পষ্ট মাত শুনা গ"ল:
  - আপুনি সেই ভণ্ডজন নেকি যাক ইতিমধ্যে মচীহ বুলি কোৱা হৈছে?
  ডমিনিকাই নিৰীহ হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই সঁচাকৈয়ে মচীহ হ"বলৈ ভাল নাপাম!
  মাইকী অজগৰটো আচৰিত হ"ল:
  - আৰু সেয়া কিয়?
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে সৎভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - কাৰণ মচীহ সাধাৰণতে ক্ৰুচত দিয়া হয়!
  পাখি থকা জীৱটোৱে ডেউকা জোকাৰিলে। তাইৰ ডাঙৰ ডাঙৰ, বাদুলিৰ দৰেই, মাত্ৰ তিনিটা ৰঙৰ: ৰঙা, হালধীয়া আৰু সেউজীয়া। কোৱা বাহুল্য যে ই এক সুন্দৰ সংমিশ্ৰণ৷
  মাইকী অজগৰটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু সেই পৃথিৱীৰ পৰাই চাব পাৰি য'ত যাদুকৰ সম্পূৰ্ণ কেলেংকাৰী আৰু ঠগ?
  ডমিনিকাই হাঁহিলে আৰু উত্তৰ দিলে, তাইৰ অতি বগা, চিকচিকিয়া দাঁতবোৰ দেখুৱাই:
  - হয়তো তেনেকুৱাই হৈছে। যদিও, কিছুমান ভাববাদী আছিল। আইতা ভাংগাৰ দৰে। মাত্ৰ কিবা কাৰণত তাইৰ ভৱিষ্যদ্বাণীবোৰ সঁচা হ"ল, নিয়ম অনুসৰি, পুৰ্ববৰ্তীভাৱে।
  মাৰ্কিজ-নিম্ফে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - আনকি অতি উচ্চ পৰ্যায়ৰ যাদুকৰী আৰু যাদুকৰসকলেও ভৱিষ্যতক অত্যন্ত অস্পষ্টভাৱে দেখে। আৰু উচ্চতম দেৱতাইও এশ বছৰৰ পাছত কি হ"ব তাৰ নিশ্চয়তা নিদিয়ে। আৰু তাতোকৈ বেছি, হাজাৰ লাখত!
  মাইকী অজগৰডালে পোহৰৰ পোহৰ এটা জিলিকিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - হয়... যাতে এই গ্ৰহত প্ৰকৃত ভৱিষ্যদ্বাণীকাৰী থাকে। আনকি আপোনাৰ হাইপাৰন"স্ফিয়াৰ টেনচনটোও আমাৰ পৰা সম্পূৰ্ণ পৃথক। যদিও, হয়তো সেইবাবেই আপুনি নিজৰ মৌলিকতা বজাই ৰাখিলে আৰু আমাৰ দাস নহ"ল!
  ডমিনিকাই আকৌ এবাৰ আনন্দৰে হাঁহিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - তোমাৰ দাস হ'বলৈ? আনকি ধেমেলীয়াও। চিৰদিনৰ বাবে ডেকা, চিৰদিনৰ বাবে খালী ভৰিৰে।
  কেছাণ্ড্ৰাই মাত দিলে আৰু পৰামৰ্শ দিলে:
  - ড্ৰেগন কাউন্টেছ দেখুৱাওক আপুনি কি কৰিব পাৰে। অন্ততঃ যাদুকৰী লাখুটিৰ সহায়ত অন্ততঃ এটোপাল পানী পৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এটোপাল পানী? হয়, এইটো একেবাৰেই গুৰুতৰ নহয়। হয়তো লগে লগে সোণৰ বেৰেল এটা পোৱাটোৱেই ভাল৷
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - সি যিদৰে বিচাৰে যাদু কৰিবলৈ দিয়ক। তাইক এটা লাখুটি দি চাওক যে তাইৰ এটা বানান হ"লেও শুদ্ধকৈ মনত আছে।
  কেছাণ্ড্ৰাই খিকিন্দালি কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - হয়, দেখাত বৰ ভাল ! মাত্ৰ চাওকচোন। যাদুকৰী লাখুটিডাল অতি শক্তিশালী, আৰু আপুনি চহৰখন, জীৱ-জন্তু আৰু নিজৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে।
  ডমিনিকাই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - তুমি ভবাৰ দৰে মই মূৰ্খ নহয় !
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - তাইক তেতিয়া অধিক নিৰাপদ আৰু কম শক্তিশালী কিবা এটা দিওঁ। নহলে তাইও মোৰ গাত এটা ফুটা কৰি দিব।
  কেছান্দ্ৰাই গাইছিল:
  যাদুত প্ৰকাশ কৰিবলৈ,
  আমাদের প্রতিভা প্রয়োজন...
  সৃষ্টি কৰাটো আপোনাৰ বাবে ভাল
  ডাঙৰ ডাঙৰ হীৰা!
  আৰু অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিত ক্লিক কৰিলে। সৰু দেখা প্লেটিনামৰ আঙঠি এটা দেখা গ"ল। কেছাণ্ড্ৰাই ভৰিৰে টছ কৰিলে, আৰু যাদুকৰী শিল্পকৰ্মটো ডমিনিকাৰ মুখৰ ঠিক কাষতে শেষ হৈ গ"ল।
  মাৰ্কিজে চিঞৰি উঠিল:
  - এই আঙঠিটো লৈ যাব পাৰিবা। তৰ্জনী আঙুলিত ৰাখক। আৰু ডাঙৰকৈ কিবা এটা কামনা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক। ইয়াত থকা যাদুটো শক্তিশালী নহয় যদিও ই সহজভাৱে কাম কৰে। তামোলৰ আকাৰৰ হীৰা এটাৰ বাবে ই যথেষ্ট নহয়, কিন্তু, উদাহৰণস্বৰূপে, মটৰৰ আকাৰ যথেষ্ট!
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে হাতত আঙঠিটো ধৰিলে। কিন্তু তৰ্জনী আঙুলিটোৰ সলনি তাই মাজ আঙুলিত থৈ কটু হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - এনেকৈ চেষ্টা কৰিলে কি হ'ব? তেতিয়া কি হ"ব?
  কেছাণ্ড্ৰাইও কটু হাঁহি এটা মাৰিলে:
  - ঠিক আছে, চেষ্টা কৰক!
  ডমিনিকাই চিঞৰি উঠিল:
  - জুইৰে মাৰ্কিজৰ গোৰোহা ৰোষ্ট কৰক!
  ডমিনিকাৰ খালী ভৰিৰ তলত জুইকুৰা জ্বলি উঠিল ৷ উদং তলুৱাটো গুৰুতৰভাৱে জ্বলি গৈছিল, তাই চিঞৰি উঠিল আৰু দৌৰিবলৈ ধৰিলে। সঁচাকৈয়ে জুই দুৰ্বল নহয়। কিন্তু আমি বহু দূৰলৈ যাবলৈ সক্ষম নহ"লোঁ ৷ ছোৱালীজনীক ড্ৰেগন কাউণ্টেছৰ দীঘল ঠেংখনত মেৰিয়াই থোৱা আছিল।
  শক্তিশালী সৰীসৃপৰ পৰা এটা সুখদায়ক, নাৰীসুলভ মাত শুনা গ"ল:
  - ৱাঃ! আপুনি মাত্ৰ আমাৰ পৃথিৱীলৈ আহিছে, আৰু আপুনি উচ্চতম দেৱতাৰ আত্মীয় এগৰাকী অপেশ্বৰীক পংগু কৰিব বিচাৰিছে? আপুনি জানেনে যে ইয়াৰ বাবে আপোনাক দাস হিচাপে শিলৰ কুৱেৰীলৈ পঠিওৱা হ"ব? আৰু তাত আপুনি সম্পূৰ্ণ উলংগ হৈ, শিকলিৰে বান্ধি কাম কৰিব আৰু চাবুক আৰু লাঠি লাভ কৰিব, পিঠা আৰু পানী খাব। আৰু শিকলি বান্ধি শিলৰ ওপৰতো শুব লাগিব। আৰু কঠোৰ পৰিশ্ৰম আৰু চাবুকৰ বাহিৰে একো নাজানিব। বিশেষকৈ এতিয়া , যেতিয়া পুৰুষ দাস সিঁচৰতি হৈ গৈছে, আপোনাৰ দৰে ওখ আৰু পেশীবহুল ছোৱালী এজনীয়ে আমাক খনিত আঘাত নিদিব!
  এই কথাবোৰ শুনি ডমিনিকাই চকু কপালত তুলিলে। এসময়ত কম বাজেটৰ এখন ছবিত ক্লিওপেট্ৰাৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিছিল। ধন সঞ্চয়ৰ বাবে ছবিখনৰ শিৰোনাম আছিল "অগাষ্টাছৰ বন্দীত্বত ক্লিওপেট্ৰা।" অৰ্থাৎ ইও কেনন নহয়। ক্লিওপেট্ৰাই আত্মহত্যা কৰা নাছিল আৰু বন্দী হৈছিল।
  বাৰু, তাইক খনিলৈ পঠিওৱা হ"ল। আৰু তাত তাই আধা উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে ঘূৰি ফুৰিছিল । আৰু খালী তলুৱাৰে খনিত চোকা শিলৰ ওপৰত খোজ কঢ়াটো যথেষ্ট কষ্টদায়ক। বাৰু, বোজা এটাও কঢ়িয়াই নিব। দাসীৰ ঘাম বাস্তৱ হোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল, আৰু তাইৰ মুখখন বাস্তৱ হোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল, ক্লান্ত হোৱাৰ অভিনয় কৰা নাছিল।
  কিন্তু, অৱশ্যেই, ই কেৱল এখন চিনেমা, আৰু সেইখিনিতে যথেষ্ট সস্তীয়া। আৰু তেওঁলোকে তাইক চাবুকেৰে কোবাইছিল, যিটোও অবাস্তৱ আছিল। কিন্তু তথাপিও বিষ হয় ৷ যদিও তেজটো অৱশ্যে ভুৱা আছিল।
  সাধাৰণতে ছবিখন সস্তীয়া আছিল, আৰু অৰ্ধউলংগ ছোৱালী থকা শিলৰ কুৱেৰীৰ বাহিৰেও কাৰ্যতঃ আন একো দেখুওৱা হোৱা নাছিল। এই হিচাপটো আপাত দৃষ্টিত যৌন উদ্বিগ্ন পুৰুষক আকৰ্ষণ কৰিবলৈ কৰা হৈছিল। বাৰু, আৰু লগতে, নামটো সকলোৱে জানে - ক্লিওপেট্ৰা! আৰু ইয়াৰ সহায়ত কিনিব পৰা যাব
  ডমিনিকাই দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে, আৰু চিনেমাৰ তাৰকাসকলে কেতিয়াবা কেনেধৰণৰ মলত গা ধুয়?
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে চিঞৰি উঠিল:
  - দুখ নকৰিবা মৌ, আমাক তোমাক লাগে। আমি তোমাক কাৰো হাতত গতাই নিদিওঁ।
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছে গৰ্জন কৰিলে:
  - পৰীক্ষাৰ আগতে সি আকৌ প্ৰেকটিছ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক। বাৰু, কিবা এটা জাদু কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা যাওক!
  ডমিনিকাই আঙঠিটো ঘঁহি ক"লে:
  - মোক চকলেট আইচক্ৰীম লাগে!
  ছোৱালীজনীয়ে লৈ টেনচনত নিথৰ হৈ পৰিল।
  আৰু তাৰ ওপৰত থেতেলিয়াই লোৱা বৰফ আৰু চকলেটৰ মিশ্ৰণ এটা প্লপ হৈ যায়। ফলত ডমিনিকা মূৰৰ পৰা ভৰিলৈকে লেতেৰা হৈ পৰিছিল, আনকি আঁচোৰ মাৰিছিল।
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছে ইমান জোৰেৰে হাঁহিলে যে ফোয়াৰাৰ জেটবোৰ কঁপি উঠিল আৰু ফুলবোৰ কঁপি উঠিল।
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে শান্তভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - ঠিক আছে! ইয়াৰ বিপৰীতে তাইৰ ডাঙৰ ক্ষমতা আছে, তাই ইমানবোৰ আইচক্ৰীম আৰু চকলেট এনে এটা আৰ্টিফেক্টৰ সৈতে পুনৰুত্পাদন কৰিছিল, যিটো সাধাৰণতে বৰ শক্তিশালী নহয়!
  ডমিনিকাই গালৰ পৰা চকলেটটো চেলেকিলে আৰু হতাশাত থু পেলালে, হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - সি তিতা!
  কেছাণ্ড্ৰাই হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু চকলেট তিতা। এই কথাটো আপুনি নাজানিছিল নেকি?!
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু ইয়াত, পৃথিৱীত আৰু ৰাছিয়াত, ই মিঠা !
  মাৰ্কিজে মাত দিলে:
  - মই জানো! আমি মিঠা চকলেট বনাবও জানো। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে আপুনি যি আছে তাতেই সন্তুষ্ট হ"ব লাগিব। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে আপুনি বিশেষভাৱে কেনেধৰণৰ চকলেট বিচাৰে সেইটো নিৰ্দিষ্ট কৰা নাছিল। আৰু সাধাৰণতে, আপুনি কেৱল আইচক্ৰীমৰ অৰ্ডাৰ দিয়াটো ভাল। যদি আপোনাৰ মনলৈ আহে, উদাহৰণস্বৰূপে, সোণেৰে গা ধুবলৈ, তেন্তে আপুনি আপোনাৰ মূৰৰ ওপৰত বহুত বেছি জোৰেৰে খুন্দা মাৰিব।
  ডমিনিকাই হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - জীৱনটো পূৰ্ণগতিত চলি আছে, আৰু সকলো মূৰৰ ওপৰত!
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছে পৰামৰ্শ দিছিল:
  "ড্ৰেগন একাডেমীত ভৰ্তি হ"লে তাইক সহায় নকৰা আজেবাজে কথাৰ পৰিৱৰ্তে তাইক সঁচাকৈয়ে সৰু হীৰা এটা সৃষ্টি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিবলৈ দিয়াটোৱেই ভাল।" সাধাৰণতে যিসকলৰ জন্মগত মাত্ৰাৰ যাদুকৰী ক্ষমতা উচ্চ।
  Cassandra এ উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! এইটো এটা অতি স্পষ্ট পথ। বহুত বেছি সূক্ষ্মভাৱে কাম কৰা উচিত।
  ডমিনিকাই মনস্তাত্ত্বিকভাৱে হিচকি উঠিল:
  - মই তিতি লেতেৰা, মাত্ৰ গ্ৰীল কৰা চিকেন। এইটো ঠিক কৰিব পাৰিবনে?
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে মাত দিলে:
  - অৱশ্যে আমাৰ সৌন্দৰ্য্য!
  আৰু তাইৰ যাদুকৰী লাখুটিৰে আঠ এটা বনাইছিল। নীলা পোহৰ এটাৰে জিলিকি উঠিল। আৰু এতিয়া পৃথিৱীৰ পৰা অহা ছোৱালীজনী আকৌ পৰিষ্কাৰ আৰু পৰিপাটি হৈ পৰিল, আৰু প্ৰায় সকলো আঁচোৰ নোহোৱা হৈ গ"ল। সোঁ গালত এটাৰ বাহিৰে।
  কিন্তু ডমিকাই নিজকে দেখা নাপালে, আৰু গুৰুত্ব নিদিলে।
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছে হিচকি উঠিল:
  - আৰু তেনেকৈয়ে মোৰ প্ৰিয়... দেখিছোঁ তুমি কিবা এটা বুজিছা? গতিকে, বৃদ্ধি পোৱা প্ৰযুক্তিৰ গ্ৰহৰ এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী?
  ইয়াৰ উত্তৰত ডমিনিকে গাইছিল:
  কিন্তু কিয়,
  মনৰ দ্বাৰা জীয়াই থকাটো অসম্ভৱ!
  কিয়, জীৱনে আমাক একো শিকাব নোৱাৰে!
  কিন্তু কিয়! কিন্তু কিয়!
  আৰু তাই হাঁহিলে, কাৰণ বয়ৰস্কিয়ে পৰিবেশন কৰা এই গীতটো উপযুক্ত আৰু সুন্দৰ আছিল। কিন্তু তাইৰ ফেৰেস্তাৰ দৰে মাতটোৱে মাথোঁ হাঁহিৰ জুই জ্বলাই দিলে।
  চকু দুটা জিলিকি উঠিল, কেছাণ্ড্ৰাই হিচকি উঠিল:
  - হাস্যৰসৰ জ্ঞান আপোনাক অস্বীকাৰ কৰিব নোৱাৰি। কিন্তু আপুনি কেতিয়াবা ছিৰিয়াছ নেকি?
  ডমিনিকাই ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে। তাইৰ মনত পৰিল স্কুলত বেয়া গ্ৰেড পোৱা ছোৱালী এজনীৰ চৰিত্ৰত কেনেকৈ অভিনয় কৰিছিল। আৰু তাইৰ মুখখনক বিচলিত চাৱনি এটা দিব পৰাৰ কোনো উপায় নাছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে আনকি দাঁত উদং কৰিব বিচাৰিছিলো। বাৰু, সেইটো বুজিব পাৰি ... তাইৰ মূৰত বতাহ বেছি। উদাহৰণস্বৰূপে, কিছুমান ল"ৰাই ভিৰৰ মাজত কেৱল দাঁত উদং কৰিব, আৰু সেইটোৱেই তেওঁলোকৰ গোটেই ভূমিকা !
  আৰু ডমিনিকাই খেলিব বিচাৰিছিল... ৰাজকুমাৰী, অৱশ্যেই।
  তাৰ পিছত ড্ৰেগন কাউণ্টেছে পৰামৰ্শ দিলে:
  - তাই আমাৰ বাবে ভালকৈ নাচিব দিয়ক। আপুনি দেখিছে যে চিনেমাবোৰত তাই সঁচাকৈয়ে ভাল নাচে ৷
  সেই শেষৰটো সঁচা। ডমিনিকাই নাচিব পাৰিছিল। আনকি তেওঁলোকে তাইক এছমেৰাল্ডাৰ চৰিত্ৰত ল"ব বিচাৰিছিল। তদুপৰি কেনন অনুসৰি তাই যেন জিপ্সীও নহয়। আৰু এই ভূমিকাত এজন ডাজলিং ব্লণ্ডে কিয় নকৰে?
  কিন্তু ক্লাছিক, আনকি বিদেশী গ্ৰন্থৰ চলচ্চিত্ৰ অভিযোজনেও কিছুমান সমস্যাৰ জন্ম দিয়ে। সেয়েহে তাইক বেলেগ চৰিত্ৰত চিত্ৰগ্ৰহণ কৰা হৈছিল, কিন্তু নৃত্যও।
  হয়, তাই অৱশ্যে নাচি ভাল পাইছিল আৰু নাচিব জানিছিল। তথাপিও তাই লৈ ফুচফুচাই ক"লে:
  - হেণ্ডেলটো গিল্ড কৰক!
  মাৰ্কিজ অপেশ্বৰে চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু কি?
  ডমিনিকাই যুক্তিসংগতভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - বজাৰত জিপচীয়েও বিনামূলীয়াকৈ নাচিব নোৱাৰে। গতিকে মোক সোণৰ এটা ডাঙৰ বেগ লাগে। স্পষ্ট নহয়নে?
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছে গৰ্জন কৰিলে:
  - কি চেঙেলীয়া মানুহ ! আচলতে ইয়াৰ সৰ্বোত্তম স্থান হৈছে শিলৰ কুৱেৰীবোৰ। তাত তাই একে সময়তে সহনশীলতা গঢ়ি তুলিব আৰু আজ্ঞাকাৰীতাৰ লগত অভ্যস্ত হ"ব। ইয়াৰ বাবে তাইক কঠোৰভাৱে ডাঙৰ-দীঘল কৰাটো প্ৰয়োজন!
  হঠাতে এজনী ছোৱালী দৌৰি আহি সিহঁতৰ ওচৰ পালেগৈ। দেখাত তাই যেন দহ বছৰতকৈ বেছি বয়সৰ নহয় মানুহৰ সন্তান। কিন্তু একে সময়তে তাই পিন্ধিছিল বহুমূলীয়া গহনা, যেন গহনা দোকানত। উদং, সৰু, শিশুসুলভ ভৰি দুখন এনে বিলাসীতাত অনুপযুক্ত আৰু হাস্যকৰ যেন লাগিছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে পৰীক্ষা কৰিলে:
  - এই দাসটো মই তোমাৰ পৰা কিনিব পাৰিম। ইয়াৰ বাবে আপুনি কিমান বিচাৰে!?
  কেছাণ্ড্ৰাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এই ছোৱালীজনী বিক্ৰীৰ বাবে নহয়! আৰু যেতিয়া তাই দাস নহয়। অৱশ্যে হয়তো তাই বৰ বেছি দিন মুক্ত নহ"ব।
  ডমিনিকাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - সৰু ল"ৰা-ছোৱালীয়ে নিজৰ বাবে দাস কিনিলে কিমান অনৈতিকতা!
  মাৰ্কিজ-নিম্ফে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এইটো শিশু নহয়, মাইকী হবিট! আৰু hobbits মানৱ শিশুৰ দৰে দেখা যায় ...
  ছোৱালীজনীয়ে খঙেৰে তাইৰ সৰু ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মই এগৰাকী বেৰনেছ! আৰু ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল আপোনাৰ দাস মোৰ ওচৰত প্ৰণাম কৰিবলৈ বাধ্য।
  ডমিনিকাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে চিঞৰি উঠিল:
  - কেতিয়াও নহয় ! মই কৰিম, শিশুটিক প্ৰণাম কৰিম!
  উত্তৰত হবিট বেৰনেছে তাইৰ সোঁহাতখন জোকাৰি দিলে। বিজুলী উৰি ওলাই আহি ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীৰ উদং ভৰিত আঘাত কৰিলে। উত্তৰত চেপা ডমিনিকজনে কিবা এটা চিঞৰি উঠিল। আৰু ক্ৰীমেৰে ডাঠকৈ ঢাকি থোৱা এটা ডাঙৰ কেক সাহসী যাদুকৰ ছোৱালীজনীৰ ওপৰত পৰিল। আনকি তাইৰ ভৰিৰ পৰাও খুন্দা মাৰিলে, আৰু সৰু সৌন্দৰ্য্যটো ফুটপাথত পৰি গ"ল। কিন্তু তাই লগে লগে জপিয়াই উঠিল, সকলোবোৰ বিস্কুট, কণ্ডেন্সড মিল্ক আৰু চকলেট পেষ্টত লেপি থোৱা। হবিট বেৰনেছে তাইৰ বাওঁফালৰ, উদং, সৰু ভৰিখন জোকাৰিলে, যাৰ ভৰিৰ আঙুলি দুটাত বহুমূলীয়া শিলৰ আঙঠিবোৰ জিলিকি উঠিছিল।
  আৰু এটা গোটেই যাদুকৰী চুনামীৰ ঢৌ উৰি ওলাই আহিল। ডমিনিকক বিশ মিটাৰ ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ল। ইয়াৰ পিছতে ছোৱালীজনী তললৈ পৰিল। সৌভাগ্যক্ৰমে সৰুৰে পৰা নৃত্য কৰি চিনেমাত অভিনয় কৰি ইতিমধ্যে বহুবাৰ বিভিন্ন উচ্চতাৰ পৰা পৰি এক্ৰ"বেটিক ষ্টাণ্ট কৰিছিল।
  সেয়েহে ডমিনিকাই পতনৰ সময়ত মেকুৰীৰ দৰে গোট খাই যথেষ্ট সফলতাৰে অৱতৰণ কৰিলে। বাদে ইতিমধ্যে যুদ্ধৰ যাদুৰ দ্বাৰা জ্বলি যোৱা ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখনে সেই ঠাইখিনি ঢাকি ৰখা ৰঙীন টাইলছৰ সংস্পৰ্শলৈ আহিলে তীব্ৰ বিষ অনুভৱ কৰিছিল। ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল।
  আৰু ড্ৰেগন কাউণ্টেছে তাইৰ দীঘল পাইনৰ দৰে ঠেংখন যাদুকৰ বেৰনেছৰ চাৰিওফালে মেৰিয়াই হিচকি উঠিল:
  - যুঁজ বন্ধ কৰক! নহ"লে দুয়োজনেই গ্ৰেপ্তাৰ হ"ব! যুঁজিব বিচাৰিলে বিশেষ প্ৰশিক্ষণ ক্ষেত্ৰ আছে য'ত যাদুকৰী আৰু অন্যান্য ডুৱেল অনুষ্ঠিত হয়!
  ডমিনিকাই টুইট কৰিছিল:
  - হয়, ঠিক ডুৱেল! কেৱল অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ - হাত-ভৰি অবিহনে!
  হবিট বেৰনেছে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - দাসৰ সৈতে যুদ্ধ কৰক! সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে এইটো মোৰ বাবে ভয়ংকৰ ! আচলতে তাইক খনিলৈ পঠিয়ালে ভাল হ"ব । এনে মূৰ্খক যাদু শিকোৱাটো বৰ বিপদজনক।
  মাৰ্কিজ-নিম্ফে গুৰুতৰ সুৰ এটাৰে সন্মতি দিলে:
  - ময়ো তেনেকৈয়ে ভাবিবলৈ আৰম্ভ কৰিছো। হয়, এই ছোৱালীজনীৰ দুৰ্যোগ সৃষ্টি কৰি সংঘাতৰ জন্ম দিয়াৰ কিছু বিশেষ উপহাৰ আছে।
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে আপত্তি কৰে:
  - মই প্ৰথমে কাৰো ওচৰলৈ নাযাওঁ! বাকীবোৰৰ কথা ক'বলৈ গ'লে ... প্ৰতিটো বিফলতাৰ লগে লগে প্ৰতিশোধ ল'ব জানি লওক, নহ'লে সফলতা দেখা নাপাব।
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছে শিশুৰ দৰে দেখা যোৱা দুষ্ট ছোৱালীজনীক মুকলি কৰি দিলে, কিন্তু সঁচাকৈয়ে টেংকৰ এটা সম্পূৰ্ণ ৰেজিমেণ্ট উৰণ কৰিবলৈ সক্ষম আছিল।
  ঠেংখনত ক্ৰীম, ঘনীভূত গাখীৰ, চকলেট স্প্ৰেড, বিস্কুটৰ ৰং সামান্য দাগ আছিল। কেকটো আছিল বিশাল, আৰু স্পষ্টকৈ হৃদয়ৰ পৰা তৈয়াৰ কৰা হৈছিল। আনকি খোৱাৰ সলনি ভাঙি পেলোৱাটোও দুখৰ কথা৷ ড্ৰেগন কাউণ্টেছে আঙুলি আৰু পাখি চেপি ধৰিলে আৰু ফোয়াৰাৰ স্ফটিকৰ ধাৰাটোৱে তাইৰ ওপৰেৰে ধুই গ"ল, মলিবোৰ ধুই পেলালে।
  কেছাণ্ড্ৰাই মাত দিলে।
  - পৰিষ্কাৰ-পৰিচ্ছন্নতাই স্বাস্থ্যৰ চাবিকাঠি! প্ৰথমে অৰ্ডাৰ কৰক!
  হবিট বেৰনেছে তাইৰ সৰু, টেন কৰা, ৰূপৱতী ভৰি এখন আনখনৰ ওপৰত ঘঁহিলে। দুছেকেণ্ডমানৰ বাবে তাই বাল্বৰ দৰে পোহৰ হৈ উঠিল। আৰু যাদুকৰ ছোৱালীজনীক যথেষ্ট লেতেৰা কৰি ৰখা সকলো ৰান্ধনীৰ অতিমাত্ৰা নোহোৱা হৈ গ"ল। আৰু বিলাসী গহনাবোৰ নৱীকৃত শক্তিৰে জিলিকি উঠিছিল। তাই আচলতে ইমানেই ৰাজকুমাৰীৰ দৰে হৈ পৰিল যে ডমিনিকাই কোমলতা অনুভৱ কৰিলে।
  এটা সাধুকথাত ৰাজকুমাৰী ছোৱালীৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰাৰ সুযোগো পাইছিল। তাতে তাই বিলাসী কাপোৰ আৰু বহুমূলীয়া জোতা লৈ বিদায় লৈ ডাইনী চাকৰ হ"বলগীয়া হৈছিল। ৰেগ পিন্ধি কাঠৰ জোতা পিন্ধি খোজ কাঢ়িব। আৰু এনে পেডত ই কেৱল খালী ভৰিৰে হোৱাতকৈ বহু বেছি বেয়া। আনকি তাই পৰিচালকজনক বুজাবলৈ ধৰিলে যে হয়তো একেবাৰে জোতা নোহোৱাকৈয়ে চিত্ৰগ্ৰহণ কৰাটো ভাল হ"ব। কাৰণ, ছোৱালীজনীৰ চেলেং পিন্ধা খালী ভৰি দুখনে দৰিদ্ৰতা আৰু ৰাজকুমাৰীৰ মৰ্যাদা বাস্তৱিক দাসলৈ সলনি হোৱাৰ ওপৰত বহুত বেছি শক্তিশালীভাৱে গুৰুত্ব দিলেহেঁতেন।
  কিন্তু পৰিচালকজনৰ নিজস্ব ধাৰণা আছিল স্পষ্ট। শেষত মৃত্যুৰ টাৱাৰৰ পৰা পলায়ন কৰি থাকোঁতে অৱশেষত তাই জোতা আৰু ষ্টকবোৰৰ পৰা মুক্তি পালে আৰু তাৰ পিছত তাই খালী ভৰিৰে প্ৰকৃত আনন্দ অনুভৱ কৰিলে। এতিয়া অৱশ্যে তাইৰ উদং ভৰি দুখন জ্বলি উঠিল, আনকি সৰু সৰু ফোহাবোৰো ওলাই আহিল, যিটো বিষ আৰু ঘৃণনীয় দুয়োটা আছিল!
  হবিট বেৰনেছে তাইৰ সৰু হাতৰ তলুৱাখন আগবঢ়াই দিলে, কোমল আৰু একে সময়তে টেন হৈ, শিশুসুলভ শক্তিৰে ডমিনিকাৰ হাতখন জোকাৰিলে আৰু চিঞৰ মাৰিলে:
  - ঠিক আছে শান্তি! মোৰ নাম লস্কা। আৰু নাভাবিব বন্ধু, মই যে এগৰাকী নিৰাপদ ছোৱালী, অৰ্ক, গবলিন, কোচচেইৰ বিজাণু, এই সকলোবোৰে মোৰ পৰা বহুত উলিয়াই আনিলে !
  ডমিনিকাই আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - ল'ৰা তোমাৰ বয়স কিমান?
  ৱেইজেলে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - ন্যায্য লিংগৰ প্ৰতিনিধিৰ মাজত বয়সৰ বিষয়ে সোধাটো অভ্যাস নহয়! মই যিমানদূৰ চাওঁ, সেইটোৱেই মোক তুমি দিয়া।
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - তোমাৰ বয়স দহ বছৰ! আৰু নাই!
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছে গৰ্জন কৰিলে:
  - হয়, ইতিমধ্যে তাইৰ তিনিশৰ ওপৰত৷ যিটো অৱশ্যে কোনো কথা নাই। আমাৰ পৃথিৱীত সকলো মাইকী মানুহ ডেকা আৰু ধুনীয়া। আমাৰ লগত থাকক ছোৱালী, তুমি হবা আমাৰ ৰাণী!
  ডমিনিকাই এটা বিখ্যাত কপলেটৰ সৈতে উত্তৰ দিলে:
  পবিত্ৰ সৈন্যই যদি কয়,
  Rus' নিক্ষেপ কৰক, স্বৰ্গত বাস কৰক...
  মই ক"ম: "স্বৰ্গৰ কোনো প্ৰয়োজন নাই,"
  মোক মোৰ গৃহভূমি দিয়া!
  . অধ্যায় নং ৩।
  মাৰ্কিজ আৰু বেৰনেছে হাত চাপৰি বজাই একেলগে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ব্ৰাভো! এইটো আপুনি নিজেই ৰচনা কৰিছিল নেকি?!
  ডমিনিকাই সোণালী মূৰটো নেতিবাচকভাৱে জোকাৰিলে:
  - নহয়. মই নহয়। আন কোনোবা, লেখকৰ কথা মনত নাই!
  কেছাণ্ড্ৰাই মুখখন কুটিলে:
  - আচৰিত, তোমাৰ এটা উৎকৃষ্ট স্মৃতি আছে!
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে সৎভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - মই আনতকৈ নিজৰ কথা বেছিকৈ ভাবো। আনৰ বিষয়ে জনাতকৈ তেওঁলোকক মোৰ বিষয়ে বেছিকৈ জনাটো ভাল ৷ মইও কেতিয়াবা ৰচনা কৰো, আৰু পুষ্কিনতকৈ বেয়া নহয়।
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছে বহল মুখত হীৰাৰ দৰে উজ্জ্বল, জিলিকি থকা দাঁতবোৰ উদঙাই দি গুৰুত্বসহকাৰে ক"লে:
  - হয়তো আপুনি নিজৰ ৰচনাৰ কিবা এটা গাব পাৰিব?
  ডমিনিকাই জ্বলি যোৱা ভৰি দুখন ঘঁহি অনুৰোধ কৰি ক"লে:
  - কোনো প্ৰশ্নই নাই! মাত্ৰ মোক এটা সোণৰ মুদ্ৰা হ"লেও দিয়ক। আৰু আপোনালোকৰ বাবে এটা গোটেই হিট গীত পৰিবেশন কৰিম৷ আৰু অকলশৰীয়াকৈ গান গাব? অসন্মানজনক! আৰু তুচ্ছভাৱে, অলাভজনক!
  মাৰ্কইজ-নিম্ফে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে, আৰু তাইৰ যাদুকৰী লাখুটিডাল তাইৰ হাতত ভয়ংকৰভাৱে জিলিকি উঠিল, তাই অজগৰটোৰ বিৰোধিতা কৰিবলৈ সাহস কৰা অহংকাৰী ছোৱালীজনীক শাস্তি দিবলৈ বদ্ধপৰিকৰ।
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছে মিলনমূলকভাৱে হিচকি উঠিল:
  - তাইক ৰূপৰ মুদ্ৰা এটা দিয়ক। তেওঁ অন্তৰৰ পৰা গান গাই যাওক।
  ডমিনিকাই হাঁহিলে, তাইৰ দাঁতবোৰ, ইমান নিখুঁত, দুপৰীয়াৰ উজ্জ্বল ৰ"দত বৰফৰ দৰে পাহাৰৰ শৃংগৰ দৰে জিলিকি উঠিল। আৰু তাই চিঞৰি উঠিল:
  - টকা আপ ফ্ৰন্ট!
  ৱেইজেলে তাইক এটা মুদ্ৰা পেলাই দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ইয়াত, ধৰক!
  ছোৱালীজনীয়ে ভৰিখন ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে আৰু উদং আঙুলিৰে ৰূপৰ ঘূৰণীয়া টুকুৰা এটা ধৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। তাৰ পিছত তাই তাৰ হাতৰ তলুৱালৈ ট্ৰেন্সফাৰ কৰিলে। মই মুদ্ৰাটোলৈ চালোঁ। একোৱেই নাছিল, ৰূপটো সম্পূৰ্ণ নতুন আছিল, এফালে সাতটা মূৰ থকা অজগৰ এটা আছিল আৰু তাৰ পাখিত ৰাজদণ্ড আৰু গদা আছিল। আৰু আনফালে , অতি ৰসাল কোঁচা চুলিৰে এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী। আৰু ই মৰমলগা।
  ডমিনিকাই মুদ্ৰাটো চেষ্টা কৰাৰ প্ৰলোভনক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - এইটো মৰমলগা। শীতল বস্তু।
  ৱেইজেলে হিচকি উঠিল:
  - এতিয়া, গান! চাওঁ আহক আপুনি কি কৰিব পাৰে!
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছে লগতে কয়:
  - আৰু আপুনি জোৰেৰে গাব লাগিব, আৰু কম বেছি পৰিমাণে দীঘলীয়া বেলাড এটা পৰিবেশন কৰিব লাগিব, যিহেতু আমি ধন দিলোঁ!
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়, মই বুজি পাওঁ সেইটো! আপুনি গান গাব নোৱাৰে যেনে...
  আৰু তেতিয়া সংগ তাইৰ মনলৈ নাহিল। বাৰু, নাইটিংগেল বুলি কোৱাটো সম্পূৰ্ণ শুদ্ধ বা উপযুক্ত নহয়। কিন্তু আন কিবা এটা, আচলতে তেনেকুৱা নহয়!
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে:
  - আৰম্ভ কৰোঁ আহক!
  ডমিনিকাই নিজৰ স্পষ্ট আৰু কোমল কণ্ঠত গান গাবলৈ ধৰিলে;
  মই আছিলোঁ এগৰাকী বিখ্যাত অভিনেত্ৰী
  চিত্ৰগ্ৰহণ, শপতনামা, সংগীত, বল...
  তাই খঙেৰে আৰু বনৰীয়াকৈ নাচিবলৈ ধৰিলে,
  চয়তানৰ মূৰ্তিৰ দৰে!
  
  মোৰ ভৰি দুখন ইমান মজবুত
  তেওঁলোকে ক্ৰোধিত হোপাক বন্ধ যুঁজিছিল...
  আমি ইমান শীতল ছোৱালী
  লুকাই চুৰকৈ যোৱাটো লগে লগে লৰচৰ কৰোঁ আহক!
  
  কিন্তু মই নিজকে এখন পৃথিৱীত পাইছিলোঁ, জানেনে, বিশেষ,
  য'ত ড্ৰেগন ৰজাৰ দৰে শাসন কৰে...
  তাত অৰ্ডাৰটো বৰ নতুন,
  অন্ততঃ চাৰ্টটো ফালি পেলাওক!
  খালী ভৰিৰে দাস হ"ব লগা হ"ল৷
  পিছনে একটি চাবুক পাই...
  আমাৰ ওপৰৰ ডাৱৰবোৰ নীলা,
  পৃথিৱীত ঠাইখন অপ্ৰীতিকৰ!
  
  ইয়াত এজন কঠোৰ বামন মোৰ ওচৰলৈ আহিছে,
  আৰু তেওঁ হাতত এটা চাবুক ধৰিছে...
  বগা মূৰৰ ল'ৰা এটা দৌৰি গ'ল -
  দাসটো খালী ভৰিৰে, মালিকটো আপাত দৃষ্টিত কৃপণালি!
  
  গ্নোমে হাঁহিছে, পাখিৰে দাঁত চুইছে,
  লেখাৰ সৈতে ছোৱালীৰ দৰে , এটা ষ্টেলিয়ন...
  যাতে ভালুকটোৱে ইয়াক ক্লাবফুটেৰে চেপি ধৰে -
  এইটোৱেই হ"ব বামনৰ টান হোৱাৰ অন্ত!
  
  কিন্তু তেওঁলোকে মোক খনিবোৰত বিক্ৰী কৰিলে,
  হাৰেমত কোনো দৃশ্যমান ঠাই নাছিল...
  আৰু তেওঁলোকে মোক খেদি ফুৰিবলৈ জোৰকৈ চাবুক মাৰিলে,
  কাৰণ ছোৱালীজনীয়ে বহুত খায়!
  
  ইয়াত gnome মোক ৰছীত লৈ গৈ আছে,
  ছোৱালীজনীৰ মনোমোহা একেবাৰে আচৰিত ...
  দাসৰ মাতটো বৰ স্পষ্ট,
  কিন্তু শেষত কেৱল শূন্য!
  
  মই প্ৰায় উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে
  মই সেই গাধটোৰ দৰে খনিবোৰত কাম কৰো...
  মা, মই কওঁ, মোৰ প্ৰিয়,
  কিমান মূৰ্খামি হৈ পৰিল!
  
  মই এগৰাকী সক্ষম ছোৱালী আছিলোঁ
  মই মোৰ মূৰত ভগ্নাংশ গুণ কৰিলোঁ...
  আৰু এতিয়া এটাত, বিবেচনা কৰক, এটা স্কাৰ্ট,
  মই বনৰীয়া বন্ধনত আছো!
  
  বহুত বহুত দিনলৈকে মই gnome সহ্য কৰিলোঁ,
  মই পিঠিত এটা চাবুক লাভ কৰিলোঁ...
  ব্যৱসায়ৰ বাবে নহয় ব্যৱসায়ৰ বাবে মোক মাৰিলে,
  পিছত খুৱাব বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে!
  
  কিন্তু খালী ভৰিৰে দাসসকলে বিদ্ৰোহ কৰিলে,
  ক্ৰিয়াত ক'ৰ'বাৰ, হাতুৰী,
  আৰু এতিয়া, ইয়াক আপোনাৰ উপাদান বুলি গণ্য কৰক ,
  টান হোৱা এজন gnome লৈ মই মৰিল !
  
  বাৰু, সেই দুষ্টবোৰক হত্যা কৰা হ"ল,
  আমার ভয়ংকৰ হতাহতি হৈছিল...
  কিন্তু, বিশ্বাস কৰক, আমি নিজকে মুক্ত কৰিলোঁ -
  ছোৱালীবোৰে টপ ক্লাছ দেখুৱাইছিল !
  
  আৰু এতিয়া আমাৰ এটা বৃহৎ সেনাবাহিনী আছে,
  ল'ৰাবোৰেও আমাৰ লগত যুদ্ধত নামিছে...
  আমি বৰ্ডৰ দৰে ঢাল ভাঙি লওঁ,
  দুষ্ট শাসক কপুত হব!
  
  আৰু তেতিয়া নৰকৰ দাসত্ব নোহোৱা হৈ যাব,
  মানুহজনে নিজৰ কান্ধবোৰ পোনে পোনে...
  আৰু আমি শত্ৰুৰ পৰা বিৰক্ত হৈ প্ৰভুত্বৰ অন্ত পেলাম;
  সুখ আৰু প্ৰগতিৰ এক শতিকা !
  
  আৰু তেতিয়া সমগ্ৰ বিশ্বতে শান্তি হ"ব,
  মানুষ, মহান তারকা...
  আমি তৰাৰ বতাহত উৰি যাম, জানেনে,
  মানুহৰ সপোন বাস্তৱায়িত হওক!
  ৰূপৰ ঘণ্টাৰ দৰে জিলিকি থকা মাতটো উচ্চ টোকাত শেষ কৰিলে ছোৱালীজনীয়ে।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে হাত চাপৰি মাৰিলে। কেইবাজনো এলফ আৰু ট্ৰল আৰু দুজনমান মানুহেও ডমিনিকাৰ গীতটো শুনিছিল। আৰু তেওঁলোকে তাইক ৰূপ আৰু ব্ৰঞ্জৰ মুদ্ৰা পেলাই দিলে।
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে প্ৰণাম কৰিলে। আৰু তাই টাইলছৰ পৰা সেইবোৰ তুলি লৈছিল। তাই হাতেৰে কিছুমান মুদ্ৰা লৈ গ"ল, আৰু কিছুমান উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে। আৰু এটা মৰমলগা দৃশ্য আছিল।
  হয়, তাইৰ ইমান প্ৰলোভনমূলক আৰু চেলেং কৰা ভৰি দুখন। আৰু তাই নিজৰ মাজতে কিমান ধুনীয়া আৰু আকৰ্ষণীয়। বাৰু, তাইৰ তুলনাত আন প্ৰাইমা ড"নাবোৰ ক"ত? খালী ভৰিৰে মঞ্চত অনুষ্ঠান পৰিৱেশন কৰিবলৈ সাহস কৰিবনে? নে চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধি?
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - এইজনেই গায়ক! নাই, তাই একাডেমীৰ অন্তৰ্গত। আৰু কেৱল একাডেমীত, তাই নিজে বাছি লোৱা ফেকাল্টীত।
  ডমিনিক খিকিন্দালি কৰি গাইছিল:
  আমি ছোৱালীবোৰ নিজৰ বিচাৰক হম,
  আৰু যদি আপুনি বাছি ল'ব লাগে, আৰু পছন্দটো কঠিন...
  আমি কাঠৰ চুট বাছি লওঁ,
  কাৰণ আমাৰ মানুহৰ কেৱল সন্মান!
  ৱেজেলে টুইট কৰি কয় যে,
  - তোমাৰ মাত আছে... মাত্ৰ এজন উচ্চ পৰ্যায়ৰ দেৱদূত!
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি খালী ভৰিৰে এটা মুদ্ৰা ওপৰলৈ ঠেলি দিলে, আৰু তাৰ পিছত কুঁজৰাই জিভাৰে ধৰিলে। আৰু তাৰ পিছত সি চিঞৰিবলৈ ধৰিলে। লালাৰ সংস্পৰ্শৰ পৰাই কমলা ৰঙৰ ধাতুটো নিমিষতে গৰম হৈ পৰিল আৰু সুন্দৰীৰ মুখখন জ্বলাই দিলে।
  ছোৱালীজনীয়ে থু পেলাবলৈ ধৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িবলৈ ধৰিলে। আৰু তাইৰ গান গোৱাৰ হেঁপাহ হঠাতে বাষ্পীভৱন হৈ পৰিল।
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে আঙঠিটো জোকাৰিলে, ডমিনিকাৰ মুখৰ গৰম লগে লগে নাইকিয়া হৈ গ"ল। ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ৱাঃ! এতিয়া বুজিলোঁ জুই উশাহ লোৱা অজগৰ হোৱাটো কেনেকুৱা!
  ৱেজেলে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - কেতিয়াও নহোৱাতকৈ দেৰি হোৱা ভাল,
  ছোৱালীজনীৰ আগলৈ কিছুমান ডাঙৰ ডাঙৰ বছৰ আছে!
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছে লক্ষ্য কৰিছিল:
  "মানুহতকৈ আমাৰ মুখ আৰু ডিঙিৰ গঠন বেলেগ, আৰু জুইৰ শিখা একেবাৰে জ্বলি নাথাকে। গতিকে আমাৰ কথা চিন্তা নকৰিব।
  ইফালে সিফালে গোট খোৱা দৰ্শকে তেতিয়াও হুলস্থুল কৰি আছিল আৰু হাত চাপৰি বজাই দাবী কৰিছিল:
  - আন কিবা এটা কৰক, আপোনাক স্বাগতম!
  ডমিনিকাই টুইট কৰিছিল:
  - মুদ্ৰা লিখিলে মই কৰিম!
  ইয়াৰ উত্তৰত কোলাহল আৰু আশ্বাস:
  - হয় নিশ্চয়! স্বাগতম.
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং, পেশীবহুল, টেন আৰু ৰূপৱতী ভৰি দুখন, যিবোৰ তাই অনুকৰণীয় কৃপাৰে আঙুলিয়াই দিছিল, সোণ, ৰূপ, কমলা, ব্ৰঞ্জ আৰু প্লেটিনামৰ মুদ্ৰা উৰি গ"ল।
  ইয়াৰ পৰা ডমিনিকাই আনন্দিত হৈ উঠিল, উৎসাহ অনুভৱ কৰিলে আৰু উগ্ৰতাৰে গান গাবলৈ ধৰিলে;
  ধুমুহা আৰু হাৰিকেন আমাৰ দম্পতীৰ বাবে কোনো বাধা নহয়,
  গোলাপৰ জোপোহাৰ দৰে ফুলি উঠা পিতৃভূমিৰ কন্যা।
  যুদ্ধ নাজানিলে বাজৰাৰ দাইল খোৱা নাই,
  ঈশ্বৰ ত্ৰাণকৰ্তা যীচুৱে আমাক যুদ্ধলৈ লৈ যায়!
  
  ধুমুহাময় সাগৰতো আমি যুদ্ধ কৰাত অভ্যস্ত,
  প্ৰতিজন মানুহ চিপ অভাৰবৰ্ডৰ দৰে।
  মোৰ বিশ্বাস আমি যুদ্ধত হৰ্ডৰ দানৱবোৰক টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলাম,
  আমাৰ সন্মানক স্লেজহামাৰ আৰু হাতুৰীৰে নোক আউট কৰিব নোৱাৰি!
  
  তৰোৱালখন গৰম হৈ গ"ল জালত, অতি গৰম নৰকত,
  চোকা ব্লেডবোৰ অতি কঠিন বেল!
  নিৰ্ভীক সৈনিক হওক; শক্তিশালী, মেজাজী হৃদয়ৰ সৈতে,
  যদি মৃত্যু আছে, তেন্তে থিয় হওক, দৌৰিব নালাগে!
  
  হয় , যুদ্ধ অৱশ্যে মিঠা মৌৰে ভোজ নহয়, ৷
  কাৰণ, তাৰ ওপৰত চকুলো আছে, আৰু তেজ ডাঠকৈ বৈ যায়।
  পহুটোৱে দীৰ্ঘদিন ধৰি হাউলি উঠে আৰু ভালুকটোৱে হিংস্ৰ গৰ্জনেৰে ,
  আৰু বিনিময়ত আঘাত ভ্ৰূত নহয়, চকুত হওক!
  
  চেইন মেইল বিন্ধিব পৰা বৰশী আছে,
  ঢাল আছে যিবোৰ স্তূপেৰে ভেদ কৰিব নোৱাৰে!
  কিন্তু কাপুৰুষ নহব, চয়তানক মুখ বনাবলৈ নিদিব , ৷
  যাতে জালত খেলৰ দৰে নহয়!
  
  বিশ্বাস কৰক, এটা উজ্জ্বল সমাধান আহিব,
  সকলোৰে বাবে এটা পুৰস্কাৰ আছে যিটো ইয়াতকৈ বেছি পোৱা নাযায়!
  এটা অপৰাধমূলক চিন্তাৰ বাবে, মোৰ বিশ্বাস, প্ৰতিশোধ আহিব,
  কঠিন পথৰ বাহিৰে আন কোনো শৌৰ্য্য নাই!
  গতিকে ডমিনিকাই গাই গাইছিল আৰু মটলি ভিৰটোৱে তাইক অতি উৎসাহেৰে হাত চাপৰি বজাইছিল। সকলো নাৰী হ'লেও এই পৃথিৱীত পুৰুষ নাই। বা, প্ৰায় শক্তিশালী লিংগ অবিহনে।
  ইয়াৰ পিছত ড্ৰেগন কাউণ্টেছে ঠেং জোকাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - বাৰু, মই যাব লাগিব! বাটৰ পৰা আঁতৰি আহিছো!
  অপেশ্বৰীয়ে খালী ভৰিৰে মুদ্ৰাটো তুলি লৈ পৰামৰ্শ দিলে:
  - চেক কৰি লওঁ। মই দলিয়াই দিম, আৰু তুমি কোৱা - মূৰ বা ঠেং ! অনুমান কৰকচোন, মুদ্ৰাটো তোমাৰ, নাই, তুমি মোক এটা মুদ্ৰা ঘূৰাই দিয়া!
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছে হাঁহি হাঁহি গৰ্জন কৰি উত্তৰ দিলে:
  - তোমাৰ কৌশলবোৰ মই জানো! গতিকে সময় বা মূৰ নষ্ট নকৰাটোৱেই ভাল!
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - মূৰটো কাণ নহয়, টুপীৰ পৰা ফালি পেলাব পাৰি, আকৌ চিলাই কৰিব নোৱাৰি!
  ৱেইজেলে চিঞৰি উঠিল আৰু গাই গ"ল:
  -মূৰৰ ওপৰৰ কাণ দুখন কাণ!
  মূৰৰ ওপৰত কাণ - মানসিক চিকিৎসালয়ৰ এজন ৰোগী !
  ড্ৰেগন কাউণ্টেছ বতাহত উৰি গ"ল। আৰু অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে কি গাইছিল সেই বিষয়ে তাই কোনো মন্তব্য কৰা নাছিল। আৰু এইটো, মন কৰিবলগীয়া যে, অত্যন্ত শীতল।
  ডমিনিকাই খৰখেদাকৈ হাত আৰু খালী ভৰিৰে মুদ্ৰা সংগ্ৰহ কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু তাই দ্ৰুত গতিত কৰিলে।
  ৱেজেলে যাদুকৰী লাখুটিৰে চুলিখিনি খোঁচ মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - টকা অৱশ্যেই গুৰুত্বপূৰ্ণ। কিন্তু তাতোকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ মন্ত্ৰ, শিল্পকৰ্ম, তাবিজ, পদক, তাবিজ ইত্যাদি। নহ"লে বিলাসী আৰু বিলাসী জীৱন যাপন কৰিব নোৱাৰিব !
  ডমিনিকাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - টকাৰে স্বাস্থ্য কিনিব নোৱাৰি, বিশ্বাস কৰক,
  টকাৰে প্ৰেম আৰু সন্মান কিনিব নোৱাৰি...
  গতিকে জন্তুৰ দৰে কাজিয়া নকৰিব
  জানি থওক যে আপুনি লাভৰ বাবে নিজৰ গৃহভূমি বিক্ৰী নকৰে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে উদং তলুৱাৰে বেঙুনীয়া ৰঙৰ মুদ্ৰা এটাত চৰ মাৰে। আৰু তেতিয়াই তাইৰ উদং ভৰিখন হঠাতে চকুৰ পলকতে হাঁহৰ ভৰিলৈ পৰিণত হ"ল।
  ডমিনিক ভয়তে চিঞৰি উঠিল:
  - কি হ'ল এইটো!
  অপেশ্বৰ মাৰ্কিজে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - এইটো এটা বিশেষ যাদুকৰী ধাতু, কেৱল ই কাম কৰে যেতিয়া ই কোনোবা এজনৰ ছালৰ সংস্পৰ্শলৈ আহে যাৰ পৰিয়ালত অলিম্পিয়ান দেৱতা আছে!
  আৰু লস্কাই আনন্দত উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ৱাঃ! তোমাৰ ভিতৰত সেই ধৰণৰ তেজ আছে। গতিকে আমাৰ ভুল হোৱা নাছিল।
  ডমিনিকাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - কিন্তু এইটো কুৎসিততা! পাৰিলে পাখিখন আঁতৰাই পেলাওক। আৰু মোক আকৌ এটা নৰ্মেল ভৰি দিয়ক।
  অপেশ্বৰে মূৰ জোকাৰিলে:
  - নহয়! ইতিমধ্যে আপুনি নিজেই এই কামটো কৰা উচিত।
  আৱদ্ধ ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - এইটো কেনেকৈ সম্ভৱ?
  ৱেইজেলে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - মনত কল্পনা কৰক যে আপুনি আপোনাৰ ভৰিখন কেনেকুৱা হ'ব বিচাৰে, আপোনাৰ সোঁহাতৰ বুঢ়া আঙুলি আৰু তৰ্জনী আঙুলিত ক্লিক কৰক, আৰু আপুনি সফল হোৱা উচিত!
  ডমিনিকে লৈ চিনাকি কৰাই দিলে। তাৰ পিছত আহিল ক্লিকটো।
  আৰু কাউৰীৰ ভৰিৰ সলনি ফেল্ট বুট পিন্ধি আৰু স্কিৰ সৈতে ভৰি এখন দেখা গ"ল। আৰু স্কিটোৱে শিলগুটিবোৰত ক্লাট্ টুকুৰ মাৰিলে আৰু অধিক অস্বস্তিকৰ হৈ পৰিল।
  অপেশ্বৰীয়ে হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  - বিনামূল্যে শিক্ষক,
  আপনার সঙ্গে সময় অপচয়...
  ছোৱালীজনীৰ লগত মই অকলশৰীয়াকৈ কষ্ট পাইছিলো,
  আটাইতকৈ নিপুণ যাদুকৰ!
  ডমিনিকা ক্ষুন্ন হৈছিল:
  - মই কোনো যাদুকৰ নহয়। আৰু মই এতিয়াও মাত্ৰ শিকি আছো। কিন্তু জ্ঞানৰ পথ কেতিয়াও বেছি সহজ নহয় ... হয় , চিনেমালৈ !
  ৱেজেলে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়, চিনেমাত, হয়তো তাতোকৈ বেছি। আৰু এইটোৱেই অৱশ্যে আমাৰ ডাঙৰ সমস্যা।
  দৰ্শকসকল আকৌ ইফালে সিফালে গোট খাবলৈ ধৰিলে: এটা ধেমেলীয়া দৃশ্য আছিল। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ইয়াত সকলো ধৰণৰ ছোৱালী আছে। আৰু তাৰ বাবে ধন্যবাদ। ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে পুনৰ চিন্তা কৰি ভৰিখন ৰূপান্তৰিত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু এইবাৰ সৰু হ"লেও ট্ৰেকত আৰু ৰাডাৰেৰে কিবা এটা দেখা গ"ল।
  ডমিনিকাই নিজৰ আশাবাদ হেৰুৱাই নোপোৱাকৈ গাইছিল:
  মই আপোনালোকক আচৰিত নহ'বলৈ অনুৰোধ কৰিছো
  যদি যাদু হয়...
  যদি হয়, যদি হয়,
  যদি যাদু হয়!
  অপেশ্বৰীয়ে উত্তৰত হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, মাতৰ লগত যাবলৈ যাদু ব্যৱহাৰ কৰাৰ ক্ষমতাও থাকিব লাগে!
  তেতিয়া এগৰাকী হবিট ছোৱালীয়ে দৌৰি আহি তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ আহি তাইৰ যাদুকৰী লাখুটিডাল ঘূৰাই দি পৰামৰ্শ দিলে:
  - ভালকৈ কৰি লওঁ! আৰু জানা, মোৰ ডেৰ হাজাৰ বছৰৰ অনুশীলন আছে!
  ৱেজেলে আপত্তি কৰিছিল:
  - নহয়! তাই নিজেই কৰিবলৈ দিয়ক!
  ডমিনিকাই টুইট কৰিছিল:
  মোৰ মনটো হেৰাই গ'ল, মোৰ মনটো হেৰাই গ'ল,
  নিজে কৰিম, নিজে কৰিম!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ ফুচফুচাই কিবা এটা অনুমোদন জনাই ক"লে। আৰু তাৰ পাছত ৰাডাৰ থকা টেংকৰ আকৃতিত তাইৰ ভৰিখনে অৱশেষত নিজৰ ৰূপৱতী, পূৰ্বৰ আকৃতি ঘূৰাই পালে। আৰু দেখা গ"ল যেন অৰ্ডাৰ অনুসৰি বনোৱা হৈছে।
  ডমিনিকাই থিয় হৈ আঙুলিবোৰ লৰচৰ কৰিলে। তাইৰ মেজাজটো আনন্দময় হৈ পৰিল, আৰু তাই গাই গ"ল:
  আমি ছোৱালীবোৰ পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী,
  আৰু, বিশ্বাস কৰক, আপুনি ইয়াতকৈ শীতল সৌন্দৰ্য্য বিচাৰি নাপাব...
  আমি সঁচাকৈয়ে শত্ৰুক শৌচাগাৰত তিয়াই দিম , ৷
  আৰু তেওঁক চিৰদিনৰ বাবে বিশ বছৰীয়া যেন লাগিব!
  তাৰ পিছত সৌন্দৰ্য, তাই হাঁহিব আৰু হাঁহিব, ডাঙৰ ডাঙৰ আৰু চিকচিকিয়া দাঁতবোৰ দেখুৱাই।
  ডমিনিকাই নাচিবলৈ ধৰিলে, তাইৰ উদং ভৰি দুখন বতাহত ওখকৈ ওপৰলৈ তুলি। আৰু তাই গাইছিল:
  মই বৰ শীতল যাদুকৰ
  যদি মই মোৰ ভৰিখন ষ্টাম্প কৰো, তেন্তে এটা পতন হ'ব...
  খালী ভৰিৰে জপিয়াই ভাল পাইছিলোঁ
  ইয়াক প্ৰকৃত আদৰ্শ বুলি গণ্য কৰক!
  এইটো তাইৰ গীত - মাত্ৰ ডাঙৰ আৰু শীতল!
  যদিও আনহাতে ই অত্যন্ত সহজ আৰু অজটিল। হয়, ছোৱালীজনী এনেকুৱা যে আপুনি বিৰক্ত নহ"ব৷
  হবিট ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - বৰ সোনকালে শিকে!
  আৰু তাই ভৰি দুখন জোকাৰিলে, যিবোৰ ভৰিৰ গোৰোহাত বহুমূলীয়া শিলেৰে ঢাকি থোৱা ব্ৰেচলেট আৰু প্ৰতিটো আঙুলিত আঙঠিৰে সজাই থোৱা আছিল।
  দেখাত তাইক শিশুৰ দৰে যদিও বিশেষকৈ তলৰ অংগবোৰত শিলৰ সংখ্যাৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে তাই এগৰাকী উচ্চ পদস্থ যাদুকৰ।
  ৱেইজেলে ছোৱালীজনীলৈ মাত দিলে:
  - তোমাক ক'ৰবাত দেখিছিলো। আপুনি, কোনো কাকতলীয়াকৈ, ৰাজকুমাৰী আলছৌ নেকি ?
  মাইকী হবিটে মাত দিলে:
  - হয় , তেনেকুৱাই হৈছে! কিন্তু জানেনে মাৰ্কিছ, পৃথিৱী গ্ৰহৰ এই ছোৱালীজনীৰ লগত তোমাৰ কোনো অসুবিধা নহ"ব!
  ৱেজেলে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - শুদ্ধ! কিন্তু অন্যথা অসম্ভৱ৷ হায়, এইখন এনেকুৱা এখন পৃথিৱী যে সমস্যা আৰু দুঃসাহসিক অভিযান অবিহনে ই কৰিব নোৱাৰে।
  ডমিনিক খৰখেদাকৈ যোগ দিলে:
  -দুঃসাহসিক অভিযান আৰু শোষণ অবিহনে জীৱনটো বৰ বিৰক্তিকৰ। জলকীয়া নথকা চূপৰ দৰে!
  ৰাজকুমাৰী আলছৌৱে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - হয়, ঠিকেই কৈছে! খলনায়কবোৰ সেইটোৱেই হয়। এজনে শক্তিশালী লিংগক হত্যা কৰা মহামাৰীৰ সৃষ্টি কৰিলে।
  ডমিনিকাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি গাইছিল:
  নাৰী অবিহনে জীয়াই থাকিব নোৱাৰি, সেয়া সঁচা,
  কিন্তু পুৰুষ অবিহনে আনন্দও নাই...
  তেনেকুৱাই হৈ গ"ল, বৰ বেয়া হ"ল,
  যদি কোনো শক্তিশালী মালিক নাই!
  ৱেজেলে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - হয়তো! কিন্তু ইয়াত কোৱাৰ দৰে দুধাৰি তৰোৱাল৷ এফালে ইয়াতকৈ শক্তিশালী যৌনতা নাই, কিন্তু আনফালে...
  মাইকী হবিটে খৰধৰকৈ আপত্তি কৰিলে:
  - নহয়! চাৰিওফালৰ পৰা বেয়া। গতিকে আজে বাজে কথা কোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই। মতাৰো প্ৰয়োজন।
  ডমিনিকাই উত্তৰ দিলে:
  - প্ৰাণীত মতা। বুদ্ধিমান ব্যক্তিৰ বাবে কিবা এটা বেলেগ।
  ৱেজেলে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - হয় পুৰুষৰ বাবে অৱশ্যে। আৰু ক"বলৈ একো বিচাৰি নাপালোঁ৷
  কমলা ৰঙৰ পাখি আৰু সোণৰ ঠোঁট থকা কেইবাটাও পাৰ চৰাই সিহঁতৰ কাষেৰে উৰি গ"ল। চৰাইবোৰ বৰ আকৰ্ষণীয় আছিল। এহাতে সৰলভাৱে মৰমলগা। কিন্তু আনফালে , তেওঁলোকৰ মাজত কিছু ৰুচিৰ অভাৱো আছিল।
  ডমিনিকাই সলনি কৰিলে:
  - কপৌৰ ঠোঁট সোণালী কিয়?
  ৱেজেলে বুজাই দিলে:
  - কোনোৱেই গিল্ড কৰা নাই! কাৰণ তেওঁলোকে টপাজৰ সৈতে ষ্ট্ৰবেৰী পেক কৰিছিল।
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - কি? টপাজৰ সৈতে?
  হবিট ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - হয়, তেনেকুৱা ষ্ট্ৰবেৰী আছে! কি, আপুনি নাজানিছিল?
  ৱেজেলে মন্তব্য কৰিলে:
  - তাই কেনেকৈ গম পাব? তাই আমাৰ পৃথিৱীত যথেষ্ট শেহতীয়াকৈ।
  মেলা লিংগৰ তিনিজন প্ৰতিনিধিয়ে নিজৰ গতি দ্ৰুত কৰিলে। আৰু সিহঁতৰ উদং গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল।
  চাৰিওফালে ঘৰবোৰ দেখা গ'ল , ওখ, গোলাপী, বেঙুনীয়া, পান্নাৰ ড্ৰিলৰ দৰে ওপৰলৈ গৈ। আৰু ইয়াক অত্যন্ত ভৱিষ্যতৰ যেন লাগিছিল। আনকি আকাশত কিছুমান বিমানো আছিল। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, সোণৰ আৰু হীৰাৰে ঢাকি থোৱা এখন গাড়ী, ছটা ডেউকাযুক্ত, বৰফৰ দৰে বগা ঘোঁৰাই টানি অনা এখন গাড়ী লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ গ"ল।
  তিনিওজনী ছোৱালীয়ে সামান্য প্ৰণাম দিলে। কিন্তু দেখাত সম্ভ্ৰান্ত ব্যক্তিজনৰ সৌন্দৰ্য্যৰ বাবে সময় নাছিল আৰু ত্ৰিপুৰাও আৰু আগবাঢ়ি গ"ল।
  আগফালে হিপ"ড্ৰম এটা আছিল, দেখাত এখন বিশাল ষ্টেডিয়াম যেন লাগিছিল। স্পষ্টভাৱে ঘোঁৰা দৌৰৰ ঠাই আছিল।
  মাৰ্কিজ-নিম্ফে পৰামৰ্শ দিলে:
  - আমাৰ ছাত্ৰজনৰ ক্লেয়াৰভয়েন্সৰ উপহাৰ আছে নে নাই আমি পৰীক্ষা কৰিব লাগিব। গতিকে আমি দৌৰত অংশগ্ৰহণ কৰিম।
  হিপ'ড্ৰমৰ চাৰিওফালে ৰূপ আৰু কমলা ৰঙৰ ধাতুৰে নিৰ্মিত এটা ওখ জালৰ বেৰ আছিল, য'ত মুকুতা আৰু কিছুমান নীলা আৰু বেঙুনীয়া ৰঙৰ শিলৰ লগতে চেক কাঁচৰ কথা মনত পেলোৱা কাঁচ আছিল । আৰু বৰ ধুনীয়া দেখা গৈছিল।
  আৰু প্ৰৱেশদ্বাৰত কাষে কাষে দুটা ফোয়াৰা আছিল, যিবোৰে সোণৰ ধুনীয়া দম্পতীবোৰৰ পৰা বহুৰঙী জেটবোৰ পেলাই দিছিল: - এজন এলফ যিয়ে এজন এলফ ল"ৰাক সাৱটি ধৰিছিল।
  হয়, সকলোবোৰ বৰ ধুনীয়া দেখা গৈছিল। আৰু প্ৰৱেশদ্বাৰত ছোৱালীৰ চকীদাৰ আছে। লগতে অতি সুন্দৰ আৰু পোহৰত, ৰূপালী কৱচ।
  সকলোবোৰ ইমানেই আচৰিত যেন লাগিছে। চাৰিওফালে মেলা লিংগৰ ইমানবোৰ প্ৰতিনিধি আছে।
  ডমিনিকাই গুলাগ দ্বীপপুঞ্জ আৰু মহিলা শিবিৰৰ বিষয়ে লিখা ছবিখনৰ কথা মনত পেলাইছিল। তাত থকা সকলো মহিলাই আছিল, পছন্দৰ দৰেই, ডেকা, ধুনীয়া আৰু তেওঁলোকৰ ভয়ংকৰ ভৰি দুখন সম্পূৰ্ণৰূপে উন্মুক্ত কৰি ৰখা চোলা পিন্ধিছিল। বাৰু, যিহেতু চাইবেৰিয়াত গ্ৰীষ্মকাল উষ্ণ আৰু আনকি, হয়তো, গৰম, গতিকে ছোৱালীকেইজনী খালী ভৰিৰে আছিল। যাৰ বাবে ছবিখন পুৰুষৰ মাজত অতি জনপ্ৰিয় হৈ পৰিছিল। আৰু ডমিনিকাই এজন বিদ্ৰোহী কমছমোলৰ সদস্যৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিছিল যিয়ে ছোৱালীৰ সম্পূৰ্ণ বিদ্ৰোহৰ আয়োজন কৰিছিল। আৰু সুন্দৰীসকলে আনকি অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰও জব্দ কৰিলে, আৰু যুদ্ধত এটা গোটেই এন কে ভি ডি ৰেজিমেণ্ট ল"লে, আৰু সেইটো জয় কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  ছবিখন অৱশ্যে শীতল হৈ পৰিল। আৰু খালী ভৰিৰে, গ্লেমাৰাছ, ধুনীয়া যোদ্ধাসকলক সৰলভাৱে ছুপাৰ যেন লাগিছিল।
  বাইদেউ ডমিনিকাই প্ৰথমে ফাণ্ডেৰাৰ খুলশালীয়েকৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰাৰ কথা আছিল, যিয়ে বন্দীসকলৰ দাঙ্গাৰ আয়োজন কৰিছিল, কিন্তু এনে এখন ছবি নিষিদ্ধ কৰিব পৰা গ"লহেঁতেন। আৰু তাইক কেৱল এগৰাকী উৎকৃষ্ট ছাত্ৰী আৰু কমছমলৰ সদস্য হিচাপে গঢ়ি তোলা হৈছিল।
  ডমিনিকাই চকীদাৰৰ পৰা ছোৱালীজনীক প্ৰণাম কৰিলে। হঠাতে পৃথিৱীৰ ঠিক তলৰ পৰাই স্নাফ বক্সৰ পৰা ওলাই অহা জেকৰ দৰে এটা অজগৰ জপিয়াই ওলাই আহিল। সৰু , এলবাট্ৰছতকৈ অলপ ডাঙৰ, তিনিটা মূৰ থকা।
  সি বা তাই ছোৱালীবোৰৰ ওচৰলৈ উৰি গ"ল, আৰু এটা মাত বাজি উঠিল:
  - মোক মোৰ ভাইটি ঘূৰাই দিয়ক!
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - এইটো অসম্ভৱ বেলকা।
  ইয়াৰ প্ৰত্যুত্তৰত ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙেৰে তিনিওটা সূৰ্য্যত জিলিকি থকা আৰু ডেউকা দুখন ইমান ধুনীয়া যে চকুত ঢৌ খেলি থকা অজগৰ ছোৱালীজনীয়ে গৰ্জন কৰিবলৈ ধৰিলে।
  - মোক ভাইটি লাগে! মোৰ ভাইটি লাগে! ক'ত আছে সি!
  হবিট ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - হয়, আমি নিজেই ব্যস্ত হৈ পৰিছো আমাৰ মানুহবোৰক কেনেকৈ আমাৰ ওচৰলৈ ঘূৰাই দিব পাৰি। আৰু মনস্তাত্ত্বিক হোৱাৰ কোনো প্ৰয়োজন নাই।
  ড্ৰেগন ছোৱালীজনী, পোৱালি এটাৰ পৰা কি ল"ব পাৰি, শান্ত হৈ চিঞৰি চিঞৰি ডমিনিকালৈ জপিয়াই উঠিল:
  - মই জানো তুমি পাৰিবা! তুমিয়েই নিৰ্বাচিতজন!
  হিট গাৰ্লগৰাকীয়ে হাঁহি হাঁহি উত্তৰত গাইছিল:
  - অসম্ভৱ সকলো, বিশ্বাস কৰক, সম্ভৱ,
  কিন্তু এই সমস্যাৰ কাষ চাপিবলৈ অতি কঠিন...
  অৱশ্যে খেলি থাকোঁতে যদি মগজুত টান হয়, তেন্তে
  জেডি ছোৱালী হব পাৰো !
  অজগৰ ছোৱালীজনীয়ে উল্লাস কৰিলে আৰু উত্তৰত চিঞৰি উঠিল:
  তোমাৰ মনটো আঙুলিৰ সমান নহয়,
  জিনিয়াছ, আপুনি জানে, পৃথিৱীত...
  আৰু মোৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে এজন ধুনীয়া ল"ৰা,
  এটা আঁকোৰগোজ ঘোঁৰাত!
  ডমিনিকাই ধেমেলীয়া অনুভৱ কৰিলে আৰু খিকিন্দালি কৰিলে:
  - ঘোঁৰাত উঠি থকা এটা অজগৰ? দেখাত এনেকুৱাই!
  মাৰ্কইজে মন্তব্য কৰিলে:
  ধাৰণাটো নাজানে !?
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে হাঁহি হাঁহি লক্ষ্য কৰিলে:
  আমি যিকোনো ঠাইতে মৰিব পাৰো
  'এম্বাৰ'ৰ সূৰ্যাস্ততো...
  সাধাৰণতে আমি মুক্তভাৱে জীয়াই থাকোঁ,
  হয়, বিনামূলীয়া!
  ৰূপকভাৱে ক"বলৈ গ"লে!
  অজগৰ ছোৱালীজনীয়ে মুখৰ পৰা পোহৰ এৰি দিলে, লাইটাৰৰ দৰে লাগিল, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - এটি মৰমলগা গীত। অৱশ্যে , মই বিচাৰো এখন অচিনাকি পৃথিৱীৰ পৰা অহা ধুনীয়া অতিথিগৰাকীয়ে আন কিবা এটা আকৰ্ষণীয় পৰিবেশন কৰক।
  ডমিনিকাই কান্ধত কান্ধ মিলাই লক্ষ্য কৰিলে:
  শস্যৰ গুটি উলিয়াই দিয়া নুনচাকবোৰতকৈ বেয়া নহয় মুদ্ৰাবোৰ তললৈ নমাই দিয়ে । অৱশ্যে আকৌ মাতটো টান কৰিব লাগিব! আৰু কিহৰ বাবে? ইয়াত পইচা ক"ত খৰচ কৰিব?
  মাৰ্কইজে আপত্তি কৰিলে:
  - প্ৰথমতে, আপুনি হিপ"ড্ৰমত থকা ঘোঁৰাবোৰৰ এটাৰ ওপৰত আপোনাৰ ধন বাজি ধৰি আপোনাৰ মূলধন বৃদ্ধি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিব। আৰু দ্বিতীয়তে এই ছোৱালীজনী কেৱল সৰু মাইকী অজগৰ নহয়, ৰাজকুমাৰীও। তাই আপোনাক তাইৰ আঙঠিটো দিব, য"ত বিশাল যাদুকৰী শক্তি আছে। আৰু ইয়াৰ বাবে , বিশ্বাস কৰক, চেষ্টা কৰি সঠিকভাৱে গান গোৱাৰ যোগ্য!
  ডমিনিকাই তাইৰ শক্তিশালী ডিঙিত উজ্জ্বল মূৰটো মাত দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - এই ক্ষেত্ৰত মই দেখিছোঁ চেষ্টা কৰিবলগীয়া কিবা এটা আছে! তদুপৰি শিশু এটাক কেনেকৈ নাকচ কৰিব পাৰি!
  অজগৰ ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - মই একেবাৰে শিশু নহয়। মই এগৰাকী ৰাজকুমাৰী আৰু মই এই কামটো কৰিব পাৰো! মই উৰি যাম তোমাৰ গ্ৰহলৈ। আৰু মই তোমাৰ ৰাজধানী জ্বলাই দিম।
  ডমিনিকাই ভয়ংকৰভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰু আপোনাৰ দৰে মানুহৰ বাবে আমাৰ ওচৰত এয়াৰ ডিফেন্স আছে! এইটোক কি কয় বনৰীয়া?
  অজগৰ ছোৱালীজনীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - তোমাক শিলৰ কুৱেৰীলৈ পঠিওৱা হ"ব। আপুনি অৰ্ক অভাৰচিয়াৰৰ চাবুকৰ আঘাতত উলংগ আৰু শিকলিৰে বান্ধি কাম কৰিব।
  হবিট ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - হয়, তাই কৰিব পাৰে! তদুপৰি আপুনি মানুহ। আৰু আমাৰ মানুহ... তেওঁলোকক নিম্নস্তৰৰ বুলি গণ্য কৰা হয়, বহু কাৰণত।
  ৱেইজেলে চিঞৰি উঠিল:
  - গতিকে তুমি গান গাই ভাল! ইতিমধ্যে ইয়াত জনসাধাৰণ গোট খাইছে, আৰু আমিও টকা উপাৰ্জন কৰিম৷
  আচলতে মেলা লিংগৰ বিভিন্ন প্ৰতিনিধিৰ ভিৰত এটা শব্দৰ সৃষ্টি হ"ল, আৰু হাত চাপৰি আৰু বিস্ময়ৰ শব্দ শুনা গ"ল:
  - গান গান সৰু ফুল, লাজ নকৰিবা!
  বাৰু বন্ধু, সংগীত বজাওঁ!
  আমি শুনিব বিচাৰো স্বৰ্গ চৰাইৰ ট্ৰিল!
  ডমিনিকাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি গান গাবলৈ ধৰিলে;
  এলফাৰ ওপৰত পাৰ বিশাল , ঠেক,
  ঢৌ একটি গ্লেজড জিলিকনি সঙ্গে splash...
  এলফিয়া মোৰ জন্মভূমি হৈ পৰিল,
  নাইটিংগেলৰ ট্ৰিলে আমাক এটা আচৰিত গীত গাইছে!
  
  বহল নাও এখনত মই আৰু মোৰ প্ৰিয়জনে জাহাজ চলাই আছো,
  ঝলাটা ভলে তাইৰ ব্ৰেইডবোৰ তললৈ নমাই দিলে।
  মোৰ আৰু মোৰ প্ৰিয়জনৰ একেলগে থকাটো কিমান ভাল,
  মাছ ধৰা দণ্ডেৰে কুমিৰ নধৰাটো দুখৰ কথা।
  
  নাই, পানী নহয়, পিছফালে হুলস্থুল,
  প্ৰকৃতিয়েই আমাক চেম্পিয়ন দিয়ে।
  এই ভূমি মোৰ বাবে প্ৰিয় মাতৃৰ দৰে,
  ৰাজকীয় সাজ-পোছাকত পৃথিৱীৰ উদাৰতা!
  
  চন্দ্ৰৰ ৰশ্মিৰ তলত মুকুতাৰ দৰে টোপাল
  ৰূপালী পাখিৰ সৈতে মৌমাখিৰ এটা গোটৰ দৰে ছিটিকি পৰে...
  কন্যা ৰাশি, তুমি মোৰ বাবে সপোন থকা দেৱদূতৰ দৰে,
  নিৰ্দোষতাৰ মুখখনৰ সৈতে - আটাইতকৈ বিশুদ্ধ মেডোনা!
  
  গোন্ধ মৌ, চুলি ৰেচম,
  ওঁঠ দুটা চেটিনৰ দৰে ফাটি গ"ল।
  মোৰ বিশ্বাস বহু প্ৰত্যাশিত মুহূৰ্তটো আহিল,
  সাধুকথাবোৰ বাস্তৱ হৈ পৰিব!
  
  আমাৰ ওঁঠ দুটা আনন্দত স্পৰ্শ কৰিলে,
  মিঠাটো এনেকুৱা যে আৰু শব্দ নাই ৷
  বিশ্বাস কৰক, তুমি অপাৰ্থিৱ সৌন্দৰ্য্য,
  লটে সিদ্ধান্ত ল"ব, মুদ্ৰাটো ওপৰলৈ দলিয়াই দিব!
  
  ইয়াত ইটোৰ পিছত সিটো চুমা,
  আমাৰ ধুমুহাময় আনন্দৰ হুমুনিয়াহ আৰু হাঁহি।
  আত্মাৰ পবিত্ৰতা কৰূবে ৰক্ষা কৰিব,
  নিৰ্বাচিতজনে পাপৰ তালিকাখন কলহত পেলাই দিব।
  
  নাই জানা, পৃথিৱীত তোমাতকৈও ধুনীয়া আছে,
  আবেগ জ্বলি উঠে মোৰ হৃদয়ত উজ্জ্বল জুইৰ দৰে!
  আমি শ্ৰেষ্ঠ দেশত বাস কৰিম,
  মহাকাশলৈ খিৰিকী আৰু দুৱাৰ খুলি দিওঁ!
  এইদৰেই গাইছিল সুন্দৰীগৰাকীয়ে এক ভয়ংকৰ গীত। আৰু সকলো ৰেখাৰ ছোৱালীয়ে তাইৰ বাবে হাত চাপৰি বজাইছিল। আৰু একে সময়তে তেওঁলোকে সোণৰ মুদ্ৰাকে ধৰি মুদ্ৰাও নিক্ষেপ কৰিছিল। আৰু সেইটো বৰ ভাল ৷
  হবিট ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিটো জোকাৰিলে আৰু টকাখিনিয়ে নিজাববীয়াকৈ এটা সুকীয়া স্তূপ গঠন কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু বহুৰঙী মুদ্ৰাৰ এটা গোটেই স্তম্ভ বাঢ়ি গ"ল।
  অজগৰ ছোৱালীজনীয়েও হাত চাপৰি মাৰিলে, আৰু তাৰ পিছত তাইৰ তিনিটা মূৰৰ পৰা উজ্জ্বল শিখা এৰি দিলে। তাৰ পিছত তাই মনস্তাত্ত্বিকভাৱে ক"লে:
  - এইটো অৱশ্যে ভাল, কিন্তু যথেষ্ট নহয়! মোৰ বাবেও তোমাৰ গান লাগে!
  ডমিনিকাই ভ্ৰু কোঁচাই সুধিলে:
  - সেইটো বেছি নহয় নেকি?
  মাৰ্কিজে তাইক চুচ কৰি পেলালে:
  - মাত্ৰ এটা গীতৰ বাবে ইমান মূল্যৱান আঙঠি এটা পাব বিচাৰে নেকি? বাৰু, আপুনি অহংকাৰী ! বিবেক এটা ৰাখক, কাৰণ শিল্পকৰ্মটো মূল্যৱান।
  হবিট ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - প্ৰতিটো বস্তুৰ নিজস্ব দাম থাকে। আৰু সাধাৰণতে, এটা মূল্যৱান শিল্পকৰ্মৰ বাবে, আপুনি তিনিটা ইচ্ছা পূৰণ কৰিব লাগিব, বা তিনিটা সেৱা আগবঢ়াব লাগিব। এইবোৰ নিয়ম। আৰু আপুনি নিজেই বুজি পাইছে কিয়!
  বিভিন্ন ধৰণৰ ছোৱালীৰ দৰ্শকে হাত চাপৰি বজাই খালী ভৰিৰে ষ্টাম্প মাৰিছিল, আৰু অতি কমেইহে জোতাৰে:
  আহকচোন, আৰু কিছু গান গাই!
  আমাক গান লাগে!
  শীতল হ'ব !
  ৰোমাঞ্চ পৰিৱেশন কৰক!
  আমি আপোনাক ভালকৈ দৰমহা দিম!
  ৱেজেলে ডমিনিকালৈ মাত দিলে:
  - বাৰু, ভাঙি নাযাবা! আহকচোন, গান!
  আৰু সুন্দৰ সৌন্দৰ্য্যই তাইৰ উজ্জ্বল, উজ্জ্বল চুলিকোচা কঁপাই তুলিলে। তাই নিজৰ উদং, পেশীবহুল ভৰি দুখনত ষ্টাম্প মাৰি গাইছিল, অতি অনুভৱ আৰু অভিব্যক্তিৰে;
  আমাৰ সত্য, আমাৰ সত্য
  বিশ্বাস কঢ়িয়াই নিয়াৰ দ্বাৰা গঠিত!
  আৰু কাইলৈ নহয়, আৰু কাইলৈ নহয়,
  আৰু আজি পিতৃভূমিক বচাওক!
  
  আমি আমাৰ এলফক সন্মান কৰো ,
  কাৰণ তাই গোটেই পৃথিৱীখন, চিনাকি পৃথিৱীখন!
  মাতৃভূমিৰ আমাৰ ৰঙা পতাকা,
  আৰু ইয়াতকৈ উজ্জ্বল ৰঙা আৰু নাই!
  
  অগ্ৰগামীয়ে বাষ্টক নহয় চেলুট কৰে,
  তেওঁৰ চিন মাতৃভূমিৰ পতাকা!
  আমি বিৰোধীৰ লগত নিপুণভাৱে যুঁজিলোঁ,
  পদ্যত সাফল্যৰ মহিমামণ্ডিত কৰা!
  
  জানি থওক যে গ্ৰহটোত এটাই বিশ্বাস আছে,
  বিশ্বাসৰ ওপৰত প্ৰিয় , পবিত্ৰ এলফিনিজম!
  যাতে সুখী ল"ৰা-ছোৱালীয়ে হাঁহে,
  অৰ্চিজম অগাধত বিস্ফোৰণ ঘটে !
  
  প্ৰতিজন নাইট আছিল মাত্ৰ এজন শিশু,
  ঘাস এবং নলা খালি পাদে উপর...
  কিন্তু এতিয়া তেওঁৰ হাতত উইঞ্চ এখন আছে,
  ডেচিংলি হাতুৰীৰে ধাতু সমতল কৰে!
  
  কোনোবাই মেচিনগান এটা মেচিনেৰে চোকা কৰে,
  বাৰু, কোনোবাই কান্ধৰ পৰা গুলী মাৰিছে!
  ৰঙা পতাকাৰ দৰে ৰঙা পতাকাখন উৰি আছে,
  আমি ধেমালি নকৰাকৈয়ে দুষ্ট শত্ৰুক মাৰি পেলাওঁ!
  
  আমাৰ পূৰ্বপুৰুষসকলে সাহসেৰে অৰ্কলিনক লৈছিল , ৷
  বাৰু, আমাৰ কথা কি ক"ব? আমি মংগল গ্ৰহলৈ যোৱাৰ পথত!
  আমি মানুহ, ডালত থকা মেকাক নহয়,
  বিপক্ষৰ মুঠিটোৱে তেওঁৰ ঠিক চকুত খুন্দা মাৰে!
  
  কিন্তু আমিও মজা কৰিব জানো,
  ঢোল বজাওক, ট্ৰুম্পেট বজাওক!
  অতি মৰমলগা শিশুৰ মুখ,
  আৰু চাৰি আৰু পাঁচৰ ৰেটিং!
  
  আটাইতকৈ কঠিন যুদ্ধ পৰীক্ষা -
  এইবোৰৰ মাজেৰে নোযোৱাটো মৃত্যুৰ দৰেই!
  কিন্তু মৃত্যুত আমাৰ হাতত মশাল থকা বেনাৰ,
  এলভেন তামৰ জালটো পৰিব নোৱাৰে!
  ছোৱালীজনীয়ে ইমান ধুনীয়া আৰু নিপুণভাৱে গাইছিল আৰু একে সময়তে নাচিছিল, আৰু তাইৰ ভৰি দুখন ইমানেই প্ৰলোভনমূলক আছিল। মাত্ৰ দুখৰ কথা যে তাইৰ সৌন্দৰ্য্যৰ শলাগ ল"ব পৰা পুৰুষ নাছিল। আৰু ছোৱালীজনীয়ে ইয়াক এটা বিশাল স্তৰত ৰাখিছে, আৰু যোদ্ধাজনে তাইৰ বিশাল চাপ আৰু পৰিৱেশ দেখুৱাইছে।
  আৰু ইতিমধ্যে কেইবাশ ছোৱালী গোট খাইছে, আৰু সিহঁতে হুলস্থুল কৰি আছে। টকা পেলায়, আৰু তেওঁলোকৰ ডেকা, সতেজ, নাৰী শৰীৰ আৰু দামী সুগন্ধি আৰু সুগন্ধিৰ অতি প্ৰবল গোন্ধ থাকে। ইয়াত মূৰটো ঘূৰিবলৈ বহুত আছে।
  কিছুমান মুদ্ৰা চিৰামিক আছিল, আনকি দুটামান কাঠৰ মুদ্ৰাও আছিল , যিটো বৰ ভাল আছিল। কিন্তু পৃথিৱী গ্ৰহৰ বাবে সাধাৰণ কাগজৰ ধন কেনেবাকৈ দেখা নাযায়। আৰু এইটো ডমিনিকাৰ বাবে কেনেবাকৈ অস্বাভাৱিক। কেতিয়াবা মনত জিলিকি উঠে যে তেওঁলোক ইয়াত কিমান বনৰীয়া। পেমেণ্টৰ বাবে ইলেক্ট্ৰনিক কাৰ্ডৰ কথা কি ক"ব পাৰি? বাৰু, এই স্তৰৰ বিকাশৰ বাবে এইটো একেবাৰে কল্পনাতীত।
  সেয়ে কোনোবাই ছোৱালী গায়িকা এজনীৰ উদং ভৰিৰ তলত ক্ৰীম লগোৱা আধা খোৱা কেক এটা দলিয়াই দিলে।
  হবিট ছোৱালীজনীয়ে লাখুটিডালৰ পৰা বিজুলীৰে কেকটোত খুন্দা মাৰিলে। আৰু নিমিষতে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল।
  সৰু সৌন্দৰ্য্যই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু তেনেকুৱা নকৰিবা! কেৱল টকা!
  ৱেইজেলে গাইছিল:
  - টকা উপাৰ্জন কৰক! টকা উপাৰ্জন কৰক!
  বিৰক্তি, এলাহৰ বিষয়ে পাহৰি...
  টকা উপাৰ্জন কৰক! টকা উপাৰ্জন কৰক!
  প্ৰয়োজন হ"লে অন্ততঃ গোটেই দিনটো!
  অজগৰ ছোৱালীজনীয়ে ডেউকা জোকাৰি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - বাৰু, এইটো দ্বিতীয় সেৱা! কিন্তু এটা আৰ্টিফেক্ট আঙঠি পাবলৈ , তৃতীয়টোও প্ৰয়োজন!
  ডমিনিকাই গাল দুখন ফুলাই আত্মবিশ্বাসী সুৰত ক"লে:
  - ইচ্ছা কৰিলে আকৌ তোমাৰ বাবে গান গাই সুখী হ"ম! সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে মই গান গাই ভাল পাওঁ।
  প্ৰায় হাজাৰ মহিলা, ন্যায্য লিংগৰ প্ৰতিনিধি, গৰ্জন কৰি তেওঁলোকৰ উদং, ৰূপৱতী, ছোৱালীৰ দৰে ভৰি দুখন প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে ষ্টাম্প মাৰিলে:
  - আকৌ গান গাওক! আকৌ গান গাওক!
  ব্ৰাভো, এনকোৰ! ব্ৰাভো, এনকোৰ!
  অজগৰ ছোৱালীজনীয়ে মাতটো উচ্চ কৰি আপত্তি কৰিলে:
  - নহয়! কেৱল গানৰ বাবে এনে আঙঠি এটা দিয়ক! ইয়াত তাই অধিক মূল্যৱান আৰু একে সময়তে কঠিন কাম এটা কৰাটো প্ৰয়োজন।
  উত্তেজনাপূৰ্ণ থমকি ৰ"ল। বিভিন্ন জাতিৰ হাজাৰৰো অধিক ছোৱালীয়ে আশাত নিথৰ হৈ পৰিল।
  হঠাতে এজন ল"ৰা আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তেওঁলোকৰ মাজত শক্তিশালী লিংগৰ একমাত্ৰ প্ৰতিনিধি। তেওঁ আছিল মানৱ জাতিৰ, মাত্ৰ চুটি কাপোৰ পিন্ধিছিল, পেশীবহুল আৰু কান্ধত দাস ব্ৰেণ্ড থকা, তেওঁক প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া যেন লাগিছিল আৰু স্পষ্টভাৱে এবাৰতকৈ অধিক মাৰপিট কৰা হৈছিল। দৌৰি আহি ওপৰলৈ উঠি আহিল, তাৰ ধূলিময়, শিশুসুলভ গোৰোহা দুটা অজগৰ ছোৱালীজনীৰ ফালে জিলিকি উঠিল, সি আঁঠু লৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মোক মুক্ত কৰিবলৈ দিয়ক! মোৰ পদটো ঘূৰাই দিয়ক!
  ড্ৰেগন ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে আৰু নিশ্চিত কৰিলে:
  - সেইটোৱে! ল"ৰাটো মুক্ত হ"ব যদিহে তাক এলফলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব পাৰি!
  ডমিনিকাই হাত দুখন মেলি দিলে:
  - কিন্তু এইটো অসম্ভৱ!
  মাৰ্কিজ-নিম্ফে পৰামৰ্শ দিলে:
  - এই দাস শিশুটি শেহতীয়াকৈ এটা বিশাল সাম্ৰাজ্যৰ মুকুট ৰাজকুমাৰ আছিল, যাৰ নাম আছিল Oenomaus। আৰু এতিয়া, তেওঁ মানৱ জাতিৰ ল"ৰা আৰু চয়তানৰ মহামাৰীৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ দাস হৈ পৰিল। তেওঁক আকৌ এলফ প্ৰিন্স কৰি লওক, আৰু তাৰ পিছত হয়তো আমি গোটেই টেংগলটোৰ সূতাটো ধৰিব পাৰিম!
  . অধ্যায় নং ৪।
  হবিট ৰাজকুমাৰীয়ে নিশ্চিত কৰিলে:
  - এইটো তোমাৰ সুযোগ ডমিনিক। আৰু আমাৰো। মতাবোৰ প্ৰায় সকলো নোহোৱা হৈ গ"ল। আৰু এইজনে যদিও শিল হৈ পৰা নাছিল, তথাপিও নিজৰ উপাধি আৰু পদবী হেৰুৱাই পেলাইছিল, আনকি শৰীৰটোও হেৰুৱাই পেলাইছিল, মানৱ দাস হৈ পৰিছিল।
  ল"ৰাটোৱে তাৰ পোহৰ, ক্ৰপ কৰা মূৰটো মাত দিলে:
  - মই শিললৈ পৰিণত নহ"বলৈ প্ৰতিদিনে মোক মাৰপিট কৰে! কিবা কাৰণত কোবাই দিয়া দাসবোৰেই মহামাৰীৰ প্ৰতি আটাইতকৈ বেছি প্ৰতিৰোধী!
  ডমিনিকাই হাত দুখন মেলি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, তাক কেনেকৈ বিচলিত কৰিব পাৰি তাৰ কোনো ধাৰণা নাই! আৰু যে ৰাজকুমাৰজনো শিশু আছিল?
  দাস ল'ৰাটোৱে মূৰ জোকাৰিলে।
  - নাই, মই যথেষ্ট প্ৰাপ্তবয়স্ক আছিলোঁ! কিন্তু যেতিয়া ই শিললৈ পৰিণত হ"বলৈ ধৰিলে, তেতিয়া ৱেজল অপেশ্বৰে বিশেষ যাদু ব্যৱহাৰ কৰিছিল। মই ডেকা দাস হৈ চাবুকেৰে কোবাই খালোঁ। এইটোৱে মোক কেইবামাহো দিলে, যদিও কষ্টদায়ক, কিন্তু জীৱন। কিন্তু সোনকালে বা পলমকৈ এইটো শেষ হৈ যাব। তদুপৰি তেওঁলোকে মোক জোৰেৰে মাৰিব লাগে, আৰু প্ৰতিদিনে মই কৰিবলগীয়া হয়, বা গধুৰ শিল কঢ়িয়াই নিব লাগে, বা চকা এটা ঘূৰাব লাগে!
  অপেশ্বৰ ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - হয়! শিলৰ মহামাৰীৰ প্ৰভাৱ কেনেবাকৈ পিছুৱাই নিয়াৰ একমাত্ৰ উপায় এইটোৱেই। খনিবোৰত এতিয়াও শিল হৈ নপৰা আৰু কাম কৰি থকা মানৱ জাতিৰ দাস ল"ৰা আছে। কিন্তু এইবোৰেই একমাত্ৰ শক্তিশালী লিংগৰ প্ৰতিনিধি বাকী আছে। আৰু তাৰ পিছত কিছুমানো শিললৈ পৰিণত হয় আৰু তাৰ পিছত ছিন্নভিন্ন হৈ ধূলিলৈ পৰিণত হয়।
  ডমিনিকাই হুইচেল মাৰিলে:
  - এইটো ভয়ংকৰ! সাৰ্বজনীন বিপৰ্যয়! আৰু জীয়াই থাকিবলৈ আৰু দাস হ"বলৈ!
  ল"ৰাটোৱে তাৰ সকলো কাপোৰ গঠন কৰা ক"লা চুটি চুটি চুটি কাপোৰ পিন্ধি, আৰু তাঁৰযুক্ত, ছালৰ তলত চৰ্বিৰ অভাৱত পাতল যেন লগা পেশীবোৰ পিন্ধি গাই গ"ল:
  - হয়, মই এজন ৰাজকুমাৰ, আৰু কেৱল দাস, কিন্তু কি,
  সম্ভ্ৰান্ত লোকে মোক তেনেকৈ কওক...
  মোৰ পৰা কিমান দূৰ, দূৰৈত,
  ভৰিৰ শিকলি ভঙা ল"ৰা এটা!
  অজগৰ ছোৱালীজনীয়ে চকু টিপিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - গতিকে তেওঁক আকৌ এজন এলফ ৰাজকুমাৰ কৰক, আৰু তাৰ পিছত আপুনি ড্ৰেগন যাদুৰ এই মূল্যৱান আঙঠিটো পাব পাৰে!
  ডমিনিকাই হাত দুখন মেলি দিলে:
  - বাৰু, তুমি ধিক্কাৰ, মোৰ যাদুৰ বিষয়ে মৌলিক বুজাবুজি নাই, আৰু তুমি এইটো দাবী কৰা! যিটো, হয়তো, আপুনি নিজেই নকৰিব!
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়তো আমিও এই কামটো কৰিব নোৱাৰো ... আপুনি কি কয়?
  অজগৰ ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  "বহু দিনৰ পৰা ভৰিৰ ওপৰত উঠিছে তাই।" আৰু অতি সোনকালে বন্ধ হ"ব ড্ৰেগন একাডেমী। গতিকে, প্ৰথমে তেওঁ মাদক পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হওক , আৰু তাৰ পিছত ল"ৰা ৰাজকুমাৰক মোহভংগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।
  ডমিনিকাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - বাৰু, এই কেনেকৈ, নীতিগতভাৱে, আপুনি পাৰে...
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে ডিঙিত ওলমি থকা তাইৰ তাবিজখন তুলি ল"লে। আৰু তাই হাতৰ তলুৱাৰে ঘঁহি কিবা এটা বিৰবিৰাইবলৈ ধৰিলে, মন্ত্ৰৰ দৰে। অজগৰ ছোৱালীজনীয়ে দাঁত দেখুৱাই চিঞৰি উঠিল:
  - এইটো তাইৰ বাবে এটা গুৰুতৰ পৰীক্ষা ... তাই আল্ট্ৰা বানান ব্যৱহাৰ কৰিলে বেছি ক্ষতি নোহোৱাকৈ লৰচৰ কৰিব পাৰিবনে!
  ডমিনিকাই আল্ট্ৰা স্পেলৰ অৰ্থ কি সেই বিষয়ে স্পষ্টীকৰণ পাব বিচাৰিছিল , কিন্তু নিম্ফ-মাৰ্কাইজে আঙঠিৰে সজাই থোৱা তাইৰ খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে আৰু ছোৱালীজনী ঘূৰ্ণীবতাহত আবদ্ধ হৈ পৰিল। যেন কোনোবা দৈত্যই তাইক হাতত লৈ কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল।
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - কি জাঁপ!
  আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে অপেশ্বৰ-মাৰ্কিজৰ সৈতে মিলি ৰাজপ্ৰসাদৰ প্ৰৱেশদ্বাৰত নিজকে বিচাৰি পালে । চেণ্ট পিটাৰ্ছবাৰ্গৰ হাৰ্মিটেজৰ কথা মনত পেলাই দিছিল, মাথোঁ ইয়াতকৈ ওখ, ত্ৰিশ মহলীয়া আৰু ওখ চিলিং। আৰু লগতে, বিখ্যাত শীতকালতকৈ অধিক ৰসাল আৰু সুন্দৰ।
  ডমিনিকাই ভৰি দুখন মেলি মুঠিৰে কাষবোৰ ঠেলি দিলে আৰু উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - বাহ !
  অপেশ্বৰীয়ে হাঁহি এটা মাৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, এইটো ড্ৰেগন একাডেমীৰ এটা ধুনীয়া অট্টালিকা।
  প্ৰৱেশদ্বাৰৰ সন্মুখত সাতমূৰীয়া অজগৰ আকৃতিৰ এটা ফোয়াৰা সোণ আৰু পৃথিৱীত অচিনাকি কিছুমান উজ্জ্বল কমলা ৰঙৰ ধাতুৰে জিলিকি উঠিছিল। আৰু প্ৰতিটো মুখৰ পৰা কেইবাটাও অলংকৃত পোহৰৰ ৰশ্মিত হীৰাৰ দৰে জিলিকি থকা পানীৰ এটা ধাৰা আকাশলৈ লৰচৰ কৰিলে।
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - জেট বিমানবোৰ কিমান ওখকৈ উৰি যায় সেয়া আচৰিত!
  মাৰ্কিজ-নিম্ফে লেকনিকভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - টেকন'মেজিক!
  প্ৰতিটো অজগৰ মূৰৰ চকু আছিল বহুমূলীয়া শিলেৰে নিৰ্মিত, আৰু বিভিন্ন ৰঙৰ। দেখাত অত্যন্ত স্বাস্থ্যকৰ , চহকী আৰু ৰুচিসম্পন্ন।
  বিভিন্ন ধৰণৰ আকৃতি আৰু প্ৰকাৰৰ কলিৰে পৃথক কৰা ভয়ংকৰ ফুলৰ পৰিপাটি আলিবাটবোৰো আছে। বাটবোৰৰ মসৃণ, উজ্জ্বল আৰ্হিৰ টাইলছবোৰৰ মাজেৰে ছোৱালীকেইজনীৰ উদং ভৰি দুখনে অবৰ্ণনীয় আড়ম্বৰ আৰু কৃপাৰে খোজ কাঢ়িছিল। বয়স বেলেগ বেলেগ আছিল যদিও সকলো ধুনীয়া আছিল, বহুতে বহুমূলীয়া গহনা পিন্ধিছিল।
  ইয়াত বেছিভাগেই এলফ আছিল যদিও মানুহৰ ছোৱালী, মহিলা ট্ৰল আৰু হবিটও আছিল। শেষৰ ছোৱালীবোৰক মানুহৰ পৰা পৃথক কৰিব নোৱাৰি। যেনেকৈ, বাইদেউ, অপেশ্বৰ আৰু ড্ৰাইড। সৰু আৰু ৰূপৱতী ভৰিৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিত আঙঠি পিন্ধিছে বাবেই নেকি?
  কিন্তু মানুহৰ ছোৱালীয়েও এই কাম কৰিব পাৰে।
  মোটামুটি ওখ ছাত্ৰী ডমিনিকাক মহিলা ছাত্ৰীসকলৰ তুলনাত বৰ ডাঙৰ আৰু পৰিপক্ক যেন লাগিছিল। আৰু এই কথাই তাইক বহুত লাজ দিলে।
  ছোৱালীজনীয়ে অপেশ্বৰীক সুধিলে:
  - মোক ইয়াত মিউজিয়ামৰ প্ৰদৰ্শনী যেন লাগে!
  মাৰ্কইজে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  -হেৰী পটাৰৰ ছবিখন চাইছেনে?
  ডমিনিক খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - হয় অৱশ্যে মই চাইছিলো। আৰু আনকি এই ছবিখনৰ পুনৰ্নিৰ্মাণ কৰিবলৈও চেষ্টা কৰিছিল। বাৰু, তেন্তে কি?
  অপেশ্বৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - তাত ল'ৰা-ছোৱালী আছিল। আৰু ইয়াত, আপুনি দেখাৰ দৰে, ল"ৰা নাই, আৰু ইয়াৰ ফলত সমন্বয় বিঘ্নিত হয়!
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - হেৰী পটাৰো সৰু আছিল, আৰু তেওঁৰ বাবে ই সহজ আছিল। কিন্তু ল"ৰা-ছোৱালীৰ মাজত প্ৰাপ্তবয়স্ক হ"বলৈ। দ্বিতীয় বছৰ থকাতকৈও বেয়া!
  মাৰ্কইজে কিবা এটা ক"ব বিচাৰিলে যেতিয়া খালী ভৰিৰে ছোৱালী এজনী, কিন্তু চুলিত হীৰা ব্ৰচ পিন্ধি, দৌৰি আহিল তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ। তাই বৰ মিঠা হাঁহি এটা মাৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আপুনি নিৰ্বাচিতজন নেকি?
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  -হয়!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু আপুনি চাগে বেছি কৰিব নাজানে! উদাহৰণস্বৰূপে, আপুনি অদৃশ্যতাৰ ঔষধ বনাব পাৰিবনে?
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে নহয়। কেনেকৈ কাম কৰে?
  হীৰা ব্ৰচ আৰু বেঙুনীয়া আৰু কমলা ৰঙৰ চেপেটা চুলি পিন্ধা ছোৱালীজনীয়ে মূৰটো জোকাৰিলে। আৰু তাই ড্ৰেছৰ পকেটৰ পৰা বটল এটা উলিয়াই আনিলে। প্লাগটো ঘূৰাই দিলোঁ। তাই চুমুক এটা মাৰি... অদৃশ্য হৈ গ"ল।
  ডমিনিকাই বিভ্ৰান্তিত নীলাচল চকু দুটা টিপিয়াই দিলে। আৰু তেতিয়াই নাকত লাহে লাহে চিটিকি পৰা যেন লাগিল। তাৰ পিছত তাইৰ চুলিখিনি টানিলে। ডমিনিকাৰ তীক্ষ্ণ দৃষ্টিশক্তিত দেখা গ"ল যে এগৰাকী অদৃশ্য ছোৱালীৰ খালী ভৰি দুখনে বহুৰঙী টাইলছত ভৰি দি গছ-গছনি আৰু ফুলৰ পৰা ধূলি আৰু ফুলৰ সৰু সৰু টুকুৰাবোৰ ওপৰলৈ তুলিছে। ছোৱালীজনীয়ে বৰ নিপুণভাৱে জোকাৰি গ"ল, আৰু খালী ভৰিখনেৰে তাই সৰু দুষ্ট ছোৱালীজনীৰ কাণত ধৰিলে।
  তাই চিঞৰি উঠিল। আৰু ডমিনিকাই তাইক চাবলৈ সক্ষম হ"ল। ছোৱালীজনী স্বচ্ছ হৈ পৰিল, ভূত বা হ"ল"গ্ৰামৰ দৰে। আৰু তেওঁ ভয় খোৱা মাতেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - আঘাত লগা! মোক যাবলৈ দিয়ক খুৰী!
  মাৰ্কিজ-নিম্ফে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - চতুৰতাৰে, হয়! মই ইতিমধ্যে ভাবিছিলো তুমি একো কৰিব নোৱাৰা!
  ডমিনিকাই উত্তৰত গাইছিল:
  বেমাৰ হ'লে মই আহিম
  হাতেৰে বিষ বিয়পাই দিম...
  মই সকলো কৰিব পাৰো, সকলো কৰিব পাৰো,
  মোৰ হৃদয়খন শিল নহয়!
  তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ অহা ছোৱালীকেইজনীয়ে হাঁহিলে। সজ্জাৰ মাজতো স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে তেওঁলোকৰ সাজ-পোছাক যথেষ্ট কঠোৰ আৰু একেধৰণৰ, যদিও বিলাসী, শৈলীৰ। যদিও আন দিশত বৈচিত্ৰ্যৰ অনুভূতি আছিল। কিছুমান ছোৱালীৰ কাণত কাণফুলি আছিল, আন কিছুমানৰ নাছিল। আৰু কিছুমানে বিশেষকৈ হবিট ছোৱালীয়ে নাকত শিল থকা সোণৰ আঙঠিবোৰ সূতাৰে সোমাই দিছিল।
  বিশেষকৈ তেওঁলোকে এই কাম কৰিছিল মানুহৰ সন্তানৰ পৰা নিজকে পৃথক কৰিবলৈ, যিসকল অত্যধিক মিল আছিল। ড্ৰিয়াডসকলেও নাক আৰু কাণত আঙঠি পিন্ধি ভাল পাইছিল। সাতৰ পৰা কিশোৰীলৈকে ছোৱালীৰ এখন সুন্দৰ ৰাজ্য। কিন্তু এলফৰ মাজত প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু কৈশোৰ কাৰ্যতঃ দেখাত কোনো পাৰ্থক্য নাই, ঠিক হবিট, ট্ৰল, নিম্ফ আৰু ড্ৰাইডৰ দৰেই। কিন্তু ডমিনিকাক দেখাত এগৰাকী প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু অতি ধুনীয়া ছোৱালীৰ দৰে, প্ৰকৃত ৰাজকুমাৰীৰ প্ৰকাশভংগীৰ মুখখন। হয়তো বেছি টেন হৈ গৈছে।
  হয়, আনকি মধ্যযুগৰ এগৰাকী সম্ভ্ৰান্ত মহিলাৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিলেও তেওঁলোকে তাইৰ ছালখন পাতল কৰি তুলিছিল। তেতিয়া টেন কৰা মুখখনক কম জন্মৰ লক্ষণ বুলি গণ্য কৰা হৈছিল।
  বাইদেউ, তাইৰ মুখৰ ছালখনেই নহয়, ভৰিৰ ছালখনো পাতল হৈ পৰিছিল। এটা খণ্ড আছিল যেতিয়া তাইক খালী ভৰিৰে আৰু চেলেং পিন্ধি মৰাপাটৰ ওচৰলৈ লৈ যোৱা হৈছিল।
  আনকি এটা গীতো আছিল:
  মুক্তিৰ সময় প্ৰায় আহি পৰিছে
  ৰাণীক খালী ভৰিৰে মৰাপাটৰ ওচৰলৈ লৈ যোৱা হয়!
  গহনাৰ সলনি তাই পিন্ধিছে ৰেগ,
  হাঁহৰ ডিঙি জল্লাদৰ বলি!
  হয়, ইয়াক অত্যন্ত ধেমেলীয়া আৰু আনকি, নিজৰ ধৰণেৰে, কেনেবাকৈ ভয়ংকৰ যেন লাগিছিল । লাইটনিং হোৱাৰ পিছত তাই ৰাণী চেমিৰামিছৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিবলগীয়া হৈছিল। আৰু এই চিত্ৰগ্ৰহণবোৰত তাইক কাৰ্যতঃ খালী ভৰিৰে চিত্ৰগ্ৰহণ কৰা হোৱা নাছিল। হয়, আকৰ্ষণীয় ভূমিকা আছিল। কিন্তু আপাত দৃষ্টিত পৰিচালকে তাইক ভাল নাপালে৷ অতি ধুনীয়া আৰু মৌ শ্যামলা। আৰু চেমিৰামিছৰ চৰিত্ৰটোৰ বাবে তেওঁলোকে ক"লা চুলিৰ বয়সস্থ মহিলাক পছন্দ কৰিছিল। আৰু ডমিনিকা দাস হ"বলগীয়া হৈছিল। আৰু আনকি তাইক গৰম লোহাৰে ব্ৰেণ্ড কৰা হৈছিল। আৰু তেওঁলোকে মোক হাত ফুৰাইছিল, যথেষ্ট মোটামুটিকৈ, পুৰুষৰ দ্বাৰা।
  হয়, আৰু ৰেকটোত এটা দৃশ্য আছিল। অৱশ্যে চাবুকটো ফেনৰ আছিল, আৰু যেতিয়া তেওঁলোকে আপোনাক ইয়াৰে চাবুক মাৰে তেতিয়া কোনো ক্ষতি নহয়। কিন্তু সকলো একেই, যেতিয়া আপুনি ওলমি থাকে আৰু চাবুকেৰে কোবাই থাকে , তেতিয়া অপ্ৰীতিকৰ হয়।
  ছোৱালী ছাত্ৰীকেইজনীয়ে একেলগে গোট খালে। তেতিয়াই ড্ৰাইড শিক্ষকজন আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তাই পিন্ধিছিল স্কাৰলেট ড্ৰেছ আৰু বেলেগ ষ্টাইল।
  তাই ডমিনিকালৈ খোজ কাঢ়ি আহি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  -আপুনি নতুন নেকি?
  শিশু অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে কান্ধত কান্ধ মিলাই ক"লে:
  - মই তেনেকৈ নক'লোহেঁতেন!
  ছাৰে মূৰটো জোকাৰিলে। তাইৰ নাকত কমলা ৰঙৰ ধাতুৰে নিৰ্মিত আৰু ডাঠ শিলৰ আঙঠি এটা আছিল। তাইকো দেখাত কিশোৰী ছোৱালীৰ দৰে আৰু খালী ভৰিৰে। তদুপৰি প্ৰতিটো উদং ভৰিৰ আঙুলিত এটা আঙঠি থাকে। আৰু এইটো ইতিমধ্যে মোটামুটি উচ্চ পৰ্যায়ৰ যাদু।
  অপেশ্বৰ মাৰ্কিজে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - তাই এগৰাকী সক্ষম ছাত্ৰী, আৰু তাইৰ প্ৰতিভা আছে!
  ড্ৰাইডৰ শিক্ষকে ৰঙীন টাইলছটোৰ ওপৰত সৰু শিলগুটি এটা দলিয়াই আদেশ দিলে:
  - নতুন এটা বনাওক যাতে ই আপোনাৰ হাতৰ তলুৱাত উৰি যায়!
  ডমিনিকাই ফুচফুচাই ক'লে:
  - টেলিকাইনেছিছ, বা কি?
  ইয়াৰ উত্তৰত ছোৱালীকেইজনীয়ে হাঁহিলে। ছাৰে চিঞৰি উঠিল:
  - বিক্ষিপ্ত হওক! কিয় একেলগে ভিৰ কৰিছে!
  অসন্তুষ্টিৰ গুণগুণনি আৰু হুলস্থুল। কিন্তু ছোৱালীকেইজনীয়ে কাজিয়া নকৰি লাহে লাহে সিঁচৰতি হ"বলৈ ধৰিলে। কিন্তু একে সময়তে নতুন ছোৱালীজনীৰ ফালে চাই।
  ছাৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - বাৰু, আহকচোন, শিলটো হাতৰ তলুৱাত উৰিবলৈ আদেশ কৰক!
  ডমিনিকাই সম্পূৰ্ণ মূৰ্খৰ দৰে অনুভৱ কৰি উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - মোৰ হাতৰ তলুৱাত উৰি যা!
  শিলটো লৰচৰ কৰা নাছিল। তেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে খঙত চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ ওচৰলৈ উৰি যা, সোনকালে!
  আৰু তেতিয়াই এটা শিলগুটি পৰি উল্কাপিণ্ডৰ দৰে ছোৱালীজনীৰ কপালত খুন্দা মাৰিলে। আঘাতটো ভাল আছিল, লগে লগে এটা মান্য গোট ফুলি উঠিল আৰু ডমিনিকা নিজেই অচেতন হৈ পৰিল।
  যাবলৈ সময় নোপোৱা কেইবাগৰাকীও ছোৱালী, আৰু ঘূৰি অহা সেই আনসকলে একেলগে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল। আৰু এই হাঁহিটোৱে শ শ ৰূপৰ ঘণ্টা বাজি থকাৰ কথা মনত পেলাই দিছিল।
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে বাহু দুটা মেলি লক্ষ্য কৰিলে:
  - ক্ষমতা আছে, আৰু কি কি! সহজ ভাষাত ক"বলৈ গ"লে মন্ত্ৰবিহীন শিল এটা তুলি লওক। আনকি প্ৰতিগৰাকী নবীন অপেশ্বৰী বা ড্ৰাইডেও এই কাম কৰিব নোৱাৰে।
  শিক্ষকে মান্তি হ"ল:
  - হয়, তাই সক্ষম! কিন্তু বিপদজনকো। এইটো কেৱল পুৰুষক আমাৰ ওচৰলৈ ঘূৰাই দিয়াই নহয়, মাইকী মানুহবোৰকো হত্যা কৰিবলৈ যথেষ্ট সক্ষম। এয়া বন্য শক্তি!
  মাৰ্কইজে মন্তব্য কৰিলে:
  - এই ছোৱালীজনী পলিচিংৰ প্ৰয়োজন হোৱা হীৰা!
  ডমিনিকাই থিয় হৈ ভৰিৰ ওপৰত জপিয়াই উঠিল। তাইৰ মূৰটো ফাটি গৈছিল আৰু কপালত ফুলি উঠিছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু এতিয়া কাক মাৰিম?
  শিক্ষকে খঙেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মই নিজেই! আপুনি বহুত ভালকৈয়ে আপোনাৰ মগজুটো উৰুৱাই দিব পাৰিলেহেঁতেন। ভাল কথা মই তোমাক শিলটো উৰুৱাই দিবলৈ কোৱা নাই!
  ডমিনিকাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, এই ক্ষেত্ৰত প্ৰকৃত হিৰোচিমা থাকিব!
  ড্ৰাইডৰ গুৰুজনে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  -হিৰোচিমা কি?
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে দুৰ্বল নহোৱা কান্ধ দুটা জোকাৰি আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এইখন চহৰৰ ওপৰত পৰমাণু বোমা নিক্ষেপ কৰা হৈছিল, যাৰ ফলত পঞ্চাশ হাজাৰ লোকৰ মৃত্যু হৈছিল আৰু এক লাখ লোক আহত হৈছিল!
  শিক্ষকে হুইচেল মাৰিলে:
  - ৱাঃ! বাহ বোমা!
  ছোৱালী ছাত্ৰী এগৰাকীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - এই পেহীয়েক বানপানী!
  আৰু আন এজনে আৰু ক"লে:
  - আপোনাৰ কাণত বেঙুনীয়া ঘূৰণীয়া!
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে আপত্তি কৰিলে:
  - মই পৃথিৱীলৈ এবাৰতকৈও অধিক গৈছো, আৰু তেওঁলোকৰ ইণ্টাৰনেটত বহুবাৰ বগাইছো, আৰু মই হিৰোচিমাক চিনি পাওঁ - সঁচা৷ আৰু এইটো ভয়ংকৰ, আৰু তাতোকৈও অধিক লোকৰ মৃত্যু হৈছিল আৰু বিকিৰণৰ ফলত মৃত্যু হৈছিল।
  ছোৱালী এজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - বিকিৰণ কি?
  ডমিনিকাই খৰখেদাকৈ উত্তৰ দি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - যেতিয়া কোনো পৰমাণুৰ নিউক্লিয়াছৰ পৰা ইলেক্ট্ৰন ডাৱৰ বিচ্ছিন্ন হয় আৰু ই আয়নযুক্ত হয় তেতিয়া বিকিৰণ হয়। পৰমাণুৰ খালী নিউক্লিয়াছে আন্তঃআণৱিক বন্ধন ধ্বংস কৰে আৰু এই বিচ্ছিন্নতাই মানুহৰ আৰু মই ভাবো এলফৰ শৰীৰৰ ভয়াৱহ ক্ষতি কৰে।
  উত্তৰত ছোৱালীকেইজনীয়ে ভয়ত চিঞৰি উঠিল। সৰুবোৰৰ এজনে চিঞৰি উঠিল:
  - মা, মোৰ ৰেডিয়চনৰ ভয় লাগে!
  অপেশ্বৰ-মাৰ্কুইজ ওৰফে লস্কাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - ভয় নকৰিবা! তাই তোমাক ইয়াত নাপাব !
  ডমিনিকাই হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমাক বিকিৰণৰ দ্বাৰা আক্ৰমণ কৰা হৈছিল,
  আৰু এতিয়া ক'ত আশ্ৰয় পাব...
  আৰু ইয়াত আপোনাৰ এটা সংগঠন আছে -
  চাওকচোন, মোৰ ডিঙিত খুন্দা মাৰিছে!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে লৈ নাচিবলৈ ধৰিলে। আৰু বাকী ছোৱালীবোৰে নাচিবলৈ ধৰিলে।
  ছাৰে তাইৰ আঙুলিবোৰ চেপি ধৰিলে ৷ তাইৰ মুখত হুইচেল এটা ওলাই আহিল। আৰু নাইটিংগেল ট্ৰিল কেনেকৈ বৈ যাব। বাকী ছোৱালীকেইজনীয়ে লগে লগে লৈ নিথৰ হৈ পৰিল ৷ আন এজন গুৰু এজন কঠোৰ ক"লা পোছাক পিন্ধি আবিৰ্ভাৱ হৈ এই আদেশ দিলে:
  - ক্ৰমান্বয়ে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিমিষতে উচ্চতাত শাৰী পাতিলে। আৰু তেওঁলোকে সৈন্যৰ দৰে খোজ জুখি আৰু খালী ভৰিৰ তলুৱা টানি খোজ কাঢ়িবলৈ ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকে এনেকুৱা কৰিলে যেন মাৰ্চ কৰাটো তেওঁলোকৰ বাবে চিনাকি, ৰাষ্ট্ৰপতিৰ প্ৰহৰীৰ দৰে।
  নীলাচল, পান্না আৰু পৃথিৱী গ্ৰহত এতিয়াও অজ্ঞাত কিছুমান ঠাণ্ডা ৰঙৰ শিলেৰে সজোৱা ক"লা পোছাক পিন্ধা শিক্ষকজনে আদেশ দিলে:
  - এতিয়া, গান!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে উদং, টেন কৰা, সৰু আৰু ৰূপৱতী ভৰি দুখন চেপি ধৰি একেলগে সুধিলে:
  - কি গান গাব?!
  গুৰুজনে ঠাণ্ডা সুৰত উত্তৰ দিলে:
  - ল'ৰাবোৰে নৰক মহামাৰীয়ে আঘাত নোপোৱা হ'লে কি কথাত গান গাইছিল সেই বিষয়ে!
  আৰু ছোৱালী-ছাত্ৰীসকলে কোৰাছত আৰু অতিশয় প্ৰকাশভংগীৰে গাইছিল;
  ৰাতিৰ আন্ধাৰত তৰাবোৰ জিলিকি উঠে ,
  আৰু ৰূপৰ চন্দ্ৰৰ জিলিকনি!
  সৌন্দৰ্য্যই ভ্ৰু কোঁচাই তাইৰ মৰমলগা চকু দুটা,
  আমি তাইৰ লগত চিৰদিনৰ বাবে এংগেজমেণ্ট হৈ আছো!
  
  ৰঙা ৰঙৰ সূৰ্যাস্তটো আছিল ম্লান,
  কিন্তু উজ্জ্বল ভোৰ হ"ব!
  আৰু বতাহ উল্লাসিত, কোলাহলপূৰ্ণ হৈ পৰিল,
  জাহাজৰ পাল ফুলিছে!
  
  মোৰ প্ৰাণ গধুৰ শিল,
  যুঁজাৰুৰ পৰীক্ষা অপেক্ষা কৰি আছে!
  আৰু মূৰৰ ওপৰত পতাকাখন উৰি যাওক,
  শেষলৈকে যাওঁ!
  
  শৈবালৰে গজি নাথাকিব , ৷
  এটা ঈগলৰ দ্ৰুত উৰণ!
  তেজ উতলিলেও, এটা লৰচৰ কৰা উৰণৰ সৈতে,
  কাঁড়ৰ দৰে উৰণ লম!
  
  উইলোবোৰে মোক প্ৰণাম কৰিলে,
  সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰে নিজৰ দৃষ্টি ঘূৰাই দিলে!
  সম্পূৰ্ণ অনাড়ম্বৰ হ"লেও,
  যুদ্ধত তোমাক শক্তি যোগ কৰিম!
  
  কাৰণ, আপুনি সঁচাকৈয়ে পিতৃভূমিৰ সেৱা কৰে,
  কিন্তু মাংস দুৰ্বল, আত্মা বেমাৰ!
  তুমি আক্ষেপ নকৰিবা, মই জীৱনটো জানো
  মোক ভেড়াৰ শিঙলৈ পৰিণত হ"বলৈ নিদিবা!
  
  অতীতৰ দিনৰ পাপবোৰ মই ধুই পেলাম,
  অতীতত যি ঘটিছিল সেয়া আঁতৰি যাওক!
  বুজিছা, বাৰীত নাচপতি পকিছে,
  স্কেচটোৱে বিমানখনৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰিব!
  
  সকলো শক্তিৰে পিতৃভূমিৰ সেৱা কৰক,
  পাহৰি যাওক যে পৃথিৱীত শান্তি আছে!
  যাতে বাগিচাবোৰত জুই লগাব নোৱাৰে,
  সকলোৱে আপোনাৰ লগত ভালকৈ জীয়াই থাকক!
  
  ইয়াৰ উত্তৰত মই কেৱল উত্তৰ দিলোঁ:
  প্ৰভু, মই মাটি খান্দিম!
  যাতে ল"ৰা-ছোৱালীয়ে সুখত হাঁহে,
  যাতে নিজৰ মানুহৰ লগত মিলন ঘটাব নালাগে!
  
  কাৰণ, ভাল আমাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে,
  সকলোৱে সিদ্ধান্ত লয় - বাছনি নিজৰ!
  আৰু তোমালোকৰ পৰা সৰ্বশক্তিমান সূতা,
  তুমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক মুঠিত ধৰি ৰাখক!
  
  আমিও তোমাক ধৰি ৰাখিম,
  কাৰণ, মাতৃভূমিক ইয়াতকৈ পবিত্ৰ বিচাৰি পোৱা নাযায়!
  শ্বুটিং কৰি থাকোঁতে মোৰ আঙুলিবোৰ বৰ অজ্ঞান হৈ পৰিল,
  আৰু আমি এতিয়াও বিশ বছৰ হোৱা নাই!
  
  বিজয় এক অপ্ৰাপ্য ফল;
  যিসকল দুৰ্বল, কাপুৰুষ, বা মূৰ্খ, তেওঁলোকৰ বাবে!
  কিন্তু সৈন্যই সকলো শৃংগ চম্ভালিব পাৰে,
  নাভিৰ ওপৰত লম !
  ইয়াৰ পিছত তেওঁলোক ড্ৰেগন একাডেমীৰ বিলাসী ৰাজপ্ৰসাদত নোহোৱা হৈ গ"ল।
  ক"লা পিন্ধা গুৰুজনে ডমিনিকালৈ ভালদৰে চাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - তুমি বৰ ধুনীয়া। বিশেষকৈ অসম্পূৰ্ণ মানৱ জাতিৰ বাবে। আচৰিত কথা!
  ইয়াৰ উত্তৰত ডমিনিকাই উৎসাহেৰে গাইছিল:
  মই নিজেই নিখুঁততা
  মই নিজেই নিখুঁততা
  হাঁহিৰ পৰা ইংগিতলৈ,
  সৰ্বোপৰি প্ৰশংসা!
  অ" কি আনন্দ
  জানি থওক মই যে নিখুঁত
  জানি থওক মই যে নিখুঁত
  জানি থওক যে মই আদৰ্শ!
  ক"লা পোছাক পিন্ধা শিক্ষকজনে ছোৱালীজনীলৈ কঠোৰ দৃষ্টিৰে চাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - তাইৰ আচৰিত বিনয় আছে! কি প্ৰিয়!
  ৱেইজেল অপেশ্বৰে পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো আমি তাইৰ গোৰোহাত লাঠিৰে টিকটিকিয়াব লাগে?
  শিক্ষয়িত্ৰীগৰাকীয়ে কান্ধ দুটা জোকাৰি বেছি আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - বেয়া ধাৰণা নহয়! কিন্তু তাইক ড্ৰেগন মাষ্টৰৰ ওচৰলৈ লৈ যোৱাটোৱেই ভাল৷ চাওঁ তাই প্ৰৱেশ পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হ'ব পাৰে নেকি!?
  মাৰ্কিজে হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - প্ৰৱেশ পৰীক্ষা? এইটো আটাইতকৈ বোবা ধাৰণা নহয়, কিন্তু ইয়াক প্ৰথম পাঠ্যক্ৰমত গ্ৰহণ কৰিব পাৰি, য"ত ই তুচ্ছভাৱে সহজ হ"ব!
  শিক্ষকে কঠোৰ সুৰত আপত্তি কৰিলে:
  - আৰু এই ডাঙৰ ল'ৰাটোক সাত বছৰীয়া ছোৱালীৰ লগত ৰাখিব? হয়, সিহঁতে তাইক জোকাই চিটিকি মাৰিব। হয়, আৰু তাই নিজেই কাৰোবাক লৈ মাৰি মাৰিব পাৰে। নাই, এইটো একেবাৰেই ব্যৱসায়িক পদ্ধতি নহয়! ডাঙৰ ছোৱালীবোৰক তাইৰ প্ৰয়োজন, আৰু ইয়াৰ বাবে তাই উচ্চ পৰ্যায়ৰ প্ৰতিভা দেখুৱাব লাগিব!
  ৱেজেলে মাত দিলে:
  - যুক্তিসংগত শুনা যায়!
  ডমিনিকাই মূৰটো জোকাৰিলে, যিটো মে" মাহৰ ডেণ্ডেলিয়নৰ দৰে লাগিছিল:
  - সৰু ছোৱালীৰ লগত মোক আমনি নকৰিবা।
  ছাৰে মাত দিলে:
  "তেন্তে লেডী ড্ৰেগন মাষ্টাৰৰ লগত পৰীক্ষা দিব।" এনে ক্ষেত্ৰত আপুনি অভিজাত পাঠ্যক্ৰমত নামভৰ্তি কৰা হ"ব। আনকি আপুনি এটা সুকীয়া, ধুনীয়া কোঠাত থাকিব, য"ত ৰূপৰ চচৰ আৰু ঢালি থকা আপেল এটা থাকিব।
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - কেনেকুৱা হৈছে, ৰূপৰ চচৰ এটা লৈ?
  গুৰুজনে বুজাই দিলে:
  - পৃথিৱীত যেন আপোনাৰ টেলিভিছন আছে। মাত্ৰ এতিয়াৰ বাবে অনুষ্ঠান কম হ"ব পাৰে। গতিকে কি? আপোনাৰ হাতত প্ৰযুক্তি আছে, আমাৰ আছে যাদু। কিন্তু ইয়াত আপুনি এটা চচৰৰ জৰিয়তে চাব পাৰে, যদি আপোনাৰ প্ৰকৃত যাদুকৰী দক্ষতা আছে, তেন্তে কি চলি আছে।
  ডমিনিকাই ইংগিতেৰে সুধিলে:
  -পৃথিৱীখন চাব পাৰিছানে?
  ছাৰে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - আৰু পৃথিৱীখন হ'ব পাৰে ... যদি, অৱশ্যেই, আপুনি এজন অতি উন্নত যাদুকৰ। ময়ো ইণ্টাৰনেট চাৰ্ফ কৰিলোঁ - মানুহৰ এক শীতল উদ্ভাৱন। আৰু ক"ব লাগিব, আপুনি সঁচাকৈয়ে শ্বুটিং কৰিব জানে। আৰু তেওঁলোকে এটা আকৰ্ষণীয় নেটৱৰ্কৰ কথা ভাবিলে। আনকি কোনো যাদু নথকা সৰল বিদ্যুৎ এই কামত সক্ষম হোৱাটোও আচৰিত কথা!
  ডমিনিকাই কান্ধত কান্ধ মিলাই উত্তৰ দিলে:
  - হয়, এইটোৱে মোক নিজেই আচৰিত কৰি তোলে! নিজৰ বাবে এই কামটো কিয় নকৰে?
  তেতিয়া অপেশ্বৰ মাৰ্কিনে উত্তৰ দিলে:
  - বৈজ্ঞানিক প্ৰগতি এক বিপদজনক কথা। যদি আমাৰ বোমাবোৰ আকৌ বিস্ফোৰণ হ"বলৈ আৰম্ভ কৰে, আৰু সাধাৰণ বোমা নহয়, পাৰমাণৱিক ! এইদৰে কাকো জীয়াই নাথাকিব আৰু যাদুকৰী বিকিৰণ স্বাভাৱিক বিকিৰণতকৈও বেয়া!
  ডমিনিকাই হুইচেল মাৰিলে:
  - ইয়াত সিহঁত ! ঘটে।
  ছোৱালী ছাত্ৰীসকলে চিঞৰি উঠিল:
  তেনেকুৱা কোনোবা নালাগে , তাই দুষ্ট খুৰী!
  বৰফৰ সুৰত গুৰুজনে আদেশ দিলে:
  - মোক অনুসৰণ কৰক!
  আৰু তাই লৰচৰ কৰিলে। ভৰিত বিশেষ চেণ্ডেল আছিল যিয়ে ভৰিৰ আঙুলিবোৰ সন্মুখত মুকলি কৰি ৰাখিছিল আৰু আঙঠিৰে মন্ত্ৰ মাৰিব পাৰিছিল। গুৰুজনীকো ডেকা যেন লাগে - এটাও বলিৰেখা নহয়, ত্ৰুটিহীন মুখ। কিন্তু তাইৰ গঠন দৃশ্যমান, কিশোৰীৰ কোমল উদীয়মান ৰেখাবোৰ নহয়, বৰঞ্চ ক্লাছিক আৰু, আনকি ক"ব পাৰি, অভিজাত বৈশিষ্ট্য থকা এগৰাকী প্ৰাপ্তবয়স্ক মহিলা। আৰু লুকটো ইমান কঠিন।
  ডমিনিকাই ভাবিছিল যে তাইৰ কিবা এটা উপাধি আছে। আৰু হয়তো সৰু নহয়।
  তাই তাইৰ পিছে পিছে গ"ল, আৰু মাৰ্কিজ-নিম্ফজনীয়ে তাইৰ কাষলৈ জপিয়াই উঠিল আৰু দাঁত উদঙাই চিঞৰি উঠিল:
  - তুমি ইমান ভয়ংকৰ ৰাণী। কিন্তু আপোনাৰ কপালৰ বাম্পটো ইতিমধ্যে ভাল হৈছে, আপুনি সোনকালে সুস্থ হৈ উঠিছে!
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  শক্তি বিস্তাৰক আৰু ডাম্বল,
  সুস্থ শৰীৰত এটা সুস্থ মন!
  গতিকে তেওঁলোকে এটা ফোয়াৰা আৰু ভাল এশ মিটাৰ বতাহত বিস্ফোৰণ ঘটা সাতটা জেট বিমানৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল , আচৰিত সৌন্দৰ্য্যত আচৰিত হৈ। ইয়াৰ পিছত গেট, এগৰাকী মহিলা ধনুৰ্বিদৰ প্ৰৱেশদ্বাৰত, আৰু সোণৰ কৱচ।
  নতুন ছোৱালীজনীক মূৰ দুপিয়াই আৰু উদং চেলেকি লোৱা ভৰিৰ ষ্টাম্প মাৰি সিহঁতে সম্ভাষণ জনালে।
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  -ছোৱালীৰ তিনিটা ভাল গুণ থাকে। এটা, যে তেওঁলোক সুন্দৰ, আৰু দ্বিতীয়, যে তেওঁলোকে...
  আৰু তেতিয়াই উত্তৰটো মনলৈ নাহিল৷ আৰু ইয়াত তেওঁলোক ড্ৰেগন একাডেমী বিল্ডিঙৰ ভিতৰত। ইয়াত ইমান বিলাসীতা আছে, পিটাৰহফৰ লগত তুলনাও কৰিব নোৱাৰি৷ সোণ আৰু প্লেটিনামৰ উপৰিও এতিয়াও বহুতো ভিন্ন ধাতু আছে যাৰ কোনো এনালগ পৃথিৱী গ্ৰহত নাই। আৰু লগতে, অতি জটিল আৰু সুন্দৰ আৰ্হিৰ অসংখ্য মূল্যৱান শিল, অলংকাৰেৰে আবৃত, ৰূপৱতী, ৰামধেনুৰ দৰে ফুলৰ কলি। দেৱালত বিভিন্ন ধৰণৰ প্ৰতিকৃতিও আছে। বেছিভাগেই এলফ আৰু এলফ। কিন্তু আন জীৱ আছে। কিন্তু প্ৰায় সকলো মুখ আৰু আকৃতি ডেকা আৰু বিশিষ্ট। যুৱক-যুৱতীসকলে প্ৰায়ে উদং বুকুৰ পোজ দিয়ে। আৰু প্ৰাচীন গ্ৰীচ আৰু ৰোমৰ মূৰ্তিৰ লগত ইহঁতৰ বহুত মিল আছে। ইয়াত বহুত বস্তু ... আৰু চুক-কোণৰ পৰা ফোয়াৰাও ওলাই আহিছে, যিটোও দেখাত ধুনীয়া আৰু সোৱাদযুক্ত।
  কমলা আৰু সোণৰ ফ্ৰেমযুক্ত, হীৰা আৰু টপেজৰ ফ্ৰেমযুক্ত আইনাও দেখা যায়। যিটো নিজৰ মাজতে যথেষ্ট মান্য দেখা যায় আৰু চকুত ভাল লগাও।
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিলে যে তাইৰ শিলৰ বাম্পটো কাৰ্যতঃ নাইকিয়া হৈ গৈছে। আৰু তাই আকৌ ধুনীয়া আৰু সোণালী চুলিৰ ৷ আৰু এনেকুৱা এজনী ছোৱালী...
  তাইৰ চুলিবোৰ ইমানেই উজ্জ্বল যে তাইক ৰং কৰা হোৱা নাই বুলি কমেইহে বিশ্বাস কৰে। কিন্তু এইটোৱেই তাইৰ স্বাভাৱিক ৰং। আৰু তাইৰ ডেকা মুখখনৰ ব্ৰঞ্জৰ টেনটোৰ বিপৰীতে তাইৰ বাবে বৰ ভালকৈ খাপ খাই পৰে।
  সম্ভ্ৰান্ত তেজৰ ছোৱালী, মাজে মাজে বান্দৰৰ দৰে জপিয়াই উঠে।
  আৰু একাডেমীখন নিজেই ভাৰ্চাইলৰ প্ৰাসাদতকৈও শীতল। গতিকে তাইৰ ওচৰ চাপিবলৈ চেষ্টা কৰক।
  ডমিনিকাই লৈ গাইছিল:
  ৰাজপ্ৰসাদৰ ভল্টে আমাৰ বাবে প্ৰলোভনজনক,
  স্বাধীনতাৰ ঠাই কেতিয়াও লোৱা নহ"ব!
  স্বাধীনতাৰ ঠাই কেতিয়াও লোৱা নহ"ব!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি দুটা মজিয়াৰ পৰা হীৰাৰ শিলগুটি এটা তুলি লৈ আৰু ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে। ই উৰি গ"ল, কিন্তু অপেশ্বৰীয়ে তাইৰ আঙুলিবোৰ চেপি ধৰিলে, আৰু হীৰাটো তাইৰ মুকলি হাতৰ তলুৱাত শেষ হৈ গ"ল।
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - তুমি চতুৰতাৰে কৰিলে!
  ৱেইজেলে চিঞৰি উঠিল:
  মেকাকতকৈ অধিক চঞ্চল
  এটা ম'হতকৈ কঠিন...
  আৰু ঘ্ৰাণশক্তি কুকুৰৰ দৰে,
  আৰু চকুটো ঈগলৰ দৰে!
  গুৰুজনে কঠোৰ সুৰত লক্ষ্য কৰিলে:
  - এতিয়া আমি তললৈ নামি যাম ৷
  ডমিনিকাই থতমত খালে:
  - নে হয়তো ইয়াৰ বিপৰীতে উঠি যোৱাটোৱেই ভাল?
  তাই মূৰটো জোকাৰিলে:
  - তলত এখন আণ্ডাৰগ্ৰাউণ্ড ষ্টেডিয়াম আছে। তাত আপুনি অভিজাত শ্ৰেণীত সোমাব বিচাৰিলে নিজৰ দক্ষতা দেখুৱাব!
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে ভয়ংকৰভাৱে সুধিলে:
  - পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ নহ"লে কি হ"ব?
  শিক্ষকে কঠোৰভাৱে ক"লে:
  - আৰু তেতিয়াই দাস হৈ পৰিবা। চিনেমাত দাসৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিছা আৰু জানেনে ই কি?
  ডমিনিকাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - আজি ছোৱালীজনী উলংগ দাস,
  আৰু কাইলৈ মাথোঁ এগৰাকী শীতল দেৱী!
  আৰু তাই, আচলতে, মজা কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু কোনো অসুবিধা নোহোৱাকৈ।
  আৰু তেনেকৈয়ে মাৰ্বলৰ খোজবোৰেৰে নামিবলৈ ধৰিলে। আৰু নৰকলৈ নামি যোৱাৰ দৰে আছিল।
  ডমিনিকাই চিনেমাত কেনেকৈ ডাইনীৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিছিল সেই কথা মনত পৰিল। তাইক শিকলিৰে তুলি লোৱা হৈছিল, হাত দুখন পিছফালে চিলিঙত বান্ধি থোৱা আছিল। আৰু সঁচাকৈয়ে বেয়া লাগিল। আৰু ই শিৰাবোৰ টান কৰি তোলে। ছোৱালীজনীৰ টেনড, পেশীবহুল শৰীৰটো বিষ আৰু টেনচনৰ ঘামত ঢাকি থোৱা হৈছে। আৰু তাৰ পিছত শিকলিটো মুকলি কৰি দিয়া হয়। আৰু তাই ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে সকাহ অনুভৱ কৰি তললৈ লৰালৰিকৈ নামি যায়। আৰু ঠিক তাতেই মজিয়াত টেনচন আছে।
  আৰু ডমিনিকাই গাঁঠি আৰু কান্ধৰ নৰকীয় বিষত চিঞৰি উঠে। হয়, অনুভৱ কৰাটো প্ৰয়োজন।
  ছোৱালীজনীৰ মুখখন মুখখন কুটিল হৈ থকা দেখি অপেশ্বৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - দাস হ'ব নালাগে। আপুনি হয়তো জুনিয়ৰ গ্ৰুপৰ ছাত্ৰ হ"ব পাৰে।
  ডমিনিকাই খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে, গান গাই, নিজকে উপহাস কৰিলে, এগৰাকী ডাঙৰ ছোৱালী, আৰু এগৰাকী অভিনেত্ৰী এই কথাতে:
  প্ৰথম শ্ৰেণী, প্ৰথম শ্ৰেণী,
  আজি আপোনাৰ ছুটী...
  এটা আচৰিত আৰু মজাৰ সময়,
  স্কুলৰ সৈতে প্ৰথম সাক্ষাৎ!
  লস্কাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - ধেমেলীয়া নহয়! যাদুৰ ক্ষেত্ৰত আমাৰ সামৰ্থ্যৰ কথা আপোনালোক মানুহে কেতিয়াও সপোনতো ভবা নাছিল!
  ডমিনিকাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - আপুনি কেতিয়াবা আমাৰ প্ৰযুক্তিগত কৃতিত্বৰ সপোন দেখিছেনে? এটা হাইড্ৰজেন বোমে আপোনাৰ সকলো যাদু বন্ধ কৰি দিব।
  ক"লা পিন্ধা গুৰুজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - গৰ্ব কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই ৷ এইটো উপযুক্ত নহয়!
  ডমিনিকাই উত্তৰ দিলে:
  - এইটো ডাঙৰ ডাঙৰ কথা নহয়, তথ্যৰ বক্তব্যহে। এশ মেগাটন শক্তিৰ হাইড্ৰজেন বোমা এশ কিলোমিটাৰ ব্যাসাৰ্ধৰ ভিতৰত সকলো জীৱ-জন্তু ধ্বংস কৰিবলৈ সক্ষম। এইটো কি সেয়া আপুনি কল্পনা কৰিব পাৰেনে?
  Nymph নিশ্চিত কৰিছে:
  - তাই মিছা কথা কোৱা নাই! মানুহৰ আচলতে এনেকুৱা কল্পনাতীতভাৱে ধ্বংসাত্মক অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আছে। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল লক্ষ্যস্থানলৈ পঠিয়াব পৰা ক্ষেপণাস্ত্ৰও আছে।
  ছাৰে দাঁতৰ মাজেৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মানুহৰ ওপৰত হোৱা মহামাৰীয়ে পৃথিৱীখনক প্ৰভাৱিত নকৰাটো দুখৰ কথা। আপোনাৰ দৰে আক্ৰমণাত্মক পুৰুষ জীয়াই থকাৰ যোগ্য নহয়!
  ডমিনিকাই তৰ্ক কৰা নাছিল, মাত দি:
  - কেতিয়াবা মইও ভাবো যে তেনেকুৱাই।
  নিম্ফে লক্ষ্য কৰিছে:
  - মানুহবোৰো বেলেগ। সেইবোৰ সকলো বেয়া বুলি নাভাবিব। যদিও, কোনবোৰ মানুহৰ সংখ্যা বেছি, বেয়া বা ভাল, প্ৰথম দৃষ্টিত সঠিকভাৱে ক"ব নোৱাৰি!
  ডমিনিকাই অতি দুখী যেন লগা হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  বেয়াবোৰ আৰু বেছি ৷ বা আনকি অতি বেয়াবোৰো!
  Nymph নিশ্চিত কৰিছে:
  - এইটো বিদেশী ঘৃণা! যেতিয়া আপোনাৰ দৰে নহয় সকলো বস্তুৰ প্ৰতি ঘৃণা তীব্ৰতৰ হৈ পৰে। কিন্তু ইয়াক উদাহৰণ হিচাপে লোৱা উচিত নহয়।
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - ঠিক আছে, ৰাজনীতিৰ কথা নকওঁ। মোৰ লক্ষ্য হৈছে গ্ৰহটোৰ শক্তিশালী লিংগৰ সকলো প্ৰতিনিধিক ৰক্ষা কৰা ... অৰ্থাৎ আপোনাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত। আৰু এইটো এটা গ্ৰহতকৈও অধিক !
  ৱেইজেলে বিনয়েৰে উত্তৰ দিলে:
  - এইটো কোনো গ্ৰহ নহয়, আনকি ডাঙৰও নহয়, কিন্তু ই একেবাৰে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডও নহয়। ই এক অতি বৃহৎ গ্ৰহ আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ মাজৰ কিবা এটা। কিন্তু মই অপতৃণৰ মাজত সোমাই যোৱাটোৱেই ভাল পাম...
  চুলিৰ তলৰ পৰা ওলোৱা তাইৰ বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ কাণ দুখন জোকাৰি গুৰুজনে ক"লে:
  - যিকোনো ক্ষেত্ৰতে কেৱল আমাৰেই নহয়, ড্ৰেগন আৰু নন-ড্ৰেগনৰ আন একাডেমীও আছে যিয়ে মতাবোৰক বচাবলৈ উপায় বিচাৰিছে, আৰু সম্ভৱ হ"লে ঘূৰাই দিব।
  ডমিনিকাই চিঞৰি উঠিল:
  - ডুব যোৱা মানুহ এজনে খেৰত খামুচি ধৰিছে! আৰু সঁচাকৈয়ে ইটা...
  অপেশ্বৰ মাৰ্কিজে পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো আপুনি ভালকৈ গান গাব লাগে, নামি যোৱাটো যথেষ্ট দীঘল!
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে মাত দিলে:
  - হয়, মান্তি , ছাবমেট্ৰ"তকৈও ঠাণ্ডা!
  আৰু সোণৰ পাতৰ জিলিকি থকা মূৰটো ডমিনিকাই মাত দিলে আৰু গাই গ"ল:
  যুদ্ধত বয়স বা উচ্চতা নাই,
  তাই ছোৱালী আৰু ল'ৰাক সমান কৰি তোলে!
  যিসকলে মৌনতাত আনন্দ নিবিচাৰে,
  কোনে আৰু ওপৰলৈ উৰিব বিচাৰে!
  
  আমি চপ, শ্বুট আৰু স্লেচ,
  আমাৰ বাবে আছে বিশ্বাস - মাতৃভূমিৰ সেৱা!
  অৱশ্যে তৰোৱালৰ দৰে সেৱা কৰাটো ভাল,
  যুদ্ধখন নিৰ্ণায়কভাৱে জয়ী হ"বলৈ!
  
  আমাৰ পত্নীসকলৰ বাবে আৰু কি অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ?
  অৱশ্যে কেৱল বিচনাত নহয়!
  তুমি ঈগল স্বামী, কৰুণ চৰাই নহয়,
  আমাৰ ঘৰবোৰ জ্বলি যোৱাৰ পৰা ৰক্ষা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক!
  
  এইখন তীব্ৰ যুদ্ধ, আমি দেখিছোঁ আহি আছে,
  গোটটোৱে জাহাজ চলাই আছে, গণ গণনা কৰিব নোৱাৰি!
  কিন্তু লোহাৰ মিস্ত্ৰীসকলে এটা মজবুত ঢাল জাল কৰিলে,
  গৰ্জন আৰু অশুভ চিঞৰবোৰে আমাক ভয় খুৱাব নোৱাৰে!
  
  আৰু আমি একেলগে ৰেলী কৰিলোঁ, লিজিয়ন,
  বৰশীবোৰ টানকৈ ধৰি ৰখা হৈছে শক্তিশালীৰ হাতত!
  শত্ৰুক অন্ততঃ ধ্বংসৰ চেম্পিয়ন হওক,
  কবৰবোৰে অপেক্ষা কৰি আছে, নাভিত পদক নহয়!
  
  আমি সংঘৰ্ষ কৰিলোঁ , কিন্তু ছোৱালীবোৰৰ দুৰ্গন্ধ,
  হাতত তৰোৱাল বিজুলীৰ দৰে জিলিকি উঠে!
  ইমান শক্তিশালী ছোৱালী, টাফ লুক,
  তৰাবোৰৰ ঈৰ্ষাৰ বাবে জেডি !
  
  , ৰজাই কি ভাবিছিল ?
  কিন্তু এতিয়া "ভালুক" দৌৰিছে!
  আমি ৰুছৰ পবিত্ৰ যোদ্ধা',
  যিকোনো যুঁজাৰু, ছোৱালী, বা ল'ৰা!
  
  আমি তেওঁলোকক খেদি পঠিয়াই দিওঁ আৰু কোনো বন্দীক নলওঁ,
  মুক্ত মানুহে অসুখী দাস উৎপন্ন কৰিব নালাগে!
  আমি শ্বেগী কাউৰীৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিলোঁ,
  ব্যক্তিগত স্বাৰ্থতকৈ পিতৃভূমিৰ স্বাৰ্থ উচ্চ!
  হয়, গীতটো দুৰ্বল নহয় আৰু যোদ্ধাৰ কণ্ঠও আচৰিত।
  অৱতৰণ সম্পূৰ্ণ হ"ল, আৰু এতিয়া বিভিন্ন প্ৰজাতিৰ তিনিগৰাকী ছোৱালী: এজন এলফ মেণ্টৰ, এজন মাৰ্কইজ নিম্ফ আৰু এজন মানৱ ড্ৰপ-ইন, নিজকে এটা বৃহৎ মাটিৰ তলৰ ষ্টেডিয়ামৰ ভূখণ্ডত বিচাৰি পালে, আকাৰত লুঝ্নিকিকতকৈও কম নহয়, আৰু হয়তো আনকি উচ্চমানৰ নহয়।
  ইয়াত বহুতো সকলো ধৰণৰ যন্ত্ৰ আছিল, ওখ চিলিং আৰু লাখ লাখ দৰ্শকৰ বাবে ষ্টেণ্ড, আৰু মুগা, মুকুতা, সোণ বা আনকি আটাইতকৈ দামী অতিথিৰ বাবেও হীৰা আৰু অন্যান্য শিলেৰে এম্ব্ৰয়ডাৰী কৰা চকী আছিল।
  একে সময়তে , প্ৰায় খালী হৈ পৰিছিল। সঁচা, কেন্দ্ৰটোত আছিল নিজেই গ্ৰেণ্ড মাষ্টাৰ আৰু একাডেমীৰ মুৰব্বী ড্ৰেগন ডাচেছ ডি মণ্টচেৰাট।
  ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙেৰে ৰং কৰা সাতটা মূৰৰ অতি ধুনীয়া মাইকী। আৰু ইমান ধুনীয়া দেখা যায়, সৰলভাৱে আচৰিত, বিশেষকৈ যদি আপুনি ইয়াক চিনেমাত নহয় বাস্তৱত দেখে।
  ডমিনিকাই ঠাইৰ বাহিৰত গাইছিল:
  উচ্চ আকাশ, দূৰৈৰ দূৰত্ব,
  সাহসীসকলৰ বিষয়ে গীতটি শুনক Akmale ... আকমালে ...
  তেওঁ দুষ্ট অজগৰ, তেওঁ পৃথিৱীক উদ্ধাৰ কৰিলে,
  আৰু এই নাইটে আকাশৰ পোহৰ এৰি থৈ গ"ল!
  গান আকৌ গোৱা হয়...
  ইয়াত ড্ৰেগন ডাচেছ ডি মণ্টচেৰাটে জেৰিকোৰ শিঙাৰ দৰে ভাবুকিপূৰ্ণ কণ্ঠৰে বাধা দিলে:
  - তুমি , মই দেখিছোঁ, এগৰাকী অতি অহংকাৰী ছোৱালী, জিভাখন সহজেই আপোনাৰ মানুহৰ ডিঙিত দীঘলীয়া লুপ এটাত কুটিল হৈ পৰিব পাৰে।
  ডমিনিকাই নিৰীহ হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - তোমাক ক্ষুন্ন কৰিব বিচৰা নাছিলো। মাথোঁ মই সঁচাকৈয়ে গান গাই ভাল পাওঁ। আৰু আকমল মাথোঁ সাধুকথাৰ ল"ৰা, শিশু চিনেমাৰ চিনেমাৰ চৰিত্ৰ। বেছি গুৰুত্বসহকাৰে নল"ব!
  সাতমূৰীয়া মাইকী অজগৰ, প্ৰায় সমান ... দুখন আসনৰ ভাল আক্ৰমণাত্মক বিমান এখনে হাঁহিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে, তাইৰ সাতখন মূৰে একে সময়তে কথা ক'লে, যেন সিহঁতে এটা সমগ্ৰতা গঠন কৰিলে, সিহঁতৰ মগজুৰ বেলেগ বেলেগ সত্ত্বেও:
  - আৰু আপুনি হাস্যৰসময়ী আৰু সাহসী, আৰু একে সময়তে, সম্বলশালী। অন্ততঃ যাদুত কিবা এটা কৰিব পাৰিবনে?
  ইয়াৰ উত্তৰত ডমিনিকাই এটা কমিক গীত গাইছিল:
  শিক্ষকৰ উপহাৰ,
  মোৰ লগত সময় কটালে...
  মোৰ লগত তেওঁ অকলশৰীয়াকৈ কষ্ট পাইছিল -
  আটাইতকৈ নিপুণ যাদুকৰ!
  
  জ্ঞানী শিক্ষকসকল
  মই অসাৱধানতাৰে শুনিলোঁ...
  মোৰ পৰা নোসোধা সকলো কথা
  মই কেনেবাকৈ কৰিলোঁ!
  . অধ্যায় নং ৫।
  দাস ল"ৰা আৰু প্ৰাক্তন ৰাজকুমাৰ অ"ন"মাউছক পুনৰ গধুৰ চকাটো ঘূৰাবলৈ নিযুক্তি দিয়া হ"ল। প্ৰায় এঘাৰ-বাৰ বছৰীয়া শিশু এটাই ভাগৰক আগুৰি ধৰি খালী ভৰি দুখন চোকা শিলত থৈ শস্য পিহি আছিল। দুগৰাকী এলফ ছোৱালীয়ে প্ৰায় সমান ব্যৱধানত ল"ৰাটোৰ উদং, পেশীবহুল পিঠিত আঘাত কৰিলে। কেনেবাকৈ এই দাস অস্তিত্বই শিললৈ ৰূপান্তৰিত হোৱাৰ পৰা ৰেহাই দিলে। কিন্তু সৰু দাস ল"ৰাক জিৰণি ল"বলৈ দিব নালাগে আৰু কঠোৰ আৰু যথেষ্ট জোৰকৈ আঘাত কৰিব লাগে।
  আৰু তেনেকৈয়ে সম্পূৰ্ণ ক্লান্ত হৈ পৰা দাস ল"ৰাটোৱে টোপনি নাহে। আৰু তাৰ পিছত পুনৰ ডাঙৰ-দীঘল কৰে, খুৱাই দিয়ে যাতে তেওঁ ভোকত মৰি নাযায় আৰু কাম কৰিবলৈ শক্তি থাকে। আৰু তেওঁলোকে আকৌ হাৰ্নেছ কৰে।
  এইটোৱে জীৱন দিয়ে, কিন্তু অতি বেদনাদায়ক মাত্ৰ। যেনে, জীৱনৰ সময়ত নৰকৰ দৰে, বাদে শৰীৰটো ডেকা আৰু সুস্থ আৰু চিন্তাবোৰ মূৰত থাকে আৰু চেতনা স্পষ্ট। কিন্তু ইয়াৰ ফলত ই আৰু অধিক অপমানজনক আৰু বেদনাদায়ক হৈ পৰে। বিষ আৰু ক্লান্তিৰ পৰা মনটো অলপ আঁতৰাবলৈ প্ৰাক্তন ৰাজকুমাৰ আৰু এতিয়া দাস ল"ৰা অ"ন"মাছে নিজৰ কল্পনাশক্তি ব্যৱহাৰ কৰিছিল;
  যুদ্ধ ড্ৰেগনত জলদস্যুৰ এটা দলে চিকাৰ বিচাৰি ডাৱৰবোৰত খোজ কাঢ়িছে। স্মাৰ্ট চুট পিন্ধা এজন সুদৰ্শন, পেশীবহুল ডেকা এলফ Oenomaus, স্কাৰলেট বাৰ্নিচৰ সৈতে জিলিকি থকা বুট, আৰু হীৰা স্পাৰযুক্ত তেওঁৰ তিনি মূৰৰ দানৱটোক নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। আৰু বাকী দলটো আচৰিত ধৰণৰ ছোৱালীৰে গঠিত। পেশীবহুল, টেন, খালী ভৰিৰে, সকলো কাপোৰ বুকু আৰু নিতম্বত বহুমূলীয়া শিলৰ হাৰ। আৰু সকলোৱেই অৱশ্যে কেৱল উজ্জ্বল চুলিৰ ফেশ্বন মডেল। তেওঁলোকে অলপ সৰু আৰু মাত্ৰ এটা মূৰ থকা অজগৰ মাউণ্ট কৰিছিল ।
  বাৰু, অৱশ্যেই তেওঁ এজন পুৰুষ, শক্তিশালী লিংগ, আৰু তেওঁৰ দলটো ন্যায্য লিংগৰ প্ৰতিনিধিৰে গঠিত। আৰু তেওঁক আন পুৰুষৰ প্ৰয়োজন নাই।
  গতিকে কেৱল পুৰুষ কেপ্তেইনৰ জোতা থাকে, আৰু তেওঁৰ আনন্দদায়ক অধীনস্থসকলে যুদ্ধত নিজৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰিৰে এনেকুৱা কাম কৰিব পাৰে যিবোৰ সাধুকথাত ক"ব নোৱাৰি বা কলমেৰে বৰ্ণনা কৰিব নোৱাৰি! সুন্দৰীসকলে মাৰাত্মক শক্তিৰে বিস্ফোৰক নিক্ষেপ কৰিবলৈ সক্ষম, আৰু ডেগাৰ, বুমেৰাং বা বিষাক্ত বেজী নিক্ষেপ কৰিবলৈ সক্ষম।
  ডেকা ৰাজকুমাৰ অইনোমাছে আনন্দ আৰু আনন্দৰে গাইছিল:
  ধনী মানুহজনে অৱশ্যে হাঁহিব,
  আপোনাৰ মেমন, আপোনাৰ ভৰা পেটটো জোকাৰি দিয়ক!
  আৰু আমাৰ ভাগ্য যন্ত্ৰণাত মৰি যোৱা,
  মৃত্যুৱে সকলোৰে ওপৰত চকু ৰাখিছে, কাঁচি লৈ এগৰাকী বুঢ়ী!
  
  আৰু আমি ঘাঁহনিৰ ওপৰত দৌৰিব বিচাৰো,
  কাৰণ, আমি এতিয়াও, মূলতঃ, কেৱল ল"ৰা-ছোৱালী!
  কিন্তু ল"ৰাটোৱে দুগুণ দাসত্ব অনুভৱ কৰিব,
  গ্ৰহটোৰ কোনো কাৰাগাৰতে স্বাধীনতা নাই!
  
  আমি যুঁজিব লাগিব, এয়াই ভাগ্য,
  ভাইক মাৰিব লগা হ"লে সতীৰ্থক মাৰি পেলাওক!
  সৰ্বশক্তিমানক প্ৰাৰ্থনা কৰি লাভ নাই,
  দাসসকলে কাৰ পাপৰ প্ৰতিশোধ লয়?
  
  ৰঙ্গমঞ্চত তেজ আৰু ডাংগনত মলি,
  নিগনিবোৰে মোৰ উদং ভৰি দুখন কামুৰিলে!
  লোভী ৰাজকুমাৰে নিজৰ ম'হৰ ভৰিৰে জোকাইছে,
  তেওঁক নিজেই পঠিয়াব লাগে!
  
  জীয়াই থাকিবলৈ মাৰিব লাগিব,
  আপুনি আত্মাত আৰু মৰ্ত্যৰ শৰীৰত দুয়োটাতে দুখ পায়!
  সম্ভ্ৰান্ত লোকসকলে দৰিদ্ৰতাৰ মৃতদেহত ভোজ খায়,
  দুৰ্গন্ধটো মৰি গ"ল, বাকী থাকিল মাথোঁ এটা চক ষ্ট্ৰ"ক!
  
  কিন্তু সকলো একেই, ইচ্ছাৰ আত্মা ভাঙিব নোৱাৰি,
  ল"ৰাটোৰ চিন্তাত পিতৃভূমি জীয়াই আছে!
  নিৰ্যাতনৰ সৈতে চিৰন্তন এলফসকলৰ ওচৰলৈ এটা সৈন্য আহিব,
  আমি ধনীসকলক তেওঁলোকৰ কৰ্মৰ বাবে তললৈ পেলাই দিম !
  
  তেতিয়া টকাৰ বেগটো কঁপিব , ৷
   কোনে ফাদাৰলেণ্ডৰ পৰা ৰসবোৰ চেপি উলিয়াই আনিলে!
  জয়ী হ"বলৈ আমাক এটা উজ্জ্বল মন লাগে,
  আৰু যদি আপুনি কাপুৰুষ, তেন্তে দেৱতাসকলো শক্তিহীন!
  
  ইয়াত তৰোৱালৰ দোলনা, মূৰটো উৰি গ"ল,
  হঠাতে জল্লাদজন ভুক্তভোগীলৈ পৰিণত হ"ল!
  কেনেকৈ চয়তান হঠাতে কলহৰ পৰা পলাই গ"ল,
  গতিকে খং এটা ডাঙৰ হৃদয়ৰ পৰা বাহিৰ কৰি দিয়া হয়!
  
  চিন্তা কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই, পোহৰৰ এলফবোৰ দুৰ্বল,
  আমাৰ মানুহে কাকো প্ৰণাম কৰা নাই!
  নৰকৰ পৰা নৱাগতৰ বাবে অতি সোনকালে কফিনে অপেক্ষা কৰিব , ৷
  আৰু আমি চচৰৰ পৰা চাহ খাবলৈ দয়ালু !
  এটা সুন্দৰ গীত, আৰু তেওঁৰ অজগৰ দলটো মহৎ। গতিকে সোঁহাতত উৰি ফুৰা , সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰৰ দৰে বতাহত উৰি ফুৰা তামৰ ৰঙা চুলিৰ এগৰাকী এলফ ছোৱালীয়ে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ছিৰিয়াছ হোৱাৰ সময় হ'ল অ' এয়াৰ পাইৰেটছৰ ৰাজকুমাৰ !
  ইনোমাই হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! এই কাৰণেই আমি জন্ম লৈছিলো!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কোৰাছত, একেলগে, উঠা-নমা কৰি আৰু নিজৰ শক্তিশালী শৰীৰৰ সৈতে খেলি, বিকশিত পেশীৰ পৰা ভাস্কৰ্য্য গাইছিল:
  আমি দুখীয়া, আমি দুখীয়া জলদস্যু,
  আমি বহুত বহুত দুখ পাইছো...
  আমি কেৰাভেলৰ বাবে আকাশত টেমা ৰাখিলোঁ,
  কিন্তু কাৰণ তেওঁলোকে আমাৰ মাজত নৈতিকতাৰ বীজ সিঁচিব পৰা নাছিল!
  আৰু যোদ্ধাসকলে আৰু অধিক উল্লাস আৰু উত্তেজনাৰে গাইছিল আৰু তেওঁলোকৰ মাতবোৰ সম্পূৰ্ণ শৰীৰৰ নাইটিংগেলৰ ট্ৰিলৰ দৰে আছিল।
  জলদস্যুক বিজ্ঞানৰ প্ৰয়োজন নাই
  আৰু কিয়...
  আমাৰ ভৰি আৰু বাহু আছে,
  কিন্তু আমাৰ মূৰৰ প্ৰয়োজন নাই!
  এই মুহূৰ্তত হালধীয়া-বেঙুনীয়া চুলিৰ এজনী ছোৱালীয়ে চিঞৰি চিঞৰি হুইচেল মাৰিলে:
  - আগলৈ চিকাৰ কৰক! সোঁফালে গোটেই এয়াৰ গেলিয়ন এটা!
  ছোৱালীবোৰে কোৰাছত গাইছিল:
  এহ ma , সাগৰৰ ওপৰত, eh ma , চেকত অজগৰ,
  এহ ma , কল্পনাতীত ধন উপর দেখুন...
  আমি আইনৰ প্ৰতি কোনো গুৰুত্ব নিদিওঁ, আমি এটা নতুন ব্যৱস্থা গঢ়ি তুলিছো,
  তৰোৱালৰ তলত দুৰ্বল আৰু মূৰ্খ হৈ মৰিবলৈ!
  ৰাজকুমাৰ Oenomaus আদেশ দিলে:
  - বাৰু, ছোৱালীহঁত, যদি আমাৰ ভাগ্যত লুটপাত কৰা আছে, তেন্তে আমি লুটপাত কৰিম!
  আৰু তাৰ পিছত গোটেই জাক এটা অজগৰ আক্ৰমণ কৰিবলৈ লৰালৰি কৰিলে। তেওঁলোকে নিজৰ লক্ষ্যৰ দিশে লৰালৰিকৈ আগবাঢ়িল।
  গেলিয়নখন আছিল এখন ডাঙৰ আৰু ধুনীয়া জাহাজ। গধুৰ ওজন আৰু বিভিন্ন সামগ্ৰীৰে ভৰপূৰ হোৱাৰ পিছতো যাদুৰ কৃপাত ই বায়ুমণ্ডলত মসৃণভাৱে ওপঙি থাকিল। আৰু বতাহে এই গেলিয়নৰ পালবোৰ উৰুৱাই দিলে।
  ইনোমাই লক্ষ্য কৰিছিল যে জাহাজখনৰ পালবোৰ অতি উজ্জ্বল আৰু সুন্দৰ আৰ্হি আছিল। আৰু এইটো, ধৰক, অতি শীতল ৷ বিশেষকৈ যেতিয়া উদয় হোৱা সূৰ্য্যটো আবিৰ্ভাৱ হৈছিল।
  গেলিয়নৰ পৰা তেওঁলোকে লক্ষ্য কৰিলে যে প্ৰশিক্ষিত অজগৰক নিয়ন্ত্ৰণ কৰি থকা জলদস্যুৰ জাক এটা। আৰু দলটোৱে এই বিষয়ে হুলস্থুল কৰিবলৈ ধৰিলে। তাতো গৰিষ্ঠসংখ্যক টিউনিক পিন্ধা ধুনীয়া ছোৱালী আৰু দাস ল"ৰা। তেওঁলোক মাত্ৰ ছুইমিং ট্ৰাংকত আছিল, মাত্ৰ দুজনমান ডেকা দাসৰ গোৰোহা আৰু হাতৰ কব্জিত সোণ আৰু ৰূপৰ ব্ৰেচলেট জিলিকি আছিল।
  যোদ্ধা ছোৱালীবোৰক অধিক আড়ম্বৰপূৰ্ণভাৱে সজাই তোলা হৈছিল। কিন্তু খালী ভৰিৰে, বাৰ-চৈধ্য বছৰীয়া ল"ৰাৰ দৰে, পেশীবহুল, ধুনীয়া, কিন্তু বুকু আৰু কান্ধত দাস ব্ৰেণ্ড।
  মাত্ৰ এগৰাকী যোদ্ধা ছোৱালীৰ ভৰিত মাৰ্জিত বুট আছিল। দেখাত ইয়াত তাই আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ আৰু কেপ্তেইন। সোণৰ গুড়ি ছটিয়াই দিয়া যেন লগা চুলিৰ ইমান ধুনীয়া শ্যামলা।
  আৰু কি মৰমলগা মুখখন তাইৰ। আৰু শৰীৰটো প্লেটিনাম, নীলাচল, পান্না, টপেজ, ৰুবি, এগেট আৰু হীৰাৰে ঢালি দিয়া কৱচেৰে আবৃত। তদুপৰি বহুমূলীয়া শিলবোৰ অতি সুন্দৰ ৰঙৰ এক আচৰিত অলংকাৰেৰে সজাই থোৱা হৈছে। গোলাপ, টিউলিপ, কৰ্ণফ্লাৱাৰ, পাহৰি যোৱা, মিমোছা, পিয়নী আদি বহুতো।
  তাইৰ বিলাসী কৱচত সকলো ফুল বেলেগ বেলেগ, আৰু এটাও পুনৰাবৃত্তি নহয়।
  জলদস্যু ৰাজকুমাৰ Oenomaus নিজৰ ভিতৰত উজ্জ্বল অনুভূতিৰ ঢৌ অনুভৱ কৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - বাৰু, সঁচাকৈয়ে এনে সৌন্দৰ্য্যক পংগু কৰি হত্যা কৰাটো সম্ভৱনে! মই মোৰ আত্মাৰ ওপৰত এনে পাপ সহ্য কৰিব নোৱাৰো।
  অগ্নিময় ৰঙা চুলিৰ সংগীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু সেইবাবেই আমি পাইৰেট! কাৰণ...পাপ অবিহনে পাইৰেট কৰাটো অসম্ভৱ।
  আন এজনে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  হয়, সঁচা অৰ্থত আপোনজনক হত্যা কৰাটো কঠিন,
  তাৰ পিছত, এজন এলফ , বিশ্বাস কৰক, সুখৰ বাবে জন্ম হৈছিল...
  কিন্তু পাইৰেট হ'লে ব্লেড মাক,
  তেজ, বৰষুণ আৰু চিৰন্তন বেয়া বতৰ নোহোৱাকৈ!
  লাল চুলিৰ মানুহজনে এইটোও লক্ষ্য কৰিছিল:
  - এইবোৰ ধুনীয়া ছোৱালী আৰু ল'ৰা অৱশ্যে, কিন্তু আমাৰ জাতৰ এলফ নহয়, মানুহৰ জাতিৰ! চাওক, মহান , তেওঁলোকৰ কাণৰ আকৃতিলৈ।
  ওয়েনোমাই আচৰিত হ"ল:
  - মানুহবোৰ ইমান ধুনীয়া আৰু সৰু নেকি?
  অগ্নিযোদ্ধাজনে মাত দিলে:
  - সেইটোৱে! যাদুৰ সহায়ত তেওঁলোকে চিৰযৌৱন লাভ কৰিছিল। আৰু এতিয়া এই ল"ৰাকেইটা কিশোৰ বয়সৰ আৰম্ভণিতে আবদ্ধ হৈ পৰিছে।
  তেওঁলোক এতিয়া সদায় ডেকা আৰু বশ হৈ থাকিব।
  ডেকা ৰাজকুমাৰে গাইছিল:
  সকলো এলফ, গ্ৰহটোৰ মানুহ,
  বন্ধুত্ব সদায় বন্ধু হ'ব লাগে...
  শিশুসকলে সদায় হাঁহিব লাগে।
  আৰু এখন শান্তিপূৰ্ণ পৃথিৱীত জীয়াই থাকক!
  শিশুসকলে হাঁহিব লাগে
  শিশুসকলে হাঁহিব লাগে
  শিশুৱে হাঁহিব লাগে -
  আৰু এখন শান্তিপূৰ্ণ পৃথিৱীত জীয়াই থাকক!
  ব্লণ্ড এলফে পৰামৰ্শ দিলে:
  - এটা বিকল্প আছে! তেওঁলোকৰ ফালৰ পৰা শ্ৰেষ্ঠ যুঁজাৰু আৰু আমাৰ ফালৰ শ্ৰেষ্ঠ বা শ্ৰেষ্ঠ যুঁজিব। জয়ৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকে আমাৰ লগত লুটপাতৰ ভাগ-বতৰা কৰে আৰু পৰাজয়ৰ ক্ষেত্ৰত পৰাজিত যোদ্ধাজন হৈ পৰে . হয় দাস নহয় মৃতদেহ!
  Oenomaus লক্ষ্য কৰিছে:
  - এইটো যুক্তিসংগত! মই যুঁজিবলৈ সাজু!
  ড্ৰেগনত থকা ছোৱালীবোৰে গেলিয়নটোক ঘেৰি ধৰিলে। ইহঁত বেছি দ্ৰুত;এখন বিশাল জাহাজে কেৱল চঞ্চল জাকৰ পৰা সাৰি যাব পৰা নাছিল।
  কিন্তু গেলিয়নৰ হাতত বন্দুক আছিল। আৰু সিহঁতে সিহঁতক নিৰ্দেশ দিবলৈ ধৰিলে, আনকি ৱাকবোৰে ধোঁৱা ওলাবলৈ ধৰিলে।
  অইনোমাছে বজ্ৰপাতৰ মাতেৰে ক"লে:
  - মই ডুৱেলৰ প্ৰস্তাৱ দিছো! বিমান জলদস্যুৰ প্ৰথা অনুসৰি। আপোনাৰ ফালৰ পৰা এজন যুঁজাৰু, আৰু আমাৰ ফালৰ পৰা এজন। আপুনি আপোনাৰ মালৰ আধাখিনি বিজয়ীক দিব। আৰু পৰাজয়ৰ ক্ষেত্ৰত , পৰাজিতজনৰ লগত যি বিচাৰে তাকে কৰক । আমি তোমাক আমনি নকৰো।
  ফুলৰ সৈতে বহুমূলীয়া কৱচ পিন্ধা ছোৱালী কেপ্তেইনে উত্তৰ দিলে:
  - মহান! আমি এই প্ৰত্যাহ্বান গ্ৰহণ কৰো! মই যুঁজিম! আৰু আপুনি যাক বিচাৰে মনোনীত কৰে!
  এলফ প্ৰিন্স অইনোমাছে নিৰ্ণায়কভাৱে কৈছিল:
  - তোমালোকৰ মাজত শক্তিশালী লিংগৰ একমাত্ৰ প্ৰতিনিধি মই। গতিকে মই যুঁজিব লাগিব!
  ৰঙা চুলিৰ সহায়কজনে আক্ৰমণাত্মকভাৱে ক"লে:
  - মই ইয়াতকৈ বেয়া যুঁজাৰু নহয়! মোৰ যুঁজিব মন যায়!
  আৰু তাই খালী ভৰিৰে, মাৰ্জিত, অতি চঞ্চল ভৰিখন, যিখন চলন্ত, কব্ৰাৰ শৰীৰৰ দৰে জোকাৰিলে।
  যুৱ যোদ্ধাজনে আপত্তি কৰিলে:
  - আমি কেপ্তেইন, আমি যুঁজিম!
  বহুমূলীয়া কৱচ পিন্ধা ছোৱালীজনীয়ে মাত দি হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - মাৰ্কিজ ডি ডায়েনা, আপোনাৰ সেৱাত!
  ডেকা এলফটোৱে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - ৰাজকুমাৰ Oenomaus! যুদ্ধৰ বাবে সাজু!
  আৰু অতি নিপুণভাৱে ডেকা যোদ্ধাজনে ডেকত জপিয়াই নিজৰ দীঘল পাতল তৰোৱালখন উলিয়াই আনিলে।
  লেডী ডি ডায়েনাইও নিজৰ ব্লেডখন টানি হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - ৰাজকুমাৰজন হঠাৎ কিয় ৰক্তপিপাসু জলদস্যু হৈ পৰিল?
  এই কথাৰ নিৰ্ণায়ক উত্তৰ অইনোমাছে দিলে:
  - দীঘলীয়া কাহিনী। কিন্তু মই ৰক্তপিপাসু জলদস্যু নহয়, সম্ভ্ৰান্ত! আৰু সেইটোৱে এটা পাৰ্থক্য আনে।
  মাৰ্কিজজনে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই তোমাক হত্যা নকৰো, তুমি মোৰ ব্যক্তিগত দাস আৰু বন্দী হ'বা। মই তোমাক তোমাৰ জিভাৰে মোৰ ভৰিৰ উদং তলুৱা চেলেকিবলৈ দিম আৰু তাৰ দ্বাৰা মোক আনন্দ দিম!
  ওয়েনোমাছে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  তোমাক হত্যা নকৰো ! আৰু জিভাৰে এনে ভৰি টিকটিকিয়াই দিলেও ভাল লাগে৷ কিন্তু তুমি গুৰুতৰ যোদ্ধা হ"লেও মোৰ পৰাজয়ৰ বাবে অপেক্ষা নকৰিবা!
  বহলকৈ হাঁহিলে , ডাঙৰ ডাঙৰ দাঁত দুটাৰে, আৰু উত্তৰ দিলে:
  - চাওঁকচোন! কেৱল মই নহয়, আন ছোৱালীবোৰেও তোমাক বন্দী কৰি উঠিব। আৰু আমি তোমাক অত্যাচাৰ কৰি মাৰপিট কৰিম। এই ক্ষেত্ৰত আপুনি কেনেকৈ হাঁহিছে চাওঁ আহক!
  জলদস্যু ৰাজকুমাৰে উত্তৰত গাইছিল:
  হাৰ নামানিব, হাৰ নামানিব, হাৰ নামানিব
  দুঃস্বপ্ন দানৱৰ সৈতে যুদ্ধত, ভীৰু নহ'ব...
  হাঁহি, হাঁহি, হাঁহি -
  জানি থওক যে সকলোবোৰ ভাল দেখা যায় আৰু ঠিকেই আছে !
  মাৰ্কিজে অতি সন্তুষ্ট দৃষ্টিৰে মাত দিলে:
  - তুমি এজন উল্লাসিত ডেকা! আপুনি এজন ডাঙৰ জেষ্টাৰ বনাব। হয়তো মই তোমাক ৰাণীকো দি দিম। আৰু মজা হ"ব!
  Oenomaus খঙেৰে উত্তৰ দিলে:
  - যথেষ্ট অচল আড্ডা। যুঁজ দিওঁ!
  কৱচ পিন্ধা ছোৱালীজনীয়ে বেটাৰীৰ মজিয়াৰ পৰা জপিয়াই নিজৰ সমকক্ষক আক্ৰমণ কৰে। অ"ন"মাউছে তাইক লগ পালে, আঘাতবোৰ ৰোধ কৰিলে, আনকি উত্তৰ দিলে, সৌন্দৰ্য্যৰ কাণখন প্ৰায় কাটি পেলালে। তাই পিছলৈ জপিয়াই পেন্থাৰ হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু তুমি বেয়া নহয়৷ মই নন হোৱাৰ দৰে তোমাক ৰাজকুমাৰ বুলি ভাবিছিলো!
  ছোৱালীজনী অৱশ্যে এলফ নহয়, মানুহৰ কাণ আছে। কিন্তু Oenomaus এজন এলফ। মানুহ আৰু এলফৰ সাধাৰণ সন্তান আছে - অৰ্ধজাত । কিন্তু তেওঁলোকক সাধাৰণতে হাৰামী বুলি কোৱা হয় ৷ আৰু দুয়োটাকে সঁচাকৈয়ে ভাল নাপায়৷
  মাৰ্কিন ছোৱালীজনীয়ে আকৌ আক্ৰমণ কৰিলে। তাই তৰোৱালৰ সৈতে জটিল সংমিশ্ৰণ চলাইছিল। আৰু তাইৰ ব্লেডখনে টিপটিপিয়াকৈ টিপটিপিয়াই উঠিল, লৰচৰ কৰিলে আৰু আকৌ ঘূৰি গ"ল, হাৰিকেনৰ মিলৰ ডেউকাৰ দৰে। আৰু তাই আক্ৰমণ কৰিলে।
  অকাৰণতে বিশাল সাম্ৰাজ্যৰ উত্তৰাধিকাৰী নহোৱা ৰাজকুমাৰে তাইৰ বুকুত প্ৰচণ্ড আঘাত কৰিলে। আৰু কৱচ বিন্ধিলে। আনকি তেজও ছিটিকি পৰিল। আৰু ছোৱালীজনী যে আহত হৈছে সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল।
  তাই পিছুৱাই গৈ হিচকি উঠিল:
  - বিপজ্জনক দানৱ ল'ৰা!
  এডমণ্ডে লাজ লগা হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  "মই হয়তো দানৱ, কিন্তু মই ল"ৰাৰ পৰা বহু দূৰত!"
  ডায়েনাই হাঁহি হাঁহি আকৌ আক্ৰমণ কৰিলে। যদিও তাইৰ পৰা ৰঙা তেজ টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিছিল। আৰু তাই ডেকৰ সিপাৰে বিয়পি পৰিল।
  ৰঙা চুলিৰ ৰাণীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - মই লগে লগে তাইৰ মূৰটো কাটি পেলালোঁহেঁতেন! বেগপাইপবোৰ টানিব নোৱাৰিলোঁহেঁতেন।
  মাৰ্কইজ-কেপ্তেইনে হিচকি উঠিল:
  - আৰু মই তোমাক এনেকুৱা এটা সুযোগ দিব পাৰো!
  ইয়াৰ উত্তৰত ওয়েনোমাছে যোদ্ধাগৰাকীৰ হাতৰ তলত তৰোৱালেৰে আঘাত কৰি তাইৰ টেণ্ডন কাটি পেলালে। তাই সোঁহাতৰ পৰা অস্ত্ৰটো পেলাই দিলে, কিন্তু লগে লগে বাওঁহাতেৰে তুলি ল"লে । আৰু তাই মাংসভোজী হাঁহি এটা মাৰিলে, যেন তাই এই শ্ব"ডাউনৰ পৰিস্থিতিৰ মিষ্ট্ৰেছ।
  যুৱকজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - তুমি এগৰাকী সাহসী ছোৱালী! কিন্তু তাৰ পিছত আপুনি আঘাত পায়। হাৰ মানিলে ভাল!
  ডায়েনাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - আমি মৰিম, কিন্তু আমি হাৰ নামানো!
  ৰঙা চুলিৰ জলদস্যু যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠিল:
  আমাক সন্মান কৰিব লাগিব, আমাক ভয় কৰিব লাগিব,
  মহিলা জলদস্যু শোষণ অন্তহীন...
  পোহৰৰ এলফবোৰে সদায় যুঁজিব জানিছিল,
  আৰু গ্ৰহটো আমাৰ বাবে পাগল!
  আৰু তাৰ উত্তৰত হাঁহি, ইমান ইৰিডিচেণ্ট আৰু ৰিং। সকলোবোৰ ইমান শীতল আৰু অনুভৱৰ সৈতে দেখা গৈছিল।
  আৰু ডায়েনাই আকৌ আক্ৰমণ কৰিলে। বাওঁহাতেৰে তাই সোঁহাততকৈ বেয়া কাম কৰা নাছিল। আৰু যথেষ্ট ধুনীয়া আছিল, ইমান ৰূপৱতী গতিবিধি। ইয়াৰ উপৰিও মাৰ্কইজ-কেপ্তেইনে বুট খুলিলে আৰু তাইৰ সৰু, ৰূপৱতী ভৰি দুখন উদং হৈ পৰিল। আৰু এইটোৱে তাইৰ নিপুণতা বৃদ্ধি কৰিলে।
  Oenomaus লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু খালী ভৰিৰে তোমাৰ বাবে চুট, প্ৰিয় সৌন্দৰ্য্য!
  ডায়েনাই হিচকি উঠিল:
  - মোৰ উদং গোৰোহাত চুমা খাবা!
  যুঁজখন আছিল অতি আক্ৰমণাত্মক। মাৰ্কিজে বনৰীয়া ক্ৰোধেৰে আক্ৰমণ কৰি নিজৰ অস্ত্ৰটো ভদ্ৰমহিলাৰ অনুৰাগীৰ দৰে লৰচৰ কৰিলে। আৰু এইটো অত্যন্ত ধুনীয়া হৈ পৰিল। আৰু তাৰ পাছত টিপটোৱে এলফৰ মসৃণ, চুলিবিহীন, গোলাপী গালখনৰ কাষেৰে অ"ন"মাউছক আঁচোৰ মাৰি ধৰিলে৷
  যুৱকজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - তুমি ভাল!
  ডায়েনাই মাত দিলে:
  - হয়, মই শীতল! আৰু আকৌ দোলনা আৰু টুইষ্ট।
  ৰঙা চুলিৰ জলদস্যুজনে চিঞৰি উঠিল:
  - তাইক মাৰি পেলাওক! তাইক মাৰি পেলাওক!
  ওয়েনোমাছে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - সৰ্বশক্তিমানৰ আজ্ঞাৰ কথা কি ক'ব - হত্যা নকৰিবা?
  অগ্নিনিৰ্বাপক ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - আক্ষৰিক অৰ্থত - দুষ্ট হত্যা নকৰিব!
  পাইৰেট ৰাজকুমাৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - গতিকে, ভাল হত্যাকাণ্ড কৰাটো সম্ভৱ?
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে নিশ্চিত কৰিছে যে-
  - সম্ভৱও নহয়, কিন্তু প্ৰয়োজনীয়!
  ইফালে আহত ছোৱালী কেপ্তেইনে পুনৰ আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, আৰু বহুত ভাল কাম কৰিলে। আৰু তাই ওয়েনোমাইয়াৰ বাহু আৰু কান্ধত খোঁচ মাৰিলে।
  ডায়েনাই গৰ্জন কৰিলে:
  - বেয়া লাগিব! মই তোমাক মাৰি দিম কুকুৰ পোৱালি!
  ইয়াৰ উত্তৰত অইনোমাছে গাইছিল, আক্ৰমণবোৰক বাধা দিছিল;
  আমি যুদ্ধত অমৰ মহিমা জানো,
  কোনো ভয় নাজানি, সাহসেৰে কাটি লওক!
  মহান সাফল্যত আমাক সহায় কৰক তৰোৱালে,
  শত্ৰুক পৰাস্ত কৰক - আন একোৱেই গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয়!
  
  আমি সাগৰত জাহাজ চলাওঁ, কোনো সন্দেহ নাজানি,
  জলদস্যু আৰু ধুমুহা, হাৰিকেন কোনো বাধা নহয়!
  স্মৃতি প্ৰজন্মৰ হৃদয়ত থাকিব,
  শত্ৰু পৰাজিত হয় - সেইটোৱেই গোটেই পুৰস্কাৰ!
  
  সৌন্দৰ্য্যই আপোনাক আবেগেৰে মৰম দিব,
  আৰু কাইলৈ জল্লাদ মৰাপাটৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে!
  ফিলিবাষ্টাৰৰ সৈতে আপোনাৰ জীৱনটো সংযোগ কৰাটো বিপজ্জনক,
  ফৰ্চুনে ৰূপহী ধৰণে পাশা নিক্ষেপ কৰে!
  আৰু শেষ কথাত পাইৰেট ৰাজকুমাৰে মাৰ্কিজ ছোৱালীজনীৰ হাতত তৰোৱালেৰে কাটি দিলে আৰু তাইৰ শেঁতা হাতৰ পৰা অস্ত্ৰটো পৰি গ"ল।
  ডায়েনাই হাঁহিলে আৰু জপিয়াই পৰিল, নিজৰ উদং গোৰোহাটো অ"নমাইৰ চিবুকলৈ নিক্ষেপ কৰি। আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকস্মিকভাৱে ঘূৰি ফুৰিছিল। যুৱকজনে তাইক তুলি লৈ তাৰ পিছত তললৈ পেলাই দিলে। ডায়েনা ডেকত খুন্দা মাৰি স্তম্ভিত হৈ পৰিল। তাই সঁচাকৈয়ে জপিয়াই উঠিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু বুটৰ ভৰিৰ আঙুলিৰ ডগাটোৱে তাইৰ চিবুকত খুন্দা মাৰিলে, আৰু ছোৱালীজনী সেই শক্তিশালী আঘাতত সম্পূৰ্ণৰূপে অজ্ঞান হৈ পৰিল।
  ওয়েনোমাছে হাত দুখন ওপৰলৈ তুলি উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - বিজয়!
  ছোৱালী আৰু খালী ভৰিৰে ল"ৰাৰ ক্ৰুৰ মাজেৰে এটা গুঞ্জন পাৰ হৈ গ"ল। আৰু যোদ্ধাসকলে নিজৰ দাস ল"ৰাবোৰৰ সৈতে প্ৰত্যাহ্বান জনাই আঁঠু লৈছিল।
  ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - কেনেবাকৈ বৰ সহজ হৈ পৰিল! মই ভাবিলোঁ আৰু কঠিন হ"ব।
  Oenomaus গুণগুণাই ক'লে:
  - টাৰ্কিয়ে ভাবিলে আৰু শেষ হ"ল চূপত!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  এলফৰ ওপৰত হেয় নাভাবিব
  সময় আহিব, আপুনি নিজেই বুজিব...
  তোমাৰ মন্দিৰত গুলীৰ দৰে হুইচেল মাৰে,
  আৰু ছোৱালীজনী সম্পূৰ্ণ খালী ভৰিৰে যুদ্ধত নামি যায় !
  লাল চুলিৰজনে পৰামৰ্শ দিলে:
  - উদং গোৰোহাত দাস ল'ৰাবোৰক লাঠিৰে কোবাই দিওঁ। মই ভাবো সিহঁতে ভাল পাব!
  Oenomaus চকু টিপিয়াই মন্তব্য কৰিলে:
  - সিহঁতে ভাল পাব বুলি ভাবিছানে? যদিও ল"ৰাৰ ৰুক্ষ তলুৱাবোৰ চাগে লাঠিৰ পৰা হোৱা বিষৰ প্ৰতি ইমান সংবেদনশীল নহয়।
  ৰঙা চুলিৰ জলদস্যুজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - মূল কথাটো হ'ল আমাৰ ভাল লাগে! আমাৰ দৰে ডকাইতৰ ধুনীয়া ল"ৰাক অত্যাচাৰ কৰাটো বৰ ভাল লাগে!
  স্মাৰ্ট টিউনিক আৰু হাতৰ কব্জি আৰু গোৰোহাত গহনা পিন্ধা এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই সাজু, মাৰ্কইজৰ সহায়ক হিচাপে, যুঁজখন আগবঢ়াই নিবলৈ! আৰু লুটপাতৰ আন আধাখিনি ডেলিভাৰী কৰক!
  অগ্নি জলদস্যুজনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - তাই মোৰ! মই তাইৰ লগত যুঁজিম! এই কথা স্পষ্ট।
  ইনোমাইয়ে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - যুক্তিসংগত! মোৰ অকলে লৈ যোৱাটো সকলো নহয়৷ যদিও মই আপোনাৰ বাবে আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ।
  ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাজনে আপত্তি কৰিলে:
  - সমানৰ মাজত কোনো মুখীয়াল নাই। আৰু মই অস্ত্ৰ অবিহনে যুঁজিবলৈ প্ৰস্তাৱ দিছো।
  টিউনিক পিন্ধা যোদ্ধাজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - অস্ত্ৰ অবিহনে? ভয় কৰা নাই নেকি এলফ?
  অগ্নি জলদস্যুজনে নিৰ্ণায়কভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - পহুক ভয় কৰিবলৈ হাবিলৈ নাযাবা!
  টিউনিক পিন্ধা ছোৱালীজনী, এই আনন্দদায়ক মৌ শ্যামলা, কোমল সুৰত সুধিলে:
  - মোহময়ী ডেকাজনে আমাৰ বাবে গান গাই দিয়ক। মই ভাবো কিবা এটা গীতিময়, আৰু আন ছোৱালীবোৰে মোক সমৰ্থন কৰিব।
  দুয়োফালৰ সৌন্দৰ্য্যই একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - স্বাগতম! আমাৰ হাওঁফাওঁৰ ওপৰত আপোনাৰ গীতবোৰ আমি বিচাৰো!
  Oenomaus হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  মনত আছে কেনেকৈ এতিয়া, উজ্জ্বল উজ্জ্বল মুখখন,
  চাৱনিটোৱে মোৰ হৃদয়খন বিন্ধি পেলালে ডেগাৰৰ দৰে!
  অগ্নিময় বতাহৰ ধাৰাত মই জ্বলিলোঁ,
  আপুনি মাত্ৰ উত্তৰত মৌন হৈ থাকিল!
  
  তোমাৰ মাত, কিমান সুন্দৰ আৰু নিৰ্মল,
  তোমাৰ আদৰৰ অন্তহীন জলপ্ৰপাতটোত মোৰ বিশ্বাস!
  তোমাৰ অবিহনে মোক ঘৃণনীয় জীৱনৰ প্ৰয়োজন নাই ,
  আৰু এতিয়া এটা চিৰন্তন ৰশ্মিয়ে মোক আলোকিত কৰিব!
  
  সীমাহীন প্ৰেমৰ দেৱী তুমি,
  আচৰিত পোহৰেৰে ভৰা এখন সাগৰ!
  বৰফৰ শিকলি ভাঙি দিয়ক, ধেমালিতে,
  তোমাৰ অবিহনে মই ভোৰ দেখা নাপাম!
  
  ওপৰৰ সূৰ্য্যৰ দৰে তোমাৰ মুখখন জিলিকি উঠে,
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত আৰু ধুনীয়া আকৃতি নাই!
  আবেগৰ অনুভূতিয়ে হাৰিকেনৰ দৰে ঢাকি ৰাখে,
  তোমাৰ লগত চিৰদিন থকাটোৱেই সুখ!
  
  মোৰ আত্মাৰ যন্ত্ৰণা ধুমুহাৰ দৰে জুৰুলা,
  আৰু মোৰ বুকুৰ জুই নিৰ্দয়ভাৱে জ্বলিছে!
  মই তোমাক ভাল পাওঁ, তুমি বিনিময়ত গৌৰৱেৰে চাবা,
  বৰফৰ টুকুৰাবোৰ ভাঙি যায় আপোনাৰ হৃদয়!
  
  সীমাহীন তৰাৰে ভৰা সাগৰৰ পোহৰৰ মাজত,
  তুমি আৰু মই ঈগলৰ দৰে আকাশত উৰি গ"লোঁ!
  আৰু ৰুবিৰে জিলিকি থকা তোমাৰ ওঁঠ দুটা,
  কোমল আৰু আবেগেৰে কিবা এটা ক"লে!
  আৰু হাতচাপৰি এনেকুৱা যে সুন্দৰীসকলে কেৱল আনন্দত শ্বাক কৰি পেলায়। কিন্তু সেই মুহূৰ্ততে এগৰাকী ছোৱালীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - ইয়ালৈ আহি আছে দুখন কম্বেট ফ্ৰিগেট!
  Oenomaus এটা দুখৰ হাঁহি এটাৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - বাৰু, ঠিক এইটোৱেই নেকি আপুনি বিচৰা ধৰণৰ? এটা আকৰ্ষণীয় যুঁজৰ প্ৰয়োজন আছিল নেকি? গতিকে আপুনি পাব!
  লাল চুলিৰ মানুহজনে খঙেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - সিহঁতক মাতিলে! সৈনিকৰ সৈতে ক্ৰুজাৰ। আৰু এতিয়া আপুনি কেৱল উদং গোৰোহাত আঘাত কৰিলেই ৰক্ষা নহ"ব!
  বাইনোকুলাৰেৰে চাই থকা ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - জাহাজবোৰত অৰ্ক আছে। আৰু ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে এক গুৰুতৰ পৰীক্ষা।
  Oenomaus যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিন্তু আমি আমাৰ বিবেকৰ কোনো ক্ষতি নকৰাকৈ শত্ৰুক হত্যা কৰিব পাৰো। যেতিয়া আপুনি ধুনীয়া যোদ্ধাক স্পৰ্শ কৰে, তেতিয়া আপোনাৰ হৃদয়খন আক্ষৰিক অৰ্থত তেজ ওলায়!
  সেউজীয়া চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমাৰ ড্ৰেগনবোৰ ফ্ৰিগেটতকৈ বেছি দ্ৰুত। আমাৰ হয়তো যাবলৈ সময় আছে!
  জলদস্যু ৰাজকুমাৰে নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে:
  - আমাৰ অভিধানত পলায়ন বুলি কোনো শব্দ নাই!
  জীৱন-মৃত্যুৰ যুদ্ধৰ বাবে সাজু হৈ ক্ৰোধেৰে গাইছিল ;
  আমি বিচ্ছেদ, দুখেৰে ভৰা এখন পৃথিৱীত বাস কৰো...
  অকলশৰীয়া অৱস্থাত কি কৰিব লাগে ?
  দেৱতাসকলে, সঠিকভাৱে, নিষ্ঠুৰভাৱে আমাৰ বাবে সিদ্ধান্ত লৈছিল -
  এই ল'ৰাটোৱে নিজৰ মন্দিৰবোৰ ধূসৰ কৰি তুলিছে!
  
  প্ৰেমৰ প্ৰতি ইমান নিষ্ঠুৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড,
  বিচ্ছেদৰ চকুলো এটা কেছকেডত বৈ গ'ল...
  কৰুণা লেখ-জোখ নোহোৱাকৈয়ে নোহোৱা হৈ গ"ল, সপোনৰ দৰে,
  আৰু জীৱনটো কোমলতা নোহোৱা শিলৰ দৰে হৈ পৰিল!
  
  মৰুভূমিত জমা হৈ পৰিছে, আৰু বৰফবোৰ গৰমত জ্বলি আছে,
  কেনেকৈ মৰিছা পৰা শিকলি এটাই মোৰ হৃদয়খন আৱৰি ৰাখে!
  আৰু বিচ্ছেদৰ বৰষুণে ছাদত ভগ্নাংশৰ দৰে ধপধপাই থাকে -
  পকেট খালী, কেৱল তামহে বাকী আছে!
  
  কিন্তু এজন যুঁজাৰুৰ কৃতিত্বৰ ওপৰত বিশ্বাসে প্ৰেৰণা দিয়ে,
  সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰে, জানেনে, দৃঢ় প্ৰতিজ্ঞা কৰিছে!
  আৰু আমাৰ বাবে গৰম মে" মাহত পাতৰ দৰে হ"ব,
  আমি যেতিয়া অংকুৰিত হওঁ, আমি ভোৰক লগ পাওঁ!
  
  আপুনি গ্ৰহটোক অধিক সুখী কৰিব বিচাৰেনে?
  যাতে আমাৰ প্ৰত্যেকেই নাইটিংগেলৰ দৰে গৌৰৱময়ভাৱে গান গায়?
  তেতিয়া আটাইতকৈ মিঠা মৌ লিণ্ডেন গছৰ পৰা চপোৱা হ'ল -
  দৈত্যৰ আত্মাত মিছা কথাৰ অন্ত পেলাওঁ !
  
  ভগৱানক প্ৰতাৰণা কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই, বিশ্বাস কৰক,
  তেওঁ আমাৰ মাজৰ কোনজন কাপুৰুষ আৰু বৰৰ মাজেৰেই দেখে !
  যজ্ঞক প্ৰভুৰ অৰ্থ দিয়া,
  আচৰিত নহয় যে ইয়াত লিখা আছে, মই তোমালোকক প্ৰতিদান দিম!
  
  আমাক অনলাইনত ধৰিলে ,
  হত্যাকাণ্ডবোৰ ক"ত শেষ হয় কোনেও নাজানে।
  যিহূদা একটি পচা aspen উপর ওলমি -
  আৰু যিসকলে বিশ্বাস কৰিছিল তেওঁলোকৰ বাবে - এটা লৰেল মুকুট!
  
  যিকোনো ব্যক্তিয়েই ভাল হ"ব পাৰে
  আমাৰ পছন্দ সচেতন - খ্ৰীষ্টৰ বাবে চেষ্টা কৰা।
  কিন্তু কেতিয়াবা তেজৰ ডোখৰ,
  অন্ততঃ এটা প্ৰতিশ্ৰুতি আছে - সোনকালে আহিম !
  
  অ" পৃথিৱী, কিমান হিংসা তোমাৰ,
  যেন আমি শান্তিৰে জীয়াই থাকিব নোৱাৰো !
  সৈনিকৰ কফিনৰ ওপৰত পত্নীয়ে কান্দিলে,
  জীৱনৰ ভংগুৰ সূতা কিমান পাতল!
  
  তেজ বোৱা আমাৰ আহ্বান নহয় -
  মই ভাল পাব বিচাৰো, পিতৃভূমিক স্বৰ্গ দিব বিচাৰো!
  আমাৰ সকলোৰে বাবে কিয় এই শাস্তি?
  উত্তৰঃ আপোনাৰ সকলো ধন-সম্পত্তি দুখীয়াক দিয়ক!
  
  টকাৰ বিনিময়ত পৰিত্ৰাণ কিনা অসম্ভৱ,
  কাৰণ ভগৱানৰ বাবে সোণৰ কোনো মূল্য নাই!
  আৰু গীৰ্জাত আপুনি দেওবাৰে প্ৰণাম কৰে,
  ঈগলৰ দৰে পাখি থকা হ"বলৈ!
  
  আৰু সময় আহিব - ঈশ্বৰৰ ৰাজ্য আহিব,
  দুষ্ট আৰু লুণ্ঠনকাৰী অন্ধকাৰৰ অন্ত পৰিব!
  আধ্যাত্মিক বিনষ্ট হ"ব, অভিশপ্ত দাসত্ব,
  আৰু দেশখন সুখৰ মহানতাত পৰিব!
  এনে এটা প্ৰেৰণাদায়ক গীতৰ পিছত ড্ৰেগনত থকা ছোৱালী-পাইৰেটবোৰে ডাঙৰ ডাঙৰ ফ্ৰিগেটবোৰ লৈ ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ গৈছিল, যিবোৰ অৰ্ক - দুৰ্গন্ধময় আৰু লোমশ ভালুকেৰে ভৰি আছিল।
  জঘন্য জীৱবোৰতকৈ ছোৱালী কম আছিল যদিও সিহঁত বহুত বেছি চঞ্চল আৰু নিপুণ আছিল।
  আৰু তাৰ পিছত বণিক জাহাজত থকা ছোৱালীবোৰো জলদস্যুৰ পক্ষত যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। আৰু লগতে দাস ল"ৰাবোৰে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ ছিঙিবলৈ লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল। এইটো হৈছে মানুহ আৰু এলফৰ এনে এক মৰ্মস্পৰ্শী ঐক্য তেওঁলোকৰ চিৰন্তন ঐতিহাসিক শত্ৰু - অৰ্কৰ বিৰুদ্ধে।
  ওয়েনোমাউছেও যুদ্ধত যোগদান কৰে। ডেকাজনে একেলগে দুখন তৰোৱাল দোল দি মিলটো চলাই অৰ্কবোৰৰ মূৰ কাটি পেলালে। সিংহৰ ক্ৰোধেৰে যুদ্ধ কৰিলে।
  আৰু তাৰ কাষতে লাল চুলিৰ মানুহজন ৷ ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাটোৱে অৰ্কটোৰ চিবুকত খুন্দা মাৰি তাৰ চোলাটো ভাঙি পেলালে। আৰু তাৰ পিছত অৰ্কটো তললৈ পৰিল, আৰু তাৰ শিংবোৰে তাৰ পেটত খুন্দা মাৰিলে । আৰু সেইখন আছিল কঠিন যুঁজ।
  Oenomaus সাহসেৰে যুঁজে। ইয়াত তেওঁ তৰোৱালেৰে পখিলা এটাক ফেনৰ দৰে হাতত লৈ কবিৰ দৰে গুটিয়াই গুটিয়াই যোৱা মূৰবোৰ কাটি পেলায়।
  ডেকা ৰাজকুমাৰে বীৰত্বৰ আশ্চৰ্য্য দেখুৱাই উৎসাহেৰে গাইছিল:
  যদি আপোনাৰ মুঠিটো শক্তিশালী হয় -
  অৰ্থাৎ জীৱনত আপুনি প্ৰথম হ'ব!
  আৰু তেতিয়া সতীৰ্থজন দুখীয়া মানুহ নহয়,
  সোণৰ হৃদয় আৰু তীখাৰ স্নায়ু তেওঁৰ!
  
  কিন্তু তাতোকৈ ডাঙৰ কথা, বিশ্বাস কৰক, ই এটা শক্তিশালী মন,
  এজন জন্তুতকৈ শীতল ৷
  জীৱনত যদি আপুনি ম্লান,
  তেতিয়া এটা উল্লাসিত হাঁহি এটাই আপোনাক ভালপোৱা কৰি তুলিব!
  
  স্বয়ংক্ৰিয় পৰিপূৰক, জানে, মুষ্টিমেয় শক্তি,
  কাৰণ ই জ্ঞানেৰে ভৰপূৰ, Know-How!
  কিন্তু ক্ষমতা মূৰ্খৰ হাতত দিবলৈ চেষ্টা কৰক ,
  তেতিয়াহে পুৰস্কাৰ হিচাপে কষ্ট পাব!
  
  এটা সময় আছিল যেতিয়া তেওঁলোকে ক্লাব এটা লৈ চিকাৰ কৰিবলৈ গৈছিল,
  একটি ধনু, ডাঠ ছাল বিরুদ্ধে কাঁড় একটি quiver...
  কিন্তু য'ত পইচা গৈছিল তাতেই চেৰভনেট বনাইছিল,
  আৰু তাৰকাৰাজ্যখনত জপিয়াই পৰাটো অতি সহজ!
  
  যদিও শিক্ষা ভাল -
  কিন্তু সাহস লোৱাটোও আকৰ্ষণীয়...
  আৰু বেয়নেটৰ সমানে ই চেলেং হৈ পৰিব,
  আৰু আমি মাদাৰ ফাদাৰলেণ্ডক অতি সৎভাৱে সেৱা আগবঢ়াইছো।
  
  কিন্তু দুষ্ট হিংসা গধুৰ ক্ৰুচ,
  আমাৰ যুদ্ধক্ষেত্ৰ তেজেৰে ভৰি আছে...
  কষ্ট পাই সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ কিয় পুনৰুত্থান হ"ল?
  যাতে সৈনিকৰ সামৰিক সমাৱেশ শক্তিশালী হ"ব পাৰে!
  
  কুমাৰীৰ চকুপানী সৰিছে - তাইৰ মৰমৰ বন্ধু সৰি পৰিছে,
  মাতৃয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি চিঞৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়ি প্ৰাৰ্থনা কৰে...
  খিৰিকীৰ বাহিৰত জমা হৈ আছে, আৰু জুইশলাটো নুমাই গৈছে,
  ইয়াত মাটিৰ তলত পুতি থোৱা এজন সুদৰ্শন যুৱক!
  
  অ" নিষ্ঠুৰ নিয়তি, কি দুষ্ট ভাগ্য,
  কুমাৰী মেৰী , তোমাৰ ভাল স্বভাৱ ক'ত?
  মানুহজনে সোনকালে বাগ্দান হ"ব বিচাৰিছিল,
  আৰু এতিয়া বতাহে পাইন গছৰ তলত ধূলি উৰুৱাইছে!
  
  জীৱন আহিব সুখী - ভাল হ'ব,
  আপেল পাই মধু পপি বীজ হ'ব...
  দানৱ বিৰোধী ধূলি আৰু গুড়িলৈ পৰিণত হয়,
  প্ৰকৃত ভাগ্যই থ্ৰেছহোল্ড পাৰ হওঁক!
  
  সকলো এলফৰ ওপৰত কৰা হৈছে, আৰু থ্ৰ'টো ফাৰ্ছৰ ওপৰত,
  তৰাৰে ভৰা মালা এখন মুঠি এটাত গোটাই লওঁ আহক!
  আৰু নমস্কাৰ বন্ধুসকল, মাত্ৰ টপ ক্লাছ,
  আৰু এটা ভয়ংকৰ ভূতক জুইত পেলাই দিয়া হ"ল !
  
  ইতিমধ্যে চিনাকি হৈ পৰিছে মেচিনগান - গুলীবোৰ ঢালিছে এটা ধাৰাত,
  আৰু শত্ৰু ক্লান্ত হৈ পৰিল, তেওঁ যি বিচাৰিছিল সেয়া শূন্য!
  জয়ী হ"লে ধনী হ"ব,
  যিয়ে জুই জ্বলাই দিলে শেষত দৰিদ্ৰতা!
  এইটো এটা গীত আৰু এটা ডাঙৰ যুঁজ, অতি চোকা আৰু চঞ্চল তৰোৱালৰ দোলনাৰ সৈতে। আৰু আঘাতবোৰে মূৰবোৰত অনুসৰণ কৰে, যেন দালিৰ ওপৰত। আৰু ইতিমধ্যে বহুত অৰ্কক হত্যা কৰা হৈছে। আৰু যুদ্ধত দাস ল"ৰা। কোনো এজনকো চৈধ্য বছৰৰ ওপৰৰ যেন নালাগে যদিও সকলোবোৰ পেশীবহুল। দাস ল"ৰাবোৰৰ ক্ষীণ শৰীৰবোৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ ফলত কঠিন হৈ পৰে। আৰু ৰুক্ষ, কেলাছ গোৰোহাবোৰে অৰ্কবোৰৰ চিবুকত অহৰহ আঘাত কৰি চোলাবোৰ ভাঙি পেলায়।
  ছোৱালী কেপ্তেইনজনীৰ জ্ঞান আহিল। আৰু তাই বহিল। তাইৰ দুয়োখন বাহু গুৰুতৰভাৱে আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল - টেণ্ডন কাটি গৈছিল। বাৰু, এইটো মাৰাত্মক নহয়, যাদু আৰু ডাইনী ঔষধৰ সহায়ত ক্ষতি পুনৰ ঘূৰাই আনিব পাৰি। কিন্তু ইয়াৰ বাবে অন্ততঃ দুঘণ্টামান সময় লাগিব। ইয়াৰ মাজতে তাই যুঁজিব নোৱাৰে।
  আৰু সহায় কৰিবলৈ কোনো নাই - সকলো ছোৱালী-ল"ৰা যুদ্ধত আছে, আৰু বন্য ক্ৰোধেৰে যুঁজিছে। এয়া ইমান নিষ্ঠুৰ যুঁজ।
  ডায়েনাই লৰচৰ কৰিলে, ভাগ্য ভাল যে তাইৰ ভৰি দুখন উদং আৰু তুলনামূলকভাৱে অক্ষত আছিল। আৰু বান্দৰৰ দৰে চঞ্চল আঙুলিৰে ছোৱালী কেপ্তেইনে প্ৰাথমিক চিকিৎসাৰ সামগ্ৰী বিচাৰিবলৈ ধৰিলে। ঘাঁ ভাল কৰা ঔষধ, আৰু অতি গুৰুতৰ ঘা, আৰু ইউনিভাৰ্চেল বাম আছে। তাৰোপৰি অংগবোৰ মেৰিয়াই বাম আৰু ঔষধেৰে তেল দি যুদ্ধত যোগদান নকৰিব কিয়?
  খালী ভৰিৰে অতি শক্তিশালী আৰু বিষাক্ত বস্তু নিক্ষেপ কৰিব পাৰি। আৰু সেইটো ইমানেই শীতল আৰু ধ্বংসাত্মক হ"ব।
  ডায়েনাই আত্মবিশ্বাসেৰে কাম কৰিলে। আৰু তাইৰ ভৰি দুখন ইমান উদং আৰু চঞ্চল। তাই অনিচ্ছা সত্ত্বেও বুট পিন্ধিছিল, মাথোঁ তাইৰ ষ্টেটাছত গুৰুত্ব দিবলৈ। যিখন পৃথিৱীত কেইবাটাও লুমিনেৰী আৰু চিৰন্তন গ্ৰীষ্ম আছে, সেইখন পৃথিৱীত ভৰি দুখন যাতে ঠাণ্ডা অনুভৱ নহয়, জোতাৰ প্ৰয়োজন নহয়, বৰঞ্চ সৌন্দৰ্য্যৰ বাবে, আৰু আপুনি যে দাস নহয়, দাস নহয়, সেই কথাত গুৰুত্ব দিবলৈ। আৰু এইটো যুক্তিসংগত...
  ইয়াত ল"ৰা এজনেও খালী ভৰিৰে অৰ্কৰ নাকত চোকা বেজী এটা দলিয়াই দিলে। আৰু তেওঁ বিষৰ এটা অংশ পাই নিথৰ হৈ পৰিল আৰু নিমিষতে মৃত্যুবৰণ কৰিলে।
  দাস ল"ৰাটোৱে উৎসাহেৰে গাইছিল, আৰু আন দাস ল"ৰাবোৰেও যোগ দিছিল, তেওঁলোক মানুহ আছিল আৰু মানুহৰ দৰে গাইছিল:
  এতিয়া যদি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত সমস্যা আছে, তেন্তে
  কোনো মূল্যতে নহয়...
  আপুনি আৰু পৰিৱৰ্তন নিবিচাৰে
  মানুহজনে কি বিচাৰে নাজানে!
  
  আৰু মহাশক্তিৰে চেৰনোবগ আছে,
  গ্ৰেট ৱানৰ সাৰ্বজনীন শক্তি আছে ...
  তেওঁ এজন মানুহক ঠিক কপালত দিয়ে,
  যাতে মানৱ জাতি সম্পূৰ্ণ বন্য হৈ নাযায়!
  
  হয়, সৰ্বশক্তিমান জাতিয়ে তেওঁক সৃষ্টি কৰিছিল,
  যাতে মানুহৰ বিকাশৰ কাৰণ থাকে...
  যাতে এজন ব্যক্তিয়ে একেলগে সকলো বিচাৰে,
  আৰু মানুহে কঠোৰ যুঁজ দিবলৈ শিকিলে!
  
  যোদ্ধাই যেনেকৈ দুষ্টতাক জয় কৰে,
  'মানুহৰ সুবিধাৰ বাবে সৃষ্টি কৰা সেই ৰডটো...
  আৰু তেওঁ প্ৰাণ আৰু শৰীৰৰ কাৰণে মঙ্গল ঢালি দিলে;
  যুঁজিবলৈ শিকিবলৈ কেতিয়াও দেৰি নহয়!
  
  সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰে কি বিচাৰে?
  যাতে তেওঁলোকে এলফক আঁঠু লৈ আনিবলৈ সাহস নকৰে...
  যাতে অশুভ ভাগ্যই শাসন নকৰে,
  যাতে শ শ প্ৰজন্মৰ বিকাশ হয়!
  
  হয়, চেৰনোবগ মানুহৰ বাবে এক প্ৰৰোচনা,
  যাতে কোনো এলাহ, কোনো স্থবিৰতা নাথাকে...
  এজন অৰ্কচিষ্টা হওক ব্ৰেক ইন স্মিথেৰিন,
  বন্ধুত্বপূৰ্ণ গঠনত অৰ্কলিনৰ চাৰিওফালে খোজ কাঢ়িব!
  
  গতিকে কঠিন হ'লে হেৰাই নাযাব,
  যদি বিপদ পিতৃভূমিৰ ওপৰত পৰে...
  ৰডে সুন্দৰকৈ আৰু সহজে কৰিব,
  কেৱল মানুহক লৰচৰ কৰিবলৈ!
  
  আৰু চেৰ্নোবগ মাত্ৰ আপোনাৰ ডাঙৰ ভাইটি,
  যদিও তেওঁ কঠোৰ , তেওঁ আপোনাক অন্তহীনভাৱে ভাল পায়...
  আপুনি সৰ্বাধিক স্ক"ৰ মাৰিব
  যেতিয়া আপুনি চিৰদিনৰ বাবে এলফৰ সেৱা কৰিব!
  অৰ্কবোৰৰ বিশাল লোকচান হৈছিল, ছোৱালী আৰু ল"ৰা উভয়েই সিহঁতক কাটি পেলাইছিল। আৰু আনকি ডায়েনাও হাত মেৰিয়াই যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। আৰু তেওঁলোকৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰে ৰেজাৰ ব্লেড নিক্ষেপ কৰিলে যিবোৰে অৰ্কবোৰৰ ডিঙিত খুন্দা মাৰি সিহঁতৰ ধমনীবোৰ কাটি পেলালে। আৰু সকলো ধৰণৰ ডিঙি আৰু বস্তু। আৰু ইয়াক অত্যন্ত আকৰ্ষণীয় যেন লাগিছিল।
  আৰু তাৰ পিছত ডায়েনাৰ খালী ভৰিখনে চেপি ধৰা চকুলো ঘাঁহৰ সৈতে মটৰ এটা দলিয়াই দিলে। আৰু লগে লগে জেনেৰেলৰ নেতৃত্বত ডজন ডজন অৰ্কক ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ল আৰু ফ্ৰিগেটৰ কাষেৰে উৰি গ"ল। এইটো সঁচাকৈয়ে বাদামী আৰু কুৎসিত ভালুকৰ বিশাল ধ্বংস আৰু মৃত্যু।
  ওয়েনোমাছে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - আমি একেটা তেজৰ: তুমি আৰু মই! শুদ্ধ?
  ডায়েনাই বন্ধুত্বপূৰ্ণ হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - আমি যেতিয়া একত্ৰিত হওঁ তেতিয়া আমি অজেয়! মানুহ আৰু এলফ শক্তি, আৰু ই অতি গৌৰৱান্বিত যেন লাগে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হেঁচা বাঢ়িলে। জীৱিত অৰ্কবোৰে খাৰুৱা পেৰাচুট ব্যৱহাৰ কৰি ডেউকাযুক্ত ফ্ৰিগেটৰ পৰা গ্লাইড কৰি তললৈ জপিয়াবলৈ ধৰিলে। কিছুমান পেৰাচুট, গধুৰ ওজনৰ বাবে, ফাটি, ডাঙৰ ভালুকবোৰ শিলৰ দৰে তললৈ পৰি গ"ল, কিন্তু শিলৰ দৰে নহয়, সিহঁতে চিঞৰি চিঞৰি গালি পাৰিলে বহুত লেতেৰা!
  ডায়েনাই টুইট কৰিছিল:
  ভাল নাৰী হোৱাটো সহজ নহয়,
  দয়া উচ্চতাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ নকৰে!
  অইনোমাছে নিজৰ চোকা আৰু দীঘল তৰোৱালৰে আন এটা মিল লৈ গ"ল আৰু এজন বিশাল ভালুকৰ কেপ্তেইনৰ মূৰ কাটি পেলালে। তাই বেৰেলৰ দৰে ডেকখনৰ ওপৰেৰে গুটিয়াই তেজ ছিটিকি পৰিল। আৰু ডেকা ৰাজকুমাৰে গাইছিল:
  নদীৰ দৰে পুনৰ তেজ বৈ গ"ল,
  আপোনাৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী যথেষ্ট কঠিন...
  কিন্তু চয়তানক ভয় নকৰিবা,
  আৰু দানৱটোক আন্ধাৰলৈ ঘূৰাই দিয়ক!
  . অধ্যায় নং ৬।
  সাতমূৰীয়া ড্ৰেগন ডাচেছ আৰু একে সময়তে একাডেমী অৱ মেজিকৰ গ্ৰেণ্ড মাষ্টৰে হিচকি মাৰি সুধিলে:
  এজন প্ৰাপ্তবয়স্ক পুৰুষৰ উচ্চতালৈ উঠি অন্ততঃ এমিনিটৰ বাবে বতাহত ওলমি থাকিব পাৰিবনে ?
  ডমিনিকাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  পাৰিম, কিন্তু বেলেগ ধৰণে কৰিব পাৰো
  শিশিৰৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে চলাওক...
  ছোৱালীজনীয়ে বেঙৰ দৰে জপিয়াই -
  ইয়াৰ অৰ্থ সকলোতকৈ বেলেগ!
  ড্ৰেগন ডাচেছৰ মুখখন মেলি গ"ল, আৰু তাৰ পৰা জুই জ্বলি উঠিল। শিখাই তাৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল আৰু গোৰোহাৰ এটা ৰূপৱতী বক্ৰতাৰে ভৰিৰ উদং, গোলাপী, ভৰিৰ তলুৱাত অতি বেদনাদায়কভাৱে জ্বলাই দিলে।
  আৰু ডমিনিক চিঞৰি উঠিল, কিন্তু লগে লগে তাইৰ চোলাটো টানকৈ চেপি ধৰিলে। আৰু তাইৰ বুকুখন গধুৰ হৈ গ"ল। ভালদৰে আঘাত কৰিলে, আনকি ফোহাবোৰো লগে লগে ফুলি উঠিল। যেন প্ৰাচীন অনুসন্ধানকাৰীসকলে তাইক অত্যাচাৰ কৰিছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  তোমাৰ বাবে এতিয়াও লেন্সেলট আৰু কিং আৰ্থাৰ আছে !
  ড্ৰেগন ডাচেছে গৰ্জন কৰিলে:
  এইজন আৰু কোনে মোক ভাবুকি দিবলৈ সাহস কৰিছা?
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে উত্তৰ দিলে:
  - এইসকল মানুহৰ লোককথাৰ বীৰ। আপোনাৰ বাবে সেইবোৰ একেবাৰে নিৰাপদ, আপোনাৰ অনুগ্ৰহ!
  মাইকী অজগৰটোৱে গৰ্জন কৰিলে:
  - ঠিক আছে! এতিয়া আপোনাৰ এটা ব্যৱহাৰিক কাম আছে, আপোনাৰ জ্বলা ভৰি দুখন সুস্থ কৰক। এইটো কাৰ্যক্ষেত্ৰত অতি উপযোগী, আৰু জীৱনত এবাৰতকৈ অধিক কামত আহিব।
  ডমিনিকাই জোৰকৈ হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  - আৰু এটা, আৰু দুটা, আৰু তিনিটা, আৰু পাঁচ!
  মই পুনৰাবৃত্তি কৰি ভাগৰি নাযাওঁ...
  একেই কথা কৈ
  আপোনাৰ বাবে পানীবোৰ বোকাময় কৰিবলৈ সেইটোৱেই যথেষ্ট!
  গ্ৰেণ্ড মাষ্টাৰ ড্ৰেগনে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু তাই এগৰাকী চেঙেলীয়া ছোৱালী। হয়তো কেৱল গোৰোহা ভাজি দিয়াই নহয়, ভৰিৰ আঙুলিও ভাঙিব?
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি ধৈৰ্য্য ধৰিব লাগিব অ" ডাচেছ। হয়তো এই ছোৱালীজনীয়েই আমাৰ একমাত্ৰ সুযোগ শক্তিশালী যৌনতাক বচাবলৈ। আৰু মানুহবোৰক ঘূৰাই আনিব!
  মাইকী অজগৰটোৱে গৰ্জন কৰিলে:
  - এইটো বোকা বোকা! ডুব যোৱা মানুহে খেৰ এটা ধৰিলে, আৰু আপুনি এজনী মানুহ ছোৱালীৰ উদং গোৰোহাটো ধৰিলে ৷ তাই কোনো বিশেষ ক্ষমতা দেখুৱাব পৰা নাছিল।
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে আপত্তি কৰিলে:
  কোনো যাদু বা মন্ত্ৰ নোহোৱাকৈয়ে তাইৰ অৰ্ডাৰেৰে শিল এটা তুলিব পাৰিছিল , আৰু তাৰ মূল্য বহুত!"
  মণ্টচেৰাটৰ ডাচেছে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, তাই বিখ্যাতভাৱে কপালত আঘাত কৰিছিল। সঁচা, এতিয়া কোনো লেখ-জোখ নাই। আৰু এইটো মানুহৰ বাবে সাধাৰণ নহয়।
  ৱেইজেলে নিশ্চিত কৰিছে:
  - লগে লগে স্পষ্ট হৈ পৰে যে তাই বিশেষ আৰু নিৰ্বাচিত! আৰু ইয়াৰ বাবে এক বিশেষ, আন্তৰিক আৰু সূক্ষ্ম দৃষ্টিভংগীৰ প্ৰয়োজন।
  ড্ৰেগন ডাচেছে একেলগে সাতটা মূৰ লৈ মাত দিলে:
  - হয়, আন্তৰিক আৰু বিশেষ পন্থা... হয়তো মই তাইৰ গোৰোহা জিভাৰে চেলেকিব লাগে, বৰ সন্মানৰ চিন স্বৰূপে!
  ডমিনিকাই চকু টিপিয়াই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - নাই, জিভা ব্যৱহাৰ নকৰাই ভাল! - আৰু তাই আৰু ক"লে, অভাৱনীয়ভাৱে তাইৰ মুখখন বহুত মিঠা কৰি তুলিলে। - যদিও জিভা নিঃসন্দেহে শৰীৰৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী অংশ। লাখ লাখ সেনাবাহিনী চলাবলৈ সক্ষম!
  অপেশ্বৰ মাৰ্কিজে পৰামৰ্শ দিলে:
  - তাইক এটা সহজ কাম দিয়ক। উদাহৰণস্বৰূপে, তাই মেকুৰীটোক তাইৰ ওচৰলৈ আহি গুণগুণাই দিবলৈ দিয়ক, আৰু তাৰ পিছত উভতি যাওক!
  ইয়াত বেঙুনীয়া ৰঙৰ পোছাক পিন্ধা পূৰ্বতে নিৰৱ মহিলা ট্ৰ"লে হাতত যাদুকৰী লাখুটি লৈ আপত্তি কৰিলে:
  - নহয়! আমি তাইক বিড়ালৰ পোৱালিটোক অত্যাচাৰ কৰিবলৈ নিদিওঁ। মোৰ লগত যাদুৰ লাখুটিৰে যুঁজ দিয়াই ভাল। এইটো সঁচাকৈয়ে এটা গুৰুতৰ পৰীক্ষা আৰু এটা ফলপ্ৰসূ পৰীক্ষা হ"ব!
  আৰু তাই চেণ্ডেলৰ গোৰোহাত ষ্টাম্প মাৰিলে, নীলা আৰু বেঙুনীয়া আৰু লিলাক হীৰাৰে ঢাকি থোৱা।
  ড্ৰেগন ডাচেছে উত্তৰ দিলে:
  "ড্ৰেগন একাডেমীৰ মাষ্টৰৰ লগত যুঁজ দিয়াটো এজন নবীন ছোৱালীৰ বাবে বৰ কঠিন।" আপোনাৰ লগত যুঁজিবলৈ কঠিন আছিল, আনকি এই অতি অভিজ্ঞ আৰু অভিজ্ঞ লস্কাও!
  মহিলা ট্ৰ"লে হাঁহি হাঁহি লক্ষ্য কৰিলে:
  - বিশেষকৈ! ইয়াৰ পিছত কোচ্চেই দ্য ইমৰটেলেও তাইক ভয় নকৰিব!
  তাৰ পাছত ডমিনিকাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - কি, আপোনাৰ কচ্চে ইমৰটেল আছে নেকি?
  ড্ৰেগন ডাচেছে মাত দিলে:
  - অৱশ্যে আছে, অৱশ্যে তেওঁ দূৰৈৰ ৰাজ্যত দূৰৈৰ দেশৰ পৰা বহু দূৰত। কিন্তু আছে এই নিকৃষ্ট লেতেৰা কৌশল !
  হিট গাৰ্লগৰাকীয়ে হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - নে হয়তো তেওঁ মহামাৰীৰ সৃষ্টি কৰিছিল? সকলো মতাক হত্যা কৰি আপোনাৰ মাইকীবোৰক ধৰিবলৈ!
  ড্ৰেগন ডাচেছে উত্তৰ দিলে:
  - খুব কম! আমাৰ পুৰুষতকৈ দহগুণ বেছি মাইকী। আৰু কোচচেই দ্য ইমৰটেলৰ সৈন্যবাহিনী গঠন কৰা অৰ্ক আৰু গবলিনৰ মাজত ইয়াৰ বিপৰীতে মাইকীতকৈ মতা দহগুণ বেছি আৰু তেওঁলোক বহুত ডাঙৰ আৰু শক্তিশালী। নিজৰ প্ৰজা আৰু সেনাবাহিনী কিয় ধ্বংস কৰিব!
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিন্তু মহামাৰীয়ে নিজেই কোচচেইক প্ৰভাৱিত নকৰে?
  মহিলা ট্ৰ"লে মাত দিলে:
  - হয়, এটাও কম্বেট মেজিকে তেওঁৰ ওপৰত কাম নকৰে। কোনো অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ লোৱা নাই। আনকি আপোনাৰ হাইড্ৰজেন বোমাইও ইয়াক ধ্বংস কৰিব নোৱাৰে। এনেকুৱাই সাৰমৰ্ম!
  হিট গাৰ্লগৰাকীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু তাৰ কণীত চাগে মৃত্যু হৈছে, বেজীৰ ডগাত!
  ড্ৰেগন ডাচেছে বজ্ৰপাতৰ দৰে মাতেৰে উত্তৰ দিলে:
  - ইমান সহজ কথা নহয়! যদি কোচচেইৰ মৃত্যু ইমান সহজে বিচাৰি পোৱা হ"লহেঁতেন, তেন্তে তেওঁ বহু আগতেই জীয়াই নাথাকিলহেঁতেন৷ আৰু সেইবাবেই, ই ইমানেই শতিকা পুৰণি যে...
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে তাইৰ বাবে উত্তৰ দিলে:
  - তোমালোক মানুহে তেতিয়াও গছত জপিয়াই আছিলা, কিন্তু তেওঁৰ ইতিমধ্যে নিজৰ ক্ষমতা আছিল আৰু তেওঁ সিংহাসনত বহিছিল। ভাবি চাওকচোন এইটো কেনেকুৱা সত্তা!
  ডমিনিকাই লৈ গাইছিল:
  বান্দৰে মুখ বনায়
  আৰু সিহঁতে এটা ডালত বহি থাকে...
  এতিয়াও তুচ্ছ
  আমাৰ পূৰ্বপুৰুষ আছিল!
  মহিলা ট্ৰ"লে মন্তব্য কৰি কয় যে-
  - কোচচেইক অৱশ্যে সন্দেহ কৰা হৈছে। আৰু যেতিয়া মহামাৰী আৰম্ভ হ"ল, তেতিয়া অৱশ্যেই তেওঁৱেই প্ৰথম সন্দেহ কৰা হৈছিল। এইটোৱেই এক প্ৰকাৰে বেয়াৰ অক্ষৰ মূৰ। শতমূৰীয়া মতা অজগৰৰ দৰে , অজগৰৰ ভিতৰত সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ, সম্ৰাটৰ সম্ৰাট আৰু দুষ্ট। কিন্তু এই দানৱটোও শিল হৈ পৰিল আৰু ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। কিন্তু কোচেই অন্ততঃ এটা ধিক্কাৰ দিব! তদুপৰি তেওঁলোকে জিনৰ ৰজা ইবলিছকও সন্দেহ কৰিছিল... জিন আত্মা, আৰু তেওঁলোকে শিল হ"ব নোৱাৰে।
  কিন্তু জিনবোৰে কেনেবাকৈ লুকাই থাকিল। আৰু যেন সিহঁত নোহোৱা হৈ গ"ল!
  ডমিনিকাই উত্তৰত গাইছিল:
  জিনটোৱে ফুচফুচাই ক"লে, নাই, বিশ্বাস কৰক, ছোৱালীৰ শক্তি আছে,
  আৰু তেওঁ অদৃশ্য হৈ গ'ল...
  আৰু তেতিয়াই অজগৰটোৱে সেই সৌন্দৰ্য্যক আপত্তি কৰিলে , ৷
  দৌৰা, অনুগ্ৰহ কৰি!
  মাৰ্কিজ ডি লাস্কাই মন্তব্য কৰিছিল:
  - ভাল আৰু বেয়া দুয়োটা জিন আছে। শক্তিশালী যদিও তেওঁলোকৰ সামৰ্থ্য সীমিত। কিন্তু তাত্ত্বিকভাৱে যদি কোনো এজন পুৰুষ বা মহিলাই জিন সম্ৰাট ইবলিছক পুৰুষ জাতিটোক ধ্বংস কৰিবলৈ কয়, আৰু আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ এই সৰ্ববৃহৎ শক্তিৰ ওপৰত ক্ষমতা প্ৰদান কৰিব পৰা সৰ্বশক্তিমানৰ আঙঠি এটা বিচাৰি উলিয়াবলৈ সক্ষম হয়, তেন্তে তেওঁ ইয়াৰ কাৰণ হ"ব পাৰে!
  ডমিনিকাই মাত দিলে:
  - এইটো ইতিমধ্যে কিবা এটা! আমি সৰ্বশক্তিমানৰ আঙঠিটো বিচাৰি উলিয়াব লাগিব। আৰু তাৰ পিছত আমি সকলো ঠিক কৰিম।
  মাইকী অজগৰটোৱে হাঁহিলে, তাইৰ মাতটো বজ্ৰপাতৰ দৰে হৈ পৰিল। আৰু তাৰ পাছত তাই উত্তৰ দিলে।
  - ৱান ৰিং বিচাৰি পোৱাটো বৰ কঠিন। যিহেতু ই সমগ্ৰ তাৰকাৰাজ্যখনৰ সৈতে তুলনাযোগ্য ভূখণ্ডৰ ওপৰত ক্ষমতা প্ৰদান কৰে। তদুপৰি যদি আপোনাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত তৰাৰ বিৰল বিন্যাসৰ বাবে তাৰকাৰাজ্যখন প্ৰায় খালী হৈ থাকে, তেন্তে ইয়াত ই কোটি কোটি বুদ্ধিমান সত্তা আৰু বহু ৰাজ্যৰ বসতিস্থল ভূখণ্ড। আৰু দেখাত এতিয়ালৈকে কোনেও তেওঁক বিচাৰি পোৱা নাই, যিহেতু আমাৰ সাধুকথাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ কোনো সম্ৰাট নাছিল!
  ডমিনিকাই খিকিন্দালি কৰি সুধিলে:
  - তোমাৰ কোনো ভগৱান আছে নেকি?
  মাৰ্কিজ-নিম্ফে উত্তৰ দিলে:
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতে এনে পৰম ঈশ্বৰ, সৃষ্টিকৰ্তা আছে নে নাই, প্ৰকৃততে আজিলৈকে কোনেও নাজানে। আনকি কোচে দ্য ইমৰটেলও। কিন্তু নিম্ন পদবীৰ দেৱতা আছে । কিন্তু সেইবোৰ এনেকুৱা যে ইয়াৰ কাম কম, আৰু আঁতৰি থকাটোৱেই ভাল। সাধাৰণতে ঈশ্বৰ শব্দৰ বহু অৰ্থ আছে। গতিকে উচ্চতম জিনবোৰ দেৱতাৰ শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত যথেষ্ট সমান।
  মহিলা ট্ৰ"লে মন্তব্য কৰি কয় যে-
  - আমাৰো ধৰ্ম আছে, কিন্তু সেইবোৰৰ কাম কম। আপোনাৰ দৰেই, বাইদেউ। এতিয়া যেতিয়া কৰ'না হৈছিল , গীৰ্জাবোৰ সঁচাকৈয়ে খালী আছিল, আৰু প্ৰাৰ্থনাই কাৰোবাক সহায় কৰিছিল, বা ধূপেৰে ভাইৰাছৰ পৰা ৰক্ষা কৰিছিল। আঁঠু লৈ প্ৰণাম কৰি বিনিময়ত কিবা এটা ভিক্ষা কৰিব পাৰি বুলি ভাবি তোমালোক মানুহবোৰ ইমান গুলীয়াই কিয়!
  ডমিনিকাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু মই ভগৱান বা দেৱতাক একেবাৰেই বিশ্বাস নকৰো! আৰু সেইটোৰ প্ৰতি মোৰ কোনো গুৰুত্ব নাই। কিন্তু মই আগতে এলফক বিশ্বাস কৰা নাছিলো, আৰু তেওঁলোকক সাধুকথা আৰু মানুহৰ উদ্ভাৱন বুলি গণ্য কৰিছিলো। - ছোৱালীজনীয়ে শিলৰ ফলকখনত নিজৰ উদং তলুৱাটো চৰ মাৰি আগবাঢ়ি গ"ল। - আৰু এতিয়া দেখিছোঁ যে এলফ, ড্ৰেগন, ট্ৰল, নিম্ফ আছে, গতিকে ঈশ্বৰ আৰু ফেৰেস্তাক বিশ্বাস নকৰিলে কিয়? তদুপৰি বহু কোটি কোটি মানুহে সৰ্বশক্তিমানক বিশ্বাস কৰে, আৰু প্ৰায় একান্তভাৱে সৰু ল"ৰা-ছোৱালীয়ে, আৰু সকলোৱেই নহয়, অজগৰ আৰু এলফক গুৰুত্বসহকাৰে বিশ্বাস কৰে।
  মাৰ্কিজ লাস্কাই হাঁহিলে:
  - মই জানো! এই ছোৱালীজনীয়ে সৰুতে ডানোৰ বিষয়ে এটা কাৰ্টুন চাইছিল আৰু আচলতে চোতালত যাদুকৰী লাখুটি বিচাৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। আৰু তাই প্ৰতিটো ডাল চেক কৰিলে। আৰু আন ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে তাইক চাই হাঁহিলে। আচলতে সৰুতেই বেছিভাগ মানুহেই বুজি পায় যে যাদুকৰী লাখুটি সাধুকথা!
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিন্তু তোমাৰ পৃথিৱীত যাদুৰ লাখুটি আছে!
  মহিলা ট্ৰ"লে মাত দিলে:
  - অৱশ্যেই আছে! আৰু জীয়াই থাকিবলৈ হ"লে আপুনি সেইবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ শিকিব লাগিব !
  মাইকী অজগৰটোৱে গৰ্জন কৰিলে:
  - এতিয়াই! তাইক এটা যাদুকৰী লাখুটি দিয়ক, আমি চাম এই ছোৱালীজনী, অতি চোকা আৰু সাহসী জিভাৰ, কি কৰিবলৈ সক্ষম!
  ডমিনিকাই গাইছিল:
  মই আপোনালোকক আচৰিত নহ'বলৈ অনুৰোধ কৰিছো
  যদি যাদু হয়!
  যদি হয়, যদি যাদু হয়!
  লস্কাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - বাৰু, তাই মৰমলগা নহয় নেকি? এনে এগৰাকী যাদুকৰ!
  মাইকী ট্ৰ"লে তাইৰ যাদুকৰী লাখুটিডাল আৰু জোৰেৰে সোঁহাতত লৈ জোকাৰিলে। আৰু ডমিনিকাত বজ্ৰপাত পৰিল। কিন্তু ছোৱালী-অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে শেষ মুহূৰ্তত জপিয়াই উঠিবলৈ সক্ষম হ"ল, আৰু আঘাতটো হেৰুৱাই পেলালে। মোৰ পিছফালে থকা মাৰ্বলৰ টাইলছখন গলি ধোঁৱা ওলাবলৈ ধৰিলে।
  ড্ৰেগন ডাচেছে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - সাৱধান হওক, কোব্ৰা! আপুনি গোটেই আৱৰণটোৰ ক্ষতি কৰিব!
  ৱেজেলে হাঁহিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - এইটোৱেই হৈছে যাদুকৰী লাখুটি পদ্ধতি!
  ইয়াৰ উত্তৰত মহিলা ট্ৰল কোব্ৰাই গাইছিল:
  - দুষ্ট মা, মোৰ পদ্ধতি সহজ,
  মেকুৰীৰ ঠেং টানি মোৰ ভাল নালাগে!
  ডমিনিকাই উত্তৰত গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  মোৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ মাজত এটা দুঃস্বপ্ন,
  এটা জাম্প - এটা আঘাত!
  ড্ৰেগন ডাচেছে বাধা দিলে:
  -চোৱা, তাইৰ ফোহাবোৰ ইতিমধ্যে নাইকিয়া হৈ গৈছে! মানুহৰ ক্ষেত্ৰত ইমান সোনকালে ক্ষতি নোহোৱা হৈ নাযায়। কি ছোৱালী !
  অপেশ্বৰ মাৰ্কিজে নিশ্চিত কৰিলে:
  - সেইটোৱে! মোৰ ভুল হোৱা নাছিল। পুনৰুত্পাদন শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত বিৰল, আনকি যাদুকৰৰ বাবেও, আৰু ইয়াক যাদুৰ দ্বাৰা চিকিৎসা কৰা হোৱা নাছিল।
  ডমিনিকাই চকু টিপিয়াই দিলে আৰু প্ৰদৰ্শনমূলকভাৱে হাতৰ ওপৰত থিয় হ"ল। আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখন বতাহত প্ৰপেলাৰৰ ব্লেডৰ দৰে জিলিকি উঠিল। আৰু ছোৱালীজনীয়ে সেইটো লৈ উৎসাহেৰে গাইছিল, তাইৰ ৰূপালী কণ্ঠত:
  আমি যুদ্ধত আমাৰ ইচ্ছাক টেম্পাৰ কৰিছিলোঁ,
  ভাইটি, তেওঁলোকে পিতৃভূমিৰ বাবে যুঁজিছিল।
  দূৰৰ পৰা এলফিনিজমৰ দৰে লাগিছিল,
  এজন এলফ সৈনিক অৰ্কলিনত প্ৰৱেশ কৰিছে!
  
  আমাৰ পূৰ্বপুৰুষসকলে তৰোৱাল জাল কৰিছিল,
  আৰু তাৰ পিছত বন্দুকবোৰ কৰ্মত পৰিল...
  বাৰ্চ গছবোৰে ডাল মেলি দিয়ে,
  ছোৱালীবোৰে পাই বেকিং কৰি আছে!
  
  যিকোনো যুদ্ধতে এলফ সফল হয় , ৷
  তাই মনৰ লগত কথাবোৰ ল"ব জানে।
  কেতিয়াবা বিশুদ্ধ নৰক জ্বলি উঠে।
  কিন্তু আমি বিৰোধীক পৰাস্ত কৰিম !
  
  এলফে পৃথিৱীক ৰক্ষা কৰে,
  খালী ভৰিৰে আৰু উলংগ হোৱাসকলক আশ্ৰয় দিয়ে।
  আমি যুদ্ধখন সমাপ্ত কৰিছিলো ২০১৮ চনৰ মে" মাহত।
  অৰ্কমাচ্টৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল এক উগ্ৰ পৰাজয়!
  
  আৰু নিৰ্মাণ আৰু বীজ সিঁচাৰ পিছত,
  পথাৰবোৰ ফুলি উঠিছে আৰু ৰাই থোপা হৈ আছে।
  তোমালোক বীৰ, ছোৱালী, দাদা,
  খাদবোৰত জমা আৰু বৰফ পৰিছিল!
  
  আমাৰ বীৰ পিতৃভূমিৰ পৰা,
  গভীৰ ধনু এটা লওক।
  এলফিনিজমৰ বেনাৰ উৰি যায়,
  আৰু ফুহৰাৰৰ বেনাৰবোৰ স্ক্ৰেপিঙৰ বাবে!
  
  আমাৰ তলত শতিকাবোৰ পাৰ হৈ যাব তাৰকা,
  সাম্ৰাজ্য হৈছে এক তাৰকাৰাজ্যৰ গোট।
  জন্ম হ'বলৈ কেতিয়াও দেৰি নহয়
  আৰু শত্ৰুক মহাকাশত পুতি থওক!
  
  কিন্তু মোৰ বিশ্বাস মনটো শান্তিপূৰ্ণ হ"ব,
  আৰু এজন ব্যক্তি সকলোৰে বাবে মাতৃৰ দৰে,
  ইয়াত প্ৰাচীন পৰিয়ালটোৱে ফুলি উঠিছে,
  গৌৰৱৰ উজ্জ্বলতা - অনুগ্ৰহ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে বৰ ধুনীয়াকৈ গান গায়, ইমান আচৰিত বিশ্বমানৰ গায়িকা। বা অৰ্ধ-লৌকিক - যিটো আৰু অধিক ধেমেলীয়া।
  ড্ৰেগন ডাচেছে গৰ্জন কৰিলে:
  -অবিশ্বাস্য! বা হয়তো মাত্ৰ এটা লওক আৰু কৰক...
  মহিলা ট্ৰল কোব্ৰাই ক্ৰ'ক কৰিলে:
  - যাদুৰ লাখুটিৰে যুঁজ দিয়াৰ সময়! আৰু কোনো মূক নখ নোহোৱাকৈ! আমি শত্ৰুৰ লগত শেষলৈকে যুঁজিম!
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে চিঞৰি উঠিল:
  - মূৰ্খ নহ'বা! কি শত্ৰু তাই তোমাৰ বাবে। এইটোৱেই হয়তো আমাৰ শেষ সুযোগ হ"ব শক্তিশালী যৌনতাক বচাবলৈ আৰু ঘূৰাই দিয়াৰ!
  ডমিনিকাই খঙত বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মোক এটা যাদুকৰী লাখুটি দিয়ক আৰু মই মোৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ পৰা মিশ্ৰণটো খুন্দিয়াই পেলাম। মই স্কাৰ্ট পিন্ধা হেৰী পটাৰ, আৰু কোনোবা ডানো নহয়!
  ড্ৰেগন ডাচেছে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - এইটো কেনেকুৱা গেং?
  ৱেজেলে বুজাই দিলে:
  - মানৱ সাধুকথাৰ চৰিত্ৰ আৰু... লোককথা হেৰী পটাৰ এজন ল'ৰা যিয়ে মেজিক একাডেমীত অধ্যয়ন কৰিছিল, আৰু ডানো হৈছে এটা কমিক কাৰ্টুন ।
  কোব্ৰাই হাঁহিলে আৰু লাখুটিডাল জোকাৰিলে। এটা পালচাৰ উৰি ওলাই আহি ছোৱালী চিনেমাৰ অভিনেত্ৰীগৰাকী থিয় হৈ থকা ঠাইত খুন্দা মাৰিলে । আৰু তাই ডমিনিকাই অতি নিপুণভাৱে পিছলৈ জপিয়াই পৰিল, কাৰ্যতঃ ধূলিমুক্ত হৈ থকা গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল। আৰু জুইৰ শিখাই তাইৰ তলুৱাটো লৈ লাহেকৈ চেলেকিলে।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - অ' , তুমি বিকৃত !
  আৰু তাই হাত জোকাৰিলে। আৰু হঠাতে অপেশ্বৰে হাতত ধৰি থকা যাদুকৰী লাখুটিডাল ভয়ংকৰ জোৰেৰে তাইৰ হাতৰ তলুৱাত লৰালৰিকৈ সোমাই গ"ল।
  আৰু ডমিনিক তাইক জোৰেৰে ধৰিলে, চঞ্চল বান্দৰৰ দৰে। ইয়াৰ পিছতে তাই উত্তৰত পালছাৰ গুলীয়াইছিল।
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে কোনো মন্ত্ৰ ফুচফুচাই কোৱা নাছিল, কুহুমীয়া কৰা নাছিল, কেৱল এটা যাদুকৰী শিল্পকৰ্ম জোকাৰিছিল। আৰু অগ্নিময় থোকটো কোব্ৰাৰ ফালে উৰি গ"ল। তাই এই কথা আশা কৰা নাছিল আৰু তাইক তললৈ নমাই দিয়া হৈছিল। কেৱল গোৰোহাটো ঢাকি ৰখা আধা জোতাৰ ষ্টাইলৰ তাইৰ চেণ্ডেলখন ওপৰলৈ জোকাৰি গ"ল। আৰু স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে মহিলা ট্ৰলজন গুৰুতৰভাৱে আহত হৈছে। আৰু তাই দীৰ্ঘদিন ধৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। আৰু তাই নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিডালৰ পৰা উভতি গুলী চলাবলৈ ধৰিলে।
  আৰু পালছাৰবোৰ আকাশৰ পৰা শিলাবৃষ্টিৰ শিলাবৃষ্টিৰ দৰে সিঁচৰতি হৈ পৰিল। সঁচাকৈয়ে আঘাতৰ আদান-প্ৰদান হৈছিল।
  অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে এটা হাৰ্ড হিট আৰু ধাৰাবাহিকভাৱে হেলনীয়া আঘাতে লক্ষ্য হেৰুৱাই পেলালে।
  পালছাৰে ড্ৰেগন ডাচেছকো খুন্দা মাৰিলে। তাই তাৰ উত্তৰত লৈ মুখৰ পৰা জুই লৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। আৰু তাইৰ পোহৰ নিৰাপদ নাছিল, আনকি মাৰ্কিজ অপেশ্বৰীকো ধৰিছিল।
  তাইও নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিডাল জোকাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - যথেষ্ট ল'ৰা-ছোৱালী! আপুনি সঁচাকৈয়ে ইতিমধ্যে সকলো সীমা অতিক্ৰম কৰিছে।
  কিন্তু দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে শান্ত হোৱাৰ কথাও ভবা নাছিল। নিজৰ মাজত থকা আসুৰিক শক্তি অনুভৱ কৰি ডমিনিকাই নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিডালেৰে আঘাত কৰি এটাৰ পিছত এটাকৈ পালছাৰ দলিয়াই দিলে। আৰু তাইৰ বলবোৰে মহিলা ট্ৰল মাষ্টৰৰ ভৰিত খুন্দা মাৰি তাইৰ চেণ্ডেল জ্বলাই দিলে।
  তাই খঙত চিঞৰি উঠিল:
  - মানুহৰ কুকুৰা!
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে আপত্তি কৰিলে:
  - নহয়! সম্ভৱতঃ লেডী হক, বা অন্ততঃ ঘুৰি!
  ডমিনিকাই আকৌ আঘাত কৰিলে , আৰু এইবাৰ তাইৰ উন্মাদ জুইৰ চুনামী ঢৌৱে সঁচাকৈয়ে শিখাৰে নিৰ্মিত ক্লাবৰ দৰে আঘাত কৰিলে।
  আৰু মাইকী ট্ৰল কোব্ৰাই গৰ্জন কৰি নিষেধাজ্ঞা অবিহনে যাদু মুকলি কৰিব। কিন্তু জুইৰ স্তম্ভটোৱে তাইক ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়াৰ লগে লগে ই আক্ষৰিক অৰ্থত তাইৰ ড্ৰেছটো জ্বলাই দিয়ে আৰু বুকুৰ ওপৰেৰে খুন্দা মাৰে।
  মাইকী ট্ৰলৰ উশাহ বন্ধ হৈ গ"ল। আৰু ডমিনিকাই ইয়াক আৰু আগুৱাই লৈ গৈ মূৰত এটা কিলাৰ পালচাৰ যোগ কৰিলে। আৰু মোৰ মগজুত যেন স্লেজহামাৰে খুন্দা মাৰিলে ।
  কোব্ৰাটোৱে গৰ্জন কৰি অৱশেষত অজ্ঞান হৈ পৰিল। তাইৰ উদং ভৰি দুখন জ্বলি গৈছিল আৰু ফোহা ওলাইছিল। একুইলিন নাক থকা ছোৱালীজনীক গান গাই মাৰপিট কৰা হ"ল।
  ড্ৰেগন ডাচেছে আনন্দৰে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ৱাঃ! আপুনি সকলো আশা অতিক্ৰম কৰিলে! স্পষ্টকৈ ক"বলৈ গ"লে মই ভবা নাছিলো যে আপুনি এনেকুৱা কাম কৰিব পাৰে - কোব্ৰাক নিজেই ন"ক আউট কৰক!
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে মাত দিলে:
  - তাই আমাৰ মূল আৰু প্ৰায় একমাত্ৰ আশা! আৰু তেওঁ হয়তো ভালদৰেই ন্যায্য হ"ব পাৰে। চাওকচোন এই ৰং কৰা সৌন্দৰ্য্যই কি কৰিছে!
  সঁচাকৈয়ে ডমিনিকাই সেইটো লৈ তাইৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰিখন জোকাৰিলে আৰু মৰক্কোৰ আচবাব পিন্ধা "ছাগলী"টোৱে হঠাতে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু ইফালে সিফালে লৰচৰ কৰিলে। যেন তেওঁ সঁচা অৰ্থত জীয়াই থকা আৰু মোবাইল হৈ পৰিল। আৰু সঁচাকৈয়ে জপিয়াই উঠি ফ্লাৰ্ট কৰোঁ আহক।
  সাতটা মূৰ জোকাৰি হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - ৱাঃ! তাই কেনেকৈ কৰে?
  ডমিনিকাই কান্ধত কান্ধ মিলাই চিঞৰি ক"লে:
  সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে মই নাজানো
  দুপৰীয়াৰ গৰমত সকলো মিহলি হৈ গ'ল...
  মই প্ৰায় কেতিয়াও বানান পঢ়া নাই।
  বতাহৰ আত্মাৰ লগত মই একেবাৰেই খেলা নকৰো!
  বৰঞ্চ মই আপোনাক সদায় মিছ কৰো ছাৰ,
  ছোৱালীজনীক লগত লৈ যা!
  ড্ৰেগন ডাচেছে গৰ্জন কৰিলে:
  - ডমিনিকাই গ্ৰহণ কৰিলে! আৰু তেওঁৰ বিশেষ প্ৰতিভাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি তেওঁ ড্ৰেগন একাডেমীৰ অভিজাত বিভাগত নামভৰ্তি কৰে। য"ত তাই পঢ়া-শুনাৰ খৰচ দিব নালাগিবই নহয়, ইয়াৰ বিপৰীতে বৃদ্ধি পোৱা বৃত্তিও পাব!
  ডমিনিকাই ওপৰলৈ জপিয়াই ঘূৰি ঘূৰি ঘূৰি গাইছিল:
  ভাল ডমিনিকা নাই
  তাই পৃথিৱীৰ ৰং...
  গ্ৰহটোৰ ওপৰত সূৰ্য্য উদয় হয়,
  আৰু চাৰিওফালে শূন্য!
  অপেশ্বৰ মাৰ্কইজে মিঠা হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - ইয়াৰ বাবে মই কি পাম?
  থমকি ৰ'ল... ডমিনিকাই ফুচফুচাই ক'লে :
  - ধুনীয়া ল'ৰা এটা বিচাৰিব লাগিব!
  ড্ৰেগন ডাচেছে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যে , প্ৰবল গৌৰৱত নতুন ছাত্ৰজনৰ মূৰ ঘূৰোৱাটো স্পষ্ট ! সেয়েহে মই এটা তপস্যা জাপি দিওঁ - এশটা পাখিযুক্ত এফোৰিজম উচ্চাৰণ কৰিবলৈ। আৰু তৎক্ষণাত কৰক!
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে:
  - অনুগ্ৰহ কৰি! মই চিনেমাত অভিনয় কৰাটো অকলশৰীয়া নহয়, আৰু মোৰ স্মৃতিশক্তিও এক উৎকৃষ্ট!
  ড্ৰেগন ডাচেছে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - সোনকালে আহক! মোৰো সময়ৰ সীমা আছে!
  ডমিনিকাই দীঘলকৈ উশাহ এটা লৈ মেচিনগানৰ গতিৰে লিখিলে:
  মৰা গাধৰ কাণ কাকো নালাগে, কিন্তু জীৱিত শিয়ালৰ শ্ৰৱণ ক্ষমতা সেইসকলৰ বাবে এক উপহাৰ যিসকলক নিজৰ লক্ষ্যত উপনীত হ"বলৈ গাধৰ প্ৰয়োজন নাই!
  এবাৰ মনত জোতা লগালেই চিৰদিনৰ বাবে খালী ভৰিৰে হৈ থাকিব!
  যুদ্ধ হাওঁফাওঁৰ বাবে বায়ু, কিন্তু কেৱল বাইনাৰী গেছৰ সৈতে মিহলি!
  শত্ৰুৱে যদি হাৰ মানিব নিবিচাৰে আৰু হাৰিব নাজানে, তেন্তে আমি তেওঁক কাপোৰ খুলিবলৈ বাধ্য কৰিম আৰু জয়ী হ"বলৈ শিকাম!
  বেয়া মানুহে ক"লা যাদু ভাল পায়, ভাল অমানৱয়ে বগা যাদু ভাল পায়!
  যুদ্ধত হত্যা কৰাটো প্ৰক্ৰিয়াত কঠিন, ধাৰণাত ঘৃণনীয়, কিন্তু শেষত কিমান মহান ! অৰ্থাৎ যুদ্ধই আত্মাৰ স্বাস্থ্য আনে, শৰীৰৰ প্ৰতি কঠিন হৈ পৰে, আৰু মানিবেগ পৰিষ্কাৰ কৰে!
  কেতিয়াবা যুদ্ধই মানিবেগ বহু পৰিমাণে ভৰি পেলায়, আৰু প্ৰত্যক্ষ অনুপাতত তেজৰ পূৰ্ণতা, আৰু দুৰ্নীতিগ্ৰস্ত হৃদয়ৰ শূন্যতা!
  পিতৃভূমিৰ প্ৰতি ঋণৰ পুৰস্কাৰ নিস্বাৰ্থ ভক্তিৰে!
  যুদ্ধই স্মাৰ্টক পৰীক্ষা কৰে, শক্তিশালীক কঠিন কৰে, মূৰ্খক মনোৰঞ্জন দিয়ে ! -
  হাঁহিৰ পাত্ৰ হোৱাটো মজা নহয়, আনক কান্দিবলৈ বাধ্য কৰাটো বিৰক্তিকৰ নহয়!
  এজন ভাল শাসক , মিঠা মৌৰ দৰে, প্ৰথমে চেলেকিব, তাৰ পিছত থু পেলাব !
  আৰু দুষ্ট শাসকক কৃমিৰ দৰে প্ৰথমে চেপেটা কৰা হ"ব আৰু তাৰ পিছত ভৰিৰে গচকি দিয়া হ"ব!
  হয়, সোণ কোমল, কিন্তু ইয়াৰ সহায়ত সহজেই এটা অভেদ্য ঢাল জাল কৰিব পাৰি!
  গুণগত মান সদায় পৰিমাণতকৈ বেছি - আনকি মুকুতা যৱৰ দাইলৰ সাগৰ এটাও কুঠাৰত কোনো বাধা নহয়!
  অশুভ শক্তিৰে পৰিপূৰ্ণ হয় যেতিয়া ভালক ভয়ৰ দ্বাৰা দুৰ্বল হয়!
  এটা কৌতুক ভাল, এটা চামুচ ৰাতিৰ আহাৰত ভাল, আৰু আৰ্তজনৰ সহায়!
  এবাৰ দুবাৰ ভাগ্য পাব পাৰে - দক্ষতা অবিহনে ভাগ্য নাইকিয়া হৈ যায়!
  যিজন লিঅ" টলষ্টয় নহয় তেওঁ সাহিত্যিক ট্ৰেম্প!
  সাহিত্যৰ চোষক হ"বলৈ জন্মতে টলষ্টয় হ"ব নালাগে!
  বিবাহ বিচ্ছেদত লাজতে ৰঙা পৰাৰ কাৰণতকৈ অধিক পত্নী থকাৰ বাবে মদ্যপান কৰোঁ আহক!
  নাৰীৰ কৰুণাতকৈ কামনাই বেছি পুৰুষক ধ্বংস কৰিছে!
  সঠিক চকু, হেলনীয়া হাত, শত্ৰু মিছ নহয় - মাইঅ'পিক!
  দৰ্শনে আয়ুস দীঘলীয়া নকৰে, কিন্তু ইয়াক অলংকৃত কৰি তোলে, খণ্ডবোৰ টানি!
  এজন সেনাপতি দক্ষতাৰে জয়ী হয়, এজন কসাই সংখ্যাৰে, এজন প্ৰতিভাশালী শিল্পৰে, এজন প্ৰতাৰণাৰে প্ৰতাৰক!
  গতিকে আশা মৰি নাযায়, আৰু তাৰ লগত খাপ নচলাসকলেহে মৰি যায়!
  আশা শেষ মৰে ... আৰু প্ৰথম সকল যিয়ে ইয়াক ন্যায্যতা প্ৰদান নকৰে!
  যুদ্ধত যুক্তি এটা আপেক্ষিক ধাৰণা, চকলেটৰ দৰে;আপুনি আনকি বাৰবোৰক প্ৰশংসা কৰিবলৈ সময় পোৱাৰ আগতেই সেইবোৰ ইতিমধ্যে আপোনাৰ মুখত থাকে;আপুনি সেইবোৰ গিলিবলৈ সময় পোৱাৰ আগতেই সেইবোৰ কাষলৈ ওলাই আহে!
  সফলতাই কেতিয়াবা দুৰ্গন্ধ পায়, কৃতিত্বৰ গোন্ধ মৃতদেহৰ দৰে, কিন্তু সুখৰ দুৰ্গন্ধ ওলাব নোৱাৰে!
  ঈশ্বৰ প্ৰতিটো বস্তুৰ উপৰিভাগত আছে, আৰু চয়তান ইয়াৰ সবিশেষত আছে!
  মাৰপিট হোৱাটো এজন মেচ"চিষ্টৰ বাবেও অপ্ৰীতিকৰ!
  ঈশ্বৰে যিটো নাজানে সেয়া মাথোঁ এটা প্ৰশ্ন যাৰ উত্তৰ তেওঁ দিব নোৱাৰিলে!
  বান্দৰ মানুহতকৈ ভাল এইখিনিতে যে ই আক্ষৰিক অৰ্থতহে প্ৰাণী হ"ব পাৰে!
  যি ধৰ্মধ্বনি ভাল দিশলৈ লৈ নাযায়, সেয়া কুঠাৰলৈ যোৱা পথৰ দৰে!
  শুভবাৰ্তাৰ গ্ৰন্থসমূহৰ ওপৰত যিকোনো মতবাদ গঢ়ি তোলাটো আৰু গ্ৰিম ভাইসকলৰ সাধুকথাৰ পৰা কোৱাণ্টাম বলবিজ্ঞান অধ্যয়ন কৰাটো একে!
  ঈশ্বৰ হোৱাটো কঠিন, কিন্তু চয়তান হৈ থকাটো সম্পূৰ্ণ অসহ্যকৰ!
  শত্ৰুৰ সংখ্যা দুগুণ হ"লেও মনৰ শক্তি চাৰিগুণ হয়!
  জীৱনটো সম্পূৰ্ণ আপোচ, মানুহৰ লগত নহয়, প্ৰকৃতিৰ লগত!
  কপালখন ঘণ্টা আকৃতিৰ , মানে চিলেবলটো শীতল!
  মূৰ্খৰ বাবে আইন লিখা নহয় , প্রকৃতিৰ নিয়ম প্ৰতিভাশালীৰ বাবে নিৰ্ধাৰিত নহয় !
  বোকা আৰু অৰ্থহীন কথাৰ চিন্তা লুকুৱাবলৈ স্মাৰ্টক ভাষা দিয়া হয় !
  দুখৰ মাজত ধেমেলীয়া দেখা জনে কৰুণ আনন্দত অন্ধ হৈ পৰিব কৰুণভাৱে!
  - খৰখেদা নকৰাকৈ খৰখেদা - খৰখেদা নকৰাকৈ খৰখেদা ! এটা জটিল কাৰ্য্য সমাধান কৰি পাঠৰ পৰা A লাভ কৰক!
  বিজয়ীসকলক বিচাৰ কৰা নহয় ... যদিও, কেতিয়াবা বিচাৰ কৰা হয়!
  - মানুহৰ মূৰ্খামি মানুহৰ প্ৰতি শত্ৰুতাপূৰ্ণ দেৱতাৰ মিত্ৰ!
  ভঁৰালত মানুহ মানুহ, কিন্তু ৰাজপ্ৰসাদতো গাহৰি গাহৰিতকৈ ওপৰলৈ উঠিব নোৱাৰে!
  দুটা অসীম বস্তু: বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড আৰু মানুহৰ কৌশল, অৱশ্যে প্ৰথমটো আপেক্ষিক, আৰু দ্বিতীয়টো নিৰপেক্ষ!
  কি ৰাছিয়ানে দ্ৰুত গাড়ী চলোৱা ভাল নাপায়, আৰু অভিশপ্ত দ্ৰুত উৰণ!
  - সকলোৱে নৰকলৈ যাব নিবিচাৰে, কিন্তু চয়তানৰ সুযোগৰ আকাংক্ষাৰ সোৱাদ কেইজনমানেহে কৰিব পাৰে!
  কিন্তু চকুলোৰে পানী নিদিয়াকৈ আনন্দৰ শস্য চপাব নোৱাৰি, আৰু জলসিঞ্চন অবিহনে তেতিয়া সফলতাৰ লাভ বাঢ়ি নাযায়!
  ঈশ্বৰ প্ৰতিটো বস্তুতে, বা তাৰ পৃষ্ঠত, আৰু চয়তান বস্তুৰ অনুপস্থিতিত, বা বস্তুগত অভাৱৰ গভীৰতাত!
  যিয়ে সাৱধান হ"বলৈ সময় উলিয়াই তেওঁৰ অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়াত অনন্তকাল ৰক্ষা কৰিব!
  মৌনতা সোণালী, শব্দ ৰূপালী, কিন্তু নাৰীৰ মুখৰ পৰা ইমানখিনি ঢালি দিয়া হয় যে হীৰাও নিস্তেজ হৈ পৰে!
  মৌনতা সোণালী আৰু বাকপটু নৈৰ দীঘলীয়া মজুতত মৰিছা নপৰে!
  আৰু সোণক নীৰৱে মাটিত পুতি থ"লে তাৰ মূল্য নাইকিয়া হয়!
  হেণ্ডআউটৰ বাবে জোৰেৰে ভিক্ষা কৰাতকৈ মানিবেগটো অধিক সোণেৰে ভৰাই দিব !
  যুদ্ধ কেতিয়াও বিৰক্তিকৰ নহয়, ই ৰুটিন হ"ব পাৰে, কিন্তু প্ৰথম গুলীলৈকেহে!
  শান্তিৰ সময় পুনৰাবৃত্তিমূলক হোৱাৰ প্ৰৱণতা থাকে, আৰু কেৱল যুদ্ধহে সদায় ব্যক্তিগত!
  যুদ্ধতো দবাৰ দৰেই ভুল কৰিব নোৱাৰি, কিন্তু পাৰ্থক্যটো হ"ল সময়ৰ অহৰহ চাপত!
  প্ৰথম পদক্ষেপৰ আগতেই যুদ্ধ এক চিৰকালৰ বিপদ!
  দবাত পাল পাতি খোজ দিয়া হয়, কিন্তু যুদ্ধত পাল পাতি!
  যুদ্ধ দবাৰ দৰেই, কেৱল নিয়ম অবিহনে আৰু বাস্তৱ সময়ত!
  যুদ্ধত সময়ৰ চিৰকালৰ অভাৱ, যেতিয়া শান্তিৰ ৰাজত্ব হয়, তেতিয়া মজাৰ অভাৱ হয়!
  যুদ্ধৰ আটাইতকৈ আমোদজনক কথাটো হ'ল সকলো সদায় গুৰুতৰ, আৰু কেৱল আত্মসমৰ্পণ কৰাটোহে মজাৰ বাবে !
  আপুনি ছলনা কৰি হাৰ মানিব পাৰে, কিন্তু, হায় , আপুনি কেৱল বাস্তৱিকতে হাৰ মানিব পাৰে!
  প্ৰশিক্ষণৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ ফল যুদ্ধৰ সহজতাৰ সৈতে! যি এলেহুৱা নহয় তেওঁ নায়ক হৈ পৰিব!
  শিকিবলৈ কেতিয়াও দেৰি নহয়, যদিহে তুমি মৰি যোৱা!
  মৃত মানুহৰো প্ৰতিশোধ লোৱাৰ সুযোগ থাকে, যদিহে তেওঁ নাস্তিক নহয়!
  নাস্তিক হোৱাৰ অৰ্থ হ"ল অমৰ হোৱা বন্ধ কৰা!
  মূৰেৰে চিন্তা কৰে, কিন্তু পেটেৰে কাম কৰে!
  বেয়াই হৃদয়ত নহয়, পেটত বাস কৰে!
  হৃদয়খন মাজে মাজে মাথোঁ স্বাৰ্থপৰ, কিন্তু পেটটো সদায়!
  পেটটোৱেই শৰীৰৰ আটাইতকৈ ভয়ংকৰ অংশ, কিন্তু ইয়েই আমাক কাম কৰিবলৈ প্ৰেৰণা দিয়ে!
  হৃদয় অবিহনে মানুহ নাই, পেট অবিহনে মানুহৰ লোভ নাই!
  হৃদয়ক সান্ত্বনা দি পেট শান্ত কৰে!
  গাড়ী এখনৰ দাম কিমান তাক লৈ মই চিন্তা নকৰো, মূল কথাটো হ"ল মাদাৰলেণ্ডৰ প্ৰতিপত্তিৰ কোনো মূল্য নাই!
  যদি যীচুৱে হৃদয়ত বাস কৰে, তেন্তে চয়তানে পেটত বাস কৰে!
  খালী পেটে আপোনাক মানিবেগ ভৰাই দিবলৈ উৎসাহিত কৰে!
  এটা খালী মূৰে আপোনাৰ মানিবেগটো খালী কৰি পেলায়!
  ডাঙৰ পেট এটা মহান ব্যক্তিৰ চিন নহয়, কিন্তু ই ইচ্ছাশক্তিৰ ইংগিত দিয়ে!
  খালী পেট এটাই আত্মাক তিক্ততাৰে ভৰাই তোলে!
  আটাইতকৈ গধুৰ পেটটো হ"ল মগজু নথকা মূৰৰ পৰা যাৰ শূন্যতা আহি পৰে!
  এগৰাকী নাৰীক পহুৰ দৰে ভৰিৰে খুৱাই, কেৱল হাই হিল পিন্ধি!
  ভৱিষ্যতে বহুতে সোণৰ পাহাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, কিন্তু সুখ এতিয়াও মাত্ৰ চুকটোৰ ওচৰত!
  জীৱনটো কাৰ্ডৰ দৰে নহয়, সফলতাৰ বাবে সদায় নিজৰ সকলোখিনি দিব লাগিব !
  লক্ষ্য এটা বিকনৰ দৰে, আপুনি তাৰ বাবে চেষ্টা কৰে, কিন্তু যেতিয়া আপুনি তাত উপনীত হয়, তেতিয়া আপুনি দেখিবলৈ পায় যে সমস্যাবোৰ বাঢ়িছেহে!
  চিগাৰেটটোৱেই আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ হত্যাকাৰী , বিশেষকৈ গ্ৰাহকৰ বিৰুদ্ধে! চিগাৰেট এটা নিস্তব্ধ ৰাইফলৰ দৰে, কিন্তু অপেশাদাৰৰ হাততো ই মাৰাত্মক!
  চিগাৰেটটোৱেই আটাইতকৈ নিৰ্ভৰযোগ্য স্নাইপাৰ, ই সদায় হত্যা কৰে!
  চিগাৰেটৰ সোৱাদ তিতা, কিন্তু ই মিঠাইতকৈ বেছি আকৰ্ষণ কৰে!
  ছোৱালীৰ দৰে , কিন্তু তাৰ লগত বিদায় লোৱাটো বহুত বেছি কষ্টদায়ক!
  গ্ৰেনেডৰ দৰে নহয়, চিগাৰেট নিক্ষেপ কৰিলে আয়ুস দীঘলীয়া হয়!
  যুদ্ধত লক্ষ্যৰ আটাইতকৈ চুটি পথটো হ"ল ঘূৰণীয়া কৌশল, আৰু বিশুদ্ধ সত্যটো হ"ল এক নিকৃষ্ট প্ৰতাৰণা!
  এটা ঘূৰণীয়া কৌশল হ"ল আপোনাৰ লক্ষ্যৰ পথটো চুটি কৰাৰ আটাইতকৈ নিশ্চিত উপায়!
  জীৱনটো ৰঙা, কিন্তু ৰঙা তেজেৰে গুচি যায়!
  যুদ্ধত জীৱনে মূল্য হেৰুৱাই পেলায়, কিন্তু অৰ্থ আহৰণ কৰে !
  যুদ্ধ , দৰাৰ দৰে, বিশ্বাসঘাতকতাৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হয়, কিন্তু ইয়াক ৰৈ থাকিবলৈ নিদিয়ে!
  যুদ্ধ হৈছে পুৰুষৰ শৰীৰ গ্ৰাস কৰা কামুক নাৰী!
  সকলো বয়সতে যুদ্ধৰ বলি হয়, প্ৰেমৰ দৰে, কিন্তু ই কোনো সুখকৰ খেল নহয় !
  যুদ্ধ, এগৰাকী কৰ্টেছনৰ দৰে, ব্যয়বহুল আৰু পৰিৱৰ্তনশীল, কিন্তু ই সদায় বীৰত্বপূৰ্ণ স্মৃতি এৰি যায়!
  যুদ্ধ সপোনৰ দৰে নহয়;প্ৰবল আৱেগ অবিহনে কৰিব নোৱাৰি!
  পৃথিৱীখন বিৰক্তিকৰ আৰু শিথিল, যুদ্ধ আকৰ্ষণীয় আৰু ৰোমাঞ্চকৰ!
  যুদ্ধ, এই তেজ আৰু ঘাম, সাহস জন্ম দিয়া পুলিবোৰক সাৰ দিয়ে!
  যুদ্ধৰ প্ৰক্ৰিয়া যিমানেই আকৰ্ষণীয় নহওক কিয়, সকলোৱে শেষ বিচাৰে!
  যুদ্ধ কিতাপ নহয়, বন্ধ কৰি দিব নোৱাৰি, আঠুৱাৰ তলত লুকুৱাব নোৱাৰি, লেতেৰাও কৰিব পাৰি!
  যুদ্ধ এটা ধৰ্ম: ইয়াৰ বাবে ধৰ্মান্ধতা, অনুশাসন, নিঃসন্দেহে আজ্ঞা পালনৰ প্ৰয়োজন, কিন্তু ইয়াৰ দেৱতাসকল সদায় মৰ্ত্যলোক!
  যুদ্ধতো কেচিনোৰ দৰেই বিপদ বেছি, কিন্তু জয়ী হোৱাটো অল্পকালীন!
  সৈনিকজন মৰ্ত্যলোক, গৌৰৱ পাহৰি যায়, ট্ৰফীবোৰ ক্ষয় যায়, আৰু নতুন হত্যাকাণ্ড আৰম্ভ কৰাৰ কাৰণবোৰহে অদৃশ্য !
  আমি হত্যাকাৰীক তুচ্ছজ্ঞান কৰো যদিহে তেওঁ সন্মুখৰ সৈনিক নহয়;যুদ্ধৰ পথাৰত লুটপাতকাৰী হ"লে চোৰক আমি তুচ্ছজ্ঞান কৰো, দুগুণ!
  সৈনিক, এইজন নাইট যাৰ কৱচত সাহস আৰু সন্মান আছে! জেনেৰেল বেৰন, যাৰ মুকুট হৈছে বিচক্ষণতা আৰু বুদ্ধিমত্তা!
  সৈনিকজন গৌৰৱান্বিত যেন লাগে, ব্যক্তিগতটো অপমানজনক যেন লাগে!
  আক্ৰমণত প্ৰথমজনৰ মৃত্যু হ"ব পাৰে, কিন্তু শেষৰজন স্মৃতিত নাথাকিব!
  আক্ৰমণ কৰাতকৈ লুটপাতৰ ভাগ-বতৰা কৰাত প্ৰথম হোৱাই ভাল!
  যুদ্ধই নাৰীৰ দৰে কেৱল পুৰুষক ভাঙি নোযোৱাকৈ শুৱাই দিয়ে!
  যুদ্ধৰ দৰে নাৰীয়ে পুৰুষক হত্যা কৰিবলৈ কোনো খৰখেদা নকৰে!
  যুদ্ধ, মহিলাৰ দৰে, নিযুক্তি দিয়া পুৰুষৰ সংখ্যাত কেতিয়াও সন্তুষ্ট নহয়!
  যুদ্ধ আটাইতকৈ অতৃপ্ত নাৰী, তাইৰ বাবে পুৰুষ কেতিয়াও যথেষ্ট নহয়, আৰু তাই নাৰীক নাকচ নকৰে!
  নাৰীয়ে যুঁজি ভাল নাপায়, কিন্তু পুৰুষক হত্যা কৰাৰ হেঁপাহ গুলীতকৈ বেছি বেয়া নহয়!
  সৰু গুলীয়েও এজন পুৰুষক হত্যা কৰিব পাৰে, ডাঙৰ হৃদয়ৰ নাৰীয়ে তেওঁক সুখী কৰিব পাৰে!
  এটা ডাঙৰ হৃদয়ে প্ৰায়ে স্বাৰ্থৰ অভাৱৰ দিশত আগুৱাই লৈ যায়!
  যুদ্ধত নাৰীৰ মুখ নাথাকে, কিন্তু ই পত্নীতকৈ পুৰুষক ভালকৈ তেজ দিয়ে!
  যুদ্ধই আনন্দ কঢ়িয়াই নিদিয়ে, কিন্তু আক্ৰমণাত্মক প্ৰবৃত্তিক সন্তুষ্ট কৰে!
  যুদ্ধত আনন্দ, শত্ৰুৰ মৃতদেহ কেৱল দাম!
  যুদ্ধ হৈছে পথাৰত হাল বাই কৰা: ইয়াক মৃতদেহেৰে সাৰ দিয়া হয়, তেজেৰে পানী দিয়া হয়, কিন্তু ই জয়ত ওলাই আহে!
  বিজয় মৃতদেহ আৰু তেজৰ ওপৰত লালন-পালন কৰা হয় , কিন্তু ই গৌৰৱৰে ফল দিয়ে!
  যুদ্ধ হৈছে মানুহ খোৱা ফুলৰ দৰে, উজ্জ্বল, মাংসভোজী আৰু বেয়া গোন্ধযুক্ত!
  যুদ্ধ হৈছে প্ৰগতিৰ মাতৃ আৰু এলাহৰ সতি-সন্ততি!
  আৰু যুদ্ধত এজন সৈনিকৰ জীৱন মূল্যৱান নহয়, আনকি জেনেৰেলসকলো ক্ষতি!
  শান্তি বিচাৰিলে ভয়ৰ বীজ সিঁচিব;যুদ্ধ বিচাৰিলে হাঁহিৰ বীজ সিঁচিব!
  সামৰিক বিষয়ত হাঁহিৰ পাত্ৰ নহ"লে হাঁহি পাপ নহয়!
  যুদ্ধ চাৰ্কাছৰ দৰে, বিজয়ীজনৰহে শেষ হাঁহি!
  যুদ্ধত, চাৰ্কাছৰ দৰেই, কেৱল লুকাই চুৰকৈ, গুৰুতৰ হত্যাকাৰী!
  লেতেৰা হোৱাতকৈ কঠিন শাসনৰ অধীনত ঐক্যই ভাল !
  মৃত্যু এটা নিয়ম, অপমান নিৰপেক্ষ !
  ৰজা যিমানেই মহান নহওক কিয়, সি কবৰলৈ যাব, ঠিক চিকাৰীৰ দৰেই!
  এজন ৰাজনীতিবিদে সদায় মিছা কথা কয়, কেৱল তেওঁহে প্ৰকৃততে মৃত্যুবৰণ কৰে!
  অমৰত্ব বাস্তৱ, কিন্তু মৃত্যু মায়া!
  ৰজাই সকলো কৰিব পাৰে, কিন্তু এজনো, এজনো ৰজাই কবৰৰ পৰা পৃথিৱীলৈ পলাই যাব নোৱাৰে!
  সকলোৱে ধুনীয়াকৈ জীয়াই থাকিব বিচাৰে, কিন্তু মৰ্যাদাৰে মৰি যায় দুই এজনে!
  মৃত্যুৱে বিপদৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, যদিহে ই কৃতিত্বৰ ৰশ্মিৰে জিলিকি উঠে!
  মনোৰঞ্জনবিহীন জীৱন চখবিহীন প্ৰেম!
  প্ৰেম থাকিলে ভাল, ৰক্তপাত হ'লে বেয়া!
  যৌনতা টৰ্চৰ দৰে, কিন্তু ৰিফিলৰ খৰচ বেছি!
  যৌনতা অবিহনে জীয়াই থাকিব পাৰি, কিন্তু প্ৰজনন কৰিব নোৱাৰি!
  ভালপোৱা যিমানেই গৰম হয় সিমানেই তেজবোৰ শক্তিশালী হৈ থাকে!
  মানুহে প্ৰেম বিচাৰে, জীৱ-জন্তুৱে যৌনতা বিচাৰে, আৰু প্ৰতিভাই প্ৰকাশ বিচাৰে!
  আনকি গাহৰিয়েও সংগম কৰে, নান্দনিকসকলেও ভাল পায়!
  যৌনতাতো মধ্যমীয়াৰ প্ৰয়োজন, যিমানেই বেছি সিমানেই ভাল!
  প্ৰেমৰ কোনো সীমা নাই, যৌনতাত শব্দই যথেষ্ট!
  হৃদয়ত জুইৰ শিখা থাকিলে জুইৰ তলত সহজ!
  কয়িনৰ আত্মা হোৱাতকৈ জুইৰ শিখাত জ্বলি যোৱাটোৱেই ভাল!
  যুদ্ধ হ"ল গ্ৰুপ চেক্স: বহুত হুমুনিয়াহ আৰু চিঞৰ-বাখৰ, কিন্তু হাজাৰজনী কুমাৰীৰ পৰাও ইমান তেজ নাথাকিব!
  যৌনতা যুদ্ধৰ দৰে, কিন্তু ইমান দীঘলীয়া আৰু ৰুটিন নহয়!
  যুঁজ কৰাটো প্ৰেমৰ দৰেই, কিন্তু হুমুনিয়াহ কাঢ়িবলৈ উৎসাহিত নহয়!
  যৌনতা অৱশ্যে ভাল, কিন্তু তেজ কাহ মাৰিলে বেয়া!
  যুদ্ধ কঠিন, কিন্তু অপমানৰ ওজন যিকোনো সামৰিক বোজাতকৈ বেছি!
  জীয়াই থাকিব বিচাৰিলে যুঁজিবলৈ শিকক, জীয়াই থাকিব বিচাৰিলে জয়ী হ"বলৈ শিকক!
  যুদ্ধত সকলো উপায় ভাল, চিকেনিং আউটৰ বাহিৰে !
  সকলোৱে যুঁজিব পাৰে, কিন্তু যোগ্যসকলেহে জয়ী হ"ব পাৰে!
  যুদ্ধ চিন্তাৰ ঠাই নহয়, বৰ উন্মাদনাৰে ভৰা!
  পিতৃভূমিৰ ব্যৱসায় কৰাতকৈ যুঁজ দিয়াই ভাল!
  যুদ্ধ মিঠাই নহয়, কিন্তু গিলিলে আনন্দৰে ভৰি পৰে!
  যুদ্ধ কেতিয়াও শেষ নহয়, কেৱল কামানৰ গৰ্জনহে কমি যায়!
  কামানৰ গুলী হয়তো কমি যাব পাৰে, বেৰেল ফাটি যাব পাৰে, কিন্তু যুদ্ধ কেতিয়াও বন্ধ নহ"ব!
  যুদ্ধত আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় কথাটো হ"ল অভাৱনীয়তা, বাস্তৱৰ বাবে যুঁজ!
  ষ্টেলিনৰ দিনত কিয় দাম কমি গ"ল কাৰণ জনসাধাৰণৰ শত্ৰুবোৰক হত্যা কৰা হ"ল!
  একোৱেই জোতা পিন্ধাতকৈ টকাৰ বাবে কাপোৰ খুলি লোৱাটোৱেই ভাল!
  জোতা পিন্ধাতকৈ ৰূপকভাৱে খালী ভৰিৰে থকাটো আক্ষৰিক অৰ্থত ভাল!
  যুদ্ধ চাৰ্কাছৰ দৰে, মাথোঁ হাঁহিৰ সলনি চকুলো, আৰু ৰঙ্গমঞ্চখন গ্ৰহৰ সমান!
  মই শান্তি বিচাৰো, যুদ্ধ হৈ ওলাল, যুদ্ধ বিচাৰো, আত্মসমৰ্পণ হৈ ওলাইছে!
  যুদ্ধ, কিছু পৰিমাণে, এগৰাকী মাতৃ, জন্ম দিয়ে প্ৰকৃত ভাতৃত্ববোধ!
  যুদ্ধ বেয়া, কিন্তু ভাল সতীৰ্থ জন্ম দিয়ে!
  মনটো শ্বৰ্ট চাৰ্কিট নহ"লে দীঘল বাহু ভাল!
  শক্তিয়ে জয়ী হয়, আৰু কেৱল ব্যৱহাৰিক মনটোৱেহে জয়ৰ উপহাৰ পুৰস্কৃত কৰে!
  শক্তি আৰু বুদ্ধিয়ে পতি-পত্নীৰ দৰে কেৱল যোৰকৈ জয়ৰ জন্ম দিয়ে!
  এজন ব্যক্তিৰ, পিৰামিডৰ দৰে নহয়, সহনশীলতাত এটা নন-ফ্লেট সমৰ্থন থাকে!
  পিৰামিডটোৰ চাৰিটা চুক আছে যদিও সমতল পৃষ্ঠই ইয়াক স্থিৰতা প্ৰদান কৰে!
  এটা বেয়া জীৱনতকৈ ভাল !
  বন্যপ্ৰাণীত ভগৱান হোৱাটো ভাল, কিন্তু জ"নত চয়তান হোৱাটো বেয়া!
  আধা দিনত সূৰ্য্য অস্ত যায়, কিন্তু গৌৰৱ যুগ যুগ ধৰি থাকে!
  খ্যাতি অল্পকালীন, বাকী সকলো বস্তুৰ বাহিৰে!
  চিৰদিন জীয়াই থাকক, চিৰদিন শিকিব, কিন্তু পুনৰ শিকিব নালাগে!
  গৌৰৱ অতি উজ্জ্বল হ"ব পাৰে, সোণতকৈও উজ্জ্বল হ"ব পাৰে, কিন্তু সময়ৰ লগে লগে অধিক ম্লান হৈ পৰে!
  মহিমা সূৰ্য্যৰ দৰে, কিন্তু ৰাতি অস্ত নাযায়!
  বিখ্যাত হোৱাটো সহজ নহয়, চেষ্টা কৰিও, কিন্তু এলাহে সহজেই বদনামলৈ লৈ যায়!
  খ্যাতি জুইৰ দৰে, চকুত ভাল লগা, কিন্তু পাবলৈ হ"লে কাৰোবাক জ্বলাই দিব লাগিব!
  গৌৰৱত থকাটো ভাল , খ্যাতিৰ লগত আঁকোৱালি লোৱা মাখিৰে আগুৰি থকাটো বেয়া!
  . অধ্যায় নং ৭।
  সাৰ পোৱাৰ পিছত ল"ৰা ৰাজকুমাৰ অ"ন"মাউছক আকৌ চকাত শিকলিৰে বান্ধি থোৱা হয়। ইয়াৰ আগতে তেওঁক শীতল ধাৰাত ধুই দাঁত ব্ৰাছ কৰিবলৈ দিয়া হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত সামান্য ব্ৰেকফাষ্ট কৰক।
  আৰু অহৰহ গতি আৰু শিশুৰ শৰীৰত গতি কৰি থাকিব, যাতে আপুনি শিলৰ মহামাৰীয়ে বেণ্ডেজত বান্ধি নাথাকে। মহান এলভেন সাম্ৰাজ্যৰ উত্তৰাধিকাৰী তথা আগষ্ট ব্যক্তিজনৰ কঠিন ভাগ্য এনেকুৱাই।
  জীয়াই থকাৰ একমাত্ৰ উপায় হ"ল এজন ডেকা দাস হৈ কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰা। ইয়াৰ ফলত শিল হৈ পৰাৰ পৰা সাময়িক সুৰক্ষা পোৱা যায়। ইয়াত আপোনাৰ অস্তিত্ব দীঘলীয়া কৰাৰ কিছু সুযোগ আছে যদিও ই যথেষ্ট অস্বস্তিকৰ আৰু বেদনাদায়ক।
  কিন্তু চকা ঘূৰোৱা ল"ৰাটোৱে নিজৰ চহকী কল্পনা শক্তি ব্যৱহাৰ কৰি কাল্পনিক জগত এখনত নিজকে বিলীন কৰি স্বেচ্ছামূলক-বাধ্যতামূলক বন্দীত্বত নিজৰ আনন্দহীন অস্তিত্বক উজ্জ্বল কৰি তুলিছে।
  কেবিন ল"ৰা এজনে সৰু তিনিমূৰীয়া অজগৰ এটাৰ ওপৰত উৰি আছে। তেওঁ অচিনাকি দেশ এখনত বিচাৰিব বিচাৰে, এতিয়াও নাজানে কি, কিন্তু তেওঁ কি শক্তিশালী লিংগলৈ ঘূৰাই আনিব পাৰে আৰু পুৰুষৰ বিলুপ্তি আৰু শিল হৈ পৰাটো বন্ধ কৰিব পাৰে।
  অজগৰটোও এতিয়াও শিশু, আৰু ল"ৰাটোৰ বয়স বেছি নহয়, আৰু তেওঁ পিন্ধিছে মাত্ৰ চুটি কাপোৰ আৰু যুদ্ধৰ অস্ত্ৰভাণ্ডাৰ থকা বেকপেক, আৰু বেল্টত ধনু, দুখন তৰোৱাল আৰু এযোৰ ডেগাৰ।
  ঘোঁৰাত উঠি ওয়েনোমাছে উৰি যায়। আৰু তাইৰ কাষতে বহি আছে ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা সৰু অজগৰ এটাৰ ওপৰত। তাই পিন্ধিছে মাত্ৰ টিউনিক, টেন কৰা, আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিত যাদুৰ আঙঠি। তাই যুঁজখনক প্ৰতিনিধিত্ব কৰে মানৱ জগতৰ পৰা এটা হিট ।
  ছোৱালীজনী সহজ-সৰল নহয়। পৃথিৱীত মহাদেশপ্ৰেম যুদ্ধৰ সময়ত তেওঁ আছিল এগৰাকী পক্ষপাতী আৰু চোৰাংচোৱা বিষয়া। আৰু মৃত্যুৰ পিছত তাই যাদু আৰু যাদুৰ জগতখনলৈ গতি কৰিলে। আৰু তেওঁ তাত থকা তেনব্বৈ বছৰতকৈও অধিক হ"ল। ড্ৰেগন একাডেমীৰ পৰা স্নাতক ডিগ্ৰী লাভ কৰি শক্তিশালী ডাইনী কৰ্মত আয়ত্ত কৰিছিল। কিন্তু জাৰ্মানে ফাঁচী দিয়াৰ সময়ত তাইৰ চেহেৰা একেই। কিবা কাৰণত ই বৃদ্ধি হোৱা নাই, আৰু এইটোৱে মাৰ্গাৰিটাক বিচলিত কৰে। কিমান দিনলৈ চিৰন্তন সন্তান হ"ব পাৰিবা?
  সঁচা, অইনোমাছে কয় যে তেওঁ নিজেই এজন প্ৰাপ্তবয়স্ক এলফ ৰাজকুমাৰ আছিল, কিন্তু এজন দাস ল"ৰা হৈ পৰিছিল। আৰু লগতে, সেইবাবেই তেওঁ এই বিষয়ে বিচলিত৷ যদিও নাই, শিশু হোৱাটো ইমান বেয়া নহয়, কিন্তু যেতিয়া আপুনিও দাস হয়...
  কিন্তু এতিয়া তেওঁ ইতিমধ্যে আন এখন পৃথিৱীত আছে, তেওঁ দাস চকা ঘূৰি থকা নাই, অজগৰৰ ওপৰত উৰি আছে। আৰু তেওঁৰ লগত আছিল পক্ষপাতী ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা, যাক খালী ভৰিৰে নিয়ৰৰ মাজেৰে ফাঁচীলৈ লৈ যোৱা হৈছিল। আৰু তাৰ আগতে তেওঁলোকেও মোক অত্যাচাৰ কৰিছিল। কাঁইটীয়া তাঁৰেৰে তাইৰ পিঠি কাটি জুইৰ ওপৰত যুৱতী নায়িকাৰ তলুৱা পোৰালে।
  ফোহাৰে আবৃত হৈ থাকে আৰু ঠাণ্ডা নিয়ৰত ভৰি দিলে প্ৰায় সুখদায়ক হয়, কিয়নো জ্বলি যোৱা ভৰিৰ বিষাক্ত খজুৱতি কমি যায়। আৰু অগ্ৰগামীজনৰ ডিঙিত এখন ফলক আছিল - "মই এজন পক্ষপাতী।" যেতিয়া সিহঁতে ওলমি থাকে, তেতিয়া প্ৰায়েই বিষ নহয়, কেৱল ক্ৰাউট আৰু আৰক্ষীৰ সুখী মুখবোৰ চালেই ঘৃণনীয় ৷ বাৰু, ভয়, যদি নৰকে তাইৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থাকে, তেন্তে কি হ"ব, এগৰাকী অগ্ৰগামী আৰু এগৰাকী উগ্ৰ নাস্তিকৰ দৰে? য"ত তেওঁলোকে কেৱল আপোনাৰ গোৰোহাই নহয়, আপোনাৰ গোটেই শৰীৰটো, চিৰদিনৰ বাবে ভাজিব।
  যদিও, তাই কিয় এনে আজে বাজে কথাত বিশ্বাস কৰে? যদিও, ইমান কম জীয়াই থকাৰ বাবে মৰি বিস্মৃতিৰ মাজলৈ যোৱাটো দুখৰ কথা৷
  কিন্তু যেতিয়া তাইৰ সুক্ষ্ম ডিঙিৰ ফান্দডাল টান হৈ পৰিল, তেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে এটা অজগৰৰ ওপৰত সাৰ পালে। আৰু তাইৰ কাষতে আছিল এগৰাকী দেৱদূতৰ দৰে ধুনীয়া অপেশ্বৰী। আৰু মাৰ্গাৰিটাই ভাবিলে যে স্বৰ্গ এতিয়াও আছে। অগ্ৰগামী বীৰ আৰু নাস্তিকৰ বাবে এনে এক বিশেষ স্বৰ্গ।
  কিন্তু আচলতে যাদুকৰী জগতখনত ভাল বেয়া, আৰু ইয়াৰ সমস্যাও আছে। যাদু ব্যৱহাৰ কৰি তাইৰ কাটি যোৱা আৰু জ্বলা-পোৰাৰ পৰা সোনকালে সুস্থ হৈ উঠিল। আৰু ছোৱালীজনীয়ে ড্ৰেগন একাডেমীত প্ৰৱেশ কৰিলে, আটাইতকৈ সৰু ক্লাছত। কিন্তু তাই আছিল প্ৰতিভাশালী, সক্ষম আৰু দ্ৰুত শিকিব পৰা।
  আৰু তাই শক্তিশালী যাদুকৰী দক্ষতা আয়ত্ত কৰিছিল। সেয়েহে শিশুসুলভ চেহেৰাৰ সত্ত্বেও তাই ৰাজকুমাৰ অইনোমাউছৰ সৈতে এটা বিশেষ অভিযানত গৈছিল - এনেকুৱা কিবা এটা বিচাৰি উলিয়াবলৈ যিয়ে শক্তিশালী লিংগটোক বচাবলৈ সহায় কৰিব। কাৰণ পুৰুষবিহীন পৃথিৱীখন সম্প্ৰীতি আৰু আগ্ৰহৰ পৰা বঞ্চিত। আৰু ফেয়াৰ চেক্স ইয়াত বিৰক্ত আৰু অস্বস্তিকৰ।
  মাৰ্গাৰিটাই উৰাজাহাজ চলাই থাকোঁতে মন্তব্য কৰিলে:
  - কেতিয়াবা ভাবো, মানুহবোৰ ঘূৰি আহিব, আৰু তাৰ পিছত কি? সৰু ছোৱালী এজনী কাক লাগে? ডাঙৰ হৈ ডাঙৰ হৈ ডাঙৰ হ"লে কিমান ভাল আছিল!
  অইনোমাছে আত্মবিশ্বাসী সুৰত উত্তৰ দিলে:
  - যদি যাদুই পুৰুষৰ জীৱন ঘূৰাই আনিব পাৰে, তেন্তে ই আপোনাক প্ৰাপ্তবয়স্ক কৰি তোলাটো সম্ভৱ। মাত্ৰ পাহৰি নাযাব যে এলফ আৰু নিম্ফ আৰু ড্ৰাইডৰ বয়স নহয়, আৰু এইটোৱেই তেওঁলোকৰ প্ৰাকৃতিক গুণ। কিন্তু মানৱ নাৰী, নহয়। কুৎসিত, জঘন্য আৰু কুঁজ বুঢ়ীলৈ ৰূপান্তৰিত নহ"বলৈ শক্তিশালী যাদুৰ প্ৰয়োজন। আৰু ধুনীয়া ছোৱালী হোৱাতকৈ কুৎসিত বুঢ়ী হোৱাটো বহুত বেয়া। মানুহক আক্ৰমণ কৰা বাৰ্ধক্য ৰোগৰ কথা নকওঁৱেই৷ পৃথিৱীত আপোনাৰ কোনো গুৰুতৰ যাদু নাই, আৰু আপুনি হয়তো নিজেই দেখিছে যে বাৰ্ধক্য কিমান ঘৃণনীয় আৰু ঘৃণনীয়, বিশেষকৈ মহিলাৰ বাবে।
  মাৰ্গাৰিটাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - নাই, মোৰ বুঢ়ী হ"ব মন নাই! বুঢ়ী ৰাণীতকৈ ডেকা দাস হোৱাই ভাল!
  ল"ৰা ৰাজকুমাৰে হাঁহি হাঁহি লক্ষ্য কৰিলে:
  - চিৰদিনৰ বাবে ডেকা হৈ থাকিবা, চিৰদিনৰ বাবে খালী ভৰিৰে!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - যুদ্ধৰ আগতে মই চহৰৰ ছোৱালী আছিলোঁ। লেনিনগ্ৰাডত খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো কেনেবাকৈ অশ্লীল আছিল আৰু তাত জলবায়ুও বৰ উষ্ণ নাছিল। সেয়ে গাঁৱত মই কেনেবাকৈ লাজ পাইছিলোঁ ট্ৰেম্পিং কৰি ৷ দখলৰ সময়তহে যেতিয়া শিশুৰ চেণ্ডেল ফাটিছিল আৰু সৰু আকাৰৰ জোতা পোৱাটো অতি কঠিন হৈ পৰিছিল, তেতিয়াহে মই এনেকুৱা কিবা এটা কৰিবলৈ শিকিছিলো। আৰু জানেনে, প্ৰথম দিনবোৰত বিষ আৰু ঠাণ্ডা হয়, বিশেষকৈ যদি আপুনি লৰচৰ নকৰে, কিন্তু তাৰ পিছত আপুনি ইয়াৰ লগত অভ্যস্ত হৈ পৰে আৰু ই আনকি সুখদায়কও হয়। তদুপৰি ইউক্ৰেইনত গ্ৰীষ্মকাল অতি উষ্ণ আৰু কোমল।
  ল"ৰা ৰাজকুমাৰে মাত দিলে:
  - হয়! মই বুজি পাইছোঁ. কিন্তু চাওক কোনে উৰা মাৰিছে!
  সঁচাকৈয়ে , তেওঁলোকৰ সন্মুখত সোণৰ স্তুপ পিন্ধা এগৰাকী ভদ্ৰমহিলা আবিৰ্ভাৱ হ"ল। নাই, বাবা যাগা নহয়, বৰঞ্চ অত্যধিক মেকআপ কৰিলেও এগৰাকী দৰ্শনীয় শ্যামলা সৌন্দৰ্য্য। আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁতেৰে জিলিকি উঠে। আৰু ঝাড়ুৰ সলনি তাইৰ হাতত আছে সম্পূৰ্ণ আধুনিক বৈদ্যুতিক ভেকুৱাম ক্লিনাৰ। হয়, এইটো এটা মনোৰঞ্জনমূলক কাহিনী।
  তাই ল"ৰা-ছোৱালীকেইটাক চুমা এটা উৰুৱাই গাইছিল:
  chanterelles, কাছ,
  মই কিছু জাম ৰক্ষা কৰিম...
  কাৰণ ল"ৰা-ছোৱালী
  তাৰ পিছত ল'ৰা আৰু ছোৱালী...
  মই সঁচাকৈয়ে সঁচাকৈয়ে সঁচাকৈয়ে ভাল পাওঁ!
  মাৰ্গাৰিটাই উত্তৰত মাত দিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, এয়া আধুনিকতা। নতুন ধৰণেৰে এটা পুৰণি স্তুপ!
  ভেকুৱাম ক্লিনাৰ থকা শ্যামলাজনীয়ে আপাত দৃষ্টিত এই কথা শুনিলে আৰু ঘূৰি ঘূৰি হতাশাত গৰ্জন কৰিলে:
  - স্তুপ পুৰণি বুলি ক'ৰ পৰা আহিল? হয়, আপুনি নিজেই, যদি আপুনি আপোনাৰ পৃথিৱীত থাকিলহেঁতেন, তেন্তে ইতিমধ্যে এগৰাকী বুঢ়ী হ"লহেঁতেন! আৰু বৰ কুৎসিত , যদি কফিনত নহয়!
  মাৰ্গাৰিটাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মান্তি হ"ল:
  - হয়, ঠিকেই কৈছে! চাগে হাড়বোৰ কবৰত ওপঙি গ"লহেঁতেন, নহ"লে তাই ইমানেই কুৎসিত হৈ পৰিলহেঁতেন যে চাবলৈ ঘৃণনীয় হৈ পৰিলহেঁতেন।
  Oenomaus মন্তব্য:
  - মানুহ ভগৱানৰ পৰা বঞ্চিত প্ৰাণী। এলফবোৰৰ যি আছে তাৰ পৰা বঞ্চিত - চিৰন্তন যৌৱন! আৰু শক্তিশালী লিংগসকলেও দাড়ি কটাবলগীয়া হয় । ল'ৰাবোৰে কয় যে বৰ বেদনাদায়ক আৰু অপ্ৰীতিকৰ!
  ভেকুৱাম ক্লিনাৰ থকা ব্লণ্ডজনে লৈ জোকাৰি দিলে। আৰু বহুৰঙী বুদবুদবোৰ উৰি গ"ল ডেকা অজগৰবোৰৰ ওপৰত বহি থকা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ ফালে।
  ইয়াৰ উত্তৰত ল"ৰাকেইটাই নিজৰ অজগৰৰ পৰা উৰি গ"ল, আৰু বুদবুদবোৰ উভতি উৰি গ"ল, উত্তৰত শ্যামলাজনীয়ে নিজৰ লাখুটিডাল জোকাৰিলে। আৰু সকলো ঘূৰিবলৈ ধৰিলে।
  বুদবুদবোৰ ঘূৰণীয়া নাচত ঘূৰিবলৈ ধৰিলে, যেন ঘাঁ হৈ গৈছে। আৰু বৰ ভাল আছিল ৷
  ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - তুমি বাবা যগা নহয় - হাড়ৰ ভৰি,
  আৰু এজনী শীতল ব্লণ্ড হৈছে সুখৰ আধা!
  ভেকুৱাম ক্লিনাৰ থকা যোদ্ধাজনে খঙেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  ট্ৰেফিক জামৰ দৰে মূৰ্খ শিশু
  আপনি জাল মধ্যে টানি করা হচ্ছে...
  মই তোমাক কলহত ভৰাই দিম,
  তোমাৰ বাবে জুই জ্বলাই দিম!
  আৰু ইয়াৰ উত্তৰত এনেকুৱা এটা উল্লাসিত আৰু আনন্দময় হাঁহি। এইগৰাকী সঁচাকৈয়ে এগৰাকী মহিলা - অতি শীতলতাৰ সৈতে।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে নিজৰ নিজৰ অজগৰবোৰৰ ওপৰত ঘূৰি বাবা যাগৰ ওচৰলৈ জপিয়াই উঠিল। ছোৱালীজনীয়ে বেকপেকৰ পৰা গুলী এটা লৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - লাভ কৰিব বিচাৰে নেকি?
  শ্যামলাগৰাকীয়ে হাঁহিলে আৰু অগ্ৰণী যাদুকৰীগৰাকীক তাইৰ পালচাৰেৰে আঘাত কৰিলে। তাই নিজৰ অজগৰটোক ডজ কৰিলে। আৰু ইয়াৰ উত্তৰত তেওঁ ক্ৰুচৰ চিনটোও তৈয়াৰ কৰিব, আৰু তেওঁ আপোনাক কেনেকৈ লাথি মাৰিব ।
  আৰু এটা অগ্নিময় জালে ডেকা বাবা যাগক জটিল কৰি পেলালে। গতিকে তাই নিজকে তাত বান্ধ খাই থকা যেন পালে।
  ল"ৰা অ"ন"মাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - বাৰু, স্বীকাৰ কৰক, কোনটো ল"ৰা-ছোৱালীক অপহৰণ কৰিলে?
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - শুদ্ধ! আমি জানো আপোনাৰ কামানৰ দৰে থুঁতৰি আছে!
  ব্লণ্ড ইয়াগ গুৰুগুৰু, ঘূৰোৱা:
  - হয়, মই তোমাক তাৰ বাবে লৈ যাম আৰু...
  কথা নোকোৱাকৈয়ে সৌন্দৰ্য্যই জোকাৰি গৈ জালখন ভাঙিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু অগ্ৰণী নায়িকাগৰাকীয়ে গুলী পাৰ হৈ যাদু আৰু শংকাৰ শক্তিৰে যগিনাক গুলীয়াই হত্যা কৰে। কেনেকৈ শ্যামলাজনীয়ে লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু কুটিল হ"বলৈ ধৰিলে। আৰু ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  কঠিন সময়ত আমি অনুপ্ৰাণিত হৈছিলো,
  ইস্পাততকৈ শক্তিশালী ইচ্ছাশক্তি বনাইছে...
  মহামাৰীৰ পৰা বিশ্বক মুক্ত কৰিলে -
  প্ৰিয় সতীৰ্থ ষ্টেলিন!
  
  ছবিত মই জুখিলোঁ,
  একটি অন্তহীন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত...
  আপুনি আমাৰ বাবে সঠিক পথ মুকলি কৰি দিলে,
  সম্ভৱতঃ ইয়াৰ ইংগিত দি!
  
  শ্বক এটা ব্যৱহাৰ কৰিলোঁ
  Solcenism থেকে যাদু...
  ইয়াত সূচী দিয়া হৈছে:
  যে ফেচিবাদৰ যোৰ সৰি পৰিব!
  এলফ ল'ৰাটোৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আপাত দৃষ্টিত সি আছিল এজন শীতল ল'ৰা, ষ্টেলিন! কিন্তু তেওঁও হয়তো পৃথিৱীৰ সকলো মানুহৰ দৰে বয়সীয়াল হৈ পৰিছিল।
  ছোৱালীজনীয়েও ডেকা মডিফিকেচনত বাবা যাগাক গুলীয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  লেনিন মোৰ হৃদয়ত বাস কৰে,
  যাতে আমি দুখ নাজানো...
  মহাকাশৰ দুৱাৰখন খোল খালে -
  আমাৰ ওপৰত তৰাবোৰ জিলিকি উঠিল!
  স্বর্ণকেশী Yaga ভিক্ষা করে:
  - পৰ্যাপ্ত! মোক যাবলৈ দিয়ক, দাবী কৰক, মই যিকোনো কামেই কৰিম!
  মাৰ্গাৰিটাই টুইট কৰিছিল:
  - বন্দী ল'ৰা-ছোৱালীবোৰক মুকলি কৰি দিয়ক! তেতিয়া হয়তো আমি আপোনাক ক্ষমা কৰি দিম। ইয়াৰে কিমানটা আপুনি আপোনাৰ ভেকুৱাম ক্লিনাৰত চুহি লৈছে?
  ব্লণ্ডজনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই তোমাক বাহিৰলৈ ওলাই যাবলৈ দিম! মাত্ৰ মোৰ ওপৰত ক্ৰুচৰ যাদু নিক্ষেপ নকৰিব!
  ছোৱালীজনীয়ে ঘূৰি আহিল। ফেশ্বনেবল মেডামৰ লগত অগ্নিময় জালখন শুই গ"ল। আৰু তাই ঘূৰি ফুৰিছিল ৷ মাৰ্গাৰিটাই সতৰ্ক কৰি দিছিল:
  - সকলো ল'ৰা-ছোৱালীক যাবলৈ দিয়ক, প্ৰতাৰণা নোহোৱাকৈ!
  শ্যামলাগৰাকীয়ে গম্ভীৰভাৱে আশ্বাস দিলে:
  - মই মোৰ কথা দিওঁ!
  আৰু ভেকুৱাম ক্লিনাৰটো অন কৰি দিলে। তাৰ পৰা ল"ৰা-ছোৱালীৰ শেঁতা ছাঁবোৰ জপিয়াই ওলাই আহিবলৈ ধৰিলে। অৰ্ধস্বচ্ছ, ভূতৰ দৰে। কিন্তু মাৰ্গাৰিটাই নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিটো জোকাৰিলে আৰু এই ছাঁবোৰ ল"ৰা-ছোৱালীলৈ পৰিণত হ"ল। পিছৰ কেইটাৰ তিনিগুণ বেছি আছিল। কিন্তু সকলো একেই , Oenomai সুখী আছিল:
  - এই পৃথিৱীত অন্ততঃ শক্তিশালী যৌনতা আছে। আৰু আমাৰ প্ৰায় সকলো মানুহ মৰি গৈছে!
  মাৰ্গাৰিটাই উজ্জ্বল হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আহি পোৱা নাছিল! আৰু দেৱতাসকলক ধন্যবাদ!
  ল"ৰাবোৰৰ এজনে খালী ভৰিৰে, কিন্তু বিলাসী, যদিও ছিন্নভিন্ন কেমিছ"ল পিন্ধি, ওয়েনোমিয়ালৈ উৰি আহি নিজৰ পৰিচয় দিলে:
  - ভিস্কাউন্ট ডি Lafer! বাহ, ভেকুৱাম ক্লিনাৰৰ ভিতৰত থকাটো কিমান ঘৃণনীয়। আৰু এই কুকুৰজনীয়েও মোৰ বুটজোৰ খুলি পেলালে যিটো প্ৰকৃত ড্ৰেগন চামৰাৰে নিৰ্মিত।
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আহকচোন, চুৰি হোৱাখিনি ভিছকাউণ্টক ঘূৰাই দিয়ক !
  স্বর্ণকেশী Yaga hummed:
  - নোৱাৰো!
  অইনোমাছেও নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিডাল উলিয়াই ল"লে আৰু জোকাৰি জোকাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু সেয়া কিয়?
  ধুনীয়া ডাইনীজনীয়ে গুৰগুৰাই উঠিল :
  - মই সেইবোৰ বিক্ৰী কৰিলোঁ! তেওঁলোক বৰ প্ৰতিপত্তিশীল আছিল। এজন ৰাজকুমাৰে তেওঁলোকৰ বাবে আধা বস্তা সোণ দিছিল!
  মাৰ্গাৰিটাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - বাৰু, বগা ... ইয়াৰ বাবে আমি তোমাৰ পৰা তোমাৰ বুটজোৰ লৈ যাম। অজগৰৰ ছালৰ পৰাও তৈয়াৰ কৰা হয়, আনকি বাঘৰ ছালৰ পৰাও তৈয়াৰ কৰা হয়।
  ব্লণ্ড ইয়াগাই মন্তব্য কৰিলে:
  - ল'ৰাটোৰ বাবে সিহঁত বহুত ডাঙৰ হ'ব। আৰু মোৰ পদবীৰ ডাইনী এজনী খালী ভৰিৰে দেখা দিয়াটো লজ্জাজনক হ"ব।
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  "মইও দুৰ্বল ডাইনী নহয়, কিন্তু সকলো সময়তে খালী ভৰিৰে থাকোঁ, আনকি ঠাণ্ডা জগততো।" আৰু তুমি এনেকুৱা এগৰাকী ভদ্ৰমহিলা। আৰু ল"ৰাটোৰ চাইজটো এডজাষ্ট কৰি দিম!
  ৰাজকুমাৰ Oenomaus গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু শপত খাওক যে আপুনি শিশুক অপহৰণ নকৰিব। নহলে আমি আপোনাক দেৱতাৰ দৰবাৰলৈ লৈ যাম।
  ডেকা বাবা যাগাই থতমত খালে:
  - মই সিহঁতৰ লগত একো বেয়া কাম নকৰো। কেৱল ল"ৰা-ছোৱালীৰ শক্তিয়েই মোক চিৰদিনৰ বাবে সৰু আৰু ধুনীয়া হৈ থাকিবলৈ অনুমতি দিয়ে৷ আৰু সেইবাবেই, তেওঁলোক জীয়াই আছে।
  মাৰ্গাৰিটাই তীব্ৰভাৱে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - সজীৱ হোৱাৰ আন এটা উপায় বিচাৰি পাব। আচলতে আপোনাক এটা পাঠ শিকোৱাৰ সময় আহি পৰিছে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে এটা মন্ত্ৰ বিৰবিৰাই উঠিল। আৰু কেনেকৈ তাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা আৰু যাদুকৰী লাখুটিৰ ডগাৰ পৰা পালচাৰ শক্তিৰ ধাৰাবোৰ এৰি দিছিল।
  আৰু সিহঁতে ব্লণ্ডজনক আঘাত কৰিলে। হঠাতে কুঁহিয়াৰ হৈ পৰিল আৰু আকাৰ কমি আহিল। এতিয়া তেওঁলোকৰ সন্মুখত ওখ ছোৱালী এজনীৰ সলনি দহ বছৰতকৈ ডাঙৰ নহয়, পিগটেইল আৰু উদং ভৰিৰে ভয় খাই থকা ছোৱালী এজনী। তাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - প্ৰয়োজন নাই! মই ভাল হ'ম! মোক চৰ নকৰিবা!
  মাৰ্গাৰিটাৰ হাতত বুট আছিল। তাই হাতৰ তলুৱা জোকাৰিলে আৰু সিহঁত খালী ভৰিৰে ল"ৰা ভিছকাউণ্টৰ ফালে ওপঙি গ"ল, যিজনে আন মুক্ত ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ সৈতে মিলি বতাহৰ মাজেৰে ওজনহীন যেন খোজ কাঢ়ি গ"ল।
  এটা সম্ভ্ৰান্ত পৰিয়ালৰ ল"ৰা এজনে বুট পিন্ধি গাইছিল:
  ল'ৰাটোৰ আশে-পাশে বহু বিপদ,
  কেতিয়াবা পৃথিৱীখন ঠাণ্ডা শিলৰ দৰে জিলিকি উঠে...
  অৱশ্যে আমাৰ ল"ৰাটো চোফাৰ পৰা উঠিল,
  কাৰণ তেওঁ এজন সম্ভ্ৰান্ত যুঁজাৰু, বিশ্বাস কৰক!
  যগা ছোৱালীজনীয়ে শান্ত হৈ বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মোক চাবুকেৰে কোবাব যোৱা নাই নেকি?
  মাৰ্গাৰিটাই কঠোৰভাৱে ক"লে:
  - যদি আপুনি অতিশয় অভিনয় নকৰে, তেন্তে আপুনি কিয় কোবাব লাগে?
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল, আৰু তাইৰ গোলাপী গালত চকুলো এটা বৈ গ"ল:
  "মই এতিয়া ল"ৰা, আন ডাইনীবোৰে মোক সন্মান নকৰিব!"
  মুকলি কৰি দিয়া ছোৱালীবোৰৰ ভিতৰত এগৰাকীয়ে কয় যে-
  - আমিও ল"ৰা-ছোৱালী, আৰু ইয়াৰ বাবে আমি কান্দিব নোৱাৰো!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে হাঁহিলে।
  মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - ভোক লাগিছে নিশ্চয় ! হয়তো আমি তললৈ গৈ তাত কিবা এটা খাব পাৰিম?
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে হুলস্থুল কৰিলে। ভিছকাউণ্টে তললৈ চাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আমাৰ তলত দৈত্যৰ দুৰ্গ, আৰু তেওঁ বাবা যাগতকৈ ভাল নহয়। তেন্তে...
  Oenomaus উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - আৰু দৈত্যটোৰ সন্তানো বন্দী হৈ আছে। আমি তেওঁলোকক সহায় কৰিব লাগিব।
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি ছোৱালী যাগক পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো আমি ল"ৰা-ছোৱালীকেইটাক একেলগে লৈ দৈত্যটোৰ পৰা বচাব পাৰিম? এটা ভাল কাম কৰক, তেতিয়া আপুনি পৰী একাডেমীত পঢ়িবলৈ গ্ৰহণ কৰা হ'ব। তাতেই আপুনি ভাল কাম কৰিবলৈ শিকিব!
  ডাইনী ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  কোনে মানুহক সহায় কৰে
  সি সময় নষ্ট কৰি আছে...
  ভাল কাম -
  আপুনি বিখ্যাত হ'ব নোৱাৰে!
  মাৰ্গাৰিটাই আপত্তি কৰিছিল:
  ফুলৰ পাহি ভংগুৰ,
  যদি ইয়াক বহু আগতেই ফালি পেলোৱা হৈছিল...
  যদিও চাৰিওফালৰ জগতখন নিষ্ঠুৰ,
  ভাল কাম কৰিবলৈ মন যায়!
  
  মানুহৰ ভাল কাম কৰক
  ভাল কাম কৰক...
  আৰু ফুলৰ দৰে ফুলিব,
  পোহৰত নীলা ফুল!
  ল"ৰা ৰাজকুমাৰে অধিক গুৰুতৰ সুৰত লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু তুমি ভাল কাম কৰিবলৈ আৰু বেয়াৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ চেষ্টা কৰা, আৰু মোৰ বিশ্বাস তোমাৰ ভাল লাগিব!
  ছোৱালী যগাই মুঠি দুটা চেপি ধৰি ক"লে:
  - বাৰু, চেষ্টা কৰিম। সকলো একেই, দুষ্ট ডাইনীলৈ উভতি যোৱাৰ কোনো উপায় নাই - তেওঁলোকে আপোনাক হাঁহিব আৰু চিটিকিব ! ভাল পৰী হিচাপে পুনৰ প্ৰশিক্ষণ লম!
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  পৃথিৱীত বুদ্ধি থকা সকলোৰে,
  সদায় বন্ধুত্ব হ'ব লাগিব...
  যাতে শ্বুটিং গেলেৰীৰ দৰে নহয় -
  বুদ্ধিমান খেলখন নহ"ল!
  ল"ৰা ৰাজকুমাৰে চিঞৰি উঠিল:
  - বাৰু, দৈত্যটোৰ ওচৰলৈ নামি যাওঁ!
  এটা গোট আকাশৰ পৰা লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল।
  মাৰ্গাৰিটা আৰু অইনোমাই অজগৰৰ ওপৰত নামি আহিল আৰু ছোৱালী হোৱা য়াগা মৰ্টনৰ ওপৰত নামি আহিল। আৰু ভেকুৱাম ক্লিনাৰটো তাইৰ লগত থাকি গ"ল যদিও ল"ৰা-ছোৱালীৰ হাতৰ বাবে বৰ ডাঙৰ যেন লাগিল৷
  এই দলটোৱেই মাটিত নামি আহিল। ডাঙৰ ডাঙৰ মূৰৰ খুলি ওলাই থকা টাৱাৰবোৰৰ সৈতে দৈত্যটোৰ বিশাল দুৰ্গটোৰ একোৱেই নাই ৷ কিন্তু প্ৰৱেশদ্বাৰটো কংকালৰ দ্বাৰা নিয়ন্ত্ৰিত হয়, লগতে অৰ্কৰ এটা গোটেই দল।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ নামিছে। যুদ্ধ কৰিবলৈ সাজু হৈ উঠিছিল। য়াগা ছোৱালীজনীয়ে ভেকুৱাম ক্লিনাৰৰ বুটামটো টিপিলে আৰু তাৰ পৰা চেবাৰ, তৰোৱাল, বৰশী, ডেগাৰ আনকি দুটামান মেচিনগানও সৰি পৰিল। ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ বিভ্ৰান্তিকৰ চাৱনি দেখি তাই বুজাই দিলে:
  - ভেকুৱাম ক্লিনাৰেৰে ধৰিলোঁ। ঝাড়ুতকৈ বহুত ভাল। আৰু তাত গোটেই অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ সংগ্ৰহ।
  মাৰ্গাৰিটাই নিজৰ যাদুকৰী লাখুটি আৰু খালী ভৰি দুখন জোকাৰিলে, কিন্তু যাদুকৰী আঙঠিৰে সজাই থোৱা, আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এতিয়া মই এনে এটা মন্ত্ৰ মাৰিম যিয়ে তোমাৰ অস্ত্ৰটোক এক বিশেষ, অলৌকিক শক্তি দিব।
  আৰু যাদুকৰ ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - আব্ৰা , কাবৰা , কোডাব্ৰা ! - আৰু তাইৰ যাদুকৰী লাখুটি আৰু যাদুকৰী আঙঠিবোৰৰ পৰা শক্তিৰ ধাৰাবোৰ উৰি গ"ল। আৰু বাবা যগে ল"ৰা-ছোৱালীক দিয়া অস্ত্ৰটো জিলিকিবলৈ ধৰিলে।
  অধিক অভিজ্ঞ যুঁজাৰু হিচাপে অ"নমাইয়ে পাতল বেজী গুলিয়াই চুটি লঘু মেচিনগান এটা তুলি লৈছিল। ল"ৰাটোৱে তাৰ ৰসাল ওঁঠ দুটা চেলেকি গাই গ"ল:
  - ভাল মেচিনগানৰ সৈতে হ'ব লাগে,
  ক্ৰোধিত ইস্পাতৰ দৰে ধৰ্মঘট...
  সেই তেজ জলপ্ৰপাতৰ দৰে বৈ যোৱা নাছিল,
  আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত স্বৰ্গই ৰাজত্ব কৰিছিল!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে বন্দুক তুলি একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  জল্লাদ ধূৰ্ত আৰু নিষ্ঠুৰ,
  ৰাইজক দেৱালত থিয় কৰাই দিয়া হৈছে...
  কিন্তু মোৰ বিশ্বাস, আমাৰ ধুমুহাময় অংকুৰ,
  কিন্তু মোৰ বিশ্বাস, সৌৰ প্ৰবাহ -
  কাৰাগাৰৰ ডাঞ্জনৰ আন্ধাৰ দূৰ কৰক!
  আৰু সেইবাবেই যাদুকৰী অস্ত্ৰভাণ্ডাৰেৰে সজ্জিত শিশুৰ এটা দলে আক্ৰমণ কৰিবলৈ লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল। ল"ৰা আৰু তাতোকৈও অসংখ্য ছোৱালীৰ সৰু সৰু উদং গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল। দানৱক ভয় কৰা নাছিল যদিও লোমশ, দুৰ্গন্ধময় , ঘৃণনীয় অৰ্কৰ এটা সম্পূৰ্ণ ৰেজিমেণ্ট তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ আহিছিল ।
  অজগৰৰ ওপৰত উৰি যোৱা অ"নমাইয়ে মেচিনগানৰ পৰা শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। সৰু সৰু বেজীয়ে অৰ্কবোৰৰ লোমশ শৰীৰটো বিন্ধিলে, আৰু তাৰ পিছত এটা অলৌকিকতা হ"ল: সেইবোৰ ডাঙৰ চকলেট বাৰ আৰু হানি বানলৈ পৰিণত হ"ল।
  মাৰ্গাৰিটাইও শত্ৰুক লাথি মাৰিলে , তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি আৰু সেইবোৰত যাদুকৰী আঙঠি ব্যৱহাৰ কৰি। আৰু তেনেকৈয়ে আক্ৰমণৰ বলি হোৱা তৰোৱালধাৰী অৰ্কবোৰ লগে লগে ৰূপান্তৰিত হ"ল চকলেটেৰে ঢাকি থোৱা আৰু ভিতৰত চৰাইৰ গাখীৰ থকা মিঠাইকে ধৰি সকলো ধৰণৰ সুস্বাদু বস্তু। এইটো সঁচাকৈয়ে সুস্বাদু। আৰু চীজকেক, আৰু পপি গুটি আৰু ডালচেনিৰ সৈতে ডোনাট।
  আৰু পক্ষপাতী ছোৱালীজনীৰ যাদুকৰী লাখুটিডালে লৰচৰ কৰি কল্পনাতীত বস্তু সৃষ্টি কৰে।
  আৰু সেইবাবেই ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে অৰ্কবোৰৰ লগত যুদ্ধত লিপ্ত হ"ল। প্ৰথমতে ভিছকাউণ্ট। ল"ৰাটোৱে বুট পিন্ধাৰ পিছত তেওঁৰ কাপোৰবোৰ একেবাৰে নতুন হৈ পৰিল, যেন একেবাৰে নতুন হৈ পৰিল। আৰু তেওঁ কেৱল সোঁহাতত তৰোৱাল লৈয়েই যুদ্ধ কৰা নাছিল, বাওঁহাতে তৰোৱালও লৈছিল।
  আৰু ব্লেডৰ স্পৰ্শৰ পৰাই কল্পনাতীত ৰূপান্তৰ ঘটিল। এতিয়া অৰ্কৰ সলনি কিচমিচৰ সৈতে আকৰ্ষণীয় আকাৰৰ পাই এটা দেখা গ"ল। আৰু তৰোৱালৰ আঘাতৰ পৰাই এটা চকলেট চীজকেক দেখা গ"ল। আৰু যুদ্ধত আন ল"ৰাবোৰ।
  আপাত দৃষ্টিত অধিক উন্নত দেশৰ এগৰাকী ছোৱালীয়ে ঘাঁহনিৰ ওপৰত খালী ভৰি দুখন থৈ মেচিনগানৰ পৰা লিখিছিল। কিহৰ বাবে বিভিন্ন ধৰণৰ সাধুকথাৰ ৰূপান্তৰৰ জন্ম হয়। আৰু অৰ্কৰ পৰা ওলাই আহিল এটা ডাঙৰ, ষ্টফড চচ্চেজ, আৰু তাৰ পিছত গ্ৰেভিৰ সৈতে এটা টাৰ্কি। আৰু আৰু কি কি সোৱাদযুক্ত ট্ৰিট দেখা নগ"ল৷
  আৰু ব্লেডৰ স্পৰ্শৰ পৰা উদ্ভৱ হোৱা সুগন্ধি নাৰিকল কাপকেকবোৰ। আৰু ডাঙৰ আইচক্ৰীমও।
  পক্ষপাতী ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই যুদ্ধৰ আনন্দত গান গাবলৈ ধৰিলে;
  আমি সাম্যবাদৰ অগ্ৰগামী, সন্তান,
  কোনে দেশক ডাঙৰ-দীঘল কৰিব বিচাৰে...
  হিটলাৰে নিজৰ খঙৰ তীব্ৰ উত্তৰ দিব,
  আমি থেতেলিয়াই দিম, বিশ্বাস কৰক চয়তান!
  
  আমি ঈশ্বৰৰ আগত শপত খালোঁ,
  ডেকাসকলক নিজৰ হৃদয়খন দিলে ...
  অ", অগ্ৰগামীসকলক কঠোৰভাৱে বিচাৰ নকৰিবা,
  সৰ্বশক্তিমানে তেওঁলোকক অধিক শক্তি দিলে!
  
  আমি আগফালৰ খালী ভৰিৰে ল"ৰাবোৰৰ ওচৰলৈ গ"লোঁ,
  তেওঁলোকে যুঁজিব বিচাৰিছিল, নিজৰ গৃহভূমি সংৰক্ষণ কৰি...
  ল'ৰা আৰু ছোৱালী দুয়োটাই কাঁচি লৈ আমাৰ বাবে,
  আৰু আমাৰ আনুগত্য শক্তিশালী কৱচ!
  
  মস্কোৰ ওচৰত যুদ্ধ চলিছিল,
  ট্যাংক জ্বলি আছিল, দালি গলি আছিল...
  আমি সাম্যবাদ চাম, মোৰ বিশ্বাস, আমি দিছো,
  আৰু বহল তৰোৱালৰে এজন ফেচিষ্টক উলিয়াই আনিব পাৰি!
  
  বিশ্বাস নকৰিবা ৰাইজ, হিটলাৰ সৰ্বশক্তিমান নহয়,
  যদিও Fuhrer"s ধাৰণা জীয়াই আছে...
  আৰু আমি ফেচিষ্টসকলক জোৰেৰে আঘাত কৰিলোঁ,
  আহকচোন আমাৰ মহান যাত্ৰাত আগবাঢ়ি যাওঁ!
  
  আমি ৰুছৰ শত্ৰুবোৰক ভয় নকৰো',
  আমরা আমাদের স্থানীয় USSR ভালবাসা...
  তুমি ক্লাউনৰ আত্মা থকা নাইট নহয়,
  আহক আমি ঈশ্বৰৰ ৰাজ্যৰ বাবে আদৰ্শ স্থাপন কৰোঁ!
  
  হিটলাৰে নাজানে, বেয়াকৈ মাৰপিট কৰা হ"ব,
  যদিও নৰকৰ শক্তি তেওঁৰ ভিতৰত উত্তাল হৈ আছে...
  আৰু পৰজীৱী ক্ৰাউটবোৰ আহি আছে,
  যিয়ে শান্তি জুইৰে ভৰাই তুলিব!
  
  ৰাছিয়ানসকলৰ মহত্ত্ব হ"ল খেলি জয়ী হোৱা,
  যদিও এই আঁৰত কামৰ এটা বিশাল পৰিমাণ আছে...
  বিজয় আহিব, মোৰ বিশ্বাস, ৰসাল মে", ২০১৯ত।
  আৰু ফুহৰাৰ সম্পূৰ্ণ কাপুট হ"ব!
  
  এইটোৱেই আমাৰ বিশ্বাস, সাম্যবাদৰ শক্তি,
  ইউ এছ এছ আৰ চিৰদিনৰ বাবে সমৃদ্ধিশালী হওক ...
  আমি থেতেলিয়াই দিম, জানেনে, ফেচিবাদৰ যুগ,
  এইদৰেই ৰাছিয়া সেনাবাহিনীত পৰিণত হৈছে!
  
  ষ্টেলিনগ্ৰাডত ফ্ৰিটজসকলক প্ৰহাৰ কৰা হৈছিল,
  আমাৰ শক্তিশালী মুঠিটো তেওঁলোকে চিনি পালে...
  আৰু আমি শীতল উপহাৰ দিলোঁ,
  আৰু একনায়কত্ববাদীক এটা নিকেল দিলে!
  
  মোৰ দেশ, ধুনীয়া ৰাছিয়া,
  একটি, আর্কটিক, আপেল গাছ ফুল...
  স্বৰগ আৰু ষ্টেলিন হৈছে, জানেনে, মচীহ,
  ৰাছিয়াৰ যোদ্ধাৰ পৰা নাজী পলাই গৈছে!
  
  যেনেকৈ ধুনীয়া বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড,
  যখন সাম্যবাদ তেওঁৰ ওপৰত জিলিকি উঠে...
  আৰু পৰীক্ষাবোৰ গঠনৰ বাবে হ"ব,
  উৰণ মাত্ৰ ওপৰলৈ আৰু এটা চেকেণ্ড তললৈ নহয়!
  
  আমি বনৰীয়া ৰঙা চিঞৰ এটাৰে শীতক লৈ গ"লোঁ,
  হোয়াইট গাৰ্ডৰ মেৰুদণ্ড ভাঙিলে...
  সাম্যবাদৰ ৰাছিয়াৰ শত্ৰুবোৰক মাৰপিট কৰা হয়,
  আমাৰ হাতত এতিয়াও দুপৰীয়াৰ আহাৰত ট্ৰফীবোৰ আছে!
  
  আমি ষ্টেলিনক অতি টানকৈ ধৰি ৰাখিলোঁ,
  কোনো হিম খালি পাদ মেয়েরা...
  তুমি হৈ পৰিছা, বিশ্বাস কৰক, এজন শক্তিশালী মানুহ,
  আৰু অগ্ৰগামীজন ডাঙৰ হৈ নাইট হৈ পৰিছে!
  
  নাই, ৰাছিয়াই কেতিয়াও ভাঙিব নোৱাৰে,
  অমৰ লেনিন পথ দেখুৱায় ...
  আমি চিকচিকিয়া শিখালৈ ভয় নকৰো,
  আৰু ৰাছিয়ানসকলে সাম্যবাদৰ পৰা আঁতৰি আহিব নোৱাৰে!
  
  
  আমাৰ মাতৃ ৰাছিয়াৰ নামত,
  আহক হৃদয় এক মালা একত্ৰিত কৰো...
  হুৰে, ছোৱালীকেইজনীয়ে জোৰেৰে চিঞৰিলে,
  এটা ডাঙৰ সপোন পূৰণ হ"ব!
  
  হয়, আমাৰ বিশ্বাস সদায় আমাৰ পিতৃ-মাতৃৰ লগত থকা,
  আৰু যদি আপুনি আপোনাৰ পূৰ্বপুৰুষক অতিক্ৰম কৰিব পাৰে...
  আমি চিৰদিনৰ বাবে সাহসেৰে ভাল কাম কৰিম,
  যদিও তেওঁক বিশতকৈ বেছি দেখা নাযায়!
  
  বিশ্বাস কৰক, আমি আমাৰ মাতৃভূমিক ভাল পাওঁ,
  আমি চিৰদিনৰ বাবে সুখ বিচাৰো...
  লুচিফাৰ, বিশ্বাস কৰক, আমাক ধ্বংস নকৰিব,
  গ্ৰীষ্ম আহিব - ঠাণ্ডা নোহোৱা হৈ যাব!
  
  ৰাছিয়াত সকলো বস্তুৱেই অতি ভয়ংকৰভাৱে ফুলিব,
  যেন পৃথিৱীৰ পৰা বিপদ নোহোৱা হৈ গৈছে...
  সাম্যবাদৰ যুগ আহিব বুলি মোৰ বিশ্বাস,
  ধন-সম্পত্তি আৰু আনন্দ চিৰদিন থাকিব!
  
  বিজ্ঞানে যুদ্ধত নিহতসকলক পুনৰুত্থান কৰিব,
  মানুহৰ যৌৱন চিৰদিনৰ বাবে থাকিব...
  আৰু মানুহ সৰ্ব্বশক্তিমানৰ দৰে,
  খলনায়কজন অদৃশ্য হৈ যাব, মই জানো, অনন্তকাললৈকে!
  
  মুঠতে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সকলোৰে বাবে সুখ জিলিকি উঠে ,
  পৃথিৱীৰ সকলো মানুহ এটা পৰিয়ালৰ দৰে...
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে স্বৰ্গত হাঁহি-ধেমালি কৰে,
  এটা গানেৰে মোক ভাল পাব!
  গতিকে তাই গাই গ"ল, আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে অৰ্কবোৰক যাদুকৰী অস্ত্ৰৰে অস্বাভাৱিকভাৱে সোৱাদযুক্ত আৰু ভোক লগা কিবা এটালৈ ৰূপান্তৰিত কৰিলে। কিন্তু যেতিয়া ডাইনী ছোৱালীজনীয়ে ভেকুৱাম ক্লিনাৰৰ পৰা শক্তি এৰি দিলে, তেতিয়াও মাছ থকা গিলাচ, চাইড ডিচ আৰু সুস্বাদু খোলা থকা হাঁসবোৰ ওলাবলৈ ধৰিলে , য'ত নিৰ্দয় অৰ্কবোৰ ঘূৰি গ'ল। আৰু বৰ ধুনীয়া আছিল।
  ইয়াত গবলিন অৰ্ক কমাণ্ডাৰজনে ভাল যাদুৰ আঘাতত আহি গোলাপ, ক্ৰীম কৰ্ণফ্লাৱাৰ আৰু কেণ্ডিড ফলৰে ঢাকি থোৱা এটা ৰসাল সুগন্ধি কেকলৈ পৰিণত হ"ল।
  আৰু ইমানবোৰ ভিন্ন সোৱাদযুক্ত বস্তুৱে জন্ম দিলে নিৰীহ শিশুৰ হাতত যাদুকৰী অস্ত্ৰ।
  কিন্তু কংকালবোৰো অৰ্কবোৰৰ পিছত যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল। বিশাল আৰু ভয়ংকৰ। কাঠৰ দৰে লৰচৰ কৰিছিল। শিশুসকলে তৰোৱাল আৰু চেবাৰেৰে আক্ৰমণ কৰি ডেগাৰ নিক্ষেপ কৰে। আৰু অজগৰৰ পৰা ওয়েনোমাই আৰু খোজকাঢ়ি যোৱা ছোৱালীজনীয়ে কংকালবোৰত মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণ ঘটালে।
  মাৰ্গাৰিটাইও যাদু ব্যৱহাৰ কৰি মুকুতাৰ দৰে দাঁত দেখুৱাইছিল। আৰু তাই কংক্ৰিট অলৌকিক কাম কৰিছিল। আৰু তাইৰ যাদুৱে কংকালবোৰক ৰঙীন আইচক্ৰীম আৰু চহকীভাৱে সজাই তোলা কেকেৰে ভৰা সোণালী ৱাইনৰ গিলাচলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিলে।
  আৰু ভিছকাউন্ট ডি লাফাৰকে ধৰি ল"ৰাবোৰৰ তৰোৱালৰ আঘাতৰ পৰাই নানা ধৰণৰ সোৱাদযুক্ত আৰু ভোক লগা বস্তুৰ জন্ম হ"ল। আৰু এনে সুগন্ধি সমগ্ৰ দুৰ্গটোতে বিয়পি পৰিল। মাত্ৰ অলৌকিকতাৰ অলৌকিকতা।
  এটা বিশাল কংকালৰ পৰা গোটেই পাহাৰ এটা কেকৰ ওলাই আহিল। আৰু এই কেকবোৰত বিভিন্ন ক্ৰীমৰ পৰা ৰামধেনুৰ সকলো ৰং জিলিকি উঠিছিল।
  হয়, ইয়াত ইমান সোৱাদযুক্ত, অতি ৰুচিকৰ বস্তু আছিল। কিছুমান ভয়ংকৰ ক"লা কংকাল বিশাল আকাৰৰ ললিপপ হৈ পৰিল।
  আৰু ভোকাতুৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সোৱাদযুক্ত ট্ৰিটবোৰ চেষ্টা কৰি প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে৷ মাৰ্গাৰিটাই গং বজাই চিঞৰিলে:
  পেট আমাৰ প্ৰধান শত্ৰু,
  আমাক বিশ্বাস কৰক, বেয়া কামত পেলাই দিয়ে ...
  যেতিয়া এজন ল"ৰাই পাই দেখে,
  তেওঁক নিকৃষ্টভাৱে পেট চুৰি কৰিবলৈ ঠেলি দিয়া হৈছে!
  
  গতিকে বেবী খৰখেদা নকৰিব
  সময় আহিব, আৰু আপুনি এতিয়াও খাব...
  আৰু ঈশ্বৰৰ আগত পাপ নকৰিবা প্ৰিয়জন,
  নহ"লে আপুনি ফায়াৰব্ৰেণ্ডলৈ পৰিণত হ"ব!
  Oenomaus ল'ৰা-ছোৱালীবোৰক বুজাই দিলে:
  - নৃশংস দৈত্যক পৰাজিত নোহোৱালৈকে খাদ্য খোৱাটো বিপদজনক। মূল খলনায়কক তললৈ নমাই দিব লাগিব!
  জোৰেৰে ষ্টম্প এটা শুনা গ"ল আৰু প্ৰথমতে এটা বিশাল ছাঁ দেখা গ"ল, যিয়ে পথাৰখনৰ আধা অংশ ঢাকি ধৰিলে, সকলো ধৰণৰ কেক আৰু বাচন-বৰ্তনেৰে ভৰি পৰিল। আৰু তাৰ পিছত শিং থকা দৈত্যটো নিজেই। ইয়াৰ মুখখন শুক্ৰাণু তিমি আৰু নখযুক্ত ভৰি আছিল। আৰু ইমানেই ওখ যে ইতিমধ্যে টাৱাৰ আৰু কংকাল থকা বিশাল দুৰ্গটোতকৈও ওখ৷
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে ভয়ত চিঞৰি উঠিল, লগে লগে নৃশংস গুণ্ডাটোৰ আকাৰ বাঢ়ি গ"ল।
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - ভয় নকৰিবা! ভয় কৰিলেহে সি ডাঙৰ হয়!
  Oenomaus ক্ৰোধেৰে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  তুমি হয়তো কাপুৰুষ নহয়, কিন্তু তুমি মূৰ্খ, আৰু আমি দৃশ্যবোৰ দেখিছো!
  ডাইনী ছোৱালী যাগাই চিঞৰি ক"লে:
  - প্ৰিয়, প্ৰিয় ৰাক্ষস,
  আপুনি সুস্বাদু মিঠাই বিচাৰেনে...
  বা আঘাতৰ যাদু,
  আকৌ বিনামূলীয়াকৈ পাব!
  মাৰ্গাৰিটাই চিঞৰিলে:
  - ল"ৰা-ছোৱালী, একেলগে চিঞৰ: আমি তোমালোকক ভয় কৰা নাই! বাৰু, একত্ৰিত হওঁ।
  এটা ভয়ংকৰ চৰাইৰ সন্মুখত নিজকে গোট খোৱাটো কঠিন হৈ পৰিছিল ৷ সৰু সৰু ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা লৈ ছোৱালীজনী পলাবলৈ ধৰিলে। অধিক সাহসী ভিছকাউন্ট ডি লাফাৰ আৰু দুজনমান ল"ৰাই তেওঁলোকক আঁতৰাই ৰাখিবলৈ ধৰিলে। ল"ৰাকেইটা যে ভয়ত ম্লান হৈ পৰিছে সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত মাৰ্গাৰিটাই গাইছিল, সাহস দিবলৈ, যুদ্ধৰ পৰা এটা যুঁজৰ গীত;
  আমি ইউ এছ এছ আৰ দেশৰ ছোৱালী,
  যি সমগ্ৰ বিশ্বৰ বাবে এটা মশাল...
  আহক আমি দেখুৱাওঁ, আপুনি জানে, মহানতাৰ এটা উদাহৰণ,
  ইয়াত গোৱা বীৰত্বৰ কৰ্ম!
  
  ৰঙা পতাকাৰ তলত ছোৱালী জন্ম হৈছিল , ৷
  আৰু খালী ভৰিৰে তেওঁলোকে হিমৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ যায়...
  কন্যা আৰু পুত্ৰই ৰুছৰ বাবে যুঁজ দিয়ে,
  কেতিয়াবা কইনাজনীয়ে ল"ৰাটোক গোলাপ এটা দিয়ে!
  
  ব্ৰহ্মাণ্ডৰ ওপৰত ৰঙা পতাকা থাকিব,
  ইমান উজ্জ্বলভাৱে জিলিকি উঠক, মশালৰ শিখাৰ দৰে...
  কাৰণ, জানেনে, বীৰ, আমাৰ এটা দোল আছে,
  আৰু আমাৰ বেনাৰখন ৰঙাৰ দৰে জিলিকি উঠে!
  
  বিশ্বাস নকৰিব, অভিশপ্ত ফেচিষ্ট পাছ নহ"ব,
  আৰু ৰাছিয়ান আত্মা কেতিয়াও ম্লান নহ'ব...
  বিজয়ে এটা অন্তহীন একাউণ্ট খুলিব,
  যিকোনো ব্যক্তিক নমস্কাৰ আৰু নমস্কাৰ কওঁ!
  
  ৰাছিয়া এখন আচৰিত দেশ,
  আপুনি জনগোষ্ঠীসমূহক সাম্যবাদ দিলে...
  চিৰকাল ঈশ্বৰে উদাৰতাৰে দিয়া ,
  মাতৃভূমিৰ বাবে, সুখ আৰু স্বাধীনতাৰ বাবে!
  
  শত্ৰুৱে পিতৃভূমিক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিব,
  আৰু যিমানেই নিষ্ঠুৰ আৰু কূটনৈতিক নহওক কিয়...
  আমাৰ অজেয় ৰাছিয়ান ভালুক,
  ৰাছিয়াৰ সৈনিকজন নিজৰ জয়ৰ বাবে ইমানেই গৌৰৱময়!
  
  ধুনীয়া ছোভিয়েট দেশ,
  তাৰ ছোৱালীবোৰে গৌৰৱান্বিত যে তেওঁলোক ধুনীয়া...
  তাই আমাক জন্মৰ দ্বাৰা চিৰদিনৰ বাবে দিয়া হৈছিল,
  আৰু আমি কমছমোলৰ সদস্যসকলে ন্যায়পৰায়ণ হওঁক!
  
  আমি মস্কোৰ উপকণ্ঠ অঞ্চলত যুঁজি আছো,
  তুষারপাত, snowdrifts, এবং মেয়েরা খালি পাদ...
  আমি আমাৰ পিতৃভূমি চয়তানৰ ওচৰত এৰি নিদিওঁ,
  আনকি আমাৰ কাঁচিয়েও সঠিকভাৱে গুলী মাৰে!
  
  গতিকে খঙত ছোৱালীবোৰে যুঁজিবলৈ আগ্ৰহী,
  আৰু উলংগ গোৰোহাৰে তেওঁলোকে এটা বিস্ফোৰণ-পেকেজ নিক্ষেপ কৰে ...
  এজন ফেচিষ্ট, তেওঁক মাত্ৰ শীতল দেখা যায়,
  আচলতে কেৱল দুষ্ট কয়িন!
  
  শত্ৰুৱে ছোৱালীক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে,
  তেনেকুৱা এটা তৰাৰ তলত জন্ম হৈছিল তেওঁলোকৰ...
  আমাৰ অজেয় দানৱ ভালুক,
  কোনে মাতৃভূমিক নিজৰ পত্নী কৰি তুলিলে!
  
  আমি ৰাছিয়ান ছোৱালীবোৰ ভাল,
  'আমি নিৰ্যাতন আৰু হিম ভয় কৰা নাই...
  আৰু আমি দুষ্ট গোটৰ আক্ৰমণক বিকৃত কৰিম, বিশ্বাস কৰক,
  ড"জৰ পৰা শত্ৰু পাগল হৈ যাব !
  
  শত্ৰুক মস্কোৰ পৰা আঁতৰাই নিবলৈ সক্ষম হৈছিল,
  যদিও তেওঁ বিশাল শক্তিৰে ভৰা...
  আমি ছোৱালীবোৰে নিজকে ইমান গৌৰৱান্বিত,
  বিৰোধী সকলোৱে নিজৰ নিজৰ কবৰত হেৰাই যাব!
  
  বিশ্বাস নকৰিব, শত্ৰুৱে ৰুছক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে,
  যিহেতু প্ৰতি নাইট ডায়েপাৰৰ পৰা আহে...
  চিকাৰীজন আপাত দৃষ্টিত খেললৈ পৰিণত হৈছে,
  আৰু বিৰোধী এতিয়াও মাত্ৰ এটা শিশু!
  
  কিন্তু ৰাছিয়ান আত্মা, মহান, আত্মা বিশ্বাস,
  জানেনে, ইয়াত লুকাই থকা শক্তি আছে ...
  শত্ৰু সম্পূৰ্ণৰূপে থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ব,
  কাৰণ, নাইটসকল যুদ্ধত অজেয়!
  
  আপোনাৰ সন্দেহবোৰ আঁতৰাই পেলাওক , ছোৱালী , ৷
  আমি জানেনে, পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ সাহসী...
  আহক আমি চয়তানৰ দলবোৰক নৰকত পেলাই দিওঁ,
  বিৰোধীক শৌচাগাৰত তিয়াই দিওঁ !
  
  পবিত্ৰ যুদ্ধৰ অন্ত পৰিব
  শান্তি আৰু ৰাতিপুৱা আহিব গ্ৰহটোৰ ওপৰত...
  তাই চিৰদিনৰ বাবে সূৰ্য্যৰ লগত, জানেনে, দিয়া,
  গ্ৰীষ্মকাল চিৰদিনৰ বাবে জ্বলি উঠক!
  
  আৰু গৌৰৱত চিৰন্তন সাম্যবাদ ,
  আৰু লেনিন আৰু মহান ষ্টেলিন আমাৰ লগত আছে...
  ৰক্তাক্ত চিনেমাত এতিয়াহে ফেচিবাদ,
  আৰু আমাৰ ইচ্ছা, বিশ্বাস কৰক, তীখাতকৈও শক্তিশালী!
  
  মোৰ ৰাছিয়াই যুগ যুগ ধৰি শাসন কৰে,
  আৰু সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক সুখ দিলে...
  তীখাৰ মুঠিৰ শক্তি লাগে,
  আৰু সাহসী, কিন্তু যুক্তিসংগতভাৱে!
  প্ৰথমতে মাৰ্গাৰিটাই অকলে গাইছিল যদিও তাৰ পিছত ইনোমাই, ছোৱালী ইয়াগা, ভিছকাউণ্ট ডি লাফাৰ আদি ল"ৰা-ছোৱালীয়ে গীতটো গ্ৰহণ কৰিছিল। আৰু এইটো ইতিমধ্যে এটা শক্তিশালী, সম্পূৰ্ণ কণ্ঠৰ কোৱাৰ আছিল, যাৰ পৰা সকলো কঁপি উঠিছিল। আৰু বিশাল, প্ৰকৃত দৈত্যটোৰ আকাৰ কমিবলৈ ধৰিলে। তেওঁক আৰু ইমান শীতল আৰু ভাবুকিপূৰ্ণ যেন নালাগিল। আৰু শিংবোৰ সৰু হৈ আহিল আৰু নখবোৰ সৰু হৈ গ"ল। ৱাঃ...
  ছোৱালী যাগাই হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  ভাল কাম, ভাল কাম, তেওঁক লৈ গৌৰৱ কৰিব পাৰি -
  সাতজনে এজনক ভয় নকৰে!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে উদং ভৰিৰে ঠেলি দি একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  আমি তোমাক ভয় কৰা নাই ogre,
  শিশুৰ ভৰিৰ তলত ভৰিৰে মোহাৰি দিয়া হ'ব...
  যদিও আমি যথেষ্ট বয়সীয়াল যোদ্ধা নহয়,
  আমি এসময়ত বাবা যাগৰ অধীনত আছিলো !
  এইবোৰ ল"ৰা-ছোৱালী, আত্মা আৰু মুখ দুয়োটাতে ইমান ধুনীয়া। আৰু দৈত্যৰ দৰে যুঁজ দিয়ে। যদিও এতিয়া নৃশংস দৈত্যটোক নৈতিকভাৱে শেষ কৰা উচিত। আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে নাচিবলৈ ধৰিলে।
  আৰু ছোৱালী য়াগাই ভেকুৱাম ক্লিনাৰটো লৈ গুণ্ডাটোৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে, আৰু কিবা এটা বিৰবিৰাইবলৈ ধৰিলে।
  ল'ৰা এজনে কুঁহিয়াৰৰ আকৃতিৰ এটা ডাঙৰ ললিপপ চেলেকিলে , যিটো কংকাললৈ পৰিণত হ'ল, আৰু ছোৱালীজনীয়ে আইচক্ৰীম এটা কামোৰ মাৰিলে।
  শিশুসকলে দৈত্যটোক ভাবুকি দিছিল:
  - তোমাৰো হ'বই!
  আৰু তেওঁ আক্ষৰিক অৰ্থত জোকাৰি গ"ল। সি আৰু সংকুচিত হৈ পৰিল। আৰু ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙৰ আইচক্ৰীমৰ সৈতে সোণালী গিলাচবোৰ আৰু অধিক উজ্জ্বল আৰু সুন্দৰকৈ জিলিকিবলৈ ধৰিলে।
  অগ্ৰণী নায়িকা মাৰ্গাৰিটাই পুনৰ ক্ৰোধেৰে গাইছিল, যুদ্ধৰ দেশপ্ৰেমমূলক গীত আৰু বাকী ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে কোৰাছ কৰিলে:
  খেলি থাকোঁতে কমছমোলত যোগদান কৰিলোঁ,
  একটি সুন্দর সপোনের মেয়ে...
  মই ভাবিছিলো পৃথিৱীখন চিৰন্তন হ"ব মে", ২০১৯।
  প্ৰতিটো দিনেই বসন্তৰ জন্ম!
  
  কিন্তু কিবা কাৰণত কাম নহ"ল,
  কেনেবাকৈ, মই প্ৰেমত পৰিব নোৱাৰো ...
  বাৰু, কোৱা ল"ৰাহঁত, মোৰ দয়াত,
  জীৱনটো বৰ শক্তিশালী আঁহত!
  
  হঠাতে যুদ্ধই হঠাতে বজ্ৰপাত কৰিলে,
  আৰু মৃত্যুৰ এটা হাৰিকেনে লৰালৰিকৈ...
  আৰু মোৰ ছোৱালীবোৰৰ শৰীৰটো শক্তিশালী,
  নিজকে এবাৰতে আক্ৰমণৰ বলি কৰিব পাৰে!
  
  বিশ্বাস কৰক, মই হাৰ মানিব নিবিচাৰো,
  Fatherland জন্য শেষ পর্যন্ত যুদ্ধ...
  আমি এটা শক্তিশালী বেকপেকত গ্ৰেনেড কঢ়িয়াই লৈ ফুৰো,
  হৃদয়ত দেউতাকৰ ঠাই ল"লে ষ্টেলিনে!
  
  ৰাছিয়াৰ মহান যোদ্ধাসকল।
  আমি শান্তি আৰু শৃংখলা ৰক্ষা কৰিব পাৰো...
  আকাশৰ তৰাবোৰে মুগা পানী দিলে,
  আৰু চিকাৰীজন খেললৈ পৰিণত হ"ল!
  
  মই খালী ভৰিৰে ছোৱালী যুঁজ দিওঁ
  ভৰা ...
  এই স্বৰ্গত ঠাই থাকিব, মই জানো,
  তেজৰ ওপৰত সুখ গঢ়িব নোৱাৰি!
  
  পিতৃভূমিৰ মহান যোদ্ধাসকল,
  আমরা মস্কো কাছাকাছি দৃঢ়ভাবে যুদ্ধ করম...
  আৰু তাৰ পিছত সাম্যবাদৰ অধীনত সপোন,
  চয়তানৰ সৈতে পাতালৰ বিৰুদ্ধে!
  
  সাহসী ৰাছিয়ান ল'ৰা,
  যে তেওঁলোকে সততাৰে শেষলৈকে যুঁজে...
  মেচিনগানেৰে গুলী চলাইছে ,
  যদি আপুনি সোণৰ মুকুট লাগে!
  
  এটা গুলীও আমাক ৰখাব নোৱাৰে
  যীচু মহান ঈশ্বৰ পুনৰুত্থিত হৈছে...
  চিকাৰী অজগৰৰ দিন শেষ হ"ল,
  আকাশৰ পৰা আৰু উজ্জ্বল হৈ পৰিল!
  
  মই তোমাক ভাল পাওঁ প্ৰিয় লাডা,
  সৰ্বোচ্চ ঈশ্বৰ স্বৰগ মহিমা হ'ব ...
  আমি ৰাছিয়াৰ হৈ যুঁজিব লাগিব,
  শ্ৰেষ্ঠ বগা ঈশ্বৰ আমাৰ লগত আছে!
  
  ৰাছিয়ানসকলক আঁঠু লৈ নানিব,
  আমাৰ মাংস, বিশ্বাস কৰক, নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব নোৱাৰি...
  ষ্টেলিন আৰু মহান লেনিন আমাৰ লগত আছে,
  এই পৰীক্ষাতো আপুনিও উত্তীৰ্ণ হ"ব লাগিব!
  
  পিতৃভূমিৰ বেদনাও আমাৰ হৃদয়ত আছে,
  আমি তাইৰ মহানতাত বিশ্বাস কৰোঁ...
  আমি খৰধৰকৈ মহাকাশৰ দুৱাৰখন খুলি দিওঁ,
  বৰ মধুৰ জীৱন হ'ব!
  
  আমি খালী ভৰিৰে ধুনীয়া ছোৱালী , ৷
  'আমি তুষাৰপাতৰ মাজেৰে ইমান দ্ৰুতগতিত দৌৰিছো...
  আমাক এই তিতা ভদকাৰ প্ৰয়োজন নাই,
  কেৰুবে ডেউকা মেলিছে!
  
  আমি ছোৱালীবোৰে পিতৃভূমিৰ বাবে থিয় দিম,
  আৰু আমি দুষ্ট ক্ৰাউটসকলক উত্তৰ দিম, নাই,
  নৰকীয় কয়িনক ধ্বংস কৰা হ"ব,
  আৰু ত্ৰাণকৰ্তা খ্ৰীষ্টক নমস্কাৰ!
  
  এটা যুগ থাকিব - ইয়াতকৈ ভাল হ"ব নোৱাৰে,
  মৃত লোক চিৰদিনৰ বাবে পুনৰুত্থান হ'ব...
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন প্ৰকৃত স্বৰ্গত পৰিণত হ"ব,
  সকলোৰে সপোন পূৰণ হ'ব!
  মাৰ্গাৰিটাৰ অলপ দুখ লাগিল - ইতিমধ্যে তাইৰ বয়স এশ বছৰৰো অধিক, আৰু তাই এতিয়াও ছোৱালী। আৰু হয়তো সি চিৰদিনৰ বাবে শিশু হৈ থাকিব।
  কিন্তু বাকী ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে এই গীতটোত আনন্দিত আৰু আনন্দিত হৈ পৰিল।
  আৰু ভয়ংকৰ নৃশংস দৈত্যটো আকাৰত আৰু সৰু হৈ পৰিল, আৰু দানৱতকৈ ভয় খোৱা গবলিনৰ দৰে দেখা গ"ল।
  আইচক্ৰীম আৰু কেকৰ টুকুৰাবোৰ তেওঁৰ ফালে উৰি গ"ল। ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে হাঁহি হাঁহি জিভা উলিয়াই দিলে। এইটো বৰ হাস্যৰসময়ী যেন লাগিছিল। আৰু উল্লাসিত ল"ৰাবোৰে মুখ বনাই থাকিল।
  ছোৱালী যগাই ওঁঠত চেপা মাৰি চিঞৰি ক"লে:
  শিশুসকলে হাঁহিব লাগে
  শিশুৱে হাঁহিব লাগে -
  আৰু নায়কসকলে কেনেকৈ জীয়াই থাকে!
  আৰু নায়কসকলে কেনেকৈ জীয়াই থাকে!
  আৰু বাবা য়াগাই ভেকুৱাম ক্লিনাৰটো দুৰ্গৰ পৰা জপিয়াই ওলাই অহা আন অৰ্ক আৰু গবলিনবোৰলৈ আঙুলিয়াই দিলে। আৰু ইনোমাই আৰু ছোৱালীজনীয়ে মেচিনগানেৰে তেওঁলোকৰ ওপৰত গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকে সেইটো বৰ ভাল কৰিলে ৷ আৰু আকৌ আছিল উজ্জ্বল আইচক্ৰীম, কিচমিচ ৰোল, ক্ৰীম কেক, কৰ্ণ ফ্লেক, কটন কেণ্ডি আৰু বহুতোৰ সৈতে গিলাচ ৷ সকলো বস্তুৱেই ইমান ভাল গোন্ধ পাইছিল আৰু অত্যন্ত ৰুচিকৰ যেন লাগিছিল।
  আৰু যোদ্ধা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে হাঁহিলে আৰু পহু পোৱালিৰ দৰে চোকা বগা দাঁতবোৰ দেখুৱালে।
  এই কাৰ্য্যটো কিমান আচৰিত আৰু অনন্য যেন লাগিছিল।
  আৰু মাৰ্গাৰিটাই অৰ্ক আৰু কংকালবোৰক বিজুলীৰে আঘাত কৰিলে , তেওঁলোকৰ আচৰিত ৰূপান্তৰ অব্যাহত ৰাখিলে।
  ইয়াৰ পিছত অগ্ৰণী ছোৱালীজনীয়ে আকৌ এটা দেশপ্ৰেমমূলক আৰু উচ্চমানৰ গীত গাইছিল আৰু কোৰাছত থকা বাকী ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে তাইৰ পাৰ্কি আৰু উল্লাসিত গীতটো তুলি লৈছিল:
  চয়তানে আমাক পৰাস্ত নকৰে
  মোৰ জন্মভূমি, পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ধুনীয়া,
  সুন্দৰ দেশখন বিখ্যাত...
  ইয়াত প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু শিশু সুখী হ"ব!
  
  তাত উপত্যকাৰ শেৱালিবোৰ মহৎভাৱে ফুলি উঠক;
  আৰু কৰববোৰে এটা মান্য গীত বাজে...
  ফুহৰাৰ কাপুট হ'ব,
  যুদ্ধত ৰাছিয়ান অজেয়!
  
  খালী ভৰিৰে দৌৰিছে কমছমোলৰ সদস্য,
  তেখেতে নিজৰ খালী গোৰোহাৰে নিয়ৰৰ ওপৰত ভৰি দিয়ে...
  হিটলাৰ তুমি দেখাত মাত্ৰ শীতল
  টেংক এটা লৈ তোমাক দৌৰাই দিম!
  
  আমি নাজীক পৰাস্ত কৰিব পাৰোনে?
  সদায়ৰ দৰেই আমি খালী ভৰিৰে, ছোৱালী...
  আমাৰ আটাইতকৈ ভয়ংকৰ নাইটজন হৈছে ভালুক,
  মেচিনগানেৰে সকলোকে মাৰি পেলাব!
  
  নাই, আমি ছোৱালীবোৰ ইতিমধ্যে বৰ শীতল,
  আমি আক্ষৰিক অৰ্থত সকলো শত্ৰুক বিভাজিত...
  আমাৰ নখ, দাঁত, মুঠি...
  আমি এখন আচৰিত স্বৰ্গত ঠাই গঢ়িম!
  
  মোৰ বিশ্বাস শীতল সাম্যবাদ থাকিব,
  উপদেশৰ দেশখন, বিশ্বাস কৰক, ইয়াত ফুলি উঠিছে...
  আৰু দুখজনক নাজীবাদ নোহোৱা হৈ যাব,
  মোৰ বিশ্বাস আপোনাৰ কৰ্মৰ মহিমামণ্ডিত হ'ব!
  
  অঞ্চলটো বনৰীয়াকৈ ফুলিব, মোৰ বিশ্বাস,
  বিজয়ৰ পৰা আমি বিজয়লৈ ঘূৰি আহিছো...
  নিকোলাই জাপানীক পৰাস্ত কৰে,
  চামুৰাইয়ে নীচতাৰ উত্তৰ দিব!
  
  আমি নিজকে হেলনীয়া হ"বলৈ নিদিওঁ,
  আমাৰ শত্ৰুক এটা আঘাতেৰে চেপি পেলাওঁ আহক...
  চিকাৰীক খেললৈ পৰিণত হওক,
  অকলশৰীয়া নহয় যে আমি ৱেৰমাকটক চেপি ধৰিলোঁ!
  
  
  বিশ্বাস কৰক, আমাৰ বাবে হাৰ মানিবলৈ সহজ নহয়,
  ৰাছিয়ানসকলে সদায় যুদ্ধ কৰিব জানে...
  তীখাৰে চোকা কৰিলোঁ ,
  ফুৰাৰজন ক্লাউনৰ প্ৰতিচ্ছবি হৈ পৰিব!
  
  মোৰ জন্মভূমি এনেকুৱা,
  ৰাছিয়ান একৰ্ডিয়ন ইয়াত বাজে...
  সকলো জাতি এটা বন্ধুত্বপূৰ্ণ পৰিয়াল,
  হাবেলে জয়লাভ কৰে, কয়িনে নহয়!
  
  গৌৰৱত থাকিব ,
  যদিও আমাৰ শত্ৰু নিষ্ঠুৰ আৰু বিশ্বাসঘাতক...
  আমি শৌৰ্য্যৰ বাবে আদৰ্শ দাঙি ধৰিম,
  যুদ্ধত ৰাছিয়াৰ আত্মাক মহিমামণ্ডিত কৰা হ"ব!
  শেষৰ বাক্যাংশটোত অগ্ৰণী ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিৰ পৰা বিজুলী লৈছিল আৰু এৰি দিছিল, আৰু যাদুকৰী আঙঠি আৰু শিলৰ সৈতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা পালছাৰ। অৱশেষত শামুকৰ দৰে সংকুচিত হোৱা দৈত্যটোক সিহঁতে ঢাকি পেলালে। সেইটো সম্পূৰ্ণৰূপে অগ্নিময় জিলিকনিয়ে ঢাকি ৰাখিছিল। তাৰ পিছত আকৌ জিলিকি উঠিল। অৰ্ক আৰু কংকাল অৱশেষত সকলো ধৰণৰ আচৰিত সুস্বাদু খাদ্যলৈ ৰূপান্তৰিত হৈছে। ইমান সুস্বাদু আৰু ভাজি, বিভিন্ন ধৰণৰ হাম, ষ্টাফড মাছ আৰু হাঁহৰ পৰা আৰম্ভ কৰি কেক, পেষ্ট্ৰি, কেৰামেল আৰু আইচক্ৰীমৰ গিলাচলৈকে।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে আনন্দ কৰি ওপৰলৈ তললৈ জপিয়াই উঠিল। তেওঁলোকক বৰ সন্তুষ্ট আৰু আনন্দিত যেন লাগিছিল।
  ইয়াত ভয়ংকৰ আৰু কঠিন নৃশংস দৈত্যটোৰ ঠাইত পোহৰ নোহোৱা হৈ গ"ল। চুটি চুটি পিন্ধা এজন ক্ষীণ, গোলা চুলিৰ ল"ৰা, প্ৰায় সাত বছৰ বয়সৰ, আবিৰ্ভাৱ হ"ল। ভয়ংকৰ দানৱৰ সলনি এনেকুৱা নিৰাপদ আৰু মিঠা শিশু। চকু দুটা টিপি সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মোক মাৰিব নালাগে!
  মাৰ্গাৰিটাই চিঞৰিলে:
  - ভয় নকৰিবা! আমি তোমাক স্পৰ্শ নকৰো। এতিয়া আপুনি জীৱনটো শূন্যৰ পৰা আৰম্ভ কৰি স্কুললৈ যাব পাৰিব!
  ল"ৰাজন আৰু প্ৰাক্তন নৃশংসই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  এইটো কেনেকুৱা স্কুলীয়া জীৱন?
  প্ৰতিদিনে পৰীক্ষা ...
  যোগ, বিভাজন,
  গুণন টেবুল!
  আমাৰ চকুৰ সন্মুখতে নৃশংস দৈত্যটোৰ দুৰ্গটো ৰূপান্তৰিত হ"ল। মূৰৰ খুলিৰ সলনি গম্বুজবোৰত কল্পনাতীত সৌন্দৰ্য্যৰ ফুল ফুলি উঠিছিল। আৰু গম্বুজবোৰ নিজেই সোণেৰে জিলিকি উঠিছিল। আৰু সকলোবোৰ ইমানেই ভয়ংকৰ, জিলিকি থকা, চকু কপালত তুলিব পৰা হৈ পৰিল, দুৰ্গৰ দেৱালবোৰ ফুলেৰে আবৃত হৈ পৰিল। আৰু তেজৰ সলনি ফোয়াৰাবোৰত হীৰাৰ ধাৰা বৈ আহিবলৈ ধৰিলে আৰু ডাৱৰবোৰ নোহোৱা হৈ গ"ল আৰু একেলগে চাৰিটা সূৰ্য্য উজ্জ্বল হ"ল।
  আৰু মুক্ত ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে আনন্দৰ হাঁহিৰে দুৰ্গৰ পৰা দৌৰি ওলাই আহিবলৈ ধৰিলে। ক্ষীণ, ছিন্নভিন্ন, খালী ভৰি, তথাপিও তেওঁলোক সুখী আছিল।
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে সুস্বাদু ট্ৰিটবোৰত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু ঘাঁহৰ তলৰ পৰাই ককটেইল আৰু ৰসৰ বেৰেল ওলাই আহিল ।
  ছোৱালী য়াগাই মৰ্টাৰত উঠি প্ৰাক্তন নৃশংস দৈত্যটোৰ ওচৰলৈ উৰি আহি ল"ৰাটোৰ হাতত আইচক্ৰীম দিলে। সি গিলি হাঁহি এটা ভাঙিলে:
  - স্বাদ যুক্ত!
  আৰু তেওঁ ভয়তে আৰু ক"লে:
  - মোক ক্ষমা কৰি দিবা ল'ৰা-ছোৱালী! লাজ লাগিছে তোমাক খোৱা বুলি। এইটো কিমান ঘৃণনীয়!
  অধিক সংখ্যক ল"ৰা-ছোৱালী শেষ হৈ গ"ল। আগতে নৃশংসই খোৱাবোৰকে ধৰি । নিৰাপদ ল"ৰাটোৱে চকু দুটা বেট মাৰি আনকি গানও গাইছিল;
  বাৰু, অলৌকিকতা নহয়নে, সাধুকথা নহয়নে,
  সকলোবোৰ এনেকুৱা হৈ পৰিছে, বিশ্বাস কৰক, আচৰিত!
  নাই, আমাৰ ভাল কাম কৰাই ভাল -
  আৰু অশুভ নোহোৱা হৈ যাব কালজয়ীতাত!
  হয় , জয় আছিল। সঁচা, ল"ৰাবোৰৰ এজনে, অতি পেশীবহুল ধড় আৰু চুটি কাপোৰ পিন্ধি, প্ৰতিফলিত পৃষ্ঠটোলৈ চাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মোৰ বীৰত্বৰ উচ্চতা ক'লৈ গ'ল?
  Oenomaus সুধিলে:
  - আৰু তুমি কোন?
  অতি নিৰ্দিষ্ট পেশীৰ ল"ৰাজনে উত্তৰ দিলে:
  - নিকিটিচ।
  আৰু তেওঁৰ শিশুসুলভ মুখখন ক"লা হৈ গ"ল আৰু তেওঁ বিৰবিৰাই উঠিল।
  - মই এজন ডাঙৰ নায়ক আছিলোঁ, আৰু এতিয়া মই মাত্ৰ চুটি কাপোৰ পিন্ধা খালী ভৰিৰে ল"ৰা , মোৰ তেনেকৈ কাৰ প্ৰয়োজন?
  প্ৰাক্তন নৃশংসজনে ফুচফুচাই ক"লে:
  - একেলগে স্কুললৈ যাওঁ !
  ডব্ৰিনিয়াই খঙত গৰ্জন কৰিলে, তেওঁৰ উদং ল"ৰাৰ দৰে ভৰিখন ইমান জোৰেৰে লাথি মাৰিলে যে শিলটো ফাটি গ"ল:
  - বাৰু, স্কুলৰ লগত নৰকলৈ! মই ভাবিলোঁ মই ক্লান্ত হৈ পৰিছো !
  মাৰ্গাৰিটাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - বুজিলোঁ!
  ল"ৰা ডব্ৰিনিয়াই গৰ্জন কৰি ক"লে:
  - কি বুজিছা! এতিয়া মোৰ পত্নীয়ে মোক এৰি যাব! মোৰ এনেকুৱা হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা শিশু এটা মোৰ কাক লাগে !
  ওয়েনোমাছে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - জীৱনৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ বস্তুটো হ'ল আত্মা। আকাৰৰ কোনো গুৰুত্ব নাই!
  ডব্ৰিনিয়াই আপত্তি কৰিছিল:
  - নহয়! তুমি মোৰ পত্নীক চিনি নাপাবা। এবাৰ তাই গোৰোহাটো ইমান জোৰেৰে লৰচৰ কৰিলে যে নাইটিংগেল ডকাইতৰ হুইচেল মাৰি থকা দাঁতটো তাই উলিয়াই দিলে! তাই কঠোৰ, আৰু তাইক কিয় লাগে গোঁফবিহীন ল'ৰা ! - আৰু ল"ৰাটোৱে আকৌ খালী ভৰিৰে, শিশুসুলভ, কিন্তু শক্তিশালী ভৰিখনেৰে, হাতুৰীৰ দৰে আঘাত কৰিলে, যাতে শিলগুটিটো সৰু সৰু টুকুৰাত ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। আৰু ডেকা নায়কে চিঞৰি উঠিল। - মোক সোনকালে প্ৰাপ্তবয়স্ক কৰি লওক!
  ওয়েনোমাছে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে আমি এই কামটো কৰিব নোৱাৰো নহয়নে?
  মাৰ্গাৰিটাই উত্তৰ দিলে:
  - এতিয়াৰ বাবে সঁচা, আমি নোৱাৰো, কিন্তু যদি আপুনি আমাৰ লগত কোনোবা এটা ডাঙৰ উদ্দেশ্যত ভ্ৰমণ কৰিবলৈ যায়, তেন্তে হয়তো আমি কিবা এটা উলিয়াম!
  ল"ৰা ডব্ৰিনিয়াই ভাবুকি দি সুধিলে:
  - তোমাৰ লক্ষ্য কি?
  Oenomaus আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ স্কেলত শক্তিশালী লিংগক মৃত্যুৰ পৰা ৰক্ষা কৰিবলৈ। আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত মহামাৰী আছে, আৰু ই আপোনাৰ ওচৰলৈও যাব পাৰে!
  মাৰ্গাৰিটাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয় ডব্ৰিনিয়া, আমাৰ লগত যোগদান কৰক। আপোনাৰ বীৰত্বৰ শক্তি এতিয়াও আছে, আৰু আপুনি আমাৰ বাবে অতি উপযোগী হ"ব!
  টাইটান ল'ৰাটো যদিও চেহেৰাত তেওঁ প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া ল'ৰা Oenomai তকৈ ডাঙৰ বা ওখ নাছিল , কিন্তু তেওঁৰ শাৰীৰিক শক্তি আছিল বিশাল। গতিকে তেওঁ খালী আঙুলিৰে শিলগুটিটো চেপি আক্ষৰিক অৰ্থত লৈ থেতেলিয়াই পেলালে, তাৰ পিছত তেওঁ হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু মই এতিয়াও ঠিকেই আছো! ঠিক আছে মই তোমাৰ লগত যাম। ডাঙৰ হোৱালৈকে ঘৈণীয়েকৰ ওচৰলৈ ঘূৰি অহাটো ভয়ংকৰ হ"ব !
  পৰীৰ দৰে হাঁহি এটা মাৰি মাৰ্গাৰিটাই উত্তৰ দিলে:
  - বৰ বুদ্ধিমানৰ সিদ্ধান্ত!
  আৰু তাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি দুটা ক্লিক কৰিলে। তৃতীয়টো, আদৰণীয় অজগৰ কেঁচুৱা এটা আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  ছোৱালীজনীয়ে বুজাই দিলে:
  - বেগ লৈ ভিক্ষাৰীৰ দৰে খোজ কাঢ়িব নালাগে!
  . অধ্যায় নং ৮।
  ট্ৰেঞ্জিচন আৰু পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হোৱাৰ সময়ত ডমিনিকা বহুত ক্লান্ত হৈ পৰিছিল। সেয়েহে তাইৰ ধুনীয়া কুমাৰীবোৰক সোণালী গা ধোৱা আৰু শ্বাৱাৰত ধুই পেলোৱা হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে তাইক অভিজাত ছাত্ৰ-ছাত্ৰী আৰু মহিলা ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ বাবে সুকীয়া, বিলাসী কোঠা এটাত কোমল, গৰম বিচনাত বহুৱাই দিলে। ডমিনিকা এটা অদ্ভুত সপোনত পৰিল, তাইৰ শেষ ইচ্ছা আছিল ৰাজকুমাৰ Oenomaus ৰ লগত থকা , যাৰ প্ৰতি তাই অতি সহানুভূতি আৰু সহানুভূতি অনুভৱ কৰিছিল।
  আৰু ঠিক মৰ্ফিউছ দেৱতাই তাইক আলিংগন কৰাৰ লগে লগে তাই...
  ডমিনিকাই হঠাতে অনুভৱ কৰিলে যে তাইৰ মুখত বতাহ বলিছে, আৰু তাই পিছল, খোলা পিঠি এখনত বহি আছে। আৰু ডাৱৰবোৰ চাৰিওফালে জিলিকি উঠে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে ঘূৰি চাই এজন সুদৰ্শন, পেশীবহুল ল"ৰাক দেখিলে, যাক তাই লগে লগে চিনি পালে। হয়, ৰাজকুমাৰ অ"ন"মাউছ আছিল, যিজন ডেকা দাস হৈ পৰিছিল। আৰু এতিয়া তেওঁ এটা সৰু, তিনিমূৰীয়া অজগৰৰ ওপৰত উঠিছে। তাৰ সোঁফালে এজনী ছোৱালী উৰি গৈছে। তাইও বৰ ধুনীয়া আৰু মিঠা, সোণালী- ৰঙা চুলি। তাইক অইনমাউছতকৈ ডাঙৰ যেন নালাগে। আৰু বাওঁফালে এজন ল"ৰা। লগতে গোলা চুলিৰ , সুদৰ্শন আৰু অতি পেশীবহুল, প্ৰকাশভংগী মুখৰ সৈতে। বেকপেক আৰু অস্ত্ৰ লৈ শিশুৰ এনে এটা দল। আৰু ছোৱালীজনীৰ ভৰিৰ আঙুলি আৰু হাততো আঙঠি আছে।
  অজগৰটোৱে অতিৰিক্ত ওজন অনুভৱ কৰিলে আৰু ভাঙি নপৰিবলৈ ডেউকা দুখন সঘনাই জোকাৰিবলৈ ধৰিলে।
  ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিডাল জোকাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - আপুনি কোন? ক"ৰ পৰা আহিল?
  ইনোমাছে অৱশ্যে ডমিনিকাক চিনি পাই আত্মবিশ্বাসী সুৰত ক"লে:
  - এইটো পৃথিৱী গ্ৰহৰ পৰা নিৰ্বাচিত। আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত শক্তিশালী লিংগটোক তাই বচাব লাগিব বুলি ভৱিষ্যদ্বাণী অনুসৰি।
  ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই হাঁহিলে:
  - পৃথিৱী গ্ৰহৰ পৰা? মহান দেশপ্ৰেমমূলক যুদ্ধৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিলনে?
  ডমিনিকাই আত্মবিশ্বাসেৰে নিশ্চিত কৰিছে:
  - হয়, আছিল!
  অগ্ৰণী নায়িকাই ইংগিতেৰে সুধিলে:
  - আৰু কেতিয়া পাৰ হৈ গ"ল?
  হিট গাৰ্লজনীয়েও কম আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - একচল্লিশ জুন মাহৰ বাইশৰ পৰা পঞ্চল্লিশ মে"ৰ নৱম তাৰিখলৈকে ভাল, অৱশ্যেই আমি জয়ী হ"লোঁ!
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই জানো যে আমি জিকিলোঁ! নহ'লে আমি আপোনাৰ লগত কথা নাপাতিলোঁহেঁতেন। গতিকে তাৰ অৰ্থ হ"ল আমি সহদেশীয়, মাত্ৰ সময়ৰ লগে লগে সিঁচৰতি হৈ পৰিছো। আপোনাৰ গৃহ গ্ৰহৰ কোনোবা এজনক লগ পোৱাটো কিমান ভাল লাগে, আৰু তাতোকৈ বেছি আপোনাৰ দেশৰ পৰাও!
  ডমিনিকাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - মহাদেশপ্ৰেম যুদ্ধ শেষ হ'ল, মোৰ দাদাৰ জন্ম এতিয়াও হোৱা নাছিল। আমাৰ বাবে এইটো এটা দীঘলীয়া কাহিনী!
  মাৰ্গাৰিটাইও হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু ইয়াৰ সম্পূৰ্ণতা চাবলৈ জীয়াই নাথাকিলোঁ৷ '৪৪ চনৰ জানুৱাৰী মাহত মোক ফাঁচী দিয়া হৈছিল। কিন্তু আমাৰ জয়ত বিশ্বাস কৰিছিলোঁ। কিয়েভ ইতিমধ্যে মুক্ত হৈছিল আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাড আৰু কুৰ্স্ক বালজে বজ্ৰপাত কৰিছিল। মাত্ৰ বাৰ বছৰ বয়সত মৰিবলৈ কি দুখ লাগে , কমছমোলত যোগদান নকৰাকৈ।
  ডমিনিকা আচৰিত হ"ল:
  - ইমান দিনৰ আগতে যদি মৰিল, তেন্তে এতিয়াও ছোৱালী কিয়?
  মাৰ্গাৰিটাই কান্ধত হাত থৈ ক"লে:
  - মই সেইটো নাজানো। মোৰ মৃত্যুৰ প্ৰায় এশ বছৰ পাৰ হৈ গ"ল, আৰু মই শিশু হৈয়েই আছো। কিন্তু এটা প্লাছও আছে: মই একেবাৰেই বয়স হোৱা নাই, আৰু মোৰ দাঁতত এটাও ভৰোৱা নাই!
  ডমিনিক খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, বাৰ্ধক্য বৰ বেয়া, কেৱল ঘৃণনীয়!
  আৰু ধুনীয়া চলচ্চিত্ৰ অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে গান গাবলৈ ধৰিলে;
  মানৱতা বৰ দুখত,
  চাগে সকলোৱে তেওঁৰ কথা ভাবে!
  এই সাগৰৰ ওপৰত চকুলো বৈ গ"ল,
  এজন মানুহৰ ভয় জুইত জ্বলি উঠে!
  
  বছৰ বছৰ ধৰি কাৰাভানত খোজ কাঢ়িছে,
  আইতাই গালত হেনা ঘঁহিছে!
  আৰু কুমাৰীৰ চিকন মূৰ্তিটোৰ কিবা এটা হ"ল,
  বলিৰেখাবোৰ ক"ৰ পৰা আহে বুজি নাপাওঁ!
  
  প্ৰকৃতিৰ মুকুট কিয় উজ্জ্বল?
  যন্ত্ৰৰ সৃষ্টিকৰ্তা হঠাতে মৰহি যাব লাগিব!
  যিজনে বতাহৰ শক্তিক গাড়ীত ব্যৱহাৰ কৰিছিল,
  বাৰ্ধক্যৰ দুষ্টতাৰ সৈতে তেওঁ সহ্য কৰিব নোৱাৰে !
  
  এগৰাকী সৌন্দৰ্য্য হৈ পৰে ফ্ৰিক
  আৰু আমাৰ চকুৰ সন্মুখত নায়কজন মৰহি গৈছে!
  এতিয়া যিকোনো জঘন্য বতৰ,
  আৰু ৰাতি বনৰীয়া ভয়ে মোক যন্ত্ৰণা দিয়ে!
  
  কিন্তু মই বিশ্বাস নকৰো যে পৰিত্ৰাণ নাই,
  এজন ব্যক্তিয়ে ঈশ্বৰৰ লগত তৰ্ক কৰিব পাৰে!
  যাতে এটা বন্ধুত্বপূৰ্ণ পৰিয়াল চিৰন্তন হৈ পৰে,
  যাতে ৰাস্তাটো সহজে আৰু ঠেককৈ ওপৰলৈ যায়!
  
  বৃদ্ধাসকলৰ আৰু বলিৰেখা নাথাকিব,
  লাজত বাৰ্ধক্যক পিছুৱাই যোৱা কৰোঁ আহক!
  আৰু মানুহ, প্ৰগতিৰ শক্তিশালী পুত্ৰ,
  তেওঁ উজ্জ্বল চকুৰে জীৱনৰ শিখৰলৈ চায়!
  
  আৰু থাকিব অন্তহীন সৌন্দৰ্য্য
  দিনবোৰ পূৰ্ণাংগ নদীৰ দৰে বৈ যাব!
  মানুহৰ দয়া প্ৰকাশ পাব
  কাৰণ হৃদয়খনেই নিৰ্মল আৰু উচ্চবৰ্ণৰ হৈ পৰিব!
  
  বিশ্বাস কৰক, নতুন সুখ আহিব,
  বছৰৰ পিছত বছৰ ধৰি প্ৰজ্ঞা বৃদ্ধি পাব!
  কাৰণ, বৰফ ডেকা শৰীৰত থিতাপি লোৱা নাই,
  পাঁচ বছৰ পঢ়িবলৈ আগ্ৰহী স্কুলীয়া ল"ৰাৰ দৰে!
  
  মাৰ্ক বেছি হৈছে, আহক, বিচাৰিব,
  আপুনি কমেও এশবাৰ পৰীক্ষাটো পুনৰ দিব!
  আৰু ইষ্টাৰ কেক মৌৰ সৈতে খাব পাৰে ,
  বাৰু, এতিয়া বুঢ়ী ছোৱালী হৈ যাওক!
  ডমিনিকাই কিমান ধুনীয়াকৈ গাইছিল, এগৰাকী প্ৰকৃত প্ৰাইমা ডোনা। আৰু তাইৰ গীতবোৰ আছিল পূৰ্ণ শৰীৰ আৰু ইৰিডিচেণ্ট, নাইটিংগেলৰ ট্ৰিলৰ দৰে।
  ইনোমাইয়ে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  তৰ্ক কৰিব নোৱাৰি !
  বয় ডব্ৰিনিয়াই মন্তব্য কৰিলে:
  - বাৰ্ধক্য বেয়া। কিন্তু মই নিজৰ আৰু মোৰ পত্নীৰ বাবে সজীৱ আপেল পাইছিলোঁ ৷ অলপ খালে বুঢ়া নহ"ব আৰু ল"ৰা-ছোৱালীলৈও পৰিণত নহ"ব৷ আৰু তাৰ পিছত এগৰাকী মূৰ্খ ডাইনীয়ে এনে আপেল খাই নিজকে গোৰ্জ কৰিলে । বুঢ়ী আছিল যদিও শেষত পটিৰ ওপৰত। গতিকে সকলো কথাতে সংযমতা জনা উচিত, আৰু মনত ৰাখিব লাগে যে সকলো বয়সেই প্ৰেমৰ বশৱৰ্তী।
  ইনোমাই হঠাতে লক্ষ্য কৰিলে:
  - মোৰ অজগৰডালে জোৰেৰে উশাহ লৈছে! বিশেষকৈ ডমিনিকা শিশু নহয়, বৰ ডাঙৰ আৰু পেশীবহুল ছোৱালী হোৱাৰ বাবে দুজন মানুহ কঢ়িয়াই নিয়াটো তেওঁৰ বাবে কঠিন৷ তাইক নতুন ফ্লাইয়াৰ লাগে!
  মাৰ্গাৰিটাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিত ক্লিক কৰি আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - ফ্লাইয়াৰ এখন থাকিব!
  প্ৰথমে বতাহত এটা সৰু তিনিটা মূৰৰ অজগৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। কিন্তু পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে তেওঁৰ ভিতৰলৈ শক্তিৰ ৰশ্মি পঠিয়াই দিলে আৰু এই অজগৰডাল বাঢ়িবলৈ ধৰিলে।
  ডমিনিকা আচৰিত হ"ল:
  - এইটো কৰ্মত যাদু। এইবাৰ প্ৰথমবাৰৰ বাবে ড্ৰেগন ডাঙৰ কৰা দেখা পাইছো।
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - ড্ৰেগন মানুহ নহয়, ডাঙৰ কৰাটো সহজ!
  জন্তুটো আন তিনিটা অজগৰতকৈ অলপ ডাঙৰ আকাৰলৈ বৃদ্ধি পালে। আৰু আঙুলিৰ আন এটা স্নেপ, এইবাৰ হাতৰ স্নেপ, আৰু ডমিনিকাই নিজকে আৰামদায়ক চেডেলত বিচাৰি পালে!
  অগ্ৰণী ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - বুজিছা ই কিমান সহজ! এতিয়া আপোনাৰ নিজৰ অজগৰ আছে। ইয়াত আনন্দিত হওক!
  হিট গাৰ্লগৰাকীয়ে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটো অৱশ্যে বৰ ভাল , কিন্তু আনন্দত বেৰ বগাই কি লাভ?
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - নিজৰ অজগৰৰ সপোন দেখা নাই নেকি?
  ডমিনিকাই সঁচাকৈয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মোৰ নিজৰ হেলিকপ্টাৰ সপোন দেখিছিলো। কিন্তু তাইৰ তাৰ বাবে টকা উপাৰ্জন কৰিবলৈ সময় নাছিল। গতিকে বিশেষ সুখী হ"বলগীয়া একো নাই!
  ইনোমাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু ব্যক্তিগত অজগৰৰ সপোন দেখিছিলো।
  Dobrynya নিশ্চিত কৰিছে:
  - ব্যক্তিগত ড্রাগন শীতল হয়! অৱশ্যে মোৰ বীৰ ঘোঁৰাটোৱেও যাদু ব্যৱহাৰ কৰিলে ওপৰলৈ উৰি যাব পাৰে। কিন্তু বিশেষ মন্ত্ৰৰ বাবে যাদুকৰক সোণত দৰমহা দিব লাগে। আৰু অজগৰটো মুক্ত।
  মাৰ্গাৰিটাই লগতে কয়:
  - অজগৰটোও ভাল কাৰণ ই কেৱল পানী খাব পাৰে। বাৰু, তাত অলপ অপতৃণ যোগ কৰিলেই বৰ ভাল হ"ব। তেওঁ জুইৰ উশাহ ল"ব।
  ডমিনিকাই কৌতুহলী হৈ সুধিলে:
  - সঁচাকৈয়ে জাৰ্মানীৰ লগত যুঁজিছিলা নেকি?
  মাৰ্গাৰিটাই সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - মই সঁচাকৈয়ে কাজিয়া কৰা নাছিলো। চোৰাংচোৱা আৰু যোগাযোগৰ ক্ষেত্ৰত অধিক কাম কৰিলোঁ। গাঁৱে-ভূঞে আৰু হাবিৰ মাজত খোজ কাঢ়িলোঁ৷ বাৰু, শীতৰ পৰা শীতলৈকে ভিক্ষাৰীৰ বেগ আৰু খালী ভৰিৰে যিকোনো ব্যক্তিয়ে সন্দেহ কৰিব। সঁচা, তাই নাজীৰ ওপৰত দুবাৰমান বিস্ফোৰক ৰোপণ কৰিছিল। বাৰু, তাই মোক লৈ যোৱাৰ সময়তহে গুলী চলালে। শেষ গুলীটোলৈকে তাই উত্তৰত গুলী চলালে। তাইক বন্দী কৰা হ"ল। বাৰু, তেওঁলোকে মোক অত্যাচাৰ কৰিছিল, যদিও খৰখেদাকৈ, আৰু তেওঁলোকে মোক ফাঁচী দিবলৈ খৰখেদা কৰিছিল, যিহেতু ৰেড আৰ্মীয়ে ঠিক তেতিয়াই সেই দিশত আগবাঢ়িছিল। নহ"লে তেওঁলোকে তাক আৰু বেছি সময় অত্যাচাৰ কৰিব পাৰিলেহেঁতেন।
  এবাৰ আৰু দুজন পুলিচক টোপনি দি পক্ষপাতীসকলৰ হাতত তুলি দিলোঁ। বাৰু, মই কথাবোৰ ৰচনা নকৰো, কিন্তু অৱশ্যেই বহুত দুঃসাহসিক অভিযান আছিল৷
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - আপোনাৰ কিবা অৰ্ডাৰ আছিল নেকি?
  মাৰ্গাৰিটাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! কেৱল "For Courage" পদক, মোক অতি সৰু বুলি গণ্য কৰা হৈছিল যাৰ বাবে কোনো গুৰুতৰ কথাৰ বঁটা দিয়া হোৱা নাছিল। বাৰু, মই নাজানো মৰণোত্তৰভাৱে তেওঁলোকক বঁটা দিয়া হৈছিল নেকি আৰু কেনেকৈ...
  Oenomaus মন্তব্য:
  - বাৰ বছৰ বয়সত ছোৱালী এজনীৰ বাবে সামৰিক বঁটা পোৱাটো ইতিমধ্যে বেয়া নহয়! কোৱা, তোমাৰ কেনেকুৱা হৈছে?
  অগ্ৰণী ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - বাৰু, হয়, কোৱা, কমিউনিজম গঢ় লৈ উঠিছে আৰু যুদ্ধ শেষ হ"ল?
  ডমিনিকাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! যুদ্ধৰ ক্ষেত্ৰত আৰু বেয়া হৈ পৰিল। কিন্তু কথা ক"বলৈ মন যোৱা নাই। কিন্তু মানুহবোৰ আৰু বেয়া হৈ পৰিছে।
  ল"ৰা ডব্ৰিনিয়াই পৰামৰ্শ দিলে:
  - যাদুকৰী কৃতিত্বৰ কথা কওঁ ভাল। অন্যথা আপুনি এতিয়া টেংকৰ কথা ক'বলৈ আৰম্ভ কৰিব...
  মাৰ্গাৰিটাই ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে:
  - টেংকৰ বিষয়ে কি জানে?
  ডব্ৰিনিয়াই উত্তৰ দিলে:
  - মই আছিলোঁ অধিক উন্নত পৃথিৱীত, আৰু তাত আছিল এই ধাতুৰ দানৱবোৰ। জোৰেৰে গুলীচালনা কৰে আৰু অতি বিপদজনক। সেইবোৰ মনত পেলোৱাটো ঘৃণনীয়৷
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - টাইগাৰ টেংকৰ গেছ টেংকিত বালি ঢালি দিলোঁ। আৰু সি থমকি ৰ"ল। তেনেকুৱাই আছিল। আৰু তাই নাজীৰ গাড়ীৰ চকা বিন্ধিবলৈ এটা আল ব্যৱহাৰ কৰিছিল। মই সৰু ছোৱালী, এই কামটো মোৰ বাবে সহজ হৈ পৰিছিল।
  ডমিনিক খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - বঢ়িয়া! আপুনি এগৰাকী অগ্ৰণী নায়িকা। আমি আপোনাৰ বিষয়ে ছবি নিৰ্মাণ কৰিব লাগিব আৰু আপোনাৰ বিষয়ে কিতাপ লিখিব লাগিব।
  মাৰ্গাৰিটাই মাত দিলে:
  - মই জানো, কিছুমান আছে - "ৰেড ডেভিলছ", উদাহৰণস্বৰূপে। সাধাৰণতে মই কেৱল ঈশ্বৰক বিশ্বাস কৰাই নহয়, কেতিয়াবা এনেকুৱা কাম কৰিছিলো যিবোৰত এতিয়া লাজ লাগে!
  ইনোমাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়। কেতিয়াবা দেৱতাৰ আচৰণ বৰ ভাল নহয়। কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, আপুনি এতিয়া এগৰাকী অতি প্ৰতিভাৱান যাদুকৰ, আৰু আপুনি...
  শেষ নহ"ল সি। তেওঁলোকৰ সন্মুখত উৰি থকা বান্দৰৰ জাক এটা দেখা গ"ল। সিহঁত বহু দূৰত আছিল যদিও এলফ ল"ৰাটো আৰু যাদুকৰ ছোৱালীজনীৰ তীক্ষ্ণ দৃষ্টিশক্তি দেখিলে যে এই পাখি থকা প্ৰাইমেটবোৰে কমেও ডজন ল"ৰা-ছোৱালীক জালত টানি লৈ গৈছে। দুৰ্ভগীয়া ল"ৰা-ছোৱালী দুয়োজনেই উৰণৰ সময়ত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰে আৰু বহুত কষ্ট পায়, যেতিয়া তেওঁলোকক ওপৰলৈ পেলাই দিয়া হয়, আৰু ল"ৰা-ছোৱালীৰ শৰীৰ জালৰ তীখাৰ জালবোৰে কাটি পেলায়।
  ডমিনিকাইও এইটো দেখি চিঞৰিলে:
  - আমি ল'ৰাবোৰক মুক্ত কৰিব লাগিব!
  ডব্ৰিনিয়াই মাত দিলে আৰু চিঞৰি চিঞৰি তৰোৱালখন উলিয়াই ল"লে:
  - আমি সাহসেৰে যুদ্ধলৈ যাম,
  পবিত্ৰ Rus জন্য -
  আমি তৰোৱাল লৈ যুঁজ দিওঁ,
  মই বিক্ৰী কৰা নাই!
  ডমিনিকাই দাঁত উদং কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - শিশুক সহায় কৰাটো অৱশ্যে অতি আকৰ্ষণীয়। কিন্তু আমাৰ যথেষ্ট শক্তি আছেনে? উৰন্ত বান্দৰৰ বিষয়ে এটা সাধুকথা পঢ়িলোঁ , আৰু সিহঁতক বৰ শক্তিশালী যেন লাগে!
  মাৰ্গাৰিটাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে আৰু গাই গ"ল:
  আন্ধাৰৰ যোদ্ধাসকল নিশ্চয় শক্তিশালী,
  সংখ্যা নজনাকৈয়ে দুষ্টতাই পৃথিৱীখন শাসন কৰে...
  কিন্তু তোমালোকৰ বাবে, চয়তানৰ সন্তানসকল -
  খ্ৰীষ্টৰ শক্তি ভংগ নকৰিবা!
  ডব্ৰিনিয়াই মন্তব্য কৰিছে:
  - আমাৰ বিভিন্ন প্ৰতিদ্বন্দ্বী আছিল। আৰু তেওঁলোক শক্তিশালী হোৱাটোৱে, নিয়ম অনুসৰি, আমাক ৰখাব পৰা নাছিল!
  আৰু অজগৰ লৈ চতুৰ্থ দলটোৱে উৰি যোৱা বান্দৰবোৰৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গ"ল। মাত্ৰ এটা অভিশপ্ত ডজন আছিল - তেৰটা। আৰু প্ৰায় একে সংখ্যক বন্দী শিশু। আৰু এইটোৱেই যুদ্ধৰ কঠোৰ সত্য।
  মাৰ্গাৰিটাই আগবাঢ়ি আহিল আৰু উৰি থকা বান্দৰবোৰৰ ওচৰলৈ আহি চিঞৰিলে:
  - ল'ৰা-ছোৱালীবোৰক যাবলৈ দিয়ক, হে দানৱবোৰ!
  বান্দৰৰ নেতাজনে হিচকি উঠিল:
  - আঁতৰি যোৱা ছোৱালী, নহ'লে আমিও তোমাক চেপি ধৰিম।
  মাৰ্গাৰিটাই সাহসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! তুমি সিহঁতক এৰি দিয়া, নহ"লে আমাৰ লগত যুঁজিব লাগিব!
  বান্দৰবোৰে দাঁত থকা দাঁতবোৰ উদঙাই দি হাউলি উঠিল:
  - কেতিয়াও নহয়!
  চাৰিজন ল"ৰা-ছোৱালীকেইটাৰ সৈতে জালখন ধৰি ৰাখিবলৈ বাকী থাকিল আৰু বাকীসকলে যুৱ উদ্ধাৰকাৰীৰ সৰু দলটোৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল।
  ডমিনিকাই মুঠি দুটা জোকাৰিলে আৰু হাতত এটা চেবাৰ দেখা গ"ল।
  মাৰ্গাৰিটাই সুধিলে:
  - বেৰ দিব জানা নেকি?
  ডমিনিকাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এটা ধাৰণা আছে! ছবিত অভিনয় কৰিছিল।
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এইটো আপোনাৰ বাবে উপযোগী হ'ব।
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে গাইছিল:
  তোমাৰ তৰোৱাল দোলোৱাৰ সময় আহি পৰিছে,
  খৰখেদা কৰাৰ সময়...
  তোমাৰ তৰোৱাল জোকাৰোৱাৰ সময় -
  কামত আহিলে কি হ"ব!
  বহীত লিখি থওক -
  প্ৰতিটো পৃষ্ঠাত!
  তোমাৰ তৰোৱাল দোলোৱাৰ সময় আহি পৰিছে,
  তোমাৰ তৰোৱাল দোলোৱাৰ সময় আহি পৰিছে,
  তোমাৰ তৰোৱাল দোলোৱাৰ সময়!
  ইয়াৰ পিছত চাৰিওজনে হাঁহিলে। আৰু উৰি থকা বান্দৰবোৰে আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ঘুৰি চৰাইক আক্ৰমণ কৰাৰ দৰে সিহঁতে গতি কৰিছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই উৰি থকা বান্দৰবোৰৰ নেতাজনক যাদুকৰী লাখুটি আৰু খালী ভৰিত যাদুকৰী আঙঠিৰে আঘাত কৰিলে । আৰু বৰ জোৰেৰে আঘাত কৰিলে।
  নেতাজনে এটা শ্বক পালে, আৰু তাৰ মূৰটো লগে লগে অতি সোৱাদযুক্ত নাৰিকল পিঠালৈ পৰিণত হ"ল। আৰু উৰি থকা বান্দৰটোৰ পাখি দুখন হিষ্টেৰিকভাৱে লৰচৰ কৰিলে। আন উৰন্ত বান্দৰবোৰে ভয়তে হুইচেল মাৰিলে।
  এজনে চাৰিওজনৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল, কিন্তু ল"ৰা ডব্ৰিনিয়াই উদং গোৰোহাৰে তাইৰ কপালত খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত বান্দৰটোৱে প্ৰচণ্ড আঘাত পাই ওলোটা হৈ গ"ল।
  ডমিনিকাই তৰোৱালখন দোলা দি উৰি থকা বান্দৰৰ শিংটো কাটিলে, তাৰ পিছত তাই গাইছিল:
  বনৰীয়া বান্দৰৰ দেশত আমি জংঘলত,
  আমি আকাশত পাখি থকা সকলৰ সৈতে যুঁজ দিওঁ...
  গবল আপ কৰিবলৈ চিকাৰ পকা কল -
  যাক গছৰ পৰা ল"ৰা-ছোৱালী চুৰি কৰে তেওঁক ওলোমাই থওক!
  ইনোমাছেও বান্দৰটোক আঘাত কৰিলে , এইবাৰ ডেউকাত, আৰু হিচকি উঠিল:
  মই পোহৰৰ নাইট, তোমাৰ আঁঠুত বনৰীয়া,
  মই পৃথিৱীৰ পৰা পিতৃভূমিৰ শত্ৰুবোৰক ঝাড়ু দিম!
  আৰু তেওঁ তৰোৱালেৰে আঠটা আকৃতি বনালে। ইয়াৰ পিছত ল"ৰাটোৱে নিপুণভাৱে আহত প্ৰাইমেটটোক ডজ কৰিলে। আৰু যেতিয়া অজগৰটোৱে জুইৰ শিখাত ফাটি গ"ল, তেতিয়া অন্ধ বান্দৰটোৱে চিঞৰি উঠিল। একে সময়তে জ্বলা-পোৰাৰ গোন্ধ এটাও আহিল।
  চাৰিওজন যোদ্ধা আক্ৰমণত নামি পৰে। বান্দৰবোৰে প্ৰত্যাক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। অজগৰবোৰে তেওঁলোকক জুইৰ জেটেৰে আঘাত কৰে যিয়ে আক্ষৰিক অৰ্থত প্ৰাইমেটৰ ডেউকাত জুই জ্বলাই দিয়ে। আৰু ভাজিৰ গোন্ধ ওলাল।
  মাৰ্গাৰিটাই ছোৱালীজনীক লৈ যাদুৰ ধাৰাবোৰ এৰি দিলে। আৰু পিছৰ বান্দৰটোৰ মূৰৰ সলনি চকলেট ডোনাট এটা আছিল।
  ডব্ৰিনিয়াই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা বান্দৰৰ ডেউকাৰ পৰা ধৰি আনটো চৰাইৰ ফালে দলিয়াই দিলে। আৰু তাৰ পিছত স্ফুলিংগৰ সৈতে সংঘৰ্ষ হ"ল।
  টাইটান বয়ে গাইছিল:
  -জানেনে, মোৰ উজ্জ্বল শক্তি আছে,
  তাইৰ লগত বন্ধুত্ব কৰাটো কুমিৰৰ লগত খেলাৰ দৰেই!
  আৰু তাৰ পিছত ডমিনিকৰ ছোৱালীজনীয়ে বান্দৰৰ ডেউকাখন তৰোৱালেৰে কাটি পেলালে। তাই হেলনীয়া হৈ বেঙুনীয়া ৰঙৰ তেজৰ ফোয়াৰা এটা এৰি দিলে। ইয়াৰ পিছত তাইৰ সংগীৰ লগত খুন্দা মাৰে।
  ডমিনিকাই উদং গোৰোহাৰে পাখি থকা এটা জীৱৰ চোলাত লাথি মাৰি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  বাৰু ঠিক আছে, জীৱটো কটাৰীত শুই পৰিল,
  ঠিক আছে, সিহঁতে মোৰ চোলাত লাথি মাৰিলে...
  ঠিক আছে, মোক ষ্ট্ৰেচাৰত টানি লৈ গ'ল -
  জীয়াই থকাৰ বাবে ধন্যবাদ কওক !
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে তৰোৱালেৰে আন এটা বান্দৰৰ মূৰত খুন্দা মাৰিলে । ইয়াৰ পিছত জীৱবোৰ পলাবলৈ ধৰিলে। একে সময়তে চাৰিটা পাখি থকা প্ৰাইমেটে বন্দীসকলক লৈ যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, জালত আবদ্ধ হৈ থকা শিশুসকল।
  মাৰ্গাৰিটাই তেওঁলোকৰ ওপৰত যাদুৰ ৰশ্মি এটা গুলিয়াই দিলে, বান্দৰটো সম্পূৰ্ণৰূপে ফ্ৰষ্টিংৰ সৈতে ডালচেনিৰ পাইলৈ পৰিণত হ"ল।
  বাকীবোৰে জালখন এৰি চিঞৰি চিঞৰি পলাই গ"ল। আৰু বন্দী ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ পৰিবলৈ ধৰিলে।
  মাৰ্গাৰিটাই চিঞৰিলে:
  - জাল ধৰি, আহক, শক্তিশালী।
  আৰু তাই অজগৰটোৰ ওপৰত হুমুনিয়াহ কাঢ়ি নামি গ"ল। তাইৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ আন তিনিজন যোদ্ধা।
  ল"ৰা ডব্ৰিনিয়াই গাইছিল:
  অ" শৈশৱ, শৈশৱ, ক"ত উৰা মাৰি আছা?
  অ' শৈশৱ, শৈশৱ, ক'ত খৰখেদা...
  লোমশ বান্দৰে ভৰা, মই জানো,
  বিভিন্ন দেশৰ পৰা ধৰিছে আপোনাক!
  আৰু ল"ৰা-নায়কে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জালখন তুলি ল"লে। তথাপিও চুটি কাপোৰ পিন্ধা ল"ৰা হোৱাৰ সুবিধা আছে। বুট নোহোৱাকৈ খোজ কঢ়াটো এজন প্ৰাপ্তবয়স্কৰ বাবে অশ্লীল, কিন্তু ল"ৰাৰ বাবে ই স্বাভাৱিক, আৰু তেওঁ নিজৰ শক্তিশালী ভৰি দুখন কৰ্মত ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।
  চাৰিওজনে সৰি পৰা জালখনৰ গতি লেহেমীয়া কৰি মসৃণভাৱে নামিবলৈ ধৰিলে।
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - অনাথৰ ভাগ কামনা নকৰো,
  মই আপোনাক কঠিন দিনৰ কামনা কৰা নাই...
  গ্ৰহটো উজ্জ্বল স্বৰ্গ হৈ যাওক,
  পবিত্ৰ প্ৰভুৱে শিশুসকলক ৰক্ষা কৰক!
  ল"ৰাকেইটা আঁচোৰ আৰু ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছিল, প্ৰায় সকলোৱে খালী ভৰিৰে, মাথোঁ এজনী ছোৱালীৰ বাহিৰে এটা মাৰ্জিত আৰু হয়তো বিলাসী পোছাক আৰু পান্না আৰু ৰুবিৰে এম্ব্ৰয়ডাৰী কৰা জোতা।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - সাৱধান হওক, উদ্ধাৰকাৰী দলটো মোৰ দেউতা, ড্যুক, আৰু মই ইতিমধ্যে বেৰনেছৰ উপাধি বহন কৰিছো!
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  ৰজাই যিকোনো কাম কৰিব পাৰে
  ৰজা যিকোনো কাম কৰিব পাৰে...
  কিন্তু প্ৰায়ে ভাঙি গৈছিল
  কেতিয়াবা বহি থাকে!
  প্ৰেমৰ বাবে বিয়া কৰাওক
  প্ৰেমৰ বাবে বিবাহ কৰক...
  তোমাৰ বাবে দুৰ্বল, যিকোনো ব্যক্তি
  তুমি ঈশ্বৰ নহয় ৰজা!
  যিকোনো এটা আপোনাৰ বাবে দুৰ্বল -
  তুমি ঈশ্বৰ নহয় ৰজা!
  দলটোৱে সাৱধানে ল"ৰা-ছোৱালীকেইটাক অৱতৰণ কৰিলে। আৰু তাই ৱেবটো খুলি দিলে। শিশু - ল'ৰা-ছোৱালী - স্বাধীনতা অনুভৱ কৰিছিল। আৰু দৌৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে সিহঁতৰ ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল।
  কিন্তু মাৰ্গাৰিটাই ভাবুকিপূৰ্ণ চিঞৰ এটা মাৰি তেওঁলোকক ৰখাই দিলে:
  -আপুনি ক'লৈ গৈ আছে? ধন্যবাদ বুলি ক"লে কেনেকুৱা হ"ব?
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ ৰৈ গ"ল। বেৰনেছ ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - ঠিকেই কৈছে, তুমি মোক বন্দীত্বৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলা। মোক মোৰ পিতৃৰ হাতত তুলি দিয়া, আৰু আপোনাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থাকিব এক বৃহৎ পুৰস্কাৰ। আৰু বাকীবোৰ নিজেই তাত উপস্থিত হওক - তেওঁলোক ভিক্ষাৰী আৰু খালী ভৰিৰে।
  বন্দীসকলৰ মাজৰ পৰা এজন ল"ৰাই আপত্তি কৰিলে:
  - মোৰ দেউতা হিচাপ! আৰু মই খালী ভৰিৰে কাৰণ প্ৰশিক্ষণ দৌৰৰ সময়ত বন্দী হৈছিলোঁ!
  মাৰ্গাৰিটাই সুধিলে: "তেওঁলোকে তোমাক কিয় বন্দী কৰিলে?"
  ভিছকাউন্ট ল'ৰাটোৱে কান্ধ দুটা জোকাৰিলে ;
  বেৰনেছ ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  স্কেলেনটনলৈ লৈ যাব বিচাৰিছিল ৷ এইজন এজন শক্তিশালী যাদুকৰ যি Koshchei the Immortal ৰ সৈতে দূৰৈৰ সম্পৰ্কীয়!
  মাৰ্গাৰিটাই ওঁঠত চেপা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - Skelenton , একটি দুষ্ট যাদুকর এবং উপাদান মাস্টার, একটি ক'লা বাঘ শিল্পকলা আছে. হয়তো ইয়াৰ দ্বাৰা শক্তিশালী যৌনতাক ৰক্ষা কৰাত সহায়ক হ"ব।
  ল'ৰা ৰাজকুমাৰ Oenomaus লক্ষ্য কৰিলে:
  - ইয়াৰ উপৰিও দুঃস্বপ্ন যাদুকৰজনে বন্দী কৰি ৰখা আন বন্দী শিশুসকলক মুক্ত কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। অন্যথা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বৃহৎ ক্ষতি হব ।
  ডমিনিকাই বেছি আত্মবিশ্বাসেৰে সুধিলে:
  - এইটোৱে আমাক মূল লক্ষ্যৰ পৰা বিচলিত নকৰেনে?
  মাৰ্গাৰিটাই আপত্তি কৰিছিল:
  - বিপৰীতে! যদি আপুনি বাৰটাও শিল্পকৰ্ম সংগ্ৰহ কৰে তেন্তে আপুনি সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰৰ শক্তি লাভ কৰিব পাৰিব। আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা কেৱল শক্তিশালী লিংগক ৰক্ষা কৰাই নহয়, আন বহুতো ভাল বস্তু সৃষ্টি কৰা সম্ভৱ হ"ব।
  ল"ৰা ডব্ৰিনিয়াই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - এইটো আচৰিত কথা! তেতিয়া আমি এনেকুৱা কাম কৰিব পাৰিম যিটো আন বীৰসকলে কেতিয়াও সপোনতো ভবা নাছিল!
  ডমিনিকাই আনন্দত গাইছিল:
  আমাৰ পৃথিৱী নিৰ্দয়, নিষ্ঠুৰ, বিশ্বাসঘাতক,
  মানুহৰ তেজ ধুমুহাময় নৈৰ দৰে বৈ যায়...
  কিন্তু মানুহজন স্মাৰ্ট, প্ৰগতিৰ বাবে বিখ্যাত -
  খেলি থাকোঁতে বাধা অতিক্ৰম কৰক!
  
  অগণন দুঃস্বপ্নসদৃশ ভাবুকি
  ভাগ্য নিষ্ঠুৰ, দুখী এবং মজার হয়...
  আমি সন্দেহত অদ্ভুত চকুলো টুকিলোঁ -
  বিষাদেৰে আকাশলৈ চাওক !
  
  আৰু ঢালি দিয়াটো প্ৰয়োজনীয় হওক
  একটি উত্তেজিত যুদ্ধ, মানব রক্ত...
  তৰোৱাল, কাঁড়েৰে জীৱনৰ সূতা ভাঙিব,
  আমি চিৰদিনৰ বাবে প্ৰেমক বিশ্বাসঘাতকতা নকৰো!
  মাৰ্গাৰিটাই সোণালী মূৰটো মাত দিলে:
  - তুমি ডমিনিকক ভালকৈ গাইছা, আৰু বুদ্ধিমান শব্দবোৰে আত্মাক স্পৰ্শ কৰে! কিন্তু এইটোৱেই যথেষ্ট নহয়...
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে গাইছিল:
  বৰ লঘু হৈ পৰিল
  মই পিতৃভূমি ৰক্ষা কৰিলোঁ...
  সঁচাকৈয়ে মোৰ ভাগ্য ভাল আছিল -
  কেৱল এইটোৱেই যথেষ্ট নহয়!
  কেৱল, কেৱল, কেৱল -
  এয়াই যথেষ্ট নহয়!
  ভিছকাউন্ট ল"ৰাটোৱে নিজৰ খালী ভৰিখন ইমানেই জোৰেৰে ঠেলি দিলে যে কমলা ৰঙৰ ঘাঁহনিৰ পৰা শিশিৰৰ টোপালবোৰ উৰি গ"ল আৰু গুৰুগুৰু হ"ল:
  - গান গোৱা বন্ধ কৰক! শ্বেলেণ্টমলৈ যাওঁ আৰু আমি তেওঁক টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলাম!
  মাৰ্গাৰিটাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - খোজ কাঢ়িবলৈ বহুত দীঘল। আপুনি হয় ড্ৰেগন উৰিব লাগিব, বা এটা মেডেলিয়ন ব্যৱহাৰ কৰি পৰিবহণ কৰা হ'ব!
  ওয়েনোমাছে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - তোমাৰ হাতত মেডেলিয়ন আছে নেকি? গতিকে আমাক ওপৰলৈ লৈ যাওক!
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - সমগ্ৰ দলটোক পৰিবহণ কৰিবলৈ ইয়াক ৰিচাৰ্জ কৰিব লাগিব। এতিয়াৰ বাবে খাওঁ। ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ চাগে ভোকত আছে।
  বেৰনেছ ছোৱালীজনীয়ে মূৰটো জোকাৰিলে, তাইৰ হীৰা কাণফুলিবোৰ জিংগল কৰি উঠিল:
  - হয়, ঠিক এইটোৱেই কৰা উচিত। পেটত জুই লাগিছে !
  ল"ৰা ভিছকাউণ্টে লক্ষ্য কৰিলে:
  - এটা ভৰা পেট যুদ্ধত বধিৰ!
  বাকী ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে, বেছিভাগেই ছোৱালী, একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  আমাৰ খাবলৈ মন যায়
  দুৱাৰবোৰ আৰু বহলকৈ খুলিব
  নহ"লে আমি ৰান্ধনীজনক খাম...
  ৰান্ধনীসকলে লঘু আহাৰ খাব,
  আৰু কৰ্তব্যৰত বিষয়া সকলক পান কৰোঁ আহক,
  আমি গোটেই ডাইনিং ৰুমটো ধ্বংস কৰি দিম
  আৰু আমি বাচন-বৰ্তন ভাঙি দিম!
  মাৰ্গাৰিটাই নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিডাল জোকাৰিলে। আৰু এখন টেবুল ওলাল য"ত কেইবাটাও বাচন আৰু কেক এটা আছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে আনন্দৰে গাইছিল:
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে তোমাৰ বাবে সংগ্ৰহ কৰিছে,
  আমি একেবাৰেই স্ক্ৰেপ নহয় -
  আৰু শীতল ট্ৰিট,
  কেৱল বাজৰাৰ সৈতে দাইল নহয়!
  ডমিনিকাই মাত দিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু প্ৰথমে হাত ধুব !
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ লৰালৰিকৈ জুৰিৰ ওচৰলৈ গ"ল। কেৱল বেৰনেছ ছোৱালীজনীহে থিয় হৈ থাকিল। ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে গৰ্জন কৰিলে:
  - বিশেষ নিমন্ত্ৰণী পত্ৰ লাগে নেকি?
  ডেকা বেৰনেছে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আৰু প্লেবিয়ানসকলৰ লগত হাত-ভৰি তিয়াই ভাগৰি পৰিছো!
  ডমিনিকাই কঠোৰভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - তেতিয়া মই তোমাক টেবুললৈ যাবলৈ নিদিওঁ!
  গণ্যমান্য ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - মোক দেখুৱাবলৈ গৈছা খালী ভৰিৰে ছোৱালী ? হয়, মই তোমাক কোবাবলৈ আদেশ দিম।
  ডমিনিকাই থিয় হৈ মুঠি দুটা চেপি ধৰিলে:
  - আৰু কাক অৰ্ডাৰ দিব?
  বেৰনেছে পিছলৈ ঘূৰি চালে। ডমিনিকা ওখ আৰু পেশীবহুল আছিল আৰু কাপোৰখনে তাইৰ স্তন আৰু উৰু দুটাহে ঢাকি ৰাখিছিল। আৰু স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে টেন কৰা ছালখনৰ তলত পেশীৰ বলবোৰ গুটিয়াই গুটিয়াই আছিল, আৰু পেটত এবছৰ টাইলছ আছিল। এনে বীৰ ছোৱালীয়ে আপোনাক আঘাত কৰিব পাৰে।
  অৱশ্যে মাৰ্গাৰিটাই মিলাপ্ৰীতিৰ সুৰত ক"লে-
  - ইতিমধ্যে আমি সকলোৱে হাত ধুই লওঁ। আৰু যদি আপুনি ডমিনিকা এজন প্ৰাপ্তবয়স্ক, তেন্তে আপুনি আমাৰ বাবে আদৰ্শ দাঙি ধৰা উচিত। গতিকে আটাইকেইটা একেলগে ধুই লওঁ।
  আৰু তাই ধাৰাটোৰ ফালে আগবাঢ়িল। আৰু তাইৰ লগত আছে বেৰনেছ ছোৱালী আৰু ডমিনিকা। পানী চাৰিটা সূৰ্য্যই গৰম কৰিছিল, কোমল আৰু উষ্ণ, গতিকে ধোৱাটো এটা আনন্দৰ কথা আছিল। আনকি ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে জুৰিটোত সাঁতুৰিছিল। আৰু ইজনে সিজনৰ ওপৰত পানী ছিটিকিবলৈ ধৰিলে।
  ডমিনিকাইও সৰু ছোৱালীৰ দৰে ইফালে সিফালে ছিটিকি গৈছিল আৰু গাইছিল:
  পানী, পানী, ঠাণ্ডা পানী,
  বাল্টিটোৰ পৰা ছিটিকি পৰাটো অকাৰণতে হোৱা নাছিল!
  আৰু চাৰিওফালে ইমান আচৰিত প্ৰকৃতি আছিল। ৰসাল গছত বিভিন্ন আকৃতিৰ বিলাসী ফুল গজিছিল। আৰু এই ফুলবোৰৰ পাহিৰ ৰং আৰু ছাঁ বেলেগ বেলেগ। কল্পনা কৰকচোন, ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙেৰে জিলিকি থকা আৰু চাৰিটা সূৰ্য্যৰ ৰশ্মিত জিলিকি থকা কলিবোৰ।
  সঁচাকৈয়ে এয়া এক আচৰিত সৌন্দৰ্য্য। আৰু এলবাট্ৰছৰ সমান আকাৰৰ পখিলাবোৰে উৰি যায় আৰু ইহঁতৰ ডেউকাবোৰত সাগৰৰ ঢৌৰ ছিটিকি পৰাৰ দৰে চলন্ত আৰ্হি থাকে। আৰু এটা আচৰিত আন্দোলন ঘটে।
  ডমিনিকাই গাইছিল:
  সেই পখিলাৰ ডেউকা
  তেখেতসকল ইমান ভাল আছিল...
  ল"ৰাটোৱে নিজৰ শান্তি হেৰুৱালে,
  আৰু হৃদয়ৰ পৰা ক'লে...
  ডেকা ভিছকাউণ্টে ছিটিকি গৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, চাৰিওফালে ধুনীয়া...
  আচলতে বহু গছবোৰ দেখাত ময়ুৰৰ ৰত্নযুক্ত ঠেংৰ দৰে আছিল। আৰু সিহঁতৰ ওপৰত পখিলাৰ উপৰিও প্লেটিনাম ড্ৰেগনফ্লাইয়েও ডেউকা লৰচৰ কৰিছিল। আৰু হাবিত ভয়ংকৰ চৰাইৰ ট্ৰিল শুনা গ"ল। তেওঁলোকৰ মাতবোৰ ইমানেই আচৰিত আৰু আচৰিত যে আপুনি কেৱল আচৰিত হৈ পৰে।
  ডমিনিকাই টুইট কৰিছিল:
  ক"লা চৰাইৰ গান শুনিছেনে ?
  Nightingales এবং orioles ডেশিং হয়...
  আৰু কেতিয়াবা গাধ, গাধে তেনেকৈ ব্ৰে কৰে,
  ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে দৌৰিছে!
  হয়, সঁচাকৈয়ে এইটো বৰ ধেমেলীয়া যেন লাগিছিল।
  গা ধুই ল"ৰা-ছোৱালীকেইটা টেবুলৰ ফালে আগবাঢ়িল। আৰু তেওঁলোকৰ মেজাজ মেজৰ হৈ পৰিল, আৰু তেওঁলোকে আনন্দত গান গাইছিল;
  ভাল পৰীখনে আমাক দিলে
  খেলনা অনেক, বিভিন্ন ধৰণৰ...
  আমাৰ জন্ম হৈছিল এক বিশাল শক্তিৰ দ্বাৰা,
  চৰাই-চিৰিকটিৰ দৰে!
  
  শিশুৱে হাঁহিৰ পোহৰত খেলে,
  মহান আনন্দ আহিছে পৃথিৱীলৈ...
  আমি প্ৰথম চেষ্টাতে তাত উপস্থিত হ'ব পাৰো -
  আনকি উন্মাদ হৈ যোৱা যোৰত, গাধ!
  
  আমি খালী ভৰিৰে শিশিৰৰ টোপালবোৰৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ যাওঁ,
  'আমি যোৱাৰ আগতে 'আমি যোৱাৰ আগতে'...
  ল'ৰা-ছোৱালীয়ে মুকুতাৰ দৰে চকুলো নিক্ষেপ কৰে,
  বিশ্বাস কৰক তোমাৰ আত্মা আৰু উল্লাসিত হৈ পৰিব!
  
  দুষ্ট কোচচেই আমাক আক্ৰমণ কৰি আছে,
  বাবা যাগ একটি মর্টার মধ্যে হুলস্থুল হয়...
  খালী ভৰিৰে ছোৱালী এজনীক কুৎসিতভাৱে চাবুকেৰে কোবাই মাৰে,
  আৰু নদীখনে বুৰাই পেলায় পাৰ!
  
  কিন্তু আমি লৰচৰ নকৰো, ল"ৰা-ছোৱালী,
  আমি টাইটানৰ দৰে যুঁজিম...
  আৰু আমাৰ মাতটো ইমান স্পষ্ট হ"ব,
  অগ্ৰণী বাগলৰ দৰে, ঢোল!
  
  বাৰু, অৰ্কবোৰ আমাৰ বাবে বাধা নহয়,
  'এটা উন্মাদ ট্ৰ'লে আপোনাক ভয় খুৱাব নোৱাৰে...
  বীৰত্বৰ ডাঙৰ পুৰস্কাৰ,
  যদি শিশুটি শূন্য নহয় নিৰ্যাতন!
  
  সাহসী ল'ৰাৰ বাবে সাপ গৰিনিচ কি,
  আমাৰ বাবে কোনো বাধা নাই, আমি বেয়াৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ আগ্ৰহী...
  আমি তাক এজাক বাম্প দিওঁ,
  আৰু আমি তাক পোনে পোনে ভঁৰালত আবদ্ধ কৰি দিওঁ!
  
  যদি কোনো দুষ্ট গবলিনে কামানৰ পৰা গুলী চলায়,
  তাৰ পিছত আমি তেওঁক buckshot ৰ সৈতে উত্তৰ দিম...
  আপোনাৰ স্নোট ল'ৰাবোৰক লেপ দিয়া বন্ধ কৰক ,
  চয়তানক এবাৰ পৰাস্ত কৰোঁ আহক!
  
  পবিত্ৰ আৰু সঠিক ৰক্তাক্ত যুদ্ধলৈ,
  সাহসেৰে মেয়ে, ল'ৰা দৌৰ...
  আমি পবিত্ৰ শক্তিক শাসন কৰিম,
  দুষ্ট অজগৰটোক কাপুট কৰোঁ আহক!
  
  আমাৰ প্ৰিয়জনৰ বাবে ইয়াতকৈ সুখৰ পাৰ নাই,
  গোটেই পুখুৰী এটা মাছ ধৰি লওঁ...
  মহান, গ্লেমাৰাছ এলফিয়াৰ স্বাৰ্থত,
  ল"ৰাটোৱে প্ৰমাণ কৰিব যে সি বৰ শীতল!
  
  পৃথিৱীখন ইমান ধুনীয়া কৰি লওঁ আহক
  যাতে স্বৰ্গৰ পৰা ফুল ইয়াত গজি উঠে...
  যদিও আমি কেতিয়াবা বিপদজনকভাৱে যুঁজ দিওঁ,
  কাৰণ, পোহৰতে সপোন বাস্তৱায়িত হ"ব!
  
  নাই, আমি কেতিয়াও শত্ৰুৰ অধীনত নাথাকো,
  ধৰি লওক ছোৱালী, ল'ৰা আগবাঢ়ি যাওক...
  আমি ভৰিৰ তলত কাফিৰ সৈন্যক ভৰিৰে গচকিম,
  আমি বিজয়ীৰ বাবে চালান জাৰি কৰিম!
  
  বিশ্বাস কৰক পৃথিৱীত চিৰন্তন গ্ৰীষ্ম,
  আমাৰ শৈশৱ কেতিয়াও পাৰ নহ'ব...
  নাইটসকলৰ কৃতিত্ব সঁচাকৈয়ে গোৱা হয়,
  আৰু বিজয়ী অভিযানত আগবাঢ়ি যাওক!
  
  বাৰু, যেতিয়া আমি সকলো অৰ্কক পৰাস্ত কৰিম,
  যুদ্ধ একটি গৌৰৱময় বিজয়ৰ সৈতে শেষ হ'ব...
  মোৰ নিৰ্মল আত্মাত আচৰিত হ"ব,
  আমি তৰোৱালখন, শক্তিশালী ঢালখন তুলি লওঁ!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে দুষ্টামিৰ গান এটা গাই টেবুলত বহিল। ভাজি হাঁহ, ৰোষ্ট, মাছ আৰু চাইড ডিচৰ সৈতে খাই ভাল পাবলৈ ধৰিলে।
  ডমিনিকাই তেওঁলোকৰ লগত যোগ দিলে। তাই দাৰে এটা টুকুৰা কাটি লক্ষ্য কৰিলে:
  - চমৎকাৰ মাংস!
  মাৰ্গাৰিটাই মাত দিলে:
  - বাৰু, মই কেনেকৈ যাদু কৰিম? একমত, ই আচল বস্তুৰ পৰা পৃথক কৰিব নোৱাৰি!
  বেৰনেছ ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয় , উৎকৃষ্ট মাংস, কিন্তু মাছৰ কথা কি ক'ব?
  আৰু এটা টুকুৰা চেষ্টা কৰিলোঁ। সঁচাকৈয়ে খাদ্যবোৰ আছিল অসাধাৰণ। ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে খাই আনন্দৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - কেনেধৰণৰ ব্যঞ্জন, কেনেধৰণৰ ব্যঞ্জন,
  মই যদি সকলো লগত লৈ যাব পাৰিলোহেঁতেন...
  টেবুলখন সঘনাই এনেকুৱা নহয় বুলি ক"লেও দুখ লাগে -
  কেৱল বধৰ বাবে খুৱাই দিয়া হয়!
  খালী ভৰিৰে , ভিক্ষাৰী ছোৱালী এজনীয়ে সুধিলে:
  - চকলেট কেণ্ডি কিছুমান খাব পাৰিমনে?
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহিলে আৰু লাখুটিডাল জোকাৰিলে। ময়ুৰৰ ঠেংৰ সমান ডাঙৰ গছ এজোপাত ওলমি থকা শঙ্কুবোৰ লগে লগে টেবুলৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিল আৰু চকলেটেৰে ঢাকি থোৱা আৰু এক আচৰিত ভৰ্তিৰে ধুনীয়া, জন্তু আৰু মাছৰ আকৃতিৰ বাৰলৈ ৰূপান্তৰিত হ"ল ।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সন্তুষ্ট হৈ চিঞৰি উঠিল:
  - এইটো কিমান মহান , আৰু লগতে, আমি আইচক্ৰীম বিচাৰো!
  সেই মুহূৰ্ততে কমলা ৰঙৰ ঘাঁহৰ তলৰ পৰা ৰঙা ৰঙৰ নোম থকা কেইবাটাও ডাঙৰ নিগনি জপিয়াই ওলাই আহি ল"ৰা-ছোৱালীকেইটাক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ভয়তে চিঞৰি উঠিল, প্ৰতিটো নিগনি ভাল পহুৰ সমান। মাৰ্গাৰিটাই তেওঁলোকৰ যাদুকৰী লাখুটি আৰু খালী ভৰিৰ যাদুকৰী আঙঠিবোৰৰ পৰা বিজুলীৰে আঘাত কৰিলে। আৰু ডমিনিকাইও নিজৰ যাদুকৰী লাখুটি ব্যৱহাৰ কৰি এটা পালচাৰ এৰি দিলে।
  সোণালী মদৰ গিলাচবোৰ দেখা গ"ল, আচৰিত ফুলৰ আকৃতিত ৰখা চহকী, ৰসাল আইচক্ৰীমৰ সৈতে। তদুপৰি ষ্ট্ৰবেৰী, ডুমুৰ, বনৰীয়া ষ্ট্ৰবেৰী আৰু অন্যান্য ভয়ংকৰ জামুৰ সৈতে।
  ডমিনিকাই বিৰবিৰাই লক্ষ্য কৰিলে, আটাইতকৈ ডাঙৰ ৱাইন গ্লাছটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে, যিটো কেৱল সোণেই নহয়, হীৰাৰে ঢাকি থোৱা হ"ল। আৰু তাত থকা আইচক্ৰীমটো ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙেৰে বিস্তৃত হৈ থকা এটা আচৰিত অলংকাৰ যেন লাগিছিল। আৰু কিমান ধুনীয়া দেখা গৈছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছে:
  -আপোনাৰ হাতত অজগৰৰ হৃদযন্ত্ৰৰ শিৰাৰ পৰা তৈয়াৰী যাদুকৰী লাখুটি আছে - এইটো অতি বিৰল। ক'ৰ পৰা পালা?
  ডমিনিকাই সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - যুদ্ধত! আৰু এইটো সঁচা আৰু সাহসী!
  Oenomaus আনন্দৰে গাইছিল:
  যুদ্ধ কৰাজনৰ ধিক্,
  যুদ্ধত একটি সুন্দর কুমাৰী সঙ্গে...
  শত্ৰুৱে যদি ক্ৰোধিত হয় -
  মই হাৰামীক মাৰি পেলাম ! মই হাৰামীক মাৰি পেলাম !
  ল"ৰা ডব্ৰিনিয়াই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - কি আছা ছোৱালী , কিয় তেনেকৈ গান গাইছা? আমি গান গাব লাগিব: যুদ্ধত এজন শক্তিশালী ল"ৰাৰ সৈতে! অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে যুদ্ধত শক্তিশালী মানুহৰ সৈতেও। আমি দেখাত ল'ৰাহে, কিন্তু বছৰ বছৰ ধৰি আমি পুৰুষ!
  ওয়েনোমাছে হাঁহিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  আমি চিৰদিনৰ বাবে সন্তান হৈ থাকোঁ,
  কেৱল বছৰবোৰহে সলনি হয়!
  ডমিনিকাই হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - ইয়াত আমাৰ সাধুকথাৰ জগত আৰু ৰূপান্তৰ হ"ব।
  ইয়াৰ পিছত তাই নিজৰ জাদুৰ আইচক্ৰীম খাবলৈ ধৰিলে। সোৱাদ মাত্ৰ বৰ ভাল আছিল। এইটোৱেই কিমান মহৎ হৈ পৰিল। আৰু আইচক্ৰীমৰ মিঠা, কোমল সোৱাদ ছোৱালীজনীৰ জিভাত বিয়পি পৰিল।
  মাছ আৰু মাংসৰ পিছত ল"ৰা ডব্ৰিনিয়াইও আইচক্ৰীমটোক আনন্দৰে শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাইছিল। এইটো সঁচাকৈয়ে এটা কথা, yummy .
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সভ্য যেন লগাকৈ খাবলৈ চেষ্টা কৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িব নোৱাৰিলে। হয়, মাংসভোজী নিগনিৰ আইচক্ৰীম এটা আচৰিত বস্তু।
  ডমিনিকাই উজ্জ্বল হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  যাদু কৰিব পৰাটো কিমান ভাল,
  আৰু দুষ্ট নিগনিটোক আইচক্ৰীমলৈ ৰূপান্তৰিত কৰক...
  আমি এটা কঠিন পাঁচ পাওঁ -
  যিটো কাম একেবাৰেই কৰিব নালাগে!
  আৰু আকৌ ল"ৰা-ছোৱালীৰ খিকিন্দালি উত্তৰত। আৰু এটা সন্তুষ্ট squeak...
  আকাশত কোলাহল হৈ পৰিল। ক"ৰবাত ধাৰৰ পৰা এটা বিশাল অজগৰ উৰি আছিল। দূৰৰ পৰা তেওঁক সৰু যেন লাগিছিল আৰু ভয়ংকৰ নহয়, সাতটা মূৰ থকাৰ পিছতো। আৰু ই একপ্ৰকাৰৰ দানৱ আছিল নিৰাপদভাৱে।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে হাঁহি হাঁহি ইজনে সিজনক চকু টিপিয়াবলৈ ধৰিলে। এইটো সঁচাকৈয়ে মজাৰ কথা। আৰু হাতৰ তলুৱাৰ ওপৰত হাত চাপৰি বজায়।
  যে বাজি আছে।
  ডমিনিকাই লৈ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বুমেৰাংটো দলিয়াই দিলে। সি উৰি গৈ বাম্পটো কাটি পেলালে আৰু পতনৰ সময়ত সৌন্দৰ্য্যই যাদুকৰী লাখুটিৰ পৰা শক্তিৰে আঘাত কৰিলে । নেপোলিয়নৰ ককড টুপীৰ আকৃতিৰ এটা ডাঙৰ কেক দেখা গ"ল, য"ত পপি, গোলাপ আৰু কৰ্ণফ্লাৱাৰেৰে ঢাকি থোৱা আছিল।
  ইতিমধ্যে ল"ৰা-ছোৱালীকেইটাক ভালকৈ খোৱা-বোৱা কৰি মধ্যমীয়া উৎসাহেৰে উপহাৰটো আদৰি লৈছিল।
  ল"ৰা ভিছকাউণ্টে ক"লে:
  -কেক খুব ভাল, কিন্তু আপনি এতিয়াও মধ্যমতা পর্যবেক্ষণ করা উচিত...
  ডমিনিকাই খিকিন্দালি কৰিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে, গাই:
  মোৰ জন্মদিনৰ বাবে এজন ৰান্ধনী ,
  লিখিলোঁ কেকটোৰ বাবে অভিনন্দন...
  আৰু ক্ৰীমৰ পৰা ৰঙীন শিলালিপি -
  ছান ৰেমো চহৰলৈ যোৱাৰ সময়!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে সেইটো লৈ আকৌ বুমেৰাংটো লঞ্চ কৰিলে। আৰু সি উৰি গ"ল, লুংগ কৰিলে আৰু ঘূৰি গ"ল। আৰু ছোৱালীজনীয়ে পুনৰ খালী ভৰিৰে তাক ধৰি গাই গ"ল।
  কেকটোক হেয়জ্ঞান নকৰিবা
  সময় আহিব যেতিয়া তুমিও মৰিবা ...
  মন্দিৰত গুলীৰ দৰে হুইচেল মাৰি আদাৰ ৰুটি,
  ডায়েটৰ সৈতে আপুনি সঁচাকৈয়ে নিজকে পেচাব কৰিব!
  বেৰনেছ ছোৱালীজনীয়ে ককড টুপীৰে কেকৰ টুকুৰা এটা কষ্টেৰে গিলি পেলালে, ওঁঠ দুটা চেলেকিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - সুস্বাদু! কিন্তু এতিয়া ফিট নহয়৷
  ল"ৰা ভিছকাউণ্টে লক্ষ্য কৰিলে:
  - মোটা হ"বলৈ বেছি সময় নালাগিব৷
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি ধেমালিতে গাইছিল:
  মামীৰ চামুচৰ বাবে , দেউতাৰ চামুচৰ বাবে,
  আৰু আইতাকৰ বাবে এটা লেডল ...
  আৰু বিচনাৰ কাষত!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে খোৱাৰ পিছত গধুৰ হৈ পৰিল আৰু নাকেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি কোমল কমলা ৰঙৰ ঘাঁহনিৰ ওপৰত পৰিল। ভাগ্য ভাল যে ইয়াত কোনো চিকাৰী মহ বা পোক-পৰুৱা নাছিল। উৰি যোৱাবোৰ ডাঙৰ আছিল আৰু কামোৰা নাছিল আৰু কাৰ্যতঃ কোনো সমস্যা নাছিল।
  ডমিনিকাই মাৰ্গাৰিটাক সুধিলে, অগ্ৰণী ছোৱালীজনীয়েও হাঁহিলে আৰু খৰধৰকৈ হাতৰ তলুৱাৰে মুখখন ঢাকি দিলে:
  -আপুনি শুবলৈ গৈ আছে নে?
  পক্ষপাতী নায়িকাগৰাকীয়ে উত্তৰ দিলে:
  কি, গালি-গালাজ আৰু উদ্বিগ্নতাত ছোৱালীজনীয়ে শুব নোৱাৰে?
  ক'ৰবাত বাগ্দানী বনৰ পথেৰে বিচৰণ কৰি আছে...
  পদিনা ঘাঁহৰ মাজেৰে ঘূৰি ফুৰে আৰু একো নাজানে,
  আৰু অভিশপ্ত ভাগ্যৰ কৌতুক আৰু নাটক!
  বীৰ ল"ৰা ডব্ৰিনিয়াই ইতিমধ্যে নাকেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল।
  হয়, ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে বহু দুঃসাহসিক অভিযান কৰিছে।
  ডমিনিকাই ধেমালিতে গাইছিল:
  আমি অসুবিধা নোহোৱাকৈ শুই পৰো,
  সঁচা, হয়...
  কিন্তু তেতিয়া কি অসুবিধাৰ সৈতে,
  আমি পিছত সাৰ পাওঁ!
  . অধ্যায় নং ৯।
  ডমিনিকা সাৰ পাই এটা যাদুকৰী সপোনৰ পৰা ওলাই আহিল যিয়ে তাইক লৈ গ"ল এখন সমান্তৰাল পৃথিৱীলৈ। ইয়াৰ পিছতে ছোৱালীজনীয়ে গা ধুই সোণালী যন্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰি গা ধুলে। দাঁত ব্ৰাছ কৰি ব্ৰেকফাষ্ট কৰিবলৈ গ"লোঁ৷
  তাতেই তাইক লগ পালে অভিজাত শ্ৰেণীৰ আন ছোৱালী আৰু ছোৱালীবোৰে। হাত মিলাই ভদ্ৰ যেন লাগিল। এলফ, মহিলা ট্ৰল, ছোৱালীৰ দৰে দেখা যোৱা মহিলা হবিট, নিম্ফ, ড্ৰাইড, মানুহৰ ছোৱালীৰ দৰে হবিটও আছিল যদিও তেওঁলোকৰ সংখ্যা কম আছিল। এটা ধুনীয়া কোম্পানী গোট খালে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে মাৰ্জিত সাজ-পোছাক আৰু গহনা পিন্ধিছিল, কিন্তু খালী ভৰিৰে, যাতে ডাইনীৰ সময়ত ভৰি ব্যৱহাৰ কৰাটো অধিক সুবিধাজনক হয়। আৰু অভিজাত শ্ৰেণীত শিক্ষা কিছু বেলেগ আছিল - তেওঁলোকে ৰেপিড-ফায়াৰ ফেশ্বনত উইচ্ছু এটাই দিয়া বক্তৃতা শুনিছিল, আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ কাম কৰিছিল। বিশ্বাস কৰা হৈছিল যে ছোৱালীজনীয়ে ইতিমধ্যে মূল কথাবোৰ জানে।
  ডমিনিকাই ইয়াত কেইবাটাও কাম সম্পূৰ্ণ কৰিছিল। তাই যাদুকৰী লাখুটিৰ পৰা গুলী চলাই ৰূপান্তৰ ঘটালে। আৰু তাৰ পিছত তাই মন্ত্ৰ ফুচফুচাই ক"লে। কেইবাটাও জটিল শব্দৰ সংমিশ্ৰণ তাইক পঢ়িবলৈ দিয়া হ"ল আৰু ডমিনিকাই সেইবোৰ আওৰাই ক"লে।
  চলচ্চিত্ৰ অভিনেত্ৰী হোৱাৰ বাবে ছোৱালীজনীৰ স্মৃতিশক্তি আছিল এক অসাধাৰণ, যিহেতু চেটত তাই বহুত সংলাপ উচ্চাৰণ কৰাৰ প্ৰয়োজন হৈছিল।
  আৰু মোৰ সকলো কথা একেবাৰেই মনত পৰিল। কিন্তু এইবোৰ সকলো ফুল;মূল কথাটো অৱশ্যে শক্তিশালী লিংগটোক বচাবলৈ শিল্পকৰ্মৰ সন্ধান।
  আৰু সেইবাবেই ডমিনিকাই পদুমৰ অৱস্থাত বহিল, তাইৰ শক্তিশালী, পেশীবহুল ভৰি দুখন যোগ কৰি পিঠিখন পোন কৰিলে। আৰু আকৌ তাই সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ডুব গ"ল, য"ত তেওঁলোকৰ দলটোৱে শক্তিশালী লিংগটোক বচাবলৈ উপায় বিচাৰিছিল।
  আৰু ঠিক সময়ত। কাৰণ তাতেই গবলিন আৰু ডকাইত নাইটিংগেলটো ভৰিৰ টিপত সোমাই আহিছিল। শুই থকা খালী ভৰিৰ দলটোক ঢাকিবলৈ ইতিমধ্যে এই দুজন খলনায়কে যাদুকৰী জাল মেলি দিছে।
  মাৰ্গাৰিটাও শুইছিল, আৰু তাই সপোন দেখিছিল...
  ছোৱালীজনীয়ে দলংখন উৰুৱাই দিয়াৰ কাম লাভ কৰিলে। গতিকে তাই খালী ভৰিৰে, ফটা কপাহী পোছাক পিন্ধি আৰু ভিক্ষাৰী বেগ এটা লৈ, চোৰাংচোৱাগিৰিলৈ গ"ল। শৰতৰ দিন আৰু বতৰ বৰ ভাল নহয়। ৰাতি হিম আছিল, ঘাঁহবোৰ হিমৰে ঢাকি থোৱা আছিল, যাৰ ওপৰত ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰি দুখনে সৰু সৰু, ৰূপৱতী ভৰিৰ ছাপ এৰি থৈ গৈছিল। বৰ আৰ্দ্ৰ আৰু ঠাণ্ডা আছিল, বৰষুণৰ লগত বৰফ মিহলি হৈছিল।
  খালী ভৰিৰে পক্ষপাতীজনৰ ভৰিৰ সৰু সৰু আঙুলিবোৰ ঠাণ্ডা আৰু আৰ্দ্ৰতাৰ বাবে নীলা হৈ পৰিল। কিন্তু তাই সাহসেৰে আগবাঢ়ি গ"ল, আনকি গতিও বঢ়াই দিলে।
  আৰু একে সময়তে তাই গান গাইছিল;
  বৰষুণে আকাশত তৰাৰ খণ্ডবোৰ সিঁচৰতি কৰি পেলালে,
  ফেচিবাদৰ বাবে চোকা বাজি প্ৰস্তুত কৰিছে!
  টাইগাৰ টেংকবোৰ মাথোঁ আৱৰ্জনা - লেতেৰা মাখিৰ বজাৰ , ৷
  ৱেৰমাচ্টে এক উগ্ৰ পৰাজয়ৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে!
  ৱেৰমাচ্টে এক উগ্ৰ পৰাজয়ৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে!
  
  আমাৰ সতীৰ্থ ষ্টেলিন, নেতা, লাখ লাখৰ শক্তি,
  তেওঁৰ হাতত গ্ৰেনাইটৰ মুঠি, হাতত মেচিনগান!
  আমি চদোমৰ পৰা অহা সৈন্যবাহিনীক পৰাস্ত কৰিব পাৰিম,
  আমাৰ শক্তি এক মনোলিথ, ভাগ্য ভাল যে পৃথিৱীত!
  আমাৰ শক্তি এক মনোলিথ, ভাগ্য ভাল যে পৃথিৱীত!
  
  ইয়াতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কাম নাই ,
  কেনেকৈ বচাব ৰাইজ, মাতৃভূমিৰ মংগল!
  Goebbels possessed, আজেবাজে কথাৰে নৰকলৈ,
  আৰু বিজয় হ"ব, বিশ্বাস কৰক, সকলো চয়তানৰ মাজতো!
  আৰু বিজয় হ"ব, বিশ্বাস কৰক, সকলো চয়তানৰ মাজতো!
  
  ৰাছিয়াৰ এই সৌন্দৰ্য্য, জানেনে, নিজৰ শক্তিৰ বাবে বিখ্যাত,
  তাইৰ গধুৰ বাদামী ৰঙৰ ব্ৰেইড!
  আৰু ফেচিষ্টৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত যুৱক-যুৱতীসকল বিখ্যাত হ"ব,
  পোহৰ দেশখন জীৱন্ত হৈ উঠিব, উঠি আহিব!
  পোহৰ দেশখন জীৱন্ত হৈ উঠিব, উঠি আহিব!
  
  ৰাছিয়ানসকলৰ মাজত নাক ঠেলি নিদিব ,
  গোঁফ পিন্ধা ল"ৰাটোৱে নিজকে শীতল ভগৱান বুলি ভাবে!
  আমি বাৰ্লিনৰ এটা ৰাস্তাৰে মাৰ্চ কৰিম,
  নাই, যি আত্মা শুদ্ধ, তেওঁ দাস নহব!
  নাই, যি আত্মা শুদ্ধ, তেওঁ দাস নহব!
  
  আমাৰ বেনাৰ ৰঙা, ক্ৰোধিত তেজৰ ৰং,
  ইতিমধ্যে ৰাইচষ্টাগত সূৰ্য্যটো জিলিকি উঠিছে!
  আমাৰ মৰমৰ সন্তানৰ বাবে আৰু উদাৰ উপহাৰ নাই,
  যদি হৃদয় সাহসী আৰু ভয় থেতেলিয়াই পৰে!
  যদি হৃদয় সাহসী আৰু ভয় থেতেলিয়াই পৰে!
  গতিকে মাৰ্গাৰিটাই দৌৰি আহিল, ঠাণ্ডাই তাইৰ উদং গোৰোহাত কামোৰ মাৰিলে, দলংখনৰ ওচৰলৈ। চাৰিওফালে কাঁইটীয়া তাঁৰ আৰু মেচিনগানৰ টাৱাৰ।
  জাৰ্মানসকলে চন্দ্ৰবিন্দু খায় আৰু জুইৰ ধোঁৱা উলিয়ায়। মাৰ্গাৰিটা দৌৰি আহি সিহঁতৰ ওচৰ পালেগৈ। দুখীয়া, শ্যামলা সৰু ছোৱালীজনীক ক্ৰাউটসকলৰ বাবে ভয়ংকৰ যেন নালাগে। তদুপৰি ইমান আৰ্দ্ৰতা আৰু ঠাণ্ডাত শেষৰ ভিক্ষাৰীবোৰৰ বাহিৰে আন কোনোৱেই খালী ভৰিৰে যাবলৈ সাহস কৰিব নোৱাৰে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে তেওঁলোকক এটা নিৰাপদ আৰু আনন্দময় গীত গাবলৈ ধৰিলে:
  মই এজন দুখীয়া সৰু অনাথ
  ঠাণ্ডাত নিয়ৰৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে দৌৰোঁ...
  কিন্তু ছোৱালীজনীৰ মাতটো বৰ স্পষ্ট,
  তাই বলপূৰ্বক যেন হিম খেদি দিব!
  
  যুদ্ধই বোমা লৈ মাক লৈ গ"ল,
  পিতা, অৱশ্যেই, সন্মুখলৈ মাতি অনা হৈছিল...
  কোঁচা চুলিৰ ভাইটি ঠাণ্ডাত নিথৰ হৈ পৰিছে,
  ডাঙৰ ভনীয়েক মৰাপাটৰ ওপৰত!
  
  ভোকত ৰুটিৰ খোলা এটা চেপি থওঁ,
  আৰু মোৰ সৰু ভৰি দুখন হিমৰ পৰা ৰঙা হৈ পৰিছে...
  মই য'ত ট্ৰেম্প কুকুৰটোৱে ভোজন কৰিছিল
  যদিও ছোৱালীজনী মৰমলগা আৰু ধুনীয়া!
  
  মই সকলোকে সাহসেৰে আৰু সাহসেৰে ক"ব পাৰো,
  যে, অৱশ্যেই, যুদ্ধ অভিশপ্ত হওক...
  আমি কিহৰ বাবে যুঁজিছো সেয়া ডাঙৰ কথা নহয়,
  ইয়াৰ বাবে দোষী দানৱ চয়তান!
  
  অ", ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখনে কষ্ট পাইছে,
  আৰু এই ঠাণ্ডাত তেওঁলোকে বহুত বিষ...
  ২০১৮ চনৰ উষ্ণ মে" মাহত অতি সোনকালে ভোৰ হোৱা হ"লে ভাল আছিল।
  উৰি যাওক উজ্জ্বল বাজ!
  
  আমি আমাৰ গৃহভূমিক আৰু সুন্দৰ কৰি তুলিব বিচাৰো,
  কিন্তু ভোক, ঠাণ্ডা, তুষাৰপাত আৰু তুষাৰপাত...
  ক"লৈ গৈ আছা, দুৰ্ভগীয়া ৰাছিয়া?
  ইমান কঠিন ভাগ্য!
  
  মই ছোৱালী, মাত্ৰ এটা শিশু,
  মই বহুত অভিজ্ঞতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হ'লোঁ...
  প্ৰায় দোলনাৰ পৰাই কাম কৰিলোঁ,
  মই মাত্ৰ চাৰি-পাঁচটা পঢ়া-শুনা কৰিলোঁ!
  
  মোৰ এই দুখ কিয় আহিল?
  ভগ্ন হৃদয়ৰ নিষ্ঠুৰ ভাগ্য...
  বিশ্বাস কৰক, এনে দুষ্টতা পৰিল,
  যিটো মাত্ৰ অলপ যেন লাগে আৰু সেয়াই শেষ!
  
  কিন্তু যোৰৰ তলত থকা ছোৱালীজনী ভাঙি নাযায়,
  তাই সাজু হ'বলৈ সক্ষম হ'ল আৰু খোজ কাঢ়ি গৈ আছে...
  তাই এগৰাকী শিশু, বুঢ়াৰ পৰা বহু দূৰত,
  আৰু তাই খালী ভৰিৰে ষ্টম্পিং কৰি ভাল পায়!
  
  সৰু ছোৱালীজনীৰ ভৰিৰ ছাপবোৰ ৰূপৱতী,
  ৰাফেলে তেওঁলোকৰ ওপৰত অংকন কৰিছিল ...
  আৰু মোৰ বিশ্বাস যে সৰুটো সুখী হ"ব,
  প্ৰভুৱে নিজৰ সন্তানক দেখিব, বিশ্বাস কৰক!
  
  সেইবাবেই গানটো গাইছো
  ঈশ্বৰ প্ৰভু খ্ৰীষ্টৰ মহিমাৰ বাবে...
  মোৰ বিশ্বাস যে গ্ৰহটো স্বৰ্গত পৰিণত হ"ব
  আৰু দেউতাক লগ কৰিম, বিশ্বাস কৰক!
  
  তেতিয়া সময় আহিব আৰু তেওঁলোক পুনৰ উত্থান হ"ব,
  কোন মৰিলে, কোনে মৰিল আৰু কোন অসুস্থ...
  আৰু বাৰ্ধক্য আৰু শৈশৱত সুখ থাকিব,
  কাৰণ যীচুৱে ইয়াক বিচাৰিছিল!
  
  হয়, মই ঈশ্বৰৰ আগত আঁঠু লৈম,
  এই গীতটি মই পোহৰৰ সুখত পূৰ্ণ কৰিম...
  সকলো ভৱিষ্যৎ প্ৰজন্মৰ নামত,
  অপৰাধী দানৱবোৰ পৰাজিত হ"ব!
  
  তেতিয়া ছোৱালীজনী চিৰন্তন সুখত থাকিব,
  আৰু পৃথিৱী মাতৃৰ সকলো জনগোষ্ঠী...
  একেবাৰে বেয়া বতৰটো নোহোৱা হৈ যাব,
  আমাৰ মানুহবোৰ ভাঙি নাযায়!
  
  তাই নিজকে ক্ৰছ কৰিলে, আঁঠু লৈ নামিল,
  রূপালী ক্রস চুম্বন...
  তাই ভগৱানৰ বাবে কমেইহে কৰিছে, আপাত দৃষ্টিত
  যীচুৱে আমাৰ কাৰণে স্বৰ্গৰ পৰা নামি আহিছিল!
  
  অতি সোনকালে আমি সকলোৱে সৰ্বশক্তিমানৰ লগত থাকিম,
  তাৰ সুন্দৰ, মৰমলগা হাতত...
  আমাৰ চিন্তাবোৰ আৰু ওপৰলৈ উৰি যাওক
  আৰু শক্তি নিহিত হৈ থাকে শিশুসুলভ, শক্তিশালী মুঠিত!
  
  আৰু এতিয়া মই প্ৰাৰ্থনাটো পঢ়িলোঁ,
  তাই ক'লে, মোৰ ঈশ্বৰ, মোক ক্ষমা কৰিব...
  এতিয়া আমি তেওঁৰ লগত পেডেষ্টেলত উঠিছো,
  আৰু খ্ৰীষ্ট আৰু মই, বিশ্বাস কৰক, আমাৰ বাটত আছো!
  
  আৰু আমি তেওঁৰ লগত বাহু ধৰি স্বৰ্গলৈ যাম,
  আৰু তাত সোণালী বৰষুণ পৰিব...
  প্ৰভুৱে তেওঁৰ উদাৰ চৰিত্ৰ দেখুৱাব,
  আৰু ই বিৰোধীক পোনে পোনে কঁপিবলৈ পঠিয়াব!
  
  শেষত পৃথিৱীত সুখ আছে,
  আমি খ্ৰীষ্টৰ আবিৰ্ভাৱৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো...
  আমি বতাহত ভোজলৈ স্বৰ্গদূতৰ দৰে উৰি যাওঁ,
  প্ৰভুৰ প্ৰেম উজ্জ্বল আৰু নিৰ্মল!
  এনে এটা গানৰ পিছত নাজী আবেগিক হৈ পৰিল আৰু দুৰ্ভগীয়া ছোৱালীজনীক গৰম হ"বলৈ ভিতৰলৈ সোমাবলৈ দিলে আৰু গৰম চাহ খালে। মাৰ্গাৰিটাই ৰেলৰ তলত বেগত ৰুটিৰ বেশত বিস্ফোৰক এটা মনে মনে ৰোপণ কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিলে, কিন্তু সময় নাপালে - তাই সাৰ পালে।
  নাইটিংগেল ডকাইত আৰু গবলিনটো বহুত ওচৰত আছিল। গবলিনটোৰ নাকৰ সলনি বাম্প, মুখখন যথেষ্ট জঘন্য আৰু দীঘল দাঁত আছিল। তেওঁও যথেষ্ট ওখ, প্ৰায় তিনি মিটাৰ। জালখন টানিলে কোনো আচৰিত কথা নহয়। আৰু নাইটিংগেল আছিল হামষ্টাৰ গাল, আগফালৰ দাঁত ওলাই থকা আৰু পদক লৈ বিলাসী ইউনিফৰ্ম পিন্ধা এজন মোটা, ৰঙা ৰঙৰ মানুহ। বাৰু, তাৰ উপৰিও এটা গোঁফ, প্ৰুছিয়ানসকলৰ সাধাৰণ।
  আচৰিত আক্ৰমণৰ কাম নহ"ল বুলি দেখি নাইটিংগেল দ্য ৰবাৰে মুখত দুটা আঙুলি ভৰাই হুইচেল মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  ডমিনিকাই খালী গোৰোহাৰে তাক ৰাউণ্ডহাউচ কিক এটা দিলে । আৰু ডকাইতটোৱে যন্ত্ৰণাত গৰ্জন কৰে। আৰু তেজও থু পেলালে।
  গবলিনে নিজৰ ক্লাবটো দোলা দিলে। নায়ক ল"ৰা ডব্ৰিনিয়াই জপিয়াই উঠি গবলিনটোৰ চুলিত ধৰি পিঠিত পৰি নিজৰ ওপৰেৰে পেলাই দিলে। গবলিনটোৱে ফুল থকা কেকটাছৰ দৰে গছ এজোপাৰ ওপৰত খুন্দা মাৰি কাণ বন্ধ কৰি হাউলি উঠিল। আৰু তেওঁৰ গৰ্জনটো বনৰীয়া গাধৰ দৰে আছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহিলে। নাইটিংগেলে আকৌ হুইচেল মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে যেতিয়া ডমিনিকাই তেওঁৰ চিবুকত আঁঠুৰে আঘাত কৰিলে। আৰু সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  বীৰ ল"ৰা ডব্ৰিনিয়াই গাইছিল:
  গবলিনে আমাক সুধিলে,
  তুমি কেমো আহিছা নেকি ?
  চহৰলৈ ৰাওনা হ'ল -
  আমাৰ কৰিবলগীয়া কাম আছে!
  গবলিনে ক্লাবটোৰ সৈতে পুনৰ আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ল"ৰা-নায়কে আঘাতটো ডজ কৰি আকৌ ডাঙৰ মানুহজনক নিজৰ ওপৰত পেলাই দিলে, কাৰণ ডব্ৰিনিয়াৰ হাতত শিশুৰ দৰে শক্তি নাই। আৰু সকলোবোৰ যেন ঠিকেই আছে।
  গবলিনটোৱে আকৌ টানিলে। আৰু সি আৰু লাহে লাহে উঠিল। ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সাৰ পাই বোকা চয়তানটোৰ ওপৰত সোণৰ শঙ্কু নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে। আঘাত কৰি গৰ্জন কৰিবলৈ বাধ্য কৰালে। আৰু টুইচ।
  মাৰ্গাৰিটাই নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিডাল জোকাৰিলে। আৰু শঙ্কুবোৰ কেকলৈ পৰিণত হ"বলৈ ধৰিলে, আৰু সিহঁতে আক্ষৰিক অৰ্থত গবলিনটোক ক্ৰীম লগালে, যাৰ ফলত সি ফ্ৰাই পেনত থকা ল"চৰ দৰে টিপি উঠিল।
  আৰু ডব্ৰিনিয়া নিকিটিচে নাইটিংগেল দ্য ৰবাৰক নিজৰ মেলি দিয়া কোলাত তুলি লৈ ৰূপৰ শঙ্কু থকা গধুৰ পাইন গছজোপাৰ ওপৰত দলিয়াই দিলে। আঘাতৰ পৰা নাইটিংগেলে ক্ৰেচ হৈ জোকাৰি যাব, যাৰ ফলত তেওঁ ভূতটো এৰি দিবলৈ বাধ্য হ"ব, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে তেজ থু পেলাবলৈ বাধ্য হ"ব।
  ল"ৰা ডব্ৰিনিয়াই গাইছিল:
  - নাইটিংগেল ডকাইত, আপনি একটি খলনায়ক,
  আৰু আপোনাৰ মুখত অধিক কঠিনভাৱে আঘাত...
  তুমি এতিয়া মৰিল, হে কুণ্ডলী ,
  তোমাকো মাৰি পেলাওক, হুইচেলৰ মানুহজন!
  আৰু তাৰ পিছত লৈ সি মুঠিৰে মূৰত যিমান পাৰে জোৰেৰে মাৰে। নাইটিংগেল দ্য ৰবাৰৰ কাণত বাজি আছে। আৰু ডমিনিকাই নিজৰ সূচকাংক লাখুটিডাল গবলিনটোৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে, আৰু কেনেকৈ তাই ৰূপান্তৰৰ বাবে এটা জটিল মন্ত্ৰ মাৰিলে। আৰু ই ইয়াক এক মাৰাত্মক শক্তি কৰি তুলিব য"ত শক্তিৰ ধাৰাবাহিকতা থাকে।
  আৰু তাৰ পিছত ... তিনি মিটাৰ ওখ লোমশ ল"ৰা এজন আছিল, আৰু এতিয়া তেওঁৰ ঠাইত সকলো ধৰণৰ অতি চহকী খাদ্য আৰু আচৰিত মিঠাইৰে ভৰা এখন টেবুল আছিল। আৰু এই আচৰিত পাকঘৰৰ পৰা এনে সুগন্ধি ওলাই আহিছিল।
  ডমিনিকাই টুইট কৰিছিল:
  - এইবোৰ হৈছে অলৌকিকতাৰ ৰূপান্তৰ আৰু অলৌকিকতা,
  'আমি স্বৰ্গীয় সকলো বস্তুতে সহজতে স্বৰ্গ দেখা পাওঁ...
  এনে উজ্জ্বল সৌন্দৰ্য্য সকলোতে , ৷
  সৰ্বশক্তিমান প্ৰভু পুনৰুত্থান হওক!
  আচলতে টেবুলখনত সোণালী আৰু কমলা ৰঙৰ, কেকৰ সৈতে আচৰিত, জিলিকি থকা ধাতুৰ ট্ৰে, ডজন ডজন ভিন্ন ৰং আৰু শ্বেডৰ ক্ৰীমৰ লগতে অন্যান্য অতি আচৰিত খাদ্য, আৰু সুগন্ধিযুক্ত অভাৰফ্ল", সকলোবোৰ আটাইতকৈ সুস্বাদু ।
  আৰু ডোনাটবোৰ কিমান ভয়ংকৰ আছিল, আচৰিত পাউদাৰেৰে বিয়পি পৰিছিল। ইয়াত আৰু যোগ বিয়োগ নাই। আৰু গিলাচবোৰত বিভিন্ন ধৰণৰ ৰসৰ ককটেইলৰ ছিটিকনি, গ্লেজৰ সৈতে সুগন্ধি আৰু মিঠা ডিজাইনেৰে শ্বক কৰা আচৰিত ভৰোৱাৰ সৈতে। আৰু কেনেধৰণৰ কলি আছিল?
  মাৰ্গাৰিটাই বিভ্ৰান্তিত হাঁহি এটা মাৰি আচৰিত হৈ উচ্চাৰণ কৰিলে:
  -তুমি চয়তান ঘূৰাই দিলা! বাৰু, নেভাৰমাইণ্ড ! এনেকুৱা কিবা এটা কৰিব পাৰিব লাগিব!
  ডমিনিকাই বিমোৰত পৰি সুধিলে:
  - কঠিন হৈছে নেকি?
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - হয়, প্ৰায় অসম্ভৱ! আৰু আপুনি এনেকুৱা কিবা এটা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  ইফালে ডকাইত নাইটিংগেলে পুনৰ হুইচেল মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। আৰু সি বহল হামষ্টাৰৰ দৰে গাল দুখন ফুলাই দিলে। কিন্তু ল"ৰা-নায়কে লোৱাৰ লগে লগে নিজৰ শিশুসুলভ, কিন্তু মাৰাত্মক, স্লেজহামাৰৰ দৰে মুষ্টিৰে চাৰ্জ দিব। আৰু হুইছলাৰজনে, বাইদেউ, এবাৰতকৈ অধিক নক আউট কৰে, দেখাত নক আউট কৰা, কাষ্ট সোণৰ দাঁত।
  আৰু ওলোটাকৈ উৰি গ"ল। সি প্লপ ডাউন কৰি টানিলে যেন তেওঁক নক আউট কৰা হৈছে। কিন্তু তাৰ পিছত সি জপিয়াই উঠি আকৌ মুখত আঙুলি ভৰাই উৰুৱাই দিলে। কিন্তু হুইচেলৰ সলনি ওলাই আহিল মাথোঁ এটা কৰুণ হিচকি। আৰু বৰ ধেমেলীয়া। ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে হাঁহিলে। নাইটিংগেল দ্য ৰবাৰে ক্ৰ'ক কৰিলে:
  "মই তোমাক নিমিষতে গিলি পেলাম, গিলি পেলাম, গিলি পেলাম, মোৰ দয়া নহ"ব!"
  ইয়াৰ উত্তৰত ডব্ৰিনিয়া এই বীৰ ল"ৰাটোৱে নাইটিংগেলৰ চিবুকত উদং গোৰোহাৰে লাথি মাৰিলে। আৰু দাঁতবোৰ আকৌ উৰি গ"ল। বাহু দুটা বাহিৰলৈ দলিয়াই মুখ্য ডকাইতজনে পিছলৈ হেলান দিলে।
  ডব্ৰিনিয়াই গৰ্জন কৰিলে:
  আৰু যুদ্ধত কাক পাম আৰু যুদ্ধত কাক পাম;
  আমি সেইটো লৈ ধেমালি নকৰো, আমি এটা গডফ্লাই মাৰিম!
  আমি তোমাক গডফ্লাইৰ দৰে মাৰি পেলাম!
  ডমিনিকাই নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিডাল পৰাজিত নাইটিংগেল দ্য ৰবাৰৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - তুমিও তেওঁক ৰূপান্তৰিত কৰিব বিচাৰিছানে?
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে মাত দিলে:
  - উপযোগী কিবা এটা হ'লেও হওক!
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  ল"ৰাটোক লোহাৰ সূচীৰে বান্ধি দিয়া হৈছিল,
  আৰু মই মাত্ৰ এটা স্বাস্থ্যকৰ বস্তু খালোঁ...
  গধুৰ বোজাৰ বাবে হঠাতে আক্ৰমণ সংঘটিত হয়,
  আৰু ই এটা বিশাল শক্তিৰ চাইবাৰ জিনিয়াছ বুলি ওলাই পৰিল!
  আৰু তাৰ পিছত ডমিনিকাই ঘূৰি গ"ল, তাইৰ যাদুকৰী লাখুটিডালেৰে এটা জটিল ফিগাৰ আঠ বনালে।
  আৰু এতিয়া ৰবাৰ নাইটিংগেলৰ ঠাইত মিঠাই, ড্ৰেগী আৰু আইচক্ৰীমৰ কিছু অংশৰ গোটেই পাহাৰ এটা দেখা গ"ল।
  উল্লাসিত হাঁহি এটা শুনা গ"ল, ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে ঘাঁহনিৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিবলৈ ধৰিলে। মৰমলগা, কিন্তু পাতল, চেপেটা আৰু পৰম্পৰাগতভাৱে খালী ভৰিৰে। আৰু অতি লোভেৰে তেওঁলোকে ট্ৰিটটোৰ ওপৰত আক্ৰমণ চলালে, যাৰ মাজলৈ ডকাইত নাইটিংগেল আৰু শ্বাম্প গবলিন ঘূৰি গ"ল। মাৰ্গাৰিটাই আঙুলিৰে হুইচেল মাৰি চিঞৰিলে:
  - বন্ধ কৰক ল'ৰা-ছোৱালী! বুজিছোঁ তোমাক, এই খলনায়কৰ হাতত বন্দী হৈ ভোক লাগিছে, কিন্তু প্ৰথমে হাত ধুব।
  আৰু কেনেকৈ তেওঁ যাদুকৰী লাখুটিৰ পৰা বিজুলী মুকলি কৰিব। নীলা গোৰোহা দুটা জিলিকি থকা ল"ৰাকেইটাই ধাৰাটোৰ ওচৰলৈ দৌৰিবলগীয়া হ"ল৷ আচলতে লেতেৰা হাতেৰে খাদ্য খোৱাটো অভদ্ৰতা।
  ডমিনিকাই সুধিলে:
  - নাইটিংগেল আৰু গবলিনৰ বন্দী আৰু বন্দী এইবোৰ কি?
  মাৰ্গাৰিটাই তাইৰ উজ্জ্বল মূৰটো মাত দিলে:
  - ঠিক হয়! আমি তেওঁলোকক মুক্ত কৰিলোঁ। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে তুমিয়েই মোক মুক্ত কৰিছিলা। আৰু এইটো বৰ শীতল ৷
  এশৰো অধিক ল"ৰা-ছোৱালী, ল"ৰা-ছোৱালী। সচৰাচৰৰ দৰেই শক্তিশালী লিংগতকৈ মেলা লিংগৰ প্ৰতিনিধি তিনিগুণ বেছি।
  ডমিনিকাই আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - ইয়াত তেওঁলোক সকলোকে বাৰ বছৰতকৈ বেছি বয়সৰ যেন নালাগে। কি, এই ডকাইতবোৰে প্ৰাপ্তবয়স্কক হত্যা কৰা নাছিল?
  মাৰ্গাৰিটাই বুজাই দিলে:
  - নাই অৱশ্যে প্ৰাপ্তবয়স্ককো মাৰি পেলায়। মুক্তিৰ পিছতহে প্ৰাপ্তবয়স্কসকলে শিশুৰ শৰীৰ লাভ কৰে। উদাহৰণস্বৰূপে ডব্ৰিনিয়া নিকিটিচৰ সৈতে যিদৰে আছিল। আৰু মোৰ লগতো মোক তেতিয়াও ছোৱালীৰ দৰে দেখা গৈছিল।
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - চিৰন্তন শৈশৱ, সাধুকথাৰ দৰে, মহান ! আৰু আনকি ক"ব পাৰি - শীতল!
  মাৰ্গাৰিটাই দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - হয়, এইবোৰ আচৰিত পৃথিৱী য'ত সকলো বৰ শীতল ৷ কিন্তু ইয়াত বহুত বিপদ আছে। বিশেষকৈ গবলিন আৰু নাইটিংগেল ডকাইতৰ তুলনাত বহুত বেছি বিপজ্জনক মানুহ আছে।
  ডমিনিকাই ফুচফুচাই সুধিলে:
  - উদাহৰণস্বৰূপে কোন?
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে মনে মনে ক"লে:
  - বৃদ্ধা শপোক্লিয়াক!
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে টুইট কৰি এইদৰে কয়।
  ভাল কাম, ভাল কাম, আইতা ৰিংলিডাৰ!
  তাইৰ লগত বন্ধুত্ব কৰাটো কুমিৰৰ লগত খেলাৰ দৰেই!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে সেইটো লৈ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে শঙ্কুটো দলিয়াই দিলে। এটা ড্ৰেগনফ্লাইত খুন্দা মাৰিলে। পোকটোৱে বিস্ফোৰণ ঘটাই কনফেটিলৈ সিঁচৰতি হৈ পৰিল।
  মাৰ্গাৰিটাই সোণালী কুঁহিয়াৰেৰে মূৰটো জোকাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - জীৱক হত্যা কৰাটো ভাল নহয়!
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিন্তু ই কেৱল এটা পোক!
  মাৰ্গাৰিটাই উত্তৰত গাইছিল:
  - তুমি তোমাৰ লালা বতাহত থুবা,
  এটা বাগ বা এটা পিঁপৰা গুড়ি নকৰিব...
  হাবিত ডাল এটাও ভাঙিব নালাগে -
  পৃথিৱীৰ সকলো জীৱই এটা পৰিয়াল!
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - মই, তুমি, তেওঁ, তাই - একেলগে গোটেই দেশ,
  একেলগে এটা বন্ধুত্বপূৰ্ণ পৰিয়াল!
  আমি শব্দত, এক লাখ মই!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে ধাৰাটোত গা ধুই ল"লে। আৰু এতিয়া সিহঁত আনন্দ আৰু চিকচিকিয়া হৈ খাদ্যৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল ।
  ডমিনিকা আৰু মাৰ্গাৰিটাই একেলগে এটা মন্ত্ৰ ফুচফুচাই ক"লে আৰু টেবুলখন দীঘল হৈ পৰিল। এতিয়া সকলো বহিবলৈ যথেষ্ট ঠাই আছিল।
  খালী ভৰি দুখন জোকাৰি ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে বহি নিজৰ স্পষ্ট মাতেৰে কোৰাছত গাই গ"ল:
  টেবুলৰ কাপোৰখন নিয়ৰৰ দৰে বিয়পি পৰে
  আৰু গুডীবোৰ স্থাপন কৰা হৈছিল...
  ল"ৰা-ছোৱালী সকলো সফল হ"ব,
  আৰু চেবুৰাস্কাৰ পৰা ৰোষ্ট!
  ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে খাবলৈ ধৰিলে। ইমানবোৰ ধুনীয়া ল"ৰা-ছোৱালী ইয়াত, ভোক আৰু বঞ্চনাত ক্লান্ত হ"লেও।
  ডমিনিকা আৰু মাৰ্গাৰিটাই যিহেতু ভালদৰে খুৱাইছিল, দুবাৰ চিন্তা নকৰাকৈয়ে নাচিবলৈ ধৰিলে। আৰু আপোনাৰ উদং, চেলেকি লোৱা, টেন কৰা ভৰি দুখন ঠেলি দিওঁ।
  ছোৱালীবোৰে নিজৰ উজ্জ্বল কণ্ঠৰে গাইছিল;
  মোৰ জন্ম মহাকাশ দেশত
  য'ত সকলো ছোৱালীয়ে বৰ যুঁজিছে...
  চয়তানে পিতৃভূমিক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে,
  আমাৰ মাতৃ ৰাছিয়াৰ গৌৰৱৰ বাবে!
  
  আমি পবিত্ৰ ৰুছ' ৰক্ষা কৰিব পাৰিম,
  আৰু শত্ৰু যিমানেই নিষ্ঠুৰ আৰু কূটনৈতিক নহওক কিয়...
  আমি আমাৰ বিপক্ষক জোৰেৰে পৰাস্ত কৰিম,
  আৰু তৰোৱাল লৈ ৰাছিয়ান আত্মাক মহিমামণ্ডিত কৰা হ"ব!
  
  ৰাছিয়া, এইখন মোৰ মাতৃভূমি,
  পবিত্ৰ আৰু মহাজাগতিকভাৱে পাৰ্থিৱ...
  সকলো জাতি এটা পৰিয়াল,
  আৰু ছোৱালীজনী চিৰদিনৰ বাবে সৰু!
  
  আমি যুদ্ধত আমাৰ মাতৃভূমি ৰক্ষা কৰিম,
  বিৰোধীৰ বাবে এটাও সুযোগ নাই ...
  আমাৰ ওপৰত সোণৰ পাখি থকা কৰব আছে।
  এজন ৰাছিয়ান সৈনিকক উপহাৰ দিওঁ!
  
  ৰাছিয়াত সকলো ঠিকেই আছে, ভাল,
  আৰু আমাৰ ইচ্ছা ইস্পাততকৈও শক্তিশালী হ'ব...
  ল"ৰাটোৰ হাতত এটা মজবুত আঁহত আছে, ৷
  আৰু কমৰেড ষ্টেলিনে তাত শাসন কৰে!
  
  মানুহে মোৰ মাতৃভূমিক ভাল পায়,
  আমি ইয়াক চিৰদিনৰ বাবে অধিক সুন্দৰ কৰিম...
  এক ৰুবলৰ বিনিময়ত পিতৃভূমি চুৰি নহ"ব,
  আৰু ঈশ্বৰ স্বৰগ মহান মচীহ!
  
  মোৰ মাতৃভূমি মহিমামণ্ডিত হওক,
  যুদ্ধত বিৰোধীক ধ্বংস কৰিম ...
  লাডা ভগৱানৰ মাতৃ মোৰ প্ৰিয়,
  ৰাছিয়াৰ শত্ৰুৱে তেওঁলোকৰ comeuppance পাওক!
  
  প্ৰয়োজন হ'লে আমি শত্ৰুৰ তেজ বোৱাব পাৰো,
  ৰাছিয়াক আঁঠু লৈ আনিব নোৱাৰি...
  চিকাৰীজন অতি সোনকালে খেললৈ পৰিণত হ"ব,
  আৰু মহান নেতা লেনিন আমাৰ লগত থাকিব!
  
  আমি মহাকাশৰ বিশালতা জয় কৰিম,
  আমি সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক সুখ, আনন্দ দিম...
  মস্কো নিজেই ৰোমতকৈও ওখ,
  যুদ্ধত ইয়াৰ অপৰিৱৰ্তিত শক্তিৰ সৈতে!
  
  যেতিয়া যুদ্ধ আমাৰ উজ্জ্বল ভূমিলৈ আহিব,
  আমরা Fuhrer আমাদের শক্তিশালী চরিত্র দেখান...
  ৰাছিয়ানগৰাকীয়ে লাভ কৰিব উদাৰ মাচুল,
  আমি ৰ"দতকৈও ওখ আৰু গছতকৈও ধুনীয়া!
  
  বিশ্বাস কৰক, ৰুছৰ ধ্বংসাৱশেষ নহ'ব,
  'আমাক আঁঠুলৈ আনিব নোৱাৰিব...'
  আপোনাৰ মাতৃভূমিৰ বাবে যুঁজ দিয়ক আৰু ভয় নকৰিব,
  ৰাছিয়ানজনে নাজানে দুৰ্বলতা আৰু এলাহ!
  
  আমাৰ প্ৰিয় দেশ পুনৰ উঠিব,
  গোটেই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক তেওঁৰ শক্তি দেখুৱাব...
  আৰু চয়তানক ধ্বংস কৰা হ"ব
  পিতৃভূমিৰ শত্ৰু কবৰত ভাঙি পৰিব!
  তেনেকৈয়ে খালী ভৰিৰে জপিয়াই চয়তানৰ দৰে ঘূৰি থকা ছোৱালীবোৰে গৰ্জন কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু ডাবল ছমাৰছল্টত জপিয়াই উঠিল।
  এইবোৰেই ইয়াৰ ধুনীয়া আৰু আক্ৰমণাত্মক ছোৱালী ৷ আৰু কেনেকৈ সিহঁতে চিঞৰি উঠে, জপিয়াই ওপৰলৈ উঠি যায়।
  বাৰু ঠিক আছে ল"ৰা-ছোৱালীয়ে খায় আৰু লগতে নিজৰ কিবা এটা গান গায়। আৰু তেওঁলোকে অতি ইতিবাচকভাৱে কৰে। এইবোৰ তেওঁলোকৰ গীত। আৰু ঘূৰি ফুৰা টপৰ দৰে ঘূৰি থাকে।
  শীৰ্ষ শ্ৰেণীৰ ছোৱালী।
  কিন্তু তেতিয়াই আকাশত এটা অতি ডাঙৰ পখিলা আবিৰ্ভাৱ হ"ল, প্ৰকৃত অজগৰৰ দৰে। আৰু তাইৰ ডেউকাবোৰ ইমানেই বিশাল আছিল যে বহুমূলীয়া শিলেৰে ঢাকি থোৱা সোণৰ দৰে জিলিকি উঠিছিল। আৰু ইমান আচৰিত আৰু ধুনীয়া দেখা গৈছিল। এইবোৰ সঁচাকৈয়ে আছিল, অকপটে ক"বলৈ গ"লে, ডাইনোছৰৰ দৰে ইমান বিশাল পখিলা।
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - ইয়াত কোনো অলৌকিকতা দেখা নাপাবা৷ আশ্চৰ্যজনক!
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, এইবোৰ সঁচাকৈয়ে আৰ্থ্ৰ"পড যিয়ে আচৰিত কৰে। কিন্তু এইটো আটাইতকৈ আচৰিত কথা নহয়। আৰু বহুত বহুত শীতল কথা আছে।
  ডমিনিকাই গাইছিল:
  কিন্তু কিতাপ বা সংগ্ৰহালয়ো নহয়,
  আমাৰ বন্ধুসকলৰ ঠাই তেওঁলোকে ল"ব নোৱাৰে!
  আৰু যাদুৰ লাখুটিৰ পৰা ছোৱালীজনীয়ে এটা ৰশ্মি এৰি দিব। আৰু নতুন ককটেলৰ গিলাচবোৰ ওলাল। আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে তেওঁলোকক আক্ৰমণ কৰিলে।
  ইমানেই ডাঙৰ হৈ গ'ল সকলো ৷ আৰু মাত্ৰ কিবা এটা সংগীত মোৰ মূৰত বাজি থাকে।
  আৰু ডমিনিক আৰু মাৰ্গাৰিটাই কেনেকৈ গান গাব নোৱাৰে;
  খালী ভৰিৰে আক্ৰমণ কৰে সুন্দৰীয়ে,
  দৌৰিছে, ইমান ধুনীয়া ছোৱালীবোৰ...
  যদি আপুনি আপোনাৰ মুঠিৰে ফ্ৰিটজক আঘাত কৰিব লাগে,
  বা মেচিনগানেৰে তাক কাটি পেলাব !
  
  ছোৱালীয়ে সন্দেহ কৰাৰ সামৰ্থ্য নাই
  নাজী মৃতক সমাধিস্থ কৰিব...
  আৰু তেওঁলোকে তেওঁক ভৰিৰ পৰা জোৰেৰে লাথি মাৰিব ,
  আৰু ক"ৰবাত পহুবোৰে মাংসভোজী হৈ হাউলি উঠে!
  
  ৰাছিয়া, এইটো সৈনিকৰ বাবে এটা শব্দ,
  যেতিয়া, বিশ্বাস কৰক, ই কোনো শীতল নহয়...
  যদিও কেতিয়াবা পৰিস্থিতি অন্ধকাৰময় হৈ পৰে,
  য'ত দুষ্ট ক'লা কয়িনৰ জয়!
  
  বিশ্বাস নকৰিব, কমছমোলৰ সদস্য পলাই নাযায়,
  আৰু যদি তেওঁলোকে দৌৰে, তেন্তে কেৱল আক্ৰমণ কৰিবলৈ...
  আৰু সকলো নাজীকে একেলগে হত্যা কৰা হ"ব,
  আৰু ফুৰাৰক চপিং ব্লকলৈ উঠাব!
  
  ৰাছিয়া, এইখন মোৰ মাতৃভূমি,
  তাই উজ্জ্বল, সহজতে সুন্দৰ...
  কাপুৰুষ যি ৰুবলৰ মূল্যও নহয়,
  আৰু, জানেনে, যোদ্ধাৰ লগত তৰ্ক কৰাটো বিপদজনক!
  
  কিন্তু জানি থওক আমি ফেচিষ্টক পৰাস্ত কৰিম,
  সিংহাসনত দুষ্টতাই ৰাজত্ব নকৰিব...
  আমাৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব আছে,
  আৰু মুকুটত মহত্ত্বৰ সৈতে ঈশ্বৰ স্বৰগ!
  
  যি কাপুৰুষ, বিশ্বাস কৰক, তেওঁ দুৰ্বল দাস,
  তাৰ ভাগ্য এক - অপমান সহ্য...
  আজি তুমি মেকানিক, কাইলৈ তুমি ফৰমেন,
  আৰু আপুনি নিজেই আনৰ পিঠি মাৰিব পাৰে!
  
  ছোৱালীৰ শক্তি আছে, কেৱল আগ্নেয়গিৰি,
  কেতিয়াবা তাই শক্তিশালীভাৱে পাহাৰ ভাঙি পেলায়...
  যুদ্ধ চলি আছে এটা দুষ্ট হাৰিকেনে,
  আৰু মৃত্যুৱে অকপটে মানৱ জাতিক কাটি পেলায়!
  
  সঁচাকৈয়ে ক"ম নাইটসকল,
  আমরা শক্তিশালী যখন আমরা রাশিয়ান একত্রিত হয়...
  আপোনাৰ কাঁটাচামুচ আৰু কটাৰীৰ সৈতে যাবলৈ এটা জলপানৰ প্ৰয়োজন,
  আমি যুদ্ধত অজেয় নাইট!
  
  আমাৰ বিশ্বাস কি, প্ৰভু খ্ৰীষ্টত,
  যদিও আমি লাডাকো সন্মান কৰো...
  কমৰেড ষ্টেলিন আমাৰ পিতৃৰ দৰেই,
  আৰু স্বৰ্গ সাম্যবাদৰ ঠাই থাকিব!
  
  এসময়ত যিজন মৃত আছিল, তেওঁ পুনৰুত্থান হ"ব
  আৰু আমি অধিক ধুনীয়া আৰু জ্ঞানী হ'ম...
  আৰু মানুহজন অৱশ্যে বৰ গৌৰৱান্বিত,
  যদিও কেতিয়াবা তেওঁ আজে বাজে কথা কয়!
  
  প্ৰেমত আমাৰ পিতৃভূমি তৰাৰ দৰে,
  বিশ্বাস কৰক, ই কেতিয়াও নুমাই নাযায়...
  এটা ডাঙৰ সপোন বাস্তৱায়িত হ"ব
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতে থাকিব শান্তি আৰু সুখ!
  
  মই মাৰিয়াক ভাল পাওঁ, লাডাক পবিত্ৰভাৱে সন্মান কৰো,
  Svarog সুন্দর এবং Perun মহান...
  মই যীচু আৰু ষ্টেলিনক ভাল পাওঁ,
  আইকনৰ পবিত্ৰ মুখবোৰ মোৰ বাবে প্ৰিয়!
  
  প্ৰকৃত স্বৰ্গ কেতিয়া হ"ব?
  বিশ্বাস কৰক, আপোনাৰ সকলো আশা ইয়াত বাস্তৱায়িত হ'ব...
  আপোনাৰ মাতৃভূমিক আপোনাৰ হৃদয় দিয়ক,
  সকলো ঠিকেই হ"ব, আগৰ তুলনাত শক্তিশালী হ"ব!
  ইয়াৰ পিছত অৱশেষত মুক্ত ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে খালে। তাৰ পিছত তেওঁলোকক এটা ডিটেচমেণ্ট গঠন কৰা হয়। এশৰো অধিক ল"ৰা-ছোৱালী।
  আৰু তেওঁলোকে খোজ কাঢ়িবলৈ ওলাই গ"ল। ডব্ৰিনিয়াই মিঠা হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - সিহঁতে কাজিয়া কৰিব, মই নিশ্চিত!
  আৰু নায়ক ল"ৰাটোৱে অজগৰডালৰ ওপৰত জপিয়াই পৰিল।
  Oenomaus লক্ষ্য কৰিছে:
  - এনে বিচ্ছিন্নতা অতি লাহে লাহে আগবাঢ়িব। আমি অজগৰৰ ওপৰত বহুত বেছি বেগেৰে আগবাঢ়ি যাওঁ। আৰু ইয়াত কেতিয়া বন্ধ কৰিব লাগে সেইটোও জানিব লাগে।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। মাত্ৰ এগৰাকী বেৰনেছে মান্যভাৱে আনকি বিলাসী সাজ-পোছাক পিন্ধিছিল। বাকীবোৰ ভিক্ষাৰী, ডেকা ৰাগামাফিন যেন লাগিছিল ৷ কিন্তু খালী ভৰিৰে চলাচল কৰাটো বহুত বেছি নিপুণ।
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - বেৰনেছ ছোৱালীজনী যদি খোজ কাঢ়ি যায়, তেন্তে তাইৰ বহুমূলীয়া জোতাযোৰ ভাঙি ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিব। হয়তো আপুনিও আন সকলোৰে দৰে খালী ভৰিৰে থকা উচিত?
  বেৰনেছে উত্তৰ দিলে:
  - ৰৈ থাকিব নোৱাৰি! মোক মোৰ দেউতা ড্যুকৰ ওচৰলৈ পঠিয়াই দিয়াটোৱেই ভাল, তেওঁ তোমাক পুৰস্কাৰ দিব আৰু তোমাক আঘাত নিদিয়ে!
  মাৰ্গাৰিটাই ডমিনিকালৈ মাত দিলে:
  -আপোনাৰ এনেকুৱা যাদুকৰী প্ৰাকৃতিক শক্তি আছে। গতিকে আহকচোন, একেলগে লৈ উজ্জ্বল চাৰ্জ পঠাওঁ, আৰু ছোৱালীজনীক দেউতাকৰ দুৰ্গত পেলাই দিওঁ!
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে মন্তব্য কৰে যে-
  - পুৰস্কাৰৰ কথা কি ক"ব?
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - বাৰু, সোণৰ পাৰ্চ এটা দিব, গতিকে সঁচাকৈয়ে সেইটো বহুত নেকি? তদুপৰি মই সাধাৰণ গছ আৰু শঙ্কুৰ পৰা সোণ যাদু কৰিব পাৰো, আপুনিও কৰিব পাৰে!
  ডমিনিকাই হুইচেল মাৰিলে:
  - ৱাঃ! গতিকে আমি নিজৰ বাবে ড্যুকডম কিনিব পাৰো!
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে আপত্তি কৰিলে:
  - ইয়াক নিষেধ কৰা হৈছে! যাদুকৰী সোণ প্ৰচলনত ৰখাত নিষেধাজ্ঞা আছে, নহ"লে লোহাতকৈও বেছি হ"লহেঁতেন। বুজিছা, মূল্যৱান মুদ্ৰাৰ মুদ্ৰাস্ফীতি!
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - অভিযন্তা গাৰিনৰ হাইপাৰব"ল"ইডৰ দৰে নেকি?
  মাৰ্গাৰিটাই মাত দিলে:
  - তেনেকুৱা কিবা এটা। সৰুতে এই কিতাপখন পঢ়িছিলো। হয়, তেতিয়া সোণৰ মানদণ্ড ভাঙি গ'ল, আৰু ই ভয়ংকৰ আছিল ৷
  ইনোমাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু তথাপিও, হয়তো বেৰনেছক ডাঙৰ-দীঘল কৰিব? যাতে তাই ইমান ঘৃণনীয় নহয়!
  ডব্ৰিনিয়াই হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে:
  - হয়, আমি এই কামটো এবাৰতে কৰিম,
  তাইক কিবা এটা শীতল বস্তু দিওঁ!
  বেৰনেছে আকৌ ঘাঁহনিত গোৰোহাটো ঠেলি দিলে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - মোক দেউতাৰ ওচৰলৈ লৈ যা! বা মই তোমালোক সকলোকে ফাঁচী দিম!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে একেলগে হাঁহিলে।
  হঠাতে ঘাঁহনিৰ তলৰ পৰা টুপী পিন্ধা এটা গ্নোম দেখা দিলে। স্পষ্টভাৱে তেওঁ এতিয়াও অতি সৰু আছিল, দাড়ি নাছিল। কিন্তু হাতত যাদুকৰী লাখুটি লৈ।
  সৰু মাত এটাই ক"লে:
  - তাৰ পিছত শুনিবলৈ পাওঁ এগৰাকী কেপ্ৰিচ ছোৱালীৰ মাত। হয়তো তাইক পঢ়োৱাৰ সময় হ'ল?
  বেৰনেছে গৰ্জন কৰিলে:
  - মাত্ৰ চেষ্টা কৰক চোষক !
  আৰু তাই জোতাৰ ভৰিৰে গ্নোমটোক লৰচৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। সি তাৰ যাদুকৰী লাখুটিডাল জোকাৰিলে। প্ৰাচীন মানুহৰ পৰা অহা কেপ্ৰিচ ছোৱালী আৰু ল"ৰাটো নোহোৱা হৈ গ"ল।
  ডমিনিকাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ৱাঃ!
  মাৰ্গাৰিটাই মাত দিলে:
  - এইটো বামন ল'ৰা। যাদুক উপহাৰ দিয়া এটা বিশেষ ধৰণৰ gnome। এতিয়া সি কেপ্ৰিচ ছোৱালীজনীক ডাঙৰ-দীঘল কৰিবলৈ লৈ গ"ল। আৰু বেৰ"নেছে আপাত দৃষ্টিত সংস্কৃতি, ভদ্ৰতা শিকিব লাগিব আৰু বিবেকবান কাম কৰিব লাগিব।
  ইনোমাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু মই তাইক চৰ মাৰিব বিচাৰিছিলো! আৰু সেইবাবেই, বোজাটো আপোনাৰ কান্ধৰ পৰা ওলাই গৈছে।
  ডব্ৰিনিয়াই পৰামৰ্শ দিছিল:
  -স্কেলটনলৈ যাবা নেকি? গতিকে হয়তো ৰাস্তাত খুন্দা মৰাৰ সময়।
  মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - অলপ ওচৰতে দুষ্ট যাদুকৰ বাষ্টিণ্ডাৰ দুৰ্গ, যি বাৰটাৰ ভিতৰত আন এটা শিল্পকৰ্মৰ মালিক - হালধীয়া নিগনি। এইটোৱেই আমি বন্দী কৰিব লাগিছিল।
  তদুপৰি আমাৰ ইতিমধ্যে সৰু সেনাবাহিনী আছে, এশৰো অধিক ল"ৰা। ইয়াৰ ভিতৰত নায়ক ফিনিক্স ফেলকন। ল'ৰাও, কিন্তু বৰ শক্তিৰে।
  ডব্ৰিনিয়াই লক্ষ্য কৰিছে:
  - মই ফিনিক্সক চিনি পাওঁ। ঠিক কেনেকৈ তেওঁক বন্দী কৰা হ"ল?
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - ধূৰ্ততাৰে, ঠিক তোমাৰ দৰেই। কিন্তু এতিয়া আমাৰ সৈন্যবাহিনী আছে, আৰু আমি বাষ্টিণ্ডাৰ ৰাজপ্ৰসাদত ধুমুহা মাৰিম!
  ডমিনিকাই পেটত এবছ লৈ খেলিলে। তাৰ পাছত তাই লৈ ঘাঁহনিৰ ওপৰত পৰি থকা এটা বাদাম খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে থেতেলিয়াই পেলালে। তাই তাৰ গুটিটো টছ কৰি মুখত ধৰি মজবুত দাঁতেৰে চোবাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আক্ৰমণৰ বাবে যাওক? বাৰু, এই ধাৰণাটো মোৰ ভাল লাগে। যদিও, বাষ্টিণ্ডা নামটোৱে মোক শিশুৰ সাধুকথাৰ কথা মনত পেলাই দিয়ে। সেইজনী নহয়নে যিয়ে কেতিয়াও নিজকে ধুই নাথাকে?
  মাৰ্গাৰিটাই মূৰ জোকাৰিলে:
  - এই সাধুকথাটো মইও জানো। নাই, এইখন অলপ বেলেগ ডাইনী। তাইৰ গোটেই সেনাবাহিনী নিগনি। বাৰু, আৰু ভাড়াতীয়া অৰ্কো। Artefa CT একটি নিগনি সঙ্গে বিপুল শক্তি দিয়ে rodents উপর বিপুল শক্তি দিয়ে, গতিকে...
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে আদেশ দিলে:
  - শিশু! ওচৰৰ ৰূপালী স্প্ৰুচৰ পৰা বেজীবোৰ ভাঙি পেলাওক, আমি গ্ৰ"ভত সোমালে সোনকালে দেখা পাব। ইয়াৰ দ্বাৰা এটা মান্য অস্ত্ৰ বনাব পাৰি।
  ল"ৰাকেইটাই উত্তৰ দিলে:
  - আমি সকলো কৰিম আমাৰ ত্ৰাণকৰ্তা!
  আৰু দলটোৱে মাৰ্চ কৰিলে। যদিও ল"ৰাতকৈ ছোৱালী তিনিগুণ বেছি আছিল, তথাপিও তেওঁলোকে মাৰ্চ কৰিব জানিছিল। আৰু ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ওপৰলৈ টানিলে। একে সময়তে সংগীত বাজি আছিল।
  এই পদযাত্ৰাত ডিটেচমেণ্টে আগবাঢ়িল। ইয়াত খোৱাৰ পিছত ল"ৰা কেইজনমানে জোৰকৈ হাঁহিলে যদিও ছোৱালীবোৰে ময়ুৰৰ পাতেৰে তৈয়াৰী ঘৰতে বনোৱা ঢোল মাৰিবলৈ ধৰিলে , আৰু আমেজটো আৰু আনন্দময় হৈ পৰিল।
  শিশুসকলে ফৰ্মেচনত ভৰিৰে মোহাৰিলে। ডমিনিকাই ভাবিছিল যে মালচিছ-কিবালচিছৰ বিষয়ে ছবিখনৰ দৰেই । খালী ভৰিৰে মাৰ্চ কৰা ল"ৰাবোৰো আছিল। কিন্তু কিবা কাৰণত ছোভিয়েট ছবিখনত কোনো ছোৱালী নাছিল। আৰু এইটো আনকি আচৰিত কথা, কিয়নো ৰঙা শাসনৰ অধীনত তেওঁলোকে লিংগৰ সমতাৰ ওপৰত অহৰহ জোৰ দিছিল।
  আৰু ইয়াত ইমানবোৰ ছোৱালী আছে, আৰু তেওঁলোক মাৰ্চত প্ৰাকৃতিকভাৱে জন্মগ্ৰহণ কৰা যোদ্ধাৰ দৰে - আংশিকভাৱে মানুহ, আংশিকভাৱে এলফ পৰিয়ালৰ, যিটো তেওঁলোকৰ লিংকছৰ কাণৰ পৰা দেখা যায়। বাৰু, এক প্ৰকাৰৰ মাতৃতন্ত্ৰ।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে মাৰ্চ কৰিলে, আৰু একে সময়তে, সিহঁতে গান গাবলৈ ধৰিলে, যেন এইটো নোহোৱাকৈ:
  এলফিয়া আমাৰ জ্ঞানী দেশ,
  মচীহ ৰজাৰ শাসনৰ অধীনত...
  ঈশ্বৰে আমাক চিৰদিনৰ বাবে দিছিল,
  আমাৰ জীৱনটো আৰু সুখী কৰিবলৈ!
  
  ভাল Oenomaus মহিমাত হওক,
  যি পিতৃভূমিৰ শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিছিল...
  তুমি তাইৰ বাবে যুঁজি সাহস কৰা,
  ছলচেনিজমৰ অধীনত জীয়াই থাকিবলৈ আৰম্ভ কৰিম !
  
  খালী ভৰিৰে ছোৱালী দৌৰে
  শত্ৰুৰ সৈতে যুঁজিব বিচাৰে...
  আৰু এই অৰ্কলাৰ ইমান শীতল নহয়,
  বৰঞ্চ তেওঁ মাত্ৰ এজন ক্লাউনৰ প্ৰতিচ্ছবিহে!
  
  মহান অন্তহীন দেশ
  য'ত ইচ্ছা, আপুনি জানে, প্ৰজন্মৰ...
  যদিও চয়তানৰ দাসসকলে ষড়যন্ত্ৰ কৰি আছে;
  কিন্তু অগ্নিময় প্ৰতিভা আমাৰ লগত থাকিব!
  
  মোৰ বিশ্বাস যে আমাৰ হেঁচা নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব নোৱাৰি,
  অৱশ্যেই, আমি আমাৰ শত্ৰুক মাটিত ভাঙি পেলাব...
  আপুনি বহীত লিখি থোৱা সৰু ল"ৰা,
  Oenomaus ৰ অধীনত জীয়াই থকাটো কিমান আচৰিত !
  
  আমি পিতৃভূমিক আন সকলোতকৈ সুন্দৰ কৰিম,
  এই জীৱনত স্বৰ্গ আহিব...
  আমাৰ বন্য সফলতাক উদযাপন কৰোঁ আহক
  আৰু অতি সোনকালে আমি এলফিনিজমৰ অধীনত জীয়াই থাকিম!
  
  নাই, বিশ্বাস কৰক, আমি অৰ্কিছবাদীসকলক ভাঙিব নোৱাৰি,
  যদিও শত্ৰু শক্তিশালী আৰু অতি ধূৰ্ত...
  কিন্তু আমি পৰীক্ষাত A,
  Oenomaus ৰ অধীনত ভাল হওক !
  
  জাৰৰ গৌৰৱময় মহানতা, বিশ্বাস কৰক,
  হীরা ভরা আপনার মুকুট সঙ্গে...
  আৰু, জানেনে, উগ্ৰ জন্তুটোক চেপি ধৰা হ"ব,
  মহামাৰীও পিছুৱাই যাব, বিশ্বাস কৰক কুষ্ঠ!
  
  এলফ্ৰগও প্ৰয়োজন ,
  বন্ধুসকল, আপোনাৰ দেৱতাক বিশ্বাসঘাতকতা নকৰিব...
  মহান আৰু গৌৰৱময় সৰ্বশক্তিমান পৰিয়াল,
  নিজৰ দুৰ্বলতাবোৰ দেখুৱাব নালাগে!
  
  সুন্দৰ লাডা দেৱতাৰ জাল,
  বিশ্বাস কৰক তাই প্ৰেমৰ জন্ম দিছিল...
  কেৱল অপ্ৰয়োজনীয় কথাৰে মানুহক অপচয় নকৰিব,
  সীমাহীন মহানতাক মুকলি কৰি দিলে!
  
  এলফ্ৰগৰ কাঁড় ধৰি ৰাখিব নোৱাৰে ,
  বিৰোধীক বিন্ধিব ...
  মাত্ৰ মূৰ্খ কামৰ কামনা নকৰিবা,
  এলভেন সৈনিকৰ ঢালখনে ঢাকি দিব!
  
  এলফিয়া, এইটো নিঃসন্দেহে শক্তি,
  তাই পাহাৰ লৰচৰ কৰিব পাৰে...
  যদিও কেতিয়াবা মাংসই বহুত কষ্ট পায়,
  সকলো বাধা আমি নাকচ কৰিব পাৰো!
  
  এলফৰ এখন গৌৰৱময় পৃথিৱী অতি সোনকালে উত্থাপন হ " ব ,
  যি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক ভৰিৰে মোহাৰি...
  ঈশ্বৰৰ কেৰুবে ডেউকা মেলিব,
  আৰু এটা বস্তু থাকিব, বিশ্বাস কৰক, সৃষ্টিৰ...
  
  দেৱী লাডা গৌৰৱময়, বিশ্বাস কৰক,
  তাই তাইৰ সকলো পুত্ৰক মৰম দিলে...
  আৰু এতিয়া তেওঁ এজন শক্তিশালী নাইট হ"ব,
  বিৰোধীৰ থুঁতিত জোৰেৰে আঘাত কৰোঁ আহক !
  
  আপুনি Fiev , এলফসকলৰ বাবে ৰাজধানীৰ দৰে ,
  মাতৃ, মোক বিশ্বাস, গৌৰৱময় ড্রাসিয়ান শহর...
  বিৰোধীক আঘাত কৰোঁ আহক ,
  আমি নাইট, বিশ্বাস কৰক, আমি কাপুৰুষ নহয়!
  
  মোৰ পবিত্ৰ গৃহভূমিৰ বাবে,
  আমি অতি কঠোৰ যুঁজ দিম...
  এলফৰ পৰা ৰুবল এটাও লুটি লোৱা নহ'ব,
  কাৰণ, পোহৰৰ এলফবোৰে সদায় যুঁজিব জানিছিল!
  
  ধুনীয়া ছোৱালী আছে, বিশ্বাস কৰক,
  যে তেওঁলোকে ঠাণ্ডাত অতি ডেচিংলি লৰালৰি কৰে...
  ফুৰাৰ নামৰ বনৰীয়া জন্তুটোক ছিন্নভিন্ন কৰা হ"ব,
  আমি এটা ধুনীয়া, জানেনে, গোলাপ ফুলৰ খেতি কৰিম!
  
  সহ্য নকৰো ,
  আমরা সূর্যালোকিত এলফ আপ উত্থাপন করা যাওক...
  এটা ডাঙৰ সপোন বাস্তৱায়িত হ"ব
  এই আকাশৰ তলত উজ্জ্বল নীলা!
  
  এলফ্ৰগে আহি মৃতকক পুনৰুত্থান কৰিব,
  কিন্তু আমি ইয়াক জীৱনৰ বাবে পুনৰুজ্জীৱিত কৰিব লাগিব শীতল...
  আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বিশালতা জয় কৰিম,
  খ্ৰীষ্ট অমৰ, আৰু যিহূদা নৰকত আছে!
  
  নিষ্ঠাৰে Oenomai সেৱা কৰক,
  আৰু অনুগ্ৰহ কৰি ৰজাৰ বিৰুদ্ধে বিদ্ৰোহ নকৰিব...
  এলফৰ পুত্ৰসকলে মহিমাত থাকক ,
  এলফিয়া, এইটো মানচিত্ৰত কোনো ঠাই নহয়!
  
  আমি অতি সোনকালে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড জয় কৰিম,
  জীৱন আৰু মৃত্যুৰ ওপৰত ক্ষমতা হওক...
  যি কোনো জীৱিত ব্যক্তি কৰূব হ'ব;
  সেই মানুহজন ঈশ্বৰৰ নিচিনা, বিশ্বাস কৰক!
  . অধ্যায় নং ১০।
  ডমিনিকাই পদুমৰ অৱস্থাত নিজৰ অধিবেশন শেষ কৰি নিজৰ একাডেমীৰ শ্ৰেণীকোঠালৈ উভতি আহিল। এতিয়া তাই পুনৰ বিভিন্ন ধৰণৰ মন্ত্ৰ, বিভিন্ন ৰূপ আৰু প্ৰকাৰৰ মন্ত্ৰ অধ্যয়ন কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু তাই এই কামটো অতি ইচ্ছাৰে কৰিলে।
  ইয়াৰ পিছত মই ৰাতিৰ আহাৰ খাবলৈ গ"লোঁ৷ তাইৰ কাষতে আছিল ছোৱালী ফিয়েষ্টা। দুয়ো একেলগে চচত স্কুইড খাই গাখীৰ আৰু টমেটোৰ ৰসৰ মিশ্ৰণেৰে তললৈ ধুই পেলালে। ইয়াৰ পিছত সকলো মেজৰ হৈ পৰিল।
  ৰাতিৰ আহাৰ খোৱাৰ পিছত ডমিনিকাই মেজিক ৱাণ্ড ব্যৱহাৰ কৰি ফিয়েষ্টাৰ সৈতে বেৰ দিলে। আৰু তাই তাইৰ ওপৰত ক্ৰীম লগোৱা ডাঙৰ কেক এটা দলিয়াই দিলে , মূৰৰ পৰা ভৰিলৈকে লেপি দিলে।
  তাই পৰাজয় স্বীকাৰ কৰি তাইৰ প্ৰতিখন খালী ভৰিৰ পৰা আঙঠি এটা দিলে। আৰু এতিয়া ডমিনিকা আৰু অধিক শক্তিশালী আৰু মাৰাত্মকভাৱে সজ্জিত হৈছে ৷
  ইয়াৰ পিছত দুয়োজনী ছোৱালী গা ধুই নিজৰ নিজৰ কোঠালৈ গ"ল।
  কোঠাটোত ডমিনিকাই বিচনাত বহি ভৰি দুখন পদুমৰ আকৃতিত ভাঁজ কৰি পুনৰ নিজৰ শাৰীৰিক আৰু আধ্যাত্মিক সত্তাক মানসিক জগতৰ আন এটা স্তৰলৈ লৈ গ"ল।
  এতিয়া সিহঁতে অজগৰৰ ওপৰত উৰি আছে, আৰু সিহঁতৰ তলত ল"ৰা-ছোৱালীৰ এটা দল মাৰ্চ কৰি আছে।
  দুজন ল"ৰাৰ নেতৃত্বত: ভিছকাউণ্ট আৰু নায়ক ফিনিক্স ফেলকন। দুয়োজন ল"ৰা অতি বিশিষ্ট পেশীৰ সুদৰ্শন ল"ৰা, আৰু কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধি। শক্তিশালী, ধৰক ল"ৰাহঁত। আৰু তেওঁলোকে স্তম্ভটোক অতিক্ৰম কৰি মাৰ্চ কৰে।
  শিশুৱে যিমান পাৰি সোনকালে গতি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে, আৰু মাজে মাজে দৌৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। আৰু দেখাত উজ্জ্বল, মৰমলগা মূৰৰ ফেৰেস্তাৰ সৈন্যবাহিনী যেন লাগে। আৰু ঘৰতে বনোৱা লাঠিৰ বাহিৰে এতিয়াও নিৰস্ত্ৰ।
  কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁলোকে পাইন গছত প্ৰৱেশ কৰিলে। কেইবাটাও পহুই গুৰগুৰাই উঠিল, কিন্তু ফিনিক্সে খালী ভৰিৰে সিহঁতৰ ওপৰত গধুৰ শঙ্কু এটা দলিয়াই দিলে, আৰু ই আক্ষৰিক অৰ্থত শিকাৰুটোৰ মূৰৰ খুলিটো ভাঙি পেলালে।
  সি পৰিল, আৰু আন পহুবোৰ পলাবলৈ ধৰিলে। আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে শঙ্কু আৰু ডালবোৰ গোটাবলৈ ধৰিলে।
  মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছে:
  "মোৰ মনত আছে এবাৰ পক্ষপাতী শিশুৰ এটা গোটেই ডিটেচমেণ্টে গুৰুতৰ যুদ্ধ চলাইছিল। আৰু জাৰ্মান বেটেলিয়ন পলাই গ"ল। আৰু লৰা ছোৱালীবোৰে সিহঁতৰ পিছে পিছে দৌৰি গৈ সিহঁতক গুলীয়াই মাৰিলে ৷
  ডমিনিকাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - Slingshot, এই মাৰাত্মক শক্তি!
  শিশু যোদ্ধাসকলে আচলতে গুলী নিৰ্মাণ কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু ধনুৰ দৰে কিবা এটা বনাওক।
  মাৰ্গাৰিটাই লৈ হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমাৰ অস্ত্ৰটো যাদুৰে খেদি পঠিওৱা হ'লে আটাইতকৈ নিখুঁত হ'ব।
  ডমিনিকাই দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - বিশেষকৈ যোগ কৰিলে!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ লোৱাৰ পিছত দুয়োগৰাকী শক্তিশালী যাদুকৰীয়ে নিজৰ লাখুটিডাল তুলি ল"লে।
  মাৰ্গাৰিটাই cooed:
  - আমি একেলগে যাদু কৰোঁ!
  ডমিনিকাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - ঠিক সেইমতে!
  দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিৰ শক্তি সংগ্ৰহ কৰি নিজৰ বিশাল শক্তিৰে লঞ্চ কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত সুন্দৰীসকলে ল"ৰা-ছোৱালীৰ দলটোৰ মাজেৰে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা শক্তিৰ ধাৰা ল"লে আৰু লঞ্চ কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত এটা অলৌকিকতা ঘটিল, আৰু হাজাৰ হাজাৰ ফটোব্লিটজ , বা, ক্ষুদ্ৰ ছুপাৰন"ভাৰ দৰে, জুইত জাহ গ"ল।
  মাৰ্গাৰিটা আৰু ডমিনিকাই মন্ত্ৰ পঢ়িবলৈ ধৰিলে আৰু জপ কৰিবলৈ ধৰিলে:
  আমি ছোৱালী, প্যান্থেয়নত প্ৰৱেশ কৰি,
  তেওঁলোকে পিতৃভূমিৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হ'বলৈ শপত খালে...
  যাতে অৰ্কিছবাদীসকলৰ বাবে এক উগ্ৰ পৰাজয় অপেক্ষা কৰি আছে,
  বাৰু, এলফবোৰে ৰ"দৰ তলত থাকিলে কেনেকুৱা হ"ব !
  
  নিম্ফিন আমাৰ লগত আছে , ধাতুৰ দৰে,
  ব্ৰঞ্জৰ দ্বাৰা নিৰ্মিত, যি কোনো ইস্পাততকৈ শক্তিশালী...
  সপোন দেখিছিলো জগতবোৰ ওলোটাকৈ,
  মহান প্ৰতিভা গ্ৰেলিনে উইল কৰা মতে!
  
  আমি পিতৃভূমিক শীতল কৰিম,
  আৰু আমি পিতৃভূমিক তৰাবোৰৰ ওপৰত উত্থাপন কৰিম...
  এলফ-গাৰ্লছৰ লগত সফলতা হওক ,
  যদিও আমাৰ সৰু ভৰি দুখন সম্পূৰ্ণ উদং !
  
  অৰ্কশিষ্টে মোৰ গৃহভূমি আক্ৰমণ কৰিলে,
  Samurai trolls পূর্ব থেকে আহি আছে...
  মই ছলচেছাছ আৰু গ্ৰেলিনক ভাল পাওঁ ,
  আৰু , মোৰ বিশ্বাস, আমি বিৰোধীক টুকুৰা টুকুৰ কৰিম !
  
  এলফ্ৰগ আমাৰ লগত আছে ,
  যি Solcenism , ধেমালিতে, নির্মাণ হবে...
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সকলোতকৈ শক্তিশালী হৈছে গৌৰৱময় পৰিয়াল,
  ই আমাৰ মাজত চেতনা আৰু ইচ্ছাশক্তি যোগ কৰিব!
  
  মোৰ বিশ্বাস আমি কেতিয়াও হাৰ নামানো,
  পিতৃভূমিক আঁঠু লৈ আনিব নোৱাৰি...
  কমৰেড গ্ৰেলিন এজন উজ্জ্বল তৰা,
  আৰু আমাৰ গুৰু হৈছে জ্ঞানী প্ৰতিভাশালী ড্ৰেনিন !
  
  আমি আমাৰ পিতৃভূমি বনাম,
  গ্ৰহত অধিক সুন্দৰ আৰু উজ্জ্বল...
  আৰু জানেনে, হত্যাকাৰী বন্দুক থাকিব,
  প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু শিশুৱে মজা কৰক!
  
  Burn Elfrog , হৃদয়ত জ্বলি নাযাব,
  আপনি সব Elf তলোয়ার পৃষ্ঠপোষক হয়...
  আমি অতি সোনকালে নিৰ্মাণ কৰিম, মোৰ বিশ্বাস, এটা শক্তিশালী স্বৰ্গ,
  ছলচেছ আহিব, পবিত্ৰ মিছন!
  
  অৰ্কলাৰ গেংটোক বিশ্বাস নকৰিব , বন্ধুসকল,
  যে তাই সহজে আৰু ভয়ংকৰভাৱে জয়ী হ'ব...
  আমি সকলোৱে এক পৰিয়াল -
  আৰু বিশ্বাস কৰক, আপোনাৰ মাতৃভূমিক ভাল পাবলৈ এতিয়াও দেৰি হোৱা নাই!
  
  সৰ্বশক্তিমান প্ৰভুৱে আমাক সকলোকে ৰক্ষা কৰে,
  মাটি উপর একটি সাত রঙ পতাকা উত্থাপন হবে...
  আৰু দুষ্ট শিকাৰুটো খেললৈ পৰিণত হ"ব,
  আমিও চয়তানৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব পাৰো!
  
  মই গ্ৰেট ফাদাৰলেণ্ডক ভাল পাওঁ,
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ইয়াতকৈ ধুনীয়া তুমি নাই,
  আমি এলফিয়াক এক ৰুবলত বিক্ৰী নকৰো,
  আহক আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত শান্তি আৰু সুখ গঢ়ি তোলোঁ!
  
  আমাৰ মাতৃভূমিৰ নামত, এটা সপোন,
  মহান এলফ উত্থান হবে...
  বাকী সকলোবোৰ মাথোঁ অসাৰতা
  আৰু এজন নতুন মচীহ আমাৰ লগত থাকিব!
  
  অ" লাডা, মোৰ সৰ্বশক্তিমান,
  লাইট এলফ প্রেম এবং শান্তি দিব ...
  মই তোমাৰ ফালে ঘূৰি ভিক্ষা কৰি,
  আৰু প্ৰয়োজন হ"লে বিজুলীৰে আঘাত কৰক!
  
  Ælfria , আৱাৰ লেডি অৱ হেভেন,
  Solcesus দিছিল ...
  তোমালোকৰ কাৰণে মহান ঈশ্বৰ পুনৰুত্থিত হৈছে;
  মানুহে সঁচাকৈয়ে নিজৰ ৰুচি হেৰুৱাব পৰা নাই!
  
  অনুগ্ৰহ কৰি মন কৰক, এলফবোৰ এনেকুৱা,
  Elven দেৱতা অত্যন্ত সন্মানিত হয়...
  আমি মাতৃভূমিৰ মহান পুত্ৰ,
  আৰু কন্যাই সদায় পৃথিৱীখন জয় কৰে!
  
  বন্ধুসকল, আমি দেশমাতৃক প্ৰাৰ্থনা কৰিব লাগিব,
  পেৰুন, ইয়াৰিলো আৰু এলফ্ৰগ ' আমি যোৱাৰ আগতে ...
  আমি বৰ শক্তিশালী স্বামী হম,
  আৰু আমি আকাশৰ ডাৱৰবোৰকো উৰুৱাই দিম!
  
  এতিয়া শত্ৰুক ইতিমধ্যে এলফস্কভাৰ পৰা উভতাই খেদি পঠিওৱা হৈছে , ৷
  আপুনি পৰিৱেশবিদসকলক বহুত আঘাত দিছে...
  আমি ছলচেছ আৰু গ্ৰেলিনৰ প্ৰতি বিশ্বাসী ,
  আৰু বন্দুক থকা টেংকৰ প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকিব!
  
  নাই, শত্ৰুৱে এলফবোৰক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব নোৱাৰিব,
  যিহেতু আমাৰ যোদ্ধাসকল সৰ্বশক্তিমান...
  পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ, মাত্ৰ এটা পাঁচ,
  যাতে প্ৰতিজন ল"ৰা বৰ শক্তিশালী হয়!
  
  Soltsegrad গৌৰৱময় হ'ব ,
  আৰু আমি তেওঁক আক্ৰমণৰ পৰা ৰক্ষা কৰিম...
  নাইটৰ বিজয়ী প্ৰান্তিককৰণ আহিব,
  যদিও অনিয়ন্ত্ৰিত ধাৰাত তেজ বৈ থাকে!
  
  ঠাণ্ডাত খালী ভৰিৰে ছোৱালী,
  তেখেতে দৌৰে, তেওঁলোকৰ গোৰোহা জিলিকি থাকে...
  আৰু সিহঁতে অৰ্কবোৰক মুঠিৰে মাৰিব,
  অসামাজিক কয়িনক চেপেটা কৰি পেলোৱা হ"ব!
  
  সকলো ঠিকেই হ"ব, মানুহে জানে,
  আমি মহাকাশত নক্ষত্ৰমণ্ডল আৱিষ্কাৰ কৰিম...
  কাৰণ, শৌৰ্য্যক সন্দেহ কৰাটো পাপ,
  আৰু ঈশ্বৰৰ সিংহাসনত এজন মানুহ থাকিব!
  
  আমি অতি সোনকালে বিজ্ঞানৰ দ্বাৰা মৃতক পুনৰুত্থান কৰিম,
  আমি কম বয়সীয়া আৰু অধিক ধুনীয়া হ'ব পাৰো...
  আমাৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব আছে,
  মোৰ ধুনীয়া এলফ মালৈ!
  গতিকে ছোৱালীবোৰে গান গাইছিল আৰু সমগ্ৰ শিশু সৈন্যই নিজকে জিলিকি থকা কৱচ পিন্ধি আৰু শক্তিশালী, আনকি ঠাণ্ডা অস্ত্ৰ লৈ পাইছিল।
  ইয়াৰ পিছত ল"ৰা-ছোৱালীৰ পুনৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ কাম সম্পূৰ্ণ হ"ল। আৰু গুৰুতৰ যুঁজৰ বাবে সাজু হৈছিল।
  ডমিনিকা আৰু মাৰ্গাৰিটাই শক্তিৰ ৰশ্মি নিৰ্গত কৰিছিল যাৰ ফলত বৃহৎ পৰিসৰৰ ৰূপান্তৰ ঘটিছিল। আৰু এতিয়া শিশু সৈন্য সাজু হৈ উঠিল।
  আৰু সেইবাবেই তাই যুদ্ধ যাত্ৰাত নামিল।
  ডব্ৰিনিয়াই অতি সন্তুষ্ট দৃষ্টিৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমি আকৌ জয়ী হ'বলৈ ওলাইছো! আৰু এইটোৱেই আমাৰ সত্তা।
  ভাল জাৰ্মান টাইগাৰ টেংকৰ সমান কচ্ছপ এটা আগবাঢ়ি আহিল। তাইৰ হীৰাৰ খোলা এটা আছিল, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, বহুমূলীয়া শিলেৰে ঢাকি থোৱাৰ দৰে জিলিকি থকা। এটা বৰ মৰমলগা জন্তু।
  মাৰ্গাৰিটাই হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - এনে খোলা এটাৰে কচ্ছপটো নিজেই অভিলাষী চিকাৰীৰ বলি হোৱাৰ আশংকা থাকে!
  ডমিনিকাই মাত দিলে আৰু গাই গ"ল:
  শ্বাৰ্ডবোৰ ভাল
  মেচিনগানৰ বিৰুদ্ধে, হায় , একো নাই!
  কিন্তু তাইৰ গীতটো বৰ যুক্তিসংগত নহয়, আৰু ঠাইৰ বাহিৰত হৈ পৰিল।
  যোদ্ধা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে কচ্ছপটোৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিছিল। ল"ৰা এজনে তাইক গুলীয়াই মাৰিব বিচাৰিছিল, কিন্তু ছোৱালী সৈনিকজনে ল"ৰাটোৰ কান্ধত হাতখন থৈ চিঞৰি উঠিল:
  - প্ৰয়োজন নাই!
  আন এগৰাকী ছোৱালীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - তাৰ বাবেই দলটো!
  এইবোৰ সঁচাকৈয়ে যুঁজিবলৈ আগ্ৰহী যুঁজাৰু ল"ৰা-ছোৱালী।
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  আৰু বাওঁফালে আমাৰ সৈন্য আৰু সোঁফালে আমাৰ সৈন্য;
  মুখত ঘুচা মাৰিলে ভাল !
  যোদ্ধাসকলৰ মেজাজ বৰ ভাল আছিল ৷ আৰু দেখা গৈছে যে তেওঁলোক অতি দীঘলীয়া যাত্ৰাত নামিবলৈ সাজু হৈছে। আৰু তেওঁলোকৰ মেজাজ সঁচাকৈয়ে ম্লান নহ"ব।
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, ক'ব লাগিব যে আমি এতিয়াও ভাগ্যৱান।
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - কিমান ভাগ্য ভাল?
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মহান দেশপ্ৰেম যুদ্ধ চাৰি বছৰতকৈও কম সময়ৰ বাবে চলি থকা কথাটো। বাস্তৱত জাৰ্মানীয়ে নিজৰ শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা লাইনত বহুত বেছি দিন প্ৰতিৰোধ কৰিব পাৰিলেহেঁতেন!
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে মাত দিলে:
  - এই কথাত মই একমত। আনকি এই বিষয়ত কিছুমান বিকল্প কাহিনীও আছে। কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে আমি এক অলৌকিক সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম। জাৰ্মানসকলৰ কথা ক"বলৈ গ"লে, যুদ্ধখন ইতিমধ্যে হেৰুৱাই পেলোৱা বুলি উপলব্ধি কৰি তেওঁলোকে একেবাৰেই প্ৰতিৰোধ কৰিব বিচৰা নাছিল। আৰু এইদৰে তেওঁলোকে নিজৰ প্ৰাগমেটিক ধৰণে কাম কৰিছিল!
  মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - ইয়াত এটা বৰ সফল নহয় - এই টাইগাৰ, অতি গধুৰ, আৰু টাৰেট আৰু হালৰ মাজত এটা দুৰ্বলভাৱে সুৰক্ষিত সংযোগৰ সৈতে। এই টেংকটো, আপুনি স্বীকাৰ কৰিব লাগিব, বিশেষ ভাল নহয়। অতি গধুৰ আৰু পুৰণি, আনকি কৱচটোও যুক্তিসংগত ঢালত অৱস্থিত নহয়। আৰু ইঞ্জিনৰ পৰা পৃথকে ট্ৰেন্সমিছন ৰখাটো এটা ডাঙৰ ভুল।
  ডমিনিকাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  তৰ্ক কৰিব নোৱাৰি ! অৱশ্যে ভুল! কিন্তু আনফালে মৃতসকলেহে ভুল নকৰে, আৰু যদিহে তেওঁলোক আন জীৱনৰ হয়। আৰু মই ভাবো যে তাইও। অন্ততঃ আপোনাৰ বাবে!
  মাৰ্গাৰিটাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - হয়, নিশ্চয়কৈ এটা পৰলোক আছে ! আৰু মই ব্যক্তিগতভাৱে এই কথাত পতিয়ন গৈছিলোঁ। আৰু যদি এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত মোৰ বিনষ্ট হোৱাৰ নিয়তি আছে, তেন্তে আন এখনত কিবা এটা চলি থাকিব!
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে মাত দিলে:
  - বিভিন্ন স্তৰৰ অগণন সংখ্যাৰ সৈতে এটা অন্তহীন কম্পিউটাৰ গেমৰ দৰে!
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - বাৰু, হয়! তেনেকুৱা কিবা এটা, আৰু এইটো, মই ক"ব লাগিব, বৰ শীতল ! আৰু ইয়াত আপুনি এবাৰ বা দুবাৰতকৈ অধিক আনন্দ কৰিব পাৰে।
  নায়ক ল"ৰা ডব্ৰিনিয়াই গাইছিল:
  - সময় হ'ল, সময় হ'ল, আনন্দ হওঁ আহক,
  মোৰ জীৱনকালত...
  সৌন্দৰ্য্য আৰু কাপলৈ, ভাগ্যৰ ব্লেড।
  বাই, বাই, দোল খাই থকা, হেলমেটত পাখি,
  আমি ভাগ্যৰ ওচৰত এবাৰতকৈ অধিক ফুচফুচাই ক"ম!
  আমি ভাগ্যৰ ওচৰত এবাৰতকৈ অধিক ফুচফুচাই ক"ম!
  শত্ৰুক ফালি পেলাম! শত্ৰুক ফালি পেলাম! শত্ৰুক ফালি পেলাম!
  আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ ধ্বনিযুক্ত হাঁহি শুনা গ"ল। সৰু সেনাবাহিনীৰ সন্মুখত এটা ডাঙৰ ডাইনোছৰ আবিৰ্ভাৱ হ " ল ৷ সঁচা, তেওঁক বেছি ভয়ংকৰ যেন নালাগিল, কিন্তু তেওঁ ডাঙৰ আছিল। আৰু শৰীৰটো ডাঙৰ, কিন্তু মূৰটো ইয়াৰ বিপৰীতে সৰু, তাৰ উপৰিও দীঘল ঠেং। আৰু ওপৰত নাকল ফিনও আছে।
  ডমিনিকাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - এইটো এটা জন্তু - মহান !
  মাৰ্গাৰিটাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - গধুৰ প্ৰাণী! কিন্তু চিন্তা নকৰিবা। আমি স্পৰ্শ নকৰিলে আমাক স্পৰ্শ নকৰে!
  আৰু পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে আদেশ দিলে:
  - ডেকা যোদ্ধা - গুলী নিদিব আৰু শব্দ নকৰিব!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ নিস্তব্ধ হৈ পৰিল। আৰু সিহঁতে কোলাহল নকৰাকৈ খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - ডাইনোছৰটো বধিৰ হ"লে কি হ"ব?
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি কিবা এটা ক"ব বিচাৰিলে। হঠাৎ এটা গৰ্জন আৰু ভাঙি যোৱা ডালবোৰ ফাটি যোৱাৰ শব্দ। সাতমহলীয়া অট্টালিকাৰ সমান জন্তু এটা, বিশাল মুখৰ, দীঘলীয়া শুক্ৰাণু তিমিৰ দৰে দেখা গ"ল। এইটো সঁচাকৈয়ে এটা ডাঙৰ ব্ৰুট। আৰু দাঁতৰ দাঁতবোৰ প্ৰায় পাঁচ মিটাৰ দীঘল।
  থিয় হৈ শিশুৰ দলটোলৈ কৌতুহলৰে চাই থকা ডাইনোছৰটোৱে এটা ভয়ংকৰ দানৱ দেখি পলাই যাবলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। আৰু যেন আচলতে তেওঁক প্ৰেৰণা দিয়া হৈছিল। এই চেবাৰ দাঁত থকা টাইৰানোছৰছৰ দৰে দৈত্যৰ লগত যুঁজিবলৈ অধিক খৰচী।
  ডমিনিকা আৰু মাৰ্গাৰিটাই নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিবোৰ ওপৰলৈ তুলিলে। পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে প্ৰথমে গুলী চলালে। আৰু তাইৰ লাঠিডালৰ আগৰ পৰাই এটা হত্যাকাৰী পালচাৰ উৰি ওলাই যাব। আৰু সি দানৱৰ মুখত খুন্দা মাৰিব । আৰু সি যথেষ্ট জুইত পোৰা হ"ব। কিন্তু ইয়াৰ উত্তৰত আৰু ভয়ংকৰ আৰু কাণ বন্ধ কৰি দিয়া গৰ্জন এটা হ"ল।
  ডমিনিকাই ল'লে আৰু উত্তৰত তাই ইয়াক নিজৰ সকলো শক্তিৰে আঘাত কৰিলে , শক্তিৰে কাম কৰিলে , যেন এটা হত্যাকাৰী স্তূপত খুন্দা মাৰিছে আৰু, চিৰচিৰ মাৰিলে:
  ডাইনোছৰ, হয়তো আপুনি ইয়াত আছে, আৰু আফ্ৰিকাত নাই,
  হয়তো আপুনি ব্ৰেকফাষ্টত ঘাঁহ চোবাইছে,
  ডাইনোসর,...
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ যাদুৰ অংশটো দৈত্যটোলৈ পঠিয়াই দিলে। আৰু সিহঁতে তাৰ দাঁতৰ দাঁতবোৰ লৈ গ"ল, আৰু যেতিয়া সিহঁতক আঘাত কৰা হ"ল, তেতিয়া সেইবোৰ ধুনীয়া, গোলাপী কলিলৈ পৰিণত হ"ল।
  ডমিনিকাই গাইছিল:
  লোহা এটা বনাবলৈ মন গ"ল
  হঠাৎ হাতীটো আবিৰ্ভাৱ হ'ল...
  মৌমাখিৰ দৰে ডেউকা -
  কাণৰ সলনি ফুল!
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল আৰু আকৌ, তাই তাইক ধ্বংসাত্মক আৰু ধ্বংসাত্মক পালচাৰেৰে আঘাত কৰিব। কিন্তু শিশু সৈন্যই দানৱটোক কাঁড়ৰ বৰষুণ দিবলৈ ধৰিলে। আৰু তেওঁৰ স্কেল-কৱচটো বুদবুদ হ"বলৈ ধৰিলে ৷
  ডমিনিকাই তাইৰ খালী ভৰি আৰু তাইৰ লাখুটি দুয়োটাৰে পৰা যাদু লৈ এৰি দিলে। আৰু ইয়াত ভাল কাম কৰিলে।
  যেন কিবা এটা যাদুকৰী বস্তুৱে ইয়াক লৈ নিজকে বিশাল ধ্বংসাত্মক শক্তিৰে চাৰ্জ কৰিলে।
  মাৰ্গাৰিটাই ল"লে আৰু নীলাচলৰ চকু দুটাৰে চকু টিপিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - ৱাঃ!
  টাইৰানোচ"ৰাছ ভাঙি পৰিল আৰু তাৰ ঠাইত খাদ্যৰে ডাঠকৈ ভৰ্তি এখন বিশাল আৰু বহল টেবুল দেখা গ"ল। আৰু ইয়াত ইতিমধ্যে ইমান বিলাসী আৰু অভূতপূৰ্ব, অনন্য আছিল। আৰু এনেকুৱা চকু কপালত তুলিব পৰা সুস্বাদু খাদ্য।
  ডমিনিকাই গাইছিল:
  এইটো সুস্বাদু হৈ পৰিল
  আৰু সুগন্ধি মৌতকৈ বহুত মিঠা...
  আমি শূন্যৰ পৰা জয়ী নহওঁ,
  আৰু আমাৰ প্ৰকৃতি ফুলি উঠিব!
  মাৰ্গাৰিটাই দাঁত উদং কৰি হাঁহি এটা মাৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, ফুলি উঠিব! আৰু সেয়া বৰ ভাল!
  ইয়াৰ পিছত পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে আৰু ক"লে:
  - আৰু আপুনি যাদু কৰিব জানে। এইটো , ক"ব লাগিব, আচৰিত! ইমান ডাঙৰ আকাৰ এটা সোৱাদযুক্ত ট্ৰিটলৈ ৰূপান্তৰিত কৰক ৷ এইবোৰ অৰ্ক বা গবলিন নহয় - ইহঁতৰ লগত ই সহজ!
  ডমিনিকাই মাত দিলে আৰু গাই গ"ল:
  - অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ, মই নিশ্চিতভাৱে জানো,
  আৰু যাদু কৰিবলৈ শিকক, যথেষ্ট অনুপস্থিতিত!
  আৰু অতি শক্তিশালী তীখাত ভৰিখন লাথি মাৰিব ,
  আৰু চোকা চাৰ্পেনাৰেৰে দানৱটোক স্লেচ কৰক !
  মাৰ্গাৰিটাই খিকিন্দালি কৰি হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে যে তাই মুকুতাৰে জিলিকি উঠিছে:
  - হয়, ইমান মৰ্মস্পৰ্শী গান গাই যে দোষ বিচাৰি নাপাব! অতি!
  ডমিনিকাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - মই এজন মহান ছুপাৰ - পৃথিৱীতকৈ শীতল এজন যুঁজাৰু!
  আৰু কেনেকৈ তেওঁ চকুৰে ল"ব আৰু গুলীয়াব যে সেইবোৰ ইমান নীলা আৰু তৰাৰ দৰে।
  খাদ্য থকা টেবুলখনে শিশু যোদ্ধাসকলক ইংগিত দিলে আৰু কিছুমানে তাৰ কাষ চাপিবলৈ ধৰিলে আৰু চকলেট আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ ক্ৰীমত ডুবাই ডোনাট আৰু কেক ল"বলৈ ধৰিলে। তাতোকৈ ভাল, আইচক্ৰীম অলপ ধৰি লওক। এইটো একেবাৰে চমৎকাৰ।
  মাৰ্গাৰিটাই হৰ্ণ বজাই গৰ্জন কৰিলে:
  - তোমালোকে বেছি খোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই , ৷
  বুৰ্জোৱা শ্ৰেণীৰ মাজত লৰালৰিকৈ যোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই...
  আৰু নিজে এখন বহী লিখক,
  গতিশীলতা এতিয়াও কামত আহিব!
  ডমিনিকাই মিঠা হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, সঁচাকৈয়ে বৰ ভাল লাগিল!
  আৰু তাই কৰ্ণফ্লাৱাৰ নীলা চকু দুটাৰে চকু টিপিয়াই দিলে।
  মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - ডাইনোছৰৰ মাংস বৰ সোৱাদযুক্ত নহয়, আৰু মাংসভোজী জীৱৰ বাবেও কম। কিন্তু ঘোঁৰা খাবলৈ...
  ডব্ৰিনিয়াই গৰ্জন কৰিলে:
  - ঘোঁৰা খাবলৈ নিদিওঁ !
  আৰু ল"ৰা-নায়কে গাইছিল:
  শিৱকা-বুৰকা, ভৱিষ্যদ্বাণীমূলক কৌৰকা,
  মোৰ সন্মুখত থিয় হওক
  ঘাঁহৰ আগত পাতৰ দৰে!
  শিৱকা-বুৰকা, ভৱিষ্যদ্বাণীমূলক কৌৰকা,
  অতি অতি প্ৰয়োজনীয়
  লগ পাম!
  ইনোমাছে তাক লৈ অজগৰৰ পৰা জপিয়াই পৰিল। ডাইনোছৰটোৱে কেনেধৰণৰ খাদ্যলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিলে তাৰ সঁচাকৈয়ে চেষ্টা কৰিব বিচাৰিছিল। সম্ভৱতঃ ই কিবা এটা মনোমোহা কিবা এটা। আৰু ল"ৰা-ৰাজকুমাৰে চকলেট থকা কেকটো লৈ মুখত পেলাই দিলে।
  আৰু সি জোৰেৰে চোবাই খাবলৈ ধৰিলে, ক্ৰীম আৰু মিঠা আছিল। ইমান সুস্বাদু।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে একেলগে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - বাৰু, চেষ্টা কৰি চাওঁ! দুষ্ট পেহী নহব!
  মাৰ্গাৰিটাই নিৰ্দোষী হাঁহি এটা মাৰিলে:
  - মোৰ নাম আন্টি? ধেমেলীয়া কথা!
  আৰু পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - দহ মিনিট সময় দিম খাবলৈ ! খাব পাৰে, কিন্তু পৰিমিতভাৱে!
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  -যুদ্ধৰ সময়ত ভোকত থাকিব লগা হৈছিল নেকি?
  মাৰ্গাৰিটাই বসন্তৰ ডেণ্ডেলিয়নৰ ৰঙৰ সোণালী মূৰটো মাত দিলে:
  - হয় কেনেকৈ! আৰু ই আছিল অত্যন্ত ক্লান্তিকৰ!
  পৰিস্থিতিৰ ট্ৰেজেডীক জোৰ দিবলৈ ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ স্পষ্ট কণ্ঠত গান গাবলৈ ধৰিলে।
  গান গাই থাকোঁতে ছোৱালীজনীয়ে অজগৰৰ পৰাও জপিয়াই পৰিল। আৰু তাই উদং ভৰিৰে কমলা ঘাঁহনিত নাচিবলৈ ধৰিলে।
  আৰু তাইৰ মাতটো ইমানেই ৰামধেনুৰ দৰে আৰু উজ্জ্বল আছিল:
  আমি কমছমোলৰ সদস্য, সপোনৰ ছোৱালী,
  এই সুন্দৰ দেশৰ জনসাধাৰণৰ ভৱিষ্যত সম্পৰ্কে...
  যেতিয়া আমি পৃথিৱী আৰু গ্ৰহৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হওঁ,
  আৰু আমি এই বিপদজনক যুদ্ধত জয়ী হওঁ!
  
  যিকোনো ব্যৱসায় তেতিয়া যুক্তি দিয়া হয়,
  তৰুণ হৃদয়ত হিংস্ৰভাৱে জ্বলিছে জুই...
  ছোৱালীবোৰ, এইটো কেৱল ধুনীয়া
  মহাকাশৰ বিশালতাৰ দুৱাৰখন খুলি দিওঁ!
  
  মানুহ যিয়েই হয় তেওঁ দৈত্য
  বিজ্ঞানে, মই জানো, তেওঁক শক্তি দিব...
  বিশ্বাস কৰক আমাৰ আহ্বান সদায় একেই,
  যাতে হাবেলে শাসন কৰে আৰু কয়িন বন্দী হৈ থাকে!
  
  মই বিচাৰো এটা প্ৰচুৰ শস্য পকিব,
  গ্ৰহটোক ফুলি উঠাৰ বাবে...
  যাতে এখন সুন্দৰ, আচৰিত স্বৰ্গ আহিব পাৰে,
  আৰু বন্ধুত্ব ধাতুতকৈও শক্তিশালী আছিল!
  
  আমি মহাকাশ জয় কৰিম,
  মেয়েরা puddles মাধ্যমে খালি পাদ চান...
  আমাৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব আছে,
  তুষাৰপাত আৰু ঠাণ্ডাই আমাক ভয় খুৱাব নোৱাৰে!
  
  বিশ্বাস কৰক, আমাৰ শত্ৰুৱে আমাক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে,
  ইস্পাত আৰু হৃদয়ত এটা শিখাৰ স্নায়ু...
  আৰু আত্মাৰ শক্তি, যেনেকৈ তুমি ভালুক,
  আমি বেনাৰখন তুলিম, মই জানো!
  
  কোনে আটাইতকৈ উজ্জ্বল ছোৱালীক ভাল পায়,
  তেখেত আত্মা আৰু প্ৰতিচ্ছবি উভয়তে সুন্দৰ...
  এটা শক্তিশালী মেচিনগান প্ৰস্তুত কৰক,
  যদিও আপোনাৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী বিপদজনক!
  
  মই জানো আমি নিশ্চয় জয়ী হম,
  'আমি চিৰদিনৰ বাবে আমাৰ মাতৃভূমিৰ সৈতে একত্ৰিত হ'ম...
  কাৰণ, আমাৰ সন্মুখত গোটেই তৰাৰ জগতখন আছে,
  মানুহ হওঁক শক্তিশালী জীৱ!
  
  তাৰ মহিমামণ্ডিত সীমাহীন পিতৃভূমিৰ পোহৰ -
  ৰুবী তৰাবোৰে মূৰৰ ওপৰত জুই জ্বলাইছে।
  Rus' অমৰ মহিমাৰে নিজকে আৱৰি ধৰিলে -
  শক্তিশালী নায়ক, ড্ৰেমেনে, মাৰে!
  
  পান্না পাতে Rowan ৰুবি -
  নীলপতি ক্ষেত্রে sparkles , cornflower...
  মোৰ চিন্তাবোৰ তোমালৈ পঠাইছো, ৰাছিয়া -
  দুমূৰীয়া ঈগলে গীত লৈ উৰণ লয়!
  
  শিশিৰৰ টোপালত মুকুতা তুষাৰপাতৰ হীৰা,
  মহান মাতৃভূমিত সকলো ভাল!
  পৃথিৱী মোটা, পাখিৰ দৰে শিৰা আছে,
  সতেজ বতাহে উটুৱাই লৈ গৈছে নিয়ৰৰ ঢৌবোৰ!
  
  ৰাছিয়াৰ এটা অঞ্চলত বৰফ, ছীল,
  ভিতৰত বন্ধু , উট মৰুভূমিৰ সোণ।
  ইয়াত গৰম হয় যেতিয়া বৰফৰ ধুমুহাই গৰ্জন কৰে,
  কাৰণ আমি ঈশ্বৰক হৃদয়ত ৰাখোঁ!
  
  তৰমুজ, বগৰী আৰু কল গজে,
  আৰু গ্ৰীষ্মকালত ক'ৰবাত আপুনি স্কেটত দৌৰিছে...
  বাৰু, পৃথিৱীৰ এনে দেশ ক"ত পাব?
  য'ত জনগোষ্ঠীবোৰ মুঠিত ইমান শক্তিশালী!
  
  ৰাছিয়াত অস্ত্ৰৰ কৃতিত্ব উচ্চ,
  ইয়াত মানুহ নিজৰ ভাগ্যৰ সৃষ্টিকৰ্তা!
  ঠিকেই যুঁজিব পাৰো , ৷
  যাতে বিপদৰ বানপানী নাহে ৰুছ'!
  
  আমাৰ নাৰী ধুনীয়া, সকলোৱে জানে
  আৰু ইয়াতকৈ শক্তিশালী পুৰুষ নাই সাহস!
  পিতৃভূমি, তুমি স্বৰ্গৰ মূৰ্তি -
  এজন সাৰ্বভৌম ঈশ্বৰ হৈছে পৰিয়ালৰ মালিক!
  
  অৰ্থডক্স আইকন অনুমোদিত হ'ব,
  একটি সৈনিকে আৰম্ভ কৰা অভিযান...
  আমি উদাৰ লুটপাত লৈ ঘৰলৈ আহিম,
  এটা বিটও বাদ নিদিয়াকৈ ধনুৰ্দ্ধৰসকলে শত্ৰুক আঘাত কৰে!
  
  আহক আমি সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক শান্তি আৰু সুখ দিওঁ,
  আৰু ঈশ্বৰৰ লগত মিলি আমি মৃতকক পুনৰুত্থান কৰিম!
  আমাৰ অক্ষয় মাতৃভূমিৰ মহিমাৰ বাবে -
  আমি নিশ্চয় জয়ী হ"ম, মই জানো!
  ডমিনিকাইও তাইৰ গীতবোৰ তুলি লৈছিল। আৰু তেওঁলোকে এই সকলোবোৰ একেলগে নাচিছিল আৰু তেওঁলোকৰ উলংগ, টেন কৰা, শক্তিশালী ভৰি দুখন গতি কৰি নাচি আছিল।
  তাৰ পাছত মাৰ্গাৰিটাই হৰ্ণ বজালে:
  - লাইট আউট! সেইটোৱেই হ"ল, খোৱাৰ সময় শেষ হ"ল৷
  যোদ্ধা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে অনিচ্ছা সত্ত্বেও টেবুলৰ পৰা ওলাই গ"ল। আচলতে কেনেকৈ গোবল কৰি নাথাকিব ? যেতিয়া আক্ষৰিক অৰ্থত কেইবা ডজনো বিভিন্ন ধৰণৰ ক্ৰীম থাকে। আৰু ই অত্যন্ত সুস্বাদু। আৰু এই আইচক্ৰীম, পেষ্ট্ৰি, কেক, প্ৰেটজেল, আৰু অন্যান্য সুস্বাদু আৰু ৰুচিকৰ বস্তুবোৰৰ গোন্ধবোৰ ইমানেই ৰোমাঞ্চকৰ আৰু আকৰ্ষণীয়।
  ডমিনিকাই বাৰ্ক কৰিলে :
  অতিমাত্ৰা খাব নালাগে ! মডাৰেচনৰ অভ্যাস কৰক!
  মাৰ্গাৰিটাই টুইট কৰিছিল:
  - মানুহ যে গাহৰি নহয়, সেই কথা সকলোৱে জানি থওক! আৰু অতি বুদ্ধিমানৰূপে খোৱাটো প্ৰয়োজন।
  নিজে মাত্ৰ ডজন ডজন কেক খাই বহুৰঙী ক্ৰীম লগাই লোৱা বীৰ ল"ৰা ডব্ৰিনিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - এই সকলোবোৰ আচৰিত! কিন্তু কেতিয়া বন্ধ কৰিব লাগে সেইটো জানিব লাগিব। খোৱাটো ভাল, কিন্তু অতিমাত্ৰা খোৱাটো বেয়া।
  ল'ৰা ৰাজকুমাৰ Oenomaus মান্তি হ'ল:
  - আপোনাৰ প্ৰধান শত্ৰু আপোনাৰ পেট। কিন্তু যেতিয়া তেওঁলোকে কয় - আপোনাৰ ৰাতিৰ আহাৰ শত্ৰুক দিয়ক, ইয়াৰ অৰ্থ এইটো নহয় যে ইয়াক আক্ষৰিক অৰ্থত লোৱাটো নহয়!
  ডব্ৰিনিয়াই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু কঠিন দিন, বা যুদ্ধ, বা প্ৰশিক্ষণৰ পিছত ভালকৈ খাব লাগে! নহলে কোনো ক্ষমতা নাথাকিব।
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি মাত দি ক"লে:
  - মই ব্যক্তিগতভাৱে ৰাতিৰ আহাৰত গাখীৰত প্ৰটিন দ্ৰৱীভূত কৰি পান কৰাটো পছন্দ কৰো। ই সন্তুষ্টিদায়ক, আৰু ৰাতি পেশীবোৰ বাঢ়ি যায় আৰু জ্বলি নাযায়। বাৰু, ৰাতিৰ আহাৰত মাছৰ সৈতে কটেজ চীজ অতি স্বাস্থ্যকৰ। খেলুৱৈৰ শৰীৰত প্ৰটিনৰ প্ৰয়োজন।
  শিশু যোদ্ধাবোৰ কেনেবাকৈ নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। আৰু তেওঁলোকে আকৌ দুষ্ট যাদুকৰ বাস্তিণ্ডাৰ দুৰ্গলৈ যাত্ৰা কৰিবলৈ ধৰিলে। চাৰিওফালৰ পৰিৱেশটো ৰসাল হৈয়েই থাকিল। কিন্তু , উদং, ধূলিময় গোৰোহাবোৰ দেখুৱাই সৰু, ডেকা সৈন্যবাহিনী যিমানেই আগবাঢ়ি গ"ল, আমাৰ চকুৰ সন্মুখতে প্ৰকৃতি সিমানেই শুকাই গ"ল।
  নিগনি ৰাজ্যৰ কাষ চাপি আহিছিল, আৰু এইবোৰ অতি ধ্বংসাত্মক মালিক।
  নিজকে উৎসাহিত কৰিবলৈ শিশু-যোদ্ধাসকলে গান গাবলৈ ধৰিলে আৰু অধিক শক্তিশালীভাৱে ভৰি দুখন ঠেলিবলৈ ধৰিলে:
  এলফিয়া ৰজাৰ তলত জোপোহাৰ দৰে ফুলে,
  ই অন্তহীন আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতকৈও অধিক সুন্দৰ...
  বিজয়ে এটা সীমাহীন একাউণ্ট খুলিলে,
  আমাৰ বিশ্বাস ৰডনভেৰীত পুনৰুত্থান হ'ব !
  
  পিতৃভূমিৰ মহত্ত্ব, বিশ্বাস কৰক, হৈছে
  তাইৰ প্ৰিয় হৃদয়খন আৰু ওপৰলৈ উঠি যাওক...
  যাতে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সুখ নিহিত হৈ থাকে
  শক্তিশালী চালৰ সৈতে এলফিয়া থাকিবলৈ!
  
  মন কৰক যে আমাৰ এলফ আগবাঢ়ি উৰি যায়,
  আৰু বুকুৰে ঢৌ কাটি দিয়ে...
  কিন্তু আমি কৰিবই লাগিব, আমি ওলোটাকৈ আহিম,
  আৰু আনো থাকিব, বিশ্বাস কৰক বিচাৰকসকল!
  
  আমাৰ মাতৃভূমিৰ এখন মহান পৃথিৱী হ"ব,
  যি উজ্জ্বল আলোৰ সৈতে blazes...
  আৰু সৰ্বোপৰি এলফ্ৰগ হৈছে আত্মাৰ মূৰ্তি,
  যিয়ে শীতকালক গ্ৰীষ্মলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে!
  
  হয়, মই জানো, আমাৰ ল"ৰাবোৰৰ বাবে কঠিন,
  কিন্তু আপুনি Oenomai নিষ্ঠাৰে সেৱা ...
  নাওখন খুন্দা মাৰিলে, আঁহত ভাঙি গ"ল,
  আৰু ক"ৰবাত এটা হিংস্ৰ কুকুৰে ভয়ংকৰভাৱে ভুকুৱাইছে!
  
  নাই, আমি এলফক বিৰোধীক নিদিওঁ ,
  আমাৰ তৰোৱালবোৰ ব্লেডযুক্ত, বিশ্বাস কৰক, চোকা...
  আমি থিয় হৈ পুনৰ জয়ী হম
  আৰু আজে বাজে কথা নক"ব, দানৱ!
  
  ইয়াত আমি পেৰেডৰ বাবে একত্ৰিত হৈছো,
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত আৰু ধুনীয়া পবিত্ৰ দেশ নাই...
  বিশ্বাস কৰক, আমি আমাৰ শত্ৰুক একেলগে নৰকলৈ পঠিয়াই দিম,
  আৰু আমি নিজেই এটা স্বৰ্গ নিৰ্মাণ কৰিম, জানেনে, আনকি!
  
  কোনেও আমাক বাধা দিব নোৱাৰে
  আমরা এলফ মহান নাইট হয়...
  এনে শক্তি, অজেয় সেনাবাহিনী,
  আৰু গোটেই গ্ৰহটোক আৰু সুখী কৰি তোলোঁ!
  
  সৌন্দৰ্য্যত নিজকে পৃথিৱীৰ আগত দেখুৱাওঁ আহক,
  গ্ৰহটোৰ ওপৰত সাত ৰঙৰ পতাকা উত্থাপন কৰোঁ আহক...
  আৰু আমি সুখী হ"ম, বিশ্বাস কৰক, সকলোতে,
  কাৰণ বীৰত্বৰ কাম গোৱা হয়!
  
  অনুগ্ৰহ কৰি মন কৰক যে এলফ শান্তি সকলোতে প্ৰিমিয়ামত আছে,
  আৰু ই অবিৰতভাৱে সম্প্ৰসাৰিত হ'ব...
  আৰু পৃথিৱীত মানুহ সুখী হ"ব,
  কাৰণ পিতৃভূমিৰ বাবে কোনো লাজ নাই!
  
  যেতিয়া মহান ছলচেছ আহিব , ৷
  আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত কোনো আন্ধাৰ নাথাকিব...
  আৰু যদি মানুহ আৰু এলফ কাপুৰুষ নহয়,
  তেওঁৰ ভাগ্য সূৰ্য্য উদয় আৰু সৃষ্টি!
  আত্মাক স্পৰ্শ কৰা এটি গীত! এটা আনন্দদায়ক আৰু ভয়ংকৰ গীত।
  যদিও চাৰিওফালৰ পৰিৱেশ বহুত বেয়া হৈ পৰিছে - কুটিল গছ, কটা ঘাঁহ, সকলোবোৰ থেতেলিয়াই নিগনিৰ পাখিৰ লেখ-জোখৰে আবৃত।
  মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - হ"ব, এই নিগনিবোৰৰ পৰা কোনো ভাল আশা নকৰিবা! আৰু চাৰিওফালে শূন্য।
  ইমান উজ্জ্বল আৰু সতেজ হাঁহি এটা মাৰি ডমিনিকাই দাঁত উদং কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটো অৱশ্যে আশা কৰিবলগীয়া আছিল! সকলোবোৰ বৰ অৰ্থহীন হৈ পৰিছে ৷ কিন্তু এন্দুৰৰ পৰা কি লব পাৰি - মলৰ পৰা সাৰ বাদে !
  আৰু দুয়োজনী ছোৱালীয়ে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল। ইয়াৰ পিছত সমগ্ৰ শিশু দলটোৱে খালী ভৰিৰে খোজ বৃদ্ধি কৰিলে। দুজন যোদ্ধা ল"ৰাই আগবাঢ়ি আহি বতাহৰ চকলৰ দৰে তৰোৱাল দোল খালে।
  আৰু সেইবাবেই ভাল বুলডগৰ সমান প্ৰথম নিগনিটোক দুয়োফালৰ বীৰ ল"ৰাবোৰে কাটি পেলালে। এইটো আছিল এক গুৰুতৰ যুদ্ধ ব্ৰুইং।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে আৰু অধিক গতি বৃদ্ধি কৰি আক্ষৰিক অৰ্থত দৌৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু তেতিয়াই আগলৈ নিগনিৰ বৃহৎ দল এটা দেখা গ"ল। ডাঙৰটো ভাল ম"হৰ সমান আছিল। ছোৱালী অভিনেত্ৰী ডমিনিকাই অজগৰত উঠি যুদ্ধত নামিছিল। আৰু তাই যুঁজিবলৈ সাজু হৈছিল, কিন্তু যাদুকৰী লাখুটিডালৰ পৰা তাইৰ প্ৰথম আঘাতে ডাঙৰ নিগনিটোত খুন্দা মাৰিলে।
  আৰু ই পোহৰ হৈ ফুটা থকা নিৰ্বাচিত পনিৰৰ এটা ডাঙৰ বৃত্তলৈ পৰিণত হ"ল। আৰু তেওঁৰ পৰা ইমানেই ৰুচিকৰ গোন্ধ এটা ওলাই আহিল যে নিগনিবোৰে শিশু বেটেলিয়নৰ আক্ৰমণৰ পৰা বিচলিত হৈ নিগনিৰ বাবে আটাইতকৈ সুন্দৰ সুস্বাদু খাদ্যৰ সুগন্ধিৰে ইমানেই ৰুচিকৰ হৈ পৰা তেওঁলোকৰ প্ৰাক্তন নেতাক আক্ৰমণ কৰিলে।
  এইটো এটা আচৰিত কথা হৈ পৰিল।
  মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - প্ৰতি ঘণ্টাত আপোনাৰ ক্ষমতা বাঢ়িছে! আৰু এইটো, মই ক"ব লাগিব, অত্যন্ত শীতল !
  ডমিনিকাই সোণালী মূৰটো মাত দিলে:
  - মই বহুত কৰিব পাৰো! আৰু এইটোৱেই মোৰ ডাঙৰ ক্ৰেডো! আৰু যদি মই আৰম্ভ কৰো, তেন্তে মোক একোৱেই বাধা নিদিয়ে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে সেইটো লৈ আন এটা স্কোয়াডত যাদুকৰী বিজুলীৰে আঘাত কৰিলে । আৰু অতিৰিক্ত ৰূপান্তৰ ঘটিল।
  কেইবা ডজন নিগনি ডাঙৰ ডাঙৰ ডাঠ তৰমুজ হৈ পৰিল যিবোৰ দেখাত অতি ৰুচিকৰ আছিল।
  যোদ্ধা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে কোৰাছত গাইছিল:
  বগৰী, তৰমুজ, ঘেঁহুৰ বান,
  একটি উদাৰ, সমৃদ্ধিশালী ভূমি...
  এলফিবাৰ্গত সিংহাসনত বহিছে -
  পিতৃ ৰজা Oenomai!
  আৰু সেইবাবেই শিশু-যোদ্ধাসকলে অৱশেষত নিগনিবোৰৰ লগত যুঁজিলে, আৰু আহকচোন সিহঁতক বিনা বাধাই কাটি পেলাওঁ৷ আৰু যোদ্ধাসকলে শক্তিশালীভাৱে তৰোৱাল দোল খায় ৷ আৰু ছোৱালীবোৰে ধনুৰ পৰা গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। কিছুমান এলফ আছিল, আৰু গুলী চলোৱাত অতি পাকৈত আছিল। সঁচাকৈয়ে এইখন আছিল এক প্ৰকৃত যুঁজ।
  আৰু আৰু কেইবাটাও নিগনিৰ দল যুদ্ধত নামি পৰে। দ নদীৰ দৰে বৈ যায়।
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমি যেতিয়া কিবা বেয়া বেয়া কথা কওঁ তেতিয়া এটা অনুভৱ হয় যে তাৰ কোনো সীমা নাই !
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল, যিটো অৱশ্যে দুখজনক আছিল:
  আন্ধাৰৰ যোদ্ধাসকল সঁচাকৈয়ে শক্তিশালী,
  সংখ্যা নজনাকৈয়ে দুষ্টতাই পৃথিৱীখন শাসন কৰে...
  কিন্তু তোমালোক চয়তানৰ সন্তান;
  খ্ৰীষ্টৰ শক্তি ভংগ নকৰিবা!
  ডব্ৰিনিয়াই অজগৰৰ পৰা জপিয়াই নিগনিবোৰ কাটি পেলাবলৈ ধৰিলে। একেলগে দুখন তৰোৱালেৰে এই কামটো কৰিলে আৰু ল"ৰাটোৰ দ্ৰুত গতিৰ বাবে কফি গ্ৰাইণ্ডাৰে কাম কৰা যেন লাগিল। ইয়াৰ পৰাই আৰম্ভ হৈছিল নিঃশেষকৰণ।
  ওয়েনোমাউছেও যুদ্ধত যোগদান কৰে। ল"ৰাটোৱে ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা নিগনিৰ ঠেঙত ধৰি আনটোলৈ দলিয়াই দিলে, হাড় ভাঙি গ"ল। তাৰ পিছত তেওঁ গাইছিল:
  - মোৰ মহাশক্তি মহান,
  আৰু মই কেতিয়াও মোৰ শত্ৰুৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ নকৰো...
  ল'ৰাৰ মুঠিৰ আঘাতৰ পৰা,
  দুষ্ট নিগনিটো লাজত উৰি যাব!
  সঁচাকৈয়ে ল"ৰা ৰাজকুমাৰে নিজকে যুদ্ধত অতি কঠিন যুঁজাৰু বুলি দেখুৱাইছে।
  ডব্ৰিনিয়াও শক্তিশালী, পেশীবহুল, যদিও তেওঁ ল'ৰাৰ দৰে ভৰি ব্যৱহাৰ কৰিছিল আৰু, তৰোৱালৰ কথা পাহৰি নাযায় । আৰু তেওঁ অসাধাৰণ মাত্ৰাৰ নিৰ্যাতন দেখুৱাবলৈ ধৰিলে। কিমান কঠিন আৰু ৰক্তাক্ত আছিল এই সকলোবোৰ।
  ল"ৰাটোও অতি আক্ৰমণাত্মক আৰু যুঁজাৰু হৈ পৰিল, ডেকা সেনাবাহিনীৰ আন যোদ্ধাসকলৰ দৰেই।
  আৰু ল"ৰাটোৰ উদং গোৰোহাটোৱে নিগনিবোৰৰ মূৰৰ খুলিবোৰ ঠিক মাজেৰে বিন্ধিছে৷
  এইটো হত্যাকাৰী আৰু, একে সময়তে, ল"ৰাটোৰ ওঁঠত হাঁহি এটাও আছে ৷
  ডমিনিকাই পৰৱৰ্তী ৰূপান্তৰৰ বাবে নিজৰ যাদুকৰী শক্তি ব্যৱহাৰ কৰে। আৰু তেওঁ অত্যন্ত সক্ৰিয়।
  যোদ্ধাজনে জপিয়াই উঠি ঘূৰি ঘূৰি ঘূৰি ফুৰে। আৰু এতিয়া তাইৰ যাদুকৰী লাখুটিডালৰ পৰা আকৌ শক্তিৰ এটা ধাৰা উৰি গৈছে। আৰু অৰ্কক আঘাত কৰে।
  এটা চেপেটা, বাদামী ভালুক লগে লগে চকলেট মাৰ্চমেলোলৈ পৰিণত হয়। এইটো কিমান মহান ?
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  -হালভা বনাব পাৰিবানে?
  ডমিনিকাই সোণালী মূৰটো মাত দিলে:
  - অৱশ্যেই পাৰিম! আৰু আচৰিত হ"ব!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাতৰ পৰা আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা দুয়োটাৰে যাদুকৰী চাৰ্জ মুকলি কৰি দিলে। শিখাই অৰ্কৰ দলটোক আঘাত কৰিলে। আৰু গোটেই মৌ নদী এখন বৈ গ"ল... মৌটো হালধীয়া-কমলা ৰঙৰ আৰু ঢৌৰ দৰে ছিটিকি পৰিল।
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - জানেনে, এইটো তোমাৰ একেবাৰে প্ৰয়োজনীয় নহয়!
  ডমিনিকাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - সঁচা, একেবাৰে হালভা নহয়, কিন্তু যথেষ্ট মিঠাও!
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - যুদ্ধৰ আগতে হালভা আছিল বিৰল। কিন্তু দখলৰ সময়তো তেওঁলোকে মৌ খাইছিল।
  আকৌ লাথি মাৰিলে , এইবাৰ নিগনিবোৰৰ ওপৰত, আৰু গাই গ'ল:
  শ্ৰেষ্ঠ উপহাৰ অৱশ্যে মৌ,
  এই ল'ৰাটোৱে অৱশ্যেই বুজিব...
  অলপো - এচামুচ,
  এইটো ইতিমধ্যে ভাল, ভাল, গোটেই পাত্ৰ এটা দূৰৰ কথা!
  মাৰ্গাৰিটাইও লাথি মাৰিলে, প্ৰথমে যাদুকৰী লাখুটিৰে, আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে, এইদৰে কয়:
  কিন্তু মৌ, এইটো বৰ আচহুৱা কথা,
  প্ৰতিটো বস্তু হয় অস্তিত্ব বা নাই...
  কিন্তু মৌ, মই মাত্ৰ বুজি পোৱা নাই গোপন কথাটো কি,
  যদি আছে, তেন্তে লগে লগে নাইকিয়া হৈ গৈছে!
  কিন্তু খালে তেতিয়া আৰু অসুবিধা নাথাকিব!
  ডমিনিকাই লৈ ড্ৰেগনটোৰ ওপৰত ঘূৰি ফুৰিলে। তাইৰ হাঁহিটো ইমানেই অশুভ হৈ পৰিল, আৰু একে সময়তে আনন্দময় হৈ পৰিল। ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ ভিতৰতে বিশাল শক্তি অনুভৱ কৰিলে। আৰু তেতিয়াই তাইৰ যাদুকৰী লাখুটিৰ পৰা এটা ঢৌ ওলাই আহিল। আৰু একেলগে দুহাজাৰমান নিগনি চচত সুস্বাদু চপলৈ পৰিণত হ"ল। আৰু যাদুকৰী লাখুটিডালৰ আৰু এটা ঢৌ, আৰু নিগনিবোৰ মাছৰ বাচনলৈ পৰিণত হ"ল।
  তদুপৰি তেওঁলোকৰ চাইড ডিচ আছিল বিলাসী, কল, আনাৰস, আৰু অন্যান্য অতি সুস্বাদু ফল। আৰু সকলোবোৰ ইমান আচৰিত ধৰণে সোৱাদযুক্ত আৰু আচৰিত।
  ডমিনিকাই গাইছিল:
  চাইড ডিচবোৰ আচৰিত ধৰণৰ
  মেয়েরা মনোমোহা হয়...
  আৰু চাৰিটা লুমিনেৰী জিলিকি উঠে,
  থুঁতৰিত অৰ্কক ঘুচা মাৰিব!
  মাৰ্গাৰিটাই হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - এজন ভাল ৰান্ধনীয়ে orcs আৰু নিগনিৰ পৰা চপ তৈয়াৰ কৰে, আৰু সেইখিনিতে খাব পৰা!
  ল"ৰাটো ডব্ৰিনিয়াই লৈ গবলিনৰ কপালত গধুৰ শিলগুটি এটা দলিয়াই দিলে। সি নিজৰ মূৰৰ খুলিটো ঠিক মাজেৰে বিন্ধি গাই গ"ল:
  -আপুনি যদি ইমান ফ্ৰিক হয় ,
  মই তোমাক লাথি মাৰিম...
  বাৰু, আপুনি যদি ব্লকহেড হয়, তেন্তে কি হ"ব,
  তেতিয়া এটা সক্ৰিয় পৰিকল্পনা সাজু!
  . অধ্যায় নং ১১।
  ডমিনিকা ডলফিনোভাৰ ভাতৃয়ে নাম সলনি কৰিলে। আৰু এতিয়া সি নিজকে বৰ শীতল বুলি ক"লে - কেলিগুলা। হয় কুখ্যাত সম্ৰাটৰ সন্মানত, নহয় ডানোৰ বিষয়ে কাৰ্টুনটোত থকা গাধবোৰৰ এটাৰ নাম অনুকৰণ কৰি।
  আৰু এতিয়া যুঁজাৰু ল"ৰা কেলিগুলা ডলফিনে সিদ্ধান্ত ল"লে যে তেওঁক ভনীয়েকক বিচাৰি যোৱাৰ প্ৰয়োজন। কিন্তু তাইৰ নিৰুদ্দেশ হোৱা মানুহজনক ক"ত বিচাৰিব?
  আৰু ল"ৰাটোৱে যাদুৰ ওপৰত এখন বিখ্যাত কিতাপৰ ফালে মুখ কৰিলে। তেওঁ অৱশ্যে সকলো ধৰণৰ মনোবিজ্ঞানী আৰু যাদুকৰক বিশ্বাস কৰা নাছিল।
  কিন্তু নিজেই ট্ৰেন্সত সোমাবলৈ চেষ্টা নকৰিব কিয়। তদুপৰি তেওঁৰ পিতৃ মানুহ নহয়, আৰু তেওঁৰ নিজস্ব যাদুকৰী ক্ষমতা থাকিব পাৰে, আৰু সম্পূৰ্ণ অসাধাৰণ স্তৰৰ।
  ল"ৰা কেলিগুলাই ডলফিনবোৰ লৈ পদুমৰ অৱস্থাত চোফাখনত বহিল। আৰু মনোনিৱেশ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। যুৱ চলচ্চিত্ৰ অভিনেতাজনে ভৰি দুখন ক্ৰছ কৰি পিঠিখন পোন কৰি দিলে। আৰু সেইবাবেই ল"ৰাটোৱে ডমিনিকাক বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰি সম্পূৰ্ণ উন্মাদ আৰু ৰঙীন কিবা এটাত ডুব গ"ল।
  নাট্য অভিনয়ৰ ভৱিষ্যৎ বৰ্ণনা কৰাটো কঠিন। যেতিয়া, বিশেষকৈ, এলফ, অৰ্ক, গবলিন যুদ্ধ কৰিছিল... সকলো জাতি আৰু বিভিন্ন মাত্ৰাৰ নগ্নতাৰ বহু ছোৱালীৰ সৈতে এটা সাজ-পোছাক শ্ব'। বিশেষকৈ যেতিয়া ছোৱালীবোৰে হয় গৰম বালিত নহয় বৰফৰ ঢৌত খালী ভৰি ছিটিকি পৰে তেতিয়া দৃশ্যটো মৌলিকতাত সুন্দৰ আৰু আকৰ্ষণীয়।
  বিভিন্ন ধৰণৰ টেংকৰ কৱচত তৰোৱাল আৰু বৰশীৰে আঘাত কৰি আক্ৰমণ কৰে। আৰু ধাতুৰ দানৱবোৰে গৰম ফ্লেমথ্ৰ"ৱাৰৰ জেটেৰে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰে। শিখাৰ উষ্ণতা কম আৰু ছোৱালীবোৰে চিঞৰি চিঞৰি মাত্ৰ সামান্য জ্বলি গৈছে, আৰু হৃদয় বিদাৰকভাৱে চিঞৰি উঠে। আৰু অৰ্কবোৰে আৰু বেছিকৈ গৰ্জন কৰে, আৰু তেওঁলোকৰ কপালবোৰ বেং , বেং, বেং - বহুৰঙী কনফেটি আঘাতৰ পৰা ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে।
  আৰু সজ্জিত বাইপ্লেনবোৰে ওপৰৰ পৰা লৰালৰিকৈ ওলাই আহে, সৌন্দৰ্য্যৰ বিভিন্ন ঢৌৰ সৈতে আড়ম্বৰপূৰ্ণ ৰেলৰ মালা এৰি থৈ যায়।
  আটাইতকৈ উন্মাদ কথাটো, আৰু ইয়াৰ ফলত ছাদখনো ইয়াৰ হিঞ্জৰ পৰা উৰুৱাই নিব পাৰে, সেয়া হ"ল যে কল্পনা জগতখন বাস্তৱ, ঐতিহাসিক ব্যক্তিৰ সৈতে মিহলি হৈ আছে, যদিও সেয়া দূৰৈৰ অতীতৰ।
  এই উপলক্ষে ষ্টেলিনে অভাৱনীয়ভাৱে অপ্ৰয়োজনীয় গোপনীয়তা পৰিত্যাগ কৰি মন্তব্য কৰিছিল:
  - বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত আটাইতকৈ উন্নত উচ্চতাত উপনীত হৈছে লুফ্টৱাফে। নহ"লেও
  ডিস্কো গণনা কৰিলে পঞ্চাশ টন বোমা কঢ়িয়াব পৰা টিএ-৭০০ বোমাৰু বিমানখনে গুৰুতৰ ছাপ পেলাইছিল।
  হিটলাৰে ঠাট্টা কৰি ক"লে:
  - কিন্তু ৩২০০ মিমি কেলিবাৰ বন্দুক, দুশ টন ৰকেট চাৰ্জ থকা " ছুপাৰ মনষ্টাৰ " এতিয়াও সামৰিক শিল্পৰ এক অতুলনীয় কাম।
  তাৰ পিছত ষ্টেলিনে এটা টোষ্টৰ প্ৰস্তাৱ দিলে:
  - গতিকে এই কথাটোলৈকে পান কৰোঁ যে মুখৰ বাবে সামৰিক শিল্পৰ বাহিৰে যিকোনো শিল্পৰ প্ৰয়োজন!
  সকলো সময় আৰু জনগোষ্ঠীৰ মহান নেতাই যীচু খ্ৰীষ্টৰ জন্মৰ আগতে ছীল কৰা মদৰ আনন্দৰে সোৱাদ লৈছিল আৰু পৃথিৱীৰ ফুহৰে দহনব্বৈটা ফলৰ পৰা ৰস খাইছিল। দুয়োজন একনায়কত্ববাদীয়ে চালে যে কেনেকৈ ওপৰলৈ উৰি যোৱা ৰকেটৰ ট্ৰেইলটোৱে মনিটৰত আকাশখন স্পষ্টকৈ কাটি পেলায়। ৰাছিয়ান ছোৱালী এজনীৰ উল্লাসিত মাত কেনেকৈ শুনিব:
  - কক্ষপথত প্ৰৱেশ সফল হৈছিল।
  আৰু সকলো ষ্টেণ্ডৰ পৰা বজ্ৰপাতৰ দৰে হাতচাপৰি - হৈ গ"ল! অৱশেষত মানুহ মহাকাশত উপনীত হৈছে, আৰু এই কামটো কৰিছিল পৃথিৱীৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ জাতিসমূহৰ প্ৰতিনিধি - ৰাছিয়ান আৰু জাৰ্মানসকলে।
  দিগন্তৰ পৰা দিগন্তলৈকে সমগ্ৰ আকাশখন ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙৰ হাজাৰ হাজাৰ আতচবাজীৰ জিলিকনি আৰু লাখ লাখ ছাঁৰ জিলিকনিৰে ৰং কৰা হৈছিল, যেতিয়া, এনে লাগিছিল, ৰাতিৰ স্থানৰ চিয়াঁহীত এটা কল্পনাতীত নাপাল বিয়পি পৰিছিল। একে সময়তে , ব্যক্তিগত জ্বলন্ত ছুপাৰন'ভা স্পষ্ট শিলালিপি - শ্লোগানলৈ পৰিণত হ'ল। যেনে: "মাদাৰলেণ্ড এণ্ড স্পেচ", "ফৰৱাৰ্ড টু দ্য ষ্টাৰছ", "ইউনিয়ন অৱ দ্য পিপলছ অৱ দ্য পৃথিবী"!
  এইটো সঁচাকৈয়ে কিবা এটা উন্মাদনা। যেন এটা ছুপাৰ-কচমিক আৰু ফেণ্টাষ্টিক প্ৰদৰ্শনৰ সৃষ্টি হ"ল। থাৰ্ড ৰাইচ আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ মাজত কোনো যুদ্ধ হোৱা নাছিল আৰু ই অতি শীতল হৈ পৰিছিল । কিন্তু এতিয়া এইটো বৰ ভাল দেখা নাযায়, মৃদুভাৱে ক"বলৈ গ"লে৷
  ডাঙৰ ভনীয়েকক বিচাৰি পাব লাগিব। আৰু এইটোৱেই ল"ৰাটোৰ মূল কাম, যিজনে ইতিমধ্যে ধাৰাবাহিক ছবিত অভিনয় কৰিছিল, আৰু অতি সুদৰ্শন আৰু পেশীবহুল আছিল, টাইলছৰ দৰে পেশীৰ সকাহৰ সৈতে।
  আৰু নতুন নাম কেলিগুলাটোৱে বহুতৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিব লাগিছিল।
  ল"ৰাটোৱে ধ্যান-ধাৰণা কৰি থাকিল। আৰু হঠাৎ দেখিলোঁ এজনী ছোৱালী, দেৱদূতৰ দৰে ধুনীয়া, আৰু সোণৰ পাতৰ ৰঙৰ কোঁচা চুলি। তাই ল"ৰাটোৰ ফালে হাতখন আগবঢ়াই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - আপোনাৰ সৈতে সম্পূৰ্ণ কৰিবলগীয়া কেইবাটাও গুৰুত্বপূৰ্ণ মিছন আছে!
  ল"ৰা কেলিগুলাই হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - আৰু তেতিয়া মোৰ ভনীয়েকক বিচাৰি পাম, যিখন অচিনাকি ঠাইত নোহোৱা হৈ গ"ল?
  ছোৱালীজনীয়ে সোণালী চুলিখিনি জোকাৰি আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - হয় সম্ভৱ। কিন্তু আপোনাৰ ভনীয়েকে এতিয়া এটা কঠিন মচীহ পূৰণ কৰিছে - শক্তিশালী লিংগৰ সকলো প্ৰতিনিধিক বচাবলৈ, যাৰ ওপৰত ধ্বংসৰ ভাবুকি ওলমি আছে। আৰু ইমান কঠিন।
  কেলিগুলা ডলফিনে সুধিলে:
  - তোমাৰ নাম কি, আৰু তুমি কোন?
  ছোৱালীজনীয়ে মিঠা হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভা, নাজীয়ে ফাঁচী দিয়া, আৰু এতিয়া নতুন পৃথিৱীত পুনৰুত্থান হোৱা এগৰাকী পক্ষপাতদুষ্ট ছোৱালী। আৰু এইটোৱেই মোৰ ভাগ্য, মংগলৰ সেৱা কৰা আৰু মানুহক ৰক্ষা কৰা।
  ল"ৰা অভিনেতাজনে মাত দিলে:
  - মই তোমাক বহুত বুজো। গতিকে, আমি কিছুমান মজাৰ মিছনৰ বাবে আগবাঢ়িছোনে? একপ্ৰকাৰ চিনেমাৰ দৰে, কিন্তু বাস্তৱিকতে?
  মাৰ্গাৰিটাই মাত দিলে:
  - হয়, বাস্তৱৰ দৰেই! কিন্তু আমাৰ এনেকুৱা সুযোগ আছে যে আমি ভয় কৰা উচিত নহয়।
  ডলফিনৰ কেলিগুলা আৰু অগ্ৰণী পক্ষপাতী মাৰ্গাৰিটাই এই কল্পনাতীত দৃশ্যটোৰ বিষয়ে আলোচনা আৰু গ্ৰহণ কৰিবলৈ সময় নাপালে, আৰু সঁচাকৈয়ে নতুন পৃথিৱীত প্ৰৱেশ কৰিলে, আৰু যুদ্ধৰ সমাধিৰ অৱস্থাত!
  মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমাৰ এতিয়া গোটেই সেনাবাহিনী আছে। আৰু তুমি বুজিছা মোৰ আৰু তোমাৰ কি দায়িত্ব!
  কেলিগুলাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই বুজিলোঁ! আৰু মই এজন যোগ্য সেনাপতি হৈ ওলাম বুলি আশা কৰিছো।
  আৰু ল"ৰাটোৱে নিজৰ চোকা তৰোৱালখন ঘূৰাই দিলে।
  আমি খৰধৰকৈ জলপান খাই সৈন্য গঢ়িবলৈ লৰালৰি কৰিলোঁ। তেওঁলোকে যিমান পাৰি সোনকালে ইটালীলৈ গৈ পোপৰ পাখিত জুই লগাব লাগিছিল।
  ভিয়েনাৰ পৰা ঢোলৰ তাল আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ শিঙা বজোৱাত সেনাই ৰাওনা হ"ল। পদাতিক বাহিনীয়ে এতিয়াও ওচৰ চাপিবলৈ সময় পোৱা নাছিল আৰু অশ্বাৰোহী সৈন্যই হুৰহুৰাই ঘূৰি ফুৰিছিল। বিভিন্ন দেশৰ পৰা বহুতো অশ্বাৰোহীয়ে জাৰিষ্ট ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যত প্ৰৱেশ কৰিছিল। ইয়াৰ ফলত পাহাৰৰ পাদদেশত লাখ লাখ খুৰাৰে ভৰিৰে গচকিব পৰা গ"ল । ডেছিং কছাক আৰু লঘু টাটাৰ অশ্বাৰোহী বাহিনী আগবাঢ়ি লৰালৰিকৈ যায়। পৰৱৰ্তী পদক্ষেপ পোলেণ্ডৰ ভদ্ৰলোকৰ চহকীভাৱে সজোৱা ডিটেচমেণ্ট। বাৰু, মাৰ্জিত ভদ্ৰলোকসকলক ৰজাঘৰীয়া পেৰেডৰ বাবে গোট খোৱা যেন লাগিছিল। তদুপৰি হেলমেটৰ পৰা হাৰ্নেছলৈকে সকলোৱে নিজৰ সাজ-পোছাকৰ ভৱিষ্যদ্বাণীত আনজনক আউটড" কৰিব বিচাৰে। কৱচ পিন্ধা টিউটনিক নাইটও আছে। কৱচটো সোণালী বা ৰূপালী ৰঙৰ জিলিকি থকালৈকে পলিচ কৰা হয়। বিশেষ ইউনিফৰ্ম পিন্ধা ছুইডেনৰ লোকো আছে, আৰু ফিনসকলো আছে। মাউণ্টেড জেনিছাৰী আৰু স্পাগি, আৰব অশ্বাৰোহী বাহিনী।
  আৰু বিষুৱৰেখাৰ পৰা আৰ্কটিক মহাসাগৰলৈকে জনগোষ্ঠীৰ বহুতো বেনাৰ আৰু পতাকা খুঁটা। আৰু কিমান ট্ৰফী ... এইবোৰেই বিজয়ী শক্তি।
  আৰু ইয়াত অষ্ট্ৰিয়ানসকল আহিছে , আৰু তেওঁলোকৰ লগত জাৰ্মানসকলো। আমি হাইকিঙৰ বাবে স্বেচ্ছাই কাম কৰিলোঁ। লগতে ইটালী লুটপাত কৰাৰ ধাৰণাটোও এক ডাঙৰ প্ৰলোভন। প্ৰকৃতি তাত উদাৰ আৰু বহুত টকা আছে! বেলচাৰে সংগ্ৰহ কৰিব পৰা আন ভাল বস্তুৰ দৰে।
  কেলিগুলা দ্য টমবয়ে গাইছিল:
  আমাৰ সেনাবাহিনী শক্তিশালী
  তাই পৃথিৱীখনক ৰক্ষা কৰে...
  বাৰু, যুদ্ধ হ"লে কি হ"ব,
  আমাৰ পক্ষত নহয়!
  আৰু ল"ৰাটোৱে নিজৰ উদং ভৰিখন ডোঙাত ঠেলি দিলে। অৱশ্যে তেওঁ কেৱল চুটি চুটি কাপোৰ পিন্ধিছিল, যিহেতু যুদ্ধৰ সমাধিৰ অৱস্থাত তেওঁ ইমানেই দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছিল যে তেওঁৰ কাপোৰবোৰ বাটত বাধাহে আহিব আৰু ফাটি যাব।
  মাৰ্গাৰিটাই তাইৰ বন্ধু আৰু সহযোগী বিনাশকাৰীক সুধিলে:
  - নে হয়তো আচলতে গান গাব? তদুপৰি, ঠিক আপোনাৰ!
  পহুৰ পোৱালিৰ দৰে হাঁহি এটা মাৰি ল"ৰা অভিনেতাজনে মাত দিলে:
  - কি ভাবিছা, মই নোৱাৰো?
  আৰু ডলফিনৰ কেলিগুলাই গান গাবলৈ ধৰিলে;
  অ" এই পৃথিৱী, তুমি বৰ দুখী,
  শুধু চকুলো একটি সমুদ্র - একটি সমুদ্র...
  আত্মাৰ দুপৰীয়া নক্ষত্ৰীয় পথ ক'ত,
  মৃত হাউলিটোৱে এডেন পোৱাৰ সপোন দেখিছিল!
  
  ইয়াত হৃদয়ৰ বৰফ, হিমায়িত খোলা,
  আৰু ঈৰ্ষাৰ আবেগৰ জ্বলন্ত উত্তাপ।
  কিমান নিৰ্দয়, যি মাংসত আনকি সৰু,
  শোকত খেলে দুখীয়া নাইটিংগেল!
  
  কাঠৰ উকুনৰ শ্লেষ্মাৰ দৰে, ৰুটিনৰ আত্মা,
  আৰু চিন্তাৰ পৰা কবৰৰ ক্ষয়।
  কিন্তু আমি একত্ৰিত হ"লে পাৰিম
  মানুহবোৰক বোকাময় ঠাইৰ পৰা উলিয়াই আনিব!
  
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ নীচতা দূৰ কৰা,
  অভিশাপ মচি পেলাওক এক ভয়ংকৰ লক্ষণ ..
  দুখৰ বাঘজৰী আমি সহ্য কৰিব নোৱাৰো,
  চয়তানক ধূলিলৈ পৰিণত হওক!
  
  গ্ৰহটোৱে সোনকালে নিজৰ শিকলিবোৰ পেলাই দিব,
  অৱশ্যে কক্ষপথ এৰি নাযায়।
  লৈ ইজনে সিজনৰ লগত সৎ ব্যৱহাৰ কৰোঁ আহক
  তেতিয়া মানুহ উঠিব!
  
  ভয় নোহোৱাকৈ উঠিব পাৰিবা,
  আন মানুহক ঠেলি নিদিব...
  যাতে হাৰামীয়ে চৰ্বি লৈ সাঁতুৰিব নোৱাৰে,
  যাতে আমাৰ মা বুঢ়া নহয় !
  
  তাৰ বাবে আমি অলপ পান কৰিম,
  মৌমাখিৰ মৌতকৈও মিঠা মদ!
  বাস্তৱত বিপদ হওঁক , ৷
  কিন্তু হিচাপৰ সময় অহা নাই!
  
  তেতিয়া আমি এখন স্বৰ্গীয় স্বৰ্গ নিৰ্মাণ কৰিম,
  সকলো শিশুৱে চিৰদিনৰ বাবে উপভোগ কৰিব।
  আমি কাঁড়ৰ দৰে উৰি যাওঁ স্বৰ্গীয় উৰণলৈ,
  এটা উজ্জ্বল সপোন বাস্তৱায়িত!
  গান শেষ আৰু, ইয়াৰ সৈতে, যুঁজাৰু দম্পতী ইটালীয় আল্পছৰ প্ৰাকৃতিক দৃশ্যৰ পৰা স্থানান্তৰিত হয় ...
  গোলা বিস্ফোৰণ হৈছিল, আৰু বহুত বেছি আধুনিক বন্দুকৰ গুলী চলি আছিল। ইয়াত প"ৰ্ট আৰ্থাৰ, কিংবদন্তি চহৰখন। তেওঁৰ পতনেই ৰোমানভ বংশ আৰু সামগ্ৰিকভাৱে সমগ্ৰ স্বৈৰাচাৰী শাসনৰ অৱনতি ঘটায়। এই দুৰ্গটো যদি থিয় হৈ থাকিলহেঁতেন তেন্তে ইমান বৃহৎ বিপ্লৱ নহ"লহেঁতেন। সৰ্বাধিক সিহঁতে অলপ শব্দ কৰি হাতুৰী আৰু কাঁচিবোৰ থৈ দিব। কিন্তু ইয়াত হোৱা পৰাজয়ৰ বাবেই মহা অক্টোবৰ বিপ্লৱৰ সৃষ্টি হোৱা পৰিঘটনাৰ শৃংখলাবদ্ধতাৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  এইটো ভাল নে বেয়া? অনুষ্ঠানটো ব্যয়বহুল। লাখ লাখ ভুক্তভোগী আৰু প্ৰব্ৰজনকাৰী, কিন্তু পিছলৈ দেশখনৰ উন্নয়ন যথেষ্ট ত্বৰান্বিত কৰিলে।
  অতি বেছি খৰচত হ"লেও ৰাছিয়াৰ জনসংখ্যা এক লাখ লোক হ্ৰাস পালে।
  কোৱাৰ দৰে ৰক্তক্ষৰণে ৰোগীক আৰোগ্য কৰি পেলালে।
  কিন্তু এতিয়া প"ৰ্ট আৰ্থাৰক পুনৰ দখল কৰি ইতিহাস পিছলৈ ঘূৰাই এক অনন্য ৰেখা অনুসৰণ কৰাৰ সুযোগ আহি পৰিছে। উদাহৰণস্বৰূপে যেতিয়া ৰোমানভসকলে ক্ষমতা বজাই ৰাখে, আনকি স্বৈৰাচাৰী সংস্কৰণতো। এইটো অৱশ্যে কল্পবিজ্ঞান, কিন্তু আকৰ্ষণীয়। গতিকে, সঁচাকৈয়ে, যদি ছাৰবাদৰ সংস্কৰণটো সংৰক্ষণ কৰা হয় তেন্তে ৰাছিয়াৰ বাবে কি অপেক্ষা কৰিব?? স্থবিৰতা, নে বিপৰীতভাৱে, জয়?? পশ্চিমীয়া গণতন্ত্ৰতকৈ নিৰপেক্ষ ৰাজতন্ত্ৰৰ ব্যৱস্থা অধিক ফলপ্ৰসূ হ"বনে?পিছৰটো ইতিমধ্যে ফেশ্বনেবল হৈ পৰিছে। সঁচাকৈয়ে একবিংশ শতিকাৰ ৰাছিয়া আৰু পশ্চিমৰ মাজৰ সম্পৰ্ক যথেষ্ট অৱনতি ঘটিছে। ইয়াৰ পিছত পশ্চিমীয়া সংসদবাদৰ বিকল্প উপায় বিচাৰি উলিওৱাটো ফেশ্বনেবল হৈ পৰিল। ধাৰণাটো আবিৰ্ভাৱ হ"ল: পৰিচালিত গণতন্ত্ৰ। এই সময়ত আনুষ্ঠানিকভাৱে মুক্ত নিৰ্বাচন হয়, কিন্তু বাস্তৱত ইয়াৰ ফলাফল আগতীয়াকৈ নিৰ্ধাৰণ কৰা হয়। কিন্তু এই চৰকাৰৰ ৰূপ অস্থিৰ, আৰু ক্ষমতাত থকা দলটোৱে নিজৰ স্থান বজাই ৰাখিবলৈ ইতিমধ্যে আইন প্ৰণয়নৰ জৰিয়তে গণতন্ত্ৰক কৰ্তন কৰি আছে। আৰু তাৰ পিছত সকলো একনায়কত্ববাদৰ দিশে যায়, বিৰোধীয়ে ইতিমধ্যে সংসদত প্ৰতিনিধিত্ব হেৰুৱাই পেলায়।
  আৰু তাৰ পিছত দমন আৰু সন্ত্ৰাসৰ ব্যৱস্থা আৰম্ভ হয়, বা ইয়াৰ বিপৰীতে এটা বিপ্লৱ ঘটে, হয় ওপৰৰ পৰা, গৰ্বাচেভৰ দিনত, নহয় তলৰ পৰা, যিটোও এবাৰতকৈ অধিক হৈছিল।
  স্বৈৰাচাৰী শাসনৰ সময়ত ৰাছিয়াত সকলো সহজ। ৰজাৰ নিৰপেক্ষ ক্ষমতা আছে: মৃত্যুদণ্ড দিয়া, ক্ষমা কৰা, আদেশ দিয়া। তেওঁৰ ন্যায়িক, কাৰ্যবাহী আৰু বিধানসভাৰ ক্ষমতা সৰ্বোচ্চ। ৰজাৰ নিযুক্তি দিয়া ব্যক্তিৰ ৰাজ্যিক পৰিষদ থাকে, যিয়ে তেওঁক কেৱল পৰামৰ্শ দিয়ে আৰু ৰজাৰ ইচ্ছা পালন কৰা বিষয়াও থাকে।
  ৰাজ্যিক ডুমাই নিৰপেক্ষতাবাদৰ ৰাজতন্ত্ৰক সীমিত কৰি সম্ৰাটক আইন প্ৰণয়নৰ অধিকাৰৰ পৰা বঞ্চিত কৰি আৰু আংশিকভাৱে বাজেটৰ নিয়ন্ত্ৰণ ল"লে। কিন্তু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল ডুমাখনেই বিভিন্ন ষড়যন্ত্ৰৰ বংশবৃদ্ধি আৰু সাপ হৈ পৰিল। এইটোৱেই ইয়াৰ নেতিবাচক!
  যিকোনো প্ৰকাৰে পক্ষপাতী ছোৱালীজনীও ৰজাক সহায় কৰাৰ বিৰোধী নাছিল। মাৰ্গাৰিটাই কেলিগুলাক গুণ্ডাজনক সুধিলে:
  - গতিকে পছন্দটো স্পষ্ট, আক্ৰমণ কৰোঁ আহক!
  টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - আন উপায় নাই ! অৱশ্যে আমি আক্ৰমণ কৰোঁ!
  আৰু কটা বিশৃংখলতা আৰম্ভ হ"ল। ঘণ্টাত ছশ কিলোমিটাৰ বেগত যাদুকৰী ক্ষমতাৰ সহায়ত গতি বৃদ্ধি কৰি কেৰুব ল"ৰাবোৰে গোলা আৰু মেচিনগানৰ গুলীৰ বিস্ফোৰণৰ প্ৰতি প্ৰায় গুৰুত্ব নিদিয়াকৈ শত্ৰুৰ শাৰীত সোমাই পৰিল। সৌভাগ্যক্ৰমে বতৰটোও দুৰ্ভাগ্যজনক আছিল, বৰষুণ আৰু আন্ধাৰ। কুৰোপাটকিনে এতিয়াও আক্ৰমণৰ বাবে মানুহ পঠিয়াব পৰা নাই। আৰু তেওঁ আৰ্টিলাৰীৰ প্ৰস্তুতি চলাইছিল। জনবিশ্বাসৰ বিপৰীতে জেনেৰেল আৰু প্ৰাক্তন প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰীজন কোনো মূৰ্খ নাছিল। কুৰোপাটকিনে সৈন্যসকলৰ যত্ন ল"বলৈ আৰু বিজ্ঞানসন্মতভাৱে যুঁজিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। এইটোৱেই তেওঁক নিৰাশ কৰিছিল। অনিৰ্ণয়, লেহেমীয়া, নিশ্চিতভাৱে আঘাত কৰাৰ ইচ্ছা, এটা আৰ্হি অনুসৰি কাৰ্য্য - সাহসী জাপানীসকলৰ সৈতে যুদ্ধৰ সফলতাক বঞ্চিত কৰি পেলালে । গতিকে চুভ"ৰভৰ সাহসী আক্ৰমণে প"ৰ্ট আৰ্থাৰক স্থানান্তৰিত কৰি দখল কৰিব বুলি আশা কৰাৰ প্ৰয়োজন নাছিল। কুৰোপাটকিনে জয়লাভ কৰিছিল কেৱল কাৰণ নোগিৰ কৰ্পছৰ মৃত্যুৰ পিছত জাপানীসকলেও গঠন সলনি নকৰাকৈয়ে আগবাঢ়ি গৈছিল, মুখামুখিকৈ আক্ৰমণ কৰিছিল। আৰু ফলত তেওঁলোকে নিজৰ ৰেংক নক আউট কৰি পিছুৱাই গ"ল।
  কিন্তু এতিয়া কুৰোপাটকিনে গোলা আৰু নিজৰ দুয়োটাকে দখল কৰিছে।
  অৰ্থাৎ আপুনি কেইবাদিনো ধৰিও আৰ্টিলাৰী শ্বেলিং কৰিব পাৰে, হিচাপ কৰি জাপানীসকল ভাঙি গ"লে কি হ"ব। আৰু এইটো সত্ত্বেও সম্ৰাট নিকোলাছে তৎক্ষণাত দুৰ্গটোত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰি যুদ্ধৰ অন্ত পেলাবলৈ শ্ৰেণীগত আদেশ দিছিল, যিটো কোষাগাৰৰ বাবে ধ্বংসাত্মক আছিল ।
  ইয়াত অৱশ্যে কুৰোপাটকিন এটা শিল আৰু কঠিন ঠাইৰ মাজত। কিন্তু প"ৰ্ট আৰ্থাৰ এটা শক্তিশালী দুৰ্গ, আৰু এতিয়া যেতিয়া জাপানীসকলে ইয়াত বসতি স্থাপন কৰিছে - চেষ্টা কৰক, লওক!
  কিন্তু ডলফিনৰ মাৰ্গাৰিটা আৰু কেলিগুলাই তৰোৱালেৰে কাটিছিল আৰু ল"ৰা-ছোৱালীৰ ভৰিৰে উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ পেলাই দিছিল, কিন্তু প্ৰপেলাৰ ব্লেডৰ দৰে চঞ্চল, দুৰ্গবোৰৰ কাষেৰে গতি কৰি সৈনিকৰ পৰা আঁতৰাই আনিছিল। প্ৰথমে আপুনি প্ৰভাৱশালী উচ্চতাসমূহ জানিব লাগিব আৰু তাৰ পিছত আক্ৰমণকাৰী সৈন্যৰ বাবে বাট মুকলি কৰাটো সম্ভৱ হ"ব।
  চামুৰাই কাটি থাকোঁতে মাৰ্গাৰিটাই হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - সাধাৰণতে তেওঁলোকে প্ৰগতিৰ স্বাৰ্থত যুঁজ দিয়ে, কিন্তু আমি, দেখা গ"ল, ৰিগ্ৰেছনৰ স্বাৰ্থত যুঁজ দিয়া যেন লাগে!
  কেলিগুলা ল'ৰাটোৱে হাঁহিলে:
  - এই দুৰ্গটো পুনৰ দখল কৰিলে স্বৈৰাচাৰীৰ স্থিতি শক্তিশালী হ"ব বুলি আপুনি ক"ব বিচাৰিছেনে?
  আৰু তেওঁ তৰোৱালৰ সহায়ত গোটেই ধাৰাবাহিক কৌশলসমূহ আগবঢ়াই নিছিল। এইদৰেই তেওঁৰ তৰোৱালবোৰ কঢ়িয়াই নিয়া হৈছিল।
  আৰু ল"ৰাটোৰ খালী ভৰি দুখনে মূৰ, ডিঙি আৰু হাড় ভাঙি পেলোৱা আঘাত কৰিছিল।
  হাত-ভৰিৰে দ্ৰুত আঘাতৰ পৰা প্ৰচুৰ পৰিমাণে সিঁচৰতি হোৱা ওঁঠৰ পৰা তেজ চেলেকি মাৰ্গাৰিটাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - অন্ততঃ তেনেকৈয়েও! কাৰণ, যুদ্ধত জয়ী হোৱা ৰজা যে জনপ্ৰিয় হয় সেয়া স্পষ্ট। অলপ সময়ৰ বাবে হ"লেও। তাৰ পিছত জয় পাহৰি যায়, আৰু গড় মানুহ বা সাধাৰণ মানুহক এটা সাধাৰণ কৰ্ম ৰুটিনৰ মাজলৈ টানি অনা হয়। - পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে এটা কিকেৰে , একেলগে ছয়জন জাপানীক নমাই দিলে, আৰু দুজনক প্ৰবল ঠেলাৰ পৰা নিজৰ বেয়নেটে বিন্ধিলে, তাই লগতে কয়। - হয়তো এইটো মাত্ৰ সাময়িক ৰেহাই!
  আৰু আকৌ তাই উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ পাঁচজন যোদ্ধাক পৰাস্ত কৰি নিজৰ উদং গোৰোহাটো লৰচৰ কৰিলে, য"ত তিনিজন বিষয়াও আছিল।
  শ্বৰ্ট পিন্ধা খালী ভৰিৰে ল"ৰা এজনে জাপানীসকলক কবিৰ দৰে কাটি কাটি থকা কেলিগুলাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - বিজয়ৰ পিছত ৰাছিয়াত দ্ৰুত অৰ্থনৈতিক বিকাশ আৰম্ভ হ"ব। অৰ্থাৎ মানুহে ভালকৈ জীয়াই থাকিব, আৰু বিপ্লৱী আৱেগ হ্ৰাস পাব।
  ডেকা যোদ্ধাজনে কামানটোত এনেদৰে লাথি মাৰিলে যে এক ডজন চামুৰাই সৈন্য ওলোটাকৈ উৰি গ " ল ৷ টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে আৰু ক"লে। - সাধাৰণতে ভোকৰ বাবেই মানুহে দাঙ্গা কৰে!
  মাৰ্গাৰিটাই মুখৰ পৰা কটা মূৰৰ খুলিৰ পৰা হাড় এটা থু পেলালে, থুটোৱে তিনিজন জাপানী সৈনিকক আঘাত কৰিলে, মাত্ৰ আংশিকভাৱেহে একমত হ"ল:
  - আচলতে এইটো সঁচা নহয়! হয়, বিপ্লৱ আৰু দাঙ্গা সাধাৰণতে অৱনতি ঘটা অৰ্থনৈতিক পৰিস্থিতিৰ ফলত হয়, কিন্তু ... কাৰণ , ডিচেম্বৰীয়াসকলে নিজৰ দৰিদ্ৰতাৰ বাবেই কাৰ্য্যত নামি পৰা নাছিল।
  যোদ্ধা ল"ৰা কেলিগুলাই পখিলাৰ দৰে খোজ দি ডজন ডজন জাপানী মূৰ কাটি পেলাই তাৰ পিছত মান্তি হ"ল:
  - ঠিকেই কৈছে, দৰিদ্ৰতাৰ বাবে নহয়! - ডেকা যোদ্ধাজনে গোটেই মুষ্টিমেয় গুনাৰ কাটি আৰু যোগ দিলে। - পেটেৰে চিন্তা কৰাটো সদায় উপযোগী নহয় !
  মাৰ্গাৰিটাই শুধৰাই দিলে, নিৰ্মমভাৱে কাটি থাকিল, যাতে জাপানীসকলৰ অংগ-প্ৰত্যংগবোৰ সিঁচৰতি হৈ পৰিল:
  - অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে পেটেৰে চিন্তা কৰাটো কেতিয়াও কামত নাহে!
  ইয়াৰ টমবয় কেলিগুলাই ছামুৰাইবোৰ কাটি কাটি সিহঁতৰ হেলমেট পিন্ধা মূৰবোৰ বিভিন্ন দিশলৈ দলিয়াই দিলে আৰু অতি আগ্ৰহেৰে:
  - আপুনি এশ শতাংশ ঠিকেই কৈছে! আপত্তি কৰিবলৈ একো নাই!
  এগৰাকী যোদ্ধা আৰু এগৰাকী প্ৰকৃত অগ্ৰণী পক্ষপাতী, আৰু তদুপৰি, আটাইতকৈ নিশ্চিন্ত ৰাজকুমাৰীয়ে, যাদুকৰী জগতবোৰৰ এটাত কৰা সেৱাৰ বাবে এই উপাধি লাভ কৰি, গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - আৰু আমি নিজৰ পৰা চৰ্বি আঁতৰাই দিম! গতিকে হওক - বাঞ্জাই !
  দয়া বা ৰৈ নোযোৱাকৈয়ে কেলিগুলাই তৰোৱালেৰে কাটি ভৰিৰে জাপানীজ ভাঙি আনকি গাইছিল:
  মোক ৰুছৰ ওচৰলৈ পঠিওৱাটো অসাৰ নাছিল,
  তোমাৰ বাবে কৃপা আনিব!
  চমুকৈ! চমুকৈ!
  মুঠতে - মনে মনে থাকক!
  আৰু এনেবোৰ কথাৰ পাছত তেজবোৰ আৰু বেছি জোৰেৰে বৈ গ"ল। অৱশ্যে জাপানীসকলৰ বাবে দুখৰ কথা। জাতিটো কঠোৰ পৰিশ্ৰমী আৰু প্ৰশংসনীয় যদিও মিলৰ শিলৰ তলত পৰি এতিয়া স্থবিৰ হৈ পৰিছে। ঠিক কি হ'ব - আটা নে আটা, প্ৰশ্নৰ প্ৰশ্ন!
  খালী ভৰিৰে পক্ষপাতী ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই, চেকেণ্ডত ডজন ডজন আঘাত দি আৰু হুলস্থুলীয়াকৈ বগাই গৈ, কুটিল মৃতদেহবোৰ সিঁচৰতি কৰি, পৰৱৰ্তী দুৰ্গটোলৈ, ঘোষণা কৰিলে, ভৰিখন চোলাৰ পৰৱৰ্তী চামুৰাইজনৰ ওচৰলৈ লৈ গ"ল আৰু আচৰিত ধৰণে উপযুক্ত এফোৰিজম এটাৰে:
  -যুদ্ধ এটা ভিত্তি বস্তু, উচ্চ চিন্তাৰে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ!
  প্ৰেমিকাতকৈও অলপ বেছি বেগেৰে গতি কৰা আৰু পেশীৰ টাইলছ থকা উলংগ ধড়ৰ পৰা বৰষুণে তেজ আৰু হাড়ৰ টুকুৰাবোৰ ধুই পেলোৱা ল"ৰা অভিনেতা কেলিগুলাই আৰু কয়:
  - যুদ্ধই শৰীৰক ক্লান্ত কৰে, কিন্তু আত্মাক উৎসাহিত কৰে!
  মাৰ্গাৰিটাই জাপানীসকলক কাটি ছামাৰছল্টৰ এটা কেছকেড সৃষ্টি কৰিছিল আৰু বিংশ শতিকাৰ সত্তৰৰ দশকৰ এটা হিট গীতৰ পৰা এটা বাক্যাংশ গাইছিল:
  - আনন্দ, অনুগ্ৰহ আৰু প্লাষ্টিচিটি! সাধাৰণ , শক্তিশালী কৰা, জোৰদাৰভাৱে উৎসাহিত কৰা, বিচনাৰ পৰা উঠি জিমনাষ্টিক কৰা!
  পেশীবহুল ভৰিখনৰ পৰা গ্ৰাইণ্ডলৈ আঘাত পাই কেলিগুলা ডলফিনে জাপানী কৰ্ণেলজনক বতাহৰ মাজেৰে উৰিবলৈ বাধ্য কৰালে আৰু লগে লগে টাৱাৰত থিয় হৈ থকা দুটা মেচিনগান ভাঙি পেলালে। লিড থু পেলোৱা যান্ত্ৰিক দানৱ, জড়তাৰ দ্বাৰা, পতিত, নিজৰ প্ৰহাৰ , ৰেংক তললৈ কাটি. টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে প্ৰণাম কৰিলে:
  - ক্ষমা কৰিব, সংকীৰ্ণ চকুৰ , কিন্তু মই প্ৰথম হ'ব বিচাৰিছিলো! আৰু কেৱল ইচ্ছা কৰাই নহয়, কৰিম!
  মাৰ্গাৰিটাই জপিয়াই থাকোঁতে খালী ভৰিৰে আমেৰিকাত নিৰ্মিত মেচিনগানেৰে আন এটা টাৱাৰ ভাঙি পেলাইছিল, যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - প্ৰথম হোৱাটো বেয়া নহয়, নিশ্চিতভাৱে, কিন্তু তেওঁলোকে পিছফালৰ পৰা বলবোৰ ৰান্ধিব নালাগে!
  ল"ৰা-অভিনেতা কেলিগুলাই খালী আঙুলিৰে প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰি উচ্চ বিস্ফোৰক শ্বিমোছা বিস্ফোৰণ হৈ চামুৰাইক সিঁচৰতি কৰি ক"লে:
  - ৰাতি দিন বল উতলা জনে নিজকে জীৱিত অৱস্থাত খাবলৈ নিদিব !
  মাৰ্গাৰিটাই খিকিন্দালি কৰি জপিয়াই খালী ভৰিখন মেচিনগান টাৱাৰৰ ধাতুত সোমাই দিলে। ষ্টেইনলেছ ষ্টীলৰ স্প্ৰিং পিছলৈ ঘূৰি আহে আৰু জাপানী বিষয়াসকলে বুট পিন্ধা অংগ দুটা লৰচৰ কৰি ওলোটাকৈ উৰি যায়। সঁচাকৈয়ে, সিহঁতক পোক-পৰুৱাৰ দৰে দেখা গৈছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই ইয়াতো কথা ক"লে:
  - এজন ট্ৰেম্পে আনকি গোৰোহাৰে "বুট" পিন্ধিব পাৰে!
  কেলিগুলা হুলিগানেও জাম্পত বন্দুক উলিয়াই সকলোকে উৰি যোৱাৰ কাৰণ হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - জোতা পলিচ কৰাৰ মগজু নথকা মানুহক "বুট" জোতা পিন্ধা নহয়!
  মাৰ্গাৰিটাই ইয়াৰ উত্তৰত আকৌ ঘূৰি আহি জাপানীৰ এটা গোটেই প্লাটুন কাটি পেলালে। টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীজনীয়ে ইয়াতো জিলিকি উঠিল:
  - অদ্ভুতভাৱে শীৰ্ষত বহুত সৎ মানুহ আছে, কিন্তু তেওঁলোকৰ ভিতৰত কমেইহে আছে যিয়ে নিজৰ কেৰিয়াৰ বৃদ্ধিত প্ৰতাৰণামূলক ধূৰ্ততা অবিহনে কাম কৰিব পাৰে!
  কেলিগুলাই ঘাঁ হোৱা ওপৰৰ দৰে ঘূৰি আহি জাপানীসকলক তললৈ নমাই আনি কাটি পেলালে আৰু যুক্তিসংগতভাৱে আশ্বস্ত কৰিলে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদে যিমান সঘনাই খনিকৰ বগা কোট পিন্ধি খনিলৈ নামি যায়, সিমানেই মেলা খেলে, আৰু উদ্দেশ্য একেই: কলংকিত সুনাম ধুবলৈ ৰাজসাহায্য উলিওৱা!
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাৰ উত্তৰ দিলে, চুলিৰ পৰা তেজ জোকাৰিলে:
  -ৰাজনীতিবিদ, জীৱনত মিছলীয়া আৰু কৰ্মত ভণ্ড, কিন্তু এই দুষ্টৰ লগতো মৃত্যু ন্যায্য!
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে জাপানী বন্দুক এটা ভাঙি পেলালে , যাৰ ফলত এম্পায়াৰ অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ দুডজন সৈনিকৰ হাড় ভাঙি গ"ল আৰু উত্তৰ দিলে:
  - মৃত্যু সৎ যে ই সদায় আহে, কিন্তু ইয়াৰ ভ্ৰমণৰ সময় বাছি লোৱাত ই স্বেচ্ছাচাৰী!
  প"ৰ্ট আৰ্থাৰ এখন বৃহৎ চহৰ, আৰু ইয়াৰ বহুতো প্ৰতিৰক্ষা লাইন আছে। গতিকে দুৰ্ভাগ্য আৰু সৌভাগ্যক্ৰমে যোদ্ধাসকলৰ যুঁজিবলৈ যথেষ্ট সময় আছে।
  ল"ৰা যুঁজাৰু কেলিগুলাই যুঁজাৰুসকলক তৰোৱালেৰে কাটি, আনকি খালী ভৰিৰে ধ্বংসৰ মটৰ এটাও দলিয়াই, চামুৰাইক ফালি পেলালে, গাইছিল:
  - কেনেকৈ চেষ্টা কৰা নাছিলো, কেনেকৈ চেষ্টা কৰা নাছিলো! কোনোবা যুঁজিবলৈ থাকিলেও কোনো কথা নাই!
  বিজুলীৰ দৰে জিলিকি থকা পক্ষপাতী ছোৱালী এজনীৰ আঘাতত মৃত্যুমুখত পৰা সৈনিকৰ আন এটা সন্তান কাটি মাৰ্গাৰিটাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু কিছু পৰিমাণে আমি নিজেই কাজিয়া বিচাৰিছো। কাৰণ, স্বীকাৰ কৰক কেলিগুলা, প"ৰ্ট আৰ্থাৰলৈ যাব বিচাৰিছিলা নেকি?
  ডেকা টাৰ্মিনেটৰজনে সঁচাকৈয়ে ক"লে:
  - স্বাভাৱিকতে! এইটোৱেই আছিল মোৰ আটাইতকৈ আবেগিক ইচ্ছা।
  মাৰ্গাৰিটা, পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে আকৌ ৰেজাৰ ব্লেডৰ দৰে জাপানীসকলক কাটি পেলালে, খিকিন্দালি কৰিলে:
  - বাৰু, হয়! আমাৰ দেশৰ যুদ্ধৰ সমগ্ৰ হাজাৰ বছৰীয়া ইতিহাসৰ আটাইতকৈ আক্ৰমণাত্মক পৰাজয়ৰ পৰা ৰাছিয়াক ৰক্ষা কৰক!
  বয় কেলিগুলাই দুটামান দোলনাৰে দুডজন জাপানী কাটি পেলালে, নিজৰ সংগীক শুধৰাই দিলে:
  - আটাইতকৈ আক্ৰমণাত্মক পৰাজয় হয়তো চেচেনিয়াৰ সৈতে হোৱা প্ৰথম যুদ্ধৰ সময়ত হৈছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে, আনকি চপিং প্ৰক্ৰিয়াটোও ক্ষিপ্ৰ কৰি দিলে:
  - নিঃসন্দেহে! আমি পৰাস্ত হোৱা প্ৰতিদ্বন্দ্বীজন বৰ দুৰ্বল! সেই চেচেনিয়াৰ ইমানখিনি আছিল, আনকি আধাইও আমাৰ বাবে যুঁজিছিল।
  টমবয় কেলিগুলাই হাঁহিলে, নিঃশেষ কৰাৰ প্ৰক্ৰিয়াত নিজৰ সংগীতকৈ আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে:
  - মস্কাই হাতী এটাক কেনেকৈ ভুকুৱাইছে!
  মাৰ্গাৰিটাই এই বিষয়ে বুদ্ধিমানৰূপে মন্তব্য কৰিলে, পুনৰ সোণৰ সিঁচৰতি হৈ চুলিৰ পৰা বৰফৰ ৰঙৰ হাড় আৰু ৰক্তাক্ত টুকুৰাবোৰ জোকাৰি পেলালে, আত্মসমৰ্পণ কৰিব নিবিচৰা সাহসী জাপানীসকলক ক্ৰমান্বয়ে তীব্ৰতাৰে হাত-ভৰিৰে নিঃশেষ কৰি থাকিল:
  - যেতিয়া সৈন্য আৰু জনসাধাৰণে যুদ্ধ কৰিব নিবিচাৰে, তেতিয়া এনে অলৌকিকতা সংঘটিত হয়। আৰু প্ৰথম চেচেন যুদ্ধত, আৰু ৰাছিয়া-জাপান যুদ্ধত ।
  ডলফিনৰ কেলিগুলাক চামুৰাইক নিঃশেষ কৰাৰ সময়ত এই কথাত সন্মতি দিবলৈ বাধ্য কৰা হয়:
  - ঠিকেই কৈছা! ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণে দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে জাপানীসকলৰ লগত যুঁজিব নিবিচাৰে। - আৰু যুৱ যুঁজাৰুজনে মূৰ কাটি এটা সম্পূৰ্ণ চামুৰাই কোম্পানী এৰি আৰু ক"লে:
  - কিন্তু আমাৰ ব্যক্তিত্বত এটা অলৌকিক কাৰক দেখা দিছে, যিয়ে আমাক অজনপ্ৰিয় যুদ্ধত জয়ী হ"বলৈ অনুমতি দিব। আনকি ই প্ৰতীকী যে মূৰত ৰজা নথকা যুদ্ধত কেৰুবসকলে সহায় কৰে!
  মাৰ্গাৰিটাই ওঁঠৰ পৰা তেজ থুই খালী তলুৱাৰে বিষাক্ত বেজী নিক্ষেপ কৰি জাপানীসকলক বিন্ধি হত্যা কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু তথাপিও আমাৰ ফালৰ পৰা তৃতীয়টো হস্তক্ষেপৰ প্ৰয়োজন!
  কেলিগুলা ল"ৰাটোৱে বিশেষ সন্দেহ নকৰাকৈয়ে আন এটা শাৰী মৃতদেহ টুকুৰা টুকুৰকৈ কাটি থৈ গৈছিল, তথাপিও সুধিলে:
  -এই বিষয়ে নিশ্চিত নেকি?
  প"ৰ্ট আৰ্থাৰত জাপানীসকলৰ নিঃশেষকৰণ সম্পূৰ্ণ কৰি যুৱ যোদ্ধাজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি নিশ্চিত কৰিলে:
  - সাগৰত টগো বৰ শক্তিশালী। আৰু কেনেধৰণৰ সেনাপতি, বা অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে নৌসেনাৰ সেনাপতি ৰ"জডেষ্টভেনস্কি, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে সকলোৰে পৰিচিত। ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ হয়তো নটিকেল ষ্ট্ৰেটেজিত আৰু ভাল!
  দয়া নোহোৱাকৈ চামুৰাইক কাটি পেলোৱা কেলিগুলাই স্পষ্ট কথাখিনিৰ সৈতে একমত হ'বলৈ বাধ্য হয় :
  - অৱশ্যেই ৰ"জডেষ্টভেনস্কিৰ দৰে ব্যক্তিৰ সৈতে, আনকি আৰ্জেণ্টিনাত নিৰ্মিত অতিৰিক্ত সাতখন যুদ্ধ ক্ৰুজাৰ লাভ কৰি, আৰু তলৰ পৰা উঠা প্ৰথম প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় স্ক্ৱাড্ৰনৰ জাহাজ মেৰামতি কৰি, জয়ৰ ওপৰত ভৰসা কৰিব নোৱাৰি। বিশেষকৈ যদি মনত আছে যে চুচিমাত ৰাছিয়াৰ একপঞ্চাশখন জাহাজে যুদ্ধ কৰিছিল, আৰু মাত্ৰ এখন জাপানী ধ্বংসকাৰী জাহাজ ডুব গৈছিল!
  মাৰ্গাৰিটাই উত্তেজনাত বন্দুকৰ নলী ভাঙিলে আৰু চাৰিজন জাপানীৰ তৰোৱালৰ আন এটা দোলনেৰে আৰু আৰু তিনিজনৰ চোকা বেজীৰে আৰু ক"লে:
  - আৰু ইয়াৰ উপৰিও ই তাৎপৰ্যপূৰ্ণ যে সাহসী এডমিৰেলৰ স্ক্ৱাড্ৰনক ঘাটিত উপস্থিত হোৱাৰ আগতেই লুভীয়া আৰু মাংসভোজী ট"গোৱে বাধা দিব পাৰে । এই ক্ষেত্ৰত ৰ"জডেষ্টভেনস্কিৰ বহৰৰ অৱস্থান অত্যন্ত কঠিন।
  বান্দৰৰ দৰে চঞ্চল ভৰি দুখনেৰে লঞ্চিং কৰি কেলিগুলা টমবয়, জাপানীসকলক লেণ্ডমাইনৰ দৰে হত্যা কৰা আন এটা খোলা, ঠাট্টা কৰি ক"লে:
  পলটাভাৰ ওচৰৰ এজন ছুইডেনৰ দৰে,
  Rozhdestvensky বিপদত পৰিল...
  তেওঁক সাহসী যেন লাগে
  আচলতে ইয়াৰ বিপৰীত!
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে দুগুণ শক্তিৰে শত্ৰুক টুকুৰা-টুকুৰ কৰি থাকিল, আৰু যুক্তিসংগতভাৱে আৰু হিচাপ-নিকাচৰ সৈতে একাংশ মৃতদেহ এৰি থৈ গ"ল, লক্ষ্য কৰিলে:
  - যদি আপুনি জাপানক সাগৰত পৰাস্ত নকৰে, তেন্তে জেদী চামুৰাইয়ে বহুদিন যুঁজিব, আৰু ৰাছিয়াৰ মুকুটৰ কোষাগাৰ ইতিমধ্যে খালী হৈ পৰিছে, আৰু জনসাধাৰণ ধাৰাসাৰ হৈ পৰিছে। আমি দ্ৰুতগতিত যুদ্ধখনৰ অন্ত পেলাব লাগিব এক গুঞ্জৰিত বিজয়ৰ সৈতে। নহ"লে বিপ্লৱ হ"ব আৰু ৰাছিয়াৰ বাবে সম্ভৱতঃ অপ্ৰয়োজনীয় আনকি ক্ষতিকাৰক সংসদৰ উত্থান হ"ব!
  অভিনেতা-ল"ৰা কেলিগুলাই জাপানী জেনেৰেলজনক কঁকালত কোবাই উচ্চতালৈ উৰিবলৈ বাধ্য কৰালে আৰু একে সময়তে আদিম বোমা নিক্ষেপকাৰী নিয়োগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা তিনিজন মুখা পিন্ধা ল"ৰাক বিফলভাৱে ভাঙি পেলালে। টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে ক"লে:
  - পৰ্যাপ্ত সময় থাকিলে ক'লৈ যাব?
  মাৰ্গাৰিটাই জাপানীসকলক টুকুৰা-টুকুৰ কৰি ৰক্তাক্ত জঞ্জাল কৰি লক্ষণীয় এলাৰ্মৰ সৈতে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ইয়াত এটা সমস্যা আছে। এতিয়া আমি এনেদৰে দুৰ্গৰ পৰা গড়লৈ গতি কৰি আছো। সাগৰত কি আছে?
  টমবয় কেলিগুলাই হাঁহি হাঁহি চকুৰ পৰা এটা স্ফুলিংগ এৰি দিলে যিটোৱে গোলাবাৰুদৰ ডিপোটোত খুন্দা মাৰিলে। এটা বিস্ফোৰণ ঘটি জাপানী সৈন্যৰ এটা সম্পূৰ্ণ বেটেলিয়ন বতাহত পেলাই দিয়ে।
  গৰ্জনটোৰ ওপৰত ল"ৰা অভিনেতাজনে চিঞৰিলে:
  - বিশেষ একো নাই! আমাৰ ডাটাৰ সহায়ত আমি ভালকৈ সাঁতুৰিব পাৰো, আমি তৰোৱালেৰে ডুব নাযাওঁ৷ তেওঁ যুদ্ধজাহাজৰ পৰা যুদ্ধজাহাজলৈ সাঁতুৰিব, ডেকবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰি!
  চোকা ৰেজাৰৰ দৰে অসংখ্য, সাহসী, কিন্তু অৰ্থহীনভাৱে মৃত্যুমুখত পৰা সৈনিকক কাটি পেলোৱা মাৰ্গাৰিটাই উত্তৰত আৰু অধিক উজ্জ্বল চোকা দাঁতেৰে হাঁহিলে:
  - তুমি নিশ্চয় চিন্তাৰ দৈত্য!
  ডলফিনৰ কেলিগুলাই জাপানীসকলক কম্পিউটাৰ গেমৰ দৰে চেপি ধৰি সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - যদি আমি চিন্তাৰ গতি লওঁ, তেন্তে আমাৰ, আচলতে, কোনো সমকক্ষ নাই !
  টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীজনীয়ে এই কথাত সন্মতি দিলে আৰু পতিয়ন নিয়াবলৈ হ"লে তাই চামুৰাইৰ এটা গোটেই বেটেলিয়নৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল।
  আৰু তাই এৰি থৈ গ"ল ছোৱালীজনীৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰিৰ লেখ-জোখ থকা ৰক্তাক্ত খোজ এটা৷
  একে সময়তে তাই উল্লেখ কৰিছিল:
  - আৰু শৰীৰবোৰৰ গতি, যিটো বহুত বেছি তাৎপৰ্যপূৰ্ণ!
  একেলগে, আৰু ইমান বেগেৰে লৰালৰিকৈ, আপুনি ভাৰসাম্য বজাই ৰাখিব পৰাটো প্ৰয়োজন আৰু ওপৰলৈ নপৰিব লাগিব। কেলিগুলা হুলিগান কম বেছি পৰিমাণে সফল হয়। সাধাৰণতে তাত্ত্বিকভাৱে ক"বলৈ গ"লে সংবিধান অবিহনে স্বৈৰাচাৰী ৰাষ্ট্ৰৰ অস্তিত্ব ৰাছিয়াত চিৰদিনৰ বাবে থাকিব নালাগে। পশ্চিমীয়া দেশসমূহৰ সংসদ থকা উদাহৰণ অতি সংক্ৰামক। অলিগাৰ্চসকলে কেৱল অৰ্থনৈতিক দিশতে নহয়, ৰাজনৈতিক দিশতো নিজৰ ক্ষমতা প্ৰয়োগ কৰিব বিচৰাটো দূৰৰ কথা। এতিয়াৰ বাবে তেওঁলোক স্বৈৰাচাৰী শাসনৰ সৈতে কম বেছি পৰিমাণে বন্ধুত্বপূৰ্ণ, আৰু প্ৰশান্ত মহাসাগৰত সম্ভাৱ্য জয় আৰু তাৰ পিছত চীনলৈ সম্প্ৰসাৰণে এই বন্ধুত্বক দীৰ্ঘদিনলৈ শক্তিশালী কৰি তুলিব। বাইদেউ, দীৰ্ঘম্যাদী দৃষ্টিকোণৰ পৰা ৰাছিয়া-জাপান যুদ্ধখনো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। হালধীয়া ৰাছিয়াৰ সৃষ্টি আৰু কেৱল মানচুৰিয়া নহয়, চীনৰ অন্যান্য অঞ্চলসমূহো অন্তৰ্ভুক্ত হোৱাৰ ফলত আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ চূড়ান্ত বিভাজন হ"ব পাৰে। অৰ্থাৎ মহাশক্তি আৰু বিশ্বৰ আধিপত্য বুলি দাবী কৰা একবিংশ শতিকাৰ শক্তিশালী চীনা কলছাছ ৰাষ্ট্ৰ হিচাপে অস্তিত্ব ৰক্ষা কৰিব নোৱাৰিব।
  আৰু সম্ভৱতঃ অক্টোবৰ বিপ্লৱৰ অবিহনে বিশ্বব্যাপী ঔপনিৱেশিক ব্যৱস্থাৰ পতন নহ"ব। একবিংশ শতিকাৰ তুলনাত পৃথিৱীখন অধিক যুক্তিবাদী আৰু সুৰক্ষিত হ"ব, যেতিয়া এটা সৰু গ্ৰহত দুশৰো অধিক ৰাষ্ট্ৰ আছে। বৰঞ্চ কেইবাটাও সাম্ৰাজ্যৰ সৃষ্টি হ"ব, হয়তো ৰাছিয়াৰ সাম্ৰাজ্যখনো আটাইতকৈ শক্তিশালী, বা অন্ততঃ আটাইতকৈ বিস্তৃত হৈ পৰিব।
  জাপানৰ বিৰুদ্ধে জয়লাভ হ"লে কি হ"ব সেয়া আগতেই অনুমান কৰাটো ইমান কঠিন নহয়। Most likely , জাৰ্মানী, যাৰ বাবে ৰাছিয়াৰ সেনা এক মহান কৰ্তৃপক্ষ হৈ পৰিব, ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰাৰ আশংকা নকৰিব। কিন্তু হয়তো তেওঁ বেলজিয়াম আৰু ফ্ৰান্সক আঘাত কৰি এটা ফ্ৰণ্টত যুদ্ধ বিচাৰিব।
  কিন্তু ছাৰ নিকোলাছ এনেকুৱা যে তেওঁ হয়তো ভালকৈয়ে আক্ৰমণ কৰিব পাৰে , বাস্তৱ ইতিহাসত ঘটাৰ দৰে, পিছফালে। বাৰু, অন্ততঃ যাতে আক্ৰমণাত্মক জাৰ্মানসকল বেছি শক্তিশালী হ"ব নোৱাৰে।
  তাৰ পিছত আকৌ প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ। ৰাছিয়াৰ সন্মুখত চীনা বিভাগ আৰু শক্তিশালী প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় বহৰ থাকিব পাৰে, যিটো এটা প্লাছ হ'ব, কিন্তু ... বাস্তৱ ইতিহাসত জাপানে এণ্টেণ্টেৰ পক্ষত যুঁজিছিল, একেটা বিকল্পতে, লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানে দেখুৱাব পাৰে প্ৰতিশোধৰ ইচ্ছা। আৰু তাৰ পিছত আমি পূব দিশত দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট পাম। আৰু এইটো বৰ ডাঙৰ নহয় ৷
  ইয়াৰ উপৰিও বাস্তৱ ইতিহাসৰ তুলনাত ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীৰ যথেষ্ট শক্তিশালীতা আশা কৰিব নোৱাৰি। যদিও অৱশ্যেই দ্ৰুত অৰ্থনৈতিক পুনৰুদ্ধাৰ ১৯০৯ চনত নহয়, ১৯০৬ চনত ইয়াৰ আগতেই আৰম্ভ হ"ব পাৰে আৰু ইয়াতকৈও ঠেক হ"ব পাৰে। কাৰণ, ৰাছিয়াৰ এই জয়ে শাসকীয় শাসন ব্যৱস্থাৰ প্ৰতি বিদেশী আৰু ঘৰুৱা বিনিয়োগকাৰী উভয়ৰে বিশ্বাস শক্তিশালী কৰিব পাৰে আৰু বাস্তৱতকৈ পুঁজিৰ প্ৰবাহ অধিক হ"ব ।
  ইয়াৰ ফলত সেনাবাহিনীৰ বাবে ধন বৃদ্ধি পাব। যদিহে অৱশ্যেই জাৰ চৰকাৰখন অত্যধিক আত্মবিশ্বাসী নহয়। বিশেষকৈ যেতিয়া এনে লাগে যে আমি সকলোকে পৰাস্ত কৰি দালিৰ ৰূপত গুটিয়াই দিম। নীতিগতভাৱে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ ফলাফল, এই ক্ষেত্ৰত, একেবাৰেই স্পষ্ট নহয়। আৰু হয়তো তেতিয়া সকলো ভালদৰে সমাধান হ"বলৈ হ"লে আমি চতুৰ্থবাৰৰ বাবে হস্তক্ষেপ কৰিব লাগিব।
  যদিও প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ একেবাৰেই নহ"ব বুলি নীতিগতভাৱে বাদ দিয়া হোৱা নাই। এই ক্ষেত্ৰত ... আগৰ পৰিঘটনাবোৰ কেনেকৈ বিকশিত হ"ব সেয়া কোৱাটো ইতিমধ্যে কঠিন হৈ পৰিছে। দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে কিমান দিন শাসন কৰিব আৰু তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰী কোন হ"ব? ছাৰেভিচ আলেক্সেই সন্দেহত আছে;তেওঁ হয়তো প্ৰাপ্তবয়স্ক হোৱালৈকে জীয়াই নাথাকিবও পাৰে। ভাই মিখাইল আৰু তেওঁৰ সন্তান? এইটো আৰু অন্যান্য বিকল্প দুয়োটা সম্ভৱ।
  দ্বিতীয় নিকোলাছ কিমান দিন জীয়াই থাকিব পাৰে? ৰোমানভসকলৰ মাজত দীৰ্ঘজীৱী নাছিল যদিও সাধাৰণতে কম মদ্যপান কৰা আৰু ধূমপান নকৰা ছাৰে যথেষ্ট দিন জীয়াই থাকিব পাৰিছিল। আৰু যদিও তেওঁক কোমলতা আৰু হৃদয়ৰ দয়ালুতাৰ কৃতিত্ব দিয়া হৈছিল, তথাপিও তেওঁ কোনো উদাৰবাদী নাছিল। গতিকে সম্ৰাটে চৰম হেঁচা নোহোৱাকৈ সংবিধান প্ৰদান কৰাৰ সম্ভাৱনা নাই। অৱশ্যে প্ৰভুৰ পথবোৰ অগম্য। সকলো কম আশা কৰা ধৰণে হ"ব পাৰে। আৰু পহুটো মেৰ পোৱালিলৈ আৰু মেৰ পোৱালিটো পহুলৈ পৰিণত হয়!
  আৰু এতিয়া তেওঁলোক বাহ্যিকভাৱে ইমান ধুনীয়া আৰু মৰমলগা ল"ৰা-ছোৱালী - এজন ল"ৰা-ছোৱালী, যথেষ্ট কোমল বয়সৰ, দুৰ্গৰ পিছত দুৰ্গ আৰু দুৰ্গৰ পিছত দুৰ্গ পৰিষ্কাৰ কৰি আছে। ইয়াত উদাহৰণস্বৰূপে ব্যাসোকা সহজ নামেৰে মূল পৰ্বতটো আছে। ইয়াৰ পৰা আপুনি প্ৰথম প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় স্ক্ৱাড্ৰনৰ ৰাছিয়ান জাহাজ মেৰামতি কৰা সমগ্ৰ বন্দৰটোৰ লগতে চহৰখনৰ অন্যান্য চৌহদ আৰু কাষ চাপিব পৰা পথসমূহো চাব পাৰে।
  মাৰ্গাৰিটাই, আত্মবিশ্বাসেৰে অসংখ্য আৰু তেজ ওলোৱা জাপানীক কাটি পেলোৱা, আদেশ দিয়ে:
  - বাৰু, আমিও চাফা কৰিম নেকি?
  ল"ৰা যুঁজাৰু কেলিগুলাই শেষৰজন চামুৰাইক তৰোৱালেৰে শেষ কৰি কটুভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যে আমি চাফা কৰি পুনৰ পৰিষ্কাৰ কৰিম!
  আৰু যুঁজাৰু বিমানৰ বেগেৰে উচ্চতালৈ লৰালৰিকৈ গ"ল দম্পতীহালে। আমি খৰখেদা কৰিব লাগিব। মাৰ্চ মাহত ৰাতিবোৰ ইমান দীঘল নহয় আৰু দিনত গতিবেগ থাকিলেও অসংখ্য মাস্কেট অৰ্থাৎ ৰাইফল আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল মেচিনগানৰ আঘাত সম্পূৰ্ণৰূপে এৰাই চলাটো সম্ভৱ নহয় .
  ভাল কথা যে ইয়াত অটোমেটিক মেচিন নাই। আৰু কেনেবাকৈ শান্ত হৈ। উদীয়মান সূৰ্য্যটোৱে বৰষুণ আৰু সকলো ভৰাই থোৱা গাখীৰৰ দৰে কুঁৱলীৰ পৰা আন্ধাৰ দূৰ কৰিবলৈ কোনো খৰখেদা নকৰে।
  ৰাতিপুৱা হিমশীতল, আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাবোৰৰ কেলাছ ভৰিৰ তলত বৰফৰ খোলাটো ক্ৰাঞ্চ হৈ যায়, যিসকলে ইচ্ছা কৰিলেও জোতা পিন্ধিব নোৱাৰিব - ফালি পেলালে৷ আৰু তেওঁলোকৰ ভৰি দুখনও অতি চঞ্চল হাততকৈ বেয়া নহয় অস্ত্ৰ। বৰফৰ খোলাটোৱে ক্ৰাঞ্চ কৰে, কিন্তু এঘাৰ ইঞ্চিৰ বন্দুকৰ সেৱাকে ধৰি ওপৰলৈ উৰি গৈ তাত ধ্বংস অব্যাহত ৰখাত একেবাৰেই বাধা নিদিয়ে।
  এনে ট্ৰাংকৰ কি কাম? কিন্তু তেওঁলোকৰ দৰে টাৰ্গেটত ডাঙৰ বন্দুকেৰে আঘাত কৰিব নোৱাৰি, কিন্তু গাৰ্ডবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰাটো অতি সহজ। মাৰ্গাৰিটাই এটা টাৰ্ণটেবলেৰে ডজন ডজন জাপানীক অগাধত পেলাই দি তেওঁলোকে পৰি যোৱাৰ লগে লগে ভয়ংকৰভাৱে হাউলি উঠিল , আৰু ক"লে:
  - গতিকে শ্ব'ডাউন এটা শীতল ধৰণে চলি আছে ...
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰা কেলিগুলাই হাঁহিলে, ডজন ডজন সাহসী জাপানী যোদ্ধাক অগাধত পেলাই দিলে আৰু আনন্দৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - আনকি বিৰক্তিকৰ হৈ পৰিছে...
  মাৰ্গাৰিটাই জোকাৰি জোকাৰি দিলে, তাইৰ কটা মূৰটো তাইৰ সংগীৰ ফালে চাপত পেলাই দিলে:
  - ঠিক হৈ যাব. ই আৰু অধিক ফলপ্ৰসূ। নে যাদুকৰৰ সৈতে ডুৱেল কৰিব বিচাৰিব?
  এতিয়া তেওঁৰ কি মহাশক্তি আছে, সাপৰ দৰে লোহাৰ বীন চোবাই উত্তৰ দিলে:
  - মই নাকচ নকৰো , কিন্তু বিংশ শতিকাত সিহঁতৰ ওপৰত উজুটি খোৱাৰ সম্ভাৱনা কম !
  মাৰ্গাৰিটাই ফাটি যোৱা মাংসৰ বাবে আৰু ডজন জাপানীজ কাটি খিকিন্দালি কৰিলে:
  - কিন্তু চাওক, নিঞ্জা!
  সঁচাকৈয়ে ক"লা পোছাক পৰিহিত দুডজন মুখা পিন্ধা যোদ্ধাই যোদ্ধাজনক আক্ৰমণ কৰিবলৈ লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল। আৰু তেওঁলোকে তৰোৱাল লৈ সজ্জিত, প্ৰতিটো হাতত দুটাকৈ। মানুহৰ বাবে নিঞ্জাবোৰে ভালদৰে গতি কৰিছিল। সৰুৰে পৰাই অনুভৱ কৰিব পৰা গ"ল অসাধাৰণ প্ৰস্তুতি আৰু বনৰীয়া প্ৰশিক্ষণ। কিন্তু বাস্তৱত কৰূবৰ বিৰোধিতা কি হ"ব পাৰে? অমৰ, যাদুৰ সহায়ত পাম্প কৰা শিশু আৰু মানুহৰ মাজত গতিৰ পাৰ্থক্য অতি বেছি। আৰু নিঞ্জাসকল যদিও সু-প্ৰশিক্ষিত যুঁজাৰু, তথাপিও মানুহ।
  মাৰ্গাৰিটাই দ্ৰুত বতাহৰ চকল এটাৰে একেলগে দুটা কাটি পেলালে আৰু তৃতীয়টোক তাইৰ উদং, ছোৱালীৰ দৰে, মাৰ্জিত, কিন্তু মাৰাত্মক ভৰিখনৰ গ্ৰাইণ্ডত ইমানেই চাৰ্জ কৰিলে যে সি পঞ্চাশ মিটাৰতকৈও অধিক ওপৰলৈ উৰি গৈ টাৱাৰৰ পৰা পতাকা খুঁটাটো ফালি পেলালে। মাৰ্গাৰিটাই তাইৰ ওপৰত নিক্ষেপ কৰা তৰাবোৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিলে আৰু লৰচৰ কৰি থাকি আৰু তিনিটা কাটি পেলালে আৰু ভৰিৰ আঙুলিৰে তিনিটা ডেগাৰ নিক্ষেপ কৰি চতুৰ্থজনক হত্যা কৰিলে। নিঞ্জাটোৱে দুটাৰ পৰা আঁতৰি গ"ল, কিন্তু তৃতীয়জনে ভঙা ট্ৰেজেক্টৰীৰ মাজেৰে উৰি গৈ ঠিক হৃদয়ত নামিল।
  টমবয়িছ কেলিগুলাও খেলপথাৰত প্ৰৱেশ কৰিলে। তেওঁ বেঙুনীয়া ৰঙৰ ৰিমযুক্ত নিঞ্জাটোক আধালৈ কাটি পেলালে আৰু আৰু বেছি দ্ৰুত আক্ৰমণ চলালে যিয়ে তেওঁৰ যোৰক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা মুখা পিন্ধা মানুহবোৰৰ মূৰটো খুন্দিয়াই পেলালে।
  ক"লা অদৃশ্য মানুহবোৰে হাৰ নামানিল যদিও তেওঁলোকক আক্ৰমণ কৰা ল"ৰা আৰু কৰব ছোৱালীজনীৰ তুলনাত তেওঁলোকৰ গতি অতি লেহেমীয়া আছিল। তেওঁলোকৰ একেবাৰেই সুযোগ নাছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই দ্ৰুত ভূতৰ অপ্ৰতিৰোধ্য গতিবিধিত আনকি গাইছিল:
  তিতা বৰষুণৰ দৰে চিয়োললৈ যাবা ! আন ফেৰেস্তাসকলে আমাৰ সেৱা কৰে, আৰু আপুনি ড্ৰেকুলাৰ সৈতে কফিনত সোমাব!
  নিঞ্জাটো টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰিল, ক্লিভাৰৰ তলত পকা তৰমুজৰ দৰে তেজ ছিটিকি পৰিল। আৰু তেওঁলোকে আক্ৰমণ বন্ধ কৰা নাছিল। কিন্তু ... সকলো তেত্ৰিশজন মহান যোদ্ধা যুদ্ধত পৰিল। তাৰ পিছত, মহৎ দম্পতী বন্দুকত জীয়াই থকা চাকৰ বন্ধ শেষ কৰিবলৈ সলনি...
  ইতিমধ্যে কুঁৱলীবোৰ নোহোৱা হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছিল আৰু সূৰ্য্যটো আৰু বেছিকৈ জিলিকিবলৈ ধৰিলে। আৰু সাহসী যোদ্ধাসকলে আন এটা প্ৰতিৰক্ষা লাইনলৈ আগবাঢ়িল। আক্ৰমণ আৰম্ভ হোৱা নাছিল আৰু আমি নিজেই যুঁজিবলগীয়া হৈছিল। অৱশ্যে যুঁজাৰুসকলে এতিয়াও গুৰুতৰভাৱে ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰা নাছিল, বৰঞ্চ কেৱল খাবলৈহে বিচাৰিছিল। বাৰু, আমি আকৌ ঘোঁৰাৰ কেঁচা মাংস খাবলৈ আৰম্ভ কৰিলোঁ। বাৰু, মানুহ নাই, আটাইবোৰৰ পিছতো।
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰা কেলিগুলাই খালী ভৰিৰে বেজী এটা দলিয়াই, তাৰ দ্বাৰা কেইবাজনো জাপানীক বিন্ধি, মাত মাতিলে:
  - আটাইতকৈ কঠিন দাসত্ব হ'ল পেটৰ দাস হোৱা - মালিক নিৰ্দয়, শূন্যতা বা পূৰ্ণতা নিৰ্বিশেষে!
  ঢৌত সোমাই থকা অগণন ফৰিংৰ দৰে এতিয়াও হাঁহি হাঁহি হাঁহি থকা চামুৰাইবোৰক কাটি পেলাই থাকিল । জাপানীসকলৰ মাজত অতি সৰু ল"ৰা আছিল, প্ৰায় ষোল্ল-সোতৰ বছৰীয়া, আৰু তেওঁলোকক হত্যা কৰাটো ইমানেই অপ্ৰীতিকৰ আছিল। আপাত দৃষ্টিত লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ কৰ্তৃপক্ষই যুদ্ধৰ বাবে তেওঁলোকৰ সকলো মজুত খোঁচ মাৰি পেলাইছে। কিন্তু সকলোৱে থু পেলোৱা আৰু থু পেলোৱা কুৰোপাটকিনে তথাপিও সৈন্যসকলৰ যত্ন লৈছিল, আৰু জাপানীসকলতকৈ বহু কম হেৰুৱাইছিল। আৰু ইয়াৰ বাবে তেওঁক ক্ৰেডিট দিয়া উচিত। আৰু লাহে লাহে জাপানী ইউনিটবোৰে ভালকৈ যুঁজিলে আৰু ৰাছিয়াৰ ইউৰোপীয় অংশৰ পৰা সতেজ, সু-প্ৰশিক্ষিত বাহিনী আহিল। গাৰ্ড ৰেজিমেণ্টকে ধৰি।
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে ভাবিলে যে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধতো এনেকুৱা কিবা এটা ঘটিছিল। ভয়ংকৰ জাৰ্মানসকলে আগবাঢ়ি গৈছিল আৰু সফলতা লাভ কৰিছিল যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকৰ অভিজাত ইউনিটসমূহ সম্পূৰ্ণৰূপে বা প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে নক আউট হোৱা নাছিল। ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে ৰঙা সেনাবাহিনীক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পৰা নাছিল।
  সঁচা, ক"ব লাগিব যে ৰঙা সেনাৰ পাৰ্ছনেল ইউনিটবোৰো নক আউট কৰা হৈছিল। আৰু এইটো, সঁচাকৈয়ে, এটা সমস্যা হৈ পৰিল।
  মাৰ্গাৰিটাই এই শব্দবোৰ লৈ যুদ্ধত লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল:
  - ভগৱানে তোমাক এৰি নিদিয়ে, গাহৰি তোমাক নাখাব, আৰু দুষ্ট অজগৰবোৰ গ্ৰেপ্তাৰ হ"ব!
  . অধ্যায় নং ১২।
  ডমিনিকা মাত্ৰ কিছু সময়ৰ বাবেহে ড্ৰেগন একাডেমীলৈ উভতি আহিল। তাই আকৌ সোনকালে কেইবা ডজন বানান শিকিলে, আৰু কিছুমান জটিল শব্দ।
  তাৰ পাছত তিনিগৰাকী ছোৱালী: এজন এলফ, এজন হবিট আৰু এগৰাকী মাইকী ট্ৰ"লে তাইৰ লগত যাদুকৰী শিল ওপৰলৈ নিক্ষেপ কৰি খেলিছিল।
  ডমিনিকাই তেওঁলোকক পৰাস্ত কৰিলে। আৰু শিলবোৰ নিজেই অতি উজ্জ্বল আৰু জিলিকি উঠিছিল, চাৰিটা পোহৰৰ ৰশ্মিত শিশিৰৰ টোপালৰ দৰে।
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালী যাদুকৰসকলে তাইক প্ৰতিটো ভৰিৰ পৰা শিল থকা আঙঠি দুটা দিছিল, যাতে যোদ্ধাগৰাকীয়ে এটা ডাঙৰ লক্ষ্যৰ স্বাৰ্থত তাইৰ মন্ত্ৰবোৰ শক্তিশালী কৰিব পাৰে: শক্তিশালী লিংগটোক ৰক্ষা কৰা।
  এতিয়া অভিনেত্ৰী ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰিৰ প্ৰায় সকলো ভৰিৰ আঙুলিত, সৰু আঙুলিটোৰ বাহিৰে, যাদুকৰী আঙঠি আছিল। আৰু তাই আগৰ তুলনাত যাদুত আৰু অধিক শক্তিশালী হৈ পৰিল। এইগৰাকী আচলতে এখন চহৰ ধ্বংস কৰি ৰাজপ্ৰসাদ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ সক্ষম ছোৱালী।
  আৰু সেইবাবেই তাই সোনকালে আৰু এশটা মন্ত্ৰ শিকিলে আৰু জিৰণি লোৱাৰ পৰিৱৰ্তে তাই পশমৰ ৰাগটোৰ ওপৰত বহিল। তাই পদুমৰ অৱস্থাত ডুব গ"ল, আৰু প্ৰায় লগে লগে তাইৰ মানসিক সত্তা আৰু আত্মা, আৰু তাইৰ শৰীৰটো দুগুণ হৈ পৰিল, বাহ্যিকভাৱে সৰু হ"লেও যুঁজাৰু দল এটাৰ সৈতে সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত নিজকে বিচাৰি পালে।
  দুষ্ট যাদুকৰ বাষ্টিণ্ডাৰ দেশত চতুৰ্থাংশ যোদ্ধাৰ নেতৃত্বত শিশুৰ এটা সৈন্যই নিগনিৰ দলৰ সৈতে যুঁজি থাকিল ।
  মাংসভোজী ৰোডেন্টৰ প্ৰথম গোটবোৰক হত্যা কৰা হৈছিল বা ৰূপান্তৰৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল।
  তেতিয়াই দুৰ্ভগীয়া শিশু দাসসকলে কাম কৰা পথাৰবোৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। মান্য গাহৰিৰ আকাৰৰ ডাঙৰ ডাঙৰ নিগনি তত্বাৱধায়কসকলে তেওঁলোকক চাই আছিল। পাখিত চাবুক ধৰি আধা উলংগ ল"ৰা-ছোৱালীক চাবুকেৰে কোবাইছিল।
  ডমিনিকা ক্ষোভিত হৈ পৰিল:
  - ল'ৰা-ছোৱালীয়ে কষ্ট পালে কিমান বেয়া হয়!
  আৰু খঙত তাই একেলগে কেইবাটাও বজ্ৰপাত নিগনিবোৰৰ ওপৰত গুলীয়াই দিলে আৰু সিহঁত ডাঙৰ ডাঙৰ চকলেটেৰে ঢাকি থোৱা আইতাকলৈ পৰিণত হ"ল।
  শিশু দাসবোৰে আচৰিত হৈ চিঞৰি উঠিল, আৰু তাৰ পিছত ইমান ৰুচিকৰ আৰু সুগন্ধিযুক্ত খাদ্যৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। আৰু তাৰ পৰা টুকুৰাবোৰ ফালি পেলাওঁ আহক।
  ডমিনিকাই আকৌ নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিডাল জোকাৰিলে, আৰু আকৌ ৰূপান্তৰ কৰিলে, নিকৃষ্ট নিগনিবোৰক সুস্বাদু খাদ্যলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিলে, হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  ল"ৰা-ছোৱালী, এইবোৰ আকাশৰ তৰা,
  ফুল ঘাঁহনিত বাঢ়িছে...
  গ্ৰহত আনন্দ থাকিব,
  ধুনীয়া সপোনবোৰ ফুলি উঠিব!
  ৰূপান্তৰৰ সৈতেও জড়িত মাৰ্গাৰিটাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - তোমাৰ আভ্যন্তৰীণ উষ্ণতা আৰু দয়া অতি বেছি!
  হঠাতে জেক-ইন-দ্য-বক্সৰ দৰে এটা বিশাল ডাইনোছৰৰ দৰে এন্দুৰৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তাই মুখখন মেলি কাণ বন্ধ কৰি দিয়া কিবা এটা চিঞৰি উঠিল।
  দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়েই যাদুকৰ, কেনেকৈ তেওঁলোকে তাইৰ ওপৰত বিজুলী আৰু পালছাৰ এৰি দিব, আৰু যাদুকৰী লাখুটিৰ পৰা, আৰু খালী ভৰিৰ আঙঠিৰ পৰা। আৰু সংযুক্ত শক্তিৰ ধাৰাটোৱে পঁচিশ মিটাৰ ওখ এটা বিশাল দানৱত খুন্দা মাৰিলে। সি ভাঙি পৰিল, আৰু লগে লগে ঘূৰি চালে দীঘলীয়া টেবুলখনত বহুতো ভিন্ন, চহকী আৰু বৈচিত্ৰময় খাদ্য। আৰু ইয়াত আন আন বস্তুৰ লগতে সোণালী ৱাইনৰ গিলাচ আছিল য"ত বিভিন্ন ধৰণৰ আইচক্ৰীম আছিল।
  দাস ল"ৰা-ছোৱালীয়ে পৰিধিৰ চাৰিওফালে কাম এৰি ঘৃণিত নিগনিবোৰক আক্ৰমণ কৰিবলৈ ধৰিলে, আৰু কাঁচি, কোদাল আৰু অন্যান্য কৃষি বস্তুৰে কাটি পেলাবলৈ ধৰিলে।
  আৰু তেওঁলোকৰ মাজত ইমানেই ক্ৰোধ আছিল। আনকি বিদ্ৰোহী ল"ৰাবোৰে উৎসাহেৰে গান গাবলৈও ধৰিলে;
  যি দাসত্বৰ অন্ধকাৰত আছে , তেওঁৰ হাতত তৰোৱাল লওক,
  আৰু অপমানিত লাজ সহ্য নকৰিব...
  তোমাৰ শত্ৰুৱে তেজৰ ওপৰত ভেটি নিৰ্মাণ নকৰে,
  আপুনি তেওঁৰ ওপৰত এটা অসুখী বাক্য পাছ কৰিব!
  
  ল"ৰাটোক দুষ্ট চাবুকেৰে কোবাইছে,
  একটি জল্লাদ একটি দুষ্ট নিগনি সঙ্গে তাক অত্যাচাৰ কৰি আছে...
  কিন্তু দুষ্ট যন্ত্ৰণাদায়ক মৃতদেহলৈ পৰিণত হ"ব,
  আৰু ছোৱালীৰ কান্দোন শুনা নাপাব!
  
  দাস নহবা, ধূলিত অপমানিত,
  'আপোনাৰ মূৰটো দ্ৰুতভাৱে উঠাওক...'
  আৰু দূৰৈত এলফিনিজম থাকিব,
  মই Solntsus আৰু Spartak ভাল পাওঁ!
  
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত এখন উজ্জ্বল জগত হওক,
  য'ত মানুহৰ বাবে সুখ চিৰদিন স্থায়ী হ'ব...
  আৰু তাতে ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে আনন্দৰ ভোজ পালন কৰিব;
  সেই ৰাজ্য তেজৰ নহয়, মুঠিৰ নহয়!
  
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতে স্বৰ্গ থাকিব, আমি বিশ্বাস কৰোঁ,
  'আমি স্থান আয়ত্ত কৰিম...
  এই বিষয়ে, যোদ্ধা ল"ৰা, সাহস,
  যাতে ইয়াত কোনো দুঃস্বপ্ন আৰু অশুভ লজ্জা নাথাকে!
  
  হয়, আমি দাস, অত্যাচাৰৰ তলত শিকলি বান্ধি হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা,
  আৰু এটা জ্বলি থকা চাবুকে আমাক পাচলিৰ গুটিত চাবুকেৰে মাৰে...
  কিন্তু মোৰ বিশ্বাস যে আমি সকলো অৰ্ক-নিগনি মাৰিম,
  কাৰণ বিদ্ৰোহীৰ নেতাজন বৰ শীতল!
  
  এই সময়ত ল"ৰাবোৰে সকলোৱে বিদ্ৰোহ কৰিছে,
  ছোৱালীবোৰো একে কামতে সিহঁতৰ লগত আছে ...
  আৰু মোৰ বিশ্বাস যে তেওঁলোকে ছলচেনিজম দিব,
  আমি ঘৃণিত জোৰাটো পেলাই দিম!
  
  তেতিয়া, জানেনে, বিজয়ৰ শিং বাজিব,
  আৰু ল'ৰা-ছোৱালীবোৰ গৌৰৱত ফুলি উঠিব ...
  পৰিৱৰ্তন আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে সুখত,
  পৰীক্ষা, নিখুঁত নম্বৰেৰে সকলো উত্তীৰ্ণ!
  
  আমি এনে এক অলৌকিকতা লাভ কৰিম, মোৰ বিশ্বাস,
  যে পোহৰৰ এটা বাস্তৱ স্বৰ্গ হ'ব...
  অন্ততঃ ক"ৰবাত ডাইনী এজন নিকৃষ্ট যিহূদা,
  কিহৰ বাবে ল"ৰাবোৰক ভঁৰালৰ ভিতৰলৈ ঠেলি দিয়া হয়!
  
  পাতালত আমাৰ দাসসকলৰ কোনো স্থান নাই,
  আমরা ফাট থেকে চয়তান বাহিৰ করতে পারেন...
  প্ৰভুৰ পবিত্ৰ স্বৰ্গৰ নামত,
  সকলো বিনামূলীয়া আনন্দময় মানুহৰ বাবে!
  
  সমগ্ৰ উপচন্দ্ৰ জগতত শান্তি হওক,
  ৰ'দ হওক ...
  আমি শত্ৰুক গুলী চলাওঁ যেনে শ্বুটিং গেলেৰীত,
  গতিকে সেইটো কেৱল ওপৰলৈ আৰু এটা চেকেণ্ড তললৈ নহয়!
  
  হয়, বিশ্বাস কৰক, আমাৰ শক্তি শুকাই নাযায়,
  তাই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ স্বৰ্গৰ পথ হ'ব...
  আৰু বিদ্ৰোহীৰ সৈন্যই জোৰেৰে ভুকুৱাব ,
  শত্ৰুতাপূৰ্ণ নিগনিবোৰক ডুবাই পেলাবলৈ!
  
  এইদৰেই আনন্দ, সুখী,
  ঘাঁহ চাৰিওফালে গোলাপৰ দৰে বাঢ়ি যায়...
  আমাৰ ল'ৰাৰ দল
  লুকটো নিশ্চিতভাৱে মাউণ্টেন ইগলৰ দৰেই!
  
  বিজয় নিশ্চিত হ"ব,
  মই বিশ্বাস কৰোঁ, সঁচাকৈয়ে আমি ইডেন...
  যিকোনো গ্ৰহত সকলো সুখ, আনন্দ,
  ৰেডনেক নহয় , কিন্তু এজন সন্মানীয় ছাৰ!
  এইটো সঁচাকৈয়ে নিগনি আৰু অৰ্কক চেপি ধৰা জাগ্ৰত দাসসকলৰ গীত।
  ইফালে সেনাবাহিনীৰ আগত ড্ৰেগনত উঠি থকা ডমিনিকা আৰু মাৰ্গাৰিটা দুৰ্গৰ ওপৰলৈ উৰি যায়।
  খালী ভৰিত তাবিজ থকা আঙঠিৰে । যাৰ সহায়ত তেওঁলোকে কল্পনাতীত ৰূপান্তৰ সাধন কৰে। আৰু এতিয়া আন, অধিক বিপজ্জনক ডেউকাযুক্ত নিগনিয়ে তেওঁলোকক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰাটোত একো দোষ নাই।
  ৰোডেন্ট এভিয়েশন কোনো ধেমালি নহয়। কিন্তু ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ যাদুকৰী শক্তিৰে তেওঁলোকক আঘাত কৰি মন্ত্ৰ মাৰে। আৰু দানৱৰ সলনি কপাহী মিঠাই দেখা দিয়ে। ইমান মিঠা আৰু সুগন্ধি।
  তদুপৰি কিছুমান পাখি থকা বান্দৰ ষ্ট্ৰবেৰীলৈ পৰিণত হয়। যিটো ইমান পকা আৰু ৰুবি আৰু টপাজৰ সৈতে জিলিকি উঠে।
  আৰু ডেউকা থকা আৰু কিছুমান বান্দৰ বেলুন হৈ পৰিল।
  ওয়েনোমাই আৰু ডব্ৰিনিয়াও অজগৰৰ ওপৰত যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। তেওঁলোকে তৰোৱালেৰে সমকক্ষক কাটিবলৈ ধৰিলে, যিটো তুলনামূলকভাৱে সহজ আৰু পোনপটীয়া। বাৰু, আৰু অজগৰবোৰে নিজেই, যেতিয়া সিহঁতে তাক লৈ জুইত জ্বলি উঠে। আৰু পাখি থকা সকলক কোনো আক্ষেপ বা সন্দেহ নোহোৱাকৈ জ্বলাই দিব।
  শত্ৰুক কাটি পেলাই অইনোমাছে লক্ষ্য কৰিলে:
  - এইটো, বুজিছা, বৰ ধেমেলীয়া আৰু শীতল হ'ব!
  ডব্ৰিনিয়াই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, এই কথাটো শব্দৰে ক"ব নোৱাৰি!
  আৰু নায়ক ল"ৰাটোৱে শত্ৰুৰ ওপৰত অতি চোকা আৰু মাৰাত্মক বেজী এটা নিক্ষেপ কৰিলে। ই নিগনিটোৰ ঠিক চকুত খুন্দা মাৰিলে, আৰু ই আন এটা ৰোডেণ্টৰ লগত খুন্দা মাৰিলে। ইয়াৰ পৰাই আৰম্ভ হৈছিল বিশৃংখলতা।
  Oenomaus গাইছিল:
  নিগনিবোৰ বৰ শীতল
  তেওঁলোকে আনকি এটা ওক গছ gnaw কৰিব পাৰে...
  তোমাৰ মগজুটো দেখাত কঠিন,
  আৰু কনভল্যুচনবোৰ এটা সূতাৰ দৰে!
  ডব্ৰিনিয়া এই কথাত একমত হৈছিল:
  - হয়, নিগনিয়ে সকলো ধৰণৰ জঘন্য বস্তু চেপি ধৰে!
  মাৰ্গাৰিটাই চকু টিপিয়াই ক"লে। তাইৰ মনত পৰিল কেনেকৈ পক্ষপাতী ল"ৰা আন্দ্ৰেইকাক বন্দী কৰা হৈছিল। আৰু নিগনিৰে ভৰা এটা ঠাণ্ডা বেছমেণ্টত আবদ্ধ হৈ আছিল। আৰু ঠাণ্ডাত অজ্ঞান হৈ পৰা ল"ৰাটোৰ উদং ভৰি দুখন ৰোডেন্টবোৰে কামুৰিলে৷ আন্দ্ৰেইকাই গোটেই ৰাতি নিগনিৰ লগত যুঁজিছিল আৰু টোপনি নাহিছিল। আৰু ৰাতিপুৱা তেওঁক জেৰাৰ বাবে লৈ যোৱা হ"ল, আৰু প্ৰথমে তেওঁলোকে ক ল"ৰাৰ ভৰিৰ ঘাঁবোৰত নিমখ ছটিয়াই দিলে। বৰ কষ্ট হৈছিল, আৰু আন্দ্ৰেইকাই চিঞৰিবলৈ ধৰিলে ৷ আৰু তেওঁলোকেও তেওঁক কাঁইটীয়া তাঁৰেৰে কোবালে।
  কিন্তু পক্ষপাতী ল"ৰাটোৱে বিষৰ জোকাৰণিৰ ফলত চেতনা হেৰুৱাই পেলালে, কিন্তু একো নক"লে।
  মাৰ্গাৰিটাই আন্দ্ৰেইকাৰ পলায়নৰ ব্যৱস্থা কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু এইটোৱেই আছিল তাইৰ কৃতিত্ব। ল"ৰাটোৱে বিষটো অতিক্ৰম কৰি পংগু, কামোৰা ভৰিৰে গুচি যাবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু তাৰ বাবে তেওঁক কুডোছ।
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে নিগনিবোৰক মাৰপিট কৰি অতি উৎসাহেৰে গাইছিল:
  মোৰ বন্দুকটো ডাঙৰ ভাইটিৰ দৰে
  খুব সঠিকভাৱে, সঠিকভাৱে শ্বুট কৰে...
  কাৰণ, এজনী ছোৱালীৰ আন্ত্ৰিক অংশত মেচিনগান আছে,
  যদিও কেতিয়াবা জীৱনটো পিঞ্জৰাৰ দৰে!
  
  মই এগৰাকী ছোৱালী যিয়ে ইয়াতকৈ শক্তিশালী নহয়
  পহু এবং বাঘ একটি পরীক্ষা...
  কিন্তু বাক্য চৰাই নহয়,
  যেতিয়া মই মোৰ প্ৰিয়জনৰ লগত থাকোঁ, মই বিশ্বাস কৰোঁ, একেলগে!
  
  ইতিমধ্যে কোনটো পাছ লৈছো,
  ইৰাণে পর্বতমালা ধুমুহা...
  তাই বহুতো ভিন্ন দেশ জয় কৰিছিল,
  নাই, চোফাৰ কাষত শান্তিৰে বহিব নোৱাৰো!
  
  এই কথাটো আপুনি হয়তো বুজি নাপাব,
  ধৰ্মান্ধসকলৰ সৈতে যুঁজ দিয়াৰ অৰ্থ কি...
  বহীত লিখি থওক,
  আৰু মান্যভাৱে যুঁজিবলৈ শিকক ল"ৰা!
  
  মোৰ কোনো মাতৃভূমি নাই, বিশ্বাস কৰক, সাহসী,
  তাই উজ্জ্বল ৰুবিৰ দৰে জিলিকি উঠে...
  যদিও লাখ লাখ চয়তানৰ ডাল আছে,
  আমি এতিয়াও স্বৰ্গত স্থান লাভ কৰিম!
  
  প্ৰভুৱে মোক ৰক্ষা কৰক
  মহান নাইট, সৰ্বশক্তিমান...
  ছোৱালীজনীৰ শক্তিশালী মাংস আছে,
  তাই নিখুঁত ভলীৰে চেৰীখন পেলাই দিয়ে!
  
  মোক কোনেও পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে
  মই সেই ছোৱালীজনী যাৰ নাম লিজিয়ন!
  ভালুকেও মোৰ ভৰিত প্ৰণাম কৰে,
  আৰু মেপলে অতি সোনকালে আপোনাক সোণ দিব!
  
  নিয়ৰৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে দৌৰি থকা হিম ,
  স্নোড্ৰিফ্ট, জানেনে, ছোৱালী এজনীক ভয় খুৱাব নালাগে...
  মোৰ বিৰোধীক ডেছিং চুলি কাটি দিম ,
  মোক গ্ৰেহাউণ্ডৰ দৰে চিনি পায়!
  
  মোৰ জন্ম হৈছিল বসন্তৰ আৰম্ভণিতে,
  ইমান ৰঙা, যেন ই এটা বেনাৰ...
  চৰিত্ৰটো অতি গ্ৰেহাউণ্ড , গ্ৰুভি, ৷
  আৰু মোৰ হৃদয়ত জ্বলি উঠে গৰম শিখা!
  
  হয়, ইয়াতকৈ ধুনীয়া ছোৱালী বিচাৰি নাপালে,
  তাই সকলোকে প্ৰচুৰ মৰম দিব...
  যেনও দেখা নাযায় ,
  কিন্তু তাই আনকি বৰ জোৰেৰে আঘাত কৰে !
  
  
  সেয়েহে ছোৱালীজনীক প্ৰণাম কৰা,
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি চুমা...
  নাইটে কাঁড়ৰ দৰে ওপৰলৈ লৰালৰিকৈ যাব,
  সমস্যাটো সমাধান কৰাটো আমাৰ বাবে কঠিন নহ"ব!
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে বৰ আত্মাস্পৰ্শী গীত গাইছিল। সকলো উৰি যোৱা নিগনি সলনি হৈছে। কিছুমান কপাহী মিঠাইত, কিছুমান পপকৰ্ণত, কিছুমান অটমিলত বা চাবোনৰ বুদবুদত। আৰু কিছুমান নায়ক ল"ৰাক তুচ্ছভাৱে হেক কৰি হত্যা কৰা হৈছিল, বা অজগৰবোৰে জুইৰে জ্বলাই দিছিল। এইবোৰ সঁচাকৈয়ে আছিল মাফিন আৰু ভাল, মাংসল চপৰ ৰোষ্ট।
  ডব্ৰিনিয়াই ভৰিৰ আঙুলিৰে বেজীটো লৈ লঞ্চ কৰিলে আৰু ই পাখি থকা তেঁতেলীটোক বিন্ধি শিলৰ বেৰত পিন কৰি দিলে। আৰু ইমান শীতল আৰু শীতল হৈ পৰিল ।
  তেঁতেলীটো হঠাতে পোহৰ হৈ উঠিল আৰু তাৰ ঠাইত এটা আকৰ্ষণীয় হীৰা হাৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  ডব্ৰিনিয়াই গাইছিল:
  আৰু যেতিয়া মই বাৰবেলটো দেখিলোঁ,
  অয়, আয় , আয়!
  ল"ৰাবোৰে নিজৰ টকাৰ বাবে এটা দৌৰ দিলে,
  টোপনি নাযাব!
  ল"ৰা ইনোমাই উত্তৰ দিলে:
  - ৱাঃ! কিমান ভাল হৈ গ"ল। এয়া এক ৰত্ন।
  ডব্ৰিনিয়াই গুণগুণাই গৰ্জন কৰিলে:
  - আমি সকলো কৰিব পাৰো ভদ্ৰলোকসকল, আমি বহুদিনৰ পৰা বীজ সিঁচিছো, ক"ত?
  ডমিনিকাই উত্তৰত চিঞৰি উঠিল, আৰু দুৰ্গৰ অশুভ টাৱাৰৰ পৰা উৰি ফুৰা ডজন ডজন ডেউকাযুক্ত তেঁতেলীকো গোটেই ৰত্ন নক্ষত্ৰমণ্ডললৈ ৰূপান্তৰিত কৰিলে। আৰু কেনেকৈ ই আচৰিত ধৰণে জিলিকি উঠে আৰু জিলিকি উঠে, চাৰিটা লুমিনেৰীৰ ওপৰত আইচিকলৰ দৰে সূৰ্য্যৰ ৰশ্মি পঠিয়াই।
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - মোৰ বিশ্বাস যে ভালে বেয়াৰ ওপৰত জয়লাভ কৰে!
  ইনোমাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - ভাল আৰু বেয়া আপেক্ষিক ধাৰণা। ইয়াত এটা নিগনি আছে, ইও জীয়াই আছে, আৰু আমি ইয়াক কাটি পেলাওঁ!
  ডব্ৰিনিয়াই মন্তব্য কৰিছে:
  - আৰু গছ-গছনিবোৰ? একেবোৰ শাক-পাচলি আৰু ফল-মূলো জীয়াই আছে, আৰু সেইবোৰো খোৱা হয়, আৰু দুখ লাগে!
  ডমিনিকাই টুইট কৰিছিল:
  - তেনেকৈয়ে হয়, তেনেকৈয়ে হয়,
  প্ৰত্যেকেই আনটোক একেলগে গ্ৰাস কৰে!
  গৰ্জন কৰি ছোৱালী-অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে সেইটো লৈ খালী ভৰিৰ পৰা যাদু এৰি দিলে। আৰু নিগনিৰ মূৰৰ খুলি থকা টাৱাৰটো ৰূপান্তৰিত হ"ল। ই সোণালী ৰঙৰ হৈ পৰিল আৰু ওপৰত ৰুবিৰে জিলিকি উঠিল এটা গোলাপ।
  মাৰ্গাৰিটাই হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে, দাঁত উদঙাই দিলে আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা হত্যাকাৰী আৰু ধ্বংসাত্মক ৰশ্মিৰ ঢৌ পঠিয়াই দিলে। আৰু যাদুটোৱে কাম কৰিলে। আৰু থ্ৰেছ কৰিলে হত্যাকাৰী আৰু ধ্বংসাত্মক, যিটো লগে লগে সৃষ্টিশীল আৰু সমৃদ্ধিশালীলৈ পৰিণত হ"ল।
  অৰ্ক আৰু গবলিন আকৌ দুৰ্গৰ পৰা ওলাই আহিল । আৰু তেওঁলোকে প্ৰকৃত গোটত বগাই গ " ল ৷ কিছুমান শ্বেগী ভালুকবোৰে ষ্টীলৰ কৱচ পিন্ধিছিল। আৰু এইবোৰ অতি চিকচিকিয়া কৱচ, বৰশী আৰু কুঠাৰযুক্ত।
  ডমিনিকাই দাঁত উদঙাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - এতিয়া এইটো এটা creepy horde ইতিমধ্যে বগাই আছে . বাৰু, আমি তেওঁলোকক মাৰাত্মক কিবা এটা লৈ লগ পামনে?
  মাৰ্গাৰিটাই দুৰ্নীতিপৰায়ণ হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, অৱশ্যেই আমি এই কামটো কৰিব পাৰো!
  আৰু যাদুকৰ ছোৱালীবোৰে নিজৰ যাদুকৰী পালচাৰবোৰ লৈ অৰ্ক আৰু গবলিনবোৰৰ ওপৰত নিক্ষেপ কৰিলে।
  বয় ডব্ৰিনিয়া লক্ষ্য কৰিছে:
  - এইটো বেয়া নহয়, কিন্তু আমি শিশু যোদ্ধাসকলক যুঁজিবলৈ সুযোগ দিব লাগিব ।
  আৰু, সঁচাকৈয়ে, হাজাৰ হাজাৰ বিদ্ৰোহী শিশুৱে বিভিন্ন দিশৰ পৰা দুৰ্গটোলৈ দৌৰি আহিছিল। বহুতে বিশেষকৈ ল"ৰাবোৰে শিকলি পিন্ধিছিল। ল'ৰা কেইজনমানে কাম কৰিছিল, ডাইনী বাষ্টিণ্ডাৰ বাবে স্মৃতিসৌধ আৰু ভাস্কৰ্য্য স্থাপন কৰিছিল । কিছুমান মূৰ্তি এশ মিটাৰ উচ্চতালৈকে ডাঙৰ হৈছিল আৰু সেইবোৰৰ ওপৰত কেৱল বিশাল দুৰ্গটোহে টাৱাৰ আছিল।
  আটাইতকৈ শক্তিশালী যদিও ডাঙৰ ল"ৰা দুটা ভিছকাউণ্ট আৰু ফিনিক্সে বাকীবোৰতকৈ আগবাঢ়ি যুঁজি ৰোডেন্টবোৰক তললৈ নমাই দিলে।
  পাছলৈ অৰ্কবোৰেও ধনুৰ পৰা গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। কিন্তু যাদুকৰসকলে তেওঁলোকক জোৰেৰে আঘাত কৰিলে। যদি নিগনি মোটা আৰু ডাঙৰ হ"লেও হত্যা কৰাটো তুলনামূলকভাৱে সহজ আছিল, তেন্তে ইয়াৰ ফলত ইহঁতৰ গতিশীলতাত প্ৰভাৱ পৰিছিল। তেতিয়া অৰ্কবোৰ শক্তিশালী যুঁজাৰু হ"ব, আৰু গবলিনবোৰ কেৱল দৈত্য।
  ফিনিক্সে লক্ষ্য কৰিছে:
  কৰ্টাউছৰ লগত যুঁজিছিলো ৷ গতিকে তেওঁৰ যুঁজাৰুসকল অধিক চঞ্চল আছিল!
  ভিছকাউন্ট যুঁজাৰুজনে গাইছিল:
  যুদ্ধক মই ভয়ংকৰভাৱে ভাল পাওঁ
  কুকুৰাৰ দৰে যুঁজ...
  আৰু হাতে হাতে যুদ্ধত,
  দুটা দানৱৰ বাবে যুঁজি আছো!
  ফিনিক্সে হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, সঁচা কথা ক'বলৈ গ'লে এইটো বৰ ভাল কথা ! কিন্তু আমি হাজাৰ হাজাৰ দানৱক হত্যা কৰাত অভ্যস্ত।
  আৰু সেইবাবেই নায়ক ল"ৰাবোৰে গবলিনটোক হত্যা কৰিলে। আৰু বাকী দানৱবোৰ ইতিমধ্যে আংশিকভাৱে ৰূপান্তৰিত হৈছিল বিভিন্ন ধৰণৰ খাদ্য আৰু মিঠাই। কিন্তু গবলিনৰ এজনে পান্নাৰ পৰা খোদিত ৱাইন গ্লাছত এনে আইচক্ৰীম উৎপাদন কৰিছিল।
  আৰু ওপৰত বহুৰঙী আইচক্ৰীমৰ ঢেৰ, চকলেটৰ টুকুৰা, কেণ্ডিড ফল, ষ্ট্ৰবেৰী, পিষ্টাচিয়া ইত্যাদি, অতি ৰুচিকৰ।
  যোদ্ধা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে আনন্দত চিঞৰিব। হয়, সঁচাকৈয়ে অত্যন্ত সোৱাদযুক্ত হৈ পৰিল আৰু চকুক মন্ত্ৰমুগ্ধ কৰি পেলায়।
  ভোক লগালৈ ৰূপান্তৰিত কৰাৰ ক্ষেত্ৰত আক্ৰমণাত্মক কাৰ্টে ব্লাঞ্চ কৰিলে আৰু জাৰি কৰিলে:
  - কিছুমান দিশত প্ৰাকৃতিক প্ৰক্ৰিয়াতকৈ যাদু ভাল নহয়নে?
  ডমিনিকাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - হয়, কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈ আমি কিবা এটা ধুনীয়া আৰু সোৱাদযুক্ত সৃষ্টি কৰিছো। কিন্তু ইয়াত কিয় হাজাৰ হাজাৰ দাস আছে, আৰু তেওঁলোক সকলোৱেই ল"ৰা-ছোৱালী, আৰু কোনো ডাঙৰ মানুহ দেখা নাই?
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - স্থানীয় যাদুৰ প্ৰভাৱ। যথেষ্ট শক্তিশালী। আৰু সঁচাকৈয়ে দেখা গ"ল যে এই পৃথিৱীত কেৱল শিশুৱেই আছে। কিন্তু চিন্তা নকৰিব, কেৱল স্থানীয় বতাহে আপোনাক সৰু ছোৱালীলৈ ৰূপান্তৰিত নকৰে৷
  ডমিনিকাই আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - আৰু কিয়?
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু কবিৰ মূৰৰ বিষয়ে!
  দুষ্ট অৰ্ক আৰু গবলিনৰ আক্ৰমণ দুৰ্বল হ"বলৈ ধৰিলে। কিছুমানক শিশু যোদ্ধাই হত্যা কৰিছিল আৰু বেছিভাগকে ধুনীয়া দম্পতীৰ প্ৰবল যাদুৰ দ্বাৰা ৰূপান্তৰিত হৈছিল। এইটো সঁচাকৈয়ে যাদু, ডানোৰ হাতত থকা লাখুটিডাল গ্ৰহণ কৰি।
  ডমিনিকাই মিঠাকৈ হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  হিচাপৰ সময় আহিল,
  আমরা অর্ক চকুত আঘাত ...
  ইয়াৰ উত্তৰত তেওঁ পাইৰ দৰে হৈ পৰিল,
  আৰু সি দাঁত এটা বিচাৰিলে!
  আৰু সঁচাকৈয়ে, ই... সকলো ধৰণৰ সোৱাদযুক্ত ট্ৰিট অৰ্ক আৰু গবলিনলৈ ৰূপান্তৰিত হয়।
  আৰু এই কথাত শিশু যোদ্ধাসকল আনন্দিত হয়। আৰু নিগনিবোৰক কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ নিঃশেষ কৰি পেলোৱা হয়। কিন্তু তেওঁলোকৰ আঘাতৰ পৰা পুনৰ সুস্বাদু খাদ্যৰ আবিৰ্ভাৱ হ"বলৈ ধৰিলে। আৰু অন্যান্য সুস্বাদু আৰু অবিশ্বাস্য বস্তু।
  আৰু নিগনিবোৰ সোনকালে উপযোগী আৰু খাব পৰা বস্তুলৈ ৰূপান্তৰিত হয়।
  পক্ষপাতী ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - হয়তো এতিয়া আমি নিজেই দুৰ্গটোৰ ভিতৰলৈ যাম!?
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে মন্তব্য কৰে যে-
  "আৰু তাত আমাৰ বাবে এটা এম্বুছ অপেক্ষা কৰি থাকিব পাৰে।" অৱশ্যে আমি ইয়াৰ বাবে সাজু!
  মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই এজন অগ্ৰগামী, অৰ্থাৎ মই সদায় সাজু!
  এতিয়া শিশু দাসসকলে দুৰ্গটো ভাঙিছে। তেওঁলোকৰ খালী ভৰি দুখনে ক"লা মাৰ্বলটোত ভৰি দিলে। ভিতৰত তেওঁলোকে অৰ্ক, গবলিন আৰু নিগনিৰ সৈতে যুঁজিছিল। আৰু তৰোৱালৰ সলনি কাটাৰ থকাৰ দৰে কাটি পেলালে। ইয়াৰ পৰাই আৰম্ভ হৈছিল কাটিব পৰা কাম।
  বিশেষকৈ ল"ৰাবোৰে তৰোৱালেৰে যুঁজিছিল। আৰু ছোৱালীবোৰে ধনুৰে গুলী চলোৱাটো বেছি পছন্দ কৰিছিল। সৌভাগ্যক্ৰমে মাৰ্গাৰিটাই কাঁচি আৰু কোদালক প্ৰকৃত ধনুলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব পাৰিছিল। আৰু ইহঁতে নিগনিবোৰক বিন্ধি গোটেই গোটবোৰ কাঁড় মাৰে।
  ডমিনিকাই হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - হত্যাকাৰী পথৰ চোকা কাঁড়, শীতল হওক মোৰ সন্তান।
  হঠাতে ডাইনী বাষ্টিণ্ডা নিজেই টাৱাৰৰ পৰা উৰি ওলাই আহিল। তাইক প্ৰায় পঁত্ৰিশ বছৰীয়া মহিলা যেন লাগিছিল, আৰু টপৰ দৰে ঘূৰি ফুৰিছিল। তাইৰ চুলিখিনি ক"লা, কোঁচা, আৰু তাই নিজেই হাতমোজা পিন্ধা হাত দুখনত দুটা যাদুকৰী লাখুটি লৈ আছে।
  ডাইনীজনীয়ে মটৰ চাইকেলত উৰি আছিল, আৰু ভৰিৰ ওপৰত স্পাৰযুক্ত বুট।
  বাষ্টিণ্ডাই লৈ গৰ্জন কৰিলে:
  - মই শক্তিশালীক সন্মান কৰো
  আৰু মই দুৰ্বলসকলক আঘাত দিওঁ...
  মই এটা ডাঙৰ বেয়া
  আৰু খালী ভৰিৰে তোমাৰ কথা কি ক"ব?
  ইয়াৰ উত্তৰত ডমিনিকাই টুইট কৰিছিল:
  মোৰ আইন সহজ
  দুষ্ট সকলক পৰাস্ত কৰো...
  যাৰ দুৰ্বল, মই সহায় কৰিম,
  মই আন কোনো ধৰণে কৰিব নোৱাৰো!
  বাষ্টিণ্ডাই যাদুকৰী লাখুটিবোৰৰ পৰা ল"লে, যেন তাই ডমিনিকাক পালচাৰেৰে আঘাত কৰি আছে। গতিকে তাই উত্তৰত হুইচেল মাৰিলে। আৰু পালছাৰবোৰ লগে লগে কেকলৈ পৰিণত হৈ ছোৱালী-অভিনেত্ৰীগৰাকীৰ ওপৰত পৰিল, তাইক ভালদৰে লেপি দিলে।
  ইয়াৰ উত্তৰত ডমিনিকাই খঙত নিজৰ লাখুটিডালৰ পৰা আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা এটা বিশাল পালছাৰ এৰি দিলে।
  ই উৰি গৈছিল যদিও বাষ্টিণ্ডা পলায়ন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু দুৰ্গত নিৰ্গমনৰ ফলত আঘাত পাইছিল। প্ৰায় নিমিষতে পোহৰ হৈ পৰিল আৰু ৰূপান্তৰ হ"বলৈ ধৰিলে। আৰু অশুভ দুৰ্গৰ ঠাইত এটা অতি বিলাসী ৰাজপ্ৰসাদৰ সৃষ্টি হ"ল - সম্পূৰ্ণৰূপে আৰু লগে লগে।
  বাষ্টিণ্ডাই তেওঁৰ ফালে এবাৰ চকু ফুৰাই চকু টিপিয়াই পলাই গ"ল। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে উৰি যাওক। আৰু তাইৰ পিছফালে এটা অগ্নিময় ঠেং ৰৈ গ"ল।
  ডমিনিকা আৰু মাৰ্গাৰিটাই তাইৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গ"ল। দুয়োগৰাকী যাদুকৰীয়ে গতিৰ ক্ষেত্ৰত স্পষ্টভাৱে পিছ পৰি আছিল।
  তথাপিও উৰন্ত মটৰ চাইকেল এখন অজগৰতকৈ বহুত বেছি দ্ৰুত।
  যাদুকৰ ছোৱালীবোৰে বাষ্টিণ্ডাক গুলী চলাবলৈ ধৰিলে ৷ কিন্তু মাজে মাজে তাই এৰাই চলিছিল বা প্ৰতিৰক্ষাৰ ব্যৱস্থা কৰিছিল। তদুপৰি মটৰ চাইকেলখনে অতি সোনকালে দূৰত্ব বৃদ্ধি কৰিলে, যাদুৰে তেওঁক গুলীচালনাৰ ৰেঞ্জৰ বাহিৰলৈ লৈ গ"ল।
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - তাই নিজৰ দেশ, প্ৰজা আৰু ক্ষমতা হেৰুৱালে। গতিকে, এতিয়া আমাক ইয়াৰ সঁচাকৈয়ে প্ৰয়োজন নাই!
  মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছে:
  "যদি তাই চুৰি কৰি হালধীয়া নিগনিৰ শিল্পকৰ্মটো কাঢ়ি লৈ যায়, তেন্তে আমাৰ জয় মূল্যহীন হ"ব!"
  ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে নিজৰ উদং, টেন কৰা ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিবোৰ চেপি আত্মবিশ্বাসেৰে ঘোষণা কৰিলে:
  - কিন্তু হাজাৰ হাজাৰ শিশুৱে স্বাধীনতা লাভ কৰিলে! এইটোও কিবা এটা মূল্যৱান!
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে মান্তি হ"ল:
  - শুদ্ধ! আমি কাম কৰাটো কোনো আচৰিত কথা নহয়।
  সঁচাকৈয়ে অৱশেষত নিগনিবোৰক ৰূপান্তৰিত কৰি হত্যা কৰা হ"ল, অৰ্ক আৰু গবলিনবোৰকো হত্যা কৰা হ"ল। এইদৰে এক বৃহৎ জয় লাভ কৰা হয়।
  বহু হাজাৰ ল"ৰা-ছোৱালী - ল"ৰা-ছোৱালী - চৌহদত গোট খাই খালী ভৰিৰ ঠেলা মাৰি ধ্বনি দিলে:
  -বীৰসকলৰ মহিমা! মুক্তিদাতাসকলৰ মহিমা! দাসত্বৰ সৈতে তললৈ!
  এয়া আছিল নিগনিৰ দেশৰ সৰ্ববৃহৎ জয়। আৰু ইয়াত ইমানবোৰ কল্পনাতীত আৰু বায়ুমণ্ডলীয় বস্তু আছে।
  মাৰ্গাৰিটাই প্ৰথমে কথা ক"লে। তাই, নাচি , লৈ গাইছিল, আৰু তাইৰ গীতটো আছিল এগৰাকী পক্ষপাতী ছোৱালীৰ গান:
  আমি দৰিদ্ৰতা আৰু গ্ৰীষ্মৰ আদৰৰ সন্তান,
  বৰষুণত এটা জুপুৰিত জন্ম ...
  ছোৱালীজনীৰ সপোন গোৱা হওক,
  আমি আকৌ কেতিয়া গৰম যুদ্ধত সোমাম!
  
  দুৰ্ঘটনাত এলফক্সিকত শেষ হ'লোঁ ,
  আৰু মোৰ মাতৃভূমি, পবিত্ৰ ৰাছ'...
  মোৰ ভাগ্যৰ সৈতে, সম্পূৰ্ণ অসাধাৰণ,
  দেশৰ সুখ আৰু প্ৰেমৰ বাবে যুঁজ দিওঁ!
  
  আৰু ইয়াতকৈ ধুনীয়া ৰাছিয়াৰ মাতৃভূমি নাই,
  আপুনিৰ বাবে নেকি ইয়াৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়ক , আৰু ভয় নকৰিব...
  আৰু ইয়াতকৈ সুখী দেশ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত নাই,
  তুমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পোহৰৰ মশাল, ৰুছ'!
  
  মই তোমাৰ কাৰণে জুই আৰু পানীৰ মাজেৰে যাম,
  অগ্ৰগামীসকলে জয়ী হোৱাত অভ্যস্ত...
  আমি সদায় ৰাইজক সন্তুষ্ট কৰি থাকিম,
  কাৰণ সেনাৰ শক্তি সীমাহীন!
  
  মাতৃভূমিৰ বাবে আক্ৰমণ চলাওঁ আহক,
  একটি শক্তিশালী, উত্তেজিত hurray এর চিত্র অধীন...
  হিটলাৰে শেষলৈকে নিজৰ পেবেক পাব,
  আমি নাজীক চোতালৰ পৰা খেদি দিম!
  
  মোৰ পিতৃভূমি নায়কেৰে ভৰি আছে,
  আৰু ষ্টালিন একটি মহান দৈত্য...
  অগ্ৰগামীসকলে গঠনত মাৰ্চ কৰে,
  সৰ্বশক্তিমান পৰিয়াল, আমাৰ প্ৰভু, হে এক!
  
  পোহৰ আৰু ভাল জীৱনৰ নামত,
  আমি সাহসেৰে যুঁজিম, ল'ৰা-ছোৱালী...
  কাৰণ, সাম্যবাদৰ অধীনত এটা প্ৰজন্ম জীয়াই থাকিব,
  বিশ্বাস কৰক আমাৰ পৰা আশা কাঢ়ি নিব নোৱাৰি!
  
  আমি আমাৰ মাতৃভূমিক ভাল পাওঁ ল'ৰাহঁত,
  আমি আপোনাক ডাৱৰৰ ওপৰত উত্থাপন কৰিব বিচাৰো...
  ফেচিবাদে লাভ কৰিব শক্তিশালী প্ৰতিশোধ,
  অগ্ৰগামীসকলৰ পৰা, বীৰ ঈগলৰ পৰা!
  
  আমি ইয়াক অৰ্জন কৰিম, মোৰ বিশ্বাস, আমি অতি সোনকালে জয়ী হ"ম,
  যদিও ফেচিবাদ কূটনৈতিক আৰু নিষ্ঠুৰ...
  দাদাসকলে আমাক লৈ গৌৰৱ কৰিব,
  আৰু স্বৰগে আপোনাক যুদ্ধলৈ লৈ যাব!
  
  আমাৰ বীৰ পিতৃভূমিৰ গৌৰৱৰ বাবে,
  সৰ্বশক্তিমান প্ৰভু নিজেই ক্ৰুচলৈ আৰোহণ কৰিলে...
  ৰাছিয়াৰ বাবে আমি আমাৰ জীৱনৰ বাবে আক্ষেপ নকৰো,
  স্বৰ্গৰ পৰা এটা ডাঙৰ মাত শুনা যাওক!
  
  আমাৰ মাতৃভূমিৰ গৌৰৱৰ বাবে যুঁজ দিয়ক,
  নিষ্ঠাবান যোদ্ধাসকলে তাইক ভাল পায়...
  তোমালোক পহুৰ পোৱালি, কাপুৰুষ শহাপহু নহয়,
  আনকি নাইটসকলেও বৰ গৌৰৱান্বিত!
  
  ভল্টৰ পৰা চন্দ্ৰ পাবলৈ সক্ষম হৈছো ,
  একটি পাইক ধরুন, একটি বড় catfish...
  মহান লেনিনে স্বাধীনতাৰ বাবে উঠি আহিছিল,
  আমি অট্টালিকাটোক জীৱন্ত কৰি তুলিম!
  
  পৰিয়ালৰ নামত পিৰামিড নিৰ্মাণ কৰক,
  আৰু যি জাহাজ স্বৰ্গৰ ভল্ট ফালি পেলাব...
  আৰু হিটলাৰে , ধেমালিতে যোদ্ধাসকলক মাৰি পেলাওক , ৷
  আমাৰ কাৰণে সৰ্বশক্তিমান মৰি পুনৰ পুনৰুত্থান হ"ল!
  
  তুমি প্ৰিয়, দুষ্ট লাডা,
  মহান বগা ঈশ্বৰ আপোনাৰ দ্বাৰা জন্ম হৈছিল...
  আৰু আমি আপোনাৰ বাবে সাহসেৰে যুঁজিব লাগিব,
  সৰ্বশক্তিমানে আপোনাক চিৰকাল জীয়াই থাকিবলৈ সহায় কৰক!
  
  ঈশ্বৰ যীচুক প্ৰেম কৰক, সন্মান কৰক,
  তেখেত এজন ৰাছিয়ান ল'ৰা, আমাৰ সৈতে চিৰদিনৰ বাবে...
  অলংকাৰটো নিপুণভাৱে এম্ব্ৰয়ডাৰী কৰাৰ সময় আহি পৰিছে,
  বছৰবোৰ চিৰদিনৰ বাবে আনন্দৰে ভৰি থাকক!
  
  মোৰ পবিত্ৰ ৰাছিয়াৰ মহত্ত্ব,
  বিৰোধীক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম ...
  যদিও মহিলাসকলে ভয়ত চিঞৰিছিল,
  আমি অজগৰডাল ভাঙিব পাৰো!
  
  পবিত্ৰ মাতৃভূমিৰ মহিমাৰ বাবে বিশ্বাস কৰক,
  ৰাছিয়ান ঈশ্বৰ খ্ৰীষ্টৰ নামত...
  আমি সোনকালে ডাঙৰ ডাঙৰ গীৰ্জা নিৰ্মাণ কৰিম,
  আহকচোন একেবাৰে শেষলৈকে খোজ কাঢ়ি যাওঁ!
  
  প্ৰেম, বিশ্বাস কৰক, অপ্ৰয়োজনীয় কথা নাজানে,
  ইয়াত আৰু অপ্ৰয়োজনীয় বিৰক্তি দেখা নাযায়...
  কয়িনক পাতালত বিনষ্ট হওক,
  আৰু হাবেলে আকৌ তেওঁৰ গানটো গাব!
  
  ইয়াত আমি এটা বাগল লৈ বাৰ্লিনৰ চাৰিওফালে খোজ কাঢ়ি আছো,
  ট্ৰুম্পেট একটি ঘণ্টা মত শব্দ হয়...
  তুমি অতি বিনয়ী যোদ্ধা হোৱাই ভাল,
  কুঠাৰেৰে নাজীৰ মূৰটো উৰুৱাই পেলাওক !
  
  পৰিয়ালটোৱে পুনৰুত্থান কৰিব, বিশ্বাস কৰক, মৃতক অতি সোনকালে,
  বগা ঈশ্বৰে আপোনাক প্ৰতিটো মৰম দিব
  আৰু আমি অতি স্পষ্টকৈ সিদ্ধান্ত লৈছিলো,
  কি হ"ব উজ্জ্বল পৰিৱৰ্তনৰ অনন্তকাল!
  গান গাই নাচিছিল, খালী ভৰি দুখন চেপি ধৰিছিল, আনন্দ আৰু উৎসাহেৰে ৷ আৰু আন ল"ৰা-ছোৱালী, পূৰ্বৰ দাস, গান গাই নাচিছিল, উঠিবলৈ বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ওপৰলৈ জপিয়াই যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  ডব্ৰিনিয়া, এজন শক্তিশালী ল'ৰা হোৱাৰ বাবে , এটা শিল লৈ আৰু ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে। ই উৰি আহি বিস্ফোৰণ ঘটাই আতচবাজীৰ দৰে হাজাৰ হাজাৰ বহুৰঙী খণ্ডত সিঁচৰতি হৈ পৰিল।
  ল"ৰা ভিছকাউণ্টে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এইটো সঁচাকৈয়ে কল্পনাতীত!
  ডব্ৰিনিয়াই এই কথাত আপত্তি কৰি শিলটো আকৌ পেলাই দিলে আৰু মাৰ্গাৰিটাই ইয়াক বিজুলীৰে আঘাত কৰিলে , যাৰ ফলত ই বহুতো বহুৰঙী আৰু চকু কপালত তুলিব পৰাকৈ জিলিকি থকা খণ্ডত সিঁচৰতি হৈ পৰিল:
  - নহয়! এয়া এনেকুৱা এটা বাস্তৱ। আৰু এই বাস্তৱতকৈ উচ্চ আৰু একোৱেই নাই!
  নায়ক ল"ৰা ফিনিক্সে খঙেৰে খালী ভৰি দুখন ঠেলি দিলে যাতে ঘাঁহৰ ধোঁৱা ওলাবলৈ ধৰিলে, চিঞৰিলে:
  - আমাৰ ইঞ্জিনখন আগলৈ উৰি যায় - ই কমিউনত ৰৈ যায়!
  আমাৰ আন কোনো উপায় নাই - এটা শক্তিশালী ৰাইফল!
  আৰু সিহঁতৰ কাষৰ ছোৱালীজনীও কেৱল ওপৰলৈ তললৈ জপিয়াই যাব।
  তেওঁলোকৰ মেজাজ ইতিবাচক আছিল, আৰু আনন্দ পূৰ্ণগতিত চলি আছিল।
  ডমিনিকাইও নিজৰ বুদ্ধিমত্তা অলপ দেখুৱাবলৈ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  আৰু আপোনাৰ উৎকৃষ্ট, সু-অভ্যাস কৰা এফ"ৰিজমৰ গোটেই ধাৰাবোৰ লিখি উলিয়াওঁ আহক;
  এজন দাস মুক্ত হ'ব পাৰে, মূৰ্খ স্মাৰ্ট হ'ব পাৰে, দুখীয়া মানুহ ধনী হ'ব পাৰে, কিন্তু গাধৰ জেদ থাকিলে আপুনি সদায় গাধ হৈ থাকিব!
  দুখীয়া সেইজন নহয় যাৰ টকা নাই, কিন্তু যিজনৰ মূৰত কাঠৰ গুৰিৰে ভৰি আছে!
  মগজু নাথাকিলে ৰজা হোৱাৰ আকাংক্ষা নকৰিব!
  আনকি শ্বাহজনো গাধৰ দৰে পাগল হ"ব!
  ৰজা অৱশ্যে সিংহ, কিন্তু শিয়ালৰ দৰে সম্বল অবিহনে নহয়, আৰু সিংহৰ ছাল!
  গুৰুগুৰু নকৰিবা, বৰঞ্চ যদি আপুনি এতিয়াও সিংহৰ ঠাইত নাই, আৰু শিয়ালে নিজৰ চুটটো দিয়া নাই তেন্তে নিমাত হৈ থাকক!
  এজন ৰাজনীতিবিদ ক্ৰাইলভৰ উপকথাৰ শিয়ালৰ দৰে, কিন্তু ভোটাৰ হিচাপে কাউৰী নহ"ব!
  যদি আপুনি ষ্টাম্পৰ দৰে হয়, তেন্তে তেওঁলোকে আপোনাৰ পৰা শিপালৈকে চুলিখিনি আঁতৰাই পেলাব!
  দেশখন যাতে যোৰত বান্ধি নাথাকে, তাৰ বাবে ই শক্তিশালী হ"ব লাগিব, ম"হৰ দৰে!
  দেশ উৰুৱাবলৈ বিমান সেৱাৰ প্ৰয়োজন!
  ৰাজনীতিবিদজন চন্দ্ৰক প্ৰতিশ্ৰুতি দিবলৈ সাজু, কেৱল নলাত নামিবলৈ নহয়!
  যি নিজৰ স্বাস্থ্য পান কৰা নাই, তেওঁ চিৰকালৰ বাবে ডেকা!
  ওক যুক্তিয়ে ষ্টাম্পৰ ওপৰত কাম কৰি আছে!
  আপুনি যদি ষ্টাম্প হয় তেন্তে এজন ৰাজনীতিবিদে আপোনাৰ পৰা শ্বেভিংছটো স্বেচ্ছাই কাঢ়ি ল"ব!
  কিন্তু বান্দৰতকৈ মানুহৰ এটা সুবিধা আছে: কেতিয়াবা অলপ হ"লেও প্ৰকৃত শিয়াল!
  ৰাজনীতিবিদজনৰ সিংহৰ উচ্চাকাংক্ষা, শিয়ালৰ ধূৰ্ততা, কিন্তু তেওঁৰ পদ্ধতি সম্পূৰ্ণ চুইনিছ!
  এজন ৰাজনীতিবিদ যদি বেছি শিয়াল হয়, তেন্তে তেওঁ সম্পূৰ্ণ গাহৰি হৈ পৰে!
  শিয়ালৰ ধূৰ্ততা আৰু পহুৰ দখল থকা ৰাজনীতিবিদে ভোটাৰৰ পৰা কাবাব বনাব!
  আৰু ভাগ্যৰ বাবে কষ্টৰ প্ৰয়োজন, ঘোঁৰাৰ কষ্টৰেহে বশৱৰ্তী হোৱাৰ কলাৰটো পেলাই দিব পাৰি!
  সকলোকে আউটৱিট কৰিলে সফলতাত বিশ্বাস কৰক!
  এজন ৰাজনীতিবিদে শিয়ালকো আউটৱিট কৰিব পাৰে, কিন্তু চিৰদিনৰ বাবে সময়ক মূৰ্খ কৰিব নোৱাৰে!
  এজন ভোটাৰে ৰাজনীতিবিদৰ মধুৰ ভাষণত প্ৰায়ে মৌমাখিৰ দৰে উৰি যায়, কিন্তু প্ৰায়ে তেওঁ নিজেই চেপা খাই যায়!
  এজন ৰাজনীতিবিদে পাইথনে শহাপহু গিলি পেলোৱাৰ দৰে ভোটাৰক গিলি পেলায়, ভ"ডকা আৰু মিঠা ভেলক্ৰ"ৰ দৰে মাখিক আকৰ্ষণ কৰে!
  পহু মাংস অবিহনে জীয়াই থাকিব নোৱাৰে, ৰাজনীতিবিদেও প্ৰতাৰণা অবিহনে জীয়াই থাকিব নোৱাৰে!
  আটাইতকৈ বেগী ঘোঁৰাটোৱে ভালকৈ বুদ্ধিমানজনৰ কথা মানিব!
  এজন ৰাজনীতিবিদে কৰিব পৰা কাম এটা প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়াতকৈ নিজকে ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই অনাটো সহজ!
  যাৰ বাবে ভোট দিব, এক মিনিট মৌনতাৰে ফলাফলক সন্মান জনাব!
  হাকনি গাধ হ"ব নিবিচাৰিলে অন্ততঃ অলপ সম্বলশালী শিয়াল হওক!
  ৰাজনীতিবিদক বিশ্বাস নকৰিব, ভোটাৰৰ বাবে তেওঁলোক কেৱল ওক গছৰ চিপছ উলিয়াই বালিৰ কাগজ!
  মূৰ্খ নহয় তেওঁ এটা পইচাক ওজনী পইচালৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব!
  আপোনাৰ যি আছে তাক ভাগ কৰিব বিচৰাসকলো থাকিব !
  জীৱনৰ বহু জঘন্য কথা, কিন্তু আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ'ল যেতিয়া জীৱনৰ অন্ত পৰে!
  যদি আপুনি ঈশ্বৰৰ ওচৰ চাপিব বিচাৰে তেন্তে আপোনাৰ আত্মাত থকা বান্দৰটোক ক্ৰুচত পেলাই দিয়ক!
  মানুহৰ উৎপত্তি বান্দৰৰ পৰা নহ"লেও, তেন্তে যিকোনো ক্ষেত্ৰতে বান্দৰ হোৱাটো বন্ধ হৈ গ"ল!
  যদি আপোনাৰ বান্দৰৰ মন আছে, তেন্তে শিয়ালে আপোনাক শিকাৰু বোৱা কনষ্ট্ৰিক্টৰৰ দৰে গিলি পেলাব!
  ৰাজনীতিবিদসকলে যি প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে সেয়া পূৰণ কৰিবলৈ লোৱা সময়ৰ বাহিৰে একোৱেই অসীম নহয়!
  ভুকুৱালে , মাৰপিট কুকুৰৰ দৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িব !
  ডাঙৰকৈ কথা কোৱা কাৰোবাক বিশ্বাস নকৰিবা, ৰঙা জুইয়ে আপোনাক জ্বলাই দিব পাৰে!
  আনকি ভগৱানেও নাৰীক আউট-আৰগ কৰি বান্দৰক মানৱ সংস্কৃতিৰ স্তৰলৈ ডাঙৰ-দীঘল কৰিব নোৱাৰে!
  প্ৰেম অবিহনে হাঁহি নাথাকে, যদিহে সেয়া ৰাজনীতিবিদৰ চিকাৰী হাঁহি নহয়!
  বহুদিন ডাৱৰত থকাৰ বাবে ডেউকাবিহীন ৰাজনীতিবিদজনে নলাৰ তললৈ উৰি যায়!
  সৰু আত্মাৰ সদায় দৈত্যৰ উচ্চাকাংক্ষা থাকে!
  সৰু আত্মাৰ এটা বিশাল অহংকাৰ আছে!
  ৰাজনীতিবিদ হ"ল নিজৰ বাবে আইন লিখা আৰু দেশক জ"ন টেৰিটৰী বুলি গণ্য কৰা চোৰ!
  ৰাজনীতিবিদজনৰ সপ্তাহত সাতটা শুকুৰবাৰ থাকে, কিন্তু যেতিয়া প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণৰ প্ৰয়োজন হয় , তেতিয়া ইহুদী শনিবাৰ আহে!
  ঐক্য ভাল, যেতিয়ালৈকে ৰাজনীতিবিদৰ লগত সংগম নহয়!
  ৰাজনীতিবিদ এনেকুৱা এটা জীৱ যিয়ে চুইনিছ পদ্ধতি ব্যৱহাৰ কৰি আপোনাৰ পৰা ভেড়া বনাব বিচাৰে!
  ৰাজনীতিবিদৰ চুইনিছ পদ্ধতিয়ে ভোটাৰক চপলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে!
  গাহৰি শাসকৰ অধীনত জীৱন কেতিয়াও মোটা নহয়!
  গাহৰিৰ সভাপতি বনোৱাটো বৰ চৰ্বিযুক্ত!
  যদি আপুনি ৰাষ্ট্ৰপতি হ"ব বিচাৰে তেন্তে আপোনাৰ সুযোগ গ্ৰহণ কৰক!
  ভোটাৰক ভেড়া বুলি গণ্য কৰা শাসক এজন সাধাৰণ গাহৰি!
  ঈশ্বৰ, এইটো কেৱল সৰ্বশক্তিমানতা নহয়, আপোনাৰ ওচৰ-চুবুৰীয়াৰ স্বাৰ্থত ক্ৰুচলৈ যাবলৈ ইচ্ছাও!
  বহু সময় সিংহাসনত বহি থকা শাসকে ৰাজ্যখন লৰচৰ কৰে!
  এজন ডেকা নেতা সতেজ ঘোঁৰাৰ দৰে, বুঢ়া এজন ভঙা খুৰাৰ দৰে ঘোঁৰাৰ দৰে!
  ঈশ্বৰীয় উচ্চতা লাভৰ মাধ্যমত চয়তান নিজেই এজন ৰাজনীতিবিদ!
  এজন ৰাজনীতিবিদ মাত্ৰ এটা কথাতে ঈশ্বৰ, তেওঁৰ নিৰ্বাচনী প্ৰতিশ্ৰুতি কিয় ইমান পৈশাচিকভাৱে বিফল হ"ল তাৰ অজুহাত উলিওৱাত!
  ৰাজনীতিবিদ, বিয়েৰৰ দৰে, কেৱল ভাল ঠাণ্ডা আৰু টেবুলত!
  ৰাজনীতিবিদজন ভাষণেৰে মিঠা, কিন্তু সেইবোৰৰ পৰা পোৱা তিতা আফটাৰটেষ্টটো বিয়েৰৰ দৰে একেবাৰেই নহয়!
  এজন ৰাজনীতিবিদৰ মুখৰ পৰা সত্যটো ওলাই আহে যেতিয়া তেওঁ নিজৰ ভুল ব্যাখ্যা কৰে!
  এজন ৰাজনীতিবিদে অলপ হ"লেও ডিভাইন হ"বলৈ ভোটাৰক সম্পূৰ্ণৰূপে ক্ৰুচত পেলাই দিয়ে !
  ভালুকৰ শক্তিও আপোনাক ৰক্ষা নকৰে যদিহে আপোনাৰ মনটো ডেক হয়!
  শিয়াল এনেকুৱা জন্তু যে ই সিংহৰ পৰা তিনিটা ছাল কাঢ়ি নিব!
  এজন ৰাজনীতিবিদ আটাইতকৈ শক্তিশালী হয় যেতিয়া তেওঁৰ ভোটাৰ মন দুৰ্বল হয়!
  সেইবাবেই এজন ৰাজনীতিবিদ মৌ লৈ ওলাই আহে যাতে ভোটাৰে একেবাৰে থু নপৰে!
  মূৰত কাঠৰ গুড়ি থকাজনে লাঠিৰে জোৰেৰে আঘাত কৰিব!
  ওক গছ গছৰ ৰজা, ওক গছৰ মূৰে যিকোনো ষ্টাম্পক বিষয়লৈ ৰূপান্তৰিত কৰে!
  ওক গছ পচিবলৈ প্ৰতিৰোধী, ওক গছৰ মূৰটো ধূলিৰে ভৰি থাকে!
  যদি আপুনি ষ্টাম্প, তেন্তে অন্ততঃ আপোনাৰ মূৰত বাজি আছে !
  অজ্ঞাতটো ভয়ংকৰ, কিন্তু জনাটোৱে কেতিয়াবা আপোনাক কেৱল ভয় খুৱাইছে!
  জ্ঞানে কঠিন হ'লেও আত্মবিশ্বাস সৃষ্টি কৰে, অজ্ঞানতা , সহজ হ'লেও বিভ্ৰান্তিৰ সৃষ্টি কৰে !
  কাপুৰুষ হ"ল ভয় কৰাজন নহয়, সাহস খেতি কৰিবলৈ এলেহুৱা!
  ভয় দুৰ্বলতা, সাহস শক্তি, কিন্তু নিজৰ মাজত থকা মূৰ্খৰ পৰা সাৱধান !
  যিয়ে নিজকে নাকেৰে নেতৃত্ব দিবলৈ দিয়ে, তেওঁ তিনিটা পাইনৰ মাজত হেৰাই যোৱাৰ আশংকা থাকে!
  অন্তহীন মূৰ্খামিই আপোনাক বৃত্তৰ দৰে খোজ কাঢ়িবলৈ বাধ্য কৰে, আপোনাৰ কৌশল বাতিল কৰি!
  ওঁঠৰ গাখীৰ শুকাই যোৱা নাই হ"লেও কথা নহয়, হৃদয়ত নিৰ্দয়তা থাকিলে বেয়া!
  দান-বৰঙণিৰ বাসি পিঠা, অনুতাপৰ তিতা নিমখ!
  এজন ৰাজনীতিবিদৰ ওঁঠৰ মৌৱে আকৰ্ষণ কৰে যিসকলৰ ওঁঠত গাখীৰ শুকোৱা নাই!
  ৰাজনীতিবিদ আইন চোৰ নহয়, আইন প্ৰণয়ন কৰা চোৰ!
  ৰাজনীতিবিদজনে মিঠা জীৱনৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, ওঁঠৰ পৰা মৌ ঢালি দিয়ে, কিন্তু পাখিবোৰ আঠা, মাখিৰ দৰে!
  এজন বাকপটু ৰাজনীতিবিদে ভোটাৰৰ মানিবেগত লিচিং কৰি আছে!
  মৌনতা কিয় সোণালী কাৰণ ইয়াৰ মূল্য দিয়া হয়!
  পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ বস্তুটো কি? এজন ৰাজনীতিবিদৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ পাহাৰ!
  ৰাজনীতিবিদজনে টকা আৰু ক্ষমতা বিচাৰে, কাৰোবাক টুকুৰা-টুকুৰ কৰিবলৈ সাজু!
  ৰাজনীতিবিদ এজন প্ৰথম কথা, শিয়াল, চেহেৰাত সদায় উজ্জ্বল নহয়, কিন্তু সদায় ঠেং লৰচৰ কৰা!
  কেৱল খালী প্ৰতিশ্ৰুতিৰে আপোনাৰ মানিবেগ ভৰাই দিবলৈ সুখী ৰাজনীতিবিদ!
  এজন ৰাজনীতিবিদে কওঁতে এটা কথাতে সৎ হয় - আমি, যিহেতু তেওঁৰ নিজৰ আত্মা আৰু নাই!
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত পৰমাণুতকৈ অধিক কি? ৰাজনীতিবিদৰ মুখ আৰু মুখা!
  এজন ৰাজনীতিবিদে আটাইতকৈ ইচ্ছাকৃতভাৱে যি কৰে সেয়া হ"ল ভোটাৰৰ পকেট বাছি উলিওৱা!
  এজন ৰাজনীতিবিদৰ সপ্তাহত সাতটা শুকুৰবাৰ থাকে, কিন্তু ভোটাৰৰ কথা শুনাটোৱেই তেওঁৰ সদায় ছুটীৰ দিন!
  কোনে প্ৰথমে আহিছিল? ৰাজনীতিবিদসকল, কাৰণ তেওঁলোকে বিশৃংখলতাৰ সৃষ্টি কৰিছিল!
  কুকুৰাৰ ৰাজনীতিবিদৰ শীতলতাত বিশ্বাস নকৰিব, তেওঁলোকে সদায় আন কাৰোবাৰ মাত, শিয়ালৰ মাতেৰে গান গায়!
  কোনো ৰাজনীতিবিদে যদি নাইটিংগেলৰ দৰে নিজৰ কথা ঢালি দিয়ে, তেন্তে তাৰ অৰ্থ হ"ল শিয়ালে তেওঁৰ ফ"ন"গ্ৰাম বনাইছে!
  এজন ৰাজনীতিবিদে লাজ নোপোৱাকৈয়ে প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰাতকৈ কেন্সাৰে পাহাৰত হুইচেল বজাই দিয়াৰ সম্ভাৱনা বেছি!
  এজন ৰাজনীতিবিদ ৰাতিৰ পৰীৰ দৰেই, মাথোঁ তেওঁ সাধাৰণতে দিনৰ ভাগত ক্লায়েণ্টক ফালি পেলায়!
  এজন ৰাজনীতিবিদ কুকুৰৰ লগত কেনেকৈ মিল আছে? যেতিয়া সি বহুত ভাঙি যায়, তেতিয়া সি নিশ্চিতভাৱে টেম আৰু মালিক থাকে!
  যাৰ বাবে তেওঁলোকে অন্তৰেৰে ভোট দিয়ে প্ৰায়ে ভোটাৰৰ যকৃতত শেষ হৈ যায়!
  এজন ৰাজনীতিবিদ ভদকাৰ দৰে, ভোটাৰে লিভাৰেৰে অনুভৱ কৰিব যে ই জ্বলি গৈছে!
  এজন ৰাজনীতিবিদে আপোনাৰ মগজুটো উলিয়াই দিয়ে, ভ"ডকাৰ দৰে, মাথোঁ তাইৰ দৰে নহয় ই মগজুৰে ভৰি থাকে!
  ৰাজনীতিবিদজনে ধনী হোৱাৰ স্বচ্ছ লক্ষ্যৰে কুঁৱলী সৃষ্টি কৰি ভাল পায়!
  এজন ৰাজনীতিবিদৰ বহু প্ৰতিশ্ৰুতি আছে, কিন্তু সেইবোৰ পালন নকৰিলে তাতোকৈ বেছি অজুহাত!
  ৰাজনীতিবিদ এজন শিয়াল, কিন্তু বেছিভাগ সময়তে ধূসৰ ৰঙৰ!
  ৰাজনীতিবিদজনে ওক গছৰ পৰা চেভিংছ আঁতৰাই গাহৰিৰ দৰে কুঁহিয়াৰবোৰ ভাঙি পেলায়!
  যদি কোনো ৰাজনীতিবিদ কটাৰীৰ দৰে কথা কোৱা হয়, তেন্তে তেওঁ নিশ্চিতভাৱে ভোটাৰৰ পৰা ষ্টাম্প বনাব!
  ৰাজনীতিবিদজনে ঈশ্বৰৰ কথা ক"বলৈ ভাল পায় কাৰণ তেওঁ নিজেই চয়তান!
  এজন ৰাজনীতিবিদ চয়তানৰ দৰে ধূৰ্ত, কিন্তু প্ৰতিশ্ৰুতি বিতৰণত এজন ফেৰেস্তা !
  ৰাজনীতিবিদজনে নিজকে ক্ৰছ কৰি ভাল পায়, কিন্তু হাত দুখনে সদায় মানিবেগটোলৈ হাত আগবঢ়ায়!
  এজন বাকপটু ৰাজনীতিবিদক নিজৰ ভোট দি আপুনি তেজ কাহৰ আশংকা কৰে!
  সাধাৰণতে মানুহে পোক পিন্ধা মেকুৰী, ভেড়াৰ কাপোৰ পিন্ধা পহু আৰু পচি যোৱা পনিৰ থকা শিয়ালৰ মাজৰ পৰা এটা বাছি লয়!
  যদি কোনো ৰাজনীতিবিদে নিজৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰিছে, তেন্তে পাহাৰটোলৈ চাওক, তাত কৰ্কট ৰোগে হুইচেল মাৰিছে নেকি!
  ৰাজনীতিবিদক প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰিবলৈ বাধ্য কৰাতকৈ ক"লবক ওলোমাই দিয়াটো সহজ !
  ৰাজনীতিবিদজন মাত্ৰ এটা কথাতে ধাৰাবাহিক - নিজৰ পকেটৰ বাবে সুবিধাৰ সন্ধানত!
  এজন ৰাজনীতিবিদে গ্লভছৰ দৰে সঙ্গী সলনি কৰে, মাথোঁ ইয়াৰ ফলত তেওঁৰ হাত আৰু লেতেৰা হৈ পৰে!
  ৰাজনীতিবিদ হ"ল ভোটাৰৰ পৰা হৰিণ বনোৱা জন্তু!
  ৰাজনীতিবিদ, যদি ভেড়াৰ কাপোৰ পিন্ধা পহু নহয়, তেন্তে সাধাৰণ ভেড়া!
  শিয়াল নহয় ৰাজনীতিবিদ ভেড়া বা হৰিণ!
  এজন ৰাজনীতিবিদে পাহাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিব পাৰে, কিন্তু তাৰ পিছত আপুনি কেৱল ধ্বংসাৱশেষবোৰহে পৰিষ্কাৰ কৰি পেলায়!
  কুকুৰাটোক ভোট দিবলৈ খৰখেদা নকৰিবা, সি তোমাক চেপি মাৰি পেলাব!
  একনায়কত্ববাদী, এইটো মেৰেৰে আগুৰি থকা সিংহৰ সিংহাসনত বহি থকা শিয়াল!
  যদি আপুনি হৰিণ হ"ব নিবিচাৰে, তেন্তে নিজেও অন্ততঃ অলপ শিয়াল হওক!
  অকলশৰীয়াকৈ কাউৰী গণিব নোৱাৰাজনেই নিৰ্বাচনত জয়ী হয়!
  হৃদয়েৰে ভোট দিব পাৰে, কিন্তু বিজয়ীয়ে মগজুৰে জয়ী হ'ব!
  
  ৰাজনীতিবিদ হ"ল কাউৰী গণনা কৰাসকলৰ পৰা ডলাৰৰ ৰঙৰ দৰে সেউজীয়া পনিৰ পছন্দ কৰা শিয়াল!
  পত্নী মিটেন নহয়, গ্লভছ সলনি কৰাৰ লগে লগে আপুনি নিশ্চিতভাৱে ছাল্ট্ৰি এডভেঞ্চাৰৰ পৰা স্কামবাগলৈ পৰিণত হ"ব!
  নিৰ্দেশনাৰ মধ্যমীয়া বুঢ়া মানুহতকৈ জিনিয়াছ ল"ৰাবোৰে বহু বেছি আৱিষ্কাৰ কৰে !
  যৌৱনত হৃদয়ত জুই, মূৰত আৱিষ্কাৰ, তাৰ ফল বিজয়!
  সফলতাৰ পথ সদায় পোন নহয়, কিন্তু বশৱৰ্তী হোৱাত পিঠি বেঁকা হোৱাটো ই সহ্য নকৰে!
  ৰাজনীতিবিদজনে নাকটো আৰু ওপৰলৈ তুলিবলৈ কুঁজৰাই দিয়ে!
  ৰাজনীতিবিদজনে প্ৰণাম কৰে তাৰ পিছত ভোটাৰৰ ওপৰত নমাই!
  ভোটাৰৰ ওচৰত নিজৰ দায়িত্ব পুতি থোৱাৰ স্বাৰ্থত মাটিত নাক খান্দিবলৈ সাজু ৰাজনীতিবিদজন!
  আমাৰ পৃথিৱীত অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ, আৰু বিশ্বাস কৰক, জীয়াই থকাটো বৰ কঠিন, যেন শ্বুটিং গেলেৰীত!
  থকা মেমথতকৈ সোণৰ মোনা থকা গাধ এটাই দুৰ্গৰ বেৰ ভাঙিবলৈ ভাল !
  সোণৰ মুখৰ ৰাজনীতিবিদে ভোটাৰক সোণৰ প্ৰসাদৰ মোনা লৈ গাধলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে!
  আটাইতকৈ শক্তিশালী জন্তু কোন? অৱশ্যে সোণৰ মোনা ভৰ্তি গাধ এটা! শিয়ালে দেশদ্ৰোহৰ হালধীয়া ৰং আৰু প্ৰসাদৰ সোণৰ মুদ্ৰা ভাল পায়!
  ভোটাৰৰ পকেটৰ পৰা লোৱা মুদ্ৰাৰ হালধীয়া ৰঙৰ স্বাৰ্থত ৰাজনীতিবিদসকলে প্ৰায়ে ৰঙা পতাকা উৰুৱাই দিয়ে, লাজ নোপোৱাকৈ!
  মৃদু ৰাজনীতিবিদসকলৰ বাকপটু ভাষণে ৰক্তাক্ত বধত পুত্ৰৰ মৃত্যু হোৱা মাতৃসকলৰ তিতা চকুলো টুকিলে!
  যিয়ে সোণৰ পাহাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, তাৰ মূল্য ভঙা তামৰ পইচাও নহয়!
  . অধ্যায় নং ১৩।
  কেলিগুলা ডেলফিনভৰ নিজা মিছন আছে। যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত ডাঙৰ ভনীয়েকক বিচাৰি উলিয়াব লাগিব। আৰু ইফালে আপুনি নিজেই এখন সমান্তৰাল পৃথিৱীলৈ পৰিবহণ কৰা হৈছিল, য"ত আপুনি নিজৰ অনন্য আৰু একে সময়তে অতি শীতল আৰু অনন্য মিছন সৃষ্টি কৰিছিল।
  মাৰ্গাৰিটা আৰু কেলিগুলাই তেওঁলোকৰ উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা চুই গৰ্জন কৰিলে:
  -ঠেংৰ দ্বাৰা ঠেং,
  চকুৰ বিপৰীতে চকু!
  Barbos নহয় -
  Fantomas !
  এতিয়া ল"ৰাকেইটাই বিভিন্ন দিশত বিয়পি পৰিল, যাতে লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ সেনাবাহিনী প"ৰ্ট আৰ্থাৰলৈ যোৱাৰ পথবোৰ সামৰি লোৱা ৰেংকবোৰৰ গ্ৰাইণ্ডিং সোনকালে সম্পূৰ্ণ হয়। টাৰ্মিনেটৰৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে কোমল ঘাঁহৰ মাজেৰে বৈদ্যুতিক কাঁচৰ দৰে গতি কৰি নিৰ্দয়ভাৱে জাপানীসকলক নিঃশেষ কৰি পেলালে।
  কুৰোপাটকিনে এতিয়াও আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰাৰ নিৰ্দেশ দি দ্বিধাবোধ কৰিছিল, যদিও মাউণ্ট হাইত যুঁজাৰু দম্পতীয়ে ট্ৰাইকলাৰ ত্ৰিৰংগ স্থাপন কৰিছিল, শিশু যোদ্ধাসকলে কেৱল ডাঙৰ কাৰ্ডবৰ্ড ৰং কৰিছিল, আৰু এতিয়া দিনৰ ভাগত ই স্পষ্টকৈ দেখা যায়। কিন্তু তেতিয়াও দ্বিধাবোধ কৰিছিল প্ৰাক্তন প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে। যদিও , একে সময়তে কুৰোপাটকিন কাপুৰুষ নাছিল। ১৮৭৭-১৮৭৮ চনৰ যুদ্ধৰ সময়ত তেওঁ অসাধাৰণ সাহস দেখুৱাইছিল।
  হয়, আৰু সাধাৰণ সৈনিকৰ জীৱন উন্নত কৰিবলৈ, প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী হিচাপে তেওঁ বহু কাম কৰিছিল, আৰু চুৰিৰ ক্ষেত্ৰত ধৰা পৰা নাছিল। যদিও তেওঁৰ অধীনত সেনাবাহিনীৰ যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা বিশেষ বৃদ্ধি হোৱা নাছিল। কিন্তু তেওঁৰ চুভ"ৰভৰ দৃঢ়তা নাছিল, আনকি দুঃসাহসিকতাও নাছিল। আলেকজেণ্ডাৰ চুভ"ৰভে অতি সাহসেৰে যুঁজিছিল, সম্পূৰ্ণ পৰাজয়ৰ সীমাত অহৰহ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰিছিল। কিন্তু প্ৰকৃতিয়ে দিয়া অন্তৰ্দৃষ্টি আৰু অসাধাৰণ ভাগ্যই শত্ৰুৰ প্ৰতিশোধমূলক পদক্ষেপ, তেওঁৰ প্ৰতিক্ৰিয়া আৰু জয়ৰ ভৱিষ্যদ্বাণী কৰাটো সম্ভৱ কৰি তুলিছিল। এইটো টালৰ শৈলীত, যিয়ে ভুল ত্যাগ কৰিছিল, পৰাজয়ৰ আশংকা কৰিছিল, কিন্তু বেছিভাগ ক্ষেত্ৰতে জয়ী হৈছিল ... কিন্তু বিশ্বৰ শ্ৰেষ্ঠ দবা খেলুৱৈসকলে টালৰ জৰিয়তে দেখিছিল।
  প্ৰথমে তেওঁক মাংস পিহি লোৱা যন্ত্ৰ আৰু পৰাজয় দিয়াজন আছিল মিখাইল বটভিনিক। এই চেম্পিয়নজনে প্ৰগ্ৰেম কৰিব জানিছিল আৰু শত্ৰুৰ দুৰ্বল স্থানসমূহ চিহ্নিত কৰিব জানিছিল।
  আৰু প্ৰতিভাশালী টালৰ তৰাটো ম্লান হৈ পৰিল।
  সম্ভৱতঃ চুভ"ৰভ, যদি তেওঁ বেছি দিন জীয়াই থাকিলহেঁতেন আৰু যদি তেওঁ সংঘটিতভাৱে নেপোলিয়নৰ সৈতে যুঁজিলেহেঁতেন, তেন্তে তেওঁক মাৰপিট কৰা হ"লহেঁতেন। কিন্তু আলেকজেণ্ডাৰ ভাচিলিয়েভিচে যি তুৰ্কী সেনাবাহিনীৰ সৈতে যুঁজিছিল, সেই সেনা সকলো দৃষ্টিকোণৰ পৰা অত্যন্ত পিছপৰা আছিল আৰু সেনাপতিসকলক তেওঁলোকৰ নেতৃত্বৰ গুণ অনুসৰি নিযুক্তি দিয়া হোৱা নাছিল।
  আৰু ফৰাচীসকলৰ সৈতে যুদ্ধৰ সময়ত পেডলিং পুলবোৰৰ কমাণ্ড অতি কম আছিল আৰু ৰাছিয়ান ভালুকৰ সেনাবাহিনীক অত্যধিক তুচ্ছজ্ঞান কৰা হৈছিল।
  আনহাতে কুৰোপাটকিনে সাধাৰণতে আক্ৰমণ কৰিবলৈ ভয় কৰিছিল, ডিফেন্সিভত বহিবলৈ পছন্দ কৰিছিল। হিচাপ কৰিলে স্পষ্ট হয় যে শত্ৰুৱে নিজকে ৰেডউটৰ বিৰুদ্ধে চেপি ধৰিব। এনে এজন সেনাপতিৰ লগতহে যুদ্ধ হেৰাই গ"ল।
  আৰু ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা আৰু কেলিগুলা ডলফিন গুলীৰ বলি হ'ল... তেওঁলোকক ৰক্ষা কৰা হ'ল , অৱশ্যে, বেগেৰে, যেতিয়া অমৰ যোদ্ধাসকলে দুৰ্গবোৰত ফাটি গ'ল আৰু ইতিমধ্যে ভিতৰৰ সকলোকে গুড়ি কৰি আছিল, প্ৰায় অভেদ্য ছাল আৰু , অৱশ্যেই, প্ৰায় সুস্থ হোৱাৰ ক্ষমতা নিমিষতে।
  ডলফিনভ জুনিয়ৰে আন এজন জাপানী জেনেৰেল কাটি পেলাই "হাইলেণ্ডাৰ"ৰ পৰা এটা বাক্যাংশ গৰ্জন কৰিলে, খালী ভৰিৰে বিষাক্ত বেজী নিক্ষেপ কৰি তেজ থুই দিলে:
  - এটাহে বাকী থাকিব লাগে!
  আৰু তেওঁৰ তৰোৱালবোৰে বিজুলীৰ দৰে এটা হত্যাকাৰী, অনন্য মিল কঢ়িয়াই লৈ ফুৰে। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে দুটামান বেটেলিয়নৰ এক মিনিটত শত্ৰুক কাটি পেলোৱাৰ সৈতে এশটা গ্ৰাইণ্ডিং কৌশল ।
  চামুৰাইজনী আঘাতৰ পৰা পৰিল আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৰ খালী ভৰি দুখনে জপিয়াই যোৱা আৰু আঁকোৰগোজ ট্ৰেকৰ এটা গোটেই আৰ্হি এৰি থৈ গ"ল।
  ধুনীয়া পক্ষপাতী ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই আন এটা শক্তিশালী কংক্ৰিটৰ দুৰ্গ পৰিষ্কাৰ কৰি থাকোঁতে গোলাবাৰুদবোৰ উৰুৱাই দিলে, যাৰ ফলত হাজাৰ হাজাৰ শক্তিশালী বন্দুক বতাহত উৰি গ"ল। বন্ধুজনৰ পিছত ল"ৰা শিল্পী কেলিগুলাইও একেধৰণৰ কৌশল পুনৰাবৃত্তি কৰিলে।
  উদং, ছোৱালীৰ দৰে ভৰিখনেৰে বহু দূৰলৈ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি থকা মাৰ্গাৰিটাই অনুমোদন দিলে:
  - বৰ ভাল কৰি আছা ল'ৰা !
  অজেয় যোদ্ধাজনেও বিনাশৰ হত্যাকাৰী উপহাৰটোও অতি ত্বৰান্বিতাৰে পেলাই দি, চামুৰাইক কাটি পেলালে, উত্তৰ দিলে:
  - পুনৰ শিকিব পৰাতকৈ শিকিলে ভাল!
  ৰাছিয়াৰ সেনাৰ শাৰীত দুৰ্গবোৰৰ শক্তিশালী বিস্ফোৰণ লক্ষ্যহীন হৈ নাথাকিল। লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল জেলেনিয়ে এডজুটেণ্ট জেনেৰেল কুৰোপাটকিনক ৰিপৰ্ট দিলে:
  - মহামহিম। আমাৰ তথ্য অনুসৰি শত্ৰুৰ দুৰ্গটোত দীৰ্ঘদিন ধৰি যুদ্ধ চলি আছে, আনকি, নিশ্চিতভাৱে, কেইবাটাও দুৰ্গ বিস্ফোৰণ ঘটিছে!
  কুৰোপাটকিনে লেহেমীয়াকৈ উত্তৰ দিলে:
  - শান্ত, মাত্ৰ শান্ত!
  বাৰু, ঠিক কাৰ্লেছনৰ দৰেই, যাৰ চালখন হিঞ্জৰ পৰা উৰি গৈছিল। যদিও পৰিস্থিতিৰ বাবে মাত্ৰ কঠোৰ ব্যৱস্থাৰ প্ৰয়োজন। জেনেৰেল জেলেনি আৰু কণ্ড্ৰাটেংকোৱে জোৰ দি কয়:
  - আমি তৎক্ষণাত ষ্ট্ৰাইক কৰিব লাগিব!
  কুৰোপাটকিনে চশমাৰে দুয়োজন জেনেৰেললৈ চালে। গ্ৰীণ এতিয়াও সৰু, কিন্তু বছৰবোৰতকৈও সৰু যেন লাগে, দ্ৰুত, দ্ৰুত। কণ্ড্ৰাটেংকো প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ নায়কৰ ভাতৃ, তেওঁও নৱ প্ৰজন্মৰ সক্ষম নেতাৰ। অৱশ্যে এনে বাজে যুদ্ধ কৰিবলৈ আগ্ৰহী। তদুপৰি সম্ৰাট আৰু অল ৰাছৰ ৰাজ্যপাল দ্বিতীয় নিকোলাছৰ পৰাও দুৰ্গ চহৰখনত তৎক্ষণাত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰাৰ এটা শ্ৰেণীগত আদেশ আছে। আৰু ইমান কঠিন যুদ্ধৰ বোজা ৰাজকোষে বেছি দিন সহ্য কৰিব নোৱাৰিব সেয়া এক ন" ব্ৰেইনাৰ৷
  অৱশ্যে ফ"ৰ্ড নাজানিলে পানীত নাযাব! আমি কি কি আৰু ক"ত কোনে আক্ৰমণ কৰিছে সেইটো বুজিব লাগিব।
  কুৰোপাটকিনে কণ্ড্ৰাটেংকোক সুধিলে:
  - কোনবোৰ জাপানী ইউনিটে গুলীচালনা কৰিছিল?
  জেনেৰেলে স্পষ্টকৈ কৈছিল:
  - স্কাউটসকলে ৰিপৰ্ট কৰিছে যে ফেৰেস্তা আবিৰ্ভাৱ হৈছে - এজন ধুনীয়া যুৱক আৰু এগৰাকী সোণালী চুলিৰ ছোৱালী, যিসকলে অবিশ্বাস্য বেগেৰে গতি কৰে, আৰু যেতিয়া তেওঁলোকক কাটি পেলোৱা হয় তেতিয়া তেওঁলোকক দেখা নাযায়।
  কুৰোপাটকিনে উন্মাদ গতিৰে নিজকে তিনিবাৰ ক্ৰছ কৰি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - গতিকে দেখা গ"ল যে এইবোৰ আকৌ ফেৰেস্তা?
  জেনেৰেল জেলেনিয়ে মজিয়াত গোৰোহাত ষ্টাম্প মাৰিলে:
  - ঠিক হয়! স্বৰ্গীয় শত!
  কুৰোপাটকিনে আনকি হুইচেল মাৰিলে:
  - ৱাঃ! প্ৰভুৱে ৰাছিয়াক পৰিত্যাগ নকৰে!
  কণ্ড্ৰাটেংকোৱে শিক্ষামূলকভাৱে ক"লে:
  - আমি লগে লগে শত্ৰুক আক্ৰমণ কৰিব লাগিব ফিল্ড মাৰ্শ্বাল! নহ"লে আমি নিজেই আক্ৰমণত নামি যাম!
  কুৰোপাটকিনে ক্লান্তিৰে ক"লে:
  - নাই ভদ্ৰলোকসকল। মই আদেশ দিওঁ। যিহেতু ঈশ্বৰে আমাক সহায় কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে, তেন্তে সৈনিকক মাংস পিহি লোৱা যন্ত্ৰত ভৰোৱাটো পাপ!
  Kondratenko যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আনকি ইস্ৰায়েলতো সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰে ইহুদীসকলকো যুদ্ধ কৰিবলৈ দাবী জনাইছিল, আৰু সকলো বিনামূলীয়াকৈ আৰু যুদ্ধ নোহোৱাকৈ নাপাব।
  ফিল্ড মাৰ্শ্বালজনে , অপেক্ষা আৰু চোৱা কৌশলৰ কৌশলীজনে এই কথাৰ উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু পাঁচনি পৌলে কৈছিল যে ঈশ্বৰৰ সেৱা কৰিবলৈ মানুহৰ হাতৰ প্ৰয়োজন নাই!
  ইতিমধ্যে জেনেৰেল জেলেনিয়ে জ্বলি উঠিল:
  - তেন্তে আপুনি কিয় মহামহিম, বিশেষকৈ যেতিয়া ওচৰতে শ্বেল বিস্ফোৰণ হৈ থাকে, তেতিয়া আপুনি অহৰহ নিজকে ক্ৰছ কৰে!
  ইতিমধ্যে কুৰোপাটকিনে খং উঠিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল:
  - কিন্তু কাৰণ সকলো ভগৱানৰ ইচ্ছামতে ঘটে। গতিকে প্ৰথমে প্ৰাৰ্থনা সেৱা কৰা যাওক। অহংকাৰী হ"লে দুয়োকে গ্ৰেপ্তাৰ কৰা হ"ব!
  মুঠতে প্ৰাৰ্থনা অনুষ্ঠান অনুষ্ঠিত কৰাৰ ধাৰণাটো আকৰ্ষণীয় যেন লাগিল। কৰববোৰে সকলোৰে বাবে ৰেপ লওঁক।
  কেলিগুলা টমবয় আৰু পক্ষপাতী ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা ইতিমধ্যে অলপ ভাগৰি পৰিছে, আৰু বেছিভাগ কাম ইতিমধ্যে সম্পূৰ্ণ হৈছে। গতিকে কিয় সাগৰত সতেজ নহ"ব, আৰু ট"গোৰ স্ক্ৱাড্ৰনক ভালদৰে বালি মাৰিব নোৱাৰি৷ কাৰণ তাই বাৰ ইঞ্চিৰ বন্দুককে ধৰি গুলীচালনাও কৰিব পাৰে। আৰু এইটো ৩০৬ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰ, যাৰ ফলত আক্ৰমণকাৰী সৈন্যৰ যথেষ্ট লোকচান হ"ব পাৰে।
  সঁচা, জাপানীসকলে, এই ক্ষেত্ৰত, প্ৰায় অন্ধভাৱে গুলী চলাব লাগিব, ৰিজৰ সিপাৰে। আৰু যুদ্ধখন চহৰৰ সীমালৈ গতি কৰিলেহে তেওঁলোকে প্ৰত্যক্ষ গুলীৰে আঘাত কৰিব পাৰিব।
  মূল লক্ষ্য হৈছে বাৰ ইঞ্চিৰ বন্দুক থকা চাৰিখন যুদ্ধজাহাজ।
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ হত্যাকাৰী তৰোৱালেৰে জাপানীসকলক কাটি আবদ্ধ হৈ থকা হাড়ৰ টুকুৰাবোৰ জোকাৰি দি পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো আমি আমাৰ চান্সবোৰ অলপ ইভেন আউট কৰিব পাৰিম? টি.ৰ বন্দুক যুদ্ধত ৰ'জডেষ্টভেনস্কিৰ স্ক্ৱাড্ৰনতকৈ শ্ৰেষ্ঠত্ব আছে , প্ৰায় ১.৮ৰ পৰা ১। এইদৰে আমি শক্তিৰ ভাৰসাম্য সামান্য সমান কৰিম।
  ডলফিনৰ কেলিগুলাই শেষৰজন চামুৰাই কাটি যোদ্ধা মাৰ্গাৰিটাক সুধিলে:
  - আমি ফ্লেগশ্বিপৰ পৰা আৰম্ভ কৰিম নেকি?
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা খোলা দলিয়াই আৰু ডজন ডজন জাপানীক ফালি পেলালে, মাত্ৰ ছিন্নভিন্ন টুকুৰাবোৰ এৰি দিলে, আপত্তি কৰিলে:
  - আটাইতকৈ সুস্বাদুবোৰৰ পৰাই আৰম্ভ নহয়! সৌভাগ্যক্ৰমে স্ক্ৱাড্ৰন বিচৰাৰ প্ৰয়োজন নাই। প্ৰথম দুটা আৰ্মাডিলোৰ মাজেৰে ক্লিক কৰা যাওক।
  টমবয় কেলিগুলাই হাঁহিলে, খালী গোৰোহাৰে গ্ৰেনেড এটা নিক্ষেপ কৰিলে, ৰক্তাক্ত তৰোৱালখন নুটিলি জাহাজখনৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে , আনন্দৰে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - আৰু এইটো মোৰ!
  জাপানীসকলক পুনৰ মাৰাত্মকভাৱে কাটি পেলোৱা মাৰ্গাৰিটাই নিজৰ সংগীক পৰামৰ্শ দিলে:
  - কিন্তু আধা ঘন্টা পানীত পৰি আৰোগ্য হওঁ।
  সঁচাকৈয়ে জিৰণি লোৱাটোৱে কোনো ক্ষতি নকৰে। কিন্তু কেলিগুলা ডলফিনে এই চমু বিৰতিৰ সময়ছোৱাত কোনো সময় নষ্ট কৰা নাছিল। বিশেষকৈ আমি কিবা এটা আকৰ্ষণীয় কথা বিবেচনা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিলো।
  বেছমেণ্টত সমবেত হয় ষড়যন্ত্ৰকাৰী। চিলিঙৰ তলত থকা বৈদ্যুতিক লেম্প এটাই অশুভ ছাঁ পেলায়। লেনিনৰ বিখ্যাত টান মূৰটো ম্লানকৈ জিলিকি উঠে, চেগী কোবাৰ কাষত, যাক বিশ্বই ষ্টেলিন নামেৰে বেছি পৰিচিত, তেতিয়া এজন পৰিপাটি ইউনিফৰ্ম পিন্ধা নৌসেনাৰ বিষয়া, আনহাতে অতি কম পৰিচিত লেফটেনেণ্ট শ্বমিট, ডেণ্ডী দাড়ি, বুখাৰিন ।
  সম্পূৰ্ণ বৈঠকৰ বাবে ট্ৰটস্কি যথেষ্ট নহয় যদিও এতিয়াৰ বাবে তেওঁ আৰু লেনিনৰ মাজত তৰ্কযুদ্ধ। আৰু সেইবাবেই, আটাইতকৈ প্ৰভাৱশালী বলছেভিকসকলে গোট খালে, কেৱল ক্ষমতা লাভৰ বাবেই বিপ্লৱ, বা অভ্যুত্থান, যিয়েই নহওক কিয়, মঞ্চস্থ কৰিবলৈ সাজু।
  লেনিনে প্ৰথমে মঞ্চ ল"লে:
  - জাপানৰ সৈতে হোৱা অন্যায় সাম্ৰাজ্যবাদী যুদ্ধত স্বৈৰাচাৰী শাসনে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত বিজয় ৰোধ কৰাটো অত্যন্ত গুৰুত্বপূৰ্ণ , সতীৰ্থসকল। বিপ্লৱৰ কাৰণে এই দাবী!
  ইয়াৰ উত্তৰত ভীৰু চৰ মাৰে।
  বুখাৰিনে হাতৰ তলুৱাত হাত চাপৰি বজাই আৰু এতিয়াও সৰু মুখখন শোভা বঢ়া ক"লা দাড়ি জোকাৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয় আমি স্বৈৰাচাৰীক সামান্যতম সুযোগ দিব নালাগে। এইটোৱে হয়তো দেশদ্ৰোহৰ গোন্ধ পাব পাৰে, কিন্তু মই ক"ম, মিকাডো বলছেভিক আৰু বিশ্ব সাম্যবাদৰ শ্ৰেষ্ঠ আৰু মূল মিত্ৰ!
  কোবা জোচেফে খঙেৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ভালেই কৈছে! যদিও ইয়াৰ পৰা দেশদ্ৰোহৰ গোন্ধ নাথাকে, ইতিমধ্যে ই নিজেই দেশদ্ৰোহ!
  তাৰ পিছত কাৰ্পভ ছদ্মনামেৰে যোৱা লেনিনে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - বিশ্ব বিপ্লৱৰ স্বাৰ্থত কেতিয়াবা ত্যাগ কৰিবলগীয়া হয়। নিজৰ বিবেক আৰু নিজৰ আত্মাৰ এটা অংশ ত্যাগ কৰাটোকে ধৰি। - উলিয়ানভে কৰ্ক খুলিলে, মূৰটো খুলিলে, জাৰ্মান বিয়েৰৰ বটল এটা। বাকপটুতাৰ বাবে ডিঙিটো সতেজ কৰি লোৱা উচিত। দুটামান চুমুক মাৰি সি কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল। - আপুনি ভাবিছেনে মই নিজেই নিজৰ দেশৰ বাবে বেয়া আৰু পৰাজয় কামনা কৰি সুখী। অৱশ্যে মই অকপটে ক"ম, স্বৈৰাচাৰী শাসন ব্যৱস্থা গুৰুতৰভাৱে দুৰ্বল হ"লেহে বিপ্লৱ সম্ভৱ। আৰু যুদ্ধত পৰাজয়তকৈ স্বৈৰাচাৰীক কিহে দুৰ্বল কৰিব পাৰে?
  কোবাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - একো নাই... কেতিয়াবা সৰ্বোচ্চ লক্ষ্যত ত্যাগৰ প্ৰয়োজন হয়, আৰু যথেষ্ট ত্যাগ!
  লেনিনে তেওঁৰ দৰ্শন আগবঢ়াই নিলে:
  - গতিকে, আমি নাস্তিকতাৰ নৈতিকতা আৰু দৰ্শনৰ বিষয়ে আলোচনা নকৰো। এইটো মূল কথা নহয়। এইটো স্পষ্ট যে আমি যি কাম হাতত লৈছো, সেই কামে সকলো দেশৰ আৰু সমগ্ৰ বিশ্বৰ শ্ৰমিক আৰু দাসৰ মুক্তিৰ সূচনা কৰিব। আৰু আমাৰ ৰাজ্য আৰু আন জনগোষ্ঠীৰ সকলো লোকচানৰ ক্ষতিপূৰণ যে এশগুণ হ"ব। - উলিয়ানভে থমকি ৰৈ বেলেগ সুৰত যোগ দিলে। - আৰু জনসাধাৰণ আৰু আমাৰ ঘৃণিত স্বৈৰাচাৰী শাসনক পৰাস্ত কৰিবলৈ আমি কি সুনিৰ্দিষ্ট পদক্ষেপ লব পাৰো?
  ইয়াত লেফটেনেণ্ট শ্বমিডে পাতল মাতেৰে কথা ক"লে:
  - মই ভাবো, আৰম্ভণিৰ বাবে, ট্ৰেন্স-চাইবেৰিয়ান ৰেলৱেক একেলগে কেইবাটাও ঠাইত উৰুৱাই দিব লাগে। ইয়াৰ ফলত মানচুৰিয়াত জাৰবাদী সৈন্যৰ যোগানত মাৰাত্মক প্ৰভাৱ পৰিব।
  কোবাই শিয়ালৰ দৰে হাঁহিলে:
  - ব্ৰাভো , ল'ৰাটোৱে অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে! আৰু মই জাৰৰ ৰুবলৰ সোণৰ মানদণ্ডক ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰাৰ উদ্দেশ্যে কেইবাটাও বেংক লুট কৰাৰ কথা ভাবিলোঁ।
  উলিয়ানভে কঠোৰভাৱে "আচৰিত জৰ্জিয়ান"জনৰ ফালে তৰ্জনী আঙুলিটো জোকাৰিলে:
  - দুষ্টামি নকৰিবা! এটা অতি আমোদজনক প্ৰস্তাৱ। কুৰোপাটকিনাক আপুনি প্ৰায় নষ্ট কৰিব পাৰে।
  শ্বমিডে আগবঢ়াই কয়:
  - সাধাৰণতে মোৰ পৰিকল্পনাত ক"লা সাগৰৰ বহৰৰ সকলো জাহাজতে বিদ্ৰোহ উত্থাপন কৰাটো জড়িত হৈ আছে। তেতিয়া সেনাবাহিনী শ্ৰমিক জনসাধাৰণৰ কাষলৈ যাব, আৰু স্বৈৰাচাৰী শাসন একেবাৰেই ভাঙি পৰিব!
  কোবাই বিড়ম্বনাৰ দৰে হাঁহিলে:
  - হয়, পাহাৰত কেন্সাৰটোৱে হুইচেল মাৰিব!
  - কোবা , বন্ধ কৰক! - লেনিনে ঘেউ ঘেউ কৰি আৰু ক"লে। - সঁচাকৈয়ে ক"লা সাগৰত বিদ্ৰোহৰ প্ৰস্তুতি চলোৱা আৰু চলোৱাটো প্ৰয়োজনীয়। আৰু যেতিয়া প্ৰহাৰ কৰা কুৰোপাটকিন প'ৰ্ট আৰ্থাৰৰ পৰা পলায়ন কৰিব , সমগ্ৰ সেনাবাহিনীত হোৱা বিদ্ৰোহ বাস্তৱত পৰিণত হ'ব!
  শ্বমিডে নিজৰ খং হেৰুৱাই পেলালে:
  - হয়, আমি আত্মাত কৰিম!
  বুখাৰিনে কথা ল"লে:
  - পৃথিৱীত আমাৰ আটাইতকৈ সংখ্যক মিত্ৰ হৈছে কৃষকসকল;যেতিয়া তেওঁলোক উঠিব, তেতিয়া তেওঁলোকে স্বৈৰাচাৰী শাসনৰ সকলো শক্তিক বান্ধি ৰাখিব পাৰিব। আমি আমাৰ আন্দোলনকাৰীসকলক গাঁওলৈ পঠিয়াব লাগিব, কৃষকসকলক কেৱল মাটিয়েই নহয়, বাগিচাও, মাটিৰ মালিকৰ সকলোখিনি দিবলৈ দাবী জনাই!
  কোবাই বিড়ম্বনাৰ দৰে বাধা দিলে:
  - তেওঁলোকৰ পত্নী আৰু কন্যাকে ধৰি!
  বুখাৰিনে হাঁহিলে:
  - আৰু এইটোও! ইমেলিয়ান পুগাচেভে কৰা দৰেই সহজ - মূৰটো কাটি পেলোৱা হ"ব, বাৰখন ওলোমাই দিয়া হ"ব, আৰু তেওঁলোকৰ সামগ্ৰীবোৰ নিজৰ বাবে লৈ সমানে ভাগ কৰা হ"ব! আৰু মাটিৰ মালিকৰ পত্নী আৰু কন্যা তোমালোকৰ দাস!
  উলিয়ানভে এই আহ্বানত অনুমোদন জনায়:
  - শুদ্ধ! আমি সকলোবোৰ ওলোমাই দিম! উত্তৰ মেৰুলৈকে গোটেই বাটটো!
  কোবাই পৰামৰ্শ দিছিল:
  - আমি ডকাইত উপাদানটো যিমান পাৰি সক্ৰিয়ভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিব লাগিব। বিশেষকৈ , অপৰাধীৰ পৰাই সবল আৰু সফল বিপ্লৱী ওলাই আহে। উদাহৰণস্বৰূপে, কোটভস্কি নায়ক নহয়? নায়ক! আৰু ফাদাৰ মাখনো ইয়াতকৈ বেয়া নহয়!
  বুখাৰিনে জোৰেৰে মাত দিলে:
  - সেইটোৱে! আমি অপৰাধমূলকতাৰে সকলোকে চেপি ধৰিম !
  উলিয়ানভে টেবুলত মুঠি মাৰিলে:
  - সন্ত্ৰাস, সন্ত্ৰাস আৰু আকৌ এবাৰ বিপ্লৱী সন্ত্ৰাস!
  "মহিমাময় চাৰিজন"ৰ অধিক কথা-বতৰা পৰ্যবেক্ষণ কৰাটো সম্ভৱ নহ"ল। সাৰ পাই উঠি বিজয়ী কৌশল ৰূপায়ণৰ ব্যৱহাৰিক স্তৰলৈ যোৱাটো প্ৰয়োজনীয় হৈ পৰিছিল। বিশেষকৈ দলসমূহৰ পৰা যুদ্ধজাহাজসমূহ ক্লিয়াৰ কৰক।
  কেলিগুলাই খৰধৰকৈ সাঁতুৰি নিজৰ লক্ষ্যলৈ গ"ল, আৰু মাৰ্গাৰিটাই নিজৰ লক্ষ্যলৈ গ"ল। আঙুলি আৰু ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি ল"ৰাকেইটাই নিমিষতে নিজৰ ভুক্তভোগী জাহাজত উঠিল।
  কেলিগুলা টমবয়টোৱে আৰু ব্ৰেক অনুভৱ কৰা নাছিল, কিয়নো তেওঁ সকলোকে একেৰাহে কাটি পেলাবলৈ ধৰিলে। জাহাজত উঠিবলৈ কঠিন নহয়, মূলতঃ যুদ্ধজাহাজ শ্ৰেণী। যদিহে অৱশ্যেই আপুনি মানুহতকৈও বেছি নহয় । গতিকে, দৌৰি কাটিব। আৰু এনে অলৌকিক গতিৰে আপোনাক প্ৰতিহত কৰাৰ সুযোগ কাৰো নাই।
  বাৰু, ল"ৰা-ছোৱালীৰ উদং আঙুলিৰে, কিন্তু চিতাৰ ভৰিৰ পাখিতকৈ বেছি বেগেৰে বিষাক্ত বেজী নিক্ষেপ কৰক। আৰু ইয়াৰ ফলত জাপানীসকলকো সম্পূৰ্ণৰূপে স্তম্ভিত কৰা হ"ব।
  উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ যোদ্ধাসকল আকৌ কাটি পৰি আছে , আৰু টাৰ্মিনেটৰ যোৰৰ পৰিকল্পনা সহজ। গোলাবাৰুদৰ ডবাটোলৈ যাওক, তাৰ পিছত গোলাবাৰুদবোৰ এনেদৰে বিস্ফোৰণ কৰক যাতে বয়লাৰবোৰো ঢাকি থাকে। ইয়াৰ পিছত ক্ষতিগ্ৰস্ত জাহাজখনে তললৈ যোৱাৰ বাহিৰে আন উপায় নাথাকিব।
  ডলফিনৰ কেলিগুলাই তৰোৱালেৰে কাটি পেলাই নখ জোকাৰি গোলাবাৰুদৰ যোগান ধৰিলে। বাৰু, তেওঁৰ বাবে ব্যক্তিগত গুলী কি, যিবোৰ ল"ৰাজনে উৰি ফুৰাতে গুলীয়াই পেলায়, আনকি শত্ৰুৰ ওপৰতো উভতাই পেলায়। বিশেষকৈ যদি আপুনি খালী ভৰিৰে তৎক্ষণাত উন্মাদ আৰু মাৰাত্মক, মাৰাত্মক আৰু অপ্ৰতিৰোধ্য শক্তিৰে শত্ৰুৰ মাজত এমুঠিমান কাৰ্টিজ ভাঙি পেলায় তেন্তে ই ভাল৷
  যাতে দ্বিতীয় নিকোলাছৰ ৰাজকীয় সাম্ৰাজ্যলৈ যোৱা চামুৰাইৰ পথ বন্ধ হৈ পৰে।
  গোলাবাৰুদবোৰ হোল্ডলৈ স্থানান্তৰ কৰাটোও কঠিন নহয় যাতে যুদ্ধজাহাজখনৰ তলৰ অংশটো উৰুৱাই দিয়া হয়, লগতে তেওঁৰ শাৰীৰিক শক্তিৰে।
  মাৰ্চ মাহৰ ৰ"দত গৰম হোৱা ষ্টীলৰ ডেকখনে টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৰ উদং ইলাষ্টিক তলুৱাবোৰত সুখকৰভাৱে টিকটিকিয়াই পেলায়। আৰু শ্বিমোছাৰে ভৰা ডাঙৰ ডাঙৰ উচ্চ বিস্ফোৰক খোলাবোৰে কান্ধৰ তললৈ টানি আনে। সৰ্পিল চিৰিটোক আওকাণ কৰি আপুনি তললৈ জপিয়াই পৰে আৰু এতিয়া আপুনি সঠিক ঠাইত আছে। এতিয়া বিভাজনবোৰ ভাঙি যাব আৰু বয়লাৰবোৰ বিস্ফোৰণ হ"ব, ইমান ফুটা হ"ব যে এই বিশাল বস্তুটোও বাচি নাথাকিব।
  এই আকৰ্ষণীয় কথাটো হ"ল জাপানীজ আৰ্মাডিলো। জাহাজখন বিশাল আৰু বহল, ডেকবোৰ ঢাকি ৰখা কৱচৰ বৃহৎ ডাঠ। আৰু দীঘল আৰু ডাঠ কামানৰ নলীবোৰ, যিয়ে দুজনমান দহ কিলোমিটাৰ খুন্দা মাৰিব পাৰে, বা তাতোকৈ বেছি ... সঁচা, ইয়াক জাপানীসকলে নিৰ্মাণ কৰা নাছিল, বৰঞ্চ ইংৰাজে নিৰ্মাণ কৰিছিল। কিন্তু ৰজাৰ বহৰখন প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে নিজাকৈ উৎপাদন কৰা, যাৰ লাভ-লোকচান আছে। গতিকে ইংৰাজে এখন যুদ্ধজাহাজ তৈয়াৰ কৰিলে - এটা সম্ভ্ৰান্ত যন্ত্ৰ। দুখৰ কথা, কিন্তু আমি তেওঁক তললৈ পঠিয়াব লাগিব...
  বিস্ফোৰণ ঘটিল আৰু ব্ৰেকিং ডেকৰ ধাতুই ল"ৰাটোৰ উদং পেশীবহুল ভৰি দুখনত খুন্দা মাৰিলে, ল"ৰাটোৰ ওপৰত ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে। ইয়াৰ পিছত ল"ৰাটোৱে পানীত সোমাই জোৰেৰে সাঁতুৰি ঘূৰ্ণীবতাহৰ পৰা আঁতৰি যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। এনে এটা কল"ছাছ ডুব গৈ আছে।
  আৰু মাৰ্গাৰিটাৰ যুদ্ধজাহাজখন বিভাজিত হ"ল: পৰিষ্কাৰকৈ কাম কৰা আৰু সমকালীনভাৱে। এতিয়া জীয়াই থকা দুখন সাজসজ্জিত যুদ্ধ ক্ৰুজাৰ ডুবাই পেলোৱাৰ সময় আহি পৰিছে৷
  কৰা ট"গোকো তললৈ যাওক। হাতত অস্ত্ৰ লৈ আপোনাৰ মাতৃভূমিলৈ অহা সকলোৰে বাবে এয়া এক শিক্ষা হৈ পৰিব।
  ডলফিনৰ কেলিগুলাই হাত-ভৰিৰে সাগৰৰ পানী জোৰেৰে ৰেক কৰে আৰু হুইচেল মাৰে:
  - আপুনি জাপানীসকলৰ হাতত পৰাস্ত হ"ব! এইটো কোনো উন্মাদ ঘৰৰ খেল নহয় !
  ঠিক যোৱাবাৰৰ দৰেই , প্ৰায় ধাতু আৰু কৱচ স্পৰ্শ নকৰাকৈয়ে আপুনি ডেকলৈ উৰি যায়। তাতে আপুনি এনে লাহে লাহে চামুৰাই কবি হিচাপে কাটিবলৈ আৰম্ভ কৰে। সম্ভৱতঃ ৰেজিনত আবদ্ধ হৈ থকা মকৰা এটাও উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ এই পোকবোৰতকৈ এশগুণ বেছি চঞ্চল। গতিকে আপুনি লৰালৰিকৈ গৈ হাত, ভৰি, মূৰ কাটি পেলায় ... আৰু সিহঁতে মাত্ৰ থিতাপি লয়। উত্তম ক্ষেত্ৰত এজনে ক"বলৈ সক্ষম হয়:
  - বানজাই!
  টমবয় কেলিগুলাই খিকিন্দালি কৰে আৰু তেওঁলোকৰ ফালে নাকটো বুঢ়া আঙুলিৰে কয়:
  - বানজাই, সাহস নকৰিবা!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ কাৰ্টিজবোৰ পেলাই দিয়ে, চামুৰাইৰ কপাল, মুখ আৰু ডিঙিত বিন্ধি।
  ইয়াৰ পিছত আগৰ সংমিশ্ৰণটো পুনৰাবৃত্তি কৰক। কিন্তু পৰিৱৰ্তনৰ বাবে ভয়ংকৰ কেলিগুলাই ইতিমধ্যে লোড কৰা বাৰ ইঞ্চিৰ বন্দুকটো দ্ৰুতগতিত নিক্ষেপ কৰি ওচৰৰ যুদ্ধ ক্ৰুজাৰখনত চাৰ্জ চলালে। আঘাতটো সঠিক বুলি প্ৰমাণিত হ"ল আৰু উচ্চ বিস্ফোৰক জাপানী চাৰ্জৰ ফলত ডেকত বৃহৎ জুই লাগে।
  যুৱ যোদ্ধাজনে লক্ষ্য কৰিলে যে সঁচাকৈয়ে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশত উদ্যোগৰ এটা উৎপাদন যেতিয়া প্ৰৱেশ কৰে, তেতিয়া বহুত জুই আৰু ধোঁৱা ওলাই আহে। যিয়ে অৱশ্যেই শ্বুটিং সহজ কৰি তোলে ৷ ছামুৰাইসকলে ৰাছিয়াৰ সৈতে দীৰ্ঘদিন ধৰি যুদ্ধ কৰি আছে বুলি বিবেচনা কৰিলে তেওঁলোকৰ যুদ্ধ স্ক্ৱাড্ৰনৰ সঁচাকৈয়ে গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব আছে।
  সঁচা, জাপানীসকলে নিজৰ সকলো বৃহৎ জাহাজ হেৰুৱালে কিমানখিনি লাভ কৰিব পাৰিব?
  টগোৰ ফ্লেগশ্বিপখনে পলমকৈ প্ৰস্থানৰ সংকেত দিয়ে। কিন্তু এইটো সঁচাকৈয়ে কোনো উপযোগী সমাধান নহয় ৷ বিশাল যুদ্ধজাহাজখন বিস্ফোৰণ ঘটে আৰু দুছেকেণ্ডৰ পিছত ডলফিনৰ কেলিগুলা কঢ়িয়াই অনা জাহাজখনো বিস্ফোৰণ ঘটে। অৱশেষত তেওঁ জাপানী সাম্ৰাজ্যৰ এজন বিষয়াক গোৰোহাৰে লাথি মাৰিলে। আৰু আকৌ দুয়োজন সাহসী যোদ্ধাক শ্বক ৱেভৰ দ্বাৰা বাহিৰলৈ নিক্ষেপ কৰা হ'ল...
  প্ৰথম ৰেংকৰ এজন কেপ্তেইনৰ মূৰটো উৰুৱাই পেলোৱা এগৰাকী যুঁজাৰু ছোৱালী পাৰ্টিছনে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰিছে:
  - সমুদ্ৰ হকী মেচ: ৰাছিয়া বনাম জাপান - চাৰি শূন্য স্ক'ৰ!
  সঁচাকৈয়ে এতিয়া জাপানৰ সেৱাত এখনো যুদ্ধজাহাজ নাই। সঁচা, এতিয়াও আঠখন যুদ্ধ শ্ৰেণীৰ ক্ৰুজাৰ আছে। আৰু এটা পছন্দ আছে: ডুবাই পেলাব নে ডুবাই নিদিব?
  কেলিগুলাই তৰোৱালেৰে তেওঁৰ ফালে লৰালৰিকৈ অহা হাঁহটোক কাটি পেলোৱাৰ পিছত যুক্তিসংগতভাৱে সিদ্ধান্ত ল"লে:
  - লোহা গৰম হৈ থকাৰ সময়ত আঘাত কৰক! অৰ্থাৎ আমি সিহঁতক ডুবাই দিওঁ!
  মাৰ্গাৰিটাই আন এটা সাগৰীয় শিকাৰু কাটি এই সিদ্ধান্তত সন্মত হ"ল:
  - ক্ষুদ্ৰ কথাত সময় নষ্ট কিয়? আমাৰ বাবে হয়তো পৰৱৰ্তী সময় নাথাকিব!
  কেলিগুলা টমবয়ে ভৰিৰে কাৰ্টিজৰ কেচটো পেলাই দি, ঠিক হাঁহৰ চকুৰ ভিতৰলৈ, যুক্তিসংগতভাৱে আপত্তি কৰিলে:
  - মই ভাবো হ'ব! ঈশ্বৰে ত্ৰিত্বক ভাল পায়!
  কিন্তু সি যিয়েই নহওক সাঁতুৰিলে। ৰাতি দুৰ্গ দুৰ্গলৈ উভতি যাব পাৰে। এইটোৱে তেওঁলোকক ক"তো নাপাব। আৰু যদি তেওঁলোকৰ অংশগ্ৰহণ অবিহনে কুৰোপাটকিনে দুৰ্গটো লয়, তেন্তে ইমানেই ভাল। সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকে অকলে সকলো কৰিব নোৱাৰে৷ আনকি জাপানৰ সৈতে এই অদ্ভুত যুদ্ধৰ বিষয়ে বংশধৰসকলে কি ক"ব সেয়াও আমোদজনক? তেওঁলোকে ইয়াক গৌৰৱময় কাম বুলি গণ্য কৰিব, বা ইয়াৰ বিপৰীতে ইয়াক কেৱল অলৌকিক শক্তিৰ দ্বাৰা জয়ী হোৱা বুলি বু-বু-বু কৰিব !
  কিন্তু কেলিগুলাই সহজেই তেওঁৰ পৰৱৰ্তী ভুক্তভোগী - যুদ্ধ ক্ৰুজাৰক অতিক্ৰম কৰিলে। বাহ্যিকভাৱে ইহঁত আৰ্মাডিলোৰ পৰা কিছু পৃথক। বিশেষকৈ কৱচ অলপ কম, আৰু বাৰ ইঞ্চিৰ বন্দুকৰ সলনি দহ ইঞ্চিৰ বন্দুক আছে, কিন্তু প্ৰদৰ্শন বহুত ভাল। কিন্তু এইবোৰো ৰৈখিক শ্ৰেণীৰ পাত্ৰ। আৰু তাৰ পিছত আছে মধ্যমীয়া আৰু লঘু ক্ৰুজাৰ।
  ল"ৰাৰ দৰে ভৰিৰে পেলোৱা কাৰ্টিজেৰে কিছুমানক পেলাই দিলে। তাৰ পিছত, তেওঁ গোলাবাৰুদবোৰ লৈ বিস্ফোৰণ কৰিলে যাতে যুদ্ধ ক্ৰুজাৰখনে নাকটো পানীত পুতি পেলায় আৰু এইদৰে লগে লগে নহয়, লাহে লাহে ওলোটাকৈ তললৈ নামি যায়।
  হয়তো ল"ৰা অভিনেতা কেলিগুলাই এইদৰে ক্ৰুৰ অন্ততঃ এটা অংশক মৃত্যুৰ পৰা বচাব বিচাৰিছিল। সঁচাকৈয়ে সি ইমানবোৰ বিস্ফোৰক ক"ত ৰাখিব পাৰিলে... মাৰ্গাৰিটাই চামুৰাই নাৱিকৰ এটা বৃহৎ গোটক হত্যা কৰি নিজৰ ক্ৰুজাৰখন জাহাজত হেলনীয়া কৰি দিলে।
  ছোৱালীজনীয়ে গৌৰৱেৰে নিজৰ সফলতা উদযাপন কৰিলে, আৰু তাইৰ সংগীয়েও:
  - স্ক'ৰ: ছয় - শূন্য!
  কেলিগুলা টমবয়, ক্ৰোধ আৰু আনন্দত, মহান সফলতাৰ পৰা, গাইছিল:
  - আৰু চামুৰাই মাটিত উৰি গ"ল, তীখা আৰু জুইৰ চাপত!
  নতুন সাগৰীয় ভুক্তভোগী ... হয় , এই অভিযানত ৰাওনা হোৱা জাপানীসকলৰ জন্ম যেন এটা অভাগ্য তাৰকাৰ তলত। আৰু তেওঁলোকৰ শ্বিন্টো ধৰ্মৰ আঠ নিযুত দেৱতাইও তেওঁলোকক সহায় নকৰে।
  টমবয়িছ কেলিগুলাৰ বাবে যুদ্ধ ক্ৰুজাৰ এখন কাৰ্ডবৰ্ডৰ টুকুৰা যেন লাগে যিটো ডুবাই ৰখাৰ প্ৰয়োজন। আনকি তেওঁ অলপ বেলেগ কৌশল এটা চেষ্টা কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল, অৰ্থাৎ ধৰি ৰখা ঠাইখিনিত সোমাই তাত তলৰ অংশটো তৰোৱালেৰে কাটি পেলোৱা। কাৰণ, তেওঁৰ হাতত নিঞ্জা আৰু যাদুকৰৰ পৰা বন্দী কৰা এটা যাদুকৰী ধাতু আছে। অৰ্থাৎ এটা অপাৰেচন হ"ব লাগিব।
  আৰু সেইবাবেই ... দেখা গ"ল যে ৰৈখিক লোহাটো ফাটি গৈছে... সেইটো নিশ্চিত কৰিবলৈ তিনিটা ডবা বানপানীত বুৰাই পেলোৱাটো প্ৰয়োজনীয়। টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰি কয়:
  - এখানে আমরা যে জাহাজ উপর...
  তৰোৱালৰ আঘাতেৰে যুদ্ধ ক্ৰুজাৰ এখন ডুবাই পেলাবলৈ সঁচাকৈয়ে অতিমানৱীয় শক্তি আৰু অসাধাৰণ কল্পনাশক্তিৰ প্ৰয়োজন।
  মাৰ্গাৰিটাই বহুত সহজ পদ্ধতি পছন্দ কৰে, যুক্তি আগবঢ়ায় যে পুনৰাবৃত্তিই হৈছে শিক্ষণৰ মাতৃ। আৰু যদি তেনেকুৱা হয়, তেন্তে বিস্ফোৰণত শত্ৰুৰ পানী প্লাৱিত হ"ব।
  যোদ্ধা দেৱী আৰু পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে বুঢ়া আঙুলিটো ওপৰলৈ তুলি কয়:
  - ইতিমধ্যে আঠ বাজিছে!
  ল'ৰা কেলিগুলাই, কোনো অনুষ্ঠান নোহোৱাকৈ, অসংখ্য চামুৰাই কাটি, আৰু ভৰিৰে মাৰাত্মক কাৰ্টিজ নিক্ষেপ কৰি, উচ্চাৰণ কৰে:
  - কিন্তু এইটো কেৱল আনন্দদায়ক!
  আৰু চাৰিজন ভুক্তভোগী বাকী আছে... এইয়া যাতে বেছি সাধাৰণ হৈ নাযায় তাৰ বাবে তেওঁলোকক কেনেবাকৈ ডুবাই পেলোৱাৰ প্ৰয়োজন। বিশেষ, অনন্য কিবা এটা লৈ আহক। আৰু ল"ৰাবোৰে এটা শব্দও নোকোৱাকৈয়ে তলত দিয়া ধৰণে কাম কৰে। অৰ্থাৎ নিয়ন্ত্ৰণ ৰুডাৰবোৰ জব্দ কৰে ... সৌভাগ্যক্ৰমে জাহাজবোৰ ইতিমধ্যে পূৰ্ণ গতিত আছে, অৰ্থাৎ ইয়াৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাটো ইমান কঠিন নহয়। আৰু সেইবাবেই, আপুনি নিয়ন্ত্ৰণ ৰুডাৰবোৰ ধৰি ৰেমলৈ যায়... বেটলক্ৰুজাৰ, জাহাজবোৰ নতুন, কিন্তু জাপানী বহৰত বহুতো অচল জাহাজ আছে যিবোৰৰ ষ্ট্ৰেইট লাইন ৰেমৰ পৰা পলায়নৰ কোনো সম্ভাৱনা নাই।
  যদি জাহাজ, আনকি ধাতুৰে নিৰ্মিত জাহাজবোৰেও সাগৰত তীব্ৰ বেগত সংঘৰ্ষ কৰে তেন্তে কি হ"ব?
  তাৰ পিছত তলত দিয়া কথাবোৰ ঘটে: ভয়ংকৰ গৰ্জন, কৱচৰ পিহি, দুয়োখন জাহাজৰ তীখাৰ চাদৰ ফাটি যায়। বিকৃত হালধীয়া মুখৰ দহশ আৰু শ শ নাৱিকে ভঙা ডেকবোৰৰ কাষেৰে লৰালৰিকৈ গৈ থাকে, তেওঁলোকৰ সংকীৰ্ণ চকু দুটা কপালৰ পৰা উখহি উঠে আৰু মুখৰ পৰা তেজৰ সোঁতবোৰ উৰি যায় আৰু দাঁত উলিওৱা হয়।
  আৰু জাপানী যুঁজাৰু বিমানবোৰ পানীৰ ওপৰেৰে পৰি যায়, ফেন ওলোৱা ধাৰাত পৰি যায় যিয়ে সিহঁতক একেলগে খাই পেলায়। আৰু জাহাজবোৰ দ্ৰুতগতিত ডুব যাবলৈ আৰম্ভ কৰে, বহুতৰ জীৱন গভীৰতালৈ টানি লৈ যায়।
  কৰুণা বা অনুষ্ঠান নোহোৱাকৈ নাৱিকসকলক নিঃশেষ কৰি গৈ থকা মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  "জাপানীসকলে মহিলা আৰু শিশুক জাহাজত নলোৱাটোও ভাল।"
  কেলিগুলাই তেওঁৰ ওপৰত উঠি যোৱা হাঁহটোক বিভাজিত কৰি এই কথাত সহজেই সন্মত হ"ল:
  - হয়, আমাজনৰ কাল্টে চামুৰাইৰ মাজত শিপাই যোৱা নাছিল। সঁচা, তেওঁলোকৰ যেন মহিলা নিঞ্জা আছে!
  ডেকা যোদ্ধা-দেৱী আৰু একে সময়তে পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে সাৰাংশত ক"লে:
  - আমাৰ পক্ষত বাৰ শূন্য ... কিন্তু শেষৰ দুটা ডেলিলি এতিয়াও বাকী আছে। সিহঁতক কি কৰিব?
  কেলিগুলা টমবয়ে আন এটা হাঁহক টুকুৰা টুকুৰ কৰি দিলে আৰু কেৱল পৰামৰ্শ দিলে:
  - সিহঁতক ডালনি বন্দৰলৈ লৈ যাওঁ। এতিয়া ই ৰাছিয়াৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছে, আৰু দুখন মহৎ, অত্যাধুনিক ক্ৰুজাৰে আমাৰ বহৰ বহু পৰিমাণে বৃদ্ধি কৰিব!
  তৰোৱালেৰে সাগৰৰ শিকাৰুবোৰক চেপি ধৰি মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত সহজেই সন্মত হ"ল:
  - হয়, আৰু এইটোৱেই সৰ্বোত্তম সমাধান!
  ছুপাৰ এঞ্জেল দুজনৰ উগ্ৰ আঘাতৰ নৈতিক প্ৰভাৱে আমাৰ আটাইতকৈ বন্যপ্ৰাশাক অতিক্ৰম কৰিলে। সঁচাকৈয়ে যদি আপুনি মানুহৰ লগত নহয়, অতি প্ৰকৃত দেৱতাৰ সৈতে মিল থকা জীৱৰ সৈতে যুঁজিবলগীয়া হয়, আৰু হয়তো আনকি ডেমিউৰ্জৰ সৈতেও, তেন্তে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ যুঁজাৰুসকলৰো সাহসৰ অভাৱ হ"ব পাৰে।
  তেনেদৰে এখন ক্ৰুজাৰত মাৰ্গাৰিটা আৰু আনখন ক্ৰুজাৰত কেলিগুলাই অতি উদ্যমী বিষয়াসকলক কাটি পেলোৱাৰ পিছত আৰু কিছুমানক লাথি মাৰি পেলোৱাৰ পিছত আন নাৱিক আৰু মেকানিকসকলে এই ছুপাৰ-বিংসকলৰ ওচৰত বশ হোৱাটোৱেই উত্তম বুলি বিবেচনা কৰিলে । আৰু দুয়োখন যুদ্ধ ক্ৰুজাৰে ডালনি বন্দৰলৈ ৰাওনা হ"ল, যিটো জাপানীসকলে শেহতীয়াকৈ পৰাজয়ৰ পিছত ৰাছিয়াৰ সেনাৰ সৈতে যুঁজ নকৰাকৈয়ে এৰি দিলে।
  কেলিগুলা ডলফিনভে ভাবিছিল যে, আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো, ষ্ট্ৰাইকিং ফৰ্চৰ কৰ্তৃত্বই কৰ্তৃত্ব। উদাহৰণস্বৰূপে, খালখিন গলৰ যুদ্ধৰ সময়ত ভয়ংকৰ ছোভিয়েট সেনাই কিমান জাপানীক বন্দী কৰিছিল? ছোভিয়েট তথ্য অনুসৰি ৪৭৬ জন লোকক পিছৰ আন হিচাপ অনুসৰি প্ৰায় ২০০ জন আৰু পাৰস্পৰিক আদান-প্ৰদানৰ ফলত মাত্ৰ ৮৮ জন লোকক জাপানীসকললৈ ঘূৰাই পঠিওৱা হৈছিল, অৰ্থাৎ ইমান কম সংখ্যক লোকে নিজৰ গৃহভূমিলৈ উভতি আহিছিল।
  অৰ্থাৎ চামুৰাইয়ে দৃঢ়তা দেখুৱাইছিল। হেৰুৱাই, ছোভিয়েটৰ তথ্য অনুসৰি, প্ৰায় বিশ হাজাৰ লোকৰ মৃত্যু হয়।
  তুলনামূলকভাৱে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত ছোভিয়েট সেনাই নিহত হোৱা ( বন্দী অৱস্থাত মৃত্যু হোৱা লোকসকলক গণনা নকৰাকৈ) প্ৰায় বন্দীসকলৰ দৰেই হেৰুৱাইছিল।
  আৰু এইটো সত্ত্বেও যে এন কে ভি ডিয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰাসকলৰ পৰিয়ালৰ সৈতে নিৰ্মম ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  গতিকে জাপানী সৈন্যৰ স্থিতিস্থাপকতাক অতিৰঞ্জিত কৰা হোৱা নাই। ৰুছ-জাপান যুদ্ধৰ সময়ত জাপানীসকলে যুদ্ধবন্দী হিচাপে ৰাছিয়ানসকলতকৈ এশগুণ কম সৈনিক হেৰুৱাইছিল!
  কিন্তু, অৱশ্যে ইয়াৰ আংশিক কাৰণ এইটোৱেই যে ৰাছিয়াৰ সেনাই এটাও ডাঙৰ যুদ্ধত জয়ী নহ"ল। আৰু জয় অবিহনে বন্দী নাথাকে।
  অৱশ্যে এনে হয় যে আগবাঢ়ি যোৱা সেনাবাহিনীৰো বহু সৈনিক বন্দী হৈ আছে।
  যোদ্ধা ল"ৰা কেলিগুলাই এটা আদিম ৱাকি-টকিৰ জৰিয়তে মাৰ্গাৰিটাক ক"লে:
  - হয়তো আমি আটাইবোৰৰ পিছতো বগা পতাকাখন তুলি দিম, নহ"লে আমাক ডুবাই পেলাব?
  মাৰ্গাৰিটাই আপত্তি কৰিছিল:
  "বগা পতাকাৰ তলত পালতোলাটো লজ্জাজনক।" ত্ৰিৰংগ ৰাছিয়ানটো মূৰৰ ওপৰত দিলে ভাল !
  ডেকা যোদ্ধাজনে বয়-টাৰ্মিনেটৰৰ খালী ভৰিৰে চঞ্চল ভৰিখনত বেজীটো নিক্ষেপ কৰিলে আৰু পৰৱৰ্তী চামুৰাইজনৰ কপালত বিন্ধি তেওঁ মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু মোৰ মতে ক্ৰছৰ সৈতে আন্দ্ৰেভস্কি অধিক সফল হ'ব!
  চৈধ্যৰ পৰা শূন্যলৈ স্ক"ৰ হোৱাৰ লগে লগে জাপানৰ সৈতে নৌসেনাৰ মাষ্ট সম্পূৰ্ণ হৈ গৈছে আৰু এতিয়া আপুনি বন্দী জাহাজবোৰ নিজৰ ওচৰলৈ লৈ যোৱাই নহয়, গানও গাব পাৰিব। ডলফিনৰ কেলিগুলাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত তেওঁৰ বিজয় গীত গাইছিল:
  সমুদ্ৰ, মহাসাগৰৰ বৃহৎ বিস্তৃতি -
  আমি ত্ৰিৰংগ পতাকাৰ তলত সেইবোৰ হাল বাইছিলো!
  সৈনিকসকলে উচ্চ পৰ্বত জয় কৰিলে,
  ঈগলবোৰে বিজয়ত গৰ্জন কৰিলে!
  
  ৰাছিয়াৰ যোদ্ধাসকলক গ্ৰহটোৱে চিনি পাইছিল,
  আমি শত্ৰুক তৰোৱাল আৰু বেয়নেটেৰে আঘাত কৰিলোঁ!
  আমি আধা পৃথিৱীৰ পৰা ফেচিবাদৰ যুগ পেলাই দিবলৈ সক্ষম হৈছিলো,
  আমি বাৰ্লিনত জয়ৰে আমাৰ পদযাত্ৰা শেষ কৰিলোঁ!
  
  হাম্পবেক টেংকত উঠি আহিল ,
  ৰাছিয়াৰ সকলো পথাৰ ধ্বংস কৰাৰ ভাবুকি দিছে!
  কিন্তু তেওঁলোকে অভিশপ্ত ফ্ৰিকবোৰক জোৰেৰে থ্ৰেছ কৰে ,
  যাতে আমাৰ ল"ৰা-ছোৱালীয়ে যোৰ নোহোৱাকৈ সুখেৰে জীয়াই থাকিব পাৰে!
  
  আমি পৃথিৱীৰ সকলোতকৈ উচ্চ পিতৃভূমিৰ সন্তান,
  আমি জন্ম লৈছিলো, খালী ভৰিৰে কেলিকো গুড়ি কৰিছিলো!
  আমাক যুদ্ধলৈ পঠিয়াই আমাৰ বাবে মধ্যস্থতা কৰিলে ,
  আৰু ভগৱানে মে"ক আনন্দত ফুলিবলৈ আনিলে!
  
  উচ্চ হৃদয়ৰ কোনো অংশ নাই ,
  কিহে দিয়ে এটা সপোন আৰু পুনৰ্জন্ম!
  অমৰত্বৰ গৌৰৱময় দুৱাৰখন খুলি দিয়ক,
  কিন্তু যদি আপুনি এম্বুছত বহি আছে তেন্তে নিৰৱে থাকক !
  
  পহু আৰু ভেড়া আছে, কিন্তু তোমালোক বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ৰখীয়া,
  আৰু ক্ৰমটো ভৱিষ্যতলৈ প্ৰেৰণ কৰাটো আপোনাৰ ভাগ!
  সৃষ্টিৰ শেষলৈকে বিষয়টো কঢ়িয়াই নিবলৈ,
  যাতে তোমাৰ প্ৰেমৰ হৃদয়ত থকা চিৰন্তন অগ্নি নিৰ্বাপিত নহয়!
  
  কোনে জানে শত্ৰুৰ গুলী এটাই সৈনিকক ক"ত ৰখাব,
  কিন্তু তথাপিও যুদ্ধত পচা বেমাৰতকৈ মৃত্যু ভাল !
  বিৰোধীক চেপি ধৰিব ,
  সি সহ্য নকৰে, কাৰণ খালী ভৰিৰে ছোৱালীক বন্দী কৰি নিয়া হৈছে!
  
  অ", ৰাছিয়াৰ ভাগ্য, যুদ্ধৰ পিছত যুদ্ধ আৰু জুই,
  যিসকলে ছুটীত যাব বিচাৰে তেওঁলোকৰ বাবে ঠাই নাই, জানেনে, স্বৰ্গত!
  ইয়াত নৰকীয় ছেমে চয়তানৰ সৈতে ষড়যন্ত্ৰত লিপ্ত হ"ল,
  ভাবুকি দিয়ে: - পৰমাণুটো নমাই শিলাবৃষ্টি ভাঙি দিম!
  
  কিন্তু মিছাইলৰ পৰাও সুৰক্ষা থাকিব,
  আৰু এটা পাৰমাণৱিক বোমাই মস্কো ধ্বংস কৰিব নোৱাৰে...
  আমি টেংক ব্যৱহাৰ কৰি পৰজীৱীটো পাব পাৰো,
  আৰু পতিতসকলৰ বিষয়ে বিৰক্তিকৰ গীতবোৰে আপোনাক দুখী কৰি তোলে!
  
  ৰাছিয়ান শ্বেয়াৰ নহয়, এটকাত বিক্ৰী কৰক,
  কাৰণ আমাৰ প্ৰত্যেকেই এজন মহান যোদ্ধা!
  ভগৱানে ইতিমধ্যে আমাক ভূমিকাত স্থান দিছে বুলি বিশ্বাস নকৰিবা,
  আচলতে আপুনি সিদ্ধান্ত লয় যে হাউলিটো কিমান শীতল!
  
  বিফলতা আছিল, পৰাজয় আছিল,
  ভয়ংকৰ পহুৰ পৰা শহাপহুৰ পিছুৱাই যোৱাৰ দৰে হৈছিল!
  কিন্তু যুদ্ধ আৰম্ভ হ"লে আমি আকৌ তাত থাকিম,
  এটা নৰকীয় ছন্দত দানৱৰ নিষ্ঠুৰ সেনাবাহিনী ভাঙি পেলাওক!
  
  বিশ্বাস কৰক আমি যুদ্ধৰ স্বাৰ্থত খেলা নাই,
  আমাৰ ভাল বন্ধু হোৱাৰ বাহিৰে আন কোনো আহ্বান নাই!
  আমি ভাতৃত্ববোধৰ মানুহ, হাবেল আৰু কয়িন নহয়,
  আমাৰ বাবে চৰাই এটা গীত, আৰু চৰ্বিযুক্ত খেল নহয়!
  . EPILOGUE
  ডমিনিকাই নিজৰ বুদ্ধিমত্তা ফিচফিচাই দিয়াৰ পিছত ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে চিঞৰি চিঞৰি হাত চাপৰি বজাই বহু সময় ধৰিলে। হয়, ই বৰ ভাল , আপুনি ক"ব পাৰে তাই সফল হ"ল - এফ"ৰিজম ছটিয়াই নিজৰ মাজতে গুণগুণাই৷
  ইয়াৰ পিছত মাৰ্গাৰিটা আৰু ডমিনিকাই সমগ্ৰ বিশ্বৰ বাবে ভোজৰ কথা ঘোষণা কৰিলে, যাতে আত্মাত মজা আৰু আনন্দৰ সৃষ্টি হয়।
  তেওঁলোকে নিজৰ যাদুকৰী লাখুটি জোকাৰিলে, আৰু খাদ্যৰে ডাঠকৈ ভৰ্তি বিলাসী টেবুলবোৰ দেখা গ"ল ৷ ইয়াৰ সকলোবোৰ বিলাসী আৰু অতি চহকী আছিল।
  এনে আচৰিত খাদ্য আৰু বহুত কেক, কাষ্টাৰ্ড পাই, ডোনাট, প্ৰেটজেল, মাফিন আৰু চহকীভাৱে সজাই তোলা কেক। সাধুকথাত কোৱাটো অসম্ভৱ, কলমেৰেও বৰ্ণনা কৰাটোও অসম্ভৱ৷
  আৰু সকলোবোৰ ইমানেই ৰুচিকৰ আৰু সুগন্ধি যে ইয়াৰ কৌশল আৰু সৌন্দৰ্য্যত আক্ষৰিক অৰ্থত অনন্য।
  মাৰ্গাৰিটাই টুইট কৰিছিল:
  সকলো শুভেচ্ছা, শিশুৰ বাবে শ্ৰেষ্ঠ,
  আমাৰ আনন্দময় গ্ৰহত...
  সূৰ্য্য আৰু বতাহ জীয়াই থাকক,
  সকলো কামৰ বাবে দায়ী পৰীবোৰক বিবেচনা কৰক!
  আৰু তাই নাচিবলৈ ধৰিলে। আৰু ডমিনিকাই তাইৰ পিছে পিছে গ"ল, আৰু তেওঁলোকৰ লগত আন কেইবাগৰাকীও ছোৱালীও। বৰ ভাল লাগিল ৷
  মাৰ্গাৰিটাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  গোলমাল নকৰিলে সকলো ঠিকেই হ"ব !
  আৰু পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ যাদুকৰী লাখুটিডালৰ পৰা আন এটা আতচবাজী লৈ এৰি দিলে। আৰু বৰ ধুমুহাময় ধাৰাত বৈ যোৱা হীৰাৰ ফোয়াৰাৰ দৰে আছিল।
  ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - সৌন্দৰ্য্য, সৌন্দৰ্য্য।
  তিমিৰ পৰা অহা ফোয়াৰাৰ দৰে গুলী ওলাই যায়!
  ইয়াৰ পিছত মনোৰঞ্জনৰ সময় হ"ল। প্ৰায় চৈধ্য বছৰ বয়সৰ আৰু অতি পেশীবহুল ল"ৰা কেইজনমানে হাতত কোমল গ্ল"ভছ পিন্ধি ইজনে সিজনৰ লগত কাজিয়া কৰিবলৈ ধৰিলে।
  হাত আৰু খালী ভৰিৰে আঘাত কৰিলে, হাঁহি হাঁহি হাঁহি।
  ডব্ৰিনিয়াই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - কাৰণ তেওঁলোকৰ হাতত সামূহিক খেতিৰ সঁজুলি আছে!
  ৰাজকুমাৰ অইনোমাছে মাত দিলে:
  প্ৰশিক্ষণ লোৱা নাই !
  ল"ৰাটোৱে ডব্ৰিনিয়াই হিচকি উঠিল, অস্থায়ী ৰিঙটোত জপিয়াই পৰিল:
  - মোক যাবলৈ দিয়ক!
  আৰু দুজন যুঁজি থকা পেশীবহুল কিশোৰে ইজনে সিজনৰ লগত সংঘৰ্ষত লিপ্ত হয়। ল"ৰাকেইটাই হাঁহি হাঁহি ফাটি ডব্ৰিনিয়াক আক্ৰমণ কৰিলে। ডিচছেম্বলিং আৰু হাত-ভৰি জোকাৰি যোৱা হৈছিল।
  ডব্ৰিনিয়াই নিপুণভাৱে সিঁচৰতি হৈ সিহঁতক এফালে ঠেলি দিলে। তাৰ পাছত ল"ৰা এজনৰ নাকত ধৰি উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ধৰিলে ৷ বনৰীয়া বিষত সি হাউলি উঠিল। আৰু নায়ক ল"ৰাটোৱে আকৌ কোনো অনুষ্ঠান নকৰাকৈয়ে তাক দলিয়াই জোৰকৈ ওলোটা কৰি দিলে।
  চৌপাশৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে হাঁহি হাঁহি হাত চাপৰি বজাইছিল। আৰু ডব্ৰিনিয়াই চাৰিটা ল"ৰাক একেলগে ঠেলি দিলে আৰু নিপুণভাৱে টেবুলৰ কাপোৰ এখনত মেৰিয়াই দিলে।
  ইয়াৰ পিছত হাঁহিটো সম্পূৰ্ণ কাণ বন্ধ কৰি দিয়া হৈ পৰিল। ঠিক ল"ৰা-ছোৱালীৰ হাত চাপৰিৰ দৰে। সঁচাকৈয়ে, ইয়াক বৰ শীতল যেন লাগিছিল ৷
  ডব্ৰিনিয়াই হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - যিয়ে খাবলৈ সাহস কৰিছিল!
  ডমিনিকাও ৰিঙত প্ৰৱেশ কৰিলে। তাই যুদ্ধ কলাও কৰিছিল। কাৰণ চিনেমাত অভিনয় কৰাটো কোনো ধেমালি নহয়। তাই নিজকে ছুপাৰগাৰ্ল হিচাপে দেখুৱাইছিল আৰু এজন ছুপাৰভিলেইনৰ সৈতে যুঁজিছিল ৷ তাৰ পিছত দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে ইজনে সিজনক ডজন ডজন টেকৰ বাবে খুন্দা মাৰিলে। আৰু সেইটো বৰ ভাল ৷ আনকি তেওঁলোকৰ ঘাঁবোৰো আছিল বাস্তৱিক।
  এতিয়া ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধা প্ৰায় চৈধ্য বছৰীয়া এজন শক্তিশালী, পেশীবহুল কিশোৰ ডমিনিকাৰ বিৰুদ্ধে আহিল। আৰু ছোৱালীজনীক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ডমিনিকাই উদং গোৰোহাৰ পৰা সৌৰ প্লেক্সছলৈকে নিখুঁত আঘাত এটাৰে উত্তৰ দিলে আৰু ল"ৰাটো পৰিল আৰু কুটি কুটিবলৈ ধৰিলে।
  ডমিনিকাই টুইট কৰিছিল:
  ল'ৰা নহয় , ল'ৰা নহয়, ৷
  বাস্তব নহয়...
  ল'ৰা নহয় , ল'ৰা নহয় - ৷
  পচি যোৱা বাকচ!
  ডমিনিকাৰ পেশীবহুল পিঠিত সমস্ত শক্তিৰে আঘাত কৰিলে ৷ ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি চিঞৰি তাক উভতাই লাথি মাৰিলে। সি ডজ কৰি ডমিনিকাক লৰালৰিকৈ গৈ তাইৰ লগত যুঁজিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। এটা নিৰ্মাণ স্থানত কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ ফলত কিশোৰজন শক্তিশালী আৰু কঠিন হৈ পৰিছিল। আৰু ডমিনিকাই নপৰিবলৈ নিজৰ সকলো শক্তি টানিবলগীয়া হৈছিল। কিন্তু তাই পিছলি ওলাই আহিল আৰু তাৰ পিছত শক্তিশালী ল"ৰাটোক তাইৰ ওপৰেৰে দলিয়াই দিলে। ষ্টাৰজিন থকা বাচন এটাত খুন্দা মাৰি সি পৰিল। আৰু ল"ৰাটো বৰ লেতেৰা হৈ পৰিল।
  আৰু বাকী ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে বনৰীয়াকৈ হাঁহিলে আৰু মুখ কৰিলে। এইটো সঁচাকৈয়ে বৰ ভাল লাগিছিল ৷
  ল"ৰাটোৱে জপিয়াই উঠিল, কিন্তু কঠিন কিক এটা পালে
  অভিনেত্ৰী ছোৱালীৰ চিবুকত, তেওঁৰ ঠেংখনে আঘাত কৰিলে , আৰু পেশীবহুল ল'ৰাটো ওপৰলৈ পৰি গ'ল।
  ডমিনিক আক্ৰমণাত্মকভাৱে গাইছিল:
  তেওঁ কূটনৈতিকভাৱে খনিটোত এজন ভুক্তভোগীৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে,
  আকাশে একটি রাডাৰ পয়েন্ট...
  এটা ভুল - আকস্মিকভাৱে উৰণ,
  আৰু এটা আঘাত অনিবাৰ্য!
  এইগৰাকী, সঁচাকৈয়ে, এগৰাকী কাৰাটে ছোৱালী। গতিকে তাই ঘূৰি আহি উদং গোৰোহাৰে আন এজন ল"ৰাৰ নাকত লাথি মাৰিলে । সি পৰি তাৰ হুমুনিয়াহৰ পৰা তেজৰ ফোয়াৰা এটা এৰি দিলে ৷ কিন্তু লগে লগে সি জপিয়াই উঠিল। আৰু আকৌ যুদ্ধলৈ। আৰু ডমিনিকাই তেওঁক ট্ৰিপ কৰি পেলায়, তেওঁক পৰিবলৈ বাধ্য কৰে। এইজনী সঁচাকৈয়ে এগৰাকী নাৰী।
  ডব্ৰিনিয়াই অনুমোদন জনাই মাত দিলে:
  - ইয়াক অব্যাহত ৰাখক! বাৰু, তুমি এগৰাকী শীতল ছোৱালী !
  ইয়াত ডমিনিকাৰ আঘাতৰ পৰা উৰি যোৱা আন এজন শক্তিশালী ল"ৰা৷
  ইয়াৰ পৰাই আৰম্ভ হৈছিল শ্ব"ডাউন। ছোৱালীজনীয়ে আন এজন কিশোৰক তাইৰ ওপৰেৰে দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  উচ্চ সমাজৰ ছোৱালী,
  মোৰ সঁচাকৈয়ে ল"ৰাটোক মাৰপিট কৰিবলৈ মন গৈছে!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে আকৌ ল"ৰাকেইটাক একেলগে ঠেলি দিলে, ঘাঁ আৰু ঘাঁ-ঘাঁ। আৰু অত্যন্ত ধেমেলীয়া আৰু ধেমেলীয়া যেন লাগিছিল।
  ল'ৰাকেইটাকো তললৈ নমাই দিলে :
  - তুমি আমাৰ ছোৱালী ! অতি গৰম আৰু যুঁজাৰু!
  ডমিনিকাই মাত দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  ছোৱালী যুঁজাৰুজনৰ গৰম তেজ আছে,
  অন্ধ গোটটোৱে আমাক আক্ৰমণ কৰি আছে!
  তাই মন্ত্ৰ ফুচফুচাই ক"লে, আৰু ওপৰৰ পৰা ল"ৰাকেইটাৰ ওপৰত ক্ৰীম, ঘনীভূত গাখীৰ আৰু মৌৰ প্ৰকৃত বৰষুণ ঢালি দিলে।
  আৰু আকৌ ল"ৰা-ছোৱালীৰ আনন্দময় হাঁহি। সকলোবোৰ ঘূৰি আছে আৰু ইমান শীতল আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে হৈ আছে। আৰু এই আক্ৰমণাত্মকতাত ধেমেলীয়া মুহূৰ্ত আছে।
  ল"ৰা ৰাজকুমাৰ Oenomaus অৱশ্যে খেলত আছে। ইয়াৰ অবিহনে কোনোবাই কেনেকৈ মেনেজ কৰিব পাৰে? আৰু ডেকা যোদ্ধাজনে অতি নিপুণভাৱে নিজৰ ওপৰত পেলাই দিয়ে ডাঙৰ আৰু ডাঙৰ যেন লগা ল"ৰা এটা। আৰু আকৌ উৎসাহী উচ্চাৰণ। হয়, সঁচাকৈয়ে এইটো এটা যুঁজ যিটোৰ প্ৰয়োজন।
  ইনোমাই হাত জোকাৰিলে আৰু ল"ৰাটো ক্ৰীমেৰে ঢাকি থোৱা কেকৰ থোপা এটাৰ ওপৰত পৰিল। আৰু সিহঁতে ইমান ধেমেলীয়া আৰু আনন্দৰে ফাটি সিঁচৰতি হৈ পৰিল। আৰু এনেকুৱাই আছিল যাদুকৰী পাকঘৰৰ সুগন্ধি।
  ডব্ৰিনিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি লক্ষ্য কৰিলে:
  - এনে খাদ্য অপচয় কৰাটো লাজৰ কথা!
  ডমিনিক খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - ঠিকেই আছে! আৰু যাদু কৰিম!
  ফিনিক্সৰ ল"ৰাটোৱে গাইছিল:
  ক"ৰবাত হাবিত যাদুকৰ,
  তেওঁলোকে চয়তানৰ বাবে এটা caftan চিলাই কৰে...
  শিলবোৰ ইফালে সিফালে নিক্ষেপ কৰা হ"ল,
  আমাৰ কল্পনাতীত দেশ!
  ইয়াৰ পিছত ডব্ৰিনিয়াৰ লগত বন্ধুত্ব গঢ়ি উঠিল। বীৰ ল"ৰা দুজনে প্ৰথমে মুঠি জোকাৰিবলৈ ধৰিলে, ইজনে সিজনৰ মুখত খুন্দা মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে ৷ দুবাৰমান আকস্মিকভাৱে লোড কৰিলে, ঘাঁ দেখা গ"ল। তাৰ পাছত ল"ৰা-যোদ্ধাসকলে সেইটো লৈ কপালত খুন্দা মাৰিলে। গতিকে মোৰ চকুৰ পৰা স্ফুলিংগ উৰিবলৈ ধৰিলে।
  ইজনে সিজনক ঠেলি দিলে, মূৰ বাট মাৰি তাৰ পিছত কাজিয়া কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু কাজিয়াখন বৰ জেদী আছিল। নাইট ল"ৰাবোৰে ইজনে সিজনক চেপি ধৰিলে আৰু ইজনে সিজনক চেপি ধৰিলে।
  তাৰ পিছত আকৌ মূৰ বাট মাৰিবলৈ ধৰিলে, যিটো শীতল আৰু ভাবুকিপূৰ্ণতকৈ বেছি মূৰ্খ যেন লাগিল। আৰু এইটোৱে এনেদৰে কাম কৰিছিল যে শিশু-দৰ্শকক কাণ বন্ধ কৰি দিয়া হাঁহিৰ মাজলৈ লৈ গৈছিল।
  ডমিনিকাই পাখিটো হাতত লৈ ল"ৰাকেইটাৰ উদং গোৰোহাত টিকটিকিয়াবলৈ ধৰিলে। ডব্ৰিনিয়া আৰু ফিনিক্সে হাঁহিবলৈ ধৰিলে, সঁচাকৈয়ে ইমানেই টিকটিকিয়া আৰু শীতল যে হাঁহি বন্ধ কৰিব নোৱাৰিব৷
  মাৰ্গাৰিটাই প্ৰাইমা ডোনা হাঁহিৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, তুমি শীতল ছোৱালী। মাত্ৰ এজন মাষ্টাৰ এণ্টাৰটেইনাৰ। আৰু কি কৰিব পাৰি?
  ডমিনিকাই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - হয়, সাধাৰণতে মই একেবাৰে সকলো কৰিব পাৰো। আৰু এইটো এবাৰতকৈও অধিক দেখিব!
  ডব্ৰিনিয়া আৰু ফিনিক্স পৃথক হ"ল। ঘামচি ওলাই আহিছিল আৰু তেওঁলোকৰ ভাস্কৰ্য্যময় ধড়বোৰ জলপানৰ তেলৰ টোপাল টোপাল দিয়াৰ দৰে জিলিকি উঠিছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমাৰ জয় আছে, কিন্তু আমি শক্তিশালী লিংগক বচাবলৈ লক্ষ্যৰ ওচৰত নাই। হালধীয়া নিগনিটো আমাৰ শত্ৰু বষ্টিণ্ডাৰ, যিজন ক"ত কোনেও নাজানে নোহোৱা হৈ গ"ল। আৰু আমি বীনবোৰ ঢালি দিলোঁ। বাৰু, অসাৰ নহয়, কিন্তু তথাপিও আমি ভৰসা কৰি থকা ফলাফলটোৰ অবিহনে!
  ডমিনিকাই উত্তৰত গাইছিল:
  জীৱনটো সহজ নহয়
  আৰু পথবোৰ পোনে পোনে নাযায়...
  সকলো বহুত দেৰিকৈ আহে
  বহুত সোনকালে সকলো শেষ হৈ গ"ল!
  লাহে লাহে মুক্ত ল"ৰা-ছোৱালীৰ আমেজ শান্ত হৈ আহিল। আৰু কাজিয়াবোৰ, আনকি হাস্যৰসময়ীবোৰো মৰি গ"ল, সংগীতৰ শব্দও কম হৈ পৰিল।
  আৰু তেতিয়াই হঠাৎ এটা শব্দ শুনা গ"ল। এলাৰ্ম হৰ্ণ বাজি উঠিল।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে লগে লগে আসনৰ পৰা জপিয়াই উঠি তৰোৱাল আৰু বৰশীৰে চুলি মেলিলে। যুঁজৰ বাবে সাজু হৈ উঠিছিল দুয়ো।
  আকাশত অজগৰৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তিনি মূৰ, সাত মূৰ আৰু বাৰ মূৰৰ আছিল ৷ আৰু যথেষ্ট সংখ্যক আছিল, আৰু ডাঙৰ আকাৰৰ সৰীসৃপ আছিল। স্বাভাৱিকতে মূৰ যিমানেই বেছি হ"ব সিমানেই আকাৰ ডাঙৰ হ"ব। আৰু তাৰ ভিতৰত আছিল চিনাকি ডাইনী বাষ্টিণ্ডা, যিজনক অজগৰবোৰৰ পটভূমিত সৰু যেন লাগিছিল।
  ডমিনিক হুইচেল মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৱাঃ! দেখাত এতিয়াও শেষ হোৱা নাই!
  মাৰ্গাৰিটাই উত্তৰত গাইছিল:
  সীহ ধৰি বুকুখন লৈ পৰিছোঁ, ৷
  পৃথিৱীখন ফুটাৰে ভৰি আছে, বাষ্টৰ দৰে...
  কিন্তু মই জানো যে এয়া এতিয়াও শেষ নহয় -
  শেষ মাথোঁ আৰম্ভণিহে!
  যোদ্ধাৰ সন্তান প্ৰায় পঞ্চাশ হাজাৰ আছিল - এইটো এটা গোটেই সৈন্য, দুশতকৈ বেছি অজগৰ নাছিল। সেয়ে ডেকা যোদ্ধাসকল পলাই নাথাকিল। যুঁজিবলৈ আৰু নিজৰ জীৱনটো মৰমেৰে দিবলৈ সাজু আছিল, আৰু হয়তো জয়ীও হৈছিল!
  দুয়োপক্ষই যুঁজাৰু আৰু দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ।
  আটাইতকৈ ডাঙৰ বাৰ মূৰৰ অজগৰটোৱে বজ্ৰপাত কৰিলে:
  - ভয় নকৰিবা! আমি ল"ৰা-ছোৱালীৰ লগত কাজিয়া নকৰো! আমি শান্তি আৰু ন্যায়ৰ পক্ষত!
  ডমিনিকাই চিঞৰি উঠিল:
  - তেন্তে ইয়ালৈ কিয় আহিলা?
  ইয়াত বাষ্টিণ্ডাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে হাঁহিলে:
  - মই জানো যে আপোনাৰ মূল লক্ষ্য আছিল হালধীয়া নিগনিৰ শিল্পকৰ্মটো লাভ কৰা, আৰু শিশু দাসবোৰক মুক্ত কৰা নাছিল!
  মাৰ্গাৰিটাই আপত্তি কৰিছিল:
  - ই কোনো হস্তক্ষেপ নকৰে! যিকোনো ক্ষেত্ৰতে আমি আমাৰ সন্তানক এৰি যাব বিচৰা নাছিলো আৰু কেতিয়াও নাযাওঁ!
  অজগৰৰ বাৰটা মূৰে একেলগে ক"লে:
  "আমি তোমাৰ আভিজাত্যৰ শলাগ লৈছো!" কিন্তু বাষ্টিণ্ডাই আপোনাক এটা খেল খেলিবলৈ মাতিছে। জয়ী হ"লে হালধীয়া নিগনিটো দিব, যদি দিয়ে, তেতিয়া তোমাৰ চাৰিটা চিৰদিনৰ বাবে ইয়াৰ দাস হৈ পৰিব।
  যাদুকৰ বাষ্টিণ্ডাই মাত দিলে:
  - হয়! সেইটোৱে! বাৰু ল"ৰা-ছোৱালী, সিহঁতৰ লগত বেছি হুলস্থুল। আপোনাৰ চাৰিটা দাসত্বত বহুত বেছি উপযোগী হ"ব!
  ডমিনিকাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমি এটা খেল খেলিব পাৰো। মাত্ৰ, হেৰুৱাৰ ক্ষেত্ৰত ডাইনী বাষ্টিণ্ডাই আমাক কেৱল তাইৰ হালধীয়া নিগনিৰ শিল্পকৰ্মটো দিয়াই নহয়, আমাৰ দাস হৈও হওক।
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - সেইটোৱে! আমাক ঠিক এইটোৱেই লাগে! বাষ্টিণ্ডাইও যদি নিজৰ স্বাধীনতাক বিপদত পেলায় তেন্তে সেয়া ন্যায্য হ"ব!
  দ্বাদশ মূৰীয়াই ক"লে।
  - তেনেকুৱা হওক! কৃত্ৰিমতা আৰু ডাইনীৰ স্বাধীনতা, চাৰিজন উল্লেখযোগ্য ব্যক্তিৰ স্বাধীনতাৰ বিৰুদ্ধে - ন্যায্য!
  যাদুকৰ বাষ্টিণ্ডাই ক"লা চুলিৰে মূৰটো জোকাৰিলে:
  - ঠিক আছে, গতিকে হওক! যিয়েই নহওক এই খেলখনত মই সদায় জয়ী হওঁ। আৰু যাদুৰ জ্ঞানেও তেওঁলোকক সহায় নকৰে!
  বাৰ মূৰৰ অজগৰটোৱে গৰ্জন কৰিলে:
  - পৰাজয় হ"লে প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰিব বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে নেকি?
  পাঁচোজনে একেলগে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - আমি দিওঁ!
  যাদুকৰ বাষ্টিণ্ডাই বেকপেকৰ পৰা বৰ্গক্ষেত্ৰৰ বৰ্ড এখন লৈ ক"লে:
  - তেন্তে আৰম্ভ কৰোঁ!
  আৰু তাই ফলকখন খুলিলে, লগে লগে তাৰ ওপৰত আকৃতিবোৰ দেখা গ"ল। ই কিছু পৰিমাণে পৰম্পৰাগত দবাৰ কথা মনত পেলাই দিছিল, মাত্ৰ বৰ্গক্ষেত্ৰবোৰ দুটা নহয়, তিনিটা ৰং আছিল: বগা, ক"লা আৰু ধূসৰ। আৰু আমাৰ হাতত বহুত বেছি ফিগাৰ আছিল। ঠাট্টাকাৰী, ধনুৰ্বিদ আৰু বিষয়া, জেনেৰেল, মাৰ্শ্বাল, বেলিষ্টা, ৰথ আৰু আন কিবা এটা আছে।
  ডমিনিকাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - হয়, সিহঁতে কেনেকৈ খোজ কাঢ়ে তাকো নাজানো! এইটো অন্যায়!
  যাদুকৰ বাষ্টিণ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - তুমি ইতিমধ্যে তোমাৰ কথা দিছা আৰু পিছুৱাই যাবলৈ ক"তো নাই। খেলিবলৈ অস্বীকাৰ কৰাটো পৰাজয়ৰ সমান!
  মাৰ্গাৰিটাই মাত দিলে:
  - এই খেলখন মই জানো! আৰু তাতো কেনেকৈ অংকবোৰ খোজ কাঢ়ে! গতিকে খেলো আহক!
  যাদুকৰ বাষ্টিণ্ডাই মাত দিলে:
  - বাৰু তেন্তে! ইয়াত মূল ব্যক্তিত্ব হৈছে ৰজা আৰু আমি চেকমেটলৈকে খেলিম!
  শিশু যোদ্ধাসকলে হাত চাপৰি বজাইছিল। মাৰ্গাৰিটাই নিজৰ যাদুকৰী লাখুটিডাল জোকাৰিলে আৰু তেওঁলোকৰ সন্মুখত তিনিবিধ কোষ থকা এখন বিশাল বৰ্ডৰ ছবি ওলাল। আৰু এতিয়া হাজাৰ হাজাৰ প্ৰাক্তন দাসে তাইক একেলগে দেখা পালে।
  মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - যুদ্ধৰ আগতে মই বটভিনিকৰ বিৰুদ্ধে নিজেই দবা খেলত জয়ী হৈছিলো যদিও ব্যক্তিগতভাৱে নহয়, একেলগে খেলত। কিন্তু আঠ বছৰ বয়সত ইউ এছ এছ আৰ চেম্পিয়নক পৰাস্ত কৰাটো শীতল!
  যাদুকৰ বাষ্টিণ্ডাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - এইটো এটা সম্পূৰ্ণ বেলেগ খেল! দবা তাইৰ ওচৰতো নাছিল!
  পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে:
  - মই জানো! ই অধিক জটিল আৰু ইয়াত অধিক টুকুৰা আছে, কিন্তু মই ইয়াক বজাব পাৰো! গতিকে আপোনাৰ বাবে সহজ হ'ব বুলি নাভাবিব!
  ক"লা চুলিৰ ডাইনীজনীয়ে মাত দিলে:
  - মোৰ টুকুৰাবোৰ ৰঙা - প্ৰথমে আৰম্ভ হয়!
  আৰু তাই স্লিংগাৰটো আগুৱাই লৈ গ " ল ৷ মাৰ্গাৰিটাই ধনুৰ্বিদজনক লৰচৰ কৰি উত্তৰ দিলে। এনে এটা আজৰি খেল আৰম্ভ হ"ল। দুয়োফালে এশটা মূৰ্তি আছিল, ৰজাৰ বাহিৰে তিনিওটা মূৰ্তি আছিল। তাৰ ভিতৰত এটা আছে, আৰু খেল শেষ হয় মেটৰ সৈতে। বাৰু, এইটো সুন্দৰ আৰু যুক্তিসংগত।
  বাষ্টিণ্ডাই খেলি হাঁহিলে। ইয়াৰ পিছত প্ৰথম আদান-প্ৰদান হৈছিল। তাৰ পিছত দ্ৰুত ঠাট্টা-মস্কৰাৰ কৌশল। ডমিনিকাই লক্ষ্য কৰিছিল যে জেষ্টাৰজনে পৰম্পৰাগত দবাত ৰাণীৰ দৰে গতি কৰে, কিন্তু নাইটৰ দৰে আঘাত কৰে।
  হয়, ই আকৰ্ষণীয়। বিষয়াজনক দেখাত বিচপৰ দৰে, কিন্তু ৰজাৰ দৰে আঘাত কৰে। আৰু জেনেৰেলে ৰুকৰ দৰে গতি কৰে, কিন্তু নাইটৰ দৰে আঘাত কৰে। মাৰ্শ্বালে ৰাণীৰ দৰে লৰচৰ কৰে, কিন্তু মাত্ৰ ৰুকৰ দৰে আঘাত কৰে। অৱশ্যে আটাইতকৈ শক্তিশালী ব্যক্তিত্ব হ"ল গ্ৰেণ্ড ভিজিয়াৰ, তেওঁলোকে ৰাণীৰ দৰে আৰু নাইটৰ দৰে গতি কৰে, আৰু আঘাতও কৰে। অৱশ্যে ৰাণী আছে, আৰু তেওঁলোক ঠিক নিয়মীয়া দবা খেলৰ দৰেই। ধনুৰ্বিদসকলে পণ্যৰ দৰে গতি কৰে, কিন্তু তেওঁলোকে তিৰ্যকভাৱে তিনিটা বৰ্গক্ষেত্ৰ আগলৈ গুলীয়ায়, আৰু স্লিংগাৰসকলে মাত্ৰ দুটা। সাধাৰণ পদাতিক সৈন্য যেন আটাইতকৈ দুৰ্বল, কিন্তু শেষ শাৰীত উপনীত হোৱাৰ লগে লগে ৰজাৰ বাহিৰে যিকোনো টুকুৰালৈ পৰিণত হ"ব পাৰে।
  ৰথ ঘোঁৰাৰ দৰে খোজ কাঢ়ে, কিন্তু হাতীৰ দৰে খুন্দা মাৰে। হয়, কেনেকৈ হয় সেয়া আকৰ্ষণীয়৷ বেলিষ্টাও আছে - ই ৰুকৰ দৰে গতি কৰে, কিন্তু ৰাণীৰ দৰে আঘাত কৰে। সাধাৰণ দবা খেলৰ দৰেই ৰুক, নাইট আৰু বিচপ। কিন্তু ইউনিকৰ্ণ এটাও আছে। ৰজাৰ দৰে খোজ কাঢ়ে, কিন্তু ৰাণীৰ দৰে খুন্দা মাৰে। আৰু এটা ৰজাৰ ইউনিকৰ্ণ। তেওঁ হাতীৰ দৰে খোজ কাঢ়ে, কিন্তু গ্ৰেণ্ড ভিজিয়াৰৰ দৰে অৰ্থাৎ ৰাণী আৰু নাইটৰ দৰে আঘাত কৰে। হয়, এইটো কোনো ধেমালিৰ খেল নহয়। আৰু তিনিটাকৈ অংক আছে। আৰু হাঁহি নোলোৱাকৈ কিবা এটা চেষ্টা কৰক। আৰু এতিয়া, এনে লাগে যেন বাষ্টিণ্ডাই ইতিমধ্যে অধিক ভূখণ্ড দখল কৰি বস্তুগত সুবিধা লাভ কৰিছে।
  স্পষ্ট, মাৰ্গাৰিটাতকৈ তাই বহুত বেছি অভিজ্ঞ৷
  ডমিনিকাই আত্মবিশ্বাসেৰে, বা সঁচাকৈয়ে বিড়ম্বনাৰ কথা ক"বলৈ গ"লে, টুইট কৰিছিল:
  - ঘোঁৰাটো খোজ কাঢ়িব! ঘোঁৰা!
  মাৰ্গাৰিটাই তাইক হাত জোকাৰিলে:
  - হস্তক্ষেপ নকৰিবা! যি কৰিব লাগিব, মই কৰো!
  আৰু পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে নিৰ্ণায়কভাৱে নিজৰ ফিগাৰটো লৰচৰ কৰিলে। বাষ্টিণ্ডাই আক্ৰমণ কৰি থাকিল। যুদ্ধখন আছিল অতি জেদী আৰু নিৰ্দয়।
  মাৰ্গাৰিটাই অলপ আত্মবিশ্বাস আৰু স্থিৰতা ঘূৰাই পাবলৈ আৰু খেলখনত প্ৰেৰণা জগাই তুলিবলৈ গান গাবলৈ ধৰিলে;
  ই ওপৰলৈ ফেন ওলায়, ঠেক ঢালবোৰ ওপৰলৈ তুলি দিয়ে,
  ঢৌ, বৰফৰ শিকলিয়ে সাগৰখন ধ্বংস কৰি পেলালে!
  ৰশ্মি কাটিলে, ডাৱৰবোৰ সীহৰে ভৰি পৰিল,
  আৰু এটা সতেজ বতাহে কুঁৱলীক চেপি ধৰিলে!
  
  মই তোমাৰ লগত উপকূলীয় শিলৰ ওপৰত,
  সাগৰৰ ফুলাটোৱে আপোনাৰ কাণত টিকটিকিয়াই পেলায়!
  যুঁজাৰুজনে তাইৰ ডিঙিত কোমল হাতেৰে সাৱটি ধৰিলে,
  মোৰ আত্মাত পবিত্ৰ প্ৰভু পুনৰুত্থান হৈছে!
  
  বৰফৰ পৰ্বতৰ শিখৰবোৰ সোণৰ ৰং কৰা হৈছে,
  আৰু বুকুত মুকুতা পখিলা!
  দূৰৈত জাহাজবোৰে পালৰ তলত ঘূৰি ফুৰিছিল,
  সপোন এৰি টোপনি যাব নোৱাৰি!
  
  মই তোমালৈ আঙুলিয়াই আছিলো প্ৰিয়,
  চকুলোৰ পৰা তোমাৰ উজ্জ্বল চকু!
  কাৰণ তোমাৰ অবিহনে পৃথিৱীখনো মোৰ বাবে যথেষ্ট নহয়,
  ধুমুহা আৰু ধুমুহাই হৃদয়ত গৰ্জন কৰি আছে!
  
  আপোনালোকৰ লগত মিলি আমি বহুত গৌৰৱৰ সোৱাদ লম,
  আৰু বিষে উচ্চাকাংক্ষাক ভেদ কৰে!
  সেই শক্তিৰ নামত তোমাৰ তৰোৱাল টানি লোৱা,
  সেৱা কৰি আনন্দিত হয় !
  মাৰ্গাৰিটাই নিখুঁতভাৱে গাইছিল আৰু উল্লাসিত হৈ নিৰ্ণায়ক আক্ৰমণ চলাইছিল। পক্ষপাতী ছোৱালীজনীয়ে ত্যাগ কৰিবলৈ কুণ্ঠাবোধ কৰা নাছিল আৰু এটা সময়ত শক্তিৰ বস্তুগত ভাৰসাম্যতাই তাইৰ বাবে বিপৰ্যয়জনক যেন লাগিছিল। কিন্তু ইয়াত আৰু কেইটামান শক্তিশালী কৌশলগত ষ্ট্ৰাইক আৰু...
  মাৰ্গাৰিটাই নিৰীহ হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - চেকমেট, মিচেছ বাষ্টিণ্ডা!
  বাৰ মূৰৰ অজগৰটোলৈ কাষলৈ চাই । গ্ৰেণ্ড ক্লাছ এয়াৰলাইনাৰৰ সমান আছিল , প্ৰতিটো উইংৰ স্পেন আছিল ভাল দুশ মিটাৰ - এইটো এটা দানৱ। হয়তো নিৰ্বাচিত ছোৱালী-অভিনেত্ৰী ডমিনিকাৰ অসাধাৰণ যাদুও এনে দৈত্যক জয় কৰিব নোৱাৰিলে।
  বিশাল অজগৰ নেতাই একেলগে বাৰটা মূৰ লৈ গৰ্জন কৰিলে:
  -আপুনি বাষ্টিণ্ডৰ হাতত পৰাস্ত হ"ল। গতিকে আপোনাৰ জয়লাভ হালধীয়া নিগনিটোক দিয়ক - এটা মূল্যৱান শিল্পকৰ্ম, আৰু আপোনাৰ নতুন প্ৰভুসকলৰ দাসত্বত যাওক!
  বাষ্টিণ্ডাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি বেকপেকৰ পৰা এটা আৰ্টিফেক্ট উলিয়াই আনিলে। অভাৱনীয়ভাৱে মাত্ৰ তামোলৰ সমান আছিল যদিও উজ্জ্বল হালধীয়া পোহৰেৰে জিলিকি উঠিছিল।
  ডাইনীজনীয়ে সেইটো আগবঢ়াই দি লক্ষ্য কৰিলে:
  - সি তোমাৰ। মোৰ সকলো বস্তুৰ দৰেই এতিয়া আপোনাৰ!
  মাৰ্গাৰিটাই সেই শিল্পকৰ্মটো হাতত লৈ তাৰ পিছত বেকপেকত লুকুৱাই ৰাখিলে। আৰু তাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - এইটো ভাল! বাৰু, তুমি আৰু মই কি কৰা উচিত বাষ্টিণ্ডা?
  বাহ্যিকভাৱে এতিয়াও যথেষ্ট কম বয়সীয়া আৰু আকৰ্ষণীয় কৃষ্ণাংগ মহিলা এগৰাকীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - মই বহুত কাম কৰিব পাৰো। ইতিমধ্যে মোৰ বয়স হাজাৰ বছৰৰো অধিক। আৰু যদি মই আপোনাক অজ্ঞাত যাদুৰ কৌশল শিকাব পাৰো তেন্তে কি হ"ব। বাৰু, আৰু লগতে ৰাজ্যৰ পৰিচালক হওক। এই ক্ষেত্ৰত মোৰ বহুত অভিজ্ঞতা আছে, আৰু কেৱল শিশুক পৰিচালনা কৰাই নহয়।
  মাৰ্গাৰিটাই কান্ধত কান্ধ মিলাই লক্ষ্য কৰিলে:
  "মই ভাবো হয়তো মই তোমাক এৰি দিম, প্ৰথমে কেৱল ভাল কাম কৰাৰ শপত খাই।"
  ডমিনিকাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - তাই মিছা কথা ক"লে কি হ"ব? আমাৰ মানুহ আছে জানেনে। আনকি কোৰাণতো কোৱা হৈছে যে কিছুমান ক্ষেত্ৰত শপত ভংগ কৰিব পাৰি।
  আৰু ছোৱালী অভিনেত্ৰীগৰাকীয়ে গাইছিল:
  বিশ্বাস কৰা, তোমাৰ দাসবোৰে নিজকে শুকুৱাই পেলাব,
  আপোনাক বিশ্বাসঘাতকতা কৰা হ'ব, আপোনাক বিশ্বাসঘাতকতা কৰা হ'ব...
  আৰু যিসকলে এনেকৈ প্ৰেমত শপত খায়,
  মাত্ৰ চাওক, সিহঁতে তোমাক মাৰি পেলাব!
  মাৰ্গাৰিটাই আপত্তি কৰিছিল:
  "আমাৰ যাদুকৰসকলে নিজৰ কথা আৰু শপত দুয়োটাকে পালন কৰাটো নিয়ম।" শপত ভংগকাৰী হোৱাৰ অৰ্থ হ"ল সকলোৰে পৰা চিৰন্তন অভিশাপ আৰু অৱজ্ঞাৰ সন্মুখীন হোৱা। গতিকে বাষ্টিণ্ডাই হয় শপত পালন কৰিব নহয় শপত ল"বলৈ অস্বীকাৰ কৰিব। গতিকে দাসত্ব আৰু কু-কৰ্ম চিৰদিনৰ বাবে ত্যাগ কৰাৰ মাজৰ পৰা তাইৰ এটা বাছনি আছে!
  ডাইনী সহ ক'লা চুলি shrugged:
  - ইয়াত কিবা এটা চিন্তা কৰিবলগীয়া আছে। কেতিয়াও বেয়া কাম নকৰিব, এইটোও বৰ কঠিন, আৰু সদায় সুখদায়ক নহয়!
  ডমিনিকা ক্ষোভিত হৈ পৰিল:
  - আমাৰ বাবে কিয় সিদ্ধান্ত লৈছা মাৰ্গট? মই ভাবিছোঁ, তাই আমাৰ দাস হোৱাটোৱেই ভাল৷ এজন যাদুকৰী আৰু বয়সহীন চাকৰ ঘৰখনত যথেষ্ট উপযোগী হ"ব। তাই তোমাৰ দাস হ"ব নালাগে, আমাৰ সাধাৰণ দাস হ"ব লাগে!
  বীৰ ল"ৰা ডব্ৰিনিয়াই নিশ্চিত কৰিছে যে-
  - হয়, ঠিকেই কৈছে! আমি চাৰিওজনে নিজৰ স্বাধীনতাক বিপদত পেলাইছিলো। আৰু তুমি তাইক অকলে আদেশ দিব বিচাৰিছা।
  ল'ৰা ৰাজকুমাৰ Oenomaus মতামত দিছিল:
  "মইও ভাবো তাইক এৰি দিয়াটোৱেই ভাল, কেৱল ভাল কাম কৰাৰ শপত খাই।" আৰু এঘাৰটা শিল্পকৰ্ম সংগ্ৰহ কৰি থাকোঁতে আপোনাৰ লগত এজন দাসক কিয় টানি লৈ যায়? তাই মাথোঁ বোজা!
  ডব্ৰিনিয়া আৰু ডমিনিকাই একেলগে ক"লে:
  - নাই, তাই আমাৰ দাসী! আৰু আমি তাইক যাবলৈ নিদিওঁ!
  অজগৰ নেতাজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - আপোনাৰ এটা বিভাজন আছে: দুটাৰ বিৰুদ্ধে দুটা! মই এটা মুদ্ৰা টছ কৰাৰ পৰামৰ্শ দিওঁ। যদি মূৰ হয়, আমি মাৰ্গাৰিটাই বিচৰা ধৰণে কৰিম, যদি ঠেং হয় , আমি ডমিনিকাই বিচৰা ধৰণে কৰিম!
  যোদ্ধা শিশুসকলে একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - শুদ্ধ! শুদ্ধ! শুদ্ধ! লটে সিদ্ধান্ত ল"ব!
  ডমিনিকাই খঙেৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  -মুদ্ৰাটো কোনে টছ কৰিব?
  অজগৰটোৱে বজ্ৰপাত কৰিলে:
  - মই!
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁৰ ঠেঙে ৰূপালী বৃত্ত এটা দলিয়াই দিলে যিটো বতাহৰ মাজেৰে উৰি গৈ শিলৰ ফুটপাথত পৰিল। 'এই মুদ্ৰাটোৱে আঘাত কৰিলে আৰু ... ই তাৰ প্ৰান্তত অৱতৰণ কৰিলে...
  বিশাল অজগৰটোৱে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - যদি আছে, তেন্তে মই বাষ্টিণ্ডাক মোৰ দাসী হিচাপে লওঁ। আৰু আপুনি তাইৰ শিল্পকৰ্ম হালধীয়া নিগনিটোক ট্ৰফী হিচাপে লৈ ৰৈ গৈছে। ঠিক আপুনি বিচৰা ধৰণে, বাইদেউ!
  ডমিনিকাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আৰু এখন মটৰ চাইকেল। মোক এনেকুৱা এখন ফ্লাইয়াৰ লাগে।
  বিশাল অজগৰটোৱে হিচকি উঠিল:
  - গান এটা গান! আৰু আমি অজগৰবোৰে ইয়াৰ শলাগ লম। ভাল পালে যাদুকৰী উৰণীয়া মটৰ চাইকেলখন আপোনাৰ হ"ব। আৰু যদি নহয়, তেন্তে ... আপুনিও আমাৰ দাস হৈ পৰিব!
  ডমিনিকা ক্ষোভিত হৈ পৰিল:
  - গতিকে মোৰ কোনো গান ভাল নালাগে বুলি ক"ব পাৰিবা!
  মূৰৰ অজগৰটোৱে ঘোষণা কৰিলে:
  - কেৱল আমি বিচাৰ কৰিম নহয়, শিশু আৰু প্ৰাক্তন দাসকে ধৰি জনসাধাৰণকো বিচাৰ কৰিম!
  ডমিনিকাই হুমুনিয়াহ এটা কাঢ়ি মাত দিলে।
  - তেতিয়া মই মান্তি!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে অনুভৱ আৰু অভিব্যক্তিৰে গান গাবলৈ ধৰিলে;
   সকলো ৰজাৰ ঈৰ্ষাৰ বাবে সাজ-পোছাক পিন্ধা ,
  ৰঙা, সোণ, পাত ৰুবিত!
  সন্ধিয়াৰ পখিলাবোৰে উৰি যোৱাৰ দৰে,
  আৰু বতাহৰ মাত কৰূবসকলৰ অংগ!
  
  আটাইতকৈ বিলাসী শান্তি শৰৎ কালত বিশাল,
  গছ, পবিত্ৰ গীৰ্জাৰ গম্বুজ!
  চেলেকি খোদিত কৰা যিকোনো ডাল,
  শিশিৰৰ টোপাল মুকুতা আৰু অমূল্য শিল!
  
  ডোঙাটো পাতল ৰূপেৰে ঢাকি থোৱা আছিল,
  ঘোঁৰাৰ খুৰাৰ তলৰ পৰা স্ফুলিংগ জিলিকি উঠে!
  তোমালোকে ইজনে সিজনৰ লগত সদয় ব্যৱহাৰ কৰা,
  স্বচ্ছ আকাশৰ তলত সুখেৰে জীয়াই থাকক!
  
  উজ্জ্বল ৰ"দত, মোৰ পোছাক ঢিলা কৰি,
  বাৰ্চ আৰু পপলাৰে প্ৰেমৰ ৱাল্টজ নাচে!
  অগাধত ডুব যোৱা দিনবোৰক লৈ আমি দুখী,
  লগ পোৱাৰ স্মৃতিবোৰ মোৰ লগত ৰাখক!
  
  শীত আহিব, তাত যৌৱন চিৰন্তন,
  ধূসৰ চুলি নহয়, চুলিত হীৰা!
  বন্ধৰ দিনটোৰ বাবে আমি আমাৰ সকলো বন্ধু-বান্ধৱীক গোটাই লম,
  আৰু সপোনটোক ডেছিং পদত প্ৰকাশ কৰোঁ আহক!
  ধুমুহাময় হাতচাপৰি আৰু চিঞৰ-বাখৰ "ব্ৰাভো! এনকোৰ!", লাখ লাখ ডিঙিয়ে গোটেই চৌহদটো বুৰাই পেলালে। এইটো হ"ব এক গৌৰৱময় ঘণ্টা, ডমিনিকাৰ বাবে জয়ৰ এঘণ্টা, যিয়ে নিজৰ প্ৰতিভাক প্ৰাইমা ড"না হিচাপে আৱিষ্কাৰ কৰিছিল!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"