Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

OhasÁva ExÁmen De Princesa-Pe

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Peteî temimbo'e iporãva ha aspirante actriz cinematográfica, Dominika, oisu'u oiko haguã chugui estrella pantalla-pe. Ha pe ninfa og̃uahẽvo hendápe, haʼe ipyʼaite guive oho hapykuéri, ha opa pe dragón rréinope. Dominica omokañy umi habilidad destacada, ha oĝuahẽ peteĩ mba"asy iñextraño imperio ha estado vecino-pe, upéva rupi haimete opavave kuimba"e oñembotavy. Peteîva umi representante paha sexo imbaretevéva, príncipe elfo Oenomaus, ohupyty ombotapykuévo omano gracias don del don Dominica. Ha ko'ágã omba'apova'erã oñondive oikuaauka haguã misterio peteî mba'asy incomprensible ha oikuaauka haguã umi fuerza iñypytûva.

  OHASÁVA EXÁMEN DE PRINCESA-PE
  
  ANOTACIÓN rehegua
  Peteî temimbo'e iporãva ha aspirante actriz cinematográfica, Dominika, oisu'u oiko haguã chugui estrella pantalla-pe. Ha pe ninfa og̃uahẽvo hendápe, haʼe ipyʼaite guive oho hapykuéri, ha opa pe dragón rréinope. Dominica omokañy umi habilidad destacada, ha oĝuahẽ peteĩ mba"asy iñextraño imperio ha estado vecino-pe, upéva rupi haimete opavave kuimba"e oñembotavy. Peteîva umi representante paha sexo imbaretevéva, príncipe elfo Oenomaus, ohupyty ombotapykuévo omano gracias don del don Dominica. Ha ko'ágã omba'apova'erã oñondive oikuaauka haguã misterio peteî mba'asy incomprensible ha oikuaauka haguã umi fuerza iñypytûva.
  PROLOGO ÑE"ẼTEKUAA
  Ojehechakuaávo iporãha ndahetáiva, ijojaha'ÿva, Dominika Delfinova ohupyty peteîva umi rol principal blockbuster "Emperatriz de Estrellas". Ha péva peteî película orekóva presupuesto tuicha ha opromete ganancia tuichaitereíva. Upe mboyve, Dominica oprotagonizáma kuri heta ta'angambyrýpe, ha katu ohupyty pláta pláta añoite. Iporãiterei ningo ñanemondýi, ha iñakãrague ha"e peteĩ color diente de león primavera omimbietereíva, ha sa"i tapicha oguerovia ikatuha ojapo tinte ha barniz"ỹre. Péro upéicha vaʼekue. Dominika ha"eva"ekue peteĩ rubia natural, miel orekóva proporción ideal, ha avei orekóva músculo esculpido ha estiramiento iporãitereíva.
  Jepe pe mitãkuña ndojapói arte marcial-pe, ojeroky ballet-pe. Ha oreko velocidad, grásia ha excelente coordinación movimiento-kuéra rehegua.
  Por ehémplo, ikatu ojehechauka porã umi pelíkula de acción-pe. Peteĩ mitãkuña"i ángel-icha omokañýva peteĩ ñorairõhára-aña.
  Ko"áğa oipe"a isapatu ha vy"ápe oñani pe parque rupi, oñandu pe cosquillas agradables oúva kapi"ipe ha ita"ikuéragui pe tape rehe ipysã nandi reheve. Ipy ningo perfecto ha seductora, upévare ojefotografia jepi hese ipy"a"ỹre ha primer plano-pe, ha upéva koʼýte ombovyʼa umi kuimbaʼépe. Dominica oñemomba"eguasu ipy porãgui, ha omonde peteĩ falda mbyky pe escarcha peve.
  Upe jave ojekuaa sapy"a henondépe peteĩ mitãkuña. Imitãiterei, ikatu he"i, haimete mitãkuña. Dominica ijyvate, muscular, graciosa ha hova, jepe pe impecable lisa ha ipire aterciopelado, ndaha"éi peteĩ mitãkuña imitãva ha ingenua rovaicha. Ha péva ha"ete peteĩ mitãkuña mbo"ehaópegua, jepe oñemonde porãiterei, ha oreko ko"ã vidrio pehẽngue michĩmi oñemoĩva hese ha omimbipa kuarahy"ãme.
  Dominica oimoʼã voi ikatuha koʼãva haʼe joya añetegua.
  Pe mitãkuña oestampa ipy michĩ ha nandi. Ha pe ita rapére ojekuaa umi ñana raʼỹi orekóva ryguasu pytã ha púrpura.
  Dominica oisu"u:
  - Mba'eichaitépa! ¿Ndépa avei peteĩ actriz de pelíkula térã peteĩ intérprete de circo?
  Mitãkuña ombohovái ñe"ẽmbeguépe:
  - ¡Che nifa! Ndaiporivéima tiémpo ñamyesakã hag̃ua, chemoirũ!
  Pe mitãkuña oipyso ipo ndogueroviáigui:
  - Ha, upéva... ¡Ñambohory porã! Mba'éichapa nde réra?
  Pe ninfa opukavy:
  - Marqués de Casandra rehegua. Ha suficiente ñe"ẽ, cada momento peime haĝua pende mundo-pe oikotevẽ energía colosal, mágica!
  Ha ha"e mbarete, ni mba"evéicharõ mbarete mitãicha, ojagarra Dominica po, oñapĩ mbarete ipópe.
  Pe actriz cinematográfica imbarete ha ikatupyrýva pya"e ohechakuaa ndovaleiha ojejoko peichagua agarre rehe.
  Pe mitãkuña, oipurúvo umi dedo dedo nandi ipy michĩ ha gracioso-gui, ombojere pe ita pe anillo-pegua pe dedo índice ipo libre-pe. Ha upe jave avei, Dominika oñeñandu ho"aramoguáicha peteĩ ykuápe. Ha ha"e peteĩ temiandu igustoitereíva, ijojaha"ỹva.
  Upéi opa mba"e henyhẽ peteĩ tesape omimbipáva deslumbrante-gui, ha"etévaicha oinupãva opa célula peteĩ mitãkuña mbarete, atlética ha iporãva ijojaha"ỹva retepýpe.
  . MOAKÃHA No 1 rehegua.
  Dominika py nandi oñandu pe superficie hakuáva iguype, ha upéva ha"e pe primera impresión orekóva. Oĩ peteĩ parpadeo che resa renondépe, ha"ete ku che resa"ỹva umi destello ipoderósova rupive, peteĩ blitz-icha peteĩ cámara-pe. Ha pe mitãkuña ndaikatúi ohecha pyaʼe moõpa opyta.
  Oñehendu ninfa ñe"ẽ porã:
  - Ani rekyhyje! Ko'ágã ohasáta ha ikatúta rehecha opa mba'e.
  Dominica opukavy ha opyrũ hesa. Ipy nandi oñepyrũ oñeñandu hakuvéva. Umi suela nandi ha mitãkuña"i guýpe oĩ peteĩ mba"e hendýva, pe yvyku"i Sahara-pegua asajepyte javeguáicha. Dominika ohayhu oñani ipy"a"ỹre. Koʼýte ajepokuaa jave umi pruéva de pantalla aja.
  Mitãkuña"írõ guare, oñeikuave"ẽ chupe ombopu haĝua peteĩ oficial de inteligencia partidario.
  Añetehápe, ñorairõ aja, mitãkuña"i oguata ipy"a"ỹre arahakúpe, oñeñangarekova"erãgui sapatu rehe, ha iñextraño, reguata puku jave, ndahasýi jepe.
  Ha ipahápe ogueraha hikuái chupe omosaingo haĝua chupe, ipy"a"ỹre pe nieve-pe. Péva Zoya Kosmodemyanskaya estilo-pe, Dominika añoite ha"e rubia ha heta iporãvéva, ha oreko encanto natural. Ha opukavy ha oipe"ávo hatĩ morotĩ, ha"ete ku ojejapóva pérla natural-gui, oipe"apaite pe techo ibisagra-gui.
  Ha ko"ápe hendy umi suela, ha hakueterei. Haku Moscúpe jasypokõime, ha katu ndaikatúi oje"e hakuha.
  Ha ko"ápe, ha"ete ku peteĩ hendápe Arabia-pe asajepyte jave. Upépe hakuvéma voi. Peteĩ jey ofilma peteĩ pelíkula Emiratos-pe, ha oguata vaʼerã ipyʼaʼỹre pe yvykuʼi ári. Naturalmente, pyhareve, pe yvyku"i ho"ysã"imi rire pyhare aja, ha katu haku gueteri, oengrasa voi hikuái ipy Vaselina reheve ifacilve haĝua.
  Ha katu umi mitã local oñani ipy reheve, por lo menos umi mboriahu apytépe, ha opuka, ohechaukávo hatĩ michĩva, ohasa"ỹre incomodidad.
  Añetehápe, pe hesa ryrýi opyta, ha Dominica ohecha oĩha pe táva plásape. Umi adoquines oĩva pe iporãva py guýpe ha"e naranja ha púrpura. Ha umi óga oĩva ijerére ijyvate, iporãiterei, ha"ete ku oĩva San Petersburgo mbytépe, oñeñongatuhápe ymaite guive. Ko"ápe añoite umi edificio ijyvateve ha ikyre"ỹve jepe, colorido, rico, lujoso ha elaborado.
  Ha oĩ hetaiterei óro rogue, katuete ombovyʼáva tesa. Ha oĩ heta mitãkuña porã umi kállere. Ha"ekuéra, omimbipáva ipy"a"ỹre, gracioso, bronceado, py muscular, oñepyrũ ojere Dominica ha iglamorosa marquise-ninfa rehe.
  Umi mitãkuña opavave, excepción"ỹre, iporã, imitã, ipy"a"ỹ, ha katu omonde joya. Oĩ oguerekóva hetave joya ita hepyetereíva reheve, ambue katu sa"ive. Heta mitãkuña omonde túnica morotĩ ha mbykymínte.
  Péicha ojehecha jepi umi tembiguái ojapo jave pelíkula yma guaréva, ohechakuaa Dominika.
  Péro , naentéroi mitãkuña haʼe vaʼekue yvypóra. Oĩ ijapysa lince-icha, ambue katu ágila ryekue. Heta mitãkuña michĩve, Marqués de Cassandra-icha, mitãkuña"ínte, ha katu odespega ha omýi opoko"ỹre pe pavimento rehe ipy michĩmíme.
  Peteĩ rréino entero mitãkuña"ikuéra, ndokyhyjéiva pe pavimento haku asývagui, ohechaukáva italón desnudo ha rósa.
  Ha ojere hikuái Dominica ha marqués rehe peteĩ anillo reheve, ha opukavy, oñe"ẽmbegue kirirĩháme.
  Umi mitãkuña oguenohẽ peteĩ hyakuã porãiterei hete imitãva ha muscular
  del sexo justo, oñembojehe"áva perfume hepýva rehe.
  Oĩ avei oguerekóva árma ipópe. En particular, arco, ballesta de forma elegante, kyse puku, sable, puñalada ha quiver de flechas.
  Imandu"aiterei umi extra ojefilma haĝua peteĩ película de fantasía-pe ĝuarã;isorprende voi oconsegui hague hikuái ombyaty hetaiterei mba"eporã sin defecto, curva, atlética peteĩ hendápe.
  La majoría umi mitãkuña haimete oñemonde, isyva ha ijyva añoite ojejahoʼi joya ojejapóva ita iporãitereívagui.
  Haimete docena de mitãkuña"i túnica modesto-pe oñesũ, oguerekóva jarra de bebida omimbipáva platino-icha ha bandeja de oro opáichagua tembi"u ha yva rehegua.
  Dominika osusurra confusión reheve:
  - Mba'épa reipota chehegui. - Ha ombojoapy michĩmi jerovia reheve. "Reguerekóramo tiempo, aime dispuesto afigura haĝua nde extra-kuérape, chepagánte porãnte".
  Pe ninfa marqués ombohovái opukavy:
  - Aparentemente nde reimo'ã kóva ha'eha peteĩ película? Nahániri, kóva ha"e pe Imperio Elfo- Dragón !
  Dominique opukavy ha otyryry. Che talón hendy poriahuvereko"ỹre. Ombotyryry umi cuenta de sudor. Ha, haku ningo. Oĩháicha pe desierto árabe-pe. Iporãiterei mba"éichapa umi iporãva oguata ipy"a"ỹre ko"ápe, ha ipire ndojepe"ái kuarahygui.
  Moõpa oĩ haʼe? Ojekuaa porã ndaha'éiha Rusia-pe...
  Dominica omaña yvágare ha oisu"u. Yvága hovy, arai ndahetáiva ha"e naranja, ha oĩ heta tesape peteĩ jeýpe ... Ndaipóri mba"eveichagua sorpresa hakueterei. Hi"arive, umi luminario ningo iporãiterei iforma, oreko rizado térã hatĩ...
  Dominika oñandu hasyha ohóvo. Ha'ete, péicha umi tapicha itavy. Hova porã ojere ha oñembopiro"y.
  Ha"e oñembotapykue, ha katu mokõi mitãkuña duende ijapysa reheve oipytyvõ chupe. Umi representante sexo justo-gua ojesepara, ha umi iporãva túnica morotĩ ha translúcida-pe ogueru umi mba"yru orekóva bebida umi mitãkuña rete desnudo, iporãitereíva ha muscular rehe. Ha oñohẽ hikuái víno esmeralda umi mba'yru óroguigua.
  Dominika hoy"u codicioso. Ha oñandu pe víno he"ẽ ha he"ẽ jepiveguáicha"ỹva, pya"e osyry ivenakuéra rupi energía, mbarete ha mbarete.
  Ha pe mitãkuña py nandimava ndokáiete, térã ja"e porãsérõ, oñandu hikuái peteĩ haku porã, ha pe temperatura ijerére oiko chugui ideal, peteĩ sueño-peguáicha.
  Dominique oñembopy"aguasu ha oñakãity hogue óroicha, osapukáivo:
  - Maitei umi okeva'ekue!
  Upéi pe mitãkuña pyaʼe okorrehi:
  - Avy"a aikuaa haguére che joyke"ykuérape, térã ja"e porãsérõ, che reindykuérape che akãme!
  Mitãkuña"ikuéra opopo ipo. Ha opurahéi hikuái coro-pe:
  - Roipota vy'apavê,
  Nde ha'e ore esperanza, cheguerovia...
  Tape ambue mundo-pe - .
  ¡Ojeabri pe okẽ!
  Marqués de Cassandra oñakãity:
  - Heẽ, orepytyvõva"erã. Ha tuichaitereíta recompensa ko mbaʼére.
  Dominica oñakãity ijyva muscular ha oporandu sorpresa reheve:
  - Ha mba'éichapa ikatu roipytyvõ.
  Mitãkuña ninfa he"ise peteĩ mba"e, oñehendu jave peteĩ trompeta ryapu ha ipepo ryapu. Opa umi hetaiterei representante sexo justo-gua oñesũ peteĩ jeýpe ha oñesũ arco respetuoso-pe.
  Pe Marqués oinupã avei Dominique-pe:
  - Eñesũ avei.
  Pe mitãkuña actriz oporandu sorpresa reheve:
  - Mba'épe guarã?
  Pe mitãkuña ninfa opukavy:
  - Pe Dragón Duquesa ndejotopa. Umi dragón oisãmbyhy ñane imperio. ¡Eju, peteĩ jyva ári!
  Dominica odesidi ndoipeʼamoʼãiha iorgullo. Jepe okyhyje pe pavimento haku asýva ohapytaha ijyva nandi, oñembopiro"ýva bronce hũme. Péro ojekuaa porã pe pire imbarete ha saʼive oñeñandu vaiha. Hesakã porã umi tapicha ko"ápe ohoha ipy"a"ỹre ndaha"éi mboriahúgui. Péro umi mbaʼe ivaivévare tekotevẽ gueteri oñemyesakã.
  Upéi ojekuaa pe duquesa dragón voi. Mymba mbohapy iñakã, ipire hũitereíva, peteĩ ryguasu rupi"aicha. Tuicha, peteĩ luchador porãicha, ha katu ndaha"éi oporomondýiva mba"eveichavérõ, térã ndaha"éi oporomondýiva ha"éramo ha"e.
  Umi akã ha"ete michĩmi, ha omimbi hi"ári umi koróna michĩva ha katu omimbipáva.
  Oveve jave pe dragón kuña, umi mitãkuña ipepo guýpe omoambue ipire kolór lila -pe , ha upéi esmeralda-pe. Pévagui iporãiterei.
  Dominica ha"ete ku oñembotavýva. Kóva ha"e primera vez ohecha peteĩ dragón añetegua añetehápe. Heẽ, umi pelíkulape, katuete, ojapo hikuái dragón porã oipurúvo umi gráfiko informático. Ha katu ko dragón añetegua, iporãiterei ha gracioso.
  Pe akã, pe oĩva mbytépe, oporandu, iñe"ẽ iporãiterei:
  - Avy'aiterei rohechávo, ore invitado planeta Tierra-gua!
  Dominica opukavy ha ombohovái:
  - Ha che avy"aiterei rohechávo avei!
  Pe Dragón Duquesa oñakãity ha osegi, pe iñakã oĩva derecha gotyo oñe"ẽma:
  - Roinvita pórke nde ryrúpe osyry pe peteĩnte ruguy, ndaikuaái mávapa, mávapa oiko upépe, ndaikuaái moõpa!
  Dominika Delfinova ohetũ peteĩ ipy nandi ha cincelado ambuépe ha he"i confusión reheve:
  - Ha"ete ku, nantendéi!
  Pe duquesa dragón akã oĩva ijasu gotyo ombohovái peteĩ tono de confianza-pe:
  - Ha ore voi nañantendéi ko mba"e. Péro tahaʼe haʼéva la situasión, jareko peteĩ provléma ivaietereíva, haʼete voi ñambohypýiva umi héntepe, jajejagarra umi pajare!
  Dominica oestampa ipy nandi ha seductoraiterei ha opurahéi:
  - Chejopy, paja, chejopy, .
  Oĩ jave quince punto pe tormenta jerére...
  Odesgarra umi enemigo orekóva umi elfo, .
  ¡Destino chemombo péicha tekovépe!
  Mitãkuña opaichagua rrája opopo oñondive, ha iporãiterei ha iporãiterei.
  Pe akã central oñe"ẽ jey:
  - Upéicharõ, jaguereko peteĩ mba"asy iñextraño. Umi representante sexo imbaretevéva, taha"e elfo, yvypóra, troll, hobbit, vampiro, gnomo ha ambue oikóva ñande universo-pe, mba"ére ojekuaa"ỹva oñepyrũ ojere ita ha oñembyai peteĩ jeýpe. Ñane retãme, orco ha gnomo ykére, doce veces sa"ive kuimba"e kuñágui, ha ko"áĝa haimete okañymbaite hikuái! Añetehápe, kóva ha"e peteĩ mba"e vaiete!
  Dominika opukavy ha he"i:
  - ¡Iporãiterei ningo kóva! Nda"upéichairamo ndaipóri mba"éichapa osẽ ko"ã kuimba"e iñakãrague ha iñañaitévagui! Ha iñimportantevéva, peteĩ kuimba"e ivaivéva, ipy"a olla ha iñakã calvo, arruga, ojejagarrave nderehe.
  Peteĩva umi elfo ombotove:
  - ¡Ndaipóri elfo olla-va, arruga ha calvo! Ndorekói ni barba ni bigote.
  Dominica he"i:
  " Hi"arive, hepyetereive ñañemboja ko"ã mitãrusu ndive!". Ndohejái avei hikuái pasaje. Chekane'õiterei ko'ã hincha-gui. Ha nde, aguyje Ñandejárape, ndereguerekói ko"ã kuimba"e oipotaitereíva, sudoroso, iñañaitéva, ha ikatu repytu"u ha repytu"u.
  Mbohapyve dragón akã okororõ peteĩ jeýpe:
  - ¡Peteĩ mundo kuimba"e"ỹre oĩ condenado omano haĝua! Ñambojojávo umi tapicha planeta Tierra-pegua rehe, are guivéma jaikove, ko"ýte umi dragón. Heẽ, ha"e aburrido kuimba"ekuéra"ỹre, ha ndaipóri armonía universo-pe pe sexo imbaretevéva"ỹre.
  Mitãkuña"ikuéra ojapo tyapu de aprobación. Peteĩva oñe"ẽmbegue:
  - ¡Opavave ñande kuimba'e iporã! Yma , ojapo miles de áño, kuimba"ekuéra raza humana-gua oguereko iñakãrague, mancha calva, arruga, tyekue, ha katu ko"áĝa opavave imitã, iporã, curva ha hyakuã porã, elfo-icha!
  Dominika opuka ha oñakãity ... Upéi ombohovái:
  - OĨMA! Ikatu un par de mése rire añepyrũta aperde kuimbaʼekuérape. Nantendéi añónte mba"éichapa ikatu roipytyvõ?
  Pe dragón duquesa akã akatúa ombohovái:
  - Ja"e porãsérõ, ñande voi ndajaikuaái ko mba"e. Ha katu nde reguereko peteĩ tekove ambue universo-gua ruguy, upépe opavave oikóva ndoguerekói mokõi sexo, ñande jaguerekoháicha Yvýpe, ha katu mbohapy. Ha ikatu voi upéva ñanepytyvõ jahupyty jey hag̃ua ñande kuimbaʼekuéra!
  Dominica oñemomýi ha ohechakuaa:
  - Umi tekove trisexual ? Heẽ, amoñe"ẽ ciencia ficción, ¡péva teóricamente ikatu!
  Pe mitãkuña ninfa oñakãity:
  - Heẽ! Pe mba'asy vai ndopokói hesekuéra. Péro mávapa ogarantisáta ndojehechái peteĩ infección oikytĩtava pe sexo justo? Ha ikatu ivaive! Ha pe sexo imbaretevéva"ỹre jepe, peteĩ agresor oinvadi ramo ñande universo, upéicharõ ndajarekomo"ãi oportunidad ñañorairõ haĝua.
  Pe mitãkuña actriz oñakãity:
  - OĨMA! Che aporiahuvereko ndéve. Por cierto, ikatúpa ou kóva Yvýpe?
  Duquesa dragón akã izquierda omoañete:
  - Heẽ! Ikatuete voi upéicha. Upévare ani repensa ojerureha ndéve peteĩ favor. Nde reguereko peteĩ ermáno imitãvéva, ha haʼe oactua avei umi pelíkulape. ¿Reipotápa ko mitãkaria"y oiko ita ha oñembyai yvytimbo?
  Dominica pochýpe oity ipy nandi ha he"i ñembohory reheve:
  - Heta mba'e reikuaa chehegui!
  Pe mitãkuña ninfa ombohovái:
  - Sapy'ánte oregusta rohecha película nde planeta-gui. Ikatu ojegueru directamente Internet-gui, noikotevẽiva tuicha gasto energía mágica rehegua. Upévare ore rohecha avei. Ha umi hada yvate oñandu nde aura ijojaha"ỹva, ha ohecha hikuái nde ryvy, oreko avei peteĩ pedazo upévagui, ndaikuaái mávapa!
  Dominica oisu"u ha opukavy:
  - Aikuaa porã opa mba'e ndaikatúiva ikatuha! Péro , iporãvéta chéve g̃uarã astudia ausencia!
  Marqués de Cassandra ohechakuaa:
  - Exactamente, péva ha'e pe rejapova'erã. ¡Estudia, estudia ha estudia jey!
  Pe mitãkuña temimbo"e oñe"ẽmbegue ndovy"áigui:
  - Mba'e ambuépe piko kóva.
  Upepete, umi mbohapy dragón duquesa akã oñe"ẽ síncrono ha armoniosamente iñe"ẽ porãme:
  - ¡Ndereikuaái mba"eve mágia ha paje rehegua! Ha tekotevẽ reguereko heta mbaʼekuaa ha iñimportánteva orepytyvõ hag̃ua. Reñemohu"ã rire Academia Imperial Dragón de Dularis -gui , reguerekóta umi pu"aka ojekuaa"ỹva"ekue yma ha ohejátava ndéve reipuru pe corona de la princesa bruja. Ha ko kásope añoite ikatúta, térã ja"e porãsérõ, pehupytýta por lo menos peteĩ oportunidad michĩva pemoĩjey haĝua umi representante sexo imbaretevévape pe mundo inferior-gui.
  Dominic oisu"u ha he"i:
  - ¡Oh, pe ndachegustáiva ha"e aestudia!
  Añetehápe haʼe ohayhu ojeroky, otyryry ha oactua umi pelíkulape. Che ningo ahayhueterei voi. Péro ijetuʼu chupe ijestudia. Haʼe oñeinskrivi voi peteĩ departaménto ojepagávape ikatu hag̃uáicha saʼive oñehaʼã ohupyty idiploma. Añetehápe, ndahasýi péicha.
  Dominica ndoikemo'ãi kuri mba'eveichavérõ academia-pe ndaha'éirire de moda educación superior ÿre. Hiʼarive umi multimillonario jepe nomendamoʼãi peteĩ mitãkuña ndorekóivare diploma.
  Ha katu omenda haĝua peteĩ oligarca rehe, ikatuháicha ipirapire hetáva ha, al mismo tiempo, iporãvéta itujáma, hasýva ha seniloiterei. Upéi ejehekýi chugui, oiko ndehegui peteĩ viuda multimillonaria ha eiko nde vy"arã.
  Ha ndete voi ehai guión cine rehegua. Haʼe oreko voi peteĩ idéa. Ha ha'e oime pe rol principal-pe. Mburuvicha guasu Palpatine -icha , térã ja"e porãsérõ, ijespíritu iñypytũva ova peteĩ mitãkuña clona-pe ha oñepyrũ omoheñói peteĩ imperio pyahu conquista reheve.
  tuichaiterei mba'e upéva ! Ha katu, pe ifunción principal ndaha"éi ivaíva taha"e ha"éva, ha hyakuã porã pirapire tuichávaicha. Ha katu ... Ko"áğa, oiko chugui peteĩ éxito . Ha ojapova"erã pe sa"ive ohayhúva - ¡estudia!
  Dominica oporandu iñe"ẽ oryrýivape:
  - Mba'épa ojejapóta che ambotovéramo?
  Umi mitãkuña oĩva ijerére ojapo tyapu ndoguerohorýigui. Peteĩ osapukái:
  - ¡Edispara chupe ijyva ári!
  Umi Mbohapy Akã Dragón Duquesa ombohovái:
  - Ndoroguerekói derecho moral romboliga haguã ndéve. Ha katu, ikatu haguã ndeguenohẽ planeta Tierra-gui, oñeikotevẽkuri heta energía mágica hepýva. Ha reju jey, rejusevéramo, epaga pe viaje ko"ápe, pe víno hepýva re"uva"ekue ha pe boleto de regreso.
  Dominica opukavy:
  - ¡Ndaha"éi hekojojáva checobra peteĩ mba"e ndajaposéiva rehe! ¡Chemomýi che voluntad contra-pe!
  Pe dragón kuña akã central ombohovái:
  - Nde ha'e ore, oiméne, peteĩ ore oportunidad paha! Añetehápe ikatu gueteri reñehaʼã ne ermánondi, péro haʼe ningo peteĩ mitãkuimbaʼe gueteri, ha upéicharõ jepe, peteĩ kuimbaʼe, ha haʼe avei ikatu oñembyai yvytimbo.
  Dominique osapukái pochýpe:
  - ¡Ani repoko che ryvy! ¡Ndaha'éi mba'eve imba'e!
  Pe Duquesa Dragón oporandu insinuación reheve:
  -¿Reime dispuesto restudia haguã ha'e haguã princesa? Eñeimahinamína mbaʼe oportunidapa reguerekóta. Nderetujamo"ãi, reikovéta heta miles de áño, ha ikatu hetave jepe rehupyty ramo mágia ijyvatevéva ha oiko ndehegui peteĩ tupã omano"ỹva. Ha nde reguerekóta poguýpe ha nde rréino!
  Dominica orrespira hatã ha he"i ojerure"asývo:
  - Tajepy'amongetami.
  Mitãkuña marqués omoañete:
  - Heẽ, tojepy'amongeta hese. Tekotevẽ oikuaa porãve ñande múndo. Tojeadapta ha tojepyʼamongeta. Ha odesidi porãta.
  Pe Duquesa Dragón oñakãity afirmativamente mbohapyve iñakã reheve:
  - Toguata tavaguasu jerére. Tuicha ha iporãiterei. Ehechauka chupe, Cassandra, ha peẽ mitãkuña peme"ẽ chupe tape. ¡Ani reinterferi!
  Pe sexo justo ojesepara. Pe ninfa marqués oipe"a peteĩ mba"e ojoguáva pizza-pe pe bandeja-gui ha ome"ẽ Dominika-pe:
  - Ko'ápe, ekaru! Reñemombaretéta.
  Peteĩ mitãkuña oguerekóva peteĩ túnica oñohẽ víno, rósamava, peteĩ kópa de órope peteĩ jarra de platino-gui . Dominika cautelosamente ogueraha peteĩ mordida pe pizza-gui. Ojekuaa he"ẽtereiha, ha pe mitãkuña oñepyrũ okaru, tuicha ojeroviave, ha ojohéi víno reheve, ijuky ha hyakuã asýva.
  Upe rire, Dominica ánimo ojupi tuichaiterei. Ha opurahéi:
  Mbo"ehára kuéra jopói, .
  Ohasákuri hikuái tiempo chendive...
  Mba'eve'ỹre chembo'e hikuái...
  Ha upéi pe mitãkuña estudiante ndojuhúi peteĩ rima okonveniva, ha pe omimbipáva iñakã porãitépe ojehecha vulgariterei ha naiporãiha.
  Oho hikuái oñondive, ha pe ninfa ogueraha chupe ijyvagui. Jepe ha"e hetave peteĩ iñakãgui mbyky ha ipire hũve pe Dominika imbarete ha ijyvate ha upéicha muscular-gui.
  Mokõive mitãkuña oestampa ipy nandi ha omýi umi gacela imitãva velocidad reheve.
  Umi óga oĩva ijerére ningo iporãiterei . Ndaipóri táva ko Yvy ape ári iporãitereíva. Oĩ avei yvoty okakuaáva ko"ápe, tuichaiterei, omimbi ha hyakuã asýva. Opa mba"e ko táva rehegua iporã ha iporãiterei.
  Ha hetaiterei mitãkuña. Oñemonde lujosoiterei , térã, al contrario, modestove, ha oĩ mitãkuña ojohéiva umi kálle. Ha katu opavave imitã, ipyahu, iporã ha ipy"a"ỹ.
  Dominica oporandu ñemondýipe:
  - Mba"ére piko ndoiporúi sapatu, térã por lo menos chanclas?
  Marqués de Cassandra ombohovái opukavy:
  - Kóva ha"e pe mágia ko planeta rehegua. ¡Ñanepytyvõ ñamantene haĝua juventud eterna, ñamombo magia ha ñande pyti"a nandi ikatu avei ojeporu ñorairõme!
  Pe mitãkuña artista opuka ha he"i:
  - ¡Kóva ningo iporãiterei! En general, che michĩeterei jave, atĩ aguata haĝua che py reheve, arovia haguére kóva ha"eha peteĩ señal de pobreza extrema. Péro upéi ajepokuaa umi pelíkulare. Hi"arive, tekotevẽkuri umi suela ijyvytu"imi ambopu jave Espartaco reindy che mitãme, térã opáichagua partidario. Chegustaiterei upéva. Péro reguata ramo Moscúre nde py reheve, rejejavýta peteĩ hasýva iñakãme, ha hetaiterei infección ha kyʼa oĩ umi kállere!
  Pe mitãkuña ninfa oñakãity:
  - Heẽ - upéva oñentende! Avei, pe añani sapatu"ỹre tuicha ágilve, peteĩ guerrero pire imbaretevégui heta umi bota hepyetéva suela-gui, ha ha"e elástico, flexible ha cargado mágia reheve!
  Oho hikuái tenonde gotyo. Ikatu pehecha mba"éichapa ijyvate, pe torre de TV Ostankino-pegua espiga-icha, umi chorro pe fuente-pegua ojapura. Upévare odespega hikuái, contrario umi léi física rehegua. Ha umi jet voi ningo heta kolór. Mba"eichaitépa iporã ko mba"e.
  Ha mbaʼe palásiopa oĩ ijerére? Mba"eichaitépa lujoso opa mba"e oĩ ko"ápe. Ha pe estatuto omimbi ndaha"éi óro añónte, ha katu avei algún metal omimbipáva ha naranja ndojekuaáiva ko Yvýpe.
  Dominica ohechakuaa:
  - Nde táva ha"ete peteĩ mombe"upy. Ha umi mitãkuña iporãiterei, peteĩ paraíso añeteguáicha, ha ndaha"éi peteĩ oñeinventáva, ñandeichaite!
  Cassandra opukavy ha oporandu:
  - Mba'ére piko nde ere ojejapoha nde paraíso.
  Pe mitãkuña artista ombohovái lógicamente:
  - Oguerekógui descripción ojoavyva. Peteĩ rrelihión heʼi peteĩ mbaʼe, ótro katu heʼi ótra kósa ha pe tercera katu heʼi pe contrarioite!
  Pe ninfa marqués oñakãity:
  - Heẽ, che aikuaa! Amaña nde Internet-pe. Ndahasýi ojeviaha rangue Yvýpe. Ha"e simpleve, umi elfo, troll ha tapicha simple jepe ikatu ojupi ipype ha ohecha peteĩ película. Opa pe mundo mágico esplendor reheve, ñande, ñembyasýpe, ndajarekói umi tecnología avanzada umi tapicha Yvypeguaicha. Peẽ ha"e aficionado magia-pe, ha katu ore desarrollo tecnología rehegua oñecongela!
  Dominica oporandu ñemondýipe:
  - Mba'érepa recongelar tecnología?
  Pe ninfa, omboguejývo iñe"ẽ, ombohovái:
  - Ndaha'éi ñande. Ko'ãva ha'e dragón. Oiméne haʼekuéra ndoipotái ombyai ipuʼaka. Jepe, katuete, oheja ñandéve jaiko normalmente, ha oĩme ĝuarã jepe lujoso, ha katu ... ¡ Ani ñañe"ẽ upévare!
  Ha jey oĩ peteĩ pausa. Pe lujo ijerére ha"e, por supuesto, súper. Opa mba'e iporãiterei, péicha decoración, estatua, óga ha templo.
  Heẽ, umi templo, katuete, idiferenteiterei. Ndaha"éi jepiveguáicha Yvýpe ciertas similaridades-pe. Ha idiferenteterei hikuái ijestilo, ikolor ha iforma . Ha katuete, iporãiterei. Ko ápe oí umi figura, ha cúpula, ha polígono, prisma ha mba e.
  Ha heta témplo oreko cúpula de fórma de ryguasu rupiʼa umi yvoty iporãvévagui.
  Dominica omaña icompañera rehe ha oporandu chupe:
  - Nde rejogua peteĩ mitãkuña mbo'ehaópe ... Ha katu mboy áñopa reguereko añetehápe.
  Cassandra ombohovái opukavy:
  - Tapichakuéra oguereko ko ñe"ê: ndaha"éi jepokuaa oñeporandúvo kuñakaraípe ijeda rehe!
  Ko mitãkuña artista omohu'ã:
  - Oiméne heta.
  Pe mitãkuña ninfa oñakãity:
  - Ikatu mba'e! Ha katu jaikove areve umi elfo, troll, tapichakuéragui ha jepe umi gnome ha vampiro-gui. Jaguerekógui ñandepype tupã ruguy, ñande ha"e tuguy pariente hendivekuéra. Umi hembýva oreko peteĩ conexión indirectavéva umi inmortal ndive .
  Dominica opukavy:
  - Opavave ñande ha'e Tupã ra'y ha rajy. Algún mba"e.
  Cassandra okliká umi ipysã nandi.
  Ha upéi ojekuaa peteĩ varita mágica ninfa pópe. Ha"e osusurra kirirĩháme:
  - Oguereko hyepýpe peteĩ dragón vena. Kóva ha"e peteĩ artefacto ipoderosoitereíva, hepyetereíva ha ndahetái. Péro oĩ avei tuicha mbarete ipype. ¿Ohechauka ndéve pe impacto?
  Dominica he"i ñe"ẽmbegue:
  - Ahecha peteî serie oñe'êva peteî mitãkuimba'e orekóva varita mágica rehe. Péro oĩ upépe peteĩ mitãkariaʼy ipire hũva , iñakãrague morotĩ ha anteojo. Ndaha'éi che ryvyicha - iporã, musculoso iñakãrague morotĩva. Por cierto, che avei añembosarái peteĩ guerrero ha peteĩ paje apoha!
  Cassandra omoañete:
  - Che aikuaa ne ryvy. Heẽ, ha"e peteĩ mitãkaria"y iporãiterei ha ndaha"éiva jepiguáicha. Ha ndaha"éi ndeichaguáva, pe campeón mundial karate -pe mitãnguéra apytépe.
  Dominika opukavy desprecio reheve:
  - Mitãkuimba'e ramo jepe, ha'e kuimba'e! Péro kuimbaʼépe g̃uarã ningo peteĩ mbaʼe ojejapóva jepi oñorairõ ha oñorairõ.
  Pe mitãkuña ninfa ombohovái:
  - Jaguereko doce veces sa"ive kuimba"e kuñanguéragui umi pueblo principal imperio-pegua: tapicha, elfo, troll, hobbit ha vampiro. Upévare pe sexo justo oñorairõvaʼerã avei. Upéva rangue, orco ha gnome apytépe oĩ doce veces hetave kuimba"e kuñágui. Upévare, algún modo ifasilve voi oréve yma guarégui. Umi orco ha che roñorairõ meme, ha ojupi hikuái sapo-icha ocalambre haĝua , ko"áĝa haimete ndaipóri avave oñorairõ haĝua hendive. Jepémo kuña ha orco, ja"e porãsérõ, ndaha"éi tuichaiterei. Pero umi gnome iporãve , ojoguave kuña hobbit-pe. Umi gnomo voi ituja, oñemomorotĩ, okakuaa barba puku, ha katu omano meve ipya"e ha ágil, ha jepémo oreko arruga, omantene opaite hatĩ. Ha ojeity ramo peteĩ diente, okakuaa jey!
  Dominica oñakãity:
  - Nde! Peẽ ningo haʼete umi tiburón. Ha katu peteĩ jey aporandu, yvypóra ojejapo ramo Ñandejára ra"ãnga ha joguaha, upéicharõ, mba"ére piko hatĩ ikangyeterei. Ha pe pa"i oñe"ẽmbegue peteĩ mba"e ojoguáva, pe so"o ipohýi angaipágui. Por cierto, ojeity jave che hermano diente, okakuaa jey literalmente peteĩ ára ryepýpe. Aguerahase voi chupe doktór rendápe . Ha upéi akambia che remiandu, oestudiáta hikuái pe mitãme peteĩ rataicha peteĩ laboratorio-pe!
  Cassandra oñakãity.
  - ¡Oĩ porã! Nde ningo iñarandu. Péro nde nderegustái restudia.
  Pe mitãkuña oñakãity mbarete:
  - Heẽ! Ha'e aburrido. Ha roguereko avei ... Bueno, ndaikuaái, reguapy jave nde escritorio-pe hasy nde jyva, ha reñani ha rejupíse!
  Mitãkuña ninfa opurahéi:
  - Heẽ mitãkuña, peikuaa opavavépe ndoguerohorýiha oñembotyryry , .
  ¡Aipotaiterei ningo añani che py reheve pe roʼy rupi!
  Ha pe pareja iporãitereíva opukavy. Ko"ápe oho mombyryve hikuái. Dominica ohechakuaa ndaiporiha mba'yrumýi ojoguáva umi ko Yvýpe. Péro oĩ umi unicornio iporãitereíva. Umi odibujávaicha anime -pe . Ha umi kavaju isencillova ningo iporãiterei. Ha pe karréta otyryry jave, haʼete peteĩ cuento de hadas.
  Oĩ mitãkuña oveveva guyraicha. Añete , sa"i, ko"ápe ikatu rehecha naentéroi umi paje apoha oñemotenonde. Ndaipóri choza mendigo-kuéra rehegua. Upéva rangue, pe siuda kompletoite ojogua umi palásio sólidope, térã umi óga ojoguáva umi estancia orekóvape ykua ha hardín. Ha mba"eichaitépa tuicha ojehecha.
  Básicamente, Dominika oha'ã peteĩ juego - constructor. Heta mba'e ikatu oñemopu'ã upépe. Ha añetehápe, omopu"ã haĝua peteĩ táva péicha pe mba"e tuichakue ha"ete peteĩ cuento de hadas paraíso rehegua. Ko"ápe oiko avei upéicha.
  Dominica ohechakuaa:
  - Ha he'i hikuái yvága Yvýpe ndaikatuiha? ¡Péva heʼi opa umi rrelihión oĩva ko Yvýpe!
  Cassandra omyesakã:
  - Ndaha'éiramo comunismo. Peteĩnte religión oprometéva yvága ko Yvýpe. Ha péva lógico. Mávapa oikotevẽ oguerovia yvága, ni omano rire, ha katu en general, ko mundo paha rire, en general ha"éva locura!
  Pe mitãkuña actriz omoneĩ:
  - Heẽ, ndachegustái pe doctrina ko mundo paha rehegua! Iporãve ndete voi remopu"ã yvága, ha ndaha"éi kangue ári!
  Pe ninfa marqués opukavy:
  - Ani reñeha'ã paraíso yvágape, sino eiko ha emoheñói nde vy'apavẽ. Ha iñarandu.
  Dominica he"i filosóficamente:
  - Reikuaápa, mba'éichapa, mitãkuña'ínte oĩ jave ijerére, reñandu ofaltaha peteĩ mba'e. Jepémo kuimba"ekuéra sa"i iporã umi pelíkulape jepe. Avei, la majoría umi mitãkuimbaʼe ningo iporãiterei, ha orekópe cuarenta áño, oñehaʼã oheka peteĩ kuimbaʼe ndorekóiva ipyʼa ha ndorekóiva doble barbilla.
  Cassandra opukavy ha ombohovái:
  - Nde arandu. Ndarekói ñe"ẽ. Más precisamente, ndaha"éi tuichaiterei ... Ha katu ndaha"éi peteĩ hova porã ha peteĩ figura esbelta añónte iñimportánteva peteĩ kuimba"épe. Kuñanguéra jepe ko Yvýpe omomba"e ambue mba"e ndaha"éiva dato externo peteĩ kuimba"épe!
  Dominica oñakãity:
  - Ha, heẽ, exactamente! Ha avei viru. Nde billetera ojejokóramo, ndojehechakuaái upéicha umi arruga, calvo ha nde rye.
  Ninfa ohechakuaa:
  - Ndoroguerekói apañuãi kuimba'ekuéra jehecha rehe. Pe mágia oikepaite pe aire ko"ápe. Ha kuimba"égui oiko mitãrusu hova iporãitereíva;ndaiporãiete jepe okañy hague tapichakuéra barba ha bigote jepe. Upévare, ielfokuéra ikatu ojehechakuaa ijapysa ra'anga rupive añoite. Ha péva ... Bueno , kuñanguéra ojepokuaa. Péro peteĩ barba oreko avei peteĩ encanto. Ndaipóri de acuerdo umi mitãkuña ohecháva peteĩ barba ha"eha peteĩ mba"e vai.
  Dominic opukavy ha ombohovái:
  - Pe barba oguereko alabanza ha honor, ha katu pe jagua oguereko avei bigote!
  Cassandra oñanduuka ivarreta mágica ... Ha pe kuña porã pópe , ojekuaa peteĩ torta porãite Napoleón sombrero cocked-icha, orekóva rosa, amapola ha mariposa ojejapóva crema multicolor-gui.
  Pe ninfa marqués opukavy iñe"ẽ tiernovévape:
  - Eñeha"ã, he"ẽ porãiterei, ha ndojehepyme"ẽi repollo"ỹre!
  Dominica oporandu, sapy"aitépe opensávo:
  -Mba'épa ojehúta rekobráramo gueteri chéve peteĩ cuota?
  Pe marqués-ninfa opurahéi:
  - Opa mba'e repagava'erã, cheguerovia, .
  Upévare jaipe"a pe okẽ jahupyty haĝua éxito!
  . MOAKÃHA No 2 rehegua.
  Ha Cassandra oñanduuka jey ivarreta, oveve peteĩ ysyry tesape ijykére, ha ojekuaa mokõi apyka ha"etévaicha ojejapóva cristal-gui, ha peteĩ mesa michĩ ha elegante.
  Pe marqués-ninfa opropone:
  - Jakaru jaguapývo, umi tapicha cultura-icha! Ikatu piko reipota avei víno?
  Dominica ohechakuaa lógicamente:
  - Rey'u heta ramo víno, ikatu reñembotavy. Ha añongatuvaʼerã peteĩ akã hesakã ha ipyahúva!
  Cassandra oñakãity negativamente.
  - Ani rekyhyje! Ndaipóri ni peteĩ gramo alcohol ñande vínope. Ogueru beneficio-nte. Ha haʼe peteĩ mbaʼére umi hénte ko múndope oiko mil áño peve itujaʼỹre. Ha mágia mbarete ha avanzada reheve ikatu redura hetaiteve.
  Pe mitãkuña actriz oñakãity:
  - ¡Upéicharõ oñohẽ!
  Pe ninfa opoi peteĩ viga ivarreta punta-gui, osuspira peteĩ mba"e ... Ha ojekuaa umi copa ojejapóva metal naranja omimbipávagui, ipype ojesalpica peteĩ mba"e hovy ha orekóva burbuja.
  Dominica ohechakuaa, o"añuãvo michĩmi ikopa-gui:
  - Vino iporãitereíva ha hyakuã asýva, nde juru oñeñandu ipyahueterei ...Ha mba'éguipa ojejapo.
  Cassandra ombohovái hatã:
  "Restudiávo Academia Emperador del Dragón-pe, reikuaáta!"
  Mitãkuña oporandu:
  -Moõpa oĩ pe dragón emperador voi?
  Pe ninfa ombohovái peteĩ suspiro:
  - Okañy avei. Ko"áğa oĩ hendaguépe emperatriz Caroline. Umi dragón oguereko haimete peteĩchagua kuña ha kuimba'e, yvypóraicha. Ko mbaʼépe, peẽ pejogua umi mbaʼe ojoguáva.
  Dominica he"i ñe"ẽmbegue:
  - Mba"ére piko pe Emperatriz ndacherrecibíri personalmente?
  Cassandra opukavy:
  - Ha, ¡nde reguereko peteĩ conceito! Peteĩ duquesa ha"e suficiente. Tekotevẽta, ha pe Caroline tuichaitéva voi oaseptáta.
  Mitãkuña opurahéi:
  - Tapichakuéra omomba'eguasu Rréinape,
  ¡Opavave mitãkuimba"e oĩva korapýpe ohayhu!
  Péro che pyʼaguasueterei vaʼekue
  ¡Aiporavo peteĩ multimillonario!
  Pe ninfa marqués ombohovái opukavy:
  - ¿Ndépa ere ovaleha miles de millones jaiko peteĩ tapicha ndojehayhúiva ndive? ¿Mba"épa oje"e ikyrakue ñande ryepýpe, manchas calvas, arrugas ha hyakuã vai rehe?!
  Dominika opukavy agresivamente:
  ombyai che ha ambue mitãkuña rekove ! Térã aestranguláta chupe che jyva reheve tupape!
  Cassandra opukavy ha ohechakuaa:
  - Ajapóta gua'u ha'eha peteĩ ñembosarái. Peẽgui oikova"erã pe mba"eporã encarnación.
  Pe mitãkuña actriz he"i lógicamente:
  - Héroe ideal ojapo público opukase haguã !
  Pe ninfa nombohováiri, ha katu peteĩ cuchara de platino pytyvõ rupive ho"u pe torta ha o"u pe víno hyakuã asýva. Dominika odesidi avei ovyʼa pe tembiʼúre koʼág̃a g̃uarã. Hiʼarive reguata jave pe áire potĩme, remokyreʼỹve nde apetito.
  Imandu"a pe disparo rehe. En particular, ombopu jave hikuái mitãnguéra partidario. Upépe, por ehémplo, ñepyrũrã umi mitãkuimbaʼe ha mitãkuña okaru porãiterei pe gérra mboyve. Ha pe gérra aja ocupación poguýpe ipire hũvaʼerã hikuái. Upevarã oje"e kuri ñembosarái hetave ha sa"ive ho"u. Peteĩha oñemoañete taha"e ha"éva, heta toma ojefilma rupi mitãnguéra oñaniva ndive, ha katu mokõiha hasyve. Mitãrusukuéra actor cinematográfico oataka umi puesto, ojoguávo hi'upyrã ijehegui.
  Upéi ojeproivi chupekuéra opyta haguã pyhare hotel-pe, ha oñemboty peteî koty aparte orekóva bar, ojoguáva peteî celda tuicháva ha común-pe.
  Dominika nomanói ñembyahýigui, ndoipotái hikuái iporãha ohasa asy desnutrición-gui, ha taha"e ha"éva naturalmente ha"e iseko porãiterei, ndaha"éi ikyráva mba"eveichavérõ, ha jeroky avei omantene umi músculo ha hete en forma porã.
  Ha katu umi karia"y, katuete, ohasa asy pe conjunto oñekonvertígui peteĩ ka"irãi mitãnguérape ĝuarã. Ha oî avei episodio umi preso ndive. Peteĩ par umi mitãkuimbaʼe oñakãrapuʼã voi, upéva ikatu natekotevẽi raʼe.
  Heẽ, peteĩ actor de película rekove ndaha"éi fácil.
  Por ehémplo, Espartaco opuʼã haguere. Peteĩ escuadrón entero mitãkuimba"e omba"apo ipy"a"ỹre lomo-pe añónte umi cantera-pe. Avei, oñeikotevẽkuri hetave peteĩ toma. Eñeha"ã eguata suela desnuda reheve umi ita haimbe asýva umi mina-pe. Ko"ápe umi mitãkuimba"e py nandi oñepyrũ huguy ha ipy oñepyrũ ojejapete. Ha ha"ekuéra , añetehápe, oñemohu"ũ sudor-gui ha oryrýi ikane"õgui.
  Ko pelíkulape, pe persóna prinsipál haʼe vaʼekue peteĩcha Espartaco , peteĩ tembiguái, ha"e, por cierto, opropone pe idea de levantamiento pe gladiador bastante exitoso ha rico-pe ohupytýva isãso.
  Dominica ombopu ypy Espartaco reindy imitãme, ha avei ohasa va"erã tiempo umi mitãkuimba"e ndive umi cantera-pe castigo ramo.
  Upévare oikuaa avei mbaʼépa umi ita haimbe asýva ha peteĩ kanásto pohýi de escombro.
  Ha añetehápe regueraha chupe yvate ha yvate. Tuichaiterei ningo ñanemokaneʼõ, péro ombohetave nde resistencia.
  Dominica oike opaichagua ta'angambyrýpe. Peteĩ jey jepe pe rol-pe mitãkaria"y de cabina Jim-pe algún versión "Isla del Tesoro"-pe oĩva mombyry pe canon-gui. Upépe, jepe pe rol de cocinero-pe ndaha"éikuri pe Plata ipy peteĩva , ha katu peteĩ kuña iñakãrague morotĩva, Morgan sobrina.
  Kóva, katuete, iporãiterei. Dominica voi oĩ vaʼekue peteĩ mitãkuimbaʼe rembiaporãme, upévare oikytĩse voi hikuái iñakãrague. Péro upéi ipahápe osoluciona hikuái pe provléma peteĩ peluca pytyvõ rupive.
  Heẽ, ko rol orekóva, ikatu oje"e, osẽ porã pe juego punto de vista-gui. Péro pe pelíkula voi ndohupytýi popularidad ohasávo pe kanón. Ojekuaa ha"eha algún tipo de basura infierno.
  Py"ỹi umi clásico ndaha"éiva según pe canon oñembohovái hostilidad reheve.
  Pe marqués-ninfa ointerrumpi Dominica mandu"a:
  - Reikuaápa. Sapy'ami roguapy ko'ápe. ¿Ndaha'éi piko tiempo ojegolpea haguã tape?!
  Pe mitãkuña oñakãity ha ohechakuaa:
  - Ikatu reho reguata. Che areko gueteri heta energía.
  Cassandra oñanduuka ivarreta, ha okañy pe torta oje"uva"ekue mbyte, ha umi tembi"u víno reheve, hamba"e.
  Dominica opukavy:
  - ¡Peteĩ cuento de hadas-peguáicha!
  Pe marqués opukavy:
  - Nahániri! Kóva ndaha"éi peteĩ cuento de hadas, ha katu peteĩ realidad mágica.
  Ha mokõi representante sexo justo-gua osalpica tape pukukue. ¡ Dominica estado de ánimo oiko chugui vy'apavẽmbaite ! Ha"e opukavy tuicha. Ha opurahéi voi:
  Tape, tape, ojogua peteĩ angirũme, .
  Correo de cadena ojejapóva acero facetado-gui...
  Ha pe kyse puku haimbeeterei - pe acero damasco oñembotuicháva, .
  Heẽ, oĩta peteĩ situasión ivaietereíva pe ñorairõme!
  Upéi Cassandra ohechakuaa peteĩ jesareko serio reheve, opyta:
  - Reikuaápa! Umi exámen de ingreso serio oha'ãrõta academia-pe. Ikatu umi brujo hereditario-pe ĝuarã, ha"etéta ndahasýiva, ha katu ni nde ndereguerekói peteĩ pista mágia rehegua.
  Dominika opuka hekope"ỹ ha ombotove:
  - Nahániri! Umi pelíkulape, heta vése ahecha pe mágia ombaʼapoha. Ha cheguerovia, aikuaa peteĩ mba"e!
  Pe ninfa marqués, omboguejývo iñe"ẽ, osuspira:
  - ¡Ame'ẽta ndéve che varilla mágica! Ha"e imbareteterei, oguereko peteĩ vena dragón. Eñeha"ã eipuru, techapyrã, econjura haĝua ... Bueno, peteĩ yvoty ndahesaráiva!
  Pe mitãkuña actriz omaña hapykuévo. Ijerére, umi óga ypýpe ha tape rehe voi, oĩ yvoty ryru yvoty omimbivéva reheve, ita hepyetereívaicha. Avei okakuaa umi yvyramáta ári umi ryguasu rupiʼa oporomondýiva. Hiʼarive oĩ yvoty oguerekóva avei hogue opaichagua kolór ha sombra. Ha oĩ voi umi rizado iñextraño.
  Dominica oñakãity ndaha"éi mba"eveichavérõ ijyva estrecho ha ombohovái seriamente:
  - Mba'érepa ñaikotevẽ algún tipo de tesaráipe. Ko"ápe oĩma heta yvoty iñambuéva, tuicha tuichavéva ha iporãvéva.
  Cassandra opukavy irónicamente:
  - Ha mba'épa reipotáta.
  Pe mitãkuña actriz he"i decisivamente:
  - Iporãve ñakonjura peteĩ mba"e tuicha ivalioso ha ideprovechovéva! - Dominica oestampa italón desnudo, ojapo umi azulejos colorido okyhyje peteĩ hielo oñembyaívaicha. Pe aspirante paje apoha heʼive: "Pór ehémplo, iporãvéta jajapo peteĩ diamante tuichaháicha peteĩ coco!". Péva tuicha ideprovechove ha ideprovéchove.
  Marqués omaña hese sospechoso ha oporandu:
  - Rehose piko Yvýpe? Mba'épa ndajagustái ñandéve?
  Dominica ohechakuaa irónicamente:
  - Nde mundo rehe ikatu ja"e pe mba"e Ostap Bender he"iva"ekue Cáucaso naturaleza rehe - iporãiterei - peteĩ idiota imaginación!
  Cassandra opukavy ha he"i:
  - Ha nde iñarandu, ha katu ndepy"aju! ¡Ndereguerekói suficiente fanatismo reho haĝua nde meta gotyo peteĩ bulldozer jet-icha, repyta"ỹre!
  Pe mitãkuña actriz ojapo peteĩ hova, ohechakuaávo:
  - Ndaipóri umi bulldozer jet. ¡Por lo menos ko Yvýpe!
  Pe ninfa marqués oñakãity omoneĩvo:
  - Ikatu ndapeguerekói. Ha katu oĩ raza tecnología-pe oñemotenondevéva yvypóragui. Ha katu hasyve jepe ñaĝuahẽ haĝua hendápekuéra jaĝuahẽ rangue Yvýpe.
  Dominique opukavy oporandúvo:
  - Heẽ? ¿Ikatúpa oveve hikuái umi estrélla apytépe?
  Cassandra ombohovái jerovia reheve:
  - ¡Ikatu hikuái! En principio, ikatu jajapo péva magia pytyvõ rupive.
  Pe mitãkuña actriz opurahéi:
  Katuete hasy japredici haguã
  Mba'épa oha'arõ ko mundo maravilloso-pe...
  Javeveta arai apytépe - .
  ¡Ojupi peteĩ aviõ mbyja rehegua!
  Ha pe mitãkuña odeclara decisivamente, ojapo peteĩ hova amenazante:
  - ¡Eme'ẽ chéve pe varita mágica! Ha ajapóta peteĩ diamante peteĩ sandía porãicha!
  Cassandra he"ise peteĩ mba"e. Ha katu oñehendu ipepo ryapu. Ambue dragón oveve hína kuri. Oiméne, avei kuña. Haimete ojagarra pe ysyry ykua, odispara yvate yvágare pe grifo jurúgui, ojejaho"íva óro rogue ha rubígui.
  Pe monstruo mbohapy iñakãva iporãve oporomondýigui.
  Pe ninfa marqués oñesũ. Dominique oñakãity"imi mante.
  Pe dragón kuña oguejy henondepekuéra. Oñehendu peteĩ ñe"ẽ iporãitereíva ha hesakã porãva peteĩ monstruo tuichávape ĝuarã:
  - Nde piko pe hovamokõiva oñembohéramava hína mesías?
  Dominica ombohovái peteĩ pukavy inocente reheve:
  - ¡Ndaipotái añetehápe ha"e peteĩ mesías!
  Pe dragón kuña oñesorprende:
  - Ha mba'ére piko upéva?
  Pe mitãkuña actriz ombohovái honestamente:
  - ¡Pórke umi mesías opa jepi ojehupi kurusúre!
  Pe tekove ipepova ombotyryry ipepo. Oguereko tuicháva, ojoguáva umi murciélago-pe, mbohapy sa'y añónte: pytã, hovy ha hovy. Natekotevẽi ja"e, ha"eha peteĩ ñembojoaju iporãitereíva.
  Pe dragón kuña opukavy:
  - Ha ikatu rehecha upe mundo guive umi mágo ha'eha estafador ha estafador completo?
  Dominika opukavy ha ombohovái, ohechaukávo hatĩ morotĩeterei ha omimbipáva:
  - Ikatu upéicha. Jepe, oĩ vaʼekue unos kuánto proféta. Abuela Vanga-icha. Por alguna razón añoite oñekumpli umi ipredicción, por regla general, retroactivamente.
  Pe marqués-ninfa ohechakuaa:
  - Umi paje apoha ha mágo yvatetereíva jepe ohecha pe futuro extremadamente vagamente. Ha umi Tupã ijyvatevéva jepe nome"ẽmo"ãi garantía mba"épa oikóta cien áño rire. Ha hetave, mil y millón-pe!
  Pe dragón kuña omimbi peteĩ tesape tesape ha opukavy:
  - Heẽ... ikatu haguãicha oĩ predictor añetegua ko planeta-pe. Nde tensión hipernoosfera jepe iñambueterei ñandehegui. Jepe, ikatu upévare peñongatu pende originalidad ha ndoikói pendehegui ore tembiguái!
  Dominica opuka jey vy"ápe ha ohechakuaa:
  - Ha'e haguã nde rembiguái? Ha'e voi ningo igústo. Tapiaite imitã, tapiaite ipy"a"ỹre.
  Cassandra oñakãity ha opropone:
  - Ehechauka condesa dragón-pe mba'épa ikatu rejapo. Eñeha"ã, por lo menos peteĩ varita mágica pytyvõ rupive, ejapo peteĩ gota y jepe ho"a.
  Pe mitãkuña actriz opukavy desprecio reheve:
  - Peteĩ y gota? Heẽ, upéva ndahaʼéi mbaʼeveichavérõ ivaietereíva. Ikatu iporãve pya"e jahupyty peteĩ barril de oro.
  Pe Condesa Dragón opropone:
  - Tojapo mágia oipotaháicha. Eme"ẽ chupe peteĩ varilla ha ehecha imandu"a porãha peteĩ hechizo jepe.
  Cassandra opukavy ha opukavy:
  - Heẽ, ojehecha porãiterei ! Emañamínte. Pe varilla mágica ipoderosoiterei, ha ikatu rejapo daño pe távape, umi tekove ha ndejehe.
  Dominica opukavy:
  - Che ndaha'éi che tavy nde reimo'ãháicha!
  Pe Condesa Dragón opropone:
  - Ñame'ẽ chupe peteĩ mba'e ndojapóiva mba'eve ivaíva ha sa'ive ipu'akavéva upéicharõ. Ndaupeichairamo ha"e ojapóta avei chéve peteĩ yvykua.
  Cassandra opurahéi:
  Ojehechauka haguã mágia-pe, .
  Ñaikotevê talento...
  Iporãve ndéve g̃uarã remoheñói
  ¡Diamante tuicháva!
  Ha pe mitãkuña ninfa okliká umi ipysã nandi. Ojekuaa peteĩ anillo de platino michĩva. Cassandra ombotyryry ipy reheve, ha pe artefacto mágico opa Dominica rova ykéreite.
  Pe Marqués opukavy:
  - Ikatu regueraha ko anillo. Emoĩ nde kuã índice ári. Ha eñehaʼã eipota hatã peteĩ mbaʼe. Pe mágia oĩva ipype ndaha"éi imbaretéva, ha katu omba"apo simplemente. Ndaha"éi suficiente peteĩ diamante tuicháva peteĩ coco-icha, ha katu, techapyrã, peteĩ guisante tuichakue ha"e suficiente!
  Pe mitãkuña actriz ojagarra ipópe pe anillo. Ha katu pe dedo índice rangue, omoĩ ikuã mbytépe ha, opukavy sarcásticamente, oporandu:
  - Mba'épa ojehúta péicha reñeha'ãramo. ¿Mbaʼépa oikóta upéicharõ?
  Cassandra opukavy avei sarcásticamente:
  - OK, ¡eñeha'ã!
  Dominica opukavy:
  - ¡E"u tata reheve pe marqués talón!
  Pe tatatĩ hendy Dominica py nandi guýpe . Pe suela desnuda ojehapy vaieterei, osapukái ha oñepyrũ oñani. Añetehápe, pe tata naikangy. Ha katu ndorohupytýi roĝuahẽ mombyry. Pe mitãkuña ojejokua pe condesa dragón jyva pukukue rehe.
  Oñehendu peteĩ ñe"ẽ porã ha kuñaichagua pe reptil ipu"akapávagui:
  - Nde! ¿Reju ramoite ñande mundo-pe, ha rembotapykuese peteĩ ninfa-pe, peteĩ pariente umi Tupã ijyvatevévape? ¿Reikuaápa upévarã reñemondotaha tembiguái ramo peteĩ cantera-pe? Ha remba"apóta upépe nde ao"ỹre, kadénape ha rehupytýta látigo ha yvyra, re"úta mbujape ha y. Ha avei reñeno vaʼerã encadenado ha ita ári. Ha ndapeikuaái vaʼerã mbaʼeve, síno pembaʼapo pohýi ha látigo. Especialmente ko"áĝa , umi tembiguái kuimba"e isarambipa rire, ¡peteĩ mitãkuña ijyvate ha musculoso ndeichagua ndorojapomo"ãi mba"eve umi mina-pe!
  Dominica opukavy ko"ã ñe"ẽ rehe. Peteĩ jey ombopu Cleopatra-pe peteĩ pelíkula de bajo presupuesto-pe. Oñongatu hag̃ua pláta, pe taʼanga oñembohéra "Cleopatra en cautiverio de Augusto". Upéva he"ise ndaha"eiha avei canon. Cleopatra ndojesuisidái ha ojejagarra chupe.
  Bueno, oñemondo chupe umi mina-pe. Ha upépe oguata medio desnudo ha ipy reheve. Ha hasyeterei jaguata ita haimbe asýva ári peteĩ mínape ipysã nandi. Bueno, egueraha avei peteĩ carga. Tekotevẽkuri pe tembiguái sudor añetegua, ha hova añetegua, ndaha"éi ikane"õ gua"u.
  Ha katu, katuete, ha"e peteĩ película añónte, ha peteĩ bastante barato upévape. Ha oinupã hikuái chupe peteĩ látigope, ha upéva ndahaʼéi avei añetegua. Péro hasy gueteri . _ Jepe pe tuguy, katuete, ha"e kuri falso.
  En general, pe película ndahepyi, ha aparte umi cantera orekóva mitãkuña medio desnuda, prácticamente ndojehechaukái ambue mba'e. Pe cálculo haʼete ku ojegueru hag̃ua umi kuimbaʼe ojepyʼapýva sexualmente. Bueno, ha avei, opavave oikuaa pe téra - Cleopatra! Ha péva ikatu ojeporu ojejogua haguã
  Dominika orrespira pypuku, ha mba"eichagua heces-pepa sapy"ánte ojebaña umi estrella cine-pegua?
  Pe ninfa marqués opukavy:
  - Ani reñembyasy, che ryvy, roikotevẽ nderehe. Ndorome'ẽmo'ãi avavépe.
  Pe Condesa Dragón opukavy:
  - Toñeha'ã jey oñembokatupyry exámen mboyve. Bueno, ñañeha'ã ñaconjura peteĩ mba'e!
  Dominica ohetũ pe anillo ha he"i:
  - ¡Aipota helado chocolate rehegua!
  Pe mitãkuña ojagarra ha oñekongela tensión-pe.
  Ha peteĩ mezcla de hielo oñembojyva"ekue ha chocolate ojeplop hi"ári. Upéicha rupi Dominica ikyʼa iñakã guive ipy peve, ha ojeraspa voi.
  Pe condesa dragón opuka hatãiterei ha umi ykua ryrýi oryrýi ha umi yvoty oryrýi.
  Pe ninfa marqués he"i py"aguapýpe:
  - Oĩ porã! Al contrario, oreko tuicha habilidad, ha"e orreproduci hetaiterei helado ha chocolate peteĩ artefacto-icha, ¡en general ndaha"éiva ipoderosoitereíva!
  Dominika olamida pe chocolate ijyvagui ha oescupi frustración reheve, ojepy"apývo:
  - Ha'e ningo ipy'aju!
  Cassandra opukavy ha he"i:
  - Ha chocolate ijuky. ¿Ndereikuaái piko péva?!
  Pe mitãkuña actriz opukavy:
  - Ha ko"ápe, Yvýpe ha Rusia-pe, ijuky !
  Pe Marqués oñakãity:
  - Aikuaa! Avei jaikuaa mba"éichapa jajapo chocolate dulce. Péro koʼág̃a g̃uarã reñekontentáta umi mbaʼe rerekóvare. Hesakãve, nde nere"especifikái mba"eichagua chocolate-pa reipotáta específicamente. Ha en general, iporã reordena hague helado añoite. Por ehémplo, oúramo ne akãme rebaña hag̃ua órogui, reinupã hatãvéta ne akã ári.
  Dominica ohechakuaa ingeniosamente:
  - Tekove oîmbaite, ha opa mba'e oîma iñakã ári!
  Pe Condesa Dragón opropone:
  "Oñe"ẽrei rangue, noipytyvõmo"ãiva chupe oike vove academia dragón-pe, iporãve jaheja chupe oñeha"ã omoheñói peteĩ diamante michĩ añetehápe". Jepive, péva ikatu umi orekóva nivel innata yvate habilidad mágica-pe ĝuarã.
  Cassandra ombohovái:
  - Nahániri! Kóva ha"e peteĩ tape ojehecharamoitereíva. Reactua vaʼerã heta sutilve.
  Dominika oisu"u caprichosamente:
  - Che hyku ha cheky'a, pollo parrilla-peguánte. Ikatúpa remyatyrõ ko mbaʼe?
  Pe ninfa marqués oñakãity:
  - Katuete, ñande mba'eporã!
  Ha ojapo peteĩ ocho ivarreta mágica reheve. Omimbi peteĩ tesape hovy reheve. Ha ko"áĝa pe mitãkuña Yvýguigua ipotĩ ha oñembosako"i jey, ha haimete opa umi arañazo okañy. Excepto peteĩ oĩva jyva akatúape.
  Ha katu Domika ndojehechái ijehe, ha nopenái.
  Pe Condesa Dragón oisu"u:
  - Ha upéicha, che ryvy... Ahecha rentendeha peteĩ mba'e? Upéicharõ, peteĩ mitãkuña porã planeta de tecnologías okakuaávagui?
  Ombohováivo, Dominique opurahéi:
  Péro mbaʼérepa, .
  ¡Ndaikatúi reiko ne akãme!
  Mba"ére piko, pe tekove nañanembo"éi mba"eve!
  Péro, ¿mbaʼére piko! Péro, ¿mbaʼére piko!
  Ha opukavy, ko purahéi, ombopúva Boyarsky , okonveni ha iporãgui. Péro iñeʼẽ ángelicha opukavynte.
  Cassandra oisu"u, hesa omimbipáva:
  - Ndaikatúi oñenega ndéve peteĩ sentido del humor. Péro, ¿rejepyʼapýpa arakaʼeve?
  Dominica oñakãity. Imandu"a mba"éichapa ombopu peteĩ mitãkuña ohupytyva"ekue peteĩ nota vai mbo"ehaópe. Ha ndaipóri mba"éichapa ikatu ome"ẽ hova peteĩ jesareko oñembohorýva. Upéva rangue, aipeʼase voi che juru. Bueno, upéva oñentende ... Ha"e oreko hetaiterei yvytu iñakãme. Techapyrã, oĩ mitãrusu odesnudátava hatĩnte pe multitud apytépe, ha upéva ha"e opa ifunción!
  Ha Dominica oha"ãse... Princesas, katuete.
  Upérõ pe Condesa Dragón opropone:
  - Tojeroky porãve ñandéve. Rehecha umi pelíkulape haʼe ojeroky porãitereiha .
  Upe ipahaitéva añete. Dominica ikatu ojeroky. Haʼekuéra oguerahase voi chupe Esmeralda rembiaporã. Hiʼarive, heʼiháicha pe kanón, haʼete ku ndahaʼéiva ni gitana. Ha mba"ére piko peteĩ rubia deslumbrante ndojapói ko rol?
  Ha katu pe adaptación cinematográfica umi clásico-gui, ha umi extranjero jepe, ome"ẽ avei ciertos problemas. Upévare ojefilma chupe ambue rol-pe, ha katu ojeroky avei.
  Heẽ, ha"e, katuete, ohayhu ojeroky ha oikuaa ojeroky. Upéicharõ jepe, haʼe ojagarra ha heʼi:
  - ¡Edoro pe asa!
  Pe ninfa marqués opukavy:
  - Mba'e piko hetave?
  Dominica ombohovái lógicamente:
  - Umi gitano mercado-pe jepe ndojerokyi gratis. Upévare aikotevẽ peteĩ vosa pohýi órogui. Nahesakãporãi piko?
  Pe Condesa Dragón opukavy:
  - Mba'eichaitépa ipy'aju ! Añetehápe, henda iporãvéva ha"e umi cantera-pe. Upépe haʼe al mismo tiémpo oaguanta ha ojepokuaáta iñeʼẽrendu. Upevarã tekotevẽ oñemongakuaa chupe peteĩ manera hasývape!
  Sapy"aitépe peteĩ mitãkuña oñani hendápekuéra. Ojehechaháicha , ha"ete ku yvypóra mitã ndohasáiva diez áño. Péro upe jave avei omonde joya ivaliosoitéva, haʼete ku oĩva peteĩ joyeríape. Umi py nandi, michĩ ha mitãicha ojehecha inapropiado ha ridículo peichagua lujo-pe.
  Pe mitãkuña ohecha:
  - Ikatu ajogua ndehegui ko tembiguái. Mboypa reipota upévarã!?
  Cassandra ombohovái jerovia reheve:
  - ¡Ko mitãkuña ndaha'éi oñevende haguã! Ha ndahaʼéiramo jepe tembiguái. Péro ikatu voi ndahaʼemoʼãi isãso aretereíma.
  Dominica opukavy:
  - Mba'eichaitépa hekovai peteĩ mitã michĩva ojoguáramo tembiguái ijehegui!
  Pe marqués-ninfa ombohovái jerovia reheve:
  - Kóva ndaha'éi mitã, ha katu kuña hobbit! Ha umi hobbit ojogua yvypóra mitãnguérape...
  Pe mitãkuña oinupã ipy michĩmi pochýpe ha opukavy:
  - ¡Che ningo peteĩ baronesa! Ha péva heʼise ne rembiguái oĩha obligado oñesũ hag̃ua chéve.
  Dominica opukavy agresivamente:
  - Araka'eve noimportái ! Che ajapóta, añesũta pe mitã renondépe!
  Ombohováivo, pe baronesa hobbit ombotyryry ipo akatúa. Rayo oveve ha oinupã mitãkuña actriz-pe ipy nandi. Ombohováivo, pe Dominic picazón osapukái peteĩ mba"e. Ha peteĩ torta tuicháva ojejaho"i hũva crema reheve ho"a pe mitãkuña paje atrevida ári. Ojeity voi chupe ipygui, ha pe iporãva michĩmi ho"a pe pavimento ári. Ha katu pya"e opu"ã, opavave oñembojehe"a galleta, kamby condensada ha pasta de chocolate-pe. Pe baronesa hobbit ombotyryry ipy akatúa, nandi, michĩva, mokõi ipy rehe omimbi umi anillo ita preciado reheve.
  Ha peteĩ ola mágica entera tsunami oveve okápe. Dominic ojeity veinte metro yvate gotyo. Upe rire, pe mitãkuña ho"a. Vy"arã, imitã guive ojeroky ha oactua película-pe, heta jey ho"áma diferente altura-gui ha ojapo acrobacia acrobática.
  Upévare, Dominika oñemboja"o caída-pe peteĩ jaguaicha ha oguejy porãiterei. Excepto pe mitãkuña py, ohapypámava magia de combate rupive, ohasa hasyeterei oike jave en contacto umi azulejos colores ojaho"íva upe área ndive. Pe mitãkuña osapukái.
  Ha pe condesa dragón ombojere ikuã puku ha ojoguáva pindo-pe pe baronesa bruja rehe ha oisu"u:
  - ¡Ejoko pe ñorairõ! Ndaupeichairamo mokõivéva pehóta arresto-pe! Reñorairõséramo, oĩ umi entrenamiento especial ojejapohápe magia ha ambue duelo!
  Dominica omondo tuit:
  - Heẽ, ¡exactamente peteĩ duelo! Arma"ỹre añoite - po ha py!
  Pe barona Hobbit opukavy desprecio reheve:
  - ¡Eñorairõ tembiguái ndive! Añe"ẽ hağua hekopete, kóva oporomondýi chéve ĝuarã ! Iporãvéta añetehápe ñamondo chupe umi mínape. Ipeligrosoiterei ñamboʼéramo mágia peichagua itavývape .
  Pe marqués-ninfa oñemoĩ de acuerdo peteĩ tono serio reheve:
  - Añepyrũma avei apensa upéicha. Heẽ, ko mitãkuña oreko algún don especial omoheñóivo desastre ha ome"ẽ haĝua conflicto.
  Pe mitãkuña actriz ombotove:
  - ¡Ndahái raẽ avavépe! Umi hembýva katu ... Opa fracaso reheve, peikuaa mba"éichapa peñorairõta, ndaupéichairamo ndapehechamo"ãi éxito.
  Pe condesa dragón omosãso pe mitãkuña traviesa-gui, ojoguáva mitãme, ha katu añetehápe ikatúva omoĩ peteĩ regimiento entero tanque-kuéra oveve haĝua.
  Pe iku"a oñemoĩ michĩmi crema, kamby condensada, chocolate ojeipysóva ha galleta reheve. Pe torta tuichaiterei ha hesakã porã ojejapo hague ikorasõgui. Ñambyasy voi oity haguére hikuái ho"u rangue. Pe condesa dragón oikytĩ ikuã ha ipy, ha pe ysyry cristalina pe ykua-pegua ojejohéi hi"ári, ojohéivo pe ky"a.
  Cassandra oñakãity.
  - Tekopotî ha'e pe clave tesãirã! ¡Eordena raẽ!
  Pe Baronesa Hobbit ohetũ peteĩ ipy michĩ, bronceado ha gracioso ambue rehe. Un par de segundo aja ohesape peteĩ bombilla-icha. Ha opa umi exceso culinario omongy"aitereíva"ekue pe mitãkuña paje apohápe okañy. Ha umi joya lujosa omimbi mbarete oñembopyahúva reheve. Ha"e, añetehápe, ojoguaiterei peteĩ princesa-pe ha Dominika oñandu ternura.
  Avei oguereko pa"ũ ombopu haĝua peteĩ mitãkuña princesa peteĩva umi cuento de hadas-pe. Upépe ojesepara vaʼerã umi ao iporãitereívagui ha sapatu ivaliosoitévagui ha oiko chugui peteĩ paje rembiguái. Emonde trapo ha eguata sapatu yvyrágui ojejapóvape. Ha koʼãichagua almohadilla-pe tuicha ivaive ndahaʼéiramo pyʼỹre. Oñepyrũ voi okonvense pe direktórpe ikatuha iporãve ojefilma sapatuʼỹre mbaʼeveichavérõ. Opa mba"e rire, pe mitãkuña py nandi trapo-pe omomba"eguasuvéta kuri mboriahu ha pe cambio estatus de princesa tembiguái de facto-pe tuicha mbaretevéta.
  Péro hesakã porã pe direktór oreko hague umi idéa. Ipahápe, okañy aja pe torre de muerte-gui, ipahápe ojehekýi umi sapatu ha stock-gui, ha upéi ipy"a"ỹre, oñandu vy"apavẽ añetegua. Péro koʼág̃a ipy nandi okáipa, ha ojekuaa umi ampolla michĩva jepe, ¡ha upéva hasy ha ombojeguarúva!
  Pe baronesa hobbit oipyso ipópe michĩ, tierno ha al mismo tiempo bronceado, chupe, ombotyryrývo Dominica po mbarete mitãicha ha okororõ:
  - Oĩ porã, py'aguapy! Che réra Laska. Ha ani repensa, karai, che ha"eha peteĩ mitãkuña inofensiva, orco, goblin, Koshchei espora, opavave osẽ heta mba"e chehegui !
  Dominica oporandu ñemondýipe:
  - Mboy áñopa rereko mitã.
  Comadreja opukavy ha ombohovái:
  - Umi representante sexo justo apytépe ndaha'éi jepokuaa oñeporandu edad rehe! Che amañaháicha, upéicha áño reme'ẽ chéve.
  Pe mitãkuña actriz opuka ha he"i:
  - ¡Reguereko diez áño! ¡Ndaiporivéima!
  Pe Condesa Dragón opukavy:
  - Heẽ, ha"e ohasáma trescientos. Upéva katu noimportái. Ñande mundo-pe, opavave kuña imitã ha iporã. ¡Epyta orendive mitãkuña, nde ha'éta ore rréina!
  Dominica ombohovái peteĩ copleto herakuãitéva reheve:
  Pe ehérsito marangatu heʼíramo,
  Emombo Rus', eiko paraísope...
  Che haʼéta: "Natekotevẽi yvága",
  ¡Eme'ẽ chéve che retã!
  . MOAKÃHA No 3 rehegua.
  Marqués ha Baronesa opopo ha osapukái peteĩ ñe"ẽme:
  - ¡Bravo! ¿Nde voi piko rejapo ko mba'e?!
  Dominica oñakãity de oro negativamente:
  - Nahániri. Ndaha"éi che. Ambue tapicha, naimandu"ái pe haihárare!
  Cassandra opukavy:
  - Extraño, ¡reguereko peteĩ mandu'a iporãitereíva!
  Pe mitãkuña actriz ombohovái honestamente:
  - Che apensaiterei chejehe ambuekuérare. Iporãve aikuaauka chupekuéra hetave chehegui che aikuaa rangue ambuekuéragui . Avei sapy"ánte acompone, ha ndaha"éi ivaivéva Pushkin-gui.
  Pe condesa dragón ohechauka hatĩ omimbi ha omimbipáva diamante-icha ijuru tuichávape ha he"i seriamente:
  - Ikatu piko repurahéi peteĩ mba'e nde composición rehegua?
  he"i Dominica ojerure"asývo, ohetũvo ipy hendýva:
  - ¡Ndaipóri porandu! Emeʼẽnte chéve peteĩ monéda de óro jepe. Ha ajapóta peẽme ĝuarã peteĩ purahéi éxito entero. Ha opurahéi mbaʼeveʼỹre? ¡Ndojerespetaiva"erã! Ha trivialmente, ¡inrentable!
  Pe marquesa-ninfa oñakãity, ha ivarilla mágica omimbi amenazantemente ipópe, ha"e odesidi okastiga pe mitãkuña impudent-pe oñeanimáva ocontradeci pe dragón-pe.
  Pe condesa dragón oisu"u conciliatoriamente:
  - Eme'ê chupe peteî moneda de plata. Topurahéi ipy'aite guive.
  Dominica opukavy, hatĩ, perfectoiterei, omimbi umi montaña pico helado-icha kuarahy omimbipávape asajepyte jave. Ha ha"e opukavy:
  - Viru tenonde gotyo!
  Pe comadreja omombo chupe peteĩ monéda ha opukavy:
  - Ko'ápe, ejagarra!
  Pe mitãkuña omombo ipy yvate ha ohupyty ojagarra peteĩ pedazo redondo de plata ikuã nandi reheve. Upéi ombohasa ipópe. Amaña pe moneda rehe. Ndaha"éi mba"eve, pe pláta ipyahupaite, peteĩ ijykére oĩ peteĩ dragón siete iñakã reheve, ha ipy rehe oguereko peteĩ setro ha peteĩ maza. Ha ambue hendáicha , peteĩ mitãkuña porã ha iñakãrague rizado hũitereíva. Ha ningo iporãiterei.
  Dominika ndaikatúikuri oresisti pe tentación oñeha"ã haĝua pe moneda ha ombohovái opukavy:
  - Kóva ningo mborayhu. Mba"e iporãva.
  Pe comadreja oisu"u:
  - Ko'ágã, epurahéi! Jahechamína mbaʼépa ikatu rejapo!
  Pe Condesa Dragón ombojoapy:
  - Ha repurahéi hatã va'erã, ha rejapo peteĩ balada ipukuvéva térã sa'ive, ropaga guive!
  Pe mitãkuña actriz oñakãity omoneĩvo:
  - Heẽ, che antende upéva! Ndaikatúi repurahéi péicha...
  Ha upéi pe asociación ndoúi iñakãme. Bueno, ja"e haĝua peteĩ ruiseñor ndaha"eiha enteramente correcto ni adecuado. Péro ambue mbaʼe, ndahaʼéi añetehápe upéva!
  Pe mitãkuña ninfa oestampa ipy nandi:
  - Ñañepyrũ!
  Dominica oñepyrũ opurahéi iñe"ẽ hesakã ha ipy"aporãvape;
  Che ha"eva"ekue peteĩ actriz herakuãitéva
  Filmación, juramento, música, pelota...
  Oñepyrũ ojeroky pochy ha ka"aguy,
  ¡Pe Satanás encarnación-icha!
  
  Che py imbareteterei
  Oñorairõ hikuái pe hopak pochy reheve...
  Ore ha"e mitãkuña"i iporãitereíva
  ¡Ñamomýi pya'e pe ñemi!
  
  Ha katu ajejuhu peteĩ mundo-pe, peikuaa, especial, .
  Umi dragón oisãmbyhyhápe mburuvicha guasúicha...
  Pe orden oĩva upépe ipyahueterei,
  ¡Por lo menos edesgarra nde kamisa!
  Tekotevẽ oiko chehegui peteĩ tembiguái che py reheve
  Ojehupyty peteĩ látigo ijyva ári...
  Umi arai ñande ári hovy, .
  ¡Pe lugár ndogustái ko Yvýpe!
  
  Ko"ápe ojupi che rendápe peteĩ enano popa,
  Ha ojagarra ipópe peteĩ látigo...
  Peteĩ mitãkaria'y iñakã morotĩva oñani - .
  Pe tembiguái ipy"a"ỹ, hesakã porã ijára ipy"ajuha!
  
  Pe gnome opukavy, opoko hatĩre ipy reheve, .
  Peteĩ mitãkuña orekóvaicha peteĩ artíkulo, peteĩ semental...
  Péicha oso oisu'u chupe peteĩ pie club-pe - .
  ¡Kóva ha"éta pe enano calvo paha!
  
  Péro haʼekuéra chevende umi mínape,
  Ndaipóri tenda ojehecháva harén-pe...
  Ha ome'ẽ chéve hikuái peteĩ látigo mbarete hapykuéri,
  Pórke pe mitãkuña hoʼu heta!
  
  Ko"ápe pe gnome chegueraha hína peteĩ soga ári,
  Pe mitãkuña encanto ha'e absolutamente asombroso ...
  Pe tembiguái ñe'ẽ hesakã porãiterei,
  Péro amo ipahápe oĩ cero-nte!
  
  Haimete aime desnudo ha che py reheve
  Che amba'apo umi mina-pe upe vúrroicha...
  Mamá, che ha"e, che querida, .
  ¡Ajépa itavyeterei!
  
  Che ningo peteĩ mitãkuña ikatupyrýva
  Amultiplica fracciones che akãme...
  Ha ko"áğa peteĩme, pekonsidera, peteĩ falda, .
  ¡Aime esclavitud salvaje-pe!
  
  Are, are aaguanta pe gnome, .
  Che arrecibi peteĩ látigo che jyva ári...
  Haʼekuéra cheinupã hikuái negósio rehehápe ha ndahaʼéi negósio rehehápe,
  ¡Opromete hikuái chemongarutaha upe rire!
  
  Péro umi tembiguái ipyʼaʼỹva opuʼã,
  Palancas en acción, martillos, .
  Ha ko"áğa, ekonsiderami nde elemento , .
  Peteĩ gnome orekóva calvo-pe Che amano !
  
  Bueno, umi iñañáva ojejuka,
  Roguereko kuri víctima vaiete...
  Ha katu, cheguerovia, roñemosãso -
  Umi mitãkuña ohechauka clase superior!
  
  Ha koʼág̃a jareko peteĩ ehérsito tuicháva,
  Umi karia'y oho avei ñorairõme orendive...
  Ñambyai umi escudo táblaicha, .
  Umi mburuvicha aña kaputáta!
  
  Ha upéi okañýta pe infierno rembiguái,
  Pe kuimba'e omohenda porã ijyva...
  Ha ñamohu'ãta ñande ruvicha guasu, ñanekane'õvo ñane enemigokuéragui,
  ¡Oĩta peteĩ siglo vy"a ha progreso rehegua!
  
  Ha upéi oĩta pyʼaguapy ko yvy tuichakuére,
  Kuimba'e, mbyja guasu...
  Javeve va"erã pe yvytu mbyjakuéra reheve, peikuaa, .
  ¡Toñekumpli tapichakuéra kerayvoty!
  Pe mitãkuña opa peteĩ nota yvate reheve, iñe"ẽ omimbi campana de plata-icha.
  Pe mitãkuña ninfa opopo ipo. Heta elfo ha troll ha peteĩ par de tapicha ohendu avei Dominica purahéi. Ha'e kuéra omombo chupe moneda: pláta ha brónse.
  Pe mitãkuña actriz oñesũ. Ha ohupi umíva umi azulejos-gui. Ogueraha unos kuánto monéda ipópe, ha oĩ avei ipysã nandi. Ha haʼe vaʼekue peteĩ mbaʼe iporãitereíva.
  Heẽ, oreko ipy seductora ha cincelado-icha. Ha mba"eichaitépa iporã ha oimpresiona ha"e ijehegui. Bueno, moõpa oĩ ambue prima donnas oñembojojávo hese? ¿Oñeanimátapa hikuái oactua escenario-pe ipy reheve? Térã peteĩ falda mbykymíme?
  Pe Condesa Dragón ohechakuaa:
  - ¡Kóva hína puraheihára! Nahániri, ha"e pertenece pe academia-pe. Ha academia-pe añoite, facultad-pe ha"e voi oiporavóva.
  Dominic opukavy ha opurahéi:
  Ñande mitãkuña ha'éta ñande juez tee,
  Ha reiporavova"erãramo, ha hasy pe jeporavo...
  Jaiporavo umi traje yvyrágui ojejapóva, .
  ¡Pórke ñande pueblo oreko honor añoite!
  Ko comadreja omondo tuit:
  - Nde reguereko peteĩ ñe'ẽ... ¡Peteĩ ángel de alto nivel-nte!
  Dominica opukavy ha omombo yvateve peteĩ umi moneda ipy nandi reheve, ha upéi oñesũ ha ojagarra iñe"ẽme. Ha upéi oñepyrũ osapukái. Ojejokógui saliva ndive, pe metal naranja pya"e haku ha ohapy pe iporãva juru.
  Pe mitãkuña oñepyrũ oescupi ha opukavy. Ha pe opurahéise sapyʼaitépe oñembopiroʼy.
  Pe mitãkuña ninfa ombotyryry anillo, ha pe haku oĩva Dominica jurúpe pya"e oho. Pe mitãkuña opukavy:
  - Nde! Ko"áğa antende mba"éichapa ha"e peteĩ dragón orrespira tata!
  Comadreja he"i opukavy:
  - Iporãve tarde araka'eve, .
  ¡Pe mitãkuña oreko unos kuánto áño tuichaitereíva tenonderãme!
  Pe Condesa Dragón ohechakuaa:
  "Ore roguereko peteĩ estructura iñambuéva ñande juru ha ñande garganta-gui yvypóragui, ha pe tatatĩ ndokái mba"eveichavérõ. Upévare ani rejepy'apy orerehe.
  Umi público oñembyatýva"ekue ijerére ojapo gueteri tyapu ha ojerure, opopete ipo:
  - Ejapo ambue mba'e, rejeguerohory!
  Dominica omondo tuit:
  - Regarabati ramo moneda, ajapóta!
  Ombohováivo, ruido ha aseguramiento:
  - Upeichaite! Tapeg̃uahẽporãite.
  Ha pe mitãkuña py nandi, musculoso, bronceado ha gracioso guýpe, ha"e odedo grásia inimitable reheve, oveve umi moneda de oro, plata, naranja, bronce ha platino.
  Dominika ovy"a ko mba"égui, oñandu kyre"ỹ ha oñepyrũ opurahéi kyre"ỹme;
  Umi tormenta ha huracán ndaha"éi barrera ñane pareja-pe ĝuarã,
  País rajykuéra, ipotyva rosa ka"avoicha.
  Pe ndoikuaáiva ñorairõ ndo'úi mijo ryguasu rupi'a,
  ¡Ñandejára Salvador Jesús ñandegueraha ñorairõme!
  
  Ñande jajepokuaa ñañorairõ peteĩ océano tormenta-pe jepe,
  Mayma tapicha ha"ete peteĩ chipa y ári.
  Aguerovia jadesgarrátaha umi monstruo Horda-pegua ñorairõme,
  ¡Ñande honor ndaikatúi oñembota peteĩ trineo ha peteĩ martillo reheve!
  
  Pe kyse puku haku pe forja-pe, pe infierno hakuetereívape,
  ¡Umi cuchilla afilada ha"e fuelle hatãitereíva!
  Eiko peteĩ soldádo kyhyjeʼỹva; peteĩ korasõ mbarete ha ipy"aporãva reheve, .
  Oĩramo ñemano, upéicharõ eñembo"y, ani reñani!
  
  Heẽ , ñorairõ, katuete, ndaha"éi peteĩ karu guasu eíra he"ẽ asýva reheve, .
  Añetehápe ningo oĩ tesay, ha tuguy osyry hũ.
  Pe lobo opukavy puku ha pe oso peteĩ sapukái feroz reheve ,
  Ha pe golpe a cambio toĩ tesápe, ndaha"éi pe ceja!
  
  Oĩ peteĩ lánsa ikatúva oinupã pe kadéna, .
  ¡Oĩ eskúdo ndaikatúiva oike peteĩ montón!
  Ha katu ani peiko kyhyje, ani peheja umi aña ojapo hova , .
  ¡Ani hag̃ua oiko pe juego oĩvaicha umi rred-pe!
  
  Cheguerovia, oúta peteĩ solución radiante, .
  ¡Opavavépe ĝuarã oĩ peteĩ jopói ndaikatúiva ojejuhu yvateve!
  Peteĩ pensamiento criminal-pe ĝuarã, che arovia, oútaha venganza,
  ¡Ndaipóri ambue valor ndaha"éiva pe tape hasýva!
  Upévare Dominica opurahéi, ha umi hénte idiferénteva ojepopete chupe kyreʼỹme. Kuñambaite ramo jepe, ndaipóri kuimba'e ko yvy ape ári. Térã, haimete pe sexo imbaretevéva"ỹre.
  Upe rire, pe condesa dragón ombotyryry ikuã ha ohechakuaa:
  - Ha, aha va'erã! ¡Asẽma hína pe tapégui!
  Pe ninfa oipyhy pe moneda ipy nandi ha opropone:
  - Jahechami. Amombota, ha nde ere - iñakã térã jyva ! Adivina mba'épa, pe moneda nde mba'e, nahániri, reme'ẽ jey chéve peteĩ moneda!
  Condesa Dragón opukavy opukavy ha ombohovái:
  - ¡Aikuaa nde trucokuéra! Upévare iporãve ani reperdé nde tiémpo ni ne akã!
  Dominika opukavy ha ohechakuaa:
  - Akã ndaha"éi apysa, ikatu reipe"a pe sombrero-gui, ndaikatúi rekose jey!
  Pe comadreja opukavy ha opurahéi:
  -Umi apysa iñakã ári ha'e apysa!
  Apysa iñakã ári - peteĩ hasýva peteĩ tasyo mental-pe !
  Pe Condesa Dragón oveve yvate gotyo. Ha noñe'êi mba'épa opurahéi pe mitãkuña ninfa. Ha péva, ojehechakuaava"erã, iporãiterei.
  Dominica oñepyrũ pya"e ombyaty moneda ipo ha ipy nandi reheve. Ha haʼe ojapo upéva peteĩ ritmo pyaʼépe.
  Comadreta he"i, oikytĩvo iñakãrague peteĩ varita mágica reheve:
  - Viru, katuete, iñimportánte. Péro iñimportanteveha hína umi hechizo, artefacto, talismán, medallón, amuleto, ha mbaʼe. Nda"upéichairamo, ndaikatumo"ãi reiko peteĩ tekove lujoso ha lujoso !
  Dominica omoneĩ:
  - Viru ndaikatúi ojogua tesãi, cheguerovia,
  Viru ndaikatúi ojogua mborayhu ha ñemomba'eguasu...
  Upévare ani reñorairõ mymbaicha
  ¡Eikuaa nerevendemo'ãiha nde retã ganancia rehehápe!
  Ha pe mitãkuña, ipysã nandi reheve, oinupã peteĩ monéda púrpura. Ha upéi ipy nandi ojere sapy"a, peteĩ tesa"ỹime, peteĩ pato py ramo.
  Dominique osapukái kyhyjégui:
  - Mba'e diablos piko kóva!
  Pe ninfa marqués ombohovái opukavy:
  - Kóva ha'e peteî metal mágico especial, omba'apo añoite oike jave en contacto peteî tapicha orekóva tupã olímpico ifamilia-pe pire rehe!
  Ha Laska osapukái vy"ápe:
  - Nde! Peguereko pendepype upeichagua tuguy. Upévare ndorojavýi.
  Dominica opukavy:
  - ¡Ha katu kóva ha'e feo! Ikatúramo, eipe"a nde py. Ha eme"ẽ jey chéve peteĩ py normal.
  Pe ninfa oñakãity:
  - Nahániri! Ndete voi rejapovaʼerã upéva.
  Pe mitãkuña oñeñapytĩva opukavy:
  - Mba'éichapa ikatu péva.
  Comadreja opropone:
  - Eñeimahina ne akãme mba'éichapa reipotáta nde py, eity nde po akatúa poguasu ha nde kuã mbyte, ha resẽ porã va'erã!
  Dominic ogueraha ha opresenta. Upéi ou pe clic.
  Ha peteĩ cuervo py rangue, ojekuaa peteĩ py peteĩ bota de fieltro-pe ha peteĩ esquí reheve. Ha incómodove pe esquí otyryry jave umi adoquines ári.
  Pe ninfa opukavy ha opurahéi:
  - Mbo"ehára isãsóva, .
  Operde tiempo nendive...
  Che ahasa asy mba'eve'ỹre pe mitãkuña ndive,
  ¡Pe mágo ikatupyryvéva!
  Dominica oñeofende:
  - Che ndaha'éi paje apoha. Ha koʼág̃a peve aaprende rei. Ha katu pe tape mba"ekuaarã araka"eve ndahasyiete ... Heẽ , umi película-pe!
  Comadreja oñakãity omoneĩvo:
  - Heẽ, cine-pe, ikatu hetave jepe. Ha péva, katuete, ha"e ñane problema tuicháva.
  Umi tapicha ohecháva oñepyrũ jey oñembyaty ijerére: ha"e peteĩ mba"e ojehecharamóva. Ja"e porãsérõ, ko"ápe oĩ opaichagua mitãkuña. Ha aguyje upévare. Ko mitãkuña actriz oñeha'ã opensa jey ha omoambue ipy. Péro ko vuéltape ojekuaa peteĩ mbaʼe umi pista-pe ha peteĩ radar reheve, michĩramo jepe.
  Dominica opurahéi operde"ỹre ioptimismo:
  Ajerure peẽme ani haguã peñesorprende
  Oiko ramo mágia...
  Oikóramo, oikóramo, .
  ¡Oiko ramo mágia!
  Pe ninfa opukavy jey ha ohechakuaa:
  - Heẽ, reho haguã ne ñe'ẽ ndive, reguerekova'erã avei katupyry reipuru haguã mágia!
  Upéi peteĩ mitãkuña hobbit oñani hendápekuéra ha opropone, ombojere ivarreta mágica:
  - Jajapo porãve! Ha peikuaa, ¡areko medio mil áño de práctica!
  Comadreja ombotove:
  - Nahániri! ¡Tojapo haʼe voi!
  Dominica omondo tuit:
  Aperde che akã, aperde che akã, .
  Che voi ajapóta, che voi ajapóta!
  Ha pe mitãkuña oisu"u jey peteĩ mba"e omonéĩva. Ha upéi ipy, peteĩ tanque-icha orekóva radar, ipahápe oreko jey iforma graciosa ha yma guaréva. Ha ojekuaa haʼete ku ojejapóva órden rupive.
  Dominica opu"ã ha omomýi ikuã. Ivy"apavẽ, ha opurahéi:
  Ñande mitãkuña ha"e pe imbaretevéva ko yvy ape ári,
  Ha, cheguerovia, nderejuhúi umi mba"eporã iporãvéva...
  Añetehápe ñamokõta ñane enemigokuérape inodoro- pe , .
  Ha haʼe ohecháta tapiaite veinte áño!
  Upe rire, pe iporãva, opuka ha opukapáta, ohechaukávo hatĩ tuicha ha omimbipáva.
  Dominika oñepyrũ ojeroky, ipy nandi ojehupi yvate yvágare. Ha opurahéi:
  Che ningo peteĩ paje apoha iporãitereíva
  A"estampa ramo che py, oîta peteî colapso...
  Che ningo ahayhueterei atyryry che py reheve
  ¡Pekonsidera ha"eha peteĩ ideal añetegua!
  Kóva ha"e ipurahéi - tuichaiterei ha iporãiterei!
  Jepe, ambue hendáicha, isencilloiterei ha ndaha"éi complicado. Heẽ, pe mitãkuña ha"e upéicha ha nereñembotavymo"ãi.
  Pe mitãkuña hobbit ohechakuaa:
  - ¡Pya'eterei oaprende!
  Ha ombotyryry ipy, oñembojeguáva tobillo-pe pulsera ojejapóva ita porã reheve, ha peteĩteĩ ikuãme peteĩ anillo reheve.
  Ha"e ojogua peteĩ mitãme, ha katu jahusgávo mboy itapa oĩ, ko"ýte umi ipehẽngue inferior-pe, ha"e peteĩ paje apoha ijyvatevéva.
  Comadreta oñakãity pe mitãkuñáme:
  - Che rohecha kuri peteĩ hendápe. ¿Nde piko, por cualquier casualidad, Princesa Alsou ?
  Pe hobbit kuña oñakãity:
  - Heẽ , upéicha oiko! Ha katu reikuaa, Marqués, ko mitãkuña planeta Tierra-gua ndive, ¡ndaperekomo"ãi mba"eveichagua apañuãi!
  Comadreja omoneĩ:
  - Akatúa! Ha katu ndaikatúi ambue mba"e. Ai, kóva ha"e peteĩ mundo peichagua ndaikatúiva ojapo problema ha aventura"ỹre.
  Dominic pya"e ombojoapy:
  -Tekove aventura ha explotación ÿre ha'e aburridoiterei. Ha'ete ku sopa ndorekóiva pimiento!
  Princesa Avei omoneĩ:
  - Heẽ, upéicha! Upévape guarã umi mba'evai apoha. Peteĩva omosãso peteĩ mba"asy ojukava"ekue pe sexo imbaretevévape.
  Dominica opurahéi peteĩ suspiro reheve:
  Ndaikatúi reiko kuña"ỹre, upéva añete,
  Ha katu kuimba"ekuéra"ỹre, ndaipóri avei vy"a...
  Péicha osê, ivaieterei, .
  Ndaipóriramo ijára imbaretéva!
  Comadreja omoneĩ:
  - Ikatu mba'e! Ha katu ko"ápe, he"iháicha hikuái, ha"e peteĩ kyse puku mokõi filo. Peteĩ mba"épe ndaipóri sexo imbaretevéva, ha katu ambue hendáicha...
  Pe kuña hobbit pya"e ombotove:
  - Nahániri! Ivai opa hendágui. Upévare natekotevẽi ñañeʼẽ vyrorei. Kuimba"ekuéra oñeikotevẽ avei.
  Dominica ombohovái:
  - Kuimba'e mymbakuérape. Umi tapicha iñaranduvape g̃uarã, peteĩ mbaʼe idiferénte.
  Comadreja opukavy ha ombohovái:
  - Heẽ, kuimba'épe guarã, katuete. Ha ndajuhúi mba"eve ha"e haĝua.
  Heta paloma, ipire naranja ha ijyva dorada, oveve ohasávo hesekuéra. Umi guyrakuéra ningo iñinteresanteterei vaʼekue. Simplemente mborayhu peteĩ pópe. Péro ótro ládo , oĩ avei algúna fálta de sabor ipypekuéra.
  Dominica omyengovia:
  - Mba'érepa ojedoro umi paloma pico?
  Comadreja omyesakã:
  - ¡Avave ndojedorái! Péva oikytĩgui hikuái fresa topacio reheve.
  Pe mitãkuña actriz oñe"ẽmbegue:
  - Mba'épa? ¿Topacio reheve?
  Pe mitãkuña hobbit oñakãity:
  - Heẽ, oĩ peichagua fresa! Mba"e, nde ndereikuaáikuri?
  Comadreja he"i:
  - Mba'éichapa oikuaáta? Ha"e oĩ ñande mundo-pe nda"aréiete.
  Umi mbohapy representante sexo justo-gua ombopya'e ritmo orekóva. Ha umi talón nandi ha rósa omimbipa.
  Óga ojekuaa ijerére , yvate, ojoguáva taladro rosa, púrpura, esmeralda ojupíva. Ha ojehecha futuristaiterei. Yvágape oĩ voi kuri unos kuánto avión. Jaʼe porãsérõ g̃uarã, ohasa pyaʼe peteĩ karréta ojejapóva órogui ha ojejapóva diamantegui, ogueraháva seis kavaju ipepo ha morotĩva nieveicha.
  Mbohapyve mitãkuña ome"ẽ peteĩ arco michĩmi. Ha katu ojehechaháicha, pe tapicha noble ndorekói tiempo umi iporãvape ĝuarã, ha pe triunvirato osegi mombyryve.
  Oĩ peteĩ hipódromo tenonde gotyo, ha"ete peteĩ estadio tuichaitereíva. Hesakã porã haʼe hague pe lugár ojejapohápe karréra kavaju.
  Pe marqués-ninfa opropone:
  - Tekotevẽ jahecha ñane temimbo"e oguerekópa pe don de clarividencia. Upévare jahóta umi karrérape.
  Pe hipódromo jerére oĩ peteĩ korapy yvate malla ojejapóva metal de plata ha naranja-gui, ojejapóva pérla ha unos kuánto ita hovy ha púrpura reheve, avei vidrio ñanemomanduʼáva vidrio checo rehe . Ha ojehecha porãiterei.
  Ha pe ojeikehápe oĩ mokõi fuente umi lado-pe, omombova"ekue umi jet multicolor umi pareja porã dorado-gui: - peteĩ duende oñañuãva peteĩ mitãkaria"y duende-pe.
  Heẽ, opa mbaʼe ojehecha porãiterei. Ha pe ojeikehápe oĩ peteĩ guardia mitãkuña"ikuéra rehegua. Avei iporãiterei ha tesape, armadura de plata.
  Opa mba"e ojehecha porãiterei. Hetaiterei oĩ umi representante pe sexo justo rehegua ijerére.
  Dominika imandu'a pe pelíkula oñe'êva Archipiélago Gulag rehe ha kuñanguéra campamento rehe. Opa umi kuña oĩva upépe, ha"ete ku oiporavóva, imitã, iporã ha omonde ao ohejáva ipy hechapyrãva ojekuaapaite. Bueno, pe verano Siberia-pe haku ha jepe, oiméne, haku, umi mitãkuña"i ipy"a"ỹre. Upéva ojapo pe pelíkula ojeguerohoryeterei kuimbaʼekuéra apytépe. Ha Dominica ombopu peteĩ miembro rebelde Komsomol-pegua omotenondéva peteĩ levantamiento entero mitãkuña"ikuéra rehegua. Ha umi iporãva ojagarra voi arma, ha ojagarra peteĩ regimiento NKVD entero ñorairõme, ha ikatu ogana.
  Pe pelíkula, katuete, osẽ porãiterei. Ha umi guerrero ipy"a"ỹva, glamoroso ha iporãva ojehecha simplemente súper.
  Dominika, por cierto, iñepyrũmbýpe ojapova"erãkuri Fandera primo rembiapo, ombosako"íva peteĩ disturbio preso-kuéra rehegua, ha katu ikatukuri oñembotove peichagua película. Ha ojejapo chugui peteĩ estudiánte ikatupyrýva ha peteĩ miembro Komsomol-pegua.
  Dominica oñesũ pe mitãkuña guardia-gui. Sapy"aitépe, Yvy guýgui voi, peteĩ jack osẽvaicha peteĩ tabaco-gui, osẽ peteĩ dragón. Michĩ , tuicha'imi peteĩ albatros-gui, mbohapy iñakã.
  Ha"e térã ha"e oveve umi mitãkuña rendápe, ha ipu peteĩ ñe"ẽ:
  - ¡Eme'ẽ jey chéve che ryvy!
  Pe ninfa marqués ombohovái peteĩ suspiro reheve:
  - Péva ndaikatúi, Belka.
  Ombohováivo, oñepyrũ opukavy pe dragón mitãkuña, iescama omimbipáva umi mbohapy kuarahy"ãme opa arco iris sa"y reheve, ha ipepo iporãitereíva ha ondula hesápe.
  - ¡Aipota peteĩ joyke'y! ¡Aipota peteĩ ermáno! Moõpa oĩ!
  Pe mitãkuña hobbit opukavy:
  - Heẽ, ñande voi jajepy'amongeta mba'éichapa jajevy ñande kuimba'ekuérape. Ha natekotevẽi jaiko caprichoso.
  Pe dragón mitãkuña, mba"épa ikatu reipe"a peteĩ mitã"ígui, oñembopy"aguapy ha opukavy, otyryry yvate Dominica gotyo:
  - Aikuaa ikatuha! ¡Nde hína pe ojeporavóva!
  Pe mitãkuña ojegolpeáva opukavy ha opurahéi ombohováivo:
  - Opa mba'e ndaikatúiva, cheguerovia, ikatu, .
  Ha katu hasyeterei ñañemboja ko problema rehe...
  Péro rembohasáramo ne apytuʼũ reñembosarái aja,
  Ikatu oiko chehegui peteĩ mitãkuña Jedi iporãva !
  Pe dragón mitãkuña ovy"a ha opukavy ombohováivo:
  Ne akã ndaha"éi peteĩ kuãicha, .
  Genio, peikuaa, ko Yvýpe...
  Ha peteĩ mitãkaria"y porãite chera"arõ,
  ¡Peteĩ kavaju ojeréva ári!
  Dominika oñeñandu divertido ha opukavy:
  - Peteĩ dragón kavaju ári? ¡Péicha ha"e pe ojehecha!
  Pe Marqués he"i:
  - Mba"e, ndereikuaái pe concepto alegoría rehegua !?
  Pe mitãkuña actriz opuka ha ohechakuaa:
  Ikatu ñamano mamove
  Jepe kuarahy reike jave ámbar...
  En general, jaiko sãsõme,
  Heẽ, gratis!
  ¡Figurativamente ñañe"ẽvo!
  Pe dragón mitãkuña opoi ijurúgui tesape, ojogua peteĩ encendedor-pe, ha opukavy:
  - Kóva ha"e purahéi mborayhu. Ha katu , aipota pe invitado porãite peteĩ Yvy ojekuaa"ỹvagui ojapo ambue mba"e iñinteresanteva.
  Dominica oñakãity ha ohechakuaa:
  - Aikuaa che ñe"ẽ oityha moneda ivaivéva umi nunchuck oityva"ekuégui gavilla de grano. Péro, ¡ambopyʼarory jeyvaʼerã che ñeʼẽ! Ha mbaʼérepa? Moõpa ojegasta viru ko"ápe?
  Pe marqués ombotove:
  - Peteĩha, reapuestata nde pirapire peteĩva umi kavaju oĩvare hipódromo-pe ha reñeha"ãta rembohetave nde capital. Ha mokõiha, ko mitãkuña ndaha"éi peteĩ dragón kuña michĩmínte, ha katu avei peteĩ princesa. Ha"e ome"ẽta ndéve ianillo, oguerekóva colosal poder mágico. Ha pévarã , cheguerovia, vale la pena ñañeha"ã ha japurahéi hekopete!
  Dominica oñakãity iñakã omimbipáva ijajúra mbaretépe ha ohechakuaa:
  - Ko kásope, ahecha oîha mba'e oñeha'ãva! Hiʼarive, ¿mbaʼéicha piko rembotovéta peteĩ mitãme!
  Pe mitãkuña dragón opukavy:
  - Che ndaha'éi mitã mba'eveichavérõ. Che ha'e peteĩ princesa ha ikatu ajapo péva! Che aveve nde planeta-pe. Ha che ahapypáta nde kapitál.
  Dominica opukavy amenaza reheve:
  - Ha roguereko defensa aérea tapichakuéra ndeichaguápe guarã! Mba"épa ere kóvape, salvaje?
  Pe dragón mitãkuña opukavy:
  - Peẽ peñemondota umi cantera-pe. Pemba"apóta pende ao"ỹre ha kadénape umi orco ñangarekohára látigo guýpe.
  Pe mitãkuña hobbit oñakãity:
  - Heẽ, ikatu ojapo! Hiʼarive nde ningo yvypóra. Ha ñande pueblo... Ojeguereko nivel inferior ramo, heta mba"ére.
  Pe comadreja opukavy:
  - Upéicharõ iporãve repurahéi! Tavayguakuéra oñembyatýma ko"ápe, ha avei rogana viru.
  Añetehápe, heñói peteî tyapu aty guasu opáichagua representante sexo justo-gua, ha oñehendu ojepopete ha ñe'ê'asãi:
  - Epurahéi, yvotymi, ani retĩ!
  Ha, karai, ñambopu músika!
  ¡Rohenduse pe guyra paraíso trill!
  Dominica opukavy ha oñepyrũ opurahéi;
  Elfa rembe"y tuicha , ijyvate, .
  Umi ola osalpica peteĩ brillo esmaltado reheve...
  Elfia-gui oiko che retã,
  ¡Pe ruiseñor trill opurahéi ñandéve peteĩ purahéi iporãitereíva!
  
  Peteĩ várko tuichávape, che querido ha che roguata hína,
  Zlata Val omboguejy umi trenza.
  Iporãiterei ningo chéve ha che ahayhuetéva roime oñondive,
  Ñambyasy ndajajagarráiramo peteĩ cocodrilo peteĩ vara de pesca reheve.
  
  Nahániri, ndaha"éi y, otyryrýva popa, .
  Ha"e pe naturaleza ome"ẽva ñandéve champán.
  Ko yvy ha"ete chéve peteĩ sy ahayhuetéva,
  ¡Pe generosidad yvy rehegua ao real-pe!
  
  Gota pérlaicha jasy resape guýpe
  Ojesalpica peteĩ enjambre de abejas orekóva peteĩ ipepo de plata...
  Virgo, nde ha"ete peteĩ ángel orekóva peteĩ sueño chéve ĝuarã,
  Inocencia rova reheve - ¡pe Madonna ipotĩvéva!
  
  Pe hyakuã asýva eíra, ha iñakãrague séda,
  Umi juru ojesepara saténicha.
  Aguerovia og̃uahẽmaha pe momento oñeha"arõitéva,
  ¡Umi cuento de hadas-gui oikóta añetegua!
  
  Ore juru opoko éxtasis-pe, .
  Pe dulzura ningo ndaiporivéima ñe'ẽ .
  Cheguerovia, nde ha"e peteĩ mba"eporã ndaha"éiva yvy arigua,
  Pe lote odesidíta, emombo yvateve pe moneda!
  
  Ko"ápe oĩ umi beso peteĩ rire ambue, .
  Suspiro ha pukavy ñande vy"a tormenta-gui.
  Pe ánga marangatu oñongatúta keruvín,
  Pe ojeporavóva omombova"erã pe lista de pecados pe urna-pe.
  
  Nahániri, eikuaa, oĩ iporãvéva ndehegui ko Yvýpe,
  ¡Pasión hendy tatatĩ omimbipávaicha che korasõme!
  Jaikóta tetã iporãvévape,
  ¡Jaipe'a umi ventána ha okẽ espacio-pe!
  Péicha pe iporãva opurahéi peteĩ purahéi iporãitereíva. Ha mitãkuña opaichagua rrája opopo hese. Ha upekuévo omombo hikuái monéda, umíva apytépe umi óro. Ha upéva tuichaiterei mbaʼe .
  Pe mitãkuña hobbit ombotyryry ivarreta mágica, ha pe pirapire oñepyrũ ojapo peteĩ pila aparte ijehegui. Ha okakuaa peteĩ kolúmna kompletoite umi monéda heta kolór reheve.
  Pe dragón mitãkuña opopo avei ipo, ha upéi omosãso tatatĩ omimbipáva mbohapy iñakãgui. Upe rire he"i caprichosamente:
  - Kóva, katuete, iporã, ha katu ndaha"éi suficiente! ¡Aikotevẽ nde repurahéi chéve avei!
  Dominica oñakãity ha oporandu:
  - Ndaha'éi piko upéva hetaiterei?
  Pe Marqués omboty chupe:
  - Rehupytyse piko peichagua anillo ivaliosoitéva peteĩ purahéire añoite? Bueno, nde ningo impudent ! Peguereko conciencia, pe artefacto ovale haguére.
  Pe mitãkuña hobbit opukavy:
  - Peteĩteĩ mba"e oguereko hepykue tee. Ha jepive, peteĩ artefacto ivaliosoitévape g̃uarã, tekotevẽ rekumpli mbohapy mbaʼe reipotáva, térã remeʼẽ mbohapy servísio. Ko"ãva ha"e umi regla. Ha nde voi rentende mbaʼérepa!
  Umi audiencia mitãkuña surtida-gua ojepopete ipo ha oestampa ipy nandi, ha sa"ieterei sapatu reheve:
  ¡Eju, epurahéive!
  ¡Roipota purahéi!
  ¡ Iporãitereíta !
  ¡Ejapo pe romance!
  ¡Ropaga porãta ndéve!
  Comadreta oñakãity Dominika-pe:
  - Ha, ani reñembyai! ¡Peju, pepurahéi!
  Ha pe iporãva porã ombotyryry iñakãrague omimbi ha omimbipáva. Oestampa ipy nandi ha muscular ha opurahéi, tuicha temiandu ha expresión reheve;
  Ñande añetegua, ñande añetegua
  ¡Oconsiste ojegueraha haĝua jerovia!
  Ha ndaha'éi ko'ẽrõ, ha ndaha'éi ko'ẽrõ,
  Ha ko árape esalva País!
  
  Ñamomba'e ñande Duende , .
  Añetehápe, ha"e pe mundo entero, peikuaa ko mundo!
  Ñande poyvi pytã País rehegua,
  Ha ndaipóri pytã omimbivéva!
  
  Pe prekursór osaluda ndahaʼéi pe busto, .
  Iseñal ha"e pe País Sy poyvi!
  roñorairõ pe adversario ndive,
  ¡Ombotuicháva umi logro versículo-pe!
  
  Peikuaa peteĩnteha jerovia ko planeta-pe,
  Jerovia rehe querido , elfinismo marangatu!
  Péicha mitãnguéra ovy'áva opuka,
  ojepoi Orcismo yvykua pypukúpe !
  
  Káda kavajuʼarigua haʼe vaʼekue peteĩ mitãnte,
  Kapi'ipe ha ysyry ári ipy reheve...
  Péro koʼág̃a oreko ipópe peteĩ cabrestante,
  ¡Dashingly oaplana metal peteĩ martillo reheve!
  
  Oĩ oafiláva peteĩ ametralladora umi ametralladora reheve, .
  Bueno, ¡alguien odispara hína ijyva guive!
  Pe bandera pytã oveve peteĩ poyvi pytãicha,
  Ñainupã umi enemigo añape ñañembosarái"ỹre!
  
  Ñande ypykuéra py"aguasúpe ogueraha Orklin , .
  Ha, ¿mbaʼépa ikatu jaʼe ñanderehe? ¡Roime hína ore rape rehe Mártepe!
  Ñande ha"e tapicha, ndaha"éi macaco peteĩ hakã ári, .
  Pe adversario puño oinupã chupe hesápe voi!
  
  Péro jaikuaa avei mbaʼéichapa javyʼa,
  ¡Embopu mbaraka, embopu umi trompeta!
  Mitã rova iporãitereíva, .
  Ha calificaciones irundy ha cinco!
  
  Pe exámen de batalla hasyvéva - .
  ¡Ndahasáiramo ko mbaʼe haʼete voi ñamanóva!
  Péro ñamanóvo jareko peteĩ pankarta orekóva tataindy,
  ¡Pe forja de cobre elfo ndaikatúi ho"a!
  Pe mitãkuña opurahéi porãiterei ha ikatupyry ha, al mismo tiempo, ojeroky, ha ipy oporomondýi. Ñambyasy mante ndaipóri haguére kuimba"e hi"aguĩva omomba"éva iporãha. Ha pe mitãkuña oreko peteĩ nivel colosal-pe, ha pe guerrero ohechauka ipresión ha ambiente colosal.
  Ha heta cien mitãkuña oñembyatypáma, ha ojapo hikuái tyapu. Omombo viru, ha oguereko hyakuã hatãitereíva imitãva, ipyahúva, kuña rete ha perfume ha perfume hepýva. Heta mba'e oĩ nde akã ojere haguã ko'ápe.
  Oĩ umi monéda cerámica, ha oĩ voi peteĩ par de monéda yvyrágui ojejapóva , ha upéva tuichaiterei mbaʼe. Ha katu pe pirapire jepivegua kuatia rehegua planeta Tierra-pe g̃uarã, algún modo ndojehechái. Ha péva de alguna manera ndaha"éi jepiguáicha Dominica-pe ĝuarã. Sapy"ánte umi pensamiento odesplega ne akãme mba"éichapa ha"ekuéra salvaje ko"ápe. ¿Mbaʼépa ikatu jaʼe umi tarhéta electrónica ojepaga hag̃ua? Bueno, kóva absolutamente fantástico ko nivel de desarrollo-pe guarã.
  Upévare oĩ omombovaʼekue peteĩ torta ojeʼuvaʼekue mbyte ha orekóva krema peteĩ mitãkuña opurahéiva py guýpe.
  Pe mitãkuña hobbit oinupã pe torta rayo reheve ivarreta-gui. Ha upepete hoʼapa.
  Pe iporãva michĩva ohechakuaa:
  - ¡Ani rejapo jey upéva! ¡Pirapire añoite!
  Pe comadreja opurahéi:
  - ¡Egana viru! ¡Egana viru!
  Hesarái aburrimiento, perezoso-gui...
  ¡Egana viru! ¡Egana viru!
  Tekotevẽramo, por lo menos pe ára pukukue!
  Pe dragón mitãkuña oñakãity ha opukavy:
  - Ha, kóva ha'e mokõiha servicio! Péro rehupyty hag̃ua peteĩ anillo de artefacto , reikotevẽ avei peteĩ tercero!
  Dominica ombopupu ijyva ha he"i peteĩ tono de confianza-pe:
  - Reipotáramo, avy"áta apurahéi jeývo ndéve g̃uarã! Añe"ẽ hağua hekopete, che ahayhu purahéi.
  Pe audiencia mil kuña rupi, representante del sexo justo, opukavy ha oestampa haimete enteramente ipy desnudo, gracioso, mitãkuña"i:
  - ¡Epurahéi jey! ¡Pepurahéi jey!
  Bravo, bis! Bravo, bis!
  Pe dragón mitãkuña ombotove, ohupívo iñe"ẽ:
  - Nahániri! ¡Eme"ẽ peichagua anillo purahéi rehehápente! Ko"ápe tekotevẽ ojapo peteĩ mba"e ivaliosovéva ha, al mismo tiempo, hasýva.
  Oĩkuri peteĩ pausa tenso. Hetave mil mitãkuña diferente raza-gua oñekongela oha"arõvo.
  Sapy"aitépe ojekuaa peteĩ mitãkaria"y. Peteĩnte representante pe sexo imbaretevéva ijapytepekuéra. Ha"e yvypóra ñemoñare, omonde pantalón mbykymínte, musculoso ha ijyva ári peteĩ marca tembiguái, ojehecha doce año rupi ha hesakã porã oñembyepoti hague hetave jey. Oñani ojupívo, italón yvytimbo ha mitãicha omimbi pe dragón mitãkuña gotyo, ho"a ijyva ári ha opukavy:
  - ¡Chemosãso hikuái! ¡Eme"ẽ jey chéve che posición!
  Pe dragón mitãkuña oñakãity ha omoañete:
  - Upéva ha'e! ¡Pe mitãkaria"y osẽta sãsõme ikatúramo remoambue chugui peteĩ duende!
  Dominica oipyso ipo:
  - ¡Ha katu péva ndaikatúi!
  Pe marqués-ninfa opropone:
  - Ko tembiguái mitã nda"aréi ha"e va"ekue príncipe heredero peteĩ imperio tuichaitévape, hérava Oenomaus. Ha ko'ágã, oiko chugui mitãkaria'y yvypóra ñemoñare ha tembiguái ojehekýi haguã aña mba'asy. ¡Ejapo jey chugui peteĩ príncipe elfo, ha upéi ikatu jajagarra pe rosca pe enredo pukukue!
  . MOAKÃHA No 4 rehegua.
  Pe princesa hobbit omoañete:
  - Kóva ha'e nde oportunidad, Dominic. Ha ñande avei. Umi kuimba"e haimete opavave okañy. Ha kóva, ndaha"éiramo jepe ipy"arory, operde itítulo ha iposición, ha hete jepe, oiko chugui yvypóra tembiguái.
  Pe mitãkaria"y oñakãity iñakã tesape ha oñeikytĩva :
  - Ha"ekuéra cheinupã hikuái ára ha ára ani haguã ajevy ita rehe! ¡Oĩ mbaʼérepa, umi tembiguái ojeinupãva haʼe hína pe orresistentevéva pe epidemiape!
  Dominica oipyso ipo ha ombohovái:
  - Heẽ, ndarekói idea mba'éichapa adesencanta chupe! Ha pe prínsipe haʼe hague avei mitã?
  Pe tembiguái mitãkaria"y oñakãity.
  - Nahániri, che ningo peteĩ kakuaa porãiterei vaʼekue! Péro oñepyrũvo oiko ita, pe ninfa comadreja oipuru peteĩ mágia espesiál. Oiko chehegui peteĩ tembiguái imitãva ha ojejapi chéve. Péva ome"ẽ chéve heta jasy, hasy ramo jepe, ha katu tekove. Péro tarde térã tarde, ko mbaʼe opáta. Hiʼarive cheinupã hatã vaʼerã hikuái, ha káda día areko vaʼerã, térã araha ita pohýi, térã ambojere peteĩ rruéda!
  Pe mitãkuña ninfa oñakãity:
  - Heẽ! Péicha añoite ikatu oñembotapykue algún modo pe efecto orekóva pe mba"asy ita rehegua. Oĩ gueteri umi mina-pe tembiguái raza humana-gua ne"ĩrava gueteri ojepetrifika ha omba"apo. Ha katu ko"ãva añoite opytáva umi representante sexo imbaretevéva rehegua. Ha upéi oĩ avei chuguikuéra oñekonvertíva itagui ha upéi oñembyaíva yvytimbo.
  Dominica oisu"u:
  - ¡Kóva ningo ivaieterei! ¡Cátástrofe universal rehegua! Ha ikatu hag̃uáicha oikove ha oiko chugui tembiguái!
  Pe mitãkaria"y, omonde pe pantalón mbyky morotĩ omoheñóiva opa ijao, ha alambre, orekóva músculo magro ipire guýpe ha"etévaicha ipire hũva ndaipórigui ikyrakue, opurahéi:
  - Heẽ, che mburuvicha, ha tembiguái mante, ha katu mba'e,
  Umi karai guasu cherenói upéicha...
  Mba"eichaitépa mombyry, mombyry oĩ hikuái chehegui,
  ¡Peteĩ mitãkaria"y ipy kadéna oñembyaíva!
  Pe mitãkuña dragón opukavy peteĩ guiño reheve:
  - Upévare ejapo jey chugui peteĩ príncipe elfo, ha upéi ikatu rehupyty ko anillo valioso magia dragón rehegua!
  Dominica oipyso ipo:
  - Bueno, nde maldito, ndarekói peteĩ entendimiento básico magia rehegua, ha nde reexigi kóva! ¡Upéva, ikatu, nde voi nderejapomo"ãi!
  Pe ninfa marqués he"i peteĩ suspiro reheve:
  - Ikatu ndaikatumo"ãi avei jajapo péva ... Mba"épa ere.
  Pe dragón mitãkuña he"i:
  "Are guivéma oĩ ipy rehe." Ha pya'e oñembotýta academia dragón. Upéicharõ, tohasa raẽ umi exámen intoxicante, ha upéi oñeha"ã odesencanta pe mitãkaria"y príncipe-pe.
  Dominica oñakãity omoneĩvo.
  - Bueno, péicha, en principio, ikatu...
  Pe ninfa marqués ohupi italismán oñemoĩva ijajúrare. Ha ohetũ ipópe ha oñepyrũ osusurra peteĩ mbaʼe, peteĩ hechizoicha. Pe dragón mitãkuña opukavy, ohechaukávo hatĩ:
  - Kóva ha'e peteĩ prueba seria chupe guarã ... ¡Ikatu piko omýi heta daño'ỹre oiporúramo peteĩ hechizo ultra!
  Dominica ohupytyse aclaración mba"épa he"ise pe hechizo ultra, ha katu pe ninfa-marqués oestampa ipy nandi, oñembojeguáva anillo-kuéra reheve, ha pe mitãkuña ojejagarra peteĩ torbellino-pe. Ha"ete ku oĩva gigante ojagarráva chupe ipópe ha ogueraha chupe.
  Pe mitãkuña actriz oñe"ẽmbegue:
  - Mba'eichaitépa salto!
  Ha upéicha ha"ekuéra, ninfa-marqués ndive, ojejuhu pe palacio rokẽme . Omomandu"a Ermita San Petersburgo-pe, ha"énte ijyvateve, treinta piso orekóva techo yvate. Ha avei, henyhẽve ha iporãve pe Invierno herakuãitévagui.
  Dominica oipyso ipy, omopu"ã ijyva ijyva reheve ha osapukái:
  - ¡ Guau !
  Pe ninfa omoañete opukavy:
  - Heẽ, kóva ha"e peteĩ óga iporãitereíva Academia Dragón rehegua.
  Pe ojeikeha renondépe, peteĩ ykua oĩva peteĩ dragón siete iñakãvaicha omimbi óro ha algún metal naranja omimbipáva ndojekuaáiva ko yvy ape ári. Ha káda juru guive peteĩ ysyry osyry yvágare, omimbipáva diamante-icha heta luminario ornamentado rayos-pe.
  Dominica ohechakuaa:
  - Iporãiterei ningo mba"éichapa yvate oveve umi jet!
  Pe marqués-ninfa ombohovái lacónicamente:
  - ¡Tecnógico!
  Káda dragón akã oguereko hesa ojejapóva ita hepyetereívagui, ha diferénte kolórgui. Ojehecha extremadamente saludable , rico ha sabor.
  Oĩ avei umi callejón neto ha orekóva yvoty iporãitereíva, ojehechakuaáva opaichagua fórma ha tipo de ryguasu rupiʼa. Umi mitãkuña py nandi oguata umi azulejos lisos ha estampado omimbipáva umi tape rehe elegancia ha grásia indescriptible reheve. Haʼekuéra idiferénte eda, péro enterovéva iporãiterei, heta oipuru joya ivaliosoitéva.
  Ko"ápe oĩve elfo, ha katu oĩ avei mitãkuña yvypóra, troll kuña ha hobbit. Umi mitãkuña paha ndaikatúi ojehechakuaa yvypóragui . Péicha, por cierto, ha'e ninfa ha dryad. ¿Oipurúgui hikuái anillo umi ipy michĩ ha iporãvape?
  Péro umi mitãkuña yvypóra ikatu avei ojapo upéva.
  Dominika, peteĩ temimbo"e ijyvatetereíva, ojehecha tuichaiterei ha okakuaapáma oñembojojávo umi temimbo"e kuñáre. Ha péva tuicha omotĩ chupe.
  Mitãkuña oporandu ninfa-pe:
  - ¡Che ha'ete peteĩ exposición museo-pegua ko'ápe!
  Pe marqués oporandu opukavy:
  -Rehechámapa pe pelíkula Harry Potter rehegua?
  Dominic opukavy ha ombohovái:
  - Heẽ, katuete, ahecha kuri. Ha oñehaʼã voi hikuái ojapo peteĩ rremake ko pelíkulagui. Bueno, upéicharõ, ¿mbaʼépa?
  Pe ninfa he"i:
  - Upépe oĩkuri mitãkuimba"e ha mitãkuña. Ha ko"ápe, pehechaháicha, ndaipóri mitãkuimba"e, ha péva omoapañuãi pe armonía!
  Dominica ohechakuaa:
  - Harry Potter avei mitã, ha ndahasýi chupe. Ha katu ha"e haĝua peteĩ adulto mitãnguéra apytépe. ¡Ivaivéva opyta rangue segundo año!
  Pe marqués he"ise peteĩ mba"e peteĩ mitãkuña ipy"a"ỹva, ha katu iñakãrague peteĩ broche de diamante reheve, oñani jave hendápekuéra. Ha"e opukavy porãiterei ha opukavy:
  - Nde piko pe ojeporavóva?
  Dominica opukavy ha ombohovái:
  -Heẽ!
  Pe mitãkuña opukavy ha ohechakuaa:
  - ¡Ha katu oiméne ndereikuaái mba"éichapa rejapo heta mba"e! Por ehémplo, ikatúpa rejapo peteĩ posión ojehechaʼỹva?
  Pe mitãkuña actriz ombohovái peteĩ suspiro reheve:
  - Ñambyasy nahániri. Mba"éichapa omba"apo?
  Pe mitãkuña orekóva peteĩ broche de diamante ha iñakãrague púrpura ha naranja moteado oñakãity. Ha oguenohẽ peteĩ botella ijao bolsillo-gui. Ambojere pe enchufe. O"u peteĩ sorbo ha... okañy.
  Dominica oparpa hesa zafiro confusión reheve. Ha upéi añandu peteĩ ryrýi ligero che ryépe. Upéi oipe"a hikuái iñakãrague. Dominica jehecha porã ohecha pe mitãkuña ojehecha"ỹva py nandi opyrũ umi azulejos multicolor ári ha ohupi yvytimbo ha pelusa michĩmi yvyramáta ha yvotýgui. Pe mitãkuña oñembotavy hábilmente ha, ipy nandi reheve, ojagarra pe mitãkuña"i traviesa apyságui.
  Ha"e osapukái. Ha Dominica ikatu ohecha chupe. Pe mitãkuña hesakã, peteĩ fantasma térã peteĩ holograma-icha. Ha osapukái ñe'ẽ kyhyjépe:
  - Mbohasy! ¡Taha, tia!
  Pe marqués-ninfa osapukái:
  - Iñarandu, heẽ! ¡Aimo"ãma ndaikatuiha rejapo mba"eve!
  Dominica opurahéi ombohováivo:
  Rehasýramo, ajúta
  Che po rupive amosarambíta pe mba'asy...
  Ikatu ajapo opa mba'e, ikatu ajapo opa mba'e, .
  Che korasõ ndaha"éi peteĩ ita!
  Umi mitãkuña oñembojáva hesekuéra opukavy. Jepe umi decoración, ojekuaa porã ijaokuéra ha"eha estrictoiterei ha peteĩ estilo uniforme, jepe lujoso. Jepémo ambue mba"épe oĩkuri peteĩ temiandu opaichagua. Oĩ mitãkuña oguerekóva apysápe arete, ambue katu ndorekóiva. Ha oĩ, koʼýte umi mitãkuña hobbit, ombojeheʼáva ijyva ári umi anillo de óro ita reheve.
  Péva ojapo hikuái, en particular, ojediferensia haĝua yvypóra ra"ykuéragui, ojoguaitereíva. Umi dryad-pe ohayhu avei umi anillo oĩva ijyva ha ijapysápe. Peteĩ rréino iporãitereíva mitãkuña, siete guive adolescente peve. Ha katu, umi elfo apytépe, pe adultez ha adolescencia prácticamente ndaha"éi iñambuéva hesa, umi hobbit, troll, ninfa ha dryad apytépeicha. Ha katu Dominica ojogua peteĩ mitãkuña kakuaáva ha iporãitereívape, hova expresivo peteĩ princesa añeteguávaicha. Ikatu oime bronceadoiterei.
  Heẽ, ombopiroʼy voi hikuái ipire ombopu jave peteĩva umi kuñakarai noble Edad Media-pegua. Upérõ, peteĩ hova morotĩva ojehecha peteĩ señal de nacimiento michĩva.
  Por cierto, ndaha"éi hova pire añónte oñembopiro"ýva, ha katu avei ipy rehe. Oĩkuri peteĩ episodio ojegueraha hague chupe ipy"a"ỹre ha trapo-pe andamio-pe.
  Oĩ vaʼekue voi peteĩ purahéi:
  Haimete og̃uahẽma pe tiémpo rredensiõrã
  ¡Pe rréina ojegueraha ipy reheve pe andamio-pe!
  Joya rangue, omonde trapo,
  ¡Pe cisne akã ha'e víctima umi verdugo-kuéragui!
  Heẽ, ojehecha extremadamente divertido ha jepe, ha"eháicha, de alguna manera creepy . Oñembopiro"y rire, oactua va"erã reina Semiramis rembiaporãme. Ha ko'ã filmación-pe, prácticamente noñefilmái ipy reheve. Heẽ, ha"ékuri peteĩ rol iñinteresanteva. Ha katu ojehechaháicha pe director ndogustái chupe. Iporãiterei ha eíra rubia. Ha Semiramis rembiaporã oipotave hikuái peteĩ kuña ijedámava iñakãrague morotĩva. Ha Domínicagui oikovaʼerã tembiguái. Ha oñemoĩ voi hese peteĩ hierro haku asýva. Ha chepoko hikuái, ivaieterei, kuimba"ekuéra rupive.
  Heẽ, ha oĩ peteĩ escena pe estante-pe. Añetehápe, pe látigo ojejapo espumagui, ha ndeinupã jave hendive ndohasái. Péro peteĩchaite, reñemboʼy ha reinupã jave , naiporãi.
  Mitãkuña temimbo"ekuéra oñembyaty oñondive. Upéi ojekuaa pe dryad mbo"ehára. Haʼe omonde peteĩ ao pytã ha peteĩ estilo idiferénteva.
  Oguata Dominica peve ha opukavy:
  -Nde piko ipyahu?
  Pe mitã actriz oñakãity:
  - ¡Nda'emo'ãi upéva!
  Mbo"ehára oñakãity. Ijyképe oĩ peteĩ anillo ojejapóva metál naranjagui ha orekóva peteĩ ita rrája. Avei ojogua peteĩ mitãkuña adolescente-pe ha ipy"a"ỹ. Hiʼarive oĩ peteĩ anillo káda pytiʼa nandi ári. Ha péva ha"éma peteĩ nivel bastante yvate paje rehegua.
  Pe ninfa marqués ohechakuaa:
  - Ha'e peteî temimbo'e ikatupyrýva, ha oguereko talento!
  Pe mbo"ehára dryad-pegua omombo peteĩ ita"i michĩva pe azulejo colorado ári ha omanda:
  - Ejapo peteĩ pyahu ikatu haguã oveve nde po ryepýpe!
  Dominica he"i ñe"ẽmbegue:
  - Telecinesis, térã mba'e?
  Ombohováivo, umi mitãkuña opuka. Mbo"ehára osapukái:
  - ¡Emosarambi! Mba'ére piko oñembyaty hikuái oñondive!
  Oĩkuri peteĩ gruñido ha tyapu insatisfecho. Péro umi mitãkuña ndojodiskutái, síno oñepyrũ mbeguekatúpe oñemosarambi. Ha katu upe jave avei, omañávo pe mitãkuña pyahúre.
  Mbo"ehára opukavy:
  - Ha, eju, emanda pe ita oveve haguã nde po ryepýpe!
  Dominika, oñeñandu peteĩ itavypaitévaicha , osapukái:
  - ¡Eveve che po ryepýpe!
  Pe ita nomýiri. Upéi pe mitãkuña osapukái pochy reheve:
  - ¡Eveve che rendápe, pya'e!
  Ha upéi ho"a peteĩ ita"i ha, meteorito-icha, oinupã pe mitãkuñáme isyváre. Pe golpe iporã, peteĩ bulto decente pya"e oñembohye, ha Dominika voi ho"a inconsciente.
  Heta mitãkuña ndorekóiva tiempo oho haĝua, ha umi ambue ojeréva, opukavy peteĩ jeýpe. Ha ko pukavy ñanemomandu"a hetaiterei campana de plata ipuhaguére.
  Pe ninfa marqués oipyso ipo ha ohechakuaa:
  - Oĩ katupyry, ha mba"e ambue! Ñe"ẽ hasy"ỹvape, ehupi peteĩ ita hechizo"ỹre. Ni opavave ninfa térã dryad novato ndaikatúi ojapo péva.
  Mbo"ehára omoneĩ:
  - Heẽ, ha'e ikatupyry! Péro ipeligroso avei. Kóva ningo ikatupyryeterei ndahaʼéi ombojevy hag̃ua ñandéve umi kuimbaʼépe añónte, síno avei ojuka hag̃ua umi kuñáme. ¡Kóva ha"e poder salvaje!
  Pe Marqués he"i:
  - ¡Ko mitãkuña ha'e peteĩ diamante oikotevẽva pulido!
  Dominika opu"ã ha opu"ã ipy rehe. Iñakã ojejapete ha oĩ peteĩ hinchazón isyváre.
  Pe mitãkuña osapukái:
  - Ha mávapepa ajukáta ko'ágã.
  Mbo"ehára ombohovái pochýpe:
  - Chete! Ikatu porãiterei rembopu ne apytu"ũ. Iporã ningo nda"éi ndéve rembopu haĝua pe ita!
  Dominica opukavy ha ombohovái:
  - Heẽ, ko kásope oĩta peteĩ Hiroshima añetegua!
  Pe mentor dryad-pegua oporandu sorpresa reheve:
  -Mba'épa Hiroshima?
  Pe mitãkuña actriz oñakãity, ndaha"éiva ikangyva, ha ombohovái jerovia reheve:
  - Kóva ha"e pe táva ojeity hague hi"ári peteĩ bomba atómica, upéva rupi omano cincuenta mil tapicha ha cien mil herido!
  Mbo"ehára oisu"u:
  - Nde! ¡Guau bomba!
  Peteĩ mitãkuña temimbo"e opukavy:
  - ¡Ko tia oinunda hína!
  Ha ambue katu ombojoapy:
  - ¡Ombojere violeta nde apysápe!
  Pe ninfa marqués ombotove:
  - Hetave jey aha Yvýpe, ha heta jey ajupi Internet-pe, ha aikuaa Hiroshima - añete. Ha péva ivaieterei, ha hetave tapicha omano upépe ha omano radiación-gui.
  Peteĩ mitãkuña opukavy:
  - Mba épa pe radiación.
  Dominika oñe"ẽmbegue, pya"e ombohovái:
  - Pete arai electron rehegua ojeipe a jave petet átomo núcleogui ha oñeioniza, oiko radiación. Pe núcleo desnudo peteĩ átomo rehegua ombyai umi enlace intermolecular, ha ko"ã ruptura ojapo tuicha daño ñande rete rehe, peteĩ yvypóra ha, che aimo"ã, peteĩ duende.
  Mitãkuña"ikuéra opukavy kyhyjégui ombohováivo. Peteĩva umi michĩvéva opukavy:
  - Mamá, akyhyje radiación-gui!
  Pe ninfa-marqués, aka Laska, opuka ha ombohovái:
  - Ani rekyhyje! Ha'e ndegueraha mo'ãi ko'ápe !
  Dominica ohechakuaa ingeniosamente:
  - Ñande jajeataka radiación rupive, .
  Ha moõpa ikatu ojejuhu refugio ko'ágã...
  Ha ko'ápe reguereko peteĩ organización - .
  ¡Emañamína, cheinupã hína hikuái che akãre!
  Upe rire pe mitãkuña ogueraha ha oñepyrũ ojeroky. Ha umi ambue mitãkuña oñepyrũ ojeroky.
  Mbo'ehára oikytĩ ikuã . Ojekuaa ijurúpe peteĩ silbato. Ha mba"éichapa osyry pe trill ruiseñor. Umi ambue mitãkuña ogueraha sapy'a ha oñekongela . Ambue mentor ojehechauka peteĩ ao morotĩ estricto-pe ha ome"ẽ pe mandamiento:
  - ¡Paso a paso!
  Umi mitãkuña upepete oñemoĩ fila-pe yvatekuépe. Ha oñepyrũ oguata hikuái, omedi ipy ha oipyso ipy nandi, soldádoicha. Ha ojapo hikuái ha"ete ku oikuaáva chupekuéra pe marcha, pe guardia presidencial-icha.
  Mbo"ehára ijao morotĩva, oñembojeguáva zafiro, esmeralda ha unos kuánto ita ro"ysã ndojekuaáiva gueteri planeta Tierra-pe, omanda:
  - Ko'ágã, epurahéi!
  Umi mitãkuña, oestampa ipy nandi, bronceado, michĩ ha gracioso, oporandu peteĩ ñe"ẽme:
  - Mba'érehepa ojepurahéita?!
  Pe mentor ombohovái tono ro"ysãme:
  - Mba'érehepa opurahéita umi mitãkuimba'e ndojokóirire chupekuéra peteĩ mba'asy infierno!
  Ha mitãkuña-temimbo"ekuéra opurahéi coro-pe ha tuicha expresión reheve;
  Umi mbyja omimbi pyhare pytũmbýpe ,
  Ha pe jasy pláta omimbi!
  Pe iporãva oñakãity hesa lindo, .
  ¡Roñekompromete hendive tapiaite ĝuarã!
  
  Pe kuarahy reike carmesí ningo iñypytũ,
  ¡Péro osẽta peteĩ koʼẽtĩ hesakã porãva!
  Ha pe yvytu ovy"a, ohenduka, .
  ¡Pe várko vela oñembohye!
  
  Che ánga ita pohýi,
  ¡Pe luchador prueba oha'arõ!
  Ha toveve pe poyvi iñakã ári,
  ¡Jaha opa peve!
  
  Pe korasõ ndokakuaamoʼãi musgo , .
  ¡Oveve pya"e peteĩ ágila ra"y!
  Jepe pe tuguy opupu, peteĩ vuelo pya"e reheve, .
  ¡Aveve va"erã peteĩ flecha-icha!
  
  Umi sauce oñesũ chéve,
  ¡Ñandejára Ipu"akapáva ombojere hesa!
  Jepe nde nereñembotavyeterei, .
  ¡Ambohetavéta peẽme pe ñorairõme!
  
  Añetehápe, peẽ peservi honestamente pe País-pe,
  Ha katu pe so"o ikangy, pe espíritu hasy!
  Nderembyasymo'ãi, che aikuaa tekove
  ¡Ani peheja che aiko peteĩ ovecha mácho ratĩme!
  
  Ajohéita umi ára ohasava'ekue angaipa,
  ¡Toho umi mbaʼe oikovaʼekue yma!
  Pehecha, pera hiʼaju ohóvo pe hardínpe,
  ¡Pe boceto odeslineáta pe aviõ!
  
  Peservi Túvape opa pene mbarete reheve,
  ¡Hesarái oĩha pyʼaguapy ko múndope!
  Ani haguã omyendy tata umi arboleda-pe,
  ¡Toiko porã penendive opavave!
  
  Pévape ambohovái rei:
  Ñandejára, che ajo'óta yvy!
  Ikatu haguã mitãnguéra opuka vy'ápe,
  ¡Ani haguã natekotevẽi pembojoaju pende retãyguakuérape voi!
  
  Añetehápe, iporãva odepende ñanderehe, .
  Maymáva odesidi - pe jeporavo ha'e imba'e!
  Ha ndehegui umi hilo Ipu'akapáva,
  ¡Nde rejagarra nde poguýpe pe universo!
  
  Rojepytasóta avei nderehe,
  ¡Opa mba"e rire, ¡ndaikatúi ojejuhu pe País imarangatuvéva!
  Odispara aja, che kuã oñembopy"ajueterei,
  Ha ndajarekói gueteri veinte áño!
  
  Pe victoria ha"e peteĩ yva ojehupyty"ỹva;
  Umi ikangy, ipy"aju térã itavývape ĝuarã!
  Péro umi soldádo ikatu omaneha opa umi piko,
  Jajagarráta ko peso hetaiterei ñande ombligo ári!
  Upe rire okañy hikuái lujoso palacio academia dragón-pe.
  Ha pe mentor ijao morotĩva omaña porã Dominica rehe ha ohechakuaa:
  - Nde neporãiterei. Koʼýte umi yvypóra imperféktope g̃uarã. ¡Iporãiterei ningo!
  Dominica opurahéi kyre"ỹme ombohováivo:
  Che ha"e pe perfección voi
  Che ha"e pe perfección voi
  Peteĩ pukavy guive peteĩ gesto peve, .
  ¡Opa mba"e ári!
  Oh, mba"eichaitépa vy"apavẽ
  Eikuaa che perfectoha
  Eikuaa che perfectoha
  ¡Eikuaa che ha"eha ideal!
  Pe mbo"ehára ijao morotĩva omaña mbarete pe mitãkuñáre ha ohechakuaa:
  - ¡Ha'e oreko modestia asombrosa! ¡Ajépa ningo che querida!
  Pe ninfa comadreja opropone:
  - Ikatu piko ñacosquilla umi talón yvyra reheve?
  Mbo"ehára oñakãity ha ombohovái ndojeroviaguasúi:
  - ¡Ndaha'éi idea vai! Ha katu iporãve jagueraha chupe dragón jára rendápe. Jahechami ikatúpa ohasa pe exámen de ingreso!?
  Pe Marqués ohechakuaa opukavy:
  - Umi exámen ojeike haguã? Kóva ndaha"éi pe idea iñe"ẽngúva, ha katu ikatu ojeadopta pe primer curso-pe voi, ¡ha"étahápe trivialmente simple!
  Pe mbo"ehára ombotove tono povero-pe:
  - Ha emoĩ ko karai guasu mitãkuña siete año orekóva ndive? Heẽ, oñembohory hese ha oikytĩta chupe. Heẽ, ha haʼe voi ikatu ogueraha peteĩ persónape ha ojuka chupekuéra. Nahániri, kóva ndaha"éi peteĩ enfoque de negocio mba"eveichavérõ! Mitãkuña tuichavéva oikotevẽ hese, ha upévarã ohechaukava"erã peteĩ nivel yvate talento!
  Comadreta oñakãity:
  - ¡Ipu lógico!
  Dominica oñakãity, ha"etévaicha peteĩ diente de león mayo-pegua:
  - Ani chemoñeñandu vai mitãkuña'ikuéra ndive.
  Mbo"ehára oñakãity:
  "Upéi ejapo umi exámen Lady Dragon Master ndive." Péicha jave, reikeva'erã peteî curso de élite-pe. Reikóta voi peteĩ koty aparte ha iporãvape, orekóva peteĩ platillo de pláta ha peteĩ manzana oñeñohẽva.
  Pe mitãkuña actriz oporandu sorpresa reheve:
  - Mba'éichapa, peteĩ platillo de plata reheve.
  Pe mentor omyesakã:
  - Ha'ete ku reguerekóva televisión Yvýpe. Ikatu añoite sa"ive umi programa ko"áĝa ĝuarã. Upéicharõ, mbaʼépa ikatu jajapo? Nde reguereko tecnología, ore roguereko magia. Ha katu ko"ápe ikatu rehecha peteĩ platillo rupive, reguerekóramo katupyry mágica añetegua, mba"épa oiko.
  Dominica oporandu insinuación-pe:
  -Ikatu piko rehecha Yvy?
  Mbo"ehára oñakãity omoneĩvo:
  - Ha Yvy ikatu ... Oiméramo, katuete, nde ha"e peteĩ paje apoha oñemotenondetereíva. Che, avei, a"navega Internet-pe - peteĩ invento yvypóra iporãva. Ha ha"eva"erã, añetehápe reikuaa mba"éichapa redispara. Ha osẽ hikuái peteĩ red interesante reheve. ¡Isorprende voi pe electricidad simple ndorekóiva mba"eveichagua mágia ikatuha pévape!
  Dominica oñakãity ha ombohovái:
  - Heẽ, kóva che sorprende che voi! Mba'ére piko nderejapói péva ndejehegui?
  Upéi ombohovái ninfa marqués:
  - Progreso científico ha'e peteî mba'e ipeligroso. Ñande bomba oñepyrũ jeýramo ojepovyvy, ha ndaha"éi umi simple, ha katu umi nuclear ! Péicha avave ndopytamo"ãi oikovéva, ha pe radiación mágica ivaive pe radiación normal-gui!
  Dominica oisu"u:
  - ¡Ko'ápe oĩ hikuái ! Oiko.
  Mitãkuña temimbo"ekuéra osapukái:
  - Natekotevẽi peteĩ tapicha peichagua , ha"e peteĩ tia aña!
  Pe mentor umi tono helado-pe omanda:
  - ¡Chemoirũ!
  Ha haʼe ova. Ha"e oreko sandalia especial ipy rehe ohejáva ipysã ojeabri henondépe ha ohejáva chupe ojapo hechizo anillo reheve. Pe mentor voi ojehecha avei imitãha - ni peteĩ arruga, peteĩ hova ndorekóiva defecto. Ha katu ojehecha ijestructura, ndaha"éi umi línea suave emergente peteĩ adolescente-gui, ha katu peteĩ kuña adulta orekóva rasgo clásico ha, ikatu voi oje"e, aristocrática. Ha pe jesareko hasyeterei.
  Dominika oimo"ã oguerekoha algún tipo de título. Ha ikatu ndaha"éi michĩva.
  Ha"e oho hapykuéri, ha pe marqués-ninfa opu"ã ijykére ha opukavy, oipe"ávo hatĩ:
  - Nde ningo peteĩ rréina iporãitereíva. Péro pe topetẽ oĩva nde akãre okuerapáma, ¡rekuera pyaʼe hína!
  Dominika ohechakuaa peteĩ pukavy reheve:
  Mbarete expansor ha mancuernas, .
  ¡Peteĩ apytu"ũ hesãiva peteĩ tete hesãivape!
  Upévare ohasa hikuái peteĩ ykua ha siete jet oityvyróva cien metro porã yvate gotyo , oñesorprende pe iporãitévare hechapyrãva. Upe rire oĩ pe okẽ, peteĩ kuña arquero rokẽme, ha armadura de dorada .
  Omomaitei hikuái pe mitãkuña pyahúpe oñakãity ha ipy nandi ha cincelado opyrũvo.
  Dominica ohechakuaa:
  -Kuñataĩ oguereko mbohapy mba'e porã. Peteĩva, iporãha hikuái, ha mokõiha, ha"ekuéra...
  Ha upéi ndoúi che akãme pe mbohovái. Ha péina ápe oĩ hikuái pe edificio academia dragón ryepýpe. Oĩ ko"ápe peichagua lujo, ndaikatúi ni rembojoja Peterhof rehe. Oro ha platino ári, oĩ gueteri hetaiterei metal iñambuéva ndorekóiva análogo planeta Yvýpe. Ha avei, hetaiterei ita preciado umi patrones complejo ha iporãvéva, oñembojeguáva adorno-kuéra reheve, yvoty rykue gracioso ha iridiscente. Avei oĩ heta taʼanga idiferénteva umi murállare. Hetave umi elfo ha elfo. Péro oĩ avei ótro animál. Péro haimete enterove hova ha figura imitã ha ojehecharamoiterei. Mitãrusukuéra ojepose jepi ijyva nandi. Ha ojoguaiterei hikuái umi taʼanga oĩvape yma Grecia ha Rómape. Heta mba"e oĩ ko"ápe ... Ha oĩ avei umi ykua osẽva umi esquina jerére, ojehecha porã ha he"ẽ porãva avei.
  Ojehecha avei umi espejo orekóva marco naranja ha oro, enmarcado diamante ha topaso reheve. Upéva en sí mismo ojehecha bastante decente ha avei oguerohorýva tesa renondépe.
  Dominika ovy"a ohechakuaávo pe ita ryru prácticamente okañy hague. Ha iporã jey ha iñakãrague óro . Ha peichagua mitãkuña...
  Iñakãrague omimbieterei ha sa"i tapicha oguerovia noñeteñiiha. Péro péva haʼe hína ikolor natural. Ha okonveni porãiterei chupe pe bronceado de bronce hova imitãva rehe.
  Ha"e peteĩ mitãkuña huguy noble, ha sapy"a py"a opu"ã peteĩ mono-icha.
  Ha pe academia voi hoʼysãve pe Palacio de Versalles-gui. Upévare eñehaʼã eñemoag̃ui hese.
  Dominica ogueraha ha opurahéi:
  Umi bóveda oĩva umi palásiope ñanembopyʼarory,
  ¡Pe liverta arakaʼeve noñemyengoviamoʼãi!
  ¡Pe liverta arakaʼeve noñemyengoviamoʼãi!
  Ha ipy nandi oipyhy peteĩ ita"i diamante yvýgui ha omombo yvateve. Oveve ohasávo, ha katu pe ninfa oikytĩ ikuã, ha pe diamante opa ipópe ojepe"ávape.
  Dominica ohechakuaa:
  - ¡Nde rejapo iñarandu!
  Pe comadreja opukavy:
  Ágilve peteĩ macaco-gui
  Hatãve peteĩ vakagui...
  Ha pe mbaʼe hyakuã porãva ojogua peteĩ jaguápe,
  Ha pe tesa haʼete peteĩ ágila!
  Pe mentor ohechakuaa tono popa-pe:
  - Ko"ágã jaguejyta .
  Dominica opukavy:
  - Térã ikatu iporãve, al contrario, opu"ã?
  Omokunu"ũ iñakã:
  - Iguýpe oî peteî estadio subterráneo. Upépe rehechaukáta nde katupyry reikeséramo élite-pe!
  Pe mitãkuña actriz oporandu tímidamente:
  - Mba"épa ojejapóta ndahasáiramo umi exámen?
  Mbo"ehára he"i mbarete:
  - Ha upéi oikóta ndehegui tembiguái. Reha'ãma tembiguái ramo umi película-pe ha reikuaa mba'épa upéva?
  Dominica opukavy ha ombohovái:
  - Ko árape kuñataĩ tembiguái ijao"ỹva, .
  Ha ko"ẽrõ ha"e peteĩ tupãsy iporãva añónte!
  Ha ha"e, añetehápe, oñepyrũ ojediverti ha hasy"ỹre.
  Ha upéicha oñepyrũ oguejy hikuái umi gráda de mármol-gui. Ha ha'ete ku oguejyva infierno-pe.
  Dominica imanduʼa mbaʼéichapa ojapo peteĩ paje umi pelíkulape. Ojehupi chupe peteĩ kadéna ári, ipo ojejokua hapykuéri techo peve. Ha añetehápe hasy. Ha omboty umi vena. Pe mitãkuña rete bronceado ha muscular ojejaho"i sudor hasy ha tensión-gui. Ha upéi ojepoi pe kadénagui. Ha sapyʼami oñeñandu alivio ha oguejy pyaʼe. Ha oĩ tensión upépe voi pe yvýpe.
  Ha Dominica osapukái hasýgui infierno-icha ijyva ha ijyva ári. Heẽ, tekotevẽ reñandu upéva.
  Pe ninfa, ohechávo pe mitãkuña rova oñemongu"eha , ohechakuaa:
  - Natekotevẽi reiko tembiguái ramo. Ikatu porã oiko ndehegui peteĩ estudiánte pe grúpo junior-pe.
  Dominika opukavy ha ohechakuaa, opurahéi, oñembohory ijehe, peteĩ mitãkuña okakuaáva ha peteĩ actriz upévape:
  Primer grado, primer grado, .
  Ko árape ha'e nde arete...
  Ha'e peteî momento iporãitereíva ha vy'arã,
  ¡Peteĩha reunión mbo"ehao ndive!
  Laska ohechakuaa:
  - ¡Ndaha'éi vyrorei! ¡Peẽ tapicha araka"eve ndapesueñoiva"ekue ore capacidad-kuérare magia-pe!
  Dominica ombohovái agresivamente:
  - ¿Resueño piko ore jehupytyrã tecnológico rehe? Peteĩ bomba de hidrógeno ombotýta opaite nde mágia.
  Pe mentor morotĩme ohechakuaa:
  - Natekotevẽi oñembotuicha . ¡Ndahaʼéi okonveniva upéva!
  Dominica ombohovái:
  - Kóva ndaha'éi ñembotuicha, sino peteî declaración de hechos. Peteĩ bomba de hidrógeno orekóva potencia cien megatones ikatu ohundi opaite tekove peteĩ radio cien kilómetro ryepýpe. ¿Ikatúpa reñeimahina mbaʼépa upéva?
  Ninfa omoañete:
  - ¡Ha'e ndaha'éi ijapúva! Umi tapicha añetehápe oreko ko"ãichagua arma fantásticamente destructiva. Ha iñimportantevéva, oĩ avei misil ikatúva omog̃uahẽ pe blanco-pe.
  Mbo"ehára opukavy hatĩ rupive:
  - Ñambyasy pe mba"asy yvypóra rehegua ndojapói hague Yvy. ¡Umi kuimba"e agresivo ndeichagua nomereséi oikove!
  Dominica ndodiscutíri, oñakãity:
  - Sapy'ánte avei aimo'ã upéichaha.
  Ninfa ohechakuaa:
  - Umi tapicha iñambue avei. Ani repensa ivaiha enterovéva. Jepe, máva tapichakuérapa hetave, ivaíva térã iporãva, ¡ndaikatúi remombe"u porã primera vista-pe!
  Dominica ohechakuaa peteĩ pukavy ha"etévaicha oñembyasyetereíva:
  - Rehecháramo televisión central, upéicharõ, ikatu, oĩve umi ivaíva . Térã jepe umi ivaietereíva!
  Ninfa omoañete:
  - ¡Kóva ha'e xenofobia! Oñembotuichave jave ñembohory opa mba"e ndaha"éiva ndeichagua rehe. Péro ndahaʼéi vaʼerã jagueraha ehémploramo upéva.
  Dominica ohechakuaa:
  - Oĩ porã, ani ñañe'ẽ política rehe. Che meta ha"e asalva opavave representante sexo imbaretevéva planeta-pe ... Upéva he"ise, nde universo-pe. Ha péva ndaha"éi peteĩ planeta-gui!
  Comadreja ombohovái cortésmente:
  - Kóva ndaha"éi peteĩ planeta, tuicháva jepe, ha katu ndaha"éi avei peteĩ universoite. Ha'e peteĩ mba'e peteĩ planeta tuichaitereíva ha universo mbytépe. Ha katu ndaikéi porãve umi ñana vai apytépe...
  Pe mentor ombotyryry ijapysa característica, osẽva iñakãrague guýgui, ha he"i:
  - Taha'e ha'éva, ndaha'éi ñande añónte, sino oî ambue academia dragón ha ndaha'éiva dragón ohekáva mba'éichapa ikatu osalva kuimba'épe, ha ikatúramo, ome'ê jey.
  Dominica opukavy:
  - ¡Peteĩ kuimba'e oñembohypýiva ojejagarra paja rehe! Ha añetehápe ha"e peteĩ ladrillo...
  Pe ninfa marqués opropone:
  - Ikatu repurahéi porãveva'erã, pe oguejy ipukueterei!
  Pe mitãkuña actriz oñakãity:
  - Heẽ, aime de acuerdo , ro"ysãve jepe metro-gui!
  Ha Dominica oñakãity, omimbipáva óro rogue, ha opurahéi:
  Ñorairõme ndaipóri edad ni altura, .
  Ombojoja mitãkuña ha mitãkuimba"e!
  Umi ndoipotáiva vy"apavẽ kirirĩháme,
  ¡Máva piko ovevese yvateve jepe!
  
  Ñaikytĩ, jadispara ha ñaikytĩ, .
  Oréve ĝuarã oĩ jerovia - servicio País-pe!
  Añetehápe iporãve jaservi kyse puku ramo,
  ¡Ogana haĝua pe ñorairõ decisivamente!
  
  ¿Mbaʼépa iñimportanteve ñane rembirekópe g̃uarã?
  Añetehápe, ndaha"éi pegueraha tupa ári añónte!
  Nde ningo peteĩ ágila ména, ndahaʼéi peteĩ gorrión oiporiahuverekóva,
  ¡Eñehaʼãkena ani hag̃ua hendy ñande róga!
  
  Kóva ha"e peteĩ ñorairõ mbarete, jahecha oútaha,
  ¡Pe horda oveve hína, umi masa ndaikatúi ojeipapa!
  Péro umi herrero ojapo peteĩ eskúdo imbaretéva,
  ¡Pe sapukái ha sapukái aña nañanemondýimoʼãi!
  
  Ha roñembyaty oñondive, legión,
  ¡Umi lánsa ojejoko mbarete umi ipuʼakapáva pópe!
  Ha"e pe enemigo por lo menos peteĩ campeón ñehundirã,
  ¡Umi sepulcro oha"arõ, ndaha"éi medalla ombligo-pe!
  
  Rojoaju , ha katu umi mitãkuña hyakuã vai, .
  ¡Umi kyse puku ipópe omimbi rayoicha!
  Peichagua mitãkuña imbaretéva, ojesareko hatãva, .
  Umi mbyjakuéra jepe oenvidia haguã Jedi !
  
  opensa umi orco, umi criatura , umi mburuvicha guasu ?
  ¡Péro koʼág̃a umi "oso" oñani!
  Ore ha'e umi ñorairõhára marangatu Rus',
  ¡Oimeraẽ luchador, mitãkuña térã karia"y!
  
  Ñamosẽ chupekuéra ha ndoroguerahái prisionéro,
  ¡Umi hénte isãsóva ndoprodusíri vaʼerã tembiguái ndovyʼáiva!
  Roñembohovái pe cuervo iñakãrague morotĩva ndive, .
  ¡Umi intereses patria-pegua ijyvateve umi privado-gui!
  Heẽ, pe purahéi naikangy ha pe ñorairõhára ñe"ẽ iporãiterei.
  Oñemohu"ã pe descenso, ha ko"áğa mbohapy mitãkuña diferente especie: peteĩ mentor de elfo, peteĩ ninfa marqués ha peteĩ drop-in yvypóra, ojejuhu peteĩ estadio subterráneo tuicháva territorio-pe, ndaha"éi inferior tamaño-pe Luzhniki-gui, ha ikatu voi superior.
  Oguereko heta opaichagua aparato, techo yvate ha oñemoĩ hetaiterei ohechávape g̃uarã, ha apyka ojebordáva terciopelo, pérla, óro térã umi invitádo hepyetévape g̃uarã jepe diamante ha ambue ita reheve.
  Upe jave avei , haimete nandi. Añetehápe, mbytépe oĩkuri Gran Maestro voi ha pe academia ruvicha, Dragón Duquesa de Montserrat.
  Kuña iporãitereíva ha iñakãrague siete, oñembojegua opaite sa"y arco iris-pe. Ha iporãiterei, simplemente asombroso, especialmente rehecháramo añetehápe ha ndaha"éi peteĩ película-pe.
  Dominica opurahéi okápe hendaitépe:
  Yvága yvate, mombyry, .
  Ehendu purahéi ipy"aguasu rehegua Akmale rehegua ...
  Ha'e peteĩ dragón aña, ha'e osalva ko yvy,
  Ha ko kavaju"arigua oheja yvága resape!
  Purahéi ojepurahéi jey...
  Ko"ápe Dragón Duquesa de Montserrat ointerrumpi peteĩ iñe"ẽ amenazante reheve, Jericó trompeta-icha:
  - Nde , ahecha, ha"e peteĩ mitãkuña impudentetereíva, peteĩ lengua ikatúva fácilmente oñembojere peteĩ bucle pukukue nde yvypóra akãre.
  Dominica ombohovái peteĩ pukavy inocente reheve:
  - Ndaipotáikuri rombopochy. Ha"énte che ahayhuetereiha apurahéi. Ha Akmal ha"e peteĩ mitãkaria"y cuento de hadas-nte, peteĩ personaje cine-pegua peteĩ película mitãnguérape ĝuarã. ¡Ani regueraha en serioiterei!
  Dragón kuña iñakã siete, haimete ... peteĩ aviõ de ataque iporãva mokõi apyka rehegua, opuka ha ohechakuaa, siete iñakã oñe"ẽva peteĩ jave, ha"ete ku omoheñóiva peteĩ mba"e, jepémo iñambue iñakã:
  - Ha nde iñarandu ha ndepy"aguasu, ha al mismo tiempo, recurso. ¿Ikatu piko por lo menos rejapo peteĩ mbaʼe mágiape?
  Dominica opurahéi peteĩ purahéi cómic ombohováivo:
  Mbo"ehára kuéra jopói, .
  Ohasákuri hikuái tiempo chendive...
  Ha'e ohasa asy chendive mba'eve'ỹre - .
  ¡Pe mágo ikatupyryvéva!
  
  Mbo"ehára iñaranduva
  Che ahendu inatentomente...
  Opa mba"e ndojejeruréiva chéve
  ¡Ajapo upéva algún modo!
  . MOAKÃHA No 5 rehegua.
  Pe tembiguái karia"y ha ex príncipe Oenomaus-pe oñeasigna jey ombojere haĝua pe rueda pohýi. Peteĩ mitã, orekóva once térã doce áño rupi, ipu"akáva kane"õre ha opytu"úva ipy nandi ita haimbe asýva ári, omolina hína grano. Mokõi mitãkuña duende oinupã, haimete intervalo joja-pe, pe mitãkaria"y jyva desnudo ha muscular-pe. Algún modo, ko tembiguái reko ome"ẽ peteĩ reprieve ojere haĝua ita rehe. Péro umi mitãkuimbaʼe tembiguái imitãva ndojehejáivaʼerã opytuʼu ha ojekutu vaʼerã chupekuéra hatã ha mbaretépe.
  Ha upéicha oho pe tembiguái karia"y, ikane"õmbaitéva, oke peve. Ha upe rire, omongakuaá jey hikuái, omongaru ani haguã omano ñembyahýigui ha oguereko mbarete omba'apo haguã. Ha oaprovecha jey hikuái.
  Péva ome"ẽ tekove, ha katu peteĩ hasyetereíva añoite. Ojogua, infierno-icha tekove aja, ndaha"éiramo hete imitã ha hesãi ha umi pensamiento oĩ iñakãme ha pe conciencia hesakã. Péro upéva omotĩve ha hasyve. Oipe"a haĝua iñakã hasy ha kane"õgui michĩmi, pe ex príncipe ha ko"áĝa tembiguái Oenomaus oipuru imaginación;
  Peteĩ tripulación de piratas oĩva umi dragón de batalla-pe oikytĩ umi arai ohekávo presa. Peteĩ mitãrusu duende iporãva ha muscular Oenomaus peteĩ traje inteligente-pe, bota omimbipáva barniz escarlata reheve, ha espuelas de diamante reheve ocontrola imonstruo mbohapy iñakãva. Ha pe hembýva pe ekípope oĩ mitãkuña hechapyrãva. Haʼekuéra ningo múskulo, ipire morotĩ, ipyʼaʼỹ, ha entéro ijaokuéra haʼe collar de piedra preciosa ijyva ha ijyva ári. Ha opavave, katuete, ha"e modelo de moda-nte iñakãrague omimbipáva. Ojupi hikuái dragón michĩmi ha peteĩ iñakãnte .
  Bueno, katuete, ha"e peteĩ kuimba"e, pe sexo imbaretevéva, ha iequipo-pe oĩ umi representante sexo justo-gua. Ha noikotevẽi ambue kuimba'e rehe.
  Upévare pe capitán kuimba"e añoite oreko sapatu, ha umi subordinado ovy"áva ikatu ojapo umi mba"e ipy nandi ha gracioso reheve ñorairõme ndaikatúiva oje"e peteĩ cuento de hadas-pe ni oñemombe"u peteĩ pluma reheve! Umi iporãva ikatu omombo explosivo fuerza letal reheve, ha omombo peteĩ puñalada, boomerang térã aguja venenosa.
  Oenomaus, mitãrusu príncipe, opurahéi vy"a ha vy"ápe:
  Pe karai ipirapire hetáva, katuete, opukapáta,
  ¡Emboveve nde mamón, nde rye henyhẽva!
  Ha ñande destino ha"e ñamano hasy reheve,
  Ñemano omaña hína opavavére, peteĩ kuñakarai tujami oguerekóva peteĩ kyse!
  
  Ha ñañanise kapi'ipe,
  Opa mba"e rire, ¡ñande ha"e gueteri, esencialmente, mitãnte!
  Péro pe mitãkariaʼy oñandu doblemente tembiguáiramo,
  ¡Ndaipóri libertad mba"eveichagua ka"irãipe ko planeta-pe!
  
  Ñañorairõva'erã, péva destino,
  ¡Ejuka peteĩ compañero rejuka vaʼerãramo peteĩ ermánope!
  Ndaipóri mbaʼeverã ñañemboʼévo pe Ipuʼakapávape,
  ¿Máva angaipárepa umi tembiguái ovenga?
  
  Oĩ tuguy arena-pe ha ky"a pe mazmorra-pe,
  ¡Umi rata oisu"u che py nandi!
  Pe prínsipe ipyʼarory asýva oñembohory tóro py reheve,
  ¡Oñemondova"erã chupe voi!
  
  Reikove haguã, rejukava'erã,
  ¡Peẽ pehasa asy ánga ha tete omanóvape!
  Umi karai guasu ovy'a mboriahúpe retekue rehe,
  Pe hyakuã vai omano, hembýva ha"e peteĩ tiza golpe!
  
  Ha katu opavave peteĩcha, pe espíritu voluntad rehegua ndaikatúi oñembyai,
  ¡Pe País oikove pe mitãkaria"y remiandúpe!
  Peteĩ ejército oúta umi Elfo eterno-pe abuso reheve,
  Ñamombota umi ipirapire hetávape hembiapokuérare !
  
  Upéi pe viru ryru oryrýita , .
   Mávapa oipe"a umi juky Patria-gui!
  Ñagana hag̃uáicha ñaikotevẽ peteĩ apytu"ũ hesakãva, .
  Ha nde ha"éramo peteĩ cobarde, ¡umi Tupã jepe ndaipu"akái!
  
  Péina peteĩ kyse puku otyryry, iñakã oveve, .
  ¡Pe verdugo oiko sapyʼa peteĩ víctima-pe!
  Mba"éichapa pe aña okañy sapy"a pe mba"yrúgui,
  Upévare pe pochy oñemosê peteĩ korasõ guasúgui!
  
  Natekotevẽi ñapensa, umi elfo tesape rehegua ikangy, .
  ¡Ñande retãygua noñesũi avavépe!
  pe oúva pyahu infierno-gui , .
  Ha ore ipy"aporã ro"u haĝua té pe platillo-gui!
  Peteĩ purahéi iporãitereíva, ha iequipo de dragones ha"e magnífico. Upéicha ojepyso ipo akatúape, peteĩ mitãkuña duende iñakãrague pytã cobre-icha oveve yvytúpe peteĩ pancarta proletaria-icha osapukái:
  - Oguahẽma ára jajeserio haguã, oh príncipe de piratas aéreos!
  Enomai oñakãity opukavy:
  - Oje'ehaichaite! ¡Péva ha"e pe ore reñóiva!
  Mitãkuñakuéra opurahéi coro-pe, peteĩ ñe"ẽme, ojere ha oñembosarái hete mbarete reheve, ojejapóva músculo desarrollado-gui:
  Ñande mboriahu, ñande pirata mboriahu,
  Rombyasyeterei, tuichaiterei...
  Yvágape romoĩ mba"yru umi caravel-pe guarã,
  Ha katu noinculcáigui hikuái ñandepype moralidad!
  Ha umi ñorairõhára opurahéi vy'a ha vy'a tuichavéva reheve, ha iñe'ẽ ha'ete ku ruiseñor hete henyhẽva.
  Umi pirata noikotevẽi ciencia rehe
  Ha ojekuaa porã mba'érepa...
  Ore roguereko py ha po, .
  ¡Ha katu nañaikotevẽi ñane akãre!
  Ko"ã momento-pe, peteĩ mitãkuña iñakãrague hovy-violeta oisu"u hatã:
  - ¡Epresa tenonde gotyo! ¡Oĩ peteĩ galeón de aire entero pe rubro derecho-pe!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi coro-pe:
  Eh ma , yguasu ári, eh ma , dragón en cheque, .
  Eh ma , emaña pe riqueza fabulosa rehe...
  Ndorojepy"apýi umi léi rehe, romopu"ã hína peteĩ orden pyahu,
  ¡Omano haguã kangy ha itavy kyse puku guýpe!
  Príncipe Oenomaus omanda:
  - Ha, mitãkuña, ñaime ramo destinado ñamonda haguã, upéicharõ ñamondata!
  Ha upéi peteĩ dragón aty kompletoite oñemonguʼe pyaʼe oataka hag̃ua. Ojejapura hikuái hembipota gotyo.
  Pe galeón haʼe vaʼekue peteĩ várko tuicha ha iporãitereíva. Jepénte ipohýi ha oreko carga opáichagua mba'erepy, gracias magia, oveve porã atmósfera-pe. Ha yvytu omboveve ko galeón vela.
  Enomai ohechakuaa pe várko vela orekoha umi patrón omimbietereíva ha iporãitereíva. Ha péva, ja"eporãsérõ, iporãiterei . Koʼýte ojekuaa jave pe kuarahy osẽva.
  Pe galeón guive ohechakuaa hikuái peteĩ rebaño de piratas ocontroláva umi dragón oñembokatupyrývape. Ha pe ekípo oñepyrũ oñembohory upévare. Ipype avei la majoría haʼe mitãkuña porãite oipurúva túnica ha mitãkuimbaʼe tembiguái. Ha"ekuéra oĩkuri tronco de natación-pente, peteĩ par de tembiguái imitãva añoite oreko pulsera de oro ha pláta omimbipáva tobillo ha muñeca-pe.
  Umi mitãkuña ñorairõhára oñembojegua porãve. Ha katu avei ipy"a"ỹ, mitãkuimba"e doce a catorce año-icha, musculoso, iporãva, ha katu oreko marca tembiguái ijyva ha ijyva ári.
  Peteĩ mitãkuña guerrero añoite oreko ipy rehe bota elegante. Oiméne ha"e pe iñimportantevéva ko"ápe ha pe capitán. Peichagua rubia iporãitereíva iñakãrague ha"etévaicha oñembojehe"áva polvo de oro reheve.
  Ha mba"eichaitépa hova lindo oreko. Ha hete ojejaho'i armadura ojejapóva platino, zafiro, esmeralda, topacio, rubí, ágata ha diamante-gui. Hiʼarive umi ita ivaliosoitéva oñemohenda peteĩ adorno hechapyrãvape umi kolór iporãvévape. Oĩ rosa, tulipán, mandi"o yvoty, tesarái, mimosa, peonía ha heta ambue.
  Iarmadura lujosa-pe, opa yvoty iñambue, ha ni peteĩ ndojerrepetái.
  Pe príncipe pirata Oenomaus oñandu peteĩ ola de temiandu omimbipáva ipype ha opukavy:
  - Ha, ¿añetehápe piko ikatúpa ñamombyta ha jajuka peichagua iporãva! Ndaikatúi aaguanta peichagua angaipa che ánga ári.
  Pe socio iñakãrague morotĩ tatatĩva he"i:
  - ¡Ha katu upévare ore pirata! Opa mba"e rire...ndaikatúi ojejapo pirata angaipa"ỹre.
  Ambue katu he"i opukavy:
  Heẽ, hasy jajuka añete umi jahayhúvape,
  Opa mba"e rire, peteĩ duende , cheguerovia, heñóikuri vy"apavẽrã...
  Ha katu nde pirata ramo, pe cuchilla ha'e pe sy,
  ¡Tuguy, ama ha ára vai eterna"ỹre!
  Pe iñakãrague morotĩva ohechakuaa avei:
  - Ko'ãva mitãkuña ha mitãkuimba'e iporãva, katuete, ha katu ndaha'éi ñande raza de elfo, sino raza de personas-gui! Emañamína, tuicha , ijapysa ra"ãnga.
  Oenomaus oñesorprende:
  - Iporã ha imitãiterei piko tapichakuéra?
  Pe tata ñorairõhára oñakãity:
  - Upéva ha'e! Magia pytyvõ rupive ohupyty hikuái juventud eterna. Ha koʼág̃a koʼã mitãkuimbaʼe ojejoko imitãrusúpe.
  Haʼekuéra koʼág̃a siémpre imitã ha ipoguýpe.
  Mitãrusu mburuvicha opurahéi:
  Opa umi elfo, tapicha oĩva ko planeta-pe, .
  Akóinte ha'eva'erã angirũ...
  Mitãnguéra akóinte opuka va"erã.
  Ha peiko peteĩ múndo pyʼaguapýpe!
  Mitãnguéra opukava"erã
  Mitãnguéra opukava"erã
  Mitãnguéra opukava'erã - .
  Ha peiko peteĩ múndo pyʼaguapýpe!
  Pe duende rubio opropone:
  - ¡Oĩ opción! Pe luchador ikatupyryvéva ijykére ha pe iporãvéva térã iporãvéva ñande ykéregui oñorairõta. Ogana ramo, okomparti ñanendive umi botín, ha derrota ramo, pe ñorairõhára operdeva"ekue oiko . taha"e peteĩ tembiguái térã peteĩ te"õngue!
  Oenomaus ohechakuaa:
  - ¡Kóva ha'e lógico! ¡Aimema preparádo añorairõ hag̃ua!
  Mitãkuñakuéra dragón ári ojere pe galeón rehe. Ha"ekuéra ipya"eve, peteĩ barco tuichaitereíva simplemente ndaikatúi okañy pe rebaño ágil-gui.
  Péro pe galeón oreko vaʼekue pistola. Ha oñepyrũ odirihi chupekuéra, ha umi mecha oñepyrũ voi opita.
  Oenomaus he"i iñe"ẽ arasunu"ũme:
  - ¡Apropone peteĩ duelo! Péicha jepokuaa orekóva umi pirata aéreo. Peteĩ ñorairõhára nde ykéregua, ha peteĩ ore ykéregua. Reme"ẽta la mitad nde carga pe oganávape. Ha en caso de derrota , ejapo reipotáva pe operdevaʼekuéndi. Ndoromolestamo'ãi ndéve.
  Pe mitãkuña capitán armadura ivaliosoitéva yvoty reheve ombohovái:
  - Iporã! ¡Roacepta ko desafío! ¡Añorairõta! Ha nde renomina mávapepa reipotáva!
  Duende príncipe Oenomaus he"i decisivamente:
  - Che añoite ha"e pe representante pe sexo imbaretevéva pende apytépe. Upévare añorairõvaʼerã!
  Pe asistente iñakãrague morotĩva he"i agresivamente:
  - ¡Che ndaha"éi ivaivéva peteĩ ñorairõhára! ¡Añorairõse!
  Ha ombotyryry ipy descalzo, elegante, ágil-itereíva, ha"éva móvil, peteĩ cobra reteicha.
  Pe mitãrusu ñorairõhára ombotove:
  - Ore ha'e capitán, roñorairõta!
  Pe mitãkuña armadura preciosa reheve oñakãity ha he"i opukavy:
  - Marqués de Diana, nde servicio-pe!
  Pe mitãrusu duende ombohovái jerovia reheve:
  - ¡Príncipe Oenomaus! ¡Reimema preparádo ñorairõrã!
  Ha katupyryeterei pe mitãrusu ñorairõhára oity pe cubierta-pe ha oguenohẽ ikyse puku puku ha ipire hũva.
  Lady de Diana avei oguenohẽ ikuã ha oporandu opukavy:
  - Mba'ére piko pe príncipegui oiko sapy'a pirata tuguy pochýva?
  Oenomaus ombohovái decisivamente péva:
  - Ha'e peteĩ mombe'upy puku. Ha katu ndaha"éi peteĩ pirata huguy"asýva, ha katu peteĩ noble! Ha upéva ojapo peteĩ diferénsia.
  Pe marqués ombohovái opukavy:
  - Ndarojukamo'ãi, nde ha'éta che tembiguái personal ha preso. ¡Rojapóta nde juru reheve che py jyva nandi ha upéicha chembovy"áta!
  Oenomaus opukavy ha ombohovái:
  Ndajukamo"ãi avei ndéve ! Ha iporã voi rembojere ko"ãichagua py nde juru reheve. Ha katu jepe nde ha"e peteĩ guerrero serio, ¡ndapeha"arõmo"ãi che derrota!
  Diana opukavyve , hatĩ tuicháva reheve, ha ombohovái:
  - Jahechami! Ndaha"éi che añónte, ha katu avei ambue mitãkuña"i nde ári cautivamente. Ha rombohasa asy ha roinupãta pemano meve. Jahechami mba'éichapa repukavy ko kásope!
  Pe príncipe pirata opurahéi ombohováivo:
  Ani reñeme'ẽ, ani reñeme'ẽ, ani reñeme'ẽ
  Pe ñorairõme pe monstruo pesadilla ndive, ani retĩ...
  Pukavy, pukavy, pukavy - .
  Eikuaa opa mba'e ojehecha porãiterei ha oĩ porã !
  Pe Marqués oñakãity peteĩ jesareko ovy"aitereíva reheve:
  - Nde niko mitãrusu vy'apópe! Rejapova"erãmo"ã peteĩ broma tuicháva. Ikatu voi ame'ẽ ndéve pe rréinape. Ha igústo vaʼerã!
  Oenomaus ombohovái pochýpe:
  - Suficiente charla ociosa. ¡Ñañorairõkena!
  Pe mitãkuña blindaje reheve oity pe batería piso-gui ha oataka ikompañero-pe. Oenomaus ojotopa chupe, omboty umi golpe ha ombohovái voi, haimete oikytĩ pe iporãva apysa. Ojepoi jey ha ohechakuaa peteĩ pantera sonrisa reheve:
  - Ha nde ndaha"éi ivaíva. ¡Aimo"ãkuri nde ha"eha peteĩ príncipe che ha"eháicha peteĩ monja!
  Pe mitãkuña katu ndaha"éi peteĩ duende, oguereko peteĩ apysa yvypóra. Ha katu Oenomaus ha"e peteĩ duende. Tapicha ha elfo oguereko mitã común - media raza . Péro ojeʼe jepi chupekuéra umi mbaʼe vai . Ha ndogustáiete chupekuéra mokõivéva.
  Pe mitãkuña marquesa oataka jey. Omotenonde combinación compleja kyse puku reheve. Ha ikuã opyrũ, otyryry ha ojere jey, peteĩ molino pepoicha peteĩ yvytu atãme. Ha haʼe oataka.
  Pe prínsipe, ndaha"éiva razón"ỹre heredero peteĩ imperio tuichaitévape, ojapo peteĩ golpe mbarete ijyva ári. Ha oinupã pe armadura. Tuguy voi osalpica. Ha ojekuaa porã pe mitãkuña ojeherida hague.
  Ojere tapykue gotyo ha oisu"u:
  - Mitãkaria'y monstruo peligroso!
  Edmond ombohovái peteĩ sonrisa condescendiente reheve:
  "Ikatu che ha"e peteĩ monstruo, ha katu mombyry aime peteĩ mitãkuimba"égui!"
  Diana opuka ha oataka jey. Jepe osẽ chugui tuguy pytã. Ha oñemyasãi pe cubierta pukukue.
  Pe rréina iñakãrague morotĩva ohechakuaa:
  - ¡Aikytĩta kuri iñakã pya'e! Che ndajagarrái vaʼerãmoʼã umi gaita.
  Pe Marqués-Capitán oisu"u:
  - Ha ikatu ame'ẽ ndéve peichagua oportunidad!
  Oenomaus ombohovái oinupãvo pe ñorairõhárape ipo guýpe ikyse puku reheve ha oikytĩvo itendón. Oity pe árma ipo akatúagui, péro pyaʼe voi ohupi ijasu gotyo . Ha opukavy carnívoro, ha"erõguáicha pe amante situación ko enfrentamiento-pe.
  Pe mitãrusu ohechakuaa:
  - Nde ningo peteĩ mitãkuña ipy'aguasúva! Péro upéi reñelastima. ¡Iporãve reñeme"ẽ!
  Diana osapukái:
  - Ñamanóta, ha katu nañañeme'ẽmo'ãi!
  Pe guerrero pirata iñakãrague morotĩva opukavy:
  Oremomba'eva'erã, rekyhyje orehegui,
  Umi explotación kuña pirata ojapóva opa'ÿva...
  Umi elfo tesape rehegua akóinte oikuaa mba"éichapa oñorairõ, .
  Ha pe planeta itavy ñanderehe!
  Ha pukavy ombohováivo, upéicha iridiscente ha ipu. Opa mba"e ojehecha porãiterei ha temiandu reheve.
  Ha Diana oataka jey. Ha"e o"actua ipo akatúa reheve ndaha"éi ivaivéva ipo akatúagui. Ha iporãiterei, péichagua movimiento gracioso. Avei, pe marqués-capitán oipe"a ibotín, ha ipy michĩ ha iporãva ojedesnuda. Ha péva ombojoapyve chupe ikatupyryve.
  Oenomaus ohechakuaa:
  - Ha nde py reheve okonveni ndéve, querida belleza!
  Diana oisu"u:
  - ¡Rehetũta che talón desnudo!
  Pe ñorairõ ningo tuichaiterei mbaʼe. Pe Marqués oataka pochy salvaje reheve ha oityvyro hi"arma ha"erõguáicha peteĩ kuñakarai hincha. Ha péva ojekuaa iporãitereiha. Ha upéi pe punta oikytĩ Oenomaus-pe pe duende jyva lisova, iñakãrague"ỹva ha rosado pukukue.
  Pe mitãrusu ohechakuaa:
  - Nde porã!
  Diana oñakãity:
  - Heẽ, che ningo iporãiterei! Ha jey pe columpio ha giro.
  Pe pirata iñakãrague morotĩva osapukái:
  - ¡Einupã chupe! ¡Ejuka chupe!
  Oenomaus ombohovái opukavy:
  - Mba'épa oje'e pe Ipu'akapáva rembiapoukapy rehe - ani rejuka?
  Pe mitãkuña tatatĩ ombohovái:
  - Literalmente - ani rejapo jejuka vai!
  Pe príncipe pirata oñe"ẽmbegue:
  - Upéicharõ, ikatúpa ojejapo peteĩ jejuka porã?
  Mitãkuña iñakãrague morotĩva omoañete:
  - Ndaikatúi ni, ¡ha katu tekotevẽ!
  Upe aja, mitãkuña herido capitán oñeha'ã jey oataka, ha oactua porãiterei. Ha oikytĩ Oenomaia-pe ijyva ha ijyva ári.
  Diana opukavy:
  - ¡Reñeñandu vaíta! ¡Rojukáta, cachorro!
  Oenomaus opurahéi ombohováivo, oparávo umi atentado;
  Jaikuaa gloria inmortal ñorairõme,
  Ndoikuaáigui kyhyje, ¡eikytĩ py"aguasúpe!
  Ñanepytyvõ pe kyse puku tuicha jehupytyrãme,
  Eity pe enemigo-pe - ¡mba'eve ndaha'éi iñimportánteva!
  
  Ñande jaguata pe mar ári, jaikuaa"ỹre mba"eveichagua duda,
  Peteĩ pirata ha peteĩ tormenta, peteĩ huracán ndaha"éi barrera!
  Pe mandu"a opyta va"erã generación korasõme,
  Pe enemigo ojeity - upéva ha"e pe recompensa entera!
  
  Pe iporãva ome"ẽta ndéve mborayhu apasionadamente,
  Ha ko'êrõ verdugo oha'ãrõ andamio!
  Pembojoajúvo pende rekove peteĩ filibuster reheve ipeligroso,
  ¡Fortuna omombo umi dado peteĩ manera caprichosa-pe!
  Ha iñe"ẽ pahápe, pe príncipe pirata oikytĩ pe mitãkuña marquesa po ikyse puku reheve, ha pe arma ho"a ipo hũgui.
  Diana opukavy ha otyryry, oapuntáva italón desnudo Oenomai jyva ári. Ha pe mitãkuña oguata casualmente. Mitãrusu ohupi chupe ha upéi oity chupe. Diana oity pe cubierta-pe ha oñemondýi. Añetehápe oñeha"ã ojupi, ha katu pe bota pyti"a punta oinupã chupe ijyva ári, ha pe mitãkuña oñedesmaia completamente pe golpe ipoderósovagui.
  Oenomaus ohupi ipo yvate ha osapukái:
  - ¡Victoria!
  Peteĩ tyapu ohasa pe tripulación mitãkuña ha mitãkuimba"e ipy"a"ỹva rupi. Ha umi ñorairõhára imembykuimba"e tembiguái ndive oñesũ desafiantemente.
  Pe ñorairõhára iñakãrague morotĩva ohechakuaa:
  - ¡Algún modo osê ndahasyiete! Che apensa kuri hasyvetaha.
  Oenomaus he"i ñe"ẽmbegue:
  - Pe pavo opensa ha opa pe sopa-pe!
  Pe mitãkuña opuka ha ohechakuaa opukavy:
  Ani repensa vai umi elfo rehe
  Oguahẽta ára, ndete voi rentende porãta...
  Ha'ekuéra oisu'u bala-icha nde tupaópe,
  Ha pe mitãkuña oñani ñorairõme ipy reheveite !
  Pe iñakãrague morotĩva opropone:
  - Ñainupã umi mitãkuimba'e tembiguáipe ijyva nandi ári yvyra reheve. ¡Aimo"ã ohayhutaha hikuái!
  Oenomaus oñakãity ha he"i:
  - Nde ere piko ogustataha chupekuéra? Jepe umi mitãkuimba"e suela áspera oiméne ndaha"éi upéicha oñeñandu porãva pe mba"asy oúva peteĩ yvyra"ígui.
  Pe pirata iñakãrague morotĩva ohechakuaa:
  - Pe mba'e iñimportantevéva ha'e ñandéve ñandegusta! ¡Umi mondaha ñandeichagua ojuhu igustoitereiha otortura umi mitãkuimba"e porãme!
  Peteĩ mitãkuña porãite peteĩ túnica inteligente ha joya ijyva ha tobillo-pe opukavy:
  - ¡Aimema listo, marqués pytyvõhára ramo, asegui haĝua pe ñorairõ! Ha emoguahẽ pe ótro mitad umi botíngui!
  Pe pirata tata rehegua opukavy:
  - ¡Ha'e chemba'e! ¡Añorairõta hendive! Péva hesakã porã.
  Enomai oñakãity omoneĩvo:
  - ¡Lógico! Ndaha"éi opa mba"e chéve ĝuarã aipe"a haĝua cheaño. Jepe che ha"e pe iñimportantevéva peẽme ĝuarã.
  Pe ñorairõhára iñakãrague morotĩva ombotove:
  - Ndaipóri mburuvicha joja apytépe. Ha apropone oñorairõ haguã arma ÿre.
  Pe ñorairõhára oĩva peteĩ túnica-pe ohechakuaa:
  - Arma"ỹre? ¿Nderekyhyjéi piko, duende?
  Pe pirata tata rehegua ombohovái decisivamente:
  - ¡Ani reike ka"aguýpe rekyhyje haguã lóvogui!
  Pe mitãkuña oĩva pe túnica-pe, ko rubia miel vy"arã, oporandu peteĩ tono suave-pe:
  - Topurahéi ñandéve mitãrusu encantador. Che apensa peteĩ mba"e lírico, ha ambue mitãkuña chepytyvõta.
  Umi iporãva mokõive lado-pegua opukavy peteĩ ñe"ẽme:
  - Tapeg̃uahẽporãite! ¡Roipota nde purahéi ore pulmón ru'ãme!
  Oenomaus opurahéi opukavy:
  Chemandu"a mba"éichapa ko"áĝa, pe hova omimbipáva, .
  ¡Pe jesareko oinupã che korasõ peteĩ puñalada-icha!
  Che ahapy umi ysyry yvytu hatãvape,
  ¡Rekirirĩnte rembohovái hag̃ua!
  
  Nde ñe"ẽ, iporã ha ipotĩ,
  ¡Arovia pe cascada opa"ỹva pende acaricia-kuéra rehegua!
  Natekotevẽi peteĩ tekove ñembohory nde"ỹre,
  Ha ko"áğa peteĩ rayo eterna chehesapéta!
  
  Nde ha"e pe tupãsy mborayhu ijyvy"ỹva,
  ¡Peteĩ océano henyhẽva tesape hechapyrãvagui!
  Eity umi hielo grillete, ñembosaráipe, .
  ¡Ndahechamo"ãi pe ko"ẽju nde"ỹre!
  
  Nde rova omimbi kuarahy yvateguáicha,
  ¡Ndaipórivéima umi figura iporãvéva ko univérsope!
  Pe temiandu pasión rehegua ojaho"i peteĩ huracán-icha, .
  ¡Aime nendive tapiaite ĝuarã ha"e vy"apavẽ!
  
  Pe mba"asy che ángape opoi peteĩ tormenta-icha,
  Ha pe tata che jyvápe hendy poriahuvereko"ỹre!
  Che rohayhu, remaña orgulloso a cambio,
  ¡Hielo fragmento-pe omopẽ nde korasõ!
  
  Umi tesape mbytépe pe océano mbyjakuéra reheve ijyvy"ỹvape,
  ¡Nde ha che roveve yvágape ágila-icha!
  Ha nde juru, omimbipáva rubígui,
  peteĩ mba"e tierno ha apasionado!
  Ha umi jepopete ningo umi iporãva oñembotypaite vyʼágui. Péro upe moméntope peteĩva umi mitãkuña osapukái:
  - ¡Oúma ko'ápe mokõi fragata de combate!
  Oenomaus ohechakuaa peteĩ sonrisa ñembyasy reheve:
  - Ha, ¿péva piko exactamente pe reipotáva? ¿Reikotevẽpa peteĩ ñorairõ iñinteresánteva? Upévare rehupytýta!
  Pe iñakãrague morotĩva he"i pochýpe:
  - ¡Ohenói hikuái! Umi crucero orekóva soldado. Ha ko"áğa ndapejesalvamo"ãi golpe añónte pende talón desnudo-pe!
  Pe mitãkuña omañáva hína prismático rupive ohechakuaa:
  - Oĩ orco umi barco-pe. Ha péva he"ise ñanera"arõha peteĩ prueba seria.
  Oenomaus ohechakuaa lógicamente:
  - Ha katu ikatu jajuka ñane enemigokuérape mba'eveichagua mba'e vai'ỹre ñane conciencia. Repoko jave umi guerrero porãitére, ¡literralmente nde korasõ huguy!
  Pe mitãkuña iñakãrague hovyva he"i:
  - Ñande dragón ipya'eve fragata-gui. ¡Ikatu ningo jareko tiémpo jasẽ hag̃ua!
  Pe príncipe pirata he"i decisivamente:
  - Ñande ñe'ẽryrúpe ndaipóri ñe'ẽ okañýva!
  Ha umi mitãkuña pirata opurahéi pochy reheve, oĩva listo peteĩ ñorairõ tekove térã ñemano rehegua;
  Jaiko peteĩ mundo henyhẽva separación-gui, ñembyasygui...
  Mba'épa ojapova'erã peteĩ soldádo ha'eño jave ?
  Umi Tupã, hekopete, ipy"ahatã odesidi ñandéve ĝuarã -
  ¡Ko karai ombojere ohóvo ijyva!
  
  Pe universo ningo ipyʼahatãiterei jahayhu hag̃ua,
  Tesay separación rehegua osyry peteĩ cascada-pe...
  Pe poriahuvereko okañy rastro"ỹre, peteĩ sueño-icha,
  Ha pe tekove oiko chugui peteĩ ita ipiro"y"ỹvaicha!
  
  Oñekongela hína pe desiértope, ha pe hielo hendy haku reheve,
  ¡Ajépa peteĩ kadéna herrumbrada ojahoʼi che korasõ!
  Ha pe ama separación rehegua oinupã fracción-icha techo ári - .
  ¡Umi bolsillo nandi, kóvre añoite opyta!
  
  Ha katu jerovia peteĩ luchador hazaña rehe oinspira,
  ¡Pe Tupã Ipu"akapáva, peikuaa, ojapo peteĩ ñe"ẽme"ẽ mbarete!
  Ha ha"etéta hogue mayo haku jave ñandéve ĝuarã,
  Ñañotỹ vove, jajotopa ko"ẽmbotávo!
  
  ¿Rembovyʼase piko ko planéta?
  ¿Upéicharõ káda uno japurahéi gloriosamente peteĩ ruiseñor-icha?
  Upéi pe eíra he'ẽvévagui oiko peteĩ ñemono'õ lindena-gui - .
  Umi gigante ángape, ñamohu"ã japu !
  
  Natekotevẽi ñambotavy Ñandejárape, cheguerovia,
  Ha'e ohecha porã mávapa ñande apytépe ha'e peteĩ cobarde ha peteĩ boor !
  Peme'ẽ Ñandejára he'iséva pe sacrificio-pe,
  Ndaipóri mba"eveichagua sorpresa he"íva, che ahepyme"ẽ jeýta peẽme gente!
  
  vai orejagarra en línea , .
  Avave ndoikuaái moõpa opa umi jejuka.
  Judas oñemoĩ peteĩ aspen podrido ári - .
  Ha umi ogueroviávape ĝuarã - ¡peteĩ corona de laurel!
  
  Oimeraẽ persóna ikatu iporãve
  Ñande jeporavo ha"e consciente - ñañeha"ã Cristo rehe.
  Péro sapyʼánte oĩ tuguy ryru, .
  Por lo menos oî peteî promesa - ¡Pya'e aju!
  
  Oh mundo, mboy violencia piko reguereko, .
  Ha"ete ku ndaikatúiva jaiko py"aguapýpe !
  Pe tembireko ojahe'o pe soldádo ataúd ári,
  ¡Ajépa ipire hũ pe tekove rosca frágil!
  
  Tuguy ñeñohẽ ndaha'éi ñane ñehenói - .
  ¡Ahayhuse, ame"ẽse País-pe paraíso!
  Mba"ére piko ko castigo opavave ñandéve ĝuarã?
  Mbohovái: eme'ẽmbaite ne mba'erepy mboriahúpe!
  
  Ndaikatúi ojejogua pe salvasiõ plátare,
  ¡Ndaipórigui óro repykue Ñandejárape g̃uarã!
  Ha tupaópe peñesũ domingo,
  ¡Oiko hag̃ua chugui ipepo ágilaicha!
  
  Ha og̃uahẽta ára - Ñandejára Rréino oúta,
  ¡Opapáta pe pytũmby aña ha depredador!
  Pe espiritual oñehundita, maldito tembiguái, .
  Ha tetã oikóta Tuicha Vy"apavẽme!
  Oiko rire peteĩ purahéi inspirador-icha, umi mitãkuña-pirata dragón ári ogueraha ha oho o"ataka umi fragata tuicháva, henyhẽva orco-gui - oso hyakuã asýva ha iñakãrague.
  Sa"ive mitãkuña umi criatura iñañaitévagui, ha katu ha"ekuéra tuicha ágil ha ikatupyryve.
  Ha upéi umi mitãkuña oĩva"ekue pe barco comercial-pe oike avei pe ñorairõme umi pirata ykére. Ha avei umi mitãkuimbaʼe tembiguái pyaʼe odesmonta hag̃ua umi árma. Kóva ha"e peteĩ unidad conmovedora tapichakuéra ha elfo-kuéra rehegua umi iñenemigo histórico eterna-kuéra rehe - umi orco-kuéra.
  Oenomaus oike avei pe ñorairõme. Pe mitãrusu omboveve mokõi kyse puku peteĩ jeýpe, omboguata pe molino, oikytĩvo umi orco akã. Oñorairõ peteĩ león pochy reheve.
  Ha ijykére oĩ pe iñakãrague morotĩva . Pe mitãkuña talón desnudo oinupã pe orco-pe ijyva ha omopẽ ijyva. Ha upéi ho"a pe orco, ha hatĩ oinupã chupe ipy"ápe. Ha haʼe vaʼekue peteĩ ñorairõ hasýva.
  Oenomaus oñorairõ py"aguasúpe. Ko"ápe oipuru peteĩ mariposa ikyse puku reheve, peteĩ ventilador-icha, ha oikytĩ umi iñakã ojerokyva repollo-icha.
  Pe mitãrusu príncipe opurahéi kyre"ỹme, ohechaukávo umi mba"e hechapyrãva heroísmo rehegua:
  Nde po imbarete ramo - .
  ¡Upéva heʼise nde haʼétaha pe primero tekovépe!
  Ha upéi pe compañero ndaha"éi peteĩ kuimba"e mboriahu, .
  ¡Oguereko peteĩ korasõ órogui ha nervio de acero!
  
  Ha katu iñimportanteve, peguerovia, ha"e peteĩ apytu"ũ mbarete,
  Pórke peteĩ luchador de duende hoʼysãve peteĩ mymbagui .
  Peẽ pene ñembyasy pende rekovépe, .
  Upéi peteĩ pukavy vy"ápe ndembohayhúta!
  
  Suplemento automático, oikuaa, mbarete a puño, .
  Henyhẽgui mba"ekuaa, ¡Mba"éichapa!
  peteĩ itavýva pópe , .
  Upéicharõ, ¡hasýnte rehupytýta peteĩ recompensa ramo!
  
  Oĩ va"ekue peteĩ époka oho hague hikuái caza peteĩ club reheve,
  Peteĩ arco, peteĩ flecha ryru pire hũ rehe...
  Péro ojapo hikuái chervonet ohohápe pláta pláta,
  Ha ndahasyiete jajupi haĝua pe galaxia-pe!
  
  Jepémo tekombo'e iporã - .
  Ha katu avei iñinteresante ñañemokyre"ỹ...
  Ha ojoja peteĩ bayoneta rehe, oikóta chugui peteĩ cincel,
  Ha roservi pe País Madre-pe honestamente.
  
  Ha katu violencia vai ha"e peteĩ kurusu pohýi,
  Ñande ñorairõha henyhẽ tuguýgui...
  ¿Mbaʼére piko Ñandejára Ipuʼakapáva opuʼã jey ohasa asy rire?
  ¡Ikatu haguã oñemombarete aty militar soldado-kuéra!
  
  Kuñataĩ resay ho'a ohóvo - ho'a iñamígo ohayhuetéva,
  Pe sy oñembo"e peteĩ jeroky reheve, osapukáivo ipulmón ári...
  Umi ventána okaháre ningo oñekongela, ha pe chimenea ogue,
  ¡Ko"ápe oĩ peteĩ mitãrusu iporãva oñeñotỹva yvyguýpe!
  
  Oh, destino cruel, mba"eichaitépa destino vai, .
  Virgen María , moõpa oĩ nde reko porã?
  Pe kuimbaʼe oñekomprometese pyaʼeve,
  Ha koʼág̃a pe yvytu omboveve yvytimbo umi pino guýpe!
  
  Tekove oúta vy'ápe - iporãta,
  Manzana pastel-gui oikóta eíra amapola ra'ỹi...
  Pe monstruo adversario oñekonverti yvytimbo ha polvo-pe,
  ¡Tohasa pe suerte añetegua pe umbral!
  
  Opa mba'e ojejapo Elf rehe, ha pe lanzamiento ojejapo Fars rehe,
  ¡Ñambyaty peteĩ guirnalda henyhẽva mbyjakuéragui peteĩ puño-pe!
  Ha maitei karaikuéra, clase superior-nte,
  Ha peteĩ ghoul vaiete ojeity tatakuápe !
  
  Pe ametralladora ojekuaapáma - umi bala oñohẽ peteĩ arroyo-pe,
  Ha pe enemigo ikane"õma, pe oipotáva ha"e cero!
  Regana ramo, reñembopirapire hetavéta,
  ¡Máva omoñepyrũva"ekue tata, opáta mboriahúpe!
  Kóva ha"e peteĩ purahéi ha peteĩ ñorairõ tuicháva, orekóva columpio kyse puku haimbe ha ágilitereíva. Ha umi golpe osegi umi akãre, haʼete ku asfalto ári. Ha hetaiterei orco ojejukáma. Ha tembiguái mitãkuimba'e ñorairõme. Ni peteĩva ndojehechái itujavéva catorce-gui, ha katu opavave ha"ekuéra musculoso. Umi mitãkuimbaʼe tembiguái rete ipire hũva hatã ombaʼapo pohýi rupi. Ha umi talón áspero ha calloso oinupã meme umi orco jyva, omopẽvo ijyva.
  Pe mitãkuña capitán ou iñakãme. Ha oguapy. Mokõive ipo ojeherida vaieterei - oñeikytĩ umi tendones. Bueno, kóva ndaha"éi oporojukáva, umi poción mágia ha paje rehegua pytyvõ rupive, ikatu ojerrestaura umi daño. Péro upéva ohasáta por lo méno un par de óra. Upe aja, ndaikatúi oñorairõ.
  Ha ndaipóri avave oipytyvõva - opavave mitãkuña ha mitãkuimba'e oĩ ñorairõme, ha oñorairõ hikuái pochy ka'aguy reheve. Kóva ha"e peteĩ ñorairõ brutal-icha.
  Diana omýi, afortunadamente ipy nandi ha relativamente intacto. Ha umi dedo ágil peteĩ mono-icha, pe mitãkuña capitán oñepyrũ oheka pe primeros auxilios. Oĩ peteĩ poción omongueráva herida, ha umi ivaietereíva, ha peteĩ bálsamo universal. Avei, mbaʼére piko ndajajoajumoʼãi pe ñorairõme ñambojere rire umi párte ha ñalubrica rire bálsamo ha poción reheve?
  Py nandi reheve ikatu remombo umi mba"e ipoderosoitereíva ha venenoso. Ha upéva ningo iporãiterei ha ohundíta.
  Diana oactua jerovia reheve. Ha ipy ningo nandi ha ipyaʼeterei. Ha"e omonde bota ndoipotáigui, omomba"eguasu haĝuánte iestatus. Peteĩ mundo oĩháme heta luminario ha verano eterna, noñeikotevẽi sapatu ani haĝua nde py oñeñandu ro"ysã, ha katu iporã haĝua, ha rerresalta haĝua nde ndaha"eiha tembiguái ni tembiguái. Ha péva ha'e lógico...
  Ko"ápe peteĩ mitãkuimba"e, avei ipy"a"ỹva, omombo peteĩ aguja haimbe asýva pe orco ryépe. Ha haʼe, ohupyty rire peteĩ párte venenogui, oñekongela ha upepete omano.
  Pe tembiguái karia"y opurahéi kyre"ỹme, ha ambue tembiguái mitãkuimba"ekuéra oñemoirũ, ha"ekuéra yvypóra ha opurahéi yvypóraicha:
  Koʼág̃a, oĩramo provléma ko univérsope, .
  Ndoikói mba"eveichavérõ...
  Ndereipotáivéima ñemoambue
  ¡Pe kuimba"e ndoikuaái mba"épa oipota!
  
  Ha oĩ Chernbog ipoderósova,
  Pe Tuichavéva oreko pu'aka universal ...
  Ome'ẽ peteĩ kuimba'épe isyva ári voi,
  ¡Ani hag̃ua yvypóra ñemoñare kaʼaguypaite!
  
  Heẽ, pe Raza Todopoderosa omoheñói Chupe,
  Ikatu haguã gente oreko razón oñemoakãrapu'ã haguã...
  Ikatu hag̃uáicha peteĩ persóna oipota opa mbaʼe peteĩ jeýpe, .
  Ha umi hénte oaprende oñorairõ mbarete!
  
  Peteĩ ñorairõhára ipuʼakaháicha ivaívare,
  Upe Vara omoheñóiva yvypóra pytyvõrã...
  Ha oñohẽ mba'eporã ánga ha tete rehehápe,
  ¡Araka"eve ndaha"éi tardeiterei ña"aprende haĝua ñañorairõ!
  
  ¿Mbaʼépa oipota Ñandejára Ipuʼakapáva?
  Ani haguã oñeanimá ogueru hikuái pe Duende ijyva ári...
  Péicha destino vai ndoisãmbyhýi,
  ¡Upéicharõ hetaiterei generación oñedesarrolla!
  
  Heẽ, Chernbog ha"e peteĩ incentivo tapichakuérape ĝuarã,
  Ani haguã oî perezoso, ndaipóri estancamiento...
  Taha'e nde peteĩ orkshista oity umi smithereens- pe , .
  ¡Eguata Orklin jerére formación amistosa-pe!
  
  Upévare ani rekañy hasýramo,
  Apañuãi ojehúramo País-pe...
  Rod ojapóta iporã ha ndahasýi,
  ¡Omomýi hag̃uánte umi héntepe!
  
  Ha Chernbog ningo ne ermáno tuichavévante,
  Jepe ha'e estricto , nderayhu opa'ỹre...
  Regolpeáta pe puntuación tuichavéva
  ¡Reservíta vove pe Duende-pe tapiaite ĝuarã!
  Umi orco ohasa asy tuichaiterei pérdida, oikytĩ chupekuéra mitãkuña ha mitãkuimba"e. Ha Diana jepe, ipo ojejokua, oike pe ñorairõme. Ha ipy nandi omombo umi navajas oinupãva umi orco ajúra ha oikytĩva umi arteria. Ha opaichagua garganta ha mba"e. Ha ojehecha porãiterei.
  Ha upéi Diana py nandi omombo peteĩ guisante orekóva kapi"ipe tesay ojepresionáva. Ha pya"e peteĩ docena orco, omotenondéva general, oñemombo yvate ha oveve pe fragata ykére. Kóva añetehápe tuicha ñehundi ha ñemano oso marrón ha ivaietereíva.
  Oenomaus he"i opukavy:
  - Ñande ningo peteĩ tuguygua: nde ha che! Akatúa?
  Diana ombohovái peteĩ sonrisa amistosa reheve:
  - Ñande ñaime jave peteĩ ñe'ẽme, ñande invencible! Kuimba"e ha duende ha"e pu"aka, ha ipu oñemomba"eguasueterei!
  Umi mitãkuña ombohetave ipresión. Umi orco oikovéva, oiporúvo paracaidista crudo, oñepyrũ oguejy, odesliza umi fragata ipepo reheve. Oĩ umi paracaída, ipohýigui, ojedesgarra ha umi oso tuicháva ho"a itaicha, ha katu ndaha"éi umi adoquines-icha, osapukái ha omaldesi iky"aiterei!
  Diana omondo tuit:
  Ndahasýi ningo kuña porã,
  ¡Pe py"aporã ndodependéi ijyvatekuére!
  Oenomaus ogueraha ambue molino ikyse puku haimbe ha ipukúva reheve, ha oikytĩ peteĩ oso capitán tuichaitereíva akã. Ojeroky pe cubierta ári peteĩ barril-icha, osalpica tuguy. Ha pe mitãrusu príncipe opurahéi:
  Tuguy osyry jey ysyryicha,
  Nde adversario ningo hasyeterei...
  Péro ani rekyhyje Satanásgui,
  Ha embojevy pe monstruo pytũmbýpe!
  . MOAKÃHA No 6 rehegua.
  Pe duquesa dragón iñakã siete ha, upe jave, Gran Maestro de la Academia de Magia, oisu"u ha oporandu:
  - Ikatúpa rejupi peteĩ kuimba'e kakuaáva yvatekuépe ha reñembo'y yvate peteĩ minuto jepe?
  Dominica opukavy ha ombohovái:
  Ikatu, péro ikatu ajapo ótro hendáicha
  Eñani nde py reheve pe ro'y rupi...
  Mitãkuña otyryry sapoicha - .
  ¡Kóva he"ise peteĩ mba"e iñambuéva opavave ambuégui!
  Pe dragón duquesa juru ojepe"a, ha tata osẽ chugui. Pe tatatĩ ohasa ha ohapy hasyeterei pe mitãkuña porãitépe ipy suela desnuda, rosa ha peteĩ curva graciosa talón reheve.
  Ha Dominic osapukái, ha katu pya"e oñapytĩ mbarete ijyva. Ha ijyva ipohýieterei. Ogolpea porã, umi ampolla jepe pyaʼe voi oñembohye. Ha"ete ku umi inquisidor yma guare ombohasa asýva chupe.
  Pe mitãkuña opukavy:
  ndéve g̃uarã Lancelot ha Rey Arturo !
  Pe Dragón Duquesa opukavy:
  Máva piko ambue mba'e reñeanimáva cheamenasa.
  Pe ninfa marqués ombohovái:
  - Ko'ãva ha'e héroe yvypóra folklore-gui. Ha"ekuéra oĩ absolutamente seguro ndéve ĝuarã, Nde Gracia!
  Pe dragón kuña opukavy:
  - OĨMA! Ko"áğa reguereko peteĩ tembiapo práctico, emonguera nde py hendýva. Péva ideprovechoitereíma práctica-pe, ha ou porãta hetave jey tekovépe.
  Dominica, opukavy mbaretépe, opurahéi:
  - Ha peteĩ, ha mokõi, ha mbohapy, ha po!
  Ndakane"õmo"ãi arrepeti haĝua...
  He"ívo upéicha avei
  ¡Upéva suficiente ombojehe'a haguã yvyku'i pe y ndéve guarã!
  Gran Maestro Dragón ohechakuaa:
  - Ha ha'e peteĩ mitãkuña cheky. Ikatu ndaha"éi ofreínteva italón, ha katu avei omopẽ umi ipysã?
  Pe ninfa marqués he"i:
  - Tekotevẽ ñanepasiénsia, oh duquesa. Ikatu ko mitãkuña ha"e ñande oportunidad añoite jasalva haĝua pe sexo imbaretevéva. Ha pegueru jey umi kuimbaʼépe!
  Pe dragón kuña opukavy:
  - ¡Kóva ningo itavy! Peteĩ kuimbaʼe oñembohypýiva ojagarra peteĩ paja, ha nde rejagarra peteĩ mitãkuña yvypóra talón nandi . Haʼe ndohechaukái mbaʼeveichagua habilidad espesiál.
  Pe ninfa marqués ombotove:
  "Ha"e ikatukuri ohupi peteĩ ita iórden reheve mba"eveichagua mágia ni hechizo"ỹre, ha upéva ovale heta!"
  Duquesa de Montserrat opukavy ha ombohovái:
  - Heẽ, ha"e famoso hasy isyva. Añetehápe, koʼág̃a ndaipóri rastro. Ha péva ndahaʼéi típico umi héntepe g̃uarã.
  Comadreja omoañete:
  - ¡Upepete ojekuaa ha"eha especial ha ojeporavóva! Ha oikotevẽ peteĩ enfoque especial, sincero ha sutil.
  Pe Dragón Duquesa oñakãity siete iñakã reheve peteĩ jeýpe:
  - Heẽ, peteĩ enfoque sincero ha especial... Ikatu ahetũva"erã umi talón che juru reheve, peteĩ señal de gran respeto ramo!
  Dominica opukavy ha ombohovái jerovia reheve:
  - Nahániri, iporãve ndereiporúi nde ñe'ẽ! - Ha ombojoapy, oñeha"arõ"ỹre tuicha ombopiro"y hova. - Jepémo katuete pe lengua ha"e pe tete pehẽngue imbaretevéva. ¡Haʼe ningo ikatu omomýi hetaiterei ehérsito!
  Pe ninfa marqués opropone:
  - Ñame'ê chupe peteî tembiapo hasy'ÿva. Por ehémplo, tojapo pe jagua tou hendápe ha opukavy, ha upéi toho jey!
  Ko"ápe, pe troll kuña okirirĩva"ekue yma peteĩ ao púrpura reheve, ipópe peteĩ varilla mágica, ombotove:
  - Nahániri! Ndorohejamo'ãi chupe otortura pe gato-pe. Iporãve reñorairõ chendive umi varita mágica reheve. ¡Kóva ha"éta peteĩ exámen añetehápe serio ha peteĩ prueba efectiva!
  Ha oestampa isandalia talón, ojejapóva zafiro ha diamante púrpura ha lila reheve.
  Pe Duquesa Dragón ombohovái:
  "Hasyeterei peteĩ mitãkuña"i oñepyrũvape ĝuarã oñorairõ haĝua pe maestro de la Academia del Dragón ndive." Hasy va"ekue añorairõ haĝua penendive, jepe ko Laska experimentado ha experimentadoiterei!
  Pe troll kuña opuka ha ohechakuaa:
  - Mba'erãite! Péva rire, ¡Koschey pe Inmortal jepe ndokyhyjemo"ãi chugui!
  Upéi Dominika he"i mbeguekatu:
  - Mba'e, piko reguereko Koschey pe Inmortal?
  Pe Dragón Duquesa oñakãity:
  - Katuete, oî katu, ha"e mombyry oî yvy mombyrýgui rréino mombyryguápe. ¡ Ha katu oĩ ko truco ky"a vil !
  Pe mitãkuña ojegolpeáva ohechakuaa opukavy:
  - Térã ikatu ojapo mba'asy mba'asy? ¡Rejuka hag̃ua opa kuimbaʼépe ha rejagarra hag̃ua nde kuñáme!
  Pe Duquesa Dragón ombohovái:
  - Hasýpe! Ñande jaguereko diez vése hetave kuña kuimba'égui. Ha umi orco ha goblin apytépe omoheñóiva Koshchei pe Inmortal ehérsito, upéva rangue, oĩ diez vése hetave kuimbaʼe kuñágui, ha tuicha ha imbaretevéntema hikuái. ¿Mbaʼére piko ohundíta umi hénte oĩva ipoguýpe ha ijehérsitope voi!
  Dominica ohechakuaa:
  - Ha katu pe mba'asy ndoafectái Koshchei-pe voi?
  Pe troll kuña oñakãity:
  - Heẽ, ni peteĩ magia de combate nomba"apói hese. Ndoguerahái mba'eveichagua arma. Nde bomba de hidrógeno jepe ndaikatúi ohundi. ¡Péicha ha"e pe esencia!
  Pe mitãkuña ojegolpeáva ohechakuaa:
  - Ha katu oiméne oguereko ñemano óvulo-pe, peteĩ aguja punta-pe!
  Duquesa Dragón ombohovái iñe"ẽ arasunu:
  - ¡Ndaha'éi upéicha simple! Ndahasyiete ramo jajuhu Koshchei ñemano, upéicharõ ymaite guive ndoikovéi va"erãmo"ã. Ha upéicha, hetaiterei siglo oguereko ha upévare...
  Pe ninfa marqués ombohovái chupe:
  - Peẽ gente pejupi gueteri yvyramátare, ha katu ha"e oguerekóma ipu"aka ha oguapy apyka guasúpe. ¡Epensamína mbaʼeichagua entidadpa kóva!
  Dominica ogueraha ha opurahéi:
  Umi mono ojapo hova
  Ha oguapy hikuái peteĩ hakã ári...
  Frívolo gueteri
  Upépe oĩkuri ñande ypykuéra!
  Pe troll kuña he"i:
  - Koshchei, katuete, ojesospecha avei. Ha oñepyrũvo pe mbaʼasy, katuete haʼe pe primero ojesospecháva. Kóva ha"e, peteĩ hendáicha, pe mba"evai eje akã. Pe dragón kuimba"e cien iñakãvaicha , pe dragón tuichavéva, emperador emperador ha pe iñañáva. Ha katu ko monstruo avei oñembotavy ha oñembyai. Ha katu Koschey por lo menos ome"ẽta peteĩ maldición! Hi"arive, osospecha avei hikuái pe rréi de los Jinn, Iblis... Jinn ha"eha espíritu, ha ndaikatúi opetrifica hikuái.
  Péro umi génio okañy algún modo. Ha haʼete voi okañýva hikuái!
  Dominica opurahéi ombohováivo:
  Pe genio opukavy, nahániri, cheguerovia, mitãkuña oreko mbarete, .
  Ha okañy...
  Ha upéi pe dragón ombotove pe iporãva , .
  ¡Eñani, por favor!
  Marqués de Lasca he"i:
  - Oĩ umi genio iporãva ha ivaíva. Haʼekuéra imbarete, péro saʼi umi mbaʼe ikatúva ojapo. Ha katu teóricamente, peteĩva umi kuimba"e térã kuña ojeruréramo pe emperador jinn Iblis- pe ohundi haĝua pe raza kuimba"e rehegua, ha ikatúramo ojuhu peteĩ anillo de omnipotencia ome"ẽtava poder ko fuerza tuichavéva ñande universo-pe, upéicharõ ha"e ikatu ojapo péva!
  Dominica oñakãity:
  - ¡Kóva ha'éma mba'e! Tekotevẽ jajuhu pe Anillo de Omnipotencia. Ha upéi ñamyatyrõta opa mbaʼe.
  Pe dragón kuña opukavy, ha iñe"ẽ ha"ete arasunu. Ha upéi ombohovái:
  - Pe Anillo Peteĩva hasyeterei jajuhu haguã. Ome'ê guive poder peteî territorio oñembojojáva galaxia pukukue rehe. Hi'arive, nde universo-pe haimete nandi pe galaxia mbyjakuéra ñemohenda ndahetái rupi, upéicharõ ko'ápe ha'e peteĩ territorio oikóva billones de ser inteligente ha heta rréino. Ha ojehechaháicha, avave ndojuhúi gueteri chupe, ndaipóri guive emperador ñande universo cuento de hadas-pe!
  Dominika opukavy ha oporandu:
  - Reguerekópa peteĩ Tupã?
  Pe Marqués-ninfa ombohovái:
  - Oĩpa peichagua Tupã Tuichavéva, Apohare opaite Yvórape, térãpa ndoikói, avave ndoikuaái gueteri añetehápe. Koschey jepe pe Inmortal. Péro oĩ tupãnguéra ijyvatevéva . Péro haʼekuéra ningo saʼi ideprovécho, ha iporãve ñañemomombyrýramo. En general, pe ñe"ẽ Ñandejára oreko heta significado. Upévare umi genio ijyvatevéva ojojaiterei imbarete umi tupã ndive.
  Pe troll kuña he"i:
  - Jaguereko avei religión, ha katu sa'i ideprovécho. Nde mba"éicha, por cierto. Ko'ágã, oiko jave coronavirus , umi tupao añetehápe nandi, ha umi ñembo'e oipytyvõ peteĩ tapichápe, térã insiénso oñangareko hesekuéra virus-gui. Mba"ére piko peẽ gente pejeroviaiterei, pepensávo peñesũ ha peñesũvo ikatuha pejerure peteĩ mba"e a cambio!
  Dominica ombohovái agresivamente:
  - ¡Ha katu ndagueroviái mba"eveichavérõ Ñandejára ni tupãnguéra! Ha che ndacheimportái upéva. Ha katu ndagueroviáikuri umi elfo upe mboyve, ha aconsidera chupekuéra peteĩ cuento de hadas ha peteĩ invención yvypóra rehegua. - Pe mitãkuña oinupã ipy"a nandi pe ita ryru ári ha osegi. - Ha ko'ágã ahecha oîha elfo, dragón, troll, ninfa, upévare mba'ére piko ndajagueroviái Ñandejára ha ángel rehe? Hi"arive, heta miles de millones de personas oguerovia pe Todopoderoso, ha haimete exclusivamente mitã michĩva, ha ndaha"éi opavave, oguerovia seriamente umi dragón ha elfo.
  Marqués Laska opukavy:
  - Aikuaa! Ko mitãkuña, imitãrõ guare, ohecha peteĩ caricatura Dunno rehegua ha, añetehápe, oñepyrũ oheka peteĩ varilla mágica korapýpe. Ha ohecha káda yvyra rakã. Ha umi ambue mitã opuka hese. Añetehápe, imitãme jepe la majoría umi hénte ontende umi varita mágica haʼeha cuento de hadas!
  Dominica ohechakuaa:
  - ¡Ha katu nde mundo-pe oĩ varilla mágica!
  Pe troll kuña oñakãity:
  - Katuete oî! Ha reikove hag̃ua, reaprendevaʼerã mbaʼéichapa reiporu umíva !
  Pe dragón kuña opukavy:
  - Ko'ag̃aite! ¡Eme"ẽ chupe peteĩ varita mágica, jahecháta mba"épa ikatu ojapo ko mitãkuña, iñaranduetereíva ha iñe"ẽ audaz!
  Dominica opurahéi:
  Ajerure peẽme ani haguã peñesorprende
  ¡Oiko ramo mágia!
  Oiko ramo, oikóramo mágia!
  Laska ohechakuaa:
  - Ha, ndaha'éi piko ha'e mborayhu? ¡Péicha paje apoha!
  Pe troll kuña ojagarra hatãve ivarilla mágica ipo akatúape ha oñanduuka. Ha rayo oity Dominica-pe. Ha katu pe mitãkuña-actriz oconsegui oguejy pe último momento-pe, ha pe golpe ofalta. Pe azulejo de mármol oĩva che rapykuéri ojedesmelta ha oñepyrũ opita.
  Pe Dragón Duquesa osapukái:
  - ¡Eñangareko, Cobra! ¡Rembyaíta pe revestimiento kompletoite!
  Comadreja opuka ha ohechakuaa:
  - ¡Kóva ha'e pe método varilla mágica!
  Pe kuña troll Cobra opurahéi ombohováivo:
  - Sy aña, che método ha'e simple, .
  ¡Ndachegustái atira pe jagua jyva!
  Dominica opukavy ombohováivo:
  Oĩ peteĩ pesadilla che remimbo'ekuérape,
  Peteĩ salto - peteĩ golpe!
  Pe Dragón Duquesa ointerrumpi:
  -Emañamína, ¡opáma umi ampolla! Tapichakuérape, umi daño ndohói pya"eterei. Mba'eichaitépa mitãkuña !
  Pe ninfa marqués omoañete:
  - Upéva ha'e! Che ndajavýi vaʼekue upévare. Pe regeneración ndahetái imbaretépe, jepe umi paje apohápe g̃uarã, ha noñeñangarekói vaʼekue mágia rupive.
  Dominika oñakãity ha demostrativamente oñembo"y ipo ári. Ha ipy nandi omimbi yvate gotyo umi hélice pala-icha. Ha pe mitãkuña ojagarra ha opurahéi kyre"ỹme, iñe"ẽ plátagui:
  Ñamomichĩ ore voluntad ñorairõme,
  Hermano, oñorairõ hikuái País rehe.
  Ojogua elfínismo-pe mombyry guive,
  ¡Peteĩ soldado Duende oike Orklin-pe!
  
  Ñande ypykuéra ojapova"ekue kyse puku,
  Ha upéi umi arma oike acción-pe...
  Abedul yvyramáta oipe"a hakã, .
  ¡Umi mitãkuña ojapo hína empanada!
  
  osẽ porã oimeraẽ ñorairõme , .
  Ha"e oikuaa mba"éichapa ogueraha umi mba"e iñakãme.
  Sapy"ánte hendy infierno potĩ.
  Ha katu ñavencéta pe adversario-pe !
  
  Elfo oñangareko Yvy rehe,
  Ome'ê refugio umi ipy'a'ÿva ha oñemonde'ÿvape.
  Romohu"ã pe ñorairõ jasypokõi, 1994-pe.
  ¡Peteĩ derrota pochy oha"arõ Orkmacht-pe!
  
  Ha oñemopuʼã ha oñemitỹ rire,
  Umi kokue ipoty ha pe centeno oĩ pila-pe.
  Peẽ ha"e héroe, mitãkuña, abuelo, .
  ¡Oĩkuri congelación ha nieve umi trincheras-pe!
  
  Ñande Túva py"aguasúgui,
  Ejagarra peteĩ arco pypuku.
  Umi pancarta elfinismo rehegua oveve, .
  Ha umi pancarta Fuhrer-pegua ha"e ojedesbarata haĝua!
  
  Siglo ohasáta ñande poguýpe Mbyjakuéra, .
  Imperio ha'e peteĩ galaxia enjambre.
  Araka'eve ndaha'éi tardeiterei heñói haguã
  Ha eñotỹ pe enemigo espacio-pe!
  
  Ha katu arovia pe apytu"ũ oĩtaha py"aguapýpe,
  Ha peteĩ persóna haʼete peteĩ sy opavavépe g̃uarã,
  Ko"ápe oñakãrapu"ã pe familia yma guare, .
  Radiancia de Gloria - ¡Gracia!
  Ha pe mitãkuña opurahéi porãiterei, ha"e peteĩ puraheihára clase mundial iporãitereíva. Térã cuasi-mundo - ha'éva igústovéva jepe.
  Pe Dragón Duquesa opukavy:
  -Iporãitereirasa! Térã ikatu jagueraha ha jajaponte...
  Pe troll kuña Cobra opukavy:
  - ¡Oguahẽma ára jaguereko haguã ñorairõ varilla mágica reheve! Ha mba'eveichagua uña hũ'ỹre! ¡Ñañorairõta pe enemígo ndive ipahaite peve!
  Pe ninfa marqués opukavy:
  - ¡Ani reñembotavy! Mba"eichaitépa ha"e peteĩ enemigo ndéve ĝuarã. ¡Kóva ikatu ha"e ñande oportunidad paha jasalva ha jajevy haĝua pe sexo imbaretevéva!
  Dominica opukavy pochy reheve:
  - Eme'ê chéve peteî varita mágica ha ambota pe mezcla che adversario-gui. Che ha"e Harry Potter peteĩ falda-pe, ha ndaha"éi algún Dunno!
  Pe Dragón Duquesa he"i ñe"ẽmbegue:
  - Mba'eichagua pandilla piko kóva.
  Comadreja omyesakã:
  - Personajes de cuento humano ha... folklore rehegua Harry Potter ha'e peteĩ mitãkaria'y oñemoarandúva peteĩ academia mágica-pe, ha Dunno ha'e peteĩ caricatura cómica .
  Cobra opukavy ha ombotyryry ivarreta. Peteî pulsar oveve osê ha oity moõpa oñembo'y mitãkuña actriz cinematográfica. Ha ha"e, Dominika, ojepoi jey hábilmente, oparpa umi italón rósa, prácticamente ndorekóiva yvytimbo. Ha tatatĩ ojagarra ipysã ha oisu"u mbeguekatu.
  Mitãkuña osapukái:
  - ¡ Oh , nde pervertido !
  Ha oñanduuka ipo. Ha sapy"aitépe pe varilla mágica pe ninfa oguerekóva ipópe oike pya"e ijyva ári mbarete vaiete reheve.
  Ha Dominic ojagarra mbarete chupe, peteĩ mono ágil-icha. Upe rire, odispara peteî pulsar ombohováivo.
  Pe mitãkuña actriz nosusurrái mba'eveichagua hechizo, ndocoo, simplemente oñanduuka peteî artefacto mágico. Ha pe coágulo tatatĩ oveve Cobra gotyo. Haʼe nohaʼarõi kuri upéva ha ojeity chupe. Isandalia, peteĩ estilo medio zapato rehegua ojaho"íva pe talón añónte, oryrýi yvate gotyo. Ha ojekuaa porãiterei pe troll kuña ojeherida vaieterei hague. Ha haʼe oñelamenta are. Ha oñepyrũ odispara jey ivarreta mágica-gui.
  Ha umi pulsar isarambi haʼete ku hoʼáva yvágagui umi amandáu. Añetehápe oîkuri peteî intercambio de golpes.
  Oje"e porãsérõ, peteĩ golpe mbarete ha peteĩ serie de golpe inclinado ofalta pe blanco-pe.
  Pe pulsar oinupã avei pe duquesa dragón-pe. Ombohovái oipyhývo ha opukavy tata ijurúgui. Ha hesape ndaha"éi inofensivo, ojagarra voi pe ninfa marquesa-pe.
  Avei ombotyryry ivarreta mágica ha opukavy:
  - ¡Suficiente mitãnguéra! Añetehápe pehasáma opa límite.
  Péro mokõive mitãkuña ni nopensái oñembopyʼaguapy hag̃ua. Dominika, oñandu pe poder demoníaco ijehe, oinupã ivarreta mágica reheve ha omombo peteĩ pulsar rire ambue. Ha umi ipelota oinupã pe kuña troll maestro py ha ohapy isandalia.
  Ha"e osapukái pochy reheve:
  - ¡Pollo yvypóra!
  Pe ninfa marqués ombotove:
  - Nahániri! ¡Oiméne ha"e peteĩ kuñakarai halcón, térã por lo menos peteĩ cometa!
  Dominica oinupã jey , ha ko"áĝa pe ola de tsunami tatatĩ frenético-gui añetehápe oinupã peteĩ club ojejapóva tatatĩgui.
  Ha pe kuña troll Cobra opukavy ha omosãsóta magia restricciones ÿre. Ha katu pe columna de fuego omombo ramoite chupe yvate, literalmente ohapy ijao ha oinupã chupe ijyva ári.
  Pe troll kuña apytu'ũ ojejagarra. Ha Dominica ogueraha mombyryve ha omoĩ peteĩ pulsar asesino iñakãme. Ha haʼete voi peteĩ trineo oinupãva che apytuʼũ.
  Pe cobra opukavy ha ipahápe oñedesmaia. Ipy nandi ojehapy ha osẽ chugui ampolla. Pe mitãkuña ryekue aquilina rehegua ojepurahéi ha oñembyepoti.
  Pe Dragón Duquesa osapukái vy"ápe:
  - Nde! ¡Rehasa opa mba"e oñeha"arõva"ekue! Francamente, napensáikuri ikatuha rejapo peichagua mba"e - ¡eity pe Cobra-pe voi!
  Pe ninfa marqués oñakãity:
  - Ha'e ñande esperanza principal ha haimete única! Ha ikatu voi ojehustifika chupe. ¡ Emañamína mba"épa ojapo ko mba"eporã oñepinta va"ekue !
  Añetehápe, Dominika ojagarra ha ombotyryry ipy nandi ha gracioso, ha pe "kavara" tapizada marruecos-pe sapy"aitépe opukavy ha ogalopea ijerére. Ha"ete ku oikovéva añetehápe ha omýiva. Ha añetehápe jajupi ha jakoquetea.
  Pe Dragón Duquesa opukavy, omongu"évo siete iñakã ha he"i:
  - Nde! Mbaʼéichapa ojapo upéva?
  Dominica oñakãity ha opukavy:
  Añetehápe, ndaikuaái
  Opa mba'e oñembojehe'a asaje haku jave...
  Haimete araka"eve ndaleéi umi hechizo.
  ¡Ndaha"éi mba"eveichavérõ pe espíritu yvytu rehegua ndive!
  Upéva rangue, akóinte che rohechaga"u, Karai,
  ¡Egueraha nendive pe mitãkuña!
  Pe dragón duquesa opukavy:
  - ¡Dominica oasepta! Ha ojehechávo talento especial orekóva, oñeinskrivi departamento de élite Academia Dragón-pe. Oĩháme ndaha"éi ndopagamo"ãiva ijestudio añónte, ha katu, al contrario, ojepagáta chupe peteĩ beca oñembohetavéva!
  Dominica otyryry yvateve, ojere ha opurahéi:
  Ndaipóri Dominica iporãvéva
  Ha'e pe Yvy sa'y...
  Kuarahy osẽ ko planeta ári, .
  Ha opa ijerére oĩ cero!
  Pe ninfa marqués oporandu peteĩ pukavy he"ẽ asýva reheve:
  - Mba'épa ahupytyta péva rehe.
  Oĩkuri peteĩ pausa... Dominica opukavy :
  - Tekotevẽ reheka peteĩ mitãkuimba'e iporãva!
  Pe Dragón Duquesa opukavy ha ombohovái:
  - Ha katu , pe temimbo"e pyahu hesakã porã oñembotavyha orgullo mbaretégui! Upévare, aimpone peteĩ penitencia - apronunsia haĝua cien aforismo ipepo rehegua. Ha ejapo pyaʼe porã!
  Dominica oñakãity opukavy:
  - Mína! Ndaha"éi mba"eve"ỹre a"actua hague película-pe, ha areko peteĩ mandu"a iporãitereíva!
  Pe Dragón Duquesa he"i ñe"ẽmbegue:
  - ¡Eju pya'e! ¡Areko avei peteĩ límite de tiémpo!
  Dominika orrespira pypuku ha ogarabate ametralladora velocidad-pe:
  Avave noikotevẽi peteĩ vúrro omanóva apysápe, ha katu pe zorro oikovéva ohendúva ha"e peteĩ jopói umi noikotevẽiva vúrro rehe ohupyty haĝua hembipota!
  ¡Remoĩ rire sapatu ne akãme, repytáta nde py reheve opa ára g̃uarã!
  Ñorairõ ha"e aire umi pulmón-pe ĝuarã, ha katu oñembojehe"a gas binario rehe añoite!
  Pe enemigo noñeme"ẽséiramo ha ndoikuaáiramo mba"éichapa operde, ¡ñamboligáta chupe oipe"a haĝua ijao ha ombo"e chupe mba"éichapa ogana!
  Umi tapicha vai ohayhu mágia morotĩ, umi iporãva ndaha"éiva yvypóra ohayhu mágia morotĩ!
  Pe jejuka ñorairõme hasy pe proceso-pe, repugnante pe percepción-pe, ha katu ¡mba"eichaitépa tuicha ipahápe! Péva he"ise pe ñorairõ ogueruha tesãi pe ángape, oñemohatãha ñande retépe ha omopotĩha pe billetera!
  Sapy"ánte ñorairõ tuicha omyenyhẽ umi billetera, ha en proporción directa pe tuguy oñeñohẽva henyhẽvape, ha pe korasõ oñembyaíva nandi!
  ¡Pe deuda País-pe oñerrekompensa devoción desinteresada rupive!
  Ñorairõ oproba umi iñaranduvape, ombohape imbaretévape, ombovy"a umi itavývape ! - .
  Ha"évo peteĩ pukavy ndaha"éi vy"arã, hasẽ ambue tapichápe ndaha"éi aburrido!
  Peteĩ mburuvicha porã , eíra he"ẽ asývaicha, oñembo"y raẽta, upéi oescupi !
  Ha pe mburuvicha aña, ajenjo-icha, oñembopiro raẽta ha upéi opyrũta!
  Heẽ, pe óro ningo ipiroʼy, péro fásilmente ikatu ojepuru ojejapo hag̃ua peteĩ eskúdo ndaikatúiva ojeike!
  Calidad akóinte ohasa cantidad - jepe peteĩ océano de gaseosa de cebada de pérla ndaha"éi obstáculo peteĩ hacha-pe ĝuarã!
  Mba"evai henyhẽ mbaretégui pe mba"eporã ikangy jave kyhyje rupive!
  Peteĩ broma iporã, peteĩ cuchara iporã cena-rã, ha pytyvõ oikotevẽvape!
  Ikatu reguereko suerte peteĩ térã mokõi jey - katupyry"ỹre, ¡suerte okañy!
  ¡Oimeraẽva ndaha"éiva Leo Tolstoy ha"e peteĩ vagabundo literario!
  ¡Natekotevẽi heñói Tolstoi ha'e haguã chupa literatura-pe guarã!
  ¡Jay"u jaguereko haĝua hetave tembireko umi razón-gui ñañemopotĩ haĝua peteĩ divorcio rehe!
  ¡Pe mba"epota ohundi hetave kuimba"épe umi kuña poriahuverekogui!
  Tesa exacto, po inclinado, enemigo ndaha'éi peteî falta - miópico!
  Filosofía nombopukuvéi tekove, ha katu ojapo chugui oñembojegua, oipysóva umi pehẽngue!
  ¡Peteĩ comandante ogana katupyry reheve, peteĩ carnicero número reheve, peteĩ genio arte reheve, peteĩ pretendiente ñembotavy reheve!
  Upévare jayʼu ani hag̃ua omano pe esperánsa, ha umi ndoikóiva heʼiháicha añoite omano!
  ¡Esperanza omano ipahaitépe ... Ha umi primero ha"e umi ndohustifikáiva!
  Ñorairõme, lógica ha"e peteĩ concepto relativo, chocolate-icha;reguereko mboyve jepe tiempo remomba"eguasu haĝua umi barra, oĩma nde jurúpe;reguereko mboyve tiempo retragávo, osẽ lado gotyo!
  Pe éxito sapy"ánte hyakuã vai, pe jehupytyrã hyakuã peteĩ te"õngueicha, ha katu pe vy"apavẽ ndaikatúi hyakuã vai!
  ¡Ñandejára oĩ opa mbaʼe ári, ha pe Aña oĩ umi detállepe!
  ¡Oñembyepoti ningo ndogustái peteĩ masoquista-pe g̃uarã jepe!
  ¡Pe Ñandejára ndoikuaáiva ha"e peteĩ porandu ha"e ndaikatúiva ombohovái!
  ¡Peteĩ mono iporãve peteĩ yvypóragui ikatúgui ha"e peteĩ mymba literalmente añoite!
  ¡Peteĩ sermón ndoguerahái iporãvape ha"ete peteĩ tape ogueraháva peteĩ hacha-pe!
  Oñemopu"ãvo oimeraẽ doctrina umi texto Evangelio-pe ha"e peteĩcha oestudia mecánica cuántica umi cuento de hadas-gui umi Hermano Grimm!
  Hasy ha"e haĝua Ñandejára, ha katu japytávo aña ramo ha"e completamente insoportable!
  ¡Pe apytu"ũ ocuadruple mbarete jepe pe número de enemigokuéra ojeduplikáramo!
  ¡Pe tekove ha"e peteĩ compromiso completo, ndaha"éi tapichakuéra ndive, ha katu naturaleza ndive!
  Pe isyva ningo campanaicha , heʼiséva pe sílaba iporãha!
  umi itavývape g̃uarã , umi léi naturaleza rehegua noñeprescribíri umi genio-pe g̃uarã!
  Ñe"ẽ oñeme"ẽ umi iñaranduvape omokañy haĝua pensamiento umi mba"e tavy ha ndorekóiva sentido rehegua!
  Pe ohecháva pe divertido pe ñembyasýpe, trágicamente ohecha"ỹta vy"a serio-gui!
  - Pya'e pya'e'ỹre - pya'e pya'e'ỹre! ¡Ehupyty peteĩ A mbo"epygui resolucionávo peteĩ acción compleja!
  Umi oganávape ndojehusgái ... Jepémo, sapy"ánte ojehusga chupekuéra!
  - Yvypóra tavy ha'e peteĩ aliado tupãnguéra hostil tapichakuéra ndive!
  Peteĩ kuimbaʼe oĩva peteĩ granero-pe ningo peteĩ kuimbaʼe, péro peteĩ ryguasu oĩva peteĩ palásiope jepe ndojupimoʼãi yvateve peteĩ jaguaretegui!
  Oĩ mokõi mba"e opa"ỹva: pe universo ha yvypóra ingenio, jepémo upéicha, peteĩha ha"e relativo, ha mokõiha katu absoluto!
  ¡Mba"e ruso-pe ndogustái pe conducción pya"e, ha maldito vuelo pya"e !
  - Maymáva ndohoséi infierno-pe, ha katu mbovymínte ikatu oproba pe aña oportunidad rembipota!
  Ha katu perrega"ỹre tesay reheve, ndaikatúi pemono"õ pe vy"a cosecha, ha pe irrigación"ỹre, upéicharõ umi laureles de éxito ndokakuaamo"ãi!
  Ñandejára oĩ opa mba"épe, térã ijyképe, ha pe Aña oĩ umi mba"e ndaipórihápe, térã pe escasez material pypukúpe!
  ¡Oimeraẽva tiempo oñatende haĝua osalváta eternidad ifuneral-pe!
  Pe kirirĩ ha"e óro, pe ñe"ẽ ha"e pláta, ha katu hetaiterei oñeñohẽ peteĩ kuña jurúgui ha umi diamante jepe oñembotavy!
  ¡Pe kirirĩ ha"e óro ha pe almacenamiento puku umi arroyo elocuente-gui ndojeherrumbramo"ãi!
  Ha pe óro operde ivalór oñeñotỹramo kirirĩháme yvýpe!
  Sapy"ánte, rekirirĩvo, remyenyhẽta nde billetera hetave órogui rejerure"asy rangue hatã peteĩ kuatiañe"ẽme!
  Pe ñorairõ araka"eve ndaha"éi aburrido, ikatu ha"e rutina, ha katu pe primer disparo peve añoite!
  Pe py"aguapy tiempo oreko tendencia ha"e jey jey, ha peteĩ ñorairõ añoite ha"e siempre individual!
  Ñorairõme, ajedrez-peguáicha, ndaikatúi rejavy, ha katu pe diferencia oĩ pe presión constante tiempo-pe!
  ¡Ñorairõ ha"e peteĩ apañuãi tiempo eterna rehegua jepe pe primer movimiento mboyve!
  Ajedrez-pe ojejapo turno umi movimiento, ha katu ñorairõme, oñeturna!
  ¡Ñorairõ ha"ete ajedrez, sólo ndorekóiva regla ha en tiempo real!
  Ñorairõme ofalta eterno tiempo, oisãmbyhy jave py"aguapy, ofalta vy"arã!
  Pe mba"e iñinteresantevéva ñorairõme ha"e opa mba"e akóinte iserioha, ha ha"e ojehechauka haĝuánte ha"eha capitulación!
  Ikatu reñeme"ẽ gua"úpe, ha katu, ¡ ay , ¡ikatúnte reñeme"ẽ añetehápe!
  ¡Pe tembiapo pohýi entrenamiento rehegua opaga pe combate facilidad reheve! ¡Pe ndaha"éiva ipy"aju"ỹva oikóta chugui héroe!
  ¡Araka"eve ndaha"éi tardeiterei reaprende haĝua, ndaha"éiramo remanóva!
  ¡Peteĩ omanóva jepe oreko paʼũ oñevenga hag̃ua, ndahaʼéiramo peteĩ ateo!
  ¡Oiko peteĩ ateo he"ise ndajaikovéima inmortal!
  ¡Opensa hikuái iñakã reheve, ha katu o"actua ijyva reheve!
  Mba"evai ndoikói ñane korasõme, ha katu ñande ryepýpe!
  Pe korasõ ningo sapyʼapyʼánte ijehénte, péro pe tyekue siémpre haʼe!
  Pe tyekue ha"e pe ñande rete pehẽngue ivaivéva, ha katu ha"e pe ñanemomýiva ñamba"apo haĝua!
  Korasõ"ỹre ndaipóri kuimba"e, tyekue"ỹre ndaipóri yvypóra mba"epota!
  ¡Okonsola hikuái pe korasõ ha ombopy"aguapy ñande rye!
  Che ndacheimportái mboýpa hepyeterei peteĩ auto, pe mba"e iñimportantevéva ha"e pe prestigio País-pegua ndorekóiha precio!
  Jesús oikóramo ñane korasõme, upéicharõ Satanás oiko ñande ryepýpe!
  ¡Peteĩ tyekue nandi nemokyreʼỹ remyenyhẽ hag̃ua nde billetera!
  ¡Peteĩ akã nandi omboyke nde billetera!
  Peteĩ tyekue tuicháva ndaha"éi peteĩ tapicha tuicháva señal, ha katu ohechauka sa"i voluntad!
  ¡Peteĩ tyekue nandi omyenyhẽ pe ánga py"arogui!
  ¡Pe tyekue ipohýivéva ha"e pe oúva iñakã"ỹvagui iñakã"ỹvagui !
  Peteĩ kuña oñemongaru ipy rupive peteĩ lobo-icha, tacones altos-pe añoite!
  Amo gotyove, heta opromete montaña de óro, ha katu vy"apavẽ oĩ gueteri esquina jerére!
  Tekove ndaha"éi tarjeta-icha, akóinte reme"ẽva"erã opa mba"e resẽ porã haĝua !
  Peteĩ méta haʼete peteĩ faro, reñehaʼã rehupyty, péro reg̃uahẽvo, rehecha umi provléma oñembohetaveha!
  asesino iñaranduvéva , koʼýte pe kliénte kóntrape! Peteĩ sigarríllo ojogua peteĩ fusil kirirĩháme, péro peteĩ aficionado pópe jepe oporojuka!
  Pe cigarrillo ha"e pe francotirador ojeroviavéva, ¡akóinte ojuka!
  ¡Pe sigarríllo ningo heʼẽ porã, péro oatrae hetave mbaʼe dulce-gui!
  Peteĩ sigarríllo haʼete peteĩ mitãkuña vai , péro hasyve jajedespedi chugui!
  ¡Peteĩ sigarríllo, ndojoguái peteĩ granada-pe, oñemombo jave, ombopuku hekove!
  Ñorairõme, pe tape mbykyvéva meta-pe ha"e peteĩ maniobra redonda, ha pe añetegua potĩ ha"e peteĩ ñembotavy vai!
  ¡Peteĩ maniobra rotonda rehegua ha"e pe tape segurovéva remombyky haĝua pe tape nde meta peve!
  Tekove pytã, ha katu oheja tuguy escarlata reheve!
  Ñorairõme, pe tekove operde ivalór, ha katu ohupyty significado!
  Pe gérra , peteĩ nóvioicha, ikatu oñetraisiona, péro ndohejái opyta!
  ¡Ñorairõ ha"e peteĩ kuña hembýva ho"úva kuimba"ekuéra rete!
  Opa eda oĩ sujeta ñorairõme, mborayhúicha, ha katu ndaha"éi peteĩ pasatiempo agradable !
  Ñorairõ, peteĩ cortesana-icha, hepyeterei ha iñambue, ha katu akóinte oheja peteĩ mandu"a heroico!
  Ñorairõ ndaha"éi peteĩ sueño-icha, ¡ndaikatúi rejapo emoción mbarete"ỹre!
  ¡Ko mundo ha"e aburrido ha relajante, ñorairõ ha"e interesante ha emocionante!
  Ñorairõ, ko tuguy ha sudor, oabono umi plánta ra"ỹi imembyva py"aguasu!
  Noimportái mba"eichaitépa iñinteresante pe proceso de guerra, opavave oipota pe ipaha!
  Ñorairõ ndaha"éi peteĩ aranduka, ndaikatúi remboty, ndaikatúi reñomi nde almohada guýpe, ikatu remongy"ánte avei!
  Ñorairõ ha"e peteĩ religión: oikotevẽ fanatismo, disciplina, obediencia incuestionable, ha katu itupãnguéra akóinte ha"e mortal!
  Ñorairõme, peteĩ casino-peguáicha, pe riesgo tuicha, ha katu umi ganancia mbyky!
  Pe soldado ha"e mortal, pe gloria oĩ tesaráipe, umi trofeo ojedesgasta, ha umi razón oñepyrũ haĝua peteĩ masacre pyahu añoite ndaikatúi ojeipe"a!
  Ñande jadesprecia peteĩ asesino ndaha"éiramo peteĩ soldado frente-pe, jadesprecia peteĩ mondaha ha"éramo peteĩ saqueador campo de batalla-pe, doblemente!
  Soldado, kóva ha"e peteĩ kavaju"arigua armadura orekóva py"aguasu ha honor! ¡Geral Barón, ikorona ha"éva prudencia ha inteligencia!
  ¡Pe soldado ipu orgulloso, pe privado ipu despectivo!
  Pe primero oĩva pe atákepe ikatu omano, péro pe último ndopytamoʼãi manduʼápe!
  ¡Iporãve ñaime primero ñakomparti hag̃ua umi botín jaataka rangue!
  ¡Ñorairõ, kuñáicha, omoĩ kuimba"ekuérape añoite oity"ỹre!
  ¡Peteĩ kuña, ndaha"éi peteĩ ñorairõicha, ndojapurai ojuka haĝua peteĩ kuimba"épe!
  ¡Ñorairõ, ndaha"éi kuñanguéraicha, araka"eve noĩri satisfecho pe número de kuimba"e oñeasigna va"ekuére!
  Ñorairõ ha"e pe kuña insaciablevéva, araka"eve ndaikatúi ohupyty suficiente kuimba"e, ha nombotovemo"ãi peteĩ kuñáme!
  Kuñanguérape ndogustái oñorairõ, ha katu pe impulso ojuka haĝua peteĩ kuimba"épe ndaha"éi ivaivéva peteĩ bala-gui!
  Peteĩ bala michĩ jepe ikatu ojuka peteĩ kuimbaʼépe, peteĩ kuña ikorasõ tuicháva ikatu ombovyʼa chupe!
  ¡Peteĩ korasõ tuicháva ogueraha jepi sa"i interés propio-pe!
  Ñorairõ ndoguerekói kuña rova, ha katu huguy porãve kuimba'ekuérape hembirekógui!
  ¡Ñorairõ ndoguerúi vy"a, ha katu osatisface umi instinto agresivo!
  Vy"a ñorairõme, umi enemigo retekue hepýpente!
  Ñorairõ ha"e peteĩ kokue ñemitỹ: oñemboy"u te"õngue reheve, oñemboy"u tuguýre, ha katu osẽ victoria-pe!
  Pe victoria oñemongakuaa te"õngue ha tuguy ári , ha katu hi"a gloria reheve!
  Ñorairõ ha"ete peteĩ yvoty ho"úva kuimba"e, omimbi, so"o ho"úva ha hyakuã vai!
  ¡Ñorairõ ha"e pe progreso sy ha pe madrastra pe perezoso rehegua!
  Ha ñorairõme, peteĩ soldádo rekove ndovaléi, ha umi general haʼe voi peteĩ pérdida!
  Peipotáramo py"aguapy, pemoĩ kyhyje, peipotáramo ñorairõ, pemoĩ pukavy!
  ¡Pe pukavy ndaha"éi peteĩ pekádo ndaha"éiramo peteĩ pukavy umi asunto militar-pe!
  Ñorairõ ha"ete peteĩ circo, pe oganáva añoite oreko pe pukavy paha!
  Ñorairõme, circo-peguáicha, ¡pe asesino insidioso ha serio añoite!
  ¡Pe unidad peteĩ régimen hasýva guýpe iporãve sarambi ha descuidada peteĩ suave guýpe!
  Pe ñemano ha"e peteĩ convención, pe ignominia ha"e absoluto !
  Taha"e ha"éva tuicha mba"e pe rréi, ohóta pe sepulcro-pe, pe cazador-icha!
  Peteî político akóinte ijapu, ha'e añoite omano añetehápe!
  ¡Pe inmortalidad ningo añetegua, ha katu pe ñemano ha"e ilusorio!
  Umi rréi ikatu ojapo opa mbaʼe, péro ni peteĩ, ni peteĩ rréi ndaikatúi okañy pe sepultúragui ko yvy ape ári!
  Maymáva oikose porãse, péro mbovymínte omano dignidad reheve!
  ¡Pe ñemano opromete apañuãi, ndaha"éiramo omimbipáva umi rayo de logro reheve!
  ¡Tekove vy"arã"ỹre ha"e mborayhu pasatiempo"ỹre!
  Iporã oĩ jave mborayhu, ivaivéva oĩ jave tuguy ñeñohẽ!
  Pe sexo haʼete peteĩ antorcha, péro umi relleno hepyetereive!
  ¡Ikatu reiko sexo"ỹre, ha katu ndaikatúi reproduci!
  Hakuvévo pe mborayhu, imbaretevéta pe tuguy osyry!
  Umi tapicha oipota mborayhu, mymbakuéra oipota sexo ha umi genio oipota revelación!
  Kure jepe oñembojoaju, umi estete ohayhu!
  Pe sexo oikotevẽ avei moderación, ¡hetavéramo iporãvéta!
  Ndaipóri límite mborayhúpe, sexo-pe umi ñe"ẽ ha"e suficiente!
  ¡Ifásilve tata guýpe oĩramo tatatĩ nde korasõme!
  Iporãve ningo jahapy tatatĩme oiko rangue ñandehegui Caín ánga!
  Ñorairõ ha"e sexo en grupo: heta jeroky ha sapukái, ha katu ndaiporimo"ãi upéicha heta tuguy mil vírgen-gui jepe!
  Pe sexo ha"ete ñorairõ, ha katu ndaha"éi ipuku ha rutina-icha!
  Pe ñorairõ ha"ete jajapóva mborayhu, ha katu noñemokyre"ỹi jajepy"apy!
  Pe sexo iporã, katuete, ha katu ivaieterei pe tos tuguy!
  Pe ñorairõ hasy, ha katu pe humillación ipohýive oimeraẽ carga militar-gui!
  Reikoséramo, eaprende eñorairõ, reikoséramo, eaprende egana!
  Ñorairõme, opa medio iporã, ndaha"éiramo pollo osẽva!
  ¡Opavave ikatu oñorairõ, ha katu umi digno añoite ikatu ogana!
  Ñorairõ ndaha"éi peteĩ tenda ñapensa haĝua, henyhẽ tuicha tavygui!
  ¡Iporãve ñañorairõ ñakomersia rangue pe País!
  Pe ñorairõ ndaha"éi dulce, ha katu penemyenyhẽ vy"águi pe"u jave!
  ¡Pe ñorairõ araka"eve ndopái, pe cañonada ryapu añoite oguejy!
  Ikatu pe cañonada oguejy, pe barril ikatu ojepoi, ha katu pe ñorairõ araka"eve ndopytu"umo"ãi!
  Ñorairõme, pe mba"e iñinteresantevéva ha"e pe impredecibilidad, pe lucha añetehápe!
  Mba'ére piko oguejy umi precio Stalin poguýpe ojejukágui umi tapicha enemigo-kuérape!
  ¡Iporãve jajedesnuda pirapire rehehápe, ñañemonde rangue mba"eve"ỹre!
  ¡Literalmente iporãve ñaime descalzo, figurativamente jareko rangue sapatu!
  Ñorairõ ha"ete peteĩ circo, pukavy rangue añoite oĩ tesay, ha pe arena tuicha peteĩ planeta-icha!
  Che aipota py'aguapy, ojekuaa ha'eha ñorairõ, aipota ñorairõ, ojekuaa ha'eha capitulación!
  Ñorairõ, en cierta medida, ha"e peteĩ sy, imemby joyke"y añetegua!
  ¡Ñorairõ ningo ivaieterei, ha katu omoheñói compañero porã!
  ¡Iporã umi po puku ndaha"éiramo cortocircuito apytu"ũ!
  Mbarete ogana, ha pe mente práctica añoite ome"ẽ umi don de victoria!
  Mbarete ha iñarandu, ména ha tembirekoicha, imemby victoria mokõi mokõinte!
  ¡Peteĩ tapicha, ndaha"éi peteĩ pirámide-icha, oreko peteĩ soporte ndaha"éiva plano resistencia-pe!
  Pe pirámide oreko irundy esquina, ha katu pe superficie plana ome"ẽ chupe estabilidad!
  Peteĩ ñemano porã iporãve peteĩ tekove crappy-gui!
  Iporã ha"e Ñandejára ka"aguýpe, ha katu ivaieterei ha"e peteĩ aña zona-pe!
  Pe kuarahy oike medio día-pe, ha katu pe gloria opyta heta siglo aja!
  Pe fama mbykymi, ndaha"éiramo opa mba"e ambuéva!
  Peiko tapiaite ĝuarã, pe"aprende tapiaite ĝuarã, ha katu ani pe"aprende jey!
  ¡Pe gloria ikatu omimbieterei, omimbive órogui, ha katu oñehundive ohóvo tiempo ohasávo!
  Pe gloria ha"e kuarahy"ãicha, ha katu ndoikéi pyharekue!
  Ndahasýi ningo jajefamoso, ñañehaʼãramo jepe, péro pe ipererĩ fásilmente ogueru desgracia!
  Pe fama ha"e tatatĩcha, ombovy"áva tesa, ha katu rehupyty haĝua, rehapyva"erã peteĩ tapichápe!
  Iporã ñaime gloria- pe , ivaieterei jajere umi moscas ojepytasóva fama rehe!
  . MOAKÃHA No 7 rehegua.
  Opu"ã rire, mitãkaria"y príncipe Oenomaus oñeñapytĩ jey encadenado pe rueda-pe. Péva mboyve ojeheja ojejohéi peteĩ ysyry ro"ysãme ha ojepohéi hatĩ. Ha upéi pedesayuna modesto.
  Ha pesegi peñemomýi constante movimiento ha peteĩ mitã rete, ani haĝua peñeñapytĩ pe mba"asy ita rehegua. Péicha destino hasýva orekóva persona agosto ha heredero tuicha imperio elfo-pe.
  Peteĩ mbaʼénte jaikove hag̃ua haʼe hína peteĩ tembiguái imitãva ha ñambaʼapo jejopy. Péva ome'ê protección temporal petrificación-gui. Oĩ ko"ápe algunas oportunidades pembopuku haĝua pende existencia, ha katu ha"e bastante incómodo ha hasy.
  Ha katu, pe mitãkaria"y, ombojere pe rueda, oipuru imaginación rico oñeinmerso haĝua peteĩ mundo imaginario-pe ha ohesape haĝua ijeexistencia vy"a"ỹme cautiverio voluntario-obligatorio-pe.
  Peteĩ mitãkaria"y cabaña-gua oveve peteĩ dragón michĩ ha mbohapy iñakãva ári. Ojuhuse peteî tetã ndojekuaáivape, ndoikuaái gueteri mba'épa, pero mba'épa ikatu ogueru jey sexo imbaretevévape ha ojoko extinción ha petrificación kuimba'ekuéra.
  Pe dragón avei imitã gueteri, ha pe mitãkaria"y ndahetái áño, ha omonde peteĩ pantalón mbyky ha peteĩ mochila orekóva arsenal de combate, ha peteĩ arco, mokõi kyse ha peteĩ par de puñalada icinturón-pe.
  Oenomaus oveve ikavaju ári. Ha ijykére oguapy mitãkuña Margarita peteĩ dragón michĩva ári. Omonde peteĩ túnica añónte, oñembopiro"y, ha ipysã nandi ári oĩ anillo mágia reheve. Ha"e orrepresenta pe ñorairõ peteĩ golpe oúva yvypóra mundo-gui.
  Pe mitãkuña ndaha"éi simple. Yvýpe, ha"e peteĩ partidario ha oficial de inteligencia Gran Guerra Patriótica aja. Ha omano rire, ova pe mundo de magia ha magia-pe. Ha ohasáma noventa y tres áño oĩ hague ipype. Omohu"ã iñemoarandu Academia Dragón-pe ha odominai paje ipu"akapáva. Péro haʼe ojehecha peteĩchaite umi alemán oñapytĩrõ guare chupe. Por alguna razón ndokakuaái, ha péva ombopochy Margarita-pe. ¿Araka"e peve piko ikatu ha"e peteĩ mitã opave"ỹva?
  Añete, Oenomaus he"i ha"e voi ha"eha peteĩ príncipe elfo adulto, ha katu oiko chugui peteĩ mitãkaria"y tembiguái. Ha avei, upévare oñembohory hese. Jepe nahániri, ha"évo mitã ndaha"éi ivaietereíva, ha katu nde ha"éramo avei tembiguái...
  Péro koʼág̃a oĩma ótro múndope, ndahaʼéi ombojere peteĩ tembiguái rruéda, síno oveve peteĩ dragón ári. Ha hendive oĩkuri pe mitãkuña partidaria Margarita, ojegueraháva ipy reheve pe nieve rupi ojejuka peve chupe. Ha upe mboyve che tortura avei hikuái. Oikytĩ hikuái ijyva alambre de púas reheve ha o"asáva pe heroína imitãva suela tata ári.
  Ojejaho"i hikuái ampolla-pe, ha repytávo pe nieve ro"ysã ári, haimete igusto, pe picazón hasýva nde py hendývape oguejy ohóvo. Ha pe precursor akãre oĩ peteĩ placa - "Che ha"e peteĩ partidario". Ojekoloka jave hikuái, apenas hasy, ha"énte repugnante ñamaña umi Kraut ha policía rova vy"ápe . Bueno, kyhyje, mba"épa oikóta infierno oha"arõramo chupe, peteĩ precursor ha peteĩ ateo ardent-icha? Moõpa ofreíta hikuái ndaha"éi nde talón añónte, ha katu nde rete pukukue, tapiaite ĝuarã.
  Jepe, mba"ére piko oguerovia ko"ãichagua ñe"ẽrei? Jepémo, ñembyasy ñamano ha jaike tesaráipe, sa"ieterei jaiko haguére.
  Ha katu pe lazo ijajúra delicado-pe ojejokóvo, pe mitãkuña opu"ã peteĩ dragón ári. Ha ijykére oĩ peteĩ ninfa iporãitereíva peteĩ ánhelicha. Ha Margarita oimoʼã pe yvága oĩha gueteri. Péichagua paraíso especial umi héroe precursor ha ateo-kuérape guarã.
  Ha katu añetehápe, pe mundo mágico-pe oĩ iporãva ha ivaíva, ha umi problema orekóva. Pya"e okuera umi corte ha quemadura orekóvagui oiporúvo mágia. Ha pe mitãkuña oike Academia del Dragón-pe, pe clase imitãvévape. Ha katu ha"e ikatupyry, ikatupyry ha pya"e oaprende.
  Ha haʼe odominai umi mágia mbarete. Upévare, jepémo ojehecha mitãicha, oho príncipe Oenomaus ndive peteĩ misión especial-pe - oheka haĝua peteĩ mba"e oipytyvõtava ojesalva haĝua pe sexo imbaretevévape. Añetehápe ningo peteĩ múndo ndorekóiva kuimbaʼekuéra ndojoguerahaporãi ha ndorekói interés. Ha pe sexo justo oñembotavy ha incómodo ipype.
  Margarita, oveve aja, he"i:
  - Sapy"ánte che apensa, umi kuimba"e ojevýta, ha upéi mba"e? Mávapa oikotevẽ peteĩ mitãkuñaʼíre? ¡Aipotaite ningo akakuaa ha oiko chehegui peteĩ kakuaáva!
  Oenomaus ombohovái peteĩ tono de confianza-pe:
  - Pe mágia ikatu ramo ogueru jey tekove kuimba"épe, upéicharõ ikatu ndejapo ndehegui peteĩ kakuaáva. Anínte ñanderesarái umi elfo ha ninfa ha dryad-kuéra ndotujaiha, ha péva ha"e ipropiedad natural. Ha katu kuña yvypóra, nahániri. Oñeikotevê mágia mbarete ani haguã oiko chuguikuéra kuña tuja ivaietereíva, iñaña ha ijyvyku'ívape. Ha ha"évo peteĩ kuña tuja ivaietereíva, tuicha ivaive ha"égui peteĩ mitãkuña porã. Ndaja"emo"ãi umi mba"asy tuja rehegua oatakáva tapichakuérape. Ndereguerekói mba"eveichagua mágia seria ko Yvýpe, ha oiméne rehecháma ndete voi mba"éichapa ijetu"u ha ombojeguaru pe tuja, especialmente kuñanguérape ĝuarã.
  Margarita oñakãity negativamente:
  - Nahániri, ndaipotaiete kuña tuja! ¡Iporãve ha"e peteĩ tembiguái imitãva peteĩ rréina tujagui!
  Pe mitãkaria"y príncipe opukavy ha ohechakuaa:
  - ¡Reimeta tapiaite imitãva, tapiaite nde py reheve!
  Pe mitãkuña opuka ha he"i:
  - Che ningo peteĩ mitãkuña tavaguasu ñorairõ mboyve. Leningrad-pe, de alguna manera indecente jaguata py reheve, ha pe clima upépe ndahakuetereíri. Upévare, pe puévlope atĩ algún modo apyrũ haguére . Pe ocupación aja añoite, umi mitã sandalia ojedesgarrávo ha hasyeterei ojehupyty haĝua sapatu michĩva, a"aprende ajapo haĝua peteĩ mba"e peichagua. Ha peikuaa, umi ára iñepyrũme hasy ha ro"y, ko"ýte nereñemongu"éiramo, ha katu upéi rejepokuaa ha iporã jepe. Hiʼarive Ucraniape pe verano hakueterei ha ipyʼaguapy.
  Pe mitãkaria"y príncipe oñakãity:
  - Heẽ! Aikũmby. Péro emañamína mávapa oveve!
  Añetehápe , ojekuaa henondépe peteĩ kuñakarai orekóva peteĩ estupa dorado. Nahániri, ndaha"éi Baba Yaga, ha katu peteĩ espectacular belleza rubia, jepe hetaiterei maquillaje reheve. Ha omimbi hatĩ pérlaicha. Ha peteĩ escoba rangue, oreko peteĩ aspiradora eléctrica modernaiterei. Heẽ, kóva ha"e peteĩ tembiasakue ñanembovy"áva.
  Ombopu peteĩ beso mitãnguérape ha opurahéi:
  Henyhẽva chanterelles, ardilla, .
  Añongatúta michĩmi mermelada...
  Opa mba"e rire, mitãkuimba"e ha mitãkuña
  Opa mba"e rire, mitãkuimba"e ha mitãkuña...
  ¡Añetehápe, añetehápe, añetehápe ahayhu!
  Margarita oñakãity ombohováivo ha ohechakuaa:
  - Heẽ, kóva ha"e modernidad. ¡Peteĩ estupa tuja peteĩ tape pyahúpe!
  Pe rubia orekóva aspiradora ha"ete ohendu péva ha, ojerévo, opukavy frustración-gui:
  - Moõgui piko reguenohẽ pe idea pe estupa itujaha. Heẽ, nde voi, repytárire nde Yvýpe, ha"éma va"erãmo"ã peteĩ kuñakarai tuja! Ha ivaieterei , ndaha"éiramo peteĩ ataúd-pe!
  Margarita omoneĩ peteĩ suspiro reheve:
  - Heẽ, upéicha! Oiméne umi kangue oveve raʼe pe sepultúrape, térã haʼe ivaietereíta kuri ha upévare ijetuʼu ojesareko hese.
  Oenomaus he"i:
  - Tapichakuéra ha"e tekove ojepe"áva Ñandejáragui. Ojepriva chuguikuéra umi elfo orekóvagui - ¡juventud eterna! Ha pe sexo imbaretevéva oikytĩvaʼerã avei ibarba. Umi mitãkuimba"e he"i hasyetereiha ha ndogustái!
  Pe rubia orekóva aspiradora ogueraha ha ombotyryry. Ha umi burbuja multicolor oveve umi mitã oguapýva umi dragón imitãva ári gotyo.
  Ombohováivo, umi karia"y oipeju idragón-gui, ha umi burbuja oveve jey, ombohováivo pe rubia ombotyryry ivarreta. Ha opa mba"e oñepyrũ ojere.
  Umi burbuja oñepyrũ ojere peteĩ jeroky redondo-pe, ha"ete ku oñembojere. Ha tuichaiterei mba'e .
  Pe mitãkuña ohechakuaa:
  - Nde ndaha"éi Baba Yaga - peteĩ py kangue, .
  Ha peteĩ rubia fresca ha"e la mitad vy"apavẽ!
  Pe ñorairõhára aspiradora reheve he"i pochy reheve:
  Mitãnguéra itavy umi embotellamiento-icha
  Nde rejegueraha hína pe red-pe...
  Che rokargáta pe mba'yrúpe,
  ¡Amyendýta tata ndéve guarã!
  Ha ombohováivo oĩ peteĩ pukavy vy"a ha vy"apavẽicha. Kóva añetehápe kuña - tuicha fresco reheve.
  Mitãnguéra ojere idragón-kuéra ári ha ojupi Baba Yaga rendápe. Pe mitãkuña oipe"a peteĩ honda imochila-gui ha opukavy:
  - Rehupytyse piko?
  Pe rubia opuka ha oinupã ipulsar reheve pe paje precursora-pe. Ojehekýi idragón-gui. Ha ombohováivo ojapóta avei kurusu señal peteĩ honda reheve, ha mba"éichapa ndekututa .
  Ha peteĩ telaraña tatatĩ ombojere pe mitãrusu Baba Yaga-pe. Upévare ojejuhu oñeñapytĩha ipype.
  Pe mitãkaria"y Oenomai ohechakuaa:
  - Ha, errekonose, mávapa umi mitã apytégui resecuestra?
  Pe mitãkuña partidaria oñakãity:
  - Akatúa! ¡Roikuaa reguerekoha peteĩ hocico cañón-icha!
  Rubia Yaga opukavy, ojere:
  - Heẽ, rogueraha upévarã ha...
  Oñe"ẽ"ỹre, pe iporãva oryrýi ha oñeha"ã omopẽ pe red. Ha katu pe heroína pionera ohasa pe honda ha odispara Yagina- pe pe energía magia ha augurio reheve. Mba"éichapa pe rubia oñepyrũ oryrýi ha ojere. Ha mitãkuña opurahéi:
  Roñe"inspira umi momento hasývape,
  Ojapo rire pe voluntad imbaretevéva acero-gui...
  Oguenohẽ ko yvy ape ári pe mba'asy vaiete - .
  ¡Querido compañero Stalin!
  
  Heta ta"anga amediva"ekuépe,
  Peteĩ universo opa"ỹvape...
  Nde reipe'a oréve tape porã,
  ¡Oiméne ohechaukávo upéva!
  
  Aipuru peteĩ choque
  Magia oúva Solcenismo-gui...
  Ko'ápe oĩ pe horario:
  ¡Ho'ataha pe yugo fascismo rehegua!
  Pe mitãkaria"y duende ohechakuaa:
  - Aparentemente ha'e ha'e peteî tipo fresco, Stalin! Ha katu ha"e, oiméne, opavave tapicha ko Yvýpeguáicha, ituja ohóvo avei.
  Pe mitãkuña odispara avei Baba Yaga-pe pe modificación imitãvape ha opukavy:
  Lenin oiko che korasõme, .
  Ani haguã jaikuaa ñembyasy...
  Ojepe'a pe okẽ espacio-pe guarã - .
  ¡Umi mbyja omimbi ore ári!
  Rubia Yaga ojerure asy:
  - Hetáma! ¡Taha, aexigi, ajapóta oimeraẽ mba"e!
  Margarita omondo tuit:
  - ¡Epoi umi mitã ojejapyhývape! Upéicharõ ikatu roperdona ndéve. Mboy umívagui piko re"u nde aspiradora-pe.
  Pe rubia he"i ñe"ẽmbegue:
  - ¡Rohejáta resẽ! ¡Ani remombo che ári pe kurusu mágia!
  Pe mitãkuña ojere. Pe telaraña tatatĩ orekóva pe señora de moda oke. Ha ojere ijerére . Margarita oadverti:
  - Toho opavave mitã, ñembotavy'ỹre!
  Pe rubia oasegura solemnemente:
  - Ame'ẽ che ñe'ẽ!
  Ha omboguejy pe aspiradora. Umi mitã sombra pálida oñepyrũ osẽ chugui. Translúcido, umi fantasma-icha. Ha katu Margarita oñanduuka ivarreta mágica, ha ko"ã sombragui oiko mitãkuimba"e ha mitãkuña. Oĩ mbohapy vése hetave koʼã ipahaguévagui. Ha katu opa mba"e peteĩcha , Oenomai ovy"a:
  - Ko mundo-pe por lo menos oî peteî sexo imbaretevéva. Ha haimete enterove ñande kuimbaʼekuéra omanóma!
  Margarita he"i peteĩ sonrisa omimbipáva reheve:
  - ¡Noguahẽi! Ha aguyje tupãnguérape!
  Peteĩ mitãkuimba"e, ipy"a"ỹva, ha katu peteĩ camisola lujoso, jepémo rasgado, oveve Oenomaia-pe ha oñepresenta:
  - ¡Vizconde de Lafer! Guau, mba"eichaitépa ñanembojeguaru ñaime peteĩ aspiradora ryepýpe. Ha ko perra oipe"a avei che bota ojejapóva dragón cuero añeteguávagui.
  Margarita opukavy peteĩ sonrisa reheve:
  - ¡Eju, embojevy pe oñemondava'ekue Vizconde-pe !
  Rubia Yaga ozumbi:
  - ¡Ndaikatúi!
  Oenomaus oguenohẽ avei ivarreta mágica ha, ombotyryrývo, opukavy:
  - Ha mba'ére piko upéva?
  Pe bruja guapa opukavy :
  - ¡Avende chupekuéra! Haʼekuéra ningo oñemombaʼeguasueterei vaʼekue. ¡Peteĩ prínsipe opaga hesekuéra mbyte vosa de óro!
  Margarita he"i ñe"ẽmbegue:
  - Bueno, blanco ... Upevarã roipe'áta ndehegui nde bota. Avei ojejapo dragón piregui, ha tigre pire jepe.
  Rubia Yaga he'i:
  - Tuichaitereíta hikuái mitãkaria'ýpe guarã. Ha oporomondýita peteĩ paje che rango-pegua ojehechauka ramo ipy"a"ỹre.
  Margarita opukavy ha ombohovái:
  "Che ndaha"éi avei peteĩ paje ikangyva, ha katu che py"a"ỹre opa ára, jepe umi mundo ro"ysãme." Ha nde ningo peteĩ kuñakarai peichagua. Ha amohenda porãta pe mitãkaria"y tuichakue!
  Príncipe Oenomaus opukavy:
  - Ha ehura ndapesecuestramo'ãiha mitãnguérape. Ndaupeichairamo rogueraháta Tupã korapýpe.
  Mitãrusu Baba Yaga oñe"ẽmbegue:
  - Ndajapói mba'eve ivaíva hesekuéra. Ha"e mitãnguéra energía añónte ohejáva chéve apyta imitã ha iporã tapiaite ĝuarã. Ha upéicha, oikove hikuái.
  Margarita opukavy hatã:
  - Rejuhúta ambue tape reñemopyahu haguã. Añetehápe, og̃uahẽma pe tiémpo penemboʼe hag̃ua peteĩ leksión.
  Ha pe mitãkuña osusurra peteĩ hechizo. Ha mba"éichapa omosãso umi corriente de energía pulsar ipysã desnuda-gui ha ivarreta mágica punta-gui.
  Ha oinupã hikuái pe rubio-pe. Sapy"aitépe oñembo"y ha oguejy tuicha. Ko"áğa henondépe, peteĩ mitãkuña ijyvate rangue, oĩ peteĩ mitãkuña okyhyjéva ndohasáiva diez áño, cola de cerdo ha ipy nandi. Ha"e osusurra:
  - ¡Natekotevẽi! Che porãta! ¡Ani cheinupã!
  Margarita oguereko ipópe bota. Omokunu"ũ ipo, ha oveve hikuái pe mitãkaria"y ipy"a"ỹva Vizconde gotyo, ha"e, ambue mitã oñemosãsóva ndive, oguata ha"ete ku ipohýi"ỹva yvate rupi.
  Peteĩ mitãkaria"y peteĩ familia noble-gua omonde ibotín ha opurahéi:
  Oĩ heta peligro pe mitãkaria"y jerére, .
  Sapy"ánte ko mundo omimbi peteĩ ita ro"ysãicha...
  Ha katu, ore mitãkaria"y opu"ã sofápe,
  Ha"égui peteĩ luchador noble, ¡cheguerovia!
  Pe mitãkuña Yaga oñembopy"aguapy ha oñe"ẽmbegue:
  - Ndaha"éi piko cheinupãta?
  Margarita he"i mbarete:
  - Nderejapóiramo indignantemente, upéicharõ mba"ére piko reñembotavyva"erã?
  Pe mitãkuña rubia opukavy, ha peteĩ tesay oguejy ijyva rósa ári:
  "Che mitã ko"áĝa, ha ambue paje apoha nachemomba"emo"ãi!".
  Peteî mitãkuña ojepoi va'ekue he'i:
  - Ñande ningo mitã avei, ha ndajapukái upévare!
  Mitãkuimba"e ha mitãkuña opukavy.
  Margarita ohechakuaa:
  - ¡Oiméne reñembyahýi! Ikatu piko jaguejy ha ja"u peteĩ mba"e upépe?
  Mitãnguéra ojapo tyapu. Vizconde omaña yvýre ha he"i:
  - Ore guýpe oĩ pe gigante kastíllo, ha ha"e naiporãvéi Baba Yaga-gui. Upéicharõ...
  Oenomaus osapukái:
  - Ha pe gigante oguereko avei mitã ka'irãime. Ñaipytyvõvaʼerã chupekuéra osẽ hag̃ua.
  Margarita opukavy ha opropone mitãkuña Yaga-pe:
  - Ikatu piko jagueraha oñondive umi mitã ha jasalva chupekuéra pe gigante-gui? Ejapo peteĩ tembiapo porã, ha rejeaceptáta restudia haguã academia de hadas-pe. Upépe reaprendeta rejapo hag̃ua tembiapo porã!
  Mitãkuña paje apoha opurahéi:
  Mávapa oipytyvõ tapichakuérape
  Ha'e operde hína itiempo...
  Tembiapo porã - .
  ¡Ndaikatúi reñemofamóso!
  Margarita ombotove:
  Peteĩ yvoty pétalo ningo frágil, .
  Ymaite guive ojedesgarra ramo...
  Jepe pe múndo oĩva ijerére ipyʼahatã,
  ¡Ajapose iporãva!
  
  Ejapo iporãva tapichakuérare
  Ejapo tembiapo porã...
  Ha ipotyta yvotyicha,
  ¡Yvoty hovy tesape'ápe!
  Pe mitãkaria"y príncipe ohechakuaa peteĩ tono seriovévape:
  - Ha reñeha'ã rejapo iporãva ha reñorairõ ivaívare, ha che arovia ndegustataha!
  Mitãkuña Yaga oñapytĩ ijyva ha he"i:
  - Ha, añeha'ãta. Opa mba'e peteĩcha, ndaipóri mba'éichapa ojevy umi paje apoha aña - opuka ha ndepy'ajupáta ! ¡Añembokatupyry jeýta peteĩ hada porãicha!
  Margarita opukavy ha opurahéi:
  Mayma tapicha oguerekóva arandu ko yvy ape ári,
  Akóinte ha'eva'erã angirũ...
  Ani haguã oiko peteĩ galería de tiro-peguáicha -
  ¡Pe juego iñaranduva ndoikói!
  Pe mitãkaria"y príncipe opukavy:
  - Ha, jaguejy pe gigante rendápe!
  Peteĩ horda de mitãnguéra, haimete ipy"a"ỹva ha ipy"aju, ipire hũ ha ipire morotĩva, ha katu ikyre"ỹ ha ikyre"ỹva, osẽ pya"e yvágagui.
  Margarita ha Oenomai oguejy dragón ári, ha Yaga, oikóva chugui mitãkuña, mortero ári. Ha pe aspiradora opyta hendive, jepe ha"ete tuichaitereíva mitãnguéra pópe ĝuarã.
  Péva ha'e equipo oguejyva'ekue yvýpe. Ndaipóri mbaʼeve pe gigante kastíllo tuichaitévape orekóva umi tórre orekóva umi akãrague tuicháva osẽva chuguikuéra . Ha katu pe jeike ojejoko umi esqueleto rupive, ha avei peteĩ escuadrón entero orco-kuéra.
  Mitãnguéra oguejy. Haʼekuéra oĩma kuri preparádo oñorairõ hag̃ua. Pe mitãkuña Yaga opresiona pe aspiradora botón ha ho"a chugui sabre, kyse puku, lanza, puñalada ha peteĩ par de ametralladora jepe. Ohechávo umi mitã ojesareko confuso, omyesakã:
  - Ajagarra che aspiradora rupive. Tuicha iporãve peteĩ escoba-gui. Ha peteĩ colección entera de armas oĩva ipype.
  Margarita ombotyryry ivarreta mágica ha ipy nandi, ha katu oñembojegua anillo mágico reheve, ha opukavy:
  - Ko'ágã amombo peteî hechizo ome'êtava nde arma-pe peteî poder especial, milagroso.
  Ha pe mitãkuña paje apoha he"i:
  - Abra , kabra , codabra ! - Ha oveve umi corriente de energía ivarilla mágica ha anillo mágico-gui. Ha pe arma Baba Yaga ome"ẽva"ekue mitãnguérape oñepyrũ omimbi.
  Oenomai, peteĩ luchador ikatupyryvéva ramo, oipyhy peteĩ ametralladora mbyky ha ligero odispara aguja fina. Mitãkaria"y oisu"u ijuru hũ ha opurahéi:
  - Iporãva"erã ametralladora ndive, .
  Huelga ha'eháicha acero furioso...
  Upe tuguy ndosyryri peteĩ cascada-icha,
  Ha pe paraíso ogoverna ko univérsope!
  Mitãnguéra osapukái peteĩ ñe"ẽme, ohupívo iarmas:
  Pe verdugo iñarandu ha ipyʼahatã,
  Umi héntepe oñemoĩma pe murálla ári...
  Ha katu che arovia, ñande ryguasu rupi"a, .
  Ha katu che arovia, pe corriente solar - .
  ¡Embogue pe ka"irãi ryru iñypytũva!
  Ha upéicha peteî destacamento mitãnguéra, armado peteî arsenal mágico, pya'eterei oataka. Umi mitãkuimba"e ha hetave mitãkuña talón michĩ ha nandi omimbipa. Ndokyhyjéi hikuái umi monstruo-gui, jepe oñemboja hesekuéra peteĩ regimiento entero de orco peludo, hyakuã asýva , repugnante .
  Oenomai, oveve peteĩ dragón ári, odispara enemigo-pe peteĩ ametralladora-gui. Umi aguja michĩva oity umi orco rete iñakãrague reheve, ha upéi oiko peteĩ milagro: oñekonverti chuguikuéra chocolate tuicháva ha bollo de eíra-pe.
  Margarita oity avei pe enemigo-pe, oiporúvo ipysã nandi ha umi anillo mágico hi"ári. Ha upéicha umi orco kyse puku reheve, oúva ataque-pe, pya"e ojere opaichagua mba"e he"ẽ porãva, umíva apytépe dulce ojejaho"íva chocolate-pe ha guyra kamby hyepýpe. Péva añetehápe he"ẽ porã. Ha torta de queso, ha donuts amapola ha canela reheve.
  Ha pe mitãkuña partidaria varilla mágica oñanduuka ha omoheñói umi mba"e fabuloso.
  Ha upéicha umi mitã oike ñorairõme umi orco ndive. Tenonderãite, Vizconde. Ijao, pe mitãkaria"y omoĩ rire ibotín, ipyahuete, ha"ete ku ipyahúva. Ha ndaha"éi oñorairõva"ekue peteĩ kyse puku ipópe añónte, ha katu oguereko avei peteĩ kyse puku ijasu gotyo.
  Ha pe cuchilla opokógui, oiko umi transformación fabulosa. Ko"áğa, peteĩ orco rangue, ojekuaa peteĩ empanada tamaño impresionante orekóva pasas. Ha pe kyse puku jekutugui ojekuaa peteĩ torta de queso chocolate. Ha ambue karaikuéra ñorairõme.
  Peteĩ mitãkuña, haʼetévaicha oúva peteĩ tetã okakuaavévagui, opytuʼu ipy nandi pe kapiʼípe ha ogarabate peteĩ ametralladora-gui. Mba"épa ome"ẽ opaichagua transformación cuento de hadas-pe. Ha pe orco-gui osẽ peteĩ salchicha tuicháva ha relleno, ha upéi peteĩ pavo salsa reheve. Ha mba"e ambue tembi"u he"ẽ porãva ndojehechái.
  Ha umi magdalena de coco hyakuã asýva opu"ãva ojepoko haguére umi cuchilla rehe. Ha tuicha helado avei.
  Pe mitãkuña partida Margarita oñepyrũ opurahéi éxtasis de batalla-pe;
  Ñande ha"e pionero, comunismo ra"y, .
  Mávapa omongakuaase tetã...
  Hitler ombohováita mbarete porã ipochy haguére,
  Ñambyaíta, cheguerovia, Satanás!
  
  Rohura Tupã renondépe,
  Ha Lenin ome'ê ikorasõ mitãrusukuérape ...
  Oh, ani pehusga vai umi precursor-pe,
  ¡Pe Ipu"akapáva ome"ẽve chupekuéra mbarete!
  
  Roho pe frente descalzo guys, .
  Oñorairõse hikuái, oñongatúvo hetã...
  Umi mitãkuimba"e ha mitãkuña"i iñakãrague reheve ha"e ñandéve ĝuarã,
  Ha ñande lealtad ha"e armadura mbarete!
  
  Moscú ypýpe oiko ñorairõ,
  Umi tanque hendy ohóvo, asfalto oñemongu'e...
  Jahecháta comunismo, che arovia, ñame'êma,
  Ha ikatu reguenohẽ peteĩ fascista peteĩ kyse puku reheve!
  
  Ani cheguerovia, gente, Hitler ndaha'éi omnipotente,
  Jepémo Fuhrer remiandu oikove...
  Ha roinupã mbarete umi fascista-pe,
  Jaha ñande jeguata guasúpe!
  
  Ndorokyhyjemo'ãi Rus enemigokuéragui,
  Rohayhu ore URSS retãygua...
  Nde ndaha"éi peteĩ kavaju"arigua orekóva peteĩ payaso ánga,
  ¡Ñamoĩ ehémplo Ñandejára rréinope g̃uarã!
  
  Hitler ndoikuaái, oñembyepoti vaíta chupe,
  Jepe pe infierno pu"aka ipochy ipype...
  Ha oúma hína umi Kraut parásito,
  Upéva omyenyhẽta pe py"aguapy tatatýpe!
  
  Tuicha mba'e ruso-kuéra ha'e ogana haguã oha'ãvo,
  Jepénte oî peteî tembiapo colosal ko'ã mba'e rapykuéri...
  Pe victoria oúta, che arovia, mayo exuberante, 2016-pe.
  Ha pe Fuhrer ha'éta completamente kaput!
  
  Péva ha"e ñande jerovia, comunismo pu"aka,
  Toñakãrapu'ã URSS tapiaite ĝuarã ...
  Ñamongu"éta, peikuaa, pe fascismo júgo, .
  ¡Péicha oiko Rusiagui peteĩ ehérsito!
  
  Stalingrad-pe oñembyepoti umi Fritz-pe,
  Ohechakuaa hikuái ore po mbarete...
  Ha romeʼẽ umi rregálo iporãitereíva,
  Ha ome'ê hikuái dictador-pe peteî níquel!
  
  Che retã, Rusia porã, .
  Ipype, Ártico-pe, ipoty manzana...
  Svarog ha Stalin ha"e, peikuaa, pe Mesías,
  ¡Umi nazi okañy hína umi ñorairõhára ruso-gui!
  
  Péicha iporãiterei pe universo,
  Comunismo omimbi jave hi'ári...
  Ha umi prueba ha'éta edificación-rã,
  ¡Eveve yvate añoite ha ndaha"éi peteĩ segundo oguejy!
  
  Rogueraha Invierno peteĩ sapukái pytã ka"aguy reheve,
  Oity hikuái Guardia Blanca columna vertebral...
  Umi enemigo Rusia comunismo rehegua oñembyepoti,
  ¡Roguereko gueteri umi trofeo almuerzo-rã!
  
  Rojoko mbareteterei Stalin-pe,
  Mitãkuñakuéra ipy reheve oimeraẽ escarcha-pe...
  Nde ningo oiko, cheguerovia, peteĩ tapicha imbaretéva, .
  Ha pe prekursór okakuaa ha oiko chugui peteĩ kavajuʼarigua!
  
  Nahániri, Rusia arakaʼeve noñembyaimoʼãi,
  Lenin inmortal ohechauka tape...
  Ndajakyhyjéi tatatĩ omimbipávagui,
  Ha umi ruso ndaikatúi ojere comunismo-gui!
  
  
  Ñande Sy Rusia rérape,
  Ñambojoaju korasõ peteĩ corona-pe...
  Hurrah, umi mitãkuña osapukái hatã, .
  ¡Oñekumplíta peteĩ sueño tuicháva!
  
  Heẽ, ñande jerovia ningo akóinte ñaime ñande rukuéra ndive,
  Ha ikatúramo rembohasa nde ypykuérape...
  Tapiaite ĝuarã py"aguasúpe jajapo porãta,
  Jepe ha"e ojehecha ndohasái veinte!
  
  Cheguerovia, jahayhu ñande Retã,
  Roipota vy'apavẽ tapiaite ĝuarã...
  Lucifer, cheguerovia, nañahundi mo"ãi,
  Oguahẽta arahaku - ro'y okañýta!
  
  Opa mba"e ipoty porãiterei Rusia-pe,
  Ha"ete ku okañýva apañuãi ko mundo-gui...
  Oúta pe época, che arovia, comunismo rehegua,
  ¡Pe riqueza ha vy"a opytáta tapiaite ĝuarã!
  
  Ciencia omoingove jeýta umi ojejukávape ñorairõme,
  Umi tapicha oguerekóta mitãrusu tapiaite ĝuarã...
  Ha yvypóra ojogua pe Ipu'akapávape,
  ¡Pe mba"evai apoha okañýta, aikuaa, eternidad-pe!
  
  Mbykyhápe, vy"apavẽ omimbi opavavépe ĝuarã ko universo- pe ,
  Mayma tapicha ko yvy ape ári ha"ete peteĩ familia...
  Mitãnguéra opuka ha oñembosarái yvágape,
  ¡Cherayhúta peteĩ purahéi reheve!
  Upévare opurahéi, ha umi mitã omoambue umi orco-gui peteĩ mba"e he"ẽ ha oporogustáva jepiveguáicha umi arma mágica reheve. Ha katu jepe pe mitãkuña bruja omosãsórõ guare energía pe aspiradora-gui, oñepyrũ ojekuaa umi vaso pira reheve, plato lateral ha cisne orekóva peteĩ corteza he"ẽ porãva , upépe ojere umi orco poriahuvereko"ỹva. Ha iporãiterei vaʼekue.
  Ko"ápe pe orco goblin comandante, oike rire magia porã golpe guýpe, oñekonverti peteĩ torta hyakuã asýva henyhẽvape, ojejaho"íva rosa, mandi"o crema ha yva escarchado reheve.
  Ha hetaiterei mba"e he"ẽ porãva idiferénteva omoheñói arma mágica mitãnguéra inocente pópe.
  Ha katu umi esqueleto oike avei pe ñorairõme umi orco rire. Tuichaiterei ha oporomondýiva. Yvyraicha omýi hikuái. Mitãnguéra oataka chupekuéra kyse ha sable ha omombo puñalada. Ha Oenomai pe dragón-gui ha pe mitãkuña oguatáva odispara ametralladora ryrýi umi esqueleto-pe.
  Margarita oipuru avei mágia ha ohechauka hatĩ pérlaicha. Ha ojapo milagro concreto. Ha imagia ojapo umi esqueleto-gui umi vaso de víno de oro henyhẽva helado colorido ha torta oñembojegua porãvagui.
  Ha umi mitãkuimba"e kyse puku oinupãvagui, vizconde de Lafer avei, heñói opáichagua mba"e he"ẽ ha oporojukáva. Ha peichagua hyakuã asýva ojeipyso pe kastíllo pukukue. Peteĩ milagro-nte umi milagro rehegua.
  Peteĩva umi esqueleto tuichaitévagui osẽ peteĩ montaña entera de torta. Ha ko"ã torta omimbipaite opa umi color arco iris-gui oúva opáichagua crema-gui.
  Heẽ, oĩ vaʼekue koʼápe umi mbaʼe heʼẽitereíva ha ñanembovyʼaitereíva. Oĩ umi esqueleto morotĩ oamenasávagui oiko chuguikuéra piruleta tuichaitereíva.
  Ha umi mitã iñembyahýiva ndaikatúikuri oñemoĩ oñeha"ãvo umi mba"e he"ẽ porãva. Margarita ombopu pe gong ha osapukái:
  Umi tyekue ha"e ñane enemigo principal, .
  Ñandemombo hikuái, cheguerovia, tembiapo vaietépe ...
  Mitãkuimba"e ohechávo empanada, .
  ¡Oñembotapykue hína chupe omonda haĝua vilmente ipy"a!
  
  Upévare mitã'i ani rejapura
  Oguahẽta ára, ha pekarúta gueteri...
  Ha ani repeka Ñandejára renondépe, che ahayhuetéva,
  Ndaupeichairamo reñemoambuéta tatarendy marca-pe!
  Oenomaus omyesakã mitãnguérape:
  - Ojeity peve pe gigante caníbal, ipeligroso oje'u tembi'u. ¡Oñemoĩva"erã pe villano principal-pe!
  Oñehendu peteĩ stomp hatã, ha ñepyrũrã ojekuaa peteĩ sombra gigantesco, ojaho"íva la mitad pe campo, henyhẽva opáichagua torta ha plato-gui. Ha upéi pe gigante hatĩva voi. Oguereko peteĩ ballena espermatozoide juru ha ipy oguerekóva garra. Ha ijyvateterei ha ijyvateve pe kastíllo tuichaitereímavagui orekóva torre ha esqueleto.
  Umi mitã osapukái kyhyjégui, ha pya"e okakuaa pe matón caníbal.
  Margarita he"i opukavy:
  - ¡Ani rekyhyje! ¡Ha"e tuicha rekyhyjéramo añoite chugui!
  Oenomaus osapukái pochy reheve:
  Nde karai ikatu ndaha"éi cobarde, ha katu nde tavy, ha rohecha umi mba"e ojehecháva!
  Pe mitãkuña paje Yaga opukavy:
  - Che querido, querido ogre, .
  Reipotápa umi dulce he'ẽ porãva...
  Térã pe mágia peteĩ golpe rehegua, .
  ¡Rehupyty jeýta gratis!
  Margarita osapukái:
  - Mitãnguéra, pesapukái peteĩ ñe"ẽme: ndorokyhyjéi pendehegui! Ha, ñañembyatýkena.
  espantapájaro renondépe . Mitãkuña oñepyrũ okañy, ipysã redondo michĩva. Vizconde de Lafer ipy"aguasuvéva ha peteĩ par de mitãkuimba"e oñepyrũ ojoko chupekuéra. Hesakã porã umi karia"y ipire morotĩha kyhyjégui. Ha upéi Margarita opurahéi, ome"ẽ haĝua py"aguasu, peteĩ purahéi ñorairõrã ñorairõgui;
  Ore mitãkuña'i URSS retãygua,
  Ha'éva peteî antorcha opavave mundo-pe guarã...
  Jahechauka, peikuaa, peteĩ techapyrã tuicha mba"éva,
  ¡Ko"ápe oĩ umi tembiapo heroico ojepurahéiva!
  
  Mitãkuña heñói poyvi pytã guýpe , .
  Ha ipy reheve ojejapura hikuái pe escarcha rupi...
  Tajýra ha ta'ýra oñorairõ Rus rehe,
  Sapy"ánte pe nóvia ome"ẽ pe karaípe peteĩ rosa!
  
  Oĩta peteĩ poyvi pytã ko universo ári,
  Omimbi porãiterei, peteĩ antorcha tatatĩicha...
  Opa mba"e rire, reikuaápa, heroico, roguereko peteĩ columpio, .
  Ha ore pancarta omimbi pytãicha!
  
  Ani peguerovia, pe maldito fascista ndohasamo"ãi,
  Ha pe espíritu ruso araka'eve ndodesvanecemo'ãi...
  Umi victoria oipe'áta peteî cuenta opa'ÿva,
  ¡Ñamomaitei ha ñamomaitei oimeraẽvape!
  
  Rusia ha"e peteĩ tetã hechapyrãva,
  Peẽ peme'ẽ comunismo umi pueblo-kuérape...
  Tapiaite ome'ẽva Ñandejára ipojera , .
  Tetã Paraguáipe guarã, vy'a ha sãso rehe!
  
  Pe enemigo ndaikatumo"ãi ipu"aka Túva rehe,
  Ha noimportái mba"eichaitépa ipy"ahatã ha insidioso ha"e...
  Ñande oso ruso invencible,
  ¡Pe soldádo ruso oñemombaʼeguasueterei pe victoria orekóvare!
  
  Tetã soviético iporãva, .
  Umi mitãkuña oĩva ipype oñemomba'eguasu iporã haguére...
  Ha"e ome"ẽ ñandéve heñói guive tapiaite ĝuarã,
  Ha ñande miembro Komsomol-gua jaiko justo!
  
  Ñañorairõ hína Moscú okaháre,
  Tormenta de nieve, nieve, ha umi mitãkuña oime ipy reheve...
  Nañame"ẽmo"ãi ñande Túva Satanáspe,
  ñande guadaña jepe odispara hekopete!
  
  Upévare pochy reheve umi mitãkuña oñorairõsetereíma,
  Ha pe talón desnudo reheve omombo hikuái peteĩ explosión-paquete ...
  Peteĩ fascista, ha"e ojehecha porãnte, .
  Añetehápe, ¡Caín añante!
  
  Umi enemigo ndaikatúi ipu"aka mitãkuña"íre, .
  Ha'ekuéra heñóikuri peichagua mbyja guýpe...
  Ñande monstruo invencible ha'e pe oso,
  Mávapa ojapo Tetãygua hembireko!
  
  Ñande mitãkuña rusa ñande porã, .
  Ndorokyhyjéi tortura ha escarcha-gui...
  Ha ñamboykéta, cheguerovia, pe horda aña ataque,
  Pe enemigo itavypáta pe dosis-gui!
  
  Ha"ekuéra ikatukuri omomombyrýkuri pe enemigo Moscúgui,
  Jepémo henyhẽ tuichaiterei pu"akagui...
  Ñande mitãkuña ñañemomba'eguasueterei ñandejehe,
  ¡Umi opositor okañýta opavave isepultúrape!
  
  Ani peguerovia, umi enemigo ndaikatúi ipu"aka Rus rehe,
  Opa kavaju'arigua oúgui pañal-gui...
  Pe cazador ha"ete ku oñekonverti hague mymba ñarõme, .
  Ha pe adversario ningo peteĩ mitãnte gueteri!
  
  Ha katu pe espíritu ruso, tuicha, peguerovia pe espíritu, .
  Peikuaa, oĩ ipype pu"aka kañymby ...
  Pe enemígo oñembyaipaitéta,
  ¡Añetehápe, umi kavaju"arigua ningo invencible ñorairõme!
  
  Pemboyke pende duda mitãkuña , .
  Ñande ha"e umi ipy"aguasuvéva, peikuaa, ko mundo-pe...
  Ñamombo Satanás aty guasu infierno-pe,
  Ñamokõ opavave adversario-kuérape inodoro-pe!
  
  Pe ñorairõ marangatu opáta
  Py'aguapy ha pyhareve oúta ko planeta ári...
  Ha"e oĩ tapiaite kuarahy ndive, peikuaa, oñeme"ẽ, .
  ¡Tove tapiaite pe verano tatatĩ!
  
  Ha comunismo eterna gloria - pe,
  Ha Lenin ha Stalin tuichaitéva oĩ ñanendive...
  Cine huguy pochývape ko'ágã añoite oî fascismo,
  Ha ore voluntad, cheguerovia, imbareteve pe acero-gui!
  
  Che Rusia ogoverna heta síglo aja,
  Ha ome'ê vy'apavê opaite universo-pe...
  Reikotevẽ peteĩ puño de acero mbarete, .
  Ha atrevido, ha katu de manera razonable!
  Ñepyrũrã, Margarita añoite opurahéi, ha katu upéi Enomai, mitãkuña Yaga, Vizconde de Lafer ha ambue mitã oipyhy pe purahéi. Ha kóva ha"éma peteĩ coro imbaretéva ha iñe"ẽ henyhẽva, upégui opa mba"e oryrýi. Ha pe gigante tuichaitereíva ha añetegua oñepyrũ oguejy ijyvatekue. Ha"e ndaha"evéima ojehecha porãiterei ha oamenasa. Ha umi hatĩ michĩve, ha umi garra michĩve. Nde...
  Mitãkuña Yaga opurahéi opukavy:
  Rejapo porã, rejapo porã, ikatu reñemomba'eguasu hese -
  ¡Siete ndokyhyjéi peteĩgui!
  Mitãnguéra osapukái peteĩ ñe"ẽme, opyrũvo ipy nandi:
  Ndorokyhyjéi ndehegui ogre,
  Repytáta peteĩ mitã py guýpe...
  Ndajatujáiramo jepe ñorairõhára,
  Yma roime kuri Baba Yaga poguýpe !
  Ko"ãva mitã, iporãiterei ánga ha hova rehe. Ha oñorairõ hikuái gigante-icha. Jepénte ko'ágã gigante caníbal oñemohu'ãva'erã moralmente. Ha umi mitã oñepyrũ ojeroky.
  Ha pe mitãkuña Yaga ojagarra pe aspiradora ha oapunta pe matón-pe, ha oñepyrũ osusurra peteĩ mbaʼe.
  Peteĩ mitãkuimba"e oisu"u peteĩ piruleta tuicháva orekóva gallo ra"anga , oñekonvertíva peteĩ esqueleto-pe, ha pe mitãkuña ogueraha peteĩ helado mordida.
  Umi mitã oamenasa pe gigante-pe:
  - ¡Oikóta nderehe avei!
  Ha literalmente oryrýi. Haʼe oñemboguejyve ohóvo. Ha umi vaso de oro orekóva helado opa arco iris kolórpe oñepyrũ omimbi hesakãve ha iporãve.
  Pe heroína precursora Margarita opurahéi jey pochy reheve, peteĩ purahéi patriótico ñorairõgui, ha umi mitã hembýva ocoro:
  Che aike Komsomol-pe añembosarái aja,
  Mitãkuña peteĩ sueño iporãva...
  Aimo"ãkuri ko mundo ha"étaha eterno mayo, 1999-pe.
  ¡Opa ára ha"e pe primavera heñói!
  
  Ha katu por alguna razón ndosẽporãi,
  Algún modo, ndaikatúi añembotavy ...
  Bueno, peje chéve, karaikuéra, che poriahuverekópe,
  ¡Tekove ha"e peteĩ remo imbaretetereíva!
  
  Sapy"aitépe pe ñorairõ arasunu sapy"a,
  Ha peteĩ huracán de muerte pya"e...
  Ha che mitãkuña"ikuéra hete mbarete, .
  ¡Ikatu reñemoĩ ataque-pe peteĩ jeýpe!
  
  Cheguerovia, ndaipotaiete añeme'ẽ,
  Peñorairõ Túva rehe ipahaite peve...
  Rogueraha granada peteĩ mochila mbaretépe,
  ¡Stalin omyengovia itúvape umi korasõme!
  
  Rusia ñorairõhára guasu.
  Ikatu ñañangareko py'aguapy ha orden rehe...
  Yvága mbyjakuéra omboy"u pe terciopelo, .
  Ha pe cazador oñekonverti caza-pe!
  
  Che, mitãkuña ipy"a"ỹva, añorairõ
  Henyhẽva tentación ha mborayhúgui...
  Oĩta, che aikuaa, peteĩ tenda ko paraísope,
  ¡Ndaikatúi remopu'ã vy'apavẽ tuguy ári!
  
  Umi ñorairõhára guasu Túva rehegua, .
  Roñorairõta mbarete Moscú ypýpe...
  Ha upéi pe sueño comunismo poguýpe,
  ¡Pe mundo inferior rehe Satanás ndive!
  
  Umi karai ruso py'aguasu, .
  Oñorairõha hikuái honestamente ipahaite peve...
  Odispara hikuái ametralladora reheve,
  ¡Reikotevẽramo peteĩ koróna de óro!
  
  Ni peteĩ bala ndaikatúi ñandejoko
  Jesús Tupã guasu opu'ãma...
  Opa pe dragón depredador ára,
  ¡Omimbive ohóvo yvágagui!
  
  Che rohayhu, querida Lada, .
  Tupã ijyvatevéva Svarog oĩta gloria- pe ...
  Tekotevẽ ñañorairõ Rusia rehehápe,
  ¡Pe Tupã Blanco iporãvéva oĩ ñanendive!
  
  Ani regueru umi ruso-kuérape ijyva ári,
  Ñande ro'o, cheguerovia, ndaikatúi ojejoko...
  Stalin ha Lenin tuichaitéva oĩ ñanendive,
  ¡Rehasa vaʼerã avei ko exámen!
  
  Túva mba"asy oĩ avei ñane korasõme,
  Roguerovia tuichaha...
  Pya"e jaipe"a pe okẽ espacio-pe ĝuarã,
  ¡Ha"éta peteĩ tekove he"ẽtereíva!
  
  Ñande ha'e mitãkuña porã ipy reheve , .
  Roñani pya'eterei umi nieve ryru rupi...
  Natekotevẽi ko vodka iróva,
  ¡Pe keruvín oipyso ipepo!
  
  Ñande mitãkuña ñañemopu'ãta Tetã rehe,
  Ha ñambohováita umi Krauts añape, nahániri, .
  Infierno Caín oñehundíta,
  Ha maitei Cristo Salvador-pe!
  
  Oĩta peteĩ época - ndaikatúi iporãve,
  Umi omanóva opu'ãta opa ára g̃uarã...
  Ko univérsogui oikóta peteĩ paraíso añeteguáva,
  ¡Opavave kerayvoty oñekumplíta!
  Margarita oñeñandu ñembyasy"imi - oguerekóma mas de cien áño, ha ha"e gueteri mitãkuña. Ha ikatu avei opyta tapiaite imitãramo.
  Ha katu umi mitã hembýva ovy"a ha ovy"a ko purahéire.
  Ha pe formidable gigante caníbal michĩve jepe ijyvate, ha ojoguave peteĩ goblin okyhyjévape peteĩ monstruo-gui.
  Helado ha torta pehẽngue oveve hese. Mitãnguéra opuka ha oguenohẽ iñe"ẽ. Péva ojehecha cómicoiterei. Ha umi karia"y vy"apópe osegi ojapo hova.
  Pe mitãkuña Yaga oinupã ijuru ha opukavy:
  Mitãnguéra opukava"erã
  Mitãnguéra opukava'erã - .
  Ha mba"éichapa oiko umi héroe!
  Ha mba"éichapa oiko umi héroe!
  Ha Baba Yaga oapunta pe aspiradora ambue orco ha goblin-kuérape osẽva hína pe kastíllogui. Ha Enomai ha pe mitãkuña oñepyrũ odispara chupekuéra ametralladora reheve. Ha ojapo hikuái tuicha mba'e . Ha oĩ jey vaso helado omimbipáva reheve, pasas rollo, torta de crema, mandi"o ra"ỹi, algodón ha hetave mba"e . Opa mba"e hyakuã porãiterei ha ojehecha extremadamente apetitoso.
  Ha umi mitã ñorairõhára opuka ha ohechauka hatĩ haimbe ha morotĩva, lobo ra"ykuérapeguáicha.
  Mba"eichaitépa ojehecharamo ha ijojaha"ỹva ko acción.
  Ha Margarita oinupã umi orco ha esqueleto-kuérape rayo reheve, osegívo itransformación hechapyrãva.
  Upe rire, pe mitãkuña pionera opurahéi jey peteĩ purahéi patriótico ha sublime, ha umi mitã hembýva coro-pe ohupi ipurahéi perky ha vy"apavẽ:
  Satanás nandeganamoʼãi,
  Che retã, iporãvéva ko yvy ape ári, .
  Tetã porãite herakuã...
  ¡Umi kakuaáva ha mitã ovyʼáta ipype!
  
  To ipoty porã ipype umi lirio oĩva pe vállepe,
  Ha umi keruvín ombopu peteĩ himno decente...
  Pe Fuhrer ha'éta kaput, .
  ¡Umi ruso ningo invencible umi ñorairõme!
  
  Umi miembro Komsomol-gua oñani ipy reheve,
  Opyrũ hikuái pe nieve ári italón desnudo reheve...
  Hitler nde rejehecha porãiterei
  ¡Añani nde ári peteĩ tanque reheve!
  
  ¿Ikatu piko ñagana umi nazi-pe?
  Jepiveguáicha, ore py"a"ỹ, mitãkuña...
  Ñande kavaju"arigua ikyhyjevéva ha"e pe oso,
  ¡Ojukáta enterovépe peteĩ ametralladora reheve!
  
  Nahániri, ore mitãkuñakuéra ningo rovyʼaitereíma,
  Literalmente ñadesgarra opa enemigo-kuérape...
  Ñande garra, ñande juru, ñande po...
  ¡Ñamopuʼãta peteĩ lugár peteĩ paraíso iporãitereívape!
  
  Che arovia oîtaha comunismo fresco,
  Tetã consejo rehegua, cheguerovia, ipoty ipype...
  Ha pe nazismo ñembyasy okañýta,
  ¡Arovia ne rembiapokuéra oñembotuichataha!
  
  Pe región ipotyta salvajemente, che arovia,
  Victoria guive jaime jey victoria-pe...
  Nikolai ipu'aka japonés rehe,
  ¡Pe samurai ombohováita ipy"ahatã haguére!
  
  Ndorohejamoʼãi ñañeinclina,
  Ñamopu'ã ñane enemigokuérape peteĩ golpe reheve...
  Tojeiko pe cazador-gui ñembosaráipe, .
  ¡Ndaha"éikuri mba"eve"ỹre ro"aplasta pe Wehrmacht!
  
  
  Cheguerovia, ndaha"éi ndahasýiva ñandéve ñañeme"ẽ,
  Ruso-kuéra ymaite guive oikuaa mba'éichapa oñorairõ...
  Ro"afiláva ore bayoneta acero reheve ,
  ¡Pe Fuhrer-gui oikóta peteĩ payaso ra"anga!
  
  Péicha che retã, .
  Pe acordeón ruso ombopu ipype...
  Opa tetãnguéra ha"e peteĩ familia angirũ, .
  ¡Abel otriunfa, ndaha"éi Caín!
  
  Pya'e URSS oîta gloria -pe,
  Jepe ñane enemigo ipy"ahatã ha itraidor...
  Ñamoĩta ehémplo pyʼaguasurã,
  ¡Pe espíritu ruso oñemomba"eguasúta umi ñorairõme!
  Pe frase pahape, pe mitãkuña precursora oipyhy ha omosãso rayo ivarilla mágica-gui, ha pulsar ipysã desnudo-gui orekóva anillo mágico ha ita. Ipahápe ojaho"i hikuái pe gigante oñemboguejýva peteĩ caracol-icha. Upe peteĩva ojejaho"ipaite pe tatatĩ resape. Upéi omimbi jey. Umi orco ha esqueleto ipahápe oñemoambue opaichagua tembi"u porã hechapyrãvape. Péicha he'ê ha frito, opáichagua jamón, pira relleno ha ganso, torta, pastelería, caramelo ha helado vaso peve.
  Mitãnguéra ovy"a ha otyryry yvate ha yvýre. Ojehecha hikuái ovy"aiterei ha ovy"aitereiha.
  Ko"ápe, pe formidable ha duro gigante caníbal rendaguépe, pe tesape oñemboyke. Ojekuaa peteĩ mitãkaria"y ipire hũ ha iñakãrague morotĩva, ijao mbykymi, orekóva siete áño rupi. Peichagua mitã inofensivo ha dulce peteĩ monstruo formidable rangue. Opyrũ hesa ha opukavy:
  - ¡Ani chekutu!
  Margarita osapukái:
  - Ani rekyhyje! Ndoropokomo'ãi nderehe. Ko"áğa ikatu reñepyrũ nde rekove zero guive ha reho mbo"ehaópe!
  Pe mitãkaria"y ha ex caníbal opukavy:
  Mba"eichagua tekove mbo"ehaópe piko kóva.
  pe prueba ára ha ára ...
  Ñembojoapy, ñemboja"o, .
  ¡Tabla multiplicación rehegua!
  Pe gigante caníbal castillo oñemoambue ore resa renondépe voi. Umi akãrague rangue, umi yvoty iporãva fabulosa ipoty umi cúpula-pe. Ha umi cúpula voi omimbi órogui. Ha opa mba"e tuichaiterei, omimbi, deslumbrante, pe kastíllo murokuéra ojejaho"i yvotýgui. Ha tuguy rangue, umi ykua oñepyrũ osyry ysyry diamante reheve, ha umi arai oñemosarambi, ha irundy kuarahy omimbi peteĩ jeýpe.
  Ha umi mitã ojepoi va"ekue oñepyrũ oñani pe kastíllogui opukavy vy"ápe. Ipiro"y, ikyrỹiva, ipy"a"ỹre, upéicharõ jepe ovy"a hikuái.
  Mitãkuimba"e ha mitãkuña oityvyro umi tratamiento he"ẽ porãva, ha ojekuaa barril de cóctel ha jugo kapi"ipe guýgui voi.
  Pe mitãkuña Yaga oveve pe ex gigante caníbal rendápe peteĩ mortero ári ha ome"ẽ pe mitãkaria"ýpe helado. Otragákuri ha opukavy:
  - Heterei!
  Ha kyhyje reheve ombojoapy:
  - ¡Cheperdona, mitã! Atĩ che ro'u haguére. ¡Ajépa ñanembojeguaru upéva!
  Hetave ohóvo mitãnguéra opa. Oike avei umi ho"uva"ekue yma pe canibal. Pe mitãkaria"y inofensivo ombokapu hesa ha opurahéi jepe;
  Bueno, ndaha'éi piko peteĩ milagro, ndaha'éi piko peteĩ cuento de hadas,
  Opa mba"e oiko upéicha, cheguerovia, hechapyrãva!
  Nahániri, iporãve jajapo porã ñanderehe -
  Ha pe mba"evai okañýta tiempo"ỹre!
  Heẽ , haʼe vaʼekue peteĩ victoria. Añetehápe, peteĩva umi mitãkuimba"e, orekóva peteĩ torso musculariterei ha ijapytépe, omaña pe superficie reflectante rehe ha opukavy:
  - Moõpa oho che altura heroica.
  Oenomaus oporandu:
  - Ha máva piko nde?
  Pe mitãkaria"y orekóva músculo ojedefiniitereíva ombohovái:
  - Nikitich.
  Hova imitãicha iñypytũ, ha oñe'ẽmbegue.
  - Che ha"eva"ekue peteĩ héroe tuicháva, ha ko"áĝa che ha"énte peteĩ mitãkaria"y ipy"a"ỹva"ekue mbykymi, oikotevẽva cherehe upéicha.
  Pe ex caníbal he"i ñe"ẽmbegue:
  - Jaha oñondive mbo'ehaópe!
  Dobrynya opukavy pochýpe, oity hatãiterei ipy mitãkuimba"e nandi ha pe ita ojepe"a:
  - Ha, ¡infierno peve mbo'ehao ndive! ¡ Aimoʼã kuri chekaneʼõmaha !
  Margarita ombohovái peteĩ suspiro:
  - ¡Antende!
  Pe mitãkaria"y Dobrynya opukavy:
  - Mba'épa rentende! Ko'ágã che rembireko cherejáta! Máva piko oikotevẽ cherehe peteĩ mitã hũvaicha !
  Oenomaus ombohovái opukavy:
  - Pe mba"e iñimportantevéva tekovépe ha"e pe ánga. ¡Pe tamaño noimportái!
  Dobrynya ombotove:
  - Nahániri! Nde ndereikuaái che rembireko. Peteĩ jey omomýi hatãiterei italón ha oity pe ruiseñor mondaha diente oisu"úva! Haʼe ningo ijestrikto, ha mbaʼére piko oikotevẽ peteĩ mitãkuimbaʼe ndorekóiva bigote ! - Ha pe mitãkaria"y oinupã jey ipy nandi, mitãicha, ha katu imbaretéva, peteĩ trineo-icha, upéicha pe adoquines oñembyai pehẽngue michĩmívape. Ha osapukái pe mitãrusu héroe. - ¡Chejapo pya'e peteĩ kakuaáva!
  Oenomaus ombohovái peteĩ suspiro:
  - Ñambyasy, ndaikatúi jajapo péva, ¿ajépa?
  Margarita ombohovái:
  - Ko"áĝaite, añetehápe ndaikatúi, ha katu rehóramo reviaha orendive peteĩ propósito tuichávape, upéicharõ ikatu roju peteĩ mba"e!
  Pe mitãkaria"y Dobrynya oporandu amenazante:
  - Mba'épa nde rembipota.
  Oenomaus ombohovái jerovia reheve:
  - Ojesalva hagua pe sexo imbaretevéva escala universal-pe ñemanógui. Ñande univérsope oĩ peteĩ mbaʼasy, ha ikatu og̃uahẽ ndéve avei!
  Margarita oñakãity omoneĩvo:
  - Heẽ, Dobrynya, ejoaju orendive. ¡Reguereko gueteri nde mbarete heroico, ha ideprovechoitereíta oréve!
  Pe mitãkaria"y titán, jepe ojehechaháicha ndaha"éi itujavéva ni ijyvatevéva Oenomai-gui, peteĩ mitãkaria"y orekóva doce año rupi , ha katu oreko colosal mbarete físico. Upévare o"aprieta pe ita"i ikuã nandi reheve ha literalmente ojagarra ha oityvyro, upéi he"i opukavy:
  - Ha che aime porã gueteri! Oĩ porã, aha nendive. ¡ Ikyhyjéta ajevy hag̃ua che rembireko rendápe akakuaa peve !
  Margarita, opukavy ha"etévaicha peteĩ hada-pe, ombohovái:
  - ¡Peteĩ decisión iñaranduetereíva!
  Ha haʼe okliká umi ipysã nandi. Ojekuaa peteĩ mbohapyha, dragón mitã"i adorable.
  Mitãkuña omyesakã:
  - ¡Ndaha"éi reguata peteĩ mendigo-icha peteĩ vosa reheve!
  . MOAKÃHA No 8 rehegua.
  Dominika ikane"õiterei pe transición aja ha ohasávo umi exámen. Upévare, umi kuñataĩ porãite ojejohéi peteĩ baño ha ducha de órope. Ha upéi omoĩ hikuái chupe peteĩ tupa suave ha haku asývape peteĩ koty aparte ha lujoso-pe umi estudiante de élite ha estudiante kuña-pe ĝuarã. Dominica ho"a peteĩ sueño iñextraño-pe, hembipota paha ha"e oĩ príncipe Oenomaus ndive , hese oñandu tuicha simpatía ha simpatía.
  Ha oñañuã riremínte chupe pe tupã Morfeo, ha"e
  Dominica oñandu sapy"a pe yvytu oipejuha hova ári, ha oguapy peteĩ espalda resbaladiza ha escama ári. Ha arai omimbipa ijerére.
  Ha pe mitãkuña ojere ha ohecha peteĩ mitãkaria"y iporã ha ijyvyku"íva, ha"e ohechakuaa pya"e. Heẽ, haʼe vaʼekue prínsipe Oenomaus, oikovaʼekue chugui peteĩ tembiguái imitãva. Ha ko'ágã ojupi hína peteĩ dragón michĩ ha mbohapy iñakãva ári. Peteĩ mitãkuña oveve hína ijakatúa gotyo. Avei iporãiterei ha ijuky, iñakãrague pytã óro. Ha"e ojehecha ndaha"eiha itujavéva Oenomaus-gui. Ha ijasu gotyo oĩ peteĩ mitãkaria"y. Avei iñakãrague morotĩ , iporã ha musculosoiterei, hova expresivo. Péicha grupo de niños orekóva mochila ha arma. Ha pe mitãkuña oreko avei anillo ipy ha ipo rehe avei.
  Pe dragón oñandu pe peso extra ha oñepyrũ omboveve ipepo ani hag̃ua hoʼa.
  Pe mitãkuña Margarita ombotyryry ivarreta mágica ha opukavy:
  - Máva nde? Moõgui piko ou?
  Oenomaus katu ohechakuaa Dominica-pe ha he"i peteĩ tono de confianza-pe:
  - Kóva ha"e peteĩ ojeporavóva planeta Tierra-gui. Ha"e osalvava"erã pe sexo imbaretevéva ñande universo-pe, según profecía.
  Pe mitãkuña Margarita opukavy:
  - Planeta Yvy guive? ¿Re"experimentápa pe Gran Guerra Patriótica?
  Dominica omoañete jerovia reheve:
  - Heẽ, ha'e va'ekue!
  Pe heroína precursora oporandu insinuación reheve:
  - Ha araka'épa ohasa?
  Pe mitãkuña ojegolpeáva, ndaha"éi menos confianza reheve, ombohovái:
  - Pe veintidós de junio cuarenta y un guive noveno de mayo cuarenta y cinco peve, bueno, por supuesto, rogana!
  Margarita ombohovái opukavy:
  - Aikuaa rogana hague! Ndaupeichairamo noroñe'ẽmo'ãi nendive. Upéicharõ upéva he"ise ñande ha"eha ñane retãygua, isarambi rei ára ohasávape. ¡Ajépa iporãite reikuaa peteĩ persóna nde planeta de origen-gui, ha hetave nde retãgui!
  Dominica ombohovái peteĩ suspiro reheve:
  - Opa rire pe Guerra Patriótica Guasu, ne"ĩra gueteri heñói che ru. ¡Kóva ha"e peteĩ tembiasakue puku ñandéve ĝuarã!
  Margarita avei he"i peteĩ suspiro reheve:
  - Ha ndaikovéi ahecha haguã iñemohu"ã. Che añeñapytĩ enero "44-pe. Péro che arovia ore victoria rehe. Kiev oñemosãsóma, ha Stalingrad ha Kursk Bulge otyryry. Mba"eichaitépa ñambyasy remano haĝua reguerekóramo doce áñonte , reike"ỹre Komsomol-pe.
  Dominica oñesorprende:
  - Aretereíma ramo remano, upéicharõ mba'ére piko mitãkuña gueteri.
  Margarita oñakãity:
  - Ndaikuaái upéva. Haimete ohasáma cien áño amano hague, ha apyta mitã. Ha katu oĩ avei peteĩ plus: ¡ndaha"éi chetujáva mba"eveichavérõ, ha ndaipóri ni peteĩ relleno che diente-pe!
  Dominic opukavy ha ohechakuaa:
  - Heẽ, pe tuja ivaieterei, simplemente repugnante!
  Ha pe actriz cinematográfica iporãitéva oñepyrũ opurahéi;
  Yvypóra niko tuicha ñembyasýpe,
  ¡Oiméne enterovéva opensa hese!
  Tesay oñohẽ ko yguasu ári,
  ¡Peteĩ tapicha kyhyje hendy tata reheve!
  
  Áño otyryry ha año peteĩ caravana-pe, .
  ¡Abuela ohetũ henna ijyva ári!
  Ha oiko peteĩ mba"e pe kuñataĩ ra"ỹi ipire hũva rehe ,
  ¡Nantendéi moõguipa ou umi arruga!
  
  Mba"érepa omimbi pe naturaleza corona?
  ¡Pe máquina apohare ipiru sapy"ava"erã!
  Pe oiporuva"ekue yvytu pu"aka pe karrétape,
  Ndaikatúi ombohovái pe mba"evai ituja haguére!
  
  Peteĩ mba"eporãgui oiko peteĩ freak
  Ha pe héroe ipiru ohóvo ñande resa renondépe!
  Oimeraẽ tiempo iñañaitéva koʼág̃a,
  Ha pyharekue chembohasa asy kyhyje ka"aguy!
  
  Ha katu ndagueroviái ndaiporiha salvación,
  ¡Peteĩ persóna ikatu ojodiskuti Ñandejárandi!
  Ikatu hag̃uáicha peteĩ família iñamígova oiko opa ára g̃uarã,
  ¡Upéicha pe tape ojupi pyaʼe porã ha ijyvykuʼi!
  
  Kuña tuja ndoguerekomo'ãvéima arruga, .
  ¡Jajapo pe tuja ojeretira haguã ñemotĩgui!
  Ha karai, progreso ra"y ipu"akapáva, .
  ¡Omaña pe tekove pináculo rehe hesa omimbipáva reheve!
  
  Ha oĩta mbaʼeporã opaʼỹva
  ¡Umi ára osyryta peteĩ rrío osyry henyhẽvaicha!
  Yvypóra py"aporã ojehechaukáta
  ¡Opa mba"e rire, pe korasõ ipotĩ ha noble!
  
  Peguerovia, oúta vy'a pyahu,
  Ohasávo umi áño, pe arandu oñembohetavéta!
  Añetehápe, hielo ndoikéi peteĩ tete imitãvape, .
  ¡Ojogua peteĩ mitãkuimbaʼe eskuélape ostudiasetereíva cinco áñope g̃uarã!
  
  Pe marca ijyvateve, eju, eheka,
  ¡Rejapo jeýta pe exámen por lo menos cien vece!
  Ha ikatu re"u torta de Pascua eíra reheve,
  Bueno, ¡eiko chugui peteĩ mitãkuña tuja koʼág̃a!
  Mba"eichaitépa iporã Dominika opurahéi, peteĩ prima donna añetegua. Ha ipurahéikuéra hete henyhẽ ha iridiscente, peteĩ ruiseñor trill-icha.
  Enomai oñakãity omoneĩvo:
  - Ndaikatúi rediskuti kóva rehe !
  Mitãkuimba"e Dobrynya he"i:
  - Tuja ivai. Péro ahupyty manzana imitãva chéve ha che rembirekópe g̃uarã . Re"úramo michĩmi umívagui, neretujamo"ãi ha nereikomo"ãi mitãme. Ha upéi peteĩ paje apoha itavyva oñembohyru koʼãichagua manzana. Ha"e peteĩ kuñakarai ijedámava, ha katu opa pe olla ári. Upévare reikuaava"erã moderación opa mba"épe, ha nemandu"ava"erã opa eda-pe oñemoĩha mborayhúpe.
  Enomai ohechakuaa sapy"a:
  - ¡Che dragón orrespira hatã! Hasy chupe ogueraha haĝua mokõi tapichápe, ko"ýte Dominica ndaha"éigui mitã, ha katu peteĩ mitãkuña tuichaitereíva ha muscular. ¡Oikotevẽ peteĩ volante pyahu!
  Margarita he"i jerovia reheve, oklikávo ipy nandi:
  - ¡Oĩta peteĩ volante!
  Peteĩ dragón michĩva mbohapy iñakãva ojekuaa ypy yvágare. Ha katu pe mitãkuña partidaria omondo ipype peteĩ rayo de energía, ha ko dragón oñepyrũ okakuaa.
  Dominica oñesorprende:
  - Kóva ha"e magia en acción. Kóva ha"e primera vez ahecha umi dragón oñemongakuaa.
  Margarita ombohovái opukavy:
  - Dragón ndaha"éi tapicha, ndahasýi ñamongakuaa haguã!
  Pe mymba okakuaa peteĩ tamaño tuichavéva michĩmi umi ambue mbohapy dragón-gui. Ha ambue ñemongu"e umi dedo rehegua, ko"áĝa umi po rehegua, ha Dominika ojejuhu peteĩ silla cómoda-pe!
  Pe mitãkuña prekursóra oñakãity:
  - ¡Rehecha mba'éichapa isensíllo! Ko'ágã reguereko nde dragón tee. ¡Pevy'áke ko mba'ére!
  Pe mitãkuña ojegolpeáva he"i peteĩ pukavy reheve:
  - Kóva, katuete, tuicha mba"e , ha katu mba"e piko ovale jajupi pe muro vy"ápe?
  Margarita opukavy ha ombohovái:
  - ¿Ndereikói piko nde képe nde dragón tee rehe?
  Dominica oñe"ẽmbegue honestamente:
  - Che képe ahecha che helicóptero tee. Ha katu ndorekói tiempo ogana haĝua chupe viru. Upévare ndaipóri mbaʼeve javyʼa hag̃ua!
  Enomai ohechakuaa opukavy:
  - Ha katu che asoña peteĩ dragón personal rehe.
  Dobrynya omoañete:
  - ¡Dragón personal ha'e fresco! Péro che kavaju heroico ikatu avei oveve yvate aiporúramo mágia. Péro umi hechizo espesiálpe g̃uarã, umi paje apohápe tekotevẽ ojepaga órope. Ha pe dragón isãso.
  Margarita ombojoapy:
  - Pe dragón iporã avei ikatúgui okaru y ha"eño. Bueno, emoĩ hese michĩmi ñana, ha iporãitereíta. Ha'e opytu'úta tata.
  Dominica oporandu, oikuaasetereígui:
  - Añetehápe piko reñorairõ alemán ndive?
  Margarita ombohovái honestamente:
  - Che ndañorairõi añete. Che amba"apove inteligencia ha comunicación-pe. Aguata umi puévlo rupi ha kaʼaguy mbytépe. Bueno, oimeraẽ orekóva peteĩ mendigo vosa ha ipy reheve ro"y guive ro"y peve osospecháta. Añetehápe haʼe oñotỹ explosivo umi nazi ári un par de vése. Bueno, ha"e odispara chegueraha jave añoite. Haʼe odispara jey pe bala paha peve. Ojejagarra chupe. Bueno, che tortura hikuái, jepe pya"e, ha pya"e cheñapytĩ, upérõite pe Ejército Rojo oñemotenondégui upe dirección-pe. Ndaupeichairamo ikatu kuri ombohasa asy chupe areve.
  Peteĩ jey ambokeve mokõi polisíape ha aentrega umi partidádope. Bueno, ndajapomo"ãi umi mba"e, ha katu katuete oĩkuri heta aventura.
  Dominica oporandu opukavy:
  - Reguerekópa ra'e mba'eveichagua órden?
  Margarita ombohovái peteĩ suspiro:
  - Nahániri! Pe medalla "Por Valor" añoite, che areko michĩetereiha oñeme"ẽ haĝua chéve mba"eve serio. Bueno, ndaikuaái oñeme"ẽpa chupekuéra jopói póstumo ha mba"éichapa...
  Oenomaus he"i:
  - Doce áño orekópe, ndaha"éi ivaíva peteĩ mitãkuña oguereko peteĩ premio militar! Emombe'u chéve, mba'éichapa oĩ nendive?
  Pe mitãkuña prekursóra oñakãity:
  - Ha, heẽ, emombe'u chéve, comunismo oñemopu'ãma ha opa ñorairõ?
  Dominica opukavy ha ombohovái jerovia reheve:
  - Nahániri! Ivaive ohóvo ñorairõ rehe. Péro nañeʼẽséi upévare. Péro umi hénte ivaive ohóvo.
  Pe mitãkaria"y Dobrynya opropone:
  - Iporãve ñañe'ẽ umi hazaña mágica rehe. Ndaupeichairamo ko'ágã reñepyrũta reñe'ẽ umi tanque rehe...
  Margarita oñakãity:
  - Mba'épa reikuaa umi tanque rehegua.
  Dobrynya ombohovái:
  - Che aimeva"ekue peteĩ mundo okakuaavévape, ha oĩkuri ko"ã monstruo metálico. Hatã odispara hikuái ha ipeligrosoiterei. Imbojeguaru ñanemandu"a hesekuéra.
  Pe mitãkuña partidaria opukavy ha he"i:
  - Añohẽ yvyku"i pe gas ryru Tigre ryrúpe. Ha oñembotapykue. Upéicha vaʼekue. Ha oipuru peteĩ ryguasu rupiʼa oinupã hag̃ua umi nazi áuto rruéda. Che ningo peteĩ mitãkuñaʼi, ha ifasilve chéve ajapo hag̃ua upéva.
  Dominic opukavy ha ohechakuaa:
  - Japo porã! Nde ha"e peteĩ heroína precursora. Tekotevẽ jajapo pelíkula penderehegua ha jahai aranduka penderehegua.
  Margarita oñakãity:
  - Aikuaa, oĩ - "Aña Rojo", techapyrã. En general, ndaha"éi ndagueroviáiva Ñandejárare añónte, ha katu sapy"ánte ajapo umi mba"e ko"áĝa atĩva!
  Enomai he"i opukavy:
  - Oiko. Sapy"ánte umi tupã noñekomportaporãiete. Ha katu taha"e ha"éva, ko"áĝa nde ha"e peteĩ paje apoha ikatupyryetereíva, ha rejapova"erã...
  Ha'e nomohu'ãi. Henondépe ojekuaa peteĩ aty mono oveveva. Mombyry oĩ hikuái, ha katu pe visión aguda pe mitãkaria"y duende ha pe mitãkuña bruja ohecha ko"ã primate ipepo rehegua oarrasáha por lo menos peteĩ docena mitãme pe red-pe. Umi mitãkuimba"e ha mitãkuña desgraciado oasfixia ha tuicha ohasa asy oveve jave, oñemombo jave yvate, ha umi mitã rete oñeikytĩ umi malla de acero red-pe.
  Dominica ohecha avei péva ha osapukái:
  - ¡Tekotevẽ ñamosãso umi karia'ykuérape!
  Dobrynya oñakãity ha oguenohẽ ikyse puku sapukái reheve:
  - Py'aguasúpe jahóta ñorairõme,
  Marangatu Rus-pe guarã' - .
  Ñañorairõ kyse puku reheve,
  ¡Che ndaha'éi avendéva!
  Dominica ohechakuaa, odesnudávo hatĩ:
  - Katuete ningo iñinteresanteterei ñaipytyvõ mitãnguérape. Péro, ¿jarekópa suficiente mbarete? Amoñe"ẽ peteĩ cuento de hadas oñe"ẽva umi mono ovevevare, ha ha"ete imbaretetereíva!
  Margarita oñakãity de acuerdo ha opurahéi:
  Umi ñorairõhára pytũmbýpegua katuete imbarete,
  Mba'evai oisãmbyhy ko mundo oikuaa'ỹre número...
  Ha katu peẽme guarã, Satanás ra'y - .
  ¡Ani peity Cristo pu"aka!
  Dobrynya he"i:
  - Roguereko kuri iñambuéva opositor. Ha pe hecho ha"ekuéra imbareteha, por regla general, ndorojokói!
  Ha pe cuarteto orekóva dragón pya"e umi mono oveveva rapykuéri. Oĩkuri peteĩ maldita docena-nte ijapytepekuéra - trece ijapytepekuéra. Ha haimete upéicha avei umi mitã ojegueraha vaʼekue prisionéroramo. Ha péva ha"e pe añetegua hasýva pe ñorairõme.
  Margarita oñemotenonde pya"e ha, oñembojávo umi mono oveveva"ekuére, osapukái:
  - ¡Eheja toho mitãnguéra, peẽ monstruo!
  Umi mono ruvicha oisu"u:
  - Tereho mombyry mitãkuña, ndaupéichairamo roñembotypáta avei ndéve.
  Margarita ombohovái py"aguasúpe:
  - Nahániri! ¡Reheja oho chupekuéra, térã reñorairõvaʼerã orendive!
  Umi mono osapukái, oipe"ávo hatĩ iñakãrague morotĩva:
  - Araka'eve!
  Irundy ijapyteguikuéra opyta oguereko haĝua pe red mitãnguéra ndive, ha hembýva oho pya"e pe destacamento michĩva mitãrusu rescatista gotyo.
  Dominica oñakãity ha ojekuaa ipópe peteĩ sable.
  Margarita oporandu:
  - Reikuaápa mba'éichapa ojejapo korapy.
  Dominica ombohovái jerovia reheve:
  - ¡Oĩ peteĩ concepto! Haʼe oactua umi pelíkulape.
  Pe mitãkuña partidario opukavy:
  - Péva ideprovéchota ndéve.
  Pe mitãkuña actriz opurahéi:
  Oguahẽma ára remboveve haguã nde kyse puku,
  Oguahẽma ára pya'e haguã...
  Oguahẽma ára remboveve haguã nde kyse puku -
  ¡Mbaʼépa oikóta ideprovéchoramo!
  Ehai nde kuatiahaipyrépe - .
  ¡Opa páhinape!
  Oguahẽma ára remboveve haguã nde kyse puku,
  Oguahẽma ára remboveve haguã nde kyse puku,
  ¡Oguahẽma ára remboveve haĝua nde kyse puku!
  Upe rire umi irundy opukavy. Ha umi mono oveveva oñeha"ã oataka. Omýi hikuái umi cometa oatakaháicha umi gorrión.
  Margarita oinupã umi mono oveveva líder-pe peteĩ varita mágica ha anillo mágico ipy nandi rehe. Ha oinupã hatãiterei.
  Pe tendota ohupyty peteĩ ñemondýi, ha iñakã pya"e oñekonverti peteĩ torta de coco he"ẽitereívape. Ha pe mono oveveva"ekue py oñembopy"aju histéricamente. Umi ambue mono oveveva oisu"u kyhyjégui.
  Peteĩva oñemongu"e umi irundy gotyo, ha katu pe mitãkaria"y Dobrynya oinupã isyvá italón nandi reheve, upéicha pe mono, ohupyty rire peteĩ golpe mbarete, ojere.
  Dominica omboveve ikyse puku ha oikytĩ pe mono oveveva ratĩ, upéi opurahéi:
  Ñande ñaime ka'aguýpe umi mono ka'aguy retãme,
  Ñañorairõ umi ipepo reheve yvágape...
  Caza okaru haguã plátano hi'aju - .
  ¡Eñapytĩ máva omonda mitã peteĩ yvyramátagui!
  oinupã avei pe mono-pe, ko"áĝa ipepo ári, ha oisu"u:
  Che ha"e peteĩ kavaju"arigua tesape rehegua, nde jyva ári salvaje,
  ¡Amboguepáta Túva enemigokuérape ko yvy ape árigui!
  Ha ojapo peteĩ figura ocho kyse puku reheve. Upe rire, pe mitãkaria"y hábilmente ojehekýi pe primate herido-gui. Ha pe dragón hendy jave, pe mono ohecha"ỹva osapukái. Upe jave avei oĩ peteĩ hyakuã asýva hendýva.
  Umi irundy luchador oho ofensiva-pe. Umi mono oñeha'ã contraataque. Umi dragón oinupã chupekuéra umi chorro de fuego reheve literalmente omyendýva tata umi primate pepo. Ha hyakuã porã frito.
  Pe mitãkuña Margarita ogueraha ha omosãso umi corriente de magia. Ha pe mono oúva oreko peteĩ donut de chocolate iñakã rangue.
  Dobrynya ojagarra peteĩ mono ipepogui ipy nandi reheve ha omombo ambue guyra rehe. Ha upéi oiko peteĩ choque chispakuéra ndive.
  Pe Mitãkuimba"e Titán opurahéi:
  -Reikuaápa, che areko mbarete radiante, .
  ¡Ñairũramo hendive haʼete voi ñañembosaráiva peteĩ cocodrilo ndive!
  Ha upéi Dominic mitãkuña oikytĩ pe mono pepo ikyse puku reheve. Oñeinclina ha opoi peteĩ ykua tuguy púrpura rehegua. Upe rire, ojejapi icompañero rehe.
  Dominica oinupã peteĩ umi criatura ipepo reheve ijyva nandi reheve ha opukavy:
  Bueno, oĩ porã, pe criatura oke pe aserrínpe, .
  Oĩ porã, chembota hikuái che jyva ári...
  Oĩ porã, chegueraha hikuái peteĩ camilla ári - .
  Ere aguyje reikove haguére !
  Ha pe mitãkuña oinupã ambue ryguasu akãre peteĩ kyse puku reheve. Upe rire, umi tekove oñepyrũ okañy. Upe jave avei, irundy primate ipepo rehegua oñeha"ã oipe"a umi cautivo-pe, mitãnguéra oñembotapykue peteĩ red-pe.
  Margarita odispara hesekuéra peteĩ viga mágica, pe mono oñekonverti enteramente peteĩ pastel de canela-pe orekóva glaseado.
  Umi hembýva okañy osapukáivo, omosãsóvo pe red. Ha umi mitã ojegueraha vaʼekue prisionéroramo oñepyrũ hoʼa.
  Margarita osapukái:
  - Jajoko pe red, eju, imbaretevéva.
  Ha oguejy pe dragón ári. Ambue mbohapy ñorairõhára pya"e oho hapykuéri.
  Mitãkuimba"e Dobrynya opurahéi:
  Oh, mitãrusu, mitã, moõpa reveve?
  Oh, mitãrusu, mitãrusu, moõ piko reime pya'e...
  Henyhẽva mono peludo-gui, aikuaa, .
  ¡Haʼekuéra pendejagarra hína diferénte paísgui!
  Ha pe mitãkaria"y-héroe ohupi pe red ipy nandi reheve. Upéicharõ jepe, ha"évo peteĩ karai oguerekóva pantalón corto oreko ventaja. Indecente peteĩ adulto oguata bota"ỹre, ha katu peteĩ mitãkuimba"épe ĝuarã ha"e natural, ha ikatu oipuru ipy mbarete acción-pe.
  Irundyvéva omboguejy mbeguekatu pe red ho"áva ha oñepyrũ oguejy porã.
  Dominica ohechakuaa opukavy:
  - Ndaipotái ndéve peteĩ huérfano parte,
  Ndaipotái ndéve ára hasýva...
  Toiko ko planeta-gui peteĩ paraíso omimbipáva,
  ¡Ñandejára marangatu toñangareko umi mitãre!
  Umi karia"y ojeraspa ha ojedesgarra, haimete opavave ipy"a"ỹre, ndaha"éiramo peteĩ mitãkuña peteĩ ao elegante ha, ikatu, lujoso ha sapatu bordado esmeralda ha rubí reheve.
  Pe mitãkuña opukavy:
  - Eñangareko, pe equipo de rescate ha'e che ru, Duque, ha che aguerekóma pe título de Baronesa!
  Dominica ombohovái opukavy:
  Umi rréi ikatu ojapo oimeraẽ mbaʼe
  Umi rréi ikatu ojapo oimeraẽ mbaʼe...
  Péro heta vése oñembyai
  Sapy"ánte oguapy hikuái!
  Pemenda mborayhúre
  Omenda mborayhúre...
  Ikangy ndéve guarã, oimeraẽva
  Nde ndaha'éi Tupã, mburuvicha guasu!
  Oimeraẽva ikangy ndéve g̃uarã - .
  Nde ndaha'éi Tupã, mburuvicha guasu!
  Ko equipo oñatende porã oguejy mitãnguérape. Ha ha"e odesentraña pe web. Mitãnguéra -mitãkuimba'e ha mitãkuña - oñandu sãso. Ha umi italón redondo omimbipa oñehaʼãvo oñani.
  Ha katu Margarita ojoko chupekuéra peteĩ sapukái amenazante reheve:
  -Moõ piko peho peẽ karaikuéra? Mbaʼéichapa jaʼéramo aguyje?
  Mitãnguéra opyta. Pe mitãkuña baronesa oñakãity:
  - Añete, nde chesalva cautiverio-gui. Chemoguahẽ che ru guýpe, ha neha'arõta peteĩ jopói yvate. Ha umi hembýva toĝuahẽ ijehegui - ha"ekuéra ojeruréva ha ipy"a"ỹ.
  Peteĩ mitãkaria"y umi preso apytégui ombotove:
  - ¡Che ru ha'e pe conteo! Ha che aime descalzo porque chejagarra peteĩ carrera de entrenamiento aja!
  Margarita oporandu: "¿Mbaʼére piko ndejagarra?".
  Pe mitãkaria"y vizconde oñakãity, oreko peteĩ torso desnudo ha muscular, bronceado, alambre, ha hova expresivo, jepe mitãicha añoite otraisiona iraza.
  Pe mitãkuña baronesa ombohovái:
  -Oreguerahase hikuái Skelenton -pe . ¡Kóva ha"e peteĩ paje apoha ipu"akapáva ojoajúva mombyry Koshchei pe Inmortal ndive!
  Margarita oinupã ijuru ha he"i:
  - Skelenton , peteĩ paje apoha aña ha elemento-kuéra jára, oguereko peteĩ artefacto tigre morotĩ rehegua. Ikatu péva oipytyvõta ojesalva hag̃ua pe sexo imbaretevévape.
  Pe mitãkaria"y príncipe Oenomaus ohechakuaa:
  - Avei, tekotevê oñemosãso ambue mitã cautivo-pe oîva cautivo-pe pe brujo pesadilla-pe. Ndaupeichairamo tuicha mba'e vai oikóta ko univérsope.
  Dominica oporandu, ndaha"éi ojeroviaitereíva:
  - Ndojedistraemo'ãi piko péva pe meta principal-gui?
  Margarita ombotove:
  - ¡Vice versa! Rembyatýramo umi doce artefacto, ikatu rehupyty Tupã Ipu"akapáva pu"aka. Ha péicha ikatúta ojesalva ndaha"éi pe sexo imbaretevévape añónte, ha katu ojejapo heta ambue mba"e porã.
  Pe mitãkaria"y Dobrynya osapukái:
  - ¡Kóva ningo hechapyrã! Upéicharõ ikatúta jajapo peteĩ mba"e ambue héroe araka"eve noimo"ãiva!
  Dominika opurahéi vy"ápe:
  Ñande mundo poriahuvereko"ỹ, ipy"ahatã, traidor, .
  Tapicha ruguy osyry peteĩ ysyry tormenta-icha...
  Ha katu pe kuimba"e iñarandu, herakuã oprogresa haguére -
  ¡Esupera umi mba"e ojokóva reñembosarái aja!
  
  Incontables amenazas pesadillas rehegua
  Destino ha'e cruel, ñembyasy ha divertido...
  Roñohẽ tesay iñextraño duda reheve - .
  Emaña yvágare melancolía ndaha'éiva yvy arigua reheve !
  
  Ha tekotevẽ toñeñohẽ
  Peteĩ ñorairõ pochýpe, yvypóra ruguy...
  Eity pe tekove rosca peteĩ kyse puku, peteĩ flecha reheve,
  ¡Ndatraisionamoʼãi pe mborayhu tapiaite g̃uarã!
  Margarita oñakãity iñakã óro:
  - Repurahéi porã Dominic-pe, ha umi ñe'ẽ sensato opoko ánga rehe! Ha katu péva ndaha"éi suficiente...
  Pe mitãkuña actriz opurahéi:
  Oiko chugui ligeroiterei
  Che asalva pe País...
  Añetehápe che suerte - .
  ¡Kóva añoite ndaha"éi suficiente!
  Sólo, sólo, sólo - .
  ¡Kóva ndaha"éi suficiente!
  Pe mitãkaria"y Vizconde oity hatãiterei ipy nandi ha umi ro"y gota oveve pe kapi"ipe naranja-gui ha opukavy:
  - ¡Eheja repurahéi! Jaha Skelentom- pe ha jadesgarráta chupe!
  Margarita he"i peteĩ suspiro reheve:
  - Ipukueterei ojeguata haguã. ¡Tekotevẽ reveve dragón ári, térã regueraha reiporúvo peteĩ medallón!
  Oenomaus oporandu opukavy:
  - Reguerekópa peteĩ medallón? Upévare oregueraha!
  Pe mitãkuña partida ombohovái peteĩ suspiro reheve:
  - Tekotevẽ ojekarga jey ikatu haguãicha ojegueraha equipo pukukue. Jakaru ko'ágã peve. Oiméne umi mitã iñembyahýi.
  Pe mitãkuña baronesa oñakãity, umi ipendiente de diamante otyryry:
  - Heẽ, péva ha"e exactamente pe ojejapova"erã. ¡Oĩ tata che ryepýpe!
  Pe mitãkaria"y vizconde ohechakuaa:
  - ¡Peteĩ tyekue henyhẽva ohendu ñorairõme!
  Umi mitã hembýva, hetave mitãkuña, opukavy peteĩ ñe"ẽme:
  Ñande jakaruse
  Eipe"a tuichavéva umi okẽ
  Ndaupeichairamo ja"úta pe tembi"u apoha...
  Umi tembi"u apoha oguerekóta peteĩ merienda,
  Ha jay'u umi oficial de turno-pe,
  Ñahundíta pe comedor tuichakue
  Ha ñambyaíta umi plato!
  Margarita ombotyryry ivarreta mágica. Ha ojekuaa peteĩ mesa oguerekóva heta tembi"u ha peteĩ torta hi"ári.
  Pe mitãkuña opurahéi vy"ápe:
  Mitãnguéra ombyaty peẽme guarã,
  Ore ndaha'éi chatarra mba'eveichavérõ - .
  Ha umi tratamiento fresco, .
  ¡Ndaha"éi gaseosa mijo reheve añónte!
  Dominica oñakãity ha ohechakuaa:
  - ¡Ha katu ejohéi raẽ nde po!
  Mitãnguéra oñemongu"e pya"e pe ysyry gotyo. Pe mitãkuña baronesa añoite opyta oñembo"y. Pe mitãkuña actriz opukavy:
  - Reikotevêpa peteî invitación especial?
  Pe mitãrusu baronesa opukavy:
  - Ha chekane"õma amohu"ũvo che po ha che py umi plebeo ndive!
  Dominica ombohovái mbarete:
  - Upéicharõ ndahejamo"ãi ndéve reguahẽ mesápe!
  Mitãkuña dignataria he'i:
  - Rehechaukáta piko chéve, mitãkuña ipy"a"ỹva ? Heẽ, amandáta peẽme peñeinupã hag̃ua.
  Dominika opu"ã ha oñapytĩ ijyva:
  - Ha mávapepa reordenáta.
  Pe Baronesa omaña hapykuévo. Dominica ijyvate ha ipy"a, ha pe tela ojaho"i ijyva ha ijyva añoite. Ha ojekuaa porã umi bola de músculo ojerokyha pe pire bronceado guýpe, ha oĩha azulejos de abs pe tyekue ári. Peichagua mitãkuña heroica ikatu ndekutu.
  Ha katu, Margarita he"i peteĩ tono conciliador-pe:
  - Opavave jajohéima ñande po. Ha nde, Dominica, ha"éramo peteĩ kakuaáva, upéicharõ remoĩva"erã peteĩ ehémplo oréve g̃uarã. Upévare jajohéi opavave oñondive.
  Ha oho pe ysyry gotyo. Ha hendive oĩ pe mitãkuña Baronesa ha Dominica. Pe y haku umi irundy kuarahy, ipy"aporã ha haku, upévare ojejohéi ha"e peteĩ vy"apavẽ. Mitãnguéra onata voi pe ysyry guasúpe. Ha oñepyrũ oñohẽ y ojuehe.
  Dominika avei ojesalpica mitãkuña"ícha ha opurahéi:
  Y, y, y ro"ysã, .
  ¡Ndaha"éikuri mba"érepa"ỹre oñohẽ pe mba"yrúgui!
  Ha oĩkuri peichagua naturaleza hechapyrãva ijerére. Yvoty lujoso opáichagua forma okakuaa yvyramáta henyhẽva ári. Ha koʼã yvoty pétalo oreko diferénte kolór ha sombra. Eñeimahinamína umi ryguasu rupiʼa omimbipaiteha entéro umi kolór orekóvare pe arco iris ha omimbipa irundy kuarahy resape rupive.
  Añetehápe kóva ha"e peteĩ mba"eporã hechapyrãva. Ha oveve umi mariposa albatros tuichaháicha, ha ipepo oreko umi patrón omýiva, haʼete ku osalpicaháicha umi ola marpegua. Ha oiko peteĩ movimiento hechapyrãva.
  Dominica opurahéi:
  Upe ryguasu pepo
  Ha'ekuéra iporãiterei va'ekue...
  Pe mitãkaria"y operde ipy"aguapy, .
  Ha he'i ipy'aite guive...
  Pe mitãrusu vizconde, osalpica, he"i:
  - Heẽ, iporãiterei oparupiete...
  Añetehápe, heta umi yvyramáta ojogua umi pavo real jyva joya-pe. Ha hiʼári, umi mariposa ári, umi libélula de platino omomýi avei ipepo. Ha ka"aguýpe oñehendu umi guyra hechapyrãva ryrýi. Ha"ekuéra ningo hechapyrã ha hechapyrãiterei iñe"ẽ reheve, upévare simplemente reñesorprende.
  Dominica omondo tuit:
  ¿Rehendúmapa umi guyra morotĩ opurahéi?
  Ruiseñor ha orioles ha'e deslumbrante...
  Ha sapy'ánte vúrro, vúrro opyrũ upéicha, .
  Umi mitãkuña oñani ipy reheve!
  Heẽ, añetehápe, kóva ojehecha igústoiterei.
  Ojebaña rire, mitãnguéra oho mesa gotyo. Ha tuicha ipy"a, ha opurahéi hikuái vy"ápe;
  Pe hada porã ome"ẽ ñandéve
  Heta juguete, opaichagua...
  Ñande ningo peteĩ fuérsa tuichaitereíva rupive, .
  ¡Guyra ha mymbakuéraicha!
  
  Mitãnguéra oñembosarái peteĩ pukavy resape, .
  Tuicha vy'a oúva ko mundo-pe...
  Ikatu ñaguahẽ upépe peteĩha ñeha'ãme - .
  Jepe pe yugo itavyva"ekuépe, pe vúrro!
  
  Ñande jajapura ñande py"a"ỹre umi ro"ysã rupi, .
  Hetaiterei idea hechapyrãva oĩ ko mundo-pe...
  Mitãnguéra oity tesay pérlaicha, .
  ¡Ejerovia cherehe, ne ánga ovy"avéta!
  
  Umi Koshchei aña ñandeataka hína,
  Baba Yaga ojapura hína peteĩ mortero-pe...
  Oinupã vai hikuái peteĩ mitãkuña ipy"a"ỹvape peteĩ látigo reheve,
  Ha pe rrío oinunda umi orilla!
  
  Péro ndajajepyʼapymoʼãi, mitãkuimbaʼe ha mitãkuña,
  Ñañorairõta peteĩ titánicha...
  Ha ñane ñe"ẽ hesakãitereíta,
  Peteĩ corneta pionero-icha, tambor!
  
  Bueno, umi orco ndaha"éi peteĩ obstáculo ñandéve ĝuarã,
  Peteĩ troll tavy ndemondýimo'ãi...
  Tuicha recompensa oîta py'aguasu rehe,
  ¡Pe mitã ndaha"éiramo cero abuso-pe!
  
  Mba'épa pe mbói Gorynych mitãkuimba'e py'aguasúpe guarã,
  Ndaipóri ñandejokóva, ñañorairõsetereíma ivaívare...
  Ñame'ê chupe peteî montón de topetê, .
  Ha romboty chupe derecho pe granero-pe!
  
  Peteĩ goblin aña odispara ramo peteĩ cañón-gui,
  Upéi ñambohováita chupe buckshot reheve...
  Anive rembojehe'a nde mosquito guys , .
  ¡Jagana peteĩ jey Satanáspe!
  
  Pe ñorairõ huguy pochývape, imarangatu ha hekopete,
  Py'aguasúpe mitãkuña, mitãkuimba'e oñani...
  Ñande jaisãmbyhýta pe pu"aka marangatu,
  Jakaput pe dragón aña!
  
  Ndaipóri y rembe"y ovy"avéva ñande jahayhúvape ĝuarã,
  Jajagarra peteĩ estanque entero pira rehegua...
  Elfia tuicha ha glamorosa rehehápe,
  ¡Pe mitãkariaʼy ohechaukáta haʼe iporãitereiha!
  
  Jajapo iporãiterei ko mundo
  Ikatu hag̃uáicha okakuaa ipype yvoty paraísogui...
  Sapyʼánte ñañorairõramo jepe ipeligróso,
  ¡Opa mba"e rire, umi sueño oñekumplíta tesape"ápe!
  
  Nahániri, arakaʼeve nañaimemoʼãi umi enemígo poguýpe,
  Ja'e mitãkuña, mitãkuimba'e oho tenonde gotyo...
  Ñapyrũta ñande py guýpe pe ehérsito infiél,
  ¡Roguenohẽta peteĩ factura pe oganávape g̃uarã!
  
  Pejerovia cherehe, oĩta verano eterna ko mundo-pe,
  Ñande mitãrusu araka'eve ndohasamo'ãi...
  Umi explotación ojapóva umi kavaju"arigua ojepurahéi añetehápe,
  Ha peho peteĩ campaña victoriosa-pe!
  
  Bueno, jagana vove opa Ork-pe,
  Pe ñorairõ opata peteĩ victoria gloriosa reheve...
  Iporãitereíta che ánga potĩme,
  Ñamopu"ã pe kyse puku, pe escudo mbarete!
  Mitãnguéra opurahéi purahéi vai ha oguapy mesa ári. Oñepyrũ ovy"a hikuái ho"úvo pato frito, asado ha pira umi plato lateral ndive.
  Dominica omoirũ hendivekuéra. Oikytĩ peteĩ rebanada peteĩ kyse reheve ha ohechakuaa:
  - So'o iporãitereíva!
  Margarita oñakãity:
  - Ha, mba'éichapa ajapóta mágia. ¡Eime de acuerdo, ha"e indistinguible pe mba"e añeteguágui!
  Pe mitãkuña Baronesa ohechakuaa:
  - Heẽ , so"o iporãitereíva, ha katu mba"épa ojehúta pira rehe?
  Ha añeha"ã peteĩ pieza. Añetehápe, pe tembiʼu iporãiterei vaʼekue. Mitãnguéra okaru ha ohechakuaa vy"ápe:
  - Mba'eichagua tembi'u, mba'eichagua tembi'u, .
  Aipotaiterei araha chendive opa mba'e...
  Ñambyasy pe mesa ndaha"éiha péicha jepi -
  ¡Oñemongaru chupekuéra ojejuka hag̃uánte!
  Peteĩva umi mitãkuña ipy"a"ỹva , mendigo oporandu:
  - Ikatúpa areko dulce chocolate rehegua?
  Margarita opukavy ha oñanduuka ivarreta. Ojekolokávo peteĩ yvyramáta tuicha pavo real jyvaicha, umi cono pya"e oñemongu"e mesa gotyo ha oñemoambue barra iporãvape, mymba ha piraicha, ojejaho"íva chocolate-pe ha peteĩ relleno hechapyrãva reheve.
  Umi mitã opukavy vy"ápe:
  - Tuicha mba'e kóva , ha avei, roipota helado!
  Upe jave, heta rata tuicháva ipire morotĩva osẽ pe kapi"ipe naranja guýgui ha oñeha"ã oataka umi mitãme. Osapukái hikuái kyhyjégui, káda rata tuicha peteĩ lobo porãicha. Margarita oinupã chupekuéra rayo reheve ivarilla mágica-gui ha umi anillo mágico ipy nandi-gui. Ha Dominica oipuru avei ivarreta mágica omosãso hag̃ua peteĩ pulsar.
  Umi vaso de víno de oro ojekuaa helado rico ha exuberante reheve oñemoĩva yvoty hechapyrãva forma-pe. Hi"arive, fresa, ígo, fresa ka"aguy ha ambue baya magnífica reheve.
  Dominika oñe"ẽmbegue ha ohechakuaa, ohechaukávo pe víno vaso tuichavéva, ojekuaa ndaha"eiha óro añónte, ha katu ojejaho"íva diamante reheve. Ha pe helado oĩva ipype ha"ete peteĩ adorno hechapyrãva, oñembosako"íva opa arco iris sa"ykuérape. Ha mbaʼeichaitépa iporãiterei ojehecha.
  Margarita ohechakuaa:
  -Reguereko peteĩ varilla mágica ojejapóva peteĩ dragón korasõ vena-gui - péva sa'ieterei. Moõgui piko reguenohẽ?
  Dominica ombohovái honestamente:
  - Ñorairõme! Ha péva añete ha ipy"aguasu!
  Oenomaus opurahéi vy"ápe:
  Ai pe oñorairõvare,
  Peteĩ kuñataĩ porã ndive ñorairõme...
  Pe enemigo ipochy ramo - .
  Ajukáta pe mba'e vai apohápe! ¡ Ajukáta pe mba'e vai apohápe!
  Pe mitãkaria"y Dobrynya opukavy:
  - Mba'e piko nde mitãkuña , mba'ére piko repurahéi upéicha. Japurahéiva"erã: peteĩ mitãkaria"y imbaretéva ndive ñorairõme! Ja"e porãsérõ, peteĩ kuimba"e ipu"akapáva ndive jepe ñorairõme. ¡Ore ningo mitãkuimbaʼénte apariénsiape, péro heta áñorema ore kuimbaʼe!
  Oenomaus opukavy ha ohechakuaa:
  Japyta mitã tapiaite ĝuarã, .
  ¡Umi áñonte okambia!
  Dominika opukavy ha he"i:
  - Ko"ápe jaguerekóta peteĩ mundo de cuento ha transformación.
  Upe rire, oñepyrũ ho"u helado conjurado orekóva. Tuichaiterei ningo he"ẽ porãiterei. Péicha ojekuaa porãiterei. Ha pe helado sabor dulce ha suave ojeipyso pe mitãkuña ñe"ẽ ári.
  Mitãkaria"y Dobrynya, pira ha so"o rire, vy"ápe avei ome"ẽ tributo pe helado-pe. Kóva añetehápe ha"e peteĩ mba"e, yummy .
  Umi mitã oñeha"ã okaru peteĩ manera ojehechaháicha civilizada ha ani haĝua o"añuã. Heẽ, helado rata carnívora ha"e peteĩ mba"e iporãitereíva.
  Dominica ohechakuaa peteĩ sonrisa omimbipáva reheve:
  Mba"eichaitépa iporã ikatu jajapo mágia,
  Ha omoambue pe rata aña helado-pe...
  Jahupyty peteĩ cinco sólido - ¡
  Jajapo peteĩ mba"e ndojejapóiva mba"eveichavérõ!
  Ha jey mitãnguéra pukavy ombohováivo. Ha peteĩ chirrido satisfecho...
  Yvágape oiko peteĩ tyapu. Amoite pe orilla guive oveve peteĩ dragón tuichaitereíva. Mombyry guive ha"ete michĩ ha ndokyhyjéiva, jepe iñakã siete. Ha ha"e peteĩ monstruoicha peteĩ manera inofensiva-pe.
  Mitãnguéra opukavy ha oñepyrũ oñakãity ojuehe. Péva añetehápe igustoiterei. Ha opopo hikuái palma ári.
  Oĩha peteĩ ipu.
  Dominika ojagarra ha omombo pe boomerang ipysã nandi reheve. Oveve ha oikytĩ pe topetẽ, ha ho"a aja pe iporãva oinupã chupe energía peteĩ varilla mágica-gui. Ojekuaa peteĩ torta tuicháva Napoleón sombrero cocked-icha, ojejapóva amapola, rosa ha mandi"o yvoty reheve.
  Mitãnguéra oñemongaru porãma ha omomaitei jopói kyre'ÿ moderado.
  Pe mitãkaria"y vizconde he"i:
  -Umi torta iporãiterei, ha katu rehechakuaava'erã gueteri moderación...
  Dominika opukavy ha ohechakuaa, opurahéi:
  Peteĩ tembi"u apoha che kumpleáñorã,
  Ahai vy'apavê pe torta rehe...
  Ha pe inscripción colorada crema-gui - .
  ¡Oguahẽma ára jaha haguã táva San Remo-pe!
  Upe rire, pe mitãkuña ojagarra ha omoñepyrũ jey pe boomerang. Ha oveve, opyrũ ha ojere. Ha pe mitãkuña ojagarra jey chupe ipy nandi ha opurahéi.
  Ani remaña vai pe torta rehe
  Oguahẽta ára nde avei remanotaha ...
  Pe jengibre oisu'u peteĩ bala-icha tupaópe,
  ¡Pe dieta reheve añetehápe reñembotornillota!
  Pe mitãkuña baronesa otragá hasýpe peteĩ torta pehẽngue peteĩ sombrero cocked reheve, oisu"u ijuru ha ohechakuaa:
  - Heterei! Ha katu ndoikevéima.
  Pe mitãkaria"y vizconde ohechakuaa:
  - Ndohasamo"ãi are ikyra haguã.
  Dominica opurahéi opukavy ha oñembohory:
  Mamá cuchara- pe ĝuarã , papá cuchara-pe ĝuarã, .
  Ha abuela-pe ĝuarã peteĩ cuchara ...
  Ha pe tupa ykére!
  Mitãnguéra, añetehápe, ipohýi okaru rire ha ho"a pe kapi"ipe hũ ha naranja ári, ohetũvo ijyva reheve. Afortunadamente ndaipóri mosquito depredador ni insecto ko'ápe. Umi oveveva"ekue tuicha ha ndoisu"úi, ha prácticamente ndaipóri problema hendivekuéra.
  Dominica oporandu Margarita-pe, pe mitãkuña precursora avei opukavy ha pya"e ojaho"i ijuru ijyva reheve:
  -Rekéta piko térã?
  Heroína partidaria ombohovái:
  Mba"e, pe mitãkuña ndaikatúi oke pe abuso ha jepy"apýpe?
  Amoite pe prometido ojere hína peteĩ tape ka"aguýpe...
  Ojere kapi'i menta rupi ha ndoikuaái mba'eve,
  Ha maldito destino broma ha juegos!
  Pe mitãkaria"y heroico Dobrynya ohetũma hína kuri ijyva rupive.
  Heẽ, umi mitã oreko heta aventura.
  Dominika opurahéi ñembosaráipe:
  Ñande jake hasy"ỹre, .
  Añete, heẽ...
  Péro upéi, mbaʼeichaitépa ijetuʼu,
  ¡Ñapu"ã upe rire!
  . MOAKÃHA No 9 rehegua.
  Dominica opu"ã ha osẽ peteĩ sueño mágico-gui ogueraháva chupe peteĩ mundo paralelo-pe. Upe rire, pe mitãkuña ojejohéi ha ojeducha oiporúvo peteĩ aparato de óro. Ajepohéi che juru ha aha adesayuna.
  Upépe oikuaa chupe ambue mitãkuña ha mitãkuña clase de élite-gua. Oñañuã hikuái ipo ha ojehecha cortés. Oĩ avei elfo, troll kuña, hobbit kuña ojoguáva mitãkuña'ípe, ninfa, dryad, mitãkuña yvypóra, jepémo sa'i oĩ. Oñembyaty peteĩ compañía iporãitereíva.
  Umi mitãkuña oreko ao ha joya iporãitereíva, péro ipy reheve, ikatu hag̃uáicha ideprovéchove oipuru ipy paje aja. Ha pe clase de élite-pe, pe tekombo"e iñambue"imi - ohendu hikuái umi conferencia ome"ẽva peteĩ búho tata pya"épe, ha ojapo opáichagua tembiapo. Ojeguerovia mitãkuña oikuaáma umi mba'e básico.
  Dominica omohu"ã heta tembiapo ko"ápe. Odispara peteĩ varita mágica-gui ha ojapo transformación. Ha upéi osusurra hechizo-kuéra. Ojelee chupe heta ñe"ẽ ñembojoaju ikomplikado, ha Dominika he"i jey jey.
  Ha"égui actriz cinematográfica, pe mitãkuña oreko peteĩ memoria fenomenal, pórke set-pe oikotevẽ opronunsia heta diálogo.
  Ha chemanduʼa porãiterei opa mbaʼére. Ha katu ko"ãva ha"e opavave yvoty;pe mba"e iñimportantevéva, katuete, ha"e pe artefacto jeheka ikatu hağuáicha ojesalva pe sexo imbaretevévape.
  Ha upéicha Dominika oguapy pe posición de lóto-pe, ombojoajúvo ipy mbarete ha muscular ha o"endereza ijyva. Ha jey oñembohysýi peteĩ universo paralelo-pe, upépe iequipo oheka peteĩ tape osalva haĝua pe sexo imbaretevévape.
  Ha itiempoitépe. Pórke upépe pe goblin ha pe ruiseñor mondaha oñemonguʼe ohóvo ipy punta ári. Ko'ã mokõi villano omosarambíma peteî red mágica ojaho'i haguã equipo okeva'ekue descalzo.
  Margarita oke avei, ha iképe...
  Mitãkuña ohupyty tembiapo ombopu haguã puente. Upévare oho ipy"a"ỹre, peteĩ ao de algodón rasgado ha peteĩ vosa mendigo reheve, reconocimiento-pe. Otoño ha ára naiporãiete. Pyhare oĩ escarcha, ha kapi"ipe ojejaho"i escarcha-gui, hi"ári pe mitãkuña py nandi oheja py michĩ ha iporãva. Hykueterei ha ro"ysã, ama oñembojehe"áva nieve rehe.
  Umi dedo michĩmi pe partidario ipy"a"ỹvagui hovy pe ro"y ha humedad-gui. Péro pyʼaguasúpe oguata tenonde gotyo, jepeve oveve.
  Ha upe jave avei opurahéi;
  Pe ama omosarambi mbyja pehẽngue yvágare,
  ¡Ombosako'i hikuái peteî estaca afilada fascismo-pe guarã!
  Umi tanque Tigre ha'e basura-nte - peteî mercado de pulgas ky'a , .
  ¡Pe Wehrmacht oha"arõ peteĩ derrota pochy!
  ¡Pe Wehrmacht oha"arõ peteĩ derrota pochy!
  
  Ñane irû Stalin, tendota, ha'e mbarete millones,
  ¡Oguereko peteĩ puño de granito, peteĩ ametralladora ipópe!
  Ñande ikatúta ipuʼaka pe ehérsito Sodomagui,
  Ñande mbarete ha"e peteĩ monolito, vy"arã Yvýpe!
  Ñande mbarete ha"e peteĩ monolito, vy"arã Yvýpe!
  
  Ñande partido ndorekói mba'eve iñimportantevéva ojapo haguã,
  Mba'éichapa ikatu jasalva tavayguakuérape, Tetã Paraguái reko porã!
  Goebbels oguereko, infierno peve umi mba"e ndovaléiva reheve, .
  Ha oĩta victoria, cheguerovia, jepe opa umi aña!
  Ha oĩta victoria, cheguerovia, jepe opa umi aña!
  
  Pe mba"eporã rusa, peikuaa, herakuã ipu"aka rehe,
  ¡Haʼe oreko peteĩ trenza marrón ipohýiva!
  Ha umi ñorairõme umi fascista ndive umi mitãrusu herakuã porãta,
  Tetã Tesape"a oikovéta, opu"ãvo!
  Tetã Tesape"a oikovéta, opu"ãvo!
  
  Ani reheja Hitler oity ijyva umi ruso-pe,
  ¡Pe karai bigote oimo"ã ha"eha peteĩ Tupã iporãva!
  Jaguata peteĩ tape Berlín-pe,
  Nahániri, pe hiʼánga potĩva ndoikomoʼãi tembiguáiramo!
  Nahániri, pe hiʼánga potĩva ndoikomoʼãi tembiguáiramo!
  
  Ñande bandera pytã, tuguy pochy color, .
  ¡Kuarahy omimbipáma Reichstag-pe!
  Ndaipóri jopói ipy"aporãvéva ñane membykuéra jahayhuetévape ĝuarã,
  ¡Pe korasõ ipy"aguasu ha kyhyje oñembyai ramo!
  ¡Pe korasõ ipy"aguasu ha kyhyje oñembyai ramo!
  Upévare Margarita oñani ojupi, pe ro"y oisu"u ijyva nandi, pe puente peve. Oĩ alambre de púas oparupiete ha oĩ torre de ametralladora.
  Alemán-kuéra hoy"u jasy ha tatatĩ tatatĩ. Margarita oñani hendápekuéra. Pe mitãkuña"i mboriahu ha morotĩva ha"ete ndokyhyjéiva umi Kraut-pe ĝuarã. Hiʼarive, peichagua humedad ha roʼysãme, apenas avave, ndahaʼéiramo umi último mendigo, oñeanimáta oho ipy reheve.
  Ha pe mitãkuña oñepyrũ opurahéi chupekuéra peteĩ purahéi ndojapóiva mbaʼeve ivaíva ha vyʼápe.
  Che ha'e peteĩ huérfano michĩ mboriahu
  Che añani che py reheve pe nieve apytépe ro'ysãme...
  Péro pe mitãkuña ñeʼẽ hesakã porãiterei,
  ¡Omosẽta pe escarcha haʼete ku mbaretépe!
  
  Pe ñorairõ ogueraha che sýpe peteĩ bomba reheve,
  Túva, katuete, oñehenói frente-pe...
  Hermano iñakãrague rizado oñekongela ro'ysãgui,
  ¡Pe ermána tuichavéva oĩ pe andamio ári!
  
  Iñembyahýi, aisu"u peteĩ mbujape,
  Ha che py michĩmi pytã pe escarcha-gui...
  Che aime pe jagua vagabundo okaru haguépe
  Jepe pe mitãkuña ningo iporã ha iporãiterei!
  
  Ikatu ha"e opavavépe py"aguasúpe ha py"aguasúpe,
  Upéva, katuete, ñorairõ toñemaldeci...
  Noimportái mba'érehepa ñañorairõ,
  ¡Pe monstruo Satanás ha"e culpa péva rehe!
  
  Oh, pe mitãkuña py ohasa asy, .
  Ha hasyeterei hikuái ko ro'ysãme...
  Aipotaiterei pya"e ko"ẽmbotávo mayo haku, 1999-pe.
  ¡Toveve pe halcón omimbipáva!
  
  Ñamoporãve ñande retã,
  Ha katu ñembyahýi, ro"y, tormenta ha tormenta...
  Moõpa reho, ñembyasy Rusia?
  ¡Peichagua destino hasy!
  
  Che ningo mitãkuña, mitãnte, .
  Che aconseguí a"experimenta heta mba"e...
  Haimete amba"apo cuna guive, .
  ¡Irundy térã cinco áñonte astudia!
  
  Mba"ére piko ou chéve ko ñembyasy?
  Pe destino cruel orekóva umi korasõ oñembyaíva...
  Pejerovia cherehe, ho'a peichagua mba'evai,
  Mba"épa ha"ete michĩmínte ha upéva ha"e ipaha!
  
  Pe mitãkuña oĩva pe júgo guýpe katu noñembyai,
  Oconsegui oñembosako'i ha oguata ohóvo...
  Ha"e peteĩ mitã, mombyry itujágui, .
  Ha ovyʼa chupe opyrũvo ipy reheve!
  
  Peteĩ mitãkuña"i py rapykuere ningo iporãiterei, .
  Rafael ojapo dibujo hesekuéra ...
  Ha che arovia pe michĩmi ovyʼataha,
  Ñandejára ohecháta imembykuérape, cheguerovia!
  
  Upévare apurahéi pe purahéi
  Tupã Ñandejára Cristo ñemomba'eguasu haguã...
  Che arovia ko planétagui oikotaha peteĩ paraíso
  Ha ajotopáta che rúpe, cheguerovia!
  
  Upéi og̃uahẽta ára ha opuʼã jeýta hikuái,
  Mávapa omano, mávapa omano ha mávapa hasy...
  Ha oĩta vy"apavẽ ituja ha imitãme,
  ¡Jesús oipotágui!
  
  Heẽ, añesũta Ñandejára renondépe,
  Akumplíta ko salmo tesape vy'ápe...
  Mayma ñemoñare oútava rérape,
  ¡Umi monstruo criminal ojederrotáta!
  
  Upéicharõ pe mitãkuña oĩta vyʼapavẽ opaveʼỹvape,
  Ha opa tetãyguakuéra Yvy Sy...
  Pe tiempo vaiete oñemboykéta,
  ¡Ñande pueblo noñembyai mo'ãi!
  
  Ojehasa, oguejy ijyva ári, .
  Ohetũ pe kurusu pláta...
  Sa"i ojapo Ñandejárape ĝuarã, ojehechaháicha
  ¡Jesús oguejy yvágagui ñanderehehápe!
  
  Pya"e opavave ñaiméta pe Ipu"akapáva ndive,
  Ipo porã ha mborayhúpe...
  Toveve yvateve ñane remiandu
  Ha mbarete oĩ peteĩ puño mitãicha ha imbaretévape!
  
  Ha ko'ágã amoñe'ẽ pe ñembo'e,
  Ha'e he'i: Che Tupã, cheperdona...
  Ko'ágã ñaime hendive pedestal-pe,
  Ha Cristo ha che, cheguerovia, roime ore rapére!
  
  Ha jahóta hendive yvágape,
  Ha ho'áta upépe ama óro...
  Ñandejára ohechaukáta ipy"aporãha,
  Ha omondota derechoite pe adversario- pe oryrýi haguã!
  
  Ipahápe, oĩ vy"apavẽ ko yvy ape ári,
  Roha'arõma Cristo jehechauka...
  Ñande javeve ángel-icha peteĩ karu guasu yvate gotyo,
  ¡Ñandejára mborayhu omimbi ha ipotĩ!
  Peichagua purahéi rire, umi nazi oñeñandu vai ha oheja pe mitãkuña desgraciada oike oñembopiro"y haĝua ha ome"ẽ chupe té haku asýva. Margarita oplanea oñotỹ haĝua kirirĩháme peteĩ explosivo ojedisfrasáva mbujapeicha ivosápe pe riel guýpe, ha katu ndorekói tiempo - opu"ã.
  Pe ruiseñor pe mondaha ha pe goblin hi"aguĩeterei. Pe goblin oguereko peteĩ topetẽ ijyva rangue, hova ivaieterei ha ijyva puku. Avei ijyvateterei, tres metro rupi. Ndareíri ningo oarrasá pe rred. Ha Ruiseñol ha"eva"ekue peteĩ kuimba"e ikyráva ha pytã ha ijyva hámster, hatĩ tenondegua ojekuaa ha oreko peteĩ uniforme lujoso orekóva medalla. Bueno, ha avei peteĩ bigote, típico umi prusiano-kuérape.
  Ohecha pe ataque sorpresa ndosẽporãiha, pe Ruiseñor pe Mondaha omoĩ mokõi ikuã ijurúpe ha oñeha"ã oisu"u.
  Dominika ome"ẽ chupe peteĩ patada casa redonda italón desnudo reheve. Ha pe mondaha opukavy hasýgui. Ha oescupi voi tuguy.
  Pe goblin ombojere ijyva. Pe mitãkaria"y héroe Dobrynya opu"ã ha ojagarra pe goblin-pe iñakãraguegui, ho"a ijyva ári ha omombo chupe ijehe. Pe goblin oity peteĩ ka"avo cactus-icha yvoty reheve ha osapukái ohendu"ỹva. Ha iñe"ẽmbegue ha"ete peteĩ vúrro ka"aguy.
  Margarita opukavy. Ruiseñor oñeha"ã jey oisu"u Dominica oinupãvo chupe ijyva ári ijyva reheve. Ha ha"e opukavy.
  Pe mitãkaria"y heroico Dobrynya opurahéi:
  Pe goblin oporandu oréve,
  Nde camo reju piko ?
  Oho tavaguasu gotyo - .
  ¡Roguereko umi mbaʼe rojapovaʼerã!
  Ko goblin oñeha'ã oataka jey club ndive. Pe mitãkaria"y héroe ojehekýi pe golpe-gui ha omombo jey pe karai guasúpe ijehe, Dobrynya ndorekóigui mbarete peteĩ mitãicha. Ha haʼete ku osẽ porãva opa mbaʼe.
  Pe goblin ojepyso jey. Ha opu'ã mbeguekatuve. Mitãnguéra opu"ã ha oñepyrũ omombo cono de oro pe aña pantano-pe. Oinupã hikuái chupe ha ombopupu chupe. Ha oñembotyryry.
  Margarita ombotyryry ivarreta mágica. Ha umi cono oñepyrũ oñekonverti torta-pe, ha literalmente ombojehe"a hikuái pe goblin-pe crema reheve, ha upéicha oñembo"y peteĩ loach-icha peteĩ sartén-pe.
  Ha Dobrynya Nikitich ohupi pe Ruiseñor pe Mondaha ijyva ojepysóvape ha omombo chupe peteĩ pino pohýi ári orekóva cono de plata. Pe golpe-gui, pe Ruiseñor oity ha oryrýita, omboligávo chupe oheja haĝua pe fantasma, térã ja"e porãsérõ, oescupi tuguy.
  Mitãkuimba"e Dobrynya opurahéi:
  - Ruiseñor pe Mondaha, nde ha'e peteĩ mba'e vai, .
  Ha ndeinupã hatãve nde rova...
  Nde remanóma ko'ágã, nde mba'e vai , .
  ¡Ejuka nde avei, pe silbato!
  Ha upéi ojagarra ha oinupã hatã ikatuháicha iñakã ári. Pe Ruiseñor pe Mondaha oguereko peteĩ ipu ijapysápe. Ha Dominica oapunta ivarreta índice pe goblin-pe, ha mba"éichapa omombo peteĩ hechizo complejo transformación-rã. Ha ojapóta chugui peteĩ fuerza letal oîhápe cascada de energía.
  Ha upéi ... Oĩ peteĩ karai ijyvatéva tres metros iñakãrague, ha ko"áğa hendaguépe oĩ peteĩ mesa henyhẽva opáichagua tembi"u ricoiterei ha dulce hechapyrãvagui. Ha koʼãichagua hyakuã porãva osẽ ko kosina hechapyrãvagui.
  Dominica omondo tuit:
  - Ko'ãva ha'e transformación ha milagro milagro rehegua,
  Jahecha simplemente paraíso opa mba'e yvagapegua...
  Péicha iporã omimbipáva oparupiete , .
  ¡Topu'ã jey Ñandejára Ipu'akapáva!
  Añetehápe, pe mesa ári oñemoĩ umi bandeja de oro ha naranja, maravillosa, chispeante de metal orekóva torta, orekóva crema decena de color ha sombra diferente, avei ambue tembi"u iporãitereíva, ha desbordamiento aromático, opa mba"e he"ẽvéva .
  Ha mba"eichaitépa iporãiterei umi donut, isarambipáva polvo hechapyrãva reheve. Ndaiporivéima ñamoĩve térã jaipe"a ko"ápe. Ha umi vaso ojesalpica umi cóctel opáichagua jugo-gui, orekóva relleno maravilloso ombopy'aroryva aroma ha diseño dulce esmalte reheve. Ha mbaʼeichagua ryguasu rupiʼapa oĩ vaʼekue?
  Margarita opukavy confusión reheve ha osapukái sorpresa reheve:
  -Nde rembojere aña! Bueno, ¡araka'eve ! ¡Rejapokuaa vaʼerã peteĩ mbaʼe peichagua!
  Dominica, oñesorprende, oporandu:
  - Hasy piko?
  Pe mitãkuña partidaria ombohovái:
  - Heẽ, haimete ndaikatúi! Ha nde ikatu vaʼekue rejapo peteĩ mbaʼe peichagua.
  Upe aja, pe ruiseñor mondaha oñeha"ã jey oisu"u. Ha ombopupu ijyva tuicha ha ojoguáva hámster-pe. Ha katu pe mitãkaria"y-héroe, ogueraha ramoite, okargáta chupe ipuño mitãicha, ha katu letal, peteĩ trineo-icha. Ha pe silbador, por cierto, ombota hetave jey, ha"ete peteĩ diente de oro oñembotapykue ha oñemombova"ekue.
  Ha oveve iñakã ári. Ojepyso ha ojepyso ha"ete ku ojeityva"ekue chupe. Péro upéi opuʼã, omoĩ jey ikuã ijurúpe ha ombopu. Ha katu peteĩ silbato rangue, opa mba"e osẽva ha"e peteĩ silbato patético. Ha igústoiterei. Mitãnguéra opukavy. Pe Ruiseñor pe Mondaha opukavy:
  "Rotragáta peteĩ tesapirĩme, rotragáta, rotragáta, ndaiporiahuverekomo"ãi!"
  Ombohováivo, Dobrynya, ko mitãkaria"y heroico, oity pe Ruiseñor jyva italón desnudo reheve. Ha umi hatĩ oveve jey. Omombo ijyva okápe, pe mondaha ruvicha oñembo"y hapykuévo.
  Dobrynya opukavy:
  Ha mávapepa jajuhúta ñorairõme, ha mávapepa jajuhúta ñorairõme,
  Ndajañembosarái mo"ãi upéva rehe, jajukáta peteĩ gadfly!
  ¡Rojukáta peteĩ gadfly-icha!
  Dominica oapunta ivarreta mágica pe Ruiseñor el Ladrón derrotado-pe. Margarita ohechakuaa:
  - Remoambuese avei chupe?
  Pe mitãkuña actriz oñakãity:
  - ¡Toĩ por lo menos peteĩ mba'e ideprovéchova!
  Pe mitãkuña partidaria opurahéi:
  Pe mitãkaria"y ojejokua peteĩ horario de hierro rupive,
  Ha peteĩ mba'énte ha'u hesãiva...
  Pe carga pohýi rupi oiko sapy"a peteĩ ataque,
  Ha ojekuaa ha"eha peteĩ cibergenio de poder colosal!
  Ha upéi Dominica ojere, ojapo peteĩ figura ocho intrincada ivarreta mágica reheve.
  Ha ko"áğa, pe Ruiseñor Robo rendaguépe, ojekuaa peteĩ montaña entera dulce, drage ha helado porciones-gui.
  Oñehendu pukavy vy"apópe, ha mitãnguéra oñepyrũ otyryry kapi"ígui. Ha"ekuéra ningo iporãiterei, ha katu ipire hũ, ipire hũ ha ymaite guive ipy"a"ỹ. Ha tuicha codicia reheve oity hikuái pe tratamiento rehe, ojerehápe pe Ruiseñor Ladrón ha pe Goblin Pantano-pe. Margarita oisu"u ikuãme ha osapukái:
  - ¡Pepyta, karia'y ha mitãkuña! Che rontende, reñembyahýi rejagarra rire ko"ã mba"evai apoha, ha katu ejohéi raẽ nde po.
  Ha mba'éichapa omosãsóta rayo peteĩ varita mágica-gui. Umi mitãkuimba"e oñani va"erã pe ysyry gotyo, italón hovy omimbipa. Añetehápe, igrosero ja"u tembi"u po ky"a reheve.
  Dominica oporandu:
  - Mba'épa ko'ãva, prisionero ha prisionero Ruiseñor ha Goblin-gui.
  Margarita oñakãity iñakã omimbipáva:
  - ¡Si exactamente! Romosãso chupekuéra. Ja"e porãsérõ, nde ha"e pe chemosãsóva. Ha péva ningo iporãiterei .
  Oĩkuri mas de cien mitã, mitãkuimba"e ha mitãkuña. Jepiveguáicha, mbohapy jey hetave umi representante sexo justo rehegua pe sexo imbaretevévagui.
  Dominica oporandu ñemondýipe:
  - Ko'ápe opavave ojehecha ndohasái doce ary. Mba"e, ko"ã mondaha ndojukái kakuaávape?
  Margarita omyesakã:
  - Nahániri, katuete, ojuka hikuái kakuaávape avei. Ojepoi rire añoite umi kakuaáva ohupyty mitã rete. Oĩ haguéicha, techapyrã, Dobrynya Nikitich ndive. Ha chendive avei, haʼete gueteri peteĩ mitãkuñáme.
  Pe mitãkuña actriz ohechakuaa:
  - Mitãrusu eterna, peteĩ cuento de hadas-peguáicha, tuichaiterei ! Ha ikatu voi ere - ¡iporãiterei!
  Margarita opukavy, ohechaukávo hatĩ:
  - Heẽ, ko'ãva ha'e mundo maravilloso opa mba'e iporãitereihápe . Péro koʼápe oĩ heta pelígro. En particular, oĩ tapicha tuicha ipeligrosovéva pe goblin ha pe Ruiseñor pe Ladrón-gui.
  Dominica oporandu iñe"ẽmbeguépe:
  - Mávapa, techapyrãramo.
  Pe mitãkuña partidario he"i kirirĩháme:
  - Kuñakarai tuja Shapoklyak!
  Ko mitãkuña actriz omondo tuit:
  ¡Ejapo porã, rejapo porã, abuela ha"e pe líder!
  ¡Ñairũramo hendive haʼete voi ñañembosaráiva peteĩ cocodrilo ndive!
  Ha pe mitãkuña ojagarra ha omombo pe cono ipysã nandi reheve. Oinupã peteĩ libélulape. Pe mymbachu"i ojepovyvy, isarambi confeti-pe.
  Margarita ohechakuaa, omongu"évo iñakã umi rizado de oro reheve:
  - Naiporãi jajuka tekove oikovéva!
  Dominica ohechakuaa:
  - ¡Ha katu ha'e peteĩ mymbachu'i añónte!
  Margarita opurahéi ombohováivo:
  - Nde remboty nde ryekue yvytúpe, .
  Ani rembojy peteĩ insecto térã peteĩ hormiga...
  Ani ni reity peteĩ hakã ka'aguýpe - .
  ¡Opa tekove ko Yvýpe ha"e peteĩ familia!
  Pe mitãkuña actriz opukavy, odesnudávo hatĩ:
  - Che, nde, ha"e, ha"e - oñondive tetã tuichakue, .
  ¡Oñondive peteĩ familia amistosa!
  Ñe"ẽme ore, cien mil I!
  Mitãnguéra ojejohéi ysyry guasúpe. Ha ko'ágã oñani hikuái tembi'u gotyo, vy'a ha omimbipáva.
  Dominica ha Margarita osusurra peteĩ hechizo oñondive, ha pe mesa ipukuve. Koʼág̃a oĩma suficiente lugár enterovéva oguapy hag̃ua.
  Mitãnguéra, oñemongu"évo ipy nandi, oguapy ha opurahéi coro-pe iñe"ẽ hesakãvape:
  Pe mantel ojeipyso nieveicha
  Ha umi mba'e porã oñemoĩ...
  Mitãnguéra opavave osẽ porãta,
  Ha asado Cheburashka-gui!
  Upe rire, oñepyrũ okaru hikuái. Hetaiterei mitã porã oĩ ko"ápe, jepe ikane"õ chupekuéra ñembyahýi ha ñemboyke.
  Dominica ha Margarita, okaru porã guive, opensa"ỹre mokõi jey, oñepyrũ ojeroky. Ha ñapyrũ nde py nandi, cincelado ha bronceado.
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi iñe"ẽ omimbipáva reheve;
  Che anase peteĩ tetã espacial-pe
  Oĩháme opavave mitãkuña oñorairõitereíva...
  Satanás ndaikatúi ipu"aka Túvare, .
  ¡Ñande sy Rusia ñemomba'eguasurã!
  
  Ikatúta ñadefende Rus marangatu,
  Ha noimportái mba'eichaitépa ipy'ahatã ha insidioso pe enemigo...
  Ñainupã hatãta ñane adversario-kuérape,
  Ha pe espíritu ruso kyse puku reheve oñembotuicháta!
  
  Rusia, kóva ha"e che Retã,
  Imarangatu ha cósmicamente terrenal...
  Opa tetãnguéra ha"e peteĩ familia, .
  Ha pe mitãkuña ningo imitã tapiaite g̃uarã!
  
  Ñadefendéta ñande Retã ñorairõme,
  Ni peteĩ oportunidad pe adversario añape ĝuarã ...
  Ñande ári oĩ peteĩ keruvín ipepo óro.
  ¡Ñame'ẽ peteĩ jopói peteĩ soldádo ruso-pe!
  
  Rusia-pe opa mba"e oĩ porã, iporã, .
  Ha ñane voluntad imbaretevéta acero-gui...
  Mitãkuimba"e oguereko ipópe peteĩ remo mbarete, .
  Ha compañero Stalin oisãmbyhy upépe!
  
  Tapichakuéra ohayhu che Retã, .
  Rojapo porãvéta tapiaite ĝuarã...
  Pe Patria noñemonda mo'ãi peteĩ rublo rehe,
  Ha Ñandejára Svarog ha"e pe mesías tuichavéva !
  
  Toñemomba'eguasu che Retã,
  pe adversario ñorairõme ...
  Lada Tupã Sy che mborayhu,
  ¡Tove umi enemigo Rusia-gua tohupyty icomuppance!
  
  Tekotevẽramo, ikatu ñañohẽ pe enemígo ruguy,
  Rusia ndaikatúi ojegueru ijyva ári...
  Pe cazador pya"e oñekonvertíta ñembosaráipe, .
  Ha pe tendota guasu, Lenin, oĩta ñanendive!
  
  Ñaconquista va"erã pe espacio tuichaitéva, .
  Ñame'êta vy'apavê, vy'apavê opaite universo-pe...
  Moscú ningo ijyvateve jepe Rómagui voi,
  ¡Ipu"aka iñambue"ỹva reheve ñorairõme!
  
  Oguahẽvo ñorairõ ñane yvy omimbipávape,
  Rohechaukáta Fuhrer-pe ore carácter ipu'akapáva...
  Ko ruso ohupytýta peteî cuota generosa,
  ¡Ñande yvateve kuarahygui ha iporãve yvyramátagui!
  
  Cheguerovia, Rus mba'e ndoikomo'ãi ruina-pe,
  Pe Horda nañandeguerumo'ãi ñande jyva ári...
  Eñorairõ nde Retã rehe ha ani rekyhyje,
  ¡Pe ruso ndoikuaái kangy ha ipy"aju!
  
  Ñane retã jahayhuetéva opu'ã jeýta,
  Ohechaukáta opaite universo-pe imbarete...
  Ha Satanás oñehundíta
  ¡Pe País enemigo ho"áta pe sepulcro-pe!
  Péicha umi mitãkuña, otyryrýva ipy nandi ha ojere añaicha, oñepyrũ opukavy ha otyryry doble salto-pe.
  Ko'ãva ha'e umi mitãkuña iporãva ha agresiva ko'ápe . Ha mba"éichapa opukavy hikuái, otyryry yvate gotyo.
  Bueno, oĩ porã, umi mitã okaru ha avei opurahéi peteĩ mba"e imba"éva. Ha ojapo hikuái peteĩ manera iporãitereívape. Ko"ãva ha"e ipurahéi. Ha ojere hikuái peteĩ yvate ojerévaicha.
  Mitãkuña clase superior-kuéra.
  Péro upéi ojekuaa yvágape peteĩ mariposa tuichaitereíva, ojoguáva peteĩ dragón añeteguápe. Ha ipepo tuichaiterei ha omimbi óroicha ojejahoʼíva ita iporãitereívare. Ha ojehecharamoiterei ha iporãiterei. Ko"ãva añetehápe, francamente, mariposa tuichaitereíva, dinosaurio-icha.
  Dominica ohechakuaa opukavy:
  - Nderehechamo"ãi mba"eveichagua milagro ko"ápe. Ndaroviái!
  Margarita opukavy ha ombohovái:
  - Heẽ, ko'ãva añetehápe artrópodo oporomondýiva. Péro ndahaʼéi upéva pe mbaʼe ñanesorprendevéva. Oĩ heta ambue mba"e iporãitereíva.
  Dominica opurahéi:
  Péro ni peteĩ lívro ni peteĩ museo,
  ¡Haʼekuéra nomyengoviamoʼãi ñane amigokuérape!
  Ha pe mitãkuña oúva pe varilla mágica-gui opoíta peteĩ viga. Ha ojekuaa umi vaso pyahu cóctel rehegua. Ha umi mitã oataka chupekuéra.
  Péicha tuichaiterei osê opa mba'e . Ha che akãme ombopu algún tipo de música añónte.
  Ha mba"éicha piko Dominic ha Margarita ndopurahéita;
  Umi iporãva oataka ipy"a"ỹre, .
  Oñani hikuái, mitãkuña porãite...
  Tekotevẽramo rembota nde po reheve pe Fritz-pe, .
  Térã oikytĩta hikuái chupe ametralladora reheve!
  
  Mitãkuña ndaikatúi oduda
  Oñotỹta hikuái umi nazi omanóvape...
  Ha oity hatãta chupe ipygui,
  Ha peteĩ hendápe umi lobo osapukái carnívoromente!
  
  Rusia, kóva ha"e peteĩ ñe"ẽ soldado-kuérape g̃uarã,
  Oĩ jave, cheguerovia, ndohupytýi mba"eveichagua ro"ysã...
  Jepe sapyʼánte pe situasión iñypytũ,
  ¡Otriunfahápe pe Caín morotĩ aña!
  
  Ani peguerovia, umi miembro Komsomol-gua ndokañýi,
  Ha oñani ramo hikuái, upéicharõ oataka haĝuánte...
  Ha opa umi nazi ojejukáta peteĩ jeýpe,
  Ha pe Fuhrer ojehupi va"erã pe chopping block-pe!
  
  Rusia, kóva ha"e che Retã,
  Ha'e ha'e radiante, simplemente iporã...
  Oimeraẽva ipy'aju ndovaléi ni peteĩ rublo,
  Ha, peikuaa, ipeligroso jajodiskuti peteĩ guerrero ndive!
  
  Ha katu peikuaa jaganataha umi fascista-pe,
  Mba'evai ndoikomo'ãi pe tróno ári...
  Ñande ári oĩ peteĩ keruvín ipepo óro,
  Ha Ñandejára Svarog tuicha mba'e reheve pe corona-pe!
  
  Oimeraẽva ikyhyjéva, cheguerovia, tembiguái ikangy,
  Idestino ha'e peteî - oaguanta haguã insulto...
  Ko árape nde mecánico, ko'ẽrõ capataz,
  Ha nde voi ikatu reinupã ótro jyva!
  
  Mitãkuña oreko mbarete, simplemente peteĩ volcán, .
  Sapy"ánte ha"e poderosa oity umi montaña...
  Pe ñorairõ oñemomba"e peteĩ yvytu atã vai reheve,
  Ha pe ñemano francamente oikytĩ pe raza humana!
  
  Che ha"éta peẽme hekopete, kavaju"ariguakuéra, .
  Ñande mbarete ñande rusokuéra ñaime jave peteĩ ñe'ẽme...
  Tekotevẽ peteĩ merienda reho hag̃ua nde tenedor ha nde kyse reheve,
  ¡Ñande ha"e kavaju"arigua invencible umi ñorairõme!
  
  Mba'épa ore jerovia, Ñandejára Cristo rehe,
  Jepémo romomba'e avei Lada...
  Compañero Stalin ha'e ñande ruicha,
  Ha oĩta peteĩ tenda comunismo paraíso rehegua!
  
  Pe omano vaʼekue yma, oñemoingove jeýta
  Ha ñaneporãvéta ha ñanearanduvéta...
  Ha pe kuimbaʼe, katuete, oñemombaʼeguasueterei,
  ¡Jepémo sapy"ánte oñe"ẽ vyrorei!
  
  Mborayhúpe, ñande Túva ha"ete peteĩ mbyja,
  Cheguerovia, araka'eve ndosẽmo'ãi...
  Peteĩ sueño tuicháva oñekumplíta
  ¡Oĩta pyʼaguapy ha vyʼapavẽ ko univérso tuichakuére!
  
  Che ahayhu María-pe, amomba"eguasu Lada-pe sagradamente,
  Svarog iporã ha Perú tuicha...
  Che ahayhu Jesús ha Stalin-pe,
  ¡Umi icono rova marangatu ha"e che ahayhuetéva!
  
  ¿Arakaʼépa oĩta peteĩ paraíso añetegua?
  Cheguerovia, opa ne esperanza oñekumplíta ipype...
  Eme'ẽ nde py'a nde Retãme,
  ¡Opa mbaʼe oĩ porãta, imbaretevéta yma guarégui!
  Upe rire, ipahápe, umi mitã ojepoi va"ekue okaru. Upéi oñeforma chupekuéra peteĩ destacamento-pe. Hetave cien mitãkuimba"e ha mitãkuña.
  Ha osẽ hikuái oguata. Dobrynya ohechakuaa peteĩ sonrisa dulce reheve:
  - Oñorairõta hikuái, aime seguro!
  Ha pe mitãkaria"y héroe otyryry pe dragón ári.
  Oenomaus ohechakuaa:
  - Peichagua destacamento omýita mbeguetereíta. Tuicha pya"eve jaguata umi dragón ári. Ha ko"ápe reikuaava"erã avei araka"épa repytáta.
  Mitãnguéra oñemopu"ã. Peteĩ baronesa añoite oñemonde decente ha lujoso jepe. Umi hembýva ha"ete umi mendigo, mitãrusu ragamuffin . Péro tuichaiterei ikatupyryve ñañemonguʼe ñande py reheve.
  Dominica ohechakuaa:
  - Mitãkuña baronesa oguata ramo, upéicharõ isapatu ivaliosoitéva oñembyaíta ha ho'áta. Ikatu piko nde py"a"ỹ opavaveicha?
  Pe Baronesa ombohovái:
  - ¡Ndaikatúi reha"arõ! Iporãve chemondo che ru, Duque-pe, ome"ẽta ndéve peteĩ recompensa ha ndojapomo"ãi nderehe mba"eve!
  Margarita oñakãity Dominica-pe:
  -Reguereko peichagua poder natural mágico. Upévare, peju, jagueraha oñondive ha ñamondo carga radiante, ha ñamombo pe mitãkuñáme itúva kastíllope!
  Pe mitãkuña actriz he"i:
  - Mba'épa ojehu pe jopói rehe.
  Margarita opukavy ha he"i:
  - Ha, ome"ẽta ndéve hikuái peteĩ monedero de oro, upéicharõ, ¿añetehápe piko heta upéva? Hi"arive, ikatu aconjura óro umi yvyramáta ha cono ordinario-gui, ha nde avei ikatu!
  Dominica oisu"u:
  - Nde! Upévare ikatu jajogua ñandejupe peteĩ ducado!
  Pe mitãkuña partidaria ombotove:
  - ¡Oñembotove! Ojeproivi oñemoĩ pe óro mágico circulación-pe, ndahaʼéiramo upéicha oĩvéta kuri chugui pe iérrogui. ¡Pentende, inflación pe moneda preciada rehegua!
  Dominica ohechakuaa:
  - ¿Ojogua piko péva hiperboloide ingeniero Garin-pe?
  Margarita oñakãity:
  - Mba'e peichagua. Che michĩrõ guare amoñe"ẽkuri ko aranduka. Heẽ, upéi hoʼa pe estándar de óro, ha oporomondýi .
  Enomai ohechakuaa opukavy:
  - Ha katu upéicharõ jepe, ikatu piko omopu'ã peteĩ baronesa? ¡Ani hag̃ua haʼe ijetuʼueterei!
  Dobrynya oñakãity opukavy:
  - Heẽ, jajapóta ko mba'e peteĩ jeýpe,
  ¡Ñame'ẽ chupe peteĩ mba'e iporãva!
  Baronesa oity jey ipy kapi"ípe ha opukavy:
  - ¡Chegueraha che ru rendápe! Térã aipota peẽme ojejukapaite!
  Mitãnguéra opuka peteĩ ñe"ẽme.
  Sapy"aitépe ojekuaa kapi"ipe guýgui peteĩ gnomo sombrero-pe. Hesakã porã imitãiterei gueteri, ibarba"ỹre. Ha katu peteĩ varita mágica reheve ipópe.
  Peteĩ ñe"ẽ michĩmi he"i:
  - Upéi ahendu peteĩ mitãkuña caprichosa ñe"ẽ. Ikatu piko og̃uahẽma pe tiémpo ñahekomboʼe hag̃ua chupe?
  Pe Baronesa opukavy:
  - Eñeha'ãnte, chupa !
  Ha oñeha"ã omomýi pe gnome ipy sapatu reheve. Ombotyryry ivarreta mágica. Pe mitãkuña ha mitãkaria"y caprichoso pueblo yma guarégui okañy.
  Dominica osapukái:
  - Nde!
  Margarita oñakãity:
  - Kóva ha"e peteĩ mitãkaria"y enano. Peteĩ tipo especial de gnome ome"ẽva jopói mágia reheve. Ko"áğa ogueraha pe mitãkuña caprichosa oñemongakuaa haĝua. Ha pe baronesa oiméne oaprendeva"erã cultura, cortés ha omba"apova"erã conciencia reheve.
  Enomai he"i opukavy:
  - Ha che ainupãse chupe! Ha upéicha, pe mba"e pohýi osẽ nde jyva ári.
  Dobrynya he"i:
  -Rehótapa Esqueleto-pe? Upévare ikatu og̃uahẽma pe tiémpo jagolpea hag̃ua pe tape.
  Margarita ohechakuaa:
  - Hi"aguĩmi oĩ pe paje apoha aña Bastinda kastíllo, oguerekóva ambue artefacto doce apytégui - peteĩ rata hovy. Péva ha"e pe jajagarrava"erãmo"ã.
  Hiʼarive jaguerekóma peteĩ ehérsito michĩva, mas de cien kariaʼy. Umíva apytépe oĩ héroe Fénix Falcón. Ha"e avei mitãkuimba"e, ha katu tuicha imbarete.
  Dobrynya ohechakuaa:
  - Che aikuaa Fénix-pe. ¿Mbaʼéichapa ojejagarra chupe?
  Pe mitãkuña partidaria ombohovái:
  - Arandu rupive, ndeichaite avei. Ha katu ko"áğa jaguereko peteĩ ejército, ha ja"ataka Bastinda palacio-pe!
  Dominika oñembosarái ijyva ári. Upéi ojagarra ha oityvyro peteĩ tuerca oñeno kapi"ípe ipysã nandi reheve. Omombo ijyva, ojagarra ijurúpe, oisu"u hatĩ mbarete reheve ha opukavy:
  - ¿Reho peteĩ asalto-pe? Bueno, chegusta ko idea. Jepémo, pe téra Bastinda chemomandu"a peteĩ cuento de hadas mitãnguérape ĝuarã. ¿Ndahaʼéi piko upéva pe arakaʼeve ndojejohéiva?
  Margarita oñakãity:
  - Che aikuaa avei ko mombe'upy. Nahániri, kóva ha"e peteĩ paje iñambue"imiva. Haʼe oreko peteĩ ehérsito enteroite de rata. Bueno, ha avei orcos mercenarios. Artefa CT peteĩ rata reheve ome"ẽ tuichaiterei pu"aka umi roedor ári, upévare...
  Pe mitãkuña partidaria omanda:
  - Mitã! Eipe"a umi aguja umi abeto de plata hi"aguĩvagui, pya"e rehecháta jaike vove pe arboleda-pe. Péva ikatu ojapo peteĩ arma decente.
  Umi karia"y ombohovái:
  - Opa mba'e jajapóta, ñande salvador!
  Ha pe ekípo oguata. Oĩramo jepe tres vése hetave mitãkuña mitãkuimbaʼégui, oikuaa avei hikuái mbaʼéichapa oguata. Ha oipyso hikuái ipysã pyti'a. Upe tiémpope avei oñembopu músika.
  Ko destacamento omýi marcha-pe. Ko"ápe, okaru rire, oĩ umi karia"y opukavy hatãva, ha katu umi mitãkuña oñepyrũ ombopu mbaraka ojejapóva ógape ojejapóva pavo real roguegui, ha pe estado de ánimo ovy"ave.
  Umi mitã opyrũ formación-pe. Dominica oimoʼã haʼeteha pe pelíkula oñeʼẽva Malquis-Kibalquis rehe . Avei oîkuri karia"y oguatáva ipy"a"ÿre. Péro algúna rrasón rupi ndaipóri mitãkuña pe pelíkula soviéticape. Ha péva iñextraño jepe, péva régimen Rojo poguýpe oinsisti meme hikuái igualdad de los sexos rehe.
  Ha hetaiterei mitãkuña oĩ ko"ápe, ha ha"ekuéra ojogua umi guerrero nacido natural-icha pe marcha-pe - en parte tapichakuéra, en parte familia elfo-gui, ojehechaháicha ijapysa lince-gui. Bueno, peteĩ especie de matriarcado.
  Mitãnguéra oguata, ha upekuévo, oñepyrũ opurahéi, ha"ete ku ndorekóiva kóva:
  Elfia ñane retã arandu, .
  Pe Mesías Rréi poguýpe...
  Ñandejára omeʼẽ ñandéve opa ára g̃uarã,
  ¡Javy"ave haĝua ñande rekove!
  
  Oenomaus porã toĩ gloria -pe,
  Mávapa ipu'aka País Paraguái enemigokuérape...
  Reñorairõ hese ha reñeanimá,
  Ha pya'e ñañepyrũta jaiko Solcenismo poguýpe !
  
  Mitãkuña ipy"a"ỹva oñani
  Oñorairõse hikuái enemigo ndive...
  Ha ko Orkler ndaha'éi upéicha iporãva,
  Upéva rangue, ha"e peteĩ payaso ra"anga añónte!
  
  Tuicha tetã opa"ỹva
  Upévape pe voluntad, peikuaa, generación-kuéra rehegua...
  Satanás rembiguaikuéra otramita ramo jepe,
  ¡Ha katu pe genio tatatĩichagua oĩta ñanendive!
  
  Che arovia ndaikatuiha ojejoko ñande presión,
  Añetehápe, ñaitypáta ñane enemigokuérape yvýpe...
  Nde rehai nde cuaderno-pe, mitãkaria"y,
  ¡Ajépa iporãite umi hénte oiko Oenomaus poguýpe !
  
  Ñamoporãvéta Túva Retã opavavégui,
  Yvága oúta ko tekovépe...
  Jagueromandu'a ñande éxito salvaje
  Ha pya"e jaikovéta elfinismo guýpe!
  
  Nahániri, cheguerovia, ñande orkista ndaikatúi ñañembyai,
  Jepémo pe enemigo imbarete ha iñarandueterei...
  Péro jahasáta umi exámen peteĩ A reheve, .
  Toiko porã Oenomaus poguýpe !
  
  Pe Zar tuicha mba'e gloriosa, cheguerovia,
  Nde corona henyhẽva diamante-gui reheve...
  Ha, peikuaa, pe mymba vaiete oñembyaíta,
  Pe mba"asy vai avei ojeretira, cheguerovia, lepra!
  
  Nahániri, Elfia-pe g̃uarã reikotevẽ avei Elfrog , .
  Angirûnguéra, ani petraisiona pende Tupãnguérape...
  Tuicha ha omimbipa pe Familia ipu"akapáva,
  ¡Ani rehechauka nde kangyha!
  
  Lada iporãva ha'e tupãnguéra forja, .
  Cheguerovia, ha'e imemby mborayhu...
  Ani remombo umi héntepe ñeʼẽ natekotevẽivante,
  ¡Oipe"a tuicha mba"e ilimitado!
  
  Ndaikatúi rejoko Elfrog flecha , .
  Ha'e oinupãta oimeraẽ adversario ...
  Ani reipotánte umi mbaʼe tavy,
  ¡Pe escudo pe soldado elfo rehegua ojaho"íta!
  
  Elfia, kóva ha"e sin duda poder,
  Ha'e ikatu omomýi yvyty...
  Jepe sapy"ánte pe so"o ohasa asy, .
  ¡Ikatu ñamboyke opa mba"e ñandejokóva!
  
  Pya'e opu'ãta peteĩ mundo glorioso de elfo , .
  Opyrũva universo rehe...
  Ñandejára keruvín oipysóta ipepo,
  Ha oĩta peteĩ mba"e, cheguerovia, Creación rehegua...
  
  Tupãsy Lada ha'e glorioso, cheguerovia,
  Ome'ê mborayhu opavave ita'ýrape...
  Ha ko'ágã ha'éta peteĩ kavaju'arigua mbarete,
  Ha jainupã hatã pe adversario- pe hocico-pe!
  
  Nde ha'e Fiev , ha'ete pe capital umi elfo- pe guarã , .
  Pe sy, cheguerovia, umi táva druso glorioso...
  Jainupã pe adversario , .
  Ore ha"e kavaju"arigua, cheguerovia, ndaha"éi ore cobarde!
  
  Che retã marangatúpe g̃uarã,
  Ñañorairõta hatãiterei...
  Duende noñemonda mo'ãi peteĩ rublo rehe,
  Opa mba"e rire, umi elfo tesape akóinte oikuaa mba"éichapa oñorairõ!
  
  Oĩ mitãkuña porã, cheguerovia,
  Ojejapuraha hikuái ro'ysãme...
  Pe Fuhrer, peteĩ mymba ka"aguy, ojedesgarráta,
  ¡Roñotỹta peteĩ rosa iporãva, peikuaa,!
  
  Nahániri, arakaʼeve nañagueropuʼakamoʼãi pe pochy,
  Ñamopu'ã pe Duende kuarahy resape...
  Peteĩ sueño tuicháva oñekumplíta
  ¡Ko yvága guýpe hovy omimbipáva!
  
  Elfrog oúta omoingove jey umi omanóvape,
  Ha katu tekotevẽ ñamoingove jey tekove pukukue fresco...
  Ñande ipuʼakáta pe univérso tuichaitévare,
  Cristo ningo nomanói, ha Judas oĩ infierno-pe!
  
  Peservi Oenomai-pe fielmente,
  Ha por favor ani repu"ã mburuvichakuéra rehe...
  Toĩ gloria- pe umi elfo ra"y ,
  Elfia, ¡kóva ndaha"éi peteĩ punto pe mápape!
  
  Pya"e jajagarráta ko univérso,
  Toĩ pu'aka tekove ha ñemano ári...
  Oimeraẽ oikovéva oikóta keruvín,
  Upe kuimbaʼe ningo Ñandejáraicha, peguerovia!
  . MOAKÃHA No 10 rehegua.
  Dominica ojevy ikoty academia-pe, omohu"ãvo isesión posición de lóto-pe. Koʼág̃a oñepyrũ jey ostudia opaichagua hechizo, opaichagua fórma ha tipo. Ha ojapo upéva tuicha voluntad reheve.
  Upe rire, aha akaru. Ijykére oĩ pe mitãkuña Fiesta. Ho"u hikuái oñondive calamar salsa-pe ha ojohéi kamby ha tomate juky ñemohe"ẽ reheve. Upe rire, opa mba"e oiko chugui tuicha mba"e.
  Okaru rire, Dominica oñemboty Fiesta ndive oiporúvo varilla mágica. Ha omombo hiʼári peteĩ torta tuicháva orekóva krema , ohóvo chupe iñakã guive ipy peve.
  Ha"e oadmiti derrota ha ome"ẽ chupe peteĩ anillo peteĩ teĩ ipy nandi guive. Ha ko'ágã Dominica armado imbaretevéva ha oporojukáva .
  Upe rire, mokõive mitãkuña ojeducha ha oho ikotýpe.
  Pe koty"ípe, Dominica oguapy tupa ári, ombojere ipy peteĩ lóto-icha ha omomýi jey ijesencia física ha espiritual ambue nivel mundo mental-pe.
  Ko"áğa oveve hikuái dragón ári, ha peteĩ escuadrón de niños oguata iguypekuéra.
  Omotenondéva mokõi mitãkuimba'e: Vizconde ha héroe Falcón Fénix. Mokõive mitãkuimba"e ha"e mitãkuimba"e iporãva ha músculo ojehecharamóva, ha ijao mbykymínte. Mbarete, ja"eporãsérõ, karaikuéra. Ha oguata hikuái, ohasa pe kolúmna.
  Mitãnguéra oñeha"ã omýi pya"e ikatuháicha, ha sapy"a py"a oñepyrũ oñani. Ha haʼete peteĩ ehérsito de ánhel iñakã omimbi ha iporãva. Ha ndojearmái gueteri hikuái, ndahaʼéiramo umi bastón ojejapóva ógape.
  Péro upéi oike hikuái pe pinoty . Heta lobo opukavy, ha katu Fénix omombo hesekuéra peteĩ cono pohýi ipy nandi reheve, ha literalmente omopẽ pe depredador akãrague.
  Ho"a, ha umi ambue lobo oñepyrũ okañy. Ha umi mitã oñepyrũ oordena umi cono ha yvyra rakã.
  Margarita ohechakuaa:
  "Chemandu'a peteî jey peteî destacamento entero mitãnguéra partidario omotenondéva batalla seria. Ha pe batallón alemán okañy. Ha umi mitã oñani hapykuéri ha oinupã chupekuéra hondape .
  Dominica omoneĩ:
  - Honda, kóva ha'e fuerza letal!
  Mitãnguéra ñorairõhára, añetehápe, oñepyrũ ojapo honda. Ha ejapo peteĩ mbaʼe ojoguáva arco-pe.
  Margarita ogueraha ha ohechakuaa opukavy:
  - Ñande arma ha'éta pe iporãvéva oñemosêramo mágia rupive.
  Dominika opukavy, ohechaukávo hatĩ:
  - ¡Ko'ýte amoĩramo!
  Mitãnguéra oarma rire, mokõive paje apoha imbaretéva ohupi ivarreta.
  Margarita opukavy:
  - ¡Roconjura peteĩ ñe'ẽme!
  Dominica omoañete:
  - Hesakuaitépe!
  Mokõive mitãkuña ombyaty pe energía ivarilla mágica-gui ha oity ipu"aka colosal reheve. Ha upéi umi iporãva ogueraha ha omoñepyrũ umi corriente de energía ipysã nandi guive pe grupo de niños rupive. Ha upéi oiko peteĩ milagro, ha miles de fotoblitzes , térã, peteĩ supernova miniatura-icha, hendy tatatĩme.
  Margarita ha Dominica oñepyrũ olee hechizo ha opurahéi:
  Ñande ningo mitãkuña, jaikévo panteón-pe, .
  Ohura hikuái ohura haguã fiel Patria-pe...
  Péicha derrota pochy oha'ãrõ umi orkista-kuérape,
  Bueno, mba"éichapa umi Elfo oiko kuarahy guýpe !
  
  Ninfina oĩ ñanendive , metal-icha, .
  Ojejapo bronce-gui, imbaretevéva oimeraẽ acero-gui...
  Che asoña ambojere haĝua umi mundo iñakã ári, .
  ¡Oheja haguéicha pe genio guasu Gralin!
  
  Jajapóta pe País ro"ysãve,
  Ha ñamopu'ãta Túva mbyjakuéra ári...
  Toiko éxito umi mitãkuña duende ndive , .
  Jepe ore py michĩmi oĩmbaite !
  
  Orkshist oataka che retã,
  Umi troll samurai oúva oikóvo este guive...
  Che ahayhu Solcesus ha Gralin , .
  Ha , che arovia, jadesgarráta pe adversario-pe !
  
  Elfono herakuãitéva oĩ ñanendive ,
  Mba'épa Solcenismo , bromeando, omopu'ãta...
  Imbaretevéva opa mba"égui ko universo- pe ha"e pe Familia gloriosa,
  ¡Omoĩta ñandéve conciencia ha voluntad!
  
  Che arovia araka"eve nañañeme"ẽmo"ãiha,
  Pe Patria ndaikatúi ojegueru ijyva ári...
  Compañero Gralin ha"e peteĩ mbyja omimbipáva,
  Ha ore mbo'ehára ha'e pe genio iñaranduva Drenin !
  
  Ñande jajapóta ñande Ru Retã,
  Iporãve ha omimbivéva ko planeta-pe...
  Ha peikuaa, oĩta peteĩ arma asesina, .
  ¡Tovy'a kakuaáva ha mitãnguéra!
  
  Ehapy Elfrog , ani rehapy nde korasõme, .
  Nde ha'e patrono opa kyse puku Elfo rehegua...
  Pya"e ñamopu"ãta, che arovia, peteĩ paraíso imbaretéva,
  Solcesus oúta, misión marangatu!
  
  Ani rejerovia pe pandilla Orkler rehe , angirũnguéra, .
  Ha'e oganataha fácilmente ha amenazantemente...
  Opavave ñande ha'e peteĩ familia - .
  Ha cheguerovia, ndaha"éi tardeiterei rehayhu haĝua nde País!
  
  Ñandejára Ipu'akapáva ñandeprotehe opavave,
  Omopu'ãta peteĩ poyvi siete sa'y rehegua yvy ári...
  Ha pe depredador aña oñemoambuéta ñembosaráipe,
  ¡Ñande ikatu avei jagueropuʼaka Satanáspe!
  
  Che ahayhu Túva Guasu,
  Pe universo tuichakue javeve ndaiporivéima nde neporãvéva,
  Ndorovendemo"ãi Elfia-pe peteĩ rublo rehe,
  ¡Ñamopu'ã py'aguapy ha vy'apavẽ ko universo-pe!
  
  Ñande Retã rérape, peteĩ kerayvoty, .
  Pe Duende tuichaitéva opu'ãta...
  Opa mba"e ambuéva ha"e vanidad-nte
  Ha oĩta ñanendive peteĩ mesías pyahu!
  
  Oh Lada, che ipu"akapáva, .
  Peme'êta mborayhu ha py'aguapy umi elfo tesape'ápe ...
  Che ajevy nde rendápe, ajerure"asy ndéve,
  Ha tekotevẽramo, ¡egolpea rayo reheve!
  
  Ælfria , Ñande Kuñakarai Yvagagua,
  Ome'ẽ Solcesus- pe Universo-pe ...
  Nde rehehápe opu'ã Tupã guasu,
  ¡Umi hénte ndoperdéi añetehápe igustó!
  
  Por favor, peñatendéke, umi elfo ha"e péicha,
  Umi tupã Elfo oñemomba'eguasueterei...
  Ñande ha"e Tetã Sy ra"y guasu,
  Ha tajýrakuéra akóinte ogana ko múndo!
  
  Angirûnguéra, tekotevê ñañembo'e País-pe,
  Perún, Yarilo ha Elfrog ipu'akapáva ...
  Ñande ningo ména imbaretetereíva,
  Ha jaipejupáta umi arai yvágape jepe!
  
  Ko'ágã pe enemigo oñemosêma jey Elfskva -gui ,
  Heta rembohasy umi ambientalista-kuérape ...
  Ore jeroviaha Solceso ha Gralin rehe , .
  Ha oĩta hetaiterei tanque orekóva arma!
  
  Nahániri, pe enemigo ndaikatumoʼãi ojoko umi elfo-pe,
  Ñande ñorairõhára ha'e guive opa mba'e ipu'akapáva...
  Ohasávo exámen, peteî cinco añónte,
  ¡Upéicharõ káda mitãkuimbaʼe imbaretetereíta!
  
  Soltsegrad ha'éta glorioso ,
  Ha ñañongatúta chupe pe ataque-gui...
  Oúta alineación victoriosa umi kavaju'arigua,
  ¡Jepe osyry tuguy peteĩ ysyry ndojejokóivape!
  
  Mitãkuña ipy"a"ỹva ro"ysãme, .
  Oñani hikuái, italón omimbi...
  Ha oinupãta hikuái umi Orks-pe ijyva reheve,
  ¡Pe Caín insociable ojeaplanáta!
  
  Opa mba"e oĩ porãta, umi tapicha oikuaa,
  Jadescubrita umi mbyjajere espacio-pe...
  Añetehápe ningo peteĩ pekádo jaduda pe valor,
  Ha oĩta peteĩ kuimbaʼe Ñandejára trónope!
  
  Pya"e ñamoingove jeýta umi omanóvape ciencia rupive,
  Ikatu ñanemitãve ha ñaneporãve...
  Ñande ári oĩ peteĩ keruvín ipepo óro,
  ¡Che sy Elfo porãitépe!
  Upévare umi mitãkuña opurahéi, ha enterove ehérsito de mitã ojejuhu armadura omimbipávape ha oreko arma imbaretéva, roʼysã jepe.
  Upe rire, oñemohu'ã rearmamiento mitãkuimba'e ha mitãkuña'ikuérape. Ha oĩma hikuái preparádo peteĩ ñorairõ guasurã.
  Dominica ha Margarita omondo rayos de poder ogueraháva transformación tuicha escala-pe. Ha koʼág̃a oĩma preparádo pe mitã ehérsito.
  Ha upéicha osẽ peteĩ marcha de batalla-pe.
  Dobrynya ohechakuaa peteĩ jesareko ovy"aitereíva reheve:
  - ¡Rogana jeýta! Ha péva ha"e ñande esencia.
  Peteĩ tortuga tuichaháicha peteĩ tanque Tigre alemán porãicha otyryry tenonde gotyo. Haʼe oreko peteĩ káscara de diamante, térã jaʼe porãsérõ, omimbipáva haʼete ku ojejahoʼíva ita iporãitereívape. Mymba iporãitereíva.
  Margarita ohechakuaa iñaranduhápe:
  - ¡Peichagua concha reheve, pe tortuga voi oarriesga oiko haĝua chugui víctima peteĩ cazador ambicioso-gui!
  Dominica oñakãity ha opurahéi:
  Umi fragmento iporã
  Peteĩ ametralladora rehe, ¡ ay , mba"eve!
  Ha katu ipurahéi ojekuaa ndaha"eiha razonableiterei, ha osẽva hendaitépe.
  Mitãnguéra ñorairõhára oguata tortuga jerére. Peteĩ mitãkuimba"e odisparase chupe, ha katu pe mitãkuña soldado omoĩ ipo pe mitãkaria"y akã ári ha opukavy:
  - ¡Natekotevẽi!
  Ambue mitãkuña he"i:
  - ¡Upévape guarã pe equipo!
  Koʼãva ningo añetehápe mitã oñorairõva ha oñorairõsetereíva.
  Dominika ohechakuaa peteĩ pukavy reheve:
  Ha ijasu gotyo oĩ ore ehérsito, ha ijakatúape oĩ ore ehérsito,
  Iporã cheinupã che rovape hetaiterei vevída reheve !
  Umi ñorairõhára oĩ porãiterei kuri . Ha haʼete voi oĩmava hikuái oñepyrũ hag̃ua peteĩ viáhe ipukuetereíva. Ha añetehápe ndopamoʼãi pe ánimo orekóva hikuái.
  Margarita he"i opukavy:
  - Heẽ, ha"eva"erã ñande suerte gueteriha.
  Dominica oporandu opukavy:
  - Mba'éichapa suerte?
  Pe mitãkuña partidaria ombohovái jerovia reheve:
  - Pe Ñorairõ Guasu Patriótico ndohasái hague irundy ary. Añetehápe, ¡umi alemán ikatu kuri orresisti heta tiémpore umi línea defensiva ipoderósovape!
  Pe mitãkuña actriz oñakãity:
  - Che aime de acuerdo ko mba'ére. Oĩ voi unos kuánto istória alternativo ko témare. Péro tahaʼe haʼéva la situasión, ñande ikatu jajapo peteĩ milágro. Alemán-kuérape katu, ohechakuaágui pe ñorairõ okañýma hague, ndoipotái mba"eveichavérõ oñemoĩ. Ha péicha oactua hikuái ha"ekuéraicha pragmática-pe!
  Margarita ohechakuaa:
  - Ko"ápe oĩ peteĩ mba"yrumýi ndaha"éiva osẽ porãitereíva - kóva ha"e pe Tigre, ipohýieterei, ha oguereko peteĩ junta oñeñangareko vaíva torreta ha casco apytépe. Ko tanque, peẽ pe"admiti va"erã, ndaha"éi particularmente iporãva. Ipohýieterei ha itujáma, ni pe armadura noĩri umi ladera racional-pe . Ha ñamoĩvo pe transmisión aparte pe motor-gui ha"e peteĩ javy tuicháva.
  Dominica oñakãity omoneĩvo.
  - Ndaikatúi rediskuti kóva rehe ! ¡Katuete ha"e peteĩ javy! Péro umi omanóva añoite ndojavýi, ha oiméramo ótro tekovégui añoite. Ha che apensa haʼeha upéicha. ¡Por lo menos ndéve ĝuarã!
  Margarita oñakãity omoneĩvo:
  - Heẽ, katuete oĩ peteĩ tekove rire! Ha che personalmente aime kuri convencido upévare. Ha ko universo-pe aime ramo destinado añehundi haĝua, upéicharõ ambuépe, ¡algo osegíta!
  Pe mitãkuña actriz oñakãity:
  - ¡Peteĩ juego informático opa"ỹvaicha orekóva peteĩ número innumerable de diferentes niveles!
  Mitãkuña partidaria omoañete:
  - Ha, heẽ! Peteĩ mba"e peichagua, ha kóva, ha"eva"erã, iporãiterei ! Ha ko"ápe ikatu pevy"a hetave jey térã mokõi jey.
  Pe mitãkaria"y héroe Dobrynya opurahéi:
  - Oguahẽma ára, ára, javy'a,
  Che rekovépe...
  Pe iporãva ha pe kópape, pe cuchilla afortunada.
  Adiós, adiós, oscilación, pluma casco-kuéra ári, .
  ¡Ñasusurráta destino-pe hetave jey!
  ¡Ñasusurráta destino-pe hetave jey!
  ¡Adesgarráta pe enemígope! ¡Adesgarráta pe enemígope! ¡Adesgarráta pe enemígope!
  Ha oñehendu umi mitã pukavy hatãva. Peteĩ dinosaurio tuicháva ojekuaa pe ehérsito michĩva renondépe . Añetehápe ndojehechái oamenasaitereiha, péro tuichaiterei. Ha hete tuicha, ha katu iñakã, al contrario, michĩ, ha avei peteĩ ikuã puku. Ha hi"ári oĩ avei aleta de nudillo.
  Dominica osapukái:
  - Kóva ha'e mymba - tuicha !
  Margarita oñakãity omoneĩvo:
  - ¡ Mymba ipohýiva ! Péro ani rejepyʼapy. Ndajapokóiramo hese, ndopokomo'ãi ñanderehe!
  Ha pe mitãkuña partidaria omanda:
  - Mitãrusu ñorairõhára - ani pedispara ha ani pejapo tyapu!
  Mitãnguéra okirirĩ. Ha oñehaʼã oguata ipy nandi ndojapói tyapu.
  Dominica ohechakuaa:
  - Mba'épa ojejapóta pe dinosaurio ohendu'ỹramo.
  Margarita opukavy ha he"ise peteĩ mba"e. Sapy"aitépe oiko peteĩ sapukái ha umi hakã oñembyaíva ojejapete. Ojekuaa peteĩ mymba tuichaháicha peteĩ edificio siete piso-pe, ijuru tuichaitereíva, ojoguáva peteĩ ballena espermatozoide ipukúvape. Kóva añetehápe ha"e peteĩ bruto tuicháva . Ha umi jyva ipuku cinco métrorupi.
  Pe dinosaurio, oñembo"ýva ha omañáva curiosamente pe grupo de niños rehe, ohecha peteĩ monstruo vaiete ha pya"e okañy. Ha ha"ete ku, añetehápe, oñemomýiva chupe. Hepyve oñorairõ haguã peteî gigante ko tiranosauro sabre diente-icha.
  Dominica ha Margarita ohupi ivarilla mágica. Pe mitãkuña partidaria odispara raẽ. Ha ijyva punta guive, oveve osẽta peteĩ pulsar oporojukáva. Ha oinupãta pe monstruo juru. Ha haʼe okáipaitéta. Ha katu ombohováivo oiko peteĩ sapukái ivaivéva ha ombopy"aroryvéva.
  Dominica ojagarra ha ombohováivo , oinupã opa ipu"aka reheve, oactuávo poder reheve, oinupãramoguáicha peteĩ pila asesino ha, okororõ:
  Dinosaurio, ikatu peime ko"ápe, ha ndaha"éi África-pe,
  Ikatu remastika ñana desayunorã, .
  Umi dinosaurio,...
  Ha pe mitãkuña omondo iparte de mágia pe gigante-pe. Ha ojagarra hikuái umi hatĩ ryguasu rupi"a, ha ojekutu jave, oiko chuguikuéra ryguasu rupi"a porã ha rósa.
  Dominica opurahéi:
  Che ajapose peteĩ hierro
  Ojekuaa sapy"a pe elefante...
  Ipepo peteĩ ryguasu rupi'a - .
  ¡Yvoty apysa rangue!
  Margarita opukavy ha, jey, oinupãta chupe peteĩ pulsar destructivo ha destructivo reheve. Ha katu mitãnguéra ehérsito oñepyrũ ohypýi pe monstruo-pe flecha reheve. Ha pe armadura de balanza oñepyrũ opupu .
  Dominika ojagarra ha omosãso magia mokõive ipy nandi ha ivarreta-gui. Ha omba"apo porã ko"ápe.
  Ha"ete ku peteĩ mba"e mágico ojagarráva ha ojekargáva colosal poder destructivo reheve.
  Margarita ojagarra ha opukavy, oñakãity hesa zafiro reheve:
  - Nde!
  Pe Tiranosaurio ho"a, ha hendaguépe ojekuaa peteĩ mesa tuicha ha ipypukúva, henyhẽva tembi"úgui. Ha ko"ápe ha"éma kuri lujosoiterei ha ndojehecháiva gueteri, ijojaha"ỹva. Ha péichagua delicadeza deslumbrante.
  Dominica opurahéi:
  Péva osê he'ê porãiterei
  Ha pe aroma ningo tuicha ijukyve pe eíragui...
  Ndoroganamo'ãi cero guive,
  Ha ñande naturaleza oñakãrapu"ãta!
  Margarita omoañete opukavy, odesnudávo hatĩ:
  - Heẽ, oñakãrapu'ãta! Ha upéva tuichaiterei mba'e!
  Upe rire, mitãkuña partidaria ombojoapy:
  - Ha nde reikuaa mba'éichapa remombo mágia. Kóva , ha"eva"erã, ha"e peteĩ mba"e hechapyrãva! Embojere peichagua tamaño peteĩ tratamiento he'ẽ porãvape . Ko"ãva ndaha"éi orco ni goblin - ndahasýi hendivekuéra!
  Dominica oñakãity ha opurahéi:
  - Opa mba'e ndaikatúiva ikatu, aikuaa porã, .
  Ha pe"aprende pemombo haĝua mágia, ¡bastante en ausencia!
  Ha embota nde py acero imbaretetereívare,
  Ha ¡ eikytĩ pe monstruo peteĩ afiladora haimbe asývape!
  Margarita opukavy ha ohechakuaa opukavy ha omimbiha pérla reheve:
  - Heẽ, repurahéi conmovedoriterei ha nderejuhúi kulpa! Oikoite!
  Dominica omoneĩ:
  - Che ha"e peteĩ súper tuicháva - peteĩ luchador iporãvéva ko mundo-gui!
  Ha mba'éichapa ojagarráta ha ojeroky hesa reheve ha'ekuéra zafiro ha mbyjaicha.
  Pe mesa tembi"u reheve ojapo seña umi mitã ñorairõhárape, ha oĩ ijapytepekuéra oñepyrũva oñemboja hese ha ogueraha donut ha torta, oñembohypýiva chocolate ha opáichagua crema-pe. Iporãve jepe, ejagarra peteĩ helado. Kóva ha"e absolutamente soberbio.
  Margarita ombopu hatĩ ha opukavy:
  - Peẽ karaikuéra natekotevẽi pekaru hetaiterei , .
  Natekotevẽi opavave peñemboja pe burguesía-pe...
  Ha ehai ndejupe peteĩ kuatiahaipyre,
  ¡Ou porãta gueteri pe movilidad!
  Dominica ohechakuaa peteĩ sonrisa dulce reheve:
  - Heẽ, añetehápe tuichaiterei osê!
  Ha oñakãity hesa hovy mandi"o yvoty reheve.
  Margarita ohechakuaa:
  - Dinosaurio so"o ndaha"éi he"ẽtereíva, ha sa"ive jepe umi mymba so"o ho"úvape guarã. Ha katu ho'u haguã kavaju...
  Dobrynya opukavy:
  - ¡Ndahejamo"ãi re"u kavaju!
  Ha mitãkaria"y-héroe opurahéi:
  Sivka-burka, kaurka profética, .
  Eñembo"y che renondépe
  ¡Ojogua peteĩ hogue kapi"ipe renondépe!
  Sivka-burka, kaurka profética, .
  Tuichaiterei, tekotevẽterei
  ¡Rojotopa!
  Oenomaus oipyhy ha ojepoi pe dragón-gui. Añetehápe oñeha"ãse mba"eichagua tembi"úpepa oiko pe dinosaurio. Oiméne haʼe peteĩ mbaʼe ñanembovyʼáva. Ha pe mitãkaria"y-príncipe ojagarra pe torta chocolate reheve ha omombo ijurúpe.
  Ha oñepyrũ oisu"u mbarete, ha"e cremoso ha dulce. He'ẽ porãiterei ningo.
  Mitãnguéra opukavy peteĩ ñe"ẽme:
  - Ha, ¡tañeha'ã! ¡Ani peiko tia aña!
  Margarita opukavy inocentemente:
  - Che réra tia? ¡Iporãiterei ningo!
  Ha pe mitãkuña partidaria osapukái:
  - ¡Ame'ẽta ndéve diez minuto rekaru haguã! ¡Ikatu rekaru, ha katu moderación-pe!
  Dominica oporandu opukavy:
  -Tekotevẽ piko reñembyahýi ñorairõ aja?
  Margarita oñakãity iñakã óro, peteĩ diente de león primavera-pegua color:
  - Heẽ, mba'éichapa! Ha ningo chekaneʼõiterei!
  Pe mitãkuña oñepyrũ opurahéi iñe"ẽ hesakã porãvape omomba"eguasu haĝua pe mba"evaiete oikova"ekue upe situación-pe.
  Opurahéi aja, pe mitãkuña ojepoi voi pe dragón-gui. Ha oñepyrũ ojeroky pe kapi"ipe naranja ári ipy nandi reheve.
  Ha iñe"ẽ iridiscente ha omimbipaite:
  Ore ha'e miembro Komsomol, mitãkuña sueño,
  Ko tetã porãite tavayguakuéra tenonderã rehegua...
  Ñande jeroviaha Yvy ha planeta-pe,
  Ha jagana ko ñorairõ ipeligrosoitéva!
  
  Oimeraẽ negocio ojediscuti upéicharõ,
  Tata hendy mbarete peteĩ mitãrusu korasõme...
  Mitãkuña, kóva iporãnte
  ¡Jaipe"a pe okẽ pe espacio tuichaitévape!
  
  Oimeraẽ kuimba'e ha'e peteĩ gigante
  Ciencia, aikuaa, ome"ẽta chupe pu"aka...
  Cheguerovia, ore ñehenói akóinte peteĩcha,
  Upévare Abel ogoverna, ha Caín oĩ prisionéroramo!
  
  Aipota hi"aju peteĩ cosecha abundante,
  Ko planeta oñakãrapu'ã haguã...
  Ikatu hag̃uáicha ou peteĩ paraíso iporã ha hechapyrãva,
  Ha pe amista imbaretevékuri metal-gui!
  
  Ñaconquista espacio exterior, .
  Mitãkuña oñani ipy reheve umi charco rupi...
  Ñande ári oĩ peteĩ keruvín ipepo óro,
  ¡Tuicha ha ro'y nañanemondýimo'ãi!
  
  Cheguerovia, ñane enemigokuéra ndaikatúi ñandepu'aka,
  Nervios de acero ha peteĩ tatatĩ korasõme...
  Ha pe espíritu mbarete, nde haʼeháicha peteĩ oso,
  Rohupíta pe bandera, aikuaa!
  
  Mávapa ohayhu umi mitãkuña omimbivévape , .
  Ha'e iporãiterei ánga ha ta'angápe...
  Embosako"i peteĩ ametralladora ipu"akapáva, .
  ¡Jepémo ipeligroso ne adversario!
  
  Aikuaa katuete ñaganataha,
  Ñande jajoajúta tapiaite ñande Retã ndive...
  Añetehápe, oĩ peteĩ mundo entero mbyjakuéra reheve ñane renondépe, .
  ¡Toiko yvypóragui peteĩ tekove imbaretéva!
  
  Tesape Tetãmegua ndorekóiva ijyvy majestuoso - .
  Rubí mbyjakuéra tatatĩ iñakã ári.
  Rus' ojejaho'i gloria inmortal reheve -
  ¡Pe héroe ipu"akapáva, pe drayman, oinupã!
  
  Rubí Rowan hogue esmeralda-pe - .
  Zafiro omimbi pe kokuépe , mandi'o yvoty...
  Amondo ndéve che remiandu, Rusia - .
  ¡Peteĩ ágila iñakã mokõiva oveve purahéi reheve!
  
  Rocío gota-pe umi pérla oĩ diamante nieve ryru, .
  Opa mba"e iporã pe País Tuichaitépe!
  Yvy ikyra, oguereko ipire hũicha, .
  ¡Umi nieve ryrýi ogueraha yvytu pyahúpe!
  
  Peteĩ región Rusia-pe oĩ hielo, foca, .
  PE angirũ , kaméllo ha"e pe óro desierto-pegua.
  Haku ko'ápe umi tormenta de nieve okororõ jave,
  ¡Ñañongatúgui Ñandejárape ñane korasõme!
  
  Sandia, melón ha avati okakuaa, .
  Ha peteĩ hendápe verano-pe reñembosarái hína patines-pe...
  Ha, ¿moõpa ikatu retopa koʼãichagua tetã ko múndope?
  ¡Oĩhápe pueblokuéra imbareteterei ijyva ári!
  
  Rusia-pe, pe hazaña de armas oñembotuicha,
  Ipype, yvypóra ha"e idestino Apohare!
  Ikatu ñañorairõ porãiterei , .
  ¡Ani hag̃ua ou peteĩ inundación de provléma Rus-pe!
  
  Ñande kuña iporã, opavave oikuaa
  Ha ndaipóri kuimbaʼe imbaretevéva ipyʼaguasuvéva!
  Patria, nde ha'e pe paraíso encarnación - .
  ¡Peteĩ Ñandejára soberano ha"e pe Familia Jára!
  
  Oñemonéîta umi icono ortodoxo,
  Pe campaña omoñepyrũva peteĩ soldado...
  Roju jeýta ógape umi botín generoso reheve,
  ¡Ofaltaʼỹre ni peteĩ batida, umi arquero oity iñenemigokuérape!
  
  Ñame'ê py'aguapy ha vy'apavê opa tendáre,
  Ha Ñandejára ndive ñamoingove jeýta umi omanóvape!
  Ñande Retã Imbyai'ỹva ñemomba'eguasurã - .
  ¡Katuete jaganata , aikuaa!
  Dominika oipyhy avei ipurahéi. Ha ojerokypaite hikuái oñondive, ha ipy nandi, morotĩ ha imbaretéva oñemomýi ha ojeroky.
  Upéi Margarita ombopu pe bocina:
  - ¡Oñembogue tesape! Upéva ha'e, opa tembi'u tiempo.
  Umi mitã ñorairõhára ndoipotáigui oheja pe mesa. Añetehápe, ¿ mbaʼéicha piko ndapeʼumoʼãi ? Oĩ jave literalmente decenas de diferentes tipos de crema. Ha ha'e extremadamente delicioso. Ha umi hyakuã porãva koʼã helado, pastelería, torta, pretzel ha ambue mbaʼe heʼẽ porãva ha ñanembovyʼáva, ñanemokyreʼỹ ha ñandegustaiterei.
  Dominica opukavy : .
  - ¡Ani rekaru hetaiterei ! ¡Epraktika pe moderación!
  Margarita omondo tuit:
  - ¡Eikuaa maymávape peteĩ tapicha ndaha'eiha ryguasu! Ha tekotevẽ rekaru iñarandueterei.
  Pe mitãkaria"y heroico Dobrynya, ha"e voi ho"u ramóva peteĩ docena de torta ha oñembojehe"a crema multicolor reheve, oñe"ẽmbegue:
  - ¡Kóva ningo hechapyrãiterei! Péro reikuaavaʼerã arakaʼépa repytáta. Iporã ja"u, ha katu ivaieterei ja"u hetaiterei.
  Mitãkuimba"e príncipe Oenomaus omoneĩ:
  - Ne enemigo principal ha'e nde rye. Ha katu he"ívo hikuái - eme"ẽ nde cena enemigo-pe, kóva nde"iséi regueraha literalmente!
  Dobrynya he"i opukavy:
  - Ha katu ára hasýva rire, térã ñorairõ rire, térã oñembokatupyry rire, rekaru porã va'erã! Ndaupeichairamo ndaiporimo'ãi mbarete.
  Dominica oñakãity opukavy ha he"i:
  - Che personalmente aipotave ojedisuelve pe proteína kambype karurã ha hoy'u. Ha"e satisfactorio, ha pyhare umi músculo okakuaa ha ndokái. Bueno, kesu cottage pira reheve cena-rã hesãieterei. Umi atleta rete oikotevẽ proteína.
  Umi mitã ñorairõhára oñemopu"ãkuri algún modo. Ha oñepyrũ jey oguata hikuái pe paje apoha aña Bastinda kastíllope. Pe paisaje oĩva ijerére osegi henyhẽ. Ha katu , ohovévo ohóvo pe ejército michĩ ha imitãva, ohechaukáva italón desnudo ha polvoriento, pe naturaleza ipiruve ñande resa renondépe voi.
  Oñemboja hikuái rata rréino rehe, ha ko'ãva ha'e ijára ombyaietereíva.
  Ovy"a haĝua, umi mitã-ñorairõhára oñepyrũ opurahéi ha oñepyrũ opyrũ ipy rehe kyre"ỹve:
  Elfia ipoty peteĩ ka"avoicha umi mburuvicha guasu poguýpe,
  Ha'e opa'ỹva ha iporãve ko universo-gui...
  Victoria oipe'a peteî cuenta ilimitado,
  Ñande jerovia oñemoingove jeýta Rodnovery -pe !
  
  Tuicha mba"e Túva, peguerovia, ha"e
  Topu'ã yvateve ikorasõ ohayhuetéva...
  Upéicharõ pe vyʼapavẽ oĩva ko univérsope oĩ ipype
  ¡Oguereko haĝua Elfia-pe peteĩ techo mbarete reheve!
  
  Ñañatendéke ñande Duende oveveha tenonde gotyo,
  Ha oikytĩ umi ola ijyva reheve...
  Ha katu jajapova"erã, jajúta ambue hendáicha,
  Ha oĩta ambuekuéra, cheguerovia, jueces!
  
  Ñande Retã oguerekóta peteĩ yvy tuichaitereíva,
  Omyendýva tesape omimbipáva reheve...
  Ha opa mba'e ári Elfrog ha'e pe ánga ra'anga,
  Omoambuéva ro"y verano-pe!
  
  Heẽ, aikuaa, hasy ñandéve karia"ýpe,
  Ha katu peẽ peservi Oenomai-pe fielmente ...
  Pe várko ojekutu, pe remo oñembyai, .
  Ha peteĩ hendápe peteĩ jagua kyhyje okororõ amenazantemente!
  
  Nahániri, nañame"ẽmo"ãi Elf pe adversario-pe , .
  Ñande kyse puku oguereko cuchilla, cheguerovia, haimbevéva...
  Ñañembo'ýta ha ñagana jeýta
  Ha ani peñe"ẽ ñe"ẽrei, aña!
  
  Ko'ápe roñembyaty hína desfile-rã,
  Ndaipóri tetã marangatu iporãvéva ko universo-pe...
  Peguerovia che, romondóta oñondive ñane enemigokuérape infierno-pe,
  Ha ñande voi ñamopu"ãta peteĩ paraíso, peikuaa, jepe!
  
  Avave ndaikatúi ñandejoko
  Ore ha'e umi kavaju'arigua tuichavéva umi Elfo-kuéra...
  Peichagua pu"aka, peteĩ ehérsito invencible, .
  Ha javyʼave ko planéta kompletoitépe!
  
  Jahechaukákena ko yvy ape ári iporãvape,
  Ñamopu'ã pe poyvi siete sa'y rehegua planeta ári...
  Ha javy'áta, cheguerovia, oparupiete,
  ¡Opa mba"e rire, ojepurahéi umi tembiapo heroico!
  
  Por favor, peñatendéke pe py"aguapy duende oĩha peteĩ prima-pe oparupiete,
  Ha oñembotuichave ohóvo...
  Ha umi hénte ovyʼáta ko Yvýpe,
  ¡Ndaipórigui ñemotĩ Tetãme guarã!
  
  Solceso tuichaitéva , .
  Ndaipóri mo'ãi pytũmby ñande universo-pe...
  Ha yvypóra ha duende ndaha"éiramo ipy"aju, .
  ¡Idestino ha"e kuarahy resê ha creación!
  ¡Kóva ha"e peteĩ purahéi opokóva ánga rehe! Peteĩ purahéi ombovy"áva ha iporãitereíva.
  Jepémo pe paisaje ijerére tuicha ivaive - yvyramáta ruta , kapi"ipe oñembojyva"ekue, opa mba"e oñemboja"o ha ojejaho"i rata py rastro-pe.
  Margarita ohechakuaa:
  - Heẽ, ani reha"arõ mba"eve iporãva ko"ã ratagui! Ha ijerére oĩ cero.
  Peteĩ pukavy omimbi ha ipyahuetereíva reheve, Dominica ohechakuaa, ohechaukávo hatĩ:
  - ¡Kóva, katuete, oñeha"arõva"erãkuri! Opa mbaʼe oiko chugui peteĩ mbaʼe ndovaléiva mbaʼeverã . Ha katu mba'épa ikatu regueraha peteĩ rata-gui - ndaha'éiramo abono heces-gui!
  Ha mokõive mitãkuña opukavy. Upe rire opavave escuadrón infantil ombohetave ipy"a"ỹre. Mokõi mitãkuimba"e ñorairõhára oñemotenonde pya"e ha omboveve ikyse puku molino de viento-icha.
  Ha upéicha pe rata peteĩha, peteĩ bulldog porãicha, oikytĩ umi mitãkuimba"e heroico mokõive lado-pegua. Kóva ha"e peteĩ ñorairõ serio oúva.
  Umi mitã ombohetave ritmo ha literalmente oñepyrũ oñani. Ha upéi ojekuaa henondépe peteĩ aty guasu rata. Pe tuichavéva ijapytepekuéra tuicha peteĩ tóro porãicha. Pe mitãkuña actriz Dominika ojupi ñorairõme peteĩ dragón ári. Ha ha"e oĩma oñorairõ haĝua, ha katu pe primer golpe ojapova"ekue pe varilla mágica-gui oinupã pe rata itujavévape.
  Ha ohesape ha oiko chugui peteĩ círculo tuicháva kesu ojeporavóvagui orekóva agujero. Ha osẽ chugui peteĩ hyakuã porãitereíva, umi rata ojedistrae pe ataque ojejapóvagui pe batallón infantil rehe ha oataka itendota yma guarépe, oporogustaiterei va"ekue pe aroma delicadeza exquisitavéva umi ratones-pe ĝuarã reheve.
  Péva ojekuaa ha"eha peteĩ sorpresa.
  Margarita ohechakuaa:
  - ¡Ne katupyry okakuaa ohóvo káda aravo! Ha kóva, ha"eva"erã, ha"e extremadamente fresco !
  Dominica oñakãity iñakã óro:
  - Heta mba'e ikatu ajapo! Ha péva ha"e che credo tuicháva! Ha añepyrũramo, upéicharõ mbaʼeve ndachejokomoʼãi.
  Ha pe mitãkuña ojagarra ha oinupã ambue escuadrónpe rayo mágico reheve. Ha oiko umi transformación adicional.
  Heta docena de rata-gui oiko sandía tuicháva ha rayada ha ojehecharamoiterei.
  Mitãnguéra ñorairõhára opurahéi coro-pe:
  Melón, sandía, bollo de trigo, .
  Peteĩ yvy ipy"aporãva ha oñakãrapu"ãva...
  Ha oguapy mburuvicha guasúpe Elfiburgo -pe .
  ¡Padre Rey Oenomai!
  Ha upéicha umi mitã-ñorairõhára ipahápe oñorairõ umi rata ndive, ha ñaikytĩ chupekuéra oñembotapykue"ỹre. Ha umi ñorairõhára ombotyryry kyse puku kyse puku . Ha umi mitãkuña oñepyrũ odispara arco-gui. Oĩ ijapytepekuéra elfo, ha ikatupyryeterei odispara hag̃ua. Kóva añetehápe ha"e peteĩ ñorairõ añetegua.
  Ha hetaiteve escuadrón de rata oho ñorairõme. Osyry hikuái ysyry pypukúicha.
  Dominica ohechakuaa:
  - Ñañe"ẽvo peteĩ mba"e ivaíva ha ivaívare, oĩ peteĩ temiandu ndaiporiha límite!
  Margarita opurahéi opukavy, ha katu , ñembyasy:
  Umi ñorairõhára pytũmbýpegua imbarete añete,
  Mba'evai oisãmbyhy ko mundo oikuaa'ỹre número...
  Peẽ katu Satanás raʼy,
  ¡Ani peity Cristo pu"aka!
  Dobrynya, otyryrývo pe dragón-gui, oñepyrũ oikytĩ umi rata. Péva ojapo mokõi kyse puku reheve peteĩ jeýpe, ha pe mitãkaria"y omýi pya"e rupi, ha"ete ku omba"apóva peteĩ ka"a molino. Pépe oñepyrûkuri ñehundi.
  Oenomaus oike avei pe ñorairõme. Pe mitãkaria"y ojagarra peteĩ rata ikuãgui ipysã reheve ha omombo ambuépe, omopẽvo ikangue. Upéi opurahéi:
  - Tuicha che mbarete, .
  Ha araka'eve nañeme'ẽmo'ãi che enemigokuérape...
  Mitãkuimba'e puño oinupãgui, .
  ¡Pe rata aña oveve otĩ haguã!
  Añetehápe, pe mitãkaria"y príncipe ohechauka ha"eha peteĩ luchador hasyetereíva ñorairõme.
  Dobrynya ipoderoso avei, musculoso, jepémo oipuru ipy mitãkuimba"e ha, ndahesaráiri kyse puku . Ha oñepyrũ ohechauka peteĩ nivel de abuso destacado. Mba"eichaitépa hasy ha huguypaitéva opa mba"e.
  Pe mitãkaria"y ojekuaa ha"eha agresivo ha combatitivoiterei, ha"eháicha umi ambue combatiente pe ejército imitãvape.
  Ha pe mitãkaria"y talón nandi oity umi rata akãrague pukukue.
  Kóva ha"e asesino ha, al mismo tiempo, oĩ peteĩ pukavy pe mitãkaria"y juru ári .
  Dominica oipuru ipu"aka mágico umi transformación oúvape ĝuarã. Ha haʼe ningo ikyreʼỹeterei.
  Pe ñorairõhára otyryry ha ojere. Ha ko"áğa oveve jey peteĩ corriente de energía ivarilla mágica-gui. Ha oinupã pe orco-pe.
  Peteĩ oso hũ ha morotĩva pya"e oñekonverti peteĩ malvavisco chocolate-pe. Mba'éichapa tuicha mba'e kóva ?
  Margarita oporandu opukavy:
  -Ikatu piko rejapo halva?
  Dominica oñakãity iñakã óro:
  - Katuete ikatu! Ha iporãitereíta!
  Ha pe mitãkuña omosãso umi carga mágica ipgui ha umi ipysã nandi guive. Tatatĩ oity pe escuadrón de orcos-pe. Ha osyry peteĩ ysyry eíra pukukue... Pe eíra hovy-naranja ha osalpica peteĩ ola-icha.
  Margarita ombohovái opukavy:
  - Reikuaápa, kóva ndaha'éi pe reikotevẽvaite!
  Dominica oñakãity omoneĩvo.
  - Añete, ndaha'éi halva porã, ha katu avei ijuky porã!
  Pe mitãkuña partidaria ohechakuaa:
  - Halva ha"eva"ekue peteĩ rareza ñorairõ mboyve. Péro hoʼu hikuái eíra pe ocupación aja jepe.
  opopo jey , ko"áĝa umi rata-pe, ha opurahéi:
  Pe jopói iporãvéva, katuete, ha"e eíra, .
  Pe mitãkaria"y, katuete, ontende porãta ko mba"e...
  Michĩmi jepe - peteĩ kuñataĩ, .
  Kóva iporãma, bueno, ha ni peteĩ olla entera!
  Margarita avei opopo, primero peteĩ varita mágica reheve, ha upéi ipysã nandi reheve, osegívo:
  Ha katu eíra, kóva ha"e peteĩ mba"e iñextrañoitereíva,
  Opa mba'e oî térã ndoikói...
  Ha katu che angirũ, nantendéi añónte mba"épa pe secreto,
  Oĩramo, upéicharõ pyaʼe voi ndojehechái!
  Péro peʼúramo, upéicharõ ndaiporimoʼãvéima provléma!
  Dominica ojagarra ha ojere pe dragón ári. Ipukavy oiko siniestroiterei, ha al mismo tiempo, vy"apavẽ. Pe mitãkuña oñandu mbarete tuichaitereíva ipype. Ha upéi osẽ peteĩ ola ivarreta mágica-gui. Ha peteĩ jeýpe peteĩ par de mil rata oñekonverti chuletas heʼẽ porãvape salsa-pe. Ha peteĩ olave pe varilla mágica rehegua, ha umi rata oñekonverti pira tembi"úpe.
  Hiʼarive pe plato lateral orekóva hikuái iporãiterei, plátano, piña ha ambue yva heʼẽtereíva. Ha opa mbaʼe ningo igustoiterei ha iporãiterei.
  Dominica opurahéi:
  Umi plato lateral iporãiterei
  Umi mitãkuña ha'e encantador...
  Ha irundy luminario omimbi,
  ¡Einupã pe orco hocico-pe!
  Margarita ohechakuaa iñaranduhápe:
  - Peteĩ cocinero porã ojapo chuletas orco ha rata-gui, ha umi oje'úva upévape!
  Pe mitãkaria"y Dobrynya ojagarra ha omombo peteĩ adoquines pohýi pe goblin akãme. Oinupã iñakãrague pukukue ha opurahéi:
  -Nde ha'éramo peichagua freak , .
  Che roitypáta...
  Bueno, mba'épa oikóta nde ha'éramo peteĩ blockhead, .
  Upéi oĩma listo peteĩ plan activo!
  . MOAKÃHA No 11 rehegua.
  Dominika Dolfinova ryvy omoambue héra. Ha ko'ágã oñembohéra iporãitereiha - Calígula. Taha'e omomba'eguasúvo infame emperador, térã oha'ãvo peteîva umi vúrro réra oîva caricatura Dunno rehe.
  Ha ko"áğa pe mitãkaria"y oñorairõva Calígula Delfines odesidi tekotevẽha oho oheka iñermánape. Péro moõpa ojeheka vaʼerã pe persóna okañýva chupe?
  Ha pe mitãkariaʼy ojere peteĩ lívro herakuãitévare oñeʼẽva mágiare. Ha"e, katuete, ndojeroviapái opáichagua psíquico ha paje apoha rehe.
  Péro mbaʼére piko nereñehaʼãi ndete voi reike trance-pe. Hi"arive, itúva ndaha"éi yvypóra, ha ikatu oreko habilidad mágica imba"éva, ha peteĩ nivel completamente extraordinario-pe.
  Pe mitãkaria"y Calígula ogueraha umi Delfines-pe ha oguapy sofápe pe posición de lóto-pe. Ha oñehaʼã oñekonsentra. Ko mitãrusu actor cinematográfico ombohasa ipy ha omohenda porã ijyva. Ha upéicha pe mitãkaria"y oñembohypa peteĩ mba"e itavypaitéva ha colorido-pe, oñeha"ãvo ojuhu Dominica-pe.
  Hasy oñemombe'u haguã magnificencia orekóva espectáculo teatral. Oñorairõ jave, en particular, elfo, orco, goblin... Peteĩ espectáculo de trajes heta mitãkuña opa nacionalidad ha diferente grado de desnudez ndive. Pe espectáculo iporã ha impresionante ioriginalidad-pe, especialmente umi mitãkuña osalpica jave ipy nandi taha"e pe yvyku"i haku asýva ári térã umi nieve ryru ári.
  Haʼekuéra oataka oinupãvo kyse ha lánsape umi armadúra orekóva diferénte fórma de tánke. Ha umi monstruo metálico ombohovái umi chorro de lanzallamas hakuáva reheve. Tatatĩ temperatura ijyvate ha mitãkuña"ikuéra, osapukáiva, okáipa michĩmínte, ha osapukái ikorasõ rasy. Ha umi orco osapukái hatãve, ha isyva bang , bang, bang - confeti multicolor oñembyai umi golpe-gui.
  Ha umi biplano oñembojeguáva osẽ pya"e yvate guive, ohejávo hapykuéri guirnalda tren de lujo orekóva opáichagua cascada iporãva.
  Pe mba"e itavyvéva, ha péva ikatu voi ombopu pe techo umi bisagra-gui, ha"e pe mundo de fantasía oñembojehe"aha umi figura añeteguáva, histórica rehe, jepe yma mombyry guive.
  Stalin, ko ocasión-pe, oñeha"arõ"ỹre, ohejávo secreto innecesario, he"i:
  - Luftwaffe ohupyty umi yvate oñemotenondevéva aviación-pe. Jepe ndaha"éiramo
  Reipapa ramo discoteca , pe bombardero TA-700, ikatúva ogueraha cincuenta tonelada peve bomba, ojapo peteĩ impresión seria.
  Hitler oñembohory:
  - Ha katu pe " Super Monster " orekóva peteĩ arma calibre 3200 mm, doscientos tonelada carga cohete rehegua, ha"e gueteri peteĩ obra insuperable arte militar rehegua.
  Upérõ Stalin opropone peteĩ tostadas:
  - Upévare jay"u pe hecho peve pe juru oikotevẽha oimeraẽ arte ndaha"éiramo arte militar!
  Pe tendota guasu opa ára ha pueblo-pegua o"u vy"ápe pe víno ojeselláva Jesucristo heñói mboyve, ha ko mundo Fuhrer hoy"u jugo noventa y diez yvakuéragui. Mokõive dictador omaña mba'éichapa rastro peteî cohete oveve yvate gotyo hesakã porã oikytï yvága monitor-pe. Mba"éichapa ñahendu peteĩ mitãkuña rusa ñe"ẽ vy"apópe:
  - Ojeike órbita-pe osẽ porã.
  Ha jepopete arasunu opa tribuna-gui - ¡ojejapóma! Yvypóra ipahápe oĩma espacio-pe, ha péva ojapo umi representante raza tuichavéva Yvýpe - umi ruso ha alemán.
  Pe yvága tuichakue horizonte guive horizonte peve oñepinta destello de miles de fuegos artificiales opa color arco iris ha millones de sombras reheve, ha"ete ku, peteĩ napalmo fabuloso ojeipysóva tinta espacio pyhare rehegua. Upe jave avei , umi supernova hendýva individual oñekonverti inscripción hesakãvape - consigna-kuérape. Ha"ete: "Patã Sy ha Espacio", "Tenonde gotyo Mbyjakuérape", "Unión de los Pueblos de la Tierra"!
  Kóva añetehápe ha"e algún tipo de locura. Ha"ete ku heñóiva peteĩ actuación súper cósmica ha fantástica. Algún tipo de historia alternativa, ndaipórihápe ñorairõ Tercer Reich ha URSS apytépe, ha ojekuaa iporãitereiha . Ha katu ko"áğa kóva ndojehechái iporãiterei, ja"e porãsérõ.
  Ojuhuva"erã iñermána tuichavévape. Ha péva ha"e pe mitãkaria"y rembiapo principal, oprotagonizámava"ekue peteĩ serie de película-pe, ha iporãiterei ha ikyrỹi, orekóva alivio muscular azulejo-icha.
  Ha pe téra pyahu Calígula ogueraha va"erãmo"ã heta atención.
  Pe mitãkaria"y osegi ojepy"amongeta. Ha sapy"aitépe ahecha peteĩ mitãkuña, iporãva ángelicha, ha iñakãrague rizado óro rogue sa"y. Oipyso ipo pe mitãkaria"ýpe ha he"i opukavy:
  - ¡Roguereko heta misión iñimportánteva romohu'ãva'erã penendive!
  Pe mitãkaria"y Calígula oporandu opukavy:
  - Ha upéi ikatu ajuhu che reindy, okañyva"ekue peteĩ hendápe ojekuaa"ỹvape?
  Pe mitãkuña ombotyryry iñakãrague óro ha ombohovái jerovia reheve:
  - Heẽ, ikatu. Ha katu pene reindy ko"áĝa okumpli peteĩ mesías hasýva - osalva haĝua opa umi representante sexo imbaretevévape, hi"ári oñemoĩ pe amenaza de destrucción. Ha hasyeterei ningo.
  Calígula Delfines oporandu:
  - Mba"éichapa nde réra, ha mávapa nde.
  Pe mitãkuña ombohovái peteĩ pukavy he"ẽ asývape:
  - Che ha'e Margarita Korshunova, mitãkuña partidaria oñemosaingóva nazi-kuéra, ha ko'ágã oñemoingove jey peteî mundo pyahúpe. Ha péva ha"e che destino, aservi haĝua mba"eporãme ha asalva haĝua tapichakuérape.
  Pe mitãkaria"y actor oñakãity:
  - Che rontende porãiterei. Upéicharõ, ¿ñaime piko algunas misiones divertidas-pe? ¿Ojogua umi pelíkulape, péro añetehápe?
  Margarita oñakãity:
  - Heẽ, añeteguáicha! Ha katu jaguereko ko"ãichagua oportunidad ndajakyhyjeiva"erã.
  Calígula de los Delfines ha partida pionera Margarita ndorekói tiempo oñomongeta ha oasepta haguã fabuloso espectáculo, ha añetehápe oike mundo pyahúpe, ha estado de trance de combate-pe!
  Margarita ohechakuaa:
  - Ko'ágã jaguereko peteî ejército entero. Ha peẽ pentende mbaʼe rresponsavilidapa roguereko ha che!
  Calígula ombohovái jerovia reheve:
  - Katuete che antende! Ha aha"arõ ojekuaa ha"eha peteĩ comandante digno.
  Ha pe mitãkaria"y ombojere ikyse puku haimbe asýva.
  Pya"e ro"u peteĩ merienda ha rojejapura romopu"ã haĝua soldádo. Oho va'erã kuri hikuái Italia-pe pya'e ikatuháicha ha omyendy tata papado pluma.
  Pe ehérsito osẽ Viena guive ombopu jave mbaraka ha oñembopu rupi umi trompeta tuicháva. Pe infantería ne"ĩra gueteri tiempo oñemboja haĝua ha umi kavaju"arigua ojere pya"e. Heta kavaju arigua opaichagua tetãgui oikeva'ekue Imperio Ruso Zarista-pe. Péicha ikatu opyrũ umi sérro ypýpe decenas de miles de pezuña reheve. Umi cosaco pya"e ha kavaju"arigua tátar ligero oñemotenonde pya"e. Upe rire omýi ricamente decorado destacamento-kuéra gentil polaco-gua. Bueno, umi karai elegante ha"ete ku oñembyatýva peteĩ desfile real-pe ĝuarã. Hiʼarive, enterovéva ohasase pe ótrogui pe ao iporãitereívape, pe kásko guive arnés peve. Oĩ avei kavaju"arigua teutónico blindaje reheve. Pe armadura ojepoli omimbi peve, ojedoro térã plátagui. Oĩ avei sueco orekóva uniforme especial, ha finlandés. Janissaries montado ha Spagi, kavaju arigua árabe.
  Ha heta pancarta ha poyvi poste pueblo ecuador guive océano Ártico peve. Ha mboy trofeopa ... Ko'ãva ha'e umi poder conquistado.
  Ha péina ou umi austriaco , ha hendivekuéra umi alemán. Roñeme"ẽ voluntario ramo pe caminata-pe ĝuarã. Avei, pe idea ojesakea haĝua Italia-pe ha"e peteĩ tentación tuicháva. Naturaleza generosa upépe ha heta pirapire oî! Ambue mba"e porãicha ikatúva oñembyaty pala rupive.
  Calígula el Tomboy opurahéi:
  Ñande ehérsito imbarete
  Ha'e oñangareko ko mundo rehe...
  Bueno, mba'épa oikóta oikóramo ñorairõ,
  ¡Ndaha'éi ñande ykére!
  Ha pe mitãkaria"y oity ipy nandi pe charco-pe. Añetehápe, ha"e omonde peteĩ pantalón mbykymínte, pya"eterei omýigui peteĩ estado de trance de combate-pe, ha ijao oike hape ha ojedesgarránte.
  Margarita oporandu iñamígo ha iñirũ aniquilador-pe:
  - Térã ikatu añetehápe repurahéi? Hi"arive, ¡ha"e exactamente nde mba"e!
  Pe mitãkaria"y actor oñakãity peteĩ pukavy ha"etévaicha peteĩ lobo ra"y:
  - Mba"épa nde ere, ndaikatúi?
  Ha Calígula de los Delfines oñepyrũ opurahéi;
  Oh, ko mundo, reñembyasyeterei, .
  Peteĩ mar tesay añónte - peteĩ océano...
  Moõpa oĩ pe ánga rape astral asajepyte, .
  ¡Pe omanóva sapukái iképe og̃uahẽtaha Edénpe!
  
  Oguereko ipype hielo korasõ rehegua, corteza congelada, .
  Ha pe haku hendýva umi pasión envidiosa rehegua.
  Mba'eichaitépa ipy'aporã, imitã jepe ho'ópe,
  ¡Pe ruiseñor ñembyasy oñembosarái ñembyasýpe!
  
  Peteĩ yvyra piru moco-icha, pe espíritu rutina rehegua, .
  Ha pe sepultúra oñembyaíva jepy"apýgui.
  Péro ikatu ñaime peteĩ ñeʼẽme
  ¡Eguenohẽ umi héntepe pe pantano-gui!
  
  Ombogue pe universo mba"e vai, .
  Borrar maldición ha'e peteî señal vaiete ..
  Ndaikatúi jagueropu"aka umi jehasa"asy rienda, .
  ¡Tojere pe Aña yvytimbo!
  
  Ko planeta pya"e omombota icadenakuéra,
  Péro ndohejamoʼãi órbita.
  G̃UARÃ-HAG̃UA Jajotrata honestamente
  Upéi umi hénte opuʼãta!
  
  Ikatu repu'ã kyhyje'ỹre,
  Ani rembota ambue tapichápe...
  Ani haguã pe mba'e'apohára otyryry ikyra reheve,
  Ani haguã ñande sy ituja!
  
  Upevarã jay'u'imi,
  ¡Víno ijukyvéva umi ryguasu eíragui!
  Toiko apañuãi añetehápe , .
  ¡Ha katu nog̃uahẽi pe óra ojekonta hag̃ua!
  
  Upéi ñamopuʼãta peteĩ paraíso yvagapegua,
  Mayma mitã ovy"áta tapiaite ĝuarã.
  Javeve peteĩ flecha-icha yvágape,
  ¡Peteĩ sueño omimbipáva oñekumpli!
  Opa purahéi ha, hendive, pe pareja oñorairõva ova paisaje Alpes italiano -gui ...
  Umi proyectil ojepovyvy, ha hetaiteve arma moderna odispara. Ko"ápe oĩ Port Arthur, pe táva legendario. Ho'a ha'e pe oityvyróva ñemoñare Romanov ha opaite Autocracia tuichakue. Ko fuerte oñemoĩrire, ndoikói vaʼerãmoʼã peichagua revolusión tuichaitereíva. A lo más ojapóta hikuái tyapu michĩmi ha omoĩ imartíllo ha hoz. Ha katu ha"e pe derrota ko"ápe omotenondéva cadena de acontecimientos omoheñóiva Gran Revolución de Octubre.
  ¿Iporãpa térãpa ivaíva ko mbaʼe? Ko evento hepyeterei. Millones de víctima ha emigrante, pero upe rire, tetã tuicha ombopya'e desarrollo.
  Jepe ojehepymeʼẽtereíramo, pe tavayguakuéra Rúsiape oguejy cien millón de persóna.
  He"iháicha hikuái tuguy pochy omonguera pe hasývape.
  Ha katu ko"áğa oĩ peteĩ oportunidad, ojagarra jeývo Port Arthur, ombojere haĝua tembiasakue ha osegi haĝua peteĩ línea ijojaha"ỹva. Techapyrã, umi Romanov omantene jave poder, ha jepe versión autocrática-pe. Kóva, katuete, ciencia ficción, ha katu interesante. Upéicha, añetehápe, mba'épa oha'ãrõ Rusia-pe oñeñongatúramo versión zarismo?? Estancamiento, térã viceversa, victoria?? ¿Oñemboguatavétapa pe sistema de monarquía absoluta umi democracia occidental-gui?Ko ipahaguéva oñemoĩma de moda. Añetehápe, tuicha oñembyai relaciones Rusia siglo XXI ha Occidente. Upe rire, oî moda ojeheka haguã tape alternativo parlamentarismo occidental-pe. Ojekuaa concepto: democracia gestionada. Péva formalmente oî jave elecciones libres, pero añetehápe resultado orekóva predeterminado de antemano. Pero ko forma de gobierno inestable, ha partido oiméva poder-pe, ikatu haguã omantene iposición, ombotapykuéma democracia legislación rupive. Ha upéi opa mba'e oho dictadura gotyo, oposición operdema representación parlamento-pe.
  Ha upéi oñepyrû mecanismo de represión ha terror, térã, al contrario, oiko peteî revolución, taha'e yvate guive, Gorbachov poguýpeguáicha, térã iguýgui, oikova'ekue avei hetave jey.
  Rusia-pe Autocracia aja, opa mba"e isencillove. Mburuvicha guasu oguereko pu"aka absoluto: ojejuka, operdona, omanda. Oguereko poder judicial, ejecutivo ha legislativo ijyvatevéva. Oĩ peteĩ Consejo Estatal umi tapicha omoĩva mburuvicha guasu, oñemoñe"ẽva chupe añoite, ha oĩ mburuvichakuéra omotenondéva mburuvicha guasu rembipota.
  Duma del Estado omombyte monarquía absolutismo rehegua, oipe'ávo emperador-gui derecho ojapo haguã léi, ha, en parte, oipyhývo control presupuesto rehe. Ha katu iñimportantevéva, ha"e pe Duma-gui oikova"ekue peteĩ cría ha mbói opaichagua conspiración-pe ĝuarã. ¡Kóva ha"e pe negativo orekóva!
  Tahaʼe haʼéva la situasión, pe mitãkuña partidáda jepe noĩri en contra oipytyvõ hag̃ua pe rréipe. Margarita oporandu Calígula-pe pe bully-pe:
  - Upéicharõ hesakã porã pe jeporavo, jaataka!
  Terminator mitãkaria"y ombohovái:
  - ¡Ndaipóri ambue jeporavo! ¡Katuete ñaataka!
  Ha oñepyrũ pe sarambi oikytĩva. O"acelerávo umi habilidad mágica pytyvõme seiscientos kilómetros por hora-pe, umi mitãkuimba"e kerubino, haimete nopenái umi explosión proyectil ha ametralladora disparo rehe, oike enemigo fila-pe. Vy"arã, ára avei desgraciado, ama ha pytũmby. Kuropatkin ne'írã gueteri omondo gente ofensiva-pe. Ha omotenonde artillería ñembosako'i. Contrario ojegueroviaháicha , general ha ex ministro de defensa ndaha'éi itavy. Kuropatkin oñeha'ã oñangareko umi soldádo rehe ha oñorairõ científicamente. Péva ha"e pe omboguejyva"ekue chupe. Indecisión, mbegue, deseo ogolpea haguã seguro, acción según plantilla - opriva éxito batalla umi japonés py'aguasu ndive . Upévare, natekotevẽikuri oñeha"arõ umi ataque atrevido Suvorov ojapova"ekue ojagarra haĝua Puerto Arturo-pe pe movimiento-pe. Ai, Kuropatkin ogana omano rire añoite Nogi cuerpo, umi japonés, avei omoambue"ỹre formación, ojupi tenonde gotyo, oataka iñakã ári. Ha upévare oity hikuái ifila ha ojere jey.
  Ha katu ko"áĝa Kuropatkin ojagarra mokõive proyectil ha imba"éva.
  Péva he'ise ikatuha ojejapo bombardeo de artillería heta ára jepe, ojekalkulávo mba'épa ojehu umi japonés oñembyaíramo. Ha péva jepénte emperador Nicolás ome'ê orden categórica pya'eterei oataka haguã fortaleza ha omohu'ã ñorãirõ, péva ruinoso tesoro-pe guarã.
  Ko"ápe, katuete, Kuropatkin oĩ peteĩ ita ha peteĩ tenda hatã mbytépe. Ha katu Puerto Arturo ha"e peteĩ mbarete ipu"akapáva, ha ko"áĝa umi japonés oñemohenda ipype - eñeha"ã, ejagarra!
  Ha katu Margarita ha Calígula de los Delfines, oikytĩvo kyse puku reheve ha omombo ipy nandi imembykuéra py reheve, ha katu ágil umi hélice cuchilla-icha, omýi umi bastión pukukue, omopotĩvo chupekuéra umi soldado-gui. Tenonderãite, tekotevẽ reikuaa umi altura dominante ha upéi ikatúta ojeipe"a tape umi tropa asaltante-pe ĝuarã.
  Oikytĩ aja samurai, Margarita he"i iñarandu reheve:
  - Jepive oñorairõ hikuái progreso rehehápe, ha katu ñande, ojekuaa, ha"ete ñañorairõva regresión rehehápe!
  Calígula pe mitãkaria"y opukavy:
  - ¿Reipota piko ere ojejapyhy jeývo ko fortaleza omombaretevétaha Autocracia posición?
  Ha omotenonde peteĩ serie entera de técnica kyse puku reheve. Péicha ojegueraha ikyse puku.
  Ha pe mitãkaria"y py nandi ojapo golpe omopẽva iñakã, ijajúra ha kangue.
  Margarita, oisu"úvo tuguy ijurúgui isarambipáva hetaiterei umi golpe pya"e ojapóvagui ipo ha ipy reheve, omoañete:
  - Por lo menos upéicha jepe! Añetehápe ningo ojekuaa porãiterei peteĩ rréi oganáva gérrape ojeguerohoryha. Por lo menos peteĩ tiempo aja. Upéi pe victoria ojehejarei, ha pe persona promedio, térã gente común, ojegueraha peteĩ rutina de trabajo banal-pe. - Pe mitãkuña partida peteĩ patada reheve , oity rire seis japonés peteĩ jeýpe, ha mokõi ojekutu bayoneta imba"évape peteĩ empuje mbarete rupive, ombojoapy. - Ikatu kóva ha"e peteĩ reprieve temporal añónte!
  Ha jey omomýi italón nandi, ipu"akávo cinco ñorairõhára kuarahy osẽva retãme, umíva apytépe mbohapy oficial.
  Peteĩ mitãkaria"y ipy"a"ỹva pantalón corto-pe, oikytĩvo umi japonés-pe repollo-icha, Calígula he"i lógicamente:
  - Pe victoria rire, oñepyrûta okakuaa pya'e económico Rusia-pe. Péva he"ise umi tapicha oiko porãvétaha, ha oguejytaha umi sentimiento revolucionario.
  Pe mitãrusu ñorairõhára oity pe cañón péicha peteĩ docena de soldádo samurái oveve iñakã ári . Terminator mitãkaria"y ombojoapy. - ¡Umi tapicha omopu'ã jepi ñembyahýigui!
  Margarita, oescupi peteĩ kangue peteĩ akãrague oñeikytĩvagui ijurúgui, pe escupida oinupã mbohapy soldado japonés-pe, peteĩ parte-nte omoneĩ:
  - Añetehápe péva ndaha'éi añetegua! Heẽ, umi revolución ha disturbio jepive omokyre"ỹ peteĩ situación económica ivaive ohóvo, ha katu ... Opa mba"e rire, umi dicembrista ndohói acción-pe imboriahu haguére ijehegui.
  Pe mitãkaria"y ñorairõhára Calígula, ojapo rire peteĩ movimiento mariposa ha oikytĩ peteĩ docena japonés akã, upéi omoneĩ:
  - Añete, ndaha'éi mboriahúgui! - Mitãrusu ñorairõhára oikytĩ peteĩ po pukukue artillero ha ombojoapy. - ¡Ndaha'éi akóinte ideprovéchova repensa nde rye reheve!
  Margarita okorrehi, osegívo oikytĩ brutalmente, upéicha umi japonés miembrokuéra isarambi:
  - Ja"e porãsérõ, ¡araka"eve ndovaléi repensa nde rye reheve!
  Calígula pe tomboy ko"ápe omoneĩ, oikytĩvo umi samurai ha omombo iñakã casco reheve diferente dirección-pe, ha tuicha kyre"ỹ reheve:
  - ¡Nde ere cien por ciento añete! ¡Ndaipóri mba'eve ojejoko haguã!
  Peteĩ guerrero ha peteĩ partidario pionero añetegua, ha hi"arive, pe princesa serenavéva, ohupyty rire ko título umi servicio ojapóvare peteĩ umi mundo mágico-pe, opukavy:
  - Ha jaipe'áta ñandejehegui pe ikyrakue! Upéicha toiko - banzai !
  Oiporiahuvereko"ỹre ni ndopytu"úi, Calígula, oikytĩ kyse puku reheve ha oity japonés ipy reheve , opurahéi voi:
  Ndaha'éi en vano chemondo Rus-pe,
  ¡Egueru ndéve grásia!
  En pocas palabras! En pocas palabras!
  Mbykyhápe - ¡ekirirĩ!
  Ha koʼãichagua ñeʼẽ rire pe tuguy osyry hatãve. Añetehápe, ombyasy umi japonés-pe guarã. Ko tetã omba'apo ha ojeguerohory, pero ho'a ita molino guýpe ha ko'ágã oñemolina ha ojejoko. Mba"épa oikóta - harina térã arína, peteĩ porandu porandu rehegua!
  Pe mitãkuña partidaria ipy"a"ỹva Margarita, ome"ẽva decenas de golpes peteĩ segundo-pe ha ojupívo pya"e, omosarambívo umi te"õngue arrugado, pe bastión oúvape, odeclara, omomýivo ipy pe samurai oúvape mandibula-pe, ha peteĩ aforismo sorprendentemente apto reheve:
  -Ñorairõ ha"e peteĩ mba"e base, oñekomprometéva pensamiento yvate reheve!
  Calígula, pe mitãkuimba"e actor omýi pya"eve"imi jepe ikompáigui ha ijyva desnudo-gui orekóva azulejos de músculo, pe ama ojohéi tuguy ha kangue pehẽngue, osegi:
  - Ñorairõ omokangy ñande rete, ha katu omokyre'ỹ espíritu!
  Margarita omoheñói peteĩ cascada de salto salto, oikytĩvo japonés-pe, ha opurahéi peteĩ ñe"ẽjoaju peteĩ purahéi ojeguerohorýva década setenta siglo XX-pegua:
  - Vy'a, grásia ha plasticidad! General , omombaretéva, kyre"ỹ omokyre"ỹva, epu"ã tupagui ha ejapo gimnasia!
  Caligula Dolphins, peteĩ golpe ipy muscular guive ingle peve, omboliga pe coronel japonés-pe oveve haĝua aire rupi ha pya"e oity mokõi ametralladora oñembo"ýva pe torre ári. Umi monstruo mecánico oescupíva omotenonde, inercia rupive, ho'áva, oinupã imba'éva , oikytïvo umi fila. Pe mitãkaria"y Terminator oñesũ:
  - Perdón, hesa estrecho , ha katu che aimese primero! Ha ndaha"éi aipotáva añónte, ¡ha katu ajapóta!
  Margarita, oity ambue torre ametralladora ojejapóva EE.UU.-pe ipy nandi reheve otyryry aja, lógicamente he"i:
  - Ndaha"éi ivaíva ñaime tenonderã, ja"e porãsérõ, ha katu nombojyva"erãi hikuái umi pelota hapykuéguio!
  Mitãkuimba'e-actor Calígula, omombo peteî proyectil ikuã nandi, shimosa explosivo yvate ojepovyvy, omosarambíva samurai, he'i:
  - Pe ombopupuva'ekue umi pelota pyhare ha ára ndohejamo'ãi oje'u oikovéva!
  Margarita opukavy ha otyryry ha oity ipy nandi pe metal torre de ametralladora-pe. Pe acero inoxidable osẽ jey, ha umi oficial japonés oveve iñakã ári, umi ipehẽngue bota reheve otyryry. Añetehápe, ojogua hikuái umi mymbachuʼípe.
  Margarita oñe"ẽkuri ko"ápe avei:
  - ¡Peteĩ vagabundo ikatu voi omoĩ peteĩ "bota" peteĩ talón reheve!
  Calígula pe hooligan, avei oity peteĩ arma peteĩ salto-pe ha ojapo opavave oveve mombyry, ohechakuaa:
  - "Botas" ani remoĩ sapatu peteĩ tapicha ndorekóiva apytu"ũ opuli haĝua sapatu!
  Margarita ombohovái ojere jeývo ha oikytĩ peteĩ pelotón entero japonés-gui. Pe mitãkuña Terminator omimbi ko"ápe avei:
  - Extrañamente, oĩ hetaiterei tapicha honesto yvate gotyo, ha katu sa"i oĩ ijapytepekuéra ikatúva ojapo astucia ñembotavy"ỹre icarrera okakuaahápe!
  Calígula ojere peteĩ herida yvate gotyoguáicha, oity ha oikytĩ umi japonés-pe, ha oasegura razonablemente:
  - Peteî político oha'ã justo py'ÿi oguejyháicha peteî minero peteî abrigo morotîme, ha motivo peteîcha: oguenohê haguã subsidio ojohéi haguã reputación manchada!
  Margarita ombohovái ko mba"e, ombotyryrývo tuguy iñakãraguegui:
  -Político, ijapu hekovépe ha hovamokõi hembiapokuépe, ha katu ñemano hekojoja ko mba'e vaiete ndive jepe!
  Pe mitãkaria"y Terminator oity peteĩ arma japonesa, omopẽvo mokõi docena soldado Imperio del Sol Asiente-gua kangue, ha ombohovái:
  - Ñemano ha"e honesto akóinte oúgui, ha katu ha"e arbitrario oiporavóvo pe hora de visita!
  Port Arthur ha'e peteĩ táva guasu, ha oguereko heta línea defensiva. Upéicha, ñembyasýpe ha vy'arã, umi luchador oreko tiempo suficiente oñorãirõ haguã.
  Mitãkuimba"e ñorairõhára Calígula, oikytĩvo umi ñorairõhárape kyse puku reheve, jepe omombo peteĩ guisante aniquilación rehegua ipy nandi reheve, oikytĩvo samurai-pe, opurahéi:
  - Mba"éicha piko nañeha"ãi, mba"éichapa nañeha"ãi! ¡Noimportái oĩpa ra"e upépe oñorairõ haĝua!
  Margarita, oikytĩvo ambue cría de soldado omanóva hína peteĩ mitãkuña partidaria golpe guýpe, omimbipáva rayo-icha, he"i:
  - Ha amoite peve, ñande voi jajerure ñorairõ. Añetehápe, errekonose, Calígula, ¿rehose piko Port Arthur-pe?
  Pe mitãrusu terminador he"i honestamente:
  - Naturalmente! Péva ha"ekuri che rembipota apasionadovéva.
  Margarita, pe mitãkuña partidaria, oikytĩ jeývo umi japonés-pe peteĩ navajas-icha, opukavy:
  - Ha, heẽ! ¡Esalva Rusia-pe pe derrota ofensivavévagui opa ñane retã ñorairõ mil año rembiasápe!
  Mitãkuimba"e Calígula oikytĩ mokõi docena japonés peteĩ par de columpio reheve, okorrehi icompañero-pe:
  - Pe derrota ofensivavéva, oiméne, ha"e peteĩha ñorairõ aja Chechenia ndive.
  Margarita oñakãity omoneĩvo upéva, ombopya"eve jepe pe proceso de corte:
  - Katuete! ¡Pe oponente japerdeva"ekue ikangyeterei! Hetaiterei oĩ vaʼekue upe Chechenia, ha la mitad jepe oñorairõ orerehehápe.
  Calígula pe tomboy opukavy, oñeha"ãvo oñemotenonde icompañero-gui pe proceso de exterminación-pe:
  - Mba'éichapa Moska okororõ peteĩ elefante-pe!
  Margarita he"i sensato ko mba"ére, ombotyryry jey iñakãraguegui kangue ha miga huguypaitéva nieve color peteĩ oro isarambipáva reheve, osegívo ohundi umi japonés py"aguasu noñeme"ẽséivape, intensidad ojupíva reheve, ipo ha ipy reheve:
  - Ejército ha tavaygua noñorairõséi jave, upéicharõ oiko ko"ãichagua milagro. Ha peteĩha ñorairõ Chechenia-pe, ha ñorairõ Ruso-Japonés -pe .
  Calígula de los Delfines ojeobliga, oexterminávo umi samurai, oñemoî haguã peteî ñe'ême:
  - Nde ere porã! Rusia tavayguakuéra, ñembyasýpe, ndoñorairõséi japonés ndive. - Ha pe mitãrusu luchador, ohejávo peteĩ compañía samurai entera iñakã oñeikytĩva, ombojoapy:
  - Ha katu ñande persona-pe ojekuaa peteî factor milagroso, ohejátava jagana pe ñorairõ ndojeguerohorýiva. ¡Ha"e voi simbólico peteĩ ñorairõme ndorekóiva peteĩ rréi iñakãme, umi keruvín oipytyvõ!
  Margarita, oescupi tuguy ijurúgui ha omombo aguja venenosa ipysã nandi reheve, oinupãvo umi japonés-pe omano meve, he"i:
  - Ha katu tekotevê peteî tercera intervención ñande parte-gui!
  Calígula pe mitãkaria"y, ohejávo ambue fila de te"õngue oñeikytĩva fragmento-pe, oduda"ỹre particularmente, upéicharõ jepe oporandu:
  -Reime piko seguro ko mba'ére?
  Mitãrusu guerrero, omohu'ãvo exterminación japonés Puerto Arturo-pe, omoañete suspiro:
  - Yguasúpe, Togo imbareteterei. Ha mba"eichagua comandante, térã precisamente comandante naval Rozhdestvensky, ñembyasýpe ojekuaa porãiterei. ¡Oiméne mitãnguéra ikatupyryve jepe umi estrategia náutica-pe!
  Calígula, oikytĩva samurai-pe poriahuvereko"ỹre, ojeobliga oñemoĩ haĝua de acuerdo pe ojehechakuaáva ndive :
  - Añetehápe, peteĩ tapicha Rozhdestvensky-icha ndive, jepe ohupyty siete crucero de batalla adicional oñemopu"ãva Argentina-pe, ha omyatyrõ rire umi barco peteĩha escuadrón del Pacífico-pegua ojehupi va"ekue iguy guive, ndaikatúi ojeipapa victoria rehe. ¡ Koʼýte nemanduʼáramo cincuenta y un várko ruso oñorairõ hague Tsushima-pe, ha peteĩ destructor japonés añoite oñehundi!
  Margarita, kyre"ỹme, omopẽ pe arma cañón, ha ambue oscilación kyse puku irundy japonés-gui, ha peteĩ aguja haimbe mbohapy hetave reheve, ombojoapy:
  - Ha avei tuicha mba"e pe escuadrón almirante py"aguasu ikatuha oñeintercepta porã og̃uahẽ mboyve base-pe pe Togo esquivo ha carnívoro . Ko'ã mba'épe, posición orekóva flota Rozhdestvensky hasyeterei.
  Calígula pe tomboy, olansávo ipy ágil peteĩ mono-icha, ambue concha ojukava"ekue umi japonés-pe peteĩ mina terrestre-icha, oñembohory:
  Peteĩ sueco-icha Poltava ypýpe,
  Rozhdestvensky oike apañuãime...
  Ha"e ojehecha ipy"aguasuha
  Añetehápe, ¡haʼe pe contrario!
  Pe mitãkuña partidaria, osegíva odesmenuza enemigo-pe fuerza redoblada reheve, ha ohejávo peteĩ masa de te'õngue, lógicamente ha cálculo reheve, ohechakuaa:
  - Ndereitypáiramo Japón-pe yguasúpe, upéicharõ umi samurai iñakãhatãva oñorairõta are, ha pe tesoro corona rusa-pegua oĩma nandi, ha tavayguakuéra oĩma rembe"ýpe. Tekotevẽ pya"e ñamohu"ã pe ñorairõ peteĩ victoria resonante reheve. Ndaupeichairamo, oikóta peteî revolución ha osêta peteî parlamento ikatúva natekotevêi ha perjudicial jepe Rusia-pe guarã!
  Calígula, pe actor-mitãkuimba"e, ocodo general japonés-pe ha ojapo chugui oveve yvate gotyo, ha al mismo tiempo oity mbohapy tipo enmascarado oñeha"ãva hekope"ỹ odesplega peteĩ lanzador de bombas primitivos. Terminator mitãkaria"y he"i:
  - Oĩramo suficiente tiempo, moõpa ohóta hikuái.
  Margarita, oikytĩvo umi japonés-pe astilla ha peteĩ sarambi huguypaitéva, ohechakuaa alarma ojehechakuaáva reheve:
  - Oĩ peteĩ apañuãi ko'ápe. Ko'ágã péicha ñañemongu'e fuerte guive fuerte peve. ¿Mbaʼépa ikatu jaʼe pe mar rehe?
  Tomboy Calígula opukavy ha opoi hesagui peteĩ chispa oityvyróva depósito de municiones-pe. Oiko peteî explosión omombo yvate gotyo peteî batallón entero de soldados japonés.
  Pe mitãkaria"y actor osapukái pe sapukái ári:
  - ¡Mba'eve especial! Ñande dato rupive, ñañapytĩ porã, ndajajahogamo"ãi kyse puku reheve. ¡Ha"e onata peteĩ barco de batalla-gui ambuépe, omopotĩta umi cubierta!
  Margarita, ikyse puku, peteĩ navajas haimbe asývaicha, oikytĩva hetaiterei soldado, ipy"aguasu, ha katu omanóva sentido"ỹre, opukavy ombohováivo hatĩ haimbe omimbivéva reheve:
  - ¡Katuete nde ha'e peteĩ gigante de pensamiento!
  Calígula de los Delfines, oikytĩvo umi japonés-pe ha"erõguáicha peteĩ juego informático, ombohovái honestamente:
  - Jajagarráramo pe velocidad de pensamiento, upéicharõ ñande, añetehápe, ndajarekói joja !
  Pe mitãkuña Terminator omoneĩ upéva, ha okonvense haĝua, oguata peteĩ batallón entero samurai-kuéra rupi.
  Ha oheja hapykuéri peteĩ tape huguypaitéva orekóva rastro pe mitãkuña py nandi ha cincelado.
  Upe jave avei he"i:
  - Ha umi tete pya'e, tuicha mba'éva!
  Oñondive, ha pejejapura peichagua velocidad-pe, tekotevẽ ikatu pemantene equilibrio ha ani pe"a. Calígula pe hooligan hetave térã sa"ive osẽ porã. En general, ñañe'êvo teóricamente, peteî autocracia ndorekóiva constitución ndoikóiva'erã Rusia-pe tapiaite guarã. Umi tetã occidental techapyrã orekóva iparlamento ha'e contagiosoiterei. Ndaja'emo'ãi he'ívo umi oligarca oejercese poder ndaha'éi económico-pe añónte, sino avei aspecto político-pe. Ko'ágã peve oî hikuái sa'ive térã sa'ive angirû autocracia ndive, ha peteî victoria ikatúva océano Pacífico-pe ha upéi oñembotuichave China-pe omombaretéta ko angirû are guivéma. Por cierto, pe ñorairõ ruso-japonés tuicha mba"e avei peteĩ perspectiva a largo plazo-gui. Oñemoheñóivo Rusia Hovy ha oike ndaha'éi Manchuria añónte, sino avei ambue región china, ikatu ogueru división paha Imperio Celestial. Péva he'ise coloso chino ipu'akapáva siglo XXI-pe, he'íva ha'eha peteî Superpotencia ha hegemonía global, ndaikatumo'ãi oexisti Estado ramo.
  Ha oiméne, Revolución de Octubre ÿre, ndoikomo'ãi ho'a sistema colonial mundial. Ko mundo racional ha segurovéta siglo XXI-gui, oĩ jave hetave doscientos estado peteĩ planeta michĩvape. Upéva rangue, heñóita heta imperio, ikatu pe ruso-gui jepe oikóta pe ipoderosovéva, térã por lo menos pe tuichavéva.
  Ndahasyiete jahecha haguã mba'épa oikóta oikóramo victoria Japón rehe. Oiméne , Alemania, upévarã ejército ruso-gui oikóta peteĩ autoridad tuicháva, ndoarriesgamo"ãi odeclara haĝua ñorairõ Rusia rehe. Ha katu ikatu oipotáta peteĩ ñorairõ peteĩ frente-pe, oityvyróva Bélgica ha Francia-pe.
  Ha katu, zar Nicolás ha"e upéicha ikatu porã oataka , oiko haguéicha tembiasakue añeteguápe, tapykue gotyo. Bueno, por lo menos ani haguã umi alemán agresivo imbareteeterei.
  Upéi oiko jey Primera Guerra Mundial. Rusia ikatu oreko divisiones chinas ha peteî Flota del Pacífico ipoderoso frente-pe, ha'étava peteî plus, pero ... Tembiasakue añeteguápe, Japón oñorairõ Entente ykére, upe alternativa-pe voi, ikatu ohechauka Tierra del Sol Asiente peteĩ deseo de venganza rehegua. Ha upéi jahupytýta mokõiha frente este gotyo. Ha péva ndaha'éi tuichaitereíva .
  Avei, ndaikatúi oñeha'ãrõ tuicha oñemombarete ejército ruso, oñembojojávo Historia Real rehe. Jepémo, katuete, ikatu oñepyrũ peteĩ recuperación económica pya"e tenonderãve, ndaha"éi 1909-pe, sino 1906-pe, ha ijyvateve jepe. Opa mba"e rire, Rusia victoria ikatu omombarete jerovia orekóva umi inversionista extranjero ha nacional régimen gobernante rehe, ha pe afluencia de capital tuichavéta añetehápegui.
  Péva a su vez ombohetavéta financiamiento ejército-pe guarã. A no ser que, por supuesto, ojekuaa gobierno zarista ojeroviaiterei ijehe. Oĩ jave, en particular, ha"ete ku jaganataha opavavetépe ha jarolla asfalto-pe. En principio, pe resultado Primera Guerra Mundial-gui, ko kásope, ndojehechái mba"eveichavérõ. Ha ikatu upéi, oñesolusiona porã haguã opa mba'e, irundyha jey ñainterveniva'erã.
  Jepénte pe posibilidad ndaiporimo'ãiha Primera Guerra Mundial mba'eveichavérõ noñemboykéi en principio. Ko kásope ... Hasyma ja"e haguã mba"éichapa oñemoakãrapu"ãvéta umi mba"e ojehúva. ¿Mboy tiémpopa ogovernáta zar Nicolás II, ha mávapa oikóta hendaguépe? Tsarevich Alexei oime duda-pe, ikatu ndoikovéi okakuaapa peve. ¿Ermáno Mikhail ha imembykuéra? Péva ha ambue opción ikatu.
  Mboy tiémpopa ikatu oikove Nicolás II. Umi Romanov apytépe ndaipóri vaʼekue oikove pukuva, péro en general, peteĩ zar saʼi hoyʼúva ha ndopitáiva ikatu oikove heta tiémpo. Ha oje"eramo jepe chupe ipy"aporã ha ipy"aporãha, ndaha"éikuri peteĩ liberal. Upéicha ndaha'éi oiméne mburuvicha guasu ome'ê constitución presión extrema ÿme. Ha katu, Ñandejára rapekuéra ndaikatúi oñehesa"ỹijo. Opa mba"e ikatu oiko pe sa"ive oñeha"arõháicha. Ha pe lobo oiko ovecha ra'ýpe, ha ovecha ra'y katu lobo-pe!
  Ha ko"áğa ha"ekuéra okáguio mitã iporã ha lindo-icha - peteĩ mitãkuimba"e ha peteĩ mitãkuña, de edad bastante tierno, omopotĩva fuerte tras fuerte ha bastión tras bastión. Por ehémplo, koʼápe oĩ pe montáña prinsipál orekóva pe téra isensíllova Vysoka. Ko'águi ikatu ojehecha puerto pukukue umi buque ruso peteîha escuadrón Pacífico-gua oñemyatyrõva, avei ambue plaza ha aproximación tavaguasúpe.
  Margarita, jerovia reheve oikytĩvo hetaiterei ha huguypa japonés, omanda:
  - Ha, ñamopotîpa avei?
  Pe mitãkaria"y luchador Calígula, omohu"ãvo pe samurai paha ikyse puku reheve, ombohovái sarcásticamente:
  - Katuete, ñamopotîta ha ñamopotî jeýta!
  Ha pe matrimónio oho pyaʼe yvate gotyo peteĩ aviõ de combate velocidad-pe. Ñande jajapura vaʼerã. Jasy jasypoapy jave, pyhare ndaha"éi ipukuetereíva, ha ára pukukue, jepe ipya"e, ndaha"éi ojehekýiva completamente ojegolpea heta mosquete-gui, he"iséva, fusil ha, iñimportantevéva, ametralladora .
  Iporã ndaipóri máquina automática. Ha algún modo ipy"aguapyve. Kuarahy osẽva ndojapurai omboyke haĝua pe pytũmby pe amagui ha pe niebla kambyicha omyenyhẽva opa mba"e.
  Pyhareve ha"e escarcha, ha pe hielo corteza oñembo"y umi Terminator-gua py calloused guýpe, oipotáramo jepe, nomoĩmo"ãi sapatu - odesgarráta hikuái. Ha ipy ha"e avei arma ivaivéva umi po ágilvévagui. Pe corteza hielo rehegua oñembo"y, ha katu ndojokói mba"eveichavérõ oveve haĝua yvate gotyo ha osegi haĝua pe ñehundi upépe, oikehápe servicio umi arma once pulgada-pegua.
  Mba'épa ojeporu ko'ãichagua tronco. Ha katu ndaikatúi rembota umi blanco ha"ekuéraicha arma tuicháva reheve, ha katu ndahasyiete remopotĩ haĝua umi guardia. Margarita, omombo rire peteĩ docena japonés-pe pe yvykua pypukúpe peteĩ giratorio reheve, opukavy vaieterei hikuái ho"ávo, he"i:
  - Upéicha pe enfrentamiento oñemotenonde de manera fresca ...
  Pe mitãkaria"y terminador Calígula opukavy, omombo peteĩ docena de guerrero japonés py"aguasu pe yvykua pypukúpe ha he"i vy"ápe:
  - Ha"e voi oñembotavy...
  Margarita oñanduuka, omombo iñakã oñekytĩva"ekue peteĩ arco-pe icompañero-pe:
  - Oĩ porã. Ha'e efectivove jepe. Térãpa reipotápa peteĩ duelo umi paje apoha ndive?
  superpoder- pa oguereko ko"áĝa , oisu"u habas de hierro mbóicha ha ombohovái:
  - Ndambotovemo"ãi , ha katu siglo XX-pe sa"i oĩ posibilidad oñepysanga haĝua hesekuéra !
  Margarita, oikytĩvo ambue docena japonés so"o rasgado rehe, opukavy:
  - Ha katu emañamína, ninja!
  Añetehápe, doce docena de combatiente enmascarado ijao morotîva pya'eterei oataka haguã guerrero-pe. Ha oguereko hikuái kyse puku, mokõi ipópe. Yvypórape g̃uarã umi ninja omýi porã. Peteĩ ikatu oñandu pe preparación extraordinaria ha entrenamiento salvaje imitã guive. Péro añetehápe, ¿mbaʼépa ikatu oñemoĩ umi keruvín rehe? Tuichaiterei pe diferencia velocidad rehegua umi inmortal, mitãnguéra bombeado mágia pytyvõ rupive ha yvypóra apytépe. Ha umi ninja, jepe oñembokatupyry porã ñorairõhára, ha"e gueteri tapicha.
  Margarita oikytĩ mokõi umívagui peteĩ jeýpe peteĩ molino de viento pya"e reheve, ha upéicha okarga pe mbohapyhápe ipy desnudo, mitãkuña"i, elegante, ha katu oporojukáva reheve ingle-pe, oveve mas de cincuenta metro yvate gotyo ha omondoro pe poyvi poste pe torre-gui. Margarita oñorairõ umi mbyja oñemombova"ekue hese ha, osegívo omýi, oikytĩ mbohapyve, ha ojuka irundyhápe omombo mbohapy puñalada ipysã reheve. Pe ninja oñemomombyry mokõigui, ha katu pe mbohapyha, oveve peteĩ trayectoria oñembyaíva rupi, oguejy ikorasõme voi.
  Pe tomboyish Calígula oike avei pe ñorairõme. Oikytĩ mbytépe pe ninja borde púrpura ha omosãso peteĩ ataque pya"eve jepe oityva"ekue umi kuimba"e enmascarado akã oñeha"ãva oataka ipar-kuérape.
  Umi kuimba"e morotĩ ojehecha"ỹva noñeme"ẽi, ha katu mbegueterei ipya"e oñembojojávo pe mitãkaria"y ha keruvín kuña oataka va"ekuére chupekuéra. Ndorekói hikuái mba'eveichavérõ oportunidad.
  Margarita, peteĩ fantasma pya"e movimiento irresistible-pe, opurahéi voi:
  - Pya'e nderesaráita chehegui, rehóta Seol- pe ama hykúvaicha! Ambue ángel oreservi, ha nde reike pe ataúd-pe Drácula ndive!
  Pe ninja ho"a, oñeikytĩ, osalpica tuguy sandía hi"ajuháicha pe cleaver guýpe. Ha ndopytái hikuái oataka. Ha katu ... Opa veintitres ñorairõhára guasu ho"a ñorairõme. Upe rire, pe magnífica pareja okambia omohu"ã haĝua umi tembiguái oikovéva umi arma-pe...
  Pe niebla oñepyrũmama oñemongu"e, ha pe Kuarahy oñepyrũ omimbi hatãve. Ha umi ñorairõhára ipy"aguasúva ova ambue línea de defensa-pe. Neʼĩra gueteri oñepyrũ pe asalto, ha orejehe roñorairõvaʼerã. Péro umi oñorairõva neʼĩra gueteri oñeñandu ikaneʼõiterei, síno okarusénte. Bueno, roñepyrũ jey ro"u kavaju so"o ikyrỹiva. Bueno, ndaipóri tapicha, opa mba"e rire.
  Mitãkaria"y Terminador Calígula, omombo peteĩ aguja ipy nandi reheve, oinupãvo heta japonés-pe hese, oñe"ẽ hatã:
  - Tembiguái hasyvéva ha'e ñande py'a rembiguái - ijára ndoiporiahuvereko'ỹi, taha'e ha'éva nandi térã henyhẽva!
  Margarita omoneĩ upéva, osegívo oikytĩ umi samurái otyryrýva gueteri, hetaiterei langosta-icha, opercoláva ola -pe. Japón-ygua apytépe oĩkuri mitãkaria"y imitãitereíva, dieciséis térã diecisiete ary rupi, ha ndaha"éi mba"eporãiterei ojejuka haguã chupekuéra. Oiméne umi mburuvichakuéra Tierra del Sol Oriente-gua oikytĩmbaite umi reserva orekóva ñorairõrã. Ha katu Kuropatkin, opavave oescupi ha oescupíva hese, oñangareko gueteri umi soldádo rehe, ha heta sa"ive operde umi japonés-gui. Ha pévare oñeme'êva'erã ichupe crédito. Ha mbeguekatúpe umi unidad japonesa oñorairõ porãve, ha og̃uahẽ umi fuérsa pyahu ha oñembokatupyry porãva pe párte europeo de Rusia-gui. Oimehápe umi regimiento guardia-kuéra.
  Pe mitãkuña partidáda oimoʼã oiko hague peteĩ mbaʼe ojoguáva upévape pe Segunda Guerra Mundial-pe. Umi alemán formidable oñemotenonde ha ohupyty éxito umi unidad de élite orekóva oñembotapykue peve, térã haimete completamente. Upe rire, ndaikatúi ojoko hikuái Ejército Rojo-pe.
  Añetehápe oje'eva'erã umi unidad de personal Ejército Rojo-gua oñemboyke avei. Ha péva, añetehápe, ojekuaa ha'eha peteî problema.
  Margarita pya"e oike ñorairõme ko"ã ñe"ẽ reheve:
  - Ñandejára nereme'ẽmo'ãi, ryguasu ndo'umo'ãi, ha umi dragón aña ojeapresáta!
  . MOAKÃHA No 12 rehegua.
  Dominica ojevy Dragón Academia-pe sapy"ami añónte. Pya"e jey oaprende heta docena de hechizo, ha algunas palabras complejas.
  Upéi mbohapy mitãkuña: peteĩ duende, peteĩ hobbit ha peteĩ troll kuña, oñembosarái hendive omombovo ita mágico yvateve.
  Dominica oinupã chupekuéra. Ha umi ita voi omimbipaite ha omimbi, haʼete ku gota roʼysã oĩva umi irundy luminario rrájope.
  Upe rire, umi mitãkuña paje ome"ẽ chupe mokõi anillo ita reheve peteĩteĩ ipygui, ikatu hağuáicha pe ñorairõhára omombarete hechizokuéra peteĩ meta tuicháva rehehápe: osalva pe sexo imbaretevéva.
  Ko"áğa haimete opa umi dedo dedo pe mitãkuña actriz py nandi, ndaha"éiramo pe dedo michĩva, oreko anillo mágico. Ha haʼe ipuʼakave pe mágiape yma guarégui. Kóva, añetehápe, peteî mitãkuña ikatúva ohundi peteî tavaguasu ha omopu'ã palacio.
  Ha upéicha pya"e oaprendeve cien hechizo, ha opytu"u rangue, oguapy pe alfombra de piel ári. Oñembohysýi pe posición de lóto-pe, ha haimete pya"e ijesencia mental ha hi"ánga, ha hete doble, ojejuhu peteĩ universo paralelo-pe, peteĩ equipo de lucha ndive, jepe okáguio imitã.
  Peteî ejército de niños, omyakãva cuarteto de combatiente, osegi oñorairõ horda de ratas paje aña Bastinda retãme.
  Umi primer grupo roedor carnívoro ojejuka térã ohasa transformación.
  Upéi ojekuaa umi kokue omba"apohápe umi mitã tembiguái ñembyasy. Omaña hesekuéra umi superintendénte de rata tuicháva ha tuichaháicha umi jaguarete decente. Oguereko hikuái látigo ipy rehe ha oinupã mitãkuimba"e ha mitãkuña medio desnuda-pe.
  Dominica ipochy:
  - Mba'eichaitépa ivaieterei mitã ohasa asy jave!
  Ha pochýpe odispara heta rayo peteĩ jeýpe umi rata-pe, ha oiko chuguikuéra abuela tuicháva ha ojejaho"íva chocolate-gui.
  Umi mitã tembiguái opukavy ñemondýigui, ha upéi pya"e oho peteĩ tembi"u apetitoso ha hyakuã asývape. Ha jaipe'a chugui umi pedazo.
  Dominica oñanduuka jey ivarreta mágica, ha ojapo jey transformación, omoambuévo umi rata vil-gui tembi"u he"ẽ porãvape, opukavy:
  Mitãnguéra, ko'ãva ha'e mbyjakuéra yvágape,
  Yvotykuéra okakuaa ohóvo umi pradera-pe...
  Oĩta vy"a ko planeta-pe,
  ¡Umi sueño iporãva ipotypáta!
  Margarita, oîva"ekue avei umi transformación-pe, ohechakuaa lógicamente:
  - ¡Reguereko tuicha haku ha py'aporã nde ryepýpe!
  Sapy"aitépe, peteĩ jack-in-the-box-icha, ojekuaa peteĩ rata tuichaitereíva ojoguáva dinosaurio-pe. Oipe"a ijuru ha osapukái peteĩ mba"e ohendu"ỹva.
  Mokõive mitãkuña ha"e paje apoha, mba"éichapa omosãsóta hese rayo ha pulsar, ha umi varita mágica-gui, ha umi anillo ipy nandiguágui. Ha pe corriente de energía ojoajúva oity peteĩ monstruo tuichaitereívape, veinticinco metro ijyvatekue. Ho"a, ha pya"e ojere ohecha haĝua heta tembi"u iñambuéva, rico ha opaichagua oĩva pe mesa pukukue ári. Ha ko"ápe, ambue mba"e apytépe, oĩkuri víno ryru óro oguerekóva hetaiterei helado.
  Mitã tembiguái oñepyrũ oheja omba"apo opa perímetro jerére ha oataka umi rata ojehayhu"ỹvape, ha oikytĩ chupekuéra hoz, azada ha ambue mba"e ñemitỹme .
  Ha hetaiterei pochy oĩ ipypekuéra. Umi mitãkuimba"e opu"ãva oñepyrũ voi opurahéi kyre"ỹme;
  Oimeraẽva tembiguái pytũmbýpe , ejagarra nde pópe kyse puku,
  Ha ani pe"aguanta pe vergüenza humillada...
  Pene enemígo nomopuʼãmoʼãi peteĩ pyenda tuguy ári,
  ¡Rembohasáta hese peteĩ sentencia ndovyʼáiva!
  
  Mitãkuimba'e oinupã peteĩ látigo aña,
  Peteĩ verdugo ombohasa asy chupe peteĩ rata aña reheve...
  Pe ombohasa asýva aña katu oikóta te'õngue ramo,
  ¡Ani rehenduve mitãkuña hasẽva!
  
  Ani reiko tembiguái ramo, reñemomirĩ yvykuápe,
  Emopu'ã pya'e nde akã...
  Ha mombyry oîta elfinismo,
  Che ahayhu Solntsus ha Spartak-pe!
  
  Toĩ peteĩ mundo omimbipáva ko universo-pe,
  Upévape vy"apavẽ odura tapiaite tapichakuérape ĝuarã...
  Ha umi mitã ojapóta upépe peteĩ karu guasu,
  Upe rréino ndaha"éi tuguýgui, puño-gui!
  
  Oĩta, roguerovia, paraíso ko univérso tuichakue javeve,
  Ñande jadomina va'erã pe espacio...
  Ko mba"ére, mitãkaria"y ñorairõhára, atreve, .
  ¡Ani haguã ko'ápe pesadilla ha vergüenza vai!
  
  Heẽ, ñande ningo tembiguái, ñañembyasy kadénape jajejopy poguýpe,
  Ha peteĩ látigo hendýva ñandekutu ñande costilla-pe...
  Ha katu che arovia jajukataha opa umi orco-rata,
  ¡Pórke pe líder de los rebeldes ningo iporãiterei!
  
  Ko aravópe umi mitãkuimba"e opu"ãmbaite,
  Mitãkuña'ikuéra oime avei hendivekuéra upe mba'épe voi ...
  Ha che arovia ome'êtaha hikuái solcenismo,
  ¡Ñamombota pe yugo ojehayhu"ỹva!
  
  Upéi, peikuaa, ipuva"erã pe victoria hatĩ, .
  Ha mitãnguéra oñakãrapu'ãta gloria- pe ...
  Umi cambio ñanera"arõ vy"ápe,
  Exámenes, ohasávo opa mba'e nota perfecta reheve!
  
  Jahupytyta peichagua milagro, che arovia,
  Oĩtaha peteĩ paraíso añetegua tesape rehegua...
  Por lo menos peteĩ hendápe peteĩ paje ha"e peteĩ Judas vil,
  Mba"épa omoinge umi mitãkuimba"épe pe granero-pe!
  
  Ndaipóri tenda ñandéve guarã tembiguái yvyguýpe,
  Ikatu ñamosẽ umi aña umi grieta-gui...
  Paraíso rérape, Ñandejára imarangatúva.
  ¡Opavave tapicha vy"arã isãsóvape ĝuarã!
  
  Toĩ py"aguapy opaite mundo sublunario-pe,
  Toĩ vy'apavẽ ha kuarahy marangatu ...
  Ñande jadispara umi enemígope peteĩ galería de disparo-peguáicha,
  Upéicha upéva yvate añoite ha ndaha"éi peteĩ segundo oguejy!
  
  Heẽ, cheguerovia, ore pu'aka ndoipimo'ãi,
  Ha'éta yvága rape universo-pe...
  Ha umi opuʼãva ehérsito okororõ hatãta , .
  ¡Ombohypa haguã umi rata hostil!
  
  Péicha vy"a, vy"a, .
  Kapi'ipe okakuaa rosa-icha oparupiete...
  Ore equipo mitãkuimba'e
  ¡Pe jehecha katuete ha"e peteĩ ágila montaña-pegua!
  
  Pe victoria katuete oĩta, .
  Ñamopu'ã, che arovia, honestamente ñande ha'e Edén...
  Opa vy"apavẽ, vy"a oimeraẽ planeta-pe, .
  Ha nde ndaha"éi peteĩ cuello rojo , ha katu peteĩ karai respetable!
  Péva ha"e, añetehápe, umi tembiguái opáyva purahéi oityvyróva rata ha orco-kuéra.
  Upe aja, Dominica ha Margarita dragón ári, ehérsito renondépe, oveve ojupi pe kastíllo peve.
  Mokõi paje apoha, pya"e ha omimbipáva varilla mágica ha anillo orekóva talismán ipy nandi. Upéva ndive omotenonde hikuái transformación fabulosa. Ha ndaipóri mba"eve ivaíva ko"áĝa ambue rata ipepo rehegua ipeligrosovéva oñeha"ãha oataka chupekuéra.
  Aviación roedor ndaha'éi broma. Ha katu umi mitãkuña oinupã chupekuéra ipu"aka mágico reheve ha ojapo hechizo. Ha umi monstruo rangue ojekuaa algodón dulce. Upéicha he"ẽ ha hyakuã porãva.
  Avei, oĩ umi mono ipepo rehegua oñekonvertíva fresa-pe. Upéva hi"ajueterei ha omimbi rubí ha topacio reheve.
  Ha oĩve umi mono ipepo reheve oiko chuguikuéra globo.
  Oenomai ha Dobrynya oike avei ñorairõme dragón rehe. Oñepyrũ oikytĩ hikuái ikompañerokuérape kyse puku rupive, ha upéva ndahasyiete ha isensíllova. Bueno, ha umi dragón voi, ojagarrávo ha hendy tata reheve. Ha ohapypáta hikuái umi ipepóvape ombyasy ni ndodudaʼỹre.
  Oenomaus ohechakuaa, oikytĩvo enemigo-pe:
  - Kóva, rehecha, iñembosarái ha iporãitereíta!
  Dobrynya ohechakuaa opukavy:
  - Heẽ, kóva ndaikatúi ñamoĩ ñe"ẽme!
  Ha pe mitãkaria"y héroe oity peteĩ aguja haimbe ha oporojukáva pe enemigo-pe. Oinupã pe rata hesápe voi, ha ojoaju ambue roedor ndive. Pépe oñepyrû sarambi.
  Oenomaus opurahéi:
  Umi rata ningo iporãiterei
  Ikatu voi oisu'u hikuái peteĩ roble...
  Nde apytu'ũ hasy ojehecha haguã, .
  Ha umi convolución ha"ete peteĩ rosca!
  Dobrynya omoneĩ ko mba"e:
  - Heẽ, ratakuéra oisu'u opaichagua mba'e iñañaitéva!
  Margarita oñakãity. Imandu"a mba"éichapa ojejagarra pe mitãkaria"y partidario Andreika-pe. Ha oñemboty chupe peteĩ sótano roʼysãme henyhẽva rata-gui. Ha umi roedor oisu"u pe mitãkaria"y py nandi, ro"ysãgui oñembopy"aju. Andreika oñorairõ umi rata ndive pyhare pukukue ha ndokéi. Ha pyhareve ojegueraha oñeporandúvo chupe, ha raẽ ohypýi hikuái juky umi herida mitãkaria"y A py rehe. Hasyeterei ningo, ha Andreika oñepyrũ osapukái . Ha oinupã avei chupe hikuái alambre de púas reheve.
  Ha katu pe mitãkaria"y partidario operde conciencia choque dolor-gui, ha katu nde"íri mba"eve.
  Margarita ikatukuri omohenda Andreika okañy haĝua. Ha péva ha"ekuri pe hazaña ojapova"ekue. Pe mitãkaria"y ikatu ipu"aka pe mba"asy rehe ha oheja ipy ikane"õ ha oisu"úva. Ha upévare, kudos chupe.
  Mitãkuña partidaria oinupã umi rata ha opurahéi kyre"ỹme:
  Che pistola ojogua peteĩ ermáno tuichavévape
  Odispara hekopeteiterei, hekopete...
  Añetehápe ningo peteĩ mitãkuña oreko peteĩ ametralladora ipyʼápe,
  Jepe sapy"ánte pe tekove ha"ete peteĩ jaula!
  
  Che ningo peteĩ mitãkuña naimbareteveiva
  Lobo ha tigre peteĩ prueba-pe...
  Pe ñe'ẽ katu ndaha'éi peteĩ gorrión,
  Aime jave che ahayhuetéva ndive, arovia, oñondive!
  
  Che ajagarráma mba'e pasaje, .
  Irán oityvyro umi yvyty...
  Haʼe ipuʼaka heta tetã diferéntevare,
  Nahániri, ndaikatúi aguapy py"aguapýpe sofá ykére!
  
  Oiméne napentendemoʼãi ko mbaʼe,
  Mba'épa he'ise ñañorairõ umi fanático ndive...
  Ehai nde kuatiahaipyrépe,
  Ha eaprende reñorairõ decentemente, karai!
  
  Ndaipóri che País, cheguerovia, ipy"aguasuvéva, .
  Ha'e omimbi peteĩ rubí omimbipávaicha...
  Oĩramo jepe hetaiterei aña rakã,
  ¡Jahupytýta gueteri peteĩ lugár yvágape!
  
  Ñandejára toñangareko cherehe
  guasu , Todopoderoso...
  Pe mitãkuña oreko hoʼo ipoderósova, .
  ¡Oity pe cereza peteĩ voleibol preciso reheve!
  
  Avave ndaikatúi chepu'aka
  ¡Che ha"e pe mitãkuña hérava legiones!
  Oso avei oñesũ che py gotyo,
  Ha umi arce pyaʼe omeʼẽta ndéve óro!
  
  Escarcha, oñani ipy reheve pe nieve rupi, .
  Umi nieve, reikuaápa, ani remondýi peteĩ mitãkuñáme...
  Ame'ẽta che adversario-pe peteĩ corte de pelo deslumbrante,
  ¡Ha"ekuéra chekuaa peteĩ galgo-icha!
  
  Che anase vaʼekue primavera ñepyrũme,
  Pytãiterei , ha"ete ku peteĩ pancarta...
  Pe personaje ha'e galgo-iterei , groovy, .
  Ha peteĩ tatatĩ haku asýva hendy che korasõme!
  
  Heẽ, ndapejuhúi peteĩ mitãkuña iporãvéva,
  Ha'e ome'êta opavave mborayhu abundante...
  Ha'e ni ndojesarekói veinte, .
  Péro haʼe oinupã hatãiterei voi!
  
  
  Upévare, eñesũ pe mitãkuña renondépe,
  Ha ohetũ ipy nandi...
  Pe kavaju"arigua oñemongu"éta yvate gotyo peteĩ flecha-icha,
  ¡Ndahasýi mo"ãi ñandéve ñasolusiona haĝua pe problema!
  Pe mitãkuña partidaria opurahéi alma reheve. Opa umi rata oveveva iñambuéma. Oĩ algodón dulce-pe, oĩ palomita-pe, oĩ avena térã habón burbuja-pe. Ha oĩ umi mitãkuimba"e héroe ojejapiva"ekue trivialmente omano meve, térã umi dragón ohapy tata reheve. Ko"ãva ha"e añetehápe muffin ha asado chuletas iporãva ha so"o rehegua.
  Dobrynya ojagarra ha oity pe aguja ipysã reheve, ha oinupã pe cucaracha ipepovape, oñapytĩvo pe pared de piedra-pe. Ha ojekuaa iporãiterei ha iporãitereiha.
  Pe cucaracha ohesape sapy"a ha ojekuaa hendaguépe peteĩ collar de diamante impresionante.
  Dobrynya opurahéi:
  Ha ahechávo pe barbel,
  Ay, ay , ay!
  Mitãkuimba"ekuéra ome"ẽ peteĩ carrera ipirapire rehe,
  ¡Ani repytu'u!
  Mitãkaria"y Enomai ombohovái:
  - Nde! Mba"eichaitépa osẽ porã. Kóva ha"e peteĩ joya.
  Dobrynya opukavy ha opukavy:
  - Ikatu jajapopaite, karaikuéra, are guivéma ñañotỹ, moõpa?
  Dominica opukavy ombohováivo, ha avei omoambue peteĩ docena de cucaracha ipepo reheve oveveva"ekue pe siniestro torre del castillo-gui, entero constelación joya-pe. Ha mba"éichapa omimbi ha omimbi maravillosamente, umi hielo-icha umi irundy luminario-pe omondova kuarahy resape.
  Margarita ohechakuaa peteĩ pukavy reheve:
  - ¡Arovia pe iporãva ipu'akaha ivaívare!
  Enomai ohechakuaa opukavy:
  - Iporã ha ivaíva ha e concepto relativo. Ko"ápe oĩ peteĩ rata, oikove avei, ha ñaikytĩ!
  Dobrynya he"i:
  - Ha umi ka'avo? Umi ka"avo ha yva peteĩchagua oikove avei, ha oje"u avei, ha ombyasy!
  Dominica omondo tuit:
  - Péicha oiko, upéicha oiko,
  Káda uno hoʼu peteĩ jeýpe ambuépe!
  Pe mitãkuña-actriz peteĩ sapukái reheve ojagarra ha omosãso mágia ipy nandigui. Ha pe tórre orekóva rata akãrague oñemoambue. Ojedoro, ha peteĩ rosa omimbi rubí reheve hiʼári.
  Margarita ohechakuaa ingeniosamente, odesnudávo hatĩ ha omondo cascada de rayos asesinos ha destructivos ipysã desnudo-gui. Ha pe mágia ombaʼapo. Ha oinupã asesino ha destructivo, pya"e oñekonvertíva creativo ha oñakãrapu"ãvape.
  Orco ha goblin oñohẽ jey pe kastíllogui . Ha ojupi hikuái peteĩ horda añeteguápe . Oĩ umi oso iñakãrague morotĩva oipurúva armadura de acero. Ha ko'ãva ha'e armadura omimbietereíva, lánsa ha hácha reheve.
  Dominica ohechakuaa agresivamente, odesnudávo hatĩ:
  - Ko'ágã kóva peteî horda espeluznante ojupímava . Bueno, ¿jajotopátapa chupekuéra peteĩ mbaʼe oporojukáva reheve?
  Margarita ohechakuaa peteĩ sonrisa maliciosa reheve:
  - Heẽ, katuete ikatu jajapo péva!
  Ha umi mitãkuña paje apoha ogueraha ha oity ipulsar mágico umi orco ha goblin-pe.
  Mitãkuimba"e Dobrynya ohechakuaa:
  - Kóva ndaha"éi ivaíva, ha katu ñame"ẽva"erã umi mitã ñorairõhárape pa"ũ oñorairõ haguã .
  Ha, añetehápe, miles de mitã rebelde oñani ojupi pe castillo-pe diferente dirección-gui. Heta ijapytepekuéra, koʼýte umi mitãkuimbaʼe, omonde kadéna. Oĩ umi karia'y omba'apóva, omopu'ãvo monumento ha escultura paje Bastinda -pe guarã . Oĩ ta"anga okakuaáva cien metro ijyvatekue peve, ha pe kastíllo gigante añoite oñemopu"ãva hi"ári.
  Umi mokõi imbaretevéva, jepémo ndaha"éi mitãkuimba"e tuichavéva, Vizconde ha Fénix, oñorairõ hembýva renondépe, omoĩvo umi roedor.
  Umi orco katu oñepyrũ avei odispara arco-gui. Péro umi paje apoha oinupã hatã chupekuéra. Ndahasýiramo ojejuka hag̃ua umi rata, ikyra ha tuicharamo jepe, upéva oafekta pe movilidad orekóva hikuái. Upéi umi orco ha"éta ñorairõhára imbaretevéva, ha umi goblin ha"e gigante añónte.
  Phoenix ohechakuaa:
  - Che añorairõ Kartaus ndive . Upévare umi oñorairõva chupe ningo ágilve!
  Pe luchador visconde opurahéi:
  Che ahayhueterei ñorairõ
  Oñorairõ peteĩ gallo-icha...
  Ha ñorairõ po a mano-pe, .
  ¡Añorairõ hína mokõi monstruo rehe!
  Phoenix ohechakuaa opukavy:
  - Heẽ, añe'ẽ haguã, tuicha mba'e kóva ! Péro jajepokuaa jajuka umi monstruo miles-pe.
  Ha upéicha umi mitãkuimba"e héroe ojuka pe goblin-pe. Ha umi monstruo hembýva oñemoambuéma kuri parcialmente opaichagua tembi"u ha dulce. Péro peteĩva umi goblin ojapo peichagua helado peteĩ váso de víno ojejapóvape esmeraldagui.
  Ha hi"ári oĩ montón helado multicolor, chocolate pehẽngue, yva escarchado, fresa, pistacho ha mba"e, apetitosoiterei.
  Umi mitã ñorairõhára osapukáita vy"águi. Heẽ, añetehápe ojekuaa he"ẽtereiha ha hipnotiza umi tesa.
  Pe mitãkuña ha bruja Margarita, omosãsõ rire ambue ola de destrucción ha aniquilación, ojapo peteĩ carte blanche agresiva pe asunto omoambuévo pe ivaíva peteĩ apetitoso-pe , ha oguenohẽ:
  - Oĩ mba"épe, pe mágia iporãve pe proceso natural-gui, ¿ajépa?
  Dominica omoneĩ:
  - Heẽ, mba'eveichagua duda'ỹre, ñamoheñói hína peteĩ mba'e iporãva ha he'ẽ porãva. Péro, ¿mbaʼére piko oĩ miles de tembiguái koʼápe, ha enterovéva mitã, ha ndaipóri kakuaáva ojehecháva?
  Margarita ombohovái opukavy:
  - Pe influencia oguerekóva magia local. Imbareteterei ningo. Ha añetehápe, ojekuaa ko múndope oĩha mitã michĩva añoite. Ha katu ani pejepy"apy, pe aire local añoite nandemoambuemo"ãi peteĩ mitãkuña"ípe.
  Dominica oporandu ñemondýipe:
  - Ha mba'érepa?
  Pe mitãkuña partidaria ombohovái:
  - Ha repollo akã rehegua!
  Oñepyrũ ikangy umi orco ha goblin aña ataque. Oĩ ijapytepekuéra ojukava"ekue umi mitã ñorairõhára, ha hetave oñemoambuéva peteĩ pareja porã mágia mbarete rupive. Kóva añetehápe mágia, oeclipse pe varilla Dunno oguerekova"ekue.
  Dominica ohechakuaa, opukavy dulce:
  Og̃uahẽma pe tiémpo oñekonta hag̃ua,
  Roinupã pe orco- pe hesápe...
  Ombohováivo, oiko chugui peteĩ empanada-icha,
  Ha ojerure peteĩ diente!
  Ha añetehápe, en Opaichagua tembi"u he"ẽ porãva oñemoambue orco ha goblin-pe.
  Ha umi mitã ñorairõhára ovy"a ko mba"ére. Ha umi rata oñehundi mbaʼeveichagua provlémaʼỹre. Péro umi golpe orekóvagui oñepyrũ jey ojekuaa umi tembiʼu heʼẽ porãva. Ha ambue mba"e he"ẽ ha ojeguerovia"ỹva.
  Ha umi ryguasu rupiʼa pyaʼe voi oñekonverti peteĩ mbaʼe ideprovéchova ha ikatúvape ojeʼu.
  Pe mitãkuña partida Margarita osapukái:
  - Ikatu ko"ágã jaike pe kastíllope voi!?
  Pe mitãkuña actriz he"i:
  "Ha ikatu ñanera"arõ upépe peteĩ emboscada". Péro, ¡roimema preparádo upévarã!
  Margarita opukavy ha ombohovái:
  - Che ha"e peteĩ pionero, he"iséva akóinte aimeha listo!
  Ko'ágã umi mitã tembiguái oike pe kastíllope. Ipy nandi opyrũ pe mármol morotĩre. Ipype oñorairõ hikuái orco, goblin ha rata ndive. Ha oikytĩ hikuái oikytĩramoguáicha chupekuéra kyse puku rendaguépe oikytĩva. Péva ha"e pe oñepyrûva"ekue pe corte.
  Umi mitãkuimba"e oñorairõ kyse puku reheve ko"ýte mbarete. Ha umi mitãkuña odispara porãve arco reheve. Vy"arã, Margarita ikatu omoambue hoz ha azada arco añeteguápe. Ha odispara hikuái flécha kompletoite, oinupãvo umi ryguasu rupiʼa.
  Dominica ohechakuaa ingeniosamente:
  - Flechas haimbe peteĩ tape asesino rehegua, eñembopiro'y, che membykuéra.
  Sapy"aitépe pe paje Bastinda voi oveve osẽ pe tórregui. Ha"ete ku kuña orekóva treinta y cinco áño rupi, ha ojere peteĩ top-icha. Iñakãrague morotĩ, rizado, ha ha"e voi oguereko mokõi varilla mágica ipo guante reheve.
  Pe paje oveve hína kuri peteĩ motocicleta ári, ha ipy ári oĩ bota orekóva espuelas.
  Bastinda ogueraha ha opukavy:
  - Amomba'e imbaretévape
  Ha che ofende umi ikangyvévape...
  Che ha'e peteĩ mba'evai tuicháva
  Ha mba'épa nde rehe, nde py reheve?
  Dominica omondo tuit ombohováivo:
  Che léi ningo isencillo
  Che aity umi iñañávape...
  Ikangyvape, che aipytyvõta,
  ¡Ndaikatúi ajapo ambue hendáicha!
  Bastinda oipe"a umi varita mágica-gui, ha"ete ku oinupãva Dominica-pe pulsar-kuéra reheve. Upévare haʼe oinupã ombohovái hag̃ua. Ha umi pulsar pya"e oñekonverti torta-pe ha ho"a pe mitãkuña-actriz ári, ohypýi porã chupe.
  Ombohováivo, Dominica, pochy reheve, opoi peteĩ pulsar tuichaitereíva ivarreta-gui ha ipysã nandi-gui.
  Oveve ohasávo, ha katu Bastinda ikatu okañy ha ojejapi chupe peteĩ descarga pe castillo-pe. Haimete upepete ohesape ha oñepyrũ oñemoambue. Ha pe siniestro castillo rendaguépe, opu"ã peteĩ palacio lujosovéva - enteramente ha pya"e.
  Bastinda omaña hese, opyrũ hesa ha okañy. Ja"e porãsérõ, eveve mombyry. Ha opyta hapykuéri peteĩ jyva tatatĩ.
  Dominica ha Margarita pya"e oho hapykuéri. Mokõive paje apoha hesakã porã opytaha tapykuépe velocidad-pe.
  Upéicharõ jepe, peteĩ móto oveveva tuichaiterei ipyaʼeve umi dragóngui.
  Umi mitãkuña paje apoha oñepyrũ odispara Bastinda rehe . Péro sapyʼapyʼa ojehekýi térã omoĩ peteĩ defensa. Hi"arive, pe motocicleta pya"eterei ombohetave pe distancia, oguenohẽvo chupe pe campo de disparo-gui mágia reheve.
  Dominica ohechakuaa:
  - Operde hetã, ipoguýpe ha ipu'aka. Upéicharõ, ¡natekotevẽi añetehápe ko"áĝa!
  Margarita ohechakuaa:
  "Omondáramo ha oipe"áramo pe artefacto rata hovy rehegua, upéicharõ ore victoria ndovalemo"ãi!".
  Pe mitãkuña actriz, oikytĩvo umi py dedo ipy nandi ha bronceado, odeclara confianza reheve:
  - ¡Ha katu miles de mitã ohupyty sãso! ¡Kóva ovale avei peteĩ mbaʼe!
  Pe mitãkuña partidaria omoneĩ:
  - Akatúa! Ndareíri ningo rombaʼapo hague.
  Añetehápe, ipahápe umi rata oñemoambue ha ojejuka, ha"eháicha umi orco ha goblin. Péicha tuicha victoria ojegana.
  Heta miles de mitã -mitãkuimba'e ha mitãkuña- oñembyaty plaza-pe ha opurahéi, opyrũvo ipy nandi:
  -Gloria umi héroe-pe guarã! ¡Gloria umi liberador-kuérape! ¡Oguejy tembiguái reko reheve!
  Péva ha'e kuri victoria tuichavéva rata tetãme. Ha hetaiterei mba"e fabuloso ha aireado oĩ ko"ápe.
  Margarita oñe"ẽ raẽ. Ha"e, ojeroky , ogueraha ha opurahéi, ha ipurahéi ha"e peteĩ mitãkuña partidaria purahéi:
  Ñande, mboriahu ra"y ha arahaku acaricia,
  Heñói peteĩ choza-pe oky jave...
  Tojepurahéi mitãkuña"i kerayvoty, .
  ¡Araka"épa jaike jeýta peteĩ ñorairõ haku asývape!
  
  Che amohu"ã Elfxik - pe accidentalmente,
  Ha che Retã, Marangatu Rus'...
  Che destino reheve, completamente extraordinario, .
  ¡Añorairõ tetã vy'a ha mborayhu rehe!
  
  Ha ndaiporivéima Tetã Sy iporãvéva Rusia-pe,
  Peẽ piko upévarã eñorairõ hendive , ha ani rekyhyje...
  Ha ndaipóri tetã ovyʼavéva ko univérsope,
  Nde ha"e pe antorcha tesape universo-pegua, Rus"!
  
  Ahasáta tata ha y rupi penderehehápe,
  Umi precursor ojepokuaa ogana...
  Akóinte rombovyʼáta tavayguakuérape,
  ¡Pórke pe ehérsito imbarete ndorekói límite!
  
  Jaha pe ataque-pe País rehe,
  Peteĩ hurrah ipu"akapáva ha ipochýva sapukái guýpe...
  Hitler ohupytyta ipahaite peve ipago,
  ¡Romosẽta umi nazi-pe korapýgui!
  
  Che Retã henyhẽ héroe-gui,
  Ha Stalin ha"e peteĩ gigante tuicháva...
  Umi precursor oguata formación-pe,
  Pe Familia Todopoderosa, ñande Ruvicha, ¡ Oh peteĩ!
  
  Tesape ha tekove porã rérape,
  Ñañorairõta py'aguasúpe, mitãnguéra...
  Añetehápe, peteĩ generación oikóta comunismo poguýpe,
  ¡Pejerovia cherehe, ndaikatúi ojeipe"a ñandehegui esperanza!
  
  Ñande jahayhu ñande Retã, karaikuéra,
  Romopu'ãse arai ári...
  Fascismo ohupytýta peteî retribución mbarete,
  ¡Umi prekursórgui, umi ágila py"aguasu!
  
  Jahupytýta, che arovia, pya'e jagana,
  Jepémo fascismo ha'e insidioso ha cruel...
  Avuelokuéra oñemomba'eguasúta ñanderehe,
  Ha Svarog pendegueraha ñorairõme!
  
  Ñande Túva ipy"aguasúva ñemomba"eguasurã,
  Ñandejára Ipu'akapáva voi ojupi kurusúre...
  Nañambyasymo"ãi ñande rekove Rusia rehehápe,
  ¡Toñehendu peteĩ ñe"ẽ hatã yvágagui!
  
  Ñañorairõ ñande Retã ñemomba"eguasu rehe,
  Umi luchador leal ohayhu chupe...
  Peẽ ningo lobo raʼy, ndahaʼéi liebre ipyʼahatãva,
  ¡Umi kavaju"arigua jepe oñemomba"eguasueterei!
  
  ikatu jahupyty jasy pe bóveda-gui,
  Ejagarra peteĩ lucio, peteĩ bagre tuicháva...
  Pe Lenin guasu opu"ã sãso rehehápe,
  ¡Romoingove jeýta pe edificio!
  
  Ogaygua rérape, emopu"ã pirámide, .
  Ha umi várko oikytĩtava yvága bóveda...
  Ha Hitler , oñembohory, ojuka umi oñorairõvape , .
  ¡Pe Ipu"akapáva omano ha opu"ã jey ñanderehehápe!
  
  Nde ningo querido, travieso Lada, .
  Pe Tupã Blanco tuichaitéva heñói nde rupive...
  Ha py'aguasúpe roñorairõva'erã penderehehápe,
  ¡Pe Ipu"akapáva penepytyvõ peikove haĝua opa ára g̃uarã!
  
  Pehayhu, pemomba'e Tupã Jesúspe,
  Ha'e peteĩ karai ruso, orendive tapiaite ĝuarã...
  Oguahẽma ára ojebordávo katupyry pe adorno,
  ¡Tohenyhẽ vy"águi umi áño tapiaite ĝuarã!
  
  Tuicha mba"e che Rusia marangatu,
  Ikatúva ogana adversario-kuérape ...
  Jepe umi kuña osapukái kyhyjégui,
  ¡Ikatu ñamopẽ pe dragón!
  
  Tetã Sy marangatu ñemomba'eguasurã, cheguerovia,
  Tupã Ruso Cristo rérape...
  Pya'e ñamopu'ãta tupao guasu,
  ¡Jaguata ñande rape ipahaite peve!
  
  Mborayhu, cheguerovia, ndoikuaái ñe"ẽ natekotevẽiva,
  Ndaipórivéima aburrimiento innecesario ojehecha haguã ipype...
  Caín toñehundi yvyguýpe,
  Ha Abel opurahéi jeýta ipurahéi!
  
  Ko"ápe ropyrũ hína Berlín jerére peteĩ corneta reheve,
  Pe trompeta ipu peteĩ campana-icha...
  Iporãve nde ha'e peteĩ ñorairõhára modestoitereíva,
  ¡Embopu umi nazi akã peteĩ hácha reheve!
  
  Pe familia omoingove jeýta, cheguerovia, umi omanóva pya"e,
  Ñandejára morotĩ ome"ẽta peẽme peteĩ teĩ mborayhu
  Ha rodesidi porãiterei,
  ¡Mba"épa ha"éta peteĩ eternidad de cambios omimbipáva!
  ojeroky pe mitãkuña precursora, opyrũvo ipy nandi, vy"ápe ha kyre"ỹme . Ha ambue mitã, tembiguái ymaguare, opurahéi ha ojeroky, oñeha"ãvo ojupi, térã ja"e porãsérõ, ojupi yvateve.
  Dobrynya, ha"égui peteĩ mitãkaria"y imbaretéva , ojagarra peteĩ ita ha omombo yvateve. Oveve yvate ha ojepovyvy, isarambi tataindyicha miles de fragmento multicolor-pe.
  Pe mitãkaria"y vizconde osapukái:
  - ¡Kóva añetehápe iporãiterei!
  Dobrynya ombotove upéva omombo jeývo pe ita, ha Margarita oinupã rayo reheve, ha upéicha oñemosarambi hetaiterei fragmento multicolor ha deslumbrantemente omimbipávape:
  - Nahániri! Péva ha'e peteî realidad péichagua. Ha ndaipóri mba"eve ijyvatevéva ko realidad-gui!
  Pe mitãkaria"y héroe Fénix pochýpe, opyrũvo ipy nandi ikatu hağuáicha pe kapi"ipe opita, osapukái:
  - Ñande locomotora oveve tenonde gotyo - opyta comuna-pe!
  Ndoroguerekói ambue tape - peteĩ fusil ipu"akapáva!
  Ha pe mitãkuña oĩva ijykére avei, otyryry jeýta yvate ha yvýre.
  Haʼekuéra ningo iporãiterei, ha vyʼapavẽ osẽmbaite.
  Dominica odesidi avei ohechauka michĩmi iñaranduha.
  Ha ja"escribíkena umi corriente entera pende aforismo iporãitereíva ha ojepractica porãvagui;
  Tembiguái ikatu isãso, itavýva ikatu iñarandu, mboriahu ikatu ipirapire heta, ha katu nde reguerekóramo peteĩ vúrro iñakãhatã, nde ha"éta tapiaite vúrro!
  Mboriahu ndaha'éi pe ndorekóiva pirapire, ha katu pe iñakã henyhẽva aserríngui!
  ¡Ani reaspira ha'e haguã mburuvicha guasu ndaperekóiramo cerebro!
  ¡Pe Shah jepe itavy vaʼerã peteĩ vúrroicha!
  Pe rréi ha"e, katuete, peteĩ leõ, ha katu ndaha"éi ndorekóiva recurso zorro-icha, ha umi león ipire morotĩ!
  Ani reñembo"y, sino ekirirĩ ne"ĩraramo gueteri leõ rendaguépe, ha pe zorro nome"ẽi itraje!
  Peteĩ político ha"ete pe zorro oĩva Krylov fábula-pe, ha katu ani ha"e peteĩ cuervo elector ramo!
  Oiméramo nde haʼete peteĩ tocón, upéicharõ oipeʼáta ndehegui umi viruta hapo peve!
  Ani hag̃ua ojejoko pe tetã peteĩ júgope, imbarete vaʼerã, peteĩ tóroicha!
  ¡Oñeikotevê aviación ikatu haguã tetã oveve!
  ¡Político oime dispuesto opromete haguã jasy, ani haguã oguejy desagüe-pe añónte!
  ¡Pe ndoʼúiva hesãi, imitã tapiaite g̃uarã!
  ¡Umi argumento roble rehegua oactua hína pe tocón ári!
  ¡Peteĩ político oipe"áta voluntariamente ndehegui umi viruta nde ha"éramo peteĩ tocón!
  Ha katu yvypóra oreko peteĩ ventaja umi mono ári: sapy"ánte ha"e por lo menos peteĩ zorro añeteguáva michĩmi!
  Pe político oreko umi ambición peteĩ león-icha, pe astucia peteĩ zorro-icha, ¡ha katu umi método orekóva ha"e completamente swinish!
  Peteĩ político ha"éramo hetaiterei zorro, upéicharõ oiko chugui peteĩ ryguasu completo!
  ¡Peteî político orekóva zorro astucia ha lobo agarre ojapóta kebab umi elector-kuéragui!
  Ha pe suerte oikotevẽ ñeha"ã, peteĩ kavaju rembiapo pohýi reheve añoite ikatu remombo pe cuello de sumisión!
  ¡Ejerovia éxito rehe reñembotavýramo opavavegui!
  ¡Peteĩ polítiko ikatu iñarandu peteĩ zorro jepe, péro ndaikatúi ombotavy pe tiémpo tapiaite g̃uarã!
  Peteĩ elector oveve jepi peteĩ abeja-icha peteĩ político discurso eíra reheve, ha katu heta jey ha"e voi ojekutu!
  Peteî político otragá umi elector-kuérape peteî pitón otragávo conejo, ogueraha moscas vodka ha Velcro dulce-icha!
  Peteĩ lobo ndaikatúi oiko so"o"ỹre, ha peteĩ político ndaikatúi oiko ñembotavy"ỹre!
  ¡Pe kavaju ipya"evéva iñe"ẽrendúta pe iñarandu porãvape!
  ¡Ifásilve peteĩ polítikope ojere hyepy guive okápe opromete rangue peteĩ mbaʼe ikatúva ojejapo!
  Taha'e ha'éva pe pevotávape guarã, pemomba'eguasúta pe resultado peteî minuto de silencio reheve!
  ¡Eiko por lo menos peteĩ zorro recurso michĩmi ndereipotáiramo oiko ndehegui peteĩ vúrro hackneyed!
  ¡Ani pejerovia político-kuérare, umi elector-pe guarã ha"ekuéra ha"e lija-nte oipe"áva chipa roble-gui!
  Oimeraẽva ndaha"éiva itavypaitéva omoambuéta peteĩ pláta pehẽngue peteĩ pláta ipohýivape!
  Polítikape ndaipóri pariente, péro oĩta umi okompartiséva pe perekóva ermánoicha!
  Oĩ heta mba"e iñañaitéva tekovépe, ha katu pe ivaivéva ha"e pe tekove og̃uahẽvo hu"ãme!
  Reñemoag̃uiseséramo Ñandejárare, eclava pe mono oĩva nde ángape kurusúre!
  Yvypóra oñepyrũ, ndaha"éiramo peteĩ mono-gui, upéicharõ, taha"e ha"éva, ndoikovéima peteĩ mono-gui!
  Reguerekóramo peteĩ mono apytu"ũ, upéicharõ pe zorro ndetragáta peteĩ boa constrictor depredador-icha!
  ¡Ndaipóri mba'eve infinito ndaha'éirõ tiempo oipyhýva político-kuéra omoguahë haguã oprometéva!
  Heta repukavéramo , reñeʼẽmbeguepáta peteĩ jagua oñenupãvaicha!
  Ani rejerovia peteĩ oñeʼẽ hatãvare, ha tata pytã ikatu ndehapýta!
  ¡Ñandejára jepe ndaikatúi o"out-discuti peteĩ kuñáme ha omopu"ã peteĩ mono-pe pe nivel de cultura humana-pe!
  Mborayhu"ỹre ndaipóri pukavy, ndaha"éiramo pe sonrisa depredadora peteĩ político-pe!
  ¡Aretereíma oĩgui arai apytépe, pe político ipepo"ỹva oveve pe desagüe-pe!
  ¡Peteĩ ánga michĩva akóinte oreko umi ambición peteĩ gigante-icha!
  ¡Peteĩ ánga michĩva oreko peteĩ conceito gigantesco!
  Político ha'e peteî mondaha ohaíva léi ijehegui ha ohecháva tetã territorio zona!
  Pe polítiko oreko siete viernes por semána, péro tekotevẽ jave oñekumpli pe promésa , og̃uahẽ pe sábado judío!
  ¡Unidad iporã, ndaha'éi aja apareamiento político ndive!
  ¡Peteĩ político ha"e peteĩ criatura peichagua ojaposéva ndehegui peteĩ ovecha oiporúvo método swinish!
  ¡Umi método swinish político-kuéra omoambue elector-kuérape peteî chuleta-pe!
  Peteĩ ryguasu ruvicha poguýpe, ¡pe tekove araka"eve ndaha"éi ikyráva!
  ¡Ojapo peteĩ presidente ryguasu rehegua ikyraiterei!
  Oiméramo nde reikose presidente ramo, ¡eaprovecha nde posibilidad!
  ¡Peteî mburuvicha ohecháva umi elector ovecha ramo ha'e peteî ryguasu típico!
  Ñandejára, kóva ndaha"éi omnipotencia añónte, ha katu avei pe disposición reho haĝua kurusúre nde rapichápe rehehápe!
  ¡Peteĩ mburuvicha oguapýva are pe mburuvicha guasúpe ojapo pe Estado oñembotapykue!
  Peteĩ líder imitãva ojogua peteĩ kavaju pyahúpe, peteĩ itujáva ha"ete peteĩ yegua ipysã oñembyaíva!
  Umi medio ojehupyty haĝua umi altura Divina, ¡Satanás voi ha"e peteĩ político!
  Peteî político ha'e Ñandejára peteî mba'épente, oúvo excusa mba'érepa umi ipromesa electoral ofalla diabósicamente!
  Político, cerveza-icha, ro'y porãnte ha mesa ári!
  Ko político ijuky idiscurso-kuéra rehe, pero pe postgusto amargo oúva chuguikuéra ndaha'éi mba'eveichavérõ cerveza-icha!
  ¡Peteĩ jey osẽ peteĩ político jurúgui pe añetegua ha"e oñeinterpreta vai jave!
  Peteĩ político, ikatu hağuáicha oiko por lo menos michĩmi Divino, ohupi kurusúre pe elector-pe plenamente !
  ¡Peteĩ oso mbarete jepe nandesalvamoʼãi ne akã haʼéramo peteĩ baraja!
  ¡Peteĩ zorro ningo peteĩ mymbaiterei, upévare oipeʼáta mbohapy pire peteĩ leóngui!
  Político imbaretevéva ikangy jave ijeporavohára!
  Upévare peteî político osê eíra reheve ani haguã pe elector oescupi mba"eveichavérõ!
  ¡Pe iñakãme aserrín ojekutu hatãta peteĩ bastónpe!
  Pe roble ha"e yvyramáta ruvicha guasu, pe roble akã omoambue oimeraẽ tocón peteĩ sujeto-pe!
  Pe roble ningo resistente oñembyai hag̃ua, pe roble akã henyhẽ yvykuágui!
  Oiméramo nde peteĩ tocón, upéicharõ por lo menos reguereko peteĩ estaca nde akãme !
  Pe ojekuaa"ỹva ningo oporomondýi, ha katu pe ojekuaáva sapy"ánte penemongyhyje rei!
  Pe mba"ekuaa omoheñói jerovia hasy jave jepe, ignorancia , confusión ndahasýiramo jepe!
  Peteĩ cobarde ndaha"éi pe okyhyjéva, ha katu peteĩ ipererĩva ocultiva haĝua pe py"aguasu!
  Kyhyje ha"e kangy, py"aguasu ha"e mbarete, ha katu eñangareko pe morón ndejehegui !
  ¡Oimeraẽ ohejáva ojegueraha chupe pe ryekue, oarriesga okañy umi mbohapy pino apytépe!
  ¡Pe tavy opa"ỹva ndegueraha reguata haĝua círculo-pe, nde ingenio oñeanula reheve!
  Ndai"importái pe kamby oĩva pende juru ári ndosekóiramo, ivaivéva oĩramo pe callosidad pende korasõme!
  ¡Mba"e rancio limosna rehegua, juky iróva arrepentimiento rehegua!
  !
  Político ndaha'éi mondaha léipe, ha'e mondaha ojapóva léi!
  Político opromete peteî tekove dulce, oñohê eíra ijurúgui, pero ipy ojepyso, peteî mosca-icha!
  ¡Peteî político elocuente oime sanguijuela billetera elector-pe!
  Mba"ére piko pe kirirĩ ha"e óro ojepagágui!
  Mba'épa pe mba'e tuichavéva ko yvy ape ári? ¡Peteĩ montaña de promesa ojapóva peteĩ político!
  Político oipota pirapire ha poder, oime dispuesto odesgarrávo oimeraêvape!
  Político ha"e, tenonderãite, peteĩ zorro, ndaha"éi jepivegua omimbipáva, ha katu akóinte ombotyryrýva ikuã!
  ¡Pe político ovy'a omyenyhêvo nde billetera promesa vacía-nte!
  Peteĩ político iñonrrádo peteĩ mba"énte he"ívo - ñande, ndoguerekovéima guive ijehe!
  Mbaʼépa hetave umi átomogui oĩva ko univérsope. ¡Político-kuéra hova ha máscara!
  ¡Pe ojapóva voluntariamente peteî político ha'e oiporavo umi bolsillo elector-kuéra!
  Peteî político oreko siete viernes por semana, pero ohendúvo elector-kuérape ha'e akóinte ára opytu'u haguã!
  Mávapa ou raẽ? Político-kuéra, omoheñóigui sarambi!
  Ani peguerovia umi político gallo ro"ysã, akóinte opurahéi ambue tapicha ñe"ẽgui, peteĩ zorro!
  Peteĩ político oñohẽramo iñe"ẽ peteĩ ruiseñor-icha, he"ise peteĩ zorro ojapo hague ifonograma!
  ¡Ikatuve peteĩ cáncer oisu"úta pe montaña ári peteĩ político okumpli rangue ipromesa oñemotĩ"ỹre!
  Peteĩ político ojogua peteĩ hada pyharegua, ¡ha"énte jepive oikytĩ cliente-kuérape ára pukukue!
  Mba"éichapa peteĩ polítiko ojogua peteĩ jaguápe. Heta oñembyai jave, katuete haʼe manso ha oreko peteĩ ijára!
  ¡Umi ovotáva ikorasõ reheve, heta jey opa umi elector hígado-pe!
  Peteî político ha'e vodka-icha, elector oñandu hígado reheve ojehapyha!
  Peteĩ político ombojere ne apytu"ũ, vodka-icha, ¡sólo ndaha"éi hese henyhẽ escoria-gui!
  ¡Político ohayhu omoheñói niebla orekóva meta transparente oñemomba'eguasúvo!
  ¡Peteĩ polítiko oreko heta promesa, péro hetave excusa noñekumplíriramo!
  Peteĩ político ha"e peteĩ zorro, ¡ha katu hetave jey peteĩ color gris!
  ¡Político oipe'a viruta umi roble-gui ha oity bellota kureicha!
  Peteî político oñe'ê ramo sierra-icha, upéicharõ katuete ojapóta peteî tocón peteî elector-gui!
  ¡Pe polítiko ohayhu oñeʼẽ Ñandejárare pórke haʼe voi haʼe Satanás!
  ¡Peteĩ político iñarandu pe añaicha, ha katu peteĩ ángel odistribuívo umi promesa !
  Pe político ohayhu ojehasa, ha katu ipo akóinte ohupyty ikartera!
  ¡Reme'êvo nde vóto peteî político elocuente-pe, ¡rearriesga retosa tuguy!
  Jepive umi hénte oiporavo umi mymba oĩva peteĩ poke-pe, umi lobo ovecha ao reheve ha peteĩ zorro orekóva kesu podrido!
  Peteĩ polítiko okumplíramo ipromésa, emañamína pe montáñare rehecha hag̃ua oisuʼúpa hese peteĩ kánser!
  ¡Ndahasýi ñañapytĩ peteĩ kolobok ñamboliga rangue peteĩ político-pe okumpli haĝua ipromesa !
  Ko político oime consistente peteî mba'épe añoite - ohekávo beneficio ibolsillo-pe guarã!
  Peteî político omoambue umi asociado-kuérape guante-icha, péva añoite omboky'ave ipo!
  Político ha'e peteî mymba ojapóva ciervo peteî elector-gui!
  Político, ndaha"éiramo peteĩ lobo ovecha ao reheve, upéicharõ peteĩ ovecha mácho típico!
  ¡Peteĩ polítiko ndahaʼéiva zorro haʼe peteĩ ovecha mácho térã peteĩ ciervo!
  Peteĩ político ikatu opromete montaña, ha katu upe rire remopotĩnte umi escombro!
  Ani rejapura revota haĝua pe gallo rehe, ha"e nde picota omanóva!
  Dictador, kóva ha"e peteĩ zorro oĩva peteĩ león apyka ári ojeréva ovecha mácho rehe!
  Ndereipotáiramo ojekuaa ha"eha peteĩ ciervo, ¡eiko por lo menos peteĩ zorro michĩva ndete voi!
  ¡Pe ndoipapaiva"ekue cuervos mba"eve"ỹre ogana pe jeporavo!
  Ikatu revota nde korasõ reheve, ha katu pe oganáva ogana nde apytu"ũ reheve!
  
  Político ha'e peteî zorro oiporavóva kesu verde, dólar color-icha, umi oipapa cuervo-kuéragui!
  Peteĩ tembireko ndaha"éi peteĩ guante, pekambia riremínte guante, ¡katuete peñekonvertíta peteĩ scumbag-pe umi aventura caliente-gui!
  Umi mitãkuimba"e genio ojapo hetaiteve descubrimiento umi mediocre tuja instrucción-gui!
  Mitãrusukuérape oĩ tata korasõme, descubrimiento iñakãme, ha pe resultado ha"e victoria!
  Pe tape éxito-pe ĝuarã ndaha"éi siempre recto, ha katu ndotolerái peteĩ espalda ojedobláva sumisión-pe!
  ¡Pe político oñesũ ohupi haĝua ijyva yvateve!
  ¡Político oñesũ upéi oñesũ haguã elector rehe!
  ¡Político oime dispuesto ojo'o haguã ijyva yvýpe ikatu haguã oñotÿ responsabilidad orekóva elector-kuérape!
  Opa mba"e ndaikatúiva ojejapo ñande mundo-pe, ha cheguerovia, hasyeterei jaikove, ha"ete ku oĩva peteĩ galería de tiro-pe!
  Peteĩ vúrro orekóva peteĩ vosa de óro ikatu porãve oity peteĩ murálla fortaleza peteĩ mamut orekóvagui peteĩ ovecha mácho de acero!
  ¡Peteî político juru de oro omoambue elector-kuérape vúrro orekóva vosa de oro ofrenda!
  Mávapa pe mymba imbaretevéva? Añetehápe, peteĩ vúrro okargáva peteĩ vosa de óro! ¡Pe zorro ohayhu pe color hovy traición rehegua ha umi moneda de oro ofrenda rehegua!
  ¡Político-kuéra oñanduuka jepi poyvi pytã pe color hovy rehe umi moneda oipe'áva umi elector bolsillo-gui oñembopiro'y'ÿre!
  ¡Umi discurso elocuente político melífluo-kuéra oñohẽ tesay asy umi sy ita"ýra omanóva sacrificio huguy pochývape!
  ¡Oimeraẽva oprometéva montaña de oro ndovaléi ni peteĩ centavo de cobre oñembyaíva!
  . MOAKÃHA No 13 rehegua.
  Calígula Delfinov oreko misión propia. Tekotevẽ reheka ne ermána tuichavévape tahaʼe haʼéva la situasión. Ha nde voi, upe aja, reñembohasa peteĩ mundo paralelo-pe, remoheñóihápe nde misiones ijojaha"ỹva ha, al mismo tiempo, iporãitereíva ha ijojaha"ỹva.
  Margarita ha Calígula opoko italón desnudo ha redondo ha opukavy:
  -Cola por cola, .
  ¡Tesa peteĩ tesa rehe!
  Ndaha'éi Barbos - .
  Fantomas !
  Ko"áğa umi karia"y oñemosarambi diferente dirección-pe ikatu hağuáicha pya"e omohu"ã pe molienda umi fila ocubri umi aproximación Puerto Arturo-pe, ejército Tierra del Sol Asiente-pe. Umi mitã Terminator-gua omýi guadado eléctrico-icha kapi"ipe suave rupive, ohundi poriahuvereko"ỹre umi japonés-pe.
  Kuropatkin opyrũ gueteri pe orden reheve oñepyrũ haĝua pe asalto, jepémo Mount High-pe pe pareja oñorairõva oinstala pe tricolor Tricolor , umi mitã guerrero simplemente opinta cartón tuicháva, ha ko"áĝa ojehecha porã ára pukukue. Péro pe ex ministro de defensa opyrũ gueteri. Jepémo , upe jave avei, Kuropatkin ndaha"éikuri peteĩ ipy"aju. Ñorairõ aja 1877-1878 ohechauka py"aguasu extraordinario.
  Heẽ, ha omoporãve haguã umi soldado común rekove, ministro de Defensa ramo heta mba'e ojapo, ha ndojejagarrái mondahápe. Jepénte efectividad combate ejército ndohupytýi tuicha ojupíva ipoguýpe. Ha katu ndorekói Suvorov determinación, ni aventurero jepe. Alexander Suvorov oñorairõ py"aguasúpe, akóinte oequilibrávo derrota completa ypýpe. Ha katu, pe intuición ome"ẽva naturaleza ha fenomenal suerte ojapo ikatu haĝua ojepredici umi enemigo paso represalia rehegua, irreacción ha ogana victoria. Kóva oĩ Tal estilo-pe, ojapova"ekue sacrificio hendape"ỹva, oarriesgávo derrota, ha katu hetave kásope ogana ... Ha katu umi ajedrez jugador ikatupyryvéva mundo-pe ohecha Tal rupive.
  Peteĩha ome"ẽva"ekue chupe so"o molino ha derrota ha"e Mikhail Botvinnik. Ko campeón oikuaa mba'éichapa oprograma ha omarka umi punto debilidad enemigo-pe.
  Ha pe mbyja pe genio Tal-pegua oñembopytũ.
  Oiméne, Suvorov, oikove pukuvérire ha ojehúrire oñorairõ Napoleón ndive, oñembyepoti va"erãmo"ã. Ha katu pe ehérsito turco, Alejandro Vasilyevich oñorairõva"ekue hendive, tapykueterei opa mba"égui, ha umi comandante noñenombrai umi cualidades de liderazgo orekóvape.
  Ha pe ñorairõ aja francés ndive, umi piscina de remo oreko peteĩ comando imitãiterei ha peteĩ subestimación excesiva pe ejército oso ruso rehegua.
  Kuropatkin katu okyhyje generalmente oataka haĝua, oguapy porãve defensiva-pe. Ojekalkulávo ojekuaa porã enemigo oñeaplastataha umi redouda rehe. Peichagua komandánte ndive okañy pe ñorairõ.
  Ha pe mitãkuña Margarita ha Delfín Calígula oike tata guýpe... Ojesalva hikuái , jepémo upéicha, pya"e rupive, umi ñorairõhára inmortal oike jave umi bastión-pe ha omolinapáma opavave hyepýpe, haimete impenetrable ipire ha , katuete, pe capacidad ojerrekupera haĝua haimete upepete voi.
  Dolfinov Jr. , oikytĩvo ambue general japonés, osapukái peteĩ ñe"ẽjoaju "Highlander"-gui, omombo aja aguja venenosa ipy nandi reheve ha oescupi tuguy:
  - ¡Peteĩnte opyta va'erã!
  Ha ikyse puku, rayoicha, ogueraha peteĩ molino oporojukáva, ijojaha"ỹva. Precisamente, cien técnica de molienda orekóva oikytïvo enemigo-kuérape peteî minuto peteî par de batallón-pe.
  Pe samurai ho"a umi golpe-gui, ha pe mitãkaria"y terminador py nandi oheja hapykuéri peteĩ patrón entero umi pista osaltávo ha ojeréva.
  Pe mitãkuña partidaria porãite Margarita, omopotĩ aja ambue fuerte de hormigón armado, ombokapu pe munición, ha upéva ojapo miles de armas ipoderósova oveve yvate gotyo. Omoirũvo iñamígope, mitãkaria"y artista Calígula ojapo jey peteĩ maniobra ojoguáva.
  Margarita, omombo peteĩ granada ipy nandi ha mitãkuña"i reheve mombyry, omonéĩ:
  - Tuicha mba'e rejapo, mitãkaria'y !
  Pe ñorairõhára invencible, avei omombo pe don asesino aniquilación rehegua tuicha aceleración reheve, oikytĩvo pe samurai-pe, ombohovái:
  - Iporãve ñaaprende ñaaprende jey rangue!
  Umi explosión ipoderósova umi bastión-pe ndopytái ojehechakuaa"ỹre umi fila ejército ruso-pe. Teniente general Zeleny omombe"u adjutante general Kuropatkin-pe:
  - Nde Excelencia. Según ore dato, pe batalla are guivéma oñemotenonde ciudadela enemigo-pe, ha jepe, katuete, heta bastión ojepovyvy!
  Kuropatkin ombohovái mbeguekatu:
  - Py'aguapy, py'aguapýnte!
  Bueno, Carleson-icha avei, itecho ojeipysóva ibisagra-gui. Jepénte situación oikotevênte medida drástica. General Zeleny ha Kondratenko oinsisti:
  - ¡Tekotevẽ jajapo huelga pya'e!
  Kuropatkin omaña anteojo rupive mokõive general rehe. Green imitã gueteri, ha katu ojehecha imitãve jepe umi áño orekóvagui, pya"e, impetuoso. Kondratenko ha'e héroe Puerto Arturo ryvy, avei generación imitãvéva tendota ikatupyrýva. Añetehápe ningo koʼãichagua halcón oñorairõsetereíma. Hi'arive, oî peteî orden categórico oúva Emperador ha Soberano de Todos Rus', Nicolás II, pya'eterei oataka haguã tavaguasu ciudadela. Ha ha"e peteĩ no brainer pe tesoro real ndaikatumo"ãiha oaguanta are pe mba"e pohýi ñorairõ hasývaicha.
  Ha katu, ndereikuaáiramo pe vado, ¡ani reike ýpe! Tekotevẽ jaikuaa mba"épa mba"e ha moõpa mávapa oataka.
  Kuropatkin oporandu Kondratenko-pe:
  - Mba'e unidad japonesa-pa ojapo pe tiroteo.
  Pe general he"i porã:
  - Umi scout omombe'u ojekuaa hague ángel - peteî mitãrusu iporãva ha peteî mitãkuña iñakãrague óro, omýiva velocidad increíble, ha oñeikytĩ jave ndikatúi ojehecha.
  Kuropatkin ojehasa mbohapy jey peteĩ ritmo frenético-pe ha oñe"ẽmbegue:
  - Upéicharõ ojekuaa ko'ãva ha'eha ángel jey?
  General Zeleny oestampa italón yvýpe:
  - ¡Si exactamente! ¡Centa yvagapegua!
  Kuropatkin oisu"u voi:
  - Nde! ¡Ñandejára ndohejái Rusia!
  Kondratenko he"i instructivamente:
  - ¡Pya'e ñaataka va'erã enemigo-pe, Mariscal de Campo! Térã ñande voi jahóta pe ofensiva-pe!
  Kuropatkin he"i languidamente:
  - Nahániri, karaikuéra. Che ame"ẽ umi órden. Ñandejára odesidi guive ñanepytyvõ, upéicharõ ha"e peteĩ pekádo ñamoĩ umi soldado-pe peteĩ so"o molino-pe!
  Kondratenko ohechakuaa lógicamente:
  - Israel-pe jepe, Tupã Ipu'akapáva ojerure umi hudíope oñorairõ haguã avei, ha ani haguã ohupyty opa mba'e rei ha oñorairõ'ỹre.
  Mariscal de campo pantano-gua, estratega táctica oha'ãrõva, ombohovái ko'ã mba'e:
  - ¡Ha katu Apóstol Pablo he'i jaservi haguã Ñandejárape natekotevẽiha yvypóra po!
  Oĩma general Zeleny oñembopy"apeteĩ:
  - Mba'ére piko upéicharõ nde, nde Excelencia, rembohasa meme ndejehe, ko'ýte umi proyectil ojepovyvy jave ag̃uiete!
  Kuropatkin oñepyrũma ipochy:
  - Ha katu opa mba'e oiko rupi Tupã oipotaháicha. Upévare jajapo raẽ peteĩ servísio de ñemboʼe. Nde insolente ramo, mokõivévape ojejagarráta!
  En general, pe idea ojejapo haĝua peteĩ servicio de oración ojehecha interesante. Umi keruvín togueraha pe rap opavavepe guarã.
  Calígula pe tomboy ha pe mitãkuña partida Margarita ikane"õ"imima, ha hetave tembiapo oñemohu"ãma. Upéicharõ, mba"ére piko nereñembopiro"y yguasúpe, ha rembojere porã Togo "s escuadrón. Añetehápe, ikatu avei odispara, umíva apytépe umi arma doce pulgada-gui. Ha péva peteî calibre 306 milímetros, ikatúva tuicha pérdida umi tropa atacante-pe.
  Añetehápe, umi japonés, ko kásope, odisparava'erã haimete ciegamente, ohasávo cordillera. Ha ikatúta oinupã hikuái tata directo reheve pe ñorairõ oho vove añoite pe siuda límite-pe.
  Pe blanco principal ha"e irundy buque de combate orekóva arma doce pulgadas a bordo.
  Pe mitãkuña partidaria, oikytĩvo umi japonés-pe ikyse puku asesino reheve ha ombotyryry umi hueso astilla ojejokóva, opropone:
  - Ikatu piko ñambojoja"imi ñande chance? T. oreko superioridad combate de armas-pe escuadrón Rozhdestvensky rehe, haimete 1,8 a 1. Péicha ñambojojáta michĩmi equilibrio de fuerzas.
  Calígula de los Delfines, oikytĩvo samurai paha, oporandu ñorairõhára Margarita-pe:
  - Ñañepyrũtapa pe insignia rehe?
  Pe mitãkuña partidaria , omombo peteĩ concha ipy dedo nandi reheve ha odesgarra peteĩ docena de japonés-ve, ohejávo fragmento rasgado añónte, ombotove:
  - ¡Noñepyrũi hikuái umi he"ẽvévagui! Vy'arã, natekotevêi ojeheka escuadrón. Jajapo clic umi mokõi armadillo tenondegua rupive.
  Calígula pe tomboy opukavy, omombo peteĩ granada italón desnudo reheve, oapunta ikyse puku huguypaitéva pe barco Nutili -pe , vy"ápe osapukái:
  - Ha kóva chemba'e!
  Margarita, oikytĩ jeývo fatalmente umi japonés-pe, opropone icompañero-pe:
  - Ha katu ñañeno ýpe media hora pukukue jajerekupera haguã.
  Añetehápe, pe pytuʼu ndojapomoʼãi mbaʼeve. Ha katu umi Delfines Calígula ndoperdéi mba"eveichagua tiempo pe pausa mbykymi aja. En particular, ikatu kuri roconsidera peteĩ mbaʼe iñinteresánteva.
  Umi conspirador oñembyaty sótano-pe. Peteĩ lámpara eléctrica oĩva pe techo guýpe omoĩ umi sombra siniestra. Lenin akã calvo herakuãitéva omimbi sa"i, Koba iñakãrague morotĩva ykére , ojekuaavéva mundo-pe Stalin ramo, upérõ oficial naval uniforme neat-pe, ha katu teniente Schmit sa"i ojekuaáva, barba dandy reheve , Bukharin.
  Trotsky ndaha'éi suficiente reunión completa-pe guarã, pero ko'ágã peve ha'e ha Lenin ojoavy. Ha upéicha, oñembyaty umi bolchevique orekovéva influencia, oîva dispuesto omotenondévo revolución, térã golpe de estado, taha'e ha'éva, ohupyty haguãnte poder.
  Lenin ogueraha raẽ pe iñe"ẽ:
  - Tuicha mba'e , irũnguéra, ani haguã ogana Autocracia ñorairõ imperialista hekope'ÿva Japón ndive taha'e ha'éva. ¡Péva revolución causa ojerure!
  Umi tímido oinupã ombohováivo.
  Bukharin, opopete ipo ha ombotyryry barba morotî ombojeguáva hova imitã gueteri, omoañete:
  - Heẽ, nañame"ẽiva"erã autocracia-pe michĩmi pa"ũ. Kóva ikatu hyakuã traición-icha, ha katu ha"éta, ¡Mikado ha"e pe aliado iporãvéva ha principal umi bolchevique ha comunismo mundial-pe!
  Koba José opukavy pochýpe:
  - Oje'e porã! Jepe kóva ndaha"éi hyakuã asýva traición-icha, ¡ha"éma traición voi!
  Lenin, upéi ohóva seudónimo Karpov rehe, he"i sonrisa reheve:
  - Revolución mundial rehehápe, sapy'ánte rejapova'erã sacrificio. Oikehápe pesakrifika peteĩ párte pene konsiénsiagui ha pene ánga tee. - Ulyanov odescorcho, odestornilla iñakã, peteî botella cerveza alemana. Reñeʼẽkuaa hag̃ua, rembopyahuvaʼerã nde jyva. O"u peteĩ par de sorbo ha osegi. - Peimo'ã piko che voi avy'aha aipota ivaíva ha derrota che retãme voi. Jepénte, che añe'êta franco, revolución ikatu ikangy tuicha ramo régimen de la Autocracia. Ha mba'épa ikatu omokangyve Autocracia derrota-gui ñorãirõme?
  Koba oñakãity omoneĩvo:
  - Mba"eve... Sapy"ánte pe meta ijyvatevéva oikotevẽ sacrificio, ha sacrificio considerable!
  Lenin omotenonde ifilosofía:
  - Upéicharõ, nañañe"ẽmo"ãi pe teko reko ha filosofía rehe pe ateísmo rehe. Péva ndaha"éi pe mba"e iñimportantevéva. Hesakã porã tembiapo ñamotenondéva oguerúta liberación mba'apohára ha tembiguái opavave tetãme ha mundo pukukue. Ha pe hecho opavave pérdida ñane estado ha ambue pueblo-kuéra rehegua oñecompensataha cien veces. - Ulyanov opyta ha ombojoapy peteĩ tono iñambuévape. - Ha mba'e paso concretopa ikatu jajapo jaity haguã Autocracia ndocha'éiva tavaygua ha ñande rehe?
  Ko"ápe oñe"ẽ teniente Schmid iñe"ẽ hũme:
  - Che aimo"ã, ñepyrũrã, ojepovyvy haguã Ferrocarril Transsiberiano heta hendápe peteĩ jeýpe. Péva orekóta impacto fatal oferta orekóva umi tropa zarista Manchuria-pe.
  Koba opukavy peteĩ zorro-icha:
  - Bravo , pe mitãkaria'y oñemotenonde ohóvo! Ha apensa amondataha heta banco-pe ikatu hağuáicha amoapañuãi pe estándar de oro orekóva pe zar rublo.
  Ulyanov ombotyryry mbarete idedo índice pe "georgiano maravilloso" rehe:
  - ¡Ani reñembotavy! Peteî propuesta iñinteresantetereíva . Ikatu haimete ombyai Kuropatkina.
  Schmid osegi:
  - En general, che plan oike omopu'ãvo peteî levantamiento opavave buque Flota del Mar Negro-pe. Upéi pe ejército ohóta pe pueblo omba"apóva ykére, ha pe Autocracia ho"áta peteĩ jeýpe!
  Koba opukavy irónicamente:
  - Heẽ, pe cáncer oisu'úta yvyty ári!
  - Koba , ¡epyta! - Lenin opukavy ha ombojoapy. - Tekotevẽ, añetehápe, oñembosako"i ha ojejapo peteĩ ñemopu"ã Mar Negro-pe. Ha pe Kuropatkin oñembyepoti vaʼekue okañývo Port Arthur -gui , ¡oikóta añeteguágui pe mutín oĩva pe ehérsito tuichakuére!
  Schmid operde ipochy:
  - Heẽ, jajapóta espíritupe!
  Bukharin ogueraha iñe"ẽ:
  - Ñane aliado hetavéva ko Yvýpe ha'e umi chokokue;opu'ãvo ikatúta ojokua opavave fuerza Autocracia-pegua. Tekotevê ñamondo ñande agitador-kuérape umi aldea-pe, jajerúre tome'ê campesino-kuérape ndaha'éi yvy añónte, sino avei estancia, opa mba'e yvy jára mba'éva!
  Koba ointerrumpi irónicamente:
  - ¡Oikehápe hembireko ha imembykuña!
  Bukharin opukavy:
  - Ha péva avei! Ha"e simple Emelyan Pugachev ojapo haguéicha - oñeikytĩta iñakã, ojekolokáta pe barra, ha imba"erepy ojegueraha ndejehegui ha oñemboja"óta peteĩcha! Ha umi yvy jára rembireko ha tajýra katu pene rembiguái!
  Ulyanov omonéî ko ñehenói:
  - Akatúa! ¡Roñapytĩta opavave! ¡Opa pe tape Polo Norte peve!
  Koba opropone:
  - Tekotevẽ jaipuru activamente pe elemento robber ikatuháicha. En particular , umi revolucionario imbaretevéva ha osẽ porãvéva osê umi delincuente-gui. Por ehémplo, ¿Kotovsky ndahaʼéi peteĩ héroe? ¡Héroe! Ha Padre Makhno ndaha'éi ivaivéva!
  Bukharin oñakãity mbarete:
  - Upéva ha'e! ¡ Ñainupãta opavave chupekuéra criminalidad reheve !
  Ulyanov oinupã ijyva mesa ári:
  - Terror, terror ha peteî jey terror revolucionario!
  Ndaikatúi ojehecha oñeñomongetavéha umi "cuatro magnífico". Opu'ã rire, oñeikotevê ohasa nivel práctico omoañetévo estrategia ganadora. En particular, omopotî umi acorazado umi equipo-gui.
  Calígula pya"e onata imeta peve, ha Margarita imeta peve. Umi karia"y, oipurúvo ikuã ha ipysã, pya"e ojupi umi ibarco víctima-pe.
  Calígula pe tomboy noñanduvéima umi freno, oñepyrũvo oikytĩ opavave peteĩ fila-pe. Ndahasýi jajupi haĝua peteĩ barco-pe, esencialmente peteĩ clase de barco de batalla-pe. A no ser que, por supuesto, nde ndaha"éi hetave yvypóragui. Upéicharõ, eñani ha eikytĩ. Ha peichagua velocidad sobrenatural reheve, avave ndorekói oportunidad orresisti haĝua nderehe.
  Bueno, nde ra"ykuéra kuã nandi reheve, ha katu pya"eve peteĩ guepardo py pygui, emombo aguja venenosa. Ha péva avei ombopy'arorypaitéta umi japonés-pe.
  Umi luchador Yvy Kuarahy Osẽvape oñeno jey oñeikytĩ , ha pe plan par de terminadores rehegua ha"e simple. Eguahẽ munición ryrúpe, upéi edetoná pe munición péicha ojejaho'i haguã avei umi caldera. Upe rire, pe várko oñembyaíva ndoguerekomoʼãi ótra kósa oho hag̃ua iguype.
  Calígula de los Delfines, oikytĩ ha oclaváva ikyse puku reheve, oike munición suministro peve. Bueno, mba"épa umi bala individual chupe ĝuarã, pe mitãkaria"y odispara mosca-pe, térã jepe omombo jey pe enemigo-pe. Iporã especialmente, nde py nandi reheve, pya"e reity peteĩ puñado de cartuchos enemigo-pe fuerza frenética ha letal, letal ha irresistible reheve.
  Péicha ojejoko pe samurai rape ohóva imperio real Nicolás II-pe.
  Avei ndahasýi oñembohasa haguã munición pe sostenedor-pe ikatu haguã ojepovyvy pe acorazado rugua, avei imbarete físico reheve.
  Pe cubierta de acero, oñembohapéva kuarahy marzo-pe, ocosquilla gratamente umi suela elástica desnuda pe mitãkaria"y terminador-pe. Ha umi proyectil henyhẽva shimosa-gui ipohýiva ha oityvyro umi hombro. Reguejy, remboykévo pe escalera de espiral, ha koʼág̃a reime pe lugár oĩ porãvape. Ko'ágã umi partición oñembyaíta ha umi caldera ojepovyvýta, ojapóta hetaiterei yvykua ha ko mba'e tuichaitereíva jepe ndoikovemo'ãi.
  Ko mba'e iñinteresanteva ha'e armadillo japonés. Pe várko tuicha ha ipypuku, ha peteĩ armadura tuicha hũva ojahoʼi umi cubierta. Ha umi cañón barril ipukúva ha ijyvatéva, ikatúva oity un par de decenas de kilómetros, térã hetave ... Añete, ndaha"éi omopu"ãva japonés, ha katu británico-kuéra. Pero flota real haimete enteramente producción propia, orekóva pros ha contras. Upévare umi británico ojapo peteĩ barco de batalla - peteĩ máquina noble. Ñambyasy, ha katu ñamondova'erã chupe iguype...
  Oĩ peteĩ explosión, ha pe metal pe cubierta oñembyaívagui oinupã pe mitãkaria"y py nandi ha muscular, omombo chupe yvate pe superficie ári. Upe rire, pe mitãkaria"y oñemboja pe ýpe ha onata kyre"ỹme, oñeha"ãvo oñemomombyry pe remolino-gui. Peichagua coloso oñehundi ohóvo.
  Ha Margarita barco de batalla oñemboja"o: omba"apo potĩ ha síncronamente. Ko"áğa og̃uahẽma ára ñahundi haĝua umi mokõi crucero de batalla blindado oikovéva.
  Togo , hetaiterei apañuãi omoheñóiva flota rusa-pe, toho avei iguype. Pévagui oikóta mbo"epy mayma oúvape nde Sy retãme arma ipópe.
  Calígula de los Delfines o"rastrilla kyre"ỹ y océano-pegua ipo ha ipy ha oisu"u:
  - ¡Reñembotapykue va'erã japonés-kuéra rehe! ¡ Kóva ndaha'éi peteĩ juego de locura !
  Pe última vez-ichaite , haimete repoko"ỹre pe metal ha armadura rehe reveve yvate pe cubierta ári. Upépe reñepyrũ reikytĩ peichagua samurai mbeguekatúpe repollo-pe. Oiméne peteĩ araña ojejokóva resina-pe jepe cien vése ágilve koʼã insecto oúvagui pe Yvy Kuarahy Osẽvagui. Upévare rembohasa pya"e ha reikytĩ nde po, nde py, nde akã ... Ha oñemohenda rei hikuái. Iporãvéramo, peteĩva oconsegui he"i:
  - ¡Banzai!
  Tomboy Calígula opukavy ha oinupã ijyva chupekuéra:
  - Banzai, ani reñeanimá!
  Ha ipy nandi reheve omombo umi cartucho, oinupãvo umi samurai akã, ijuru ha ijyva.
  Upe rire, jajapo jey pe combinación yma guare. Ha katu, peteĩ cambio-rã, pe magnífico Calígula pya"e oapunta pe arma de doce pulgadas cargada ha odispara peteĩ carga pe crucero de batalla hi"aguĩvévape. Pe golpe ojekuaa hendaitépe, ha peteĩ carga japonés explosivo tuicháva ojapo peteĩ tatarendy tuicháva pe cubierta-pe.
  Mitãrusu ñorairõhára ohechakuaa añetehápe, oike jave peteî producto industria-gua Tierra del Sol del Sol-pe, osê heta tata ha tatatî. Upéva, katuete, ombohape disparo . Ojehechávo umi samurai oîha ñorãirõme Rusia ndive are guivéma, escuadrón de combate orekóva añetehápe oreko superioridad cualitativa.
  Añete, mboýpa ikatu ohupyty umi japonés operdepaite umi várko tuicháva?
  Togo 's insignia tarde ohechauka salida. Péro añetehápe kóva ndahaʼéi peteĩ solusión ideprovéchova . Pe buque de batalla tuichaitereíva ojepovyvy, ha dos segundo rire pe barco ogueraháva Calígula de los Delfines ojepovyvy avei. Ipahápe oinupã italón reheve peteĩ oficial Imperio Japonés-pegua. Ha jey mokõive ñorairõhára py"aguasu oñemombo okápe pe ola de choque rupive...
  Peteĩ mitãkuña oñorairõva partidario, ombopu rire peteĩ capitán primer rango-pegua akã, osapukái ipulmón yvate gotyo:
  - Hockey marítimo ñembosarái: Rusia vs Japón - ¡omoinge irundy a cero!
  Añetehápe, ko'ágã Japón ndorekói ni peteî buque de batalla en servicio. Añetehápe oĩ gueteri ocho crucero clase de batalla-pe. Ha oĩ peteĩ jeporavo: ñambohypa térã ndajahugái?
  Calígula, oikytĩ rire pe tiburón oñemongu"éva hendápe ikyse puku reheve, odesidi lógicamente:
  - ¡Egolpea pe hierro haku aja! Upéva he"ise, ñambohypa chupekuéra!
  Margarita, oikytĩ rire ambue depredador marítimo, omoneĩ ko decisión:
  - Mba'ére piko japerde tiempo umi mba'e michĩva rehe. ¡Ikatu ndaipóri ambue jey ñandéve ĝuarã!
  Calígula pe tomboy, omombo pe caja de cartucho ipy reheve, pe tiburón resa ryepýpe voi, ombotove lógicamente:
  - ¡Che aimo'ã upéichataha! ¡Ñandejára ohayhu trinidad!
  Péro haʼe onata tahaʼe haʼéva. Ikatu ojevy hikuái fortaleza ciudadela-pe pyhare. Péva ndoguerahamo'ãi chupekuéra moõve. Ha Kuropatkin ojagarráramo pe mbarete oparticipa"ỹre hikuái, upéicharõ tuicha iporãvéta. Añetehápe, ndaikatúi ojapo hikuái opa mba"e ha"eño. Iinteresante voi mba"épa he"íta umi ñemoñare ko ñorairõ iñextraño Japón ndive? Ha"ekuéra okonsideráta peteĩ tembiapo glorioso, térã, al contrario, o"apukáta hikuái ogana haguéicha umi fuerza sobrenatural añoite!
  Ha katu Calígula fácilmente ohasa víctima oúvape - pe crucero de batalla. Okáguio, iñambue"imi umi armadillo-gui. En particular, sa"ivemi oĩ armadura, ha umi arma doce pulgada rangue oĩ umi diez pulgada, ha katu pe rendimiento tuicha iporãve. Ha katu ko ãva ha e avei mba yru clase lineal rehegua. Ha upéi oĩ umi crucero mediano ha ligero.
  Pe mitãrusu guerrero ko"ápe omoambue"imi itactica ha oikytĩ umi marinero samurai-pe ha oclava algún-pe umi cartucho omombova"ekue ipy mitãkuimba"e nandi reheve . Upéi, ogueraha ha ombokapu pe munición ikatu hağuáicha pe crucero de batalla oñotỹ ijyva ýpe ha upéicha oho iguype ndaha"éi pya"e, ha katu mbeguekatúpe ojere.
  Ikatu pe mitãkaria"y actor Calígula osalvase por lo menos parte pe tripulación-gui omanóvagui péicha. Añetehápe, moõpa ikatu omoĩ hetaiterei explosivo... Margarita, ojuka rire peteĩ masa tuicháva marinero samurái-pe, oinclina icrucero a bordo.
  Pe mitãkuña orgulloso ogueromandu"a pe éxito orekóva, ha icompañero avei:
  - Puntuación: seis - cero!
  Calígula pe tomboy, pochy ha vy"ápe, tuicha éxito-gui, opurahéi:
  - Ha pe samurai oveve yvýpe, acero ha tata presión guýpe!
  Víctima mar pyahu ... Heẽ , ha"ete ku umi japonés osẽva"ekue ko campaña-pe heñói peteĩ mbyja desgraciada guýpe. Ha umi ocho millón dios oĩva irrelihión sintoístape jepe noipytyvõi chupekuéra.
  Pe tomboyish Calígula-pe ĝuarã, peteĩ crucero de batalla ha"ete peteĩ cartón pehẽngue oikotevẽva oñehundi. Odesidi voi oñeha"ã peteĩ táctica iñambue"imiva, ha"éva, oike pe sostenedor-pe ha oikytĩ pe iguy upépe kyse puku reheve. Añetehápe, oreko peteĩ metal mágico ojejapyhýva ninja ha paje apohakuéragui. Péva he'ise oikova'erãha peteî operación.
  Ha upéicha ... Ojekuaa pe hierro lineal ojerreventáha... Tekotevê oñeinunda mbohapy compartimiento ojeasegura haguã upéva. Pe mitãkaria"y Terminator he"i opukavy:
  - Ko'ápe roime upe barco-pe...
  Pehundi haĝua peteĩ crucero de batalla peteĩ kyse puku golpe reheve, añetehápe tekotevẽ peguereko mbarete sobrehumano ha imaginación extraordinaria.
  Margarita oipotave peteĩ enfoque tuicha isencillovéva, oargumentávo pe repetición ha"eha pe aprendizaje sy. Ha oiméramo upéicha, upéicharõ pe enemígo oñeinundáta pe explosión rupive.
  Pe tupãsy ñorairõhára ha mitãkuña partidaria ohupi ipoguasu yvate gotyo ha he"i:
  - ¡Ojáma ocho aravo!
  Mitãkaria"y Calígula, ceremonia"ỹre, oikytĩvo hetaiterei samurai, ha omombo ipy reheve cartucho letal, osapukái:
  - ¡Ha katu kóva ningo simplemente vy'arã!
  Opytave irundy víctima... Tekotevê oñembohypa chupekuéra algún modo ani haguã péva oiko ordinarioiterei. Peju peteĩ mba"e especial, ijojaha"ỹva reheve. Ha umi karia"y, he"i"ỹre ni peteĩ ñe"ẽ, ojapo kóicha. Ha"éva, ojagarra hikuái umi timón de control ... Vy"arã, umi barco oĩma plena velocidad-pe, he"iséva ndahasyieteha jagueropu"aka haĝua. Ha upéicha, pejagarra umi timón de control ha peho ram-pe... Umi crucero de batalla, umi barco ipyahu, ha katu oĩ heta barco obsoleto pe flota japonesa-pe ndorekóiva posibilidad okañy haĝua peteĩ carnero línea recta-gui.
  ¿Mbaʼépa oikóta umi várko, ha umi ojejapóva metálgui jepe, ojotopáramo hatã pe márpe?
  Upéi oiko ko"ã mba"e: peteĩ sapukái vaiete, armadura molienda, mokõive mba"yru lámina de acero ojepe"a. Decena ha centenar marinero, hova hovy ojedistorsionáva, oñemongu"e umi cubierta oñembyaíva rupi, hesa hũ osẽ isyvágui ha oveve tuguy ysyry ijurúgui hatĩ ojeityva"ekue reheve.
  Ha umi ñorairõhára japonés ho"a yguasúpe, ho"a umi arroyo espuma-pe ho"úva chupekuéra peteĩ jeýpe. Ha umi várko oñepyrũ oñapymi pyaʼe, ogueraháva heta tekove pypukúpe.
  Margarita, osegívo oextermina umi marinero-kuérape oiporiahuvereko"ỹre ni ceremonia"ỹre, odeclara opukavy:
  "Iporã avei umi japonés ndoguerahái kuña ha mitãme a bordo".
  Calígula, odiseccionávo pe tiburón ojupíva hese, pya"e omoneĩ ko mba"e:
  - Heẽ, pe culto amazónico-kuéra rehegua ndopytái umi samurai apytépe. Añetehápe, ha"ete ku oguerekóva hikuái ninja kuña!
  Pe tupãsy ñorairõhára imitãva ha, upe jave avei, mitãkuña partidaria orresumi:
  - Doce cero ñande favor-pe ... Ha katu hemby gueteri mokõi ára paha. Mbaʼépa jajapóta chuguikuéra?
  Calígula pe tomboy oikytĩ ambue tiburón-pe ha opropone simplemente:
  - Jagueraha chupekuéra puerto Dalniy peve. Ko"áğa oĩ Rusia poguýpe, ha mokõi crucero magnífico ha de última generación tuicha omomba"eguasúta ñande flota!
  Margarita, oityvyróvo umi mymba oporojukáva yguasúpe kyse puku reheve, pya"e omoneĩ ko mba"e:
  - Heẽ, ha péva ha"e pe solución iporãvéva!
  Jepe umi japonés oreko peteĩ reputación ha"ehaguére luchador inflexible, pe efecto moral umi golpe furioso umi mokõi súper ángel- gui ohasa ñane expectativa salvajevéva. Añetehápe, reñorairõva"erãramo ndaha"éi tapichakuéra ndive, ha katu umi criatura ojoguáva umi tupã añeteguavévape, ha ikatu voi umi demiurgo, upéicharõ umi ñorairõhára Tierra del Kuarahy Osẽvape jepe ikatu ofalta py"aguasu.
  Upévare, Margarita peteĩ crucero-pe, ha Calígula ambuépe, oikytĩ rire umi oficial ikyre"ỹvévape, ha oity rire algúnope, ambue marinero ha mecánico ohecha iporãveha oñemoĩ ko"ã súper ser poguýpe . Ha mokõive crucero de batalla oho puerto Dalniy gotyo, umi japonés ome'êva, nda'areiete derrota rire, oñorairõ'ÿre ejército ruso ndive.
  Calígula Dolfinov oimo"ãkuri, opa mba"e rire, pe autoridad de golpe de fuerza ha"eha autoridad. Por ehémplo, pe gérra de Khalkhin Gol aja, ¿mboy japonéspa ojejagarra pe formidable ehérsito soviético-pe? Según dato soviético, 476 tapicha, según ambue cálculo upe rire, amo 200, ha péva resultado intercambio mutuo, 88-nte ojegueru jey japonés-pe, he'iséva, upéicha sa'i ojevy hetãme.
  Upéva he"ise, umi samurai ohechauka firmeza. Operdégui, según dato soviético, haimete veinte mil tapicha omanóva.
  Ñambojojávo, pe ehérsito soviético operde haimete hetaiterei ojejukáva ( ndajaipapapái umi omanóva prisionéroramo) Ñorairõ Guasu Mokõiha aja umi prisionéroicha.
  Ha péva jepénte NKVD otrata brutalmente umi familia oñeme'êvape.
  Upéicha noñembohasái resistencia orekóva umi soldado japonés. ¡Guerra Ruso-Japonés aja, umi japonés operde cien vése saʼive soldádo prisionéro de gérraramo umi rusogui!
  Péro, péro upéva oiko en párte pe ehérsito ruso ndoganái haguére ni peteĩ gérra tuicháva. Ha umi victoria"ỹre ndaipóri preso.
  Péro ojehu pe ehérsito oñemotenondéva oreko avei heta soldádo ojejagarra vaʼekue.
  Pe mitãkaria"y ñorairõhára Calígula he"i Margarita-pe peteĩ walkie-talkie primitivo rupive:
  - Ikatu piko ñamopu"ã pe poyvi morotĩ opa mba"e rire, ndaha"éiramo ñanembohypýita hikuái?
  Margarita ombotove:
  "Ha"e peteĩ desgracia jaguata peteĩ poyvi morotĩ guýpe". Iporãve reme'ẽ pe ruso tricolor nde akã ári!
  Pe mitãrusu ñorairõhára oity pe aguja pe mitãkaria"y-terminador py descalzo ha ágil-pe, ha oinupã rire pe samurai oúvape isyvápe, he"i:
  - Ha che remiandúpe, Andreevsky kurusu reheve osẽ porãvéta!
  Pe puntuación catorce a cero reheve, umi mástil naval Japón ndive oñemohu"ã ha ko"áğa ndaha"éi ikatu regueraha ndejehe umi barco ojejapyhýva añónte, ha katu avei repurahéi. Calígula de los Delfines opurahéi ipurahéi victoria rehegua ipulmón ru"ãme:
  Tuicha ñembotuichave yguasu, yguasu - .
  ¡Roarado chupekuéra pe poyvi tricolor guýpe!
  Umi soldádo ipuʼaka umi montáña ijyvatetereívare,
  ¡Umi ágila opukavy victoria-pe!
  
  Umi ñorairõhára ruso ohechakuaa planeta,
  ¡Roinupã umi enemígope kyse ha bayoneta reheve!
  Ikatu kuri romombo pe fascismo júgo la mitad del mundo-gui,
  ¡Romohu"ã ore marcha victoria reheve Berlín-pe!
  
  og̃uahẽ umi tanque jorobado ári,
  ¡Oamenasa hikuái ohunditaha opa campo ruso!
  Pero ha'ekuéra oinupã mbarete umi maldito freak , .
  Ikatu haguã ñane membykuéra oiko vy'ápe jugo'ỹre!
  
  Ñande ha"e Túva ra"ykuéra, ijyvatevéva opavave ko yvy ape árigui,
  ¡Ronase, ro"amasa calico ore py nandi reheve!
  ojerure orerehe, oremondo ñorairõrã ,
  Ha Ñandejára ogueru Mayo ipoty haĝua vy"ápe!
  
  Ndaipóri parte peteĩ luchador ha peteĩ korasõ ijyvatevéva,
  ¡Mba"épa ome"ẽ peteĩ sueño ha heñói jey!
  Eipe'a pe okẽ omimbipáva inmortalidad-pe,
  Péro reguapy ramo emboscada-pe, ekirirĩ !
  
  Oĩ lobo ha ovecha, ha katu peẽ ha"e umi ovecha rerekua ko universo-pegua,
  Ha ha"e nde parte rembohasa haĝua pe orden posteridad-pe!
  Ogueraha haguã pe mba'e opa peve,
  Ani haguã ogue pe tata eterno oĩva nde korasõ mborayhúpe!
  
  Máva piko oikuaa moõpa ojokóta peteĩ soldádope peteĩ bala enemígo,
  Péro upéicharõ jepe, ñorairõme, pe ñemano iporãve umi mbaʼasy oñembyaívagui!
  Ha remanóramo, upéicharõ ne amígo oitypáta pe enemígope ,
  Ha"e ndotolera mo"ãi, ¡umi mitãkuña ipy"a"ỹvape oñembotapykue haguére cautiverio-pe!
  
  Oh, pe destino ruso, ñorairõ ha tata ñorairõ rire,
  Umi ohosévape de vacaciones, ndaipóri tenda chupekuéra ĝuarã, peikuaa, paraíso-pe!
  Ko"ápe pe Sam infierno-gua oike peteĩ conspiración-pe Satanás ndive,
  Oamenasa: - Aguejyta pe átomo ha aityta pe amandáu!
  
  Péro oĩta avei protección umi misil rehe,
  Ha peteĩ bomba nuclear ndaikatúi ohundi Moscú...
  Ikatu jaipuru tanque jahupyty hagua pe parásito, .
  Ha umi purahéi aburrido umi ho"ava"ekue rehegua penembopy"arory!
  
  Ovende peteĩ pláta pehẽnguére, ndahaʼéi peteĩ acción rusa rehe,
  ¡Añetehápe, peteĩ teĩ ñande ha"e peteĩ ñorairõhára tuicháva!
  Ani peguerovia Ñandejára ñanemoĩma hague pe rol-pe,
  Añetehápe, ¡peẽ pedesidi mba"eichaitépa iporã pe saullo!
  
  Oĩkuri fracaso, oîkuri derrota, .
  ¡Oiko umi liebre ojeretiraháicha umi lobo vaietegui!
  Péro oñepyrũramo gérra, ñaime jeýta upépe,
  ¡Eity pe brutal ejército de monstruos peteĩ ritmo infierno-pe!
  
  Cheguerovia, ndaha'éi ñañembosaráiva ñorairõ rehehápe,
  ¡Ndoroguerekói ambue llamamiento ndaha"éirõ ha"e haĝua angirũ porã!
  Ñande ningo ñane ermáno, ndahaʼéi Abel ha Caín,
  Ñandéve ĝuarã, peteĩ guyra ha"e peteĩ purahéi, ha ndaha"éi peteĩ ñembosarái ikyráva!
  . EPÍLOGO rehegua
  Dominica odesplega rire iñarandu, umi mitã osapukái ha ojepopete are. Heẽ, tuicha mba"e , ikatu ja"e osẽ porã hague - ohypýivo aforismo ha ozumbi ijehe.
  Upe rire, Margarita ha Dominica omoherakuã karu guasu opavavépe guarã, ikatu haguã oî vy'a ha vy'a ánga ryepýpe.
  Omboveve hikuái ivarreta mágica, ha ojekuaa mesa lujosa, henyhẽva tembi"úgui . Opa mba"e ko"ápe ningo lujoso ha ricoiterei.
  Ko"ãichagua tembi"u iporãitereíva ha hetaiterei torta, empanada de natillas, donuts, pretzel, muffins ha torta ricamente decorado. Ndaikatúi ja"e peteĩ cuento de hadas-pe, ni ñamombe"u peteĩ pluma reheve.
  Ha opa mba"e ningo ñandegustaiterei ha hyakuã porã, upévare literalmente ijojaha"ỹ sofisticación ha iporãitévape.
  Margarita omondo tuit:
  Opa mba'e iporãvéva, iporãvéva mitãnguérape guarã,
  Ñande planeta vy'apópe...
  Toikove kuarahy ha yvytu,
  ¡Pekonsidera umi hada responsable opa mba"ére!
  Ha oñepyrũ ojeroky. Ha Dominica oho hapykuéri, ha heta ambue mitãkuña hendivekuéra. Tuicha mba'e oho .
  Margarita ohechakuaa lógicamente:
  - Opa mba"e oĩ porãta, opa mba"e oĩ porãta ndajajepy"apýiramo !
  Ha pe mitãkuña partidaria ojagarra ha opoi ambue fuego artificial ivarilla mágica-gui. Ha haʼete voi peteĩ ykua de diamante osyry peteĩ rrío torméntaitereívape.
  Dominica ohechakuaa:
  - Mba'eporã, mba'eporã.
  ¡Odispara peteĩ fuente-icha peteĩ ballena-gui!
  Upe rire og̃uahẽma ára ojediverti hag̃ua. Heta mitãkuimba"e tuichavéva, orekóva catorce áño rupi ha ipire hũitereíva, omoĩ ipópe guante suave ha oñepyrũ oñorairõ ojuehe.
  Oinupã hikuái ipo ha ipy nandi, opukavy ha opuka aja.
  Dobrynya ohechakuaa peteĩ sonrisa reheve:
  - ¡Opa mba'e rire, oguereko hikuái equipo colectivo granja rehegua!
  Príncipe Oenomaus oñakãity:
  - ¡Ha'ekuéra noñembokatupyrýi arte marcial-pe !
  Pe mitãkaria"y Dobrynya oisu"u, otyryrývo pe anillo improvisado-pe:
  - ¡Taha!
  Ha mokõi adolescente musculoso oñorairõva ojoaju ojuehe. Umi mitãkuimba"e opukavy ha oataka Dobrynya-pe. Oiko desmontaje ha ondula de brazos ha py.
  Dobrynya hábilmente isarambi ha omombo chupekuéra peteĩ lado-pe. Upéi ojagarra peteĩ mitãkuimbaʼépe ijyvagui ipy nandi reheve . Ha"e opukavy hasy"ỹre. Ha pe mitãkaria"y héroe jey, mba"eveichagua ceremonia"ỹre, omombo chupe ha omboliga chupe ojere haĝua.
  Mitãnguéra ijerére opuka ha opopo ipo. Ha Dobrynya ombotyryry irundy mitãkuimba"épe peteĩ jeýpe ha hábilmente ombojere chupekuéra peteĩ mantel-pe.
  Upe rire, pe pukavy oñembopy"apeteĩmbaite. Mitãnguéra jepopeteichaite. Añetehápe, ojehecha porãiterei .
  Dobrynya he"i iñarandu reheve:
  - ¡Pe oñeanimáva ho'u!
  Dominika oike avei pe ring-pe. Avei ojapo artes marciales. Añetehápe, pe actuación umi pelíkulape ndahaʼéi peteĩ vyrorei. Ojehechauka Supergirl ramo ha oñorairõ peteĩ supervillano ndive . Mokõive mitãkuña upéi ojokutu peteĩ docena de tomas aja. Ha upéva tuichaiterei mbaʼe . Umi contusión orekóva jepe añetegua.
  Ko"áğa peteĩ adolescente imbaretéva ha musculoso orekóva catorce áño rupi tronco de natación-pe osẽ Dominica rovái. Ha oñehaʼã oataka pe mitãkuñáme. Dominica ombohovái peteĩ golpe preciso reheve italón desnudo guive pe plexo solar peve, ha pe mitãkaria"y ho"a ha oñepyrũ oñembo"y.
  Dominica omondo tuit:
  -Nde ndaha'éi mitãkuimba'e , nde ndaha'éi mitãkuimba'e, .
  Ndaha'éi añetegua...
  Nde ndaha'éi mitãkuimba'e , nde ndaha'éi mitãkuimba'e - .
  ¡Caja podrida!
  oinupã Dominica-pe ijyva muscular-pe opa ipu'aka reheve . Pe mitãkuña osapukái ha oity jey chupe. Ojehekýi ha ojejapura Dominika rehe ha oñeha"ã oñorairõ hendive. Ko mitãrusu imbarete ha ipyʼahatã ombaʼapo pohýi rupi peteĩ konstruksiónpe. Ha Dominika oñehaʼãmbaite vaʼerã imbarete ani hag̃ua hoʼa. Péro haʼe osẽ ha upéi omombo hiʼári pe mitãkariaʼy imbaretévape. Ho"a, ojejapi peteĩ plato-pe esturión reheve. Ha pe mitãkaria"y oñemongy"aiterei.
  Ha umi mitã hembýva opukavy ha ojapo hova. Péva añetehápe ojehecha porãiterei .
  Pe mitãkaria"y opu"ã, ha katu ohupyty peteĩ patada hatã
  actriz mitãkuña"ikuéra ijyva ári, ojegolpea chupe ijyva reheve pe movimiento oúvape , ha pe mitãkaria"y muscular ho"a.
  Dominic opurahéi agresivamente:
  Ha'e oha'ãrõ insidiosamente peteî víctima mína-pe,
  Oapuntáva peteĩ radar yvága gotyo...
  Peteĩ javy - peteĩ despegue accidental, .
  Ha peteĩ golpe ningo inevitable!
  Kóva ha"e, añetehápe, peteĩ mitãkuña karate rehegua. Upévare ojere ha oinupã ótro mitãkuimbaʼépe ijyva nandi reheve. Ho'a ha omosãso peteĩ tuguy ykua ipire hũgui . Péro haʼe pyaʼe voi opuʼã. Ha jey ñorairõme. Ha Dominika oity chupe, omboligávo chupe ho"a haĝua. Kóva añetehápe kuña.
  Dobrynya oñakãity omoneĩvo:
  - Eho hese péicha! Bueno, nde ha"e peteĩ mitãkuña iporãva !
  Ko"ápe oĩ ambue mitãkaria"y imbaretéva oveve mombyry Dominica golpe-gui.
  Pépe oñepyrûkuri pe enfrentamiento. Pe mitãkuña omombo hi"ári ambue mitãrusu ha opukavy:
  Mitãkuña'i sociedad yvategua, .
  ¡Añetehápe ainupãse pe karaípe!
  Upe rire, pe mitãkuña ombojoaju jey umi mitãkuimba"épe, ome"ẽvo chupekuéra contusión ha topetẽ. Ha ojehecha extremadamente divertido ha divertido.
  oity umi mitãkuimba'épe :
  - Nde ha'e ore mitãkuña ! ¡Hakueterei ha combativo!
  Dominica oñakãity ha opukavy:
  Pe mitãkuña oñorairõva oreko tuguy haku, .
  ¡Pe horda ciega ñandeataka hína!
  Osusurra hechizo-kuéra, ha peteĩ ama añetegua crema, kamby condensada ha eíra oñohẽ umi mitãkuimba"e ári yvate guive.
  Ha jey mitãnguéra pukavy vy"apópe. Opa mba"e ojere ha oiko porãiterei ha agresivamente. Ha oî momento divertido ko agresión-pe.
  Pe mitãkaria"y príncipe Oenomaus oĩ, katuete, avei pe ñembosaráipe. Mba"éicha piko oimeraẽva ikatu omaneha hese"ỹ? Ha pe mitãrusu ñorairõhára katupyryeterei omombo ijehe peteĩ mitãkaria"y ojehechaháicha itujavéva ha tuichavéva. Ha jey exclamaciones kyre"ỹme. Heẽ, añetehápe kóva ha"e peteĩ ñorairõ oñeikotevẽva.
  Enomai oñanduuka ipo, ha pe mitãkaria"y ho"a peteĩ montón de torta crema reheve. Ha ojerreventá ha isarambipaite hikuái ivyroiterei ha vy"ápe. Ha péicha ha"ekuri umi aroma pe cocina mágica-pe.
  Dobrynya ohechakuaa peteĩ suspiro reheve:
  - ¡Otĩ ningo ñamombo peichagua tembi"u!
  Dominic opukavy ha ombohovái:
  - ¡Upéva oĩ porã! ¡Ajapóta hetave mágia!
  Pe mitãkaria"y Fénix opurahéi:
  Amo ka"aguýpe oĩ paje apoha,
  Okose hikuái peteĩ caftán Satanás-pe g̃uarã...
  Oñemombo ita guasu ijerére,
  ¡Ñande retã fabuloso!
  Upe rire, oñemoangirũ Dobrynya ndive. Umi mokõi mitãkuimba"e heroico oñepyrũ raẽ oñanduuka ipo, oñeha"ãvo ojokutu hovaitépe . Okarga hikuái casualmente un par de veces, ha ojekuaa contusiones. Upéi umi mitãkuimba"e-ñorairõhára ojagarra ha oity isyva. Upévare oñepyrũ oveve chispa che resa guive.
  Oñombotavy hikuái, oñakãity ha upéi oñepyrũ oñorairõ. Ha pe ñorairõ iñakãhatãiterei. Umi mitãkuimba"e kavaju"arigua oñorairõ, oñomboja"o ha ojopyrũ.
  Upéi oñepyrũ jey oinupã hikuái iñakã, ha"etévaicha itavyvéva pe fresco ha amenazante-gui. Ha péva oactua péicha ogueru umi mitã-ohechávape pukavy ohendu"ỹvape.
  Dominica ojagarra ipópe pe pluma ha oñepyrũ ocosquilla umi mitãkuimba"e talón desnudo. Dobrynya ha Phoenix oñepyrũ opuka, añetehápe ha"e cosquillas ha frescoiterei ha ndaikatumo"ãi repyta repuka.
  Margarita ohechakuaa peteĩ prima donna sonrisa reheve:
  - Heẽ, nde ningo peteĩ mitãkuña iporãva. Peteĩ animador katupyry añónte. Mbaʼépa ikatu rejapove?
  Dominica opukavy:
  - Heẽ, en general, ikatu ajapo absolutamente opa mba'e. Ha upéva rehecháta mas de una ves!
  Dobrynya ha Phoenix ojesepara. Oisu"u hikuái ha ijyva esculpido omimbi ha"ete ku ojerokyva"ekue hesekuéra aceite de oliva.
  Margarita he"i peteĩ suspiro reheve:
  - Jaguereko victoria, ha katu nañañemoaguîvéi pe meta jasalva haguã sexo imbaretevévape. Pe rata hovy ha"e ñande enemigo Bastinda mba"e, okañýva avave ndoikuaáiva moõpa. Ha roñohẽ umi juky. Bueno, ndaha"éi en vano, ha katu gueteri ndorekói pe resultado roipapava"ekue!
  Dominica opurahéi ombohováivo:
  Tekove ndaha'éi ndahasýiva
  Ha umi tape ndoguerahái derecho...
  Opa mba"e ou tardeiterei
  ¡Pya"eterei ningo opa mba"e!
  Mbeguekatúpe, ipy"aguapyve ohóvo umi mitã ojepoi va"ekue. Ha umi ñorairõ, umi vyrorei jepe, omano, ha pe músika saʼive hatã.
  Ha upéi sapy"aitépe oñehendu peteĩ tyapu. Ipu pe alarma bocina.
  Umi mitãkuimba"e ha mitãkuña pya"e osẽ iguapyhágui ha oñemongu"e kyse ha lánsa reheve. Haʼekuéra oĩma kuri preparádo peteĩ ñorairõrã.
  Dragón ojekuaa yvágape. Haʼekuéra ningo mbohapy iñakã, siete iñakã ha doce iñakã . Ha hetaiterei oĩ vaʼekue umíva, ha umi reptil tuicháva. Naturalmente, hetave iñakã, tuichavéta pe tamaño. Ha ijapytepekuéra oĩ pe paje ojekuaáva Bastinda, ha"etévaicha michĩva umi dragón rapykuéri.
  Dominic oisu"u ha ohechakuaa:
  - Nde! Ha'ete ku ne'írã gueteri opa!
  Margarita opurahéi ombohováivo:
  Che ho"a che jyva reheve, ajagarrávo plomo, .
  Yvy henyhẽ yvykuágui, bast-icha...
  Ha katu aikuaa ndaha'eiha gueteri kóva ipaha -
  ¡Pe ipaha ningo ñepyrũnte!
  Oĩkuri cincuenta mil rupi ñorairõhára ra'y - kóva ha'e peteĩ ehérsito tuichakue, ndohasái doscientos dragón. Upévare, umi mitãrusu ñorairõhára ndokañýi. Ha"ekuéra oĩkuri dispuesto oñorairõ ha ome"ẽ haĝua hekove hepyeterei, ha ikatu voi ogana!
  Mokõive lado ha"e combativo ha determinado.
  Pe dragón tuichavéva doce akã rehegua okororõ:
  - ¡Ani rekyhyje! ¡Ndoroñorairõmoʼãi mitãnguéra ndive! ¡Ñande ningo pyʼaguapy ha tekojoja rehehápe!
  Dominica osapukái:
  - Upéicharõ, mba'ére piko reju ko'ápe.
  Ko"ápe Bastinda opukavy, opukavy agresivamente:
  - Aikuaa nde meta principal ha'e hague rehupyty pe artefacto Rata Amarilla, ha ani remosãso umi mitã tembiguái!
  Margarita ombotove:
  - ¡Nointerferi! Taha"e ha"éva, ndorohejaséikuri ore membykuérape ha araka"eve ndorohejamo"ãi!
  Opa umi doce akã dragón he"i peteĩ jeýpe:
  "¡Romomba"e nde nobleza!". Péro Bastinda peneinvita pehaʼã hag̃ua peteĩ juego. Regana ramo, ome"ẽta ndéve pe rata hovy, ojapóramo, upéicharõ nde irundygui oikóta hembiguái tapiaite ĝuarã.
  Pe paje apoha Bastinda oñakãity:
  - Heẽ! Upéva ha'e! Bueno, mitãnguéra, hetaiterei sarambi oiko hendivekuéra. ¡Pende irundy tuicha ideprovechovéta tembiguáiramo!
  Dominica ohechakuaa opukavy:
  - Ikatu ñañembosarái peteĩ ñembosarái. Jaheja rei, en caso de pérdida, pe bruja Bastinda ndaha"éi ome"ẽva ñandéve iartefacto Rata Amarilla añónte, ha katu avei oiko ñandehegui ñande tembiguái.
  Margarita omoañete, opyrũvo ipy nandi:
  - Upéva ha'e! ¡Kóva ha"e exactamente pe ñaikotevẽva! ¡Ijusto vaʼerãmoʼã Bastinda oarriesgáramo avei isãso!
  Pe Doce Akãva he"i:
  - Toiko upéicha! Pe artefacto ha pe paje apoha sãso, irundy tapicha significativo sãso rehe - ¡hekojojáva!
  Pe paje apoha Bastinda oñakãity iñakãrague morotĩ reheve:
  - Oĩ porã, upéicharõ toiko! Akóinte agana ko ñembosarái taha"e ha"éva. Ha pe mágia oikuaa jepe noipytyvõmoʼãi chupekuéra!
  Pe dragón akã doce osapukái:
  - Repromete piko rekumplitaha ne promesa reñevenséramo?
  Umi cinco osapukái peteĩ ñe"ẽme:
  - ¡Rome'ẽ!
  Pe paje apoha Bastinda oipe"a imochilagui peteĩ tabla orekóva cuadrado ha he"i:
  - Upéicharõ ñañepyrũ!
  Ha oipe'a pe tábla, pya'e ojekuaa hi'ári umi figura. Omomandu"a"imi ajedrez tradicional rehe, umi cuadrado añoite ndaha"éi mokõi, ha katu mbohapy sa"y: morotĩ, morotĩ ha gris. Ha hetaiteve cifra roguereko kuri . Oĩ peteĩ bromista, arquero ha peteĩ oficial, peteĩ general, peteĩ mariscal, peteĩ balista, peteĩ kárro ha ambue mba"e.
  Dominica opukavy:
  - Heẽ, ndaikuaái ni mba"éichapa oguata hikuái! ¡Kóva ningo hekopeʼỹ!
  Pe paje apoha Bastinda ombohovái opukavy:
  - Reme'êma ne ñe'ê ha ndaipóri moõve rejevy haguã. ¡Pe ñembotove oñembosarái haĝua ojoguaite derrota-pe!
  Margarita oñakãity:
  - ¡Aikuaa ko ñembosarái! Ha mba"éichapa umi figura oguata ipype avei! Upévare ñañembosarái!
  Pe paje apoha Bastinda oñakãity:
  - ¡Ha upéicharõ! Pe figura principal ko'ápe ha'e pe rréi ha roñembosaráita chequete peve!
  Mitã ñorairõhára opopo ipo. Margarita ombotyryry ivarreta mágica, ha ojekuaa henondépe peteĩ tabla tuichaitereíva ra"anga orekóva mbohapy tipo de célula. Ha koʼág̃a hetaiterei tembiguái yma guare ikatu ohecha chupe peteĩ jeýpe.
  Margarita ohechakuaa:
  - Ñorairõ mboyve, agana peteĩ ñembosarái ajedrez rehegua Botvinnik ndive voi, jepémo ndaha"éi en persona, ha katu peteĩ ñembosarái simultáneo-pe. Péro orekópe ocho áño, ¡iporãiterei ñagana pe campeón URSS-pe!
  Pe paje apoha Bastinda he"i ñe"ẽmbegue:
  - ¡Kóva ha'e peteĩ ñembosarái iñambuetereíva! ¡Ajedrez ni noĩri hi"aguĩ chugui!
  Pe mitãkuña partidaria oñakãity:
  - Aikuaa! Icomplicadove ha oĩve pieza, ha katu ikatu ambopu! Upévare ani repensa ndahasýitaha ndéve g̃uarã!
  Pe paje akãrague morotĩva oñakãity:
  - Che pehẽnguekuéra pytã - oñepyrũ raẽ!
  Ha omotenonde pe slinger . Margarita ombohovái omomýivo pe arquero-pe. Oñepyrũ peteĩ juego tranquilo-icha. Oĩ cien figura káda ládo, ha mbohapyvéva, ndahaʼéiramo umi rréi. Oĩ peteĩva umíva apytégui, ha pe ñembosarái opa mate ndive. Bueno, kóva iporã ha lógico.
  Bastinda ombopu ha opukavy. Upe rire oiko umi intercambio ypykue. Upéi umi maniobra umi bromista pya"e rehegua. Dominica ohechakuaa pe bromista omýiha peteĩ reina-icha ajedrez tradicional-pe, ha katu ogolpea peteĩ caballero-icha.
  Heẽ, iñinteresánte. Pe oficial ojogua peteĩ obispo-pe, ha katu oinupã peteĩ rréiicha. Ha pe general omýi peteĩ torrecha-icha, ha katu oinupã peteĩ kavaju"ariguaicha. Pe mariscal omýi peteĩ rréinaicha, ha katu oinupãnte peteĩ torrecha-icha. Añetehápe, umi figura ipoderosovéva ha'e umi gran visir, omýi hikuái reina ha caballero-icha, ha avei ogolpea. Oĩ, katuete, rréina, ha ha"ekuéra ojoguaite ajedrez regular-pe. Umi arquero omýi peón-icha, ha katu odispara diagonalmente mbohapy cuadrado tenonde gotyo, ha umi honda mokõinte. Ha"ete ku umi infantería común ha"éva umi ikangyvéva, ha katu ikatu, og̃uahẽvo línea pahape, oñekonverti oimeraẽ pieza-pe ndaha"éiramo pe rréi.
  Pe kárro oguata kavajuicha, ha katu oinupã elefante-icha. Heẽ, iñinteresante mba"éichapa osê. Oĩ avei peteĩ ballista - omýi peteĩ torrecha-icha, ha katu oinupã peteĩ rréinaicha. Rooks, kavaju"arigua ha obispo, ajedrez ordinario-peguáicha. Péro oĩ avei peteĩ unicornio. Oguata rréiicha, ha katu oinupã rréinaicha. Ha peteĩ unicornio real. Oguata elefante-icha, ha katu oinupã peteĩ gran visir-icha, he"iséva, peteĩ rréina ha peteĩ kavaju"ariguaicha. Heẽ, kóva ndaha"éi peteĩ juego de broma. Ha oĩ mbohapy figura peteĩteĩ. Ha eñehaʼã peteĩ mbaʼe reñemboʼyʼỹre. Ha ko'ágã, ha'ete Bastinda ojagarráma hetave territorio ha ohupyty ventaja material.
  Hesakã porã, ha"e heta experiencia hetave Margarita-gui.
  Dominica jerovia reheve, térã ja"e porãsérõ irónicamente, omondo tuit:
  - ¡Eguata kavaju! Kavaju!
  Margarita oñanduuka chupe:
  - ¡Ani reinterferi! Mba"épa tekotevẽ ojejapo, che ajapo!
  Ha pe mitãkuña partidaria omomýi decisivamente ifigura. Bastinda osegi oataka. Pe ñorairõ ipy"ahatãiterei ha ndoporiahuverekói.
  Margarita, ohupyty jey haĝua michĩmi jerovia ha compostura ha ogenera inspiración pe juego-pe, oñepyrũ opurahéi;
  Oespuma yvate gotyo, ohupi umi ladera empinada, .
  ¡Pe ola, umi grillete hielo rehegua ohundi pe océano!
  Pe viga oikytĩ, umi arai henyhẽ plomo-gui,
  Ha peteĩ yvytu pyahu oitypaite pe niebla!
  
  Che aime nendive peteĩ acantilado costero-pe,
  ¡Pe mar ryguasu rupi"a ocosquilla nde apysa!
  Pe ñorairõhára oñañuã ijajúra ipo mbegue reheve,
  ¡Ñandejára marangatu opu"ã che ánga ryepýpe!
  
  Umi yvyty nieve ru'ã ojedoro,
  Ha umi mariposa pérla pecho ári!
  Mombyryve, umi várko ojere vela guýpe,
  ¡Ndaikatúi reñeme"ẽ nde sueño-pe ha reñeno!
  
  Che aseñala hína kuri nderehe, che ahayhuetéva,
  ¡Pende resa omimbipáva tesaygui!
  Añetehápe, nde"ỹre, ko mundo jepe ndaha"éi suficiente chéve ĝuarã,
  ¡Tormenta ha arasunu okororõ hína pe korasõme!
  
  Oñondivepa penendive ro"u heta gloria,
  Ha pe veneno oike pe ambición-pe!
  Eguenohẽ nde kyse puku upe pu'aka rérape,
  ¡ Peteĩ guerrero honesto ovyʼa oservívo !
  Margarita opurahéi perfectamente ha, ovy"ávo, omoñepyrũ peteĩ ataque decisivo. Pe mitãkuña partidaria ndodudái osakrifika haĝua, ha algún momento-pe pe equilibrio material de fuerzas ha"ete catastrófico chupe ĝuarã. Ha katu ko"ápe oĩ mbovymi huelga táctica imbaretevéva ha...
  Margarita he"i peteĩ pukavy inocente reheve:
  - Chequemate, kuñakarai Bastinda!
  Opyrũ ka"aguýre ha omaña ijerére, omañávo lado gotyo pe dragón tuichavéva ha doce akã rehe . Ha"ékuri peteĩ aviõ de gran clase tuichakue , pe span káda ipepo ha"e peteĩ doscientos metro porã - kóva ha"e peteĩ monstruo. Ikatu ni pe mágia fenomenal mitãkuña-actriz ojeporavóva Dominica-pe ndaikatúi ipu"aka peichagua gigante rehe.
  Pe dragón ruvicha tuichaitéva opukavy doce iñakã reheve simultáneamente:
  -Reperde Bastind-pe. Upévare eme"ẽ nde ganancia Rata Hovy-pe - peteĩ artefacto ivaliosoitéva, ha eike tembiguái ramo nde jára pyahúpe!
  Bastinda opukavy ha oguenohẽ peteĩ artefacto imochila-gui. Oñeha"arõ"ỹre, ha"e peteĩ coco tuichakue añónte, ha katu omimbi peteĩ tesape hovy omimbipáva reheve.
  Pe paje apoha oipyso ha ohechakuaa:
  - Ha'e nde mba'e. Opa mba"e chemba"évaicha, ko"áĝa ha"e nde mba"e!
  Margarita ogueraha ipópe pe artefacto ha upéi omokañy imochila-pe. Ha haʼe ohechakuaa:
  - ¡Péva iporã! Ha, mba"épa rojapova"erã nde ha che, Bastinda?
  Okáguio, peteĩ kuñakarai morotĩ imitãitereíva gueteri ha iporãva ombohovái:
  - Heta mba'e ikatu ajapo. Che ningo arekóma mas de mil áño. Ha mba"épa oikóta ikatúramo ambo"e ndéve umi técnica mágica ojekuaa"ỹva. Bueno, ha avei eiko pe rréino sambyhyhára. Heta experiencia areko ko mba"épe, ha ndaha"éi mitãnguéra amanehávo añónte.
  Margarita oñakãity ha ohechakuaa:
  "Aimo"ã ikatuha roheja reho, ajapo raẽ rire peteĩ juramento rejapo haĝua tembiapo porãnte".
  Dominica opukavy:
  - Mba'épa ojehúta ijapúramo? Ore roguereko gente, peikuaa. Pe Corán jepe heʼi sapyʼánte ikatuha oñekumpli umi huraménto.
  Ha mitãkuña actriz opurahéi:
  Pejerovia cherehe, pene rembiguái kuéra ipiru,
  Reñetraisionáta, retraisionáta...
  Ha umi ohura mborayhúpe péicha,
  ¡Emañamína, ndejukáta hikuái!
  Margarita ombotove:
  "Ojepokuaa ñande paje apohakuéra okumpli iñeʼẽ ha iñeʼẽmeʼẽ". Oiko haĝua peteĩ juramento-gui he"ise ja"incurri condenación ha desprecio eterna opavavegui. Upévare Bastinda okumplíta ijuramento térã ndojaposéi. Upévare haʼe oiporavo vaʼerã tembiguáiramo ha oheja hag̃ua opa ára g̃uarã umi mbaʼe vai!
  Paje con iñakãrague morotĩ oñakãity:
  - Oĩ mba'e ojepy'amongetava'erã ko'ápe. Ani araka'eve rejapo ivaíva, péva hasyeterei avei, ha ndaha'éi jepivegua iporãva!
  Dominica ipochy:
  - Mba'ére piko redesidi oréve guarã, Margot. Che apensa, iporãve ha"e ñande rembiguái. Peteĩ tembiguái mágico ha ijedáva ideprovechoitereíta pe ógape. ¡Ha"e ndaha"éi va"erã nde tembiguái, ha katu ñande tembiguái común!
  Mitãkaria'y heroico Dobrynya omoañete:
  - Heẽ, upéicha! Irundyvéva ro"arriesga ore libertad. Ha nde añoite remandase chupe.
  Pe mitãkaria"y príncipe Oenomaus oimo"ã:
  "Che aimo"ã avei iporãveha jaheja chupe oho, jahura jave tembiapo porãnte jajapo haguã". Mba"ére piko, rembyaty aja once artefacto-ve, regueraha peteĩ tembiguái nendive? ¡Ha'e peteĩ mba'e pohýi añónte!
  Dobrynya ha Dominica he"i peteĩ ñe"ẽme:
  - Nahániri, ha'e ñande rembiguái! Ha ndorohejamoʼãi chupe oho!
  Pe dragón ruvicha he"i:
  - Nde reguereko peteĩ ñemboja'o: mokõi mokõi rehe! Che asugeri pemombo peteĩ moneda. Ha"éramo iñakã, jajapóta Margarita oipotaháicha, ha"éramo colas , jajapóta Dominica oipotaháicha!
  Mitãnguéra ñorairõhára osapukái peteĩ ñe"ẽme:
  - Akatúa! Akatúa! Akatúa! ¡Pe lote odesidíta!
  Dominica opukavy pochýpe:
  -Mávapa oitypáta pe moneda.
  Pe dragón okororõ:
  - CHE!
  Ha upéi ikuã omombo peteĩ círculo plátaicha oveve yvate rupi ha ho"a pe pavimento itaju ári. Pe moneda oity ha ... Oguejy ijykére...
  Pe dragón gigante opukavy ha ombohovái:
  - Oiméramo upéicha, upéicharõ ajagarra Bastinda-pe che sirvienta ramo. Ha repyta pe artefacto orekóva reheve, pe rata hovy, trofeo ramo. ¡Reipotáichaite, por cierto!
  Dominica opukavy:
  - Ha peteĩ motocicleta. Aipota peteĩ volante péichagua.
  Pe dragón gigante oisu"u:
  - ¡Epurahéi peteĩ purahéi! Ha ñande dragón-kuéra ñamombaʼéta upéva. Ndegustáramo, pe mágico motocicleta oveveva ha"éta nde mba"e. Ha ndaha"éiramo, upéicharõ ... Nde avei oikóta ore rembiguái!
  Dominica ipochy:
  - Upévare ikatu ere ndapegustáiha ni peteĩ che purahéi!
  Pe dragón akã rehegua oikuaauka:
  - Ndaha'éi jahusgátava añónte, sino avei público-pe, mitãnguéra ha tembiguái yma guaréva avei!
  Dominica oñakãity peteĩ suspiro reheve.
  - Upéicharõ che aime de acuerdo!
  Ha pe mitãkuña oñepyrũ opurahéi temiandu ha expresión reheve;
   Oñemonde opavave mburuvicha guasu envidia haguã,
  Carmesí, oro, hogue rubípe!
  Umi mariposa ka"arugua oveveháicha, .
  Ha yvytu ñe'ẽ ha'e keruvín órgano!
  
  Pe py"aguapy iporãvéva ha"e tuicha otoño-pe,
  ¡Yvyramáta, cúpula tupao marangatu rehegua!
  Oimeraẽ yvyra rakã orekóva talla cincelado, .
  ¡Pérla de rocío ha ita ipreciosoitéva!
  
  Pe charco ojejaho'i pláta ipire hũvape,
  ¡Umi chispa omimbi pe kavaju jyva guýgui!
  Peẽ pejotrata porã,
  ¡Toiko vy"ápe peteĩ yvága hesakãva guýpe!
  
  Kuarahy omimbipávape, che ao ojepe"a reheve, .
  ¡Abedul ha álamo ojeroky pe vals mborayhu rehegua!
  Ñañembyasy umi ára oikeva"ekue yvykua pypukúpe,
  ¡Eñongatu chendive umi mandu"a reunión rehegua!
  
  Oguahẽta ro"y, mitãrusu ipype opa ára g̃uarã,
  Ndaha'éi iñakãrague morotĩ, diamante iñakãrague!
  Ñambyatýta opavave ñane irũnguérape areterã,
  Ha ja"expresa pe sueño umi versículo deslumbrante-pe!
  Ojepopete tormenta ha sapukái "Bravo! ¡Encore!", decenas de miles de garganta oinunda pe plaza pukukue. Kóva ha"éta peteĩ aravo glorioso, peteĩ aravo triunfo Dominica-pe ĝuarã, ojuhúva italento prima donna ramo!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"