Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

פאָרן די פּרינסעס יגזאַם

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    א שיין תּלמיד און אַספּיירינג פילם אַקטריסע, דאָמיניקאַ, חלומות צו ווערן אַ פאַרשטעלן שטערן. און אַז די נימפע איז צו איר געקומען, איז זי איר גלײך נאָכגעלאָפֿן, פֿאַרענדיקט אין מלכות פֿון שלאנג. דאָמיניקאַ האָט באַהאַלטן אויסגעצייכנטע פעאיקייטן, און אין דער אימפעריע און די ארומיקע סטעיטס איז געקומען אַ מאָדנער מגפה, ווי אַ רעזולטאַט פון וואָס כּמעט אַלע מענער זענען פאַרשטיינערט געוואָרן. איינער פון די לעצטע פארשטייערס פון די שטארקער געשלעכט, די שרעטל פּרינץ אָענאָמאַוס, איז געווען ביכולת צו פאַרהאַלטן זיין טויט דאַנק צו די טאַלאַנט פון דאָמיניקאַ. און איצט זיי האָבן צו אַרבעטן צוזאַמען צו ופדעקן די מיסטעריע פון אַ ינגקאַמפּראַכענסיבאַל פּעסט און ויסשטעלן די פינצטער פאָרסעס.

  פאָרן די פּרינסעס יגזאַם
  
  אַנאָטאַציע
  א שיין תּלמיד און אַספּיירינג פילם אַקטריסע, דאָמיניקאַ, חלומות צו ווערן אַ פאַרשטעלן שטערן. און אַז די נימפע איז צו איר געקומען, איז זי איר גלײך נאָכגעלאָפֿן, פֿאַרענדיקט אין מלכות פֿון שלאנג. דאָמיניקאַ האָט באַהאַלטן אויסגעצייכנטע פעאיקייטן, און אין דער אימפעריע און די ארומיקע סטעיטס איז געקומען אַ מאָדנער מגפה, ווי אַ רעזולטאַט פון וואָס כּמעט אַלע מענער זענען פאַרשטיינערט געוואָרן. איינער פון די לעצטע פארשטייערס פון די שטארקער געשלעכט, די שרעטל פּרינץ אָענאָמאַוס, איז געווען ביכולת צו פאַרהאַלטן זיין טויט דאַנק צו די טאַלאַנט פון דאָמיניקאַ. און איצט זיי האָבן צו אַרבעטן צוזאַמען צו ופדעקן די מיסטעריע פון אַ ינגקאַמפּראַכענסיבאַל פּעסט און ויסשטעלן די פינצטער פאָרסעס.
  פּראָלאָג
  אונטערשיידן דורך איר זעלטן, יינציק שיינקייט, דאָמיניקאַ דעלפינאָוואַ באקומען איינער פון די הויפּט ראָלעס אין די בלאַקבאַסטער "שטערן עמפּרעסס". און דאָס איז אַ פילם מיט אַ ריזיק בודזשעט און הבטחות ריזיק פּראַפיץ. איידער דעם, דאָמיניקאַ האט שוין שטערנקלאר אין אַ נומער פון פילמס, אָבער באקומען בלויז פּעניז. איר שיינקייט איז געווען סטאַנינג, און איר האָר איז געווען אַ זייער העל פרילינג דאַנדעליאָן קאָליר, און ווייניק מענטשן געגלויבט אַז זי קען טאָן אָן דיעס און וואַרניש. אבער אזוי איז עס געווען. דאָמיניקאַ איז געווען אַ נאַטירלעך, האָניק בלאָנדע מיט ידעאַל פּראַפּאָרשאַנז, און אויך מיט סקאַלפּטיד מאַסאַלז און ויסגעצייכנט אויסשטרעקן.
  כאָטש די מיידל האט נישט אָנטייל נעמען אין מאַרשאַל קונסט, זי טאַנצן אין באַלעט. און זי האט גיכקייַט, חן, און ויסגעצייכנט קאָואָרדאַניישאַן פון מווומאַנץ.
  זי קען, למשל, זיך גוט באַווײַזן אין קאַמף־פֿילמען. ווי אַ מיידל וועמענס מלאך אויסזען באַהאַלטן אַ וואָריער-שטן.
  איצט האט זי אויסגעטאן די שיך און צופרידן געלאפן דורכן פארק, געפילט דאס אנגענעמע קיצלען פון גראז און קיזלשטיין פונעם וועג מיט אירע נאקעטע זאלן. אירע פיס זענען געווען אַזוי שליימעסדיק און פאַרפירעריש אַז זיי זענען אָפט פאָוטאַגראַפט באָרוועס און אין נאָענט-אַרויף, וואָס ספּעציעל דערפרייען מענטשן. דאָמיניקאַ איז געווען שטאָלץ מיט איר שיין פֿיס, און געטראגן אַ קורץ רעקל ביז די פראָסט.
  אין דעם מאָמענט האָט זיך פּלוצעם באַוויזן פֿאַר איר אַ מיידל. זייער יונג, קען מען זאָגן, כּמעט אַ מיידל. דאָמיניקאַ איז געווען הויך, מאַסקיאַלער, גראַציעז, און איר פּנים, טראָץ דער ימפּעקקאַבלע גלאַטקייט און סאַמעט הויט, האט נישט ויסקומען ווי די פּנים פון אַ יונג, נאַיוו מיידל. און דאָס איז ווי אַ שולע מיידל, כאָטש זי איז אנגעטאן גאַנץ רייך, און די קליין שטיק פון גלאז כאַנגגינג אויף איר און פינקלען ליכטיק אין דער זון.
  דאָמיניקאַ אַפֿילו געדאַנק אַז אפֿשר דאָס זענען פאַקטיש צירונג.
  דאָס מײדל האָט געשלאָגן מיט איר קלײנע, באָרװעטע פֿיס. און ביינדוועעד שוץ מיט שאַרלעכ רויט און לילאַ באַדז ארויס אויף די שטיינערדיק דרך.
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  ― װאָס פֿאַר אַ קונץ! זענט איר אויך אַ פילם אַקטריסע אָדער אַ צירק פּערפאָרמער?
  האָט דאָס מיידל געענטפערט מיט אַ שושקען:
  - איך בין א נימפע! עס איז קיין צייט צו דערקלערן ענימאָר, נאָכפאָלגן מיר!
  דאָס מיידל האָט אויסגעשפּרייט די הענט אין אומגלויבן:
  ― נו, דאָס איז... אַ גוטער װיץ! וואס איז דיין נאמען?
  די נימפע האט קװיטשעט:
  - מאַרקיסעס דע קאַסאַנדראַ. און גענוג רעדן, יעדער מאָמענט פון זייַענדיק אין דיין וועלט ריקווייערז קאָלאָסאַל, מאַדזשיקאַל ענערגיע!
  און זי האָט פֿעסט, אָן קיין קינדערישע כּוחות, אָנגעכאַפּט דאָמיניקאַס האַנט, שטאַרק קוועטשט איר דלאָניע.
  די שטאַרק און בערייש פילם אַקטריסע מיד איינגעזען אַז עס איז אַרויסגעוואָרפן צו אַנטקעגנשטעלנ זיך אַזאַ אַ קאַפּ.
  דאס מײדל האט מיט די נאקעטע פינגער פונ איר קלײנעם גראציעם פוס געדרײט דעם שטײן פונעם רינג אויפן װײזפינגער פון איר פרײער האנט. און אין דעם זעלבן מאָמענט האָט דאָמיניקאַ זיך געפֿילט, ווי זי פֿאַלט אין אַ ברונעם. און עס איז געווען אַ זייער אָנגענעם, יינציק געפיל.
  דעמאָלט אַלץ איז געווען אָנגעפילט מיט אַ בלענדיק העל ליכט, וואָס סימד צו דורכשטעכן יעדער צעל פון דעם גוף פון אַ שטאַרק, אַטלעטיק, יינציק שיין מיידל.
  . קאפיטל נומ 1 .
  דאָמיניקאַס נאַקעט פֿיס פּעלץ די הייס ייבערפלאַך אונטער איר, און דאָס איז געווען איר ערשטער רושם. פאר די אויגן האט זיך געפלאקערט, װי איך װאלט פארבלענדט געװארן פון שטארקע בליצן, װי א בליץ אין א אַפּאַראַט. און דאָס מײדל האָט ניט גלײַך געקאָנט זען, װוּ זי האָט זיך פֿאַרענדיקט.
  די מילד קול פון די נימפע איז געהערט:
  ― האָט ניט מורא! איצט עס וועט פאָרן און איר וועט קענען צו זען אַלץ.
  דאָמיניקאַ האָט זיך צעוויינט און געבליצט. אירע באָרוועסע פֿיס האָבן אָנגעהויבן פילן הייסער. אונטער די נאקעטע, מײדלישע זאלן האט עפעס געברענט, װי דער זאמד פון דער סהרה בײטאג. דאָמיניקאַ האָט ליב געהאַט צו לויפן באָרוועס. ספּעציעל ווען איך געוויינט צו עס בעשאַס פאַרשטעלן טעסץ.
  װע ן ז י אי ז געװע ן א מײדל , הא ט מע ן ז י באגעגנ ט צ ו שפיל ן א פארטיזאנע ר אינטעליגענץ .
  פֿאַרשטײט זיך, אַז אין דער מלחמה זײַנען די מײדלעך געגאַנגען באָרװעס זומער, װײַל מען דאַרף זאָרגן פֿאַר שיך, און מאָדנע, אַז מע גײט לאַנג, איז דאָס נאָך גרינגער.
  און צום סוף האָט מען זי געפירט איר צו הענגען, באָרוועס אין שניי. דאָס איז אין דעם נוסח פון זויאַ קאָסמאָדעמיאַנסקייַאַ, נאָר דאָמיניקאַ איז בלאָנדע און פיל מער שיין, און זי האט נאַטירלעך כיין. און אַז ער שמײכלט און טראָגט די װײַסע צײן, װי געמאַכט פֿון נאַטירלעך פּערל, נעמט ער גאָר דעם דאַך אָפּ פֿון די הענגלעך.
  און דאָ די סאָלעס ברענען, און עס איז עפעס הייס. עס איז געווען וואַרעם אין מאָסקווע מאי, אָבער איר קען נישט רופן עס הייס.
  און דאָ, עס איז ווי ערגעץ אין אַראַביאַ מיטאָגצייַט. דארט איז נאך הייסער. זי האָט אַמאָל פילמד אַ פֿילם אין די עמיראַטעס, און זי האט צו גיין באָרוועס אויף די זאַמד. נאטירלעך, אינדערפרי, ווען דער זאמד האט זיך אביסל אפגעקילט אין די נאכט, אבער ס'איז נאך געווען הייס, האט מען איר אפילו פארשמירט די פיס מיט וואזעלין כדי עס גרינגער צו מאכן.
  אבער די ארטיגע קינדער לויפן ארום באָרוועס, לכל הפּחות צווישן די אָרעמע, און לאַכן, ווײַזנדיק זייערע קליינע ציין, אָן איבערלעבן אומבאַקוועמקייט.
  טאקע דאס פלאקער אין די אויגן האט אויפגעהערט, און דאמיניקא האט געזען אז זי געפינט זיך אויפן שטאטישן פלאץ. ד י ברוקשטײנער ן אונטע ר דע ר שײנהײט ס פיס , זײנע ן געװע ן מאראנץ ע או ן לילא . און די הייזער אַרום זענען הויך, זייער שיין, ווי אין דעם צענטער פון פעטערבורג, ווו די אַנטיקוויטי איז אפגעהיט. בלויז דאָ די בנינים זענען העכער און אפילו מער וויבראַנט, פאַרביק, רייַך, לאַגזשעריאַס און פּראָטים.
  און עס איז אַ פּלאַץ פון גאָלד בלאַט, וואָס איז בלי ומבאַקוועם צו די אויג. און עס זענען פילע שיין גערלז אויף די גאסן. ז ײ האב ן אנגעהויב ן ארומגײ ן דאמיניק ע או ן אי ר בלענדיק ע מארקיז־נימפע , בליענדיק ע באָרוועס , גראַציעז , געבאָרנטע , מאַסקיאַלער ע פיס .
  ד י מײדלע ך זײנע ן אל ע געװע ן א ן אויסנאם , שײנע , ױנגע , בארװעס , אבע ר געטראג ן צירונג . עטלעכע האָבן מער צירונג מיט טייַער שטיינער, אנדערע האָבן ווייניקער. עטלעכע מײדלעך האָבן געטראָגן בלויז װײַסע קורצע טוניקעס.
  דאָס איז וואָס סלאַוועס יוזשאַוואַלי געקוקט ווי ווען זיי געמאכט פילמס וועגן אלטע צייטן, דאָמיניקאַ באמערקט.
  אָבער , ניט אַלע גערלז זענען מענטש. עטלעכע האָבן אויערן ווי אַ לינקס, אנדערע האָבן אָדלער נאָז. עטלעכע מײדלעך זײַנען געװען קלענער, װי די מאַרקיסעס פֿון קאַסאַנדראַ, נאָר מײדלעך, נאָר זײ האָבן זיך גענומען און זיך באַװעגט אָן אָנרירן דעם װעג מיט די קלײנע פֿיס.
  אַ גאַנצער מלוכה פֿון מײדלעך, װאָס האָבן ניט מורא פֿון דעם הײסענעם טרעפֿװאָרג, פֿלאַנצן מיט די נאַקעט, ראָזעווע כילז.
  און זײ האָבן אַרומגערינגלט דאָמיניקאַ און די מאַרקיז מיט אַ רינגעלע, און געשמײכלט, שטילערהײט געשלאָגן.
  ד י מײדלע ך האב ן ארויסגעטראג ן א זײע ר אנגענעמע ר שמע ק פו ן ױנגע , מאסיקעלע ר קערפער
  פון די שיין געשלעכט, געמישט מיט טייַער פּערפיומז.
  א טײ ל האב ן אוי ך געהא ט געװע ר אי ן ד י הענט . אין באַזונדער, באָווס, עלעגאַנט שייפּט קראָסבאָווס, שווערדן, סייבערז, דאַגערז און קוויווערס פון אַראָוז.
  עס איז געווען זייער רעמאַניסאַנט פון עקסטראַז פֿאַר די פילמינג פון אַ פאַנטאַזיע פילם; עס איז אפילו חידוש אַז זיי געראטן צו זאַמלען אַזוי פילע פלאָלאַס, קערווי, אַטלעטיק בעאַוטיעס אין איין אָרט.
  ס׳רובֿ מײדלעך זײַנען געװען כּמעט נאַקעט, נאָר זײערע בריסט און לענדן זײַנען געװען באַדעקט מיט צירונג פֿון טײַערע שטײנער.
  ארום א צענדליק מײדלעך אין באַשיידענע טוניקן האָבן זיך געקנײטשט, האלטן מיט פּלאַטינום-גלינקנדיקע טרינקען און גאָלדענע טאַץ מיט פֿאַרשידענע עסן און פֿרוכטן.
  דאָמיניקאַ האָט געמורמלט אין צעמישעניש:
  ― װאָס װילסטו פֿון מיר? - און זי האָט צוגעגעבן אַ ביסל מער זיכער. "אויב איר האָט צייט, איך וועל זיין גרייט צו דערשייַנען אין דיין עקסטראַז, נאָר באַצאָלן מיר געזונט."
  די נימפע מארקיז האט געענטפערט מיט א שמייכל:
  - דו מיינסט, אפנים, אז דאס איז א פֿילם? ניין, דאָס איז די עלף- דראַגאָן אימפעריע !
  דאָמיניק האָט זיך געטשעפּעט און אַ שפּרונג געטאָן. מײַנע כילז האָבן געברענט אָן רחמנות. זי האט אפגעשאקלט די קרעלן פון שווייס. נו, ס'איז הייס. פּונקט ווי אין די אַראַביש מדבר. עס איז אַמייזינג ווי די בעאַוטיעס גיין באָרוועס דאָ, און זייער הויט טוט נישט שאָלעכץ פון די זון.
  וואו איז זי? דאָך ניט אין רוסלאַנד...
  דאָמיניקאַ האָט אַ קוק געטאָן אויפן הימל און געפײַפט. דער הימל איז געװען געלע, זעלטענע װאלקנם זײנען געװען מאראנץ, און ם׳זענען געװען עטליכע ליכט אין אמאל ... קײן װאונדער איז עס געװען אזוי הײס. דערצו, די לומאַנעריז זענען אַזוי אָרנייט אין פאָרעם, מיט קערלז אָדער הערנער ...
  דאָמיניקאַ האָט געפילט אַז זי ווערט קראַנק. ווי אַזוי מענטשן ווערן משוגע. אי ר שײנ ע פני ם הא ט זי ך פארדרײ ט או ן געװאר ן בלײך .
  זי האט זיך צעװאקסן, אבער צװײ שרעטל־מיידלעך מיט אויערן האבן זי געשטיצט. די פארשטייערס פון די שיין געשלעכט האָבן זיך צעטיילט, און די בעאַוטיעס אין ווייַס, טראַנסלוסאַנט טוניקס געבראכט איר כלים מיט טרינקען אויף די נאַקעט, אַזוי שיין און מאַסקיאַלער ללבער פון די גערלז. און זײ האָבן אױסגעגאָסן שמאַראַגד־װײַן אין גילדענע שערן.
  דאָמיניקאַ האָט זשעדנע געטרונקען. און זי האָט געפֿילט, אַז דער װײַן איז אומגעװײנלעך זיס און געשמאק, ענערגיע, שטאַרקײט און שטאַרקײט פֿלעגן גלײַך דורך אירע אָדערן.
  און די מיידל 'ס שוין נאַקעט פֿיס האט נישט ברענען אַזוי פיל, אָדער גאַנץ, זיי פּעלץ אַ אָנגענעם וואַרעמקייַט, און די טעמפּעראַטור אַרום איז געווארן ידעאַל, ווי אין אַ חלום.
  דאָמיניק האָט זיך אויפֿגעכאַפּט און געשאָקלט מיט איר גאָלדענע בלאָטע־קאָלירטן קאָפּ, און געשריגן:
  - העלא שלאָף וואָקער!
  דערנאָך האָט דאָס מיידל זיך גיך פֿאַרריכט:
  - איך בין צופרידן צו טרעפן מיין ברידער, אָדער גאַנץ, שוועסטער אין גייַסט!
  די מײדלעך האבן געקלאפט מיט די הענט. און זיי האָבן געזונגען אין כאָר:
  - מיר ווינטשן איר גליק,
  איר זענט אונדזער האָפענונג, גלויבן מיר ...
  וועגן צו אנדערע וועלטן -
  די טיר האָט מען געעפֿנט!
  מאַרקיז דע קאַסאַנדראַ האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  - יא, דו דארפסט אונז העלפן. און עס וועט זיין אַ ריזיק באַלוינונג פֿאַר דעם.
  דאָמיניקאַ האָט אַ שמייכל געטאָן מיט אירע מוסקלע פּלייצעס און געפרעגט פאַרחידושט:
  ― און װי קאָן איך אײַך העלפֿן?
  דאָס נימפען מיידל האָט געוואָלט עפּעס זאָגן, ווען עס האָט זיך דערהערט אַ קול פון אַ שופר און אַ קול פון פליגל. אַלע די סך פארשטייערס פון די שיין געשלעכט קנעלט אַראָפּ אין אַמאָל און בענט אין רעספּעקטעד בויגן.
  די מאַרקיסעס אויך נאַדזשד דאָמיניקאַ:
  - בויגן זיך אויך.
  די מיידל אַקטריסע געפרעגט אין יבערראַשן:
  - צו וואס?
  די נימפע מיידל האט קװיטשעט:
  - די דראַגאָן דוטשעסס מיץ איר. דראַגאָנס הערשן אונדזער אימפעריע. קום, אויף איין קני!
  דאָמיניקאַ באַשלאָסן נישט צו ברעכן איר שטאָלץ. כאטש זי האט מורא געהאט, אז דער הײסע פארװעג װעט פארברענען איר נאקעטע קני, געבראכט ביז לײכט בראנזע. אבער די הויט איז קלאר געווארן שטארקער און ווייניקער שפּירעוודיק. עס איז קלאָר אַז מענטשן דאָ גיין באָרוועס נישט ווייַל פון אָרעמקייַט. אבער פאר מער ערנסטע סיבות וואס דארפן נאך געקלערט ווערן.
  דערנאָך האָט זיך באַוויזן די דראַגאָן דוטשעסס. א בהמה מיט דרײ קעפ, זײער ליכטיק קאלירט, װי א פלאַטערל. גרויס, ווי אַ גוט פייטער, אָבער נישט סקערי בייַ אַלע, אָדער נישט סקערי אויב עס איז איר.
  די קעפ האבן אויסגעזען פארהעלטעניש קלײן, און קלײנע אבער ליכטיקע קרוינען האבן אויף זײ געפינצטערט.
  ווען די ווייַבלעך דראַגאָן פלו דורך, די גערלז אונטער איר פליגל געביטן זייער הויט קאָליר צו בעז, און דעמאָלט צו שמאַראַגד. דאס איז געווארן שיין.
  דאָמיניקאַ איז געווען ווי אַ ספּעלד. דאָס איז געווען דער ערשטער מאָל זי האט געזען אַ פאַקטיש שלאנג אין פאַקט. יאָ, אין די קינאָ, פון קורס, זיי מאַכן גוט דראַגאָנס מיט קאָמפּיוטער גראַפיקס. אבער דעם שלאנג איז פאַקטיש, זייער שיין און גראַציעז.
  האָט דער קאָפּ, דער אין מיטן, געפרעגט, איר קול איז געווען זייער ליב:
  - איך בין זייער צופרידן צו זען איר, אונדזער גאַסט פון פּלאַנעט ערד!
  דאָמיניקאַ האָט געשמייכלט און געענטפערט:
  - און איך בין זייער צופרידן צו זען איר אויך!
  די דראַגאָן דוטשעסס נאַדיד און געצויגן, דער קאָפּ אויף די רעכט שוין גערעדט:
  ― מיר האָבן אײַך פֿאַרבעטן, װײַל אין דײַנע אָדערן פֿליסט דאָס בלוט פֿון דעם אײגענעם, איך װײס נישט װער, װער װױנט דאָרטן, איך װײס נישט װוּ!
  דאָמיניקאַ דעלפינאָוואַ האָט אַרײַנגעריבן איינע פֿון אירע נאַקעט, אָפּגעשניטענע פיס אַקעגן דעם אַנדערן און אין צעמישעניש געזאָגט:
  - עס ס ווי, איך האט ניט פֿאַרשטיין!
  האָט געענטפערט דער קאָפּ פון דער דראַגאָן-דוטשעסס אויף לינקס אין אַ זיכער טאָן:
  - און מיר טאָן ניט פֿאַרשטיין דעם זיך. אָבער אין קיין פאַל, מיר האָבן אַזאַ אַ שרעקלעך פּראָבלעם אַז מיר זענען ווי דערטרינקען מענטשן, כאַפּנדיק אין שטרוי!
  דאָמיניקאַ האָט געשלאָגן מיט איר נאַקעט, זייער פאַרפירערישן פוס און געזונגען:
  ― האַלט מיך, שטרוי, האַלט מיך,
  ווען עס זענען פופצן פונקטן אַרום דעם שטורעם ...
  צעריסן די שונאים וואָס די עלווז האָבן,
  דער גורל האָט מיך אַזוי אַריינגעוואָרפן אין לעבן!
  די מײדלעך פֿון אַלע שטריכן האָבן געקלאַפּט מיט די הענט, און עס איז געװען אַזױ שיינע און קיל.
  דער צענטראלער קאפ האט װידער גערעדט:
  - אזו י האב ן מי ר א מאדנע ם מגפה . פארשטייערס פון די שטארקער געשלעכט, זיי עס עלווז, יומאַנז, טראָללס, כאַבאַץ, וואַמפּיירז, נאָומז און אנדערע לעבעדיק אין אונדזער אַלוועלט, פֿאַר אומבאַקאַנט סיבות אנגעהויבן צו ווענדן צו שטיין און צעברעקלען אין אַמאָל. אין אונדזער לאַנד, אַחוץ אָרקס און שרעטל, עס זענען געווען צוועלף מאָל ווייניקערע זכר ווי ווייַבלעך, און איצט זיי זענען כּמעט גאָר פאַרשווונדן! דאָך, דאָס איז אַ טראַגעדיע!
  דאָמיניקאַ האָט זיך געכײַכט און אַרויסגעבראַכט:
  - דאָס איז אַזוי ווונדערלעך! אַנדערש עס איז קיין וועג אויס פון די כערי, פּאַסקודנע מענטשן! און דער עיקר, וואָס מיאוסער אַ מענטש איז, מיט אַ בויך און אַ ליסע קאָפּ, קנייטשן, אַלץ מער קלעפּט ער זיך צו דיר.
  איינער פון די עלווז האט אַבדזשעקטאַד:
  - ס׳זײנע ן ניש ט קײ ן טאפ ־ בויך , געקרײזלטע ר או ן בלײזע ר עלפים ! זיי האבן אפילו נישט קיין בערד אדער וואנצעס.
  דאָמיניקאַ האָט באַמערקט:
  " דעריבער, עס איז מער טייַער צו באַקומען ינוואַלווד מיט די יאָונגסטערס!" זיי לאָזן נישט פאָרן אויך. איך בין אַזוי מיד פון די פאַנס. און איר, דאַנקען גאָט, טאָן ניט האָבן די לוסטפאַל, פאַרשוויצט, פּאַסקודנע מאַלעס, און איר קענען רוען און אָפּרוען.
  אַלע דרײַ דראַגאָן קעפּ האָבן געדונערט מיט אַ מאָל:
  ― אַ װעלט אָן זכרים איז געמשפּט צו שטאַרבן! קאַמפּערד צו די מענטשן פון פּלאַנעט ערד, מיר לעבן זייער לאַנג, ספּעציעל דראַגאָנס. יאָ, עס איז נודנע אָן מענטשן, און עס איז קיין האַרמאָניע אין די אַלוועלט אָן די שטארקער געשלעכט.
  די מײדלעך האבן געמאכט קולות פון הסכמה. איינער האט געמורמלט:
  - אַלע אונדזערע מענטשן זענען שיין! אַמאָל , טויזנטער פון יאָרן צוריק, מענטשן פון דער מענטש ראַסע האָבן האָר, ליסע ספּאַץ, רינגקאַלז, בעליז, אָבער איצט זיי זענען אַלע יונג, שיין, קערווי און שמעקן אָנגענעם, ווי עלווז!
  דאָמיניקאַ האָט געלאַכט און געווינקט ... דערנאָך האָט זי געענטפערט:
  - אקעי! אפֿשר אין אַ פּאָר פון חדשים איך וועט אָנהייבן צו פאַרפירן מענטשן. איך נאָר טאָן ניט פֿאַרשטיין ווי איך קענען העלפן איר?
  האט דער רעכטער קאפ פון דער שלאנג דוטשעסס געענטפערט:
  - צו זיין ערלעך, מיר טאָן ניט וויסן דעם זיך. אָבער איר האָט בלוט פֿון אַ באַשעפֿעניש פֿון אַן אַנדער אַלוועלט, וווּ אַלע אײַנוווינער האָבן ניט צוויי סעקסעס, ווי מיר האָבן אויף דער ערד, נאָר דריי. און טאָמער דאָס וועט העלפֿן אונדז באַקומען אונדזער מאַלעס צוריק!
  דאָמיניקאַ האָט זיך געשאָקלט און באַמערקט:
  - טרייסעקסואַל באשעפענישן? יאָ, איך לייענען וויסנשאַפֿט בעלעטריסטיק, דאָס איז טעאָרעטיש מעגלעך!
  די נימפע מײדל האט א נײד געטאן:
  - יא ! די מגפה האט זיי נישט אנגערירט. אבער ווער וועט גאַראַנטירן אַז אַ ינפעקציע וועט נישט דערשייַנען וואָס וועט שנייד אַראָפּ די שיין געשלעכט? און עס קען זיין אפילו ערגער! און אפילו אָן די שטארקער געשלעכט, אויב אַ אַגרעסער ינוויידיד אונדזער אַלוועלט, מיר וועלן נישט האָבן אַ געלעגנהייַט צו קעמפן צוריק.
  די מיידל אַקטריסע ניד:
  - אקעי! איך סימפּאַטיש מיט דיר. אגב, קען דאס קומען צו דער ערד?
  די לינקס קאָפּ פון די שלאנג דוטשעסס באשטעטיקט:
  - יא ! גאַנץ מעגלעך. דו זאלסט נישט טראַכטן זיי זענען אַסקינג איר פֿאַר אַ טויווע. איר האָט אַ יינגער ברודער, און ער אויך אַקט אין פילמס. צי איר ווילן דעם יינגל צו ווערן צו שטיין און צעברעקלען אין שטויב?
  דאָמיניקאַ האָט מיט כּעס געשלאָגן מיט איר נאַקעט פֿוס און געזאָגט מיט עצבות:
  ― איר װײסט אַ סך פֿון מיר!
  די נימפע מיידל האט געענטפערט:
  - מיר מאל ווי צו היטן קינאָ פון דיין פּלאַנעט. עס קענען זיין דאַונלאָודיד גלייַך פון די אינטערנעט, וואָס טוט נישט דאַרפן גרויס הוצאות פון מאַדזשיקאַל ענערגיע. דערפֿאַר האָבן מיר דיך אויך געזען. און די הויכע פערים האבן געשפירט אײַער אײגענעם אורה, און זײ האָבן געזען דײַן ברודער, ער האָט אױך אַ שטיק דערפֿון, איך װײס נישט װער!
  דאָמיניקאַ האָט געפֿײַפט און געקושט:
  ― איך װײס פֿאַר זיכער, אַז אַלצדינג, װאָס איז אוממעגלעך, איז מעגלעך! אָבער , עס וואָלט זיין בעסער פֿאַר מיר צו לערנען אין אַבסענטיאַ!
  Marquise de Cassandra האט געזאגט:
  - פּונקט, דאָס איז וואָס איר האָבן צו טאָן. לערנען, לערנען און לערנען ווידער!
  די סטודענט מיידל האט אנטשולדיגט געמורמלט:
  ― פֿאַר װאָס איז דאָס נאָך?
  גלײך האבן די דרײ קעפ פון דער שלאנג־דוטשען גערעדט סינטשראניש און הארמאניש מיט זײערע אנגענעמע קולות:
  - איר טאָן ניט וויסן עפּעס וועגן מאַגיש און כישוף! און איר דאַרפֿן צו האָבן ברייט און פונדאַמענטאַל וויסן צו העלפֿן אונדז. אַמאָל איר גראַדזשאַוואַט פון די ימפּעריאַל דראַגאָן אַקאַדעמי פון דולאַריס , איר וועט האָבן ביז אַהער אומבאַקאַנט כוחות וואָס וועט לאָזן איר צו טראָגן די קרוין פון די סאָרסערעסס פּרינסעס. און בלויז אין דעם פאַל איר קענען, אָדער גאַנץ, איר באַקומען בייַ מינדסטער אַ קליין געלעגנהייַט צו צוריקקומען די פארשטייערס פון די שטארקער געשלעכט פון די אַנדערווערלד.
  דאמיניק האט געפײפט און באמערקט:
  - אָה, וואָס איך טאָן ניט ווי איז לערנען!
  טאַקע, זי ליב געהאט צו טאַנצן, שפּרינגען און שפּילן אין פילמס. איך האב עס אפילו זייער ליב געהאט. אבער אירע שטודיעס זענען איר געווען שווער. זי האט זיך אפילו איינגעשריבן אין א באצאלט אפטיילונג, כדי זי זאל קענען באקומען איר דיפלאמאט מיט ווייניגער מי. טאקע אזוי איז עס גרינגער.
  דאָמיניקאַ וואָלט גאָר נישט אַרײַן אין דער אַקאַדעמיע, ווען ס'איז נישט געווען מאָדערן אָן אַ העכערע דערציִונג. דערצו, אפילו ביליאַנערז וועט נישט חתונה אַ מיידל אָן אַ דיפּלאָם.
  אָבער חתונה האָבן מיט אַן אָליגאַרק, ווי רייך ווי מעגלעך און אין דער זעלביקער צייט פּרעפעראַבלי אַלט, קראַנק און גאָר סענילע. דערנאָך באַקומען באַפרייַען פון עס, ווערן אַ ביליאַנער אלמנה און לעבן פֿאַר דיין אייגענע פאַרגעניגן.
  און שרייב פילם סקריפּס זיך. זי האט אפילו געהאט א געדאנק. און זי איז אין דער הויפּט ראָלע. ווי עמפּעראָר פּאַלפּאַטינע , אָדער גאַנץ, זיין טונקל גייסט אריבערגעפארן אין אַ קלאָון מיידל און אנגעהויבן צו שאַפֿן אַ נייַע אימפעריע מיט קאַנקוועסץ.
  יאָ, דאָס איז גרויס ! אָבער, איר הויפּט ראָלע איז סייַ ווי סייַ נישט געווען שלעכט, און עס האָט געשמעקט ווי גרויס געלט. אבער ... איצט , זי איז געווארן אַ שלאָגן . און זי וועט האָבן צו טאָן וואָס זי ליב מינדסטער - לערנען!
  האָט דאָמיניקאַ געפרעגט מיט אַ ציטערנדיק קול:
  - וואָס אויב איך אָפּזאָגן?
  די מײדלעך האבן ארום געמאכט א רעש מיט אומצופרידן. איינער האט געשריגן:
  - שיסן איר אויף איר כילז!
  די דריי קעפ פון די דראַגאָן דוטשעסס געענטפערט:
  - מיר האָבן קיין מאָראַליש רעכט צו צווינגען איר. אָבער, אין סדר צו עקסטראַקט איר פון פּלאַנעט ערד, אַ פּלאַץ פון טייַער מאַדזשיקאַל ענערגיע איז פארלאנגט. און צוריק, אויב דו ווילסט צוריק קומען, באצאלט פאר די רייזע אהער, דעם טייערן וויין וואס דו האסט געטרונקען, און דעם צוריקקער בילעט.
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - עס איז נישט שיין צו באַשולדיקן מיר פֿאַר עפּעס איך האט נישט וועלן צו טאָן! איך איז אריבערגעפארן קעגן מיין וועט!
  דער הויפט קאָפּ פון די ווייַבלעך שלאנג האָט געענטפערט:
  - דו ביסט אונדזער, טאָמער, איינער פון אונדזער לעצטע גיכער! אמת, דו קענסט נאך פרובירן מיט אייער ברודער, אבער ער איז נאך א יינגל, און דאך א מענטש, און אויך ער קען זיך צעברעכן אין שטויב.
  דאָמיניק האָט אַ געשריי געטאָן:
  - ריר ט ניש ט מײ ן ברודער ! עס איז נישט זיין עסק!
  די דראַגאָן דוטשעסס געפרעגט ינסינואַטינגלי:
  - ביסט איר גרייט צו לערנען צו זיין אַ פּרינסעס? ימאַדזשאַן וואָס אַפּערטונאַטיז איר וועט האָבן. איר וועט נישט ווערן אַלט, איר וועט לעבן עטלעכע טויזנט יאר, און אפֿשר אפילו מער אויב איר באַקומען נאָך מער אַוואַנסירטע מאַגיש און ווערן אַן ימאָרטאַל גאָט. און איר וועט האָבן סאַבדזשעקץ און דיין אייגן מלכות!
  דאָמיניקאַ האָט שװער אָטעמען און געזאָגט בעטנדיק:
  - לאז מיך א ביסל טראכטן.
  די מאַרקיסעס מיידל באשטעטיקט:
  - יא , לאז ט ע ר דערפון טראכטן . זי דאַרף זיך בעסער באַקענען מיט אונדזער וועלט. זאל ער זיך צופּאַסן און קומען צו זיין זינען. און ער וועט מאַכן די רעכט באַשלוס.
  די דראַגאָן דוטשעסס נאַדיד אַפערמאַטיוו מיט אַלע דריי קעפ:
  - זאל ער ארומגײן אין שטאט. עס איז גרויס און פּרעכטיק. ווייַזן איר אויס, קאַסאַנדראַ, און איר גערלז געבן איר דעם וועג. נישט אַרייַנמישנ זיך!
  די שיינע סעקס האט זיך צעשיידט. די נימפע מאַרקיסעס האָט גענומען עפּעס, וואָס האָט אויסגעזען ווי פּיצאַ, פֿון טאַץ און איבערגעגעבן דאָמיניקאַ:
  ― אָט עסט! איר וועט ווערן שטארקער.
  א מײדל אין א טוניק האט פון א פלאטין קרוג ארײנגעגאסן װײן, שוין ראָזעווע, אין א גאלדענער בעכער . דאָמיניקאַ האָט פֿאָרזיכטיק גענומען אַ ביס פֿון דער פּיצאַ. עס איז געווען זייער געשמאַק, און די מיידל אנגעהויבן צו עסן, פיל מער זיכער, און געוואשן עס אַראָפּ מיט ווייַן, אַזוי זיס און עראַמאַטיק.
  נאָך וואָס, דאָמיניקאַ ס שטימונג רויז שארף. און זי האָט געזונגען:
  מתנה פון מלמדים,
  זיי פארבראכט צייט מיט מיר ...
  זיי האָבן מיר געלערנט פֿאַר גאָרנישט ...
  און דאַן האָט דאָס תּלמיד־מיידעלע ניט געפֿונען קײן פּאַסיק גראַם, און דאָס, װאָס האָט געבליצט אין איר שײנעם קאָפּ, האָט אױסגעזען זײער פּראָסט און אומגערעכט.
  ז ײ האב ן זי ך צוזאמע ן אװעקגעפארן , או ן ד י נימפע ס הא ט אי ר געפיר ט בײ ם ארעם . כאָטש זי איז געווען מער ווי אַ קאָפּ קירצער און דינער ווי די שטאַרק און הויך און אַזוי מאַסקיאַלער דאָמיניקאַ.
  בײד ע מײדלע ך האב ן זי ך געשטעמפּל ט מי ט ד י בארװעס ע פים , או ן זי ך באװעג ט מי ט דע ר שנעלקײט , פו ן יונג ע גאזעלן .
  די הייזער אַרום זענען געווען זייער לוקסוס . קיין שטאָט אויף דער ערד איז קיינמאָל געווען אַזוי פּרעכטיק. ס׳זײנען אויך דא געװאקסן בלומען, אזוי ריזיק, ליכטיק און שמעקנדיק. אַלץ אין דער שטאָט איז געווען שיין און בלענדיק.
  און פילע גערלז. זייער לוקסוריאָוסלי אנגעטאן , אָדער, אויף די פאַרקערט, מער באַשיידן, און עטלעכע גערלז געוואשן די גאסן. אָבער אַלעמען איז יונג, פריש, שיין און באָרוועס.
  דאָמיניקאַ פֿרעגט איבערראַשט:
  - פארוואס טאָן זיי נישט טראָגן שיכלעך, אָדער בייַ מינדסטער פליפּ פלאַפּס?
  די מאַרקיסעס דע קאַסאַנדראַ געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - דאָס איז די מאַגיש פון דעם פּלאַנעט. עס העלפּס אונדז האַלטן אייביק יוגנט, וואַרפן מאַגיש, און אונדזער נאַקעט טאָעס קענען אויך זיין געוויינט אין שלאַכט!
  די מיידל קינסטלער לאַפט און באמערקט:
  ― דאָס איז שיינע! אין אַלגעמיין, ווען איך בין געווען זייער קליין, איך איז געווען שעמען צו גיין באָרוועס, ווייַל איך געגלויבט אַז דאָס איז אַ צייכן פון עקסטרעם אָרעמקייַט. אבער דעמאָלט איך גאַט געוויינט צו די קינאָ. דערצו האָט מען געדאַרפֿט זײַן אַ ביסל גראָבער, ווען איך האָב אין קינדהייט געשפּילט ספּאַרטאַקוס שוועסטער אָדער פֿאַרשיידענע פּאַרטיזאַנער. איך לייקט עס. אבער אויב איר גיין אַרום מאָסקווע באָרוועס, איר וועט זיין טעות פֿאַר אַ גייַסטיק קראַנק מענטש, און עס איז צו פיל ינפעקציע און שמוץ אויף די גאסן!
  די נימפע מײדל האט א נײד געטאן:
  ― יאָ ― דאָס פֿאַרשטײט זיך! פּלוס, פליסנדיק אָן שיכלעך איז פיל מער פלינק, זינט די הויט פון אַ וואָריער איז פיל שטארקער ווי די סאָלעס פון די מערסט טייַער שיך, און עס איז גומע, פלעקסאַבאַל און באפוילן מיט מאַגיש!
  זיי אריבערגעפארן אויף. איר קענען זען ווי הויך, ווי די ספּירע פון די אָסטאַנקינאָ טעלעוויזיע טורעם, די דזשעץ פון די פאָנטאַן קאַמיש. אַזוי זיי נעמען אַוועק, פאַרקערט צו די געזעצן פון פיזיק. און די דזשעץ זיך זענען מאַלטיקאַלער. ווי שיין דאָס איז.
  און וואָס פּאַלאַסאַז זענען דאָרט אַרום? ווי לאַגזשעריאַס אַלץ איז דאָ. און די געזעץ ספּאַרקאַלז ניט בלויז מיט גאָלד, אָבער אויך מיט עטלעכע העל, מאַראַנץ מעטאַל אומבאַקאַנט אויף דער ערד.
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - דיין שטאָט איז ווי אַ פייע מייַסע. און די מײדלעך זײַנען פּרעכטיקע, װי אַן אמתער גן־עדן, און נישט קײן דערפֿונדענער, װי אונדזערע!
  קאַסאַנדראַ כיכיקע און געפרעגט:
  ― װאָס מײנט איר, אַז דײַן גן־עדן איז פֿאַרמאַכט?
  די מיידל קינסטלער האט גאַנץ לאַדזשיקלי געענטפערט:
  - װײ ל ע ר הא ט סתירהדיק ע באשרייבונגען . איין רעליגיע זאגט איין זאך, די אנדערע זאגט עפעס אנדערש, און די דריטע זאגט פונקט פארקערט!
  די נימפע מאַרקיזע האָט זיך געטאָן:
  - יא איך ווייס! איך האב געקוקט אויף דיין אינטערנעט. עס איז גרינגער ווי צו אַרומפאָרן צו דער ערד. עס איז אַזוי סימפּלער אַז אפילו פּשוט עלווז, טראָללס און מענטשן קענען קריכן אין עס און היטן אַ פֿילם. מיט דעם גאַנצן פּראַכט פון דער מאַגישער וועלט, האָבן מיר, ליידער, נישט אַזאַ אַוואַנסירטע טעקנאַלאַדזשיז ווי די מענטשן פון דער ערד. איר זענט אַמאַטשערז אין מאַגיש, אָבער אונדזער טעכנאָלאָגיע אַנטוויקלונג איז פאַרפרוירן!
  דאָמיניקאַ פֿרעגט איבערראַשט:
  - פארוואס האט איר פרירן טעכנאָלאָגיע?
  די נימפע האט אראפגעלאזט איר קול, געענטפערט:
  - עס איז נישט אונדז. דאס זענען דראַגאָנס. זיי ווילן, אפנים, נישט אונטערגריסן זייער מאכט. כאָטש, פון קורס, זיי לאָזן אונדז צו לעבן נאָרמאַלי, און פֿאַר עטלעכע אפילו לוקסוריאָוסלי, אָבער ... לאָמיר נישט רעדן וועגן דעם!
  און ווידער איז געווען אַ פּויזע. די לוקסוס אַרום איז, פון קורס, סופּער. אַלץ איז אַזוי שיין, אַזעלכע דעקעריישאַנז, סטאַטועס, הייזער און טעמפלען.
  יאָ, טעמפלען, פון קורס, זענען זייער דייווערס. ניט ווי געוויינטלעך אויף דער ערד אין זיכער סימאַלעראַטיז. און זיי זענען גאָר אַנדערש אין סטיל, קאַלערינג און פאָרעם . און פון קורס, שיין. דאָ זענען די פיגיערז, און דאָמעס, און פּאָליגאָנס, פּריזאַמז און אַזוי אויף.
  און פילע טעמפלען האָבן דאָמעס אין די פאָרעם פון באַדז פון די מערסט שיין בלומען.
  דאָמיניקאַ האָט געקוקט אויף איר שוטעף און איר געפרעגט:
  - דו זעסט אויס ווי אַ שול מיידל ... אָבער ווי אַלט ביסטו טאַקע?
  קאַסאַנדראַ געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - מענטשן האָבן דאָס וואָרט: עס איז נישט געוויינטלעך צו פרעגן אַ דאַמע וועגן איר עלטער!
  די מיידל קינסטלער האָט אויסגעפירט:
  - מיסטאָמע אַ פּלאַץ.
  די נימפע מײדל האט א נײד געטאן:
  - זאל זיין! אָבער מיר לעבן מער ווי עלווז, טראָללס, מענטשן, און אפילו ווי נאָומז און וואַמפּיירז. װײַל מיר האָבן אין אונדז דאָס בלוט פֿון די געטער, זײַנען מיר מיט זײ בלוטיקע קרובֿים. די איבעריקע האָבן אַ מער ומדירעקט קשר מיט ימאָרטאַלס .
  דאָמיניקאַ האָט געמורמלט:
  - מיר זענען אַלע קינדער און טעכטער פון גאָט. עפּעס.
  קאַסאַנדראַ האָט אַ קליק מיט אירע נאַקעט פֿעסן.
  און דעמאָלט אַ מאַגיש שטעקל ארויס אין די נימפע ס הענט. זי האט שטילערהײט געשושקעט:
  - עס האט אַ דראַגאָן אָדער ין עס. דאָס איז אַ זייער שטאַרק אַרטאַפאַקט, טייַער און זעלטן. אבער עס איז אויך גרויס שטאַרקייַט אין עס. ווייַזן איר די פּראַל?
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - איך האָב געזען אַ סעריע וועגן אַ יינגל מיט אַ מאַגיש שטעקל. אבער דאָרט איז אַ מאָגער יינגל , מיט טונקל האָר און ברילן. ניט ווי מיין ברודער - שיין, מאַסקיאַלער מיט בלאָנדע האָר. אגב, איך האָב אויך געשפּילט סיי אַ וואָריער און סיי אַ מאַזעק!
  קאַסאַנדראַ באשטעטיקט:
  - איך קען דיין ברודער. יא, ער איז אַ זייער שיין, ומגעוויינטלעך יינגל. און ניט ענלעך איר, דער וועלט מייַסטער אין קאַראַטע צווישן קינדער.
  דאָמיניקאַ האָט פֿאַראַכט:
  ― כאָטש ער איז אַ ייִנגל, איז ער אַ מענטש! אבער פֿאַר מענטשן, פייטינג און פייטינג איז אַ פּראָסט זאַך.
  די נימפע מיידל האט געענטפערט:
  - מיר האָבן צוועלף מאָל ווייניקערע מענטשן ווי פרויען פון די הויפּט פעלקער פון דער אימפעריע: מענטשן, עלווז, טראָללס, האָבאַץ און וואַמפּיירז. אַזוי די שיין געשלעכט אויך האט צו קעמפן. פֿאַרקערט, צווישן אָרקס און נאָומז עס זענען צוועלף מאָל מער מאַלעס ווי פימיילז. אזוי איז עס אפילו געווארן עפעס גרינגער פאר אונז ווי פריער. איך און די אָרקעס האָבן זיך כּסדר געקעמפֿט, און זיי האָבן זיך געקלאָפֿן ווי אַ מיעסעסע צו קראַמפּס, איצט איז כּמעט נישטאָ מיט וועמען צו קעמפן. כאָטש פימיילז און אָרקס, צו זיין ערלעך, נישט זייער פיל. אָבער די נאָומז זענען בעסער , זיי קוקן מער ווי ווייַבלעך כאַבאַץ. די שרעטל אליין אלטען זיך, ווערן גרוי, וואקסט לאנגע בערד, אבער ביז זייער טויט זענען זיי שנעל און פלינק, און טראץ די קנייטשן פארהאלטן זיי אלע ציין. און אַז אַ צאָן איז נאַקט, עס וואקסט צוריק!
  דאָמיניקאַ האָט זיך געטאָן:
  - וואַו! איר זענט ווי שאַרקס. אבער איך האב אמאל געפרעגט, אויב דער מענטש איז באשאפען געווארן אין צלם אלוקים ובדמותו, פארוואס זענען זיינע ציין אזוי שוואך. און דער כֹּהן האָט געמורמלט עפּעס ווי, דאָס פלייש איז אָנגעלאָדן מיט זינד. דורך דעם וועג, ווען מיין ברודער ס צאָן איז געווען נאַקט אויס, עס געוואקסן ממש אין אַ טאָג. כ׳האב אים אפילו געװאלט נעמען צום דאקטאר. און דעמאָלט איך געביטן מיין מיינונג, זיי וועלן לערנען דעם קינד ווי אַ שטשור אין אַ לאַבאָראַטאָריע!
  קאַסאַנדראַ נאַדיד.
  - עס איז רעכט! דו ביסט קלוג. אָבער איר טאָן ניט ווי צו לערנען.
  דאָס מײדל האָט זיך שטאַרק געכאַפּט:
  - יא ! ס'איז נודנע. און מיר אויך האָבן ... נו, איך טאָן ניט וויסן, ווען איר זיצן בייַ דיין שרייַבטיש דיין צוריק כערץ, און איר ווילן צו לויפן און שפּרינגען!
  די נימפע מיידל האט געזונגען:
  - יאָ, גערלז, וויסן אַז אַלעמען טוט נישט ווי צו אָנפּאַקן ,
  הלוואי וואלט איך געקענט לויפן באָרוועס דורך דעם טוי!
  און די פּרעכטיק פּאָר לאַכן. דא גייען זיי ווייטער. דאָמיניקאַ באמערקט אַז עס זענען קיין קאַרס ווי יענע אויף דער ערד. אבער עס זענען זייער שיין וניקאָרנס. ווי די וואָס זיי ציען אין אַנימע . און פּשוט פערד זענען נאָר שיינע. און אַז די וואָגן ראַשאַז, עס קוקט ווי אַ פייע מייַסע.
  עטלעכע גערלז פליען ווי זיי זענען פייגל. אמת , עס איז זעלטן, דאָ איר קענען זען אַז ניט אַלע מאַדזשישאַנז זענען אַוואַנסירטע. ס׳זײנען נישטא קײן קבצנים. פאַרקערט, די גאַנצע שטאָט איז ווי האַרט פּאַלאַסאַז, אָדער הייזער וואָס קוקן ווי נחלות מיט קוואלן און גאַרדענס. און ווי גרויס עס קוקט.
  בייסיקלי, דאָמיניקאַ געשפילט אַ שפּיל - בילדער. עס איז אַ פּלאַץ וואָס קענען זיין געבויט דאָרט. און טאַקע צו בויען אַ שטאָט אַזוי אַז די גאנצע זאַך איז ווי אַ מייַסע וועגן גן עדן. ד א אי ז דא ם זעלב ע געװאר ן געװארן .
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - און זיי זאָגן אַז הימל אויף ערד איז ניט מעגלעך? דאָס איז וואָס אַלע די רעליגיאָנס פון דער ערד זאָגן!
  קאַסאַנדראַ האָט דערקלערט:
  - אחוץ קאמוניזם. די בלויז רעליגיע וואָס הבטחות הימל אויף ערד. און דאָס איז לאַדזשיקאַל. ווער דארף גלייבן אין הימל, אפילו נישט נאך דעם טויט, נאר בכלל נאך דעם סוף פון דער וועלט, וואס בכלל איז משוגעת!
  די מיידל אַקטריסע מסכים:
  - יאָ, איך טאָן ניט ווי די דאָקטערין פון די סוף פון דער וועלט! עס איז בעסער צו בויען הימל זיך, און נישט אויף ביינער!
  די נימפע מאַרקיזע האָט געציטערט:
  - שטרעבן ניט צו גן עדן אין הימל, אָבער גאַנץ לעבן און מאַכן דיין אייגן גליק. און זיין קלוג.
  דאָמיניקאַ האָט פילאָסאָפיש באַמערקט:
  - דו װײםט , עפע ס װע ן ס׳זײנע ן ארו ם נא ר מײדלעך , פיל ט מע ן א ז עפע ס פעלט . כאָטש מענטשן זענען ראַרעלי שיין אפילו אין די קינאָ. אויך, רובֿ פון די יינגלעך זענען קיוט, און דורך די עלטער פון פערציק, פּרובירן צו געפֿינען אַ מענטש אָן אַ בויך און אַ טאָפּל גאָמבע.
  קאסאנדרא האט געלאכט און געענטפערט:
  - דו ביסט קלוג. איך האב נישט קיין ווערטער. מער גענוי, נישט זייער פיל ... אָבער נישט בלויז אַ שיין פּנים און אַ שלאַנק פיגור זענען וויכטיק אין אַ זכר. וואָמען אפילו אויף דער ערד ווערט עפּעס אַנדערש ווי פונדרויסנדיק דאַטן אין אַ מענטש!
  דאָמיניקאַ האָט זיך געטאָן:
  - נו, יאָ, פּונקט! און אויך געלט. ווען דיין בייַטל איז ענג, רינגקאַלז, באָלדנאַס און בויך זענען נישט אַזוי באמערקט.
  נימפע האט געשריבן:
  - מיר האָבן קיין פראבלעמען מיט די אויסזען פון מענטשן. מאַגיש דורכגעדרונגען דאָ אַלע לופט. און די זכרים זײַנען געוואָרן יונגע מענער מיט זייער שיינע פּנימער, עס איז אַפֿילו פּריקרע אַז אַפֿילו די בערד און וואָנצעס זענען פאַרשווונדן. ווייַל פון דעם, זייער עלווז קענען זיין אונטערשיידן בלויז דורך די פאָרעם פון זייער אויערן. און דאָס ... נו , פרויען זענען געוויינט צו אים. אבער א בארד האט אויך א געוויסן כיין. איך בין נישט מסכים מיט די מיידלעך וואס האלטען א בארד פאר א מיאוסקייט.
  דאָמיניק האָט זיך געטשעפּעט און געענטפערט:
  - די בארד האט לויב און כבוד, אבער די קאץ האט אויך א וואנצעס!
  קאַסאַנדראַ האָט געפֿאַלן מיט איר כּישוף־שטעקל ... און אין די הענט פֿון דער שײנער פֿרוי האָט זיך באַװיזן אַ שײנעם שטיקל אין דער געשטאַלט פֿון נאַפּאָלעאָנס פֿאַרהאַקטענע הוט, מיט רויזן, מאָן און באַטערפלייז פֿון פֿיל־קאָלירט קרימען.
  די נימפע מאַרקיז האָט געציטערט מיט איר צערטלעכסטן שטימע:
  - פּרוּווט עס, עס איז זייער געשמאַק, און עס איז פריי אָן קרויט!
  האָט דאָמיניקאַ געפרעגט, פּלוצעם געטראַכט:
  - וואָס אויב איר נאָך באַשולדיקן מיר אַ אָפּצאָל?
  די מאַרקיז-נימפע האָט געזונגען:
  - דו דארפסט אלץ באצאלן, גלויבט מיר,
  אַזוי מיר עפענען די טיר צו הצלחה!
  . קאפיטל נומער 2.
  און קאַסאַנדראַ האָט װידער געפֿאַלן מיט איר שטעקעלע, אַ שטראָם ליכט איז אַרױסגעפֿלױגן פֿון זײַן שפּיץ, און עס האָבן זיך באַװיזן צװײ שטולן, װאָס האָבן אױסגעזען װי זײ זײַנען געמאַכט פֿון קריסטאַל, און אַ קלײן, עלעגאַנט טיש.
  די מאַרקיז-נימפע האָט פֿאָרגעלייגט:
  ― לאָמיר עסן זיצן, װי קולטורעלע מענטשן! אפֿשר איר וואָלט אויך ווי עטלעכע ווייַן?
  דאָמיניקאַ האָט לאַדזשיקלי באמערקט:
  - אויב איר טרינקען אַ פּלאַץ פון ווייַן, איר קענען ווערן שטום. און איך זאָל האַלטן אַ קלאָר און פריש קאָפּ!
  קאַסאַנדראַ האָט נעגאַטיוולי געשאָקלט מיטן קאָפּ.
  ― האָט ניט מורא! אין אונדזער ווייַן איז נישט אַ גראַם אַלקאָהאָל. עס נאָר ברענגט בענעפיץ. און דאָס איז איינער פון די סיבות וואָס מענטשן אין אונדזער וועלט לעבן אַרויף צו אַ טויזנט יאר אָן יידזשינג. און מיט שטאַרק און אַוואַנסירטע מאַגיש איר קענען לעצטע פיל מער.
  די מיידל אַקטריסע ניד:
  - דעמאָלט גיסן עס!
  די נימפע האָט אַרויסגעלאָזט אַ שטראַל פֿון דער שפּיץ פֿון איר שטעקעלע, עפּעס אַ שושקען ... און עס האָבן זיך באַוויזן בעקעלעך פֿון העל מאַראַנץ מעטאַל, אין וועלכע עפּעס געל און מיט בלאָז האָט געשפּריצט.
  דאָמיניקאַ באמערקט, גענומען אַ קליין זופּן פון איר בעכער:
  - אַ זייער אָנגענעם און עראַמאַטיק ווייַן, עס מאכט דיין מויל פילן אַזוי פריש ... און פון וואָס איז עס געמאכט?
  קאַסאַנדראַ געענטפערט האַרב:
  "ווען איר לערנען אין די דראַגאָן עמפּעראָר אַקאַדעמי, איר וועט געפֿינען עס!"
  די מיידל האט געפרעגט:
  - װאו איז דער שלאנג־קייסער אלײן?
  די נימפע האט געענטפערט מיט א זיפץ:
  - ער איז אויך פאַרשווונדן. איצט די עמפּרעסס קעראַליין איז אין זיין אָרט. דראַגאָנס האָבן בעערעך גלייַך נומערן פון פרויען און מענטשן, פּונקט ווי יומאַנז. אין דעם אַכטונג, איר האָבן סימאַלעראַטיז.
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - פארוואס האט די עמפּרעסס נישט באַקומען מיר פּערסנאַלי?
  קאַסאַנדראַ האָט געקרעכצט:
  ― נו, איר האָט אַ הױז! א דוטשעסס איז גענוג. עס וועט זיין נייטיק, און די גרויס קעראַליין זיך וועט אָננעמען עס.
  די מיידל האט געזונגען:
  - מענטשן האבן באוואונדערט די מלכה,
  אלע בחורים אויפן הויף האבן זיך פארליבט!
  אבער איך בין געווען זייער העלדיש
  איך האב אויסדערוויילט אַ ביליאַנער!
  די נימפע מארקיז האט געענטפערט מיט א שמייכל:
  - צי איר טראַכטן ביליאַנז זענען ווערט לעבעדיק מיט אַ אַנליווד מענטש? וואָס וועגן בויך פעט, ליסע ספּאַץ, רינגקאַלז און שלעכט רייעך?!
  דאָמיניקאַ האָט אַגרעסיוו געראָטן:
  צעלאָזן דאָס לעבן פון מיר און אנדערע גערלז ! אָדער איך וועל דערשטיקן אים מיט מיין גריווע אין בעט!
  קאַסאַנדראַ האָט געכײַכט און באַמערקט:
  - כ׳װע ל זי ך פארשטעל ן אז ס אי ז א װיץ . איר מוזן ווערן די עמבאַדימאַנט פון גוט.
  די מיידל אַקטריסע לאַדזשיקלי באמערקט:
  - ידעאַל העלדן מאַכן דעם ציבור ווילן צו שטופּן !
  די נימפע האָט ניט געענטפערט, אָבער מיט דער הילף פון אַ פּלאַטינום לעפל האָט זי געגעסן דעם שטיקל און געזופּט דעם אַראָמאַטישן ווייַן. דאָמיניקאַ אויך באַשלאָסן צו געניסן די עסנוואַרג פֿאַר איצט. דערצו, אַ גיין אין די פריש לופט וויץ דיין אַפּעטיט.
  זי האט געדענקט דעם שיסעריי. באזונדער ם װע ן ז ײ האב ן געשפיל ט קינדע ר פארטיזאנער . דארט , למשל , זײנע ן אנהײ ב ד י ײנגלע ך או ן מײדלע ך געװע ן פאר ן קריג , גאנ ץ גוט . או ן אי ן דע ר מלחמ ה אונטע ר אקופאציע , האב ן ז ײ געמוז ט װער ן דין . צו טאָן דאָס, עס איז רעקאַמענדיד צו לויפן מער און עסן ווייניקער. דער ערשטער איז געווען איינגעזען סייַ ווי סייַ, זינט פילע נעמען זענען פילמד מיט פליסנדיק קינדער, אָבער די רגע איז מער שווער. יונגע פילם אקטיארן האבן אטאקירט די סטאלן, געקויפט שפייז פאר זיך.
  דעמאל ט הא ט מע ן ז ײ פארבאט ן איבערנעכטיקן , אי ן האטעל , או ן מע ן הא ט זי ך פארשפאר ט אי ן א באזונדער ן צימער , מי ט ברעמען , װא ס הא ט אויסגעזע ן װ י א גרויםע ר געמײנזאמע ר צעל .
  דאָמיניקאַ האָט נישט הונגערן, זיי האָבן נישט געוואָלט, אַז איר שיינקייט זאָל ליידן פֿון דערנערונג, און סײַ־ווי־זײַן איז זי געוויינטלעך גאַנץ טרוקן, גאָר נישט פּוכיק, און טאַנצן האַלט אויך אין גוטן געשטאַלט אירע מוסקלען און גוף.
  אבער די בחורים האבן, פארשטענדליך, געליטן, ווייל דער סעט איז פארוואנדלט געווארן אין א קינדער-טורמע. און עס זענען אויך געווען עפּיזאָדן מיט אַרעסטאַנטן. א פּאָר פון די בחורים האָבן אפילו אָפּגעגאָלט די קעפּ, וואָס איז מעגליך געווען ניט נויטיק.
  יאָ, דאָס לעבן פון אַ פילם אַקטיאָר איז נישט גרינג.
  למשל, וועגן דעם אויפֿשטאַנד פֿון ספּאַרטאַקוס. א גאנצ ע צא ל ײנגלע ך הא ט געארבע ט באָרװע ס אי ן בלוי ז לענד ן אי ן ד י שטיינער . אויך, מער ווי איין נעמען איז פארלאנגט. פּרוּווט גיין מיט נאַקעט סאָלעס אויף די שאַרף שטיינער פון די מינעס. ד א האב ן ד י ײנגלע ך אנגעהויב ן בלוטיק ן או ן ד י פים ס האב ן זי ך אנגעהויב ן צ ו קראכן . און זיי זענען טאַקע געווען נאַס פון שווייס און געציטערט פון מידקייַט.
  אין דעם פילם, דער הויפּט כאַראַקטער איז געווען אפילו ספּאַרטאַקוס , אַ שקלאַף יינגל, וואָס, דורך דעם וועג, סאַגדזשעסטיד דעם געדאַנק פון אויפֿשטאַנד צו די גאַנץ מצליח און רייַך גלאַדיאַטאָר, וואס באקומען זיין פרייהייט.
  דאָמיניקאַ ערשטער געשפילט די שוועסטער פון ספּאַרטאַקוס אין קינדשאַפט, און זי אויך האט צו פאַרברענגען צייַט מיט די יינגלעך אין די קוואַריז ווי שטראָף.
  אזו י הא ט ז י אוי ך געוװסט , װא ס שארפ ע שטײנערלע ך או ן א שװער ע קוב ל ברוכסט .
  און איר שלעפּסט זי טאַקע אַרויף און אַרויף. עס איז זייער יגזאָסטינג, אָבער עס ינקריסיז דיין סטיימאַז.
  דאָמיניקאַ האָט געשפּילט אין פֿאַרשיידענע פֿילמען. אַמאָל אפילו אין דער ראָלע פון קאַבינע יינגל דזשים אין עטלעכע ווערסיע פון "אוצר אינזל" וואָס איז ווייַט פון די קאַנאָן. דאָרט, אַפֿילו אין דער ראָלע פון קאָכן עס איז געווען ניט די איין-טערקיש זילבער , אָבער אַ רויט-כערד פרוי, מאָרגאַן ס פּלימעניצע.
  דאָס איז, פון קורס, קיל. דאָמיניקאַ זיך איז געווען אין דער ראָלע פון אַ יינגל, פֿאַר וואָס זיי אַפֿילו געוואלט צו שנייַדן איר האָר. אבער דעמאָלט זיי לעסאָף סאַלווד די פּראָבלעם מיט די הילף פון אַ שייטל.
  יאָ, די ראָלע פון איר, איינער קען זאָגן, איז געווען געראָטן פֿון די פונט פון מיינונג פון די שפּיל. אבער דער פילם זיך האט נישט געווינען פּאָפּולאַריטעט ווייַטער פון די קאַנאָן. עס האָט זיך אַרויסגעוויזן אַ מין גיהנום אָפּפאַל.
  אָפט קלאַסיקס וואָס זענען נישט לויט די קאַנאָן זענען באגעגנט מיט שינאה.
  די מאַרקיז-נימפע האָט איבערגעריסן דאָמיניקאַס זכרונות:
  - דו ווייסט. מיר זײנען דא געזעםן א װײל. איז נישט צייט צו גיין אויף די וועג?!
  דאָס מיידל האָט אַ שמייכל געטאָן און געזאָגט:
  - איר קענען גיין פֿאַר אַ גיין. איך נאָך האָבן אַ פּלאַץ פון ענערגיע.
  קאַסאַנדראַ האָט געהויבן מיט איר שטעקעלע, און דאָס האַלב-געגעסן שטיקל, און די כלים מיט וויין וכו' זענען פאַרשווונדן.
  דאָמיניקאַ האָט געמורמלט:
  - פּונקט ווי אין אַ מייַסע!
  די מאַרקיסעס האט קוועטשן:
  ― נײן! דאָס איז נישט אַ פייע מייַסע, אָבער אַ מאַגיש פאַקט.
  און צוויי פארשטייערס פון די שיין געשלעכט ספּלאַשט צוזאמען דעם וועג. דאָמיניקאַ ס שטימונג איז געווארן גאָר פריילעך ! זי האט ברייט געשמײכלט. און זי האָט אפילו געזונגען:
  דער וועג, דער וועג, קוקט ווי אַ פרייַנד,
  קייט פּאָסט געמאכט פון פאַסעטעד שטאָל ...
  און די שווערד איז זייער שאַרף - די וואַונטעד דאַמאַסק שטאָל,
  יא, עס וועט זיין אַ ערנסט סיטואַציע אין דער שלאַכט!
  דעמאָלט קאַסאַנדראַ באמערקט מיט אַ ערנסט קוק, סטאָפּפּינג:
  - דו ווייסט! ערנסט אַרייַנגאַנג יגזאַמז וועט דערוואַרטן איר אין דער אַקאַדעמיע. אפֿשר פֿאַר יערושעדיק וויזערדז, זיי וועלן ויסקומען גרינג, אָבער איר טאָן ניט אפילו האָבן אַ קלו וועגן מאַגיש.
  דאָמיניקאַ האָט זיך אומגערעכט געלאַכט און זיך געטענהט:
  ― נײן! אין די קינאָ, איך האב געזען מאַגיש אַרבעט פילע מאָל. און גלויבן מיר, איך וויסן עפּעס!
  די נימפע מארקיזע האט אראפגעלאזט איר קול, געשושקעט:
  ― איך װעל אײַך געבן מײַן כּישוף־שטעקל! זי איז זייער שטאַרק, מיט אַ דראַגאָן אָדער. פּרוּווט ניצן עס, פֿאַר בייַשפּיל, צו קאַנדזשער ... נו, אַ פאַרגעסן-מיר-נישט בלום!
  די מיידל אַקטריסע האט צוריק געקוקט. ארום , נעבן די הייזער און אויף דער גאס גופא , זענען פאראן בלוםבעטס מיט די ליכטיגסטע בלומען , ווי גרויסע טייערע שטיינער . אוי ך ד י בוימע ר זענע ן אויסגעוואקס ן בלענדיק ע קנעפל . דערצו, עטלעכע בלומען אויך האָבן בלעטער פון פאַרשידן פארבן און שיידז. און עס זענען אַפֿילו געווען מאָדנע קערלז.
  דאָמיניקאַ האָט איר אַרײַנגעטאָן אין גאָר ניט קיין שמאָלע פּלייצעס און געענטפֿערט גאַנץ ערנסט:
  - פארװא ם דארפ ן מי ר עפע ם פארגעם ן מי ך ני ט ? עס זענען שוין דאָ אַ פּלאַץ פון פאַרשידענע בלומען, פיל גרעסערע און מער שיין.
  קאַסאַנדראַ סמיילד יראַניקלי:
  ― און װאָס װילסטו?
  די מיידל אַקטריסע האָט באַשטימענדיק געזאָגט:
  - עס איז בעסער צו קאַנדזשער עפּעס פיל מער ווערטפול און נוציק! ― האָט דאָמיניקאַ געשלאָגן מיט איר נאַקעט פּיאַטע, און די בונט קאַכל האָט געקלונגען װי אַ צעבראָכענער אײגל. די אַספּיירינג סאָרסערעסס צוגעגעבן: "למשל, עס וואָלט זיין פיל בעסער צו מאַכן אַ דימענט די גרייס פון אַ קאָקאָסנוס!" דאָס איז פיל מער נוציק און פּראַקטיש.
  די מאַרקיסעס האָט אויף איר אַ סאַספּישאַס קוק און געפרעגט:
  - װילםטו גײן קײן ערד? וואָס טאָן מיר ניט ווי?
  דאָמיניקאַ באמערקט יראַניקלי:
  - וועגן דיין וועלט קענען מיר זאָגן די זעלבע זאַך וואָס אָסטאַפּ בענדער האט געזאגט וועגן די נאַטור פון די קאַוקאַסוס - עס איז אויך שיין - די פאַנטאַזיע פון אַ ידיאָט!
  קאַסאַנדראַ האָט געשמייכלט און באַמערקט:
  - און איר זענט קלוג, אָבער פויל! איר טאָן ניט האָבן גענוג פאַנאַטיזאַם צו גיין צו דיין ציל ווי אַ דזשעט בולדאָוזער, אָן סטאָפּפּינג!
  די מיידל אַקטריסע געמאכט אַ פּנים, באמערקט:
  - עס זענען קיין דזשעט בולדאָוזערז. אין מינדסטער אויף דער ערד!
  די נימפע מאַרקיסעס נאַדאַד אין העסקעם:
  - איר קען נישט האָבן. אבער עס זענען ראַסעס וואָס זענען טעקנאַלאַדזשיקאַלי אפילו מער אַוואַנסירטע ווי מענטשהייַט. אָבער, צו באַקומען צו זיי איז אפילו מער שווער ווי צו באַקומען צו דער ערד.
  דאָמיניק האָט זיך אַ גריימיסט ווי זי האָט געפרעגט:
  - יא ? קענען זיי פליען צווישן די שטערן?
  קאַסאַנדראַ געענטפערט זיכער:
  - זיי קענען! אין פּרינציפּ, מיר קענען טאָן דאָס מיט די הילף פון מאַגיש.
  די מיידל אַקטריסע האט געזונגען:
  פון קורס עס איז שווער צו פאָרויסזאָגן
  וואָס אַווייץ אין דעם ווונדערלעך וועלט ...
  מיר וועלן פליען אין די וואלקנס -
  באָרדינג אַ שטערן פלאַך!
  און דאָס מײדל האָט באַשטימענדיק דערקלערט, און געמאַכט אַ סכּנותדיק פּנים:
  ― גיב מיר דעם כּישוף־שטעקל! און איך וועל מאַכן אַ דימענט די גרייס פון אַ גוט קאַווענע!
  קאַסאַנדראַ האָט געוואָלט עפּעס זאָגן. אבע ר הא ט זי ך דערהערט , דא ס גערויש ט פו ן פליגל . אן אנדער שלאנג איז געפלויגן. רובֿ מסתּמא, אויך אַ ווייַבלעך. זי האָט כּמעט געכאַפּט דעם טײַך פֿונעם קװאַל, װאָס איז געשאָסן געװאָרן אַרײַן אין הימל אַרײַן פֿון מױל פֿונעם גריפין, באַדעקט מיט גאָלדענע בלעטער און רובין.
  די דריי-כעדאַד פאַרזעעניש איז געווען מער שיין ווי סקערי.
  די נימפע מארקיז האט זיך געבויגן. דאָמיניק האָט נאָר אַ ביסל געשאָקלט מיטן קאָפּ.
  די נקבה שלאנג האט געלאנדעט פאר זיי. פאר אזא גרויסער מאנסטער האט זיך געהערט א גאר אנגענעמע און קלארע שטימע:
  ― ביסטו דער חופּה, װאָס מע רופֿט שױן דער משיח?
  דאָמיניקאַ האָט געענטפערט מיט אַן אומשולדיקן שמייכל:
  - איך וואָלט נישט טאַקע ווי צו זיין אַ משיח!
  די ווייַבלעך שלאנג איז געווען סאַפּרייזד:
  ― און װאָס איז דאָס?
  די מיידל אַקטריסע געענטפערט ערלעך:
  - ווייל משיח׳ס ווערן געווענליך געקרייציקט!
  די באַפליגלטע באַשעפֿעניש האָט געשאָקלט די פֿליגלען. זי האט גרויס אָנעס, ענלעך צו די פון פלעדערמויז, בלויז אין דרייַ פארבן: רויט, געל און גרין. יבעריק צו זאָגן, עס איז אַ שיין קאָמבינאַציע.
  די נקבה שלאנג האט געציטערט:
  - און איר קענט זען פון דער וועלט, ווו מכשפים זענען גאַנץ סקאַמערז און קרוקס?
  דאָמיניקאַ האָט געלאַכט און געענטפֿערט, ווײַזנדיק אירע זייער ווײַסע, גלאַנציקע ציין:
  - אפשר איז אזוי. כאָטש עס זענען געווען עטלעכע נביאים. ווי גראַנדמאַ וואַנגאַ. בלויז פֿאַר עטלעכע סיבה איר פֿאָרויסזאָגן געקומען אמת, ווי אַ הערשן, רעטראָאַקטיוועלי.
  די מאַרקיז-נימפע האָט באַמערקט:
  - אפילו גאר הויכע מכשפים און מכשפים זעען די צוקונפט גאר ווייג. און אפילו די העכסטע געטער וועלן נישט געבן קיין גאַראַנטירן פון וואָס וועט פּאַסירן אין אַ הונדערט יאר. און נאָך מער, אין אַ טויזנט און אַ מיליאָן!
  די נקבה שלאנג האט געפלאצט א ליכט ליכט און געציטערט:
  - יאָ ... אַזוי אַז עס זענען פאַקטיש פּרידיקטערז אויף דעם פּלאַנעט. אפילו דיין היפּערנאָאָספערע שפּאַנונג איז גאָר אַנדערש פון אונדזער. כאָטש, אפֿשר אַז ס וואָס איר ריטיינד דיין ערידזשאַנאַליטי און נישט געווארן אונדזער סלאַוועס!
  דאָמיניקאַ האָט ווידער אַ מאָל פריילעך געלאַכט און באַמערקט:
  - צו זיין דיין שקלאַף? עס איז אפילו מאָדנע. אויף אייביק יונג, אויף אייביק באָרוועס.
  קאַסאַנדראַ האָט זיך געטאָן און פֿאָרגעלייגט:
  - ווייַזן די דראַגאָן קאַונטעס וואָס איר קענען טאָן. פּרוּווט, לפּחות מיט די הילף פון אַ מאַגיש שטעקל, צו מאַכן בייַ מינדסטער איין קאַפּ פון וואַסער פאַלן.
  די מיידל אַקטריסע סנאָרט מיט ביטול:
  ― אײן טראָפּן װאַסער? יא, דאס איז בכלל נישט ערנסט. אפֿשר עס איז בעסער צו מיד באַקומען אַ פאַס פון גאָלד.
  די דראַגאָן קאָונטעסס סאַגדזשעסטיד:
  - זאל ער מאכען װי ער װיל. געבן איר אַ שטעקל און זען אַז זי געדענקט בייַ מינדסטער איין רעגע ריכטיק.
  קאַסאַנדראַ גיגאַלד און סקוויקט:
  - יאָ, עס קוקט גרויס ! קוק נאָר. דער מאַגיש שטעקל איז צו שטאַרק, און איר קענען פאַרשאַפן שעדיקן צו די שטאָט, לעבעדיק ביינגז און זיך.
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - איך בין נישט אַזוי נאַריש ווי איר טראַכטן!
  די דראַגאָן קאָונטעסס סאַגדזשעסטיד:
  - לאָמיר איר געבן עפּעס מער ומשעדלעך און ווייניקער שטאַרק. אַניט וועט זי אויך מאַכן אַ לאָך אין מיר.
  קאַסאַנדראַ האָט געזונגען:
  צו באַשייַמפּערלעך זיך אין מאַגיש,
  מיר דאַרפֿן טאַלאַנט ...
  עס איז בעסער פֿאַר איר צו שאַפֿן
  גרויס דיימאַנדז!
  און די נימפע מיידל האָט געקלאַפּט מיט די נאַקעט פֿעסן. א קליין-קוקן פּלאַטין רינג ארויס. קאַססאַנדראַ טאָסט עס מיט איר פֿיס, און די מאַדזשיקאַל אַרטאַפאַקט ענדיקט זיך רעכט לעבן דאָמיניקאַ ס פּנים.
  די מאַרקיז האָט געציטערט:
  - איר קענען נעמען דעם רינג. שטעלן עס אויף דיין אינדעקס פינגער. און פּרובירן צו ווינטשן עפּעס הויך. די מאַגיש אין עס איז נישט שטאַרק, אָבער עס אַרבעט פשוט. עס איז נישט גענוג פֿאַר אַ דימענט די גרייס פון אַ קאָקאָסנוס, אָבער, פֿאַר בייַשפּיל, די גרייס פון אַ אַרבעס איז גענוג!
  די מיידל אַקטריסע געכאפט דעם רינג אין איר האַנט. אבע ר אנשטא ט דע ם װײז־פינגער , הא ט ז י ע ם ארויפגעלײג ט אויפ ן מיטעלע ן פינגער , או ן שמייכלענדי ק סארקאסטיש , געפרעגט :
  - וואָס אויב איר פּרובירן אַזוי? וואס וועט דעמאלט געשען?
  קאַסאַנדראַ האָט אויך געשמייכלט סאַרקאַסטיש:
  - גוט, פּרובירן!
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  ― בראָטן די מאַרקיזעס פֿײַער מיט פֿײַער!
  # די פלאם האט געפלאמט אונטער דאמיניקאס בארפע פיס . די נאקעטע פויל איז שטארק פארברענט געווארן, זי האט געשריגן און אנגעהויבן לויפן. טאקע, די פייַער איז נישט שוואַך. אָבער מיר האָבן ניט געראטן צו באַקומען ווייַט. דאם מײדל איז געװען ארומגעװיקלט ארום דעם לאנגן עק פון דער שלאנג־גראף.
  פון די מעכטיגע שרץ האט זיך געהערט א אנגענעמע , פרויען שטימע :
  - וואַו! דו ביסט ערשט געקומען אויף אונדזער וועלט, און דו ווילסט פארקריפלען א נימפע, א קרוב פון די העכסטע געטער? װײסט איר, אַז דערפֿאַר װעט מען דיך געשיקט װערן װי אַ קנעכט אין אַ שטײגער? און איר וועט אַרבעטן דאָרט גאָר נאַקעט, אין קייטן און באַקומען וויפּס און שטעקן, עסן ברויט און וואַסער. און איר וועט אויך האָבן צו שלאָפן טשיינד און אויף שטיינער. און איר וועט וויסן גאָרנישט אָבער שווער אַרבעט און וויפּס. ספּעציעל איצט , ווען זכר סלאַוועס האָבן צעוואָרפן, אַ הויך און מאַסקיאַלער מיידל ווי איר וועט נישט שאַטן אונדז אין די מינעס!
  דאָמיניקאַ האָט זיך צעוויינט פֿון די דאָזיקע ווערטער. זי האָט אַמאָל געשפילט קלעאָפּאַטראַ אין אַ נידעריק-בודזשעט פילם. צו שפּאָרן געלט, די געמעל איז געווען טייטאַלד "קלעאָפּאַטראַ אין קאַפּטיוואַטי פון אויגוסט." דאָס הייסט, עס איז אויך נישט קאַנאָן. קלעאָפּאַטראַ האט נישט טוען זעלבסטמאָרד און איז קאַפּטשערד.
  נו, זי איז געשיקט צו די מינעס. און דאָרט איז זי אַרומגעגאַנגען האַלב נאַקעט און באָרוועס. און גיין אויף שארפע שטיינער אין א מינע מיט נאקעטע זאלן איז גאנץ ווייטאגליך. נו, טראגט אויך א לאסט. עס איז נייטיק פֿאַר די שקלאַף ס שווייס צו זיין פאַקטיש, און איר פּנים צו זיין פאַקטיש, נישט פּריטענדיד צו זיין ויסגעמאַטערט.
  אבער, פון קורס, עס איז נאָר אַ פֿילם, און אַ שיין ביליק איינער אין דעם. און זײ האבן זי געשלאגן מיט א בײטש, װאס איז אויך געװען אן אמת. אבער עס טוט דאך וויי . כאָטש די בלוט, פון קורס, איז געווען שווינדל.
  אין אַלגעמיין, דער פילם איז געווען ביליק, און אַחוץ שטיינערייַס מיט האַלב-נאַקעט גערלז, כּמעט גאָרנישט אַנדערש איז געוויזן. דער חשבון איז געווען צו צוציען סעקסואַללי באַזאָרגט מענטשן. נו, און אויך, אַלעמען ווייסט דעם נאָמען - קלעאָפּאַטראַ! און דאָס קען זיין געוויינט צו קויפן
  דאָמיניקאַ האָט אַ טיפֿן אָטעם, און אין וואָס פֿאַר אַ צואַ באָדנ זיך די פֿילם־שטערן?
  די נימפע מאַרקיזע האָט געציטערט:
  - דו זאלסט נישט זיין טרויעריק, האָניק, מיר דאַרפֿן איר. מיר וועלן דיך נישט איבערגעבן צו קיינעם.
  די דראַגאָן קאָונטעסס האט ברום:
  - זאל ער װידער פראבירן פארן עקםאם. נו, לאָמיר עפּעס פּרוּוון באַווייזן!
  דאָמיניקאַ רייַבן דעם רינג און געזאגט:
  - איך ווילן שאָקאָלאַד ייַז קרעם!
  די מיידל האט עס גענומען און פראָזע אין שפּאַנונג.
  און אַ געמיש פון קראַשט אייז און שאָקאָלאַד פּלאַפּס אַנטו עס. ווי אַ רעזולטאַט, דאָמיניקאַ איז געווען גראָב פון קאָפּ צו פינגער פונ פוס, און אפילו קראַצן.
  די שלאנג־גרעפין האט אזוי שטארק געלאכט, אז די שפראנען האבן זיך געציטערט און די בלומען האבן זיך געציטערט.
  די נימפע מאַרקיזע האָט רויִק באַמערקט:
  - ס 'איז גוט! פאַרקערט, זי האט גרויס אַבילאַטיז, זי ריפּראַדוסט אַזוי פיל אייז קרעם און שאָקאָלאַד מיט אַזאַ אַ אַרטאַפאַקט, וואָס איז בכלל נישט זייער שטאַרק!
  דאָמיניקאַ האָט געלעקט פֿון אירע באַקן דאָס שאקלײַד און צעשוויצט, קרעכנדיק:
  ― ער איז ביטער!
  קאַסאַנדראַ לאַפט און באמערקט:
  - און שאָקאָלאַד איז ביטער. האסט דאס נישט געוואוסט?!
  די מיידל אַקטריסע האט ברום:
  - און דאָ, אויף דער ערד און אין רוסלאַנד, עס איז זיס !
  די מאַרקיז האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  - איך ווייס! מיר אויך וויסן ווי צו מאַכן זיס שאָקאָלאַד. אבע ר איצ ט װע ט אי ר דארפ ן זי ך באנוגענע ן מי ט װא ס אי ר הא ט . מער גענוי, איר האט נישט ספּעציפיצירן וואָס סאָרט פון שאָקאָלאַד איר ספּאַסיפיקלי געוואלט. און אין אַלגעמיין, עס איז גוט אַז איר נאָר באפוילן אייז קרעם. אויב ס'איז דיר איינגעפאלן, למשל, צו נעמען א באד מיט גאלד, וואלט איר אסאך שווערער געשלאגן אין קאפ.
  דאָמיניקאַ וויציק באמערקט:
  - לעבן איז אין פול סווינג, און אַלץ איז איבער די קאָפּ!
  די דראַגאָן קאָונטעסס סאַגדזשעסטיד:
  "אַנשטאָט ומזין, וואָס וועט איר נישט העלפן ווען זי קומט אין די דראַגאָן אַקאַדעמיע, עס איז בעסער צו לאָזן איר פּרובירן צו מאַכן אַ טאַקע קליין דימענט." וסואַללי, דאָס איז מעגלעך פֿאַר די וואס האָבן אַ הויך ינייט מדרגה פון מאַדזשיקאַל אַבילאַטיז.
  קאַסאַנדראַ האָט געענטפערט:
  ― נײן! דאָס איז אויך קלאָר ווי דער טאָג אַ וועג. איר זאָל שפּילן פיל מער סאַטאַל.
  דאָמיניקאַ האָט קאַפּריזיק געזאָגט:
  - איך בין נאַס און שמוציק, נאָר גרילד הינדל. קענען איר פאַרריכטן דעם?
  די נימפע מאַרקיזע האָט זיך געטאָן:
  - פֿאַרשטייט זיך, אונדזער שיינקייט!
  און זי האָט געמאַכט אַן אַכט מיט איר כּישוף־שטעקל. עס האט געבליצט מיט א בלויע ליכט. און איצט די מיידל פון דער ערד איז געווארן ריין און ציכטיק ווידער, און כּמעט אַלע די סקראַטשיז פאַרשווונדן. אַחוץ איינער אויף די רעכט באַק.
  אָבער דאָמיקאַ האָט זיך נישט געזען, און האָט נישט געקוקט.
  די דראַגאָן קאָונטעסס האָט געזאָגט:
  ― און אַזױ, מײַן טײַערע... איך זע, אַז איר פֿאַרשטײט עפּעס? אַזוי, אַ שיין מיידל פון דעם פּלאַנעט פון גראָוינג טעקנאַלאַדזשיז?
  אין ענטפער, דאָמיניק סאַנג:
  אָבער וואָס,
  עס איז אוממעגלעך צו לעבן דורך דיין מיינונג!
  פארוואס, דאָס לעבן לערנט אונדז גאָרנישט!
  אָבער וואָס! אָבער וואָס!
  און זי האָט געלאַכט, ווײַל דאָס ליד, אויפֿגעפֿירט פֿון בויאַרסקי , איז געווען פּאַסיק און שיין. אבער איר מלאך שטימע האט נאר גורם געווען א געלעכטער.
  קאַסאַנדראַ כיסאַנד, אויגן פלאַשינג:
  - מע ן קע ן מע ן אי ם ניש ט אפזאג ן א הומאר . אבער ביסט איר אלץ ערנסט?
  דאָמיניקאַ האָט זיך צעוויינט. זי האָט זיך דערמאָנט ווי זי האָט געשפּילט אַ מיידל, וואָס האָט באַקומען אַ שלעכטן קלאַס אין שול. און עס איז קיין וועג זי קען געבן איר פּנים אַ יבערקערן קוק. פֿאַרקערט, איך האָב אַפֿילו געװאָלט װײַזן די צײן. נו, דאָס איז פאַרשטיייק ... זי האָט צו פיל ווינט אין קאָפּ. פֿאַר בייַשפּיל, עטלעכע גייז נאָר נאַקעט זייער ציין אין די מאַסע, און דאָס איז זייער ראָלע!
  און דאָמיניקאַ האָט געוואָלט שפּילן... פּרינסעסן, פֿאַרשטייט זיך.
  די דראַגאָן קאָונטעסס דעמאָלט סאַגדזשעסטיד:
  - זאל זי בעסער פאר אונדז טאנצן. איר האָט געזען אַז אין די קינאָ טאַנצן זי טאַקע גוט .
  די לעצטע זאַך איז אמת. דאָמיניקאַ קען טאַנצן. זיי אַפֿילו געוואלט צו נעמען איר פֿאַר די ראָלע פון עסמעראַלדאַ. דערצו, לויט דעם חזון, זעט אויס, אַז זי איז אפילו נישט קיין ציגײַנערין. און וואָס ניט אַ בלענדיק בלאָנדע שפּילן דעם ראָלע?
  אבער די פילם אַדאַפּטיישאַן פון קלאַסיקס, און אַפֿילו פרעמד אָנעס, גיט אויך העכערונג צו זיכער פּראָבלעמס. דעריבער, זי איז געווען פילמד אין אַ אַנדערש ראָלע, אָבער אויך דאַנסינג.
  יאָ, זי האָט, פֿאַרשטייט זיך, ליב געהאַט צו טאַנצן און געוווּסט ווי צו טאַנצן. פונדעסטוועגן, האָט זי עס גענומען און אַרויסגעוואָרפן:
  ― פֿאַרגילט דעם האַנטגעלענק!
  די מאַרקיז נימפע האט קוועטשן:
  ― װאָס מער?
  דאָמיניקאַ געענטפערט לאָגיש:
  - אפילו ציגייַנער אין די מאַרק טאָן ניט טאַנצן פֿאַר פריי. אַזוי איך דאַרפֿן אַ העפטן זעקל פון גאָלד. איז ניט קלאָר?
  די דראַגאָן קאָונטעסס האט ברום:
  ― װאָס פֿאַר אַ גראָבער בחור ! אין פאַקט, זייַן בעסטער אָרט איז אין די קוואַרריז. דאר ט װע ט ז י גלײכצײטי ק אנטװיקל ן אויס ־ האלטן , או ן זי ך צוגעװוינע ן צ ו פאָלגעוודיקייט . דערפֿאַר דאַרף מען זי אויפֿהערן אויף אַ האַרטן וועג!
  מיט א מאל איז צו זײ צוגעלאפן א מײדל. אין אויסזען האָט זי אויסגעזען ווי אַ מענטשנקינד פֿון נישט מער ווי צען יאָר אַלט. אבער דערבײ האט זי געטראגן טײערע צירונג, װי אין א צירונג־קראם. נאקעטע , קלײנע , קינדיש ע פים , האב ן אויסגעזע ן אומגעפאס ט או ן לעכערלעך , אי ן אז א לוקסוס .
  די מיידל האט געזוכט:
  - איך קען קויפן דעם שקלאַף פון דיר. ווי פיל טאָן איר ווילן פֿאַר אים!?
  קאַסאַנדראַ געענטפערט זיכער:
  - דאָס מיידל איז נישט פֿאַר פאַרקויף! און בשעת זי איז נישט אַ שקלאַף. אָבער, טאָמער זי וועט נישט זיין פריי פֿאַר זייער לאַנג.
  דאָמיניקאַ האָט געמורמלט:
  - ווי וממאָראַליש עס איז ווען אַ קליין קינד קויפט שקלאַף פֿאַר זיך!
  די מאַרקיז-נימפע האָט מיט בטחון געענטפערט:
  - דאָס איז נישט אַ קינד, אָבער אַ ווייַבלעך האָבביט! און האָבבאַץ קוקן ווי מענטש קינדער ...
  דאָס מײדל האָט מיט כּעס געשלאָגן מיט איר קלײנעם פֿוס און געציטערט:
  ― איך בין אַ באַראָנעס! און דאָס הייסט, אַז דיין שקלאַף איז מחויב זיך צו בוקן צו מיר.
  דאָמיניקאַ קוועטשן אַגרעסיוו:
  ― ניט קײן זאַך ! איך וועל, איך וועל זיך בויגן פארן קינד!
  אין ענטפער, די כאַביט באַראָנעס האט אַ געריקט איר רעכט האַנט. בליץ איז ארויסגעפלויגן און געשלאגן די מיידל אקטריסע אויף די נאקעטע פיס. אין ענטפער האָט דער געשטאָכן דאָמיניק עפּעס געשריגן. און אַ גרױסער שטיקל געדיכט מיט קרעמער איז געפֿאַלן אױף דער װײטערדיקער מכשף מײדל. מ׳האט זי אפילו אראפגעקלאפט פון די פים, און די קלײנע שײנקײט איז געפאלן אויפן פארװעט. אבער זי איז תיכף אויפגעשפרונגען, אלעס פארשמירט אין ביסקויט, קאנדענסט מילך און שאקאלאד פאסט. ד י האביטישע ר באראנע ס הא ט זי ך געשאקל ט אי ר לינקע , נאקעט ע קלײנע ר פוס , אוי ף װעמענ ם צװ ײ פו ן ד י פיס ן האב ן זי ך געלויכט ן רינגע ן מי ט טײער ע שטיינער .
  און א גאנצע מאגישע צונאמי כוואליע איז ארויסגעפלויגן. דאמיניק איז געװארפן צװאנציק מעטער ארויף. נאָך וואָס, די מיידל איז אַראָפּ. צומ גליק, זינט זי האָט טאַנצן זינט פרי קינדשאַפט און אַקטינג אין פילמס, זי איז שוין פילע מאָל געפאלן פון פאַרשידענע כייץ און געטאן אַקראַבאַטיק סטאַנץ.
  דעריבער, דאָמיניקאַ גרופּט זיך אין די פאַלן ווי אַ קאַץ און לאַנדיד גאַנץ הצלחה. חוץ אַז די פיס פון די מיידל, שוין פארטריקנט דורך קאַמבאַט מאַגיש, האָבן יקספּיריאַנסט שטרענג ווייטיק ווען זיי געקומען אין קאָנטאַקט מיט די קאָלירט טיילז קאַווערינג די געגנט. האט דאס מײדל געשריגן.
  און די שלאנג־גרעפין האט ארומגעװיקלט איר לאנגן, סאסנע עק ארום דער מכשף באראנע און האט געציצט:
  - האַלטן דעם קאַמף! אַנדערש, איר וועט ביידע גיין אונטער אַרעסט! אויב איר ווילן צו קעמפן, עס זענען ספּעציעל טריינינג גראָונדס ווו מאַדזשיקאַל און אנדערע דועלס זענען געהאלטן!
  דאָמיניקאַ טוועעטעד:
  ― יאָ, פּונקט אַ דועל! בלויז אָן וואָפן - הענט און פֿיס!
  די האָבביט באַראָנעס האָט מיט ביטול געשנאָרכט:
  - קעמפ ן מי ט דע ר שקלאַף ! צו זיין ערלעך, דאָס איז סקערי פֿאַר מיר ! עס וואָלט זיין בעסער צו טאַקע שיקן איר צו די מינעס. לערנען מאַגיש צו אַזאַ אַ נאַר איז זייער געפערלעך.
  די מאַרקיז-נימפע האָט מסכים געווען מיט אַן ערנסטן טאָן:
  - איך הויב אזוי אויך אן צו טראכטן. יאָ, דאָס מיידל האט אַ ספּעציעל טאַלאַנט פֿאַר קריייטינג דיזאַסטערז און געבן העכערונג צו קאָנפליקט.
  די מיידל אַקטריסע אַבדזשעקטאַד:
  - איך גיי צו קיינעם קודם נישט! ווי פֿאַר די מנוחה ... מיט יעדער דורכפאַל, וויסן ווי צו קעמפן צוריק, אַנדערש איר וועט נישט זען הצלחה.
  די דראַגאָן גראַפֿין האָט אַרויסגעלאָזט דאָס שטיפֿערישע מיידל, וואָס האָט אויסגעזען ווי אַ קינד, אָבער איז טאַקע געווען ביכולת צו אַרײַנלאָזן אַ גאַנצן רעגימענט טאַנגקס.
  דער עק איז געווען אַ ביסל סטיינד מיט קרעם, קאַנדענסט מילך, שאָקאָלאַד פאַרשפּרייטן, און ביסקאַט. דער שטיקל איז געווען ריזיק, און קלאר געמאכט פון די האַרץ. עס איז אפילו אַ שאָד אַז זיי צעבראכן עס אַנשטאָט פון עסן עס. די שלאנג־גרעפין האט געקלאפט מיט די פינגער און מיט די פאות, און דער קריסטאלער שטראם פון קװאלן האט זיך געװאשן איבער איר, אפגעװאשן די שמוץ.
  קאַסאַנדראַ נאַדיד.
  - ריינקייַט איז דער שליסל צו געזונט! סדר ערשטער!
  ד י האביטישע ר באראנע ס הא ט זי ך געריב ן אײנע ם פו ן איר ע קלײנע , געבארענע , גראציעם ע פיס , א ן דע ם צװײטן . א פּאָר סעקונדעס האָט זי זיך אָנגעצונדן ווי אַ ליכט. און אַלע די קולינאַריש עקסעסיז וואָס האָבן שווער פֿאַרשמירט די מכשף מיידל פאַרשווונדן. און לאַגזשעריאַס צירונג שאָון מיט באנייט קראַפט. זי, אין פאַקט, געווארן אַזוי פיל ווי אַ פּרינסעס אַז דאָמיניקאַ פּעלץ צערטלעכקייַט.
  זי אויך האט די געלעגנהייט צו שפּילן אַ פּרינסעס מיידל אין איינער פון די פייע טאַלעס. דאר ט הא ט ז י זי ך געמוז ט אנטײל ן מי ט לוקסוס ע קלײדע ר או ן טײער ע שיך , או ן װער ן א מכשפה־דינער . טראג ט שמאטע ס או ן גײע ן אי ן הילצערנ ע שיך . און אין אַזאַ פּאַדס עס איז פיל ערגער ווי נאָר באָרוועס. זי האָט אַפֿילו אָנגעהויבן איבעררעדן דעם רעזשיסאָר, אַז ס'קען זײַן בעסער צו פֿילן גאָר אָן שיך. נאָך אַלע, די מיידל 'ס נאַקעט פֿיס אין בעבעכעס וואָלט האָבן אונטערגעשטראכן אָרעמקייַט און די ענדערונג אין די סטאַטוס פון אַ פּרינסעס צו אַ דע פאַקטאָ שקלאַף פיל שטארקער.
  אבער דער דירעקטאָר האט קלאר געהאט זיין אייגענע געדאנקען. צום סוף, בעת זי איז אַנטלאָפֿן פֿון דעם טורעם פֿון טויט, האָט זי זיך ענדלעך אָפּגעריסן פֿון די שיך און סטאַקס, און דערנאָך איז זי געווען באָרוועס, געפֿילט אַן אמתן גליק. איצ ט זײנע ן אבע ר אי ר נאקעט ע פיס , או ן זי ך דערשינע ן אפיל ו קלײנ ע בלישטלעך , װא ס אי ז געװע ן װײטיק ע או ן מיאוס !
  די כאַביט באַראָנעס האט אויסגעשטרעקט צו איר איר קליין דלאָניע, צאַרט און אין דער זעלביקער צייַט באַזאָרגט, טרייסלען דאָמיניקאַ ס האַנט מיט קינדיש שטאַרקייַט און ציטערניש:
  - אקעי, שלום! מייַן נאָמען איז לאַסקאַ. און דו זאלסט נישט טראַכטן, מענטש, אַז איך בין אַ ומשעדלעך מיידל, אָרקס, גאַבלינז, קאָשטשי ס ספּאָרז, זיי אַלע האָבן אַ פּלאַץ פון מיר !
  דאָמיניקאַ פֿרעגט איבערראַשט:
  ― װי אַלט ביסטו, קינד?
  וויזעל האט געשמייכלט און געענטפערט:
  - צווישן פארשטייערס פון די שיין געשלעכט עס איז נישט קאַסטאַמערי צו פרעגן וועגן עלטער! ווי ווײַט איך קוק, אַזוי אַלט גיט איר מיר.
  די מיידל אַקטריסע לאַפט און באמערקט:
  - דו ביסט אלט צען יאר! נישט מער!
  די דראַגאָן קאָונטעסס האט ברום:
  ― יאָ, זי איז שױן איבער דרײַ הונדערט. וואָס, אָבער, טוט נישט ענין. אין אונדזער וועלט, אַלע פימיילז זענען יונג און שיין. בלייב מיט אונדז מיידל, איר וועט זיין אונדזער מלכּה!
  דאָמיניקאַ געענטפערט מיט אַ באַרימט קאַפּלעט:
  אויב די הייליק אַרמיי זאגט,
  ווארפט אוועק רוס', וואוינט אין גן עדן...
  איך וועל זאָגן: "עס איז ניט נויטיק פֿאַר הימל,"
  גיב מיר מיין היימלאנד!
  . קאפיטל נומער 3 .
  די מאַרקיז און די באַראָנעס האָבן געקלאַפּט מיט די הענט און אויסגערופן אין איינעם:
  - בראַוואָ! האסט דאס אליין געטראכט?!
  דאָמיניקאַ האָט נעגאַטיוולי געשאָקלט מיט איר גאָלדען קאָפּ:
  - ניין. נישט איך. עמעצער אַנדערש, איך טאָן ניט געדענקען דעם מחבר!
  קאַסאַנדראַ האָט זיך געקרימט:
  - מאָדנע, איר האָט אַ ויסגעצייכנט זכּרון!
  די מיידל אַקטריסע געענטפערט ערלעך:
  - איך טראַכטן צו פיל וועגן זיך ווי וועגן אנדערע. עס איז בעסער צו לאָזן זיי וויסן מער וועגן מיר ווי איך טאָן וועגן אנדערע. איך קאָמפּאָזיט אויך אַ מאָל, און ניט ערגער ווי פּושקין.
  די שלאנג־גרעפין האט אין איר ברײטן מויל ארויסגעװארפן אירע ליכטיקע, פינקלענדיקע צײן, װי בריליאנטן, און געזאגט ערנסט:
  - אפשר קענסטו עפעס זינגען פון דיין אייגענעם חיבור?
  דאָמיניקאַ האָט זיך געטענהט, רייבנדיק מיט אירע פֿאַרטריקנטע פֿיס:
  - קײן פראגע! נאָר געבן מיר בייַ מינדסטער איין גאָלד מאַטבייע. און איך וועל דורכפירן אַ גאַנץ שלאָגן ליד פֿאַר איר. און זינגען אומזיסט? אומרעספּעקטאַבאַל! און טריוויאַלי, אַנפּראַפיטאַבאַל!
  די מאַרקיז־נימפֿה האָט זיך געפּײַניקט, און איר כּישוף־שטעקל האָט געבליצט אַ סכּנותדיקער האַנט אין איר האַנט, זי האָט זיך פֿאַרשלאָסן צו באַשטראָפֿן דאָס חוצפּהדיקע מיידל, וואָס האָט זיך געוואַגט צו אַנטקעגנשטעלן דעם שלאנג.
  די שלאנג גראונטע האט געציטערט א סאך:
  - גיב איר א זילבערנע מטבע. זאל ער זינגען פון הארץ.
  דאָמיניקאַ האָט געשמײכלט, די צײן, אַזױ שליםט, האָבן געפֿינקלט װי אײזיקע באַרג־שפּיץ אין דער ליכטיקער זון מיטאָג. און זי האָט געקרעכצט:
  - געלט אַרויף פראָנט!
  די וויזעלע האט איר א מטבע געווארפן און געקושט:
  - אט , כאפ עס !
  דאָס מײדל האָט אַ װאָרף געטאָן דאָס פוס און מיט די נאַקעטע פֿינגער געקאָנט כאַפּן אַ זילבערנע רײַלעכדיקע שטיק. דערנאָך האָט זי עס איבערגעגעבן צו איר דלאָניע. איך האב געקוקט אויף דער מטבע. ס'איז גאָרנישט געװען, דאָס זילבער איז געװען גאָר נײַ, פֿון אײן זײַט איז געװען אַ שלאנג מיט זיבן קעפּ, און אין די פּאות האָט ער געהאַלטן אַ סצעפּטער און אַ מאַשקע. און אויף די אנדערע האַנט , אַ שיין מיידל מיט זייער לאַש געגרייַזלט האָר. און עס איז שיינע.
  דאָמיניקאַ האָט ניט געקענט אַנטקעגנשטעלן די נסיון צו פּרובירן די מאַטבייע און געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - דאס איז שיינע. קיל שטאָפּן.
  האָט דער וויזעלע געענטפערט:
  ― איצט, זינג! זאל ס זען וואָס איר קענען טאָן!
  די דראַגאָן קאָונטעסס צוגעגעבן:
  - און דו מוזט זינגען הויך, און מאַכן אַ מער אָדער ווייניקער לאַנגע באַלאַדע, זינט מיר האָבן באַצאָלט!
  די מיידל אַקטריסע נאַדיד אין העסקעם:
  ― יאָ, דאָס פֿאַרשטײ איך! איר קענט נישט זינגען ווי...
  או ן דא ן אי ז אי ר ניש ט אײנגעפאל ן דע ר פאראײ ן . נו, צו זאגן א נאכטיגאל איז נישט אינגאנצען ריכטיג אדער פאסיג. אָבער עפּעס אַנדערש, ניט טאַקע אַז!
  די נימפע מײדל האט געשטעמפט מיט די נאקעטע פוס:
  - לאמיר אנהייבן!
  דאָמיניקאַ האָט אָנגעהויבן זינגען מיט איר קלאָר און מילד שטימע;
  איך בין געווען אַ באַרימט אַקטריסע
  פילמינג, שווערן, מוזיק, באַללס ...
  זי האָט אָנגעהויבן טאַנצן ופגעקאָכט און ווילד,
  ווי די עמבאַדימאַנט פון שׂטן!
  
  מיינע פיס זענען אזוי שטארק
  זיי האבן געקעמפט קעגן דעם ופגעבראכטן האפאק...
  מיר זענען אַזאַ קיל גערלז
  זאל ס מאַך די גנייוויש איינער רעכט אַוועק!
  
  אָבער איך געפֿונען זיך אין אַ וועלט, איר וויסן, ספּעציעל,
  ווו דראַגאָנס הערשן ווי מלכים ...
  דער סדר דאָרט איז זייער נייַ,
  ווייניגסטנס רייַסן דיין העמד!
  איך האָב געמוזט װערן אַ באָרװעס שקלאַף
  באַקומען אַ בייַטש אויף די צוריק ...
  די וואלקנס איבער אונז זענען בלוי,
  דער אָרט איז פּריקרע אויף דער ערד!
  
  דאָ קומט צו מיר אַ שטרענגער קאַרליק,
  און ער כאפט א בײטש אין די הענט...
  א ווייסע קעפ איז געלאפן פארבײ -
  דער שקלאַף איז באָרוועס, דער בעל איז קלאר קאַרג!
  
  דער שרעטל לאכט, רירט זיך מיט דער פאע די צײן,
  ווי א מיידל מיט אן ארטיקל, א סטעליע...
  אַזוי אַז דער בער גאָוז עס מיט אַ קלוב-פוס -
  דאָס וועט זיין דער סוף פון די קאַרליק באָלדנאַס!
  
  אבער זיי פארקויפן מיר צו די מינעס,
  אין הארעם זענען נישט געווען קיין קענטליכע ערטער...
  און זיי האָבן מיר געגעבן אַ שטאַרק בייטש אין יאָג,
  ווייַל די מיידל עסט אַ פּלאַץ!
  
  דאָ דער שרעטל פירט מיר אויף אַ שטריק,
  די טשאַרמז פון די מיידל זענען לעגאַמרע אַמייזינג ...
  די קול פון די שקלאַף איז זייער קלאָר,
  אבער אין די סוף עס זענען בלויז זעראָס!
  
  איך בין כּמעט נאַקעט און באָרוועס
  איך אַרבעט אין די מינעס ווי דער ייזל ...
  מאַמע, זאָג איך, מײַן טײַערע,
  ווי נאַריש עס איז געווען!
  
  איך בין געװען א פעאיק מײדל
  איך האָב געמערט בראָכצאָל אין מיין קאָפּ ...
  און איצט אין איין, באַטראַכטן עס, אַ רעקל,
  איך בין אין ווילדע קנעכטשאפט!
  
  א לאנגע , לאנגע צײט האב איך אויסגעהאלטן דעם שרעטל ,
  איך האב באקומען א שמיץ אויפן רוקן...
  זיי שלאָגן מיר פֿאַר געשעפט און נישט פֿאַר געשעפט,
  זיי האָבן צוגעזאָגט מיר שפּעטער צו עסן!
  
  אבער די באָרוועסע קנעכט האָבן ריבעלד,
  קראָובאַרס אין קאַמף, האַממערס,
  און איצט, באַטראַכטן עס דיין עלעמענט ,
  צו אַ שרעטל מיט באַלזאַם איך בין טויט !
  
  נו, די רשעים זענען געהרגעט געווארן,
  מיר האבן געהאט שרעקליכע קרבנות...
  אָבער, גלויבן מיר, מיר באפרייט זיך -
  די גערלז געוויזן העכסט קלאַס!
  
  און איצט מיר האָבן אַ גרויס אַרמיי,
  די בחורים גייען אויך מיט אונז אין קאמף...
  מיר ברעכן שילדז ווי באָרדז,
  די בייז שרים וועט זיין קאַפּוט!
  
  און דעמאָלט די שקלאַפֿערייַ פון גענעם וועט פאַרשווינדן,
  דער מענטש גלײַכט די פּלייצעס...
  און מיר וועלן מאַכן אַ סוף צו די הערשאפט, נמאס מיט שונאים,
  עס וועט זיין אַ יאָרהונדערט פון גליק און פּראָגרעס!
  
  און דעמאָלט עס וועט זיין שלום איבער די וועלט,
  מענטש, גרויס שטערן ...
  מיר וועלן פליען אין דער שטערן לופט, איר וויסן,
  לאָזן מענטשן ס חלומות קומען אמת!
  דאָס מײדל האָט זיך פֿאַרענדיקט מיט אַ הויכן צעטל, מיט איר קול שימערט װי זילבערנע גלעקלעך.
  די נימפע מײדל האט געקלאפט מיט די הענט. עטלעכע עלווז און טראָלס און אַ פּאָר פון מענטשן אויך צוגעהערט צו דאָמיניקאַ ס ליד. און זײ האָבן געװאָרפֿן אירע מטבעות: זילבער און קופּער.
  די מיידל אַקטריסע האָט זיך געבויגן. און זי האָט זײ אױפֿגענומען פֿון די צײלן. טײ ל מטבעות האט זי גענומען מיט די הענט, און טײל מיט די נאקעטע פיס. און עס איז געווען אַ שיינע דערזען.
  יא, זי האט אזעלכע פארפירערישע און געטשעפעטע פיס. און ווי שיין און ימפּרעסיוו זי איז אין זיך. נו, װוּ זײַנען אַנדערע פּרימאַדאָנעס פֿאַרגלײַך מיט איר? וועלן זיי אַרויספאָדערן צו שפּילן אויף דער בינע באָרוועס? אָדער אין אַ קורץ רעקל?
  די דראַגאָן קאָונטעסס באמערקט:
  ― דאָס איז דער זינגער! ניין, זי געהערט אין דער אַקאַדעמיע. און בלויז אין דער אַקאַדעמיע, אין דער פאַקולטעט וואָס זי אַליין קלײַבט אויס.
  דאָמיניק האָט זיך געכאַכט און געזונגען:
  מיר גערלז וועלן זיין אונדזער אייגענע ריכטער,
  און אויב איר האָבן צו קלייַבן, און די ברירה איז שווער ...
  מיר קלייַבן ווודאַן סוץ,
  ווייל אונזער פאלק האט נאר כבוד!
  די וויזעל האט געשריבן:
  ― איר האָט אַ קול... נאָר אַ הויכער מלאך!
  דאָמיניקאַ האָט געשמײכלט און אַװעקגעװאָרפֿן העכער מיט די באָרװעטע פֿיס איינע פֿון די מטבעות, און דערנאָך זיך אַראָפּגעבויגן און געכאַפּט מיט דער צונג. און דערנאָך האָט ער אָנגעהויבן שרייען. פֿון קאָנטאַקט מיט שפּייַעכץ, דער מאַראַנץ מעטאַל טייקעף העאַטעד און פארברענט די שיינקייט ס מויל.
  דאָס מײדל האָט גענומען שײַען און קרעכצן. און איר פאַרלאַנג צו זינגען איז פּלוצלינג פאַרשווינדן.
  די נימפע מיידל האָט אָפּגעטרייסלט איר רינג, און די היץ אין דאָמיניקאַס מויל איז גלייך אַוועק. די מיידל האט געזאגט:
  - וואַו! איצט איך פֿאַרשטיין וואָס עס איז ווי אַ פייַער-ברידינג שלאנג!
  וויזעל האָט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - בעסער שפּעט ווי קיינמאָל,
  די מיידל האט עטלעכע גרויס יאָרן פאָרויס!
  די דראַגאָן קאָונטעסס באמערקט:
  "מיר האָבן אַ אַנדערש סטרוקטור פון די מויל און האַלדז ווי יומאַנז, און די פלאַם ברענט אין אַלע. אַזוי טאָן ניט זאָרג וועגן אונדז.
  דע ר עולם , װא ס הא ט זי ך ארומגערינגל ט , הא ט נא ך געמאכ ט או ן געפאדערט , געקלאפ ט ד י הענט :
  - טו עפּעס אַנדערש, איר זענט באַגריסן!
  דאָמיניקאַ טוועעטעד:
  - אויב איר סקריפּט קאָינס, איך וועט טאָן עס!
  אין ענטפער, ראַש און אַשוראַנס:
  - יא זיכער! ברוכים הבאים.
  און אונטער די נאַקעט, מאַסקיאַלער, טאַנד און גראַציעז לעגס פון די מיידל, וואָס זי פינגגערד מיט ינאַמאַטאַבאַל חן, גאָלד, זילבער, מאַראַנץ, בראָנדז און פּלאַטינום קאָינס.
  דאָמיניקאַ איז דערפֿון געוואָרן פֿריילעך, האָט זיך געפֿילט באַגייסטערונג, און האָט אָנגעהויבן זינגען מיט פֿײַער;
  סטאָרמז און הורריקאַנעס זענען קיין שלאַבאַן פֿאַר אונדזער פּאָר,
  טעכטער פֿון פֿאָטערלאַנד, וואָס בליען ווי רויזן־בושעס.
  דער, וואָס האָט ניט געקענט מלחמה, האָט ניט געגעסן מילאַט קאַשע,
  גאָט דער גואל יאָשקע פירט אונדז אין שלאַכט!
  
  מיר זענען געוויינט צו קעמפן אפילו אין אַ סטאָרמי אָקעאַן,
  יעדער מענטש איז ווי אַ שפּאָן אָוווערבאָרד.
  איך גלויבן מיר וועלן רייַסן די מאָנסטערס פון די האָרדע צו ברעקלעך אין שלאַכט,
  אונדזער כּבֿוד קאָן ניט אויסגעשלאָגן װערן מיט אַ שלאַנג און אַ האַמער!
  
  ד י שװערד ן הא ט זי ך אנגעהײצ ט אי ן דע ר שטאם , אי ן זײע ר הײס ן געם ,
  שאַרפּאַנד בלאַדעס זענען זייער האַרט בעלאָוז!
  זייט אן א מורא'דיגער זעלנער; מיט אַ שטאַרק, טעמפּערד האַרץ,
  אויב עס איז טויט, שטיין נאָך, טאָן ניט לויפן!
  
  יאָ , מלחמה איז דאָך ניט אַ סעודה מיט זיס האָניק,
  נאָך אַלע, עס זענען טרערן אויף אים, און בלוט פלאָוז דיק.
  דער וואָלף וויילט לאַנג און דער בער מיט אַ ברומען ברום,
  און דער קלאַפּ זאָל זיין אין די אויג, נישט די ברעם!
  
  עס איז אַ שפּיז וואָס קענען דורכשטעכן קייט פּאָסט,
  ס'זענען דא שילדן, וואס א הויפן קען נישט אריינדרינגען!
  אָבער טאָן ניט זיין אַ פּאַכדן, טאָן ניט לאָזן די דעווילס מאַכן פנימער ,
  אַזוי ווי נישט צו ווערן ווי די שפּיל אין די נעצן!
  
  גלויבן מיר, אַ שטראַלנדיק לייזונג וועט קומען,
  פֿאַר אַלעמען עס איז אַ באַלוינונג וואָס קענען ניט זיין געפֿונען העכער!
  פֿאַר אַ פאַרברעכער געדאַנק, איך גלויבן, נקמה וועט קומען,
  ס'איז נישטא קיין אנדערע גבורה ווי דער שווערער וועג!
  אַזוי האָט דאָמיניקאַ געזונגען, און דער געראָטן עולם האָט איר אַפּלאָדירט מיט גרויס באַגייסטערונג. אפילו אויב זיי זענען אַלע פימיילז, עס זענען קיין מענטשן אין דעם וועלט. אָדער, כּמעט אָן די שטארקער געשלעכט.
  נאָך וואָס, די שלאנג קאָונטעסס האט אפגעטרעסלט איר עק און באמערקט:
  ― נו, איך מוז גײן! איך גיי ארויס פון וועג!
  די נימפע האט אויפגעהויבן די מטבע מיט איר נאקעט פוס און פארגעשלאגן:
  - לאָמיר טשעקן. איך וועל וואַרפן, און איר זאָגן - קעפ אָדער עקן ! טרעפן וואָס, די מאַטבייע איז דייַן, ניין, איר געבן מיר אַ מאַטבייע צוריק!
  די דראַגאָן קאָונטעסס האט ברום מיט געלעכטער און געענטפערט:
  ― איך װײס דײַנע קונצן! אַזוי עס איז בעסער נישט צו וויסט דיין צייט אָדער דיין קאָפּ!
  דאָמיניקאַ האָט געשמייכלט און באַמערקט:
  - דער קאָפּ איז נישט אויערן, איר קענען רייַסן עס אַוועק די הוט, איר קענען נישט נייען עס צוריק!
  דער וויזעלע האט געציטערט און געזונגען:
  - די אויערן אויפן שפיץ קאפ זענען אויערן!
  אויערן אויף די שפּיץ פון די קאָפּ - אַ פּאַציענט אין אַ גייַסטיק שפּיטאָל !
  די דראַגאָן קאָונטעסס פלו אין די לופט. און זי האט נישט קאמענטירט אויף דעם וואס די נימפע מיידל האט געזונגען. און דאָס, עס זאָל זיין אנגעוויזן, איז גאָר קיל.
  דאָמיניקאַ האָט אָנגעהויבן אין איילעניש צו זאַמלען מטבעות מיט אירע הענט און באָרוועסע פֿיס. און זי האט עס געטאן אין אַ שנעל גאַנג.
  וויזעל האט באַמערקט, קראַצן די האָר מיט אַ מאַגיש שטעקל:
  - געלט, פון קורס, איז וויכטיק. אָבער אפילו מער וויכטיק זענען ספּעלז, אַרטאַפאַקץ, טאַליסמאַנז, מעדאַליאַנז, אַמיאַלאַץ, אאז"ו ו. אַנדערש, איר וועט נישט קענען צו לעבן אַ לאַגזשעריאַס און לאַגזשעריאַס לעבן !
  דאָמיניקאַ האָט מסכים געווען:
  - געלט קען נישט קויפן געזונט, גלויבן מיר,
  געלט קען נישט קויפן ליבע און כּבֿוד ...
  אַזוי טאָן ניט קריכן ווי אַ כייַע
  וויסן אַז איר וועט נישט פאַרקויפן דיין כאָומלאַנד פֿאַר נוץ!
  און דאָס מײדל, מיט דער נאַקעטער פּיאַטע, שלעפּט אַ פּורפּלער מטבע. און דאַן האָט איר נאַקעט פוס זיך פּלוצעם פֿאַרוואַנדלט, אין אַן אויגענבליק, אין אַ קאַטשקע.
  דאָמיניק געשריגן אין מורא:
  ― װאָס איז דאָס!
  די נימפע מארקיז האט געענטפערט מיט א שמייכל:
  - דאָס איז אַ ספּעציעל מאַדזשיקאַל מעטאַל, נאָר עס אַרבעט ווען עס קומט אין קאָנטאַקט מיט די הויט פון עמעצער וואס האט אָלימפּיאַן געטער אין זייער משפּחה!
  און לאסקא האט פרײדיג אויסגערופן:
  - וואַו! איר האָט אַז מין פון בלוט אין איר. אַזוי מיר האָבן נישט קיין טעות.
  דאָמיניקאַ האָט געמורמלט:
  - אבער דאס איז מיאוס! אויב איר קענען, אַראָפּנעמען דיין לאַפּע. און געבן מיר אַ נאָרמאַל פוס ווידער.
  די נימפע האט געשאקלט מיטן קאפ:
  ― נײן! איר זאָל שוין טאָן דאָס זיך.
  די פארכאפטע מײדל האט א קװיטש געטאן:
  ― װי אַזױ איז דאָס מעגלעך?
  וויזעל האט געשריבן:
  - ימאַדזשאַן אין דיין מיינונג ווי איר וואָלט ווי דיין פוס צו קוקן ווי, גיט די גראָבער פינגער און ווייַז פינגער פון דיין רעכט האַנט, און איר זאָל זיין געראָטן!
  דאָמיניק גענומען עס און באַקענענ עס. דערנאָך געקומען די קליק.
  או ן אנשטא ט פו ן קרײע ן הא ט זי ך באװיזן , א פוס , אי ן פילצ ן שטיװ ל או ן מי ט א סקי . און נאך אומבאקוועםער איז געװארן, װען די סקי האט געקלאפט אויף די ברוקשטײנער.
  די נימפע האט געשמײכלט און געזונגען:
  - פרייע לערערס,
  וויסט צייט מיט איר ...
  איך האָב גאָרנישט געליטן מיט דער מיידל,
  די מערסט בערייש מכשף!
  דאָמיניקאַ איז געווען באליידיקטער:
  - איך בין נישט קײן מכשף. און איך בין נאָך נאָר לערנען. אבער דער דרך צו וויסן איז קיינמאָל צו גרינג ... יאָ , צו די קינאָ!
  וויזעל האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  - יא, אין קינא, אפשר נאך מער. און דאָס, פון קורס, איז אונדזער גרויס פּראָבלעם.
  דער עולם האָט זיך ווידער אָנגעהויבן צו זאַמלען: דאָס איז געווען אַ מאָדנער דערזען. מער גענוי, עס זענען דאָ אַלע מינים פון גערלז. און אַ דאַנק פֿאַר דעם. די מיידל אַקטריסע געפרוווט צו טראַכטן ווידער און יבערמאַכן איר פֿיס. אבער דאָס מאָל עפּעס ארויס אויף טראַקס און מיט אַ ראַדאַר, כאָטש קליין.
  דאָמיניקאַ סאַנג אָן פאַרלירן איר אָפּטימיזם:
  איך בעט דיך נישט איבערראשט
  אויב מאַגיש כאַפּאַנז ...
  אויב עס כאַפּאַנז, אויב עס כאַפּאַנז,
  אויב מאַגיש כאַפּאַנז!
  די נימפע האט צוריק געשמײכלט און באמערקט:
  - יאָ, צו גיין מיט דיין קול, איר זאָל אויך האָבן די פיייקייַט צו נוצן מאַגיש!
  דערנאָך איז צו זיי צוגעלאָפן אַ האָבביט מיידל און האָט פאָרגעשלאָגן, אַרומדרייענדיק מיט איר מאַגישן שטעקל:
  ― לאָמיר דאָס בעסער טאָן! און וויסן, איך האָבן אַ האַלב טויזנט יאר פון פיר!
  וויזעל האט געשריבן:
  ― נײן! לאָז זי דאָס אַלײן טאָן!
  דאָמיניקאַ טוועעטעד:
  איך האב פארלוירן מיין שכל, איך האב פארלוירן מיין שכל,
  איך װעל עס אַלײן טאָן, איך װעל דאָס אַלײן טאָן!
  און דאָס מײדל האָט װידער געשעפּטשעט עפּעס אַ גוטן. און דעמאָלט איר פוס, אין די פאָרעם פון אַ טאַנק מיט אַ ראַדאַר, לעסאָף ריגיינד זייַן גראַציעז, ערשטע פאָרעם. און עס איז געווען ווי עס איז געווען געמאכט אויף סדר.
  דאָמיניקאַ האָט זיך אױפֿגעשטעלט און באַװעגט די פֿינגער. איר שטימונג איז געווארן פריילעך, און זי האט געזונגען:
  מיר גערלז זענען די סטראָנגעסט אין דער וועלט,
  און, גלויבן מיר, איר וועט ניט געפֿינען קילער בעאַוטיעס ...
  מיר וועלן טאַקע ווייקן אונדזער פיינט אין די קלאָזעט ,
  און ער וועט אויף אייביק קוקן צוואַנציק יאָר אַלט!
  נאָך וואָס, די שיינקייט, זי וועט לאַכן און לאַכן, ווייַזונג איר גרויס און בלאַנק ציין.
  דאָמיניקאַ האָט אָנגעהויבן טאַנצן, אירע נאַקעטע פיס געהויבן הויך אין דער לופט. און זי האָט געזונגען:
  איך בין אַ זייער קיל מכשף
  אויב איך שטעמפּל מיין פֿיס, עס וועט זיין אַ ייַנבראָך ...
  איך האָב ליב געהאַט שפּרינגען באָרוועס
  באַטראַכטן עס אַ פאַקטיש ידעאַל!
  דאָס איז איר ליד - נאָר גרויס און קיל!
  כאָטש, אויף די אנדערע האַנט, עס איז גאָר פּשוט און אַנקאַמפּלאַקייטיד. יאָ, די מיידל איז אַזאַ אַז איר וועט נישט באַקומען באָרד.
  די האָבביט מיידל האָט געזאָגט:
  - לערנט זיך זייער שנעל!
  און זי האט געשאקלט אירע פיס, װאס זײנען געװען באצירט בײ די קנעכלן מיט בענדלעך אנגעשטעקט מיט טײערע שטײנער, און אויף יעדן פינגער מיט א רינג.
  זי זעט אויס ווי א קינד, אבער לויט דער צאל שטיינער, באזונדערס אויף די אונטערשטע גלידער, איז זי א הויכראנגיקע מכשף.
  וויזעל האט א ניד געטאן צום מיידל:
  - כ׳האב דיך ערגעץ געזען. ביסט איר, דורך קיין געלעגנהייַט, פּרינסעס אַלסו ?
  די װײַבערישע האָבביט האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  ― יאָ , אַזױ איז דאָס! אָבער איר וויסן, מאַרקי, מיט דעם מיידל פון פּלאַנעט ערד, איר וועט נישט האָבן קיין קאָנפליקט!
  וויזעל האט מסכים געווען:
  - רעכט! אבער עס איז אוממעגלעך אַנדערש. וויי, דאָס איז אַזאַ אַ וועלט אַז עס קען נישט טאָן אָן פראבלעמען און אַדווענטשערז.
  דאָמיניק האָט זיך געאיילט צו לייגן:
  - לעבן אָן אַדווענטשערז און עקספּלויץ איז אויך נודנע. עס איז ווי זופּ אָן פעפער!
  פּרינסעס אַלסו האָט מסכים געווען:
  - יא דאס איז וואר! פֿאַר דעם זענען ראָשעס. איינער פֿון זיי האָט אַרויסגעלאָזט אַ מגפה, וואָס הרגעט דעם שטאַרקער סעקס.
  דאָמיניקאַ האָט געזונגען מיט אַ זיפץ:
  איר קענען נישט לעבן אָן פרויען, דאָס איז אמת,
  אבער אן מענער איז אויך נישטא קיין שמחה...
  עס איז געווען אַזוי, עס איז געווען זייער שלעכט,
  אויב עס איז קיין שטאַרק באַזיצער!
  וויזעל האט מסכים געווען:
  - זאל זיין! אבער דאָ, ווי זיי זאָגן, עס איז אַ צוויי-שנלדיקע שווערד. אויף די איין האַנט עס איז קיין שטארקער געשלעכט, אָבער אויף די אנדערע ...
  די פֿרויען האָבביט האָט זיך גיך אָפּגעזאָגט:
  ― נײן! שלעכט פון אלע זייטן. אַזוי עס איז ניט דאַרפֿן צו רעדן ומזין. מאַלעס זענען אויך דארף.
  דאָמיניקאַ האָט געענטפערט:
  - מאַלעס אין אַנימאַלס. פֿאַר ינטעליגענט מענטשן, עפּעס איז אַנדערש.
  וויזעל האט געלאכט און געענטפערט:
  - יאָ, פֿאַר מענטשן, אַוודאי. און איך קען נישט געפֿינען עפּעס צו זאָגן.
  עטלעכ ע טויבן , מי ט מאראנדזש ע פעדער ן או ן פארגילדענע ר שנאבל , זײנע ן ז ײ פארבײגעפלויגן . ד י פײגע ל זײנע ן געװע ן זײע ר אינטערעסאנט . פשוט שיינע אויף איין האַנט. אבער אויף די אנדערע האַנט , עס איז אויך אַ פעלן פון געשמאַק אין זיי.
  דאָמיניקאַ ריפּלייסט:
  ― װאָס פֿאַרגילדערט די שנאָבלן פֿון טויבן?
  וויזעל האט געשריבן:
  - קײנער האט נישט גילט! דאָס איז ווייַל זיי פּעקט סטראָבעריז מיט טאָפּאַז.
  די מיידל אַקטריסע האט געמורמלט:
  - וואס? מיט טאָפּאַז?
  די האָבביט מיידל האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  - יאָ, עס זענען אַזאַ סטראָבעריז! וואָס, איר האָט ניט וויסן?
  וויזעל האט געשריבן:
  - פון װאנען װאלט זי װיסן? זי איז אין אונדזער וועלט גאַנץ לעצטנס.
  ד י דר ײ פארשטײע ר פו ן דע ר שיינע ר סעקס , האב ן זי ך שנעלע ר געמאכ ט זײע ר גאַנג . און זײערע נאַקעט, ראָזעווע כילז האָבן געבליצט.
  הייזער באוויזן אַרום , הויך, ריזעמבאַלינג ראָזעווע, לילאַ, שמאַראַגד בויער גייען אַרויף. און עס געקוקט גאָר פיוטשעריסטיק. עס זענען אפילו עטלעכע ערקראַפט אין די הימל. גענוי, א װאגאן געמאכט פון גאלד און אנגעשטעקט מיט בריליאנטן, געצויגן פון זעקס באפליגלטע, שנײ־װײסע פערד, איז פארבײגעלאפן.
  אלע דרײ מײדלעך האבן זיך א קלײן בויגן. אבער משמעות האט דער איידעלע מענטש נישט געהאט קיין צייט פאר שיינקייטן, און דער טריומוויראט איז נאכגעגאנגען ווייטער.
  עס איז געווען פאָרויס אַ כיפּאַדראָום, עס האט אויסגעזען ווי אַ ריזיק סטאַדיאָן. עס איז געווען קלאר די פּלאַץ פון פערד רייסינג.
  די מאַרקיז-נימפע האָט פֿאָרגעלייגט:
  - מיר דאַרפֿן צו קאָנטראָלירן צי אונדזער תלמיד האט די טאַלאַנט פון קלערווויאַנס. דעריבער, מיר וועלן אָנטייל נעמען אין די ראַסעס.
  אַרום דעם היפּאָדראָם איז געווען אַ הויך מעש פּלויט געמאכט פון זילבער און מאַראַנץ מעטאַל, אָנגעפילט מיט פערל און עטלעכע בלוי און לילאַ שטיינער, ווי אויך גלאז, וואָס דערמאנט טשעכיש גלאז . און עס האט אויסגעזען זייער שיין.
  או ן בײ ם ארײנגאנ ג זײנע ן געװע ן צװ ײ קװאל ן אוי ף ד י זײטן , װעלכ ע האב ן ארויסגעװארפ ן פֿילקאָלירט ע דזשעט ן פו ן פארגילטענע ר שײנ ע קאפעלן : - א שרעטל , װא ם הא ט ארומגעכאפ ט א שרעטל ײנגל .
  יאָ, אַלץ האָט אויסגעזען זייער שיין. או ן בײ ם ארײנגאנ ג געפינע ן זי ך א װעכטע ר מײדלעך . אויך זייער שיין און אין ליכט, זילבער פאנצער.
  אַלץ קוקט אַזוי ווונדערלעך. עס זענען אַזוי פילע פארשטייערס פון די שיין געשלעכט אַרום.
  דאָמיניקאַ האָט געדענקט דעם פֿילם וועגן דעם גולאַג־אַרטשיפּעל און דעם פֿרויען־לאַגער. ד י אל ע פרויע ן זײנע ן דאר ט געװע ן , װ י מי ט ברירה , ױנגע , שײנע , או ן געטראג ן קיטלעך , װא ס האב ן געלאז ט זײער ע פראכט ־ לעכ ע פיס , אינגאנצ ן אפגעשטעלט . נו, זינט דער זומער אין סיביר איז וואַרעם און אַפֿילו, טאָמער, הייס, די גערלז זענען באָרוועס. וואָס געמאכט דעם פילם זייער פאָלקס צווישן מענטשן. און דאָמיניקאַ געשפילט אַ בונטאַר קאָמסאָמאָל מיטגליד וואס אָרגאַניזירט אַ גאַנץ אויפֿשטאַנד פון גערלז. און די שיינקייטן האבן אפילו געכאפט וואפן, און גענומען אין קאמף א גאנצן נ.ק.וו.אר. רעגימענט, און האבן עס געקענט געווינען.
  דער פילם, פון קורס, איז געווען קיל. און די באָרוועס, בלענדיק, שיין וואָריערז געקוקט פשוט סופּער.
  דאָמיניקאַ, דורך דעם וועג, איז געווען ערידזשנאַלי געמיינט צו שפּילן די ראָלע פון פאַנדעראַ ס קוזינע, וואָס אָרגאַניזירט אַ געפאנגענע טומל, אָבער אַזאַ אַ פילם קען זיין באַנד. און זי איז געווען פשוט געמאכט אַ ויסגעצייכנט תּלמיד און אַ קאָמסאָמאָל מיטגליד.
  דאָמיניקאַ האָט זיך געבוקט צו דער מיידל פֿון דער וועכטער. פּלוצעם, גלײַך פֿון אונטער דער ערד, װי אַ דזשאַק פֿון אַ שמעק־קעסטל, איז אַרױסגעשפּרונגען אַ שלאנג. קליין , אַ ביסל גרעסער ווי אַן אַלבאַטראָס, מיט דריי קעפ.
  ער אדער זי איז צוגעפלויגן צו די מײדלעך, און א קול האט געקלונגען:
  ― גיב מיר צוריק מײַן ברודער!
  די נימפע מארקיז האט געענטפערט מיט א זיפץ:
  ― דאָס איז אוממעגלעך, בעלקאַ.
  אנטקעג ט הא ט זי ך אנגעהויב ן ברומ ן דא ס שלאנג־מיידל , װעמענ ס װאג ן אי ן ד י דר ײ זונען , מי ט אל ע קאליר ן פו ן רעגנבויג ן אי ן ד י װאג ן או ן ד י פליגל ן זײנע ן געװע ן אזו י שײנע , א ז ז ײ האב ן זי ך געקריפלט .
  ― איך װיל אַ ברודער! איך װיל אַ ברודער! וואו איז ער!
  די האָבביט מיידל האָט געזאָגט:
  - יא, מיר אלײן זײנען פארנומען מיט טראכטן װעגן װי אזוי צו אונדז צוריקגעבן אונדזערע מענטשן. און עס איז ניט דאַרפֿן צו זיין קאַפּריזיק.
  די דראַגאָן מיידל, וואָס קענען איר נעמען פון אַ קאַב, באַרויקן זיך און טשיפּער, שפּרינגען אַרויף צו דאָמיניקאַ:
  - איך וויסן איר קענען! איר זענט דער אויסדערוויילט איינער!
  דאָס מיידל האָט געשמייכלט און געזונגען אין ענטפער:
  - אלץ אוממעגליך, גלויבט מיר, איז מעגליך,
  אָבער צו דערגרייכן דעם פּראָבלעם איז זייער שווער ...
  אָבער, אויב איר שפּאַנונג דיין מאַרך בשעת פּלייינג,
  איך קען ווערן אַ שיין דזשעדי מיידל !
  די דראַגאָן מיידל האָט זיך געפריידט און געציטערט אין ענטפער:
  דיין מיינונג איז נישט די גרייס פון אַ פינגער,
  זשעני, איר וויסן, אויף ערד ...
  און אַ שיין יינגל ווארט אויף מיר,
  אויף אַ וויינקלענדיק פערד!
  דאָמיניקאַ האָט זיך געפֿילט מאָדנע און געכיטשעט:
  - א שלאנג אויף א פערד ? דאָס איז וואָס עס קוקט ווי!
  האָט דער מאַרקיסעס געזאָגט:
  - וואָס, איר טאָן ניט וויסן דעם באַגריף פון אַלאַגאָרי!?
  די מיידל אַקטריסע לאַפט און באמערקט:
  מיר קענען שטאַרבן ערגעץ
  אפילו אין די זונ - ונטערגאַנג פון בורשטין ...
  אין אַלגעמיין, מיר לעבן פריי,
  יא, פריי!
  פיגוראַטיוו גערעדט!
  דאָס שלאנג־מיידל האָט אַרויסגעלאָזט לײַכט פֿון איר מויל, עס האָט אויסגעזען ווי אַ לייטער, און האָט געקרעכצט:
  - דאָס איז אַ שיינע ליד. אָבער , איך ווילן די שיין גאַסט פון אַן אומבאַקאַנט ערד צו דורכפירן עפּעס אַנדערש טשיקאַווע.
  דאָמיניקאַ האָט זיך אָנגעהויבן און באַמערקט:
  - איך װײס, אז מײן שטימע קלאפט אראפ מטבעות נישט ערגער, װי נאנטשאקן קלאפען ארויס שערן תבואה. אָבער, איך האָבן צו שפּאַנונג מיין קול ווידער! און פֿאַר וואָס? ווו צו פאַרברענגען געלט דאָ?
  דער מאַרקיסעס האָט זיך געטענהט:
  - פירסטלי, איר וועט געוועט דיין געלט אויף איינער פון די פערד אין די כיפּאָדראָמע און פּרובירן צו פאַרגרעסערן דיין קאַפּיטאַל. און צווייטנס, דאָס מיידל איז ניט נאָר אַ קליין ווייַבלעך דראַגאָן, אָבער אויך אַ פּרינצעסין. זי וועט געבן איר איר רינג, וואָס כּולל קאָלאָסאַל מאַדזשיקאַל מאַכט. און פֿאַר דעם , גלויבן מיר, עס איז ווערט טריינג און זינגען רעכט!
  דאָמיניקאַ האָט אַ נײַד געטאָן מיט איר ליכטיקן קאָפּ אויף איר שטאַרקן האַלדז און האָט באַמערקט:
  - אין דעם פאַל, איך זען עס איז עפּעס צו פּרובירן פֿאַר! דערצו, ווי קענען איר אָפּזאָגן אַ קינד!
  די שלאנג מיידל האט געציטערט:
  - כ׳בין גארניט קײן קינד. איך בין אַ פּרינסעס און איך קענען טאָן דאָס! איך וועל פליען צו דיין פּלאַנעט. און איך וועל פאַרברענען דיין קאַפּיטאַל.
  דאָמיניקאַ סנאָרט אַ סאַקאָנע:
  - און מיר האָבן לופט פאַרטיידיקונג פֿאַר מענטשן ווי איר! װאָס זאָגט איר צו דעם, װילדע?
  די שלאנג מיידל האט געמורמלט:
  - מע ן װע ט אי ר געשיק ט װער ן אי ן ד י שטיינער . איר וועט אַרבעטן נאַקעט און אין קייטן אונטער די קלאַפּן פון די ביץ פון די אָרק משגיח.
  די האָבביט מיידל האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  ― יאָ, זי קאָן דאָס טאָן! דערצו, איר זענט מענטש. און אונדזערע מענטשן... זיי ווערן גערעכנט פֿאַר אַ נידעריקער מדרגה, צוליב אַ סך סיבות.
  דער וויזעלע האט געקרעכצט:
  ― אַזױ זאָלסטו בעסער זינגען! דער ציבור האט זיך שוין דא פארזאמלט, און מיר וועלן אויך פארדינען געלט.
  אין פאַקט, אַ גערודער איז אויפגעשטאנען אין די מאַסע פון פאַרשידענע פארשטייערס פון די שיין געשלעכט, און עס האט געהערט קלאַפּן און עקסקלאַמיישאַנז:
  - זינגט , בלומעלע , שעמ ט זיך !
  נו, מענטש, לאָמיר שפּילן מוזיק!
  מיר ווילן צו הערן צו די טרילז פון די פויגל פון גן עדן!
  דאָמיניקאַ האָט שװער געזיפֿצט און גענומען זינגען;
  די ברעג אויף עלפאַ איז ראַכוועסדיק , אַראָפאַנג,
  די כוואליעס שפּריצן מיט אַ פאַרגליווערט שײַן...
  עלפיה איז געווארן מיין געבוירן כאָומלאַנד,
  די נאכטיגאלס טריל זינגט אונז א וואונדערבאר ליד!
  
  אין אַ ברייט שיפל, מיין טייַער און איך זענען סיילינג,
  זלאטע װאל האט אראפגעלאזט די צאפן.
  ווי גוט עס איז פֿאַר מיר און מיין באליבטע צו זיין צוזאַמען,
  א שאָד נישט צו כאַפּן אַ קראָקאָדיל מיט אַ פישערייַ רוט.
  
  ניין, נישט וואַסער, ראַסלינג הינטער,
  עס איז די נאַטור וואָס גיט אונדז שאַמפּאַניער.
  דאָס לאַנד איז מיר ווי אַ טייערע מוטער,
  די ברייטהאַרציקייט פון דער ערד אין רויאַל קליידן!
  
  טראפנס װי פערל אונטערן לבנה־שטול
  שפּריצט װי אַ שװאַרם בינען מיט אַ זילבערנעם פֿליג...
  ווירגאָ, איר זענט ווי אַ מלאך מיט אַ חלום צו מיר,
  מיט דעם פּנים פון ומשולד - די מערסט ריין מאַדאַנאַ!
  
  דער שמעקן איז האָניק, און די האָר איז זייַד,
  די ליפּן האָבן זיך צעשיידט ווי אַטלעס.
  איך גלייב אז דער לאנג-דערווארטעטער מאמענט איז געקומען,
  פייע טאַלעס וועט ווערן פאַקטיש!
  
  אונדזער ליפּ גערירט אין עקסטאַסי,
  די זיסקייט איז אזוי , אז עס זענען נישטא מער קיין ווערטער .
  גלויבן מיר, איר זענט אַנערטלי שיינקייט,
  דער פּלאַץ וועט באַשליסן, וואַרפן די מאַטבייע העכער!
  
  דאָ זענען די קיסאַז איינער נאָך דעם אנדערן,
  זיפץ און געלעכטער פון אונדזער שטורמישע פרייד.
  די קדושה פון דער נשמה וועט זיין אפגעהיט דורך די כרוב,
  דער אויסדערוויילטער וועט וואַרפן די רשימה פון זינד אין די אָרן.
  
  ניין, וויסן, עס איז מער שיין ווי איר אויף דער ערד,
  לייַדנשאַפט ברענט ווי אַ ליכטיק פייַער אין מיין האַרץ!
  מיר וועלן לעבן אין דער בעסטער מדינה,
  לאָמיר עפענען די פֿענצטער און טיר אין פּלאַץ!
  אַזוי האָט די שיינקייט געזונגען אַ פּרעכטיקער ליד. או ן מײדלע ך פו ן אל ע לאנדסלײ ט האב ן געקלאפ ט פא ר איר . און אין דער זעלביקער צייַט זיי וואַרפן קאָינס, אַרייַנגערעכנט גאָלד אָנעס. און דאָס איז גרויס .
  דאָס האָבביט מיידל האָט געשאָקלט מיט איר כּישוף־שטעקל, און דאָס געלט האָט אַליין אָנגעהויבן פֿאָרמירן אַ באַזונדערן הויפֿן. און אַ גאַנץ זייַל פון מאַלטי-בונט קאָינס איז געוואקסן.
  די דראַגאָן מיידל האָט אויך געקלאַפּט מיט די הענט, און דערנאָך אַרויסגעלאָזט ליכטיקע פֿלאַמען פֿון אירע דרײַ קעפּ. נאָך וואָס זי האָט געזאָגט קאַפּריזיק:
  ― דאָס איז, פֿאַרשטײט זיך, גוט, אָבער נישט גענוג! איך דארף אויך אז דו זאלסט זינגען פאר מיר!
  דאָמיניקאַ האָט זיך צעוויינט און געפרעגט:
  - איז דאס נישט צופיל ?
  די מאַרקיז האָט איר שטילערהייט געזאָגט:
  - װילםט איר קריגן אזא װערטפולן רינג נאר פאר אײן ליד? נו, דו ביסט חוצפה ! האָבן אַ געוויסן, ווייַל די אַרטאַפאַקט איז ווערטפול.
  די האָבביט מיידל האָט געציטערט:
  - יעדער נומער האט זייַן אייגן פּרייַז. און יוזשאַוואַלי, פֿאַר אַ ווערטפול אַרטאַפאַקט, איר דאַרפֿן צו מקיים דריי וויל אָדער צושטעלן דריי באַדינונגס. דאס זענען די כּללים. און איר אַליין פֿאַרשטיין וואָס!
  דער עולם פֿון פֿאַרשידענע מײדלעך האָט געקלאַפּט מיט די הענט און געשטעמפּלט מיט די באָרוועסע פֿיס, און זײער זעלטן מיט שיך:
  קום, זינג נאך נאך!
  מיר ווילן לידער!
  עס וועט זיין זייער שיין !
  דורכפירן די ראָמאַנס!
  מיר וועלן דיר גוט באצאלן!
  וויזעל האט א ניד געטאן צו דאמיניקא:
  - נו , ניש ט צעברעכן ! קום, זינג!
  און די שײנע שײנקײט האט געשאקלט איר ליכטיקע, ליכטיקע גריווע. זי האט געשטעמפט די נאקעטע, מוסקלע פיס און געזונגען, מיט גרויס געפיל און אויסדרוק;
  אונדזער אמת, אונדזער אמת
  באשטייט פון קעריינג אמונה!
  און נישט מאָרגן, און נישט מאָרגן,
  און הייַנט ראַטעווען די פאַדערלאַנד!
  
  מיר רעספּעקט אונדזער שרעטל ,
  נאָך אַלע, זי איז די גאנצע וועלט, וויסן די וועלט!
  אונדזער שאַרלעכ רויט פאָן פון די מאָטהערלאַנד,
  און עס איז קיין העל רויט!
  
  דער פּיאָניר באַגריסן ניט די בוסט,
  זיין צייכן איז דער פאָן פון די מאָטהערלאַנד!
  מי ר האב ן געקעמ ט מי ט דע ם קעגנער ,
  געלויבט דערגרייכונגען אין פסוק!
  
  וויסן אַז עס איז בלויז איין אמונה אויף דעם פּלאַנעט,
  אמונה אין טייערע , הייליגע עלפיניזם !
  אַזוי אַז גליקלעך קינדער לאַכן,
  אָרסיסם זאל זיין יראַפּטיד אין דער תהום !
  
  יעדער ריטער איז געווען נאָר אַ קינד,
  אויף די גראָז און שטראָמען באָרוועס ...
  אבער יעצט האט ער א ווינטש אין די הענט,
  דאַשינגלי פלאַטאַנז מעטאַל מיט אַ האַמער!
  
  איינער שאַרפט אַ מאַשין ביקס מיט מאשינען,
  נו, עמעצער שיסן פון דער אַקסל!
  די שאַרלעכ רויטע פאָן פליעס ווי אַ רויט פאָן,
  מיר שלאָגן בייז שונאים אָן דזשאָוקינג!
  
  אונדזערע אָוועס האָבן דרייסט גענומען אָרקלין ,
  נו, וואָס וועגן אונדז? מיר זענען אויף אונדזער וועג צו מאַרס!
  מיר זענען מענטשן, נישט מאַקאַקעס אויף אַ צווייַג,
  די פויסט פון דעם קעגנער טראָגט אים גלײַך אין די אויגן!
  
  אָבער מיר אויך וויסן ווי צו האָבן שפּאַס,
  קלאַפּן די פּויק, שפּילן די טרומייטן!
  זייער שיינע קינדער פנימער,
  און רייטינגז פון פיר און פינף!
  
  די מערסט שווער שלאַכט יגזאַם -
  נישט דורכגיין דאָס איז ווי שטאַרבן!
  אבער אין טויט מיר האָבן אַ פאָן מיט אַ שטורקאַץ,
  די עלווען קופערנע פארג קאן נישט פאלן!
  דאָס מײדל האָט אַזױ שײן און בכּוח געזונגען און גלײַכצײַטיק געטאַנצט, און אירע פֿיס זײַנען געװען אַזױ פֿאַרפירנדיק. עס איז נאָר אַ שאָד אַז עס זענען קיין מענטשן נירביי צו אָפּשאַצן איר שיינקייט. און די מיידל האט עס אין אַ קאָלאָסאַל מדרגה, און די וואָריער ווייזט איר קאָלאָסאַל דרוק און אַמביאַנס.
  או ן עטלעכ ע הונדער ט מײדלע ך האב ן שוי ן זי ך פארזאמלט , או ן ז ײ מאכ ן גערויש . זיי וואַרפן געלט, און זיי האָבן זייער שטאַרק סמעללס פון יונג, פריש, ווייַבלעך ללבער און טייַער פּאַרפום און פּאַרפום. דאָ איז אַ פּלאַץ צו מאַכן דיין קאָפּ.
  עטלעכע פון די קאָינס זענען סעראַמיק, און עס זענען אפילו אַ פּאָר פון ווודאַן קאָינס , וואָס איז געווען גרויס. אבער די געוויינטלעך פּאַפּיר געלט פֿאַר פּלאַנעט ערד איז עפעס ניט קענטיק. און דאָס איז עפעס ומגעוויינטלעך פֿאַר דאָמיניקאַ. אמאל בליקן איר מחשבות איבער ווי ווילדע זיי זענען דא. וואָס וועגן עלעקטראָניש קאַרדס פֿאַר פּיימאַנץ? נו, דאָס איז לעגאַמרע פאַנטאַסטיש פֿאַר דעם מדרגה פון אַנטוויקלונג.
  האָט עמעצער אַרײַנגעוואָרפֿן אַ האַלב־געגעסן שטיקל מיט קרעם אונטער די באָרוועסע פֿיס פֿון אַ מיידל זינגערין.
  די כאַביט מיידל האָט געשלאָגן דעם שטיקל מיט בליץ פון איר שטעקל. און עס איז טייקעף צעפאלן.
  די קליין שיינקייט האט באמערקט:
  - טו דאס נישט װידער! בלויז געלט!
  דער וויזעלע האט געזונגען:
  - מאך געלט! מאך געלט!
  פארגעסן פון לאנגווייליגקייט, פוילקייט...
  מאך געלט! מאך געלט!
  אויב נייטיק, לפּחות די גאנצע טאָג!
  די שלאנג מיידל האט געשאקלט מיט די פליגל און געציטערט:
  - נו, דאָס איז דער צווייטער דינסט! אָבער צו באַקומען אַן אַרטאַפאַקט רינג , איר אויך דאַרפֿן אַ דריט!
  דאָמיניקאַ האָט אַרויסגעלאָזט די באַקן און געזאָגט אין אַ זיכערן טאָן:
  - אויב איר ווילט, איך וועט זיין צופרידן צו זינגען פֿאַר איר ווידער! צו זיין ערלעך, איך ליבע זינגען.
  דער עולם פֿון בערך טויזנט פֿרויען, פֿאָרשטייער פֿון די שיינע סעקס, האָבן גערומען און כּמעט אין גאנצן געשטעמפּלט מיט די נאַקעטע, גראַציעז, מיידלשע פֿיס:
  ― זינג װידער! זינג ווידער!
  בראַוואָ, פאַרקנאַסט! בראַוואָ, פאַרקנאַסט!
  די דראַגאָן מיידל האט אַבדזשעקטיד, כאַפּן איר קול:
  ― נײן! געבן אַוועק אַזאַ רינג נאָר פֿאַר לידער! דאָ דאַרף זי טאָן עפּעס מער ווערטפול און אין דער זעלביקער צייט שווער.
  עס איז געווען אַ געשפּאַנט פּויזע. מער ווי אַ טויזנט גערלז פון פאַרשידענע ראַסעס פראָזע אין אַנטיסאַפּיישאַן.
  מיט א מאל האט זיך באװיזן א ײנגל. דער בלויז פארשטייער פון די שטארקער געשלעכט צווישן זיי. ע ר אי ז געװע ן פו ן דע ר מענטשלעכע ר שטאנד , געטראג ן בלוי ז קורצע הייזלעך , מוםיק ע או ן מי ט א שקלאפ ן בראנ ד אוי ף דע ר אקסל , הא ט ע ר אויסגעזע ן ארו ם צװעל ף יא ר או ן מע ר הא ט זי ך קלאר , מע ר װ י אײנמא ל געשלאגן . צולויפנדי ק , זײנ ע שטויביקע , קינדיש ע פיעל ע בליצ ן צ ו דע ר שלאנג־מיידל , אי ז ע ר געפאל ן אוי ף ד י קני ן או ן געװײנט :
  ― זאָלן זײ מיך באַפֿרײַטן! געבן מיר צוריק מיין שטעלע!
  די דראַגאָן מיידל האָט זיך געכאַפּט און באשטעטיקט:
  - דאס איז עס! דער יינגל וועט זיין פריי אויב איר קענען מאַכן אים אַ שרעטל!
  דאָמיניקאַ האָט אויסגעשפּרייט די הענט:
  - אבער דאס איז אוממעגלעך!
  די מאַרקיז-נימפע האָט פֿאָרגעלייגט:
  - דאָס שקלאַף קינד איז לעצטנס געווען דער קרוין פּרינץ פון אַ ריזיק אימפעריע, געהייסן אָענאָמאַוס. און איצט, ער איז געווארן אַ יינגל פון די מענטש ראַסע און אַ שקלאַף צו ויסמיידן די טייַוול ס פּעסט. מאַכן אים ווידער אַ שרעטל פּרינץ, און דעמאָלט אפֿשר מיר קענען כאַפּן דעם פאָדעם פון די גאנצע פּלאָנטערן!
  . קאפיטל נומער 4 .
  די האָבביט פּרינסעס באשטעטיקט:
  - דאָס איז דיין געלעגנהייַט, דאָמיניק. און אונדזער אויך. די זכרים זענען כּמעט אַלע פאַרשווונדן. און דעם איינער, כאָטש ניט פאַרשטיינערט, פאַרפאַלן זיין טיטל און שטעלע, און אַפֿילו זיין גוף, שיין אַ מענטש שקלאַף.
  דאָס יינגל האָט אַ נאַקן געטאָן מיטן ליכטיקן, אָפּגעשניטן קאָפּ:
  - זיי שלאָגן מיר יעדער טאָג אַזוי אַז איך זאָל נישט ווערן צו שטיין! פֿאַר עטלעכע סיבה, עס זענען די סלאַוועס וואָס זענען פלאָגד וואָס זענען מערסט קעגנשטעליק צו די עפּידעמיע!
  דאָמיניקאַ האָט אויסגעשפּרייט די הענט און געענטפערט:
  - יא , איך האב נישט קיין אנונג , ווי אזוי צו דערמאנען אים ! און אַז דער פּרינץ איז אויך געווען אַ קינד?
  דער שקלאפער האט געשאקלט מיטן קאפ.
  - ניין, איך בין געווען גאַנץ אַ דערוואַקסן! אבער ווען עס האט אנגעהויבן צו ווערן צו שטיין, די וויזעל נימפע געניצט ספּעציעל מאַגיש. איך בין געוואָרן אַ יונגער שקלאַף און איך בין געשלאָסן געוואָרן. דאָס האָט מיר געגעבן עטלעכע חדשים, כאָטש ווייטיקדיק, אָבער לעבן. אבער גיכער אָדער שפּעטער, דאָס וועט סוף. דערצו מוז מען מיך שווער שלאגן, און יעדן טאג מוז איך, אדער טראגן שווערע שטיינער, אדער דרייען א ראד!
  די נימפע מײדל האט א נײד געטאן:
  - יא ! דאָס איז דער בלויז וועג צו עפעס פאַרהאַלטן די ווירקונג פון די שטיין פּעסט. עס זענען נאָך אין די מינעס שקלאַף-יינגלעך פון די מענטש ראַסע וואָס האָבן נאָך נישט פאַרשטיין און אַרבעט. אבער דאָס זענען די בלויז פארשטייערס פון די שטארקער געשלעכט וואָס בלייַבן. און דעמאָלט עטלעכע פון זיי אויך ווערן אין שטיין און דעמאָלט צעברעקלען אין שטויב.
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  ― דאָס איז שרעקלעך! וניווערסאַל קאַטאַסטראָפע! און אין סדר צו לעבן און ווערן אַ שקלאַף!
  דע ר ײנגל , װא ם הא ט געטראג ן ד י שװארצ ע קורצע ר קורצע ם װא ס הא ט געמאכ ט זײנ ע גאנצ ע קלײדער , או ן װײטיק , מי ט ד י מאגער ע מוסקלע ן אונטע ר הויט , װא ס הא ט אויסגעזע ן ד י צולי ב דע ם פעל ן פו ן פעטס , הא ט געזונגען .
  ― יאָ, איך בין אַ פּרינץ, און נאָר אַ שקלאַף, נאָר װאָס,
  זאלן מיר אזוי רופן די איידעלע...
  ווי ווייַט, ווייט זיי זענען פון מיר,
  אַ יינגל מיט אַ צעבראכן פוס קייט!
  די דראַגאָן מיידל האָט געציטערט מיט אַ ווינקען:
  - אַזוי מאַכן אים אַ שרעטל פּרינץ ווידער, און דעמאָלט איר קענען באַקומען דעם ווערטפול רינג פון דראַגאָן מאַגיש!
  דאָמיניקאַ האָט אויסגעשפּרייט די הענט:
  - נו, איר פאַרשילטן עס, איך טאָן ניט האָבן אַ גרונט פארשטאנד פון מאַגיש, און איר פאָדערונג דעם! וואָס, טאָמער, איר זיך וועט נישט טאָן!
  די נימפע מאַרקיזע האָט באַמערקט מיט אַ זיפץ:
  - טאָמער קענען מיר דאָס אויך נישט ... וואָס זאָגסטו?
  די שלאנג מיידל האט געזאגט:
  "זי איז שוין אויף די פֿיס פֿאַר אַ לאַנג צייַט." און די דראַגאָן אַקאַדעמיע וועט באַלד פאַרמאַכן. אַזוי, לאָזן אים ערשטער פאָרן די ינטאַקסיקייטינג יגזאַמז, און דעמאָלט פּרובירן צו דיסענטשאַנט דעם יינגל פּרינץ.
  דאָמיניקאַ נאַדאַד אין העסקעם.
  - נו, אזוי קענסטו, אין פרינציפ...
  די נימפע מארקיז האט אויפגעהויבן איר טאליסמאן ארום האלדז. און זי האָט עס געריבן מיט די הענט און אָנגעהויבן עפּעס מורמלען, װי אַ כּישוף. די דראַגאָן מיידל האָט געציטערט, ווײַזנדיק אירע ציין:
  - דאָס איז אַ ערנסט פּראָבע פֿאַר איר ... קענען זי מאַך אָן פיל שעדיקן אויב זי ניצט אַן אַלטראַ רעגע!
  דאָמיניקאַ האָט געוואָלט באַקומען אַ קלאָרקייט , וואָס מיינט דער אַלטראַ־שפּיל, אָבער די נימפֿ־מאַרקיז האָט געשטעמפּלט מיט איר נאַקעט פֿוס, באַצירט מיט רינגען, און דאָס מיידל איז געכאַפּט געוואָרן אין אַ שטורעם. ם׳איז געװען װי א ריז האט זי גענומען אין דער האנט און זי געטראגן.
  די מיידל אַקטריסע האט געמורמלט:
  ― װאָס פֿאַר אַ שפּרונג!
  או ן אזו י האב ן ז ײ זי ך צוזאמע ן מי ט דע ר נימפע ־ מארקיזע , געפונע ן בײ ם ארײנגאנ ג פו ן פאלאץ . עס האָט דערמאָנט די הערמיטאַגע אין פּעטערבורג, נאָר עס איז געווען העכער, דרײַסיק שטאָקן מיט אַ הויכער סטעליע. און אויך מער לאַש און שיין ווי די באַרימט ווינטער.
  דאָמיניקאַ האָט אויסגעשפּרייט די פיס, זיך צוגעשטעלט די זייטן מיט די פויסטן און אויסגערופן:
  - וואַו !
  די נימפע האָט באשטעטיקט מיט אַ שמייכל:
  - יאָ, דאָס איז אַ שיין בנין פון די דראַגאָן אַקאַדעמי.
  אין פראָנט פון די אַרייַנגאַנג, אַ פאָנטאַן אין די פאָרעם פון אַ זיבן-כעדאַד דראַגאָן פינקלען מיט גאָלד און עטלעכע העל מאַראַנץ מעטאַל אומבאַקאַנט אויף ערד. או ן פו ן יעד ן מויל , הא ט זי ך ארוי ס א שטרײ ם װאסע ר אי ן הימל , פינקלענדי ק װ י בריליאנט ן אי ן ד י שטראל ן פו ן עטלעכ ע אויסגעצײכנטע ר לומינארן .
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - עס איז ווונדערלעך ווי הויך די דזשעץ פליען!
  די מאַרקיז-נימפע האָט געענטפערט לאַקאניש:
  - טעטשנאָמאַגיק!
  יעדער דראַגאָן קאָפּ האט אויגן געמאכט פון טייַער שטיינער, און פון פאַרשידענע פארבן. עס געקוקט גאָר געזונט , רייַך און געשמאַק.
  עס זענען אויך ציכטיק אַליז מיט גלענצנדיק בלומען, אונטערשיידן דורך אַ פאַרשיידנקייַט פון שאַפּעס און טייפּס פון באַדז. ד י נאקעט ע פוס ן פו ן ד י מײדלע ך זײנע ן געגאנגע ן איבע ר ד י גלאט ע ליכטיק ע צײלן , פו ן ד י װעגן , מי ט אומבאשרײבלעכ ע עלעגאנט ע או ן חן . זיי זענען געווען פון פאַרשידענע צייטן, אָבער אַלע זענען שיין, פילע טראָגן טייַער צירונג.
  ס׳זײנען דא געװען מערסטנס אלפים, אבער ם׳זײנען אויך געװען מענטשלעכע מײדלעך, טראלן און האבען. ד י לעצט ע מײדלע ך קענע ן ניש ט אונטערשײד ן פו ן מענטשלעכע . ווי, דורך דעם וועג, זענען נימפס און דרייאַדס. איז עס ווייַל זיי טראָגן רינגס אויף די נאַקעט טאָעס פון זייער קליין און גראַציעז פֿיס?
  אבער מענטשלעך גערלז קענען טאָן דאָס אויך.
  דאָמיניקאַ, אַ גאַנץ הויך תּלמיד, געקוקט צו גרויס און דערוואַקסן קאַמפּערד צו די ווייַבלעך סטודענטן. און דאס האט זי שטארק פארשעמט.
  דאָס מיידל האָט געפרעגט די נימפע:
  - איך קוק דאָ ווי אַ מוזיי ויסשטעלונג!
  האָט די מאַרקיסעס געפרעגט מיט אַ שמייכל:
  -האָט איר געזען דעם פילם וועגן הארי פּאַטער?
  דאָמיניק האָט זיך געטשעפּעט און געענטפערט:
  - יא , פארשטײ ט זיך , אי ך הא ב ע ם צוגעקוקט . און זיי אַפֿילו געפרוווט צו מאַכן אַ רימייק פון דעם פילם. נו, אַזוי וואָס?
  די נימפע האָט באַמערקט:
  - דאר ט זײנע ן געװע ן ײנגלע ך או ן מײדלעך . און דאָ, ווי איר זען, עס זענען קיין יינגלעך, און דאָס דיסראַפּט די האַרמאָניע!
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - הארי פּאַטער איז אויך געווען אַ קינד, און עס איז געווען גרינגער פֿאַר אים. אבער צו זיין אַ דערוואַקסן צווישן קינדער. עס איז ערגער ווי בלייבן א צווייט יאר!
  די מאַרקיז האָט געוואָלט עפּעס זאָגן, ווען אַ באָרוועס מיידל, אָבער מיט אַ דימענטן בראָש אין די האָר, איז צו זיי צוגעלאָפן. זי האט זייער זיס געשמײכלט און געקושט:
  ― ביסט דער אױסדערװײלט?
  דאָמיניקאַ האָט געשמייכלט און געענטפערט:
  - יא !
  די מיידל האט געלאכט און באמערקט:
  - אָבער איר מיסטאָמע טאָן ניט וויסן ווי צו טאָן פיל! פֿאַר בייַשפּיל, קענען איר מאַכן אַ ומזעיק טרונק?
  די מיידל אַקטריסע האט געענטפערט מיט אַ זיפץ:
  - ליידער ניט. וויאזוי ארבייט עס?
  דאָס מײדל מיט אַ בריליאַנטן בראָש און מיט לילאַ און מאַראַנץ־שפּיציקע האָר האָט אַ נײַד געטאָן מיטן קאָפּ. און זי האט ארויסגענומען א פלאש פון איר קלײד־קעשענע. איך האב אויסגעדרייט די צאַפּן. ז י הא ט גענומע ן א זופ ה או ן... .
  דאָמיניקאַ האָט צעבלאָנדזשעט אירע שאַפירע אויגן אין צעמישעניש. און דעמאָלט איך פּעלץ אַ ליכט קניפּ אויף מיין נאָז. דערנאָך האָבן זיי געצויגן איר האָר. דאָמיניקאַ ס שאַרף זעאונג געזען די נאַקעט פֿיס פון אַ ומזעיק מיידל טרעטן אויף מאַלטי-בונט טיילז און כאַפּן קליינטשיק ספּעקז פון שטויב און פּוך פון ביימער און בלומען. דאָס מײדל האָט זיך זײער פֿעיִק אַרײַנגערוקט און מיט די באָרװעטע פֿיס אָנגעכאַפּט דאָס יונגע שטיפֿערישע מײדל בײַם אויער.
  זי האט געשריגן. און דאָמיניקאַ איז ביכולת צו זען איר. די מיידל איז געווארן טראַנספּעראַנט, ווי אַ גייַסט אָדער אַ כאַלאַגראַם. און ער האָט געשריגן מיט אַ דערשראָקן קול:
  ― שאַטן! לאָז מיך גײן, מומע!
  די מאַרקיז-נימפע האָט אויסגערופן:
  - קלוג , יא ! איך האב שוין געטראכט אז דו קענסט גארנישט טון!
  דאָמיניקאַ סאַנג אין ענטפער:
  אויב איר זענט קראַנק, איך וועל קומען
  איך וועל פארשפרייטן דעם ווייטאג מיט די הענט...
  איך קענען טאָן אַלץ, איך קענען טאָן אַלץ,
  מיין הארץ איז נישט קיין שטיין!
  די מײדלעך , װאם האבן זיך צו זײ דערנענטערט, האבן געלאכט. טראָץ די דעקעריישאַנז, עס איז געווען קלאָר אַז זייער קליידער זענען גאַנץ שטרענג און פון אַ מונדיר, כאָטש לוקסוס, סטיל. כאָטש אין אנדערע וועגן עס איז געווען אַ געפיל פון דייווערסיטי. טײל מײדלעך האבן געהאט אויערן אין די אויערן, אנדערע נישט. און עטלעכע, בפֿרט האָבביטן מײדלעך, האָבן אַרײַן אין די נאָז אַרײַן גאָלדענע רינגען מיט שטײנער.
  ז ײ האב ן דא ס באזונדער ם געטא ן זי ך אפצוטייל ן פו ן מענטשלעכ ע קינדער , װעלכ ע זײנע ן געװע ן צו . דריאַדס אויך ליב געהאט רינגס אין זייער נאָז און אויערן. א שיין מלכות פון גערלז, פון זיבן צו טיניידזשערז. אָבער, צווישן עלווז, אַדאַלטכוד און יוגנט זענען פּראַקטאַקלי ניט אַנדערש אין אויסזען, פּונקט ווי צווישן האָבבאַץ, טראָללס, נימפס און דרייאַדס. אָבער דאָמיניקאַ קוקט ווי אַ דערוואַקסן און אַ זייער שיין מיידל, מיט די יקספּרעסיוו פּנים פון אַ פאַקטיש פּרינצעסין. אפֿשר אויך טאַנד.
  יאָ, זיי האָבן אַפֿילו ליכטיק איר הויט ווען זי געשפילט איינער פון די איידעלע ליידיז פון די מיטל עלטער. צוריק דעמאָלט, אַ טאַנד פּנים איז געהאלטן אַ צייכן פון נידעריק געבורט.
  אגב, ניט בלויז די הויט אויף איר פּנים איז לייטאַן, אָבער אויך אויף די פיס. עס איז געווען אַן עפּיזאָד ווען זי איז געווען געפירט באָרוועס און אין שמאַץ צו די סקאַפאַלד.
  עס איז אפילו געווען אַ ליד:
  די צייט פון גאולה איז כּמעט דאָ
  מע פירט די מלכּה באָרוועס צום שטײן!
  אנשטאט צירונג טראגט זי שמאטעס,
  דער האלדז פון די שוואנען איז א קרבן פון די עקזעקוציעס!
  יאָ, עס געקוקט גאָר מאָדנע און אפילו, אין זיין אייגן וועג, עפעס קריפּי . נאָך לייטאַנינג, זי האט צו שפּילן אין די ראָלע פון מלכּה סעמיראַמיס. און אין די פילמינג, זי איז פּראַקטאַקלי נישט פילמד באָרוועס. יא, עס איז געווען אַ טשיקאַווע ראָלע. אבער משמעות דער דירעקטאָר האט נישט ווי איר. אויך שיין און האָניק בלאָנדע. און פֿאַר די ראָלע פון סערמימיס זיי בילכער אַן עלטערע פרוי מיט שוואַרץ האָר. און דאָמיניקאַ האָט געמוזט ווערן אַ שקלאַף. או ן ז י הא ט מע ן אפיל ו באצײכנ ט מי ט א הײס ן אײזן . און זיי האָבן מיך געכאַפּט, גאַנץ בעערעך, דורך מענטשן.
  יא, און עס איז געווען אַ סצענע אויף די געשטעל. פון קורס, די בייַטש איז געמאכט פון פּינע, און ווען זיי בייַטש איר מיט אים עס טוט נישט שאַטן. אבער אַלע די זעלבע, ווען איר זענען כאַנגגינג און וויפּט , עס איז פּריקרע.
  ד י מײדלע ך בחורי ם האב ן זי ך צוזאמענגעקליבן . דערנאָך האָט זיך באַוויזן דער דריידטער לערער. זי איז געווען ווערינג אַ שאַרלעכ רויט קלייד און אַ אַנדערש סטיל.
  זי איז צוגעגאַנגען צו דאָמיניקאַ און האָט געכאַפּט:
  ― ביסט נײַ?
  די קינד אַקטריסע האט אַ אַקסל:
  ― דאָס װאָלט איך נישט געזאָגט!
  די מלמד האט געשאקלט מיטן קאפ. אין איר נאָז איז געווען אַ רינג פון מאַראַנץ מעטאַל און מיט אַ סטרייפּט שטיין. זי זעט אויך אויס ווי אַ טיניידזש מיידל און איז באָרוועס. דערצו, עס איז אַ רינג אויף יעדער נאַקעט פינגער פונ פוס. און דאָס איז שוין אַ גאַנץ הויך מדרגה פון כישוף.
  די נימפע מאַרקיסעס באמערקט:
  - זי איז אַ טויגעוודיק תּלמיד, און זי האט טאַלאַנט!
  דער דריאדער לערער האט ארויפגעװארפן א קלײן קיזלשטיין אויפן קאלירטן קאכל און באפוילן:
  - מאַכן אַ נייַע אַזוי אַז עס וועט פליען אין דיין דלאָניע!
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - טעלעקינעסיס , אדע ר װא ס ?
  אין ענטפער האבן די מײדלעך געלאכט. דער מלמד האט געשריגן:
  ― צעשפּרײט זיך! פארוואס זענען זיי ענג צוזאַמען!
  ם׳הא ט זי ך געפונע ן א אומצופרידענע ם גראם ן או ן גערויש . אבע ר ד י מײדלע ך האב ן זי ך ניש ט געטענהט , נא ר האב ן זי ך לאנגזא ם אנגעהויב ן צעשפרײטן . אבער אין דער זעלביקער צייַט, קוקן צו די נייַ מיידל.
  דער מלמד האט געמורמלט:
  - נו, קום, באַפעל דעם שטיין צו פליען אין דיין דלאָניע!
  דאָמיניקאַ, געפיל ווי אַ גאַנץ נאַר , יקסקליימד:
  - פליען אין מיין דלאָניע!
  דער שטײן האט זיך נישט באװעגט. דערנאָך האָט דאָס מײדל געשריגן מיט כּעס:
  - פליג צו מיר, גיך!
  און דאן איז געפאלן א קיזלשטיין און האט, ווי א מעטעאריט, געשלאגן דאס מיידל אין שטערן. דער קלאַפּ איז געווען גוט, אַ לייַטיש שטיק מיד געשוואָלן, און דאָמיניקאַ זיך געפאלן פאַרכאַלעשט.
  עטלעכ ע מײדלע ך װא ם האב ן ניש ט געהא ט צײט , או ן ד י אנדער ע װא ס האב ן זי ך ארומגעדרײט , האב ן זי ך גלײ ך אויסגעבראכ ן א געלעכטער . און דאָס געלעכטער האָט דערמאָנט דאָס קלינגען פֿון הונדערטער זילבערנע גלאָקן.
  די נימפע מאַרקיזע האָט אויסגעשפּרייט אירע געווער און באמערקט:
  - עס זענען אַבילאַטיז, און וואָס אנדערע אָנעס! אין פּשוט ווערטער, הייבן אַ שטיין אָן ספּעלז. ניט אפילו יעדער אָנהייבער נימפע אָדער דרייאַד קענען טאָן דאָס.
  דער מלמד האט מסכים געווען:
  ― יאָ, זי איז ביכולת! אָבער אויך געפערלעך. דער איז גאַנץ טויגעוודיק פון ניט בלויז צוריקקומען די מענטשן צו אונדז, אָבער אויך מאָרד די פימיילז. דאס איז ווילדע כח!
  האָט דער מאַרקיסעס געזאָגט:
  - דאָס מיידל איז אַ דימענט וואָס דאַרף פּאַלישינג!
  דאמיניקא האט זיך אויפגעשטעלט און זיך אויפגעשפרונגען. איהר קאפ האט געקראכט און אויף איהר שטערן האט זיך א געשווילעכץ.
  די מיידל האט געשריגן:
  - און װעמען זאל איך יעצט הרגענען?
  האט דער מלמד געענטפערט ברוגז:
  ― איך אַלײן! איר קען זייער גוט בלאָזן דיין סייכל. עס איז אַ גוט זאַך איך האט נישט זאָגן איר צו בלאָזן אַרויף די שטיין!
  דאָמיניקאַ האָט געלאַכט און געענטפערט:
  - יאָ, אין דעם פאַל עס וואָלט זיין אַ פאַקטיש היראָשימאַ!
  פרעגט דער דרייד מענטאר איבערראשט:
  - וואָס איז היראָשימאַ?
  די מיידל אַקטריסע האט אַ שיפּוע מיט די פּלייצעס, וואָס זענען נישט שוואַך, און געענטפערט זיכער:
  - דא ס אי ז ד י שטא ט אוי ף װעלכ ע ע ם אי ז אראפגעװארפ ן געװאר ן א ן אטאם־באמבע , װ י דע ר רעזולטא ט פו ן װעלכע ר זײנע ן אומגעקומע ן פופצי ק טויזנטע ר או ן הונדערט ט טויזנטע ר פארװאונדעט !
  דער מלמד האט געפײפט:
  - וואַו! וואַו באָמבע!
  איינער פון די מיידל סטודענטן סקוויקט:
  - די דאזיקע מומע פארפלייצט!
  און אן אנדער האט צוגעגעבן:
  - קערט אין די אויערן וויאַלעץ!
  די נימפע מאַרקיסעס האט אַבדזשעקטיד:
  - איך בין געווען צו דער ערד מער ווי אַמאָל, און קליימד זייער אינטערנעט פילע מאָל, און איך וויסן היראָשימאַ - דאָס איז אמת. און דאָס איז שרעקלעך, און נאָך מער מענטשן זענען דאָרט געשטארבן און געשטארבן פון ראַדיאַציע.
  אײנע פון די מײדלעך האט א קװיטש געטאן:
  - וואָס איז ראַדיאַציע?
  דאָמיניקע האָט געמורמלט, געענטפֿערט אין גיך:
  - ווען אן עלעקטראן וואלקנס ברעכט זיך אפ פון דעם קערן פון אן אטאם און ער ווערט ייאניזירט, קומט פאר א שטראלונג. דער נאַקעט קערן פון אַן אַטאָם דיסטרויז ינטערמאָלעקולאַר קייטן, און די ברייקס פאַרשאַפן שווער שעדיקן צו דעם גוף, סיי פון אַ מענטש און, איך טראַכטן, פון אַ שרעטל.
  ד י מײדלע ך האב ן געקרעכ ט אי ן פחד . איינער פון די קלענערע האָט געציטערט:
  - מאמע, איך האב מורא פאר שטראלונג!
  די נימפע-מארקיזע, אקא לאסקא, האט געלאכט און געענטפערט:
  ― האָט ניט מורא! זי וועט דיך נישט באַקומען אַהער !
  דאָמיניקאַ וויציק באמערקט:
  - מיר זענען אַטאַקירט דורך ראַדיאַציע,
  און ווו צו געפֿינען באַשיצן איצט ...
  און דאָ איר האָבן אַן אָרגאַניזאַציע -
  זע, זיי שלאָגן מיר אין האַלדז!
  נאָך וואָס די מיידל גענומען עס און אנגעהויבן טאַנצן. און די אַנדערע מײדלעך האָבן גענומען טאַנצן.
  # די מלמד האט געקלאפט מיט די פינגער . א פײף האט זיך באװיזן אין איר מויל. או ן װ י ד י נאכטיגאל ע טריל ל װע ט פליסן . # די אנדערע מײדלעך האבן דאס גלײך גענומען און זיך געפרוירן . אן אנדער לערער איז ארויס אין אַ שטרענג שוואַרץ קלייד און געגעבן די באַפֿעל:
  - שריט דורך שריט!
  ד י מײדלע ך האב ן זי ך גלײ ך געשטעל ט אי ן הויכקייט . און זײ האָבן אָנגעהױבן מאַרשירן, מעסטן זײערע טרעטן, און אױסגעשפּרײט די סאָלע פֿון זײערע באָרװעטע פֿיס, װי זעלנער. און זיי האָבן עס געטאָן, ווי דאָס מאַרשירן איז זיי באַקאַנט, ווי דער פּרעזאַדענטשאַל וועכטער.
  דער לערער אין אַ שוואַרץ קלייד, באַצירט מיט סאַפייערז, שמאַראַגד און עטלעכע קאַלט-קאָלירט שטיינער נאָך אומבאַקאַנט אויף פּלאַנעט ערד, באפוילן:
  ― איצט, זינג!
  ד י מײדלע ך האב ן געשטאמפ ט מי ט ד י נאקעט ע , געבארגענע , קלײנ ע או ן גרעםט ע פיס , אײנ ־ געפרעג ט אי ן אײנעם :
  ― װאָס צו זינגען?!
  האָט דער מלמד געענטפערט אין קאַלטע טאָנעס:
  ― װעגן דעם װאָס די ייִנגלעך װאָלטן געזונגען, װען זײ װאָלטן נישט געטראָפֿן פֿון אַ גיהנום מגפֿה!
  און די מײדלעך־תּלמידים האָבן געזונגען אין כאָר און מיט גרויסן אויסדרוק;
  די שטערן פינקלען אין דער פינצטערניש פון דער נאכט,
  און דער שײַן פֿון דער זילבערנער לבנה!
  די שײנקײט קרימט זיך מיט אירע שיינע אויגן,
  מיר זענען פאַרקנאַסט מיט איר אויף אייביק!
  
  די פּאָמסן זונ - ונטערגאַנג איז געווען פאַרומערט,
  אָבער אַ העל פאַרטאָג וועט אויסברעכן!
  און דער ווינט איז געווארן פריילעך, טומלדיק,
  דער שיף ס זעגל איז געשוואָלן!
  
  מייַן נשמה איז אַ שווער שטיין,
  די פייטער ס טעסץ דערוואַרטן!
  און דער פאן זאל פליען איבערן קאפ,
  זאל ס גיין אַלע די וועג צו די סוף!
  
  דאס הארץ וועט ניט זיין פארוואקסן מיט מאָך ,
  שנעל פלי פון אַן אָדלער!
  כאָטש דאָס בלוט קאָכט, מיט אַ שפּיציקן פלי,
  איך וועל פליען ווי א פייַל!
  
  די װילדער האבן זיך צו מיר געבויגן,
  דער אייבערשטער האט פארדרייט זיין בליק!
  כאָטש איר זענט גאָר אַנפּריטענשאַס,
  איך וועל דיר צוגעבן שטאַרקייט אין דער שלאַכט!
  
  נאָך אַלע, איר ערלעך דינען דעם פאטערלאַנד,
  אבער די פלייש איז שוואַך, דער גייסט איז קראַנק!
  איר וועט ניט באַדויערן עס, איך וויסן לעבן
  לאָז מיך נישט פֿאַרקערן אין אַ װידער האָרן!
  
  איך וועל וואַשן אַוועק די זינד פון טעג פאַרגאַנגענהייט,
  זאל אוועקגיין וואס איז געווען אין דער פארגאנגענהייט!
  איר זען, פּערז זענען רייפּאַנינג אין דעם גאָרטן,
  די סקיצע וועט אַוטליין די פלאַך!
  
  דינען דעם פֿאָטערלאַנד מיט אַלע דיין מאַכט,
  פֿאַרגעסן אַז עס איז שלום אין דער וועלט!
  כּדי נישט אָנצוצינדן די גראַוועס,
  זאל יעדער לעבן געזונט מיט דיר!
  
  אויף דעם האב איך פשוט געענטפערט:
  האר, איך וועל גראָבן די ערד!
  אַזוי אַז קינדער לאַכן אין גליק,
  אַזוי אַז איר טאָן ניט האָבן צו שאָלעמ מאַכן דיין אייגענע מענטשן!
  
  נאָך אַלע, גוט דעפּענדס אויף אונדז,
  אַלעמען דיסיידז - די ברירה איז זייער אייגן!
  און פון דיר די אלמעכטיגע פֿעדעם,
  איר האַלטן די אַלוועלט אין דיין פויסט!
  
  מיר וועלן אויך האַלטן אויף איר,
  נאָך אַלע, די מאָטהערלאַנד קענען ניט זיין געפונען הייליקער!
  ביים שיסן זענען מיינע פינגער געווארן זייער געליימט,
  און מיר זענען נישט אַפֿילו צוואַנציק נאָך!
  
  נצחון איז אַן אַנאַטיינאַבאַל פרוכט;
  פֿאַר די וואס זענען שוואַך, פּאַכדן אָדער נאַריש!
  אבער די זעלנער קענען שעפּן אַלע די פּיקס,
  מיר וועלן נעמען דעם יבעריק וואָג אויף די פּופּיק!
  דערנאָך זענען זיי פאַרשווונדן אין די לוקסוס פּאַלאַץ פון די דראַגאָן אַקאַדעמיע.
  און דער מלמד אין שווארצע האט פארזיכטיק געקוקט אויף דאמיניקא און באמערקט:
  - איר זענט זייער שיין. ספּעציעל פֿאַר די ימפּערפיקט מענטש ראַסע. עס איז אַמייזינג!
  דאָמיניקאַ סאַנג ענטוזיאַסטיק אין ענטפער:
  איך בין שליימעס זיך
  איך בין שליימעס זיך
  פון אַ שמייכל צו אַ האַווייַע,
  אויבן אַלע לויב!
  אַי, וואָס גליק
  וויסן אַז איך בין גאנץ
  וויסן אַז איך בין גאנץ
  וויסן אַז איך בין ידעאַל!
  דער מלמד אין א שווארצע קלײד האט שטרענג געקוקט אויף דער מײדל און באמערקט:
  - זי האט אַמייזינג צניעות! וואָס אַ טייַער!
  די וויזעל נימפע סאַגדזשעסטיד:
  ― אפֿשר זאָלן מיר איר קיצלען מיט שטעקנס?
  די מלמד האט צוגעכאפט מיט די פלײצעס און געענטפערט ניט צו זיכער:
  ― נישט קײן שלעכטער געדאַנק! אבער עס איז בעסער צו נעמען איר צו די דראַגאָן בעל. לאָמיר זען צי זי קען דורכגיין דעם אַרייַנגאַנג עקזאַמען!?
  די מאַרקיסעס באמערקט מיט אַ שמייכל:
  - אַרייַנגאַנג יגזאַמז? דאָס איז נישט די נאַרישסטע געדאַנק, אָבער עס קענען זיין אנגענומען אין דער ערשטער קורס, ווו עס וועט זיין טריוויאַלי פּשוט!
  דער מלמד האָט זיך געטענהט מיט שטרענגע טאָנעס:
  - און שטעלן דעם גרויס באָכער מיט זיבן-יאָר-אַלט גערלז? יא, זײ װעלן זי טשעפען און זי קניפן. יא, און זי זיך קענען נעמען עמעצער און טייטן זיי. ניין, דאָס איז נישט אַ געשעפט צוגאַנג! עלטערע גערלז דאַרפֿן איר, און פֿאַר דעם זי מוזן ווייַזן אַ הויך מדרגה פון טאַלאַנט!
  וויזעל האט א ניד געטאן:
  - סאָונדס לאַדזשיקאַל!
  דאָמיניקאַ האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ, וואָס האָט אויסגעזען ווי אַ מאַי דאַנדעליאָן:
  - שטערט מיך נישט מיט קלײנע מײדלעך.
  דער מלמד האט א ניד געטאן:
  "דערנאָך נעמען די יגזאַמז מיט לאַדי דראַגאָן האר." אין דעם פאַל, איר וועט זיין אַדמיטאַד צו אַן עליט קורס. איר וועט אַפֿילו לעבן אין אַ באַזונדער, פייַן צימער, מיט אַ זילבער טעצל און אַ גיסן עפּל.
  די מיידל אַקטריסע געפרעגט אין יבערראַשן:
  - װי איז עס, מיט א זילבערנער טעצל?
  דער מנחה האט מסביר געווען:
  - עס איז ווי איר האָט טעלעוויזיע אויף דער ערד. בלויז עס קען זיין ווייניקערע מגילה פֿאַר איצט. איז וואס? איר האָבן טעכנאָלאָגיע, מיר האָבן מאַגיש. אבער דאָ איר קענען זען דורך אַ טעצל, אויב איר האָבן פאַקטיש מאַדזשיקאַל בקיעס, וואָס איז געשעעניש.
  דאָמיניקאַ פֿרעגט זיך אַרײַן:
  - קענען איר זען די ערד?
  דער מלמד האט א ניד געטאן אין איינעם:
  - און די ערד קענען זיין ... סייַדן, פון קורס, איר זענט אַ זייער אַוואַנסירטע מכשף. איך בין אויך סערפינג די אינטערנעט - אַ קיל מענטש דערפינדונג. און איך מוזן זאָגן, איר טאַקע וויסן ווי צו דרייען. און זיי געקומען אַרויף מיט אַ טשיקאַווע נעץ. עס איז אפילו חידוש אַז פּשוט עלעקטרע אָן קיין מאַגיש איז טויגעוודיק פון דעם!
  דאָמיניקאַ האָט זיך אָנגעהויבן און געענטפערט:
  ― יאָ, דאָס חידושט מיך אַלײן! פארוואס טאָן ניט איר טאָן דאָס פֿאַר זיך?
  דערנאך האט די נימפע מארקיז געענטפערט:
  - וויסנשאפטלעכע פּראָגרעס איז אַ געפערלעך זאַך. אויב אונדזער באָמבס אָנהייבן יקספּלאָודינג ווידער, און נישט פּשוט אָנעס, אָבער יאָדער אָנעס ! אזוי וועט קיינער נישט בלייבן לעבן, און מאַדזשיקאַל שטראַלונג איז ערגער ווי נאָרמאַל ראַדיאַציע!
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  ― דאָ זײַנען זײ ! עס געשעהט.
  די מיידלע תּלמידים האָבן געשריגן:
  - מיר טאָן ניט דאַרפֿן אַזאַ עמעצער , זי איז אַ בייז מומע!
  דער מאַדרעך האט באפוילן אין ייַזיק טאָנעס:
  - גיי מיר נאך!
  און זי האָט זיך באַוועגט. זי האט געהאט ספעציעלע שיך אויף די פיס, וואס האבן געלאזט אפען די פיס אין פראנט און זי האט געלאזט ארויסווארפען שפלות מיט רינגען. די מאַדרעך אַלײן זעט אויך אױס יונג ― נישט קײן אײן קנייטש, אַ פֿאָלקלעכער פּנים. אָבער איר סטרוקטור איז קענטיק, נישט די ווייך ימערדזשינג שורות פון אַ טיניידזשער, אָבער אַ דערוואַקסן פרוי מיט קלאַסיש און, איינער קען אַפֿילו זאָגן, אַריסטאָקראַטיק פֿעיִקייטן. און דער קוק איז אַזוי שווער.
  דאָמיניקאַ האָט געמיינט, אַז זי האָט אַ מין טיטל. און אפשר נישט קליין.
  זי איז איהר נאכגעגאנגען, און די מארקיז־נימפע איז אויפגעשפרונגען נעבן איהר און האט געציטערט, אויסגעהאלטען די צײן:
  - דו ביסט אזא פראכטיגע מלכה. אָבער דער זעץ אויף דיין שטערן איז שוין געהיילט, איר ריקאַווערד געשווינד!
  דאָמיניקאַ האָט באַמערקט מיט אַ טשאַקל:
  שטאַרקייט יקספּאַנדער און דומבבעללס,
  א געזונט מיינונג אין אַ געזונט גוף!
  אַזוי זיי דורכגעגאנגען דורך אַ פאָנטאַן און זיבן דזשעץ יראַפּטיד אַ גוט הונדערט מעטער אין די לופט , וואַנדערינג פון די ווונדערלעך שיינקייט. ווייַטער איז דער טויער, בייַ די אַרייַנגאַנג פון אַ ווייַבלעך אַרטשער, און גילדיד פאנצער.
  ז ײ האב ן ד י נײ ע מײדעל ע באגריסט , מי ט נאקן , או ן שטעמפ ן פו ן זײער ע נאקעט ע געהײםט ע פיס .
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  -גירלס האָבן דרייַ גוט מידות. איינס, אז זיי זענען שיין, און די צווייטע, אז זיי...
  און דעמאָלט דער ענטפער האט נישט קומען צו מיינונג. און דאָ זיי זענען ין די דראַגאָן אַקאַדעמיע בנין. עס איז אַזאַ לוקסוס דאָ, איר קענען נישט אפילו פאַרגלייַכן עס מיט Peterhof. אין אַדישאַן צו גאָלד און פּלאַטינום, עס זענען נאָך אַ פּלאַץ פון פאַרשידענע מעטאַלס וואָס האָבן קיין אַנאַלאָגועס אויף פּלאַנעט ערד. און אויך, פילע טייַער שטיינער פון די מערסט קאָמפּלעקס און שיין פּאַטערנז, ליינד מיט אָרנאַמאַנץ, גראַציעז, ירידעסאַנט בלום באַדז. עס זענען אויך פילע פאַרשידענע בילדער אויף די ווענט. מערסטנס עלווז און עלווז. אבער עס זענען אנדערע באשעפענישן. אבער כּמעט אַלע פנימער און פיגיערז זענען יונג און באַוווסט. יונגע מענטשן אָפט פּאָזע נאַקעט-טשעסטעד. און זיי זענען זייער ענלעך צו די סטאַטועס פון אלטע גריכנלאנד און רוים. ס'איז דא אסאך זאכן ... און פון ארום די עקן קומען אויך ארויס קוואלן, וואס זעהן אויך אויס שיין און געשמאק.
  מירראָרס מיט מאַראַנץ און גאָלד ראָמען, פריימד מיט דיימאַנדז און טאָפּאַזעס, זענען אויך קענטיק. וואָס אין זיך קוקט שיין לייַטיש און איז אויך וואוילגעפעלן צו די אויג.
  דאָמיניקאַ איז געווען צופרידן צו באַמערקן אַז איר שטיין זעץ איז פּראַקטאַקלי פאַרשווונדן. און זי איז װידער שײן און גילדענע האר . און אזא מיידל...
  איר האָר איז אַזוי ליכטיק אַז ווייניק מענטשן גלויבן אַז זי איז נישט פאַרב. אבער דאָס איז איר נאַטירלעך קאָליר. און עס פּאַסט איר זייער גוט קעגן דעם קופּערנע בעזש פֿון איר יונג פּנים.
  זי איז א מײדל מיט אײדעלע בלוט, און שפרינגט אויף פון מאל צו מאל װי א מאלפע.
  און די אַקאַדעמי זיך איז קילער ווי די פּאַלאַס פון ווערסיי. אַזוי פּרובירן צו באַקומען נאָענט צו איר.
  דאָמיניקאַ האָט עס גענומען און געזונגען:
  די וואָלץ פון פּאַלאַסאַז זענען טעמפּטינג פֿאַר אונדז,
  פרייהייט וועט קיינמאָל זיין ריפּלייסט!
  פרייהייט וועט קיינמאָל זיין ריפּלייסט!
  און אירע נאקעטע פינגער האבן אויפגעהויבן א בריליאנטן קיזלשטיין פון דיל און אים געװארפן העכער. עס איז פארבײגעפלויגן, אבער די נימפע האט געקלאפט מיט די פינגער, און דער דימענט האט זיך געענדיגט אין איר אפענער פאלעם.
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  ― איר האָט דאָס געטאָן קלוג!
  דער וויזעלע האט געציטערט:
  מער פלינק ווי אַ מאַקאַקאַ
  האַרדער ווי אַן אָקס...
  און דער חוש פון שמעקן איז ווי אַז פון אַ הונט,
  און די אויג איז ווי אַן אָדלער!
  דער לערער האָט געזאָגט אין שטרענג טאָנעס:
  - איצט מיר גיין אַראָפּ .
  דאָמיניקאַ שטאַמלט:
  - אָדער אפֿשר עס איז בעסער, פאַרקערט, צו העכערונג?
  זי האט געשאקלט מיטן קאפ:
  - עס איז אַ ונטערערד סטאַדיאָן אונטן. עס איר וועט ווייַזן דיין סקילז אויב איר ווילן צו באַקומען אין די עליט!
  די מיידל אַקטריסע טימאַדלי געפרעגט:
  - וואָס אויב איך טאָן ניט פאָרן די יגזאַמז?
  האָט דער מלמד געזאָגט שטרענג:
  - און דעמאָלט איר וועט ווערן אַ שקלאַף. איר האָט געשפילט סלאַוועס אין קינאָ און איר וויסן וואָס עס איז?
  דאָמיניקאַ האָט געלאַכט און געענטפערט:
  ― הײַנט איז דאָס מײדל אַ נאַקעטע שקלאַף,
  און מאָרגן איז נאָר אַ קיל געטין!
  און זי, אין פאַקט, אנגעהויבן צו האָבן שפּאַס און אָן קיין שוועריקייטן.
  או ן אזו י האב ן ז ײ אנגעהויב ן אראפגײ ן פו ן ד י מארמארנע ר טרעפ . און עס איז געווען ווי אַ אַראָפּגאַנג אין גיהנום.
  דאָמיניקאַ געדענקט ווי זי געשפילט אַ מעכאַשייפע אין די קינאָ. מ׳האט זי אויפגעהויבן אויף א קײט, מיט די הענט צוגעבונדן הינטער איר צו דער סטעליע. און עס טאַקע שאַטן. און עס טייטאַנז די וועינס. די מיידל'ס געזינטע, מאַסקיאַלער גוף איז באדעקט מיט שווייס פון ווייטיק און שפּאַנונג. און דעמאָלט די קייט איז באפרייט. און זי פֿילט אַ רעליעף פֿאַר אַ מאָמענט און רופֿט זיך אַראָפּ. און עס איז שפּאַנונג רעכט דאָרט אויף די שטאָק.
  און דאָמיניקאַ סקרימז פון כעליש ווייטיק אין איר דזשוינץ און פּלייצעס. יא, איר דאַרפֿן צו פילן עס.
  די נימפע, געזען אַז די מיידל 'ס פּנים איז גרימאַסינג , באמערקט:
  - דו דארפסט ניט זײן קײן קנעכט. איר קען זיין אַ תּלמיד אין דער יינגער גרופּע.
  דאָמיניקאַ האָט געכײַכט און אָנגעצייכנט, געזאַנג, שפּאָט זיך, אַ דערוואַקסענער מיידל און אַן אַקטריסע דערויף:
  ערשטער קלאַס, ערשטער קלאַס,
  היינט איז דיין יום טוב...
  עס איז אַ ווונדערלעך און שפּאַס צייט,
  ערשטער באַגעגעניש מיט שולע!
  לאסקא האט געשריבן:
  - נישט קאמיש! איר מענטשן קיינמאָל געחלומט פון אונדזער קייפּאַבילאַטיז אין מאַגיש!
  דאָמיניקאַ האָט אַגרעסיוו געענטפערט:
  - האָבן איר אלץ געחלומט פון אונדזער טעקנאַלאַדזשיקאַל דערגרייכונגען? איין הידראָגען באָמבע וועט פאַרמאַכן אַלע דיין מאַגיש.
  דער מאַדרעך אין שוואַרץ באמערקט:
  - עס איז ניט דאַרפֿן צו באַרימערייַ . דאָס איז נישט פּאַסיק!
  דאָמיניקאַ האָט געענטפערט:
  - דאָס איז נישט באַרימערייַ, אָבער אַ דערקלערונג פון פאקטן. א הידראָגען באָמבע מיט אַ מאַכט פון הונדערט מעגאַטאָן איז ביכולת צו צעשטערן אַלע לעבן אין אַ ראַדיוס פון הונדערט קילאָמעטערס. קענען איר ימאַדזשאַן וואָס דאָס איז?
  נימפע באשטעטיקט:
  - זי ליגט נישט! מענטשן פאקטיש האָבן אַזאַ פאַנטאַסטיש דעסטרוקטיווע וועפּאַנז. און רובֿ ימפּאָרטאַנטלי, עס זענען אויך מיסאַלז וואָס זענען ביכולת צו באַפרייַען עס צו די ציל.
  די מלמד האט געמורמלט דורך די צײן:
  - עס איז אַ שאָד אַז די פּעסטילענסע אויף מענטשן האט נישט ווירקן די ערד. אַגרעסיוו מאַלעס ווי דייַן טאָן ניט פאַרדינען צו לעבן!
  דאָמיניקאַ האָט נישט געטענהט, נאַנדי:
  - טײלמאל טראכט איך אויך, אז ס׳איז אזוי.
  נימפע האט געשריבן:
  - מענטשן זענען אויך אַנדערש. דו זאלסט נישט טראַכטן אַז זיי זענען אַלע שלעכט. כאָטש, וואָס מענטשן זענען מער סך, שלעכט אָדער גוט, איר קענען נישט זאָגן רעכט אין ערשטער בליק!
  דאָמיניקאַ באמערקט מיט אַ שמייכל וואָס געקוקט זייער טרויעריק:
  - אויב איר וואַך הויפט טעלעוויזיע, טאָמער עס זענען מער שלעכט אָנעס . אָדער אפילו זייער שלעכט אָנעס!
  נימפע באשטעטיקט:
  ― דאָס איז קסענאָפאָביע! ווען די האַס איז געשטארקט צו אַלץ וואָס איז נישט ווי איר. אָבער דאָס זאָל נישט זיין גענומען ווי אַ בייַשפּיל.
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - אקעי, לאמיר נישט רעדן וועגן פאליטיק. מייַן ציל איז צו ראַטעווען אַלע פארשטייערס פון די שטארקער געשלעכט אויף דעם פּלאַנעט ... אַז איז, אין דיין אַלוועלט. און דאָס איז מער ווי אַ פּלאַנעט!
  וויזעל האָט געענטפערט בענימעס:
  - דאָס איז נישט אַ פּלאַנעט, אפילו אַ גרויס איינער, אָבער עס איז נישט גאַנץ אַ אַלוועלט. עס איז עפּעס צווישן אַ זייער גרויס פּלאַנעט און די אַלוועלט. אָבער איך וויל נישט באַקומען אין די ווידז ...
  דער מלמד האט געשאקלט מיט אירע כאראקטעריסטישע אויערן, וואס זענען ארויסגעקומען פון אונטער איר האר, און געזאגט:
  - אין קיין פאַל, ניט נאָר אונדז, אָבער עס זענען אנדערע אַקאַדעמיעס פון דראַגאָנס און ניט-דראַגאָנס וואָס זוכן וועגן צו ראַטעווען די מאַלעס, און אויב מעגלעך, זיי צוריקקומען.
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - א דערטרונקענער כאפט זיך אין שטרוי! און עס איז טאַקע אַ ציגל ...
  די נימפע מאַרקיסעס סאַגדזשעסטיד:
  - אפֿשר זאָלט איר בעסער זינגען, די אַראָפּגאַנג איז גאַנץ לאַנג!
  די מיידל אַקטריסע ניד:
  - יאָ, איך שטימען , עס איז אפילו קילער ווי אין די ונטערבאַן!
  און דאָמיניקאַ האָט אַ נאַקן מיט איר קאָפּ, וואָס פינקלען מיט גאָלד בלעטער, און געזונגען:
  עס איז קיין עלטער אָדער הייך אין מלחמה,
  זי מאכט מײדלעך און בחורים גלײך!
  די וואס ווילן נישט בליען אין שטילקייַט,
  ווער וויל פליען נאך העכער!
  
  מיר צעהאַקן, שיסן און צעהאַקן,
  פֿאַר אונדז עס איז אמונה - דינסט צו די מאָטהערלאַנד!
  פון קורס, עס איז בעסער צו דינען ווי אַ שווערד,
  צו געווינען די שלאַכט באַשטימענדיק!
  
  וואָס אַנדערש איז מער וויכטיק פֿאַר אונדזער ווייבער?
  פון קורס, נעמען עס ניט בלויז אויף די בעט!
  דו ביסט אַן אָדלער מאַן, ניט אַ נעבעכדיק שפּערל,
  שטרעבן צו האַלטן אונדזער הייזער פון ברענען!
  
  דאָס איז אַ צאָרנדיק שלאַכט, מיר זען אַז עס קומט,
  די האָרדע איז געפארן, די מאַסע קענען ניט זיין גערעכנט!
  אבער די שמידן האבן געשמידט א שטארקן שילד,
  די ברום און בייז פּילז וועט נישט דערשראָקן אונדז!
  
  און מיר האָבן זיך צוזאַמען, לעגיאָן,
  די שפּיזן האַלטן זיך שטאַרק אין די הענט פון די מעכטיקע!
  זיין דער פייַנט בייַ מינדסטער אַ מייַסטער אין צעשטערונג,
  קברים ווארטן, נישט מעדאַלן אויפן פּופּיק!
  
  מי ר האב ן זי ך צונויפגעפאלן , אבע ר ד י מײדלע ך שטינקען ,
  שווערדן אין הענט פינקלען ווי בליץ!
  אַזעלכע שטאַרקע מײדלעך, האַרטע קוק,
  צו די קנאה פון אפילו די שטערן דזשעדי !
  
  , די מלכים טראַכטן ?
  אבער איצט לויפן די "בערן"!
  מיר זענען די הייליק וואָריערז פון רוס ',
  קיין פייטער, מיידל אָדער באָכער!
  
  מיר פאָר זיי אַוועק און נעמען קיין געפאנגענע,
  פרייע מענטשן זאָלן נישט פּראָדוצירן אומגליקלעכע שקלאַפֿן!
  מי ר האב ן זי ך געהאנדל ט מי ט דע ר צעשויבערטע ר קרא ,
  די אינטערעסן פון פאטערלאנד זענען העכער ווי די פריוואטע!
  יאָ, די ליד איז נישט שוואַך און די קול פון די וואָריער איז ווונדערלעך.
  די אַראָפּגאַנג איז געווען געענדיקט, און איצט דרייַ גערלז פון פאַרשידענע מינים: אַ שרעטל מאַדרעך, אַ מאַרקיז נימפע און אַ מענטש קאַפּ-אין, געפונען זיך אין די טעריטאָריע פון אַ גרויס ונטערערד סטאַדיאָן, ניט ערגער אין גרייס פון לוזשניקי, און אפֿשר אפילו העכער.
  עס האט געהאט אסאך אלערליי מכשירים, א הויכע סטעליע און שטייט פאר הונדערטער טויזנטער צוקוקער, און שטולן אויסגעמישט מיט סאַמעט, פערל, גאָלד, אדער אפילו פאר די טייערסטע געסט מיט בריליאנטן און אנדערע שטיינער.
  אין דער זעלביקער צייַט , עס איז געווען כּמעט ליידיק. אמת, אין צענטער איז געווען דער גראַנד האר זיך און דער הויפּט פון דער אַקאַדעמיע, די דראַגאָן דוטשעסס דע מאָנטסערראַט.
  זייער א שיינע נקבה מיט זיבן קעפ, געמאלט אין אלע קאלירן פונעם רעגנבויגן. און עס קוקט אַזוי שיין, פשוט אַמייזינג, ספּעציעל אויב איר זען עס אין פאַקט און נישט אין אַ פֿילם.
  דאָמיניקאַ סאַנג אויס פון אָרט:
  הויך הימל, ווייַט דיסטאַנסאַז,
  הערן צו די ליד וועגן די העלדיש אקמאלע ...
  ער איז אַ בייז שלאנג, ער האט מציל די ערד,
  און דער ריטער לינקס דער ליכט פון די הימל!
  מען זינגט ווידער לידער...
  דאָ האָט די דראַגאָן-דוטשעסס דע מאָנטסעראַט איבערגעריסן מיט אַ סכּנותדיקן קול, ווי די טרומייטן פֿון יריחו:
  - דו , זע איך , ביסט א זייער א חוצפהדיק מיידל , מיט א צונג , וואס האט זיך גרינג געקאנט איינדרייען אין א לאנגער שלייף ארום אייער מענטשלעכן האלדז .
  דאָמיניקאַ האָט געענטפערט מיט אַן אומשולדיקן שמייכל:
  - כ׳האב דיך נישט געװאלט באלײדיקן. נאָר אַז איך האָב טאַקע ליב צו זינגען. און אַקמאַל איז נאָר אַ פייע-מייַסע יינגל, אַ פֿילם כאַראַקטער פון אַ קינדער 'ס פילם. דו זאלסט נישט נעמען עס צו עמעס!
  זיבן-כעדאַד ווייַבלעך שלאנג, וועגן די גרייס פון א גוטער צװײ־זיצער אטאקע־ערעראפלאן, האט געלאכט און באמערקט, מיט אלע זיבן קעפ רײדן אין דער זעלבער צײט, װי זײ װאלטן געשאםן אײן גאנצער טראץ זײערע פארשײדענע מוחן:
  - און איר זענט וויציק און העלדיש, און אין דער זעלביקער צייַט, ריסאָרספאַל. קענען איר בייַ מינדסטער טאָן עפּעס אין מאַגיש?
  דאָמיניקאַ סאַנג אַ קאָמיקער ליד אין ענטפער:
  מתנה פון מלמדים,
  זיי פארבראכט צייט מיט מיר ...
  ער האָט געליטן מיט מיר פֿאַר גאָרנישט -
  די מערסט בערייש מכשף!
  
  חכמים מלמדים
  איך האב נישט אויפמערקזאם צוגעהערט...
  אל ץ װא ם אי ז מי ר ניש ט געפרעגט
  איך האב עס עפעס געטון!
  . קאפיטל נומער 5 .
  די שקלאַף יינגל און ערשטע פּרינץ אָענאָמאַוס איז ווידער אַסיינד צו דרייען די שווער ראָד. א קינד, ארום עלף אדער צוועלף יאר אלט, האט איבערגעשראקן די מידקײט און גערוט די בארװעםע פיס אויף שארפע שטײנער, האט געמאלן תבואה. צװײ שרעטל מײדלעך האבן זיך געשלאגן מיט אומגעפער גלײכע אינטערװאלן אויפן יינגל׳ס נאקעטע, מוסקלע רוקן. עפע ס הא ט דע ר דאזיקע ר שקלאװע ר עקזיסטענץ , געגעב ן א רעפרײ ט פו ן װער ן אי ן שטײן . אבער יונגע שקלאפען בחורים טאר מען נישט לאזן רוען און מען דארף שלאגן שווער און גאנץ שטארק.
  או ן אזו י װײטע ר בי ז דע ר שקלאפע ר אי ז אינגאנצ ן אויסגעמאטער ט געװאר ן שלאפן . און נאָכדעם הײבן מען אים װידער אױפֿ, פֿיטערן אים, ער זאָל ניט שטאַרבן פֿון הונגער און האָבן כּוח צו אַרבעטן. און זיי כאַפּן ווידער.
  דאָס גיט לעבן, אָבער בלויז אַ זייער ווייטיקדיק. ווי, ווי גיהנום בעשאַס לעבן, חוץ אַז דער גוף איז יונג און געזונט און די געדאנקען זענען אין די קאָפּ און די באוווסטזיין איז קלאָר. אָבער דאָס מאכט עס אפילו מער כיומיליייטינג און ווייטיקדיק. כד י צ ו א ביס ל אפנעמע ן זי ך פו ן דע ם װײטיק ן או ן מידקײט , הא ט דע ר געװעזענע ר פרינ ץ או ן איצ ט שקלאפ ן ײנגל , אוענאמאוס , גענוצ ט זײ ן פאנטאזיע ;
  א קאָמאַנדע פון פּייראַץ אויף שלאַכט דראַגאָנס סקאָורס די וואלקנס אין זוכן פון רויב. א שיין, מוסקולאַר יונג שרעטל אָענאָמאַוס אין אַ קלוג פּאַסן, שיך וואָס פינקלען מיט שאַרלעכ רויט וואַרניש, און מיט דימענט ספּורס קאָנטראָל זיין דריי-כעדאַד פאַרזעעניש. און די רעשט פון די מאַנשאַפֿט באשטייט פון אַמייזינג גערלז. זיי זענען מאַסקיאַלער, טאַנד, באָרוועס, און אַלע זייער קליידער זענען האַלדזבאַנד פון טייַער שטיינער אויף זייער טשעסץ און היפּס. און אַלעמען, פון קורס, איז נאָר שניט מאָדעלס מיט העל האָר. ז ײ האב ן געמאכ ט דראג ן װא ס זײנע ן געװע ן א ביס ל קלענער ע או ן האב ן נא ר געהא ט אײ ן קאפ .
  נו, פון קורס, ער איז אַ מענטש, די שטארקער געשלעכט, און זיין מאַנשאַפֿט איז געמאכט פון פארשטייערס פון די שיין געשלעכט. און ער דאַרף ניט אַנדערע מענטשן.
  אַזוי נאָר דער זכר קאַפּיטאַן האט שיכלעך, און זיין דילייטפאַל סאַבאָרדאַנייץ קענען טאָן זאכן מיט זייער נאַקעט, גראַציעז פֿיס אין שלאַכט וואָס קענען ניט זיין געזאָגט אין אַ פייע מייַסע אָדער דיסקרייבד מיט אַ פעדער! די בעאַוטיעס זענען ביכולת צו וואַרפן יקספּלאָוסיווז מיט טויטלעך קראַפט, און וואַרפן אַ דאַגער, בומעראַנג אָדער סאַמיק נאָדל.
  אָענאָמאַוס, דער יונגער פּרינץ, האָט געזונגען מיט פרייד און פרייד:
  דער עושר וועט דאָך לאַכן,
  שאָקל דיין מאַממאָן, דיין פול בויך!
  און אונדזער גורל איז צו שטאַרבן מיט ווייטיק,
  דער טויט היט אויף אַלעמען, אַן אַלטע מיט אַ כיס!
  
  און מיר ווילן צו לויפן אויף די גראָז,
  נאָך אַלע, מיר זענען נאָך, יסענשאַלי, נאָר קינדער!
  אבער דער יינגל וועט פילן צווייפל שקלאַפֿערייַ,
  עס איז קיין פרייהייט אין קיין טורמע אויף דעם פּלאַנעט!
  
  מיר מוזן קעמפן, דאָס איז גורל,
  הרגעט א חבר אויב דו דארפסט הרגענען א ברודער!
  ס'איז נישטא קיין טעם צו דאווענען צום אייבערשטן,
  פֿאַר וועמענס זינד טאָן די קנעכט טראָגן נקמה?
  
  עס איז בלוט אין די ארענע און שמוץ אין די דאַנדזשאַן,
  די ראַץ האָבן מיר געביסן די באָרוועסע פֿיס!
  דער זשעדנער פּרינץ טשעפּעט זיך מיט זײַן בול־פֿיס,
  מע זאָל אים אַלײן אַװעקשיקן!
  
  צו בלייַבנ לעבן, איר האָבן צו טייטן,
  איר ליידן סיי אין נשמה און סיי אין שטאַרביק גוף!
  די איידעלע סעודה אויף די קערפערס פון אָרעמקייט,
  דער שטינק איז געשטאָרבן, נאָר געבליבן אַ קרײַד!
  
  אָבער אַלע די זעלבע, דער גייסט פון וועט קענען ניט זיין צעבראכן,
  די פאַדערלאַנד איז לעבעדיק אין די יינגל ס געדאנקען!
  אַן אַרמיי וועט קומען צו די עלוועס אייביק מיט זידלען,
  מיר וועלן אַראָפּוואַרפן די רייכע פֿאַר זייער מעשים !
  
  דעמאלט וועט דער געלט־באג ציטערן ,
   ווער האט אויסגעקוועטשט די זאפט פון פאטערלאנד!
  צו געווינען, מיר דאַרפֿן אַ העל מיינונג,
  און אויב איר זענט אַ פּאַכדן, אַפֿילו די געטער זענען קויכעס!
  
  אָט איז אַ מאַך פון דער שווערד, דער קאָפּ איז אַוועקגעפלויגן,
  דער עקזעקוציאנער האט זיך מיטאמאל פארוואנדלט אין א קרבן!
  ווי דער שטן איז פּלוצלינג אנטלאפן פון די קעסל,
  אַזוי כעס איז יקספּעלד פון אַ גרויס האַרץ!
  
  ניט דאַרפֿן צו טראַכטן, די עלווז פון ליכט זענען שוואַך,
  אונדזע ר פאלק הא ט זי ך קיי ן קיי ן ניש ט געבויגן !
  די נייַ-געקומענער פון גענעם ,
  און מיר זענען גוט גענוג צו טרינקען טיי פון די טעצל!
  א שיין ליד, און זיין קאָלעקטיוו פון דראַגאָנס איז גלענצנדיק. אזוי שװעבט אויף דער רעכטער האנט, האט א שרעטל מײדל מיט קופער־רויטע האר, װאס האט געפלאטערט אין װינט װי א פראלעטארישער פאן, אויסגערופן:
  - עס איז צייַט צו באַקומען ערנסט, טאַקע פּרינץ פון לופט פּייראַץ!
  ענאָמאַי האָט זיך געכאַפּט מיט אַ שמייכל:
  ― אַװדאי! דאָס איז וואָס מיר זענען געבוירן פֿאַר!
  ד י מײדלע ך האב ן געזונגע ן אי ן כאר , אײנציקװײז , באפרײנגע ן או ן שפיל ן מי ט זײער ע שטארק ע קערפער , געשניט ן פו ן אנטװיקלט ע מוסקלען :
  מיר זענען אָרעם, מיר זענען אָרעם פּייראַץ,
  מיר זענען זייער, זייער נעבעכדיק ...
  מיר שטעלן דזשאַרז אין די הימל פֿאַר די קאַראַוואַלז,
  אָבער ווייַל זיי האָבן נישט אַרייַנגעשיקט מאָראַל אין אונדז!
  און די קריגערס האבן געזונגען מיט נאך גרעםערער פרײהײט און אויפגערעגטקײט, און זײערע קולות זײנען געװען װי פולע נאכטיגאלן טרילז:
  פּייראַץ טאָן ניט דאַרפֿן וויסנשאַפֿט
  און עס איז קלאָר וואָס ...
  מיר האָבן לעגס און געווער,
  אָבער מיר טאָן ניט דאַרפֿן אונדזער קעפ!
  אין דעם מאָמענט, אַ מיידל מיט געל-פיאַלקע האָר פייַפן שרי:
  - רויב פאָרויס! עס איז אַ גאַנץ לופט גאַליאָן אויף די רעכט כעדינג!
  די מײדלעך האבן געזונגען אין כאר:
  אה מאַ , איבער די אָקעאַן, האַ מאַ , דראַגאָנס אין טשעק,
  אה מאַ , קוק איבער די פאַביאַלאַס עשירות ...
  מיר טאָן ניט זאָרגן וועגן די געזעצן, מיר בויען אַ נייַע סדר,
  צו שטאַרבן שוואַך און נאַריש אונטער שווערדן!
  פּרינס אָענאָמאַוס באפוילן:
  - נו , מײדלעך , אוי ב מי ר זײנע ן באשערט ן צ ו בארויב ן , דא ן װעל ן מי ר בארויב ן !
  או ן דא ן האב ן זי ך א גאנצ ע סטא ד דרא ־ קע ן געאײל ט צ ו אטאקירן . ז ײ האב ן זי ך צוגעלאפ ן צ ו זײע ר ציל .
  דע ר גאלא ן אי ז געװע ן א גרוים ע או ן שײנ ע שיף . טרא ץ דע ר שװער ע װאג ט או ן באלאדענ ע מי ט פארשײדענ ע סחורות , הא ט ע ר א דאנ ק דע ר מאגישע ר זי ך גלײ ך געשװימ ט אי ן דע ר אטמאספערע . און דער װינט האט געבלאזן די זעגלען פון דעם גאלאן.
  ענאָמאַי באמערקט אַז די סיילז פון די שיף האָבן זייער העל און שיין פּאַטערנז. און דאָס, לאָזן ס זאָגן, איז זייער קיל . בפרט ווען די אויפשטייגנדיקע זון האט זיך באוויזן.
  פון די גאַליאַן זיי באמערקט אַ סטייַע פון פּייראַץ קאַנטראָולינג טריינד דראַגאָנס. און דער קאָלעקטיוו האָט זיך אָנגעהויבן צו טאַרערין וועגן דעם. אויך אין אים, די מערהייַט זענען שיין גערלז אין טוניקס און שקלאַף יינגלעך. ז ײ זײנע ן געװע ן נא ר אי ן שװעםטער־בומע , נא ר עטלעכ ע ױנג ע שקלאפ ן האב ן געהא ט גאלד ע או ן זילבערנע ר ברײזע ל פינקלענדי ק אוי ף ד י קנעכלע ם או ן האנדלען .
  ד י מלחמ ה מײדלע ך זײנע ן געװע ן מע ר באצירט . אָבער אויך באָרוועס, ווי בחורים פֿון צוועלף ביז פערצן יאָר אַלט, מאַסקיאַלער, שיין, אָבער מיט שקלאַף בראַנדז אויף די קאַסטן און פּלייצעס.
  בלויז איין וואָריער מיידל האט עלעגאַנט שיך אויף די פֿיס. זי איז דאָך דאָ די וויכטיקסטע און דער קאַפּיטאַן. אַזאַ אַ שיין בלאָנדע מיט האָר וואָס האט אויסגעזען ווי עס איז געווען ספּרינגקאַלד מיט גאָלדען פּודער.
  און וואָס אַ קיוט פּנים זי האט. און דער גוף איז באדעקט מיט פאנצער וואָס איז געשטאַלט אין פּלאַטין, סאַפּפירעס, שמאַראַגד, טאָפּאַזעס, רובין, אַגאַט און דיאַמאָנדס. דערצו, די טייַער שטיינער זענען עריינדזשד אין אַ ווונדערלעך אָרנאַמענט פון די מערסט שיין פארבן. עס זענען רויזן, טולאַפּס, קאָרנפלאָווערס, פאַרגעסן-מיר-נאַץ, מימאָסאַז, פּיאַניז און פילע אנדערע.
  אויף איר לאַגזשעריאַס פאנצער, אַלע די בלומען זענען אַנדערש, און ניט איינער איז ריפּיטיד.
  דער פּיראַט פּרינץ אָענאָמאַוס פּעלץ אַ סערדזש פון העל געפילן אין זיך און קאָאָד:
  - נו, איז טאַקע מעגלעך צו פאַרקריפּלט און טייטן אַזאַ שיינקייט! איך קען נישט טראָגן אַזאַ זינד אויף מיין נשמה.
  האָט דער פֿײַערדיק רויטער פּאַרטנער באַמערקט:
  - אָבער אַז ס וואָס מיר זענען פּייראַץ! נאָך אַלע ... עס איז אוממעגלעך צו פּיראַט אָן זינד.
  אן אנדער האט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  יאָ, עס איז שווער צו טייטן ליב געהאט אָנעס,
  נאָך אַלע, אַ שרעטל , גלויבן מיר, איז געבוירן פֿאַר גליק ...
  אבער אויב איר זענט אַ פּיראַט, די בלייד איז די מוטער,
  אָן בלוט, רעגן און אייביק שלעכט וועטער!
  דער רויטער האט אויך באמערקט:
  - דאָס זענען דאָך שיין גערלז און יינגלעך, אָבער זיי זענען נישט אונדזער האָדעווען פון עלווז, אָבער פון די ראַסע פון מענטשן! קוק, גרויס איינער , אין די פאָרעם פון זייער אויערן.
  Oenomai איז געווען סאַפּרייזד:
  - זענען מענטשן אַזוי שיין און יונג?
  דע ר פײע ר קריע ר הא ט גענומע ן :
  - דאס איז עס! מיט דער הילף פון מאַגיש זיי באקומען אייביק יוגנט. און איצט די יינגלעך זענען סטאַק אין זייער פרי טיניידזש יאָרן.
  זיי וועלן איצט שטענדיק זיין יונג און אונטערטעניק.
  האָט דער יונגער פּרינץ געזונגען:
  אַלע עלווז, מענטשן אויף דעם פּלאַנעט,
  זאָל שטענדיק זיין פריינט ...
  קינדער זאָל שטענדיק לאַכן.
  און לעבן אין אַ פרידלעך וועלט!
  קינדער זאָלן לאַכן
  קינדער זאָלן לאַכן
  קינדער זאָלן לאַכן -
  און לעבן אין אַ פרידלעך וועלט!
  די בלאָנדע שרעטל האָט פֿאָרגעלייגט:
  - עס איז אַן אָפּציע! דער בעסטער פייטער פון זייער זייַט און דער בעסטער אָדער בעסטער פון אונדזער זייַט וועט קעמפן. אין פאַל פון נצחון, זיי טיילן די ספּוילז מיט אונדז, און אין פאַל פון באַזיגן, דער לוזינג וואָריער ווערט . אָדער אַ שקלאַף אָדער אַ מעס!
  Oenomaus האט געזאגט:
  - דאָס איז לאַדזשיקאַל! איך בין גרייט צו קעמפן!
  מײדלעך אויף שלאנגן האבן ארומגערינגלט דעם גאלאן. זיי זענען פאַסטער; אַ מאַסיוו שיף פשוט קען נישט אַנטלויפן די פלינק סטייַע.
  אבער דער גאלאן האט געהאט ביקסן. און מע האָט זײ אָנגעהױבן צו באַװײַזן, און די װיקעס האָבן אַפֿילו אָנגעהויבן רויך.
  אָענאָמאַוס האָט געזאָגט מיט אַ דונערדיק קול:
  ― איך פֿאָרשלאָגן אַ דועל! לויט די מנהג פון לופט פּייראַץ. איין קעמפער פון דיין זייַט, און איינער פון אונדזער. איר וועט געבן האַלב פון דיין לאַסט צו די געווינער. און אין פאַל פון באַזיגן , טאָן וואָס איר ווילט מיט די לוזער. מיר װעלן אײַך נישט אַרן.
  די מיידל קאַפּיטאַן אין טייַער פאנצער מיט בלומען האט געזאגט:
  - גרויס ! מיר אָננעמען דעם אַרויסרופן! איך וועל קעמפן! און איר נאָמינירן ווער איר ווילט!
  שרעטל פּרינס אָענאָמאַוס האָט באַשטימענדיק געזאָגט:
  - איך בין דער איינציקער פארשטייער פון דעם שטארקער סעקס צווישן אייך. אַזוי איך האָבן צו קעמפן!
  דער רויטער אסיסטענט האט אגרעסיוו געזאגט:
  - איך בין ניט ערגער אַ פייטער! איך ווילן צו קעמפן!
  און זי האָט געשאָקלט מיט איר באָרוועס, עלעגאַנט, זייער פֿלינק פוס, וואָס איז רירעוודיק, ווי דער גוף פֿון אַ קאָבראַ.
  דער יונגער וואָריער האָט זיך געטענהט:
  - מיר זענען קאַפּיטאַן, מיר וועלן קעמפן!
  דאס מײדל אין טײערער פאנצער האט זיך געכאפט און געזאגט מיט א שמייכל:
  - מאַרקיסעס דע ארטעמיס, אין דיין דינסט!
  האָט דער יונגער שרעטל געענטפערט מיט זיכערקייט:
  - פּרינץ אָענאָמאַוס! גרייט פֿאַר שלאַכט!
  או ן זײע ר טײל ק אי ז דע ר יונגע ר קריע ר ארוי ף אויפ ן דעק , או ן געצויג ן זײ ן לאנגע , דינע ר שװערד .
  דאַמע דע דיאַנאַ האָט אויך געצויגן איר בלייד און געפרעגט מיט אַ שמייכל:
  - פארוואס איז דער פּרינץ פּלוצלינג געווארן אַ בלוטדאָרשטיק פּיראַט?
  אָענאָמאַוס האָט דאָס באַשטימענדיק געענטפערט:
  - עס איז אַ לאַנג געשיכטע. אָבער איך בין נישט אַ בלוט-דאָרשטיק פּיראַט, אָבער אַן איידעלע! און דאָס מאכט אַ חילוק.
  האָט די מאַרקיסעס געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - איך װעל דיך ניט הרגענען, דו װעסט זײן מײן פערזענליכע קנעכט און געפאנגענע. איך װעל דיך מאַכן מיט דײַן צונג לעקן די נאַקעטע פֿיס פֿון מײַנע פֿיס און מיר דערמיט געבן פֿאַרגעניגן!
  אָענאָמאַוס האָט געלאַכט און געענטפערט:
  דיך אויך ניט טייטן ! און עס איז אפילו פייַן צו קיצלען אַזאַ פֿיס מיט דיין צונג. אָבער כאָטש איר זענט אַ ערנסט וואָריער, איר וועט נישט וואַרטן פֿאַר מיין באַזיגן!
  דיאַנאַ האָט ברייטער געשמייכלט מיט אירע גרויסע ציין און געענטפערט:
  - לאמיר זעהן! ניט בלויז מיר, אָבער אויך אנדערע גערלז וועלן פאָר איר געפאַנגענער. און מיר װעלן דיך פּײַניקן און דיך טױט שלאָגן. זאל ס זען ווי איר שמייכל אין דעם פאַל!
  דער פּיראַט פּרינץ סאַנג אין ענטפער:
  גיב נישט אויף, גיב נישט אויף, לאז נישט אפ
  אין דער שלאַכט מיט די נייטמער פאַרזעעניש, טאָן ניט זיין דערשראָקן ...
  שמייכל, שמייכל, שמייכל -
  וויסן אַז אַלץ קוקט גרויס און אָוקיי !
  די מאַרקיז האָט זיך אַ נײַד געטאָן מיט אַ זייער צופֿרידן בליק:
  ― ביסט אַ פֿרײלעכער יונגערמאַן! איר וואָלט מאַכן אַ גרויס זשעסטער. אפֿשר װעל איך אײַך אַפֿילו געבן צו דער מלכּה. און עס וועט זיין שפּאַס!
  אָענאָמאַוס האָט געענטפערט מיט כעס:
  - גענוג לײדיק געשמועם. זאל ס קעמפן!
  די מיידל אין פאנצער שפּרינגען פון די באַטאַרייע שטאָק און קעגן איר אַנטקעגענער. אָענאָמאַוס האָט זי באַגעגנט, אָפּגעריסן די קלאַפּן און אפילו געענטפערט, כּמעט אָפּגעשניטן דאָס אויער פון דער שיינקייט. זי איז צוריקגעשפרונגען און באמערקט מיט א פאנטער שמייכל:
  - און איר זענט נישט שלעכט. איך האָב געמײנט, אַז דו ביסט אַ פּרינץ, װי איך בין אַ מאָנאַשקע!
  דאָס מײדל איז אָבער נישט קײן שרעטל, זי האָט אַ מענטשלעכער אויער. אָבער אָענאָמאַוס איז אַ שרעטל. מענטשן און עלווז האָבן פּראָסט קינדער - האַלב-ברידז . אבער זיי זענען יוזשאַוואַלי גערופן ממזרים . און זיי טאָן ניט טאַקע ווי זיי ביידע.
  די מאַרקיז מיידל האָט ווידער אַטאַקירט. זי געפירט אויס קאָמפּלעקס קאַמבאַניישאַנז מיט שווערדן. און איר בלייד האָט געפֿלאָכטן, אָפּגעשפּרונגען און זיך װידער געשפּילט, װי די פֿליגלען פֿון אַ מיל אין אַ הוראַגאַן. אוּן זִי אִיז גִיזָאגְט.
  דער פּרינץ, וועלכער איז נישט אומזיסט געווען דער יורש פון אַ ריזיקער אימפעריע, האָט איר אַ שטאַרקן קלאַפּ געטאָן אין קאַסטן. אוּן עֶר אִיז גִיזָאגְט דֶער פאנצער. בלוט אַפֿילו ספּאַטערד. און עס איז געווען קלאָר אַז די מיידל איז ווונדאַד.
  ז י הא ט זי ך צוריקגעטרעט ן או ן זי ץ געשמעקט :
  - געפערלעך פאַרזעעניש יינגל!
  עדמאָנד האט געענטפערט מיט אַ קאַנדעססענדינג שמייכל:
  "איך קען זיין אַ פאַרזעעניש, אָבער איך בין ווייַט פון אַ יינגל!"
  ארטעמיס האט געלאכט און נאכאמאל אטאקירט. כאָטש שאַרלעכ רויט בלוט איז דריפּן פון איר. און זי האָט זיך צעשפּרייט איבערן דעק.
  די רויטהאָריקע מלכּה האָט באַמערקט:
  ― איך װאָלט איר גלײך אָפּגעשניטן דעם קאָפּ! איך וואָלט נישט ציען די זעקל.
  האָט דער מאַרקיסעס-קאַפּיטאַן געטאָן:
  - און איך קענען געבן איר אַזאַ אַ געלעגנהייט!
  אָענאָמאַוס האָט געענטפערט דורך שלאָגן די וואָריער אונטער דער האַנט מיט זיין שווערד און שנייַדן איר טענדאָן. זי האט אראפגעלאזט דאס געװער פון דער רעכטער האנט, אבער תיכף אויפגעהויבן אין איר לינקער. און זי האָט געשמײכלט קאַרניװערלעך, װי זי װאָלט געװען די מעטרעסע פֿון דער מצבֿה אין דעם דאָזיקן שאָ.
  האָט דער יונגערמאַן געזאָגט:
  - דו ביסט א מוטיק מיידל! אבער דעמאָלט איר באַקומען שאַטן. בעסער געבן אַרויף!
  דיאַנאַ האָט אויסגערופן:
  - מיר וועלן שטאַרבן, אָבער מיר וועלן נישט געבן אַרויף!
  די רויט-כערד פּיראַט וואָריער טשירד:
  איר מוזן אָנערקענען אונדז, מורא אונדז,
  די עקספּלויץ פון ווייַבלעך פּייראַץ זענען סאָף ...
  די עלוועס פון ליכט שטענדיק געוואוסט ווי צו קעמפן,
  און דער פּלאַנעט איז משוגע וועגן אונדז!
  און געלעכטער אין ענטפער, אַזוי ירידאַסאַנט און רינגינג. אַלץ האָט אויסגעזען אַזוי קיל און מיט געפיל.
  און דיאַנאַ האָט ווידער אַטאַקירט. זי האט זיך געטאן מיט דער לינקער האנט ניט ערגער װי מיט דער רעכטער. און עס איז געווען גאַנץ שיין, אַזאַ גראַציעז באַוועגונגען. דערצ ו הא ט דע ר מארקיזע ־ קאפיטא ן אויסגעטא ן ד י שיך , או ן אי ר קלײנע , חןדיק ע פים , זײנע ן געװאר ן נאקעט . און דאָס האָט צוגעגעבן צו איר האַנטקייט.
  Oenomaus האט געזאגט:
  - און באָרוועס פּאַסט דיר, טייערע שיינקייט!
  דיאַנאַ האָט געזאָגט:
  - וועסטו קושן מיינע נאקעטע כילז!
  דער קאמף איז געווען זייער אגרעסיוו. די מאַרקיז האָט אַטאַקירט מיט ווילדער גרימצאָרן און געבראַכט מיט איר וואָפן, ווי עס וואָלט געווען אַ פאָכער פון אַ דאַמע. און דאָס איז געווען גאָר שיין. און דעמאָלט דער שפּיץ סקראַטשט אָענאָמאַוס צוזאמען די שרעטל ס גלאַט, כערלאַס, ראָזעווע באַק.
  האָט דער יונגערמאַן געזאָגט:
  - דו ביזט גוט!
  דיאַנאַ האָט זיך געטאָן:
  - יאָ, איך בין קיל! און ווידער די מאַך און דרייַ.
  דער רויט-כערד פּיראַט האָט געשריגן:
  ― שלאָגן זי! טייטן זי!
  אָענאָמאַוס האָט געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - וואָס וועגן דעם מצוה פון דעם אייבערשטן - נישט טייטן?
  דאָס פֿײַער מיידל געענטפֿערט:
  ― ממש ― מאַכט נישט קײן שלעכטן מאָרד!
  דער פּיראַט פּרינץ האָט געמורמלט:
  - אַזוי, עס איז מעגלעך צו טוען אַ גוט מאָרד?
  די רויט-כערד מיידל באשטעטיקט:
  - עס איז נישט אפילו מעגלעך, אָבער עס איז נייטיק!
  דערווייל האט דער פארוואונדעטער מיידל קאפיטאן נאכאמאל געפרואווט צו אטאקירן, און האט זיך זייער גוט געהאנדלט. און זי האָט געקראצט אָענאָמאַיאַ אויף די אָרעם און אַקסל.
  ארטעמיס האט געשריגן:
  - איר וועט פילן שלעכט! איך װעל דיך דערהרגענען, הינטעלע!
  אָענאָמאַוס האָט געזונגען אין רעאקציע, פארפירנדיק די אטאקעס;
  מיר וויסן ימאָרטאַל כבוד אין באַטאַלז,
  ווייל קיין מורא, צעהאַקן ברייוו!
  זאל אונדז דער שווערד העלפן אין גרויסע דערגרייכונגען,
  באַזיגן דעם פייַנט - גאָרנישט אַנדערש ענין!
  
  מיר זעגל אויף דעם ים, אָן וויסן קיין ספקות,
  א פּיראַט און אַ שטורעם, אַ הוראַגאַן איז קיין שלאַבאַן!
  דער אָנדענק וועט בלײַבן אין די הערצער פֿון דורות,
  דער פייַנט איז דיפיטיד - דאָס איז די גאנצע באַלוינונג!
  
  די שיינקייט וועט געבן איר ליבע פּאַשאַנאַטלי,
  און מארגן ווארט דער עקזעקוציאנער אויף דעם שטאק!
  קאַנעקטינג דיין לעבן מיט אַ פיליבוסטער איז געפערלעך,
  מאַזל ווארפט די ביינדלעך אויף אַ כווימזיקאַל וועג!
  און בײַם לעצטן וואָרט האָט דער פּיראַט־פּרינץ אַרײַנגעשניטן אין דער האַנט פֿון דער מאַרקיסעס מיידל מיט זײַן שווערד, און דאָס געווער איז אַראָפּגעפֿאַלן פֿון איר בלאַסער האַנט.
  ארטעמיס האט געשמייכלט און געשפרונגען, געצילט מיט איר נאקעטן פּיאַטע אויף אָענאָמאַי'ס גאָמבע. און דאָס מיידל איז אַרומגעגאַנגען אומגליקלעך. דער יונגערמאן האט זי אויפגעהויבן און דערנאך אראפגעווארפן. ארטעמיס איז צוגעפאלן אויפן דעק און איז געווען דערשטוינט. זי האט טאקע געפרואװט אויפשפרינגען, אבער דער שפיץ פון דער פינגער פונ די שטיוול האט זי געטראפען אין די קין, און דאס מײדל איז אין גאנצן ארויס פון דעם שטארקן קלאפ.
  אָענאָמאַוס האָט אויפגעהויבן די הענט און אויסגערופן:
  - נצחון!
  א גערודער איז דורכגעגאנגען דורך דער מאנשאפט פון מײדלעך און באָרוועסע בחורים. און די קריגערס מיט זײערע שקלאַף־ייִנגלעך האָבן זיך אַנטקעגנגעשטעלט.
  דער רויט-כערער וואָריער באמערקט:
  - עפע ס הא ט זי ך אויסגעפונע ן זײע ר גרינג ! איך האב געמיינט אז עס וועט זיין שווערער.
  אָענאָמאַוס האָט געמורמלט:
  ― האָט דער אינדיק געטראַכט און זיך פֿאַרענדיקט אין דער זופּ!
  דאָס מײדל האָט געלאַכט און געזאָגט מיט אַ געלעכטער:
  דו זאלסט נישט טראַכטן אַראָפּ אויף עלווז
  די צייט וועט קומען, איר וועט פֿאַרשטיין פֿאַר זיך ...
  זיי פייַפן ווי בולאַץ אין דיין טעמפּל,
  און דאָס מיידל לויפט אין שלאַכט גאָר באָרוועס !
  דער רויטער האט פארגעשלאגן:
  - לאמיר שלאגן שקלאפען בחורים אויף די נאקעטע פיעלס מיט שטעקנס. איך טראַכטן זיי וועלן ליבע עס!
  אָענאָמאַוס האָט אַ ווינקען און באמערקט:
  - מײנט איר, אז זײ װעלן עס געפעלן? כאָטש די גראָב סאָלעס פון יינגלעך זענען מיסטאָמע נישט אַזוי שפּירעוודיק צו דער ווייטיק פון אַ שטעקן.
  די רויט-כערד פּיראַט באמערקט:
  - דער הויפּט זאַך איז אַז מיר ווי עס! גזלנים ווי אונדז געפֿינען עס זייער אָנגענעם צו פּייַניקן שיין יינגלעך!
  א שיין מיידל אין אַ קלוג טוניק און צירונג אויף איר ריסץ און אַנגקאַלז קאָאָעד:
  - איך בין גרייט, ווי דער מאַרקיסעס אַסיסטאַנט, צו פאָרזעצן דעם קאַמף! און באַפרייַען די אנדערע העלפט פון די ספּוילז!
  דער פֿײַער פּיראַט האָט געוואָרצלט:
  - זי איז מיינס! איך וועל קעמפן מיט איר! דאָס איז קלאָר.
  ענאָמאַי האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  - לאַדזשיקאַל! עס איז ניט אַלע פֿאַר מיר צו נעמען אַוועק אַליין. אפילו אויב איך בין די מערסט וויכטיק פֿאַר איר.
  דער רויטהאָריקער וואָריער האָט אָפּגעזאָגט:
  - ס׳זײנע ן ניש ט קײ ן ראשי ם צװיש ן גלײכען . און איך פאָרשלאָגן צו קעמפן אָן וועפּאַנז.
  דער וואָריער אין אַ טוניק באמערקט:
  - אן געװער ? האסט נישט מורא, שרעטל?
  דער פייער פּיראַט געענטפערט באַשטימענדיק:
  - דו זאלסט נישט גיין אין די וואַלד צו זיין דערשראָקן פון וועלף!
  דאָס מיידל אין דער טוניק, די דילייטפאַל האָניק בלאָנדע, געפרעגט אין אַ מילד טאָן:
  - זאל פאר אונדז זינגען דער שיינעם בחור. איך טראַכטן עפּעס ליריקאַל, און אנדערע גערלז וועלן שטיצן מיר.
  די שיינקייטן פון ביידע זייטן האָבן געציטערט אין איינעם:
  - ברוכים הבאים! מיר ווילן דיין לידער אין די שפּיץ פון אונדזער לונגען!
  אָענאָמאַוס האָט געזונגען מיט אַ שמייכל:
  איך געדענק װי איצט, דאָס שטראַלנדיק ליכטיקע פּנים,
  דער בליק האט מיר דורכגעשטעקט אין הארץ װי א דאגער!
  איך האָב געברענט אין די שטראָמען פון פייערדיק ווינט,
  דו האסט נאר געשוויגן אין ענטפער!
  
  דיין קול, ווי שיין און ריין עס איז,
  איך גלויבן אין די סאָף וואַסערפאַל פון דיין גלעטן!
  איך טאָן ניט דאַרפֿן אַ כייטפאַל לעבן אָן דיר,
  און איצט װעט מיך באַלײכטן אַן אײביקער שטראַל!
  
  דו ביסט די געטין פון באַונדלאַס ליבע,
  אַן אָקעאַן פול פון ווונדערלעך ליכט!
  ברעכן די אייז שאַקאַלז, ווידזשאַנטלי,
  איך וועל נישט זען די פאַרטאָג אָן דיר!
  
  דיין פּנים שיינט ווי די זון אויבן,
  עס זענען ניט מער שיין פיגיערז אין די אַלוועלט!
  די געפיל פון לייַדנשאַפט קאָווערס ווי אַ הוראַגאַן,
  זיין מיט איר אויף אייביק איז גליק!
  
  דער ווייטיק אין מיין נשמה איז ריידזשינג ווי אַ שטורעם,
  און דאָס פֿײַער אין מײַן קאַסטן ברענט אָן רחמנות!
  איך האב דיך ליב, דו קוקסט מיט שטאלץ צוריק,
  אייז אין שאַרדס ברייקס דיין האַרץ!
  
  צווישן די לייץ אין די באַונדלאַס סטאַרי אָקעאַן,
  איר און איך סאָרד אין די הימל ווי אָדלער!
  און דיין ליפן, פינקלען מיט רובין,
  עפּעס צערטלעך און לייַדנשאַפטלעך געזאָגט!
  און די אַפּלאָדיסמענטן איז אַזאַ, אַז די שיינקייטן נאָר דערשטיקן פון פאַרגעניגן. אבער אין דעם מאמענט האט איינע פון די מײדלעך געשריגן:
  ― אַהער קומען צװײ קאַמבאַט־פֿריגאַטעס!
  אָענאָמאַוס באמערקט מיט אַ טרויעריק שמייכל:
  - נו, איז דאָס פּונקט וואָס איר געוואלט? צי האָט איר דאַרפֿן אַ טשיקאַווע קאַמף? אַזוי איר וועט באַקומען עס!
  דער רויטער באַמערקט:
  ― האָט מען זײ גערופֿן! קרוזערז מיט זעלנער. און איצט איר וועט נישט באַקומען אַוועק מיט נאָר בלאָוז אויף דיין נאַקעט כילז!
  די מיידל וואס איז געווען קוקן דורך באַנאַקיאַלערז באמערקט:
  - עס זענען אָרקס אויף די שיפן. און דאָס מיינט אַז אַן ערנסט פּראָבע אַווייץ אונדז.
  Oenomaus האט לאַדזשיקלי באמערקט:
  - אבער מיר קענען טייטן אונדזער פיינט אָן קיין שעדיקן צו אונדזער געוויסן. ווען איר פאַרבינדן שיין וואָריערז, דיין האַרץ ממש בלידז!
  דאָס מיידל מיט גרין האָר האָט באַמערקט:
  - אונדזער דראַגאָנס זענען פאַסטער ווי פריגאַץ. מיר קען האָבן צייט צו לאָזן!
  דער פּיראַט פּרינץ האָט באַשטימענדיק געזאָגט:
  - אין אונדזער ווערטערבוך עס איז ניט אַזאַ וואָרט ווי אַנטלויפן!
  און די פּיראַט גערלז האָבן געזונגען מיט גרימצארן, גרייט פֿאַר אַ לעבן-אָדער-טויט שלאַכט;
  מיר לעבן אין אַ וועלט פול פון צעשיידונג, ומעט ...
  וואָס זאָל אַ זעלנער טאָן ווען ער איז עלנט ?
  די געטער, רעכט, גרויזאַם באַשלאָסן פֿאַר אונדז -
  דער באָכער איז ווענדן זיין טעמפלען גרוי!
  
  די אַלוועלט איז אַזוי גרויזאַם צו ליבע,
  טרערן פֿון צעשיידונג האָבן געפֿלאָסן אין אַ קאַסקייד...
  רחמנות איז פאַרשווונדן אָן אַ שפּור, ווי אַ חלום,
  און דאָס לעבן איז געוואָרן ווי אַ שטיין אָן ווייכקייט!
  
  ס'איז געפרוירן אין דער מדבר, און דאס אייז ברענט פון היץ,
  ווי אַ פאַרזשאַווערט קייט אַרומנעמען מיין האַרץ!
  און דער רעגן פון צעשיידונג קלאַפּט ווי פראַקשאַנז אויף די דאַך -
  די פּאַקאַץ זענען ליידיק, בלויז קופּער בלייבט!
  
  אבער אמונה אין אַ פייטער ס פיט ינספּירז,
  דער אייבערשטער גאט, ווייסט איר, האט געמאכט א פעסטן נדר!
  און עס וועט זיין ווי בלעטער אין וואַרעם מייַ פֿאַר אונדז,
  ווען מיר שפּריצן, טרעפן מיר די פאַרטאָג!
  
  צי איר ווילן צו מאַכן דעם פּלאַנעט כאַפּיער?
  אַזוי אַז יעדער פון אונדז זינגט הערלעך ווי אַ נאַכט גאַל?
  דעמאָלט דער זיססטער האָניק איז געווארן אַ שניט פון די לינדאַן בוים -
  אין דער נשמה פון דזשייאַנץ, לאָזן ס מאַכן אַ סוף צו ליגט !
  
  עס איז ניט דאַרפֿן צו אָפּנאַרן גאָט, גלויבן מיר,
  ער זעט רעכט דורך ווער פון אונדז איז אַ פחדן און אַ בור !
  געבן די טייַטש פון די האר צו דעם קרבן,
  קיין ווונדער עס זאגט, איך וועל באַצאָלן איר מענטשן!
  
  געכאפט אונדז אָנליין ,
  קיינער ווייסט נישט וואו די מארד ענדיגן.
  יהודה הענגען אויף אַ פּאַסקודנע אַספּאַן -
  און פֿאַר די וואס געגלויבט - אַ לאָראַל קרוין!
  
  יעדער מענטש קען זיין בעסער
  אונדזער ברירה איז באַוווסטזיניק - שטרעבונג פֿאַר משיח.
  אבער מאל עס זענען פּאַדאַלז פון בלוט,
  אמווייניגסטנס איז דא א צוזאג - איך וועל באלד קומען!
  
  אוי וועלט, וויפיל גוואַלד האסטו,
  ווי אויב מיר קענען נישט לעבן פרידלעך !
  דאָס װײַב האָט געװײנט איבער דעם זעלנערס אָרן,
  ווי דין איז דער לעבנס שבריכער פאדעם!
  
  פארגיסן בלוט איז ניט אונדזער פאַך -
  איך וויל ליב האבן, געבן דעם פאטערלאנד גן עדן!
  פארוואס איז די שטראָף פֿאַר אונדז אַלע?
  ענטפֿער: געבן אַלע דיין עשירות צו די אָרעם!
  
  עס איז אוממעגלעך צו קויפן ישועה פֿאַר געלט,
  ווייַל עס איז קיין פּרייַז פֿאַר גאָלד פֿאַר גאָט!
  און אין קירך איר בויגן אויף זונטיק,
  צו ווערן באַפליגלט ווי אָדלער!
  
  און די צייט וועט קומען - גאָט 'ס מלכות וועט קומען,
  די בייז און באַפאַלעריש פינצטערניש וועט סוף!
  די רוחניות וועט אומקומען, פאַרשילטן שקלאַפֿערייַ,
  און די מדינה וועט ווערן אין גרויסקייט פון גליק!
  נאָך אַזאַ אינספּירירנדיק ליד, האָבן די מײדלעך-פּיראַטעס אויף דראַגאָנס גענומען און געגאַנגען שטורעםירן גרויסע פריגאַטן, וואָס זײַנען געווען פֿול מיט אָרקן - שמעקנדיקע און האָריקע בערן.
  עס זענען געווען ווייניקערע גערלז ווי די פּאַסקודנע באשעפענישן, אָבער זיי זענען געווען פיל מער פלינק און בערייש.
  און דעמאָלט די גערלז וואס זענען אויף די סוחר שיף אויך אריין די שלאַכט אויף די זייַט פון די פּייראַץ. או ן אוי ך ד י שקלאפ ן ײנגלע ך האב ן זי ך צוגעלאפ ן ד י געװער . דאָס איז אַזאַ אַ רירנדיק אחדות פון מענטשן און עלווז קעגן זייער אייביק היסטארישע שונאים - די אָרקס.
  אָענאָמאַוס האָט זיך אויך אָנגעשלאָסן אין דעם שלאַכט. דער בחור האט גלײך געשװאונקען צװײ שװערדן, געלאפן מיט דער מיל, אפגעשניטן די קעפ פון די אורקן. ער האט געקעמפט מיט דעם גרימצארן פון א לײב.
  און נעבן אים איז דער רויטער . דאָס מײדלס נאַקעט פּיאַטע האָט געטראָפֿן דעם אָרק אין גאָמבע און האָט אים צעבראָכן דעם קין. און דער אָרק איז אַראָפּגעפֿאַלן, און זײַנע הערנער האָבן אים געטראָפֿן אין מאָגן. און עס איז געווען אַ שווער-געקעמפט שלאַכט.
  אָענאָמאַוס פייץ ברייוולי. אט פירט ער מיט די שװערדן א פלאַטערל, װי א פאן, און שנײדט אפ קעפ, װאם זעמל זיך װי קרויט.
  דער יונגער פרינץ האט געזונגען מיט התלהבות, ווייזן די וואונדער פון גבורה:
  אויב דיין פויסט איז שטאַרק -
  דאָס מיינט אַז איר וועט זיין דער ערשטער אין לעבן!
  און דעמאלט איז דער חבר נישט אן ארעמאן,
  ער האט אַ האַרץ פון גאָלד און נערוועס פון שטאָל!
  
  אבער מער ימפּאָרטאַנטלי, גלויבן עס, עס איז אַ שטאַרק מיינונג,
  ווייל א שרעטל קעמפער איז קילער ווי א בהמה .
  אויב איר זענט פאַרומערט אין לעבן,
  דעמאָלט אַ פריילעך געלעכטער וועט מאַכן איר ליב געהאט!
  
  אָטאַמאַטיק העסאָפע, וויסן, שטאַרקייַט צו פויסט,
  ווייַל עס איז פול פון וויסן, וויסן-ווי!
  אָבער פּרוּווט געבן די מאַכט אין די הענט פון אַ נאַר ,
  דעמאָלט איר וועט נאָר באַקומען ווייטיק ווי אַ באַלוינונג!
  
  עס איז געווען אַ צייט ווען זיי געגאנגען גייעג מיט אַ קלוב,
  אַ בויגן, אַ ציטער פֿון פֿײַלן קעגן דיקע הויט...
  אבער זיי געמאכט טשערוואָנעט ווו פּעניז געגאנגען,
  און עס איז זייער גרינג צו שפּרינגען אין די גאַלאַקסי!
  
  כאָטש חינוך איז גוט -
  אָבער עס איז אויך טשיקאַווע צו נעמען מוט ...
  און גלײַך מיט אַ ביאָנעט וועט עס ווערן אַ דלאָט,
  און מיר דינען דעם מוטער פאַדערלאַנד זייער ערלעך.
  
  אבער בייז גוואַלד איז אַ שווער קרייַז,
  אונדזער שלאַכטפעלד איז פול מיט בלוט ...
  פארוואס איז דער אייבערשטער ווידער אויפגעשטאנען נאכן ליידן?
  כּדי די מיליטערישע צונויפקום פֿון זעלנער זאָל פֿאַרשטאַרקט ווערן!
  
  די מוידס טרערן פֿאַלן - איר טײַערע פֿרײַנד איז געפֿאַלן,
  די מאמע דאװענט מיט א קרעכצן, שרײענדיק אויף די לונגען...
  עס איז פרירן אַרויס פון די פֿענצטער, און דער קאַמין איז געגאנגען אויס,
  אט איז באגראבן אונטער דער ערד א שיינער בחור!
  
  אוי, גרויזאַם גורל, וואָס אַ בייז גורל,
  ווירגין מרים , ווו איז דיין גוט נאַטור?
  דער מאן האט געװאלט גיכער װערן פארהאפט,
  און איצט דער ווינט בלאָזט שטויב אונטער די פּינעס!
  
  דאָס לעבן וועט קומען גליקלעך - עס וועט זיין גוט,
  עפּל פּיראָג וועט ווערן האָניק מאָן זוימען ...
  די פאַרזעעניש קעגנער טורנס אין שטויב און פּודער,
  זאל אמת גליק אַריבער די שוועל!
  
  אַלץ איז געטאן אויף עלף, און די וואַרפן איז אויף פאַרס,
  לאָמיר צונויפנעמען אַ גאַרלאַנד פול מיט שטערן אין אַ פויסט!
  און העלא גייז, נאָר שפּיץ קלאַס,
  # און א שרעקליכער גוי איז אריינגעווארפען אין פייער !
  
  ד י מאשי ן ביקס ן אי ז שוי ן באקאנ ט געװארן , - ד י קויל ן גײס ן אי ן א שטראם ,
  און דער שונא איז געווען ויסגעמאַטערט, וואָס ער געוואלט איז נול!
  אויב איר געווינען, איר וועט ווערן רייַך,
  ווער עס האָט אָנגעהויבן די פייער וועט ענדיקן אין אָרעמקייַט!
  דאָס איז אַ ליד און אַ גרויסער קאַמף, מיט סווינגס פון זייער שארפע און פלינקע שווערדן. און די קלאַפּן גייען נאָך אויף די קעפּ, ווי אויף אַספאָלט. און אַ סך אָרקעס זײַנען שוין אומגעבראַכט געוואָרן. און עבדים בחורים אין מלחמה. קיינער פון זיי איז נישט עלטער ווי פערצן, אָבער זיי זענען אַלע מאַסקיאַלער. ד י מאגער ע קערפער ם פו ן ד י שקלאפענ ע בחורי ם װער ן פארהארטע ט פו ן שװערע ר ארבעט . און די גראָב, קאַלאָוסעד כילז קעסיידער שלאָגן די טשינס פון די אָרקס, ברייקינג זייער דזשאָז.
  די מיידל קאַפּיטאַן איז געקומען צו איר. און זי האט זיך געזעצט. אי ר בײד ע ארע ם זײנע ן שװע ר פארװאונדע ט געװאר ן - ד י טענדאנ ס זײנע ן געשניט ן געװארן . נו, דאָס איז נישט פאַטאַל; מיט די הילף פון מאַגיש און וויטשקראַפט פּאָושאַנז, די שעדיקן קענען זיין געזונט. אבער דאָס וועט נעמען בייַ מינדסטער אַ פּאָר פון שעה. דערװײל קאן זי זיך נישט שלאגן.
  און ס'איז נישטאָ קײנער צו העלפֿן ― אַלע מײדלעך און ייִנגלעך זײַנען אין שלאַכט, און זײ קעמפן מיט װילדן גרימצאָרן. דאָס איז אַזאַ אַ ברוטאַל קאַמף.
  ארטעמיס אריבערגעפארן, צומ גליק איר פֿיס זענען נאַקעט און לעפיערעך בעשאָלעם. און מיט פלינקע פֿינגער, װי בײ אַ מאַלפּע, האָט דאָס מײדל קאַפּיטאַן אָנגעהױבן זוכן דעם ערשט־הילף־קיט. עס איז אַ טרונק וואָס כילז ווונדז, און זייער שטרענג אָנעס, און אַ וניווערסאַל באַלזאַם. אַחוץ דעם, פֿאַר וואָס נישט זיך אַרײַנכאַפּן אין דער שלאַכט נאָכן אַרומנעמען די גלידער און זיי שמירן מיט באַלזאַם און טרונק?
  מיט נאַקעט פֿיס איר קענען וואַרפן זייער שטאַרק און סאַמיק אַבדזשעקץ. און דאָס וואָלט זיין אַזוי קיל און דעסטרוקטיווע.
  ארטעמיס האט געהאנדלט מיט בטחון. און איר פֿיס זענען אַזוי נאַקעט און פלינק. ז י הא ט געטראג ן שטיוול , נא ר כד י אונטערשטיצ ן אי ר סטאטוס . אין אַ וועלט וואָס עס זענען עטלעכע לומאַנעריז און אייביק זומער, שיכלעך זענען נישט דארף אַזוי אַז דיין פֿיס פילן נישט קאַלט, אָבער פֿאַר שיינקייט, און צו ונטערשטרייַכן אַז איר זענט נישט אַ שקלאַף און ניט אַ שקלאַף. און דאָס איז לאַדזשיקאַל ...
  דאָ האָט איינער פֿון די ייִנגלעך, אויך באָרוועס, אַרײַנגעוואָרפֿן אַ שארפע נאָדל אין דער נאָז פֿון אָרק. און ער, ווייל ער האט באקומען א חלק גיפט, איז פארפרוירן און איז טייקעף געשטארבן.
  דער שקלאַף בחור האָט געזונגען מיט התלהבות, און די אַנדערע שקלאַף־יינגלעך האָבן זיך אַרײַנגענומען, זיי זײַנען געווען מענטשלעכע און געזונגען ווי מענטשן:
  איצט, אויב עס זענען פּראָבלעמס אין די אַלוועלט,
  עס טוט נישט פּאַסירן בייַ קיין פּרייַז ...
  איר ווילט מער נישט טוישן
  דער מענטש ווייסט נישט וואָס ער וויל!
  
  און עס איז טשערנאָבאָג מיט גוואַלדיק מאַכט,
  די גרויס איינער האט וניווערסאַל מאַכט ...
  ער גיט עס צו אַ מענטש רעכט אויף די שטערן,
  כּדי דער מענטשלעכער ראַסע זאָל נישט װערן גאָר װילד!
  
  יא, דער אלמעכטיקער ראַסע האָט אים באשאפן,
  אַזוי אַז מענטשן האָבן אַ סיבה צו אַנטוויקלען ...
  אַזוי אַז אַ מענטש וויל אַלץ אין אַמאָל,
  און מען האָט זיך אויסגעלערנט שווער צו קעמפן!
  
  ווי אַ וואָריער קאַנגקערז בייז,
  אַז רוט באשאפן פֿאַר די נוץ פון מענטש ...
  און ער האט אויסגעגאסן גוטסקייט פֿאַר נשמות און ללבער,
  עס איז קיינמאָל צו שפּעט צו לערנען צו קעמפן!
  
  וואס וויל דער אייבערשטער?
  כּדי זיי זאָלן נישט אַרויסלאָזן דעם שרעטל צו איר ניז...
  אַזוי אַז דער גורל פון בייז וועט ניט הערשן,
  אַזוי אַז הונדערטער פון דורות אַנטוויקלען!
  
  יאָ, טשערנאָבאָג איז אַ ינסעניוו פֿאַר מענטשן,
  אַזוי אַז עס איז קיין פוילקייט, קיין סטאַגניישאַן ...
  זאל איר זיין אַן אָרקשיסטאַ צעברעכן זיך אין שטערלעך,
  גיין אַרום אָרקלין אין פרייַנדלעך פאָרמירונג!
  
  אַזוי טאָן ניט פאַרפאַלן אויב עס איז שווער,
  אויב צרות קומען פאר דעם פאטערלאנד...
  רוט וועט טאָן עס שיין און לייכט,
  נאָר צו מאַכן מענטשן רירן!
  
  און טשערנאָבאָג איז נאָר דיין עלטערע ברודער,
  כאָטש ער איז שטרענג , ער ליב איר סאָף ...
  איר וועט באַקומען די גרעסטע כעזשבן
  ווען איר וועט דינען דעם עלף אויף אייביק!
  די אָרקס האָבן געליטן ריזיק לאָססעס, זיי זענען שנייַדן אַראָפּ דורך ביידע גערלז און יינגלעך. או ן אפיל ו ד יאנא , מי ט אי ר ארומגענומע ן הענט , אי ז ארײ ן אי ן קאמף . או ן זײער ע נאקעט ע פו ן האב ן געװארפ ן רײז־בליידס , װא ס האב ן געקלאפ ט ד י הארקן , או ן געשניט ן ד י ארטעריעס . און אַלע סאָרץ פון האַלדז און שטאָפּן. און עס געקוקט גאָר ימפּרעסיוו.
  און דעמאָלט ארטעמיס נאַקעט פֿיס וואַרפן אַ אַרבעס מיט געדריקט טרער-גראָז. או ן גלײ ך זײנע ן ארויפגעװארפ ן געװאר ן א צענדליקע ר ארקן , אנגעפיר ט פו ן דע ר גענעראל , או ן זי ך געפלויג ן איבע ר דע ר זײ ט פו ן דע ר פרעגאט . דאָס איז באמת קאָלאָסאַל צעשטערונג און טויט פון ברוין און מיעס טראגט.
  אָענאָמאַוס האָט געזאָגט מיט אַ שמייכל:
  - מיר זענען פון די זעלבע בלוט: איר און מיר! רעכט?
  דיאַנאַ האט געענטפערט מיט אַ פריינדלעך שמייכל:
  - װע ן מי ר זײנע ן פאראײניקט , זײנע ן מי ר אומבאװיליקט ! מענטש און שרעטל זענען מאַכט, און עס סאָונדס זייער שטאָלץ!
  ד י מײדלע ך האב ן פארגרעסערט . ד י לעבנגעבליבענ ע ארקן , האב ן מי ט גרוים ע פאראשוט ן אנגעהויב ן אראפשפרינג ן או ן זי ך גליטש ן פו ן באפליגלט ע פריגאטן . עטלעכע פון די פּאַראַשוטן, צוליב זייער שווערע וואָג, האָבן זיך צעריסן, און גרויסע בערן זענען אַראָפּגעפאַלן ווי שטיינער, אָבער ניט ווי די ברוקשטיין, האָבן זיי געשריגן און געשאָלטן זייער שמוציק!
  Diana טוועעטעד:
  עס איז ניט גרינג צו זיין אַ גוט פרוי,
  גוטהאַרציקייט איז נישט אָפענגען אויף הייך!
  אָענאָמאַוס האָט אַרויסגעטראָגן נאָך אַ מיל מיט זײַנע שארפע און לאַנגע שווערדן, און אָפּגעשניטן דעם קאָפּ פֿון אַ ריזיקן בער קאַפּיטאַן. ז י הא ט זי ך ארומגערינגל ט איבע ר דע ר דעק , װ י א פאס , שװארצנדי ק בלוט . און דער יונגער פּרינץ האָט געזונגען:
  בלוט איז װידער געפלויגן װי א טײך,
  דיין קעגנער איז גאַנץ האַרט ...
  אָבער טאָן ניט זיין דערשראָקן פון שׂטן,
  און קער די פאַרזעעניש צו דער פינצטערניש!
  . קאפיטל נומער 6 .
  די זיבן-כעדאַד דראַגאָן דוטשעסס און, אין דער זעלביקער צייַט, דער גראַנד בעל פון די אַקאַדעמי פון מאַגיש, כייס און געפרעגט:
  - קענסט זיך אויפהייבן צו דער הייך פון א דערוואקסענער מאן און הענגען אין דער לופטן כאטש א מינוט?
  דאָמיניקאַ האָט געלאַכט און געענטפערט:
  איך קען, אָבער איך קען טאָן דאָס אַנדערש
  לויפן באָרוועס דורך די טוי ...
  די מיידל שפרינגט ווי אַ זשאַבע -
  דאָס מיינט עפּעס אַנדערש ווי אַלעמען אַנדערש!
  די שלאנג-דוטשענס מויל האט זיך געעפנט, און פײער האט ארויסגעפלאםט פון אים. דער פלאם איז דורכגעגאנגען און האט פארברענט דאס שײנע מײדעלע זײער װײטיק אויף אירע נאקעטע, ראזע, פוס־זאלן מיט א חן־קריג פון די פים.
  און דאָמיניק האָט געשריגן, נאָר גלײַך צוגעקלעפּט דעם קין. און איר ברוסט האָט זיך שטאַרק געהויבן. עס האט גוט געשלאגן, אפילו די בליסטער האבן זיך גלײך געשװאלן. עס איז געווען ווי די אלטע אינקוויזיטאָרס האבן זי געמוטשעט.
  האָט דאָס מײדל געזאָגט:
  לאַנסעלאָט און מלך אַרטהור פֿאַר איר !
  די דראַגאָן דוטשעסס בראָוד:
  מיט װעמען נאך איז דאס , מיט װעלכער דו װאגסט מיך צו סטראשען?
  די נימפע מארקיז האט געענטפערט:
  ― דאָס זײַנען העלדן פֿון דעם מענטשלעכן פֿאָלקלאָר. זיי זענען לעגאַמרע זיכער פֿאַר איר, דיין חסד!
  די נקבה שלאנג האט ברוימט:
  - אקעי! איצט איר האָבן אַ פּראַקטיש אַרבעט, היילן דיין פארברענט פֿיס. דאָס איז זייער נוציק אין פיר, און וועט קומען אין האַנטיק מער ווי אַמאָל אין לעבן.
  דאָמיניקאַ, שמייכלענדיק מיט שטאַרקייט, האָט געזונגען:
  ― און אײנס, און צװײ, און דרײַ, און פֿינף!
  איך וועל נישט מיד פון ריפּיטינג ...
  זאגענדיג די זעלבע זאך
  אַז ס גענוג צו מוטנע די וואסערן פֿאַר איר!
  גראַנד האר דראַגאָן באמערקט:
  - און זי איז א פרײלעך מײדל. אפֿשר נישט בלויז פּרעגלען איר כילז, אָבער אויך ברעכן די טאָעס?
  די נימפע מאַרקיז האָט באַמערקט:
  - מיר דארפן האבן געדולד, אוי דוטשעסס. טאָמער דאָס מיידל איז אונדזער בלויז געלעגנהייַט צו ראַטעווען די שטארקער געשלעכט. און ברענגען צוריק די מענטשן!
  די נקבה שלאנג האט ברוימט:
  ― דאָס איז נאַריש! א דערטרונקענער מאן כאפט א שטרוי, און דו כאפט דעם נאקעטן פּיאַטע פון א מענטשלעכן מיידל . זי האט ניט געוויזן קיין ספּעציעל אַבילאַטיז.
  די נימפע מאַרקיסעס האט אַבדזשעקטיד:
  "זי איז געווען ביכולת צו הייבן אַ שטיין מיט איר סדר אָן קיין מאַגיש און ספּעלז, און דאָס איז ווערט אַ פּלאַץ!"
  די דוטשעסס פון מאנצעראט האט געלאכט און געענטפערט:
  - יא , זי האט בארימט געשעדיגט דעם שטערן . אמת, איצט עס איז קיין שפּור. און דאָס איז נישט טיפּיש פֿאַר מענטשן.
  וויזעל האט באשטעטיגט:
  - עס איז מיד קלאָר ווי דער טאָג אַז זי איז ספּעציעל און אויסדערוויילט! און עס ריקווייערז אַ ספּעציעל, אָפנהאַרציק און סאַטאַל צוגאַנג.
  די דראַגאָן דוטשעסס נאַדיד מיט זיבן קעפ אין אַמאָל:
  - יאָ, אַן אָפנהאַרציק און ספּעציעלער צוגאַנג... אפֿשר זאָל איך לעקן די פּיעס מיט דער צונג, ווי אַ סימן פֿון גרויסן רעספּעקט!
  דאָמיניקאַ האָט זיך צעוויינט און געענטפערט מיט זיכערקייט:
  - ניין, בעסער נישט נוצן דיין צונג! - און זי האָט צוגעגעבן, אומגעריכט געמאכט איר פּנים פיל זיסער. - כאָטש די צונג איז בלי די סטראָנגעסט טייל פון דעם גוף. ער איז ביכולת צו מאַך מיליאַנז פון אַרמיז!
  די נימפע מאַרקיסעס סאַגדזשעסטיד:
  - געבן איר אַ פּשוט אַרבעט. פֿאַר בייַשפּיל, לאָזן איר מאַכן די קאַץ קומען צו איר און פּורץ, און דאַן גיין צוריק!
  ד א הא ט דע ר פריע ר שטילע ר װײבעלע ר טרו ל אי ן א לילא ל קלײד , מי ט א מאגיש ן שטעקעלע ר אי ן ד י הענט , געקעמפ ט געװארן : .
  ― נײן! מיר וועלן נישט לאָזן איר פּייַניקן די קעצל. עס איז בעסער צו קעמפן מיר מיט מאַגיש ווענט. דאָס וועט זיין אַ טאַקע ערנסט יגזאַם און אַ עפעקטיוו פּראָבע!
  און זי האָט געשלאָגן די פּיאַטע פֿון אירע שיך, אָנגעשטעקט מיט סאַפירן און פּורפּל און בעז בריליאַנטן.
  די דראַגאָן דוטשעסס האט געזאגט:
  "עס איז צו שווער פֿאַר אַ אָנהייבער מיידל צו קעמפן מיט די בעל פון די דראַגאָן אַקאַדעמי." עס איז געווען שווער צו קעמפן מיט איר, אפילו דעם העכסט יקספּיריאַנסט און סיזאַנד לאַסקאַ!
  דער טראָול האָט געלאַכט און געזאָגט:
  - בפרט! נאָך דעם, אַפֿילו קאָסטשעי דער אומאָרטאַל וועט נישט זיין דערשראָקן פון איר!
  דערנאָך האָט דאָמיניקאַ זיך אויסגעדריקט:
  ― װאָס, האָט איר קאָסטשעי דער אוממאָרטאַל?
  די דראַגאָן דוטשעסס נאַדיד:
  - פארשטײ ט זיך , א ז ע ר אי ז אבע ר װײ ט פו ן װײט ע לענדער , אי ן דע ר װײטע ר מלוכה . אבער עס איז דא אזא געמיינע שמוציגע קונץ !
  דאָס מיידל האָט געזאָגט מיט אַ שמייכל:
  - אדער אפשר האט ער געמאכט א מגפה ? צו טייטן אַלע די מאַלעס און כאַפּן דיין פימיילז!
  די דראַגאָן דוטשעסס האט געזאגט:
  - קוים ! מיר האָבן צען מאָל מער נקבות ווי מאַלעס. און צװישן די אָרקן און גאָבלין װאָס באַשטײען דעם אַרמיי פֿון כּשחי דעם אומשטאַרבן, פֿאַרקערט, זײַנען פֿאַראַן צען מאָל מער זכרים פֿון נקבות, און זײ זײַנען אַ סך גרעסער און שטאַרקער. פארוואס זאָל ער צעשטערן זיין אייגענע סאַבדזשעקץ און אַרמיי!
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - אבער די מגפה טאר נישט באטראפן די קושטשע אליין?
  די פרויע טראָול האָט זיך געכאַפּט:
  - יאָ, קיין איין קאַמבאַט מאַגיש אַרבעט אויף אים. נעמט נישט קיין געווער. אפילו דיין הידראָגען באָמבע קענען נישט צעשטערן עס. אַזאַ איז די עסאַנס!
  די מיידל האט געשריבן:
  - אבער ער האט מסתמא דער טויט אין זײן אײ, אויפן שפיץ נאדל!
  די דראַגאָן דוטשעסס געענטפערט מיט אַ דונערדיק קול:
  - עס איז נישט אַזוי פּשוט! אויב עס וואלט געווען אזוי גרינג צו געפינען דעם טויט פון קושטשעי, וואלט ער שוין לאנג נישט געלעבט. און אַזוי, עס איז אַזוי פילע סענטשעריז אַלט אַז ...
  די נימפע מארקיז האט פאר איר געענטפערט:
  - איר מענטשן זענען נאָך געווען שפּרינגען אין ביימער, אָבער ער האט שוין זיין אייגן מאַכט און געזעסן אויף דעם שטול. טראַכטן וואָס מין פון ענטיטי דאָס איז!
  דאָמיניקאַ האָט עס גענומען און געזונגען:
  מאַנגקיז מאַכן פנימער
  און זיי זיצן אויף אַ צווייַג...
  נאָך לייכטזיניק
  דאָרט זענען געווען אונדזערע אָוועס!
  די ווייַבלעך טראָול האט געזאגט:
  - קושטשי , פארשטײ ט זיך , אי ז אוי ך פארדעכטיג ט געװארן . און ווען די מגפה האָט זיך אָנגעהויבן, איז ער, פאַרשטייט זיך, געווען דער ערשטער וואָס מען האָט אים חושד געווען. דאָס איז, אין אַ וועג, דער קאָפּ פון דער אַקס פון בייז. ווי דער זכר שלאנג מיט הונדערט קעפ , דער גרעסטער פון שלאנגן, דער קייסער פון קייסער און דער רשע. אָבער דאָס מאָנסטער האָט זיך אויך פאַרשטיינט און צעבראָכן. אבער קאָסטשעי וואָלט בייַ מינדסטער געבן אַ פאַרשילטן! דערצו האבן זיי אויך פארדעכטיגט דעם מלך פון די דזשין, איבליס... דזשין זענען גייסטער, און זיי קענען נישט פארשטיין.
  אבער די געניעס האבן זיך עפעס באהאלטען. און עס איז געווען ווי זיי זענען פאַרשווונדן!
  דאָמיניקאַ סאַנג אין ענטפער:
  דער זשעני האָט זיך אויסגעלערנט, ניין, גלייב מיר, מיידלעך האָבן שטאַרקייט,
  און נעלם...
  און דעמאָלט דער שלאנג האט אַבדזשעקטיד צו די שיינקייט ,
  לויפן, ביטע!
  די מאַרקיסעס דע לאַסקאַ האָט באַמערקט:
  - עס זענען ביידע גוט און בייז געניעס. זיי זענען שטאַרק, אָבער זייער קייפּאַבילאַטיז זענען לימיטעד. אבער טעארעטיש, אויב איינער פון די זכרים אדער נקבות האט געבעטן דעם דזשין קייסער איבליס צו פארניכטן די זכר ראַסע, און איז געווען ביכולת צו געפֿינען אַ רינג פון אַמניפּאַטאַנס וואָס וואָלט געבן מאַכט איבער דעם גרעסטער קראַפט אין אונדזער אַלוועלט, דעמאָלט ער קען פאַרשאַפן דעם!
  דאָמיניקאַ האָט זיך געטאָן:
  ― דאָס איז שױן עפּעס! מיר דאַרפֿן צו געפֿינען די רינג פון אַמניפּאַטאַנס. און דעמאָלט מיר וועלן פאַרריכטן אַלץ.
  די נקבה שלאנג האט געלאכט, און איר קול איז געװען װי דונער. און דערנאָך האָט זי געענטפערט:
  - די איין רינג איז זייער שווער צו געפֿינען. זינט עס גיט מאַכט איבער אַ טעריטאָריע פאַרגלייַכלעך צו די גאנצע גאַלאַקסי. דערצו, אויב אין דיין אַלוועלט די גאַלאַקסי איז כּמעט ליידיק רעכט צו דער זעלטן אָרדענונג פון שטערן, דאָ עס איז אַ טעריטאָריע ינכאַבאַטאַד דורך טריליאַנז פון ינטעליגענט ביינגז און פילע קינגדאָמס. און אַ פּנים, קיינער האָט אים נאָך נישט געפֿונען, ווײַל עס איז נישט געווען קיין קייסער פֿון אונדזער פֿרויען־וועלט!
  דאָמיניקאַ האָט זיך געטשעפּעט און געפרעגט:
  - האסט א גאט ?
  ענטפערט די מאַרקיז-נימפע:
  - צי עס איז דא אזא אויבערשטן גאט, א באשעפער אין אלע עולמות, אדער ער עקזיסטירט נישט, ווייסט קיינער נאך נישט. אפילו קאָסטשעי דער ימאָרטאַל. אבער עס זענען געטער פון נידעריקער ראַנג. אבער זיי זענען אַזוי אַז זיי זענען פון קליין נוצן, און עס איז בעסער צו בלייַבן אַוועק. אין אַלגעמיין, די וואָרט גאָט האט אַ פּלאַץ פון מינינגז. אַזוי די העכסטן געניעס זענען גאַנץ גלייַך אין שטאַרקייַט צו די געטער.
  די ווייַבלעך טראָול האט געזאגט:
  - מיר האָבן אויך רעליגיאָנס, אָבער זיי זענען פון קליין נוצן. ווי דיין, דורך די וועג. איצט, ווען עס איז געווען אַ קאָראָנאַווירוס , די קהילות זענען טאַקע ליידיק, און תפילות געהאָלפֿן עמעצער, אָדער קטורת פּראָטעקטעד זיי פון ווירוסעס. פארוואס זענט איר מענטשן אַזוי גלייבלעך, טראכטן אַז דורך קניען און בייגן איר קענען בעטן עפּעס צוריק!
  דאָמיניקאַ האָט אַגרעסיוו געענטפערט:
  - אבער איך גלייב נישט אין גאָט אָדער געטער אין אַלע! און עס טאר מיך נישט דערפון. אבער איך האב נישט געגלויבט אין עלווז פריער, און געהאלטן זיי אַ פייע מייַסע און אַ מענטש דערפינדונג. - דאָס מײדל האָט אַ פּאַטש געטאָן מיט איר נאַקעטן זױל אױף דער שטײנערנע פּלאַטע און איז װײַטער. - און איצט איך זען אַז עס זענען עלווז, דראַגאָנס, טראָללס, נימפס, אַזוי וואָס ניט גלויבן אין גאָט און מלאכים? דערצו, פילע ביליאַנז פון מענטשן גלויבן אין דער אלמעכטיקער, און כּמעט אויסשליסלעך קליין קינדער, און ניט אַלע פון זיי, גלויבן עמעס אין דראַגאָנס און עלווז.
  מאַרקיז לאַסקאַ האָט געלאַכט:
  - איך ווייס! דאָס מיידל האָט, ווען זי איז געווען קליין, געקוקט אויף אַ קאַרטון וועגן דוננאָ און, אין פאַקט, אנגעהויבן זוכן אַ מאַגיש שטעקל אין די הויף. און זי האָט געזוכט יעדן צווייגל. און די אנדערע קינדער האבן פון איר געלאכט. אין פאַקט, אפילו אין אַ פרי עלטער רובֿ מענטשן פֿאַרשטיין אַז מאַגיש וואַנדז זענען פייע טאַלעס!
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - אָבער אין דיין וועלט עס זענען מאַגיש וואַנדז!
  די פרויע טראָול האָט זיך געכאַפּט:
  - אַוודאי עס איז! און אין סדר צו בלייַבנ לעבן, איר וועט האָבן צו לערנען ווי צו נוצן זיי !
  די נקבה שלאנג האט ברוימט:
  - גלייך יעצט! גיב איר אַ כּישוף־שטעקל, מיר װעלן זען, װאָס דאָס מײדל, זײער שאַרפֿע און מיט אַ שאַרפֿע לשון, איז ביכולת!
  דאָמיניקאַ האָט געזונגען:
  איך בעט דיך נישט איבערראשט
  אויב מאַגיש כאַפּאַנז!
  אויב עס כאַפּאַנז, אויב מאַגיש כאַפּאַנז!
  לאסקא האט געשריבן:
  - נו, איז זי ניט שיינע? אַזאַ מכשף!
  די װײבערישע טראָל האט שטארקער גענומען אין איר רעכטער האנט איר כישוף־שטעקל און מיט אים געװארפן. און דער בליץ האָט געשלאָגן דאָמיניקאַ. אבער די מיידל-אַקטריסע געראטן צו שפּרינגען אַוועק אין די לעצטע מאָמענט, און דער קלאַפּ מיסט. די מירמלשטיין קאַכל הינטער מיר צעלאָזן און אנגעהויבן צו רויך.
  די דראַגאָן דוטשעסס יקסקליימד:
  ― היט זיך, קאָבראַ! איר וועט שעדיקן די גאנצע קאָוטינג!
  וויזעל האט געלאכט און באמערקט:
  - דאָס איז דער מאַגיש שטעקל אופֿן!
  די ווייַבלעך טראָול קאָבראַ סאַנג אין ענטפער:
  - מאמע רשעות, מיין שיטה איז פשוט,
  איך טאָן ניט ווי צו ציען די קאַץ ס עק!
  דאָמיניקאַ האָט געראָטן אין ענטפער:
  עס איז אַ נייטמער אין מיין תלמידים,
  איין שפּרינגען - איין שלאָגן!
  די דראַגאָן דוטשעסס ינטעראַפּטיד:
  -זע , אי ר בלעבע ר זײנע ן שוי ן אװעק ! אין מענטשן, שעדיקן טוט נישט גיין אַוועק אַזוי געשווינד. וואָס אַ מיידל !
  די נימפע מאַרקיסעס באשטעטיקט:
  - דאס איז עס! איך האב נישט קיין טעות דערויף. רידזשענעריישאַן איז זעלטן אין שטאַרקייַט, אַפֿילו פֿאַר מכשפות, און עס איז נישט באהאנדלט מיט מאַגיש.
  דאָמיניקאַ האָט אַ װוּנק געטאָן און זיך דעמאָנסטראַטיווע געשטאַנען אױף די הענט. און אירע באָרוועסע פֿיס האָבן געבליצט אין דער לופטן, װי פּראָפּעלער בליידס. און דאָס מײדל האָט עס גענומען און געזונגען מיט התלהבות מיט איר זילבערנעם קול:
  מי ר האב ן זי ך געמאכ ט אונדזע ר װיל ן אי ן קאמפן ,
  ברודער, זײ האבן געקעמפט פארן פאטערלאנד.
  געקוקט ווי עלפיניזם פון ווייַטן,
  אַ שרעטל זעלנער איז אַרײַן אין אָרקלין!
  
  אונדזערע אָוועס פאָרדזשד שווערדן,
  און דעמאָלט די גאַנז זענען אין קאַמף ...
  בערעזע ביימער עפענען זייערע צווייגן,
  די מײדלעך באַקינג פּיעס!
  
  איז געראָטן אין קיין שלאַכט ,
  זי ווייסט ווי צו נעמען זאכן מיט איר מיינונג.
  אמאל ברענט א רײנע גיהנום.
  אבער מיר וועלן באַזיגן דעם קעגנער !
  
  שרעטל שוץ די ערד,
  גיט באַשיצן צו די וואס זענען באָרוועס און נאַקעט.
  מי ר האב ן פארענדיק ט דע ם קאמ ף מאי ,
  א ופגעקאָכט באַזיגן אַווייטאַד Orkmacht!
  
  און נאָך קאַנסטראַקשאַן און סאָוינג,
  די פעלדער בליען און דער קאָרן איז אין סטאַקס.
  איר זענט העלדן, גערלז, זיידעס,
  אין די טרענטשעס איז געווען געפרוירן און שניי!
  
  פֿון אונדזער העלדיש פֿאָטערלאַנד,
  נעמען אַ טיף בויגן.
  די באַנערז פון עלפיניסם פליען,
  און די פוהרערס באנערן זענען פאר סקראפ!
  
  סענטשעריז וועט פאָרן אונטער אונדז שטערן,
  אימפעריע איז אַ גאַלאַקסי סוואָרם.
  עס איז קיינמאָל צו שפּעט צו זיין געבוירן
  און באַגראָבן די פייַנט אין פּלאַץ!
  
  אָבער איך גלויבן אַז דער מיינונג וועט זיין פרידלעך,
  און אַ מענטש איז ווי אַ מוטער פֿאַר אַלעמען,
  אט טרייערט די אלטע משפחה,
  גלאַנץ פון כבוד - חסד!
  און דאָס מײדל זינגט זײער שײן, זי איז אַזאַ װוּנדערלעכע זינגערין פֿון װעלט־קלאַס. אָדער כוואַזי-וועלטלעך - וואָס איז נאָך מאָדנע.
  די דראַגאָן דוטשעסס בראָוד:
  - פאַביאַלאַס! אָדער אפֿשר נאָר נעמען עס און טאָן עס ...
  די ווייַבלעך טראָול קאָבראַ האט געקראכט:
  - עס איז צייט צו קעמפן מיט מאַגיש וואַנדז! און אָן קיין אָפן ניילז! מיר וועלן קעמפן דעם פייַנט ביז דעם סוף!
  די נימפע מאַרקיזע האָט געקרעכצט:
  ― זײַט נישט נאַריש! וואס פאר א שונא זי איז פאר דיר. דאָס קען זיין אונדזער לעצטע געלעגנהייט צו ראַטעווען און צוריקקומען די שטארקער געשלעכט!
  דאָמיניקאַ האָט געמורמלט מיט כּעס:
  ― גיב מיר אַ כּישוף־שטעקל, און איך װעל אָפּקלאַפּן דאָס געמיש פֿון מײַן קעגנער. איך בין הארי פּאַטער אין אַ רעקל, און נישט עטלעכע דוננאָ!
  די דראַגאָן דוטשעסס האט געמורמלט:
  ― װאָס פֿאַר אַ גאַנג איז דאָס?
  וויזעל האט געשריבן:
  - אותיות פון מענטש פייע טאַלעס און פֿאָלקלאָר הארי פּאַטער איז אַ יינגל וואָס געלערנט אין אַ מאַגיש אַקאַדעמי, און דוננאָ איז אַ קאָמיקער קאַרטון .
  קאברא האט געשמײכלט און געשאקלט איר שטעקעלע. א פולסאר איז ארויסגעפלויגן און האט געשלאגן וואו די מיידלשע קינאָ-אקטריסע איז געשטאנען. און זי, דאָמיניקאַ, איז צוריק אַרײַנגעשפּרונגען זײער פֿינף, געבליצט מיט אירע ראָזע פּיאַטע, װאָס זײַנען געװען כּמעט פֿרײַ פֿון שטויב. און די פלאמען האבן גענומען איר זױל און זי לײכט געלעקט.
  דאס מיידל האט געשריגן:
  - אוי , דו פארדארטער !
  אוּן זִי הָאט זִיךְ גִיזָאגְט. און פּלוצעם האָט זיך אַרײַן אין איר דלאָניע דער כּישוף־שטעקל, װאָס די נימפֿה האָט געהאַלטן אין די הענט, מיט אַ שרעקלעכער כּוח.
  און דאָמיניק האָט זי שטאַרק אָנגעכאַפּט, ווי אַ פלינקער מאַלפּע. נאָך וואָס, זי פייערד אַ פּולסאַר אין ענטפער.
  די מיידל אַקטריסע האט נישט שעפּטשען קיין ספּעלז, האט נישט קאָאָ, זי פשוט ווייווד אַ מאַדזשיקאַל אַרטאַפאַקט. און דער פײערדיקער קלאט איז געפלויגן צו קאברא. זי האט נישט דערוואַרטן דעם און איז געווען קלאַפּ אַראָפּ. אירע שיך, א האלב־שיך־נוסח, וואס האט צוגעדעקט בלויז דעם פּיאַטע, האבן זיך אויפגעציטערט. און עס איז געווען קלאָר אַז די ווייַבלעך טראָול איז ערנסט ינדזשערד. אוּן זִי הָאט זִיךְ מְיַישֵׁב גִיוֶוען. און זי האָט זיך אָנגעהויבן צו פֿײַערן פֿון איר כּישוף־שטעקל.
  און די פּולסאַרן האָבן זיך צעשפּרײט, װי האָגלשטײנער פֿאַלן פֿונעם הימל. עס איז טאַקע געווען אַ וועקסל פון קלאַפּן.
  מער גענוי, איין שווער שלאָגן און אַ סעריע פון סלאַנטינג קלאַפּ מיסט דעם ציל.
  דער פּולסאַר אויך שלאָגן די שלאנג דוטשעסס. ז י הא ט געענטפערט , מי ט אי ם צונעמע ן או ן גענומע ן מי ט פײע ר פו ן אי ר מויל . און איר ליכט איז נישט ומשעדלעך, זי האָט אַפֿילו געכאַפּט די מאַרקיז נימפע.
  זי האט אויך א שאקל געטאן מיט איר כישוף־שטעקל און געברומט:
  ― גענוג קינדער! דו ביסט באמת שוין אריבער אלע גרענעצן.
  אבער בײדע מײדלעך האבן אפילו נישט געטראכט װעגן בארואיקן. דאָמיניקאַ, געפיל די שעדלעך מאַכט אין זיך, שלאָגן מיט איר מאַגיש שטעקל און וואַרפן איין פּולסאַר נאָך דעם אנדערן. און אירע קוגלען האָבן געשלאָגן די פֿיס פֿון דעם טראָול־מײַסטער, און אירע שיך האָבן פֿאַרברענט.
  זי האט געשריגן מיט צארן:
  - מענטשלעכע הון!
  די נימפע מאַרקיסעס האט אַבדזשעקטיד:
  ― נײן! עס איז רובֿ מסתּמא אַ דאַמע פאַלק, אָדער לפּחות אַ פלישלאַנג!
  דאָמיניקאַ שלאָגן ווידער , און דאָס מאָל די צונאַמי כוואַליע פון איר פראַנטיק פייַער טאַקע געשלאגן ווי אַ קלוב געמאכט פון פלאַם.
  און די ווייַבלעך טראָול קאָבראַ וועט ברום און מעלדונג מאַגיש אָן ריסטריקשאַנז. נאָר װי נאָר דער פֿײַער־זײַל װאַרפֿט זי אַרױף, פֿאַרברענט עס ממש איר קלײד און שלאָגט זי איבער דער ברוסט.
  די װײבערישע טרול האט געכאפט דעם אטעם. און דאָמיניקאַ האָט עס ווייטער גענומען און צוגעגעבן אַ קיללער פּולסאַר אויפן קאָפּ. און עס איז געווען ווי אַ סלעדזשהאַמער שלאָגן מיין מאַרך.
  די קאָבראַ האָט געראָטן און ענדלעך אויסגעלאָשן. אירע בארװעםע פים זײנען געװארן פארברענט און געבלוטן. דאָס מײדל מיט דער אַקװילינער נאָז האָט מען געזונגען און געשלאָגן.
  די דראַגאָן דוטשעסס יקסקליימד פריידיק:
  - וואַו! איר יקסידיד אַלע עקספּעקטיישאַנז! פראַנגקלי, איך האט נישט טראַכטן אַז איר קענען טאָן אַזאַ אַ זאַך - קלאַפּן די קאָבראַ זיך!
  די נימפע מאַרקיזע האָט זיך געטאָן:
  - זי איז אונדזער הויפּט און כּמעט בלויז האָפֿן! און ער קען זיין גערעכטפארטיקט. קוק וואָס דאָס פּיינטיד שיינקייט איז טאן!
  טאַקע, דאָמיניקאַ האָט עס גענומען און געשאָקלט מיט איר נאַקעט, גראַציעז פֿוס, און די מאַראָקאָ־געפּוצטע "ציג" האָט פּלוצעם געבלעטערט און זיך אַרומגעלאָפן. עס איז געווען ווי ער וואָלט ווערן באמת לעבעדיק און רירעוודיק. און לאָמיר טאַקע אויפֿשפּרינגן און פֿלערטן.
  די דראַגאָן דוטשעסס פּלאַצן אין געלעכטער, שאַקינג איר זיבן קעפ און באמערקט:
  - וואַו! ווי טוט זי עס?
  דאָמיניקאַ האָט אַ שמייכל געטאָן און געציטערט:
  צו זיין ערלעך, איך טאָן ניט וויסן
  אלעס האט זיך אויסגעמישט אין די מיטאג היץ...
  איך כּמעט קיינמאָל לייענען ספּעלז.
  איך טאָן ניט שפּילן מיט די ווינט גייסט בייַ אַלע!
  אַנשטאָט, איך שטענדיק פאַרפירן איר, האר,
  נעם די מיידל מיט דיר!
  די שלאנג דוטשעסס האט ברוימט:
  - דאָמיניקאַ אנגענומען! און אין מיינונג פון זיין ספּעציעל טאַלאַנט, ער ענראָולז אין די עליטע אָפּטיילונג פון די דראַגאָן אַקאַדעמי. וווּ זי וועט ניט נאָר האָבן צו באַצאָלן פֿאַר איר שטודיום, אָבער, פאַרקערט, וועט באַקומען באַצאָלט אַ געוואקסן וויסנשאַפט!
  דאָמיניקאַ איז העכער, געשפּילט און געזונגען:
  עס איז קיין בעסער דאָמיניקאַ
  זי איז די קאָליר פון דער ערד ...
  די זון רייזאַז איבער דעם פּלאַנעט,
  און אַרום עס זענען זעראָס!
  האט די נימפע מארקיז געפרעגט מיט א זיסן שמייכל:
  ― װאָס װעל איך פֿאַר דעם באַקומען?
  עס איז געווען א פּויזע... דאָמיניקאַ האָט זיך אויסגעלערנט :
  - דו דארפסט געפינען א שיינער יינגל!
  די דראַגאָן דוטשעסס לאַפט און געענטפערט:
  - אָבער , דער נייַער תּלמיד איז געווען קלאר שווינדלדיק פון שטאַרק שטאָלץ! דעריבע ר מאכ ן אי ך א תשובה , - ארויסרעד ן הונדער ט באפליגלט ע אפאריזמען . און טאָן עס מיד!
  דאָמיניקאַ נאַדאַד מיט אַ שמייכל:
  - ביטע! ניט פֿאַר גאָרנישט איך אַקטאַד אין פילמס, און איך האָבן אַ ויסגעצייכנט זכּרון!
  די דראַגאָן דוטשעסס האט געמורמלט:
  - קום גיך! איך אויך האָבן אַ שיעור אויף צייַט!
  דאָמיניקאַ האָט אַ טיפֿן אָטעם און אָנגעשריבן מיט אַ מאַשין־ביקס־גיכקייט:
  קיינער דארף נישט די אויערן פון א טויטן אייזל, אבער דאס הערן פון א לעבעדיקן פוקס איז א מתנה פאר די וואס דארפן נישט קיין אייזל צו דערגרייכן זייערע צילן!
  אַמאָל איר שטעלן שיכלעך אויף דיין מיינונג, איר וועט בלייַבן אַ באָרוועס אויף אייביק!
  מלחמה איז לופט פֿאַר די לונגען, אָבער בלויז געמישט מיט ביינערי גאַז!
  אויב דער פייַנט וויל נישט געבן אַרויף און קען נישט וויסן ווי צו פאַרלירן, מיר וועלן צווינגען אים צו נעמען אויס זיין קליידער און לערנען אים ווי צו געווינען!
  שלעכטע מענטשן ליבע שוואַרץ מאַגיש, גוט ניט-מענטשן ליבע ווייַס מאַגיש!
  מאָרד אין מלחמה איז שווער אין דעם פּראָצעס, עקלדיק אין דער מערקונג, אָבער ווי גרויס עס איז אין די סוף! דאָס מיינט אַז מלחמה ברענגט געזונט צו דער נשמה, פאַרגליווערט צו דעם גוף און רייניקן די בייַטל!
  מאל מלחמה פילז זייער וואָלאַץ, און אין דירעקט פּראָפּאָרציע צו די פולקייט פון די בלוט אָפּדאַך, און די עמפּטינאַס פון די פאַרדאָרבן האַרץ!
  כויוו צו די פאטערלאַנד איז ריוואָרדיד דורך מויסערפּיק איבערגעגעבנקייט!
  מלחמה טעסט די קלוג, טאַפאַנז די שטאַרק, ענטערטינז די פאָאָלס ! -
  זיין אַ לאַפינג לאַגער איז נישט שפּאַס, מאכן אנדערע וויינען איז נישט נודנע!
  א גוטער הערשער , ווי זיס האָניק, וועט מען קודם לעקן, דערנאָך אויסשפּייַען !
  און דער בײזער הערשער װעט, װי װאָרעם, פֿריִער װערן גלאַט און דערנאָך צעטרעטן!
  יאָ, גאָלד איז ווייך, אָבער עס קענען לייכט זיין געניצט צו פאָרגע אַ ימפּענאַטראַבאַל שילד!
  קוואַליטעט שטענדיק סערפּאַסיז קוואַנטיטי - אפילו אַן אָקעאַן פון פּערל גערשטן קאַשע איז קיין שטערונג פֿאַר אַ האַק!
  בייז איז פול פון שטאַרקייַט ווען גוט איז וויקאַנד דורך מורא!
  א וויץ איז גוט, אַ לעפל איז גוט פֿאַר מיטאָג, און הילף אין נויט!
  איר קענען באַקומען מאַזלדיק אַמאָל אָדער צוויי מאָל - אָן בקיעס, גליק פארשווינדט!
  ווער עס יז, וואָס איז נישט לעאָ טאָלסטוי, איז אַ ליטערארישע שלעפּער!
  מע דאַרף ניט זײַן געבוירן אין טאָלסטוי, כּדי צו זײַן אַ זויגער פֿון ליטעראַטור!
  לאָמיר טרינקען צו האָבן מער ווייבער ווי סיבות צו רייטלענ ביי אַ גט!
  תאוות האט צעשטערט מער מענער ווי די רחמנות פון פרויען!
  פּינטלעך אויג, סלאַנטינג הענט, די פייַנט איז נישט אַ פאַרפירן - מייאָופּיק!
  די פֿילאָסאָפֿיע פֿאַרלענגערט נישט דאָס לעבן, נאָר זי מאַכט זי אָרנט, אויסשטרעקן די פֿראַגמענטן!
  אַ קאָמאַנדיר געווינט מיט ביכל, אַ שוחט מיט צאָל, אַ זשעני מיט קונסט, אַ פּרעטענדער מיט אָפּנאַר!
  לאָמיר טרינקען אַזוי אַז די האָפענונג זאָל ניט שטאַרבן, און נאָר די וואָס טאָן ניט לעבן דערמיט שטאַרבן!
  האָפענונג שטאַרבן לעצטע ... און די ערשטער זענען די וואס טאָן ניט באַרעכטיקן עס!
  אין מלחמה איז דער לאגיק א רעלאטיווער באגריף, ווי שאקאלאד, איידער מען האט אפילו צייט צו באוואונדערן די ברעמען, זענען זיי שוין אין מויל, איידער מען האט צייט זיי אראפצושלינגען, קומען זיי ארויס אויף זייט!
  דער הצלחה שטינקען מאל, דערגרייכונגען שמעקט ווי אַ מעס, אָבער גליק קען נישט שטינקען!
  גאָט איז אויף די ייבערפלאַך פון יעדער זאַך, און דער שטן איז אין זייַן פרטים!
  מען שלאָגט איז פּריקרע אַפֿילו פֿאַר אַ מאַסאָכיסט!
  וואָס גאָט קען נישט וויסן איז נאָר אַ קשיא וואָס ער קען נישט ענטפֿערן!
  א מאַלפּע איז בעסער ווי אַ מענטש אַז עס קען נאָר זיין אַ כייַע ממש!
  א דרשה וואס פירט נישט צום גוטן איז ווי א וועג וואס פירט צו אן האק!
  בויען קיין דאָקטרינעס אויף די טעקסץ פון די בשורה איז די זעלבע ווי לערנען קוואַנטום מאַקאַניקס פון די פייע טאַלעס פון די ברידער גרים!
  עס איז שווער צו זיין גאָט, אָבער בלייבן אַ טייַוול איז גאָר אַנבעראַבאַל!
  דער מיינונג קוואַדרופּאַלז שטאַרקייַט אפילו אויב די נומער פון פיינט דאַבאַלז!
  לעבן איז אַ גאַנץ קאָמפּראָמיס, ניט מיט מענטשן, אָבער מיט נאַטור!
  דער שטערן איז גלאָק-שייפּט , וואָס מיטל די סילאַבאַל איז קיל!
  פֿאַר נאַרן , געזעצן פון נאַטור זענען נישט פּריסקרייבד פֿאַר זשעני!
  שפראך ווערט געגעבן פאר די חכמים צו באהאלטן מחשבות וועגן נארישע און נישטאישע זאכן!
  דער, וואָס זעט דאָס מאָדנע אין די טרויעריק, וועט טראַגיש ווערן בלינד פון ערנסט פרייד!
  - ייַלן אָן יאָגעניש - ייַלן אָן יאָגעניש! באַקומען אַן א פון דער לעקציע דורך סאַלווינג אַ קאָמפּלעקס קאַמף!
  די ווינערז זענען נישט געמשפט ... כאָטש, מאל זיי זענען געמשפט!
  - מענטשנרעכט נאַרישקייט איז אַ אַליירט פון געטער פייַנדלעך צו מענטשן!
  אַ מענטש אין אַ שפּייַכלער איז אַ מענטש, אָבער אַ חזיר אַפֿילו אין אַ פּאַלאַץ וועט נישט העכערונג העכער ווי אַ קאַב!
  עס זענען צוויי אומענדלעך זאכן: די אַלוועלט און מענטש ינדזשאַנואַטי, אָבער, די ערשטער איז רעלאַטיוו, און די צווייטע איז אַבסאָלוט!
  וואָס רוסיש טוט נישט ווי שנעל דרייווינג, און פאַרשילטן שנעל פלי!
  - אַלעמען וויל נישט גיין צו גיהנום, אָבער בלויז אַ ביסל קענען געשמאַק די פאַרלאַנג פֿאַר די שטן ס געלעגנהייט!
  אָבער אָן וואָטערינג מיט טרערן, איר קענען נישט שניידן די שניט פון פרייד, און אָן יראַגיישאַן, די לאָראַלז פון הצלחה וועט נישט וואַקסן!
  גאָט איז אין יעדער זאַך, אָדער אויף זייַן ייבערפלאַך, און דער שטן איז אין דער אַוועק פון זאכן, אָדער אין די טיפענישן פון מאַטעריאַל דוחק!
  ווער עס נעמט די צייט צו זיין אָפּגעהיט וועט ראַטעווען די אייביקייט אויף זיין לוויה!
  שטילקייט איז גילדענע, דאָס וואָרט איז זילבער, אָבער אַזוי פֿיל ווערט אויסגעגאָסן פֿון אַ פֿרויס מויל, אַז אַפֿילו דימענטן ווערן שטומף!
  שטילקייַט איז גאָלדען און די לאַנג סטאָרידזש פון עלאַקוואַנט סטרימז וועט נישט זשאַווער!
  און גאָלד פארלירט זייַן ווערט אויב עס איז שטיל באַגראָבן אין דער ערד!
  טײלמאל װעסטו, דורך שװײגן, אנפילן אייער בייטל מיט מער גאלד , װי מיט הילכיק בעטלען פאר א האנד־אויס!
  מלחמה איז קיינמאָל נודנע, עס קען זיין רוטין, אָבער בלויז ביז דער ערשטער שאָס!
  שלום צייט טענדז צו זיין ריפּעטיטיוו, און בלויז אַ שלאַכט איז שטענדיק יחיד!
  אין מלחמה, ווי אין שאָך, איר קענען נישט בלענדער, אָבער דער חילוק איז אין די קעסיידערדיק צייט דרוק!
  מלחמה איז אַן אייביק צייט קאָנפליקט אפילו איידער דער ערשטער מאַך!
  אין שאָך, די באַוועגונג איז געמאכט אין טורנס, אָבער אין מלחמה זיי נעמען טורנס!
  מלחמה איז ווי שאָך, נאָר אָן כּללים און אין פאַקטיש צייט!
  אין מלחמה עס איז אַן אייביק מאַנגל פון צייַט, ווען שלום ריינז, עס איז אַ דוחק פון שפּאַס!
  די מערסט טשיקאַווע זאַך אין מלחמה איז אַז אַלץ איז שטענדיק ערנסט, און עס איז בלויז צו ווייַזן אַז עס איז קאַפּיטולאַטיאָן!
  איר קענען געבן אַרויף פיינדלי, אָבער, וויי , איר קענען נאָר געבן אַרויף פֿאַר פאַקטיש!
  די שווער אַרבעט פון טריינינג פּייַס זיך מיט די יז פון קאַמבאַט! דער, וואָס איז ניט פויל, וועט ווערן אַ העלד!
  עס איז קיינמאָל צו שפּעט צו לערנען, סייַדן איר זענט טויט!
  אפילו א טויטער האט א שאנס אויף נקמה, סיידן ער איז אן אטהעיסט!
  ווערן אַן אַטהעיסט מיטל אויפהערן צו זיין ימאָרטאַל!
  זיי טראַכטן מיט די קעפ, אָבער האַנדלען מיט די מאָגן!
  שלעכטס לעבט ניט אין הערצער, נאָר אין מאָגן!
  דאָס האַרץ איז עגאָיסטיש נאָר פֿון צײַט צו צײַט, אָבער דער מאָגן איז שטענדיק!
  דער מאָגן איז די מערסט שרעקלעך טייל פון דעם גוף, אָבער עס איז וואָס מאָוטאַווייץ אונדז צו אַרבעטן!
  אָן אַ האַרץ איז קיין מענטש, אָן אַ מאָגן עס איז קיין מענטש גריד!
  זיי טרייסטן די האַרץ און באַרויקן די מאָגן!
  איך טאָן ניט זאָרגן ווי פיל אַ מאַשין קאָס, די הויפּט זאַך איז אַז די פּרעסטיזש פון די מאָטהערלאַנד האט קיין פּרייַז!
  אויב יאָשקע לעבן אין די האַרץ, דעמאָלט שׂטן לעבן אין די מאָגן!
  אַ ליידיק מאָגן ינקעראַדזשאַז איר צו פּלאָמבירן דיין בייַטל!
  אַ ליידיק קאָפּ ליידט דיין בייטל!
  א גרויס בויך איז נישט אַ צייכן פון אַ גרויס מענטש, אָבער עס ינדיקייץ קליין ווילפּאַוער!
  אַ ליידיק מאָגן זאַט די נשמה מיט ביטערניש!
  דער שווערסטער בויך איז דער וואס זיין ליידיגקייט קומט פון א קאפ אן א מוח!
  א װײב װערט שפײזט מיט די פים װי א װאלף, נאר אין הויכע כילז!
  אין דער צוקונפֿט, פילע צוזאָג בערג פון גאָלד, אָבער גליק איז נאָך נאָר אַרום די ווינקל!
  לעבן איז נישט ווי קאַרדס, איר מוזן שטענדיק געבן אַלץ פֿאַר הצלחה !
  א ציל איז ווי אַ ביקאַן, איר שטרעבן פֿאַר אים, אָבער ווען איר דערגרייכן עס, איר זען אַז די פראבלעמען האָבן נאָר געוואקסן!
  די פּאַפּיראָס איז די מערסט עפעקטיוו קיללער , ספּעציעל קעגן דער קונה! א פּאַפּיראָס איז ווי אַ שטיל ביקס, אָבער עס איז טויטלעך אַפֿילו אין די הענט פון אַ ליבהאָבער!
  די פּאַפּיראָס איז די מערסט פאַרלאָזלעך סנייפּער, עס שטענדיק קילז!
  די פּאַפּיראָס געשמאַק ביטער, אָבער עס ציט מער ווי זיסוואַרג!
  א פּאַפּיראָס איז ווי אַ שלעכט מיידל , אָבער די צעטיילונג מיט אים איז פיל מער ווייטיקדיק!
  א ציגארעטל, אנדערש ווי א גראנאט, פארלענגערט דאס לעבן!
  אין מלחמה, דער שאָרטיסט וועג צו דעם ציל איז אַ ראָונדאַוט מאַנוווער, און דער ריין אמת איז אַ געמיין אָפּנאַר!
  א ראַונדאַבאַוט מאַנוווער איז די זיכער וועג צו פאַרקירצן די וועג צו דיין ציל!
  לעבן איז רויט, אָבער עס בלעטער מיט שאַרלעכ רויט בלוט!
  אין מלחמה, לעבן פארלירט זיין ווערט, אָבער אַקווייערז טייַטש!
  מלחמה , ווי אַ חתן, איז סאַסעפּטאַבאַל צו ביטרייאַל, אָבער טוט נישט לאָזן עס צו פאַרהאַלטן!
  מלחמה איז אַ לוסטפאַל פרוי דיוואַוערינג מענטשן ס ללבער!
  אַלע צייטן זענען אונטערטעניק צו מלחמה, ווי ליבע, אָבער דאָס איז נישט אַ אָנגענעם פאַרווייַלונג !
  מלחמה, ווי אַ קאָורטיזאַן, איז טייַער און טשיינדזשאַבאַל, אָבער עס שטענדיק לאָזן אַ העלדיש זכּרון!
  מלחמה איז נישט ווי אַ חלום; איר קענען נישט טאָן אָן שטאַרק ימאָושאַנז!
  די וועלט איז נודנע און רילאַקסינג, מלחמה איז טשיקאַווע און יקסייטינג!
  מלחמה, דאָס בלוט און שווייס, פערטאַלייזיז די סידלינגז וואָס געבן געבורט צו מוט!
  ניט קיין ענין ווי טשיקאַווע דער פּראָצעס פון מלחמה איז, אַלעמען וויל די סוף!
  מלחמה איז נישט אַ בוך, איר קענען נישט פאַרמאַכן עס, איר קענען נישט באַהאַלטן עס אונטער דיין קישן, איר קענען נאָר מאַכן עס גראָב אויך!
  מלחמה איז אַ רעליגיע: עס ריקווייערז פאַנאַטיזאַם, דיסציפּלין, אַנקוועסטשאַנינג פאָלגעוודיקייַט, אָבער זייַן געטער זענען שטענדיק שטאַרביק!
  אין מלחמה, ווי אין אַ קאַסינאָ, די ריזיקירן איז הויך, אָבער די ווינינגז זענען קורץ-געלעבט!
  דער זעלנער איז שטאַרביק, כבוד איז פארגעסן, טראָופיז טראָגן אויס, און בלויז די סיבות צו אָנהייבן אַ נייַ מאַססאַקרע זענען ירימווואַבאַל!
  מיר פֿאַראַכטן אַ מערדער סײַדן ער איז אַ זעלנער בײַם פראָנט, מיר פֿאַראַכטן אַ גנבֿ, אויב ער איז אַ מערדער אויפֿן שלאַכטפֿעלד, צוויי מאָל אַזוי!
  זעלנער, דאָס איז אַ ריטער וועמענס פאנצער האט מוט און כּבֿוד! גענעראל באראן, וועמענס קרוין איז חכמה און שכל!
  דער זעלנער קלינגט שטאלץ, דער פריוואט קלינגט גנאי!
  דער ערשטער אין די באַפאַלן קען שטאַרבן, אָבער די לעצטע וועט נישט בלייַבן אין זכּרון!
  עס איז בעסער צו זיין ערשטער אין ייַנטיילונג די ספּוילז ווי אין אַטאַקינג!
  מלחמה, ווי אַ פרוי, לייז בלויז מענטשן אָן ברייקינג!
  א פרוי, ניט ענלעך אַ מלחמה, איז ניט ייַלן צו טייטן אַ מענטש!
  מלחמה, ניט ענלעך פרויען, איז קיינמאָל צופֿרידן מיט די נומער פון מענטשן אַסיינד!
  מלחמה איז די מערסט ינסיישאַבאַל ווייַבלעך, מענטשן זענען קיינמאָל גענוג פֿאַר איר, און זי וועט נישט אָפּזאָגן אַ פרוי!
  פרויען טאָן ניט ווי צו קעמפן, אָבער דער אָנטרייַבן צו טייטן אַ מענטש איז נישט פיל ערגער ווי אַ קויל!
  אפילו אַ קליין קויל קענען טייטן אַ מענטש, אַ פרוי מיט אַ גרויס האַרץ קענען מאַכן אים צופרידן!
  א גרויס האַרץ פירט אָפט צו קליין זיך-אינטערעס!
  מלחמה טוט נישט האָבן אַ פרוי 'ס פּנים, אָבער עס בלוטיד מענטשן בעסער ווי אַ פרוי!
  מלחמה טוט נישט ברענגען פרייד, אָבער עס סאַטיספייז אַגרעסיוו ינסטינגקץ!
  פרייד אין מלחמה, די קאָרפּסאַז פון פיינט זענען בלויז אין פּרייַז!
  מלחמה איז דאָס אַקער פון אַ פעלד: עס איז פערטאַלייזד מיט קאָרפּסיז, וואָטערד מיט בלוט, אָבער עס קומט אין נצחון!
  נצחון איז נערטשערד אויף קאָרפּסיז און בלוט , אָבער עס טראגט פרוכט מיט כבוד!
  מלחמה איז ווי אַ מענטש-עסן בלום, ליכטיק, קאַרניוועראַס און מיט אַ שלעכט שמעקן!
  מלחמה איז די מוטער פון פּראָגרעס און די סטעפּמאַדער פון פוילקייַט!
  און אין מלחמה איז דאָס לעבן פון אַ זעלנער נישט ווערט, און די גענעראַלן זענען אפילו אַ אָנווער!
  אויב איר ווילן שלום, אַרייַנלייגן מורא; אויב איר ווילן מלחמה, ינסטיל געלעכטער!
  געלעכטער איז נישט קיין זינד אויב איר זענט נישט אַ געלעכטער אין מיליטעריש ענינים!
  מלחמה איז ווי אַ צירק, נאָר דער געווינער האט די לעצטע געלעכטער!
  אין מלחמה, ווי אין די צירק, נאָר די גנייוויש, ערנסט רעצייעך!
  אחדות אונטער א שווערן רעזשים איז בעסער ווי כאאס און שלאף אונטער א ווייכן!
  טויט איז אַ קאַנווענשאַן, גנאָט איז אַבסאָלוט !
  ווי גרויס דער מלך איז, וועט ער גיין צום קבר, פּונקט ווי דער יעגער!
  א פאליטיקער ליגט שטענדיק, נאָר ער שטאַרבט אין אמתן!
  ימאָרטאַליטי איז פאַקטיש, אָבער טויט איז ילוסערי!
  מלכים קענען טאָן אַלץ, אָבער נישט איין, קיין מלך קענען אַנטלויפן פון די קבר אין דער ערד!
  אַלעמען וויל צו לעבן שיין, אָבער בלויז אַ ביסל שטאַרבן מיט כשיוועס!
  דער טויט הבטחות צרה, סייַדן עס פינקלען מיט די שטראַלן פון דערגרייה!
  לעבן אָן פאַרווייַלונג איז ליבע אָן כאַביז!
  עס איז גוט ווען עס איז ליבע, ערגער ווען עס איז בלוט פאַרגיטונג!
  געשלעכט איז ווי אַ שטורקאַץ, אָבער ריפילז קאָסטן מער!
  איר קענען לעבן אָן געשלעכט, אָבער איר קענען נישט רעפּראָדוצירן!
  וואס הייסער די ליבע, אלץ שטארקער פליסט דאס בלוט!
  מענטשן ווילן ליבע, אַנימאַלס ווילן געשלעכט, און זשעניעס ווילן אנטפלעקונגען!
  אפילו פּיגס פּאָר, עסטעטיקס ליבע עס!
  געשלעכט אויך ריקווייערז מאַדעריישאַן, די מער די בעסער!
  עס זענען קיין לימאַץ אין ליבע, אין געשלעכט ווערטער זענען גענוג!
  עס איז גרינגער אונטער פייַער אויב עס איז אַ פלאַם אין דיין האַרץ!
  עס איז בעסער צו ברענען אין פלאַמעס ווי צו ווערן די נשמה פון קין!
  מלחמה איז גרופּע געשלעכט: אַ פּלאַץ פון קרעכץ און סקרימינג, אָבער עס וועט נישט זיין אַזוי פיל בלוט אפילו פון אַ טויזנט יונגפרויען!
  געשלעכט איז ווי מלחמה, אָבער נישט אַזוי לאַנג און רוטין!
  פייטינג איז ווי ליבע, אָבער קראַמפּינג איז נישט ינקעראַדזשד!
  סעקס איז גוט, פון קורס, אָבער הוסט אַרויף בלוט איז שלעכט!
  מלחמה איז שווער, אָבער דערנידעריקונג ווייז מער שווער ווי קיין מיליטעריש מאַסע!
  אויב איר ווילן צו לעבן, לערנען צו קעמפן, אויב איר ווילן צו בלייַבנ לעבן, לערנען צו געווינען!
  אין מלחמה, אַלע מיטלען זענען גוט, אַחוץ טשיקינג אויס!
  אַלעמען קענען קעמפן, אָבער בלויז די ווערט קענען געווינען!
  מלחמה איז נישט אַ אָרט פֿאַר טראכטן, עס איז פול פון גרויס מעשוגאַס!
  עס איז בעסער צו קעמפן ווי צו האַנדלען מיט די פאַדערלאַנד!
  מלחמה איז נישט זיסוואַרג, אָבער עס פילז איר מיט פרייד ווען איר שלינגען עס!
  דער שלאַכט קיינמאָל ענדס, נאָר די ברום פון די קאַנאַנאַד סאַבסיידז!
  די קאַנאַנאַד קען ייַנגיין, די פאַס קען פּלאַצן, אָבער דער קאַמף וועט קיינמאָל האַלטן!
  אין מלחמה, די מערסט טשיקאַווע זאַך איז די אַנפּרידיקטאַביליטי, דער קאַמף פֿאַר פאַקטיש!
  פארוואס זענען די פּרייסיז אַראָפּ אונטער סטאַלין ווייַל די שונאים פון די מענטשן זענען געהרגעט!
  עס איז בעסער צו זיין ויסטאָן פֿאַר געלט ווי צו זיין שאָד פֿאַר גאָרנישט!
  עס איז ממש שענער צו זיין באָרוועס ווי פיגוראַטיוולי צו האָבן שיכלעך!
  מלחמה איז ווי אַ צירק, נאָר אַנשטאָט פון געלעכטער עס זענען טרערן, און די ארענע איז די גרייס פון אַ פּלאַנעט!
  איך וויל שלום, עס ווייזט אויס צו זיין מלחמה, איך וויל מלחמה, עס ווייזט אויס צו זיין קאַפּיטאַליישאַן!
  מלחמה, צו עטלעכע מאָס, איז אַ מוטער, געבורט צו פאַקטיש ברודערשאַפט!
  מלחמה איז בייז, אָבער עס גיט געבורט צו גוט קאַמראַדז!
  לאנג געווער זענען גוט אויב די מיינונג איז נישט קורץ-סירקויטעד!
  שטאַרקייט ווינס, און בלויז די פּראַקטיש מיינונג אַוואַרדס די גיפס פון נצחון!
  שטאַרקייט און סייכל, ווי מאַן און פרוי, געבן געבורט צו נצחון בלויז אין פּערז!
  א מענטש, ניט ענלעך אַ פּיראַמיד, האט אַ ניט-פלאַך שטיצן אין ענדעראַנס!
  די פּיראַמיד האט פיר עקן, אָבער די פלאַך ייבערפלאַך גיט עס פעסטקייַט!
  א גוטער טויט איז בעסער ווי א משוגענעם לעבן!
  עס איז גוט צו זיין גאָט אין די ווילד, אָבער עס איז שלעכט צו זיין אַ טייַוול אין דער זאָנע!
  די זון שטעלט זיך אונטער אין האַלבן טאָג, אָבער די כבוד בלײַבט פֿאַר סענטשעריז!
  רום איז קורץ-געלעבט, אַחוץ פֿאַר אַלץ אַנדערש!
  לעבן אויף אייביק, לערנען אויף אייביק, אָבער טאָן ניט רילערן!
  כבוד קענען זיין זייער העל, ברייטער ווי גאָלד, אָבער פיידז מער מיט צייט!
  כבוד איז ווי די זון, אָבער עס טוט נישט שטעלן ביי נאַכט!
  עס איז נישט גרינג צו ווערן באַרימט, אַפֿילו מיט מי, אָבער פוילקייַט פירט לייכט צו שאַנד!
  רום איז ווי פייַער, וואוילגעפעלן צו די אויג, אָבער צו באַקומען עס, איר האָבן צו פאַרברענען עמעצער!
  עס איז גוט צו זיין אין כבוד, עס איז שלעכט צו זיין סעראַונדאַד דורך פליעס וואָס קלינג צו רום!
  . קאפיטל נומער 7 .
  נאָך אַוואַקענינג, דער יינגל פּרינץ אָענאָמאַוס איז ווידער טשיינד צו די ראָד. פאר דעם האט מען זיך געלאזט וואשן אין א קילן שטראם און זיך בארשט די ציין. און דעמאָלט האָבן אַ באַשיידן פרישטיק.
  און פאָרזעצן צו מאַך אין קעסיידערדיק באַוועגונג און אַ קינד 'ס גוף, אַזוי אַז איר זענט נישט שאַקאַלד דורך די שטיין פּעסט. אַזאַ איז דער שווער גורל פון די אַוגאַסט מענטש און יורש פון די גרויס עלווען אימפעריע.
  דער בלויז וועג צו בלייַבנ לעבן איז צו זיין אַ יונג שקלאַף און אַרבעט שווער. דאָס גיט אַ צייטווייליקע שוץ פון פאַרשטאַרקונג. עס זענען עטלעכע אַפּערטונאַטיז דאָ צו פאַרלענגערן דיין עקזיסטענץ, אָבער עס איז גאַנץ ומבאַקוועם און ווייטיקדיק.
  אָבער, דאָס אינגל, וואָס דרייט דאָס ראָד, נוצט זיך מיט זיין רייכע פאנטאזיע, זיך צו פאַרטיפן אין אַ אויסגעטראַכטע וועלט און אויפרייען זיין פריילעכקייט אין דער פרייוויליקער-געפאַנגענער געפאַנגענשאַפט.
  אַ כאַטע־ייִנגל פֿליעט אויף אַ קלײן, דרײַ־קעפּיקן שלאנג. ער וויל געפֿינען אין אַן אומבאַקאַנט לאַנד, נאָך ניט וויסן וואָס, אָבער וואָס ער קענען ברענגען צוריק צו די שטארקער געשלעכט און האַלטן די יקסטינגשאַן און פאַרשטאַרקונג פון מענטשן.
  דער שלאנג איז אויך נאך א קינד, און דער אינגל איז נישט אלט פון פילע יארן, און ער טראגט בלויז קורצע הייזלעך און א רוקן-זאק מיט א קאמף-ארסענאל, און אין גארטל א בויגן, צוויי שווערדן און א פּאָר דאגערס.
  אָענאָמאַוס פליעס אויף זיין פערד. און לעבן איר זיצט די מיידל מאַרגאַריטאַ אויף אַ קליין שלאנג. ז י טראג ט נא ר א טוניק , געזארבט , או ן אוי ף ד י נאקעט ע פו ן זײנע ן רינגע ן מי ט מאגיש . זי רעפּראַזענץ די פייטינג אַ שלאָגן פֿון דער מענטשלעכער וועלט.
  די מיידל איז נישט פּשוט. אויף דער ערד, זי איז געווען אַ פּאַרטיזאַנער און סייכל אָפיציר בעשאַס די גרויס פּאַטריאָטיק מלחמה. און נאָך איר טויט, זי אריבערגעפארן אין דער וועלט פון מאַגיש און מאַגיש. און ער איז געווען אין עס פֿאַר מער ווי דריי און ניינציק יאָר. זי גראַדזשאַווייטיד פון די דראַגאָן אַקאַדעמי און מאַסטערד שטאַרק וויטשקראַפט. זי זעט אבער אויס אזוי ווי זי האט געטון ווען די דייטשן האבן זי אויפגעהאנגען. פֿאַר עטלעכע סיבה עס איז נישט גראָוינג, און דאָס יבערקערן מאַרגאַריטאַ. ווי לאַנג קענען איר זיין אַן אייביק קינד?
  אמת, אָענאָמאַוס זאגט אַז ער אַליין איז געווען אַ דערוואַקסן שרעטל פּרינץ, אָבער געווארן אַ שקלאַף יינגל. און אויך, דערפאר איז ער אויפגערעגט דערפון. כאָטש ניט, אַ קינד איז נישט אַזוי שלעכט, אָבער ווען איר זענט אויך אַ שקלאַף ...
  אבער יעצט איז ער שוין אין אן אנדער וועלט, ער דרייט נישט קיין שקלאפער ראד, נאר ער פליט אויף א שלאנג. או ן מי ט אי ם אי ז געװע ן ד י פארטיזאנע ר מײד ל מארגאריטא , װעלכ ע הא ט מע ן געפיר ט באָרװע ס דור ך דע ם שנײ , צ ו אי ר עקזעקוציע . און פריער האָבן זיי מיך אויך געפּײַניקט. ז ײ האב ן אי ר געשלאג ן מי ט שטעכל־דראט ן או ן געבראט ן ד י זאלע ן פו ן דע ר יונגע ר העלדין , איבע ר א פײער .
  זיי זענען באדעקט מיט בליסטערז, און ווען איר טרעטן אויף די קאַלט שניי, עס איז כּמעט אָנגענעם, ווי די ווייטיקדיק יטשינג אין דיין פארטריקנט פֿיס סאַבסיידז. און אויף די פּיאָניר ס האַלדז איז געווען אַ פּלאַק - "איך בין אַ פּאַרטיסאַן." ווען זיי הענגען, טוט עס קוים וויי, עס איז נאָר מיאוס צו קוקן אויף די גליקלעכע פּנימער פֿון די קראַוץ און פּאָליציאַנטן. נו, מורא, וואָס אויב גיהנום אַווייץ איר, ווי אַ פּיאָניר און אַ פאַרברענט אַטעיסט? ווו זיי וועלן פּרעגלען ניט בלויז דיין כילז, אָבער דיין גאנצער גוף, אויף אייביק.
  כאָטש, וואָס גלויבט זי אין אַזאַ ומזין? כאָטש, עס ס אַ שאָד צו שטאַרבן און גיין אין אַבליוויאַן, ווייל געלעבט אַזוי קליין.
  אבער ווען די שלאַנג אויף איר יידל האַלדז איז פאַרשטאַרקן, די מיידל וועקן זיך אויף אַ שלאנג. און לעבן איר איז געווען אַ נימפע אַזוי שיין ווי אַ מלאך. און מאַרגאַריטאַ האָט געמײנט , אַז דער הימל עקזיסטירט נאָך. אַזאַ אַ ספּעציעל גן עדן פֿאַר פּיאָניר העלדן און ייטיאַס.
  אבער אין פאַקט, אין די מאַגיש וועלט עס איז גוט און בייז, און זייַן פראבלעמען. זי איז געשווינד געהיילט פון איר קאַץ און ברענט מיט מאַגיש. און די מיידל איז אריין אין די דראַגאָן אַקאַדעמי, אין די יאַנגגאַסט קלאַס. אבער זי איז געווען טאַלאַנטירט, טויגעוודיק און אַ שנעל לערנער.
  און זי מאַסטערד שטאַרק מאַגיש סקילז. דעריבער, טראָץ איר קינדיש אויסזען, זי געגאנגען מיט פּרינס אָענאָמאַוס אויף אַ ספּעציעל מיסיע - צו געפֿינען עפּעס וואָס וואָלט העלפן ראַטעווען די שטארקער געשלעכט. נאָך אַלע, אַ וועלט אָן מענטשן איז אָן האַרמאָניע און אינטערעס. און די שיין געשלעכט איז באָרד און ומבאַקוועם אין עס.
  מאַרגאַריטאַ, בשעת פליענדיק, באמערקט:
  - טײלמאל טראכט איך, די מענער װעלן זיך אומקערן, און װאָס דען? ווער דאַרף אַ קליין מיידל? ווי איך ווינטשן איך קען וואַקסן און ווערן אַ דערוואַקסן!
  אָענאָמאַוס האָט געענטפערט אין אַ זיכער טאָן:
  - אויב מאַגיש קענען ברענגען לעבן צוריק צו מענטשן, עס איז מעגלעך צו מאַכן איר אַ דערוואַקסן. נאָר טאָן ניט פאַרגעסן אַז עלווז און נימפס און דרייאַדס טאָן ניט עלטער, און דאָס איז זייער נאַטירלעך פאַרמאָג. אבער מענטשלעכע פרויען, ניין. שטאַרק מאַגיש איז דארף צו פאַרמייַדן זיי פון טורנינג מיעס, פּאַסקודנע און כאַנטשבאַקקעד אַלט פרויען. און זיין אַ מיעס אַלט פרוי איז פיל ערגער ווי אַ שיין מיידל. ניט צו דערמאָנען די חולאתן פון עלטער אַז באַפאַלן מענטשן. איר טאָן ניט האָבן קיין ערנסט מאַגיש אויף דער ערד, און איר האָט מיסטאָמע געזען פֿאַר זיך ווי עקלדיק און עקלדיק עלטער איז, ספּעציעל פֿאַר פרויען.
  מאַרגאַריטאַ האָט נעגאַטיוולי געשאָקלט מיטן קאָפּ:
  ― נײן, איך װיל נישט זײַן אַן אַלטע! בעסער צו זיין אַ יונג שקלאַף ווי אַן אַלט מלכּה!
  דער יינגל פּרינץ טשאַקאַלד און באמערקט:
  - דו װעסט זײן אײביק יונג, אײביק באָרוועס!
  די מיידל האט געלאכט און באמערקט:
  - כ׳בין געװען פאר דער מלחמה א שטאט־מיידל. אין לענינגראַד, עס איז עפּעס אומרעכט צו גיין באָרוועס, און דער קלימאַט דאָרט איז נישט זייער וואַרעם. דעריבע ר הא ב אי ך אי ן דאר ף עפע ס געשעמע ן צ ו טראמען . ערשט אין דער אקופאציע, ווען די קינדערישע שיך זענען צעריסן געווארן און עס איז געווען זייער שווער צו באקומען שיך פון קליין גרייס, האב איך זיך אויסגעלערנט צו טאן אזוי. און איר וויסן, אין דער ערשטער טעג עס איז ווייטיקדיק און קאַלט, ספּעציעל אויב איר טאָן ניט רירן, אָבער דעמאָלט איר באַקומען געוויינט צו אים און עס איז אפילו אָנגענעם. דערצו, אין אוקריינא דער זומער איז זייער וואַרעם און מילד.
  דער יינגל פּרינץ האט ניד:
  - יא ! איך פארשטיי. אבער קוק ווער עס פליהט!
  טאַקע אַ דאַמע אין אַ גילדענע סטופּאַ האָט זיך באַוויזן פֿאַר זיי. ניין, נישט באַבאַ יאַגאַ, אָבער אַ ספּעקטאַקיאַלער בלאָנדע שיינקייט, כאָטש מיט צו פיל באַשטאַנד. און פינקלען מיט פערלענע צײן. און אָנשטאָט אַ בעזעם, האָט זי אַ גאָר מאָדערנער עלעקטרישן וואַקוום־זויגער. יאָ, דאָס איז אַ פֿאַרוויילערישע געשיכטע.
  זי האט געבלאזן א קוש צו די קינדער און געזונגען:
  פול מיט טשאַנטעראַלז, סקוועראַלז,
  איך וועט ראַטעווען עטלעכע קלעם ...
  נאָך אַלע, יינגלעך און גערלז
  נאָך אַלע, יינגלעך און גערלז ...
  איך טאַקע, טאַקע, טאַקע ליב עס!
  מאַרגאַריטאַ האָט זיך אַ נאָד געטאָן אין ענטפער און באַמערקט:
  - יא, דאס איז מאדערניטעט. אַן אַלטע סטופּאַ אויף אַ נייעם אופן!
  די בלאָנדע מיט דעם שטויב־זויגער האָט דאָס, משמעות, געהערט און זיך אַרומגעדרייען, אויסגערונען אין פראַסטראַציע:
  ― פֿון װאַנען האָט איר באַקומען דעם געדאַנק, אַז די סטופּאַ איז אַלט? יאָ, דו אַלײן, װען דו ביסט געבליבן אױף דײַן ערד, װאָלט שױן געװען אַן אַלטע! און זייער מיעס , אויב נישט אין אַ אָרן!
  מאַרגאַריטאַ האָט מסכים געווען מיט אַ זיפץ:
  - יא דאס איז וואר! ווארשיינליך וואלטן די ביינער געשוועבט אין קבר, אדער זי וואלט געווארן אזוי מיאוס, אז עס איז געווען מיאוס צו קוקן.
  Oenomaus האט געזאגט:
  - מענטשן זענען באשעפענישן דיפּרייווד פון גאָט. זיי זענען דיפּרייווד פון וואָס די עלווז האָבן - אייביק יוגנט! און דער שטארקער סעקס דאַרף אויך אָפּגאָלן די באָרד. די יינגלעך זאָגן אַז עס איז זייער ווייטיקדיק און פּריקרע!
  די בלאָנדע מיט דעם שטויב־זויגער האָט עס גענומען און געשאָקלט. און צו די קינדער, וואָס זענען געזעסן אויף די יונגע דראַגאָנס, זענען געפלויגן פיל-קאָלירט באַבאַלז.
  אין ענטפער האבן די בחורים געבלאזן פון זייערע שלאנגן, און די באבלעס זענען צוריקגעפלויגן, אין ענטפער האט די בלאָנדע געשאקלט מיט איר שטעקל. און אַלץ האָט זיך אָנגעהויבן דרייען.
  די באַבאַלז האָבן זיך אָנגעהויבן אַרומדרייען אין אַ קײַלעכיקן טאַנצן, ווי געווונדן. און עס איז געווען גרויס .
  די מיידל האט געזאגט:
  - איר ניטאָ באַבאַ יאַגאַ - אַ ביין פוס,
  און אַ קיל בלאָנדע איז האַלב פון גליק!
  דער וואָריער מיט די וואַקוום קלינער באמערקט מיט גרימצארן:
  קינדער זענען נאַריש ווי פאַרקער דזשאַמז
  מען לייגט דיך אריין אין נעץ...
  איך וועל דיך אַרייַנלאָזן אין די קעסל,
  איך װעל אײַך אָנצינדן אַ פֿײַער!
  און אין ענטפער עס איז אַזאַ אַ פריילעך און פריידיק געלעכטער. דאס איז באמת אַ פרוי - מיט גרויס קיל.
  ד י קינדע ר האב ן זי ך געפונע ן אוי ף זײער ע דראנגע ן או ן ארויפגעשפרונגע ן צ ו באב ע יאגא . דאָס מײדל האָט גענומען אַ שפּראָץ פֿון איר באַקפּאַק און האָט געכאַפּט:
  - װילם ט אי ר באקומע ן ?
  די בלאָנדע האָט געלאַכט און געשלאָגן די פּיאָנירישע מכשף מיט איר פּולסאַר. זי האט זיך אויסגעדרייט אויף איר שלאנג. און אין ענטפער ער וועט אויך מאַכן דעם צייכן פון די קרייַז מיט אַ שפּראָץ, און ווי ער וועט בריק איר .
  און אַ פֿײַערדיק וועב האָט פֿאַרכאַפּט דעם יונגן באַבאַ יאַגאַ. אזו י הא ט ז י זי ך געפונע ן פארבונדן .
  דער יינגל Oenomai האט געזאגט:
  - נו, מודה, וואָס פון די קינדער האָט איר קידנאַפּ?
  ד י פארטיזאנע ר מײד ל הא ט זי ך גענומע ן :
  - רעכט! מיר וויסן איר האָבן אַ קאַנאָן-ווי שנוק!
  די בלאָנדע יאַגאַ האָט זיך אויסגעדרייט:
  - יאָ, איך וועט נעמען איר פֿאַר עס און ...
  אן צו רעדן האט די שיינקייט זיך געציטערט און געפרואווט צוברעכן די נעץ. אבער די פּיאָניר העלדין קראָסט די שפּראָץ און שאָס אויף יאַגינאַ מיט די ענערגיע פון מאַגיש און אָומאַנז. װי די בלאָנדע האָט זיך גענומען שאָקלען און קריצן. און דאָס מיידל האָט געזונגען:
  מיר זענען געווען ינספּייערד אין שווער צייט,
  ווייל געמאכט דעם וועט שטארקער ווי שטאָל ...
  מציל געווען די וועלט פון דער מגפה -
  טייערע חבר סטאלין!
  
  אין פילע בילדער איך געמאסטן,
  אין אַ סאָף אַלוועלט ...
  איר עפֿנט די רעכט וועג פֿאַר אונדז,
  מיסטאָמע ינדאַקייטינג עס!
  
  איך געוויינט אַ קלאַפּ
  מאַגיש פון סאָלסעניסם ...
  דאָ איז דער פּלאַן:
  אַז דער יאָך פון פאַשיזם וועט פאַלן!
  דער שרעטל בחור האט געשריבן:
  - ער איז דאָך געווען אַ קילער בחור, סטאַלין! אבער ער, מיסטאָמע, ווי אַלע מענטשן אויף דער ערד, איז אויך יידזשינג.
  די מיידל האָט אויך געשאָסן אויף באַבאַ יאַגאַ אין דער יונג מאָדיפיקאַטיאָן און טשיפּער:
  לענין לעבט אין מיין הארץ,
  אַזוי אַז מיר טאָן ניט וויסן טרויער ...
  די טיר צו פּלאַץ איז געעפנט געווארן -
  די שטערן האָבן געפֿינקלט איבער אונדז!
  די בלאָנדע יאַגאַ האָט געבעטן:
  - גענוג! לאָזן מיר גיין, מאָנען עס, איך וועל טאָן אַלץ!
  מאַרגאַריטאַ טוועעטעד:
  - באַפריי די געכאַפּטע קינדער! טאָמער וועלן מיר דיר מוחל זיין. ווי פילע פון זיי האָבן איר סאַקט אין דיין וואַקוום קלינער?
  די בלאָנדע האָט געמורמלט:
  ― איך װעל אײַך אַרױסלאָזן! נאָר טאָן ניט וואַרפן אויף מיר די מאַגיש פון די קרייַז!
  דאָס מײדל האָט זיך אומגעקערט. די פײערדיקע װעב מיט דער מאדערנער מאדאם איז געשלאפן. # און זי האט זיך ארומגעדרייען . מאַרגאַריטאַ האָט געוואָרנט:
  - לאז ן אל ע קינדע ר גײן , א ן פארפירע ר !
  די בלאָנדע האָט פֿײַערלעך פֿאַרזיכערט:
  ― איך גיב מײַן װאָרט!
  און אויסגעדרייט די וואַקוום קלינער. בלײכע שאטנס פון קינדער האבן אנגעהויבן ארויסשפרינגן דערפון. טראַנסלוסאַנט, ווי גאָוס. אָבער מאַרגאַריטאַ האָט אָנגעהויבן איר מאַגיש שטעקל, און די שאָטנס האָבן זיך פֿאַרוואַנדלט אין בחורים און מיידלעך. פון די לעצטע זענען געווען דריי מאָל מער. אבע ר אל ץ זעלביקע , אי ז אונאמא י געװע ן פרײלעך :
  - אין דעם וועלט לפּחות עס איז אַ שטארקער געשלעכט. און כּמעט אַלע אונדזערע מענטשן זענען געשטארבן!
  מאַרגאַריטאַ האָט באַמערקט מיט אַ שטראַלנדיק שמייכל:
  - עס איז נישט אנגעקומען! און דאַנקען די געטער!
  אײנע ר פו ן ד י ײנגלע ך אי ז ארוי ף קײ ן אונאמאיע , אבע ר אי ן א לוקסוס ־ רישע , כאט ש צעריסענע , קאםיזעל , או ן זי ך פארשטעל ט : .
  - וויסקאָונט דע לאַפער! וואַו, ווי עקלדיק עס איז צו זיין אין אַ וואַקוום קלינער. און דאָס הור האָט אויך אָפּגעטאָן מײַנע שיך פֿון עכט דראַגאָן לעדער.
  מאַרגאַריטאַ האָט געמורמלט מיט אַ שמייכל:
  - קום, קער צוריק וואָס איז סטאָלען צו די וויסקאָונט !
  בלאָנדע יאַגאַ כאַמד:
  - איך קען נישט!
  אָענאָמאַוס האָט אויך אַרױסגענומען זײַן מאַגיש־שטעקל און האָט אים געשאָקלט און גערומט:
  ― און װאָס איז דאָס?
  די שיינע מכשפה האט געגערגלט :
  ― איך האָב זײ פֿאַרקױפֿט! זיי זענען געווען זייער פּרעסטידזשאַס. איין פּרינץ האָט פֿאַר זיי באַצאָלט אַ האַלבן זאַק גאָלד!
  מאַרגאַריטאַ האָט געמורמלט:
  ― נו, װײַס ... דערפֿאַר װעלן מיר פֿון דיר נעמען דײַנע שיך. זיי זענען אויך געמאכט פון דראַגאָן הויט, און אפילו טיגער הויט.
  בלאָנדע יאַגאַ האָט געזאָגט:
  - זיי וועלן זיין צו גרויס פֿאַר דעם יינגל. און עס װאָלט געװען שאַנד, אַז אַ מכשפה פֿון מײַן ראַנג זאָל זיך באַװײַזן באָרװעס.
  מאַרגאַריטאַ האָט געלאַכט און געענטפערט:
  "איך בין אויך נישט אַ שוואַך מעכאַשייפע, אָבער איך בין אַלע מאָל באָרוועס, אַפֿילו אין קאַלט וועלטן." און איר זענט אַזאַ אַ דאַמע. און איך וועל סטרויערן די גרייס פון דעם יינגל!
  פּרינס אָענאָמאַוס האט ברום:
  - או ן שװער ן א שבועה , א ז אי ר װע ט ניש ט קידנע ן קינדע ר . אַנדערש מיר וועלן נעמען איר צו די פּלאַץ פון די געטער.
  יונגע באַבאַ יאַגאַ שטאַמלט:
  ― איך טו זײ גאָרנישט שלעכטס. עס איז נאָר די ענערגיע פון קינדער וואָס אַלאַוז מיר צו בלייַבן יונג און שיין אויף אייביק. און אַזוי, זיי זענען לעבעדיק.
  מאַרגאַריטאַ האָט שטאַרק געראָטן:
  - איר וועט געפֿינען אן אנדער וועג צו רידזשווואַנייט. אַקטואַללי, עס איז צייט צו לערנען איר אַ לעקציע.
  און דאָס מײדל האָט געמורמלט אַ כּישוף. און ווי זי האָט אַרויסגעלאָזט שטראָמען פֿון פּולסאַרער ענערגיע פֿון אירע נאַקעטע פֿעס און פֿון דעם שפּיץ פֿון איר כּישוף־שטעקל.
  און זיי שלאָגן די בלאָנדע. ע ס הא ט זי ך מיטאמא ל צעקלאפ ט או ן זי ך פארמינערט . איצט איז פאר זײ אנשטאט א הויכער מײדל געשטאנען א דערשראקן מײדל נישט עלטער װי צען יאר אלט, מיט שטעקלעך און בארװעס פיס. זי האט געשושקעט:
  - קיין געברויך! איך וועל זיין גוט! שמיץ מיר נישט!
  מאַרגאַריטאַ האָט געהאַט שיך אין די הענט. זי האט געהויבן מיט דער פאלם, און זײ זײנען געשװעבט צו דעם באָרוועסטן יינגל װיסקאָונט, װאָס איז, צוזאַמען מיט די אַנדערע באַפֿרײַטע קינדער, געגאַנגען װי אָן אַ װײַט דורך דער לופט.
  א ײנגל פון אן איידעלע פאמיליע האט אנגעטאן די שיך און געזונגען:
  עס זענען פילע דיינדזשערז אַרום דעם יינגל,
  אמאל שימערט די וועלט ווי א קאלטער שטיין...
  אָבער, אונדזער יינגל איז אויפגעשטאנען פון די דיוואַן,
  ווייל ער איז אן איידעלע קעמפער, גלייב מיר!
  די יאגא מיידל האט זיך בארואיקט און געמורמלט:
  ― דו װעסט מיך ניט שעפּן?
  מאַרגאַריטאַ האָט שטרענג געזאָגט:
  - אויב איר טאָן ניט אַוטריידזשאַסלי, דעמאָלט וואָס זאָל איר זיין פלאָגד?
  די בלאָנדע מיידל האָט געציטערט, און אַ טרער איז געלאָפֿן אויף איר ראָזעווע באַק:
  "איך בין אַ קינד איצט, און אנדערע וויטשיז וועלן נישט אָנערקענען מיר!"
  איינער פון די באפרייט מיידל האט געזאגט:
  - מיר זענען אויך קינדער, און מיר וויינען נישט דערפון!
  די בחורים און מײדלעך האבן געלאכט.
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  ― איר מוזט זײַן הונגעריק! אפֿשר מיר קענען גיין אַראָפּ און עסן עפּעס דאָרט?
  ד י קינדע ר האב ן געמאכ ט א רעש . דער װיסקאָנט האָט אַראָפּגעקוקט און געזאָגט:
  - ונטער אונדז איז דער ריז ס שלאָס, און ער איז ניט בעסער ווי באַבאַ יאַגאַ. אַזוי...
  אָענאָמאַוס האָט אויסגערופן:
  - און דער ריז האָט אויך קינדער אין געפֿאַנגענשאַפֿט. מיר מוזן העלפן זיי אויס.
  מאַרגאַריטאַ סמיילד און סאַגדזשעסטיד צו די מיידל יאַגאַ:
  - אפשר קאנען מיר צוזאמען נעמען די קינדער און זײ ראטעװען פון דעם ריז? טו אַ גוטן מעשה, און איר וועט אָנגענומען ווערן צו לערנען אין דער פייע אַקאַדעמיע. דאָרט וועט איר לערנען צו טאָן גוטס!
  די מכשפה מיידל האט געזונגען:
  ווער העלפט מענטשן
  ער וויסט זיין צייט...
  מעשים טובים -
  איר קענט נישט ווערן באַרימט!
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  די פּעטאַל פון אַ בלום איז שוואַך,
  אויב עס איז געווען טאָרן אַוועק אַ לאַנג צייַט צוריק ...
  כאָטש די וועלט אַרום איז גרויזאַם,
  איך וויל טוהן גוטס!
  
  טאָן גוטס צו מענטשן
  טו מעשים טובים...
  און זיי וועלן בליען ווי בלומען,
  בלוי בלומען אין די ליכט!
  דער יינגל פּרינץ באמערקט אין אַ מער ערנסט טאָן:
  - און איר פּרובירן צו טאָן גוטס און קעמפן בייז, און איך גלויבן איר וועט ווי עס!
  די מיידל יאַגאַ האט קלענטשעד איר פויסט און געזאגט:
  - נו, איך וועל פּרובירן. אַלע די זעלבע, עס איז קיין וועג צוריק צו בייז וויטשיז - זיי וועלן לאַכן און קניפּ איר ! איך וועל ריטריין ווי אַ גוט פייע!
  מאַרגאַריטאַ האָט געשמייכלט און געזונגען:
  אַלעמען וואס האט סייכל אין דער וועלט,
  מוזן שטענדיק זיין פריינט ...
  אַזוי אַז עס קען נישט פּאַסירן ווי אין אַ שיסער גאַלעריע -
  די ינטעליגענט שפּיל האט נישט ווערן!
  דער יינגל פּרינץ האָט געציטערט:
  ― נו, לאָמיר אַראָפּגײן צום ריז!
  אַ האָרדע קינדער, כּמעט אין גאנצן באָרוועס און אָפּגעריסענע, דאַר און בלאַס, אָבער ענערגעטיק און יקסייטאַד, האָבן זיך אַרויסגעלאַכט פֿון הימל.
  מאַרגאַריטאַ און אָענאָמאַי אַראָפּגיין אויף דראַגאָנס, און יאַגאַ, וואָס איז געווארן אַ מיידל, אויף די מאָרטער. און דער וואַקוום קלינער איז געבליבן מיט איר, כאָטש עס איז געווען צו גרויס פֿאַר קינדער 'ס הענט.
  דאָס איז דער קאָלעקטיוו וואָס האָט אַראָפּגענידערט צו דער ערד. עס איז גאָרנישט צו דעם ריז 'ס ריזיק שלאָס מיט טאָווערס מיט גרויס סקאַלז סטיקינג אויס פון זיי . אבער דער אַרייַנגאַנג איז קאַנטראָולד דורך סקעלאַטאַנז, פּלוס אַ גאַנץ סקוואַד פון אָרקס.
  די קינדער האָבן לאַנדיד. זיי זענען געווען גרייט צו קעמפן. די יאגא מיידל האט געדריקט דעם קנעפל פון דעם שטויבזויגער און סאבערס, שווערדן, שפיזן, דאגערס און אפילו א פאר מאשין ביקסן זענען ארויסגעפאלן. דערזעענדיק דעם צעמישט בליק פון די קינדער, האָט זי דערקלערט:
  - כ׳האב עס געכאפט מיט מײן שטויב־זויגער. עס איז פיל בעסער ווי אַ בעזעם. און אַ גאַנץ זאַמלונג פון וועפּאַנז אין עס.
  מאַרגאַריטאַ האָט אָפּגעטרייסלט איר כּישוף־שטעקל און אירע באָרוועסע פֿיס, אָבער באַצירט מיט כּישוף־רינגן, און האָט געקושט:
  - איצ ט װע ל אי ך װארפ ן א כישוף , װא ס װע ט געב ן דײ ן געװע ר א באזונדערע , װאונדערלעכ ע קראפט .
  און די כישוף מיידל האט געזאגט:
  - אברא , קאברא , קאדאברא ! ― און פֿון איר כּישוף־שטעקל און כּישוף־רינגן זײַנען אַרױסגעפֿלױגן שטראָמען פֿון ענערגיע. און די וואָפן וואָס באַבאַ יאַגאַ געגעבן צו די קינדער אנגעהויבן צו שייַנען.
  אָענאָמאַי, ווי אַ מער יקספּיריאַנסט קעמפער, גענומען אַ קורץ, ליכט מאַשין ביקס וואָס פייערד דינע נעעדלעס. דער בחור האט געלעקט די זאפטיקע ליפן און געזונגען:
  - גוט זאָל זיין מיט אַ מאַשין ביקס,
  שלאָגן ווי אַ גרימצאָרן שטאָל ...
  דאָס בלוט איז ניט געפֿלאָסן ווי אַ וואַסערפאַל,
  און דער גן עדן האָט געהערשט אין דער אַלוועלט!
  ד י קינדע ר האב ן אויסגערופ ן אי ן אײנעם , אויפגעהויב ן זײער ע ביקסן :
  דער עקזעקוטשער איז כיטרע און אכזר,
  די מענטשן זענען געשטעלט צו די וואַנט ...
  אָבער איך גלויבן, אונדזער שטורעם ספּראַוט,
  אָבער איך גלויבן, די זונ טייַך -
  דיספּעל די פינצטערניש פון די טורמע דאַנדזשאַן!
  און אַזוי אַ דיטאַטשמאַנט פון קינדער, אַרמד מיט אַ מאַגיש אַרסענאַל, ראַשט צו באַפאַלן. ד י קלײנע , נאקעט ע פיעל ע פו ן ײנגלע ך או ן נא ך מערערע ר מײדלע ך האב ן געבליצט . זיי זענען נישט דערשראָקן פון מאָנסטערס, כאָטש אַ גאַנץ רעגימענט פון פערי, סמעלי , עקלדיק אָרקס איז אַפּראָוטשינג זיי .
  אָענאָמאַי, פליענדיק אויף אַ שלאנג, געעפנט פייער אויף די פייַנט פון אַ מאַשין ביקס. קלײנ ע נאדלע ך האב ן דורכגעפיר ט ד י האריק ע קערפער ם פו ן ד י ארקן , או ן דא ן הא ט זי ך געטראפ ן א נס : ז ײ האב ן זי ך פארװאנדל ט אי ן גרוים ע שאקאלאדע ר או ן האָניק־בײלעס .
  מאַרגאַריטאַ אויך קיקט די פייַנט, ניצן איר נאַקעט טאָעס און מאַגיש רינגס אויף זיי. או ן אזו י האב ן זי ך גלײ ך פארװאנדל ט ד י אָרקע ס מי ט שװערדן , װעלכ ע זײנע ן געקומע ן אונטע ר אטאקע אַלע סאָרץ פון געשמאַק זאכן, אַרייַנגערעכנט זיסוואַרג באדעקט מיט שאָקאָלאַד און מיט פויגל מילך אינעווייניק. דאס איז באמת געשמאַק. און טשיזקייקס, און דאָונאַץ מיט מאָן זאמען און צימערינג.
  און דער מאַגיש שטעקל פון די פּאַרטיזאַנער מיידל כוואליעס און קריייץ פאַביאַלאַס זאכן.
  או ן אזו י זענע ן ד י קינדע ר ארײ ן אי ן קאמ ף מי ט ד י אורקן . ערשטער פון אַלע, וויסקאָונט. זײנ ע קלײדער , נאכדע ם דע ר ײנגל , הא ט זי ך אנגעטאן , ד י שטיװל , זײנע ן געװאר ן שפאניש ע נײע , װ י שפאצירנדיק . און ער האָט מלחמה געהאַלטן ניט בלויז מיט אַ שווערד אין זיין רעכט האַנט, אָבער אויך געהאלטן אַ שווערד אין זיין לינקס.
  און פון די פאַרבינדן פון די בלייד, פאַביאַלאַס טראַנספאָרמאַציע גענומען אָרט. איצט, אַנשטאָט פון אַן אָרק, אַ ימפּרעסיוו גרייס פּיראָג מיט רייזאַנז. און פֿון דעם קלאַפּ פֿון דער שװערד האָט זיך באַװיזן אַ טשאָקלאַט־טשעעסעקע. און אנדערע גייז אין שלאַכט.
  אײן מײדל, אפנים, פון א מער אנטװיקלטער לאנד, האט אויסגעלײגט אירע בארװעםע פים אויפן גראז און זיך געקראפט פון א מאשין־געװער. וואָס גיט העכערונג צו פאַרשידן מינים פון פייע-מייַסע טראַנספאָרמאַציע. און פֿון דער אָרק איז אַרױסגעקומען אַ גרױסע, אָנגעפֿילטע װאָרשט, און דערנאָך אַן אינדיק מיט יויך. און וואָס אנדערע געשמאַק טריץ האט נישט דערשייַנען.
  און די שמעקנדיקע קאָקאָסנוס קאַפּקייקס וואָס זענען אויפגעשטאנען פון די פאַרבינדן פון בליידס. און אויך גרויס אייז קרעם.
  די פּאַרטיזאַנער מיידל מאַרגאַריטאַ האָט אָנגעהויבן זינגען אין שלאַכט־עקסטאַז;
  מיר זענען פּייאַנירז, קינדער פון קאָמוניזם,
  ווער וויל אויפהייבן די מדינה...
  היטלער וועט ענטפערן שטארק פאר זיין כעס,
  מיר וועלן צעטרעטן, גלויבן מיר, שׂטן!
  
  מיר האבן א שבועה פאר גאט,
  און לענין האט געגעבן זיין הארץ צו די יונגע ...
  אָה, ריכטער ניט האַרב די פּייאַנירז,
  דער אייבערשטער האט זיי געגעבן מער כח!
  
  מיר געגאנגען צו די פראָנט באָרוועס גייז,
  זיי געוואלט צו קעמפן, פּראַזערווינג זייער כאָומלאַנד ...
  סײַ די ייִנגלעך און סײַ די מײדלעך מיט שיטן זײַנען פֿאַר אונדז,
  און אונדזער געטרייַשאַפט איז שטאַרק פאנצער!
  
  שלאכטן האבן זיך געשלאגן נעבן מאסקווע,
  טאנקן האבן געברענט, אספאלט האט זיך צעשמעקט...
  מיר וועלן זען קאָמוניזם, איך גלויבן, מיר האָבן געגעבן,
  און מ'קען ארויסנעמען א פאשיסט מיט א ברייטער שווערד!
  
  גלויבט מיר ניט, מענטשן, היטלער איז ניט אַמניפּאַטאַנט,
  כאָטש דער געדאַנק פון די Fuhrer לעבט אויף ...
  און מיר שלאָגן די פאַשיסץ שווער,
  לאָמיר גיין אויף אונדזער גרויס נסיעה!
  
  מיר וועלן נישט מורא האָבן די שונאים פון רוסלאַנד,
  מיר ליבע אונדזער געבוירן וססר ...
  איר זענט נישט אַ ריטער מיט די נשמה פון אַ בלאַזן,
  זאל אונדז שטעלן אַ בייַשפּיל פֿאַר די מלכות פון גאָט!
  
  היטלער ווייסט נישט, ער וועט שווער געשלאגן ווערן,
  כאָטש די מאַכט פון גיהנום איז ריידזשינג אין אים ...
  און די פּעראַסיטיק קראַוץ קומען,
  וואָס וועט אָנפילן דעם שלום מיט פייער!
  
  די גרויסקייט פון רוסישע איז צו געווינען דורך פּלייינג,
  כאָטש עס איז אַ קאָלאָסאַל סומע פון אַרבעט הינטער דעם ...
  דער נצחון וועט קומען, איך גלייב, אין אַ לאַכן מייַ,
  און דער פוהרער וועט זיין אינגאנצן קאפוט!
  
  דאָס איז אונדזער אמונה, די מאַכט פון קאָמוניזם,
  זאל די וססר בליענדיק אויף אייביק ...
  מיר וועלן צעטרעטן, איר וויסן, די יאָך פון פאַשיזאַם,
  אַזוי איז רוסלאַנד געוואָרן אַן אַרמיי!
  
  אין סטאַלינגראַד האָט מען געשלאָגן די פריץ,
  זיי האָבן דערקענט אונדזער שטאַרקע פויסט...
  און מיר האָבן אויסגעגעבן קיל מתנות,
  און מען האָט געגעבן דעם דיקטאַטאָר אַ ניקאַל!
  
  מיין לאַנד, שיין רוסלאַנד,
  אין עס, אין די אַרקטיש, עפּל ביימער בליען ...
  סוואָראָג און סטאַלין זענען, איר וויסן, דער משיח,
  די נאציס אנטלויפן פון די רוסישע קעמפער!
  
  אזוי שיין איז דער עולם,
  ווען קאָמוניזם שיינט איבער אים...
  און די טריאַלס וועט זיין פֿאַר אויפֿבויונג,
  פלי נאָר אַרויף און נישט אַ רגע אַראָפּ!
  
  מיר גענומען ווינטער מיט אַ ווילד רויט געשריי,
  זיי האבן צעבראכן די רוקן פון די ווייסע גאַרד ...
  די שונאים פון רוסלאַנד פון קאָמוניזם זענען געשלאגן,
  מיר נאָך האָבן די טראָופיז פֿאַר לאָנטש!
  
  מיר האָבן סטאַלין זייער שטרענג געהאלטן,
  מיידל באָרוועס אין קיין פראָסט ...
  דו ביסט געווארן, גלייב מיר, א שטארקער מענטש,
  און דער פּיאָניר איז געוואקסן צו ווערן אַ ריטער!
  
  ניין, רוסלאַנד וועט קיינמאָל ברעכן,
  דער אומשטארבלעכער לענין ווייזט דעם וועג...
  מיר זענען נישט דערשראָקן פון גלאָסי פלאַמעס,
  און די רוסן קענען זיך נישט אָפּקערן פון קאָמוניזם!
  
  
  אין נאָמען פון אונדזער מוטער רוסלאַנד,
  לאמיר פארבינדן הערצער אין איין קראַנץ...
  האר, די מײדלעך האבן הויך געשריגן,
  אַ גרויס חלום וועט קומען אמת!
  
  יאָ, אונדזער אמונה איז צו שטענדיק זיין מיט אונדזער אבות,
  און אויב איר קענען העכערן דיין אָוועס ...
  מיר וועלן שטענדיק זיין בראַווע געזונט געטאן,
  כאָטש ער קוקט נישט מער ווי צוואַנציק!
  
  גלויבן מיר, מיר ליבע אונדזער מוטערלאַנד,
  מיר ווילן גליק אויף אייביק ...
  לוסיפער, גלויבן מיר, וועט ניט צעשטערן אונדז,
  זומער וועט קומען - די קעלט וועט פאַרשווינדן!
  
  אַלץ וועט בליען זייער גלענצנדיק אין רוסלאַנד,
  עס איז ווי אויב די צרה איז פאַרשווונדן פון דער וועלט ...
  די תקופה, איך גלייב, פון קאָמוניזם וועט קומען,
  עשירות און פרייד וועט זיין אויף אייביק!
  
  וויסנשאַפֿט וועט רעזערעקט די געהרגעט אין באַטאַלז,
  מענטשן וועלן האָבן יוגנט אויף אייביק ...
  און דער מענטש איז ווי דער אייבערשטער,
  דער ראָשע וועט פאַרשווינדן, איך וויסן, אין דער אייביקייט!
  
  אין קורץ, גליק שיינט פֿאַר אַלעמען אין די אַלוועלט,
  אַלע מענטשן פון דער וועלט זענען ווי איין משפּחה ...
  קינדער לאַכן און שפּילן אין הימל,
  איר וועט מיך ליב האבן מיט א ליד!
  אַזוי זי האָט געזונגען, און די קינדער האָבן פֿאַרוואַנדלט די אָרקס אין עפּעס ומגעוויינטלעך געשמאַק און אַפּעטיטלעך מיט מאַגיש וועפּאַנז. אבער אפילו ווען די מעכאַשייפע מיידל באפרייט ענערגיע פון די וואַקוום קלינער, ברילן מיט פיש, זייַט קיילים און סוואַנס מיט אַ געשמאַק סקאָרינקע אנגעהויבן צו דערשייַנען , אין וואָס די מערסאַלאַס אָרקס זיך אויסגעדרייט. און עס איז געווען זייער שיין.
  דאָ דער גאָבלין אָרק קאַמאַנדער, וואָס איז געקומען אונטער דעם קלאַפּ פון גוט מאַגיש, פארוואנדלען אין אַ לאַש שמעקנדיק שטיקל, באדעקט מיט רויזן, קרעם קאָרנפלאָווערס און געצוקערט פרוכט.
  און אַזוי פילע פאַרשידענע געשמאַק זאכן האָבן געבורט צו מאַדזשיקאַל וועפּאַנז אין די הענט פון אומשולדיק קינדער.
  אבע ר ד י סקעלעט ן זײנע ן אוי ך ארײ ן אי ן קאמ ף נא ך ד י ארקן . ריזיק און סקערי. ז ײ האב ן זי ך באװעג ן װ י האלץ . ד י קינדע ר האב ן ז ײ באפאל ן מי ט שװערד ן או ן זאבערן , או ן געװארפ ן דאגגערס . און אָענאָמאַי פון די שלאנג און די מיידל אויף פֿיס פייערד מאַשין-ביקס פּלאַצן בייַ די סקעלאַטאַנז.
  מאַרגאַריטאַ האָט אויך גענוצט כּישוף און געוויזן אירע פּערלדיקע ציין. און זי האָט געטאָן באַטאָנען נסים. און איר מאַגיש האָט פֿאַרוואַנדלט סקעלעטאָנס אין גאָלדענע ווײַן־גלעזעלע פֿול מיט פאַרביק אייזקרעם און רייך באַצירטע קייקס.
  או ן פו ן ד י קלעפ ן פו ן ד י שװערד ן פו ן ד י ײנגלעך , צװיש ן ד י װיסקאנט ן דע ר לאפער , זײנע ן אויפגעשטאנע ן אלערל ײ געשמאקע ר או ן אפעטיטלעכע . און אַזאַ אַראָמאַ האָט זיך פֿאַרשפּרייט איבערן שלאָס. נאָר אַ נס פֿון נסים.
  פֿון אײנעם פֿון די ריזיקע סקעלעטן האָט זיך אױסגעװיזן אַ גאַנצער באַרג קוכן. און די דאָזיקע קייקס האָבן געפֿינקלט מיט אַלע פֿאַרבן פֿון רעגנבויגן פֿון פֿאַרשיידענע קרים.
  יא, ס'זענען דא געווען אזעלכע געשמאקע, זייער אפעטיטישע זאכן. עטלעכע מענאַסינג שוואַרץ סקעלאַטאַנז געווארן קאָלאָסאַל-סייזד לאַליפּאַפּס.
  און די הונגעריק קינדער קען נישט אַנטקעגנשטעלנ זיך טריינג די געשמאַק טריץ. מאַרגאַריטאַ האָט געבלאָזן דעם גאָנג און געשריגן:
  מאָגן זענען אונדזער הויפּט שונאים,
  זיי וואַרפן אונדז, גלויבן מיר, אין בייז אַקשאַנז ...
  ווען אַ יינגל זעט פּיעס,
  מען שטופּט אים צו גנבֿהדיקע מאָגן!
  
  אַזוי בעיבי טאָן ניט קאַמיש
  די צייט וועט קומען, און איר וועט נאָך עסן ...
  און זינדיקט ניט פֿאַר גאָט, ליב איינער,
  אַנדערש איר וועט ווענדן אין פייערבראַנדז!
  אָענאָמאַוס האָט דערקלערט צו די קינדער:
  - ביז דער קאַנאַבאַל ריז איז דיפיטיד, עסן עסנוואַרג איז געפערלעך. מען דארף אראפלייגן דעם הויפט רשע!
  א הילכיקע שטאמפ האט זיך דערהערט, און אין ערשטן האט זיך באוויזן א ריזיגער שאטן, וואס האט באדעקט א האלבן פעלד, פול מיט אלערליי געבעקס און געצייג. און דערנאָך דער האָרנער ריז זיך. עס האט געהאט די מויל פון אַ זיירע וואַלפיש און קלאָוועד פֿיס. און אַזוי הויך אַז עס איז העכער ווי די שוין ריזיק שלאָס מיט טאָווערס און סקעלאַטאַנז.
  ד י קינדע ר האב ן זי ך צעקװיטשע ט פו ן פחד , או ן דע ר קאניבא ל הא ט גלײ ך געװאקס ן אי ן גרוים .
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט מיט אַ שמייכל:
  - האט ניט מורא! ער איז גרויס נאָר ווען איר האָט מורא פֿאַר אים!
  אָענאָמאַוס האָט אויסגערופן מיט כּעס:
  איר באָכער קען נישט זיין אַ פּאַכדן, אָבער איר זענט אַ נאַר, און מיר האָבן געזען די סייץ!
  די מעכאַשייפע מיידל יאַגאַ ציטערט:
  - טייערער, טייערער אוגער,
  איר ווילט געשמאַקע זיסוואַרג...
  אָדער דער מאַגיש פון אַ קלאַפּ,
  איר וועט באַקומען עס פֿאַר פריי ווידער!
  מאַרגאַריטאַ האָט געשריגן:
  - קינדער , שרײ ט אי ן אײנעם : מי ר האב ן ניש ט מורא ם פא ר אײך ! נו, לאמיר זיך צוזאמען.
  # אבער עס איז געווען שווער פאר די בחורים זיך צוזאמשטעלן פאר אזא שרעק . דאם מײדל האט גענומען אנטלויפן, אירע קלײנע רונדיקע כילז. דע ר מוטיקע ר װיסקונט ד לאפער ׳ מי ט א פאר ײ ײנגלע ך האב ן ז ײ אנגעהויב ן צוריקהאלטן . ם׳איז געװען קלאר, אז די בחורים זײנען בלײך פון פחד. און דאַן האָט מאַרגאַריטאַ געזונגען, צו געבן מוט, אַ מלחמה־ליד פֿון דער מלחמה;
  מיר זענען גערלז פון די מדינה פון די וססר,
  וואָס איז אַ שטורקאַץ פֿאַר די גאנצע וועלט ...
  לאָזן אונדז ווייַזן, איר וויסן, אַ בייַשפּיל פון גרויסקייט,
  אט זײנען געזונגען די העלדישע מעשים!
  
  מײדלעך זײנען געבוירן געװארן אונטער דער רויטער פאן ,
  און באָרװעס גײען זײ דורך דעם פראָסט...
  טעכטער און זין קעמפן פֿאַר רוס,
  אמאל גיט די כלה דעם בחור א רויז!
  
  עס וועט זיין אַ רויט פאָן איבער די אַלוועלט,
  שייַנען אַזוי העל, ווי אַ שטורקאַץ-פלאַם ...
  נאָך אַלע, איר וויסן, העלדיש, מיר האָבן אַ מאַך,
  און אונדזער פאָן פינקלען ווי רויט!
  
  גלייב עס נישט, דער פאַרשילטן פאַשיסט וועט נישט פאָרן,
  און דער רוסישער גייסט וועט קיינמאל נישט פארשווינדן...
  וויקטאָריעס וועט עפענען אַ סאָף חשבון,
  זאל ס זאָגן העלא און העלא צו ווער עס יז!
  
  רוסלאַנד איז אַ ווונדערלעך לאַנד,
  דו האסט געגעבן קאמוניזם פאר די פעלקער...
  אויף אייביק געגעבן דורך גאָט ברייטהאַרציק ,
  פֿאַר די מוטערלאַנד, פֿאַר גליק און פֿרייַהייט!
  
  דער פייַנט וועט נישט קענען צו באַזיגן דעם פאטערלאַנד,
  און קיין ענין ווי אכזריות און ינסייטפאַל ער איז געווען ...
  אונדזער ינווינסאַבאַל רוסיש בער,
  דער רוסישער זעלנער איז אזוי כבוד פאר זיין נצחון!
  
  שיין סאוועטיש לאנד,
  די מײדלעך דערין זײַנען שטאָלץ, װאָס זײ זײַנען שײנע...
  זי איז אונדז געגעבן דורך געבורט אויף אייביק,
  און לאָזן אונדז קאָמסאָמאָל מיטגלידער זיין שיין!
  
  מיר קעמפן אין די אַוצקערץ פון מאָסקווע,
  זאַווערוכע, סנאָודריפץ, און די גערלז זענען באָרוועס ...
  מיר וועלן נישט געבן אַרויף אונדזער פאטערלאַנד צו שׂטן,
  אַפֿילו אונדזער סקיז שיסן אַקיעראַטלי!
  
  אַזוי אין שטורעם די גערלז זענען לאָעט צו קעמפן,
  און מיט די נאַקעט פּיאַטע זיי וואַרפן אַ יקספּלאָוזשאַן-פּעקל ...
  אַ פאַשיסט, ער זעט נאָר אויס קיל,
  למעשה, סתם קין רשע!
  
  שונאים קענען נישט באַזיגן גערלז,
  זיי זענען געבוירן אונטער אַזאַ אַ שטערן ...
  אונדזער ינווינסאַבאַל פאַרזעעניש איז דער בער,
  ווער האט געמאכט די מוטערלאנד צו זיין ווייב!
  
  מיר רוסישע מײדלעך זײַנען גוט,
  מיר האָבן נישט מורא פון פּייַניקונג און פראָסט ...
  און מיר וועלן אָפּשטויסן, גלויבן מיר, די אָנפאַל פון די בייז האָרדע,
  דער פייַנט וועט ווערן משוגע פון די דאָזע!
  
  זיי זענען געווען ביכולת צו שטופּן די פייַנט אַוועק פון מאָסקווע,
  כאָטש ער איז פול פון ריזיק מאַכט ...
  מיר גערלז זענען אַזוי שטאָלץ פון זיך,
  קעגנערס וועלן אַלע פאַרשווינדן אין זייער קברים!
  
  דו זאלסט נישט גלויבן עס, שונאים קענען נישט באַזיגן רוס,
  זינט יעדער ריטער קומט פון דייפּערז ...
  דער יעגער האט זיך משמעות פארוואנדלט אין שפיל,
  און דער קעגנער איז נאָך נאָר אַ קינד!
  
  אבער דער רוסישער גייסט, גרויס, גלויבט דעם גייסט,
  איר וויסן, עס זענען פאַרבאָרגן כוחות אין עס ...
  דער שונא וועט אינגאנצן צעטרעטן ווערן,
  נאָך אַלע, קניגהץ זענען ינווינסאַבאַל אין שלאַכט!
  
  ווארפט אוועק אייערע ספקות , מיידלעך ,
  מיר זענען די ברייוואַסט, איר וויסן, אין דער וועלט ...
  לאָמיר וואַרפן די האָרדעס פון שׂטן אין דעם גענעם,
  לאָמיר אַרײַנכאַפּן אַלע קעגנערס אין קלאָזעט!
  
  די הייליק מלחמה וועט סוף
  שלום און מאָרגן וועט קומען איבער דעם פּלאַנעט ...
  זי איז אויף אייביק מיט דער זון, איר וויסן, געגעבן,
  זאל דער זומער בליען אויף אייביק!
  
  און קאָמוניזם אייביק אין כבוד,
  און לענין און דער גרויסער סטאַלין זענען מיט אונדז...
  אין בלוטיקן קינאָ איז ערשט איצט פאַשיזם,
  און אונדזער װילן, גלײבט מיר, איז שטאַרקער פֿון שטאָל!
  
  מייַן רוסלאַנד הערשן פֿאַר סענטשעריז,
  און געגעבן גליק צו די גאנצע אַלוועלט ...
  איר דאַרפֿן די שטאַרקייט פון אַ שטאָל פויסט,
  און דערינג, אָבער אין אַ גלייַך וועג!
  אין ערשטער, מאַרגאַריטאַ אַליין געזאַנג, אָבער דעמאָלט ענאָמאַי, די מיידל יאַגאַ, וויסקאָונט דע לאַפער און אנדערע קינדער גענומען דעם ליד. או ן דא ס אי ז שוי ן געװע ן א שטארקע ר פולשטענדיקע ר כאר , פו ן װעלכ ן אל ץ הא ט זי ך געציטערט . און דער ריזיקער, פאַקטישער ריז האָט אָנגעהויבן פאַרקלענערן אין גרייס. ער האט שוין נישט אויסגעזען אזוי קיל און טרויעריק. און די הערנער זײנען קלענער געװארן, און די קלען זײנען קלענער געװארן. וואַו...
  די מיידל יאַגאַ האָט געזונגען מיט אַ געלעכטער:
  גוט געטאן, גוט געטאן, איר קענען זיין שטאָלץ פון אים -
  זיבן האָבן ניט דערשראָקן פון איין!
  האָבן די קינדער אויסגעשריגן אין איינעם, און געשטעמפּלט מיט די באָרוועסע פֿיס:
  מיר האָבן ניט דערשראָקן פון איר אָגער,
  מען וועט דיך צעטרעטן אונטער א קינד'ס פוס...
  כאָטש מיר זענען נישט אַלט גענוג וואָריערז,
  מיר זענען אַמאָל געווען אונטער באַבאַ יאַגאַ !
  דאס זענען קינדער, אַזוי שיין אין די נשמה און אין פּנים. און זיי קעמפן ווי ריז. כאָטש איצט דער קאַנאַבאַל ריז זאָל זיין פאַרטיק אַוועק מאָראַליש. און די קינדער האָבן גענומען טאַנצן.
  און די מיידל יאַגאַ האָט גענומען דעם שטויב־זויגער און האָט אים אָנגעוויזן אויף דעם שלאַנג, און האָט אָנגעהויבן עפּעס מורמלען.
  איינער פֿון די ייִנגלעך האָט געלעקט אַ גרויסן לאַליפּאַפּ אין דער פֿאָרעם פֿון אַ האָן , וואָס האָט זיך פֿאַרוואַנדלט אין אַ סקעלעט, און דאָס מיידל האָט גענומען אַ ביס פֿון אייזקרעם.
  די קינדער האָבן געסטראשעט דעם ריז:
  - עס וועט פּאַסירן צו איר אויך!
  און ער האָט זיך ממש געשאָקלט. ע ר הא ט זי ך נא ך מע ר אײנגעשרומפן . און די גאָלדענע גלעזער מיט אייזקרעם אין אַלע פֿאַרבן פֿון רעגנבויגן האָבן אָנגעהויבן שײַנען נאָך ליכטיקער און שענער.
  די פּיאָניר העלדין מאַרגאַריטאַ האָט ווידער געזונגען מיט גרימצארן, אַ פּאַטריאָטיש ליד פון דער מלחמה, און די רעשט פון די קינדער האָבן כאָר:
  איך זיך איינגעשריבן די קאָמסאָמאָל בשעת פּלייינג,
  מיידל פון אַ שיין חלום ...
  איך האב געמיינט אז די וועלט וועט זיין אייביק מאי,
  יעדער טאָג איז דער געבורט פון פרילינג!
  
  אָבער פֿאַר עטלעכע סיבה עס האט נישט אַרבעטן אויס,
  עפעס, איך קען נישט פאַלן אין ליבע ...
  נו, זאָגן מיר, גייז, אויף מיין רחמנות,
  דאָס לעבן איז אַ זייער שטאַרקער!
  
  פּלוצעם האָט די מלחמה פּלוצים דונערט,
  און אַ הוראַגאַן פון טויט ראַשט ...
  און מיין גערלז האָבן אַ שטאַרק גוף,
  איר קענען שטעלן זיך אונטער באַפאַלן אין אַמאָל!
  
  גלויבן מיר, איך טאָן נישט וועלן צו געבן אַרויף,
  קעמפן פֿאַר די פאטערלאַנד ביז דעם סוף ...
  מי ר טראג ן גראנאט ן אי ן שטארק ן רוקן ,
  סטאַלין האָט פאַרבייַטן זיין פאטער אין די הערצער!
  
  גרויס וואָריערז פון רוסלאַנד.
  מיר קענען באַשיצן שלום און סדר ...
  די שטערן פון הימל האָבן וואָטערד דעם סאַמעט,
  און דער יעגער האָט זיך אויסגעדרייט אין שפּיל!
  
  איך, אַ באָרוועס מיידל, קעמפן
  פול פון נסיון און ליבע ...
  עס וועט זיין, איך וויסן, אַ פּלאַץ אין דעם גן עדן,
  מען קען נישט בויען גליק אויף בלוט!
  
  גרויס וואָריערז פון די פאטערלאַנד,
  מיר וועלן קעמפן פעסט לעבן מאָסקווע ...
  און דעמאָלט דער חלום אונטער קאָמוניזם,
  קעגן די אונטערוועלט מיט שׂטן!
  
  העלדישע רוסישע בחורים,
  אז זיי קעמפן ערליך ביזן סוף...
  דרייען מיט אַ מאַשין ביקס,
  אויב איר דאַרפֿן אַ קרוין פון גאָלד!
  
  אפילו א קויל קען אונז נישט אפהאלטן
  יאָשקע דער גרויסער גאָט איז אויפגעשטאנען ...
  די טעג פון די באַפאַלעריש שלאנג זענען איבער,
  עס איז געווארן נאך ליכטיגער פון הימל!
  
  איך האב דיך ליב, טייערע לאדא,
  דער העכסטער גאָט סוואַראָג וועט זיין אין כבוד ...
  מיר דאַרפֿן צו קעמפן פֿאַר רוסלאַנד,
  דער בעסטער ווייַס גאָט איז מיט אונדז!
  
  ברענג נישט די רוסן אויף די קני,
  אונדזער פלייש, גלויבן מיר, קענען ניט זיין צאַמען ...
  סטאַלין און דער גרויסער לענין זענען מיט אונדז,
  איר מוזן דורכגיין דעם יגזאַם אויך!
  
  דער ווייטיק פון דער פאטערלאַנד איז אויך אין אונדזער הערצער,
  מיר גלויבן אין איר גרויסקייט ...
  מיר עפֿענען געשווינד די טיר צו פּלאַץ,
  עס וועט זיין אַ זייער זיס לעבן!
  
  מיר זענען באָרוועס שיין מיידלעך ,
  מיר לויפן אַזוי שנעל דורך די שניי-דריפטן ...
  מיר דאַרפֿן נישט דעם ביטער וואָדקאַ,
  דער כּרובֿ צעשפּרייט זײַנע פֿליגלען!
  
  מיר גערלז וועלן שטיין אַרויף פֿאַר די פאטערלאַנד,
  און מיר וועלן ענטפֿערן די בייז קראַוץ, ניט,
  דער גיהנום קין וועט ווערן חרובֿ,
  און העלא צו משיח דער גואל!
  
  עס וועט זיין אַ תקופה - עס קען נישט זיין בעסער,
  די מתים וועלן אויפשטיין אויף אייביק ...
  דער אַלוועלט וועט ווערן אַ פאַקטיש גן עדן,
  אַלעמען ס חלום וועט קומען אמת!
  מאַרגאַריטאַ פּעלץ אַ ביסל טרויעריק - זי איז שוין מער ווי אַ הונדערט יאר אַלט, און זי איז נאָך אַ מיידל. און טאָמער װעט ער אײביק בלײַבן אַ קינד.
  אבע ר ד י איבעריק ע קינדע ר האב ן זי ך געפרײ ט או ן זי ך געפרײ ט פו ן דע ם געזאנג .
  און דער גוואַלדיקער קאַניבאַל ריז איז געוואָרן נאָך קלענער אין סטאַטשער, און האָט אויסגעזען מער ווי אַ דערשראָקענער גאָבלין, ווי אַ פאַרזעעניש.
  אויף אים זענען געפלויגן שטיקלעך אייזקרעם און שטיקל. די קינדער האבן געלאכט און אויסגעשטעקט די צונג. דאס האט אויסגעזען זייער קאמיש. און די פרײלעכע בחורים האבן װײטער געמאכט פנימער.
  די מיידל יאַגאַ האָט געשלאָגן מיט די ליפּן און געציטערט:
  קינדער זאָלן לאַכן
  קינדער זאָלן לאַכן -
  און ווי העלדן לעבן!
  און ווי העלדן לעבן!
  און באבא יאגא האט אנגעװיזן דעם שטויב־זויגער אויף אנדערע ארקן און גאבלינס, װאם האבן ארויסגעשפרונגען פון שלאס. און ענאָמאַי און די מיידל אנגעהויבן צו דרייען אויף זיי מיט מאַשין ביקס. און זיי האבן עס גרויס . און ווידער עס זענען געווען ברילן מיט העל ייַז קרעם, ראָזשינקע זעמל, קרעם קייקס, פּאַפּשוי פלאַקעס, וואַטע זיסוואַרג און מער . אַלץ האָט אַזוי גוט געשמעקט און אויסגעזען גאָר אַפּעטיטלעך.
  און די מלחמה־קינדער האָבן געלאַכט און געװיזן זײערע שאַרפֿע, װײַסע צײן, װי פֿון װאָלפֿס.
  ווי אַמייזינג און יינציק דעם קאַמף געקוקט.
  און מאַרגאַריטאַ שלאָגן די אָרקס און סקעלאַטאַנז מיט בליץ, קאַנטיניוינג זייער ווונדערלעך טראַנספאָרמאַציע.
  נאָך דעם האָט דאָס פּיאָנירטע מיידל ווידער געזונגען אַ פּאַטריאָטיש און דערהויבן ליד, און די איבעריקע קינדער אין כאָר האָבן אויפֿגענומען איר פּערזענלעכע און פֿריילעכע ליד:
  שׂטן וועט אונדז נישט באַזיגן,
  מייַן כאָומלאַנד, די מערסט שיין אין דער וועלט,
  די שיין לאַנד איז באַרימט ...
  אַדאַלץ און קינדער וועלן זיין צופרידן אין עס!
  
  לאָזן די ליליעס פון די טאָל בליען פּרעכטיק אין עס,
  און די כּרובֿים שפּילן אַ לייַטיש געזאַנג...
  דער פוהרער וועט זיין קאפוט,
  רוסישע זענען ינווינסאַבאַל אין באַטאַלז!
  
  קאָמסאָמאָל מיטגלידער לויפן באָרוועס,
  זיי שטאפן אויפן שניי מיט די נאקעטע כילז...
  היטלער איר קוק נאָר קיל
  איך וועל דיך איבערלויפן מיט א טאנק!
  
  קענען מיר באַזיגן די נאַציס?
  ווי שטענדיק, מיר זענען באָרוועס, גערלז ...
  אונדזער מערסט פאָרמאַדאַבאַל ריטער איז דער בער,
  ער וועט טייטן אַלעמען מיט אַ מאַשין ביקס!
  
  ניין, מיר מיידלעך זענען שוין זייער קיל,
  מיר ממש רייסן אַלע שונאים באַזונדער ...
  אונדזער קלאָז, ציין, פויסט ...
  מיר וועלן בויען אַ פּלאַץ אין אַ ווונדערלעך גן עדן!
  
  איך גלייב אז עס וועט זיין קיל קאמוניזם,
  דאָס לאַנד פֿון עצה, גלייב מיר, בלײַבט אין איר...
  און טרויעריק נאַציזם וועט פאַרשווינדן,
  איך גלייב אז אייערע מעשים וועלן געלויבט ווערן!
  
  די געגנט וועט בליען ווילד, איך גלויבן,
  פון נצחון זענען מיר צוריק צו נצחון...
  ניקאָלאַי באַזיגן די יאַפּאַניש,
  די סאַמוראַי וועט ענטפֿערן פֿאַר מינאַס!
  
  מיר וועלן זיך נישט לאָזן צוציען,
  לאָמיר צעטרעטן אונדזערע שונאים מיט איין קלאַפּ...
  זאל דער יעגער זיך פארוואנדלען אין שפיל,
  נישט אומזיסט האָבן מיר צעטרעטן דעם וועהרמאַך!
  
  
  גלויבן מיר, עס איז נישט גרינג פֿאַר אונדז צו געבן אַרויף,
  רוסישע האָבן שטענדיק געוואוסט ווי צו קעמפן ...
  געשארפ ט אונדזער ע באיאנעט ן מי ט שטאל ,
  דער פוהרער וועט ווערן די בילד פון אַ בלאַזן!
  
  דאָס איז וואָס מיין כאָומלאַנד איז ווי,
  דער רוסישער אַקאָרדעאָן שפּילט אין אים...
  אַלע פעלקער זענען אַ פריינדלעך משפּחה,
  הבל נצחון, נישט קין!
  
  באַלד די וססר וועט זיין אין כבוד,
  כאָטש אונדזער פייַנט איז גרויזאַם און טרעטשעראַס ...
  מיר וועלן שטעלן אַ ביישפּיל פֿאַר העלדישקייט,
  די רוסישע גייסט וועט זיין געלויבט אין שלאַכט!
  בײַם לעצטן פֿראַזע האָט דאָס פּיאָניר־מיידל גענומען און אַרויסגעלאָזט בליץ פֿון איר כּישוף־שטעקל, און פּולסאַרן פֿון אירע נאַקעטע פֿעס מיט כּישוף־רינגן און שטײנער. ז ײ האב ן ענדלע ך פארדעק ט דע ם ריז , װא ס הא ט זי ך אײנגעשרומפ ן װ י א שנעק . דע ר דאזיקע ר אי ז געװע ן אינגאנצ ן פארדעק ט פו ן דע ר פײערדיקע ר שײן . דערנאך האט עס װידער געפלאצט. אָרקס און סקעלאַטאַנז האָבן לעסאָף פארוואנדלען אין אַלע סאָרץ פון ווונדערלעך דעליקאַסיז. אַזוי געשמאַק און געפּרעגלט, פון פאַרשידענע טייפּס פון האַמס, סטאַפט פיש און גיס, צו קייקס, פּייסטריז, קעראַמאַל און אייז קרעם ברילן.
  ד י קינדע ר האב ן זי ך געפרײ ט או ן געשפרונגע ן ארוי ף או ן אראפ . ז ײ האב ן אויסגעזע ן זײע ר צופריד ן או ן פרײדיק .
  דאָ, אויפֿן אָרט פֿון דעם גוואַלדיקן און האַרטן קאַניבאַלן ריז, האָט זיך דאָס ליכט צעשפּרייט. ס׳האט זיך באוויזן א דינער, שיינעם יינגל אין קורצע הייזלעך, ארום זיבן יאר אלט. אַזאַ אַ ומשעדלעך און זיס קינד אַנשטאָט פון אַ פאָרמאַדאַבאַל פאַרזעעניש. ער האט געבליצט די אויגן און געװײנט:
  - שלאג מיך נישט!
  מאַרגאַריטאַ האָט געשריגן:
  ― האָט ניט מורא! מיר וועלן דיר נישט אָנרירן. איצט איר קענען אָנהייבן דיין לעבן פון קראַצן און גיין צו שולע!
  דער יינגל און געוועזענער קאַניבאַל קרעכצן:
  וואָס פֿאַר אַ שולע לעבן איז דאָס?
  די פּראָבע יעדער טאָג ...
  הוספה, חילוק,
  קייפל טיש!
  דער שלאָס פון די קאַנאַבאַל ריז איז פארוואנדלען רעכט פֿאַר אונדזער אויגן. אַנשטאָט סקאַלז, בלומען פון פאַביאַלאַס שיינקייט בלאָומד אויף די דאָומז. און די קופלען אליין האבן געפינצטערט מיט גאלד. או ן אל ץ אי ז געװאר ן אזו י פרײנטלעך , פינקלענדיק , בלענדיק , ד י ווענט ן פו ן שלאס ן זענע ן געװע ן באדעק ט מי ט בלומען . או ן אנשטא ט פו ן בלוט , האב ן ד י קװאל ן אנגעהויב ן שטראמע ן מי ט בריליאנט ן שטראמען , או ן ד י װאלק ן האב ן זי ך צעלאזט , או ן פי ר זו ן האב ן גלײ ך געשײנט .
  או ן ד י באפרײט ע קינדע ר האב ן אנגעהויב ן ארויסלויפ ן פו ן שלאס , מי ט פרײלעכ ע געלעכטער . אויסגעמאטערט , צעשלאפעט , בארװעס , זײנע ן ז ײ פונדעם ט געװע ן גליקלעך .
  ייִנגלעך און מײדלעך האָבן זיך אָנגעשלאָגן אויף די געשמאקע זאַכן, און גלײַך פֿון אונטערן גראָז האָבן זיך באַװיזן פֿאַסלעך מיט קאַקטיילן און זאפט .
  די מיידל יאַגאַ פלו אַרויף צו די ערשטע קאַנאַבאַל ריז אויף אַ מאָרטער און איבערגעגעבן דעם יינגל ייַז קרעם. ער האָט דאָס אָפּגעשלונגען און זיך צעבראָכן אין אַ שמייכל:
  - געשמאק!
  און ער האָט צוגעגעבן מיט מורא:
  - מוחל , קינדער ! איך שעם זיך אז איך האב דיך געגעסן. ווי מיאוס דאס איז!
  מער און מער קינדער געלאפן אויס. אַרייַנגערעכנט יענע געגעסן פריער דורך די קאַנאַבאַל. דער אומרעכט ייִנגל האָט אַ קלאַפּ געטאָן אין די אויגן און אַפֿילו געזונגען;
  נו, איז עס נישט אַ נס, איז עס נישט אַ פייע מייַסע,
  אַלץ איז אַזוי, גלויבן מיר, ווונדערלעך!
  ניין, עס איז בעסער צו טאָן גוטס פֿאַר אונדז -
  און בייז וועט פאַרשווינדן אין ייביק!
  יא , עס איז געווען אַ נצחון. אמת, איינער פֿון די ייִנגלעך, מיט אַ זייער אַ מוסקולאַרן טול און אין קורצע הייזלעך, האָט אַ קוק געטאָן אויפֿן אָפּשפּיגלונגס־אויפֿפּלוך און געוויינט:
  - װאוהי ן אי ז געגאנגע ן מײ ן העלדיש ע הויכקייט ?
  אָענאָמאַוס האָט געפרעגט:
  ― און װער ביסטו?
  דער יינגל מיט זייער דיפיינד מאַסאַלז האט געזאגט:
  - ניקיטיטש.
  און זײַן קינדערלעך פּנים האָט פֿינצטערער, און ער האָט געמורמלט:
  - איך בין געווען אַ גרויסער העלד, און איצט בין איך נאָר אַ באָרוועס יינגל אין קורצע הייזלעך, וואָס דאַרף מיר אַזוי.
  דער געוועזענער קאַניבאַל האָט זיך אויסגעדריקט:
  - לאָמיר גיין צוזאַמען אין שול!
  דאבריניע האט געברומלט אין כעס, אזוי שטארק געשלאגן מיט זײן נאקעטן ײנגלישע פוס, אז דער שטײן האט זיך צעשפאלטן:
  - נו, צו גענעם מיט שולע! איך האב געמיינט אז איך בין אויסגעמאטערט !
  מאַרגאַריטאַ האָט געענטפערט מיט אַ זיפץ:
  ― איך פֿאַרשטײ עס!
  דער יינגל דאָבריניאַ האט ברום:
  ― װאָס פֿאַרשטײסטו! איצט װעט מײַן װײַב מיך פֿאַרלאָזן! # ווער דארף מיר אזא סניוול קינד !
  אָענאָמאַוס האָט געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - די מערסט וויכטיק זאַך אין לעבן איז די נשמה. גרייס טוט נישט ענין!
  דאָבריניע האָט געזאָגט:
  ― נײן! דו קענסט נישט מיין ווייב. אַמאָל האָט זי אַזוי שטאַרק באַוועגט איר פּיאַטע, אַז זי האָט אַרויסגעקלאַפּט דעם שפּײַזנדיקן צאָן פֿונעם נייטגאַל גזלן! זי איז שטרענג, און וואָס דאַרף זי אַ וואָנצעסלאַס יינגל ! - און דער ײנגל האט װידער געשלאגן מיט זײן בארװעס, קינדערישע, אבער שטארקע פוס, װי א שלאגער, אזוי, אז דער ברוקשטײן האט זיך צעבראכן אין קלײנע ברעקלען. און דער יונגער העלד האָט געשריגן. ― מאַכט צו מיר באַלד אַ דערװאַקסענער!
  אָענאָמאַוס האָט געענטפערט מיט אַ זיפץ:
  - צום באַדויערן, מיר קענען נישט טאָן דאָס, רעכט?
  מאַרגאַריטאַ האָט געענטפערט:
  - רעכט איצט, מיר טאַקע קענען נישט, אָבער אויב איר גיין טראַוואַלינג מיט אונדז פֿאַר אַ גרויס ציל, מיר קען געפֿינען עפּעס!
  דער יינגל דאָבריניאַ האט אַ מענאַסינג געפרעגט:
  ― װאָס איז דײַן ציל?
  אָענאָמאַוס האט געענטפערט זיכער:
  - צו ראַטעווען די שטארקער געשלעכט אויף אַ אַלוועלט וואָג פון טויט. עס איז אַ פּעסט אין אונדזער אַלוועלט, און עס קען דערגרייכן איר אויך!
  מאַרגאַריטאַ האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  - יא , דאבריניע , מי ט אונדז . איר האָט נאָך דיין העלדיש שטאַרקייַט, און איר וועט זיין זייער נוציק פֿאַר אונדז!
  דער טיטאַן יינגל, כאָטש אין אויסזען ער איז געווען ניט עלטער אָדער העכער ווי אָענאָמאַי, אַ יינגל פון וועגן צוועלף יאָר אַלט , אָבער ער האט קאָלאָסאַל גשמיות שטאַרקייַט. האָט ער מיט די נאַקעטע פֿינגער געקוועטשט דעם קיזלשטיין און עס ממש גענומען און צעטרעטן, דערנאָך האָט ער באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - און איך בין נאָך אָוקיי! אקעי, איך וועל גיין מיט דיר. עס וועט זיין סקערי צו צוריקקומען צו מיין פרוי ביז איך וואַקסן אַרויף !
  מאַרגאַריטאַ, מיט אַ שמייכל וואָס איז געווען ווי אַ פייע ס, געענטפערט:
  - זייער אַ קלוג באַשלוס!
  און זי האט געקלאפט מיט די נאקעטע פינגער. א דריט, טייַער בעיבי דראַגאָן ארויס.
  די מיידל האט דערקלערט:
  ― דו זאָלסט ניט גײן װי אַ בעטלער מיט אַ זאַק!
  . קאפיטל נומער 8 .
  דאָמיניקאַ איז געווען זייער ויסגעמאַטערט בעשאַס די יבערגאַנג און דורכגעגאנגען די יגזאַמז. דעריבע ר הא ט מע ן אי ר שײנ ע מײדלע ך געװאש ן אי ן גאלדענע ם באד ן או ן רעגנדל . און דערנאָך האָט מען זי אַרײַנגעלייגט אין אַ ווייכן, וואַרעם בעט אין אַ באַזונדערן לוקסוסצימער פֿאַר עליט־סטודענטן און תּלמידים. דאָמיניקאַ איז געפֿאַלן אין אַ מאָדנע חלום, איר לעצטע ווינטשן איז געווען צו זיין מיט פּרינס אָענאָמאַוס , פֿאַר וועמען זי פּעלץ גרויס סימפּאַטי און סימפּאַטי.
  און פּונקט ווי באַלד ווי זי איז געווען אַרומנעמען דורך די גאָט מאָרפעוס, זי
  דאָמיניקאַ האָט מיט אַ מאָל דערפֿילט, אַז דער ווינט בלאָזט איר אין פּנים, און זי איז געזעסן אויף אַ גליטשיקן, געשוואָלן רוקן. און וואלקנס בליקן ארום.
  און דאָס מײדל האָט זיך אויסגעדרייט און דערזען אַ שיינער, מוסקלען ייִנגל, וועמען זי האָט גלייך דערקענט. יאָ, עס איז געווען פּרינס אָענאָמאַוס, וואָס איז געווארן אַ יונג שקלאַף. און איצט איז ער ריידינג אויף אַ קליין, דרייַ-קעדאַד שלאנג. א מײדל פליהט אים רעכטס. זי איז אויך זייער שיין און זיס, מיט גאָלד- רויט האָר. זי קוקט נישט עלטער ווי אָענאָמאַוס. און אויף דער לינקער זייט איז א יינגל. אויך שיין-כערד , שיין און זייער מאַסקיאַלער, מיט אַ יקספּרעסיוו פּנים. אַזאַ גרופּע קינדער מיט באַקפּאַק און וועפּאַנז. און די מיידל אויך האט רינגס אויף די טאָעס און הענט אויך.
  דער שלאנג האט געפילט די עקסטרע וואָג און אנגעהויבן צו פלאַפּן די פליגל מער אָפט אין סדר נישט צו ייַנבראָך.
  די מיידל מאַרגאַריטאַ האָט געשאָקלט איר מאַגיש שטעקל און ברום:
  - ווער ביזטו? פֿון וואַנען איז דאָס געקומען?
  אָענאָמאַוס, אָבער, דערקענט דאָמיניקאַ און געזאגט אין אַ זיכער טאָן:
  - דאָס איז אַ אויסדערוויילט איינער פון פּלאַנעט ערד. זי מוזן ראַטעווען די שטארקער געשלעכט אין אונדזער אַלוועלט, לויט צו נבואה.
  די מיידל מאַרגאַריטאַ שמייכלט:
  - פון פּלאַנעט ערד? האָט איר דערפאַרונג די גרויס פּאַטריאָטיק מלחמה?
  דאָמיניקאַ קאַנפאַדאַנטלי באשטעטיקט:
  ― יאָ, דאָס איז געװען!
  די פּיאָניר העלדין געפרעגט ינסינוייטינג:
  - און ווען איז עס דורכגעגאנגען?
  האָט דאָס געשלאָגענע מיידל, ניט ווייניקער זיכער, געענטפערט:
  - פו ן צװײט ן או ן צװאנצי ק אי ן יוני ן בי ז דע ם נײנטן ם מאי , פינ ף או ן פערציק , נו , פארשטײ ט זיך , מי ר האב ן געװונען !
  מאַרגאַריטאַ האָט געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  ― איך װײס, אַז מיר האָבן געװוּנען! אַנדערש, מיר וואָלט נישט רעדן צו איר. אַזוי אַז מיטל מיר זענען יונגערמאַן לאַנדמאַן, נאָר צעוואָרפן איבער צייַט. ווי פייַן עס איז צו טרעפן עמעצער פון דיין היים פּלאַנעט, און אפילו מער אַזוי פון דיין לאַנד!
  דאָמיניקאַ האָט געענטפערט מיט אַ זיפץ:
  - ווען דער גרויסער פּאַטריאָטישער מלחמה האָט זיך געענדיקט, איז מײַן זיידע נאָך נישט געבוירן געוואָרן. דאָס איז אַ לאַנג געשיכטע פֿאַר אונדז!
  מאַרגאַריטאַ האָט אויך באַמערקט מיט אַ זיפץ:
  - און איך האט ניט לעבן צו זען זייַן קאַמפּלישאַן. מען האט מיך געהאנגען אין יאנואר '44. אבער איך האב געגלויבט אין אונדזער נצחון. קיִעוו איז שוין געווען באפרייט, און סטאַלינגראַד און די קורסק בולג האָבן אַ דונער. וואָס אַ שאָד צו שטאַרבן ווען איר זענט בלויז צוועלף , אָן דזשוינינג די קאָמסאָמאָל.
  דאָמיניקאַ איז געווען סאַפּרייזד:
  - אויב דו ביסט געשטארבן אזוי לאנג צוריק, פארוואס איז עס נאך א מיידל?
  מאַרגאַריטאַ האָט צוגעשלאָגן:
  - איך װײס דאס נישט. זינט מיין טויט זענען דורכגעגאנגען כּמעט הונדערט יאָר, און איך בין אַ קינד. אבער עס איז אויך אַ פּלוס: איך טאָן ניט עלטער אין אַלע, און איך טאָן ניט האָבן אַ איין פילונג אין מיין ציין!
  דאָמיניק גיגאַלד און באמערקט:
  - יא, די עלטער איז זייער שלעכט, פשוט מיאוס!
  און די שײנע פֿילם־אַקטריסע האָט גענומען זינגען;
  מענטשהייט איז אין גרויס צער,
  מיסטאָמע אַלע טראַכטן וועגן אים!
  טרערן זענען פארגאסן איבער דעם ים,
  א מענטשנס פחד ברענט מיט פייער!
  
  יאָרן קריכן נאָך יאָר אין אַ קאַראַוואַן,
  די באָבע רײַבט הענע אויף די באַקן!
  און עפּעס איז געשען מיט דער שלאַנק געשטאַלט פֿון דער מויד,
  איך טאָן ניט פֿאַרשטיין ווו די רינגקאַלז קומען פון!
  
  פארוואס איז די קרוין פון נאַטור ליכטיק?
  דער באשעפער פון מאשינען מוז מיטאמאל פארוועלקן!
  דער וואָס כאַרנאַסט די מאַכט פון די ווינט צו די וואָגן,
  ער קען נישט קאָפּע מיט די בייז פון יידזשינג!
  
  א שיינקייט ווערט א פריק
  און דער העלד איז אַװעקגעװאָרפֿן פֿאַר אונדזערע אױגן!
  איצט קיין שלעכטע וועטער,
  און ביינאכט מוטשעט מיך פון ווילדער שרעק!
  
  אָבער איך טאָן ניט גלויבן אַז עס איז קיין ישועה,
  אַ מענטש קען טענהן מיט גאָט!
  אַזוי אַז אַ פריינדלעך משפּחה ווערט אייביק,
  אַזוי אַז דער וועג גייט אַראָפאַנג מיט יז און אַראָפאַנג!
  
  אַלטע װײַבער װעלן מער קײן קנייטשן ניט האָבן,
  לאָמיר מאַכן די עלטער צוריקציענ זיך אין בושה!
  און מענטש, פּראָגרעס ס שטאַרק זון,
  ער קוקט מיט ליכטיקע אויגן אויפן שפיץ פון לעבן!
  
  און עס וועט זיין סאָף שיינקייט
  די טעג וועלן לויפן ווי אַ פול-פליסנדיק טייַך!
  מענטשלעכע גוטהאַרציקייט וועט דערשייַנען
  נאָך אַלע, דאָס האַרץ וועט ווערן ריין און איידעלע!
  
  גלויבן, נייַ פאַרגעניגן וועט קומען,
  מיט די יאָרן, חכמה וועט פאַרגרעסערן!
  נאָך אַלע, אייז טוט נישט פאַרענטפערן אין אַ יונג גוף,
  ווי אַ שולע יינגל לאָעט צו לערנען פֿאַר פינף!
  
  דער צייכן איז העכער, קום אויף, קוק פֿאַר אים,
  איר וועט ווידער נעמען די יגזאַם בייַ מינדסטער אַ הונדערט מאל!
  און איר קענען עסן יסטער קייקס מיט האָניק,
  נו, װער איצט אַן אַלט מיידל!
  ווי שיין האָט דאָמיניקאַ געזונגען, אַן אמתע פּרימאַדאָנע. און אירע לידער זײַנען געװען פֿול־באַפֿעסטיקטע און גלײַכצײַטיק, װי אַ טריל פֿון אַ נאַכטגעל.
  ענאָמאַי האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  - איר קענען נישט טענהן קעגן דעם !
  Boy Dobrynya האָט געזאָגט:
  - דער עלטער איז שלעכט. אבער איך האב באקומען רידזשווואַנייטינג apples פֿאַר זיך און מיין פרוי . אויב איר עסן אַ ביסל פון זיי, איר וועט נישט ווערן אַלט און איר וועט נישט ווערן אַ קינד. און דאַן האָט זיך איין נאַרישע מכשפה געפּרעגלט מיט אַזעלכע עפל. ז י אי ז געװע ן א אלט ע פרוי , אבע ר ז י אי ז געענדיק ט געװאר ן אויפ ן טעפל . אַזוי איר זאָל וויסן מאַדעריישאַן אין אַלץ, און געדענקען אַז אַלע צייטן זענען אונטערטעניק צו ליבע.
  Enomai האט פּלוצלינג באמערקט:
  - מײן שלאנג אטעמט שװער! עס איז שווער פֿאַר אים צו פירן צוויי מענטשן, ספּעציעל זינט דאָמיניקאַ איז נישט אַ קינד, אָבער אַ זייער גרויס און מאַסקיאַלער מיידל. זי דאַרף אַ נייַ פליער!
  מאַרגאַריטאַ האָט זיכער געזאָגט, קליקנדיק מיט אירע נאַקעטע פֿעס:
  - עס וועט זיין אַ פליער!
  א קלײנער דרײ־קעפדיק שלאנג האט זיך ערשט באװיזן אין דער לופטן. אבע ר ד י פארטיזאנע ר מײד ל הא ט אי ם ארײנגעשיק ט א שטראל ן ענערגי ע או ן דע ר שלאנג ן הא ט אנגעהויב ן װאקסן .
  דאָמיניקאַ איז געווען סאַפּרייזד:
  - דאָס איז מאַגיש אין קאַמף. דאָס איז מיין ערשטער מאָל איך זען דראַגאָנס אויפשטיין.
  מאַרגאַריטאַ האָט געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - דראַגאָנס זענען נישט מענטשן, עס איז גרינגער צו כאַפּן זיי!
  די חיה איז געוואקסן צו אַ גרייס אַ ביסל גרעסער ווי די אנדערע דריי דראַגאָנס. און נאָך אַ קנאַקן פֿון די פֿינגער, דאָס מאָל פֿון די הענט, און דאָמיניקאַ האָט זיך געפֿונען אין אַ באַקוועם זאָטל!
  דאָס פּיאָנירטע מײדל האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  - איר זען ווי פּשוט עס איז! איצט איר האָבן דיין אייגן שלאנג. פריי זיך אין דעם!
  דאָס מיידל האָט געזאָגט מיט אַ געלעכטער:
  - דאָס, פון קורס, איז גרויס , אָבער וואָס איז די פונט פון קליימינג די וואַנט מיט פרייד?
  מאַרגאַריטאַ האָט געלאַכט און געענטפערט:
  - האָט איר ניט געחלומט פון דיין אייגן שלאנג?
  דאָמיניקאַ האָט ערלעך געמורמלט:
  - איך האָב געחלומט פון מיין אייגענעם העליקאָפּטער. אבער זי האט נישט האָבן צייַט צו פאַרדינען געלט פֿאַר אים. אַזוי עס איז גאָרנישט צו זיין ספּעציעל צופרידן וועגן!
  ענאָמאַי באמערקט מיט אַ שמייכל:
  - איך האב אבער געחלומט פון א פערזענליכען שלאנג.
  דאָבריניאַ באשטעטיקט:
  - פערזענלעכע דראַגאָן איז קיל! אָבער, מיין העלדיש פערד קען אויך פליען אויב איך געוויינט מאַגיש. אבע ר פא ר ספעציעלע ר צײ ט דאר ף מע ן ד י מכשפים , באצאל ן מי ט גאלד . און דער שלאנג איז פריי.
  מאַרגאַריטאַ האָט צוגעגעבן:
  - די שלאנג איז אויך גוט ווייַל עס קענען קאָרמען מיט וואַסער אַליין. נו, לייגן אַ ביסל וויד צו עס, און עס וועט זיין גרויס. ער וועט אָטעמען פייער.
  האָט דאָמיניקאַ געפרעגט, נײַגעריק:
  - האסטו טאקע געקעמפט מיט די דייטשן?
  מאַרגאַריטאַ האָט ערלעך געענטפערט:
  - איך האָב ניט טאַקע געקעמפט. איך געארבעט מער אין סייכל און קאָמוניקאַציע. איך בין געגאנגען דורך דערפער און צווישן וועלדער. נו, ווער עס יז מיט אַ בעטלער טאַש און באָרוועס פון ווינטער צו ווינטער וועט כאָשעד. אמת, זי האָט אַ פּאָר מאָל געפֿלאַנצט יקספּלאָוסיווז אויף די נאַציס. נו, זי האָט נאָר געשאָסן ווען זיי גענומען מיר. זי האט צוריק געשאסן ביז דער לעצטער קויל. זי איז געכאפט געווארן. נו , האב ן ז ײ מי ך געפײניקט , כאט ש מי ט געאיילט , או ן ז ײ האב ן מי ך געאײל ט צ ו הענגען , װײ ל ד י רויט ע ארמ ײ אי ז פונק ט דעמאל ט ארוי ס אי ן דע ר ריכטונג . אַנדערש האָט מען אים געקענט מער פּײַניקן.
  אײ ן מא ל הא ב אי ך געמאכ ט נא ך צװ ײ פאליציאנט ן פארשלאפענ ע או ן ז ײ איבערגעגעב ן צ ו ד י פארטיזאנער . נו, איך וועל נישט מאַכן די טינגז, אָבער דאָך עס זענען געווען פילע אַדווענטשערז.
  האָט דאָמיניקאַ געפרעגט מיט אַ שמייכל:
  ― האָט איר קײן באַפֿױלן?
  מאַרגאַריטאַ האָט געענטפערט מיט אַ זיפץ:
  ― נײן! בלויז די מעדאַל "פֿאַר מוט", איך איז געווען געהאלטן צו קליין צו זיין אַוואָרדיד עפּעס ערנסט. נו, איך טאָן ניט וויסן אויב זיי זענען אַוואָרדיד פּאָסטהומאָוסלי און ווי ...
  Oenomaus האט געזאגט:
  - צוועלף יאָר אַלט, עס איז שוין נישט שלעכט פֿאַר אַ מיידל צו האָבן אַ מיליטעריש אַוואָרד! זאג מיר, ווי איז עס מיט דיר?
  דאָס פּיאָנירטע מײדל האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  - נו , יא , זאג מיר , קאמוניזם איז געבויט געווארן און מלחמות זענען פארענדיקט ?
  דאָמיניקאַ האָט אַ זיפץ געטאָן און געענטפערט זיכער:
  ― נײן! עס איז געווען אפילו ערגער אין טערמינען פון מלחמות. אבער איך וויל נישט רעדן דערפון. אבער מען איז געווארן נאך ערגער.
  דער יינגל דאָבריניאַ סאַגדזשעסטיד:
  - לאָמיר בעסער רעדן וועגן מאַדזשיקאַל פיץ. אַנדערש איר וועט איצט אָנהייבן צו רעדן וועגן טאַנגקס ...
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  - וואָס טאָן איר וויסן וועגן טאַנגקס?
  דובריניע האט געענטפערט:
  - איך איז געווען אין אַ מער דעוועלאָפּעד וועלט, און עס זענען געווען די מעטאַל מאָנסטערס. זיי דרייען הויך און זענען זייער געפערלעך. עס איז עקלדיק צו געדענקען זיי.
  ד י פארטיזאנע ר מײד ל הא ט געשמײכל ט או ן באמערק ט :
  - איך אויסגעגאסן זאַמד אין די גאַז טאַנק פון די טיגער טאַנק. און ער איז געשטאנען. עס איז געווען אַזוי. און זי האָט גענוצט אַ אָל צו דורכשטעכן די רעדער פון די נאַציס קאַרס. איך בין אַ קליין מיידל, און עס איז געווען גרינגער פֿאַר מיר צו טאָן דאָס.
  דאָמיניק גיגאַלד און באמערקט:
  - גוט געטאן! איר זענט אַ פּיאָניר העלדין. מיר דאַרפֿן צו מאַכן פילמס וועגן איר און שרייַבן ביכער וועגן איר.
  מאַרגאַריטאַ האָט זיך געטאָן:
  - איך וויסן, עס זענען עטלעכע - "רויט דעווילס", למשל. אין אַלגעמיין, איך ניט בלויז האט ניט גלויבן אין גאָט, אָבער מאל איך האט זאכן וואָס איצט איך בין פאַרשעמט!
  ענאָמאַי האָט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - כאַפּאַנז. טײלמאל פירן זיך די געטער נישט זײער גוט. אָבער אין קיין פאַל, איר זענט איצט אַ זייער טאַלאַנטירט מכשף, און איר זאָל ...
  ער האט נישט געענדיגט. פאר זיי האט זיך באוויזן א סטאדע פליענדיקע מאלפען. ז ײ זײנע ן געװע ן װײ ט װײט , אבע ר ד י שארפ ע זע ן פו ן דע ם שרעטל־ײנ ד או ן דע ר מכשף־מײד ל הא ט דערזע ן א ז ד י דאזיק ע באפליגלט ע פרימאטן , שלעפ ן אי ן דע ר נעץ . סײ די אומגליקלעכע ייִנגלעך, סײַ די מײדלעך דערשטיקן און לײדן זײער אין דער פֿליִען, װען מע װאַרפֿט זײ אַרױף, און די קערפּער פֿון די קינדער װערן אָפּגעשניטן פֿון די שטאָלענע מעשלעך פֿון דער נעץ.
  דאָמיניקאַ האָט דאָס אויך געזען און געשריגן:
  - מיר דארפן באפרייען די בחורים!
  דאָבריניע האָט זיך געכאַפּט און מיט אַ געשריי געצויגן זײַן שווערד:
  - מיר וועלן דרייסט גיין אין שלאַכט,
  פֿאַר הייליק רוס -
  מיר קעמפן מיט אַ שווערד,
  איך פארקויפ נישט!
  דאָמיניקאַ האָט באַמערקט, בלענדיק אירע ציין:
  - עס איז, פון קורס, זייער טשיקאַווע צו העלפן קינדער. אָבער האָבן מיר גענוג שטאַרקייט? איך לייענען אַ פייע מייַסע וועגן פליענדיק מאַנגקיז, און זיי ויסקומען צו זיין זייער שטאַרק!
  מאַרגאַריטאַ האָט זיך אַ נײַד געטאָן און געזונגען:
  די וואָריערז פון פינצטערניש זענען זיכער שטאַרק,
  בייז הערשן די וועלט אָן וויסן די נומער ...
  אָבער צו איר, קינדער פון שׂטן -
  דו זאלסט נישט ברעכן די מאַכט פון משיח!
  דאָבריניאַ האָט געזאָגט:
  - מי ר האב ן געהא ט פארשײדענ ע קעגנער . און דער פאַקט אַז זיי זענען שטאַרק, ווי אַ הערשן, האט נישט האַלטן אונדז!
  און דער קווארטעט מיט שלאנגן האבן זיך צוגעלאפן נאך די פליענדיקע מאלפען. ם׳זײנע ן געװע ן נא ר א פארשידענ ע צענדלי ק פו ן ז ײ - דרײצן . און וועגן דער זעלביקער נומער פון געפאנגענע קינדער. און דאָס איז די האַרב אמת פון די שלאַכט.
  מאַרגאַריטאַ ראַשט פאָרויס און, אַפּראָוטשט צו די פליענדיק מאַנגקיז, געשריגן:
  - לאז ן ד י קינדע ר גײן , אי ר פארמאנטן !
  דער פירער פון די מאַנגקיז האט כייסט:
  ― גײ אַװעק, מײדעלע, אַנדערש װעלן מיר דיך אױך סװאַדלען.
  מאַרגאַריטאַ געענטפערט העלדיש:
  ― נײן! איר לאָזן זיי גיין, אָדער איר וועט האָבן צו קעמפן אונדז!
  די מאַנגקיז כאַואַלד, באַרינג זייער פאַנגעד ציין:
  ― קײנמאָל נישט!
  פיר פון זיי זענען געבליבן צו האַלטן די נעץ מיט די קינדער, און די איבעריקע האָבן זיך צוגעלאַכט צו דער קליינער דעטאַטשמענט פון יונגע רעסקיוערז.
  דאָמיניקאַ האָט געשאָקלט מיט די פויסטן און אין דער האַנט האָט זיך באַוויזן אַ זאַבער.
  מאַרגאַריטאַ האָט געפרעגט:
  - צי איר וויסן ווי צו פּלויט?
  דאָמיניקאַ געענטפערט זיכער:
  - עס איז אַ באַגריף! זי האָט געשפּילט אין פֿילמען.
  דאס פארטיזאנער מײדל האט געקאכט:
  - דאָס וועט זיין נוציק פֿאַר איר.
  די מיידל אַקטריסע האט געזונגען:
  עס איז צייט פֿאַר איר צו מאַך דיין שווערד,
  עס איז צייט צו ייַלן ...
  עס איז צייט פֿאַר איר צו כוואַליע דיין שווערד -
  וואָס אויב עס קומט אין האַנטיק!
  שרייב עס אַראָפּ אין דיין העפט -
  אויף יעדער בלאַט!
  עס איז צייט פֿאַר איר צו מאַך דיין שווערד,
  עס איז צייט פֿאַר איר צו מאַך דיין שווערד,
  עס איז צייט פֿאַר איר צו מאַך דיין שווערד!
  נאכדעם האבן די פיר געלאכט. און די פליענדיק מאַנגקיז געפרוווט צו באַפאַלן. ז ײ האב ן זי ך באװעג ן װ י פליג ן באפאל ן פייגלעך .
  מאַרגאַריטאַ שלאָגן די פירער פון די פליענדיק מאַנגקיז מיט אַ מאַגיש שטעקל און מאַגיש רינגס אויף איר נאַקעט פֿיס. און עס שלאָגן זייער שווער.
  דער פירער האָט באַקומען אַ שוידער, און זיין קאָפּ האָט זיך גלייך פאַרוואַנדלט אין אַ זייער געשמאַק קאָקאָסנוס שטיקל. און די פֿליענדיקע מאַלפּע האָבן זיך געציטערט היסטעריש. די אנדערע פליענדיקע מאלפען האבן געפײפט פון שרעק.
  אײנע ר הא ט זי ך צוגעלאפ ן צ ו ד י פיר , אבע ר דא ס ײנגל , דאבריניע , הא ט זי ך געשלאג ן אי ר שטערן , מי ט זײ ן נאקעטן , אזוי , א ז ד י מאלפע , באקומע ן א שטארק ן קלאפ , הא ט זי ך איבערגעקערט .
  דאָמיניקאַ האָט געשװאָגט איר שװערד און אָפּגעשניטן דעם פֿליענדיקן מאַלפּעס האָרן, דערנאָך האָט זי געזונגען:
  מיר זענען אין די דזשאַנגגאַל אין דעם לאַנד פון ווילד מאַנגקיז,
  מיר קעמפן מיט די באַפליגלט אין הימל...
  גייעג צו בלאָזן אַרויף רייפּ באַנאַנע -
  הענגען ווער עס גנבעט קינדער פון א בוים!
  אָענאָמאַוס אויך שלאָגן די מאַלפּע, דאָס מאָל אויף די פליגל, און כיסאַנד:
  איך בין אַ ריטער פון ליכט, אויף דיין ניז ווילד,
  איך װעל אָפּקערן די פֿײַנט פֿון פֿאָטערלאַנד פֿון דעם געזיכט פֿון דער ערד!
  און ער האָט געמאַכט אַ געשטאַלט אַכט מיט שװערדן. נאָך וואָס, דער יינגל דעפטלי דאַדזש די ווונדאַד פּרימאַטע. או ן װע ן דע ר שלאנג ן הא ט זי ך געבראכ ט אי ן פלאמען , הא ט ד י פארבלענדענ ע מאלפע ן געשריגן . גלײכצײטי ק הא ט זי ך געשמעק ט פו ן ברענען .
  די פיר קעמפער זענען געגאנגען אויף די אַפענסיוו. ד י מאלפע ן האב ן געפרואװ ט קאנטעראטאקן . די דראַגאָנס שלאָגן זיי מיט פייער דזשעץ וואָס ממש שטעלן די פליגל פון די פּרימאַטעס אין פייַער. און עס האָט געשמעקט געפּרעגלט.
  די מיידל מאַרגאַריטאַ גענומען און באפרייט סטרימז פון מאַגיש. און דער ווייַטער מאַלפּע האט אַ שאָקאָלאַד פּעמפּיקל אַנשטאָט פון אַ קאָפּ.
  דאבריניע האט אנגעכאפט אײן מאלפע בײם פליגל מיט די נאקעטע פינגער און אים געװארפן אויפן אנדערן פײגעלע. און דעמאָלט עס איז געווען אַ צונויפשטויס מיט ספּאַרקס.
  די טיטאַן בוי סאַנג:
  -איר וויסן, איך האָבן שטראַלנדיק שטאַרקייַט,
  זיין פריינט מיט איר איז ווי פּלייינג מיט אַ קראָקאָדיל!
  און דאַן דאָמיניק ס מיידל צעהאַקן די מאַלפּע ס פליגל מיט איר שווערד. ז י הא ט זי ך געצויג ן או ן ארויסגעלאז ט א קװאל ן פו ן ליארלע ן בלוט . נאָך וואָס, זי קראַשט אין איר שוטעף.
  דאָמיניקאַ האָט געשלאָגן איינעם פון די באַפליגלטע באשעפענישן אין קין מיט איר נאַקעט פּיאַטע און געציטערט:
  נו, אָוקיי, די באַשעפעניש איז שלאָפנדיק אין די זעגעכץ,
  אקעי, זיי האבן מיך געכאפט אין די קין...
  אקעי, זיי האבן מיך געשלעפט אויף א טראגע -
  זאג א דאנק פארן לעבן !
  און דאָס מיידל האָט געשלאָגן אַן אַנדער מאַלפּע אין קאָפּ מיט אַ שווערד. נאָך וואָס, די באשעפענישן אנגעהויבן צו לויפן אַוועק. גלײכצײטי ק האב ן פי ר ױנגעלײט ע פרימאטן , געפרואװ ט אװעקנעמע ן ד י געפאנגענע , קינדע ר אײנגעפלײ ט אי ן א נעץ .
  מאַרגאַריטאַ האָט אויף זיי געשאָסן אַ כּישוף־שטראַל, דער מאַלפּע האָט זיך אין גאַנצן פֿאַרוואַנדלט אין אַ צימערינג פּיראָג מיט פראָסטינג.
  ד י איבעריק ע זײנע ן אנטלאפ ן שרײענדיק , ארויסגעלאז ט ד י נעץ . און די געפאנגענע קינדער האבן אנגעהויבן פאלן.
  מאַרגאַריטאַ האָט געשריגן:
  - האלט די נעץ, קום, שטארקער.
  און זי איז אַראָפּגעפאַלן אויפן שלאנג. דריי אנדערע קעמפער האבן זיך צוגעלאפן נאך איר.
  דאָס בחור דאָבריניע האָט געזונגען:
  אוי, קינדהייט, קינדהייט, וואו פליסט איר?
  אוי, קינדהייט, קינדהייט, וואו איילסטו...
  פול פון פערי מאַנגקיז, איך וויסן,
  זיי כאַפּן איר פון פאַרשידענע לענדער!
  און דער בחור-העלד האט אויפגעהויבן די נעץ מיט די נאקעטע פינגער. נאָך, זייַענדיק אַ באָכער אין קורצע הייזלעך האט זייַן אַדוואַנטידזשיז. עס איז אָרנטלעך פֿאַר אַ דערוואַקסן צו גיין אָן שיך, אָבער פֿאַר אַ יינגל עס איז נאַטירלעך, און ער קענען נוצן זיין שטאַרק לעגס אין קאַמף.
  אַלע פיר האָבן פּאַמעלעך אַראָפּ די פאַללינג נעץ און אנגעהויבן צו אַראָפּגיין גלאַט.
  דאָמיניקאַ באמערקט מיט אַ שמייכל:
  - איך טאָן ניט ווינטשן איר אַ יתום ס טיילן,
  איך ווינטשן איר נישט שווער טעג ...
  זאל דער פּלאַנעט ווערן אַ ליכטיק גן עדן,
  זאל דער הייליקער האר באשיצן די קינדער!
  ד י בחורי ם זײנע ן געװע ן געקראצט ע או ן צעשלאגן , כמע ט אל ע בארװעס , א חו ץ אײ ן מײד ל אי ן א עלעגאנט ן או ן אפשר , לוקסורי ם קלײד , או ן שיך , אויסגעהאדעװע ט מי ט שמאַראַגד ן או ן רובין .
  די מיידל האט געציטערט:
  - היט זיך , דער רעטונגס מאַנשאַפֿט איז מיין פאטער , דער דוק , און איך טראג שוין דעם טיטל פון באראנעס !
  דאָמיניקאַ האָט געענטפערט מיט אַ געלעכטער:
  מלכים קענען טאָן אַלץ
  מלכים קענען טאָן אַלץ ...
  אבער אָפט צעבראכן
  מאל זיי זיצן!
  חתונה פֿאַר ליבע
  חתונה פֿאַר ליבע ...
  שוואַך פֿאַר איר, ווער עס יז
  דו ביסט נישט גאָט, מלך!
  ווער עס יז איז שוואַך פֿאַר איר -
  דו ביסט נישט גאָט, מלך!
  די קאָלעקטיוו האט קערפאַלי לאַנדיד די קינדער. אוּן זִי הָאט זִיךְ מְיַישֵׁב גִיוֶוען. קינדע ר - ײנגלע ך או ן מײדלע ך - האב ן געפיל ט פרײהײט . און זײערע קײַלעכיקע כילז האָבן געבליצט, װען זײ האָבן געפּרוּװט לױפֿן.
  אָבער מאַרגאַריטאַ האָט זיי אָפּגעשטעלט מיט אַ טרויעריק געשריי:
  ― װוּהין גײט איר? ווי וועגן זאָגן דאַנקען דיר?
  די קינדער האבן זיך אפגעשטעלט. ד י באראנע ס מײד ל הא ט גענומע ן :
  - ריכטיג, דו האסט מיך געראטעװעט פון געפאנגען. גיט מיך איבער צו מײַן פֿאָטער, און אַ הויכער באַלוינונג װעט אײַך דערוואַרטן. און די איבעריקע זאָלן אַלײן אַהין קומען ― זײ זײַנען קבצנים און באָרװעס.
  א ײנגל פון צװישן די געפאנגענע האט זיך געטענהט:
  ― מײַן טאַטע איז דער גראף! און איך בין באָרוועס ווייַל איך איז געווען קאַפּטשערד בעשאַס אַ טריינינג לויפן!
  מאַרגאַריטאַ געפרעגט: "פארוואס האָבן זיי כאַפּן איר?"
  דער װיסקאָנט־ייִנגל האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט מיט די פּלייצעס, ער האָט געהאַט אַ נאַקעטן, מוסקלענעם טול, אַ באָרװעטער, װידעריק, און נאָר זײַן אױסדריקנדיק, כאָטש קינדעריש, פּנים האָט פֿאַרראַטן זײַן האָדעווען.
  האָט דאָס באַראָנעס מיידל געענטפערט:
  -זיי געוואלט צו נעמען אונדז צו סקעלענטאָן . דאָס איז אַ שטאַרקער מכשף, וואָס איז ווײַט שייך צו קושטשעי דעם אוממאָרטאַל!
  מאַרגאַריטאַ האָט געשלאָגן מיט אירע ליפּן און באַמערקט:
  - סקעלענטאָן , אַ בייז מאַזעק און בעל פון די עלעמענטן, האט אַ שוואַרץ טיגער אַרטאַפאַקט. טאָמער דאָס וועט העלפן ראַטעווען די שטארקער געשלעכט.
  דער יינגל פּרינץ אָענאָמאַוס באמערקט:
  - דערצו איז נויטיק צו באַפרייען אַנדערע געפאַנגענע קינדער, וואָס ווערן געהאַלטן אין געפאַנגענשאַפט פונעם נייטמער מכשף. אַנדערש עס וועט זיין אַ גרויס שאָדן צו די אַלוועלט.
  האָט דאָמיניקאַ געפרעגט, ניט צו זיכער:
  - װע ט דא ס ני ט אונד ז אפפיר ן פו ן דע ם הויפט־ציל ?
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  ― פֿאַרקערט! אויב איר קלייַבן אַלע צוועלף אַרטאַפאַקץ, איר קענען באַקומען די מאַכט פון אלמעכטיקער גאָט. און דאָס וועט מאַכן עס מעגלעך צו ראַטעווען ניט בלויז די שטארקער געשלעכט, אָבער צו מאַכן פילע אנדערע גוט זאכן.
  דער יינגל דאָבריניאַ האָט אויסגערופן:
  - דאָס איז אַמייזינג! דעמאָלט מיר וועלן קענען צו טאָן עפּעס וואָס אנדערע העלדן האָבן קיינמאָל געחלומט פון!
  דאָמיניקאַ האָט געזונגען מיט פאַרגעניגן:
  אונדזער וועלט איז רחמנותדיק, גרויזאַם, טרעטשעראַס,
  דאס בלוט פון מענטשן פליסט ווי א שטורמישע שטראם...
  אבער דער מענטש איז קלוג, באַרימט פֿאַר זיין פּראָגרעס -
  באַקומען מניעות בשעת פּלייינג!
  
  קאַונטלאַס נייטמעריש טרעץ
  גורל איז גרויזאַם, טרויעריק און מאָדנע ...
  מיר פארגאסן מאָדנע טרערן אין צווייפל -
  # קוק אויף דעם הימל מיט אן ערדישע מעלאנכאליע !
  
  און זאל עס זייַן נייטיק צו אָפּדאַך
  אין אַ ופגעקאָכט שלאַכט, מענטש בלוט ...
  ברעכן דעם פאָדעם פון לעבן מיט אַ שווערד, אַ פייַל,
  מיר וועלן נישט פאַרראַטן ליבע אויף אייביק!
  מאַרגאַריטאַ האָט אַ נײַד געטאָן מיט איר גאָלדענעם קאָפּ:
  - דו זינגט גוט דאָמיניק, און די פאַרשטיייקע ווערטער אָנרירן די נשמה! אָבער דאָס איז נישט גענוג ...
  די מיידל אַקטריסע האט געזונגען:
  עס איז געווארן זייער ליכט
  איך האב געראטעוועט דאס פאטערלאנד...
  איך איז געווען טאַקע מאַזלדיק -
  נאָר דאָס איז נישט גענוג!
  נאָר, נאָר, נאָר -
  דאס איז נישט גענוג!
  דער װיסקאָנט־ייִנגל האָט אַזױ שטאַרק געשטעמפּלט מיט די נאַקעט פֿיס, אַז די טוי־טראַפּעס זײַנען אַװעקגעפֿלױגן פֿון מאַראַנץ גראָז און געקראָכן:
  - הערט אויף זינגען! לאָמיר גיין צו סקעלענטאָם און מיר וועלן אים צערײַסן!
  מאַרגאַריטאַ האָט באַמערקט מיט אַ זיפץ:
  - עס איז צו לאַנג צו גיין. איר דאַרפֿן צו פליען אויף דראַגאָנס אָדער זיין טראַנספּאָרטאַד מיט אַ מעדאַלליאָן!
  האָט אָענאָמאַוס געפרעגט מיט אַ שמייכל:
  - האסטו א מעדאליאן ? אַזוי פירן אונדז איבער!
  האָט דאָס פּאַרטיזאַנער מיידל געענטפערט מיט אַ זיפץ:
  - עס דאַרף זיין ריטשאַרדזשד אין סדר צו אַריבערפירן די גאנצע מאַנשאַפֿט. זאל ס עסן פֿאַר איצט. די קינדער זענען מסתּמא הונגעריק.
  ד י באראנע ס מײד ל הא ט גענומע ן מי ט קאפ , ד י בריליאנט ע אוירינגלע ן האב ן געקלונגען :
  - יא , דא ס אי ז גענוי , װא ס מע ן זא ל טאן . ס'איז מיר אַ פֿײַער אין מאָגן!
  דער יינגל וויסקאָונט האָט געזאָגט:
  - אַ פול בויך איז טויב אין שלאַכט!
  די איבעריקע קינדער, מערסטנס מײדלעך, האָבן געקװיטשעט אין אײנעם:
  מיר ווילן עסן
  עפנט די טירן ברייטער
  אַנדערש מיר וועט עסן די קאָכן ...
  די קאָכן וועלן האָבן אַ פֿאַרבייַסן,
  און לאמיר טרינקען צו די באאמטע,
  מיר וועלן צעשטערן דעם גאַנצן עסצימער
  און מיר וועלן ברעכן די קיילים!
  מאַרגאַריטאַ האָט געשאָקלט איר כּישוף־שטעקל. און אַ טיש מיט עטלעכע קיילים און אַ שטיקל אויף אים.
  דאָס מיידל האָט געזונגען מיט פאַרגעניגן:
  די קינדער האָבן געזאמלט פֿאַר איר,
  מיר זענען נישט קיין סקראַפּס -
  און שיינע מעשה,
  ניט נאָר קאַשע מיט מילאַט!
  דאָמיניקאַ האָט זיך געטאָן און געזאָגט:
  - אבער וואש די הענט קודם!
  ד י קינדע ר האב ן זי ך צוגעלאפ ן צו ם טײך . נאָר די באַראָנעס מיידל איז געבליבן שטיין. די מיידל אַקטריסע האט ברום:
  - דארפםטו א םפעציעלע אײנלאדונג ?
  די יונגע באראניע האט געמורמלט:
  - און איך בין מיד פון באַקומען די הענט און פֿיס נאַס מיט די פּלעבייאַנס!
  דאָמיניקאַ געענטפערט שטרענג:
  - דעמאלט װעל איך דיר ניט דערלויבן צום טיש!
  האט די חשובע מיידל געזאגט:
  - װעסט איר, באָרװעס מײדל , מיך אָנװײַזן? יא, איך וועל באפעלן דיך צו פלאגן.
  דאָמיניקאַ האָט זיך אױפֿגעשטעלט און געקלעפּט די פֿוסטן:
  - און װעמען װעסטו באשטעלען ?
  די באראנע האט צוריקגעקוקט. דאָמיניקאַ איז געווען הויך און מאַסקיאַלער, און די שטאָף בלויז באדעקט איר בריסט און טייך. או ן ס׳אי ז געװע ן קלאר , א ז קוילע ן פו ן מוסקלע ן האב ן זי ך אונטערגעבראכ ט או ן אוי ף דע ם מאגן , האב ן זי ך געפונע ן אבן . אַזאַ העלדיש מיידל קענען שלאָגן איר.
  אָבער, מאַרגאַריטאַ האט געזאגט אין אַ קאָנסיליאַטאָרי טאָן:
  ― לאָמיר שױן אַלע װאַשן די הענט. און אויב איר, דאָמיניקאַ, זענט אַ דערוואַקסן, איר זאָל שטעלן אַ ביישפּיל פֿאַר אונדז. אַזוי לאָמיר זיך אַלע וואַשן צוזאַמען.
  און זי איז געגאַנגען צום טײַך. און מיט איר איז די באַראָנעס מיידל און דאָמיניקאַ. דאס וואסער איז געווען אנגעהייצט פון די פיר זון, מילד און ווארעמע, איז דאס וואשן געווען א פארגעניגן. ד י קינדע ר האב ן אפיל ו געשװאומע ן אי ן טײך . און זײ האָבן אָנגעהױבן שפּריצן װאַסער אײנער דעם אַנדערן.
  דאָמיניקע האָט זיך אויך אַרומגעשפּריצט ווי אַ קליין מיידל און געזונגען:
  וואַסער, וואַסער, קאַלט וואַסער,
  נישט אומזיסט האט עס אויסגעגאסן פון עמער!
  און עס איז געווען אַזאַ ווונדערלעך נאַטור אַרום. לוקסוריאָוס בלומען פון פאַרשידן שאַפּעס געוואקסן אויף לאַש ביימער. און די פּעטאַלז פון די בלומען האָבן פאַרשידענע פארבן און שיידז. ימאַדזשאַן נאָר באַדז וואָס פינקלען מיט אַלע די פארבן פון די רעגנבויגן און שימערינג אין די שטראַלן פון פיר זונז.
  דאס איז באמת אַ ווונדערלעך שיינקייט. און באַטערפלייז די גרייס פון אַלבאַטראָסיז פליען, און זייער פליגל האָבן מאָווינג פּאַטערנז, ווי די שפּריצן פון ים כוואליעס. און אַ ווונדערלעך באַוועגונג קומט.
  דאָמיניקאַ האָט געזונגען:
  די פליגל פון דעם פלאַטערל
  זיי זענען געווען אַזוי גוט ...
  דער יינגל האָט פאַרלוירן זיין שלום,
  און ער האָט געזאָגט פֿון האַרצן...
  דער יונגער וויסקאָנט האָט זיך שפּריצן, באַמערקט:
  - יאָ, עס איז שיין אַלע אַרום ...
  אין פאַקט, פילע פון די ביימער געקוקט ווי די דזשעוועלעד עקן פון פּאַווע. און אויבן זיי, אַחוץ די פלאַטערל, פּלאַטינום דראַגאָנפליעס אויך באַוועגט זייער פליגל. או ן אי ן װאל ד האב ן זי ך דערהער ט ד י טרילע ן פו ן פרעכטיקע ר פײגעלע . זיי זענען אַזוי אַמייזינג און ווונדערלעך מיט זייער קולות אַז איר זענט פשוט דערשטוינט.
  דאָמיניקאַ טוועעטעד:
  האסט געהערט די שווארצע זינגערס?
  ניגהטינגאַלעס און אָריאָלעס זענען דאַשינג ...
  און מאל ייזל, ייזל בראָך אַזוי,
  די מײדלעך לױפֿן באָרװעס!
  יאָ, טאַקע, דאָס האָט אויסגעזען זייער מאָדנע.
  נאָכן באָדן זיך די קינדער צו צום טיש. און זייער געמיט איז געוואָרן גרויס, און זיי האָבן געזונגען אין פרייד;
  די גוטע פייע האט אונדז געגעבן
  אסאך אידיש, פון פארשידענע סארטן...
  מיר זענען געבוירן דורך אַ גרויס קראַפט,
  ווי פייגל און חיות!
  
  קינדער שפּילן אין די ליכט פון אַ שמייכל,
  א גרויסע שמחה איז געקומען אויף דער וועלט...
  מיר קענען באַקומען דאָרט אויף דער ערשטער פּרווון -
  אַפילו אין דעם יאָך וואָס איז משוגע געוואָרן, דער אייזל!
  
  מיר גײען באָרװעס דורך די טױטראָפּן,
  עס זענען אַזוי פילע ווונדערלעך געדאנקען אין דער וועלט ...
  קינדער פאַלן פּערל טרערן,
  גלויבן מיר, דיין נשמה וועט ווערן מער פריילעך!
  
  די רשעים קושכיי אטאקירן אונז,
  באַבאַ יאַגאַ איז ראַשינג אין אַ מאָרטער ...
  זיי שעפּן מיט אַ בייטש אַ באָרוועס מיידל מיט אַ בייטש,
  און דער טייַך פלאַדז די באַנקס!
  
  אבער מיר וועלן נישט צעמישט, יינגלעך און גערלז,
  מיר וועלן קעמפן ווי אַ טיטאַן ...
  און אונדזער קול וועט זיין אַזוי קלאָר,
  ווי אַ פּיאָניר בוגאַל, פּויק!
  
  נו, די אָרקס זענען נישט אַ שטערונג פֿאַר אונדז,
  אַ משוגענער טראָול וועט דיך נישט יבערשרעקן...
  עס וועט זיין אַ גרויס באַלוינונג פֿאַר בראַווערי,
  אויב דער קינד איז נישט נול אין זידלען!
  
  וואָס איז דער שלאַנג גאָריניטש פֿאַר העלדיש יינגלעך,
  עס איז קיין שטערונג פֿאַר אונדז, מיר זענען לאָעט צו קעמפן בייז ...
  מיר געבן אים אַ בינטל פון באַמפּס,
  און מיר שליסן אים גלײַך אין שפּײַכלער!
  
  אויב אַ בייז גאָבלין פירט פון אַ קאַנאָן,
  דערנאך וועלן מיר אים ענטפערן מיט א באקשאט...
  הערט אויף צו שמירען דיינע שפיץ בחורים ,
  לאָמיר באַזיגן שׂטן אַמאָל!
  
  צו די בלוטיקע שלאַכט, הייליק און רעכט,
  העלדיש גערלז, יינגלעך לויפן ...
  מיר וועלן הערשן די הייליק מאַכט,
  זאל ס קאַפּוט די בייז שלאנג!
  
  עס זענען קיין גליקלעך ברעג פֿאַר אונדזער ליב אָנעס,
  לאמיר כאפן א גאנצע שטאף פיש...
  צוליב דער גרויסער גלאַמער אלפיה,
  דער יינגל וועט באַווייַזן אַז ער איז זייער קיל!
  
  לאָמיר מאַכן די וועלט אַזוי שיין
  אַזוי אַז בלומען פון גן עדן וואַקסן אין עס ...
  כאטש מיר באקעמפן אמאל געפערליך,
  נאָך אַלע, חלומות וועט קומען אמת אין די ליכט!
  
  ניין, מיר וועלן קיינמאָל זיין אונטער שונאים,
  לאמיר זאגן מיידלעך, בחורים גיי ווייטער...
  מיר וועלן צעטרעטן די כופר אַרמיי אונטער אונדזער פֿיס,
  מיר וועלן אַרויסגעבן אַ ינווויס פֿאַר די געווינער!
  
  גלויבן מיר, עס וועט זיין אייביק זומער אין דער וועלט,
  אונדזער קינדשאַפט וועט קיינמאָל פאָרן ...
  די עקספּלויץ פון די ריטער זענען באמת געזאַנג,
  און גיין אויף אַ וויקטאָריאַס קאמפאניע!
  
  נו, ווען מיר באַזיגן אַלע די אָרקס,
  דער שלאַכט וועט סוף מיט אַ כבוד נצחון ...
  עס וועט זיין ווונדערלעך אין מיין ריין נשמה,
  מי ר הײב ן ד י שװערד , ד י שטארק ע שילד !
  ד י קינדע ר האב ן זי ך געזונגע ן א שטיפעריש , או ן זי ך צוגעזעצ ט בײ ם טיש . מע ן הא ט זי ך אנגעהויב ן גענײ ן פו ן עסן , געפרײט ע קאטשקעס , געבראט ן או ן פיש , מי ט זײטיק ע מאכלים .
  דאָמיניקאַ האָט זיך צוגעטראָגן צו זיי. זי האט געשניטן א רעפטל מיט א מעסער און באמערקט:
  - ויסגעצייכנט פלייש!
  מאַרגאַריטאַ האָט זיך געטאָן:
  - נו, ווי טאָן איך מאַכן מאַגיש? שטימען, עס איז נישט דיסטינגגווישאַבאַל פון די פאַקטיש זאַך!
  די באַראָנעס מיידל באמערקט:
  - יאָ , ויסגעצייכנט פלייש, אָבער וואָס וועגן די פיש?
  און איך געפרוווט אַ שטיק. טאַקע, די עסנוואַרג איז געווען ווונדערלעך. ד י קינדע ר האב ן געגעס ן או ן מי ט פרײע ן באמערקט :
  - וואָס מין פון קיילים, וואָס מין פון קיילים,
  איך ווינטשן איך קען נעמען אַלץ מיט מיר ...
  אַ שאָד אַז דער טיש איז נישט אָפט אַזוי -
  זיי זענען פשוט פאסטעכער פֿאַר שחיטה!
  איינע פֿון די באָרוועסע , בעטלער־מיידלעך געפרעגט:
  - קען איך האָבן עטלעכע שאָקאָלאַד זיסוואַרג?
  מאַרגאַריטאַ האָט געלאַכט און געהויבן מיט איר שטעקעלע. געהאנגען אויף א בוים אזוי גרויס ווי א פאווע עק, האבן זיך די קאנעס תיכף צוגעלאפן צום טיש און זענען פארוואנדלט געווארן אין שיינע, בהמות און פיש-פארמינע שטאפלען, באדעקט מיט שאקאלאד און מיט א וואונדערבארע פילונג.
  די קינדער האָבן געציטערט צופֿרידן:
  - ווי גרויס דאָס איז , און אויך, מיר וועלן אייז קרעם!
  אין יענעם מאמענט זענען ארויסגעשפרונגען פון אונטער דעם מאראנץ גראז עטליכע גרויסע ראַץ מיט שאַרלעכ רויטן פעל און געפּרוּווט אטאקירן די קינדער. ז ײ האב ן זי ך צעקװיטשע ט מי ט פחד , יעדע ר שטשור ה אי ז ד י גרוי ס פו ן א גוט ן װאלף . מאַרגאַריטאַ האָט זיי געשלאָגן מיט אַ בליץ פֿון איר כּישוף־שטעקל און די כּישוף־רינגן פֿון אירע באָרוועסע פֿיס. און דאָמיניקאַ האָט אויך גענוצט איר מאַגיש שטעקל צו אַרויסלאָזן אַ פּולסאַר.
  גילדענע ווייַן ברילן האָבן זיך באַוויזן מיט רייַך, לאַש ייַז קרעם שטעלן אין די פאָרעם פון ווונדערלעך בלומען. דערצו, מיט סטראָבעריז, פייגן, ווילד סטראָבעריז און אנדערע גלענצנדיק בעריז.
  דאָמיניקאַ האָט געמורמלט און אָנגעצייכנט, ווײַזנדיק אויף דעם גרעסטן וויין-גלעזעלע, וואָס האָט זיך אַרויסגעוויזן נישט בלויז גאָלד, נאָר אָנגעשטעקט מיט דימענטן. און די אייזקרעם אין איר האָט אויסגעזען ווי אַ וואונדערלעכער אָרנאַמענט, אויסגעלייגט אין אַלע פארבן פון רעגנבויגן. און ווי שיין עס האט אויסגעזען.
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  - איר האָבן אַ מאַגיש שטעקל געמאכט פון די האַרץ אָדער פון אַ שלאנג - דאָס איז זייער זעלטן. וואו האסטו עס באקומען?
  דאָמיניקאַ געענטפערט ערלעך:
  ― אין שלאַכט! און דאָס איז אמת און העלדיש!
  אָענאָמאַוס האָט געזונגען מיט פאַרגעניגן:
  וויי צו דעם וואס קריגט,
  מיט א שיינע מויד אין קאמף...
  אויב דער פייַנט איז ופגעקאָכט -
  איך וועל טייטן דעם ממזר! איך וועל טייטן דעם ממזר!
  דער יינגל דאָבריניאַ האָט געראָטן:
  ― װאָס ביסטו, מײדל , װאָס זינגסטו אַזױ? מיר מוזן זינגען: מיט אַ שטאַרק יינגל אין שלאַכט! מער גענוי, אַפֿילו מיט אַ שטאַרק מענטש אין שלאַכט. מיר זענען בלויז ייִנגלעך אין אויסזען, אָבער פֿאַר יאָרן מיר זענען מענטשן!
  אָענאָמאַוס לאַפט און באמערקט:
  מיר בלייבן קינדער אויף אייביק,
  נאָר די יאָרן טוישן!
  דאָמיניקאַ האָט געלאַכט און באַמערקט:
  - דאָ מיר וועלן האָבן אַ פייע-מייַסע וועלט און טראַנספאָרמאַציע.
  נאָך וואָס, זי אנגעהויבן צו עסן איר קאַנדזשערד ייַז קרעם. עס געשמאַק נאָר גרויס. דאָס איז ווי פּרעכטיק עס איז געווען. און דער זיס, מילד געשמאַק פון אייז קרעם פאַרשפּרייטן איבער די מיידל 'ס צונג.
  דאָס אינגל דאָבריניע האָט נאָכן פֿיש און פֿלײש אױך גערן אָפּגעגעבן די אײזקרעם. דאָס איז טאַקע אַ זאַך, יאַמי .
  די קינדער האָבן געפּרוּווט עסן אויף אַ וועג וואָס האָט אויסגעזען ציוויליזירט און נישט צו שלעפּן. יאָ, קאַרניוועראַס שטשור ייַז קרעם איז אַ ווונדערלעך זאַך.
  דאָמיניקאַ באמערקט מיט אַ שטראַלנדיק שמייכל:
  ווי גוט עס איז צו קענען וואַרפן מאַגיש,
  און קער די בייז שטשור אין ייַז קרעם ...
  מיר באַקומען אַ האַרט פינף -
  טאן עפּעס וואָס איז נישט געמיינט צו זיין געטאן!
  און ווידער קינדער גיגגלעס אין ענטפער. און אַ צופֿרידן קװיטש...
  אין הימל איז געװארן א גערויש. ערגעץ פון דעם ברעג איז געפלויגן א ריזיקער שלאנג. פֿון דער ווײַטנס האָט ער אויסגעזען קליין און ניט קיין שרעק, טראָץ זײַנע זיבן קעפּ. און עס איז געווען מין פון אַ פאַרזעעניש אין אַ ומשעדלעך וועג.
  ד י קינדע ר האב ן געלאכט , או ן אנגעהויב ן װונקען . דאָס איז טאַקע שפּאַס. און זיי קלאַפּן דלאָניע אויף דלאָניע.
  אַז עס איז אַ קלאַנג.
  דאמינאקע האט עס גענומען און געװארפן דעם בומעראנג מיט די נאקעטע פיס. ער איז אריבערגעפלויגן און אפגעשניטן דעם זעץ, און ביים פאלן האט די שיינקייט עס געשלאגן מיט ענערגיע פון א מאגישן שטעקל. א גרוים ע קוכ ל הא ט זי ך באװיזן , אי ן דע ר פאר ם פו ן נאפאלעאנ ס הא ט א הוט , אנגעשטויס ן מי ט מאנען , רויז ן או ן קארנבלומען .
  ד י קינדע ר זײנע ן שוי ן געװע ן געזיט ט או ן האב ן ד י מתענ ה באגריס ט מי ט מעסיק ע ענטוזיאזם .
  האָט דער יינגל וויסקאָונט געזאָגט:
  -קייקס זענען זייער גוט, אָבער איר זאָל נאָך אָבסערווירן מאַדעריישאַן ...
  דאָמיניקאַ האָט געכײַכט און געזאָגט, זינגענדיק:
  אַ קאָכן פֿאַר מיין דיין געבורסטאָג,
  איך האב געשריבן מזל טוב אויף דעם שטיקל...
  און די ינסקריפּשאַן בונט פון קרעם -
  עס איז צייט צו גיין צו די שטאָט פון סאַן רעמאָ!
  נאָך וואָס, די מיידל גענומען עס און לאָנטשט די בומעראַנג ווידער. און ער איז אַריבערגעפֿלױגן, געפֿלאָכטן און געשפּילט. און דאָס מײדל האָט אים װידער געכאַפּט מיט די באָרװעטע פֿיס און האָט געזונגען:
  דו זאלסט נישט קוק אַראָפּ אויף די שטיקל
  די צייט וועט קומען ווען איר אויך וועט שטאַרבן ...
  די לעקעך פײפט װי א קויל בײם בית־המקדש,
  מיט די דיעטע איר וועט טאַקע שרויף זיך!
  ד י באראנע ס מײד ל הא ט מי ט שװעריקײט ן אײנגעשלונגען א שטיק ל קוכ ט מי ט א האקן , געלעק ט ד י ליפ ן או ן באמערק ט :
  - געשמאַק! אבער עס טוט נישט פּאַסיק ענימאָר.
  דער יינגל וויסקאָונט האָט געזאָגט:
  - עס וועט נישט נעמען לאַנג צו באַקומען פעט.
  דאָמיניקאַ האָט געזונגען מיט אַ שמייכל און אין וויץ:
  פֿאַר מאַמעס לעפל, פֿאַר טאַטעשי ס לעפל,
  און פֿאַר באָבע אַ לעפל ...
  און אויף די זייַט פון די בעט!
  ד י קינדע ר זײנע ן טאק ע געװאר ן שװער ע נאכ ן עסן , או ן געפאל ן אויפ ן װײכן , אראנזשינע ן גראז , שמעקנדיק ע מי ט ד י נאז . צומ גליק עס זענען געווען קיין רויבדיק מאַסקיטאָוז אָדער ינסעקץ דאָ. די וואָס פלו זענען גרויס און נישט בייַסן, און עס זענען כּמעט קיין פראבלעמען מיט זיי.
  דאָמיניקאַ האָט געפרעגט מאַרגאַריטאַ, די פּיאָנירטע מיידל האָט אויך געיאַפּט און געשווינד צוגעדעקט איר מויל מיט איר דלאָניע:
  ― גײסטו שלאָפֿן אָדער?
  האט די פארטיזאנער העלדין געענטפערט:
  וואָס, די מיידל קענען נישט שלאָפן אין די זידלען און דייַגעס?
  ערגעץ װאנדערט דער פארהאבטער אויף א װאלד־װעג...
  ער וואַנדערט דורך די מינץ גראָז און ווייסט גאָרנישט,
  און פאַרשילטן גורל וויץ און פיעסעס!
  דאָס העלדישע ייִנגל דאָבריניע האָט שוין געשפּילט אין דער נאָז.
  יא, די קינדער האָבן געהאט פילע אַדווענטשערז.
  דאָמיניקאַ האָט געזונגען וויץ:
  מיר שלאָפן אָן שוועריקייטן,
  ס'איז אמת, יא...
  אבער דעמאָלט, מיט וואָס שוועריקייט,
  מיר וועקן זיך שפּעטער!
  . קאפיטל נומער 9 .
  דאָמיניקאַ האָט זיך אויפֿגעכאַפּט און איז אַרויס פֿון אַ מאַגישן חלום, וואָס האָט זי געבראַכט אין אַ פּאַראַלעל וועלט. נאָך וואָס, די מיידל געוואשן זיך און גענומען אַ שפּריץ מיט אַ גאָלדען מיטל. איך באַרשט די ציין און געגאנגען צו פרישטיק.
  דאר ט האב ן זי י באגעגנ ט אנדער ע מײדלע ך או ן מײדלע ך פו ן דע ר עליטישע ר קלאס . ז ײ האב ן זי ך געשאקלט , או ן אויסגעזע ן העפלעך . ע ס זײנע ן אוי ך געװע ן עלפים , טראלן , פרויע ן האבע ן װא ס האב ן אויסגעזע ן װ י מײדלעך , נימפעס , דרײדן , מענטשלעכ ע מײדלעך , כאט ש ע ס זײנע ן געװע ן װײניק . א שיינע חברה האבן זיך צוזאמענגעקליבן.
  ד י מײדלע ך זײנע ן געװע ן אי ן עלעגאנט ע קלײדע ר או ן צירונג , אבע ר באָרװעס , כד י ע ס װע ט זײ ן באװע ־ קענער , צ ו באנוצ ן ד י פים , בײ ם מכשפות . או ן אי ן דע ר עליטישע ר קלאס , אי ז ד י חינוך , געװע ן עטװא ס אנדערש , - מע ן הא ט זי ך צוגעהער ט רעפעראט ן פו ן א ױל ן אי ן גיך־פײע ר או ן געפיר ט פארשײדענ ע אויפגאבן . עס איז געווען געגלויבט אַז די מיידל שוין געוואוסט די באַסיקס.
  דאָמיניקאַ געענדיקט עטלעכע טאַסקס דאָ. זי שאָס פון אַ מאַגיש שטעקל און געמאכט טראַנספאָרמאַציע. און דערנאָך האָט זי געשעפּטשעט כּישוף. מע האָט איר געלייענט עטלעכע קאָמפּליצירטע װערטער־קאַמבאַניישאַנז, און דאָמיניקאַ האָט זײ איבערגעחזרט.
  זייַענדיק אַ פילם אַקטריסע, די מיידל האט אַ פענאָמענאַל זכּרון, ווייַל אויף שטעלן זי דארף צו אַרויסרעדן אַ פּלאַץ פון דיאַלאָגז.
  און איך האָב אַלץ גאנץ געדענקט. אבער דאָס זענען אַלע בלומען; די הויפּט זאַך, פון קורס, איז די זוכן פֿאַר אַרטאַפאַקץ אין סדר צו ראַטעווען די שטארקער געשלעכט.
  און דאָמיניקאַ האָט זיך געזעצט אין דער לאָטוס שטעלע, זיך צוגעבונדן מיט איר שטאַרקע, מאַסקיאַלער פיס און אויסגעגליטשט איר רוקן. און ווידער זי פּלאַנדזשד אין אַ פּאַראַלעל אַלוועלט, ווו זייער מאַנשאַפֿט איז קוקן פֿאַר אַ וועג צו ראַטעווען די שטארקער געשלעכט.
  און פּונקט אין צייט. װײ ל דארט ן זײנע ן ד י גאבלי ן או ן דע ר גזלן־נאכטיגא ל געקריכ ט געװאר ן אוי ף דע ר שפיץ . די צוויי ראָשע האָבן שוין פאַרשפּרייטן אַ מאַגיש נעץ צו דעקן די סליפּינג באָרוועס מאַנשאַפֿט.
  מאַרגאַריטאַ איז אויך געשלאָפֿן, און זי האָט געחלומט...
  דאס מיידל האט באקומען די אויפגאבע אויפצובלאזן די בריק. אזו י אי ז ז י געגאנגע ן באָרוועס , אי ן א צעריסענע ם װאטע ן קלײ ד או ן מי ט א בעטלעריש ן זעקל , אוי ף א רעקאונטאציע . עס איז האַרבסט און די וועטער איז נישט זייער גוט. עס איז געווען פראָסט בייַ נאַכט, און די גראָז איז געווען באדעקט מיט פראָסט, אויף וואָס די מיידל 'ס נאַקעט פֿיס לינקס קליין, גראַציעז שפּור. עס איז געווען זייער פייַכט און קאַלט, מיט רעגן געמישט מיט שניי.
  ד י קלײנ ע פו ן פו ן דע ר בארװעס ע פארטיזאנע ר זײנע ן געװאר ן בלוי ז פו ן קעל ט או ן פײכט . אבער זי איז מוטיק געגאנגען פאָרויס, אַפֿילו פּיקינג אַרויף גיכקייַט.
  און דערבײַ האָט זי געזונגען;
  דער רעגן האָט צעוואָרפן שטערן פראַגמענטן איבערן הימל,
  זיי האָבן צוגעגרייט אַ געשאַרפענעם פלעקל פאַר פאַשיזם!
  די טיגער טאַנגקס זענען נאָר מיסט - אַ גראָב פלוי מאַרק ,
  די וועהרמאַכט אַווייץ אַ ופגעקאָכט באַזיגן!
  די וועהרמאַכט אַווייץ אַ ופגעקאָכט באַזיגן!
  
  אונדזער חבר סטאַלין, דער פירער, איז די שטאַרקייט פון מיליאַנז,
  ער האָט אַ גראַניט פויסט, אַ מאַשין ביקס אין דער האַנט!
  מיר וועלן קענען באַזיגן די אַרמיי פון סדום,
  אונדזער שטאַרקייט איז אַ מאָנאָליט, צומ גליק אויף דער ערד!
  אונדזער שטאַרקייט איז אַ מאָנאָליט, צומ גליק אויף דער ערד!
  
  אונדזער פּאַרטיי האט גאָרנישט מער וויכטיק צו טאָן,
  ווי צו ראַטעווען די מענטשן, די גוט פון די מאָטהערלאַנד!
  גאבלס האט פארמאגט, צו גיהנום מיט שטותים,
  און עס וועט זיין נצחון, גלויבן מיר, טראָץ אַלע די דעווילס!
  און עס וועט זיין נצחון, גלויבן מיר, טראָץ אַלע די דעווילס!
  
  די רוסישע שיינקייט, איר וויסן, איז באַרימט פֿאַר איר מאַכט,
  זי האט אַ שווער ברוין צאָפּ!
  און אין שלאַכטן מיט די פאַשיסטן וועט די יוגנט ווערן באַרימט,
  די ליכט לאַנד וועט קומען צו לעבן, רייזינג אַרויף!
  די ליכט לאַנד וועט קומען צו לעבן, רייזינג אַרויף!
  
  לאזט נישט היטלער אריינשטיקן די נאז אין די רוסן,
  דער וואָנצעס באָכער מיינט אַז ער איז אַ קיל גאָט!
  מיר וועלן מאַרשירן אויף אַ בערלינער גאַס,
  ניין, דער וואָס איז ריין אין נשמה וועט נישט ווערן אַ שקלאַף!
  ניין, דער וואָס איז ריין אין נשמה וועט נישט ווערן אַ שקלאַף!
  
  אונדזער פאָן איז רויט, די קאָליר פון ופגעקאָכט בלוט,
  די זון שיינט שוין אויפן רייכסטאג!
  עס איז ניט מער ברייטהאַרציק טאַלאַנט פֿאַר אונדזער ליב קינדער,
  אויב די האַרץ איז העלדיש און מורא איז קראַשט!
  אויב די האַרץ איז העלדיש און מורא איז קראַשט!
  איז מאַרגאַריטאַ אַרױפֿגעלאָפֿן, די קעלט האָט בײסן אירע נאַקעטע כילז, צו דער בריק. ארום איז פאראן שטעכלדראט און עס זענען פאראן מאשין ביקס טורעם.
  ד י דײטש ן טרינקע ן לבנ ה או ן רויכ ן פײער . מאַרגאַריטאַ איז צו זיי צוגעלאָפן. דאָס אָרעמע, בלאָנדע קליינע מיידל זעט נישט אויס פאַר די קראַוץ קיין שרעק. דערצו , אי ן אזעלכ ע פײכטי ק או ן קעלט , װאל ט קוי ם קײ ן אײנע ר , א חוץ ד ד י לעצט ע בעטלער , געװאג ט גײ ן באָרוועס .
  און די מיידל אנגעהויבן צו זינגען זיי אַ ומשעדלעך און פריילעך ליד:
  איך בין אַן אָרעמאַן קליין יתום
  איך לויף באָרוועס דורך די שניי אין די קעלט...
  אבער די מיידל 'ס קול איז זייער קלאָר,
  די פראָסט װעט זי אױסטרײבן װי מיט גוואַלד!
  
  די מלחמה האט גענומען מיין מוטער מיט אַ באָמבע,
  דער טאטע האט מען פארשטײט זיך גערופן צום פראנט...
  געפרוירענע ברודער איז פארפרוירן פון קעלט,
  די עלטערע שוועסטער איז אויף די סקאַפאַלד!
  
  הונגעריק, איך קרעקן אַ קראַסט פון ברויט,
  און מײַנע קלײנע פֿיסלעך זײַנען רױט פֿון פראָסט...
  איך בין וואו דער שלעפער הונט האט געגעסן
  כאָטש די מיידל איז קיוט און שיין!
  
  איך קען זאָגן אַלעמען דרייסט און בראַווע,
  אַז, פון קורס, מלחמה זיין פאַרשילטן ...
  עס טוט נישט ענין פֿאַר וואָס מיר קעמפן,
  דער פאַרזעעניש שׂטן איז שולדיק פֿאַר דעם!
  
  אָה, די מיידל 'ס פיס ליידן,
  און זיי ווייטיקן אַ פּלאַץ אין דעם קאַלט ...
  הלװאי װאלט באלד זײן פארטאג אין װארעמען מאי,
  זאל פליען דער שטראלנדיקער פאלאק!
  
  מיר ווילן מאַכן אונדזער כאָומלאַנד מער שיין,
  אבער הונגער, קעלט, זאַווערוכע און זאַווערוכע ...
  װוּהין גײט איר, נעבעך רוסלאַנד?
  אַזאַ שווערער גורל!
  
  איך בין אַ מיידל, נאָר אַ קינד,
  איך געראטן צו דערפאַרונג אַ פּלאַץ ...
  איך געארבעט כּמעט פון די וויגעלע,
  איך האָב נאָר געלערנט פיר אָדער פינף!
  
  פארוואס איז צו מיר געקומען די דאזיקע טרויער?
  דער גרויזאמער גורל פון צעבראכענע הערצער...
  גלויבן מיר, אַזאַ בייז איז געפאלן,
  וואָס מיינט ווי אַ קליין ביסל און אַז ס דער סוף!
  
  אבער די מיידל אונטער די יאָך האט נישט ברעכן,
  זי האָט זיך געגרײט זיך גרייט און גײט...
  זי איז אַ קינד, ווײַט פֿון אַלט,
  און זי האָט הנאה צו סטאַמפּען באָרוועס!
  
  די שפּור פון אַ קליין מיידל זענען גראַציעז,
  רפאל האט אויף זיי געמאכט צייכענונגען ...
  און איך גלייב אז דער קליינער וועט זיין צופרידן,
  די האר וועט זען זיינע קינדער, גלויבן מיר!
  
  דערפֿאַר זינג איך דאָס ליד
  צו דער כבוד פון גאָט דער האר המשיח ...
  איך גלויבן אַז דער פּלאַנעט וועט ווערן אַ גן עדן
  און איך וועל טרעפן מיין פאטער, גלויבן מיר!
  
  דעמאלט וועט קומען די צייט און זיי וועלן ווידער אויפשטיין,
  ווער איז געשטאָרבן, ווער איז געשטאָרבן און ווער איז געווען קראַנק...
  און עס וועט זיין גליק אין עלטער און קינדשאַפט,
  ווייַל יאָשקע געוואלט עס!
  
  יאָ, איך וועל קניען פאַר גאָט,
  איך וועל מקיים דעם תהלים בשמחת אור...
  אין נאָמען פון אַלע צוקונפֿט דורות,
  די פאַרברעכער מאָנסטערס וועט זיין דיפיטיד!
  
  דעמאָלט די מיידל וועט זיין אין אייביק גליק,
  און אַלע פֿעלקער פֿון מוטער ערד...
  די גאָר שלעכט וועטער וועט פאַרשווינדן,
  אונדזער מענטשן וועלן נישט זיין צעבראכן!
  
  זי האט זיך אריבערגעצויגן, זיך אראפגעלאזט אויף די קני,
  געקושט דעם זילבערנעם קרייז...
  זי האט, אפנים, װײניק געטאן פאר גאט
  יאָשקע געקומען אַראָפּ פון הימל פֿאַר אונדז!
  
  מיר וועלן באלד אלע זיין מיט דעם אייבערשטן,
  אי ן זײ ן שײנע ר ליבע ר האנ ט...
  לאָז אונדזערע מחשבות פליען העכער
  און שטאַרקייט ליגט אין אַ קינדערישע, שטאַרקע פויסט!
  
  און איצט איך לייענען די תפילה,
  האָט זי געזאָגט: גאָט, מוחל מיר...
  איצט מיר זענען אויף די פּעדעסטאַל מיט אים,
  און משיח און איך, גלויבן מיר, זענען אויף אונדזער וועג!
  
  און מיר וועלן גיין אָרעם אין אָרעם מיט אים צו הימל,
  און דאָרט וועט פאַלן גאָלדען רעגן...
  דער האר וועט ווייַזן זיין ברייטהאַרציק כאַראַקטער,
  און עס וועט שיקן דעם קעגנער גלייך אין ציטערניש!
  
  צום סוף, עס איז גליק אין דער וועלט,
  מיר האָבן געווארט פֿאַר די אויסזען פון משיח ...
  מיר פליען ווי מלאכים צו אַ סעודה אויף דער לופט,
  די ליבע פון די האר איז ליכטיק און ריין!
  נאָך אַזאַ ליד זענען די נאַציס געוואָרן עמאָציאָנעל און האָבן אַרײַנגעלייגט דאָס אומגליקלעכע מיידל זיך צו וואַרעמען און איר געגעבן הייסע טיי. מאַרגאַריטאַ האָט געפּלאַנט שטילערהייט אַרײַנצופֿלאַנצן אין איר טאַש אונטערן רעלס אַ בלאָנדזשעט אַן עקספּלאָסיווע פֿאַרשטעלונג ווי אַ ברויט, אָבער נישט געהאַט קיין צײַט - זי האָט זיך אויפֿגעכאַפּט.
  דער נאכטיגאל דער גזלן און דער גאבלין זענען געווען זייער נאענט. דער גאָבלין האָט געהאַט אַ זעץ אַנשטאָט אַ נאָז, אַ גאַנץ מיאוס פּנים און לאַנגע פֿאַנגען. ער איז אויך גאַנץ הויך, וועגן דריי מעטער. קיין ווונדער ער שלעפּט די נעץ. און ניגהטינגאַל איז געווען אַ גראָבער, רויטער מענטש מיט האַמסטער באַקן, אַרויסגעשפּרונגען די פראָנט ציין און אין אַ לוקסוס מונדיר מיט מעדאַלז. נו, פּלוס אַ וואָנצעס, טיפּיש פֿאַר פּרוססיאַנס.
  דערזעענדי ק א ז ד י איבערראשונג־אטאק ע הא ט זי ך ניש ט אויסגעארבעט , הא ט דע ר נאכטיגאל ע דע ר גז ל אי ם ארײנגעלײג ט צװ ײ פינגע ר אי ן מויל , או ן געפרואװ ט פײפן .
  דאָמיניקאַ האָט אים געגעבן אַ בריק מיט איר נאַקעט פּיאַטע. און דער גזלן ברוםט פון ווייטאג. און ער האָט אַפֿילו אויסגעשפּיגלט בלוט.
  דער גאָבלין האָט געשװיגן זײַן קלוב. דער העלד־ייִנגל דאָבריניע איז אויפֿגעשפּרונגען און האָט אָנגעכאַפּט דעם גאָבלין פֿאַר די האָר, געפֿאַלן אויפֿן רוקן און אים אַרײַנגעוואָרפֿן איבער זיך. דער גאָבלין האָט זיך אַרײַנגעפֿאַלן אויף אַ געוויקס, ווי אַ קאַקטוס מיט בלומען, און געוויקלט מיט שטויב. און זײַן ברום איז געװען װי פֿון אַ װילדער אײזל.
  מאַרגאַריטאַ האָט געשמײכלט. ניגהטינגאַלע האָט ווידער געפּרוּווט פייפן, ווען דאָמיניקאַ האָט אים מיט איר קני געשלאָגן אין גאָמבע. און ער האָט געװײנט.
  דער העלדישער יינגל דאָבריניאַ האָט געזונגען:
  דער גאָבלין האָט אונדז געפרעגט,
  איר קענט קומסטו ?
  געגאנגען צו דער שטאָט -
  מיר האָבן זאכן צו טאָן!
  דער גאָבלין האָט ווידער געפרואווט צו באַפאַלן מיט דעם קלוב. דער העלד־ייִנגל האָט זיך אויסגעדרייט דעם קלאַפּ און ווידער אַרײַנגעוואָרפֿן דעם גרויסן מאַן איבער זיך, ווײַל דאָבריניע האָט נישט קיין כּוח פֿון אַ קינד. און אַלץ מיינט צו אַרבעטן אויס.
  דער גאָבלין האָט זיך ווידער אויסגעשטרעקט. און ער האט זיך לאנגזאם אויפגעהויבן. ד י קינדע ר האב ן זי ך אויפגעװעק ט או ן אנגעהויב ן װארפ ן גאלדענ ע קעפלעך , אויפ ן זומפ . זיי האבן אים געשלאגן און אים געמאכט ברום. און צוטשעפּען.
  מאַרגאַריטאַ האָט געשאָקלט איר כּישוף־שטעקל. און די קאָנעס האָבן אָנגעהויבן זיך פֿאַרוואַנדלען אין קיכלעך, און מע האָט ממש פֿאַרשמירט דעם גאָבלין מיט קרעם, אַזוי אַז ער האָט זיך געציטערט ווי אַ לאָטש אין אַ סקאָווראָדע.
  און דאבריניע ניקיטיטש האט אויפגעהויבן דעם נאכטיגאל דעם גזלן אין זײנע אויסגעשטרעקטע הענט און אים געװארפן אויף א שװערן סאסנע מיט זילבערנע קעפלעך. פון דעם קלאַפּ, די ניגהטינגאַלע וועט קראַך און טרייסלען, געצווונגען אים צו געבן אַרויף די גייַסט, אָדער גאַנץ, שפּייַען אויס בלוט.
  דאָס בחור דאָבריניע האָט געזונגען:
  - ניגהטינגאַלע דער ראַבער, איר זענט אַ ראָשע,
  און שלאָגן דיר האַרדער אין פּנים ...
  דו ביסט איצט טויט, דו רשעים ,
  הרגעט דיך אויך, דער פײפער!
  און דאַן נעמט ער עס און שלאָגט עס מיט דער פויסט ווי שווער ער קען אויפן קאָפּ. דער נאכטיגאל דער גזלן האט א קלאנג אין די אויערן. און דאָמיניקאַ שפּיציק איר אינדעקס שטעקל אויף די גאָבלין, און ווי זי וואַרפן אַ קאָמפּלעקס רעגע פֿאַר טראַנספאָרמאַציע. און עס וועט מאַכן עס אַ טויטלעך קראַפט אין וואָס עס זענען קאַסקיידז פון ענערגיע.
  און דערנאָך ... דאָרט איז געווען אַ הויכער דרײַמעטער האָריקער בחור, און איצט איז אויף זײַן אָרט געווען אַ טיש אָנגעלאָדן מיט אַלע סאָרץ זייער רײַכע מאכלים און וווּנדערלעכע זיסוואַרג. און אַזעלכע ריחות האָבן זיך געטראָגן פֿון דער דאָזיקער ווונדערלעך קיך.
  דאָמיניקאַ טוועעטעד:
  - דאָס זענען טראַנזאַקשאַנז און מיראַקאַלז פון מיראַקאַלז,
  מיר זען פשוט גן עדן אין אַלץ הימלישע ...
  אזא שטראלנדיקע שיינקייט אומעטום ,
  זאל דער האר אייבערשטער ווידער אויפשטיין!
  טאקע אויפן טיש זענען געלעגן גאלדענע און מאראנצן, וואונדערליכע, פינקלענדיקע מעטאלן טאַץ מיט קוכן, מיט קרימז פון צענדליקער פאַרשידענע פארבן און שאטנס, ווי אויך אַנדערע זייער וואונדערלעכע מאכלים, און אַראָמאַטיש איבערפלוסן, אַלע די געשמאַקסטע .
  און ווי פּרעכטיק די דאָונאַץ זענען געווען, שטראָם מיט ווונדערלעך פּודער. עס איז ניט מער אַדינג אָדער אַראָפּרעכענען דאָ. און ברילן געשפּריצט מיט קאַקטיילז פון פאַרשידן דזשוסאַז, מיט ווונדערלעך פילינגז וואָס שאַקט מיט אַראָמאַ און זיס דיזיינז מיט גלייז. און װאָס פֿאַר אַ קנאָבל זײַנען געװען?
  מאַרגאַריטאַ האָט געשמייכלט אין צעמישעניש און אויסגעשריגן איבערראַשט:
  ― איר האָט פֿאַרדרײט דעם שטן! נו, קיין ענין ! איר מוזן קענען צו טאָן עפּעס ווי דאָס!
  דאָמיניקאַ, פֿאַרבונדן, געפרעגט:
  - איז שװער ?
  האָט דאָס פּאַרטיזאַנער מיידל געענטפערט:
  - יאָ, כּמעט אוממעגלעך! און איר האָט געקענט טאָן עפּעס ווי דאָס.
  דערווייל האט דער גזלן נאכטיגאל ווידער געפרואווט צו פייפן. או ן ע ר הא ט ארויסגעפוצ ט זײנ ע ברײטע , האמסטר ע באקן . אבער דער יינגל-העלד, ווי נאר ער נעמט עס, וועט עס באקלאגן מיט זיין קינדערישע, אבער טויטליכע, ווי א שפעט, פויסט. און דער פײפער, אגב, קלאפט אויס מער װי אײן מאל, ס׳זעהט אויס װי א אויסגעקלאפטע, געגאסענע גאלדענע צאן.
  או ן ע ר אי ז געפלויג ן אויפ ן קאפ . ער האט זיך אראפגעפלאפלט און זיך אויסגעשטרעקט ווי מען וואלט אים אויסגעקלאפט. אבער דאן איז ער אויפגעשפרונגען, נאכאמאל ארײנגעשטעקט די פינגער אין מויל און געבלאזן. אבע ר אנשטא ט פו ן א פײפ ן אי ז אל ץ ארויסגעקומע ן א פאטעטיש ע שיסן . און עס איז זייער מאָדנע. די קינדער האבן געלאכט. דער נאכטיגאל דער גזלן האט געקראכט:
  "איך וועל דיך איינשלינגען אין א רגע, איך וועל דיך איינשלינגען, איך וועל דיך איינשלינגען, איך וועל נישט האבן רחמנות!"
  אין ענטפער, דאָבריניאַ, דעם העלדיש יינגל, קיקט די ניגהטינגאַלע ס גאָמבע מיט זיין נאַקעט פּיאַטע. און די ציין זענען ווידער געפלויגן. דער הויפט גזלן האט זיך ארויסגעווארפן די הענט און זיך צוגעבויגן צוריק.
  דאבריניע האט געשריגן:
  און ווער וועלן מיר געפֿינען אין שלאַכט, און ווער וועלן מיר געפֿינען אין שלאַכט,
  מיר וועלן נישט וויץ מיט דעם, מיר וועלן טייטן אַ גאַדפלי!
  מיר װעלן דיך הרגענען װי אַ גאַדפל!
  דאָמיניקאַ האָט אָנגעוויזן מיט איר כּישוף־שטעקל אויפֿן דערשלאָגענער ניגהטינגאַלע דער ראַבער. מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  - װילםט ו אי ם אוי ך פארװאנדלע ן ?
  די מיידל אַקטריסע ניד:
  - זאל ס׳זײנען אמװײניקסטנס עפעס נוצץ!
  דאָס פּאַרטיזאַנער מיידל האָט געזונגען:
  דער יינגל איז געווען שאַקאַלד דורך אַ פּרעסן פּלאַן,
  און איך האב געגעסן נאר איין געזונטע זאך...
  צולי ב דע ר שװער ע לאסט , אי ז מיטאמא ל פארגעקומע ן א אטאקע ,
  און עס איז געווען אַ סייבער געניוס פון קאָלאָסאַל מאַכט!
  און דאַן דאָמיניקאַ ספּון, געמאכט אַ ינטראַקאַט פיגור אַכט מיט איר מאַגיש שטעקל.
  און איצט, אין פּלאַץ פון די גזלן ניגהטינגאַל, אַ גאַנץ באַרג פון זיסוואַרג, דראַגעס און פּאָרשאַנז פון ייַז קרעם.
  ם׳האט זיך געהערט א פרײלעכער געלעכטער, און קינדער האבן אנגעהויבן ארויסשפרינגן פון גראז. זיי זענען געווען קיוט, אָבער דין, אָפּגעריסן און טראַדישאַנאַלי באָרוועס. או ן מי ט גרויםע ר זשעלעכאװע ר הא ט מע ן זי ך ארײנגעבראכ ט אוי ף דע ם באהעלטעניש , אי ן װעלכ ן ד י גזלני ם נאכטיגאל ע או ן ד י זומפ ע גאבלי ן האב ן זי ך פארװאנדלט . מאַרגאַריטאַ האָט געפֿײַפֿט מיט די פֿינגער און געשריגן:
  ― האַלטן, בחורים און מײדלעך! איך פארשטיי דיך, דו ביסט הונגעריג נאכ'ן כאפן געווארן דורך די דאזיגע רשעים, אבער וואש די הענט קודם.
  און ווי ער וועט אַרויסלאָזן בליץ פון אַ מאַגיש שטעקל. ד י ײנגלע ך האב ן געמוז ט לויפ ן צ ו דע ר טײך , ד י בלוי ע היטלע ן האב ן געבליצט . אין פאַקט, עס איז גראָב צו עסן עסנוואַרג מיט גראָב הענט.
  דאָמיניקאַ האָט געפרעגט:
  - וואָס זענען די, געפאנגענע און געפאַנגענער פון די ניגהטינגאַלע און די גאָבלין?
  מאַרגאַריטאַ האָט אַ נײַד געטאָן מיט איר ליכטיקן קאָפּ:
  - יא גענוי! מי ר האב ן ז ײ באפרײ ט . מער גענוי, דו האסט מיך באפרייט. און דאָס איז זייער שיין .
  ע ס זײנע ן געװע ן איבע ר הונדערט , ײנגלע ך או ן מײדלעך . ווי געוויינטלעך, עס זענען דריי מאָל מער פארשטייערס פון די שיין געשלעכט ווי די שטארקער געשלעכט.
  דאָמיניקאַ פֿרעגט איבערראַשט:
  - דא זעען זײ אלע אויס ניט מער װי צװעלף יאהר אלט. וואָס, די גזלנים האָבן נישט טייטן אַדאַלץ?
  מאַרגאַריטאַ האָט דערקלערט:
  - ניין, אַוודאי, זיי הרגענען דערוואַקסענע אויך. ערשט נאָך דער באַפרייאונג באַקומען דערוואַקסענע קינדער קערפער. ווי עס איז געווען, למשל, מיט דאָבריניאַ ניקיטיטש. און מיט מיר אויך האָב איך נאָך אויסגעזען ווי אַ מיידל.
  די מיידל אַקטריסע באמערקט:
  - די אייביק קינדשאַפט, ווי אין אַ מייַסע, איז גרויס ! און איר קענען אפילו זאָגן - קיל!
  מאַרגאַריטאַ האָט געציטערט, צעשלאָגן די ציין:
  - יאָ, דאָס זענען ווונדערלעך וועלטן אין וואָס אַלץ איז זייער קיל . אבער עס זענען אַ פּלאַץ פון דיינדזשערז דאָ. ספּעציעל עס זענען מענטשן וואס זענען פיל מער געפערלעך ווי די גאָבלין און די ניגהטינגאַלע די ראַבער.
  דאָמיניקאַ האָט געפרעגט מיט אַ שושקען:
  - װער , למשל ?
  דאָס פּאַרטיזאַנער מיידל האָט שטיל געזאָגט:
  - אַלטע שאַפּאָקליאַק!
  די מיידל אַקטריסע טוועעטעד:
  גוט געטאן, גוט געטאן, באָבע איז די רינגלידער!
  זיין פריינט מיט איר איז ווי פּלייינג מיט אַ קראָקאָדיל!
  און דאָס מײדל האָט עס גענומען און אַ װאָרף געטאָן דעם שישקע מיט די נאַקעט פֿעסן. עס שלאָגן אַ דראַגאָנפלי. דער אינסעקט האט אויפגעריסן, צעשפרייט אין קאנפעטי.
  מאַרגאַריטאַ האָט באַמערקט, שאָקלען מיטן קאָפּ מיט גאָלדענע קערלז:
  - עס איז נישט גוט צו טייטן לעבעדיק ביינגז!
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - אבער עס איז נאָר אַן ינסעקט!
  מאַרגאַריטאַ האָט געזונגען אין ענטפער:
  - איר שפּייַען דיין שפּייַעכץ אין די ווינט,
  צי ניט צעטרעטן אַ זשוק אָדער אַ מוראַשקע ...
  דו זאלסט נישט אפילו ברעכן אַ צווייַג אין די וואַלד -
  אַלע לעבן אויף דער ערד איז איין משפּחה!
  די מיידל אַקטריסע האָט געציטערט, צעריסן די ציין:
  - איך, דו, ער, זי - צוזאַמען דאָס גאַנצע לאַנד,
  צוזאַמען אַ פֿרײַנדלעכע משפּחה!
  אין דעם וואָרט מיר, הונדערט טויזנט איך!
  ד י קינדע ר האב ן זי ך געװאש ט אי ן שטראם . און איצט זיי געלאפן צו די עסן, פריידיק און בלאַנק.
  דאָמיניקאַ און מאַרגאַריטאַ האָבן געשעפּטשעט צוזאַמען אַ כּישוף, און דער טיש איז געוואָרן לענגער. איצ ט אי ז געװע ן גענו ג פלא ץ פא ר אלעמע ן זי ך אפזעצן .
  ד י קינדע ר האב ן זי ך געציטער ט מי ט ד י בארװעס ע פיס , זי ך אװעקגעזעצ ט או ן זי ך געזונגע ן מי ט א כאר , אוי ף זײער ע קלאר ע קולות :
  דאס טישטעך שפרײט זיך װי שנײ
  און די גוטס זענען געשטעלט ...
  די קינדער וועלן אַלע זיין מצליח,
  און בראָטן פֿון טשעבוראַשקע!
  נאָך וואָס, זיי אנגעהויבן צו עסן. עס זענען דאָ אַזוי פילע שיין קינדער, אַפֿילו אויב זיי זענען ויסגעמאַטערט פון הונגער און דעפּראַוויישאַן.
  דאָמיניקאַ און מאַרגאַריטאַ, זינט זיי זענען געזונט-פאסטעכער, אָן טראכטן צוויי מאָל, אנגעהויבן טאַנצן. און לאָמיר שטאָמפּן מיט די נאַקעט, געדיכטע, געדיכטע פֿיס.
  די מײדלעך האָבן געזונגען מיט זײערע שטראַלנדיקע קולות;
  איך בין געבוירן אין אַ פּלאַץ לאַנד
  ווו אַלע די גערלז זענען זייער פייטינג ...
  שׂטן קען נישט באַזיגן דעם פאטערלאַנד,
  צום כבוד פון אונדזער מוטער רוסלאַנד!
  
  מיר וועלן קענען באַשיצן הייליק רוס ',
  און קיין ענין ווי גרויזאַם און ינסידיאַס דער פייַנט איז ...
  מיר וועלן שווער שלאָגן אונדזער קעגנערס,
  און דער רוסישער גייסט מיט דער שווערד וועט געלויבט ווערן!
  
  רוסלאַנד, דאָס איז מיין מוטערלאַנד,
  הייליק און קאָסמיש ערדישע ...
  אַלע פעלקער זענען איין משפּחה,
  און די מיידל איז אויף אייביק יונג!
  
  מיר וועלן באַשיצן אונדזער מוטערלאַנד אין באַטאַלז,
  ניט אַ איין געלעגנהייַט פֿאַר די בייז קעגנער ...
  איבע ר אונד ז געפינ ט זי ך א גאלדענ ע כרו ב .
  לאָמיר געבן אַ מתּנה אַ רוסישן זעלנער!
  
  אין רוסלאַנד אַלץ איז גוט, גוט,
  און אונדזער רצון וועט זיין שטארקער ווי שטאָל ...
  דער יינגל האט אַ שטאַרק אָרעם אין זיין הענט,
  און חבר סטאַלין הערשט דאָרטן!
  
  מענטשן ליבע מיין מוטערלאַנד,
  מיר וועלן מאַכן עס מער שיין אויף אייביק ...
  דאָס פֿאָטערלאַנד װעט ניט גנבֿענען פֿאַר אַ רובל,
  און גאָט סוואַראָג איז דער גרויסער משיח!
  
  מייַ מיין מוטערלאַנד זיין געלויבט,
  דעם קעגנער אין שלאַכט ...
  לאַדאַ מוטער פון גאָט איז ליב צו מיר,
  לאָזן די שונאים פון רוסלאַנד באַקומען זייער קאַמאַפּאַנס!
  
  אויב נייטיק, מיר קענען אָפּדאַך די בלוט פון די פייַנט,
  רוסלאנד קען מען נישט ברענגען צו די קני...
  דער יעגער וועט זיך באלד פארוואנדלען אין שפיל,
  און דער גרויסער פירער, לענין, וועט זיין מיט אונז!
  
  מיר וועלן קאַנגקער די וואַסטנאַס פון פּלאַץ,
  מיר וועלן געבן גליק, פרייד צו די גאנצע אַלוועלט ...
  מאָסקווע איז אַפֿילו העכער ווי רוים זיך,
  מיט זיין אַנטשיינדזשינג מאַכט אין שלאַכט!
  
  ווען די מלחמה קומט צו אונדזער ליכטיק לאַנד,
  מיר וועלן ווייַזן די פוהרער אונדזער שטאַרק כאַראַקטער ...
  די רוסישע וועט באַקומען אַ ברייטהאַרציק אָפּצאָל,
  מיר זענען העכער פון די זון און שענער פון די ביימער!
  
  גלויבן מיר, רוס וועט נישט זיין אין חורבות,
  די האָרדע וועט נישט ברענגען אונדז צו אונדזער ניז ...
  קעמפן פֿאַר דיין מאָטהערלאַנד און טאָן ניט זיין דערשראָקן,
  דער רוסישער קען נישט קיין שוואַכקייט און פוילקייט!
  
  אונדזער טייער לאַנד וועט ווידער אויפשטיין,
  וועט ווייַזן די גאנצע אַלוועלט זיין שטאַרקייט ...
  און שׂטן וועט ווערן חרובֿ
  דער פייַנט פון די פאטערלאַנד וועט ייַנבראָך אין די קבר!
  אזו י האב ן ד י מײדלעך , געשפרונגע ן מי ט ד י נאקעט ע פיס , זי ך געדרונגע ן װ י טײװלעך , אנגעהויב ן ברוימע ן או ן שפרינגע ן אי ן דאפלט ע סאלמערס .
  דאס זענען די שיין און אַגרעסיוו גערלז דאָ . און ווי זיי קוועטשן, שפּרינגען אַרויף.
  נו, אקעי, די קינדער עסן און זינגען אויך עפעס אייגענעם. און זיי טאָן דאָס אין אַ זייער positive וועג. דאָס זענען זייערע לידער. און זיי דרייען אַרום ווי אַ ספּיננינג שפּיץ.
  שפּיץ קלאַס גערלז.
  אבער דעמאָלט אַ זייער גרויס פלאַטערל איז ארויס אין די הימל, ווי אַ פאַקטיש שלאנג. און אירע פֿליגלען זײַנען געװען אַזױ גרױס, אַז זײ האָבן געפֿינקלט װי גאָלד אָנגעשטעקט מיט טײַערע שטײנער. און עס געקוקט אַזוי אַמייזינג און שיין. דאָס זענען טאַקע געווען, אמת, באַטערפלייז וואָס זענען געווען אַזוי ריזיק, ווי דיינאַסאָרז.
  דאָמיניקאַ באמערקט מיט אַ שמייכל:
  - איר וועט נישט זען קיין מיראַקאַלז דאָ. געוואלדיג!
  מאַרגאַריטאַ האָט געלאַכט און געענטפערט:
  - יא , דא ס זײנע ן טאק ע ארטראפאד ן װא ס װאונדער ן . אבער דאָס איז נישט די מערסט חידוש זאַך. עס זענען פילע אנדערע זייער קיל זאכן.
  דאָמיניקאַ האָט געזונגען:
  אָבער ניט אַ בוך און ניט אַ מוזיי,
  זיי וועלן נישט פאַרבייַטן אונדזער פריינט!
  און די מיידל פון די מאַגיש שטעקל וועט אַרויסלאָזן אַ שטראַל. און נײַע קאָקטייל ברילן האָבן זיך באַוויזן. און די קינדער האָבן זיי באַפֿאַלן.
  אזוי גרויס האט זיך אלעס אויסגעזען . און נאָר אַ מין פון מוזיק שפּילט אין מיין קאָפּ.
  און ווי קענען דאָמיניק און מאַרגאַריטאַ נישט זינגען;
  בעאַוטיעס באַפאַלן באָרוועס,
  זיי לױפֿן, אַזעלכע פֿײַנע מײדלעך...
  אויב איר דאַרפֿן צו שלאָגן די פריץ מיט דיין פויסט,
  אָדער זיי וועלן אים צעהאַקן מיט אַ מאַשין ביקס!
  
  מײדלעך קענען זיך נישט ערלויבן צו צווייפל
  זיי וועלן באַגראָבן די נאַציס טויט ...
  און זיי וועלן אים שווער אַוועק די פֿיס,
  און ערגעץ ווילען וועלף קאַרניוועראַס!
  
  רוסלאַנד, דאָס איז אַ וואָרט פֿאַר זעלנער,
  ווען, גלויבן מיר, עס טוט נישט באַקומען קיין קילער ...
  כאָטש די סיטואַציע איז מאל שווער,
  ווו דער בייז שוואַרץ קין נצחון!
  
  גלויבט עס נישט, קאָמסאָמאָל מיטגלידער לויפן נישט אַוועק,
  און אויב זיי לויפן, נאָר צו באַפאַלן ...
  און אַלע די נאַציס וועט זיין געהרגעט אין אַמאָל,
  און דער פוהרער וועט זיין אויפגעהויבן צו די שנירל!
  
  רוסלאַנד, דאָס איז מיין מוטערלאַנד,
  זי איז שטראַלנדיק, פשוט שיין ...
  ווער עס איז א פחדן איז נישט ווערט אפילו א רובל,
  און, איר וויסן, אַרגיוינג מיט אַ וואָריער איז געפערלעך!
  
  אָבער וויסן אַז מיר וועלן באַזיגן די פאַשיסץ,
  בייז וועט ניט הערשן אויף דעם שטול ...
  איבער אונדז איז אַ גילדענע-געפליגלט כּרוב,
  און גאָט סוואַראָג מיט גרויסקייט אין דער קרוין!
  
  ווער עס איז אַ פּאַכדן, גלויבן מיר, איז אַ שוואַך שקלאַף,
  זיין גורל איז איין - צו פאַרטראָגן זילזולים ...
  הײַנט ביסטו אַ מעכאַניקער, מאָרגן ביסטו אַ פֿאָרמאַן,
  און איר זיך קענען שלאָגן אנדערע מענטשן ס באַקס!
  
  מײדלעך האבן כוח, פשוט א װאלקאן,
  טײל מאל צעשטערט זי שטארק בערג...
  די מלחמה איז ריידזשינג מיט אַ בייז הוראַגאַן,
  און טויט פראַנגקלי מאָוז אַראָפּ די מענטש ראַסע!
  
  איך וועט זאָגן איר ערלעך, ריטער,
  מיר זענען שטארק ווען מיר רוסן זענען פאראייניגט...
  איר דאַרפֿן אַ פֿאַרבייַסן מיט דיין גאָפּל און מעסער,
  מיר זענען ריטער ינווינסאַבאַל אין באַטאַלז!
  
  וואָס איז אונדזער אמונה אין די האר משיח,
  כאָטש מיר אויך רעספּעקט לאַדאַ ...
  חבר סטאַלין איז ווי אונדזער פאטער,
  און עס וועט זיין אַ אָרט פון גן עדן קאָמוניזם!
  
  דער איינער וואס איז געווען אַמאָל טויט וועט זיין אויפגעשטאנען
  און מיר וועלן ווערן שענער און קלוגער...
  און דער מענטש איז דאָך זייער שטאָלץ,
  כאָטש אמאל רעדט ער שטותים!
  
  אין ליבע, אונדזער פאטערלאַנד איז ווי אַ שטערן,
  גלויבן מיר, עס וועט קיינמאָל גיין אויס ...
  א גרויסער חלום וועט קומען אמת
  עס וועט זיין שלום און גליק איבער די אַלוועלט!
  
  איך האָב ליב מאַריאַ, איך מכבד לאַדאַ אויף קדושה,
  סוואַראָג איז שיין און פּערון איז גרויס ...
  איך האָב ליב יאָשקע און סטאַלין,
  הייליק פנימער פון ייקאַנז זענען ליב צו מיר!
  
  ווען וועט זיין פאַקטיש גן עדן?
  גלויבן מיר, אַלע דיין האפענונגען וועט קומען אמת אין עס ...
  געבן דיין האַרץ צו דיין מוטערלאַנד,
  אַלץ וועט זיין גוט, שטארקער ווי פריער!
  נאכדעם האבן ענדלעך געגעסן די באפרייטע קינדער. ז ײ זײנע ן דעמאל ט געװאר ן פארמיר ט אי ן א אפטײלונג . מער ווי הונדערט בחורים און מיידלעך.
  אוּן זֵיי זֶענֶען גִיגַאנְגֶען אוֹיף אַ מַרְאֶה. דאָבריניאַ באמערקט מיט אַ זיס שמייכל:
  - זיי וועלן קעמפן, איך בין זיכער!
  און דער העלד־ייִנגל איז אַרויפֿגעשפּרונגען אויפֿן שלאנג.
  Oenomaus האט געזאגט:
  - אַזאַ אַ דיטאַטשמאַנט וועט מאַך צו פּאַמעלעך. מיר מאַך פיל פאַסטער אויף דראַגאָנס. און דאָ איר זאָל אויך וויסן ווען צו האַלטן.
  די קינדער זענען געבויט. נאָר אײן באַראָנעס איז געװען אָרנטלעך און אַפילו לוקסוסדיק אָנגעטאָן. ד י איבעריק ע האב ן אויסגעזע ן װ י קבצנים , ױנג ע ראגאמאפין . אָבער, עס איז פיל מער באָרוועס צו מאַך באָרוועס.
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - אויב די באַראָנעס מיידל גייט, דעמאָלט איר טייַער שיך וועט זיין דימאַליערד און פאַלן באַזונדער. אפֿשר זאָלט איר זײַן באָרוועס װי אַלע אַנדערע?
  האט די באראניע געענטפערט:
  - איר קענען נישט וואַרטן! בעסער שיקן מיר צו מיין פאטער, די דוק, ער וועט געבן איר אַ באַלוינונג און וועט נישט שאַטן איר!
  מאַרגאַריטאַ האָט אַ נאַדיד צו דאָמיניקאַ:
  -איר האָבן אַזאַ מאַגיש נאַטירלעך מאַכט. נו קום, לאָמיר עס צוזאַמען נעמען און שיקן שטראַלנדיקע באַשולדיקונגען, און וואַרפן דאָס מיידל אין איר טאַטנס שלאָס!
  די מיידל אַקטריסע האט געזאגט:
  - וואָס וועגן די באַלוינונג?
  מאַרגאַריטאַ האָט געלאַכט און באַמערקט:
  - נו, זיי וועט געבן איר אַ בייַטל פון גאָלד, אַזוי איז דאָס טאַקע אַ פּלאַץ? דערצו, איך קענען קאַנדזשער גאָלד פון פּראָסט ביימער און קאָנעס, און אַזוי איר קענען!
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - וואַו! אַזוי מיר קענען קויפן זיך אַ דוקדאָם!
  ד י פארטיזאנע ר מײד ל הא ט זי ך געטענהט :
  - ם׳איז פארבאטן! מאַגיש גאָלד איז פּראָוכיבאַטאַד צו שטעלן אין סערקיאַליישאַן, אַנדערש עס וואָלט זיין מער פון עס ווי אייַזן. איר פֿאַרשטיין, ינפלאַציע פון די טייַער מאַטבייע!
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - איז דאָס ווי אין ינזשעניר גאַרין ס כייפּערבאָליד?
  מאַרגאַריטאַ האָט זיך געטאָן:
  - עפּעס ווי אַז. איך לייענען דעם בוך ווען איך געווען קליין. יאָ, דעמאָלט דער גאָלד נאָרמאַל קאַלאַפּסט, און עס איז געווען סקערי .
  ענאָמאַי באמערקט מיט אַ שמייכל:
  - אבער דאך, אפשר דערציען א באראנעס? כּדי זי זאָל נישט זײַן אַזױ מיאוס!
  דאָבריניע האָט זיך געכאַפּט מיט אַ שמייכל:
  ― יאָ, דאָס װעלן מיר גלײך טאָן,
  לאָמיר איר געבן עפּעס קיל!
  די באראנע האט װידער געשטאפלט מיט די פּיאַטע אויפן גראז און געברומט:
  ― נעם מיך צו מײַן טאַטן! אָדער איך וועל האָבן איר אַלע עקסאַקיוטאַד!
  די קידס לאַכן צוזאַמען.
  פּלוצעם האָט זיך באַװיזן פֿון אונטערן גראָז אַ שרעטל אין אַ הוט. ער איז דאָך נאָך געווען זייער יונג, אָן אַ באָרד. אָבער מיט אַ מאַגיש שטעקל אין האַנט.
  א קליין קול האט געזאגט:
  - דעמאלט הער איך דאס קול פון א קאפריזיק מיידל. אפֿשר עס איז צייַט צו דערציען איר?
  די באראנע האט געשריגן:
  - פּרוּווט עס נאָר, סאַקער !
  און זי האָט געפּרוּווט רירן דעם שרעטל מיט איר שוך־פֿוס. ער האט א שאקל געטאן מיט זײן כישוף־שטעקל. די קאַפּריזיק מיידל און יינגל פון די אלטע מענטשן פאַרשווונדן.
  דאָמיניקאַ האָט אויסגערופן:
  - וואַו!
  מאַרגאַריטאַ האָט זיך געטאָן:
  ― דאָס איז אַ קאַרליק ייִנגל. א ספּעציעל טיפּ פון שרעטל טאַלאַנטירט מיט מאַגיש. איצט ער האט גענומען די קאַפּריזיק מיידל צו זיין דערציען. או ן ד י באראנע ס װע ט אפנים , דארפ ן זי ך אויסלערנע ן קולטור , העפלעכקײט ן או ן ארבעט ן מי ט געװיםן .
  ענאָמאַי האָט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  ― און איך האָב זי געװאָלט שפּאַקן! און אַזוי, די מאַסע איז אַוועק דיין פּלייצעס.
  דאָבריניאַ האָט געזאָגט:
  ― גײט איר קײן סקעלעט? אפֿשר עס איז צייט צו גיין אויף די וועג.
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  - א ביסל נעענטער איז דאָרט די שלאָס פון די בייז סאָרסערעסס באַסטינדאַ, וואָס אָונז אן אנדער אַרטאַפאַקט פון צוועלף - אַ געל שטשור. דאָס איז וואָס מיר זאָל האָבן קאַפּיד.
  דערצו, האָבן מיר שוין אַ קליין אַרמיי, מער ווי הונדערט בחורים. צווישן זיי איז דער העלד פיניקס פאַלקאָן. ער איז אויך אַ יינגל, אָבער מיט גרויס שטאַרקייַט.
  דאָבריניאַ האָט געזאָגט:
  - איך קען פיניקס. נאָר ווי איז ער געכאַפּט געוואָרן?
  האָט דאָס פּאַרטיזאַנער מיידל געענטפערט:
  - מיט כיטרע, אזוי ווי דו. אָבער איצט מיר האָבן אַן אַרמיי, און מיר וועלן שטורעם באַסטינדאַ ס פּאַלאַץ!
  דאָמיניקאַ האָט זיך געשפּילט מיט איר בויך אויפן מאָגן. דערנאָך האָט זי עס גענומען און צעטרעטן אַ נוס, וואָס איז געלעגן אויפֿן גראָז מיט די נאַקעטע פֿעס. ז י הא ט געװארפ ן זײ ן קערנדל , געכאפ ט אי ם אי ר מויל , געקײ ט מי ט ד י שטארק ע צײן , או ן געקושט :
  - גיי צו א אטאק? נו, איך ווי דעם געדאַנק. כאָטש דער נאָמען באַסטינדאַ דערמאנט מיר פון אַ קינדער 'ס פייע מייַסע. איז דען נישט דער, וואס וואשט זיך קיינמאל נישט?
  מאַרגאַריטאַ האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ:
  - איך קען אויך דעם מייַסע. ניין, דאָס איז אַ ביסל אַנדערש מעכאַשייפע. זי האט אַ גאַנצע אַרמיי פון ראַץ. נו, און אויך מערסאַנערי אָרקס. Artefa CT מיט אַ שטשור גיט ריזיק מאַכט איבער ראָודאַנץ, אַזוי ...
  די פּאַרטיזאַנער מיידל האָט באַפֿוילן:
  - קינדער ! ברעכט אויס די נאדלען פון די נאענטע זילבערנע טענענבוים, איר וועט זיי באלד זען, ווען מיר גייען אריין אין גרוב. דעם קענען מאַכן אַ לייַטיש וואָפן.
  האבן די בחורים געענטפערט:
  ― מיר װעלן אַלצדינג טאָן, אונדזער גואל!
  און די קאָלעקטיוו האָט מאַרשירט. כאטש עס זענען געווען דריי מאל מער מיידלעך ווי בחורים, האבן זיי אויך געוואוסט וויאזוי צו מארשירן. און זײ האָבן אױפֿגעהױבן די פֿיס פֿון זײערע פֿיס. אין דער זעלביקער צייַט, מוזיק איז געשפילט.
  ד י אפטיילונג האט זיכ אריבערגעצויגן אויפן מארש. דאָ, נאָכן עסן, האָבן אַ טייל פֿון די בחורים שטאַרק געיאַפֿט, אָבער די מיידלעך האָבן אָנגעהויבן שלאָגן היימישע פּויקלעך פֿון פּאַווע־בלעטער , און די שטימונג איז געוואָרן פֿריילעכער.
  ד י קינדע ר האב ן זי ך צעטראט ן אי ן פאָרמירונג . דאָמיניקאַ האָט געמײנט, אַז דאָס איז װי אין דעם פֿילם װעגן מלכיש־קיבאַלטשיש . ע ס זײנע ן אוי ך געװע ן בחורי ם מארשיר ן באָרוועס . אָבער פֿאַר עטלעכע סיבה עס זענען קיין גערלז אין די סאָוויעט פילם. און דאָס איז אַפֿילו מאָדנע, ווייַל אונטער די רויט רעזשים זיי קעסיידער ינסיסטאַד אויף יקוואַלאַטי פון די סעקסאַז.
  און עס זענען דאָ אַזוי פילע גערלז, און זיי זענען ווי נאַטירלעך-געבוירן וואָריערז אויף די מאַרץ - טייל מענטשן, טייל פון די שרעטל משפּחה, ווי מען זעט פון זייער לינקס אויערן. נו, אַ מין פון מאַטריאַרטשי.
  ד י קינדע ר זענע ן מארשיר ט געװאר ן או ן גלײכצײטי ק האב ן ז ײ אנגעהויב ן זינגען , װ י א ן דעם :
  עלפיה איז אונדזער קלוג לאַנד,
  אונטער דער הערשאפט פון מלך המשיח...
  עס איז געגעבן צו אונדז אויף אייביק דורך גאָט,
  צו מאַכן אונדזער לעבן כאַפּיער!
  
  זאל דער גוטער אָענאָמאַוס זיין אין כבוד,
  ווער האט באזיגט די שונאים פון פאטערלאנד...
  איר קעמפן פֿאַר איר און אַרויספאָדערן,
  און מיר וועלן באלד אנהייבן לעבן אונטער סאלצעניזם !
  
  באָרוועסע מײדלעך לױפֿן
  זיי ווילן צו קעמפן די פייַנט ...
  און דער אָרקלער איז נישט אַזוי קיל,
  אלא, ער איז נאָר אַ בילד פון אַ בלאַזן!
  
  גרויס סאָף לאַנד
  אין וועלכער דער צוואה, ווייסט איר, פון דורות...
  כאָטש די קנעכט פון שׂטן פּלאַנעווען,
  אבער דער פײערדיקער זשעני װעט זײן מיט אונדז!
  
  איך גלויבן אַז אונדזער דרוק קענען ניט זיין קאַנטיינד,
  פון קורס, מיר וועלן רייזינג אונדזער פיינט צו דער ערד ...
  איר שרייב עס אַראָפּ אין דיין העפט, קליין יינגל,
  ווי ווונדערלעך עס איז פֿאַר מענטשן צו לעבן אונטער אָענאָמאַוס !
  
  מיר וועלן מאַכן די פאַדערלאַנד מער שיין ווי ווער עס יז אַנדערש,
  הימל וועט קומען אין דעם לעבן ...
  לאָמיר פייַערן אונדזער ווילד הצלחה
  און באַלד וועלן מיר לעבן אונטער עלפיניזם!
  
  ניין, גלייב מיר, מיר ארקישיסטן קענען נישט צעבראכן ווערן,
  כאָטש דער פייַנט איז שטאַרק און זייער כיטרע ...
  אָבער מיר וועלן דורכגיין די יגזאַמז מיט אַן א,
  זאל עס זיין גוט אונטער אָענאָמאַוס !
  
  דעם צארס הערליכע גרויסקייט, גלייב מיר,
  מיט דיין קרוין פול פון דיימאַנדז ...
  און, איר וויסן, די צאָרנדיק חיה וועט זיין צעטרעטן,
  די מגפה װעט אױך צוריקגײן, גלײבט מיר, צרעת!
  
  ניין, פאר עלפיה דארפסטו אויך עלפראג ,
  פריינט, פאַרראַט נישט דיין גאָט ...
  גרויס און כבוד איז די אלמעכטיגע משפחה,
  צי ניט ווייַזן דיין וויקנאַסאַז!
  
  שיין לאַדאַ איז די פאָרגע פון די געטער,
  גלייבט מיר, זי האט געבוירן ליבע ...
  נישט וויסט מענטשן נאָר ומנייטיק ווערטער,
  געעפֿנט אַ גרענעצן גרויסקייט!
  
  איר קענען נישט האַלטן צוריק עלפראָג ס פייַל ,
  זי וועט דורכשטעכן קיין קעגנער ...
  נאָר טאָן ניט ווינטשן פֿאַר נאַריש זאכן,
  די שילד פון די עלווען זעלנער וועט דעקן!
  
  אלפיה, דאס איז בלי ספק כוח,
  זי קען רירן בערג...
  כאָטש מאל די פלייש לייַדן זייער,
  מיר קענען אָפּוואַרפן אַלע מניעות!
  
  פון עלף וועט באלד אויפשטיין ,
  וואָס צעטרעטן די אַלוועלט ...
  גאָטס כּרובֿ װעט אױסשפּרײטן זײַנע פֿליגלען,
  און עס וועט זיין אַ זאַך, גלויבן מיר, פון בריאה ...
  
  גאָדדעסס לאַדאַ איז כבוד, גלויבן מיר,
  זי האט ליב געהאט אלע אירע זין...
  און איצט ער וועט זיין אַ שטאַרק ריטער,
  און לאָמיר אַרײַנטאָן דעם קעגנער שטאַרק אין דער שנעק!
  
  דו ביסט פיעוו , ווי די הויפטשטאט פאר די עלף ,
  די מאמע פון, גלייב מיר, הערליכע דרוזינישע שטעט...
  לאָמיר שלאָגן דעם שונא ,
  מיר זענען ריטער, גלויבן מיר, מיר זענען נישט קיין פחדנים!
  
  פאר מיין הייליגע היימלאנד,
  מיר וועלן קעמפן זייער שווער ...
  שרעטל וועט מען נישט בארויבט ווערן פון א רובל,
  נאָך אַלע, די ליכט עלווז שטענדיק געוואוסט ווי צו קעמפן!
  
  ס'זענען דא שיינע מיידלעך, גלייב מיר,
  אז זיי גייען זייער שנעל אין די קעלט...
  דער פוהרער, א ווילדע חיה, וועט צעריסן ווערן,
  מיר וועלן וואַקסן אַ שיין, איר וויסן, רויז!
  
  ניין, מיר וועלן קיינמאָל פאַרהאַלטן מיט כעס,
  לאָמיר אויפהויבן דעם זונענ־בליכטן שרעטל...
  א גרויסער חלום וועט קומען אמת
  אונטער דעם הימל איז שטראַלנדיק בלוי!
  
  עלפראָג וועט קומען און כאַפּן די טויט,
  אָבער מיר דאַרפֿן צו ופלעבן עס פֿאַר קיל לעבן ...
  מיר וועלן קאַנגקער די וואַסטנאַס פון די אַלוועלט,
  משיח איז ימאָרטאַל, און יהודה איז אין גענעם!
  
  דינען אָענאָמאַי געטריי,
  און ביטע טאָן ניט מרידה קעגן מלכים ...
  זאלן די קינדער פון די עלפים זיין אין כבוד,
  עלפיה, דאָס איז נישט אַ אָרט אויף דער מאַפּע!
  
  מיר וועלן באַלד קאַנגקער די אַלוועלט,
  זאל עס זיין מאַכט איבער לעבן און טויט ...
  ווער עס יז לעבעדיק וועט ווערן אַ כרוב,
  דער מענטש איז ווי גאָט, גלויבן עס!
  . קאפיטל נומ 10 .
  דאָמיניקאַ האָט זיך אומגעקערט צו איר אַקאַדעמיע קלאַסצימער, און האָט געענדיקט איר סעסיע אין דער לאָטוס שטעלע. איצ ט הא ט ז י װידע ר אנגעהויב ן לערנע ן פארשײדענ ע סארטן , פו ן פארשידענ ע פארמע ן או ן טיפן . אוּן זִי הָאט זִיךְ דָאס גִיטָאן מִיט גְרוֹיס גְרִילָה.
  נאָך וואָס, איך געגאנגען צו מיטאָג. לעבן איר איז געווען די מיידל פיעסטאַ. זיי געגעסן טינטפיש אין סאָוס צוזאַמען און געוואשן עס אַראָפּ מיט אַ געמיש פון מילך און פּאָמידאָר זאַפט. נאָך דעם, אַלץ איז געווארן הויפּט.
  נאָך מיטאָג, דאָמיניקאַ פענסט מיט פיעסטאַ ניצן מאַגיש וואַנדז. און זי האָט אַרויפֿגעוואָרפֿן אַ גרויסן שטיקל מיט קרעם , זי שמירט פֿון קאָפּ ביז די פֿיס.
  זי האט זיך מודה געווען א נצחון און איר געגעבן א רינג פון יעדן פוס. און איצט דאָמיניקאַ איז אַרמד אפילו שטארקער און מער טויטלעך .
  נאָך וואָס, ביידע גערלז גענומען אַ שפּריץ און געגאנגען צו זייער צימער.
  אין צימער, האָט דאָמיניקאַ זיך געזעצט אויפן בעט, צוגעבונדן די פיס אין דער פאָרם פון אַ לאָטוס, און ווידער אַריינגעבראַכט איר גשמיות און גייסטיקן מהות צו אן אנדער שטאַפּל פון דער גייסטיקער וועלט.
  איצט שוועבן זיי אויף שלאנגן, און אונטער זיי מארשירט א סקוואד קינדער.
  געפירט דורך צוויי יינגלעך: די וויסקאָונט און דער העלד פיניקס פאַלקאָן. ביידע בחורים זענען שיינע בחורים מיט זייער אנגעזעענע מוסקלען, און בלויז אין קורצע הויזן. שטאַרק, לאָמיר זאָגן, בחורים. אוּן זֵיי גִיגַאנְגֶען אוֹיף דֶעם זַאל.
  קינדער פּרובירן צו רירן ווי געשווינד ווי מעגלעך, און יעדער איצט און דעמאָלט זיי אָנהייבן צו לויפן. און עס קוקט אויס ווי אַן אַרמיי פון מלאכים מיט ליכטיק, קיוט קעפ. או ן ז ײ זײנע ן נא ך אומבאװאפנ ט געװארן , א חו ץ פו ן הײמיש ע באטאנען .
  אבע ר דא ן זײנע ן ז ײ ארײ ן אי ן סאסנע . עטלעכע וועלף האָבן געראָטן, אָבער פיניקס האט אַ שווער שישקע צו זיי מיט זיין נאַקעט פֿיס, און עס ממש צעבראכן די פּרעדאַטער ס שאַרבן.
  ער איז אריבערגעפאלן, און די אנדערע וועלף האבן אנגעהויבן אנטלויפן. או ן ד י קינדע ר האב ן אנגעהויב ן אויסזארט ן ד י קאנע ן או ן צװײגלעך .
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  ״איך געדענק, אמאל האט א גאנצער אפטיילונג פארטיזאנער קינדער דורכגעפירט אן ערנסטן קאמף. או ן דע ר דײטשע ר באטאליא ן אי ז אנטלאפן . # און די קינדער זענען געלאפן נאך זיי און זיי האבן געשלאגן מיט שפּראָץ .
  דאָמיניקאַ האָט מסכים געווען:
  - שפּראָץ, דאָס איז אַ טויטלעך קראַפט!
  קינדער וואָריערז, אין פאַקט, אנגעהויבן צו בויען סלינגשאַץ. און מאַכן עפּעס ווי באָווס.
  מאַרגאַריטאַ האָט עס גענומען און באמערקט מיט אַ שמייכל:
  - אונדזער וואָפן וועט זיין די מערסט שליימעסדיק אויב עס איז געטריבן אַוועק מיט מאַגיש.
  דאָמיניקאַ האָט געציטערט, אויסגעשלאָגן די ציין:
  - ספּעציעל אויב איך לייגן עס!
  נאכדע ם האב ן ד י קינדע ר זי ך באװאפנט , האב ן בײד ע שטארק ע מכשפים , אויפגעהויב ן זײער ע שטעקלעך .
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  - מיר קאַנדזשער אין יוניסאַן!
  דאָמיניקאַ באשטעטיקט:
  - גענוי!
  בײד ע מײדלע ך האב ן געזאמל ט ד י ענערגי ע פו ן זײער ע מאגיש ע שטעכלע ן או ן זי י ארויסגעפיר ט מי ט זײע ר קאלאסאלע ר קראפט . און דעמאָלט די בעאַוטיעס גענומען און לאָנטשט סטרימז פון ענערגיע פון זייער נאַקעט טאָעס דורך די גרופּע פון קינדער. און דאַן איז געשען אַ נס, און טויזנטער פון פאָטאָבליץ , אָדער, ווי אַ מיניאַטורע סופּערנאָוואַ, פּלאַצן אין פלאַמעס.
  מאַרגאַריטאַ און דאָמיניקאַ אנגעהויבן צו לייענען ספּעלז און געזאַנג:
  מיר זענען גערלז, אַרייַן די פּאַנטהעאָן,
  זיי האבן געשווארן א שבועה צו זיין געטריי צום פאטערלאנד...
  אַזוי אַז אַ ופגעקאָכט באַזיגן אַווייץ די אָרקישיסץ,
  נו, ווי וועגן די עלווז לעבן אונטער זונשייַן !
  
  נימפין איז מיט אונדז , ווי מעטאַל,
  געמאכט פון בראָנדז, וואָס איז שטארקער ווי קיין שטאָל ...
  איך האָב געחלומט פון קערן וועלטן קאַפּויער,
  ווי דער גרויסער גאון האט גראלין איבערגעגעבן!
  
  מיר וועלן מאַכן די פאַדערלאַנד קילער,
  און מיר וועלן הייבן דאָס פֿאָטערלאַנד איבער די שטערן...
  זאל זיין הצלחה מיט די שרעטל גערלז ,
  כאטש אונזערע קליינע פיס זענען אינגאנצן נאקעט !
  
  אָרקשיסט האָט אַטאַקירט מיין היימלאַנד,
  סאַמוראַי טראָללס קומען פֿון מזרח ...
  איך האָב ליב סאָלסעסוס און גראַלין ,
  און , איך גלייב , מיר וועלן רייסן דעם קעגנער אויף שטיקער !
  
  עלפראָג איז מיט אונדז ,
  וואָס סאָלסעניסם , ווידזשאַנטלי, וועט בויען ...
  סטראָנגעסט פון אַלע אין די אַלוועלט איז די כבוד משפּחה,
  עס וועט לייגן באוווסטזיין און וועט צו אונדז!
  
  איך גלויבן מיר וועלן קיינמאָל געבן אַרויף,
  דאָס פֿאָטערלאַנד קען מען נישט ברענגען אויף די קני...
  חבר גראלין איז א ליכטיקער שטערן,
  און אונדזער מלמד איז דער גאון חכם דרענין !
  
  מיר וועלן מאַכן אונדזער פאטערלאנד,
  מער שיין און שטראַלנדיק אויף דעם פּלאַנעט ...
  און איר וויסן, עס וועט זיין אַ קיללער ביקס,
  לאָזן אַדאַלץ און קינדער האָבן שפּאַס!
  
  ברענען עלפראָג , ברענען ניט אין דיין האַרץ,
  איר זענט דער פּאַטראָן פון אַלע עלף שווערדן ...
  מיר װעלן באלד בויען, גלייב איך, א שטארקן גן־עדן,
  סאָלסעסוס וועט קומען, הייליק מיסיע!
  
  ניט צוטרוי די אָרקלער באַנדע , פריינט,
  אַז זי וועט געווינען לייכט און מענאַסלי ...
  מיר זענען אַלע איין משפּחה -
  און גלויבן מיר, עס איז נישט צו שפּעט צו ליבע דיין מאָטהערלאַנד!
  
  דער האר אלמעכטיקער פּראַטעקץ אונדז אַלע,
  וועט הייבן אַ זיבן-קאָליר פאָן איבער דער ערד ...
  און דער בייז פּרעדאַטער וועט קער אין שפּיל,
  מיר קענען קאָפּע מיט שׂטן אויך!
  
  איך האָב ליב דאָס גרויסע פֿאָטערלאַנד,
  אין דער גאנצער אַלוועלט איז ניט מער שיין איר,
  מיר וועלן נישט פאַרקויפן עלפיה פֿאַר אַ רובל,
  לאָמיר בויען שלום און גליק אין דער אַלוועלט!
  
  אין נאָמען פון אונדזער מוטערלאַנד, אַ חלום,
  דער גרויסער שרעטל וועט אויפשטיין...
  אַלץ אַנדערש איז נאָר גאַדלעס
  און אַ נײַער משיח וועט זײַן מיט אונדז!
  
  אוי לאַדאַ, מיין אלמעכטיקער,
  איר וועט געבן ליבע און שלום צו די ליכט עלווז ...
  איך ווענד זיך צו דיר, בעט דיך,
  און אויב נייטיק, שלאָגן מיט בליץ!
  
  עלפריאַ , אונדזער לאַדי פון הימל,
  געגעבן סאָלסעסוס צו די וניווערסע ...
  פֿאַר דיין צוליב איז אויפגעשטאנען דער גרויסער גאָט,
  מענטשן האָבן ניט טאַקע פאַרפאַלן זייער געשמאַק!
  
  ביטע טאָן, עלווז זענען ווי דאָס,
  די עלווען געטער זענען העכסט רעספּעקטעד ...
  מיר זענען גרויס קינדער פון די מאָטהערלאַנד,
  און טעכטער שטענדיק געווינען די וועלט!
  
  פריינט, מיר דאַרפֿן צו דאַוונען צו די מוטערלאַנד,
  פּערון, יאַרילאָ און עלפראָג שטאַרק ...
  מיר וועלן זיין זייער שטאַרק מאנען,
  און מיר וועלן בלאָזן אַוועק אַפֿילו די וואלקנס אין הימל!
  
  איצט איז שוין דער שונא צוריקגעטריבן געווארן פון עלפסקווא ,
  איר האָט אַ סך שאַטן די ינווייראַנמענאַליסטן ...
  מיר זענען געטריי צו סאָלסעסוס און גראַלין ,
  און עס וועט זיין אַ פּלאַץ פון טאַנגקס מיט גאַנז!
  
  ניין, דער שונא וועט נישט קענען צאַמען די עלווז,
  זינט אונדזער וואָריערז זענען אַמניפּאַטאַנט ...
  דורכגעגאנגען יגזאַמז, בלויז אַ פינף,
  אַזוי אַז יעדער יינגל וואָלט זיין זייער שטאַרק!
  
  סאָלצעגראַד וועט זיין כבוד ,
  און מיר וועלן אים האַלטן פון די אָנפאַל ...
  די וויקטאָריאַס אַליינמאַנט פון די קניגהץ וועט קומען,
  כאָטש בלוט פלאָוז אין אַ אַנקאַנטראָולאַבאַל טייַך!
  
  מײדלעך באָרוועס אין דער קעלט,
  זיי לויפן, די כילז פלאַשינג ...
  און זיי וועלן שלאָגן די אָרקס מיט זייער פיסץ,
  דער אומגעזעלפערלעכער קין װעט זיך פלאטן!
  
  אַלץ וועט זיין גוט, מענטשן וויסן,
  מיר וועלן אַנטדעקן קאַנסטאַליישאַנז אין פּלאַץ ...
  נאָך אַלע, עס איז אַ זינד צו צווייפל אין גבורה,
  און עס וועט זיין אַ מענטש אויף גאָט 'ס טראָן!
  
  מי ר װעל ן באל ד אויפלעב ן ד י טויט ע מי ט װיסנשאפט ,
  מיר קענען ווערן יינגער און מער שיין ...
  איבער אונדז איז אַ גילדענע-געפליגלט כּרוב,
  צו מיין שײנע שרעטל מאמע!
  אזו י האב ן ד י מײדלע ך געזונגען , או ן ד י גאנצ ע מיליטע ר פו ן קינדע ר הא ט זי ך געפונע ן אי ן שײנענדיק ע פאנצער ן או ן מי ט שטארק ע אפיל ו קאלט ע געװער .
  נאכדעם איז פארענדיקט געווארן די באוואפנטונג פון די בחורים און מיידלעך. און זיי זענען געווען גרייט פֿאַר אַ ערנסט קאַמף.
  דאָמיניקאַ און מאַרגאַריטאַ ימיטיד שטראַלן פון מאַכט וואָס געפירט צו גרויס-וואָג טראַנספאָרמאַציע. און איצט די קינדער 'ס אַרמיי איז געווען גרייט.
  או ן אזו י הא ט ז י זי ך ארויסגעלאז ט אוי ף א קאמף־מארש .
  דאָבריניאַ באמערקט מיט אַ זייער צופרידן קוק:
  - מיר גייען ווידער געווינען! און דאָס איז אונדזער עסאַנס.
  א טשערעפּאַכע די גרייס פון אַ גוט דייַטש טיגער טאַנק קריכן פאָרויס. ז י הא ט געהא ט א בריליאנט ן שיל , אדע ר בעסער , געציטער ט װ י באדעק ט מי ט טײער ע שטיינער . א זייער קיוט כייַע.
  מאַרגאַריטאַ האט וויציק באמערקט:
  - מיט אַזאַ שאָל, די טשערעפּאַכע זיך ריזיקירן צו ווערן אַ קאָרבן פון אַ אַמביציעס יעגער!
  דאָמיניקאַ האָט זיך אַ נײַד געטאָן און געזונגען:
  שאַרדז זענען גוט
  קעגן אַ מאַשין ביקס, וויי , גאָרנישט!
  אָבער איר ליד האָט זיך אַרויסגעוויזן נישט צו זיין זייער גלייך, און נישט קיין אָרט.
  די קריגערישע קינדער זענען אַרומגעגאַנגען אַרום דער טשערעפּאַכע. איינער פון די בחורים האָט געוואָלט שיסן אויף איר, אָבער דאָס מיידל סאָלדאַט האָט אַרײַנגעטאָן איר האַנט אויף דעם יינגל'ס אַקסל און אַ קוועטשן:
  - קיין געברויך!
  אן אנדער מיידל האט באמערקט:
  - דאָס איז וואָס די מאַנשאַפֿט איז פֿאַר!
  דאס זענען באמת פייטינג קינדער וואָס זענען לאָעט צו קעמפן.
  דאָמיניקאַ האָט באַמערקט מיט אַ טשאַקל:
  און אויף די לינקס איז אונדזער אַרמיי, און אויף די רעכט איז אונדזער אַרמיי,
  ס'איז גוט צו מיר א זעץ אין פנים מיט צופיל געטרונקען !
  ד י מלחמ ה זײנע ן געװע ן אי ן זײע ר גוט ן שטימונג . און עס קוקט ווי זיי זענען גרייט צו עמבאַרק אויף אַ זייער לאַנג נסיעה. און זייער שטימונג טאַקע וועט נישט וועלקן.
  מאַרגאַריטאַ האָט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - יא, איך מוז זאגן, אז מיר האבן נאך א מזל.
  האָט דאָמיניקאַ געפרעגט מיט אַ שמייכל:
  - ווי מאַזלדיק?
  דאָס פּאַרטיזאַנער מיידל האָט זיכער געענטפערט:
  - דער פאַקט אַז די גרויס פּאַטריאָטיק מלחמה לאַסטיד ווייניקער ווי פיר יאר. אין פאַקט, די דייטשישער קען האָבן אַנטקעגנשטעלנ זיך פיל מער אויף זייער שטאַרק דיפענסיוו שורות!
  די מיידל אַקטריסע ניד:
  - איך בין מסכים מיט דעם. עס זענען אפילו עטלעכע אָלטערנאַטיוו מעשיות אויף דעם טעמע. אָבער אין קיין פאַל, מיר זענען ביכולת צו שאַפֿן אַ נס. װ י ד י דײטש ן האב ן זי ך דערװאוםט , א ז ד י מלחמ ה אי ז שוי ן פארלויר ן געװארן , האב ן ז ײ זי ך גארניש ט געװאל ט אנטקעגן . און אזוי האבן זיי געטראגן אויף זייער אייגענעם פראגמאטישן אופן!
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  - דאָ איז איין ניט זייער מצליח פאָרמיטל - דאָס איז דער טיגער, אויך שווער, און מיט אַ שוואַך פּראָטעקטעד שלאָס צווישן די טערט און די כאַל. דער טאַנק, איר מוזן אַרייַנלאָזן, איז נישט דער הויפּט גוט. אויך שווער און אַוטדייטיד, אַפֿילו די פאנצער איז נישט ליגן אין באַרדאַסדיק סלאָפּעס. און פּלייסינג די טראַנסמיסיע סעפּעראַטלי פון די מאָטאָר איז אַ גרויס גרייַז.
  דאָמיניקאַ נאַדאַד אין העסקעם.
  - איר קענען נישט טענהן קעגן דעם ! אוודאי איז עס א טעות! אבער פון די אנדערע זייט, נאר די מתים מאכן נישט קיין טעותים, און נאר אויב זיי זענען פון אן אנדער לעבן. און איך טראַכטן אַז זי איז. אין מינדסטער פֿאַר איר!
  מאַרגאַריטאַ האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  - יאָ, עס איז באשטימט אַ וילעם! און איך איז געווען פּערסנאַלי קאַנווינסט פון דעם. און אויב אין דעם אַלוועלט איך בין באַשערט צו אומקומען, דעמאָלט אין אנדערן, עפּעס וועט פאָרזעצן!
  די מיידל אַקטריסע ניד:
  - ווי אַ סאָף קאָמפּיוטער שפּיל מיט אַ נומער פון פאַרשידענע לעוועלס!
  דאס פארטיזאנער מיידל האט באשטעטיגט:
  ― נו, יאָ! עפּעס ווי אַז, און דאָס, איך מוזן זאָגן, איז זייער קיל ! און דאָ איר קענען פרייען מער ווי אַמאָל אָדער צוויי מאָל.
  דער העלד־ייִנגל דאָבריניע האָט געזונגען:
  - עס איז צייט, עס איז צייט, לאָמיר זיך פרייען,
  אין מיין לעבן ...
  צו די שיינקייט און די גלעזל, די מאַזלדיק בלייד.
  ביי, ביי, וואַקינג, פעדערז אויף העלמעץ,
  מיר וועלן שושקען צו דעם גורל מער ווי אַמאָל!
  מיר וועלן שושקען צו דעם גורל מער ווי אַמאָל!
  איך װעל צערײַסן דעם שונא! איך װעל צערײַסן דעם שונא! איך װעל צערײַסן דעם שונא!
  או ן ד י קינדע ר הא ט זי ך געהערט . א גרויסער דיינאַסאָר האָט זיך באַוויזן פאַר דער קליינער אַרמיי . אמת, ער האָט נישט אויסגעזען צו טרויעריק, נאָר ער איז געווען גרויס. און זיין גוף איז גרויס, אָבער זיין קאָפּ, אויף די פאַרקערט, קליין, פּלוס אַ לאַנג עק. און אויף שפּיץ עס זענען אויך נאַקאַל פינס.
  דאָמיניקאַ האָט אויסגערופן:
  ― דאָס איז אַ בהמה ― גרױס !
  מאַרגאַריטאַ האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  ― אַ פֿײַער חיה! אָבער טאָן ניט זאָרג. אויב מיר אָנרירן עס נישט, עס וועט נישט אָנרירן אונדז!
  און די פּאַרטיזאַנער מיידל האָט באַפֿוילן:
  - יונגע וואָריערז - טאָן ניט דרייען און טאָן ניט מאַכן ראַש!
  ד י קינדע ר זײנע ן געװאר ן שטיל . או ן ז ײ האב ן געפרװו ט גײ ן מי ט ד י בארװעס ע פיס , א ן מאכ ן גערויש .
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - וואָס אויב דער דיינאַסאָר איז טויב?
  מאַרגאַריטאַ האָט געשמייכלט און געוואָלט עפּעס זאָגן. מיטאמא ל הא ט זי ך א ברום ט או ן געקראכ ט פו ן צעבראכענ ע צװײגן . עס האָט זיך באַוויזן אַ חיה אין די גרייס פֿון אַ זיבן־שטאָקיק געביידע, מיט אַ ריזיקן מויל, ווי אַ שלאַנגער זיירעוואַל. דאָס איז באמת אַ גרויס ברוט. און די פאַנגז זענען וועגן פינף מעטער לאַנג.
  דער דיינאַסאָר, וועלכער איז געשטאַנען שטיל און האָט נײַגעריק געקוקט אויף דער גרופּע קינדער, האָט דערזען אַ שרעקלעכער מאָנסטער און האָט זיך צוגעלאַכט אַנטלױפֿן. און עס איז געווען ווי אויב, אין פאַקט, ער איז געווען ספּערד. עס איז מער טייַער צו קעמפן אַ ריז ווי דעם סייבער-טודד טיראַננאָסאַורוס.
  דאָמיניקאַ און מאַרגאַריטאַ האָבן אויפגעהויבן זייער מאַגיש וואַנדז. ד י פארטיזאנע ר מײד ל הא ט פריע ר געשאסן . אוּן פוּן דֶעם שֵפֶץ פוּן דֶער שֵׁבֶק וָואס עֶר וֶועט אוֹיסְפִילֶען אַ מְרוּדְדֶערֶת. און ער וועט שלאָגן די פאַרזעעניש 'ס מויל. און ער וועט זיין שיין פארטריקנט. אבע ר אי ן רעאקצי ע אי ז געװע ן א ן נא ך גרויםע ר או ן טױבדיקע ר ברום .
  דאָמיניקאַ האָט עס גענומען, און אין ענטפער , זי שלאָגן עס מיט אַלע איר מאַכט, אַקטינג מיט מאַכט, ווי צו קלאַפּן אַ מערדעריש הויפן און, טשערפּינג:
  דיינאַסאָרז, אפֿשר איר זענט דאָ, און נישט אין אפריקע,
  אפֿשר איר קייַען היי פֿאַר פרישטיק,
  דיינאַסאָרז, ...
  און די מיידל האָט געשיקט איר חלק פון מאַגיש צו דעם ריז. או ן ז ײ האב ן גענומע ן זײנ ע פאנג־צײנער , או ן װע ן מע ן הא ט ז ײ געשלאג ן , זײנע ן ז ײ געװאר ן אי ן שײנ ע ראזע ע קנאפלן .
  דאָמיניקאַ האָט געזונגען:
  כ׳האב געװאלט מאכן אן אײזן
  דער העלפאַנד האָט זיך פּלוצעם באַוויזן...
  פליגלען ווי אַ בין -
  בלומען אַנשטאָט אויערן!
  מאַרגאַריטאַ האָט זיך אויסגעבראָכן אין געלעכטער און, ווידער, וואָלט זי איר געשלאָגן מיט אַ דעסטרוקטיווע און דעסטרוקטיווע פּולסאַר. אבער די קינדער 'ס אַרמיי אנגעהויבן צו שפּריץ די פאַרזעעניש מיט אַראָוז. און זיין וואָג-פאנצער אנגעהויבן צו בלאָז .
  דאָמיניקאַ האָט גענומען און אַרויסגעלאָזט כּישוף סײַ פֿון אירע באָרוועסע פֿיס, סײַ פֿון איר שטעקעלע. און דא האט זיך גוט געארבעט.
  עס איז געווען ווי אויב עפּעס מאַגיש האט גענומען עס און אָנגעקלאָגט זיך מיט קאָלאָסאַל דעסטרוקטיווע מאַכט.
  מאַרגאַריטאַ האָט עס גענומען און געציטערט, ווינקנדיק מיט אירע שאַפירע אויגן:
  - וואַו!
  דע ר טיראנזא ר הא ט זי ך צוזאמגעבראכ ט או ן אוי ף זײ ן ארט , הא ט זי ך ארויסגעװיזן א גרויםע ר או ן ברײטע ר טיש , דיק , באלאדענ ע מי ט עסן . און דאָ איז עס שוין געווען אַזוי לאַגזשעריאַס און אַנפּרעסידענטיד, יינציק. און אַזעלכע בלענדיקע מעדנים.
  דאָמיניקאַ האָט געזונגען:
  דאס איז געווען געשמאַק
  און דער אַראָמאַ איז פיל זיסער ווי האָניק ...
  מיר וועלן נישט געווינען פון קראַצן,
  און אונדזער נאַטור וועט בליען!
  מאַרגאַריטאַ באשטעטיקט מיט אַ שמייכל, באַרינג איר ציין:
  - יאָ, עס וועט בליען! און אַז ס גרויס!
  דערנאָך האָט דאָס פּאַרטיזאַנער מיידל צוגעגעבן:
  - און איר וויסן ווי צו וואַרפן מאַגיש. דאָס , איך מוזן זאָגן, איז אַמייזינג! מאַכן אַזאַ אַ גרויס גרייס אין אַ געשמאַק מייַכל . דאָס זענען נישט אָרקס אָדער גאַבלינז - עס איז גרינגער מיט זיי!
  דאָמיניקאַ האָט זיך אַ נײַד געטאָן און געזונגען:
  - אַלץ אוממעגלעך איז מעגלעך, איך וויסן פֿאַר זיכער,
  און לערנען צו וואַרפן מאַגיש, גאַנץ אין אַבסענטיאַ!
  און בריק דיין פֿיס אויף זייער שטאַרק שטאָל,
  און צעהאַקן די פאַרזעעניש מיט אַ שאַרפּענער!
  מאַרגאַריטאַ האָט זיך געכײַכט און באַמערקט מיט אַ שמייכל, אַז זי האָט געפֿינקלט מיט פּערל:
  - יאָ, איר זינגט אַזוי רירנדיק אַז איר וועט ניט געפֿינען קיין שולד! סופּער!
  דאָמיניקאַ האָט מסכים געווען:
  - איך בין אַ גרויס סופּער - אַ פייטער קולער ווי די וועלט!
  און ווי ער וועט נעמען און זעמל מיט די אויגן אַז זיי זענען אַזוי סאַפייער און ווי שטערן.
  דע ר טיש מיט שפײז האט געװיקנט די קינדער־קריגערס, און טײל פון זײ האבן אנגעהויבן צוגײן צו אים און נעמען דאונאטס און קוכן, אײנגעטונקען אין שאקאלאד און פארשײדענע סארט קרים. בעסער נאָך, כאַפּן עטלעכע ייַז קרעם. דאָס איז לעגאַמרע פּרעכטיק.
  מאַרגאַריטאַ האָט אַ געבלאָזן אין איר האָרן און גערומט:
  - איר גייז טאָן ניט דאַרפֿן צו עסן צו פיל ,
  עס איז ניט דאַרפֿן פֿאַר איר אַלע צו קאַמיש אין די בורזשואזע ...
  און שרייב זיך אַ העפט,
  מאָביליטי וועט נאָך קומען אין האַנטיק!
  דאָמיניקאַ באמערקט מיט אַ זיס שמייכל:
  - יאָ, עס איז טאַקע געווען גרויס!
  און זי האט א װינק געטאן מיט אירע קארנפלומער בלויע אויגן.
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  - פלייש פון דיינאַסאָרז איז נישט זייער געשמאַק, און אפילו ווייניקער פֿאַר קאַרניוועראַס באשעפענישן. אבער צו עסן דעם פערד...
  דאבריניע האט געשריגן:
  ― איך װעל דיך ניט עסן דאָס פֿערד!
  און דער בחור-העלד האט געזונגען:
  סבֿקה־בורקאַ, נבֿיאות קאורקע,
  שטעל זיך פאר מיר
  װי אַ בלאַט פֿאַרן גראָז!
  סבֿקה־בורקאַ, נבֿיאות קאורקע,
  זייער, זייער נייטיק
  טרעפן איר!
  אָענאָמאַוס גענומען עס און שפּרינגען פון די שלאנג. ער האט טאַקע געוואלט צו פּרובירן וואָס מין פון עסנוואַרג דער דיינאַסאָר האט זיך אויסגעדרייט אין. רובֿ מסתּמא, עס איז עפּעס כיינעוודיק. און דער אינגל־פּרינץ האָט גענומען דאָס שטיקל מיט שאָקאָלאַד און אַרײַן אין מויל אַרײַן.
  און ער האָט אָנגעהױבן צו קײַען שטאַרק, ס'איז געװען קרימי און זיס. עס איז אַזוי געשמאַק.
  ד י קינדע ר האב ן זי ך געװײנט : אי ן אײנעם :
  ― נו, לאָז מיך פּרוּװן! דו זאלסט נישט זיין בייז מומעס!
  מאַרגאַריטאַ האָט אומשולדיק געשמייכלט:
  ― איך הײס די מומע? עס איז לאכעדיג!
  און די פּאַרטיזאַנער מיידל האָט געשריגן:
  ― איך װעל אײַך געבן צען מינוט עסן! איר קענען עסן, אָבער אין מאַדעריישאַן!
  האָט דאָמיניקאַ געפרעגט מיט אַ שמייכל:
  - הא ט אי ר געמוז ט הונגער ן אי ן דע ר מלחמה ?
  מאַרגאַריטאַ האָט אַ נײַד געטאָן מיט איר גאָלדענעם קאָפּ, אין דער קאָליר פֿון אַ פרילינג דאַנדעליאָן:
  ― יאָ, װי! און עס איז געווען גאָר יגזאָסטינג!
  דאָס מיידל האָט אָנגעהויבן זינגען מיט איר קלאָרן שטימע, כּדי צו אונטערשטרייכן די טראַגעדיע פֿון דער סיטואַציע.
  בשעת זינגען, די מיידל אפילו שפּרינגען פון די שלאנג. און זי האָט אָנגעהויבן טאַנצן אויפֿן מאַראַנץ גראָז מיט די באָרוועסע פֿיס.
  און איר קול איז געווען אַזוי ירידאַסאַנט און שטראַלנדיק:
  מיר זענען קאָמסאָמאָל מיטגלידער, חלום גערלז,
  וועגן דער צוקונפֿט פון די מענטשן פון דעם שיין לאַנד ...
  ווען מיר זענען געטרייַ צו דער ערד און פּלאַנעט,
  און מיר געווינען דעם געפערלעך שלאַכט!
  
  יעדער געשעפט איז אַרגיוד דעמאָלט,
  א פייער ברענט געוואלדיג אין א יונג הארץ...
  גירלס, דאָס איז נאָר שיין
  לאָמיר עפענען די טיר צו די וואַסטנאַס פון פּלאַץ!
  
  ווער עס יז וואס איז אַ מענטש איז אַ ריז
  וויסנשאַפֿט, איך וויסן, וועט געבן אים מאַכט ...
  גלויבן מיר, אונדזער רופן איז שטענדיק דער זעלביקער,
  אַזוי אַז הבל שולט, און קין איז אין געפֿאַנגענשאַפֿט!
  
  איך ווילן אַ ברייטהאַרציק שניט צו ריפּען,
  פֿאַר די פּלאַנעט צו בליען ...
  אַזוי אַז אַ שיין, ווונדערלעך גן עדן זאל קומען,
  און פרענדשיפּ איז געווען שטארקער ווי מעטאַל!
  
  מיר וועלן קאַנגקער די ויסווייניקסט פּלאַץ,
  מײדלעך לױפֿן באָרװעס דורך פּודלעס...
  איבער אונדז איז אַ גילדענע-געפליגלט כּרוב,
  זאַווערוכע און קעלט וועט נישט יבערשרעקן אונדז!
  
  גלויבן מיר, אונדזער פיינט קענען נישט באַזיגן אונדז,
  נערװן פון שטאל און א פלאם אין הארץ...
  און די שטאַרקייט פון גייסט, ווי דו ביסט אַ בער,
  מיר וועלן כאַפּן דעם פאָן, איך וויסן!
  
  ווער האט ליב די מערסט שטראַלנדיק גערלז,
  ער איז שיין אין נשמה און בילד ...
  צוגרייטן אַ שטאַרק מאַשין ביקס,
  כאָטש דיין קעגנער איז געפערלעך!
  
  איך וויסן מיר וועלן באשטימט געווינען,
  מיר וועלן אויף אייביק זיין פאַרייניקט מיט אונדזער מוטערלאַנד ...
  נאָך אַלע, עס איז אַ גאַנץ שטערן-וועלט פֿאַר אונדז,
  זאָל דער מענטש ווערן אַ שטאַרק באַשעפעניש!
  
  די ליכט פון די פאטערלאַנד אָן זייַן מייַעסטעטיש באַונדריז -
  רובין שטערן פייערן איבערן קאפ.
  רוס האָט זיך באַדעקן מיט ימאָרטאַל כבוד -
  דער מעכטיקער העלד, דער דריימאַן, שלאָגט!
  
  ראָוואַן רובין אין שמאַראַגד בלעטער -
  שאַפיר פינקלען אין פעלד , קאָרנפלאָווער ...
  איך שיקן מיין געדאנקען צו איר, רוסלאַנד -
  א טאָפּל-כעדאַד אָדלער פליט מיט לידער!
  
  אין טוי טראפנס פערל זענען שנייפלייק דיימאַנדז,
  אַלץ איז גוט אין די גרויס מוטערלאַנד!
  די ערד איז פעט, זי האט אדערן װי פעדערן,
  די שניי-דריפטן זענען אַוועקגעשוועבט געוואָרן מיטן פרישן ווינט!
  
  אין איין געגנט פון רוסלאַנד עס זענען אייז, סתימות,
  אין פריינט , קעמלען זענען די גאָלד פון דער מדבר.
  ס'איז דא ווארעם ווען די שניי-שטורמען ברוימען,
  ווייַל מיר האַלטן גאָט אין אונדזער הערצער!
  
  וואָטערמעלאַנז, מעלאַנז און bananas וואַקסן,
  און ערגעץ אין די זומער איר רייסינג אויף סקייץ ...
  נו, וואו קען מען געפינען אזעלכע לענדער אויף דער וועלט?
  װאו פעלקער זײנען אזוי שטארק אין די פויסטן!
  
  אין רוסלאַנד, די פיט פון געווער איז דערהויבן,
  אין אים איז דער מענטש דער באשעפער פון זיין אייגענעם גורל!
  מיר קענען קעמפן נאָר גוט ,
  אַזוי אַז אַ מבול פון צרות קומט נישט צו רוס!
  
  אונדזערע פֿרויען זײַנען שיין, אַלע ווייסן
  און עס זענען נישטאָ קיין שטאַרקער מענטשן מיט מוט!
  פאטערלאנד, איר זענט די עמבאַדימאַנט פון גן עדן -
  איין הערשער גאָט איז דער האר פון די משפּחה!
  
  ארטאדאקס ייקאַנז וועט זיין באוויליקט,
  די קאמפאניע וואס א זעלנער גייט ארויס...
  מי ר װעל ן אהײמקומע ן מי ט ברוכדיק ע באלעבאטים ,
  אָן פעלנדיק אַ שלאָגן, די אַרטשערס שלאָגן זייער פיינט!
  
  לאָמיר געבן שלום און גליק צו דער גאנצער אַלוועלט,
  און צוזאַמען מיט גאָט וועלן מיר אויפשטיין די טויטע!
  פֿאַר די כבוד פון אונדזער ינקאָררופּטיבלע מוטערלאַנד -
  מיר וועלן זיכער געווינען, איך וויסן!
  דאָמיניקאַ האָט אויך אויפֿגענומען אירע לידער. או ן ז ײ האב ן דא ס אל ץ צוזאמע ן געטאנצט , או ן זײער ע נאקעטע , געזונטע , שטארק ע פיס , זײנע ן געװע ן אי ן באװעגונ ג או ן געטאנצט .
  דערנאָך האָט מאַרגאַריטאַ געבלאָזן דעם האָרן:
  - ליכט אויס! אַז ס עס, מאָלצייַט צייַט איז איבער.
  ד י קריגעריש ע קינדע ר האב ן מי ט זי ך אפגעלאז ט פו ן טיש . אין פאַקט, ווי קענען איר נישט צעלאָזן עס ? ווען עס זענען ממש דאַזאַנז פון פאַרשידענע טייפּס פון קרעם. און עס איז גאָר געשמאַק. און די סמעללס פון די אייז קרימז, פּייסטריז, קייקס, פּרעטאַלז און אנדערע געשמאַק און אַפּעטיטלעך זאכן זענען אַזוי יקסייטינג און אַטראַקטיוו.
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט :
  ― עסט ניט איבער ! פיר מאַדעריישאַן!
  מאַרגאַריטאַ טוועעטעד:
  ― װײס אַלע, אַז אַ מענטש איז נישט קײן חזיר! און איר דאַרפֿן צו עסן זייער קלוג.
  האָט געמורמלט דאָס העלדישע אינגל דאָבריניע, וועלכער האָט אַליין נאָר געגעסן אַ טוץ קוכן און זיך פֿאַרשמירט מיט פֿיל-קאָלירטע קרעם:
  - דאָס איז אַלע אַמייזינג! אבער איר דאַרפֿן צו וויסן ווען צו האַלטן. עסן איז גוט, אָבער אָווועריטינג איז שלעכט.
  דער יינגל פּרינץ אָענאָמאַוס מסכים:
  - דיין הויפּט פייַנט איז דיין מאָגן. אבער ווען זיי זאָגן - געבן דיין מיטאָג צו די פייַנט, דאָס טוט נישט מיינען צו נעמען עס ממש!
  דאָבריניע האָט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - אָבער נאָך אַ שווער טאָג, אָדער באַטאַלז, אָדער טריינינג, איר זאָל עסן געזונט! אַנדערש עס וועט זיין קיין מאַכט.
  דאָמיניקאַ נאַדאַד מיט אַ שמייכל און געזאגט:
  - איך פּערסנאַלי בעסער צו צעלאָזן די פּראָטעין אין מילך פֿאַר מיטאָג און טרינקען עס. עס איז סאַטיספייינג, און בייַ נאַכט די מאַסאַלז וואַקסן און טאָן ניט פאַרברענען. נו, הייַזקע קעז מיט פיש פֿאַר מיטאָג איז זייער געזונט. דער גוף פון אַטליץ דאַרף פּראָטעינס.
  די קינד וואָריערז זענען עפעס געבויט. און זיי ווידער אנגעהויבן צו מאַרץ צו די שלאָס פון די בייז מכשף באַסטינדאַ. ד י לאנדשאפט ארום איז װײטער געװען פולש. אבער , װא ס װײטע ר אי ז געגאנגע ן ד י קלײנ ע ױנג ע ארמײ , װא ם הא ט זי ך געפלאטערט , מי ט זײנ ע נאקעט ע שטויביק ע כילז , אל ץ מע ר אי ז ד י נאטו ר פארדארפ ט געװאר ן גלײ ך פא ר אונדזער ע אויגן .
  זיי זענען געווען אַפּראָוטשינג די מלכות פון ראַץ, און דאָס זענען זייער חורבן אָונערז.
  צו דערפרייען זיך, האבן די קינדער־קריגערס אנגעהויבן זינגען און האבן אנגעהויבען מיט ענערגעטישער פיס צו שטאכן:
  עלפיה בליען ווי אַ קוסט אונטער מלכים,
  עס איז סאָף און מער שיין ווי די אַלוועלט ...
  נצחון געעפנט אַ לימאַטלאַס חשבון,
  אונדזער אמונה וועט אויפשטיין אין ראָדנאָווערי !
  
  די גרויסקייט פון דער פאטערלאַנד, גלויבן עס, איז
  זאל איר טייער הארץ זיך העכערן...
  אַזוי אַז די גליק פון די אַלוועלט ליגט אין
  צו האָבן עלפיה מיט אַ שטאַרק דאַך!
  
  באַמערקן אַז אונדזער עלף פליעס פאָרויס,
  און שניידט די כוואליעס מיט דער ברוסט...
  אבער מיר מוזן, מיר וועלן קומען די אנדערע וועג אַרום,
  און עס וועט זיין אנדערע, גלויבן מיר, ריכטער!
  
  אונדזער מוטערלאַנד וועט האָבן אַ גרויס וועלט,
  וואָס בלאַזיז מיט ליכטיק ליכט ...
  און אויבן אַלע, עלפראָג איז דער געץ פון דער נשמה,
  וואָס טורנס ווינטער אין זומער!
  
  יאָ, איך וויסן, עס איז שווער פֿאַר אונדז,
  אָבער איר דינען אָענאָמאַי געטריי ...
  די שיפל איז געשלאגן געווארן, די רינדער האט זיך צעבראכן,
  און ערגעץ בילן אַ ברודיק הונט בילן!
  
  ניין, מיר וועלן נישט געבן עלף צו די קעגנער ,
  אונדזערע שווערדן זענען בלייד, גלייב מיר, שאַרפער...
  מיר וועלן שטיין און געווינען ווידער
  און טאָן ניט רעדן ומזין, בייזע גייסטער!
  
  דאָ מיר זענען צוזאַמען פֿאַר די פּאַראַד,
  עס איז ניט מער שיין הייליק לאַנד אין די אַלוועלט ...
  גלויבן מיר, מיר וועלן שיקן אונדזער שונאים צוזאַמען אין גיהנום,
  און מיר וועלן בויען אַ גן עדן זיך, איר וויסן, אפילו!
  
  קיינער קען אונדז נישט האַלטן
  מיר זענען די גרויס קניגהץ פון די עלווז ...
  אַזאַ מאַכט, אַן אומווינסאַבאַל אַרמיי,
  און לאָמיר מאַכן די גאנצע פּלאַנעט מער צופרידן!
  
  לאמיר זיך ווייזן פאר דער וועלט אין שיינקייט,
  לאָמיר כאַפּן די זיבן-קאָליר פאָן איבער דעם פּלאַנעט ...
  און מיר וועלן זיין צופרידן, גלויבן מיר, אומעטום,
  מען זינגט דאך העלדישע מעשים!
  
  ביטע טאָן אַז שרעטל שלום איז בייַ אַ פּרעמיע אומעטום,
  און עס וועט יקספּאַנד קעסיידער ...
  און מענטשן וועלן זיין צופרידן אויף דער ערד,
  ווייל ס'איז נישטא קיין בושה פארן פאטערלאנד!
  
  ווען דער גרויסער סאָלסעסוס קומט ,
  עס וועט זיין קיין פינצטערניש אין אונדזער אַלוועלט ...
  און אויב מענטש און שרעטל זענען נישט פּאַכדן,
  זיין צוקונפט איז זונופגאַנג און שאַפונג!
  דאָס איז אַ ליד וואָס רירט די נשמה! א געוואלדיגער און געוואלדיגער ליד.
  כאָטש די לאַנדשאַפט אַרום איז געווארן פיל ערגער - רוט ביימער, געהאַקט גראָז, אַלץ איז צעבראכן און באדעקט מיט שפּור פון שטשור פּאָז.
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  - יאָ, טאָן ניט דערוואַרטן קיין גוטס פון די ראַץ! און אַלע אַרום עס זענען זעראָס.
  מיט אַ שמייכל אַזוי שטראַלנדיק און פריש, האָט דאָמיניקאַ באַמערקט, בלענדיק די ציין:
  - דא ס אי ז אװדא י געװע ן צ ו דערװארטן ! אלעס איז געווארן צו אומזין . אבער וואָס קענען איר נעמען פון אַ שטשור - אַחוץ פערטאַלייזער פון פעסעס!
  און בײדע מײדלעך האָבן זיך צעבראָכן אין געלעכטער. נא ך װעלכע ר ד י גאנצ ע קינדע ר סקאװע ר הא ט זי ך פארגרעסער ט זײע ר באָרװע ס טרעפ . צװײ קריגערײער ײנגלעך האבן זיך צוגעלאפן און געשװאונקען די שװערדן װי װינטמילן.
  ד י העלדיש ע בחורי ם פו ן בײד ע זײט ן געהא ט דע ר ערשטע ר שטשור , ד י גרעםט ע פו ן א גוט ן בוללדאג . דא ס אי ז געװע ן א גרויםע ר קאמף .
  ד י קינדע ר האב ן נא ך מע ר געשטארק ט זײע ר גאַנג , או ן ממש , אנגעהויב ן לויפן . און דעמאָלט אַ גרויס טרופּע פון ראַץ ארויס פאָרויס. דע ר עלטסטע ר פו ן ז ײ אי ז געװע ן ד י גרויס ע פו ן א גוט ן ביק . די מיידל אַקטריסע דאָמיניקאַ ראָוד אין שלאַכט אויף אַ שלאנג. און זי איז געווען גרייט צו קעמפן, אָבער איר ערשטער קלאַפּ פון די מאַגיש שטעקל האָט געטראָפן די עלטערע שטשור.
  און עס האָט זיך אָנגעלויכטן און זיך פֿאַרוואַנדלט אין אַ גרויסן קרייז פֿון אויסגעקליבענע קעז מיט לעכער. און אַזאַ אַפּעטיטלעך ריח האָט זיך אַרויסגעלאָזט פֿון אים, אַז די ראַץ האָבן זיך אַנטוויקלט פֿון דער אַטאַקע אויפֿן קינדער־באַטאַליאָן און באַפֿאַלן אויף זייער געוועזענער פירער, וועלכער איז געוואָרן אַזוי אַפּעטיטלעך מיט דעם אַראָמאַ פון דער מעכטיקער נאַש פאַר מײַז.
  דא ס אי ז געװע ן א חידוש .
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  - דיין אַבילאַטיז וואַקסן יעדער שעה! און דאָס, איך מוזן זאָגן, איז גאָר קיל !
  דאָמיניקאַ האָט אַ נײַד געטאָן מיט איר גאָלדענעם קאָפּ:
  - איך קען טאָן אַ פּלאַץ! און דאָס איז מיין גרויס קרעדאָ! און אויב איך באַקומען סטאַרטעד, דעמאָלט גאָרנישט וועט האַלטן מיר.
  און די מיידל גענומען עס און שלאָגן אן אנדער סקוואַד מיט מאַגיש בליץ. און נאך פארוואנדלונגען זענען פארגעקומען.
  עטלעכע טוץ ראַץ געווארן גרויס, סטרייפּט קאַווענע וואָס האָבן אויסגעזען זייער אַפּעטיטלעך.
  די קריגערישע קינדער האָבן געזונגען אין כאָר:
  מעלאַנז, וואָטערמעלאַנז, ווייץ בונס,
  אַ ברייטהאַרציק, בליענדיק לאַנד...
  און זיצט אויפן טראָן אין עלפיבורג -
  פאטער מלך אָענאָמאַי!
  און אַזוי האָבן די קינדער-וואָריערס ענדלעך געקעמפט מיט די ראַץ, און לאָמיר זיי אַראָפּהאַקן אָן אַ יבעררייַס. און די קריגערס שווינגען מיט ענערגעטיק די שווערדן . און די מײדלעך האָבן גענומען שיסן פֿון בױגן. טײ ל פו ן ז ײ זײנע ן געװע ן עלפים , או ן ז ײ זײנע ן געװע ן זײע ר באקאנ ט אי ן שיסערײ . דאָס איז טאַקע געווען אַן אמתער קאַמף.
  און עטלעכע מער שטשור סקוואַדז גיין אין שלאַכט. זיי לויפן ווי אַ טיף טייַך.
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - ווען מיר רעדן וועגן עפּעס שלעכטס און בייז, עס איז אַ געפיל אַז עס איז קיין שיעור!
  מאַרגאַריטאַ האָט געזונגען מיט אַ שמייכל, וואָס איז אָבער געווען טרויעריק:
  וואָריערז פון פינצטערניש זענען באמת שטאַרק,
  בייז הערשן די וועלט אָן וויסן די נומער ...
  אָבער איר זענט די קינדער פון שׂטן,
  דו זאלסט נישט ברעכן די מאַכט פון משיח!
  דאָבריניע, שפּרינגען פון די שלאנג, אנגעהויבן צו צעהאַקן די ראַץ. ע ר הא ט דא ס געטא ן מי ט צװ ײ שװערד ן גלײ ך או ן צולי ב דע ם ײנגל ס שנעל ע באװעגונגען , הא ט זי ך אויסגעזע ן װ י א קאװע־מיל ל ארבעט . דא האט זיך אנגעהויבן די פארניכטונג.
  אָענאָמאַוס האָט זיך אויך אָנגעשלאָסן אין דעם שלאַכט. דער ײנגל האט אנגעכאפט אײן שטשור בײם עק מיט די פיס און האט אים געװארפן אויף דער אנדערער, צובראכן בײנער. דערנאָך האָט ער געזונגען:
  ― מײַן גרױסע כּוח איז גרױס,
  און איך וועל קיינמאָל געבן זיך צו מיין שונאים ...
  פון דעם קלאַפּ פון דעם יינגל ס פויסט,
  די בייז שטשור וועט פליען צו בושה!
  טאקע, דער יינגל פּרינץ ווייזט זיך צו זיין אַ זייער האַרט פייטער אין שלאַכט.
  דאָבריניאַ איז אויך שטאַרק, מאַסקיאַלער, כאָטש ער געוויינט יינגל לעגס און, ניט פאַרגעסן וועגן שווערדן . און ער אנגעהויבן צו ווייַזן אַ בוילעט מדרגה פון זידלען. ווי האַרט און בלוטיק דאָס אַלץ איז געווען.
  דאָס יינגל האָט זיך אַרויסגעוויזן זייער אַגרעסיוו און קאַמבאַטיוו, ווי אויך די אַנדערע קעמפער פון דער יונגער אַרמיי.
  און דער יינגל ס נאַקעט פּיאַטע דורכשטעכן די ראַץ ס סקאַלז רעכט דורך.
  דאָס איז אַ קיללער, און אין דער זעלביקער צייט עס איז אַ שמייכל אויף די ליפן פון דעם יינגל .
  דאָמיניקאַ ניצט איר מאַדזשיקאַל מאַכט פֿאַר די ווייַטער טראַנספאָרמאַציע. און ער איז גאָר אַקטיוו.
  דער וואָריער שפּרינגען אַרויף און ספּינז אַרום. און איצט פליען ווידער אַ שטראָם פון ענערגיע פון איר מאַגיש שטעקל. און שלאָגן די אָרק.
  א צעשויבערט, ברוין בער מיד טורנס אין אַ שאָקאָלאַד מאַרשמעלאָו. ווי גרויס איז דאָס ?
  מאַרגאַריטאַ געפרעגט מיט אַ שמייכל:
  ― קענסט מאַכן האַלבע?
  דאָמיניקאַ האָט אַ נײַד געטאָן מיט איר גאָלדענעם קאָפּ:
  - אַוודאי קען איך! און עס וועט זיין ווונדערלעך!
  און דאָס מיידל האָט אַרויסגעלאָזט מאַגישע באַשולדיקונגען סײַ פֿון אירע הענט, סײַ פֿון די נאַקעט פֿעסן. פלאַמעס שלאָגן די סקוואַד פון אָרקס. און אַ גאַנצער טײַך האָניק האָט געפֿלאָסן... דער האָניק איז געװען געל־מאַראַנץ און האָט געשפּריצט װי אַ ינדנברעך.
  מאַרגאַריטאַ האָט געענטפערט מיט אַ לאַכן:
  - איר וויסן, דאָס איז נישט גאַנץ וואָס איר דאַרפֿן!
  דאָמיניקאַ נאַדאַד אין העסקעם.
  - אמת, נישט גאַנץ חלוואַ, אָבער אויך גאַנץ זיס!
  דאָס פּאַרטיזאַנער מיידל האָט באַמערקט:
  - חלװא איז געװען א זעלטנקײט פאר דער מלחמה. אבער זיי האבן געגעסן האָניק אפילו בעשאַס די פאַך.
  װידער אַ קאָפּ געטאָן , דאָס מאָל צו די ראַץ, און געזונגען:
  דער בעסטער טאַלאַנט, פון קורס, איז האָניק,
  דאָס יינגל וועט דאָך פאַרשטייען...
  אפילו אַ קליין ביסל - אַ לעפעלע,
  דאס איז שוין גוט, נו, לאמיר א גאנצע טאפ!
  מאַרגאַריטאַ האָט אויך געכאַפּט, ערשט מיט אַ כּישוף־שטעקל, און דערנאָך מיט אירע נאַקעטע פֿעס, ווײַטער:
  אבער האָניק, דאָס איז אַ זייער מאָדנע זאַך,
  יעדער זאַך אָדער יגזיסץ אָדער טוט נישט ...
  אָבער האָניק, איך נאָר טאָן ניט פֿאַרשטיין וואָס דער סוד איז,
  אויב עס יגזיסץ, דעמאָלט עס איז מיד ניטאָ!
  אבער אויב איר עסן עס, דעמאָלט עס וועט זיין קיין קאָפּדרייעניש!
  דאָמיניקאַ האָט עס גענומען און זיך אַרומגעדריקט אויפן שלאנג. איר שמייכל איז געוואָרן אַזוי בייז, און אין דער זעלביקער צייט, פריידיק. די מיידל האָט געפילט קאָלאָסאַלע שטאַרקייט אין זיך. און דעמאָלט אַ כוואַליע געקומען אויס פון איר מאַגיש שטעקל. און אין אַמאָל אַ פּאָר פון טויזנט ראַץ פארקערט אין געשמאַק טשאַפּס אין סאָוס. און נאָך איין כוואַליע פון די מאַגיש שטעקל, און די ראַץ האָבן זיך אויסגעדרייט אין פיש קיילים.
  דערצו, זייער זייַט שיסל איז געווען לאַגזשעריאַס, מיט bananas, אַנאַנאַס און אנדערע זייער געשמאַק פירות. און אַלץ איז אַזוי אַמייזינג געשמאַק און ווונדערלעך.
  דאָמיניקאַ האָט געזונגען:
  די זייַט קיילים זענען ווונדערלעך
  די מיידלעך זענען כיינעוודיק...
  און פיר ליכט שייַנען,
  זעץ די אָרק אין די שנוק!
  מאַרגאַריטאַ האט וויציק באמערקט:
  - אַ גוטער קאָכער מאַכט טשאָפּס פֿון אָרקס און ראַץ, און צו עסן!
  דאָס יינגל דאָבריניע האָט גענומען און האָט אַ שווערן ברוקשטיין אַרויפגעוואָרפן דעם גאָבלין'ס שטערן. ער האט גלײך דורכגעשטעקט די שאַרבן און געזונגען:
  - אויב איר זענט אַזאַ אַ פריק ,
  איך וועל דיך קלאפן...
  נו, וואָס אויב איר זענט אַ בלאַקכעאַד,
  דעמאָלט אַן אַקטיוו פּלאַן איז גרייט!
  . קאפיטל נומער 11 .
  דאָמיניקאַ דאָלפינאָוואַ ס ברודער געביטן זיין נאָמען. און איצט ער גערופן זיך זייער קיל - קאַליגולאַ. אָדער אין כּבֿוד פון די פאַרנאַנט קייסער, אָדער נאָכמאַכן דעם נאָמען פון איינער פון די ייזל אין די קאַרטון וועגן דוננאָ.
  און איצט די פייטינג יינגל קאַליגולאַ דעלפינס באַשלאָסן אַז ער דארף צו גיין אין זוכן פון זיין שוועסטער. אבער ווו צו קוקן פֿאַר איר פעלנדיק מענטש?
  און דער יינגל האט זיך אויסגעדרייט צו איין באַרימט בוך אויף מאַגיש. ער האָט, פֿאַרשטייט זיך, ניט געטרויען צו אַלע סאָרץ פֿון פּסיכישע און מכשפים.
  אבער פארוואס נישט פּרובירן צו גיין אין טראַנס זיך. דערצו איז זײַן פֿאָטער נישט אַ מענטש, און ער קען האָבן זײַנע אייגענע מאַגישע פֿעיִקייטן, און פֿון גאָר אַן אויסערגעוויינלעכער מדרגה.
  דער יינגל קאַליגולאַ גענומען די דעלפינס און זיך אַראָפּ אויף די דיוואַן אין די לאָטוס שטעלע. און געפרוווט צו קאַנסאַנטרייט. דער יונגער פילם אקטיאר האט אריבער די פיס און זיך אויסגעגליטשט דעם רוקן. און אַזוי האָט דאָס יינגל זיך איינגעפאַלן אין עפּעס גאָר משוגע און פאַרביק, פּרוּווט געפינען דאָמיניקאַ.
  די פּרעכטיק פון דער טעאַטער פאָרשטעלונג איז שווער צו באַשרייַבן. װע ן באזונדער ם האב ן זי ך געקעמפט , עלפים , ארקן , גאבלינע ר... א קאסטום־שײ ן מי ט פי ל מײדלע ך פו ן אל ע נאציאנאליטעט ן או ן פארשידענ ע גראד ן פו ן נאקעטן . דער ספּעקטאַקל איז שיין און ימפּרעסיוו אין זיין ערידזשאַנאַליטי, ספּעציעל ווען די גערלז שפּריצן זייער נאַקעט פֿיס אָדער אויף די הייס זאַמד אָדער אויף די סנאָודריפץ.
  זיי באַפאַלן דורך סטרייקינג מיט שווערדן און שפּיז אין די פאנצער פון פאַרשידן פארמען פון טאַנגקס. און די מעטאַל מאָנסטערס ריספּאַנד מיט דזשעץ פון הייס פלאַמעטראָוערז. די טעמפעראטור פון דער פלאם איז נידעריק און די מײדלעך, שרײענדיק, װערן בלויז א ביסל פארברענט, און שרײען מיט הארץ. און די אָרקס ברום נאָך העכער, און זייער שטערן קלאַפּן , קלאַפּ, קלאַפּ - מער-קאָלירט קאַנפעטי קראַמבאַלז פון די קלאַפּ.
  און דעקערייטאַד בייפּלאַנעס קאַמיש פון אויבן, געלאזן הינטער גאַרלאַנדס פון פאַנטאַזיע טריינז מיט פאַרשידן קאַסקיידס פון שיינקייט.
  דאָס משוגעםטן, און דאָס קען אַפֿילו אַרײַנלאָזן דעם דאַך פֿון די הינגעלעך, איז, אַז די פֿאַנטאַזיע־וועלט איז פֿאַרמישט מיט עכטע, היסטאָרישע געשטאַלטן, כאָטש פֿון דער ווײַטער פֿאַרגאַנגענהייט.
  סטאלין, ביי דעם געלעגנהייט, אומגעריכט, פארלאזן די אומנייטיק בעסאָדיקייַט, באמערקט:
  - די לופטוואַפע האט דערגרייכט די מערסט אַוואַנסירטע כייץ אין ייווייישאַן. אפילו אויב נישט
  אויב איר ציילן דיסקאָס , די טאַ-700 באָמבער, וואָס איז ביכולת צו פירן אַרויף צו פופציק טאָנס פון באָמבס, געמאכט אַ ערנסט רושם.
  היטלער האָט געזאָגט:
  - אבער די " סופּער פאַרזעעניש " מיט אַ 3200-מם קאַליבער ביקס, צוויי הונדערט טאָנס פון ראַקעט טשאַרדזשיז, איז נאָך אַן אַנסערפּאַסט ווערק פון מיליטעריש קונסט.
  סטאַלין האָט דעמאָלט פֿאָרגעלייגט אַ טאָסט:
  - אַזוי לאָזן ס טרינקען צו די פאַקט אַז די מויל ריקווייערז קיין קונסט אַחוץ מיליטעריש קונסט!
  דער גרויסער פירער פון אלע צייטן און פעלקער האט מיט פארגעניגן געזוכט דעם ווייַן פארחתמעט פאר דער געבורט פון ישוע המשיח, און די וועלט פוהרער האט געטרונקען זאפט פון צען-און-ניינציק פרוכטן. ביידע דיקטאַטאָרן האָבן געקוקט ווי דער שטעג פון אַ ראַקעט וואָס פליענדיק אַרוף, האָט קלאר דורכשניידן דעם הימל אויפן מאָניטאָר. ווי צו הערן די פריילעך קול פון אַ רוסיש מיידל:
  - דער אַרייַנגאַנג אין אָרביט איז געווען מצליח.
  און דונערדיק אַפּלאָדיסמענטן פון אַלע די סטאַנדז - עס איז געטאן! דער מענטש איז לעסאָף אין פּלאַץ, און דאָס איז געטאן דורך פארשטייערס פון די גרעסטע ראַסעס אויף דער ערד - די רוסישע און די דייטשישער.
  דער גאנצער הימל פון האריזאנט ביז האריזאנט איז געמאלט געווארן מיט בליצן פון טויזענטער פיירווערקס פון אלע קאלירן פון רעגנבויגן און מיליאנען שאטנס, ווען, האט זיך אויסגעזען, האט זיך אויסגעשפרייט א פאבולישער נאפאלם איבערן טינט פונעם נאכט-רום. אין דער זעלביקער צייַט , יחיד בלייזינג סופּערנאָוואַ פארקערט אין קלאָר ינסקריפּשאַנז - סלאָגאַנס . ווי: "מאָטערלאַנד און ספעיס", "פאָרווערטס צו די שטערן", "פאַרבאַנד פון די פעלקער פון דער ערד"!
  דאס איז באמת א מין משוגעת. עס איז געווען ווי אַ סופּער-קאָסמיש און פאַנטאַסטיש פאָרשטעלונג. אַן אַלטערנאַטיווע געשיכטע, ווו עס איז געווען קיין מלחמה צווישן די דריט רייך און די וססר, און עס איז געווען זייער קיל . אבער איצט דאָס קוקט נישט זייער גוט, צו לייגן עס מיילדלי.
  ער מוז געפינען זיין עלטערע שוועסטער. און דאָס איז די הויפּט אַרבעט פון דעם יינגל, וואָס האט שוין געשפילט אין אַ סעריע פון פילמס, און איז געווען זייער שיין און מאַסקיאַלער, מיט קאַכל-ווי מוסקל רעליעף.
  און דער נײַער נאָמען Caligula זאָל האָבן געצויגן אַ סך ופמערקזאַמקייט.
  דער יינגל האט פארבליבן זיין קלערן. און פּלוצלינג איך געזען אַ מיידל, שיין ווי אַ מלאך, און מיט געגרייַזלט האָר די קאָליר פון גאָלד בלאַט. זי האט אויסגעשטרעקט די האנט צום בחור און געזאגט מיט א שמייכל:
  - מיר האָבן אַ נומער פון וויכטיק מישאַנז צו פאַרענדיקן מיט איר!
  האָט דאָס יינגל קאַליגולאַ געפרעגט מיט אַ שמייכל:
  - און דאַן איך קענען געפֿינען מיין שוועסטער, וואס פאַרשווונדן ערגעץ אומבאַקאַנט?
  דאס מײדל האט א שאקל געטאן מיט די גאלדענע האר און געענטפערט מיט זיכערקײט:
  - יא, עס איז מעגלעך. אבער דיין שוועסטער איז איצט מקיים אַ שווער משיח - צו ראַטעווען אַלע פארשטייערס פון די שטארקער געשלעכט, איבער וועמען די סאַקאָנע פון צעשטערונג כאַנגז. און עס איז אַזוי שווער.
  Caligula Dolphins געפרעגט:
  - וואָס איז דיין נאָמען, און ווער ביסטו?
  האָט דאָס מיידל געענטפערט מיט אַ זיסן שמייכל:
  - איך בין מאַרגאַריטאַ קאָרשונאָוואַ, אַ פּאַרטיזאַנער מיידל געהאנגען דורך די נאַציס, און איצט אויפגעשטאנען אין אַ נייַ וועלט. און דאָס איז מיין צוקונפט, צו דינען גוטסקייט און ראַטעווען מענטשן.
  דער יינגל אקטיאר האט א ניד געטאן:
  ― איך פֿאַרשטײ אײַך זײער. אַזוי, זענען מיר אין פֿאַר עטלעכע שפּאַס מישאַנז? מין פון ווי אין די קינאָ, אָבער פֿאַר פאַקטיש?
  מאַרגאַריטאַ האָט זיך געטאָן:
  - יא , װ י עפע ם ! אָבער מיר האָבן אַזאַ אַפּערטונאַטיז אַז מיר זאָל נישט זיין דערשראָקן.
  קאַליגולאַ פון די דעלפינס און פּיאָניר פּאַרטיזאַנער מאַרגאַריטאַ האט נישט האָבן צייַט צו דיסקוטירן און אָננעמען די פאַביאַלאַס ספּעקטאַקל, און טאַקע אריין די נייַ וועלט, און אין אַ שטאַט פון קאַמבאַט טראַנס!
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  - מיר האָבן איצט אַ גאַנץ אַרמיי. און איר פֿאַרשטיין וואָס פֿאַראַנטוואָרטלעכקייט איר און איך האָבן!
  קאַליגולאַ געענטפערט זיכער:
  ― אַװדאי פֿאַרשטײ איך! און איך האף צו ווערן א ווערטיק קאמאנדיר.
  און דער ייִנגל האָט געדרײט זײַן שאַרפֿע שװערד.
  מי ר האב ן זי ך גי ך געמאכ ט א פארב ײ או ן זי ך געאײל ט אויפבויע ן מיליטער . זיי זאָלן ווי באַלד ווי מעגלעך גיין קיין איטאליע און שטעלן די פעדערז פון די פּאַפּאַסי אין פייַער.
  ד י מיליטע ר הא ט זי ך ארויסגעלאז ט פו ן װי ן אויפ ן קלאפ ן פו ן פויק ן או ן שפיל ן פו ן גרוים ע שופרות . ד י אינפאנטרי ע הא ט נא ך ניש ט געהא ט צײט , צ ו דערנענטער ן זי ך או ן ד י קאװאלערי ע הא ט זי ך ארומגעלאפן . א ס ך ריטער ן פו ן פארשײדענ ע לענדער , װעלכ ע זײנע ן ארײנגעקומע ן אי ן דע ר צארישע ר רוסישע ר אימפעריע . דא ם הא ט מע ן געמאכ ט צ ו צעטרעט ן ד י פויערי ם מי ט צענדליקע ר טויזנטע ר הויפן . דאַשינג קאָסאַקקס און ליכט טאַטאַר קאַוואַלרי קאַמיש פאָרויס. ווייַטער מאַך רייך דעקערייטאַד דיטאַטשמאַנץ פון די פויליש דזשענטרי. נו, די עלעגאַנטע דזשענטלמען האָבן אויסגעזען ווי זיי זענען צוזאַמענגעקומען אויף אַ קעניגלעכער פּאַראַד. דערצו, אַלעמען וויל צו העכערן די אנדערע אין די פּראַכט פון זייער קליידן, פון העלם צו כאַרנאַס. עס זענען אויך טעוטאָניק ריטער אין פאנצער. די פאנצער איז פּאַלישט צו אַ שייַנען, גילדיד אָדער זילבער. עס זענען אויך שוועדן מיט אַ ספּעציעל מונדיר, און פינים. מאָונטעד דזשאַניססאַריעס און ספּאַגי, אַראַבער קאַוואַלרי.
  און פילע באַנערז און פלאַגס פון פעלקער פון די עקוואַטאָר צו די אַרקטיש אקעאן. און ווי פילע טראָופיז ... דאס זענען די קאַנגקערד כוחות.
  און דאָ קומען די עסטרייך און מיט זיי די דייטשן. מי ר האב ן זי ך װאלונטיר ט אויפ ן שפאציר . אויך, דער געדאַנק פון פּלאַנדערינג איטאליע איז אַ גרויס נסיון. די נאַטור איז דאָרט ברייטהאַרציק און עס איז אַ פּלאַץ פון געלט! ווי אנדערע גוטס וואָס קענען זיין געזאמלט מיט שאַוואַלז.
  קאַליגולאַ דער טאַמבוי האט געזונגען:
  אונדזער אַרמיי איז שטאַרק
  זי באשיצט די וועלט...
  נו, וואָס אויב עס איז אַ מלחמה,
  עס איז נישט אויף אונדזער זייַט!
  און דאָס ייִנגל האָט אַרײַנגעשטאַמפּט מיט די באָרוועסע פֿיס אין קאַלוזשע. פארשטײ ט זיך , א ז ע ר הא ט נא ר געטראג ן קורצע ר הייזלעך , װײ ל ע ר הא ט זי ך אזו י גײ ט באװעג ן אי ן קאמ ף טראנס , א ז ד י קלײדע ר פלעג ן זי ך נא ר ארײנכאפ ן או ן זי ך צעריסן .
  מאַרגאַריטאַ געבעטן איר פרייַנד און יונגערמאַן אַנניילאַטאָר:
  ― אָדער אפֿשר װעט איר טאַקע זינגען? דערצו, עס איז פּונקט דייַן!
  דער יינגל אַקטיאָר האָט זיך געכאַפּט מיט אַ שמייכל וואָס איז געווען ווי אַ וואָלף קאַב:
  ― װאָס מײנט איר, איך קען נישט?
  און קאַליגולאַ פון די דעלפינז אנגעהויבן צו זינגען;
  אָ, די וועלט, איר זענט אַזוי טרויעריק,
  נאָר אַ ים פון טרערן - אַן אָקעאַן ...
  ווו איז דער מיטאָג אַסטראַל וועג פון דער נשמה,
  די טויטע וויי האט געחלומט צו קומען קיין עדן!
  
  עס כּולל די אייז פון הערצער, פאַרפרוירן קראַסטס,
  און די ברענען היץ פון ענוויאַס תאוות.
  כְּמָה דְּאִיהוּ, אֲפִילוּ יְנוּג בָּשָׂר,
  דער טרויעריקער נאכטיגאל שפילט אין טרויער!
  
  ווי די מיוקאַס פון אַ ווודליסע, דער גייסט פון רוטין,
  אוּן דֶער קֶבֶר מִיט דָארְגֶעס.
  אבער מיר קענען אויב מיר זענען פאַרייניקט
  באַקומען די מענטשן אויס פון די קוואַגמיר!
  
  פאַרניכטן די מיאוסקייט פון דער אַלוועלט,
  מעקן קללות איז אַ שרעקלעך צייכן ..
  מיר קענען נישט פאַרטראָגן די לייפס פון צאָרעס,
  זאל דער שטן זיך אומקערן צו שטויב!
  
  דער פּלאַנעט וועט געשווינד וואַרפן אַוועק זיין קייטן,
  אָבער, עס וועט נישט לאָזן אָרביט.
  צו לאָמיר זיך ערלעך באַהאַנדלען
  דעמאלט וועט דאס פאלק אויפשטיין!
  
  דו קענסט אויפשטיין אן מורא,
  דו זאלסט נישט שטופּן אנדערע מענטשן ...
  כדי דער ממזר זאל נישט שווימען מיט פעט,
  כּדי אונדזער מאַמע זאָל נישט עלטער װערן!
  
  מיר וועלן טרינקען אַ ביסל פֿאַר דעם,
  ווייַן וואָס איז זיסער ווי האָניק פון ביז!
  זאל עס זיין צרות אין פאַקט ,
  אבער די שעה פון חשבון איז נישט געקומען!
  
  דעמאָלט מיר וועלן בויען אַ הימלישע גן עדן,
  אַלע קינדער וועלן הנאה אויף אייביק.
  מיר פליען ווי אַ פייַל אין הימל פלי,
  א ליכטיק חלום קומען אמת!
  דער ליד האָט זיך געענדיקט, און מיט אים, די פייטינג פּאָר אריבערגעפארן פון די לאַנדשאַפט פון די איטאַליעניש אַלפּס צו ...
  שעלז זענען עקספּלאָדעד, און פיל מער מאָדערן גאַנז זענען פירינג. דאָ עס איז פּאָרט אַרטהור, די לעדזשאַנדערי שטאָט. עס איז געווען זיין פאַל וואָס האָט אנגעצייכנט די אַראָפּגיין פון די ראָמאַנאָוו דינאַסטי און די גאנצע אַוטאָקראַסי אין אַ גאַנץ. װע ן ד י דאזיק ע פעסטונג ן װאל ט געשטאנע ן , װאל ט ני ט געװע ן אז א גרויס ע רעװאלוציע . מע ן הא ט מע ן געמאכ ט א ביס ל גערויש , או ן אלײג ן ד י האמער ן או ן סערפ ן . אבער עס איז געווען די באַזיגן דאָ וואָס געפירט צו די קייט פון געשעענישן וואָס געפֿירט די גרויס אקטאבער רעוואלוציע.
  איז דאָס גוט אָדער שלעכט? די געשעעניש איז טייַער. מיליאנען קרבנות און עמיגראנטן, אבער שפעטער האט דאס לאנד שטארק פארגיכערט איר אנטוויקלונג.
  אפילו אויב בייַ אַ זייער הויך פּרייַז, די באַפעלקערונג פון רוסלאַנד דיקריסט דורך דערט מיליאָן מענטשן.
  ווי זיי זאָגן, בלוט לעטינג געהיילט דעם פּאַציענט.
  אָבער איצט עס איז אַ געלעגנהייט צו צוריקקריגן פּאָרט אַרטהור און נאָכגיין אַ יינציק שורה. ווען, פֿאַר בייַשפּיל, די ראָמאַנאָוו ריטיין מאַכט, און אַפֿילו אין די אַוטאָקראַטיק ווערסיע. דאָס איז, פון קורס, וויסנשאַפֿט בעלעטריסטיק, אָבער טשיקאַווע. אַזוי, טאַקע, וואָס אַווייץ רוסלאַנד אויב די ווערסיע פון צאַריזם איז אפגעהיט?? סטאַגניישאַן, אָדער וויצע ווערסאַ, נצחון?? וועט די סיסטעם פון אבסאלוט מאנארכיע ווערן מער עפעקטיוו ווי מערב דעמאקראטיעס, די לעצטע איז שוין געווארן מאָדערן. טאקע, די באַציונגען צווישן 21 יאָרהונדערט רוסלאַנד און די מערב האָבן דיטיריערייטיד באטייטיק. נאָך וואָס, עס איז געווארן מאָדערן צו קוקן פֿאַר וועגן אָלטערנאַטיוו צו מערב פּאַרלאַמענטאַריזאַם. דער באַגריף ארויס: געראטן דעמאָקראַסי. דאָס איז ווען פאָרמאַל עס זענען פריי ילעקשאַנז, אָבער אין פאַקט זייער רעזולטאַטן זענען פּרידיטערמינד אין שטייַגן. אבער די פארעם פון רעגירונג איז אומשטאב, און די פארטיי אין מאכט, כדי אויפצוהאלטן איר פאזיציע, פארשניטן שוין די דעמאקראטיע דורך געזעץ. און דאַן גייט אַלץ צו דיקטאַטאָריע, די אָפּאָזיציע פאַרלירט שוין פאַרטרעטונג אין פּאַרליאַמענט.
  און דאַן ווערט אָנגעהויבן דער מעקאַניזאַם פון פאַרשטיקונג און טעראָר, אָדער, פֿאַרקערט, קומט פֿאָר אַ רעוואָלוציע, אָדער פֿון אויבן, ווי אונטער גאָרבאַטשעוו, אָדער פֿון אונטן, וואָס איז אויך געשען מער ווי אַמאָל.
  אין רוסלאַנד בעשאַס די אַוטאָקראַסי אַלץ איז סימפּלער. דער מלך האט אַבסאָלוט מאַכט: צו ויספירן, צו שענקען, צו באַפֿעלן. ער האט די העכסטע דזשודישאַל, יגזעקיאַטיוו און לעגיסלאַטיווע כוחות. עס איז פאראן א מלוכה-ראט פון פערזאנען באשטימט דורך דעם מלוכה, וועלכע ראטיגן אים נאר, און עס זענען פאראן באאמטע וואס פירן אויס דעם רצון פונעם קעניג.
  די סטעיט דומא האט באגרעניצט די מאנארכיע פון אבסאלוטיזם, צונעמען דעם קייסער דאס רעכט צו מאכן געזעצן, און טיילווייז איבערגענומען קאנטראל פונעם בודזשעט. אבער רובֿ ימפּאָרטאַנטלי, עס איז געווען די דומאַ וואָס איז געווארן אַ ברידינג ערד און ווייפּער פֿאַר פאַרשידן קאַנספּיראַסיז. דאָס איז זייער נעגאַטיוו!
  ממילא איז אפילו די פארטיזאנער מיידל נישט געווען קעגן העלפן דעם מלך. מאַרגאַריטאַ געבעטן קאַליגולאַ די בולי:
  - אַזוי די ברירה איז קלאָר, לאָמיר באַפאַלן!
  דער בחור האט געענטפערט:
  - ם׳איז נישטא קײן אנדער ברירה! דאָך מיר באַפאַלן!
  און דער קאַטינג כאַאָס אנגעהויבן. אַקסעלערייטיד מיט די הילף פון מאַדזשיקאַל אַבילאַטיז אין זעקס הונדערט קילאָמעטערס פּער שעה, די טשערוב יינגלעך, כּמעט ניט באַצאָלן ופמערקזאַמקייט צו די יקספּלאָוזשאַנז פון שעלז און מאַשין-ביקס, פּלאַצן אין די רייען פון די פייַנט. צומ גליק, די וועטער איז אויך שלימאַזלדיק, רעגן און פינצטערניש. קוראָפּאַטקין האָט נאָך נישט געשיקט מענטשן אויף דער אַפענסיוו. און ער האָט דורכגעפירט אַרטילעריע צוגרייטונג. פאַרקערט צו די פאָלקס גלויבן, דער גענעראַל און געוועזענער פאַרטיידיקונג מיניסטער איז געווען קיין נאַר. קוראָפּאַטקין געפרוווט צו נעמען קעיר פון די זעלנער און קעמפן סייאַנטיפיקלי. דאָס איז געווען וואָס האָט אים אַראָפּגעלאָזט. ינדיסיזשאַן, פּאַמעלעךקייט, די פאַרלאַנג צו שלאָגן פֿאַר זיכער, קאַמף לויט אַ מוסטער - דיפּרייווד די הצלחה פון די שלאַכט מיט די העלדיש יאַפּאַניש. דעריבער, עס איז ניט דאַרפֿן צו דערוואַרטן סווואָראָוו ס דערינג אנפאלן צו כאַפּן פּאָרט אַרטהור אויף די מאַך. וויי, קוראָפּאַטקין וואַן בלויז ווייַל נאָך דעם טויט פון נגי ס קאָר, די יאַפּאַניש, אויך אָן טשאַנגינג פאָרמירונג , קליימד פאָרויס, קעגן קאָפּ-אויף. און ווי אַ רעזולטאַט, זיי קלאַפּן אויס זייער רייען און ראָולד צוריק.
  אבער איצט קוראָפּאַטקין האט ביידע קאַפּטשערד שעלז און זיין אייגענע.
  דעם מיטל אַז איר קענען אָנפירן אַרטילעריע שעלינג אפילו פֿאַר עטלעכע טעג, קאַלקיאַלייטינג וואָס אויב די יאַפּאַניש ברעכן אַראָפּ. און דאָס טראָץ דער פאַקט אַז עמפּעראָר ניקאַלאַס האט געגעבן אַ קאַטאַגאָריקאַל באַפעל צו מיד שטורעם די פעסטונג און ענדיקן די מלחמה, וואָס איז געווען חורבן פֿאַר די שאַצקאַמער.
  דאָ, פֿאַרשטייט זיך, קוראָפּאַטקין איז צווישן אַ שטיין און אַ שווער אָרט. אבער פּאָרט אַרטהור איז אַ שטאַרק פעסטונג, און איצט אַז די יאַפּאַניש האָבן געזעצט אין עס - פּרובירן עס, נעמען עס!
  אָבער מאַרגאַריטאַ און קאַליגולאַ פון די דעלפינס, טשאַקינג מיט שווערדן און פארווארפן זייער נאַקעט טאָעס מיט די קינדער 'ס פיס, אָבער ווי פלינק ווי פּראָפּעלער בליידס, אריבערגעפארן צוזאמען די באַסטשאַנז, קלאָר זיי פון זעלנער. ערשטער פון אַלע, איר דאַרפֿן צו וויסן די דאָמינאַנט כייץ און דעמאָלט עס וועט זיין מעגלעך צו עפֿענען דעם וועג פֿאַר די אַטאַקע טרופּס.
  בשעת טשאַפּינג סאַמוראַי, מאַרגאַריטאַ וויטלי באמערקט:
  - געװײנטלע ך קעמפ ן ז ײ פא ר דע ר פראגרעם , אבע ר מי ר , װײז ט אויס , קעמפ ן זי ך פא ר דע ר רעגרעסיע !
  קאַליגולאַ דער יינגל האט שמייכלען:
  - מײנט איהר , א ז ד י װידע ר פו ן דע ר פעסטונג , װע ט פארשטארק ן ד י פאזיציע ם פו ן דע ר אויטאקראטיע ?
  או ן ע ר הא ט דורכגעפיר ט א גאנצ ע רײ ע טעכניק ן מי ט שװערדן . אַזױ האָט מען געטראָגן זײַנע שװערדן.
  און די באָרוועסע פֿיס פֿון דעם ייִנגל האָבן געבראַכט מכות , װאָס האָבן צעבראָכן קעפּ, האַלדז און בײנער.
  מאַרגאַריטאַ, לעקנדיק דאָס בלוט פֿון אירע ליפּן, וואָס האָט זיך שפעדיק צעוואָרפן פֿון אירע שנעלע קלאַפּן מיט אירע הענט און פֿיס, האָט באשטעטיקט:
  - אמווייניקסטנס אפילו אזוי! נאָך אַלע, עס איז קלאָר אַז אַ מאָנאַרטש וואס ווינס מלחמות ווערט פאָלקס. לפּחות פֿאַר אַ בשעת. דערנאָך ווערט דער נצחון פֿאַרגעסן, און דער דורכשניטלעכער מענטש, אָדער פּראָסטע מענטשן, ווערט אַרײַנגעצויגן אין אַ באַנאַלער אַרבעט רוטין. - די פּאַרטיזאַנער מיידל מיט איין בריק , ווייל קלאַפּ אַראָפּ זעקס יאַפּאַניש אין אַמאָל, און צוויי זענען דורכגעקאָכט דורך זייער אייגן בייאָנעט פון אַ שטאַרק שטופּ, זי צוגעגעבן. - טאָמער איז דאָס נאָר אַ צײַטווײַליקער אָפּשטעל!
  און זי האָט ווידער באַוועגט איר נאַקעט פּיאַטע, באַזיגן פינף וואָריערז פון דעם לאַנד פון די רייזינג זון, אַרייַנגערעכנט דריי אָפיצירן.
  א באָרוועס יינגל אין קורצע הייזלעך, טשאַקינג די יאַפּאַניש ווי קרויט, קאַליגולאַ לאַדזשיקלי באמערקט:
  - נאָך דעם נצחון, גיך עקאָנאָמיש וווּקס וועט אָנהייבן אין רוסלאַנד. דאָס מיינט, אַז מענטשן וועלן לעבן בעסער, און רעוואָלוציאָנערע סענטימענטן וועלן אַראָפּגיין.
  דער יונגער וואָריער האָט אַזוי געשפּילט דעם קאַנאָן , אַז אַ צענדליק סאַמעריי זעלנער זענען געפלויגן קאַפּויער . טערמינאַטאָר יינגל צוגעגעבן. - מע ן רײם ט זי ך געװײנטלע ך פו ן הונגער !
  מאַרגאַריטאַ, אויסשפּײַענדיק אַ ביין פֿון אַ אָפּגעשניטן שאַרבן פֿון איר מויל, דאָס שפּײַ האָט געשלאָגן דרײַ יאַפּאַנישע זעלנער, האָט נאָר טיילווייז מסכים געווען:
  - אין פאַקט דאָס איז נישט אמת! יא, רעװאלוציאנערן און אומרוען װערן געװײנלעך געשטיצט דורך א פארערגערטער עקאנאמישער לאגע, אבער ... נאך אלץ זײנען די דעצעמבריסטן נישט געגאנגען צו אקציע צוליב דער אײגענעם ארעמקײט.
  דער וואָריער יינגל קאַליגולאַ, וואָס האט דורכגעקאָכט אַ פלאַטערל מאַך און שנייַדן אַוועק אַ טוץ יאַפּאַניש קעפ, דעמאָלט מסכים:
  - ריכטיג , נישט צוליב ארעמקייט ! - הא ט דע ר ױנג ע קריע ר אפגעשניט ן א גאנצ ן האנ ט פו ן גאנער ן או ן צוגעלײגט . - עס איז ניט שטענדיק נוציק צו טראַכטן מיט דיין מאָגן!
  מאַרגאַריטאַ קערעקטאַד, פאָרזעצן צו ברוטאַלי צעהאַקן, אַזוי אַז די לימז פון די יאַפּאַניש צעוואָרפן:
  - מער גענוי, טראכטן מיט דיין מאָגן איז קיינמאָל נוצלעך!
  קאַליגולאַ דער טאַמבוי דאָ האָט מסכים געווען, צעהאַקן די סאַמוראַי און וואַרפן זייער העלמעטיד קעפ אין פאַרשידענע ריכטונג, און מיט גרויס לאָעט:
  - דו ביסט הונדערט פראצענט גערעכט! עס איז גאָרנישט צו אַנטקעגנשטעלנ!
  א וואָריער און אַ פאַקטיש פּיאָניר פּאַרטיסאַן, און דערצו, די מערסט רויק פּרינסעס, באקומען דעם טיטל פֿאַר איר באַדינונגען אין איינער פון די מאַגיש וועלטן:
  - און מיר וועלן אַוועקנעמען די פעט פון זיך! אַזוי זיין עס - באַנזאַי !
  אן רחמנות און נישט אפשטעלן האט קאליגולא, געהאקט מיט שווערדן און צעבראכן די יאפאנעזער מיט די פיס , אפילו געזונגען:
  ניט אומזיסט האָט מען מיך געשיקט קיין רוס,
  ברענג דיר חן!
  אין קורצן! אין קורצן!
  בקיצור - שטיל שטיל!
  או ן נא ך אזעלכ ע װערטער , הא ט דא ס בלו ט נא ך געפלאנצט . פון קורס, עס איז אַ שאָד פֿאַר די יאַפּאַניש. דאס פאלק איז שווער ארבייטער און באוואונדערן, אבער עס איז געפאלן אונטערן מילשטיין און זיך יעצט אפגעשטעלט. נאָר וואָס וועט פּאַסירן - מעל אָדער מעל, אַ קשיא פון שאלות!
  ד י באָרװעס ע פארטיזאנע ר מײד ל מארגאריטע , געגעב ן צענדליקע ר קלאפ ן אי ן א צװײט ן או ן שוידערלע ך קריכנדיק , צעשפרײ ט פארקרימט ע קערפערם , אוי ף דע ר װײטערדיקע ר באסטאן , הא ט דערקלער ט , אריבערגעפיר ט ד י פוס ס צ ו דע ם נעקסטע ר םאמעראי ן אי ן קין , או ן מי ט א חידושדיק ן פאכטיק ן אפאריזם :
  -מלחמה איז אַ גרונט זאַך, באגאנגען מיט הויך געדאנקען!
  קאַליגולאַ, דער יינגל אַקטיאָר וואָס איז אריבערגעפארן אפילו אַ ביסל פאַסטער ווי זיין כאַווערטע און פון וועמענס נאַקעט טול מיט טיילז פון מוסקל, דער רעגן געוואשן אַוועק בלוט און ביין פראַגמאַנץ, פארבליבן:
  - מלחמה ויסמאַטערן דעם גוף, אָבער ינקעראַדזשאַז די גייסט!
  מאַרגאַריטאַ באשאפן אַ קאַסקייד פון סאַמערסאָלץ, קאַטינג דורך די יאַפּאַניש, און סאַנג אַ פראַזע פון אַ שלאָגן ליד פון די זיבעציק פון די twentieth יאָרהונדערט:
  - פריילעכקייט, חן און פּלאַסטיקייט! אַלגעמיינע , פֿאַרשטאַרקונג, קראַפטיק ענקערידזשינג, באַקומען אויס פון בעט און טאָן גימנאַסטיק!
  קאַליגולאַ דעלפינס, מיט אַ קלאַפּ פון זיין מאַסקיאַלער פוס צו די גרוין, געצווונגען די יאַפּאַניש קאָלאָנעל צו פליען דורך די לופט און מיד אַראָפּוואַרפן צוויי מאַשין גאַנז שטייענדיק אויף דעם טורעם. מעטשאַניקאַל מאָנסטערס ספּיטינג פירן, דורך ינערשאַ, פאַלינג, שלאָגן זייער אייגן , מאָוינג אַראָפּ די רייען. דער טערמינאַטאָר יינגל האָט זיך געבוקט:
  - אנטשולדיגט, שמאָל-ייד , אָבער איך געוואלט צו זיין ערשטער! און איך האב נישט נאר געוואלט, נאר איך וועל!
  מאַרגאַריטאַ, קלאַפּן אַראָפּ אן אנדער טורעם מיט מאַשין גאַנז געמאכט אין די USA מיט איר נאַקעט פֿיס בשעת שפּרינגען, לאַדזשיקלי באמערקט:
  - עס איז נישט שלעכט צו זיין ערשטער, צו זיין זיכער, אָבער זיי זאָל נישט קאָכן די באַללס פון הינטער!
  דער יינגל-אַקטיאָר קאַליגולאַ, וואַרפן אַ פּראַדזשעקטיל מיט זיין נאַקעט פינגער, די הויך-יקספּלאָוסיוו שימאָסאַ עקספּלאָדעד, צעוואָרפן די סאַמוראַי, האט געזאגט:
  ― דער װאָס קאָכט די קוגלען נאַכט און טאָג, װעט זיך ניט לאָזן עסן לעבעדיקערהײט!
  מאַרגאַריטאַ האָט זיך געכײַכט און אַ שפּרונג געטאָן און אַרײַנגעשלאָגן איר באָרוועסע פֿיס אין מעטאַל פֿונעם מאַשין־געווער־טורעם. די ומבאַפלעקט שטאָל ספּרינגס צוריק, און די יאַפּאַניש אָפיצירן פליען קאַפּויער, זייער שטיוול גלידער פליענדיק. טאַקע, זיי געקוקט ווי ינסעקץ.
  מאַרגאַריטאַ האָט אויך גערעדט דאָ:
  - אַ שלעפּער קען אפילו אָנטאָן אַ "שטיוול" מיט אַ פּיאַטע!
  קאַליגולה דער כוליגאַן, האָט אויך אַרויסגעקלאַפּט אַ ביקס אין אַ שפּרונג און געמאַכט אַלע צו פליען אַוועק, האָט באַמערקט:
  - "שיך" טאָן ניט שטעלן שיכלעך אויף עמעצער וואס האט נישט די סייכל צו פויליש שיכלעך!
  מאַרגאַריטאַ האָט זיך געענטפערט דורך זיך ווידער זיך אומקערן און אַראָפּשניידן אַ גאַנצן פלאָטאָן יאַפּאַניש. די טערמינאַטאָר מיידל שאָון דאָ אויך:
  - מאָדנע גענוג, עס זענען אַ פּלאַץ פון ערלעך מענטשן אין די שפּיץ, אָבער עס זענען ווייניק צווישן זיי וואָס קענען טאָן אָן אָפּנאַרן כיטרע אין זייער קאַריערע וווּקס!
  קאַליגולאַ ספּון ווי אַ ווונד אַרויף שפּיץ, נאַקינג אַראָפּ און קאַטינג אַראָפּ די יאַפּאַניש, און ריזאַנאַבלי אַשורד:
  - א פאליטיקער שפילט יריד אזוי אפט ווי א מיינער גייט אראפ אין א מינע אין א ווייסן מאנטל, און דער מאטיוו איז דער זעלבער: ארויסצונעמען סובסידיעס צו וואשן א פארשמאכטן שם!
  מאַרגאַריטאַ האָט געענטפערט צו דעם, טרייסלען בלוט פון איר האָר:
  - א פאליטיקער , ע ר אי ז א ליג ן אי ן לעב ן או ן א חונפ ה אי ן מעשים , אבע ר דע ר טויטע ר אי ז א שײנע ר אפיל ו מי ט דע ם דאזיק ן רשעים !
  דער טערמינאַטאָר יינגל האט צעבראכן אַ יאַפּאַניש ביקס, צעבראכן די ביינער פון צוויי טוץ זעלנער פון דער אימפעריע פון די רייזינג זון, און געענטפערט:
  - דער טויט איז ערלעך אין אַז עס שטענדיק קומט, אָבער עס איז אַרביטראַריש אין טשוזינג די צייט פון זייַן באַזוכן!
  פּאָרט אַרטהור איז אַ גרויס שטאָט, און עס האט פילע דיפענסיוו שורות. אַזוי, ליידער און צומ גליק, די פייטערז האָבן גענוג צייַט צו קעמפן.
  דער יינגל קעמפער קאַליגולאַ, כאַקינג די פייטערז מיט שווערדן, אַפֿילו וואַרפן אַ אַרבעס פון פאַרניכטונג מיט זיין נאַקעט פֿיס, רייסן די סאַמוראַי, סאַנג:
  - ווי איך האב נישט געפרואווט, ווי איך האב נישט געשטרעבט! עס טוט נישט ענין אויב עמעצער איז געווען דאָרט צו קעמפן!
  מאַרגאַריטאַ, אָפּגעשניטן נאָך אַ פּליד סאָלדאַטן, וואָס זענען געשטאָרבן אונטער די קלעפּ פֿון אַ פּאַרטיזאַנער מיידל, וואָס האָט געבליצט ווי אַ בליץ, האָט באַמערקט:
  - און אין אַ געוויסער מאָס, מיר זיך בעטן אַ קאַמף. נאָך אַלע, אַרייַנלאָזן עס, קאַליגולאַ, האט איר ווילן צו גיין צו פּאָרט אַרטהור?
  האָט דער יונגער טערמינאַטאָר געזאָגט ערלעך:
  - נאטירלעך ! דאָס איז געווען מיין מערסט לייַדנשאַפטלעך פאַרלאַנג.
  מאַרגאַריטאַ, די פּאַרטיזאַנער מיידל, האָט ווידער אָפּגעשניטן די יאַפּאַניש ווי אַ רייזער בלייד, כייקאַלד:
  ― נו, יאָ! ראַטעווען רוסלאַנד פון די מערסט אַפענסיוו באַזיגן אין די גאנצע טויזנט-יאָר געשיכטע פון אונדזער לאַנד 'ס מלחמות!
  יינגל קאַליגולאַ האָט אַראָפּשניידן צוויי טוץ יאַפּאַניש מיט אַ פּאָר פון סווינגס, קערעקטאַד זיין שוטעף:
  - די מערסט אַפענסיוו מפלה, טאָמער, איז געווען בעשאַס דער ערשטער מלחמה מיט טשעטשניע.
  מאַרגאַריטאַ נאַדאַד אין העסקעם צו דעם, אפילו פאַרגיכערן די טשאַפּינג פּראָצעס:
  ― בלי־ספֿק! דער קעגנער וואס מיר האבן פארלוירן איז צו שוואך! ס׳אי ז געװע ן אזו י פי ל פו ן יענע ר טשעטשניע , או ן אפיל ו האלב ע פו ן ז ײ האב ן געקעמפ ט פא ר אונדז .
  קאַליגולאַ דער טאַמבוי טשאַקאַלד, טריינג צו באַקומען פאָרויס פון זיין שוטעף אין דעם פּראָצעס פון יקסטערמאַניישאַן:
  - װי מאסקאַ בילן אויף אַן העלפאַנד!
  מאַרגאַריטאַ האָט דערויף אַ שײַכותדיק באַמערקט, װידער אַװעקגעשאָקלט ביין און בלוטיקע ברעמען פֿון איר האָר די פֿאַרב פֿון שניי מיט אַ צעשפּרייטונג פֿון גאָלד, ווײַטער פֿאַרניכטן די העלדישע יאַפּאַנישע, וואָס האָבן זיך נישט געוואָלט אונטערגעבן מיט די הענט און די פֿיס:
  - ווען די אַרמיי און די מענטשן ווילן נישט קעמפן, דעמאָלט אַזאַ נסים פּאַסירן. און אין דער ערשטער טשעטשען מלחמה, און אין דער רוסיש-יאַפּאַניש מלחמה.
  קאַליגולאַ פון די דאָלפינס איז געצווונגען, בשעת יקסטערמאַנייטינג די סאַמוראַי, צו שטימען:
  - דו ביסט גערעכט! די מענטשן פון רוסלאַנד, ליידער, טאָן נישט וועלן צו קעמפן די יאַפּאַניש. - און דער יונגער קעמפער, איבערלאָזנדיק אַ גאַנצער סאַמוראַי קאָמפּאַניע מיט אָפּגעשניטן קעפּ, האָט צוגעגעבן:
  - אבע ר אי ן אונדזע ר מענטש ן הא ט זי ך באוויז ן א ניסימדיק ע פאקטאר , װא ס װע ט אונד ז דערלויב ן צ ו געווינען , דע ר אומפאפולער ע מלחמה . עס איז אפילו סימבאָליש אַז אין אַ מלחמה אָן אַ מלך אין קאָפּ, כרובים העלפן!
  מאַרגאַריטאַ, שפּײַענדיק בלוט פֿון אירע ליפּן און אַרײַנגעוואָרפֿן גיפֿטיקע נאָדלען מיט אירע נאַקעטע סאָלעס, דורכגעדרונגען דעם יאַפּאַנישן צום טויט, האָט באַמערקט:
  - און נאָך אַ דריט ינטערווענטיאָן פון אונדזער זייַט איז נייטיק!
  קאַליגולאַ דער יינגל, ווייל לינקס נאָך אַ רודערן פון קאָרפּסיז שנייַדן אין פראַגמאַנץ, אָן ספּעציעל צווייפל עס, פונדעסטוועגן געפרעגט:
  - ביסטו זיכער דערפון?
  דער יונג וואָריער, קאַמפּליטינג די יקסטערמאַניישאַן פון די יאַפּאַניש אין פּאָרט אַרטהור, באשטעטיקט מיט אַ זיפץ:
  - אין ים, טאָגאָ איז צו שטאַרק. און וואָס פֿאַר אַ קאָמאַנדיר, אָדער מער גענוי דעם ים-קאַמאַנדיר ראָזשדעסטווענסקי, איז ליידער צו גוט באַקאַנט. קינדער זענען מיסטאָמע אפילו בעסער אין נאָטאַקאַל סטראַטעגיעס!
  קאַליגולאַ, וואָס סלאַשיז די סאַמוראַי אָן רחמנות, איז געצווונגען צו שטימען מיט די קלאָר ווי דער טאָג :
  - פֿאַרשטייט זיך, אַז מיט אַזאַ מענטש ווי ראָזשדעסטווענסקי, אַפֿילו בעת ער האָט באַקומען נאָך זיבן שלאַכט קרוזערז געבויט אין ארגענטינע, און ריפּערד די שיפן פון דער ערשטער פּאַסיפיק סקוואַדראָן אויפגעהויבן פון די דנאָ, מען קען נישט רעכענען אויף נצחון. ספעציעל אויב איר געדענקט, אז איין און פופציג רוסישע שיפן האבן געקעמפט אין צושימא, און בלויז איין יאפאנעזער דעסטרויער איז פארזונקען געווארן!
  מאַרגאַריטאַ, אין יקסייטמאַנט, צעבראכן די פאַס פון די ביקס, און מיט אן אנדער מאַך פון די שווערד פון פיר יאַפּאַניש, און מיט אַ שאַרף נאָדל פון דריי נאָך, צוגעגעבן:
  - און עס איז אויך וויכטיק אַז די העלדיש אַדמיראַל סקוואַדראָן קען זיין ינטערסעפּטאַד איידער ער אָנקומען צו דער באַזע דורך די ילוסיוו און קאַרניוועראַס טאָגאָ . אין דעם אַכטונג איז די שטעלע פון דער ראָזשדעסטווענסקי פליט גאָר שווער.
  קאַליגולאַ דער טאַמבוי, לאָנטשינג מיט זיין לעגס ווי פלינק ווי אַ מאַלפּע, אן אנדער שאָל וואָס געהרגעט די יאַפּאַניש ווי אַ לאַנדמיין, קוויפּט:
  ווי אַ שוועדיש לעבן פּאָלטאַוואַ,
  ראָזשדעסטווענסקי האָט זיך אַרײַנגעטראָגן אין צרות...
  ער קוקט העלדיש
  אין פאַקט, עס ס די פאַרקערט!
  ד י פארטיזאנע ר מײדעל , װײטע ר צעשײד ן דע ם שונא ט מי ט א געדיכטע ר קראפט , או ן איבערלאזנדי ק א מאסע , לאגי ש או ן מי ט רעכענונג , הא ט באמערקט :
  - אויב איר טאָן ניט באַזיגן יאַפּאַן אין ים, די פאַרביסן סאַמוראַי וועט קעמפן פֿאַר אַ לאַנג צייַט, און די שאַצקאַמער פון די רוסישע קרוין איז שוין ליידיק, און די מענטשן זענען אויף ברעג. מיר דאַרפֿן צו געשווינד ענדיקן דעם שלאַכט מיט אַ ריסאַונדינג נצחון. אַנדערש, עס וועט זיין אַ רעוואָלוציע און די ימערדזשאַנס פון אַ מעגלעך ומנייטיק און אַפֿילו שעדלעך פּאַרליאַמענט פֿאַר רוסלאַנד!
  קאַליגולאַ, דער אַקטיאָר-יינגל, האָט עלנבויגן דעם יאַפּאַנישן גענעראל און אים געמאַכט צו פליען אין די הויכן, און אין דער זעלבער צייט אַראָפּגעקלאַפּט דריי מאַסקטירטע בחורים וואָס האָבן ניט דערפאָלג געפּרוּווט איינצושטעלן אַ פּרימיטיוון באָמבע-לאַגערער. טערמינאַטאָר יינגל האט געזאגט:
  - אויב עס איז גענוג צייט, ווו וועלן זיי גיין?
  מאַרגאַריטאַ, טשאַפּינג די יאַפּאַניש אין ספּלינטערס און אַ בלאַדי באַלאַגאַן, באמערקט מיט באמערקט שרעק:
  - דא איז דא א פראבלעם. איצ ט גײע ן מי ר אזו י פו ן שטע ט צ ו פארט . וואָס וועגן דעם ים?
  טאמבו קאליגולא האט זיך געכאפט און ארויסגעלאזט א פונק פון די אויגן, וואס האט געטראפען דעם אמוניציע לאגע. עס איז געווען אן אויפרייס וואס האט אריינגעווארפן א גאנצע באטאליאן יאפאנעזער זעלנער אין די לופט.
  דער יינגל אקטיאר האט געשריגן איבערן ברום:
  - גאָרנישט ספּעציעל! מיט אונדזער דאַטן, מיר שווימען געזונט, מיר וועלן נישט דערטרינקען מיט שווערדן. ער וועט שווימען פון באַטטלעשיפּ צו באַטטלעשיפּ, קלאָר די דעקס!
  מאַרגאַריטאַ, וועמענס שווערדן, ווי אַ שארפער רייזער, האָבן אָפּגעשניטן אַ סך, העלדישע, אָבער אומזיניק שטארבנדיקע זעלנער, האָט אין ענטפער מיט נאָך העל שאַרפע ציין געשמייכלט:
  - דו ביסט אוודאי א ריז פון מחשבה!
  קאַליגולאַ פון די דעלפינס, סלאַשינג די יאַפּאַניש ווי אויב עס איז געווען אַ קאָמפּיוטער שפּיל, געענטפערט ערלעך:
  - אויב מיר נעמען די גיכקייַט פון טראכטן, מיר, אין פאַקט, האָבן קיין גלייַך !
  די טערמינאַטאָר מיידל איז מסכים מיט דעם, און צו זיין קאַנווינסינג, זי געגאנגען דורך אַ גאַנץ באַטאַליאַן סאַמוראַי.
  און זי האָט איבערגעלאָזט הינטער זיך אַ בלוטיקן שטעג מיט שפּורן פֿון דער מיידלס נאַקעט, אָפּגעשניטענע פֿיס.
  אין דער זעלבער צײַט האָט זי געזאָגט:
  - און די גיכקייַט פון די ללבער, וואָס איז פיל מער באַטייַטיק!
  צוזאַמען, און ראַשינג מיט אַזאַ גיכקייַט, איר דאַרפֿן צו קענען צו האַלטן וואָג און נישט פאַלן איבער. קאַליגולאַ דער כוליגאַן מער אָדער ווייניקער געראָטן. אין אַלגעמיין, טעאָרעטיש גערעדט, אַן אויטאָקראַטי אָן אַ קאָנסטיטוטיאָן זאָל נישט עקסיסטירן אין רוסלאַנד אויף אייביק. דער ביישפּיל פון מערב לענדער מיט זייער פּאַרלאַמאַנץ איז צו קאַנטיידזשאַס. ניט צו דערמאָנען דעם פאַקט אַז די אָוליגאַרקס ווילן צו נוצן זייער מאַכט ניט בלויז אין די עקאָנאָמיש, אָבער אויך אין די פּאָליטיש אַספּעקט. דערווייַל זיי זענען מער אָדער ווייניקער פריינדלעך מיט די אַוטאָקראַסי, און אַ מסתּמא נצחון אין די פּאַסיפיק אקעאן און די דערנאָך יקספּאַנשאַן אין טשיינאַ וועט פארשטארקן די פֿרייַנדשאַפֿט פֿאַר אַ לאַנג צייַט. אַגבֿ, די רוסיש-יאַפּאַניש מלחמה איז אויך זייער וויכטיק פֿון אַ לאַנג-טערמין פּערספּעקטיוו. די שאַפונג פון געל רוסלאַנד און די ינקלוזשאַן פון ניט בלויז מאַנטשוריאַ, אָבער אויך אנדערע כינעזיש מקומות, קען פירן צו די לעצט אָפּטייל פון די סאַלעסטשאַל אימפעריע. דאס מיינט אז דער מעכטיגער כינעזער קאלאסוס אינעם ערשטן און צוואנציגסטן יארהונדערט, וועלכער טענהט אז ער איז א סופּערמאכט און גלאבאלע העגעמאניע, וועט נישט קענען עקזיסטירן אלס מדינה.
  און רובֿ מסתּמא, אָן די אקטאבער רעוואלוציע, די ייַנבראָך פון די גלאבאלע קאָלאָניאַל סיסטעם וועט נישט פּאַסירן. די וועלט וועט זיין מער ראַציאָנאַל און זיכער ווי אין די 21 יאָרהונדערט, ווען עס זענען מער ווי צוויי הונדערט שטאַטן אויף אַ קליין פּלאַנעט. אַנשטאָט, עס וועט אויפשטיין עטלעכע אימפעריעס, טאָמער אפילו די רוסישע וועט ווערן די מערסט שטאַרק, אָדער לפּחות די מערסט ברייט.
  עס איז נישט אַזוי שווער צו פאָרויסזאָגן וואָס וועט פּאַסירן אין די געשעעניש פון אַ נצחון איבער יאַפּאַן. רובֿ מסתּמא , דייַטשלאַנד, פֿאַר וואָס די רוסישע אַרמיי וועט ווערן אַ גרויס אויטאָריטעט, וועט נישט ריזיקירן צו דערקלערן מלחמה אויף רוסלאַנד. אבער טאָמער ער וועט וועלן אַ מלחמה אויף איין פראָנט, שלאָגן בעלגיע און פֿראַנקרייַך.
  אָבער, דער צאַר ניקאַלאַס איז אַזאַ אַז ער קען געזונט באַפאַלן , ווי געטראפן אין פאַקטיש געשיכטע, צו די הינטן. נו, כאטש כדי די אגרעסיווע דייטשן זאלן נישט קענען ווערן צו שטארק.
  דערנאָך דער ערשטער וועלט מלחמה ווידער. רוסלאַנד קען האָבן כינעזיש דיוויזשאַנז און אַ שטאַרק פּאַסיפיק פליט אין די פראָנט, וואָס וועט זיין אַ פּלוס, אָבער ... אין פאַקטיש געשיכטע, יאַפּאַן געקעמפט אויף די זייַט פון די ענטענטע, אין דער זעלביקער אנדער ברירה, די לאַנד פון די רייזינג זון קען ווייַזן אַ פאַרלאַנג צו נקמה. און דעמאָלט מיר וועלן באַקומען אַ צווייט פראָנט אין די מזרח. און דאָס איז נישט זייער גרויס .
  אין דערצו, מען קען נישט דערוואַרטן אַ באַטייטיק פֿאַרשטאַרקונג פון די רוסישע אַרמיי, קאַמפּערד מיט פאַקטיש געשיכטע. כאָטש, פֿאַרשטייט זיך, האָט זיך געקענט אָנהויבן פריער, נישט אין 1909, נאָר אין 1906, אַ גיך עקאָנאָמישער ערהוילונג און ווערן נאָך סטיכער. נאָך אַלע, רוסלאַנד ס נצחון קען פארשטארקן די אמונה פון ביידע פרעמד און דינער ינוועסטערז אין די פּסאַק רעזשים, און די ינפלאַקס פון קאַפּיטאַל וואָלט זיין גרעסער ווי אין פאַקט.
  דאָס אין קער וועט פאַרגרעסערן פאַנדינג פֿאַר די אַרמיי. סײַדן, פֿאַרשטײט זיך, אַז די צאַרישע רעגירונג װײַזט זיך אױס צו זײַן צו זיכער. ווען, ספּעציעל, עס מיינט אַז מיר וועלן באַזיגן אַלעמען און ראָולד זיי אין אַספאָלט. אין פּרינציפּ, די רעזולטאַט פון דער ערשטער וועלט מלחמה, אין דעם פאַל, איז נישט קלאָר ווי דער טאָג. און אפֿשר דאַן, כּדי אַלץ זאָל גוט אויסלייזן, וועלן מיר מוזן אַרײַנמישן אַ פערטן מאָל.
  כאט ש ד י מעגלעכקײ ט א ז ס׳װע ט שוי ן ניש ט זײ ן קײ ן ערשט ע װעלט־מלחמ ה אי ז אי ן פרינציפ , ניש ט אויסגעשלאסן . אין דעם פאַל ... עס איז שוין שווער צו זאָגן ווי ווייַטער געשעענישן וועט אַנטוויקלען. ווי לאַנג וועט דער צאַר ניקאַלאַס דער צווייטער הערשן, און ווער וועט זיין סאַקסידאַד? צאַרעוויטש אַלעקסיי איז אין צווייפל, ער קען נישט לעבן צו דערוואַקסן. ברודער מיכאיל און זיינע קינדער? ביידע דעם און אנדערע אָפּציעס זענען מעגלעך.
  ווי לאַנג קען ניקאַלאַס וו לעבן? צווישן די ראמאנאָוון זענען נישט געווען קיין לאַנגע לעבנס, אָבער בכלל האָט אַ צאַר, וואָס האָט ווייניק געטרונקען און נישט גערויכערט, געקענט לעבן גאַנץ לאַנג. או ן כאט ש ע ם הא ט מע ן אי ם באשריב ן מי ט לײדלעכקײ ט או ן ליבלעכקײט , אי ז ע ר ניש ט געװע ן קײ ן ליבעראל . אַזוי עס איז אַנלייקלי אַז דער קייסער וועט געבן אַ קאָנסטיטוטיאָן אָן עקסטרעם דרוק. אָבער, די וועגן פון די האר זענען ינסקרוטאַבאַל. אַלץ קען פּאַסירן ווי מינדסטער דערוואַרט. און דער וואָלף ווערט אין אַ לאַם, און די לאַם אין אַ וואָלף!
  און איצט זיי זענען אויסווייניק אַזאַ שיין און קיוט קינדער - אַ יינגל און אַ מיידל, פון אַ גאַנץ צאַרט עלטער, קלאָר פאָרט נאָך פאָרט און באַסטשאַן נאָך באַסטשאַן. דאָ, למשל, איז דער הויפּט באַרג מיט די פּשוט נאָמען וויסאָקאַ. פון דאָ איר קענען זען די גאנצע פּאָרט מיט די רוסישע שיפן פון דער ערשטער פּאַסיפיק סקוואַדראַן וואָס ריפּערד, ווי אויך אנדערע סקווערז און אַפּראָוטשיז צו דער שטאָט.
  מאַרגאַריטאַ, קאַנפאַדאַנטלי טשאַפּינג אַראָפּ פילע און בלידינג יאַפּאַניש, קאַמאַנדז:
  ― נו, װעלן מיר דאָס אױך אױסרײניקן?
  דער יינגל קעמפער קאַליגולאַ, ענדיקן די לעצטע סאַמוראַי מיט זיין שווערדן, געענטפערט סאַרקאַסטיש:
  - פֿאַרשטייט זיך, מיר וועלן רייניקן און ווידער רייניקן!
  און דאָס פּאָרפֿאָלק האָט זיך צוגעלאַכט צו די הויכן מיט דער שנעלקייט פֿון אַ קעמפֿער־דזשעט. מיר האָבן צו ייַלן. אין דעם חודש פון מאַרץ, די נעכט זענען נישט אַזוי לאַנג, און בעשאַס דעם טאָג, אפילו מיט זייער גיכקייַט, עס איז אַנלייקלי אַז עס וועט זיין מעגלעך צו גאָר ויסמיידן היץ פון פילע מוסקעץ, דאָס איז ריפלעס און, רובֿ ימפּאָרטאַנטלי, מאַשין גאַנז. .
  עס איז גוט אַז עס זענען קיין אָטאַמאַטיק מאשינען. און עפעס רואיק. ד י אויפגײענדיק ע זו ן הא ט זי ך ניש ט געאײלט , אפצושרײב ן ד י פינצטערני ש פו ן דע ר רעגן , או ן דע ר מילכיק ע נעפל , װא ס הא ט אל ץ אנגעפילט .
  עס איז פראָסטיק אין דער מאָרגן, און די אייז סקאָרינקע קראַנטשיז אונטער די קאַלאָוס פֿיס פון די טערמינאַטאָר גייז, וואָס, אַפֿילו אויב זיי וועלן, וואָלט נישט אָנטאָן די שיך - זיי וואָלט טרער. און זייער פיס זענען אויך וואָפן ניט ערגער ווי די מערסט פלינק הענט. דער אייז-אײַז קראָטשעט זיך, אָבער שטערט זיך גאָר נישט מיטן פליען ביזן שפּיץ און ממשיך זײַן דאָרטן אומקום, אַרײַנגערעכנט די דינסט פֿון די עלף־אינטשע ביקסן.
  וואָס איז די נוצן פון אַזאַ טראַנגקס? אָבער איר קענען נישט שלאָגן טאַרגאַץ ווי זיי מיט גרויס גאַנז, אָבער עס איז זייער גרינג צו ריין די גאַרדז. מאַרגאַריטאַ האָט אַרײַנגעוואָרפן אַ טוץ יאַפּאַניש אין דער תהום מיט איין דריי-טייבל, און זיי האָבן אַ שרעקלעכער געשריי ווי זיי זענען געפאלן, געזאָגט:
  - אַזוי די שאָודאַון איז געגאנגען אויף אין אַ קיל וועג ...
  דער טערמינאַטאָר יינגל קאַליגולאַ טשאַקאַלד, האט אַ טוץ העלדיש יאַפּאַניש וואָריערז אין די תהום און באמערקט מיט פאַרגעניגן:
  - עס ס אפילו געטינג נודנע ...
  מאַרגאַריטאַ האָט עס אַוועקגעוואָרפן, אַרײַנגעוואָרפן איר אָפּגעשניטן קאָפּ אין אַ בויג אויף איר שותף:
  - ס 'איז אקעי. עס איז אפילו מער עפעקטיוו. אָדער וואָלט איר ווי אַ דועל מיט מכשפים?
  כוחות ער האט איצט געהאט, געקױט אײזערנע בינז װי א שלאנג און געענטפערט:
  - איך וואָלט נישט אָפּזאָגן , אָבער אין די twentieth יאָרהונדערט עס איז קליין געלעגנהייַט פון סטאַמבלינג אויף זיי !
  מאַרגאַריטאַ, טשאַקינג נאָך טוץ יאַפּאַניש פֿאַר טאָרן פלייש, כייקאַלד:
  - אָבער קוק, נינדזשאַ!
  טאקע, צוויי טוץ מאַסקט קעמפער אין שוואַרץ קיטאַלז זענען ראַשט צו באַפאַלן די וואָריער. און זיי זענען באַוואפנט מיט שווערדן, צוויי אין יעדער האַנט. פֿאַר יומאַנז, נינדזשאַז אריבערגעפארן געזונט. מען קען פילן די ויסערגעוויינלעך צוגרייטונג און ווילד טריינינג פון פרי קינדשאַפט. אבער אין פאַקט, וואָס קענען זיין קעגן טשערובס? דער חילוק אין גיכקייַט צווישן ימאָרטאַלס, קינדער פּאַמפּט אַרויף מיט די הילף פון מאַגיש, און יומאַנז איז צו גרויס. און נינדזשאַז, כאָטש געזונט-טריינד פייטערז, זענען נאָך מענטשן.
  מאַרגאַריטאַ האָט גלײַך אָפּגעשניטן צוויי פֿון זיי מיט אַ שנעלער ווינטמיל, און האָט אַזוי אָנגעקלאָגט די דריטע מיט איר נאַקעט, מיידלש, עלעגאַנט, אָבער טויטלעכן פֿיסל אין די לינקן, אַז ער איז געפֿלויגן מער ווי פֿופֿציק מעטער ארויף און האָט געריסן די פֿאָן־שטאָק פֿונעם טורעם. מאַרגאַריטאַ האָט זיך געשלאָגן קעגן די שטערן, וואָס זענען אַרויפֿגעוואָרפֿן געוואָרן אויף איר, און האָט, ווײַטער באַוועגט, אַראָפּגעשניטן נאָך דרײַ, און דערהרגעט דעם פערטן דורך וואַרפן דרײַ דאַגערס מיט די פיס. די נינדזשאַ איז אַוועק פון צוויי, אָבער די דריט, פליענדיק צוזאמען אַ צעבראכן טרייַעקטאָריע, לאַנדיד רעכט אין די האַרץ.
  אויך די טאַמבוישע קאַליגולה איז אַרײַן אין דער פֿראַגעס. ער האָט צעשניטן די לילאַ-געריםט נינדזשאַ אין האַלב און אַנלישאַנד אַן אפילו פאַסטער באַפאַלן וואָס קלאַפּט אַוועק די קעפ פון די מאַסקט מענטשן טריינג צו באַפאַלן זיין פּערז.
  ד י שװארצ ע אומזעענ ע מענע ר האב ן זי ך ניש ט אויפגעגעבן , אבע ר ז ײ זײנע ן געװע ן צו לאנגע ם אי ן גיכקײט , פארגלײ ך מי ט דע ם ײנגל ד או ן טשערוב־מיידל , װא ס האב ן ז ײ באפאלן . זיי האבן גארניט געהאט קיין שאנס.
  מאַרגאַריטאַ, אין דער יריזיסטאַבאַל באַוועגונג פון אַ שנעל גייַסט, אַפֿילו סאַנג:
  - דו װעסט מיך באלד פארגעסן, װעסט גײן אין שאול װי נאסע רעגן! אנדערע מלאכים דינען אונדז, און איר וועט גיין אין די אָרן מיט דראַקולאַ!
  די נינדזשאַ איז געפאלן, צעשניטן אין שטיקער, שפּריצן בלוט ווי רייפּ קאַווענע אונטער די קלעווער. או ן ז ײ האב ן ניש ט אויפגעהערט . אבער ... אלע דריי און צוואנציג גרויסע קעמפער זענען געפאלן אין קאמף. נאָך דעם, די גלענצנדיק פּאָר סוויטשט צו פאַרטיק די סערווייווינג קנעכט ביי די ביקס ...
  דע ר נעפל הא ט שוי ן אנגעהויב ן זי ך צעלאז ן או ן ד י זו ן הא ט אנגעהויב ן שטערקער . און די העלדיש וואָריערז אריבערגעפארן צו אן אנדער שורה פון פאַרטיידיקונג. די אַטאַקע האָט זיך נאָך נישט אָנגעהויבן, און מיר האָבן זיך געמוזט קעמפן. די קעמפער האבן אבער נאך נישט געפילט ערנסט מיד, נאר פשוט געוואלט עסן. נו, מיר האָבן ווידער אָנגעהויבן עסן רוי פערד פלייש. נו, עס זענען נאָך נישט מענטשן.
  דער טערמינאַטאָר יינגל קאַליגולאַ, פארווארפן אַ נאָדל מיט זיין נאַקעט פֿיס, דורכשטעכן עטלעכע יאַפּאַניש מיט אים, גערעדט:
  - די שווערסטע עבדות איז צו זיין א קנעכט פונעם מאגן - דער בעל איז אן רחמנות, נישט געקוקט אויף ליידיגקייט אדער פולקייט!
  מאַרגאַריטאַ האָט דערמיט מסכים געווען, ווײַטער אַראָפּהאַקן די סאַמעריי, וואָס זענען נאָך קריכן, ווי אומצאָליקע היישעריקן, וואָס האָבן זיך דורכגעלאַכט אין כוואליעס. צווישן די יאפאנעזער זענען געווען גאר יונגע בחורים, בערך זעכצן צי זיבעצן יאר אלט, און עס איז געווען אזוי אומבאקוועם זיי צו טייטן. משמעות די אויטאריטעטן פון די ארץ פון די רייזינג זון האָבן סקראַפּ אַרויף אַלע זייער ריזערווז פֿאַר וואָרפער. אָבער קוראָפּאַטקין, אויף וועמען אַלע האָבן געשפּילט און געשפּילט, האָט נאָך אַלץ געזאָרגט פֿאַר די זעלנער, און האָט פֿאַרלוירן אַ סך ווייניקער ווי די יאַפּאַניש. און דערפאר דארף מען אים געבן קרעדיט. און ביסלעכווייַז האָבן זיך די יאַפּאַנישע איינהייטן בעסער געקעמפט, און פֿון דעם אייראָפּעיִשן טייל פֿון רוסלאַנד זײַנען אָנגעקומען פרישע, גוט־געבילדעטע כוחות. אַרייַנגערעכנט גאַרדז רעגימענץ.
  דאָס פּאַרטיזאַנער מײדל האָט געמײנט, אַז אין דער צװײטער װעלט־מלחמה איז געשען עפּעס ענלעך. ד י גרוים ע דײטש ן האב ן זי ך געצויג ן או ן דערגרײכ ט דערפאלג , בי ז זײער ע עליט ע אײנהײט ן זײנע ן אינגאנצ ן , אדע ר כמע ט אינגאנצ ן אויסגעקלאפ ט געװארן . נאכדעם האבן זיי נישט געקענט איינהאלטן די רויטע ארמיי.
  אמת, מע דאַרף זאָגן, אַז אויך די פּערסאָנאַל איינהייטן פֿון דער רויטער אַרמיי זענען אויסגעשלאָגן געוואָרן. און דאָס איז טאַקע געווען אַ פּראָבלעם.
  מאַרגאַריטאַ ראַשט אין שלאַכט מיט די ווערטער:
  - גאָט װעט דיך ניט אָפּגעבן, דער חזיר װעט דיך ניט עסן, און די בײזע דראַגאָנס װעלן זײַן אַרעסטירט!
  . קאפיטל נומער 12 .
  דאָמיניקאַ אומגעקערט צו די דראַגאָן אַקאַדעמי בלויז פֿאַר אַ בשעת. זי האט זיך װידער גיך אויסגעלערנט עטליכע צענדליקער לשון־קודש, און עטלעכע קאָמפּליצירטע ווערטער.
  דערנאָך האָבן זיך מיט איר געשפּילט דרײַ מײדלעך: אַ שרעטל, אַ האָבביט און אַ טראָול אין װאַרפֿן העכערע כּישוף־שטײנער.
  דאָמיניקאַ שלאָגן זיי. און די שטײנער אַלײן האָבן געלויכטן זײער ליכטיק און געשימערט, װי טױטראָפּנס אין די שטראַלן פֿון די פֿיר לײַכטונגען.
  נאָך דעם, די מיידל מכשפות געגעבן איר צוויי רינגען מיט שטיינער פון יעדער פֿיס, אַזוי אַז די וואָריער קען שטארקן איר ספּעלז פֿאַר אַ גרויס ציל: ראַטעווען די שטארקער געשלעכט.
  איצט כּמעט אַלע די טאָעס פון די אַקטריסע מיידל ס נאַקעט פֿיס, אַחוץ די קליין פינגער, האָבן מאַגיש רינגס. און זי איז געוואָרן נאָך שטאַרקער אין כּישוף, ווי זי איז געווען פריער. דאָס איז, אין פאַקט, אַ מיידל וואָס איז ביכולת צו צעשטערן אַ שטאָט און בויען אַ פּאַלאַץ.
  און אזוי האט זי זיך גיך אויסגעלערנט נאך הונדערט לשון־קודש, און אנשטאט זיך צו רוען, האט זי זיך אװעקגעזעצט אויפן פעלטן טעפּעך. זי פּלאַנדזשד אין די לאָטוס שטעלע, און כּמעט תיכף איר גייַסטיק עסאַנס און נשמה, און איר גוף טאָפּל, געפונען זיך אין אַ פּאַראַלעל אַלוועלט, צוזאַמען מיט אַ פייטינג מאַנשאַפֿט, אָלבייט אַוטווערדלי יונג.
  אַן אַרמיי פון קינדער, געפירט דורך אַ קוואַרטעט פון קעמפער, געצויגן צו קעמפן האָרדעס פון ראַץ אין דעם לאַנד פון די בייז מכשף באַסטינדאַ.
  די ערשטע גרופּעס פון קאַרניוועראַס ראָודאַנץ זענען געהרגעט אָדער יקספּיריאַנסט טראַנספאָרמאַציע.
  דא ן האב ן זי ך באוויז ן ד י פעלדער , װא ו ד י אומגליקלעכ ע קינדע ר עבדים . זיי זענען וואָטשט דורך גרויס ראַץ אָוווערסיערז די גרייס פון לייַטיש בערן. ז ײ האב ן געהאלט ן שיץ ן אי ן ד י פאס ן או ן געשמײ ט האלבנאקעטע ר ײנגלע ך או ן מײדלעך .
  דאָמיניקאַ איז געווען ופגעבראַכט:
  - ווי שלעכט עס איז ווען קינדער ליידן!
  און אין כּעס האָט זי גלײַך געשאָסן עטלעכע בליץ אויף די ראַץ, און זיי האָבן זיך פֿאַרוואַנדלט אין גרויסע, שאָקאָלאַד-באדעקטע באָבעס.
  די קנעכט־שנעכט האבן געקװיטשעט פון איבערראשונג, און דערנאך זיך צוגעלאפן צו אזא אפעטיטישע און שמעקנדיקע מאכל. און לאָמיר דערפֿון צערײַסן שטיקלעך.
  דאָמיניקאַ האָט ווידער אַ כוואַליע געטאָן מיט איר כּישוף־שטעקל, און ווידער געמאַכט פֿאַרוואַנדונגען, פֿאַרוואַנדלט די געמיינע ראַץ אין געשמאַקע קיילים, קאָך:
  קינדער, דאָס זענען די שטערן אין הימל,
  בלומען וואַקסן אין די מעדאָוז ...
  עס וועט זיין פרייד אויף דעם פּלאַנעט,
  שיין חלומות וועט בליען!
  מאַרגאַריטאַ, וואָס איז אויך ינוואַלווד אין טראַנספאָרמאַציע, לאַדזשיקלי באמערקט:
  ― איר האָט אַ גרױסע אינערלעכע װאַרעמקײט און גוטהאַרציקײט!
  פּלוצלינג, ווי אַ דזשאַק-אין-דעם-קעסטל, אַ ריזיק דיינאַסאָר-ווי שטשור. זי האט געעפענט דאס מויל און האט א געשרײ געטאן עפעס טויבנדיק.
  בײד ע מײדלע ך זײנע ן מכשפות , װ י ז ײ װעל ן ב ײ אי ר ארויסלאז ן בליצ ן או ן פולסארן , או ן פו ן כישוף־שטעק ן או ן פו ן רינגע ן אוי ף ד י בארװעס ע פיס . און דער פֿאַרבונדענער ענערגיע־סטרים האָט געטראָפֿן אַ ריזיקן מאָנסטער, פֿינף־און־צוואַנציק מעטער הויך. ער איז צוזאמגעפאלן, און האט זיך גלײך אומגעקערט צו זען די פיל פארשײדענע, רײכע און פארשײדענע מאכלים אויפן לאנגן טיש. או ן ד א זײנע ן צװיש ן אנדער ע געװע ן גאלדענע װײן־גלעזעל ע מי ט א גרוים ע פארשידענ ע אײזקרעם .
  קנעכט־קינדער האב ן אנגעהויב ן אפזאג ן פו ן דע ר ארבעט , ארום , או ן באפאל ן ד י געהאסט ע ראטן , או ן ז ײ צעהאק ן מי ט זעפן , הויפן , או ן אנדער ע לאנדווירטשאפטלעכ ע חפצים .
  און עס איז געווען אַזוי פיל גרימצארן אין זיי. די בונטאַרישע בחורים האָבן אַפֿילו אָנגעהויבן זינגען מיט באַגייסטערונג;
  ווער סע איז אין דער פינצטערניש פון שקלאַפֿערייַ, נעמען די שווערד אין דיין הענט,
  און דו זאלסט נישט דערלאָזן די כיומיליייטיד בושה ...
  דיין פייַנט וועט נישט בויען אַ יסוד אויף בלוט,
  איר וועט געבן אַ ומגליקלעך זאַץ אויף אים!
  
  דער יינגל איז געשלאגן דורך אַ בייז בייַטש,
  א עקזעקוזאטאר מוטשעט אים מיט א שלעכטן שטשור...
  אבער דער בייז מאַטערן וועט ווערן אַ מעס,
  הערט ניט מער קײן מײדלעך וויינען!
  
  דו זאלסט נישט זיין אַ שקלאַף, דערנידעריקט אין די שטויב,
  הייב שנעל אויף דיין קאפ...
  און עס וועט זיין עלפיניסם אין די ווייַטקייט,
  איך האָב ליב סאָלנצוס און ספּאַרטאַק!
  
  זאל עס זיין אַ ליכטיק וועלט אין די אַלוועלט,
  אין וואָס גליק וועט דויערן אויף אייביק פֿאַר מענטשן ...
  און די קינדער וועלן דאָרט האָבן אַ פריילעך סעודה,
  אַז מלכות איז נישט פון בלוט, פון פויסט!
  
  עס וועט זיין, מיר גלויבן, גן עדן אין די גאנצע אַלוועלט,
  מיר וועלן בעל די פּלאַץ ...
  וועגן דעם, וואָריער יינגל, אַרויספאָדערן,
  אַזוי אַז עס איז קיין נייטמער און בייז בושה דאָ!
  
  יאָ, מיר זענען קנעכט, קרעכצן אין קייטן אונטער דריקונג,
  און אַ ברענענדיקע שמיץ שמעקט אונדז אין די ריפן...
  אָבער איך גלויבן אַז מיר וועלן טייטן אַלע די אָרק ראַץ,
  ווייַל דער פירער פון די ריבעלז איז זייער קיל!
  
  אין דער שעה האָבן די בחורים אַלע מריד געווען,
  די גערלז זענען אויך מיט זיי פֿאַר די זעלבע זאַך ...
  און איך גלויבן אַז זיי וועלן געבן סאָלסעניסם,
  מי ר װעל ן אפװארפ ן דע ם געהאסט ן יאך !
  
  דעמאָלט, איר וויסן, דער האָרן פון נצחון וועט געזונט,
  און די קינדער וועלן בליען אין כבוד...
  ענדערונגען דערוואַרטן אונדז אין גליק,
  יגזאַמז, דורכגיין אַלץ מיט גאנץ מאַרקס!
  
  מיר וועלן דערגרייכן אַזאַ אַ נס, איך גלויבן,
  אַז עס וועט זיין אַ פאַקטיש גן עדן פון ליכט ...
  כאטש ערגעץ איז א מכשפה א געמיינער יהודה,
  װאָס טרײַבט די ייִנגלעך אַרײַן אין שפּײַז!
  
  עס איז קיין אָרט פֿאַר אונדז סלאַוועס אין די אַנדערווערלד,
  מיר קענען פאָר די דעווילס פון די קראַקס ...
  אין נאָמען פון גן עדן, וואָס איז הייליק פון די האר,
  פאר אלע פרייע פרייע מענטשן!
  
  זאל עס זיין שלום איבער די סובלונערי וועלט,
  זאל זיין גליק און הייליק זונשייַן ...
  מיר דרייען אויף שונאים ווי אין אַ שיסער גאַלעריע,
  אַזוי אַז נאָר אַרויף און נישט אַ רגע אַראָפּ!
  
  יאָ, גלויבן מיר, אונדזער מאַכט וועט נישט טרוקן אויס,
  זי וועט זיין דער דרך פון הימל צו די אַלוועלט ...
  און די אַרמיי פון די מורדים וועט בילן הויך ,
  צו דערטרינקען די פייַנדלעך ראַץ!
  
  אזוי פרייליך, פרייליך,
  דאס גראז וואקסט ארום ווי רויזן...
  אונדזער יינגל מאַנשאַפֿט
  דער קוק איז באשטימט אַז פון אַ באַרג אָדלער!
  
  דער נצחון וועט זיין זיכער,
  לאמיר בויען, גלייב איך, ערליך זענען מיר עדן...
  אַלע די גליק, פרייד אויף קיין פּלאַנעט,
  און איר זענט נישט אַ רעדנעק , אָבער אַ לייַטיש האר!
  דאָס איז טאַקע דער הימען פון די דערוועקט שקלאַף וואָס צעטרעטן ראַץ און אָרקס.
  דערווייַל, דאָמיניקאַ און מאַרגאַריטאַ אויף דראַגאָנס, פאָרויס פון די אַרמיי, פליען אַרויף צו די שלאָס.
  צװײ מכשפות, גיך און פינקלנדיק מיט כּישוף־שטעקלעך און רינגען מיט טליתים אויף די באָרוועסע פֿיס. מיט וואָס זיי פירן אויס פאַביאַלאַס טראַנספאָרמאַציע. און עס איז גאָרנישט פאַלש מיט דעם פאַקט אַז איצט אנדערע, מער געפערלעך באַפליגלט ראַץ זענען טריינג צו באַפאַלן זיי.
  ראָודאַנט ייווייישאַן איז קיין וויץ. אבער די גערלז שלאָגן זיי מיט זייער מאַדזשיקאַל כוחות און וואַרפן ספּעלז. און אַנשטאָט פון מאָנסטערס, וואַטע זיסוואַרג אויס. אַזוי זיס און שמעקנדיק.
  אין דערצו, עטלעכע פון די באַפליגלט מאַנגקיז ווערן סטראָבעריז. וואָס איז אַזוי רייפּ און שימערז מיט רובין און טאָפּאַז.
  און נאָך עטלעכע מאַנגקיז מיט פליגל געווארן באַלונז.
  אָענאָמאַי און דאָבריניאַ זענען אויך אריין אין די שלאַכט אויף דראַגאָנס. זיי האָבן אָנגעהויבן שניידן זייערע קאַונערפּאַרץ מיט שווערדן, וואָס איז לעפיערעך פּשוט און סטרייטפאָרווערד. נו, און די דראַגאָנס זיך, ווען זיי נעמען עס און פלאַם מיט פייַער. און זיי וועלן פאַרברענען די באַפליגלט אָן קיין חרטה אָדער ספקות.
  אָענאָמאַוס באמערקט, קאַטינג אַראָפּ די פייַנט:
  - דאָס, איר זען, וועט זיין זייער מאָדנע און קיל!
  דאָבריניאַ באמערקט מיט אַ שמייכל:
  - יא , דא ס קא ן מע ן ניש ט אײנשטעל ן אי ן װערטער !
  און דער העלד יינגל לאָנטשט אַ זייער שאַרף און טויטלעך נאָדל בייַ די פייַנט. עס האט געשלאגן די שטשור רעכט אין די אויג, און עס קאַליידיד מיט אן אנדער ראָודאַנט. דאָ האָט זיך אָנגעהויבן דער כאַאָס.
  אָענאָמאַוס האָט געזונגען:
  ראַץ זענען זייער קיל
  זיי קענען אפילו קייַען אַ דעמב ...
  דיין מאַרך איז שווער צו זען,
  און די קאַנוואַלושאַנז זענען ווי אַ פאָדעם!
  דאָבריניע האָט מסכים געווען מיט דעם:
  ― יאָ, ראַץ גײען אַלצדינג מיאוס!
  מאַרגאַריטאַ האָט אַ װוּנק. זי האט געדענקט, װי אזוי מען האט געכאפט דעם פארטיזאנער בחור אנדריקא. און ער איז געווען פארשפארט אין א קאלטן קעלער פול מיט ראַץ. און די ראָודאַנץ בייסן דעם יינגל ס נאַקעט פֿיס, געליימט פון די קעלט. אַנדרעיקאַ געקעמפט אַוועק ראַץ אַלע נאַכט און האט נישט שלאָפן. און אינדערפרי האט מען אים גענומען פאר אויספארשונג, און צוערשט האט מען געשפריצט זאלץ אויף די וואונדן אויפן יינגל א'ס פיס. עס איז געווען זייער ווייטיקדיק, און אַנדרייקאַ אנגעהויבן צו שרייַען . און זײ האָבן אים אױך אָנגעשלאָגן מיט שטעכלדראָט.
  אבער דער פארטיזאנער בחור האט פארלוירן דעם באוואוסטזיין פון ווייטיק שאק, אבער האט גארנישט געזאגט.
  מאַרגאַריטאַ איז ביכולת צו צולייגן אַנדרייקאַ ס אַנטלויפן. און דאָס איז געווען איר מייַלע. דאָס ייִנגל האָט געקאָנט איבערצײַגן דעם ווייטיק און אַוועקגיין אויף פֿאַרקריפּלטע, פֿאַרביסענע פיס. און פֿאַר דעם, דאַנקען אים.
  דאָס פּאַרטיזאַנער מיידל האָט געשלאָגן די ראַץ און געזונגען מיט גרויס התלהבות:
  מיין ביקס איז ווי אַן עלטערע ברודער
  דרייען זייער אַקיעראַטלי, אַקיעראַטלי ...
  נאָך אַלע, אַ מיידל האט אַ מאַשין ביקס אין איר קישקע,
  כאָטש מאל לעבן איז ווי אַ שטייַג!
  
  איך בין א מיידל וואס איז נישט שטארקער
  וואלף און טיגרעס אין איין פּראָבע ...
  אָבער דאָס וואָרט איז נישט קיין שפּערל,
  ווען איך בין מיט מיין באַליבט, איך גלויבן, צוזאַמען!
  
  איך האב שוין גענומען וועלכע פאס,
  איראן האט געשטורעמט די בערג...
  זי האט קאַנגקערד פילע פאַרשידענע לענדער,
  ניין, איך קען נישט זיצן פרידלעך ביי די דיוואַן!
  
  איר וועט מיסטאָמע נישט פֿאַרשטיין דעם,
  וואָס טוט עס מיינען צו קעמפן מיט פאַנאַטיקס ...
  שרייב עס אַראָפּ אין דיין העפט,
  און לערן צו קעמפן לייַטיש, באָכער!
  
  עס איז קיין מוטערלאַנד פון מייַן, גלויבן מיר, העלדיש,
  זי פינקלען ווי א ליכטיגע רובין...
  אפילו כאָטש עס זענען מיליאַנז פון דעווילס טוויגז,
  מיר וועלן נאָך דערגרייכן אַן אָרט אין הימל!
  
  זאָל גאָט מיך באַהיטן
  גרויסער ריטער, דער אייבערשטער...
  די מיידל האט שטאַרק פלייש,
  זי קלאַפּט אַראָפּ די קאַרש מיט אַ גענוי וואַלי!
  
  קיינער קען מיך נישט באַזיגן
  איך בין די מיידל וועמענס נאָמען איז לעגיאָנס!
  דער בער בויגן זיך אויך צו מיינע פֿיס,
  און די מאַפּלעס וועלן דיר באַלד געבן גאָלד!
  
  פראָסט, פליסנדיק באָרוועס דורך די שניי,
  סנאָוודריפץ, איר וויסן, טאָן ניט יבערשרעקן אַ מיידל ...
  איך וועל געבן מיין קעגנער אַ שערן,
  זיי דערקענען מיר ווי אַ גרייכאַונד!
  
  איך בין געבוירן אין פרי פרילינג,
  אזוי רויט, ווי עס וואלט געווען א פאן...
  דער כאַראַקטער איז זייער גרייהאָונד , גרוווי,
  און אַ הייסע פֿלאַם ברענט מיר אין האַרצן!
  
  יאָ, איר קען נישט געפֿינען אַ מער שיין מיידל,
  זי וועט געבן אַלעמען שעפעדיק ליבע ...
  זעהט אפילו נישט אויס צוואנציג,
  אבער זי אפילו שלאָגן זייער שווער!
  
  
  דעריבער, בויגן צו די מיידל,
  און קושן איר באָרוועסע פֿיס...
  דער ריטער וועט ראַכן אַרוף ווי אַ פייַל,
  עס וועט נישט זיין שווער פֿאַר אונדז צו סאָלווע די פּראָבלעם!
  דאָס פּאַרטיזאַנער מיידל האָט געזונגען זייער נשמהדיק. אַלע פליענדיק ראַץ האָבן געביטן. עטלעכע אין וואַטע זיסוואַרג, עטלעכע אין קאָקאָשעס, עטלעכע אין האָבערגריץ אָדער זייף באַבאַלז. או ן עטלעכ ע העלד ן ײנגלע ך הא ט מע ן ניש ט געמאכ ט צו ם טויט , אדע ר ד י שלאנג ן האב ן ז ײ פארברענט . דאָס זענען טאַקע געווען מאַפאַנז און בראָטן פון פייַן, פליישיק טשאַפּס.
  דאבריניע האט גענומען און ארויסגעשלעפט די נאדל מיט די פיס, און זי האט דורכגעשטעקט דעם באפליגלטן טאַראַקאַן, אים צוגעקלעפּט צו דער שטײנערנע וואַנט. און עס איז געווען אַזוי קיל און קיל.
  דער טאַראַקאַן האָט זיך פּלוצעם אָנגעצונדן און אויף זײַן אָרט האָט זיך באַוויזן אַן ימפּרעסיוו דימענטן האַלדזבאַנד.
  דאָבריניע האָט געזונגען:
  און ווען איך האָב געזען די באַרבעל,
  איי, איי , איי!
  די ייִנגלעך האָבן געלאָפֿן פֿאַר זייער געלט,
  דו זאלסט נישט סנוז!
  ענטפערט דער בחור ענומי:
  - וואַו! ווי גוט עס פארקערט אויס. דאָס איז אַ יידלשטיין.
  דאבריניע האט געקראצט און געברומט:
  ― מיר קענען דאָס אַלץ טאָן, רבותי, מיר האָבן שױן לאַנג געזעםן, װוּ?
  דאָמיניקאַ האָט געציטערט אין ענטפער, און האָט אויך פאַרוואַנדלט אַ טוץ באַפליגלטע קאַקראָוקעס וואָס האָבן זיך אַרויסגעפלויגן פון דעם אומפאַרשטענדלעכן טורעם פונעם שלאָס אין גאַנצע געשטערן פון בריליאַנטן. און ווי עס פינקלען און שימערט וואונדערליך, ווי אייגלעך אויף די פיר מאורות וואס שיקט ארויס זונענשטאלן.
  מאַרגאַריטאַ באמערקט מיט אַ טשאַקל:
  - איך גלויב, אַז דאָס גוטס נצחון איבער דעם שלעכטן!
  ענאָמאַי באמערקט מיט אַ שמייכל:
  - גוט און בייז זענען רעלאַטיוו באַגריף. אָט איז אַ שטשור, ער לעבט אויך, און מיר צעהאַקן עס!
  דאָבריניאַ האָט געזאָגט:
  - און די פלאנצן ? די זעלבע גרינס און פירות זענען אויך לעבעדיק, און זיי זענען אויך געגעסן, און עס איז אַ שאָד!
  דאָמיניקאַ טוועעטעד:
  - אזוי פאסירט עס, אזוי פאסירט עס,
  יעדע ר אײנע ר פרעס ט דע ם צװײט ן גלײ ך !
  די מיידל-אַקטריסע מיט אַ ברום האָט עס גענומען און אַרויסגעלאָזט כּישוף פֿון אירע באָרוועסע פֿיס. און דער טורעם מיט די שטשור שאַרבן איז פארוואנדלען. זי איז געװארן פארגילט, און א רויז האט געפינצטערט מיט רובין אויפן אויבערשטן.
  מאַרגאַריטאַ באמערקט וויציק, באַרינג איר ציין און שיקט קאַסקייד פון מערדעראַס און דעסטרוקטיווע שטראַלן פון איר נאַקעט טאָעס. און די מאַגיש געארבעט. און געשלאגן מערדעריש און דעסטרוקטיווע, וואָס מיד פארקערט אין שעפעריש און בליענדיק.
  # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # זיך] # # # # # # # # # # # # # #]]] # # # # # # # # # # # # #]]] ] ] >? או ן ז ײ זײנע ן ארײ ן אי ן א ן אמתע ר הארדע . א טײ ל פו ן ד י שאגי ע בערן , האב ן געטראג ן שטאל ן פאנצער . און דאָס זענען זייער בלאַנק פאנצער, מיט שפּיז און אַקסעס.
  דאָמיניקאַ באמערקט אַגרעסיוו, באַרינג איר ציין:
  - איצט איז דאָס אַ קריפּי האָרדע שוין קריכן אין . נו, וועלן מיר זיי טרעפן מיט עפּעס טויטלעך?
  מאַרגאַריטאַ באמערקט מיט אַ בייזע שמייכל:
  - יאָ, אַוודאי מיר קענען טאָן דאָס!
  און די מכשפות מײדלעך האָבן גענומען און אַרױפֿגעטראָגן זײערע מאַגישע פּולסאַרן צו די אָרקן און גאָבלין.
  Boy Dobrynya האט געזאגט:
  - דאָס איז נישט שלעכט, אָבער מיר מוזן געבן קינד וואָריערז די געלעגנהייט צו קעמפן.
  און טאַקע טויזנטער בונטאַרישע קינדער זײַנען אַרױפֿגעלאָפֿן צום שלאָס פֿון פֿאַרשידענע ריכטונגען. א סך פון זיי, באזונדערס די בחורים, האבן געטראגן קייטן. עטלעכע פון די גייז געארבעט, ערעקטינג מאַניומאַנץ און סקאַלפּטשערז צו די מעכאַשייפע באַסטינדאַ . עטלעכע סטאַטועס זענען געוואקסן צו אַ הונדערט מעטער אין הייך, און בלויז דער ריז שלאָס טאָוערד איבער זיי.
  די צוויי סטראָנגעסט, כאָטש ניט די גרעסטע יינגלעך, די וויסקאָונט און פיניקס, געקעמפט פאָרויס פון די מנוחה, פּאַטינג אַראָפּ די ראָודאַנץ.
  ד י אָרקע ם האב ן זי ך אוי ך אנגעהויב ן שיסן , פו ן בויגן . אבער די מכשפים האבן זיי שווער געכאפט. אויב עס איז געווען לעפיערעך גרינג צו טייטן ראַץ, כאָטש זיי זענען פעט און גרויס, דאָס אַפעקטאַד זייער מאָביליטי. דערנאָך די אָרקס וועט זיין שטארקער פייטערז, און די גאַבלינז זענען פשוט דזשייאַנץ.
  פיניקס האט געשריבן:
  - כ׳האב געקעמפט מיט קארטאוס . אַזוי זיינע פייטערז זענען מער פלינק!
  דער וויסקאנט קעמפער האט געזונגען:
  איך ליבע מלחמה שרעקלעך
  קעמפט ווי א האן...
  און אין האַנט-צו-האַנט קאַמבאַט,
  איך פייטינג פֿאַר צוויי מאָנסטערס!
  פיניקס באמערקט מיט אַ שמייכל:
  - יאָ, צו זיין ערלעך, דאָס איז גרויס ! אבער מיר זענען געוויינט צו מאָרד מאָנסטערס דורך די טויזנטער.
  און אַזוי האָבן די העלדישע בחורים דערהרגעט דעם גאָבלין. און די רעשט פון די מאָנסטערס זענען שוין טייל פארוואנדלען אין פֿאַרשידענע מינים עסן און זיסוואַרג. אבער איינער פון די גאַבלינז האט געשאפן אַזאַ אייז קרעם אין אַ ווייַן גלאז אויסגעניצט פון שמאַראַגד.
  און אויף שפּיץ עס זענען הויפנס פון מאַלטי-בונט אייז קרעם, ברעקלעך פון שאָקאָלאַד, קאַנדיד פירות, סטראָבעריז, פּיסטאַטשיאָס און אַזוי אויף, זייער אַפּעטיטלעך.
  די וואָריער קינדער וועלן שרייען מיט פרייד. יאָ, עס טאַקע פארקערט אויס גאָר געשמאַק און מעזמערייז די אויגן.
  די מיידל-כישוף מאַרגאַריטאַ האָט אַרויסגעלאָזט נאָך אַ כוואַליע פון צעשטערונג און פאַרניכטונג, האָט געמאכט אַן אַגרעסיוו קאַרט בלאַנטש אין דעם ענין פון יבערמאַכן די מיעס אין אַ אַפּעטיטלעך איינער , און ארויס:
  - אין עטלעכע וועגן, מאַגיש איז בעסער ווי די נאַטירלעך פּראָצעס, רעכט?
  דאָמיניקאַ האָט מסכים געווען:
  - יאָ, אָן קיין צווייפל, מיר מאַכן עפּעס שיין און געשמאַק. אָבער וואָס זענען דאָ טויזנטער שקלאַף, און זיי זענען אַלע קינדער, און קיין דערוואַקסן אין דערזען?
  מאַרגאַריטאַ האָט געענטפערט מיט אַ שמייכל:
  - די השפּעה פון היגע מאַגיש. עס איז שיין שטאַרק. און טאַקע, עס טורנס אויס אַז עס זענען בלויז טאַדלערז אין דער וועלט. אָבער טאָן ניט זאָרג, די היגע לופט אַליין וועט נישט מאַכן איר אַ קליין מיידל.
  דאָמיניקאַ פֿרעגט איבערראַשט:
  - און פארװאם ?
  האָט דאָס פּאַרטיזאַנער מיידל געענטפערט:
  - און וועגן דעם קאָפּ פון קרויט!
  די אָנפאַל פון בייז אָרקס און גאַבלינז אנגעהויבן צו וויקאַן. עטלעכע פון זיי זענען געהרגעט דורך קינד וואָריערז, און רובֿ זענען פארוואנדלען דורך די שטאַרק מאַגיש פון אַ שיין פּאָר. דאָס איז באמת מאַגיש, אַקליפּסינג די שטעקל אַז דוננאָ האט.
  דאָמיניקאַ האָט באַמערקט, מיינער זיס:
  די צייט פון חשבון איז געקומען,
  מיר שלאָגן די אָרק אין די אויג ...
  אין ענטפער, ער געווארן ווי אַ פּיראָג,
  און ער האָט געבעטן אַ צאָן!
  און טאַקע אין אַלע סאָרץ פון געשמאַק טריץ זענען פארוואנדלען אין אָרקס און גאַבלינז.
  און די קינד וואָריערז זענען דילייטיד מיט דעם. און ראַץ זענען יקסטערמאַנייטיד אָן קיין פראבלעמען. אבע ר פו ן זײער ע קלאפ ן האב ן זי ך װידע ר אנגעהויב ן צ ו דערשײנע ן געשמאקע . און אנדערע געשמאַק און גלייבן זאכן.
  און די ראַץ זענען געשווינד פארוואנדלען אין עפּעס נוציק און טויגעוודיק צו עסן.
  די פּאַרטיזאַנער מיידל מאַרגאַריטאַ האָט אויסגערופן:
  - אפֿשר מיר איצט גיין אין די שלאָס זיך!?
  די מיידל אַקטריסע האט געזאגט:
  "און דאָרט קען דערוואַרטן אונדז אַן אַמבוש." אָבער, מיר זענען גרייט פֿאַר דעם!
  מאַרגאַריטאַ האָט געשמײכלט און געענטפֿערט:
  - איך בין אַ פּיאָניר, וואָס מיטל איך בין שטענדיק גרייט!
  איצ ט האב ן זי ך ד י קינדע ר קלאפ ן ארײנגעבראכ ן אי ן שלאס . זײערע נאקעטע פים האבן געטראפען אויפן שװארצן מירמלשטיין. ין זיי געקעמפט מיט אָרקס, גאַבלינז און ראַץ. אוּן זֵיי הָאבִּין זֵיי גֶעבְּן אַזוֹי זֵיי הָאט זִיךְ מְיַישֵׁב גִיוֶוען אַנְטְרֵי שֶׂרֶד. דאס איז ווו די קאַטינג אנגעהויבן.
  ד י ײנגלע ך האב ן זי ך באזונדער ם שטארק ן געקעמ ט מי ט שװערדן . און די גערלז בעסער צו דרייען מיט באָווס. צומ גליק, מאַרגאַריטאַ קען יבערמאַכן סיקל און כייז אין פאַקטיש באָווס. און זײ שיסן גאַנץ פּאַקן פֿײַלן, דורכשטעכן די ראַץ.
  דאָמיניקאַ וויציק באמערקט:
  - שאַרפע אַראָוז פון אַ קיללער דרך, זייט קיל, מיין קינדער.
  מיטאמאל איז די מכשפה באסטינדא אליין ארויסגעפלויגן פונעם טורעם. זי האט אויסגעזען װי א פרוי פון ארום פינף און דרײסיק, און האט זיך ארומגעדרייען װי א שפיץ. אירע האָר איז שװאַרצע, געקרײַזטע, און זי אַלײן האַלט צװײ כּישוף־שטעקלעך אין איר הענטשקעס.
  ד י מכשפה ה אי ז געפלויג ן אוי ף א מאטערי ק או ן אוי ף איר ע פיס ן זענע ן געשטאנע ן שיך ל מי ט ספּורס .
  באַסטינדאַ האָט עס גענומען און ברום:
  - איך רעספּעקט די שטאַרק
  און איך באליידיג די שוואכע...
  איך בין א גרויסער רשע
  און וואָס מיט דיר, באָרוועס?
  דאָמיניקאַ טוועעטעד אין ענטפער:
  מיין געזעץ איז פּשוט
  איך באַזיגן די וואָס זענען בייז ...
  ווער עס איז שוואַכער, איך וועל העלפן,
  איך קען נישט טאָן עס קיין אנדערע וועג!
  באַסטינדאַ האָט גענומען פֿון די כּישוף־שטענקלעך, ווי זי וואָלט געשלאָגן דאָמיניקאַ מיט פּולסאַרן. אזוי האט זי פײפט אין ענטפער. און די פּולסאַרס האָבן זיך גלײַך פֿאַרוואַנדלט אין קוכן און געפֿאַלן אויף דער מיידל־אַקטריסע, און איר גאָר פֿאַרשמירט.
  אין ענטפער, דאָמיניקאַ, אין אַ גרימצארן, ארויס אַ ריזיק פּולסאַר פון איר שטעקל און פון איר נאַקעט טאָעס.
  עס פלו דורך, אָבער באַסטינדאַ איז ביכולת צו אַנטלויפן און איז געווען שלאָגן דורך אַ אָפּזאָגן אין דעם שלאָס. עס כּמעט טייקעף ליט אַרויף און אנגעהויבן צו יבערמאַכן. או ן אויפ ן פלא ץ פו ן דע ם אומגליקלעכ ן שלאס , הא ט זי ך אויפגעהויב ן א לוקסורי ם פאלא ץ - אינגאנצ ן או ן גלײך .
  באַסטינדאַ האָט אַ קוק געטאָן אויף אים, געבליצט מיט די אויגן און אַנטלױפן. מער גענוי, פליען אַוועק. און הינטער איר איז געבליבן א פײערדיקער עק.
  דאָמיניקאַ און מאַרגאַריטאַ האָבן זיך צוגעלאַכט נאָך איר. בײדע מכשפות זײנען קלאר געשטאנען הינטערן גיכקײט.
  נאָך, אַ פליענדיק מאָטאָציקל איז פיל פאַסטער ווי דראַגאָנס.
  # די כישוף־מיידלעך האבן אנגעהויבן שיסן אויף באסטינדא . אבער אמאל און דאן האט זי זיך אויסגעמעקט אדער געשטעלט א פארטיידיגונג. דערצו, דער מאָטאָציקל זייער געשווינד געוואקסן די ווייַטקייט, גענומען אים אויס פון די פירינג קייט מיט מאַגיש.
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - זי פאַרפאַלן איר לאַנד, סאַבדזשעקץ און מאַכט. אַזוי, מיר טאָן ניט טאַקע דאַרפֿן עס איצט!
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  "אויב זי סטאָול און גענומען אַוועק די געל שטשור אַרטאַפאַקט, אונדזער נצחון וועט זיין נישטיק!"
  די מיידל אַקטריסע, סנאַפּינג די טאָעס פון איר נאַקעט, טאַנד לעגס, קאַנפאַדאַנטלי דערקלערט:
  - אבער טויזנטער קינדער האבן באקומען פרײהײט! דאָס איז אויך עפּעס ווערט!
  דאָס פּאַרטיזאַנער מיידל האָט מסכים געווען:
  - רעכט! קיין ווונדער מיר געארבעט.
  טאקע, די ראַץ זענען לעסאָף פארוואנדלען און געהרגעט, ווי די אָרקס און גאַבלינז. אזו י אי ז געװע ן א גרויםע ר נצחון .
  א ס ך טויזנטע ר קינדע ר - ײנגלע ך או ן מײדלע ך - האב ן זי ך צוזאמענגענומע ן אויפ ן פלא ץ או ן האב ן זי ך צעשמעטער ט או ן געשטאמ ט מי ט ד י בארװעס ע פיס :
  - כבוד צו די העלדן! כבוד צו די באפרייטער! אַראָפּ מיט שקלאַפֿערייַ!
  דאָס איז געווען דער גרעסטער נצחון אין דער מדינה פון ראַץ. און עס איז אַזוי פיל פאַביאַלאַס און ערי שטאָפּן דאָ.
  מאַרגאַריטאַ גערעדט ערשטער. זי, טאַנצנדיק , האָט עס גענומען און געזונגען, און איר ליד איז געווען דאָס ליד פֿון אַ פּאַרטיזאַנער מיידל:
  מיר, קינדער פון אָרעמקייַט און די גלעטן פון זומער,
  געבוירן אין אַ שאַק אין די רעגן ...
  זאל די מיידל 'ס חלום זיין געזאַנג,
  ווען וועלן מיר ווידער גיין אין אַ הייסע שלאַכט!
  
  איך בין צופאַלן געקומען אין עלפקסיק ,
  און מיין מוטערלאַנד, הייליק רוס ...
  מיט מיין גורל, גאָר ויסערגעוויינלעך,
  איך קעמפן פֿאַר די גליק און ליבע פון דער מדינה!
  
  און עס איז ניט מער שיין מוטערלאַנד פון רוסלאַנד,
  ביסט איר פֿאַר קעמפן עס , און טאָן ניט זיין דערשראָקן ...
  און עס איז קיין גליקלעך לאַנד אין די אַלוועלט,
  איר זענט דער שטורקאַץ פון ליכט פון די אַלוועלט, רוס!
  
  איך וועל גיין דורך פייער און וואַסער פֿאַר דיר,
  די חלוצים זענען געוואוינט צו געווינען...
  מיר וועלן שטענדיק זיין צופרידן צו די מענטשן,
  ווייַל די שטאַרקייט פון די אַרמיי איז לימאַטלאַס!
  
  זאל ס גיין אויף די באַפאַלן פֿאַר די מאָטהערלאַנד,
  אונטער די געשריי פון אַ שטאַרק, ופגעקאָכט הוריי ...
  היטלער וועט באַקומען זיין פּייבאַק צו די סוף,
  מיר וועלן אַרויסטרייבן די נאַציס פון הויף!
  
  מײַן פֿאָטערלאַנד איז פֿול מיט העלדן,
  און סטאַלין איז אַ גרויסער ריז...
  די פּיאָנירערס מאַרץ אין פאָרמירונג,
  די אלמעכטיקע משפּחה, אונדזער האר, אָ איינער!
  
  אין נאָמען פון ליכט און גוט לעבן,
  מיר וועלן קעמפן העלדיש, קינדער ...
  נאָך אַלע, אַ דור וועט לעבן אונטער קאָמוניזם,
  גלויבן מיר, די האָפענונג קענען ניט זיין אַוועקגענומען פון אונדז!
  
  מיר ליבע אונדזער מוטערלאַנד, גייז,
  מיר ווילן אייך הייבן איבער די וואלקנס...
  פאשיזם וועט באקומען א שטארקע נקמה,
  פון די חלוצים, די העלדישע אָדלער!
  
  מיר וועלן דערגרייכן עס, איך גלויבן, מיר וועלן באַלד געווינען,
  כאָטש פאַשיזאַם איז ינסידיאַס און גרויזאַם ...
  זיידעס וועלן זיין שטאָלץ פון אונדז,
  און סוואַראָג וועט פירן איר אין שלאַכט!
  
  פֿאַר די כבוד פון אונדזער העלדיש פאטערלאַנד,
  דער האר אלמעכטיקער אליין איז ארויף צום קרייז...
  מיר וועלן נישט באַדויערן אונדזער לעבן פֿאַר רוסלאַנד,
  זאל מען הערן א הויך קול פון הימל!
  
  קעמפן פֿאַר די כבוד פון אונדזער מאַדערלאַנד,
  געטריי קעמפער האבן זי ליב...
  איר זענט וואָלף קאַבז, נישט קאַשע האָז,
  אפילו די ריטער זענען זייער שטאָלץ!
  
  זענען ביכולת צו באַקומען די לבנה פון די וואָלט,
  כאַפּט אַ העכט, אַ גרױסער סאָם...
  דער גרויסער לענין איז אויפגעשטאנען פאר פרייהייט,
  מיר וועלן ברענגען דעם בנין צו לעבן!
  
  אין די נאָמען פון די משפּחה, בויען פּיראַמידס,
  און די שיפן װאָס װעלן צערײַסן דאָס געװעלב פֿון הימל...
  און היטלער , אין וויץ, טייטן די קעמפער ,
  דער אייבערשטער איז געשטאָרבן און ווידער אויפגעשטאנען פאַר אונדז!
  
  דו ביסט טייערע, שטיפערישע לאדא,
  דער גרויסער ווייַסן גאָט איז געבוירן דורך איר ...
  און מיר מוזן קעמפן ברייוולי פֿאַר איר,
  דער אייבערשטער זאל דיר העלפן אויף אייביק לעבן!
  
  ליב, כּבֿוד גאָט יאָשקע,
  ער איז אַ רוסישער בחור, מיט אונדז אויף אייביק...
  עס איז צייט צו ויסנייען די אָרנאַמענט סקילפאַלי,
  זאלן די יאָרן זיין פול מיט פרייד אויף אייביק!
  
  די גרויסקייט פון מיין הייליק רוסלאַנד,
  קענען צו באַזיגן קעגנערס ...
  כאטש די פרויען האבן אויסגעשריגן אין פחד,
  מיר קענען ברעכן די שלאנג!
  
  פֿאַר די כבוד פון די הייליק מוטערלאַנד, גלויבן מיר,
  אין דעם נאָמען פון די רוסישע גאָט משיח ...
  מיר וועלן באַלד בויען גרויס קהילות,
  זאל ס גיין אונדזער וועג צו די סוף!
  
  ליבע, גלויבן מיר, קען נישט ומנייטיק ווערטער,
  ס'איז נישטא מער קיין אומנייטיק לאנגווייליגקייט דערין...
  זאל קין אומקומען אין דער אונטערוועלט,
  און הבל וועט ווידער זינגען זיין ליד!
  
  אָט שפּאַצירן מיר אַרום בערלין מיט אַ בעגעלע,
  דער שופר קלינגט ווי אַ גלאָק...
  איר בעסער זיין אַ וואָריער זייער באַשיידן,
  בלאָזט אַוועק די נאַציס מיטן האַק!
  
  די משפּחה וועט אויפשטיין, גלויבן מיר, די טויטע באַלד,
  ווייַס גאָט וועט געבן איר יעדער ליבע
  און מיר האָבן באַשלאָסן זייער קלאר,
  וואָס וועט זיין אַן אייביקייט פון ליכטיק ענדערונגען!
  געטאַנצט, געשטעמפּלט מיט די באָרוועסע פֿיס, פריילעך און מיט באַגייסטערונג . און אַנדערע קינדער, אַמאָליקע שקלאַפֿן, האָבן געזונגען און געטאַנצט, געפּרוּווט אויפֿצוהייבן, אָדער בעסער, העכער, שפּרינגען.
  דאָבריניאַ, ווייל אַ שטאַרק יינגל , גענומען אַ שטיין און וואַרפן העכער. ע ס אי ז ארויפגעפלויג ן או ן אויפגעריסן , צעשפרײ ט זי ך װ י פיירווערקס , אי ן טויזנטע ר פיל־קאלירט ע פראגמענטן .
  דער יינגל וויסקאָונט האָט געזאָגט:
  - דאָס איז באמת פאַנטאַסטיש!
  דאָבריניע האָט זיך דערקעגן װידער אַװעקגעװאָרפֿן דעם שטײן, און מאַרגאַריטאַ האָט אים געשלאָגן מיט אַ בליץ, און זי האָט זיך צעשפּרײט אין אַ סך פֿיל־קאָלירטע און בלענדיקע שפּריצן:
  ― נײן! דאָס איז אַזאַ אַ פאַקט. און עס איז גאָרנישט העכער ווי דעם פאַקט!
  דער העלד־ייִנגל פיניקס האָט מיט כּעס, געשטעמפּלט די באָרוועסע פֿיס, אַז דאָס גראָז האָט אָנגעהויבן רייכערן, האָט אַ געשריי געטאָן:
  - אונדזער לאָקאָמאָטיווע פליען פאָרויס - עס סטאַפּס אין דער קאָמוניאָן!
  מיר האָבן קיין אַנדער וועג - אַ שטאַרק ביקס!
  און דאָס מיידל לעבן זיי, אויך, וועט נאָר שפּרינגען אַרויף און אַראָפּ.
  זייער שטימונג איז געווען positive, און די פרייד איז געווען אין פול סווינג.
  דאָמיניקאַ אויך באַשלאָסן צו ווייַזן איר וויציקייַט אַ ביסל.
  און לאמיר ארויסשרייבן גאנצע שטראמען פון אייערע אויסגעצייכנטע, גוט אויסגעארבעטע אפאריזמען;
  אַ שקלאַף קאָן װערן פֿרײַ, אַ נאַר קאָן װערן קלוג, אַן אָרעמאַן קאָן רײַך װערן, אָבער אַז מע האָט די עקשנות פֿון אַן אײזל, װעסטו שטענדיק זײַן אַן אײזל!
  נעבעך איז נישט דער, װאָס האָט נישט קײן געלט, נאָר דער װאָס דער קאָפּ איז פֿול מיט זעגעכץ!
  דו זאלסט נישט אַספּייר צו זיין מלך אויב איר האָט קיין סייכל!
  אפילו דער שאה וועט זיין משוגע ווי אן אייזל!
  דער קעניג איז דאָך אַ לײב, אָבער נישט אָן אַ פֿוקסליכקײט, און די לױבן זײַנען הוינד!
  שװײַג ניט, נאָר שװײַג, אױב דו ביזט נאָך ניט אין דעם אָרט פֿון דעם לײב, און דער פֿוקס האָט ניט געגעבן זײַן פּאַסן!
  א פאליטיקער איז ווי דער פוקס אין קרילאָוו'ס לעגענדע, אָבער זייט נישט קיין קראָ ווי אַ וויילער!
  אויב איר זענט ווי אַ קאָרטש, זיי וועלן אַראָפּנעמען די שייווינגז פון איר צו די רוץ!
  כּדי די מדינה זאָל נישט פֿאַרכאַפּן אַ יאָך, דאַרף זי זײַן שטאַרק, ווי אַ ביק!
  אַוויאַטיאָן איז דארף צו מאַכן די מדינה פליען!
  דער פּאָליטיקער איז גרייט צו צוזאָגן די לבנה, נאָר נישט צו גיין אַראָפּ די פליסן!
  דער, וואָס האָט ניט געטרונקען זיין געזונט, איז אויף אייביק יונג!
  דעמב אַרגומענטן זענען אַקטינג אויף די קאָרטש!
  א פאליטיקער וועט גערן אוועקנעמען פון דיר די שייטלען אויב דו ביסט א שטאף!
  אבער דער מענטש האט איין מייַלע איבער מאַנגקיז: מאל ער איז בייַ מינדסטער אַ קליין ביסל פון אַ פאַקטיש פוקס!
  דער פאליטיקער האט די אמביציעס פון א לייב, די כיטרע פון א פוקס, אבער זיינע מעטאדן זענען אינגאנצן שווייניג!
  אויב אַ פּאָליטיקער איז צו פיל פון אַ פוקס, דעמאָלט ער ווערט אַ גאַנץ חזיר!
  א פאליטיקער מיט א פוקס'ס כיטרע און א וואלף'ס כאפ וועט מאכן קעבאב פון וויילער!
  און גליק ריקווייערז מי, נאָר מיט די שווער אַרבעט פון אַ פערד קענען איר וואַרפן אַוועק די קאָלנער פון סאַבמישאַן!
  גלויבן אין הצלחה אויב איר אַוטוויט אַלעמען!
  אפילו א פוקס קען א פאליטיקער אויסרעכענען, אבער ער קען נישט נארן די צייט אויף אייביק!
  א וויילער פליט אפט ווי א בין צו א פאליטיקער'ס האניקער רעדע, אבער אפט ווערט ער אליין געשטאכן!
  א פאליטיקער שלינגט וויילער ווי א פייטאן שלינגט קיניגלען, ציט צו פליגן ווי מאַשקע און זיס וועלקראָ!
  אַ וואָלף קען נישט לעבן אָן פלייש, און אַ פּאָליטיקער קען נישט לעבן אָן אָפּנאַר!
  די פאַסטאַסט פערד וועט פאָלגן דער איינער וואס איז געזונט סאַווי!
  עס איז גרינגער פאר א פאליטיקער זיך אפצודרייען אינעווייניג ווי צו צוזאגן עפעס וואס מען קען טון!
  פאר וועמען איר שטימט, וועסטו מכבד זיין דעם רעזולטאט מיט א מינוט שטילקייט!
  זיין בייַ מינדסטער אַ ביסל ריסאָרספאַל פוקס אויב איר טאָן נישט וועלן צו ווערן אַ כאַקנייד ייזל!
  טאָן ניט צוטרוי פּאַלאַטישאַנז, פֿאַר וואָטערס זיי זענען נאָר סאַנדפּייפּער סטריפּינג טשיפּס פון דעמב ביימער!
  ווער עס איז נישט קיין גאנצן נאר, וועט פארוואנדלען א פרוטה אין א וויכטיגע פרוטה!
  עס זענען קיין קרובים אין פּאָליטיק, אָבער עס וועט זיין די וואס ווילן צו טיילן וואָס איר האָט ווי ברידער!
  עס זענען פילע פּאַסקודנע זאכן אין לעבן, אָבער די ערגסט זאַך איז ווען לעבן קומט צו אַ סוף!
  אויב איר ווילן צו באַקומען נעענטער צו גאָט, נאָגל די מאַלפּע אין דיין נשמה צו די קרייַז!
  דער מענטש איז געשטאַנען, אויב נישט פון אַ מאַלפּע, דאַן, אין קיין פאַל, אויפגעהערט צו זיין אַ מאַלפּע!
  אויב איר האָט די מיינונג פון אַ מאַלפּע, דער פוקס וועט שלינגען איר ווי אַ באַפאַלעריש באָאַ קאָנסטריקטאָר!
  גאָרנישט איז ינפאַנאַט אַחוץ די צייט עס נעמט פֿאַר פּאַלאַטישאַנז צו צושטעלן וואָס זיי צוזאָג!
  אויב איר בילן אַ פּלאַץ , איר וועט קרעכצן ווי אַ געשלאגן הונט!
  פֿאַרטרוי נישט עמעצן, וואָס רעדט הויך, און אַ רויט פֿײַער קאָן דיך פֿאַרברענען!
  אפילו גאָט קען נישט אויס-טענהן אַ פרוי און כאַפּן אַ מאַלפּע צו דער מדרגה פון מענטש קולטור!
  אָן ליבע עס איז קיין שמייכל, סייַדן עס איז די רויבדיק שמייכלען פון אַ פּאָליטיקער!
  ווייל צו לאנג געווען אין די וואלקנס, פליט דער פליגללאזע פאליטיקער אראפ אין די פליסן!
  א קליין נשמה האט שטענדיק די אמביציעס פון אַ ריז!
  א קליינע נשמה האט א ריזיגע האפענונג!
  א פאליטיקער איז א גנב וואס שרייבט געזעצן פאר זיך און האלט דאס לאנד פאר א זאנע טעריטאריע!
  דער פּאָליטיקער האָט זיבן פרייטיק אַ וואָך, אָבער ווען עס איז נויטיק צו מקיים די הבטחה , קומט דער ייִדישער שבת!
  אחדות איז גוט, כל זמן ס'איז נישט געפארן מיט א פאליטיקער!
  א פאליטיקער איז אזא באשעפעניש וואס וויל פון דיר מאכן א שאף מיט שווינדלישע מעטאדן!
  די שווינדלישע מעטאדן פון פאליטיקער פארוואנדלען וויילער אין א טשאפ!
  אונטער אַ חזיר הערשער, לעבן איז קיינמאָל פעט!
  מאַכן אַ חזיר פּרעזידענט איז צו פעט!
  אויב איר ווילן צו ווערן פּרעזידענט, אָנכאַפּן דיין גיכער!
  א הערשער וואס האלט וויילער פאר שאף איז א טיפישער חזיר!
  גאָט, דאָס איז ניט בלויז אַמניפּאַטאַנס, אָבער אויך די גרייטקייט צו גיין צו די קרייַז פֿאַר די צוליב פון דיין חבר!
  א הערשער וואס זיצט א לאנגע צייט אויפן שטול, מאכט די מדינה צו זינגען!
  א יונגער מנהיג איז ווי א פריש פערד, אן אלטער איז ווי א מיזע מיט צעבראכענע כופס!
  אין די מיטל פון דערגרייכן געטלעך כייץ, שׂטן זיך איז אַ פּאָליטיקער!
  א פאליטיקער איז גאָט בלויז אין איין זאַך, אין קומען אַרויף מיט יקסקיוסיז וואָס זיין וואַלן הבטחות זענען אַזוי טייַווליש דורכפאַל!
  פּאָליטיקער, ווי ביר, איז נאָר גוט קאַלט און אויף די טיש!
  דער פאליטיקער איז זיס מיט זיינע רעדעס, אבער דער ביטערער נאכמאם פון זיי איז בכלל נישט ווי ביר!
  די איינציגסטע מאל וואס דער אמת קומט ארויס פון א פאליטיקער'ס מויל איז ווען ער פאלט זיך נישט אויס!
  א פאליטיקער , כד י צ ו װער ן כאטש ן א ביס ל געטלעך , קרייצ ט דע ם װײטע ר צו ם פולםט ן !
  אפילו אַ בער ס שטאַרקייַט וועט נישט ראַטעווען איר אויב דיין מיינונג איז אַ דעק!
  א פוקס איז אזא חיה, אז ער וועט אראפנעמען דריי הויט פון א לייב!
  א פאליטיקער איז שטארקער ווען זיין וויילער איז שוואך אין זינען!
  דערפאר קומט ארויס א פאליטיקער מיט האניג כדי דער וויילער זאל גארנישט שפּייען!
  דער מיט זעגעכץ אין קאָפּ וועט באַקומען אַ שווער שלאָגן מיט אַ באַטאַן!
  דער דעמב איז דער קעניג פון די ביימער, דער דעמבענע קאפ פארוואנדלט יעדן שטומף אין א נושא!
  דעמב איז קעגנשטעליק צו פוילן, די דעמב קאָפּ איז פול פון שטויב!
  אויב איר זענט אַ קאָרטש, אין מינדסטער איר האָבן אַ פלעקל אויף דיין קאָפּ !
  די אומבאַקאַנט איז סקערי, אָבער די באקאנט מאל מאכט איר פשוט דערשראָקן!
  וויסן קריייץ בטחון אפילו ווען עס איז שווער, אומוויסנדיקייט , צעמישונג אפילו ווען עס איז גרינג!
  א פחדן איז נישט דער, וואס האט מורא, נאר איינער, וואס איז פויל צו דערציען דעם מוט!
  מורא איז שוואַכקייַט, מוט איז שטאַרקייט, אָבער היט אייך פון די משוגענער אין זיך !
  ווער עס יז וואָס לאָזט זיך פירן ביי דער נאָז, ריזיקירט זיך פאַרלוירן צווישן די דריי פּינעס!
  סאָף נאַרישקייט מאכט איר גיין אין קרייזן, מיט דיין ינדזשאַנואַטי נאַלאַפייד!
  עס טוט נישט ענין אויב די מילך אויף דיין ליפן איז נישט דאַר, עס איז ערגער אויב עס איז קאַלאָוסנעסס אין דיין הערצער!
  פארלאפען ברויט פון צדקה, ביטער זאלץ פון תשובה!
  האָניק פון די ליפן פון אַ פּאָליטיקער ציט די וועמענס ליפן האָבן נישט דאַר מילך!
  א פאליטיקער איז נישט קיין גנב, ער איז א גנב וואס מאכט געזעצן!
  דער פאליטיקער הבטחט א זיס לעבן, גיסט פון די ליפן האניג, אבער די פאות זענען קלעפ, ווי א פליג!
  אַ רעדנער פּאָליטיקער לאָזט זיך אַריין אין די וויילער בייטל!
  פארוואס איז שטילקייט גילדענע ווייל עס ווערט באצאלט!
  וואָס איז די גרעסטע זאַך אין דער וועלט? אַ באַרג פון הבטחות פון אַ פּאָליטיקער!
  דער פאליטיקער וויל געלט און מאכט, ער איז גרייט יעדן איינעם צו רייסן!
  א פאליטיקער איז, קודם כל, א פוקס, ניט שטענדיק ליכטיק אין אויסזען, נאָר שטענדיק וואַטשינג מיט די עק!
  דער פּאָליטיקער איז צופרידן צו פּלאָמבירן דיין בייַטל מיט בלויז ליידיק הבטחות!
  א פאליטיקער איז נאר ערליך אויף איין זאך ווען ער זאגט - מיר, ווייל ער האט שוין נישט קיין אייגענעם אליין!
  וואָס זענען מער ווי אַטאָמס אין די אַלוועלט? פנימער און מאַסקס פון פּאַלאַטישאַנז!
  דאס וואס א פאליטיקער טוט רוב פרייליך איז אויסקלייבן די קעשענעס פון וויילער!
  א פאליטיקער האט זיבן פרייטאג א וואך, אבער צוהערן צו וויילער איז אלעמאל זיין פרייטאג!
  ווער איז געווען ערשטער? פּאָליטיסיאַנס, ווייַל זיי באשאפן כאַאָס!
  גלייבט נישט אין דער קולקייט פון האָן פּאַלאַטישאַנז, זיי זינגען שטענדיק פון עמעצער אַנדערש ס קול, אַ פוקס!
  אויב אַ פּאָליטיקער גיסט אויס זײַנע ווערטער ווי אַ נאכטיגאַל, הייסט עס, אַז אַ פוקס האָט געמאַכט זײַן פֿאָנאָגראַם!
  עס איז מער מסתּמא אַז אַ ראַק וועט פייַפן אויף דעם באַרג ווי אַ פּאָליטיקער וועט מקיים זיין צוזאָג אָן בלאַשינג!
  א פאליטיקער איז ענלעך צו אַ נאַכט פייע, נאָר ער יוזשאַוואַלי ריפּס אַוועק קלייאַנץ בעשאַס די טאָג!
  ווי איז אַ פּאָליטיקער ענלעך צו אַ הונט? ווען ער ברייקס אַ פּלאַץ, ער איז באשטימט צאַמען און האט אַ באַזיצער!
  די, פאַר וועמען זיי שטימען מיט זייער האַרצן, ענדיגן זיך אָפט אין די לעבער פון וויילער!
  א פאליטיקער איז ווי מאַשקע, דער וויילער וועט פילן מיט דער לעבער אַז עס איז פארטריקנט!
  א פּאָליטיקער קערט דיין מאַרך אויס, ווי מאַשקע, נאָר ניט ענלעך איר, עס איז פול מיט דרעגס!
  דער פּאָליטיקער האָט ליב צו שאַפֿן נעפּל מיט דעם טראַנספּעראַנט ציל צו ווערן רייך!
  א פאליטיקער האט אסאך הבטחות, אבער נאך מער תירוצים אויב מען זיי נישט האלטן!
  א פּאָליטיקער איז אַ פוקס, אָבער מער אָפט פון אַ גרוי קאָליר!
  דער פאליטיקער נעםט ארויס שערן פון די דעמבבוימער און קלאפט אראפ די דעמבלען ווי א חזיר!
  אויב א פאליטיקער איז רעדנער ווי א זעג, דעמאלט וועט ער אוודאי מאכן א שטומף פון א וויילער!
  דער פּאָליטיקער ליב צו רעדן וועגן גאָט ווייַל ער זיך איז שׂטן!
  א פּאָליטיקער איז ווי כיטרע ווי דער שטן, אָבער אַ מלאך אין דיסטריביוטינג הבטחות !
  דער פאליטיקער האט ליב צו קרייזן זיך, אבער די הענט גרייכן תמיד צו זיין בייטל!
  מיט'ן געבן דיין שטימע פאר אן עלעקענטן פאליטיקער, רייסט איר זיך צו הוסטן בלוט!
  געווענליך קלײַבט מען צווישן קאַץ אין אַ שטורכען, וועלף אין שאָף-קליידער, און אַ פוקס מיט אַ פּאַסקודנע קעז!
  אויב אַ פּאָליטיקער האָט מקיים זיין צוזאָג, קוק אויף דעם באַרג צו זען אויב אַ קענסער פייַפט אויף אים!
  עס איז גרינגער צו הענגען אַ קאָלאָבאָק ווי צו צווינגען אַ פּאָליטיקער צו מקיים זיין צוזאָג !
  דער פּאָליטיקער איז קאָנסיסטענט בלויז אין איין זאַך - אין זוכן פון בענעפיץ פֿאַר זיין אייגן קעשענע!
  א פאליטיקער טוישט זיינע מיטארבעטער ווי הענטשקעס, נאר דאס מאכט די הענט נאך שמוציגער!
  א פאליטיקער איז א חיה וואס מאכט א הירש פון א וויילער!
  פּאָליטיקער, אויב נישט אַ וואָלף אין שאָף ס קליידער, דעמאָלט אַ טיפּיש באַראַן!
  א פאליטיקער וואס איז נישט קיין פוקס איז א ווידער אדער א הירש!
  א פאליטיקער קאן צוזאגן בערג, אבער נאך דעם רײםט מען נאר אװעק די חורבן!
  דו זאלסט נישט קאַמיש צו שטימען פֿאַר די האָן, ער וועט פּעק איר טויט!
  דיקטאַטאָר, דאָס איז אַ פוקס אויף אַ לייב שטול אַרומגערינגלט מיט ראַמס!
  אויב איר טאָן נישט וועלן צו זיין אַ הירש, זיין בייַ מינדסטער אַ קליין פוקס זיך!
  דער וואס ציילט נישט אומזיסט קיין קראען ווינס די וואלן!
  איר קענען שטימען מיט דיין האַרץ, אָבער דער געווינער וועט געווינען מיט דיין סייכל!
  
  א פאליטיקער איז א פוקס, וואס וויל בעסער גרין קעז, ווי די קאליר פונעם דאלאר, פון די וואס ציילען קראען!
  א ווייב איז נישט קיין מיטען, ווי נאר דו טוישט הענטשקעס, וועסטו זיך אוודאי פארוואנדלען אין א שווינדלער פון די שווענקען אווענטורעס!
  זשעני בחורים מאַכן פיל מער דיסקאַוועריז ווי מיטלמעסיק אַלט מענטשן פון ינסטראַקשאַנז!
  אין יוגנט עס איז פייַער אין די האַרץ, ופדעקונג אין די קאָפּ, און דער רעזולטאַט איז נצחון!
  דער דרך צו הצלחה איז ניט שטענדיק גלייַך, אָבער עס טוט נישט דערלאָזן אַ צוריק בענט אין סאַבמישאַן!
  דער פאליטיקער בייגט זיך העכער צו הייבן די נאז!
  דער פאליטיקער בויגן זיך צו זיך דאן בייגן איבער דעם וויילער!
  דער פאליטיקער איז גרייט צו גראבן די נאז אין דער ערד כדי צו באגראבן זיין אחריות פאר וויילער!
  אַלץ אוממעגלעך איז מעגלעך אין אונדזער וועלט, און גלויבן מיר, לעבן איז זייער שווער, ווי אין אַ שיסער גאַלעריע!
  אַן אײזל מיט אַ זאַק גאָלד איז בעסער צו דורכברעכן אַ פעסטונג־װאַנט, װי אַ מאַמאַט מיט אַ שטאָלן װידער!
  א פאליטיקער מיט א גאלדענער מויל פארוואנדלט וויילער אין אייזל מיט גילדענע זעקלעך מיט קרבנות!
  ווער איז די שטארקסטע בהמה? אַוודאי, אַן אייזל אָנגעלאָדן מיט אַ זעקל גאָלד! דער פוקס ליב די געל קאָליר פון טריזאַן און גאָלד קאָינס פון אָפרינגז!
  פאליטיקאנטן האבען אפט וויפיל רויטע פאנען צוליב דעם געלע קאליר פון די מטבעות וואס זיי נעמען פון די קעשענעס פון וויילער אן רייטלען!
  ד י רײד ע רעדע ם פו ן װײםיק ע פאליטיקאנט ן האב ן פארגאס ן ביטער ע טרער ן פו ן מאמען , װעמענ ס זי ן זײנע ן אומגעקומע ן אי ן דע ר בלוטיקע ר שחיטה !
  ווער עס הבטחת בערג פון גאָלד איז נישט ווערט אַ צעבראכן קופּער פּעני!
  . קאפיטל נומער 13 .
  קאַליגולאַ דעלפינאָוו האט זיין אייגענע מיסיע. איר דאַרפֿן צו געפֿינען דיין עלטערע שוועסטער אין קיין פּרייַז. און דו אליין זענט איר דערווייל טראנספארטירט געווארן אין א פאראלעלער וועלט, וואו דו האסט באשאפן אייער אייגענע אייגנארטיגע און אין דער זעלבער צייט זייער קילע און אייגנארטיגע מיסיעס.
  מאַרגאַריטאַ און קאַליגולאַ האָבן גערירט זייערע נאַקעט, קייַלעכיק כילז און ברום:
  - עק ביי עק,
  אויג פֿאַר אַן אויג!
  ניט באַרבאָס -
  פאַנטאָמאַס !
  איצט די גייז זענען דיספּערסט אין פאַרשידענע אינסטרוקציעס אין סדר צו געשווינד פאַרענדיקן די גרינדינג פון די רייען קאַווערינג די אַפּראָוטשיז צו פּאָרט אַרטהור, די אַרמיי פון די לאַנד פון די רייזינג זון. די טערמינאַטאָר קינדער האָבן זיך אריבערגעצויגן ווי עלעקטרישע שיטן דורך ווייכע גראָז, רחמנותדיק פאַרניכטעט די יאַפּאַניש.
  קוראָפּאַטקין נאָך כעזיטייטיד מיט די סדר צו אָנהייבן די אַטאַקע, כאָטש אויף בארג הויך די פייטינג פּאָר אינסטאַלירן די טריקאָלאָר טריקאָלאָר , די קינד וואָריערז פשוט פּיינטיד גרויס קאַרדבאָרד, און עס איז איצט קלאר קענטיק בעשאַס דעם טאָג. אבער דער געוועזענער פארטיידיגונגסמיניסטער האט נאך אלץ געכאפט. כאָטש , אין דער זעלביקער צייַט, קוראָפּאַטקין איז נישט אַ פּאַכדן. אי ן דע ר מלחמ ה פו ן 1877 - 1878 הא ט ע ר ארויסגעװיז ן אויםערגעװײנלעכ ן מוט .
  יא, און צו פארבעסערן דאס לעבן פון פשוטע זעלנער, אלס פארטיידיגונגס מיניסטער האט ער אסאך געטון, און איז נישט געכאפט געווארן אין גניבה. כאָטש די קאַמבאַט יפעקטיוונאַס פון די אַרמיי האט נישט פאַרגרעסערן פיל אונטער אים. אבער סווואָראָוו ס פעסטקייַט, אָדער אפילו אַדווענטשעריזאַם, ער האט נישט. אלעקסאנדער סווואָראָוו האָט געקעמפט זייער מוטיק, קעסיידער באַלאַנסינג אויף דעם ראַנד פון גאַנץ באַזיגן. אָבער, די ינטוישאַן געגעבן דורך נאַטור און פענאָמענאַל גליק געמאכט עס מעגלעך צו פאָרויסזאָגן די ריטאַליאַטאָרי טריט פון די פייַנט, זיין אָפּרוף און געווינען וויקטאָריעס. דאס איז אין נוסח פון טל, וועלכער האט געמאכט אומרעכט קרבנות, געפארשט מיט נפילה, אבער אין רוב פאלן געוואונען ... אבער די בעסטע שאך אין דער וועלט האבן געזען דורך טאל.
  דע ר ערשטע ר װעלכע ר הא ט אי ם געגעב ן א פלײש־מיל ל או ן מפלה , אי ז געװע ן מיכא ל באטוויניק . דער דאָזיקער מייַסטער האָט געוווּסט ווי צו פּראָגראַמירן און צייכן די שוואַכע נקודות פונעם שונא.
  און דער שטערן פון דעם גאון טל האט געטומט.
  ווארשיינליך וואלט סובאראוו, ווען ער וואלט לענגער געלעבט, און ווען ער וואלט געטראפען געקעמפט מיט נאפאלעאן, געשלאגן געווארן. אָבער די טערקישע אַרמיי, מיט וועלכער אלעקסאנדער וואַסיליעוויטש האָט געקעמפט, איז געווען צו צוריק פון אַלע שטאַנדפּונקטן, און די קאָמאַנדירן זענען נישט באַשטימט געוואָרן לויט זייערע פירערשאַפט קוואַלן.
  או ן אי ן דע ר מלחמ ה מי ט ד י פראנצויזן , האב ן ד י רודער־באקן , געהא ט א צו־ױנג ע קאמאנד ע או ן א גרוים ע אונטערשאצונגע ר פו ן דע ר ארמ ײ פו ן דע ר רוסישע ר בער .
  קוראָפּאַטקין, אויף די אנדערע האַנט, איז געווען בכלל דערשראָקן צו באַפאַלן, בעסער צו זיצן אויף די דיפענסיוו. קאַלקיאַלייטינג עס איז קלאָר אַז דער פייַנט וועט צעטרעטן זיך קעגן די רידובץ. מיט אזא קאמאנדיר איז די מלחמה פארלוירן געווארן.
  און די מיידל מאַרגאַריטאַ און קאַליגולאַ דעלפינס זענען אונטער פייַער ... זיי זענען געראטעוועט , אָבער, דורך גיכקייַט, ווען די ימאָרטאַל וואָריערז פּלאַצן אין די באַסטשאַנז און האָבן שוין גרינדינג אַלעמען אינעווייניק, כּמעט ימפּענאַטראַבאַל הויט און , פון קורס, די פיייקייַט צו צוריקקריגן כּמעט טייקעף.
  דאָלפינאָוו ז״ל , פֿאַרשניטן נאָך אַ יאַפּאַנישן גענעראַל, האָט גערומט אַ פֿראַזע פֿון "היגהלאַנדער‟, בעת ער האָט געוואָרפֿן גיפטיקע נאָדלען מיט די באָרוועסע פֿיס און אַרויסגעשפּײַען בלוט:
  - ס׳זאל בלײַבן נאָר אײנער!
  או ן זײנ ע שװערד ן טראג ן װ י א בליץ , ארוי ס א מערדערישע , אײגנארטיק ע מיל . מער גענוי, הונדערט גרינדינג טעקניקס מיט שניידן שונאים אין אַ מינוט פון אַ פּאָר פון באַטאַליאַנז.
  דער סאַמוראי איז געפֿאַלן פֿון די קלאַפּן, און די באָרוועסע פֿיס פֿונעם טערמינאַטאָר־ייִנגל האָט איבערגעלאָזט אַ גאַנצער מוסטער פֿון שפּרינגען און װיקלענדיקע שפּורן.
  ד י שײנ ע פארטיזאנע ר מײד ל מארגאריטא , ב ײ דע ר קלײדונ ג פו ן א ן אנדער ן פארשטארקט ן באט ן פארט , הא ט זי ך אויפגעבלאז ן ד י אמוניציע , װא ס הא ט געבראכ ט טויזנטע ר מעכטיק ע ביקס ן אי ן דע ר לופטן . נאָך זיין פרייַנד, דער יינגל קינסטלער קאַליגולאַ ריפּיטיד אַ ענלעך מאַנוווער.
  מאַרגאַריטאַ, וואַרפן אַ גראַניט מיט איר נאַקעט, מיידליש פֿיס אַ לאַנג ווייַטקייט, באוויליקט:
  - איר זענט טאן גרויס, יינגל !
  דער אומווינסאַבאַל וואָריער, אויך פארווארפן די מערדעראַס טאַלאַנט פון אַנייאַליישאַן מיט גרויס אַקסעלעריישאַן, שנייַדן אַראָפּ די סאַמוראַי, געענטפערט:
  - עס איז בעסער צו לערנען ווי צו רילערן!
  שטאַרק יקספּלאָוזשאַנז פון די באַסטשאַנז זענען נישט אַננמעריד אין די רייען פון די רוסישע אַרמיי. לוטענאַנט גענעראל זעלעני האָט געמאלדן צו אַדדזשוטאַנט אַלגעמיינע קוראָפּאַטקין:
  - דיין עקסאַלאַנס. לויט אונדזערע דאַטן, האָט שוין לאַנג אָנגעהויבן דער שלאַכט אין דער שׂונאי־ציטאַדעל, און אַפילו, זיכער, האָבן זיך צעשלאָגן עטלעכע באַסטיאָנס!
  קוראָפּאַטקין האָט געענטפערט פּאַמעלעך:
  ― רויִק, נאָר רויִק!
  נו, פּונקט ווי קאַרלעסאָן, וועמענס דאַך איז געווען בלאָון פון די כינדזשיז. כאָטש די סיטואַציע נאָר ריקווייערז דראַסטיק מיטלען. אַלגעמיינע זעלעני און קאָנדראַטענקאָ באַשטיין:
  - מיר דארפן גלײך שלאגן!
  קוראָפּאטקין האט געקוקט מיט זײנע ברילן אויף בײדע גענעראלן. גרין איז נאָך יונג, אָבער קוקט אַפֿילו יינגער ווי זיין יאָרן, שנעל, ימפּאַטיואַס. קאָנדראַטענקאָ איז דער ברודער פון דעם העלד פון פּאָרט אַרטהור, אויך פון די יינגער דור פון טויגעוודיק פירער. פון קורס, אַזאַ פאַלקאַנז זענען לאָעט צו קעמפן. דערצו איז פאראן א קאטאגאריש באפעל פונעם קייסער און הערשער פון אלע רוסן', ניקאלאי צווייטער, תיכף צו שטורעמען די ציטאדעל שטאט. און עס איז ניט קלאָר אַז די רויאַל שאַצקאַמער וועט נישט קענען וויטסטאַנד די מאַסע פון אַזאַ אַ שווער מלחמה פֿאַר לאַנג.
  אָבער, אויב איר טאָן ניט וויסן דעם פארד, טאָן ניט גיין אין די וואַסער! מיר דאַרפֿן צו רעכענען וואָס ס וואָס און ווו ווער ס קעגן.
  קוראָפּאַטקין האָט געפרעגט קאָנדראַטענקאָ:
  - וואָס יאַפּאַניש וניץ האָבן די שיסעריי?
  דער גענעראל האט קלאר געזאגט:
  - די סקאוטן מעלדן, אז ם׳זענען זיך באװיזן מלאכים - א שײנעם בחור און א מײדל מיט גאלדענע האר, װאם באװעגן זיך מיט אן אומגלױבלעכע שנעלקײט, און װען מען האט זײ אפגעשניטן, זעט מען זײ נישט.
  קוראָפּאַטקין האָט זיך דרײַ מאָל אַרײַנגעריסן אין אַ פֿריִערישן גאַנג און געמורמלט:
  - װײז ט זיך , א ז דא ס זײנע ן װידע ר מלאכים ?
  גענעראל זעלעני האט געשטעמפּלט זיין פּיאַטע אויף דער פּאָדלאָגע:
  - יא גענוי! הימלישע הונדערט!
  קוראָפּאַטקין האָט אַפֿילו געפֿײַפֿט:
  - וואַו! די האר טוט נישט פאַרלאָזן רוסלאַנד!
  קאָנדראַטענקאָ האָט אינסטרוקטיוו געזאָגט:
  - מי ר דארפ ן גלײ ך אנפאל ן דע ם שונא , פעלדמארשאל ! אָדער מיר זיך וועלן גיין אויף די אַפענסיוו!
  קוראָפּאַטקין האָט געענטפערט:
  - ניין, רבותי. איך גיב די באפעלן. זינט גאָט באַשלאָסן צו העלפן אונדז, עס איז אַ זינד צו שטעלן זעלנער אין אַ פליישמילכל!
  קאָנדראַטענקאָ האָט לאַדזשיקלי באמערקט:
  - אפילו אין ישראל האט דער אייבערשטער געפאדערט, אז די אידן זאלן אויך קעמפן, און נישט באקומען אלעס אומזיסט און אן א קאמף.
  דער פעלדמאַרשאַל פון זומפּ, אַ סטראַטעג פון וואַרט-און-זען-טאַקטיק, האָט אויף דעם געענטפערט:
  - אבער דער אַפּאָסטלע פאולוס האט געזאגט אַז דינען גאָט טוט נישט דאַרפן מענטש הענט!
  גענעראל זעלעני האט שוין אויפגעפלאקערט:
  - פארװאם קרייזט איר דיך, אײער עקזעלענץ, זיך שטענדיג, ספעציעל װען די שעלז שפריצען נעבען!
  קוראָפּאַטקין האָט שוין אָנגעהויבן כעס ווערן:
  - אבע ר װײ ל אל ץ געשע ט לוי ט דע ר רצון . אַזוי לאָזן אונדז ערשטער טאָן אַ תפילה דינסט. אויב איר זענט חוצפה, וועט מען אייך ביידע ארעסטירן!
  קוילעלדיק, דער געדאַנק פון האַלטן אַ תפילה דינסט געקוקט טשיקאַווע. לאָזן די טשערובס נעמען די ראַפּ פֿאַר אַלעמען.
  קאַליגולאַ די טאַמבוי און די פּאַרטיזאַנער מיידל מאַרגאַריטאַ זענען שוין אַ ביסל מיד, און רובֿ פון די אַרבעט איז שוין געענדיקט. אַזוי וואָס ניט פרעשאַן זיך אין די ים, און ונ דורך זאַמד די סקוואַדראָן פון טאָגאָ . נאָך אַלע, זי קענען אויך עפענען פייַער, אַרייַנגערעכנט פון צוועלף-אינטש ביקס. און דאָס איז אַ קאַליבער פון 306 מילאַמיטערז, וואָס קענען אָנמאַכן באַטייטיק לאָססעס צו די אַטאַקינג טרופּס.
  אמת, די יאַפּאַניש, אין דעם פאַל, וועט האָבן צו פייַער כּמעט בלינד, אַריבער די באַרגרוקן. און זיי וועלן קענען צו שלאָגן מיט דירעקט פייַער בלויז ווען די שלאַכט באוועגט אין די שטאָט לימאַץ.
  דער הויפּט ציל איז פיר באַטטלעשיפּס מיט צוועלף-אינטש גאַנז אויף ברעט.
  ד י פארטיזאנע ר מײדעל , שנײד ט ד י יאפאנע ר מי ט איר ע מערדעריש ע שװערד ן או ן הא ט אפגעשאקל ט ד י אנגעשטאקענ ע בײנער , הא ט פארגעשלאגן :
  - אפֿשר מיר קענען אַפֿילו אויס אונדזער גיכער אַ ביסל? טי האט העכערקייט אין ביקס קאמבאט איבער ראָזשדעסטווענסקיס סקוואַדראָן, אומגעפער 1.8 ביז 1. אזוי וועלן מיר אביסל אויסגלייכן די כוחות וואָג.
  קאַליגולאַ פון די דאָלפינס, קאַטינג אַראָפּ די לעצטע סאַמוראַי, געבעטן די וואָריער מאַרגאַריטאַ:
  - װעל ן מי ר אנהויב ן מי ט דע ר פלאג ?
  ד י פארטיזאנע ר מײדעל , װארפנדי ק מי ט ד י נאקעט ע פו ן מי ט ד י נאקעט ע פו ן או ן צעריס ן נא ך צענדליקע ר יאפאנעזער , איבערלאזנדי ק בלוי ז צעריסענ ע שיטלעך , הא ט זי ך געטענהט :
  - זיי טאָן ניט אָנהייבן מיט די מערסט געשמאַק! צומ גליק, עס איז ניט דאַרפֿן צו קוקן פֿאַר אַ סקוואַדראָן. זאל ס גיט דורך די ערשטער צוויי אַרמאַדילאָס.
  קאַליגולאַ דער טאַמבוי האט טשאַקאַלד, וואַרפן אַ גראַנייד מיט זיין נאַקעט פּיאַטע, שפּיציק זיין בלוטיק שווערד אויף די נוטילי שיף , פריילעך אויסגערופן:
  - און דאָס איז מייַן!
  מאַרגאַריטאַ, ווייל ווידער פאַטאַל די יאַפּאַניש, סאַגדזשעסטיד צו איר שוטעף:
  - לאָמיר זיך אָבער לײגן אין װאַסער אַ האַלבע שעה זיך צו ערהוילן.
  טאַקע, מנוחה וועט נישט שאַטן. אָבער Caligula Dolphins האט נישט וויסט קיין צייט בעשאַס די קורץ פּויזע. באזונדער ם האב ן מי ר געקענ ט באטראכט ן עפע ס אינטערעסאנט .
  ד י קאנםפיראטו ר האב ן זי ך פארזאמל ט אי ן קעלער . אן עלעקטרישער לאמפ אונטער דער סטעליע ווארפט אומבאשעדיקע שאטנס. דע ר בארימטע ר באל ד פו ן לענין ן שיינט , נעב ן דע ר צעשויבערטע ר קאבא , בעםע ר באקאנ ט אי ן דע ר װעל ט אל ם סטאלין , דעמאל ט א ים־אפיציר ט אי ן א ציכטיק ן מונדיר , װײ ל דע ר װײני ק באקאנטע ר לוטענאנ ט שמיט , מי ט א פראנט ן בארד , בוכארין .
  טראָצקי איז ניט גענוג פֿאַר די פולע באַגעגעניש, אָבער איצט ער און לענין זענען אין אַ קאָנפליקט. או ן אזו י האב ן זי ך צוזאמענגעקליב ן ד י אײנפלויםטיגסט ע באלשעװיקעס , גרײ ט אויפצושטעל ן א רעװאלוציע , אדע ר א קו , װעלכ ע ע ס אי ז שוי ן געװע ן צ ו באקומע ן דע ר מאכט .
  לענין האָט ערשט גענומען דאָס וואָרט:
  - עס איז גאָר וויכטיק , קאַמראַדז, צו פאַרמייַדן די נצחון פון די אַוטאָקראַסי אין זיין ומגערעכט ימפּעריאַליסט מלחמה מיט יאַפּאַן אין קיין פּרייַז. די סיבה פון דער רעוואָלוציע פאדערט דאס!
  טרויעריק ספּאַנקס אין ענטפער.
  בוכאַרין, קלאַפּנדיק מיט די הענט און געציטערט די שוואַרצע באָרד, באַצירט זײַן נאָך יונג פּנים, האָט באַפֿעסטיקט:
  - יא , מי ר טאר ן ניש ט געבן , דע ר אויטאמאטא ט דע ר מינדסטע ר שאנס . דאָס קען שמעקן ווי טריזאַן, אָבער איך וועל זאָגן, מיקאַדאָ איז דער בעסטער און הויפּט אַליירט פון די באָלשעוויקעס און וועלט קאָמוניזם!
  קאָבאַ יוסף האָט מיט כעס געמורמלט:
  - גוט געזאגט! כאָטש דאָס שמעקן נישט ווי טריזאַן, עס איז שוין טריזאַן זיך!
  לענין, וועלכער איז דעמאלט געגאַנגען אונטערן פסעוודאָנים קאַרפּאָוו, האָט באַמערקט מיט אַ שמייכל:
  - צוליב דער גלאבאלע רעוואָלוציע, מאל איר האָבן צו מאַכן קרבנות. אַרייַנגערעכנט קרבן טייל פון דיין געוויסן און דיין אייגן נשמה. - הא ט אוליאנאוו , ארויפגעקלאפט , אפגעשרייב ן דע ם קאפ , א פלאש ל דײטש ע ביר . פֿאַר עלאַקוואַנס, איר זאָל דערפרישן דיין האַלדז. ער האָט גענומען אַ פּאָר זופּן און ממשיך. - מײנט איר, אז איך אלײן בין צופרידן צו װינטשן בײז און נצחון פאר מיין אייגענעם לאנד. אָבער, איך וועל זיין אָפן, רעוואָלוציע איז מעגלעך בלויז אויב די רעזשים פון די אַוטאָקראַסי איז עמעס וויקאַנד. און וואָס קען וויקאַן די אַוטאָקראַסי מער ווי באַזיגן אין מלחמה?
  קאָבאַ האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  ― גאָרנישט... טײלמאָל דאַרף דער העכסטער ציל קרבנות, און היפּשע קרבנות!
  לענין האָט ווייטער פאָרגעזעצט זיין פילאָסאָפיע:
  - אַזוי, מיר וועלן נישט דיסקוטירן די מאָראַל און פילאָסאָפיע פון אַטעיזם. דאס איז נישט די עיקר. ע ס אי ז קלאר , א ז ד י ארבעט , װא ס מי ר אונטערנעמע ן זי ך צ ו דע ר באפרײאונ ג פו ן ארבעטע ר או ן שקלאפ ן פו ן אל ע לענדער , או ן דע ר גאנצע ר װעלט . און דער פאַקט אַז אַלע די לאָססעס פון אונדזער שטאַט און אנדערע פעלקער וועט זיין קאַמפּאַנסייטאַד אַ הונדערט מאָל. - האט אוליאנאוו זיך אפגעשטעלט און צוגעגעבן אין אן אנדער טאן. - און וואָס קאָנקרעט טריט קענען מיר נעמען צו באַזיגן די אַוטאָקראַסי וואָס איז געהאסט דורך די מענטשן און אונדז?
  דא האט לוטענאנט שמיד גערעדט מיט א דינער שטימע:
  - איך טראַכטן, פֿאַר סטאַרטערס, צו בלאָזן די טראַנס-סיביריאַן באַן אין עטלעכע ערטער אין אַמאָל. דאָס וואָלט האָבן אַ פאַטאַל פּראַל אויף די צושטעלן פון די צאַרישע טרופּס אין מאַנטשוריאַ.
  קאבא האט געשמײכלט װי א פוקס:
  - בראַוואָ , דער יינגל איז פּראָגרעס! און איך האָב געטראַכט צו בארויבן עטלעכע בענק, כּדי אונטערצוברענגען דעם גאָלדן סטאַנדאַרט פֿון דעם צאַרס רובל.
  וליאַנאָוו האָט שטרענג אַ טרייסלען מיט זיין אינדעקס פינגער צו די "ווונדערלעך גרוזיניש":
  - זייט נישט שטיפעריש! זייער טשיקאַווע פאָרשלאָג. איר קענען גאַנץ צעלאָזן קוראָפּאַטקינאַ.
  שמיד האָט ווייטער געזאָגט:
  - אין אַלגעמיין, מיין פּלאַן ינוואַלווז אויפשטיין אַן אויפֿשטאַנד אויף אַלע שיפן פון די שווארצע ים פליט. דעמאל ט װע ט ד י ארמ ײ איבערגײ ן צ ו דע ר זײ ט פו ן דע ר ארבעטער־פעלקער , או ן ד י אויטאקראט ע װע ט גלײ ך צעפאלן !
  קאָבאַ האָט געציטערט איראָניש:
  - יא, דער קענסער װעט פײפן אויפן בארג!
  ― קאָבאַ , האַלטן! - האט לענין געבארקט און צוגעלײגט. - עס איז טאַקע נייטיק צו צוגרייטן און דורכפירן אַן אויפֿשטאַנד אין די שווארצע ים. און ווען די געשלאגן קוראָפּאַטקין אנטלאפן פון פּאָרט אַרטהור , די מיוטין איבער די אַרמיי וועט ווערן פאַקטיש!
  שמיד האָט פֿאַרלוירן זײַן געדולד:
  - יאָ, מיר וועלן טאָן עס אין גייסט!
  בוכאַרין האָט גענומען די וואָרט:
  - אונדזע ר סאך ־ טע ר בונד ן אוי ף דע ר ערד , זײנע ן ד י פויערים , װע ן ז ײ װעל ן זי ך אויפהויבן , װעל ן ז ײ קענע ן פארבינד ן אל ע קראפט ן פו ן דע ר אויטאקראטיע . מי ר דארפ ן שיק ן אונדזער ע אגיטאטאר ן אי ן ד י דערפער , פאדערנדיק , א ז ד י פויערי ם זאל ן געב ן ניש ט בלוי ז לאנד , נא ר אוי ך נחלות , אל ץ װא ס געהער ט צ ו ד י לאנדםלײט !
  קאָבאַ האָט איראָניש איבערגעריסן:
  ― אַרײַנגערעכנט זײערע װײַבער און טעכטער!
  בוכארין האט געטשעפעט:
  ― און דאָס אױך! עס איז אַזוי פּשוט ווי עמעליאַן פּוגאַטשעוו - די קאָפּ וועט זיין געהאַקט, די באַר וועט זיין געהאנגען, און זייער סכוירע וועט זיין גענומען פֿאַר זיך און צעטיילט גלייַך! און די װײַבער און טעכטער פֿון די בעלי־בתּים זײַנען דײַנע קנעכט!
  וליאַנאָוו באוויליקט דעם רופן:
  - רעכט! מיר וועלן זיי אַלע הענגען! אַלע די וועג צו די צפון פּאָול!
  קאָבאַ האָט געזאָגט:
  - מיר דאַרפֿן צו אַקטיוולי נוצן די גזלן עלעמענט ווי פיל ווי מעגלעך. אין באַזונדער , די סטראָנגעסט און מערסט מצליח רעוואָלוטיאָנאַרי אַרויסקומען פון קרימאַנאַלז. פֿאַר בייַשפּיל, קאָטאָווסקי איז נישט אַ העלד? העלד! און דער טאטע מאכנו איז נישט ערגער!
  בוכאַרין האָט זיך שטאַרק געכאַפּט:
  - דאס איז עס! מיר וועלן זיי אַלע צעטרעטן מיט קרימינאַליטי !
  אוליאנאװ האט א קלאפ געטאן מיט דער פויסט אויפן טיש:
  - טעראָר, טעראָר און ווידער אַ רעוואָלוציאָנער טעראָר!
  עס איז נישט געווען מעגלעך צו אָבסערווירן דעם ווײַטערדיקן שמועס פֿון די "פּרעקלדיקע פיר". ווייל וואָוק אַרויף, עס איז נייטיק צו מאַך צו די פּראַקטיש מדרגה פון ימפּלאַמענינג אַ ווינינג סטראַטעגיע. אין באַזונדער, ויסמעקן די באַטטלעשיפּס פון די טימז.
  קאַליגולאַ געשווינד סוואַם צו זיין ציל, און מאַרגאַריטאַ צו איר. די גייז, ניצן זייער פינגער און טאָעס, טייקעף קליימד אויף זייער קאָרבן שיפן.
  קאַליגולאַ דער טאַמבוי האָט מער נישט געשפּירט די ברעמקעס, ווײַל ער האָט אָנגעהויבן צעהאַקן אַלע אין אַ ריי. עס איז נישט שווער צו באָרד אַ שיף, יסענשאַלי אַ באַטטלעשיפּ קלאַס. סייַדן, פון קורס, איר זענט מער ווי מענטש. אַזוי, לויפן און שנייַדן. און מיט אַזאַ סופּערנאַטוראַל גיכקייַט, קיין איינער האט אַ געלעגנהייַט צו אַנטקעגנשטעלנ זיך איר.
  נו, מיט דיין קינדער 'ס נאַקעט פינגער, אָבער פאַסטער ווי די פּאָז פון אַ טשיטאַ ס לעגס, וואַרפן סאַמיק נעעדלעס. און דאָס וועט אויך גאָר קלאַפּ די יאַפּאַניש.
  די פייטערז פון די ארץ פון די רייזינג זון זענען ווידער ליגנעריש שנייַדן אַראָפּ , און דער פּלאַן פון די פּאָר פון טערמינאַטאָרס איז פּשוט. קום צו צו די שיסוואַרג אָפּטייל, דאַן דעטאַנייטאַד די שיסוואַרג אַזוי אַז די בוילערז זענען אויך באדעקט. נאָך וואָס, די דאַמידזשד שיף וועט האָבן קיין ברירה אָבער צו גיין צו די דנאָ.
  קאַליגולאַ פון די דעלפינס, קאַטינג און ניילינג מיט זיין שווערד, רייסט דורך צו די שיסוואַרג צושטעלן. נו, וואָס זענען יחיד בולאַץ פֿאַר אים, וואָס דער יינגל שוץ אַראָפּ אויף די פליען, אָדער אַפֿילו ווארפט ער צוריק צו די פייַנט. עס איז ספּעציעל גוט אויב, מיט דיין נאַקעט פֿיס, איר מיד צעברעכן אַ האַנדפול פון קאַרטראַדזשאַז אין די פייַנט מיט פראַנטיק און טויטלעך, טויטלעך און יריזיסטאַבאַל קראַפט.
  אַזוי אַז דער וועג פון סאַמוראַי צו די רויאַל אימפעריע פון ניקאַלאַס וו איז געווען אפגעשטעלט.
  עס איז אויך נישט שווער צו אַריבערפירן די שיסוואַרג אין די האַלטן אַזוי אַז די דנאָ פון די באַטטלעשיפּ איז בלאָון אַרויף, אויך מיט זיין גשמיות שטאַרקייט.
  דער שטאלנער דעק, העאַטעד אין דער מאַרץ זון, קיצלט פּלעזאַנטלי די נאַקעט גומע סאָלעס פון די טערמינאַטאָר יינגל. און כעפטיק הויך-יקספּלאָוסיוו שעלז אָנגעפילט מיט שימאָסאַ ציען אַראָפּ די פּלייצעס. איר שפּרינגען אַראָפּ, יגנאָרינג די ספּיראַליש לייטער, און איצט איר זענט אין די רעכט אָרט. יעצט וועלן די מחיצות צעברעכן און די בוילערס וועלן אויפרייסן, מאכן אזעלכע לעכער, אז אפילו די ריזיגע זאך וועט נישט איבערלעבן.
  דעם טשיקאַווע זאַך איז די יאַפּאַניש אַרמאַדיללאָ. די שיף איז ראַכוועסדיק און ברייט, מיט אַ גרויס גרעב פון פאנצער וואָס קאָווערס די דעקס. און די לאַנג און דיק קאַנאָן באַראַלז, טויגעוודיק פון היטטינג אַ פּאָר פון טענס פון קילאָמעטערס, אָדער אפילו מער ... אמת, עס איז נישט געבויט דורך די יאַפּאַניש, אָבער דורך די בריטיש. אבער די רויאַל פליט איז כּמעט לעגאַמרע פון זייַן אייגן פּראָדוקציע, וואָס האט זייַן פּראָס און קאָנס. אַזוי די בריטיש געמאכט אַ באַטטלעשיפּ - אַ איידעלע מאַשין. ס'איז א שאד, אבער מיר דארפן אים שיקן ביזן גראנד...
  עס איז געווען אן אויפרייס, און דער מעטאל פון די צעבראכענע דעק האט א געשלאגן דעם יינגל'ס נאקעטע, מוסקולארע פיס, אים ארויפגעווארפן הויך איבער דער אויבערפלאך. נאָך וואָס, דער יינגל פּלאַפּט אין די וואַסער און קראַפטיק סוואַם, טריינג צו באַקומען אַוועק פון די ווערלפּאָאָל. אַזאַ קאָלאָסס זינקען.
  און מאַרגאַריטאַ ס באַטטלעשיפּ שפּאַלטן: ריין געארבעט און סינטשראָנאָוסלי. איצט עס איז צייט צו זינקען די סערווייווינג צוויי אַרמערד שלאַכט קרוזערז.
  זאל טאָגאָ , וואָס האָט געפֿירט אַזוי פיל קאָנפליקט פֿאַר די רוסישע פליט, אויך גיין צו די דנאָ. דאָס וועט ווערן אַ לעקציע פֿאַר אַלע יענע וואָס קומען צו דעם לאַנד פון דיין מוטערלאַנד מיט וועפּאַנז אין זייער הענט.
  קאַליגולאַ פון די דאָלפינס קראַפטיק גראַבליע די אָקעאַן וואַסער מיט זיין הענט און פֿיס און כוויסאַלז:
  - איר וועט זיין דיפיטיד דורך די יאַפּאַניש! דאָס איז נישט אַ מעשוגע הויז שפּיל !
  פּונקט ווי לעצטע מאָל, כּמעט אָן רירנדיק די מעטאַל און פאנצער איר פליען אַרויף אַנטו די דעק. דאָרט הייבט מען אָן צו צעהאַקן אַזאַ פּאַמעלעך סאַמעריי אין קרויט. מיסטאָמע, אפילו אַ שפּין סטאַק אין סמאָלע איז אַ הונדערט מאל מער פלינק ווי די ינסעקץ פון די ארץ פון די רייזינג זון. אַזוי איר קאַמיש דורך און שנייַדן אַוועק געווער, לעגס, קעפ ... און זיי נאָר פאַרענטפערן. אין בעסטער, איינער פון זיי געראטן צו זאָגן:
  - באַנזאַי!
  טאָמבוי קאַליגולאַ גיגגלעס און טאַמז זיין נאָז צו זיי:
  - באַנזאַי, טאָן ניט אַרויספאָדערן!
  און מיט די נאקעטע פיס ווארפט ער די קארטראדזשאַן, דורכשטעכט דעם סאַמוראיס שטערן, מויל און האַלדז.
  ווייַטער, איבערחזרן די פריערדיקע קאָמבינאַציע. אָבער, פֿאַר אַ ענדערונג, די גלענצנדיק קאַליגולאַ געשווינד אַימעד די שוין לאָודיד צוועלף-אינטש ביקס און פייערד אַ אָפּצאָל אין די ניראַסט שלאַכט קרוזער. דער שלאָגן האָט זיך אַרויסגעוויזן צו זיין פּינטלעך, און אַ הויך-עקספּלאָסיווע יאַפּאַניש באַשולדיקונג האָט געפֿירט אַ גרויס פייַער אויף די דעק.
  דער יונגער וואָריער האָט באַמערקט, אַז טאַקע ווען עס קומט אַרײַן אַ פּראָדוקט פֿון אינדוסטריע אין ארץ־ישׂראל, קומט אַרויס אַ סך פֿײַער און רויך. וואָס, פון קורס, מאכט שיסערייַ גרינגער . באטראכטנדיג אז די סאמעריי זענען שוין לאנג אין מלחמה מיט רוסלאנד, האט זייער קאמף סקוואדראן טאקע א קוואַליטאַטיווע העכערקייט.
  אמת, ווי פיל קענען די יאַפּאַניש דערגרייכן אויב זיי פאַרלירן אַלע זייער גרויס שיפן?
  די פלאַגשיפּ פון טאָגאָ סיגנאַלז שפּעט אָפּפאָר. אבער דאָס איז טאַקע נישט אַ נוציק לייזונג . די ריזיגע באטל שיף אויפרייס, און צוויי סעקונדעס שפעטער אויפרייסן אויך די שיף וואס טראגט קאליגולא פון די דעלפינס. ער לעסאָף קיקט אַן אָפיציר פון די יאַפּאַניש אימפעריע מיט זיין פּיאַטע. און ווידער זענען ביידע העלדישע וואָריערס ארויסגעווארפן געווארן פון דער שוידער כוואליע...
  א קעמפעריש מיידל פארטיזאנער, וואס האט אראפגעלאזט דעם קאפ פון א קאפיטאן פון ערשטן ראנג, שרייט אין די שפיץ פון די לונגען:
  - ים האָקי גלייַכן: רוסלאַנד ווס יאַפּאַן - כעזשבן פיר צו נול!
  טאקע, איצט יאַפּאַן האט נישט אַ איין באַטטלעשיפּ אין דינסט. אמת, עס זענען נאָך אַזוי פילע ווי אַכט שלאַכט-קלאַס קרוזערז. און עס איז אַ ברירה: צו דערטרינקען זיי אָדער נישט צו דערטרינקען זיי?
  קאַליגולאַ, ווייל סלאַשט די הייַפיש ראַשינג צו אים מיט זיין שווערד, באַשלאָסן לאַדזשיקלי:
  - שלאָגן בשעת די פּרעסן איז הייס! דאָס הײסט, מיר דערטרינקען זײ!
  מאַרגאַריטאַ, ווייל שניידן אן אנדער ים פּרעדאַטער, מסכים מיט דעם באַשלוס:
  ― װאָס פֿאַרװיסט די צײַט מיט קלײניקײטן? עס קען נישט זיין אַ ווייַטער צייַט פֿאַר אונדז!
  קאַליגולאַ דער טאַמבוי, פארווארפן דעם פּאַטראָן פאַל מיט זיין פֿיס, רעכט אין די הייַפיש ס אויג, לאַדזשיקלי אַבדזשעקטאַד:
  - איך טראַכטן עס וועט! גאָט ליב טריניטי!
  אבער ער האט דאך געשווימען. זיי קענען צוריקקומען צו די ציטאַדעל פעסטונג בייַ נאַכט. דאס וועט זיי נישט ברענגען ערגעץ. און אויב קוראָפּאַטקין נעמט די סטראָנגהאָלד אָן זייער אָנטייל, אַזוי פיל בעסער. טאַקע, זיי קענען נישט טאָן אַלץ אַליין. עס איז אפילו טשיקאַווע וואָס קינדסקינדער וועט זאָגן וועגן דעם מאָדנע מלחמה מיט יאַפּאַן? זיי וועלן באַטראַכטן עס פֿאַר אַ הערלעכן אַקט, אָדער, פאַרקערט, זיי וועלן עס ווי וואַן בלויז דורך סופּערנאַטוראַל פאָרסעס!
  אבער קאַליגולאַ לייכט אָוווערטוק זיין ווייַטער קאָרבן - די שלאַכט קרוזער. ויסווייניק, זיי זענען עפּעס אַנדערש פון אַרמאַדילאָס. באזונדער איז פאראן א ביסל ווייניגער פאנצער, און אנשטאט צוועלף-אינטשעס זענען פאראן צען-אינטשעס, אבער די פאָרשטעלונג איז פיל בעסער. אבער דאס זענען אויך כלים פון די לינעאַר קלאַס. און דעמאָלט עס זענען מיטל און ליכט קרוזערז.
  דער יונגער קריגער האט דא אביסל געטוישט זיין טאקטיק און אראפגעשניטן די סאמוראי מאטארן און איינגעקלאפט מיט קארטראדזשן וואס ער האט געווארפן מיט די נאקעטע בחורישע פיס. דערנאָך, ער גענומען און דעטאַנייטאַד די שיסוואַרג אַזוי אַז די שלאַכט קרוזער באַגראָבן זייַן נאָז אין די וואַסער און אַזוי געגאנגען צו די דנאָ נישט מיד, אָבער ביסלעכווייַז זיך איבער.
  טאָמער דער יינגל אַקטיאָר קאַליגולאַ געוואלט צו ראַטעווען בייַ מינדסטער טייל פון דער קאָמאַנדע פון טויט אין דעם וועג. טאַקע װוּ האָט ער געקאָנט אַרײַנלײגן אַזױ פֿיל ברײסװאַרפֿן... מאַרגאַריטאַ האָט, װאָס האָט אומגעבראַכט אַ גרױסע מאַסע סאַמערײַ־מאַטראָן, אַרײַנגעטאָן איר קרוזער אױפֿן ברעט.
  די מיידל שטאלץ סעלאַברייטיד איר הצלחה, און איר שוטעף אויך:
  - כעזשבן: זעקס - נול!
  קאַליגולאַ די טאַמבוי, אין גרימצארן און פרייד, פון גרויס הצלחה, געזאַנג:
  - און די סאַמוראַי פלו צו דער ערד, אונטער דעם דרוק פון שטאָל און פייַער!
  ניו ים וויקטימס ... יאָ , עס מיינט אַז די יאַפּאַניש וואס שטעלן אַוועק אויף דעם קאמפאניע זענען געבוירן אונטער אַ שלימאַזלדיק שטערן. און אַפֿילו די אַכט מיליאָן געטער אין זייער שינטאָ רעליגיע טאָן ניט העלפן זיי.
  פֿאַר די טאַמבוייש קאַליגולאַ, אַ שלאַכט קרוזער מיינט ווי אַ שטיק פון קאַרדבאָרד וואָס דאַרף זיין סאַנגק. ער האט אפילו באַשלאָסן צו פּרובירן אַ ביסל אַנדערש טאַקטיק, ניימלי דורך דורכנעמען אין די האַלטן און שנייַדן די דנאָ מיט שווערדן. נאָך אַלע, ער האט אַ מאַדזשיקאַל מעטאַל קאַפּטשערד פון נינדזשאַז און מכשפים. דאס מיינט אז א אפעראציע מוז פארקומען.
  און אַזוי ... עס ווײַזט זיך אויס, אַז דער לינעאַרער אײַזן פּלאַצן... מע דאַרף פֿאַרפֿלאָצן דרײַ אָפּטיילן, כּדי דאָס צו פֿאַרזיכערן. דער טערמינאַטאָר יינגל זאגט מיט אַ שמייכלען:
  - אט זײנען מיר אויף יענער שיף...
  צו זינקען אַ שלאַכט קרוזער מיט שווערד בלאָוז, איר טאַקע דאַרפֿן צו האָבן סופּערכיומאַן שטאַרקייַט און ויסערגעוויינלעך פאַנטאַזיע.
  מאַרגאַריטאַ פּראַפערז אַ פיל סימפּלער צוגאַנג, אַרגיוינג אַז יבערכאַזערונג איז די מוטער פון לערנען. און אויב אַזוי, דעמאָלט דער פייַנט וועט זיין פלאַדאַד דורך די יקספּלאָוזשאַן.
  די קריגערישע געטין און פּאַרטיזאַנער מײדל הײבט אױף דעם גראָבער פינגער און זאָגט:
  - עס איז שוין אַכט אזייגער!
  יינגל קאַליגולאַ, אָן צערעמאָניע, שנייַדן אַראָפּ סך סאַמוראַי, און וואַרפן טויטלעך קאַרטראַדזשאַז מיט זיין פֿיס, יקסקליימז:
  - אָבער דאָס איז פשוט דילייטפאַל!
  ס'זענען געבליבן נאך פיר קרבנות... מען דארף זיי עפעס דערטרונקען ווערן, דאס זאל נישט ווערן צו רגיל. קומען אַרויף מיט עפּעס ספּעציעל, יינציק. און די בחורים, אָן אַ וואָרט, טוען זיך אַזוי. נעמלעך, זיי אָנכאַפּן די קאָנטראָל רודער ... צומ גליק, די שיפן זענען שוין אין פול גיכקייַט, וואָס מיטל אַז עס איז נישט אַזוי שווער צו קאָפּע מיט זיי. און אַזוי, איר כאַפּן די קאָנטראָל רודז און גיין צו באַראַן ... Battlecruisers, די שיפן זענען נייַ, אָבער עס זענען פילע פאַרעלטערט כלים אין די יאַפּאַניש פליט וואָס האָבן קיין געלעגנהייט צו אַנטלויפן פון אַ גלייַך-ליניע באַראַן.
  וואָס אויב שיפן, און אפילו די געמאכט פון מעטאַל, קאַלייד מיט הויך גיכקייַט אין די ים?
  דא ן פאס ט דא ס פאלגנדי ק : א שרעקלעכ ן ברום , דא ס גריצע ן פו ן פאנצער , ד י שטאל ע בלעט ן פו ן בײד ע כלים . צענדליקער און הונדערטער מאַטראָס, מיט פֿאַרקרימטע געלע פּנימער, רײַסן זיך איבער די צעבראָכענע דעק, די שמאָלע אױגן רײַסן זיך אַרױס פֿון די שטערן, און בלוט־שטײַמען פֿליִען אַרױס פֿון זײער מױל מיט אויסגעשלאָגענע צײן.
  און די יאַפּאַנישע קעמפער פאַלן איבער ברעט, פאַלן אין שאָומינג סטרימז וואָס פרעסן זיי אין אַמאָל. און די שיפן אָנהייבן צו זינקען געשווינד, שלעפּן פילע לעבן אין די טיפענישן.
  מאַרגאַריטאַ, פאָרזעצן צו ויסמעקן די סיילערז אָן שאָד אָדער צערעמאָניע, דערקלערט מיט אַ שמייכל:
  "עס איז אויך גוט אַז די יאַפּאַניש טאָן ניט נעמען פרויען און קינדער אויף ברעט."
  קאַליגולאַ, דייסעקטינג די הייַפיש וואָס קליימד אויף אים, גרינג מסכים מיט דעם:
  - יאָ, דער קולט פון די אַמאַזאַנז האט נישט וואָרצל צווישן די סאַמוראַי. אמת, זיי ויסקומען צו האָבן ווייַבלעך נינדזשאַז!
  די יונגע קריגער־געטין און, אין דער זעלבער צײַט, פּאַרטיזאַנער מײדל האָבן זיך דערצײלט:
  - צוועלף נול אין אונדזער טויווע ... אָבער עס זענען נאָך צוויי לעצטע טאָג ליליעס. וואָס צו טאָן מיט זיי?
  Caligula די טאַמבוי שנייַדן אן אנדער הייַפיש אין ברעקלעך און פשוט סאַגדזשעסטיד:
  - לאָמיר זיי נעמען צו די דאַלניי פּאָרט. עס איז איצט אונטער רוסיש קאָנטראָל, און צוויי גלענצנדיק, מאָדערן קרוזערז וועט שטארק פאַרבעסערן אונדזער פליט!
  מאַרגאַריטאַ, קראַשינג די פּרעדאַטערז פון די סיז מיט שווערדן, גרינג מסכים מיט דעם:
  - יאָ, און דאָס איז דער בעסטער לייזונג!
  כאָטש די יאַפּאַניש האָבן אַ שעם פֿאַר אַנבענדינג פייטערז, די מאָראַליש ווירקונג פון די ופגעקאָכט בלאָוז פון די צוויי סופּער מלאכים יקסידיד אונדזער ווילדאַסט עקספּעקטיישאַנז. טאַקע, אויב איר האָבן צו קעמפן נישט מיט מענטשן, אָבער מיט באשעפענישן ענלעך צו די מערסט פאַקטיש געטער, און אפֿשר אפילו דעמיורגעס, אַפֿילו די פייטערז פון די לאַנד פון די רייזינג זון קען פעלן מוט.
  דעריבער, נאָך מאַרגאַריטאַ אויף איין קרוזער, און קאַליגולאַ אויף די אנדערע, שנייַדן אַוועק די מערסט פאַרברענט אָפיצירן, און קיקט עטלעכע פון זיי, אנדערע סיילערז און מאַקאַניקס געהאלטן עס בעסטער צו פאָרלייגן צו די סופּער- ביינגז . או ן בײד ע שלאכטקרײזע ר זײנע ן געפאר ן צ ו דע ם פארט ן דאלני , װעלכע ר ד י יאפאנע ר הא ט אפגעגעב ן נא ך זײע ר לעצטע ר מפלה , א ן א קאמ ף צ ו דע ר רוסישע ר ארמײ .
  קאַליגולאַ דאָלפינאָוו געדאַנק אַז, נאָך אַלע, די אויטאָריטעט פון סטרייקינג קראַפט איז אויטאָריטעט. פֿאַר בייַשפּיל, בעשאַס די שלאַכט פון כאַלכין גאָל, ווי פילע יאַפּאַניש זענען קאַפּטשערד דורך די פאָרמאַדאַבאַל סאָוויעט אַרמיי? לויט די סאָוועטישע דאַטן, זענען 476 מענטשן, לויט אַנדערע שפּעטערדיקע חשבונות, בערך 200, און ווי אַ רעזולטאַט פֿון דער קעגנצייַטיק אויסטויש, צוריקגעקערט געוואָרן צו די יאַפּאַניש נאָר 88, דאָס הייסט, אַזוי ווייניק האָבן זיך אומגעקערט צו זייער היימלאַנד.
  דאָס הייסט, די סאַמעריי האָבן געוויזן פעסטקייט. פארלוירן, לויט די סאָוועטישע דאַטן, זענען אומגעקומען בערך צוואַנציק טויזנט מענטשן.
  פֿאַר פאַרגלייַך, די סאָוויעט אַרמיי פאַרפאַלן כּמעט ווי פילע געהרגעט ( ניט קאַונטינג די וואס זענען געשטארבן אין קאַפּטיוואַטי) בעשאַס די צווייטע וועלט מלחמה ווי געפאנגענע.
  און דאָס טראָץ דעם וואָס די נ.ק.וו.ד. האָט זיך ברוטאַל באַהאַנדלט מיט די משפּחות פון די וואָס האָבן זיך אונטערגעגעבן.
  אַזוי די ריזיליאַנס פון יאַפּאַניש זעלנער איז נישט יגזאַדזשערייטיד. בעשאַס די רוסיש-יאַפּאַניש מלחמה, די יאַפּאַניש פאַרפאַלן הונדערט מאל ווייניקערע זעלנער ווי געפאנגענע פון מלחמה ווי די רוסישע!
  אָבער, אָבער, דאָס איז טייל רעכט צו דעם פאַקט אַז די רוסישע אַרמיי האט נישט געווינען קיין איין הויפּט שלאַכט. און אָן נצחונות עס זענען קיין געפאנגענע.
  אָבער, עס כאַפּאַנז אַז די פאָרויס אַרמיי אויך האט פילע זעלנער קאַפּטשערד.
  דער וואָריער יינגל קאַליגולאַ האט געזאגט צו מאַרגאַריטאַ דורך אַ פּרימיטיוו וואָקי-טאָקי:
  - טאָמער וועלן מיר נאָך אַלע כאַפּן די ווייַס פאָן, אַנדערש זיי דערטרינקען אונדז?
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  "עס איז אַ שאַנד צו זעגל אונטער אַ ווייַס פאָן." בעסער געבן די טריקאָלאָר רוסיש איבער דיין קאָפּ!
  דער יונגער וואָריער האָט אַריינגעלאָזט די נאָדל אין דעם בחור-טערמינאַטאָרס באָרוועסע, פלינקע פוס, און נאָכדעם וואָס ער האָט דורכגעשטעקט דעם נעקסטן סאַמוראי אין שטערן, האָט ער באַמערקט:
  - און אין מיין מיינונג, אַנדרעעווסקי מיט אַ קרייַז וועט זיין מער מצליח!
  מיט די כעזשבן פערצן צו נול, די נייוואַל מאַסטאַז מיט יאַפּאַן זענען געענדיקט און איצט איר קענען נישט בלויז נעמען די קאַפּטשערד שיפן צו זיך, אָבער אויך זינגען. קאַליגולאַ פון די דעלפינס סאַנג זיין נצחון ליד אין די שפּיץ פון זיין לונגען:
  גרויס יקספּאַנסיז פון ים, אָושאַנז -
  מיר פּלאַוד זיי אונטער די טריקאָלאָר פאָן!
  די סאָלדאַטן האָבן קאַנגקערד טאָוערינג בערג,
  די אָדלער האָבן ברוימט אין נצחון!
  
  רוסיש וואָריערז זענען אנערקענט דורך דעם פּלאַנעט,
  מיר שלאָגן די שונאים מיט שווערדן און בייאַנאַץ!
  מי ר האב ן געקאנ ט אפװארפ ן דע ם יא ך פו ן פאשיזם , פו ן האלב ע װעלט ,
  מיר האָבן געענדיקט אונדזער מאַרץ מיט נצחון אין בערלין!
  
  זענען אנגעקומען אויף געברויכטטע טאנקן,
  זיי סטראַשען צו צעשטערן אַלע רוסישע פעלדער!
  אָבער זיי שלאָגן די פאַרשילטן פריקס שווער ,
  אַזוי אַז אונדזערע קינדער קענען לעבן גליקלעך אָן אַ יאָך!
  
  מיר זענען די קינדער פון די פאַדערלאַנד, וואָס איז העכער ווי אַלעמען אַנדערש אין דער וועלט,
  מי ר זײנע ן געבויר ן געװאר ן מי ט ד י בארװעס ע פיס , געקניט ן קאליק !
  האָט זיך געמאַכט פאַר אונדז, און האָט אונדז געשיקט אין מלחמה ,
  און גאָט האָט געבראַכט מייַ צו בליען אין פרייד!
  
  עס איז קיין חלק פון אַ פייטער און אַ העכער האַרץ,
  וואָס גיט אַ חלום און ריבערט!
  עפענען די כבוד טיר צו ימאָרטאַליטי,
  אבער אויב איר זיצט אין אַמבוש, זיין שטיל !
  
  עס זענען וועלף און שעפּס, אָבער איר זענט די פּאַסטוכער פון די אַלוועלט,
  און עס איז דיין ייַנטיילן צו קאַנוויי די סדר צו די נאָכמיטאָג!
  צו פירן דעם ענין צו די סוף פון די בריאה,
  אַזוי אַז די אייביק פייַער אין דיין האַרץ פון ליבע וועט נישט גיין אויס!
  
  ווער ווייסט וואו א שונא קויל וועט אפשטעלן א זעלנער,
  אָבער נאָך, אין שלאַכט, דער טויט איז בעסער ווי פּאַסקודנע חולאתן!
  און אויב איר שטאַרבן, דעמאָלט דיין פרייַנד וועט צעטרעטן דעם קעגנער ,
  ער וועט עס נישט דערלאָזן, ווייַל באָרוועס גערלז זענען געטריבן אין קאַפּטיוואַטי!
  
  אָה, דער רוסישער גורל, מלחמה און פייער נאָך מלחמה,
  פֿאַר די וואס ווילן צו גיין אויף וואַקאַציע, עס איז קיין אָרט פֿאַר זיי, איר וויסן, אין גן עדן!
  ד א הא ט דע ר גיהנום ע םע ם ארײנגעטראג ן אי ן א קאנםפיראציע ם מי ט שטן ,
  טרעט ן : - אי ך װע ל אראפברענגע ן דע ם אטא ם או ן צובראכ ן דע ם האגל !
  
  אבער עס וועט אויך זיין שוץ קעגן מיסאַלז,
  און אַ יאָדער באָמבע קען נישט צעשטערן מאָסקווע ...
  מיר קענען נוצן טאַנגקס צו באַקומען די פּעראַסייט,
  און נודנע לידער וועגן די געפֿאַלן מאַכן איר טרויעריק!
  
  פאַרקויפן פֿאַר אַ פּעני, נישט אַ רוסיש טיילן,
  נאָך אַלע, יעדער פון אונדז איז אַ גרויס וואָריער!
  גלויבט נישט אז גאט האט אונז שוין געשטעלט אין דער ראלע,
  אין פאַקט, איר באַשליסן ווי קיל די כאַול איז!
  
  עס זענען געווען פייליערז, עס זענען באַזיגן,
  ע ס אי ז געשע ן װ י הארע ן האב ן זי ך צוריקגעטײל ט פו ן שרעקלעכ ע װאלף !
  אבער אויב מלחמה סטאַרץ, מיר וועלן זיין דאָרט ווידער,
  צעברעכן די ברוטאַל אַרמיי פון מאָנסטערס אין אַ כעליש ריטם!
  
  גלויבן מיר, מיר זענען נישט פּלייינג פֿאַר די צוליב פון מלחמה,
  מיר האָבן קיין אנדערע פאַך ווי צו זיין פייַן פריינט!
  מיר זענען ברידערלעך מענטשן, ניט הבל און קין,
  פֿאַר אונדז, אַ פויגל איז אַ ליד, און נישט אַ פעט שפּיל!
  . עפּילאָג
  נאָך דעם ווי דאָמיניקאַ האָט געבליצט מיט איר וויץ, האָבן די קינדער אַ לאַנגע צייט געשריען און געקלאַפּט מיט די הענט. יאָ, עס איז גרויס , איר קענען זאָגן אַז זי איז געווען סאַקסידאַד - שפּריצן אַפאָריזאַמז און כאַמינג צו זיך.
  נאָך וואָס, מאַרגאַריטאַ און דאָמיניקאַ מודיע אַ סעודה פֿאַר די גאנצע וועלט, אַזוי אַז עס וואָלט זיין שפּאַס און פרייד אין דער נשמה.
  ז ײ האב ן אנגעהויב ן זײער ע מאגיש ע שטעקלעך , או ן ז ײ האב ן זי ך דערשינע ן לוקסוריזע ע טישן , געדיכט ע באלאדענ ע מי ט עסן . אַלץ איז דאָ געווען לוקסוס און זייער רייך.
  אַזאַ ווונדערלעך קיילים און אַ פּלאַץ פון קייקס, קאַסטערד פּיעס, דאָונאַץ, פּרעטאַלז, מאַפאַנז און רייך דעקערייטאַד קייקס. עס איז אוממעגלעך צו זאָגן אין אַ פייע מייַסע, אדער צו באַשרייַבן עס מיט אַ פעדער.
  און אַלץ איז אַזוי אַפּעטיטלעך און עראַמאַטיק אַז עס איז ממש יינציק אין זייַן סאַפיסטאַקיישאַן און שיינקייט.
  מאַרגאַריטאַ טוועעטעד:
  אַלע די בעסטער, דער בעסטער פֿאַר קינדער,
  אויף אונדזער פריילעך פּלאַנעט ...
  לעבן די זון און ווינט,
  באַטראַכטן די פעריז פאַראַנטוואָרטלעך פֿאַר אַלץ!
  און זי האָט גענומען טאַנצן. און דאָמיניקאַ איז נאָך איר, און עטלעכע אנדערע גערלז מיט זיי. עס איז געווען גרויס .
  מאַרגאַריטאַ האָט לאַדזשיקלי באמערקט:
  - אַלץ וועט זיין גוט, אַלץ וועט זיין גוט אויב מיר טאָן ניט באַלאַגאַן !
  או ן ד י פארטיזאנע ר מײד ל הא ט גענומע ן או ן ארויסגעגעב ן נא ך פיע ר װערק , פו ן אי ר מאגיש ן שטעקעלע . און עס איז געווען ווי אַ קוואל פון דימענטן וואָס פלאָוז אין אַ זייער שטורעם טייַך.
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - שיינקייט, שיינקייט.
  עס שיסן אויס ווי אַ קוואל פון אַ וואַלפיש!
  דערנאָך עס איז געווען צייַט פֿאַר פאַרווייַלונג. עטליכע פון די גרעסטע בחורים, בערך פערצן יאר אלט און זייער מוסקולאריע, האבן אנגעטאן ווייכע הענטשקעס אויף די הענט און האבן זיך גענומען קריגן איינער מיטן אנדערן.
  ז ײ האב ן געשלאג ן מי ט ד י הענ ט או ן בארװעס ע פיס , בײ ם שמײכלע ן או ן לאכן .
  דאָבריניאַ באמערקט מיט אַ שמייכלען:
  - נאָך אַלע, זיי האָבן קאָלעקטיוו פאַרם ויסריכט!
  פּרינס אָענאָמאַוס האָט אַ נאָד:
  - זיי זענען נישט טריינד אין מאַרשאַל קונסט !
  דאָס אינגל דאָבריניע האָט געכאַפּט, אַרײַנגעשפּרונגען אין דעם פֿאַרמאַכטן רינג:
  - לאז מיך גיין!
  און צוויי קעמפעדיקע מוסקולאַרע טיניידזשערז האָבן זיך צונויפגעפאלן מיט יעדער אנדערער. ד י ײנגלע ך האב ן זי ך אויסגעלאכ ט או ן זי ך באפאל ן דאבריניע . עס איז געווען דיסאַסעמבאַל און וואַווינג פון געווער און לעגס.
  דאבריניע האט זיך טײבל צעשפרײט און זײ אפגעשטופט. # דעמאלט האט ער אנגעכאפט איינעם פון די בחורים ביי די נאז מיט די נאקעטע פיס . ער האט געװײנט מיט װילדע װײטיק. און דער העלד־ייִנגל האָט אים װידער אָן קײן צערעמאָניע אַ װאָרף געטאָן און אים געצװוּנגען זיך איבערצוקערן.
  די קינדער אַרום האָבן געלאַכט און געקלאַפּט מיט די הענט. און דאָבריניע האָט גלײַך צונױפֿגעשטופּט פֿיר ייִנגלעך און זײ פֿײַנט אײַנגעװיקלט אין אַ טישטעך.
  נאכדעם איז דער געלעכטער געווארן אינגאַנצן טויבדיק. פּונקט ווי די קינדער אַפּלאָדיסמענטן. טאקע, עס געקוקט זייער קיל .
  דאָבריניאַ האָט וויציק באַמערקט:
  ― דער, װאָס האָט דאָס געװאָרגט, האָט עס געגעסן!
  דאָמיניקאַ איז אויך אַרײַן אין רינג. זי האָט אויך געטאָן מאַרשאַל קונסט. נאָך אַלע, אַקטינג אין פילמס איז קיין וויץ. זי האָט זיך באַוויזן ווי אַ סופּערגירל און געקעמפט מיט אַ סופּערווילאַן . ביידע גערלז דאַן פּאַמפּט יעדער אנדערע פֿאַר אַ טוץ נעמען. און דאָס איז גרויס . אפילו זייער ברוזאַז זענען פאַקטיש.
  איצט אַ שטאַרק, מאַסקיאַלער טיניידזשער פון וועגן פערצן אין שווימערייַ טראַנגקס געקומען קעגן דאָמיניקאַ. און ער האט געפרואווט אנפאלן דאס מיידל. דאָמיניקאַ האָט געענטפֿערט מיט אַ גענוי קלאַפּ פֿון איר נאַקעט פּיאַטע צום זונ־פּלעקסוס, און דאָס אינגל איז געפֿאַלן און האָט זיך אָנגעהויבן קריצן.
  דאָמיניקאַ טוועעטעד:
  - דו ביסט נישט אַ יינגל , איר זענט נישט אַ יינגל,
  נישט אמת...
  איר זענט נישט אַ יינגל , איר זענט נישט אַ יינגל -
  פּאַסקודנע קעסטל!
  מיט אלע כוחות געשלאגן דאמיניקא אויפן מוסקלען רוקן . האט דאס מײדל א געשרײ געטאן און אים צוריקגע־ טאן. ער האט זיך אויסגעדרייט און זיך צוגעלאפן צו דאמיניקא און פרובירט צו באקעמפן איר. די טיניידזשער איז געווען שטאַרק און פאַרגליווערט דורך שווער אַרבעט אויף אַ קאַנסטראַקשאַן פּלאַץ. און דאָמיניקאַ האָט געמוזט אָנשטרענגען אַלע אירע כּוחות ניט צו פֿאַלן. זי האט זיך אבער ארויסגעגליטשט און דאן האט איבער איר געװארפן דעם שטארקן בחור . ער איז געפאלן, צוגעפאלן אין א שיסל מיט סטורגאן. און דער יינגל איז געווארן זייער שמוציק.
  און די איבעריקע קינדער האבן ווילד געלאכט און געמאכט פנימער. דאָס האָט טאַקע אויסגעזען גרויס .
  דער יינגל איז אויפגעשפרונגען, אבער באקומען א שווערע בריק
  אַקטריסע מײדלעך אין גאָמבע, האָט מען אים געשלאָגן מיט די שין אין דער אָנקומענדיקער באַוועגונג, און דער מאַסקיאַלער ייִנגל איז אַראָפּגעפֿאַלן.
  דאָמיניק האָט אַגרעסיוו געזונגען:
  ער איז ינסידיאַסלי ווארטן פֿאַר אַ קאָרבן אין דער מייַן,
  ווייזן אַ ראַדאַר אין הימל ...
  איין טעות - אַ אַקסאַדענטאַל טייאָף,
  און אַ קלאַפּ איז באַשערט!
  דאָס איז טאַקע אַ קאַראַטע מיידל. האָט זי זיך אַרומגעדרײט און מיט איר נאַקעטן פּיאַטע אַרײַנגעטאָן אַן אַנדער ייִנגל אין דער נאָז. # ער איז געפאלן און ארויסגעלאזט א קוואל בלוט פון זיין שמעק . אבער ער איז תיכף אויפגעשפרונגען. און ווידער אין שלאַכט. און דאָמיניקאַ טריפּס אים, געצווונגען אים צו פאַלן. דאָס איז טאַקע אַ פרוי.
  דאָבריניע האָט זיך אַ נײַד געטאָן:
  - זיי ממשיך אזוי! נו, איר זענט אַ קיל מיידל !
  דאָ איז אן אנדער שטאַרק יינגל וואָס פלו אַוועק פון דאָמיניקאַ ס קלאַפּ.
  דאס איז ווו די שאָודאַון אנגעהויבן. דאס מיידל האט ארויפגעווארפן אן אנדער טיניידזשער איבער איר און טשיפּער:
  מיידל פון הויך געזעלשאַפט,
  איך טאַקע ווילן צו שלאָגן דעם באָכער!
  נאָך וואָס, די מיידל ווידער פּושט די יינגלעך צוזאַמען, געבן זיי ברוזאַז און באַמפּס. און עס האָט אויסגעזען גאָר מאָדנע און מאָדנע.
  די יינגלעך אַראָפּ :
  ― דו ביסט אונדזער מײדל ! זייער הייס און קאַמבאַטיוו!
  דאָמיניקאַ האָט זיך געטאָן און געציטערט:
  די מיידל פייטער האט הייס בלוט,
  די בלינדע האָרדע איז קעגן אונדז!
  זי האָט געשעפּטשעט כּישוף, און פֿון אויבן האָט זיך אַראָפּגעגאָסן אויף די ייִנגלעך אַן אמתער רעגן מיט קרעם, געדיכטן מילך און האָניק.
  און ווידער דער פריידיקער געלעכטער פון קינדער. אַלץ איז ספּיננינג און געשעעניש אַזוי קיל און אַגרעסיוולי. און עס זענען מאָדנע מאָומאַנץ אין דעם אָנפאַל.
  דער יינגל פּרינץ אָענאָמאַוס איז, פון קורס, אויך אין די שפּיל. ווי קען ווער עס יז פירן אָן עס? און דער יונגער קעמפער ווארפט זייער טייטלי איבער זיך א יינגל וואס זעט אויס עלטער און גרעסער. און ווידער ינטוזיאַסטיק עקסקלאַמיישאַנז. יאָ, דאָס איז טאַקע אַ קאַמף וואָס איז דארף.
  ענומא י הא ט געהויב ן מי ט דע ר האנט , או ן דע ר ײנגלע ר אי ז געפאל ן אוי ף א הוי ף מי ט קריםטלעכ ע קוכן . און זיי פּלאַצן און צעוואָרפן אַזוי מאָדנע און מיט געשמאַק. און אַזעלכע זײַנען געװען די אַראָמאַ פֿון דער מאַגישער קיך.
  דאָבריניע האָט באַמערקט מיט אַ זיפץ:
  - עס איז אַ שאָד צו וויסט אַזאַ עסנוואַרג!
  דאָמיניק האָט זיך געטשעפּעט און געענטפערט:
  - דאָס איז גוט! איך וועל טאָן מער מאַגיש!
  דער פיניקס יינגל האט געזונגען:
  ערגעץ אין וואלד זענען פאראן מכשפים,
  זיי נייען אַ קאַפטאַן פֿאַר שׂטן ...
  ס׳זײנען ארומגעװארפן בורדן,
  אונדזער פאַביאַלאַס לאַנד!
  נאָך וואָס, ער געווארן פריינט מיט דאָבריניאַ. ד י צװ ײ העלדיש ע בחורי ם האב ן זי ך ערשט ע אנגעהויב ן צ ו װינק ן מי ט ד י פויסטן , פרובנדי ק אײנע ר דע ם צװײט ן אי ן פנים . מע ן הא ט ע ס א פא ר מא ל געלאדענ ט גלײכצײטיק , או ן ז ײ האב ן זי ך באװיזן . דא ן האב ן זי ך ד י ײנגלע ך גענומע ן או ן זי ך צעקלאפ ן מיט ן שטערן . אזו י האב ן זי ך אנגעהויב ן פו ן מײנ ע אויגן .
  ז ײ האב ן זי ך געשטופ ט אײנע ר דע ם צװײטן , געשטאפ ט ד י קעפ , או ן דא ן האב ן זי ך אנגעהויב ן קריגן . און דער קאַמף איז געווען זייער עקשנות. ד י ריטער־יינגלע ך האב ן זי ך געכאפט , צעטרעט ן אײנע ר דע ם צװײט ן או ן זי ך צעקװעטשט .
  דערנאָך האָבן זיי ווידער אָנגעהויבן אָנקלאַפּן די קעפּ, וואָס האָבן אויסגעזען מער נאַריש ווי קיל און טרויעריק. או ן דא ס הא ט זי ך געטראג ן אזו י א ז ע ס הא ט געבראכ ט ד י קינדע ר - צוקוקע ר אי ן טויבע ר געלעכטער .
  דאָמיניקאַ האָט גענומען די פעדער אין די הענט און האָט אָנגעהויבן קיצלען די ייִנגלעך אין די נאַקעטע פּיעס. דאָבריניאַ און פיניקס אנגעהויבן צו לאַכן, עס טאַקע איז אַזוי קיצליש און קיל אַז איר וועט נישט קענען צו האַלטן לאַפינג.
  מאַרגאַריטאַ באמערקט מיט אַ פּרימאַדאַנאַ שמייכל:
  - יא, דו ביסט א קיל מיידל. נאָר אַ בעל פֿאַרוויילערישע. וואָס אַנדערש קענען איר טאָן?
  דאָמיניקאַ האָט געזאָגט:
  - יאָ, אין אַלגעמיין, איך קענען טאָן לעגאַמרע אַלץ. און איר וועט זען דעם מער ווי אַמאָל!
  דאָבריניע און פיניקס האָבן זיך צעשיידט. ז ײ האב ן זי ך געשװיצט , או ן ד י געשקולפט ע בור ס האב ן געגלאנצט , װ י מע ן װאלט ן ז ײ געװע ן פארשרײב ט מי ט אײל־ייל .
  מאַרגאַריטאַ האָט באַמערקט מיט אַ זיפץ:
  - מיר האָבן נצחון, אָבער מיר זענען נישט נעענטער צו דעם ציל פון ראַטעווען די שטארקער געשלעכט. די געל שטשור געהערט צו אונדזער פייַנט באַסטינדאַ, וואס פאַרשווונדן צו קיין איינער ווייסט ווו. און מיר האָבן אויסגעגאָסן די בינז. נו, ניט אומזיסט, אָבער נאָך אָן דעם רעזולטאַט, וואָס מיר האָבן גערעכנט!
  דאָמיניקאַ סאַנג אין ענטפער:
  דאָס לעבן איז נישט גרינג
  און די פּאַטס פירן נישט גלייַך ...
  אַלץ קומט צו שפּעט
  ס'איז אלעס אוועק צו באלד!
  ביסלעכװײ ז אי ז ד י שטימונגע ן פו ן ד י באפרײט ע קינדע ר געװאר ן רואיק . און די קעמפן, אפילו די הומאָריסטישע, זענען אויסגעשטאָרבן, און די מוזיק איז געוואָרן ווייניקער הויך.
  און דאן האט זיך מיטאמאל געהערט א גערויש. דער שרעק האָרן האָט געקלונגען.
  ד י ײנגלע ך או ן מײדלע ך זײנע ן גלײ ך ארוי ס פו ן ד י זיצ ן או ן האב ן זי ך בריס ט מי ט שװערד ן או ן שפיזן . זיי זענען געווען גרייט פֿאַר אַ קאַמף.
  דראַגאָנס ארויס אין די הימל. זיי זענען געווען דריי-קעפּיד, זיבן-קעפּאַד, און צוועלף-קעפּאַד . און עס זענען געווען גאַנץ אַ פּלאַץ פון זיי, און גרויס-גרייס שרץ. געוויינטלעך, די מער קעפ, די גרעסערע די גרייס. און צווישן זיי איז געווען די באַקאַנטע מעכאַשייפע באַסטינדאַ, וואָס איז געווען קליין קעגן די הינטערגרונט פון די דראַגאָנס.
  דאמיניק האט געפײפט און באמערקט:
  - וואַו! קוקט אויס ווי עס איז נאך נישט פארביי!
  מאַרגאַריטאַ האָט געזונגען אין ענטפער:
  איך פאַל מיט מיין קאַסטן, כאַפּנדיק בלייד,
  די ערד איז פול מיט האָלעס, ווי באַסט ...
  אָבער איך וויסן אַז דאָס איז נישט דער סוף נאָך -
  דער סוף איז נאָר דער אָנהייב!
  ס׳זײנע ן געװע ן ארו ם פופצי ק טױז ן קינדע ר פו ן מלחמ ה - דא ס אי ז א גאנצ ע ארמײ , ע ס זײנע ן געװע ן ניש ט מע ר װ י צװ ײ הונדער ט שלאנגן . דעריבע ר זײנע ן ד י ױנג ע מלחמ ה ניש ט אנטלאפ ן . זיי זענען געווען גרייט צו קעמפן און געבן זייער לעבן טייער, און אפֿשר אפילו געווינען!
  ביידע זייטן זענען קאַמבאַטיוו און באשלאסן.
  דער גרעסטער שלאנג מיט צוועלף קעפ האט דונערט:
  - האט ניט מורא! מיר וועלן נישט קעמפן מיט קינדער! מיר זענען פֿאַר שלום און יושר!
  דאָמיניקאַ האָט געשריגן:
  ― טאָ װאָס ביסטו געקומען אַהער?
  דא האט באסטינדא גערוימט, אגרעסיוו א שמייכלענדיג:
  - איך ווייס, אַז דיין הויפּט ציל איז געווען צו קריגן דעם אַרטאַפאַקט פון געל ראַץ, און נישט צו באַפרייַען די קינד סלאַוועס!
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  - עס טוט נישט אַרייַנמישנ זיך! אין קיין פאַל, מיר האבן נישט וועלן צו לאָזן אונדזער קינדער און מיר וועלן קיינמאָל וועלן!
  אַלע צוועלף קעפ פון די שלאנג געזאגט אין אַמאָל:
  "מיר אָפּשאַצן דיין אדלשטאנד!" אָבער באַסטינדאַ ינווייץ איר צו שפּילן אַ שפּיל. אויב איר געווינען, ער וועט געבן איר די געל שטשור, אויב ער טוט, דיין פיר וועט ווערן זייַן סלאַוועס אויף אייביק.
  די מכשף באַסטינדאַ האָט אַ נאָד:
  - יא ! דאס איז עס! נו, קינדער, עס איז צו פיל טאַרעראַם מיט זיי. דיין פיר וועט זיין פיל מער נוצלעך אין שקלאַפֿערייַ!
  דאָמיניקאַ באמערקט מיט אַ שמייכל:
  - מיר קענען שפּילן אַ שפּיל. נאָר לאָזן, אין פאַל פון אָנווער, די מעכאַשייפע באַסטינדאַ ניט בלויז געבן אונדז איר Yellow ראַט אַרטאַפאַקט, אָבער אויך ווערן אונדזער שקלאַף.
  מאַרגאַריטאַ באשטעטיקט, סטאַמפּינג איר נאַקעט פֿיס:
  - דאס איז עס! דאָס איז פּונקט וואָס מיר דאַרפֿן! עס וואָלט זיין שיין אויב באַסטינדאַ אויך ריזיקירן איר פרייהייט!
  האָט דער צוועלף-קעפּיקער געזאָגט:
  ― לאָז זײַן אַזױ! די אַרטאַפאַקט און די פרייהייט פון די מעכאַשייפע, קעגן די פרייהייט פון פיר באַטייַטיק מענטשן - שיין!
  די מכשף באַסטינדאַ האָט אַ נאַקן מיטן קאָפּ מיט שוואַרצע האָר:
  - אָוקיי, אַזוי זיין עס! איך שטענדיק געווינען דעם שפּיל סייַ ווי סייַ. און אפילו וויסן פון מאַגיש וועט נישט העלפן זיי!
  דער צוועלף־קעפּדיקער שלאנג האָט ברוימט:
  - צי איר צוזאָג אַז איר וועט מקיים דיין הבטחות אין פאַל פון באַזיגן?
  אַלע פֿינף האָבן אויסגעשריגן אין אײנעם:
  ― מיר געבן!
  די מכשף באַסטינדאַ האָט גענומען אַ ברעט מיט סקווערז פון איר באַקפּאַק און געזאגט:
  ― דאַן לאָמיר אָנהײבן!
  און זי האָט אױסגעשפּרײט דעם ברעט, גלײך האָבן זיך באַװיזן אױף אים געשטאַלטן. עס האָט אַ ביסל דערמאָנט דעם טראַדיציאָנעלן שאָך, נאָר די סקווערז זענען נישט געווען צוויי, נאָר דריי פֿאַרבן: ווייַס, שוואַרץ און גרוי. און מיר האָבן אַ פּלאַץ מער פיגיערז. ס'איז דא א דזשאסטער, בויגן און אן אפיציר, א גענעראל, א מארשאל, א באליסטא, א וואגן און נאך עפעס.
  דאָמיניקאַ האָט געמורמלט:
  - יאָ, איך טאָן ניט אפילו וויסן ווי זיי גיין! דאָס איז ומיוישערדיק!
  די מכשפה באסטינדא האט געענטפערט מיט א שמייכל:
  - ד ו האס ט שוי ן געגעב ן דײ ן װארט , או ן ע ס אי ז ני ט װאוהי ן זי ך אפצוטרעטן . אָפּזאָג צו שפּילן איז גלייך צו באַזיגן!
  מאַרגאַריטאַ האָט זיך געטאָן:
  - איך וויסן דעם שפּיל! און ווי די פיגיערז גיין אין עס אויך! אַזוי לאָזן ס שפּילן!
  די מכשף באַסטינדאַ האָט אַ נאָד:
  - אויב אזוי! די הויפט פיגור דא איז דער קעניג און מיר וועלן שפילן ביז שאקמאט!
  ד י קינדע ר האב ן געמאכ ט מי ט ד י הענט . מאַרגאַריטאַ האָט געשאָקלט איר כּישוף־שטעקל, און פֿאַר זיי האָט זיך באַוויזן אַ בילד פֿון אַ ריזיקן ברעט מיט דרײַ מינים צעלן. און איצט האָבן טויזנטער אַמאָליקע שקלאַפֿן איר געקאָנט זען גלײַך.
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  - פאר דער מלחמה האב איך געוואונען א שאך קעגן באטוויניק אליין, הגם נישט פערזענליך, נאר אין א גלייכן שפיל. אבער אין אַכט יאר אַלט, ביטינג די וססר מייַסטער איז קיל!
  די מכשף באסטינדא האט געמורמלט:
  - דאָס איז אַ גאָר אַנדערש שפּיל! שאך איז איר אפילו נישט געװען נאנט!
  ד י פארטיזאנע ר מײד ל הא ט זי ך גענומע ן :
  - איך ווייס! עס איז מער קאָמפּליצירט און עס זענען מער ברעקלעך, אָבער איך קענען שפּילן עס! אַזוי טאָן ניט טראַכטן עס וועט זיין גרינג פֿאַר איר!
  די מכשפה מיט שווארצע האר האט זיך א ניד געטאן:
  - מײנ ע שטיקע ר זײנע ן רויטע ר - ז ײ הײב ן ערשט !
  אוּן זִי הָאט גִירִיגְט דֶעם שְׁלִיפְטֶערְן אַרַיין . מאַרגאַריטאַ האָט געענטפערט דורך מאַך דעם אַרטשער. האָט זיך אָנגעהויבן אַזאַ גלייכער שפּיל. עס זענען געווען הונדערט געשטאַלט אויף יעדער זייַט, און אַלע דרייַ, אַחוץ די מלכים. עס זענען איינער פון זיי, און די שפּיל ענדס מיט פּאָר. נו, דאָס איז שיין און לאַדזשיקאַל.
  באַסטינדאַ האָט געשפּילט און געשמײכלט. ד י ערשט ע אויסטויש ן זײנע ן נאכגעגאנגען . דערנאָך די מאַנוווערז פון שנעל דזשעסטער. דאָמיניקאַ האָט באַמערקט אַז דער זשעסטער באַוועגט זיך ווי אַ מלכּה אין טראדיציאנעלער שאָך, אָבער שלאָגן זיך ווי אַ ריטער.
  יא, עס איז טשיקאַווע. דער אָפיציר קוקט אויס ווי אַ בישאָפּ, אָבער שלאָגן ווי אַ מלך. און דער גענעראַל באוועגט זיך ווי אַ רוק, אָבער שלאָגן ווי אַ ריטער. דער מאַרשאַל באַוועגט זיך ווי אַ מלכּה, אָבער נאָר שלאָגן ווי אַ רוק. פון קורס, די מערסט שטאַרק פיגיערז זענען די גרויס וויזערז, זיי מאַך ווי אַ מלכּה און ווי אַ ריטער, און אויך שלאָגן. עס זענען דאָך דאָ קווינס, און זיי זענען פּונקט ווי אין פּראָסט שאָך. אַרטשערס מאַך ווי פּאָונז, אָבער זיי דרייען דייאַגאַנאַלי דרייַ סקווערז פאָרויס, און סלינגערס בלויז צוויי. עס מיינט אַז פּראָסט ינפאַנטרימען זענען די שוואַכסט, אָבער זיי קענען, ווען זיי דערגרייכן די לעצטע שורה, ווענדן אין קיין שטיק אַחוץ דער מלך.
  דער װאגן גײט װי א פערד, נאר שלאגט װי אן העלפאנט. יאָ, עס איז טשיקאַווע ווי עס טורנס אויס. עס איז אויך אַ באַלליסטאַ - עס באוועגט ווי אַ רוק, אָבער היץ ווי אַ מלכּה. רוקס, ריטער און בישאַפּס, ווי אין פּראָסט שאָך. אבער עס איז אויך אַ יינהאָרן. ער גײט װי א קעניג, נאר שלאגט װי א מלכה. און אַ רויאַל יינהאָרן. ער גײט װי אַן העלפאַנד, נאָר שלאָגט װי אַ גרױסער וויזיער, דאָס הײסט, װי אַ מלכּה און אַ ריטער. יאָ, דאָס איז נישט אַ וויץ שפּיל. און עס זענען דרייַ פיגיערז יעדער. און פּרובירן עפּעס אָן גענעץ. און איצט, עס מיינט אַז באַסטינדאַ האט שוין קאַפּטשערד מער טעריטאָריע און פארדינט אַ מאַטעריאַל מייַלע.
  עס איז קלאָר, זי איז פיל מער יקספּיריאַנסט ווי מאַרגאַריטאַ.
  דאָמיניקאַ קאַנפאַדאַנטלי, אָדער גאַנץ יראַניקלי, טוועעטעד:
  ― גײ דאָס פֿערד! פערד!
  מאַרגאַריטאַ האָט איר אַוועקגעוואָרפן:
  ― אַרײַנמישן זיך נישט! וואָס דאַרף צו טאָן, איך טאָן!
  און דאָס פּאַרטיזאַנער מיידל האָט באַשטימענדיק באַוועגט איר געשטאַלט. באַסטינדאַ האָט ווײַטער אָנגעטאָן. דע ר קאמ ף אי ז געװע ן זײע ר עקשן , או ן אומבארחמדיק .
  מאַרגאַריטאַ, אין סדר צו צוריקקריגן אַ ביסל בטחון און פאַרזאַמלונג און דזשענערייט ינספּיראַציע אין די שפּיל, אנגעהויבן צו זינגען;
  עס פאָומז אַרוף, רייזינג די אַראָפאַנג סלאָפּעס,
  די כוואַליע, די שאַקאַלז פון אייז חרובֿ די אָקעאַן!
  דער שטראַל האָט געשניטן, די װאָלקן זײַנען געװען אָנגעפֿילט מיט בלײ,
  און אַ פרישער ווינט האָט צעטרעטן דעם נעפּל!
  
  איך בין מיט דיר אויף אַ ברעג פעלדז,
  דער ים־דװאַלן קיצלט אײַך אין אויער!
  דער קעמפער האט ארומגענומען איר האלדז מיט א מילד האנט,
  דער הייליקער האר איז אויפגעשטאנען אין מיין נשמה!
  
  די שפּיץ פון די שניי בערג זענען גילדיד,
  און פּערל באַטערפלייז אויף די קאַסטן!
  אין דער ווײַטנס האָבן זיך אַרומגעכאַפּט שיפֿן אונטער זעגל,
  איר קענען נישט געבן אַרויף אויף דיין חלום און פאַלן שלאָפנדיק!
  
  איך האָב אָנגעוויזן אויף דיר, ליב,
  דײַנע שטראַלנדיקע אױגן פֿון טרערן!
  נאָך אַלע, אָן דיר, אפילו די וועלט איז נישט גענוג פֿאַר מיר,
  שטורעם ן או ן טאנדער־שטורמע ן בראג ן אי ן הארצן !
  
  צוזאַמען מיט דיר וועלן מיר געשמאַק אַ סך כבוד,
  און סם פּענאַטרייץ אַמביציע!
  ציען דיין שווערד אין דעם נאָמען פון דער מאַכט,
  צו דינען !
  מאַרגאַריטאַ סאַנג בישליימעס און, פריילעך אַרויף, לאָנטשט אַ באַשטימענדיק באַפאַלן. ד י פארטיזאנע ר מײד ל הא ט זי ך ניש ט געקענ ט צ ו קרבן , או ן אי ן א געװיס ן צײ ט אי ז דע ר מאטעריעלע ר כוחות־גוא ט געװע ן פא ר אי ר קאטאסטראפיש . אָבער דאָ זענען עטלעכע מער שטאַרק טאַקטיש סטרייקס און ...
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט מיט אַן אומשולדיקן שמייכל:
  - טשעקמייט, פרוי באַסטינדאַ!
  זי האט א ווילדע בלינק געטאן און זיך ארומגעקוקט, א קוק געטאן אויף דער זייט אויפן גרעסטן שלאנג מיט צוועלף קעפ . עס איז געווען די גרייס פון אַ גראַנד-קלאַס ערליינער , די שפּאַן פון יעדער פליגל איז געווען אַ גוט צוויי הונדערט מעטער - דאָס איז אַ פאַרזעעניש. טאָמער אפילו די פענאָמענאַל מאַגיש פון די אויסדערוויילט מיידל-אַקטריסע דאָמיניקאַ קען נישט באַקומען אַזאַ אַ ריז.
  דער ריזיקער שלאנג-פירער האט געברומט מיט צוועלף קעפ גלייכצייטיק:
  - האסט פארלוירן צו באסטינד. אַזוי געבן דיין ווינינגז צו די Yellow שטשור - אַ ווערטפול אַרטאַפאַקט, און גיין אין שקלאַפֿערייַ צו דיין נייַע הארן!
  באַסטינדאַ האָט אַ זיפץ געטאָן און אַרױסגענומען אַן אַרטיפֿאַקט פֿון איר באַקפּאַק. אומגעריכט, עס איז געווען בלויז די גרייס פון אַ קאָקאָסנוס, אָבער עס געלויבט מיט אַ העל, געל ליכט.
  די מעכאַשייפע האט עס אויס און באמערקט:
  - ער איז דײן. ווי אַלץ וואָס איז מייַן, עס איז איצט דייַן!
  מאַרגאַריטאַ האָט גענומען דעם אַרטאַפאַקט אין איר הענט און דעמאָלט באַהאַלטן עס אין איר באַקפּאַק. און זי האָט געזאָגט:
  - דאס איז גוט! נו, וואָס זאָל איר און איך טאָן, באַסטינדאַ?
  אויסערווייניק האָט אַ נאָך גאַנץ יונגע און אַטראַקטיוו שוואַרצע פרוי געענטפערט:
  - איך קען טאָן אַ פּלאַץ פון זאכן. איך בין שוין אלט מער ווי טויזנט יאר. און וואָס אויב איך קענען לערנען איר אומבאַקאַנט מאַגיש טעקניקס. נו, און אויך זיין דער פאַרוואַלטער פון די מלכות. איך האָבן אַ פּלאַץ פון דערפאַרונג אין דעם, און ניט נאָר פירן קינדער.
  מאַרגאַריטאַ האָט אַ שמייכל געטאָן און געזאָגט:
  "איך טראַכטן אפֿשר איך וועט לאָזן איר גיין, ווייל ערשטער גענומען אַ שבועה צו טאָן בלויז גוט מעשים."
  דאָמיניקאַ האָט געמורמלט:
  - וואָס אויב זי ליגט? מיר האָבן מענטשן, איר וויסן. אפילו די קאָראַן זאגט אַז שבועות קענען זיין צעבראכן אין עטלעכע קאַסעס.
  און די מיידל אַקטריסע האט געזונגען:
  גלויבן מיר, דיין קנעכט וועט טרוקן זיך אַוועק,
  איר וועט זיין פארראטן, איר וועט זיין פארראטן ...
  און די וואס שווערן אין ליבע אַזוי,
  קוק נאָר, זיי וועלן דיך טייטן!
  מאַרגאַריטאַ האָט געזאָגט:
  "עס איז געוויינטלעך אַז אונדזער מכשפים האַלטן ביידע זייער ווערטער און זייער שבועות." צו ווערן אַ שבועה מיטל צו באַקומען אייביק פאַרשילטן און ביטול פון אַלעמען. אַזוי באַסטינדאַ וועט האַלטן איר שבועה אָדער אָפּזאָגן צו נעמען עס. אַזוי זי האט אַ ברירה צווישן שקלאַפֿערייַ און געבן אַרויף בייז מעשים אויף אייביק!
  מעכאַשייפע מיט שווארצע האר האט זיך געשלאגן:
  - עס איז דאָ עפּעס צו טראַכטן וועגן. קיינמאָל טאָן בייז, דאָס איז אויך זייער שווער, און ניט שטענדיק אָנגענעם!
  דאָמיניקאַ איז געווען ופגעבראַכט:
  - פארװאם באשליסםטו פאר אונדז, מארגאט? איך טראַכטן, עס איז בעסער אַז זי איז אונדזער שקלאַף. א מאַדזשיקאַל און עלטער קנעכט וועט זיין גאַנץ נוציק אין די הויזגעזינד. זי זאָל ניט זיין דיין שקלאַף, אָבער אונדזער פּראָסט איינער!
  דער העלדיש יינגל דאָבריניאַ באשטעטיקט:
  - יא דאס איז וואר! אונדז אַלע פיר האָבן ריזיקירן אונדזער פרייהייט. און איר װילט איר אַלײן באַפֿױלן.
  דער יינגל פּרינץ אָענאָמאַוס האט געזאגט:
  "איך אויך טראַכטן עס איז בעסער צו לאָזן איר גיין, נעמען אַ שבועה צו טאָן בלויז גוט מעשים." פארוואס, בשעת קאַלעקטינג עלף מער אַרטאַפאַקץ, שלעפּן אַ שקלאַף מיט איר? זי איז נאָר אַ מאַסע!
  דאָבריניאַ און דאָמיניקאַ האָבן געזאָגט אין יוניסאַן:
  ― נײן, זי איז אונדזער שקלאַף! און מיר וועלן זי נישט לאָזן גיין!
  דער דראַגאָן פירער האָט באַמערקט:
  ― איר האָט אַ שפּאַלטן: צװײ קעגן צװײ! איך פֿאָרשלאָגן צו וואַרפן אַ מאַטבייע. אויב עס איז קעפ, מיר וועלן טאָן ווי מאַרגאַריטאַ וויל, אויב עס ס עקן , מיר וועלן טאָן ווי דאָמיניקאַ וויל!
  די קריגערישע קינדער האבן געשריגן איינס:
  - רעכט! רעכט! רעכט! דער פּלאַץ וועט באַשליסן!
  דאָמיניקאַ האָט מיט כעס געמורמלט:
  ― װער װעט װאַרפֿן די מטבע?
  דער שלאנג האט געדונערט:
  ― איך!
  און דאן האט זײן עק געװארפן א זילבערן קרייז, װאם איז אדורכגעפלויגן אין דער לופטן און איז געפאלן אויפן שטיינערדיקן פארװעג. די מאַטבייע האָט געטראָפן און ... עס איז געפֿאַלן אויף זײַן ברעג...
  דער ריזיגער שלאנג האט געלאכט און געענטפערט:
  - אויב אַזוי, איך נעמען באַסטינדאַ ווי מיין דינסט. און איר זענט לינקס מיט איר אַרטאַפאַקט, די געל שטשור, ווי אַ טראָופי. פּונקט ווי איר געוואלט, דורך די וועג!
  דאָמיניקאַ האָט געמורמלט:
  - און אַ מאָטאָציקל. איך ווילן אַ פליער ווי דעם.
  דער ריזיגער שלאנג האט געציטערט:
  - זינג א ליד! און מיר דראַגאָנס וועט אָפּשאַצן עס. אויב איר ווי עס, די מאַדזשיקאַל פליענדיק מאָטאָציקל וועט זיין דייַן. און אויב ניט, דאַן ... אויך דו וועסט ווערן אונדזער שקלאַף!
  דאָמיניקאַ איז געווען ופגעבראַכט:
  - אַזוי איר קענען זאָגן אַז איר טאָן ניט ווי קיין פון מיין לידער!
  דער קאָפּ שלאנג האָט געמאָלדן:
  - ניט נאר מיר וועלן משפטן, נאר אויך דעם עולם, אריינגערעכנט קינדער און געוועזענע שקלאפן!
  דאָמיניקאַ האָט זיך געכאַפּט מיט אַ זיפץ.
  ― דאַן בין איך מסכים!
  און דאָס מיידל האָט גענומען זינגען מיט געפיל און אויסדרוק;
   אנגעטאן צו זיין די קנאה פון אַלע מלכים,
  פּאָמסן, גאָלד, בלעטער אין רובין!
  ווי אָוונט באַטערפלייז שוועבן,
  און דער קָול פֿון די ווינטן איז די אָרגאַן פֿון כּרובֿים!
  
  די מערסט לאַגזשעריאַס שלום איז ראַכוועסדיק אין האַרבסט,
  ביימער, קופּאָלן פון הייליקע קהילות!
  יעדער צווייגל מיט טשייזד קאַרווינגז,
  טוידראַפּ פערל און שאַץ שטיינער!
  
  די קאַלוזשע איז געווען באדעקט מיט דין זילבער,
  פונקען פינקלען פון אונטער די פערד'ס הויפן!
  איר באהאנדלט זיך ליב,
  זאל איר לעבן גליקלעך אונטער אַ קלאָר הימל!
  
  אין דער העל זון, מיט מיין קלייד פרייַ,
  בערטשען און טאָפּאָלערס טאַנצן דעם וואַלץ פון ליבע!
  מיר זענען טרויעריק וועגן די טעג וואָס האָבן סאַנגק אין דער תהום,
  האַלטן די מעמעריז פון מיטינגז מיט מיר!
  
  ווינטער וועט קומען, יוגנט אין עס איז אייביק,
  ניט גרוי האָר, דיימאַנדז אין האָר!
  מיר וועלן קלייַבן אַלע אונדזער פריינט פֿאַר די יום טוּב,
  און לאָמיר אויסדריקן דעם חלום אין שיינע פּסוקים!
  שטורעמישע אַפּלאָדיסמענטן און געשרייען פֿון "בראַוואָ! ענקער!", צענדליגער טויזנטער האלדז האבן פארפלייצט דאס גאנצע פלאץ. דאָס וואָלט געווען אַ הערליכע שעה, אַ שעה פון טריומף פאַר דאָמיניקאַ, וואָס האָט אַנטדעקט איר טאַלאַנט ווי אַ פּרימאַדאָנע!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"