Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Ханшайым Емтиханын ӨткIз

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Әдемi студент және кино актрисасы Доминика экран жұлдызы болуды армандайды. Ал нимфа оған келген кезде, ол айдаһар патшалығында аяқталып, оның соңынан ердi. Доминиканың жасырын керемет қабiлеттерi бар, империяға және көршi мемлекеттерге оғаш iндет келдi, нәтижесiнде барлық дерлiк еркектер тастай болды. Күштi жыныстың соңғы өкiлдерiнiң бiрi, эльф князi Оеномаус Доминика сыйының арқасында өлiмiн кешiктiре алды. Ендi олар түсiнiксiз iндеттiң құпиясын ашып, қара күштердi әшкерелеу үшiн бiрлесiп жұмыс iстеу керек.

  ХАНШАЙЫМ ЕМТИХАНЫН ӨТКIЗ
  
  АННОТАЦИЯ
  Әдемi студент және кино актрисасы Доминика экран жұлдызы болуды армандайды. Ал нимфа оған келген кезде, ол айдаһар патшалығында аяқталып, оның соңынан ердi. Доминиканың жасырын керемет қабiлеттерi бар, империяға және көршi мемлекеттерге оғаш iндет келдi, нәтижесiнде барлық дерлiк еркектер тастай болды. Күштi жыныстың соңғы өкiлдерiнiң бiрi, эльф князi Оеномаус Доминика сыйының арқасында өлiмiн кешiктiре алды. Ендi олар түсiнiксiз iндеттiң құпиясын ашып, қара күштердi әшкерелеу үшiн бiрлесiп жұмыс iстеу керек.
  ПРОЛОГ
  Сирек кездесетiн, қайталанбас сұлулығымен ерекшеленетiн Доминика Дельфинова "Жұлдызды императрица" блокбастерiндегi басты рөлдердiң бiрiн алды. Ал бұл үлкен бюджетi бар фильм және орасан зор пайда әкеледi. Бұған дейiн Доминика бiрнеше фильмдерде ойнаған, бiрақ тек тиын алған. Оның сұлулығы таң қалдырды, ал оның шашы өте жарқын көктемгi одуванчика түсi болды және оны бояулар мен лаксыз жасай алатынына аз адамдар сендi. Бiрақ солай болды. Доминика тамаша пропорциялары бар табиғи, бал аққұба болды, сонымен қатар мүсiндiк бұлшықеттерi мен керемет созылуы болды.
  Қыз жекпе-жекпен айналыспаса да, балет билеген. Оның жылдамдығы, сымбаттылығы және қозғалыстарды тамаша үйлестiруi болды.
  Ол, мысалы, экшн фильмдерiнде өзiн жақсы көрсете алды. Перiште келбетi жауынгер-шайтанды жасыратын қыз сияқты.
  Ендi ол аяқ киiмiн шешiп, саябақ iшiмен қуана жүгiрдi, жалаңаш табанымен жолдың шөптерi мен тастарынан жағымды қытықтауды сезiндi. Оның аяқтары соншалықты мiнсiз және елiктiрдi, олар көбiнесе жалаң аяқ және жақыннан суретке түсiрiлдi, бұл әсiресе ер адамдарды қуантты. Доминика өзiнiң әдемi аяқтарымен мақтанатын, аязға дейiн қысқа юбка киген.
  Осы кезде алдынан бiр қыз шықты. Өте жас, қыз деуге болады. Доминика ұзын бойлы, бұлшықеттi, сымбатты болды, оның бетi мiнсiз тегiстiгi мен барқыт терiсiне қарамастан, жас, аңғал қыздың бетiне ұқсамайтын. Бұл мектеп оқушысы сияқты, бiрақ ол өте бай киiнген және оның үстiнде iлулi тұрған және күнде жарқыраған кiшкентай шыны бөлiктерi бар.
  Доминика тiптi бұл нағыз зергерлiк бұйымдар шығар деп ойлады.
  Қыз кiшкентай, жалаң аяқты таптап тастады. Ал жартасты жолда алқызыл және күлгiн бүршiктерi бар бұта өсiндiлерi пайда болды.
  Доминика ысқырды:
  - Қандай қулық! Сiз де кино актрисасысыз ба, әлде цирк әртiсiсiз бе?
  Қыз сыбырлап жауап бердi:
  - Мен нимфамын! Түсiндiруге ендi уақыт жоқ, маған ерiңiз!
  Қыз сенбей қолдарын жайып:
  - Е, мынау... Жақсы әзiл! Атың кiм?
  Нимфа сықырлап:
  - Маркиз де Кассандра. Әңгiме жеткiлiктi, сiздiң әлемiңiзде болудың әрбiр сәтi орасан зор, сиқырлы энергияны қажет етедi!
  Ол ешбiр балалық күшiнсiз Доминиканың қолынан ұстап, алақанынан қатты қысты.
  Мықты да ептi киноактриса мұндай ұстамаға қарсы тұрудың бекер екенiн бiрден түсiндi.
  Қыз кiшкентай, сымбатты табанының жалаңаш саусақтарын пайдаланып, сақинаның тасын бос қолының сұқ саусағына айналдырды. Дәл осы сәтте Доминика өзiн құдыққа құлап бара жатқандай сезiндi. Және бұл өте жағымды, қайталанбас сезiм болды.
  Сосын бәрi де қайратты, спорттық, қайталанбас сұлу қыздың денесiнiң әрбiр ұяшығын тесiп өткендей, көз тартар жарқыраған нұрға бөлендi.
  . Љ 1 тарау.
  Доминиканың жалаң аяқтары оның астындағы ыстық беттi сездi, бұл оның алғашқы әсерi болды. Көз алдымда бiр жыпылықтау болды, мен камерадағы блиц сияқты күштi жарқылдардан соқыр болып қалғандай болдым. Ал қыз оның қайда кеткенiн бiрден көре алмады.
  Нимфаның нәзiк дауысы естiлдi:
  - Қорықпа! Ендi ол өтiп кетедi және сiз бәрiн көре аласыз.
  Доминика көзiн қысып, жыпылықтады. Оның жалаң аяқтары қыза бастады. Жалаңаш, қыздай табанның астында түскi сахара құмындай бiрдеңе жанып тұрды. Доминика жалаң аяқ жүгiргендi ұнататын. Әсiресе экран сынақтары кезiнде үйренiп қалған кезiм.
  Қыз кезiнде оған партизан барлаушысы рөлiн ойнауды ұсынады.
  Әрине, соғыс кезiнде қыздар жазда жалаң аяқ жүрдi, өйткенi аяқ киiмге күтiм жасау керек, ал бiр қызығы, ұзақ уақыт жүргенде бұл оңайырақ.
  Ақырында олар оны қарға жалаңаяқ iлiп әкеттi. Бұл Зоя Космодемьянскаяның стилiнде, тек Доминика аққұба және әлдеқайда әдемi және оның табиғи сүйкiмдiлiгi бар. Ал ол табиғи iнжу-маржаннан жасалғандай ақ тiстерiн күлiмдеп, жалаңаштағанда, ол төбенi топсасынан толығымен алып тастайды.
  Бұл жерде табаны жанып тұр, және қандай да бiр ыстық. Мамыр айында Мәскеуде күн жылы болды, бiрақ сiз оны ыстық деп айта алмайсыз.
  Мiне, түсте Арабияның бiр жерiндей. Ол жерде одан да ыстық. Бiрде ол Әмiрлiктерде фильм түсiрiп, құмда жалаң аяқ жүруге мәжбүр болды. Әрине, таңертең, түнде құм аздап суыған кезде, бiрақ әлi ыстық болған кезде, олар оны жеңiлдету үшiн тiптi аяғын вазелинмен майлады.
  Бiрақ жергiлiктi балалар жалаңаяқ, кем дегенде кедейлердiң арасында жүгiрiп, қолайсыздықты сезiнбестен, кiшкентай тiстерiн көрсетiп күледi.
  Шынында да, оның көздерiнiң жыпылықтауы тоқтап, Доминика оның қала алаңында екенiн көрдi. Сұлулықтың аяғының астындағы тастар сарғыш және күлгiн түстi болды. Ал айналадағы үйлер көне заман сақталған Санкт-Петербургтiң орталығындағыдай биiк, өте әдемi. Тек мұнда ғимараттар биiк және одан да жарқын, түрлi-түстi, бай, сәндi және әсем.
  Оның үстiне алтын жапырақ көп, бұл көздi қуантатыны сөзсiз. Ал көшеде әдемi қыздар көп. Олар жалаңаяқ, сымбатты, тотыққан, бұлшықеттi аяқтарымен Доминиканы және оның әсем маркиза-нифасын қоршай бастады.
  Қыздардың бәрi әдемi, жас, жалаң аяқ, бiрақ зергерлiк бұйымдар киген. Кейбiреулерiнде асыл тастар бар зергерлiк бұйымдар көп, басқаларында аз. Бiрнеше қыз тек ақ, қысқа тон киген.
  Доминиканың айтуынша, құлдар ежелгi дәуiр туралы фильмдер түсiргенде, әдетте осылай көрiнетiн.
  Алайда қыздардың бәрi адам болған жоқ . Кейбiреулерiнiң құлағы сiлеусiн сияқты, басқаларының бүркiт мұрындары бар. Маркиз де Кассандра сияқты бiрнеше қыздар кiшiрек, жай ғана қыздар болды, бiрақ олар кiшкентай аяқтарын тротуарға тигiзбестен көтерiлiп, қозғалды.
  Ыстық тротуардан қорықпай, жалаңаш, қызғылт өкшесiн мақтан ететiн қыздардың тұтас патшалығы.
  Олар Доминика мен маркиздi сақинамен қоршап алды да, жымиып, үнсiз сөйлестi.
  Қыздар жас, бұлшықет денелерiнiң өте жағымды иiсiн шығарды
  қымбат парфюмериямен араласқан әдiл жыныстың өкiлдерi.
  Кейбiрiнiң қолында қару да болған. Атап айтсақ, садақтар, әсем пiшiндi арбалеттер, қылыштар, қылыштар, қанжарлар мен жебелер.
  Бұл фантастикалық фильм түсiруге арналған қосымшаларды еске түсiрдi; тiптi таң қалдыратындай , олар көптеген мiнсiз, қисық, спорттық сұлуларды бiр жерге жинай алды.
  Қыздардың көпшiлiгi дерлiк жалаңаш болды, тек кеуделерi мен жамбастары асыл тастардан жасалған әшекейлермен жабылған.
  Қарапайым тон киген он шақты қыз тiзе бүгiп, платинадай жарқыраған сусын құмыралары мен түрлi тағамдар мен жемiстердiң алтын науалары бар.
  Доминика абдырап күбiрледi:
  - Саған менен не керек? - Ал ол сәл сенiмдiрек қосты. "Егер сiзде уақыт болса, мен сiздiң қосымшаларыңызда көрiнуге дайынмын, маған жақсы төлеңiз".
  Нимфа маркиза күлiмсiреп жауап бердi:
  - Бұл фильм деп ойлайтын сияқтысыз ба? Жоқ, бұл Эльф- Айдаһар империясы !
  Доминик күлiп, секiрдi. Өкшелерiм аяусыз өртенiп кеттi. Ол моншақтарды сiлкiп тастады. Жақсы, ыстық. Араб шөлiндегiдей. Бұл жерде сұлулардың жалаңаяқ жүргенi таң қалдырады, ал олардың терiсi күннен қабыршақтанбайды.
  Ол қайда? Ресейде жоқ екенi анық...
  Доминика аспанға қарап, ысқырды. Аспан сары, сирек бұлттар қызғылт сары түстi және бiрден бiрнеше шамдар болды ... Таңқаларлық емес, бұл өте ыстық. Оның үстiне, шамдардың пiшiнi соншалықты әшекейлi, бұйралар немесе мүйiздер бар ...
  Доминика ауырып бара жатқанын сездi. Адамдар осылайша жынды болады. Оның әдемi жүзi бұралып, бозарып кеттi.
  Ол селт еткiздi, бiрақ құлағы бар екi эльф қыз оны қолдады. Әдiл жыныстың өкiлдерi қоштасып, ақ, мөлдiр тон киген арулар қыздардың жалаңаш, сондай әдемi және бұлшықет денелерiне сусыны бар ыдыстарын әкелдi. Олар алтын тостағандарға изумруд шарабы құйды.
  Доминика ашкөздiкпен iшкен. Ол шараптың ерекше тәттi және дәмдi екенiн сезiндi; күш, күш және қуат бiрден оның тамырларынан ағып кеттi.
  Ал қыздың жалаң аяқтары онша жанбады, дәлiрек айтсақ, олар жағымды жылуды сезiндi, ал айналадағы температура армандағыдай тамаша болды.
  Доминик орнынан тұрып, алтын жапырақты басын шайқап:
  - Сәлеметсiздер ме, ұйықтаушылар!
  Сонда бойжеткен тез түзелдi:
  - Бауырларыммен, дәлiрек айтсақ, әпкелерiммен танысқаныма қуаныштымын!
  Қыздар алақандарын соқты. Олар хормен ән айтты:
  - Бақыт тiлеймiз,
  Сiз бiздiң үмiтiмiзсiз, маған сенiңiз ...
  Басқа әлемдерге жол -
  Есiк ашылды!
  Маркиз де Кассандра басын изедi:
  - Иә, сен бiзге көмектесуiң керек. Және бұл үшiн үлкен сауап болады.
  Доминика бұлшық ет иықтарын көтерiп, таңдана сұрады:
  -Ал мен саған қалай көмектесе аламын?
  Сырнайдың үнi, қанаттың дүбiрi естiлiп тұрғанда перi қыз бiрдеңе айтқысы келдi. Әдiл жыныстың көптеген өкiлдерi бiрден тiзе бүгiп, құрметпен иiлдi.
  Маркиза Доминиканы да түртедi:
  - Сiз де иiлiңiз.
  Актриса қыз таңдана сұрады:
  - Не үшiн?
  Нимфа қыз сықырлап:
  - Айдаһар герцогинясы сiздi қарсы алады. Айдаһарлар бiздiң империяны басқарады. Келiңiздер, бiр тiзе бүгiңiздер!
  Доминика мақтанышын бұзбауға шешiм қабылдады. Ыстық тротуар оның ашық қола болып күйген жалаңаш тiзесiн күйдiредi деп қорықты. Бiрақ терi анық күштi және аз сезiмтал болды. Мұндағылардың жоқшылықтан емес, жалаңаяқ жүретiнi анық. Бiрақ әлi де нақтылауды қажет ететiн күрделi себептер бойынша.
  Содан кейiн айдаһар герцогинясының өзi пайда болды. Үш басты аң, түсi өте ашық, көбелек тәрiздi. Үлкен, жақсы күрескер сияқты, бiрақ мүлдем қорқынышты емес немесе ол болса, қорқынышты емес.
  Бастар салыстырмалы түрде кiшкентай болып көрiндi, ал оларда кiшкентай, бiрақ жарқын тәждер жарқырап тұрды.
  Айдаһар ұрғашы ұшып бара жатқанда, қанатының астындағы қыздар терiсiнiң түсiн сиреньге , содан кейiн изумрудқа өзгерттi. Бұл әдемi болып кеттi.
  Доминика таң қалғандай болды. Бұл оның нағыз айдаһарды бiрiншi рет көруi едi. Иә, фильмдерде, әрине, олар компьютерлiк графиканы пайдаланып жақсы айдаһар жасайды. Бiрақ бұл айдаһар нағыз, өте әдемi және сымбатты.
  Ортадағы басшы сұрады, дауысы өте жағымды:
  - Жер планетасынан келген қонағымыз, сiздi көргенiме өте қуаныштымын!
  Доминика күлiмсiреп жауап бердi:
  -Мен де сенi көргенiме өте қуаныштымын!
  оң жақтағы басы сөйлеп тұр:
  - Бiз сiздi шақырдық, өйткенi сiздiң тамырыңызда сол адамның қаны ағып жатыр, мен кiмнiң, кiм тұратынын, қайда екенiн бiлмеймiн!
  Доминика Дельфинова бiр жалаңаш, кесiлген аяғын екiншiсiне ысқылап, абдырап:
  - Түсiнбедiм ғой!
  Сол жақтағы айдаһар герцогинясының басшысы сенiмдi үнмен жауап бердi:
  - Ал бiз мұны өзiмiз түсiнбеймiз. Бiрақ қалай болғанда да, бiзде адамдар суға батып бара жатқандай, сабанға iлiнгендей қорқынышты мәселе бар!
  Доминика оның жалаңаш, өте елiктiргiш аяғын басып, ән айтты:
  - Менi ұста, сабан, ұста менi,
  Дауылдың айналасында он бес нүкте болғанда...
  Эльфтердегi жауларды жыртып тастаңыз,
  Тағдыр менi өмiрде осылай лақтырып жiбердi!
  Барлық жолақтағы қыздар қолдарын шапалақтады, бұл өте сүйкiмдi және керемет болды.
  Орталық басшысы тағы да сөйледi:
  - Демек, бiзде бiртүрлi iндет бар. Бiздiң ғаламда өмiр сүретiн эльфтер, адамдар, тролльдер, хоббиттер, вампирлер, гномдар және басқалар болсын, күштi жыныстың өкiлдерi белгiсiз себептермен тасқа айналып, бiрден құлай бастады. Бiздiң елде орктар мен гномдардан басқа еркектер әйелдерге қарағанда он екi есе аз болды, ал қазiр олар толығымен дерлiк жоғалып кеттi! Әрине, бұл трагедия!
  Доминика күлiп жiбердi де:
  - Бұл өте керемет! Әйтпесе бұл түктi, сұмдық еркектерден құтылуға жол жоқ! Ең бастысы, қарын , басы тақыр, әжiмдi адам неғұрлым ұсқынсыз болса , соғұрлым ол сiзге жабысады.
  Эльфтердiң бiрi қарсылық бiлдiрдi:
  - Қазан қарын, мыжылған, тақыр перiлер жоқ! Олардың сақалы да, мұрты да жоқ.
  Доминика:
  " Сонымен қатар, бұл жастармен араласу қымбатырақ!" деп атап өттi. Олар да өтуге рұқсат бермейдi. Мен бұл жанкүйерлерден қатты шаршадым. Ал сiзде, құдайға шүкiр, мұндай нәпсiқұмар, тершiл, жағымсыз еркектер жоқ, сiз демалуға және демалуға болады.
  Айдаһардың үш басы да бiрден күркiредi:
  - Еркексiз дүние өлуге қауқарлы! Жер планетасының адамдарымен салыстырғанда бiз өте ұзақ өмiр сүремiз, әсiресе айдаһарлар. Иә, ерлерсiз қызықсыз, ал күштi жыныссыз ғаламда үйлесiмдiлiк жоқ.
  Қыздар мақұлдаған дыбыстар шығарды. Бiреуi күбiрледi:
  - Бiздiң еркектердiң бәрi әдемi! Бiр кездерi , мыңдаған жылдар бұрын адамзаттың ер адамдарының шаштары, тақырлары, әжiмдерi, iштерi болған, бiрақ қазiр олардың бәрi жас, әдемi, қисық және эльфтер сияқты жағымды иiсi бар!
  Доминика күлiп, көзiн қысты ... Сосын ол былай деп жауап бердi:
  - Жарайды! Мүмкiн бiр-екi айдан кейiн еркектердi сағына бастайтын шығармын. Мен сiзге қалай көмектесе алатынымды түсiнбеймiн?
  Айдаһар герцогинясының оң басы былай деп жауап бердi:
  - Шынымды айтсам, мұны өзiмiз бiлмеймiз. Бiрақ сiзде басқа ғаламның жаратылысының қаны бар, онда барлық тұрғындардың бiздегiдей екi емес, үш жынысы бар. Мүмкiн бұл бiздiң ер адамдарымызды қайтаруға көмектеседi!
  Доминика өзiн сiлкiп, атап өттi:
  - Үш жынысты тiршiлiк иелерi? Иә, мен фантастика оқыдым, бұл теориялық тұрғыдан мүмкiн!
  Нимфа қыз басын изедi:
  - Иә! Оларға iндет тиген жоқ. Бiрақ әдiл жынысты шабатын инфекцияның пайда болмайтынына кiм кепiлдiк бередi? Және одан да жаман болуы мүмкiн! Тiптi күштi секс болмаса да, егер бiздiң ғаламға агрессор басып кiрсе, бiзде қарсы тұруға мүмкiндiк болмайды.
  Актриса қыз басын изеп:
  - Жарайды! Мен саған жанашырмын. Айтпақшы, бұл Жерге келе ала ма?
  Айдаһар герцогинясының сол басы растады:
  - Иә! Мүмкiн. Сондықтан олар сiзден жақсылық сұрайды деп ойламаңыз. Сiздiң iнiңiз бар, ол да фильмдерде ойнайды. Мына баланың тасқа айналып, шаңға айналғанын қалайсың ба?
  Доминика ашуланып оның жалаң аяғын таптап, ашуланып:
  -Сен мен туралы көп бiлесiң!
  Нимфа қыз былай деп жауап бердi:
  - Бiз кейде сiздiң планетаңыздан фильмдердi көргендi ұнатамыз. Оны Интернеттен тiкелей жүктеуге болады, ол сиқырлы энергияның үлкен шығындарын қажет етпейдi. Сондықтан да сенi көрдiк. Ал биiк перiлер сiздiң ерекше аураңызды сезiндi, олар сiздiң ағаңызды көрдi, оның да бiр бөлiгi бар, мен кiм екенiн бiлмеймiн!
  Доминика ысқырып сөйлеп:
  - Мен мүмкiн емес нәрсенiң бәрi мүмкiн екенiн анық бiлемiн! Дегенмен , сырттай оқығаным дұрыс болар едi!
  Маркиз де Кассандра атап өттi:
  - Дәл солай iстеу керек. Оқыңыз, оқыңыз және қайтадан оқыңыз!
  Студент қыз ренжiген күйде:
  - Бұл тағы не үшiн?
  Дереу айдаһар герцогинясының үш басы синхронды және үйлесiмдi сөйледi:
  - Сiз сиқыр мен сиқыр туралы ештеңе бiлмейсiз! Және бiзге көмектесу үшiн сiзге кең және iргелi бiлiм қажет. Дуларис императорлық айдаһар академиясын бiтiргеннен кейiн сiз сиқыршы ханшайымның тәжiн киюге мүмкiндiк беретiн бұрын белгiсiз күштерге ие боласыз. Тек осы жағдайда ғана сiз жер асты әлемiнен күштi жыныстың өкiлдерiн қайтаруға мүмкiндiк аласыз, дәлiрек айтсақ, сiз кем дегенде кiшкене мүмкiндiк аласыз.
  Доминик ысқырып, былай дедi:
  -Ой, маған ұнамайтыны оқу!
  Шынында да, ол би билегендi, секiргендi және фильмдерде ойнағанды ұнататын. Мен тiптi оны қатты жақсы көрдiм. Бiрақ оның оқуы оған қиын болды. Ол тiптi аз күш жұмсап, дипломын алу үшiн ақылы бөлiмге де оқуға түстi. Шынында да, бұл оңайырақ.
  Доминика жоғары бiлiмсiз сәндi болмаса, академияға мүлдем түспес едi. Оның үстiне дипломсыз қызға миллиардерлер де үйленбейдi.
  Бiрақ олигархқа мүмкiндiгiнше бай және сонымен бiрге қарт, ауру және әбден қартайған жақсырақ үйленiңiз. Содан құтылып, миллиардер жесiр болып, өз рахатын үшiн өмiр сүр.
  Ал фильм сценарийлерiн өзiңiз жазыңыз. Оның тiптi бiр идеясы болды. Және ол басты рөлде. Император Палпатин сияқты , дәлiрек айтсақ, оның қараңғы рухы клондық қызға ауысып , жаулап алумен жаңа империя құра бастады.
  Иә, бұл тамаша ! Дегенмен, оның басты рөлi бәрiбiр жаман болған жоқ және оның иiсi үлкен ақша сияқты болды. Бiрақ ... Қазiр ол хитке айналды . Және ол ең аз жақсы көретiн нәрсенi iстеуге мәжбүр болады - оқу!
  Доминика дiрiлдеген дауыспен сұрады:
  - Бас тартсам ше?
  Айналадағы қыздар наразы болып шулады. Бiреуi айқайлады:
  -Оны өкшесiнен атып таста!
  Айдаһар герцогинясының үш басшысы былай деп жауап бердi:
  - Сiздi мәжбүрлеуге моральдық құқығымыз жоқ. Дегенмен, сiздi Жер планетасынан алу үшiн көп қымбат сиқырлы энергия қажет болды. Ал қайтып оралғыңыз келсе, осында жол ақысын төлеңiз, iшкен қымбат шарапыңыз бен қайту билетiн төлеңiз.
  Доминика сықырлап:
  Жасағым келмеген iсiм үшiн менi айыптау әдiлетсiз ! Мен өз еркiме қарсы қозғалдым!
  Айдаһардың орталық басшысы былай деп жауап бердi:
  - Сiз бiздiң, бәлкiм, соңғы мүмкiндiгiмiзсiз! Рас, сiз әлi де ағаңызбен бiрге әрекет ете аласыз, бiрақ ол әлi бала, соған қарамастан ер адам, ол да шаңға айналуы мүмкiн.
  Доминик ашуланып айқайлады:
  - Менiң ағама тиiспе! Бұл оның шаруасы емес!
  Айдаһар герцогиня өктемдiкпен сұрады:
  -Сен ханшайым болу үшiн оқуға дайынсың ба? Сiзде қандай мүмкiндiктер болатынын елестетiп көрiңiз. Сiз қартаймайсыз, бiрнеше мың жыл өмiр сүресiз, мүмкiн одан да жоғары сиқырға ие болып, өлмейтiн құдайға айналсаңыз. Ал сенде бағыныштылар мен өз патшалығың болады!
  Доминика ауыр дем алып, жалынышты түрде былай дедi:
  -Кiшкене ойланып көрейiн.
  Маркиз қыз растады:
  - Иә, ойлансын. Ол бiздiң әлемдi жақсырақ бiлуi керек. Бейiмделсiн, есiн жисын. Және ол дұрыс шешiм қабылдайды.
  Айдаһар герцогинясы үш басымен де басын изедi:
  - Қаланы аралап жүрсiн. Бұл үлкен және тамаша. Оны көрсетiңiз, Кассандра, сiз оған жол берiңiз. Араласпа!
  Әдiл секс бөлiндi. Нимфа маркиз науадан пиццаға ұқсайтын нәрсенi алып, Доминикаға бердi:
  - Мiне, тамақтан! Сiз күшейесiз.
  Тоникалық қыз платина құмырадағы алтын тостағанға қызғылт шарап құйды . Доминика абайлап пиццадан тiстеп алды. Бұл өте дәмдi болып шықты, қыз одан да сенiмдiрек жей бастады және оны шараппен жуды, соншалықты тәттi және хош иiстi.
  Осыдан кейiн Доминиканың көңiл-күйi күрт көтерiлдi. Және ол ән айтты:
  Мұғалiмдердiң сыйы,
  Олар менiмен бiрге уақыт өткiздi ...
  Олар менi бекер үйреттi...
  Сосын студент қыз өзiне жарасымды ұйқас таппай, әдемi басында жыпылықтап тұрғаны өте дөрекi, орынсыз көрiндi.
  Олар бiрге жолға шықты, ал нимфа оны қолынан жетектеп алды. Ол күштi және ұзын және өте бұлшықеттi Доминикадан бiр басынан қысқа және жiңiшке болғанымен.
  Екi қыз да жалаң аяқтарын таптап, жас қарақұйрықтардың шапшаңдығымен қозғалды.
  Айналадағы үйлер өте сәндi болды . Жер бетiндегi ешбiр қала бұрын-соңды мұндай керемет болған емес. Мұнда сондай-ақ үлкен, жарқын және хош иiстi гүлдер өстi. Бұл қаланың бәрi әдемi және әсем болды.
  Және көп қыздар. Өте сәндi киiнген , немесе, керiсiнше, қарапайымырақ, ал кейбiр қыздар көшелердi жуды. Бiрақ бәрi жас, балғын, әдемi және жалаң аяқ.
  Доминика таңдана сұрады:
  - Нелiктен олар аяқ киiм кимейдi, тым болмаса флип-флоп кимейдi?
  Маркиз де Кассандра күлiмсiреп жауап бердi:
  - Бұл планетаның сиқыры. Бұл бiзге мәңгiлiк жастықты сақтауға, сиқыр жасауға көмектеседi және бiздiң жалаңаяқ саусақтарымызды шайқаста қолдануға болады!
  Суретшi қыз күлiп:
  - Бұл керемет! Жалпы, мен кiшкентай кезiмде жалаң аяқ жүруге ұялатынмын, өйткенi бұл өте кедейлiктiң белгiсi деп есептейтiнмiн. Бiрақ кейiн киноға үйренiп кеттiм. Оның үстiне бала кезiмде Спартактың әпкесiн немесе әртүрлi партизандарды ойнағанымда табанның дөрекi болуы керек едi. Маған ұнады. Бiрақ Мәскеуде жалаңаяқ жүрсеңiз, сiздi психикалық ауру адам деп қателесесiз, көшеде тым көп инфекция мен кiр!
  Нимфа қыз басын изедi:
  - Иә, бұл түсiнiктi! Сонымен қатар, аяқ киiмсiз жүгiру әлдеқайда икемдi, өйткенi жауынгердiң терiсi ең қымбат етiктердiң табанынан әлдеқайда күштi және серпiмдi, икемдi және сиқырлы!
  Олар әрi қарай жүрдi. Останкино телемұнарасының шпильiндей, субұрқақтың ағындары қаншалықты биiкке көтерiлгенiн көруге болады. Сондықтан олар физика заңдарына қайшы келедi . Ал реактивтi ұшақтардың өзi түрлi-түстi. Бұл қандай әдемi.
  Ал айналада қандай сарайлар бар? Мұнда бәрi қандай сәндi. Жарғы тек алтынмен ғана емес, сонымен қатар жер бетiнде белгiсiз қандай да бiр ашық, қызғылт сары металмен жарқырайды.
  Доминика атап өттi:
  - Сiздiң қалаңыз ертегiдей. Ал қыздар керемет, нағыз жұмақ сияқты, бiздегiдей ойлап табылған емес!
  Кассандра күлдi де:
  - Нелiктен жұмағың жаралған деп ойлайсың?
  Суретшi қыз өте қисынды жауап бердi:
  - Өйткенi оның бiр-бiрiне қарама-қайшы сипаттамалары бар. Бiр дiн бiрдi айтады, екiншiсi басқа дейдi, үшiншiсi мүлде керiсiнше айтады!
  Нимфа маркиза басын изедi:
  - Иә, бiлемiн! Мен сiздiң интернетiңiздi қарадым. Бұл Жерге саяхаттаудан оңайырақ. Бұл оңайырақ, тiптi қарапайым эльфтер, тролльдер және адамдар оған көтерiлiп, фильм көре алады. Сиқырлы әлемнiң барлық сән-салтанатына қарамастан, бiзде, өкiнiшке орай, Жердегi адамдар сияқты озық технологиялар жоқ. Сiз сиқырға әуесқойсыз, бiрақ бiздiң технологияның дамуы тоқтап қалды!
  Доминика таңдана сұрады:
  - Технологияны не үшiн қатырдың?
  Нимфа дауысын бәсеңдетiп жауап бердi:
  - Бұл бiз емес. Бұл айдаһарлар. Олар өз билiгiне нұқсан келтiргiсi келмейтiн сияқты. Әрине, олар бiзге қалыпты өмiр сүруге мүмкiндiк бередi, ал кейбiреулер үшiн тiптi сәндi өмiр сүруге мүмкiндiк бередi, бiрақ ... Бұл туралы айтпай-ақ қояйық!
  Және тағы да үзiлiс болды. Айналадағы сән-салтанат, әрине, супер. Барлығы өте әдемi, әшекейлер, мүсiндер, үйлер мен храмдар.
  Иә, храмдар, әрине, өте алуан түрлi. Кейбiр ұқсастықтарда Жердегi әдеттегiдей емес. Және олар стилi, түсi және пiшiнi бойынша мүлдем басқаша . Және , әрине, әдемi. Мұнда фигуралар, күмбездер, көпбұрыштар, призмалар және т.б.
  Және көптеген храмдарда ең әдемi гүлдердiң бүршiктерi түрiндегi күмбездерi бар.
  Доминика серiктесiне қарап:
  -Сiз мектеп оқушысына ұқсайсыз ... Бiрақ сiз шынымен нешедесiз?
  Кассандра күлiмсiреп жауап бердi:
  - Адамдарда мынадай сөз бар: әйелдiң жасын сұрау әдетке жатпайды!
  Суретшi қыз қорытындылады:
  - Көп шығар.
  Нимфа қыз басын изедi:
  - Мүмкiн! Бiрақ бiз эльфтерден, тролльдерден, адамдардан, тiптi гномдар мен вампирлерден де ұзақ өмiр сүремiз. Бойымызда құдайлардың қаны болғандықтан, бiз олармен қандаспыз. Қалғандары өлмейтiндермен көбiрек жанама байланысы бар .
  Доминика күбiрледi:
  - Бiз бәрiмiз Құдайдың ұл-қыздарымыз. Бiраз.
  Кассандра жалаңаш саусақтарын шерттi.
  Содан кейiн нимфаның қолында сиқырлы таяқша пайда болды. Ол үнсiз сыбырлады:
  - Оның iшiнде айдаһардың тамыры бар. Бұл өте күштi артефакт, қымбат және сирек кездеседi. Бiрақ оның iшiнде үлкен күш бар. Сiзге әсердi көрсетiңiз бе?
  Доминика сөйлеп:
  - Мен сиқырлы таяқша ұстаған бала туралы сериалды көрдiм. Бiрақ ол жерде қара шашты, көзiлдiрiк киген арық бала бар . Менiң ағамдай емес - әдемi, бұлшық етi ақшыл. Айтпақшы, мен де жауынгердi де, сиқыршыны да ойнадым!
  Кассандра растады:
  - Мен сенiң ағаңды бiлемiн. Иә, ол өте сымбатты, ерекше бала. Ал сiздей емес, каратэден балалар арасындағы әлем чемпионы .
  Доминика менсiнбей күрсiндi:
  - Ол бала болса да, ер адам! Бiрақ ер адамдар үшiн төбелесу, төбелесу әдеттегi нәрсе.
  Нимфа қыз былай деп жауап бердi:
  - Бiзде империяның негiзгi халықтары: адамдар, эльфтер, тролльдер, хоббиттер мен вампирлер әйелдерiнен он екi есе аз еркектер. Сондықтан әдiл жыныс өкiлдерi де күресуге тура келедi. Керiсiнше, орктар мен гномдар арасында еркектер әйелдерге қарағанда он екi есе көп. Осылайша, бiз үшiн бұрынғыға қарағанда оңайырақ болды. Орктар мен мен үнемi шайқасатынбыз, олар құрбақа сияқты өрмеледi , қазiр күресетiн ешкiм жоқ. Әйелдер мен орктар болса да, шынымды айтсам, онша емес. Бiрақ гномдар жақсырақ , олар әйел хоббиттерiне көбiрек ұқсайды. Гномдардың өздерi қартаяды, ағарады, сақалын ұзартады, бiрақ өлгенше олар тез және ептi, ал әжiмдерге қарамастан, олар барлық тiстерiн сақтайды. Ал егер тiс жұлынса, ол қайтадан өседi!
  Доминика басын изедi:
  - Апыр-ай! Сiз акулалар сияқтысыз. Бiрақ мен бiрде сұрадым, егер адам Құдайдың бейнесiнде және ұқсап жаратылған болса, оның тiстерi неге әлсiз? Дiни қызметкер: "Күнәнiң ауыртпалығы бар" деп күбiрледi. Айтпақшы, менiң ағамның тiсi жұлынған кезде, ол бiр күннiң iшiнде қайта өстi. Мен тiптi оны дәрiгерге апарғым келдi . Сосын мен ойымды өзгерттiм, олар баланы лабораторияда егеуқұйрық сияқты зерттейдi!
  Кассандра басын изедi.
  - Бұл дұрыс! Сiз ақылдысыз. Бiрақ сен оқуды ұнатпайсың.
  Қыз басын изеп:
  - Иә! Iш пыстырарлық. Бiзде де бар ... Бiлмеймiн, партада отырғанда белiң ауырып, жүгiрiп секiргiң келедi!
  Нимфа қыз ән айтты:
  - Иә, қыздар, бiлiп қойыңдар, бәрi сығымдауды ұнатпайды ,
  Шықтың арасынан жалаңаяқ жүгiрiп кетсем ғой!
  Ал тамаша жұп күлдi. Мiне, олар әрi қарай жүредi. Доминика жер бетiнде мұндай көлiктер жоқ екенiн байқады. Бiрақ өте әдемi бiр мүйiздiлер бар. Олар анимеде сурет салатындар сияқты . Ал қарапайым аттар сүйкiмдi. Ал арба асыға жөнелсе, ертегiдей көрiнедi.
  Кейбiр қыздар құс сияқты ұшады. Рас , бұл сирек, мұнда барлық сиқыршылардың жетiлмегенiн көруге болады. Қайыршылардың үйлерi жоқ. Керiсiнше, бүкiл қала тұтас сарайлар немесе субұрқақтар мен бақтары бар үйлер сияқты . Және ол қандай керемет көрiнедi.
  Негiзiнен, Доминика құрылысшы ойынын ойнады. Онда көп нәрсенi салуға болады. Шынында да, бәрi жұмақ туралы ертегiдей болатындай қала салу. Мiне, дәл солай болды.
  Доминика атап өттi:
  - Ал жердегi жұмақ болуы мүмкiн емес дейдi? Жер бетiндегi барлық дiндер осылай дейдi!
  Кассандра түсiндiрдi:
  - Коммунизмнен басқа. Жер бетiнде жұмақ құруды уәде ететiн жалғыз дiн. Және бұл логикалық. Өлгеннен кейiн де емес, жалпы, ақырзаман болған соң, жалпы жындылық болып табылатын жәннатқа сену кiмге керек!
  Актриса қыз келiстi:
  - Иә, маған ақырзаман туралы iлiм ұнамайды! Жұмақты сүйекке емес, өзiңiз салғаныңыз дұрыс!
  Нимфа маркиза шырылдады:
  - Жұмақтағы жұмаққа ұмтылма, керiсiнше өмiр сүрiп, өз бақытыңды жаса. Және ақылды болыңыз.
  Доминика философиялық тұрғыдан былай дедi:
  - Бiлесiң бе, әйтеуiр, айналада тек қыздар болғанда бiрдеңе жетiспей тұрғандай сезiнесiң. Ер адамдар тiптi фильмдерде сирек әдемi болғанымен. Сондай-ақ, ұлдардың көпшiлiгi сүйкiмдi, ал жасы қырыққа келгенде iшi жоқ, қос иегi жоқ еркектi табуға тырысады.
  Кассандра күлiп жауап бердi:
  -Сен ақылдысың. Сөз жоқ. Дәлiрек айтсақ, онша емес ... Бiрақ ер адамда әдемi бет пен сымбатты фигура ғана маңызды емес. Тiптi жер бетiндегi әйелдер еркектегi сыртқы деректерден басқа нәрсенi бағалайды!
  Доминика басын изедi:
  - Иә, дәл! Және де ақша. Әмияныңыз тар болса, әжiмдер, таз және iш онша байқалмайды.
  Нимфа атап өттi:
  - Бiзде ер адамдардың сыртқы келбетiне қатысты мәселе жоқ. Мұндағы барлық ауаны сиқырлы сиқырлайды. Ал ер адамдар өте әдемi жүздi жас жiгiттерге айналды, тiптi адамдардың сақал-мұрттары да жоғалып кеткенi өте жағымсыз. Осыған байланысты, олардың эльфтерiн тек құлақтарының пiшiнi арқылы ажыратуға болады. Ал мынау ... Әйелдер үйренiп қалған ғой. Бiрақ сақалдың да белгiлi бiр сүйкiмдiлiгi бар. Мен сақалды шiркiн деп санайтын қыздармен келiспеймiн.
  Доминик күлiп жауап бердi:
  - Сақалдың мақтауы да, абыройы да бар, мысықтың да мұрты бар!
  Кассандра сиқырлы таяқшасын бiр сiлтедi ... Ал сұлу әйелдiң қолында Наполеонның шляпасының пiшiнiнде түрлi-түстi кiлегейден жасалған раушан, көкнәр және көбелектер салынған әдемi торт пайда болды.
  Нимфа маркиза өзiнiң ең нәзiк дауысымен шырылдады:
  - Байқап көрiңiз, бұл өте дәмдi және қырыққабатсыз тегiн!
  деп сұрады Доминика кенеттен:
  -Менен әлi де қаламақы алсаңыз ше?
  Маркиза-нимфа әндедi:
  - Сен бәрiн төлеуiң керек
  Сондықтан бiз сәттiлiкке есiк ашамыз!
  . Љ 2 ТАРАУ.
  Кассандра таяғын тағы бiр сiлтедi, оның ұшынан жарық ағыны ұшып, хрустальдан жасалған екi орындық пен кiшкентай, талғампаз үстел пайда болды.
  Маркиза-нифа мынаны ұсынды:
  - Мәдениеттi адамдар сияқты отырып тамақтанайық! Мүмкiн сiз де шарап алғыңыз келе ме?
  Доминика логикалық түрде атап өттi:
  - Егер сiз шарапты көп iшсеңiз, мылқау болып қалуыңыз мүмкiн. Мен таза және таза бас ұстауым керек!
  Кассандра терiс басын шайқады.
  - Қорықпа! Бiздiң шарапта бiр грамм да спирт жоқ. Бұл тек пайда әкеледi. Бұл бiздiң әлемдегi адамдардың мың жылға дейiн қартаюсыз өмiр сүруiнiң бiр себебi. Ал күштi және жетiлдiрiлген сиқырдың көмегiмен сiз әлдеқайда ұзақ өмiр сүре аласыз.
  Актриса қыз басын изеп:
  - Онда құй!
  Нимфа бiрдеңе деп сыбырлап, таяқшасының ұшынан сәуленi босатып жiбердi ... Ал ашық қызғылт сары металдан жасалған тостағандар пайда болды, олардың iшiнде сары және көпiршiктерi бар нәрсе шашыранды.
  Доминика тостағанынан сәл жұтым алып:
  - Өте жағымды және хош иiстi шарап, ол аузыңызды балғын етедi ...Ал ол неден жасалған?
  Кассандра қатал жауап бердi:
  "Айдаһар императоры академиясында оқығанда, сiз мұны бiлесiз!"
  Қыз сұрады:
  - Айдаһар императорының өзi қайда?
  Нимфа күрсiнiп жауап бердi:
  - Ол да жоғалып кеттi. Қазiр оның орнында императрица Каролин отыр. Айдаһарларда адамдар сияқты әйелдер мен ерлердiң саны шамамен бiрдей. Осыған байланысты сiзде ұқсастық бар.
  Доминика сөйлеп:
  - Нелiктен императрица менi жеке қабылдамады?
  Кассандра дiрiлдеп:
  - Е-е, сенде тәкаппар бар! Герцогиня жеткiлiктi. Бұл қажет болады және ұлы Каролинаның өзi оны қабылдайды.
  Қыз ән айтты:
  - Адамдар патшайымға таң қалды,
  Ауладағы барлық жiгiттер ғашық болды!
  Бiрақ мен өте батыл болдым
  Мен миллиардердi таңдадым!
  Нимфа маркиза күлiмсiреп жауап бердi:
  - Сүймеген адаммен миллиардтаған ақша өмiр сүруге тұрарлық деп ойлайсыз ба? Iшi май, тақыр, әжiм, жағымсыз иiс ше?!
  Доминика ашуланып:
  менiң және басқа қыздардың өмiрiн бұзбауы үшiн мен оны улаймын ! Немесе мен оны төсекте манағыммен тұншықтырып өлтiремiн!
  Кассандра күлдi де:
  - Мен мұны әзiл деп көрсетемiн. Сiз жақсылықтың бейнесiне айналуыңыз керек.
  Актриса қыз логикалық түрде былай дедi:
  - Идеалды қаһармандар жұртшылықты құсқысы келедi !
  Нимфа жауап бермедi, бiрақ платина қасықтың көмегiмен тортты жеп, хош иiстi шарапты жұтады. Доминика да тамақты әзiрше ләззат алуды шештi. Оның үстiне таза ауада серуендеу тәбетiңiздi ашады.
  Ол түсiрiлiмдi есiне алды. Атап айтқанда, олар балалар партизандарын ойнаған кезде. Онда, мәселен, соғысқа дейiн алғашында ұл-қыздар әбден тоқ болған. Ал жаулап алған соғыс кезiнде олар арықтауға мәжбүр болды. Ол үшiн көп жүгiрiп, аз тамақтану ұсынылды. Бiрiншiсi бәрiбiр жүзеге асты, өйткенi көптеген түсiрiлiмдер жүгiрген балалармен түсiрiлген, бiрақ екiншiсi қиынырақ. Жас киноактерлер өздерiне азық-түлiк сатып алып, дүңгiршектерге шабуыл жасады.
  Содан кейiн оларға қонақүйде түнеуге тыйым салынып, үлкен, ортақ камераға ұқсайтын торлары бар бөлек бөлмеге қамалды.
  Доминика аш қалмады, олар оның сұлулығының дұрыс тамақтанбағанын қаламады, және бәрiбiр ол табиғи түрде құрғақ, толық емес, сонымен қатар би оның бұлшықеттерi мен денесiн жақсы күйде ұстайды.
  Бiрақ балалар, әрине, түсiрiлiм алаңы балалар түрмесiне айналғандықтан зардап шектi. Сондай-ақ тұтқындармен эпизодтар болды. Бiр-екi бала тiптi шаштарын қырып тастады, бұл қажет емес шығар.
  Иә, киноактердiң өмiрi оңай емес.
  Мысалы, Спартак көтерiлiсi туралы. Бүкiл жасақ ұлдар карьерлерде жалаң аяқ жұмыс iстедi. Сондай-ақ, бiрнеше қабылдау қажет болды. Шахталардың өткiр тастарында жалаңаш табанмен жүруге тырысыңыз. Бұл жерде балалардың жалаң аяқтары қан кетiп, аяқтары жарылған. Және олар , шынында да, термен суланып, шаршағандықтан дiрiлдеп жатты.
  Бұл фильмде басты кейiпкер бiркелкi болды Айтпақшы, еркiндiгiн алған өте табысты және бай гладиаторға көтерiлiс идеясын ұсынған құл бала Спартак .
  Доминика алғаш рет балалық шағында Спартактың қарындасын ойнады, сонымен қатар ол жаза ретiнде карьерлерде ұлдармен бiрге уақыт өткiзуге мәжбүр болды.
  Сондықтан ол сондай-ақ өткiр қиыршық тастар мен ауыр қоқыс себетiнiң не екенiн бiлдi.
  Ал сiз оны шынымен де жоғары және жоғары сүйреесiз. Бұл өте шаршатады, бiрақ бұл сiздiң төзiмдiлiктi арттырады.
  Доминика әртүрлi фильмдерде ойнады. Бiр кездерi каноннан алыс "Қазына аралының" кейбiр нұсқасында Джим кабинасының бала рөлiнде болды. Ол жерде аспазшы рөлiнде бiр аяқты Күмiс емес , қызыл шашты әйел Морганның жиенi болды.
  Бұл, әрине, тамаша. Доминиканың өзi ұлдың рөлiнде болды, ол үшiн олар тiптi шашын қидырғысы келдi. Бiрақ олар ақыры шашты шаштың көмегiмен мәселенi шештi.
  Иә, оның бұл рөлi ойын тұрғысынан сәттi болды деуге болады. Бiрақ фильмнiң өзi каноннан тыс танымалдыққа ие болмады. Бұл қандай да бiр тозақ қоқыс болып шықты.
  Көбiнесе канонға сәйкес келмейтiн классиктер дұшпандықпен кездеседi.
  Маркиза-нимфа Доминиканың естелiктерiн үздi:
  - Сен бiлесiң. Бiраздан берi осында отырдық. Жолға шығатын уақыт емес пе?!
  Қыз иығын көтерiп:
  - Серуендеуге болады. Менде әлi де көп энергия бар.
  Кассандра таяқшасын бiр сiлтедi де, жартылай жеген торт, шарап қосылған ыдыс-аяқ, т.б. жоғалып кеттi.
  Доминика күбiрледi:
  - Дәл ертегiдегiдей!
  Маркиз сықырлап:
  - Жоқ! Бұл ертегi емес, сиқырлы шындық.
  Әдемi жыныстың екi өкiлi жол бойына шашырап кеттi. Доминиканың көңiл-күйi өте қуанышты болды ! Ол кең күлдi. Ол тiптi ән айтты:
  Жол, жол, дос сияқты,
  Фастикалық болаттан жасалған шынжырлы пошта...
  Қылыш өте өткiр - мақтанған дамаск болат,
  Иә, шайқаста ауыр жағдай болады!
  Сонда Кассандра байқап қалып, тоқтап қалды:
  - Сен бiлесiң! Сiздi академияда күрделi түсу емтихандары күтедi. Мүмкiн тұқым қуалайтын сиқыршылар үшiн олар оңай болып көрiнуi мүмкiн, бiрақ сiзде сиқыр туралы түсiнiк жоқ.
  Доминика орынсыз күлiп, қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Фильмдерде мен сиқырлы жұмысты талай рет көрдiм. Маған сенiңiз, мен бiр нәрсенi бiлемiн!
  Нимфа маркиза дауысын бәсеңдетiп, сыбырлады:
  -Мен саған сиқырлы таяқшамды беремiн! Ол өте күштi, айдаһар тамыры бар. Оны пайдаланып көрiңiз, мысалы, сиқырлау үшiн ... Ал, менi ұмытпаған гүл!
  Актриса қыз артына қарады. Айналада, үйлердiң жанында және көшенiң өзiнде үлкен асыл тастар сияқты ең жарқын гүлдерi бар гүлзарлар бар. Ағаштарда да жарқыраған бүршiктер өстi. Сонымен қатар, кейбiр гүлдерде әртүрлi түстер мен реңктердiң жапырақтары болды. Және тiптi бiртүрлi бұйралар болды.
  Доминика оның тар иығынан иығын көтердi де, байыпты жауап бердi:
  - Неге бiзге ұмытпау керек? Мұнда қазiрдiң өзiнде көптеген әртүрлi гүлдер бар, олар әлдеқайда үлкен және әдемi.
  Кассандра күлдi:
  -Ал сен не қалайсың?
  Актриса қыз батыл түрде былай дедi:
  - әлдеқайда құнды және пайдалы нәрсенi елестеткен жақсы! - Доминика оның жалаңаш өкшесiн басып, түрлi-түстi тақтайшалар мұздай жарылғандай сықырлады. Талпынған сиқыршы былай деп қосты: "Мысалы, кокос жаңғағындай гауһар тас жасаған әлдеқайда жақсы болар едi!". Бұл әлдеқайда пайдалы және практикалық.
  Маркиза оған күдiктене қарап:
  - Жерге барғың келе ме? Бiзге не ұнамайды?
  Доминика ирониялық түрде атап өттi:
  Остап Бендер Кавказдың табиғаты туралы айтқан нәрсенi айта аламыз - бұл өте әдемi - ақымақтық қиял!
  Кассандра күлдi де:
  - Ал сен ақылдысың, бiрақ жалқаусың! Сiздiң мақсатыңызға реактивтi бульдозер сияқты тоқтаусыз баруға фанатизм жетпейдi!
  Актриса қыз бет-жүзiн жасап:
  - Реактивтi бульдозерлер жоқ. Кем дегенде жер бетiнде!
  Нимфа маркиза келiсiп басын изедi:
  - Сiзде жоқ болуы мүмкiн. Бiрақ технология жағынан адамзаттан да озық нәсiлдер бар. Алайда оларға жету Жерге жетуден де қиын.
  Доминик мырс етiп сұрады:
  - Иә? Олар жұлдыздар арасында ұша алады ма?
  Кассандра сенiмдi жауап бердi:
  - Олар iстей алады! Негiзiнде, бiз мұны сиқырдың көмегiмен жасай аламыз.
  Актриса қыз ән айтты:
  Әрине, болжау қиын
  Бұл ғажайып әлемде не күтiп тұр...
  Бiз бұлттарда ұшамыз -
  Жұлдызды ұшаққа отырғызу!
  Ал қыз қорқытқан кейiппен батыл түрде мәлiмдедi:
  - Маған сиқырлы таяқшаны берiңiз! Ал мен жақсы қарбыздың көлемiндей гауһар тас жасаймын!
  Кассандра бiрдеңе айтқысы келдi. Бiрақ қанаттардың сыбдыры естiлдi. Тағы бiр айдаһар ұшып келе жатты. Сiрә, әйел де. Ол алтын жапырақ пен рубинмен көмкерiлген грифонның аузынан аспанға атқылаған субұрқақтың ағынын ұстап ала жаздады.
  Үш басты құбыжық қорқыныштан гөрi әдемi болды.
  Нимфа маркиза тағзым еттi. Доминик сәл ғана басын шайқады.
  Айдаһар ұрғашы олардың алдына қонды. Осындай үлкен құбыжық үшiн өте жағымды және анық дауыс естiлдi:
  - Сiз қазiрдiң өзiнде Мәсiх деп аталатын екiжүздiсiз бе?
  Доминика бейкүнә күлiмсiреп жауап бердi:
  - Мен Мессия болғым келмейдi!
  Айдаһар әйел таң қалды:
  -Ал неге олай?
  Актриса қыз шынайы жауап бердi:
  - Өйткенi әдетте мәсiхтер айқышқа шегеленедi!
  Қанатты мақұлық қанаттарын сiлкiп жiбердi. Оның жарқанаттарға ұқсайтын үлкендерi бар, тек үш түстi: қызыл, сары және жасыл. Бұл әдемi комбинация екенiн айтудың қажетi жоқ.
  Айдаһар ұрғашы сайрап:
  - Ал, сиқыршылардың әбден алаяқ, алаяқ екенiн сол дүниеден көруге болады ма?
  Доминика күлдi де, ақ, жылтыр тiстерiн көрсетiп жауап бердi:
  - Мүмкiн солай шығар. Алайда пайғамбарлар болған. Ванга әже сияқты. Тек қандай да бiр себептермен оның болжамдары, әдетте, ретроактивтi түрде орындалды .
  Маркиза-нимфа атап өттi:
  - Тiптi өте жоғары деңгейдегi сиқыршылар мен сиқыршылар болашақты өте бұлыңғыр көредi. Тiптi ең жоғарғы құдайлар да жүз жылдан кейiн не болатынына кепiлдiк бермейдi. Ал одан да көп, мың миллионда!
  Айдаһар ұрғашы жеңiл шамды жарқыратып, шырылдады:
  бұл планетада нақты болжаушылардың болуы үшiн . Тiптi сiздiң гиперноосфералық шиеленiсiңiз бiздiкiнен мүлде бөлек. Дегенмен, мүмкiн сондықтан сiз өзiңiздiң түпнұсқалығыңызды сақтап, бiзге құл болмай қалдыңыз!
  Доминика тағы да көңiлдi күлдi де:
  - Құлын болу үшiн бе? Бұл тiптi күлкiлi. Мәңгi жас, мәңгi жалаң аяқ.
  Кассандра басын изеп:
  - Айдаһар графинясына не iстей алатыныңызды көрсетiңiз. Кем дегенде, сиқырлы таяқшаның көмегiмен кем дегенде бiр тамшы суды түсiруге тырысыңыз.
  Актриса қыз менсiнбей күрсiндi:
  - Бiр тамшы су? Иә, бұл мүлдем маңызды емес. Бiр баррель алтынды бiрден алған дұрыс шығар.
  Айдаһар графинясы ұсынды:
  - Сиқырды өзi қалағандай жасасын. Оған таяқшаны берiңiз және оның кем дегенде бiр заклинание дұрыс есте сақтайтынын көрiңiз.
  Кассандра күлiп, дiрiлдеп:
  керемет көрiнедi ! Қараңызшы. Сиқырлы таяқша тым күштi және сiз қалаға, тiршiлiк иелерiне және өзiңiзге зиян келтiруiңiз мүмкiн.
  Доминика айқайлады:
  сен ойлағандай ақымақ емеспiн !
  Айдаһар графинясы ұсынды:
  - Олай болса, оған зиянсызырақ, күштiрек нәрсе берейiк. Әйтпесе, ол да менiң iшiмде тесiк жасайды.
  Кассандра ән айтты:
  Сиқырда көрiну үшiн,
  Бiзге талант керек...
  Сiз жасағаныңыз жақсы
  Үлкен гауһар тастар!
  Ал нимфа қыз жалаңаш саусақтарын шерттi. Кiшкентай көрiнетiн платина сақинасы пайда болды. Кассандра оны аяғымен лақтырды, ал сиқырлы артефакт Доминиканың бет-әлпетiне жақын болды.
  Маркиза сайрап:
  - Мына сақинаны алуға болады. Оны сұқ саусағыңызға қойыңыз. Және дауыстап бiрдеңе тiлеуге тырысыңыз. Ондағы сиқыр күштi емес, бiрақ ол қарапайым жұмыс iстейдi. Кокос жаңғағындай гауһар үшiн бұл жеткiлiксiз, бiрақ, мысалы, бұршақ өлшемi жеткiлiктi!
  Актриса қыз қолындағы сақинаны ұстады. Бiрақ ол сұқ саусақтың орнына ортаңғы саусағына қойып , мысқылдай күлiп:
  - Осылай көрсең ше? Сонда не болады?
  Кассандра да мысқылдай күлдi:
  - Iстеп көр!
  Доминика сықырлап:
  - Маркиздiң өкшесiн отқа қуыр!
  Жалын Доминиканың жалаң аяқтарының астында жанды . Жалаңаш табаны қатты күйiп қалды, айқайлап жүгiре бастады. Расында, от әлсiз емес. Бiрақ алысқа жете алмадық . Қызды айдаһар графинясының ұзын құйрығына орап алған.
  Құдiреттi бауырымен жорғалаушыдан жағымды, әйелдiк дауыс естiлдi:
  - Сенде айтады екенсiң! Сiз бiздiң әлемге ендi келдiңiз және сiз ең жоғары құдайлардың туысы нимфаны мүгедек еткiңiз келе ме? Сол үшiн сенi карьерге құл етiп жiберетiнiңдi бiлесiң бе? Ал сендер сонда жалаңаш, шынжырға байланып, қамшы мен таяқ аласыңдар, нан мен су жейсiңдер. Сiз сондай-ақ шынжырмен және таспен ұйықтауға тура келедi. Ал еңбек пен қамшыдан басқа ештеңе бiлмейсiң. Әсiресе қазiр , құлдар шашырап кеткенде, сен сияқты ұзын бойлы, бұлшықеттi қыз бiзге шахтада зиянын тигiзбейдi!
  Доминика бұл сөздердi естiп, шошып кеттi. Бiрде ол аз бюджеттiк фильмде Клеопатраны ойнады. Ақшаны үнемдеу үшiн картина "Август тұтқынындағы Клеопатра" деп аталды. Яғни, ол да канон емес. Клеопатра өз-өзiне қол жұмсамады және тұтқынға алынды.
  Жарайды, оны шахтаға жiбердi. Ал ол жерде ол жартылай жалаңаш және жалаң аяқ жүрдi . Ал шахтада жалаңаш табанмен үшкiр тастармен жүру өте ауыр. Ал, жүктi де көтер. Құлдың терi ақиқат, жүзi таусылғандай емес, шынайы болуы керек едi .
  Бiрақ, әрине, бұл жай ғана фильм және бұл өте арзан. Және олар оны қамшымен ұрды, бұл да шындыққа сәйкес келмедi. Бiрақ бәрiбiр ауырады . _ Қан, әрине, жалған болғанымен.
  Жалпы, фильм арзан болды және жартылай жалаңаш қыздар бар карьерлерден басқа iс жүзiнде ештеңе көрсетiлмедi. Есеп сексуалдық мазасыз еркектердi тарту үшiн болған сияқты. Клеопатра есiмiн бәрi бiледi! Және бұл сатып алу үшiн пайдаланылуы мүмкiн
  Доминика терең тыныс алды, ал кино жұлдыздары кейде қандай нәжiске шомылады?
  Нимфа маркиза шырылдады:
  -Мұңайма жаным, сен бiзге керексiң. Бiз сенi ешкiмге бермеймiз.
  Айдаһар графинясы айқайлады:
  - Емтихан алдында тағы да жаттығып көрсiн. Ал, бiрдеңенi елестетiп көрейiк!
  Доминика сақинаны сипап:
  - Шоколадты балмұздақ алғым келедi!
  Қыз оны алып, шиеленiс үстiнде қатып қалды.
  Оған ұсақталған мұз бен шоколад қоспасы құйылады. Нәтижесiнде Доминика басынан аяғына дейiн лас болды, тiптi тырнап кеттi.
  Айдаһар графинясының қатты күлгенi сонша, фонтанның ағындары дiрiлдеп, гүлдер дiрiлдеп кеттi.
  Нимфа маркиза байсалды түрде:
  - Бәрi жақсы! Керiсiнше, оның керемет қабiлетi бар, ол мұндай артефактпен сонша балмұздақ пен шоколадты шығарды, бұл әдетте онша күштi емес!
  Доминика оның бетiнен шоколадты жалап, ашуланып түкiрiп жiбердi:
  - Ол ащы!
  Кассандра күлдi де:
  - Ал шоколад ащы. Сiз мұны бiлмедiңiз бе?!
  Актриса қыз айқайлады:
  - Мiне, Жерде де, Ресейде де тәттi !
  Маркиз басын изеп:
  - Мен бiлемiн! Бiз тәттi шоколадты қалай жасау керектiгiн де бiлемiз. Бiрақ әзiрше сiзде бар нәрсеге қанағаттануға тура келедi. Дәлiрек айтқанда, сiз қандай шоколадты қалайтыныңызды нақтыламадыңыз. Жалпы, сiз тек балмұздаққа тапсырыс бергенiңiз жақсы. Мысалы, алтын ваннаға түсу ойыңа келсе, бастың төбесiне қаттырақ соғатын едiң.
  Доминика тапқырлықпен атап өттi:
  - Өмiр қайнап жатыр, бәрi де басынан асып кеттi!
  Айдаһар графинясы ұсынды:
  "Айдаһар академиясына түскенде оған көмектеспейтiн бос сөздiң орнына, оған шынымен кiшкентай гауһар тасты жасауға тырысқан дұрыс". Әдетте, бұл сиқырлы қабiлеттердiң туа бiткен деңгейi жоғары адамдар үшiн мүмкiн.
  Кассандра жауап бердi:
  - Жоқ! Бұл тым айқын жол. Сiз әлдеқайда нәзiк әрекет етуiңiз керек.
  Доминика қыңыр ысқырып:
  - Мен дымқыл және кiрмiн, тек грильдегi тауық етi. Сiз мынаны жөңдей аласыз ба?
  Нимфа маркиза басын изедi:
  - Әрине, бiздiң сұлулық!
  Ол сиқырлы таяқшасымен сегiздiк жасады. Ол көк шаммен жарқ еттi. Ендi мiне, Жерден келген қыз қайтадан таза және ұқыпты болып, барлық сызаттар дерлiк жоғалып кеттi. Оң жақ бетiндегi бiреуiн қоспағанда.
  Бiрақ Домика өзiн көрмедi және назар аудармады.
  Айдаһар графинясы сыбырлады:
  -Сонымен, жаным... Байқадым, бiрдеңе түсiнiп тұрсың ба? Сонымен, өсiп келе жатқан технологиялар планетасының әдемi қызы?
  Жауап ретiнде Доминик ән айтты:
  Неге,
  Ақылмен өмiр сүру мүмкiн емес!
  Неге, өмiр бiзге ештеңе үйретпейдi!
  Неге! Неге!
  Боярский орындаған бұл ән орынды және әдемi болды. Бiрақ оның перiштедей үнi күлкiге ғана себеп болды.
  Кассандра ысылдап, көздерi жыпылықтап:
  - Әзiл сезiмiн жоққа шығаруға болмайды. Бiрақ сiз байсалды болдыңыз ба?
  Доминика қабағын түйдi. Ол мектепте нашар баға алған қызды қалай ойнағанын есiне алды. Оның жүзiне ренжiген түрiн беру мүмкiн болмады. Керiсiнше, тiптi тiсiмдi ашқым келдi. Бұл түсiнiктi ... Оның басында жел тым көп. Мысалы, кейбiр жiгiттер тобырдың арасында тiстерiн жалаңаштады және бұл олардың рөлi !
  Ал Доминика ойнағысы келдi... Әрине, ханшайымдар.
  Содан кейiн айдаһар графинясы ұсыныс жасады:
  -Ол бiзге жақсырақ билесiн. Сiз фильмдерде оның өте жақсы билейтiнiн көрдiңiз .
  Соңғысы рас. Доминика билей алады. Олар тiптi оны Эсмеральда рөлiне алғысы келдi. Оның үстiне, канон бойынша ол тiптi сыған емес сияқты. Бұл рөлдi неге жарқыраған аққұба ойнамайды?
  Бiрақ классиктердiң, тiптi шетелдiктердiң фильмге бейiмделуi де белгiлi бiр проблемаларды тудырады. Сондықтан ол басқа рөлде түсiрiлдi, сонымен бiрге би биледi.
  Иә, ол, әрине, билегендi ұнататын және билеудi де бiлетiн. Соған қарамастан, ол оны алды да:
  - Тұтқаны алтындаңыз!
  Маркиза нимфа сықырлап:
  - Тағы не керек?
  Доминика логикалық жауап бердi:
  - Базардағы сығандар да тегiн билемейдi. Сондықтан маған үлкен алтын дорба керек. Түсiнiктi емес пе?
  Айдаһар графинясы айқайлады:
  - Не деген сұмдық жiгiт ! Негiзiнде оның ең жақсы жерi - карьерлер. Онда ол сонымен бiрге төзiмдiлiктi дамытады және мойынсұнуға дағдыланады. Ол үшiн оған қатал тәрбие беру керек!
  Кенет оларға бiр қыз жүгiрiп келдi. Сыртынан қарағанда он жастан аспайтын адам баласы сияқты. Бiрақ сонымен бiрге ол зергерлiк дүкенде болғандай асыл әшекейлердi киiп алған. Жалаңаш, кiшкентай, балалық аяқтар мұндай сән-салтанатта орынсыз және күлкiлi болып көрiндi.
  Қыз тексердi:
  - Мен бұл құлды сенен сатып аламын. Оған қанша керек!?
  Кассандра сенiмдi жауап бердi:
  - Бұл қыз сатылмайды! Ал ол құл емес. Дегенмен, ол ұзақ уақыт бойы бос болмайтын шығар.
  Доминика күбiрледi:
  - Кiшкентай баланың өзiне құл сатып алуы қандай азғындық!
  Маркиза-нимфа сенiмдi түрде жауап бердi:
  - Бұл бала емес, әйел хоббит! Ал хоббиттер адам баласына ұқсайды ...
  Қыз ашуланып кiшкентай аяғын таптап:
  - Мен баронессамын! Ал бұл сенiң құлыңның маған бас иуге мiндеттi екенiн бiлдiредi.
  Доминика агрессивтi түрде сықырлады:
  - Қарсы емес ! Боламын, балаға бас иемiн!
  Бұған жауап ретiнде хоббит баронесса оң қолын жұлқып жiбердi. Найзағай ұшып, актриса қыздың жалаңаш аяғына соғылды. Жауап ретiнде шаққан Доминик бiрдеңе деп айқайлады. Ал қалың кiлегеймен жабылған үлкен торт батыл сиқыршы қызға түстi. Ол тiптi аяғынан құлап, кiшкентай сұлулық тротуарға құлады. Бiрақ ол бiрден секiрдi, барлығы печенье, қоюландырылған сүт және шоколад пастасына жағылды. Хоббит-баронесса өзiнiң сол жақ, жалаңаш, кiшкентай аяғын сiлкiп тастады, оның екi саусақтарында асыл тастармен жарқыраған сақиналар.
  Ал тұтас сиқырлы цунами толқыны ұшып кеттi. Доминик жиырма метрге лақтырылды. Осыдан кейiн қыз құлап қалды. Бақытымызға орай, бала кезiнен билеп, фильмдерде ойнаған ол әртүрлi биiктiктен бiрнеше рет құлап, акробатикалық трюктарды орындаған.
  Сондықтан, Доминика күзде мысық сияқты топтасып, сәттi қонды. Тек жауынгерлiк сиқырға күйiп кеткен қыздың аяқтары аймақты жабатын түрлi-түстi плиткаларға тиген кезде қатты ауырсынуды бастан кешiрдi. Қыз айқайлады.
  Ал айдаһар графинясы қарағай тәрiздi ұзын құйрығын сиқыршы баронессаға орап, ысқырды:
  - Ұрысты тоқтат! Әйтпесе екеуiң де қамауға түсесiңдер! Егер сiз шайқасқыңыз келсе, сиқырлы және басқа да дуэльдер өткiзiлетiн арнайы жаттығу алаңдары бар!
  Доминика твиттерiнде:
  - Иә, дәл дуэль! Тек қарусыз - қол-аяқ!
  Хоббит-баронесса менсiнбей күрсiндi:
  - Құлмен соғыс! Шынымды айтсам, бұл мен үшiн қорқынышты ! Оны шынымен шахталарға жiберген дұрыс . Мұндай ақымаққа сиқырды үйрету өте қауiптi.
  Маркиза-нимфа байсалды үнмен келiстi:
  - Мен де солай ойлай бастадым. Иә, бұл қыздың апаттар тудыратын және жанжал тудыратын ерекше қабiлетi бар.
  Актриса қыз қарсылық бiлдiрдi:
  -Мен бiрiншi ешкiмге бармаймын! Қалғанына келсек ... Әрбiр сәтсiздiкке қарсы тұруды бiл, әйтпесе сәттiлiк көрмейсiң.
  Айдаһар графинясы балаға ұқсайтын тентек қызды босатып жiбердi, ол шынымен де бүкiл танк полкiн ұшыруға қабiлеттi.
  Құйрық кiлегеймен, қоюландырылған сүтпен, шоколадпен және печеньемен аздап боялған. Торт үлкен және шын жүректен жасалған. Тiптi оны жеудiң орнына сындырғаны өкiнiштi. Айдаһар графинясы саусақтары мен табандарын сермеп жiбердi, субұрқақтың кристалды ағыны оны шайып, кiрдi шайып жiбердi.
  Кассандра басын изедi.
  - Тазалық - денсаулық кепiлi! Алдымен тапсырыс берiңiз!
  Хоббит-баронесса өзiнiң кiшкентай, тотыққан, әсем аяқтарының бiрiн екiншiсiне сипады. Бiр-екi секунд шам шамындай жанды. Сиқыршы қызды қатты былғаған барлық аспаздық артықшылықтар жоғалып кеттi. Ал сәндi зергерлiк бұйымдар жаңа күшпен жарқырайды. Ол, шын мәнiнде, ханшайымға ұқсағаны сонша, Доминика нәзiктiк сезiндi.
  Ол сондай-ақ ертегiлердiң бiрiнде ханшайым қызды ойнауға мүмкiндiк алды. Онда ол сәндi киiмдер мен қымбат аяқ киiмдермен бөлiсiп, бақсының қызметшiсi болуға мәжбүр болды. Шүберек киiңiз және ағаш аяқ киiммен жүрiңiз. Ал мұндай жастықшаларда бұл жалаң аяққа қарағанда әлдеқайда нашар. Ол тiптi режиссердi аяқ киiмсiз түсiрген дұрыс деп сендiре бастады. Ақыр аяғында, қыздың жалаң аяқтары кедейшiлiктi және ханшайымның iс жүзiнде құлға айналуын әлдеқайда күштiрек көрсететiн едi.
  Бiрақ режиссердiң өз ойлары болғаны анық. Ақырында ажал мұнарасынан қашып бара жатып, ақыры аяқ-киiм мен шұлықтан құтылды, содан кейiн ол нағыз бақытты сезiнiп, жалаңаяқ болды. Ендi, бiрақ оның жалаңаш аяғы күйiп, тiптi кiшкентай көпiршiктер пайда болды, бұл ауыр және жиiркенiштi!
  Хоббит-баронесса нәзiк және бiр мезгiлде тотыққан кiшкентай алақанын оған созып, Доминиканың қолын балалық күшiмен қысып, шырылдады:
  - Жарайды, тыныштық! Менiң атым Ласка. Аға, мен зиянсыз қызмын деп ойламаңыз, орктар, гоблиндер, Кощейдiң споралары, олардың бәрi менен көп нәрсе алды !
  Доминика таңдана сұрады:
  -Жасың нешеде, балам?
  Уазель жымиып жауап бердi:
  - Әдiл секс өкiлдерiнiң жасы туралы сұрау әдетке жатпайды! Қарап тұрсам, маған қанша жас бересiң.
  Актриса қыз күлiп:
  -Сен он жастасың! Артық керек емес!
  Айдаһар графинясы айқайлады:
  - Иә, ол үш жүзден асып кеттi. Бұл маңызды емес. Бiздiң әлемде барлық әйелдер жас және әдемi. Бiзбен бiрге бол қыз, сен бiздiң ханшайым боласың!
  Доминика әйгiлi куплетпен жауап бердi:
  Қасиеттi әскер десе,
  Русьтi тастаңыз, жұмақта өмiр сүрiңiз ...
  Мен айтамын: "Аспанның қажетi жоқ",
  Маған Отанымды бер!
  . Љ 3 тарау.
  Маркиза мен баронесса бiр ауыздан алақандарын соғып:
  - Браво! Мұны өзiңiз ойлап таптыңыз ба?!
  Доминика алтын басын терiс шайқады:
  - Жоқ. Мен емес. Басқа бiреу, авторы есiмде жоқ!
  Кассандра бұртиып:
  - Бiр қызығы, сiздiң есте сақтау қабiлетiңiз керемет!
  Актриса қыз шынайы жауап бердi:
  - Мен басқалардан гөрi өзiм туралы тым көп ойлаймын. Мен басқалар туралы бiлгеннен гөрi, оларға мен туралы көбiрек бiлуге мүмкiндiк берген дұрыс . Мен де кейде жазамын, Пушкиннен кем емес.
  Айдаһар графинясы кең аузында гауһар тастай жарқыраған жарқыраған тiстерiн көрсетiп, байыппен айтты:
  - Мүмкiн сiз өз шығармаңызбен ән айта аласыз ба?
  Доминика күйiп қалған аяғын уқалап жалынышты түрде:
  - Сұрақ жоқ! Маған кем дегенде бiр алтын тиын берiңiзшi. Ал мен сiздерге хит ән орындаймын. Ал бекер ән айтасыз ба? Құрметсiз! Және тривиальды, тиiмсiз!
  Маркиза-нимфа қабағын түйiп, оның қолында сиқырлы таяқшасы қорқынышты түрде жарқ еттi, ол айдаһарға қарсы шығуға батылы барған арсыз қызды жазалауға бел байлады.
  Айдаһар графинясы келiсiп ысқырды:
  - Оған күмiс монета берiңiз. Шын жүректен ән салсын.
  Доминика күлдi, оның тiстерi соншалықты мiнсiз, түсте жарқыраған күн астында мұзды тау шыңдары сияқты жарқырайды. Және ол дiрiлдеп:
  - Алдын ала ақша!
  Қасқыр оған тиынды лақтырып жiбердi де:
  - Мiне, ұстаңыз!
  Қыз аяғын лақтырып жiберiп, жалаңаш саусақтарымен күмiс дөңгелек кесектi ұстай алды. Содан кейiн ол оны алақанына ауыстырды. Мен тиынға қарадым. Ештеңе емес, күмiс мүлде жаңа, бiр жағында жетi басты айдаһар, табанында аса таяғы мен сойыл ұстаған. Ал екiншi жағынан , өте әдемi бұйра шашы бар әдемi қыз. Және сүйкiмдi.
  Доминика тиынды сынап көру азғыруына қарсы тұра алмай, күлiмсiреп жауап бердi:
  - Бұл тамаша. Керемет заттар.
  Келiншек сыбырлады:
  - Ендi ән сал! Не iстей алатыныңызды көрейiк!
  Айдаһар графинясы қосты:
  - Ал сен қатты ән айтып, азды-көптi ұзақ баллада орындауың керек, өйткенi бiз ақша төледiк!
  Актриса қыз келiстi түрде басын изедi:
  - Иә, түсiнемiн! Сiз ән айта алмайсыз ...
  Содан кейiн бiрлестiк оның ойына келмедi. Бұлбұл деп айту мүлдем дұрыс немесе орынды емес. Бiрақ басқа нәрсе, олай емес!
  Нимфа қыз жалаң аяғын таптап:
  - Бастайық!
  Доминика өзiнiң анық және нәзiк дауысымен ән айта бастады;
  Мен атақты актриса болдым
  Түсiрiлiм, балағат сөздер, музыка, шарлар...
  Ол ашулы және жабайы билей бастады,
  Шайтанның бейнесi сияқты!
  
  Менiң аяғым сондай күштi
  Олар ашулы хопақты жеңдi ...
  Бiз сондай керемет қыздармыз
  Жыртқышты бiрден жылжытайық!
  
  Бiрақ мен өзiмдi әлемде таптым, бiлесiз бе, ерекше,
  Айдаһарлар патшалар сияқты басқаратын жерде ...
  Мұндағы тапсырыс өте жаңа,
  Тым болмаса көйлегiңдi жыртып ал!
  Жалаңаяқ құл болуға тура келдi
  Арқаға қамшы алып...
  Үстiмiздегi бұлттар көк,
  Бұл жер жер бетiнде жағымсыз!
  
  Мiне, маған қатал ергежейлi келедi,
  Ал қолына қамшы ұстайды...
  Бiр ақбас бала жүгiрiп өттi -
  Құл жалаңаяқ, иесi сараң көрiнедi!
  
  Гном күледi, тiстерiн табанымен ұстайды,
  Арқалы қыздай , айғыр...
  Аю оны сойылмен кемiруi үшiн -
  Бұл ергежейлi тақырдың соңы болады!
  
  Бiрақ олар менi шахталарға сатты,
  Гаремде көрiнетiн жерлер жоқ едi...
  Олар маған күштi қамшы бердi,
  Өйткенi қыз көп жейдi!
  
  Мiне, гном менi арқанмен жетектеп жатыр,
  Қыздың сүйкiмдiлiгi өте керемет ...
  Құлдың даусы өте анық,
  Бiрақ соңында тек нөлдер бар!
  
  Мен дерлiк жалаңаш және жалаңаяқпын
  Мен сол есек сияқты шахтада жұмыс iстеймiн...
  Анашым, айтамын, қымбаттым,
  Бұл қандай ақымақ болып шықты!
  
  Мен қабiлеттi қыз едiм
  Мен өз басымда бөлшектердi көбейттiм...
  Ал ендi бiрiнде, оны қарастырыңыз, юбка,
  Мен жабайы құлдықтамын!
  
  Ұзақ, ұзақ уақыт бойы мен гномға шыдадым,
  Мен арқамнан қамшы алдым...
  Олар менi бизнес үшiн емес, бизнес үшiн ұрды,
  Олар менi кейiн тамақтандыруға уәде бердi!
  
  Бiрақ жалаңаяқ құлдар бүлiк шығарды,
  Iстегi ломдар, балғалар,
  Ал ендi оны сiздiң элементiңiз деп есептеңiз ,
  Таздығы бар гномға Мен өлдiм !
  
  Мiне, сол зұлымдар өлтiрiлдi,
  Қорқынышты құрбандар болды...
  Бiрақ, маған сенiңiз, бiз өзiмiздi босаттық -
  Қыздар жоғары деңгейде өнер көрсеттi !
  
  Ендi бiзде үлкен армия бар,
  Жiгiттер де бiзбен шайқасады...
  Бiз қалқандарды тақталар сияқты сындырамыз,
  Зұлым билеушiлер жауға ұшырайды!
  
  Сонда тозақ құлдығы жойылады,
  Ер адам иығын тiктейдi...
  Ал жауларға тойған тақсырлықты жоямыз,
  Бақыт пен iлгерiлеу ғасыры болады!
  
  Сонда бүкiл әлемде тыныштық болады,
  Азамат, керемет жұлдыз...
  Бiз жұлдызды ауада ұшамыз, бiлесiз бе,
  Халықтың армандары орындалсын!
  Күмiс қоңыраудай жарқыраған дауысымен қыз жоғары нотамен аяқтады.
  Нимфа қыз қолын шапалақтады. Бiрнеше эльфтер мен тролльдер және бiрнеше адам Доминика әнiн тыңдады. Олар оның күмiс және қола теңгелерiн лақтырды.
  Актриса қыз тағзым еттi. Ол оларды тақтайшалардан жинады. Ол тиындардың бiразын қолымен, ал кейбiрiн жалаңаш саусақтарымен алды. Және бұл тамаша көрiнiс болды.
  Иә, оның соншалықты елiктiргiш және кесiлген аяқтары бар. Және ол өз бойында қандай әдемi және әсерлi. Онымен салыстырғанда басқа примадонналар қайда? Сахнада жалаңаяқ өнер көрсетуге батылы бар ма? Әлде қысқа белдемшеде ме?
  Айдаһар графинясы атап өттi:
  - Бұл әншi! Жоқ, ол академияда оқиды. Тек академияда, өзi таңдаған факультетте.
  Доминик күлiп ән айтты:
  Бiз қыздар өзiмiз төре боламыз,
  Ал таңдау керек болса, таңдау қиын болса...
  Бiз ағаш костюмдердi таңдаймыз,
  Өйткенi бiздiң халқымызда тек намысы бар!
  Қарақұйрық твиттерде:
  - Даусың бар... Жәй ғана жоғары деңгейдегi перiште!
  Доминика күлiмсiреп, жалаң аяғымен тиындардың бiрiн жоғары лақтырды, содан кейiн еңкейiп, тiлiмен ұстап алды. Сосын ол айқайлай бастады. Сiлекейге тиген кезде қызғылт сары метал бiрден қызып, сұлудың аузын күйдiрдi.
  Қыз түкiре бастады, еңiрей бастады. Оның ән айтуға деген құштарлығы кенеттен ұшып кеттi.
  Нимфа қыз сақинасын сiлкiп тастады, Доминиканың аузындағы қызу бiрден сейiлдi. Қыз үндедi:
  - Мәссаған! Қазiр түсiндiм, от шашатын айдаһар болудың қандай екенiн!
  Уазель жымиып:
  - Ештен кеш жақсы,
  Қызды алда тамаша жылдар күтiп тұр!
  Айдаһар графинясы атап өттi:
  "Ауыз бен тамақтың құрылысы адамдарға қарағанда басқаша, жалын мүлде жанбайды. Сондықтан бiз үшiн алаңдамаңыз.
  Жиналған көрермен әлi де шулап, талап қойып, қол соғып:
  -Басқа бiрдеңе жаса, жарайсың!
  Доминика твиттерiнде:
  - Егер сiз тиын жазсаңыз, мен оны жасаймын!
  Жауап ретiнде шу және кепiлдiктер:
  - Иә әрине! Қош келдiңiз.
  Ал қыздың қайталанбас сыпайылықпен ұстаған жалаңаш, бұлшық ет, тотыққан және сымбатты аяқтарының астында алтын, күмiс, апельсин, қола, платина монеталары ұшып кеттi.
  Доминика бұдан көңiлдi болып, ынта-жiгерiн сезiп, жiгерленiп ән айта бастады;
  Дауылдар мен дауылдар бiздiң ерлi-зайыптыларымызға кедергi емес,
  Гүлдей жайнаған Отанның қыздары.
  Соғысты бiлмеген тары ботқасын жемеген,
  Құдай Құтқарушы Иса бiздi шайқасқа жетелейдi!
  
  Бiз дауылды мұхитта да соғысуға үйренiп қалдық,
  Әрбiр адам борттағы чип сияқты.
  Орданың құбыжықтарын шайқаста талқандаймыз деп сенемiн,
  Бiздiң намысты балғамен, балғамен түсiру мүмкiн емес!
  
  Қылыш ұстаханада, өте ыстық тозақта қызды,
  Үшкiрленген пышақтар өте қатты сильфондар!
  Қорықпайтын сарбаз болыңыз; күштi, сабырлы жүрекпен,
  Өлiм болса, бiр орында тұр, жүгiрме!
  
  Иә , соғыс, әрине, тәттi балмен мереке емес,
  Өйткенi, оның үстiнде жас бар, қан қалың ағып жатыр.
  Қасқыр ұзақ жылады, ал аю қатты айқайлайды ,
  Ал соққан соққы қасқа емес, көзге тисiн!
  
  Тiзбектi тесiп өтетiн найза бар,
  Үйiндiнiң iшiне кiрмейтiн қалқандар бар!
  Бiрақ қорқақ болма, шайтандарға бет бұруға жол берме ,
  Тордағы ойын сияқты болмас үшiн!
  
  Маған сенiңiз, нұрлы шешiм келедi,
  Әр адам үшiн одан жоғары сыйақы бар!
  Қылмыстық ой үшiн, мен сенемiн, кек келедi,
  Қиын жолдан басқа ерлiк жоқ!
  Осылайша Доминика ән айтты, ал түрлi-түстi халық оны зор ынтамен қол соқты. Олардың бәрi әйел болса да, бұл дүниеде еркек жоқ. Немесе күштi жыныссыз дерлiк.
  Осыдан кейiн айдаһар графинясы құйрығын шайқап, атап өттi:
  -Жарайды, мен кетуiм керек! Мен жолдан кетiп бара жатырмын!
  Нимфа тиынды жалаң аяқпен алып:
  - Тексерейiк. Мен лақтырамын, ал сiз айтасыз - бастар немесе құйрықтар ! Ойлан, тиын сенiкi, жоқ, сен маған тиынды қайтарасың!
  Айдаһар графинясы күлдi де, былай деп жауап бердi:
  - Мен сенiң айлаларыңды бiлемiн! Сондықтан уақытыңызды да, басыңызды да босқа өткiзбегенiңiз жөн!
  Доминика күлдi де:
  - Бас құлақ емес, оны шляпадан жұлып алуға болады, қайта тiгуге болмайды!
  Келiншек шырылдап ән айтты:
  -Бастың үстiндегi құлақтар құлақ!
  Құлақ бастың үстiнде - психиатриялық ауруханадағы науқас !
  Айдаһар графинясы ауаға ұшып кеттi. Ал ол нимфа қыздың не айтқаны туралы түсiнiктеме бермедi. Және бұл, айта кету керек, өте керемет.
  Доминика қолдарымен және жалаң аяқтарымен монеталарды асығыс жинай бастады. Және ол мұны жылдам қарқынмен жасады.
  Уазель шашын сиқырлы таяқшамен тырнап:
  - Әрине, ақша маңызды. Бiрақ одан да маңызды сиқырлар, артефактiлер, бойтұмарлар, медальондар, тұмарлар және т.б. Әйтпесе, сiз сәндi және сәндi өмiр сүре алмайсыз !
  Доминика келiстi:
  - Денсаулықты ақшаға сатып алуға болмайды, сенiңiз,
  Махаббат пен құрметтi ақшаға сатып ала алмайды...
  Сондықтан хайуан сияқты ұрыспаңдар
  Отаныңды пайдаға сатпайсың деп бiл!
  Ал қыз табаны жалаңаш күлгiн тиынды қағады. Содан кейiн оның жалаңаш аяғы кенет көздi ашып-жұмғанша үйрек табанына айналды.
  Доминик қорқып айқайлады:
  - Бұл не деген сұмдық!
  Нимфа маркиза күлiмсiреп жауап бердi:
  - Бұл ерекше сиқырлы металл, ол тек отбасында Олимпиада құдайлары бар адамның терiсiне тиген кезде ғана жұмыс iстейдi!
  Ал Ласка қуанып:
  - Мәссаған! Сiздiң бойыңызда осындай қан бар. Сондықтан қателескен жоқпыз.
  Доминика күбiрледi:
  - Бiрақ бұл шiркiн! Мүмкiн болса, табаныңызды алып тастаңыз. Маған қайтадан қалыпты аяқты берiңiз.
  Нимфа басын шайқады:
  - Жоқ! Мұны өзiңiз жасауыңыз керек.
  Қақпанға түскен қыз сықырлап:
  - Бұл қалай мүмкiн?
  Weasel ұсынды:
  - Ойыңызда аяғыңыздың қандай болғанын қалайтыныңызды елестетiп көрiңiз, оң қолыңыздың бас және сұқ саусағыңызды шертiңiз, сонда сiз табысқа жетесiз!
  Доминик оны алып, таныстырды. Содан кейiн шерту шықты.
  Ал қарғаның орнына киiз етiк пен шаңғысы бар аяқ пайда болды. Ал шаңғы тастарда дiрiлдегенде одан сайын ыңғайсызданды.
  Нимфа күлiмсiреп, ән айтты:
  - Тегiн мұғалiмдер,
  Сенiмен босқа өткен уақыт...
  Қызбен бекер қиналдым,
  Ең шебер сиқыршы!
  Доминика ренжiдi:
  - Мен сиқыршы емеспiн. Ал мен әлi үйренiп жатырмын. Бiрақ бiлiмге жол ешқашан оңай емес ... Иә , киноға!
  Уизель басын изеп келiсiп:
  - Иә, кинода, мүмкiн одан да көп. Бұл, әрине, бiздiң үлкен мәселемiз.
  Көрермендер қайта жинала бастады: бұл күлкiлi көрiнiс болды. Дәлiрек айтсақ, мұнда қыздың түр-түрi бар. Және бұл үшiн рахмет. Актриса қыз қайтадан ойланып, аяғын өзгертуге тырысты. Бiрақ бұл жолы жолдарда және радармен кiшкентай болса да бiр нәрсе пайда болды.
  Доминика оптимизмiн жоғалтпастан ән айтты:
  Таң қалмауларыңызды сұраймын
  Егер сиқыр болса ...
  Болса, орын алса,
  Егер сиқыр болса!
  Нимфа күлiмсiреп:
  - Иә, дауысыңмен жүру үшiн сиқырлық қабiлетiң де болуы керек!
  Сосын оларға бiр хоббит қыз жүгiрiп келiп, сиқырлы таяқшасын айналдырып:
  - Жақсырақ жасайық! Ал бiлiңiз, менiң жарты мың жылдық тәжiрибем бар!
  Везель қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Оны өзi жасасын!
  Доминика твиттерiнде:
  Есiмнен адасып қалдым,
  Өзiм жасаймын, өзiм жасаймын!
  Ал қыз тағы да мақұлдаған бiрдеңенi сыбырлады. Содан кейiн оның радары бар танк түрiндегi аяғы ақыры өзiнiң әдемi, бұрынғы пiшiнiн қалпына келтiрдi. Ал тапсырыспен жасалғандай болып шықты.
  Доминика орнынан тұрып, саусақтарын қозғады. Көңiл-күйi көтерiлiп, ән айтты:
  Бiз қыздар әлемдегi ең күштiмiз,
  Маған сенiңiз, сiз одан керемет сұлуларды таба алмайсыз ...
  Бiз шынымен жауларымызды дәретханаға батырамыз ,
  Және ол мәңгi жиырма жаста көрiнедi!
  Осыдан кейiн, сұлулық, ол үлкен және жылтыр тiстерiн көрсетiп, күледi және күледi.
  Доминика билей бастады, оның жалаң аяқтары ауада жоғары көтерiлдi. Және ол ән айтты:
  Мен өте керемет сиқыршымын
  Аяғымды таптасам, опырылып қалады...
  Жалаң аяқ секiргендi ұнататынмын
  Оны нағыз идеал деп есептеңiз!
  Бұл оның әнi - керемет және керемет!
  Дегенмен, екiншi жағынан, бұл өте қарапайым және күрделi емес. Иә, қыз сен жалықпайсың.
  Хоббит қыз атап өттi:
  - Өте тез үйренедi!
  Ал балтырында асыл тастармен өрнектелген бiлезiктермен, әр саусағында сақинамен әшекейленген аяқтарын шайқады.
  Ол балаға ұқсайды, бiрақ тастардың санына, әсiресе төменгi аяқтарына қарағанда, ол жоғары дәрежелi сиқыршы.
  Уазель қызға басын изедi:
  -Мен сенi бiр жерден көрдiм. Сiз кездейсоқ Алсу ханшайымсыз ба ?
  Хоббит әйел басын изедi:
  - Иә , солай! Бiрақ сiз бiлесiз бе, Маркиз, Жер планетасынан келген қызбен сiзде ешқандай қиындық болмайды!
  Уазель келiстi:
  - Дұрыс! Бiрақ басқаша мүмкiн емес. Әттең, бұл қиыншылықсыз, шытырман оқиғасыз өте алмайтын дүние.
  Доминик қосуға асықты:
  - Шытырмансыз және ерлiксiз өмiр тым қызықсыз. Бұрышсыз сорпа сияқты!
  Ханшайым Алсу келiстi:
  - ИА дұрыс! Зұлымдар сол үшiн. Олардың бiрi күштi жынысты өлтiретiн iндеттi шығарды.
  Доминика күрсiнiп ән айтты:
  Сiз әйелдерсiз өмiр сүре алмайсыз, бұл рас,
  Бiрақ ерлерсiз қуаныш та жоқ...
  Бұлай шықты, өте нашар болды,
  Мықты иесi болмаса!
  Уазель келiстi:
  - Мүмкiн! Бiрақ бұл жерде, олар айтқандай, бұл екi жүздi қылыш. Бiр жағынан күштi секс жоқ, бiрақ екiншi жағынан...
  Хоббит әйел тез қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Барлық жағынан жаман. Сондықтан бос сөз айтудың қажетi жоқ. Еркектер де керек.
  Доминика жауап бердi:
  - Жануарлардағы еркектер. Ақылды адамдар үшiн бiр нәрсе басқаша.
  Уазель күлiп жауап бердi:
  - Иә, ерлерге, әрине. Ал мен айтар ештеңе таба алмадым.
  Олардың жанынан қауырсындары қызғылт сары, тұмсықтары алтындалған бiрнеше көгершiн ұшып өттi. Құстар өте қызықты болды. Бiр жағынан сүйкiмдi. Бiрақ , екiншi жағынан , оларда дәмнiң аздығы да болды.
  Доминика ауыстырылды:
  - Нелiктен көгершiндердiң тұмсықтарын алтын жалату керек?
  Уизель түсiндiрдi:
  - Ешкiм алтын жалатпаған! Себебi, олар топазбен құлпынай шұқыған.
  Актриса қыз күбiрледi:
  - Не? Топазбен бе?
  Хоббит қыз басын изедi:
  - Иә, мұндай құлпынай бар! Не, бiлмедiң бе?
  Уазель атап өттi:
  -Ол қайдан бiлсiн? Ол жақында бiздiң әлемге келдi.
  Әдiл жыныстың үш өкiлi қарқынын үдете түстi. Ал олардың жалаңаш, алқызыл өкшесi жарқ еттi.
  Айналада биiк үйлер пайда болды , олар қызғылт, күлгiн, изумруд бұрғыларына ұқсайды. Және бұл өте футуристiк көрiндi. Аспанда тiптi кейбiр ұшақтар болды. Дәлiрек айтсақ, алтыннан жасалған, гауһар тастармен көмкерiлген, алты қанатты, қардай аппақ ат сызған арба асығыс өттi.
  Үш қыз да сәл иiлiп сәлем бердi. Бiрақ, шамасы, асыл адамның сұлулыққа уақыты болмады, ал триумвират одан әрi қарай жүрдi.
  Алда ипподром бар едi, үлкен стадионға ұқсайтын. Бұл ат жарысының орны болғаны анық.
  Маркиза-нифа мынаны ұсынды:
  - Бiздiң оқушыда көрiпкелдiк қабiлетi бар-жоғын тексеру керек. Сондықтан бiз жарыстарға қатысамыз.
  Ипподромның айналасында күмiс және қызғылт сары металдан жасалған, iнжу-маржандармен және бiрнеше көк және күлгiн тастармен, сондай-ақ чех әйнегiн еске түсiретiн шыныдан жасалған биiк торлы қоршау болды . Және бұл өте әдемi көрiндi.
  Ал кiре берiсте алтын жалатылған әдемi жұптардың түрлi-түстi ұшағын лақтыратын екi фонтан болды: - перi баласын құшақтап тұрған перi.
  Иә, бәрi өте әдемi көрiндi. Ал кiре берiсте қыздардың күзетшiсi тұр. Сондай-ақ өте әдемi және жеңiл, күмiс сауыт.
  Барлығы өте керемет көрiнедi. Айналада әдiл жыныстың өкiлдерi өте көп.
  Доминика ГУЛАГ архипелагы мен әйелдер лагерi туралы фильмдi есiне алды. Ондағы әйелдердiң бәрi, таңдауы бойынша, жас, әдемi және керемет аяқтарын толығымен ашық қалдыратын халат киген. Сiбiрде жаз жылы және тiптi, мүмкiн, ыстық болғандықтан, қыздар жалаң аяқ болды. Бұл фильмдi ерлер арасында өте танымал еттi. Ал Доминика қыздардың бүкiл көтерiлiсiн ұйымдастырған бүлiкшi комсомолды ойнады. Ал арулар тiптi қару-жарақ алып, ұрыста бүкiл НКВД полкiн алып, оны жеңе бiлдi.
  Фильм, әрине, керемет шықты. Ал жалаңаяқ, әсем, әдемi жауынгерлер жай ғана керемет көрiндi.
  Айтпақшы, Доминика бастапқыда тұтқындарға тәртiпсiздiк ұйымдастырған Фандераның немере ағасының рөлiн ойнауы керек едi, бiрақ мұндай фильмге тыйым салынуы мүмкiн едi. Ол жай ғана үздiк студент және комсомол болды.
  Доминика күзетшi қызға бас идi. Кенет Жердiң астынан тұмсық қораптың домкратындай айдаһар секiрдi. Кiшкентай , альбатростан сәл үлкен, үш басы бар.
  Ол қыздарға ұшып келдi де, дауыс шықты:
  - Маған бауырымды қайтар!
  Нимфа маркиза күрсiнiп жауап бердi:
  - Бұл мүмкiн емес, Белка.
  Бұған жауап ретiнде таразылары кемпiрқосақтың барлық бояуларымен үш күнде жарқырап, қанаттары көзге елестететiндей әдемi айдаһар қыз дiрiлдей бастады.
  - Маған аға керек! Мен ағаны қалаймын! Ол қайда!
  Хоббит қыз сөйлеп:
  - Иә, өзiмiз ер адамдарымызды бiзге қалай қайтарамыз деп әлекпiз. Ал каприздi болудың қажетi жоқ.
  Айдаһар қыз, балапаннан не алуға болады, тынышталып, Доминикаға қарай секiрiп:
  - Сенiң қолыңнан келетiнiн бiлемiн! Сiз таңдалған адамсыз!
  Хит қыз күлiмсiреп, жауап ретiнде ән айтты:
  - Бәрi мүмкiн емес, сенiңiз, мүмкiн,
  Бiрақ бұл мәселеге жақындау өте қиын...
  Алайда, егер сiз ойнау кезiнде миыңызды шаршасаңыз,
  Мен әдемi Джеди қызы бола аламын !
  Айдаһар қыздың көңiлi көтерiлiп, дауыстап жауап бердi:
  Ақылың саусақтың өлшемi емес,
  Гений, бiлесiң бе, жер бетiнде...
  Ал менi әдемi бала күтiп тұр,
  Айналмалы ат үстiнде!
  Доминика өзiн күлкiлi сезiнiп, күлдi:
  - Ат үстiндегi айдаһар? Бұл солай көрiнедi!
  Маркиз былай дедi:
  деген ұғымды бiлмейсiң ғой !?
  Актриса қыз күлiп:
  Бiз кез келген жерде өлуiмiз мүмкiн
  Тiптi кәрiптас күн батқанда да...
  Жалпы, бiз еркiн өмiр сүремiз,
  Иә, тегiн!
  Бейнелеп айтқанда!
  Айдаһар қыз аузынан шамдарды шығарды, ол шақпаққа ұқсады және сықырлады:
  - Бұл тамаша ән. Дегенмен , мен бейтаныс Жерден келген сұлу қонақтың тағы бiр қызықты өнер көрсеткенiн қалаймын.
  Доминика иығын көтерiп:
  нунчактардан астық қағып жатқаннан да жаман емес тиындарды құлататынын бiлемiн . Дегенмен, мен қайтадан дауысымды күшейтуiм керек! Ал не үшiн? Мұнда ақшаны қайда жұмсау керек?
  Маркиз қарсылық бiлдiрдi:
  - Бiрiншiден, ақшаңызды ипподромдағы аттардың бiрiне тiгiп, капиталыңызды көбейтуге тырысасыз. Екiншiден, бұл қыз кiшкентай ғана айдаһар емес, сонымен қатар ханшайым. Ол сiзге үлкен сиқырлы күшi бар сақинасын бередi. Бұл үшiн маған сенiңiз, тырысып, дұрыс ән айту керек!
  Доминика оның күштi мойнына жарқыраған басын изеп, былай дедi:
  - Бұл жағдайда мен байқап көретiн нәрсе бар! Оның үстiне баладан қалай бас тартуға болады!
  Айдаһар қыз сайрап:
  - Мен мүлдем бала емеспiн. Мен ханшайыммын және мен мұны iстей аламын! Мен сiздiң планетаңызға ұшамын. Ал мен сенiң астанасыңды өртеп жiберемiн.
  Доминика қорқытып күрсiндi:
  - Ал бiзде сiз сияқты адамдарға әуе қорғанысы бар! Бұған не дейсiң, жабайы?
  Айдаһар қыз күбiрледi:
  - Сiздi карьерлерге жiбередi. Сiз орк бақылаушыларының қамшысының соққысы астында жалаңаш және шынжырмен жұмыс iстейсiз.
  Хоббит қыз басын изедi:
  - Иә, оның қолынан келедi! Оның үстiне сен адамсың. Ал, бiздiң адамдар... Оларды төменгi сатыдағылар деп санайды, себебi көп.
  Келiншек сықырлап:
  - Ендеше ән айтқаның жөн! Мұнда жұрт жиналып қойған, бiз де ақша табамыз.
  Шын мәнiнде, әдiл жыныстың әртүрлi өкiлдерiнiң тобында шу көтерiлiп, қол шапалақтау мен лебiздер естiлдi:
  - Ән сал, кiшкентай гүл, ұялма!
  Қане, жiгiтiм, музыка ойнайық!
  Бiз жұмақ құсының трилiн тыңдағымыз келедi!
  Доминика ауыр күрсiнiп, ән айта бастады;
  Эльфаның жағасы кең , тiк,
  Толқындар жылтыратылған жылтырмен шашырайды ...
  Эльфия менiң туған жерiм болды,
  Бұлбұлдың дiрiлi бiзге керемет ән салады!
  
  Кең қайықта, қымбаттым екеумiз жүзiп келемiз,
  Злата Валь бұрымын түсiрдi.
  Мен және менiң сүйiктiм бiрге болған қандай жақсы,
  Қолтырауынды қармақпен ұстамау өкiнiштi.
  
  Жоқ, су емес, шығыс жақтан сылдырлады,
  Бiзге шампан беретiн табиғат.
  Бұл жер мен үшiн аяулы анадай,
  Патша киiмiндегi жердiң жомарттығы!
  
  Ай сәулесiнiң астында iнжу-маржандай тамады
  Күмiс қанатты аралар шоғырындай шашырап...
  Бикеш, сен мен үшiн арманы бар перiштедейсiң,
  Кiнәсiздiктiң жүзiмен - ең таза Мадонна!
  
  Иiсi бал, шашы жiбек,
  Ерiндер атластай бөлiнiп кеттi.
  Көптен күткен сәт келдi деп ойлаймын,
  Ертегiлер шындыққа айналады!
  
  Бiздiң ернiмiз сүйсiнiп,
  Тәттiлiгi сонша, сөз жоқ .
  Маған сенiңiз, сiз керемет сұлусыз,
  Жеребе шешедi, тиынды жоғары лақтыр!
  
  Мiне, бiрiнен соң бiрi сүйiсулер,
  Дауылды қуанышымыздың күрсiнiсi мен күлкiсi.
  Жанның киелiлiгiн керуб сақтайды,
  Таңдалған адам күнәлар тiзiмiн урнаға лақтырады.
  
  Жоқ, бiл, жер бетiнде сенен де сұлу бар,
  Құмарлық менiң жүрегiмде нұрлы от болып жанады!
  Бiз ең жақсы елде өмiр сүремiз,
  Терезелер мен есiктердi ғарышқа ашайық!
  Мiне, ару тамаша әндi шырқады. Әртүрлi қыздар оған қол соқты. Сонымен бiрге олар монеталарды, оның iшiнде алтынды да тастады. Және бұл тамаша .
  Хоббит қыз сиқырлы таяқшасын сiлкiп тастады, ақша өздiгiнен бөлек үйiндi құра бастады. Әр түрлi түстi монеталардың тұтас бағанасы өстi.
  Айдаһар қыз да алақандарын соғып, үш басынан жарқыраған жалын шығарды. Осыдан кейiн ол ашуланып:
  - Бұл, әрине, жақсы, бiрақ жеткiлiксiз! Маған да сенiң ән айтуың керек!
  Доминика қабағын түйiп:
  - Бұл тым көп емес пе?
  Маркиза оны үнсiз қалдырды:
  - Бiр әнге ғана осындай бағалы сақина алғың келе ме? Жарайды, сен ұятсызсың ! Ар-ұжданға ие болыңыз, өйткенi жәдiгер құнды.
  Хоббит қыз шырылдады:
  - Әр заттың өзiндiк бағасы бар. Ал, әдетте, құнды артефакт үшiн үш тiлектi орындау керек немесе үш қызмет көрсету керек. Бұл ережелер. Нелiктен сiз өзiңiз түсiнесiз!
  Түрлi қыздардың аудиториясы алақандарын соғып, жалаң аяқтарын қағып, сирек аяқ киiммен:
  Жүр, тағы ән айт!
  Бiзге әндер керек!
  керемет болады !
  Романсты орындаңыз!
  Бiз сiзге жақсы төлеймiз!
  Уизель Доминикаға басын изедi:
  - Жарайды, бұзылма! Кел, ән айт!
  Ал сұлу ару оның жарқыраған, жарқыраған жалын сiлкiндi. Ол өзiнiң жалаңаш, бұлшықеттi аяқтарын басып, керемет сезiм мен мәнермен ән айтты;
  Бiздiң шындық, бiздiң шындық
  Сенiм көтеруден тұрады!
  Ертең де емес, ертең де емес,
  Ал бүгiн Отанды сақта!
  
  Бiз Эльфтi құрметтеймiз ,
  Өйткенi, ол бүкiл әлем, әлемдi бiл!
  Отанымыздың қызыл туы,
  Ал одан ашық қызыл жоқ!
  
  Пионер кеудеге емес,
  Оның белгiсi - Отанның туы!
  Қарсыласпен шебер күрестiк ,
  Жетiстiктердi өлеңмен дәрiптейтiн!
  
  Жер бетiнде бiр ғана сенiм бар екенiн бiл,
  Сенiм _ қымбатты , қасиеттi элфинизм!
  Осылайша бақытты балалар күледi,
  Орцизм тұңғиыққа ұшып кетуi үшiн !
  
  Әрбiр рыцарь жай ғана бала едi,
  Жалаңаяқ шөптер мен бұлақтарда ...
  Бiрақ қазiр оның қолында лебедка бар,
  Балғамен металды қатты тегiстейдi!
  
  Бiреу автоматпен пулеметтi қайрап,
  Е, бiреу иығынан атып тұр!
  Қызыл ту болып желбiредi,
  Жауыз жауларды қалжыңдамай жеңдiк !
  
  Бiздiң ата-бабаларымыз Орклиндi батыл алды ,
  Ал, бiз ше? Бiз Марсқа бара жатырмыз!
  Бiз адамдармыз, бұтақтағы макака емес,
  Қарсыластың жұдырығы дәл көзiне тиедi!
  
  Бiрақ бiз қалай көңiл көтерудi де бiлемiз,
  Барабан соғыңыз, керней тартыңыз!
  Өте сүйкiмдi балалардың жүздерi,
  Және төрт және бес рейтингтер!
  
  Ең қиын ұрыс емтиханы -
  Бұған өтпеу өлумен бiрдей!
  Бiрақ өлiмде бiзде алау бар ту бар,
  Эльф мыс ұстағышы құлай алмайды!
  Бойжеткен соншалықты әдемi және шебер ән айтты және сонымен бiрге биледi, ал оның аяғы соншалықты елiктiрдi. Оның сұлулығын бағалайтын ерлердiң жақын жерде болмағаны өкiнiштi. Ал қызда бұл үлкен деңгейде, ал жауынгер өзiнiң үлкен қысымы мен атмосферасын көрсетедi.
  Ал бiрнеше жүздеген қыздар жиналып, шу шығарып жатыр. Олар ақшаны лақтырады, жас, балғын, әйел денесiнiң және қымбат парфюмерия мен парфюмерияның өте күштi иiсi бар. Мұнда сiздiң басыңызды айналдыратын нәрсе көп.
  Монеталардың кейбiрi керамикалық болды, тiптi бiрнеше ағаш монеталар болды , бұл керемет болды. Бiрақ Жер планетасы үшiн әдеттегi қағаз ақша қандай да бiр түрде көрiнбейдi. Бұл Доминика үшiн әдеттен тыс нәрсе. Кейде сiздiң миыңызда олардың мұнда қаншалықты жабайы екендiгi туралы ойлар жыпылықтайды. Төлемге арналған электронды карталар туралы не деуге болады? Бұл дамудың осы деңгейi үшiн өте керемет.
  Сөйтiп, әлдекiм әншi қыздың жалаң аяқ астына кiлегей қосылған жартылай жеген тортты лақтырып жiбердi.
  Хоббит қыз тортқа таяқшасынан найзағай соқты. Және ол бiрден құлап кеттi.
  Кiшкентай ару атап өттi:
  - Ендi олай жасама! Тек ақша!
  Келiншек ән айтты:
  - Ақша жасау! Ақша жасау!
  Жалқаулықты, жалқаулықты ұмыту...
  Ақша жасау! Ақша жасау!
  Қажет болса, кем дегенде күнi бойы!
  Айдаһар қыз қанатын сiлкiп, шырылдады:
  - Ал, бұл екiншi қызмет! Бiрақ артефакт сақинасын алу үшiн сiзге үшiншi сақина да қажет!
  Доминика иiстерiн шығарып, сенiмдi үнмен:
  - Қаласаңыз, мен сiзге тағы да ән айтуға қуаныштымын! Шынымды айтсам, мен ән айтқанды жақсы көремiн.
  Әдiл жыныстың өкiлдерi болған мыңға жуық әйелдiң аудиториясы жалаңаш, сымбатты, бойжеткен аяқтарын түгелдей дерлiк айқайлап:
  - Тағы да ән айт! Тағы ән айт!
  Браво, байқа! Браво, байқа!
  Айдаһар қыз дауысын көтерiп, қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Мұндай сақинаны тек әндер үшiн сыйлаңыз! Мұнда ол әлдеқайда құнды және сонымен бiрге қиын нәрсе жасау керек.
  Шиеленiстi үзiлiс болды. Мыңнан астам түрлi нәсiлдiң қыздары асыға тоңып қалды.
  Кенет бiр бала пайда болды. Олардың арасында күштi жыныстың жалғыз өкiлi. Ол тек қысқа шалбар киген, бұлшықеттi және иығында құлдық белгiсi бар адам тұқымынан едi, ол он екi жаста көрiндi және бiрнеше рет ұрылғаны анық. Жүгiрiп келе жатып, шаң басқан, балаша өкшесi айдаһар қызға қарай жылт-жылт етiп, тiзерлеп отырды да:
  - Олар менi босатсын! Маған лауазымымды қайтарыңыз!
  Айдаһар қыз басын изеп, растады:
  - Дәл осы! Егер сiз оны перiге айналдыра алсаңыз, бала бос болады!
  Доминика қолдарын жайып:
  - Бiрақ бұл мүмкiн емес!
  Маркиза-нифа мынаны ұсынды:
  - Бұл құл бала жақында Оеномаус деген алып империяның тақ тақшысы болды. Ендi, мiне, ол адам баласының баласы болып, шайтанның iндетiнен сақтану үшiн құл болды. Оны қайтадан эльф ханзадасы етiңiз, сонда бiз бүкiл шиеленiстiң жiбiн тартып аламыз!
  . Љ 4 тарау.
  Хоббит ханшайымы растады:
  - Бұл сенiң мүмкiндiгiң, Доминик. Және бiздiкi де. Еркектердiң барлығы дерлiк жоғалып кеттi. Ал мынау тастай түспесе де, атағы мен лауазымынан, тiптi денесiнен айырылып, адам құлына айналды.
  Бала жеңiл, қиылған басын изедi:
  - Тасқа айналмас үшiн олар менi күнде ұрады! Неге екенi белгiсiз, iндетке ең төтеп беретiндер қамшымен ұрылған құлдар!
  Доминика қолдарын жайып жауап бердi:
  - Иә, мен оның көңiлiн қалай кетiрерiмдi бiлмеймiн! Ал ханзада да бала болғаны ма?
  Күң басын шайқады.
  - Жоқ, мен ересек адам едiм! Бiрақ ол тасқа айнала бастағанда, кемпiр ерекше сиқырды қолданды. Жас құл болдым, қамшы салдым. Бұл маған бiрнеше ай бердi, бiрақ азапты, бiрақ өмiр. Бiрақ ерте ме, кеш пе, бұл аяқталады. Оның үстiне олар менi қатты ұрып-соғуы керек, мен күн сайын ауыр тастарды көтеруiм керек немесе дөңгелектi айналдыруым керек!
  Нимфа қыз басын изедi:
  - Иә! Бұл тас iндетiнiң әсерiн қандай да бiр жолмен кешiктiрудiң жалғыз жолы. Шахталарда әлi күнге дейiн тастай алмай, жұмыс iстеп жатқан адамзат баласының құлдары бар. Бiрақ бұл қалған күштi жыныстың жалғыз өкiлдерi. Сосын кейбiреулерi де тасқа айналып, шаңға айналады.
  Доминика ысқырды:
  - Бұл қорқынышты! Әмбебап апат! Ал өмiр сүрiп, құл болу үшiн!
  Киiмiнiң барлығын құрайтын қара қысқа шорт киген, терi астындағы бұлшық еттерi майдың жоқтығынан жұқа болып көрiнетiн сымбатты бала:
  - Иә, мен ханзадамын, тек құлмын, бiрақ не?
  Менi асылдар осылай атасын...
  Олар менен қанша алыс,
  Аяқ тiзбегi үзiлген бала!
  Айдаһар қыз көз қысып шырылдады:
  - Сондықтан оны қайтадан эльф ханзадасы етiңiз, сонда сiз айдаһар сиқырының құнды сақинасын ала аласыз!
  Доминика қолдарын жайып:
  - Қарғыс атсын, менде сиқыр туралы қарапайым түсiнiк жоқ, ал сен мұны талап етесiң! Мұны сiз өзiңiз жасамайтын шығарсыз!
  Нимфа маркиза күрсiнiп:
  - Бәлкiм, бiз де iстей алмаймыз ... Не айтасыз?
  Айдаһар қыз:
  "Ол ұзақ уақыт бойы аяғынан тұрып кеттi". Ал айдаһар академиясы жақында жабылады. Ендеше, ол алдымен мас күйiнде емтихан тапсырсын , содан кейiн бала ханзаданың көңiлiн қалдыруға тырыссын.
  Доминика келiстi деп басын изедi.
  - Мiне, осылайша, негiзiнен...
  Нимфа маркиза мойнында iлулi тұрған бойтұмарын алды. Ал ол оны алақанымен сипап, сиқыр сияқты бiрдеңе деп күбiрлей бастады. Айдаһар қыз тiстерiн көрсетiп, шырылдады:
  - Бұл ол үшiн ауыр сынақ ... Егер ол ультра заклинание қолданса, көп зақымсыз қозғала ала ма!
  Доминика ультра заклинание ненi бiлдiретiнiн түсiнгiсi келдi , бiрақ нимфа-маркиза сақиналармен безендiрiлген жалаң аяғын басып, қызды құйынға алды. Әлдебiр дәу оны қолына алып, көтерiп алғандай болды.
  Актриса қыз күбiрледi:
  - Қандай секiрiс!
  Осылайша олар маркиза нимфамен бiрге сарайдың кiреберiсiне келдi. Ол Санкт-Петербургтегi Эрмитажды еске түсiрдi, тек ол жоғарырақ, төбесi биiк отыз қабат болды. Сондай-ақ, әйгiлi Қыстан гөрi әдемi және әдемi.
  Доминика аяқтарын жайып, бүйiрлерiн жұдырығымен көтерiп, былай дедi:
  - Уау !
  Нимфа жымиып растады:
  - Иә, бұл Айдаһар академиясының әдемi ғимараты.
  Кiреберiстiң алдында жетi басты айдаһар түрiндегi субұрқақ алтынмен жарқырап, жер бетiнде белгiсiз ашық қызғылт сары металды жарқыратты. Әр ауыздан бiрнеше әшекейлi шамдардың сәулелерiнде гауһар тастай жарқыраған су аспанға ағып жатты.
  Доминика атап өттi:
  - Ұшақтың қаншалықты биiк ұшатыны керемет!
  Маркиза-нимфа қысқа жауап бердi:
  - Техномагия!
  Әрбiр айдаһардың басының асыл тастардан жасалған көздерi және әртүрлi түстерi болды. Ол өте сау , бай және дәмдi көрiндi .
  Сондай-ақ әртүрлi пiшiндермен және бүршiктердiң түрлерiмен ерекшеленетiн керемет гүлдерi бар ұқыпты аллеялар бар. Қыздардың жалаң аяқтары соқпақтардың тегiс, ашық-шашық өрнектелген тақтайшаларымен сөзбен жеткiзгiсiз әсемдiкпен және әсемдiкпен жүрдi. Олардың жасы әртүрлi болды, бiрақ бәрi әдемi болды, көпшiлiгi асыл әшекейлер кидi.
  Мұнда негiзiнен эльфтер болды, бiрақ адам қыздары, әйел тролльдер мен хоббиттер де болды. Соңғы қыздарды адамнан ажырату мүмкiн емес . Айтпақшы, нимфалар мен драйадтар. Кiшкентай және сымбатты аяқтарының жалаңаш саусақтарына сақина тағып жүргендiктен бе?
  Бiрақ адам қыздары мұны iстей алады.
  Студент қыздармен салыстырғанда Доминика деген ұзын бойлы студент тым үлкен және жетiлген болып көрiндi. Және бұл оны қатты ұятқа қалдырды.
  Қыз нимфадан сұрады:
  - Мен мұнда мұражай экспонатына ұқсаймын!
  Маркиз күлiмсiреп сұрады:
  -Гарри Поттер туралы фильмдi көрдiңiз бе?
  Доминик күлiп жауап бердi:
  - Иә, әрине, мен көрдiм. Және олар тiптi бұл фильмнiң ремейкiн жасауға тырысты. Ал, сонда не?
  Нимфа былай дедi:
  - Ол жерде ұлдар мен қыздар болды. Мiне, өздерiңiз көрiп отырғандай, ұлдар жоқ, бұл үйлесiмдiлiктi бұзады!
  Доминика атап өттi:
  - Гарри Поттер де бала болды, оған оңайырақ болды. Бiрақ балалардың арасында ересек болу. Бұл екiншi жыл тұрудан да жаман!
  Маркиза бiрдеңе айтқысы келгенде, жалаңаяқ, бiрақ шашында бриллиант брошь бар қыз оларға жүгiрдi. Ол өте тәттi күлдi де:
  - Сiз таңдалған адамсыз ба?
  Доминика күлiмсiреп жауап бердi:
  -Иә!
  Қыз күлдi де:
  - Бiрақ сiз көп нәрсенi қалай iстеу керектiгiн бiлмеуiңiз мүмкiн! Мысалы, сiз көрiнбейтiн сусын жасай аласыз ба?
  Актриса қыз күрсiнiп жауап бердi:
  - Өкiнiшке орай жоқ. Бұл қалай жұмыс iстейдi?
  Алмаз брошь киген, күлгiн және қызғылт сары ала шашты қыз басын изедi. Ал ол көйлегiнiң қалтасынан бөтелке шығарды. Мен ашаны бұрдым. Ол бiр жұтым алды да... ғайып болды.
  Доминика абдырап, жақұт көздерiн жыпылықтады. Сосын мұрнымның жеңiл шымшығанын сезiндiм. Содан кейiн олар оның шашын алды. Доминиканың көзi көрiнбейтiн қыздың жалаң аяқтары түрлi-түстi тақтайшаларды басып, ағаштар мен гүлдерден кiшкене шаң мен үлпiлдектердi көтергенiн көрдi. Қыз өте ептiлiкпен жұлқынып, жалаң аяқпен жас тентек қыздың құлағынан ұстап алды.
  Ол айқайлады. Ал Доминика оны көре алды. Қыз елес немесе голограмма сияқты мөлдiр болды. Және ол қорқынышты дауыспен айқайлады:
  - Ауырсын! Менi жiберiңiзшi, апа!
  Маркиза-нифа дауыстап:
  - Ақылмен, иә! Мен сенi ештеңе iстей алмаймын деп ойладым!
  Доминика жауап ретiнде ән айтты:
  Ауырып қалсаң келемiн
  Ауырсынуды қолыммен таратамын...
  Менiң қолымнан бәрi келедi, менiң қолымнан бәрi келедi,
  Менiң жүрегiм тас емес!
  Оларға жақындаған қыздар күлдi. Декорацияларға қарамастан, олардың көйлектерi өте қатаң және сәндi болса да, бiркелкi болатыны анық болды. Басқа аспектiлерде әртүрлiлiк сезiмi болғанымен. Кейбiр қыздардың құлағына сырға тақса, басқалары жоқ. Ал кейбiреулер, әсiресе хоббит қыздар мұрындарына тастармен алтын сақиналарды жiппен тiгедi.
  Олар мұны, әсiресе, тым ұқсас адамдар балаларынан ерекшелену үшiн жасады. Драйдтар да мұрындары мен құлақтарында сақиналарды жақсы көретiн. Жетiден жасөспiрiмге дейiнгi әдемi қыздар патшалығы. Дегенмен, эльфтер арасында ересек және жасөспiрiмдiк шақ хоббиттер, тролльдер, нимфалар және драйадтардағы сияқты сыртқы түрi бойынша iс жүзiнде ерекшеленбейдi. Бiрақ Доминика нағыз ханшайымның мәнерлi жүзiмен ересек және өте әдемi қызға ұқсайды. Тым күйген шығар.
  Иә, олар тiптi орта ғасырдың асыл ханымдарының бiрiн ойнаған кезде оның терiсiн ағартты. Ол кезде тотыққан бет аз туылу белгiсi деп саналған.
  Айтпақшы, оның бет терiсi ғана емес, аяғы да жеңiлдетiлдi. Оны жалаңаяқ және шүберекпен орманға апарған эпизод болды.
  Тiптi ән де болды:
  Құтқарылу уақыты жақындап қалды
  Королеваны жалаңаяқ қаңқаға апарады!
  Зергерлiк бұйымдардың орнына ол шүберек киген,
  Аққу мойыны - жазалаушылардың құрбаны!
  Иә, бұл өте күлкiлi және тiптi өзiнше, қандай да бiр қорқынышты көрiндi . Жарықтан кейiн ол патшайым Семирамида рөлiн ойнауға мәжбүр болды. Және бұл түсiрiлiмдерде ол жалаң аяқпен түсiрiлген жоқ. Иә, қызықты рөл болды. Бiрақ режиссер оны ұнатпаған сияқты. Тым әдемi және аққұба. Ал Семирамида рөлiне олар қара шашты егде әйелдi таңдады. Ал Доминика құл болуға мәжбүр болды. Ал оны тiптi ыстық үтiкпен таңбалаған. Олар менi ер адамдардан дөрекi түрде сипады.
  Иә, сөреде бiр көрiнiс болды. Әрине, қамшы көбiктен жасалған және олар сiздi қамшылағанда, ол ауырмайды. Бiрақ бәрiбiр, асылып, қамшыланған кезде бұл жағымсыз.
  Студент қыздар бiр-бiрiне жабысты. Сол кезде драйад мұғалiмi пайда болды. Ол қызыл көйлек киiп, басқа стильде болған.
  Ол Доминикаға барып:
  -Жаңасың ба?
  Бала актриса иығын көтерiп:
  - Мен олай айтпас едiм!
  Мұғалiм басын шайқады. Оның мұрнында қызғылт сары металдан жасалған және жолақ тасты сақина болды. Ол да жасөспiрiм қызға ұқсайды, жалаң аяқ. Оның үстiне әрбiр жалаңаш саусақта сақина бар. Және бұл қазiрдiң өзiнде сиқырлықтың айтарлықтай жоғары деңгейi.
  Нимфа маркиза атап өттi:
  - Ол қабiлеттi студент, таланты бар!
  Драйад мұғалiмi түрлi-түстi тақтайшаға кiшкентай тас лақтырып, бұйырды:
  - Алақаныңызға ұшатындай жаңасын жасаңыз!
  Доминика сөйлеп:
  - Телекинез немесе не?
  Жауап ретiнде қыздар күлдi. Мұғалiм айқайлады:
  -Тараңыз! Неге олар жиналып қалды!
  Қанағаттанбаған дауыс пен шу болды. Бiрақ қыздар дауласпады, ақырындап тарай бастады. Бiрақ сонымен бiрге жаңа қызға қарайды.
  Мұғалiм күбiрледi:
  - Ендеше, тасты алақанға ұшсын деп бұйрық бер!
  ақымақ сезiнiп , былай дедi:
  - Менiң алақаныма ұш!
  Тас қозғалмады. Сонда қыз ашуланып айқайлады:
  - Тез маған ұшып кет!
  Сосын тас құлап, метеорит сияқты қыздың маңдайына тидi. Соққы жақсы болды, тәп-тәуiр кесек бiрден iсiп кеттi, ал Доминиканың өзi ес-түссiз құлап қалды.
  Кетiп үлгермеген бiрнеше қыз, бұрылып кеткен басқалары бiрден күлiп жiбердi. Ал бұл күлкi жүздеген күмiс қоңыраудың сыңғырын еске түсiрдi.
  Нимфа маркиза екi қолын жайып, былай дедi:
  - Қабiлеттерi бар, басқалары қандай! Қарапайым сөзбен айтқанда, сиқырсыз тасты көтерiңiз. Мұны тiптi әрбiр жаңа бастаған нимфа немесе дриада жасай алмайды.
  Мұғалiм келiстi:
  - Иә, ол қабiлеттi! Бiрақ сонымен бiрге қауiптi. Бұл еркектердi бiзге қайтарып қана қоймай, әйелдердi де өлтiруге қабiлеттi. Бұл жабайы күш!
  Маркиз былай дедi:
  - Бұл қыз жылтыратуды қажет ететiн гауһар тас!
  Доминика орнынан тұрып, орнынан секiрдi. Басы жарылып, маңдайында iсiк пайда болды.
  Қыз айқайлап:
  -Ал ендi кiмдi өлтiруiм керек?
  Мұғалiм ашуланып жауап бердi:
  - Өзiм! Сiз миыңызды өте жақсы жарып жiбере аласыз. Мен саған тасты жарып жiбер деп айтпағаным жақсы болды!
  Доминика күлiп жауап бердi:
  - Иә, бұл жағдайда нағыз Хиросима болар едi!
  Драйад тәлiмгерi таңдана сұрады:
  - Хиросима дегенiмiз не?
  Актриса қыз әлсiремеген иықтарын көтерiп, сенiмдi жауап бердi:
  - Атом бомбасы тасталған, соның салдарынан елу мың адам өлiп, жүз мың адам жараланған қала осы!
  Мұғалiм ысқырып:
  - Апыр-ай! Уау бомба!
  Студент қыздардың бiрi сықырлап:
  - Мына апай су басып жатыр!
  Және тағы бiреуi қосты:
  - Күлгiн гүлдердi құлағыңызға айналдырады!
  Нимфа маркиза қарсылық бiлдiрдi:
  - Мен Жерде бiрнеше рет болдым және олардың интернетiне бiрнеше рет көтерiлдiм, мен Хиросиманы бiлемiн - бұл рас. Және бұл қорқынышты, одан да көп адамдар сол жерде өлiп, радиациядан қайтыс болды.
  Қыздардың бiрi дiрiлдеп:
  - Радиация дегенiмiз не?
  Доминика күбiрлеп, асығыс жауап бердi:
  - Атом ядросынан электронды бұлт үзiлiп, иондалған кезде сәулелену пайда болады. Атомның жалаңаш ядросы молекулааралық байланыстарды бұзады және бұл үзiлiстер адамның да, менiң ойымша, эльфтiң де денесiне қатты зақым келтiредi.
  Қыздар жауап ретiнде қорқып сықырлады. Кiшкентайлардың бiрi шырылдады:
  - Мама, мен радиациядан қорқамын!
  Нимфа-маркиза, лақап аты Ласка күлiп жауап бердi:
  - Қорықпа! Ол сенi бұл жерге апармайды !
  Доминика тапқырлықпен атап өттi:
  - Бiзге радиация шабуылы болды,
  Ал ендi баспананы қайдан табуға болады...
  Мiне, сiзде ұйым бар -
  Қарашы, олар менiң мойнымнан ұрып жатыр!
  Осыдан кейiн қыз оны алып, билей бастады. Ал қалған қыздар билей бастады.
  Мұғалiм саусақтарын сипады . Оның аузында ысқырық пайда болды. Ал бұлбұл триль қалай ағып кетедi. Басқа қыздар бiрден алып , қатып қалды . Қатаң қара көйлек киген тағы бiр тәлiмгер келiп:
  - Бiрте-бiрте!
  Қыздар әп-сәтте биiктiкте сапқа тұрды. Әне-мiне дегенше, адымын өлшеп, сарбаздардай жалаң аяқтың табанын созып, шеруге шықты. Және олар мұны президенттiк гвардия сияқты, марш жасау өздерiне таныс сияқты жасады.
  Жақұттармен, изумрудтармен және Жер планетасында әлi белгiсiз суық түстi тастармен безендiрiлген қара көйлек киген мұғалiм былай деп бұйырды:
  - Ендi ән сал!
  Жалаңаш, тотыққан, кiшкентай да сымбатты аяқтарын қағып алған қыздар бiрауыздан сұрады:
  - Не туралы ән айту керек?!
  Тәлiмгер суық үнмен жауап бердi:
  - Егер олар тозақ iндетi болмаса, балалар не туралы ән айтар едi!
  Ал студент қыздар хормен және керемет мәнерлi ән айтты;
  Түн қараңғысында жұлдыздар жымыңдайды ,
  Ал күмiс айдың жарқырауы!
  Сұлулық сүйкiмдi көздерiн түйедi,
  Бiз онымен мәңгiлiк құдамыз!
  
  Қып-қызыл күннiң батуы мұңды болды,
  Бiрақ нұрлы таң атады!
  Ал жел көңiлдi, шулы болды,
  Кеменiң желкенi iсiп кеттi!
  
  Менiң жаным ауыр тас,
  Жауынгердi сынақтар күтiп тұр!
  Ал баннер бастың үстiнде желбiресiн,
  Соңына дейiн барайық!
  
  мүк басып кетпес ,
  Бүркiттiң жылдам ұшуы!
  Қан қайнаса да, ұшқыр ұшып,
  Жебедей ұшып кетемiн!
  
  Маған тағзым еттi талдар,
  Құдiретi күштi Құдай оның көзiн бұрды!
  Сiз мүлдем қарапайым болсаңыз да,
  Мен сiзге шайқаста күш қосамын!
  
  Өйткенi, сен Отанға адал қызмет етесiң,
  Бiрақ тән әлсiз, рух ауру!
  Өкiнбейсiң, мен өмiрдi бiлемiн
  Менi қошқар мүйiзге айналдыруға жол берме!
  
  Мен өткен күндердiң күнәларын жуамын,
  Өткенде болған оқиға жойылсын!
  Көрдiң бе, бақшада алмұрт пiседi,
  Эскиз ұшақтың контурын көрсетедi!
  
  Отанға бар күш-жiгерiңмен қызмет ет,
  Әлемде бейбiтшiлiк бар екенiн ұмытыңыз!
  Тоғайларды өртеп жiбермеу үшiн,
  Барлығы сiзбен жақсы өмiр сүрсiн!
  
  Бұған мен жай ғана жауап бердiм:
  Тәңiрiм, мен жер қазамын!
  Балалар бақытты күлсiн,
  Өз адамдарыңызбен татуласпау үшiн!
  
  Өйткенi, жақсылық өзiмiзге байланысты,
  Әркiм шешедi - таңдау өз бетiнше!
  Ал сенен құдiреттi жiптер,
  Сiз ғаламды жұдырығыңызда ұстайсыз!
  
  Бiз де сенi ұстаймыз,
  Өйткенi, Отанды киелi таппайсың!
  Түсiру кезiнде саусақтарым қатты ұйып қалды,
  Бiз әлi жиырмаға да толмағанбыз!
  
  Жеңiс - қол жетпес жемiс;
  Әлсiз, қорқақ немесе ақымақ адамдар үшiн!
  Бiрақ сарбаздар барлық шыңдарды жеңе алады,
  кiндiкке тартамыз !
  Содан кейiн олар айдаһар академиясының сәндi сарайында жоғалып кеттi.
  қара киiмдi тәлiмгер Доминикаға мұқият қарап, байқады:
  - Сен өте әдемiсiң. Әсiресе, кемелсiз адамдар үшiн. Бұл керемет!
  Доминика жауап ретiнде ынтамен ән айтты:
  Мен кемелдiктiң өзiмiн
  Мен кемелдiктiң өзiмiн
  Күлiмсiреуден ым-ишараға дейiн,
  Бәрiнен бұрын мақтау!
  О, қандай бақыт
  Менiң мiнсiз екенiмдi бiл
  Менiң мiнсiз екенiмдi бiл
  Менiң идеал екенiмдi бiл!
  Қара көйлек киген мұғалiм қызға қатал қарады да:
  - Оның керемет қарапайымдылығы бар! Қандай қымбаттым!
  Кембридж:
  - Бәлкiм, оның өкшесiн таяқпен қытықтаймыз ба?
  Мұғалiм иығын көтерiп, тым сенiмдi емес жауап бердi:
  - Жаман емес идея! Бiрақ оны айдаһар шеберiне апарған дұрыс. Қабылдау емтиханын тапсыра алатынын көрейiк!?
  Маркиз жымиып:
  - Қабылдау емтихандары? Бұл ең ақымақ идея емес, бiрақ оны бiрiншi курста қабылдауға болады, мұнда ол өте қарапайым болады!
  Мұғалiм қатал үнмен қарсылық бiлдiрдi:
  - Ал мынау үлкен жiгiттi жетi жасар қыздарға отырғыза ма? Иә, олар оны мазақ етiп, шымшып алады. Иә, оның өзi бiреудi алып, өлтiруi мүмкiн. Жоқ, бұл iскерлiк көзқарас емес! Ол үлкен қыздарға керек, ол үшiн ол жоғары талантты көрсетуi керек!
  Уазель басын изедi:
  - Логикалық естiледi!
  Доминика басын шайқады, ол мамырдың одуваншысына ұқсайды:
  -Менi кiшкентай қыздармен мазалама.
  Мұғалiм басын изеп:
  "Олай болса, Ledy Dragon Master-пен емтихан тапсырыңыз." Бұл жағдайда сiз элиталық курсқа қабылданасыз. Сiз тiптi күмiс табақшасы мен құйылған алмасы бар бөлек, жақсы бөлмеде тұрасыз.
  Актриса қыз таңдана сұрады:
  - Қалайсың, күмiс табақшамен?
  Тәлiмгер түсiндiрдi:
  - Жер бетiнде теледидар бар сияқты. Әзiрге бағдарламалар аз болуы мүмкiн. Ендi не? Сiзде технология бар, бiзде сиқыр бар. Бiрақ мұнда сiз шын сиқырлы шеберлiгiңiз болса, не болып жатқанын табақша арқылы көре аласыз.
  Доминика мысқылдап сұрады:
  -Сен Жердi көре аласың ба?
  Мұғалiм келiсiп басын изедi:
  - Ал Жер болуы мүмкiн ... Егер сiз, әрине, өте дамыған сиқыршы болмасаңыз. Мен де ғаламторды шарладым - бұл адамның керемет өнертабысы. Айта кету керек, сiз шынымен атуды бiлесiз. Және олар қызықты желi ойлап тапты. Ешқандай сиқырсыз қарапайым электр қуатының бұған қабiлеттi екендiгi таңқаларлық!
  Доминика иығын көтерiп жауап бердi:
  - Иә, бұл менi таң қалдырады! Неге мұны өзiңiз үшiн жасамайсыз?
  Сонда нимфа маркиза былай деп жауап бердi:
  - Ғылыми прогресс - қауiптi нәрсе. Егер бiздiң бомбаларымыз жай емес, ядролық бомбалар қайтадан жарылса ! Осылайша, ешкiм тiрi қалмайды және сиқырлы сәуле қалыпты сәулеленуден де нашар!
  Доминика ысқырды:
  - Мiне, олар ! Ондай да болады.
  Студент қыздар айқайлады:
  ондай адам керек емес , ол жаман апа!
  Мұзды үнмен тәлiмгер бұйырды:
  - Соңымнан ер!
  Және ол қозғалды. Оның аяғында саусақтарын ашық қалдыратын және сақиналармен сиқырлауға мүмкiндiк беретiн арнайы сандалдар болды. Тәлiмгердiң өзi де жас көрiнедi - бiр әжiм жоқ, кiршiксiз бет. Бiрақ оның құрылымы жасөспiрiмнiң жұмсақ дамып келе жатқан сызықтары емес, классикалық және тiптi ақсүйектерге тән ерекшелiктерi бар ересек әйел көрiнедi. Ал түрi өте қиын.
  Доминика өзiнiң қандай да бiр атағы бар деп ойлады. Және, мүмкiн, кiшкентай емес.
  Ол оның соңынан ердi, ал маркиз-нифа оның жанына секiрiп, тiстерiн шықырлатып:
  - Сiз сондай керемет патшайымсыз. Бiрақ маңдайыңыздағы бөртпе жазылды, тез жазыласыз!
  Доминика күлiп:
  Күш экспандер және гантельдер,
  Сау денеде - сау көңiл!
  ғажайып сұлулыққа таңғалып, жүз метр биiктiкте ауаға атқылаған фонтан мен жетi ұшақтың жанынан өттi . Одан кейiн садақшы әйелдiң кiре берiсiндегi қақпа және алтын жалатылған сауыт.
  Олар жаңағы қызды басын изеп, жалаңаш, кесiлген аяқтарын қағып қарсы алды.
  Доминика атап өттi:
  -Қыздарда үш жақсы қасиет бар. Бiрi, олардың әдемi екендiгi, екiншiсi, олардың ...
  Сосын жауап ойыма келмедi. Мiне, олар айдаһар академиясы ғимаратының iшiнде. Мұнда сән-салтанат бар, оны Петергофпен салыстыруға да болмайды. Алтын мен платинадан басқа, Жер планетасында баламасы жоқ көптеген әртүрлi металдар әлi де бар. Сондай-ақ, әшекейлермен көмкерiлген ең күрделi және әдемi өрнектi көптеген асыл тастар, сымбатты, жарқыраған гүл бүршiктерi. Қабырғаларда әртүрлi портреттер де бар. Көбiнесе эльфтер мен эльфтер. Бiрақ басқа да тiршiлiк иелерi бар. Бiрақ жүздерi мен тұлғаларының барлығы дерлiк жас және көрнектi. Жас жiгiттер жиi кеудесiн жалаңаштандырады. Және олар ежелгi Греция мен Римнiң мүсiндерiне өте ұқсас. Мұнда көп нәрсе бар ... Сондай- ақ бұрыш-бұрыштан шыққан субұрқақтар да бар, олар да әдемi және талғампаз көрiнедi.
  Сондай-ақ гауһар тастармен және топаздармен көмкерiлген қызғылт сары және алтын жақтаулары бар айналар көрiнедi. Бұл өте жақсы көрiнедi және көздi қуантады.
  Доминика оның тас төмпешiгi iс жүзiнде жоғалып кеткенiн қуана атап өттi. Және ол қайтадан әдемi және алтын шашты . Ал сондай қыз...
  Шашының жарқырағандығы сонша, оның боялмағанына сенетiндер аз. Бiрақ бұл оның табиғи түсi. Бұл оның жас бетiнiң қола тотығуына өте жақсы сәйкес келедi.
  Асыл қанды қыз, маймылдай анда-санда секiредi.
  Ал академияның өзi Версаль сарайынан да салқын. Сондықтан оған жақындауға тырысыңыз.
  Доминика оны алып, ән айтты:
  Сарайлардың қоймалары бiздi елiктiредi,
  Бостандық ешқашан алмастырылмайды!
  Бостандық ешқашан алмастырылмайды!
  Оның жалаңаш саусақтары еденнен гауһар тасты алып, жоғары лақтырды. Ол ұшып кеттi, бiрақ нимфа саусақтарын серпiп тастады, ал гауһар оның ашық алақанында қалды.
  Доминика атап өттi:
  -Ақылмен iстедiң!
  Қасқыр сайрап:
  Макакаға қарағанда ептi
  Өгiзден де қатты...
  Ал иiс сезiмi ит сияқты,
  Ал көз қырандай!
  Тәлiмгер қатал үнмен атап өттi:
  -Ендi бiз төменге түсемiз .
  Доминика кекiрдi:
  - Немесе, керiсiнше, көтерiлген жақсы ма?
  Ол басын шайқады:
  - Төменде жерасты стадионы бар. Онда сiз элитаға кiргiңiз келсе, өз шеберлiгiңiздi көрсетесiз!
  Актриса қыз қорқып сұрады:
  -Емтихандарды тапсыра алмасам ше?
  Мұғалiм қатал үнмен:
  - Сонда сен құл боласың. Сiз фильмдерде құлдарды ойнадыңыз және оның не екенiн бiлесiз бе?
  Доминика күлiп жауап бердi:
  - Бүгiн қыз жалаңаш күң,
  Ал ертең жай ғана салқын құдай!
  Және ол, шын мәнiнде, көңiлдi және еш қиындықсыз бастады.
  Сөйтiп олар мәрмәр баспалдақпен төмен түсе бастады. Және бұл тозаққа түсу сияқты болды.
  Доминика фильмдерде сиқыршыны қалай ойнағанын есiне алды. Оны шынжырмен көтерiп, қолдары төбеге байланған. Және бұл шынымен ауырды. Және бұл тамырларды қатайтады. Қыздың тотыққан, бұлшық ет денесiн ауыру мен кернеуден тер басқан. Содан кейiн тiзбек босатылады. Ал ол бiр сәт жеңiлдiк сезiнiп, төмен қарай жүгiредi. Ал еденде шиеленiс бар.
  Ал Доминика буындары мен иықтарындағы азаптан айқайлайды. Иә, оны сезiну керек.
  Нимфа қыздың бетiн тыржитып тұрғанын көрiп :
  - Құл болудың қажетi жоқ. Сiз кiшi топтың студентi болуыңыз мүмкiн.
  Доминика күлдi де, ән айтып, өзiн, ересек қызды және актрисаны келемеждедi:
  Бiрiншi сынып оқушысы, бiрiншi сынып оқушысы,
  Бүгiн сенiң мерекең...
  Бұл тамаша және қызықты уақыт,
  Мектеппен алғашқы кездесу!
  Ласка атап өттi:
  - Күлкiлi емес! Сiз бiздiң сиқырдағы мүмкiндiктерiмiз туралы ешқашан армандаған жоқсыз!
  Доминика агрессивтi түрде жауап бердi:
  - Бiздiң технологиялық жетiстiктерiмiз туралы армандаған кезiңiз болды ма? Бiр сутегi бомбасы сiздiң барлық сиқырыңызды өшiредi.
  Қара киiмдi тәлiмгер атап өттi:
  -Мақтанудың қажетi жоқ . Бұл орынды емес!
  Доминика жауап бердi:
  - Бұл мақтану емес, фактiлердi айту. Жүз мегатонна қуаты бар сутегi бомбасы жүз километр радиуста барлық тiршiлiктi жоюға қабiлеттi. Бұл не екенiн елестете аласыз ба?
  Нимфа расталды:
  - Ол өтiрiк айтпайды! Адамдарда шынымен де фантастикалық жойқын қарулар бар. Ең бастысы, оны нысанаға жеткiзе алатын зымырандар да бар.
  Мұғалiм тiсiнiң арасынан күбiрледi:
  - Адамдарға iндеттiң Жерге әсер етпегенi өкiнiштi. Сiз сияқты агрессивтi еркектер өмiр сүруге лайық емес!
  Доминика дауласпады, басын изедi:
  - Кейде мен де солай деп ойлаймын.
  Нимфа атап өттi:
  - Адамдар да әртүрлi. Олардың барлығы жаман деп ойламаңыз. Қай адамдар көп, жаман немесе жақсы, сiз бiр қарағанда дұрыс айта алмайсыз!
  Доминика өте қайғылы көрiнетiн күлiмсiреп атап өттi:
  нашарлары көп шығар . Немесе тiптi өте нашар!
  Нимфа расталды:
  - Бұл ксенофобия! Сiзге ұқсамайтын барлық нәрселерге өшпендiлiк күшейгенде. Бiрақ мұны мысал ретiнде қабылдауға болмайды.
  Доминика атап өттi:
  - Жарайды, саясатты айтпай-ақ қояйық. Менiң мақсатым - планетадағы күштi жыныстың барлық өкiлдерiн құтқару ... Яғни , сiздiң ғаламыңызда. Және бұл планетадан да артық!
  Уазель сыпайы жауап бердi:
  - Бұл планета емес, тiптi үлкен, бiрақ ол да ғалам емес. Бұл өте үлкен планета мен ғаламның арасындағы нәрсе. Бiрақ мен арамшөптерге кiрмегенiм жөн...
  Тәлiмгер оның шашының астынан шыққан өзiне тән құлағын сiлкiп тұрып:
  - Қалай болғанда да, тек бiз ғана емес, айдаһарлар мен айдаһар емес басқа да академиялар бар, олар еркектердi құтқарудың жолын iздейдi, мүмкiн болса, оларды қайтарыңыз.
  Доминика сықырлап:
  - Суға батып бара жатқан адам сабандарды ұстайды! Бұл шынымен де кiрпiш ...
  Нимфа маркиза:
  - Жақсырақ ән айту керек шығар, түсiру өте ұзақ!
  Актриса қыз басын изеп:
  - Иә, келiсемiн , бұл метродағыдан да салқын!
  Ал Доминика алтын жапырақ жарқыраған басын изеп, ән айтты:
  Соғыстың жасы да, биiктiгi де жоқ,
  Ол қыздар мен ұлдарды тең етедi!
  Бақытты үнсiз қаламайтындар,
  Кiм бұдан да жоғары ұшқысы келедi!
  
  Бiз кесемiз, атамыз және кесемiз,
  Бiз үшiн сенiм бар - Отанға қызмет ету!
  Әрине, қылыш болып қызмет еткен жақсы,
  Шайқаста шешушi жеңiске жету үшiн!
  
  Әйелдерiмiз үшiн тағы не маңызды?
  Әрине, оны төсекке ғана емес алыңыз!
  Сiз қыран күйеусiз, аянышты торғай емес,
  Үйлерiмiздi өртеп жiбермеуге тырысайық!
  
  Бұл кескiлескен шайқас, бiз оның келе жатқанын көрiп отырмыз,
  Орда жүзiп барады, бұқараны санау мүмкiн емес!
  Бiрақ ұсталар мықты қалқан жасады,
  Айқай мен зұлымдық бiздi қорқытпайды!
  
  Бiз бiрге жиналдық, легион,
  Найзалар мықтылардың қолында мықтап ұсталады!
  Жау болыңыз, ең болмағанда жойылуда чемпион болыңыз,
  Кiндiктегi медаль емес, бейiт күтiп тұр!
  
  Бiз соқтығыстық , бiрақ қыздар таң қалды,
  Қолдардағы қылыштар найзағайдай жарқырайды!
  Сондай күштi қыздар, қатал көзқарас,
  жұлдыздардың да қызғанышына Джеди !
  
  , патшалар не ойлады ?
  Бiрақ қазiр "аюлар" жүгiредi!
  Бiз Ресейдiң қасиеттi жауынгерлерiмiз,
  Кез келген жауынгер, қыз немесе жiгiт!
  
  Бiз оларды қуып жiберемiз және тұтқындарды алмаймыз,
  Азат адамдар бақытсыз құлдар шығармауы керек!
  Бiз жүндi қарғамен айналыстық,
  Отан мүддесi жеке мүддеден жоғары!
  Иә, ән әлсiз емес және жауынгердiң дауысы керемет.
  Шығу аяқталды, ендi әр түрлi түрдегi үш қыз: эльф тәлiмгерi, маркиз нимфасы және адам кiретiн адам үлкен жерасты стадионының аумағында Лужникиден кем емес, тiптi одан да жоғары болуы мүмкiн.
  Онда көптеген құрылғылар, биiк төбесi мен жүз мыңдаған көрермендерге арналған трибуналар, барқытпен, iнжу-маржанмен, алтынмен кестеленген орындықтар, тiптi гауһар тастармен және басқа да тастармен безендiрiлген ең қымбат қонақтарға арналған.
  Сонымен бiрге ол бос дерлiк болды. Рас, орталықта Гранд Мастердiң өзi және академия басшысы Айдаһар герцогинясы де Монтсеррат болды.
  Кемпiрқосақтың барлық түсiне боялған жетi басты өте әдемi әйел. Және бұл өте әдемi, таңқаларлық көрiнедi, әсiресе оны фильмде емес, шындықта көрсеңiз.
  Доминика орынсыз ән айтты:
  Биiк аспан, алыс қашықтық,
  Батырлар туралы ән тыңдаңыз Ақмале ...
  Ол зұлым айдаһар, ол жердi құтқарды,
  Ал бұл рыцарь аспанның нұрын қалдырды!
  Әндер қайталанады...
  Бұл жерде айдаһар герцогинясы де Монсеррат Иерихон кернейлерi сияқты қорқынышты дауыспен сөзiн бөлдi:
  - Байқаймын, сiз өте арсыз қыз екенсiз, тiлiң адам мойныңдағы ұзын iлмекке оңай оралады.
  Доминика бейкүнә күлiмсiреп жауап бердi:
  -Мен сенi ренжiтейiн деген жоқпын. Тек ән айтқанды жақсы көремiн. Ал Ақмал - жай ғана ертегiдегi бала, балалар фильмiндегi кино кейiпкерi. Оны тым ауыр қабылдамаңыз!
  Жетi басты ұрғашы айдаһар, шамасында жақсы екi орындық шабуылдаушы ұшағы, деп күлдi және атап өттi, оның барлық жетi басы бiр уақытта сөйлейдi, олар әртүрлi миға қарамастан, бiртұтас тұтастықты құрағандай:
  - Ал сен тапқыр, батыл, сонымен бiрге тапқырсың. Сiз кем дегенде сиқырлы бiрдеңе жасай аласыз ба?
  Доминика жауап ретiнде күлкiлi ән айтты:
  Мұғалiмдердiң сыйы,
  Олар менiмен бiрге уақыт өткiздi ...
  Ол менiмен бекер азап шектi -
  Ең шебер сиқыршы!
  
  Дана ұстаздар
  Мен мұқият тыңдадым ...
  Менен сұралмағанның бәрi
  Мен мұны қандай да бiр жолмен жасадым!
  . Љ 5 тарау.
  Күл бала және бұрынғы князь Оеномаус қайтадан ауыр дөңгелектi айналдыруға тағайындалды. Он бiр-он екiлер шамасындағы бала шаршағанын басып, жалаң аяқтарын үшкiр тастарға тiреп, астық ұнтақтап отыр екен. Екi перi қыз баланың жалаңаш, бұлшықеттi арқасынан шамамен бiрдей аралықпен ұрды. Қалай болғанда да, бұл құлдық өмiр тасқа айналудан құтылды. Бiрақ жас күңдердiң демалуына жол бермеу керек және оларды қатты және қатты соққыға салу керек.
  Мiне, әбден шаршаған күң ұйықтап кеткенше. Содан кейiн олар оны қайтадан өсiредi, аштықтан өлмейтiндей етiп тамақтандырады және жұмыс iстеуге күш бередi. Және олар қайтадан жабады.
  Бұл өмiр бередi, бiрақ өте ауыр. Тiршiлiк кезiнде тозақ сияқты, тек дене жас және сау, ойы басында және санасы анық. Бiрақ бұл оны одан сайын қорлайтын және азапты етедi. Бұрынғы князь, қазiр құл бала Оеномаус өз ой-өрiсiн ауыртпалық пен шаршаудан аздап арылту үшiн өз қиялын пайдаланды;
  Жауынгерлiк айдаһарларға мiнген қарақшылар тобы олжа iздеу үшiн бұлттарды аралайды. Ақылды костюм киген әдемi, бұлшық ет жас эльф Оеномаус, қызыл лакпен жарқыраған етiк және гауһар шпорлары бар өзiнiң үш басты құбыжығын басқарады. Ал қалған командада ғажайып қыздар бар. Бұлшық еттi, тотыққан, жалаңаяқ, киiмi түгел кеудесiне, жамбасына асыл тастардан тiгiлген алқа. Және бәрi, әрине, жай ғана жарқын шаштары бар сән үлгiлерi. Олар сәл кiшiрек және бiр ғана басы бар айдаһарларды мiнгiздi .
  Әрине, ол ер адам, күштi секс және оның командасы әдiл жыныстың өкiлдерiнен тұрады. Ал оған басқа еркектер керек емес.
  Ендеше, тек ер капитанның аяқ киiмi бар, ал оның тамаша бағыныштылары ертегiде айтылмайтын немесе қаламмен суреттелмейтiн әрекеттердi ұрыста жалаңаш, сымбатты аяқтарымен жасай алады! Сұлулар жарылғыш заттарды өлтiретiн күшпен лақтырып, қанжар, бумеранг немесе улы иненi лақтыра алады.
  Оеномаус, жас ханзада қуаныш пен шаттықпен ән айтты:
  Бай, әрине, күледi,
  Маманыңды, тоқ қарыныңды шайқа!
  Бiздiң тағдырымыз ауырып өлу,
  Ажал барлығын бақылап тұр, Орақ ұстаған кемпiр!
  
  Ал бiз шөпте жүгiргiмiз келедi,
  Өйткенi, бiз әлi де, шын мәнiнде, жай ғана балалармыз!
  Бiрақ бала екi есе құлдық сезiнедi,
  Жер шарындағы ешбiр түрмеде еркiндiк жоқ!
  
  Бiз күресуiмiз керек, бұл тағдыр,
  Ағайынды өлтiру керек болса, жолдасыңды өлтiр!
  Алла Тағалаға жалбарынудың мәнi жоқ,
  Құлдар кiмнiң күнәлары үшiн жаза алады?
  
  Аренада қан, зынданда кiр,
  Менiң жалаң аяғымды егеуқұйрықтар тiстеп алды!
  Ашкөз ханзада бұқаның аяғымен мазақ етедi,
  Оны өзi шығарып жiберу керек!
  
  Тiрi қалу үшiн өлтiру керек,
  Сiз жаныңызда да, өлi денеде де азап шегесiз!
  Дворяндар жоқшылықтың мәйiтiн тойлайды,
  Сасық өлдi, бар болғаны бор соққысы ғана қалды!
  
  Бiрақ бәрiбiр, ерiк рухын бұзуға болмайды,
  Баланың ойында Отан тiрi!
  Мәңгiлiк Эльфтерге әскер қиянатпен келедi,
  қылығы үшiн лақтырып жiберемiз !
  
  Сонда ақша қалтасы дiрiлдейдi ,
   Атажұрттың шырынын кiм сығып алды!
  Жеңiске жету үшiн бiзге жарқын ақыл керек,
  Ал сен қорқақ болсаң, құдайлардың да күшi жоқ!
  
  Мiне, қылыштың тербелiсi, басы ұшып кеттi,
  Жазалаушы кенет құрбанға айналды!
  Қазаннан кенет шайтан қалай құтылды,
  Сондықтан ашу үлкен жүректен шығарылады!
  
  Ойланудың қажетi жоқ, жарық эльфтерi әлсiз,
  Халқымыз ешкiмге бас иген емес!
  тозақтан келген адамды табыт күтедi ,
  Ал бiз тәрелкеден шай iшетiндей мейiрiмдiмiз !
  Әдемi ән және оның айдаһар командасы керемет. Оң жақта келе жатып , пролетариат туындай желмен желбiреген мыс қызыл шашты перьф қыз:
  Ойбай , байсалды болатын кез келдi әуе қарақшылары ханзадасы !
  Эномай жымиып басын изедi:
  - Әрине! Бiз осы үшiн дүниеге келдiк!
  Қыздар хормен, үндесiп, серпiлiп, күштi денелерiмен ойнап, дамыған бұлшық еттерiнен мүсiндеп:
  Бiз кедеймiз, бiз кедей қарақшылармыз,
  Бiз өте өкiнемiз...
  Бiз керуендер үшiн аспанға құмыраларды қойдық,
  Бiрақ олар бiзге адамгершiлiктi сiңiрмегендiктен!
  Ал жауынгерлер бұдан да зор көңiл-күймен, толқумен ән шырқады, олардың дауыстары бұлбұлдың дiрiлiндей болды:
  Қарақшыларға ғылым керек емес
  Неге екенi түсiнiктi...
  Бiзде аяқтар мен қолдар бар,
  Бiрақ бiзге басымыз керек емес!
  Осы кезде сары-күлгiн шашы бар қыз сықырлап:
  - Алға! Оң жақта тұтас ауа галлеоны бар!
  Қыздар хормен ән айтты:
  Эх ма , мұхит үстiнде, эх ма , айдаһарлар тексеруде,
  Эх Ма , керемет байлыққа қараңызшы...
  Бiз заңдарға мән бермеймiз, бiз жаңа тәртiп салып жатырмыз,
  Қылыш астында әлсiз және ақымақ болып өлу!
  Ханзада Оеномаус бұйырды:
  - Ендеше, қыздар, тағдырымыз тонау болса, тонамыз!
  Содан кейiн айдаһарлардың тұтас бiр тобы шабуылға шықты. Олар өз мақсаттарына қарай ұмтылды.
  Галлеон үлкен және әдемi кеме болды. Ауыр салмаққа және әртүрлi жүк тиелгенiне қарамастан, ол сиқырдың арқасында атмосферада бiрқалыпты қалықтады. Ал жел бұл галлеонның желкендерiн желбiреттi.
  Эномай кеменiң желкендерi өте жарқын және әдемi өрнектерге ие екенiн атап өттi. Және бұл, айталық, өте керемет . Әсiресе, көтерiлген күн пайда болған кезде.
  Галлеоннан олар үйретiлген айдаһарларды басқаратын қарақшылар тобын байқады. Ал команда бұл туралы әбiгерге сала бастады. Онда да басым көпшiлiгi тон киген сұлу қыздар мен күң жiгiттер. Олар тек жүзу сандықтарында болды, тек бiр-екi жас құлдың тобығы мен бiлегiнде алтын-күмiс бiлезiктерi жарқыраған.
  Жауынгер қыздар сәндiрек безендiрiлген. Бiрақ та жалаңаяқ, он екi-он төрт жастағы ұлдар сияқты, бұлшықеттi, әдемi, бiрақ кеуделерi мен иықтарында құлдық маркалары бар.
  Тек бiр жауынгер қыздың аяғында талғампаз етiк болған. Шамасы, ол мұнда ең маңызды және капитан. Алтын ұнтақ себiлгендей көрiнетiн шашы бар әдемi аққұба.
  Оның жүзi қандай сүйкiмдi. Ал денесi платина, сапфир, изумруд, топаз, лағыл, агат және гауһар тастан құйылған сауытпен қапталған. Оның үстiне, асыл тастар ең әдемi түстердiң тамаша ою-өрнегiмен орналастырылған. Раушан гүлдер, қызғалдақтар, жүгерi гүлдерi, ұмытпаған гүлдер, мимозалар, пиондар және т.б.
  Оның сәндi сауытында барлық гүлдер әртүрлi және бiрде-бiр рет қайталанбайды.
  Қарақшы ханзада Оеномаус өзiнiң iшiндегi жарқын сезiмдердiң толқынын сезiнiп, былай дедi:
  - Е-е, шынында да мұндай сұлуды мүгедек етiп, өлтiруге бола ма! Мұндай күнәға жанымды шыдай алмаймын.
  Жалынды қызыл шашты серiктес былай дедi:
  -Бiрақ бiз қарақшылармыз! Өйткенi... күнәсiз қарақшылық жасау мүмкiн емес.
  Тағы бiреуi жымиып:
  Иә, жақын адамдарды өлтiру қиын,
  Өйткенi, перi , сенiңiз, бақыт үшiн дүниеге келген...
  Бiрақ егер сен қарақшы болсаң, жүзi - ана,
  Қансыз, жаңбырсыз және мәңгiлiк жаман ауа-райысыз!
  Қызыл шашты да атап өттi:
  - Бұлар, әрине, әдемi қыздар мен ұлдар, бiрақ олар бiздiң эльфтердiң тұқымы емес, адамдар нәсiлiнен шыққан! Қараңызшы, керемет , құлақтарының пiшiнiне.
  Оеномай таң қалды:
  - Адамдар соншалықты әдемi, жас па?
  Өртшi жауынгер басын изедi:
  - Дәл осы! Сиқырдың көмегiмен олар мәңгiлiк жастықты алды. Ал қазiр бұл ұлдар жасөспiрiмдiк шағында қалып қойды.
  Олар ендi әрқашан жас және мойынсұнғыш болады.
  Жас ханзада ән айтты:
  Барлық эльфтер, планетадағы адамдар,
  Әрқашан дос болу керек...
  Балалар әрқашан күлу керек.
  Және бейбiт әлемде өмiр сүрiңiз!
  Балалар күлуi керек
  Балалар күлуi керек
  Балалар күлуi керек -
  Және бейбiт әлемде өмiр сүрiңiз!
  Аққұба перi:
  - Опция бар! Олар жақтан ең жақсы күрескер және бiздiң жақтан ең жақсы немесе жақсы күреседi. Жеңiске жеткен жағдайда олжаны бiзбен бөлiседi, ал жеңiлген жағдайда жеңiлген жауынгерге айналады . не құл, не өлiк!
  Oenomaus атап өттi:
  - Бұл логикалық! Мен күресуге дайынмын!
  Айдаһар мiнген қыздар галлеонды қоршап алды. Олар жылдамырақ; үлкен кеме ептi отардан қашып құтыла алмады.
  Бiрақ галлеонда мылтық болды. Олар оларды бағыттай бастады, ал фитильдер тiптi түтiндей бастады.
  Оеномаус күркiреген дауыспен:
  - Мен дуэльдi ұсынамын! Әуе қарақшыларының әдет-ғұрпы бойынша. Бiр жауынгер сiзден, бiреуi бiзден. Жеңiмпазға жүктiң жартысын бересiз. Ал жеңiлген жағдайда , жеңiлген адаммен қалағаныңызды жасаңыз . Бiз сiздi алаңдатпаймыз.
  Гүлдерi бар бағалы сауыт киген капитан қыз былай деп жауап бердi:
  - Тамаша! Бiз бұл шақыруды қабылдаймыз! Мен күресемiн! Ал сiз қалаған адамыңызды ұсынасыз!
  Эльф ханзада Оеномаус батыл айтты:
  - Мен сiздердiң араларыңызда күштi жыныстың жалғыз өкiлiмiн. Сондықтан мен күресуiм керек!
  Қызыл шашты көмекшi агрессивтi түрде:
  - Мен күрескер емеспiн! Мен ұрысқым келедi!
  Ал ол жалаңаяқ, кербез, өте икемдi, кобраның денесi сияқты қозғалмалы аяғын шайқады.
  Жас жауынгер қарсылық бiлдiрдi:
  - Бiз капитанбыз, күресемiз!
  Қымбат сауыт киген қыз басын изеп, жымиып:
  - Маркиз де Диана, сiздiң қызметiңiзде!
  Жас перi сенiмдi жауап бердi:
  - Ханзада Оеномаус! Ұрысқа дайын!
  Жас жауынгер өте ептiлiкпен палубаға секiрiп, ұзын, жiңiшке қылышын суырып алды.
  Леди де Диана да жүзiн тартып, күлiмсiреп сұрады:
  - Нелiктен ханзада кенеттен қанды қарақшыға айналды?
  Оеномаус бұған батыл жауап бердi:
  - Ұзақ айту. Бiрақ мен қанiшер қарақшы емеспiн, тектiмiн! Және бұл өзгередi.
  Маркиз күлiмсiреп жауап бердi:
  - Мен сенi өлтiрмеймiн, сен менiң жеке құлым әрi тұтқын боласың. Мен сенi тiлiңмен аяғымның жалаңаш табанын жалап, сол арқылы маған ләззат беремiн!
  Оеномаус күлiп жауап бердi:
  де сенi өлтiрмеймiн ! Мұндай аяқтарды тiлiңмен қытықтау тiптi жақсы. Бiрақ сiз салмақты жауынгер болсаңыз да, менiң жеңiлiсiмдi күтпейсiз!
  Диана үлкен тiстерiмен кеңiрек күлдi де, жауап бердi:
  - Қарайық! Мен ғана емес, басқа қыздар да сенi тұтқынға мiнгiзедi. Ал бiз сенi қинап өлтiремiз. Бұл жағдайда қалай күлетiнiңiздi көрейiк!
  Қарақшы ханзада жауап ретiнде ән айтты:
  Берiлмеңiз, берiлмеңiз, бас тартпаңыз
  Қорқынышты құбыжықпен шайқаста қорықпа...
  Күлiмсiреу, күлiмсiреу, күлiмсiреу -
  жақсы көрiнетiнiн бiлiңiз !
  Маркиза өте риза кейiппен басын изедi:
  - Сен көңiлдi жiгiтсiң! Сiз керемет әзiлкеш болар едiңiз. Мүмкiн сенi патшайымға да берермiн. Және бұл күлкiлi болады!
  Оеномаус ашуланып жауап бердi:
  - Бос әңгiме жеткiлiктi. Күресейiк!
  Құрыш киген қыз батарея еденiнен секiрiп түсiп, әрiптесiне шабуыл жасаған. Оеномаус оны кездестiрдi, соққыларды қайтарды, тiптi сұлудың құлағын кесiп тастап, жауап бердi. Ол артқа секiрдi де, пантера күлiмсiреумен атап өттi:
  -Ал сен жаман емессiң. Мен сенi монах сияқты ханзада деп ойладым!
  Қыз, алайда, перi емес, оның құлағы адам. Бiрақ Оеномаус - эльф. Адамдар мен эльфтердiң ортақ балалары бар - жартылай тұқымдар . Бiрақ олар әдетте бейбақ деп аталады . Және олар екеуiн де ұнатпайды.
  Маркиз қыз тағы да шабуыл жасады. Ол қылышпен күрделi комбинацияларды орындады. Оның жүзi дауылдағы диiрменнiң қанатындай дiрiлдеп, секiрiп, қайта айналдырды. Және ол шабуыл жасады.
  Алып империяның мұрагерi атанбаған ханзада кеудесiне қатты соққы бердi. Және ол сауытты тесiп өттi. Тiптi қан шашыранды. Ал қыздың жараланғаны анық болды.
  Ол артқа шегiнiп, ысқырып:
  - Қауiптi құбыжық бала!
  Эдмон сыпайы жымиып жауап бердi:
  "Мен құбыжық шығармын, бiрақ мен ұл баладан алыспын!"
  Диана күлiп қайта шабуыл жасады. Оның үстiнен қызыл қан тамшылап тұрса да. Және ол палубаға тарады.
  Қызыл шашты патшайым атап өттi:
  - Мен оның басын бiрден кесiп алар едiм! Мен сөмкелердi тартпас едiм.
  Маркиз-капитан ысқырып:
  - Ал мен саған мұндай мүмкiндiк бере аламын!
  Оеномаус жауап ретiнде жауынгердi қолының астына қылышпен ұрып, сiңiрiн кесiп тастады. Ол қаруды оң қолынан лақтырып жiбердi, бiрақ бiрден сол қолына алды . Және ол осы жекпе-жектегi жағдайдың қожайынындай ет жегiш күлдi.
  Жас жiгiт атап өттi:
  - Сен батыл қызсың! Бiрақ содан кейiн сiз зардап шегесiз. Берген жөн!
  Диана дауыстап:
  - Өлемiз, бiрақ берiлмеймiз!
  Қызыл шашты қарақшы жауынгер шырылдады:
  Сiз бiздi құрметтеңiз, бiзден қорқу керек,
  Әйел қарақшылардың ерлiгi шексiз...
  Жарық эльфтерi әрқашан қалай күресудi бiлетiн,
  Ал планета бiз үшiн ессiз!
  Және жауап ретiнде күлкi, соншалықты жарқын және қоңырау. Барлығы өте керемет және сезiммен көрiндi.
  Ал Диана тағы да шабуыл жасады. Ол сол қолымен оң қолымен жұмыс iстедi. Бұл өте әдемi, сондай сымбатты қозғалыстар болды. Оның үстiне маркиз-капитан етiгiн шешiп, кiшкентай, сымбатты аяқтары жалаңаштанып қалды. Бұл оның ептiлiгiн арттырды.
  Oenomaus атап өттi:
  - Ал жалаң аяқ саған жарасады, қымбатты ару!
  Диана сықырлап:
  - Менiң жалаңаш өкшемнен сүйесiң!
  Жекпе-жек өте агрессивтi болды. Маркиза жабайы ашумен шабуылдап, қаруын ханымның желдеткiшi сияқты сiлкiндi. Және бұл өте әдемi болып шықты. Содан кейiн ұшы Оеномаусты эльфтiң тегiс, түксiз, қызғылт бетiнiң бойымен тырнады.
  Жас жiгiт атап өттi:
  - Сен жақсысың!
  Диана басын изедi:
  - Иә, мен жақсымын! Және тағы да бұрылыс пен бұралу.
  Қызыл қарақшы айқайлады:
  - Оны ұр! Оны өлтiр!
  Оеномаус күлiмсiреп жауап бердi:
  - Өлтiрмеңдер деген Алла Тағаланың өсиетi ше?
  От қыз былай деп жауап бердi:
  - Сөзбе-сөз - зұлымдық жасама!
  Қарақшы ханзада күбiрледi:
  - Демек, жақсы кiсi өлтiруге болады ма?
  Қызыл шашты қыз растады:
  - Бұл мүмкiн емес, бiрақ қажет!
  Осы кезде жараланған капитан қыз тағы да шабуыл жасауға тырысып, өте жақсы әрекет еттi. Және ол Оеномаияны қолы мен иығына тырнап алды.
  Диана айқайлап:
  - Өзiңдi жаман сезiнесiң! Мен сенi өлтiремiн, күшiк!
  Оеномаус шабуылдарды тойтарып, жауап ретiнде ән айтты;
  Бiз шайқастарда өлмес даңқты бiлемiз,
  Қорқынышты бiлмей, батылдықпен шайқаңыз!
  Қылыш бiзге үлкен жетiстiктерге жетуге көмектессiн,
  Жауды жеңiңiз - басқа ештеңе маңызды емес!
  
  Ешбiр күмәндi бiлмей теңiзде жүземiз,
  Қарақшы мен дауыл, дауыл тосқауыл емес!
  Ұрпақ жүрегiнде есте қалады,
  Жау жеңiлдi - бұл барлық марапат!
  
  Сұлулық сiзге махаббат сыйлайды,
  Ал ертең жазалаушы орманды күтедi!
  Өмiрiңiздi филибустермен байланыстыру қауiптi,
  Fortune сүйектердi таңқаларлық жолмен лақтырады!
  Ал соңғы сөзде қарақшы ханзада маркиз қыздың қолын қылышпен шауып жiбердi, қару оның бозарған қолынан түсiп қалды.
  Диана күлдi де, жалаңаш өкшесiн Оеномайдың иегiне бағыттап секiрдi. Ал бойжеткен жайбарақат жүрдi. Жiгiт оны көтерiп алды да, лақтырып жiбердi. Диана палубаға құлап, таң қалды. Ол шынымен секiрмек болды, бiрақ етiктiң саусағының ұшы иегiне тиiп, қыз күштi соққыдан әбден есiнен танып қалды.
  Оеномаус қолдарын жоғары көтерiп:
  - Жеңiс!
  Қыздар мен жалаңаяқ жiгiттер экипажының арасынан шу шықты. Ал жауынгерлер күңдерiмен бiрге тiзерлеп отырды.
  Қызыл шашты жауынгер атап өттi:
  - Әйтеуiр, өте оңай болып шықты! Мен қиынырақ болады деп ойладым.
  Оеномаус күбiрледi:
  - деп ойлады күркетауық сорпаға түстi!
  Қыз күлдi де, күлдi де:
  Эльфтер туралы төмен ойламаңыз
  Уақыты келедi, өзiң түсiнесiң...
  Олар сенiң ғибадатханаңда оқ сияқты ысқырады,
  Ал қыз шайқасқа толығымен жалаңаяқ жүгiредi !
  Қызылбас ұсыныс жасады:
  - Күлдердi жалаңаш өкшесiне таяқпен ұрайық. Менiң ойымша, олар оны жақсы көредi!
  Оеномаус көзiн қысып, былай дедi:
  -Оларға ұнайды деп ойлайсың ба? Ұлдардың дөрекi табаны таяқтың ауыруына соншалықты сезiмтал болмаса да.
  Қызыл шашты қарақшы атап өттi:
  - Ең бастысы, бiзге ұнайды! Бiз сияқты қарақшыларға әдемi ұлдарды қинау өте ұнамды!
  Бiлегi мен тобығында зергерлiк әшекей киген сұлу қыз:
  - Мен маркиздiң көмекшiсi ретiнде күрестi жалғастыруға дайынмын! Ал олжаның қалған жартысын жеткiз!
  Өрт қарақшысы айқайлады:
  - Ол менiкi! Мен онымен күресемiн! Бұл түсiнiктi.
  Эномай басын изеп келiстi:
  - Логикалық! Бәрiн жалғыз алып кету мен үшiн емес. Тiптi мен сен үшiн ең маңыздысы болсам да.
  Қызыл шашты жауынгер қарсылық бiлдiрдi:
  - Теңдердiң арасында бастық жоқ. Ал мен қарусыз күресудi ұсынамын.
  Туника киген жауынгер атап өттi:
  - Қарусыз ба? Сен қорықпайсың ба, эльф?
  От қарақшысы батыл жауап бердi:
  - Қасқырдан қорқу үшiн орманға барма!
  Туникалы қыз, бұл сүйкiмдi бал аққұба, нәзiк үнмен сұрады:
  - Сүйкiмдi жiгiт бiзге ән айтып берсiн. Менiң ойымша, бiрдеңе лирикалық, басқа қыздар менi қолдайды.
  Екi жақтағы арулар бiр ауыздан шырылдады:
  - Қош келдiңiз! Әндерiңiз көкiрегi ояу болғанын қалаймыз!
  Оеномаус күлiп ән айтты:
  Ендi есiмде, нұрлы жүзi,
  Бұл көзқарас жүрегiмдi қанжардай тесiп өттi!
  Мен отты желдiң ағынында күйдiм,
  Сiз жауап ретiнде үнсiз қалдыңыз!
  
  Даусыңыз қандай әдемi, таза,
  Еркелетулерiңiздiң шексiз сарқырамасына сенемiн!
  сенсiз жеккөрiнiштi өмiр керек емес ,
  Ендi менi мәңгiлiк сәуле нұрландырады!
  
  Сiз шексiз махаббат құдайысыз,
  Керемет нұрға толы мұхит!
  Мұз бұғауларын әзiлдеп,
  Сенсiз таңды көрмеймiн!
  
  Жүзiңiз күн сияқты жарқырайды,
  Ғаламда бұдан артық әдемi фигуралар жоқ!
  Құмарлық сезiм дауылдай жауып,
  Сiзбен мәңгi бiрге болу бақыт!
  
  Жан дүниемдегi дерт дауыл боп соғады,
  Ал кеудемдегi от аяусыз жанады!
  Мен сенi жақсы көремiн, сен оның есесiне мақтанышпен қарайсың,
  Мұз сынықтары жүрегiңдi жаралайды!
  
  Шексiз жұлдызды мұхиттағы шамдар арасында,
  Сен екеумiз қырандай көкке қалықтадық!
  Рубинмен жарқыраған ерiндерiңiз,
  бiрдеңенi нәзiк және құмарта айтты!
  Ал қол шапалақтау соншалық, арулар рахаттана тұншығып қалады. Бiрақ сол кезде қыздардың бiрi айқайлады:
  - Мұнда екi жауынгерлiк фрегат келе жатыр!
  Оеномаус мұңды күлiмсiреп:
  - Ал, дәл осыны қалағаныңыз ба? Сiзге қызықты жекпе-жек керек болды ма? Сондықтан сiз оны аласыз!
  Қызылбас ашуланып:
  - Олар шақырды! Сарбаздары бар крейсерлер. Ендi сiз жалаңаш өкшеңiзге соққылармен құтыла алмайсыз!
  Дүрбiмен қарап тұрған қыз:
  -Кемелерде орктар бар. Бұл бiздi күрделi сынақ күтiп тұрғанын бiлдiредi.
  Оеномаус логикалық түрде атап өттi:
  - Бiрақ бiз ар-ұжданымызға зиян келтiрмей жауларымызды өлтiре аламыз. Әдемi жауынгерлерге қол тигiзгенде жүрегiң қан жылайды!
  Жасыл шашты қыз айтты:
  - Бiздiң айдаһарлар фрегаттарға қарағанда жылдамырақ. Бiзде кетуге уақыт болуы мүмкiн!
  Қарақшы ханзада шешiмдi түрде:
  - Бiздiң сөздiкте қашу деген сөз жоқ!
  өлiм-жiтiм шайқасына әзiр тұрған ашумен ән айтты ;
  Бiз ажырасуға, қайғыға толы әлемде өмiр сүремiз ...
  Жауынгер жалғыз қалғанда не iстеу керек ?
  Құдайлар, дұрыс, қатыгездiкпен бiз үшiн шешiм қабылдады -
  Бұл жiгiт ғибадатханаларын сұрға айналдырады!
  
  Ғалам махаббатқа соншалықты қатал,
  Ажыраудың көз жасы сарқырамадай ағып жатты...
  Жанашырлық iз-түзсiз жоғалды, арман сияқты,
  Ал өмiр жұмсақтықсыз тас сияқты болды!
  
  Шөлде аяз, мұз ыстықтан өртенiп жатыр.
  Тот басқан шынжыр жүрегiмдi қалай орап жатыр!
  Бөлу жаңбыры төбедегi фракциялар сияқты соғады -
  Қалталар бос, мыс ғана қалды!
  
  Бiрақ жауынгердiң ерлiгiне сенiм шабыттандырады,
  Құдiретi күштi Құдай, бiлесiң бе, берiк ант бердi!
  Ол бiз үшiн жылы мамырда жапырақтар сияқты болады,
  Бiз көктеп шыққан кезде таңды қарсы аламыз!
  
  Сiз планетаны бақытты еткiңiз келе ме?
  Әрқайсымыз бұлбұлдай асқақ сайраймыз ба?
  Содан кейiн ең тәттi бал линден ағашынан алынған өнiм болды -
  өтiрiкке нүкте қояйық !
  
  Құдайды алдаудың қажетi жоқ, маған сенiңiз,
  Ол қайсымыз қорқақ және сұм екенiмiздi жақсы көредi !
  Құрбандыққа Жаратқан Иенiң мағынасын берiңiз,
  Бұл таңқаларлық емес, мен сiзге қайтарамын!
  
  бiздi желiде ұстады ,
  Адам өлтiрудiң қайда аяқталатынын ешкiм бiлмейдi.
  Яһуда шiрiген көктеректе iлулi тұр -
  Ал сенгендер үшiн - лавр тәжi!
  
  Кез келген адам жақсы бола алады
  Бiздiң таңдауымыз саналы - Мәсiхке ұмтылу.
  Бiрақ кейде шалшық қан болады,
  Кем дегенде, уәде бар - мен жақында келемiн!
  
  Дүние, сенде қанша зорлық бар,
  бейбiт өмiр сүре алмайтын сияқтымыз !
  Әйелi сарбаздың табытының үстiнде жылады,
  Өмiрдiң нәзiк жiбi қандай жiңiшке!
  
  Қан төгу бiздiң шақыруымыз емес -
  Сүйгiм келедi, Отан жұмағын сыйлағым келедi!
  Нелiктен бұл бәрiмiз үшiн жаза?
  Жауап: бар байлығыңызды кедейлерге берiңiз!
  
  Құтқаруды ақшаға сатып алу мүмкiн емес,
  Өйткенi Құдай үшiн алтынның бағасы жоқ!
  Ал сен жексенбiде шiркеуде тағзым етесiң,
  Қырандай қанатты болу үшiн!
  
  Ал уақыт келедi - Құдай Патшалығы келедi,
  Зұлымдық пен жыртқыш қараңғылық бiтедi!
  Рухани ерiк жойылады, қарғыс атқан құлдық,
  Ал ел Бақыттың ұлылығына айналады!
  Осындай шабыттандыратын әннен кейiн айдаһардағы қарақшылар қыздар орктарға толы үлкен фрегаттарды - иiсi және түктi аюларды алып, шабуылға шықты.
  Жағымсыз жаратылыстарға қарағанда қыздар аз болды, бiрақ олар әлдеқайда ептi және ептi болды.
  Содан кейiн сауда кемесiнде болған қыздар да қарақшылар жағында шайқасқа кiредi. Сондай-ақ құлдар қаруларды бөлшектеуге асықты. Бұл адамдар мен эльфтердiң мәңгiлiк тарихи жаулары - орктарға қарсы әсерлi бiрлiгi.
  Оеномаус та шайқасқа қосылды. Жас жiгiт екi қылышты бiрден сермеп, диiрмендi жүргiзiп, орктардың басын кесiп тастады. Ол арыстанның қаһарымен күрестi.
  Ал оның қасында қызылбас . Қыздың жалаңаш өкшесi орктың иегiне тиiп, жақ сүйегi сынып қалды. Содан кейiн орк құлап, оның мүйiздерi оның асқазанына тидi . Және бұл тартысты шайқас болды.
  Оеномаус батыл күреседi. Мұнда ол семсермен көбелектi желдеткiштей ұстайды, қырыққабаттай домалап тұрған бастарды кесiп тастайды.
  Жас ханзада ерлiктiң ғажайыптарын көрсетiп, бар ынтасымен жырлайды:
  Жұдырығың күштi болса -
  Бұл сiз өмiрде бiрiншi боласыз дегендi бiлдiредi!
  Сонда жолдас кедей емес,
  Оның жүрегi алтын, жүйкесi болат!
  
  Бiрақ одан да маңыздысы, оған сенiңiз, бұл күштi ақыл,
  Өйткенi эльф жауынгерi жануарға қарағанда салқын .
  Өмiрде көңiлсiз болсаң,
  Сонда көңiлдi күлкi сiздi жақсы көредi!
  
  Автоматты толықтыру, бiлу, жұдырыққа күш,
  Өйткенi ол бiлiмге толы, Ноу-Хау!
  ақымақтың қолына берiп көрiңiз ,
  Сонда сiз тек сый ретiнде ауырасыз!
  
  Олар сойылмен аңға шыққан кездер болды.
  Садақ, қалың терiге қарсы жебелер...
  Бiрақ олар тиындар кеткен жерде червонец жасады,
  Және галактикаға секiру өте оңай!
  
  Бiлiм жақсы болғанымен -
  Бiрақ батылдық таныту да қызық...
  Штыкқа тең, ол қашау болады,
  Ал бiз Отанға өте адал қызмет етемiз.
  
  Бiрақ зұлымдық - бұл ауыр крест,
  Майданымыз қанға толы...
  Нелiктен Құдiреттi Құдай азаптан кейiн қайта тiрiлдi?
  Солдаттардың әскери жиынын күшейту үшiн!
  
  Қыздың көз жасы - сүйiктi досы құлады,
  Анасы ыңылдап дұға оқиды.
  Терезелердiң сыртында аяз бар, ал Камин сөнiп қалды,
  Мiне, көрiктi жiгiт жер астында жерленген!
  
  О, қатал тағдыр, неткен зұлым тағдыр,
  Мария Мария , сенiң жақсы мiнезiң қайда?
  Ер адам тезiрек құда болғысы келдi,
  Ендi мiне, жел қарағайдың астынан шаңды ұшырып тұр!
  
  Өмiр бақытты болады - жақсы болады,
  Алма пирогы бал көкнәр тұқымына айналады...
  Құбыжық қарсылас шаң мен ұнтаққа айналады,
  Нағыз сәттiлiк босағадан аттасын!
  
  Барлығы Эльфте жасалады, ал лақтыру Фарста,
  Жұлдызға толы гирляндияны жұдырықтайық!
  Сәлем балалар, тек жоғары сынып,
  Ал отқа сұмдық сұмдық лақтырылды !
  
  Пулемет бұрыннан таныс болды - оқтар ағынмен төгiлiп жатыр,
  Ал жау таусылды, қалағаны нөл!
  Жеңсең, бай боласың,
  Өрттi кiм бастаса, ол жоқшылыққа ұшырайды!
  Бұл өте өткiр және ептi қылыштардың серпiлiсi бар ән және үлкен шайқас. Соққылар асфальтқа түскендей бастарына түседi. Ал қазiрдiң өзiнде көптеген орктар өлтiрiлдi. Соғыстағы күңдер. Олардың ешқайсысы он төрттен асқанға ұқсамайды, бiрақ бәрi бұлшықеттi. Күлдердiң арық денелерi еңбекпен шыңдалады. Ал кедiр-бұдырлы өкшесi орктардың иегiне үздiксiз соғылып, жақтарын сындырды.
  Капитан қыз есiн жиды. Ал ол отырды. Оның екi қолы ауыр жарақаттанған - сiңiрлерi кесiлген. Бұл өлiмге әкелмейдi, сиқырлы және сиқырлы сусындардың көмегiмен зақымдануды қалпына келтiруге болады. Бiрақ бұл кем дегенде екi сағатты алады. Бұл арада ол төбелесе алмайды.
  Ал көмектесетiн ешкiм жоқ - қыздар мен жiгiттердiң бәрi шайқаста, олар жабайы қаһармен шайқасады. Бұл сондай қатыгез шайқас.
  Диана қозғалды, бақытымызға орай оның аяғы жалаңаш және салыстырмалы түрде бүтiн болды. Маймылдай ептi саусақтарымен капитан қыз алғашқы көмек қобдишасын iздей бастады. Жараларды емдейтiн сусын бар, және өте ауыр, және әмбебап бальзам. Оның үстiне аяқ-қолды орап, бальзаммен, дәрiмен майлап болған соң неге ұрысқа қосылмасқа?
  Жалаң аяқпен сiз өте күштi және улы заттарды лақтыра аласыз. Және бұл өте керемет және жойқын болар едi.
  Диана сенiмдi әрекет еттi. Оның аяғы соншалықты жалаңаш және ептi. Ол етiктердi құлықсыз кидi, тек оның мәртебесiн баса көрсету үшiн. Бiрнеше нұрлы және мәңгiлiк жазы бар әлемде аяқ киiмнiң аяғы салқындап кетпеуi үшiн емес, сұлулық үшiн және құл емес, құл емес екенiн баса көрсету үшiн қажет. Және бұл логикалық ...
  Мұнда балалардың бiрi жалаң аяқ, орктың мұрнына өткiр иненi лақтырды. Ал ол удың бiр бөлiгiн алып, тоңып, бiрден қайтыс болды.
  Күл ынтамен ән салып, басқа күңдер де қосылып, адам болып, адамша жырлайды:
  Ендi ғаламда проблемалар болса,
  Бұл ешбiр бағамен болмайды ...
  Сiз ендi өзгерiстi қаламайсыз
  Адам не қалайтынын бiлмейдi!
  
  Күштi күшi бар Чернобог бар,
  Ұлының әмбебап күшi бар ...
  Ол кiсiнiң маңдайына бередi,
  Адамзат толығымен жабайы болып кетпеуi үшiн!
  
  Иә, құдiреттi нәсiл Оны жаратқан,
  Адамдардың дамуына себеп болуы үшiн...
  Адам бәрiн бiрден қалайды,
  Ал адамдар қатты күресудi үйрендi!
  
  Жауынгер зұлымдықты жеңгендей,
  Адамның игiлiгi үшiн жаралған сол таяқ...
  Ол жан мен тәнге жақсылық төктi,
  Күресудi үйрену ешқашан кеш емес!
  
  Құдiреттi Құдай ненi қалайды?
  Олар Эльфтi тiзе бүктiруге батылы жетпеуi үшiн ...
  Зұлым тағдыр басқармауы үшiн,
  Жүздеген ұрпақ дами берсiн!
  
  Иә, Чернобог - бұл адамдар үшiн ынталандыру,
  Жалқаулық, тоқырау болмас үшiн...
  Оркшиста болсын ұрып - соғу,
  Орклиннiң айналасында достық формада жүрiңiз!
  
  Қиын болса адасып қалма,
  Отан басына бәле түссе...
  Род мұны әдемi және оңай жасайды,
  Тек адамдарды қозғалту үшiн!
  
  Чернобог - бұл сенiң ағаң,
  қатал болғанымен , сенi шексiз сүйедi...
  Сiз ең көп ұпай жинайсыз
  Сiз Эльфке мәңгi қызмет етесiз!
  Орктар үлкен шығынға ұшырады, оларды қыздар да, ұлдар да кесiп тастады. Тiптi Диана да қолдарын орап, шайқасқа кiрдi. Ал олардың жалаңаш саусақтары орктардың мойнына тиiп, қан тамырларын кесетiн ұстараларды лақтырып жiбердi. Әр түрлi жұлдыру және басқа заттар. Және бұл өте әсерлi көрiндi.
  Содан кейiн Диананың жалаң аяғы сығымдалған жас шөптерi бар бұршақ лақтырды. Бiрден генерал бастаған он шақты орк лақтырылып, фрегаттың бүйiрiнен ұшып кеттi. Бұл шынымен де қоңыр және ұсқынсыз аюлардың үлкен жойылуы және өлiмi.
  Оеномаус күлiмсiреп:
  - Екеумiздiң қанымыз бiр: сен екеумiз! Дұрыс па?
  Диана мейiрiмдi күлiмсiреп жауап бердi:
  - Бiрлiгiмiз жараса, жеңiлмейтiнбiз! Адам мен эльф - күш, және бұл өте мақтаныш!
  Қыздар қысымын арттырды. Тiрi қалған орктар дөрекi парашюттердi пайдаланып, қанатты фрегаттардан сырғанап төмен секiре бастады. Парашюттердiң кейбiреулерi ауыр салмағынан жыртылып, үлкен аюлар тас сияқты құлап кеттi, бiрақ тас тастардан айырмашылығы, олар айқайлап , қатты лас қарғыс айтты!
  Диана твиттерде:
  Жақсы әйел болу оңай емес,
  Мейiрiмдiлiк биiктiкке байланысты емес!
  Оеномаус өткiр және ұзын қылыштарымен тағы бiр диiрмендi алып, үлкен аю капитанының басын кесiп тастады. Ол палубада бөшке сияқты аунап, қан шашырайды. Ал жас ханзада ән айтты:
  Қайтадан өзендей ағып қан,
  Сiздiң қарсыласыңыз өте қиын...
  Бiрақ шайтаннан қорықпа,
  Және құбыжықты қараңғылыққа қайтарыңыз!
  . Љ 6 ТАРАУ.
  Жетi басты айдаһар герцогинясы және бiр мезгiлде Сиқырлар академиясының бас шеберi ысқырып, сұрады:
  Ересек адамның бойына көтерiлiп, бiр минут болса да ауада iлiнiп кете аласыз ба ?
  Доминика күлiп жауап бердi:
  Мен iстей аламын, бiрақ мен мұны басқаша iстей аламын
  Шықтың арасынан жалаң аяқ жүгiрiңiз...
  Қыз бақа сияқты секiредi -
  Бұл басқалардан басқа нәрсенi бiлдiредi!
  Айдаһар герцогинясының аузы ашылып, одан от лаулап шықты. Жалын өтiп, сұлу қызды жалаңаш, қызғылт, өкшесi әдемi қисық табандарын қатты күйдiрiп жiбердi.
  Ал Доминик айқайлады, бiрақ бiрден оның иегiн қатты қысты. Ал оның кеудесi ауырып кеттi. Жақсы соқты, тiптi көпiршiктер бiрден iсiнiп кеттi. Ежелгi инквизиторлар оны азаптағандай болды.
  Қыз ырылдап:
  Сiз үшiн әлi де Ланселот пен Король Артур бар!
  Айдаһар герцогиня айқайлады:
  Менi қорқытуға батылы баратын бұл тағы кiм ?
  Нимфа маркиза былай деп жауап бердi:
  - Бұлар адам ауыз әдебиетiнен шыққан кейiпкерлер. Олар сiз үшiн мүлдем қауiпсiз, Мәртебелi!
  Айдаһар ұрғашы ақырып:
  - Жарайды! Ендi сiзде практикалық тапсырма бар, күйген аяқтарыңызды емдеңiз. Бұл iс жүзiнде өте пайдалы және өмiрде бiрнеше рет пайдалы болады.
  Доминика қатты жымиып, ән айтты:
  - Ал бiр, екi, үш және бес!
  Қайталаудан жалықпаймын...
  Дәл солай айту
  Бұл сiзге суды лайлау үшiн жеткiлiктi!
  Гранд Мастер Айдаһар атап өттi:
  -Ал ол сыпайы қыз. Мүмкiн оның өкшесiн қуырып қана қоймай, саусақтарын сындыратын шығар?
  Нимфа маркиза былай дедi:
  - Сабыр керек, герцогиня . Мүмкiн, бұл қыз күштi жынысты құтқарудың жалғыз мүмкiндiгi. Ал еркектердi қайтар!
  Айдаһар ұрғашы ақырып:
  - Бұл ақымақ! Суға батқан адам сабан алады, ал сен адам қыздың жалаңаш өкшесiн ұстайсың . Ол ерекше қабiлеттерiн көрсетпедi.
  Нимфа маркиза қарсылық бiлдiрдi:
  ешбiр сиқырсыз немесе заклинаниясыз өз бұйрығымен тасты көтере алды және бұл көп нәрсеге тұрарлық!"
  Монцеррат герцогинясы күлiп жауап бердi:
  - Иә, ол маңдайын ауыртып алды. Рас, қазiр iзi де жоқ. Ал бұл адамдарға тән емес.
  Weasel растады:
  - Оның ерекше және таңдаулы екенi бiрден байқалады! Және бұл ерекше, шынайы және нәзiк көзқарасты қажет етедi.
  Айдаһар герцогинясы бiрден жетi басын изедi:
  - Иә, шынайы, ерекше көзқарас... Үлкен құрметтiң белгiсi ретiнде оның өкшесiн тiлiммен жалауым керек шығар!
  Доминика шошып, сенiмдi жауап бердi:
  - Жоқ, тiлiңдi қолданбаған жөн! - деп қосты ол күтпеген жерден бетiн әлдеқайда тәттi етiп. - Тiл дененiң ең күштi бөлiгi екенi даусыз. Ол миллиондаған әскердi жылжытуға қабiлеттi!
  Нимфа маркиза:
  -Оған қарапайым тапсырма берiңiз. Мысалы, ол мысықты өзiне жақындатып, ызылдасын, содан кейiн керi қайтсын!
  Мұнда күлгiн көйлек киген, қолында сиқырлы таяқшасы бар бұрын үнсiз тұрған әйел тролль қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Бiз оның котенканы азаптауына жол бермеймiз. Менiмен сиқырлы таяқшалармен күрескен дұрыс. Бұл шынымен маңызды емтихан және тиiмдi сынақ болады!
  Ол сапфирмен және күлгiн және сирень гауһар тастармен безендiрiлген сандалының өкшесiн басып тастады.
  Айдаһар герцогинясы жауап бердi:
  "Жаңадан бастаған қызға Айдаһар академиясының шеберiмен күресу өте қиын". Сiзбен күресу қиын болды, тiптi бұл өте тәжiрибелi және тәжiрибелi Ласка!
  Әйел тролль күлiп:
  - Тiптi! Осыдан кейiн тiптi Өлмейтiн Кощей одан қорықпайды!
  Сонда Доминика сөйлеп:
  - Не, сенде Өлмейтiн Кощей бар ма?
  Айдаһар герцогинясы басын изедi:
  - Әрине, бар, бiрақ ол алыс патшалықтағы алыс елдерден алыс. Бiрақ бұл арам пиғыл бар !
  Хит қыз жымиып:
  - Әлде iндет шығарған шығар? Барлық еркектердi өлтiрiп, әйелдерiңiздi ұстау үшiн!
  Айдаһар герцогинясы жауап бердi:
  -Әрең! Бiзде әйелдер еркектерге қарағанда он есе көп. Ал өлмейтiн Кощейдiң әскерiн құрайтын орктар мен гоблиндердiң арасында, керiсiнше, еркектер әйелдерге қарағанда он есе көп және олар әлдеқайда үлкен және күштi. Неге ол өз қол астындағы әскерiн және әскерiн жойсын!
  Доминика атап өттi:
  - Бiрақ iндет Кощейдiң өзiне де әсер етпей ме?
  Әйел тролль басын изедi:
  - Иә, оған бiрде-бiр жауынгерлiк сиқыр жұмыс iстемейдi. Ешқандай қару алмайды. Тiптi сiздiң сутегi бомбаңыз оны жоя алмайды. Мәнi осындай!
  Соққыға ұшыраған қыз атап өттi:
  - Бiрақ оның жұмыртқасында, иненiң ұшында өлiм бар шығар!
  Айдаһар герцогиня күркiреген дауыспен жауап бердi:
  - Бұл оңай емес! Егер Кощейдiң өлiмiн табу оңай болса, ол көп уақыт бұрын тiрi болмас едi. Сонымен, оның ғасырлар өткенi сонша, ...
  Нимфа маркиза оған жауап бердi:
  - Әлi де ағашқа секiрдiңiздер, бiрақ оның өз күшi бар, таққа отырды. Бұл қандай зат екенiн ойлап көрiңiз!
  Доминика оны алып, ән айтты:
  Маймылдар бет жасайды
  Ал олар бұтақта отырады...
  Әлi де жеңiл
  Бiздiң ата-бабаларымыз болған!
  Әйел тролль:
  - Кощей, әрине, күдiктенедi. Ал iндет басталған кезде ол, әрине, бiрiншi болып күдiктендi. Бұл, бiр жағынан, зұлымдық осiнiң басы. Жүз басты еркек айдаһар сияқты , айдаһарлардың ең үлкенi, императорлардың императоры және зұлым. Бiрақ бұл құбыжық та тастай болып, күйредi. Бiрақ Кощей тым болмағанда бiр нəрсе бередi! Оның үстiне олар жындардың патшасы Iбiлiстен де күдiктендi... Жындар - рухтар, олар тастай алмайды.
  Бiрақ жындар әйтеуiр жасырынып қалды. Және олар жоғалып кеткендей болды!
  Доминика жауап ретiнде ән айтты:
  Джин айқайлады, жоқ, сенiңiз, қыздарда күш бар,
  Және жоғалып кеттi ...
  Сонда айдаһар сұлуға қарсылық бiлдiрдi ,
  Өтiнемiн, жүгiр!
  Маркиз де Ласка былай дедi:
  - Жындар жақсы да, жаман да болады. Олар күштi, бiрақ мүмкiндiктерi шектеулi. Бiрақ теориялық тұрғыдан, егер ерлер немесе әйелдердiң бiреуi жын императоры Iбiлiстен еркек нәсiлiн жоюды сұраса және бiздiң ғаламдағы осы ең үлкен күшке билiк беретiн құдiреттi сақинаны таба алса, онда ол мұны тудыруы мүмкiн!
  Доминика басын изедi:
  - Бұл әлдеқашан бiр нәрсе! Бiз құдiреттi сақинаны табуымыз керек. Сосын бәрiн жөндеймiз.
  Айдаһар ұрғашы күлдi, оның даусы күн күркiрегендей болды. Содан кейiн ол жауап бердi:
  - Бiр сақинаны табу өте қиын. Өйткенi ол бүкiл галактикамен салыстырылатын аумаққа билiк бередi. Оның үстiне, егер сiздiң ғаламыңызда жұлдыздардың сирек орналасуына байланысты галактика бос дерлiк болса, онда бұл жерде триллиондаған саналы тiршiлiк иелерi мен көптеген патшалықтар мекендеген аумақ. Бiздiң ертегi әлемiнде император болмағандықтан, оны әлi ешкiм таппаған сияқты!
  Доминика күлдi де:
  - Сенiң құдайың бар ма?
  Маркиза-нимфа былай деп жауап бердi:
  ғаламда Жаратушы, сондай Ұлы Құдай бар ма , жоқ па, оны әлi ешкiм бiлмейдi. Тiптi өлмейтiн Кощей. Бiрақ төменгi дәрежедегi құдайлар бар . Бiрақ олардың пайдасы шамалы, алыс болғаны абзал. Жалпы, Құдай сөзiнiң мағынасы көп. Демек, ең жоғары жындар құдайларға күш-қуат жағынан тең.
  Әйел тролль:
  - Бiзде де дiн бар, бiрақ пайдасы шамалы. Айтпақшы, сiздiкi сияқты. Ендi, коронавирус болған кезде , шiркеулер шынымен бос болды, ал дұғалар бiреуге көмектестi немесе ладан оларды вирустардан қорғады. Тiзе бүгiп, иiлiп тұрып бiрдеңе сұраймын деп неге сенгiшсiң!
  Доминика агрессивтi түрде жауап бердi:
  - Бiрақ мен Құдайға да, құдайға да сенбеймiн! Ал мен бұған мән бермеймiн. Бiрақ мен бұрын эльфтерге сенбейтiнмiн және оларды ертегi және адамның ойлап тапқаны деп санайтынмын. - Қыз жалаңаш табанын тас тақтаға қағып, сөзiн жалғастырды. - Ал қазiр көрiп тұрмын, эльфтер, айдаһарлар, тролльдер, нимфалар бар екен, Құдайға, перiштелерге неге сенбеске? Оның үстiне, көптеген миллиардтаған адамдар Құдiретi шексiз Құдайға сенедi және олардың барлығы емес, тек кiшкентай балалар ғана айдаһарлар мен эльфтерге шындап сенедi.
  Маркиз Ласка күлдi:
  - Мен бiлемiн! Бұл қыз кiшкентай кезiнде Дунно туралы мультфильм көрiп, шын мәнiнде ауладан сиқырлы таяқша iздей бастады. Және ол әрбiр бұтақты тексердi. Ал басқа балалар оған күлдi. Шындығында, тiптi ерте жаста көптеген адамдар сиқырлы таяқшалардың ертегi екенiн түсiнедi!
  Доминика атап өттi:
  - Бiрақ сiздiң әлемiңiзде сиқырлы таяқшалар бар!
  Әйел тролль басын изедi:
  - Әрине бар! Ал аман қалу үшiн сiз оларды қалай пайдалануды үйренуiңiз керек !
  Айдаһар ұрғашы ақырып:
  - Дәл қазiр! Оған сиқырлы таяқшаны берiңiзшi, көремiз бұл өте өткiр, тiлi батыл қыздың не iстей алатынын!
  Доминика ән айтты:
  Таң қалмауларыңызды сұраймын
  Егер сиқыр болса!
  Егер бұл орын алса, егер сиқыр болса!
  Ласка атап өттi:
  - Жақсы, ол сүйкiмдi емес пе? Сондай сиқыршы!
  Әйел тролль сиқырлы таяқшасын оң қолына мықтап алып, бiр сiлтедi. Ал Доминиканы найзағай соқты. Бiрақ актриса қыз соңғы сәтте секiрiп үлгерiп, соққыны өткiзiп алды. Артымдағы мәрмәр тақта ерiп, түтiндей бастады.
  Айдаһар герцогиня дауыстап:
  - Сау бол, Кобра! Сiз бүкiл жабынды зақымдайсыз!
  Уазель күлдi де:
  - Бұл сиқырлы таяқша әдiсi!
  Әйел тролль Кобра жауап ретiнде ән айтты:
  - Жаман ана, менiң әдiсiм қарапайым,
  Мен мысықтың құйрығынан тартқанды ұнатпаймын!
  Доминика жауап ретiнде айқайлады:
  Менiң оқушыларымда қорқынышты түс бар,
  Бiр секiру - бiр соққы!
  Айдаһар герцогиня сөзiн бөлiп:
  -Қарашы, оның көпiршiктерi кетiп қалды! Адамдарда зақым соншалықты тез кетпейдi. Қандай қыз !
  Нимфа маркиза растады:
  - Дәл осы! Мен бұл туралы қателескен жоқпын. Регенерация күшiнде сирек кездеседi, тiптi сиқыршылар үшiн де, сиқырмен емделмеген.
  Доминика көзiн қысып, қолдарынан тұрып қалды. Оның жалаң аяқтары ауада бұранда қалақтары сияқты жарқ еттi. Ал қыз оны алып, күмiс дауысымен жiгерленiп ән салды:
  Бiз шайқастарда ерiк-жiгерiмiздi жұмсадық,
  Аға, олар Отан үшiн шайқасты.
  Элфинизм сияқты көрiндi алыстан,
  Эльф солдаты Орклинге кiрдi!
  
  Ата-бабаларымыз қылыш соққан,
  Содан кейiн қарулар iске қосылды ...
  Қайың ағаштары бұтақтарын ашады,
  Қыздар пирог пiсiрiп жатыр!
  
  кез келген шайқаста сәттi ,
  Ол заттарды өз ойымен қабылдауды бiледi.
  Кейде таза тозақ жанады.
  Бiрақ бiз қарсыласты жеңемiз !
  
  Эльф жердi қорғайды,
  Жалаңаяқ, жалаңаш жүргендерге пана бередi.
  Бiз шайқасты мамыр айында аяқтадық,
  Оркмахты ашулы жеңiлiс күтiп тұрды!
  
  Ал құрылыс пен егiстiктен кейiн,
  Егiс гүлдеп, қара бидай үйiлiп жатыр.
  Сiз батырсыз, қыздар, аталар,
  Траншеяларда қар жауып, аяз болды!
  
  Бiздiң ержүрек Отанымыздан,
  Терең тағзым алыңыз.
  Элфинизмнiң тулары желбiредi,
  Ал фюрердiң баннерлерi қырып тастауға арналған!
  
  Ғасырлар өтедi астымызда жұлдыздар,
  Империя - бұл галактикалар тобы.
  Туылу ешқашан кеш емес
  Ал жауды ғарышта көм!
  
  Бiрақ мен сананың тыныш болатынына сенемiн,
  Ал адам бәрiнiң анасындай,
  Мұнда ежелгi отбасы өркендеп жатыр,
  Даңқ нұры - Рақым!
  Ал қыз өте әдемi ән айтады, ол сондай керемет әлемдiк деңгейдегi әншi. Немесе квази-әлемдiк - бұл одан да күлкiлi.
  Айдаһар герцогиня айқайлады:
  -Тамаша! Немесе оны алып, жасай аласыз ...
  Әйел тролль Кобра айқайлады:
  - Сиқырлы таяқшалармен күресетiн кез келдi! Және ешқандай тырнақтарсыз! Бiз жаумен соңына дейiн күресемiз!
  Нимфа маркиза сықырлап:
  - Ақымақ болма! Ол саған қандай жау. Бұл күштi жынысты құтқару және қайтару үшiн бiздiң соңғы мүмкiндiгiмiз болуы мүмкiн!
  Доминика ашуланып күбiрледi:
  - Маған сиқырлы таяқшаны берiңiз, мен қоспаны қарсыласымнан түсiремiн. Мен юбка киген Гарри Поттермiн, бiлмеймiн!
  Айдаһар герцогиня күбiрледi:
  - Бұл қандай топ?
  Уизель түсiндiрдi:
  - адам ертегiлерiнiң кейiпкерлерi және фольклор Гарри Поттер - сиқырлы академияда оқыған бала, ал Дунно - күлкiлi мультфильм .
  Кобра күлiп, таяғын сiлкiп жiбердi. Пульсар ұшып, актриса қыз тұрған жердi соқты . Ал ол, Доминика, шаңы жоқ қызғылт өкшесiн жарқыратып, өте ептiлiкпен артқа секiрдi. Ал жалын оның табанын алып, жеңiл жалады.
  Қыз айқайлап:
  - Әй , бұзық !
  Және ол қолын бұлғады. Кенет нимфаның қолында ұстаған сиқырлы таяқша оның алақанына қорқынышты күшпен кiрдi.
  Ал Доминик оны ептi маймылдай қатты ұстап алды. Осыдан кейiн ол жауап ретiнде пульсар атып жiбердi.
  Актриса қыз сыбырламады, сыбырламады, ол жай ғана сиқырлы артефактпен қол бұлғады. Ал отты тромб Кобраға қарай ұшты. Ол мұны күтпедi және нокдаунға түстi. Оның тек өкшесiн жауып тұратын жартылай аяқ киiм үлгiсi жоғары қарай дiрiлдеп кеттi. Ал әйел тролльдiң ауыр жарақат алғаны анық болды. Және ол ұзақ жылады. Ол сиқырлы таяқшасынан оқ жаудыра бастады.
  Ал пульсарлар аспаннан бұршақ жауғандай шашырап кеттi. Шынымен де соққы алмасу болды.
  Дәлiрек айтсақ, бiр қатты соққы мен қиғаш соққылар тiзбегi нысанаға жетпей қалды.
  Пульсар айдаһар герцогинясына да тидi. Ол жауап бердi де, аузынан от шығып ырылдады. Оның жарығы зиянсыз емес едi, ол тiптi маркиза нимфаны да ұстады.
  Ол да сиқырлы таяқшасын сiлкiп, ақырды:
  - Балалар жетерлiк! Сiз шынымен де барлық шектеулерден өттiңiз.
  Бiрақ екi қыз да тынышталуды ойламады. Өзiндегi жын-шайтандық күштi сезiнген Доминика сиқырлы таяғымен ұрып , пульсарларды бiрiнен соң бiрiн лақтырды. Ал оның доптары әйел тролль шеберiнiң аяғына тиiп, сандалдарын өртеп жiбердi.
  Ол ашуланып айқайлады:
  - Адам тауығы!
  Нимфа маркиза қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Бұл сұңқар ханым немесе кем дегенде батпырауық болуы мүмкiн!
  Доминика қайтадан соқты , бұл жолы оның құтырған отының цунами толқыны жалыннан жасалған сойылдай соқты.
  Ал әйел тролль Кобра айқайлап, сиқырды шектеусiз шығарады. Бiрақ от бағанасы оны лақтырып жiбере салысымен, ол оның көйлегiн күйдiрiп, кеудесiне тиедi.
  Әйел тролльдiң тынысы тарылды. Ал Доминика оны әрi қарай алып, басына өлтiрушi пульсарды қосты. Ал бұл менiң миыма балға тигендей болды .
  Кобра айқайлап, ақыры есiнен танып қалды. Жалаң аяқтары күйiп, көпiршiктi болды. Құлақ мұрынды қызды ән салып, ұрып-соқты.
  Айдаһар герцогинясы қуанып:
  - Мәссаған! Сiз барлық үмiттерден асып түстiңiз! Шынымды айтсам, мен сiз мұндай нәрсенi жасай аласыз деп ойламадым - Кобраның өзiн нокаутқа түсiрiңiз!
  Нимфа маркиза басын изедi:
  - Ол бiздiң басты және жалғыз дерлiк үмiтiмiз! Және ол ақталған болуы мүмкiн. Мына боялған сұлудың не iстеп жатқанын қараңыз!
  Шынында да, Доминика оны алып, жалаңаш, сымбатты аяғын сiлкiп тастады, ал марокколық жұмсақ "ешкi" кенеттен ақшылдап, жан-жаққа жүгiрдi. Ол нағыз тiрi, мобильдi болып кеткендей болды. Ал ендi шындап секiрiп, сырласайық.
  Айдаһар герцогинясы күлiп жiберiп, жетi басын шайқап , былай дедi:
  - Мәссаған! Ол мұны қалай жасайды?
  Доминика иығын көтерiп, шырылдады:
  Шынымды айтсам, бiлмеймiн
  Түскi аптап ыстықта бәрi араласып кеттi...
  Мен сиқырларды дерлiк оқымаймын.
  Мен желдiң рухымен мүлдем ойнамаймын!
  Керiсiнше, мен сiздi әрқашан сағынамын, сэр,
  Қызды өзiңiзбен бiрге алыңыз!
  Айдаһар герцогиня айқайлады:
  - Доминика қабылданды! Оның ерекше талантын ескере отырып, ол Dragon академиясының элиталық бөлiмiне оқуға түседi. Бұл жерде ол оқуына ақша төлеп қана қоймайды, керiсiнше, қосымша шәкiртақы төлейдi!
  Доминика жоғары секiрдi, айнала айналып, ән айтты:
  жақсы Доминика жоқ
  Ол жердiң түсi...
  Күн планетаның үстiнен шығады,
  Ал айналаның бәрi нөлдер!
  Нимфа маркиза тәттi жымиып сұрады:
  - Бұл үшiн мен не аламын?
  Үзiлiс болды... Доминика сөйлеп :
  -Сен әдемi бала табуың керек!
  Айдаһар герцогиня күлiп жауап бердi:
  - Дегенмен , жаңа студенттiң мақтаныштан басы айналып кеткенi анық! Сондықтан мен тәубе етемiн - жүз қанатты афоризмдi айту. Және оны дереу жасаңыз!
  Доминика күлiмсiреп басын изедi:
  - Өтiнемiн! Менiң фильмдерге түсуiм бекер емес, есте сақтау қабiлетiм де жақсы!
  Айдаһар герцогиня күбiрледi:
  - Тез кел! Менiң де уақытымның шегi бар!
  Доминика терең дем алып, пулемет жылдамдығымен сызып:
  Өлген есектiң құлағы ешкiмге керек емес, бiрақ тiрi түлкiнiң естуi - мақсатына жету үшiн есекке мұқтаж еместерге сыйлық!
  Ойыңызға аяқ киiм киген соң, мәңгiлiкке жалаңаяқ қаласыз!
  Соғыс - бұл өкпеге арналған ауа, бiрақ тек екiлiк газбен араласады!
  Егер жау берiлгiсi келмесе және жеңiлудi бiлмесе, бiз оны киiмiн шешуге мәжбүрлеп, жеңудi үйретемiз!
  Жаман адамдар қара сиқырды жақсы көредi, жақсы адам емес адамдар ақ сиқырды жақсы көредi!
  Соғыс кезiнде өлтiру қиын, қабылдауда жиiркенiштi, бiрақ соңында бұл қандай керемет ! Соғыс жанға саулық, тәнге шынықтыру, әмиянды тазарту деген сөз!
  Кейде соғыс әмияндарды қатты толтырады және төгiлген қанның толықтығына және бұзылған жүректiң бос болуына тiкелей пропорционалды!
  Отан алдындағы борыш - жанқиярлықпен марапатталады!
  Соғыс ақылдыларды сынайды, күштiлердi қатайтады, ақымақтарды қуантады ! -
  Күлкi болу қызық емес, басқаларды жылату қызық емес!
  жақсы билеушi алдымен жалайды, содан кейiн түкiредi !
  Ал жауыз билеушiсi, жусандай, алдымен тегiстеледi , содан кейiн тапталады!
  Иә, алтын жұмсақ, бiрақ оны оңай өтпейтiн қалқан жасауға болады!
  Сапа әрқашан саннан асып түседi - тiптi iнжу арпа ботқасының мұхиты да балтаға кедергi емес!
  Жақсылық қорқыныштан әлсiресе, жамандық күшке толы!
  Әзiл жақсы, қасық кешкi асқа, мұқтаж жандарға көмек!
  Бiр немесе екi рет сәттiлiкке жетуге болады - шеберлiксiз сәттiлiк жоғалады!
  Лев Толстой емес кез келген адам әдеби қаңғыбас!
  Әдебиетке құмар болу үшiн Толстой болып туудың қажетi жоқ!
  Ажырасқанда қызарудың себебiнен гөрi көп әйел алу үшiн iшейiк!
  Нәпсi әйелдердiң жанашырлығынан да көп еркектердi жойды!
  Нақты көз, қиғаш қол, дұшпанның сағынышы емес - миопия!
  Философия өмiрдi ұзартпайды, бiрақ үзiндiлерiн созып, әсем етедi!
  Қолбасшы - шеберлiкпен, қасапшы - санмен, данышпан - өнерiмен, алаяқ - қулықпен!
  Ендеше үмiт сөнбесiн, ақтамағандар ғана өлсiн деп iшейiк!
  Үмiт ең соңында өледi ... Ал бiрiншiсi - оны ақтамағандар!
  Соғыс кезiнде логика шоколад сияқты салыстырмалы түсiнiк болып табылады; сiз барларға таңдануға уақытыңыз болмай тұрып, олар сiздiң аузыңызда бар; сiз оларды жұтып үлгермей тұрып, олар бiр жаққа шығады!
  Табыс кейде сасық, жетiстiк өлiктiң иiсiн шығарады, бiрақ бақыт сасыта алмайды!
  Құдай әр нәрсенiң бетiнде, ал Iбiлiс оның егжей-тегжейiнде!
  Таяқ жеу тiптi мазохистке де ұнамсыз!
  Құдай бiлмейтiн нәрсе - ол жауап бере алмайтын сұрақ!
  Маймыл адамнан жақсы, өйткенi ол тек жануар болуы мүмкiн!
  Жақсылыққа апармайтын уағыз - балтаға апаратын жол сияқты!
  Евангелие мәтiндерi бойынша кез келген доктрина құру ағайынды Гриммдердiң ертегiлерiндегi кванттық механиканы зерттеумен бiрдей!
  Құдай болу қиын, бiрақ шайтан болып қалу мүлдем төзгiсiз!
  Жау саны екi есе көбейсе де, ақыл төрт есе күшейедi!
  Өмiр - бұл адамдармен емес, табиғатпен толық ымыраға келу!
  Маңдайы қоңырау тәрiздi , демек буыны салқын!
  ақымақтарға жазылмаған , табиғат заңдары данышпандарға жазылмаған!
  ақылдыларға ақымақ және мағынасыз нәрселер туралы ойларды жасыру үшiн берiледi !
  Қайғыдан күлкiнi көрген адам ауыр қуаныштан қайғылы түрде соқыр болады!
  - Асықпай асығыңыз - асықпай асығыңыз! Күрделi әрекеттi шешу арқылы сабақтан А бағасын алыңыз!
  Жеңiмпаздар бағаланбайды ... Дегенмен, кейде олар бағаланады!
  - Адамның ақымақтығы - адамдарға дұшпан құдайлардың одақтасы!
  Қорадағы адам - адам, бiрақ сарайдағы шошқа да қабаннан жоғары көтерiлмейдi!
  Шексiз екi нәрсе бар: ғалам және адамның тапқырлығы, дегенмен, бiрiншiсi салыстырмалы, екiншiсi абсолюттi!
  жылдам ұшуды ұнатпайды !
  - Барлығы тозаққа барғысы келмейдi, бiрақ шайтанның мүмкiндiгiне деген құштарлықтың дәмiн аз ғана адам сезiнедi!
  Бiрақ көз жасымен суармай, қуаныштың егiнiн жинай алмайсың, ал суармай, табыстың жемiсi өспейдi!
  Құдай әр нәрседе немесе оның бетiнде, ал Iбiлiс заттардың жоқтығында немесе материалдық тапшылықтың тереңдiгiнде!
  Кiмде-кiм сақтыққа уақыт бөлсе, оның жаназасында мәңгiлiктi сақтайды!
  Тыныштық - алтын, сөз - күмiс, бiрақ әйелдiң аузынан көп төгiлетiнi сонша, тiптi гауһар тастар да күңгiрт болып қалады!
  Тыныштық - алтын, шешен ағындарды ұзақ сақтау тот баспайды!
  Ал алтын үнсiз жерге көмiлсе құнын жоғалтады!
  дауыстап үлестiрме сұрағаннан гөрi көбiрек алтынға толтырасыз !
  Соғыс ешқашан жалықтырмайды, ол күнделiктi болуы мүмкiн, бiрақ тек бiрiншi атысқа дейiн!
  Бейбiт уақыт қайталанатын болады, тек шайқас әрқашан жеке!
  Соғыста, шахматтағы сияқты, қателесе алмайсыз, бiрақ айырмашылық тұрақты уақыт қысымында!
  Соғыс - бұл бiрiншi қадамға дейiн де мәңгiлiк қиыншылық!
  Шахматта қозғалыстар кезекпен жасалады, ал соғыста олар кезекпен жүредi!
  Соғыс шахмат сияқты, тек ережесiз және нақты уақытта!
  Соғыста мәңгiлiк уақыт тапшылығы бар, бейбiтшiлiк орнаған кезде, қызық жетiспейдi!
  Соғыстағы ең қызығы - бәрi әрқашан байсалды және бұл тек капитуляция екенiн көрсету үшiн !
  Сiз жалған түрде бас тарта аласыз, бiрақ, өкiнiшке орай , сiз тек шынайы бас тарта аласыз!
  Жаттығудағы ауыр жұмыс жауынгерлiк оңайлықпен нәтиже бередi! Жалқау болмаған адам батыр болады!
  Өлмейiнше үйренуге ешқашан кеш емес!
  Өлген адамның да кек алуға мүмкiндiгi бар, егер ол атеист болмаса!
  Атеист болу - өлмейтiн болуды тоқтату!
  Олар бастарымен ойлайды, бiрақ қарындарымен әрекет етедi!
  Жамандық жүректе емес, асқазанда өмiр сүредi!
  Жүрек анда-санда ғана өзiмшiл, ал асқазан әрқашан!
  Асқазан - дененiң ең қорқынышты бөлiгi, бiрақ ол бiздi жұмыс iстеуге ынталандырады!
  Жүрексiз адам болмайды, қарынсыз адамның сараңдығы жоқ!
  Олар жүректi жұбатып, асқазанды тыныштандырады!
  Маған көлiктiң қанша тұратыны маңызды емес, ең бастысы Отанның абыройы қымбат емес!
  Иса жүректе өмiр сүрсе, Шайтан асқазанда тұрады!
  Аш қарын әмияныңызды толтыруға шақырады!
  Бос бас әмияныңызды босатады!
  Үлкен қарын - ұлы адамның белгiсi емес, бiрақ ерiк-жiгердiң аздығын көрсетедi!
  Аш қарын жанды ащыға толтырады!
  Ең ауыр iш - бостығы мисыз басынан шыққан қарын!
  Әйелдi қасқырдай аяғынан асырайды, тек биiк өкшелi туфлиде!
  Болашақта көптеген адамдар алтын тауларды уәде етедi, бiрақ бақыт әлi де бұрышта!
  сәттiлiк үшiн барыңызды беруiңiз керек !
  Мақсат - шамшырақ iспеттi, соған ұмтыласыз, бiрақ оған жеткенде проблемалардың тек көбейгенiн көресiз!
  Темекi - ең тиiмдi өлтiрушi , әсiресе тұтынушыға қарсы! Темекi үнсiз мылтық сияқты, бiрақ ол тiптi әуесқойдың қолында да өлiмге әкеледi!
  Темекi - ең сенiмдi мерген, ол әрқашан өлтiредi!
  Темекiнiң дәмi ащы, бiрақ кәмпиттен гөрi өзiне тартады!
  қыз сияқты , бiрақ онымен қоштасу әлдеқайда азапты!
  Темекi гранатаға ұқсамайды, лақтырылғанда өмiрдi ұзартады!
  Соғыста мақсатқа жетудiң ең қысқа жолы - айналма айла, ал таза шындық - арамза алдау!
  Айналмалы маневр - мақсатқа жету жолын қысқартудың ең сенiмдi жолы!
  Өмiр қызыл, бiрақ қызыл қанмен кетедi!
  Соғыста өмiр өз құндылығын жоғалтады, бiрақ мағынаға ие болады !
  Соғыс , күйеу жiгiт сияқты, сатқындыққа бейiм, бiрақ оның созылуына жол бермейдi!
  Соғыс - еркектердiң денесiн жейтiн нәпсiқұмар әйел!
  Барлық жастағылар соғысқа ұшырайды, махаббат сияқты, бiрақ бұл көңiлдi ермек емес !
  Соғыс, куртизан сияқты қымбат және өзгермелi, бiрақ ол әрқашан ерлiк жадында қалады!
  Соғыс арман сияқты емес, сiз күштi эмоцияларсыз жасай алмайсыз!
  Дүние жалықтырады және босаңсытады, соғыс қызықты және қызықты!
  Соғыс, осы қан мен тер, ерлiк тудыратын көшеттердi ұрықтандырады!
  Соғыс процесi қаншалықты қызық болса да, бәрi соңы қалайды!
  Соғыс кiтап емес, оны жауып тастай алмайсың, жастығыңның астына тығып тастай алмайсың, оны да кiрлетуге болады!
  Соғыс - бұл дiн: ол фанатизмдi, тәртiптi, сөзсiз мойынсұнуды талап етедi, бiрақ оның құдайлары әрқашан өледi!
  Соғыс кезiнде, казинодағы сияқты, тәуекел жоғары, бiрақ ұтыс қысқа мерзiмдi!
  Солдат өледi, даңқ ұмытылады, олжалар тозды, ал жаңа қырғынды бастаудың себептерi ғана жойылмайды !
  Майдандағы жауынгер болмаса, қанiшердi менсiнбеймiз, ұрыны ұрыс даласында тонаушы болса, екi есе жаман көремiз!
  Солдат, бұл сауытында батылдық пен абырой бар рыцарь! Тәжi парасаттылық пен зеректiк генерал Барон!
  Солдат мақтаншақ, жекеменшiк кемсiтедi!
  Шабуылдың бiрiншiсi өлуi мүмкiн, бiрақ соңғысы жадында қалмайды!
  Шабуылдан гөрi олжаны бөлiсуде бiрiншi болған жақсы!
  Соғыс, әйел сияқты, тек ерлердi сындырмай тастайды!
  Әйел соғысқа ұқсамайды, еркектi өлiмге қиюға асықпайды!
  Соғыс, әйелдерге қарағанда, тағайындалған ерлердiң санына ешқашан қанағаттанбайды!
  Соғыс - ең тойымсыз әйел, оған ерлер ешқашан жетпейдi және ол әйелден бас тартпайды!
  Әйелдер төбелескендi ұнатпайды, бiрақ ер адамды өлтiруге деген құштарлық оқтан да жаман емес!
  Кiшкентай оқтың өзi ер адамды өлтiредi, үлкен жүректi әйел оны бақытты ете алады!
  Үлкен жүрек көбiнесе жеке қызығушылыққа әкеледi!
  Соғыстың әйелдiң бетi жоқ, бiрақ ол әйелден гөрi еркектердi қандырады!
  Соғыс қуаныш әкелмейдi, бiрақ агрессивтi инстинкттердi қанағаттандырады!
  Соғыстағы қуаныш, жаулардың өлiлерi тек бағада!
  Соғыс - егiстiк жер жырту: ол өлiлермен тыңайтылған, қанмен суарылған, бiрақ ол жеңiспен шығады!
  Жеңiс мәйiт пен қанда өседi , бiрақ даңқпен жемiс бередi!
  Соғыс адамды жейтiн гүл сияқты, жарқыраған, етқоректi және иiсi жағымсыз!
  Соғыс - прогресстiң анасы және жалқаулықтың өгей анасы!
  Ал соғыста сарбаздың өмiрi қымбат емес, ал генералдар тiптi шығын!
  Бейбiтшiлiктi қаласаң - үрей тудыр, соғысты қаласаң - күлдiр!
  Әскери iстерде күлкi болмаса, күлкi күнә емес!
  Соғыс цирк сияқты, соңғы күлкi тек жеңiмпазда!
  Соғыста, цирктегiдей, тек жасырын, ауыр өлтiрушi!
  , жұмсақ режимдегi бейберекеттiк пен салақтықтан жақсы !
  Өлiм - конвенция, қорлық - абсолюттi !
  Патша қанша ұлы болса да, аңшы сияқты молаға барады!
  Саясаткер әрқашан өтiрiк айтады, тек ол шынымен өледi!
  Өлмейтiндiк шынайы, ал өлiм елес!
  Патшалардың қолынан бәрi келедi, бiрақ бiр емес, бiр патша көрден жерге қашып құтыла алмайды!
  Барлығы әдемi өмiр сүргiсi келедi, бiрақ аз ғана адамдар лайықты өледi!
  Өлiм қиыншылықты уәде етедi, егер ол жетiстiк сәулелерiмен жарқырамаса!
  Көңiл көтерусiз өмiр - хоббисiз махаббат!
  Махаббат барда жақсы, қантөгiс барда жаман!
  Секс алау сияқты, бiрақ толтыру қымбатырақ!
  Сiз жыныстық қатынассыз өмiр сүре аласыз, бiрақ сiз көбейе алмайсыз!
  Махаббат қаншалықты ыстық болса, қан соғұрлым күштi болады!
  Адамдар махаббатты қалайды, жануарлар жыныстық қатынасты қалайды, ал данышпандар ашуды қалайды!
  Тiптi шошқалар да жұптасады, эстеттердi жақсы көредi!
  Жыныстық қатынас та модерацияны қажет етедi, соғұрлым жақсырақ!
  Махаббатта шек жоқ, жыныстық қатынаста сөз жеткiлiктi!
  Жүрегiңде жалын болса, от астында оңай!
  Қабылдың жаны болғанша, отқа күйген артық!
  Соғыс - бұл топтық секс: көп жылау мен айқай, бiрақ мың қыздың қаны онша көп болмайды!
  Секс соғыс сияқты, бiрақ ұзақ және күнделiктi емес!
  Ұрыс-керiс ғашық болумен бiрдей, бiрақ ыңырану жiгерленбейдi!
  Жыныстық қатынас әрине жақсы, бiрақ қанды жөтелу жаман!
  Соғыс қиын, бiрақ қорлау кез келген әскери ауыртпалықтан да ауыр!
  Өмiр сүргiң келсе күресудi, аман қалғың келсе жеңудi үйрен!
  Соғыс кезiнде барлық амалдар жақсы, тек төбелестен басқа!
  Барлығы күресе алады, бiрақ лайықтылар ғана жеңе алады!
  Соғыс ойланатын орын емес, ол үлкен ессiздiкке толы!
  Отанды саудалағанша соғысқан артық!
  Соғыс кәмпит емес, бiрақ оны жұтқанда қуанышқа бөлейдi!
  Шайқас ешқашан бiтпейдi, тек зеңбiректiң гүрiлi басылады!
  Зеңбiрек сөнуi мүмкiн, оқпан жарылуы мүмкiн, бiрақ шайқас ешқашан тоқтамайды!
  Соғыста ең қызығы - болжау мүмкiн еместiк, шынайы күрес!
  Сталиннiң тұсында халық жаулары өлiм жазасына кесiлгендiктен баға неге арзандады!
  Бос киiм кигенше, ақша үшiн шешiнген жақсы!
  Аяқ киiмдi кигеннен гөрi жалаң аяқ жүру жақсырақ!
  Соғыс цирк сияқты, тек күлкiнiң орнына көз жас келедi, ал арена планетаның өлшемi!
  Мен бейбiтшiлiктi қалаймын, бұл соғыс болып шығады, мен соғысты қалаймын, ол капитуляция болып шығады!
  Соғыс қандай да бiр дәрежеде ана, нағыз бауырмалдықты дүниеге әкеледi!
  Соғыс - зұлымдық, бiрақ ол жақсы жолдастарды дүниеге әкеледi!
  Ұзын қол жақсы, ақыл қысқа болмаса!
  Күш жеңедi, тек практикалық ақыл ғана жеңiс сыйлықтарын бередi!
  Күш пен ақыл, ерлi-зайыптылар сияқты, жеңiстi жұпта ғана туады!
  Адамның пирамидадан айырмашылығы, төзiмдiлiкте тегiс емес тiрек бар!
  Пирамиданың төрт бұрышы бар, бiрақ тегiс бетi оған тұрақтылық бередi!
  Жаман өмiрден жақсы өлiм жақсы !
  Табиғатта Құдай болу жақсы, ал аймақта шайтан болу жаман!
  Жарты күнде күн батады, бiрақ даңқы ғасырлар бойы сақталады!
  Атақ-даңқтың ғұмыры қысқа, басқаның бәрiнен басқа!
  Мәңгiлiк өмiр сүр, мәңгi үйрен, бiрақ қайта оқыма!
  Даңқ өте жарқын, алтыннан да жарқын болуы мүмкiн, бiрақ уақыт өте келе жоғалады!
  Даңқ күн сияқты, бiрақ түнде батпайды!
  Белгiлi болу оңай емес, тiптi күш-жiгермен, бiрақ жалқаулық оңай масқараға әкеледi!
  Атақ от сияқты, көзге ұнайды, бiрақ оны алу үшiн бiреудi өртеу керек!
  Даңққа ие болу жақсы , атақ-даңққа жабысқан шыбындардың қоршауында болу жаман!
  . Љ 7 тарау.
  Оянғаннан кейiн бала князь Оеномаус қайтадан дөңгелекке шынжырмен байланады. Бұған дейiн оған салқын ағынмен жуынуға және тiстерiн тазалауға рұқсат етiлген. Содан кейiн қарапайым таңғы ас iшiңiз.
  Тас iндетiне шалдықпау үшiн үнемi қозғалыста және баланың денесiнде қозғалуды жалғастырыңыз. Ұлы эльф империясының мұрагерi және тамыз адамның қиын тағдыры осындай.
  Жалғыз ғана аман қалудың жолы - жас құл болу, еңбек ету. Бұл тасқа айналудан уақытша қорғауды қамтамасыз етедi. Бұл жерде сiздiң өмiрiңiздi ұзартуға мүмкiндiктер бар , бiрақ бұл өте ыңғайсыз және ауыр.
  Дегенмен, дөңгелектi айналдырған бала қиял әлемiне енiп, ерiктi-мәжбүрлi тұтқында өзiнiң қуанышсыз тiршiлiгiн жарқырату үшiн өзiнiң бай қиялын пайдаланады.
  Кабиналық бала кiшкентай, үш басты айдаһардың үстiнде ұшады. Ол белгiсiз елде ненi тапқысы келедi, бiрақ ол күштi жынысқа не әкелетiнiн және ерлердiң жойылуын және тасталуын тоқтатады.
  Айдаһар да әлi бала, ал баланың жасы көп емес, оның үстiнде тек қысқа шалбар мен жауынгерлiк арсеналы бар рюкзак, белдiгiнде садақ, екi қылыш және бiр жұп қанжар бар.
  Оеномаус атпен ұшады. Ал оның қасында кiшкентай айдаһардың үстiнде Маргарита қыз отыр. Ол тек тон киген, тотыққан, жалаңаш саусақтарында сиқырлы сақиналар бар. Ол ұрысты бейнелейдi адам әлемiндегi хит .
  Қыз қарапайым емес. Жер бетiнде ол Ұлы Отан соғысы кезiнде партизан және барлаушы болды. Ал қайтыс болғаннан кейiн ол сиқыр мен сиқыр әлемiне көштi. Ал оның осында жүргенiне тоқсан үш жылдан асты. Ол Айдаһар академиясын бiтiрiп, күштi сиқыршылықты меңгердi. Бiрақ ол немiстер дарға асып өлтiргендегiдей. Қандай да бiр себептермен ол өспейдi, бұл Маргаританы ренжiтедi. Сiз қашанға дейiн мәңгiлiк бала бола аласыз?
  Рас, Оеномаус өзiнiң ересек эльф ханзада болғанын, бiрақ құл бала болғанын айтады. Сондай-ақ, ол бұл үшiн ренжiдi. Жоқ, бала болу соншалықты жаман емес, бiрақ сен де құл болғанда...
  Бiрақ қазiр ол басқа әлемде, ол құл дөңгелегiн айналдырмай, айдаһардың үстiнде ұшып келедi. Онымен бiрге жалаңаяқ қардың арасынан өлiм жазасына кесiлген партизан қызы Маргарита болды. Оның алдында менi де қинады. Олар оның арқасын тiкенек сыммен шауып, жас батыр қыздың табанын отқа қуырған.
  Олар көпiршiктермен жабылған, ал сiз суық қарды басқаныңызда, күйдiрiлген аяқтарыңыздағы ауырсыну қышуы басылғандықтан, бұл жағымды дерлiк. Ал пионердiң мойнында "Мен партизанмын" деген тақта болды. Олар iлулi тұрғанда ауырмайды, крауттар мен полицейлердiң қуанышты жүздерiне қарау жиiркенiштi . Қорқыныш, егер оны пионер және жалынды атеист сияқты тозақ күтiп тұрса ше? Мұнда олар тек өкшеңiздi ғана емес, бүкiл денеңiздi мәңгiлiкке қуырады.
  Дегенмен, ол мұндай бос сөзге неге сенедi? Дегенмен, аз өмiр сүргендiктен өлiп, ұмытылу өкiнiштi.
  Бiрақ оның нәзiк мойнындағы iлгек тартылғанда, қыз айдаһардың үстiнде оянып кеттi. Ал оның қасында перiштедей сұлу перiмфа болды. Ал Маргарита аспан әлi де бар деп ойлады. Пионер қаһармандары мен атеистер үшiн мұндай ерекше жұмақ.
  Бiрақ шын мәнiнде, сиқырлы әлемде жақсылық пен жамандық, оның проблемалары бар. Ол сиқырдың көмегiмен жарақаттары мен күйiктерiнен тез сауығып кеттi. Ал қыз Айдаһар академиясына, ең кiшi сыныпқа түстi. Бiрақ ол талантты, қабiлеттi және тез үйренетiн болды.
  Және ол күштi сиқырлы дағдыларды меңгердi. Сондықтан, оның балалық келбетiне қарамастан, ол ханзада Оеномауспен бiрге арнайы тапсырмамен - күштi жынысты сақтауға көмектесетiн нәрсенi табу үшiн барды. Өйткенi, ерлерсiз дүние үйлесiмдiлiк пен қызығушылықтан ада. Ал әдiл жыныстық қатынас оған скучно және ыңғайсыз.
  Маргарита ұшып бара жатып:
  - Кейде ойлаймын, еркектер қайтедi, сосын ше? Кiшкентай қыз кiмге керек? Есейiп, есейгенiмдi қалаймын!
  Оеномаус сенiмдi үнмен жауап бердi:
  - Егер сиқыр адамдарға өмiрдi қайтара алса, онда ол сiздi ересек етедi. Эльфтер, нимфалар мен драйадтар қартаймайтынын ұмытпаңыз, бұл олардың табиғи қасиетi. Бiрақ адам әйелдерi, жоқ. Олардың ұсқынсыз, сұрықсыз, бөксе кемпiрлерге айналуына жол бермеу үшiн күштi сиқыр қажет. Ал көрiксiз кемпiр болу сұлу қыз болудан әлдеқайда жаман. Адамдарға шабуыл жасайтын кәрiлiк ауруларын айтпағанның өзiнде. Жер бетiнде сiзде маңызды сиқыр жоқ, және сiз қарттықтың, әсiресе әйелдер үшiн қаншалықты жиiркенiштi және жиiркенiштi екенiн өзiңiз көрген шығарсыз.
  Маргарита терiс басын шайқады:
  - Жоқ, мен кемпiр болғым келмейдi! Кәрi патшайымнан жас құл болған артық!
  Бала ханзада күлдi де:
  - Мәңгi жас, мәңгi жалаңаяқ боласың!
  Қыз күлiп:
  - Мен соғысқа дейiн қала қызы едiм. Ленинградта жалаң аяқ жүру әдепсiз болды, ал климат онша жылы емес едi. Сондықтан, ауылда әйтеуiр таптап жүруге ұялдым . Тек сабақ кезiнде, балалардың сандалдары жыртылып, кiшкентай аяқ киiм алу өте қиын болған кезде мен мұндай нәрсенi үйрендiм. Бiлесiз бе, алғашқы күндерi бұл ауыр және суық, әсiресе қозғалмасаңыз, бiрақ кейiн сiз оған үйренесiз және бұл тiптi жағымды. Сонымен қатар, Украинада жаз өте жылы және жұмсақ.
  Бала ханзада басын изедi:
  - Иә! Мен түсiнемiн. Бiрақ кiм ұшып жатқанын қараңыз!
  Шынында да , олардың алдынан алтын жалатылған ступа киген ханым шықты. Жоқ, Баба Яга емес, тым көп макияж болса да, керемет аққұба сұлулық. Және iнжу тiстерi бар ұшқындар. Ал оның орнына сыпырғыштың орнына мүлдем заманауи электр шаңсорғышы бар. Иә, бұл қызықты оқиға.
  Ол балаларға сүйiсiп, ән айтты:
  Шантереллаларға, тиiндерге толы,
  Мен кептелiстi сақтаймын...
  Өйткенi, ұлдар мен қыздар
  Өйткенi, ұлдар мен қыздар...
  Мен оны шынымен, шынымен, шынымен жақсы көремiн!
  Маргарита жауап ретiнде басын изедi де:
  - Иә, бұл қазiргi заман. Жаңа жолмен ескi ступа!
  Шаңсорғыш ұстаған аққұба бұны естiген сияқты, артына бұрылып, ашуланып:
  - Ступа ескi деген ойды қайдан алдың? Иә, сен өз жерiңде қалсаң, кемпiр болар едiң! Және өте шiркiн , егер табытта болмаса!
  Маргарита күрсiнiп келiстi:
  - ИА дұрыс! Сiрә, сүйегi көрде қалқып қалар ма едi, әйтпесе қарағанның өзi жиiркенiштi болып кететiн.
  Оеномаус былай деп атап өттi:
  - Адамдар - Құдайдан безген жаратылыс. Олар эльфтерде бар нәрседен - мәңгiлiк жастықтан айырылды! Ал күштi секс өкiлдерi де сақалын қыруы керек. Балалар бұл өте ауыр және жағымсыз дейдi!
  Шаңсорғышы бар аққұба оны алып, шайқады. Ал түрлi-түстi көпiршiктер жас айдаһарлардың үстiнде отырған балаларға қарай ұшты.
  Жауап ретiнде жiгiттер айдаһарларынан ұшып, көпiршiктер керi ұшып кеттi, оған жауап ретiнде аққұба таяқшасын шайқады. Және бәрi айнала бастады.
  Көпiршiктер жараланғандай дөңгелек биде айнала бастады. Және бұл тамаша болды .
  Қыз атап өттi:
  - Сiз Баба Яга емессiз - сүйек аяғы,
  Ал салқын аққұба - бұл бақыттың жартысы!
  Шаңсорғыш ұстаған жауынгер ашуланып:
  Балалар кептелiс сияқты ақымақ
  Сiз желiге тартылып жатырсыз ...
  Мен сенi қазанға саламын,
  Мен саған от жағамын!
  Ал жауап ретiнде сондай көңiлдi және қуанышты күлкi бар. Бұл шынымен әйел - керемет салқын.
  Балалар өздерiнiң айдаһарларын айналдырып , Баба Ягаға секiрдi. Қыз рюкзагынан робка алып:
  - Сiз оны алғыңыз келе ме?
  Аққұба күлiп, пульсарымен пионер сиқыршыны ұрды. Ол өзiнiң айдаһарынан жалтарып кеттi. Және жауап ретiнде ол сондай-ақ ротпен крест белгiсiн жасайды және ол сiздi қалай тепкiлейдi .
  Ал жалынды тор жас Баба Яганың басын айналдырды. Сөйтiп, ол өзiн соған байланғанын көрдi.
  Бала Оеномай атап өттi:
  - Жарайды, мойында, балалардың қайсысын ұрладың?
  Партизан қыз басын изедi:
  - Дұрыс! Сенiң зеңбiрек тәрiздi тұмсығың бар екенiн бiлемiз!
  Аққұба Яга айқайлап:
  - Иә, мен сенi қабылдаймын және...
  Сұлу сөзге келместен селк етiп, торды сындырмақ болды. Бiрақ пионер қаһарман қыз тайғақ кешiп өтiп, сиқыр мен белгi энергиясымен Ягинаға оқ жаудырды. Аққұба қалай дiрiлдеп, бұртиды. Ал қыз ән айтты:
  Қиын кездерде шабыттандық,
  Ерiк-жiгердi болаттан күштi еткен...
  Дүниенi обадан құтқарды -
  Құрметтi Сталин жолдас!
  
  суреттерде мен өлшедiм,
  Шексiз ғаламда...
  Бiзге тура жолды аштың,
  Көрсететiн шығар!
  
  Мен соққы қолдандым
  Солценизмнен шыққан сиқыр...
  Мiне кесте:
  Фашизмнiң қамыты құласын!
  Эльф бала атап өттi:
  - Сiрә, ол кiсi салқын жiгiт едi, Сталин! Бiрақ ол, бәлкiм, жер бетiндегi барлық адамдар сияқты, қартайған болар.
  Қыз да жас модификацияда Баба Ягаға оқ атып, шырылдады:
  Ленин менiң жүрегiмде тұрады,
  Бiз мұңды бiлмеуiмiз үшiн...
  Ғарышқа есiк ашылды -
  Үстiмiзде жұлдыздар жарқырап тұрды!
  Аққұба Яга жалынып:
  - Жеткiлiктi! Менi жiберiңiз, талап етiңiз, мен бәрiн жасаймын!
  Маргарита твиттерде:
  - Ұсталған балаларды босатыңдар! Сонда мүмкiн сенi кешiрермiз. Олардың қаншасын шаңсорғышыңызға сордыңыз?
  Аққұба күбiрледi:
  - Мен сенi шығарамын! Тек маған айқыштың сиқырын түсiрме!
  Қыз бұрылды. Сәндi ханыммен отты желi ұйықтап қалды. Ал ол айналып кеттi . Маргарита ескерттi:
  - Балалардың бәрi алдаусыз кетсiн!
  Аққұба салтанатты түрде сендiрдi:
  - Мен сөзiмдi беремiн!
  Және шаңсорғышты қосты. Одан балалардың бозғылт көлеңкелерi секiрiп шыға бастады. Мөлдiр, елестер сияқты. Бiрақ Маргарита сиқырлы таяқшасын бiр сiлтеп едi, бұл көлеңкелер ұлдар мен қыздарға айналды. Соңғысы үш есе көп болды. Бiрақ бәрiбiр Оеномай қуанды:
  - Бұл дүниеде кем дегенде күштi секс бар. Ал ер азаматтарымыздың барлығы дерлiк қырылды!
  Маргарита жарқыраған күлiмсiреп:
  - Ол келмедi! Және құдайға шүкiр!
  Жалаң аяқ, бiрақ сәндi, жыртық болса да камзол киген балалардың бiрi Оеномаяға ұшып келiп, өзiн таныстырды:
  - Виконт де Лафер! Уау, шаңсорғыштың iшiнде болу қандай жиiркенiштi. Ал мына қаншық менiң нағыз айдаһар терiсiнен тiгiлген етiгiмдi де шешiп алды.
  Маргарита күлiмсiреп күбiрледi:
  - Жүр, ұрланған нәрсенi Виконтқа қайтар !
  Аққұба Яга күбiрледi:
  - Iстей алмаймын!
  Оеномаус та сиқырлы таяқшасын алып, оны шайқап, айқайлады:
  -Ал неге олай?
  Әдемi сиқыршы мырс етiп :
  - Мен оларды саттым! Олар өте беделдi болды. Бiр ханзада олар үшiн жарты қап алтын төледi!
  Маргарита күбiрледi:
  - Ал, ақ ... Ол үшiн етiгiн сенен аламыз. Олар сондай-ақ айдаһар терiсiнен, тiптi жолбарыс терiсiнен жасалған.
  Аққұба Яга атап өттi:
  - Олар бала үшiн тым үлкен болады. Ал менiң дәрежемдегi бақсының жалаңаяқ көрiнуi ұят болар.
  Маргарита күлiп жауап бердi:
  "Мен де әлсiз бақсы емеспiн, бiрақ мен үнемi, тiптi суық әлемде де жалаңаяқпын". Ал сен сондай ханымсың. Ал мен баланың өлшемiн реттеймiн!
  Ханзада Оеномаус айқайлады:
  - Ал балаларды ұрламаймын деп ант ет. Әйтпесе сенi құдайлардың сотына апарамыз.
  Жас Баба Яга кекiрдi:
  -Мен оларға жамандық жасамаймын. Бұл маған мәңгi жас және әдемi болып қалуға мүмкiндiк беретiн балалардың энергиясы ғана. Сонымен, олар тiрi.
  Маргарита қатты айқайлады:
  - Жасарудың басқа жолын табасыз. Негiзi сiзге сабақ беретiн кез келдi.
  Ал қыз бiр сиқырлады. Оның жалаңаяқ саусақтары мен сиқырлы таяқшасының ұшынан пульсарлық энергия ағындарын қалай шығарды.
  Және олар аққұбаны ұрды. Ол кенет жиырылып, көлемi кiшiрейдi. Ендi олардың алдында ұзын бойлы қыздың орнына он жастан асқан жоқ, шошақ, жалаңаяқ, шошыған қыз тұрды. Ол сыбырлады:
  - Керек емес! Мен жақсы боламын! Менi ұрма!
  Маргаританың қолында етiк болды. Ол алақанын бұлғады, олар жалаңаяқ Виконт балаға қарай жүзiп кеттi, ол басқа босаған балалармен бiрге ауада салмақсыз жүргендей жүрдi.
  Асыл әулеттен шыққан бала етiгiн киiп:
  Баланың айналасында көптеген қауiптер бар,
  Кейде дүние салқын тастай жарқырайды...
  Алайда, бiздiң бала диваннан тұрып,
  Өйткенi ол асыл күрескер, маған сенiңiз!
  Яга қызы тынышталып, күбiрледi:
  - Сен менi қамшыламайсың ба?
  Маргарита қатал түрде:
  - Егер сiз шектен тыс әрекет жасамасаңыз, неге сiздi қамшымен ұруыңыз керек?
  Аққұба қыз шырылдап, қызғылт бетiнен жас ағып:
  "Мен қазiр баламын, басқа бақсылар менi сыйламайды!"
  Бостандыққа шыққан қыздардың бiрi:
  - Бiз де баламыз, ол үшiн жыламаймыз!
  Жiгiттер мен қыздар күлдi.
  Маргарита атап өттi:
  -Сен аш болуың керек! Мүмкiн бiз төмен түсiп, сонда бiрдеңе жей аламыз ба?
  Балалар шу шығарды. Виконт төмен қарап:
  - Бiздiң астымызда алыптың сарайы бар, ол Баба Ягадан артық емес. Сондықтан...
  Оеномаус айқайлады:
  - Ал алыптың да тұтқында балалары бар. Бiз оларға көмектесуiмiз керек.
  Маргарита күлiмсiреп, Яга қызға ұсыныс жасады:
  - Мүмкiн балаларды бiрге алып, дәуден құтқарармыз ба? Жақсылық жаса, сонда сен перi академиясына оқуға қабылданарсың. Онда сiз жақсылық жасауды үйренесiз!
  Бақсы қыз әндедi:
  Адамдарға кiм көмектеседi
  Ол уақытын босқа өткiзiп жатыр...
  Жақсы iстер -
  Сiз атақты бола алмайсыз!
  Маргарита қарсылық бiлдiрдi:
  Гүлдiң жапырағы нәзiк,
  Егер ол баяғыда жыртылған болса...
  Айналаң қатыгез болса да,
  Мен жақсылық жасағым келедi!
  
  Адамдарға жақсылық жасаңыз
  Жақсылық жаса...
  Олар гүлдер сияқты гүлдейдi,
  Жарықта көк гүлдер!
  Бала ханзада байсалды үнмен:
  жақсылық жасап, жамандықпен күресуге тырыс , саған ұнайтынына сенемiн!
  Яга қыз жұдырығын түйiп:
  - Жарайды, мен тырысамын. Соған қарамастан, зұлым бақсыларға қайтар жол жоқ - олар күлiп, сiздi шымшып алады ! Мен жақсы ертегi ретiнде қайта дайындаламын!
  Маргарита күлiмсiреп ән айтты:
  Дүниеде ақыл-парасаты бар адам,
  Әрқашан дос болу керек...
  Бұл түсiрiлiм галереясындағыдай болмас үшiн -
  Зияткерлiк ойын болмады!
  Бала ханзада шырылдады:
  - Ал, алпауытқа түсейiк!
  Аспаннан жалаң аяқ дерлiк жыртылған, арық және бозғылт, бiрақ жiгерлi және толқып тұрған балалар тобы көтерiлдi.
  Маргарита мен Оеномай айдаһарларға, ал қызға айналған Яга минометке түстi. Ал шаңсорғыш балалардың қолына тым үлкен болып көрiнгенiмен, оның жанында қалды.
  Бұл жерге түскен команда. Iрi бас сүйектерi бар мұнаралары бар алыптың алып сарайында ештеңе жоқ . Бiрақ кiрудi қаңқалар, сонымен қатар орктардың бүкiл отряды басқарады.
  Балалар жерге қонды. Олар соғысуға дайын болды. Яга қызы шаңсорғыштың түймесiн басып, одан қылыштар, қылыштар, найзалар, қанжарлар, тiптi бiрнеше пулеметтер де құлап кеттi. Балалардың абыржыған түрiн көрiп, былай деп түсiндiрдi:
  -Мен оны шаңсорғышыммен ұстадым. Бұл сыпырғыштан әлдеқайда жақсы. Оның iшiнде қару-жарақтың толық жиынтығы.
  Маргарита сиқырлы таяқшасын және жалаң аяқтарын шайқады, бiрақ сиқырлы сақиналармен безендiрiлген де:
  - Ендi мен сенiң қаруыңа ерекше, ғажайып күш беретiн сиқыр жасаймын.
  Ал сиқыршы қыз:
  - Абра , кабра , кодабра ! - Ал оның сиқырлы таяқшасы мен сиқырлы сақиналарынан энергия ағындары ұшып кеттi. Ал Баба Яганың балаларға берген қаруы жарқырай бастады.
  Оеномай тәжiрибелi жауынгер ретiнде жұқа инелердi атқан қысқа, жеңiл пулеметтi алды. Бала шырынды ернiн жалап, ән айтты:
  - Жақсы пулеметпен болуы керек,
  Қаһарлы болат сияқты соққы...
  Ол қан сарқырамадай ағып кетпедi,
  Әлемде жұмақ орнады!
  Балалар бiр ауыздан мылтықтарын көтерiп айқайлады:
  Жазалаушы айлакер, қатыгез,
  Адамдар қабырғаға тiрелдi ...
  Бiрақ мен сенемiн, бiздiң дауылды өскiн,
  Бiрақ мен сенемiн, күн ағыны -
  Түрме зынданының қараңғылығын жойыңыз!
  Осылайша сиқырлы арсеналмен қаруланған балалар отряды шабуылға шықты. Ұлдар мен одан да көп қыздардың кiшкентай, жалаңаш өкшесi жарқ еттi. Олар құбыжықтардан қорықпады, бiрақ оларға жүндi, иiсi бар , жиiркенiштi орктардың бүкiл полкi жақындап келдi .
  Айдаһарға мiнген Оеномай пулеметтен жауға оқ жаудырды. Кiшкентай инелер орктардың түктi денелерiн тесiп өттi, содан кейiн ғажайып болды: олар үлкен шоколад батондары мен бал тоқаштарына айналды.
  Маргарита да жалаң аяқ саусақтары мен сиқырлы сақиналарын пайдаланып, жауды тепкiлей бастады . Осылайша шабуылға ұшыраған қылыштары бар орктар бiрден айналды әр түрлi дәмдi заттар, соның iшiнде шоколадпен жабылған және iшiнде құс сүтi бар кәмпиттер. Бұл шынымен дәмдi. Ал iрiмшiктер, көкнәр тұқымдары мен даршын қосылған пончиктер.
  Ал партизан қыздың сиқырлы таяқшасы тербелiп, керемет дүниелер жасайды.
  Осылайша балалар орктармен шайқасқа шықты. Ең алдымен, Виконт. Бала етiгiн кигеннен кейiн оның киiмдерi жаңа, жап-жаңа болып қалды. Және ол оң қолында қылыш қана емес, сол қолында қылыш ұстады.
  Пышақтың жанасуынан таңғажайып өзгерiстер орын алды. Ендi орктың орнына мейiз қосылған әсерлi өлшемдi пирог пайда болды. Ал қылыштың соққысынан шоколадты iрiмшiк пайда болды. Және шайқастағы басқа жiгiттер.
  Бiр қыз, дамыған елден болса керек, жалаң аяқты шөпке тiреп, пулеметтен сызып отырды. Ертегiдегi түрлендiрулердiң әртүрлi түрлерiн тудыратын нәрсе. Ал орктан үлкен, толтырылған шұжық, сосын сорпа қосылған күркетауық шықты. Басқа қандай дәмдi тағамдар пайда болмады.
  Ал пышақтардың жанасуынан пайда болған хош иiстi кокос жаңғағы кекстерi. Және де керемет балмұздақ.
  Партизан қыз Маргарита жауынгерлiк экстазбен ән айта бастады;
  Бiз пионермiз, коммунизм балаларымыз,
  Елiн көтергiсi келетiндер ...
  Гитлер ашуы үшiн қатты жауап бередi,
  Бiз талқандаймыз, сен маған, Шайтан!
  
  Құдай алдында ант алдық,
  жастарға бердi ...
  О, пионерлердi дөрекi түрде соттамаңыз,
  Алла Тағала оларға күш-қуат бердi!
  
  Алдыңғы жаққа жалаңаяқ шықтық,
  Олар Отанын сақтап, соғысқысы келдi...
  Орақ ұстаған ұлдар да, қыздар да бiзге,
  Ал бiздiң адалдығымыз мықты сауыт!
  
  Мәскеу түбiндегi шайқастар,
  Цистерналар жанып, асфальт еридi...
  Бiз коммунизмдi көремiз, мен сенемiн, бiз бердiк,
  Ал сiз фашисттi кең қылышпен алып тастай аласыз!
  
  Маған сенбеңiздер, адамдар, Гитлер құдiреттi емес,
  Фюрердiң идеясы өмiр сүрсе де...
  Бiз фашистерге қатты соққы бердiк,
  Ұлы сапарымызға аттанайық !
  
  Бiз Ресейдiң жауларынан қорықпаймыз,
  Бiз туған КСРО-ны жақсы көремiз...
  Сiз клоунның жаны бар рыцарь емессiз,
  Құдай Патшалығы үшiн үлгi болайық!
  
  Гитлер бiлмейдi, оны қатты ұрады,
  Оның iшiнде тозақтың күшi қызып тұрса да...
  Ал паразиттiк крауттар келедi,
  Ол тыныштықты отқа толтырады!
  
  Орыстың ұлылығы - ойнап жеңу,
  Мұның астарында қыруар жұмыс тұрса да...
  Жеңiс келедi, сенемiн, жайнаған мамырда,
  Ал фюрер толығымен капут болады!
  
  Бұл бiздiң сенiмiмiз, коммунизмнiң күшi,
  КСРО мәңгi гүлдене берсiн ...
  Бiлесiң бе, бiз фашизмнiң қамытын талқандаймыз,
  Мiне, Ресей армияға айналды!
  
  Сталинградта фрицтер соққыға жығылды,
  Олар мықты жұдырығымызды таныды...
  Бiз керемет сыйлықтар бердiк,
  Және олар диктаторға никель бердi!
  
  Менiң елiм, әдемi Ресей,
  Онда, Арктикада алма ағаштары гүлдейдi...
  Сварог пен Сталин, бiлесiз бе, Мәсiх,
  Фашистер орыс жауынгерлерiнен қашып барады!
  
  Ғалам қандай әдемi,
  Оның үстiнде коммунизм жарқырап тұрғанда...
  Ал сынақтар тәрбиелеу үшiн болады,
  Бiр секунд төмен емес, тек жоғары ұшыңыз!
  
  Қысты қызыл айқаймен қабылдадық ,
  Олар ақ гвардияшылардың арқасын сындырды...
  Ресейдiң коммунизм жаулары соққыға жығылды,
  Түскi асқа жүлделер әлi бар!
  
  Бiз Сталиндi қатты ұстадық,
  Кез келген аязда жалаңаяқ қыздар...
  Маған сенiңiз, күштi адам болдыңыз,
  Ал пионер рыцарьға айналды!
  
  Жоқ, Ресей ешқашан бұзылмайды,
  Өлмейтiн Ленин жол көрсетедi ...
  Бiз жылтыр жалыннан қорықпаймыз,
  Ал орыстар коммунизмнен бас тарта алмайды!
  
  
  Бiздiң Ресей анамыздың атынан,
  Жүректердi бiр гүл шоқтарына бiрiктiрейiк...
  Ура, қыздар қатты айқайлады,
  Үлкен арман орындалады!
  
  Иә, бiздiң сенiмiмiз әрқашан әкемiзбен бiрге,
  Ал ата-бабаңнан асып түссең...
  Бiз батылдықпен мәңгi жасаймыз,
  Ол жиырмадан аспаса да!
  
  Маған сенiңiз, бiз өз Отанымызды сүйемiз,
  Бiз мәңгi бақыт тiлеймiз...
  Люцифер, маған сенiңiз, бiздi жоймайды,
  Жаз келедi - суық жоғалады!
  
  Ресейде бәрi керемет гүлдейдi,
  Дүниеден қиындық жоғалып кеткендей...
  Менiң ойымша, коммунизм дәуiрi келедi,
  Байлық пен қуаныш мәңгiлiк болсын!
  
  Ғылым шайқаста өлгендердi тiрiлтедi,
  Адамдарда мәңгi жастық болады...
  Ал адам Алла Тағала сияқты,
  Зұлым ғайып болады, бiлемiн, мәңгiлiкке!
  
  ғаламдағы барлық адамдарға жарқырайды ,
  Әлемдегi барлық адамдар бiр отбасы сияқты...
  Балалар аспанда күлiп ойнайды,
  Сiз менi әнмен жақсы көресiз!
  Осылайша ол ән айтты, ал балалар орктарды сиқырлы қарумен ерекше дәмдi және тәбеттi нәрсеге айналдырды. Бiрақ сиқыршы қыз шаңсорғыштан қуат шығарған кезде де, балық салынған стақандар, гарнирлер мен дәмдi қыртысы бар аққулар пайда бола бастады , оларға аяусыз орктар айналды. Және бұл өте әдемi болды.
  Мұнда гоблин орк командирi жақсы сиқырдың соққысына ұшырап, раушан гүлдерiмен, кiлегейлi жүгерi гүлдерiмен және тәттi жемiстермен жабылған хош иiстi тортқа айналды.
  Ал неше түрлi дәмдi заттар бейкүнә балалардың қолында сиқырлы қаруды дүниеге әкелдi.
  Бiрақ қаңқалар да шайқасқа орктардан кейiн кiрдi. Үлкен және қорқынышты. Олар ағаш сияқты қозғалды. Балалар оларға қылыш пен қылышпен шабуыл жасап, қанжар лақтырды. Ал айдаһардан шыққан Оеномай мен жаяу қыз пулеметтен қаңқаларды атқылайды.
  Маргарита да сиқыр қолданып, маржандай тiстерiн көрсеттi. Және ол нақты кереметтер жасады. Оның сиқыры қаңқаларды түрлi-түстi балмұздақ пен әдемi безендiрiлген торттарға толы алтын шарап стакандарына айналдырды.
  Жiгiттердiң, соның iшiнде Виконт де Лафердiң қылыштарының соққысынан әр түрлi дәмдi және тәбеттi заттар пайда болды. Және мұндай хош иiс бүкiл сарайға тарады. Тек ғажайыптардың кереметi.
  Үлкен қаңқалардың бiрiнен тұтас тау торттары шықты. Және бұл торттар әртүрлi кремдерден кемпiрқосақтың барлық түстерiмен жарқырайды.
  Иә, мұнда сондай дәмдi, өте тәбеттi заттар болды. Кейбiр қауiп төндiретiн қара қаңқалар үлкен көлемдегi лолипоптарға айналды.
  Ал аш балалар дәмдi тағамдарды жеуге шыдай алмады. Маргарита гонгты үрлеп, айқайлады:
  Асқазан - басты жауымыз,
  iстерге , сенiңiз ...
  Бала пирогтарды көргенде,
  Оны асқазанды арамдықпен ұрлауға итермелейдi!
  
  Сондықтан бала асықпа
  Уақыт келедi, әлi де жейсiң...
  Құдай алдында күнә жасама, қымбаттым,
  Әйтпесе сiз отқа айналасыз!
  Оеномаус балаларға былай деп түсiндiрдi:
  - Каннибал дәу жеңгенше, тамақ жеу қауiптi. Басты зұлым адамды түсiру керек!
  Қатты дүмпу естiлiп, алдымен егiстiктiң жартысын жауып, түрлi торттар мен тағамдарға толы алып көлеңке пайда болды. Сосын мүйiздi алыптың өзi. Оның киттiң аузы және тырнақты аяқтары болды. Ол соншалықты биiк, мұнаралары мен қаңқалары бар үлкен сарайдан да биiк.
  Балалар қорыққанынан айқайлады, ал адам жегiш қаскөй бiрден үлкейiп кеттi.
  Маргарита күлiмсiреп:
  - Қорықпаңыз! Сен одан қорыққанда ғана ол үлкен!
  Оеномаус ашуланып:
  Сен қорқақ емес шығарсың, бiрақ сен ақымақсың, көрiктi жерлердi де көрдiк!
  Сиқыршы қыз Яга шырылдады:
  - Қымбатты, қымбатты огр,
  Дәмдi тәттiлер алғыңыз келе ме...
  Немесе соққының сиқыры,
  Сiз оны қайтадан тегiн аласыз!
  Маргарита айқайлады:
  - Балалар, бiр ауыздан айқайлаңыздар: бiз сiзден қорықпаймыз! Қане, бiрге жиналайық.
  қорқудың алдына жиналу қиын болды . Кiшкентай домалақ өкшелерiмен қыз қаша бастады. Неғұрлым батыл Виконт де Лафер мен бiрнеше ұл оларды ұстай бастады. Жiгiттердiң қорқыныштан бозарғаны анық болды. Сосын Маргарита ерлiк беру үшiн соғыстағы жауынгерлiк ән айтты;
  Бiз КСРО елiнiң қыздарымыз,
  Бұл бүкiл әлем үшiн алау...
  Көрсетейiк ұлылықтың үлгiсiн,
  Мiне, ерлiк iстер жырланады!
  
  Қызыл тудың астында қыздар туды ,
  Ал олар аязды жалаң аяқ басып өтедi...
  Қыздары мен ұлдары Ресей үшiн соғысады,
  Кейде қалыңдық жiгiтке раушан гүлiн сыйлайды!
  
  Ғаламның үстiнде қызыл жалау болады,
  Шамның жалындай жарқырай бер...
  Бiлесiң бе, батыр, бiзде әткеншек бар,
  Ал бiздiң баннер қызылдай жарқырайды!
  
  Сенбеңiз, қарғыс атқан фашист өтпейдi,
  Ал орыс рухы ешқашан өшпейдi...
  Жеңiстер шексiз есеп ашады,
  Кез келген адамға сәлем берiп, сәлем берейiк!
  
  Ресей керемет ел,
  Сiз халықтарға коммунизм сыйладыңыз...
  Тәңiр берген мәңгiлiк ,
  Отан үшiн, бақыт пен еркiндiк үшiн!
  
  Отанды жау жеңе алмайды,
  Қаншалықты қатыгез, арамза болса да...
  Бiздiң жеңiлмейтiн орыс аюы,
  Орыс солдаты өзiнiң жеңiсiмен даңқты!
  
  Әдемi Кеңес елi,
  Ондағы қыздар өздерiнiң сұлу екенiн мақтан тұтады...
  Ол бiзге туғаннан мәңгiлiкке берiлдi,
  Ал бiз комсомолецтер әдiл болайық!
  
  Бiз Мәскеудiң шетiнде соғысып жатырмыз,
  Боран, қар үйiндiлерi, қыздар жалаң аяқ...
  Бiз Отанымызды Шайтанға бермеймiз,
  Орақтарымыз да дәл атса!
  
  Сондықтан ашуланған қыздар күресуге ынталы,
  Жалаңаш өкшесiмен олар жарылыс пакетiн лақтырады ...
  Фашист, ол жай ғана әдемi көрiнедi,
  Шын мәнiнде, жай ғана зұлым Қабыл!
  
  Жаулар қыздарды жеңе алмайды,
  Олар сондай жұлдыздың астында дүниеге келген...
  Бiздiң жеңiлмейтiн құбыжық - аю,
  Отанды жар еткен кiм !
  
  Бiз орыс қыздары жақсымыз,
  Бiз азап пен аяздан қорықпаймыз...
  Бiз зұлым орда шабуылын тойтарамыз, сенiңiз,
  Жау дозадан жынды болады !
  
  Олар жауды Мәскеуден алыстата алды,
  Ол орасан зор күшке толы болса да...
  Бiз қыздар өзiмiздi мақтан тұтамыз,
  Қарсыластардың бәрi қабiрлерiнде жоғалады!
  
  Сенбеңiз, жаулар Ресейдi жеңе алмайды,
  Әрбiр рыцарь жаялықтан шыққандықтан...
  Аңшы ойынға айналған сияқты,
  Ал қарсылас әлi бала!
  
  Бiрақ орыс рухы, ұлы, рухқа сенедi,
  Бiлесiз бе, оның iшiнде жасырын күштер бар ...
  Жау толығымен талқандалады,
  Өйткенi, рыцарьлар шайқаста жеңiлмейдi!
  
  Күмәндерiңiздi тастаңыз , қыздар ,
  Бiз әлемдегi ең батылмыз, бiлесiз бе...
  Шайтанның әскерлерiн тозаққа тастаймыз,
  қарсыластарды дәретханаға батырайық !
  
  Қасиеттi соғыс аяқталады
  Жер бетiнде бейбiтшiлiк пен таң келедi ...
  Ол мәңгi күнмен бiрге, бiлесiз бе, берiлген,
  Жаз мәңгiлiк жарқырай берсiн!
  
  Ал даңқы мәңгiлiк коммунизм ,
  Ал Ленин мен ұлы Сталин бiзбен бiрге...
  Қанды кинода қазiр ғана фашизм,
  Ал бiздiң ерiк, сенiңiз, болаттан да күштi!
  
  Менiң Ресейiм ғасырлар бойы билейдi,
  Және бүкiл ғаламға бақыт сыйлады...
  Болат жұдырықтай күш керек,
  Және батыл, бiрақ ақылға қонымды түрде!
  Алдымен Маргарита жалғыз ән айтты, бiрақ кейiн Эномай, қыз Яга, Виконт де Лафер және басқа балалар әндi бастады. Бұл қазiрдiң өзiнде бәрi дiрiлдеген күштi, толық дауысты хор болды. Ал алып, нағыз алыптың көлемi кiшiрейе бастады. Ол ендi соншалықты салқын және қорқынышты көрiнбедi. Ал мүйiздерi кiшiрейiп, тырнақтары кiшiрейдi. Мәссаған...
  Яга қыз күлiп ән айтты:
  Жарайсың, жарайсың, онымен мақтана аласың -
  Жетi бiреуден қорықпайды!
  Балалар жалаң аяқтарын таптап, бiр ауыздан айқайлады:
  Бiз сенен қорықпаймыз,
  Баланың табанында басылады...
  Қартайған жауынгер болмасақ та,
  Бiз бiр кездерi Баба Яганың қол астында болдық !
  Бұл балалар, жаны да, жүзi де әдемi. Және олар алыптар сияқты күреседi. Қазiр адам жегiш гигантты моральдық тұрғыдан аяқтау керек. Ал балалар билей бастады.
  Ал Яга қыз шаңсорғышты алып, бұзақыға нұсқады да, бiрдеңе деп күбiрлей бастады.
  Жiгiттердiң бiрi қаңқаға айналған әтеш пiшiнiндегi үлкен ллипопты жалап , қыз балмұздақтан тiстеп алды.
  Балалар алыпты қорқытты:
  -Сенiң де басыңа түседi!
  Және ол сөзбе-сөз селт еттi. Ол одан бетер жиырылды. Кемпiрқосақтың барлық түстерiнде балмұздақ салынған алтын көзiлдiрiк одан да жарқырап, әдемiрек жарқырай бастады.
  Пионер-қаһарман Маргарита тағы да ашумен, соғыс кезiндегi патриоттық әндi шырқады, ал қалған балалар хормен айтты:
  Комсомолға ойнап жүрiп өттiм,
  Әдемi армандағы қыз...
  Дүние мәңгiлiк мамыр деп ойладым,
  Әр күн - көктемнiң туған күнi!
  
  Бiрақ қандай да бiр себептермен ол нәтиже бермедi,
  Әйтеуiр, мен ғашық бола алмаймын ...
  Маған айтыңызшы, балалар, менiң мейiрiмiм бойынша,
  Өмiр өте күштi ескек!
  
  Кенеттен соғыс кенет күркiредi,
  Ал өлiм дауыл соқты...
  Ал қыздарым мықты денелi,
  Сiз бiрден шабуылға ұшырай аласыз!
  
  Маған сенiңiз, мен бас тартқым келмейдi,
  Отан үшiн соғыстың соңына дейiн...
  Бiз гранаталарды күштi рюкзакта алып жүремiз,
  Жүректерде Сталин әкесiн ауыстырды!
  
  Ресейдiң ұлы жауынгерлерi.
  Бiз бейбiтшiлiк пен тәртiптi қорғай аламыз...
  Аспандағы жұлдыздар барқытты суарды,
  Ал аңшы ойынға айналды!
  
  Мен, жалаңаяқ қыз, ұрысамын
  толы ...
  Бiлемiн, бұл жұмақта орын болады,
  Бақытты қанға салуға болмайды!
  
  Ұлы Отан жауынгерлерi,
  Бiз Мәскеу түбiнде нық шайқасамыз...
  Сосын коммунизм кезiндегi арман,
  Шайтанмен бiрге жер асты әлемiне қарсы!
  
  Батыл орыс жiгiттерi,
  Олардың соңына дейiн адал күресулерi үшiн...
  пулеметпен атуда ,
  Егер сiзге алтын тәж керек болса!
  
  Бiздi оқ та тоқтата алмайды
  Ұлы Құдай Иса қайта тiрiлдi...
  Жыртқыш айдаһардың күндерi өттi,
  Ол аспаннан одан да жарқырайды!
  
  Мен сенi жақсы көремiн, қымбатты Лада,
  Ең жоғары Құдай Сварог даңқта болады ...
  Бiз Ресей үшiн күресуiмiз керек,
  Ең жақсы Ақ Құдай бiзбен бiрге!
  
  Орыстарды тiзе бүктiрме,
  Бiздiң тәнiмiздi, маған сенiңiз, тежеу мүмкiн емес ...
  Сталин мен ұлы Ленин бiзбен бiрге,
  Сiз де бұл емтиханнан өтуiңiз керек!
  
  Отан мұңы бiздiң де жүрегiмiзде,
  Бiз оның ұлылығына сенемiз...
  Бiз тез арада ғарыш есiгiн ашамыз,
  Бұл өте тәттi өмiр болады!
  
  Жалаңаяқ сұлу қыздармыз ,
  Бiз қар үйiндiлерi арқылы өте жылдам жүгiремiз ...
  Бұл ащы арақтың бiзге керегi жоқ,
  Керуб қанаттарын жаяды!
  
  Бiз қыздар Отан үшiн тұрамыз,
  Бiз зұлым Крауттарға жауап беремiз, жоқ,
  Тозақтық Қабыл жойылады,
  Құтқарушы Мәсiхке сәлем!
  
  Бiр дәуiр болады - бұл жақсы болуы мүмкiн емес,
  Өлгендер мәңгi тiрiледi...
  Ғалам нағыз жұмаққа айналады,
  Әр адамның арманы орындалады!
  Маргарита аздап қайғырды - оның жасы жүзден асып кеттi және ол әлi қыз. Мүмкiн ол мәңгiлiк бала болып қала бередi.
  Бiрақ қалған балалар бұл әнге қуанып, мәз болды.
  Ал қорқынышты адам жегiш алпауыттың бойы одан да кiшiрейiп, құбыжық емес, үрейленген гоблинге көбiрек ұқсайды.
  Оған балмұздақ пен торт кесектерi ұшып кеттi. Балалар күлiп, тiлдерiн шығарып жiбердi. Бұл өте күлкiлi көрiндi. Ал, көңiлдi жiгiттер бет бұра бердi.
  Яга қыз ернiн қағып, шырылдады:
  Балалар күлуi керек
  Балалар күлуi керек -
  Батырлар қалай өмiр сүредi!
  Батырлар қалай өмiр сүредi!
  Ал Баба Яга шаңсорғышты қамалдан секiрiп бара жатқан басқа орктар мен гоблиндерге нұсқады. Ал Эномай мен қыз оларға пулеметпен оқ жаудырды. Және олар мұны керемет жасады . Тағы да жарқын балмұздақ, мейiз орамдары, кремдi торттар, жүгерi үлпектерi, мақта кәмпиттерi және т.б. бар стақандар болды . Барлығы өте жақсы иiс және өте тәбеттi көрiндi.
  Ал жауынгер балалар күлiп, қасқырдың күшiкiндей өткiр, аппақ тiстерiн көрсеттi.
  Бұл әрекет қандай таңғажайып және ерекше көрiндi.
  Ал Маргарита орктар мен қаңқаларды найзағаймен ұрып , олардың керемет өзгеруiн жалғастырды.
  Осыдан кейiн пионер қыз тағы да патриоттық және асқақ ән айтты, ал қалған балалар хормен оның көңiлдi және көңiлдi әнiн көтердi:
  Шайтан бiздi жеңе алмайды,
  Менiң Отаным, әлемдегi ең әдемi,
  Әдемi ел әйгiлi...
  Оған ересектер де, балалар да қуанады!
  
  Онда алқаптың лалагүлдерi керемет гүлдесiн,
  Ал керубтер лайықты әнұран ойнайды...
  Фюрер капут болады,
  Орыстар шайқаста жеңiлмейдi!
  
  Комсомолецтер жалаң аяқ жүгiредi,
  Олар жалаңаш өкшелерiмен қарды таптайды...
  Гитлер, сен керемет көрiнесiң
  Мен сенi танкпен айдаймын!
  
  Бiз фашистердi жеңе аламыз ба?
  Әдеттегiдей жалаңаяқ жүрмiз, қыздар...
  Бiздiң ең қорқынышты рыцарь - аю,
  Ол бәрiн автоматпен өлтiредi!
  
  Жоқ, бiз қыздар өте кереметпiз,
  Бiз барлық жауларды жыртып тастаймыз ...
  Тырнақтарымыз, тiстерiмiз, жұдырықтарымыз...
  Бiз керемет жұмақтан орын саламыз!
  
  Салқын коммунизм болады деп сенемiн,
  Ақыл-кеңес елi, сенiңiз, сонда гүлдеп жатыр...
  Ал қасiреттi нацизм жойылады,
  Iстерiңiз ұлық болады деп сенемiн!
  
  Өңiр жабайы гүлдейдi, мен сенемiн,
  Жеңiстен жеңiске қайтамыз...
  Николай жапондарды жеңдi,
  Самурайлар арамдық үшiн жауап бередi!
  
  Бiз өзiмiздi қисайтуға жол бермеймiз,
  Бiр соққымен жауымызды талқандаймыз...
  Аңшы ойынға айналсын,
  Вермахты жеңгенiмiз бекер емес!
  
  
  Маған сенiңiз, бiзге бас тарту оңай емес,
  Орыстар қашаннан соғысуды бiлген...
  болатпен қайрадық ,
  Фюрер клоунның бейнесiне айналады!
  
  Менiң туған жерiм осындай,
  Онда орыс аккордеоны ойнайды...
  Барлық ұлттар тату отбасы,
  Қабыл емес, Әбiл жеңедi!
  
  Жақында КСРО даңққа бөленедi ,
  Жауымыз жауыз, сатқын болса да...
  Бiз ерлiкке үлгi боламыз,
  Орыс рухы шайқастарда асқақтайды!
  Соңғы сөзде пионер қыз сиқырлы таяқшасынан найзағай, ал жалаң аяқ саусақтарынан сиқырлы сақиналар мен тастармен пульсарларды алып, босатады. Ұлудай кiшiрейген алыпты ақыры жабады. Оны толығымен жалынды нұр басып қалды. Содан кейiн ол қайтадан жарқ еттi. Орктар мен қаңқалар ақыры керемет дәмдiлердiң барлық түрiне айналды. Әртүрлi ветчиналардан, толтырылған балықтар мен қаздардан бастап, торттарға, кондитерлiк өнiмдерге, карамельдерге және балмұздақ стақандарына дейiн өте дәмдi және қуырылған.
  Балалар қуанып, секiрдi. Олар өте риза және қуанышты көрiндi.
  Мiне, айбатты және қатал каннибал алпауыттың орнында жарық сейiлдi. Шамамен жетi жас шамасындағы шорт киген арық, ақшыл бала көрiндi. Қорқынышты құбыжықтың орнына осындай зиянсыз және тәттi бала. Ол көзiн жыпылықтатып:
  -Менi ұрма!
  Маргарита айқайлады:
  - Қорықпа! Бiз саған тиiспеймiз. Ендi сiз өмiрiңiздi нөлден бастап, мектепке бара аласыз!
  Бала мен бұрынғы каннибал ыңылдап:
  Бұл қандай мектеп өмiрi?
  Күнделiктi сынақ қайда ...
  Қосу, бөлу,
  Көбейту кестесi!
  Каннибал алыбының сарайы бiздiң көз алдымызда өзгердi. Күмбездерде бас сүйектердiң орнына ғажайып сұлулық гүлдерi жайнады. Ал күмбездердiң өзi алтынмен жарқырап тұрды. Және бәрi соншалықты керемет, жарқыраған, жарқыраған, қамал қабырғалары гүлдермен көмкерiлген. Ал қан орнына бұрқақтар алмас ағындарымен ағып, бұлттар сейiлiп, төрт күн бiрден жарқ еттi.
  Ал бостандыққа шыққан балалар шат күлкiден қамалдан жүгiре бастады. Арық, жыртық, жалаң аяқ, соған қарамастан олар бақытты едi.
  Жiгiттер мен қыздар дәмдi тағамдарға шағылысты, ал шөптiң астынан коктейльдер мен шырындар бар бөшкелер пайда болды .
  Қыз Яга минометпен бұрынғы каннибал алыбына ұшып келiп, балаға балмұздақ бердi. Ол оны жұтып қойды да, күлдi:
  - Дәмдi!
  Және ол қорқынышпен қосты:
  - Балалар, менi кешiрiңдер! Мен сенi жегенiм үшiн ұяламын. Бұл қандай жиiркенiштi!
  Көбiрек балалар жүгiрiп шықты. Соның iшiнде бұрын каннибал жегендер . Зиянсыз бала көзiн ұрып, тiптi ән айтты;
  Бұл ғажайып емес пе, ертегi емес пе?
  Бәрi солай болды, сенiңiз, керемет!
  Жоқ, бiзге жақсылық жасаған дұрыс -
  Ал зұлымдық мәңгiлiкке жоғалады!
  Иә , бұл жеңiс болды. Рас, өте бұлшықеттi және шорт киген балалардың бiрi шағылысқан бетке қарап:
  - Менiң батырлық биiгiм қайда кеттi?
  Оеномаус сұрады:
  -Ал сен кiмсiң?
  Бұлшық еттерi анық бала былай деп жауап бердi:
  - Никитич.
  Оның балаша жүзi қарайып, күбiрледi:
  - Мен керемет батыр едiм, ал қазiр мен шорт киген жалаңаяқ баламын , мен кiмге керекпiн?
  Бұрынғы каннибал сөйлеп:
  - Мектепке бiрге барайық!
  Добрынья ашуланып, оның жалаңаш балалық аяғын қатты тепкенi сонша, тас жарылып:
  - Ендеше, мектептегi тозақ! Мен шаршадым деп ойладым !
  Маргарита күрсiнiп жауап бердi:
  -Мен түсiнемiн!
  Бала Добрыня айқайлады:
  -Не түсiндiң! Ендi әйелiм менi тастап кетедi! Кiмге керек маған ондай шұбар бала !
  Оеномаус күлiмсiреп жауап бердi:
  - Өмiрдегi ең маңызды нәрсе - жан. Көлемi маңызды емес!
  Добрыня қарсылық бiлдiрдi:
  - Жоқ! Сiз менiң әйелiмдi танымайсыз. Бiрде ол өкшесiн қатты қозғалтқаны сонша, ол бұлбұл қарақшының ысқырған тiсiн жұлып алды! Ол қатал, мұрты жоқ бала неге керек ! - Ал бала тағы да жалаңаяқ, балаша, бiрақ күштi аяғымен балғадай соқты, сөйтiп тас ұсақ-түйек болып сынды. Ал жас батыр айқайлады. -Менi тезiрек ересек етiңiз!
  Оеномаус күрсiнiп жауап бердi:
  - Өкiнiшке орай, бiз мұны iстей алмаймыз, солай ма?
  Маргарита былай деп жауап бердi:
  - Дәл қазiр бiз мүмкiн емеспiз, бiрақ егер сiз бiзбен үлкен мақсатпен саяхаттасаңыз, онда бiз бiрдеңе ойлап табуымыз мүмкiн!
  Бала Добрыня қорқытып сұрады:
  - Мақсатыңыз қандай?
  Оеномаус сенiмдi жауап бердi:
  - Әлемдiк масштабтағы күштi жынысты өлiмнен құтқару. Бiздiң ғаламда iндет бар және ол сiзге де жетуi мүмкiн!
  Маргарита келiскендей басын изедi:
  - Иә, Добрыня, бiзге қосыл. Сiзде әлi де батырлық күшiңiз бар, сiз бiзге өте пайдалы боласыз!
  Титан бала, сыртқы түрi бойынша ол он екi жастағы Оеномайдан үлкен немесе ұзын болмаса да , оның дене күшi орасан зор едi. Сондықтан ол жалаңаш саусақтарымен қиыршық тасты қысып, оны алып, жаншып тастады, содан кейiн ол күлiмсiреп айтты:
  -Ал менде бәрiбiр! Жарайды, мен сенiмен барамын. Мен есейгенше әйелiме оралу қорқынышты болады !
  Маргарита ертегiдей күлiмсiреп жауап бердi:
  - Өте орынды шешiм!
  Және ол жалаңаш саусақтарын шерттi. Үшiншi, сүйкiмдi айдаһар баласы пайда болды.
  Қыз түсiндiрдi:
  - Қап киген қайыршы сияқты жүрмеу керек!
  . Љ 8 ТАРАУ.
  Доминика ауысу және емтихан тапсыру кезiнде қатты шаршады. Сондықтан оның сұлу қыздары алтын ванна мен душта жуылды. Содан кейiн олар оны элиталық студенттер мен студент қыздарға арналған бөлек, сәндi бөлмеге жұмсақ, жылы төсекке жатқызды. Доминика бiртүрлi арманға түстi, оның соңғы тiлегi ханзада Оеномауспен бiрге болу болды , ол оған үлкен жанашырлық пен жанашырлық бiлдiрдi.
  Оны Морфей құдайы құшақтап алған бойда ол
  Доминика кенет оның бетiне жел соққанын сездi, ол тайғақ, қабыршақты арқасына отырды. Ал айнала бұлттар жыпылықтайды.
  Ал қыз бұрылып қараса, бiрден таныған сымбатты, бұлшықеттi баланы көрдi. Иә, жас құлға айналған ханзада Оеномаус болды. Ал қазiр ол кiшкентай, үш басты айдаһарға мiнiп жүр. Оның оң жағында бiр қыз ұшып келедi. Ол сондай-ақ өте әдемi және тәттi, шашы алтын қызыл. Ол Оеномаустан үлкен емес көрiнедi. Ал сол жағында ұл бала. Сондай-ақ ақшыл шашты , әдемi және өте бұлшықеттi, мәнерлi тұлға. Мұндай балалар тобы рюкзактары мен қарулары бар. Ал қыздың саусақтары мен қолдарында да сақиналары бар.
  Айдаһар артық салмақты сезiп, құлап қалмас үшiн қанаттарын жиi қаға бастады.
  Қыз Маргарита сиқырлы таяқшасын сiлкiп, ақырды:
  - Сен кiмсiң? Ол қайдан шықты?
  Алайда Оеномаус Доминиканы танып, сенiмдi үнмен:
  - Бұл Жер планетасынан таңдалған. Ол пайғамбарлыққа сәйкес бiздiң ғаламдағы күштi жынысты сақтауы керек.
  Маргарита қыз жымиып:
  - Жер планетасынан? Ұлы Отан соғысын басынан өткердiңiз бе?
  Доминика сенiмдi түрде растады:
  - Иә, болды!
  Пионер кейiпкерi iштей сұрады:
  -Ал қашан өттi?
  Соққыға ұшыраған қыз одан кем емес сенiмдi жауап бердi:
  - Қырық бiрiншi маусымның жиырма екiншiден қырық бесiншi мамырдың тоғызына дейiн, әрине, жеңдiк!
  Маргарита күлiмсiреп жауап бердi:
  - Бiз жеңгенiмiздi бiлемiн! Әйтпесе бiз сенiмен сөйлеспес едiк. Демек, бiз уақыт өткен сайын шашырап кеткен жерлеспiз. Туған планетаңыздан, тiптi өз елiңiзден бiреудi кездестiру қандай жақсы!
  Доминика күрсiнiп жауап бердi:
  - Ұлы Отан соғысы аяқталғанда атам әлi дүниеге келмеген едi. Бұл бiз үшiн ұзақ әңгiме!
  Маргарита да күрсiнiп:
  - Мен оның аяқталуын көру үшiн өмiр сүрген жоқпын. Мен 44 жылдың қаңтарында дарға асылдым. Бiрақ мен бiздiң жеңiсiмiзге сендiм. Киев әлдеқашан азат етiлдi, ал Сталинград пен Курск бұлғасы күркiредi. Он екi жаста комсомолға өтпей өлгенiң қандай өкiнiштi.
  Доминика таң қалды:
  - Егер сен баяғыда қайтыс болсаң, неге ол әлi қыз?
  Маргарита иығын көтерiп:
  -Оны бiлмеймiн. Өлгенiме жүз жылға жуық уақыт өттi, мен баламын. Бiрақ тағы бiр плюс бар: мен мүлдем қартаймаймын және тiсiмде бiрде-бiр пломба жоқ!
  Доминик күлдi де:
  - Иә, кәрiлiк өте жаман, жай жиiркенiштi!
  Әдемi кино актрисасы ән айта бастады;
  Адамзат ауыр қайғыда,
  Ол туралы бәрi ойлайтын шығар!
  Бұл теңiзде көз жасы төгiлдi,
  Адамның қорқынышы отпен жанады!
  
  Керуенде жыл артынан жыл жорғалайды,
  Әжесi щекке қына сүртедi!
  Қыздың сымбатты фигурасына бiрдеңе болды ,
  Әжiмдер қайдан пайда болатынын түсiнбеймiн!
  
  Нелiктен табиғат тәжi жарқын?
  Машиналарды жасаушы кенеттен қурап қалуы керек!
  Желдiң күшiн арбаға қондырған,
  қартаюдың зұлымдығына төзе алмайды !
  
  Сұлулық ақымаққа айналады
  Ал батыр көз алдымызда солып барады!
  Қазiр кез келген қолайсыз ауа-райы,
  Ал түнде жабайы қорқыныш менi азаптайды!
  
  Бiрақ мен құтқарылу жоқ екенiне сенбеймiн,
  Адам Құдаймен дауласа алады!
  Тату отбасы мәңгiлiк болуы үшiн,
  Жол оңай және тiк көтерiлуi үшiн!
  
  Қарт әйелдерде әжiм болмайды,
  Қарттықты ұятқа қалдырайық!
  Ал адам, прогресстiң құдiреттi ұлы,
  Өмiрдiң шыңына нұрлы көзiмен қарайды!
  
  Және шексiз сұлулық болады
  Күндер ағып жатқан өзендей ағып өтедi!
  Адамдық мейiрiмдiлiк пайда болады
  Өйткенi, жүрек таза, асыл болады!
  
  Сенiңiз, жаңа ләззат келедi,
  Жылдар өткен сайын даналық артады!
  Өйткенi, мұз жас денеге қонбайды,
  Бес оқуға құштар мектеп оқушысы сияқты!
  
  Белгi жоғарырақ, кел, оны iзде,
  Емтиханды кем дегенде жүз рет қайта тапсырасыз!
  Пасха торттарын балмен жеуге болады ,
  Ал ендi кәрi қыз бол!
  Доминика қандай әдемi ән айтты, нағыз примадонна. Ал оның әндерi бұлбұлдың ұшқынындай тұла бойлы, өңi ұшқыр едi.
  Эномай басын изеп келiстi:
  шыға алмайсыз !
  Бала Добрыня былай дедi:
  - Кәрiлiк жаман. Бiрақ мен өзiме және әйелiме жасартатын алма алдым . Аздап жесең, қартаймайсың, балаға айналмайсың. Содан кейiн бiр ақымақ бақсы осындай алмаларды жеп қойды . Ол кемпiр едi, бiрақ ол горшокқа түстi. Сондықтан сiз әр нәрседе модерацияны бiлуiңiз керек және барлық жастың махаббатқа бағынатынын есте сақтаңыз.
  Эномай кенеттен:
  - Менiң айдаһарым қатты дем алып жатыр! Оған екi адамды көтеру қиын, әсiресе Доминика бала емес, өте үлкен және бұлшықет қыз. Оған жаңа парақша керек!
  Маргарита сенiмдi түрде жалаңаш саусақтарын басып:
  - Флайер болады!
  Кiшкентай үш басты айдаһар әуеде алғаш рет пайда болды. Бiрақ партизан қыз оған қуат сәулесiн жiбердi және бұл айдаһар өсе бастады.
  Доминика таң қалды:
  - Бұл әрекеттегi сиқыр. Мен айдаһарлардың өсiп жатқанын бiрiншi рет көрiп тұрмын.
  Маргарита күлiмсiреп жауап бердi:
  - Айдаһарлар адамдар емес, оларды өсiру оңайырақ!
  Аңның өлшемi басқа үш айдаһардан сәл үлкенiрек болды. Және тағы бiр рет саусақтар, бұл жолы қолдар, және Доминика өзiн ыңғайлы ершiкте тапты!
  Пионер қыз басын изеп:
  - Көрдiңiз бе, бұл қаншалықты қарапайым! Ендi сiздiң айдаһарыңыз бар. Бұған қуаныңыз!
  Соққыға ұшыраған қыз күлiп:
  - Бұл, әрине, тамаша , бiрақ қуанышпен қабырғаға өрмелеудiң мәнi неде?
  Маргарита күлiп жауап бердi:
  - Өзiңiздiң айдаһарыңызды армандаған жоқсыз ба?
  Доминика шынын айтып күбiрледi:
  - Мен өзiмнiң тiкұшағымды армандадым. Бiрақ оның оған ақша табуға уақыты болмады. Сондықтан ерекше қуанатын ештеңе жоқ!
  Эномай жымиып:
  - Бiрақ мен жеке айдаһарды армандадым.
  Добрыня растады:
  - Жеке айдаһар керемет! Әйтсе де, сиқыр қолдансам, батыр атым да ұшып кетер едi. Бiрақ арнайы заклинание үшiн сиқыршыларға алтын төлеу керек. Ал айдаһар бос.
  Маргарита қосты:
  - Айдаһар да жақсы, өйткенi ол жалғыз сумен қоректенедi. Ал, оған аздап арамшөп қоссаңыз, керемет болады. Ол отпен дем алады.
  Доминика қызығып сұрады:
  - Немiстермен шынымен соғыстыңыз ба?
  Маргарита шынайы жауап бердi:
  -Мен шынымен ұрыспадым. Мен барлау және байланыс саласында көбiрек жұмыс iстедiм. Мен ауылдарды аралап, ормандарды араладым. Ендеше, қыстан қысқа дейiн жалаң аяқ, қайыршы сөмкесi бар кез келген адам күдiктенедi. Рас, ол фашистерге бiрнеше рет жарылғыш зат қойған. Ол менi алып кеткенде ғана атып кеттi. Ол соңғы оғы қалғанша жауап қайтарды. Ол тұтқынға алынды. Жарайды, олар менi асығыс болса да қинады, қызыл әскерлер дәл сол кезде iлгерi басып келе жатқандықтан, дарға асуға асықты. Әйтпесе, олар оны ұзағырақ қинайтын едi.
  Бiрде мен тағы екi полицейдi ұйықтатып, партизандарға бердiм. Мен ештеңенi ойлап таппаймын, бiрақ , әрине, көптеген шытырман оқиғалар болды.
  Доминика күлiмсiреп сұрады:
  - Сiзде тапсырыс болды ма?
  Маргарита күрсiнiп жауап бердi:
  - Жоқ! Тек "Ерлiгi үшiн" медалi менi маңызды нәрсемен марапаттауға тым кiшкентай деп санады. Мен олардың қайтыс болғаннан кейiн марапатталғанын бiлмеймiн және қалай ...
  Оеномаус былай деп атап өттi:
  - Он екi жаста қыздың әскери марапатқа ие болуы жаман емес! Айтыңызшы, сiзде қалай?
  Пионер қыз басын изеп:
  - Ал, иә, айтыңызшы, коммунизм салынып, соғыстар аяқталды ма?
  Доминика күрсiнiп, сенiмдi жауап бердi:
  - Жоқ! Соғыс тұрғысынан одан да нашарлады. Бiрақ бұл туралы айтқым келмейдi. Бiрақ адамдар одан да нашарлады.
  Бала Добрыня ұсынды:
  - Сиқырлы ерлiктердi жақсырақ айтсақ. Әйтпесе, ендi танктер туралы айта бастайсың...
  Маргарита қабағын түйiп:
  - Танктер туралы не бiлесiңдер?
  Добрыня былай деп жауап бердi:
  - Мен дамыған әлемде болдым, бұл металл құбыжықтар болды. Олар қатты атады және өте қауiптi. Оларды еске алудың өзi жиiркенiштi.
  Партизан қыз жымиып:
  - Жолбарыс цистернасының газ багына құм құйдым. Және ол тоқтап қалды. Солай болды. Ол нацистердiң көлiктерiнiң доңғалақтарын тесу үшiн қолды пайдаланды . Мен кiшкентай қызбын, бұл маған оңайырақ болды.
  Доминик күлдi де:
  - Жарайсың! Сiз пионер батыр қызсыз. Бiз сiз туралы фильмдер түсiрiп, сiз туралы кiтаптар жазуымыз керек.
  Маргарита басын изедi:
  - Мен бiлемiн, мысалы, "Қызыл шайтандар" бар. Жалпы, мен Құдайға сенбеймiн, кейде мен қазiр ұялатын нәрселердi жасадым!
  Эномай жымиып:
  - Болады. Кейде құдайлар өзiн жақсы ұстамайды. Бiрақ қалай болғанда да, сiз қазiр өте талантты сиқыршысыз және сiзге ...
  Ол аяқтамады. Алдарынан ұшатын маймылдар тобы шықты. Олар алыста едi, бiрақ перi бала мен сиқыршы қыздың көзi бұл қанатты приматтардың кем дегенде оншақты баланы торға сүйреп бара жатқанын көрдi. Байғұс ұлдар да, қыздар да ұшып бара жатқанда тұншығып, қатты қиналады, олар лақтырылып, балалардың денесi тордың болат торларына кесiледi.
  Доминика да мұны көрiп, айқайлады:
  -Жiгiттердi босатуымыз керек!
  Добрыня басын изеп, қылышын суырды:
  - Бiз шайқасқа батыл барамыз,
  Қасиеттi Русь үшiн -
  Бiз қылышпен соғысамыз,
  Мен сатпаймын!
  Доминика тiстерiн қағып:
  - Балаларға көмектесу, әрине, өте қызық. Бiрақ бiзде күш жеткiлiктi ме? Мен ұшатын маймылдар туралы ертегiнi оқыдым , олар өте күштi сияқты!
  Маргарита келiскендей басын изеп, ән айтты:
  Қараңғылық жауынгерлерi сөзсiз күштi,
  Санды бiлмей зұлым дүниенi билейдi...
  Ал сендерге, Шайтанның ұлдары,
  Мәсiхтiң күшiн бұзбаңыз!
  Добрыня былай деп атап өттi:
  - Бiзде әртүрлi қарсыластар болды. Ал олардың мықты екендiгi, әдетте, бiздi тоқтата алмады!
  Ал айдаһарлары бар төрттiк ұшқан маймылдардың артынан жүгiрдi. Олардың оншақтысы ғана болды - олардың он үшi. Ал тұтқынға алынған балалардың саны шамамен осындай. Бұл шайқастың ащы шындығы.
  Маргарита алға ұмтылды да, ұшатын маймылдарға жақындап, айқайлады:
  - Балалар жiберiңдер, құбыжықтар!
  Маймылдардың басшысы ысқырып:
  - Кет қызым, әйтпесе сенi де орап аламыз.
  Маргарита батыл жауап бердi:
  - Жоқ! Сiз оларды жiбересiз, әйтпесе бiзбен соғысуға тура келедi!
  Маймылдар азу тiстерiн ашып айқайлады:
  - Ешқашан!
  Олардың төртеуi балалармен бiрге торды ұстау үшiн қалды, ал қалғандары жас құтқарушылардың шағын отрядына қарай жүгiрдi.
  Доминика жұдырығын сермеп, қолында қылыш пайда болды.
  Маргарита сұрады:
  - Сен қоршауды бiлесiң бе?
  Доминика сенiмдi жауап бердi:
  - Ұғым бар! Ол фильмдерде ойнады.
  Партизан қыз үндедi:
  - Бұл сiзге пайдалы болады.
  Актриса қыз ән айтты:
  Қылышыңды сермеу керек,
  Тездетудiң уақыты келдi...
  Сiзге қылышыңызды сермеу уақыты келдi -
  Бұл пайдалы болса ше!
  Оны дәптерiңiзге жазыңыз -
  Әр бетте!
  Қылышыңды сермеу керек,
  Қылышыңды сермеу керек,
  Қылышыңды сермеу уақыты келдi!
  Осыдан кейiн төртеуi күлдi. Ал ұшқан маймылдар шабуыл жасауға тырысты. Олар торғайларға шабуыл жасаған батпырауықтар сияқты қозғалды.
  Маргарита ұшатын маймылдардың көшбасшысын сиқырлы таяқшамен және жалаң аяққа сиқырлы сақиналармен ұрды . Және бұл өте ауыр тидi.
  Көшбасшы шок алды, оның басы бiрден өте дәмдi кокос тортына айналды. Ал ұшатын маймылдың табандары истерикалық түрде бұлдырылды. Басқа ұшатын маймылдар қорқып ысқырды.
  Олардың бiрi төртеуiне қарай жүгiрдi, бiрақ бала Добрыня оның маңдайын жалаңаш өкшесiмен ұрды, сондықтан қатты соққы алған маймыл аударылды.
  Доминика қылышын сермеп, ұшатын маймылдың мүйiзiн кесiп тастады, содан кейiн ол ән айтты:
  Бiз джунглиде жабайы маймылдар елiндемiз,
  Аспандағы қанаттылармен күресемiз ...
  Жеу үшiн аң аулау пiскен банан -
  Ағаштан бала ұрлаған адамды дарға!
  Оеномаус маймылды да бұл жолы қанатынан қағып , ысқырды:
  Мен жарық рыцарьмын, сiздiң тiзеңiзде жабайылар,
  Отан жауларын жер бетiнен сыпырамын!
  Ол қылышпен сегiз фигураны жасады. Осыдан кейiн бала жараланған приматтан ептiлiкпен жалтарып кеттi. Ал айдаһар отқа оранғанда, соқыр маймыл айқайлады. Дәл осы кезде күйiк иiсi шықты.
  Төрт жауынгер шабуылға шықты. Маймылдар қарсы шабуылға шығуға тырысты. Айдаһарлар оларға от ағындарымен соқты , бұл приматтардың қанаттарын өртеп жiбердi. Ал қуырылған иiс шықты.
  Қыз Маргарита сиқырлы ағындарды алып, шығарды. Ал келесi маймылда бастың орнына шоколадты пончик болды.
  Добрынья бiр маймылдың қанатынан жалаңаш саусақтарымен ұстап алып, екiншi құсқа лақтырды. Содан кейiн ұшқындармен соқтығыс болды.
  The Titan Boy ән айтты:
  -Бiлесiң бе, менде нұрлы күш бар,
  Онымен дос болу қолтырауынмен ойнау сияқты!
  Содан кейiн Доминиктiң қызы маймылдың қанатын семсерiмен шауып тастады. Ол еңкейiп, күлгiн қанның бұлағын шығарды. Осыдан кейiн ол серiктесiне соқтығысқан.
  Доминика қанатты мақұлықтардың бiрiн жалаңаш өкшесiмен иектен теуiп, шырылдады :
  Жарайды, мақұлық үгiндiлерде ұйықтап қалды,
  Жарайды, олар менiң иегiмнен тептi...
  Жарайды, олар менi зембiлге сүйреп апарды -
  Тiрi болғаныңыз үшiн рахмет айтыңыз !
  Ал қыз тағы бiр маймылдың басынан қылышпен ұрды . Осыдан кейiн тiршiлiк иелерi қаша бастады. Дәл осы уақытта төрт қанатты примат тұтқындарды алып кетпек болды, балалар торға оралған.
  Маргарита оларға сиқырлы сәуле түсiрдi, маймыл толығымен мұздатылған даршын пирогына айналды.
  Қалғандары торды босатып айқайлап қашып кеттi. Ал тұтқын балалар құлай бастады.
  Маргарита айқайлады:
  - Торды ұста, кел, күштiрек.
  Ол айдаһардың үстiне құлады. Оның артынан тағы үш жауынгер жүгiрдi.
  Бала Добрыня ән айтты:
  Әй, балалық, балалық, қайда ұшып жүрсiң?
  Әй, балалық, балалық, қайда асығасың...
  Жүндi маймылдарға толы, мен бiлемiн,
  Олар сiздi әртүрлi елдерден ұстайды!
  Ал батыр бала жалаңаш саусақтарымен торды көтерiп алды. Десе де, шорт киген жiгiт болудың артықшылығы бар. Ересек адамның етiксiз жүруi әдепсiз, ал ұл бала үшiн бұл табиғи нәрсе, ол өзiнiң күштi аяқтарын iс-әрекетте пайдалана алады.
  Төртеуi де құлаған тордың жылдамдығын бәсеңдетiп, бiрқалыпты түсе бастады.
  Доминика күлiмсiреп атап өттi:
  - Мен саған жетiм нәсiбiн тiлемеймiн,
  Мен саған қиын күндердi тiлемеймiн...
  Ғаламшар нұрлы жұмаққа айналсын,
  Қасиеттi Раббым балаларды қорғасын!
  Жiгiттердiң барлығы дерлiк жалаңаяқ, тек бiр қыздан басқасы тырнақтай, жыртық-жыртық едi, тек әсем, мүмкiн сәндi көйлек киген және изумруд пен лағылмен кестеленген туфлиi бар едi.
  Қыз шырылдап:
  - Сақ болыңыз, құтқару тобы менiң әкем, герцог, мен баронесса атағын алып жүрмiн!
  Доминика күлiп жауап бердi:
  Патшалардың қолынан бәрi келедi
  Патшалардың қолынан бәрi келедi...
  Бiрақ жиi бұзылады
  Кейде олар отырады!
  Махаббат үшiн үйлен
  Махаббат үшiн үйлен...
  Сiз үшiн әлсiз
  Сiз Құдай емессiз, патша!
  Кез келген адам сен үшiн әлсiз -
  Сiз Құдай емессiз, патша!
  Команда балаларды мұқият отырғызды. Және ол желiнi ашты. Балалар - ұлдар мен қыздар еркiндiк сезiндi. Ал жүгiрмек болғанда дөңгелек өкшесi жарқ еттi.
  Бiрақ Маргарита оларды қорқытқан дауыспен тоқтатты:
  -Балалар қайда бара жатырсыңдар? Рахмет десеңшi?
  Балалар тоқтады. Баронесса қыз басын изедi:
  -Дұрыс, менi тұтқыннан құтқардың. Менi әкеме жеткiз, сонда сенi үлкен марапат күтiп тұр. Ал қалғандары өздерi жетсiн - олар қайыршылар, жалаңаяқтар.
  Тұтқындардың арасынан бiр бала қарсылық бiлдiрдi:
  - Менiң әкем граф! Ал мен жалаңаяқпын, өйткенi мен жаттығу кезiнде ұсталдым!
  Маргарита: "Неге олар сенi ұстап алды?" - деп сұрады.
  Виконт баласы иығын көтердi; оның денесi жалаңаш, бұлшық етi, тотығуы, иiрiмi бар, тек оның балалық болса да, мәнерлi жүзi оның тұқымына опасыздық жасады.
  Баронесса қыз былай деп жауап бердi:
  Скелентонға апарғысы келдi . Бұл өлмейтiн Кощеймен алыс туысқан күштi сиқыршы!
  Маргарита ернiн қағып, былай дедi:
  - Скелентон , зұлым сиқыршы және элементтердiң шеберi, қара жолбарыстың артефактi бар. Мүмкiн бұл күштi жынысты сақтауға көмектеседi.
  Бала ханзада Оеномаус атап өттi:
  - Бұған қоса, түнгi сиқыршының тұтқынында отырған басқа да тұтқын балаларды босату керек. Әйтпесе ғаламға үлкен зиян келедi .
  Доминика тым сенiмдi емес:
  - Бұл бiздi басты мақсаттан алшақтатпай ма?
  Маргарита қарсылық бiлдiрдi:
  - Қарама-қарсы! Егер сiз он екi жәдiгердi жинасаңыз, Құдiреттi Құдайдың құдiретiн ала аласыз. Және бұл тек күштi жынысты ғана емес, сонымен қатар басқа да көптеген жақсы нәрселердi жасауға мүмкiндiк бередi.
  Бала Добрыня айқайлады:
  - Бұл керемет! Сонда бiз басқа батырлар армандамаған нәрсенi жасай аламыз!
  Доминика қуанып ән айтты:
  Бiздiң әлем мейiрiмсiз, қатыгез, сатқын,
  Адамдардың қаны дауылды ағындай ағып жатыр...
  Бiрақ адам ақылды, прогрессiмен танымал -
  Ойын кезiнде кедергiлердi жеңiңiз!
  
  Сансыз қорқынышты қауiптер
  Тағдыр қатал, қайғылы және күлкiлi...
  Бiз күмәнмен бiртүрлi көз жасын төктiк -
  Аспанға беймәлiм мұңмен қараңыз !
  
  Және оны төгу қажет болсын
  Қаһарлы шайқаста адам қаны...
  Өмiрдiң жiбiн қылышпен, жебемен үз,
  Бiз махаббатты мәңгiлiкке сатпаймыз!
  Маргарита алтын басын изеп:
  - Доминиктi жақсы әндетесiз, естi сөздер жанға тиедi! Бiрақ бұл жеткiлiксiз...
  Актриса қыз ән айтты:
  Ол өте жеңiл болды
  Мен Отанды сақтап қалдым...
  Мен шынымен бақытты болдым -
  Тек бұл жеткiлiксiз!
  Тек, тек, тек -
  Жеткiлiктi емес!
  Виконт баласы жалаң аяғын қатты қағып алғаны сонша, шық тамшылары қызғылт сары шөптен ұшып кеттi де:
  - Ән айтуды доғар! Скелентомға барайық , бiз оны жұлып аламыз!
  Маргарита күрсiнiп:
  - Жаяу жүруге тым ұзақ. Сiзге айдаһарларда ұшу керек немесе медальонмен тасымалдау керек!
  Оеномаус күлiмсiреп сұрады:
  - Медальоныңыз бар ма? Сондықтан бiздi апарыңыз!
  Партизан қыз күрсiнiп жауап бердi:
  - Бүкiл команданы тасымалдау үшiн оны қайта зарядтау керек. Әзiрше тамақтанып алайық. Балалар аш болса керек.
  Баронесса қыз басын изеп, гауһар сырғасы сыңғырлады:
  - Иә, дәл осылай iстеу керек. Менiң iшiмде от бар!
  Бала висконт атап өттi:
  - Толық қарын шайқаста саңырау!
  Қалған балалар, көбiсi қыздар, бiр ауыздан:
  Бiз жегiмiз келедi
  Есiктердi кеңiрек ашыңыз
  Әйтпесе аспазды жеймiз...
  Аспаздар тамақ iшедi,
  Кезекшiлерге iшейiк,
  Бiз бүкiл асхананы қиратамыз
  Ал бiз ыдыстарды сындырамыз!
  Маргарита сиқырлы таяқшасын шайқады. Және бiрнеше тағамдар мен торт қойылған үстел пайда болды.
  Қыз қуана ән айтты:
  Балалар сен үшiн жинады,
  Бiз мүлде сынықтар емеспiз -
  Және керемет тәттiлер,
  Тек тары қосылған ботқа емес!
  Доминика басын изедi де:
  -Бiрақ алдымен қолыңды жу!
  Балалар ағысқа қарай жүгiрдi. Баронесса қыз ғана орнында қалды. Актриса қыз айқайлады:
  - Сiзге арнайы шақыру керек пе?
  Жас баронесса күбiрледi:
  - Ал мен плебейлердiң қол-аяғымен суланудан шаршадым!
  Доминика қатал жауап бердi:
  - Онда мен сенi үстелге отырғызбаймын!
  Мәртебелi қыз былай дедi:
  - Жалаңаяқ қыз , менi көрсеткiң келе ме? Иә, мен сенi қамшымен ұруды бұйырамын.
  Доминика орнынан тұрып , жұдырығын түйiп:
  -Ал сен кiмге тапсырыс бересiң?
  Баронесса артына қарады. Доминика ұзын және бұлшықеттi болды, ал мата тек кеудесi мен жамбастарын жауып тұрды. Күйген терiнiң астында бұлшық еттердiң шарлары домалап жатқаны, ал асқазанда абстың плиткалары бар екенi анық болды. Ондай батыр қыз сенi ұруы мүмкiн.
  Алайда Маргарита ымырашыл үнмен:
  - Қане бәрiмiз қолымызды жуып алайық. Ал егер сiз, Доминика, ересек болсаңыз, онда сiз бiзге үлгi болуыңыз керек. Ендеше бәрiмiз бiрге жуынайық.
  Және ол ағысқа қарай бет алды. Онымен бiрге баронесса қыз және Доминика бар. Суды төрт күн қыздырды, жұмсақ және жылы, сондықтан жуу рахат болды. Балалар тiптi бұлақта жүзiп кеткен. Олар бiр-бiрiне су шаша бастады.
  Доминика да кiшкентай қыздай шашырап, ән айтты:
  Су, су, суық су,
  Оның шелектен төгiлуi бекер емес едi!
  Айналада сондай керемет табиғат болды. Жайқалған ағаштарда әртүрлi пiшiндегi сәндi гүлдер өстi. Ал бұл гүлдердiң жапырақтары әртүрлi түстер мен реңктерге ие. Кемпiрқосақтың барлық түстерiмен жарқыраған және төрт күн сәулесiнде жарқыраған бүршiктердi елестетiңiз.
  Бұл шынымен де керемет сұлулық. Ал үлкендiгi альбатростардай көбелектер ұшады, ал қанаттарында теңiз толқындарының шашырауындай қозғалатын өрнектерi бар. Және керемет қозғалыс пайда болады.
  Доминика ән айтты:
  Сол көбелектiң қанаттары
  Олар өте жақсы болды ...
  Бала тыныштығын жоғалтты,
  Және ол шын жүректен айтты ...
  Жас виконт шашырап тұрып:
  - Иә, айнала әдемi...
  Расында, көптеген ағаштар тауыстардың зерлi құйрықтарына ұқсайтын. Ал олардың үстiнде көбелектерден басқа платина инелiктерi де қанаттарын қимылдатқан. Ал орманда керемет құстардың үнi естiлдi. Олардың дауыстарымен таңғажайып және керемет болғаны сонша, сiздi таң қалдырасыз.
  Доминика твиттерiнде:
  Сiз қарақұрттардың ән салғанын естiдiңiз бе?
  Бұлбұлдар мен бұлбұлдар ұшады...
  Кейде есектер, есектер осылай айқайлайды,
  Қыздар жалаң аяқ жүгiредi!
  Иә, бұл өте күлкiлi көрiндi.
  Жуынып болған соң балалар дастархан басына беттедi. Олардың көңiл-күйлерi үлкен болды, олар қуанышпен ән айтты;
  Жақсы ертегi бiзге бердi
  Неше түрлi ойыншықтар...
  Бiз үлкен күшпен дүниеге келдiк,
  Құстар мен жануарлар сияқты!
  
  Балалар күлкi нұрында ойнайды,
  Әлемге үлкен қуаныш келдi ...
  Бiз оған бiрiншi әрекетте жете аламыз -
  Жынданып кеткен қамытта да, есек!
  
  Шық тамшыларын жалаңаяқ асығамыз,
  Әлемде көптеген керемет идеялар бар ...
  Балалар маржандай көз жасын төгедi,
  Маған сенiңiз, сiздiң жаныңыз көңiлдi болады!
  
  Зұлым Кощей бiзге шабуыл жасайды,
  Баба Яга минометпен жүгiрiп келедi...
  Олар жалаңаяқ қызды қамшымен аяусыз қамшылайды,
  Ал өзен жағаларды басып жатыр!
  
  Бiрақ бiз үрейленбеймiз, ұлдар мен қыздар,
  Бiз титан сияқты шайқасамыз...
  Бiздiң дауысымыз соншалықты анық болады,
  Пионер бортындай, барабан!
  
  Орктар бiзге кедергi емес,
  Ақылсыз тролль сiздi қорқытпайды...
  Ерлiк үшiн үлкен марапат болады,
  Егер бала қатыгездiкте нөлге тең болмаса!
  
  Батыл ұлдарға арналған Горыныч деген жылан қандай?
  Бiзге еш кедергi жоқ, зұлымдықпен күресуге асықпыз...
  Бiз оған бiрнеше соққы беремiз,
  Ал бiз оны тiкелей қораға қамап тастаймыз!
  
  Егер зұлым гоблин зеңбiректен атса,
  Содан кейiн бiз оған жауап беремiз ...
  Былауларыңды былғауды доғарыңдар ,
  Шайтанды бiр рет жеңейiк!
  
  Қанды шайқасқа, қасиеттi және дұрыс,
  Батыл қыздар, жiгiттер жүгiредi...
  Қасиеттi билiктi билеймiз,
  Зұлым айдаһарды жеңейiк!
  
  Бiздiң қымбаттыларымыз үшiн бақытты жағалар жоқ,
  Бiр тоған балық аулайық...
  Ұлы, әсем Эльфия үшiн,
  Бала өзiнiң өте керемет екенiн дәлелдейдi!
  
  Әлемдi сондай әдемi етейiк
  Онда жұмақ гүлдерi өссiн...
  Бiз кейде қауiптi соғыссақ та,
  Өйткенi, армандар жарықта орындалады!
  
  Жоқ, бiз ешқашан жаудың астында болмаймыз,
  Қыздар делiк, ұлдар алға...
  Кәпiр әскердi аяқ астынан таптаймыз,
  Жеңiмпазға шот-фактура беремiз!
  
  Маған сенiңiз, дүниеде мәңгiлiк жаз болады,
  Балалық шағымыз ешқашан өтпейдi...
  Рыцарьлардың ерлiктерi шын мәнiнде жырланады,
  Және жеңiстi науқанға шығыңыз!
  
  Бiз барлық орктарды жеңген кезде,
  Шайқас даңқты жеңiспен аяқталады...
  Таза жанымда керемет болады,
  Бiз қылышты, күштi қалқанды көтеремiз!
  Балалар ерсi ән айтып , дастархан басына жайғасты. Олар қуырылған үйректердi, қуырылған еттердi, гарнирлермен бiрге балықты жеудi ұната бастады.
  Оларға Доминика қосылды. Ол пышақпен тiлiм кесiп, атап өттi:
  - Тамаша ет!
  Маргарита басын изедi:
  - Ал, мен қалай сиқыр жасаймын? Келiсiңiз, бұл нақты нәрседен айырмашылығы жоқ!
  Баронесса қыз атап өттi:
  - Иә , керемет ет, ал балық ше?
  Мен бiр бөлiктi сынап көрдiм. Расында, тағам керемет болды. Балалар тамақтанып, қуана атап өттi:
  - Қандай тағамдар, қандай тағамдар,
  Бәрiн өзiммен бiрге алып кетсем ғой...
  Үстелдiң жиi бола бермейтiнi өкiнiштi -
  Олар жай ғана сою үшiн тамақтандырылады!
  Жалаңаяқ қайыршы қыздардың бiрi сұрады:
  - Шоколадты кәмпиттер алайын ба?
  Маргарита күлiп, таяғын бiр сiлтедi. Тауыстың құйрығындай үлкен ағашқа iлулi тұрған конустар бiрден үстелге жүгiрiп, шоколадпен жабылған және керемет салмасы бар әдемi, жануар және балық пiшiндi барларға айналды.
  Балалар риза болып шырылдады:
  - Бұл қандай керемет , сонымен қатар бiз балмұздақ алғымыз келедi!
  Осы кезде қызғылт сары шөптiң астынан қызыл жүндi бiрнеше iрi егеуқұйрықтар шығып, балаларға шабуыл жасамақ болды. Олар қорқып, әр егеуқұйрықтың өлшемi жақсы қасқырдай болды. Маргарита оларды сиқырлы таяқшасынан және жалаң аяқтарының сиқырлы сақиналарынан найзағаймен соқты. Доминика да сиқырлы таяқшасын пульсар шығару үшiн пайдаланды.
  Алтын шарап көзiлдiрiктерiнде ғажайып гүлдер түрiнде орналастырылған бай, балмұздақ пайда болды. Сонымен қатар, құлпынай, iнжiр, жабайы құлпынай және басқа да керемет жидектермен.
  Доминика күбiрледi де, атап өттi, ең үлкен шарап стаканына нұсқады, ол алтын ғана емес, гауһар тастармен безендiрiлген. Ал ондағы балмұздақ кемпiрқосақтың барлық түстерiмен безендiрiлген ғажайып ою-өрнек сияқты болды. Және ол қандай әдемi көрiндi.
  Маргарита атап өттi:
  -Сенде айдаһардың жүрек тамырынан жасалған сиқырлы таяқша бар - бұл өте сирек. Оны қайдан алдың?
  Доминика шынайы жауап бердi:
  - Ұрыста! Және бұл шын және батыл!
  Оеномаус қуанышпен ән айтты:
  Ұрысқанға қасiрет,
  Әдемi қызбен шайқаста...
  Егер жау ашуланса -
  Мен бейбақты өлтiремiн ! Мен бейбақты өлтiремiн !
  Бала Добрыня ырылдады:
  -Қызым сен несiң , неге олай ән айтасың? Бiз ән айтуымыз керек: шайқаста күштi баламен! Дәлiрек айтқанда, шайқаста күштi адаммен де. Бiз тек ер балалармыз, бiрақ жылдар бойы бiз еркекпiз!
  Оеномаус күлдi де:
  Мәңгiлiк бала болып қаламыз,
  Тек жылдар өзгередi!
  Доминика күлдi де:
  - Мұнда бiзде ертегi әлемi және түрлену болады.
  Осыдан кейiн ол өзiнiң балмұздағын жей бастады. Дәмi керемет болды. Осылай керемет болып шықты. Балмұздақтың тәттi, нәзiк дәмi қыздың тiлiне тарады.
  Бала Добрынья балық пен еттен кейiн балмұздаққа да қуана құрмет көрсеттi. Бұл шынымен де дәмдi нәрсе .
  Балалар сыпырмай, мәдениеттi болып тамақтануға тырысты . Иә, жыртқыш егеуқұйрық балмұздағы - тамаша нәрсе.
  Доминика жарқыраған күлiмсiреумен атап өттi:
  Сиқырлай бiлу қандай жақсы,
  Ал зұлым егеуқұйрықты балмұздаққа айналдырыңыз...
  Бiз бестiк аламыз -
  мүлдем орындалмайтын нәрсенi жасау!
  Тағы да жауап ретiнде балалардың күлкiлерi. Және қанағаттанған сықырлау...
  Аспанда шу естiлдi. Бiр шетiнен үлкен айдаһар ұшып келе жатыр едi. Алыстан ол жетi басына қарамастан кiшкентай және қорқынышты емес көрiндi. Және бұл зиянсыз жолмен құбыжық болды.
  Балалар күлiп, бiр-бiрiне көз қысты. Бұл шынымен қызық. Және олар алақанды алақанға соғады.
  Қоңырау бар деп.
  Доминика оны алып, жалаңаяқ саусақтарымен бумерангты лақтырды. Ол ұшып келiп, төмпешiктi кесiп тастады, ал құлап жатқанда сұлу оны сиқырлы таяқшадан қуатпен ұрды . Наполеонның шляпасының пiшiнiнде көкнәр, раушан және жүгерi гүлдерiмен безендiрiлген үлкен торт пайда болды.
  Балалар қазiрдiң өзiнде жақсы тамақтанып, сыйлықты қалыпты ықыласпен қарсы алды.
  Бала Виконт былай дедi:
  - Торттар өте жақсы, бiрақ модерацияны сақтау керек...
  Доминика күлдi де, ән айтты:
  күнiме аспазшы ,
  Мен тортқа құттықтау жаздым...
  Ал кiлегейден боялған жазу -
  Сан-Ремо қаласына баратын кез келдi!
  Осыдан кейiн қыз оны алып, бумерангты қайтадан ұшырды. Және ол ұшып кеттi, желпiлдеп, айналдырды. Ал қыз оны тағы да жалаң аяқпен ұстап алып:
  Тортқа төмен қарамаңыз
  өлетiн уақыт келедi ...
  Имбирь ғибадатханада оқ сияқты ысқырады,
  Диетамен сiз шынымен өзiңiздi бұзасыз!
  Баронесса қыз қалпақшасы бар тортты әрең жұтып, ернiн жалап, былай деп атап өттi:
  - Өте дәмдi! Бiрақ ол ендi сәйкес келмейдi.
  Бала висконт атап өттi:
  - Семiру көп уақытты қажет етпейдi.
  Доминика күлiмсiреп, әзiлдеп ән айтты:
  Ананың қасықына , әкемнiң қасықына,
  Ал әжеге шөмiш ...
  Ал кереует жағында!
  Балалар, расында, тамақ iшкеннен кейiн ауырлап, мұрындарымен иiскеп, жұмсақ, сарғыш шөпке құлады. Бақытымызға орай, мұнда жыртқыш масалар мен жәндiктер болған жоқ. Ұшқандар үлкен болды және тiстемедi, олармен iс жүзiнде ешқандай проблемалар болмады.
  Доминика Маргаритадан сұрады, пионер қыз да есiнеп, аузын алақанымен тез басып:
  -Ұйықтап жатсың ба, әлде?
  Партизан кейiпкерi былай деп жауап бердi:
  Не, қыз қорлық пен уайымда ұйықтай алмайды?
  Бiр жерде күйеу жiгiт орман жолымен кезiп жүр...
  Ол жалбыз шөптерiн аралап, ештеңе бiлмейдi,
  Ал тағдырдың әзiлдерi мен ойыны!
  Батыр бала Добрыня мұрнынан иiскеп үлгердi.
  Иә, балалар талай шытырман оқиғаларды бастан өткердi.
  Доминика әзiлдеп ән айтты:
  Қиындықсыз ұйықтаймыз,
  Бұл рас, иә...
  Бiрақ содан кейiн, қандай қиындықпен,
  Бiз кейiнiрек оянамыз!
  . Љ 9 тарау.
  Доминика оянып, оны параллель әлемге апарған сиқырлы арманнан шықты. Осыдан кейiн бойжеткен жуынып, алтын аспаптың көмегiмен душқа түстi. Мен тiсiмдi тазалап таңғы асқа кеттiм.
  Онда оны элиталық сыныптағы басқа қыздар мен қыздар қарсы алды. Олар қол алысып, сыпайы көрiндi. Сондай-ақ аз болғанымен, эльфтер, әйел тролльдер, қыздарға ұқсайтын хоббит әйелдерi, нимфалар, драйадтар, адам қыздары болды. Әдемi компания жиналды.
  Қыздар талғампаз көйлектер мен зергерлiк бұйымдарда болды, бiрақ жалаң аяқ болды, сондықтан сиқырлық кезiнде аяқтарын пайдалану ыңғайлы болды. Ал элиталық сыныпта бiлiм бiршама басқаша болды - олар үкi жылдам отпен оқыған лекцияларды тыңдап, әртүрлi тапсырмаларды орындады. Қыз негiзiн бiледi деп есептелдi.
  Доминика мұнда бiрнеше тапсырманы орындады. Ол сиқырлы таяқшадан атып, өзгерiстер жасады. Содан кейiн ол сиқырларды сыбырлады. Оған бiрнеше күрделi сөз тiркестерi оқылды, Доминика оларды қайталады.
  Киноактриса болғандықтан, қыздың есте сақтау қабiлетi керемет болды, өйткенi түсiрiлiмде оған көптеген диалогтарды айту керек болды.
  Ал мен барлығын жақсы есте сақтадым. Бiрақ бұл гүлдер, ең бастысы, әрине, күштi жынысты сақтау үшiн артефактiлердi iздеу.
  Осылайша Доминика лотос позициясына отырды, оның күштi, бұлшықеттi аяқтарын бiрiктiрiп, арқасын түзедi. Ол қайтадан параллельдi әлемге енiп кеттi, онда олардың командасы күштi жынысты құтқарудың жолын iздедi.
  Және дәл уақытында. Өйткенi сол жерде гоблин мен қарақшы бұлбұл аяқтың ұшымен жорғалап жүрген. Бұл екi жауыз ұйықтап жатқан жалаңаяқ топты жабу үшiн сиқырлы торды жайып үлгердi.
  Маргарита да ұйықтап қалды, ол түс көрдi...
  Қыз көпiрдi жару тапсырмасын алды. Сөйтiп, ол жалаң аяқ, жыртық мақта көйлек киiп, қайыршы сөмкемен барлауға шықты. Күз мезгiлi, ауа райы онша жақсы емес. Түнде аяз болды, ал қыздың жалаң аяқтары кiшкентай, әсем iздерiн қалдырған шөптi аязға басып қалды. Ол өте ылғалды және суық болды, жаңбыр қар араласқан.
  Жалаңаяқ партизанның кiшкентай саусақтары суық пен ылғалдан көгерiп кеттi. Бiрақ ол батылдықпен алға қарай жүрдi, тiптi жылдамдықты арттырды.
  Сонымен бiрге ол ән айтты;
  Жаңбыр аспанға жұлдыз сынықтарын шашып жiбердi,
  Олар фашизмге қайралған қазық дайындады!
  Жолбарыс танктерi жай қоқыс - лас барахолка ,
  Вермахтты қатты жеңiлiс күтiп тұр!
  Вермахтты қатты жеңiлiс күтiп тұр!
  
  Бiздiң Сталин жолдас, көсем, миллиондардың күшi,
  Қолында гранит жұдырығы, автоматы бар!
  Бiз Содомнан әскердi жеңе аламыз,
  Бiздiң күшiмiз монолит, бақытымызға орай, жер бетiнде!
  Бiздiң күшiмiз монолит, бақытымызға орай, жер бетiнде!
  
  бұдан артық маңызды жұмысы жоқ ,
  Халықты, Отанның игiлiгiн қалай сақтаймыз!
  Геббельс ақымақтықпен тозаққа ие болды,
  Және барлық шайтандарға қарамастан жеңiс болады, сенiңiз!
  Және барлық шайтандарға қарамастан жеңiс болады, сенiңiз!
  
  Бiлесiз бе, орыс сұлуы өзiнiң күшiмен танымал,
  Оның қалың қоңыр өрiмi бар!
  Ал фашистермен шайқаста жастар атақты болады,
  Нұрлы ел өрге басады!
  Нұрлы ел өрге басады!
  
  орыстарға мұрнын қағуына жол берме ,
  Мұртты жiгiт өзiн керемет Құдай деп санайды!
  Бiз Берлин көшесiмен жүремiз,
  Жоқ, жаны таза адам құл болмайды!
  Жоқ, жаны таза адам құл болмайды!
  
  Туымыз қызыл, қаһарлы қанның түсi,
  Рейхстагқа күн қазiрдiң өзiнде жарқырап тұр!
  Бiздiң қымбатты балаларымыз үшiн бұдан артық жомарт сыйлық жоқ,
  Жүрек батыл болса, қорқыныш басылса!
  Жүрек батыл болса, қорқыныш басылса!
  Маргарита оның жалаңаш өкшесiн қатты тiстеп, көпiрге қарай жүгiрдi. Айналасы тiкенек сым, пулемет мұнаралары бар.
  Немiстер самогон iшедi, от түтедi. Маргарита оларға қарай жүгiрдi. Кедей, аққұба кiшкентай қыз Крауттарға қорқынышты көрiнбейдi. Оның үстiне мұндай ылғалдылық пен суықта соңғы қайыршылардан басқа ешкiмнiң жалаңаяқ жүруге батылы баруы екiталай.
  Ал қыз оларға зиянсыз және көңiлдi ән айта бастады:
  Мен кедей жетiммiн
  Мен суықта жалаңаяқ қардың арасынан жүгiремiн...
  Бiрақ қыздың дауысы өте анық,
  Ол аязды күшпен қуып жiбередi!
  
  Соғыс анамды бомбамен алып кеттi,
  Әкем, әрине, майданға шақырылды...
  Бұйра шашты аға суықтан тоңған,
  Үлкен әпкесi орманда!
  
  Қарным ашты, нанның қабығын кемiрдiм,
  Ал менiң кiшкентай аяғым аяздан қызарып кеттi...
  Мен қаңғыбас ит тамақтанатын жердемiн
  Қыз сүйкiмдi және әдемi болса да!
  
  Мен бәрiне батыл және батыл айта аламын,
  Бұл, әрине, соғыс қарғыс атсын...
  Не үшiн күресiп жатқанымыз маңызды емес,
  Бұған шайтан құбыжық кiнәлi!
  
  О, қыздың аяғы ауырады,
  Ал олар мына суықта қатты ауырады...
  Мамырдың жылы таңы тезiрек атса екен,
  Нұрлы сұңқар ұшсын!
  
  Отанымызды көркейткiмiз келедi,
  Бiрақ аштық, суық, боран мен боран...
  Қайда барасың, байғұс Ресей?
  Сондай қиын тағдыр!
  
  Мен қызбын, жәй ғана баламын,
  Мен көп нәрсенi бастан өткердiм...
  Мен бесiктен берi еңбек еттiм,
  Мен төрт-беске ғана оқыдым!
  
  Бұл қайғы маған неге келдi?
  Жарылған жүректердiң қатал тағдыры...
  Маған сенiңiз, мұндай зұлымдық құлады,
  Кiшкене ғана болып көрiнедi және бұл аяқталды!
  
  Бiрақ қамыт астындағы қыз сынбады,
  Ол дайындалып үлгердi және жүрiп жатыр...
  Ол бала, ескiден алыс,
  Ал жалаң аяқ таптағанды ұнатады!
  
  Кiшкентай қыздың iзi әдемi,
  Рафаэль оларға сурет салды ...
  Кiшкентайдың бақытты болатынына сенемiн,
  Жаратқан Ие өз балаларын көредi, маған сенiңiз!
  
  Сол себептi әндi айтамын
  Құдай Иемiз Мәсiхтiң даңқы үшiн...
  Мен планетаның жұмаққа айналатынына сенемiн
  Ал мен әкемдi кездестiремiн, маған сенiңiз!
  
  Содан кейiн уақыт келедi және олар қайтадан көтерiледi,
  Кiм өлдi, кiм өлдi, кiм ауырды...
  Қарттық пен балалық шақта бақыт болады,
  Өйткенi Иса мұны қалаған!
  
  Иә, Алланың алдында тiзе бүгемiн,
  Мен бұл жырды нұр бақытында орындаймын...
  Барша ұрпақтар атынан,
  Қылмыстық құбыжықтар жеңiледi!
  
  Сонда қыз мәңгiлiк бақытта болады,
  Ал Жер-Ананың барлық халықтары...
  Мүлдем қолайсыз ауа-райы жойылады,
  Халқымыз бұзылмайды!
  
  Ол айқасып, тiзерлеп отырды,
  Күмiс айқышты сүйдi...
  Ол Құдай үшiн аз нәрсе iстеген сияқты
  Иса бiз үшiн көктен түстi!
  
  Жақында бәрiмiз Құдiретi шексiз Құдаймен бiрге боламыз,
  Оның сүйкiмдi, сүйкiмдi қолында...
  Ойларымыз биiкке самғай берсiн
  Ал күш - перзенттiк, күштi жұдырықта!
  
  Ал ендi мен дұға оқыдым,
  Ол: "Құдайым, менi кешiре гөр...
  Ендi бiз онымен тұғырдамыз,
  Ал Мәсiх екеумiз, сенiңiздер, жолда келе жатырмыз!
  
  Бiз Онымен бiрге көкке қолтықтасып барамыз,
  Онда алтын жаңбыр жауады...
  Жаратқан Ие жомарт мiнезiн көрсетедi,
  Бұл қарсыласты дiрiлдеп жiбередi!
  
  Ақыры дүниеде бақыт бар,
  Бiз Мәсiхтiң пайда болуын күттiк...
  Бiз әуедегi мерекеге перiштелер сияқты ұшамыз,
  Иемiздiң сүйiспеншiлiгi жарқын және таза!
  Осындай әннен кейiн нацистер сезiмге бөленiп, байғұс қызды жылытуға жiберiп, ыстық шай бердi. Маргарита рельс астындағы сөмкесiне бiр бөлке нан кейпiне енген жарылғыш затты тыныш қоюды жоспарлады, бiрақ үлгермедi - ол оянды.
  Бұлбұл қарақшы мен гоблин өте жақын болды. Гоблиннiң мұрнының орнына дөңес, өте жағымсыз жүзi және ұзын азу тiстерi болды. Ол да өте ұзын, шамамен үш метр. Оның торды сүйретуi таңқаларлық емес. Бұлбұл семiз, қызыл түстi, хомяк жақтары бар, алдыңғы тiстерi шығыңқы және медальдары бар сәндi формада болған. Ал, прусстерге тән мұртты плюс.
  Тосын шабуылдан нәтиже шықпағанын көрген қарақшы бұлбұл екi саусағын аузына салып, ысқырмақ болды.
  Доминика оған жалаңаш өкшесiмен теуiп жiбердi . Ал қарақшы ауырып айқайлайды. Ол тiптi қанды түкiрiп жiбердi.
  Гоблин сойылын сермеп жiбердi. Батыр бала Добрынья орнынан атып тұрып, гоблиндi шашынан ұстап, арқасымен құлап, үстiнен лақтырып жiбердi. Гоблин гүлдерi бар кактус сияқты өсiмдiкке соғылып, құлақтары естiлiп айқайлады. Ал оның ақырған дауысы жабайы есектей болды.
  Маргарита күлдi. Доминика оның иегiне тiзесiмен ұрған кезде Найтингейл қайтадан ысқырмақ болды. Және ол сықырлады.
  Батыр бала Добрыня жырлады:
  Гоблин бiзден сұрады:
  Сiз камо келе жатырсың ба ?
  Қалаға бет алды -
  Бiзде iстейтiн iстер бар!
  Гоблин сойылмен тағы да шабуыл жасауға тырысты. Батыр бала бұл соққыдан жалтарып, үлкен адамды тағы да үстiнен лақтырып жiбердi, өйткенi Добрыняда бала күшi жоқ. Және бәрi ойдағыдай болып жатқан сияқты.
  Гоблин қайтадан созылды. Және ол баяу көтерiлдi. Балалар оянып, батпақ шайтанға алтын конустарды лақтыра бастады. Олар оны ұрып, айқайлады. Және дiрiлдеу.
  Маргарита сиқырлы таяқшасын шайқады. Ал конустар торттарға айнала бастады, олар гоблиндi кiлегеймен жағып, оны қуыруға арналған табадағы бөренелер сияқты айналдырды.
  Ал Добрынья Никитич қарақшы бұлбұлды екi қолына көтерiп, күмiс конустары бар ауыр қарағайдың үстiне лақтырып жiбердi. Соққыдан бұлбұл құлап, шайқалып, оны елес беруге мәжбүр етедi, дәлiрек айтсақ, қан түкiредi.
  Бала Добрыня ән айтты:
  - Қарақшы бұлбұл, сен зұлымсың,
  бетiнен қаттырақ ұрдым ...
  Сен ендi өлдiң, арамза ,
  Сенi де өлтiр, сыбызғышы!
  Сосын оны алады да, басынан шамасы келгенше жұдырығымен ұрады. Қарақшы бұлбұлдың құлағында шырылдаған. Ал Доминика таяқшасын гоблинге бағыттады және ол трансформация үшiн күрделi сиқырды қалай жасады. Және бұл оны энергияның каскадтары бар өлiмшi күшке айналдырады.
  Сосын ... Бойы үш метрлiк түктi жiгiт едi, ендi оның орнында әр түрлi өте бай тағамдар мен тамаша тәттiлер қойылған дастархан жайылыпты. Осы ғажайып ас үйден осындай хош иiстер шықты.
  Доминика твиттерiнде:
  - Бұл ғажайыптардың өзгерiстерi мен ғажайыптары,
  Бiз жәннаттағы барлық нәрседен жәннат көремiз...
  Барлық жерде осындай нұрлы сұлулық ,
  Алла Тағала қайта тiрiлсiн!
  Шын мәнiнде, үстелде алтын және қызғылт сары түстi, ғажайып, жарқыраған металл науалар торттары бар, ондаған түрлi түстер мен реңктердегi кремдер, сондай-ақ басқа да өте керемет тағамдар мен хош иiстi ағындылар, бәрi ең дәмдi болды .
  Және керемет ұнтақпен себiлген пончиктер қандай керемет болды. Мұнда ендi қосу немесе азайту жоқ. Әртүрлi шырындардан жасалған коктейльдер, хош иiстердi таң қалдыратын керемет салмалары және глазурьмен тәттi дизайнмен шашыраған стакандар. Және қандай бүршiктер болды?
  Маргарита абдырап күлдi де, таңғалып:
  -Сен шайтанды айналдырдың! Ештеңе емес ! Сiз осындай нәрсенi жасай бiлуiңiз керек!
  Доминика абдырап, сұрады:
  - қиын ба?
  Партизан қыз былай деп жауап бердi:
  - Иә, мүмкiн емес дерлiк! Ал сiз осындай нәрсенi жасай алдыңыз.
  Осы кезде қарақшы бұлбұл тағы да ысқырмақ болды. Және ол хомяк тәрiздi кең щектерiн үлдiрдi. Бiрақ батыр бала оны алған бойда оны балаша, бiрақ өлiмшi, балғадай жұдырықпен ұрып жiбередi. Ал сыбызғышы, айтпақшы, бiр емес, бiрнеше рет қағып тастайды, ол қағып кеткен, құйылған алтын тiске ұқсайды.
  Және ол төңкерiлiп ұшып кеттi. Ол шалқасынан түсiп, нокдаунға түскендей созылды. Бiрақ кейiн орнынан атып тұрып, саусақтарын қайтадан аузына салып, үрлей бердi. Бiрақ ысқырықтың орнына аянышты ысқырық шықты . Және бұл өте күлкiлi. Балалар күлдi. Қарақшы бұлбұл дауыстап:
  "Мен сенi әп-сәтте жұтамын, мен сенi жұтамын, мен сенi жұтамын, мен аямаймын!"
  Бұған жауап ретiнде бұл батыр бала Добрыня жалаңаш өкшесiмен бұлбұлдың иегiнен тептi. Ал тiстер қайтадан ұшып кеттi. Қолын лақтырып жiберген бас қарақшы артқа еңкейдi.
  Добрыня айқайлады:
  Ал соғыста кiмдi табамыз, шайқаста кiмдi табамыз.
  Бiз онымен қалжыңдамаймыз, бiз қарды өлтiремiз!
  Бiз сенi қарға сияқты өлтiремiз!
  Доминика сиқырлы таяқшасын жеңiлген қарақшы бұлбұлға бағыттады. Маргарита атап өттi:
  - Сен де оны өзгерткiң келе ме?
  Актриса қыз басын изеп:
  - Тым болмаса пайдалы нәрсе болсын!
  Партизан қыз әндедi:
  Баланы темiр кесте бұғаулады,
  Ал мен бiр ғана пайдалы нәрсенi жедiм...
  Ауыр жүктiң салдарынан кенеттен шабуыл пайда болды,
  Және бұл орасан зор күштiң кибер генийi болып шықты!
  Содан кейiн Доминика сиқырлы таяқшасымен күрделi сегiздiк фигураны жасады.
  Ендi қарақшы бұлбұлдың орнына тәттiлер, драже және балмұздақ порцияларының тұтас тауы пайда болды.
  Көңiлдi күлкi естiлiп, балалар шөптен секiре бастады. Олар сүйкiмдi, бiрақ арық, жыртылған және дәстүрлi түрде жалаңаяқ болды. Олар үлкен ашкөздiкпен қарақшы бұлбұл мен батпақты гоблинге айналдырылған тәттiге соқты. Маргарита саусақтарымен ысқырып, айқайлады:
  - Тоқта, жiгiттер мен қыздар! Мен сенi түсiнемiн, мына жауыздардың қолына түскеннен кейiн қарның ашты, бiрақ алдымен қолыңды жу.
  Және ол сиқырлы таяқшадан найзағайды қалай шығарады. Жiгiттерге көк өкшесi жарқырап, ағысқа жүгiруге тура келдi. Негiзi тамақты лас қолмен жеу әдепсiздiк.
  Доминика сұрады:
  -Бұлар не, бұлбұл мен гоблиннiң тұтқындары мен тұтқындары?
  Маргарита жарқыраған басын изедi:
  - Иә, әрине! Бiз оларды босаттық. Дәлiрек айтсам, менi босатқан сен едiң. Және бұл өте керемет .
  Жүзден астам балалар, ұлдар мен қыздар болды. Әдеттегiдей, күштi секс өкiлдерiне қарағанда әдiл жыныстың өкiлдерi үш есе көп.
  Доминика таңдана сұрады:
  - Мұнда олардың барлығы он екi жастан аспайтын көрiнедi. Бұл қарақшылар үлкендердi өлтiрген жоқ па?
  Маргарита түсiндiрдi:
  - Жоқ, әрине, үлкендердi де өлтiредi. Бостандыққа шыққаннан кейiн ғана ересектер балалардың денесiн алады. Мысалы, Добрынья Никитичпен болғандай. Ал менiмен бiрге мен әлi де қыз сияқты болдым.
  Актриса қыз атап өттi:
  - Ертегiдегiдей мәңгiлiк балалық шақ керемет ! Сiз тiптi айта аласыз - керемет!
  Маргарита тiстерiн шымырлатып:
  - Иә, бұл бәрi өте тамаша дүниелер . Бiрақ бұл жерде қауiп көп. Атап айтқанда, гоблин мен қарақшы бұлбұлдан әлдеқайда қауiптi адамдар бар.
  Доминика сыбырлап сұрады:
  - Мысалы, кiм?
  Партизан қыз үнсiз:
  - Шапокляк кемпiр!
  Актриса қыз твиттерде:
  Жарайсың, жарайсың, әже - басшы!
  Онымен дос болу қолтырауынмен ойнау сияқты!
  Ал қыз оны алып, жалаңаш саусақтарымен конусты лақтырды. Ол инелiкке соқты. Жәндiк жарылып, конфеттиге шашырап кеттi.
  Маргарита алтын бұйраларымен басын шайқап:
  - Тiрi жандарды өлтiру жақсы емес!
  Доминика атап өттi:
  - Бiрақ бұл жәндiк жәндiк!
  Маргарита жауап ретiнде ән айтты:
  -Сiлекейiңдi желге түкiрдiң,
  Қатенi немесе құмырсқаны сындырмаңыз...
  Ормандағы бұтақты сындырмаңыз -
  Жер бетiндегi барлық тiршiлiк - бiр отбасы!
  Актриса қыз тiсiн шымырлатып:
  - Мен, сен, ол, ол - бүкiл ел бiрге,
  Бiрге тату отбасы!
  Сөзбен айтқанда бiз, жүз мың мен!
  Балалар ағын суға жуынды. Ендi олар қуаныш пен жылтыр тамаққа жүгiрдi .
  Доминика мен Маргарита бiр-бiрiмен сыбырласып, дастархан ұзарып кеттi. Ендi барлығы отыруға жеткiлiктi орын болды.
  Жалаң аяқтарын сермеп отырған балалар отыра қалып, таза дауыстарымен хормен ән айтты:
  Дастархан қардай жайылады
  Ал тәттiлер қойылды...
  Балалар бәрi табысты болады,
  Чебурашкадан қуырылған ет!
  Осыдан кейiн олар тамақ iше бастады. Аштықтан, жоқшылықтан қажыса да, мұнда қаншама сұлу балалар бар.
  Доминика мен Маргарита тоқ болған соң, ойланбастан билей бастады. Ал сенiң жалаңаш, қашаған, күйген аяғыңды таптайық.
  Қыздар нұрлы дауыстарымен ән айтты;
  Мен ғарыштық елде дүниеге келдiм
  Барлық қыздар төбелесiп жатқан жерде...
  Шайтан Отанды жеңе алмайды,
  Бiздiң Ресейдiң даңқы үшiн!
  
  Бiз қасиеттi Русьтi қорғай аламыз,
  Ал жау қаншалықты жауыз, арамза болса да...
  Бiз қарсыластарымызды қатты жеңемiз,
  Ал қылыш ұстаған орыс рухы асқақтайды!
  
  Ресей, бұл менiң Отаным,
  Қасиеттi және ғарыштық жердегi...
  Барлық ұлттар бiр отбасы,
  Ал қыз мәңгi жас!
  
  Бiз Отанымызды ұрыстарда қорғаймыз,
  Зұлым қарсыласқа бiрде-бiр мүмкiндiк жоқ ...
  Үстiмiзде алтын қанатты керуб.
  Орыс солдатына сыйлық берейiк!
  
  Ресейде бәрi жақсы, жақсы,
  Ал бiздiң ерiк-жiгерiмiз болаттан да күштi болады...
  Баланың қолында күштi ескек,
  Ал Сталин жолдас сонда билейдi!
  
  Адамдар Отанымды сүйедi,
  Бiз оны мәңгiлiкке әдемi ете беремiз...
  Отан бiр сом үшiн ұрланбайды,
  Ал Құдай Сварог - ұлы Мәсiх!
  
  Отаным асқақтай берсiн,
  қарсыласты шайқаста жоямыз ...
  Лада Құдайдың анасы мен үшiн қымбат,
  Ресейдiң жаулары жеңiске жетсiн!
  
  Керек болса жаудың қанын төкемiз,
  Ресейдi тiзе бүктiруге болмайды...
  Жақында аңшы ойынға айналады,
  Ал ұлы көсем Ленин бiзбен бiрге болады!
  
  Бiз ғарыш кеңiстiгiн бағындырамыз,
  Бүкiл ғаламға бақыт, қуаныш сыйлаймыз...
  Мәскеу Римнiң өзiнен де жоғары,
  Шайқаста өзгермейтiн күшiмен!
  
  Жарқын жерiмiзге соғыс келгенде,
  Бiз фюрерге құдiреттi мiнезiмiздi көрсетемiз...
  Орыстар жомарт ақы алады,
  Бiз күннен биiкпiз, ағаштан да әдемiмiз!
  
  Маған сенiңiз, Ресей қирамайды,
  Орда бiздi тiзе бүктiрмейдi...
  Отан үшiн күресiп, қорықпа,
  Орыс әлсiздiк пен жалқаулықты бiлмейдi!
  
  Қайта өрлейдi аяулы елiмiз,
  Бүкiл ғаламға өзiнiң күшiн көрсетедi...
  Ал шайтан жойылады
  Отан жауы көрге батады!
  Мiне, жалаң аяқпен секiрiп, шайтандай иiрiлiп жатқан қыздар қос сальтомен ырылдап, секiре бастады.
  Бұл жерде әдемi және агрессивтi қыздар . Және олар қалай шырылдап, секiрiп жатыр.
  Жарайды, балалар тамақ iшедi, сонымен бiрге өздерi ән айтады. Және олар мұны өте позитивтi түрде жасайды. Бұл олардың әндерi. Және олар төбешiк сияқты айналады.
  Жоғары сыныпты қыздар.
  Бiрақ содан кейiн аспанда нағыз айдаһар сияқты өте үлкен көбелек пайда болды. Оның қанаттарының үлкен болғаны сонша, олар асыл тастармен көмкерiлген алтындай жарқырап тұрды. Және бұл өте керемет және әдемi көрiндi. Бұл, шынын айтқанда, динозаврлар сияқты үлкен көбелектер болатын.
  Доминика күлiмсiреп атап өттi:
  - Мұнда сiз ешқандай ғажайыптарды көрмейсiз. Керемет!
  Маргарита күлiп жауап бердi:
  - Иә, бұл шынымен де таң қалдыратын буынаяқтылар. Бiрақ бұл ең таңқаларлық нәрсе емес. Басқа да көптеген керемет нәрселер бар.
  Доминика ән айтты:
  Бiрақ кiтап та, мұражай да емес,
  Олар бiздiң достарымызды алмастырмайды!
  Ал сиқырлы таяқшадағы қыз сәуленi шығарады. Және жаңа коктейльдер пайда болды. Ал балалар оларға шабуыл жасады.
  Мiне, бәрi керемет болды . Ал менiң басымда қандай да бiр музыка ойнайды.
  Ал Доминик пен Маргарита қалай ән айтпайды;
  Сұлулар жалаңаяқ шабуыл жасайды,
  Олар жүгiредi, сондай жақсы қыздар...
  Фрицтi жұдырықпен ұру керек болса,
  Немесе оны автоматпен шауып тастайды !
  
  Қыздар күмәндануға шамасы келмейдi
  Олар фашистердi өлi жерлейдi...
  Олар оны аяғынан қатты тепкiлейдi ,
  Ал бiр жерде қасқырлар жыртқыш болып ұлып жатыр!
  
  Ресей, бұл жауынгерлерге арналған сөз,
  Маған сенiңiз, ол салқындаған кезде...
  Кейде жағдай бұлыңғыр болса да,
  Зұлым қара Қабыл жеңiске жеткен жерде!
  
  Сенбеңiз, комсомолдар қашпайды,
  Ал егер олар жүгiрсе, тек шабуыл жасау үшiн...
  Барлық фашистер бiрден өлтiрiледi,
  Ал фюрер кесетiн блокқа көтерiледi!
  
  Ресей, бұл менiң Отаным,
  Ол нұрлы, жай ғана әдемi...
  Кiм қорқақ болса, оның бiр сомы да жоқ,
  Ал, бiлесiң бе, жауынгермен айтысу қауiптi!
  
  Бiрақ фашистердi жеңетiнiмiздi бiлiңiз,
  Тақта зұлымдық билiк жүргiзбейдi...
  Үстiмiзде алтын қанатты керуб,
  Және тәжде ұлылықпен Құдай Сварог!
  
  Кiм қорқақ болса, сен маған, әлсiз құл,
  Оның тағдыры бiреу - қорлыққа шыдау...
  Бүгiн механизатор, ертең бригадир,
  Ал сiз өзiңiз басқалардың арқасын жеңе аласыз!
  
  Қыздарда күш бар, жай жанартау,
  Кейде ол тауларды қатты қиратады...
  Соғыс зұлым дауылмен жүрiп жатыр,
  Ал өлiм, шынын айтсақ, адамзат баласын қырады!
  
  Мен сiзге шынымды айтайын, рыцарьлар,
  Бiз орыстар бiртұтас болсақ күштiмiз...
  Шанышқы мен пышақпен жүру үшiн жеңiл тамақ керек,
  Бiз шайқастарда жеңiлмейтiн рыцарьлармыз!
  
  Иемiз Мәсiхке деген сенiмiмiз қандай?
  Бiз де "Ладаны" құрметтеймiз...
  Сталин жолдас бiздiң әкемiз сияқты,
  Ал коммунизмнiң жұмақ мекенi болады!
  
  Бiр кездерi өлген адам қайта тiрiледi
  Ал бiз әдемiрек, дана боламыз...
  Ал адам, әрине, өте мақтаншақ,
  Кейде бос сөз сөйлейдi!
  
  Махаббатта Отанымыз жұлдыздай,
  Маған сенiңiз, ол ешқашан өшпейдi ...
  Үлкен арман орындалады
  Бүкiл әлемде тыныштық пен бақыт болады!
  
  Мен Марияны жақсы көремiн, Ладаны құрметтеймiн,
  Сварог әдемi, ал Перун керемет...
  Мен Иса мен Сталиндi жақсы көремiн,
  Иконалардың киелi жүздерi мен үшiн қымбат!
  
  Нағыз жұмақ қашан болады?
  Маған сенiңiз, сонда сiздiң барлық үмiттерiңiз орындалады ...
  Жүрегiңдi Отанға бер,
  Бәрi жақсы болады, бұрынғыдан да күштi!
  Осыдан кейiн, ақыры, босатылған балалар тамақтанды. Содан кейiн олар жасақ болып құрылды. Жүзден астам ұлдар мен қыздар.
  Және олар шеруге шықты. Добрыня тәттi жымиып:
  - Олар төбелеседi, мен сенiмдiмiн!
  Ал батыр бала айдаһардың үстiне секiрдi.
  Oenomaus атап өттi:
  - Мұндай отряд тым баяу қозғалады. Бiз айдаһарларда әлдеқайда жылдам қозғаламыз. Мұнда сiз қашан тоқтау керектiгiн бiлуiңiз керек.
  Балалар салынды. Тек бiр баронесса әдемi және тiптi сәндi киiнген. Қалғандары қайыршылар, жас рагамуффиндер сияқты көрiндi . Дегенмен, жалаң аяқ қозғалу әлдеқайда ептi.
  Доминика атап өттi:
  - Баронесса қыз жүрсе, оның асыл туфлиi бұзылып, сынып қалады. Мүмкiн сiз де басқалар сияқты жалаң аяқ болуыңыз керек пе?
  Баронесса былай деп жауап бердi:
  - Сiз күте алмайсыз! Менi әкеме, герцогке жiбергенiңiз жөн, ол сiзге сыйлық бередi және сiздi ренжiтпейдi!
  Маргарита Доминикаға басын изедi:
  -Сенде сондай сиқырлы табиғи күш бар. Ендеше, келiңдер, оны бiрге алып, жарқыраған зарядтарды жiберейiк және қызды әкесiнiң сарайына тастаймыз!
  Актриса қыз былай дедi:
  - Сыйлық ше?
  Маргарита күлдi де:
  - Жарайды, олар саған алтын әмиян бередi, бұл шынымен де көп пе? Оның үстiне, мен кәдiмгi ағаштар мен конустардан алтынды елестете аламын, сiз де жасай аласыз!
  Доминика ысқырды:
  - Апыр-ай! Сондықтан бiз өзiмiзге герцогтықты сатып аламыз!
  Партизан қыз қарсылық бiлдiрдi:
  -Тыйым салынған! Сиқырлы алтынды айналымға шығаруға тыйым салынады, әйтпесе темiрден де көп болатын едi. Түсiнесiз бе, қымбат монетаның инфляциясы!
  Доминика атап өттi:
  - Бұл инженер Гариннiң гиперболоидiндегiдей ме?
  Маргарита басын изедi:
  - Сол сияқты. Мен бұл кiтапты кiшкентай кезiмде оқыдым. Иә, содан кейiн алтын стандарты құлап, қорқынышты болды .
  Эномай жымиып:
  - Бiрақ сонда да баронесса көтеретiн шығар? Ол соншалықты жиiркенiштi болмас үшiн!
  Добрыня күлiмсiреп басын изедi:
  - Иә, мұны бiрден жасаймыз,
  Оған салқын нәрсе берейiк!
  Баронесса өкшесiн тағы да шөпке таптап, айқайлады:
  -Менi әкеме апарыңыз! Немесе бәрiңдi өлiм жазасына кесемiн!
  Балалар бiр ауыздан күлдi.
  Кенет шөп астынан қалпақ киген гном пайда болды. Ол әлi өте жас, сақалсыз екенi анық. Бiрақ қолында сиқырлы таяқшамен.
  Кiшкене дауыс:
  - Сосын мен каприздi қыздың даусын естимiн. Мүмкiн оны тәрбиелеудiң уақыты келдi ме?
  Баронесса айқайлады:
  - Тек көрiңiз, сорғыш !
  Және ол гномды аяқ киiмiмен жылжытуға тырысты. Ол сиқырлы таяқшасын шайқады. Ежелгi елден келе жатқан қыз бен жiгiт жоғалып кеттi.
  Доминика дауыстап:
  - Мәссаған!
  Маргарита басын изедi:
  - Бұл ергежейлi бала. Сиқырмен дарынды гномның ерекше түрi. Ендi ол ерке қызды тәрбиелеуге алды. Ал баронесса мәдениеттi, сыпайылықты үйренiп, адал еңбек ету керек сияқты.
  Эномай жымиып:
  - Ал мен оны ұрғым келдi! Осылайша, жүк сiздiң иығыңызда.
  Добрыня ұсынды:
  -Скелетонға барасың ба? Сондықтан жолға шығатын кез келдi.
  Маргарита атап өттi:
  - Сәл жақын жерде зұлым сиқыршы Бастинданың сарайы бар, ол он екi артефактiге ие - сары егеуқұйрық. Бұл бiз түсiруiмiз керек едi.
  Оның үстiне қазiрдiң өзiнде шағын әскерiмiз, жүзден астам жiгiтiмiз бар. Олардың арасында кейiпкер Феникс Фалькон да бар. Ол да ер бала, бiрақ күштi.
  Добрыня атап өттi:
  - Мен Феникстi бiлемiн. Ол қалай ұсталды?
  Партизан қыз былай деп жауап бердi:
  - Айламен, дәл сен сияқты. Бiрақ қазiр бiзде әскер бар және бiз Бастинда сарайына шабуыл жасаймыз!
  Доминика iш қуысын iште отырып ойнады. Сосын оны алып, жалаңаш саусақтарымен шөпте жатқан жаңғақты жаншып тастады. Ол оның дәнiн лақтырып, аузына алып, күштi тiстерiмен шайнап:
  - Шабуыл жасау керек пе? Маған бұл идея ұнайды. Дегенмен, Бастинда есiмi маған балалар ертегiсiн еске түсiредi. Ешқашан жуынбайтын адам емес пе?
  Маргарита басын шайқады:
  - Мен де бұл ертегiнi бiлемiн. Жоқ, бұл сәл басқа бақсы. Оның егеуқұйрықтардың тұтас армиясы бар. Сонымен қатар жалдамалы орктар. Артефа CT егеуқұйрықтармен бiрге кемiргiштерге орасан зор күш бередi, сондықтан...
  Партизан қыз бұйырды:
  - Балалар! Жақын маңдағы күмiс шыршалардан инелердi сындырыңыз, бiз оларды тоғайға кiрген кезде көресiз. Бұл лайықты қару жасай алады.
  Жiгiттер жауап бердi:
  - Бiз бәрiн жасаймыз, құтқарушымыз!
  Ал команда шеруге шықты. Қыздар ұлдардан үш есе көп болғанымен, олар жорық жасауды да бiлген. Және олар аяқтарының саусақтарын тартып алды. Осы кезде музыка ойнап тұрды.
  Отряд маршпен қозғалды. Мiне, тамақ iшiп болған соң, кейбiр жiгiттер қатты есiнесе де, қыздар павлиннiң жапырағынан жасалған үй барабандарын қағып , көңiлдерi көтерiле бастады.
  Балалар қалыптан тапталып қалды. Доминика мұны Малчиш-Кибальчиш туралы фильмдегiдей деп ойлады . Жалаңаяқ шеруге шыққан жiгiттер де болды. Бiрақ неге екенi белгiсiз, кеңестiк фильмде қыздар болған жоқ. Бұл тiптi таңқаларлық, өйткенi қызыл режим кезiнде олар үнемi жыныстардың теңдiгiн талап еттi.
  Бұл жерде қыздардың көптiгi сонша, олар жорықта туылған жауынгерлер сияқты - iшiнара адамдар, iшiнара перiлер отбасынан шыққан, бұл олардың сiлеусiн құлақтарынан көрiнедi. Матриархаттың бiр түрi.
  Балалар маршпен жүрiп, бiр мезгiлде олар онсыз да ән айта бастады:
  Эльфия бiздiң дана ел,
  Патша Мәсiхтiң билiгi кезiнде...
  Оны бiзге мәңгiлiк Құдай бердi,
  Бiздiң өмiрiмiздi бақытты ету үшiн!
  
  Жақсы Оеномаус даңқы болсын,
  Отан жауларын кiм жеңдi...
  Сiз ол үшiн күресiп, батылдық жасайсыз,
  солценизм астында өмiр сүре бастаймыз !
  
  Жалаңаяқ қыздар жүгiредi
  Олар жаумен соғысқысы келедi...
  Бұл Орклер соншалықты керемет емес,
  Керiсiнше, ол жай ғана сайқымазақтың бейнесi!
  
  Ұлы шексiз ел
  бе , ұрпақ өсиетiнде...
  Шайтанның қызметшiлерi қастандық жасап жатса да,
  Бiрақ отты данышпан бiзбен бiрге болады!
  
  Менiң ойымша, бiздiң қысымымызды тоқтату мүмкiн емес,
  Әрине, жауларымызды жермен-жексен етемiз...
  Оны дәптерiңе жаз, балам,
  Адамдардың Oenomaus астында өмiр сүруi қандай тамаша !
  
  Бiз Отанды бәрiнен де көркейтемiз,
  Бұл өмiрде жұмақ келедi...
  Жабайы жетiстiгiмiздi тойлайық
  Жақында бiз элфинизм астында өмiр сүремiз!
  
  Жоқ, маған сенiңiз, бiз орқыштар сындыра алмаймыз,
  Жау күштi және өте айлакер болғанымен...
  Бiрақ бiз емтихандарды А бағасымен тапсырамыз,
  Oenomaus астында жақсы болсын !
  
  Патшаның даңқты ұлылығы, маған сенiңiз,
  Алмазға толы тәжiңiзбен...
  Бiлесiң бе, қаһарлы аң жаншылады,
  Оба да басылады, сенiңiз, алапес!
  
  Эльфрог керек ,
  Достар, құдайларыңа опасыздық жасамаңдар...
  Ұлы да даңқты құдiреттi отбасы,
  Өзiңiздiң әлсiз жақтарыңызды көрсетпеңiз!
  
  Әдемi Лада - құдайлардың ұстасы,
  Маған сенiңiз, ол махаббатты дүниеге әкелдi ...
  Адамдарды қажетсiз сөздермен босқа жiбермеңiз,
  Шексiз ұлылыққа жол ашты!
  
  Эльфрогтың жебесiн ұстай алмайсыз ,
  қарсыласты тесiп өтедi ...
  Тек ақымақ нәрселердi тiлеме,
  Эльф сарбазының қалқаны жабады!
  
  Эльфия, бұл сөзсiз күш,
  Ол тауларды жылжыта алады ...
  Кейде ет ауырса да,
  Бiз барлық кедергiлерден бас тарта аламыз!
  
  Жақында эльфтердiң керемет әлемi пайда болады ,
  Ғаламды таптаған ...
  Құдайдың керубi қанаттарын жайып,
  Маған сенiңiз, Жаратылыстан бiр нәрсе болады...
  
  Богиня Лада даңқты, маған сенiңiз,
  Ол барлық ұлдарына махаббат сыйлады...
  Ендi ол күштi рыцарь болады,
  қарсыластың тұмсығынан қатты соққы берейiк !
  
  Сiз Фиевсiз , эльфтердiң астанасы сияқты ,
  Маған сенiңiз, даңқты Друссия қалаларының анасы...
  Қарсыласқа соққы берейiк ,
  Бiз рыцарлармыз, маған сенiңiз, бiз қорқақ емеспiз!
  
  Қасиеттi Отаным үшiн,
  Бiз қатты күресемiз...
  Эльф рубльдi тонайды,
  Ақыр соңында, жеңiл эльфтер әрқашан қалай күресудi бiлетiн!
  
  Әдемi қыздар бар, сенiңiз,
  Олар суықта өте батыл асығады ...
  Фюрер, жабайы аң, жыртылады,
  Бiз әдемi, раушан гүлiн өсiремiз!
  
  ашуға шыдамаймыз ,
  Күн сәулесi түскен Эльфтi көтерейiк ...
  Үлкен арман орындалады
  Бұл аспанның астында нұрлы көк!
  
  Эльбақа келiп, өлгендердi тiрiлтедi,
  Бiрақ бiз оны өмiр бойы тiрiлтуiмiз керек ...
  Бiз ғаламның кеңдiгiн бағындырамыз,
  Мәсiх өлмейтiн, ал Яһуда тозақта!
  
  Оеномайға адал қызмет етiңiз,
  Патшаларға қарсы шықпаңдар...
  Перiлердiң ұлдары даңққа бөленсiн ,
  Эльфия, бұл картадағы орын емес!
  
  Жақында бiз ғаламды жаулап аламыз,
  Өмiр мен өлiмге билiк болсын...
  Тiрi адам керуб болады,
  Ол адам Құдай сияқты, сенiңiз!
  . Љ 10 ТАРАУ.
  Доминика лотос позициясында сессиясын аяқтап, академияның сыныбына оралды. Ендi ол қайтадан заклинаниелердi, әртүрлi формалар мен типтердi зерттей бастады. Және ол мұны үлкен ықыласпен жасады.
  Осыдан кейiн мен кешкi асқа бардым. Оның қасында Фиеста деген қыз болды. Олар соустағы кальмарды бiрге жеп, оны сүт пен қызанақ шырынын араластырып жуды. Осыдан кейiн бәрi басты болды.
  Кешкi астан кейiн Доминика сиқырлы таяқшаларды пайдаланып Fiesta-мен қоршалған. Ол кiлегейi бар үлкен тортты лақтырып , оны басынан аяғына дейiн жағып жiбердi.
  Ол жеңiлгенiн мойындады және оған жалаң аяқтарының әрқайсысынан сақина бердi. Ал ендi Доминика қаруланған одан да күштi және одан да өлiмшi .
  Осыдан кейiн екi қыз да душқа түсiп, бөлмелерiне кеттi.
  Бөлмеде Доминика төсекке отырды, аяқтарын лотос түрiнде бүктеп, қайтадан өзiнiң физикалық және рухани мәнiн психикалық әлемнiң басқа деңгейiне ауыстырды.
  Ендi олар айдаһарларда қалықтап, олардың астында балалар отряды келе жатыр.
  Екi ұл басқарды: Виконт және кейiпкер Феникс Фалькон. Екi ұл да өте көрнектi бұлшықеттерi бар, тек шорт киген әдемi ұлдар. Күштi делiк, жiгiттер. Және олар колоннаны басып озып, марш жасайды.
  Балалар мүмкiндiгiнше жылдам қозғалуға тырысады, ал мезгiл-мезгiл жүгiре бастайды. Және бұл жарқын, сүйкiмдi бастары бар перiштелер әскерiне ұқсайды. Ал олар қолдан жасалған таяқтарды қоспағанда, әлi қарусыз.
  Бiрақ кейiн олар қарағайлы тоғайға кiрдi. Бiрнеше қасқыр айқайлады, бiрақ Феникс оларға жалаң аяқпен ауыр конус лақтырды, бұл жыртқыштың бас сүйегiн сындырды.
  Ол құлап қалды, ал басқа қасқырлар қаша бастады. Ал балалар конустар мен бұтақтарды сұрыптауға кiрiстi.
  Маргарита атап өттi:
  "Бiр кездерi партизан балаларының тұтас бiр отряды ауыр шайқас болғаны есiмде. Ал немiс батальоны қашып кеттi. Ал балалар олардың соңынан жүгiрiп , тайғақпен ұрды .
  Доминика келiстi:
  - Слингшот, бұл өлiмшi күш!
  Жауынгер балалар, шын мәнiнде, итергiштер жасай бастады. Және садақ тәрiздi нәрсе жасаңыз.
  Маргарита оны алып, күлiмсiреп атап өттi:
  - Бiздiң қаруымыз сиқырмен айдалып кетсе, ең кемел болады.
  Доминика тiстерiн шымырлатып:
  - Әсiресе мен қоссам!
  Балалар қаруланған соң, екi күштi сиқыршы да таяқтарын алды.
  Маргарита:
  - Бiз бiр ауыздан шақырамыз!
  Доминика растады:
  - Дәл солай!
  Екi қыз да сиқырлы таяқшаларының энергиясын жинап алып, оны өздерiнiң орасан зор күшiмен iске қосты. Содан кейiн арулар балалар тобы арқылы жалаңаш саусақтарынан қуат ағындарын алып, iске қосты. Содан кейiн бiр ғажайып болды, мыңдаған фотоблицтер немесе миниатюралық суперновалар сияқты, жалынға оранды.
  Маргарита мен Доминика заклинание оқып, ән айта бастады:
  Бiз қыздар, пантеонға кiремiз,
  Олар Отанға адал болуға ант бердi...
  Оркиштердi ашулы жеңiлiс күтiп тұр,
  Эльфтердiң күн сәулесiнiң астында өмiр сүретiнiне не жетсiн !
  
  Нимфин металл сияқты бiзбен бiрге ,
  Кез келген болаттан да берiк қоладан жасалған...
  Мен дүниелердi төңкерудi армандадым,
  Ұлы данышпан Грелин өсиет еткендей!
  
  Бiз Отанды салқындатамыз,
  Ал бiз Отанды жұлдыздардан биiк қоямыз...
  Перi қыздармен сәттiлiк болсын ,
  толығымен жалаңаш болса да !
  
  Оркшист туған жерiме шабуыл жасады,
  Шығыстан самурай тролльдерi келе жатыр...
  Мен Солцесус пен Грелиндi жақсы көремiн ,
  Ал , мен сенемiн, бiз қарсыласты жұлып аламыз !
  
  Эльфрог бiзбен бiрге ,
  Қандай солценизм , әзiлмен айтқанда, салады ...
  Әлемдегi ең мықтысы - даңқты отбасы,
  Ол бiзге сана мен ерiк қосады!
  
  Бiз ешқашан берiлмейтiнiмiзге сенемiн,
  Отанды тiзе бүктiруге болмайды...
  Грелин жолдас - жарық жұлдыз,
  Ал бiздiң ұстазымыз дана данышпан Дренин !
  
  Бiз Отанымызды жасаймыз,
  Жер бетiнде одан да әдемi және нұрлы ...
  Бiлесiз бе, өлтiрушi мылтық болады,
  Үлкендер де, балалар да қызық болсын!
  
  Эльбаканы күйдiр , жүрегiңдi күйдiрме,
  Сiз барлық Эльф қылыштарының қамқоршысысыз...
  Жақында бiз күштi жұмақ саламыз деп ойлаймын,
  Солкесус келедi, қасиеттi миссия!
  
  Орклер тобына сенбеңiздер , достар,
  Оның оңай және қорқынышты түрде жеңетiнi үшiн...
  Бiз бәрiмiз бiр отбасымыз -
  Маған сенiңiз, өз Отаныңызды сүю әлi де кеш емес!
  
  Алла Тағала бәрiмiздi қорғайды,
  Жетi түстi туды жерге желбiретедi...
  Ал зұлым жыртқыш ойынға айналады,
  Бiз де Шайтанмен күресе аламыз!
  
  Сүйемiн Ұлы Отанды,
  Бүкiл ғаламда сеннен асқан сұлу жоқ,
  Бiз Эльфияны рубльге сатпаймыз,
  Әлемде бейбiтшiлiк пен бақыт орнайық!
  
  Отанымыздың атынан арман,
  Ұлы Эльф көтерiледi ...
  Қалғанының бәрi бос әурешiлiк
  Жаңа Мәсiх бiзбен бiрге болады!
  
  О , Лада, менiң құдiреттiм,
  жарық эльфтерге махаббат пен тыныштық сыйлайсыз ...
  Саған жүгiнемiн, жалынамын,
  Ал қажет болса, найзағаймен ұрыңыз!
  
  Ælfria , аспандағы бiздiң ханым,
  Солцесусты ғаламға бердi ...
  Сен үшiн ұлы Құдай көтерiлдi,
  Адамдар шынымен дәмiн жоғалтқан жоқ!
  
  Назар аударыңыз, эльфтер осындай,
  Эльван құдайлары өте құрметке ие...
  Бiз Отанның ұлы перзенттерiмiз,
  Ал қыздар әрқашан әлемдi жеңедi!
  
  Достар, Отанға сиыну керек,
  Перун, Ярило және Эльфрога күштi ...
  Бiз өте күштi күйеу боламыз,
  Ал бiз аспандағы бұлттарды да ұшырып жiберемiз!
  
  Эльфсквадан қайтарылды ,
  Экологтарды қатты ренжiттiңiз ...
  Бiз Солцес пен Гренге адалмыз ,
  Ал мылтықтары бар танктер көп болады!
  
  Жоқ, жау эльфтердi тежей алмайды,
  Бiздiң жауынгерлер құдiреттi болғандықтан...
  Емтихандарды тапсыру, тек бес,
  Әрбiр ұл өте күштi болсын!
  
  Солцеград даңқты болады ,
  Ал бiз оны шабуылдан сақтаймыз...
  Рыцарьлардың жеңiстi қатары келедi,
  Қан бақыланбайтын ағынмен ағып жатса да!
  
  Суықта жалаңаяқ қыздар,
  Олар жүгiрiп, өкшелерi жыпылықтайды ...
  Және олар орксты жұдырықтарымен ұрады,
  Қарым-қатынассыз Қабыл тегiстеледi!
  
  Бәрi жақсы болады, адамдар бiледi,
  Бiз ғарышта шоқжұлдыздарды ашамыз...
  Өйткенi, ерлiкке күмәндану күнә,
  Ал Құдайдың тағында адам болады!
  
  Жақында өлгендердi ғылыммен тiрiлтемiз,
  Бiз жас әрi әдемi бола аламыз...
  Үстiмiзде алтын қанатты керуб,
  Менiң сұлу Эльф анама!
  Осылайша қыздар ән айтты, ал балалардың бүкiл әскерi жарқыраған сауыт пен күштi, тiптi суық қаруларға ие болды.
  Осыдан кейiн ұлдар мен қыздарды қайта қаруландыру аяқталды. Және олар күрделi жекпе-жекке дайын болды.
  Доминика мен Маргарита ауқымды өзгерiстерге әкелетiн қуат сәулелерiн шығарды. Ал ендi балалар әскерi дайын болды.
  Сөйтiп ол шайқасқа аттанды.
  Добрыня қатты қуанып:
  - Бiз тағы да жеңiске жетемiз! Және бұл бiздiң болмысымыз.
  Үлкен немiс жолбарысының танкiндей тасбақа алға шықты. Оның гауһар қабығы болды, дәлiрек айтсақ, асыл тастармен қапталғандай жарқыраған. Өте сүйкiмдi жануар.
  Маргарита тапқырлықпен атап өттi:
  - Мұндай қабықпен тасбақаның өзi өршiл аңшының құрбаны болу қаупi бар!
  Доминика басын изеп әндедi:
  Шарлар жақсы
  Автоматқа қарсы, өкiнiшке орай , ештеңе жоқ!
  Бiрақ оның әнi өте орынды емес, орынсыз болып шықты.
  Жауынгер балалар тасбақаны айналып өттi. Жiгiттердiң бiрi оған атқысы келдi, бiрақ солдат қыз қолын баланың иығына қойып , сықырлап:
  - Керек емес!
  Тағы бiр қыз айтты:
  - Команда сол үшiн!
  Бұл шын мәнiнде күресуге ынталы балалар.
  Доминика күлiп:
  Сол жақта бiздiң әскерiмiз, ал оң жақта бiздiң әскерiмiз,
  бетiме жұдырықпен ұрғаның жақсы !
  Жауынгерлердiң көңiл-күйi өте жақсы болды . Және олар өте ұзақ сапарға шығуға дайын сияқты. Және олардың көңiл-күйлерi шынымен де сөнбейдi.
  Маргарита жымиып:
  - Иә, әлi де жолы болғанымызды айтуым керек.
  Доминика күлiмсiреп сұрады:
  - Қандай бақыт?
  Партизан қыз сенiмдi жауап бердi:
  - Ұлы Отан соғысының төрт жылға да жетпейтiндiгi. Шындығында, немiстер өздерiнiң күштi қорғаныс шебiнде әлдеқайда ұзақ қарсылық көрсете алар едi!
  Актриса қыз басын изеп:
  - Мен мұнымен келiсемiн. Бұл тақырыпта тiптi балама әңгiмелер бар. Бiрақ кез келген жағдайда бiз ғажайып жасауға қабiлеттiмiз. Немiстер болса, соғыстың әлдеқашан жеңiлiп қалғанын түсiнiп, мүлде қарсылық көрсеткiсi келмедi. Осылайша олар өздерiнiң прагматикалық жолмен әрекет еттi!
  Маргарита атап өттi:
  - Мiне, өте сәттi емес көлiк - бұл Жолбарыс, тым ауыр және мұнара мен корпустың арасында нашар қорғалған. Бұл танк, мойындау керек, әсiресе жақсы емес. Тым ауыр және ескiрген, тiптi құрыш ұтымды беткейлерде орналаспаған. Ал берiлiс қорабын қозғалтқыштан бөлек орналастыру - үлкен қателiк.
  Доминика келiстi деп басын изедi.
  шыға алмайсыз ! Әрине қателiк! Бiрақ, екiншi жағынан, тек өлiлер ғана қателеспейдi, егер олар басқа өмiрден болса ғана. Және ол солай деп ойлаймын. Кем дегенде сiз үшiн!
  Маргарита келiскендей басын изедi:
  - Иә, ақыреттiң бар екенi сөзсiз! Ал мен бұған жеке көзiм жеттi. Ал егер бұл ғаламда мен құрдымға кететiн болсам, онда басқа жерде бiр нәрсе жалғасады!
  Актриса қыз басын изеп:
  - Әртүрлi деңгейлердiң сансыз саны бар шексiз компьютерлiк ойын сияқты!
  Партизан қыз растады:
  - Иә! Осындай нәрсе, және бұл, мен айтуым керек, өте керемет ! Ал мұнда бiр-екi рет қуануға болады.
  Батыр бала Добрыня жырлады:
  - Уақыт келдi, уақыт болды, қуанайық,
  Менiң өмiрiмде...
  Сұлулық пен тостағанға, бақытты жүзге.
  Қош, қош, теңселу, дулығадағы қауырсындар,
  Бiз тағдырға бiрнеше рет сыбырласамыз!
  Бiз тағдырға бiрнеше рет сыбырласамыз!
  Мен жауды жарып жiберемiн! Мен жауды жарып жiберемiн! Мен жауды жарып жiберемiн!
  Ал балалардың күлкiлерi естiлдi. Шағын әскердiң алдынан үлкен динозавр шықты . Рас, ол тым қорқынышты көрiнбедi, бiрақ ол үлкен болды. Оның денесi үлкен, бiрақ оның басы, керiсiнше, кiшкентай, сонымен қатар ұзын құйрық. Ал үстiңгi жағында iлгек қанаттары да бар.
  Доминика дауыстап:
  - Бұл аң - тамаша !
  Маргарита келiскендей басын изедi:
  - Ауыр жануар! Бiрақ уайымдама. Бiз тимесек, ол бiзге тимейдi!
  Ал партизан қыз бұйырды:
  - Жас жауынгерлер - атпаңдар және шу шығармаңдар!
  Балалар тынышталды. Ал олар шу шығармай, жалаң аяқпен жүруге тырысты.
  Доминика атап өттi:
  - Динозавр саңырау болса ше?
  Маргарита күлiп, бiрдеңе айтқысы келдi. Кенет гуiл мен сынған бұтақтардың сықырлағаны естiлдi. Көлемi жетi қабатты ғимараттай үлкен аузы бар, ұзартылған ұрық китiндей жануар пайда болды. Бұл шынымен де үлкен айуандық. Ал азу тiстерiнiң ұзындығы бес метрдей.
  Бiр орнында тұрып, топ балаларға қызыға қараған динозавр сұмдық құбыжықты көрiп, қаша жөнеледi. Ал, шынында да, оны итермелегендей болды. Осы қылыш тiстi тираннозавр сияқты алыппен күресу қымбатырақ.
  Доминика мен Маргарита сиқырлы таяқшаларын көтердi. Бiрiншi партизан қызы оқ жаудырды. Оның таяғының ұшынан өлтiрушi пульсар ұшып шығады. Және ол құбыжықтың аузын ұрады . Және ол қатты күйiп қалады. Бiрақ жауап ретiнде одан да қорқынышты және саңырау дауыс шықты.
  , оған жауап ретiнде ол бар күшiмен ұрды, күшпен әрекет етiп, өлтiрушi үйiндi соққандай болды және шырылдады:
  Динозаврлар, сiз Африкада емес, осында болуыңыз мүмкiн,
  Таңғы асқа шөп шайнайтын шығарсың,
  Динозаврлар,...
  Ал қыз сиқырдың өз үлесiн алыпқа жiбердi. Және олар оның азу тiстерiн алып, соққан кезде олар әдемi, қызғылт бүршiктерге айналды.
  Доминика ән айтты:
  Мен үтiк жасағым келдi
  Кенеттен пiл пайда болды...
  Ара сияқты қанаттар -
  Құлақтың орнына гүлдер!
  Маргарита күлiп жiбердi де, оны қайтадан жойқын және жойқын пульсармен ұрды . Бiрақ балалар әскерi құбыжықты жебемен жаудыра бастады. Ал оның қару-жарағы көпiршiктей бастады .
  Доминика жалаң аяғы мен таяқшасынан сиқырды алып, босатады. Және бұл жерде жақсы жұмыс iстедi.
  Оны бiр сиқырлы бiрдеңе алып, орасан зор жойқын күшпен зарядтағандай болды.
  Маргарита оны алды да, жақұт көздерiмен жымыңдап шырылдады:
  - Мәссаған!
  Тиранозавр құлап, оның орнында қалың тамақ толтырылған үлкен және кең үстел пайда болды. Ал мұнда ол қазiрдiң өзiнде соншалықты сәндi және бұрын-соңды болмаған, бiрегей болды. Және осындай таң қалдыратын тәттiлер.
  Доминика ән айтты:
  Бұл дәмдi болып шықты
  Ал хош иiсi балдан әлдеқайда тәттi...
  Бiз нөлден жеңбеймiз,
  Ал бiздiң табиғатымыз гүлденедi!
  Маргарита күлiмсiреп, тiсiн сiлтеп растады:
  - Иә, гүлдейдi! Және бұл тамаша!
  Осыдан кейiн партизан қыз қосты:
  -Ал сен сиқыр жасауды бiлесiң. Бұл , мен айтуым керек, таңқаларлық! Мұндай үлкен өлшемдi дәмдi тағамға айналдырыңыз . Бұл орктар немесе гоблиндер емес - олармен оңайырақ!
  Доминика басын изеп әндедi:
  - Мүмкiн еместiң бәрi мүмкiн, мен анық бiлемiн,
  Ал сырттай сиқыр жасауды үйрен!
  Аяғыңызды өте күштi болаттан қағып ,
  Және құбыжықты өткiр қайраумен кесiңiз !
  Маргарита күлдi де, оның iнжу жарқырағанын күлiмсiреп атап өттi:
  - Иә, сiз мiн таппайсыз, әсерлi ән айтасыз! Тамаша!
  Доминика келiстi:
  - Мен керемет супермiн - әлемнен де салқын жауынгермiн!
  Ал ол көздi қалай алып, қалай айналдырады, олар сондай сапфир және жұлдыздарға ұқсайды.
  Тамағы бар дастархан жауынгер балаларды шақырды, ал кейбiреулерi оған жақындап, шоколад пен түрлi кремдерге малынған пончиктер мен торттарды ала бастады. Ең дұрысы, балмұздақ алыңыз. Бұл мүлдем тамаша.
  Маргарита мүйiзiн тартып, айқайлады:
  жеудiң қажетi жоқ ,
  Барлығыңызға буржуазияға асығудың қажетi жоқ ...
  Өзiңiзге дәптер жазыңыз,
  Ұтқырлық әлi де пайдалы болады!
  Доминика тәттi күлiмсiреп атап өттi:
  - Иә, шынымен де керемет шықты!
  Және ол жүгерi гүлiнiң көк көздерiмен жымиды.
  Маргарита атап өттi:
  - Динозаврлардың етi өте дәмдi емес, ал жыртқыштар үшiн одан да аз. Бiрақ жылқыны жеу үшiн...
  Добрыня айқайлады:
  - Мен саған атты жеуге рұқсат бермеймiн!
  Ал батыр бала:
  Сивка-бурка, пайғамбарлық каурка,
  Менiң алдымда тұр
  Шөп алдындағы жапырақ сияқты!
  Сивка-бурка, пайғамбарлық каурка,
  Өте, өте қажет
  Танысайық!
  Оеномаус оны алып, айдаһардан секiрдi. Ол шынымен динозаврдың қандай тағамға айналғанын байқап көргiсi келдi. Сiрә, бұл сүйкiмдi нәрсе. Ал бала-ханзада шоколады бар тортты алып , аузына тастады.
  Және ол қатты шайнай бастады, ол кремдi және тәттi болды. Бұл өте дәмдi.
  Балалар бiр ауыздан ыңылдап:
  - Жарайды, мен байқап көрейiн! Жаман болмаңыздар апайлар!
  Маргарита бейкүнә күлдi:
  -Менiң атым апай? Бұл қызық!
  Ал партизан қыз айқайлады:
  -Мен саған он минут уақыт беремiн! Сiз жей аласыз, бiрақ қалыпты мөлшерде!
  Доминика күлiмсiреп сұрады:
  -Соғыс кезiнде аш болу керек болды ма?
  Маргарита көктемгi одуваншыдай алтын басын изедi:
  - Иә, қалай! Және бұл өте шаршатты!
  Бойжеткен жағдайдың трагедиясын баса көрсету үшiн өзiнiң таза дауысымен ән айта бастады.
  Ән айтып жүрiп, қыз тiптi айдаһардан секiрдi. Ол қызғылт сары шөпте жалаң аяқпен билей бастады.
  Оның даусы сондай жарқыраған және жарқыраған:
  Бiз комсомолбыз, армандаған қыздар,
  Бұл әсем ел халқының болашағы туралы...
  Жер мен планетаға адал болсақ,
  Бiз бұл қауiптi шайқаста жеңемiз!
  
  Сонда кез келген бизнес таласады,
  Жас жүректе от қатты жанады...
  Қыздар, бұл жай ғана әдемi
  Кең кеңiстiктiң есiгiн ашайық!
  
  Адам болғанның бәрi алып
  Бiлемiн, ғылым оған күш бередi...
  Маған сенiңiз, бiздiң қоңырауымыз әрқашан бiрдей,
  Сонда Әбiл билеп, Қабыл тұтқында!
  
  Мен мол өнiм пiскенiн қалаймын,
  Ғаламшар гүлденуi үшiн...
  Әдемi, тамаша жұмақ келуi үшiн,
  Ал достық металдан күштi болды!
  
  Бiз ғарышты бағындырамыз,
  Қыздар шалшық арқылы жалаңаяқ жүгiредi...
  Үстiмiзде алтын қанатты керуб,
  Боран мен суық бiздi қорқытпайды!
  
  Маған сенiңiз, жауларымыз бiздi жеңе алмайды,
  Болат жүйке мен жүректе жалын...
  Ал аю сияқты рухтың күшi,
  Туды көтеремiз, бiлемiн!
  
  Ең нұрлы қыздарды кiм жақсы көредi ,
  Жан дүниесi де, бейнесi де сұлу...
  Күштi пулемет дайында,
  Қарсыласыңыз қауiптi болса да!
  
  Бiз мiндеттi түрде жеңетiнiмiздi бiлемiн,
  Бiз Отанымызбен мәңгi бiрге боламыз...
  Өйткенi, алдымызда жұлдызды әлем бар,
  Адам күштi жаратылысқа айналсын!
  
  Ұлы шекарасы жоқ Отанның нұры -
  Үстiнде рубин жұлдыздары жанып тұр.
  Русь өзiн өлмейтiн даңққа бөледi -
  Құдiреттi батыр, драйман, ұрады!
  
  Изумруд жапырақтарындағы шетен рубин -
  Далада сапфир жарқырайды , жүгерi гүлi...
  Мен өз ойымды саған жiберемiн, Ресей -
  Қос басты қыран әнмен ұшады!
  
  Шық тамшыларында iнжу - қар ұшқыны гауһар,
  Ұлы Отанда бәрi жақсы!
  Жер семiз, қауырсындай тамыры бар,
  Қар үйiндiлерiн жаңа жел алып кеттi!
  
  Ресейдiң бiр аймағында мұз, итбалық,
  IN досым , түйе - шөлдiң алтыны.
  Бұл жерде қарлы боран соққанда жылы,
  Өйткенi бiз Құдайды жүрегiмiзде сақтаймыз!
  
  Қарбыз, қауын, банан өседi,
  Ал жаздың бiр жерiнде конькиде жарысасың...
  Ал, мұндай елдердi дүние жүзiнде қайдан табуға болады?
  Жұдырықтай жұмылған халықтар қайда!
  
  Ресейде қару-жарақ ерлiгi асқақтайды,
  Онда адам - өз тағдырының Жаратушысы!
  жақсы күресе аламыз ,
  Ресейге апат тасқыны келмеуi үшiн!
  
  Әйелдерiмiз әдемi, бәрi бiледi
  Ал бұдан асқан батыл ер адамдар жоқ!
  Отан, сен жұмақтың бейнесiсiң -
  Бiр құдiреттi Құдай - отбасының иесi!
  
  Православиелiк белгiшелер бекiтiледi,
  Сарбаздың бастаған жорығы...
  Бiз үйге жомарт олжамен келемiз,
  Садақшылар бiрде-бiр соққыны жiберiп алмай, жауларына соққы бередi!
  
  Бүкiл ғаламға тыныштық пен бақыт сыйлайық,
  Ал өлгендердi Құдаймен бiрге тiрiлтемiз!
  Бiздiң мызғымас Отанымыздың даңқы үшiн -
  Бiз мiндеттi түрде жеңемiз, бiлемiн!
  Доминика да әндерiн жинап алды. Және бәрi бiрге биледi, олардың жалаңаш, тотыққан, күштi аяқтары қозғалыста және биледi.
  Сонда Маргарита керней тартты:
  - Жарық сөнедi! Мiне, тамақ уақыты бiттi.
  Жауынгер балалар ықылассыз дастарханнан шығып кеттi. Шындығында, оны қалай жұтып қоймауға болады ? Кiлегейдiң ондаған түрi бар кезде. Және бұл өте дәмдi. Ал мына балмұздақтардың, кондитерлiк өнiмдердiң, торттардың, кәмпиттердiң және басқа да дәмдi және тәбеттi заттардың иiсi сондай қызықты және тартымды.
  Доминика үредi :
  - Артық тамақтанба ! Модерацияны үйренiңiз!
  Маргарита твиттерде:
  - Адамның шошқа емес екенiн бәрi бiл! Және өте ақылмен тамақтану керек.
  Жаңа ғана он шақты шелпек жеп, түрлi-түстi кiлегей жағып алған батыр бала Добрыня күбiрледi:
  - Мұның бәрi керемет! Бiрақ сiз қашан тоқтату керектiгiн бiлуiңiз керек. Тамақ iшу жақсы, бiрақ артық тамақтану жаман.
  Бала ханзада Оеномаус келiстi:
  - Сiздiң басты жауыңыз - асқазаныңыз. Бiрақ олар - кешкi асыңды жауға бер деп айтса, бұл оны сөзбе-сөз қабылдау дегендi бiлдiрмейдi!
  Добрыня жымиып:
  - Бiрақ ауыр күннен кейiн немесе шайқастардан немесе жаттығулардан кейiн жақсы тамақтану керек! Әйтпесе күш болмайды.
  Доминика күлiмсiреп басын изедi де:
  - Өз басым кешкi асқа сүттегi ақуызды ерiтiп, iшкендi жөн көремiн. Бұл қанағаттанарлық, түнде бұлшықеттер өсiп, жанбайды. Кешкi асқа балық қосылған сүзбе өте пайдалы. Спортшылардың денесi белоктарды қажет етедi.
  Бала жауынгерлер әйтеуiр тұрғызылған. Олар тағы да зұлым сиқыршы Бастинда сарайына қарай жүре бастады. Айналадағы пейзаж әлi де жайнап тұрды. Алайда , жалаңаш, шаң басқан өкшесiн мақтан еткен шағын жас әскер неғұрлым алысқа барса, соғұрлым табиғат көз алдымызда солып қалды.
  Олар егеуқұйрықтар патшалығына жақындап қалды, бұл өте қираған қожайындар.
  Көңiлдерiн көтеру үшiн жауынгер балалар ән айта бастады және аяқтарын жiгерлi түрде таптай бастады:
  Эльфия патшалар астында бұта сияқты гүлдейдi,
  Ол шексiз және ғаламнан әдемi ...
  Жеңiс шексiз есеп ашты,
  Бiздiң сенiмiмiз Родновериде қайта тiрiледi !
  
  Отанның ұлылығы, соған сенiңiз
  Сүйiктi жүрегi биiктей берсiн...
  Сондықтан ғаламның бақыты сонда
  Эльфияның төбесi мықты болуы үшiн!
  
  Бiздiң Эльф алға ұшатынын байқаңыз,
  Және кеудесiмен толқындарды кеседi...
  Бiрақ бiз басқа жолмен келемiз,
  Басқалар да болады, сенiңiздер, судьялар!
  
  Бiздiң Отанымыз ұлы дүние болады,
  Жарқын нұрға бөленетiн ...
  Ең бастысы, Эльфрог - жанның кумирi,
  Қысты жазға айналдыратын!
  
  Иә, бiлемiн, бұл бiзге қиын,
  Бiрақ сiз Оеномайға адал қызмет етесiз ...
  Қайық соғылды, ескек сынды,
  Ал бiр жерде жауыз ит қорқытып үредi!
  
  Жоқ, бiз Эльфтi қарсыласқа бермеймiз ,
  Қылышымыз жүздi, сенiңiз, өткiррек...
  Бiз тағы да жеңiске жетемiз
  Ал бос сөз айтпаңдар, жындар!
  
  Мiне, бiз шеруге жиналып жатырмыз,
  Ғаламда бұдан артық әдемi киелi ел жоқ...
  Маған сенiңiз, бiз дұшпандарымызды бiрге тозаққа жiберемiз,
  Бiз жұмақты өзiмiз тұрғызамыз, тiптi бiлесiз бе!
  
  Бiздi ешкiм тоқтата алмайды
  Бiз Эльфтердiң ұлы рыцарларымыз...
  Мұндай күш, жеңiлмейтiн әскер,
  Және бүкiл планетаны бақытты етейiк!
  
  Өзiмiздi әлемге сұлулықпен көрсетейiк,
  Жер шарының үстiне жетi түстi туды желбiретейiк...
  Бiз бақытты боламыз, маған сенiңiз, барлық жерде,
  Өйткенi, ерлiк iстер жырланады!
  
  Элф тыныштығы барлық жерде жоғары деңгейде екенiн ескерiңiз,
  Және ол үздiксiз кеңейе бередi ...
  Адамдар жер бетiнде бақытты болады,
  Өйткенi, Отан үшiн ұят жоқ!
  
  Ұлы Солкесус келгенде ,
  Бiздiң ғаламда қараңғылық болмайды...
  Ал егер адам мен перi қорқақ болмаса,
  Оның тағдыры - күннiң шығуы және жаратылуы!
  Бұл жанды тебiрентетiн ән! Керемет және керемет ән.
  Айналадағы ландшафт әлдеқайда нашарлағанымен - шұңқырлы ағаштар, ұсақталған шөптер, бәрi ұсақталып, егеуқұйрық табандарының iзiмен жабылған.
  Маргарита атап өттi:
  - Иә, мына егеуқұйрықтардан жақсылық күтпе! Ал айналада нөлдер бар.
  Жарқыраған және балғын күлiмсiреген Доминика тiстерiн сiлтеп:
  - Бұл, әрине, күтуге болатын едi! Барлығы тым мағынасыз болып кеттi . Бiрақ егеуқұйрықтан не алуға болады - нәжiстен тыңайтқыштан басқа!
  Ал екi қыз да күлiп жiбердi. Осыдан кейiн бүкiл балалар отряды жалаң аяқ қадамын арттырды. Екi жауынгер бала алға ұмтылып, семсерлерiн жел диiрменiндей сермептi.
  Сөйтiп, үлкендiгi жақсы бульдогтай бiрiншi егеуқұйрықты екi жақтағы батыр жiгiттер шауып тастады. Бұл ауыр шайқас болды.
  Балалар қарқынын одан сайын арттырып, жүгiре бастады. Содан кейiн егеуқұйрықтардың үлкен тобы алға шықты. Олардың ең үлкенi жақсы өгiздей болатын. Доминика актриса қыз айдаһармен шайқасқа аттанды. Ол шайқасуға дайын болды, бiрақ оның сиқырлы таяқтың алғашқы соққысы үлкен егеуқұйрықты соқты.
  Және ол жанып, тесiктерi бар iрiктелген iрiмшiктiң үлкен шеңберiне айналды. Ал одан тәбеттi иiс шыққаны сонша, егеуқұйрықтар балалар батальонына жасалған шабуылдан алшақтап, тышқандарға арналған ең керемет нәзiктiктiң хош иiсiмен тәбеттi болып кеткен бұрынғы басшысына шабуыл жасады.
  Бұл күтпеген жағдай болып шықты.
  Маргарита атап өттi:
  - Сiздiң қабiлеттерiңiз сағат сайын өсiп келедi! Және бұл, мен айтуым керек, өте керемет !
  Доминика алтын басын изедi:
  - Менiң қолымнан көп нәрсе келедi! Және бұл менiң үлкен сенiмiм! Ал мен бастасам, менi ештеңе тоқтатпайды.
  Ал қыз оны алып, сиқырлы найзағаймен басқа отрядқа соқты . Және қосымша өзгерiстер орын алды.
  Бiрнеше ондаған егеуқұйрықтар өте тәбеттi көрiнетiн үлкен, жолақты қарбызға айналды.
  Жауынгер балалар хормен ән айтты:
  Қауын, қарбыз, бидай шелпектерi,
  Жомарт, берекелi өлке...
  Эльфибургте таққа отырады -
  Оеномай патша!
  Сонымен, жауынгер балалар егеуқұйрықтармен шайқасты, сондықтан оларды үзбей кесiп алайық. Ал жауынгерлер семсерлерiн жiгерлi тербетедi . Ал қыздар садақтардан ата бастады . Олардың кейбiреулерi эльфтер болды және олар атуға өте шебер болды. Бұл шынымен де нағыз шайқас болды.
  Тағы бiрнеше егеуқұйрық отрядтары шайқасқа шығады. Олар терең өзен сияқты ағып жатыр.
  Доминика атап өттi:
  - Жамандық пен зұлымдық туралы айтсақ, шек жоқ деген сезiм пайда болады!
  Маргарита күлiмсiреп ән айтты, бiрақ ол мұңды:
  Қараңғылық жауынгерлерi шынымен күштi,
  Санды бiлмей зұлым дүниенi билейдi...
  Бiрақ сендер Шайтанның ұлдарысыңдар,
  Мәсiхтiң күшiн бұзбаңыз!
  Айдаһардан секiрген Добрыня егеуқұйрықтарды шаба бастады. Ол мұны бiрден екi қылышпен жасады, баланың жылдам қимылдарынан кофе тартқыш жұмыс iстеп тұрғандай болды. Мiне, қырып-жою басталды.
  Оеномаус та шайқасқа қосылды. Бала бiр егеуқұйрықтың құйрығынан саусақтарымен ұстап, екiншiсiне лақтырып, сүйектерiн сындырды. Сонда ол ән айтты:
  - Менiң үлкен күшiм керемет,
  Ал мен жауларыма ешқашан берiлмеймiн...
  Баланың жұдырығынан,
  Зұлым егеуқұйрық ұятқа ұшып кетедi!
  Шынында да, бала ханзада шайқаста өзiн өте қатал күрескер ретiнде көрсетедi.
  Добрыня сонымен қатар күштi, бұлшықеттi, бiрақ ол балалық аяқтарын қолданды және қылыштарды да ұмытпайды . Және ол қорлықтың керемет деңгейiн көрсете бастады. Мұның бәрi қаншалықты ауыр және қанды болды.
  Бала жас әскердiң басқа жауынгерлерi сияқты өте агрессивтi және жауынгер болып шықты.
  Ал баланың жалаңаш өкшесi егеуқұйрықтардың бас сүйектерiн тесiп өтедi.
  Бұл өлтiрушi және сонымен бiрге баланың ерiндерiнде күлкi бар .
  Доминика өзiнiң сиқырлы күшiн келесi өзгерiстер үшiн пайдаланады. Және ол өте белсендi.
  Жауынгер секiрiп, айнала айналады. Ендi оның сиқырлы таяқшасынан қайтадан қуат ағыны ұшады. Және оркты соғады.
  Шалғай, қоңыр аю бiрден шоколадты зефирге айналады. Бұл қаншалықты керемет ?
  Маргарита күлiмсiреп сұрады:
  -Сiз халва жасай аласыз ба?
  Доминика алтын басын изедi:
  -Әрине аламын! Және бұл керемет болады!
  Ал қыз қолынан да, жалаңаш саусақтарынан да сиқырлы зарядтарды шығарды. Жалындар орктар отрядына түстi. Ал тұтас бiр бал өзенi ағып кеттi... Бал сары-қызғылт түстi және серф сияқты шашырап кеттi.
  Маргарита күлiп жауап бердi:
  - Бiлесiз бе, бұл сiзге керек нәрсе емес!
  Доминика келiстi деп басын изедi.
  - Рас, өте халва емес, сонымен қатар өте тәттi!
  Партизан қыз атап өттi:
  - Халва соғысқа дейiн сирек болатын. Бiрақ олар оккупация кезiнде де бал жедi.
  бұл жолы егеуқұйрықтарды қайтадан теуiп , ән айтты:
  Ең жақсы сыйлық, әрине, бал,
  Бала мұны әрине түсiнедi...
  Кiшкене болса да - шай қасық,
  Бұл қазiрдiң өзiнде жақсы, жақсы, тұтас кастрюльдi былай қойғанда!
  Маргарита да алдымен сиқырлы таяқшамен, сосын жалаңаш саусақтарымен теуiп, сөзiн жалғастырды :
  Бiрақ жаным, бұл өте бiртүрлi нәрсе,
  Барлық нәрсе бар немесе жоқ...
  Бiрақ, жаным, мен оның құпиясы неде екенiн түсiнбеймiн,
  Егер ол бар болса, онда ол бiрден жоғалады!
  Бiрақ егер сiз оны жесеңiз, онда басқа қиындықтар болмайды!
  Доминика оны алып, айдаһардың үстiне айналды. Оның күлкiсi соншалықты қорқынышты және сонымен бiрге қуанышты болды. Қыз бойында орасан зор күштi сезiндi. Сосын оның сиқырлы таяқшасынан толқын шықты. Бiрден екi мың егеуқұйрықтар тұздықтағы дәмдi котлеттерге айналды. Сиқырлы таяқшаның тағы бiр толқыны, ал егеуқұйрықтар балық тағамдарына айналды.
  Оның үстiне, олардың гарнирлерi сәндi болды, банандар, ананастар және басқа да өте дәмдi жемiстер. Және бәрi соншалықты керемет дәмдi және керемет.
  Доминика ән айтты:
  Гарнирлер керемет
  Қыздар сүйкiмдi...
  Төрт шам жарқырайды,
  Орктың тұмсығынан ұрыңыз!
  Маргарита тапқырлықпен атап өттi:
  - Жақсы аспаз орктар мен егеуқұйрықтардан котлеттер жасайды, сонымен қатар жеуге жарамды!
  Бала Добрыня ауыр тасты алып, гоблиннiң маңдайына лақтырды. Ол бас сүйегiн дәл тесiп, ән айтты:
  -Егер сен сондай ақымақ болсаң ,
  Мен сенi ұрамын...
  Ал, егер сен соқыр болсаң ше?
  Сонда белсендi жоспар дайын!
  . Љ 11 ТАРАУ.
  Доминика Долфинованың ағасы есiмiн өзгерттi. Ендi ол өзiн өте керемет деп атады - Калигула. Не атақты императордың құрметiне, не Дунно туралы мультфильмдегi есектердiң бiрiнiң есiмiне елiктеп.
  Ендi жауынгер бала Калигула Дельфиндер әпкесiн iздеуге бару керек деп шештi. Бiрақ оның жоғалған адамды қайдан iздеу керек?
  Ал бала сиқыр туралы бiр әйгiлi кiтапқа жүгiндi. Ол, әрине, әр түрлi экстрасенстер мен сиқыршыларға сенбедi.
  Бiрақ неге өзiңiз трансқа түсуге тырыспасқа. Оның үстiне, оның әкесi адам емес, оның өзiнiң сиқырлы қабiлеттерi болуы мүмкiн және мүлдем ерекше деңгейде.
  Бала Калигула дельфиндердi алып, диванға лотос күйiнде отырды. Және шоғырлануға тырысты. Жас киноактер аяғын айқастырып, арқасын түзеген. Осылайша бала Доминиканы табуға тырысып , мүлдем ақылсыз және түрлi-түстi нәрсеге сүңгiп кеттi.
  Театрландырылған қойылымның тамашалығын айтып жеткiзу қиын. Атап айтқанда, эльфтер, орктар, гоблиндер шайқасқанда... Әр ұлттың көптеген қыздары және әртүрлi дәрежедегi жалаңаштанған костюмдер шоуы. Көрiнiс өз ерекшелiгiмен әдемi және әсерлi, әсiресе қыздар жалаң аяқтарын ыстық құмға немесе қар үйiндiлерiне шашыратқанда.
  Олар әр түрлi танктердiң сауыттарына қылыш пен найзамен соққы беру арқылы шабуыл жасайды. Ал металл құбыжықтар ыстық от шашатын ұшақтармен жауап бередi. Жалынның температурасы төмен, ал айқайлаған қыздар сәл ғана күйiп, жүректi сыздатып айқайлайды. Ал орктар бұдан да қатты айқайлайды, олардың маңдайлары қағылады , дiрiлдейдi, соққылардан түрлi-түстi конфеттилер құлады.
  Әшекейленген бипландар жоғарыдан жүгiрiп, артта әртүрлi сұлулық каскадтары бар сәндi пойыздардың гирляндаларын қалдырады.
  Ең ақылсыз нәрсе, және бұл тiптi iлмектер төбесiн ұшырып жiберуi мүмкiн, қиял әлемi алыс өткен болса да, шынайы, тарихи тұлғалармен араласады.
  Осы орайда Сталин қажетсiз құпиядан бас тартып, күтпеген жерден былай дедi:
  - Luftwaffe авиациядағы ең озық биiктерге жеттi. Болмаса да
  дискотекаларды есептесеңiз , елу тоннаға дейiн бомбаны көтере алатын TA-700 бомбалаушы ұшағы елеулi әсер қалдырды.
  Гитлер мысқылдап:
  - Бiрақ 3200 мм калибрлi зеңбiрегi бар, екi жүз тонна зымыран зарядтары бар " Супер құбыжық " әлi де әскери өнердiң теңдесi жоқ туындысы болып табылады.
  Содан кейiн Сталин тост ұсынды:
  ауызға әскери өнерден басқа өнер керек екенiне сусындайық !
  Барлық дәуiрлер мен халықтардың ұлы көшбасшысы Иса Мәсiхтiң туылғанына дейiн мөрленген шарапты рахаттана дәмдедi, ал әлемдiк Фюрер тоқсан он жемiстен шырын iштi. Екi диктатор да монитордан жоғары қарай ұшып бара жатқан зымыранның iзi аспанды қалай кесiп өткенiне қарады. Орыс қызының көңiлдi дауысын қалай естуге болады:
  - Орбитаға шығу сәттi өттi.
  Және барлық трибуналардағы күркiреген қол шапалақтар - орындалды! Адам ақыры ғарышта болды және мұны жер бетiндегi ең ұлы нәсiлдердiң өкiлдерi - орыстар мен немiстер жасады.
  Көкжиектен көкжиекке дейiнгi бүкiл аспан кемпiрқосақтың барлық түстерiндегi мыңдаған отшашулармен және миллиондаған реңктермен боялған, бұл түнгi кеңiстiктiң сиясына таңғажайып напальма тараған сияқты. Сонымен бiрге жеке жалындаған суперновалар айқын жазуларға - ұрандарға айналды. "Отан мен ғарыш", "Жұлдыздарға алға", "Жер халықтарының одағы" сияқты!
  Бұл шынымен де ақылсыздықтың бiр түрi. Супер ғарыштық және фантастикалық спектакль пайда болғандай болды . Үшiншi рейх пен КСРО арасында соғыс болмаған балама тарихтың бiр түрi, және ол өте керемет болды . Бiрақ қазiр бұл өте жақсы емес көрiнедi, жұмсақ тiлмен айтқанда.
  Ол үлкен әпкесiн табуы керек. Ал бұған дейiн бiрқатар фильмдерге түсiп үлгерген, өте сымбатты, бұлшық еттерi плитка тәрiздi бұлшық еттерi бар баланың басты мiндетi осы.
  Ал Калигула деген жаңа есiм көпшiлiктiң назарын аударуы керек едi.
  Бала медитациясын жалғастырды. Кенеттен мен перiштедей сұлу, бұйра шашы алтын жапырақ түстi қызды көрдiм. Ол балаға қолын созып, күлiмсiреп:
  - Бiзде сiзбен бiрге орындайтын бiрқатар маңызды миссиялар бар!
  Бала Калигула күлiмсiреп сұрады:
  - Сонда мен белгiсiз жерде жоғалып кеткен әпкемдi таба аламын ба?
  Қыз алтын шаштарын шайқап, сенiмдi жауап бердi:
  - Иә, бұл мүмкiн. Бiрақ сiздiң әпкеңiз қазiр қиын мәсiхтi орындауда - жойылу қаупi бар күштi жыныстың барлық өкiлдерiн құтқару. Және бұл өте қиын.
  Калигула дельфиндерi сұрады:
  - Атың кiм, сен кiмсiң?
  Қыз тәттi жымиып жауап бердi:
  - Мен Маргарита Коршунова, фашистер асқан партизан қызымын, ендi жаңа заманда қайта тiрiлген. Бұл менiң тағдырым, жақсылыққа қызмет ету, адамдарды құтқару.
  Бала актер басын изедi:
  -Мен сенi қатты түсiнемiн. Сонымен, бiз қызықты миссияларға дайынбыз ба? Фильмдердегi сияқты, бiрақ шынымен бе?
  Маргарита басын изедi:
  - Иә, шын сияқты! Бiрақ бiзде мұндай мүмкiндiктер бар, бiз қорықпауымыз керек.
  Дельфиндердiң Калигуласы мен пионер партизан Маргарита ертегi көрiнiстi талқылауға және қабылдауға уақыт таппады және шын мәнiнде жаңа әлемге кiрiп, жауынгерлiк транс күйiнде болды!
  Маргарита атап өттi:
  - Бiзде қазiр тұтас армия бар. Ал сiз және бiздiң қандай жауапкершiлiк бар екенiн түсiнесiз!
  Калигула сенiмдi жауап бердi:
  - Әрине түсiнемiн! Ал мен лайықты қолбасшы болып шығамын деп сенемiн.
  Ал бала өткiр қылышын айналдырды.
  Бiз тез тамақтанып, әскер құруға асықтық. Олар тезiрек Италияға барып, папалықтардың қауырсындарын өртеп жiберуi керек едi.
  Әскер Венадан барабан соғуы мен үлкен кернейлердiң ойнауымен жолға шықты. Жаяу әскер жақындауға әлi үлгермеген едi, атты әскер жан-жаққа жүгiрiп келе жатты. Патшалық Ресей империясына әр түрлi елдерден келген көптеген салт аттылар. Бұл он мыңдаған тұяқпен тау бөктерлерiн таптауға мүмкiндiк бердi . Жүйрiк казактар мен жеңiл татар атты әскерi алға ұмтылады. Келесi қимылда поляк мырзаларының әсем безендiрiлген отрядтары. Әдемi мырзалар корольдiк шеруге жиналғандай көрiндi. Оның үстiне, дулығадан бастап әбзелге дейiн киiмiнiң сән-салтанатымен бiр-бiрiнен асып түсудi қалайды. Құрыш киген тевтондық рыцарлар да бар. Құрыш жылтыратылған, алтын жалатылған немесе күмiстелген. Арнайы форма киген шведтер де, финдер де бар. Жаңашылдар мен Спаги, араб атты әскерi.
  Ал экватордан Солтүстiк Мұзды мұхитқа дейiнгi халықтардың көптеген баннерлерi мен флагштоктары. Ал қаншама трофейлер ... Бұл жаулап алған күштер.
  Мiне, австриялықтар , олармен бiрге немiстер де келдi. Бiз саяхатқа өз еркiмiзбен бардық. Сондай-ақ, Италияны тонау идеясы үлкен азғыру. Ол жерде табиғат жомарт, ақша да көп! Күрекпен жинайтын басқа жақсы нәрселер сияқты.
  Томбой Калигула ән айтты:
  Бiздiң армиямыз мықты
  Ол әлемдi қорғайды ...
  Соғыс болса ше
  Бұл бiз жақта емес!
  Ал бала жалаң аяқты шалшыққа басып қалды. Әрине, ол тек қысқа шалбар киген, өйткенi ол жауынгерлiк транс күйiнде тез қозғалып, киiмдерi тек жолға түсiп, жыртылып қалатын болды.
  Маргарита өзiнiң досы және бiр аннигилатордан сұрады:
  - Немесе шынымен ән айтатын шығарсыз? Оның үстiне, бұл сiздiкi!
  Бала актер қасқырдың баласындай күлiмсiреп басын изедi:
  - Қалай ойлайсың, мен алмаймын?
  Ал дельфиндердiң Калигуласы ән айта бастады;
  О, мына дүние, сен мұңдысың,
  Жай ғана көз жасы теңiзi - мұхит...
  Жанның түскi астральды жолы қайда,
  Өлiлер Едемге жетудi армандады!
  
  Оның құрамында жүректердiң мұзы, мұздатылған қыртыстары,
  Ал қызғаныш құмарлықтардың жанып тұрған ыстығы.
  Қаншалықты арсыз, кiм тiптi жас болса да,
  Қайғылы бұлбұл ойнайды жоқтауда!
  
  Ағаш битiнiң шырышы сияқты, күнделiктi рух,
  Ал мазасыздықтан қабiрдiң шiруi.
  Бiрақ бiрлiкте болсақ, қолымыздан келедi
  Халықты батпақтан шығарыңыз!
  
  Ғаламның зұлымдығын сейiлт,
  Қарғысты өшiру - қорқынышты белгi ..
  Бiз азаптың тiзгiнiн көтере алмаймыз,
  Iбiлiс топыраққа айналсын!
  
  Планета өз шынжырларын тез тастайды,
  Дегенмен, ол орбитадан шықпайды.
  TO Бiр- бiрiмiзге адал болайық
  Сонда халық көтерiледi!
  
  Сiз қорықпай көтерiле аласыз,
  Басқа адамдарды итермеңiз ...
  Бейбақ маймен жүзбеуi үшiн,
  Анамыз қартаймасын деп!
  
  Ол үшiн аздап iшемiз,
  Аралардың балынан тәттi шарап!
  Шындығында қиындықтар болсын ,
  Бiрақ есеп сағаты келген жоқ!
  
  Сонда бiз жәннатты саламыз,
  Барлық балалар мәңгiлiкке ләззат алады.
  Аспанға жебедей ұшамыз,
  Жарқын арман орындалды!
  Ән аяқталды және онымен бiрге шайқас жұп итальяндық Альпi пейзажынан ... көштi .
  Снарядтар жарылып, әлдеқайда заманауи зеңбiректер атылып жатты. Мiне, бұл Порт Артур, аты аңызға айналған қала. Бұл оның құлауы Романовтар әулетiнiң және тұтастай алғанда бүкiл Самодержавиенiң құлдырауын белгiледi. Бұл бекiнiс тұрғанда мұндай ауқымды төңкерiс болмас едi. Көбiнесе олар аздап шулап, орақ-балғаларын қоятын. Бiрақ Ұлы Октябрь революциясын тудырған оқиғалар тiзбегiне әкелген осы жердегi жеңiлiс болды.
  Бұл жақсы ма, әлде жаман ба? Iс-шара қымбат. Миллиондаған құрбандар мен эмигранттар, бiрақ кейiнiрек ел өзiнiң дамуын айтарлықтай жеделдете түстi.
  Тiптi өте қымбат болса да, Ресей халқының саны жүз миллион адамға қысқарды.
  Олар айтқандай, қан алу науқасты емдедi.
  Бiрақ қазiр Порт-Артурды қайтарып алып, тарихты керi қайтарып, бiрегей сызықпен жүруге мүмкiндiк бар. Мысалы, Романовтар билiктi сақтап қалғанда, тiптi автократиялық нұсқада. Бұл, әрине, ғылыми фантастика, бiрақ қызықты. Сонымен, патшалық нұсқасы сақталса, Ресейдi не күтiп тұр? Тоқырау ма, әлде керiсiнше, жеңiс пе?? Абсолюттiк монархия жүйесi батыстық демократияға қарағанда тиiмдiрек бола ма, соңғысы сәнге айналды. Шынында да, ХХI ғасырдағы Ресей мен Батыс арасындағы қарым-қатынас айтарлықтай нашарлады. Осыдан кейiн батыстық парламентаризмге балама жол iздеу сәнге айналды. Тұжырымдама пайда болды: басқарылатын демократия. Бұл формальды түрде еркiн сайлау болған кезде, бiрақ iс жүзiнде олардың нәтижелерi алдын ала белгiленедi. Бiрақ бұл басқару формасы тұрақсыз, ал билiктегi партия өз ұстанымын сақтап қалу үшiн қазiрдiң өзiнде заң шығару арқылы демократияны шектеп жатыр. Содан кейiн бәрi диктатураға қарай кетедi, оппозиция парламенттегi өкiлдiгiн жоғалтып алды.
  Содан кейiн қуғын-сүргiн мен террор механизмi iске қосылады немесе, керiсiнше, Горбачев кезiндегiдей жоғарыдан немесе төменнен революция болады, бұл да бiрнеше рет болды.
  Ресейде автократия кезiнде бәрi оңайырақ. Патшаның абсолюттi билiгi бар: орындау, кешiру, бұйрық беру. Ол ең жоғары сот, атқарушы және заң шығарушы билiкке ие. Монарх тағайындайтын, оған тек кеңес беретiн адамдардан тұратын Мемлекеттiк кеңес және корольдiң өсиетiн орындайтын шенеунiктер бар.
  Мемлекеттiк Дума абсолютизм монархиясын шектеп, императорды заң шығару құқығынан айырды, iшiнара бюджеттi бақылауға алды. Бiрақ, ең бастысы, әртүрлi қыршындардың ұясы мен жыланына айналған Дума болды . Бұл оның терiс жағы!
  Қалай болғанда да, партизан қызы да патшаға көмектесуге қарсы болған жоқ. Маргарита бұзақы Калигуладан сұрады:
  - Ендеше таңдау анық, шабуыл жасайық!
  Терминатор бала былай деп жауап бердi:
  - Басқа амал жоқ! Әрине, бiз шабуылдаймыз!
  Ал кесу хаос басталды. Сиқырлы қабiлеттердiң көмегiмен сағатына алты жүз шақырым жылдамдықпен жеделдеткен керуб жiгiттерi снарядтардың жарылыстары мен пулеметтердiң оқтарына назар аудармай, жаудың қатарына қосылды. Бақытымызға орай, ауа-райы да сәтсiз болды, жаңбыр жауып, қараңғылық болды. Куропаткин әлi шабуылға адамдарды жiберген жоқ. Және артиллериялық дайындық жұмыстарын жүргiздi. Жалпыға ортақ пiкiрге қарамастан , генерал және бұрынғы қорғаныс министрi ақымақ емес едi. Куропаткин сарбаздарға қамқорлық жасап, ғылыми түрде күресуге тырысты. Бұл оның көңiлiн қалдырды. Шешiмсiздiк, баяулық, сенiмдi соққыға ұмтылу, шаблон бойынша әрекет - батыл жапондармен шайқастың табысынан айырды . Сондықтан Порт Артурды басып алу үшiн Суворовтың батыл шабуылдарын күтудiң қажетi жоқ едi. Өкiнiшке орай, Куропаткин жеңiске жеттi, өйткенi Ноги корпусы қайтыс болғаннан кейiн жапондықтар да құрамын өзгертпей , алға шығып, шабуылдады. Соның нәтижесiнде олар өз қатарларын тiзе бүктiрдi де, артқа аунады.
  Бiрақ қазiр Куропаткиннiң снарядтары да, өзiнiң де снарядтары бар.
  Бұл жапондар бұзылса не болатынын есептей отырып, бiрнеше күн бойы артиллериялық атқылауды жүргiзе алатыныңызды бiлдiредi. Бұл император Николайдың бекiнiске дереу шабуыл жасап, қазынаға зиян тигiзген соғысты тоқтату туралы үзiлдi -кесiлдi бұйрық бергенiне қарамастан .
  Бұл жерде, әрине, Куропаткин тас пен қатты жердiң арасында. Бiрақ Порт-Артур - қуатты бекiнiс, ендi жапондықтар оған қоныстанған соң - көрiңiз, алыңыз!
  Бiрақ дельфиндердiң Маргарита мен Калигула балаларының аяқтарымен семсермен шауып, жалаңаш саусақтарын лақтырып, бiрақ винттiң қалақтарындай ептi, бастиондар бойымен жылжып, оларды сарбаздардан тазартты. Ең алдымен, басым биiктердi бiлу керек, содан кейiн шабуылдаушы әскерлерге жол ашуға болады.
  Маргарита самурайларды кесiп жатқанда:
  - Әдетте олар iлгерiлеу үшiн күреседi, ал бiз, әйтеуiр, керi кету үшiн күресетiн сияқтымыз!
  Бала Калигула күлдi:
  - Бұл бекiнiстiң қайта алынуы самодержавиенiң позициясын нығайтады дейсiз бе?
  Және ол қылышпен техниканың тұтас сериясын орындады. Оның қылыштары осылай көтерiлдi.
  Баланың жалаң аяқтары бастарын, мойындарын және сүйектерiн сындырған соққылар жасады.
  Маргарита, оның қолдары мен аяқтарымен жылдам соққыларынан шашыраған ернiндегi қанды жалап, растады:
  - Тым болмаса солай! Өйткенi, соғыстарда жеңiске жеткен монархтың танымал болатыны анық. Кем дегенде бiраз уақытқа. Содан кейiн жеңiс ұмытылып, қарапайым адам немесе қарапайым адамдар қарапайым жұмыс тәртiбiне тартылады. - Партизан қыз бiр тепкiмен алты жапонды бiрден құлатып, екеуi күштi итеруден өз штыктарымен тесiп кеттi, деп қосты ол. - Бәлкiм, бұл уақытша ғана жеңiлдiк шығар!
  Ол тағы да жалаңаш өкшесiн қозғалтып, күншығыс елiнiң бес жауынгерiн, оның iшiнде үш офицердi жеңдi.
  Шорт киген жалаңаяқ жапондықтарды қырыққабаттай кесiп жатқан бала Калигула қисынды түрде былай дедi:
  - Жеңiске жеткеннен кейiн Ресейде қарқынды экономикалық өсiм басталады. Бұл адамдардың жақсы өмiр сүретiнiн және революциялық көңiл-күйдiң төмендейтiнiн бiлдiредi.
  Жас жауынгер зеңбiректi он шақты самурай солдаты төңкерiлiп ұшатындай тептi . Терминатор бала қосылды. - Адамдар әдетте аштықтан бүлiк шығарады!
  Маргарита, аузынан кесiлген бас сүйегiнiң сүйегiнен түкiрiп, үш жапон солдатына тиiп, iшiнара ғана келiстi:
  - Негiзi бұл дұрыс емес! Иә, революциялар мен тәртiпсiздiктерге, әдетте, экономикалық жағдайдың нашарлауы түрткi болады, бiрақ ... Өйткенi , желтоқсаншылар өздерiнiң кедейлiгi үшiн әрекетке барған жоқ.
  Жауынгер бала Калигула көбелектiң қимылын жасап, ондаған жапон басын кесiп тастады, содан кейiн келiстi:
  - Дұрыс, жоқшылықтан емес! - деп жас жауынгер тұтас бiр уыс зеңбiрекшiлердi кесiп тастап, қосты. - Қарынмен ойлау әрқашан пайдалы емес!
  Маргарита жапондықтардың аяқ-қолдары шашыраңқы болуы үшiн қатыгездiкпен кесудi жалғастырды:
  - Дәлiрек айтсақ, асқазанмен ойлау ешқашан пайдасыз!
  Бұл жерде Томбой Калигула келiсiп, самурайларды шауып, дулығалы бастарын әр жаққа лақтырып, үлкен ынтамен:
  - Жүз пайыз дұрыс айтасыз! Қарсы болатын ештеңе жоқ!
  Жауынгер және нағыз пионер партизан, оның үстiне сиқырлы әлемдердiң бiрiндегi қызметi үшiн бұл атаққа ие болған ең сабырлы ханшайым айқайлады:
  - Ал бiз майды өзiмiзден шығарамыз! Солай болсын - банзай !
  Аяусыз және тоқтамай, Калигула қылышпен шауып, жапонды аяғымен сындырып , тiптi ән айтты:
  Менi Ресейге жiбергенiм бекер емес,
  Сiзге рақым әкелсiн!
  Қысқаша айтқанда! Қысқаша айтқанда!
  Қысқасы - үндеме!
  Ал мұндай сөздерден кейiн қан одан сайын қатты ағып кеттi. Әрине, жапондықтар үшiн өкiнiштi. Ұлт еңбекқор, мақтануға тұрарлық, бiрақ диiрменнiң астына түсiп, ендi тайраңдап тұр. Тек не болады - ұн немесе ұн, сұрақтар сұрағы!
  Жалаңаяқ партизан қызы Маргарита бiр секундта ондаған соққылар берiп, өрмелеп, мыжылған мәйiттердi келесi қорғанға шашыратып, аяғын келесi самурайға қарай жылжытып, таңқаларлық орынды афоризммен мәлiмдедi:
  - Соғыс - асқақ, асқақ оймен жасалған нәрсе!
  Қалигула, сүйiктiсiнен де жылдамырақ қозғалған және бұлшық еттерi бар жалаңаш денесiнен жаңбыр қан мен сүйек сынықтарын шайып кеткен актер бала былай деп жалғастырды:
  - Соғыс тәндi шаршатады, бiрақ рухты жiгерлендiредi!
  Маргарита жапондықтарды кесiп өтiп, сальтолар каскадын жасады және ХХ ғасырдың жетпiсiншi жылдарындағы хит әннен бiр сөйлемдi айтты:
  - Көңiлдiлiк, мейiрiмдiлiк және пластикалық! Жалпы , нығайтатын, жiгерлендiретiн, төсектен тұрып, гимнастикамен айналысыңыз!
  Калигула Дельфиндер бұлшық ет аяғынан шап аймағына соққы берiп, жапон полковнигiн ауада ұшуға мәжбүр еттi және мұнарада тұрған екi пулеметтi дереу құлатты. Механикалық құбыжықтар қорғасын түкiрiп, инерция бойынша құлап, өздерiн ұрып , қатарларды шабады. Терминатор бала иiлiп:
  - Кешiрiңiз, көзi қысық , бiрақ мен бiрiншi болғым келдi! Мен қалағаным ғана емес, жасаймын!
  Маргарита секiру кезiнде жалаң аяқпен АҚШ-та жасалған пулеметпен тағы бiр мұнараны құлатып, қисынды түрде былай дедi:
  - Бiрiншi болу жаман емес, әрине, бiрақ олар допты артынан пiсiрмеуi керек!
  Бала-актер Калигула жалаң саусақтарымен снарядты лақтырып, жоғары жарылғыш шимоса жарылып, самурайларды шашыратып жiбердi:
  - Күндiз-түнi шар қайнатқан адам өзiн тiрiдей жеуге жол бермейдi!
  Маргарита күлдi де, секiрдi де, жалаң аяғын пулемет мұнарасының темiрiне соқты. Тот баспайтын болат серiппелермен оралды, ал жапон офицерлерi төңкерiлiп ұшады, аяқ-қолдары етiк. Шынында да, олар жәндiктерге ұқсайтын.
  Маргарита мұнда да сөйледi:
  - Қаңғыбас тiптi өкшесi бар "етiк" кие алады!
  Бұзақы Калигула да секiргенде мылтықты қағып алып, барлығын ұшып жiбердi:
  - "Етiк" аяқ киiмдi жылтыратуға миы жетпеген адамға аяқ киiм кигiзбейдi!
  Маргарита тағы да бұрылып, жапондықтардың бiр взводын кесiп тастады. Терминатор қызы мұнда да жарқырады:
  - Бiр ғажабы, жоғарыда адал адамдар көп, бiрақ олардың арасында мансаптық өсу жолында алдамшы қулықсыз жасай алатындар аз!
  Калигула жапондарды құлатып, кесiп тастап, жараланғандай айналдырды және ақылға қонымды деп сендiрдi:
  - Саясаткер ақ халатты шахтаға шахтаға түскен сайын әдiл ойнайды, оның мақсаты бiр: кiрлеген беделдi жуу үшiн субсидия алу!
  Маргарита бұған шашынан қан сiлкiп жауап бердi:
  -Саясаткер, өмiрде өтiрiкшi, iсiнде екiжүздi, бiрақ мына арамзамен де өлiм әдiл!
  Терминатор бала жапон мылтығын сындырып , Күншығыс империясының жиырма солдатының сүйектерiн сындырып, былай деп жауап бердi:
  - Өлiм әрқашан келетiнiмен адал, бiрақ барар уақытын таңдауда ерiктi!
  Порт-Артур - үлкен қала және оның көптеген қорғаныс желiлерi бар. Сонымен, өкiнiшке орай, күрескерлердiң күресуге уақыты жеткiлiктi.
  Бала күрескер Калигула, жауынгерлердi қылышпен шауып, тiптi жалаң аяқпен жойылу бұршағын лақтырып, самурайларды жыртып, ән айтты:
  - Мен қалай тырыспадым, қалай тырыспадым! Ол жерде бiреудiң соғысу үшiн болғаны маңызды емес!
  Маргарита найзағайдай жарқ еткен партизан қыздың соққысынан өлiп бара жатқан тағы бiр сарбаздарды кесiп тастады:
  - Ал белгiлi бiр дәрежеде өзiмiз төбелесудi сұрап жатырмыз. Ақыр соңында, мойында, Калигула, сен Порт-Артурға барғың келдi ме?
  Жас терминатор шынын айтты:
  - Әрине! Бұл менiң ең қызық тiлегiм едi.
  Маргарита, партизан қызы жапондарды тағы да ұстарадай кесiп, күлдi:
  - Иә! Ресейдi елiмiздiң соғыстарының мыңжылдық тарихындағы ең ауыр жеңiлiстерден құтқарыңыз!
  Бала Калигула бiр-екi әткеншекпен жиырма жапонды кесiп тастап, серiктесiн түзетiп:
  - Ең ауыр жеңiлiс Шешенстанмен болған бiрiншi соғыс кезiнде болған шығар.
  Маргарита бұған келiсiп басын изедi, тiптi кесу процесiн тездетiп:
  - Сөзсiз! Бiз жеңiлген қарсылас тым әлсiз! Сол Шешенстан қаншама болды, тiптi жартысы бiз үшiн соғысты.
  Томбой Калигула күлiп, құрып кету процесiнде серiктесiнен озып кетуге тырысты:
  - Моска пiлдi қалай үредi!
  Маргарита мұны байсалдылықпен атап өттi, шашындағы сүйек пен қанды сынықтарды шашыраған алтынмен тағы да сiлкiп тастап, бағынғысы келмеген батыл жапондарды қолмен және аяқпен жоюды жалғастырды:
  - Әскер мен халық соғысқысы келмегенде, мұндай кереметтер болады. Ал бiрiншi шешен соғысында және орыс-жапон соғысында .
  Дельфиндердiң Калигуласы самурайларды жою кезiнде келiсуге мәжбүр:
  - Сенiкi дұрыс! Ресей халқы, өкiнiшке орай, жапондармен соғысқысы келмейдi. - Ал жас жауынгер тұтас бiр самурай ротасының басын кесiп тастап, қосты:
  - Бiрақ бiздiң бойымызда танымал емес соғыста жеңiске жетуге мүмкiндiк беретiн ғажайып фактор пайда болды. Басында патшасы жоқ соғыста керубтердiң көмектесетiнi тiптi символдық!
  Маргарита ернiнен қан түкiрiп, жалаңаш табанымен улы инелердi лақтырып, жапондарды тесiп өлтiрiп, былай дедi:
  - Дегенмен, бiздiң тарапымыздан үшiншi араласу қажет!
  Бала Калигула фрагменттерге кесiлген мәйiттердiң тағы бiр қатарын қалдырып, оған еш күмәнданбай, соған қарамастан:
  -Сен бұған сенiмдiсiң бе?
  Порт-Артурда жапондарды жоюды аяқтаған жас жауынгер күрсiнiспен растады:
  - Теңiзде Того тым күштi. Қандай қолбасшы, дәлiрек айтқанда, теңiз қолбасшысы Рождественский, өкiнiшке орай, тым белгiлi. Балалар теңiз стратегияларын одан да жақсы меңгерген шығар!
  Самурайларды аяусыз кесiп тастайтын Калигула айқын пiкiрмен келiсуге мәжбүр :
  - Әрине, Рождественский сияқты Аргентинада жасалған қосымша жетi жауынгерлiк крейсер алып, төменнен көтерiлген бiрiншi Тынық мұхиты эскадрильясының кемелерiн жөндегеннiң өзiнде жеңiске сенуге болмайды. Әсiресе , Цусимада елу бiр ресейлiк кеме соғысып, бiр ғана жапондық эсминец суға батқаны есiңiзде болса!
  Маргарита толқудан мылтық ұңғысын сындырып, төрт жапонның қылышын тағы бiр сермеп, тағы үш инемен қосты:
  - Сондай-ақ батыл адмирал эскадрильясын базаға жеткенге дейiн қол жетпес және жыртқыш Тогоның ұстап алуы маңызды . Осыған байланысты Рождественский флотының жағдайы өте қиын.
  Жапондарды минадай өлтiрген тағы бiр снаряд маймылдай ептi аяқтарымен ұшып бара жатқан Томбой Калигула:
  Полтава маңындағы швед сияқты,
  Рождественский қиындыққа тап болды...
  Ол батыл көрiнедi
  Шындығында, бұл керiсiнше!
  Партизан қыз жауды еселенген күшпен талқандауды жалғастырып, көп мәйiттердi қалдырып, логикалық және есеппен былай деп атап өттi:
  - Егер сiз Жапонияны теңiзде жеңбесеңiз, онда қыңыр самурайлар ұзақ уақыт шайқасады, ал орыс тәжiнiң қазынасы қазiрдiң өзiнде бос, ал адамдар шетте қалды. Бiз жекпе-жектi жылдам жеңiспен аяқтауымыз керек. Әйтпесе, революция болады және Ресей үшiн қажетсiз, тiптi зиянды парламент пайда болады!
  Калигула есiмдi актер жапондық генералды шынтақтап, биiктiкке ұшырды және бiр мезгiлде қарабайыр бомба тасығышты орналастырмақ болған бетперде киген үш жiгiттi сәтсiз құлатты. Терминатор бала былай дедi:
  - Уақыт жеткiлiктi болса, олар қайда барады?
  Маргарита жапондарды бөлшектеп, қанды тәртiпсiздiкке бөлеп, айтарлықтай дабыл қағып:
  - Бұл жерде мәселе бар. Ендi қамалдан қамалға осылай көшiп жатырмыз. Ал теңiз ше?
  Томбой Калигула күлдi де, оның көзiнен оқ-дәрi қоймасына тиген ұшқын шықты. Жарылыс болып, жапон сарбаздарының тұтас бiр батальонын аспанға ұшырды.
  Бала актер айқайлады:
  - Ерекше ештеңе жоқ! Бiздiң деректерiмiзбен бiз жақсы жүземiз, қылышпен суға батпаймыз. Ол палубаларды тазартып, шайқас кемесiнен жүзедi!
  Қылыштары өткiр ұстара сияқты көптеген, батыл, бiрақ мағынасыз өлiп жатқан сарбаздарды кесiп тастаған Маргарита одан да өткiр тiстерiмен күлдi:
  - Сiз сөзсiз ой алыбы екенсiз!
  Дельфиндердiң Калигуласы жапондарды компьютер ойынындай ұрып-соғып, шынайы жауап бердi:
  - Егер бiз ойлау жылдамдығын алсақ, онда бiздiң теңiмiз жоқ !
  Терминатор қызы мұнымен келiстi және сенiмдi болу үшiн ол бүкiл самурай батальонын аралап өттi.
  Ол қыздың жалаңаш, кесiлген аяқтарының iздерi бар қанды iз қалдырды.
  Сонымен бiрге ол былай дедi:
  - Ал денелердiң жылдамдығы, бұл әлдеқайда маңызды!
  Бiрге және осындай жылдамдықпен асығыс, сiз тепе-теңдiктi сақтап, құлап кетпеуiңiз керек. Бұзақы Калигула азды-көптi табысқа жетедi. Жалпы, теориялық тұрғыдан алғанда, конституциясы жоқ самодержавие Ресейде мәңгiлiк болмауы керек. Парламенттерi бар Батыс елдерiнiң мысалы тым жұқпалы. Басқаны былай қойғанда, олигархтар өз билiгiн тек экономикалық емес, саяси аспектiде де жүзеге асырғысы келедi. Әзiрге олар самодержавиемен азды-көптi достық қарым-қатынаста және Тынық мұхитындағы ықтимал жеңiс және одан кейiнгi Қытайға экспансия бұл достықты ұзақ уақыт бойы нығайтады. Айтпақшы, орыс-жапон соғысы да ұзақ мерзiмдi перспективада өте маңызды. Сары Ресейдiң құрылуы және тек Маньчжурияның ғана емес, сонымен бiрге Қытайдың басқа аймақтарының да қосылуы Аспан империясының түпкiлiктi бөлiнуiне әкелуi мүмкiн. Демек , жиырма бiрiншi ғасырдағы алып держава, жаһандық гегемония дейтiн құдiреттi Қытай елiнiң мемлекет болып өмiр сүре алмайтындығы.
  Ал Қазан төңкерiсiнсiз жаһандық отаршылдық жүйенiң күйреуi мүмкiн емес. Кiшкентай планетада екi жүзден астам мемлекет болған жиырма бiрiншi ғасырға қарағанда әлем ұтымды және қауiпсiз болады. Оның орнына бiрнеше империялар пайда болады, мүмкiн, тiптi ресейлiк ең қуатты немесе, кем дегенде, ең ауқымды болады.
  Жапонияны жеңген жағдайда не болатынын болжау қиын емес. Ресей армиясы үлкен беделге айналатын Германия Ресейге соғыс жариялауға тәуекел етпейтiн шығар . Бiрақ ол Бельгия мен Францияға соқтығысатын бiр майданда соғысты қалайтын шығар.
  тарихта болғандай, тылға шабуыл жасай алатындай . Ең болмағанда агрессивтi немiстер тым күштi бола алмас үшiн.
  Содан кейiн қайтадан Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыс. Ресейдiң майданда Қытай дивизиялары мен қуатты Тынық мұхиты флоты болуы мүмкiн, бұл плюс болады, бiрақ ... Шынайы тарихта Жапония Антанта жағында соғысты, сол баламада Күншығыс елi де көрсетуi мүмкiн. кек алуға деген ұмтылыс. Сосын шығыста екiншi майдан аламыз. Және бұл өте керемет емес .
  Сонымен қатар, нақты тарихпен салыстырғанда орыс армиясының айтарлықтай күшеюiн күтуге болмайды. Әрине, экономиканың жылдам қалпына келуi 1909 жылы емес, 1906 жылы ерте басталуы мүмкiн және одан да тiк болуы мүмкiн. Өйткенi, Ресейдiң жеңiсi шетелдiк инвесторлардың да, отандық инвесторлардың да билеушi режимге деген сенiмiн нығайта алады , ал капиталдың ағыны шындықтан да көп болар едi.
  Бұл өз кезегiнде армияны қаржыландыруды арттырады. Әрине, патша үкiметi өзiне тым сенiмдi болып шықпаса. Атап айтқанда, бiз бәрiн жеңiп, асфальтқа айналдыратын сияқтымыз. Негiзiнде, Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыстың нәтижесi бұл жағдайда мүлдем анық емес. Мүмкiн, содан кейiн бәрi жақсы шешiлуi үшiн төртiншi рет араласуға тура келетiн шығар.
  Бiрiншi дүниежүзiлiк соғыстың болмау мүмкiндiгi негiзiнен жоққа шығарылмайды. Бұл жағдайда ... Оқиғалардың одан әрi қалай дамитынын айту қазiрдiң өзiнде қиын. II Николай патша қашанға дейiн билiк жүргiзедi және оның мұрагерi кiм болады? Царевич Алексей күмәндi, ол кәмелеттiк жасқа дейiн өмiр сүрмеуi мүмкiн. Михаил ағасы және оның балалары? Бұл және басқа нұсқалар да мүмкiн.
  Николай II қанша өмiр сүре алады? Романовтар арасында ұзақ өмiр сүретiн адамдар болған жоқ, бiрақ, жалпы алғанда, аз iшетiн және темекi шекпейтiн патша ұзақ өмiр сүре алады. Ол жұмсақтық пен мейiрiмдi жүрек деп аталса да, ол либерал емес едi. Сондықтан император конституцияны аса қысымсыз беруi екiталай. Алайда, Жаратқан Иенiң жолдары түсiнiксiз. Барлығы күтпегендей болуы мүмкiн. Ал қасқыр қозыға, қозы қасқырға айналады!
  Ендi олар сырттай әдемi де сүйкiмдi балалар - бекiнiстен кейiн бекiнiс, бастионнан кейiн бекiнiс тазалайтын жасы кiшкентай ұл мен қыз. Мұнда, мысалы, Высоканың қарапайым атауы бар негiзгi тау. Бұл жерден сiз бiрiншi Тынық мұхиттық эскадрильясының ресейлiк кемелерi жөндеуден өтiп жатқан бүкiл айлақты, сондай-ақ басқа да алаңдарды және қалаға жақындауды көре аласыз.
  Маргарита көптеген және қансырап жатқан жапондарды сенiмдi түрде кесiп, бұйырады:
  -Жарайды, оны да тазалаймыз ба?
  Бала жауынгер Калигула соңғы самурайды қылыштарымен аяқтап, мысқылмен жауап бердi:
  - Әрине, тазалап, қайта тазалаймыз!
  Ал ерлi-зайыптылар жойғыш ұшақтың жылдамдығымен биiкке ұмтылды. Бiз асығуымыз керек. Наурыз айында түндер соншалықты ұзақ емес, ал күндiз, тiптi олардың жылдамдығымен де, көптеген мушкеттерден, яғни мылтықтардан және ең бастысы, пулеметтерден толықтай құтылу екiталай. .
  Автоматтардың жоқтығы жақсы. Және әйтеуiр тыныш. Шығарған күн қараңғылықты жаңбырдан, бәрiн толтырған сүттi тұманнан сейiлтуге асықпайды.
  Таңертең аязды, ал Терминатор жiгiттерiнiң аяқтарының астындағы мұз қыртысы сықырлайды, олар қаласа да аяқ киiмдерiн кимейдi - олар жыртылады. Олардың аяқтары да ең ептi қолдардан кем емес қару. Мұздың қыртысы сықырлайды, бiрақ шыңға көтерiлуге және он бiр дюймдiк зеңбiректерге қызмет көрсетудi қоса алғанда, онда жойылуды жалғастыруға мүлде кедергi жасамайды.
  Мұндай сандықтардың не керегi бар? Бiрақ сiз олар сияқты нысанаға үлкен мылтықпен жете алмайсыз, бiрақ күзетшiлердi тазалау өте оңай. Маргарита бiр айналмалы табақпен ондаған жапонды тұңғиыққа лақтырып жiберiп, олар құлаған кезде қатты айқайлады :
  - Сонымен, кездесу керемет түрде өтiп жатыр ...
  Терминатор бала Калигула күлдi де, он шақты жаужүрек жапон жауынгерiн тұңғиыққа лақтырып жiбердi де, рахаттанып былай дедi:
  - Тiптi жалықтырып барады...
  Маргарита кесiлген басын серiгiне лақтырып жiбердi:
  - Ештене етпейдi. Бұл одан да тиiмдi. Немесе сиқыршылармен дуэльдi қалайсыз ба?
  оның қазiр қандай күштi күштерi бар, жылан сияқты темiр бұршақтарды шайнап, жауап бердi:
  - Мен бас тартпас едiм , бiрақ ХХ ғасырда олармен сүрiну мүмкiндiгi аз !
  Маргарита, жыртылған ет үшiн тағы бiр он жапонды кесiп алып, күлдi:
  - Бiрақ қарашы, ниндзя!
  Шынында да, бетперде киген екi он шақты сарбаз қара киiмдi жауынгерге шабуыл жасауға ұмтылды. Олар екi қолында семсермен қаруланған. Адамдар үшiн ниндзялар жақсы қозғалды. Ерекше дайындық пен жабайы жаттығуды бала кезiнен сезiнуге болады. Бiрақ шын мәнiнде, керубтерге не қарсы тұруға болады? Өлмейтiндер, сиқырдың көмегiмен көтерiлген балалар мен адамдар арасындағы жылдамдықтың айырмашылығы тым үлкен. Ал ниндзялар жақсы дайындалған жауынгерлер болса да, бәрiбiр адамдар.
  Маргарита олардың екеуiн бiрден жел диiрменiмен кесiп тастады, ал үшiншiсiнiң жалаңаш, қызға ұқсайтын, сымбатты, бiрақ өлiмге әкелетiн аяғымен шапқындағаны сонша, ол елу метрден астам жоғары ұшып, мұнарадағы тудың бағанасын жұлып алды. Маргарита өзiне лақтырылған жұлдыздармен күресiп, қозғала берiп, тағы үшеуiн кесiп тастады, ал төртiншiсiн аяғымен үш қанжар лақтырып өлтiрдi. Ниндзя екеуiнен қашып кеттi, бiрақ үшiншiсi бұзылған траектория бойынша ұшып бара жатып, дәл жүрекке қонды.
  Күйзелiс Калигула да тартысқа түстi. Ол күлгiн жиектелген ниндзяны екiге бөлiп, одан да жылдамырақ шабуыл жасады, бұл оның жұптарына шабуыл жасауға тырысқан бетперде киген адамдардың басын құлатты.
  Қара көзге көрiнбейтiн адамдар берiлмедi, бiрақ оларға шабуыл жасаған бала мен керуб қызға қарағанда жылдамдығы өте баяу болды. Оларда мүлде мүмкiндiк болмады.
  Маргарита, жүйрiк елестiң қайтпас қимылымен, тiптi:
  дымқыл жаңбырдай шеолға кетесiң ! Басқа перiштелер бiзге қызмет етедi, сiз Дракуламен бiрге табытқа кiресiз!
  Ниндзя құлап, кесектерге кесiлiп, кескiштiң астына пiскен қарбыз сияқты қанды шашыратып жiбердi. Және олар шабуылдарын тоқтатқан жоқ. Бiрақ ... Жиырма үш ұлы жауынгердiң бәрi шайқаста қаза тапты. Осыдан кейiн, керемет жұп қарудан аман қалған қызметшiлердi аяқтауға көштi ...
  Тұман әлдеқашан сейiлiп, Күн күшейе бастады. Ал ержүрек жауынгерлер қорғаныстың басқа шебiне көштi. Шабуыл әлi басталған жоқ, өзiмiз күресуге тура келдi. Дегенмен, жауынгерлер әлi қатты шаршаған жоқ, тек тамақтанғысы келдi. Жарайды, жылқының шикi етiн қайта жей бастадық. Өйткенi, адамдар жоқ.
  Терминатор бала Калигула жалаң аяқпен ине лақтырып, онымен бiрнеше жапонды тесiп:
  - Ең ауыр құлдық - қарынның құлы болу - қожайынның бостығына, тоқтығына қарамай мейiрiмсiз!
  сiңiп бара жатқан сансыз шегiрткедей әлi жорғалап келе жатқан самурайларды шауып тастауды жалғастырды . Жапондардың арасында он алты-он жетi жас шамасындағы өте жас жiгiттер болды, оларды өлтiру соншалықты жағымсыз болды. Күншығыс елiнiң билiгi соғыс үшiн барлық резервтерiн қырып тастағанға ұқсайды. Бiрақ бәрi түкiрiп, түкiрген Куропаткин әлi де солдаттарға қамқор болып, жапондардан әлдеқайда аз ұтылды. Және бұл үшiн оған несие беру керек. Бiрте-бiрте жапон бөлiмшелерi жақсырақ шайқасты және Ресейдiң еуропалық бөлiгiнен жаңа, жақсы дайындалған күштер келдi. Соның iшiнде гвардиялық полк.
  Партизан қыз екiншi дүниежүзiлiк соғыста да осындай жағдай болды деп ойлады. Күштi немiстер элиталық бөлiмшелерi толығымен немесе толықтай дерлiк нокаутқа түскенше алға жылжып, табысқа жеттi. Содан кейiн олар Қызыл Армияны басып ала алмады.
  Рас, Қызыл Армияның жеке құрамдары да нокаутқа ұшырады деп айту керек. Ал бұл, шынында да, мәселе болып шықты.
  Маргарита шайқасқа:
  - Құдай сенi тастамайды, шошқа жемейдi, ал зұлым айдаһарлар тұтқында болады!
  . Љ 12 ТАРАУ.
  Доминика Айдаһар академиясына бiраз уақытқа ғана оралды. Ол қайтадан бiрнеше ондаған заклинаниелердi және кейбiр күрделi сөздердi тез үйрендi.
  Содан кейiн үш қыз: эльф, хоббит және әйел тролль онымен сиқырлы тастарды жоғары лақтыруда ойнады.
  Доминика оларды жеңдi. Ал тастардың өзi төрт нұрдың сәулесiндегi шық тамшыларындай жарқырап, жарқырап тұрды.
  Осыдан кейiн қыз сиқыршылар оған әр аяғынан тастары бар екi сақина бердi, осылайша жауынгер ұлы мақсат үшiн: күштi жынысты құтқару үшiн оның заклинанияларын күшейте алады.
  Қазiр актриса қыздың жалаң аяқтарының барлық саусақтарында, кiшкентай саусағынан басқа, сиқырлы сақиналар болды. Ол сиқырда бұрынғыдан да күштi болды. Бұл шын мәнiнде қаланы қиратып, сарай салуға қабiлеттi қыз.
  Сөйтiп, ол тағы да жүз сиқырды тез үйренiп алды да, демалудың орнына түктi кiлемге отырды. Ол лотос позициясына енiп, бiрден дерлiк оның психикалық мәнi мен жаны және оның денесi екi еселенген параллель әлемде, сырттай жас болса да, жауынгерлiк командамен бiрге өздерiн тапты.
  Квартет жауынгерлерi бастаған балалар әскерi зұлым сиқыршы Бастинда елiнде егеуқұйрықтар тобымен күрестi жалғастырды.
  Етқоректi кемiргiштердiң алғашқы топтары өлтiрiлдi немесе өзгерiстердi бастан өткердi.
  Сонда байғұс бала құлдар жұмыс iстейтiн өрiстер пайда болды. Оларды үлкен егеуқұйрық бақылаушылары лайықты қабандардай бақылап отырды. Олар табандарына қамшы ұстап , жартылай жалаңаш ұл-қыздарды қамшылады.
  Доминика ашуланды:
  - Балалардың қиналғаны қандай жаман!
  Ол ашуланып, егеуқұйрықтарға бiрден бiрнеше найзағай түсiрдi, олар үлкен, шоколадты әжелерге айналды.
  Бала құлдар аң-таң болып шырылдап, одан кейiн осындай тәбеттi, хош иiстi тағамға ұмтылды. Ал оның бөлiктерiн жұлып алайық.
  Доминика сиқырлы таяқшасын тағы бiр сiлкiп, қайтадан түрлендiрулер жасап, арам егеуқұйрықтарды дәмдi тағамдарға айналдырып:
  Балалар, бұл аспандағы жұлдыздар,
  Шалғындарда гүлдер өсiп жатыр...
  Ғаламшарда қуаныш болады,
  Әдемi армандар гүлдейдi!
  Трансформацияларға да қатысқан Маргарита логикалық түрде атап өттi:
  - Сiзде үлкен iшкi жылулық пен мейiрiмдiлiк бар!
  Кенеттен домкрат сияқты үлкен динозавр тәрiздi егеуқұйрық пайда болды. Ол аузын ашып, саңырау бiрдеңе деп айқайлады.
  Екi қыз да сиқыршы, олар оған найзағай мен пульсарларды, сиқырлы таяқшалардан және жалаң аяқ сақиналардан қалай босатады. Ал қосылған энергия ағыны биiктiгi жиырма бес метрлiк алып құбыжықты соқты. Ол құлап қалды да, бiрден бұрылып, ұзын үстел үстiндегi неше түрлi, бай және алуан тағамдарды көрдi. Ал мұнда, басқа нәрселермен қатар, балмұздақтың алуан түрi бар алтын шарап көзiлдiрiктер болды.
  Құл балалар барлық периметр бойынша жұмысты тастап, жек көретiн егеуқұйрықтарға шабуыл жасап, оларды орақтармен, кетпендермен және басқа да ауылшаруашылық заттарымен шаба бастады.
  Және олардың бойында қатты ашу болды. Көтерiлiсшi жiгiттер тiптi ынтамен ән айта бастады;
  Кiм құлдық қараңғыда болса , қолыңа қылыш ал,
  Ал қорланған ұятқа шыдамаңыз...
  Жауың қанға iрге салмайды,
  Сiз оған бақытсыз үкiм шығарасыз!
  
  Баланы зұлым қамшы ұрды,
  Оны жазалаушы зұлым егеуқұйрықпен азаптап жатыр...
  Бiрақ зұлым азаптаушы мәйiтке айналады,
  Ендi қыздардың жылағанын естiме!
  
  Құл болма, шаңда қорланып,
  Тез басыңды көтер...
  Алыстан элфинизм болады,
  Мен Солнцус пен Спартакты жақсы көремiн!
  
  Ғаламда нұрлы дүние болсын,
  Қандай бақыт адамдар үшiн мәңгiлiк болады...
  Ал балалар сол жерде көңiлдi той жасайды,
  Ол патшалық қаннан, жұдырықтан емес!
  
  Бүкiл ғаламда жұмақ болады, бiз сенемiз,
  Бiз кеңiстiктi игеремiз ...
  Бұл туралы, жауынгер бала, батыл,
  Мұнда қорқыныш пен жаман ұят болмас үшiн!
  
  Иә, бiз құлбыз, қыспақта шынжырға байланып еңiреп,
  Ал жанып тұрған қамшы қабырғамызды қамшылайды...
  Бiрақ мен барлық орк-егеуқұйрықтарды өлтiретiнiмiзге сенемiн,
  Өйткенi көтерiлiсшiлердiң басшысы өте керемет!
  
  Осы сағатта ұлдардың бәрi бүлiк шығарды,
  Қыздар да дәл сол үшiн олармен бiрге ...
  Мен олардың солценизмдi беретiнiне сенемiн,
  Бiз жек көретiн қамытты тастаймыз!
  
  Сонда бiлесiң бе, жеңiстiң мүйiзi соғады,
  Ал балалар даңққа бөленедi ...
  Бiздi бақытта өзгерiстер күтiп тұр,
  Емтихандар, барлығын жақсы бағамен тапсыру!
  
  Бiз осындай кереметке жетемiз, мен сенемiн,
  Нағыз нұр жұмағы болады деп...
  Кем дегенде, бiр жерде сиқыршы арамза Яһуда,
  Жiгiттердi қораға не айдады!
  
  Жер асты әлемiнде құлдарға орын жоқ,
  Бiз шайтандарды жарықтардан шығара аламыз ...
  Жаратқан Иенiң киелi болған жұмақ атымен,
  Барлық тегiн бақытты адамдар үшiн!
  
  Ай астындағы әлемде тыныштық болсын,
  күн шуағы болсын ...
  Бiз жауларға ату галереясындағыдай оқ жаудырамыз,
  Осылайша, бiр секунд төмен емес, жоғары көтерiледi!
  
  Иә, сенiңiз, бiздiң күшiмiз кеуiп кетпейдi,
  Ол аспанның ғаламға апаратын жолы болады...
  Ал көтерiлiсшiлер әскерi қатты үредi ,
  Дұшпандық егеуқұйрықтарды суға батыру үшiн!
  
  Мiне, бақытты, бақытты,
  Айналада раушан гүлiндей өскен шөп...
  Бiздiң ұлдар командасы
  Сыртқы түрi тау қыранындай екенi анық!
  
  Жеңiс сөзсiз,
  Салайық, мен сенемiн, шынымды айтсам, бiз Едеммiз...
  Кез келген планетадағы барлық бақыт, қуаныш,
  қызыл мойыншы емес , құрметтi мырзасыз!
  Бұл шынында да егеуқұйрықтар мен орктарды езетiн оянған құлдардың әнұраны.
  Осы уақытта Доминика мен Маргарита айдаһарларға мiнiп, әскерден озып, қамалға ұшып келедi.
  Сиқырлы таяқшалары мен жалаң аяқтарында бойтұмарлары бар сақиналары бар ұшқыр және жарқыраған екi сиқыршы. Оның көмегiмен олар керемет өзгерiстердi жүзеге асырады. Ендi басқа, аса қауiптi қанатты егеуқұйрықтар оларға шабуыл жасауға тырысуда.
  Кемiргiштердiң авиациясы әзiл емес. Бiрақ қыздар оларды сиқырлы күштерiмен ұрып , сиқырлады. Ал құбыжықтардың орнына кәмпиттер мақта пайда болады. Сондай тәттi және хош иiстi.
  Сонымен қатар, қанатты маймылдардың кейбiрi құлпынайға айналады. Бұл өте пiскен және лағыл мен топазбен жарқырайды.
  Ал қанатты тағы бiраз маймылдар шарға айналды.
  Оеномай мен Добрынья да айдаһармен шайқасқа шықты. Олар өз әрiптестерiн қылышпен кесуге кiрiстi, бұл салыстырмалы түрде қарапайым және қарапайым. Ал, айдаһарлардың өздерi, олар оны алып, отқа оранған кезде. Ал олар қанаттыларды еш өкiнбестен, күмәнсiз күйдiредi.
  Оеномаус жауды қырып жiбердi:
  - Бұл, көрiп тұрсың, өте күлкiлi және керемет болады!
  Добрыня күлiмсiреп:
  - Иә, мұны сөзбен жеткiзу мүмкiн емес!
  Ал батыр бала жауға өте өткiр, өлiмшi иненi ұшырды. Ол егеуқұйрықтың дәл көзiне тиiп, ол басқа кемiргiшпен соқтығысты. Мiне, хаос басталды.
  Oenomaus ән айтты:
  Егеуқұйрықтар өте керемет
  Олар тiптi емендi де кемiрiп алады...
  Миыңды көру қиын,
  Ал бұрылыстар жiп сияқты!
  Добрыня мұнымен келiстi:
  - Иә, егеуқұйрықтар неше түрлi жағымсыз нәрселердi кемiредi!
  Маргарита көз қысты. Ол партизан баласы Андрейдiң қалай тұтқынға алынғанын есiне алды. Ал ол егеуқұйрықтарға толы салқын жертөлеге қамалды. Кемiргiштер баланың суықтан ұйып қалған жалаң аяқтарын тiстеп алды. Андрей түнi бойы егеуқұйрықтармен күресiп , ұйықтамады. Таңертең оны тергеуге алып, алдымен А-ның аяғындағы жараларға тұз сеуiптi. Бұл өте ауыр болды, ал Андрей айқайлай бастады . Сондай-ақ олар оны тiкенек сыммен байлады.
  Бiрақ партизан бала ауырсынудан есiн жоғалтты, бiрақ ештеңе айтпады.
  Маргарита Андрейдiң қашуын ұйымдастыра алды. Бұл оның ерлiгi болды. Бала ауырғанын жеңiп, мүгедек, тiстелген аяқтарымен кете алды. Бұл үшiн оған мақтау.
  Партизан қыз егеуқұйрықтарды ұрып-соғып, үлкен ынтамен ән айтты:
  Менiң мылтығым ағам сияқты
  Өте дәл, дәл түсiредi...
  Өйткенi, қыздың iшiнде пулемет бар,
  Кейде өмiр тор сияқты болса да!
  
  Мен одан күштi емес қызбын
  Қасқыр мен жолбарыс бiр сынақта...
  Бiрақ сөз торғай емес,
  Сүйiктiммен бiрге болсам, сенемiн, бiрге!
  
  Қайсысын алдым,
  Иран тауларды басып алды...
  Ол көптеген елдердi жаулап алды,
  Жоқ, мен диванның жанында тыныш отыра алмаймын!
  
  Сiз мұны түсiнбейтiн шығарсыз,
  Фанатиктермен күресу деген не...
  Дәптерiңе жазып ал,
  Ал, лайықты күресудi үйрен, жiгiт!
  
  Менiң Отаным жоқ, сенемiн, батыл,
  Ол жарқыраған рубин сияқты жарқырайды ...
  Миллиондаған шайтанның бұтақтары болса да,
  Бiз әлi де жұмақтан орын аламыз!
  
  Жаратқан ием менi қорғасын
  ұлы серi, Құдiреттi...
  Қыздың тәнi күштi ,
  Ол шиенi дәл соққымен құлатады!
  
  Менi ешкiм жеңе алмайды
  Мен легион деген қызбын!
  Аю да аяғыма тағзым етедi,
  Ал үйеңкiлер сiзге көп ұзамай алтын бередi!
  
  Аяз, қарды жалаңаяқ жүгiртiп ,
  Қар үйiндiлерi, бiлесiң бе, қызды қорқытпайды...
  Қарсыласымның шашын қырқып беремiн ,
  Олар менi тазыдай таниды!
  
  Мен ерте көктемде тудым,
  Қып- қызыл, баннер секiлдi...
  Кейiпкер өте тазы , сыпайы,
  Ал жүрегiмде ыстық жалын жанып тұр!
  
  Иә, сiз одан әдемi қыз таба алмадыңыз,
  Ол барлығына мол махаббат сыйлайды...
  тiптi жиырмаға да ұқсамайды ,
  Бiрақ ол тiптi қатты соққы бередi !
  
  
  Сондықтан қызға тағзым ет,
  Оның жалаң аяқтарын сүй...
  Рыцарь жебедей жоғары көтерiледi,
  Мәселенi шешу бiзге қиын болмайды!
  Партизан қыз өте жанды ән айтты. Барлық ұшатын егеуқұйрықтар өзгердi. Кейбiреулерi мақта кәмпиттерiнде, кейбiреулерi попкорндарда, кейбiреулерi сұлы жармасында немесе сабын көпiршiктерiнде. Ал батыр ұлдардың кейбiрi тривиальды түрде өлтiрiлдi немесе айдаһар оларды отпен өртеп жiбердi. Бұл шынында да жақсы, етi бар кесектер мен қуырылған тағамдар едi.
  Добрынья иненi алып, саусақтарымен ұшырды, ол қанатты тарақанды тас қабырғаға қадады. Және ол сондай салқын және салқын болып шықты .
  Тарақан кенет жанып, оның орнына әсерлi гауһар алқа пайда болды.
  Добрыня ән айтты:
  Мен штанганы көргенде,
  Ай, ай , ай!
  Жiгiттер ақша үшiн жүгiрдi,
  Кейiнге қалдырмаңыз!
  Бала Эномай былай деп жауап бердi:
  - Апыр-ай! Қандай жақсы шықты. Бұл асыл тас.
  Добрыня ыңырсып, айқайлады:
  - Бiздiң қолымыздан бәрi келедi, мырзалар, бiз көптен берi егiп жатырмыз, қайда?
  Доминика жауап ретiнде шырылдады, сонымен қатар қамалдың қорқынышты мұнарасынан ұшып шыққан ондаған қанатты тарақандарды әшекейлердiң тұтас шоқжұлдыздарына айналдырды. Ол күн сәулесiн жiберетiн төрт шамның үстiндегi мұздар сияқты керемет жарқырап, жарқырайды.
  Маргарита күлiп:
  - Мен жақсылықтың жамандықты жеңетiнiне сенемiн!
  Эномай жымиып:
  - Жақсылық пен жамандық - салыстырмалы ұғымдар. Мiне, егеуқұйрық, ол да тiрi, бiз оны кесемiз!
  Добрыня былай деп атап өттi:
  - Ал өсiмдiктер? Дәл сол көкөнiстер мен жемiстер де тiрi, олар да жейдi, өкiнiштi!
  Доминика твиттерiнде:
  -Олай болады, солай болады,
  Әрқайсысы бiрiн бiрден жейдi!
  Айқайлаған актриса қыз оны алып, жалаң аяқтарынан сиқырды шығарды. Ал егеуқұйрықтың бас сүйегi бар мұнара өзгердi. Ол алтын жалатылып, үстiнде лағыл жарқырап тұрған раушан гүлi жарқырап тұрды.
  Маргарита тiстерiн шымырлатып, жалаңаш саусақтарынан қанды және жойқын сәулелердiң сарқырамаларын жiберiп, тапқырлықпен атап өттi. Және сиқыр жұмыс iстедi. Және соқты өлтiрушi және деструктивтi, ол бiрден шығармашылық пен гүлденуге айналды.
  Орктар мен гоблиндер құлыптан қайтадан төгiлдi . Және олар нағыз ордаға шықты . Кейбiр жүндi аюлар болат сауыт киiп алған. Бұл найза мен балталары бар өте жылтыр сауыт.
  Доминика агрессивтi түрде тiсiн сiлтеп:
  - Қазiр бұл орда өрмелеп жатқан сұмдық орда . Бiз оларды өлiмге әкелетiн нәрсемен қарсы аламыз ба?
  Маргарита жаман күлiмсiреп:
  - Иә, әрине қолымыздан келедi!
  Ал сиқыршы қыздар өздерiнiң сиқырлы пульсарларын алып, орктар мен гоблиндерге ұшырды.
  Бала Добрыня атап өттi:
  - Бұл жаман емес, бiрақ бiз жауынгер балаға соғысуға мүмкiндiк беруiмiз керек .
  Шынында да, мыңдаған бүлiкшi балалар қамалға әртүрлi бағыттан жүгiрдi. Олардың көпшiлiгi, әсiресе ұлдар шынжыр тағып алған. Кейбiр жiгiттер сиқыршы Бастиндаға ескерткiштер мен мүсiндер тұрғызып жұмыс iстедi . Кейбiр мүсiндердiң биiктiгi жүз метрге дейiн өстi, олардың үстiнде тек алып құлып қана тұрды.
  Ең үлкен екi ұл болмаса да, Виконт пен Феникс кемiргiштердi жерге тастап, қалғандарынан озып күрестi.
  Орктар да өз кезегiнде садақтардан ата бастады. Бiрақ сиқыршылар оларға қатты соққы бердi. Егер егеуқұйрықтар семiз және үлкен болса да, оларды өлтiру салыстырмалы түрде оңай болса, бұл олардың қозғалғыштығына әсер еттi. Сонда орктар күштi жауынгерлер болады, ал гоблиндер жай алыптар болады.
  Феникс атап өттi:
  Картаумен соғыстым . Сондықтан оның жауынгерлерi ептi болды!
  Виконт жауынгерi ән айтты:
  Мен соғысты қатты жақсы көремiн
  Әтештей ұрысып...
  Ал қоян-қолтық ұрыста
  Мен екi құбыжық үшiн күресiп жатырмын!
  Феникс күлiмсiреп атап өттi:
  - Иә, шынымды айтсам, бұл тамаша ! Бiрақ бiз мыңдаған құбыжықтарды өлтiруге үйренiп қалдық.
  Сөйтiп, батыр балалар гоблиндi өлтiрдi. Ал қалған құбыжықтар әлдеқашан жартылай өзгерген түрлi тағамдар мен тәттiлер. Бiрақ гоблиндердiң бiрi мұндай балмұздақты изумрудтан ойылған шарап стаканында шығарды.
  Үстiнде түрлi-түстi балмұздақтардың үйiндiлерi, шоколад бөлiктерi, тәттi жемiстер, құлпынай, пiсте және т.б., өте тәбеттi.
  Жауынгер балалар қуаныштан айғайлайды. Иә, бұл өте дәмдi болып шықты және көздi таң қалдырады.
  тәбеттiге айналдыру мәселесiнде агрессивтi карт-бланш жасады және шығарды:
  - Кейбiр жағынан сиқыр табиғи процеске қарағанда жақсырақ, солай ма?
  Доминика келiстi:
  - Иә, сөзсiз, бiз әдемi әрi дәмдi нәрсе жасап жатырмыз. Бiрақ нелiктен мұнда мыңдаған құлдар бар, олардың бәрi балалар, ал ересектер көрiнбейдi?
  Маргарита күлiмсiреп жауап бердi:
  - Жергiлiктi сиқырдың әсерi. Ол өте күштi. Расында да, бұл дүниеде тек сәбилер бар екен. Бiрақ алаңдамаңыз, тек жергiлiктi ауа сiздi кiшкентай қызға айналдырмайды.
  Доминика таңдана сұрады:
  - Ал неге?
  Партизан қыз былай деп жауап бердi:
  - Ал қырыққабаттың басы туралы!
  Зұлым орктар мен гоблиндердiң шабуылы әлсiрей бастады. Олардың кейбiрiн жауынгер балалар өлтiрсе, көпшiлiгi әдемi жұптың күштi сиқырының әсерiнен өзгердi. Бұл шын мәнiнде сиқырлы, Дуннодағы таяқшаны басып қалды.
  Доминика тәттi жымиып:
  Есеп уақыты келдi,
  Бiз орктың көзiне ұрдық ...
  Жауап ретiнде ол пирог сияқты болды,
  Және ол тiс сұрады!
  Және шын мәнiнде, в Әр түрлi дәмдi тағамдар орктар мен гоблиндерге айналады.
  Ал жауынгер балалар бұған қуанады. Ал егеуқұйрықтар еш қиындықсыз жойылады . Бiрақ олардың соққыларынан дәмдi тағамдар қайтадан пайда бола бастады. Және басқа да дәмдi және керемет нәрселер.
  Ал егеуқұйрықтар тез арада пайдалы және жеуге қабiлеттi нәрсеге айналады.
  Партизан қызы Маргарита:
  -Мүмкiн қазiр қамалдың өзiне барармыз!?
  Актриса қыз былай дедi:
  "Онда бiздi буксир күтiп тұруы мүмкiн". Дегенмен, бiз бұған дайынбыз!
  Маргарита күлiмсiреп жауап бердi:
  - Мен пионермiн, яғни мен әрқашан дайынмын!
  Ендi құлдар қамалға кiрiп кеттi. Олардың жалаң аяқтары қара мәрмәр тасты таптады. Iшiнде олар орктармен, гоблиндермен және егеуқұйрықтармен шайқасты. Ал олар қылыштың орнына кескiш бар сияқты оларды кесiп тастады. Дәл осы жерден кесу басталды.
  Әсiресе, жiгiттер қылышпен айқасты. Ал қыздар садақпен атуды жөн көрдi. Бақытымызға орай, Маргарита орақтар мен кетмендердi нағыз садаққа айналдыра алды. Және олар егеуқұйрықтарды тесiп, жебелердiң тұтас пакеттерiн атады.
  Доминика тапқырлықпен атап өттi:
  - Өлтiрушi жолдың өткiр жебелерi, салқын болыңдар, балаларым.
  Кенет сиқыршы Бастинданың өзi мұнарадан ұшып кеттi. Ол отыз бестер шамасындағы әйелге ұқсап, төбешiктей айналды. Оның шашы қара, бұйра, өзi қолғапты қолында екi сиқырлы таяқшаны ұстайды.
  Ведьма мотоциклмен ұшып келе жатқан, ал оның аяғында шпоры бар етiк болды.
  Бастинда оны алып, айқайлады:
  - Мен мықтыны сыйлаймын
  Ал мен әлсiздердi ренжiтемiн...
  Мен үлкен зұлыммын
  Ал сен ше, жалаң аяқ?
  Доминика жауап ретiнде твиттерде жазды:
  Менiң заңым қарапайым
  Мен зұлымдарды жеңемiн...
  Кiм әлсiз болса, мен көмектесемiн,
  Мен мұны басқаша iстей алмаймын!
  Доминиканы пульсарлармен ұрғандай сиқырлы таяқшалардан алды . Сондықтан ол жауап ретiнде ысқырды. Ал пульсарлар бiрден торттарға айналып, актриса қыздың үстiне құлап, оны мұқият жағып жiбердi.
  Жауап ретiнде Доминика ашуланып, таяғы мен жалаңаш саусақтарынан үлкен пульсарды шығарды.
  Ол ұшып кеттi, бiрақ Бастинда қашып құтыла алды және құлыпта разрядқа ұшырады. Ол бiрден жанып, өзгере бастады. Ал қорқынышты қамалдың орнына ең сәндi сарай пайда болды - толығымен және бiрден.
  Бастинда оған жалт қарады да, көзiн жыпылықтатып, қашып кеттi. Дәлiрек айтқанда, ұшып кетiңiз. Оның артында отты құйрық қалды.
  Доминика мен Маргарита оның артынан жүгiрдi. Екi сиқыршы да жылдамдықта артта қалғаны анық.
  Дегенмен, ұшатын мотоцикл айдаһарларға қарағанда әлдеқайда жылдам.
  Бастиндаға оқ жаудырды . Бiрақ анда-санда ол жалтарып немесе қорғаныс жасады. Оның үстiне, мотоцикл қашықтықты өте тез ұзартып, оны сиқырмен атыс алаңынан алып шықты.
  Доминика атап өттi:
  - Ол елiнен, бағыныштыларынан, билiгiнен айырылды. Демек, бұл бiзге қазiр керек емес!
  Маргарита атап өттi:
  "Егер ол сары егеуқұйрық артефактiсiн ұрлап, алып кетсе, бiздiң жеңiсiмiз түкке тұрғысыз болады!"
  Жалаңаш, тотыққан аяқтарының саусақтарын жұлып алған актриса қыз сенiмдi түрде былай дедi:
  - Бiрақ мыңдаған бала бостандыққа қол жеткiздi! Бұл да бiр нәрсеге тұрарлық!
  Партизан қыз келiстi:
  - Дұрыс! Бiз жұмыс iстегенiмiз таңқаларлық емес.
  Шынында да, егеуқұйрықтар, орктар мен гоблиндер сияқты өзгерiп, өлтiрiлдi. Осылайша iрi жеңiске жеттi.
  Алаңға мыңдаған балалар - ұлдар мен қыздар жиналып, жалаң аяқтарын таптап:
  - Батырларға даңқ! Азат етушiлерге даңқ! Құлдық құрсын!
  Бұл егеуқұйрықтар елiндегi ең үлкен жеңiс болды. Мұнда көптеген керемет және әуе заттар бар.
  Алдымен Маргарита сөйледi. Ол билеп , оны алып ән айтатын, ал оның әнi партизан қыздың әнi едi:
  Бiз, жоқшылықтың балалары мен жаздың еркелеуi,
  Жаңбыр астында лашықта туған ...
  Қыздың арманы орындалсын,
  Қайта қызу шайқасқа қашан шығамыз!
  
  Elfxik- ке кездейсоқ келдiм ,
  Ал менiң Отаным, Киелi Русь...
  Менiң тағдырыммен, мүлдем ерекше,
  Елдiң бақыты мен махаббаты үшiн күресемiн!
  
  Ресейдiң бұдан әдемi Отаны жоқ,
  Сiз үшiн онымен күресiңiз және қорықпаңыз ...
  Әлемде одан бақытты ел жоқ,
  Әлемнiң нұрының шырағысың, Русь!
  
  Мен сен үшiн от пен судан өтемiн,
  Пионерлер жеңiске үйренген...
  Әрқашан халықтың көңiлiнен шығамыз,
  Өйткенi армияның күшi шексiз!
  
  Отан үшiн шабуылға аттанайық,
  Күштi, қаһарлы дауылдың айқайы астында ...
  Гитлер өз қайтарымын соңына дейiн алады,
  Бiз фашистердi ауладан қуып жiберемiз!
  
  Менiң Отаным батырларға толы,
  Ал Сталин - ұлы алып...
  Пионерлер сап түзеп жүр,
  Ұлы Әулет, Раббымыз, Уа !
  
  Жарық пен жақсы өмiр үшiн,
  Бiз ерлiкпен күресемiз, балалар...
  Өйткенi, ұрпақ коммунизмде өмiр сүредi,
  Маған сенiңiз, бiзден үмiт үзiлмейдi!
  
  Бiз Отанымызды сүйемiз, балалар,
  Бiз сенi бұлттардың үстiне көтергiмiз келедi...
  Фашизм күштi жаза алады,
  Пионерлерден, қайсар қырандар!
  
  Бiз оған жетемiз, мен сенемiн, бiз жақында жеңемiз,
  Фашизм арамза және жауыз болғанымен...
  Аталар бiзбен мақтанатын,
  Ал Сварог сiздi шайқасқа апарады!
  
  Бiздiң ержүрек Отанымыздың даңқы үшiн,
  Құдiретi шексiз Жаратқан Иенiң өзi айқышқа көтерiлдi...
  Бiз Ресей үшiн өмiрiмiзге өкiнбеймiз,
  Аспаннан қатты дауыс естiлсiн!
  
  Отанымыздың даңқы үшiн күресiп,
  Адал күрескерлер оны жақсы көредi...
  Сен қорқақ қоян емес, қасқырдың баласысың,
  Тiптi рыцарьлар да мақтан тұтады!
  
  қоймадан айды ала аламыз ,
  Көксерке, үлкен сом...
  Ұлы Ленин бостандық үшiн көтерiлдi,
  Бiз ғимаратты өмiрге әкелемiз!
  
  Отбасы атынан пирамидалар тұрғызыңыз,
  Ал аспан қоймасын жыртатын кемелер...
  Гитлер , қалжыңдап, жауынгерлердi өлтiредi ,
  Алла Тағала бiз үшiн өлiп, қайта тiрiлген!
  
  Сiз қымбатты, бұзық Ладасыз,
  Ұлы Ақ Құдайды сен туды...
  Бiз сен үшiн ерлiкпен күресуiмiз керек,
  Мәңгiлiк өмiр сүруiңiзге Алла Тағала нәсiп етсiн!
  
  Сүйiспеншiлiк, Құдай Исаны құрметтеу,
  Ол орыс жiгiтi, бiзбен мәңгiлiк...
  Ою-өрнектi шебер тiгiйтiн кез келдi,
  Жылдар қуанышқа толы болсын!
  
  Менiң қасиеттi Ресейiмнiң ұлылығы,
  Қарсыластарды жеңуге қабiлеттi ...
  Әйелдер қорқып айғайласа да,
  Бiз айдаһарды сындыра аламыз!
  
  Қасиеттi Отанның даңқы үшiн сенiңiз,
  Орыс Құдайы Христостың атымен...
  Жақында бiз үлкен шiркеулер саламыз,
  Ең аяғына дейiн жүрейiк!
  
  Сүйiңiз, маған сенiңiз, қажетсiз сөздердi бiлмейдi,
  Бұдан артық қажетсiз зерiгу жоқ...
  Қабыл жер асты елiнде өлсiн,
  Ал Әбiлқайыр өз әнiн қайталайды!
  
  Мiне, бiз Берлиндi қаңбақпен айналып келемiз,
  Керней қоңырау үнiндей...
  Сiз өте қарапайым жауынгер болғаныңыз жөн,
  басын балтамен ұр !
  
  Отбасы қайта тiрiледi, сенiңiз, өлгендер жақында,
  Ақ құдай саған әр махаббатын бередi
  Бiз өте анық шештiк,
  Жарқын өзгерiстердiң мәңгiлiгi қандай болмақ!
  жалаң аяқтарын таптап, көңiлдi және ынтамен ән айтып, би биледi. Ал басқа балалар, бұрынғы құлдар, көтерiлуге тырысып, ән айтып, би биледi, дәлiрек айтсақ, жоғары секiрдi.
  Добрыня күштi бала болғандықтан , тасты алып, жоғары лақтырды. Ол ұшып, жарылып, мыңдаған түрлi-түстi фрагменттерге отшашудай шашылды.
  Бала Виконт айқайлады:
  - Бұл шынымен де керемет!
  Добрынья бұған қарсылық танытып, тасты қайтадан лақтырып жiбердi, ал Маргарита оны найзағаймен ұрып , оны көптеген түрлi-түстi және жарқыраған жарқыраған сынықтарға шашыратып жiбердi:
  - Жоқ! Бұл осындай шындық. Және бұл шындықтан жоғары ештеңе жоқ!
  Батыр бала Феникс ашуланып, жалаң аяқтарын басып, шөп түтiндей бастады:
  - Бiздiң локомотив алға қарай ұшады - коммунада тоқтайды!
  Бiзде басқа амал жоқ - күштi мылтық!
  Ал олардың жанындағы қыз да секiрiп-секiрiп кете бередi.
  Көңiл-күйлерi көтерiңкi, қуаныштары асқақтап тұрды.
  Доминика да өзiнiң тапқырлығын көрсетуге шешiм қабылдады.
  Сiздiң тамаша, жақсы тәжiрибелi афоризмдерiңiздiң барлық ағындарын жазып алайық;
  Құл азат болады, ақымақ ақылды болады, кедей бай болады, бiрақ есектiң қыңырлығы болса, есек болып қала бересiң!
  Ақшасы жоқ кедей емес, басы үгiндiге толған кедей!
  Миың жоқ болса, патша болуға ұмтылма!
  Шаһтың өзi есектей жынды болады!
  Патша, әрине, арыстан, бiрақ түлкiдей тапқырлық жоқ емес, арыстандардың терiсi сыпырылған!
  Арылдамаңыз, егер сiз әлi арыстанның орнында болмасаңыз, ал түлкi костюмiн бермеген болса, үндемеңiз!
  Саясаткер Крыловтың ертегiндегi түлкi сияқты, бiрақ сайлаушы ретiнде қарға болма!
  Егер сiз дiңгек сияқты болсаңыз, онда олар сiзден тамырға дейiн жоңқаларды алып тастайды!
  Ел қамытқа iлiнбеу үшiн өгiздей мықты болуы керек!
  Елдi ұшыру үшiн авиация керек!
  Саясаткер айға уәде беруге дайын, тек құрдымға кетпеу үшiн!
  Денсаулығын iшпеген адам мәңгi жас!
  Емен аргументтер дiңгекке әсер етедi!
  Саясаткер, егер сен дүмпу болсаң, сенен қырынуды ерiктi түрде алып тастайды!
  Бiрақ адамның маймылдардан бiр артықшылығы бар: кейде ол аз да болса нағыз түлкiге ұқсайды!
  Саясаткерде арыстандық амбиция, түлкiнiң айласы бар, бiрақ оның әдiстерi мүлде қырсық!
  Саясаткер тым түлкi болса, ол толық шошқаға айналады!
  Түлкi қу, қасқыр ұстаған саясаткер сайлаушылардан кәуап жасайды!
  Ал сәттiлiк күш-жiгердi қажет етедi, тек аттың қажырлы еңбегiмен ғана мойынсұнудың жағасын тастай аласыз!
  Егер сiз бәрiн жеңсеңiз, сәттiлiкке сенiңiз!
  Саясаткер тiптi түлкiнi де жеңе алады, бiрақ уақытты мәңгiлiк алдай алмайды!
  Сайлаушы саясаткердiң бал сөзiне ара сияқты ұшады, бiрақ өзi жиi шағып кетедi!
  Саясаткер сайлаушыларды питон қоян жұтқандай жұтады, шыбындарды арақ пен тәттi Велкро сияқты тартады!
  Қасқыр етсiз өмiр сүрмейдi, ал саясаткер алдаусыз өмiр сүрмейдi!
  Ақыл-парасатқа жүйрiк ат бағынады!
  Саясаткерге мүмкiн болатын нәрсеге уәде бергенше, өзiн сыртқа шығару оңайырақ!
  Кiмге дауыс берсеңiз де, нәтиженi бiр минут үнсiздiкпен құрметтейсiз!
  Есек болғың келмесе, аздап тапқыр түлкi бол!
  Саясаткерлерге сенбеңiз, сайлаушылар үшiн олар емен ағаштарының жаңқаларын алып тастайтын құм қағаз!
  ақымақ болмаса, бiр тиынды салмақты тиынға айналдырады!
  қолыңда барды бөлiсетiндер болады !
  Өмiрде жағымсыз нәрселер көп, бiрақ ең сорақысы өмiрдiң аяқталуы!
  Құдайға жақындағың келсе, жан дүниеңдегi маймылды айқышқа шегелеп ал!
  Адам маймылдан пайда болмаса, қалай болғанда да маймыл болудан қалды!
  Егер сiзде маймылдың ақылы болса, онда түлкi сiздi жыртқыш боа құртындай жұтады!
  Саясаткерлердiң уәделерiн орындауға кететiн уақытынан басқа ештеңе шексiз емес!
  үрсең , ұрған иттей қыңсылайсың !
  Қатты сөйлейтiн адамға сенбе, қызыл от сенi күйдiруi мүмкiн!
  Құдайдың өзi әйелдi дауластырып, маймылды адамзат мәдениетiнiң деңгейiне көтере алмайды!
  Махаббатсыз күлкi болмайды, саясаткердiң жыртқыш күлкiсi болмаса!
  Тым ұзақ уақыт бойы бұлттың iшiнде болған, қанатсыз саясаткер ағынмен ұшады!
  Кiшкентай жанның әрқашан алпауыттың амбициясы болады!
  Кiшкентай жанның асқақ мақтанышы болады!
  Саясаткер - өзi үшiн заң жазып, елдi зоналық аумақ санайтын ұры!
  Саясаткердiң аптасына жетi жұма күнi бар, бiрақ уәденi орындау қажет болғанда еврей сенбiсi келедi!
  Саясаткермен жұптаспаса, бiрлiк жақсы!
  Саясаткер - бұл сұмдық әдiстердi қолданып, сiздi қой жасағысы келетiн жаратылыс!
  Саясаткерлердiң сұмдық әдiстерi сайлаушыларды котлетке айналдырады!
  Шошқа билеушiсiнiң астында өмiр ешқашан майлы болмайды!
  Шошқаның президентi болу тым майлы!
  Егер сiз президент болғыңыз келсе, мүмкiндiгiңiздi пайдаланыңыз!
  Сайлаушыларды қой санайтын билеушi - кәдiмгi шошқа!
  Құдай-ау, бұл құдiреттiлiк қана емес, көршiң үшiн айқышқа баруға дайын болу!
  Тақта ұзақ отырған билеушi мемлекеттi салбыратып жiбередi!
  Жас басшы - тұлпардай, кәрi - тұяғы үзiлген биедей!
  Тәңiрлiк биiктерге жету жолында Шайтанның өзi саясаткер!
  Саясаткер тек бiр нәрседе Құдай болып табылады, оның сайлау алдындағы уәделерi неге соншалықты iске аспады!
  Саясаткер, сыра сияқты, тек жақсы суық және үстелде!
  Саясаткер сөйлеген сөздерiмен тәттi, бiрақ олардың ащы дәмi сыраға мүлдем ұқсамайды!
  Саясаткердiң аузынан шындық шығады, ол өзiн қате түсiнген кезде ғана!
  Саясаткер, ең болмағанда, Құдайлық болу үшiн, сайлаушыны толық айқышқа шегелейдi !
  Ақылың палуба болса, аюдың күшi де құтқармайды!
  Түлкi - арыстанның үш терiсiн алатындай жануар!
  Сайлаушысы санасы әлсiз болса, саясаткер күштi!
  Сайлаушы мүлде түкiрмеуi үшiн саясаткер балмен шығады!
  Басында үгiндiсi бар сойылмен қатты соғылады!
  Емен - ағаштардың патшасы, емен басы кез келген дiңгектi тақырыпқа айналдырады!
  Емен шiрiкке төзiмдi, емен басы шаңға толы!
  Төкпе болсаң, тым болмаса басыңда қазық бар !
  Белгiсiз нәрсе қорқынышты, бiрақ белгiлi нәрсе сiздi қорқытады!
  Бiлiм қиын болса да сенiмдiлiктi, надандық , оңай болса да шатасуды тудырады!
  Қорқақ - қорқатын адам емес, батылдықты тәрбиелеуге жалқау адам!
  Қорқыныш - әлсiздiк, батылдық - күш, бiрақ өзiңдегi ақымақтан сақ бол !
  Мұрынның жетегiнде жүрген адам үш қарағайдың арасында адасып қалу қаупi бар!
  Шексiз ақымақтық сiздi шеңберде жүруге мәжбүр етедi, тапқырлығыңыз жойылды!
  Ернiңiздегi сүт кеуiп кетпегенi маңызды емес, жүректерiңiзде қатыгездiк болса одан да жаман!
  Садақаның қатқан наны, тәубенiң ащы тұзы!
  Саясаткердiң аузынан шыққан бал ерiндерi сүтi кеппегендердi тартады!
  Саясаткер заңдағы ұры емес, ол заң шығаратын ұры!
  Саясаткер тәттi өмiрге уәде бередi, аузынан бал төгедi, бiрақ табаны жабысқақ, шыбын сияқты!
  Сөзге шешен саясаткер сайлаушының қалтасына тығылып жатыр!
  Нелiктен үнсiздiк алтын, өйткенi ол ақылы!
  Дүниедегi ең үлкен нәрсе не? Саясаткердiң таудай уәдесi!
  Саясаткер ақша мен билiктi қалайды, ол кiмдi болса да жұлып алуға дайын!
  Саясаткер - ең алдымен, сырт келбетi жарқырап кетпейтiн, құйрығын бұлғап жүретiн түлкi!
  Саясаткер әмияныңызды бос уәделермен толтыруға қуанышты!
  Саясаткер тек бiр нәрсеге шыншылдық танытады - бiз, өйткенi оның ендi өзiнiң жеке басы жоқ!
  Әлемдегi атомдардан артық не бар? Саясаткерлердiң бет -әлпеттерi мен маскалары!
  Саясаткердiң ең ықыласпен iстейтiнi - сайлаушылардың қалтасын теру!
  Саясаткердiң аптасына жетi жұма күнi бар, бiрақ сайлаушыларды тыңдау - оның демалыс күнi!
  Кiм бiрiншi келдi? Саясаткерлер, өйткенi олар хаос жасады!
  Әтеш саясаткерлердiң салқындығына сенбеңiз, олар әрқашан басқа бiреудiң, түлкiнiң дауысынан ән айтады!
  Саясаткер сөзiн бұлбұлдай төксе, фонограммасын түлкi жасады деген сөз!
  Саясаткер қызармай уәдесiн орындағаннан гөрi, қатерлi iсiк тауда ысқыруы ықтимал!
  Саясаткер түнгi перiге ұқсайды, тек ол әдетте күндiз клиенттердi жұлып алады!
  Саясаткер итке қалай ұқсайды? Ол көп сындырса, ол мiндеттi түрде ұстамды және иесi бар!
  Жүрекпен дауыс бергендер көбiне сайлаушылардың бауырына түседi!
  Саясаткер арақ сияқты, оның күйгенiн сайлаушы бауырымен сезiнедi!
  Саясаткер сiздiң миыңызды арақ сияқты өшiредi, тек оған ұқсамайды, ол шөгiндiлерге толы!
  Саясаткер баюдың мөлдiр мақсатымен тұман жасауды жақсы көредi!
  Саясаткердiң уәдесi көп, бiрақ орындалмаса одан да көп сылтаулар!
  Саясаткер - түлкi, бiрақ көбiнесе сұр түстi!
  Саясаткер емен ағаштарының жоңқасын алып тастап, шошқадай железенi құлатады!
  Саясаткер араға ұқсап сөйлейтiн болса, сайлаушыдан дүмпу жасайтыны сөзсiз!
  Саясаткер Құдай туралы айтқанды жақсы көредi, өйткенi ол Шайтан!
  Саясаткер шайтан сияқты айлакер, бiрақ уәде таратуда перiште !
  Саясаткер айқыш-ұйқышты жақсы көредi, бiрақ оның қолдары әрқашан әмиянына жетедi!
  Дауысыңызды шешен саясаткерге беру арқылы сiз қанға жөтел аласыз!
  Көбiнесе адамдар бөртпедегi мысықтарды, қой терiсiн жамылған қасқырларды және iрiмшiгi шiрiген түлкiнi таңдайды!
  Саясаткер уәдесiн орындаса, тауға қарашы, қатерлi iсiк ысқырып тұр ма!
  Саясаткердi уәдесiн орындауға мәжбүрлеуден гөрi колобокты iлiп қою оңайырақ !
  Саясаткер бiр ғана нәрседе - өз қалтасына пайда iздеуде!
  Саясаткер серiктерiн қолғап сияқты өзгертедi, тек бұл оның қолын одан сайын ластайды!
  Саясаткер - сайлаушыдан елiк жасайтын жануар!
  Саясаткер, қой терiсiн жамылған қасқыр болмаса, кәдiмгi қошқар!
  Түлкi емес саясаткер - қошқар немесе киiк!
  Саясаткер тауды уәде ете алады, бiрақ содан кейiн сiз тек үйiндiнi тазалайсыз!
  Әтешке дауыс беруге асықпа, ол сенi өлтiредi!
  Диктатор, бұл қошқарлармен қоршалған арыстан тағындағы түлкi!
  Егер сiз бұғы болғыңыз келмесе, ең болмағанда кiшкентай түлкi болыңыз!
  Қарғаларды бекер санамаған адам сайлауда жеңедi!
  Сiз жүрегiңiзбен дауыс бере аласыз, бiрақ жеңiмпаз сiздiң миыңызбен жеңедi!
  
  Саясаткер - қарға санайтындардан доллардың түсiндей жасыл iрiмшiктi жақсы көретiн түлкi!
  Әйел қолғап емес, қолғапты ауыстырған бойда қызық оқиғалардың арамдығына айналасың!
  қарапайым қарт адамдарға қарағанда әлдеқайда көп жаңалықтар ашады !
  Жастықта жүректе от, баста - жаңалық, нәтиже - жеңiс!
  Табысқа апаратын жол әрқашан түзу бола бермейдi, бiрақ ол мойынсұнуда арқаны бүгуге шыдамайды!
  Саясаткер мұрнын жоғары көтеру үшiн еңкейедi!
  Саясаткер содан кейiн сайлаушыға еңкейедi!
  Саясаткер сайлаушылар алдындағы жауапкершiлiгiн көму үшiн мұрнын қазуға дайын!
  Бiздiң әлемде мүмкiн емес нәрсенiң бәрi мүмкiн, маған сенiңiз, өмiр сүру өте қиын, ату галереясындағы сияқты!
  Болат қошқарлы мамонттан гөрi, қап алтыны бар есек қамал қабырғасын жарып өте алады !
  Алтын ауызды саясаткер сайлаушыларды алтын дорбалары бар есекке айналдырады!
  Ең күштi аң кiм? Әрине, алтын тиелген есек! Түлкi сатқындықтың сары түсi мен құрбандықтың алтын тиындарын жақсы көредi!
  Саясаткерлер сайлаушылардың қалтасынан қызармай алатын тиындардың сары түсi үшiн қызыл жалауларды жиi желбiретедi!
  Ұлдары қанды қырғында опат болған аналардың ащы көз жасын төккен мұқалмас саясаткерлердiң ұлағатты сөздерi!
  Кiмде-кiм алтын тауды уәде еткен болса, оның сынған мыс тиынына да құны жоқ!
  . Љ 13 ТАРАУ.
  Калигула Дельфиновтың өз миссиясы бар. Сiз өзiңiздiң үлкен әпкеңiздi кез келген бағамен табуыңыз керек. Ал сiз өзiңiздiң бiрегей және сонымен бiрге өте керемет және ерекше миссияларыңызды жасаған параллель әлемге апардыңыз.
  Маргарита мен Калигула жалаңаш, дөңгелек өкшесiн түртiп, ақырды:
  -Құйрық-құйрық,
  Көзге көз!
  Барбос емес -
  Фантомалар !
  Ендi жiгiттер Күншығыс елiнiң армиясы Порт-Артурға жақындау жолын қамтитын қатарларды тегiстеудi жылдам аяқтау үшiн әртүрлi бағыттарға тарады. Терминатордың балалары электр орақтары сияқты жұмсақ шөптiң арасынан өтiп, жапондықтарды аяусыз жойды.
  Куропаткин әлi де шабуылды бастау туралы бұйрықтан тартынды, дегенмен Биiк тауда жауынгерлiк ерлi-зайыптылар үш түстi триколорды орнатты , жауынгер балалар жай ғана үлкен картонды бояды және ол қазiр күндiз анық көрiнедi. Бiрақ бұрынғы қорғаныс министрi әлi де екiталай болды. Дегенмен , сонымен бiрге Куропаткин қорқақ емес едi. 1877-1878 жылдардағы соғыста ерекше ерлiк көрсеттi.
  Иә, қарапайым сарбаздардың тұрмысын жақсарту үшiн Қорғаныс министрi ретiнде көп еңбек сiңiрдi, ұрлықпен ұсталған жоқ. Әскердiң жауынгерлiк тиiмдiлiгi оның қол астында көп өскен жоқ. Бiрақ оның Суворовтың жiгерi, тiптi авантюризмi де болмады. Александр Суворов өте батыл шайқасты, үнемi толық жеңiлiс шегiнде теңестiрдi. Дегенмен, табиғат берген интуиция мен керемет сәттiлiк қарсыластың жауап беру қадамдарын, оның реакциясын болжауға және жеңiске жетуге мүмкiндiк бердi. Бұл дұрыс емес құрбандықтарға барған, жеңiлiске тәуекел еткен, бiрақ көп жағдайда жеңiске жеткен Талдың стилiнде ... Бiрақ әлемнiң үздiк шахматшылары Талды көрдi.
  Оған бiрiншi ет тартқышты берiп , жеңiлiске ұшыраған Михаил Ботвинник болды. Бұл чемпион қарсыластың осал тұстарын бағдарламалауды және белгiлеудi бiлдi.
  Ал данышпан Талдың жұлдызы сөндi.
  Бәлкiм, Суворов, егер ол ұзақ өмiр сүрсе және Наполеонмен кездейсоқ соғысса, соққыға жығар едi. Бiрақ Александр Васильевичпен соғысқан түрiк әскерi барлық жағынан тым артта қалды, ал командирлер олардың көшбасшылық қасиеттерiне қарай тағайындалмаған.
  Француздармен соғыс кезiнде қалақшалар тым жас командаға ие болды және орыс аюының армиясын шектен тыс бағаламады.
  Ал Куропаткин негiзiнен шабуылға шығудан қорқып, қорғаныста отыруды жөн көрдi. Есептеп қарасақ, жаудың редуттарға қарсы өзiн-өзi талқандайтыны анық. Мiне, осындай қолбасшымен соғыс жеңiлiске ұшырады.
  Ал қыз Маргарита мен Калигула дельфиндерi оқ астында қалды... Алайда, өлмейтiн жауынгерлер бастиондарға кiрiп, iшiндегiлердiң барлығын, өтпейтiн терiнi және , әрине, дерлiк қалпына келтiру қабiлетiн ұнтақтап жатқанда , олар жылдамдықпен құтқарылды. бiрден.
  Кiшi Долфинов тағы бiр жапон генералын кесiп алып, жалаң аяқпен улы инелердi лақтырып, қан түкiрген кезде "Таулы" деген сөздi айқайлады:
  - Бiреуi ғана қалуы керек!
  Ал оның қылыштары найзағайдай қанды, ерекше диiрмендi жүзеге асырады. Дәлiрек айтсақ, бiр-екi батальонның бiр минутында жауларды қырып-жою арқылы жүз тегiстеу техникасы .
  Соққылардан самурай құлап кеттi, ал терминатор баланың жалаң аяқтары секiру мен бұралудың бүкiл үлгiсiн қалдырды.
  Әдемi партизан қызы Маргарита тағы бiр темiрбетон бекiнiсiн тазалап жатқанда, оқ-дәрiлердi жарып жiберiп, мыңдаған қуатты зеңбiректер ауаға ұшып кеттi. Досының соңынан ерген суретшi бала Калигула осындай маневрдi қайталады.
  Маргарита гранатаны жалаңаш, қыздай аяғымен ұзақ қашықтыққа лақтырып, мақұлдады:
  - Өте жақсы iстеп жатырсың, балам !
  Жеңiлмейтiн жауынгер, сонымен бiрге өлтiру сыйын үлкен жылдамдықпен лақтырып, самурайларды кесiп, былай деп жауап бердi:
  - Қайта үйренгеннен гөрi үйренген жақсы!
  Бастиондардың қуатты жарылыстары орыс армиясының қатарында да назардан тыс қалмады. Генерал-лейтенант Зеленый генерал-адъютант Куропаткинге баяндады:
  - Жоғары мәртебелi. Бiздiң деректерiмiз бойынша, жау қорғанында ұзақ уақыт бойы шайқас жүрiп жатыр, тiптi, сөзсiз, бiрнеше бастиондар жарылған!
  Куропаткин баяу жауап бердi:
  - Тыныш, жай ғана тыныш!
  Төбесi топсасынан ұшып кеткен Карлесон сияқты. Жағдай тек түбегейлi шараларды талап етедi. Генерал Зеленый мен Кондратенко:
  - Бiзге тез арада соққы беру керек!
  Куропаткин екi генералға көзiлдiрiгi арқылы қарады. Жасыл әлi жас, бiрақ жасынан да жас көрiнедi, жылдам, жiгерлi. Кондратенко - Порт-Артур қаһарманының ағасы, сонымен қатар қабiлеттi көшбасшылардың жас ұрпағы. Әрине, мұндай сұңқарлар күресуге ынталы. Оның үстiне Бүкiл Русьтiң императоры және егеменi Николай II-нiң цитадель қаласын тез арада басып алу туралы қатаң бұйрығы бар. Корольдiк қазына мұндай қиын соғыстың ауыртпалығын ұзақ көтере алмайтыны ақылға сыймайды.
  Алайда, егер сiз өткелдi бiлмесеңiз, суға түспеңiз! Бiз ненiң және кiмнiң қай жерде шабуыл жасап жатқанын анықтауымыз керек.
  Куропаткин Кондратенкодан:
  - Қандай жапон бөлiмшелерi атысты?
  Генерал анық айтты:
  - Барлаушылар перiштелердiң пайда болғанын айтады - әдемi жас жiгiт пен алтын шашты қыз, олар керемет жылдамдықпен қозғалады, ал оларды кесiп тастаған кезде олар көрiнбейдi.
  Куропаткин құтырған қарқынмен үш рет айқасып, күбiрледi:
  - Сонда бұлар тағы перiштелер болып шықты ма?
  Генерал Зеленый өкшесiн еденге басып:
  - Иә, әрине! Аспандағы жүз!
  Куропаткин тiптi ысқырды:
  - Апыр-ай! Иемiз Ресейдi тастамайды!
  Кондратенко ғибратты түрде былай дедi:
  - Бiз дереу жауға шабуыл жасауымыз керек, фельдмаршал! Немесе өзiмiз шабуылға шығамыз!
  Куропаткин ыңғайсызданып:
  - Жоқ, мырзалар. бұйрықтарды беремiн. Құдай бiзге көмектесудi шешкендiктен, сарбаздарды ет тартқышқа салу күнә!
  Кондратенко логикалық түрде атап өттi:
  - Исраилдiң өзiнде де Құдiреттi Құдай яһудилерден де соғысуды, барлығын бекер және шайқассыз алмауды талап еттi.
  Батпақтан шыққан фельдмаршал , күту және көру тактикасының стратегi бұған былай деп жауап бердi:
  - Бiрақ елшi Пауыл Құдайға қызмет ету үшiн адам қолын қажет етпейтiнiн айтты!
  Генерал Зеленый қазiрдiң өзiнде жалындап:
  - Неге сiз, Мәртебелi, үнемi өзiңiздi кесiп өтiп кетесiз, әсiресе жақын жерде снарядтар жарылып жатқанда!
  Куропаткин ашулана бастады:
  - Бiрақ бәрi Алланың қалауымен болатындықтан. Ендеше, алдымен дұға жасап алайық. Тәкаппар болсаң, екеуiң де қамауға алынады!
  Жалпы, намаз оқу идеясы қызықты көрiндi. Керубтар бәрiне рэптi алсын.
  Томбой Калигула мен партизан қызы Маргарита қазiрдiң өзiнде бiраз шаршады, ал жұмыстың көп бөлiгi аяқталды. Нелiктен теңiзде сергiп, Того эскадрильясын мұқият құмдамасқа. Өйткенi, ол он екi дюймдiк мылтықтарды қоса алғанда, оқ жаудыра алады. Бұл 306 миллиметрлiк калибр, бұл шабуылдаушы әскерлерге айтарлықтай шығын әкелуi мүмкiн.
  Рас, жапондықтар бұл жағдайда жотаның үстiнен соқыр дерлiк атуға мәжбүр болады. Олар шайқас қала шегiне өткенде ғана тiкелей атыс жасай алады.
  Негiзгi нысана - бортында он екi дюймдiк зеңбiректерi бар төрт әскери кеме.
  Партизан қызы жапондарды қанды қылыштарымен шауып, жабысқан сүйек сынықтарын сiлкiп тастап:
  - Мүмкiн, мүмкiндiгiмiздi аздап теңестiретiн шығармыз? Т. Рождественскийдiң эскадрильясынан 1,8-ден 1-ге дейiн зеңбiрекпен шайқаста артықшылыққа ие. Осылайша бiз күштер тепе-теңдiгiн аздап теңестiремiз.
  Дельфиндердiң Калигуласы соңғы самурайды кесiп, жауынгер Маргаритадан сұрады:
  - Флагманнан бастайық па?
  Партизан қызы жалаңаш саусақтарымен снаряд лақтырып, тағы он шақты жапонды жыртып, тек жыртылған сынықтарды қалдырып, қарсылық бiлдiрдi:
  - Олар ең дәмдiден басталмайды! Бақытымызға орай, эскадрилья iздеудiң қажетi жоқ. Алғашқы екi армадилоны басып көрейiк.
  Томбала Калигула күлдi де, жалаңаш өкшесiмен гранатаны лақтырып, қанды қылышын Нутили кемесiне сiлтеп , көңiлдi дауыспен:
  -Ал мынау менiкi!
  Маргарита жапондықтарды тағы да өлтiрiп, серiктесiне ұсыныс жасады:
  -Бiрақ сауығып кету үшiн суда жарты сағат жатайық.
  Шынында да, демалыс зиян тигiзбейдi. Бiрақ Калигула дельфиндерi қысқа үзiлiс кезiнде уақытты босқа өткiзген жоқ. Атап айтқанда, бiз қызықты нәрсенi қарастыра алдық.
  Қылмыскерлер жертөлеге жиналды. Төбенiң астындағы электр шамы қорқынышты көлеңкелер бередi. Әйгiлi Лениннiң таз басы әлемге Сталин деген атпен танымал, сол кездегi ұқыпты киiм киген теңiз офицерi, ал онша таныс емес лейтенант Шмит, қоңыр сақалды Бухарин деген шала Кобаның жанында жарқырап тұр.
  Толық кездесуге Троцкий аздық етедi, бiрақ әзiрге Ленин екеуi араздасып жатыр. Сөйтiп, билiкке жету үшiн революция немесе төңкерiс жасауға дайын ең ықпалды большевиктер жиналды.
  Ленин алдымен сөз алды:
  - Жолдастар, самодержавиенiң Жапониямен әдiлетсiз империалистiк соғысындағы жеңiсiне кез келген жағдайда жол бермеу өте маңызды . Революцияның себебi осыны талап етедi!
  Қорқақ жауап ретiнде ұрады.
  Бухарин алақанымен шапалақтап, әлi жас жүзiн әшекейлеген қара сақалын сiлкiп, растады:
  - Иә, самодержавиеге болмашы мүмкiндiк бермеуiмiз керек. Бұл опасыздықтың иiсi болуы мүмкiн, бiрақ мен айтайын, Микадо большевиктер мен әлемдiк коммунизмнiң ең жақсы және басты одақтасы!
  Коба Джозеф ашуланып:
  - Жақсы айтылған! Бұл опасыздықтың иiсi болмаса да, оның өзi сатқындық!
  Сол кезде Карпов деген бүркеншiк атпен жүрген Ленин күлiмсiреп:
  - Жаһандық революция үшiн кейде құрбандыққа баруға тура келедi. Соның iшiнде ар-ұжданыңыз бен жаныңызды құрбан ету. - Ульянов тығынын ашты, басын ағытты, бiр бөтелке немiс сырасы. Шешендiк үшiн көмейiңдi сергiту керек. Ол бiр-екi жұтым алды да, сөзiн жалғастырды. - Мен өз елiме жамандық тiлеп, жеңiлiс тiлеуге ризамын деп ойлайсыз ба? Әйтсе де, шынымды айтсам, самодержавие режимi қатты әлсiрегенде ғана революция мүмкiн болады. Ал самодержавиенi соғыста жеңiлуден артық не әлсiретуi мүмкiн?
  Коба басын изеп келiстi:
  - Ештеңе де... Кейде ең биiк мақсат құрбандықты, айтарлықтай құрбандықты талап етедi!
  Ленин өз философиясын жалғастырды:
  - Ендеше, атеизмнiң мораль мен философиясын талқыламаймыз. Бұл басты нәрсе емес. Бiз қолға алып жатқан жұмыс барлық елдердiң, бүкiл дүние жүзiнiң жұмысшылары мен құлдарын азат етуге апаратыны анық. Ал мемлекетiмiздiң және басқа халықтардың барлық шығыны жүз есе өтелетiндiгi. - деп Ульянов кiдiрiп, басқа тонмен қосты. - Ал халық пен бiз жек көретiн самодержавиенi жеңу үшiн қандай нақты қадамдар жасай аламыз?
  Мұнда лейтенант Шмид жiңiшке дауыспен сөйледi:
  - Менiң ойымша, бiрiншiден, Транссiбiр темiр жолын бiрден бiрнеше жерде жару керек. Бұл Маньчжуриядағы патша әскерлерiнiң қамтамасыз етiлуiне ауыр әсер етедi.
  Коба түлкiдей күлдi:
  - Браво , бала алға жылжып жатыр! Мен патша рублiнiң алтын стандартын бұзу үшiн бiрнеше банктердi тонауды ойладым.
  Ульянов "керемет грузинге" сұқ саусағын қатты шайқады:
  - Бұзық болма! Өте қызықты ұсыныс. Сiз Куропаткинаны әбден бүлдiре аласыз.
  Шмид сөзiн жалғастырды:
  - Жалпы, менiң жоспарымда Қара теңiз флотының барлық кемелерiнде көтерiлiс жасау бар. Сонда әскер еңбекшi халық жағына өтiп, самодержавие бiрден күйрейдi!
  Коба күлiп:
  - Иә, рак тауда ысқырады!
  - Коба , тоқта! - деп үрiп Ленин қосты. - Шынымен де, Қара теңiзде көтерiлiс дайындап, өткiзу керек. Ал соққыға жығылған Куропаткин Порт-Артурдан қашқанда , бүкiл армиядағы бүлiк шынайы болады!
  Шмид ашуланып:
  - Иә, бiз мұны рухпен жасаймыз!
  Бухарин сөз алды:
  - Бiздiң жер бетiндегi ең көп одақтасымыз - шаруалар, олар көтерiлген кезде самодержавиенiң барлық күштерiн бұза алады. Шаруаларға жер ғана емес, жер телiмдерiн, жер иелерiне тиесiлiнiң барлығын берудi талап етiп, үгiтшiлерiмiздi ауылдарға жiберу керек!
  Коба мысқылмен сөзiн бөлiп:
  - Соның iшiнде әйелдерi мен қыздары!
  Бухарин күлдi:
  - Бұл да! Емельян Пугачев сияқты қарапайым - басы кесiледi, бар iлулi болады және олардың тауарлары өзiңiзге алынып, тең бөлiнедi! Ал жер иелерiнiң әйелдерi мен қыздары сенiң құлың!
  Ульянов бұл шақыруды мақұлдады:
  - Дұрыс! Бiз олардың бәрiн iлiп қоямыз! Солтүстiк полюске дейiн!
  Коба ұсынды:
  - Бiз мүмкiндiгiнше қарақшы элементтi белсендi түрде пайдалануымыз керек. Атап айтқанда , ең күштi және ең табысты революционерлер қылмыскерлерден шығады. Мысалы, Котовский батыр емес пе? Батыр! Ал Махно әке бұдан жаман емес!
  Бухарин қатты басын изедi:
  - Дәл осы! Бiз олардың бәрiн қылмыспен жоямыз !
  Ульянов жұдырығын үстелге қағып:
  - Террор, террор және тағы да революциялық террор!
  "Тамаша төрттiктiң" одан әрi әңгiмесiн байқау мүмкiн болмады. Оянғаннан кейiн жеңiске жету стратегиясын жүзеге асырудың практикалық деңгейiне өту керек болды. Атап айтқанда, жауынгерлiк кемелердi командалардан тазартыңыз.
  Калигула өз мақсатына, ал Маргарита оған қарай тез жүздi. Жiгiттер саусақтары мен саусақтарын пайдаланып, құрбан болған кемелерге бiрден көтерiлдi.
  Томбой Калигула бұдан былай тежеудi сезбедi, өйткенi ол барлығын қатарынан ұсақтай бастады. Кемеге мiну қиын емес, негiзiнен жауынгерлiк кеме класы. Әрине, сiз адамнан артық болмасаңыз . Сонымен, жүгiрiп, кесiңiз. Және мұндай табиғаттан тыс жылдамдықпен ешкiмнiң сiзге қарсы тұруға мүмкiндiгi жоқ.
  Балаларыңыздың жалаңаш саусақтарымен, бiрақ гепардтың аяқтарының табандарынан жылдамырақ, улы инелердi лақтырыңыз. Және бұл жапондықтарды толығымен таң қалдырады.
  Күншығыс елiнiң жауынгерлерi қайтадан жатып қалды , ал терминаторлар жұбының жоспары қарапайым. Оқ-дәрiлер бөлiмiне барыңыз, содан кейiн оқ-дәрiлердi қазандықтар жабылатындай етiп жарыңыз. Осыдан кейiн зақымдалған кеменiң түбiне түсуден басқа амалы қалмайды.
  Дельфиндердiң Калигуласы семсерiмен кесiп, шегелеп, оқ-дәрi қорын бұзды. Ал, ол үшiн бала шыбын-шiркей атып түсiретiн, тiптi жауға керi лақтыратын жеке оқтар қандай. Егер сiз жалаң аяқпен бiрден бiрнеше патронды жауға ашулы және өлiмге әкелетiн, өлiмге әкелетiн және қайтпас күшпен ұрып алсаңыз, әсiресе жақсы.
  Осылайша, самурайлардың Николай II патшалық империясына баратын жолы жабылды.
  Сондай-ақ, оқ-дәрiлердi трюмге беру қиын емес, осылайша жауынгерлiк кеменiң түбi оның физикалық күшiмен де жарылады.
  Наурыз күнiнде қыздырылған болат палуба терминатор баланың жалаңаш серпiмдi табанын жағымды қытықтайды. Шимоза толтырылған үлкен жарылғыш снарядтар иықтарды төмен түсiредi . Сiз бұрандалы баспалдақты елемей, төмен секiресiз, ендi сiз дұрыс жердесiз. Ендi қалқалар қирап, қазандықтар жарылып, соншалықты тесiктер жасайды, тiптi бұл үлкен нәрсе де аман қалмайды.
  Бұл қызықты нәрсе - жапондық армадилло. Кеме кең және кең, палубаларды жабатын үлкен қалыңдығы бар сауыт. Ал ұзын және қалың зеңбiрек оқпандары, бiрнеше ондаған километрге, тiптi одан да көп жерге соғуға қабiлеттi ... Рас, оны жапондар емес, ағылшындар салған. Бiрақ корольдiк флот толығымен дерлiк өз өндiрiсiнен тұрады, оның жақсы және жаман жақтары бар. Сонымен, британдықтар жауынгерлiк кеме - асыл машина жасады. Өкiнiштi, бiрақ бiз оны түбiне жiберуiмiз керек...
  Жарылыс болып, сынған палубаның металы баланың жалаңаш, бұлшықеттi аяқтарына соғылып, оны жер бетiнен жоғары лақтырып жiбердi. Осыдан кейiн бала суға түсiп, құйыннан қашуға тырысып, жiгерлi жүздi. Мұндай алпауыт батып бара жатыр.
  Ал Маргаританың шайқасы бөлiндi: таза және синхронды түрде жұмыс iстедi. Ендi аман қалған екi бронды жауынгерлiк крейсердi суға батыру уақыты келдi.
  Того да түбiне жетсiн. Бұл өз Отаныңның жерiне қолына қару алып келгендердiң барлығына сабақ болады.
  Дельфиндердiң Калигуласы мұхит суын қолдарымен, аяқтарымен және ысқырықтарымен қатты тырмалайды:
  - Жапондықтардан жеңiлесiң! Бұл жындыхана ойыны емес !
  жолы сияқты , сiз металл мен сауытқа тимей-ақ палубаға ұшып кетесiз. Онда сiз осындай баяу самурайларды қырыққабатқа ұсақтай бастайсыз. Мүмкiн, шайырға жабысып қалған өрмекшi де Күншығыс елiндегi бұл жәндiктерден жүз есе ептi. Сондықтан сiз асығыңыз және қолдарыңызды, аяқтарды, бастарды кесiп тастаңыз ... Және олар жай ғана қоныстанады. Ең дұрысы, олардың бiреуi:
  - Банзай!
  Томбой Калигула күлiп, оларға мұрнын қағып:
  - Банзай, батылдық жасама!
  Жалаңаш саусақтарымен ол патрондарды лақтырып, самурайдың маңдайын, аузын және тамағын тесiп жiбередi.
  Әрi қарай, алдыңғы комбинацияны қайталаңыз. Дегенмен, өзгерiс үшiн керемет Калигула қазiрдiң өзiнде зарядталған он екi дюймдiк мылтықты тез көздеп, ең жақын жауынгерлiк крейсерге оқ атты. Соққы дәл болды, ал жоғары жарылғыш жапондық заряд палубада үлкен өртке себеп болды.
  Жас жауынгер шынымен де Күншығыс елiндегi өнеркәсiп өнiмi кiрген кезде көп от пен түтiн шығатынын байқады. Бұл, әрине, түсiрудi жеңiлдетедi . Самурайлардың Ресеймен ұзақ уақыт соғысып жатқанын ескерсек, олардың жауынгерлiк эскадрильясы шынымен де сапалық жағынан басымдыққа ие.
  Рас, жапондықтар барлық үлкен кемелерiнен айырылса, қанша табысқа жете алады?
  Тогоның флагманы кешiгiп кету туралы белгi бередi. Бiрақ бұл шын мәнiнде пайдалы шешiм емес. Үлкен шайқас жарылып, екi секундтан кейiн дельфиндердiң Калигуласы бар кеме де жарылады. Ол ақыры Жапон империясының офицерiн өкшесiмен тептi. Қайтадан екi ержүрек жауынгер де соққы толқынымен қуылды...
  Бiрiншi разрядты капитанның басын жұлып алған жауынгер партизан қыз өксiкпен айқайлайды:
  - Теңiз хоккейiнiң матчы: Ресей мен Жапония - нөлге төрт ұпай!
  Шынында да, қазiр Жапонияда қызмет ететiн бiрде-бiр әскери кеме жоқ. Рас, әлi де сегiз жауынгерлiк крейсер бар. Және таңдау бар: оларды суға батыру немесе суға түсiрмеу?
  Калигула семсерiмен өзiне қарай ұмтылған акуланы шауып, қисынды шешiм қабылдады:
  - Темiр қызып тұрғанда ұр! Яғни, бiз оларды суға батырамыз!
  Басқа теңiз жыртқышын кесiп алған Маргарита бұл шешiммен келiстi:
  - Нелiктен ұсақ-түйекке уақыт жұмсау керек? Бiз үшiн келесi жолы болмауы мүмкiн!
  Томбой Калигула патронды аяғымен акуланың көзiне лақтырып, қисынды түрде қарсылық бiлдiрдi:
  - Менiң ойымша, болады! Құдай үштiктi жақсы көредi!
  Бiрақ ол бәрiбiр жүзiп кеттi. Олар цитадель бекiнiсiне түнде қайта алады. Бұл оларды ешқайда әкелмейдi. Ал егер Куропаткин бекiнiстердi олардың қатысуынсыз алса, соғұрлым жақсы. Шынында да, олар бәрiн жалғыз жасай алмайды. Жапониямен болған бұл оғаш соғыс туралы ұрпақтары не айтатыны қызық? Олар мұны даңқты iс деп санайды немесе, керiсiнше, оны тек табиғаттан тыс күштер жеңген деп санайды !
  Бiрақ Калигула өзiнiң келесi құрбаны - жауынгерлiк крейсердi оңай басып озды. Сырттай олар армадиллолардан бiршама ерекшеленедi. Атап айтқанда, құрыш азырақ, ал он екi дюймдiк қарудың орнына он дюймдiк қару бар, бiрақ өнiмдiлiгi әлдеқайда жақсы. Бiрақ бұлар да сызықтық класстың ыдыстары. Содан кейiн орташа және жеңiл крейсерлер бар.
  бала аяқтарымен лақтырған патрондарымен кейбiреулерiн шегеледi . Содан кейiн ол оқ-дәрiнi алып, жарып жiбердi, осылайша жауынгерлiк крейсер мұрнын суға салып, бiрден емес, бiртiндеп төңкерiлдi.
  Бала актер Калигула осылайша экипаждың кем дегенде бiр бөлiгiн өлiмнен құтқарғысы келген шығар. Шынында да, ол осыншама жарылғыш заттарды қайда қояды... Маргарита самурай матростарының көп бөлiгiн өлтiрiп, крейсерiн бортқа қисайтты.
  Қыз өзiнiң жетiстiгiн мақтанышпен атап өттi және оның серiктесi де:
  - Ұпай: алты - нөл!
  Томбой Калигула үлкен табысқа ашуланып, қуанышпен:
  - Ал самурай болат пен оттың қысымымен жерге ұшып кеттi!
  Жаңа теңiз құрбандары ... Иә , бұл жорыққа аттанған жапондықтар бақытсыз жұлдыздың астында туған сияқты. Ал олардың синтоизм дiнiндегi сегiз миллион құдай да оларға көмектеспейдi.
  Еркек Калигула үшiн шайқас крейсерi суға батырылуы керек картонның бiр бөлiгi сияқты көрiнедi. Ол тiптi басқаша тактиканы, атап айтқанда, трюмге енiп, түбiн қылышпен кесудi шештi. Өйткенi, оның ниндзялар мен сиқыршылардан тартып алған сиқырлы металы бар. Бұл операция жасалуы керек дегендi бiлдiредi.
  Сонымен ... Сызықты темiр жарылып жатыр екен... Соны қамтамасыз ету үшiн үш бөлiктi су басу керек. Терминатор бала күлiмсiреп айтады:
  - Мiне, бiз сол кемеде...
  Жауынгерлiк крейсердi қылыштың соққыларымен батыру үшiн сiзге адами күш пен ерекше қиял қажет.
  Маргарита қайталау - оқудың анасы деп есептей отырып, әлдеқайда қарапайым тәсiлдi қалайды. Ал егер солай болса, онда жауды жарылыс басып қалады.
  Жауынгер құдай мен партизан қыз бас бармағын жоғары көтерiп:
  -Сағат сегiз болды!
  Бала Калигула, салтанатсыз, көптеген самурайларды кесiп, аяғымен өлiмге әкелетiн патрондарды лақтырып, былай дейдi:
  - Бiрақ бұл жай ғана керемет!
  Тағы төрт құрбан қалды... Бұл тым қарапайым болып қалмас үшiн оларды қалай да суға батырып жiберу керек. Ерекше, ерекше нәрсе ойлап табыңыз. Ал жiгiттер үндеместен былай әрекет жасайды. Атап айтқанда, олар басқару рульдерiн басып алады ... Бақытымызға орай, кемелер қазiрдiң өзiнде толық жылдамдықта, яғни олармен күресу соншалықты қиын емес. Сонымен, сiз басқару рульдерiн ұстап, қошқарға барасыз ... Батлкрейзерлер, кемелер жаңа, бiрақ жапон флотында түзу сызықты қошқардан қашып кетуге мүмкiндiгi жоқ ескiрген кемелер көп.
  Теңiзде кемелер, тiптi металдан жасалған кемелер де жоғары жылдамдықпен соқтығысса ше?
  Содан кейiн келесiдей болады: қорқынышты гуiл, сауыттың қайрауы, екi ыдыстың болат қаңылтырлары жарылып кеттi. Жүздерi бұрмаланған сарғайған ондаған, жүздеген матростар сынған палубаларды бойлай жүгiрiп барады, тар көздерi маңдайларынан шығып, тiстерi қағылып ауыздарынан қан ағып жатыр.
  Ал жапон жауынгерлерi бортқа құлап, көбiктенген ағындарға құлап, оларды бiрден жалмап кетедi. Ал кемелер талай адамның өмiрiн тереңдiкке сүйреп, тез суға бата бастайды.
  Маргарита матростарды аяусыз және салтанатсыз жоюды жалғастыра отырып, күлiмсiреп мәлiмдедi:
  "Сонымен қатар жапондардың әйелдер мен балаларды бортқа отырғызбағаны жақсы".
  Үстiне көтерiлген акуланы жарып шыққан Калигула мұнымен бiрден келiстi:
  - Иә, самурайлар арасында амазонка культi тамыр жайған жоқ. Рас, оларда ниндзя әйелдерi бар сияқты!
  Жас жауынгер-богиня және сонымен бiрге партизан қыз қорытындылады:
  - Бiздiң пайдамызға он екi нөл ... Бiрақ әлi екi соңғы күндiзгi гүлдер қалды. Олармен не iстеу керек?
  Томбой Калигула басқа акуланы кесiп, жай ғана ұсынды:
  - Оларды Дальный портына апарайық. Ол қазiр Ресейдiң бақылауында және екi керемет, заманауи крейсер бiздiң флотымызды айтарлықтай арттырады!
  Маргарита теңiздегi жыртқыштарды семсермен басып, бұған дайын болды:
  - Иә, бұл ең жақсы шешiм!
  супер перiштенiң қаһарлы соққыларының моральдық әсерi бiздiң күткенiмiзден де асып түстi. Шынында да, егер сiз адамдармен емес, ең шынайы құдайларға ұқсас жаратылыстармен, мүмкiн, тiптi демиургтармен күресу керек болса, онда Күншығыс елiнiң жауынгерлерiне де батылдық жетiспеуi мүмкiн.
  Сондықтан бiр крейсерде Маргарита, екiншiсiнде Калигула ең құлшыныстағы офицерлердi кесiп тастап, олардың кейбiреулерiн тепкiлегеннен кейiн, басқа матростар мен механиктер осы кереметтерге бағынуды дұрыс деп санады . Екi жауынгерлiк крейсер де жапондықтар жақында жеңiлiске ұшырағаннан кейiн орыс әскерiмен шайқаспай, бас тартқан Дальный портына бет алды.
  Калигула Дольфинов, ақыр соңында, соққы күштiң беделi - билiк деп ойлады. Мысалы, Халхин-Гол шайқасында айбынды кеңес әскерi қанша жапонды тұтқынға алды? Кеңестiк деректер бойынша 476 адам, басқа да кейiнгi есептеулер бойынша 200-ге жуық, өзара алмасу нәтижесiнде жапондықтарға 88-i ғана қайтарылған, яғни өз елiне оралғандары соншалықты аз.
  Яғни, самурайлар табандылық танытты. Кеңес деректерi бойынша, жиырма мыңға жуық адам қаза тапты.
  Салыстыру үшiн, Кеңес әскерi Екiншi дүниежүзiлiк соғыс кезiнде тұтқында болғандармен бiрдей дерлiк қаза тапты ( тұтқында қаза тапқандарды есептемегенде).
  Бұл НКВД-ның бағынғандардың отбасына қатыгездiкпен қарағанына қарамастан.
  Сондықтан жапон сарбаздарының төзiмдiлiгi асыра сiлтеп тұрған жоқ. Орыс-жапон соғысы кезiнде жапондықтар соғыс тұтқыны ретiнде орыстарға қарағанда жүз есе аз сарбаздарын жоғалтты!
  Алайда, бұл бiр жағынан орыс әскерiнiң бiрде-бiр iрi шайқаста жеңiске жетпегенiне байланысты. Ал жеңiссiз тұтқындар болмайды.
  Дегенмен, алға басып келе жатқан әскерде көптеген сарбаздар тұтқынға алынған.
  Жауынгер бала Калигула Маргаритаға қарапайым рация арқылы былай дедi:
  -Мүмкiн бiз ақ туды көтерермiз, әйтпесе бiздi суға батырар ма?
  Маргарита қарсылық бiлдiрдi:
  "Ақ тудың астында жүзу - масқара". Үш түстi орысты басыңа берген жөн !
  Жас жауынгер бала-терминатордың жалаңаяқ, ептi аяғына ине шаншып, келесi самурайдың маңдайын тесiп, былай дедi:
  - Ал менiң ойымша, Андреевский крестпен табыстырақ болады!
  Он төрттен нөлге дейiнгi ұпаймен Жапониямен әскери-теңiз дiңгектерi аяқталды және ендi сiз басып алынған кемелердi өзiңiзге алып қана қоймай, ән айта аласыз. Дельфиндердiң Калигуласы өзiнiң жеңiс әнiн шырқады:
  Теңiздердiң, мұхиттардың үлкен кеңiстiгi -
  Бiз оларды үш түстi тудың астында жырттық!
  Сарбаздар биiк тауларды бағындырды,
  Қырандар жеңiспен шулап кеттi!
  
  Орыс жауынгерлерiн планета мойындады,
  Жауды қылышпен, мылтықпен ұрдық!
  Бiз әлемнiң жартысынан фашизмнiң қамытын тастай алдық,
  Берлиндегi маршымызды жеңiспен аяқтадық!
  
  бүктелген танктермен келдi ,
  Олар Ресейдiң барлық кен орындарын жойып жiберемiз деп қорқытуда!
  Бiрақ олар қарғыс атқырларды қатты ұрады ,
  Балаларымыз қамытсыз бақытты өмiр сүрсiн!
  
  Дүниеде бәрiнен биiк тұрған Отанның перзенттерiмiз.
  Жалаң аяқпен калико илеп дүниеге келдiк!
  шапағат етiп, бiздi соғысқа жiбердi ,
  Құдай мамырды қуанышпен гүлдедi!
  
  асқақ жүректiң үлесi жоқ ,
  Арманға және қайта тууға не бередi!
  Өлместiктiң даңқты есiгiн аш,
  Бiрақ егер сiз буксирде отырсаңыз, тыныш болыңыз !
  
  Қасқырлар мен қойлар бар, бiрақ сендер ғаламның шопандарысыңдар,
  Ал ұрпаққа бұйрықты жеткiзу сiздiң үлесiңiз!
  Мәселенi жаратылыстың соңына дейiн жеткiзу үшiн,
  Махаббат жүрегiңдегi мәңгiлiк от сөнбесiн!
  
  Кiм бiлсiн, жаудың оғы солдатты қай жерден тоқтатар,
  Бiрақ бәрiбiр, шайқаста шiрiк аурулардан өлiм жақсы !
  Ал сен өлсең, досың қарсыласты жеңедi ,
  Ол бұған шыдамайды, өйткенi жалаңаяқ қыздарды тұтқынға алып жатыр!
  
  О, орыс тағдыры, соғыс пен соғыстан кейiнгi өрт,
  Демалуға шыққысы келетiндерге, оларға жер жоқ, бiлесiз бе, жұмақта!
  Мұнда тозақ Сэм Шайтанмен қастандық жасады,
  Қорқытады: - Атомды құлатамын, бұршақты сындырамын!
  
  Бiрақ зымырандардан қорғаныс болады,
  Ал ядролық бомба Мәскеудi жоя алмайды...
  Паразиттердi алу үшiн бiз резервуарларды пайдалана аламыз,
  қаза болғандар туралы қызықсыз әндер сiздi мұңайтады!
  
  Ресейлiк акцияға емес, бiр тиынға сатыңыз,
  Өйткенi, әрқайсымыз ұлы жауынгермiз!
  Құдай бiздi рөлге қойғанына сенбеңiз,
  Шындығында, айқайдың қаншалықты салқын екенiн өзiңiз шешесiз!
  
  Сәтсiздiктер болды, жеңiлiстер болды,
  Бұл қорқынышты қасқырлардан қашқан қояндар сияқты болды!
  Бiрақ егер соғыс басталса, бiз қайтадан сонда боламыз,
  Құбыжықтардың қатыгез армиясын тозақ ырғағымен талқандаңыз!
  
  Маған сенiңiз, бiз соғыс үшiн ойнамаймыз,
  Бiзге жақсы дос болудан басқа шақыру жоқ!
  Абыл мен Қабыл емес, бауырлас халықпыз.
  Бiз үшiн құс - жыр, майлы ойын емес!
  . ЭПИЛОГ
  Доминика өзiнiң тапқырлығын көрсеткеннен кейiн, балалар айқайлап, ұзақ қол соқты. Иә, бұл керемет , ол сәттi болды деп айтуға болады - афоризмдер шашып, өзiне ызылдады.
  Осыдан кейiн Маргарита мен Доминика бүкiл әлемге мереке жариялады, осылайша жанның көңiлi мен қуанышы болады.
  Олар сиқырлы таяқшаларын бұлғап, тамаққа толы сәндi үстелдер пайда болды . Мұнда бәрi сәндi және өте бай болды.
  Мұндай тамаша тағамдар және көптеген торттар, кремдi пирогтар, пончиктер, претцельдер, кекстер және әдемi безендiрiлген торттар. Оны ертегiде айту да, қаламмен суреттеу де мүмкiн емес.
  Және бәрi соншалықты тәбеттi және хош иiстi, ол өзiнiң талғампаздығы мен сұлулығымен сөзбе-сөз бiрегей.
  Маргарита твиттерде:
  Бәрi жақсы, балаларға ең жақсы,
  Бiздiң көңiлдi планетамызда...
  Аман болсын күн мен жел,
  Барлығына жауапты перiлердi санаңыз!
  Ал ол билей бастады. Ал Доминика оның соңынан ерiп, бiрнеше басқа қыздармен бiрге жүрдi. Керемет өттi .
  Маргарита логикалық түрде атап өттi:
  -Бәрi жақсы болады, егер бiз араласпасақ бәрi жақсы болады !
  Ал партизан қыз сиқырлы таяқшасынан тағы бiр отшашуды алып, шығарды. Және бұл өте дауылды ағынмен ағып жатқан гауһар тастардың субұрқағы сияқты болды.
  Доминика атап өттi:
  - Сұлулық, сұлулық.
  Ол киттен фонтандай атылады!
  Одан кейiн ойын-сауыққа кезек келдi. Он төрт жас шамасындағы, өте бұлшықеттi бiрнеше iрi ұлдар қолдарына жұмсақ қолғап киiп, бiр-бiрiмен төбелесе бастады.
  Олар күлiп, күлiп тұрғанда қолдарымен және жалаң аяқтарымен ұрды.
  Добрыня жымиып:
  - Әйтеуiр, колхоз техникасы бар ғой!
  Ханзада Оеномаус басын изедi:
  - Олар жекпе-жек өнерiне үйренбеген !
  Бала Добрыня ысқырып, уақытша сақинаға секiрдi:
  - Менi жiберiңiзшi!
  Ал екi төбелесiп тұрған бұлшықеттi жасөспiрiм бiр-бiрiмен соқтығысты. Жiгiттер күлiп, Добрыняға шабуыл жасады. Қолдар мен аяқтарды бөлшектеу және бұлғау болды.
  Добрыня ептiлiкпен шашырап, оларды шетке итерiп жiбердi. Сосын жалаңаяқ саусақтарымен бiр баланың мұрнынан ұстады . Ол жабайы ауырсынудан айқайлады. Ал батыр бала тағы да ешбiр салтанатсыз оны лақтырып жiберiп, аударылуға мәжбүрледi.
  Айналадағы балалар күлiп, алақандарын соқты. Ал Добрынья төрт баланы бiрден итерiп, ептiлiкпен дастарханға орап алды.
  Осыдан кейiн күлкi мүлдем саңырау болды. Дәл балалардың қошеметiндей. Шынында да, бұл өте керемет көрiндi .
  Добрыня тапқырлықпен айтты:
  - Оны жеуге батылы бар!
  Доминика да рингке шықты. Ол жекпе-жек өнерiмен де айналысқан. Өйткенi, фильмдерде ойнау әзiл емес. Ол өзiн суперқыз ретiнде көрсеттi және суперзұлыммен төбелестi . Содан кейiн екi қыз бiр-бiрiн он шақты рет ұрды. Және бұл тамаша . Тiптi олардың көгерген жерлерi де шынайы болды.
  Ендi Доминикаға қарсы сандық киген он төрт жастағы күштi, бұлшықеттi жасөспiрiм шықты. Және ол қызға шабуыл жасамақ болды. Доминика жалаңаш өкшесiнен күн өрiмiне дәл соққымен жауап бердi, ал бала құлап, бұртиле бастады.
  Доминика твиттерiнде:
  ұл емессiң , сен ұл емессiң,
  Шын емес...
  ұл емессiз , сiз ұл емессiз -
  Шiрiк қорап!
  Доминиканың бұлшықеттi арқасынан бар күшiмен ұрды . Қыз айқайлап оны керi тептi. Ол жалтарып, Доминикаға жүгiрдi және онымен күресуге тырысты. Жасөспiрiм құрылыс алаңындағы қажырлы еңбектiң арқасында шыңдалған. Ал Доминика құлап қалмау үшiн бар күшiн салуға мәжбүр болды. Бiрақ ол тайып кетiп, күштi баланы үстiнен лақтырып жiбердi. Ол бекiре балығы бар ыдысқа соғылып құлады. Ал бала қатты ластанған.
  Ал қалған балалар күлiп, жүздерiн тырнап тастады. Бұл шынымен керемет көрiндi .
  Бала орнынан секiрдi, бiрақ қатты соққы алды
  актриса қыздардың иегiнен, ол келе жатқан қозғалыста жiлiншiгiмен соққыға жығылды , ал бұлшықеттi бала құлап кеттi.
  Доминик агрессивтi ән айтты:
  Ол шахтада құрбанды күтуде,
  Радарды аспанға бағыттау...
  Бiр қателiк - кездейсоқ ұшып кету,
  Және соққы сөзсiз!
  Бұл шынында да каратэшi қыз. Сөйтiп, артына бұрылып, жалаңаш өкшесiмен тағы бiр баланың мұрнынан теуiп жiбердi . Ол құлап , иiсшiгiнен қанның бұлағын шығарды . Бiрақ ол бiрден орнынан секiрдi. Және қайтадан шайқаста. Ал Доминика оны құлатып жiбередi. Бұл шынымен әйел.
  Добрынья мақұлдағандай басын изедi:
  - Бәрекелдi! Жарайды, сен керемет қызсың !
  Мiне, Доминиканың соққысынан қашып кеткен тағы бiр мықты бала.
  Дәл осы жерден жарыс басталды. Қыз үстiнен тағы бiр жасөспiрiмдi лақтырып жiбердi де:
  Жоғары қоғамның қыздары,
  Мен жiгiттi қатты ұрғым келедi!
  Осыдан кейiн қыз жiгiттердi қайтадан итерiп, оларға көгерiп, соққы бердi. Және бұл өте күлкiлi және күлкiлi көрiндi.
  ұлдарды да құлатып :
  -Сен бiздiң қызсың ! Өте қызу және жауынгер!
  Доминика басын изеп, шырылдады:
  Боксшы қыздың қаны ыстық,
  Соқыр орда бiзге шабуыл жасайды!
  Ол сыбырлап сөйлеп, ұлдарға жоғарыдан кiлегей, қоюландырылған сүт пен балдың нағыз жаңбыры төгiлдi.
  Тағы да балалардың қуанышты күлкiсi. Барлығы айналады және өте салқын және агрессивтi болып жатыр. Және бұл агрессияда күлкiлi сәттер бар.
  Бала ханзада Оеномаус, әрине, ойында. Онсыз адам қалай басқара алады? Ал жас жауынгер өзiнен үлкенiрек және үлкен көрiнетiн баланы өте ептiлiкпен лақтырып жiбередi. Және тағы да жiгерлi лебiздер. Иә, бұл шынымен де қажет жекпе-жек.
  Эномай қолын бұлғап едi, бала кiлегеймен қапталған бәлiштердiң үстiне құлады. Және олар күлкiлi және сүйiспеншiлiкпен жарылып, шашырап кеттi. Сиқырлы ас үйдiң хош иiстерi осындай болды.
  Добрыня күрсiнiп:
  - Мұндай тамақты ысырап ету ұят!
  Доминик күлiп жауап бердi:
  - Бәрi жақсы! Мен көбiрек сиқыр жасаймын!
  Феникс баласы ән айтты:
  Орманның бiр жерiнде сиқыршылар бар,
  Олар шайтанға кафтан тiгедi...
  Айналаға тастар лақтырылды,
  Бiздiң ғажайып ел!
  Осыдан кейiн ол Добрынямен дос болды. Екi батыр жiгiт алдымен бiр-бiрiнiң бетiнен ұруға тырысып, жұдырықтай бастады . Олар оны бiр-екi рет кездейсоқ жүктеп, көгерген жерлер пайда болды. Одан кейiн жекпе-жек жiгiттерi алып, маңдай терiн соқты. Сөйтiп көзiмнен ұшқындар шыға бастады.
  Олар бiр-бiрiн итерiп, бастарын қағып , кейiн төбелес бастады. Ал жекпе-жек өте тартысты өттi. Рыцарь жiгiттерi бiр-бiрiн жаншып, бiр-бiрiн қысып, төбелестi.
  Содан кейiн олар қайтадан бастарын ұра бастады, бұл салқын және қорқытудан гөрi ақымақ болып көрiндi. Бұл көрермен балаларды саңырау күлкiге батыратындай әрекет еттi.
  Доминика қауырсынды қолына алып, ұлдардың жалаңаш өкшесiн қытықтай бастады. Добрынья мен Феникс күле бастады, бұл шынымен де қытықтай және салқын болғандықтан, сiз күлудi тоқтата алмайсыз.
  Маргарита примадонна күлiмсiреп атап өттi:
  - Иә, сен керемет қызсың. Жай ғана шебер ойын-сауықшы. Тағы не iстей аласыз?
  Доминика айқайлады:
  - Иә, жалпы менiң қолымнан бәрi келедi. Сiз мұны бiрнеше рет көресiз!
  Добрынья мен Феникс ажырасып кеттi. Терлеп-тепшiп, мүсiндiк денелерi зәйтүн майын тамызғандай жылтылдап тұрды.
  Маргарита күрсiнiп:
  - Бiзде жеңiс бар, бiрақ бiз күштi жынысты құтқару мақсатына жақын емеспiз. Сары егеуқұйрық бiздiң жауымыз Бастиндаға тиесiлi, ол қайда кеткенiн ешкiм бiлмейдi. Ал бiз бұршақтарды төгiп тастадық. Бекер емес, бiрақ бiз үмiттенген нәтиже жоқ!
  Доминика жауап ретiнде ән айтты:
  Өмiр оңай емес
  Ал жолдар түзу жүрмейдi...
  Бәрi кеш келедi
  Барлығы тым ерте кеттi!
  Бостандыққа шыққан балалардың көңiл-күйi бiрте-бiрте сейiлдi. Ал төбелестер, тiптi әзiл-қалжыңға толы болса да, өшiп, музыканың дауысы азая бастады.
  Сосын кенет шу естiлдi. Дабыл дыбысы естiлдi.
  Жiгiттер мен қыздар бiрден орындарынан секiрiп, қылыш пен найза сап еттi. Олар ұрысқа дайын болды.
  Аспанда айдаһарлар пайда болды. Олар үш басты, жетi басты және он екi басты болды . Олардың саны өте көп болды және үлкен өлшемдi бауырымен жорғалаушылар болды. Әрине, бастар неғұрлым көп болса, соғұрлым үлкенiрек болады. Олардың арасында айдаһарлардың фонында кiшкентай болып көрiнетiн таныс сиқыршы Бастинда болды.
  Доминик ысқырып:
  - Апыр-ай! Әлi бiтпеген сияқты!
  Маргарита жауап ретiнде ән айтты:
  Мен қорғасынды ұстап, кеудеммен құлаймын,
  Жер саңылауларға толы, төбет сияқты...
  Бiрақ мен бұл әлi соңы емес екенiн бiлемiн -
  Соңы тек бастамасы ғана!
  Елу мыңдай жауынгер балалары болды - бұл тұтас әскер, екi жүзден артық айдаһар болған жоқ. Сондықтан жас жауынгерлер қашқан жоқ. Олар күресуге және өз өмiрлерiн беруге дайын болды, мүмкiн, тiптi жеңедi!
  Екi жақ та шайқас, табанды.
  Ең үлкен он екi басты айдаһар күркiредi:
  - Қорықпаңыз! Бiз балалармен ұрыспаймыз! Бiз бейбiтшiлiк пен әдiлеттiлiктi жақтаймыз!
  Доминика айқайлады:
  - Ендеше мұнда неге келдiң?
  Бастинда қатты күлiп жiбердi:
  - Сiздiң басты мақсатыңыз құл балаларды босату емес, Сары егеуқұйрық артефактiсiн алу екенiн бiлемiн!
  Маргарита қарсылық бiлдiрдi:
  - Бұл кедергi емес! Қалай болғанда да, бiз балаларымызды қалдырғымыз келмедi және бiз ешқашан тастамаймыз!
  Айдаһардың он екi басы бiрден:
  "Бiз сенiң асылдығыңды бағалаймыз!" - дедi. Бiрақ Бастинда сiздi ойын ойнауға шақырады. Жеңсең сары егеуқұйрықты бередi, жеңсең төртеуiң мәңгiлiкке оның құлына айналады.
  Сиқыршы Бастинда басын изедi:
  - Иә! Мiне бiттi! Ал, балалар, олармен тым көп әбiгер бар. Төртеуiңiз құлдықта әлдеқайда пайдалы болады!
  Доминика күлiмсiреп атап өттi:
  -Ойын ойнай аламыз. Жоғалған жағдайда, сиқыршы Бастинда бiзге Сары егеуқұйрық артефактiсiн берiп қана қоймай, сонымен бiрге бiздiң құлымызға айналсын.
  Маргарита жалаң аяғын таптап, растады:
  - Дәл осы! Бұл бiзге дәл керек! Бастинда да өз бостандығына қауiп төндiрсе, әдiл болар едi!
  Он екi басты :
  -Солай болсын! Жәдiгер мен бақсының еркiндiгi, төрт маңызды тұлғаның бостандығына қарсы - әдiл!
  Сиқыршы Бастинда қара шашты басын изедi:
  -Жарайды, солай болсын! Мен бұл ойында әрқашан жеңемiн. Тiптi сиқыр туралы бiлiм де оларға көмектеспейдi!
  Он екi басты айдаһар айқайлады:
  - Жеңiлген жағдайда уәделерiңiздi орындаймын деп уәде бересiз бе?
  Бесеуi бiр ауыздан:
  - Бiз беремiз!
  Сиқыршы Бастинда рюкзактарынан төртбұрыштар салынған тақтайшаны алып:
  -Олай болса бастайық!
  Ол тақтаны ашты, онда бiрден фигуралар пайда болды. Бұл дәстүрлi шахматты еске түсiрдi, тек шаршылар екi емес, үш түстi болды: ақ, қара және сұр. Бiзде одан да көп сандар болды . Бұл жерде әзiлкеш, садақшылар мен офицер, генерал, маршал, баллист, күйме тағы басқалар бар.
  Доминика күбiрледi:
  - Иә, мен олардың қалай жүретiнiн де бiлмеймiн! Бұл әдiл емес!
  Сиқыршы Бастинда күлiмсiреп жауап бердi:
  - Сөзiңдi берiп қойдың, шегiнетiн жер жоқ. Ойнаудан бас тарту жеңiлiспен тең!
  Маргарита басын изедi:
  - Мен бұл ойынды бiлемiн! Оның iшiнде фигуралар қалай жүредi! Ендеше ойнайық!
  Сиқыршы Бастинда басын изедi:
  - Жарайды онда! Мұндағы басты фигура - король және бiз мат шыққанша ойнаймыз!
  Жауынгер бала қол шапалақтады. Маргарита сиқырлы таяқшасын сiлкiп тастады, олардың алдынан үш түрлi ұяшықтары бар үлкен тақтаның бейнесi пайда болды. Ендi мыңдаған бұрынғы құлдар оны бiрден көре алды.
  Маргарита атап өттi:
  - Соғыс алдында Ботвинниктiң өзiне қарсы шахмат ойынын жеке болмаса да, бiр мезгiлде өткiзiп, жеңдiм. Бiрақ сегiз жаста КСРО чемпионын жеңу керемет!
  Сиқыршы Бастинда күбiрледi:
  - Бұл мүлдем басқа ойын! Шахмат оған жақын емес едi!
  Партизан қыз басын изедi:
  - Мен бiлемiн! Бұл күрделiрек және одан да көп пьесалар бар, бiрақ мен оны ойнай аламын! Сондықтан бұл сiзге оңай болады деп ойламаңыз!
  Қара шашты бақсы басын изедi:
  - Менiң фигураларым қызыл - олар бiрiншi бастайды!
  Және ол итарқаны алға жылжытты . Маргарита садақшыны қозғалтып жауап бердi. Осындай жайбарақат ойын басталды. Әр жағында жүзден, патшалардан басқа үшеуi де болды. Олардың бiреуi бар және ойын жұппен аяқталады. Бұл әдемi және қисынды.
  Бастинда ойнап күлдi. Содан кейiн алғашқы алмасулар болды. Содан кейiн жылдам әзiлкештердiң маневрлерi. Доминика әзiлкештiң дәстүрлi шахматта патшайым сияқты қозғалатынын, бiрақ рыцарь сияқты соққы беретiнiн атап өттi.
  Иә, қызық. Офицер епископқа ұқсайды, бiрақ патшаға ұқсайды. Ал генерал дөңес сияқты қозғалады, бiрақ рыцарь сияқты соққы бередi. Маршал патшайым сияқты қозғалады, бiрақ тек қана дөңес сияқты соққы бередi. Әрине, ең күштi фигуралар - ұлы Визирлер, олар патшайым сияқты және рыцарь сияқты қозғалады, сонымен қатар соққы бередi. Әрине, патшайымдар бар және олар кәдiмгi шахматтағы сияқты. Садақшылар пешкалар сияқты қозғалады, бiрақ олар диагональ бойынша үш шаршы алға қарай атады, ал итергiштер екеуi ғана. Қарапайым жаяу әскерлер ең әлсiз болып көрiнедi, бiрақ олар соңғы сапқа жеткенде патшадан басқа кез келген бөлiкке айнала алады.
  Күйме ат сияқты жүредi, бiрақ пiлдей соғады. Иә, оның қалай болатыны қызық. Баллиста да бар - ол қарға сияқты қозғалады, бiрақ патшайым сияқты соғады. Кәдiмгi шахматтағы сияқты рооктар, рыцарьлар және епископтар. Бiрақ бiр мүйiздi де бар. Ол патша сияқты жүредi, бiрақ патшайым сияқты ұрады. Және корольдiк бiр мүйiздi. Ол пiл сияқты жүредi, бiрақ бас уәзiр, яғни патшайым мен рыцарь сияқты соққы бередi. Иә, бұл әзiл ойыны емес. Және әрқайсысында үш фигура бар. Және есiнемей бiрдеңе жасап көрiңiз. Ал ендi, Бастинда көбiрек аумақты басып алып, материалдық артықшылыққа ие болған сияқты .
  Ол Маргаритадан әлдеқайда тәжiрибелi екенi түсiнiктi.
  Доминика сенiмдi түрде, дәлiрек айтқанда, ирониялық түрде твиттерде:
  - Атпен жүр! Жылқы!
  Маргарита оны бұлғап:
  - Мазалама! Не iстеу керек, мен iстеймiн!
  Ал партизан қызы өз фигурасын батыл қозғады. Бастинда шабуылын жалғастырды. Шайқас өте қыңыр және аяусыз өттi.
  Маргарита ойында аздап сенiмдiлiк пен байсалдылық алу және шабыттану үшiн ән айта бастады;
  Тiк беткейлердi көтерiп, жоғары қарай көбiктенедi,
  Толқын, мұз бұғаулары мұхитты жойды!
  Сәуле кесiлдi, бұлттар қорғасынға толды,
  Жаңа жел тұманды басып қалды!
  
  Мен сенiмен бiргемiн жағадағы жартаста,
  Теңiздiң толқыны құлағыңызды қытықтайды!
  Күресшi оның мойнын нәзiк қолымен құшақтады,
  Қасиеттi Раббым менiң жанымда тiрiлдi!
  
  Қарлы таулардың шыңдары алтын жалатылған,
  Ал кеудеге маржан көбелектер!
  Алыстан кемелер жүзiп жүрдi,
  Сiз арманыңыздан бас тартып, ұйықтай алмайсыз!
  
  Мен сенi нұсқадым, сүйiктiм,
  Көз жасыңыздан нұрлы көздерiңiз!
  Сенсiз маған дүние де жетпейдi ғой,
  Жүректе дауыл мен найзағай соғады!
  
  Сiзбен бiрге талай даңқтың дәмiн татамыз,
  Ал амбицияға у кiредi!
  Сол құдiреттiң атымен қылышыңды тарт,
  қызмет етуге қуанышты !
  Маргарита тамаша ән айтып, көңiлi көтерiлiп, шешушi шабуылға шықты. Партизан қызы құрбандыққа барудан тартынбады, бiр сәтте күштердiң материалдық тепе-теңдiгi ол үшiн апатты болып көрiндi. Бiрақ мұнда тағы бiрнеше күштi тактикалық соққылар бар және...
  Маргарита бейкүнә жымиып:
  - Шак, Бастинда ханым!
  Ол жабайы жыпылықтап, жан-жағына қарады, ең үлкен, он екi басты айдаһарға жалт қарады. Бұл үлкен класты ұшақтың өлшемi едi , әр қанатының аралығы екi жүз метрдей болды - бұл құбыжық. Таңдалған қыз-актриса Доминиканың феноменальды сиқыры да мұндай алыпты жеңе алмаған шығар.
  Айдаһар көсемi бiр мезгiлде он екi басымен айқайлады:
  -Сен Бастиндтен жеңiлiп қалдың. Сондықтан ұтыстарыңызды Сары егеуқұйрыққа берiңiз - құнды артефакт және жаңа қожайындарыңызға құлдыққа өтiңiз!
  Бастинда күрсiнiп, сөмкесiнен жәдiгердi алып шықты. Күтпеген жерден ол кокос жаңғағындай ғана болды, бiрақ ол ашық, сары жарықпен жарқырады.
  Бақсы оны ұстап тұрып:
  -Ол сенiкi. Мендiкi сияқты, ол ендi сенiкi!
  Маргарита артефактты қолына алып, сөмкесiне тығып қойды. Және ол атап өттi:
  - Бұл жақсы! Ал, сен екеумiз не iстеуiмiз керек, Бастинда?
  Сырттай, әлi жас және тартымды қара әйел жауап бердi:
  - Менiң қолымнан көп нәрсе келедi. Менiң жасым мың жылдан асты. Ал мен саған белгiсiз сиқырлы әдiстердi үйретсем ше? Сонымен қатар патшалықтың басқарушысы болыңыз. Менiң балаларды басқарумен ғана шектелмей, бұл iсте тәжiрибем мол.
  Маргарита иығын көтерiп:
  "Менiң ойымша, мен сiздi жiберемiн, алдымен тек жақсылық жасауға ант бердiм".
  Доминика күбiрледi:
  -Өтiрiк айтса ше? Бiзде адамдар бар, бiлесiз бе. Тiптi Құранда анттың кей жағдайда бұзылатыны айтылған.
  Ал актриса қыз ән айтты:
  Маған сенiңiз, қызметшiлерiңiз құрғап кетедi,
  Сатқын боласың, сатқын боласың...
  Ал осылай ғашық болып ант бергендер,
  Қараңызшы, олар сiздi өлтiредi!
  Маргарита қарсылық бiлдiрдi:
  "Бiздiң бақсылар сөзiн де, анттарын да сақтайды". Ант бұзушы болу - әркiмнен мәңгiлiк қарғыс пен жек көрудi бiлдiредi. Сондықтан Бастинда не берген антын сақтайды, не оны қабылдаудан бас тартады. Сондықтан оның құлдық пен зұлым iстерден мәңгiлiкке бас тартудың арасында таңдауы бар!
  Бақсы бар қара шаш иығын көтерiп:
  - Бұл жерде ойланатын нәрсе бар. Ешқашан жамандық жасама, бұл да өте қиын және әрқашан жағымды емес!
  Доминика ашуланды:
  - Неге бiз үшiн шешiм қабылдап жатырсың, Марго? Оның бiздiң құлымыз болғаны жақсы деп ойлаймын. Сиқырлы және қартаймайтын қызметшi үй шаруашылығында өте пайдалы болады. Ол сiздiң құлыңыз емес, бiздiң ортақ құлымыз болуы керек!
  Батыр бала Добрыня растады:
  - ИА дұрыс! Төртеумiз де азаттығымызды қатерге тiктiк. Ал сен оған жалғыз бұйрық бергiң келедi.
  Бала ханзада Оеномаус былай дедi:
  "Менiң ойымша, оны тек жақсылық жасауға ант берiп, жiберген дұрыс". Нелiктен тағы он бiр жәдiгердi жинап жатқанда, сiзбен бiрге құлды сүйреңiз? Ол жай ғана жүк!
  Добрынья мен Доминика бiр ауыздан:
  - Жоқ, ол бiздiң құлымыз! Ал бiз оны жiбермеймiз!
  Айдаһар басшысы былай дедi:
  - Сiзде екi жақ бар: екеуi екiге қарсы! Мен тиынды лақтыруды ұсынамын. Егер бұл бастар болса, бiз Маргарита қалағанын жасаймыз, егер бұл құйрық болса , бiз Доминика қалағандай жасаймыз!
  Жауынгер балалар бiр ауыздан:
  - Дұрыс! Дұрыс! Дұрыс! Жеребе шешедi!
  Доминика ашуланып күбiрледi:
  -Тиiндi кiм лақтырады?
  Айдаһар күркiредi:
  - Мен!
  Содан кейiн оның құйрығы ауада ұшып бара жатқан күмiс шеңбердi лақтырып тастады және тас төсенiшке құлады. Тиын соғылып, ... Шетiне қонды...
  Алып айдаһар күлiп жауап бердi:
  - Олай болса, мен Бастинданы қызметшi етiп аламын. Ал сiзде олжа ретiнде оның артефактi, сары егеуқұйрық қалды. Айтпақшы, сiз қалағандай!
  Доминика күбiрледi:
  - Ал мотоцикл. Мен осындай флайер алғым келедi.
  Алып айдаһар сыбырлады:
  - Ән айту! Ал бiз айдаһарлар оны бағалайтын боламыз. Егер сiзге ұнаса, сиқырлы ұшатын мотоцикл сiздiкi болады. Әйтпесе ... Сен де бiздiң құлымыз боласың!
  Доминика ашуланды:
  - Демек, менiң бiрде-бiр әнiм ұнамайды деп айта аласыз!
  Бас айдаһар жариялады:
  - Бiз ғана емес, жұртшылықты, оның iшiнде балаларды, бұрынғы құлдарды да соттаймыз!
  Доминика күрсiнiп басын изедi.
  - Онда мен келiсемiн!
  Ал қыз сезiммен, өрнекпен ән айта бастады;
   Барлық патшалар қызғаныш үшiн киiнген ,
  Қып-қызыл, алтын, жақұттағы жапырақтар!
  Кешкi көбелектер ұшқандай,
  Ал желдердiң дауысы керубтердiң мүшелерi!
  
  Ең сәндi тыныштық - күзде кең,
  Қасиеттi шiркеулердiң ағаштары, күмбездерi!
  Кесiлген оюлары бар кез келген бұтақ,
  Шық тамшылары мен баға жетпес тастар!
  
  Шалшық жұқа күмiспен жабылған,
  Ат тұяғының астынан ұшқын шашады!
  Бiр-бiрiңе мейiрiммен қарайсыңдар,
  Ашық аспан астында бақытты ғұмыр кешiңiздер!
  
  Жарқыраған күнде, көйлегiм кең,
  Қайыңдар мен теректер махаббат вальсiн билейдi!
  Тұңғиыққа батқан күндерге қайғымыз,
  Менiмен болған кездесулерден естелiк болсын!
  
  Қыс келедi, ондағы жастық мәңгiлiк,
  Сұр шаш емес, шашта гауһар тастар!
  Бiз барлық достарымызды мерекеге жинаймыз,
  Ал арманды жыр шумақтарымен бiлдiрейiк!
  Дауылды ду қол шапалақтау мен "Браво! Encore!", ондаған мың жұлдыру бүкiл алаңды басып қалды. Бұл өзiнiң примадонна ретiндегi талантын ашқан Доминика үшiн тамаша сағат, жеңiс сағаты болар едi!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"