Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Pasar ExÁmen De Princesa

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Sumaq yachakuq hinaspa cinepi actriz kayta munaq Dominika, pantallapi quyllur kayta musqukun. Ninfa payman hamuqtintaq, munasqanman hina qatikurqan, dragonpa qhapaq suyunpi tukurqan. Dominicaqa pakarqanmi hatun atiykunata, chaymi huk mana reqsisqa onqoy hamurqan imperioman, vecino estadokunamanpas, chayraykun yaqa llapa qharikuna rumiman tukupunku. Huknin aswan kallpasapa qari-warmimanta qhipa representante, duende kamachikuq Oenomaus, wañuyninta tardayta atirqan, Dominica qusqanwan. Hinaspa kunanqa kuska llank"ananku mana entiendey atina onqoypa pakasqa kayninta sut"inchanankupaq, hinallataq tutayaq kallpakunata sut"inchanankupaq.

  PASAR EXÁMEN DE PRINCESA
  
  ANOTACIÓN
  Sumaq yachakuq hinaspa cinepi actriz kayta munaq Dominika, pantallapi quyllur kayta musqukun. Ninfa payman hamuqtintaq, munasqanman hina qatikurqan, dragonpa qhapaq suyunpi tukurqan. Dominicaqa pakarqanmi hatun atiykunata, chaymi huk mana reqsisqa onqoy hamurqan imperioman, vecino estadokunamanpas, chayraykun yaqa llapa qharikuna rumiman tukupunku. Huknin aswan kallpasapa qari-warmimanta qhipa representante, duende kamachikuq Oenomaus, wañuyninta tardayta atirqan, Dominica qusqanwan. Hinaspa kunanqa kuska llank"ananku mana entiendey atina onqoypa pakasqa kayninta sut"inchanankupaq, hinallataq tutayaq kallpakunata sut"inchanankupaq.
  PROLOGO
  Mana ancha rikusqa, mana tupaq sumaq kayninwan riqsisqa, Dominika Delfinovaqa huknin hatun llamkaytam chaskirqa "Emperatriz de Estrellas" nisqapi hatun llamkaypi. Hinaspa kayqa hatun presupuestoyuq peliculam, hatun gananciakunatam prometekun. Manaraq kayta ruwachkaspa, Dominicaqa achka peliculakunapiñam pukllarqan, ichaqa qullqillatam chaskirqan. Sumaq kayninqa admirakuypaqmi karqa, chukchanpas ancha llimpi primavera diente de león colormi karqa, pisi runakunallam creerqaku mana tintekunawan hinaspa barnizwan ruwayta atisqanmanta. Ichaqa chhaynapin karan. Dominikaqa karqan natural, miel rubia, proporciones ideales nisqayoq, hinallataq esculpido aychayoq, allin estiramientoyoq ima.
  Chay sipasqa manaña artes marciales nisqapichu llank"arqan chaypas, ballet nisqapi tusurqan. Hinaspapas payqa usqhaylla, graciayoq, allin coordinación de movimientos nisqayoqmi karqan.
  Ejemplopaq, payqa allintan rikuchikunman acción nisqa peliculakunapi. Imaynan huk sipas angel hina rikch"aynin pakakun maqanakuq-supay.
  Kunanqa zapatonta hurqukuspan kusisqa parqueta phawarirqan, q"ala chakiwan ñanpi pastokunamanta, rumichakunamantapas sumaq siq"ikunata sientespa. Chakinkunaqa mana pantaqmi karqan, seductorataqmi karqan, chaymi sapa kutilla q"ala chakillata, qayllamanta fotota horqoqku, chaymi qharikunata astawan kusichiq. Dominicaqa sumaq chakiyuq kasqanmantam orgulloso karqa, hinaspam chirikama pisi faldayuq karqa.
  Chay ratopin huk sipas qonqaylla ñawpaqenman rikhurimurqan. Ancha wayna, huk runaqa ninman, yaqa sipas. Dominicaqa hatun sayayniyoq, aychasapa, sumaq rikch"ayniyoqmi karqan, uyanqa mana ima huchayoq llañullaña, terciopelo hinaña karqan chaypas, manan sipas ingenua sipaspa uyanmanchu rikch"akurqan. Hinaspa kayqa yachaywasi sipas hina, allin qhapaq p"achasqaña chaypas, kay huch"uy vidriokuna warkusqa, intipi k"ancharishaq.
  Dominicaqa piensarqaraqmi ichapas chaykunaqa chiqap joyakuna kasqanmanta.
  Chay sipasqa huch"uy q"ala chakinta saruykusqa. Hinan qaqa ñanpi puka, morado t"ikayoq bindweed t"ikakuna rikhurimurqan.
  Dominicaqa silbarqa:
  - ¡Ima toqllataq! ¿Qanpas peliculapi actrizchu kanki icha circopichu?
  Chay sipasqa ch"inllamanta kutichisqa:
  - ¡Ñuqa ninfa kani! Manañam tiempo kanñachu explicanaypaq, qatipaway!
  Chay sipasqa mana iñispa makinta mast"arisqa:
  - Allinmi, chayqa... Allin asikuy! Imataq sutiyki?
  Ninfaqa qaparisqa:
  - Marqués de Casandra sutiyuq runa. Hinaspa suficiente rimay, sapa rato kay pachaykipi kayqa hatun, magia kallpatam necesitan!
  Hinaspa allinta, mana ima wawa hina kallpawan, Dominicaq makinmanta hap"iykusqa, kallpawan palmanta siq"ispa.
  Chay kallpasapa hinaspa allin ruwaq cinepi actrizqa chayllam musyakurqa chayna hapipakuyta harkakuyqa mana imapaq valeq kasqanmanta.
  Chay sipasqa, huch"uy, sumaq chakinpa q"ala chaki dedonkunawan, chay anillo rumita muyuchirqan libre makinpa índice dedonpi. Hinaspa chay ratollapi Dominikaqa pukyumanpas urmaykuchkanmanpas hina sientekurqa. Hinaspa ancha sumaq, mana tupaq sientekuymi karqan.
  Chaymantataq tukuy imapas hunt"aykusqa karqan huk llimp"i llimp"i k"anchaywan, chaymi t"oqyachiq hina karqan huk kallpasapa, pukllaq, sapan sumaq sipaspa cuerponpa sapa célulanta.
  . CAPÍTULO No. 1. 1.1.
  Dominikaq q"ala chakichankunan sienterqan uranpi ruphay hawata, chaymi ñawpaqtaqa chayta qhawarirqan. Ñawiypa ñawpaqenpin huk llimp"i llimp"i karqan, kallpasapa llimp"ikuna ñawsayachisqa hina, camarapi llimp"i llimp"i hina. Hinaspapas chay sipasqa manan chay ratochu rikurqan maypi tukusqanmanta.
  Ninfapa llampu kunkan uyarikurqa:
  - ¡Ama manchakuychu! Kunanqa pasanqam hinaspam tukuy imatapas qawankichik.
  Dominicaqa chukchanta chukchuykuspan ñawinta kicharirqa. Q"ala chakichankunaqa aswan q"oñikuytan qallarirqan. Q"ala, sipas hina suelakunaq uranpin imapas ruphashasqa, chawpi p"unchaypi Sahara rit"i hina. Dominikaqa q"ala chaki phawayqa anchatan munarqan. Astawanraqmi pantalla pruebakunapi acostumbrakuptiy.
  Sipas kashaqtinmi nirqanku partidomanta inteligencia nisqapi llank"ananpaq.
  Arí, guerrapiqa sipaskunaqa q"ala chakillan puriqku chiri killapi, zapatokunata cuidana kasqanrayku, admirakuypaqmi, unayta purispaqa aswan facilraqmi.
  Hinaspa tukukuypiqa pusarqanku warkunankupaq, q"ala chaki rit"ipi. Kayqa Zoya Kosmodemyanskayapa estilonpim kachkan, Dominikallam rubia hinaspa aswan sumaqllaña, hinaspapas encanto naturalniyuqmi. Hinaspapas asirikuspa yuraq kirunkunata q"alata horqospa, natural perlasmanta ruwasqa hina, techota bisagrankunamanta llapanta horqon.
  Hinaspa kaypi suelakuna ruphapun, hinaspa imaynatapas ruphay. Mayo killapin Moscú llaqtapi q"oñi karqan, ichaqa manan q"oñi nispaqa niyta atiwaqchu.
  Hinaspa kaypiqa, maypipas Arabia suyupi chawpi p"unchaw hina. Chaypiqa aswan ruphayraqmi. Huk kutinmi Emirates llaqtapi huk peliculata grabarqan, chaymi rit"i patapi q"ala chaki purinan karqan. Naturalmente, tutamantan, tutapi rit"i aslla q"oñikuqtin, ichaqa ruphayllaraq kashaqtin, chakintaraqmi Vaselinawan wirarqanku mana sasachakunanpaq.
  Ichaqa chay llaqtapi wawakunaqa q"ala chakillan phawaykachanku, wakcha runakuna ukhupipas, hinaspan asikunku, huch"uy kirunkuta rikuchispa, mana allintachu sientekunku.
  Chiqapmi ñawinpa llimpiynin sayarurqa, chaymi Dominicaqa llaqtapa plazanpi kachkaqta qawarqa. Sumaqchapa chakinpa uranpi kaq rumikunaqa naranja hinaspa morado colorniyuqmi karqa. Hinaspa muyuriqninpi wasikunaqa hatun sayayniyuq, ancha sumaq, San Petersburgo llaqtapa chawpinpi hina, chaypim ñawpa pachakuna waqaychasqa kachkan. Kayllapim wasikunaqa aswan hatun hinaspa aswan kawsaq, colorniyuq, qhapaq, lujoso hinaspa elaborado.
  Hinaspapas kanmi askha qori raphi, mana iskayrayaspa ñawiman kusichiq. Hinaspapas callekunapin askha sumaq sipaskuna kashan. Paykunaqa, q"ala chaki, sumaq rikch"ayniyuq, q"illu, aychasapa chakikuna llimp"ispa, Dominicata, sumaq rikch"ayniyuq marquesa-ninfanta ima muyuriyta qallarirqanku.
  Sipaskunaqa llapallankum, mana imapas saqispa, sumaqllaña, wayna, qala chaki, ichaqa joyayuq karqaku. Wakinqa aswan valorniyoq rumikunawanmi alhajayoq kanku, wakintaq pisilla. Achka sipaskunam yuraq, pisi tunicayuqlla kasqaku.
  Dominikaqa repararqanmi esclavokunaqa ñawpaq tiempomanta peliculakunata ruwaqtinku chhaynatan rikch"akuqku.
  Ichaqa , manan llapa sipaskunachu runa karqanku. Wakinqa lince hina rinriyuq, wakintaq atoq siminniyuq. Askha sipaskunan aswan huch"uylla karqanku, Marqués de Cassandra hina, sipaskunalla, ichaqa huch"uy chakiwan pavimentota mana llamispa phawaykuspa kuyurqanku.
  Huk entero reino sipaskuna, mana manchakuspa rupay pavimentota, q"ala, rosa talonkuta qawachispanku.
  Hinaspa Dominicata, marquéstapas anillowan muyurirqanku, hinaspa asirikurqanku, ch"inlla rimaspa.
  Chay sipaskunaqa ancha sumaq q"apaytan lloqsimurqanku wayna, aychasapa cuerpokuna
  de la feria, ancha chaninniyuq q"apaykunawan chaqrusqa.
  Wakinpa makinkupipas armakunayuqmi kasqaku. Astawanqa arcokuna, sumaq rikchayniyuq ballestakuna, espadakuna, sablekuna, puñaladas hinaspa flechakunapa quivers.
  Anchatan yuyarichirqan extrakunata huk fantasía peliculata filmanankupaq, admirakunapaqraqmi askha mana pantayniyoq, kurkuyoq, atlético sumaq kaqkunata huk cheqasllapi huñuyta atisqanku.
  Yaqa llapan sipaskunaqa yaqa q"alaraqmi karqanku, ñuñunkupas, caderasninkupas ancha chaniyoq rumikunamanta ruwasqa joyakunawanmi qatasqa kasqa.
  Yaqa chunka iskayniyoq sipaskunan qonqorikurqanku, paykunan hap"irqanku platinomanta llimp"i llimp"i jarrakunata, imaymana mikhuykunata, frutakunatapas qorimanta bandejakunata hap"ispa.
  Dominikaqa pantasqallañam qaqchaparqa:
  - ¿Imatataq ñuqamanta munanki? - Hinaspa aswan confianzawan yapaykusqa. "Tiempoyki kan chayqa, extrasniykikunapi rikhurinaypaqmi listo kasaq, allinta pagawaylla", nispa.
  Ninfa marquésqa asirikuspa kutichisqa:
  - Yaqachus hina ¿kay pelicula kananpaq yuyaykunkichu? Manan, kayqa Duende- Dragon Imperio !
  Dominiqueqa asikuspanmi saltarqa. Talonkunam mana khuyapayakuspa ruparurqa. Sudorpa perlasnintam kuyuchirqa. Bueno, rupaymi. Imaynan Arabia ch"inneqpi hina. Admirakuypaqmi imaynatas kaypi sumaqchakuna q"ala chaki purinku, manataqmi qaranpas intimanta qaranchu.
  ¿Maypitaq payqa kachkan? Sut'inmi mana Rusia suyupichu...
  Dominicaqa hanaq pachata qhawarispa silbarqan. Hanaq pachaqa q"ello, mana ancha rikusqa phuyukuna naranja, askha k"anchaykunapas huk kutillapin karqan ... Mana admirakuypaqchu ancha ruphayqa. Astawanpis, chay k"anchaykunaqa ancha sumaq rikch"ayniyuq, k"uyuyuq utaq waqrayuq...
  Dominikaqa onqoshasqantan yuyaykurqan. Imaynan, kay hinatan runakunaqa locoyanku. Sumaq uyanqa q"iwisqa, q"illuyasqa.
  Payqa kuyurirqa, ichaqa iskay rinriyuq duende sipaskunam yanaparqaku. Sumaq qhari warmiq representantenkunan t"aqanakurqanku, yuraq, translúcido túnicayoq sumaq warmikunataq sipaskunaq q"ala, ancha sumaq aychasapa cuerponkupi ukyanawan vasonkunata apamurqanku. Hinaspan qori mankakunaman esmeralda vinota hich'aykurqanku.
  Dominikaqa munapayaywanmi ukyaq. Hinaspapas chay vinoqa mana costumbrasqankuman hina misk"i, sumaqllaña kasqanmantan sientekurqan, kallpapas, kallpapas, kallpapas chay ratollan venankunapi puririrqan.
  Hinaspa sipaspa q"ala chakichankunaqa manan anchatachu rupharqan, otaq aswan allinta nisunman, sumaq q"oñikuytan sienterqanku, muyuriqninkupi q"oñitaqmi allinman tukupurqan, mosqoypi hina.
  Dominiqueqa kuyurispan quri raphi colorniyuq umantapas kuyuchirqa, qaparispan:
  - Allinllachu puñuq runakuna!
  Hinaptinmi sipasqa utqaylla corregikurqa:
  - ¡Kusikunin wawqeykunata, aswan allinta nisunman, panaykunata yuyaypi tupaspa!
  Sipaskunaqa makinkuta t"aqllakurqanku. Hinan coropi takirqanku:
  - Kusisqa kayta munayku,
  Qamqa suyakuyniyku kanki, creeway...
  Huk pachakunaman riq ñankuna - .
  ¡Punkuqa kicharisqañam karqa!
  Marqués de Cassandraqa umanwanmi nirqa:
  - Arí, yanapawanayku tiyan. Hinaspapas chaymantaqa hatun premio kanqa.
  Dominicaqa aychasapa hombronkunata kuyurichispa admirasqa tapusqa:
  - Hinaspa, ¿imaynatataq yanapaykiman?
  Ninfa sipasqa imatapas niyta munaspa, huk trompetapa waqaynin, raprakunapa qapariyninpas uyarisqa. Llapan askha representantekunan huk kutillapi qonqoriykukuspa respetowan k"umuykukurqanku.
  Marquéspas Dominiqueta tanqarqan:
  - K"umuykuypas.
  Chay sipas actrizqa musphasqa tapusqa:
  - ¿Imapaqtaq?
  Ninfa sipasqa qaparisqa:
  - Dragón Duquesa tupasunki. Dragonkunan kamachiwanchis imperionchista. ¡Hamuy, huk qonqorillapi!
  Dominicaqa decidikurqanmi hatunchakuyninta mana p"akinanpaq. Manchakusqaña chay rupha pavimento q"ala qonqorinta ruphachinanta chaypas, broncemanta broncemanta bronceasqa. Ichaqa sut"itan rikukun qaran aswan kallpayoq, manaña sinchitachu sensitivo. Sut"inmi kaypi runakunaqa q"ala chaki rinku manan wakcha kasqankuraykuchu. Ichaqa aswan hatun razonkunarayku chaykunatan sut"inchanaraq.
  Hinaptinmi kikin dragón duquesa rikurirurqa. Kimsa umayuq uywa, ancha llimp"i llimp"iyuq, pillpintu hina. Hatun, allin maqanakuq hina, ichaqa manan manchakuypaqchu ni imapipas, otaq mana manchakuypaqchu pay kaqtinqa.
  Umakunaqa huch"uyllamanmi rikch"akurqan, huch"uy ichaqa k"ancharishaq coronakunan llimp"iykusqa.
  Warmi dragón phawaykachaqtinmi raphranpa uranpi sipaskunaqa qarankuta lila colorman cambiarqanku , chaymantataq esmeraldaman. Kayqa sumaqmanmi tukupun.
  Dominicaqa layqasqa hinam karqa. Kaymi karqan ñawpaq kuti cheqaq dragón cheqaqpi rikusqan. Arí, peliculakunapiqa, chiqapmi, computadorapi gráfico nisqawan allin dragonkunata ruwanku. Ichaqa kay dragónqa cheqaqmi, ancha sumaqmi, graciosotaqmi.
  Uma, chawpipi kaq, tapusqa, kunkanqa ancha sumaqllaña kasqa:
  - ¡Ancha kusisqam kachkani qamta rikuspay, Pachamamamanta invitasqanchik!
  Dominicaqa asirikuspa kutichisqa:
  - ¡Hinaspa ancha kusisqa kani qantapas rikuspa!
  Dragon Duquesaqa umanwan rimarispan hinalla rimarirqa, paña lawpi umaqa rimachkasqañam:
  - Invitarqaykiku imaraykuchus venasniykipi purin kikinpa yawarnin, manan yachanichu pi, pichus chaypi tiyashan, manan yachanichu maypi!
  Dominika Delfinovaqa huknin q"ala, cincelasqa chakinta hukninman maqchikuspan mana allintachu nirqan:
  - ¡Imaynan, manan entienderqanichu!
  Lloq"e ladomanta dragón duquesaq umanmi mana manchakuspa kutichisqa:
  - Hinaspapas manam ñuqaykupas kaytaqa entiendeykuchu. Ichaqa imaynaña kaqtinpas, ¡chayna manchay sasachakuyniyoqmi kanchis, chaymi unupi chinkaykuq runakuna hina kanchis, pajamanta hap"ipakuspa!
  Dominicaqa q"ala, ancha seductora chakinta sellaspa takirqan:
  - Hap'iykuway, paja, hap'iykuway, .
  Chunka pichqayuq puntokuna wayra-para muyuriqpi kaptin...
  Elfokunaq awqankunata llik"iy, .
  ¡Destinoqa kaynatam wischuruwan kawsayniypi!
  Tukuy rikchaq sipaskunam makinkuta t"aqllakuqku, chaymi ancha kuyayllapaq hinaspa quñillaña karqa.
  Chawpi umalliq yapamanta rimarirqa:
  - Chaymi, huk mana riqsisqa unquyniyuq kanchik. Aswan kallpasapa qari-warmimanta representantekuna, elfokuna, runakuna, trollkuna, hobbitkuna, vampirokuna, gnomos hukkunapas universonchispi tiyaqkunapas, mana yachasqa razonkunaraykun rumiman tukupuyta qallarirqanku, huk kutillapitaqmi thuñikuyta qallarirqanku. Llaqtanchispiqa orcokunamanta, gnomosmanta t"aqakuspaqa, chunka iskayniyoq kutitan aswan pisi qharikuna karqanku warmikunamantaqa, kunanqa yaqa llapanpin chinkapunku! ¡Arí, ¡kayqa llakikuypaqmi!
  Dominikaqa asikuspanmi qaqchaparqa:
  - ¡Kayqa ancha sumaqmi! Mana chayqa manan kanchu kay chukchasapa, millay qharikunamanta lloqsiy! Hinaspa aswan allinqa, aswan millay runa, manka wiksayuq , calvo umayuq, arrugayuq kaptinqa, aswanmi qamman hapipakun.
  Huknin elfon hark'akurqan:
  - ¡Manan kanchu manka wiksayuq, arrugayuq, calvo elfokuna! Manataqmi barbayuqpas, bigoteyuqpaschu kanku.
  Dominicataq niran:
  " ¡ Astawanpis, ¡aswan chaninniyuq kay wayna-sipaskunawan chaqrukuyqa!", nispa. Manataqmi pasajetapas permitinkuchu. Ancha sayk'usqañan kashani kay fanskunamanta. Hinaspa qanpas, Diosman gracias, manan kay munapayayniyoq, sudorniyoq, millay qharikunayoqchu kanki, hinaspan samariyta atinki, samariyta ima.
  Kimsantin dragón umakuna huk kutillapi t'oqyamurqanku:
  - ¡Mana qharikunayoq pachaqa wañunanpaqmi condenasqa! Kay pacha planetapi runakunawan tupachisqaqa, ancha unaytam kawsanchik, aswantaqa dragón nisqakuna. Arí, aburrido mana qharikuna kaqtin, manataqmi universopiqa kanchu hukllachakuy mana aswan kallpasapa qhari warmi kaqtinqa.
  Sipaskunaqa aprobacionwanmi qaparirqaku. Hukninmi qaqchaparqa:
  - ¡Llapa runanchikkunaqa sumaqmi! Ñawpaq pacha , waranqa waranqa watakuna ñawpaqta, runa ayllu qharikuna chukchayuq, calvo, arrugas, wiksayuq, kunan ichaqa llapanku wayna, sumaq, kurkuyuq, sumaq q"apayniyuq, elfokuna hina!
  Dominikaqa asikuspanmi ñawinta chukchuykusqa ... Chaymantataq kutichisqa:
  - KUSA! Ichapas iskay kimsa killamanta qarikunata faltayta qallaykusaq. ¿Manachu entiendeni imaynatas yanapaykiman?
  Dragon duquesa paña umantaq kutichisqa:
  - Chiqap rimanapaqqa manam ñuqanchik kikinchikchu kaytaqa yachanchik. Ichaqa huk universomanta kawsaqpa yawarninmi kanki, chaypin llapa tiyaqkuna mana iskay qhari-warmichu kanku, imaynan kay Pachapi kanchis hinata, aswanpas kinsa. ¡Hinaspapas ichapas kayqa yanapawasun qarinchikkunata kutichipunapaq!
  Dominicaqa chhaphchikuspan repararqan:
  - Kimsa warmiyuq kawsaqkuna? Arí, ciencia ficción nisqatam ñawinchani, kayqa teóricamente atikunmi!
  Ninfa sipasqa umanwanmi nirqa:
  - Arí! Chay onqoyqa manan paykunata llamiykurqanchu. Ichaqa, ¿pitaq garantizanqa mana huk infección rikurimunanta, chaymi allin qari-warmita rutunqa? ¡Hinaspapas aswan mana allinraqmi kanman! Hinaspapas mana aswan kallpasapa qhari warmi kaqtinpas, sichus huk agresor universonchisman haykumun chayqa, manan chansayoqchu kasun kutichipunanchispaq.
  Chay sipas actrizqa umanwanmi nirqa:
  - KUSA! Qankunawanmi khuyapayaykuni. De paso, ¿kay Pachamamaman hamunmanchu?
  Dragon duquesapa lluq'i umanmi takyachirqa:
  - Arí! Bastante posiblemente. Chaymi ama piensaychu huk favorta mañakususqaykita. Sullk"a wawqeyki kan, payqa peliculakunapipas actuan. ¿Munawaqchu kay wayna rumiman tikrakuspa ñut"u allpaman tukunanta?
  Dominicaqa phiñasqa q"ala chakinta takaspa phiñasqa nirqan:
  - ¡Achkatam ñuqamanta yachanki!
  Ninfa sipastaq kutichisqa:
  - Wakin kutiqa planetaykimanta peliculakunata qhawayta munayku. Internetmantapachan uraykachiyta atikunman, chaypaqqa manan hatun gastokunatachu necesitakun magia nisqa kallpata. Chayraykum qamtapas rikurqaykiku. Hinaspa alto hadakuna sienterqanku auraykita mana tupaqninta, hinaspa wawqeykita rikurqanku, paypas chaymanta huk pedazota hap"in, manan yachanichu pitaq!
  Dominicaqa silbarqa hinaspa qaparirqa:
  - ¡Segurota yachani tukuy mana atikuq kaqkuna atikuq kasqanmanta! Ichaqa , ¡ aswan allinmi kanman mana chaypi estudianaypaq!
  Marqués de Cassandra sutiyuq runam nirqa:
  - Chiqaptaqa, kaytam ruwanayki. ¡Estudiay, estudiay hinaspa hukmanta estudiay!
  Estudiante sipasqa mana kusisqachu qaqchaparqa:
  - ¿Imapaqtaq kayqa?
  Chayllam dragón duquesapa kimsa umankunaqa sincrónicamente hinaspa armoniosamente rimarqaku sumaq kunkankupi:
  - ¡Manan imatapas yachankichu magiamanta, layqakuymantapas! Hinaspapas hatun yachayniyoqmi kanayki, yanapawanaykipaqpas. Huk kuti Dularis Imperial Dragon Academy of Dularis nisqamanta lluqsispaykiqa , ñawpaq mana riqsisqa atiyniyuqmi kanki, chaykunam layqa princesapa coronanta churakunaykipaq saqisunki. Hinaspa kay casollapin atiwaq, otaq aswan allinta nisunman, huk huch"uy chansatapas tarinki aswan kallpasapa qhari warmiq representantenkunata ukhu pachamanta kutichipunaykipaq.
  Dominicqa silbakuspanmi nirqa:
  - ¡Ay, mana gustawaqniyqa estudiaymi!
  Chiqamanta, payqa gustarqa tusuyta, saltayta, peliculakunapi actuayta ima. Hinaspapas anchatan munakurqani. Ichaqa estudiasqanmi sasa karqan. Payqa pagasqa departamentopipas matriculakurqanmi, chhaynapi pisi kallpawan diplomanta chaskinanpaq. Chiqamanta, kayjinamanta aswan facil.
  Dominicaqa manan imapipas chay academiaman haykunmanchu karqan mana modapichu kanman karqan mana hatun yachayniyoq kaspaqa. Chaymantapas, millonario runakunapas manam casarakunqakuchu mana diplomayuq sipaswanqa.
  Ichaqa oligarcawan casarakuy, atikusqanman hina qhapaq hinallataq, kaq pachallapi, aswan allinqa machu, onqosqa, llapanpi kuraq. Hinaptinqa chaymanta lluqsiy, millonario viuda kay hinaspa kusikuynikipaq kawsakuy.
  Hinaspapas qan kikiykipas peliculaq guionkunata qelqay. Payqa huk yuyaytapas hap"irqanmi. Hinaspa payqa umalliq ruwaypi kachkan. Palpatine kamachiq hina , icha aswan allinta nisunman, yana espiritun huk clona sipasman astakuspa musuq imperiota paqarichiyta qallarirqan atipaykunawan.
  Arí, chayqa ancha allinmi ! Ichaqa imaynaña kaqtinpas umalliq ruwayninqa manan millaychu karqan, hatun qolqe hinan asnarqan. Ichaqa ... Kunanqa, payqa huk llallinakuymanmi tukupun . Hinaspapas aswan pisi munasqanman hinan ruwanan kanqa - ¡estudia!
  Dominicaqa khatatataspa tapusqa:
  - Mana munaspaqa ¿imataq kanman?
  Muyuriqninpi sipaskunaqa mana kusisqachu qaparirqanku. Hukninmi qaparirqa:
  - ¡Talonninpi disparay!
  Dragon Duquesa Kimsa Umakuna kutichisqa:
  - Manam derecho moralniyuqchu kayku obligasunaykipaq. Ichaqa, kay pacha planetamanta hurqusunaykipaqqa, achka chaninniyuq magia kallpatam necesitarqaku. Hinaspa kutimuy, kutimuyta munanki chayqa, kaypi puriyta pagay, ukyasqayki ancha chaninniyuq vinota, kutimunaykipaq boletotapas.
  Dominicaqa qaparisqa:
  - ¡Manan chaninchu mana ruway munasqaymanta cobraway! ¡Mana munasqayman hinan kuyuchisqa karqani!
  Warmi dragónpa chawpi umantaq kutichisqa:
  - ¡Qanmi kanki ñoqayku, ichapas, huknin qhepa chansayku! Cheqaqtapunin wawqeykiwanqa kallpachakuwaqraq, ichaqa payqa waynaraqmi, chaywanpas qhari, paypas ñut"u allpamanmi tukupunman.
  Dominiqueqa sinchi phiñasqa qaparirqan:
  - ¡Ama wawqiyta llamiychu! ¡Manan paypa ruwayninchu!
  Dragon Duquesataq insinuacionwan tapusqa:
  -¿Princesa kanaykipaqchu estudiayta munanki? Piensariy ima oportunidadkuna tarinaykipaq. Manan machuyankichu, askha waranqa watakunan kawsanki, yaqapaschá aswan askharaqraq sichus aswan ñawpaqman puriq magiata chaskispa mana wañuq diosman tukunki chayqa. ¡Hinaspa kamachikuqkuna, qhapaq suyuykipas kanqa!
  Dominicaqa sinchita samaykuspanmi ruegakuspa nisqa:
  - Asllata yuyaymanasaq.
  Chay marqués sipasmi takyachirqa:
  - Arí, chaypi yuyaymanachun. Payqa kay pachanchistan aswan allinta reqsinan. Chayman hina ruwakuchun hinaspa yuyayninman kutimuchun. Hinaspapas allintan decidinqa.
  Dragon Duquesaqa kimsantin umanwanmi afirmativamente umanwan nirqa:
  - Llaqtata purichun. Hatunmi hinaspapas sumaqllañam. Payta qawachiy, Cassandra, qam sipaskuna ñanta quychik. ¡Ama chaqrukuychu!
  Chay chanin warmiqa t"aqanakurqanmi. Ninfa marquésqa bandejamanta pizzaman rikchakuqta hurquspan Dominikaman quykurqa:
  - Kaypi, mikhuy! Aswan kallpayoqmi kanki.
  Túnicayuq sipasmi platinomanta ruwasqa jarramanta quri copaman vinota hich"aykusqa, rosaña . Dominikaqa cuidadowanmi chay pizzata huk picayta hap"irqan. Sinchi sumaqmi rikurirqa, chaymi sipasqa mikhuyta qallaykurqa , aswan confianzawan, hinaspam vinowan mayllakurqa, chayna miski hinaspa asnaq.
  Chay qhepamanmi Dominicaq sonqonqa sinchita wicharirqan. Hinaspa takirqan:
  Yachachiqkunap quynin, .
  Paykunaqa ñuqawanmi tiempota pasarqaku...
  Paykunaqa yanqapaqmi yachachiwarqaku...
  Hinaspa chaymanta estudiante sipasqa manan tarirqanchu allin rimata, sumaq umanpi llimp"iqtaqmi ancha vulgar hinallataq mana allinchu rikch"akurqan.
  Kuska rirqanku, ninfataq makinmanta pusasqa. Aswan umallamanta aswan pisi hinaspa aswan llañuña karqan chaypas, kallpasapa, hatun sayayniyoq, chhayna aychasapa Dominikamantaqa.
  Iskaynin sipaskuna q"ala chakinkuta saruspa wayna gacelakunaq usqhaylla purisqankuman hina kuyurqanku.
  Muyuriqninpi wasikunaqa ancha sumaqmi karqa . Kay Pachapiqa manan mayqen llaqtapas chhayna sumaqqa karqanchu. Kaypiqa t"ikakunapas wiñachkasqa, chaymi hatun, k"anchariq, q"apayniyuq ima. Kay llaqtapi tukuy imapas sumaqmi karqa, sumaqllañataqmi karqa.
  Hinaspa achka sipaskuna. Ancha sumaq p"achasqa , otaq, aswanpas, aswan modesto, wakin sipaskunapas callekunata mayllakuqku. Ichaqa llapa runan wayna, mosoq, sumaq, q"ala chaki.
  Dominicaqa musphasqa tapusqa:
  - ¿Imanasqataq mana zapatota churakunkuchu, nitaq chanclastapas churakunkuchu?
  Marqués de Cassandrataq asirikuspa kutichisqa:
  - Kaymi kay planetapa magian. ¡Yanapawanchismi wiñaypaq wayna-sipas kananchispaq, magiata wikch"unapaq, q"ala chaki dedonchiskunatapas maqanakuypi utilizasunman!
  Chay sipas artistaqa asikuspan repararqan:
  - ¡Kayqa ancha sumaqmi! En general, ancha huch"uyllaraq kashaqtiymi p"enqakuq kani q"ala chaki puriyta, imaraykuchus creerqanin kayqa sinchi wakcha kaypa señalnin kasqanpi. Ichaqa chaymantam peliculakuna qawayman yachapakururqani. Chaymantapas, warma kasqaypi Espartacopa ñañanta, utaq imaymana partidukunata pukllachkaptiy, suelakuna aswan achkallaña kanan karqa. Chayqa gustawarqanmi. Ichaqa q"ala chaki Moscú llaqtapi purinki chayqa, yuyay onqosqa runawanmi pantanki, ¡callekunapipas nishutan infección, qhelli ima kashan!
  Ninfa sipasqa umanwanmi nirqa:
  - Arí - chayqa entiendenapaqmi! Astawanpis, mana zapatoyuq phawayqa aswan ágil, imaraykuchus juk maqanakuq runap qaranqa aswan kallpayuq aswan chaninniyuq botas suelamanta, chanta elástico, flexible chanta cargado magiawan!
  Paykunaqa huk ladomanmi astakurqanku. Qawakuwaqmi mayna alto, Ostankino TV torrepa torre hina, chay fuentepa jetkuna kallpanku. Chaymi paykunaqa phawarinku, física nisqapa kamachikuyninkunapa contranpi . Hinaspapas kikin jet nisqakunaqa askha colorniyoqmi. Mayna sumaqmi kayqa.
  Hinaspa, ¿ima palaciokunan muyuriqpi kashan? Mayna lujoso tukuy imapas kaypi kachkan. Hinaspapas chay estatutoqa manan qorillawanchu llimp"in, aswanpas wakin k"anchariq, naranja metalkunawanpas, chaytaqa manan kay Pachapi mana reqsinkuchu.
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  - Llaqtaykiqa cuento hinam. Hinaspa sipaskunaqa ancha sumaqmi, cheqaq paraiso hina, manataqmi inventadochu, ñoqanchis hina!
  Cassandraqa asikuspa tapusqa:
  - ¿Imaraykutaq yuyanki paraisoykiqa ruwasqa kasqanmanta?
  Chay sipas artistaqa allin yuyaywanmi kutichirqan:
  - Imaraykuchus payqa churanakuq sut"inchaykunayuq. ¡Huk religionmi hukta nin, huk religiontaq hukta, kinsa kaqtaq contranpipuni!
  Ninfa marquésqa umanwanmi nirqa:
  - Arí, yachani! Internetnikita qhawarqani. Pachamamaman puriymantaqa aswan facilmi. Aswan sasan, chaymi simple elfokuna, trolls runakunapas chayman seqaspa peliculata qhawayta atinku. Tukuy sumaqllaña kay magia pachawan, ñuqayku, llakikuypaq, mana kay Pachamamapi runakuna hina ñawpaqman puriq tecnologiakunayuqchu kayku. ¡Magiapi amawtakuna kankichik, ichaqa tecnologia wiñachiyniykuqa congelasqañam kachkan!
  Dominicaqa musphasqa tapusqa:
  - ¿Imaraykutaq tecnologiata congelarqanki?
  Ninfaqa kunkanta uraykachispa kutichisqa:
  - Manam ñuqanchikchu. Kaykunaqa dragonkunam. Yaqachus hina mana munankuchu atiyninkuta pisiyachiyta. Aunque, claro, permitiwanchis normalta kawsananchista, wakinpaqtaq lujosoraq, ichaqa ... ¡Ama chaymanta rimasunchu!
  Hinaspa yapamanta huk samay karqan. Chay lujo muyuriqpiqa, sut"inmi, super. Tukuy imapas ancha sumaqmi, chayna sumaqchasqa, estatuakuna, wasikuna hinaspa yupaychana wasikuna.
  Arí, templokunaqa, cheqaqtapunin imaymana rikch"ayniyoq kanku. Mana wakin rikchakuykunapi Pachamamapi sapa kuti hinachu. Hinaspapas hukniraymi kanku estilonkupi, colorninkupi, formankupipas . Hinaspapas , chiqapmi, sumaq. Kaypim kachkan siqikuna, hinaspa cúpulakuna, hinaspa polígonokuna, prismakuna hinaspa hukkunapas.
  Hinaspapas askha templokunapin aswan sumaq t"ikakunaq t"oqon hina cúpulakuna kan.
  Dominicaqa compañeronta qhawarispan tapurqan:
  - Yachay wasi sipasmanmi rikchakunki ... Ichaqa hayka watayuqtaq chiqaptapuni?
  Cassandraqa asirikuspa kutichisqa:
  - Runakunaqa kay rimayniyuqmi: ¡mana costumbrechu señorata edadninmanta tapuyqa!
  Chay sipas artistaqa tukurqan:
  - Yaqapaschá achka.
  Ninfa sipasqa umanwanmi nirqa:
  - Ichapas! Ichaqa aswan unaytan kawsanchis elfokunamanta, trollkunamanta, runakunamanta, gnomosmanta, vampirokunamantapas. Dioskunapa yawarnin ñuqanchikpi kasqanraykum, paykunawan yawar ayllu kanchik. Puchuqkunapas mana wañuqkunawanmi aswan mana chiqanpi tupan .
  Dominicaqa qaqchaparqa:
  - Llapanchismi Diospa churinkuna, ususinkuna kanchis. Imapas.
  Cassandraqa q"ala chaki dedonkunatan ñit"iykusqa.
  Hinaspa chaymanta huk magia varita ninfaq makinpi rikhurimurqan. Payqa ch"inllamanta susuykusqa:
  - Ukhunpiqa dragón venayuqmi. Kayqa ancha atiyniyuq artefacto, ancha chaninniyuq, pisilla. Ichaqa ancha kallpayoqtaqmi chaypiqa. ¿Qhawachisunkichu chay impactota?
  Dominicaqa qaqchaparqa:
  - Huk serieta qhawarqani huk waynamanta, magia varitawan. Ichaqa chaypiqa kanmi huk llañu wayna , yana chukchayuq, lentesniyuq. Mana wawqiy hinachu - sumaq rikchayniyuq, aychasapa chukchasapa. Por cierto, ¡ñuqapas maqanakuqmi karqani, huk layqapipas!
  Cassandraqa chiqaptam nirqa:
  - Wawqiykita riqsini. Arí, payqa ancha sumaq rikchayniyuq, mana costumbrakuq warmacha. Hinaspapas manan qan hinachu, wawakuna ukhupi karate nisqapi pachantinpi campeón .
  Dominikaqa pisichaspa qaqchaparqa:
  - Qhari wawaña kaspapas, ¡qhari! Ichaqa qharikunapaqqa maqanakuypas maqanakuypas comunmi.
  Ninfa sipastaq kutichisqa:
  - Chunka iskayniyuq kuti aswan pisi qhariyuqmi kanchik warmikunamanta, chay hatun suyukunamanta: runakuna, elfokuna, trollkuna, hobbitkuna hinaspa vampirokuna. Chaymi justo sexopas maqanakunan. Aswanpas orkukuna, gnomos nisqakuna ukhupiqa chunka iskayniyoq kuti aswan askha qharikuna kanku warmikunamantaqa. Chaymi ñawpaqmantaqa imaynatapas facil-llataraq ruwawarqaku. Orcokunawan ñuqawanqa sapa kutim maqanakurqaniku, hinaspam sapo hina wicharirqaku calambreman , kunanqa yaqa manañam pipas kanñachu maqanakunankupaq. Warmikuna orcokunaña chaypas, cheqaqta rimanaypaqqa manan anchatachu. Ichaqa aswan allinmi gnomos , aswanta rikchakunku warmi hobbitkunaman. Kikin gnomos machuyanku, yuraqyapunku, suni barbanku wiñan, ichaqa wañunankukamaqa usqhayllan, llañullataqmi kanku , arrugayoqña kanku chaypas llapa kirunkutan waqaychanku. Hinaspa huk kiruta urmachiptinkuqa, ¡kutin wiñan!
  Dominicaqa umanwanmi nirqa:
  - Waw! Tiburones hinam kanki. Ichaqa huk kutinmi tapurqani, sichus runaqa Diospa rikch"ayninman rikch"akuqman hina kamasqa kashan chayqa, ¿imaraykutaq kirunkuna sinchi pisi kallpayashan. Hinan sacerdoteqa kay hinata qaqchaparqa, aychaqa huchawanmi llasa q"epichasqa kashan, nispa. De paso, wawqeypa kirun urmachisqa kaqtinqa, huk p"unchayllapin cheqaqtapuni wiñarqan. Doctormanraqmi pusayta munarqani . Hinaspa chaymanta yuyayniyta tikrarqani, laboratoriopi rata hina wawata estudianqaku!
  Cassandraqa umanwanmi nirqa.
  - ¡Allinmi! Yachaysapam kanki. Ichaqa manan estudiayta munankichu.
  Chay sipasqa kallpawan umanwan nirqa:
  - Arí! Aburridom. Hinaspapas ... Bueno , manan yachanichu, escritorioykipi tiyaspaqa wasan nanasunki, hinaspan phawayta saltayta munanki!
  Ninfa sipasqa takirqan:
  - Arí, sipaskuna, yachaychis mana llapa runamanchu cram , .
  ¡Anchatan munayman q"ala chakilla runtu chawpinta phawayta!
  Hinaspa chay sumaqllaña casarasqakuna asikurqaku. Kaypiqa aswan karumanmi rinku. Dominicaqa repararqanmi kay Pachapi carrokuna hina mana kasqanmanta. Ichaqa kanmi ancha sumaq unicorniokuna. Anime nisqapi siq'isqanku hina . Hinaspapas simple caballokunaqa munakuyllañan kanku. Hinaspa carro kallpaptinqa cuentoman rikchakun.
  Wakin sipaskunaqa pisqu hinam pawanku. Chiqapmi , pisillam, kaypim qawanki mana llapa layqakunachu ñawpaqman puriq kasqankuta. Manam kanchu mañakuqkunapa chukchunkuna. Aswanpas llaqtantinmi allin takyasqa palaciokuna hina, otaq pukyuyoq huertayoq estanciakunaman rikch"akuq wasikuna hina . Hinaspa imayna hatunmi rikchakun.
  Aswantaqa, Dominikaqa huk pukllaytam pukllarqan - wasi ruwaq. Chaypiqa achkam ruwasqa kanman. Hinaspapas cheqaqtapunin, huk llaqtata hatarichinapaq, chhaynapi llapan imapas paraisomanta cuento hina kananpaq. Kaypipas kaqllataqmi ruwakurqa.
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  - Hinaspa, Pachamamapi hanaq pachaqa mana atikuqchu ninku? ¡Kaytam ninku Pachamamapi llapa religionkuna!
  Cassandra sutiyoq warmin sut"incharqan:
  - Kumunismo nisqamantaqa. Kay Pachapi hanaq pachata prometekuq religionlla. Hinaspa kayqa lógico. ¡Pitaq necesitan hanaq pachapi iñiyta, mana wañuy qhepamanpas, aswanpas en general, kay pacha tukukuy qhepaman, chaytaq en general locura!
  Chay sipas actrizqa arí nisqa:
  - Arí, manan gustawanchu kay pachaq tukukuyninmanta yachachikuyqa! ¡Aswan allinmi qan kikiyki hanaq pachata hatarichiy, manataq tullukunapichu!
  Ninfa marquésqa chirpachikurqa:
  - Ama kallpanchakuychu hanaq pachapi paraiso kananpaq, aswanqa kawsakuy hinaspa kikiykipa kusikuynikita paqarichiy. Hinaspa yachaysapa kay.
  Dominicaqa filosofía nisqawanmi nirqa:
  - Yachanki, imaynatapas, sipaskunalla muyuriqpi kaptin, imapas faltachkaqta sientekunki. Qharikuna peliculakunapipas pisillapi sumaqllaña kaptinkupas. Hinallataq, yaqa llapan qhari wawakunaqa munayllañan kanku, tawa chunka watayoq kanankupaqtaq kallpachakunku mana wiksayoq, iskay chukchayoq qharita maskhanankupaq.
  Cassandraqa asikuspa kutichisqa:
  - Qamqa yachaysapam kanki. Manam rimayniyuqchu kani. Aswan sut"ita rimaspaqa, manan anchatachu ... Ichaqa manan sumaq uyallachu, llañu sayayniyoqllachu qharipiqa importante. ¡Pachamamapi warmikunapas qharipi hukta chaninchanku mana hawa datosmantachu!
  Dominicaqa umanwanmi nirqa:
  - Bueno, arí, exactamente! Hinaspapas qolqetapas. Billeterayki t"ikrakuqtinqa manan chay hinatachu reparakun arrugas, calvo, wiksapas.
  Ninfa kayta repararqan:
  - Qharikunapa rikchayninwanqa manam ima sasachakuyniyuqchu kanchik. Kaypiqa llapa wayramanmi magia hunt"aykushan. Hinaspa qharikunaqa ancha sumaq uyayuq waynaman tukupurqanku, mana allinraqmi runakunaq barbanpas, bigotepas chinkapusqanpas. Chayraykum elfonkuqa rinrinkupa rikchayninwanlla sapaqchasqa kanman. Hinaspa kay ... Allinmi , warmikunaqa yachasqañam. Ichaqa barbapas huk encantoyoqmi. Manam acuerdopichu kani chay sipaskunawan, paykunam barbata millay kaqta hina qawanku.
  Dominicqa asikuspa kutichisqa:
  - Barbaqa alabasqa, honorniyuqmi, ichaqa misipas bigoteyuqmi!
  Cassandraqa magia varitanta kuyuchirqa ... Hinaspa sumaq warmipa makinpi , Napoleonpa cocked sombreronman rikchakuq sumaq torta rikurirqa, rosas, amapola hinaspa pillpintukuna achka colorniyuq cremamanta ruwasqa.
  Ninfa marquésqa aswan llamp"u kunkanwanmi chiqchiykusqa:
  - ¡Prueba, ancha sumaqmi, mana repolloyoqtaq gratis!
  Tapusqa Dominica, qunqayllamanta yuyaymanaspa:
  -¿Imataq kanman qullqitaraq cobrawanki chayqa?
  Chay marqués-ninfa takirqan:
  - Tukuy imamantam paganayki, creeway, .
  Chaymi allin ruwayman punkuta kichariyku!
  . CAPÍTULO No. 2.
  Hinaspa Cassandraqa hukmanta varanta kuyuchirqan, puntanmantataq huk k"anchay mayu phawarirqan, iskay sillakunataq rikhurimurqan cristalmanta ruwasqaman rikch"akuq, huk huch"uy sumaq mesatapas.
  Chay marqués-ninfa nisqa:
  - ¡Tiyaspa mikhusun, culturayuq runakuna hina! Ichapas qampas vinota munankiman?
  Dominicaqa logicamentem nirqa:
  - Achka vinota upyaspaqa upaman tukuwaq. Hinaspapas sut"i, mosoq umayoqmi kanay!
  Cassandraqa mana allintam umantapas kuyuchirqa.
  - ¡Ama manchakuychu! Vinonchispiqa manan huk gramo alcoholpas kanchu. Beneficiokunallatam apamun. Hinaspapas hukninmi kay pachanchispi runakuna mana machuyaspa waranqa watakama kawsanankupaq. Hinaspapas kallpasapa hinaspa ñawpaqman puriq magiawanmi aswan unayta durawaq.
  Chay sipas actrizqa umanwanmi nirqa:
  - Hinaspa hich'ay!
  Ninfaqa varanpa puntanmanta huk vigata kacharirqa, imatapas susurquspan ... Hinaspam rikurirqa llimpi naranja metalmanta ruwasqa copakuna, chaypim imapas q"illu hinaspa burbujayuq imapas salpicarqa.
  Dominicaqa copanmanta pisillata tomaspa repararqan:
  - Ancha sumaq q"apayniyuq vino, simiykita ancha musuq sientechin ...Hinaspa imamantataq ruwakun?
  Cassandraqa sinchitan kutichirqan:
  "¡Dragon Emperador Academia nisqapi estudiaspaykiqa yachankiñam!", nispa.
  Chay sipasqa tapusqa:
  -Maypitaq kikin dragón emperador?
  Ninfaqa suspiran kutichisqa:
  - Paypas chinkarqapun. Kunanqa emperatriz Carolineñam paypa rantinpi kachkan. Dragonkunaqa yaqa kaqlla warmikunam qariyuqmi, runakuna hina. Kaypiqa rikchakuyniyuqmi kanki.
  Dominicaqa qaqchaparqa:
  - ¿Imanasqataq Emperatriz mana kikinmanta chaskiwarqachu?
  Cassandraqa qaparisqa:
  - Bueno, ¡conceitoyuqmi kanki! Huk duquesallam suficiente. Necesitakunqa, kikin hatun Carolinepas chayta chaskinqa.
  Chay sipasqa takirqan:
  - Runakunaqa Reinata admirarqanku,
  ¡Llapan kanchapi kaq qhari wawakunan munanakurqanku!
  Ichaqa ancha valorniyoqmi karqani
  ¡Huk millonario runatan akllarqani!
  Ninfa marquésqa asirikuspa kutichisqa:
  - ¿Qanpa yuyayniykipiqa, waranqa waranqa waranqa qullqikuna mana munasqa runawan kawsanapaq valenchu? ¿Ima nisunmantaq wiksa wiramanta, calvomanta, arrugasmanta, mana allin q"apaymanta ima?!
  Dominikaqa sinchitan qaqchaparqa:
  ñuqapa, huk sipaskunapa kawsayninta waqllichinanpaq ! Otaq camapi chukchaywan asnachisaq!
  Cassandraqa asikuspanmi repararqa:
  - Asichikuq hinam ruwasaq. Allinpa runayachisqanmi kanki.
  Chay sipas actrizqa lógicamente nisqa:
  pukayta munachinku !
  Ninfaqa manan kutichirqanchu, ichaqa platinomanta cucharawan yanapachikuspa tortata mikhuspa q"apayniyoq vinota ukyarqan. Dominikapas kunankamaqa chay mikuywan kusikunanpaqmi tantearurqa. Chaymantapas, sumaq wayrapi puriyqa astawanmi mikhuyta munanki.
  Payqa yuyarisqa chay disparasqankuta. Astawanqa, warma partidukunata pukllaptinku. Chaypin, ejemplopaq, qallariypiqa qhari wawakunapas warmi wawakunapas allintan mikhusqa karqanku manaraq guerra kashaqtin. Hinaspapas ocupasqa guerrapiqa llañuyanankun karqan. Chaypaqqa aswanta phawanankupaq, pisita mikhunankupaq ima yuyaycharqanku. Ñawpaq kaqmi imayna kaptinpas musyakurqa, achka tomakuna kallpaq warmakunawan filmasqa kasqanrayku, iskay kaqmi ichaqa aswan sasa. Mozo-sipas pelicula ruwaqkunan chay puestokunata atacarqanku, paykunallapaqmi mikhunata rantirqanku.
  Chaymantataq hark"arqanku hotelpi tuta samanankupaq, hinaspan huk sapaq cuartopi wisq"asqa karqanku barrakunawan, chaymi rikch"akurqan hatun, común celdaman.
  Dominikaqa manan yarqaymantachu wañurqan, manan munarqankuchu sumaq kaynin desnutrición nisqawan ñak"arinanta, imaynaña kaqtinpas naturalmenten allin ch"aki, manan wirachu ni imapipas, tusuypas aychachantapas cuerpontapas allin formapin waqaychan.
  Ichaqa chay waynakunaqa, sut"inmi, ñak"arirqanku chay conjuntota wawakunaq carcelman tukuchisqankurayku. Hinaspapas karqanmi presokunawan episodiokuna. Iskay kimsa warmachakunaqa umankutaraqmi rutukurqaku, chayqa yaqapaschá mana necesariochu karqa.
  Arí, peliculapi actorpa kawsayninqa manam facilchu.
  Ejemplopaq, Espartaco llaqtapi hatarisqankumanta. Huk hunt"a escuadrón qhari wawakunan q"ala chaki llank"arqanku rumi horqona wasikunapi lomo p"achallapi. Hinaspapas aswan askha tomakunan necesitakurqan. Minakunapa filo rumikunapi q"ala suelawan puriyta kallpanchakuy. Kaypim qari warmakunapa q"ala chakinkuna yawar lluqsiyta qallaykurqa, chakichankupas raqrakuyta qallaykurqa. Hinaspa paykunaqa , cheqaqtapuni, sudorwan maqchisqa karqanku, sayk"uymantataq khatatatasqaku.
  Kay peliculapiqa hatun runaqa kaqllam karqa Espartaco , huk kamachi wayna, paymi, de paso, yuyaycharqan hatariy yuyayta aswan allin ruwaq hinallataq qhapaq gladiadorman, paymi chaskirqan libre kayninta.
  Dominicaqa ñawpaqtaqa warma kachkaspanmi Espartacopa ñañanta pukllarqa, chaynallataqmi qari warmakunawanpas rumi hurquna wasikunapi tiempota pasanan karqa, chaynapi muchuchinanpaq.
  Chaymi yachallarqantaq imachus filoyoq rumikuna, llasa canasta rumikuna ima kasqanmanta.
  Hinaspa chiqaptapuni wichayman wichayman aysanki. Ancha sayk"uchikuqmi, ichaqa kallpaykita yapan.
  Dominicaqa imaymana siq'isqa pilikulakunapim pukllarqan. Huk kutinpas cabina wayna Jimpa ruwayninpipas wakin versión "Isla del Tesoro" nisqapi, chaymi karun canonmanta. Chaypi, wayk'uq llamk'ayninpipas manam huk chakiyuq Qullqichu karqan , aswanpas puka chukchayuq warmim, Morganpa sobrinan.
  Kayqa, chiqamanta, q"uñi. Kikin Dominicapas qari warma hinam karqa, chaypaqqa chukchantaraqmi rutuyta munarqaku. Ichaqa chaymantam chay sasachakuyta allicharqaku pelucapa yanapayninwan.
  Arí, kay ruwayninqa, pipas ninman, pukllaymanta qhawarispaqa allinmi karqan. Ichaqa kikin peliculaqa manan canonmanta aswantachu reqsisqa karqan. Chayqa ima rikchaq infierno basurapas rikurirurqa.
  Sapa kutim mana canon nisqanman hina kaq clásicos nisqakunataqa chiqninakuywan tupanku.
  Marqués-ninfaqa Dominicapa yuyariynintam harkarqa:
  - Yachankim. Unayñam kaypi tiyayku. ¿Manachu ñanman tupanapaq pacha chayamun?!
  Chay sipasqa hombronta kuyurichispa repararqan:
  - Puriq riyta atinki. Kunankamapas achka kallpayuqmi kani.
  Cassandraqa varanta kuyuchispa, kuskan mikhusqa torta, vinoyuq platokuna, hukkunapas chinkapurqan.
  Dominicaqa qaqchaparqa:
  - ¡Imaynan cuentopi hina!
  Marquésqa qaparisqa:
  - Manam! Kayqa manan cuentochu, aswanpas huk magia cheqaqmi.
  Hinaspa iskay representantekuna justo sexomanta ñanpi ch"aqchurqanku. ¡ Dominicapa sunqunmi tukuy sunqunwan kusisqa rikurirurqa ! Payqa anchatam asirirqa. Hinaspapas takirqanmi:
  Ñan, ñan, amiguman rikchakun, .
  Cadena correo ruwasqa facetado aceromanta...
  Hinaspa espadaqa ancha filoyuqmi - chay alabasqa damasco acero, .
  Arí, ¡chay maqanakuypiqa sinchi sasachakuymi kanqa!
  Hinaptinmi Cassandraqa serio qawariywan repararqa, sayarispan:
  - Yachankim! Academiapiqa serio exámenes de entrada nisqakunan suyasunki. Ichapas hereditario layqakunapaqqa facil hina kanqa, ichaqa manan magiamantaqa ima pistatapas tarinkichu.
  Dominikaqa mana allintachu asikuspan hark"akurqan:
  - Manam! Peliculakunapiqa askha kutitan rikurqani magia ruwasqankuta. Hinaspa creeway, ¡imatapas yachanin!
  Ninfa marqués, kunkanta uraykachispa, susurqusqa:
  - ¡Magia varitayta qusqayki! Payqa ancha kallpasapam, dragón venayuqmi. Prueba utilizandolo, ejemplo, conjurar ... Bueno, ¡mana qonqay-mana t"ika!
  Chay sipas actrizqa qhepaman qhawarisqa. Tukuy muyuriqpi, wasikuna qayllapi, kikin callepipas, aswan k"anchariq t"ikayuq t"ika pampakuna, hatun chaniyuq rumikuna hina. Sachakunapipas llimp"i llimp"i t"ikakuna wiñarqan. Chaymantapas wakin t"ikakunapas imaymana colorniyoq, imaymana llimp"iyoq raphiyoqmi kasqa. Hinaspapas mana reqsisqa k"uyukunapas karqanmi.
  Dominicaqa manapuni k"iski hombronkunata kuyurichispa allin serio kutichirqan:
  - Imaraykutaq ima rikchaq qunqaytapas necesitanchik? Kaypiqa achka imaymana t"ikakunañam kachkan, aswan hatun hinaspa aswan sumaq.
  Cassandraqa irónicamente asirirqa:
  - Hinaspa imatataq munanki?
  Chay sipas actriz decididamente nirqa:
  - ¡Aswan allinmi imapas aswan chaniyuq, allin kaqta conjuray! - Dominicaqa q"ala talonninta sellarqan, chaymi llimp"iyuq azulejokuna p"akikuq hielo hina k"irisqa. Layqa kayta munaq warmiqa nillarqantaqmi: "¡Ejemplopaq, ¡aswan allinmi kanman coco hina sayayniyoq diamanteta ruwayqa!", nispa. Kayqa aswan allinmi, aswan allinmi.
  Marquésqa iskayrayaspa qhawarispa tapusqa:
  - ¿Pachamamaman riyta munankichu? ¿Imataq mana gustawanchikchu?
  Dominicaqa irónicamente kaytan repararqan:
  - Kay pachaykimantaqa nisunmanmi Ostap Benderpa nisqan hinata Cáucaso suyupa kayninmanta - ancha sumaqmi - ¡huk idiotapa yuyaynin!
  Cassandraqa asirikuspanmi nirqa:
  - Hinaspa yachaysapa kanki, ichaqa qella! ¡Manan suficiente fanatismoyoqchu kanki, huk jet bulldozer hina metaykiman rinaykipaq, mana sayaspa!
  Chay sipas actrizqa uyata ruwarqan, kayta reparaspa:
  - Manam jet bulldozerkuna kanchu. ¡Al menos kay Pachapi!
  Ninfa marquésqa umanwanmi rimarirqa:
  - Manapaschá. Ichaqa kanmi razakuna tecnológicamente aswan ñawpaqman puriq razakuna runakunamantapas. Ichaqa chaykunaman chayayqa aswan sasaraqmi Pachamamaman chayanamantaqa.
  Dominiqueqa uyanta chukchuykurqa tapuspan:
  - Arí? ¿Atinkumanchu ch"askakuna chawpipi phawayta?
  Cassandraqa mana manchakuspan kutichirqan:
  - ¡Atinkumanmi! Principiopiqa kaytaqa ruwasunmanmi magia nisqapa yanapayninwan.
  Chay sipas actrizmi takirqan:
  Chiqamanta sasan willayqa
  Imataq suyachkan kay sumaq pachapi...
  Puyukunapi phawasun - .
  ¡Quyllur avionman seqaspa!
  Hinan sipasqa decidikuspa declararqan, amenazaq uyanta ruwaspa:
  - ¡Magia varita quway! Hinaspapas allin sandía sayayniyoq diamantetan ruwasaq!
  Cassandraqa imatapas niyta munarqa. Ichaqa raprakunapa qapariyninmi uyarikurqa. Huk dragóntaqmi phawaykachashasqa. Aswantaqa, warmipas. Yaqapaschá chay pukyupa mayunta hapirurqa, chaymi grifopa siminmanta hanaq pachaman altoman lluqsirqa, quri raphiwan rubíkunawan qatasqa.
  Kimsa umayuq monstruoqa manchakuypaqmantaqa aswan sumaqmi karqa.
  Ninfa marquésqa k"umuykusqa. Dominiqueqa pisillatam umantapas kuyuchirqa.
  Warmi dragónqa ñawpaqninkupim allpaman chayarurqa. Chayna hatun monstruopaqmi ancha sumaq hinaspa chuya kunka uyarikurqa:
  - ¿Qanchu kanki chay iskay uya runa, ña mesias nispa sutichasqaña?
  Dominicaqa mana huchayoq asirikuspa kutichisqa:
  - ¡Manan anchatachu munani mesias kayta!
  Warmi dragón musphasqa:
  - Hinaspa, ¿imaraykutaq chayri?
  Chay sipas actrizqa honradamente kutichisqa:
  - ¡Imaraykuchus mesiaskunaqa chakatasqa tukunku!
  Chay raprayuq kawsaqqa rapranta kuyuchisqa. Payqa hatunkunatan hap"in, murciélagos nisqaman rikch"akuq, kinsa colorniyoqlla: puka, q"ello, verde ima. Manañan niyta munanichu, sumaq huñunakuymi.
  Warmi dragónqa chipchiykusqa:
  - Hinaspa chay pachamanta rikunkichu maypichus layqakuna hunt"asqa estafaqkuna, q"otuqkuna ima kanku?
  Dominikaqa asikuspa kutichisqa, ancha yuraq, llimp"iyuq kirunkunata rikuchispa:
  - Ichapas chayna kanman. Ichaqa, wakin profetakunan karqan. Abuela Vanga hina. Imaraykullaraqmi willakusqanqa hunt"akurqan, kamachikuyman hina, retroactivamente.
  Chay marqués-ninfa nisqa:
  - Ancha hatun layqakunapas, layqakunapas hamuq pachata ancha mana sut"itachu qhawarinku. Hinaspapas aswan hatun Dioskunapas manan garantiata qonqakuchu pachak watamanta imakunachus pasananta. ¡Astawanraqmi, waranqa millonpi!
  Warmi dragón llamp"u k"anchayta llimp"ispa chiqchiykusqa:
  - Arí... chaynapi kay planetapi chiqap predictorkuna kananpaq. Hipernoosfera nisqa tensionniykipas hukniraymi ñuqaykumantaqa. Ichaqa, ichapas chayrayku originalidadnikita waqaycharqanki, manataqmi esclavonchischu kapurqanki!
  Dominicaqa huk kutitawanmi kusisqa asikuspa nirqa:
  - ¿Esclavoyki kananpaq? Asikunapaqraqmi. Wiñaypaq wayna, wiñaypaq q"ala chaki.
  Cassandraqa umanwanmi nirqa:
  - Dragon condesaman qawachiy ima ruway atisqaykita. Kallpanchakuy, huk magia varita yanapayninwanpas, huk gota yakullapas urmachinaykipaq.
  Chay sipas actrizqa despreciowanmi chukchuykusqa:
  - Huk sut"u yaku? Arí, kayqa manam imapipas hatunchu. Ichapas aswan allin kanman chaylla huk barril qurita hapiy.
  Dragon Condesa nisqa yuyaycharqan:
  - Munasqanman hina magiata ruwachun. Huk varata quy hinaspa qaway huk hechizollatapas allinta yuyarisqanmanta.
  Cassandraqa asikuspanmi qaparirqa:
  ancha sumaqmi rikchakun ! Qhawariylla. Chay magia varitaqa llumpay atiyniyuqmi, chaymi llaqtata, kawsaqkunata, qam kikiykitapas dañayta atinki.
  Dominicaqa qaqchaparqa:
  - ¡Manan yuyaykusqaykiman hinachu sonso kani!
  Dragon Condesa nisqa yuyaycharqan:
  - Chaypachaqa aswan mana ima mana allintapas, mana ancha atiyniyuqta qusun. Mana chayqa paypas huk uchkuta ruwawanqa.
  Cassandraqa takirqan:
  Layqakuypi rikuchikunanpaq, .
  Necesitanchismi talento...
  Aswan allinmi qampaq kamay
  ¡Hatun diamantekuna!
  Hinaspa ninfa sipasqa q"ala chaki dedonkunata ñit"iykusqa. Huk huch"uy rikch"ayniyoq platino anillun rikhurimurqan. Cassandraqa chakiwanmi maqchisqa, chay magia artefactotaq Dominicaq uyanpa ladonllapi tukurqan.
  Marquésqa chiqchiykusqa:
  - Kay anillutaqa apayta atinkim. Chaytataq dedoykiman churay. Hinaspa kallpachakuy kallpawan imatapas munanaykipaq. Chaypi kaq magiaqa manan kallpayoqchu, ichaqa faciltan llank"an. ¡Manan coco sayayniyoq diamantepaqqa aypanchu, ichaqa, ejemplopaq, guisante sayayninmi suficiente!
  Chay sipas actrizmi makinpi anillota hapirurqa. Ichaqa rikuchiq dedonpa rantinpin chawpi dedonman churarqan , hinaspan asikuspa asirikuspa tapurqan:
  - ¿Imataq kanman kaynata kallpanchakuspaykiqa? ¿Imataq chaypacha kanqa?
  Cassandrapas asikuspa asirikuspa nirqa:
  - ¡Allinmi, kallpachakuy!
  Dominicaqa qaparisqa:
  - ¡Marquéspa talonninta ninawan asnay!
  Chay nina rawraymi Dominicaq q"ala chaki uranpi rawrarirqan . Q"ala suela sinchita ruphasqa, qaparispa phawayta qallarisqa. Cheqaqtapunin ninaqa mana pisi kallpachu. Ichaqa manan karumanqa chayayta atirqaykuchu . Chay sipasqa dragón condespa suni chupanwanmi k"uyusqa kasqa.
  Chay kallpasapa reptilmantaqa sumaq, warmi kunka uyarikurqa:
  - Waw! Chayraqmi kay pachanchisman hamurqanki, hinaspa huk ninfata, aswan hatun Dioskunaq ayllunta, mana puriyta munankichu? ¿Yachankichu chaypaq huk rumi hurquna wasiman kamachi hina kachasqa kanaykita? Hinaspa chaypi llamkanki q"ala, cadenasqa hinaspa laq"akunata, k"aspikunatawan chaskinki, t"antata unuta mikhuspa. Hinaspapas cadenasqa rumikunapipas puñunayki kanqa. Hinaspapas manan imatapas yachankichu, aswanpas sinchi llank"aymanta, azotekunamantawan. Astawanraqmi kunan , qhari kamachikuna ch"eqeriqtinku, ¡qan hina hatun sayayniyoq aychasapa sipasqa manan minakunapi k"iriwasunchu!
  Dominicaqa chay simikunata uyarispanmi chukchanta chukchuykusqa. Huk kutinmi pisi qolqellapaq peliculapi Cleopatra sutiyoq warmita pukllarqan. Qolqeta waqaychanankupaqmi chay dibujoqa "Cleopatra Augustopa presochasqa kashasqan" sutichasqa karqan. Chayqa, manataqmi canonpaschu. Cleopatraqa manan wañuchikurqanchu, chaymi hap"isqa karqan.
  Bueno, paytaqa minakunamanmi kacharqaku. Hinaspa chaypi kuskan q"ala, q"ala chaki purisqa . Hinaspapas q"ala suelayoq minapi filo rumikunapi puriyqa sinchi nanaymi. Bueno, huk cargatapas apakuy. Chay kamachipa sudorninqa cheqaqmi kanan, uyanqa cheqaqmi kanan, manan sayk"usqa hinachu.
  Ichaqa, chiqapmi, huk peliculalla, hinaspapas chaypiqa ancha barato. Hinaspa huk laq"awan maqarqanku, chaypas manan cheqaqchu karqan. Ichaqa nanaymiraq . _ _ Yawarqa, chiqapmi, llulla kaptinpas.
  En general, chay peliculaqa barato karqan, kuskan q"ala sipaskunawan canterakuna horqonakunamantaqa yaqa manan imatapas rikuchirqankuchu. Chay yupayqa yaqapaschá warmi-qhari puñuymanta llakikuq qharikunata aysanapaq karqan. Bueno, hinallataq, llapa runan yachanku sutita - Cleopatra! Hinaspa kaywanmi rantiyta atikunman
  Dominikaqa allintan samaykurqan, ¿imayna heceswantaq mayninpi cinepi pukllaqkuna bañakunku?
  Ninfa marquésqa chirpachikurqa:
  - Ama llakikuychu, munay, necesitaykiku. Manam pimanpas entregasqaykikuchu.
  Dragon Condesaqa qaparisqa:
  - Manaraq examen kachkaptin yapamanta practicananpaq kallpanchakuchun. Bueno, ¡imatapas conjuranapaq kallpachakusun!
  Dominicaqa anillota maqchispa nirqa:
  - ¡Helado chukulatatam munani!
  Chay sipasqa chayta hap"ispa tensionpi congelasqa.
  Hinaspa huk chaqrusqa hielo ñut"usqa, chukulata ima chayman plops. Chayraykum Dominicaqa umanmanta chaki chakikama qhilli karqa, hinaspapas raqrasqaraqmi karqa.
  Chay dragón condesa sinchita asikusqa, chaymi pukyupa llantuyninkuna chhaphchikusqa, t"ikakunapas khatatatasqa.
  Ninfa marquésqa hawkallam nirqa:
  - Allinmi! Aswanpas, payqa hatun atiyniyoqmi, payqa askha heladokunatan chukulatawanmi mirachirqan chhayna artefactowan, ¡chayqa generalmente manan ancha atiyniyoqchu!
  Dominikaqa uyanta chukulata llamiykuspanmi hukmanyasqallaña escupirqa, qaparispan:
  - ¡Payqa k"arakmi!
  Cassandraqa asikuspanmi nirqa:
  - Hinaspa chukulataqa qatqi. ¿Manachu kayta yacharqanki?!
  Chay sipas actrizqa qaparirqa:
  - Hinaspa kaypi, Pachamamapi, Rusiapipas, misk"i !
  Marquésqa umanwanmi nirqa:
  - Yachanim! Miski chukulata ruwaytapas yachanchikmi. Ichaqa kunankamaqa kapuqniykiwanmi contentakunayki kanqa. Aswan sut"ita rimaspaqa, manan sut"incharqankichu ima clase chukulata específicamente munasqaykita. Hinaspa en general, allinmi heladollata mañakusqaykiqa. Ejemplopaq, sichus yuyayniykiman hamunman qoriwan bañakunaykipaq chayqa, aswan kallpawanmi umaykiq hawanta takawaq.
  Dominicaqa yuyaysapa hinam nirqa:
  - ¡Kawsayqa tukuy kallpayuqmi, tukuy imapas uma patapiñam kachkan!
  Dragon Condesa nisqa yuyaycharqan:
  "Mana imapaq valeq rimaymantaqa, chaymi mana yanapanqachu dragón academiaman haykuqtin, aswan allinmi kanman saqey cheqaq huch"uy diamanteta ruwananpaq kallpachakunanpaq". Yaqa llapanpim kayqa atikunman pikunachus nacesqankumantapacha hatun nivel de magia ruwayniyuq kanku.
  Cassandrataq kutichirqan:
  - Manam! Kayqa ancha sut"i ñanmi. Aswan mana reparayllatan ruwanayki.
  Dominikaqa caprichos hina sispaykusqa:
  - Maqchisqa, qhilli, wallpa parrillayuqlla kani. ¿Atiwaqchu kayta allichayta?
  Ninfa marquésqa umanwanmi nirqa:
  - Chiqamanta, ¡sumaq kayninchik!
  Hinaspataq magia varitanwan pusaqta ruwarqan. Azul k"anchaywanmi llimp"iykusqa. Hinaspa kunanqa Pachamamamanta sipasqa yapamanta chuya, allin allichasqaña rikurirurqa, yaqa llapan rasguñokuna chinkarurqa. Paña uyapi hukllamanta aswanqa.
  Ichaqa Domikaqa manan rikukurqanchu, manataqmi atencionta ruwarqanchu.
  Dragón Condesaqa sispaykusqa:
  - Hinaspa chayna kuyasqay... Rikuni imatapas entiendesqaykita? Hinaptinqa, wiñaq tecnologiakuna planetamanta sumaq sipas?
  Chayta kutichispan Dominiqueqa takirqan:
  Ichaqa imarayku,
  ¡Manan yuyayniykiwanqa kawsayqa atikunmanchu!
  ¡Imanasqa, kawsayqa manam imatapas yachachiwanchikchu!
  Ichaqa, ¡imarayku! Ichaqa, ¡imarayku!
  Hinaspa asikurqa, kay taki, Boyarskypa ruwasqan , allin hinaspa sumaq kasqanrayku. Ichaqa angel hina kunkanqa asikuyllatam hatarichirqa.
  Cassandraqa ñawinkuna llimp"ispa sispaykusqa:
  - Manan negasunkimanchu huk sensación de humor nisqataqa. Ichaqa, ¿hayk"aqllapas seriochu kanki?
  Dominicaqa uyanta chukchuykusqa. Yuyarirqanmi escuelanpi mana allin notata chaskiq sipasta pukllasqanmanta. Hinaspapas manan imaynatapas uyanta phiñasqa qhawariyta qoyta atirqanchu. Aswanpas kiruytapas q"alataraqmi munarqani. Bueno, chayqa entiendenapaqmi ... Umachanpiqa llumpay wayrayuqmi. Ejemplopaq, wakin waynakunaqa askha runakuna ukhupin kirunkuta q"alallata horqonqaku , ¡chaytaqmi llapan ruwayninkuqa!
  Hinaspa Dominica pukllayta munarqa... Princesas, claro.
  Chaymantataq Dragon Condesa nisqa:
  - Aswan allinta tusuykuchun. Chaytaqa rikurqankim peliculakunapi chiqaptapuni allinta tususqanmanta .
  Chay qhepa kaqmi cheqaq. Dominicaqa tusuyta atiq. Esmeralda sutiyuq warmipa ruwayninpaqpas pusayta munarqakuraqmi. Chaymantapas, canonpa nisqanman hinaqa, mana gitanapaschá kanmanchu. Hinaspa, ¿imaraykutaq mana huk deslumbrante rubia kay papelta ruwanchu?
  Ichaqa clásicos nisqakunaq peliculapi ruwasqankupas, hawa llaqtamanta kaqkunapas, wakin sasachakuykunatan paqarichillantaq. Chayraykun hukniray ruwaypi filmarqanku, ichaqa tususpapas.
  Arí, payqa, chiqamanta, tusuyta munakuq, tusuyta yachaq. Chaywanpas hap"ispataq qaqcharqan:
  - ¡Q"illay hap"ina!
  Chay ninfa marquésqa qaparirqa:
  - ¿Imatawantaq?
  Dominicaqa allintam kutichirqa:
  - Qhatukunapi gitanokunapas manan gratischu tusunku. Chaymi necesitasaq huk llasa bolsa qorita. ¿Manachu sut'i kashan?
  Dragon Condesaqa qaparisqa:
  - ¡Ima qaqa runa ! Chiqaptaqa, aswan allin kasqanqa rumi hurqunakunapim. Chaypin kaq tiempollapitaqmi aguantanqa, kasukuymanpas yachakunqa. ¡Chaypaqqa sinchi k"araktan uywana!
  Chayllamanmi huk sipas phawaylla paykunaman asuykusqa. Rikch"ayninpiqa , mana chunka watayuq runa wawamanjina rikch"akurqa. Ichaqa chay tiempollapitaqmi ancha valorniyoq joyakunawan churasqa kashasqa, joyería tiendapipas kashanman hina. Q"ala, huch"uy, wawa hina chakikunaqa manan allinchu, asikunapaq hinataqmi rikch"akusqa chhayna lujopi.
  Chay sipasqa qhawarisqa:
  - Kay sirwiqta qammanta rantiyman. ¡Haykatataq chaypaq munanki!?
  Cassandraqa mana manchakuspan kutichirqan:
  - ¡Kay sipasqa manam rantikunapaqchu! Hinaspapas mana kamachi kashaqtinpas. Ichaqa, ichapas mana ancha unaychu libre kanqa.
  Dominicaqa qaqchaparqa:
  - ¡Mayna qhelli ruwaymi kanman huch"uy wawa kikinpaq kamachikunata rantiqtin!
  Chay marqués-ninfaqa mana manchakuspan kutichisqa:
  - Kayqa manam wawachu, aswanqa warmi hobbit! Hinaspa hobbit nisqakunaqa runaq wawankunamanmi rikch"akunku ...
  Chay sipasqa phiñasqa chakinta saruykuspan chiqchiykusqa:
  - ¡Ñuqaqa Baronesa kani! Hinaspa kayqa niyta munan kamachiykiqa obligasqa kashan k"umuykuwananpaq.
  Dominicaqa sinchitan qaqcharqan:
  - ¡ Manan hayk'aqpas ! Ñoqaqa munani, wawamanmi k"umuykusaq!
  Chayta kutichispan hobbit baronesa paña makinta kuyurichirqan. Rayo phawaykuspan chay sipas actrizta q"ala chakichankunata takarqan. Chayta kutichispanmi picasqa Dominicqa imatapas qaparirqa. Hinaspa huk hatun torta rakhu cremawan qatasqa chay mana manchakuq layqa sipasman urmaykurqan. Chakinmantaraqmi urmaykusqa, chay sumaqllañataqmi pavimentoman urmaykurqa. Ichaqa chaylla saltarqa, llapanmi galletawan, leche condensadawan hinaspa chukulata pastawan llusisqa. Hobbit baronesaqa lloq"e chakinta chhaphchirqan, q"ala, huch"uy chaki, iskay chaki dedonkunapin ancha chaniyoq rumikunawan anillokuna k"ancharisharqan.
  Hinaspa huk entero magia tsunami ola phawarirqan. Dominic iskay chunka metro wichayman wikch"usqa karqan. Chay qhepamanmi sipasqa urmaykusqa. Ancha kusikuypaqmi, warmachanmantapacha tususqanrayku hinaspa peliculakunapi actuasqanraykum, achka kutitaña hukniraq alturamanta urmaykurqa, hinaspam acrobático nisqakunata ruwarqa.
  Chayraykum Dominikaqa urquypi misi hina huñunakurqa hinaspam allinta allpaman chayarurqa. Salvo chay sipaspa chakichankuna, maqanakuy magiawan ruphachisqaña, sinchi nanaywan tarikurqan chay cheqaspi tapakuq colorniyoq azulejokunawan tupaqtinku. Chay sipasqa qaparirqa.
  Hinaspa dragón condesaqa suni, pino hina chupanta layqa baronesaman k"uyuykuspan sispaykusqa:
  - ¡Maqanakuyta sayachiy! Mana chayqa iskayninkichikmi hapisqa kankichik! Sichus maqanakuyta munanki chayqa, kanmi entrenamiento especialkuna maypichus magia huk duelokuna ruwakun!
  Dominicaqa kay twitterpi qillqarqan:
  - Arí, ¡exactamente huk duelo! ¡Mana armakunalla - makiwan chakiwan!
  Hobbit baronesaqa despreciowanmi chukchuykusqa:
  - ¡Esclavowan maqanakuy! Chiqap rimanaypaqqa, kayqa manchakuypaqmi ñuqapaq ! Aswan allinmi kanman cheqaqtapuni minakunaman kachayqa . Chhayna sonso runaman magia yachachiyqa ancha peligroso.
  Marqués-ninfaqa serio tonowanmi acuerdopi karqa:
  - Ñoqapas chaynatam piensayta qallaykuchkani. Arí, kay sipasqa wakin regalo especialniyoqmi, desastrekunata paqarichinanpaq, ch"aqwaykunatapas paqarichinanpaq.
  Chay sipas actrizqa hark'akurqanmi:
  - ¡Manan ñawpaqtaqa pimanpas rinichu! Puchuqmanta rimaspaqa ... Sapa mana allin ruwasqaykiwanmi yachay kutichiyta, mana chayqa manan allin ruwaytaqa rikunkichu.
  Dragon condesa kacharirqa chay traviesa sipasta, payqa wawamanmi rikchakurqa, ichaqa chiqaptam atirqa enteron regimiento tanquekunata pawananpaq.
  Chupanqa pisillatam cremawan, leche condensadawan, chukulata mastarisqawan hinaspa galletawan llusisqa karqa. Tortaqa hatunmi karqan, sut"itan sonqomanta ruwasqa karqan. Llakikuypaqmi, mikhunankumantaqa p"akisqankupas. Dragon condesataq dedonkunata, chakintawan kuchuspa, chay pukyuq cristal mayuqa mayllakurqan, qhellikunata mayllakuspa.
  Cassandraqa umanwanmi nirqa.
  - ¡Ch"uya kaymi qhali kaypaq llave! ¡Ñawpaqtaqa mañakuy!
  Hobbit baronesa huknin huch"uy, q"illu, sumaqllaña chakinta hukninman maqchiykusqa. Iskay kinsa segundopaqmi bombilla hina k"ancharirqan. Hinaspa llapan excesos culinarios nisqakuna, chay bruja sipasta llumpayta llusiykusqa, chinkarurqa. Hinaspapas sumaq joyakunapas mosoq kallpawanmi k"ancharirqan. Payqa, chiqamanta, juk princesaman rikch"akurqa, chayrayku Dominikaqa llamp"u sunqu kayta sientekurqa.
  Hinallataqmi huknin cuentopi princesa sipas hina pukllananpaq oportunidadta tarirqa. Chaypin sumaq p"achakunawan, ancha valorniyoq zapatokunawan t"aqanakuspa layqaq kamachin kanan karqan. P"achawan churakuspa, k"aspimanta zapatowan puriy. Hinaspapas chayna almohadillakunapiqa aswan mana allinmi qala chakillamantaqa. Payqa directortaraqmi convencechiyta qallaykurqa mana zapatoyuq filmayqa aswan allin kanman nispa. Tukuy imamanta, chay sipaspa q"ala chaki p"achayuq kasqanqa aswan kallpawanmi wakcha kayta, princesa de facto esclavoman tikrakuynintapas aswan kallpawan resaltanman karqan.
  Ichaqa sut"itan chay directorqa kikinpa yuyaykusqan karqan. Tukuyninpiqa, wañuy torremanta ayqekuchkaspa, zapatonkunata, stockkunata ima chinkachirqa, chaymantataq q"ala chakiyuq karqa, chiqa kusikuyta sientekuspa. Kunanmi ichaqa q"ala chakichankuna ruphasqa, huch"uy phuspukunapas rikhurirqan, ¡chayqa nanaymi karqan, millakuypaqtaqmi karqanpas!
  Hobbit baronesa huch"uy palmanta mast"arirqan, llamp"ullata, kaq pachallapitaq bronceado, payman, Dominicaq makinta wawa hina kallpawan kuyuchispa, chiqchikuspa ima:
  - Allinmi, thak kay! Ñoqaq sutiyqa Laska. Hinaspa ama yuyaykuychu, runa, mana ima mana allintapas ruwaq sipas kasqayta, orcos, goblins, Koshchei"s esporas, llapanku askhata horqowarqanku !
  Dominicaqa musphasqa tapusqa:
  - ¿Hayka watayuqtaq waway?
  Comadrejaqa asirikuspa kutichisqa:
  - Justo sexo representantekuna ukhupiqa manan costumbrechu edadmanta tapuyqa! Qhawasqayman hinaqa, chay hina watayoqmi qowanki.
  Chay sipas actrizqa asikuspan repararqan:
  - ¡Chunka watayuqñam kanki! ¡Manañachu!
  Dragon Condesaqa qaparisqa:
  - Arí, kimsa pachakmanta aswanñam. Chaytaq ichaqa mana imananpaschu. Kay pachanchikpiqa lliw warmikunam wayna, sumaqllaña. ¡Ñoqaykuwan qhepakuy sipas, reinayku kanki!
  Dominicaqa huk riqsisqa copletowanmi kutichirqa:
  Ch'uya ejercito ninman chayqa,
  Rus' wikch'uy, paraisopi kawsay...
  Nisaqmi: "Manan hanaq pachaqa necesitakunchu", nispa.
  ¡Llaqtayta quway!
  . CAPÍTULO No. 3. 1.1.
  Marquéswan Baronesawan makinkuta t"aqllakuspa huk kunkalla qaparirqanku:
  - ¡Bravo! ¿Qan kikiykichu kayta ruwarqanki?!
  Dominicaqa quri umantapas mana allintam kuyuchirqa:
  - Manam. Mana ñuqachu. Huk runa, manan yuyarinichu qelqaqta!
  Cassandraqa uyanta chukchuykusqa:
  - Raro, ¡allin yuyariyniyuqmi kanki!
  Chay sipas actrizqa honradamente kutichisqa:
  - Hukkunamantaqa kikiypim anchata yuyaymanani. Aswan allinmi kanman ñoqamanta aswanta paykunaman willay, hukkunamanta yachanaymantaqa . Hinallataqmi wakin kutipiqa qillqani, hinaspapas manam Pushkinmanta aswan mana allinchu.
  Dragon condesaqa diamante hina k"ancharishaq, llimp"i llimp"i kirunkunatan ancho siminpi sut"inchaspa serio nisqa:
  - Ichapas kikiykipa composiciónniykimanta imatapas takiwaq?
  Dominicaqa ruphasqa chakinta maqchispa mañakuspa nisqa:
  - ¡Mana tapukuychu! Huk qori qolqellatapas qoway. Hinaspa huk entero hit takiyta ruwasaq qankunapaq. Hinaspa yanqapaq takiy? ¡Mana respetasqa! Hinaspa trivialmente, mana gananciayuq!
  Marqués-ninfaqa uyanta k"umuykachisqa, magia varitantaq makinpi manchachikuq hina llimp"iykusqa, payqa decidisqañan kasharqan chay mana manchakuq sipasta muchuchinanpaq, payqa atrevikurqanmi dragón contradiccionta.
  Dragon condesaqa conciliador hina sispaykusqa:
  - Qullqi qullqita quy. Sonqomanta takichun.
  Dominicaqa asirirqa, kirunkuna, ancha perfecto, chawpi punchawpi intipa kanchayninpi chiri urqu puntakuna hina llimpirqa. Hinaspa payqa qaparirqa:
  - ¡Qullqi ñawpaqpi!
  Chay comadrejaqa huk qolqeta wikch'uykuspan qaparirqan:
  - Kaypi, hap"iy!
  Chay sipasqa chakinta wichayman wikch"uykuspan q"ala dedonkunawan qolqemanta muyu pedazota hap"iyta atirqan. Chaymantataq palmanman t"ikrarqan. Chay qullqita qhawarqani. Manam imapaschu karqa, qullqiqa musuqllaraqmi karqa, huk lawninpim karqa qanchis umayuq dragón, chakinkunapiñataqmi kasqa huk varawan mazawan. Hinaspa huk ladumanta , sumaq sipas ancha sumaq k"uyu chukchayuq. Hinaspapas munakuypaqmi.
  Dominikaqa manan atipayta atirqanchu chay qolqeta pruebananpaq tentacionta, hinaspan asirikuspa kutichirqan:
  - Kayqa kuyayllapaq. Cool cosas.
  Chay comadrejaqa sist"asqa:
  - Kunanqa, ¡takiy! ¡Qhawarisunchis ima ruway atisqaykita!
  Dragon Condesa yaparqa:
  - Hinaspa kallpawan takinayki, hinaspa aswan pisi suni baladata ruwanayki, pagasqaykumantapacha!
  Chay sipas actrizqa umanwanmi nirqa:
  - Arí, chayta entiendeni! Manan takiyta atiwaqchu imaynan...
  Hinaspa chaymantaqa chay asociacionqa manan yuyayninman hamurqanchu. Bueno, ruiseñor niyqa manan llapanpichu allin nitaq allinchu. Ichaqa huk, ¡mana cheqaqtachu chhayna!
  Ninfa sipasqa q"ala chakinta sellasqa:
  - ¡Qallarisunchik!
  Dominicaqa sut"i, llamp"u kunkanwanmi takiyta qallarirqan;
  Ñuqaqa ancha riqsisqa actrizmi karqani
  Filmacion, juramento, taki, pelota...
  Payqa phiñasqa, sallqa tusuyta qallarisqa,
  ¡Satanaspa runayachisqan hina!
  
  Chakiykuna ancha kallpasapam
  Paykunaqa phiñasqa hopakwanmi maqanakurqanku...
  Chhayna q"oñi sipaskunan kayku
  ¡Chaylla chay suwata kuyuchisun!
  
  Ichaqa tarikurqanim huk pachapi, yachanki, especial, .
  Maypichus dragonkuna rey hina kamachinku...
  Chaypi ordenqa ancha musuqmi,
  ¡Al menos camisaykita llik"iy!
  Q"ala chaki kamachin kanay karqan
  Wasanpi laq'ayta hap'ispa...
  Hawanchikpi phuyukunaqa azulmi, .
  ¡Chay sitioqa mana allinchu kay Pachapi!
  
  Kaypi huk popa enano hamuwan, .
  Hinaspa makinpi huk laq'ata hap'iykukun...
  Yuraq umayuq warmacha phawaylla - .
  ¡Esclavoqa q"ala chakillan, dueñonpas yaqapaschá q"otukuq!
  
  Gnomeqa asikun, chakiwan kirunkunata llamiykun, .
  Imaynan huk sipas huk artículoyoq , huk semental...
  Chaynapi osoqa k'aspi chakiwan ñut'un - .
  ¡Kaymi kanqa enanopa calvo kayninpa tukukuynin!
  
  Ichaqa minakunamanmi vendewarqanku,
  Harempiqa manam rikukuq sitiokuna karqachu...
  Hinan qatikunaypaq sinchi laq'ayta qowarqanku.
  Imaraykuchus sipasqa anchata mikhun!
  
  Kaypiqa gnome huk waskapi pusawachkan,
  Chay sipaspa encantonkunaqa absolutamente admirakuypaqmi ...
  Chay kamachipa kunkanqa ancha sut'inmi,
  Ichaqa tukukuypiqa cerokunallan kan!
  
  Yaqa q'ala, q'ala chakiyuqmi kani
  Chay asno hinam minakunapi llamkani...
  Mamay, nini kuyasqay, .
  ¡Mayna sonsopunim karqa!
  
  Ñuqaqa allin yachayniyuq sipasmi karqani
  Umaypi fracciones nisqakunatam mirachirqani...
  Hinaspa kunan hukllapi, qhawariy, huk falda, .
  ¡Sallqa esclavitudpin kashani!
  
  Unay, unay tiempon aguantarqani gnome nisqataqa, .
  Wasanpi laq'ayta chaskirqani...
  Paykunaqa negocioraykun maqawarqanku, manan negocioraykuchu,
  ¡Qhepamanmi mikuchiwanankupaq prometewarqanku!
  
  Ichaqa q'ala chaki esclavokunan hatarirqanku.
  Palancakuna ruwaypi, martillokuna, .
  Hinaspa kunan, chayta qhawariy elementoykita , .
  Calvoyuq gnomeman ¡ Wañusqañam kani !
  
  Bueno, chay millay runakunaqa wañuchisqa karqanku,
  Manchay wañuykunata tarirqayku...
  Ichaqa, iñiway, kacharichikurqayku -
  Sipaskuna hatun claseta rikuchirqanku !
  
  Hinaspa kunanqa hatun ejercitoyoqmi kayku,
  Chay waynakunapas ñuqaykuwanmi maqanakuyman richkanku...
  Escudokunataqa tablakuna hinam pakinchik,
  ¡Millay kamachiqkuna kaputanqaku!
  
  Hinaspa chaymantaqa chinkapunqa infierno esclavo kay,
  Runaqa hombronta allichan...
  Señor Diostan tukuchisaqku awqakunawan sayk'usqa.
  ¡Pachak watañam kusikuy hinaspa ñawpariy kanqa!
  
  Hinaptinmi enteron pachapi hawka kawsay kanqa,
  Runa, hatun quyllur...
  Quyllurkunayuq wayrapi phawasaqku, yachanki, .
  ¡Runakunapa musquynin hunt'akuchun!
  Chay sipasqa hatun notawanmi tukurqan, kunkanpas qolqemanta campanakuna hina llimp"i llimp"i.
  Ninfa sipasqa makinta t"aqllaykusqa. Achka elfokuna, trollkuna, iskay kimsa runakunapas uyarirqakum Dominicapa takiyninta. Hinaspan qolqeta, broncetawan wikch'upurqanku.
  Chay sipas actrizqa k"umuykusqa. Hinaspa chaykunataqa azulejokunamanta hoqarirqan. Wakin qolqekunatan makinwan hap"irqan, wakintaq q"ala chaki dedonkunawan. Hinaspapas ancha sumaqmi karqan.
  Arí, chayna seductora hinaspa cincelado chakiyuqmi. Hinaspapas pay kikinpi imayna sumaq, admirakuypaqmi. Bueno, ¿maypitaq kachkanku huk prima donnas paywan tupachisqa? ¿Atrevikunqakuchu q"ala chaki escenariopi takiyta? Icha, ¿pisi faldawanchu?
  Dragón Condesa nisqataqmi kayta repararqan:
  - ¡Kayqa takiqmi! Manan, payqa academiamanmi pertenecen. Hinaspa academiallapi, pay kikinpa akllasqan facultadpi.
  Dominicqa asikuspanmi takirqa:
  Sipaskuna kikin juezniyku kasaqku,
  Hinaspa sichus akllanayki kanqa, hinaspa akllay sasa...
  Maderamanta trajekunata akllanchik, .
  ¡Runanchikqa honorniyuqlla kasqanraykum!
  Chay comadrejaqa tuitearqan:
  - Kunkayuq kanki... ¡Alto nivel angellla!
  Dominicaqa asirikuspan huknin qolqeta q"ala chakiwan aswan altoman wikch"uykurqan, chaymantataq k"umuykukuspa qallunwan hap"irqan. Hinaspa chaymanta qapariyta qallarisqa. Salivawan tupasqanmantan chay naranja q"illayqa chay ratolla q"oñikuspa sumaq warmiq siminta ruphachirqan.
  Sipasqa thuqayta, waqayta qallarisqa. Hinaspa takiy munasqanqa qonqayllamanta chinkapurqan.
  Ninfa sipasqa anillonta chhaphchiykusqa, Dominicaq siminpi ruphayqa kaq rato chinkapurqan. Chay sipasqa cooed:
  - Waw! Kunanqa entiendeniñam nina samaq dragón kayqa imayna kasqanmanta!
  Comadrejaqa asirikuspanmi rimarirqa:
  - Aswan allin tarde, mana hayk'aq, .
  ¡Chay sipasqa hatun watakunan ñawpaqman kashan!
  Dragón Condesa nisqataqmi kayta repararqan:
  "Runakunamantaqa hukniraymi siminchispas kunkanchispas ruwasqanchis, nina rawraypas manan ni imapipas rawranchu. Chaynaqa ama ñuqaykumanta llakikuychu.
  Chay muyuriqpi huñunasqa uyariqkunam qaparichkarqakuraq hinaspam mañakuchkarqaku makinkuta t"aqllakuspa:
  - Hukta ruway, allin chaskisqa kanki!
  Dominicaqa kay twitterpi qillqarqan:
  - Qolqekunata garabatota ruwanki chayqa, ruwasaqmi!
  Kutichiypi, qapariy hinaspa garantiakuna:
  - Arí, chaynapunim! Allinlla chayaykamuy.
  Hinaspa sipaspa q"ala, aychasapa, q"illu, sumaq rikch"ayniyoq chakinkunaq uranpi, chaykunatan mana qatipakuq graciawan dedowan hap"irqan, qori, qolqe, naranja, bronce, platino qolqekunan phawarisqa.
  Dominikaqa chaymanta kusisqa kapurqan, kusikuywan sientekurqan, hinaspan tukuy sonqowan takiyta qallarirqan;
  Wayra-parakunapas, wayra-parakunapas manam harkanchu casarasqanchikpaqqa,
  Patapa ususinkuna, rosas sacha hina t"ikaq.
  Guerrata mana reqsiqqa manan miju gaseosata mikhurqanchu,
  ¡Dios Qespichiq Jesusmi maqanakuyman pusawanchis!
  
  Yachasqañam kanchik wayra-para mama quchapipas maqanakuyman,
  Sapa runam chip hina lamar quchapi.
  Creenim Hordapa monstruonkunata maqanakuypi llikirunanchikta,
  ¡Honorninchistaqa manan trineowan, martillowan ima urmachiyta atikunmanchu!
  
  Chay espadaqa forjapi, ancha rupha infiernopi, ruphaykachisqa,
  ¡Afilado cuchillas nisqakunaqa ancha sinchi fuellekunam!
  Mana manchakuq soldado kay; kallpasapa, llampu sunqu sunquyuq, .
  Wañuy kan chayqa, sayariy, ama phawaychu!
  
  Arí , awqanakuyqa, chiqamanta, mana misk"i mielwan raymichu, .
  Tukuy imamanta, chaypiqa waqaykuna kachkan, yawartaq rakhuta purin.
  Atoqqa unayta waqan, osotaq sinchi qapariywan ,
  Hinaspapas kutichiypi maqayqa ñawipi kachun, ama cejapichu!
  
  Kanmi cadena correota t'oqyachiq lanza,
  ¡Kanmi escudokuna mana pilawan haykuyta atiq!
  Ichaqa ama manchali kaychu, ama supaykunaqa uyata rurachunku , .
  ¡Mana llikakunapi pukllay hina kananpaq!
  
  Creeway, hamunqa huk k"anchariq solucion,
  ¡Llapa runapaqmi kan huk premio mana tariy atiy aswan hatun!
  Huk hucha yuyaypaq, iñini, vengakuy hamunqa, .
  ¡Manan huk valorqa kanchu sasa ñanmantaqa!
  Chaymi Dominicaqa takirqan, chaymi imaymana rikch"ayniyoq runakunaqa ancha kusikuywan t"aqllarqanku. Llapallan warmiña kaspankupas, kay pachapiqa manam qarikuna kanchu. Utaq, yaqa mana aswan kallpasapa warmi-qhari.
  Chay qhepamanmi dragón condesa chupanta kuyuchispa repararqan:
  - Allinmi, ¡rinaymi! ¡Ñanmanta lluqsichkani!
  Ninfaqa q"ala chakiwanmi chay qolqeta hoqarispa yuyaycharqan:
  - Qhawarisunchik. Wischusaq, hinaspa ninki - umakuna icha chupakuna ! Adivinay, qullqiqa qampaqmi, manam, huk qullqita kutichipuwanki!
  Dragon Condesaqa asikuspa qaparispan kutichisqa:
  - ¡Yachanim trucoykikunata! Chaymi aswan allin kanman tiempoykita nitaq umaykitapas mana usuchiy!
  Dominikaqa asirikuspanmi repararqa:
  - Umaqa mana rinrichu, sombreromanta llik"iwaq, mana wakmanta sirayta atiwaqchu!
  Chay comadrejaqa chiqchikuspam takirqa:
  -Uma patapi rinrikunaqa rinri!
  Uma patapi rinrikuna - uma hampina wasipi unquq !
  Dragon Condesaqa wayramanmi phawarisqa. Hinaspapas manan imatapas rimarqanchu ninfa sipaspa takisqanmantaqa. Hinaspa kayqa, reparananchismi, sinchi q"oñi.
  Dominicaqa usqhayllan makiwan q"ala chakiwan qolqeta huñuyta qallarirqan. Hinaspapas usqhayllan chayta ruwarqan.
  Comadrejaqa chukchanta magia varitawan raqraspa reparasqa:
  - Qullqiqa, chiqapmi, ancha allinmi. Ichaqa aswan importanteraqmi hechizokuna, artefactokuna, talismankuna, medallonkuna, amuletokuna, hukkunapas. Mana chayqa, manan sumaq, sumaq kawsayta kawsayta atiwaqchu !
  Dominicaqa arí nisqa:
  - Qullqiqa manam qhali kayta rantiyta atinchu, iñiway, .
  Qullqiqa manam munakuyta, yupaychaytapas rantiyta atinchu...
  Chayrayku ama uywa hina ch'aqwaychu
  ¡Yachaychis, manan gananaykipaqchu llaqtaykita vendenkichis!
  Hinaspa sipasqa, q"ala chakiyuq, huk morado qullqita laq"an. Hinaspa chaymanta q"ala chakin qunqayllamanta, ñawi ch"ipiyllapi, anka chakiman tikrakurqa.
  Dominiqueqa manchakuymanta qaparirqa:
  - ¿Ima diablostaq kayqa!
  Ninfa marquésqa asirikuspa kutichisqa:
  - Kayqa huk metal mágico especialmi, ¡llamkanmi pipas ayllunpi dios olímpicos nisqayuq runapa qaranwan tupaptinlla!
  Hinaspa Laska kusisqa qaparirqa:
  - Waw! Chayna yawartam qanpi tarinki. Chaymi mana pantarqanchikchu.
  Dominicaqa qaqchaparqa:
  - Ichaqa kayqa millay kaymi! Atispaqa, chakiykita hurquy. Hinaspa hukmanta huk normal chakita quway.
  Ninfaqa umantapas kuyuchisqa:
  - Manam! Qam kikiykipas chaytaqa ruwanaykiñam.
  Chay wichqasqa sipasqa qaparisqa:
  - ¿Imaynatataq kayqa atikunman?
  Comadreja nisqa yuyaycharqan:
  - Yuyayniykipi yuyaykuy imayna chakiyki kananta munasqaykita, paña makiykiq hatun dedonta, huch"uy dedonta ñit"iy, ¡chaypin allinta ruwanayki!
  Dominic chayta hap"ispa riqsichirqan. Chaymantataq chay ñit"iy hamurqan.
  Hinaspa cuervo chakimantaqa, huk chaki rikurirqa fieltromanta botapi hinaspa esquíwan. Hinaspapas aswan mana allinmanmi tukupurqan chay esquí nisqa rumikunapi t"oqyaqtin.
  Ninfaqa asirikuspa takirqa:
  - Mana qullqiyuq yachachiqkuna, .
  Tiempo usuchisqa qanwan...
  Chay sipaswanqa yanqapaqmi ñakarirqani,
  ¡Aswan yachaysapa layqa!
  Dominicaqa phiñasqa karqan:
  - Manam layqachu kani. Hinaspapas kunankamapas yachashaniraqmi. Ichaqa yachayman riq ñanqa manan hayk"aqpas ancha facilchu ... Arí , peliculakunaman!
  Comadrejaqa umanwanmi nirqa:
  - Arí, cinepi, ichapas aswanraq. Hinaspa kayqa, chiqapmi, hatun sasachakuyninchik.
  Uyariqkuna yapamanta huñunakuyta qallarirqanku: asikunapaq hina rikuymi karqan. Aswan sut"itaqa, kaypiqa tukuy laya sipaskuna kanku. Hinaspa chaymanta gracias. Chay sipas actrizqa hukmanta yuyaymanayta munarqa hinaspa chakinta tikrananpaq. Ichaqa kay kutipiqa imapas rikurirqa pistakunapi hinaspa radarwan, uchuylla kaptinpas.
  Dominicaqa mana allin yuyayninta chinkachispa takirqan:
  Mañakuykichik ama admirakunaykichikpaq
  Sichus magia pasanman chayqa...
  Sichus pasanqa, sichus pasanqa chayqa, .
  ¡Magia pasaptinqa!
  Ninfaqa kutichispa asirikuspan reparasqa:
  - Arí, kunkaykiwan rinaykipaqqa, ¡magia nisqawanpas atiyniyuqmi kanayki!
  Hinaptinmi huk hobbit sipas paykunaman phawaykuspa yuyaycharqa, magia varitanta muyuchispa:
  - ¡Aswan allinta ruwasun! Hinaspa yachay, ¡kuskan waranqa watañam practicarqani!
  Weaselqa hark'akurqanmi:
  - Manam! ¡Pay kikin ruwachun!
  Dominicaqa kay twitterpi qillqarqan:
  Yuyayniyta chinkachirqani, yuyayniyta chinkachirqani, .
  Ñuqa kikiymi ruwasaq, kikiymi ruwasaq!
  Hinaspa sipasqa yapamanta imapas allinpaq qhawarispa susuykusqa. Hinaspa chaymanta chakin, radarniyuq tanque hina, tukukuypiqa sumaqllaña, ñawpaq rikchayninta kutichipurqa. Hinaspapas kamachisqaman hina ruwasqapaschá karqan.
  Dominicaqa sayarispan dedonkunata kuyuchisqa. Paypa sunqunqa kusisqallañam rikurirurqa, hinaspam takirqa:
  Sipaskunaqa aswan kallpasapam kanchik,
  Hinaspa, iñiway, manan tarinkichu aswan q"oñi sumaq kayta...
  bañopi ch'akichisunchik , .
  ¡Hinaspa wiñaypaqmi iskay chunka watayoq hina qhawarikunqa!
  Chay qhepamanmi, sumaqcha, asikunqa, asikunqa, hatun llimp"iyuq kirunkunata rikuchispa.
  Dominikaqa tusuyta qallarisqa, q"ala chakinkunata wayrapi altoman hoqarispa. Hinaspa takirqan:
  Ancha q'oñi layqa kani
  Chakiyta sellasaq chayqa, thuñikuymi kanqa...
  Q"ala chaki saltayqa anchatan gustawaq
  ¡Chiqap ideal kananpaq qhawariy!
  Kayqa takiyninmi - ¡ sumaqllaña hinaspa sumaqllaña!
  Ichaqa, ichaqa, sinchi facilmi , manataqmi sasachu. Arí, sipasqa chhayna kasqanraykun mana aburrikunkichu.
  Chay hobbit sipasmi repararqan:
  - ¡Ancha utqaylla yachan!
  Chakinkunatataq chhaphchirqan, chay chakikunaqa tobillokunapin sumaqchasqa kasqa ancha chaniyoq rumikunawan qatasqa pulserakunawan, sapa dedonpitaq anillowan.
  Payqa wawamanmi rikch"akun, ichaqa hayk"a rumikuna kasqanmanta qhawarispan, astawanqa uray chakikunapi, payqa hatun rankiyoq layqa.
  Comadrejaqa sipasman umanwan nirqa:
  - Maypipas rikurqayki. ¿Qanchu, ima casualidadwanpas, Princesa Alsou kanki ?
  Warmi hobbitqa umanwanmi nirqa:
  - Arí , chaynam! Ichaqa yachanki, Marqués, kay planeta Tierramanta sipaswanqa manan ima sasachakuytapas tarinkichu!
  Comadrejaqa arí nisqa:
  - Paña! Ichaqa manan huk hinaqa atikunmanchu. Ay, kayqa chhayna pacha, mana sasachakuykunawan, aventurakunawan ima mana ruwayta atinchu.
  Dominicqa usqhayllan yaparqan:
  -Mana aventurayuq, mana exploitniyuq kawsayqa ancha aburrido. ¡Mana pimientayuq sopa hinam!
  Princesa Alsoupas ari nisqa:
  - Arí, ¡chayqa! Chaypaqmi millay runakunaqa kanku. Hukninmi huk plaga kacharirqa, chaymi aswan kallpasapa qari-warmita wañuchin.
  Dominicaqa suspiraspa takirqan:
  Mana warmiyuqqa manam kawsayta atiwaqchu, chayqa chiqapmi,
  Ichaqa mana qharikuna kaqtinqa manan kusikuypas kanchu...
  Chhaynapin lloqsimurqan, sinchi millaymi karqan, .
  ¡Mana kallpasapa dueño kaptinqa!
  Comadrejaqa arí nisqa:
  - Ichapas! Ichaqa kaypiqa, nisqankuman hina, iskay filoyoq espada. Hukninpiqa manam aswan kallpayuq warmi-qari puñuyqa kanchu, huk ladumantaqa...
  Warmi hobbitqa usqhayllan hark"akurqan:
  - Manam! Tukuy ladumanta mana allin. Chaymi mana yanqa rimaykunataqa rimanachu. Qharikunatapas necesitakun.
  Dominica kutichirqa:
  - Uywakunapi qharikuna. Yuyaysapa runakunapaqqa imapas hukniraymi.
  Comadrejaqa asikuspa kutichisqa:
  - Arí, qharikunapaqqa, chiqapmi. Hinaspapas manan ima niyta tarirqanichu.
  Askha palomakunan, naranja p"altayoq, qorimanta chupayoq ima, paykunaq qayllanta phawarirqanku. Chay pisqukunaqa ancha sumaqmi kasqa. Simplemente kuyayllapaq huk ladumanta. Ichaqa huk ladomanta , paykunapipas wakin mana gustoyoqmi karqan.
  Dominica suyuqa:
  - ¿Imaraykutaq palomakunapa chupanta quriwan churanku?
  Comadreja sut"incharqan:
  - ¡Manan pipas qorisqachu! Kayqa fresakunata topazwan picasqankuraykum.
  Chay sipas actrizqa murmurasqa:
  - Ima? ¿Topazwanchu?
  Chay hobbit sipasqa umanwanmi nirqa:
  - Arí, kanmi chayna fresakuna! ¿Ima, mana yacharqankichu?
  Comadrejaqa kaytan repararqan:
  - ¿Imaynatataq yachanman? Payqa kunanllaraqmi kay pachanchikpi kachkan.
  Kimsa representantekuna justo sexomanta utqayman puririrqanku. Hinaspa q"ala, rosa talonninkupas llimp"iykusqa.
  Wasikuna rikhurirqa muyuriqpi , hatun sayayniyuq, rosa, morado, esmeralda taladrokunaman rikchakuq wichariq. Hinaspapas sinchi futurista hinan rikch"akurqan. Hanaq pachapiqa wakin avionkunapas karqanmi. Aswan sut"ita rimaspaqa, qorimanta ruwasqa, diamantekunawan qatasqa carro, soqta raprayoq, rit"i hina yuraq caballokunaq aysasqan, phawaylla pasarqan.
  Kimsantin sipaskuna pisilla arcota qurqaku. Ichaqa yaqachus hina, chay noble runaqa manan tiempoyoqchu karqan sumaq kaypaq, chaymi triunviratoqa aswanta qatikurqan.
  Ñawpaqninpiqa hipódromo nisqa kasqa, hatun estadiomanmi rikch"akurqan. Sut"inmi chaypiqa caballokuna phawasqanku cheqas karqan.
  Chay marqués-ninfa nisqa:
  - Yachaqmasinchik clarividencia nisqa quyniyuqchu icha manachu chayta qhawananchik tiyan. Chayraykum carrerakunaman risunchik.
  Hipódromo nisqapa muyuriqninpim karqa qullqimanta hinaspa naranja metalmanta ruwasqa hatun malla valla, perlakunawan hinaspa wakin azul hinaspa morado rumikunawan qatasqa, chaynallataqmi karqa vidrio checomanta yuyarichiq vidrio . Hinaspapas ancha sumaqmi rikchakurqa.
  Hinaspa yaykuna punkupiqa iskay fuentekuna ladonkunapi kasqa, chaykunan wikch"usqa askha colorniyoq jetkunata qoriwan llusisqa sumaq casarasqakunamanta: - huk duende huk duende waynata abrazashasqa.
  Arí, tukuy imapas ancha sumaqmi rikchakurqa. Hinaspa yaykuna punkupiqa sipaskunapa guardianmi kachkan. Hinallataq ancha sumaq hinaspa k"anchaypi, qolqemanta armadura.
  Tukuy imapas ancha sumaqmi rikchakun. Muyuriqpiqa achka representantekunam kanku justo sexo nisqamanta.
  Dominikaqa yuyarirqanmi Gulag Archipiélago nisqamanta, warmikunaq campamentonmantawan peliculata. Llapan chaypi warmikunaqa, akllasqankuman hina, wayna, sumaq, p"achayoq ima karqanku, chay p"achawanmi sumaq chakinkuta llapanta sut"ita saqerqanku. Bueno, Siberia nacionpi chiri tiempoqa q"oñi kasqanrayku, yaqapaschá ruphaypas, chaymi sipaskunaqa q"ala chaki karqanku. Chaywanmi chay peliculata qharikuna anchata munarqanku. Hinaspa Dominicaqa huk rebelde Komsomolmanta kaqmi karqan, paymi sipaskuna llapan hatariyta organizarqan. Hinaspa sumaq warmikunaqa armakunatapas hap"irqanku, hinaspan huk entero NKVD regimientota maqanakuypi hap"irqanku, hinaspan atipayta atirqanku.
  Chay peliculaqa, chiqapmi, sumaqllaña lluqsirqa. Hinaspa chay q"ala chaki, glamoroso, sumaq maqanakuqkuna simplemente super rikch"akurqanku.
  Dominika, de paso, qallariypiqa Fanderaq primonpa ruwaynintan ruwanan karqan, paymi presokuna ch"aqwayta organizarqan, ichaqa chay hina peliculataqa hark"ankumanmi karqan. Hinaspapas payqa allin estudiante hinallataq Komsomolmanta miembron ruwasqallan karqan.
  Dominicaqa guardiamanta sipasmanmi k"umuykusqa. Qunqayllamantam, Pachamamapa ukunmantapacha, huk jack lluqsimuq hina, huk dragón saltarqa. Huch'uy , albatrumanta aswan hatun, kimsa umayuq.
  Payqa sipaskunaman phawarirqan, hinan huk kunka waqarqan:
  - ¡Wawqiy kutichipuway!
  Ninfa marquésqa suspiran kutichisqa:
  - Kayqa mana atikuqmi, Belka.
  Chayta kutichispa, dragón sipas, kimsa intikunapi tukuy llimp"iyuq arco iris llimp"iyuq, raphrankuna ancha sumaqllaña, ñawinpi llimp"i llimp"iyuq, qapariyta qallarisqa.
  - ¡Huk wawqita munani! ¡Huk wawqita munani! ¡Maypitaq payqa kachkan!
  Chay hobbit sipasqa cooed:
  - Arí, ñuqanchik kikinchikqa, runanchikta ñuqanchikman kutichipunanchikpaq yuyaymanaspaqa llamkachkanchik. Hinaspapas manan necesariochu caprichoso kayqa.
  Chay dragón sipas, imatataq huk uñamanta hurquwaq, thasnukuspa chirpan, Dominicaman saltaspa:
  - Yachanim atisqaykita! ¡Qanmi akllasqa kanki!
  Chay hit sipasqa asirikuspa kutichispa takirqan:
  - Tukuy mana atikuq, creeway, atikuqmi, .
  Ichaqa kay sasachakuyman asuykuyqa ancha sasa...
  Ichaqa, pukllachkaspa umaykita llasaqyachinki chayqa,
  Jedi sipasmanmi tukuyman !
  Dragon sipasqa kusisqallañam kutichirqa:
  Yuyayniykiqa manan dedo hinachu, .
  Genio, yachanki, kay Pachapi...
  Hinaspa huk sumaq warmacha suyawachkan,
  ¡Huk k"ikllu caballopi!
  Dominikaqa asikuspanmi sientekurqa, asikuspataqmi nirqa:
  - ¿Kawallupi puriq dragón? ¡Kaymanmi rikchakun!
  Marquésqa kaytan repararqan:
  nisqa yuyayta yachankichu !?
  Chay sipas actrizqa asikuspan repararqan:
  Maypipas wañusunmanmi
  Inti chinkaykuypipas ámbar...
  En general, libre kawsanchik,
  Arí, gratismi!
  ¡Figurativamente rimaspaqa!
  Chay dragón sipasqa siminmanta k"anchaykunata kacharisqa, k"anchayman rikch"akuq, hinaspataq siq"iykusqa:
  - Kayqa kuyayllapaq taki. Ichaqa , mana riqsisqa Pachamamamanta sumaq invitado huk sumaq ruwayta munani.
  Dominicaqa hombronta kuyurispan repararqan:
  - Yachanim kunkayqa qullqikunata mana aswan mana allintachu urmachisqanmanta, nunchuckkuna granu gavillakunata urmachisqankumantaqa. Ichaqa, ¡hukmantan kunkaytaqa llasaqyachinay! Hinaspa, ¿imapaqtaq? ¿Maypitaq kaypi qullqita gastasunman?
  Chay marquésqa hark"akurqanmi:
  - Ñawpaqtaqa, hipódromo nisqapi huknin kawallumanmi qullqiykita apuestanki, hinaspa capitalnikita yapanaykipaq kallpanchakunki. Hinaspa iskay kaqpiqa, kay sipasqa manam warmi dragón uchuyllachu, aswanqa princesapas. Payqa anillonta qosunki, chaypin kashan hatun magia atiy. And for this , creeway, ¡valenmi kallpachakuy hinaspa allinta takiy!
  Dominicaqa sinchi kunkanpi k"ancharishaq umanwanmi umanwan rimarirqan:
  - Kay casopiqa, rikuni imapas pruebanapaq kasqanmanta! Chaymantapas, ¡imaynataq wawata mana munawaq!
  Chay dragón sipasqa chiqchiykusqa:
  - Manam wawachu kani ni imapipas. ¡Ñuqaqa princesa kani, kaytataq ruwayman! Planetaykimanmi phawasaq. Hinaspa capitalniykitapas ruphachisaq.
  Dominicaqa manchachikuq hinam chukchuykusqa:
  - Hinaspapas qan hina runakunapaqmi defensa aérea nisqayoq kayku! ¿Ima ninkitaq kaymanta, sallqa?
  Chay dragón sipasqa qaqchaparqa:
  - Rumi hurqunakunaman kachasunkichik. Q"ala, cadenasqa llank"anki orco qhawaqkunaq laq"asqankuwan.
  Chay hobbit sipasqa umanwanmi nirqa:
  - Arí, payqa ruwayta atinmi! Chaymantapas, runam kanki. Hinallataq llaqtanchispas... Aswan pisi patamanta qhawarisqa kanku, askha razonkunarayku.
  Chay comadrejaqa qaparisqa:
  - Chaynaqa aswan allinmi takinayki! Llaqta runakunaqa kaypi huñunakusqañam, ñuqaykupas qullqita ganasaqku.
  Chiqaptaqa, huk qapariymi hatarirqa imaymana representantekuna sumaq qari-warmimanta, hinaspam uyarikurqa t"aqllakuspanku, qaparisqankutapas:
  - Takiy, t"ikacha, ama p"enqakuychu!
  Bueno, runa, ¡musikuta tocasun!
  ¡Paraiso p"isqoq trill nisqatan uyariyta munanchis!
  Dominicaqa sinchita suspirarquspa takiyta qallarisqa;
  Elfapi quchapatan hatun , qaqa, .
  Chay olakuna salpican huk esmalte llimp"iwan...
  Elfia llaqtaymi nacesqay llaqtaman tukupurqan, .
  ¡Riseinchapa trillninqa sumaq takitam takiwanchik!
  
  Ancho botepi, munakusqaywan purishayku,
  Zlata Valqa trenzasninta uraykachirqa.
  Mayna allinmi ñuqapaqpas kuyasqaywan kuska kasqanchikqa,
  Llakikuypaqmi mana challwaq k'aspiwan cocodrilota hap'iyqa.
  
  Manan, manan unuchu, qhepapi qapariq, .
  Naturalezan champán nisqa qowanchis.
  Kay allpaqa kuyasqay mama hinam ñuqapaqqa,
  ¡Reypa p"achawan kay pachaq qoykukuq kaynin!
  
  Killa k"anchaypa uranpi perla hina urmaykun
  Qullqimanta raprayuq abejakuna hina salpican...
  Virgo, ñuqapaqqa musquyniyuq angel hinam kanki,
  Inocencia uyawan - ¡aswan chuya Madonna!
  
  Asnayninqa miel, chukchanpas seda,
  Simikunaqa satin hinam rakinakusqa.
  Creeni unay suyasqa pacha chayamusqanmanta,
  ¡Cuentos de hadas nisqakunaqa cheqaqmanmi tukupunqa!
  
  Simiykuqa ancha kusikuywanmi llachpaykusqa, .
  Misk'i kayninqa manañan simikuna kanchu .
  Creeway, mana kay pachamanta sumaq kaymi kanki,
  Loteqa decidinqa, ¡aswan altoman qolqeta wikch"uy!
  
  Kaypi much"aykuna hukmanta hukmanta,
  Suspirankuna hinaspa asikuykuna wayra hina kusikuyninchikmanta.
  Almapa ch'uya kaynintaqa querubinmi waqaychanqa,
  Akllasqa runam huchakunapa listanqa urnaman wischuykunqa.
  
  Manan, yachay, kay Pachamamapiqa qanmanta aswan sumaqmi,
  ¡Pasión nisqa sonqoypi k"anchariq nina hina rawrashan!
  Aswan allin suyupi tiyasunchis,
  ¡Ventanakunata, punkutapas kicharisun espacioman!
  Kaynatam sumaqllaña warmiqa sumaqllaña takiyta takirqa. Hinaspa tukuy rikchaq sipaskuna makinkuta t"aqllakuqku. Hinaspapas chay tiempollapitaqmi qori qolqetapas wikch"uqku. Hinaspa chayqa ancha allinmi .
  Hobbit sipasqa magia varitanta kuyuchispa, qullqiqa sapallanmanta sapaq pilata ruwayta qallarirqa. Hinaspa huk columna entera achka colorniyuq qullqikuna wiñarqa.
  Dragon sipaspas makinta t"aqllaykusqa, chaymantataq kinsa umanmanta k"anchariq nina rawraykunata kacharisqa. Chay qhepamanmi payqa caprichos hina nirqan:
  - Kayqa, chiqapmi, allinmi, ichaqa manam aypanchu! ¡Necesitaykitaqmi ñoqapaqpas takinaykita!
  Dominicaqa uyanta k"umuykuspa tapurqan:
  - ¿Manachu chay nishuta?
  Marquésqa payta shuwaykusqa:
  - ¿Huk takillapaqchu chayna chaniyuq anillota chaskiyta munanki? Bueno, ¡ impudentmi kanki ! Concienciayoq kay, chay artefactoqa ancha valorniyoqmi.
  Chay hobbit sipasqa chirpachikurqa:
  - Sapa imapas sapan chaninniyuqmi. Hinaspa aswantaqa, huk chaniyuq artefactopaq, kimsa munasqaykita hunt"anayki, utaq kimsa serviciokunata qunayki. Kaykunaqa kamachiykunam. Hinaspa qan kikiykipas entiendenki imarayku!
  Surtido sipaskuna uyariqkuna makinkuta t"aqllakuqku, q"ala chakitapas sellaqku, ancha pisillatataq zapatokunawan:
  ¡Hamuy, aswanta takiy!
  ¡Takikunatam munanchik!
  q'oñi kanqa !
  ¡Ruway chay romanceta!
  ¡Allintam pagasqaykiku!
  Comadrejaqa Dominikaman umanwanmi nirqa:
  - Allinmi, ama pakikuychu! ¡Hamuychik, takiychik!
  Hinaspa chay sumaq sumaq kay llimp"i llimp"i chukchanta chhaphchirqan. Q"ala, aychasapa chakinkunata sellaspa takirqan, hatun sienteywan, expresionwan ima;
  kayninchis , cheqaq kayninchis
  ¡Iñiyta apakuymantam consiste!
  Hinaspapas manan paqarin p"unchaychu, manataqmi paqarinpaschu,
  Hinaspa kunan punchaw Tayta Llaqtata qispichiy!
  
  Duendenchistan respetanchis , .
  Tukuy imamanta, payqa tukuy pacha, riqsiy kay pachata!
  Mama Llaqtamanta puka banderanchik, .
  Hinaspapas manan kanchu aswan k"anchariq puka!
  
  Precursorqa manan bustotachu saludan, .
  Paypa señalninqa Mama Llaqtap banderanmi!
  awqawan maqanakurqayku ,
  ¡Versiculopi ruwasqakunata hatunchaspa!
  
  Yachay kay pachapiqa huklla iñiylla kasqanmanta,
  Iñiy en kuyasqay , santo elfinismo!
  Chaynapi kusisqa wawakuna asikunankupaq,
  Orcismo nisqa ukhu pachaman phatarinanpaq !
  
  Sapa caballeroqa wawallam karqa, .
  Qurakunapi, mayukunapipas q'ala chaki...
  Ichaqa kunanmi makinpi winchuta hap"in,
  ¡Dashingly metalta martillowan aplanan!
  
  Pipas ametralladorata makinakunawan filochan, .
  Bueno, ¡pipas hombronmanta disparashan!
  Puka banderaqa puka bandera hinam phawan,
  ¡Mana asikuspalla millay awqakunata atipanchik !
  
  Ñawpa taytanchikkunaqa mana manchakuspam Orklin , .
  Bueno, ¿ima nisunmantaq? ¡Marte nisqamanmi purishanchis!
  Runakuna kanchik, manam huk k'allmapi macacokunachu, .
  ¡Awqaq puñunanmi ñawinpipuni tupan!
  
  Ichaqa yachallanchistaqmi kusirikuyta,
  ¡Tamborta takay, trompetakunata tocay!
  Ancha munay warmakunapa uyanku, .
  Y calificaciones de cua y cinco!
  
  Aswan sasa maqanakuy examen - .
  ¡Kayta mana pasayqa wañuy hinam!
  Ichaqa wañuypiqa antorchayoq banderayoqmi kanchis,
  ¡Chay elfo cobre forjaqa manan urmayta atinchu!
  Chay sipasqa ancha sumaq, yachaywan takirqan, chay pachallapitaqmi tusurqan, chakichankunapas ancha seductora. Llakikuyllañan chay qayllapi mana qharikuna kasqan, sumaq kayninta chaninchanankupaq. Hinaspa sipasqa hatun nivelpi chayta hap"in, chaymantataqmi maqanakuq runaqa hatun presiónninta, ambiententa ima rikuchin.
  Hinaspa achka pachak sipaskuna huñunakusqaña, hinaspam qaparichkanku. Qullqita wikch"unku, hinaspapas ancha sinchi q"apayniyuq kanku wayna, musuq, warmi cuerpoyuq, ancha chaninniyuq q"apayniyuq, q"apayniyuq ima. Kaypiqa achkam umaykita muyuchinaykipaq.
  k"aspimanta qolqepas karqanmi , chayqa ancha allinmi karqan. Ichaqa Pachamama planetapaq sapa kuti papel qullqiqa imaynatapas manam rikukunchu. Hinaspa kayqa imaynatapas mana costumbrechu Dominicapaq. Wakin kutiqa yuyayniykipi yuyaykuykuna llimp"in kaypi imayna sallqa kasqankumanta. ¿Ima nisunmantaq tarjeta electrónica nisqawan paganapaq? Bueno, kayqa absolutamente fantastico kay nivel de desarrollopaq.
  Chaymi pipas huk sipas takiqpa q"ala chaki uranman cremayoq kuskan mikhusqa tortata wikch"uykusqa.
  Hobbit sipasmi tortata varanmanta llipyawan takaykusqa. Hinaspa chay ratolla urmaykusqa.
  Chay huch"uy sumaq kayqa repararqanmi:
  - ¡Amaña chayta ruwaychu! ¡Qolqella!
  Chay comadreja takirqa:
  - ¡Qolqeta ganay! ¡Qolqeta ganay!
  Aburrimiento, qella kayta qunqaspa...
  ¡Qolqeta ganay! ¡Qolqeta ganay!
  Necesario kaqtinqa, ¡al menos tukuy p"unchay!
  Chay dragón sipasqa raphranta kuyuchispa chiqchiykusqa:
  - Allinmi, kayqa iskay kaq servicio! Ichaqa huk anillo artefactota chaskinaykipaqqa , kinsa kaqtapas necesitanki!
  Dominicaqa uyanta phukurquspa mana manchakuspa nirqa:
  - Munaspaykiqa, ¡kusisqañam hukmanta takisqayki! Cheqaqta rimanaypaqqa anchatan gustawan takiyta.
  Yaqa waranqa warmikunapa uyariqninkunam, chanin warmipa representantenkuna, yaqa llapanpi q"ala, sumaqllaña, sipas hina chakinkuta qaparispanku sellarqaku:
  - ¡Hukmanta takiy! ¡Hukmanta takiychik!
  Bravo, bis! Bravo, bis!
  Dragon sipasqa hark"akurqanmi, kunkanta hoqarispa:
  - Manam! ¡Takikunallapaq chayna anillota quy! Kaypiqa aswan chaniyuq kaqta ruwanan tiyan, chay pachallapitaq sasa kaqtapas.
  Chaypin huk tenso samay karqan. Waranqa masnin sipaskuna hukniray razayuqmi chay suyakuypi chirirurqaku.
  Chayllamanmi huk warmacha rikurirurqa. Paykuna ukhupi aswan kallpasapa qhari warmiq sapallan representanten. Payqa runaq mirayninmi karqan, cortocircuitoslla churasqa, aychasapa hinallataq hombronpi esclavo marcayoq, yaqa chunka iskayniyoq watayoq hinan rikch"akurqan, sut"inmi aswan askha kutita maqasqa. Phawaspa, ñut"u ñut"u, wawa hina talonninkuna dragón sipasman llimp"iykukuspa, qonqoriykukuspa waqaykusqa:
  - ¡Kacharichiwachunku! ¡Posicionniyta kutichipuway!
  Dragon sipasqa umanwanmi takyachirqa:
  - ¡Chayqa! ¡Chay waynaqa libren kanqa sichus huk duendeman tukuchiyta atiwaq chayqa!
  Dominicaqa makinta mastarirqa:
  - ¡Ichaqa kayqa mana atikuqmi!
  Chay marqués-ninfa nisqa:
  - Kay kamachi wawaqa chayllaraqmi hatun qhapaq suyupa coronan kamachikuq karqan, Oenomaus sutiyuq. Hinaspa kunan, runa miraymanta waynaman tukupurqan, supay onqoymanta karunchakunanpaqtaq kamachiman tukupurqan. ¡Hukmanta ruway duende kamachikuqta, chaymantataq ichapas llapan enredopa q"aytunta hap"isunman!
  . 4 kaq raki.
  Hobbit princesa nisqataqmi takyachirqa:
  - Kayqa chansayki, Dominic. Hinaspa ñuqanchikpapas. Qharikunaqa yaqa llapankum chinkarurqaku. Hinaspa kayqa, manaña rumichasqachu karqan chaypas, titulonta , posiciónnintapas chinkachirqan, cuerpontapas, runa kamachiman tukupuspa.
  Chaysi waynaqa llampu, kuchusqa umantapas umanwan kuyuchirqa:
  - ¡Mana rumiman tikrakunaypaqmi sapa punchaw maqawanku! ¡Imaraykupas, maqasqa esclavokunan aswanta hark"akunku chay onqoywan!
  Dominicaqa makinta mastarispan kutichisqa:
  - Arí, ¡manan ima yuyayniyoqpaschu kani imaynatas payta desencantasaq chayta! Hinaspa chay kamachikuqpas warmalla kasqanmanta?
  Chay kamachi waynaqa umantapas kuyuchisqa.
  - Manam, ¡allin kuraqñam karqani! Ichaqa rumiman tukupuyta qallariqtinmi comadreja ninfaqa especial magiata utilizaq. Wayna esclavo kaspaymi laq"awarqanku. Kaymi achka killakunata quwarqa, nanay kaptinpas, ichaqa kawsaytam. Ichaqa chaylla otaq qhepamanpas kayqa tukukunqan. Astawanpis, sinchita maqawananku tiyan, sapa pʼunchaytaq, icha llasa rumikunata apakunay tiyan, utaq juk ruedata muyuchinay tiyan!
  Ninfa sipasqa umanwanmi nirqa:
  - Arí! Chayllam imaynatapas rumi unquypa ruwayninta tardanapaq. Chay minakunapiqa kanraqmi runapa kamachinkuna manaraq rumiyasqa hinaspa llamkachkanku. Ichaqa kaykunaqa aswan kallpasapa qhari warmiq representantenkunallan qhepanku. Hinaspa chaymanta wakinninkupas rumiman tukunku chaymantataq ñut"u allpaman tukupunku.
  Dominicaqa silbarqa:
  - ¡Kayqa manchaymi! ¡Cátástrofe universal nisqa! ¡Hinaspa kawsanapaq, kamachi kanapaq!
  Chay waynaqa, llapa p"achankunata ruwaq yana pisi cortocircuitoswan churasqa, alambreyoq, qaranpa uranpi mana wira aychayoq, mana wira kasqanrayku llañuman rikch"akuq, takirqan:
  - Arí, kamachikuqmi kani, kamachillataqmi kani, ichaqa ima,
  Chaynata sutichaway noblekuna...
  Mayna karu, karun ñuqamanta,
  ¡Huk wayna chaki cadena p"akisqa!
  Chay dragón sipasqa huk ñawi ch"ipiwanmi chirpan:
  - Chaymi hukmanta ruway duende kamachikuqta, chaymanta kay chaniyuq anillo dragón magiamanta chaskiyta atinki!
  Dominicaqa makinta mastarirqa:
  - Bueno, maldito, manan magiamanta entiendey básica nisqayoqchu kani, kaytataqmi mañakunki! ¡Chaytaqa, ichapas, qam kikiykipas mana ruwankichu!
  Ninfa marquésqa huk suspiruwanmi rimarirqa:
  - Ichapas kaytapas mana atisunmanchu ... ¿Imatataq ninki?
  Chay dragón sipasqa nisqa:
  "Unayñan chakipi kashan", nispa. Hinaspa dragón academia nisqapas pisi tiempollamantan wisq"akunqa. Chaymi, ñawpaqtaqa machay examenkunata pasachun , chaymantataq kallpachakuchun wayna kamachikuqta desencantananpaq.
  Dominicaqa umanwanmi arí nisqa.
  - Allinmi, kaynatam, principiopiqa,...
  Ninfa marquésqa kunkanpi warkusqa talismanninta hoqarirqan. Hinaspa palmankunawan maqchikuspa imatapas murmurayta qallarisqa, huk hechizo hina. Chay dragón sipasqa kirunkunata qawachispanmi chiqchiykusqa:
  - Kayqa huk hatun prueba paypaq ... ¿Atinchu kuyuyta mana ancha dañoyuq sichus ultra hechizota llamk'achin!
  Dominicaqa ch"uyanchakuytan munarqan ima ninantaq ultra hechizo, ichaqa ninfa-marqués q"ala chakinta sellarqan, anillokunawan sumaqchasqa, chaymi sipasqa huk torbellinopi hap"isqa karqan. Ima hatunkaray runapas makinpi hapiykuspan apachkanmanpas hinam karqa.
  Chay sipas actrizqa murmurasqa:
  - ¡Ima saltotaq!
  palacioman yaykuypi tarikurqaku . Chayqa San Petersburgo llaqtapi Ermita nisqatan yuyarichiwanchis, ichaqa aswan alton karqan, kinsa chunka altosniyoq alto techoyoq. Hinaspapas, aswan sumaqllaña hinaspa sumaqllaña chay riqsisqa Inviernomantaqa.
  Dominicaqa chakinta mast"arispan, puñunanwan ladonkunata sayarichispa qaparirqan:
  - ¡ Waw !
  Ninfaqa asirikuspanmi takyachirqa:
  - Arí, kayqa Dragon Academypa sumaq wasim.
  Yaykuna punkupa ñawpaqninpim qanchis umayuq dragonman rikchakuq pukyu quriwan hinaspa kay pachapi mana riqsisqa wakin llimpi naranja metalwan llimpiykusqa. Hinaspa sapa simimanta huk mayu unu hanaq pachaman phawaykamurqan, askha sumaq k"anchariq k"anchaykunaq k"anchayninpi diamantekuna hina llimp"ispa.
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  - ¡Ancha sumaqmi imayna altomanchus jetkuna phawanku!
  Chay marqués-ninfaqa laconicamente kutichisqa:
  - ¡Tecnógico!
  Sapa dragón umaqa ancha chaniyoq rumikunamanta ruwasqa ñawiyoqmi kasqa, imaymana colorniyoqtaq. It looked extremely healthy , qhapaq hinaspa gustoyuq.
  Hinallataqmi kan sumaq allichasqa callejónkuna, sumaq t"ikayoq, imaymana rikch"ayniyoq, imaymana t"ikayoq ima. Sipaskunapa q"ala chakinkum purirqaku ñankunapa llañullaña, llimpi llimpiyuq azulejosninta, mana willay atina sumaqllaña hinaspa graciayuq. Paykunaqa hukniray edadniyoqmi karqanku, ichaqa llapankun sumaqllaña karqanku, askhan ancha valorniyoq joyakunata churakuqku.
  Kaypiqa aswantaqa elfokunam karqa, ichaqa runa sipaskunapas, warmi trollkunapas, hobbitkunapas karqam. Qhepa sipaskunataqa manan runaq sipaskunamantaqa t"aqayta atikunmanchu. Imaynan, de paso, ninfakuna, dryadkuna ima kanku. ¿Huch"uy sumaq chakinkupa q"ala chaki dedonkunapi anillowan churakusqankuraykuchu?
  Ichaqa runa sipaskunapas chaytaqa ruwankumanmi.
  Dominika, allin sayayniyuq estudiante, warmi estudiantekunawan tupachispaqa llumpay hatun hinaspa wiñasqañam rikchakurqa. Chaytaq anchata p"enqachirqan.
  Chay sipasqa ninfata tapusqa:
  - ¡Kaypi museo rikuchiyman rikchakuni!
  Marquésqa asirikuspa tapusqa:
  -Harry Pottermanta peliculata qawarqankichu?
  Dominicqa asikuspa kutichisqa:
  - Arí, chiqapmi, qawarqanim. Hinaspapas kay peliculata hukmanta ruwaytapas munarqankun. Bueno, chaynaqa, ¿imataq?
  Ninfaqa kayhinata reparasqa:
  - Chaypiqa qhari wawakuna, warmi wawakuna ima kasqa. Hinaspa kaypi, rikusqaykiman hina, manan kanchu qhari wawakuna, kaytaqmi t"aqakun armoniota!
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  - Harry Potterpas warmallam karqa, paypaqqa aswan facilmi karqa. Ichaqa wawakuna ukhupi kuraq runa kananpaq. ¡Aswan mana allinmi iskay kaq wata qhepakuymantaqa!
  Marquésqa imatapas niyta munaspanmi huk q"ala chaki sipas, ichaqa chukchanpi diamante brocheyoq, paykunaman phawaylla asuykusqa. Ancha misk"i asirikuspataq qaparisqa:
  - ¿Qanchu akllasqa kanki?
  Dominicaqa asirikuspa kutichisqa:
  -Arí!
  Chay sipasqa asikuspan repararqan:
  - Ichaqa manapaschá askha ruwayta yachankichu! Ejemplopaq, ¿atiwaqchu mana rikuy atina hampita ruwayta?
  Chay sipas actrizqa suspiran kutichisqa:
  - Llakikuypaqmi mana. ¿Imaynatataq llamkan?
  Diamante brocheyuq, morado, naranja llimp"iyuq chukchayuq sipasqa umanwanmi umanwan kuyuchisqa. Hinaspa p"achanpa bolsillonmanta huk botella hurqusqa. Enchufeta muyuchirqani. Huk sorbota tomaspan... chinkarurqa.
  Dominicaqa zafiro ñawintam ch"ipiykurqa pantasqa. Hinaspa chaymantaqa simiypi llamp"u llimp"iyta sienterqani. Chaymantataq chukchanta aysarqanku. Dominicaq allin qhawarisqanmi rikurqan mana rikukuq sipaspa q"ala chakichankunata askha colorniyoq azulejokunata saruspa sach"akunamanta t"ikakunamantapas huch"uy ñut"u ñut"ukunata, chukchakunatapas hoqarispa. Chay sipasqa ancha yachaywan kuyurispa q"ala chakiwan chay traviesa sipasta ninrinmanta hap"iykusqa.
  nispas qaparirqa. Hinaspa Dominicaqa payta rikuyta atisqa. Chay sipasqa transparentemanmi tukupurqan, fantasma hina otaq holograma hina. Hinaspa mancharisqa kunkawan qaparirqa:
  - Kiriy! Kachariway, tia!
  Chay marqués-ninfaqa qaparisqa:
  - Yachaywan, arí! ¡Ñawpaqña yuyaykurqani mana imatapas ruwayta atisqaykita!
  Dominica kutichispa takirqan:
  Unqunki chayqa, hamusaq
  Makiywan nanayta mastarisaq...
  Tukuy imatam ruwayman, tukuy imatam ruwayman, .
  ¡Sonqoyqa manan rumichu!
  Paykunaman asuykuq sipaskuna asikurqanku. Chay sumaqchasqaña karqan chaypas, sut"inmi karqan p"achanku allin k"ullu kasqan, huk rikch"ayniyoq kasqanpas, lujosoña karqan chaypas. Huk ruwaykunapi imaymana kayninku yuyaykusqaña karqan chaypas. Wakin sipaskunaqa rinrinkupi pendienteyuq kasqa, wakintaq mana. Hinaspapas wakinqa, astawanqa hobbit sipaskuna, qorimanta anillokunata rumikunawan q"aytuwan siminkuman churaqku.
  Chaytaqa ruwarqanku astawanqa runaq wawankunamanta t"aqakunankupaq, paykunaqa nishutan rikch"akuqku. Dryads nisqakunapas anchatam kuyarqaku siminpi hinaspa rinrinkupi anillokunata. Sumaq reino sipaskuna, qanchismanta wayna sipaskama. Ichaqa, elfokuna ukhupiqa, kuraq kaypas wayna-sipas kaypas yaqa manan hukniraychu rikch"ayninkupi, imaynan hobbit, troll, ninfa, dryad nisqakunapipas. Ichaqa Dominicaqa kuraq runamanmi rikch"akun, ancha sumaq sipasmanmi, cheqaq princesa hina expresivo uyayoq. Ichapas ancha bronceado.
  Arí, qarantapas k"ancharichirqankun Edad Media nisqapi huknin noble señora hina pukllashaqtin. Chay tiempopiqa bronceado uyaqa pisi naceq kasqanmantan qhawariqku.
  De paso, manan uyanpa qaranllachu k"ancharisqa, aswanpas chaki qaranpas. Huk episodio karqan, chaypin q"ala chakiwan, trapowan andamioman pusarqanku.
  Huk takipas karqanmi:
  Kacharichiy pachaqa yaqañam chayarun
  ¡Reinataqa q"ala chakillata andamioman pusanku!
  Joyaspa rantinpim trapowan churasqa kachkan,
  ¡Cisnepa kunkanqa verdugokunapa viktimanmi!
  Arí, ancha asikunapaq hinam rikchakurqa hinaspapas, kikinpa imayna kasqanman hinaqa, imaynatapas manchakuypaqmi . Llamp"uchakusqan qhepamanmi Semiramis reina hina ruwanan karqan. Hinaspapas kay filmacionkunapiqa yaqapaschá mana q"ala chaki filmasqachu karqan. Arí, ancha sumaq ruwaymi karqa. Ichaqa yaqapaschá chay directorqa mana gustarqanchu. Demasiado sumaq hinaspa miel rubio. Hinaspa Semiramispa ruwayninpaqqa aswan allinpaqmi qhawarirqanku yana chukchayoq kuraq warmita . Hinaspapas Dominicaqa esclavomanmi tukunan karqan. Hinaspapas rupha fierrowanpas marcasqakuraqmi. Hinaspa llamiykuwarqanku, ancha k"arakta, qharikunawan.
  Arí, chay estantepitaqmi huk escena karqa. Arí, chay laq"aqa espumamanta ruwasqa karqan, chaywan laq"aqtinkuqa manan nanasunkichu. Ichaqa llapanmi kaqlla, warkusqa kaspa laq"asqa kashaqtiykiqa , manan allinchu.
  Chay sipas estudiantekunan huñunakurqanku. Hinaptinmi dryad yachachiq rikurirurqa. Payqa puka p"achayoqmi kasqa, hukniray estiloyoqtaqmi kasqa.
  Payqa Dominica llaqtaman purispa cooed:
  -Mosoq kanki?
  Chay wawa actrizqa hombronta kuyurichirqan:
  - ¡Manan chaytaqa nisaqchu!
  Yachachiqqa umantapas kuyuchisqa. Siminpin kashasqa naranja metalmanta ruwasqa anillo, raya rumiyoq ima. Hinaspapas wayna sipasmanmi rikch"akun, q"ala chakitaqmi. Chaymantapas sapa q"ala chaki dedopin huk anillo kashan. Hinaspa kayqa allin hatun nivel de brujeríañam.
  Ninfa marqués nisqataqmi kayta repararqan:
  - Payqa allin yachakuqmi, hinaspapas talentoyuqmi!
  Dryad yachachiqqa huk huch"uy rumichata colorniyoq azulejoman wikch"uykuspa kamachirqan:
  - ¡Mosoqta ruway, palmaykiman phawaykunanpaq!
  Dominicaqa qaqchaparqa:
  - Telekinesis, icha ima?
  Chayta kutichispataq sipaskunaqa asikurqanku. Yachachiqqa qaparisqa:
  - ¡Ch'iqichiy! ¡Imanasqataq huñunasqa kachkanku!
  Mana kusisqa gruñido, qapariymi karqa. Ichaqa sipaskunaqa manan ch"aqwarqankuchu, aswanpas pisi-pisimantan ch"eqeriyta qallarirqanku. Ichaqa chay pachallapitaqmi, musuq sipasman qawarispa.
  Yachachiqqa qaqchaparqa:
  - Allinmi, hamuy, rumita kamachiy makiykiman phawaykachananpaq!
  Dominikaqa, hunt"asqa sonso hina sientekuspan , qaparisqa:
  - ¡Palpayman phaway!
  Rumiqa manam kuyurqachu. Hinaptinmi sipasqa piñasqa qaparirqa:
  - ¡Phaway ñuqaman, utqaylla!
  Hinaspa chaymanta huk rumicha urmaykuspa, meteorito hina, sipaspa mat"inpi takaykusqa. Chay maqayqa allinmi karqan, chay ratopin huk decente t"uru punkirqan, kikin Dominikataq mana concienciayoq urmaykurqan.
  Achka sipaskuna mana tiempoyuq ripunankupaq, chay hukkuna muyuriqkunapas, huk kutillapi asikuspanku phatarirqaku. Hinaspa kay asikuyqa yuyarichiwarqan pachak-pachak qolqemanta campanakuna waqasqanmanta.
  Ninfa marquésqa makinta mast"arispan repararqan:
  - Kanmi atiykuna, ima hukkunapas! Sasa rimaypiqa, mana hechizoyuq rumita hoqariy. Manataqmi sapa ninfa novatopas nitaq dryadpas kaytaqa ruwayta atinkuchu.
  Yachachiqqa arí nisqa:
  - Arí, payqa atiyniyuqmi! Ichaqa peligrosotaqmi. Kayqa allintam atin mana qarikunata kutichipuwananchikpaqllachu, aswanqa warmikunatapas wañuchinanpaqmi. ¡Kayqa sallqa atiymi!
  Marquésqa kaytan repararqan:
  - ¡Kay sipasqa diamante llimp"iyuqmi!
  Dominikaqa sayarispanmi sayarirqa. Umanpas p"akikusqa, mat"inpipas punkisqa.
  Chay sipasqa qaparirqa:
  - Hinaspa, ¿pitataq kunan wañuchisaq?
  Yachachiqtaq phiñasqa kutichisqa:
  - Kikiy! Ancha allintam umaykita wayrawan hurquwaq. ¡Allinmi mana nisqaykiqa qaqata phukuchinaykipaq!
  Dominicaqa asikuspa kutichisqa:
  - Arí, kay casopiqa kanmanmi chiqap Hiroshima!
  Chay dryad yachachiqqa musphasqa tapusqa:
  -Imataq Hiroshima?
  Chay sipas actrizqa hombronkunatan kuyurichirqan, chaykunaqa manan pisi kallpachu karqan, hinaspan mana manchakuspa kutichirqan:
  - ¡Kay llaqtam bomba atómica nisqa wischusqa, chaymantam pichqa chunka waranqa runakuna wañururqaku, pachak waranqataq k"irisqa karqaku!
  Yachachiqqa silbarqa:
  - Waw! ¡Waw bomba!
  Huknin sipas yachakuqmi qaparirqa:
  - ¡Kay tia unuwan hunt'aykuchkan!
  Hinaspa hukninñataqmi yapaykurqa:
  - ¡Violetakunata rinriykiman tikran!
  Ninfa marqués nisqataqmi hark'akurqan:
  - Aswan askha kutitan Pachamamaman rirqani, askha kutitataqmi Internetninkuman wicharqani, Hiroshima llaqtatapas reqsini - cheqaqmi. Hinaspa kayqa manchakuypaqmi, aswan achka runakunaraqmi chaypi wañurqaku hinaspa radiacionwan wañurqaku.
  Huknin sipasmi qaparirqa:
  - ¿Imataq radiación?
  Dominikaqa qaqchaparqa, utqaylla kutichispan:
  - Huk iliktrun phuyu huk átomo nisqap iñukunmanta p'akikuspa ionizasqa kaptin, radiacionmi rikurin. Huk átomo nisqapa q"ala núcleonmi intermolecular nisqa watasqakunata chinkachin, chay pakikuykunam cuerpota llumpayta dañachin, runapa, piensasqayman hina, duendepapas.
  Chay sipaskunaqa manchakuymantam qaparirqaku kutichispa. Huknin aswan huch"uytaq chiqchiykusqa:
  - Mamay, radiacionta manchakuni!
  Ninfa-marqués, aka Laska, asikuspa kutichisqa:
  - ¡Ama manchakuychu! ¡Manan kaymanqa chayachisunkichu !
  Dominicaqa yuyaysapa hinam nirqa:
  - Radiación nisqawanmi atacasqa karqaniku,
  Hinaspa maypitaq kunan pakakuna wasi tarina...
  Hinaspa kaypi huk organizacionniyuq kanki - .
  ¡Qhawariy, kunkaypi maqawashanku!
  Chay qhepamanmi sipasqa hap"ispa tusuyta qallarisqa. Hinaspa wakin sipaskuna tusuyta qallarirqanku.
  Yachachiqtaq dedonkunata laq'aykusqa . Huk silbaymi siminpi rikurirurqa. Hinaspa imaynatas ruiseñor trill purinqa chayta. Wak sipaskunaqa chaylla hap'ispa chirirqanku . Huk yachachiqpas sinchi yana p"achayoqmi rikhurimurqan, hinaspan kamachikuyta qorqan:
  - ¡Paso a paso!
  Chaylla sipaskunaqa alto sayaypi filasqa karqanku. Hinaspan soldadokuna hina puririyta qallarirqanku, chakinkuta tupuspa, q'ala chaki chaki pampankunatapas haywarispa. Hinaspa chayta ruwarqanku marchayqa paykunaq reqsisqan hina, guardia presidencial hina.
  Yana p"achayuq yachachiq, zafirokunawan, esmeraldakunawan, wakin chiri llimp"i rumikunawan ima, manaraq kay pacha planetapi riqsisqa, kamachirqa:
  - Kunanqa, ¡takiy!
  Sipaskunaqa q"ala, bronceado, huch"uy, sumaqllaña chakikunata takaspa, huk kunkallapi tapurqanku:
  - ¿Imamantataq takikuna?!
  Mentorqa chiri tonokunawan kutichisqa:
  - ¡Imamantataq qhari wawakuna takinkuman karqan mana infierno onqoywan hap"ichikuqtinku!
  Hinaspa sipas-estudiantekuna coropi, hatun expresionwan takirqanku;
  Tuta tutayaqpi quyllurkuna llimp'in ,
  ¡Qolqe killa k'anchaypas!
  Sumaqchaqa sumaq ñawinta uyanta k"umuykachin, .
  ¡Wiñaypaqmi paywan prometesqa kayku!
  
  Puka inti chinkaykuyqa llakikuypaqmi karqa,
  ¡Ichaqa ¡huk k"anchariq pacha illarimuymi lloqsimunqa!
  Hinan wayraqa kusisqa, qapariq, .
  ¡Barquepa velanqa punkisqañam!
  
  Almayqa llasa rumi, .
  ¡Maqanakuqpa pruebakunan suyashan!
  Uma patapitaq bandera phawaykuchun,
  ¡Tukuykama risunchik!
  
  musquwanqa wiñanqachu , .
  ¡Usqhaylla phaway huk atoqcha!
  Yawar timpuptinpas, kallpawan phawaylla,
  ¡Flecha hinam pawasaq!
  
  Saucekunaqa k'umuykuwarqanku,
  ¡Tukuy atiyniyoq Diosmi qhawariyninta kutirichirqan!
  Mana imawanpas llullakuqña kanki chaypas, .
  ¡Maqanakuypi kallpata yapasqayki!
  
  Tukuy imamanta, chiqamanta Tayta Llaqtata servinki,
  ¡Aychaqa pisi kallpan, espiritun ichaqa onqosqa!
  Manam pesapakunkichu, kawsaytam yachani
  ¡Ama saqewaychu carnero waqraman tukunaypaq!
  
  Ñawpa punchawkunapa huchankunatam mayllasaq,
  ¡Ñawpaqpi imachus pasasqanqa chinkapuchun!
  Qawasqaykiman hinaqa, huertapim perakuna puquchkan,
  ¡Chay bocetopin avionpa contornonqa kanqa!
  
  Tukuy kallpaykiwan Tayta Llaqtata serviy,
  ¡Qonqaychis kay pachapi thak kawsay kasqanta!
  Arboledakunata mana ninawan ruphachinapaq,
  ¡Llapa runa qanwan allinta kawsachun!
  
  Kaymanqa kutichirqanim:
  ¡Señor, hallp'ata t'oqosaq!
  Chaynapi warmakuna kusisqa asikunankupaq,
  ¡Ama kikiykiq llaqtaykita allipunachinaykichispaq!
  
  Tukuy imamanta, allinqa ñuqanchikmanta dependen,
  Lliwmi tanteanku - ¡akllayqa kikinkupaqmi!
  Qankunamantataqmi Tukuy-atiyniyoq q'aytukuna,
  ¡Qanmi universota puñunaykipi hap"inki!
  
  Qankunatapas hap'ipakusaqku,
  Tukuy imamanta, ¡Mama Llaqtataqa manan aswan ch"uya tariyta atikunmanchu!
  Disparashaqtiymi dedoykuna sinchita llañuyapurqan, .
  ¡Hinaspapas manaraqmi iskay chunkaraqchu kayku!
  
  Atipayqa mana aypay atina rurum;
  ¡Pisi kallpayoq, manchali, mana yuyayniyoqkunapaq!
  Ichaqa soldadokunaqa llapa picokunatan aguantayta atinku,
  ombligopi apasaqku !
  Chay qhepamanmi chinkarqanku dragón academia nisqa sumaq palacionman.
  yana p"achayuq mentorqa Dominicata allinta qhawarispa repararqan:
  - Ancha sumaqmi kanki. Astawanraqmi pantaq runakunapaq. ¡Admirakuypaqmi!
  Dominicaqa kusisqa takirqan kutichispa:
  Kikin perfeccionmi kani
  Kikin perfeccionmi kani
  Asirikuymanta huk makiwan ruwayman, .
  ¡Tukuy imamanta aswantaqa alabay!
  Ay, ima kusikuytaq
  Yachay, mana pantaq kasqayta
  Yachay, mana pantaq kasqayta
  ¡Yachay ideal kasqayta!
  Yana pachayuq yachachiqqa sipasta sinchita qhawarispa repararqan:
  - ¡Payqa admirakuypaq modestiayuqmi! ¡Ima kuyasqaymi!
  Chay ninfa de comadreja nisqataq kayta yuyaycharqa:
  - Ichapas talonkunata k"aspikunawan cosquillaswan?
  Yachachiqmi hombronta kuyurichispa mana ancha confianzawan kutichirqan:
  - ¡Mana mana allin yuyaychu! Ichaqa aswan allinmi dragón patronman pusay. ¡Qhawarisunchis, examen de ingreso nisqapi pasayta atinmanchu icha manachu!?
  Marquésqa asirikuspan repararqan:
  - ¿Yaykunapaq examenkuna? Kayqa manan aswan upa yuyaychu, ichaqa adoptakunmanmi primer cursollapi, chaypin kanqa trivialmente simple!
  Yachachiqmi sinchi tonokunawan hark"akurqan:
  hatun runata qanchis watayuq sipaskunawan churay ? Arí, burlakuspankum llachpanqaku. Arí, pay kikinpas pitapas hap"ispa wañuchinmanmi. Manan, kayqa manan negocio ruwaychu ni imapipas! ¡Kuraq sipaskuna necesitanku, chaypaqqa hatun nivel de talento nisqatan rikuchinan!
  Comadrejaqa umanwanmi nirqa:
  - ¡Lógico hinam uyarikun!
  Dominicaqa umantapas kuyuchirqa, chaymi mayo killapi diente de león nisqaman rikchakurqa:
  - Ama sipaschakunawanqa llakichiwaychu.
  Yachachiqqa umanwanmi nirqa:
  "Chaymantaqa Lady Dragon Masterwan examenkunata ruway". Kayhina kaptinqa, huk curso de elite nisqamanmi yaykuchisqa kanki. Sapaq, sumaq cuartopipas tiyanki, qullqimanta platilloyuq, hich"akuq manzanayuq ima.
  Chay sipas actrizqa musphasqa tapusqa:
  - ¿Imaynataq, qullqi platillowan?
  Chay yachachiqmi sut"incharqan:
  - Pachamamapi televisionniyuq kasqaykiman hinam. Kunankamaqa pisi programakunalla kanman. Chhaynaqa, ¿imataq? Qamkunaqa tecnologíayuqmi kanki, ñuqaykupas magiayuqmi kayku. Ichaqa kaypiqa huk platillowanmi rikunki, sichus cheqaq magia yachayniyoq kanki chayqa, imakunachus pasashan chayta.
  Dominicaqa insinuaspa tapusqa:
  -Pachamama rikunkichu?
  Yachachiqqa arí ninanpaq umanwanmi nirqa:
  - Hinaspa Pachamamaqa kanmanmi ... Mana chayqa, chiqapmi, ancha ñawpaqman puriq layqa kanki chayqa. Ñuqapas, internetpi purirqani - huk q'uñi runap invento. Hinaspa ninaymi, chiqaptam yachanki disparayta. Hinaspa huk munay llikata hamutarqanku. ¡Admirakuypaqmi mana ima magiayuq simple electricidadpas kayta atisqanqa!
  Dominicaqa hombronta kuyurichispa kutichisqa:
  - Arí, kayqa ñuqapas musphachiwanmi! ¿Imanasqataq mana qam kikiykipaqchu kayta ruwanki?
  Hinaptinmi ninfa marqués kutichisqa:
  - Cienciapi ñawpariyqa peligroso kaqmi. Sichus bombanchiskuna hukmanta phatayta qallarinku, manataq simplekunachu, aswanpas nuclearkuna ! Chaynapim mana pipas kawsachkaqta qipanqachu, ¡magia radiacionqa aswan mana allinmi normal radiacionmantaqa!
  Dominicaqa silbarqa:
  - ¡Kaypim kachkanku ! Chayqa pasakun.
  Chay sipas yachakuqkuna qaparirqanku:
  - Manam chayna runataqa necesitanchikchu , payqa millay tia!
  Mentorqa hielo tonokunapim kamachirqa:
  - ¡Qatiway!
  Hinaspa payqa astakurqan. Chakinpiqa sandalias especiales nisqayoqmi kasqa, chaymi chaki dedonkunata ñawpaqninpi kichasqata saqeq, chaymi anillokunawan hechizokunata ruwaq. Kikin mentorpas waynamanmi rikchakun - manam huk arrugallapas, mana pantayniyuq uyayuq. Ichaqa estructuranqa rikukunmi, manan mozo-sipaspa llamp"u lloqsimuq chirunkunachu, aswanpas kuraq warmin, clásico, ninmanpas, aristocrático nisqa rasgoyoq. Hinaspapas chay qhawariyqa ancha sinchi.
  Dominikaqa piensarqam ima titulupas kasqanmanta. Hinaspapas manapaschá huch"uychu.
  Payta qatispataq marquesa-ninfaqa ladonpi saltaspa kirunkunata q"alata chiqchiykusqa:
  - Qamqa chayna sumaqllaña reina kanki. Ichaqa mat"iykipi t"oqyasqanqa qhaliyapunñan, ¡usqhayllan qhaliyashanki!
  Dominikaqa asikuspanmi repararqa:
  Kallpa mastariq hinaspa mancuernas, .
  ¡Qhali yuyayniyuq qhali kurkupi!
  Chaymi huk pukyupa waqtanta pasarqaku, qanchis jetkuna allin pachak metro wayraman phatariq , admirakuypaq sumaq kasqanmanta admirakuspanku. Chaymantataq punku, warmi flechaqpa punkunpi, qoriwan llusisqa armadurapas.
  Chay musuq sipastaqa umankuta kuyuchispa, q"ala, cincelasqa chakinkuta takaspa ima napaykurqaku.
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  -Sipaskunaqa kimsa allin kayninkunayuqmi. Hukninmi, sumaq kasqankumanta, iskay kaqtaq,...
  Hinaspa chaymanta kutichiyqa mana yuyayniyman hamurqanchu. Hinaspa kaypi kachkanku dragón academia wasi ukupi. Kaypiqa kanmi chhayna lujo, manan Peterhofwanpas tupachiyta atiwaqchu. Qurimanta, platinomanta aswantaqa, kunankamapas achka imaymana q'illaykunam kachkan, chaykunaqa manam análogos nisqayuqchu Pachamama planetapi. Hinallataq, achka chaniyuq rumikuna aswan sasachakuyniyuq hinaspa sumaq rikchayniyuq, adornokunawan qatasqa, sumaqllaña, iridiscente waytakuna. Perqakunapipas imaymana rikchaq retratokunam kachkan. Aswantaqa elfokuna, elfokuna ima. Ichaqa kanmi huk unanchakunapas. Ichaqa yaqa llapan uyakuna, figurakuna ima wayna-sipas, reqsisqataqmi kanku. Waynakunaqa sapa kutim q"ala sinqalla churakunku. Hinaspapas ñawpa Grecia, Roma llaqtakunapi estatuakunamanpas anchatan rikch"akunku. Kaypiqa achka imakunam kachkan ... Hinaspapas esquinakunamantam lluqsimun fuentekuna, chaypas sumaqllaña hinaspa sumaqllañam qawakun.
  Hinallataqmi rikukun naranja, qori marcoyoq espejokuna, diamantekunawan topaciokunawan enmarcasqa. Chaytaq kikinpiqa allin decente rikch"akun, ñawimanpas kusichiqmi.
  Dominikaqa kusisqan repararqan rumimanta t"oqon yaqa chinkapusqanmanta. Hinaspapas yapamantan sumaqllaña qori chukchayoqña . Hinaspa chayna sipas...
  Chukchanqa sinchi k"anchariqmi, chaymi pisi runakuna creenku mana teñisqa kasqanmanta. Ichaqa kayqa natural colorninmi. Hinaspa ancha allinta tupan wayna uyanta bronce broncewan tupachisqa.
  Payqa noble yawar sipasmi, sapa kutitaqmi kuntur hina saltan.
  Hinaspa kikin academia aswan q"oñi Palacio de Versalles nisqamantaqa. Chaymi kallpachakuy payman asuykunaykipaq.
  Dominica chayta hap'ispa takirqan:
  Palaciokunaq bóvedakunan tentawanchis,
  ¡Manan hayk"aqpas libre kayqa cambianqachu!
  ¡Manan hayk"aqpas libre kayqa cambianqachu!
  Hinaspa q"ala chaki dedonkuna pampamanta diamante rumita hoqarispa aswan altoman wikch"uykusqa. Chayqa phawarirqanmi, ichaqa ninfaqa dedonkunatan k"irisqa, chaymi diamanteqa kichasqa palmanpi tukurqan.
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  - ¡Allin yuyaywanmi ruwarqanki!
  Chay comadrejaqa chirpasqa:
  Macacomanta aswan ágil
  Toromanta aswan sinchi...
  Hinaspapas allqupa asnayninpas,
  ¡Ñawipas atoqpa ñawin hinam!
  Mentorqa sinchi tonokunapin repararqan:
  - Kunanqa uraykamusaqku .
  Dominicaqa qaqchaparqa:
  - Icha aswan allin kanman, aswanpas, hatariy?
  Umanta kuyuchispataq:
  - Uraypiqa allpa ukupi pukllana wasi tiyan. Chaypin rikuchinki yachayniykikunata sichus elite nisqaman haykuyta munanki chayqa!
  Chay sipas actrizqa manchakuspan tapusqa:
  - ¿Imataq kanman mana examenkunata pasaspayqa?
  Yachachiqtaq sinchita nisqa:
  - Hinaspa chaymantaqa kamachiman tukunki. Peliculakunapi esclavo hina pukllarqanki hinaspa yachankichu ima kasqanmanta?
  Dominicaqa asikuspa kutichisqa:
  - Kunan pacha sipasqa q'ala sirwiq, .
  Hinaspa paqarin punchawqa huk q"uñi diosalla!
  Hinaspa payqa, cheqaqta rimaspaqa, kusirikuyta qallarirqan, mana ima sasachakuywanpas.
  Hinaptinmi marmolmanta gradasninta uraykuyta qallaykurqaku. Hinaspapas infiernoman uraykamuy hinan karqan.
  Dominicaqa yuyarirqanmi peliculakunapi layqa hina ruwasqanmanta. Payqa cadenawanmi hoqarisqa kasqa, makinkunatan qhepanpi techoman watasqa kashasqa. Hinaspapas anchatan nanarqan. Hinaspa venakunata t"iqsichin. Sipaspa bronceado, aychasapa cuerponqa nanaymanta hinaspa tensionmanta sudorwanmi qatasqa kachkan. Hinaspa chaymanta cadena kacharisqa. Hinaspa huk ratulla allinyasqa sientekuspanmi phawaylla uraykamun. Hinaspa chayllapim pampapiqa tension kachkan.
  Hinaspa Dominicaqa qaparin infierno hina nanaymanta articulacionninkunapi, hombronkunapipas. Arí, chaytaqa sientenaykin.
  Ninfaqa, sipaspa uyanqa chukchanpas chukchasapa kashaqta rikuspa , repararqan:
  - Manam esclavo kanaykichu. Allintachá sullk"a t"aqapi estudianteman tukunki.
  Dominikaqa asikuspan repararqan, takispa, pay kikinmanta burlakuspa, wiñasqa sipasmanta, actrizmantawan chaypi:
  Ñawpaq kaq ñiqi, ñawpaq ñiqi, .
  Kunan punchawmi raymiyki...
  Sumaq kusikuy pacham,
  ¡Ñawpaq kaq huñunakuy yachaywasiwan!
  Laska kayta repararqa:
  - ¡Mana asichikuqchu! ¡Qankuna runakunaqa manan hayk"aqpas musqukurqankichischu magiapi atiyninchiskunata!
  Dominicaqa sinchitan kutichirqan:
  - ¿Hayk"aqllapas musqukurqankichu tecnologico ruwasqanchikta? Huk bomba hidrógeno nisqa llapa magiaykikunatan wisq"anqa.
  p"achayuq mentorqa kaytan repararqan:
  - Manam alabakunachu . ¡Kayqa manan allinchu!
  Dominica kutichirqa:
  - Kayqa manam alabakuychu, aswanqa chiqap kaqta willakuymi. Pachak megatones kallpayuq hidrógeno bombaqa pachak kilumitru radiyupi lliw kawsaykunatam chinkachiyta atin. ¿Piensankichu imachus kay kasqanmanta?
  Ninfa nisqataqmi takyachirqa:
  - ¡Manam llullakuchkanchu! Runakunaqa cheqaqtapunin chhayna fantastico thuñichiq armayoq kanku. Hinaspa aswan allinqa, kantaqmi misilkunapas, chaykunatam chayachiyta atinku chay diana nisqaman.
  Yachachiqqa kirunkunawanmi qaqchaparqa:
  - Llakikuypaqmi runakunapi unquy mana Pachamamataqa afectarqachu. ¡Qan hina agresivo qharikunaqa manan kawsakuyta merecenkuchu!
  Dominicaqa manam atipanakurqachu, umanwan:
  - Wakin kutiqa chayna kasqanmantam piensani.
  Ninfa kayta repararqan:
  - Runakunapas hukniraymi kanku. Ama piensaychu llapanku mana allin kasqankutaqa. Ichaqa, mayqen runakunan aswan askha kanku, mana allinpas allinpas, manan allintachu yachawaq ñawpaq qhawariyllapi!
  Dominicaqa ancha llakisqa hina asirikuspan repararqan:
  - Sichus qhawanki television centralta chayqa, ichapas, aswan mana allinkuna kan . Otaq ancha millaykunatapas!
  Ninfa nisqataqmi takyachirqa:
  - ¡Kayqa xenofobiam! Mana qam hina kaq tukuy imawan chiqninakuy astawan yapakuptin. Ichaqa manan kaytaqa ejemplota hinachu qhawarina.
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  - Allinmi, ama politicamanta rimasunchu. Metayqa llapa representantekunata qespichiymi aswan kallpasapa qari warmi kay planetapi ... Chayqa , universoykipi. ¡Hinaspa kayqa huk planetamanta aswanmi !
  Comadrejaqa sumaqllatam kutichirqa:
  - Kayqa manan planetachu, hatunpas, ichaqa manan allintachu universopas. Ancha hatun planetawan universowan chawpipi kaq imapas. Ichaqa aswan allinmi kanman mana qurakunaman yaykuyqa...
  Mentorqa chukchanpa uranmanta lluqsimuq característica ninrinkunata kuyuchispa nirqa:
  - Imaynaña kaqtinpas, manan ñoqallanchischu, aswanpas kanmi huk academiakuna dragón, mana dragón nisqakuna, paykunan maskhashanku imaynatas qharikunata qespichinkuman, atikuqtintaq kutichipunku.
  Dominicaqa qaparisqa:
  - ¡Huk unupi chinkaq runa pajamanta hap"ipakun! Hinaspa chiqaptapuni huk ladrillo...
  Ninfa marqués nisqataqmi yuyaycharqan:
  - Ichapas aswan allinta takinayki, uraykamuyqa ancha unaymi!
  Chay sipas actrizqa umanwanmi nirqa:
  - Arí, acuerdopi kani , ¡aswan q"oñiraqmi metropi kasqanmantaqa!
  Hinaptinmi Dominicaqa quri raphiwan lliphipiq umanwan kuyurichispa takirqa:
  Guerrapiqa manan kanchu edad nitaq sayaypas, .
  Payqa sipaskunata qhari wawakunatapas kaqllatan ruwan!
  Ch'inlla kusikuyta mana munaqkuna,
  ¡Pitaq aswan altomanraq phawayta munan!
  
  Kuchuyku, disparayku hinaspa kuchuyku, .
  Ñoqaykupaqqa kanmi iñiy - Mama Llaqtaman servicio!
  Arí, aswan allinmi espada hina serviyqa,
  ¡Maqanakuypi decididamente atipanapaq!
  
  ¿Imataq warminchikpaq aswan allin?
  ¡Arí, ¡mana camallapichu apakuy!
  Atoq qosanmi kanki, manan khuyapayakuq gorriónchu,
  ¡Kallpanchakuy wasinchiskuna ama ruphananpaq!
  
  Kayqa sinchi maqanakuymi, hamushaqta rikunchis,
  ¡Hordaqa velashanmi, masakunataqa manan yupayta atikunmanchu!
  Herrerokunan ichaqa sinchi escudota ruwarqanku,
  ¡Chay qapariypas, millay waqaykunapas manan manchachiwasunchu!
  
  Hinaspa huñunakurqayku, legión, .
  ¡Lanzakunaqa kallpasapakunaq makinpin allinta hap"isqa kashan!
  Awqa kay al menos huk campeón chinkachiypi,
  ¡Sepulturakunan suyashan, manan ombligopi medallakunachu!
  
  Ch"aqwarqayku , ichaqa sipaskuna asnashanku, .
  ¡Makipi kaq espadakunaqa llimp"i hinam llimp"in!
  Chayna kallpasapa sipaskuna, sinchi rikchayniyuq, .
  Quyllurkunapas envidiakunankupaqmi ¡Jedi !
  
  yuyaykurqanku orkukuna, unanchakuna , reykuna ?
  ¡Kunanmi ichaqa "osokuna" phawarishanku!
  Ruspa sagrado maqanakuqninmi kayku,
  ¡Ima maqanakuqpas, sipaspas, waynapas!
  
  Paykunata qarqoyku, manataqmi presotapas hap'iykuchu,
  ¡Libre runakunaqa manan mana kusisqa kamachikunatachu paqarichinanku!
  Chay chukchasapa kunturwanmi atipanakurqayku,
  ¡Tayta suyupa interesninkunaqa aswan hatunmi privadokunamantaqa!
  Arí, takiqa manan pisi kallpachu, maqanakuqpa kunkanpas sumaqmi.
  Urayqa tukusqañam karqa, kunanqa kimsa sipaskuna hukniray especiemanta: huk duende mentor, huk ninfa marqués hinaspa huk runa drop-in, tarikurqaku hatun allpa ukupi estadiopa territorionpi, manam Luzhnikimanta aswan pisichu, ichapas aswan allinraq.
  Askha imaymana aparatokunayoqmi karqan, alto techoyoqmi karqan, pachak waranqa qhawaqkunapaqtaqmi sayan karqan, terciopelowan, perlakunawan, qoriwan bordasqa sillakunan karqan, otaq aswan chaninniyoq invitadokunapaqpas diamantekunawan huk rumikunawanpas.
  Chaypachallapitaq , yaqa ch"usaqña kasqa. Chiqapmi, chawpipiqa kikin Hatun Yachachiqmi karqa, chaynallataqmi chay academiapa umalliqninpas, Dragón Duquesa de Montserrat.
  Ancha sumaq warmi qanchis umayuq, arco irispa tukuy llimp"inwan pintasqa. Hinaspapas ancha sumaqmi rikchakun, admirakuypaqlla, astawanraqmi cheqapta qawaspayki manataq peliculapichu.
  Dominicaqa mana maypi kasqanmantam takirqa:
  Alto hanaq pacha, karu karukuna, .
  Mana manchakuqkunamanta takiyta uyariy Akmale llaqtapi ...
  Payqa millay dragón, paymi kay pachata qespichirqan,
  ¡Hinaspa kay caballeroqa hanaq pacha k"anchayta saqepurqan!
  Takikunataqa yapamantam takinku...
  Kaypiqa Dragon Duquesa de Montserratqa manchachikuq kunkawanmi rimarirqa, Jericó llaqtapa trompetankuna hina:
  - Qamqa , rikuni, ancha impudent sipasmi kanki, qalluykiqa facil-llatam runa kunkaykipi huk suni llañuman k"uyukunman.
  Dominicaqa mana huchayoq asirikuspa kutichisqa:
  - Manam phiñachiyta munarqanichu. Chayqa anchatam takiyta anchata kuyasqayrayku. Hinaspa Akmalqa cuentopi hina waynallan, wawakunaq peliculapi peliculapi runa. ¡Ama nishutachu chayta qhawariy!
  Qanchis umayuq warmi dragón, yaqa sayayniyuq allin iskay tiyanayuq ataque avión, asikuspa reparasqa, qanchisnin umankuna huk kutillapi rimaspa, huklla entero hina, hukniray umayuq kaspankupas:
  - Hinaspapas yuyaysapa, mana manchakuqmi kanki, chaynallataqmi yuyayniyuqpas kanki. ¿Atiwaqchu al menos imatapas ruwayta magia nisqapi?
  Dominicaqa huk comic takitam takirqan kutichispa:
  Yachachiqkunap quynin, .
  Paykunaqa ñuqawanmi tiempota pasarqaku...
  Payqa yanqapaqmi ñoqawan ñak'arirqan - .
  ¡Aswan yachaysapa layqa!
  
  Yachaysapa yachachiqkuna
  Mana yuyaywan uyarirqani...
  Tukuy imapas mana tapuwasqanku
  ¡Imaynatapas ruwarqanim!
  . 5 kaq RAKI.
  Esclavo waynaman, ñawpaq kamachikuq Oenomausmanpas hukmantan kamachirqanku llasa rueda muyuchinankupaq. Huk wawa, yaqa chunka hukniyuq utaq chunka iskayniyuq watayuq, sayk"uyta atipaspa, q"ala chakinta filo rumikunapi samachispa, granota muyuchkasqa. Iskay duende sipaskuna, yaqa kaqlla intervalospi, chay waynaq q"ala, aychasapa wasanpi takarqanku. Imaynatapas, kay sirviente kayninmi huk samayta quykurqa rumiman tikrakuymanta. Ichaqa esclavo waynakunataqa manan samachinankuchu, chaymi sinchita, sinchi kallpawan maqana.
  Hinaspapas chay hinata puririrqan chay kamachi wayna, llapan sayk"usqa, puñunankama. Hinaspa chaymanta, wakmanta uywanku, mikhuchinku mana yarqaymanta wañunanpaq, kallpayuq kananpaq llamk"ananpaq. Hinaspa hukmanta aprovechanku.
  Kayqa kawsayta qun, ichaqa ancha nanaylla. Imaynan, infierno hina kawsay pachapi, salvo cuerpo wayna hinallataq qhali hinallataq yuyaykuna umapi kashan hinallataq conciencia sut"i. Ichaqa kaymi aswan p"enqayman tukuchin, aswan nanaymanraqmi tukuchin. Yuyayninta nanaymanta sayk"uymantawan pisillata horqonanpaqmi, ñawpaq kamachikuq, kunantaq kamachi wayna Oenomaus yuyayninta utilizarqan;
  Maqanakuy dragonkunapi piratakunaq t"aqanmi phuyukunata maskhanku. Huk sumaq rikchayniyuq, aychasapa wayna duende Oenomaus yuyaysapa trajeyuq, botas llimp"iyuq escarlata barnizwan, diamante espuelaswantaq kimsa umayuq monstruonta kamachin. Hinaspa wakin equipoqa admirakuypaq sipaskunamantam. Paykunaqa aychasapa, q"illu, q"ala chaki, tukuy p"achankutaq sinqankupi, caderasninkupi ancha chaniyuq rumimanta collarkuna. Hinaspapas llapa runan, cheqaqmi, llimp"i chukchayoq moda modelokunalla kanku. Paykunaqa aswan huch"uylla, huk umallayoq dragonkunatan sillaykurqanku .
  Bueno. Hinaspapas manan huk qharikunatapas necesitanchu.
  Chaymi qhari capitanlla zapatoyoq, kusisqa kamachisqankunapas maqanakuypi q"ala, sumaq chakiwan imatapas ruwankuman, chaytaqa manan cuentopi niyta atikunmanchu nitaq plumawanqa sut"inchasunmanchu! Chay sumaq warmikunaqa wañuchiq kallpawanmi phataqkunata wikch"uyta atinku, puñalta, boomerang nisqatapas otaq venenoyoq agujatapas wikch"uyta atinku.
  Oenomaus, wayna kamachikuq, kusisqa, kusikuywan takirqan:
  Qhapaq runaqa, chiqamanta, asikunqa,
  ¡Mamonniykita, hunt"a wiksaykita chhaphchiy!
  Hinaspapas destinonchisqa nanaywan wañuymi,
  ¡Wañuyqa llapa runatan qhawashan, huk machucha, cuchilloyoq!
  
  Hinaspa qura patapi kallpayta munanchik,
  Tukuy imamanta, ¡hinallam, esencialmente, warmakunalla kanchik!
  Ichaqa chay waynaqa iskay kutitan esclavo hina sientekunqa,
  ¡Manan kay planetapi mayqen carcelpipas libre kayqa kanchu!
  
  Maqanakunanchismi, kaymi destino,
  ¡Wañuchiy huk compañerota sichus huk wawqita wañuchinayki kanqa!
  Tukuy-atiyniyoq Diosmanta mañakuyqa manan imapaqpas valenchu,
  ¿Piqpa huchanmantataq kamachikunaqa kutichipunku?
  
  Arenapi yawar, carcelpitaq qhelli,
  ¡Chay ratakuna q"ala chakiyta kanirqanku!
  Munapayaq kamachikuqmi toro chakiwan burlakun,
  ¡Pay kikinmi kachachisqa kanan!
  
  Kawsanaykipaqqa wañuchinayki, .
  ¡Almapipas wañuq cuerpopipas ñak"arinki!
  Apu runakunaqa wakcha ayakunata mikhuspa mikhunku,
  ¡Asnaqmi wañupurqan, ¡tizawan ch"aqwaylla puchuq!
  
  Ichaqa llapanku kaqlla, munay espirituqa manan p"akikunmanchu,
  ¡Pata Pachaqa kawsachkanmi warmapa yuyayninpi!
  Huk ejercito hamunqa Elfokunaman wiñaypaq abusowan,
  ruwasqankumantan wikch'upusaqku !
  
  Hinaptinqa qullqi waqaychanaqa kuyurinqa , .
   ¡ Pitaq Tayta Pachamanta juqukunata siq"irqa!
  Gananapaqqa necesitanchismi k"anchariq yuyayniyoq, .
  Hinaspa manchali kanki chayqa, ¡Dioskunapas mana atiyniyoqmi kanku!
  
  Kaypiqa espadaq kuyuriynin, uma phawarisqa, .
  ¡Chay verdugoqa qonqayllan huk víctimaman tukupurqan!
  Imaynatachus supay qonqayllamanta chay mankamanta ayqekurqan,
  Chaymi phiñakuyqa hatun sonqomanta qarqosqa!
  
  Mana yuyaykunachu, k"anchaypa elfonkunaqa pisi kallpan, .
  ¡Llaqtanchiskunaqa manan pimanpas k"umuykukurqanchu!
  infiernomanta mosoq hamuqta , .
  Hinaspapas sumaq sonqowanmi platillomanta chayta tomayku!
  Sumaq taki, hinallataq equipon dragón nisqakunapas ancha sumaqmi. Chaymi paña makinpi kuyurispa , huk duende sipas, cobre puka chukchayuq, wayrapi proletario bandera hina kuyuriq, qaparirqa:
  - Serio kanapaq pachaña, ay príncipe de piratas aéreos!
  Enomaiqa asirikuspa umanwan nirqa:
  - Chiqaqpuni! ¡Kaypaqmi nacerqanchik!
  Sipaskunaqa coro nisqapi, huk kunkallapi, saltaspa, kallpasapa cuerponkuwan pukllaspa takirqanku, wiñasqa aychakunamanta esculpisqa:
  Wakcha kanchik, wakcha pirata kanchik, .
  Ancha, anchata llakikuyku...
  Hanaq pachamanmi caravelkunapaq jarrakunata churarqayku,
  Ichaqa ¡mana moralidadta churawasqankuraykun!
  Chay maqanakuq runakunaqa aswan kusikuywan, aswan kusikuywanraqmi takirqanku, kunkankutaqmi ruiseñorpa kunkan hina karqan.
  Piratakunaqa manan cienciata necesitankuchu
  Hinaspa sut'inmi imarayku...
  Chakiyuq, makiyuq kanchik, .
  ¡Ichaqa manan umanchistaqa necesitanchischu!
  Kay ratopin huk sipas q"ello-violeta chukchayoq sinchita silbarqan:
  - ¡Prea ñawpaqman! ¡Paña umalliqpiqa kanmi huk entero galeón de aire!
  Sipaskunaqa coro nisqapi takirqanku:
  Eh ma , mama qucha hawapi, eh ma , dragonkuna chequepi, .
  Eh ma , qhawariy chay fabuloso qhapaq kayta...
  Kamachiykunamantaqa manan llakikunchischu, mosoq ordentan hatarichishanchis,
  ¡Espadakunaq uranpi pisi kallpa, sonso wañunanpaq!
  Principe Oenomaus kamachirqan:
  - Allinmi, sipaskuna, suwakunanchispaq destinasqa kashanchis chayqa, suwakusun!
  Hinaspa chaymanta huk entero t"aqa dragonkuna phawaylla atacanankupaq. Paykunaqa metankumanmi phawaylla rirqanku.
  Chay galeón nisqa barcoqa hatun sumaq barcon karan. Llasaqña karqan, imaymana qhatukunawanña cargasqa karqan chaypas, magia nisqawanmi wayra-parapi sumaqllata wayt"arqan. Wayrataq kay galeonpa velankunata wayrachirqan.
  Enomaiqa repararqanmi barcoq velankuna ancha k"anchariq sumaq rikch"ayniyoq kashasqanmanta. Hinaspa kayqa, nisunman, ancha q"oñi . Astawanraqmi inti lluqsimuq rikurimuptin.
  Galónmantan repararqanku huk t"aqa piratakuna entrenasqa dragonkunata controlasqankuta. Hinaspa chay equipoqa chaymanta ch"aqwayta qallarirqanku. Chaypipas yaqa llapankum kanku tunicayuq sumaq sipaskuna hinaspa kamachi qarikuna. Paykunaqa tronco de nadadorllapin kasharqanku, iskay kinsa esclavo waynakunallan tobillonkupi, muñecankupipas qori qolqemanta pulserakuna llimp"iykusqa kasharqanku.
  Chay maqanakuq sipaskunaqa aswan sumaqmi sumaqchasqa karqanku. Ichaqa q"ala chakipas, chunka iskayniyoq chunka tawayoq watayoq qhari wawakuna hina, aychasapa, sumaq, ichaqa sinqankupi, hombronkupipas esclavo marcayoq.
  Huk maqanakuq sipasllam chakinpi sumaq botasniyuq karqa. Yaqachus hina pay kaypi aswan importante hinallataq capitan. Chayna sumaq rubio chukchayuq, quri polvowan ch"aqchusqaman rikchakuq.
  Hinaspa ima munay uyayuqmi. Hinaspapas cuerpoqa platinomanta, zafiromanta, esmeraldamanta, topaciomanta, rubímanta, ágatamanta, diamantemantawan ruwasqa armadurawanmi qatasqa kachkan. Chaymantapas chay ancha chaniyoq rumikunaqa sumaq adornopin churasqa kashan, chaykunaqa aswan sumaq colorniyoqmi. Kanmi rosas, tulipanes, sara waytakuna, qunqay-manakuna, mimosas, peonías hinaspa achka hukkunapas.
  Lujoso armaduranpiqa llapa t"ikakunan hukniray, manan hukllapas yapamantachu.
  Oenomaus pirata kamachikuqmi pay kikin ukhupi k"anchariq sientekuykunata sienterqan, hinaspan qaparirqan:
  - Bueno, ¿cheqaqtachu atikunman chhayna sumaq kayta mana puriyta, wañuchiyta! Chayna huchataqa manam almaypiqa aguantaymanchu.
  Nina puka chukchayuq masinqa kayhinata rimarirqa:
  - Ichaqa chayraykun pirata kanchis! Tukuy imamanta...mana huchayuqqa pirata ruwayqa manam atikunchu.
  Hukninñataqmi asirikuspa nirqa:
  Arí, sasan cheqaqtapuni munakusqanchis runakunata wañuchiyqa,
  Tukuy imamanta, huk duende , creeway, kusikuypaqmi nacerqa...
  Ichaqa pirata kanki chayqa, cuchillaqa mama,
  ¡Mana yawar, parayuq, wiñaypaq mana allin pachayuq!
  Puka chukchayuq runaqa kaytas repararqataq:
  - Kaykunaqa sumaq sipaskuna, qhari wawakuna, chiqamanta, ichaqa mana ñuqanchikpa raza elfoschu kanku, aswanqa runa irqimanta! Qhawariy, hatun , rinrinkupa rikchayninta.
  Oenomausqa admirasqa kasharqan:
  - Runakuna ancha sumaq, wayna-sipaschu?
  Nina maqanakuq runaqa umanwanmi nirqa:
  - ¡Chayqa! Layqakuypa yanapayninwanmi wiñaypaq wayna-sipas kayta chaskirqanku. Hinaspa kunanqa kay qhari wawakunaqa wayna-sipasllaraq kasqankupin k"askanasqa kashanku.
  Kunanqa wayna-sipaslla kanqaku, kasukuqtaqmi kanqakupas.
  Chay wayna kamachikuqmi takirqan:
  Llapan elfokuna, planetapi runakuna, .
  Siempre amistad kananku...
  Wawakunaqa asikunankupunim.
  ¡Hinaspa thak kay pachapi kawsaychis!
  Wawakunaqa asikunanku tiyan
  Wawakunaqa asikunanku tiyan
  Wawakunaqa asikunanku - .
  ¡Hinaspa thak kay pachapi kawsaychis!
  Rubia duendeqa yuyaycharqa:
  - ¡Huk opcionmi kan! Paykunaq ladonmanta aswan allin maqanakuq, ladonchismanta aswan allin otaq aswan allin maqanakuqmi maqanakunqa. Atipaptinkuqa, ñuqaykuwan kuska saqueokunata rakinakunku, atipasqa kaptinkutaq, atipaq maqanakuq runaqa . ¡ esclavopas otaq ayapas!
  Oenomausqa kaytan repararqan:
  - ¡Kayqa lógico! ¡Maqanakunaypaqmi listoña kashani!
  Dragonkunapi sipaskuna galeonta muyurirqanku. Aswan utqayllam kanku, hatun buqueqa manam chay agil ovejakunamanta ayqiyta atirqachu.
  Ichaqa chay galeónqa pistolayoqmi kasqa. Hinan paykunata pusayta qallarirqanku, mechakunapas q"osñiyta qallarirqan.
  Oenomausqa t"uqyay kunkawanmi nisqa:
  - ¡Huk duelota proponeni! Avión piratakunaq costumbrenman hina. Huk maqanakuq qanpa ladoykimanta, huktaq ñoqaykumanta. Cargaykimanta kuskantan qonki ganaqman. Hinaspa atipasqa kaspaqa , atipaqwan munasqaykita ruway . Manam llakichisqaykichikchu.
  T'ikayuq ancha chaniyuq armadurayuq sipas capitantaq kutichisqa:
  - Hatun! ¡Kay sasachakuytaqa chaskiyku! ¡Maqanakusaqmi! Hinaspa pi munasqaykitapas nominanki!
  Duende príncipe Oenomaus decidikuspa nirqan:
  - Qankuna ukhupi aswan kallpasapa qhari warmiq representanten ñoqalla kani. Chaymi maqanakunay!
  Puka chukchayuq yanapaqtaq sinchita nirqa:
  - ¡Manan aswan millaychu maqanakuq kani! ¡Maqanakuyta munani!
  Hinaspa q"ala chaki, elegante, ancha ágil chakinta kuyuchirqan, chaymi kuyukuq, cobraq cuerpon hina.
  Chay wayna maqanakuq runaqa hark"akurqan:
  - Capitankuna kayku, maqanakusaqku!
  Chay ancha chaniyoq armadurayoq sipasqa umanwanmi asirikuspa nisqa:
  - Marqués de Diana, servicioykipi!
  Chay wayna duendeqa mana manchakuspa kutichisqa:
  - ¡Príncipe Oenomaus! ¡Maqanakuypaq listoña!
  Hinaspa ancha yachaywan chay wayna maqanakuq runaqa cubiertaman saltaspa suni llañu espadanta hurqusqa.
  Lady de Dianapas cuchillanta hurquspa asirikuspa tapurqa:
  - ¿Imaraykutaq kamachikuqqa qunqayllamanta yawar ch"akiq pirataman tukusqa?
  Oenomaus kayta kutichirqa decidikuspa:
  - Unay willakuymi. Ichaqa manan yawar ch"akiq piratachu kani, aswanpas noble runan kani! Hinaspa chaymi huknirayta ruwan.
  Marquésqa asirikuspa kutichisqa:
  - Manam wañuchisqaykichu, qamqa kanki personal esclavoy hinaspa preso. ¡Chakiypa q"ala pampankunata qalluykiwan llamichisqayki, chaywantaq kusichisqayki!
  Oenomausqa asikuspa kutichisqa:
  Manan wañuchisqaykipaschu ! Hinaspapas sumaqraqmi chayna chakikunata qalluykiwan cosquillaspas. Ichaqa sinchi maqanakuqña kanki chaypas, ¡manan suyankichu atipasqayta!
  Dianaqa aswan hatun asirikuspa , hatun kirunkunawan, kutichisqa:
  - ¡Qhawarisunchis! Manam ñuqallachu, aswanqa huk sipaskunapas presomanmi sillaykusunki. Hinaspan ñak'arichisqaykiku, wañuykama maqasqaykiku. ¡Qhawarisunchis kay casopi imayna asirikusqaykita!
  Chay pirata kamachikuqmi kutichispa takirqan:
  Ama saqeychu, ama saqeychu, ama saqeychu
  Millay musquy monstruowan maqanakuypiqa ama manchakuychu...
  Asirikuy, asirikuy, asirikuy - .
  Yachay tukuy imapas sumaqllaña kasqanmanta hinaspa allin kasqanmanta !
  Marquésqa ancha kusisqa qhawarispa umanwan kutichisqa:
  - ¡Qanqa kusisqa wayna kanki! Hatun burlakuqtan ruwawaq. Ichapas reinamanpas quykiman. Hinaspapas kusikunapaqmi kanqa!
  Oenomausqa phiñasqa kutichisqa:
  - Suficiente charla ociosa. ¡Maqanakusun!
  Chay armadurayoq sipasmi pilaq pampanmanta saltaspa compañeronta atacasqa. Oenomausqa paywan tuparqan, chay maqaykunata hark"arqan, kutichirqanpas, yaqapaschá chay sumaq warmiq ninrinta kuchurqan. Payqa kutirispa saltaspa pantera asirikuspa repararqan:
  - Hinaspa mana millaychu kanki. ¡Ñoqaqa yuyaykurqanin qanpas monja hina príncipe kasqaykita!
  Sipasmi ichaqa mana duendechu, runa rinriyuqmi. Ichaqa Oenomausqa huk duende. Runakunapas, elfokunapas huklla wawayuqmi - kuskan mirayniyuq . Ichaqa yaqa llapanpim sutichanku bastardo nispa . Hinaspapas manan iskayninkutaqa anchatachu gustanku.
  Marqués sipasqa yapamanta atacasqa. Payqa espadakunawanmi sasa combinacionkunata ruwaq. Hinaspa cuchillanpas llimp"i llimp"i llimp"i llimp"i, saltarqan, hukmantataq muyurirqan, wayra-parapi molinoq raphrankuna hina. Hinaspan payqa atacarqan.
  Chay kamachikuqmi, payqa manan mana yuyayniyoqchu hatun imperioq herederon karqan, chaymi sinqanpi sinchita maqarqan. Hinaspa chay armadurata t"oqyachirqan. Yawarpas ch"aqchuykurqanmi. Hinaspapas sut"inmi karqan chay sipas k"irisqa kasqan.
  Payqa qhipaman kutirispanmi sispas nirqa:
  - ¡Peligroso monstruo wayna!
  Edmondqa pisichasqa asirikuspa kutichirqan:
  "¡ Monstruopaschá kani, ichaqa waynamantaqa karunchakuni!", nispa.
  Dianaqa asikuspanmi hukmanta atacasqa. Puka yawarña paymanta ch"aqchusharqan chaypas. Hinaspa payqa cubierta chimpaman mast"arikurqan.
  Puka chukchayoq reinaqa kaytan repararqan:
  - ¡Chaylla umantapas kuchuruyman karqan! Manam gaitakunataqa aysaymanchu.
  Marqués-Capitánqa sispasqa:
  - Hinaspa chayna oportunidadta quykiman!
  Oenomausqa kutichirqanmi chay maqanakuq warmita espadanwan makinpa uranpi takaspa, tendón nisqatapas kuchuspa. Chay armataqa paña makinmantan urmachirqan, ichaqa kaq ratopin lloq"e makinmanta hoqarirqan . Hinaspa aycha mikhuq hina asirisqa, kay enfrentamientopi situacionpa patronanpas kanman hina.
  Chay waynaqa repararqanmi:
  - ¡Qanqa valorniyoq sipasmi kanki! Ichaqa chaymantan k"irikunki. ¡Aswan allinmi saqey!
  Dianataq qaparisqa:
  - ¡Wañusaqku, ichaqa manan saqesaqkuchu!
  Puka chukchayuq pirata maqanakuq runaqa chirpachikurqa:
  Respetawayku, manchakuwayku, .
  Warmi piratakunapa exploitsninqa mana tukukuqmi...
  K"anchaypa elfonkunaqa sapa kutillanmi maqanakuyta yacharqanku, .
  ¡Hinaspa planetaqa locoñan kashan ñoqanchismanta!
  Hinaspa asikuy kutichiypi, chaymi iridiscente hinaspa timbre. Tukuy imapas ancha sumaqmi rikchakurqa hinaspapas sentimientowanmi.
  Hinaspa Diana hukmanta atacarqan. Payqa lloq"e makinwanmi mana aswan mana allintachu ruwarqan paña makinwanqa. Hinaspapas ancha sumaqmi karqan, chhayna gracioso kuyuykuna. Chaymantapas, marqués-capitanmi botanta hurqukurqa, chaymi uchuy sumaq chakinkunapas q"ala rikurirurqa. Hinaspa kaymi astawan yachaysapa kayninta yaparqa.
  Oenomausqa kaytan repararqan:
  - Hinaspa q"ala chakiqa tupasunki, munasqa sumaq kay!
  Dianaqa sisispa nirqa:
  - ¡Q"ala talonniykunata much"aykunki!
  Chay maqanakuyqa sinchi kallpawanmi karqan. Marquésqa sallqa phiñakuywanmi atacarqan, hinaspan armanta huk señorapa ventiladorninpas hina kuyurichirqan. Hinaspa kayqa ancha sumaqmi rikurirurqa. Hinaspa chaymanta puntan Oenomausta raqrasqa chay duendeq llañu, mana chukchayoq, rosas uyanta.
  Chay waynaqa repararqanmi:
  - ¡Allin kanki!
  Dianaqa umanwanmi nirqa:
  - Arí, ¡q"uñi kani! Hinaspa yapamanta chay columpio y twist.
  Puka chukchayuq pirataqa qaparirqa:
  - ¡Payta maqay! ¡Wañuchiychik!
  Oenomausqa asirikuspa kutichisqa:
  - ¿Imataq tukuy atiyniyuqpa kamachikuyninmanta - ama wañuchiychu?
  Nina sipastaq kutichisqa:
  - Literalmente - ama millay wañuchiyta ruwaychu!
  Chay pirata kamachikuqmi qaqchaparqa:
  - Chhaynaqa, ¿atikunmanchu allin wañuchiyta ruwayta?
  Puka chukcha sipasmi takyachirqa:
  - ¡Manan atikunmanpaschu, ichaqa necesariopunin!
  Chaykamataq, k"irisqa sipas capitanqa yapamanta atacayta munarqan, hinaspan ancha allinta ruwarqan. Hinaspa Oenomaia makinpi, hombronpi ima raqrasqa.
  Dianaqa qaparisqa:
  - ¡Mana allinmi sientekunki! ¡Wañuchisqayki, allqucha!
  Oenomaus kutichispa takirqan, ataquekunata hark"aspa;
  Maqanakuykunapi mana wañuq hatunchaytan reqsinchis,
  Mana manchakuyta yachaspa, ¡mana manchakuspa kuchuy!
  Hatun aypaypi yanapawasun, .
  Awqata atipay - manam imapas hukqa imapaqpas valenchu!
  
  Lamar qocha patapin barcopi purinchis, mana iskayrayaspa,
  ¡Huk pirata hinaspa huk tormenta, huk huracán mana hark"aqchu!
  Chay yuyariyqa miraykunapa sunqunpim qipanqa,
  Awqa atipasqa - chaymi llapan premio!
  
  Sumaq kaymi munakuyta qusunki munakuywan,
  Hinaspa paqarin verdugo andamiota suyan!
  Kawsayniykita filibusterwan tinkuchiyqa peligroso,
  ¡Fortunaqa caprichoso hinam dadokunata wischuykun!
  Hinaspa qhepa rimaypiqa, pirata kamachikuqmi espadanwan marquesa sipaspa makinta k"irisqa, chaymi armaqa llimp"i makinmanta urmaykurqan.
  Diana asirikuspa saltarqan, q"ala talonninta Oenomaiq chukchanman apuntaspa. Hinaspa sipasqa mana imatapas ruwaspa purisqa. Chay waynaqa hoqarispa urayman wikch"uykusqa. Dianaqa cubiertamanmi urmaykuspa hukmanyasqa tarikurqa. Chiqamanta saltayta munarqa, ichaqa bota dedo puntan chukchanpi tuparurqa, chay sipasqataq chay kallpawan maqasqamanta tukuyninpi desmayarqa.
  Oenomausqa makinta hoqarispan qaparirqa:
  - ¡Atipay!
  Huk qapariymi pasarqa sipaskunapa hinaspa qala chakiyuq qari warmakunapa tripulacionninta. Hinaptinmi maqanakuq runakunaqa kamachi wawankunawan kuska mana iskayrayaspanku qunqurakurqaku.
  Puka chukchayoq maqanakuq runaqa kaytan repararqan:
  - ¡Imaynatapas ancha facilmi lluqsirqa! Piensarqanim aswan sasa kananta.
  Oenomausqa qaqchaparqa:
  - ¡Pavoqa yuyaykuspanmi sopapi tukurqa!
  Sipasqa asikuspanmi asikuspa repararqa:
  Ama duendekunapiqa pisita yuyaykuychu
  Tiempo chayamunqa, qan kikiyki entiendenki...
  Yupaychana wasiykipi bala hina silbanku,
  Hinaspa sipasqa q'ala chakilla maqanakuyman phawan !
  Puka chukchayuq runaqa kayta yuyaycharqa:
  - Esclavo qharikunata q"ala talonninkupi k"aspikunawan maqasun. ¡Piensani chayta kuyanankuta!
  Oenomausqa ñawinta kicharispanmi nirqa:
  - ¿Qanpa yuyayniykipiqa gustanqachu? Qhari wawakunaq q"omer suelanku manapaschá chay hinatachu sensitivo kanku k"aspimanta nanaywan.
  Puka chukchayuq pirataqa kaytam qawarirqa:
  - ¡Aswan hatun kaqmi gustawanchik! ¡Ñoqayku hina suwakunaqa ancha kusikunapaqmi sumaq qhari wawakunata ñak"arichiyqa!
  Huk sumaq sipasmi yuyaysapa túnicayuq, muñecankunapi, tobillonpi joyayuq, qaparirqa:
  - ¡Listoñam kachkani, marquéspa yanapaqnin hina, maqanakuyta hinalla ruwanaypaq! ¡Hinaspa huk kuskan saqueokunata apachiy!
  Nina pirataqa qaqchaparqa:
  - ¡Payqa ñuqapa! ¡Paywan maqanakusaq! Kayqa sut"inmi.
  Enomaiqa arí ninanpaqmi umanwan nirqa:
  - ¡Lógico! Manan llapantachu sapallay apakunaypaq. Qanpaq aswan importanteña ñoqa kani chaypas.
  Puka chukchayuq maqanakuq runaqa hark'akurqa:
  - Igualkuna ukhupiqa manan umalliq kanchu. Hinaspa proponeni mana armayuq maqanakuyta.
  Túnicapi maqanakuq runaqa kaytan repararqan:
  - Mana armayuq? ¿Manachu manchakunki, duende?
  Nina pirataqa decidisqa kutichisqa:
  - ¡Ama sach"a-sach"aman riychu atoqkunata manchachikunaykipaq!
  Túnicapi sipas, kay kusikuypaq miel rubio, llamp"u tonowan tapusqa:
  - Chay munay wayna takiykuchun. Yuyaykuni imapas lírico kaqta, huk sipaskunapas yanapawanqaku.
  Iskaynin ladomanta sumaq runakunaqa huk kunkallapim chiqchirqaku:
  - Allinlla chayaykamuy! ¡Takiykikunataqa pulmonniykupa hawanpim munayku!
  Oenomausqa asirikuspa takirqan:
  Yuyarini imaynatas kunan, chay k"anchariq k"anchariq uya, .
  ¡Chay qhawariymi sonqoyta t"oqyachirqan puñal hina!
  Nina wayra mayukunapim ruparqani,
  ¡Qanqa ch"inlla qhepakurqanki kutichispa!
  
  Kunkayki, may sumaq, ch'uya,
  ¡Creeni mana tukukuq cascada de acaricias nisqaykikunapi!
  Mana qanwanqa manan necesitasaqchu cheqnikuq kawsayta,
  ¡Kunanqa wiñaypaq k"anchaymi k"ancharichiwanqa!
  
  Qanmi kanki mana tukukuq munakuy diosa,
  ¡Admirakuypaq k"anchaywan hunt"a mamaqocha!
  Hielo watasqakunata pakiy, asikuspa, .
  ¡Manan qanwanqa achikyaytaqa rikusaqchu!
  
  Uyaykiqa hanaq pacha inti hinam kancharin,
  ¡Manañam universopiqa aswan sumaq siqikuna kanchu!
  Pasión nisqa sientekuyqa wayra-para hinam tapakun, .
  ¡Wiñaypaq qanwan kayqa kusikuymi!
  
  Almaypi nanayqa wayra-para hinam qaparichkan,
  ¡Hinaspa sinqaypi ninaqa mana khuyapayakuspan rawrashan!
  Munakuyki, orgulloso qhawarinki kutichiypi,
  ¡Hielo fragmentosman tukupun sonqoykita p"akin!
  
  Mana k'uchuyuq quyllur mama quchapi k'anchaykuna chawpipi,
  ¡Qanpas ñoqapas atoq hinan hanaq pachapi phawarirqayku!
  Rubíkunawan llimp"i llimp"i simiykikunatapas,
  , ancha munakuywanmi imatapas nirqanku !
  Hinaspapas t"aqllakuyqa, chaymi sumaq rikch"ayniyoq runakunaqa kusikuymanta asnachikunku. Ichaqa chay ratopin huknin sipas qaparirqan:
  - ¡Iskay fragatas de combate kayman hamuchkanku!
  Oenomausqa llakisqa sonqonwanmi repararqan:
  - Allinmi, ¿kaychu munasqaykiman hina? ¿Necesitarqankichu huk interesante maqanakuyta? Chaymi chayta chaskinki!
  Puka chukchaqa piñasqallañam rimarirqa:
  - ¡Paykunata waqyarqanku! Soldadokunawan crucerokuna. Hinaspa kunanqa manan q"ala talonniykikunapi maqayllawanchu ayqekunki!
  Prismáticos nisqawan qhawaq sipasmi repararqan:
  - Buquekunapiqa orcokuna kan. Hinaspa kayqa niyta munan huk hatun prueba suyawashanchis.
  Oenomausqa lógicamente nisqa:
  - Ichaqa awqanchiskunatan wañuchisunman mana ima dañaspa conciencianchista. ¡Sumaq maqanakuq runakunata llamispaykiqa, ¡sonqoykiqa cheqaqtapunin yawarchakun!
  Q"umir chukchayuq sipasqa kayhinata qhawarisqa:
  - Dragonninchikkunaqa fragatakunamanta aswan utqayllam. ¡Allintachá tiemponchis kanman ripunanchispaq!
  Pirata kamachikuqqa decidikuspa nisqa:
  - ¡Diccionarionchispiqa manan kanchu ayqekuy nisqa simiqa!
  Hinaspa pirata sipaskuna phiñakuywan takirqanku, kawsay-wañuy maqanakuypaq listo ;
  Kawsanchismi huk pacha hunt"a t"aqanakuywan, llakikuywan...
  Imatan huk soldado ruwanan sapallan kashaspa ?
  Dioskuna, allinta, millay decidirqanku noqanchispaq - .
  ¡Kay runaqa chukchankunatam grisman tikrachkan!
  
  Tiqsimuyuqa ancha millaymi kuyanapaq, .
  T"aqanakuy waqaykunan huk cascada hina puririrqan...
  Khuyapayakuyqa mana ima rastroyuqmi chinkarqa, musquy hina, .
  ¡Hinaspa kawsayqa mana llamp"u rumiman tukupurqan!
  
  Ch'inneqpin chiri, hielopas ruphaywanmi ruphashan,
  ¡Mayna oxidado cadenam sunquyta qataykuchkan!
  Hinaspa t'aqanakuy paraqa wasi patapi fracciones hina takakun - .
  Bolsillokunaqa ch"usaqñan kashan, cobrellan qhepan!
  
  Ichaqa maqanakuqpa ruwasqanpi iñiymi kallpachan,
  ¡Tukuy atiyniyoq Diosqa, yachankiñan, allinta prometekun!
  Hinaspapas q"oñi mayo killapi raphikuna hina kanqa ñoqanchispaq,
  ¡T"ikarimuspaqa, pacha illarimuywan tupanchik!
  
  ¿Munawaqchu kay pachata aswan kusisqa kayta?
  ¿Chaynapi sapakama ruiseñor hina sumaqllaña takikunanchikpaq?
  Chaymantataq aswan misk'i mielqa lindenu sach'amanta cosechaman tukurqan - .
  llullakuykunata tukuchisun !
  
  Manan Diosta engañanachu, creeway,
  Payqa rikunmi mayqanchispas manchali runata, boor kasqanchista !
  Sacrificioman Señorpa ima ninantapas qoy,
  ¡Manan admirakunapaqchu nin: ¡Qankunata kutichipusqayki runakuna!
  
  internetpi hap'iwarqanku , .
  Mana pipas yachanchu maypi wañuchinakuy tukukun.
  Judas ismusqa aspenpi warkusqa - .
  Hinaspa iñiqkunapaq - ¡huk corona laurel!
  
  Mayqen runapas aswan allinmanmi tukupunman
  Akllayninchisqa concienciawanmi - Cristopaq kallpachakuymi.
  Ichaqa mayninpiqa kanmi yawar ch"upukuna, .
  Al menos kanmi huk promesa - ¡usqhaylla hamusaq!
  
  Ay pacha, mayna violenciayoqmi kanki, .
  Manapas thak kawsayta atisunmanchu hina !
  Warmiqa soldadoq ataúdon patamantan waqarqan,
  ¡Mayna llañullañam kawsaypa mana allin q"aytunqa!
  
  Yawar hich'ayqa manan waqyakuyninchischu - .
  ¡Munayta munani, Pata Pata paraisota quyta!
  ¿Imanasqataq kay castigoqa llapanchikpaq?
  Kutichiy: wakchakunaman tukuy qhapaq kayniykita qoy!
  
  Qolqewan qespikuytaqa manan rantiyta atikunmanchu,
  ¡Diospa qoripa chanin mana kasqanrayku!
  Hinaspa iglesiapiqa domingo p'unchawpi k'umuykunki,
  ¡Atoq hina raprayoq kanapaq!
  
  Hinaspa chayamunqa pacha - Diospa Reinon hamunqa,
  ¡Millay, mikhuq tutayaqmi tukukunqa!
  Espiritualmi chinkanqa, maldecido esclavitud, .
  Hinaspa suyuqa Hatun Kusikuypi tukunqa!
  Chayna kallpanchakuq taki qipatam, dragonkunapi sipas-piratakuna hatun fragatakunata hapispanku rirqaku, chay fragatakunaqa orcokunawan huntasqam karqa - asnaq hinaspa chukchasapa osokunawan.
  Chay millay kawsaqkunamantaqa pisillan sipaskuna karqanku, ichaqa aswan llalliqmi karqanku, aswan yachaysapataqmi karqankupas.
  Hinaspa chaymantaqa chay qhatuq barcopi kaq sipaskunapas chay maqanakuyman haykurqanku piratakunaq ladonpi. Hinaspapas esclavo waynakunapas usqhayllan chay armakunata t"aqanankupaq phawarirqanku. Kayqa chhayna sonqoman chayaq hukllachakuymi runakunaq, elfokunaq wiñaypaq historiapi awqankuq contranpi - orcos nisqakunaq contranpi.
  Oenomauspas chay maqanakuymanmi hukllawakurqan. Chay waynaqa iskay espadakunatan huk kutillapi kuyuchirqan, molinota phawaykachaspa, orcokunaq umantapas kuchuspa. Payqa leonpa phiñakuyninwanmi maqanakurqan.
  Hinaspa ladonpi kashan puka chukchayoq runa . Chay sipaspa q"ala talonmi orcopa chukchanpi tuparuspan quijadanta pakirurqa. Hinaspa chaymanta orco urmaykusqa, waqrankunataq wiksanpi takaykusqa . Hinaspapas sinchi maqanakuymi karqan.
  Oenomausqa mana manchakuspan maqanakun. Kaypiqa espadanwanmi pillpintuta ventilador hina hap"in, col hina rollo umakunatapas kuchun.
  Chay wayna kamachikuqmi kusikuywan takirqan, heroísmo nisqapa admirakuypaq kayninta qawachispan:
  Pukllayki kallpasapa kaptinqa - .
  ¡Chayqa niyta munan, ¡kawsaypi ñawpaq kaq kanki!
  Hinaspa chaymantaqa compañeroqa manan wakcha runachu,
  ¡Payqa quri sunquyuqmi, aceromanta nervioyuqmi!
  
  Ichaqa aswan allinqa, iñiy, kallpasapa yuyaymi,
  uywamanta aswan q'uñi .
  Kawsayniykipi llakisqa kashanki chayqa,
  Hinaptinqa kusisqa asikuyqa kuyachisunkim!
  
  Automático suplemento, yachay, kallpa puñuyman, .
  Yachaywan huntasqa kasqanraykum, ¡Yachay-Imayna!
  mana yuyayniyoq runaq makinman atiyta qoyta .
  Hinaptinqa, ¡premio hina nanayllatam chaskinki!
  
  Huk kutinmi huk k"aspiwan cazaq rirqanku, .
  Arco, rakhu qarapa contranpi flechakunapa kuyuriynin...
  Ichaqa maymanchus qolqekuna rirqan chaymanmi chervonetkunata ruwarqanku,
  Hinaspapas ¡ancha facilmi galaxiaman saltay!
  
  Yachay allin kaptinpas - .
  Ichaqa interesantetaqmi valorniyoq kaypas...
  Hinaspa bayonetawan kaqlla, cincelman tukunqa,
  Hinaspapas ancha honradowanmi Mama Tayta-ta serviyku.
  
  Ichaqa millay maqanakuyqa llasa cruzmi,
  Maqanakuyninchikqa yawarwan huntasqam kachkan...
  ¿Imanasqataq Tukuy-atiyniyuq Diosqa ñakarispa kawsarimurqa?
  ¡Chaynapi soldadokunapa militarkunapa huñunakuynin kallpanchasqa kananpaq!
  
  Sipaspa waqayninmi urmaykuchkan - kuyasqan amigan urmarun, .
  Mamaqa waqaspan mañakun, pulmonpa hawanpi qaparispan...
  Ventanakuna hawapiqa chirillañam kachkan, nina rawraypas wañurunñam,
  ¡Kaypim kachkan huk sumaq rikchayniyuq wayna allpa ukupi pampasqa!
  
  Ay, millay destino, ima millay destino,
  Virgen María , maypitaq allin kayniyki kachkan?
  Chay runaqa aswan usqhayllan casarakuyta munarqan,
  Hinaspa kunanqa wayraqa pinokunapa uranpi ñut"u allpata wayramuchkan!
  
  Kawsayqa kusisqa hamunqa - allinmi kanqa, .
  Manzana pastelqa miel amapola muhumanmi tukupunqa...
  Chay monstruo awqaqa ñut'u allpamanmi, polvoman ima tukupun,
  ¡Cheqaq suerte umbralta chimpachun!
  
  Tukuy imapas ruwakun Elfpi, wischuytaq Farspi,
  ¡Huk quyllur hunt'a guirnaldata huk puñunaman huñusun!
  Hinaspa allinllachu waynakuna, clase superiorlla, .
  Hinaspa huk manchay ghoul ninaman wikch'uykusqa karqan !
  
  Ametralladoraqa riqsisqañam - balakunam mayupi hich'aykuchkan,
  Hinaspa awqaqa sayk"usqaña kasharqan, munasqanqa cero karqan!
  Ganaspaykiqa qhapaqmi kanki,
  ¡Pipas ninata rawrachiqqa wakcha kaymanmi tukunqa!
  Kayqa taki hinaspa hatun maqanakuy, ancha filoyuq hinaspa ágil espadakunapa kuyuriyninwan. Hinaspa chay maqaykuna umakunapi qatin, asfaltopi hina. Hinaspa achka orcokuna wañuchisqaña kanku. Hinallataq esclavo qharikuna maqanakuypi. Manan mayqenninkupas chunka tawayoqmanta aswan kuraqchu rikch"akunku, ichaqa llapankun aychasapa kanku. Esclavo qhari wawakunaq wira cuerponkuqa sinchi llank"asqankuraykun rumiyapun. Hinaspapas chay q"omer, mana khuyapayakuq talonkunaqa sapa kutillanmi orcokunaq chukchanman tupaykurqan, chaymi quijadanku p"akisqa.
  Chay sipas capitanmi allin yuyayniyoq kapurqan. Hinaspa tiyaykurqa. Iskaynin makinkunam sinchita k'irisqa karqan - tendones nisqakunam kuchusqa karqan. Bueno, kayqa manam wañuypaqchu, magiawan layqakuy pocioneswan yanapachikuspaqa dañotaqa kutichipunmanmi. Ichaqa chaypaqqa iskay kinsa horallapin kanqa. Chaykamaqa manam maqanakuyta atinchu.
  Hinaspapas manan pipas yanapakuq kanchu - llapa sipaskuna qhari wawakunan maqanakuypi kashanku, hinaspan sallqa phiñakuywan maqanakunku. Kayqa chhayna millay maqanakuymi.
  Diana kuyurqa, kusikuypaqmi chakichankuna q"ala hinaspa mana imapas pasasqachu. Hinaspa monoq hina llalliq dedonkunawan, sipas capitanqa primeros auxilios nisqa aparatota maskhayta qallarirqan. Kanmi huk poción k"irikunata hampiq, hinallataq ancha sinchi k"irikunata, hinallataq huk bálsamo universal. Chaymantapas, ¿imaraykutaq mana chay maqanakuyman hukllawakunkichu chaki makikunata k"uyuspa, bálsamowan, pociónwan ima llusispa?
  atiyniyuq , venenoyuq imakunata wikch"uyta atinki . Hinaspa chayqa ancha q"oñi, thuñichiqmi kanman.
  Dianaqa mana manchakuspan imatapas ruwarqa. Hinaspa chakinpas ancha q"ala, llalliq. Payqa mana munaspan botaswan churakuq, ichaqa imayna kasqanmanta aswanta rimananpaq. Kay pachapi maypichus kan askha k"anchaykuna hinallataq wiñaypaq verano, zapatokunataqa manan necesitakun chakiykikuna mana chiri sientekunanpaq, aswanpas sumaq kaypaq, hinallataq mana esclavo nitaq esclavo kasqaykita enfatizanapaq. Hinaspa kayqa lógico...
  Kaypi huknin wayna, q"ala chakipas, orcoq siminman filoyoq agujata wikch"uykurqan. Hinan payqa huk parte venenota chaskispa, chirispa chay ratolla wañupurqan.
  Esclavo waynaqa kusisqa takirqan, huk kamachi waynakunapas chayman hukllawakurqanku, paykunaqa runa karqanku, runa hinataq takirqanku:
  Kunanqa, teqsimuyuntinpi sasachakuykuna kaqtinqa,
  Manam ima qullqiwanpas pasanchu...
  Manañam cambiayta munankiñachu
  ¡Chay runaqa manan yachanchu ima munasqanmanta!
  
  Chaypin kashan Chernbog llaqtapas ancha atiyniyoq.
  Hatun Kaqqa universal atiyniyuqmi ...
  Chaytaqa mat"inllapin huk runaman qon,
  ¡Runa ayllu mana hunt"asqa sallqaman tukunanpaq!
  
  Arí, Tukuy Atiyniyoq Irqimi Payta kamarqan,
  Chaynapi runakuna wiñanankupaq razonniyuq kanankupaq...
  Chaynapi runa tukuy imata huk kutillapi munananpaq,
  ¡Hinaspapas runakunaqa sinchitan maqanakuyta yacharqanku!
  
  Imaynan maqanakuq runa mana allinta atipan hinata,
  Chay Vara runaq allinninpaq kamasqan...
  Hinaspan almakunapaq, cuerpokunapaqpas allin kaqkunata hich'arqan.
  ¡Manan hayk"aqpas tardechu maqanakuyta yachanapaq!
  
  ¿Imatan tukuy atiyniyoq Dios munan?
  Chaynapi mana Duendeta qunqurchakiman apamunankupaq atrevikunankupaq...
  Chaynapi mana allin destino mana kamachinanpaq,
  ¡Pachaknintin miray wiñananpaq!
  
  Arí, Chernbog llaqtaqa runakunapaqmi kallpanchakuq,
  Mana qilla kay, mana sayasqa kay kananpaq...
  Orkshista kachun ñut'usqaman p'akikuy , .
  ¡Orklin llaqtapi puriy amigable formacionpi!
  
  Chaymi sasa kaqtinqa ama chinkaychu,
  Sichus Sasachakuykuna Tayta Llaqtaman chayanman chayqa...
  Rodqa sumaqllata, mana sasachakuspalla ruwanqa,
  ¡Runakuna kuyuchinallapaq!
  
  Hinaspa Chernbogqa kuraq wawqiykillam,
  Estricto kaptinpas , mana tukukuqtam kuyasunki...
  Aswan hatun puntuaciontam tupachinki
  ¡Hayk"aqmi wiñaypaq Duendeta servinki!
  Orcokunaqa hatun chinkachiykunatan muchurqanku, sipaskunapas qhari wawakunapas kuchusqa karqanku. Hinaspa Dianapas, makinwan k"uyusqa, maqanakuyman haykurqan. Hinaspa q"ala chaki dedonkuqa navajas nisqakunata wikch"uykurqanku, chaykunan orcokunaq kunkanman tuparqan, arteriankutapas kuchurqan. Hinaspa tukuy rikchaq kunkakuna hinaspa imapas. Hinaspapas ancha admirakuypaqmi rikchakurqa.
  Hinaspa chaymanta Dianaq q"ala chakin huk guisanteta wikch"uykusqa, ñit"isqa waqay-qurawan. Hinaspa chaylla chunka iskayniyuq orcokuna, generalpa umallisqan, wischusqa kaspanku fragatapa waqtanta pawarirqaku. Kayqa chiqapmi hatun chinkachiy hinaspa wañuy marrón hinaspa millay osokuna.
  Oenomausqa asirikuspa nisqa:
  - Huk yawarllam kanchik: qampas ñuqapas! Paña?
  Dianaqa amistadwan asirikuspa kutichirqa:
  - ¡Hukllachasqa kaspaqa mana atipay atina kanchik! Runapas duendepas atiymi, ¡ancha orgulloso hinataqmi uyarikun!
  Sipaskunaqa astawanmi mat"ipayarqanku. Kawsaq orcokunaqa, q'omer paracaidistakunata llamk'achispa, urayman saltayta qallarirqanku, raprayuq fragatakunamanta llimp'ispa. Wakin paracaidistakuna, llasa llasa kasqankurayku, llik"ikurqanku, hatun osokuna rumi hina urmaykurqanku, ichaqa mana adoquines hinachu, qaparirqanku, ñakarqanku ancha qhelli!
  Diana tuitearqa:
  Allin warmi kayqa manam facilchu,
  ¡Sumaq sonqo kayqa manan sayayninmantachu!
  Oenomausqa huk molinotapas filoyoq suni espadankunawanmi aparqan, hinaspan huk hatun oso capitanpa umantapas kuchurqorqan. Payqa barril hinam cubiertapa chimpanpi rolloykusqa, yawarta ch"aqchuykuspa. Chay wayna kamachikuqtaq takirqan:
  Yawarqa mayu hinam yapamanta puririrqa,
  Contrarioykiqa ancha sinchi...
  Ichaqa ama Satanasta manchakuychu,
  Hinaspa chay monstruota tutayaqman kutichiy!
  . CAPÍTULO No. 6.
  Qanchis umayuq dragón duquesa, chay pachallapitaq, Academia de Magia nisqapi Hatun Yachachiqpas, sisispa tapusqa:
  Kuraq runapa sayayninman wicharispa huk minutollapas wayrapi warkukuyta atiwaqchu ?
  Dominicaqa asikuspa kutichisqa:
  Atiymanmi, ichaqa hukniraytan ruwayman
  Q'ala chakilla runtu chawpinta phaway...
  Sipasqa sapo hina saltan - .
  ¡Kayqa llapa runamanta hukniraymi!
  Dragon duquesaq simin kicharikurqan, chaymantan nina rawrarirqan. Chay nina rawray pasaspa sumaq sipasta ancha nanaywan ruphachirqan q"ala, rosa, chaki pampankunapi, talonpa sumaq kurkuyninwan.
  Hinaspa Dominic qaparirqa, ichaqa chayllam quijadanta allinta hapiykusqa. Hinaspa sinqanqa llumpay llasaqyarurqa. Allintam tuparurqa, chaylla punkipas punkirurqa. Ñawpa inquisidorkunapas ñak"arichinkuman hinan karqan.
  Chay sipasqa qaqchaparqa:
  Qanpaqqa kanraqmi Lancelotpas , Rey Arturopas !
  Dragon Duquesataq qaparisqa:
  Pitaq kayri manchachiwayta atrevikuwaq?
  Ninfa marquéstaq kutichisqa:
  - Kaykunaqa runap kawsayninmanta wiraquchakunam. ¡Qanpaqqa mana imamanta manchakuspallan kanku, Graciayki!
  Warmi dragón qaparirqa:
  - KUSA! Kunanqa huk ruway atiyniyuqmi kanki, ruphasqa chakiykikunata hampiy. Kayqa ancha allinmi ruwaypi, hinaspapas aswan achka kutitam kawsaypi yanapakunqa.
  Dominica, kallpawan asirikuspa, takirqa:
  - Hinaspa huk, hinaspa iskay, hinaspa kimsa, hinaspa pichqa!
  Mana sayk"usaqchu yapamanta rimaspa...
  Chaynata nispa
  ¡Chayqa yakukunata mituyachinaykipaqmi qampaq!
  Hatun Yachachiq Dragon kayta repararqan:
  - Hinaspa payqa qaqcha sipasmi. Ichapas mana talonkunallatachu rawrachin, aswanqa chaki dedonkunatapas pakin?
  Ninfa marqués nisqataq kayta repararqan:
  - Pacienciananchikmi, yay duquesa. Ichapas kay sipaslla chansanchik kanman aswan kallpasapa warmi-qari qispichinapaq. ¡Hinaspa chay qharikunata kutichimuychis!
  Warmi dragón qaparirqa:
  - ¡Kayqa sonso! Yakupi chinkaykuq runaqa pajamanta hap"in, qantaq runa sipaspa q"ala talonmanta hap"inki . Payqa manan ima especial atiyniyoqpaschu rikuchirqan.
  Ninfa marqués nisqataqmi hark'akurqan:
  kamachisqanwanmi huk rumita hoqariyta atirqan mana ima magiawanpas nitaq hechizowanpas, ¡chayqa ancha valeqmi!"
  Duquesa de Montserratqa asikuspa kutichisqa:
  - Arí, payqa riqsisqam mat"inta nanachirqa. Chiqapmi, kunanqa manañam ima rastropas kanñachu. Hinaspapas kayqa manan runakunapaqqa típicochu.
  Comadreja chiqapcharqan:
  - ¡Chaylla sut"i rikukun payqa especial hinaspa akllasqa kasqan! Hinaspapas necesitakunmi huk enfoque especial, sincero y sutil.
  Dragon Duquesaqa qanchis umayuqmi huk kutillapi umanwan kuyuchirqa:
  - Arí, enfoque sincero y especial... Ichapas qalluywan talonkunata llampuyachinay, hatun respetopa señalnin hina!
  Dominicaqa chukchanta chukchuykuspan mana manchakuspa kutichirqa:
  - Manam, aswan allinmi mana qalluykita servichikuychu! - Hinaspa yapaykusqa, qunqayllamanta uyanta aswan misk"iman tukuchispa. - Qalluqa mana iskayrayaspa kurkupa aswan kallpasapa parten kaptinpas. ¡Payqa millonnintin ejercitokunatan kuyuchiyta atin!
  Ninfa marqués nisqataqmi yuyaycharqan:
  - Huk sasa ruwayta quy. Ejemplopaq, misita asuykamuspa ronronata ruwachun, chaymantataq kutipuchun!
  Kaypiqa, ñawpaq upallalla warmi troll, morado pachayuq, makinpi magia varitayuq, harkakurqa:
  - Manam! Manam saqisaqkuchu misichata ñakarichinanta. Aswan allinmi magia varillakunawan maqanakuway. ¡Kayqa kanqa chiqap serio examen hinaspa prueba efectiva!
  Hinaspan zafirokunawan, morado, lila diamantekunawan ima sandaliasninpa talonninta sellarqan.
  Dragon Duquesataq kutichisqa:
  "Ancha sasan huk novato sipaspaq Dragon Academypa patronwan maqanakuyqa". ¡Sasan karqan qanwan maqanakuyqa, kay ancha experienciayoq, sazonado Laskapas!
  Warmi trollqa asikuspanmi repararqa:
  - Especialidad! Kay qhepamanmi, ¡Koschey Mana Wañuqpas manan manchakunqachu!
  Hinaptinmi Dominikaqa qaqchaparqa:
  - ¿Ima, ¿Koschey Inmortal nisqayuqchu kanki?
  Dragon Duquesaqa umanwanmi nirqa:
  - Chiqamanta, kanmi ichaqa, karu suyupi karu allpakunamanta karun. Ichaqa kanmi kay millay qhelli truco !
  Chay maqasqa sipasmi asirikuspa repararqan:
  - Icha, huk unquyta hatarichirqa? ¡Llapa qharikunata wañuchispa warmiykikunata hap"inaykipaq!
  Dragon Duquesataq kutichisqa:
  - Ñakayta! Qharikunamantaqa chunka kuti aswan achka warmikunam kapuwanchik . Hinaspapas Koshchei Mana Wañuqpa ejercitonta ruwaq orcokuna, goblinkuna ukhupipas, aswanpas chunka kuti aswan askha qharikuna kanku warmikunamantaqa, aswan hatuntaqmi aswan kallpasapataqmi kankupas. !
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  - Ichaqa, ¿manachu chay unquyqa kikin Koshcheitapas afectan?
  Warmi trollqa umanwanmi nirqa:
  - Arí, manam huk maqanakuy magiallapas paypiqa llamkanchu. Mana ima armakunatapas hapinchu. Hidrógeno bombaykipas manan chinkachiyta atinmanchu. ¡Chaynam esenciaqa!
  Chay maqasqa sipasmi repararqan:
  - Ichaqa yaqapaschá uhunpi wañuy kashan, aguja puntapi!
  Dragon Duquesataq t"uqyay kunkawan kutichisqa:
  - ¡Manan chay hina facilchu! Sichus chay hina facil kanman karqan Koshcheiq wañuyninta tariy chayqa, manan unayñachu kawsanman karqan. Hinaspa chayna, achka pachak watakunaña chaymi...
  Ninfa marquésqa payrayku kutichisqa:
  - Qankuna runakunaqa sach"akunapiraqmi saltasharqankichis, ichaqa pay kikinpa atiyniyoqña kaspa kamachikuy tiyanapi tiyaykurqan. ¡Piensariy ima clase entidadtaq kayqa!
  Dominica chayta hap'ispa takirqan:
  Kunturkuna uyata ruranku
  Hinaspa huk k'allmapi tiyaykunku...
  Hinallam mana imapaq valeq
  ¡Chaypim ñawpa taytanchikkuna!
  Chay warmi trollqa kayhinata rimarirqa:
  - Koshchei, chiqapmi, sospechosotaqmi. Hinaspapas chay onqoy qallariqtinqa, cheqaqtapunin paymanta ñawpaqta sospecharqanku. Kayqa, huk niraqpiqa, mana allinpa ejenpa umanmi. Pachak umayuq qhari dragón hina , dragonkunamanta aswan hatun, emperadorkunaq emperadornin hinallataq millay. Ichaqa kay monstruopas rumiyaruspanmi thuñirurqa. Ichaqa Koscheyqa al menos huk maldicionta qonman! Astawanpis, paykunaqa sospecharqankutaq Jinn rey Iblis... Jinn espiritukuna kasqankuta, manataq rumichayta atinkuchu.
  Ichaqa chay geniokunaqa imaynatapas pakakurqankun. ¡Hinaspapas chinkasqapaschá karqan!
  Dominica kutichispa takirqan:
  Chay geniaqa qaqchaparqa, manam, creeway, sipaskunaqa kallpayuqmi, .
  Hinaspa chinkapurqan...
  Hinaspa chay dragónqa chay sumaq kayta hark'akurqan , .
  ¡Phaway, ama hina kaspa!
  Marqués de Lasca sutiyuq runam kaynata nirqa:
  - Allin, mana allin geniyukunapas kanmi. Paykunaqa kallpasapam kanku, ichaqa atiyninkuqa pisillam. Ichaqa teóricamente, sichus huknin qhari otaq warmi ninman jinn emperador Iblis qhari irqita chinkachinanpaq, hinaspa atirqan tariyta huk anillo tukuy atiyniyoq, chaymi qonman atiyta kay aswan hatun kallpata universonchispi, hinaqa paymi kayta ruwanman!
  Dominicaqa umanwanmi nirqa:
  - ¡Kayqa imapasñam! Tukuy atiyniyuq Anillo nisqatam tarinanchik. Hinaspa chaymantaqa tukuy imata allichasunchik.
  Warmi dragón asikusqa, kunkanpas t"oqyay hinaraqmi kasqa. Hinaspataq kutichisqa:
  - Huk Anilloqa ancha sasa tariymi. Lliw galaxiawan tupachisqa territoriopi atiyta qosqanrayku. Chaymantapas, sichus universoykipi galaxia yaqa ch"usaq kashan ch"askakunaq mana ancha rikusqa churasqa kasqanrayku chayqa, kaypiqa askha waranqa waranqa yuyayniyoq runakunaq tiyasqan territorion, askha reinokunapas. Hinaspapas yaqapaschá, ¡manaraqmi pipas tarinchu, cuento hina universonchispi mana emperador kasqanrayku!
  Dominikaqa asikuspa tapurqa:
  - ¿Dios kanchu?
  Marqués-nimfaqa kutichisqa:
  - Chhayna Hatun Dios, tukuy Tiqsimuyuntinpi Kamaq , mana kasqanmanta, manaraqmi pipas cheqaqtapuni yachanchu. Koschey mana wañuqpas. Ichaqa kanmi aswan pisi rangoyoq dioskuna . Ichaqa chhayna kasqankuraykun mana imapaqpas valenchu, aswan allinmi karunchakuyqa. En general, Dios simiqa askha significadoyoqmi. Chaymi aswan hatun geniokunaqa dioskunawan kallpankupiqa kaqlla kanku.
  Chay warmi trollqa kayhinata rimarirqa:
  - Religionkunapas kanmi, ichaqa pisillatam yanapawanchik. Imaynan qanpapas, de paso. Kunanqa, coronavirus kaptin , iglesiakunaqa chiqamanta ch"usaq karqanku, mañakuytaq pitapas yanaparqan, utaq incienso virusmanta hark"arqan. ¡Imaraykutaq qankunaqa ancha creyente kankichis, qonqorikuspa k"umuykukuspa imatapas kutichiypi mañakuyta atiwaqchis nispa yuyaykunkichis!
  Dominicaqa sinchitan kutichirqan:
  - Ichaqa manan Diospipas nitaq dioskunapipas iñinichu ni imapipas! Hinaspapas manan chaymantaqa imananpaschu. Ichaqa manan ñawpaqtaqa elfokunapiqa iñirqanichu, hinaspan cuento hina, runaq inventonta hina qhawarirqani. - Sipasqa q"ala suelanta rumi patapi laq"aspa hinalla rimasqa. - Hinaspa kunan rikuni kanmi elfokuna, dragonkuna, trollkuna, ninfakuna, chaynaqa, ¿imaraykutaq mana Diospi, angelkunapipas iñinkichu? Chaymantapas, achka waranqa waranqa waranqa runakunam Tukuy Atiyniyuq Diospi iñinku, yaqa llapankum uchuy warmachakunapas, manataqmi llapallankuchu, dragonkunapi hinaspa elfokunapi anchata iñinku.
  Marqués Laska asikusqa:
  - Yachanim! Kay sipasqa, uchuyllaraq kachkaspa, Dunnomanta dibujo animadota qawarqa, chiqaptaqa, kanchapi magia varita maskayta qallaykurqa. Hinaspa sapa k"allmata qhawaq. Wak wawakunataq paymanta asikurqanku. Aswanpas, ¡ huch"uyllaraq kashaspapas yaqa llapan runakunan entiendenku magia varitakunaqa cuentokuna kasqanmanta!
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  - Ichaqa kay pachaykipiqa kanmi magia varillakuna!
  Warmi trollqa umanwanmi nirqa:
  - ¡Claro kanmi! Hinaspapas kawsanaykipaqqa yachanaykin chaykunata imayna utilizayta !
  Warmi dragón qaparirqa:
  - Kunanpuni! ¡Huk varita magiata quychik, qawasunmi kay sipas, ancha filoyuq hinaspa mana manchakuq qalluyuq, ima ruway atisqanmanta!
  Dominica takirqan:
  Mañakuykichik ama admirakunaykichikpaq
  ¡Magia pasaptinqa!
  ¡Sichus pasakun chayqa, sichus magia pasanman chayqa!
  Laska kayta repararqa:
  - Allinmi, ¿manachu payqa kuyayllapaq? ¡Chayna layqa warmi!
  Warmi trollqa aswan allintam paña makinpi magia varitanta hapiykuspan kuyuchirqa. Hinaspa Dominica llaqtaman llimp"i llimp"i chayamurqan. Ichaqa chay sipas-actrizqa qhepa ratopin saltayta atirqan, chaymi chay maqayqa faltarqan. Qhepaypi kaq mármol azulejoqa chulluspa q"osñiyta qallarirqan.
  Dragon Duquesataq qaparisqa:
  - ¡Cuidakuy, Cobra! ¡Tukuy revestimientota dañanki!
  Comadreja asikuspan repararqan:
  - ¡Kaymi método de varita mágica!
  Warmi troll Cobra kutichispa takirqan:
  - Millay mama, métodoyqa simple, .
  ¡Manan gustawanchu misipa chupanta aysayta!
  Dominicaqa kutichispa qaqchaparqa:
  Yachaqaq masiykunapiqa huk millay musquymi kachkan,
  Huk salto - huk golpe!
  Dragón Duquesa nisqa:
  -Qhawariy, ¡puspinkuna chinkapunña! Runakunapiqa manam chayna utqayllachu dañoqa chinkan. ¡ Ima sipaschataq !
  Ninfa marqués nisqataqmi takyachirqa:
  - ¡Chayqa! Manam chaymantaqa pantarqanichu. Regeneración nisqa kallpapiqa pisillam, layqakunapaqpas, manataqmi magiawanchu hampisqa karqa.
  Dominikaqa ñawinta kicharispanmi demostrativo hina makinpi sayaykurqa. Hinaspa q"ala chakichankuna wayrapi llimp"iykusqa héliceq palankuna hina. Hinan sipasqa chayta hap"ispa kusisqa takirqan, qolqe kunkanwan:
  Maqanakuykunapin munayniykuta pisiyachiq kayku,
  Wawqi, paykunaqa Tayta Llaqtapaqmi maqanakurqanku.
  Karumanta elfinismoman rikchakurqa,
  ¡Huk Duende soldadon Orklin llaqtaman haykurqan!
  
  Ñawpa taytanchikkunam espadakunata forjarqaku,
  Hinaspa chaymanta pistolakuna ruwayman rirqanku...
  Abedul sach"akuna k"allmankunata kicharinku, .
  ¡Sipaskunaqa empanadakunatan horneashanku!
  
  ima maqanakuypipas allinmi , .
  Payqa yachanmi imakunatapas yuyayninwan apayta.
  Wakin kutiqa ch"uya infierno ruphachin.
  Ichaqa awqanchistan atipasun !
  
  Duendeqa Pachamamatam amachan, .
  Q"ala chaki, q"ala kaqkunaman pakakuyta qun.
  Mayo killapi, 1994 watapi maqanakuyta tukurqayku.
  ¡Huk phiñasqa atipaymi Orkmachtta suyasharqan!
  
  Wasita ruwaspa tarpuspataq,
  Chakrakuna t"ikarimushan, centenotaq pilakunapi kashan.
  Qankunaqa heroes, sipaskuna, abuelokuna, .
  ¡Chay trincherakunapiqa chiri, rit"i ima kasharqan!
  
  Valor Tayta Llaqtanchikmanta,
  Ukhu arcota hap"iy.
  Elfinismo nisqap pankarninkunam phawan, .
  Hinaspa Fuhrerpa pancartankunaqa desbaratopaqmi!
  
  Pachak watakuna pasanqa ñuqanchikpa ukunpi Quyllurkuna, .
  Imperio nisqaqa huk galaxia qutum.
  Manam haykapipas tardechu nacenapaqqa
  Hinaspa awqata pampaychis espaciopi!
  
  Ichaqa creenin yuyay thak kananta,
  Hinaspapas runaqa llapa runapaqqa mama hinan,
  Kaypi ñawpa aylluqa t"ikarimushan, .
  Radiancia de Gloria - ¡Gracia!
  Hinaspa sipasqa ancha sumaq takiq, payqa chhayna sumaq takiqmi clase mundial. Utaq yaqa pachayuq - chaymi aswan asikunapaqraq.
  Dragon Duquesataq qaparisqa:
  -Kusallaña! Utaq ichapas chayta hapispalla ruway...
  Chay warmi troll Cobraqa qaparirqa:
  - ¡Tiempoñam magia varillakunawan maqanakunanchikpaq! Hinaspa mana ima uñas obtusayuq! ¡Awqawanqa tukukuykamam maqanakusaqku!
  Ninfa marquésqa qaparisqa:
  - ¡Ama sonso kaychu! Ima awqan qanpaq. ¡Kayqa kanmanmi qhepa chansanchis aswan kallpasapa warmi-qhari puñuyta qespichinapaq kutichipunapaqpas!
  Dominicaqa phiñakuywanmi qaqchaparqa:
  - Huk varita magiata quykuway, chay chaqrusqata contrarioymanta urmachisaq. Ñuqaqa Harry Pottermi kani faldayuq, manataqmi wakin Dunnochu!
  Dragon Duquesataq qaqchaparqa:
  - ¿Imayna pandillataq kay?
  Comadreja sut"incharqan:
  - Runakunapa willakuyninkunamanta personajekuna hinaspa folklore nisqa Harry Potter sutiyuq waynaqa magia yachay wasipi yachaq, Dunnotaq huk asichikuq dibujo animado .
  Cobraqa asirikuspanmi varanta kuyuchirqa. Huk pulsarmi phawaylla lloqsispa maypichus chay sipas cinepi actriz sayashasqa chaypi tuparqan . Hinaspa pay, Dominika, ancha yachaywan kutiykurqa, rosa talonkunata llimp"ispa, chay talonkunaqa yaqa mana ñut"u allpayuqmi karqa. Hinaspa nina rawrayqa suelanta hap"ispa llamp"ullata llamp"uyachirqan.
  Chay sipasqa qaparisqa:
  - ¡ Ay , ¡ pervertido kanki !
  Hinaspa makinta kuyuchirqa. Hinaspa qunqayllamanta ninfa makinpi hapisqan magia varita manchay kallpawan palmanman kallpaykurqa.
  Hinaspa Dominicqa allinta hap"iykusqa, huk ágil mono hina. Chay qhepamanmi kutichispa pulsarta t"oqyachirqan.
  Chay sipas actrizqa manan ima hechizotapas susurqurqanchu, manan coo nisqachu, aswanpas huk artefacto mágico nisqatan waqyarqan. Hinaspa chay nina coágulo Cobraman phawarirqan. Payqa manan chayta suyarqanchu, chaymi urmachisqa karqan. Sandaliasninqa, kuskan zapato hina, talonllata tapakuq, wichayman kuyurirqa. Hinaspa sut"i rikukurqan chay warmi troll sinchi k"irisqa kasqan. Hinaspa unayta waqaykusqa. Hinaspa magia varitanmanta kutichiyta qallarisqa.
  Hinaptinmi pulsarkuna hanaq pachamanta runtu rumikuna wichiykamuchkanmanpas hina chiqisqa. Chiqaptam huk maqaykunata cambiarqaku.
  Aswan sut"ita rimaspaqa, huk sinchi maqay, huk serie inclinado maqaykuna ima, mana allintachu tuparqanku.
  Pulsarpas dragón duquesatapas takaykusqa. Payqa kutichisqa chayta hap"ispa, siminmanta ninawan qaqchaspa. Hinaspapas k"anchayninpas manan mana ima mana allintapas ruwaqchu, ninfa marquisatapas hap"irqanraqmi.
  Hinallataqmi magia varitantapas kuyuchispa qaparirqa:
  - ¡Suficiente wawakuna! Cheqaqtapunin llapa limitekunata chimparqankiña.
  Ichaqa iskaynin sipaskunaqa manan yuyaykurqankuchu thak kaypipas. Dominikaqa, pay kikinpi supay atiyta sientespan, magia varitanwan takaspa huk pulsarmanta huk pulsarta wikch"uykurqan . Hinaspa pelotankuna warmi troll maestropa chakinta tuparuspan sandaliasninta ruphachirqa.
  Payqa phiñakuywanmi qaparirqa:
  - ¡Runa wallpa!
  Ninfa marqués nisqataqmi hark'akurqan:
  - Manam! ¡Aswantaqa huk señora halcón, otaq al menos huk cometa!
  Dominicaqa yapamantan tuparqan , kay kutipitaqmi sinchi ninanpa tsunami olanqa cheqaqtapuni ninamanta ruwasqa k"aspi hina tuparqan.
  Hinaspa warmi troll Cobra qaparinqa hinaspa magiata kacharinqa mana harkasqa. Ichaqa nina columna wichayman wikch"uykuqtin hinan, cheqaqtapuni p"achanta ruphachin, sinqanpa chimpanpitaq tupan.
  Warmi trollpa samayninmi hapirurqa. Hinaspa Dominicaqa aswan karuman apaspa umanman huk wañuchiq pulsarta yapaykusqa. Hinaspapas huk trineo umayman tupaykusqanman hinan karqan .
  Chay cobraqa qaparispanmi tukupaypi desmayarurqa. Q"ala chakichankunapas ruphasqa, phuspusqa ima kasqa. Chay aquilina simiyuq sipasta takispa maqarqanku.
  Dragon Duquesa kusisqa qaparirqa:
  - Waw! ¡Tukuy suyakuykunatan atiparqanki! Francamente, manan yuyaykurqanichu chhayna ruwayta atisqaykita - ¡kikin Cobrata urmachiy!
  Ninfa marquésqa umanwanmi nirqa:
  - ¡Payqa ñuqanchikpa principal hinaspa yaqa sapallan suyakuyninchikmi! Hinaspapas allinpaqmi qhawarisqa kanman. ¡ Qhawariy imatachus kay pintasqa sumaq kay ruwashan!
  Chiqamanta, Dominikaqa chayta jap"ispa q"ala, sumaq chakinta chhaphchirqan, chaytaq marruecoswan tapizado "cabra" qunqayllamanta waqaspa phawaylla muyurirqa. Chiqamanta kawsaqmanpas, puriqmanpas tukusqa hinam karqa. Hinaspa chiqaptapuni saltaspa coqueteasun.
  Dragón Duquesaqa asikuspanmi qanchis umantapas kuyuchispa repararqan:
  - Waw! ¿Imaynatataq chayta ruwan?
  Dominicaqa hombronta kuyurichispa chirpachikurqa:
  Chiqap rimanaypaqqa manam yachanichu
  Chawpi punchaw ruphaypi tukuy imapas chaqrusqa...
  Yaqa manapunim hechizokunataqa leerqanichu.
  ¡Manan wayra espirituwanqa pukllanichu ni imapipas!
  Aswanpas sapa kutillanmi faltayki, wiraqocha, .
  ¡Sipasta pusay!
  Chay dragón duquesa qaparirqa:
  - ¡Dominica chaskisqa! Hinaspapas especial talentonta qhawarispan, Dragon Academy nisqapi departamento de élite nisqapi matriculakun. Maypichus mana estudiananpaqllachu mana pagananchu kanqa, aswanpas, aswanpas, huk beca yapasqatan paganqaku!
  Dominicaqa aswan altoman saltaspa, muyurispa takirqan:
  Manam aswan allin Dominicaqa kanchu
  Payqa Pachamamapa llimpinmi...
  Intiqa planeta hawapi lluqsimun, .
  Hinaspa tukuy muyuriqpi cerokuna kan!
  Ninfa marquésqa misk"i asirikuspa tapusqa:
  - ¿Imatataq kaypaq chaskisaq?
  Huk samaymi karqan... Dominicaqa qaqcharqan :
  - ¡Sumaq waynata maskhanayki tiyan!
  Dragon Duquesa asikuspa kutichisqa:
  - Ichaqa , musuq yachakuqqa sut"itan sinchi hatunchakuyninmanta uma muyusqa kashasqa! Chayraykun huk penitenciata churani - pachak raprayoq aforismokunata rimanaypaq. Hinaspa chaylla ruway!
  Dominicaqa asirikuspa umanwan nirqa:
  - Ama hina! ¡Manan yanqapaqchu peliculakunapi actuarqani, ¡allin yuyariyniyoqmi kani!
  Dragon Duquesataq qaqchaparqa:
  - ¡Usqhaylla hamuy! ¡Hinallataqmi tiempoypa limite nisqayuq kani!
  Dominikaqa allinta samaykuspa ametralladorapa kallpanwan garabatowan qillqarqa:
  ¡Manan pipas necesitanchu wañusqa asnoq rinrintaqa, ichaqa kawsaq atuqpa uyariyninqa huk regalo hinan, pikunachus mana asnota necesitankuchu munasqankuta hunt"anankupaq!
  ¡Yuyayniykiman zapatokunata churaspaykiqa wiñaypaqmi q"ala chaki qhepakunki!
  ¡Guerraqa pulmonkunapaq wayra, ichaqa iskay gaswan chaqrusqalla!
  Sichus awqa mana saqeyta munanchu, manataq atipayta yachanchu chayqa, obligasaqku p"achanta horqonanpaq, hinaspataq yachachisaqku imayna atipayta!
  ¡Mana allin runakunaqa yana magiata munanku, allin mana runaqa yuraq magiata munanku!
  Guerrapi wañuchiyqa sasam chay ruwaypi, millakuypaqmi qawaypi, ichaqa ¡mayna hatunmi tukupaypiqa! Kayqa niyta munan, ¡guerraqa almaman qhali kayta apamun, cuerpoman rumiyachin, billeteratapas ch"uyanchan!
  Wakin kutipiqa guerraqa anchatan hunt"achin billeterakunata, hinallataq directo proporción nisqapi yawar hich"asqa hunt"a kayninwan, hinallataq waqllisqa sonqoq ch"usaq kayninwan!
  ¡Tayta Llaqtaman manukuyqa mana kikillanpaq munaq devocionwanmi premiasqa!
  ¡Guerraqa yachaysapakunatam prueban, kallpasapakunatam sinchiyachin, sonsokunata kusichin ! - .
  Asikunapaq hina kayqa manan kusikunapaqchu, hukkunata waqachiyqa manan aburridochu!
  Allin kamachiq , misk'i miel hina, ñawpaqta llamisqa kanqa, chaymantataq thuqasqa kanqa !
  ¡Millay kamachikuqtaq, ajenjo hina, ñawpaqtaqa llañuyachisqa kanqa , chaymantataq sarusqa kanqa!
  Arí, qoriqa llamp"ullan, ichaqa facil-llatan mana haykuy atina escudota ruwasunman!
  Calidadqa sapa kutim achkata atipan - ¡huk mama quchapas perla cebada gaseosapas manam harkanchu hachapaqqa!
  ¡Mana allinqa kallpawanmi hunt"a kashan, allin kaqta manchakuywan pisiyaqtin!
  ¡Huk chisteqa allinmi, cucharapas allinmi cenapaq, necesidadpi yanapaypas!
  Huk kuti iskay kutita suerteyuq kayta atinki - mana yachayniyuq kaspaqa, suerte chinkapun!
  ¡Pipas mana Leo Tolstoy kaqqa literaturapi puriqmi!
  ¡Manan Tolstoy hinachu nacenayki literaturapaq chupa kanaykipaq!
  !
  ¡Munapayaymi aswan achka qarikunata chinkachirqa warmikunapa khuyapayakuyninmantaqa!
  Ñawi chiqan, makikuna k'iski, awqa mana faltachu - miópico!
  ¡Filosofía nisqa manan kawsayta unaytachu wiñachin, ichaqa sumaqchasqatan ruwan, chay t"aqakunata mast"arispa!
  ¡Huk kamachiqmi atipan yachaywan, huk carnicero yupaykunawan, huk genio artewan, huk pretendiente engañowan!
  Chaymi upyasun suyakuy mana wañunanpaq, mana chayman hina kawsaqkunalla wañunku!
  Suyakuy wañun qhipa ... Hinaspa ñawpaq kaq kanku mana chaninchaqkuna!
  Guerrapiqa lógica nisqa relativo yuyaymi, chukulata hina, manaraq tiempoyoq kashaspapas chay barrakunata admirakunaykipaqqa simiykipiñan kashanku, manaraq millp"unaykipaq tiempoyoq kashaspaqa ladomanmi lloqsimunku!
  Éxito mayninpiqa asnaqmi, aypayqa aya hinam asnarin, ichaqa kusikuyqa manam asnanmanchu!
  ¡Diosqa tukuy imaq hawanpin kashan, Saqrataqmi detallekunapi kashan!
  ¡Maqasqa kayqa mana allinmi masoquistapaqpas!
  ¡Diospa mana yachasqanqa, mana kutichiyta atisqan tapukuylla!
  ¡Huk monoqa aswan allinmi runamantaqa, literalmente animallla kanman!
  ¡Mana allinman pusaq sermónqa hachaman pusaq ñan hinan!
  ¡Evangelio qelqakunapi ima yachachikuytapas hatarichiyqa, ¡Grimm wawqekunaq cuentokunamanta mecánica cuántica nisqa yachaywan kaqllan!
  ¡Sasan Dios kayqa, ichaqa supay hina qhepakuyqa manan aguantay atinapunichu!
  ¡Yuyayqa tawa kutita kallpata yapan awqakuna iskay kutita yapakuptinpas!
  ¡Kawsayqa hunt"asqa rimanakuymi, manan runakunawanchu, aswanpas pachamamawanmi!
  Mat"inqa campanaman rikch"akuqmi , chaymi nin sílaba q"oñi kasqanmanta!
  sonsokunapaqchu qelqasqa , naturalezaq kamachikuyninkunaqa manan geniokunapaqchu kamachisqa!
  yachaysapakunamanmi qusqa, sonso, mana imapaq valeq kaqkunamanta yuyaykunata pakanankupaq!
  asichikuqkunata rikuqmi llakikuypaq ñawsayapunqa sinchi kusikuymanta!
  - Apuray mana apuraylla - apuray mana apuraylla! ¡Yachachiymanta A nisqata chaskiy, huk sasachakuy ruwayta allichaspa!
  Ganaqkuna mana juzgasqachu kanku ... Aunque, wakin kutipiqa juzgasqa kanku!
  - ¡Runa sonso kayqa runakunawan awqa dioskunaq aliadonmi!
  Graneropi runaqa runam, palaciopipas kuchiqa manam jabalímantaqa aswan altomanchu wicharinqa!
  Iskay mana tukukuq imakunam kan: universo hinaspa runapa ingeniun ichaqa, punta kaqmi relativo, iskay kaqtaq absoluto!
  ¡Ima rusomantaq mana gustanchu usqhayta purichiy, hinallataq maldito usqhaylla phaway!
  - ¡Manan llapa runachu infiernoman riyta munan, ichaqa pisillan malliyta atinku supaypa oportunidad munayninta!
  Ichaqa mana waqaywan qarpaspaqa manan kusikuy cosechataqa cosechawaqchu, manataq qarpaspaqa manan wiñanqachu allin ruwaypa laurelesnin!
  ¡Diosqa tukuy imapin kashan, otaq hawanpi, Saqrataqmi mana imapas kasqanpi, otaq imapas pisiyasqan ukhupi kashan!
  ¡Pipas tiempota hap"in cuidakunanpaq chayqa, p"ampasqanpi wiñaypaqmi qespichinqa!
  Upallayqa qori, simiqa qolqe, ichaqa warmiq siminmantan askhata hich"akun, chaymi diamantekunapas q"oñikun!
  ¡Ch"inlla kayqa quri hinam hinaspapas rimaysapa mayukunapa unay waqaychasqa kasqanpas manam oxidanqachu!
  ¡Hinaspapas qoriqa manañan valorninta tukupunchu, ch"inlla allpapi p"ampasqa kaqtinqa!
  Wakin kutiqa, upallalla kaspaykiqa, ¡aswan quriwanmi billeteraykiman huntachinki, manataqmi kallpawan huk qillqasqata mañakunaykichu!
  Guerraqa manan hayk"aqpas aburridochu, rutina kanman, ichaqa primer disparokamalla!
  Hawka kawsay pachaqa kuti-kutirispam, ¡huk maqanakuyllam sapakamapa kanpuni!
  Guerrapiqa, ajedrezpi hina, manan pantayta atiwaqchu, ichaqa ¡hukniraymi sapa kutilla tiempo ñit"iypi!
  ¡Guerraqa wiñaypaq tiempo sasachakuymi manaraq punta kaq kuyuy kachkaptinpas!
  Ajedrezpiqa turnopin kuyuykunata ruwanku, ¡guerrapiqa turnopin!
  ¡Guerraqa ajedrez hinam, mana kamachikuyniyuqlla hinaspa chiqap pachallapi!
  Guerrapiqa wiñaypaqmi tiempo pisiyapun, thak kay kamachikuqtinqa, pisiyanmi kusikuy!
  Guerrapi aswan sumaq kaqmi, tukuy imapas seriopuni kasqanmi, ¡ capitulacion kasqanmanta qawachinallapaqmi !
  Fingakuspan saqeyta atinki, ichaqa, ay , ¡cheqaqtapunin saqeyta atinki!
  ¡Entrenacionpi sinchi llank"ayqa paganmi mana sasachakuspalla maqanakuywan! ¡Mana qella runaqa heroemanmi tukupunqa!
  ¡Manan hayk"aqpas tardechu yachanaykipaq, mana chayqa wañusqaña kanki!
  ¡Wañusqa runapas vengakunanpaqmi chansayoq, mana chayqa Diospi mana creeq runa kaqtinqa!
  ¡Ateo kayqa mana wañuq kaymi!
  ¡Umankuwanmi yuyaykunku, ichaqa wiksankuwanmi ruwanku!
  ¡Mana allinqa manan sonqokunapichu kawsan, aswanpas wiksakunapin!
  Sonqoqa sapa kutillanmi kikillanpaq munaq, ichaqa wiksaqa sapa kutillanmi!
  ¡Wiksaqa aswan manchaymi cuerponchispi, ichaqa ¡chaymi kallpachawanchis llank"ananchispaq!
  Mana sunquyuqqa manam runa kanchu, mana wiksayuqqa manam runapa munapayayninqa kanchu!
  ¡Sonqota sonqochanku, wiksatapas thasnuchinku!
  ¡Manan imananpaschu hayk"a qolqetachus carroq chanin, aswan hatun kaqmi, ¡Mama Llaqtaq prestigionqa manan ima precioyoqpaschu!
  Sichus Jesusqa sonqopi kawsan chayqa, ¡Satanasqa wiksallapin kawsan!
  ¡Ch"usaq wiksa kallpachasunki billeterayki hunt"anaykipaq!
  ¡Huk ch"usaq uma billeteraykita ch"usaqyachin!
  ¡Hatun wiksaqa manan hatun runaq señalninchu, ichaqa pisi munayniyoq kaynintan rikuchin!
  ¡Ch"usaq wiksaqa almatan hunt"achin k"arak phiñakuywan!
  ¡Aswan llasa wiksaqa mana umayuq umamanta ch"usaq kaynin hamun !
  ¡Warmitaqa lobo hinam chakiwan mikuchin, alto talonniyuqlla!
  Hamuq tiempopiqa askhan prometenku qori orqokunata, ichaqa ¡kusikuyqa yaqañan kashan!
  allin ruwanaykipaqqa tukuy imaykitan qonaykipuni !
  ¡Huk metaqa huk faro hinan, chaypaqmi kallpachakunki, ichaqa chayman chayaspaqa reparankin sasachakuykuna astawan yapakusqanta!
  Chay cigarroqa aswan allin wañuchiqmi , astawanraqmi rantiqpa contranpi! Cigarroqa upallalla fusil hinan, ichaqa amawta runaq makinpipas wañuchiqmi!
  Cigarroqa aswan confiable francotiradormi, ¡sapa kutinmi wañuchin!
  ¡Chay cigarroqa k"arak malliymi, ichaqa manan misk"imantaqa aswan askhatachu aysan!
  Cigarroqa millay sipas hinam , ichaqa chaywan rakinakuyqa aswan nanaymi!
  ¡Huk cigarroqa manan granada hinachu, wikch"usqa kaqtinqa unaytan kawsachin!
  Guerrapiqa, metaman chayanapaq aswan pisi ñanqa muyuriqpi maniobra, ch"uya cheqaq kaqtaqmi millay q"otuy!
  ¡Huk maniobra rotonda nisqa aswan seguro ñanmi metaykiman chayanaykipaq ñanta pisiyachinaykipaq!
  ¡Kawsayqa pukallañam, ichaqa puka yawarwanmi lluqsimun!
  ¡Guerrapiqa kawsayqa manañan valenchu, ichaqa significadotan hatarichin !
  Guerra , novio hina, traicionasqa kanman, ichaqa manan saqenchu unayta qhepakunanta!
  ¡Guerraqa qharikunaq cuerponta mikhuq munapayakuq warmin!
  Tukuy edadkunan guerraman churasqa kanku, munakuy hina, ichaqa manan sumaq kusirikuychu !
  Guerraqa, cortesana hina, ancha chaninniyuqmi, tikrakuqmi, ichaqa sapa kutim saqillan huk heroico yuyariyta!
  ¡Guerraqa manan mosqoy hinachu, ¡mana sinchi sientekuyniyoq kaspaqa manan atiwaqchu!
  ¡Kay pachaqa aburrido hinaspa samaykachikuqmi, guerraqa interesante hinaspa kusikunapaqmi!
  ¡Guerra, kay yawarpas sudorpas, valorta paqarichiq mallkikunata wanuchan!
  ¡Imayna interesanteña guerra ruwakusqan chaypas, llapa runan munanku tukukuyninta!
  Guerraqa manan librochu, manan laq"ayta atiwaqchu, manan almohadaykiq uranpi pakayta atiwaqchu, qanpas qhellichawaqmi!
  Guerraqa huk religionmi: chaypaqqa fanatismo, disciplina, mana iskayrayaspa kasukuymi, ichaqa diosninkunaqa wañuqpunim!
  Guerrapipas, casinopi hina, riesgoqa hatunmi, ichaqa ganasqankuqa pisi tiempollapaqmi!
  Soldadoqa wañuqmi, gloria qonqasqa, trofeokuna usupun, mosoq wañuchinakuy qallarinapaq razonkunallan mana horqoy atina !
  Wañuchiqtaqa pisichanchikmi mana ñawpaqpi kaq soldado kaptin, suwataqa pisichanchikmi maqanakuy pampapi suwa kaptin, iskay kutita!
  Soldado, kayqa caballero, armaduranqa valorniyoqmi, honorniyoqmi! ¡General Barón, piqpa coronanqa prudencia, inteligencia!
  ¡Soldadoqa orgulloso hinan uyarikun, privadotaq pisichakuq hina uyarikun!
  ¡Ataquepi ñawpaq kaqmi wañunman, ichaqa qhepa kaqmi mana yuyariypi qhepanqachu!
  ¡Aswan allinmi ñawpaq kaq kay botínkunata rakinakuypi, atacaymantaqa!
  ¡Guerraqa, warmi hina, mana p"akikuspalla qharikunata churan!
  ¡Warmiqa, manan guerra hinachu, manan apurawchu qharita wañuchinanpaq!
  ¡Guerraqa manan warmikuna hinachu, manan hayk"aqpas contentochu askha qharikuna asignasqa kasqankuwan!
  Guerraqa aswan mana saksasqa warmin, manan hayk"aqpas qharikunataqa tariyta atinchu, ¡manan warmitapas mana munanqachu!
  Warmikunaqa manan maqanakuyta munankuchu, ichaqa qharita wañuchiy munasqankuqa manan balamantaqa aswan millaychu!
  Huch"uy balapas qharitaqa wañuchinmanmi, hatun sonqoyoq warmipas kusichinmanmi!
  ¡Hatun sonqoqa sapa kutillanmi pisillata kikillanpaq munayman apawanchis!
  ¡Guerraqa manan warmiq uyayoqchu, ichaqa warmimantaqa qharikunatan aswan allinta yawarchan!
  ¡Guerraqa manan kusikuytachu apamun, ichaqa agresivo instintokunatan saksachin!
  ¡Guerrapi kusikuy, awqakunaq ayakunaqa chaninllapin!
  Awqanakuyqa chakra yapuymi: ayakunawan wanuchasqa, yawarwan qarpasqa, ichaqa atipaypi lluqsimun!
  ¡Atiyqa ayakunapi, yawarpi ima uywasqa , ichaqa hatunchaywanmi rurun!
  ¡Guerraqa runa mikhuq t"ika hinan, k"anchariq, aycha mikhuq, millay q"apayniyoq!
  ¡Guerraqa ñawpaqman puriypa mamanmi, qhella kaypa madrastranmi!
  Hinaspapas guerrapiqa manan valorniyoqchu soldadoq kawsayninqa, ¡generalkunapas chinkachiyraqmi!
  Hawka kawsayta munaspaqa manchakuyta churay, awqanakuyta munaspaqa asikuyta churay!
  ¡Asikuyqa manan huchachu sichus mana asikunapaq hinachu kanki asuntos militares nisqapi!
  ¡Guerraqa circo hinan, ganaqllan qhepa asikun!
  ¡Guerrapiqa, circopi hina, ¡suwa, sinchi wañuchiqlla!
  ! _ _
  Wañuyqa convencionmi, p"enqayqa absoluto !
  ¡Mana hatunña reyña kanman chaypas, aya p"ampanamanmi ripunqa, cazaq hina!
  ¡Políticoqa llullakunpunin, ¡cheqaqtallan wañun!
  ¡Mana wañuq kayqa cheqaqmi, wañuy ichaqa yanqalla!
  ¡Reykunaqa tukuy imatan ruwayta atinku, ichaqa manan huk reypas, manan huk reyllapas ayqeyta atinmanchu aya p"ampanamanta kay pachaman!
  ¡Llapa runan sumaq kawsayta munanku, ichaqa pisillan dignidadwan wañunku!
  ¡Wañuyqa sasachakuytan prometekun, manachus aypaypa k"anchayninkunawan llimp"in chayqa!
  ¡Mana kusirikuyniyuq kawsayqa mana kusirikuyniyuq munakuymi!
  ¡Allinmi kuyanakuy kaptin, aswan mana allin yawar hich'ay kaptin!
  ¡Sexoqa antorcha hinan, ichaqa rellenokunaqa aswan askha qolqetan gastan!
  ¡Mana warmi-qhari puñuywanqa kawsawaqmi, ichaqa manan mirayta atiwaqchu!
  ¡Aswan q"oñi munakuyqa, aswan kallpawanmi yawar purin!
  ¡Runakuna munakuyta munanku, uywakunapas warmi-qhari puñuyta munanku, geniokunapas revelacionkunata munanku!
  ¡Kuchikunapas casarakunku, estetes nisqakunapas anchatan munanku!
  Warmi-qhari puñuypas moderacióntan necesitan, aswan askha kaqtinqa aswan allinmi!
  Munakuypiqa manan kanchu limitekuna, sexopiqa rimaykunan suficiente!
  ¡Nina ukhupiqa aswan facilmi sonqoykipi nina rawray kaqtin!
  ¡Aswan allinmi nina rawrayqa, Cainpa alman kanamantaqa!
  Guerraqa grupopi warmi-qhari puñuymi: askha waqay, qapariy, ichaqa manan kanqachu chay chhika yawar waranqa doncellakunamantapas!
  ¡Sexoqa guerra hinan, ichaqa manan chay hina unaychu nitaq rutina hinachu!
  ¡Maqanakuyqa munanakuy hinan, ichaqa manan waqayqa kallpachasqachu!
  ¡Qhari-warmi puñuyqa allinmi, ichaqa yawarta tosaspaqa mana allinmi!
  ¡Guerraqa sasan, ichaqa p"enqachisqa kayqa aswan llasa q"epi militarkunamantapas!
  Kawsayta munanki chayqa, maqanakuyta yachay, kawsakuyta munaspaqa atipayta yachay!
  Guerrapiqa tukuy imapas allinmi, ¡ wallpa lluqsichiylla!
  ¡Llapa runan maqanakuyta atinku, ichaqa dignokunallan atipankuman!
  ¡Guerraqa manan yuyaymanaypaqchu, hatun locurawanmi hunt"a kashan!
  ¡Aswan allinmi maqanakuyqa, Tayta Llaqtata qhatunamantaqa!
  ¡Guerraqa manan misk"ichu, ichaqa millp"uspaqa kusikuywanmi hunt"aykusunki!
  ¡Maqanakuyqa manan hayk"aqpas tukukunchu, cañonadekunaq qapariyninllan pisiyan!
  ¡Canonadaqa pisiyanmanmi, barrilpas p"akikunmanmi, ichaqa manan hayk"aqpas maqanakuyqa sayanqachu!
  Guerrapiqa, aswan sumaqmi mana yachay atiy, chiqap maqanakuy!
  ¡Imaraykutaq Stalinpa kamachisqanpi preciokuna uraykamurqa, llaqtapa awqankunata wañuchisqankurayku!
  ¡Aswan allinmi qolqerayku p"achata horqokuy, mana imapaq zapato kaymantaqa!
  ¡Literalmente aswan sumaqmi q"ala chaki kay, figurativamente zapatoyoq kaymantaqa!
  Guerraqa circo hinan, asikuymantaqa waqaykunallan kan, ¡arenataq planeta hina hatun!
  Hawka kawsayta munani, awqanakuymi rikurin, awqanakuytam munani, capitulacionmi rikurin!
  Guerraqa, maykamapas, mamam, chiqap wawqi-pani kaytam wachakun!
  ¡Guerraqa millaymi, ichaqa allin compañerokunatan paqarichimun!
  ¡Unay makikunaqa allinmi yuyay mana cortocircuito kaqtinqa!
  ¡Kallpami atipan, ¡yachay yuyayllataqmi atipaypa qukuyninkunata qun!
  ¡Kallpawan yuyaywan, qosa warmi hina, iskay iskayllapi atipayta paqarichimunku!
  ¡Runaqa, mana pirámide hinachu, aguantaypi mana llañu soporteyuqmi!
  ¡Pirámideqa tawa k"uchuyoqmi, ichaqa llañu hawanmi takyasqa kashan!
  Allin wañuyqa aswan allinmi q"otu kawsaymantaqa!
  ¡Allinmi sallqapi Dios kayqa, ichaqa mana allinmi zonapi supay kayqa !
  ¡Intiqa kuskan p"unchayllapin chinkaykun, ichaqa pachak watakunañan chay k"anchariyqa qhepan!
  ¡Fama kayqa pisi tiempollapaqmi, manataqmi tukuy imamantachu!
  Wiñaypaq kawsay, wiñaypaq yachay, ichaqa ama wakmanta yachaychu!
  ¡Gloriaqa ancha k"anchariqmi kanman, qorimanta aswan k"anchariq, ichaqa tiempowanqa aswantan chinkapun!
  ¡K"anchariyqa inti hinan, ichaqa manan tutapichu chinkaykun!
  ¡Manan facilchu reqsisqa kayqa, kallpachakuspapas, ichaqa qhella kayqa faciltan p"enqayman apawanchis!
  Fama kayqa nina hinan, ñawiman kusichiq, ichaqa chayta chaskinaykipaqqa pitapas ruphachinaykin!
  Allinmi hatunchasqa kayqa , mana allinchu riqsisqa kayman k"askakuq ch"uspikunawan muyurisqa kayqa!
  . 7 kaq raki.
  Rikcharisqan qhepamanmi, wayna kamachikuq Oenomausta hukmanta cadenawan watanku ruedaman. Manaraq kayta ruwachkaspaqa, q"uñi mayupi mayllakunanpaq, kirunkunata maqchikunanpaq ima saqisqa karqa. Hinaspa chaymanta huk modesto desayuno.
  Hinaspapas sapa kutilla kuyurispallapuni, wawaq cuerponpipas, ama rumi onqoywan watasqa kanaykipaq. Chayna sasachakuymi agosto runapa hinaspa hatun elfo imperiopa herederonpa.
  Kawsanapaqqa, wayna sirviente kaspa kallpachakuylla. Chayqa huk ratullapaqmi hark"akun rumiyachisqamanta. Kaypiqa kanmi wakin oportunidadkuna unayta kawsanaykipaq, ichaqa ancha mana allinmi hinaspapas nanaymi.
  Ichaqa, chay waynaqa, rueda muyuchispa, qhapaq yuyayninta utilizan huk imaginario pachaman challpukunanpaq, mana kusikuyniyoq kaynintapas k"ancharichin voluntario-obligación preso kasqanpi.
  Huk cabina waynacha huk huch"uy, kinsa umayoq dragón patapi phawan. Payqa mana riqsisqa suyupi tariyta munan, manaraq yachaspa imata, ichaqa imakunatan kutichiyta atinman aswan kallpasapa qhari warmiman, hinallataq qharikuna chinkayta, rumiyachiynintapas hark"ayta.
  Chay dragónpas warmallaraqmi, chay warmachapas manam achka watayuqchu, chaymi cortocircuitoyuqlla, huk mochilayuq, maqanakuy arsenalniyuq, hinaspa huk arco, iskay espadayuq hinaspa huk par puñalniyuq chumpinpi.
  Oenomausqa caballonpi phawan. Hinaspa ladonpi tiyashan sipas Margarita huk huch"uy dragón patapi. Payqa túnicallatan churasqa, bronceado, q"ala chaki dedonkunapitaq magiawan anillokuna kashan. Payqa maqanakuyta representan runa pachamanta huk llallinakuy .
  Chay sipasqa manan facilchu. Kay Pachapiqa Hatun Mamallaqtap Awqanakuyninpi partidumanta, yachaymanta kamachiqmi karqan. Hinaspa wañusqan qhepamanmi magia, magia nisqa pachaman astakurqan. Hinaspa isqon chunka kinsayoq wata masña chaypi kashan. Payqa Dragon Academy nisqamanta lluqsirqa, atiyniyuq layqa ruwaytapas allintam yacharqa. Ichaqa alemankuna warkuptinku hinam rikchakun. Imaraykupas manan wiñanchu, chaymi Margaritata phiñachin. ¿Hayk"aqkamataq wiñaypaq wawa kayta atiwaq?
  Chiqapmi, Oenomaus nin, pay kikinmi kuraq duende kamachikuq karqan, ichaqa kamachi waynamanmi tukupurqan. Hinaspapas, chayraykun chaymanta phiñasqa kashan. Manaña chaypas, wawa kayqa manan chhayna millaychu, ichaqa esclavo kashaspapas...
  Ichaqa kunanqa huk pachapiñam kachkan, manam esclavo ruedatachu muyuchichkan, aswanqa dragonpa hawanpim pawachkan. Hinaspa paywan kuska kashasqa partidario sipas Margarita, paytan q"ala chaki rit"i ukhunta pusarqanku wañuchinankupaq. Hinaspa manaraq chayta ruwashaqtinkupas ñak"arichiwarqankun. Paykunaqa wasantaqa k"aspiwanmi kuchurqanku, chay heroína sipaspa suelantapas ninapi asnarqanku.
  Chaykunaqa phusphukunawanmi qatasqa kashan, chiri rit"i patapi saruspaqa yaqa sumaqmi, ruphasqa chakiykipi nanaywan picakuy pisiyasqanrayku. Hinaspa precursorpa kunkanpi huk placa kasqa - "Noqaqa partidario kani". Warkuptinkuqa yaqapaschá mana nananchu, millakuypaqmi Krautkunapa hinaspa policiakunapa kusisqa uyanku qawayqa. Bueno, manchakuy, ¿imataq kanman infierno suyaptinqa, precursor hina hinaspa Diospi mana iñiq hina? Maypichus mana talonniykikunallatachu rawk"anqaku, aswanpas tukuy cuerpoykita, wiñaypaq.
  Ichaqa, ¿imaraykutaq chayna yanqa rimaykunapi iñin? Ichaqa, llakikuypaqmi wañuspa qonqayman haykuyqa, pisillata kawsaspa.
  Ichaqa delicado kunkanpi lazo k"iskiykuqtinmi sipasqa huk dragón patapi rikch"arirqan. Hinaspa ladonpi huk ninfa angel hina sumaqllaña kashasqa. Hinaspa Margaritaqa piensarqa hanaq pachaqa kunankamapas kasqanmanta. Chayna sumaq paraisom precursor heroeskunapaq hinaspa Diospi mana iñiqkunapaqpas.
  Ichaqa cheqaqta rimaspaqa, magia pachapiqa kanmi allinpas mana allinpas, sasachakuyninkunapas. Payqa usqhayllan qhaliyapurqan magiawan kuchusqa kasqanmanta, ruphasqa kasqanmantawan. Hinaspa sipasqa Dragon Academy nisqaman haykurqan, aswan sullk"a clasepi. Ichaqa yachaysapa, atiyniyuq hinaspa utqaylla yachaqmi karqa.
  Hinaspapas payqa allintan magia ruwayta allinta yacharqan. Chayrayku, wawa rikch'ayniyuq kaptinpas, Prince Oenomauswan huk mision especialman rirqan - imapas aswan kallpasapa warmi-qhari qispichinapaq yanapakuqta tarinanpaq. Tukuy imamanta, mana qhariyuq pachaqa mana hukllachasqachu, manataq ima interesniyuqchu. Hinaspapas chay justo sexoqa aburrido hinaspa mana allinchu chaypi.
  Margaritaqa avionpi kashaspan repararqan:
  - Mayninpiqa yuyaykuni, qharikuna kutimunqaku, chaymanta imata? ¿Pitaq necesitan huk sipaschata? ¡Maynatan munayman wiñaspa kuraq runa kayta!
  Oenomausqa mana manchakuspa kutichisqa:
  - Sichus magia qharikunaman kawsayta kutichiyta atinman chayqa, atikunmanmi kuraq runaman tukuchisunaykipaq. Ichaqa ama qonqaychu elfokuna, ninfakuna, dryadkuna ima mana machuyasqankuta, kaytaqmi propiedad naturalninku. Ichaqa runa warmikuna, manan. Sinchi magia necesitakun mana millay, millay, chukchasapa machuchakunaman tikrakunankupaq. Hinaspapas millay machucha kayqa aswan millaymi sumaq sipas kaymantaqa. Mana rimanachu machuyay unquykunamanta runakunaman atacaq. Kay Pachapiqa manan ima hatun layqakuypas kanchu, qan kikiykipaschá rikurqanki machuyayqa millay millay kasqanmanta, astawanqa warmikunapaqqa.
  Margaritaqa mana allintam umantapas kuyuchirqa:
  - Mana, ¡mana machu warmi kayta munanichu! ¡Aswan allinmi wayna kamachi kay, machu reinamantaqa!
  Chay wayna kamachikuqmi asikuspa repararqan:
  - ¡Wiñaypaq wayna, wiñaypaq q"ala chaki kanki!
  Chay sipasqa asikuspan repararqan:
  - Manaraq awqanakuy kachkaptin llaqta sipas karqani. Leningrad llaqtapiqa imaynatapas mana allinpaqmi karqa qala chaki puriyqa, chaypiqa manam ancha quñichu karqa. Chayraykum ayllupiqa imaynatapas p"inqakurqani sarukuq kasqaymanta . Chay ocupacionpi, wawakunaq sandalianku llik"isqa kaqtin, huch"uy zapatokuna hap"iy ancha sasa kaqtin, kay hina ruwayta yacharqani. Hinaspa yachanki, ñawpaq p"unchawkunapiqa nanayniyuq, chiriyuq ima, astawanraq mana kuyurispaykiqa, ichaqa chaymanta yachakunki chaymanta kusikunapaqraq. Chaymantapas Ucrania nacionpiqa verano tiempon ancha q"oñi, llamp"u sonqo ima.
  Chay wayna kamachikuqqa umanwanmi nirqa:
  - Arí! Hamutanim. Ichaqa qhawariy pichus phawashan chayta!
  Chiqamanta , qurimanta stupayuq señora ñawpaqninkupi rikhurirqa. Manan, manan Baba Yagachu, aswanpas huk espectacular rubia sumaq kay, aunque nishuta maquillajewan. Hinaspa perla kirukunawan llimp"in. Hinaspapas escobayoqmi, aswanpas moderno aspiradora eléctrica nisqayoqmi. Arí, kayqa kusikunapaq willakuymi.
  Wawakunaman much"ayta wayrachispa takirqan:
  Chanterelles, ardillas, .
  Wakin mermeladata waqaychasaq...
  Tukuy imamanta, qhari wawakuna, warmi wawakuna ima
  Tukuy imamanta, qhari wawakuna, warmi wawakuna...
  ¡Anchatan, cheqaqtapuni, anchata munakuni!
  Margaritaqa kutichispa umanwanmi nirqa:
  - Arí, kayqa modernidadmi. ¡Huk mawk'a stupa musuq ñanpi!
  Aspiradorayuq rubioqa kayta uyarisqapaschá, kutirispanmi hukmanyasqa qaparirqa:
  - ¿Maymantataq chay stupa mawk"a kasqanmanta yuyayta hurqurqanki? Arí, qan kikiykipas, Pachamamaykipi qhepakuqtiykiqa, ¡machu warmiñan kanki! Y muy feo , si no en un ataúd!
  Margaritaqa suspiraspa arí nisqa:
  - Arí, ¡chayqa! Yaqapaschá chay tullukunaqa aya p"ampanapi phawaykapunman karqan, mana chayqa millay millaymanmi tukupunman karqan, chaymi millay kanman karqan qhawayqa.
  Oenomausqa kaytan repararqan:
  - Runakunaqa Diosmanta qichusqa kamasqakunam. Paykunaqa qichusqa kanku imachus elfokuna kapusqanmanta - wiñaypaq wayna-sipas kay! Hinaspa aswan kallpasapa warmi- qharipas barbanku rutukunanku. ¡Qhari wawakunaqa ninku ancha nanaymi, mana allinchu!
  Aspiradorayuq rubioqa chayta hapispanmi kuyuchirqa. Hinaspa achka llimp"iyuq phurukuna phawarirqanku chay wayna dragón patapi tiyaq wawakunaman.
  Chayta kutichispa, waynakuna dragónninkumanta wayramurqanku, chaymantataq burbujakuna kutispa phawarirqanku, kutichispa rubiaqa varitanta chhaphchirqan. Hinaspa tukuy imapas muyuyta qallarisqa.
  Chay phurukunaqa muyu tusuypi muyuriyta qallarisqa, k"irisqa hina. Hinaspa ancha hatunmi karqa .
  Chay sipasqa kaytan repararqan:
  - Manam Baba Yagachu kanki - tullu chaki, .
  Hinaspa huk q"oñi rubiaqa kuskan kusikuymi!
  Aspiradorawan maqanakuq runaqa phiñakuywanmi rimarirqa:
  Wawakunaqa embotellamiento hina sonso kanku
  Llikamanmi aysasqa kanki...
  Calderaman cargasqayki,
  ¡Qanpaqmi ninata rawrachisaq!
  Hinaspa kutichispaqa chhayna kusisqa kusikuy asikuy kan. Kayqa chiqap warmim - hatun q'uñiwan.
  Wawakunaqa dragonkuta muyuykuspankum Baba Yagaman saltarqaku. Chay sipasqa mochilanmanta huk llantuta hurquspa qaparirqa:
  - ¿Chaskiyta munankichu?
  Rubiaqa asikuspanmi chay precursora layqa warmita pulsarninwan takarqa. Payqa dragónnintan esquivarqan. Hinaspa kutichispataq cruzpa señalnintapas ruwanqa huk llanthuwan, imaynatas sarusunki chayta .
  Hinaspa huk nina llikam Baba Yaga waynata enredarqan. Chaymi chaypi watasqa tarikurqa.
  Oenomai waynaqa kaytan repararqan:
  - Allinmi, riqsikuy, ¿mayqin wawatataq secuestrarqanki?
  Partido sipasqa umanwanmi nirqa:
  - Paña! Yachanchikmi cañon hina hocicoyuq kasqaykita!
  Rubia Yaga gruñido, muyuspa:
  - Arí, chaypaqmi apasqayki hinaspa...
  Mana rimarispa sumaqchaqa kuyurispa llika p"akiyta munarqan. Ichaqa precursora heroína chimpaspa chay hondata chimpaspa Yaginaman dispararqan magia kallpawan hinallataq auguriokunaq kallpanwan. Imaynatataq chay rubioqa kuyuriyta, kuyuriyta qallarisqa. Hinaspa sipasqa takirqan:
  Sasa tiempokunapin inspirasqa karqanchis,
  Voluntadta aceromanta aswan kallpasapata ruwaspa...
  Kay pachata plagamanta kacharichirqan - .
  Munasqa compañero Stalin!
  
  rikchaykunapim tupurqani,
  Mana tukukuq universopi...
  Qanmi allin ñanta kichariwarqanku,
  ¡Yaqapaschá chayta rikuchispa!
  
  Huk choquetam servichikurqani
  Solcenismomanta magia...
  Kaypin kashan horario:
  ¡Fascismo nisqa yugo urmananpaq!
  Chay duende waynaqa reparasqa:
  - Yaqachus hina payqa q"oñi runa karqan, Stalin! Ichaqa paypas, yaqapaschá kay Pachapi llapa runakuna hina machuyasharqan.
  Chay sipasqa Baba Yagatapas chay wayna modificacionpi disparaspan chirpachikurqa:
  Lenin sunquypi kawsan, .
  Llakikuyta mana yachananchikpaq...
  Espacioman riq punkuqa kicharisqa karqan - .
  ¡Hawaykupi quyllurkuna llimp"iykusqa!
  Rubia Yaga mañakusqa:
  - Achka! Kachariway, mañakuy, imatapas ruwasaq!
  Margaritaqa tuitearqan:
  - ¡Hap"isqa wawakunata kachariy! Hinaptinqa ichapas pampachasqaykiku. ¿Haykataq aspiradoraykiman chuparqanki?
  Rubiaqa qaqchaparqa:
  - ¡Kacharisqayki! ¡Ama cruzpa magiantaqa ñoqaman wikch'uyllachu!
  Chay sipasqa kutiriykusqa. Moda señorawan nina webqa puñusqa. Hinaspa muyuriqninta muyurirqa . Margaritaqa advertisqa:
  - ¡Llapa wawakuna ripuchunku, mana engañaspa!
  Rubiaqa solemnemente segurasqa:
  - ¡Simiyta quni!
  Hinaspa aspiradorata llank"achirqan. Chaymantam warmakunapa llimpi llantuynin saltayta qallaykurqa. Translúcido, fantasmakuna hina. Ichaqa Margaritaqa magia varitanta kuyuchispa, chay llantuykuna qhari wawakunaman, warmi wawakunaman tukupurqanku. Chay qhepa kaqkunamantaqa kinsa kuti masraqmi karqanku. Ichaqa llapanku kaqlla , Oenomai kusisqa karqan:
  - Kay pachapiqa aswan kallpasapa warmi-qhari puñuypas kanmi. ¡Yaqa llapan runanchiskunan wañupunku!
  Margaritaqa k"ancharishaq asirikuspan repararqan:
  - ¡Manan chayamusqachu! Hinaspa dioskunaman gracias!
  Huknin wayna, q"ala chaki, ichaqa lujoso, llik"isqaña, camisolawan, Oenomaia llaqtaman phawaykuspa riqsichikurqan:
  - ¡Vizconde de Lafer! Wow, may millaymi aspiradora ukupi kayqa. Hinaspa kay perrapas hurqurqa botasniyta, chiqap dragón qaramanta ruwasqa.
  Margaritaqa asirikuspanmi qaqchaparqa:
  - ¡Hamuy, suwasqa kaqta Vizcondeman kutichiy !
  Rubia Yaga zumbido:
  - ¡Manan atiymanchu!
  Oenomauspas magia varitanta hurquspa, kuyuchispa, qaparirqa:
  - Hinaspa, ¿imaraykutaq chayri?
  Chay sumaq brujaqa gurrusqa :
  - ¡Chaykunata rantikurqani! Paykunaqa ancha riqsisqam karqaku. ¡Huk kamachikuqmi paykunarayku kuskan saku qorita pagarqan!
  Margaritaqa qaqchaparqa:
  - Allinmi, yuraq ... Kaypaqqa botasniykita qechusqaykiku. Hinallataqmi dragón qaramanta ruwasqa kanku, puma qaramantapas.
  Rubia Yaga nisqa:
  - Warmapaqqa ancha hatunmi kanqa. Hinaspapas p"enqaymi kanman rankiypi kaq layqa q"ala chaki rikhurimusqanqa.
  Margaritaqa asikuspa kutichisqa:
  "Manan pisi kallpa layqachu kani, ichaqa q"ala chakillan kani, chiri pachakunapipas". Hinaspa chayna señora kanki. Hinaspa chay waynaq sayayninta allichasaq!
  Principe Oenomausqa qaparirqa:
  - Hinaspa juraspa juraspa, wawakunata mana secuestranaykipaq. Mana chayqa Diospa cortenmanmi pusasqaykiku.
  Wayna Baba Yaga tartamudea:
  - Manam ima mana allintapas paykunawanqa ruranichu. Wawakunaq kallpallanmi wiñaypaq wayna-sipaslla sumaqllaña kanaypaq yanapawan. Hinaspa chayna, kawsachkanku.
  Margaritaqa sinchitan qaqcharqan:
  - Huk ñanta tarinki musuqyachinaykipaq. Chiqaptaqa, pachañam huk yachachikuyta yachachisunaykipaq.
  Hinaspa sipasqa huk hechizota murmurasqa. Hinallataq imaynatas q"ala chaki dedonkunamanta, magia varitanpa puntanmanta ima pulsar kallpaq mayukunata kacharirqan.
  Hinaspa chay rubiota takarqanku. Qunqayllamantam llañuyarurqa, hatun kayninpas pisiyarurqa. Kunanqa ñawpaqninkupi, hatun sayayniyuq sipaspa rantinpi, mancharisqa sipas mana chunka watayuqmanta kuraqchu, coletasniyuq, q"ala chakiyuq. Payqa susurquspa nirqa:
  - ¡Mana necesidadchu! ¡Allin kasaq! ¡Ama maqchiwaychu!
  Margaritaqa makinpi botasniyuq kasqa. Payqa palmanta kuyuchispa, q"ala chaki wayna Vizcondeman phawaykacharqanku, payqa huk kacharisqa wawakunawan kuska mana llasayuq hina wayrapi purirqanku.
  Huk noble ayllumanta wayna botanta churakuspan takirqan:
  Chay waynaq muyuriqninpin askha peligrokuna kan,
  Wakin kutiqa kay pachaqa chiri rumi hinam llimpiy...
  Ichaqa, warmaykuqa sofámanta hatarispan,
  Noble maqanakuq kasqanrayku, ¡creeway!
  Yaga sipasqa thasnukuspanmi qaqchaparqa:
  - ¿Manachu laq"awanki?
  Margaritaqa sinchitan nirqan:
  - Mana phiñasqata ruwankichu chayqa, ¿imaraykutaq maqasqa kanayki?
  Rubia sipasqa chiqchiykusqa, hinaptinmi rosa uyanta waqay lluqsirqa:
  "¡Kunanqa wawallaraqmi kani, huk layqakunapas manan respetawanqachu!", nispa.
  Huknin kacharisqa sipasmi nirqa:
  - ¡Ñuqaykupas wawas kayku, manataqmi chaymantaqa waqaykuchu!
  Qhari wawakuna, warmi wawakunapas asikurqanku.
  Margaritaqa kaytan repararqan:
  - ¡Yarqasqachá kanki! Ichapas urayman rispa chaypi imatapas mikuchwan?
  Wawakunaqa qaparirqakum. Vizcondeqa urayta qhawarispa repararqan:
  - Urayniykupiqa hatunkaray runaq kastillanmi kashan, payqa manan Baba Yagamanta aswan allinchu. Chaynaqa...
  Oenomausqa qaparisqa:
  - Hinaspa hatunkaray runapas presochasqa wawakunayuqmi. Paykunata yanapananchikmi.
  Margaritaqa asirikuspanmi Yaga sipasman yuyaycharqa:
  - Ichapas wawakunata huñuspa hatunkaraymanta qispichisunman? Allin ruwayta ruway, chaymi chaskisqa kanki academia de hadas nisqapi estudianaykipaq. ¡Chaypim yachanki allin ruwaykunata!
  Layqa sipas takirqan:
  Pikunam runakunata yanapan
  Payqa tiemponta usuchishan...
  Allin ruwaykuna - .
  ¡Manan reqsisqa kayta atiwaqchu!
  Margaritaqa hark"akurqanmi:
  T'ikap raphinqa llañullañam, .
  Sichus unayña llik"isqa karqan chayqa...
  Muyuriq pachapi runakuna millayña kanku chaypas,
  ¡Allin ruwaytam munani!
  
  Runakunapaq allin kaqta ruway
  Allin ruwaykunata ruway...
  Hinaspa t'ikakuna hina t'ikarinqaku,
  ¡Azul t'ikakuna k'anchaypi!
  Chay wayna kamachikuqmi aswan serio tonowan repararqan:
  allinta ruwanaykipaq kallpachakunki , mana allintataq maqanakunki, creenitaqmi gustasunaykita!
  Yaga sipasqa puñunanta k"iskiykuspan nisqa:
  - Allinmi, kallpachakusaq. Tukuy chay hinallataq, manan kanchu kutiy ñan millay layqakunaman - asikunqaku hinaspa pinchasunki ! ¡Allin hada hinam musuqmanta entrenasaq!
  Margaritaqa asirikuspa takirqa:
  Kay pachapi tukuy yuyayniyuq runakuna,
  Siempre amistad kananku...
  Mana huk disparo galería nisqapi hinachu pasananpaq - .
  ¡Yuyaysapa pukllayqa manan tukupurqanchu!
  Chay wayna kamachikuqqa chipchiykusqa:
  - Allinmi, uraykamusun hatunkarayman!
  Huk askha wawakunan hanaq pachamanta phawaylla lloqsirqanku, yaqa llapanku q"ala chaki, llimp"i llimp"i, llañullaña, q"omerllaña, ichaqa kallpasapa kusisqa ima.
  Margaritawan Oenomaiwan dragonkunaman uraykamurqanku, Yagataq, sipasman tukuq, mortero pataman. Hinaspapas aspiradoraqa paywanmi qheparqan, wawakunaq makinpaq ancha hatunña rikch"akurqan chaypas.
  Kaymi pampaman uraykamuq equipo. Chay hatunkaray hatun kastillupiqa manan imapas kanchu, chay hatun uma tullukuna lloqsimuq torrekunayoqmi . Ichaqa chay haykuyqa esqueletokuna controlasqa, chaymantapas huk entero escuadrón orcokuna.
  Wawakunaqa allpaman chayarunku. Paykunaqa listoñan kasharqanku maqanakunankupaq. Yaga sipasqa aspiradorapa botonninta ñitiykuspanmi sablekuna, espadakuna, lanzakuna, puñalkuna hinaspa iskay kimsa ametralladorakunapas urmaykusqa. Wawakunaq pantasqa qhawariyninta rikuspataq sut"incharqan:
  - Aspiradorniywan hapirurqani. Aswan allinmi escobamantaqa. Hinaspapas chaypiqa huk entero huñusqa armakuna.
  Margaritaqa magia varitantapas q"ala chakichantapas kuyuchirqan, ichaqa magia anillokunawan sumaqchasqa, hinaspan qaparirqan:
  - Kunanqa huk hechizota ruwasaq, chaymi armaykiman huk especial, milagroso atiyta qonqa.
  Hinaptinmi layqa sipasqa nisqa:
  - ¡ Abra , kabra , codabra ! - Hinaspa kallpa mayukuna phawarirqan magia varitanmanta, magia anillokunamantapas. Hinaspa Baba Yaga warmakunaman qusqan armaqa llimpiyta qallaykurqa.
  Oenomai, aswan yachaysapa maqanakuq hina, huk pisi, llamp'u ametralladorata hoqarirqan, chaymi llañu agujakunata t'oqyachirqan. Chaysi waynaqa jugoyuq siminta llamiykuspan takirqa:
  - Allinmi kanan ametralladorawan, .
  Huelga hina phiñasqa acero...
  Chay yawarqa manan cascada hinachu purirqan,
  ¡Hinaspa paraisom universopi kamachikurqa!
  Wawakunaqa pistolankuta hoqarispa huk kunkalla qaparirqanku:
  Wañuchiq runaqa q"otukuq, millay, .
  Runakunataqa perqamanmi churarunku...
  Ichaqa creeni, wayra hina t"ikanchis, .
  Ichaqa iñini, intimanta mayu - .
  ¡Carcelpa maqt'anpa tutayayninta chinkachiy!
  Hinaspa chaymi huk destacamento wawakuna, armasqa huk magia arsenalwan, phawaylla atacanankupaq. Qhari wawakunaq, aswan askha sipaskunaq huch"uy q"ala talonkunan llimp"iykusqa. Paykunaqa manan manchakurqankuchu monstruokunata, huk entero regimiento millmayoq, asnaq , millay orcokuna paykunaman asuykushaqtinpas .
  Oenomai, dragón patapi phawaykachaspa, ametralladoramanta awqaman phawaykacharqan. Huch"uy agujakunan orcokunaq chukchasapa cuerponta t"oqyachirqan, chaymantataq huk milagro pasarqan: hatun chukulatakunaman, miel bollokunaman ima tukupurqanku.
  Margaritaq awqanta sarurqa , q"ala chaki dedonkunawan, magia anillokunawan ima. Hinaspa chayhinata espadayuq orcokuna, atacasqa hamuqkuna, chaylla tikrakurqaku tukuy rikchaq sumaq misk"ikuna, chukulatawan qatasqa misk"ikuna, ukhupi pisqupa ñuñunwan ima . Kayqa chiqapmi sumaqllaña. Hinallataq queso tortakuna, hinallataq donuts papa muhuyuq, canelayuq ima.
  Hinaspa chay partidario sipaspa magia varitan waqyaspa fabuloso kaqkunata paqarichimun.
  Hinaptinmi warmakunaqa orcokunawan maqanakuyman yaykururqaku. Ñawpaqtaqa, Vizconde. P"achanpas, chay wayna botanta churakusqan qhepamanmi, mosoqman tukupurqan, mosoq hina. Hinaspapas manan paña makinpi espadallawanchu maqanakurqan, aswanpas lloq"e makinpitaq espadata hap"irqan.
  Hinaspa chay cuchilla llamiykusqanmantapacha, fabulosas transformaciones ruwakurqa. Kunanqa orcopa rantinpim rikurirurqa admirakuypaq sayayniyuq pastel, pasaswan. Hinaspa chay espadapa maqasqanmanta huk chukulata queso torta rikurirqa. Hinaspa huk waynakuna maqanakuypi.
  Huk sipasmi aswan wiñasqa nacionmanta hina, q"ala chakinta pasto patapi samachispa ametralladoramanta qelqarqan. Imataq imaymana cuentopi t"ikraykunata paqarichimun. Hinaspa orcomanta lloqsimurqan hatun, hunt"asqa salchicha, chaymantataq huk pavo salsawan. Hinaspa ima huk sumaq mikhuykuna mana rikhurisqachu.
  Hinaspapas cuchillakuna llamiykusqanmanta hatariq q"apayniyoq coco cupcakes nisqakunapas. Hinaspa hatun heladotapas.
  Partido sipas Margaritaqa maqanakuypi ancha kusisqa takiyta qallarirqan;
  Precursorkunan kayku, comunismoq wawankuna, .
  Pikunachus suyuta uywayta munanku...
  Hitler phiñakuyninmanta sinchita kutichinqa,
  ¡Ñuqaykuqa, creeway, Satanas!
  
  Diospa ñawpaqenpin jurarqaniku.
  Hinaspa Lenin sunqunta quykurqa chay waynakunaman ...
  Ay, ama precursorkunata sinchita juzgaychu,
  ¡Tukuy atiyniyoq Diosmi paykunaman astawan kallpata qorqan!
  
  Ñawpaqman rirqayku q"ala chaki waynakuna, .
  Paykunaqa maqanakuyta munarqanku, llaqtankuta waqaychaspa...
  Qhari wawakunapas, sipaskunapas cuchilloyuqpas ñuqaykupaqmi,
  ¡Hinaspa hunt"aq sonqo kayninchisqa sinchi armaduran!
  
  Moscú llaqtaq qayllanpi maqanakuykunan karqan, 1999 watapi.
  Tanques ruphachkasqa, asfalto chulluchkasqa...
  Comunismo nisqatan rikusun, creeni, qorqanchismi, .
  Hinaspa huk fascistata hurquwaq ancho espadawan!
  
  Ama creewaychikchu runakuna, Hitlerqa manam tukuy atiyniyuqchu,
  Fuhrerpa yuyayninqa kawsashanña chaypas...
  Hinaspa fascistakunata sinchita maqayku,
  Hatun puriyninchikman risunchik !
  
  Ruspa awqankunataqa manan manchakusunchu,
  URSS llaqtanchiktam kuyanchik...
  Qamqa manam payaso almayuq caballerochu kanki,
  ¡Diospa qhapaqsuyunpaq ejemplota churasun!
  
  Hitlerqa manan yachanchu, sinchitan maqasqa kanqa,
  Infiernoq atiynin pay ukhupi phiñakushaqtinpas...
  Hinaspa chay parásito Krauts hamushanku,
  Chaymi thak kayta ninawan hunt"achinqa!
  
  Rusiyakunap hatun kayninqa pukllaspa atipaymi, .
  Kaypa qipanpi hatun llamkay kaptinpas...
  Atipayqa hamunqa, iñini, sumaqllaña mayo killapi, 2016 watapi.
  Y el Fuhrer será completamente kaput!
  
  Kaymi iñiyninchis, comunismoq atiynin, .
  URSS wiñaypaq t'ikarichun ...
  Ñuqaykuqa, yachanki, fascismopa yugonta, .
  ¡Kay hinatan Rusia huk ejercitoman tukupun!
  
  Stalingrad llaqtapi Fritz runakunata maqarqanku,
  Paykunaqa sinchi puñusqaykutan reqsirqanku...
  Hinaspapas q"oñi regalokunatan qoq kayku,
  Hinaspa dictadorman huk niquelta qurqaku!
  
  Llaqtay, sumaq Rusia, .
  Chaypin, Ártico nisqapi, manzana sach"akuna t"ikashan...
  Svarogwan Stalinwanqa, yachanki, Mesias, .
  ¡Nazi nisqakunaqa Rusia nacionmanta maqanakuqkunamantan ayqekushanku!
  
  Chayna sumaqmi universoqa,
  Comunismo paypa hawanpi k'anchariqtin...
  Pruebakunaqa kallpachanapaqmi kanqa,
  ¡Wichaymanlla phaway hinaspa mana huk segundo uraymanchu!
  
  Inviernota sallqa puka waqaywan aparqayku ,
  Yuraq Guardia nisqap wasantam p'akirqanku...
  Rusiyap kumunista nisqap awqankunam maqasqa, .
  ¡Hinallaraqmi almuerzopaq trofeokuna kapuwanchik!
  
  Stalintaqa anchatam hapirqaniku, .
  Sipaskuna q'ala chaki ima chiripipas...
  Qanmi kapunki, creeway, kallpasapa runaman, .
  ¡Hinaspapas chay precursorqa wiñarqanmi caballeroman tukupunanpaq!
  
  Manan, Rusiaqa manan hayk"aqpas p"akinqachu,
  Mana wañuq Leninmi ñanta qawachin ...
  Manam manchakunchikchu llimpi nina rawraykunata,
  Hinaspapas rus runakunaqa manan comunismomanta t"aqakuyta atinkumanchu!
  
  
  Rusia Mamanchikpa sutinpi,
  Sunqukunata hukllawasun huk coronaman...
  Hurray, sipaskuna sinchita qaparirqanku, .
  ¡Huk hatun musquymi hunt"akunqa!
  
  Arí, iñiyninchisqa taytanchiskunawanpuni kananchismi,
  Hinaspa sichus ñawpaq taytaykikunata atipayta atiwaq chayqa...
  Wiñaypaqmi mana manchakuspa allin ruwasqa kasun,
  ¡Mana iskay chunka masninñachu rikchakun chaypas!
  
  Iñiwaychik, Mama Llaqtanchiktam kuyanchik,
  Wiñaypaq kusikuytam munanchik...
  Lucifer, creeway, manan chinkachiwasunchu,
  Verano chayamunqa - chiri chinkanqa!
  
  Rusia suyupiqa tukuy imapas ancha sumaqllañam t"ikarinqa,
  Kay pachamanta sasachakuypas chinkapunman hinan...
  Comunismo nisqa pachaqa, iñini, chayamunqa, .
  ¡Qhapaq kaypas kusikuypas wiñaypaqmi kanqa!
  
  Ciencian kawsarichinqa maqanakuykunapi wañuqkunata,
  Runakunaqa wiñaypaqmi wayna-sipas kanqaku...
  Runataqmi Tukuy-atiyniyoq Dios hina,
  ¡Millay runaqa chinkapunqa, yachanin, wiñaypaq!
  
  Pisi rimayllapi, kusikuyqa k"ancharin llapa runapaqmi universopi ,
  Kay pachapi llapa runakunaqa huk ayllu hinam...
  Wawakunaqa hanaq pachapi asikunku, pukllanku, .
  ¡Huk takiwanmi munakuwanki!
  Chaymi takirqa, chaymi warmakunaqa orcokunata mana costumbrasqankuman hina sumaqman hinaspa mikuyman tikrarqaku magia armakunawan. Ichaqa chay bruja sipas aspiradoramanta kallpata kachariqtinpas, challwayoq vasokuna, lado platokuna, sumaq cortezayoq cisnekuna ima rikhurimuyta qallarirqanku , chaymanmi mana khuyapayakuq orcokuna kutirirqanku. Hinaspa ancha sumaqmi karqa.
  Kaypiqa orco goblin kamachiqmi, allin magiapa maqasqanman haykuspan, sumaq q"apayniyuq tortaman tikrakurqa, rosaswan, crema sara waytakunawan hinaspa misk"i rurukunawan qatasqa.
  Hinaspapas askha imaymana sumaq kaqkunan mana huchayoq wawakunaq makinpi magia armakunata paqarichimurqan.
  Ichaqa chay esqueletokunapas orcokuna qhepamanmi maqanakuyman haykurqanku. Hatun hinaspa manchakuypaq. Paykunaqa k"aspi hinan kuyurqanku. Wawakunaqa espadakunawan, sablekunawan ima atacarqanku, puñalkunatataq wikch"urqanku. Hinaspa Oenomai dragónmanta chakipi sipaswan ametralladorakuna phataykurqanku esqueletokunaman.
  Margaritapas magiawanmi perla hina kirunkunata qawachirqa. Hinaspapas concreto milagrokunatan ruwarqan. Hinaspapas magia ruwasqanmi esqueletokunata qori vino vasokunaman tukuchirqan, chaypin hunt"a karqan colorniyoq heladokunawan, askha sumaqchasqa tortakunawan ima.
  Hinaspapas qhari wawakunaq espadankunaq maqasqanmantan, Vizconde de Laferpas, imaymana sumaq, mikhuy munaq imakuna paqarimurqan. Hinaspa chayna q"apayqa lliw castilloman mast"arikurqan. Milagrokunaq milagrollan.
  Huknin hatun tullumantan huk orqo hunt"a tortakuna lloqsimurqan. Hinaspa kay tortakunaqa imaymana cremakunamanta arco irispa llapa colorninkunawanmi llimp"iykusqa.
  Arí, kaypiqa chayna sumaq, ancha miski kaqkunam karqa. Wakin manchachikuq yana tullukunaqa hatun sayayniyoq piruletamanmi tukupurqan.
  Hinaspa yarqasqa wawakunaqa manan hark"akuyta atirqankuchu chay sumaq mikhuykunata pruebayta. Margaritaqa gongta tocaspan qaparirqa:
  Wiksakunam aswan awqanchik, .
  Paykunaqa, creeway, millay ruwaykunaman wikch'uwayku ...
  Huk warmacha empanadakunata qawaptinqa, .
  ¡Payqa millay wiksa suwananpaqmi tanqasqa kachkan!
  
  Chaymi wawa ama apuraychu
  Tiempo chayamunqa, chaymantataq mikhunkiraq...
  Hinaspapas ama Diospa ñawpaqenpi huchallikuychu, munakusqay,
  Mana chayqa nina markakunamanmi tikrakunki!
  Oenomausqa wawakunaman sut"incharqan:
  - Mikhuq hatunkaray atipasqa kanankamaqa, mikhunata mikhuyqa manchaymi. ¡Chay hatun millay runataqa uraymanmi churana!
  Huk kallpawan saruykusqa uyarikurqa, qallariypiqa hatun llantuymi rikurirqa, kuskan chakrata qataykuspan, tukuy rikchaq tortakunawan, platokunawan huntasqa. Hinaspa chaymanta kikin waqrayuq hatunkaray runa. Chayqa ballena espermatozoide nisqa simiyoqmi karqan , uñayoq chakiyoqtaqmi karqanpas. Hinaspa ancha hatun , chaymi aswan hatun chay hatunña castillomanta, torrekunawan, esqueletokunawan ima.
  Wawakunaqa manchakuymantam qaparirqaku, chaymi chay runa mikuq maqaqa chaylla hatunyarurqa.
  Margaritaqa asirikuspa nisqa:
  - ¡Ama manchakuychu! ¡Payqa manchakuspallam hatun!
  Oenomausqa phiñakuywanmi qaparirqa:
  Qan runaqa manapaschá manchalichu kanki, ichaqa sonso kanki, rikuykunatataqmi rikurqayku!
  Chay bruja sipas Yagaqa chirpan:
  - Munasqa, kuyasqay ogro, .
  Sumaq misk'ikunatachu munanki...
  Utaq huk maqaypa magian, .
  ¡Hukmanta gratislla chaskinki!
  Margaritaqa qaparirqa:
  - Wawakuna, huk kunkalla qapariychik: manam manchakuykikuchu! Allinmi, huñunakusun.
  manchachikuqpa ñawpaqenpi huñunakunankupaq . Sipasqa ayqiyta qallarisqa, huch"uy muyu talonkunawan. Aswan valorniyoq Vizconde de Lafer iskay kinsa qhari wawakunan paykunata hark"ayta qallarirqanku. Sut"inmi karqan chay waynakuna manchakuymanta q"ewisqa kasqanku. Hinaspa chaymanta Margaritaqa takirqa, valorta qunanpaq, awqanakuymanta maqanakuy taki;
  URSS suyumanta sipaskuna kayku,
  Imataq tukuy pachapaq antorcha...
  Qawachisun, yachanki, hatun kaypa ejemplonta,
  ¡Kaypim takisqa heroico ruwaykuna!
  
  Sipaskunaqa puka banderapa uranpi paqarisqa , .
  Hinaspa qala chakillaña chiri chawpinta kallpanku...
  Ususinkuna, churikuna Ruspaq maqanakunku,
  Wakin kutiqa noviaqa chay waynaman rosasta qun!
  
  Tiqsimuyuntinpa hawanpim puka bandera kanqa,
  Ancha llimp"i llimp"i, antorcha-nina hina...
  Tukuy imamanta, yachanki, heroico, columpioyuqmi kanchik, .
  Hinaspa banderaykuqa puka hina llimp"in!
  
  Ama iñiychu, maldecido fascistaqa manan pasanqachu,
  Hinaspapas rusa espirituqa manan hayk"aqpas chinkanqachu...
  Atipaykunan mana tukukuq cuentata kicharinqa,
  ¡Pitapas napaykusun, napaykusun!
  
  Rusia nacionqa sumaqmi, .
  Comunismo nisqatam llaqtakunaman qurqanki...
  Wiñaypaq Diospa qoykusqan qoykusqa , .
  ¡Mama Llaqtapaq, kusikuypaq, kacharichiypaq!
  
  Awqaqa manam Tayta Llaqtata atipayta atinqachu, .
  Hinaspa mayna millayña hinaspa insidiosoña kaptinpas...
  Mana atipay atina rus osonchik, .
  ¡Rusia soldadoqa ancha hatunmi atipasqanmanta!
  
  Sumaq Suwit Huñu mama llaqta, .
  Chaypi sipaskunaqa orgullosos kanku sumaq kasqankumanta...
  Payqa wiñaypaqmi nacesqanmantapacha qowarqanchis,
  Hinaspa Komsomolmanta kaq runakuna chanin kasun!
  
  Moscú llaqtaq hawanpin maqanakushanchis,
  Llizzard, snowdrifts, hinaspa sipaskuna q"ala chaki...
  ¡Manan Satanasmanchu Yaya Llaqtanchista saqesun,
  cuchillonchispas allintan t"oqyachin!
  
  Chaymi phiñakuspa sipaskunaqa anchata munanku maqanakuyta,
  Hinaspa q"ala talonwan huk explosión-paqueteta wikch"unku ...
  Fascista, payqa q"oñilla qhawarikun, .
  Chiqaptaqa, ¡mana allin Caínlla!
  
  Awqakunaqa manam sipaskunata atipayta atinkuchu, .
  Chayna quyllurpa uranpim nacerqa...
  Mana atipay atina monstruonchikqa oso, .
  Pitaq Mama Llaqtata warminman tukuchirqan!
  
  Rusia sipaskunaqa allinmi,
  Manam manchakunchikchu ñakarichiyta hinaspa chiritapas...
  Hinaspapas qarqosaqku, creeway, millay t'aqa runakunaq atacayninta,
  Awqaqa dosismanta locoyapunqa !
  
  Paykunaqa Moscú llaqtamanta awqakunata tanqayta atirqanku,
  Hatun atiywan hunt'asqaña kashan chaypas...
  Sipaskunaqa anchatam orgulloso kanchik,
  ¡Contrariokunaqa llapallankun aya p"ampanankuman chinkapunqa!
  
  Ama iñiychu, awqakunaqa manan atipayta atinkuchu Ruspa,
  Sapa caballero pañalesmanta hamusqanrayku...
  Chay cazadorqa yaqapaschá uywaman tukupun, .
  Hinaspapas awqaqa wawallaraqmi!
  
  Ichaqa ruso espiritu, hatun, iñiy espiritu, .
  Yachanki, chaypi pakasqa atiykuna kan ...
  Awqakunaqa llapanmi ñut"usqa kanqa,
  ¡Imaraykuchus, ¡caballerokunaqa mana atipay atina kanku maqanakuypi!
  
  Iskayrayayniykichista huk ladoman wikch'uy sipaskuna , .
  Ñoqaykuqa aswan valorniyoqmi kayku, yachanki, kay pachapi...
  Satanaspa t'aqankunata infiernoman wikch'uykusun,
  awqakunata bañopi ch'akichisun !
  
  Ch'uya maqanakuyqa tukukunqa
  Hawka kaypas, tutamantanmi hamunqa kay planeta hawapi...
  Payqa wiñaypaqmi intiwan, yachanki, qusqa, .
  ¡Wiñaypaq verano rawrachun!
  
  Hinallataq comunismo wiñaypaq hatunchasqa , .
  Hinaspa Leninpas hatun Stalinpas ñuqaykuwan kachkanku...
  Yawarchasqa cinepiqa kunanllam fascismo nisqa,
  Hinaspa munayninchisqa, creeway, aceromanta aswan kallpasapa!
  
  Rusiayqa pachak watakunañan kamachin,
  Hinaspa kusikuyta qorqan llapa universoman...
  Acero puñunapa kallpantam necesitanki, .
  Hinaspa atrevido, ichaqa razonable manerapi!
  Qallariypiqa Margaritallam takirqa, ichaqa chaymantam Enomai, sipas Yaga, Vizconde de Lafer huk warmakunapas chay takiyta hapirqaku. Hinaspa kayqa karqanña kallpasapa, hunt"a kunkayoq coro, chaymantan tukuy imapas khatatatasqa. Hinaspa chay hatun, cheqaq hatunkaray runaqa pisiyayta qallarirqan. Manañan chay hina q"oñi, amenazaq hinachu rikch"akurqan. Hinaptinmi waqrakunapas uchuyyarurqa, uñankunapas aswan uchuyyarurqa. Waw...
  Yaga sipasqa asikuspa takirqan:
  Allin ruwasqa, allin ruwasqa, paymanta orgulloso kayta atinki -
  ¡Qanchisqa manan hukta manchakunkuchu!
  Wawakunaqa q"ala chakinkuta takaspa huk kunkalla qaparirqanku:
  Manam manchakuykuchu ogrota,
  Wawaq chaki uranpi sarusqa kanki...
  Manaña machuñachu maqanakuq kanchis chaypas,
  Yagapa kamachisqan karqaniku !
  Kaykunaqa wawakunam, almapipas uyapipas ancha sumaqmi. Hinaspa hatunkaray runakuna hina maqanakunku. Aunque kunan chay canibal gigante tukusqa kanan moralmente. Hinaptinmi warmakuna tusuyta qallaykurqaku.
  Hinaspa sipas Yaga aspiradorata hapispa chay maqakuqman qawachirqa, hinaspa imatapas murmurayta qallaykurqa.
  Huknin warmachaqa galloman rikchakuq hatun piruleta llachpaykusqa , chaymi tulluman tikrakururqa, sipasqataq heladota tomarurqa.
  Wawakunaqa hatunkaray runata manchachirqanku:
  - ¡Qanwanpas pasanqa!
  Hinaspa literalmente khatatatasqa. Astawanraqmi pisiyarurqa. Hinaspa chay qurimanta vasokuna heladoyuq tukuy llimp"iyuq arco irismanta aswan k"anchariyta, aswan sumaq llimp"iyta qallarisqa.
  Precursor heroína Margarita yapamanta phiñakuywan takirqan, guerramanta llaqtamasinpaq taki, wakin wawakunataq corowan takirqanku:
  Pukllachkaspaymi Komsomol nisqaman hukllawakurqani,
  Sumaq musquyniyuq sipas...
  Yuyarqanim kay pacha wiñaypaq kananta mayo, 2016 watapi.
  ¡Sapa punchawmi primavera paqarin!
  
  Ichaqa imaraykupas manan allinchu karqan,
  Imaynatapas, manan munakuyta atiymanchu ...
  Bueno, willawaychik, wayqeykuna, khuyapayakuyniypi,
  ¡Kawsayqa ancha kallpasapa remo!
  
  Chayllamanmi guerraqa qonqayllamanta t"oqyamurqan,
  Hinaspa wañuy wayra-para chaylla chayamurqa...
  Hinaspa sipaschaykunaqa kallpasapa cuerpoyoqmi kanku, .
  ¡Huk kutillapim atacasqa kanki!
  
  Creeway, manan saqeyta munanichu, .
  Tayta Llaqtapaq maqanakuy tukukuykama...
  Sinchi mochilapi granadakunata apayku,
  ¡Stalinqa sunqukunapim taytanpa rantinpi churarurqa!
  
  Rusiyap hatun maqanakuqnin.
  Hawka kayta, allin kawsayta ima waqaychayta atisunmanmi...
  Hanaq pacha quyllurkuna terciopelota qarparqanku,
  Hinaspa chay cazadorqa pukllayman tikrakurqa!
  
  Ñuqa, q"ala chaki sipas, maqanakuni
  Lliw tentacionwan hinaspa kuyakuywan...
  Kay paraisopiqa kanqa, yachanin, huk sitio,
  ¡Manan yawarpiqa kusikuytaqa hatarichiyta atiwaqchu!
  
  Tayta Llaqtamanta hatun awqaqkuna, .
  Moscú llaqtapa hichpanpim allinta maqanakusaqku...
  Hinaspa chaymanta comunismo kamachiypi musquy, .
  ¡Satanaswan ukhu pacha contra!
  
  Valor rusa waynakuna, .
  Chaymi honradamente maqanakunku tukukuykama...
  Ametralladorawanmi disparachkanku ,
  ¡Qurimanta coronata necesitanki chayqa!
  
  Manan huk balapas hark"awasunmanchu
  Jesus hatun Diosmi kawsarimpun...
  Sacha sapaq dragonpa punchawninkunaqa tukusqañam,
  ¡Hanaq pachamanta astawanraqmi k"ancharirqan!
  
  Munakuyki, munasqa Lada, .
  Aswan hatun Dios Svarog hatunchasqa kanqa ...
  Rusia suyupaqmi maqanakunanchis,
  ¡Allin Yuraq Diosqa ñuqaykuwanmi kachkan!
  
  Ama rusakunata qunqurchakiman pusaychu,
  Aychanchis, creeway, manan hark'akunmanchu...
  Stalinpas hatun Leninpas ñuqanchikwanmi kachkanku,
  ¡Qanpas kay examentaqa pasanaykin!
  
  Tayta Llaqtapa nanayninpas sunqunchikpim kachkan,
  Paypa hatun kayninpi iñiyku...
  Usqhaylla espacioman punkuta kichariyku,
  ¡Ancha misk"i kawsaymi kanqa!
  
  sumaq sipaskuna kayku , .
  Chayna kallpawanmi ritikunapa chawpinta kallpanchik...
  Kay k"arak vodkataqa manan necesitanchischu,
  ¡Kerubinmi rapranta mastarikun!
  
  Sipaskuna sayarisunchis Tayta Llaqtapaq,
  Hinaspa kutichisaqku millay Krautkunata, manan, .
  Infiernopi tiyaq Cainmi chinkachisqa kanqa,
  Hinaspa napaykuy Cristo Qespichiqman!
  
  Huk pacha kanqa - manan aswan allinqa kanmanchu,
  Wañusqakunaqa wiñaypaqmi kawsarimunqaku...
  Teqsimuyuntinmi cheqaq paraisoman tukupunqa,
  ¡Llapa runaq musquyninmi hunt'akunqa!
  Margaritaqa huk chhikanta llakisqa sientekurqan - pachak wata masñaña, sipasllaraqmi. Hinaspapas yaqapaschá wiñaypaq wawa hina qhepanqa.
  Ichaqa wakin warmakunam kay takiwan kusikuspanku kusikurqaku.
  Hinaspa manchay runa mikhuq hatunkaray runaqa aswan huch"uyraqmi sayayniyoqman tukupurqan, hinaspan aswan mancharisqa goblinman rikch"akurqan monstruomantaqa.
  Heladowan tortawan t"aqakunan payman phawarirqan. Wawakunaqa asikuspankum qallunkutapas hurqurqaku. Kayqa ancha asikunapaq hinam rikchakurqa. Hinaspa kusisqa waynakunaqa uyakunata ruwashallarqanku.
  Yaga sipasqa siminta laq"aykuspan chiqchiykusqa:
  Wawakunaqa asikunanku tiyan
  Wawakunaqa asikunanku - .
  Hinaspa, ¡imaynatataq heroeskuna kawsanku!
  Hinaspa, ¡imaynatataq heroeskuna kawsanku!
  Hinaspa Baba Yaga aspiradorata huk orcokunaman, goblinkunamanpas qawachirqa, paykunaqa castillomanta saltachkasqaku. Hinaspa Enomaiwan sipaswan ametralladorakunawan paykunaman disparayta qallarirqanku. Hinaspa hatunta ruwarqanku . Hinaspa yapamanta karqan vasokuna k"anchariq helado, pasas rollokuna, crema tortakuna, sara copos, algodón misk"ikuna hukkunapas . Tukuy imapas ancha sumaq asnaqmi karqa, sinchi mikuypaqmi rikchakurqa.
  Hinaspa maqanakuq wawakunaqa asikuspanku, atoq uñakuna hina filo yuraq kirunkuta qawachirqaku.
  Mayna admirakuypaq hinaspa mana tupaqmi kay ruwayqa rikchakurqa.
  Hinaspa Margaritaqa orcokunata, esqueletokunata ima llipyawan takarqa , admirakuypaq tikrakuyninkuta hinalla ruwaspa.
  Chay qhepamanmi chay sipas precursora yapamanta takirqan huk patriótico hinallataq sublime takiyta, wakin wawakunataq coropi hap"irqanku perky hinallataq kusisqa takiyninta:
  Satanasqa manam atipawasunchu
  Llaqtay, kay pachapi aswan sumaq, .
  Sumaq suyuqa riqsisqa...
  ¡Kuraq runakunapas, wawakunapas chaypi kusisqa kanqaku!
  
  Chaypi wayq'opi t'ikarimuchun.
  Hinaspa querubinkuna tocanku huk decente himno...
  Fuhrer kaput, .
  ¡Rusia runakunaqa maqanakuykunapiqa mana atipay atinam kanku!
  
  Komsomolmanta runakuna q'ala chaki phawaykachanku,
  Q"ala talonninkuwanmi rit"ita sarunku...
  Hitler qanqa q"oñillatan qhawarikunki
  ¡Huk tanquewanmi phawaykachasqayki!
  
  ¿Atisunmanchu nazi nisqakunata atipayta?
  Sapa kuti hina, q"ala chakiyuqmi kayku, sipaskuna...
  Aswan manchay caballeronchismi oso, .
  ¡Llapallantam ametralladorawan wañuchinqa!
  
  Manan, sipaskunaqa ancha q"oñiñan kayku ,
  Literalmente llapa awqakunatam llikiyku...
  Uñanchikkuna, kirunchik, puñunanchik...
  ¡Huk sumaq paraisopi huk sitiota hatarichisun!
  
  Creeni q"oñi comunismo kananta,
  Yuyaychay suyuqa, iñiway, chaypi t'ikashan...
  Hinaspa llakikuypaq nazismo chinkanqa,
  ¡Creeni ruwasqaykikuna hatunchasqa kananta!
  
  Chay suyuqa sallqa hina t"ikanqa, iñini, .
  Atipaymanta kutimunchikmi atipayman...
  Nikolaiqa Nihun runakunata atiparqan,
  ¡Samuraiqa millay kasqanmantan kutichinqa!
  
  Manan saqesunchu k"umuykachisqa kananchista,
  Huk maqayllawan awqanchikkunata ñut'usun...
  Chakuq runaqa pukllayman tikrakuchun, .
  ¡Manan yanqapaqchu Wehrmacht nisqa barcota ñut"urqayku!
  
  
  Creeway, manan facilchu ñoqanchispaq saqepuyqa,
  Rusia runakunaqa ñawpaqmantaraqmi maqanakuyta yacharqanku...
  acerowanmi filorqaniku ,
  ¡Fuhrerqa payasoq rikch"ayninmanmi tukupunqa!
  
  Kayna llaqtayqa, .
  Chaypin tocan acordeón ruso...
  Lliw suyukunam amistadniyuq ayllu, .
  ¡Abelmi atipan, manan Cainchu!
  
  hatunchasqa kanqa ,
  Awqanchik millay, traicionero kaptinpas...
  Huk ejemplotan churasun valorniyoq kanapaq,
  ¡Rusia espirituqa maqanakuykunapin hatunchasqa kanqa!
  Qhipa rimaypiqa, precursora sipasqa magia varitanmanta llimp"ikunata jap"ispa kacharirqa, q"ala chaki dedonkunamantataq pulsarkunata magia anillokunawan rumikunawan ima. Tukuyninpiqa caracol hina pisiyasqa hatunkaray runatam taparurqaku. Chayqa nina k"anchaywanmi llapanta qatasqa kasharqan. Chaymantataq yapamanta llimp"iykusqa. Orcokuna, esqueletokuna ima, tukuy laya sumaq mikhuykunaman tukupunku. Chaymi sumaq hinaspa rawk"asqa, imaymana laya jamunkunamanta, challwa rellenomanta hinaspa gansokunamanta, tortakunaman, pasteleríakunaman, caramelokunaman hinaspa helado vasokunaman.
  Wawakunaqa kusisqallañam wichayman urayman saltarqaku. Paykunaqa ancha kusisqa hinaspa kusisqa rikchakurqaku.
  Kaypiqa, manchay, sinchi runa mikhuq hatun runaq rantinpi, k"anchayqa chinkapurqan. Huk llañu chukchayuq wayna, corto p"achayuq, yaqa qanchis watayuq, rikhurirqa. Chayna mana ima mana allin ruwaq hinaspa misk"i wawa manchay monstruomantaqa. Ñawinta kicharispanmi qaparirqa:
  - ¡Ama maqawaychu!
  Margaritaqa qaparirqa:
  - ¡Ama manchakuychu! Manam llamiykusqaykikuchu. Kunanqa kawsayniykita zeromanta qallarispa yachaywasiman riyta atinki!
  Chay waynaqa ñawpaq runa mikhuqpas qaparirqanku:
  ¿Imayna yachay wasi kawsaytaq kayri?
  sapa punchaw prueba kachkan ...
  Yapakuy, rakiy, .
  ¡Tabla de multiplicación!
  Chay runa mikhuq hatun runaq castillonqa ñawiykupa ñawpaqenpin t"ikrakurqan. Uma tullukunapa rantinpim, cúpulakunapiqa admirakuypaq sumaqllaña waytakuna waytarqaku. Hinaspa kikin cúpulakuna quriwan llimp"iykusqa. Hinaspa tukuy imapas ancha sumaqllaña, llimp"i llimp"i, llimp"i llimp"iman tukupurqan, chay castilloq perqankunan t"ikakunawan qatasqa karqan. Hinaspa yawarpa rantinpi, pukyukuna diamante mayukunawan puriyta qallarirqan, phuyukunapas ch"usaqyapurqan, tawa intikuna huk kutillapi k"ancharirqan.
  Hinaptinmi kacharisqa warmakunaqa kusisqa asikuspanku chay kastillumanta lluqsiyta qallaykurqaku. Piñasqa, llik"isqa, q"ala chaki, chaywanpas kusisqa karqanku.
  Qhari wawakuna, warmi wawakuna ima sumaq mikhuykunata phawaykachaqku, chaymantataq qura uranmantapacha barrilkuna cocteles, jugo ima rikhurirqa .
  Yaga sipasmi huk morteropi ñawpaq runa mikhuq runaman phawaykuspa chay waynaman heladota haywarirqan. Chayta millp"uspa asirikuspa p"akisqa:
  - Miski!
  Hinaspa mancharisqa yapaykurqan:
  - ¡Pampachawaychik warmakuna! Mikhusqaymanta p'enqakuni. ¡Mayna millaymi kayqa!
  Aswan achka wawakunam tukurqaku. Ñawpaqta mikhuq runaq mikhusqankunatapas . Mana ima mana allintapas ruwaq waynaqa ñawinta maqt"arqan, takiqpas;
  Bueno, ¿manachu milagro, manachu cuento,
  ¡Tukuy imapas chaynamanmi tukurun, creeway, admirakuypaqmi!
  Manan, aswan allinmi noqanchispaq allin ruway - .
  ¡Hinaspa mana allinqa chinkapunqa mana tiempoyoqman!
  Arí , atipaymi karqan. Chiqapmi, huknin warmacha, ancha aychasapa torsoyuq hinaspa cortocircuitoyuq, reflexivo nisqa hawata qawaspanmi qaparirqa:
  - ¿Maymanmi rirqa heroico sayayniy?
  Oenomaus tapusqa:
  - Hinaspa, ¿pitaq kanki?
  Ancha sut"inchasqa aychayoq waynaqa kutichisqa:
  - Nikitich.
  Wawa hina uyanqa tutayaykuspanmi qaqchaparqa.
  waynalla kani cortocircuitoswan, ¿pitaq chhaynata necesitawan?
  Ñawpaq runa mikhuq runaqa qaqchaparqa:
  - ¡Kuska yachay wasiman risun!
  Dobrynyaqa phiñasqa qaparirqan, q"ala wayna chakinta sinchita takaspa rumi t"aqakurqan:
  - Allinmi, infiernoman escuelawan! ¡ Sayk'usqaña kasqaytan yuyaykurqani !
  Margaritaqa suspiran kutichisqa:
  - ¡Entiendeni!
  Dobrynya waynaqa qaparisqa:
  - ¿Imatataq entiendenki! ¡Kunanqa warmiy saqiwanqa! ¡ Pitaq necesitawan chayna sniveling wawata !
  Oenomausqa asirikuspa kutichisqa:
  - Kawsaypi aswan chaniyuqqa alma. ¡Tamañoqa manan imananpaschu!
  Dobrynyaqa hark'akurqanmi:
  - Manam! Warmiytaqa manam riqsinkichu. Huk kutinmi talonninta sinchita kuyuchirqan, chaymi ruiseñor suwaq silbakuq kirunta urmachirqan! Payqa sinchi k"ullun, imaraykutaq mana bigoteyoq waynata necesitan ! - Hinaspa warmachaqa yapamanta q"ala chakiyuq, warma hina, ichaqa kallpasapa chakinwan, trineo hina, chaymi chay rumichaqa huch"uy t"aqakunaman p"akisqa. Hinaspa chay wayna wiraquchaqa qaparirqa. - ¡Usqhaylla kuraq runaman tukuchiway!
  Oenomausqa suspiran kutichisqa:
  - Llakikuypaqmi, manam kaytaqa ruwayta atinchikchu, ¿aw?
  Margaritaqa kutichisqa:
  - Kunankamaqa chiqapmi, manam atiykuchu, ichaqa hatun ruwaypaq ñuqaykuwan puriq rinki chayqa, ichapas imatapas hamutaykuman!
  Dobrynya waynaqa manchachikuspa tapusqa:
  - ¿Imataq munasqayki?
  Oenomaustaq mana manchakuspa kutichirqan:
  - Universo escalapi aswan kallpasapa qari warmita wañuymanta qispichinapaq. ¡Tiqsimuyuntinpiqa kanmi huk onqoy, chay onqoypas qanmanmi chayanman!
  Margaritaqa umanwanmi nirqa:
  - Arí, Dobrynya, ñuqaykuwan kuska. ¡Hinallaraqmi kanki heroico kallpayki, hinaspapas ancha allinmi kanki ñuqaykupaq!
  Titán waynaqa, rikch"ayninpi manaña Oenomaimanta aswan kuraqchu nitaq aswan hatunchu karqan chaypas, yaqa chunka iskayniyoq watayoq wayna , ichaqa hatun kallpayoqmi karqan. Chaymi q"ala dedonkunawan chay rumichata siq"ispa literalta hap"ispa ñut"urqan, chaymantataq asirikuspa repararqan:
  - ¡Hinaspapas allinmi kashani! Allinmi, qanwanmi risaq. ¡ Manchakuypaqmi kanqa warmiyman kutiyqa wiñanaykama !
  Margaritaqa, hada hina asirikuspa kutichisqa:
  - ¡Ancha yachaysapa tanteay!
  Hinaspa q"ala chaki dedonkunata ñit"iykusqa. Kimsa kaq, kuyayllapaq wawa dragón rikurirqa.
  Chay sipasqa sut"incharqan:
  - ¡Manan bolsayoq mañakuq hinachu purinayki!
  . 8 kaq raki.
  Dominikaqa ancha sayk"usqañan kasharqan chay transición nisqapi, examenkunapipas pasashaspapas. Chayraykum sumaq sipaschankunataqa qurimanta bañadorpi hinaspa duchapi mayllakuqku. Hinaspa chaymanta huk llamp"u, q"uñi camaman churanku huk sapaq, sumaq cuartopi elite estudiantekunapaq, warmi estudiantekunapaq. Dominicaqa huk mana riqsisqa musquymanmi urmaykurqa, qipa munasqanqa karqa Principe Oenomauswan kaymi , paymantam anchata khuyapayarqa hinaspa khuyapayarqa.
  Hinaspa Morfeo diospa abrazasqan qhepallaman, payqa
  Dominicaqa qunqayllamantam uyanta wayra wayramuchkaqta sienterurqa, hinaspam llullullaña, escamayuq wasanpi tiyachkasqa. Hinaspa phuyukuna llimp"i llimp"i muyuriqpi.
  Hinaspa sipasqa kutirispa huk sumaq rikchayniyuq, aychasapa warmachata rikurqa, paytam chaylla riqsirurqa. Arí, Principe Oenomausmi karqan, payqa wayna kamachimanmi tukupurqan. Hinaspa kunanqa huk huch"uy, kinsa umayoq dragón nisqapi sillaykushan. Huk sipasmi paña ladonpi phawaykachashan. Hinallataqmi ancha sumaq, misk"i, quri puka chukchayuq. Payqa manan Oenomausmanta aswan kuraqchu rikch"akun. Hinaspapas lloq"e ladopin huk waynacha kashan. Hinallataq llimp"i chukchayuq , sumaq rikch"ayniyuq hinaspa ancha aychasapa, uya expresivoyuq. Chayna qutu wawakuna mochilayuq, armayuq ima. Hinaspa sipaspas chaki dedonkunapi, makinkunapipas anilloyoqmi.
  Chay dragónqa chay yapasqa llasaynintan sienterqan, chaymi aswan askha kutita raphrankunata laq"ayta qallarirqan mana urmananpaq.
  Sipas Margarita magia varitanta kuyuchispa qaparirqa:
  - Pitaq kanki? ¿Maymantataq hamurqa?
  Oenomausmi ichaqa Dominicata reqsispa mana manchakuspa nirqan:
  - Kayqa Pachamama planetamanta akllasqa. Payqa universonchispi aswan kallpasapa qhari warmitan qespichinan, profeciakunaman hina.
  Chay sipas Margaritaqa asirikuspa nirqa:
  - ¿Pachamama planetamanta? ¿Hatun Mamallaqta Guerratachu rikurqanki?
  Dominicaqa mana manchakuspanmi takyachirqa:
  - Arí, karqan!
  Chay precursora heroínaqa insinuacionwanmi tapurqa:
  - Hinaspa, ¿hayk"aqtaq pasasqa?
  Chay maqasqa sipasqa, mana pisi confianzawan, kutichisqa:
  - Iskay chunka iskayniyuq junio killa tawa chunka hukniyuqmanta isqun punchaw aymuray killapi tawa chunka pichqayuqkama, allinmi, chiqapmi, atiparqanchik!
  Margaritaqa asirikuspa kutichisqa:
  - ¡Yachanim ganasqaykumanta! Mana chayqa manan qanwanqa rimashasunmanchu. Chaymi chayqa niyta munan llaqtamasinchis kasqanchista, tiempoq pasasqanman hina ch"eqesqalla. ¡Mayna sumaqmi llaqtaykimanta planetamanta piwanpas tupayqa, aswanraqmi llaqtaykimanta!
  Dominicaqa suspiran kutichisqa:
  - Hatun Mamallaqta Guerra tukukuptinqa, manaraqmi hatun taytay nacerqachu. ¡Kayqa ñuqaykupaqqa unay willakuymi!
  Margaritapas huk suspiruspan rimarirqa:
  - Hinaspapas manan kawsarqanichu hunt"akuyninta qhawanaypaq. Enero killapi '44 watapi warkusqa karqani. Ichaqa atipasqaykupin iñirqani. Kiev llaqtaqa kacharisqañam karqan, Stalingrad llaqtapas Kursk Bulge nisqapas t'uqyarqan. Ima llakikuymi chunka iskayniyuq watayuqllaraq kachkaspa wañuy , mana Komsomol nisqaman hukllawakuspa.
  Dominicaqa muspharqanmi:
  - Unayña wañurqanki chayqa, ¿imaraykutaq sipasllaraq?
  Margaritaqa hombronta kuyurichispa:
  - Manam chaytaqa yachanichu. Wañusqaymanta yaqa pachak watañan pasarqon, wawallaraqmi kashani. Ichaqa kantaqmi huk plus: ¡Manan ni imapipas machuyashanichu, manataqmi huk hunt"achiypas kiruykunapipas kanchu!
  Dominicqa asikuspanmi repararqa:
  - Arí, machuyayqa ancha millaymi, millakuylla!
  Hinaspa chay sumaq peliculapi actriz takiyta qallarisqa;
  Runa kayqa ancha llakikuypim kachkan,
  ¡Yaqapaschá llapa runa paypi yuyaykunku!
  Kay lamar-qocha patapin waqaykuna hich"akurqan,
  ¡Runapa manchakuyninqa ninawanmi ruparun!
  
  Watakuna watanmanta wata caravanapi qasqun, .
  ¡Abuelaqa hennata uyanta maqchikun!
  Hinaptinmi sipaspa llañullaña rikchayninwan imapas pasarurqa,
  ¡Manan entiendenichu maymantan chay arrugakuna hamun!
  
  ¿Imanasqataq naturalezapa coronanqa kanchariq?
  ¡Maquinakunata kamaq runaqa qonqayllan ch"akipunan!
  Wayrapa kallpanta carretaman aprovechaq.
  Manan machuyaypa millay kaynintaqa aguantayta atinchu!
  
  Sumaq warmiqa freakmanmi tukupun
  ¡Hinaspa chay heroeqa ñawinchispa ñawpaqenpi ch"akipushan!
  Ima millay pachapas kunan, .
  ¡Tutakunapitaq sallqa manchakuywan ñak"arichiwan!
  
  Ichaqa manan creenichu qespikuy mana kasqanta,
  ¡Runaqa Dioswanmi atipanakunman!
  Chaynapi amistadniyuq ayllu wiñaypaq kananpaq,
  ¡Chay ñanqa mana sasachakuspalla, qaqallaña wichayman rinanpaq!
  
  Machu warmikunaqa manañam arrugayuqñachu kanqa, .
  ¡P'enqaypi machu kayta kutirichisun!
  Hinaspa runa, ñawpaqman puriypa atiyniyuq churin, .
  ¡Kawsaypa pináculo nisqatan qhawarin k"anchariq ñawiwan!
  
  Hinaspapas mana tukukuq sumaq kaymi kanqa
  ¡P"unchawkunaqa hunt"a mayu hinan purinqa!
  Runapa sumaq sonqo kayninmi rikurimunqa
  ¡Tukuy imamanta, sunquqa ch"uya, allin qhawarisqa kanqa!
  
  Iñiy, musuq kusikuy hamunqa, .
  ¡Watakuna pasasqanman hinam yachayqa astawan yapakunqa!
  Tukuy imamanta, hieloqa mana wayna cuerpopichu tiyaykun, .
  ¡Pichqa watapaq estudiayta munaq escuelapi warmacha hina!
  
  Markaqa aswan hatunmi, hamuy, maskhay, .
  ¡Pachak kutitañam chay examentaqa kaqmanta ruwanki!
  Hinaspapas mielwanmi Pascua tortakunata mikuyta atinki ,
  Bueno, ¡kunanqa machu sipasman tukupuy!
  Mayna sumaqtam Dominika takirqa, chiqap prima donna. Hinaspapas takiyninkunaqa hunt"a cuerpoyoqmi karqan, iridiscentetaqmi karqan, ruiseñorpa trillnin hina.
  Enomaiqa arí ninanpaqmi umanwan nirqa:
  discutiyta atiwaqchu !
  Dobrynya waynaqa kaytan repararqan:
  - Machuyayqa mana allinmi. Ichaqa ñoqapaqpas esposaypaqpas mosoqyachiq manzanakunatan chaskirqani . Chaykunata pisillata mikhuspaqa manan machuyankichu, manataqmi wawamanchu tukunki. Hinaspa chaymanta huk sonso layqa chayna manzanakunata millp"uykusqa . Payqa machu warmim karqa, ichaqa mankapi tukurqa. Chaymi yachanayki tukuy imapipas moderado kayta, yuyarinaykitaqmi llapa edadkuna munakuyman kasukuq kasqankuta.
  Enomaiqa qonqayllan repararqan:
  - ¡Dragoniyqa sinchitam samachkan! Sasan iskay runata apayqa, astawanqa Dominica mana wawachu kasqanrayku, aswanpas ancha hatun aychasapa sipas kasqanrayku. ¡Payqa necesitanmi huk mosoq volanteta!
  Margaritaqa mana manchakuspan q"ala chaki dedonkunata ñit"ispa nirqan:
  - ¡Huk phalaqmi kanqa!
  Ñawpaqtaqa wayrapi kimsa umayuq juch"uy dragón rikhurirqa. Ichaqa chay partidu sipasmi huk rayu kallpata payman apachimurqan, chaymi kay dragón wiñayta qallarisqa.
  Dominicaqa muspharqanmi:
  - Kayqa ruwaypi magia. Kaymi ñawpaq kuti dragonkunata uywasqa kasqankuta rikusqay.
  Margaritaqa asirikuspa kutichisqa:
  - Dragonkunaqa manan runakunachu, aswan facilmi uywayqa!
  Chay animalqa wiñarqanmi huk kinsa dragonkunamanta aswan hatun sayayman. Hinaspa huk kutitawan dedokuna llachpay, kay kutipi makikuna, hinaspa Dominika tarikurqa huk sumaq sillapi!
  Chay precursora sipasqa umanwanmi nirqa:
  - ¡Qhawankichu imayna simple kasqanmanta! Kunanqa kikiykiq dragón nisqayoqmi kanki. ¡Kusikuy kaypi!
  Chay maqasqa sipasmi asikuspa rimarirqa:
  - Kayqa, chiqapmi, ancha allinmi , ichaqa, ¿imapaqtaq kusikuywan pirqaman seqayqa?
  Margaritaqa asikuspa kutichisqa:
  - ¿Manachu musqukurqanki kikiykipa dragonta?
  Dominicaqa honradamentem qaqchaparqa:
  - Kikin helicópteroyta musqukurqani. Ichaqa manan tiempoyoqchu karqan paypaq qolqeta ganananpaq. Chaymi mana imapas kanchu aswan kusikunapaq!
  Enomaiqa asirikuspan repararqan:
  - Ichaqa huk dragón personalta musqukurqani.
  Dobrynya chiqapcharqan:
  - ¡Dragon personalqa sumaqmi! Ichaqa, heroico caballoypas wichaymanmi phawanman magiawan ruwaqtiyqa. Ichaqa especial hechizokunapaqqa layqakunamanmi qoriwan pagana. Hinaspa dragón libreña.
  Margarita yaparqa:
  - Dragonpas allinllam yakullata mikuy atisqanrayku. Bueno, chaymanqa huk chikan quratapas yapaykuy, chayqa ancha allinmi kanqa. Ninatam samaykunqa.
  Dominica tapusqa, yachay munaspa:
  - ¿Chiqaptachu alemankunawan maqanakurqanki?
  Margaritaqa chiqaptam kutichirqa:
  - Manam chiqaptachu maqanakurqani. Astawanmi llamkarqani inteligenciapi hinaspa comunicacionpi. Ayllu llaqtakunata, yunkakuna chawpipi ima puriq kani. Bueno, pipas limosna bolsayoq hinaspa q"ala chakiyoq inviernomanta inviernokama sospechanqa. Cheqaqtapunin iskay kinsa kutita nazi nisqakunaman explosivokunata tarpurqan. Bueno, payqa pusawaptinkullam dispararqa. Payqa qhipa balakama kutichirqa. Payqa hap"isqañan karqan. Bueno, ñak"arichiwarqanku, usqhayllaña chaypas, apuraylla warkuwanankupaq, chay ratopacha Puka Ejército chayman ñawparisqanrayku. Mana chayqa aswan unaytan ñak"arinkuman karqan.
  Huk kutinmi iskay policiakunatawan puñuchirqani, hinaspan partidukunaman entregarqani. Bueno, manan imatapas ruwasaqchu, ichaqa sut"inmi askha aventurakuna karqan.
  Dominicaqa asirikuspa tapusqa:
  - ¿Ima kamachiyniyuqchu karqanki?
  Margaritaqa suspiran kutichisqa:
  - Manam! "Por Valor" nisqa medallallan, ancha huch"uypaqmi qhawariwarqanku, manan ima hatuntapas qowarqankuchu. Bueno, manan yachanichu sichus premiasqa karqanku póstumo hinallataq imayna...
  Oenomausqa kaytan repararqan:
  - Chunka iskayniyuq watayuqña, ¡mana mana allinchu sipaspaq premio militarniyuq kayqa! Willaway, ¿imaynataq qamwan kachkan?
  Chay precursora sipasqa umanwanmi nirqa:
  - Allinmi, arí, willaway, comunismo hatarichisqaña, awqanakuykunapas tukusqaña?
  Dominicaqa suspirarquspanmi mana manchakuspa kutichirqa:
  - Manam! Aswan mana allinmanmi tukupurqan guerrakunamanta rimaspaqa. Ichaqa manan chaymantaqa rimayta munanichu. Ichaqa runakunaqa aswan millaymanmi tukupunku.
  Dobrynya waynaqa kayta yuyaycharqa:
  - Aswan allinta rimasun magia hazañasmanta. Mana chayqa kunanqa tanquekunamanta rimayta qallarinki...
  Margaritaqa uyanta k"umuykachispa:
  - ¿Imatataq tankikunamanta yachanki?
  Dobrynyataq kutichisqa:
  - Aswan wiñasqa pachapim karqani, chaypim karqa kay q"illay monstruokuna. Paykunaqa kallpawanmi disparanku, ancha peligrosotaqmi kankupas. Chaykunata yuyariyqa millakuypaqmi.
  Partido sipasqa asirikuspanmi nirqa:
  - Tigre tanquepa gas tanquenman ritita hich"aykurqani. Hinaspa sayarurqa. Chaynam karqa. Hinaspapas huk ullowanmi nazikunaq carronpa ruedankunata t"oqyachirqan . Huch"uy sipasmi kani, chaymi aswan facil karqan ñoqapaq kayta ruwayqa.
  Dominicqa asikuspanmi repararqa:
  - Allinmi! Qamqa precursora heroína kanki. Qanmanta peliculakunata ruwananchis, qanmanta librokunatapas qelqananchismi.
  Margaritaqa umanwanmi nirqa:
  - Yachanim, kanmi wakin - "Puka Supaykuna", ejemplopaq. ¡En general, manan Diosllapichu mana creerqanichu, aswanpas wakin kutipin ruwarqani kunan p"enqakuni!
  Enomaiqa asirikuspanmi rimarirqa:
  - Pasan. Wakin kutiqa dioskunaqa mana ancha allintachu comportakunku. Ichaqa imaynaña kaqtinpas, kunanqa ancha yachaysapa layqañan kanki, chaymi...
  Manas tukurqanchu. Ñawpaqninkupi huk t"aqa phalaq kunturkuna rikhurimurqan. Karullapin kasharqanku, ichaqa duende waynaq, layqa sipaspa allin rikusqankun rikurqan kay raprayoq primatekuna chunka iskayniyoq wawakunatapas llikapi aysasqankuta. Iskayninku desgraciado qhari wawakunapas warmi wawakunapas asfixiakunku, sinchitan ñak"arinku phawaypi, wisq"asqa kaqtinku, wawakunaq cuerpontaq llika acero mallakunawan kuchusqa.
  Dominicapas kayta rikuspa qaparirqa:
  - ¡Qhipakunata kacharichinanchik tiyan!
  Dobrynyaqa umanwanmi qaparispan espadanta hurqurqa:
  - Mana manchakuspam awqanakuyman risunchik,
  Santo Rus' - .
  Espadawanmi maqanakunchik, .
  ¡Manan vendeshanichu!
  Dominicaqa kirunkunata qawachispanmi nirqa:
  - Chiqapmi, ancha sumaqmi warmakunata yanapayqa. Ichaqa, ¿askha kallpayoqchu kanchis? ¡Phawaq kunturkunamanta cuentotan leerqani , ¡ancha kallpasapamanmi rikch"akunku!
  Margaritaqa umanwanmi rimarirqa, hinaspam takirqa:
  Laqhayaqpi maqanakuqkunaqa sinchi kallpayoqmi kanku,
  Mana allinqa kay pachata kamachin mana yupayta yachaspa...
  Ichaqa qankunapaq, Satanaspa churinkuna - .
  ¡Ama Cristoq atiyninta p"akiychischu!
  Dobrynyaqa kaytan repararqan:
  - Huk rikchaq awqayuqmi karqayku. Hinaspapas kallpasapa kasqankupas, kamachikuyman hinaqa manan hark"awarqanchischu!
  Hinaspa chay tawantin dragonkuna phawaykuq kunturkunaq qhepanta phawaylla phawarirqanku. Huk maldito chunka iskayniyuqllam karqaku - chunka kimsayuq. Hinaspa yaqa kaqlla presochasqa wawakunapas. Hinaspa kaymi maqanakuypa sinchi cheqaq kaynin.
  Margaritaqa ñawpaqman phawaykuspa, phalaq kunturkunaman asuykuspan qaparirqan:
  - ¡Warmakunata kachariychik, qam monstruokuna!
  Kunturkunapa umalliqninqa sisipasqa:
  - Ripuy, sipas, mana chayqa qamtapas p"istuykusaqku.
  Margaritaqa mana manchakuspan kutichirqan:
  - Manam! ¡Qanmi kacharinki, mana chayqa maqanakunaykin kanqa!
  Kunturkunaqa qaparirqakum, chukchasapa kirunkuta qawachispanku:
  - Mana haykaqpas!
  Tawataq qheparqanku wawakunawan llika hap"inankupaq, wakintaq phawaylla rirqanku chay huch"uy t"aqa wayna salvadorkunaman.
  Dominicaqa puñunanta kuyuchiptinmi makinpi huk sabra rikurirqa.
  Margaritaqa tapurqa:
  - ¿Yachankichu valla ruwayta?
  Dominicataq mana manchakuspa kutichirqan:
  - ¡Huk hamutaymi kan! Payqa peliculakunapim actuarqa.
  Partido sipasqa cooed:
  - Kayqa qampaqmi allin kanqa.
  Chay sipas actrizmi takirqan:
  Tiempoñam espadaykita kuyuchinaykipaq,
  Usqhaylla ruwanapaq pachaña...
  Tiempoñam qampaq espadaykita kuyuchinaykipaq - .
  ¡Imataq kanman allinpaq hamuptinqa!
  Chayta qillqay cuadernoykipi - .
  ¡Sapa paginapi!
  Tiempoñam espadaykita kuyuchinaykipaq,
  Tiempoñam espadaykita kuyuchinaykipaq,
  ¡Tiempoñam espadaykita kuyuchinaykipaq!
  Chay qhepamanmi tawantinku asikurqanku. Hinaspa phalaq kunturkuna atacayta munarqanku. Paykunaqa gorriónkunata atacaq cometakuna hinam kuyurqaku.
  Margaritaqa phalaq kunturkunaq umalliqnintan magia varawan, q"ala chakinpi magia anillokunawan ima maqarqan. Hinaspa ancha sinchita tuparqa.
  Umalliqqa huk ch"aqwayta chaskisqa, umanpas chaylla ancha sumaq coco tortaman tukusqa. Hinaspa phalaq kunturpa chakinkuna histérico hina kuyurisqa. Wak phalaq kunturkuna mancharisqa silbarqanku.
  Hukninmi tawaman phawaylla rirqan, ichaqa Dobrynya waynaqa q"ala talonwanmi mat"inta takaykusqa, chaymi kunturqa sinchita maqasqa kashaspa kutirirqan.
  Dominicaqa espadanta kuyuchispa phalaq kunturpa waqranta kuchuspa, chaymantataq takirqan:
  Sallqa kunturkunapa allpanpi yunkapim kachkanchik,
  Hanaq pachapi raprayuqkunawanmi maqanakunchik ...
  Caza para gobble up puqusqa plátano - .
  ¡Pipas wawakunata sach'amanta suwakuqta warkuychik!
  Oenomauspas chay kunturta takaykusqa , kay kutipiqa rapranpi, hinaspan sispasqa:
  Ñuqaqa kani k'anchaypa caballero, qunqurnikipi sallqakuna, .
  ¡Paypa Pachamamapa awqankunatam qichurusaq!
  Hinaspataq espadakunawan pusaq siqita ruwarqan. Chay qhepamanmi chay waynaqa allintapuni k"irisqa primatemanta ayqekurqan. Hinaspa chay dragón nina rawrariptin, ñawsa kunturqa qaparirqa. Chay pachallapitaqmi ruphasqa asnaqpas kasqa.
  Tawa maqanakuq runakunaqa awqanakuymanmi rirqanku. Chay kunturkunaqa contraatacayta munarqanku. Chay dragonkunaqa nina raphikunawanmi maqarqanku , chaymi cheqaqtapuni primatekunaq raphrankunata ninawan hap"ichirqan. Hinaspapas rawk"asqa asnaq.
  Chay sipas Margarita hap"ispa kacharisqa mayukuna magia. Hinaspa qatiqnin kunturqa umanpa rantinpi chukulata donut nisqayuqmi karqa.
  Dobrynyaqa huk kunturta q"ala chaki dedonkunawan raphranmanta hap"ispa huknin pisquman wikch"uykurqan. Hinaspa chaymantaqa chispakunawan tupanakuymi karqa.
  Titan Boy takirqan:
  -Yachankichu, k"anchariq kallpayoqmi kani, .
  ¡Paywan amistad kayqa cocodrilowan pukllay hinan!
  Hinaspa chaymanta Dominicpa sipaschanqa espadanwan kunturpa raphranta kuchurqusqa. Payqa k"umuykuspan morado yawar pukyuta kacharirqan. Chay qhepamanmi compañeronwan tuparqan.
  Dominicaqa huknin raprayuq kawsaqtam q"ala talonwan quijadapi takaspa chiqchirqa :
  Bueno, allinmi, chay unanchaqa sarupi puñuykusqa, .
  Allinmi, quijadaypi saruwarqaku...
  Allinmi, camillapi aysawarqaku - .
  Kawsasqaykimanta gracias niy !
  Hinaptinmi sipasqa huk kunturpa umanpi espadawan takarurqa . Chay qhipamantaq, kawsaqkuna ayqiyta qallarirqanku. Chaypachallapitaqmi tawa raprayuq primatekuna chay presokunata qechuyta munarqaku, warmakuna llikapi wichqasqa.
  Margaritaqa paykunamanmi huk magia vigata kachaykurqa, chay monoqa llapanmi tikrakurqa canela pastelman escarchawan.
  Puchuqtaqmi qaparispanku ayqekurqaku, llikata kacharispanku. Hinan preso wawakuna urmayta qallarirqanku.
  Margaritaqa qaparirqa:
  - Llikata hapiy, hamuy, aswan kallpasapa.
  Hinaspas dragón pataman phawaykurqan. Kimsa maqanakuqkunapas phawaylla qatirqanku.
  Dobrynya waynaqa:
  Ay, warma kay, warma kay, ¿maymantataq phawachkanki?
  Ay, warma kay, wawa kay, maypitaq apuraypi kachkanki...
  Millwayuq kunturkunawan hunt'a, yachani, .
  ¡Huk nacionkunamantan hap"ishasunkiku!
  Hinaspa chay wayna-heroqa q"ala chaki dedonkunawan llikata hoqarirqan. Chaywanpas, cortocircuitoyuq wayna kayqa ventajayuqmi. Kuraq runapaqqa mana botasniyuq puriyqa mana allinchu, qari warmapaqqa naturalmi, kallpasapa chakintataqmi ruwayninpi servichikunman.
  Tawantinkum urmaq llikata pisiyachispanku sumaqllata uraykuyta qallaykurqaku.
  Dominicaqa asirikuspan repararqan:
  - Manam munanichu mana tayta-mamayuqpa qullqita, .
  Manam munanichu sasa punchawkunata...
  Kay planeta k'anchariq paraisoman tukuchun,
  ¡Ch'uya Apu wawakunata amachachun!
  Chay waynakunaqa raqrasqa, llik"isqa, yaqa llapanku q"ala chaki, ichaqa huk sipaslla, sumaq p"achayoq, ichapas, lujoso p"achayoq, esmeraldawan rubíwan bordasqa zapatoyoq ima.
  Chay sipasqa chipchiykusqa:
  - Cuidakuychik, equipo de rescateqa taytaymi, Duque, ñuqañataqmi Baronesa sutita apachkaniña!
  Dominicaqa asikuspa kutichisqa:
  Reykunaqa imatapas ruwayta atinku
  Reykunan imatapas ruwayta atinku...
  Ichaqa sapa kutinmi p"akikurqan
  ¡Mayninpiqa tiyaykunku!
  Munakuyrayku casarakuy
  Munakuyrayku casarakuy...
  Qanpaq pisi kallpa, pillapas
  ¡Manan Dioschu kanki, rey!
  Mayqinpas pisi kallpayuqmi qampaq - .
  ¡Manan Dioschu kanki, rey!
  Chay equipoqa cuidadowanmi warmakunata allpaman chayarurqa. Hinaspa chay webta kicharirqa. Wawakuna - qhari wawakunapas warmi wawakunapas - libre kaytan sientekurqanku. Hinaspa muyu talonninkupas llimp"iykusqa phawayta munashaqtinku.
  Ichaqa Margaritaqa manchachikuq qaparispan paykunata hark"arqan:
  -Maymantaq richkankichik? ¿Imaynataq gracias niwaq?
  Wawakuna sayarirqanku. Chay baronesa sipasqa umanwanmi nirqa:
  - Chayqa allinmi, preso kaymanta qespichiwarqanki. Taytayman qoykuway, hatun premiotan suyasunki. Hinaspa puchuqkuna kikinku chayman chayachunku - paykunaqa mañakuqkunam, qala chakiyuqmi.
  Presokunamanta huk waynachapas hark"akurqanmi:
  - ¡Tatayqa yupaymi! Hinaspapas q"ala chakillan kashani, entrenamientopi hap"isqa kasqayrayku!
  Margaritataq tapurqan: "¿Imaraykun hap"isurqanki?", nispa.
  Vizconde waynaqa hombronta kuyurichirqan, q"ala, aychasapa torsonniyoq, bronceado, alambreyoq, expresivo, wawa hinaña uyallanmi traicionaq razanta .
  Chay barona sipastaq kutichisqa:
  -Skelenton llaqtaman pusayta munawarqanku . Kayqa huk atiyniyuq layqa, karu aylluyuq Koshchei Mana Wañuqwan!
  Margaritaqa siminta laq"aykuspan repararqan:
  - Skelenton , millay layqa, elementokuna kamachiq, yana tigre artefactoyuq. Ichapas kayqa yanapanqa aswan kallpasapa warmi-qari qispichinapaq.
  Chay wayna kamachikuq Oenomaus repararqan:
  - Hinaspapas, huk preso wawakunatapas kacharichinan, paykunan hap"isqa kashanku chay millay musquy layqa. Mana chayqa hatun dañon kanqa universopaq.
  Dominicaqa mana ancha confianzawan tapusqa:
  - ¿Manachu kayqa hatun metamanta distraewasun?
  Margaritaqa hark"akurqanmi:
  - ¡Vice versa! Chunka iskayniyuq artefactokunata huñuspaykiqa, Tukuy-atiyniyuq Diospa atiynintam tarinki. Hinaspa kaywanmi atikunqa mana aswan kallpasapa warmi-qhari puñuyllatachu qespichiyta, aswanpas askha huk allin kaqkunata paqarichiyta.
  Dobrynya waynaqa qaparisqa:
  - ¡Kayqa admirakuypaqmi! Hinaptinqa, ¡huk heroeskunapa mana haykapipas musqukusqankuta ruwayta atisun!
  Dominikaqa kusisqa takirqan:
  Kay pachanchikqa mana khuyapayakuq, millay, traicionero, .
  Runakunapa yawarninqa wayra-para mayu hinam purin...
  Ichaqa chay runaqa yachaysapam, ñawpaqman purisqanmanta riqsisqa -
  ¡Pukllachkaspa harkakuykunata atipay!
  
  Mana yupay atina millay musquy amenazakuna
  Destinoqa millay, llakisqa hinaspa asichikuqmi...
  Iskayrayasqa kaspayku mana riqsisqa waqayta hich'ayku - .
  Qhawariy hanaq pachata mana kay pachapi hina llakikuywan !
  
  Hinaspapas hich"anapaq necesario kachun
  Phiñasqa maqanakuypi, runa yawar...
  Kawsay q'aytuta p'akiy espadawan, flechawan, .
  ¡Manan wiñaypaqchu munakuyta traicionasun!
  Margaritaqa quri umanwan umanwan nirqa:
  - ¡Allinta Dominicta takinki, hinaspa yuyaysapa simikuna almata llamiykun! Ichaqa manan kayqa suficientechu...
  Chay sipas actrizmi takirqan:
  Ancha llamp"umanmi tukupurqan
  Ñoqaqa Tayta Llaqtatan qespichirqani...
  Chiqap suerteyuqmi karqani - .
  ¡Kayqa manan aypanchu!
  Sapallan, sapallan, sapallan - .
  ¡Kayqa manan aypanchu!
  Vizconde waynaqa q"ala chakinta sinchita saruykusqa, chaymi runtu gotakuna naranja pastomanta phawaykuspa qaqcharqan:
  - ¡Amaña takiychu! ¡ Skelentom llaqtaman risunchis , hinaspan llik"isunchis!
  Margaritaqa suspiran hinan repararqan:
  - Purinapaqqa ancha unaymi. ¡Dragonkunapin phawanayki, otaq medallón nisqawan apasqa kanayki!
  Oenomausqa asirikuspa tapusqa:
  - ¿Medallón nisqayuqchu kanki? Chaymi apawayku!
  Partido sipasqa suspiran kutichisqa:
  - Llapan equipota apananpaqmi recargana. Kunanpaq mikhusun. Wawakunaqa yarqasqachá kashanku.
  Baronesa sipasqa umanwan kuyuchisqa, diamante pendientesninpas kuyurirqa:
  - Arí, kaytapunim ruwana. ¡Wiksaypi nina kachkan!
  Vizconde waynaqa kaytan repararqan:
  - ¡Huk hunt"a wiksaqa mana uyariqmi maqanakuypi!
  Puchuq wawakuna, yaqa llapanku sipaskuna, huk kunkallapi qaparirqanku:
  Mikhuyta munanchik
  Punkukunata aswan hatunta kichay
  Mana chayqa yanukuqta mikhusaqku...
  Wayk"uqkuna t"antata mikhunqaku, .
  Hinaspa tomasunchis guardia oficialkunaman,
  Lliw mikuna wasitam chinkachisaqku
  Hinaspa platokunata pakisaqku!
  Margaritaqa magia varitanta kuyuchirqa. Hinaptinmi huk mesa rikurirurqa, chaypim achka platokuna, tortapas.
  Chay sipasqa kusisqa takirqan:
  Wawakuna qampaq huñurunku,
  Manam imapipas chatarrachu kanchik - .
  Hinaspa q"uñi mikhuykunata, .
  ¡Manan mijuwan gaseosallachu!
  Dominicaqa umanwanmi nirqa:
  - Ichaqa makiykita ñawpaqta mayllakuy!
  Wawakunaqa mayuman phawaylla rirqanku. Baronesa sipasllam sayasqa qiparqa. Chay sipas actrizqa qaparirqa:
  - ¿Necesitankichu huk especial invitacionta?
  Chay wayna baronesaqa qaqchaparqa:
  - ¡Hinaspa sayk"usqaña kashani plebeyokunawan makiyta chakiyta maqchikuspay!
  Dominicaqa sinchitan kutichirqan:
  - Hinaptinqa, ¡mana mesamanqa saqisqaykichu!
  Chay dignitar sipasqa nisqa:
  - Qam, q"ala chaki sipas , señalawanki? Arí, maqasqa kanaykipaqmi kamachisqayki.
  Dominikaqa sayarispan puñunankunata k"iskiykusqa:
  - Hinaspa, ¿pitataq kamachinki?
  Baronesaqa qhipaman qhawarisqa. Dominicaqa hatun sayayniyuqmi karqa, aychasapataqmi karqa, chay telaqa ñuñuntawan piernanllatam taparqa. Hinaspa sut"i rikukurqan aycha bolakuna bronceado qara ukhupi rollo kasqan, wiksapipas abs tejas kashasqa. Chayna heroico sipasqa maqasunkimanmi.
  Ichaqa Margaritaqa conciliador tonowanmi nirqa:
  - Llapanchik makinchikta mayllakusunña. Hinaspapas sichus qan, Dominica, kuraq runa kanki chayqa, huk ejemplotan ñoqaykupaq churanayki. Chaynaqa, llapallanchik kuska mayllakusunchik.
  Hinaspa mayu lawman rirqa. Hinaspa paywan kuska kachkanku Baronesa sipaswan Dominicawan. Yakuqa tawa intiwan ruphaykachisqa, llamp"u, q"uñi, chayrayku mayllakuyqa kusikuymi karqan. Wawakunaqa mayupiraqmi nadaqku. Hinaspa yakuta ch"aqchuyta qallarirqanku.
  Dominikapas sipascha hinam muyuriqninpi salpicaspa takirqa:
  Yaku, yaku, chiri yaku, .
  ¡Manan yanqapaqchu chay cubomanta hich"akurqan!
  Hinaspapas chayna admirakuypaq naturalezam muyuriqninpi karqa. Imaymana rikchayniyuq sumaq waytakunam wiñarqa sumaqllaña sachakunapi. Hinaspapas chay t"ikakunaq raphinkunaqa hukniray colorniyoqmi, hukniray llimp"iyoqtaqmi. Piensariy arco irispa lliw colorninkunawan llimpichkaqta hinaspa tawa intipa kanchayninpi llimpichkaqta.
  Kayqa chiqapmi admirakuypaq sumaq kay. Hinaspapas albatros hina sayayniyoq pillpintukunan phawanku, raphrankunapas kuyukuq rikch"ayniyoqmi, lamar-qochaq olakunaq ch"aqchusqan hina. Hinaspa huk admirakuypaq kuyuymi rikurin.
  Dominica takirqan:
  Chay pillpintupa raphrankuna
  Paykunaqa ancha allinmi karqanku...
  Chay waynaqa thak kayninta chinkachirqan,
  Hinaspa sunqunmanta nirqa...
  Vizconde waynaqa, salpicaspa, reparasqa:
  - Arí, tukuy muyuriqpi sumaqmi...
  Aswanpas askha sach"akunaqa pavo realkunaq alhajayoq chupanmanmi rikch"akurqan. Hinaspa paykunaq hawanpi, pillpintukunamanta hawa, platino libélulakunapas raphrankuta kuyuchiqku. Hinaspa sach"a-sach"a ukhupi sumaq p"isqokunaq t"oqyasqan uyarikurqan. Paykunaqa ancha admirakuypaqmi hinaspa admirakuypaqmi kunkankuwan, chaymi admirasqalla kanki.
  Dominicaqa kay twitterpi qillqarqan:
  ¿Uyarirqankichu yana p"isqukuna takisqankuta?
  Ruiseños y orioles nisqakunaqa dashing...
  Hinaspa wakin kutipiqa asnukuna, asnokuna chhaynata qaparinku, .
  Sipaskunaqa q"ala chaki phawashanku!
  Arí, chiqapmi kayqa ancha asikunapaq hina rikchakurqa.
  Bañakuspas wawakunaqa mesaman rirqanku. Hinaptinmi sunqunku hatunyarurqa, kusikuywantaq takirqaku;
  Allin hada quwarqanchik
  Achka pukllanakuna, imaymana rikchaq...
  Hatun kallpawanmi nacerqanchis, .
  ¡Pisqukuna, uywakuna hina!
  
  Wawakunaqa asirikuq k'anchaypi pukllanku, .
  Hatun kusikuymi kay pachaman hamun...
  Chaymanqa chayayta atisunmanmi ñawpaq kutipi - .
  ¡Locoyasqa yugopipas, asno!
  
  Q"ala chakilla runtukuna ukhunta phawaykachayku, .
  Kay pachapiqa achka sumaq yuyaykunam kachkan...
  Wawakuna perla waqayta urmachinku, .
  ¡Iñiway, almaykiqa aswan kusisqan kanqa!
  
  Millay Koshchei runakunan atacawashanchis,
  Baba Yagaqa huk morteropi kallpachkan...
  Q"ala chaki sipasta laq"awan millay laq"anku,
  ¡Hinaspa mayuqa qucha patakunata unuwan hunt"aykuchin!
  
  Ichaqa manan kuyurisunchu, qhari wawakunapas, warmi wawakunapas,
  Titan hinam maqanakusun...
  Hinaptinmi kunkanchikpas ancha chuya kanqa,
  Precursorpa corneta hina, tambor!
  
  Bueno, orcokunaqa manan hark"awanchischu,
  Huk loco troll mana manchachisunkichu...
  Mana manchakuq kaspaqa hatun premion kanqa,
  ¡Sichus wawa mana cerochu abusopi!
  
  Imataq mach'aqway Gorynych kallpasapa qhari wawakunapaq,
  Manan ima hark"apas kanchu, millaykunawan maqanakuytan anchata munanchis...
  Paymanmi huk qutu t"uqyaykunata quyku, .
  ¡Hinaspataq derechota graneroman wisq"ayku!
  
  Sichus huk millay goblin cañonmanta phawaykachan chayqa,
  Chaymantataq kutichisaqku buckshot nisqawan...
  Amaña moscoykichikta llusiychikchu , .
  ¡Huk kutilla Satanasta atipasun!
  
  Yawarllaña maqanakuyman, ch'uya, chanin, .
  Valormente sipaskuna, qhari wawakuna phawanku...
  Ch'uya atiytan kamachisunchis,
  ¡Millay dragón kaputasun!
  
  Munasqa runakunapaqqa manan kanchu aswan kusisqa qocha patakuna,
  Huk entero estanque challwata hapisun...
  Hatun, sumaq rikchayniyuq Elfiapa allinninpaq,
  ¡Chay waynaqa pruebanqa ancha q"oñi kayninta!
  
  Kay pachata ancha sumaqyachisun
  Chaynapi paraisomanta waytakuna wiñananpaq...
  Mayninpi peligroso maqanakuspapas,
  ¡Tukuy imamanta, ¡musquykunaqa k"anchaypi junt"akunqa!
  
  Manan, manan hayk"aqpas awqakunaq kamachisqanchu kasun,
  Sipaskuna, qhari wawakuna ñawpaqman rinku nisunman...
  Mana iñiq ejercitota chakiykupa uranpi saruykusaqku,
  ¡Ganaqpaqmi facturata hurqusaqku!
  
  Creeway, kay pachapiqa kanqa wiñay chiri,
  Warma kayninchikqa manam haykapipas pasanqachu...
  Caballerokunaq ruwasqankuqa cheqaqtapunin takikun,
  ¡Hinaspa huk campaña victoriaman riy!
  
  Bueno, llapa Orkukunata atipaspaqa,
  Chay maqanakuyqa tukukunqa huk sumaq atipaywan...
  Chuya almaypi admirakuypaqmi kanqa,
  ¡Espadata, sinchi escudota hoqariyku!
  Wawakunaqa millay takiyta takispanku mesapi tiyaykurqaku. Paykunaqa kusikuyta qallarirqanku anka rawk"asqata, asadokunata, challwakunatapas lado platokunawan mikhuspa.
  Dominicapas paykunawanmi hukllawakurqa. Cuchillowan huk phatmata kuchuspa kayta repararqan:
  - ¡Allin aycha!
  Margaritaqa umanwanmi nirqa:
  - Allinmi, ¿imaynatataq magiata ruwasaq? ¡Arí niy, cheqaq kaqmantaqa manan t"aqakunmanchu!
  Chay Baronesa sipasmi repararqan:
  - Arí , allin aycha, ichaqa, ¿imataq challwamanta?
  Hinaspa huk pedazota pruebarqani. Chiqamanta, chay mikhuyqa may sumaq karqa. Wawakuna mikhuspa kusisqa repararqanku:
  - Ima rikchaq mikuykuna, ima mikuykuna, .
  Munaymanmi tukuy imata apayta...
  Llakikuypaqmi mesa mana sapa kutichu kay hina kasqan -
  ¡Wañunankupaqmi mikhuchisqa kanku!
  Huknin q"ala chaki , mañakuq sipaskuna tapusqa:
  - ¿Atiymanchu chukulata misk"ikunata?
  Margaritaqa asikuspanmi varanta kuyuchirqa. Pavo realpa chupan hina hatun sachapi warkusqa kaspankum, chay conokunaqa chaylla mesaman kallparqaku hinaspam sumaq, uywaman hinaspa challwaman rikchakuq barrakunaman tikrakururqaku, chukulatawan qatasqa hinaspa admirakuypaq huntasqa.
  Wawakunaqa kusisqallañam chiqchirqaku:
  - Mayna hatunmi kayqa , hinallataq, heladota munanchik!
  Chay ratopin askha hatun ratakuna puka millwayoq naranja pasto uranmanta saltaspa wawakunata atacayta munarqanku. Manchakuymanta qaparirqanku, sapa rata allin atoq sayayniyuq. Margaritaqa magia varitanmanta, q"ala chaki magia anillonkunamantawan llimp"iwanmi paykunata maqarqan. Hinaspapas Dominicapas magia varitanwanmi pulsarta kacharichirqan.
  Qurimanta vino vasokunam rikurirqa admirakuypaq waytakunapa rikchayninman churasqa qhapaq, sumaqllaña heladowan. Astawanpis, fresakunawan, higokunawan, sallqa fresakunawan, wak sumaq bayakunawan ima.
  Dominikaqa qaqchapakuspanmi repararqa, aswan hatun vino vasota qawachispan, chay vasoqa manam qurillachu karqa, aswanqa diamantekunawanmi qatasqa karqa. Hinaspa chaypi kaq heladoqa admirakuypaq adornoman rikchakurqa, arco irispa tukuy colorninkunapi churasqa. Hinaspapas may sumaqmi rikch"akurqan.
  Margaritaqa kaytan repararqan:
  -Dragonpa sunqu venanmanta ruwasqa magia varitayuqmi kanki - kayqa ancha pisillam. ¿Maymantataq chayta hurqurqanki?
  Dominicaqa chiqaptam kutichirqa:
  - ¡Maqanakuypi! ¡Hinaspa kayqa cheqaqmi, valorniyoqtaqmi!
  Oenomaus kusisqa takirqan:
  Ay, maqanakuq runaqa,
  Maqanakuypi sumaq doncellawan...
  Awqa phiñasqa kaptinqa - .
  ¡Wañuchisaqmi chay bastardota! ¡Wañuchisaqmi chay bastardota!
  Dobrynya waynaqa qaqchaparqa:
  - ¿Imataq kanki, sipas , imaraykutaq chaynata takichkanki? Takinanchikmi: awqanakuypi kallpasapa warmachawan! Aswan sut"ita rimaspaqa, maqanakuypi atiyniyoq runawanpas. ¡Qhari wawakunalla kayku rikch"ayniykupi, ichaqa watakunañan qhari kayku!
  Oenomausqa asikuspan repararqan:
  Wiñaypaqmi wawallapuni kanchik,
  ¡Watakunallan cambian!
  Dominikaqa asikuspanmi nirqa:
  - Kaypiqa cuento pachayuqmi kasunchik, tikraytapas.
  Chay qhepamanmi conjurasqa heladonta mikhuyta qallarirqan . Chayqa ancha sumaqllañam malliykurqa. Kay hina hatunmi karqan. Hinaspa misk"i, llamp"u sabor heladoqa sipaspa qallunpi mast"arikurqan.
  Dobrynya waynapas, challwata, aychamanta qhipaman, kusisqataqmi chay heladota yupaycharqa. Kayqa chiqapmi, yummy .
  Wawakunaqa civilizado hina mikunankupaqmi kallpanchakurqaku, manataqmi mikunankupaqchu . Arí, aycha mikhuq rata heladoqa ancha sumaqmi.
  Dominicaqa k"ancharishaq asirikuspan repararqan:
  Mayna allinmi layqakuy atiyqa,
  Hinaspa millay ratata heladoman tukuchiy...
  Pichqa allin takyasqatam tarinchik -
  ¡Mana imapipas ruwana kaqta ruway!
  Hinaspa yapamanta wawakunaq asikuynin kutichispa. Hinaspa huk satisfecho chirrido...
  Hanaq pachapiqa qapariyllañam karqa. Maypipas kantumanta huk hatun dragón pawachkasqa. Karumanta qhawarispaqa huch"uyllamanmi rikch"akurqan, manataqmi manchachikuqchu, qanchis umanña kashaspapas. Hinaspapas huk laya monstruo karqan mana ima mana allintapas ruwaq hina.
  Wawakunaqa asikuspankum ñawinkuta qawanakunankupaq qallaykurqaku. Kayqa ancha kusikunapaqmi. Hinaspa palmamanta palmeramanta t"aqllakunku.
  Chayqa huk waqay kasqanmanta.
  Dominikaqa chayta hap"ispa chay boomerang nisqataqa q"ala chaki dedonkunawan wikch"uykurqan. Payqa phawaykuspan chay t"oqota kuchurqan, urmay tiempopitaq sumaq kayqa magia varitamanta kallpawan tuparqan . Huk hatun torta rikurirqa Napoleonpa cocked sombreronman rikchakuq, amapola, rosas hinaspa sara waytakunawan qatasqa.
  Wawakunaqa allin mikhusqañam karqaku, chaymi chay regalotaqa moderado kusikuywan chaskirqaku.
  Chay wayna vizcondeqa nisqa:
  -Tortakunaqa ancha allinmi, ichaqa moderación nisqatam qawarinaykiraq...
  Dominikaqa asikuspanmi repararqa, takispan:
  Cumpleañosniypaq yanukuq , .
  Tortamanta felicitacionta qillqarqani...
  Hinaspa chay qillqasqaqa cremamanta llimp'isqa - .
  ¡San Remo llaqtaman rinapaq pachaña!
  Chay qhepamanmi sipasqa chayta hap"ispa hukmanta boomerang nisqataqa lanzarqan. Hinaspa phawarispa, pulmonwan, muyurispa ima. Hinan sipasqa q'ala chakiwan hukmanta hap'ispa takirqan.
  Ama tortata pisipaq qhawariychu
  Chayamunqam tiempo, chaypim qampas wañunki ...
  Chay jengibre t'antaqa yupaychana wasipi bala hina silbakun,
  ¡Chay dietawanqa chiqamanta qam kikiykita atornillakunki!
  Baronesa sipasqa sasachakuywanmi millp"uykusqa huk tortata cocked sombrerowan, siminta llamiykuspan reparasqa:
  - Miski! Ichaqa manañan tupanchu.
  Vizconde waynaqa kaytan repararqan:
  - Mana unaytachu wirayachinqa.
  Dominicaqa asirikuspa, asikuspa takirqa:
  Mamaypa cucharapaq , papaypa cucharapaq, .
  Hinaspa abuelapaq huk cuchara ...
  Hinaspa camapa ladonpi!
  Wawakunaqa, chiqapmi, mikusqanku qipata llasaqyaruspanku llampu, naranja quraman wichiykurqaku, siminwan asnaspanku. Suertepaqmi kaypi mana karqachu depredador sisikunapas nitaq kurukunapas. Phawaqkunaqa hatunmi karqanku, manan kanirqankuchu, yaqapaschá mana ima sasachakuypas karqanchu.
  Dominicaqa Margarita tapusqa, precursora sipaspas bostezakuspanmi usqhaylla siminta tapaykusqa palmanwan:
  -Puñunki icha?
  Partidumanta heroinaqa kutichisqa:
  ¿Ima, sipasqa mana puñuyta atinchu abusopi, llakikuypi ima?
  Maypipas prometesqa runaqa sacha ñannintam purichkan...
  Payqa menta qura ukhupi purin, manataqmi imatapas yachanchu,
  Y maldito destino chistes y juegos!
  Dobrynya sutiyuq heroico waynaqa siminmantam asnachkasqaña.
  Arí, warmakunaqa achka aventurakunatam pasarunku.
  Dominikaqa asikuspa takirqan:
  Mana sasachakuspallam puñuykunchik, .
  Chiqapmi, arí...
  Ichaqa chaymanta, ima sasachakuywan,
  ¡Qhipaman rikch"arinchik!
  . CAPÍTULO No. 9.
  Dominica rikcharispanmi huk magia musquymanta lluqsirqa, chaymi huk paralelo pachaman pusarqa. Chay qhepamanmi sipasqa mayllakuspa qorimanta aparatowan duchakurqan. Kiruyta maqchikuspaymi desayunaq rirqani.
  Chaypin paywan tuparqanku huk sipaskuna, sipaskuna ima clase elite nisqamanta. Makinkuta haywarikuspan allin sonqoyoq rikch"akurqanku. Hinallataqmi karqan elfokuna, warmi trollkuna, warmi hobbitkuna sipaskunaman rikch"akuq, ninfakunaman, dryadkunaman, runa sipaskunaman, pisillaña karqanku chaypas. Huk sumaq compañía huñunakusqa.
  Chay sipaskunaqa sumaq p"achayoq, joyayoq ima kasharqanku, ichaqa q"ala chakiyoqmi karqanku, chhaynapin layqa kashaspa chakinkuta utilizayqa aswan allin karqan. Hinaspapas elite nisqa clasepiqa, educación nisqa hukniraymi karqan - uyarirqankun huk lechuzapa qosqan yachachikuykunata usqhaylla nina hina, hinaspa imaymana ruwaykunata ruwaqku. Creeqkum chay sipasqa yacharusqanmantaña imapas aswan allin kaqkunata.
  Dominicaqa kaypim achka llamkaykunata tukurqa. Payqa huk magia varitamanta disparaspanmi huk cambiokunata ruwarqa. Hinaspa chaymantaqa hechizokunata susurqurqa. Paymanqa askha sasa huñusqa simikunatan leerqanku, Dominikaqa yapamantan chaykunata rimarqan.
  Cine actriz kasqanraykum chay sipasqa huk fenomenal memoriayuq karqa, setpiqa achka diálogokunatam pronuncianan karqa.
  Hinaspapas tukuy imatan allinta yuyarirqani. Ichaqa kaykunaqa llapanmi t"ikakuna, aswanqa, cheqaqmi, aswan kallpasapa qhari warmita qespichinapaq artefactokunata maskhaymi.
  Hinaspa chayna Dominikaqa loto posiciónpi tiyaykurqa, kallpasapa, aychasapa chakinkunata hukllawakuspa hinaspa wasantapas allichaspa. Hinaspa yapamanta huk universo paralelo nisqaman chinkaykurqa, chaypim equiponku maskachkarqa imaynata aswan kallpasapa qari warmita qispichinankupaq.
  Hinaspapas tiempollanpin. Imaraykuchus chaypim chay goblinwan suwa ruiseñochawan chaki puntanpi llallinakuchkasqaku. Kay iskay millay runakunaqa ñam huk magia llikata mastarirunkuña puñuq q"ala chaki equipota tapanankupaq.
  Margaritapas puñusqa, hinaspan musqukusqa...
  Chay sipasqa chay puenteta phukuchinanpaq llamkayta chaskirqa. Chaymi q"ala chaki, llik"isqa algodón p"achawan, mañakuq bolsawan ima, reconocimientoman rirqan. Otoño killañam, pachapas manam ancha allinchu. Tutakunapiqa chiri karqan, qurakunapas chiriwan qatasqa, chaypi sipaspa q"ala chakichankunaqa huch"uy sumaq chaki yupaykunatan saqerqan. Ancha chiri, chiri, para rit"iwan chaqrusqa.
  Q"ala chaki partidupa chaki dedonkuna chirimanta, chirimanta azulman tikrakurqa. Ichaqa valorwanmi ñawpaqman purirqan, usqhayllataraqmi puririrqan.
  Hinaspa chay pachallapitaq takirqan;
  Paraqa quyllur t'aqakunata hanaq pachaman ch'eqechirqan,
  ¡Fascismopaqmi huk filochasqa estacata prepararunku!
  Tigre tankikunaqa q'upalla - qhilli pulga qhatu , .
  ¡Wehrmachtqa sinchi phiñasqa atipayta suyashan!
  ¡Wehrmachtqa sinchi phiñasqa atipayta suyashan!
  
  Masinchik Stalin, umalliq, millonnintin runakunapa kallpanmi,
  ¡Payqa granitomanta puñunayuq, makinpi ametralladorayuq!
  Sodoma llaqtamanta ejercitota atipayta atisun,
  Kallpanchisqa huk monolito, kusikuypaqmi Pachamamapi!
  Kallpanchisqa huk monolito, kusikuypaqmi Pachamamapi!
  
  Partidonchisqa manan ima ruwananpas aswan importanteqa kanchu,
  Imaynatataq llaqtata qispichisunman, Mama Llaqtapa allinninta!
  Goebbels poseído, infiernoman mana imapaq valeqkunawan, .
  Hinaspa kanqa atipay, creeway, llapa supaykunaña kashaqtinpas!
  Hinaspa kanqa atipay, creeway, llapa supaykunaña kashaqtinpas!
  
  Rusia sumaq warmiqa, yachanki, atiyninmanta riqsisqa,
  ¡Payqa llasa marrón trenzayuqmi!
  Hinaspapas fascistakunawan maqanakuykunapi wayna-sipaskunaqa reqsisqa kanqaku,
  ¡K"anchay Llaqta kawsarimunqa, hatarispa!
  ¡K"anchay Llaqta kawsarimunqa, hatarispa!
  
  Ama saqiychu Hitler siminta rusakunaman toqyachinanpaq,
  ¡Chay bigoteyoq runaqa q"oñi Dios kananpaqmi yuyaykun!
  Berlín llaqtapi huk callepin purisaqku,
  Manan, almapi ch"uya runaqa manan esclavochu kapunqa!
  Manan, almapi ch"uya runaqa manan esclavochu kapunqa!
  
  Banderaykuqa puka, phiñasqa yawarpa colornin,
  ¡Intiqa Reichstag nisqapiqa k"ancharishanñan!
  Munasqa wawanchiskunapaqqa manan aswan qoykukuq qokuyqa kanchu,
  ¡Sonqo valorniyoq kaspa manchakuy ñut"usqa kaqtinqa!
  ¡Sonqo valorniyoq kaspa manchakuy ñut"usqa kaqtinqa!
  Chaymi Margaritaqa phawaylla asuykurqan, chiri q"ala talonninta kanispa, puenteman. Tukuy muyuriqpiqa alambre de púas nisqa kan, ametralladoras nisqa torrekunapas.
  Aliman runakunaqa killa k'anchayta upyanku, ninata q'osñichinku. Margaritaqa phawaylla paykunaman asuykusqa. Wakcha, chukchasapa sipaschaqa manam manchakuypaqchu rikchakun Krautkunaman. Chaymantapas, chhayna chiripi, chiripipas, yaqapaschá pipas q"ala chaki riyta atrevikunman karqan, qhepa mañakuqkunallan.
  Hinan sipasqa mana ima mana allintapas, kusisqa takiyta paykunaman takiyta qallarirqan.
  Wakcha uchuy mana tayta-mamayuqmi kani
  Chiripiqa q'ala chakilla rit'i ukhunta phawani...
  Ichaqa sipaspa kunkanqa ancha sut'inmi,
  ¡Kallpawanpas chiritaqa qarqonqa!
  
  Guerraqa mamayta bombawan aparqan,
  Taytayqa, chiqamanta, ñawpaqman waqyasqa karqa...
  K"uyu chukchayuq wawqiqa chirimanta chirisqa, .
  ¡Kuraq hermanaqa andamiopin kashan!
  
  Yarqasqa, huk t'anta ñut'uta ñut'uykuni, .
  Hinaspa chakiykuna pukallaña chirimanta...
  Chay puriq allqu mikusqanpim kachkani
  Aunque la sipas lindo y hermosa!
  
  Llapa runamanmi mana manchakuspa, mana manchakuspa willayta atiyman,
  Chayqa, chiqapmi, guerra maldecisqa kachun...
  Manan imananpaschu imarayku maqanakusqanchispas,
  ¡Chaymantaqa Satanas monstruo huchayoqmi!
  
  Ay, sipaspa chakinkuna ñak"arishan, .
  Hinaspa anchata nananku kay chiripi...
  Munaymanmi chaylla achikyamunanta q"oñi mayo killapi, 2016 watapi.
  ¡Chay k'anchariq halcón phawaykuchun!
  
  Llaqtanchikta aswan sumaqyachiyta munanchik,
  Ichaqa yarqay, chiri, rit"ikuna, rit"ikuna ima...
  Maymantaq richkanki, desgraciada Rusia?
  ¡Chayna sasa destino!
  
  Sipasmi kani, wawalla, .
  Ñuqaqa achkata experimentayta atirqani...
  Yaqa cunamantapacham llamkarqani,
  ¡Tawa otaq pichqa watallam estudiarqani!
  
  ¿Imanasqataq kay llakikuy hamuwarqa?
  P"akisqa sonqokunaq millay destinon...
  Creeway, chayna mana allinqa urmarunñam,
  ¡Imataq pisilla rikch"akun chaytaq tukukuy!
  
  Yugopa uranpi kaq sipasmi ichaqa mana pakikurqachu,
  Payqa allichakuytam atirqa hinaspam purichkan...
  Payqa wawam, machuyaymanta karun, .
  Hinaspapas payqa kusikunmi q"ala chaki saruspa!
  
  Huk sipaschapa chaki puriyninqa sumaqllañam,
  Rafaelqa chaykunapin dibujokunata ruwarqan ...
  Hinaspapas creenin chay huch"uycha kusisqa kananta,
  Señor Diosqa wawankunata rikunqa, creeway!
  
  Chayraykum takiyta takini
  Dios Señor Cristoq hatunchasqa kananpaq...
  Creenin kay planeta paraisoman tukupunanta
  Hinaspa taytaywan tupasaq, creeway!
  
  Hinaptinmi pacha chayamunqa hinaspa kawsarimunqaku,
  Pikunachus wañurqanku, pikunachus wañurqanku, pikunachus unqusqa...
  Hinaspapas kusikuymi kanqa machuyaypi, warma kaypipas,
  ¡Jesuspa munasqanrayku!
  
  Arí, Diospa ñawpaqenpin qonqoriykusaq,
  Kay salmotaqa hunt'asaqmi k'anchaypa kusikuynillanpi...
  Tukuy hamuq miraykunapa sutinpi,
  ¡Chay huchasapa monstruokuna atipasqa kanqa!
  
  Hinaptinmi sipasqa wiñaypaq kusikuypi kanqa,
  Hinallataq Pachamamapi llapa llaqtakuna...
  Chay tukuy mana allin pachaqa chinkapunqa,
  ¡Llaqtanchisqa manan p"akisqachu kanqa!
  
  Payqa chakakuspanmi, qonqoriykukuspa, .
  Qullqi cruzta much'aykusqa...
  Payqa pisillatan Diospaq ruwarqan, yaqachus hina
  ¡Jesusmi hanaq pachamanta uraykamurqan ñoqanchisrayku!
  
  Pisi tiempollamantan llapanchis tukuy atiyniyoq Dioswan kasunchis,
  Sumaq, kuyakuq makinpi...
  Yuyayninchikkuna aswan altoman pawarichun
  Hinaspa kallpaqa wawa hina, kallpasapa puñuypi tarikun!
  
  Kunantaq mañakuyta leeni,
  Paytaq niwarqan: Diosniy, pampachaykuway...
  Kunanqa paywan kuskan pedestalpi kashanchis,
  Hinaspa Cristowan ñoqawan, creeway, ñanninchispin kashanchis!
  
  Hinaspan paywan kuska hanaq pachaman risunchis,
  Hinaspa chaypi quri para paramunqa...
  Señor Diosqa qoykukuq kaynintan rikuchinqa,
  Hinaspataq awqanta katkatatapunqa!
  
  Tukuchanapaqtaq, kay pachapi kusikuy tiyan,
  Cristoq rikhurimunanta suyarqayku...
  Angelkuna hinam wayrapi fiestaman phawayku,
  ¡Señorpa munakuyninqa k'anchariqmi, ch'uyataqmi!
  Chayna takisqanku qipatam nazi runakunaqa sinchita llakikuspanku chay desgraciada sipasta yaykuchirqaku quñikunanpaq hinaspam rupay téta qurqaku. Margaritaqa yuyaykusqa ch"inllamanta t"anta hina disfrazasqa explosivota bolsanpi riel urapi tarpuyta, ichaqa manan tiempoyoqchu karqan - rikch"arisqa.
  Ruiseñor suwawan goblinwanqa ancha qayllallapim kachkasqaku. Chay goblinqa siminpa rantinpi huk t"uqyasqa, aswan millay uyayuq, suni chukchayuq ima. Hinallataqmi allin sayayniyuq, yaqa kimsa metro. Mana admirakuypaqchu llikata aysasqanqa. Hinaspa Ruiseroqa wira, puka runan karqan, hámster uyayoq, ñawpaq kirunkuna lloqsimuq, medallayoq sumaq uniformeyoq ima. Bueno, más bigote, típico de prusianos.
  Chay musphay ataque mana allin kasqanmanta rikuspa, Ruiseñor Suwaqa iskay dedonta siminman churaspa silbayta munarqan.
  Dominikaqa q"ala talonwanmi huk muyuriq wasita saruykusqa . Hinaspa suwaqa nanaywan qaparin. Hinaspa yawartapas thuqaykusqa.
  Chay goblinqa k"aspinta kuyuchisqa. Dobrynya hero waynaqa saltaspa chay goblinpa chukchanmanta hap"ispa wasanpi urmaykuspa pay kikinpa hawanman wikch"uykusqa. Chay goblinqa t"ikayoq cactus hina yuramanmi urmaykuspa mana uyariq hina qaparirqa. Paypa qapariyninqa sallqa asno hinam karqa.
  Margaritaqa asirikuspa nirqa. Ruiseñorqa hukmanta silbayta munarqa, Dominika qunqurninwan chukchanpi takaykuptin. Hinaspa payqa siq"iykusqa.
  Dobrynya sutiyuq heroico waynaqa:
  Chay goblin tapuwarqanku:
  Qam camo hamuchkanki ?
  Llaqtaman umallisqa - .
  ¡Imakunatapas ruwananchismi!
  Chay goblinqa hukmantan atacayta munarqan chay k"aspiwan. Chay hero waynaqa chay maqaymanta esquivakuspan yapamanta hatun runata wikch"uykusqa, Dobrynyaqa manan wawa hina kallpayoqchu. Hinaspapas tukuy imapas allinmanmi rikchakun.
  Chay goblinqa yapamantan mast"arikurqan. Hinaspa aswan pisi-pisimanta hatarirqan. Wawakunaqa rikcharispankum quri conokunata pantano supayman wischuyta qallaykurqaku. Maqaspankum qaparirqaku. Hinaspa kuyuriy.
  Margaritaqa magia varitanta kuyuchirqa. Hinaspa chay conokuna tortaman tukuyta qallarirqanku, hinaspan literalmente chay goblintaqa cremawan llusirqanku, chaymi sartenpi loach hina kuyurirqan.
  Hinaspa Dobrynya Nikitich Ruiseñor Suwata mast"arisqa makinman hoqarispa qolqemanta conoyoq llasa pino sach"aman wikch"uykurqan. Chay maqaymanta, Ruiseñorqa urmaykunqa, chhaphchikuntaq, obliganqa chay fantasmata saqinanpaq, utaq aswan allinta nisunman, yawarta thuqananpaq.
  Dobrynya waynaqa:
  - Ruiseñor Suwa, millay runa kanki, .
  uyaykipi takasunki ...
  Kunanqa wañusqañam kanki, mana allin runa , .
  ¡Qantapas wañuchiy, silbakuq!
  Hinaspa chaymanta hap"ispa umanpi atisqanman hina puñunawan takaykun. Ruiseñor Suwaqa rinrinpi huk waqayniyuqmi. Hinaspa Dominicaqa índice varitanta chay goblinman rikuchirqan, hinallataq imaynatas huk complejo hechizota ruwarqan t"ikrakunanpaq. Hinaspapas wañuchiq kallpamanmi tukuchinqa, chaypin kan cascadas de energía.
  Hinaspa chaymanta ... Kimsa metro sayayniyuq chukchayuq runa kasqa, kunantaq paypa rantinpi huk mesa cargasqa karqan tukuy rikchaq ancha qhapaq mikhuykunawan, sumaq misk"ikunawan ima. Hinaspa chayna q"apaykuna kay admirakuypaq cocinamanta lluqsirqa.
  Dominicaqa kay twitterpi qillqarqan:
  - Kaykunaqa t"ikrakuykunan, milagrokunaq milagrokunan,
  Hanaq pacha tukuy imapipas paraisollatam qawanchik...
  Chayna k'anchariq sumaq kay tukuy hinantinpi , .
  ¡Tukuy-atiyniyoq Señor hukmanta hatarichun!
  Chiqaptaqa, mesapiqa qurimanta naranjamanta, admirakuypaq, chispiq metalmanta bandejakunam tortayuq, chunka chunka imaymana colorniyuq hinaspa llimpiyuq cremakunayuq, chaynallataq huk ancha sumaq mikuykunapas, hinaspa asnaq desbordamientokuna, llapanmi aswan sumaq .
  Hinaspapas may sumaqmi chay donuts nisqakuna karqan, admirakuypaq polvowan ch"eqesqa. Kaypiqa manañam yapaypas, qichuypas kanñachu. Hinaspa vasokuna salpicasqa cocteleswan imaymana jugokunamanta, sumaq hunt"achiykunawan, chaykunan t"ukuchiq q"apaykunawan hinallataq misk"i diseñokunawan esmaltewan. Hinaspa ima clase t"ikakunan karqan.
  Margaritaqa confundisqa asirikuspa admirasqa qaparirqa:
  -¡Supayta tikrarqanki! Bueno, ¡ ama hayk'aqpas ! ¡Kayhinata ruwayta atinayki tiyan!
  Dominicaqa musphasqa, tapusqa:
  - ¿Sasachu?
  Partido sipastaq kutichisqa:
  - Arí, yaqa mana atikuq! Hinaspa kay hinata ruwayta atirqanki.
  Chaykamataq, suwa ruiseñoqa yapamanta silbayta munarqa. Hinaspa ancho, hámster hina uyanta phullpuykusqa. Ichaqa chay wayna-heroe, hap"iqtin hina, carganqa wawa hina, ichaqa wañuchiq, trineo hina, puñuyninwan. Hinaspa silbaqqa, de paso, aswan kutita k"utuykun, urmachisqa, wikch"usqa quri kiruman rikch"akun.
  Hinaspa umallanmanta phawarirqan. Payqa urmaykuspanmi urmaykusqa hina mastarikurqa. Ichaqa chaymantan saltaspa dedonkunata yapamanta siminman churaspa wayrachirqan. Ichaqa huk silbakuypa rantinpim lluqsirqa llakikuypaq sispakuylla. Hinaspa ancha asikunapaqmi. Wawakunaqa asikurqanku. Ruiseñor Suwaqa qaparirqa:
  "Huk ratullapi millp"usqayki, millp"usqayki, millp"usqayki, mana khuyapayasqayki!"
  Chayta kutichispa, Dobrynya, kay heroico wayna, Ruiseñorpa chukchanta q"ala talonwan takaykurqan. Hinaspa kirukuna yapamanta pawarirqa. Makinkunata hawaman wikch"uykuspan, umalliq suwaqa qhepaman k"umuykurqan.
  Dobrynyaqa qaparisqa:
  Pikunatataq maqanakuypi tarisaqku, pikunatataq maqanakuypi tarisaqku.
  ¡Manan chaywanqa asikusunchu, huk gadflyta wañuchisun!
  ¡Huk gadfly hina wañuchisqaykiku!
  Dominicaqa magia varitanwanmi atipasqa Ruiseñor Suwaman qawachirqa. Margaritaqa kaytan repararqan:
  - ¿Qanpas paytapas t"ikrayta munankichu?
  Chay sipas actrizqa umanwanmi nirqa:
  - ¡Imapas allinpas kachun!
  Partidu sipasmi takirqan:
  Chay waynaqa fierromanta horariowanmi watasqa kasqa,
  Hinaspa huk qhali kaqllata mikhurqani...
  Llasaq carga kasqanraykum qunqayllamanta huk ataque karqa,
  Hinaspapas ¡huk cibergenio hatun atiyniyuqmi rikurirqa!
  Hinaspa chaymanta Dominicaqa muyurirqa, pusaq siqita ruwaspa magia varitanwan.
  Hinaspa kunan, Robber Nightingalepa rantinpi, huk entero urqu misk"ikuna, dragees, porciones helados ima rikhurirqa.
  Kusisqa asikuy uyarisqa, wawakunataq pastomanta saltayta qallarirqanku. Paykunaqa munayllañam karqaku, ichaqa llañullaña, llañullaña hinaspa ñawpaqmantaraq qala chakiyuq. Hinaspa hatun munapayaywan chay mikhuyman phawaykacharqanku, chaymanmi kutirirqanku Ruiseñor Suwawan Pantano Goblinwan. Margaritaqa dedonkunawan silbakuspa qaparirqa:
  - ¡Samaychik, waynakuna, sipaskuna! Entiendeyki, kay millay runakunaq hap"isqan qhepamanmi yarqasqa kashanki, ichaqa ñawpaqta makiykita mayllakuy.
  Hinallataq imaynatas huk magia varitamanta llimp"ikunata kacharinqa. Qhari wawakunaqa mayumanmi phawananku karqan, azul talonninku llimp"i llimp"i. Chiqamanta, qhilli makiwan mikhunata mikhuyqa mana allinchu.
  Dominica tapurqa:
  - ¿Imataq kaykuna, Ruiseñorpa, Goblinpa presokuna, presokuna?
  Margaritaqa k"ancharishaq umanwanmi umanwan rimarirqan:
  - ¡Arí exactamente! Paykunataqa kacharichirqayku. Aswan sut"ita rimaspaqa, qanmi kacharichiwarqanki. Hinaspa kayqa ancha sumaqmi .
  Pachakmanta aswan wawakuna, qhari wawakuna, warmi wawakuna ima karqanku. Sapa kuti hinam, kimsa kuti aswan achka kanku chanin qarimanta representantekuna aswan kallpasapa qarimanta.
  Dominicaqa musphasqa tapusqa:
  - Kaypiqa llapankun mana chunka iskayniyuq watamanta aswanchu rikchakunku. ¿Ima, kay suwakunaqa mana kuraq runakunata wañuchirqankuchu?
  Margaritaqa sut"incharqan:
  - Manam, chiqapmi, kuraq runakunatapas wañuchinku. Kacharisqa kasqanku qhepallamanmi kuraq runakunaqa wawakunaq cuerponta chaskinku. Imaynan karqan, ejemplopaq, Dobrynya Nikitichwan. Hinaspapas ñoqawanpas sipasmanmi rikch"akurqaniraq.
  Chay sipas actrizmi repararqan:
  - Wiñay warma kayqa, cuentopi hina, hatunmi ! Hinaspapas niwaqmi - ¡q"oñi!
  Margaritaqa kirunkunata qawachispan chiqchiykusqa:
  - Arí, kaykunaqa admirakuypaq pachakunam, chaypim tukuy imapas ancha quñi . Ichaqa kaypiqa askha peligrokunan kan. Astawanqa kanmi runakuna aswan peligroso goblinmanta, Ruiseñor Suwamantawan.
  Dominicaqa susurquspa tapusqa:
  - ¿Pitaq, ejemplopaq?
  Partido sipasqa upallalla nisqa:
  - ¡Machu warmi Shapoklyak!
  Chay sipas actrizmi tuitearqa:
  Allin ruwasqa, allin ruwasqa, hatun mamaymi umalliq!
  ¡Paywan amistad kayqa cocodrilowan pukllay hinan!
  Hinaspa sipasqa hap"ispa q"ala chaki dedonkunawan conota wikch"uykusqa. Chayqa huk libélulamanmi tuparurqa. Chay kuruqa phatarirqan, confeti nisqaman ch"eqekuspa.
  Margaritaqa quri chukchakunawan umanta kuyuchispa repararqa:
  - ¡Kawsaqkunata wañuchiyqa manam allinchu!
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  - ¡Ichaqa kuruchallam!
  Margaritaqa kutichispa takirqan:
  - Wayramanmi qalluykita thuqanki, .
  Ama huk kurutapas nitaq huk chuspitapas ñut"uychu...
  Ama yunkapi k'allmatapas p'akiychu - .
  ¡Kay Pachapi tukuy kawsaykunaqa huk ayllullam!
  Chay sipas actrizqa kirunkunata q"alata rikuchispa chirpaykusqa:
  - Ñuqa, qam, pay, pay - kuska tukuy suyu, .
  ¡Kuska huk amistad ayllu!
  Simipi ñuqayku, pachak waranqa I!
  Wawakunaqa mayupi mayllakusqaku. Hinaspa kunanqa mikuyman phawarirqanku, kusisqa , llimp"i llimp"i.
  Dominicawan Margaritawan kuska huk hechizota susurqurqaku, chaymi mesaqa aswan hatunña karqa. Kunanqa llapa runakuna tiyanankupaqmi suficiente espacioña kasqa.
  Wawakunaqa q"ala chakinkuta kuyurichispa tiyaykuspanku sut"i kunkankupi coropi takirqanku:
  Mantelqa rit"i hina mast"arikun
  Hinaspa chay sumaq kaqkunata churasqaku...
  Wawakunaqa llapankum allinta kawsanqaku,
  Y asado de Cheburashka!
  Chay qhepamanmi mikhuyta qallarirqanku. Kaypiqa achka sumaq warmakunam kachkan, yarqaymanta, mana imayuq kaspa sayk"usqaña kaspankupas.
  Dominicawan Margaritawan, allin mikhusqa kasqankurayku, mana iskay kutita yuyaykuspa, tusuyta qallarirqanku. Hinaspa q"ala, cincelado, bronceado chakiykikunata saruykusun.
  Sipaskunaqa k"ancharishaq kunkankuwanmi takirqanku;
  Ñuqaqa nacerqani huk espacio espacial suyupi
  Maypichus llapa sipaskuna anchata maqanakunku...
  Satanasqa manan atipanmanchu Tayta Llaqtataqa, .
  ¡Rusi mamanchikpa hatunchayninpaq!
  
  Ch'uya Rus', defiendeyta atisun,
  Hinaspa mayna millayña, insidiosoña enemigoña kanman chaypas...
  Contrarionchiskunatan sinchita atipasun, .
  Hinaspa espadawan ruso espirituqa hatunchasqa kanqa!
  
  Rusia, kaymi Mama Llaqtay, .
  Santo y cósmicamente kay pacha...
  Llapan suyukunaqa huk ayllullam,
  ¡Hinaspa sipasqa wiñaypaq waynalla!
  
  Mama Llaqtanchikta awqanakuykunapi amachasun, .
  Mana huk chansallapas millay awqapaq ...
  Noqaykupa hawanpim kachkan quri raprayuq querubin.
  ¡Huk rus soldadoman huk regalota qosun!
  
  Rusia suyupiqa tukuy imapas allinmi, allinmi,
  Hinaspa munayninchisqa aswan kallpasapa kanqa aceromanta...
  Chay waynaqa makinpi sinchi remoyoqmi, .
  Hinaspa chaypi kamachikun compañero Stalin!
  
  Runakunaqa Mama Llaqtaytam kuyanku, .
  Wiñaypaqmi aswan sumaqyachisaqku...
  Tayta Llaqtataqa manam huk rublo qullqiwanpas suwanqakuchu,
  Hinaspa Dios Svarog hatun mesias!
  
  Mama llaqtay hatunchasqa kachun,
  Awqanchiktam maqanakuypi chinkachisaqku ...
  Lada Diospa Mamanqa kuyasqaymi,
  ¡Rusiaq awqankuna comeuppance nisqankuta chaskichunku!
  
  Necesario kaqtinqa enemigoq yawarnintan hich"asunman,
  Rusiataqa manan qonqoriykuchiyta atikunmanchu...
  Chay chakuq runaqa pisi tiempollamantan uywaman tukupunqa, .
  Hinaspa hatun umalliq, Lenin, ñuqaykuwan kanqa!
  
  Hatun espaciota atipasun,
  Kusikuyta, kusikuyta llapan pachaman qosaqku...
  Moscú llaqtaqa aswan altoraqmi kikin Roma llaqtamanta,
  ¡Maqanakuypi mana cambiaq atiyninwan!
  
  K'anchariq hallp'anchisman awqanakuy chayamuqtin,
  Fuhrermanmi qawachisaqku atiyniyuq runanchikta...
  Rusia runaqa hatun qullqita chaskinqa,
  ¡Intimanta aswan alto, sach'akunamantapas aswan sumaqmi kayku!
  
  Creeway, Rus' mana thuñisqachu kanqa,
  Hordaqa manan qonqoriykuchiwasunchu...
  Mama Llaqtaykipaq maqanakuspa ama manchakuychu,
  ¡Rusia runaqa manan yachanchu pisi kallpa kayta, qella kayta!
  
  Munasqa llaqtanchismi wakmanta hatarinqa,
  Lliw universomanmi kallpanta qawachinqa...
  Hinaspa Satanasqa chinkachisqa kanqa
  ¡Tayta Llaqtapa awqanqa aya p'ampanamanmi urmaykunqa!
  Chayhinam sipaskunaqa, q"ala chakiwan saltaspa, supay hina muyuspa, iskay saltopi qapariyta, saltayta qallarirqaku.
  Kaykunaqa kaypi sumaq hinaspa maqanakuq sipaskunam . Hinaspa imayna qaparinku, saltaspa.
  Bueno, allinmi, wawakunaqa mikhunku, hinallataqmi takinku imatapas kikinkumanta. Hinaspapas ancha allintan ruwanku. Kaykunaqa takiyninkum. Hinaspa muyuriq pataman hina muyurinku.
  Top clase sipaskuna.
  Ichaqa chaymantan hanaq pachapi huk ancha hatun pillpintu rikhurimurqan, cheqaq dragón hina. Hinaspapas raphrankunaqa ancha hatunmi kasqa, chaymi sumaq rumikunawan qatasqa qori hina llimp"iykusqa. Hinaspapas ancha admirakuypaqmi sumaqllañam rikchakurqa. Chaykunaqa cheqaqtapunin, sut"ita rimaspaqa, ancha hatun pillpintukuna karqan, dinosauriokuna hina.
  Dominicaqa asirikuspan repararqan:
  - Kaypiqa manam ima milagrotapas rikunkichu. Munay!
  Margaritaqa asikuspa kutichisqa:
  - Arí, kaykunaqa chiqapmi artrópodokuna admirachiq. Ichaqa manan kayqa aswan admirakunapaqchu. Kanmi achka huk ancha q"uñi imakuna.
  Dominica takirqan:
  Ichaqa manan libropas nitaq museopas,
  ¡Manan amigonchiskunaq rantinpichu kanqa!
  Hinaspa chay magia varitamanta sipasqa huk vigata kacharinqa. Hinaspa musuq coctel vasokuna rikurimurqa. Hinaptinmi warmakuna paykunata atacarurqaku.
  Chayna hatunmi tukuy imapas lluqsirqa . Hinaspa ima clase takikunalla umaypi tocan.
  Hinaspa imaynataq Dominicwan Margaritawan mana takinkumanchu;
  Sumaqchakuna q'ala chaki atacanku, .
  Paykunaqa phawashanku, chhayna sumaq sipaskuna...
  Sichus Fritz-ta puñunaykiwan takayta necesitanki chayqa,
  Otaq ametralladorawan kuchunqaku !
  
  Sipaskunaqa manan iskayrayayta atinkuchu
  Paykunaqa nazis wañusqakunata p'ampanqaku...
  Hinaspa chakinmanta sinchita saruykunqaku ,
  Hinaspa maypipas lobokuna aycha mikhuq hina waqanku!
  
  Rusia, kayqa soldadokunapaq simim,
  Maypachachus, iñiway, mana aswan q"oñikuqtin...
  Mayninpiqa llakikuypaqña chaypas,
  Maypichus millay yana Cain atipan!
  
  Ama iñiychu, Komsomolpi kaqkunapas ama ayqekunkuchu,
  Hinaspa sichus kallpanku chayqa, chaymantaqa atacanankupaqlla...
  Hinaspa llapa nazikuna huk kutillapi wañuchisqa kanqaku,
  Hinaspa Fuhrerqa hoqarisqa kanqa chay chopping block nisqaman!
  
  Rusia, kaymi Mama Llaqtay, .
  Payqa radiante, simplemente sumaq...
  Pipas manchali runaqa manan huk rublopas valenchu,
  Hinaspa, yachanki, ¡huk maqanakuqwan atipanakuyqa peligroso!
  
  Ichaqa yachay fascistakunata atipananchista,
  Mana allinqa manan kamachikuy tiyanapiqa kamachikunqachu...
  Noqaykupa hawanpim kachkan quri raprayuq querubin,
  Hinaspa Dios Svarog hatun kaywan coronapi!
  
  Pipas manchali kaqqa, creeway, pisi kallpa kamachin,
  Destinonqa huklla - insultokunata aguantananpaq...
  Kunanqa mecánico kanki, paqarin capataz, .
  ¡Hinaspa qan kikiykipas huk runakunaq wasantapas maqawaqmi!
  
  Sipaskunaqa kallpayuqmi, nina rawraylla, .
  Wakin kutiqa kallpawanmi urqukunata thuñichin...
  Guerraqa millay wayra-parawanmi qaparichkan,
  Hinaspa wañuyqa francamente runaq mirayninta rutun!
  
  Honestamente willasqaykichik, caballeros, .
  Rusiakuna hukllachasqa kaspaykuqa kallpasapam kanchik...
  Necesita huk t"antata tenedorniykiwan cuchilloykiwan rinaykipaq,
  ¡Maqanakuykunapi mana atipay atina caballerokunan kanchis!
  
  Imataq iñiyniyku, Señor Cristopi,
  Aunque noqaykupas respetayku Lada...
  Compañero Stalinqa taytanchik hinam,
  Hinaspapas kanqa huk sitio paraiso comunismo!
  
  Ñawpaqpi wañuq runaqa kawsarimunqam
  Hinaspa aswan sumaq, aswan yachaysapa kasun...
  Hinaspa chay runaqa, chiqapmi, ancha hatunchakuchkan,
  ¡Aunque wakin kutipiqa mana yuyayniyoq rimaykunata riman!
  
  Munakuypiqa Taytanchikqa quyllur hinam, .
  Creeway, manan hayk'aqpas lloqsinqachu...
  Hatun musquymi hunt"akunqa
  ¡Tukuy teqsimuyuntinpin thak kay kusikuypas kanqa!
  
  Mariata munakuni, Ladata sagradamente yupaychani,
  Svarog sumaqmi Perúntaqmi hatun...
  Stalintapas anchatan munakuni ,
  ¡Iconokunaq santo uyanqa ancha munasqaymi!
  
  ¿Hayk"aqmi kanqa cheqaq paraiso?
  Creeway, chaypi tukuy suyakuyniykikuna hunt'akunqa...
  Mama Llaqtaykiman sunquykita quy, .
  ¡Tukuy imapas allinmi kanqa, ñawpaqmantaqa aswan kallpasapam!
  Chay qhepamanmi, tukukuypiqa, kacharisqa wawakuna mikhurqanku. Chaymantataq huk destacamento nisqaman tukuchirqanku. Pachakmanta aswan qhari wawakuna, warmi wawakuna.
  Hinaspan puririrqanku. Dobrynyaqa misk"i asirikuspan repararqan:
  - Maqanakunqaku, seguro kani!
  Hinaspa chay hero waynaqa dragón pataman saltaykusqa.
  Oenomausqa kaytan repararqan:
  - Chayna destacamentoqa ancha pisillatam kuyunqa. Dragonkunapiqa aswan utqayllam kuyunchik. Hinaspa kaypiqa yachanaykitaqmi haykapi sayanaykipaq.
  Wawakunaqa hatarichisqa karqanku. Huk baronesallan allin p"achasqa karqan, sumaq p"achasqapas. Puchuqtaq mañakuqkunaman rikch"akusqa, wayna ragamuffin . Ichaqa aswan yachaysapam q"ala chaki kuyuyqa.
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  - Baronesa sipas puriptinqa, ancha chaninniyuq zapatonkuna thuñispa urmaykunqa. Ichapas llapa runakuna hina q"ala chaki kanayki?
  Baronesataq kutichisqa:
  - ¡Manan suyayta atiwaqchu! Aswan allinmi taytay Duqueman kachamuway, paymi premiota qosunki manataqmi k"irisunkichu!
  Margaritaqa Dominicamanmi umanwan nirqa:
  -Qanqa chayna magia natural atiyniyuqmi kanki. Chaymi hamuychik, huñurusun hinaspa cargakuna radianteta apachisun, hinaspa sipasta taytanpa castillonman wischuykusun!
  Chay sipas actrizmi repararqan:
  - ¿Imataq qullqi quymanta?
  Margaritaqa asikuspanmi nirqa:
  - Allinmi, quri bolsata qusunkiku, chaynaqa, ¿chiqaptachu chay achka? Chaymantapas, comun sach"akunamanta, conokunamantapas qoritan conjurayman, qanpas!
  Dominicaqa silbarqa:
  - Waw! Chaymi ñuqanchikpaqqa duquedota rantikuchwan!
  Partido sipasqa hark"akurqanmi:
  - ¡Prohibisqam! Magia qoritaqa hark"akunmi purichiyman, mana chayqa fierromantaqa aswan askhan kanman. ¡Entiendenki, inflación de la moneda preciosa!
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  - ¿Kayqa ingeniero Garinpa hiperboloide nisqapi hinachu?
  Margaritaqa umanwanmi nirqa:
  - Imapas chayna. Huch"uyllaraq kashaspaymi kay librota leerqani. Arí, chaymantam qurimanta estandarteqa tuñirurqa, chaymi manchakuypaq karqa .
  Enomaiqa asirikuspan repararqan:
  - Ichaqa chaywanpas, ichapas huk baronesa uyway? ¡Mana chayna millakuypaq kananpaq!
  Dobrynyaqa asirikuspa umanwan nirqa:
  - Arí, kaytaqa huk kutillapim ruwasaqku,
  ¡Imapas q"oñi kaqta qosun!
  Baronesaqa yapamantan talonninta pastoman saruykuspan qaparirqa:
  - ¡Taytayman pusaway! Otaq llapaykichista wañuchinaykichispaq!
  Wawakunaqa huk kunkalla asikurqaku.
  Chayllamanmi pasto uranmanta huk sombreroyoq gnome rikhurimurqan. Sut"inmi ancha waynaraq kasharqan, mana barbayoq. Ichaqa huk magia varita makipi hap"ispa.
  Huk huch"uy kunkataq nisqa:
  - Hinaptinmi huk caprichoso sipaspa kunkanta uyarini. Ichapas payta yachachinapaq tiempoña chayarun?
  Baronesaqa qaparirqa:
  - ¡Prueballa, chupa !
  Hinaspa zapatoyuq chakinwan gnometa kuyuchiyta munarqa. Payqa magia varitanta kuyuchirqa. Ñawpa runakunamanta caprichoso sipas, wayna chinkapurqanku.
  Dominicaqa qaparisqa:
  - Waw!
  Margaritaqa umanwanmi nirqa:
  - Kayqa enano wayna. Huk especial tipo de gnome magiawan donasqa. Kunanqa chay caprichosa sipasta uywananpaq pusasqa. Hinaspapas baronesaqa culturata, cortesía nisqatapas yachananmi kanqa, concienciawantaqmi llank"anan kanqa.
  Enomaiqa asirikuspanmi rimarirqa:
  - ¡Hinaspataq laq"ayta munarqani! Hinaspa chayhina, q"ipiqa hombroykimanta.
  Dobrynya yuyaycharqa:
  -¿Esqueletomanchu rinki? Chaymi ichapas ñanman tupanapaq pachaña.
  Margaritaqa kaytan repararqan:
  - Aswan qayllallapim kachkan millay layqa Bastindapa kastillan, payqa chunka iskayniyuqmanta huk artefactoyuqmi - huk q"illu rata. Kaytam hapinanchik karqa.
  Astawanpis, juk juch"uy ejercitoyuqña kayku, pachakmanta astawan waynakuna. Paykuna ukhupin kashan heroe Fénix Falcón. Payqa warmallataqmi, ichaqa ancha kallpayuqmi.
  Dobrynyaqa kaytan repararqan:
  - Ñuqa riqsini Fénix. ¿Imaynatataq hap"isqa karqan?
  Partido sipastaq kutichisqa:
  - Astuciawan, qam hina. Ichaqa kunanqa ejercitoyoqmi kayku, ¡Bastindaq palaciontan phawaykachasaqku!
  Dominikaqa wiksanpi abs nisqawan pukllasqa. Chaymantataq chayta hap"ispa q"ala chaki dedonkunawan pasto patapi siriykusqa tuquta ñut"uykusqa. Payqa k"allmachantapas wikch"uykuspa, siminpi hap"ispa, sinchi kirunkunawan mast"aspa, qaparirqan:
  - ¿Asaltoman riychu? Bueno, kay yuyayqa gustanmi. Ichaqa, Bastinda sutiqa yuyarichiwanmi warmakunapa cuentonta. ¿Manachu chay mana haykapipas mayllakuq?
  Margaritaqa umantapas kuyuchirqa:
  - Ñuqapas kay cuentotaqa yachani. Manan, kayqa huk chikan layqa. Payqa huk entero ejercito ratayuqmi. Bueno, hinallataq orcos mercenarios nisqakunapas. Artefa CT ratawan hatun atiyta qun roedorkunamanta, chaymi...
  Partido sipasqa kamachirqa:
  - Wawakuna! Chay qayllapi kaq qullqi abetokunamanta agujakunata p"akiy, pisi tiempollamantan rikunki arboledaman haykuqtinchis. Kayqa allin armatam ruwanman.
  Chay waynakunaqa kutichirqanku:
  - ¡Tukuy imatam ruwasaqku, qispichiqniyku!
  Hinaspa chay equipo puririrqa. Qhari wawakunamantaqa kinsa kuti masraq sipaskunaña karqanku chaypas, paykunaqa yacharqankun puriyta. Hinaspa chaki dedonkunata aysarirqanku. Chay pachallapitaqmi takikuna tocachkasqa.
  Chay destacamentoqa puriypim kuyurqa. Kaypiqa, mikhusqanku qhepamanmi wakin waynakuna sinchita bostezarqanku, ichaqa sipaskunaqa pavo real raphimanta ruwasqa wasipi ruwasqa tamborkunata tocayta qallarirqanku , chaymi aswan kusisqa sientekurqanku.
  Wawakunaqa formacionpi sarurqaku. Dominicaqa yuyaykurqanmi Malquis-Kibalchismanta peliculapi hina kananpaq . Hinallataqmi q"ala chaki puriq waynakunapas kasharqanku. Ichaqa imaraykupas manan sipaskuna karqanchu chay pelicula soviética nisqapi. Hinaspa kayqa admirakuypaqraqmi, Puka kamachikuypiqa sapa kutim qari warmi kaqlla kanankupaq insistirqaku.
  Hinaspa kaypiqa askha sipaskuna kanku, hinaspan paykunaqa natural naceq maqanakuq hina kanku puriypi - huk chikanpiqa runakuna, huk chikantaq duende ayllumanta, chaytan rikukun lince ninrinkumanta. Bueno, huk clase matriarcado.
  Wawakuna puririrqanku, chay pachallapitaq, takiyta qallarirqanku, mana kayniyuq hina:
  Elfiaqa yachaysapa llaqtanchismi, .
  Mesias Reypa kamachikuyninpi...
  Chaytaqa Diosmi wiñaypaq qowarqanchis,
  ¡Kawsayninchik aswan kusisqa kananpaq!
  
  Allin Oenomaus hatunchasqa kachun,
  Pikunam Tayta Llaqtapa awqankunata atiparqan...
  Payrayku maqanakunki hinaspa atrevikunki,
  Solcenismo nisqapi kawsayta qallarisun !
  
  Q"ala chaki sipaskuna phawanku
  Paykunaqa awqakunawan maqanakuyta munanku...
  Hinaspa kay Orklerqa manan chay hina q"oñichu,
  Aswanpas payqa payasoq rikch"ayninllan!
  
  Hatun mana tukukuq suyu
  Maypichus munaynin, yachanki, miraykunapa...
  Satanaspa kamachinkunaña yuyaykushanku chaypas,
  Ichaqa nina hina genioqa ñoqaykuwanmi kanqa!
  
  Creenim ñitiykusqanchikqa mana harkay atikusqanpi,
  Chiqamanta, awqanchikkunata pampaman thuñichisunchik...
  Cuadernoykipi qillqanki, uchuy warmacha, .
  Oenomauspa kamachisqan kawsasqankuqa !
  
  Tayta Llaqtataqa pimantapas aswan sumaqyachisaqku,
  Hanaq pacha hamunqa kay kawsaypi...
  Sallqa allin ruwasqanchikta raymichasun
  Hinaspa pisi tiempollamanta elfinismo nisqapi kawsasun!
  
  Manan, creeway, orkistakunaqa manan p"akiyta atisunmanchu,
  Awqa kallpasapaña, ancha q'otukuqña...
  Ichaqa examenkunataqa pasasunmi A, .
  ¡Allin kachun Oenomauspa kamachisqan !
  
  Zarpa sumaqllaña hatun kaynin, creeway, .
  Diamantekunawan hunt'a coronaykiwan...
  Hinaspa, yachanki, chay millay animalqa ñut"usqa kanqa,
  Chay plagapas pisiyapunqa, creeway, lepra!
  
  Manan, Elfiapaqqa necesitankitaqmi Elfrog , .
  Amigos, ama traicionaychischu Diosniykichista...
  Hatun, k'anchariqmi tukuy atiyniyoq Ayllu,
  ¡Ama pisi kallpa kasqaykita rikuchiychu!
  
  Sumaq Ladaqa dioskunaq forjanmi,
  Creeway, payqa munakuytan wachakurqan...
  Ama runakunata usuchiychu mana necesario rimaykunallata,
  ¡Mana k'uchuyuq hatun kayta kicharisqa!
  
  Elfrogpa flechantaqa manam harkayta atiwaqchu , .
  awqatapas t'uqyachinqam ...
  Ichaqa ama sonso kaqkunata munaychu, .
  ¡Elf soldadoq escudonmi tapakunqa!
  
  Elfia, kayqa mana iskayrayaspa atiymi, .
  Payqa urqukunatam kuyuchiyta atin...
  Mayninpi aycha llumpay ñakariptinpas,
  ¡Llapa hark"aqkunatan wikch"uykusunman!
  
  Pisi tiempollamantan hatarinqa huk sumaqllaña pacha elfokunaq , .
  Imataq universota saruykun...
  Diospa querubinmi raphrankunata mast'arinqa,
  Hinaspa kanqa huk imapas, creeway, Kamasqamanta...
  
  Diosa Ladaqa glorioso, creeway, .
  Payqa llapa churinkunamanmi kuyakuyta quykurqa...
  Hinaspa kunanqa kallpasapa caballero kanqa,
  Hinaspa awqapa hociconta sinchita takasun !
  
  Fiev kanki , elfokunapaq uma llaqta hina , .
  Maman, creeway, sumaq Drusia llaqtakunaq...
  Awqaman maqasun , .
  ¡Caballeros kayku, creeway, manan manchalichu kayku!
  
  Sagrado llaqtaypaq, .
  Ancha sinchitan maqanakusun...
  Duendeqa manan huk rublotapas suwanqakuchu,
  Tukuy imamanta, chay k"anchay elfokunaqa yacharqankupuni maqanakuyta!
  
  Sumaq sipaskuna kan, creeway, .
  Chay chiripi ancha dashingly kallpanku...
  Fuhrer, sallqa uywa, llik'isqa kanqa,
  ¡Sumaq, yachanki, rosas wiñachisaqku!
  
  Manan, manan hayk"aqpas phiñakuytaqa aguantasunchu ,
  Intiwan kancharisqa Duendeta hatarichisun ...
  Hatun musquymi hunt"akunqa
  ¡Kay hanaq pachaq uranpin k"ancharishaq azul kashan!
  
  Duende hamuspa wañusqakunata kawsarichinqa,
  Ichaqa kawsarichinanchismi kawsaypaq q"oñi...
  Tiqsimuyuntinpa hatun kaynintam atipasaqku,
  Cristoqa mana wañuqmi, Judastaq infiernopi kashan!
  
  Oenomaiman hunt'aq sonqowan serviy,
  Hinaspa ama hina kaspa ama reykunaq contranpi hatariychischu...
  Elfokunaq churinkuna hatunchasqa kachunku ,
  Elfia, kayqa manam mapapi huk sitiochu!
  
  Pisi tiempollamantan teqsimuyuntinta atipasun,
  Kawsaypi wañuypipas atiy kachun...
  Pipas kawsaq runaqa querubinmanmi tukupunqa,
  Chay runaqa Dios hinam, ¡creey!
  . 10 kaq raki.
  Dominicaqa academia aulanman kutirqa, sesiónninta tukurqa loto posiciónpi. Kunanqa yapamantan imaymana clase hechizokunata estudiayta qallarirqan, imaymana formayoq, imaymana claseyoq ima. Hinaspa anchata munaspa chayta ruwarqa.
  Chay qhepamanmi mikhuq rirqani. Paypa ladonpin kashasqa Fiesta sipas. Kuska salsapi calamar mikhurqanku, chaymantataq lechewan tomate jugowan chaqrusqawan urayman mayllarqanku. Chay qhepamanmi tukuy imapas hatunman tukupurqan.
  Cenay qhepamanmi Dominicaqa Fiestawan vallakurqan magia varitakunawan. Hinaspa huk hatun tortata cremayuqta wikch"uykusqa , umanmanta chaki chakikama llusiykusqa.
  Payqa atipasqa kasqanmantam riqsikurqa hinaspam sapa qala chakimanta huk anillota quykurqa. Hinaspa kunanqa Dominicaqa aswan kallpasaparaqmi armasqaña kachkan hinaspapas aswan wañuchiqmi .
  Chay qhepamanmi iskaynin sipaskuna duchakuspa cuartonkuman rirqanku.
  Cuartopiqa Dominicaqa camapi tiyaykurqa, chakinta lotoman rikchakuqta k"uyurqa, hinaspa yapamanta esencia física y espiritual nisqatapas huk nivel mental pachaman kuyuchirqa.
  Kunanqa dragonkunapin phawaykachashanku, urayninpitaq huk t"aqa wawakuna purishanku.
  Iskay qhari wawakuna umalliq: Vizconde hinallataq hero Fénix Falcón. Iskaynin qhari wawakunaqa sumaq rikch"ayniyoq qhari wawakunan kanku, ancha reqsisqa aychayoq, hinaspapas pisi p"achayoqlla. Sinchi, nisunman, waynakuna. Hinaspa purinku, columnata hap"ispa.
  Wawakunaqa kallpachakunku usqhaylla kuyunankupaq, sapa kutitaq phawayta qallarinku. Hinaspapas rikch"akunmi huk ejercito angelkunaman, k"ancharishaq, munay umayoq. Hinaspapas mana armasqaraqmi kanku, wasipi ruwasqa k"aspikunallamanta.
  Ichaqa chaymantam pino sachaman yaykururqaku . Askha lobokunan qaqcharqanku, ichaqa Fenix q"ala chakinwanmi llasa conota paykunaman wikch"uykurqan, chaymi cheqaqtapuni p"akirqan chay depredadorpa umantapas.
  Payqa urmaykusqa, huk atoqkunapas ayqekuyta qallarirqanku. Hinan wawakunaqa conokunata, k"allmakunatapas t"aqayta qallarirqanku.
  Margaritaqa kaytan repararqan:
  "Yuyarini huk kutipi huk entero destacamento partidista wawakuna hatun maqanakuyta ruwasqankuta. Hinaspa Alemania batallón ayqekurqanku. Hinaptinmi warmakunaqa paykunapa qipanta kallpaspanku llallinawan takarqaku .
  Dominicaqa arí nisqa:
  - ¡Slingshot, kayqa fuerza letalmi!
  Wawa maqanakuq runakunaqa, chiqamanta, chhullunkakunata ruwayta qallarirqanku. Hinaspa arcokuna hina imatapas ruway.
  Margaritaqa chayta hap"ispa asirikuspa repararqan:
  - Armanchikqa aswan allinpunim kanqa, magiawan qarqusqa kaptinqa.
  Dominikaqa kirunkunata qawachispan chiqchiykusqa:
  - ¡Astawanraqmi yapaykusaq chayqa!
  Wawakuna armakusqanku qhepamanmi iskaynin kallpasapa layqakuna varankuta hoqarirqanku.
  Margaritaqa cooed:
  - ¡Huk simillapi conjuranchik!
  Dominicaqa chiqapcharqanmi:
  - Chiqallan!
  Iskaynin sipaskuna magia varitankuq kallpanta huñuspa hatun atiyninkuwan kachaykurqanku. Hinaspa chaymanta sumaq warmikunaqa q"ala chaki dedonkumanta kallpaq mayukunata hap"ispa kacharirqanku chay t"aqa wawakunaq chawpinta. Hinaspa chaymanta huk milagro pasarqan, waranqa waranqa fotoblitzes , otaq, huk miniatura supernova hina, nina rawrayman phatarirqan.
  Margaritawan Dominicawanqa hechizokunata leeyta qallarirqanku, takiyta ima:
  Sipaskuna kayku, panteonman yaykuspa, .
  Paykunaqa jurarqankun Tayta Llaqtaman hunt"aq kanankupaq...
  Chaymi orkistakunata sinchi phiñasqa atipay suyashan,
  Bueno, ¿imaynataq kanman Elfokuna intipa kanchayninpi kawsaptinku !
  
  Ninfina ñuqaykuwan kachkan , metal hina, .
  Broncemanta ruwasqa, ima aceromantapas aswan kallpasapa...
  Musqukurqanim pachakunata tikranaypaq, .
  ¡Imaynan hatun genio Gralin legado hina!
  
  Tayta Llaqtataqa aswan q'uñichisaqku,
  Hinaspa Tayta Llaqtata quyllurkunamanta hawaman hoqarichisunchik...
  Duende sipaskunawan allin ruway kachun , .
  llapanpi q'alaña kashan chaypas !
  
  Orkshist llaqtayta atacarqan, .
  Samurai trolls nisqakunan inti lloqsimuy ladomanta hamushanku...
  Solcesusta Gralintapas anchatam kuyani , .
  Hinaspa , iñini, awqataqa llik"isunchismi !
  
  Duendeqa ñuqaykuwan kachkan , .
  Mayqin Solcenismo , asikuspa, hatarichinqa...
  Tiqsimuyupi llapanmanta aswan kallpasapaqa kanchariq Ayllu, .
  ¡Concienciata, munaytapas yapawasunmi!
  
  Creenim mana haykapipas saqinanchikta,
  Tayta Llaqtataqa manam qunqurchakimanqa apayta atikunmanchu...
  Compañero Gralinqa k'anchariq quyllur, .
  Hinaspa yachachiqninchikqa yachaysapa genio Drenin !
  
  Llaqtanchistan ruwasaqku, .
  Aswan sumaq hinaspa k'anchariq planetapi...
  Hinaspa yachanki, kanqa wañuchiq pistola,
  ¡Kuraq runakunapas, wawakunapas kusirikuchunku!
  
  Ruphachiy Elfreta , ama sunquykipi ruphachiychu, .
  Qamqa llapa Duende espadakunapa patronninmi kanki...
  Pisi tiempollamantan hatarichisunchis, creeni, sinchi paraisota,
  Solcesus hamunqa, santo misión!
  
  Ama confiaychu Orkler pandilla , amigokuna, .
  Chayqa facil-llata hinaspa amenazaspa gananqa...
  Llapanchismi huk ayllulla kanchis - .
  Hinaspa creeway, ¡manan tardechu Mama Llaqtaykita munakunaykipaq!
  
  Tukuy-atiyniyoq Señormi llapanchista amachawanchis,
  Qanchis llimp"iyuq banderata pampa patapi hoqarinqa...
  Hinaspa millay mikhuq runaqa pukllayman tukupunqa,
  ¡Ñoqanchispas Satanaswanpas aguantasunmanmi!
  
  Hatun Tayta Llaqtatan munakuni, .
  Lliw teqsimuyuntinpiqa manañam aswan sumaq qamqa kanchu,
  Elfiataqa manan huk rublowanqa vendesaqkuchu,
  ¡Tiqsimuyupi thak kayta, kusikuyta hatarichisun!
  
  Mamanchikpa sutinpi, musquy, .
  Hatun Duende hatarinqa...
  Tukuy imapas yanqallam
  ¡Huk mosoq mesiastaq ñoqanchiswan kanqa!
  
  Ay Lada, tukuy atiyniy, .
  Munakuyta, thak kayta ima qonki k'anchay elfokunaman ...
  Qanmanmi kutiykuni, mañakuspa,
  Hinaspapas necesario kaqtinqa, ¡llimp"iwan maqay!
  
  Ælfria , Hanaq pacha Mamanchik,
  Solcesusta Tiqsimuyuman qusqa ...
  Qankunaraykun hatun Diosqa hatarirqan.
  ¡Runakunaqa manan cheqaqtapunichu gustonkuta chinkachirqanku!
  
  Ama hina kaspa, reparay, elfokunaqa kay hinan kanku,
  Elfo dioskunaqa ancha yupaychasqam...
  Mama Llaqtapa hatun churinkunam kanchik, .
  Hinaspa ususikuna kay pachata atipankupuni!
  
  Amigukuna, Mama Llaqtamanta mañakunanchik tiyan,
  Perú, Yarilo y Elfrog atiyniyuq ...
  Ancha kallpasapa qosakuna kasun,
  ¡Hinaspa hanaq pachapi phuyukunatapas wayrawan apaykusun!
  
  Elfskva llaqtamanta qhipaman qarqusqañam , .
  Pachamamamanta yachaqkunatam anchata k'irinki ...
  Solcesowan Gralinwan hunt'aqmi kayku , .
  Hinaspapas askha tanquekunan kanqa pistolayoq!
  
  Manan, awqaqa manan atinqachu hark'ayta elfokunata,
  Awqanchikkuna tukuy atiyniyuq kasqankurayku...
  Examenkunata pasaspa, pichqalla, .
  ¡Chaynapi sapa warmacha ancha kallpasapa kananpaq!
  
  Soltsegradqa sumaqllaña kanqa , .
  Hinaspapas hark'asaqku chay ataquemanta...
  Caballerokunaq atipaq alineacionninmi hamunqa, .
  ¡Mana controlakuq mayupi yawar puriptinpas!
  
  Chiripi q'ala chaki sipaskuna, .
  Paykunaqa phawanku, talonninku llimp"i llimp"i...
  Hinaspa Orks nisqakunata puñunankuwan takanqaku, .
  ¡Mana runamasiyuq Cainqa llañuyachisqam kanqa!
  
  Tukuy imapas allinmi kanqa, runakunaqa yachanku,
  Espaciopi quyllurkunata tarisunchik...
  Tukuy imamanta, huchan valormanta iskayrayayqa,
  ¡Huk runapas Diospa tiyananpi kanqa!
  
  Pisi tiempollamantan wañusqakunata kawsarichisun cienciawan,
  Aswan wayna, aswan sumaq kayta atisunman...
  Noqaykupa hawanpim kachkan quri raprayuq querubin,
  ¡Sumaq Duende mamayman!
  Chaymi sipaskuna takirqanku, llapa ejercito wawakunataq k"ancharishaq armadurayoq, sinchi, chiri armayoq ima tarikurqanku.
  Chay qhepamanmi qhari wawakunaq warmi wawakunaq mosoqmanta armasqa kasqanku tukukurqan. Hinaspapas listoñan kasharqanku sinchi maqanakuypaq.
  Dominicawan Margaritawanmi kallpapa rayonta kacharirqaku, chaymi hatun tikraykunaman aparqaku. Hinaspa kunanqa warmakunapa ejercitonqa listoñam karqa.
  Hinaptinmi payqa maqanakuy puriyman rirqa.
  Dobrynya ancha kusisqa qhawarispa repararqan:
  - ¡Hukmantam atipasaqku! Hinaspa kaymi esencianchis.
  Huk allin Alemania Tigre tanque sayayniyuq tortuga ñawpaqman llanthuykusqa. Payqa diamante conchayoqmi kasqa, otaq aswan allinta nisunman, ancha valorniyoq rumikunawanpas qatasqa hina llimp"i llimp"i. Ancha munay uywa.
  Margaritaqa yuyaysapa hinam nirqa:
  - ¡Chayna conchayuqqa, kikin tortuga riesgopi tarikun huk ambicioso cazadorpa víctima kananpaq!
  Dominicaqa umanwanmi takirqa:
  Shards nisqakunaqa allinmi
  Ametralladora contra, ay , mana imapas!
  Ichaqa takiyninqa manan ancha razonablechu karqan, manataqmi maychus kananchu karqan.
  Chay awqa wawakunaqa tortuga muyuriqpi purirqanku. Huknin qhari wawaqa disparayta munarqan, ichaqa sipas soldadoqa waynaq hombronpi makinta churaspa qaqcharqan:
  - ¡Mana necesidadchu!
  Huk sipaspas kaytan repararqan:
  - ¡Chaypaqmi equipoqa!
  Chaykunaqa cheqaqtapunin maqanakuq wawakuna kanku, paykunan anchata munanku maqanakuyta.
  Dominikaqa asikuspanmi repararqa:
  Lloq'e ladopin ejercitonchis, paña ladopitaq ejercitonchis,
  Allinmi llumpay machaywan uyaypi takaway !
  allin sunquyuqmi karqaku . Hinaspapas ancha karuta purinankupaqmi listoña kashankuman hina. Hinaspapas cheqaqtapunin mana chinkanqachu sonqonkuqa.
  Margaritaqa asirikuspan repararqan:
  - Arí, suerteyuqraqmi kanchik nispam nisaq.
  Dominicaqa asirikuspa tapusqa:
  - ¿Imayna suerteyuqtaq?
  Partido sipasqa mana manchakuspan kutichisqa:
  - Hatun Mamallaqta Guerraqa tawa watamanta pisilla kasqan. Chiqaptaqa, ¡alemankunaqa aswan unaytam harkakunmanku karqa kallpasapa harkakuyninkupi!
  Chay sipas actrizqa umanwanmi nirqa:
  - Kaywanqa acuerdopi kani. Kay temamantaqa kanraqmi wakin willakuykunapas. Ichaqa imaynaña kaqtinpas, atiyniyoqmi kanchis huk milagrota paqarichiyta. Alemankunamanta rimaspaqa, chay guerra chinkapushasqanmanta reparaspankun mana imapipas hark"akuyta munarqankuchu. Hinaspa chayhinata paykunaqa kikinkupa pragmático nisqa ruwayninkupi ruwarqaku!
  Margaritaqa kaytan repararqan:
  - Kaypiqa huk mana ancha allin ruwaq antawa - kayqa Tigre, ancha llasa, hinaspa mana allin harkasqa juntayuq torretawan cascowan. Kay tanqueqa, riqsikunayki tiyan, mana ancha allinchu. Nishu llasa , mawk"a, armadurapas manan tarikunchu racional pendientekunapi. Hinaspapas transmisión nisqa motormanta t"aqasqa churayqa hatun pantaymi.
  Dominicaqa umanwanmi arí nisqa.
  discutiyta atiwaqchu ! Ciertamente chayqa pantaymi! Ichaqa huk ladumantaq wañusqakunalla mana pantankuchu, huk kawsaymanta kaptinkulla. Hinaspapas piensanitaqmi payqa chayna kasqanmanta. ¡Al menos qanpaq!
  Margaritaqa umanwanmi nirqa:
  - Arí, ¡ kanmi wañuy wañuyqa! Hinaspapas ñoqa kikiymi kaymanta convencisqa karqani. Hinaspa kay universopi chinkanaypaq destinasqa kani chayqa, hukpipas, ¡imapas hinallam kanqa!
  Chay sipas actrizqa umanwanmi nirqa:
  - ¡Mana tukukuq computadora pukllay hina, mana yupay atina yupayniyuq imaymana patayuq!
  Chay partidu sipasmi takyachirqa:
  - Allinmi, arí! Imapas chayna, kaypas, nisaqmi, ancha sumaqmi ! Hinaspa kaypi huk kutimanta iskay kutimanta aswan kusikuwaq.
  Dobrynya sutiyuq wiraqucha wayna takirqan:
  - Tiempoña, pachaña, kusikusun,
  Kawsayniypi...
  Sumaq kaymanpas, vasomanpas, suerte cuchillaman.
  Adiós, adiós, balanceo, plumakuna cascokunapi, .
  ¡Aswan kutitaraqmi destinoman susurqusun!
  ¡Aswan kutitaraqmi destinoman susurqusun!
  ¡Awqata llik'isaq! ¡Awqata llik'isaq! ¡Awqata llik'isaq!
  Hinan uyarikurqan wawakunaq sinchi asikuyninku. Huk hatun dinosaurio huch'uy ejercitoq ñawpaqenpi rikhurimurqan . Chiqamanta, mana nishuta manchachikuqjinachu rikhurirqa, ichaqa jatun karqa. Hinaspapas cuerponqa hatunmi, ichaqa umanmi ichaqa, aswanqa huch"uylla, chaymantapas suni chupanpas. Hinaspa hawanpiqa kantaqmi nudillo aletakuna.
  Dominicaqa qaparisqa:
  - Kayqa uywa - hatunmi !
  Margaritaqa umanwanmi nirqa:
  - ¡ Llasaq uywa! Ichaqa ama llakikuychu. Mana llamiykuptinchikqa manam llachpawasunchu!
  Hinaspa chay partidu sipas kamachirqa:
  - Wayna maqanakuqkuna - ama disparaychu nitaq qapariychu!
  Wawakunaqa upallallañam rikurirurqaku. Hinaspa q"ala chakiwan puriyta munarqanku mana qaparispa.
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  - ¿Imataq kanman dinosaurio mana uyariq kaptin?
  Margaritaqa asirikuspanmi imatapas niyta munarqa. Qunqayllamantam qaparirqa, kallmakuna pakikuptinpas. Qanchis altosniyoq wasi sayayniyoq animalmi rikhurimurqan, hatun simiyoq, hatun ballena espermatozoide hina. Kayqa chiqapmi hatun bruto. Hinaspapas chukchankunaqa yaqa pichqa metro sayayniyuqmi.
  Chay dinosaurioqa, mana kuyurispa sayaykuspa, chay qutu wawakunata yachay munaspa qhawarispa, manchay monstruota rikuspa ayqekunanpaq phawaylla phawarirqan. Hinaspapas, cheqaqta rimaspaqa, kallpachasqapaschá karqan. Aswan chaninniyuqmi kay sabre kiruyuq tiranosauro hina hatun runawan maqanakuyqa.
  Dominicawan Margaritawanqa magia varitankuta hoqarirqanku. Partido sipasmi ñawpaqta dispararqa. Hinaspa k"aspinpa puntanmanta, huk wañuchiq pulsar phawarinqa. Hinaspa chay monstruopa siminta takanqa . Hinaspapas payqa allintan ruphachisqa kanqa. Ichaqa kutichispa aswan manchay, mana uyariq qapariymi karqan.
  Dominica hap"irqan hinaspa kutichispa , tukuy kallpanwan maqarqan , atiywan ruwaspa, wañuchiq pilata takashaspa hina hinaspa, chiqchikuspa:
  Dinosaurios, ichapas kaypi kachkanki, hinaspa mana Africapichu,
  Ichapas desayunopaq henota maskanki, .
  Dinosaurios,...
  Hinan sipasqa magiamanta partenta chay hatunkaray runaman apachirqan. Hinaspa llik"u kirunkunata hap"irqanku, maqaqtinkutaq sumaq, rosa t"ikaman tukupurqanku.
  Dominica takirqan:
  Fierrota ruwayta munarqani
  Chay elefanteqa qunqayllamantam rikurirurqa...
  Api hina raprakuna - .
  ¡T'ikakuna rinrikuna rantipi!
  Margaritaqa asikuspanmi phatariq, yapamantataq, thuñichiq, thuñichiq pulsarwan maqaq . Ichaqa warmakunapa ejercitonmi chay monstruota flechakunawan parachiyta qallaykurqa. Hinaspa balanza armaduranqa phullpuyta qallarisqa .
  Dominikaqa q"ala chakimanta, varanmanta ima magiata hap"ispa kacharisqa. Hinaspa kaypi allinta llamkarqa.
  Imapas magiapas hap"ispa hatun thuñichiq atiywan cargakunman hinan karqan.
  Margaritaqa chayta hap"ispa, zafiro ñawinwan ñawi ch"ipiykukuspa, chiqchiykusqa:
  - Waw!
  Tiranosaurio urmaykusqa, chaypa rantinpitaq rikhurimurqan hatun ancho mesa, rakhu q"epichasqa mikhuywan. Hinaspa kaypiqa ñam ancha lujoso hinaspa mana haykapipas rikusqa, mana haykapipas rikusqa hina karqa. Hinaspa chayna deslumbrante delicadezakuna.
  Dominica takirqan:
  Kayqa sumaqmi lluqsirqa
  Hinaspapas q"apayninqa aswan misk"in mielmantaqa...
  Manam zeromantachu atipasun,
  ¡Hinaspapas naturalezanchismi t"ikarimunqa!
  Margaritaqa asirikuspanmi kirunkunata qawachirqa:
  - ¡Arí, t"ikarimunqa! Hinaspa chayqa ancha allinmi!
  Chay qhepamanmi chay partidu sipas yapaykurqan:
  - Hinaspa magia ruwayta yachanki. Kayqa , nisaqmi, admirakuypaqmi! Chayna hatun sayayniyuqta sumaq miskiman tikray . Kaykunaqa manan orcochu nitaq goblinschu - ¡paykunawanqa aswan facilmi!
  Dominicaqa umanwanmi takirqa:
  - Tukuy mana atikuqmi atikun, allinta yachani, .
  Hinaspa yachay magia ruwayta, mana ancha kachkaspa!
  Hinaspa chakiykita ancha kallpasapa aceroman takay ,
  Hinaspa chay monstruota huk filoyuq afiladorwan kuchuy !
  Margaritaqa asikuspan asirikuspa repararqan perlakunawan llimp"iykusqanmanta:
  - Arí, ¡ancha sonqoman chayaqta takinki, manataqmi ima huchatapas tarinkichu! Sumaq!
  Dominicaqa arí nisqa:
  - Ñuqaqa hatun super kani - kay pachamanta aswan q'uñi maqanakuq!
  Hinaspa imaynatataq ñawinwan apaspa kuyurinqa, zafiro hina, ch"askakuna hina.
  Mikhunayoq mesaqa wawa maqanakuq runakunatan señascharqan, wakintaq chayman asuykuyta qallarirqanku, hinaspan donuts nisqakunata, tortakunata ima hap"irqanku, chukulatawan imaymana cremakunawan challpusqa. Aswan allinqa, heladota hap"iy. Kayqa ancha sumaqmi.
  Margaritaqa waqranta tocaspan qaparirqa:
  - Qankunaqa manan nishutachu mikhunaykichis , .
  Manan necesariochu llapaykichis burguesiaman phawaylla haykunaykichikpaq...
  Hinaspa qillqay huk cuadernota, .
  ¡Movilidadqa allinmi kanqa!
  Dominicaqa misk"i asirikuspan repararqan:
  - Arí, chiqaptam ancha allin lluqsirqa!
  Hinaspa sara t"ika azul ñawinwan ñawinta kicharisqa.
  Margaritaqa kaytan repararqan:
  - Dinosauriokunapa aychanqa manam ancha sumaqchu, aswan pisillaraqmi aycha mikuq kawsaqkunapaq. Ichaqa caballota mikhunanpaq...
  Dobrynyaqa qaparisqa:
  - ¡Manan saqesaqchu kawalluta mikhunaykita!
  Hinaspa chay wayna-hero takirqan:
  Sivka-burka, willakuq kaurka, .
  Ñawpaqniypi sayay
  ¡Qurapa ñawpaqninpi raphi hina!
  Sivka-burka, willakuq kaurka, .
  Ancha, ancha necesario
  ¡Qanwan tupasun!
  Oenomaus chayta hap"ispa dragónmanta saltarqan. Payqa anchatam munarqa chay dinosaurio ima mikuyman tikrakusqanmanta pruebayta. Yaqapaschá imapas sumaqllaña. Hinaspa chay wayna-principeqa chukulatayuq tortata hap"ispa siminman wikch"uykurqan.
  Hinaspa kallpawan mast"ayta qallarisqa, cremoso misk"i ima kasqa. Ancha sumaqmi.
  Wawakunaqa huk kunkallapim qaparirqaku:
  - Allinmi, ¡pruebasaq! Ama millay tiakuna kaychischu!
  Margaritaqa mana huchayoq hinam asirirqa:
  - Tia sutiy? ¡Asikunapaqmi!
  Hinaspa chay partidu sipas qaparirqa:
  - ¡Chunka minututa mikunaykipaq qusqayki! Mikhuwaqmi, ichaqa pisillapi!
  Dominicaqa asirikuspa tapusqa:
  -¿Guerra kachkaptin yarqaymantachu rinayki karqa?
  Margaritaqa quri umantapas umanwanmi kuyuchirqa, primavera diente de león colorniyuq:
  - Arí, imayna! Hinaspapas sinchi sayk"uchikuqmi karqan!
  Chay sipasqa sut"i kunkanwanmi takiyta qallarirqan, chhaynapi chay sasachakuypi tarikusqanmanta rimananpaq.
  Takichkaspanmi sipasqa dragónmantapas saltarurqa. Hinaspa q"ala chakiwan naranja pastopi tusuyta qallarisqa.
  Hinaspapas kunkanqa ancha iridiscente, k"anchariqmi karqan:
  Ñuqaykuqa Komsomolmanta kaqmi kayku, musquy sipaskuna, .
  Kay sumaq suyu runakunaq hamuq pachanmanta...
  Pachamamaman, planetamanpas hunt"aq kaspaqa,
  ¡Hinaspapas kay peligroso maqanakuypin gananchis!
  
  Ima negociopas chaymantaqa discutikunmi,
  Wayna sunqupi nina sinchita rawrachkan...
  Sipaskuna, kayqa sumaqllañam
  ¡Ancha hatun espacioman punkuta kicharisun!
  
  Pipas runaqa hatunkaray runam
  Ciencia, yachanin, atiyta qunqa...
  Creeway, waqyakuyniykuqa kaqllapunin,
  Chaymi Abel kamachin, Caintaq presochasqa kashan!
  
  Askha cosecha puqunanta munani,
  Planeta t'ikarimunanpaq...
  Sumaq sumaq paraiso hamunanpaq,
  Hinaspapas amistadqa aswan kallpayoqmi karqan metalmanta!
  
  Hawa pachata atipasun,
  Sipaskuna q"ala chaki charcokunata phawanku...
  Noqaykupa hawanpim kachkan quri raprayuq querubin,
  ¡Razón y chiri mana manchachiwasunchu!
  
  Iñiway, awqanchiskunaqa manan atipawasunmanchu,
  Aceromanta nerviokuna hinaspa sunqupi nina rawray...
  Hinallataq espirituq kallpanpas, oso hina, .
  ¡Banderata hoqarisunchis, yachanin!
  
  aswan k'anchariq sipaskunata kuyan , .
  Payqa sumaqmi almapipas, rikchayninpipas...
  Atiyniyuq ametralladorata wakichiy, .
  ¡Contrarioyki peligrosoña kanman chaypas!
  
  Yachanim mana iskayrayaspa atipananchikta,
  Wiñaypaqmi Mama Llaqtanchikwan hukllachasqa kasunchik...
  Tukuy imamanta, ñawpaqninchikpi tukuy quyllurkunayuq pacha kachkan,
  ¡Runa kallpasapa unanchaman tukuchun!
  
  Tayta Llaqtapa k'anchaynin mana hatun linderonkunayuq - .
  Rubí quyllurkuna nina hawapi.
  Rus' mana wañuq hatunchaywan qatakurqan - .
  ¡Atiyniyuq heroe, drayman, maqan!
  
  Rowan rubí esmeralda raphikunapi - .
  Zafiro llimp'in chakrapi , sara wayta...
  Yuyayniykunata apachimuyki, Rusia - .
  ¡Iskay umayuq atoq takikunawanmi phawan!
  
  Ruru gotakunapiqa perlakunaqa rit'i diamantekunam,
  ¡Tukuy imapas allinmi hatun Mama Llaqtapi!
  Kay pachaqa wira, pluma hina venasniyuq,
  ¡Chay rit"ikunataqa mosoq wayran apasqaña!
  
  Rusia nacionpi huk regionpin kashan hielokuna, focakuna, .
  IN amigo , camellokunaqa ch'inneqpi qori.
  Kaypiqa q'uñim rit'ikuna qapariptin,
  ¡Diosta sonqonchispi waqaychasqanchisrayku!
  
  Sandia, sandía, plátano ima wiñan, .
  Hinaspa maypipas chiri killapi patinajekunapi kallpachkanki...
  Bueno, ¿maypitaq kay pachapi chayna nacionkunata tariwaq?
  Maypichus llaqtakuna ancha kallpasapa puñunankupi!
  
  Rusia suyupiqa armakunaq hatun ruwaynintan hatunchanku,
  ¡Chaypiqa runaqa kikin destinonpa Kamaqninmi!
  Allinllatam maqanakusunman , .
  ¡Rusman mana sasachakuypa unu hunt"aykusqan hamunanpaq!
  
  Warminchikkunaqa sumaqmi, lliw yachanku
  ¡Hinaspapas manan kanchu aswan kallpasapa qharikuna valorniyoq!
  Tayta Llaqta, paraisoq runayachisqanmi kanki - .
  ¡Huk kamachikuq Diosmi Familiaq Patronnin!
  
  Ortodoxo nisqa iconokunan aprobasqa kanqa,
  Chay campañata huk soldado qallarichin...
  Wasiykuman kutimusaqku qoykukuq qechusqakunawan,
  ¡Mana huk maqayta faltaspa, flechaqkunaqa enemigonkuta urmachinku!
  
  Hawka kawsayta, kusikuyta tukuy pachaman qusun,
  ¡Dioswan kuskataq wañusqakunata kawsarichisun!
  Mana ismuq Mamanchikpa hatunchayninpaq - .
  Cheqaqtapunin atipasun , yachanin!
  Dominikapas takiyninkunatam hoqarirqa. Hinaspa llapanta kuska tusurqanku, q"ala, q"illu, kallpasapa chakinkutaq kuyushasqa, tususpa ima.
  Hinaptinmi Margaritaqa waqrata tocarurqa:
  - ¡Llamparakuna wañuchisqa! Chayqa, mikhuy pacha tukusqaña.
  Chay maqanakuq wawakunaqa mana munaspallan mesamanta lloqsirqanku. Chiqaptaqa, ¿imaynataq mana millpuwaqchu ? Literalmente chunka chunka imaymana clase crema kaptin. Hinaspapas ancha sumaqmi. Hinaspapas kay heladokunaq, pasteleríakunaq, tortakunaq, pretzelkunaq, huk sumaq mikhuykunaq q"apayninkunapas ancha kusikunapaqmi, munaymi.
  Dominicaqa laq'akurqan :
  - ¡Ama nishuta mikhuychu ! ¡Ensayay moderación nisqa ruwayta!
  Margaritaqa tuitearqan:
  - ¡Llapa runata yachaychik, runaqa mana kuchichu! Hinaspapas ancha yachaywanmi mikhunayki.
  Dobrynya heroico waynaqa, pay kikinmi chayraq chunka iskayniyoq tortakunata mikhuspa askha colorniyoq cremawan llusikusqa, chaymi qaqchaparqa:
  - ¡Kayqa llapanmi admirakuypaq! Ichaqa yachanaykin hayk"aq saqenaykita. Mikhuyqa allinmi, ichaqa nishuta mikhuyqa mana allinmi.
  Chay wayna kamachikuq Oenomaus arí nisqa:
  - Hatun awqaykiqa wiksaykim. Ichaqa niptinku - cenaykita awqaman quy, kayqa manam literaltachu hapiyta munan!
  Dobrynyaqa asirikuspanmi nirqa:
  - Ichaqa sinchi p"unchawmanta, utaq maqanakuykunamanta, utaq entrenamientomanta qhipaman, ¡allinta mikhunayki tiyan! Mana chayqa manan kallpa kanqachu.
  Dominicaqa asirikuspa umanwan nirqa:
  - Ñuqa kikiymantaqa aswan allinmi chay proteína nisqataqa lechepi chulluchiyta cenapaq hinaspa upyayta. Kusichiqmi, tutakunapitaq aychakuna wiñaspa mana ruphanchu. Bueno, queso cottage challwawan cenapaq ancha qhali. Pukllaqkunap kurkunqa proteína nisqakunatam necesitan.
  Wawa maqanakuq runakunaqa imaynatapas hatarichisqa karqanku. Hinaspa yapamanta puriyta qallarirqanku millay layqa Bastindapa kastillanman. Muyuriqninpiqa sumaqllañam karqa. Ichaqa , q"ala, polvoyoq talonninkuta qhawarichispa huch"uy wayna ejercito aswan karuman risqanman hinan naturalezaqa ñawinchispa ñawpaqenpi ch"akipurqan.
  Paykunaqa ratakunapa reinonman asuykuchkasqaku, kaykunaqa ancha tuñichiq dueñokunam.
  Kusikunankupaqmi warma-maqanakuq runakunaqa takiyta qallarirqaku hinaspam aswan kallpawan chakinkuta saruyta qallaykurqaku:
  Elfiaqa reykunaq kamachisqan sach"a hina t"ikarin,
  Mana tukukuqmi, universomantapas aswan sumaqmi...
  Victoriaqa mana tukukuq cuentata kicharirqa, .
  Iñiyninchisqa Rodnovery llaqtapin kawsarimpunqa !
  
  Tayta Llaqtapa hatun kayninqa, iñiy, kanmi
  Munasqa sunqun aswan altoman wicharichun...
  Chaynapim universopa kusikuyninqa kachkan
  ¡Elfiata sinchi techoyuq kananpaq!
  
  Reparay Duendenchis ñawpaqman phawan, .
  Hinaspa sinqanwan olakunata kuchun...
  Ichaqa ruwananchismi, huk ladomanmi hamusun,
  Hinaspapas kanqa hukkunapas, creeway, juezkuna!
  
  Mamanchikqa hatun pachayuqmi kanqa,
  Imataq k'anchariq k'anchaywan rawrachkan...
  Hinaspa llapanmanta aswantaqa Duendeqa almapa idolonmi,
  Chaytaq inviernota veranoman tikran!
  
  Arí, yachanin, ñuqaykupaqqa sasam,
  Oenomaitaqa hunt'aq sonqowanmi servinki ...
  Boteqa tupasqa, remo p"akisqa, .
  Hinaspa maypipas huk millay allqu manchachikuq hina laq"an!
  
  Manan, manan Elfta qosaqkuchu awqaman , .
  Espadanchiskunaqa cuchillayoqmi, creeway, aswan filoyoq...
  Sayarisun hinaspa hukmanta atipasun
  Hinaspapas ama yanqa rimaychu, supaykuna!
  
  Kaypim huñunakuchkanchik desfilepaq,
  Manañam aswan sumaq chuya suyuqa kanchu kay pachapi...
  Iñiwaychik, awqanchikkunatam infiernoman hukllawakusun,
  Hinaspa noqanchis kikinchismi paraisota hatarichisunchis, yachanki, ¡hinapas!
  
  Manan pipas hark"awasunmanchu
  Ñuqaykuqa Elfokunap hatun caballerosninmi kayku...
  Chayna atiyniyuq, mana atipay atina ejercito, .
  ¡Hinaspapas enteron planetata aswan kusichisun!
  
  Sumaq kaywan kay pachaman rikuchikusun,
  Qanchis llimp"iyuq banderata planeta patapi hoqarisun...
  Hinaspa kusisqa kasun, creeway, tukuy hinantinpi,
  ¡Tukuy imamanta, ¡heroico ruwaykuna takikun!
  
  Ama hina kaspa, reparay, duende thak kayqa tukuy hinantinpin huk primapi kashan,
  Hinaspapas sapa kutillanmi mast"arikunqa...
  Hinaspapas runakunaqa kay Pachapi kusisqa kanqaku,
  ¡Imaraykuchus mana p"enqay kanchu Tayta Llaqtapaq!
  
  Hatun Solceso hamuptinqa , .
  universonchispiqa manan tutayaq kanqachu...
  Hinaspapas runapas duendepas mana manchalichu kanku chayqa, .
  ¡Destinonqa inti lluqsimuymi, kamaymi!
  ¡Kayqa almata llamiq taki! Kusikunapaq, sumaqllaña taki.
  Muyuriqninpi pacha aswan mana allinña kaptinpas - rutted sach'akuna, kuchusqa qurakuna, tukuy imapas ñut'usqa, rata chaki rastrokunawan qatasqa.
  Margaritaqa kaytan repararqan:
  - Arí, ama suyaychu ima allintapas kay ratakunamanta! Hinaspa tukuy muyuriqpi cerokuna kan.
  Ancha k"ancharishaq, mosoq asirikuspa, Dominicaqa kirunkunata q"alata qhawarispa repararqan:
  - ¡Kayqa, chiqamanta, suyakunallapuni karqa! Tukuy imapas nishutan mana yuyayniyoqman tukupun . Ichaqa imatataq huk ratamanta hurquwaq - mana hecesmanta abonotachu!
  Hinaspa iskaynin sipaskuna asikuspanku phatarirqanku. Chay qhepamanmi llapa wawakunaq t"aqan q"ala chaki purisqankuta yaparqanku. Iskay maqanakuq waynakuna ñawpaqman phawaykuspa wayra molino hina espadankuta kuyuchirqanku.
  Hinaspa chaynata punta kaq ratata, allin bulldog sayayniyuqta, iskaynin lawmanta heroico qari warmakuna kuchururqaku. Kayqa hatun maqanakuymi karqan.
  Wawakunaqa astawanraqmi ritmonkuta yaparqaku hinaspam chiqaptapuni kallpayta qallaykurqaku. Hinaspa chaymanta huk hatun tropa ratakuna ñawpaqninpi rikurirqa. Paykunamanta kuraq kaqmi allin toro hina hatun kasqa. Dominika sipas actrizmi huk dragón nisqapi maqanakuyman rirqan. Hinaspa maqanakunanpaq listo kasharqan, ichaqa chay magia varitamanta ñawpaq kutita maqasqanmi kuraq rataman tuparqan.
  Hinaspa k"ancharispa huk hatun muyu akllasqa quesoman tukupurqan t"oqokunaq kasqan. Hinaspapas chay hina misk"i q"apaymi paymanta lloqsimurqan, chaymi ratakuna distraesqa karqanku wawakunaq batallonninta atacasqankumanta, hinaspan ñawpaq umalliqninkuta atacarqanku, payqa anchatan munakuqman tukupurqan chupakunapaq aswan sumaq mikhuypa q"apayninwan.
  Kayqa admirakuypaqmi karqa.
  Margaritaqa kaytan repararqan:
  - ¡Atiyniykikunaqa sapa hora wiñashan! Hinaspa kayqa, nisaqmi, ancha sumaqmi !
  Dominicaqa quri umanwan umanwan nirqa:
  - ¡Achkatam ruwayman! Hinaspa kayqa hatun credoymi! Hinaspa qallarisaq chayqa, manan imapas hark"awanqachu.
  Hinaspa sipasqa chayta hap"ispa huk escuadrónta magia llimp"iwan tupachirqan . Hinaspapas huk t"ikrakuykunapas karqanmi.
  Achka chunka ratakunam hatun, rayayuq sandíaman tikrakururqaku, chaykunaqa ancha mikuypaqmi rikchakurqa.
  Chay maqanakuq wawakunaqa coro nisqapi takirqanku:
  Sandia, sandía, trigo bollo, .
  Qukuykuq, qhapaq allpa...
  Elfiburg llaqtapi kamachikuy tiyanapi tiyakun - .
  ¡Tayta Rey Oenomai!
  Hinaspa chayhinata wawa-warmikuna tukukuypi ratakunawan maqanakurqanku, hinaspa mana hark"asqalla kuchusun. Hinaspapas maqanakuq runakunaqa kallpawanmi espadankuta kuyuchinku . Hinaspa sipaskunaqa arcokunamanta disparayta qallarirqanku . Wakinqa elfokunan karqanku, ancha allintan disparota ruwaqku. Kayqa chiqapmi chiqap maqanakuy karqa.
  Hinaspa aswan askha rata escuadrónkuna maqanakuyman rinku. Ukhu mayu hinam purinku.
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  - Imapas mana allinmanta, mana allinmanta rimaspaqa, ¡mana tukukuyniyuq hina sientekuymi kan!
  Margaritaqa asirikuspa takirqan, ichaqa , llakikuypaqmi karqan:
  Tutayaqpi maqanakuq runakunaqa cheqaqtapunin kallpasapa kanku,
  Mana allinqa kay pachata kamachin mana yupayta yachaspa...
  Qankunan ichaqa Satanaspa wawankuna kankichis.
  ¡Ama Cristoq atiyninta p"akiychischu!
  Dobrynya, dragónmanta saltaspa, ratakunata kuchuyta qallarisqa. Chaytaqa iskay espadawanmi huk kutillapi ruwarqa, chay warmapa utqaylla kuyusqanraykum kaphiy muyuchiqpas llamkachkanmanpas hina karqa. Kaypim chinkachiy qallarirqa.
  Oenomauspas chay maqanakuymanmi hukllawakurqan. Chaysi warmachaqa chaki dedonkunawan huk ratata chupanmanta hapiykuspan huknin rataman wischuykuspan tullukunata pakirurqa. Chaymantataq takirqan:
  - Hatun kallpayqa hatunmi, .
  Hinaspapas manan hayk"aqpas enemigoykunaman entregakusaqchu...
  Chay warmachapa makinpa maqasqanmanta, .
  ¡Millay rataqa p"enqaymanmi phawanqa!
  Chiqapmi, wayna kamachikuqmi qawachikun maqanakuypi ancha sinchi maqanakuq kayninta.
  Dobrynyapas atiyniyuqmi, aychasapam, qari hina chakiyuq kaptinpas, espadakunata mana qunqaspapas . Hinaspa payqa rikuchiyta qallarirqan huk hatun nivel de abuso nisqa. Mayna sinchi hinaspa yawarllaña tukuy imapas karqa.
  Chay waynaqa ancha maqanakuqmi karqan, maqanakuqtaqmi karqanpas, chay wayna ejercitopi wakin maqanakuqkunapas.
  Hinaspa chay waynaq q"ala talonninqa ratakunaq umantapas t"oqyachin.
  Kayqa wañuchiqmi, chay pachallapitaqmi, waynaq siminpi asirikuypas kan .
  Dominicaqa magia atiynintam servichikun qatiqnin tikrakuykunapaq. Hinaspapas payqa sinchitan llank"an.
  Chay maqanakuq runaqa saltaspa muyuriqninta muyuykun. Hinaspa kunanqa hukmantan huk mayu kallpa phawan magia varitanmanta. Hinaspa orcota tupachin.
  Huk llañullaña, q"illu osoqa chaylla chukulata malvaviscoman tikrakun. ¿Hayka hatuntaq kayqa ?
  Margaritaqa asirikuspa tapusqa:
  -Atiwaqchu halva ruwayta?
  Dominicaqa quri umanwan umanwan nirqa:
  - ¡Claro atiymanmi! ¡Hinaspapas ancha sumaqmi kanqa!
  Hinaspa chay sipasqa makinmanta, q"ala chaki dedonkunamantapas magia cargakunata kacharisqa. Llamakunam orcokunapa escuadrón nisqaman tuparurqa. Hinaspa huk entero mayu miel puririrqa... Mielqa q"illu-naranja kasqa, surf hina ch"aqchusqa.
  Margaritaqa asikuspa kutichisqa:
  - Yachanki, kayqa manam allintachu necesitasqaykiqa!
  Dominicaqa umanwanmi arí nisqa.
  - Chiqapmi, manam allintachu halva, ichaqa ancha misk'ipas!
  Chay partidu sipasmi repararqan:
  - Halvaqa manaraq awqanakuy kachkaptinqa pisillam karqa. Ichaqa chay ocupacionpipas mieltan mikhurqanku.
  hukmanta sarurqa , kay kutipiqa ratakunaman, hinaspa takirqa:
  Aswan allin regaloqa, chiqamanta, miel, .
  Chay waynaqa, chiqamanta, kayta entiendenqa...
  Asllatapas - huk cucharadita, .
  Kayqa allinñam, allinmi, nitaqmi huk manka entero!
  Margaritapas sarurqa, ñawpaqtaqa magia varitawan, chaymantataq q"ala chaki dedonkunawan, hinalla:
  Ichaqa miel, kayqa ancha admirakuypaqmi,
  Tukuy imapas icha kanmi icha mana...
  Ichaqa munakusqay, manan entiendenichu ima pakasqa kasqanmanta,
  Sichus kan chayqa, ¡chaylla chinkapun!
  Ichaqa mikhunkichis chayqa, manañan sasachakuykuna kanqañachu!
  Dominicaqa chayta hap"ispa dragón patapi muyurirqan. Asiriyninqa ancha millaymanmi tukupurqan, kaq pachallapitaqmi kusikuyman tukupurqan. Chay sipasqa hatun kallpatan sonqonpi sientekurqan. Hinaspa chaymanta huk ola lluqsirqa magia varitanmanta. Hinaspa huk kutillapi iskay kimsa waranqa ratakuna salsapi sumaq chuletasman tikrakurqaku. Hinaspa huk olatawan chay magia varita, hinaspa ratakuna challwa platoman tikrakurqaku.
  Chaymantapas, lado platonkuqa sumaqmi karqan, plátano, piña, huk ancha sumaq frutakunapas. Hinaspapas tukuy imapas admirakuypaqmi sumaqllaña hinaspa admirakuypaq.
  Dominica takirqan:
  Lado platokunaqa ancha sumaqmi
  Chay sipaskunaqa encantadormi...
  Tawa k'anchaykunapas k'ancharin,
  ¡Orcota hocicopi punchuy!
  Margaritaqa yuyaysapa hinam nirqa:
  - Allin yanukuqmi orcokunamanta, ratakunamanta chuletakunata ruwan, chaypitaq mikhuypaqkunatapas!
  Dobrynya waynaqa hap"ispa huk llasa rumita wikch"uykurqan chay goblinpa mat"inman. Uma tulluntapuni t"oqyachispa takirqan:
  freak kaspaqa , .
  Sarusqaykim...
  Bueno, ¿imataq kanman blockhead kaspaykiqa,
  Hinaptinqa ¡listoñam huk plan activo!
  . 11 kaq raki.
  Dominika Dolfinovapa wawqinmi sutinta tikrarurqa. Hinaspa kunanqa ancha q"oñi nispa sutichakurqan - Caligula. Ichapas chay mana allin reqsisqa emperadorta yupaychaspa, otaq Dunnomanta dibujo animadopi huknin asnoq sutinta qatipakuspa.
  Hinaspa kunanqa maqanakuq wayna Caligula Delfines decidisqa ñañanta maskhaq rinan kasqanmanta. Ichaqa, ¿maypitaq maskhasunman chinkasqa runanta?
  Hinaspa chay waynaqa huk reqsisqa libroman kutirirqan magiamanta. Payqa, chiqamanta, mana tukuy rikch"aq psíquicokunapi, layqakunapichu confiarqa.
  Ichaqa, ¿imaraykutaq mana kallpachakunkichu qan kikiyki trance nisqaman haykuyta. Astawanpis, taytanqa mana runachu, chantapis kikin magia atiyniyuq kanman, chanta juk nivel completamente extraordinario.
  Calígula waynaqa Delfineskunata hap"ispa sofápi tiyaykurqan loto posiciónpi. Hinaspa kallpanchakurqa concentrakunanpaq. Chay wayna cinepi actorqa chakinta chimpaspa wasantapas derecharqan. Hinaspa chaynata chay warmachaqa imapas huntasqa locoman hinaspa colorniyuqman wichiykurqa, Dominicata maskayta munaspan .
  Teatropi ruwasqanku hatun kayninmantaqa sasam willakuy. Maypachachus, astawanqa, elfokuna, orcokuna, goblinkuna maqanakurqanku... Huk p"acha rikuchiy askha sipaskunawan tukuy nacionmanta hinallataq imaymana gradokuna q"ala kaywan. Chay espectáculoqa sumaqmi, admirakuypaqtaqmi original kayninpi, astawanraqmi sipaskuna q"ala chakinkuta rupha rit"iman otaq rit"ikunapi ch"aqchuqtinku.
  Paykunaqa imaymana rikchaq tanquekunapa armaduranta espadakunawan lanzakunawan maqaspankum atacanku. Hinaspapas q"illay monstruokunaqa kutichinku ruphay nina rawraypa ch"unchulninkunawanmi. Nina rawraypa rupayninqa pisillam, sipaskunapas, qaparispanku, pisillata ruphasqa, sunqu nanachiq hina qaparinku. Hinaspa orcokunaqa aswan kallpawanraqmi qaparinku, mat"inkupas bang , bang, bang - achka colorniyuq confetikunam chay maqasqankumanta ñutukun.
  Hinaspapas sumaqchasqa biplanokunan hanaqmanta phawaylla phawanku, chaypin saqepunku sumaq trenkunaq guirnaldakunata, imaymana cascadakuna sumaq kayniyoq.
  Aswan loco kaq, kaytaqmi techotapas bisagrankunamantapas wayrachinman, chaymi fantasía pachaqa cheqaq, historiamanta runakunawan chaqrusqa kasqan, karu ñawpaqmantaña kaqtinpas.
  Stalin, kay kutipi, mana suyasqalla, mana necesario pakasqa kayta saqispa, kayta rimarirqa:
  - Luftwaffeqa aviación nisqapi aswan ñawpaqman puriq altokunamanmi chayarun. Manaña chaypas
  Discokunata yupaspaykiqa , TA-700 bombardero, pichqa chunka tonelada bombakunata apayta atiq, anchata admirachirqa.
  Hitlerqa asikuspa nirqan:
  - Ichaqa " Super Monster " 3200 mm calibre pistolayuq, iskay pachak tonelada cohete cargayuq, kunankamapas mana atipay atina arte militarpa llamkayninmi.
  Chaymanta Stalinqa tostadas nisqatam yuyaycharqan:
  - Chaymi upyasun, simiqa ima artetapas necesitan, arte militarmanta aswanqa!
  Tukuy pachaq, llaqtakunaq hatun umalliqninmi kusikuywan malliykusqa manaraq Jesucristoq naceshaqtin sellasqa vinota, kay pacha Fuhrertaq isqon chunka chunka rurukunamanta jugota ukyarqan. Iskaynin dictadorkunan qhawarirqanku imaynatas huk cohete wichayman phalaq purisqanqa sut"ita hanaq pachata kuchusqa monitorpi. Imaynatataq uyarisunman huk rusa sipaspa kusisqa kunkanta:
  - Orbitaman yaykuyqa allinmi karqa.
  Hinallataq llapa tribunakunamanta t"oqyay hina t"aqllakuy - ruwasqaña! Runaqa tukukuypiqa hawa pachapim kachkan, chaytaqa Pachamamapi aswan hatun ayllukunap - ruskunap, alimankunap - representantenkunam rurarqan.
  Lliw hanaq pachaqa horizontemanta horizontekamam pintasqa karqa waranqantin nina rawraypa llimpiyninwan, tukuy colorniyuq arco iriswan hinaspa millonnintin llantuykunawan, chaymi, rikchakurqa, huk fabuloso napalma tuta espaciopa tintanpi mastarikurqa. Chay pachallapitaqmi , sapan rawraq supernovakuna sut'i qillqasqakunaman tikrakurqan - rimaykunaman. Imaynan: "Mama Pacha y Espacio", "Ñawpaqman Quyllurkunaman", "Pachamama Llaqtakunap Huñunakuynin"!
  Kayqa chiqapmi ima rikchaq locurapas. Huk super-cósmico hinaspa fantástico ruwaypas hatarinman hinam karqa . Ima rikchaq historia alternativa, maypichus mana awqanakuy karqanchu Kimsa kaq Reichwan URSSwan, hinaspa ancha q'uñi karqan . Ichaqa kunanqa manan ancha allintachu qhawarikun, llamp"u simiwan rimaspaqa.
  Kuraq ñañanta tarinanmi. Hinaspa kaymi chay warmapa hatun ruwaynin, payqa ñam huk serie peliculakunapi protagonizasqaña, hinaspapas ancha sumaq rikchayniyuq hinaspa aychasapa, azulejo hina aycha allichayniyuq.
  Hinaspapas Caligula nisqa mosoq sutiqa askha runakunatan qhawarinan karqan.
  Chay waynaqa yuyaymanayninta hinallam ruwarqa. Hinaspa qunqayllamanta huk sipasta rikurqani, angel hina sumaqllaña, quri raphi colorniyuq chukchanpas k"uyusqa. Makinta chay waynaman haywarispan asirikuspa nisqa:
  - ¡Qankunawan kuskan huk yupay importante misionkunata hunt"anaykupaq kapuwanchis!
  Calígula waynaqa asirikuspa tapusqa:
  - Hinaspa chaymantaqa tariyman ñañayta, maypipas mana riqsisqa chinkasqa?
  Chay sipasqa quri chukchanta kuyuchispa mana manchakuspa kutichisqa:
  - Arí, atikunmi. Ichaqa ñañaykiqa kunanmi hunt"ashan huk sasa mesiasta - llapa representantekunata qespichinanpaq aswan kallpasapa qhari-warmi, paykunaq hawanpi warkusqa kashan chinkachiy amenaza. Hinaspa ancha sasa.
  Caligula Delfines tapusqa:
  - ¿Imataq sutiyki, pitaq kanki?
  Chay sipasqa misk"i asirikuspa kutichisqa:
  - Ñuqaqa Margarita Korshunova kani, partida sipas, nazis warkusqa, kunantaq musuq pachapi kawsarichisqa. Hinaspa kaymi destinoy, allin kayta servinaypaq hinaspa runakunata qespichinaypaq.
  Chay wayna actorqa umanwanmi nirqa:
  - Anchatam entiendeyki. Hinaptinqa, ¿wakin kusikuy misionkunapichu kachkanchik? Imaynatapas peliculakunapi hina, ichaqa cheqaqta?
  Margaritaqa umanwanmi nirqa:
  - Arí, chiqapta hina! Ichaqa chhayna oportunidadkunayoqmi kanchis, chaymi mana manchakunanchischu.
  Calígula de los Delfines hinallataq precursora partida Margarita mana tiempoyoqchu karqanku rimanankupaq hinallataq chaskinankupaq chay fabuloso espectáculo nisqamanta, hinaspan cheqaqtapuni mosoq pachaman haykurqan, hinallataq huk estado de trance de combate nisqapi!
  Margaritaqa kaytan repararqan:
  - Kunanqa hunt"a ejercitoyoqmi kanchis. Hinaspa entiendenki ima responsabilidadniyoqmi qanpas ñoqapas!
  Caligulaqa mana manchakuspa kutichisqa:
  - ¡Claro entiendeni! Hinaspapas suyachkani allin kamachiq kanaypaq.
  Hinan waynaqa filoyoq espadanta muyuchirqan.
  Usqhaylla t"antata mikhuspayku tropakunata hatarichinaykupaq phawarirqayku. Paykunaqa usqhayllan Italiaman rispa papaq p"altankunata ninawan hap"ichinanku karqan.
  Chay ejercitoqa Viena llaqtamantan lloqsirqanku tamborakunaq waqayninwan, hatun trompetakunaq waqasqanwan ima. Infantería nisqakunaqa manaraqmi tiempoyoqchu karqanku asuykunankupaq, chaymi caballeros nisqakuna phawaylla purisharqanku. Askha kawallupi sillakuq runakuna imaymana suyukunamanta, chaykunan haykurqanku Zarista Rusia Imperioman. Chaynapim urqukunapa chakinta saruyta atirqaku chunka waranqa pilunakunawan. Cosacokuna kallpasapa, llampu tátar caballerokuna ñawpaqman kallpanku. Qatiqnin kuyuy qhapaq sumaqchasqa destacamentokuna polaco gentil. Bueno, chay elegante señores nisqakunaqa rikchakurqakum huk desfile realpaq huñusqa hina. Chaymantapas, llapallankum hukninta atipayta munanku sumaqllaña pachakusqankupi, cascomanta arnéskama. Hinallataqmi kan teutónicos caballeros armaduras. Chay armaduraqa llimp"i llimp"i llimp"iyuq, qurimanta utaq qullqimanta. Hinallataqmi kan sueco runakunapas huk especial uniformeyoq, hinallataq finlandés runakunapas. Sintayuq Janissaries wan Spagi, árabe kawalluyuq.
  Hinallataq ecuadormanta pacha Ártico mama quchakama achka pankartakuna, banderakuna churanakuna. Hinaspa hayk"a trofeokuna ... Kaykunaqa atipasqa atiykunan.
  Hinaspa kaypi hamunku Austria runakuna , paykunawantaq Alemania runakuna. Chay senderismopaqmi voluntario hina karqayku. Hinallataq, Italiata suwakuy yuyayqa hatun tentacionmi. Naturalezaqa chaypiqa qukuykuqmi hinaspapas achka qullqim kachkan! Imaynan huk allin kaqkunapas palawan huñusqa kanman hina.
  Calígula Tomboy sutiyuq runam takirqan:
  Ejercitonchikqa kallpasapam
  Payqa kay pachata waqaychan...
  Bueno, ¿imataq kanman guerra kaptinqa,
  ¡Manan ñoqanchispa ladonpichu kashan!
  Hinaspa chay waynaqa q"ala chakinta chay charcoman saruykusqa. Arí, payqa cortocircuitollan churasqa kasharqan, maqanakuypi trancepi usqhaylla kuyusqanrayku, chaymi p"achanpas ñanpi hark"akuspa llik"ikurqan.
  Margaritaqa amiganta, chinkachiqmasintapas tapurqan:
  - Icha, ¿chiqaptachu takinki? Astawanpis, ¡qampaqpuni!
  Chay wayna actorqa lobo uña hina asirikuspa umanwan nirqa:
  - ¿Imatataq yuyanki, mana atiymanchu?
  Hinan Calígula del Delfines takiyta qallarirqan;
  Ay, kay pacha, ancha llakisqa kanki, .
  Waqay mama quchalla - huk mama qucha...
  Maypitaq almapa chawpi punchaw astral ñannin, .
  ¡Wañusqa waqayqa musqukurqanmi Edén llaqtaman chayananpaq!
  
  Chaypin tarikun sonqokunaq hielonkuna, chirisqa kuruchakuna, .
  Hinaspa envidiakuq pasiones nisqakunaq ruphashaq ruphaypas.
  Mayna mana khuyapayakuq, pichus aychapi waynaraq,
  ¡Llakisqa ruiseñonqa llakikuypi pukllan!
  
  Imaynan huk k"aspiq chuspi hina, rutina espiritu, .
  Hinallataq llakikuykunamanta aya p"ampana ismusqanpas.
  Ichaqa atisunmanmi hukllachasqa kaspaqa
  ¡Runakunata chay pantanomanta hurquy!
  
  Tiqsimuyuntinpa millay kayninta chinkachiy, .
  Ñakay borrar manchay señalmi .. .
  Ñak'ariypa riendantaqa manan aguantasunmanchu,
  ¡Saqraqa ñut"u allpaman tukupuchun!
  
  Planetaqa usqhayllan cadenankunata wikch"upunqa,
  Ichaqa manan órbitamanta lloqsinqachu.
  TO Honrado tratanakusun
  Hinaptinmi runakunaqa hatarinqaku!
  
  Mana manchakuspa hatariwaq, .
  Ama huk runakunata tanqaychu...
  Chaynapi chay bastardo mana wirawan nadananpaq,
  ¡Mamanchik ama machuyananpaq!
  
  Chaypaqqa pisillatam upyasaqku,
  ¡Abejakunaq mielninmanta aswan misk"i vino!
  Chiqap sasachakuykuna kachun , .
  ¡Ichaqa manaraqmi chayamunchu cuentata ruwana hora!
  
  Chaymantataq hanaq pacha paraisota hatarichisunchis,
  Llapa warmakunam wiñaypaq kusikunqaku.
  Flecha hinan phawanchis hanaq pacha phawayman,
  ¡Huk k"anchariq musquy hunt"akunanpaq!
  Chay taki tukukurqa, chaywantaqmi maqanakuq casarasqakunaqa Italia Alpes nisqa urqukunapa paisajenmanta ...
  Conchas nisqakunan phatarisharqan, kunan tiempopi aswan askha pistolakunapas phatasharqanmi. Kaypiqa Port Arthur llaqtam kachkan, chay llaqtam leyendapi. Paypa urmayninmi Romanov dinastia, llapan Autocracia nisqapas pisiyarqan. Sichus kay fortaleza sayanman karqan chayqa, manan chay hina hatun revolución kanmanchu karqan. Yaqa llapanpiqa pisillatan qapariqku, martillonkutapas, hozninkutapas churaqku. Ichaqa kaypi atipasqa kasqanmi cadena de sucesokunaman aparqan, chaymi Hatun Octubre Revolución nisqa paqarichirqan.
  ¿Allinchu icha mana allinchu kay? Chay ruwayqa ancha chaninniyuqmi. Millonnintin runakunam wañurqaku hinaspa huklawman astakurqaku, ichaqa qipamanmi chay nacionqa anchata utqayman wiñachirqa.
  Ancha hatun qullqiwanña chaypas, Rusia nacionpiqa pachak millon runakunam pisiyarurqa.
  Nisqanku hina, yawar ch"aqchuymi unquqta hampirqan.
  Ichaqa kunanqa kanmi chansa, Puerto Arturota kaqmanta hapiruspa, historiata qipaman kutichispa huk sapaq chiruta qatipanapaq. Ejemplopaq, Romanovkuna atiyniyoq kashaqtinku, hinallataq autocrática nisqa versión nisqapipas. Kayqa, chiqamanta, ciencia ficción, ichaqa sumaq. Hinaptinqa, chiqaptapuni, ¿imataq Rusia suyachkan sichus chay versión zarismo waqaychasqa kanman?? Estancamiento, icha viceversa, victoria?? ¿Aswan allinchu kanqa sistema de monarquía absoluta nisqa occidental democraciakunamantaqa?, kay qhepa kaqmi modaman tukupunña. Chiqapmi, iskay chunka hukniyuq siglopi Rusiawan Occidentewan rimanakuyninkuqa anchatam waqllirurqa. Chay qhepamanmi modaman tukupurqan occidental parlamentarismo nisqamanta hukniray ñankunata maskhay. Chay hamutaymi rikurirqa: democracia gestionada. Kayqa formalmente libre elecciones kaqtin, ichaqa cheqaqpiqa ñawpaqmantaraqmi resultadonkuna churasqa kanku. Ichaqa kay forma de gobiernoqa manan takyasqachu, kamachikuq partidotaqmi, posiciónninta waqaychananpaq, kamachikuykunawan democracia nisqataqa pisiyachishanña. Hinaspa chaymantaqa tukuy imapas dictaduramanmi rin, oposición nisqa parlamentopi representacionta chinkachinña.
  Hinaspa chaymantaqa qallarikun mecanismo de represión y terror, otaq, contrario, huk revolución ruwakun, hanaqmanta, Gorbachovpa kamachisqan hina, otaq uraymanta, chaypas aswan askha kutitan pasarqan.
  Rusia suyupi Autocracia nisqa pachapiqa tukuy imapas aswan facilmi. Reyqa tukuy atiyniyoqmi: wañuchinanpaq, pampachananpaq, kamachinanpaq. Paymi aswan hatun atiyniyuq judicial, ejecutivo hinaspa legislativo. Kanmi Consejo Estatal nisqa, kamachikuqpa churasqan runakuna, paykunallam yuyaychanku, reypa munayninta hunt"aq kamachikuqkunapas kanmi.
  Estado Duma nisqa absolutismo nisqa qhapaq suyuta hark'arqan, kamachikuqpa kamachiyta rurananpaq hayñinta qichuspa, huk chikantaq qullqi kamachiyta hap'ispa. Ichaqa aswan importanteqa, Duma llaqtan imaymana conspiraciónkunapaq uywana wasiman, mach"aqwayman tukupurqan. ¡Kayqa negativonmi!
  Imaynaña kaqtinpas, partidumanta sipaspas manan contrapichu kasharqan reyta yanapananpaq. Margaritaqa Caligula maqakuqta tapusqa:
  - Chaymi akllakuyqa sut"i, ¡atakasun!
  Terminator waynaqa kutichisqa:
  - ¡Manan huk akllakuyqa kanchu! Ciertamente atacayku!
  Hinaspa kuchuq chaqwa qallarirqan. Soqta pachak kilómetro horapi magia ruway atiykunaq yanapayninwan usqhaylla purisqanku qhepamanmi, querubin waynakunaqa yaqa mana repararqankuchu conchas nisqakunaq phatayninta, ametralladorakunaq phataynintapas, awqakunaq filanman phatarirqanku. Ancha kusisqa, pachapas mana suerteyuqmi karqa, parapas tutayaypas. Kuropatkinqa manaraqmi runakunata ofensivaman kacharqanraqchu. Hinaspa artillería preparacionta ruwarqa. Runakunaq creesqankupa contranpin chay generalpas ñawpaq ministropas mana sonsochu karqan. Kuropatkinqa soldadokunata cuidananpaqmi kallpachakurqan, cientifico hinataqmi maqanakurqanpas. Kaymi paytaqa hukmanyachirqa. Indecisión, llasaq kay, huelga munay seguro, acción huk plantillaman hina - privarqa chay maqanakuypa allin kayninta chay valorniyuq japoneskunawan . Chayraykun mana suyanachu karqan Suvorovpa mana manchakuq ataquekuna Puerto Arturo llaqtata hap"inanpaq purishaspa. Ay, Kuropatkin atiparqan Nogiq cuerpon wañupusqan qhepaman, Japón runakunapas, mana formacionta cambiaspa , ñawpaqman wichasqankuraykulla, umapura atacaspanku. Hinaspa chayraykun filankuta urmachispa qhepaman kutipurqanku.
  Ichaqa kunanqa Kuropatkinqa iskaynintan hap"irqan conchas nisqakunata, paypa kaqnintapas.
  Kayqa niyta munan, achka p'unchawkunapas artillería nisqawan bombardeo ruwayta atinki, yupaspa imatataq ruwawaq japoneskuna p'akiptinku. Hinaspa kayqa Nicolás kamachikuq kamachikuptinpas, chaylla chay fortalezaman yaykuruspanku guerrata tukunankupaq, chaymi tesoropaq tuñichiq karqa.
  Kaypiqa, chiqapmi, Kuropatkinqa qaqawan sinchi sitiowan chawpinpim kachkan. Ichaqa Puerto Arturoqa kallpasapa fortaleza, kunantaq chaypi japoneskuna tiyaykuptinku - pruebaykuy, apakuy!
  Ichaqa Margaritawan Calígula de los Delfineswan, espadakunawan kuchuspa, q"ala chaki dedonkuta wawankuq chakiwan wikch"uykuspanku, ichaqa héliceq cuchillankuna hina llalliq, bastiónkunaq chawpinta purirqanku, soldadokunata ch"uyanchaspa. Ñawpaqtaqa yachanayki tiyan dominante alturakunata chaymantataq atikunqa kichariyta ñanta chay asaltante tropakunapaq.
  Samuraikunata kuchuspa, Margaritaqa yuyaywan rimarirqa:
  - Normalmente paykunaqa maqanakunku ñawpaqman purinankupaq, ichaqa ñuqaykuqa, rikukun, regresiónrayku maqanakuchkanchikmanjina!
  Caligula waynaqa asirikuspa:
  - ¿Niyta munankichu kay fortalezata wakmanta hap"ispa Autocraciaq posiciónninta kallpachananta?
  Hinaspapas espadakunawanmi askha técnicas nisqakunata ruwarqan. Chaynatam espadankunata aparqaku.
  Hinaspa chay waynaq q"ala chakichan maqaykunata ruwarqan , chaymi uma, kunka, tullu p"akisqa.
  Margaritaqa, makiwan chakiwan usqhaylla maqasqanmanta askha ch"eqekuq siminmanta yawarta llamp"uyachispa, cheqaqcharqan:
  - ¡Al menos chayna kaptinpas! Tukuy imamanta, sut"i rikukun guerrakunapi atipaq rey runaq munasqan kasqanqa. Huk ratullapas. Chaymantataq chay atipayqa qonqasqa kan, hinaspan promedio runa, otaq común runakuna, huk rutina de trabajo banal nisqaman aysasqa kanku. - Partido sipas huk sapatuwan , soqta japoneskunata huk kutillapi urmachispa, iskaytaq kikin bayonetawan t"oqyachisqa sinchi tanqaymanta, nispan yapaykurqan. - ¡Ichapas kayqa huk ratullapaq reprievella kanman!
  Hinaspa yapamanta q"ala talonninta kuyuchirqan, inti lloqsimuq hallp"amanta phisqa maqanakuqkunata atipaspa, kinsa oficialkunatapas.
  Huk q"ala chaki wayna cortocircuitosniyuq, japonés runakunata col hina kuchuspa, Caligulaqa lógicamente nirqa:
  - Chay atipasqanku qhepamanmi Rusia suyupi usqhaylla qolqe tarpuy wiñariy qallarinqa. Kayqa niyta munan, runakunaqa aswan allinta kawsanqaku, revolucionario nisqa yuyaykunapas pisiyanqa.
  Chay wayna maqanakuq runaqa chay cañontan sarurqan chaymi chunka iskayniyoq samurai soldadokuna uma pataman phawarirqanku . Terminator wayna yapaykurqa. - ¡Runakunaqa yarqaymantam chaqwakunku!
  Margarita, siminmanta kuchusqa uma tullumanta tulluta thuqaspa, chay thuqayqa kimsa Japón soldadokunata takaspa, huk chikanllapim acuerdopi karqa:
  - Chiqaptaqa kayqa manam chiqapchu! Arí, revolucionkuna, ch"aqwaykunapas aswan mana allin económica kasqanraykun kallpachasqa kanku, ichaqa ... Tukuy imamanta , diciembre runakunaqa manan wakcha kasqankuraykuchu ima ruwayman rirqanku.
  Chay maqanakuq wayna Caligula, huk pillpintu kuyuyta ruwaspa, chunka iskayniyuq Japón umakunata kuchuspa, chaymanta ari nisqa:
  - ¡Chayqa, mana wakcha kayraykuchu! - Wayna maqanakuq runaqa huk maki hunt"a artillerota kuchuspa yapaykusqa. - ¡Manan sapa kutichu allin kanman wiksaykiwan yuyaymanayqa!
  Margaritaqa allicharqa, millayllata kuchuspa, chaymi japoneskunapa chaki-kachankuna chiqisqa karqa:
  - Aswan sut"itaqa, wiksaykiwan yuyaymanayqa manan hayk"aqpas allinchu!
  Kaypi kaq tomboy Calígulaqa arí nisqa, samuraikunata kuchuspa cascoyuq umankuta huk lawman wischuykuspa, hinaspa ancha munakuywan:
  - ¡Pachak pachakmi allinta rimanki! ¡Manan imapas hark"anapaq kanchu!
  Huk maqanakuq hinallataq chiqap precursor partida, chaymantapas, aswan thak princesa, kay tituluta chaskispa huknin magia pachakunapi servicionkunamanta, qaqchaparqa:
  - Hinaspa wirata ñuqanchikmanta hurqusaqku! Chayna kachun - banzai !
  Mana khuyapayakuspa, mana sayarispa, Caligula, espadakunawan kuchuspa, chakiwan japonés p'akispa , takirqanraq:
  Manam yanqachu karqa Ruspa kachamuwasqankuqa,
  ¡Graciata apamuychik!
  En pocas palabras! En pocas palabras!
  Pisi rimayllapi - ¡ch'inlla kay!
  Hinaspa chay hina rimaykuna qhepaman yawarqa aswan kallpawanraq puririrqan. Chiqapmi, japoneskunapaqqa llakikuypaqmi. Chay nacionqa llank"aqmi, admirakunapaqmi, ichaqa molino rumiq uranpi urmaykuspan kunanqa sayachishan. Imataq kanqa chaylla - hak'u utaq hak'u, tapukuykunamanta tapukuy!
  Q"ala chaki partida sipas Margarita, chunka chunka maqaykunata huk segundollapi apachispa, kallpawan wicharispa, k"uyusqa ayakunata ch"eqechispa, qatiqnin bastiónman, declararqan, chakinta kuyuchispa qatiqnin samuraiman quijadapi, hinallataq admirakuypaq apto aforismowan:
  -Guerraqa base nisqa, alto yuyaykunawan ruwasqa!
  Caligula, wayna actor, novianmanta aswan utqayllaraq kuyukuq, q"ala torsonmanta aycha tejayuq, para yawarta, tullu t"aqakunatapas mayllarqan, hinallam nirqa:
  - ¡Guerraqa cuerpotan sayk"un, ichaqa espiritutan kallpachan!
  Margaritaqa huk cascada de salto salto nisqakunatam kamarqan, Nihun runakunata kuchuspa, iskay chunka siglopi qanchis chunka watakunapi ancha riqsisqa takimanta huk rimayta takirqan:
  - ¡Kusikuy, gracia y plasticidad! General , kallpachaq, kallpawan kallpachaq, puñunamanta hatarispa gimnasia ruway!
  Caligula Dolphins, aychasapa chakimanta inglekama maqasqa, Japón coronelta obligarqa wayrapi pawananpaq, hinaspa chaylla urmachirqa iskay ametralladorakunata torrepi sayaq. Mecánico monstruokuna escupispa plomo, inerciawan, urmaspa, maqaspa kikinkuta , rutuspa urayman filakunata. Terminator waynaqa k"umuykusqa:
  - Pampachaykuway, k"iti ñawi , ichaqa ñawpaqta kayta munarqani! Hinaspapas manan munayllachu munarqani, aswanpas munasaqmi!
  Margarita, saltachkaspa q"ala chakiwan EE.UU.-pi ruwasqa ametralladorakunawan huk torreta urmachispa, allinta rimarirqa:
  - ¡Manan mana allinchu ñawpaq kaq kayqa, seguro kanaypaq, ichaqa manan qhepamantachu pelotakunata wayk"unanku!
  Chay wayna-actor Caligula, q"ala dedonkunawan proyectilta wikch"uykuspan, chay hatun phataq shimosa phatarirqan, samuraikunata ch"eqechispa, nirqan:
  - ¡Tuta p"unchaw pelota timpuchiqqa, mana kawsachkaqta mikhunata saqinqachu!
  Margaritaqa asikuspa saltaspa q"ala chakinta ametralladora torreq metalninman laq"aykusqa. Chay acero inoxidableqa kutimunmi, Japón nacionmanta oficialkunapas umallanmanmi phawanku, botayoq makinkupas kuyurispan. Chiqamanta, kurukunaman rikch"akurqanku.
  Margaritaqa kaypipas rimarirqa:
  - ¡Huk vagabundoqa talonwanpas "bota"tapas churakunmanmi!
  Caligula chay hooliganpas, saltaypi pistolata urmachispa llapa runakunata phawaykachispa, repararqan:
  - ¡"Botas" nisqataqa manan zapatota churankichu mana zapatota llimp"inanpaq umayoq runamanqa!
  Margaritaqa kutichirqa hukmanta kutirispan huk pelotón entero japoneskunata kuchurqa. Kaypipas Terminator sipasmi kancharirqa:
  - Extrañamente, kanmi achka honrado runakuna puntapi, ichaqa pisillam kanku paykunamanta mana engañaq astuciawan ruwayta atiqkuna carrera wiñayninpi!
  Calígulaqa k"irisqa pata hinan muyurirqan, japonés runakunata urmachispa kuchuspa, hinaspan razonablemente segurarqan:
  - Huk políticoqa chanintan pukllan imaynan huk minero yuraq punchuyoq minaman uraykamun hinata, chaypa motivonqa kaqllan: ¡subsidiokunata horqospa qhellichasqa allin reqsisqa kayta mayllanapaq!
  Margaritaqa chayta kutichirqa, chukchanmanta yawarta kuyuchispa:
  -Político, payqa kawsaypi llulla, ruwayninpipas iskay uya, ichaqa wañuyqa chaninmi kay q"otukuqwanpas!
  Terminator waynaqa Japón nacionmanta pistolatan p"akirqan , Inti lloqsimuq Imperiomanta iskay chunka soldadokunaq tullunkunata p"akispa, kutichirqan:
  - ¡Wañuyqa honrado, sapa kuti hamusqanrayku, ichaqa arbitrariomi watukusqan pachata akllaypi!
  Puerto Arturo hatun llaqtam, achka hark'akuq ñankunayuqmi. Chaymi, llakikuypaq hinaspa kusikuypaq, maqanakuqkuna suficiente tiempoyuq kanku maqanakunankupaq.
  Chay wayna maqanakuq Calígula, maqanakuqkunata espadakunawan kuchuspa, q"ala chakiwan chinkachiy guisantetapas wikch"uspa, samuraikunata llik"ispa, takirqan:
  - ¡Imaynatataq mana kallpachakurqanichu, imaynatataq mana kallpachakurqanichu! ¡Manan imananpaschu pipas maqanakunanpaq chaypi kashaspaqa!
  Margarita, huk mira soldadokunata kuchuspa, paykunaqa huk partida sipaspa maqasqanwan wañuchkasqaku, payqa llimp"i hinam llimp"iykusqa, chaymi nirqa:
  - Hinaspa maykamapas, ñuqanchik kikinchik maqanakuyta mañakuchkanchik. Tukuy imamanta, riqsikuy, Calígula, ¿Puerto Arturo llaqtaman riytachu munarqanki?
  Chay wayna terminadorqa honradamente nisqa:
  - Naturalmente! Kaymi aswan munasqay karqan.
  Margarita, partidu sipas, yapamanta japoneskunata navajas hina kuchuspa, asikuspa:
  - Allinmi, arí! ¡Rusia nacionta qespichiy, waranqa watantin llaqtanchispa maqanakuyninkunapi aswan maqanakuypi atipasqa kasqanmanta!
  Wayna Caligula iskay chunka japoneskunata huk iskay columpiowan kuchurqa, compañeronta allicharqa:
  - Aswan maqanakuy atipayqa, ichapas, karqan Checheniawan ñawpaq maqanakuypi.
  Margaritaqa chayta allinpaq qhawarispan umanwan rimarirqan, chaymi usqhaylla kuchuytapas ruwarqan:
  - ¡Mana iskayrayaspa! ¡Chaywan atipasqanchik contrarioqa ancha pisi kallpayuqmi! Chay Chechenia nacionqa askhan karqan, kuskanninkupas ñoqaykuraykun maqanakurqanku.
  Caligula tomboyqa asirikuspanmi, exterminación ruwaypi compañeronmanta ñawpaqman puriyta munaspan:
  - ¡Imaynatataq Moska elefanteta laq"an!
  Margaritaqa allin yuyaywanmi kaymanta rimarirqa, yapamantam chukchanmanta tullunta hinaspa yawarllaña miskikunata ritipa colorninta quri chiqisqawan kuyuchirqa, hinallam chinkachirqa mana entregakuyta munaq valorniyuq japoneskunata, aswan kallpawan, makiwan chakiwan:
  - Ejercitopas, llaqtapas mana maqanakuyta munaptinkuqa, chayna milagrokunam rikurin. Hinallataq ñawpaq Chechenia maqanakuypi, hinallataq Rusia-Japon maqanakuypipas .
  Calígula de los Delfines obligasqa, samuraikunata wañuchichkaspa, ari ninanpaq:
  - ¡Allintam ninki! Rusia llaqta runakunaqa, llakikuypaqmi, mana munankuchu Nihunkunawan maqanakuyta. - Hinaspa chay wayna maqanakuq, huk entero compañía samurai uma kuchusqata saqispa, yapaykurqa:
  - Ichaqa runanchispiqa rikhurimurqanmi huk milagroso, chaymi mana allin qhawarisqa maqanakuyta atipasunman. ¡Imapas rikch"anachiymi, umapi mana reyniyoq guerrapi querubinkuna yanapasqankupas!
  Margarita, siminmanta yawarta thuqaspa, q"ala chakiwan venenoyoq agujakunata wikch"uspa, japonés runakunata t"oqyachispa wañunankama, repararqan:
  - Hinaspapas chaywanpas huk kinsa kaq intervención ñuqaykumanta necesario!
  Calígula waynaqa, huk fila ayakunata t"aqa t"aqapi kuchusqata saqespa, mana anchata iskayrayaspa, chaywanpas tapusqa:
  -Kaymanta segurochu kanki?
  Chay wayna maqanakuq, Puerto Arturo llaqtapi japonés wañuchiyta tukuspa, huk suspiruwan takyachirqa:
  - Lamar quchapiqa Togoqa llumpay kallpasapam. Hinaspa ima clase comandante, otaq aswan sut"ita rimaspaqa naval comandante Rozhdestvensky, llakikuypaqmi ancha allin reqsisqa. ¡Warmakunaqa aswan allinraqmi kanku estrategias náuticas nisqapi!
  Caligula, mana khuyapayakuspa samuraikunata kuchuq, sut'i kaqwan rimanakunanpaq hikutasqa :
  - Chiqapmi, Rozhdestvensky hina runawanqa, Argentinapi ruwasqa qanchis cruceros de batalla extra nisqakunata chaskispapas, uraymanta hoqarisqa punta kaq escuadrón del Pacífico nisqapa buquenkunata allichaspapas, manam atipaypi yupayta atinmanchu. ¡ Astawanraqmi yuyarinkichik pichqa chunka hukniyuq Rusia nacionpa buquenkuna Tsushima llaqtapi maqanakusqankuta, hinaspa huk Japón nacionpa chinkachiq barcollan unuman chinkaykusqanmanta!
  Margaritaqa, kusisqa, pistola barrilninta p"akirqan, hinaspa tawa japonés runakunaq espadanta huk kutitawan kuyurichispa, kinsa runakunaq filoyoq agujawan, yapaykurqan:
  - Hinaspapas ancha allinmi chay valorniyoq almirante escuadrón allinta hark"asqa kanman manaraq baseman chayashaspa chay mana tariy atina aycha mikhuq Togo . Kaymantaqa, Rozhdestvensky flotapa maypi kasqanqa ancha sasam.
  Caligula tomboy, monoq hina llalliq chakichanwan lanzaspa, huk concha, chaymi japonés runakunata wañuchirqan mina terrestre hina, asikuspa nirqan:
  Poltava llaqtaq qayllanpi huk sueco runa hina,
  Rozhdestvensky sasachakuypi tarikurqa...
  Payqa valorniyoqmi rikch"akun
  Chiqaptaqa, ¡contrariom!
  Partido sipas, iskay kutita kallpawan awqata ch"usaqyachispa, hinallataq askha ayakunata saqespa, lógicamente hinallataq calculowan, repararqan:
  - Sichus mana Japón suyuta lamar qochapi atipankichu chayqa, chaymantaqa k"ullu samuraikunaqa unaytan maqanakunqa, hinallataqmi Rusia coronaq qolqe waqaychananpas ch"usaqña kashan, runakunapas kantupi kashanku. Usqhayllan chay maqanakuyta tukunanchis huk t"oqyachiq atipaywan. Mana chayqa, ¡huk revolución kanqa, hinallataq Rusiapaq mana necesario, mana allinpas kanman parlamentopas rikhurimunqa!
  Caligula, actor-wayna, japonés generalta codowan kuyurichispa altokunaman phawaykachirqan, chay pachallapitaqmi kinsa mascarasqa waynakunata urmachirqan, mana atispa huk primitivo bomba lanzadorta churayta munaspa. Terminator waynaqa nisqa:
  - Tiempo suficiente kaptinqa, ¿maymantaq rinqaku?
  Margarita, japonéskunata phatmakunapi kuchuspa, yawar ch"aqwayman ima, reparaylla alarmawan repararqan:
  - Kaypiqa sasachakuymi kachkan. Kunanqa kayhinatam huk hatun wasimanta huk hatun wasiman kuyuchkanchik. ¿Ima nisunmantaq lamar qochamanta?
  Tomboy Caligulaqa asikuspanmi ñawinmanta huk chispata kacharirqa, chaymi municionkuna waqaychana wasiman tuparurqa. Huk phataymi karqan, chaymi huk batallón entero Japón soldadokuna wayraman wikch"uykusqa.
  Chay wayna actorqa qaparirqa chay qapariypa hawanpi:
  - ¡Manan imapas especialchu! Datosniykuwanqa allintan nadayku, manan espadakunawanqa unupi chinkaykusunchu. ¡Payqa maqanakuy barcomanta huk maqanakuy barcomanmi nadanqa, cubiertakunata ch"uyanchaspa!
  Margarita, paypa espadanmi, filoyuq navaja hina, achka, mana manchakuq, ichaqa mana yuyayniyuq wañuq soldadokunata kuchurqa, kutichispanmi aswan llimpi filoyuq kirunkunawan asirirqa:
  - ¡Qanqa definitivamente huk gigante de pensamiento kanki!
  Calígula de los Delfines, computadorapi pukllay hina japonés runakunata k"irispa, cheqaqta kutichirqan:
  - Yuyaypa utqaylla puriyninta hapiptinchikqa, chiqaptaqa manam igualniyuqchu kanchik !
  Terminator sipasmi chayta arí nirqa, convencechinanpaqtaqmi huk entero batallón samurai nisqakunata purirqa.
  Hinaspa yawarchasqa ñanta saqerqan, chay sipaspa q"ala, cincelasqa chaki rastrokunayoq.
  Chaypachallapitaqmi nirqa:
  - Hinallataq cuerpokunaq usqhaylla puriynin, ¡chaytaq aswan significativo!
  Kuska, chayna utqaylla kallpaspa, equilibriota waqaychayta atinaykichik tiyan, manataq urmanaykichikchu. Caligula chay hooligan aswan pisita atipan. En general, teóricamente rimaspaqa, mana hatun kamachiyniyuq autocraciaqa manam wiñaypaqchu Rusia suyupi kananchu. Occidental nacionkunapa ejemplonmi parlamentonkuwanqa llumpay contagioso. Mana rimanapaq, oligarcas nisqakunaqa manan económico nisqallapichu atiyninkuta ruwayta munanku, aswanpas aspecto político nisqapipas. Kunankamaqa aswan pisipas autocraciawanmi amistadniyuq kanku, Pacífico mama quchapi atipaypas, chaymanta Chinaman mastarikuypas, unay pachapaqmi kay amistadta kallpanchanqa. De paso, Rusia-Japon awqanakuypas ancha allinmi unay pachamanta qhawarisqa. Q'illu Rusiyap kamakuyninpas, mana Manchuria llaqtallachu, aswanpas huk China suyukunapas, Hanaq pacha qhapaq suyup qhipa rakiyninmanmi apakunman. Kayqa niyta munan , iskay chunka hukniyuq siglopi atiyniyuq China coloso, Superpoder, hegemonía mundial nisqa kasqanmanta, mana Estado hina kayta atinqachu.
  Hinaspa aswanta, mana Revolución de Octubre kaqtinqa, manan kanqachu sistema colonial mundial nisqapa thuñikuyninqa. Kay pachaqa aswan yuyaysapa, aswan mana imamanta manchakuqmi kanqa, iskay chunka hukniyuq pachakwatamantaqa, chay pachaqa iskay pachak masnin suyukunam huk uchuy planetapi kanqa. Aswanpas askha imperiokunan hatarinqa, ichapas Rusia nacionpas aswan atiyniyoqman tukupunqa, otaq aswan hatunmanpas tukupunqa.
  Japón nacionta atipaqtinkuqa manan ancha sasachu imachus kananta ñawpaqmanta qhawariy. Aswanpas , Alemania, chaypaqmi Rusia ejercito hatun kamachikuqman tukunqa, manan peligropichu kanqa Rusiawan guerrata willananpaq. Ichaqa yaqapaschá huk frentellapi guerrata munanqa, Bélgica nacionta Francia naciontawan tupachispa.
  Ichaqa, Zar Nicolás chay hina, allinta atacanman , cheqaq historiapi pasasqanman hina, qhepaman. Bueno, al menos chay agresivo alemankuna mana ancha kallpasapa kayta atinankupaq.
  Chaymantataq Ñawpaq kaq Guerra Mundial yapamanta. Rusiaqa kanmanmi China rakinakuykuna hinallataq kallpasapa Flota Pacífico ñawpaqpi, chaymi kanqa huk plus, ichaqa ... Chiqap historiapi, Japón maqanakurqa Ententepa ladunpi, kikin alternativapi, Inti lluqsimuq Allpa qawachinman vengakuy munay. Hinaspa chaymantaqa iskay kaq frenteta chaskisun inti lluqsimuy ladopi. Hinaspa kayqa manan ancha hatunchu .
  Chaymantapas, manam suyakunmanchu Rusia ejercitopa ancha kallpanchakuyninta, Chiqap Historiawan tupachisqaqa. Ichaqa, cheqaqtapunin qolqe tarpuy usqhaylla allinchakuyqa ñawpaqtaraq qallarinman, manan 1909 watapichu, aswanpas 1906 watapin, aswan k"ulluraqmi kanman. Tukuy imamanta, Rusia atipasqanqa, hawa llaqtamanta, llaqta ukhupi qolqe churaqkunaq kamachikuq kamachikuypi iñiyninta kallpachanman , hinallataqmi capitalpa hamuyninqa aswan hatun kanman cheqaq kaqmantaqa.
  Kaytaqmi kutinpi ejercitopaq qolqeta yapanqa. Manachus, chiqamanta, zarista gobierno llumpay kikinpi hapipakuq tukuptinqa. Maypachachus, astawanqa, llapa runata atipaspa asfaltoman rolloykusunman hina. Principiopiqa, Primera Guerra Mundialpa tukukuyninqa, kay casopiqa manam imapipas sutillachu. Hinaspa ichapas chaymanta, tukuy imapas allin allichasqa kananpaq, tawa kaq kutita interveninanchik kanqa.
  Manaña Primera Guerra Mundial nisqa imapipas kanmanchu chaypas, manan principiopiqa qarqosqachu kashan. Kay casopiqa ... Sasañam niyta imayna aswan sucesokuna wiñananta. ¿Hayk"aqkamataq zar Nicolás II kamachinqa, ¿pitaq paypa rantinpi kamachikunqa? Tsarevich Alexei iskayrayachkan, manapaschá kuraq runamanqa kawsanmanchu. Mikhail iñiqmasinchik wawankunawan? Kaypas huk akllanakunapas atikunmi.
  ¿Hayk"aqkamataq Nicolás II kawsanman? Romanov runakunaqa manan unay kawsaq runakunaqa karqanchu, ichaqa llapanpiqa pisillatan ukyaq zar mana cigarrota pitaq unayta kawsanman. Hinaspapas llamp"u sonqo kasqanmanta, sumaq sonqo kasqanmantawan allinpaq qhawarirqanku chaypas, manan librechu karqan. Chaymi mana yaqapaschu emperadorqa mana nishuta mat"ipayaspa huk constitucionta qonqa. Ichaqa, Señorpa ñanninkunaqa mana t"aqwiy atiymi. Tukuy imapas pisi suyasqanchikman hinam pasanman. ¡Hinaspa atoqqa corderoman tukupun, corderotaq atoqman tukupun!
  Hinaspa kunan hawapiqa chayna sumaq hinaspa kuyayllapaq warmakunam kanku - huk qari warmawan huk sipaswan, aswan llampu edadniyuq, fortalezamanta fortalezamanta hinaspa bastiónmanta bastiónmanta chuyanchaspanku. Kaypiqa, ejemplopaq, Vysoka sutiyuq sasan sutiyuq hatun urqum kachkan. Kaymantaqa lliw puertota rikunki, ñawpaq kaq escuadrón del Pacífico nisqap Rusia buquenkunawan allichasqa kachkaptin, huk plazakunatapas , llaqtaman asuykunakunatapas.
  Margarita, mana manchakuspa achkata kuchuspa hinaspa yawarchasqa japoneskunata, kamachin:
  - Allinmi, ¿chaytapas pichasunchu?
  Chay wayna maqanakuq Calígula, qhipa samuraita espadankunawan tukuchispa, asikuspa kutichisqa:
  - ¡Chiqapmi, pichaspa yapamanta pichasun!
  Hinaspapas chay casarasqakunaqa huk avionpa usqhaylla purisqanman hinan altokunaman phawarirqanku. Usqhaylla purinanchik tiyan. Marzo killapiqa tutakunaqa manan chay hina unaychu, p"unchaypiqa, usqhaylla kashaqtinpas, manan atikunmanchu askha mosquetekunaq, chaymi fusilkunamanta, aswan importanteqa ametralladorakunaq tupasqanmanta llapanta hark"ayta .
  Allinmi mana automática maquinakuna kasqan. Hinaspa imaynatapas aswan thak. Inti lluqsimuqqa manam apurawchu paramanta tutayayta chinkachinanpaq, tukuy imata huntachiq leche hina phuyutapas.
  Tutamanta chiri, hielo kurutaq Terminator waynakunaq calloused chaki uranpi k"irikun, paykunaqa munaspapas manan zapatonkuta churakuqkuchu - llik"ikuqku. Hinaspapas chakichankupas armakunan mana aswan millaychu aswan llalliq makikunamantaqa. Hieloq kurkunmi k"irikun, ichaqa manan imapipas hark"anchu patakama phawayta, chaypi thuñichiyta hinalla purichiyta, chunka hukniyoq pulgadayoq pistolakunaq serviciontapas.
  ¿Imapaqtaq chayna troncokuna? Ichaqa manan paykuna hina dianakunataqa hatun pistolakunawanqa tupayta atiwaqchu, ichaqa ancha facilmi guardiakunata pichayqa. Margarita, huk giratoriowan chunka iskayniyuq japoneskunata ukhu pachaman wikch"uykuspan, urmaykuspanku manchayta qaparirqanku , nispas nin:
  q'oñi hina purishan ...
  Terminador wayna Caligula asikuspa, chunka iskayniyuq kallpasapa Japonmanta maqanakuqkunata ukhu pachaman wikch"uykuspa kusikuywan rimarirqa:
  - Aswanpas aburrikunmi...
  Margaritaqa makinwan kuyuchirqa, kuchusqa umantapas arcopi wischuykuspan compañeronman:
  - Allinmi. Aswan allinraqmi. Icha, ¿munawaqchu layqakunawan duelota?
  hatun atiyniyoqmi kunan , fierro habaskunata mach"aqway hina mast"aspa kutichisqa:
  - Manam mana munanichu , ichaqa iskay chunka siglopiqa pisillam chaykunawan urmayqa !
  Margarita, huk chunka iskayniyuq japoneskunata llik"isqa aychapaq kuchuspa, asikuspa nirqa:
  - Ichaqa qhawariy, ninja!
  Chiqamanta, iskay chunka mascarayuq maqanakuqkuna yana p"achayuq, maqanakuq runata atacanankupaq phawarirqanku. Hinaspapas sapanka makinpi iskay espadayoqmi kanku. Runakunapaqqa ninjakunaqa allintam kuyurqaku. Huk runaqa huch"uychanmantapachan sientenman karqan chay extraordinario preparacionta, sallqa entrenamientotapas. Ichaqa cheqaqta rimaspaqa, ¿imataq querubinkunawan churanakunman? Mana wañuq runakuna, layqakuypa yanapayninwan bombeasqa wawakuna, runakunapas utqaylla purisqankuqa ancha hatunmi. Hinaspapas ninjakunaqa allin yachachisqa maqanakuqña kanku chaypas, runakunaraqmi kanku.
  Margaritaqa iskayninkuta huk kutillapi kuchurqa utqaylla wayra molinowan, kimsa kaqtaq q"ala, sipas hina, sumaqllaña, ichaqa wañuypaq chakiwan inglepi cargarqa, chaymi pichqa chunka metro masninta wichayman pawarispan torremanta banderapa postenta llikirurqa. Margaritaqa maqanakurqanmi ch"askakunata wikch"usqawan, kuyushaspataq kinsa kutitawan kuchurqan, tawa kaqtaq wañuchirqan chaki dedonkunawan kinsa puñalkunata wikch"uspa. Ninjaqa iskaymanta karunchakurqa, kimsa kaqtaq ichaqa pakisqa trayectoriapi pawaspan sunqunpipuni chayarurqa.
  Chay tomboyish Caligulapas chay maqanakuymanmi haykurqan. Payqa morado bordeyuq ninjata kuskanman kuchuspa aswan utqaylla ataqueta kacharirqa, chaymi mascarasqa runakunapa umantapas urmachirqa, paykunam iskay iskayninkuta atacayta munarqaku.
  Mana rikuy atina yana runakunaqa manan pisiparqankuchu, ichaqa paykunata atacaq waynawan querubin sipaswan tupachispaqa nishutan usqhaylla purirqanku. Paykunaqa manan ima chansatapas tarirqankuchu.
  Margaritaqa, mana hark"ay atina usqhaylla puriq fantasmaq kuyuyninpi, takirqanraqmi:
  - Pisi tiempollamantan qonqapuwanki, Sepulturamanmi ripunki chiri para hina ! Huk angelkunapas serviwayku, hinaspa Dráculawan kuska ataúdman yaykunki!
  Ninjaqa urmaykusqa, kuchusqa, puqusqa sandía hina yawarta ch"aqchuykuspa, chay kuchuqpa uranpi. Hinaspapas manan saqerqankuchu atacasqankuta. Ichaqa ... Iskay chunka kimsayuq hatun maqanakuqkunam maqanakuypi urmaykurqaku. Chay qhepamanmi chay sumaq casarasqakunaqa cambiarqanku pistolakunapi kawsaq kamachikunata tukunankupaq...
  Chay phuyuqa chinkayta qallarisqaña, Intitaq aswan kallpawan k"anchariyta qallarisqa. Hinaspa chay valorniyoq maqanakuqkuna huk linea de defensaman astakurqanku. Chay maqayqa manaraqmi qallarisqachu, chaymi ñoqayku kikiyku maqanakunayku karqan. Ichaqa chay maqanakuq runakunaqa manaraqmi sinchi sayk"usqachu sientekurqanku, aswanpas mikhuyllatan munarqanku. Bueno, hukmantan q"omer caballo aychata mikhuyta qallarirqayku. Bueno, manan kanchu runakuna, tukuy imamanta.
  Terminator wayna Caligula, q"ala chakiwan huk agujata wikch"uykuspa, chaywan askha japonés runakunata t"oqyachispa, sinchita rimarqan:
  - Aswan sasa sirviente kayqa wiksa sirviente kaymi - patronqa mana khuyapayakuqmi, ch"usaqña, hunt"asqaña kaqtinpas!
  Margaritaqa chaywanmi acuerdopi karqa, hinallam kuchurqa samuraikunata, paykunaqa qasquchakuchkaqraqmi, mana yupay atina langostakuna hina, olakunapi percolachkaqta . Japonmanta runakuna ukhupiqa ancha wayna waynakuna karqanku, yaqa chunka soqtayoq otaq chunka qanchisniyoq watayoq, chaymi mana allinchu karqan wañuchiyqa. Yaqachus hina Inti lloqsimuq Allpapi autoridadkuna llapa reservankuta ch"usaqyachirqanku guerrapaq. Ichaqa Kuropatkin, pimanchus llapa runa thuqarqanku, thuqarqanku ima, soldadokunata qhawashallarqan, hinaspapas aswan pisillatan chinkachirqan japonés runakunamantaqa. Hinaspa chaymantan payman allinpaq qhawarisqa kanan. Hinaspa pisi pisimantan Japón nacionmanta unidadkuna aswan allinta maqanakurqanku, chaymi mosoq, allin yachachisqa fuerzakuna chayamurqanku Rusia nacionpa Europa ladomanta. Regimientos de guardias nisqakunatapas.
  Chay partidu sipasmi piensarqa Segunda Guerra Mundialpipas chayna pasakusqanmanta. Manchakuypaq alimankuna ñawpaqman rirqanku, allintataqmi ayparqanku, unidadninku elite nisqakuna llapanpi, icha yaqa llapanpi, urmachisqa kanankama. Chay qhipamantaq Puka Awqaq Sunturta mana hark'ayta atirqankuchu.
  Chiqapmi, ninanchikmi, Puka Ejército nisqapa unidades de personal nisqakunapas urmachisqa kasqanmanta. Hinaspa kayqa, chiqapmi, sasachakuyman tukurqa.
  Margaritaqa kay simikunawanmi maqanakuyman phawarirqan:
  - Diosqa manan saqesunkichu, kuchipas manan mikhusunkichu, millay dragonkunapas hap"isqa kanqaku!
  . 12 kaq RAKI.
  Dominicaqa huk pachallapaqmi Dragon Academy nisqaman kutirqan. Payqa yapamantan usqhaylla yacharqan askha chunka hechizokunata, wakin sasa simikunatapas.
  Chaymanta kimsa sipaskuna: huk duende, huk hobbit hinaspa huk warmi troll, paywan pukllarqaku magia rumikunata aswan altoman wischuypi.
  Dominica paykunata maqarqan. Kikin rumikunapas ancha k"anchariqmi k"ancharishasqa, tawa k"anchaypa k"anchayninpi runtu sut"ukuna hina.
  Chay qhepamanmi sipas layqakuna iskay anillokunata qorqanku sapa chakimanta rumikunawan, chhaynapi maqanakuq runaqa hechizonkunata kallpachananpaq huk hatun metapaq: aswan kallpasapa qhari warmita qespichinanpaq.
  Kunanqa yaqa llapan actriz sipaspa q"ala chaki chaki dedonkunan magia anilloyoq kasqa, huch"uy dedonmanta aswantaqa. Hinaspapas magia ruwaypiqa aswan atiyniyoqraqmi kapurqan ñawpaqmantaqa. Kayqa, chiqaptaqa, huk llaqtata thuñichispa palacio ruwayta atiq sipasmi.
  Hinaspa chay hinata usqhaylla pachak hechizokunatawan yacharqan, samarinanmantaqa millma alfombrapi tiyaykurqan. Payqa loto posiciónmanmi chinkaykurqa, yaqa chayllam esencia mentalninwan almanwan, cuerponpas doble, tarikurqaku huk universo paralelopi, huk equipo maqanakuqwan kuska, hawamanta musuqña kaspankupas.
  millay layqa Bastindaq suyupi askha ratakunawan maqanakushallarqanku .
  Ñawpaq qutu aycha mikhuq roedores nisqakuna wañuchisqa karqanku icha tikraykunata rikurqanku.
  Hinaptinmi chay mana allin wawa sirvientekuna llamkasqanku chakrakuna rikurimurqa. Paykunataqa allin jabalíkuna hina hatun rata qhawaqkunan qhawaqku. Paykunaqa chakinkupi laq"akunata hap"ispa kuskan q"ala qhari wawakunata warmi wawakunatapas laq"aqku.
  Dominicaqa phiñasqa kasharqan:
  - ¡Mayna millaymi wawakuna ñakariptinkuqa!
  Hinaspa phiñakuspan huk kutillapi askha llimp"ikunata ratakunaman t"oqyachirqan, hinaspan hatun chukulatawan qatasqa abuelakunaman tukupurqanku.
  Wawa kamachikunaqa musphaspa qaparirqanku, chaymantataq phawarirqanku chhayna munay sumaq q"apayniyoq mikhuyman. Hinaspa chaymanta t'aqakunata llik'isun.
  Dominicaqa hukmantam magia varitanta kuyuchirqa, hinaspa yapamanta tikrakuykunata ruwarqa, millay ratakunata sumaq mikuykunaman tikraspan, qaparispan:
  Wawakuna, kaykunaqa hanaq pachapi quyllurkuna,
  Praderakunapim t'ikakuna wiñachkan...
  Kay pachapiqa kusikuymi kanqa,
  ¡Sumaq musquykunam t"ikarinqa!
  Margarita, payqa t"ikrakuykunapipas yanapakurqanmi, allintan repararqan:
  - ¡Hatun ukhu q"oñi kayniyoq, sumaq sonqo kayniyoqmi kanki!
  Chayllamanmi jack-in-the-box hina huk hatun dinosaurioman rikch"akuq rata rikhurimurqan. Siminta kicharispanmi imapas mana uyariq hina qaparirqa.
  Iskaynin sipaskunaqa layqakunan kanku, imaynatas payman llimp"ikunata pulsarkunatawan kacharinqaku, hinallataq magia varitakunamanta, q"ala chakinkupi anillokunamantapas. Hinaspa chay t"inkisqa kallpaq puriyninqa hatun monstruota tuparqan, iskay chunka phisqayoq metro sayayniyoq. Payqa urmaykusqa, hinaspa chay rato kutirispa rikurqan chay hatun mesapi askha imaymana, qhapaq, imaymana mikhuykunata. Hinaspa kaypiqa, hukkunamantapas, qurimanta vino vasokuna karqan, imaymana heladokunawan.
  Esclavo wawakunaqa tukuy perímetro nisqapi llamk"ayta saqiyta qallarirqanku, chiqnisqa ratakunatataq atacayta qallarirqanku, chaymantataq hozkunawan, azadakunawan, wak chakra llamk"anapaq imakunawan ima kuchurqanku.
  Hinaspan paykunapi sinchi phiñakuy kasharqan. Chay rebelde waynakunaqa kusisqaraqmi takiyta qallarirqanku;
  Pipas esclavo kay tutayaqpi kaqqa, espadata makiykipi hap'iy.
  Hinaspa ama aguantaychu humillasqa p"enqayta...
  Awqaykiqa manam yawarpi cimientota hatarichinqachu,
  ¡Paymanmi mana kusisqa sentenciata pasachinki!
  
  Chay waynataqa millay laq'awanmi maqan,
  Huk verdugom millay ratawan ñakarichichkan...
  Millay ñak'arichiqmi ichaqa ayaman tukupunqa,
  ¡Ama uyariyñachu sipaskuna waqasqankuta!
  
  Ama esclavo kaychu, ñut'u allpapi p'enqachisqa,
  Usqhaylla umaykita hoqariy...
  Hinaspa karupiqa kanqa elfinismo,
  Anchatan munakuni Solntsusta , Spartaktapas!
  
  Tiqsimuyupi k'anchariq pacha kachun,
  Chaypin kusikuyqa wiñaypaq kanqa runakunapaq...
  Hinaptinmi chaypi warmakuna kusisqa mikuykunata ruranqaku.
  ¡Chay reinoqa manan yawarmantachu, puñuymantachu!
  
  Creeykutaqmi enteron teqsimuyuntinpi paraiso kanqa,
  Chay espaciota dominasaqku...
  Kaymanta, maqanakuq wayna, atrevikuy, .
  ¡Kaypi mana millay musquypas, millay p"enqaypas kananpaq!
  
  Arí, esclavokunan kanchis, sarunchasqa kashaspa cadenasqa waqashanchis,
  Hinaspa huk ruphashaq laq"a costillanchispi laq"awanchis...
  Ichaqa creenin llapa orco-ratakunata wañuchinanchista,
  ¡Imaraykuchus rebeldekunaq umalliqninqa ancha q"oñi!
  
  Kay horapim qari warmakunaqa llapallanku hatarirunku,
  Sipaskunapas paykunawanmi kachkanku chaynallapaq ...
  Hinaspa creeni solcenismota qonankuta,
  ¡Chiqnisqa yugota wikch'upusaqku!
  
  Hinaptinqa, yachankiñam, atipaypa waqran waqanqa,
  Hinan wawakunapas t'ikarinqaku k'anchariypi ...
  Kusikuypim suyawanchik cambiokuna,
  Exámenes, tukuy imata pasaspa notas perfectas nisqawan!
  
  Chayna milagrotam aypasunchik, creeni,
  Chiqap paraiso kananmanta...
  Maypipas layqa millay Judasmi,
  ¡Imataq qhari wawakunata graneroman tanqan!
  
  Ukhu pachapiqa manan maypipas kanchu esclavokunapaq,
  Chay raqrakunamantaqa supaykunatam qarquchwan...
  Señor Diospaq ch'uya paraisoq sutinpi.
  ¡Llapa gratis kusisqa runakunapaq!
  
  Tukuy sublunaria pachapi hawka kawsay kachun,
  k'anchaypas kachun ...
  Awqanchikkunatam disparanchik huk disparo wasipi hina, .
  Chaymi chaylla wichayman hinaspa mana huk segundo uraymanchu!
  
  Arí, creeway, atiyniykuqa manan ch'akinqachu,
  Paymi hanaq pachaq ñannin kanqa universoman...
  Hinaspan awqaqkunaq ejercitonqa sinchita qaparinqaku , .
  ¡Awqa ratakunata yakupi chinkachinapaq!
  
  Kaymi kusikuy, kusisqa, .
  Quraqa rosas hinam tukuy muyuriqninpi wiñan...
  Qhari wawakunaq equiponchis
  ¡Chay qhawariyqa definitivamente huk urqu atoq hina!
  
  Atipayqa segurom kanqa,
  Hatarichisun, creeni, honradamente Edén kanchis...
  Tukuy kusikuy, kusikuy ima planetapipas, .
  puka kunkachu kanki , aswanpas respetasqa wiraqocha!
  Kayqa, chiqapmi, rikcharisqa kamachikunapa takiynin, paykunam ratakunatawan orcokunata ñut"unku.
  Chaykamataq, Dominicawan Margaritawan dragonkunapi, ejercitomanta ñawpaqpi, phawanku castilloman.
  Iskay layqakuna, usqhaylla puriq, llimp"iyuq, magia varitakunawan, q"ala chakinkupi talismankunawan anillokunawan ima. Chaywanmi fabulosas transformaciones nisqakunata ruwanku. Hinaspapas manan imapas mana allinchu kunan huk, aswan peligroso raprayoq ratakuna paykunata atacayta munasqankupi.
  Roedorkuna aviación nisqaqa manam asikuychu. Ichaqa sipaskunaqa magia atiyninkuwanmi paykunata maqarqanku , hechizokunatapas ruwarqanku. Hinaspa monstruokunapa rantinpi algodón misk"i rikurimun. Chayna misk"i, q"apayniyuq.
  Chaymantapas, wakin raprayuq kunturkunaqa fresamanmi tukupun. Chaytaq ancha puqusqa, rubíkunawan, topaciowan ima llimp"i llimp"i.
  Hinaspa wakin raphrayuq kunturkunapas globoman tukupurqanku.
  Oenomaiwan Dobrynyawanpas dragonkunawan maqanakuymanmi haykurqanku. Paykunaqa espadakunawanmi compañeronkuta kuchuyta qallarirqanku, chayqa manan sasachu, manataqmi sasachu. Bueno, hinallataq kikin dragonkunapas, chayta hap"ispa ninawan rawraqtinku. Hinaspapas raphrayoq runakunatan ruphachinqaku mana ima pesapakuspa, mana iskayrayaspa.
  Oenomausqa awqanta kuchuspa repararqan:
  - Kayqa, rikunki, ancha asikunapaq hinallataq q"oñi kanqa!
  Dobrynyaqa asirikuspan repararqan:
  - Arí, kaytaqa manam simikunawanqa churayta atikunmanchu!
  Hinaspa chay hero waynaqa ancha filoyoq wañuchiq agujata awqaman lanzaykusqa. Chayqa ratapa ñawinpipunim tuparurqa, hinaspam huk roedorwan tuparurqa. Kaypim chaqwa qallarirqa.
  Oenomaus takirqan:
  Ratakunaqa ancha q"uñim
  Encina sach'ataraqmi ñut'uyta atinku...
  Umaykiqa sasa rikuymi, .
  Hinaspapas chay convolucionkunaqa huk q"aytu hinan!
  Dobrynyapas kaywanmi acuerdopi karqa:
  - Arí, ¡ratakuna tukuy laya millay kaqkunata chhuqrinku!
  Margaritaqa ñawinta kicharirqa. Payqa yuyarisqa imaynatas Andreika partidupi kaq waynata hap"irqanku chayta. Hinaspa chiri sotanopi wisq"asqa kasqa, ratakunawan hunt"a. Hinaspa chay roedorkunaqa chay waynaq q"ala chakinta kanirqanku, chirimanta llañuyasqa. Andreikaqa tutantinmi ratakunawan maqanakuq, manataqmi puñuqchu. Hinaspa tutamantan tapunankupaq aparqanku, ñawpaqtataq A waynaq chakinpi k"irikunaman kachita ch"aqchurqanku. Ancha nanaymi karqa, chaymi Andreikaqa qapariyta qallaykurqa . Hinaspapas k'aspikunawanpas k'irirqankun.
  Ichaqa chay partidista waynaqa nanaywan ch"aqwaywanmi manaña yuyayniyoqchu kapurqan, ichaqa manan imatapas rimarqanchu.
  Margaritaqa Andreika ayqekunanpaqmi allichayta atirqan. Hinaspa kaymi karqan paypa hatun ruwasqan. Chay waynaqa chay nanayta atipaspa mana puriy atiq, kanisqa chakiyuq ripuyta atisqa. Hinaspa chaymanta, kudos payman.
  Partido sipasqa ratakunata maqaspa ancha kusikuywan takirqa:
  Pistolayqa kuraq wawqe hinam
  Ancha chiqaptam, chiqaptam disparan...
  Tukuy imamanta, juk sipascha wiksanpi ametralladorayuq,
  ¡Mayninpi kawsayqa jaula hinaña chaypas!
  
  Mana aswan kallpasapa sipasmi kani
  Lobowan tigrewan huk prueballapi...
  Ichaqa chay simiqa manan gorriónchu,
  Munakusqaywan kaspayqa, iñini, kuska!
  
  Ñam mayqin pasajeta hapirqaniña, .
  Iranqa urqukunatam llallirurqa...
  Payqa achka imaymana suyukunatam atiparqa,
  Manan, ¡manan sofá qayllapi thak tiyayta atiymanchu!
  
  Manapaschá kaytaqa entiendenkichu,
  Ima ninantaq fanaticokunawan maqanakuyqa...
  Cuadernoykipi qillqay, .
  Hinaspa yachay decentemente maqanakuyta, wayna!
  
  Manam kanchu Mama Llaqtayqa, iñiway, aswan kallpasapa, .
  Payqa llimp"i llimp"i rubí hina llimp"in...
  Millonnintin supaypa kallmankuna kaptinpas,
  ¡Hanaq pachapiraqmi huk sitiota aypasunchik!
  
  Wiraqocha amachaykuchun
  Hatun caballeronchis, Tukuy Atiyniyoq...
  Sipaschaqa atiyniyoq aychayoqmi, .
  ¡Payqa huk voleibol precisowanmi cerezata urmachin!
  
  Manan pipas atipawanmanchu
  ¡Ñoqaqa kani chay sipaspa sutin legiones!
  Osopas chakiypi k"umuykukun,
  Hinaspapas chay arcekunaqa pisi tiempollamantan qorita qosunki!
  
  Chiri, q"ala chaki rit"i ukhupi phaway, .
  Snowdrifts, yachanki, ama sipasta manchachiychu...
  Awqayman huk llimp'i chukcha rutuyta qusaq ,
  ¡Paykunaqa galgo hinam riqsiwanku!
  
  Primavera qallariypin nacerqani, 1999 watapi.
  Chayna puka, bandera hina...
  Chay runaqa ancha galgo , groovy, .
  ¡Hinaspataq sonqoypi rupha nina rawrashan!
  
  Arí, manan tarirqankichu aswan sumaq sipasta,
  Payqa llapa runamanmi askha munakuyta qonqa...
  Manataqmi iskay chunka watayuqpaschu rikchakun ,
  Ichaqa ¡anchataraqmi maqan !
  
  
  Chayrayku, sipasman k'umuykukuy,
  Hinaspa q'ala chakinta much'ay...
  Caballeroqa flecha hinam wichayman kallpanqa,
  ¡Manan sasachu kanqa chay sasachakuy allichayqa!
  Partido sipasqa ancha almawanmi takirqa. Llapan phalaq ratakunam tikrakurun. Wakinqa algodón misk"ikunapi, wakintaq palomitas nisqapi, wakintaq avena nisqapi otaq jabonpa burbujankunapi. Hinaspa wakin hero waynakunataqa mana imapaq valeqmi wañuchirqanku, otaq dragonkuna ninawan ruphachirqanku. Kaykunaqa chiqapmi karqa muffinkuna hinaspa sumaq aychayuq chuletakuna asadokuna.
  Dobrynyaqa chaki dedonkunawan agujata hap"ispa lanzaykusqa, chaymi raprayoq cucarachata t"oqyachirqan, rumi perqaman k"askaykusqa. Hinaspa ancha q"oñi , q"oñitaqmi karqan .
  Chay cucarachaqa qonqayllan k"ancharirqan, chaymi chaypa rantinpi huk admirakuypaq diamante collar rikhurimurqan.
  Dobrynya takirqan:
  Hinaspa barbelta rikuspay.
  Ay, ay , ay!
  Qhari wawakunaqa qolqenkurayku phawarirqanku, .
  ¡Ama puñuychu!
  Enomai waynataq kutichisqa:
  - Waw! Mayna allinmi lluqsirqa. Kayqa huk joyam.
  Dobrynyaqa qaqchaspa qaparirqa:
  - Llapantam rurachwan, wiraquchakuna, unayñam tarpuchkanchik, ¿maypitaq?
  Dominicaqa kutichispa chiqchiykurqa, chaynallataqmi chunka iskayniyuq raprayuq cucarachakunatapas tikrarqa, chay cucarachakunam castillopa mana allin torrenmanta lluqsirqa entero quyllurkuna joyakunaman. Hinaspa imaynatas admirakuypaq llimp"in, llimp"inpas, tawa k"anchaykunapi hielo hina inti k"anchaykunata kachaspa.
  Margaritaqa asikuspanmi repararqa:
  - ¡Ñoqaqa creenin allinqa mana allinta atipan!
  Enomaiqa asirikuspan repararqan:
  - Allinpas mana allinpas relativo hamutaymi. Kaypi huk rata, kawsachkantaqmi, ¡hinaspa kuchuyku!
  Dobrynyaqa kaytan repararqan:
  - Hinaspa yurakuna? Chay kikin verdurakuna, frutakunapas kawsashanmi, hinallataq mikhusqapas, ¡llapakuymi!
  Dominicaqa kay twitterpi qillqarqan:
  - Chayhinam pasakun, chaynam pasakun, .
  Sapa hukninmi hukninta huk kutillapi mikun!
  Chay sipas-actriz huk qapariywan chayta hap"ispa q"ala chakimanta magiata kacharisqa. Hinaspa chay rata uma tulluyuq torreqa tikrasqa karqa. Qurimanmi tukupurqan, hawanpitaq huk rosas llimp"i llimp"i rubíkunawan.
  Margaritaqa yuyaywanmi repararqan, kirunkunata q"alata rikuchispa, q"ala chaki dedonkunamantataq wañuchiq thuñichiq rayokunata cascadakunata apachirqan. Hinaspa chay magia llamk"arqan. Hinaspa maqchisqa wañuchiq, thuñichiq, chaylla kamay, t"ikarimuqman tukupurqan.
  Orkukuna , goblinkuna yapamanta chay kastillumanta hich'aykurqanku . Hinaspa chiqap achkallaña wicharirqaku . Wakin llañu osokunaqa aceromanta armadurayoqmi karqanku. Hinaspa kaykunaqa ancha llimp"iyuq armadurakuna, lanzayuq, hachayuq ima.
  Dominicaqa kirunkunata qawachispanmi sinchita qawarqa:
  - Kunanqa kayqa huk manchakuypaq horda ya wicharichkanña . Bueno, ¿huk wañuyman apaq kaqwanchu paykunawan tupasun?
  Margaritaqa millay yuyaywan asirikuspan repararqan:
  - Arí, chiqapmi kaytaqa ruwachwan!
  Hinaspa layqa sipaskuna hap"ispa magia pulsarninkuta orcokunaman, goblinkunaman ima lanzarqanku.
  Dobrynya waynaqa kaytan repararqan:
  maqanakuyta qunanchik .
  Hinaspapas, cheqaqtapunin waranqa waranqa rebelde wawakuna hukniray ladomanta chay castilloman phawarirqanku. Paykunamanta askhan, astawanqa qhari wawakuna, cadenawan watasqa kasharqanku. Wakin waynakunaqa llamk"arqanku, Bastinda layqapaq monumentokunata, esculturakunata ima sayarichispa . Wakin estatuakunaqa pachak metro sayaykamam wiñarqa, chaykunapa hawanpiqa hatun castillollam sayarqa.
  Iskay aswan kallpasapa, manaña hatun qhari wawakuna kaptinpas, Vizcondewan Fénixwan, wakinkunamanta ñawpaqta maqanakurqanku, roedorkunata urmachispa.
  Orcokunapas, arcokunamanta disparayta qallarirqanku. Ichaqa layqakunan sinchita maqarqanku. Sichus ratakunata wañuchiyqa facil karqan, wira hatunña karqanku chaypas, chaymi afectaran kuyuyninkuta. Chaymantaqa orcokunaqa aswan kallpasapa maqanakuqmi kanqa, goblinkunapas hatunkaray runakunallam.
  Phoenix kayta repararqan:
  Kartauswanmi maqanakurqani . Chaymi maqanakuqninkunaqa aswan ágil karqanku!
  Vizconde maqanakuqmi takirqan:
  Guerrataqa anchatam kuyani
  Gallo hina maqanakuspa...
  Hinaspapas makipura maqanakuypiqa, .
  ¡Iskay monstruopaqmi maqanakushani!
  Phoenixqa asirikuspan repararqan:
  - Arí, chiqap rimanaypaqqa, kayqa ancha allinmi ! Ichaqa yachasqañam kachkanchik waranqantin monstruokunata wañuchiyman.
  Hinaspa chayhinata chay hero waynakuna chay goblinta wañuchirqanku. Hinaspa wakin monstruokunaqa huk chikanmanmi tikrasqaña kasqaku imaymana laya mikhuykunata, misk"ikunata ima. Ichaqa huknin goblinmi chayna heladota ruwarqa esmeraldamanta tallasqa vino vasopi.
  Hinaspa hawanpiqa kanmi montón achka colorniyuq heladokuna, chukulata pedazokuna, frutakuna misk"isqa, fresakuna, pistachokuna hukkunapas, ancha apetitoso.
  Chay maqanakuq wawakunaqa kusikuymanta qaparinqaku. Arí, chiqaptam ancha sumaqllaña rikurirurqa hinaspam ñawikunata hipnotizan.
  huk apetizanteman tikraymanta , hinaspa lluqsichirqa:
  - Wakinpiqa, magiaqa aswan allinmi proceso naturalmantaqa, ¿aw?
  Dominicaqa arí nisqa:
  - Arí, mana iskayrayaspa, imapas sumaq, sumaqllaña kaqta unanchachkanchik. Ichaqa, ¿imanaqtintaq kaypiqa waranqantin kamachikuna kashanku, llapankutaq wawakuna kanku, manataq kuraq runakuna rikukunkuchu?
  Margaritaqa asirikuspa kutichisqa:
  - Llaqta magia nisqapa influencianqa. Allin kallpasapam. Hinaspapas cheqaqtapunin kay pachapiqa huch"uy wawakunalla kashanku. Ichaqa ama llakikuychu, chay llaqtapi wayra sapallanqa manan sipaschaman tukuchisunkichu.
  Dominicaqa musphasqa tapusqa:
  - Hinaspa imarayku?
  Partido sipastaq kutichisqa:
  - ¡Hinaspa repollo umamanta!
  Millay orcokunaq, goblinkunaq atacayninqa pisiyayta qallarirqan. Wakintaqa wawa maqanakuq runakunan wañuchirqanku, yaqa llapankutaqmi sumaq casarasqakunaq sinchi magiawan t"ikrakurqanku. Kayqa chiqapmi magia, Dunnopa varitanta tutayachispa.
  Dominicaqa misk"i asirikuspan repararqan:
  Yupay tiempo chayamunña,
  Orcota ñawinpi takayku ...
  Chayta kutichispan payqa pastel hina kapurqan, .
  Hinaspa kiruta mañakurqa!
  Hinaspa chiqaptapuni, in Tukuy laya sumaq mikhuykunata orcokunaman, goblinkunaman ima tikranku.
  Hinaspa wawa maqanakuq runakunaqa kaywan kusikunku. Hinaspapas ratakunataqa mana ima sasachakuyniyuqmi wañuchinku . Ichaqa maqasqankumantam sumaq mikuykuna kaqmanta rikurimuyta qallaykurqa. Hinallataq huk sumaq, mana iñiy atina kaqkunapas.
  Hinaspapas chay ratakunaqa usqhayllan imapas allin kaqman tukupun, mikhuy atiymanpas.
  Partido sipas Margaritataq qaparisqa:
  - Ichapas kunanqa kikin kastilluman yaykusun!?
  Chay sipas actrizmi repararqan:
  "Hinaspapas chaypi huk embuscada suyawasunman", nispa. Ichaqa, ¡chaypaqqa listoñan kashanchis!
  Margaritaqa asirikuspa kutichisqa:
  - ¡Ñoqaqa precursormi kani, chaymi niyta munan, listopuni kasqayta!
  Kunanqa warma sirvientekunam castilloman yaykurunku. Q"ala chakinkutaq yana mármol nisqataqa saruykusqa. Ukhupiqa orcokunawan, goblinkunawan, ratakunawan ima maqanakurqanku. Hinan espadakunaq rantinpi kuchuqniyoq hina kuchurqanku. Kaypim kuchuy qallarirqa.
  Chay waynakunaqa espadakunawanmi astawanqa sinchita maqanakuqku. Hinaspa sipaskunaqa arcokunawanmi aswan allinta disparayta munaqku. Ancha kusikunapaqmi Margaritaqa hozkunatawan azadakunata chiqap arcokunaman tikranman. Hinaspapas hunt"a t"aqa flechakunatan t"oqyachinku, chaymi ratakunata t"oqyachinku.
  Dominicaqa yuyaysapa hinam nirqa:
  - Wañuchiq ñanpa filoyuq flechakuna, q"uñi kaychik, wawaykuna.
  Chayllamanmi kikin layqa Bastindapas chay torremanta phawarirqan. Payqa yaqa kimsa chunka pichqayuq watayuq warmimanmi rikchakurqa, hinaspam huk pata hina muyuriq. Chukchanqa yana, k"uyusqa, pay kikinmi iskay magia varitakunata guanteyoq makinkunapi hap"in.
  Chay layqaqa motopi phawashasqa, chakichanpitaq espuelas nisqa botas kasqa.
  Bastindaqa chayta hap"ispa qaparirqan:
  - Kallpasapakunatam respetani
  Hinaspa pisi kallpakunata ofendeni...
  Hatun millaymi kani
  Hinaspa, ¿ima niwaqtaq, q"ala chaki?
  Dominica kutichispa tuitearqan:
  Kamachiyniyqa facilmi
  Millay runakunata atipani...
  Pipas pisi kallpa kaqqa yanapasaqmi,
  ¡Manan huk hinataqa ruwayta atiymanchu!
  Dominicata pulsarkunawanpas takachkanmanpas hina . Chaymi kutichinanpaq silbarqa. Hinaspa pulsarkuna chaylla tortaman tikrakuspa sipas-actrizman urmaykurqaku, allinta llusiykuspanku.
  Chayta kutichispan Dominicaqa phiñasqallaña huk hatun pulsarta kacharirqan varitanmanta, q"ala chaki dedonkunamantapas.
  Chayqa phawarirqanmi, ichaqa Bastindaqa ayqekuyta atirqanmi, chaymi castillopi descargawan tuparqan. Yaqa chayllam kancharirqa hinaspam tikrakuyta qallaykurqa. Hinaspa chay mana allin kastillupa rantinpi, huk aswan sumaq palacio hatarirqa - llapanpi hinaspa chaylla.
  Bastindaqa payta qhawarispa ñawinta ch"ipiykuspa ayqekusqa. Aswan sut"itaqa, phaway karuman. Hinaptinmi qipanpi nina chupa qiparurqa.
  Dominicawan Margaritawanqa usqhayllan qhepanta rirqanku. Iskaynin layqakunaqa sut"itan qhepapi kasharqanku usqhaylla purisqankupi.
  Chaywanpas phalaq motoqa dragonkunamantaqa aswan usqhayllan purin.
  Bastindamanmi disparayta qallarirqanku . Ichaqa sapa kutillanmi ayqekuq otaq defiendekuq. Chaymantapas chay motoqa ancha utqayllam karuta yaparurqa, chaymi magiawan disparomanta hurqurqa.
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  - Llaqtanta, kamachisqankunata, atiyninta ima chinkachirqa. Chaymi, ¡manan kunanqa anchatachu necesitanchis!
  Margaritaqa kaytan repararqan:
  "Sichus suwaspa q"ello rata artefactota qechupunman chayqa, ¡mana imapaq valeqmi kanqa atipasqanchisqa!", nispa.
  Chay sipas actriz, q"ala, q"illu chaki chaki dedonkunata kuchuspa, mana manchakuspa willarqan:
  - ¡Ichaqa waranqantin warmakunam libre kayta tarirurqaku! ¡Kayqa imapas valellantaqmi!
  Partido sipasqa arí nisqa:
  - Paña! Mana admirakuypaqchu llamkasqaykuqa.
  Chiqapmi, chay ratakunataqa tukupaypiqa tikraruspankum wañuchirqaku, chaynallataqmi orcokunapas, goblinkunapas. Chhaynapin hatun atipay atipasqa karqan.
  Achka waranqa warmakuna -qari warmakuna, warmi warmakuna- plazapi huñunakuspa takirqaku, q'ala chakinkuta takaspa:
  -¡Gloria a los heroes! ¡Kacharichiqkunapaq hatunchakuy! ¡Urayman esclavitudwan!
  Kaymi ratakunapa suyupi aswan hatun atipaynin karqa. Hinaspa kaypiqa achka fabuloso hinaspa aireado kaqkunam kachkan.
  Margaritaqa ñawpaqtaraqmi rimarqa. Payqa, tususpa , chayta hap"ispa takiq, takiynintaq huk partidu sipaspa takiynin karqan:
  Wakcha kaypa wawankuna, chiri timpupa acariciasqan, .
  Parapi huk ch'ukllapi paqarisqa ...
  Sipaspa musquynin takisqa kachun,
  ¡Hayk"aqmi hukmanta q"oñi maqanakuyman haykusun!
  
  Elfxik llaqtapin mana yuyaypichu tukurqani ,
  Hinaspa Mama Llaqtay, Santo Rus'...
  Destinoywan, completamente extraordinario, .
  ¡Llaqta kusikuypaq, munakuyninpaqpas maqanakuni!
  
  Hinaspapas manan kanchu aswan sumaq Rusia Mama Llaqta,
  Paypaqchu kanki maqanakuy , amataq manchakuychu...
  Hinaspapas manan kanchu aswan kusisqa suyuqa teqsimuyuntinpi,
  ¡Qanmi kanki universo k"anchaypa antorchan, Rus"!
  
  Ninawan unutawanmi qankunarayku pasasaq,
  Precursorkunaqa yachasqañam kanku gananankupaq...
  Runakunaman kusichiqpunim kasunchik,
  ¡Ejercitopa kallpan mana tukukuq kasqanrayku!
  
  Mama Llaqtapaq atacaman risunchik,
  Huk kallpasapa, phiñasqa hurraypa qapariyninpa uranpi...
  Hitlerqa tukukuykamam kutichipuyninta chaskinqa,
  ¡Nazikunatan kanchamanta qarqosaqku!
  
  Taytay Llaqtayqa hunt'a wiraquchakunawanmi, .
  Hinaspa Stalinqa hatun hatunkaray runam...
  Precursorkunam formacionpi purinku,
  Tukuy Atiyniyuq Ayllu, Apunchik, ¡ huklla !
  
  K'anchaypa, allin kawsaypa sutinpi,
  Mana manchakuspan maqanakusaqku, wawakuna...
  Tukuy imamanta, huk miray comunismo kamachiypi kawsanqa,
  ¡Iñiway, suyakuyqa manan qechuwasunmanchu!
  
  Mama Llaqtanchikta kuyanchik, waynakuna, .
  Puyu hawaman wicharichiyta munayku...
  Fascismoqa sinchi kutichiytan chaskinqa,
  ¡Precursorkunamanta, chay valorniyoq atoqkunamanta!
  
  Chayta aypasunchik, iñini, pisi tiempollamanta atipasun,
  Fascismoqa insidioso hinaspa millayllaña kaptinpas...
  Abuelokuna hatunchakunqaku ñuqaykumanta,
  Hinaspa Svarog pusasunki maqanakuyman!
  
  Valor Tayta Llaqtanchikpa hatunchayninpaq,
  Kikin Tukuy-atiyniyoq Señormi cruzman wicharqan...
  Rusiarayku kawsasqanchikmantaqa manam ñakakusunchu,
  ¡Hanaq pachamanta sinchi kunka uyarikuchun!
  
  Mama Llaqtanchikpa hatunchayninpaq maqanakusun, .
  Hunt'aq maqanakuqkunan payta munakunku...
  Qankunaqa lobo uñakuna kankichis, manan manchali liebrekunachu,
  ¡Caballerokunapas anchatam orgulloso kanku!
  
  Killataqa bóvedamanta hurquyta atinchik ,
  Huk luciota hap'iy, huk hatun bagre...
  Hatun Leninmi kacharichiypaq hatarirqan,
  ¡Chay wasitan kawsachisaqku!
  
  Ayllupa Sutinpi, pirámidekunata ruway, .
  Hinallataq hanaq pacha bóveda llik'iq barcokuna...
  Hinaspa Hitler , asikuspa, maqanakuqkunata wañuchiy , .
  ¡Tukuy atiyniyoq Diosmi wañupurqan, kawsarimpurqantaq ñoqanchisrayku!
  
  Munasqa, millay Lada, .
  Hatun Yuraq Diosqa qanwanmi paqarirqan...
  Hinaspapas qanraykun mana manchakuspa maqanakunayku,
  ¡Tukuy atiyniyoq Dios yanapasunki wiñaypaq kawsanaykipaq!
  
  Munakuy, yupaychay Dios Jesusta, .
  Payqa rusa wayna, wiñaypaq ñuqaykuwan...
  Tiempoñan chay adornota allinta bordananchispaq,
  ¡Watakuna wiñaypaq kusikuywan hunt'a kachun!
  
  Ch"uya Rusiaypa hatun kaynin,
  Awqakunata atipayta atiq ...
  Warmikuna mancharisqa qapariptinkupas.
  ¡Dragontaqa p"akisunmanmi!
  
  Ch'uya Mama Llaqta hatunchaypaq, iñiway, .
  Rusia Dios Cristoq Sutinpi...
  Pisi tiempollamantan hatun iglesiakunata hatarichisunchis,
  ¡Tukukuykama purisun!
  
  Munakuy, creeway, mana yachanchu mana necesario simikunata, .
  Manañan chaypiqa rikukunchu mana necesario aburrimiento...
  Cainqa ukhu pachapi wañuchun,
  ¡Hinaspa Abelqa hukmanta takiyninta takinqa!
  
  Kaypiqa Berlín llaqtata huk cornetawan saruchkayku,
  Chay trompetaqa campana hinam uyarikun...
  Aswan allinmi kanman maqanakuq ancha modesto, .
  Hachawan nazikunapa umantapas wayrachiy!
  
  Aylluqa kawsarichinqa, creeway, wañusqakunata pisi tiempollamanta,
  Yuraq Diosmi sapakama kuyakuyta qusunkichik
  Hinaspa ancha sut"ita decidirqayku,
  ¡Imataq wiñaypaq kanqa k"anchariq t"ikrakuykuna!
  tusurqanpas, q"ala chakinta takaspa, kusisqa kusikuywan . Hinaspa huk wawakunapas, ñawpaq kamachikuna, takiqku, tusuqku, wichariyta munaspa, otaq aswan allinta nisunman, aswan altoman saltayta munaspa.
  Dobrynya, kallpasapa wayna kasqanrayku , huk rumita hap"ispa aswan altoman wikch"uykurqan. Chayqa phawarispan phatarirqan, nina rawray hina ch"eqerispa waranqa waranqa imaymana colorniyoq t"aqakunaman.
  Vizconde waynaqa qaparisqa:
  - ¡Kayqa chiqapmi fantastico!
  Dobrynyaqa chayta hark"akurqan, chay rumita yapamanta wikch"uspa, Margaritataq llipyawan takarqan , chaymi ch"eqerirqan askha askha colorniyoq, llimp"i llimp"i llimp"i t"aqakunaman:
  - Manam! Kayqa chhayna cheqaqmi. Hinaspapas manan imapas aswan hatun kanchu kay cheqaq kaqmantaqa!
  Hero wayna Fénix phiñasqa, q"ala chakinta takaspa, pastokuna q"osñiyta qallarinanpaq, qaparirqan:
  - Locomotoranchik ñawpaqman phaway - comunapi sayan!
  Manam huk ñanniyuqchu kanchik - ¡huk kallpasapa fusil!
  Hinaspa paykunaq ladonpi kaq sipaspas, wichayman urayman saltallanqa.
  Paykunaq sonqonkuqa allinmi karqan, kusikuypas tukuy kallpanpin kasharqan.
  Dominicapas decidikurqanmi yachayniyoq kayninta pisillata rikuchinanpaq.
  Hinaspapas, allin, allin ruwasqa aforismoykikunaq llapan mayukunata garabatowan horqosun;
  Esclavoqa libren kanman, sonso runaqa yachaysapamanmi tukupunman, wakcha runapas apumanmi tukupunman, ichaqa asno hina k"ullu kayniyoq kaspaqa asnopunin kanki!
  ¡Wakchaqa manam mana qullqiyuq runachu, aswanqa sawrawan hunt'a umayuq runam!
  ¡Ama aspiraychu rey kayta mana cerebroyoq kaspaqa!
  ¡Shahpas asno hinam loco kanqa!
  Reyqa, cheqaqtapunin leon, ichaqa manan mana atuq hina yuyayniyoqchu, ¡leonkunapas qarayoqmi!
  ¡Ama qaqchaychu, aswanpas ch"inlla kay sichus manaraq leonpa rantinpichu kashanki chayqa, atuqpas manaraq trajenta qorqanchu!
  Politicoqa Krylovpa willakuyninpi atuq hinan, ichaqa ama votante hinaqa cuervo kaychu!
  Sichus huk tocón hina kanki chayqa, chaymantaqa saphikamaraqmi chay virutakunata horqosunkiku!
  ¡Chay suyu mana yugoman watasqa kananpaqqa kallpasapam kanan, toro hina!
  ¡Aviación nisqatan necesitakun suyu phawaykachananpaq!
  ¡Políticoqa listoñan kashan killata prometenanpaq, ¡mana desagüeman uraykamunanpaqlla!
  ¡Qhali kayninta mana ukyaqqa wiñaypaq waynalla!
  ¡Roblemanta discutiykuna tocónpi actuashanku!
  ¡Huk político runan munasqanman hina chay virutakunata qechusunki sichus tocón kanki chayqa!
  Ichaqa runaqa huk ventajayoqmi monokunamantaqa: wakin kutipiqa huk chikantapas cheqaq atuqmi!
  Políticoqa leonpa ambicionninkunayuqmi, atuqpa astuciayuqmi, ichaqa métodosninqa completamente swinish!
  Sichus huk político nishuta atuq kanman chayqa, ¡huk hunt"asqa kuchimanmi tukupun!
  ¡Atuqpa astuciayuq, lobopa hapisqan político, votantekunamanta kebabta ruwanqa!
  Hinaspa suertepaqqa kallpachakunanchismi, ¡caballoq sinchi llank"ayninwanllan kasukuq collarta wikch"uwaq!
  ¡Llapa runata atipaspaykiqa allin ruwaypi iñiy!
  ¡Políticoqa atuqtapas atipanmanmi, ichaqa manan wiñaypaq tiempota engañanmanchu!
  Huk votanteqa sapa kutillanmi abeja hina phawan huk políticoq miel hina rimasqanman, ichaqa sapa kutinmi pay kikinpas k"irikun!
  ¡Huk político votantekunata millp"un imaynan huk pitonpas conejokunata millp"un, vodka hinallataq misk"i Velcro hina ch"uspikunata aysan!
  ¡Atoqqa manan mana aychayoqqa kawsanmanchu, politicopas manan mana engañaspaqa kawsanmanchu!
  ¡Aswan kallpaq caballoqa allin yachayniyoq runatan kasukunqa!
  !
  ¡Pimanpas votanki chayqa, huk minuto ch"inlla kaywanmi chay resultadota yupaychanki!
  ¡Huk chikan yuyaysapa atuqllapas kay mana hackneyed asno kayta munaspaqa!
  ¡Ama confiaychu políticokunapi, votantekunapaqqa encina sach"akunamanta chipskunata horqospa rit"i papelllan kanku!
  Pipas mana hunt"asqa sonso kaqqa huk qolqetan llasaq qolqeman tukuchinqa!
  ¡Politicapiqa manan aylluykikuna kanchu, ichaqa kanqataqmi wawqe-panakuna hina kapuqniykichista rakinakuy munaqkuna !
  ¡Kawsaypiqa askha millay ruwaykunan kan, ichaqa aswan mana allinqa kawsay tukukuqtinmi!
  Diosman asuykuyta munaspaqa, almaykipi kaq kunturta cruzman clavay!
  Runaqa paqarimurqa, manataq monomantachu, chaymanta, imayna kaptinpas, manaña monochu karqa!
  Sichus monoq yuyayniyoq kanki chayqa, ¡atuqqa boa constrictor depredador hinan millp"usunki!
  ¡Manan imapas mana tukukuqchu, aswanpas políticokunaq prometesqankuta hunt"anankupaq tiempollanmi!
  laq'aykunki chayqa , maqasqa allqu hinam waqanki!
  ¡Ama kallpawan rimaq runapi confiaychu, puka ninataq ruphachisunkiman!
  ¡Diospas manan warmita atipayta atinmanchu, hinaspa monota runaq culturanman hina uywanmanchu!
  Mana kuyakuy kaptinqa manam asirikuyqa kanchu, mana chayqa politicopa predador sonrisallanmi!
  ¡Ancha unayña phuyukunapi kaspanmi, mana raprayoq políticoqa desagüe urayman phawan!
  ¡Huk huch"uy almaqa sapa kutillanmi huk hatunkaray runaq munayninkunata hap"in!
  ¡Huk huch"uy almaqa hatun hatunchakuyniyoqmi!
  ¡Políticoqa suwa runan, pay kikinpaqmi kamachikuykunata qelqan, suyutataq territorio zona hina qhawarin!
  promesa hunt"anapaq necesario kaqtinmi , ¡judiokunaq sábado p"unchaynin chayamun!
  ¡Huklla kayqa allinmi, mana políticowan tupanakuy kachkaptinqa!
  ¡Políticoqa chhayna kawsaqmi, payqa oveja ruwayta munan qanmanta métodos swinish nisqawan!
  ¡Políticokunaq swinish métodonkuqa votantekunatan huk chuletaman tukuchin!
  ¡Kuchi kamachiqpa kamachisqanpiqa, ¡kawsayqa manam haykapipas wirachu!
  ¡Kuchi presidenteta ruwayqa ancha wirasapam!
  Sichus presidente kayta munanki chayqa, ¡aprovechay chansaykikunata!
  ¡Huk kamachikuqmi votantekunata oveja hina qhawariq, ¡huk típico kuchi!
  Dios, kayqa manan tukuy atiyniyoq kayllachu, aswanpas runamasiykirayku cruzman riy munaymi!
  ¡Unay tiempo kamachikuy tiyanapi tiyaq kamachikuqmi Estadota llañuyachin!
  ¡Wayna umalliqqa mosoq caballo hinan, machu runaqa p"akisqa pezuñayoq yegua hinan!
  ¡Divino altokunaman chayanapaqqa, ¡kikin Satanasmi político!
  ¡Políticoqa hukllapin Diosqa, excusakunata hamuspa imaraykun elección promesankuna supay hina mana hunt"asqachu karqan!
  Político, cerveza hina, allin chirilla hinaspa mesapi!
  Politicoqa discursonkunawanmi misk"i, ichaqa chaykunamanta k"arak qhepa saborqa manan cerveza hinachu!
  !
  Huk político, pisillatapas Divino kananpaq, votantetaqa hunt"asqata chakatachin !
  ¡Osoq kallpanpas manan qespichisunkichu yuyayniyki cubierta kaqtinqa!
  ¡Atuqqa chayna animalmi, chaymi leonpa kimsa qaranta hurqunqa!
  ¡Políticoqa aswan kallpasapam votanten yuyayninpi pisi kallpa kaptin!
  ¡Chayraykun huk político mielwan lloqsimun, chhaynapi votante mana imapipas thuqananpaq!
  ¡Umanpi aserrín kaqqa sinchitan maqasqa kanqa!
  Encina sachakunapa reyninmi, encina umaqa ima tocóntapas sujetomanmi tikran!
  Encinaqa mana ismunanpaqmi, encina umaqa ñut"u allpawanmi hunt"a!
  Sichus huk tocón kanki, hinaqa al menos umaykipi huk estacayoq kanki !
  ¡Mana riqsisqaqa manchakuypaqmi, ichaqa riqsisqam wakinpiqa manchachisunki!
  Yachayqa sasaña kaqtinpas confianzatan paqarichimun, mana yachay , pantachiy facil kaqtinpas!
  ¡Manchaq runaqa manan manchakuqchu, aswanpas qhella runan valorta wiñachinanpaq!
  Manchakuyqa pisi kallpa kaymi, valorqa kallpan, ichaqa cuidakuy qan kikiykipi kaq moronmanta !
  ¡Pipas siminwan pusasqa kananpaq saqeqqa kinsa pinokuna ukhupi chinkananpaqmi peligropi tarikun!
  ¡Mana tukukuq sonso kaymi muyukunapi purichisunki, ingenioykipas anulasqa!
  ¡Manan imananpaschu simiykipi leche mana ch"akiqtinqa, aswan millaymi sonqoykichispi mana khuyapayakuy kaqtinqa!
  ¡Limosnamanta t"anta ranu, arrepentikuymanta k"arak kachi!
  ¡Político runaq siminmanta mielqa mana ch"akisqa lecheyoq runakunatan aysan!
  Politicoqa manan kamachiy suwachu, kamachikuykunata ruwaq suwa!
  Politicoqa misk"i kawsayta prometekun, siminmanta mielta hich"aykukun, ichaqa chakinkuna k"aspi, ch"uspi hina!
  ¡Huk allin rimaq políticon votanteq billeteranman sanguijuelashan!
  ¡Imaraykutaq ch"inlla kayqa quri hina, pagasqa kasqanrayku!
  ¿Imataq kay pachapi aswan hatun kaq? ¡Huk urqu promesakuna huk políticopa ruwasqan!
  Politicoqa qullqita, atiyta munan, listo kachkan pitapas llik"inanpaq!
  Politicoqa, ñawpaqtaqa, atuqmi, manan sapa kutichu k"anchariq rikch"ayniyoq, aswanpas chupanta kuyuchiqpuni!
  ¡Políticoqa kusisqan billeteraykita hunt"achishan ch"usaq promesakunallawan!
  Huk políticoqa huk kaqllamantam honrado nin niptin - ñuqayku, manaña kikinpa kasqanmanta!
  ¿Imataq universopi átomokunamanta aswan achka? ¡Políticokunaq uyanku , mascarankupas!
  ¡Imachus huk político aswan munasqan ruwan, chaymi votantekunaq bolsillonta horqon!
  Huk políticoqa qanchis viernes p"unchaykunan semanapi kan, ichaqa votantekunata uyariyqa sapa kutillanmi samay p"unchaynin!
  ¿Pitaq ñawpaqta hamurqan? Políticokuna, chaqwata paqarichisqankurayku!
  Ama gallo políticokunaq q"oñi kayninpi iñiychu, sapa kutinmi hukpa kunkanmanta takinku, atuq!
  Sichus huk político ruiseñor hina rimayninta hich"aykunqa chayqa, ¡huk atuqmi fonogramanta ruwarqan!
  !
  ¡Políticoqa tuta hadamanmi rikch"akun, ¡p"unchaypiqa clientekunatan llik"ipun!
  ¿Imaynatataq huk político allquman rikchakun? ¡Achka pakiptinqa, mana iskayrayaspa manso , dueñoyuqtaqmi!
  ¡Pikunatachus sonqonkuwan votanku chaykunaqa askha kutipin tukunku votantekunaq higadonpi!
  Políticoqa vodka hinam, votanteqa higadowanmi sientenqa ruphasqa kasqanmanta!
  Huk político umaykita horqon, vodka hina, ichaqa manan pay hinachu hunt"a q"opakunawan!
  ¡Políticoqa anchatan munan phuyu paqarichiyta, qhapaq kayta sut"i metawan!
  ¡Político runaqa askha promesayoqmi, ichaqa aswan askha excusayoqraqmi mana hunt"asqa kaqtinqa!
  Politicoqa atuqmi, ichaqa aswan achka kutipiqa gris colorniyuqmi!
  ¡Políticoqa encina sach"akunamanta virutakunata horqospa kuchi hina bellotakunata urmachin!
  Sichus huk político sierra hina rimaq kanman chayqa, ¡definitivamente huk tocón ruwanqa huk votantemanta!
  ¡Político runaqa anchatan munan Diosmanta rimayta, pay kikin Satanas kasqanrayku!
  ¡Políticoqa supay hina q"otukuqmi, ichaqa angelmi promesakunata rakiypi !
  ¡Políticoqa anchatan munan cruzakuyta, ichaqa makinqa sapa kutillanmi billeteranman haywarin!
  ¡Votoykita huk allin rimaq políticoman qospaqa, ¡yawar tosayta peligropi churanki!
  Yaqa llapanpim runakunaqa akllanku huk poke nisqapi misikunata, uwiha pachayuq lobokunata, ismusqa quesoyuq atuqtapas!
  Sichus huk político promesan hunt"arqan chayqa, orqota qhawariy, chaypi cáncer onqoy silbashanchus icha manachus chayta!
  ! _ _ _
  Politicoqa hukllapim mana chiqninakuq - kikinpa bolsillonpaq beneficiokunata maskaspa!
  Huk políticoqa guantes hinam compañeronkunata cambian, ¡kayllam makinta astawan qachachan!
  ¡Político nisqaqa votantemanta ciervota ruwaq uywam!
  Político, sichus mana oveja p"achayoq lobochu chayqa, ¡huk típico carnero!
  ¡Mana atuq político runaqa carnero utaq ciervo!
  Huk políticoqa orqokunatan prometekunman, ichaqa chay qhepamanmi ch"uyanchanki chay thuñisqakunata!
  ¡Ama apuraychu gallota votanaykipaq, wañusqatan picasunki!
  Dictador, kayqa leonpa tiyananpi tiyaq atuqmi, carnerokunawan muyurisqa!
  Manataq ciervo kayta munankichu chayqa, ¡kikiykipas huk huch"uy atuqllapas kay!
  ¡Mana yanqalla cuervokunata yupaqqa akllanakuypi atipan!
  ¡Sonqoykiwanmi votawaq, ichaqa ganaqmi umaykiwan atipanqa!
  
  ¡Políticoqa atuqmi, payqa aswan allinpaqmi qhawarin verde quesota, dólar colorta hina, cuervota yupaqkunamanta!
  ¡Esposaqa manan guantechu, guantes cambiasqayki qhepallamanmi, ¡definitivamente huk scumbagman tukunki aventuras calientesmanta!
  Genio qhari wawakunaqa aswan askha descubrimientokunatan ruwanku mediocre machu runakunamanta kamachikuykunamanta!
  Wayna-sipas kayninpiqa sonqopin nina kan, umapi tariy, ¡chaypa rurunmi atipay!
  ¡Allin ruway ñanqa manan sapa kutichu derecho, ichaqa manan toleranchu huk wasan k"umuykachisqa kasukuspa!
  ¡Políticoqa k"umuykukunmi siminta aswan altoman hoqarinanpaq!
  ¡Políticoqa k"umuykukun chaymanta votante patapi k"umuykukunanpaq!
  ¡Políticoqa listoñan kashan siminta allpaman t"oqonanpaq, chhaynapi votantekunaman responsabilidadninta p"ampananpaq!
  Tukuy mana atikuqmi kay pachanchikpiqa atikun, hinaspa creeway, kawsayqa ancha sasam, huk galería de disparos nisqapipas!
  Qori bolsayoq asnoqa aswan allinmi fortaleza perqata p"akiyta , aceromanta carneroyoq mamutmantaqa !
  ¡Quri simiyuq político votantekunata quri bolsa ofrendayuq asnoman tikran!
  ¿Pitaq aswan kallpasapa animal? ¡Arí, huk bolsa qoriwan cargasqa asno! ¡Atuqqa anchatan munan traición q"ello colorta, qori qolqe ofrendakunatapas!
  ¡Políticokunaqa sapa kutillanmi puka banderakunata waqachinku votantekunaq bolsillonkumanta horqosqanku qolqeq q"ello colorninrayku mana pukayasqa!
  !
  ¡Pipas qori orqokunata prometeqqa manan valenchu huk p"akisqa cobre qolqepas!
  . 13 kaq RAKI.
  Caligula Delfinovqa kikinpa misionninmi. Imaña kaqtinpas kuraq ñañaykitan maskhanayki. Hinaspa qan kikiykipas, chaykamaqa, huk paralelo pachamanmi apasqa karqanki, chaypin qan kikiykiq sapallaykita kamarqanki, hinallataq, kaq pachallapitaqmi, ancha q"oñi, mana kaqlla misionesniykikunata.
  Margaritawan Caligulawanmi q"ala, muyu talonkuta llamiykuspanku qaparirqaku:
  -Chupamanta chupamanta, .
  ¡Ñawi huk ñawimanta!
  Mana Barbos - .
  ¡Fantomas !
  Kunanqa chay waynakunaqa hukniray direccionkunamanmi ch"eqerirqanku, chaywanmi usqhaylla tukurqanku Port Arthur llaqtaman asuykuykunata qataspa filakunaq moliendanta, chaymi karqan Inti lloqsimuq Allpa ejercito. Terminator wawakunaqa llamp"u qura chawpinta electricidadwan kuyurqanku, mana khuyapayaspa Japón runakunata wañuchirqanku.
  Kuropatkinqa iskayrayarqaraqmi chay asalto qallarinanpaq kamachikuywan, ichaqa Mount High nisqapi maqanakuq casarasqakuna Tricolor tricolor nisqatam churarqaku , warma maqanakuqkunaqa hatun cartón nisqallatam pintarqaku, kunanqa punchawpim sutillata qawakun. Ichaqa ñawpaq ministro de defensaqa iskayrayashallarqanmi. Aunque , chay pachallapi, Kuropatkin mana manchalichu karqan. 1877-1878 watakunapi guerrapin mana hayk"aq rikusqa valorniyoq kayninta rikuchirqan.
  Arí, hinallataq común soldadokunaq kawsaynin allinchakunanpaq, Ministro de Defensa hina askhata ruwarqan, manataqmi suwakuypi hap"isqachu karqan. Paypa kamachisqan ejercitopa maqanakuy allin kaynin manaña anchatachu yapakurqan chaypas. Ichaqa manan Suvorovpa decidisqanchu karqan, nitaq aventurero nisqatapas. Alexander Suvorovqa ancha mana manchakuspan maqanakurqan, sapa kutillanmi equilibrakurqan llapanpi atipasqa kananpaq. Ichaqa, naturalezaq qosqan intuición nisqawan, fenomenal suerte nisqawan ima, atikurqanmi awqaq kutichipuy ruwayninkunata, reaccionninta, atipaykunata ganayta ima. Kayqa Talpa estilonpim kachkan, paymi pantasqa sacrificiokunata ruwarqa, atipasqa kayta riesgopi churaspan, ichaqa yaqa llapanpim atiparqa ... Ichaqa kay pachapi aswan allin ajedrez pukllaqkunam Talnintakama qawarqaku.
  aycha muyuchiqta quq , atipasqataq karqan Mikhail Botvinnik. Kay campeónqa yacharqanmi programayta, enemigoq pisi kallpankunata marcayta ima.
  Hinaspa chay genio Talpa quyllurninqa tutayarurqa.
  Yaqapaschá Suvorov, aswan unayta kawsanman karqan, Napoleonwan maqanakunman karqan chayqa, maqasqa kanman karqan. Ichaqa Turkiya ejercitowan, Alejandro Vasilyevich maqanakurqan, tukuy qhawariymanta llumpay qhipaman karqan, umalliqkunatataq mana umalliq kayninkuman hinachu churasqa karqanku.
  Hinaspapas francés runakunawan guerra kashaqtinmi, chay estanquekuna remanankupaqqa nishuta huch"uylla kamachikuqku, oso ruso ejercitotapas nishutan pisiyachirqanku.
  Kuropatkinmi ichaqa, aswantaqa manchakuq atacayta, aswan allinpaqmi qhawariq defensivapi tiyayta. Yupaspaqa sut"inmi awqaqa redoutokunaq contranpi ñut"unqa. Chayna kamachiqwanmi chay guerraqa chinkarurqa.
  Hinaspa sipas Margaritawan Caligula Delfineswan ninawan hap"ichikurqanku... Qespichisqa karqanku , ichaqa, usqhaylla, mana wañuq maqanakuqkuna bastiónkunaman phatariqtinku hinaspa ña ñut"uykusharqankuña llapa runakunata, yaqa mana haykuy atina qarata hinallataq , sut"inmi, yaqa allinyay atiy chaylla.
  Dolfinov Jr. , huk general japonésta kuchuspa, "Highlander" nisqamanta huk rimayta qaparirqan, q"ala chakiwan venenoyoq agujakunata wikch"uspa yawarta thuqaspa:
  - ¡Hukllaraqmi puchunan!
  Hinaspa espadankuna, llimp"i hina, wañuchiq, mana tupaq molinota apanku. Aswan sut"itaqa, pachak molienda técnicas huk minutollapi awqakunata kuchuspa iskay kinsa batallonkunamanta.
  Samuraiqa chay maqasqakunamantan urmaykurqan, terminador waynaq q"ala chakitaqmi saqerqan huk entero patrón saltaspa, k"ikllu pistakunata.
  Sumaq partidario sipas Margarita, huk fortaleza de hormigón armado nisqa ch"uyanchashaspa, municionkunata phatarqorqan, waranqa waranqa kallpasapa pistolakuna wayraman phawarisqa. Amigunta qatispa, wayna artista Caligulapas chay hina maniobrata yapamanta ruwarqan.
  Margarita, q"ala, sipas chakiwan granadata karuta wikch"uykuspan, aprobarqan:
  - ¡Anchatam ruwachkanki, wayna !
  Mana atipay atina maqanakuq runapas, wañuchiy wañuchiy quyta ancha utqaylla wischuykuspa, samuraikunata kuchuspa, kutichirqa:
  - ¡Aswan allinmi yachay, wakmanta yachaymantaqa!
  Chay bastión nisqakunaq kallpawan phatasqanqa manan mana reparasqachu karqan Rusia ejercitopi. Teniente general Zeleny willakurqa general adjutante Kuropatkinman:
  - Tu Excelencia. Datosniykuman hinaqa, unayñam awqakunapa ciudadelanpi maqanakuyqa kachkan, ¡hinallataqmi, seguro, achka bastiónkunapas phatarirunku!
  Kuropatkintaq qhella kutichisqa:
  - Thak, thaklla!
  Bueno, Carleson hina, paypa techonmi bisagrankunamanta wayrawan apasqa karqa. Aunque chay situación necesitan medidas drásticas. General Zelenywan Kondratenkowanmi insistinku:
  - ¡Chaylla huelgata ruwananchik tiyan!
  Kuropatkinqa lentesninwanmi iskaynin generalkunata qhawarirqan. Greenqa waynaraqmi, ichaqa watanmanta aswan waynaraqmi rikch"akun, usqhaylla, usqhaylla. Kondratenkoqa Puerto Arturo llaqtapi heroenpa wawqinmi, payqa wayna miray atiyniyuq umalliqkunamantam. Arí, chayna falconkunaqa anchatam munanku maqanakuyta. Chaymantapas, kanmi huk orden categorial Emperador hinaspa Soberano de Todos Rus", Nicolás II, chaylla chay ciudadela llaqtata llallinanpaq. Hinaspapas mana yuyayniyoqmi, reypa qolqe waqaychana wasiqa manan unaytachu aguantayta atinqa chhayna sasa maqanakuypa llasayninta.
  Ichaqa, mana vadota reqsispaqa ama unuman haykuychu! Imataq ima, maypi pikunachus atacasqankuta, chayta qhawarinanchik tiyan.
  Kuropatkin Kondratenkota tapurqa:
  - ¿Mayqin unidadkuna Japonmantataq chay disparota ruwarqanku?
  Chay generalqa sut"itan nirqan:
  - Scouts nisqakunan willanku angelkuna rikhurimusqanmanta - huk sumaq wayna, huk sipas qori chukchayoq, mana iñiy atina usqhaylla kuyuqkuna, kuchusqa kaqtinkutaq mana rikukunkuchu.
  Kuropatkinqa kimsa kutitam sinchita chimparurqa, hinaspam qaqchaparqa:
  - Hinaptinqa, ¿kaykunaqa yapamanta angelkuna kasqanmi rikurin?
  Zeleny generalmi talonninta pampaman sellaykurqa:
  - ¡Arí exactamente! Hanaq pacha pachak!
  Kuropatkinqa silbarqaraqmi:
  - Waw! ¡Señor Diosqa manan Rusiata saqenchu!
  Kondratenkoqa yachachiq hinam nirqa:
  - ¡Chaylla awqata atacananchik, Mariscal de Campo! Otaq noqanchis kikinchis ofensivaman risun!
  Kuropatkinqa llañullañam nirqa:
  - Mana, wiraquchakuna. Kamachiykunata quni. Dios yanapawananchispaq decidiwasqanchisrayku, ¡hucha hinan soldadokunata aycha molinoman churayqa!
  Kondratenkoqa lógicamentem nirqa:
  - Israel suyupipas Tukuy-atiyniyoq Diosmi mañakurqan judiokunatapas maqanakunankupaq, manataqmi tukuy imatapas yanqapaqchu mana maqanakuspalla chaskinankupaq.
  mariscal de campo , estratega suyay-rikuy taktikamanta, kayta kutichirqa:
  - Ichaqa Apóstol Pablon nirqan Diosta servinapaqqa manan runaq makintachu necesitakun!
  Ñam general Zeleny rawrarirqa:
  - ¿Imaraykutaq, Excelenciayki, sapa kuti chimpakunki, astawanqa qayllaykipi conchas phatarichkaptin!
  Kuropatkinqa phiñakuyta qallarisqaña:
  - Ichaqa Diospa munayninman hina tukuy imapas pasasqanrayku. Chhaynaqa, ñawpaqtaqa huk mañakuyta ruwasun. ¡Insolente kankichis chayqa, iskayninkun hap"isqa kankichis!
  Tukuypiqa, mañakuy ruway ruway yuyayqa sumaqmi rikch"akurqan. Llapa runapaq raptaqa querubinkuna apakuchunku.
  Caligula tomboywan partida sipas Margaritawanqa pisi sayk"usqañam kachkanku, yaqa llapan llamkayñataqmi tukusqaña. Chhaynaqa, imaraykutaq mana lamar qochapi mosoqyachikunkichu, hinaspa Togo "s escuadrón nisqapi allinta rit"iykunkichu. Tukuy imamanta, payqa disparaytapas atinmi, chunka iskayniyuq pulgada pistolakunamantapas. Hinaspa kayqa calibre 306 milímetros nisqa, chaymi hatun chinkachiykunata apamunman atacaq tropakunata.
  Chiqapmi, japoneskuna, kay casopiqa, yaqa ñawsa hinam disparananku kanqa, chay qaqa chimpapi. Hinaspapas chay maqanakuy llaqtaq linderonman astakuqtinllan directo ninawan maqayta atinqaku.
  Aswan hatun dianaqa tawa awqaq buquekunam, chunka iskayniyuq pulgada pistolayuq.
  Partido sipascha, wañuchiq espadankunawan japoneskunata kuchuspa, k"askasqa tullu chipchikunata chhaphchispa, yuyaycharqan:
  - Ichapas chansanchikkunata pisillata igualachwan? T. pistolawan maqanakuypiqa Rozhdestvenskypa escuadrónninmanta aswan allin kayninmi , yaqa 1,8manta 1. Chaynapim pisillata igualasaqku kallpakunapa equilibrionta.
  Calígula del Delfines, qhipa samuraikunata kuchuspa, maqanakuq Margarita tapusqa:
  - ¿Insigniawanchu qallarisun?
  Partido sipas , q'ala chaki dedonkunawan huk conchata wikch'uspa chunka iskayniyuq japonés runakunata llik'ispa, llik'isqa phatmakunallata saqispa, hark'akurqan:
  - ¡Manan aswan sumaq kaqwanchu qallarinku! Ancha kusikuypaqmi, manañam escuadrón nisqa maskanachu. Ñawpaq iskay armadillokunata ñit"isunchis.
  Caligula tomboy asikuspa, q"ala talonwan granadata wikch"uykusqa, yawar espadanta Nutili barcoman rikuchisqa , kusisqa qaparispa:
  - Hinaspa kayqa ñuqapa!
  Margaritaqa, yapamanta wañuypaq hina japonés runakunata kuchurquspa, compañeronman yuyaycharqa:
  - Ichaqa qhaliyanapaq kuskan horata unupi puñusun.
  Cheqaqtapunin samayqa mana k"irinqachu. Ichaqa Caligula Dolphins nisqakunaqa manan tiempota usuchirqankuchu pisi tiempolla samarisqankupiqa. Astawanqa ima sumaq kaqtapas qhawariyta atirqayku.
  Chay conspiradorkunan huñunakurqanku sotano nisqapi. Techo uranpi electricidadwan ruwasqa lamparaqa mana allin llantuykunatan churan. Leninpa riqsisqa calvo umanqa pisillatam kancharin, chukchasapa Koba , aswan riqsisqa kay pachapi Stalin sutiwan, chaymantaqa mama quchapi kamachiqmi karqan allin allichasqa p'achayuq, pisi riqsisqa teniente Schmittaq, dandy barbayuq, Bukharin sutiyuq .
  Trotskyqa manan hunt"asqa huñunakuypaq aypanchu, ichaqa kunankamaqa paywan Leninwanmi ch"aqwaypi kashanku. Hinaspa chayna, aswan atiyniyuq bolcheviquekuna huñunakurqaku, listo kaspanku revolución, utaq golpe de estado, imapas kaptin, atiyta hapinankupaqlla.
  Lenin ñawpaqta rimayta hap'irqan:
  - Ancha allinmi , compañerokuna, Autocraciaq mana chanin imperialista maqanakuyninpi Japón suyuwan atipananta hark"anapaq, imaña kaqtinpas. ¡Revolución nisqapa causanmi kayta mañakun!
  Manchakuq spanks kutichispa.
  Bukharin, palmakunata t"aqllakuspa, waynaraq uyanta sumaqchasqa yana barbata kuyuchispa, chiqancharqa:
  - Arí, manam autocraciamanqa pisillatapas qunanchikchu. Kayqa traición hinam asnanman, ichaqa nisaqmi, ¡Mikadoqa bolcheviquekunapa hinaspa comunismo mundialpa aswan allin hinaspa hatun aliadonmi!
  Koba Joseqa piñasqallañam qaqchaparqa:
  - Allinmi nisqa! Kayqa manaña traicion hinachu asnashan chaypas, ¡kikin traicionmi!
  Lenin, chaymanta Karpov sutiyuq sutiwan rirqa, asirikuspa nirqa:
  - Revolución mundial nisqa allin kananpaq, wakin kutipiqa sacrificiokunata ruwanayki tiyan. Chaymantapas concienciaykimanta huk parteta sacrificaspa, kikiykiq almaykimantawan sacrificakuypas. - Ulyanov corchota kicharirqa, umantapas kichaspa, huk botella alemán cervezata. Allin rimayta munaspaqa kunkaykitam musuqyachinayki. Huk iskay kutita tomaspa hinalla rimarqa. - ¿Qankuna yuyankichu kikiypas kusisqa kasqayta kikiy llaqtayman millay, atipasqa kayta munaspa. Ichaqa, sut"ita rimasaq, revolución nisqataqa atikunmanmi Autocracia nisqa kamachikuy sinchita pisiyachisqa kaqtin. Hinaspa, ¿imataq Autocraciata pisiyachinman guerrapi atipasqa kasqanmantaqa?
  Kobaqa arí ninanpaqmi umanwan nirqa:
  - Mana imapas... Wakin kutiqa aswan hatun metapaqqa sacrificiokunatan necesitan, hinallataq considerable sacrificiokunata!
  Leninqa filosofianta hinallam nirqa:
  - Chhaynaqa, manan rimasunchu ateísmo nisqapa moralidadninmanta, filosofía nisqamantawan. Kayqa manam aswan hatun kaqchu. Sut"inmi kashan, llank"asqanchisqa llapa suyukunaq, llapa pachantinpi llank"aqkunata, kamachinkunatapas kacharichinapaqmi apawasun. Hinallataq suyunchispa, huk llaqtakunaq llapa chinkachisqan pachak kutita kutichisqa kananta. - Ulyanovqa huk rato sayaykuspanmi huk tonowan yapaykurqa. - Hinaspa, ¿ima concreto ruwaykunatataq ruwasunman Autocraciata atipananchispaq, chaymi llaqta runakunaq, ñoqanchispas cheqnisqa kashan?
  Kaypiqa teniente Schmidqa llañu kunkawanmi rimarqa:
  - Yuyaykuni, qallariypaq, Ferrocarril Transsiberiano nisqa askha cheqaskunapi huk kutillapi phatachinaypaq. Chayqa wañuypaqmi kanman Manchuriapi zarista tropakunapa suministronpi.
  Kobaqa atuq hinam asirikurqa:
  - Bravo , ¡chay waynaqa ñawpaqman purichkan! Hinaspapas yuyaykurqanin askha bancokunata suwakunaypaq, chhaynapi Zarpa rublonpa qori estandartenta pisiyachinaypaq.
  Ulyanovqa sinchitan rikuchirqan "admirakuypaq georgiano" runaman:
  - ¡Ama qhelli kaychu! Huk ancha sumaq propuesta. Kuropatkinataqa yaqapaschá waqllichiyta atinki.
  Schmidqa hinallam nirqa:
  - En general, planniyqa Flota de la Mar Yanapa llapa buquenkunapi hatarichiymi. Chaymantaqa ejercitoqa llank"aq runakunaq ladonmanmi ripunqa, ¡Autocraciataq huk kutillapi thuñikunqa!
  Kobaqa irónicamente asikuspa nirqa:
  - Arí, chay kanserqa urqupi silbanqa!
  - Koba , saqiy! - Leninmi laq"akuspa yapaykusqa. - Chiqapmi, Yana Quchapi hatariyta wakichina, puririchina. Hinaspapas maqasqa Kuropatkin Port Arthur llaqtamanta ayqekuqtinmi , ¡lliw ejercitopi hatariyqa cheqaqman tukupunqa!
  Schmidqa manañan phiñakurqanchu:
  - ¡Arí, espiritupi ruwasaqku!
  Bukharin rimayta hap'irqan:
  - Pachamamapi aswan achka yanapaqninchikqa chakra llamkaqkunam, hatariptinkuqa Autocraciapa llapa kallpankunatam watayta atinqaku. ¡Agitadorninchiskunata llaqtachakunaman kachananchis, chakra llank"aqkunaman mana allpallatachu qonankupaq, aswanpas haciendakunatapas qonanchista mañakuspa, llapan allpayoq runakunaq kaqninkunata!
  Kobaqa irónicamente interrumpirqa:
  - ¡Esposankuta, ususinkutapas!
  Bukharinqa asikuspa:
  - Hinaspa kaypas! Emelyan Pugachev hina sasan - uma kuchusqa kanqa, barra warkusqa kanqa, paykunaq qhatuyninkutaq qanpaq hap"isqa kanqa, hinallataq kaqlla rakisqa kanqa! ¡Hallp'ayoq runakunaq warminpas ususinkunapas kamachiykichismi!
  Ulyanov kay waqyakuyta aprobarqa:
  - Paña! ¡Llapallankuta warkusaqku! ¡Tukuy ñanta Polo Nortekama!
  Koba yuyaycharqan:
  - Atikusqanman hinaqa elemento suwa nisqataqa allintam servichikunanchik. Aswantaqa , aswan kallpasapa, aswan allin ruwaq revolucionariokunan huchasapakunamanta lloqsimunku. Ejemplopaq, ¿Manachu Kotovskyqa heroechu? ¡Héroe! Hinaspa tayta Makhnoqa manan aswan millaychu!
  Bukharin kallpawan umanwan nirqa:
  - ¡Chayqa! ¡ Llapallankutam hucha ruwaywan ñut'usunchik !
  Ulyanovqa mesaman puñunanta laq"aykusqa:
  - ¡Manchakuy, manchakuy hinaspa huk kutitawan manchakuy revolucionario!
  Manam atikurqachu qawayta "sumaq tawa" runakunapa aswan rimasqankuta. Rikcharisqaña kaspaqa, nivel práctico nisqamanmi purina karqan, chaywanmi huk estrategia ganaq nisqa implementakunman. Astawanqa, equipokunamanta maqanakuy buquekunata chuyanchay.
  Calígulaqa usqhayllan nadaspa metanman chayarqan, Margaritataq metanman. Chay waynakunaqa, dedonkuta, chaki dedonkuwan ima, chay ratopacha víctima barconkuman seqarqanku.
  Caligula tomboy manaña frenokunata sienterqanchu, llapa runakunata huk filapi kuchuyta qallarisqanrayku. Manan sasachu barcoman seqayqa, aswantaqa maqanakuq barcokunaq clasen. Manachus, chiqamanta, runamanta astawan kanki chayqa . Chaymi, phaway hinaspa kuchuy. Hinaspapas chhayna mana rikuy atina usqhaylla purispaqa manan pipas hark"asunkimanchu.
  Bueno, wawaykikunaq q"ala dedonkunawan, ichaqa guepardoq chakinpa chakinmanta aswan usqhaylla venenoyoq agujakunata wikch"uy. Hinaspa kaypas llapanpi ch"aqwachinqa japonés runakunata.
  Inti lluqsimuq Allpa maqanakuqninkunaqa yapamantam kuchusqa siriykuchkanku , chay iskay terminadorkunapa planninqa sasam. Municionkuna churana wasiman chayay, chaymantataq municionkunata phatarquy, chaynapi calderakunapas qatasqa kananpaq. Chay qhepamanmi waqllichisqa barcoqa manaña ima ruwaytapas atinqachu, aswanpas uraymanmi ripunqa.
  Calígula de los Delfines, espadanwan kuchuspa, clavaspa, munición suministroman p"akisqa. Bueno, imataq sapankama balakuna paypaq, chaykunatan waynaqa phawaylla urmachin, otaq awqanmanpas kutichipun. Aswan allinmi sichus, q"ala chakiykiwan, chay ratolla huk makilla cartuchokunata awqaman p"akinki, sinchi kallpawan, wañuchiq, wañuchiq, mana hark"ay atina kallpawan.
  Chaynapim samuraikunapa Nicolás II sutiyuq reypa kamachikuyninman rinanpaq ñannin harkasqa karqa.
  Hinallataqmi mana sasachu chay municionkunata hap"inaman t"ikrayqa, chhaynapin maqanakuq barcoq uranpi phatarikun, cuerponpipas kallpanwanpas.
  Chay acero cubierta, marzo intipi ruphaykachisqa, kusisqa cosquillas q"ala elástica suelakuna terminador wayna. Hinaspapas shimosawan hunt"asqa hatun alto explosivo conchas nisqakunan hombrosninta urayman aysan. Urayman saltanki, escalera espiral nisqataqa mana kasuspa, kunanqa allin sitiopiñam kachkanki. Kunanqa rakinakuna pakisqa kanqa, calderakunapas phatarinqa, chhayna uchkukunata ruwaspa, kay hatun imapas mana kawsanqachu.
  Kay sumaq kaqmi Japonmanta armadillo. Chay barcoqa hatun anchoyoqmi, hatun rakhu armadurayoqmi, chaymi cubiertankunata tapan. Hinaspa chay suni, rakhu cañon barrilkuna, atiq iskay chunka chunka kilómetro hina tupayta, otaq aswan ... Cheqaqmi, manan japonés runakunachu ruwarqanku, aswanpas inglés runakunan ruwarqanku. Ichaqa flota realqa yaqa llapanmi kikinpa ruwasqan, chaymi allinninpas mana allinninpas kan. Chaymi Inlatirra runakunaqa awqaq wamp'uta rurarqan - huk hatun makinata. Llakikuypaqmi, ichaqa uraymanmi kachananchik...
  Huk phataymi karqan, chay p"akiq cubiertaq metalninmi chay waynaq q"ala aychasapa chakichankunata tuparqan, chaymi alto pataman wikch"uykusqa. Chay qhepamanmi chay waynaqa unuman llanthuykukuspa kallpawan nadarqan, chay muyuyachiymanta karunchakuyta munaspa. Chayna colosoqa chinkaykuchkanmi.
  Hinaspa Margarita maqanakuq barcon t"aqakurqan: ch"uya llank"asqa hinallataq sincronizado. Kunanqa pachan chayamun kawsaq iskay blindado maqanakuy crucerokunata chinkachinapaq.
  Togo , Rusia flotapaq ancha sasachakuykunata paqarichiq , uraymanpas richun. Kaymi yachachikuyman tukunqa llapa Mamaykipa allpanman armakuna hapispa hamuqkunapaq.
  Calígula de los Delfines kallpawan mama qucha yakuta makiwan chakinwan rastrillan, silbawan ima:
  - ¡Japoneswan atipasqa kanki! Kayqa manam locura pukllaychu !
  Qayna kuti hina , yaqa mana llamispa metalta armaduratawan cubiertaman phawanki. Chaypim chayna llampu samuraikunata colman kuchuyta qallaykunki. Yaqapaschá resinapi k"askarasqa arañapas pachak kuti aswan kallpayoq kay Inti lloqsimuq Allpamanta hamuq kurukunamantaqa. Chaymi phawaylla pasaspa makiykita, chakiykita, umaykita kuchunki ... Hinaspa tiyaykullanku. Aswan allin kaqpiqa, hukninmi niyta atin:
  - ¡Banzai!
  Tomboy Caligulaqa asikuspanmi paykunaman siminwan thuqyaykun:
  - Banzai, ama atrevikuychu!
  Hinaspa q"ala chaki dedonkunawan cartuchokunata wikch"un, samuraiq mat"inta, siminta, kunkantapas t"oqyachispa.
  Chaymantaqa ñawpaq huñusqanchikta yapamanta ruway. Ichaqa huk cambiopaq, sumaq Caligula usqhaylla chay cargasqaña chunka iskayniyoq pulgada pistola apuntarqan, hinaspan huk cargata t"oqyachirqan aswan qaylla maqanakuy crucero nisqaman. Chay golpeqa cheqaqmi karqan, chaymi Japón nacionmanta sinchi phataq cargawan cubiertapi hatun ninata hap"ichirqan.
  Chay wayna maqanakuq runaqa repararqanmi cheqaqtapuni, Inti lloqsimuq Allpapi industriaq rurun haykuqtinqa askha nina, q"osñi ima lloqsimusqanmanta. Chaytaq, chiqamanta, aswan facilta ruwan disparayta . Chay samuraikuna unayña Rusiawan maqanakuypi kasqankuta qhawarispan, cheqaqtapunin paykunaq escuadrón de combate nisqa aswan allin kayninku cualitativa nisqapi.
  Cheqaqtapunin, ¿hayk"atataq Japón nacionmanta runakunaqa aypankuman llapa hatun barconkuta chinkachiqtinku?
  Togo 's insignia tardeta señalan ripunanpaq. Ichaqa kayqa manan allinchu . Chay hatun maqanakuy buqueqa phatarqun, iskay segundo qhipamantaq Caligula de los Delfines nisqa barcopas phatarqun. Tukuyninpiqa Japón suyupi huk oficialta talonwan sarurqan. Hinaspa yapamanta iskaynin valorniyoq maqanakuqkuna chay choque olawan wikch"usqa karqanku...
  Huk maqanakuq sipas partida, ñawpaq rankipi kaq capitanpa umanmanta phukurquspa, pulmonpa hawanpi qaparin:
  - Lamar quchapi hockey pukllay: Rusia vs Japón - tawamanta ceroman yaykuy!
  Chiqamanta, kunanqa Japón suyupiqa mana juk maqanakuy buquellachu llamk"achkan. Chiqamanta, kunankamapas pusaq maqanakuy clase cruceros nisqallaraqmi kachkan. Hinaspapas kanmi akllakuy: unuwan chinkachinapaq icha manachu unupi chinkachinapaq?
  Calígula, espadanwan payman phawaykachaq tiburónta kuchuspa, lógicamente decidisqa:
  - ¡Fierro ruphachkaptin maqay! ¡Chayqa, unupi chinkachiyku!
  Margaritaqa, huk lamar qochapi mikhuq animalta kuchuspa, kay decidisqanwan acuerdopi karqan:
  - ¿Imanasqataq pisi rimayllapi tiempota usuchinchik? ¡Manapaschá kanqachu qatiqnin kuti ñuqaykupaq!
  Caligula tomboy, chakiwan cartucho cajata wikch"uykuspa, tiburón ñawinmanpuni, lógicamente hark"akurqan:
  - ¡Ñoqaqa yuyaykuni! ¡Diosqa trinidadtan munakun!
  Ichaqa imaynaña kaqtinpas nadarqanmi. Tutataqmi ciudadela fortalezaman kutiyta atinku. Kayqa manam maymanpas chayachinqachu. Hinaspa sichus Kuropatkin chay kallpasapata hap"in mana paykunaq participacionninwan chayqa, aswan allinmi. Chiqamanta, mana tukuy imata sapallankuchu ruwayta atinku. ¿Aswan sumaqchu imatataq miraqkuna ninqaku kay mana riqsisqa Japón suyuwan maqanakuymanta? ¡Chaytaqa qhawarinqakun glorioso ruwayta, otaq aswanpas, mana rikukuq kallpakunalla ganasqankuta hinan qaqchanqaku !
  Ichaqa Caligulaqa facil-llatam qatiqnin viktimanta - maqanakuy crucero -ta atiparqan. Hawamantaqa armadillokunamantaqa hukniraymi kanku. Aswantaqa, aswan pisi armadurakunam kan, chunka iskayniyuq pulgadayuq pistolakunapa rantinpim chunka pulgadayuq pistolakuna kan, ichaqa ruwayqa aswan allinmi. Ichaqa kaykunapas clase lineal nisqamanta vasokunan. Hinaspa chaymantaqa kanmi cruceros medianos y ligeros.
  wayna chakiwan wikch"uykusqa . Chaymantataq, chay municionkunata hap"ispa phatarqorqan, chhaynapin chay maqanakuy cruceroqa siminta unupi p"amparqan, chhaynapin mana chay ratochu urayman rirqan, aswanpas pisi-pisimantan t"ikrakurqan.
  Ichapas chay wayna actor Caligulaqa kayhinata wañuymanta huk chikantapas qispichiyta munarqa. Chiqapmi, maypitaq chayna achka explosivokunata churanman... Margaritaqa, achka samurai marinerokunata wañuchispanmi, cruceronta barcoman k"umuykachirqa.
  Chay sipasqa hatun sunquwanmi raymichakurqa allin ruwasqanmanta, compañeronpas:
  - Puntuacion: suqta - cero!
  Caligula tomboy, phiñakuspa kusikuywan, hatun allin ruwaymanta, takirqan:
  - Hinaspa samuraiqa pampaman phawarisqa, acerowan ninawan ñit"isqa!
  Musuq lamar quchapi ñakariqkuna ... Arí , yaqapaschá kay campañaman puriq japoneskunaqa mana suerteyuq quyllurpa ukunpi nacerqaku. Hinaspapas sinto religionninkupi pusaq millón dioskunapas manan yanapankuchu.
  Tomboyish Caligulapaqqa, battle cruiserqa huk cartónmanmi rikchakun, chaytaqa chinkachinaraqmi. Hinaspapas huk chikan taktikatapas pruebananpaqmi yuyaykurqan, chaymi karqan hap"inaman haykuspa chaypi uranta espadakunawan kuchuspa. Tukuy imamanta, payqa ninjakunamanta , layqakunamanta ima jap"isqa magia metalta jap"in . Kayqa niyta munan huk operación ruwakunan tiyan.
  Hinaspa chayna ... Resulta chay hierro lineal ruphaykakuchkan... Chaypaqqa kimsa compartimientokunatam yakuwan huntachina. Terminator waynaqa asikuspa nin:
  - Kaypin chay barcopi kashanchis...
  Espadapa maqasqanwan maqanakuy crucero nisqa barcota chinkachinaykipaqqa cheqaqtapunin necesitanki runamanta aswan kallpayoq, extraordinario imaginacionniyoq ima.
  Margaritaqa aswan sasan ruwaytan munan, kuti-kutirispa rimayqa yachaypa mamanmi nispa. Hinaspapas chhayna kaqtinqa, awqakunaqa unuwan hunt"aykunqakun chay phataywan.
  Chay maqanakuq diosa, partidu sipaspas hatun dedonta hoqarispa nin:
  - ¡Pusaq pachañam!
  Calígula wayna, mana ceremoniayoq, askha samuraikunata kuchuspa, chakiwan wañuchiq cartuchokunata wikch"uspa, qaparimun:
  - Ichaqa kayqa kusikuylla!
  Tawaraqmi puchurunña... Imaynatapas yakupi chinkachinanchikmi, chaynapi kayqa mana ancha ordinarioman tikrakunanpaq. Hamuy imapas especial, mana tupaq. Hinaspa chay waynakunaqa, mana ima simitapas rimaspa, kay hinata ruwanku. Chayqa, control timón nisqakunata hap"inku ... Ancha kusisqa, barcokunaqa tukuy ritmipiñam kachkanku, chaymi mana ancha sasachu chaykunata atipayqa. Hinaspa chayhina, control timónkunata hapispayki ramman rinki... Battlecruisers, buquekunaqa musuqmi, ichaqa achkam manaña llamkaq buquekuna kanchu flota japonesa nisqapi mana chansayuqchu derecho linea carneromanta ayqinankupaq.
  ¿Imatan ruwasunman barcokuna, q"illaymanta ruwasqa barcokunapas, lamar-qochapi sinchita t"oqyaqtinku?
  Chaymantataq kaykunaqa pasakun: manchay qapariymi, armaduraq ñut"uynin, iskaynin barcokunaq aceromanta raphinkuna p"akikun. Chunka chunka pachak barcopi puriqkuna, q"ello uyanku waqllisqa, p"akisqa cubiertakunapi phawaylla purinku, k"iti ñawinku mat"inkumanta t"oqyamushan, yawar mayukunataq siminmanta phawan kirunkuna urmasqa.
  Hinaspa Japón maqanakuq runakunaqa lamar-qochaman urmaykunku, espumayoq mayukunaman urmaykuspanku, chay mayukunaqa huk kutillapin mikhupunku. Hinaspa barcokunaqa usqhaylla unuman chinkaykuyta qallarinku, askha runakunatan ukhuman aysanku.
  Margaritaqa, mana khuyapayakuspa, mana ceremoniayuq marinerokunata wañuchispa purispa, asirikuspa declararqa:
  "Allinmi kanman Japón runakuna warmikunata wawakunatapas mana barcoman pusasqankuqa", nispa.
  Calígula, payman seqaq tiburón diseccionaspa, chaylla kaywan acuerdopi karqan:
  - Arí, amazónicos nisqa yupaychayqa manan samurai runakuna ukhupichu saphichakurqan. Chiqapmi, ¡warmi ninjayuq hinam kanku!
  Chay wayna maqanakuq-diosa, chay pachallapitaq, partidario sipaspas pisiyachirqanku:
  - Chunka iskayniyuq cero favorniykupi ... Ichaqa iskay qhipa p"unchaw liriokunaraqmi puchun. ¿Imatataq paykunawan ruwana?
  Caligula tomboy huk tiburón nisqatapas kuchurquspa, chaylla yuyaycharqa:
  - Dalniy puertoman pusasunchik. Kunanqa Rusia nacionpa kamachisqanmi kachkan, iskay sumaqllaña, punta kaq crucerokunam flotanchikta anchata kallpanchanqa!
  Margaritaqa, lamar-qochapi mikhuq animalkunata espadakunawan ñut"uspa, chaylla kaywan acuerdopi karqan:
  - Arí, ¡kaymi aswan allin allichayqa!
  super angelkunaq phiñasqa maqasqankupa efecton moralninqa aswan sallqa suyasqanchismanta aswan hatunmi karqan. Chiqapmi, sichus mana runakunawanchu maqanakunayki kanqa, aswanqa aswan chiqap dioskunaman rikchakuq unanchakunawan, hinaspapas ichapas demiurges nisqawanpas, hinaqa, Inti lluqsimuq Allpapi maqanakuqkunapas manachá valorniyuqchu kanmanku.
  Chayraykun huk cruceropi Margarita, huknin cruceropitaq Calígula, aswan tukuy sonqowan puriq oficialkunata kuchuqtin, wakintataq saruykusqan qhepaman, huk marinerokunapas mecánicokunapas aswan allinpaq qhawarirqanku kay hatun runakunaman kasukuyta . Hinaspa iskaynin maqanakuy crucerokuna Dalniy puertoman rirqanku, chaytan Japón runakunaqa saqerqanku, chayllaraq atipasqanku qhepaman, mana maqanakuspa Rusia ejercitowan.
  Caligula Dolfinovqa yuyaykurqanmi, tukuy imamanta, kallpawan maqanakuy atiyqa kamachiymi nispa. Ejemplopaq, Khalkhin Gol maqanakuypi , ¿hayk"a japonés runakunatan hap"irqanku manchay soviético ejercitowan? Soviet Unionpa willakuyninman hinaqa, 476 runakunam, huk qipa yupaykunaman hina, yaqa 200, hinaspapas huknin hukninwan cambiasqankuraykum, 88 runakunalla kutichisqa karqaku japoneskunaman, chaymi, chaymi pisillaña llaqtankuman kutirqaku.
  Chayqa, samurai nisqakunaqa takyasqa kaynintam qawachirqaku. Chinkachisqa, Soviet Unionpa willayninman hina, yaqa iskay chunka waranqa runakuna wañurqanku.
  Tupanachispaqa, Soviet awqaqkunam iskay ñiqin pachantin maqanakuypi yaqa achka wañuchisqakunata ( mana yupaspa presochasqa wañuqkunata) chinkachirqan, presokuna hina.
  Hinaspa kayqa NKVD nisqa millayllaña entregakuqkunapa ayllunkunata trataptinpas.
  Chaymi Japón nacionmanta soldadokunaq mana kuyuriy atisqankuqa mana exagerasqachu. Ruso-Japon awqanakuypiqa, Nihun runakunaqa pachak kuti aswan pisi awqaqkunatam chinkachirqan, awqaqkunap hap'isqa kaptin, Rusiyakunamantaqa!
  Ichaqa ichaqa huk chikanpiqa Rusia ejercito mana huk hatun maqanakuytapas atipasqanraykun. Hinaspapas mana atipaykunaqa manan kanchu presokuna.
  Ichaqa pasaqmi chay ñawpaqman riq ejercitopipas askha soldadokuna hap"isqa kashan.
  Chay maqanakuq wayna Caligulaqa Margaritamanmi huk primitivo walkie-talkie nisqawan nirqan:
  - Ichapas tukuy imamanta yuraq banderata hoqarisunman, mana chayqa unuwan chinkachiwasun?
  Margaritaqa hark"akurqanmi:
  "P"enqaymi yuraq banderaq uranpi barcopi puriyqa", nispa. Aswan allinmi kanman tricolor ruso umayki patapi quy!
  Chay wayna maqanakuq runaqa chay agujata wayna-terminadorpa q"ala chaki, llalliq chakiman wikch"uykurqan, chaymantataq qatiqnin samurai mat"inpi t"oqyachispataq repararqan:
  - Hinaspa ñuqapa yuyayniypi, Andreevsky cruzwan aswan allinta ruwanqa!
  Chunka tawayuqmanta cerokama puntuacionwan, Japónwan naval mast"akuna tukusqaña kunantaq mana hap"isqa buquekunata qan kikiykiman apayta atinkichu, aswanpas takiyta atinki . Calígula de los Delfines pulmonpa hawanpi atipaq takiyninta takirqan:
  Hatun mast'arisqa mama quchakuna, mama quchakuna - .
  ¡Kimsa llimp"iyuq banderapa uranpi yapurqayku!
  Soldadokunaqa hatun orqokunatan atiparqanku,
  ¡Atoqkunaqa atipaypi qaparirqanku!
  
  Rusia awqaqkunam planetawan riqsisqa karqaku,
  ¡Awqakunataqa espadakunawan, bayonetakunawan ima maqayku!
  Kuskan pachamanta fascismo yugota wikch'uyta atirqayku,
  ¡Berlín llaqtapi atipaywan purisqaykutaqa tukurqayku!
  
  jorobado tanquekunapin chayamurqanku , .
  ¡Llapan Rusia chakrakunata chinkachinankupaqmi amenazachkanku!
  freakkunata sinchita maqanku , .
  ¡Chaynapi wawanchikkuna mana yugoyuq kusisqa kawsanankupaq!
  
  Kay pachapi llapa runakunamanta aswan hatun kaq Tayta Llaqtapa wawankunam kanchik,
  ¡Nacerqayku, q"ala chakiykuwan calicota masaspa!
  mañapuwarqanku, maqanakuyman kachawarqanku , .
  ¡Hinaspa Diosqa mayo killata kusikuywan t"ikachirqan!
  
  Manataqmi kanchu maqanakuq runaq partenpas, aswan alto sonqoyoqpas,
  ¡Imataq musquyta, musuqmanta naceyta qun!
  Mana wañuqman riq k'ancharishaq punkuta kichay,
  Ichaqa embuscadapi tiyashanki chayqa, ch"inlla kay !
  
  Kanmi atoqkunapas uwihakunapas, ichaqa qankunan kankichis teqsimuyuntinpi michiqkuna,
  Hinaspapas qanpa partenmi chay ordenta posteridadman chayachinaykipaq!
  Chay asuntota unanchasqa kasqanpa tukupayninkama apananpaq, .
  ¡Munakuy sonqoykipi wiñay nina mana wañunanpaq!
  
  Pitaq yachan maypi awqa bala huk soldadota sayachinanta,
  Ichaqa chaywanpas, maqanakuypiqa wañuyqa aswan allinmi ismusqa onqoykunamantaqa!
  Wañuqtiykitaq, amigoykiqa awqaykita ñut'unqa ,
  ¡Manan aguantanqachu, q"ala chaki sipaskunata presochasqa kasqankurayku!
  
  Ay, rus destino, guerramanta ninawan guerra qhepaman, .
  Vacacionman riyta munaqkunapaqqa manam maypipas kanchu, yachanki, paraisopi!
  Kaypi infierno Sam Satanaswan rimanakuyman haykurqan,
  Amenaza: - ¡Atomota uraykachispa granizota pakisaq!
  
  Ichaqa kanqataqmi misilkunamanta harkakuypas,
  Hinaspapas bomba nuclearqa manan Moscú llaqtata chinkachinmanchu...
  Tanquekunawanmi chay parásito nisqataqa hurquchwan,
  urmasqakunamanta aburrido takikuna llakichisunki!
  
  Huk qullqiwan rantikuy, manam Rusiamanta qullqiwanchu, .
  ¡Tukuy imamanta, sapa jukninchik jatun maqanakuq kanchik!
  Ama creeychu Diosqa chay papelpi churawasqanchista,
  Aswanpas, ¡qanmi decidinki chay qapariyqa imayna q"oñi kasqanmanta!
  
  Fracasokuna karqan, atipaykuna karqan, .
  ¡Manchakuypaq lobokunamanta liebrekuna kutirisqanku hinam pasarqa!
  Ichaqa guerra qallariqtinqa hukmantan chaypi kasunchis,
  ¡Huk ritmo infiernopi monstruokunapa brutal ejercitonta pakiy!
  
  Creeway, manan awqanakuyraykuchu pukllashanchis,
  ¡Manan huk waqyakuyniyoqchu kayku, aswanpas sumaq amigokuna kanaykupaqmi!
  Ñoqaykuqa wawqe-panantinmi kayku, manan Abelwan Cainwanchu,
  ¡Ñoqaykupaqqa pisquqa taki, manataqmi wira pukllaychu!
  . EPILOGO nisqa
  Dominicaqa yuyayninta llimp"iykusqan qhepamanmi wawakunaqa qaparirqanku, unaytataq makinkuta t"aqllakurqanku. Arí, ancha allinmi , niwaqmi allinta ruwasqanmanta - aforismokunata ch"aqchuspa, pay kikinpi chhullunkaspa.
  Chay qhepamanmi Margaritawan Dominicawan willakamurqanku llapa pachantinpaq mikhuyta, almapi kusikuy, kusikuy kananpaq.
  Magia varitankuta kuyuchispankum sumaqllaña mesakuna rikurimurqa, chay mesakunaqa rakhullañam mikuywan huntasqa karqa . Kaypiqa tukuy imapas lujoso hinaspa ancha qhapaqmi karqa.
  Chayna sumaq mikhuykuna hinaspa achka tortakuna, natillas pastelkuna, donuts, pretzelkuna, muffins hinaspa achka sumaqchasqa tortakuna. Cuentopiqa manan niyta atikunmanchu, nitaqmi plumawanpas sut"inchayta atikunmanchu.
  Hinaspapas tukuy imapas ancha apetitoso hinaspa asnaqmi, chaymi literalmente mana kaqllachu sofisticación nisqapi hinaspa sumaq kayninpi.
  Margaritaqa tuitearqan:
  Tukuy allin, wawakunapaq allin, .
  Kusisqa planetanchispi...
  Intipas wayrapas kawsachun, .
  ¡Piensariy tukuy imamanta responsable hadakunata!
  Hinaspa tusuyta qallarisqa. Hinaspa Dominica qatirqa, paykunawan kuska achka sipaskunapas. Hatunmi rirqa .
  Margaritaqa allintan repararqan:
  - Tukuy imapas allinmi kanqa, tukuy imapas allinmi kanqa mana chaqrukuptinchikqa !
  Hinaspa chay partidu sipasqa huk nina artificialta hap"ispa kacharisqa magia varitanmanta. Hinaspapas ancha wayra-para mayupi puriq diamantekunaq pukyun hinan karqan.
  Dominicaqa kaytan repararqan:
  - Sumaq kay, sumaq kay.
  ¡Ballenamanta pukyu hinam lluqsimun!
  Chay qhepamanmi kusirikunankupaq tiempoña karqan. Askha hatun qhari wawakuna, yaqa chunka tawayoq watayoq, ancha aychasapa, makinkuman llamp"u guantes churakuspa maqanakuyta qallarirqanku.
  Makiwan, q"ala chakiwan ima maqarqanku, asirikuspa, asikuspa ima.
  Dobrynyaqa asirikuspan repararqan:
  - ¡Tukuy imamanta, ¡hukllachasqa chakra llamk"ay equipoyuq kanku!
  Principe Oenomausqa umanwanmi nirqa:
  yachachisqa kanku !
  Dobrynya waynaqa sispaykusqa, chay anillo improvisadoman saltaspa:
  - ¡Kachariway!
  Hinaspa iskay maqanakuq aychasapa wayna sipaskuna tupanakurqanku. Chay waynakunaqa asikuspankum Dobrynyata atacarqaku. Chaypin karqan desmontaje, makikuna chakikuna kuyuchiypas.
  Dobrynyaqa allin yachaywanmi ch"eqerispa huk ladoman tanqarqan. Chaymantataq huknin waynata q'ala chaki dedonkunawan siminmanta hap'iykusqa . Sallqa nanaywan qaparirqa. Hinaspa chay hero waynaqa yapamanta, mana ima ceremoniayuq, wikch"uykuspan obligasqa kutichinanpaq.
  Muyuriqninpi wawakunaqa asikuspankum makinkuta t"aqllarqaku. Hinaspa Dobrynya tawa erqekunata huk kutillapi tanqaspa allin yachaywan mantelwan k"uyusqa.
  Chay qhepamanmi asikuyqa mana uyariqman tukupurqan. Imaynan wawakunaq t"aqllakusqanku hina. Chiqamanta, ancha q"uñi rikch"akurqa .
  Dobrynyaqa yuyaysapa hinam nirqa:
  - ¡Pichus mikhunanpaq atrevikurqan!
  Dominikapas ringimanmi yaykururqa. Hinallataqmi artes marciales nisqakunatapas ruwaq. Tukuy imamanta, peliculakunapi actuayqa manam asikuychu. Payqa Supergirl hinam rikuchikurqan , huk supervillanowanpas maqanakurqanmi . Chaymanta iskaynin sipaskuna chunka iskayniyuq tomanankupaq maqanakurqaku. Hinaspa chayqa ancha allinmi . K"irikusqankupas cheqaqmi karqan.
  Kunanqa yaqa chunka tawayuq watayoq kallpasapa, aychasapa wayna sipasmi, tronco de nadadorpi, Dominica contra hamurqan. Hinaspa chay sipasta atacayta munarqan. Dominicaqa kutichirqa q"ala talonninmanta intipa plexonkama allinta maqaspan, chaymi warmachaqa wichiykuspa kuyuriyta qallaykurqa.
  Dominicaqa kay twitterpi qillqarqan:
  -Mana waynachu kanki , mana waynachu kanki, .
  Mana chiqapchu...
  qari wawachu kanki , manam qari wawachu kanki - .
  ¡Ismusqa caja!
  Dominica aychasapa wasanpi tukuy kallpanwan takaykurqan . Chay sipasqa qaparispanmi kutichirqa. Payqa esquivakuspan Dominikata phawaylla phawaykurqan, hinaspan maqanakuyta munarqan. Chay wayna-sipasqa kallpasapam karqa, wasi ruwaypi anchata llamkasqanraykum rumiyarurqa. Hinaspa Dominikaqa tukuy kallpanta kallpachakunan karqan mana urmananpaq. Ichaqa lluqsirqamuspan kallpasapa warmachata hawanman wischuykurqa. Payqa urmaykusqa, esturión nisqawan platoman urmaykuspa. Hinaspa chay waynaqa sinchita qhellichakurqan.
  Hinan wakin wawakunaqa sinchita asikuspanku uyankuta ruwarqanku. Kayqa chiqaptam ancha allinta qawakurqa .
  Chay waynaqa saltasqa, ichaqa sinchita sarusqa
  actriz sipaskuna chukchanpi, payqa wasanwanmi maqasqa karqan chay hamuq kuyuypi , chaymi aychasapa waynaqa urmaykusqa.
  Dominicqa sinchitan takirqan:
  Payqa insidioso suyashanmi huk víctimata chay minapi,
  Hanaq pachaman radarta qawachispa...
  Huk pantay - huk mana yuyaypi lluqsiy, .
  Hinaspa huk golpeqa mana qispiy atina!
  Kayqa, chiqapmi, karate sipas. Chaymi kutirispan huk waynachata q"ala talonwan siminpi takaykurqan . Urmaykuspanmi asnaqninmanta yawar pukyuta kacharirqa . Ichaqa chayllam saltarqa. Hinaspa yapamanta maqanakuyman. Hinaspa Dominikaqa urmachin, urmananpaq obligaspa. Kayqa chiqap warmim.
  Dobrynyaqa aprobaspa umanwanmi nirqa:
  - Hinalla kay! Bueno, ¡qamqa q'oñi sipasmi kanki !
  Kaypi huk kallpasapa wayna Dominicaq maqasqanmanta karunchakuq phawarirqan.
  Kaypim chay enfrentamiento qallarirqa. Chay sipasqa huk waynachatapas hawanman wikch"uykuspa chiqchiykusqa:
  Alto sociedadmanta sipaskuna, .
  ¡Anchatan munani chay waynata maqayta!
  Chay qhepamanmi sipasqa yapamanta qhari wawakunata tanqarqan, chaymi k"irisqa, t"oqyachisqa ima. Hinaspapas sinchi asikunapaq hinallataq asikunapaq hinan rikch"akurqan.
  qhari wawakunata urmachispa :
  sipasniyku kanki ! Muy caliente y combativo!
  Dominicaqa umanwanmi chiqchiykusqa:
  Sipas maqanakuq runaqa rupha yawarniyuq, .
  ¡Ñawsa runakunaqa atacawashanchismi!
  Payqa hechizokunata susurqurqa, hinaspa chiqap para crema, leche condensada hinaspa miel hanaymanta erqekunaman hich"aykusqa.
  Hinaspa yapamanta wawakunaq kusikuy asikuyninku. Tukuy imapas muyuchkan hinaspa pasachkan chayna quñi hinaspa agresivamente. Hinaspa kay agresión nisqapiqa kanmi asichikuq momentokuna.
  Chay wayna kamachikuq Oenomaus, chiqapmi, pukllaypipas kachkan. ¿Imaynatataq pipas mana chaywanqa kamachiyta atinman? Hinaspa chay wayna maqanakuq runaqa ancha yachaywan huk waynata wikch"un, payqa aswan kuraqmanmi rikch"akun. Hinaspa yapamanta kusisqa qapariykuna. Arí, kayqa chiqapmi huk maqanakuy, chaymi necesitakun.
  Enomai makinta kuyuchispa, chay waynaqa cremawan qatasqa tortakuna huñusqaman urmaykurqan. Hinaspa ancha asikunapaq hinallataq kusikuywan phatarirqanku, ch"eqerqanku ima. Hinaspa chayna karqa chay magia cocinapa asnayninkunaqa.
  Dobrynyaqa suspiran hinan repararqan:
  - ¡P"enqaymi chhayna mikhunata usuchiyqa!
  Dominicqa asikuspa kutichisqa:
  - ¡Chayqa allinmi! ¡Aswan magiata ruwasaq!
  Chay Phoenix waynaqa takirqan:
  Maypipas yunkapiqa layqakuna,
  Satanaspaqmi caftanta siranku...
  Rumikunatan muyuriqman wikch"uykurqanku, .
  ¡Nuestro fabuloso país!
  Chay qhepamanmi Dobrynyawan amigontin kapurqan. Chay iskay heroico waynakunaqa ñawpaqtaqa puñunankuta kuyuchiyta qallarirqanku, uyankupi takakuyta munaspa . Iskay kinsa kutitan mana imatapas ruwaspa cargarqanku, chaymi k"irikuna rikhurimurqan. Hinaptinmi qari-maqanakuqkuna hapiruspanku mat"inkuta takarqaku. Chaymi ñawiymanta chispakuna phawayta qallarisqa.
  Paykunaqa tanqanakurqanku, umankuta t"oqyachirqanku , chaymantataq maqanakuyta qallarirqanku. Hinaspa chay maqanakuyqa sinchi k"ullu karqan. Caballero waynakunaqa maqanakurqanku, ñut"unakuspa, siq"inakuspa ima.
  Chaymantataq yapamanta umankuta takayta qallarirqanku, chayqa aswan sonsomanmi rikch"akurqan q"oñi, manchachikuqmantaqa. Hinaspa kayqa ruwarqa chaynapi warmakuna qawaqkunata mana uyariq asikunankupaq.
  Dominicaqa chay plumata makinpi hap"ispa qhari wawakunaq q"ala talonninkuta cosquillayta qallarisqa. Dobrynyawan Phoenixwan asirikuyta qallarirqanku, chiqamanta ancha cosquillas, q"uñi ima , mana asikuyta saqiyta atiwaqchu.
  Margaritaqa prima donna asirikuspan repararqan:
  - Arí, q"uñi sipasmi kanki. Huk yachaysapa kusichiqlla. ¿Imatawantaq ruwawaq?
  Dominicaqa qaqchaparqa:
  - Arí, en general, tukuy imata ruwayta atiyman. ¡Hinaspa kaytaqa aswan askha kutitan rikunki!
  Dobrynyawan Phoenixwanqa t"aqanakurqanku. Paykunaqa sudachkasqaku, tallasqa torsonkupas aceitunas aceitewan ch"aqchusqa hina llimp"iykusqa.
  Margaritaqa suspiran hinan repararqan:
  - Atipayniyuqmi kanchik, ichaqa manam aswan kallpasapa qari warmita qispichinapaq metamanqa asuykunchikchu. Q"illu rataqa awqanchik Bastindapa, payqa chinkarqa mana pipas yachanchu maypi. Hinaspa habasta hich"aykurqayku. Bueno, mana yanqapaqchu, ichaqa mana chay resultadowan yupasqaykuchu!
  Dominica kutichispa takirqan:
  Kawsayqa manam facilchu
  Hinaspapas ñankunaqa manan derechotachu pusanku...
  Tukuy imapas ancha tardetam hamun
  ¡Tukuy imapas usqhayllan chinkapun!
  Pisi pisimantan kacharichisqa wawakunaq sonqonku thak kapurqan. Hinaspa maqanakuykunaqa, asichikuqkunapas, wañupurqanmi, takikunapas manañan kallpawanchu kapurqan.
  Hinaptinmi qunqayllamanta huk qapariy uyarikurqa. Chay alarma waqra waqarqan.
  Chayllam qari warmakunapas sipaskunapas tiyanankumanta saltaspanku espadakunawan lanzakunawan chukchasapakurqaku. Paykunaqa maqanakunankupaqmi listoña kasharqanku.
  Hanaq pachapi dragonkuna rikhurimurqanku. Kimsa umayuq, qanchis umayuq, chunka iskayniyuq umayuq ima karqanku . Hinaspapas askhallañan karqanku, hatun sayayniyoq reptilkunapas. Naturalmente, aswan umayuq kaptinqa, aswan hatunmi. Hinaspapas paykuna ukhupin kasharqan reqsisqa layqa Bastinda, payqa huch"uymanmi rikch"akurqan dragonkunaq qhepanpi.
  Dominic silbakuspanmi repararqa:
  - Waw! ¡Manaraq tukusqa hinaraqmi rikchakun!
  Margaritaqa kutichispa takirqan:
  Sinqaywan urmaykuni, plomota hap"ispa, .
  Allpa pachaqa uchkukunawan huntasqam, bast hina...
  Ichaqa yachanin kayqa manaraqmi tukukuychu - .
  ¡Tukukuyqa qallariyllaraqmi!
  Yaqa pichqa chunka waranqam awqaqkunapa wawankuna karqaku - kayqa enteron ejercito, manam iskay pachak masnin dragonkuna karqachu. Chayrayku, wayna maqanakuqkunaqa mana ayqekurqankuchu. ¡Listoñan kasharqanku maqanakunankupaq, kawsayninkutataq anchata qonankupaq, ichapas atipanankupaqpas!
  Iskayninkupas maqanakuqmi kanku, decidisqataqmi kankupas.
  Chunka iskayniyuq umayuq aswan hatun dragónqa t"uqyaykusqa:
  - ¡Ama manchakuychu! ¡Manan wawakunawanqa maqanakusunchu! ¡Hawka kawsaypaq, chanin kaypaqmi kanchik!
  Dominicaqa qaparirqa:
  - Chhaynaqa, ¿imaraykutaq kayman hamurqanki?
  Kaypi Bastindaqa qaparirqa, sinchita asirikuspa:
  - Yachanim, aswan hatun munasqaykiqa karqa Q"illu Rata artefactota tariymi, manataqmi warma kamachikunata kachariychu!
  Margaritaqa hark"akurqanmi:
  - ¡Manan chaqrukunchu! Imaynaña kaqtinpas, manan wawaykuta saqeyta munarqaykuchu , manataqmi hayk"aqpas saqesaqkuchu!
  Dragonpa chunka iskayniyuq umankunam huk kutillapi nirqaku:
  "¡Agradecekuyku noble kasqaykita!", nispa. Ichaqa Bastindaqa huk pukllayta pukllanaykipaqmi invitasunki. Gananki chayqa, q"ello ratata qosunki, atiqtinqa tawaykichismi wiñaypaq kamachin kapunqa.
  Bastinda layqa warmiqa umanwanmi nirqa:
  - Arí! ¡Chaymi! Bueno, warmakuna, paykunawanqa llumpay chaqwakunam kachkan. ¡Tawaykichismi aswan allin kanqa esclavo kaypi!
  Dominicaqa asirikuspan repararqan:
  - Pukllayta atisunman. Chaylla, chinkaptinqa, layqa Bastindaqa manam Q"illu Rata artefactollantachu quwanchik, aswanqa kamachinchikpas kachun.
  Margaritaqa q"ala chakinta takaspa takyachirqa:
  - ¡Chayqa! ¡Kayqa necesitanchispunin! ¡Allinmi kanman Bastindapas libre kayninta peligroman churaptinqa!
  Chunka iskayniyuq umayuqtaq nirqa:
  - ¡Chayna kachun! Chay artefacto hinaspa brujapa libre kaynin, tawa significativo runakunapa libre kayninpa contranpi - chanin!
  Layqa Bastindaqa yana chukchawanmi umanwan kuyuchirqa:
  - Allinmi, chayna kachun! Imaynaña kaqtinpas kay pukllayta atipanipuni. Hinaspapas ¡magiamanta yachaypas manan yanapanqachu!
  Chunka iskayniyuq umayuq dragón qaparirqa:
  - ¿Prometinkichu atipasqa kaspaykiqa promesaykikunata hunt"anaykipaq?
  Pichqantinmi huk kunkalla qaparirqaku:
  - ¡Queyku!
  Bastinda layqa warmiqa mochilanmanta cuadradoyuq tablata hurquspan nirqa:
  - Hinaptinqa qallarisun!
  Hinaptinmi tablata kicharirqa, chayllam chaypi siqikuna rikurirurqa. Chayqa huk chhikanta yuyarichiqmi karqan ñawpaqmantapacha ajedrez nisqamanta, cuadradokunallan mana iskaychu karqan, aswanpas kinsa colorniyoqmi karqan: yuraq, yana, gris ima. Hinaspapas aswan askha cifrakunayoqmi karqayku . Kanmi burlakuq, flechaq hinaspa oficial, general, mariscal, balista, carro hinaspa imapas.
  Dominicaqa qaqchaparqa:
  - Arí, manataqmi yachanichu imayna purisqankutapas! ¡Kayqa mana chaninmi!
  Layqa Bastindataq asirikuspa kutichisqa:
  - Ñam rimasqaykita qurqankiña, manataqmi maymanpas kutirinaykipaq kanchu. ¡Mana pukllayta munaspaqa atipasqa kaywanmi tupan!
  Margaritaqa umanwanmi nirqa:
  - ¡Kay pukllayta yachani! Hinaspa, ¡imaynatataq chay siqikunapas purinku! Chaymi pukllasun!
  Bastinda layqa warmiqa umanwanmi nirqa:
  - ¡Bueno entonces! Kaypi figura principalqa reymi hinaspam pukllasaqku checkmatekama!
  Wawa maqanakuq runakunaqa makinkuta t"aqllakurqanku. Margaritaqa magia varitanta chhaphchirqan, chaymi ñawpaqenkupi rikhurimurqan huk hatun tabla rikch"a, kinsa clase celdakunayoq. Hinaspapas kunanqa waranqa-waranqa ñawpaq kamachikunan huk kutillapi rikuyta atirqanku.
  Margaritaqa kaytan repararqan:
  - Manaraq awqanakuy kachkaptin, kikin Botvinnikwan ajedrez pukllaypi atiparqani, mana kikinpichu chaypas, aswanpas huk pachallapi pukllaypi. Ichaqa pusaq watayoq kashaspan URSS nisqapi atipaq runata atipayqa ¡q"oñi!
  Layqa Bastindaqa qaqchaparqa:
  - ¡Kayqa hukniray pukllaymi! ¡Ajedrezqa manan paymanpas qayllallapichu kasharqan!
  Partido sipasqa umanwanmi nirqa:
  - Yachanim! Aswan complicado hinaspa aswan piezakuna kan, ichaqa tocayta atiyman! Chaymi ama piensaychu qanpaq facil kananta!
  Yana chukchayuq layqaqa umanwanmi nirqa:
  - ¡Piezasniyqa puka - ñawpaqta qallarinku!
  chay slingerta ñawpaqman kuyuchirqan . Margaritaqa kutichirqanmi flechaq runata kuyuchispa. Chayna samaylla pukllaymi qallarirqa. Sapanka ladonpin pachak siqikuna kasqa, kinsantinpas, reykunalla mana. Hukninmi kan, chaymi pukllayqa tukukun compañerowan. Bueno, kayqa sumaqmi hinaspapas lógico.
  Bastindaqa pukllaspanmi asirirqa. Chay qhepamanmi ñawpaq kaq intercambiokuna ruwakurqan. Chaymantataq usqhaylla burlakuqkunaq maniobrankuna. Dominicaqa repararqanmi chay burlakuq runaqa tradicional ajedrezpi reina hina kuyusqanmanta, ichaqa caballero hinan tupasqanmanta.
  Arí, ancha sumaqmi. Chay oficialqa obispomanmi rikchakun, ichaqa rey hinam takakun. Hinaspa generalqa torre hina kuyun, ichaqa caballero hina tupan. Mariscalqa reina hinam kuyun, ichaqa torre hinallam tupan. Chiqapmi, aswan atiyniyuq figurakunaqa kanku hatun visirkuna, paykunaqa reina hinam kuyunku hinaspa caballero hina, hinaspapas tupanku. Arí, kanmi reinakuna, paykunaqa sapa kuti ajedrezpi hinallan kanku. Arquerokunaqa peón hinam kuyunku, ichaqa diagonaltam kimsa cuadradota ñawpaqman disparanku, slingerokunataq iskayllata. Yaqachus hina común infantería nisqakuna aswan pisi kallpayoq kanku, ichaqa atinkumanmi, qhepa lineaman chayaspa, ima pedazomanpas tukupuyta, reymantaqa.
  Carroqa caballo hinam purin, ichaqa elefante hinam tupan. Arí, interesantem imayna lluqsisqanqa. Hinallataqmi kan ballista - torre hina kuyukun, ichaqa reina hina tupan. Rooks, caballeros y obispos, imaynan ordinario ajedrezpi hina. Ichaqa kantaqmi huk unicorniopas. Rey hinam purin, ichaqa reina hinam takakun. Hinaspa huk reyal unicornio. Elefante hinam purin, ichaqa hatun visir hinam takakun, chaymi reina hinaspa caballero hina. Arí, kayqa manam asikuy pukllaychu. Hinaspapas sapankanmi kinsa siqikuna kan. Hinaspa imatapas pruebakuy mana bostezaspa. Hinaspa kunanqa, yaqapaschá Bastindaqa aswan territoriota hap"ispa ventaja materialta ganasqaña.
  Sut"inmi, payqa aswan experienciayoqmi Margaritamantaqa.
  Dominica mana manchakuspa, utaq aswan allinta irónico, tuitearqa:
  - ¡Kawallu puriy! Caballo!
  Margaritaqa makinwanmi makinwan rimarirqa:
  - ¡Ama chaqrukuychu! ¡Ima ruwana kasqanmanta, ñuqaqa ruwani!
  Hinaspa chay partidu sipasqa decididamente figuranta kuyuchirqa. Bastindaqa hinallam atacarqa. Chay maqanakuyqa ancha k"ullu, mana khuyapayakuqmi karqan.
  Margaritaqa, huk chikan confianzata, hawka kayta kutichipunanpaq, pukllaypi inspiracionta paqarichinanpaq, takiyta qallarirqa;
  Wichaymanmi espumachakun, chaymi qaqa qaqakunata hoqarispa, .
  ¡Ola, hielopa watasqanmi mama quchata chinkachirqa!
  Viga kuchusqa, phuyukuna plomowan hunt'aykusqa,
  ¡Hinaspa huk mosoq wayra phuyuta ñut"urqan!
  
  Costa lado qaqapi qanwan kashani,
  ¡Lamar qochapa punkiyninmi rinriykita cosquillas!
  Maqanakuq runaqa llamp"u makinwanmi kunkanta abrazaykusqa, .
  ¡Ch'uya Wiraqochaqa almaypin kawsarimun!
  
  Riti urqukunapa puntankunaqa quriwan llusisqam,
  Hinaspa sinqapi perla pillpintukuna!
  Karullapitaqmi barcokuna vela urapi purisharqanku,
  ¡Manan musquyniykimanta saqespa puñuy atiwaqchu!
  
  Qantan señalasharqani munakusqay, .
  ¡Waqaymanta k"anchariq ñawiykikuna!
  Tukuy imamanta, mana qamwanqa, kay pachapas mana aypawanchu,
  ¡Sonqopi wayra-parakuna, t"oqyaykuna ima qaparishan!
  
  Qankunawan kuskan askha hatunchayta malliykusaqku,
  Hinaspa venenoqa ambicionmanmi haykun!
  Chay atiypa sutinpi espadaykita hurquy,
  kusisqan servin !
  Margaritaqa allintam takirqa hinaspam kusisqallaña ataqueta ruwarqa. Partido sipasqa manan iskayrayarqanchu sacrificio ruwayta, mayninpitaq fuerzakunaq equilibrio materialninqa hatun llakiman rikch"akurqan. Ichaqa kaypim kachkan huk iskay kimsa aswan kallpasapa huelga táctica hinaspa...
  Margaritaqa mana huchayoq asirikuspa nisqa:
  - Checkmate, señora Bastinda!
  Sallqa ñawinta kicharispan muyuriqninta qhawarisqa, huk ladoman qhawarispa aswan hatun chunka iskayniyoq umayoq dragón nisqaman. It was the size of a grand-class airliner , sapa rapranpa llantuyninqa allin iskay pachak mitrum karqan - kayqa huk monstruo. Ichapas akllasqa sipas-actriz Dominicapa fenomenal magianpas mana atipayta atirqachu chayna hatunkaray runataqa.
  Hatun dragón umalliqqa chunka iskayniyuq umayuqmi huk kutillapi qaparirqa:
  -Bastindwanmi atiparqanki. Chaymi ganasqaykikunata Q"ello Rataman qoy - huk chaniyoq artefacto, hinaspa mosoq patronniykikunaman esclavo kayman haykuy!
  Bastindaqa suspirarquspan mochilanmanta huk artefactota hurqurqa. Mana suyasqaykuman hinan coco sayayniyoqlla karqan, ichaqa k"ancharishaq q"ello k"anchaywanmi k"ancharisharqan.
  Chay layqaqa chayta haywarispan repararqan:
  - Payqa qanpa. Imaynan tukuy imapas ñoqaq, kunanqa qanpa!
  Margaritaqa chay artefactota makinman hap"ispa mochilanpi pakasqa. Hinaspapas repararqanmi:
  - ¡Kayqa allinmi! Bueno, ¿imatataq qamwan ñuqawan ruwananchik, Bastinda?
  Hawamantaqa, allin waynaraq, sumaq rikchayniyuq yana warmi kutichirqa:
  - Achka ruraykunata ruraymanmi. Waranqa wata masñam kani. Hinaspa, ¿imataq kanman mana riqsisqa magia técnicas nisqakunata yachachiykiman chayqa. Bueno, hinaspapas reinopa kamachiqnin kay. Kaypiqa achka experienciayuqmi kani, manataqmi warmakuna kamachiyllapichu.
  Margaritaqa hombronta kuyurichispa repararqan:
  "Piensani ichapas kacharisqayki, ñawpaqtaqa allin ruwaykunallata ruwanaykipaq juramentota ruwaspa".
  Dominicaqa qaqchaparqa:
  - ¿Imataq kanman llullakuptinqa? Runakunayuqmi kanchik, yachanki. Corán nisqa qelqapas ninmi wakinpiqa juramentokunata p"akiyta atisqankuta.
  Hinaspa chay sipas actriz takirqan:
  Creeway, kamachiykikuna ch'akipunqaku,
  Traicionasqa kanki, traicionasqa kanki...
  Hinaspa kay hinata munakuypi juraqkuna,
  ¡Qhawariylla, wañuchisunkiku!
  Margaritaqa hark"akurqanmi:
  "Layqanchiskunaqa costumbreman hinan rimasqankuta, jurasqankutapas hunt"anku", nispa. Juramento p"akiq kayqa wiñaypaq huchachasqa kayta, llapa runaq pisichasqa kayta ima. Chaymi Bastindaqa juramentonta hunt"anqa otaq mana munanqachu juramentota. Chaymi payqa akllakunman esclavo kayta, millay ruwaykunata wiñaypaq saqenanmanta!
  Layqawan _ yana chukcha hombros kuyurisqa:
  - Kaypiqa imapas yuyaymananapaqmi kachkan. Amapuni mana allintaqa ruwaychu, kaypas ancha sasam, manataqmi sapa kutichu kusikunapaq!
  Dominicaqa phiñasqa kasharqan:
  - ¿Imaraykutaq ñuqaykupaq tanteachkanki, Margot? Yuyaykushani, aswan allinmi kanman kamachinchis kananpaq. Magiayuq hinaspa mana machuyayniyuq sirvienteqa wasipiqa allinmi kanqa. ¡Manan esclavoykichu kanan, aswanpas común nisqanchismi!
  Chay heroico wayna Dobrynya confirmarqan:
  - Arí, ¡chayqa! Tawantinkum libre kayniykutaqa peligroman churarqaniku. Hinaspa sapallanta kamachiyta munanki.
  Chay wayna kamachikuq Oenomaus yuyaykurqan:
  "Ñoqaqa yuyaykunitaqmi aswan allin kananpaq kachariy, allin ruwaykunallata ruwanaypaq juramentota ruwaspa". ¿Imaraykutaq, chunka hukniyuq artefactokunatawan huñuchkaspa, huk kamachita qamwan kuska aysay? ¡Payqa huk llasa q"epillan!
  Dobrynyawan Dominicawanqa huk kunkalla nirqanku:
  - ¡Manan, ¡payqa kamachinchismi! ¡Hinaspapas manan kacharisaqkuchu!
  Chay dragón umalliqmi repararqan:
  - Rakinakuyniyuqmi kanki: iskay contra iskay! Huk qullqita wischuyta yuyaychani. Umakuna kaqtinqa Margarita munasqanman hinan ruwasaqku, chupakuna kaqtinqa , Dominica munasqanman hinan ruwasaqku!
  Chay awqa wawakunaqa huk kunkallapi qaparirqanku:
  - Paña! Paña! Paña! ¡Chay lote decidinqa!
  Dominicaqa piñasqallañam qaqchaparqa:
  -Pitaq qullqita toqyachinqa?
  Chay dragón t"oqyamurqan:
  - ÑUQA!
  Hinaspa chaymanta chupanqa qullqi muyuta wikch"uykusqa, chaymi wayrapi phawaykuspa qaqa pavimentoman urmaykusqa. Chay qullqiqa tuparuspan ... Kantunpi chayarurqa...
  Hatun dragón asikuspa kutichisqa:
  - Chayna kaptinqa, chaymantaqa Bastindatam sirvientayta hina hapini. Hinaspa qhepakunki paypa artefactonwan, q"ello ratawan, trofeo hina. ¡Munasqaykiman hina, de paso!
  Dominicaqa qaqchaparqa:
  - Hinaspa huk motocicleta. Kayhina volanteta munani.
  Chay hatun dragónqa sispaykusqa:
  - ¡Takiyta takiy! Hinaspapas noqayku dragonkunapas allinpaqmi qhawarisaqku. Sichus gustasunki chayqa, chay magia phalaq motoqa qanpa kanqa. Hinaspa mana chayqa, chaymanta ... ¡ Qanpas esclavoykumanmi tukupunki!
  Dominicaqa phiñasqa kasharqan:
  - Chaymi niwaq, ¡mana mayqin takiyniypas gustasunkichu!
  Uma dragón willasqa:
  - ¡Manan ñoqallachu juzgasaqku, aswanpas llaqta runakunatapas, wawakunatapas, ñawpaq kamachikunatapas!
  Dominicaqa huk suspiruspan umanwan nirqa.
  - Hinaptinqa ari nini!
  Hinaspa sipasqa takiyta qallarisqa sentimientowan, expresionwan ima;
   Llapa reykunapa envidiakunankupaq pachasqa .
  Carmesí, quri, raphikuna rubípi!
  Ch"isi pillpintukuna phawaykachanku hina,
  ¡Wayrakunaq kunkanqa querubinkunaq órganonkunan!
  
  Aswan sumaq thak kayqa hatunmi tarpuy killapi,
  ¡Sach"akuna, sagrado iglesiakunaq cúpulankuna!
  Ima k'allmapas cincelasqa tallayuq, .
  ¡Rocío gota perlakuna, mana chaniyuq rumikuna ima!
  
  Chay charcoqa llañu qullqiwanmi qatasqa karqa,
  ¡Caballoq chukchanpa uranmanta chispakuna llimp"in!
  Sumaq sonqowanmi tratananakunkichis,
  ¡Ch"uya hanaq pachaq uranpi kusisqa kawsakuychis!
  
  K"anchariq intipi, p"achay suchusqa, .
  ¡Abedulkuna, álamokuna ima munakuypa valsninta tusunku!
  Ukhu ukhuman chinkaykuq p"unchaykunamantan llakisqa kashanchis,
  ¡Huñunakuykunamanta yuyariykunata ñuqawan waqaychay!
  
  Invierno hamunqa, chaypi wayna-sipas kayqa wiñaypaqmi,
  Mana gris chukchachu, diamantekuna chukchapi!
  Llapan amigonchiskunatan huñusaqku fiestapaq,
  Hinaspa chay musquyta rimarisun versiculokunapi!
  Tormenta hina aplausokuna hinaspa qapariykuna "Bravo! ¡Encore!", chunka waranqa kunkakuna lliw plazata unuwan hunt"aykusqa. Kayqa kanmanmi huk glorioso hora, huk hora triunfo Dominicapaq, paymi tarirurqa talentonta prima donna hina!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"