Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Пранцис Экзаманын ТапшырыҢыз

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Сулуу студент жана киноактриса Доминика экран жылдызы болууну кыялданат. Ал эми нимфа ага келгенде, ал өз каалоосу менен анын артынан ээрчип, ажыдаардын падышачылыгына жеткен. Доминика укмуштуудай жөндөмдүүлүктөргө ээ, ал эми империяга жана коңшу мамлекеттерге кызыктай жугуштуу оору келип, натыйжада дээрлик бардык эркектер таш болуп калышкан. Күчтүү жыныстын акыркы өкүлдөрүнүн бири, эльф принц Оеномаус, Доминиканын белегинин аркасында өлүмүн кечиктирүүгө жетишти. Эми алар түшүнүксүз жугуштуу оорунун сырын ачып, кара күчтөрдүн бетин ачуу үчүн чогуу иштеши керек.

  ПРАНЦИС ЭКЗАМАНЫН ТАПШЫРЫҢЫЗ
  
  АННОТАЦИЯ
  Сулуу студент жана киноактриса Доминика экран жылдызы болууну кыялданат. Ал эми нимфа ага келгенде, ал өз каалоосу менен анын артынан ээрчип, ажыдаардын падышачылыгына жеткен. Доминика укмуштуудай жөндөмдүүлүктөргө ээ, ал эми империяга жана коңшу мамлекеттерге кызыктай жугуштуу оору келип, натыйжада дээрлик бардык эркектер таш болуп калышкан. Күчтүү жыныстын акыркы өкүлдөрүнүн бири, эльф принц Оеномаус, Доминиканын белегинин аркасында өлүмүн кечиктирүүгө жетишти. Эми алар түшүнүксүз жугуштуу оорунун сырын ачып, кара күчтөрдүн бетин ачуу үчүн чогуу иштеши керек.
  ПРОЛОГ
  Сейрек кездешүүчү, кайталангыс сулуулугу менен айырмаланган Доминика Делфинова "Жылдыз императрица" блокбастеринде башкы ролдордун бирин алган. Ал эми бул чоң бюджетке ээ жана чоң кирешени убада кылган тасма. Буга чейин Доминика буга чейин бир катар тасмаларда роль жаратып, бирок тыйын гана алган. Анын сулуулугу укмуштуудай эле, чачы абдан ачык жазгы каакымдын түсү болгон жана анын боёксуз жана лаксыз жасай алаарына аз адамдар ишенишкен. Бирок ушундай болгон. Доминика идеалдуу пропорциядагы табигый, бал блондинка болгон, ошондой эле скульптураланган булчуңдары жана эң сонун созулган.
  Кыз согуш өнөрү менен алектенбесе да, балет бийлеген. Жана анын ылдамдыгы, ырайымдуулугу жана кыймылдардын мыкты координациясы болгон.
  Ал, мисалы, экшн тасмаларында өзүн жакшы көрсөтө алган. Периштедей көрүнүшү жоокер-шайтанды жашырган кыздай.
  Эми ал бут кийимин чечип, жылаңач таманы менен жолдун чөптөрүнүн жана шагыл таштарынын жагымдуу кытыгылаганын сезип, сейил бакты аралап чуркады. Анын буттары ушунчалык кемчиликсиз жана азгырма болгондуктан, алар көбүнчө жылаңайлак жана жакын планда тартылып, өзгөчө эркектерди кубандырчу. Доминика сулуу буттары менен сыймыктанып, аязга чейин кыска юбка кийип жүргөн.
  Ошол маалда анын алдынан бир кыз чыга калды. Абдан жаш, дээрлик кыз деп айтууга болот. Доминика узун бойлуу, булчуңдуу, сымбаттуу эле, анын жүзү, кынтыксыз жылмакай жана баркыт терисине карабастан, жаш, жөнөкөй кыздын жүзүндөй көрүнгөн жок. Бул мектеп окуучусу сыяктуу, бирок ал абдан бай кийинген жана анын үстүндө илинип турган жана күндүн нурунда жаркыраган кичинекей айнектери бар.
  Доминика, атүгүл, балким, бул чыныгы зер буюмдар деп ойлогон.
  Кыз кичинекей, жылаңайлак бутун тепти. Ал эми таштак жолдо кочкул кызыл жана кочкул кызыл бүчүрлөрү бар бодо бутактары пайда болду.
  Доминика ышкырып:
  - Кандай айла! Сиз дагы кино актрисасысызбы же цирктин артистисизби?
  Кыз шыбырап жооп берди:
  - Мен нимфамын! Эми түшүндүрүүгө убакыт жок, мени ээрчи!
  Кыз ишенбей колун жайып:
  - Ооба, бул... Жакшы тамаша! Атың ким?
  Нимфа кычырап:
  - Маркиз де Кассандра. Жана жетиштүү сүйлөшүү, сиздин дүйнөңүздө болгон ар бир көз ирмем эбегейсиз, сыйкырдуу энергияны талап кылат!
  Анан ал эч кандай балалык күчү жок, Доминиканын колун бекем кармап, алаканын катуу кысып алды.
  Күчтүү жана эпчил киноактриса мындай кармаганга туруштук берүү пайдасыз экенин дароо түшүндү.
  Кыз кичинекей, көрктүү бутунун жылаңач манжаларын колдонуп, бош колунун сөөмөйүндөгү шакектин ташын айлантты. Жана ошол эле учурда Доминика өзүн кудукка түшүп бараткандай сезди. Жана бул абдан жагымдуу, кайталангыс сезим болчу.
  Анан баары көз жоосун алган жаркыраган нурга толуп, ал күчтүү, спортчу, кайталангыс сулуу кыздын денесинин ар бир клеткасын тешип жаткандай туюлду.
  . Љ 1 ГЛАВА.
  Доминиканын жылаңаяк буттары анын астындагы ысык жерди сезди, бул анын биринчи таасири болду. Көз алдымда жаркылдап, камерадагы блиц сыяктуу күчтүү жарк-журк этип сокур болуп калгандай болдум. Ал эми кыз кайда кеткенин дароо көрө алган жок.
  Нимфанын назик үнү угулду:
  - Коркпо! Эми өтүп кетет, баарын көрө аласың.
  Доминика ирмеп, көзүн ирмеп койду. Анын жылаңайлак буттары ысып баштады. Жылаңач, кыз сымал таманынын астында чак түштө Сахара кумундай бир нерсе күйүп жатты. Доминика жылаңаяк чуркаганды жакшы көрчү. Айрыкча экрандагы тестирлөө учурунда көнүп калдым.
  Ал кыз кезинде партизандык чалгынчынын ролун ойноону сунуш кылышкан.
  Албетте, согуш маалында кыздар жайкысын жылаңаяк басып жүрүшкөн, анткени бут кийимге кам көрүш керек, кызык жери, көпкө бассаң дагы жеңил болот.
  Акырында аны карга жылаңаяк илип коюшту. Бул Зоя Космодемьянскаянын стилинде, Доминика гана блондинка жана алда канча сулуу жана анын табигый сүйкүмдүүлүгү бар. Ал эми табигый берметтен жасалгандай жылмайып, аппак тиштерин көрсөтсө, чатырды шарниринен биротоло чечет.
  Бул жерде таман күйүп, кандайдыр бир ысык. Май айында Москвада жылуу болчу, бирок ысык деп айтууга болбойт.
  Ал эми бул жерде, түштө Арабиянын бир жериндей. Ал жерде дагы ысык. Бир жолу ал Эмираттарда кино тартып, кумда жылаңаяк басууга туура келген. Табигый, эртең менен, түн ичинде кум бир аз муздап, бирок дагы эле ысык болгондо, аны жеңилдетүү үчүн буттарын вазелин менен майлап коюшкан.
  Бирок жергиликтүү балдар жылаңаяк, жок дегенде кедей-кембагалдардын арасында чуркап, ыңгайсыздыкты сезбестен, кичинекей тиштерин көрсөтүп күлүшөт.
  Чынында эле, анын көздөрүндөгү балбыл токтоп, Доминика анын шаардын аянтында экенин көрдү. Сулуулуктун таман астындагы таштар кызгылт сары жана кызгылт көк түстө болгон. Ал эми айланадагы үйлөр бийик, абдан кооз, байыркы заман сакталган Санкт-Петербургдун борборундагыдай. Бул жерде гана имараттар бийик жана андан да жандуу, түстүү, бай, люкс жана кылдат.
  Ал эми алтын жалбырактары көп, бул көздү кубандырат. Анан көчөдө сулуу кыздар көп. Алар жылаңаяк, сымбаттуу, күйгөн, булчуңдуу буттары менен Доминиканы жана анын ажарлуу маркиза-нифасын курчап башташты.
  Кыздардын баары сулуу, жаш, жылаңаяк, бирок зер буюмдарын тагынышкан. Кээ биринде кымбат баалуу таштар бар зер буюмдары көп болсо, башкаларында азыраак. Бир нече кыздар жалаң ак, кыска тон кийип алышкан.
  Доминика белгилегендей, кулдар байыркы доорлор тууралуу тасмаларды тартканда, адатта, ушундай көрүнүшчү.
  Бирок кыздардын баары эле адам болгон эмес . Кээ бирлеринин кулагы сүлөөсүндөй болсо, кээ бирлеринин бүркүт мурундары бар. Маркиз де Кассандра сыяктуу бир нече кыздар кичирээк болчу, жөн эле кыздар, бирок алар кичинекей буттары менен тротуарга тийбей туруп, жылып кетишти.
  Ысык тротуардан коркпостон, жылаңач, кызгылт такаларын даңазалаган кыздардын бүтүндөй падышачылыгы.
  Анан алар Доминиканы жана маркизди шакек менен курчап алышып, акырын күбүрөшүп жылмайышты.
  Кыздардан жаш, булчуңдуу денелердин абдан жагымдуу жыты чыгып турду
  кымбат жыпар жыттуу аралаштырылган адилет жыныстагы.
  Кээ бирлеринин колдорунда курал да болгон. Тактап айтканда, жаалар, жарашыктуу формадагы арбалеттер, кылычтар, кылычтар, канжарлар жана жебелер.
  Бул фантастикалык тасманы тартуу үчүн кошумча нерселерди эске салды, алар бир жерге мынчалык кемчиликсиз, ийри, спорттук сулууларды чогулта алышканы таң калыштуу.
  Кыздардын көбү дээрлик жылаңач болушкан, алардын төшү жана жамбаштары гана асыл таштардан жасалган зер буюмдар менен капталган.
  Жөнөкөй тон кийген он чакты кыз колдорунда платинадай жаркыраган суусундук кумуралар менен түрдүү тамак-аш, жемиштер салынган алтын табактарды кармап тизелешти.
  Доминика түшүнбөй кобурады:
  - Менден эмне каалайсың? - Анан дагы бир аз ишенимдүүрөөк кошумчалады. "Эгерде убактыңыз болсо, мен сиздин кошумчаларыңызга катышууга даярмын, мага жакшы төлөп бериңиз."
  Нимфа маркиза жылмайып жооп берди:
  - Бул кино деп ойлойсуңбу? Жок, бул Elf- Dragon империясы !
  Доминик күлүп жиберди да, секирип кетти. Таманым аёосуз күйүп кетти. Ал мончокторду силкилдеди. Ооба, ысык. Араб чөлүндөгүдөй. Бул жерде сулуулардын жылаңаяк басып жүргөнү таң калыштуу, алардын терилери күндөн сыйпалап кетпейт.
  Ал кайда? Албетте, Россияда жок ...
  Доминика асманды карап, ышкырды. Асман сары, сейрек кездешүүчү булуттар кызгылт сары болуп, бир эле учурда бир нече жарыктар жаркырап турду ... Мынчалык ысык болгону бекеринен эмес. Болгондо да, шамдар абдан кооз формада, тармал же мүйүздүү...
  Доминика ооруп баратканын сезди. Мына ушундай адамдар жинди болушат. Анын сулуу жүзү бурулуп, кубарып кетти.
  Ал солкулдап кетти, бирок кулагы бар эки перьф кыз аны колдоп турду. Адал жыныстын өкүлдөрү тарап кетишти, ал эми ак, тунук тончан сулуулар кыздардын жылаңач, ушунчалык сулуу жана булчуң денелерине ичимдик менен идиштерин алып келишти. Анан алтын идиштерге изумруд шарабы куюшту.
  Доминика ач көздүк менен ичкен. Жана ал шараптын өзгөчө таттуу жана даамдуу экенин сезди; күч, күч жана күч ошол замат анын тамырынан агып кетти.
  Ал эми кыздын жылаңайлак буттары анчалык деле күйгөн жок, тагыраагы, алар жагымдуу жылуулукту сезип, тегеректеги температура түшүндө болгондой идеалдуу болуп калды.
  Доминик ордунан туруп, алтын жалбырак түстөгү башын чайкап, кыйкырды:
  - Саламатсыздарбы уйкучулар!
  Анан кыз дароо оңдоду:
  - Мен бир туугандарым, тагыраагы, эжелерим менен таанышканыма кубанычтамын!
  Кыздар кол чабышты. Жана алар хор менен ырдашты:
  - Биз сага бакыт каалайбыз,
  Сен биздин үмүтүбүзсүң, ишен мага...
  Башка дүйнөлөргө жол -
  Эшик ачылды!
  Маркиз де Кассандра башын ийкеп:
  - Ооба, сен бизге жардам беришиң керек. Жана бул үчүн чоң сыйлык болот.
  Доминика булчуңдуу ийинин куушуруп, таң калып сурады:
  - Анан кантип мен сага жардам бере алам?
  Сурнайдын үнү, канаттардын үнү угулганда нимфа кыз бир нерсе айткысы келди. Ак жыныстын бардык көп сандаган өкүлдөрү бир заматта тизе бүгүп, таазим кылышты.
  Маркиза да Доминикти түртүп жиберди:
  - Сен да жүгүн.
  Актриса кыз таң калып сурады:
  - Эмне үчүн?
  Нимфа кыз чыркырап:
  - Ажыдаар герцогиня сиз менен жолугуп жатат. Ажыдаарлар биздин империяны башкарат. Кел, бир тизе!
  Доминика намысын сындырбоо чечимин кабыл алды. Ал ысык тротуар анын ачык коло болуп күйгөн жылаңач тизесин күйгүзүп жиберүүдөн корксо да. Бирок тери айкын болуп калды күчтүү жана азыраак сезгич. Бул жактагылар жакырчылыктан эмес, жылаңаяк жүрүшөрү анык. Бирок дагы эле такталышы керек болгон олуттуу себептерден улам.
  Анан ажыдаар герцогиня өзү пайда болду. Үч баштуу, абдан ачык түстүү, көпөлөк сымал жырткыч. Чоң, жакшы мушкер сыяктуу, бирок эч кандай коркунучтуу эмес, же ал болсо коркунучтуу эмес.
  Баштары салыштырмалуу кичинекей көрүндү, аларда кичинекей, бирок жаркыраган таажылар жаркырап турду.
  Ургаачы ажыдаар учуп өткөндө анын канатынын астындагы кыздар терисинин түсүн сиреньге , андан соң изумрудга өзгөрткөн. Бул сулуу болуп калды.
  Доминика сыйкырлангандай болду. Бул анын чыныгы ажыдаарды биринчи жолу көрүшү эле. Ооба, кинолордо, албетте, компьютердик графиканын жардамы менен жакшы ажыдаарларды жасашат. Бирок бул ажыдаар чыныгы, абдан сулуу жана жарашыктуу.
  Башы, ортодогу, үнү абдан жагымдуу:
  - Жер планетасынан келген коногубуз, сизди көргөнүмө абдан кубанычтамын!
  Доминика жылмайып жооп берди:
  - Жана мен да сени көргөнүмө абдан кубанычтамын!
  оң жактагы башы мурунтан эле сүйлөп жатып:
  - Биз сени чакырдык, анткени сенин тамырыңда ошол адамдын каны агып турат, ал жерде ким, ким жашайт, билбейм!
  кескиленген буттарынын бирин экинчисине ушалап, түшүнбөй мындай деди:
  - Түшүнбөй калдым окшойт!
  Сол жактагы ажыдаар герцогинясынын башчысы ишенимдүү үн менен жооп берди:
  - А биз муну өзүбүз түшүнбөйбүз. Бирок, кандай болгон күндө да, биз элди сууга чөктүргөндөй, саманга жабышып тургандай коркунучтуу маселебиз!
  Доминика анын жылаңач, абдан азгыруучу бутун таптап, ырдады:
  - Мени карма, саман, карма мени,
  Бороондун айланасында он беш чекит болгондо...
  Эльфтердин душмандарын талкалап,
  Тагдыр мени жашоодо ушинтип ыргытып жиберди!
  Ар түрдүү кыздар кол чаап, абдан сүйкүмдүү жана сонун болду.
  Борбордук начальник кайра суйледу:
  - Демек, бизде кызык жугуштуу оору бар. Биздин ааламда жашаган эльфтер, адамдар, троллдор, хоббиттер, вампирлер, гномдор жана башкалар болобу, күчтүү жыныстын өкүлдөрү белгисиз себептерден улам ташка айланып, бир заматта кулай баштады. Биздин өлкөдө орктар менен гномдардан башка эркектер ургаачыларга караганда он эки эсе аз болчу, азыр алар дээрлик толугу менен жок болду! Албетте, бул трагедия!
  Доминика күлүп жиберди да:
  - Бул абдан сонун! Болбосо бул чачтуу, жаман эркектерден кутулуунун жолу жок! Эң негизгиси, карын жана таз баштуу эркек канчалык чиркин болсо , ага ошончолук бырышы түшүп, сага жабышат.
  Элфтердин бири каршы чыкты:
  - Казан курсак, бырыш баскан, таз эльфтер жок! Алардын сакал-муруту да жок.
  Доминика мындай деп белгиледи:
  " Мындан тышкары, бул жаштар менен аралашуу кымбатыраак!" Алар да өтүүгө уруксат бербейт. Мен бул күйөрмандардан абдан чарчадым. А сизде, Кудайга шүгүр, бул кумарлануучу, тердеген, жаман эркектер жок, сиз эс алып, эс ала аласыз.
  Үч ажыдаардын башы тең бир убакта күркүрөштү:
  - Эркексиз дүйнө өлүмгө дуушар! Жер планетасынын адамдарына салыштырмалуу биз абдан көп жашайбыз, өзгөчө ажыдаарлар. Ооба, эркектерсиз кызыксыз, ал эми күчтүү жыныссыз ааламда гармония жок.
  Кыздар жактырышкан үндөрдү чыгарышты. Бири кобурады:
  - Биздин эркектердин баары сулуу! Илгери , миңдеген жылдар мурун, адам тукумунун эркектеринин чачтары, таз тактары, бырыштары, курсактары болгон, бирок азыр алардын баары жаш, сулуу, ийри жана жыттуу, эльфтер сыяктуу!
  Доминика күлүп, көзүн кысып койду ... Анан ал мындай деп жооп берди:
  - Макул анда! Мүмкүн бир-эки айдан кийин эркектерди сагына баштайм. Мен сага кантип жардам бере аларымды түшүнбөй жатам?
  Ажыдаар герцогинясынын оң башы мындай деп жооп берди:
  - Чынын айтсам, муну өзүбүз деле билбейбиз. Бирок сизде башка ааламдагы бир жандыктын каны бар, анда бардык жашоочулар биздегидей эки эмес, үч жыныстуу. Балким, бул бизге эркектерибизди кайтарып алууга жардам берет!
  Доминика өзүн чайкап, мындай деп белгиледи:
  - Үч жыныстуу жандыктар? Ооба, мен фантастика окуйм, бул теориялык жактан мүмкүн!
  Нимфа кыз башын ийкеп:
  - Ооба! Жугуштуу оору аларга тийген жок. Бирок таза жынысты кыра турган инфекция пайда болбойт деп ким кепилдик берет? Жана андан да жаман болушу мүмкүн! Ал эми күчтүү секс болбосо дагы, эгерде биздин ааламга агрессор басып кирсе, анда бизде каршы күрөшүүгө мүмкүнчүлүк болбойт.
  Актриса кыз башын ийкеп:
  - Макул анда! Мен сага тилектешмин. Айтмакчы, бул Жерге келе алабы?
  Ажыдаар герцогинясынын сол башы ырастады:
  - Ооба! Мүмкүн. Андыктан алар сизден жакшылык сурап жатат деп ойлобоңуз. Сиздин иниңиз бар, ал дагы тасмаларга тартылат. Бул баланын ташка айланып, чаңга айланышын каалайсыңбы?
  Доминика ачуусу менен анын жылаңайлак бутун таптап, кыжырдануу менен мындай деди:
  - Сен мен жөнүндө көп нерсени билесиң!
  Нимфа кыз жооп берди:
  - Биз кээде сиздин планетаңыздан кино көргөндү жакшы көрөбүз. Аны Интернеттен түздөн-түз жүктөп алса болот, ал сыйкырдуу энергиянын чоң чыгымын талап кылбайт. Ошон үчүн сени да көрдүк. Ал эми бийик перилер сенин кайталангыс аураңды сезип, бир тууганыңды көрүштү, анын да бир бөлүгү бар, ким экенин билбейм!
  Доминика ышкырып жиберди:
  - Мен так билем, мүмкүн эместин баары мүмкүн! Бирок , сырттан окуганым жакшы болмок!
  Маркиз де Кассандра белгилеген:
  - Туура, мына ушундай кылышың керек. Ок, оку жана кайра оку!
  Студент кыз нааразы болуп кобурады:
  - Бул дагы эмне үчүн?
  Ошол замат ажыдаар герцогинясынын үч башы жагымдуу үндөрү менен синхрондуу жана шайкеш сүйлөштү:
  - Сен сыйкырчылык жана сыйкырчылык жөнүндө эч нерсе билбейсиң! Жана бизге жардам берүү үчүн сиз кеңири жана фундаменталдуу билимге ээ болушуңуз керек. Дуларис Императордук Ажыдаар Академиясын аяктагандан кийин , сиз сыйкырчы принцессанын таажысын кийүүгө мүмкүндүк берген мурда белгисиз күчкө ээ болосуз. Жана бул учурда гана сиз сможете, тагыраак айтканда, сиз получите бир аз шансы кайтарып өкүлдөрүн күчтүү жыныстык дүйнөсүнөн.
  Доминик ышкырып, мындай деди:
  - Оо, мага жакпаганы окуу!
  Чынында эле, ал бийлегенди, секиргенди жана киного тартылганды жакшы көрчү. Мен аны абдан жакшы көрчүмүн. Бирок анын окуусу ага кыйын болду. Ал тургай, аз күч жумшап, дипломун алуу үчүн акы төлөнүүчү бөлүмгө тапшырды. Чынында, бул жол менен жеңилирээк.
  Доминика жогорку билими жок мода болбосо, академияга такыр кирмек эмес. Анын үстүнө диплому жок кызга миллиардерлер деле үйлөнбөйт.
  Бирок, мүмкүн болушунча бай жана ошол эле учурда, улгайган, оорулуу жана таптакыр карыган олигархка үйлөнүү. Анан андан кутул, миллиардер жесир болуп, өз жыргалчылыгың үчүн жаша.
  Ал эми киносценарийлерди өзүңүз жазыңыз. Ал тургай, анын бир идеясы бар болчу. Ал эми башкы ролдо. Император Палпатин сыяктуу , тагыраагы, анын кара руху клондук кызга өтүп , басып алуулар менен жаңы империяны түзө баштаган.
  Ооба, бул сонун ! Бирок, анын башкы ролу баары бир жаман эмес, чоң акча жыттанган. Бирок ... Азыр ал хит болуп калды . Жана ал эң аз сүйгөн нерсесин жасоого мажбур болот - окуу!
  Доминика титиреген үн менен сурады:
  - Мен баш тартсамчы?
  Тегеректеги кыздар нааразы болуп ызы-чуу салышты. Бири кыйкырды:
  - Аны согончогуна атып сал!
  Ажыдаар герцогинясынын үч башчысы мындай деп жооп берди:
  -Сизди мажбурлоого биздин моралдык укугубуз жок. Бирок, сизди Жер планетасынан алып чыгуу үчүн көп кымбат баалуу сыйкырдуу энергия талап кылынган. Ал эми кайра кайтып келүүнү кааласаңыз, бул жерден жолдун акысын төлөңүз, ичкен кымбат шарапыңызды жана кайра кайтуу билетин төлөңүз.
  Доминика кычырап:
  Каалабаган нерсем үчүн мени айыптаганым туура эмес ! Мен өз эркиме каршы кыймылдадым!
  Ургаачы ажыдаардын борбордук башчысы мындай деп жооп берди:
  - Сен биздин, балким, акыркы мүмкүнчүлүктөрүбүздүн бирисиң! Ырас, сен дагы бир тууганың менен аракет кылсаң болот, бирок ал дагы эле бала, ошентсе да эркек, ал да чаңга айланып кетиши мүмкүн.
  Доминик ачуулуу кыйкырып:
  - Агама тийбе! Бул анын иши эмес!
  Ажыдаар герцогиня кыйкырып сурады:
  - Ханбийке болуу үчүн окууга даярсызбы? Сиз кандай мүмкүнчүлүктөргө ээ болоорун элестетиңиз. Сиз карыбайсыз, бир нече миң жыл жашайсыз, балким андан да өнүккөн сыйкырга ээ болуп, өлбөс кудай болуп калсаңыз. Жана сенде букаралар жана өз падышачылыгың болот!
  Доминика оор дем алып, жалынып мындай деди:
  - Бир аз ойлонуп көрөйүн.
  Маркиз кыз ырастады:
  - Ооба, ойлонуп көрсүн. Ал биздин дүйнөнү жакшыраак билиши керек. Адашып, эсине келсин. Ошондо ал туура чечим кабыл алат.
  Дракон герцогиня үч башы менен тең башын ийкеди:
  - Шаарды кыдырып чыксын. Бул чоң жана сонун. Аны көрсөт, Кассандра, силер ага жол бергиле. кийлигишпе!
  Адилеттүү секс ажырашты. Нимфа маркиза лотоктон пиццага окшош бир нерсени алып, Доминикага сунду:
  - Мына, жегиле! Сиз күчтүү болосуз.
  Түникалык кыз платина кумурасынан алтын чөйчөккө кызгылт шарап куюп койду . Доминика этияттык менен пиццаны тиштеп алды. Бул абдан даамдуу болуп чыкты, ал эми кыз бир кыйла ишенимдүү жей баштады , жана шарап менен жууп, ушунчалык таттуу жана жыпар жыттуу.
  Андан кийин Доминиканын маанайы кескин көтөрүлдү. Жана ал ырдады:
  Мугалимдердин белеги,
  Алар мени менен убакыт өткөрүштү...
  Алар мени бекер үйрөтүштү...
  Анан студент кыз ылайыктуу рифма таппай, анын сулуу башындагы жаркылдаган нерсе өтө эле адепсиз жана орунсуз көрүндү.
  Экөө чогуу жөнөштү, ал эми нимфа аны колунан жетелеп жөнөдү. Ал күчтүү, узун жана булчуңдуу Доминикага караганда бир башынан кыска жана арыкыраак болгону менен.
  Эки кыз тең жылаңаяк буттарын таптап, жаш жейрендердин ылдамдыгы менен кыймылдашат.
  Айланадагы үйлөр абдан кооз болчу . Жер жүзүндөгү бир дагы шаар мынчалык керемет болгон эмес. Бул жерде абдан чоң, жаркыраган жана жыпар жыттуу гүлдөр өскөн. Бул шаардын баары кооз жана кооз болчу.
  Жана кыздар көп. Абдан саркеч кийинип , же тескерисинче, жупунураак, кээ бир кыздар көчөлөрдү жуушчу. Бирок баары жаш, жаңы, сулуу жана жылаңаяк.
  Доминика таң калып сурады:
  - Эмне үчүн бут кийим кийишпейт, жок дегенде флип-флоп кийишпейт?
  Маркиза де Кассандра жылмайып жооп берди:
  - Бул планетанын сыйкыры. Бул бизге түбөлүк жаштыкты сактап калууга, сыйкырчылык кылууга жардам берет жана биздин жылаңач манжаларыбызды согушта да колдонсо болот!
  Сүрөтчү кыз күлүп:
  - Бул сүйкүмдүү! Дегеле мен кичинекей кезимде жылаңаяк басуудан уялчумун, анткени бул өтө жакырчылыктын белгиси деп эсептечүмүн. Бирок кийин киного көнүп калдым. Анын үстүнө бала кезимде Спартактын карындашын же ар кандай партизандарды ойногондо таманы бир аз одонораак болушу керек болчу. мага жакты. Бирок Москваны жылаңайлак басып жүрсөң, психикалык жактан оорулуу адам деп жаңылып каласың, көчөдө инфекция, кир көп!
  Нимфа кыз башын ийкеп:
  - Ооба, бул түшүнүктүү! Мындан тышкары, бут кийимсиз чуркоо алда канча шамдагай, анткени жоокердин териси эң кымбат бут кийимдердин таманынан алда канча күчтүү, ал ийкемдүү, ийкемдүү жана сыйкырдуу!
  Алар көчүп барышты. Останкино телемунарасынын шпилиндей, фонтандын реактивдүү учактары кандай бийиктикте учуп жатканын көрүүгө болот. Ошентип, алар физика мыйзамдарына карама-каршы келет . Ал эми реактивдүү учактар көп түстүү. Бул кандай сулуу.
  Анан айланасында кандай сарайлар бар? Бул жерде баары кандай люкс. Ал эми статут алтын менен гана эмес, жер бетинде белгисиз кандайдыр бир ачык, кызгылт сары металл менен да жаркырап турат.
  Доминика белгилеген:
  - Шаарыңыз жомоктогудай. Ал эми кыздар керемет, чыныгы бейиштей, биздикиндей ойлоп табылган эмес!
  Кассандра күлүп сурады:
  - Эмне үчүн бейишиңизди түздү деп ойлойсуз?
  Сүрөтчү кыз абдан логикалуу жооп берди:
  - Анткени анын карама-каршы мүнөздөмөлөрү бар. Бир дин бирди айтат, экинчиси башка дейт, үчүнчүсү такыр тескери дейт!
  Нимфа маркиза башын ийкеп:
  - Ооба билем! Мен сиздин интернетиңизди карадым. Жерге саякатка караганда оңой. Бул ушунчалык жөнөкөй болгондуктан, жөнөкөй эльфтер, троллдор жана адамдар ага кирип, кино көрө алышат. Сыйкырдуу дүйнөнүн бардык кооздугу менен бизде, тилекке каршы, жер жүзүндөгү адамдардай өнүккөн технологиялар жок. Сиз сыйкыр ышкыбоздорусуз, бирок биздин технологиянын өнүгүшү токтоп турат!
  Доминика таң калып сурады:
  - Технологияны эмнеге тоңдурдуңар?
  Нимфа үнүн басаңдатып жооп берди:
  - Бул биз эмес. Бул ажыдаарлар. Алар өз бийлигине шек келтиргиси келбейт окшойт. Албетте, алар бизге кадимкидей жашоого, ал тургай кээ бирлерине кымбат жашоого мүмкүндүк берет, бирок ... Бул жөнүндө айтпай эле коелу!
  Анан дагы бир тыныгуу болду. Айланадагы люкс, албетте, супер. Баары абдан кооз, мындай жасалгалар, айкелдер, үйлөр жана храмдар.
  Ооба, храмдар, албетте, абдан ар түрдүү. Кээ бир окшоштуктар боюнча Жердеги адаттагыдай эмес. Жана алар стили, түсү жана формасы боюнча такыр башкача . Анан , албетте, сулуу. Бул жерде фигуралар, куполдор, көп бурчтуктар, призмалар ж.б.у.с.
  Ал эми көптөгөн храмдарда эң кооз гүлдөрдүн бүчүрлөрү түрүндөгү куполдор бар.
  Доминика шеригин карап, андан сурады:
  - Мектеп окуучусу окшойсуң ... Бирок чындыгында канча жаштасың?
  Кассандра жылмайып жооп берди:
  - Элде мындай кеп бар: айымдын жашын сураш адат эмес!
  Сүрөтчү кыз мындай жыйынтыктады:
  - Көп болсо керек.
  Нимфа кыз башын ийкеп:
  - Болушу мүмкүн! Бирок биз эльфтерден, троллдордон, адамдардан, ал тургай гномдор менен вампирлерден да узак жашайбыз. Биздин ичибизде кудайлардын каны болгондуктан, биз алар менен кандашпыз. Калгандарынын өлбөстөр менен кыйыр байланышы бар .
  Доминика кобурады:
  - Биз баарыбыз Кудайдын уул-кыздарыбыз. Бир аз.
  Кассандра жылаңач бутунун манжаларын тыкылдатты.
  Анан нимфанын колунда сыйкырдуу таякча пайда болду. Ал акырын шыбырады:
  - Анын ичинде ажыдаардын тамыры бар. Бул абдан күчтүү артефакт, кымбат жана сейрек кездешет. Бирок анын ичинде чоң күч да бар. Сага таасир көрсөтүү?
  Доминика кыйкырып:
  - Сыйкырдуу таякча кармаган бала тууралуу сериал көрдүм. Бирок ал жерде кара чачтуу, көз айнекчен арык бала бар . Менин агамдай эмес - сулуу, булчуңдуу, сары чачтуу. Баса, мен дагы жоокердин да, сыйкырчынын да ролун ойнодум!
  Кассандра тастыктады:
  - Мен сенин бир тууганыңды билем. Ооба, ал абдан сулуу, адаттан тыш бала. Ал эми сенден айырмаланып, каратэ боюнча балдар арасында дүйнө чемпиону .
  Доминика жек көрүндү болуп:
  - Бала болсо да эркек экен! Бирок эркектер үчүн мушташуу, мушташуу кадимки нерсе.
  Нимфа кыз жооп берди:
  - Бизде империянын негизги элдеринен: адамдардан, эльфтерден, троллдордон, хоббиттерден жана вампирлерден аялдарга караганда эркектер он эки эсе аз. Демек, адилет жыныстагылар да күрөшүшү керек. Тескерисинче, орктар менен гномдордун арасында ургаачыларга караганда эркектер он эки эсе көп. Ошентип, бизге мурункуга караганда кандайдыр бир деңгээлде жеңил болуп калды. Орктар экөөбүз тынымсыз согушчубуз, алар бакадай тырышып , азыр күрөшө турган эч ким жок. Аялдар жана орктор, чынын айтсам, анча деле эмес. Бирок гномдор жакшыраак , алар аял хоббиттерге көбүрөөк окшош. Гномдор өздөрү карып, агарып, сакал-муруттарын өстүрүшөт, бирок өлгөнгө чейин тез жана шамдагай болушат, бырыштарына карабай, бардык тиштерин сактап калышат. Ал эми тиш чурулса кайра өсөт!
  Доминика башын ийкеп:
  - Ваа! Силер акулалардайсыңар. Бирок мен бир жолу сурадым, эгер адам Кудайга окшош жана окшош жаратылган болсо, анда анын тиштери эмне үчүн алсыз? Дин кызматчы: "Денеге күнөө жүктөлгөн" деп кобурады. Баса, инимдин тиши сынып калганда, ал бир күндүн ичинде эле кайра өсүп чыкты. Мен аны доктурга алып баргым да келди . Анан оюмдан кайттым, баланы келемиштей лабораторияда изилдеп коюшат!
  Кассандра башын ийкеди.
  - Бул туура! Сен акылдуусуң. Бирок сен окуганды жактырбайсың.
  Кыз катуу башын ийкеп:
  - Ооба! Бул кызыксыз. А бизде да бар ... Билбейм, партада отурганда белиң ооруп, чуркап секиргиң келет!
  Нимфа кыз ырдады:
  - Ооба, кыздар, билесиңерби, баары эле тырышчаактыкты жактырбайт .
  Шүдүрүмдө жылаңаяк чуркай берсем болмок!
  Ошондо сулуу жубайлар күлүп жиберишти. Бул жерде алар андан ары барышат. Доминика жердегидей унаалар жок экенин байкады. Бирок, абдан кооз бир мүйүздүү бар. Алар анимеде тарткандар сыяктуу . Ал эми жөнөкөй аттар жөн гана сүйкүмдүү. Ал эми араба чуркап баратса, жомоктой көрүнөт.
  Кээ бир кыздар канаттуулардай учат. Туура , сейрек кездешет, бул жерде бардык сыйкырчылар өнүккөн эмес экенин көрүүгө болот. Кайырчылардын алачыктары жок. Тескерисинче, бүтүндөй шаар фонтандары жана бакчалары бар чоң сарайлар же үйлөр сыяктуу . Анан кандай сонун көрүнөт.
  Негизинен, Доминика оюнун ойногон - куруучу. Ал жерде көп нерселерди курууга болот. Чынында эле, шаарды бүт нерсе бейиш жөнүндөгү жомоктогудай кылып куруу. Мына ошол эле нерсе ишке ашты.
  Доминика белгилеген:
  - Анан жер бетинде бейиш болушу мүмкүн эмес дешет? Муну жер жүзүндөгү бардык диндер айтат!
  Кассандра түшүндүрдү:
  - Коммунизмден башка. Жер бетинде бейишти убада кылган жалгыз дин. Жана бул логикалуу. Өлгөндөн кийин да эмес, жалпысынан, акыр заман бүткөндөн кийин, жалпы жиндилик болгон бейишке ишенүү кимге керек!
  Актриса кыз макул болду:
  - Ооба, мага акыр заман жөнүндөгү доктрина жакпайт! Бейишти сөөккө эмес, өзүң курганың жакшы!
  Нимфа маркиза кыйкырды:
  - Бейиштеги бейишке умтулба, тескерисинче, өзүңдүн бактыңды өзүң жаратып жаша. Жана акылдуу бол.
  Доминика философиялык жактан мындай деп белгиледи:
  - Билесиңби, эмнегедир тегеректе жалаң кыздар жүргөндө бир нерсе жетишпей калгандай сезилесиң. Эркектер кинодо деле сейрек сулуу болушат да. Ошондой эле балдардын көбү сүйкүмдүү, кырк жашка келгенде курсагы жок, кош ээги жок эркекти табууга аракет кылышат.
  Кассандра күлүп жооп берди:
  - Сен акылдуусуң. Менде сөз жок. Тагыраагы, анча деле эмес ... Бирок эркекте сулуу жүз жана сымбаттуу фигура гана маанилүү эмес. Аялдар да жер бетинде эркектеги тышкы маалыматтардан башка нерсени баалайт!
  Доминика башын ийкеп:
  - Ооба, так! Жана ошондой эле акча. Капчыгыңыз тар болгондо бырыш, таз жана курсак анча байкалбайт.
  Нимфа белгиледи:
  - Бизде эркектердин сырткы келбети боюнча эч кандай көйгөй жок. Сыйкыр бул жерде бардык абаны камтыйт. Ал эми эркектер абдан сулуу жүздүү жигиттерге айланышты, ал тургай адамдардын сакал-муруттары да жок болуп кеткени абдан жагымсыз. Ушундан улам, алардын эльфтери кулактарынын формасы менен гана айырмаланат. А бул ... Ооба , аялдар көнүп калган. Бирок сакалдын да кандайдыр бир жагымдуулугу бар. Сакалды чиркин деп эсептеген кыздарга кошулбайм.
  Доминик күлүп жооп берди:
  - Сакалда мактоо бар, намыс бар, бирок мышыкта да мурут бар!
  Кассандра сыйкырдуу таякчасын шилтеп койду ... Ал эми сулуу аялдын колунда Наполеондун шляпасынын формасында, роза, апийим жана көп түстүү каймактан жасалган көпөлөктөр менен кооз торт пайда болду.
  Нимфа маркиза эң назик үнү менен кыйкырды:
  - Аракет кылып көрүңүз, бул абдан даамдуу жана капустасыз бекер!
  Доминика күтүлбөгөн жерден ойлонуп:
  -Эгер сен дагы эле менден гонорар алсаңчы?
  Маркиза-нифа ырдады:
  - Сен баарын төлөшүң керек, мага ишен,
  Ошентип, биз ийгиликтин эшигин ачабыз!
  . Љ 2 ГЛАВА.
  Ошондо Кассандра таягын дагы бир шилтеди, анын учунан жарык агымы чыгып, хрусталдан жасалган эки отургуч жана кичинекей, жарашыктуу үстөл пайда болду.
  Маркиза-нифа сунуш кылды:
  - Маданияттуу адамдардай отуруп тамактаналы! Балким, сен да шарап каалайсыңбы?
  Доминика логикалык түрдө белгиледи:
  - Шарапты көп ичсең, дудук болуп калышың мүмкүн. Жана мен таза жана таза башымды кармашым керек!
  Кассандра башын терс чайкады.
  - Коркпо! Биздин шарапта бир грамм да спирт жок. Бул бир гана пайда алып келет. Ал эми биздин дүйнөдөгү адамдардын миң жылга чейин карылышпай жашашынын себептеринин бири. Ал эми күчтүү жана өнүккөн сыйкыр менен сиз алда канча узакка созула аласыз.
  Актриса кыз башын ийкеп:
  - Анда куй!
  Нимфа таякчасынын учунан бир нурду бошотуп, бирдемелерди шыбырады ... Анан ачык кызгылт сары металлдан жасалган бокалдар пайда болду, алардын ичинде сары жана көбүкчөлөрү чачыраган нерсе.
  Доминика чыныдан бир аз ууртамды алып белгиледи:
  - Абдан жагымдуу жана жыпар жыттуу шарап, оозуңузду ушунчалык сергектейт ... Анан эмнеден жасалган?
  Кассандра катуу жооп берди:
  "Ажыдаарлар императорунун академиясында окуганда муну билесиң!"
  Кыз сурады:
  -Ажыдаардын императору өзү кайда?
  Нимфа үшкүрүнүп жооп берди:
  - Ал да жок болуп кетти. Азыр императрица Каролин анын ордуна. Ажыдаарларда адамдар сыяктуу аялдар менен эркектердин саны болжол менен бирдей. Бул жагынан сизде окшоштуктар бар.
  Доминика кыйкырып:
  - Эмне үчүн императрица мени жеке кабыл алган жок?
  Кассандра чыркырап:
  - Болуптур, сизде текебердик бар! Герцогиня жетиштүү. Бул керек болот, жана улуу Каролина өзү кабыл алат.
  Кыз ырдады:
  - Эл ханышага суктанган,
  Короодогу балдардын баары сүйүп калышты!
  Бирок мен абдан кайраттуумун
  Мен миллиардерди тандадым!
  Нимфа маркиза жылмайып жооп берди:
  - Сүйбөгөн адам менен миллиарддаган акчалар татыктуу деп ойлойсузбу? Курсактагы май, таз тактар, бырыш жана жагымсыз жыт жөнүндө эмне айтууга болот?!
  Доминика агрессивдүү күбүрдү:
  менин жана башка кыздардын жашоосун бузбашы үчүн мен аны ууландырам ! Же мен аны төшөктө жалаңдап муунтуп алам!
  Кассандра күлүп койду да:
  - Тамаша деп коем. Сен жакшылыктын образы болушуң керек.
  Актриса кыз логикалык жактан мындай деди:
  - Идеалдуу баатырлар коомчулуктун кусугун каалайт !
  Нимфа жооп берген жок, бирок платина кашыктын жардамы менен тортту жеп, жыпар жыттуу шараптан ууртады. Доминика дагы тамактан ырахат алууну чечти. Анын үстүнө таза абада сейилдөө аппетитиңизди ачат.
  Ал атышууну эстеди. Атап айтканда, алар бала партизандарды ойногондо. Ал жерде, мисалы, адегенде балдар жана кыздар согушка чейин бир топ жакшы тамактанышкан. Ал эми басып алуу астындагы согуш учурунда алар арыкташ керек болчу. Бул үчүн көбүрөөк чуркап, аз тамактануу сунушталды. Биринчиси баары бир ишке ашты, анткени көптөгөн кадрлар чуркап жүргөн балдар менен тартылган, бирок экинчиси кыйыныраак. Жаш киноактерлор өздөрүнө тамак-аш сатып алып, күркөлөргө кол салышкан.
  Андан кийин аларга мейманканада түнөөгө тыюу салынып, чоң, жалпы камерага окшош темир торлуу өзүнчө бөлмөгө камап коюшкан.
  Доминика ачка калган жок, алар анын сулуулугунун начар тамактануусун каалашкан эмес, баары бир ал табиятынан кургак, такыр толмоч эмес, бийлөө да булчуңдарын жана денесин жакшы абалда кармап турат.
  Бирок, албетте, балдар түрмөсүнө айлангандыктан, балдар жапа чеккен. Жана ошондой эле камактагылар менен эпизоддор болгон. Балдардын бир-эки чачын кырып салышты, балким, бул керексиз.
  Ооба, киноактёрдун жашоосу оңой эмес.
  Мисалы, Спартактын көтөрүлүшү жөнүндө. Балдардын бүтүндөй бир отряды карьерлерде жылаңаяк жалаң белче менен иштешчү. Ошондой эле, бирден ашык тартуу талап кылынган. Шахталардын курч таштарында жылаңач таман менен басууга аракет кылыңыз. Бул жерде балдардын жылаңайлак буттары канап, буттары жарыла баштады. Жана алар , чынында эле, тердеп, чарчоо менен титиреп.
  Бул тасмада башкы каарман тең эле Спартак , демек, эркиндикти алган кыйла ийгиликтүү жана бай гладиаторго көтөрүлүш идеясын сунуш кылган кул бала.
  Доминика биринчи жолу бала кезинде Спартактын эжесин ойногон, ошондой эле жаза катары карьерлерде балдар менен чогуу убакыт өткөрүүгө туура келген.
  Ошентип, ал курч шагыл таштар менен оор себеттин эмне экенин билчү.
  А сен аны чындап эле өйдө жана өйдө сүйрөп кетесиң. Бул абдан чарчатат, бирок ал сиздин туруктуулукту жогорулатат.
  Доминика ар кандай тасмаларда роль жараткан. Ал тургай, канондон алыс болгон "Treasure Island" версиясында Джимдин кабинасынын ролун ойногон. Ал жерде ашпозчунун ролунда бир буттуу Күмүш эмес , кызыл чачтуу аял Моргандын жээни болгон.
  Бул, албетте, сонун. Доминика өзү баланын ролун аткарган, ал үчүн алар анын чачын кыркууну да каалашкан. Бирок алар акыры париктин жардамы менен маселени чечишти.
  Ооба, анын бул ролу оюндун көз карашынан алганда ийгиликтүү болду деп айтууга болот. Бирок тасманын өзү канондон ашкан популярдуулукка ээ болгон жок. Бул кандайдыр бир тозок таштандысы болуп чыкты.
  Көбүнчө канонго ылайык келбеген классиктер кастык менен кабыл алынат.
  Маркиза-нифа Доминиканын эскерүүлөрүн токтотту:
  - Билесиң. Бул жерде бир топ убакыттан бери отурдук. Жолго чыга турган убак эмеспи?!
  Кыз ийнин куушуруп:
  - Сен сейилдеп чыксаң болот. Менде дагы деле көп энергия бар.
  Кассандра таягын шилтеп, жарым жеген торт, шарап кошулган идиштер ж.б.у.с. көздөн кайым болду.
  Доминика кобурады:
  - Жомоктогудай!
  Маркиза чыркырап:
  - Жок! Бул жомок эмес, сыйкырдуу чындык.
  Ал эми ак жыныстын эки өкүлү жол боюна чачыраган. Доминиканын маанайы толугу менен шайыр болуп калды ! Ал кенен жылмайып койду. Ал тургай, ал ырдаган:
  Жол, жол, дос окшойт,
  Фастелген болоттон жасалган чынжыр почта...
  Ал эми кылыч абдан курч - мактанган Дамаск болот,
  Ооба, согушта олуттуу кырдаал болот!
  Анан Кассандра олуттуу карап, токтоп калды:
  - Билесиң! Сиздерди академияда олуттуу кирүү экзамендери күтөт. Балким, тукум куучулук сыйкырчылар үчүн, алар жеңилдей сезилет, бирок сизде сыйкыр тууралуу эч нерсе жок.
  Доминика орунсуз күлүп, каршы чыкты:
  - Жок! Кинолордо сыйкырдуу иштерди көп жолу көрдүм. Жана мага ишен, мен бир нерсени билем!
  Нимфа маркиза үнүн басаңдатып, шыбырады:
  - Мен сага сыйкырдуу таякчамды берем! Ал абдан күчтүү, ажыдаардын тамыры бар. Аны колдонуп көргүлө, мисалы, зыярат кылуу үчүн ... Мейли, мени унуткан гүл!
  Актриса кыз артын карады. Айлана-тегерегинде, үйлөрдүн жанында жана көчөнүн өзүндө чоң асыл таштар сыяктуу эң жаркыраган гүлдөр менен гүлзарлар бар. Бак-дарактарда да көздүн жоосун алган бүчүрлөр өскөн. Мындан тышкары, кээ бир гүлдөр да ар кандай түстөгү жана көлөкө жалбырактары болгон. Ал тургай, кызыктай тармалдар да бар болчу.
  Доминика анын эч тар ийиндерин куушуруп, олуттуу жооп берди:
  - Эмне үчүн бизге унутуп калбашы керек? Бул жерде буга чейин бир топ түрдүү гүлдөр бар, алар алда канча чоңураак жана кооз.
  Кассандра тамаша күлүмсүрөп:
  - Анан эмне каалайсың?
  Актриса кыз чечкиндүү түрдө мындай деди:
  - Бул алда канча баалуу жана пайдалуу нерсени ойлоп жакшы! - Доминика анын жылаңач согончогуна мөөр бастырып, түстүү плиткалар жарылып кеткен муздай шакылдады. Келген сыйкырчы мындай деп кошумчалады: "Мисалы, кокостун өлчөмүндөгү бриллиант жасаса жакшы болмок!". Бул алда канча пайдалуу жана практикалык.
  Маркиза аны шектене карап, сурады:
  - Жерге баргың келеби? Бизге эмне жакпайт?
  Доминика ирония менен белгиледи:
  Остап Бендер Кавказдын табияты жөнүндө айткандай эле айта алабыз - бул өтө кооз - акмактын фантазиясы!
  Кассандра жылмайып, мындай деди:
  - А сен акылдуусуң, бирок жалкоосуң! Максатыңызга реактивдүү бульдозер сыяктуу токтобой барууга фанатизм жетишсиз!
  Актриса кыз жүзүн ачып:
  - Реактивдүү бульдозерлор жок. Жок дегенде жер бетинде!
  Нимфа маркиз башын ийкеп макул болду:
  - Сизде жок болушу мүмкүн. Бирок технологиялык жактан адамзаттан да өнүккөн расалар бар. Бирок аларга жетүү Жерге баруудан да кыйын.
  Доминик былжыраган бойдон сурады:
  - Ооба? Алар жылдыздардын ортосунда уча алабы?
  Кассандра ишенимдүү жооп берди:
  - Алар болот! Негизи муну сыйкырдын жардамы менен жасай алабыз.
  Актриса кыз ырдаган:
  Албетте, алдын ала айтуу кыйын
  Бул кереметтүү дүйнөдө эмне күтүп турат...
  Биз булуттарда учабыз -
  Жылдыздуу учакка түшүү!
  Ошондо кыз чечкиндүү түрдө коркунучтуу жүзүн көрсөтүп:
  - Мага сыйкырдуу таякчаны бер! А мен жакшы дарбыздай бриллиант жасайм!
  Кассандра бир нерсе айткысы келди. Бирок канаттардын шыбырашы угулду. Дагы бир ажыдаар учуп бараткан. Кыязы, ошондой эле аял. Ал алтын жалбырак жана рубин менен капталган грифондун оозунан асманга көтөрүлгөн фонтандын агымын кармап кала жаздады.
  Үч баштуу желмогуз коркунучтуураак эле.
  Нимфа маркиза ийилди. Доминик бир аз башын чайкады.
  Алардын алдына ургаачы ажыдаар конду. Мындай чоң желмогуз үчүн абдан жагымдуу жана тунук үн угулду:
  - Машаяк деп аталып жүргөн эки жүздүү сенсиңби?
  Доминика бейкүнөө жылмайып жооп берди:
  - Мен Мессия болгум келбейт!
  Аял ажыдаар таң калып:
  - Анан эмне үчүн?
  Актриса кыз чынчылдык менен жооп берди:
  - Анткени Мессиялар, адатта, айкаш жыгачка кадалат!
  Канаттуу жандык канаттарын чайкады. Анын жарганаттыкына окшош чоңдору бар, үч гана түстө: кызыл, сары жана жашыл. Айтыш керек, бул сонун айкалышы.
  Аял ажыдаар кыйкырды:
  - Анан тиги дүйнөдөн көрүп турасыңбы, кайсы жерде сыйкырчылар толугу менен шылуундар жана шылуундар?
  Доминика күлүп, абдан аппак, жалтырак тиштерин көрсөтүп жооп берди:
  -Балким ушундайдыр. Бирок, кээ бир пайгамбарлар болгон. Ванга чоң энедей. Болгону, кандайдыр бир себептерден улам, анын божомолдору, эреже катары, артка карай ишке ашты .
  Маркиза-нифа мындай деп белгиледи:
  - Өтө жогорку даражадагы сыйкырчылар менен сыйкырчылар да келечекти өтө бүдөмүк көрүшөт. Ал эми эң жогорку Кудайлар да жүз жылдан кийин эмне болоруна кепилдик бербейт. Жана андан да көп, миң миллиондо!
  Ажыдаар ургаачы жарыкты жарк этип, кыйкырды:
  - Ооба... бул планетада чыныгы божомолдор бар. Атүгүл сиздин гиперноосфералык чыңалуу биздикинен таптакыр башкача. Бирок, балким, ошол себептен сиз өзүңүздүн оригиналдуулугуңузду сактап, биздин кулубуз болуп калган жоксуз!
  Доминика дагы бир жолу көңүлдүү күлүп, мындай деп белгиледи:
  - Сенин кулуң болуу үчүнбү? Ал тургай күлкүлүү да. Түбөлүк жаш, түбөлүк жылаңаяк.
  Кассандра башын ийкеп, сунуштады:
  - Ажыдаар графинясына эмне кыла аларыңды көрсөт. Сыйкырдуу таякчанын жардамы менен жок дегенде бир тамчы сууну түшүрүүгө аракет кылыңыз.
  Актриса кыз шылдыңдап:
  - Бир тамчы суу? Ооба, бул олуттуу эмес. Балким, дароо бир баррель алтын алган жакшы.
  Ажыдаар графинясы сунуштады:
  - Өзү каалагандай сыйкыр кыла берсин. Ага таякча бериңиз жана ал жок дегенде бир сыйкырды туура эстеп жатканын көрүңүз.
  Кассандра күлүп жиберди да:
  сонун көрүнөт ! Жөн гана кара. Сыйкырдуу таякча өтө күчтүү жана сиз шаарга, тирүү жандыктарга жана өзүңүзгө зыян келтире аласыз.
  Доминика кыйкырды:
  сен ойлогондой келесоо эмесмин !
  Ажыдаар графинясы сунуштады:
  - Анда ага зыяны жок, күчү азыраак нерсени берели. Болбосо ал да мени тешик кылып салат.
  Кассандра ырдаган:
  Сыйкыр менен көрсөтүү үчүн,
  Бизге талант керек...
  Сиз жаратканыңыз жакшы
  Чоң бриллианттар!
  Ал эми нимфа кыз жылаңач бутунун манжаларын тыкылдатты. Кичинекей көрүнгөн платина шакек пайда болду. Кассандра аны буту менен ыргытып жибергенде, сыйкырдуу артефакт Доминиканын бетинин жанына келип калды.
  Маркиза кыйкырды:
  - Бул шакекти ала аласыз. Аны сөөмөйүңүзгө коюңуз. Жана үн чыгарып бир нерсени каалаганга аракет кыл. Андагы сыйкыр күчтүү эмес, бирок ал жөнөкөй иштейт. Кокостун өлчөмүндөгү бриллиант үчүн бул жетишсиз, бирок, мисалы, буурчактын өлчөмү жетиштүү!
  Актриса кыз колуна шакекти кармап алды. Бирок ал сөөмөйдүн ордуна ортоңку манжасына коюп , мыскылдуу жылмайып сурады:
  - Ушинтип аракет кылсаңчы? Анда эмне болот?
  Кассандра да какшыктап жылмайып:
  - Макул, аракет кыл!
  Доминика кычырап:
  - Маркиздин согончогун отко кууруп!
  Жалын Доминиканын жылаңаяк буттарынын астында жалындады . Жылаңач таманы катуу күйүп, кыйкырып чуркай баштады. Чынында эле, от алсыз эмес. Бирок биз алыска бара алган жокпуз . Кыз ажыдаар графинясынын узун куйругун ороп алган.
  Күчтүү сойлоочудан жагымдуу, аялдык үн угулду:
  - Ваа! Сиз биздин дүйнөгө жаңы эле келип, эң жогорку кудайлардын тууганы нимфаны майып кылгыңыз келеби? Бул үчүн сен карьерге кул болуп жиберилериңди билесиңби? Ал жерде такыр жылаңач, чынжырга байланып иштеп, камчы, таяк жеп, нан менен суу жейсиң. Ошондой эле чынжырланып, таш үстүндө укташың керек. Ал эми мээнет менен камчыдан башканы билбейсиң. Айрыкча азыр кулдар чачырап кеткенде, сендей узун бойлуу, булчуңдуу кыз бизге шахтада зыяны тийбейт!
  Бул сөздөрдөн Доминика кычырап кетти. Ал бир жолу аз бюджеттик фильмде Клеопатранын ролун ойногон. Акчаны үнөмдөө үчүн картина "Клеопатра Августтун туткунунда" деп аталды. Башкача айтканда, бул да канон эмес. Клеопатра өз жанын кыйган эмес жана колго түшкөн.
  Ооба, аны шахталарга жиберишти. Ал жерде жарым жылаңач, жылаңаяк басып жүргөн . Ал эми жылаңач таман менен шахтада учтуу таштардын үстүндө басуу бир топ азаптуу. Макул, жүктү да көтөр. Бул кулдун тери чын болушу үчүн, анын жүзү чыныгы болушу үчүн керек болчу, ал чарчагандай түр көрсөтпөй .
  Бирок, албетте, бул жөн эле кино, жана бул жагынан абдан арзан. Алар аны камчы менен сабашкан, бул да чындыкка коошпогон. Бирок дагы эле ооруйт . Кан, албетте, жасалма болсо да.
  Жалпысынан алганда, тасма арзан болчу, жарым жылаңач кыздар менен карьерлерден тышкары, дээрлик эч нерсе көрсөтүлгөн эмес. Эсептөө сексуалдык жактан тынчсызданган эркектерди тартуу үчүн болгон көрүнөт. Ооба, ошондой эле, баары атын билет - Клеопатра! Жана бул сатып алуу үчүн колдонулушу мүмкүн
  Доминика терең дем алды, кино жылдыздары кээде кандай заң менен жуунат?
  Нимфа маркиза кыйкырды:
  - Капа болбо, жаным, сен бизге керексиң. Биз сени эч кимге бербейбиз.
  Ажыдаар графинясы бакырды:
  - Экзамен алдында дагы машыгууга аракет кылсын. Мейли, келгиле, бир нерсени ойлоп табууга аракет кылалы!
  Доминика шакекти сылап:
  - Мага шоколад балмуздак керек!
  Кыз аны алып, чыңалуудан катып калды.
  Анын үстүнө майдаланган муз менен шоколаддын аралашмасы куюлат. Натыйжада, Доминика башынан бутуна чейин кир болуп, алтургай тырмап кетти.
  Ажыдаар графинясы ушунчалык каткырып күлгөндүктөн, фонтандын учактары титиреп, гүлдөр титиреп кетти.
  Нимфа маркиза жайбаракат айтты:
  - Жарайт! Тескерисинче, ал зор жөндөмдүүлүктөргө ээ, ал ушунчалык көп балмуздак менен шоколадды ушундай артефакт менен чыгарды, бул жалпысынан анча күчтүү эмес!
  Доминика жаактарынан шоколадды жалап, капаланып түкүрдү:
  - Ал ачуу!
  Кассандра күлүп, мындай деди:
  - Ал эми шоколад ачуу. Сиз муну билбедиңиз беле?!
  Актриса кыз бакырды:
  - Бул жерде, жерде жана Россияда, бул таттуу !
  Маркиза башын ийкеп:
  - Мен билем! Биз таттуу шоколадды жасаганды да билебиз. Бирок азырынча сизде бар нерсеге ыраазы болушуңуз керек. Тагыраак айтканда, сиз өзгөчө шоколаддын кандай түрүн каалап жатканыңызды көрсөткөн жоксуз. Жалпысынан алганда, сиз балмуздак гана заказ кылганыңыз жакшы. Мисалы, алтынга жуунуу оюңузга келсе, башыңыздын чокусуна бир топ катуу урмаксыз.
  Доминика акылмандык менен белгиледи:
  - Жашоо кайнап баратат, баары баштын үстүндө!
  Ажыдаар графинясы сунуштады:
  "Ажыдаарлар академиясына киргенде ага жардам бербеген тантырак сөздүн ордуна, ага чындап эле кичинекей бриллиант жасоого мүмкүнчүлүк берген жакшы." Адатта, бул сыйкырдуу жөндөмдүүлүктөрдүн тубаса деңгээли жогору болгондор үчүн мүмкүн.
  Кассандра мындай деп жооп берди:
  - Жок! Бул өтө айкын жол. Сиз кыйла кылдаттык менен иш-аракет кылышыңыз керек.
  Доминика капилеттүү кычырап:
  - Мен ным жана кирмин, жөн гана грильде бышырылган тоок. Муну оңдой аласызбы?
  Нимфа маркиза башын ийкеп:
  - Албетте, биздин сулуубуз!
  Ал өзүнүн сыйкырдуу таякчасы менен сегизди жасады. Ал көк жарык менен жарк этти. Мына эми Жерден келген кыз кайрадан таза жана тыкан болуп, дээрлик бардык чийилген жерлери жок болду. Оң жаагын кошпогондо.
  Бирок Домика өзүн көргөн жок, көңүл бурган жок.
  Ажыдаар графинясы шыбырады:
  - Ошентип, жаным... Көрүп турам, бир нерсени түшүнөсүңбү? Ошентип, өсүп жаткан технологиялар планетасынан сулуу кызбы?
  Жооп катары Доминик ырдаган:
  Эмне үчүн,
  Акыл менен жашоо мүмкүн эмес!
  Эмнеге, жашоо бизге эч нерсе үйрөтпөйт!
  Эмне үчүн! Эмне үчүн!
  Ал күлүп жиберди, анткени Боярский аткарган бул ыр ылайыктуу жана кооз болчу. Бирок анын периштедей үнү күлкү жаратты.
  Кассандра ышкырып, көздөрү жаркырап:
  - Тамашалуу сезимиңизди танууга болбойт. Бирок сиз качандыр бир убакта олуттуусузбу?
  Доминика кабагын түйдү. Ал мектепте жаман баа алган кыздын ролун кантип аткарганын эстеди. Жана анын жүзүн капа кылып бере алган жок. Тескерисинче, тишимди да жылагым келди. Ооба, бул түшүнүктүү ... Анын башына өтө көп шамал бар. Мисалы, кээ бир балдар элдин арасында жөн эле тиштерин жылаңач болот, жана бул алардын бүт ролу !
  Ал эми Доминика ойногусу келген... Принцессалар, албетте.
  Ажыдаар графинясы андан кийин:
  - Бизге жакшыраак бийлесин. Тасмада анын абдан жакшы бийлегенин көрдүңүз .
  Ошол акыркысы чын. Доминика бийлей алат. Жадакалса аны Эсмеральданын ролуна алгысы келген. Анын үстүнө, канон боюнча, ал цыган эмес окшойт. Анан эмне үчүн бул ролду жаркыраган блондинка ойнобойт?
  Бирок классиканы, жада калса чет элдиктерди киного адаптациялоо да белгилүү көйгөйлөрдү жаратат. Ошондуктан, ал башка ролдо тартылган, бирок ошондой эле бий.
  Ооба, ал, албетте, бийлегенди жакшы көрчү жана бийлегенди билчү. Ошого карабастан, ал аны алып чыгып:
  - Тутканы алтында!
  Маркиза нимфа кыйкырды:
  - Дагы эмне?
  Доминика логикалык жооп берди:
  - Базардагы цыгандар деле бекер бийлебейт. Ошентип, мага чоң кап алтын керек. Бул түшүнүктүү эмеспи?
  Ажыдаар графинясы бакырды:
  - Кандай шылдың ! Чындыгында анын эң жакшы жери карьерлерде. Ал жерде ал ошол эле учурда чыдамкайлыкты өрчүтүп, баш ийүүгө көнүп калат. Бул үчүн аны катуу тарбиялоо керек!
  Бир маалда аларга бир кыз чуркап келди. Сыртынан караганда он жаштан ашпаган адам баласындай көрүндү. Бирок, ошол эле учурда зергер дүкөндө жүргөндөй кымбат баалуу зер буюмдарын тагынып жүргөн. Жылаңач, кичинекей, балалык буттар мындай кымбатчылыкта орунсуз жана күлкүлүү көрүндү.
  Кыз текшерип:
  - Мен бул кулду сенден сатып алам. Ага канча үчүн келет!?
  Кассандра ишенимдүү жооп берди:
  - Бул кыз сатылбайт! Ал эми кул эмес. Бирок, балким, ал көпкө чейин эркин болбойт.
  Доминика кобурады:
  - Кичинекей баланын өзүнө кул сатып алганы кандай адепсиздик!
  Маркиза-нимфа ишенимдүү жооп берди:
  - Бул бала эмес, аял хоббит! Ал эми хоббиттер адамдын балдарына окшош ...
  Кыз жини менен кичинекей бутун таптап, кыйкырды:
  - Мен баронессамын! Бул болсо кулуң мага таазим кылууга милдеттүү дегенди билдирет.
  Доминика агрессивдүү кыйкырды:
  - Эч качан ! Балага ийем, ийем!
  Жооп катары хоббит баронесса оң колун жулкулдатты. Чагылган чыгып, актриса кыздын жылаңач бутуна тийген. Жооп катары чаккан Доминик бир нерсе деп кыйкырып жиберди. Ал эми тайманбас сыйкырчы кызга каймак менен капталган чоң торт түштү. Ал тургай бутунан жыгылып, кичинекей сулуу тротуарга кулап түшкөн. Бирок ал дароо ордунан секирип турду, бардыгын печенье, коюлтулган сүт жана шоколад пастасы менен сыйпаптыр. Хоббит-баронесса анын сол, жылаңач, кичинекей бутун силкиди, анын эки манжаларында кымбат баалуу таштар менен шакекчелери жаркырап турду.
  Жана бүтүндөй сыйкырдуу цунами толкуну учуп кетти. Доминик жыйырма метрге ыргытылган. Ошондон кийин кыз кулап түшкөн. Бактыга жараша, бала кезинен бери бийлеп, тасмаларга тартылып, буга чейин ар кайсы бийиктиктен көп жолу кулап, акробатикалык трюктарды аткарган.
  Ошондуктан, Доминика күзүндө мышыктай топтолуп, бир топ ийгиликтүү конду. Согуш сыйкырынан улам күйүп кеткен кыздын буттары аймакты каптаган түстүү плиткаларга тийгенде катуу ооруганын эске албаганда. Кыз кыйкырып жиберди.
  Ажыдаар графинясы карагай сымал узун куйругун сыйкырчы баронессага ороп, ышкырды:
  - Урушту токтот! Болбосо экөөңөр тең камаласыңар! Эгер сиз күрөшкүңүз келсе, анда сыйкырчылык жана башка дуэлдер өткөрүлө турган атайын машыгуу аянтчалары бар!
  Доминика твиттерде:
  - Ооба, так дуэль! Куралсыз гана - колдору жана буту!
  Хоббит баронесса жек көрүндү болуп:
  - Кул менен күрөш! Чынын айтсам, бул мен үчүн коркунучтуу ! Аны чындап шахталарга жиберсе жакшы болмок . Мындай акылсызга сыйкырды үйрөтүү өтө коркунучтуу.
  Маркиза-нимфа олуттуу үн менен макул болду:
  - Мен да ошондой ойлоно баштадым. Ооба, бул кыздын өзгөчө шык-жөндөмү бар.
  Актриса кыз каршы:
  - Мен биринчи эч кимге барбайм! Калганына келсек ... Ар бир ийгиликсиздикке каршы күрөшкөндү бил, антпесе ийгиликти көрбөйсүң.
  Ажыдаар графинясы жаш баладай көрүнгөн тентек кызды коё берди, бирок чындап эле танктардын бүтүндөй бир полкун учууга жөндөмдүү.
  Куйругу бир аз каймак, коюлтулган сүт, шоколад спрей, печенье менен боёлгон. Торт абдан чоң жана чын жүрөктөн жасалган экен. Жадакалса жегендин ордуна сындырып алышканы өкүнүчтүү. Ажыдаар графинясы манжалары менен буттарын тырсылдатты, фонтандын кристалл агымы аны жууп, кирди жууп кетти.
  Кассандра башын ийкеди.
  - Тазалык - ден соолуктун ачкычы! Биринчи заказ!
  Хоббит-баронесса өзүнүн кичинекей, күйгөн, жарашыктуу буттарынын бирин экинчисине сүйкөдү. Бир-эки секунда лампочкадай күйүп кетти. Ошондо сыйкырчы кызды катуу шыбап алган кулинардык ашыкча нерселер жок болду. Ал эми люкс зер буюмдар жаңы күч менен жаркырап турду. Ал, чынында эле, ханбийкедей болуп калгандыктан, Доминика назиктикти сезди.
  Ал жомоктордун биринде ханбийке кыздын ролун ойноого да мүмкүнчүлүк алган. Ал жерде кымбат баалуу кийимдер жана баалуу бут кийимдер менен ажырашып, сыйкырчынын кызматчысы болууга туура келген. Чүпүрөк кийип, жыгач бут кийим менен жүрүңүз. Ал эми мындай прокладкаларда бул жылаңайлактан алда канча начар. Ал түгүл режиссёрду такыр бут кийимсиз тартса жакшы болмок деп көндүрө баштады. Анткени, кыздын жылаңаяк буттары чүпүрөк кийген жакырчылыкты жана принцесса статусунун де-факто кулга айланышын алда канча күчтүүрөөк баса белгилемек.
  Бирок режиссердун өз ойлору бар экени анык. Акырында ажал мунарасынан качып жүрүп, акыры бут кийимден, кампадан кутулуп, анан чыныгы бакытты сезип, жылаңаяк жүрдү. Эми болсо анын жылаңайлак буттары күйүп, жада калса кичинекей ыйлаакчалар пайда болуп, бир жагынан оорутуп, бир чети жийиркеничтүү болду!
  Хоббит-баронесса назик жана ошол эле учурда күйгөн кичинекей алаканын ага сунуп, Доминиканын колун балалык күч менен кысып, чыркырап:
  - Макул, тынчтык! Менин атым Ласка. А киши, мен эч кандай зыяны жок кызмын, орктар, гоблиндер, Кощейдин споралары деп ойлобогула, алардын баары менден көп нерсени алышты !
  Доминика таң калып сурады:
  - Балам канча жаштасың?
  Везель жылмайып жооп берди:
  - Калыс жыныстын өкүлдөрүнүн арасында жашы жөнүндө суроо салт эмес! Карасам, мага канча жашты бересиң.
  Актриса кыз күлүп:
  - Сен он жаштасың! Жетишет!
  Ажыдаар графинясы бакырды:
  - Ооба, ал үч жүздөн ашты. Бирок, бул маанилүү эмес. Биздин дүйнөдө бардык ургаачылар жаш жана сулуу. Биз менен бол кызым, сен биздин ханышабыз болосуң!
  Доминика атактуу куплет менен жооп берди:
  Ыйык аскер десе,
  Россияны ташта, бейиште жаша...
  Мен айтам: "Бейиштин кереги жок"
  Мага мекенимди бер!
  . Љ 3 ГЛАВА.
  Маркиза менен Баронесса кол чаап, бир ооздон мындай деп кыйкырышты:
  - Браво! Муну өзүң ойлоп чыгардыңбы?!
  Доминика анын алтын башын терс чайкады:
  - Жок. Мен эмес. Башка бирөө, автору эсимде жок!
  Кассандра жүзүн буруп:
  - Кызык, эс тутумуңуз мыкты!
  Актриса кыз чынчылдык менен жооп берди:
  - Башкаларга караганда өзүм жөнүндө өтө көп ойлоном. Мен башкалар жөнүндө билгенге караганда, аларга мен жөнүндө көбүрөөк билүүгө мүмкүнчүлүк берген жакшы . Мен да кээде ыр жазам, Пушкинден кем эмес.
  Ажыдаар графинясы бриллианттай жаркыраган тиштерин кенен оозуна көрсөтүп, олуттуу түрдө мындай деди:
  - Мүмкүн, өзүңүздүн чыгармаңыздан ырдап бересизби?
  Доминика жалынып-жалбарып, күйүп калган буттарын ушалап:
  - Суроо жок! Жок дегенде бир алтын тыйын бер. Жана мен сиздер үчүн бүтүндөй бир хит ырды аткарам. Анан бекер ырдайбы? Урматсыз! Жана маанисиз, пайдасыз!
  Маркиза-нимфа кабагын бүркөп, сыйкырдуу таякчасы анын колунда коркунучтуу жаркырап, ажыдаарга каршы чыгууга батынган арсыз кызды жазалоого бел байлады.
  Ажыдаар графинясы ынтымактуу ышкырды:
  - Ага күмүш тыйын бер. Чын журоктон ырдайсын.
  Доминика жылмайып, тиштери ушунчалык кемчиликсиз, чак түштө жаркыраган күндүн нурунда муздуу тоо чокуларындай жаркырап турду. Анан ал чыркырап:
  - Алдын ала акча!
  Келечек ага тыйын ыргытып жиберди да:
  - Мына, карма!
  Кыз бутун өйдө ыргытып, жылаңач манжалары менен күмүш тегерек кесикти кармап алганга үлгүрдү. Анан аны алаканына которду. Мен тыйынды карадым. Эч нерсе эмес, күмүш такыр жаңы эле, бир капталында жети баштуу ажыдаар бар экен, таманында таяк менен союл бар экен. Ал эми экинчи жагынан , абдан жапжашыл тармал чачтуу сулуу кыз. Жана бул сүйкүмдүү.
  Доминика тыйынды сынап көрүү азгырыгына туруштук бере албай, жылмайып жооп берди:
  - Бул сүйкүмдүү. Сонун нерселер.
  Кемпир кычырап:
  - Эми ырда! Келгиле, эмне кыла аларыңызды карап көрөлү!
  Ажыдаар графинясы кошумчалады:
  - А сен катуу ырдап, аздыр-көптүр узун баллада аткарышың керек, биз төлөгөндүктөн!
  Актриса кыз макул болуп башын ийкеп:
  - Ооба, түшүнөм! Сен ырдай албайсың...
  Анан бирикме анын оюна да келген жок. Ооба, булбул деп айтуу таптакыр туура эмес же ылайыктуу эмес. Бирок башка нерсе, чынында андай эмес!
  Нимфа кыз жылаңаяк бутун таптап:
  - Баштайлы!
  Доминика анын тунук жана назик үнү менен ырдай баштады;
  Мен атактуу актриса болчумун
  Тартуу, сөгүнүү, музыка, шарлар...
  Ал ачуулуу жана жапайы бийлей баштады,
  Шайтандын образы сыяктуу!
  
  Менин буттарым абдан күчтүү
  Алар ачууланган хопакты жеңип салышты...
  Биз ушундай сулуу кыздарбыз
  Келгиле, тымызынды дароо жылдыралы!
  
  Бирок мен өзүмдү бир дүйнөдө таптым, билесиңби, өзгөчө,
  Ажыдаарлар падышалардай башкарган жерде...
  Ал жерде тартип абдан жаңы,
  Жок дегенде көйнөгүңдү жыртып ал!
  Мен жылаңаяк кул болууга туура келди
  Аркага камчы алып...
  Үстүбүздөгү булуттар көк,
  Жер бетинде жагымсыз жер!
  
  Мына, мага катуу эргежээл келет,
  Анан колуна камчы кармайт...
  Ак баштуу бала чуркап келди -
  Кул жылаңайлак, ээси сараң экени анык!
  
  Гном күлүп, тиштерин табагы менен тийгизет,
  бар кыздай , аргымак...
  Аю аны таманы менен кемирип алышы үчүн -
  Бул эргежээлдин тазынын аягы болот!
  
  Бирок алар мени кендерге сатышты,
  Гаремде көрүнгөн жерлер жок эле...
  Алар мени куугунтуктап, катуу камчы беришти,
  Анткени кыз көп жейт!
  
  Бул жерде гном мени аркан менен жетелеп баратат,
  Кыздын сулуулугу укмуш ...
  Кулдун үнү абдан ачык,
  Бирок аягында нөлдөр гана бар!
  
  Мен дээрлик жылаңач жана жылаңаякмын
  Мен ошол эшектей шахтада иштейм...
  Апа, айтам, жаным,
  Кандай келесоо болуп чыкты!
  
  Мен жөндөмдүү кыз болчумун
  Мен башымдан бөлчөктөрдү көбөйттүм...
  Эми биринде, юбка,
  Мен жапайы кулчулуктамын!
  
  Узак, узак убакыт бою мен гномга чыдадым,
  Аркадан камчы алдым...
  Мени бизнес үчүн эмес, бизнес үчүн сабашты.
  Алар мени кийинчерээк тамактандырабыз деп убада кылышкан!
  
  Бирок жылаңаяк кулдар козголоң чыгарышты,
  Иште ломдар, балкалар,
  Эми аны сиздин элементиңиз деп эсептеңиз ,
  Таздыгы бар гномга мен өлдүм !
  
  Ооба, ошол жаман адамдар өлтүрүлгөн,
  Коркунучтуу жоготуулар болду...
  Бирок, мага ишен, биз өзүбүздү бошоттук -
  Кыздар жогорку классты көрсөтүштү !
  
  Эми бизде чоң армия бар,
  Жигиттер да биз менен согушуп жатышат...
  Тактадай калкандарды сындырабыз,
  Жаман башкаруучулар капут болот!
  
  Ошондо тозоктун кулдугу жок болот,
  Эркек ийинин түздөйт...
  Биз болсо душмандардан тажаган падышачылыкты жок кылабыз,
  Бакыттын жана прогресстин кылымы болот!
  
  Ошондо бүт дүйнөдө тынчтык болот,
  Азамат, улуу жылдыз...
  Биз жылдыздуу абада учабыз, билесиңби,
  Элдин кыялдары орундалсын!
  Кыз үнү күмүш коңгуроодой жалтылдап, бийик нотада бүттү.
  Нимфа кыз кол чаап жиберди. Доминиканын ырын бир нече эльфтер жана троллдор жана бир нече адам угушту. Алар анын тыйындарын ыргытышты: күмүш да, жез да.
  Актриса кыз таазим кылды. Анан аларды плиткалардан алды. Ал тыйындардын бир бөлүгүн колу менен, бир бөлүгүн жылаңач манжалары менен алды. Жана бул жагымдуу көрүнүш болду.
  Ооба, анын ушунчалык азгыруучу жана кесилген буттары бар. Ал эми өзү кандай сулуу жана таасирдүү. Ооба, ага салыштырмалуу башка примадонналар кайда? Алар жылаңайлак сахнага чыгууга батынабы? Же кыска юбка мененби?
  Ажыдаар графинясы белгилеген:
  - Бул ырчы! Жок, ал академияга таандык. Бир гана академияда, өзү тандаган факультетте.
  Доминик күлүп ырдады:
  Биз кыздар өзүбүздүн сот болобуз,
  А эгер тандоо керек болсо, тандоо кыйын болсо...
  Жыгач костюмдарды тандайбыз,
  Анткени элибизде намыс гана бар!
  Келин Твиттерде:
  - Үнүң бар... Жөн эле жогорку деңгээлдеги периште!
  Доминика жылмайып жылаңаяк буту менен тыйындардын бирин өйдө ыргытып жиберди, анан эңкейип тили менен кармап алды. Анан ал кыйкыра баштады. Шилекей менен тийгенде кызгылт сары металл ошол замат ысып, сулуунун оозун күйгүзүп жиберет.
  Кыз түкүрүп, онтой баштады. Ал эми анын ырдоо каалоосу капысынан бууланып кетти.
  Нимфа кыз шакегин чайкап, Доминиканын оозундагы ысык дароо кетти. Кыз кулуп:
  - Мына сага! Азыр түшүндүм, от менен дем алуучу ажыдаар болуу кандай экенин!
  Уизел жылмайып айтты:
  - Эч качан караганда кеч жакшы,
  Кыздын алдыда сонун жылдар бар!
  Ажыдаар графинясы белгилеген:
  "Биздин ооз менен тамактын түзүлүшү адамдарга караганда башкача, жалын такыр күйбөйт. Андыктан биз үчүн кабатыр болбоңуз.
  Чогулган аудитория дагы эле ызы-чуу салып, талап коюп, кол чаап жатышты:
  - Дагы бир нерсе кылчы, макул!
  Доминика твиттерде:
  - Эгер тыйын жазсаң, мен жасайм!
  Жооп катары, ызы-чуу жана кепилдиктер:
  - Ооба, албетте! Кош келдиңиз.
  Ал эми кыздын жылаңач, булчуңдуу, күйгөн жана жарашыктуу буттарынын астында, ал кайталангыс ырайым менен манжалары астында алтын, күмүш, апельсин, коло, платина тыйындары учуп жатты.
  Доминика ушундан жайдары болуп, энтузиазмды сезип, жалындуу ырдай баштады;
  Биздин жубайларыбызга бороон-чапкындар тоскоол болбойт,
  Гулдай гулдогон Ата журттун кыздары.
  Согушту билбеген таруу боткосун жеген эмес,
  Кудай Куткаруучу Ыйса бизди согушка жетелейт!
  
  Биз бороондуу океанда да согушканга көнгөнбүз,
  Ар бир адам чип сыяктуу.
  Мен согушта Ордонун желмогуздарын тытып алабыз деп ишенем,
  Биздин намысыбызды балка менен, балка менен чөктүрүүгө болбойт!
  
  Кылыч устаканада, абдан ысык тозокто,
  Курчталган бычактар абдан катаал көөрүк болуп саналат!
  коркпогон жоокер бол; күчтүү, мээримдүү жүрөк менен,
  Өлүм болсо, анда токто, чуркаба!
  
  Ооба , согуш, албетте, таттуу бал менен майрам эмес,
  Кантсе да анын үстүнөн жаш агып, кан коюу агып жатат.
  Карышкыр көпкө улуйт, аюу катуу арылдап ,
  Ал эми жооп кайтарган сокку кашка эмес, көзгө болсун!
  
  Чынжырды теше турган найза бар,
  Үйүк кире албаган калканчтар бар!
  Бирок коркок болбо, шайтандардын бети ачылбасын ,
  Тордогу оюндай болуп калбаш үчүн!
  
  Ишен, жарык чечим келет,
  Ар бир адам үчүн мындан жогору табылгыс сыйлык бар!
  Кылмыштуу ой үчүн, мен ишенем, өч келет,
  Татаал жолдон башка эрдик жок!
  Ошентип, Доминика ырдады, ал эми аламан эл аны абдан шыктануу менен кол чаап турушту. Алардын баары аял болсо да, бул дүйнөдө эркек жок. Же, дээрлик күчтүү секс жок.
  Андан кийин ажыдаар графинясы куйругун чайкап, мындай деп белгиледи:
  - Жакшы мен кетишим керек! Мен жолдон чыгып жатам!
  Нимфа тыйынды жылаң буту менен алды да:
  - Келгиле текшерип көрөлү. Мен ыргытам, сен айтасың - баш же куйрук ! Ойлоп көрсөң, тыйын сеники, жок, сен мага тыйынды кайтарып бер!
  Ажыдаар графинясы каткырып күлүп жооп берди:
  - Мен сенин амалыңды билем! Андыктан убактыңызды же башыңызды текке кетирбегениңиз жакшы!
  Доминика жылмайып, белгиледи:
  - Баш кулак эмес, калпакты айрып алса болот, кайра тигип болбойт!
  Келечек чыркырап ырдады:
  -Баштын үстүндөгү кулактар кулактар!
  Баштын үстүндөгү кулак - психиатриялык ооруканада жаткан бейтап !
  Ажыдаар графинясы асманга учуп кетти. Ал эми нимфа кыз эмне ырдаганы боюнча комментарий берген жок. Жана бул, белгилей кетүү керек, абдан сонун.
  Доминика колу жана буту менен шашылыш тыйын чогулта баштады. Жана ал муну тез темп менен жасады.
  Уизел сыйкырдуу таякча менен чачын тырмап айтты:
  - Албетте, акча маанилүү. Бирок андан да маанилүүсү - сыйкырлар, артефакттар, тумарлар, медальондор, тумарлар ж.б. Болбосо, сиз люкс жана жыргал жашоодо жашай албайсыз !
  Доминика макул болду:
  - Акчага ден соолукту сатып ала албайт, мага ишен,
  Сүйүүнү жана сыйды акчага сатып ала албайт...
  Андыктан айбанга окшоп урушпагыла
  Пайда үчүн мекениңди сатпайсың!
  Ал эми кыз жылаңач таманы менен кызгылт көк тыйынды чабат. Анан анын жылаңач буту капысынан көз ачып-жумгуча өрдөктүн бутуна айланып кетти.
  Доминик коркуп кыйкырып:
  - Бул эмне деген тозок!
  Нимфа маркиза жылмайып жооп берди:
  - Бул өзгөчө сыйкырдуу металл, ал үй-бүлөсүндө Олимпиада кудайлары бар адамдын терисине тийгенде гана иштейт!
  Ошондо Ласка кубанып:
  - Мына сага! Сенде ушундай кан бар. Андыктан жаңылган жокпуз.
  Доминика кобурады:
  - Бирок бул чиркин! Мүмкүн болсо, бутуңузду алып салыңыз. Анан дагы мага кадимки бутту бер.
  Нимфа башын чайкады:
  - Жок! Муну сиз буга чейин эле жасашыңыз керек.
  Капкан кыз чыркырап:
  - Бул кантип мүмкүн?
  Weasel сунуштады:
  - Оюңузда бутуңуздун кандай болушун каалайт элеңизди элестетип көрүңүз, оң колуңуздун баш бармагы менен сөөмөйүн басыңыз, ошондо ийгиликке жетесиз!
  Доминик аны алып, тааныштырды. Анан чыкылдатуу чыкты.
  Ал эми карганын ордуна кийиз өтүк жана лыжа менен бут пайда болду. Ал эми лыжа брусчатка шакылдаганда ого бетер ыңгайсыз болуп калды.
  Нимфа жылмайып ырдады:
  - бекер мугалимдер,
  Сени менен убакыт текке кетти...
  Кыз менен бекер кыйналдым
  Эң чебер сыйкырчы!
  Доминика таарынып:
  - Мен сыйкырчы эмесмин. А мен дагы эле үйрөнүп жатам. Бирок билимге жол эч качан оңой эмес ... Ооба , киного!
  Вейсел макул болуп башын ийкеп:
  - Ооба, кинодо, балким андан да көп. Бул, албетте, биздин чоң көйгөйүбүз.
  Көрүүчүлөр кайра чогула башташты: бул күлкүлүү көрүнүш экен. Тагыраагы, бул жерде ар кандай кыздар бар. Жана бул үчүн рахмат. Актриса кыз дагы бир жолу ойлонуп, бутун өзгөртүүгө аракет кылды. Бирок бул жолу кичинекей болсо да радар менен бир нерсе пайда болду.
  Доминика оптимизмин жоготпой ырдады:
  Таң калбооңузду суранам
  Эгер сыйкыр болуп кетсе ...
  Болсо, боло турган болсо,
  сыйкыр болуп кетсе!
  Нимфа жылмайып, мындай деп белгиледи:
  - Ооба, үнүң менен барыш үчүн сенде да сыйкырчылык болушу керек!
  Аңгыча бир хоббит кыз алардын жанына чуркап келип, сыйкырдуу таякчасын айлантып:
  - Жакшыраак кылалы! Жана бил, менде жарым миң жылдык практика бар!
  Weasel каршы чыкты:
  - Жок! Ал өзү кылсын!
  Доминика твиттерде:
  Акылдан адашып кеттим,
  Мен өзүм жасайм, өзүм жасайм!
  Ошондо кыз дагы бир нерсени шыбырады. Анан анын буту, радары бар танк түрүндөгү, акыры өзүнүн жарашыктуу, мурунку формасына ээ болду. Анан заказ менен жасалгандай болуп чыкты.
  Доминика ордунан туруп, манжаларын кыймылдатты. Маанайы жайдары болуп, ырдады:
  Биз кыздар дүйнөдөгү эң күчтүүбүз,
  Ишенип коюңуз, андан муздак сулууларды таба албайсыз...
  туалетке чылап алабыз ,
  Жана ал түбөлүккө жыйырма жашта көрүнөт!
  Андан кийин, сулуулук, ал чоң жана жалтырак тиштерин көрсөтүп, күлүп, күлүп калат.
  Доминика жылаңач буттарын бийик көтөрүп бийлей баштады. Жана ал ырдады:
  Мен абдан сонун сыйкырчымын
  Бутумду таптасам, урап калат...
  Мен жылаңаяк секиргенди жакшы көрчүмүн
  Аны чыныгы идеал деп эсептеңиз!
  Бул анын ыры - жөн гана сонун жана сонун!
  Бирок, экинчи жагынан, бул өтө жөнөкөй жана татаал эмес. Ооба, кыз, сен тажабай тургандай.
  Хоббит кыз мындай деп белгиледи:
  - Абдан тез үйрөнөт!
  Анан ал балтырында асыл таштар менен кооздолгон билериктер жана ар бир манжасында шакек менен кооздолгон буттарын чайкады.
  Ал жаш баладай көрүнөт, бирок таштардын санына, өзгөчө ылдыйкы буттарына караганда, ал жогорку даражалуу сыйкырчы.
  Узел кызга баш ийкеди:
  - Мен сени бир жерден көрдүм. Сиз принцесса Алсусузбу ?
  Хоббит ургаачы башын ийкеп:
  - Ооба , ушундай! Бирок билесиңби, Маркиз, Жер планетасынан келген бул кыз менен сен эч кандай кыйынчылыкка кабылбайсың!
  Weasel макул болду:
  - Туура! Бирок башкасы мүмкүн эмес. Аттиң, бул дүйнө кыйынчылыксыз жана укмуштуу окуяларсыз өтө албайт.
  Доминик кошумчалоого шашылды:
  - Укмуштуу окуяларсыз жана эрдиктерсиз жашоо өтө кызыксыз. Бул калемпири жок шорпо сыяктуу!
  Принцесса Алсу макул болду:
  - Ооба туура! Жаман адамдар ошол үчүн. Алардын бири күчтүү жынысты өлтүргөн чуманы чыгарды.
  Доминика үшкүрүнүп ырдады:
  Аялсыз жашай албайсың, бул чын,
  Бирок эркектерсиз бакыт да болбойт...
  Ушундай болуп чыкты, абдан жаман болуптур,
  Күчтүү ээси жок болсо!
  Weasel макул болду:
  - Болушу мүмкүн! Бирок бул жерде, алар айткандай, бул эки миздүү кылыч. Бир жагынан күчтүү секс жок, экинчи жагынан...
  Хоббит ургаачы дароо каршы чыкты:
  - Жок! Ар тараптан жаман. Андыктан куру сөздүн кереги жок. Эркектер да керек.
  Доминика мындай деп жооп берди:
  - жаныбарларда эркектер. Акылдуу адамдар үчүн бир нерсе башкача.
  Везель күлүп жооп берди:
  - Ооба, албетте, эркектер үчүн. Анан айта турган эч нерсе таба албадым.
  Алардын жанынан кызгылт сары жүндүү, тумшуктары алтын жалатылган бир нече көгүчкөн учуп өтүштү. Канаттуулар абдан кызыктуу болду. Бир жагынан сүйкүмдүү. Бирок , экинчи жагынан , аларда кандайдыр бир даам жетишсиздиги да бар болчу.
  Доминика алмаштырылды:
  - Эмне үчүн көгүчкөндөрдүн тумшуктарын алтын жалатышат?
  Weasel түшүндүрдү:
  - Эч ким алтын жалаткан жок! Себеби, топаз менен кулпунайды чукушкан.
  Актриса кыз күбүрөнүп:
  - Эмне? топаз менен?
  Хоббит кыз башын ийкеп:
  - Ооба, андай кулпунайлар бар! Эмне, сен билбейсиңби?
  Weasel мындай деп белгиледи:
  - Ал кайдан билмек эле? Ал жакында эле биздин дүйнөдө.
  Ак жыныстын үч өкүлү темпин тездетти. Жана алардын жылаңач, кызгылт такалары жарк этти.
  узун бойлуу, кызгылт, кызгылт көк, изумруд бургуларды элестеткен үйлөр пайда болду . Жана бул абдан футуристтик көрүндү. Атүгүл асманда учактар да болгон. Тагыраагы, алты канаттуу, аппак ак жылкылар тарткан алтындан жасалган, бриллианттар менен кооздолгон араба өтүп кетти.
  Үч кыз тең бир аз жүгүнүштү. Бирок, сыягы, асыл адамдын сулууларга убактысы жок болуп, үчилтик андан ары ээрчип кетти.
  Алдыда ипподром бар эле, ал чоң стадиондой эле. Бул жерде ат чабыш болгон жер экен.
  Маркиза-нифа сунуш кылды:
  - Биздин окуучунун көрөгөчтүк жөндөмү бар-жогун текшеришибиз керек. Ошондуктан биз жарыштарга катышабыз.
  Ипподромдун айланасында күмүш жана кызгылт сары металлдан жасалган, бермет, көк жана кызгылт көк таштар менен кооздолгон, ошондой эле чех айнегин эске салган айнек менен кооздолгон бийик тор тосмо бар болчу . Анан абдан сулуу көрүндү.
  Ал эми кире бериште эки фонтан бар эле, алар алтын жалатылган сулуу түгөйлөрдөн түркүн түстүү учактарды ыргытып жиберишкен: - перьф баланы кучактап отурган перьф.
  Ооба, баары абдан кооз көрүндү. Ал эми кире бериште кароолчу кыздар турат. Ошондой эле абдан сулуу жана жарык, күмүш соот.
  Баары абдан сонун көрүнөт. Айланада адилеттүү секстин өкүлдөрү абдан көп.
  Доминика ГУЛАГ архипелагы жана аялдар лагери жөнүндөгү тасманы эстеди. Ал жердеги аялдардын баары, тандоосу боюнча, жаш, сулуу жана сонун буттарын ачык калтырган халат кийишчү. Ооба, Сибирде жай жылуу жана ал тургай, балким, ысык болгондуктан, кыздар жылаңаяк болушкан. Бул тасманы эркектер арасында абдан популярдуу кылган. Ал эми Доминика кыздардын бүтүндөй көтөрүлүшүн уюштурган козголоңчу комсомолдун ролун ойногон. Ал эми сулуулар курал-жарактарды да колго алып, согушта НКВДнын бүтүндөй бир полкун алып, аны жеңе алышкан.
  Тасма, албетте, сонун болуп чыкты. Ал эми жылаңаяк, ажарлуу, сулуу жоокерлер жөн эле супер көрүндү.
  Доминика, демекчи, алгач Фандеранын аталаш бир тууганынын ролун ойношу керек болчу, ал туткундардын баш аламандыгын уюштурган, бирок мындай тасмага тыюу салынышы мүмкүн болчу. Ал жөн гана мыкты студент жана комсомолец болуп калды.
  Доминика кароолчу кызга таазим кылды. Күтүлбөгөн жерден жердин астынан түтүктөрдөн чыккан домкраттай ажыдаар секирип чыкты. Кичинекей , альбатростон бир аз чоңураак, үч баштуу.
  Ал кыздардын жанына учуп барды да, үн чыкты:
  - Мага кайрып берчи иним!
  Нимфа маркиза үшкүрүнүп жооп берди:
  - Бул мүмкүн эмес, Белка.
  Ага жооп иретинде таразасы асан-үсөндүн бардык өңдөрү менен үч күнгө жылтылдап, канаттары көзгө тырмышып тургандай кооз болуп турган ажыдаар кыз бакырды.
  - Мен бир тууган каалайм! Мен бир тууган каалайм! Ал кайда!
  Хоббит кыз:
  - Ооба, биз өзүбүздүн кишилерибизди кантип бизге кайтарабыз деген ой менен алекпиз. Анан каприздүүлүктүн кереги жок.
  Ажыдаар кыз, балапандан эмне аласың, тынчып калып, Доминикага секирип:
  - Мен билем, сен кыла аласың! Сиз тандалган адамсыз!
  Хит кыз жылмайып жооп кайтарып ырдады:
  - Бардык мүмкүн эмес, мага ишен, мүмкүн,
  Бирок бул маселеге кайрылуу өтө кыйын...
  Бирок, эгер сиз ойноп жатып мээңизди чыңдасаңыз,
  Джеди кызы боло алам !
  Ажыдаар кыздын көңүлү көтөрүлүп, кыйкырды:
  Сенин акылың манжадай эмес,
  Гений, билесиңби, Жерде...
  А мени бир сулуу бала күтүп жатат,
  Айланган ат үстүндө!
  Доминика өзүн күлкүлүү сезип, күлүп жиберди:
  - Ат минген ажыдаарбы? Бул көрүнүш мына мындай!
  Маркиз мындай деп белгиледи:
  түшүнүгүн билбейсиңби !?
  Актриса кыз күлүп, мындай деп белгиледи:
  Биз каалаган жерде өлүшүбүз мүмкүн
  Жада калса янтарь күн батканда...
  Жалпысынан биз эркин жашайбыз,
  Ооба, бекер!
  Образдуу айтканда!
  Ажыдаар кыз оозунан жарык чыгарды, ал зажигалкага окшоп, чыркырап:
  - Бул сонун ыр. Бирок , мен белгисиз жерден келген сулуу коноктун дагы бир кызыктуу оюн көрсөтүшүн каалайм.
  Доминика ийинин куушуруп, мындай деп белгиледи:
  , дандын боолорун каккан нучуктардан жаман эмес . Бирок, мен дагы үнүмдү катуулатышым керек! Анан эмне үчүн? Бул жерде акчаны кайда жумшаш керек?
  Маркиз каршы чыкты:
  - Биринчиден, акчаңызды ипподромдогу аттардын бирине коюп, капиталыңызды көбөйтүүгө аракет кыласыз. Экинчиден, бул кыз жөн эле кичинекей ургаачы ажыдаар эмес, ханбийке да. Ал сизге зор сыйкырдуу күчтү камтыган шакегин берет. Жана бул үчүн , мага ишен, бул аракет жана туура ырдоо арзырлык!
  Доминика анын күчтүү мойнуна жаркыраган башын ийкеп, мындай деди:
  - Бул учурда, мен аракет кыла турган нерсе бар экенин көрүп турам! Анын үстүнө баладан кантип баш тартасың!
  Ажыдаар кыз кыйкырды:
  - Мен такыр бала эмесмин. Мен принцессам жана мен муну кыла алам! Мен сенин планетаңа учам. Мен сенин капиталыңды өрттөйм.
  Доминика коркунучтуу коңулдады:
  - А бизде сизге окшогондор үчүн абадан коргонуу бар! Буга эмне дейсиң, жапайы?
  Ажыдаар кыз кобурады:
  - Сизди карьерлерге жөнөтүшөт. Орк көзөмөлчүлөрүнүн камчысынын соккусу астында жылаңач жана чынжыр менен иштейсиң.
  Хоббит кыз башын ийкеп:
  - Ооба, анын колунан келет! Анын үстүнө сен адамсың. А биздикилер... Аларды ылдыйкы деӊгээлдеги деп эсептешет, көп себептерден улам.
  Келечек чыркырап:
  - Демек, сен ырдаганың жакшы! Бул жерге эл чогулуп бүттү, биз дагы акча табабыз.
  Чынында эле, калың жыныстагы ар кандай өкүлдөрдүн арасында ызы-чуу пайда болуп, кол чаап, кыйкырыктар угулду:
  - Ырда, кичинекей гүл, уялба!
  Мейли, адам, музыка ойнойлу!
  Биз бейиш кушунун триллин уккубуз келет!
  Доминика оор үшкүрүнүп ырдай баштады;
  Эльфанын жээги кең , тик,
  Толкундар жалтылдаган жаркырап...
  Элфия менин мекеним болуп калды,
  Булбулдун трили бизге сонун ыр ырдайт!
  
  Кең кайыкта жаным экөөбүз сүзүп баратабыз,
  Злата Валь өрүмдөрүн түшүрдү.
  Сүйүктүүм экөөбүздүн бирге болуу кандай жакшы,
  Крокодилди кайырмак менен кармабоо өкүнүчтүү.
  
  Жок, суу эмес, шыбырап, арт жактан,
  Бизге шампан берген жаратылыш.
  Бул жер мен үчүн кымбат энедей,
  Падышалык кийимде жердин кең пейилдиги!
  
  Ай нурунун астында берметтей тамчы
  Күмүш канаттуу аарылардын үйүрүндай чачырайт...
  Бийкеч, сен мен үчүн кыялы бар периштедейсиң,
  Күнөөсүз жүзү менен - эң таза Мадонна!
  
  Жыты бал, чачы жибек,
  Эриндер атластай ажырады.
  Көптөн күткөн учур келди деп ишенем,
  Жомоктор чындыкка айланат!
  
  Биздин эриндерибиз тийип,
  Таттуу экен , сөз жок .
  Мага ишен, сен укмуш сулуусуң,
  чүчүкулак чечет, тыйынды жогору ыргыт!
  
  Мына өбүүлөр биринин артынан бири,
  Биздин бороондуу кубанычыбыздын үшкүрүнүп, күлкүсү.
  Жандын ыйыктыгын керуп сактайт,
  Тандалган адам күнөөлөрдүн тизмесин урнага ыргытат.
  
  Жок, бил, жер жүзүндө сенден да сулуу бар,
  Жүрөгүмдө жалындуу оттой жалындап күйөт!
  Биз эң жакшы өлкөдө жашайбыз,
  Терезелерди жана эшиктерди космоско ачалы!
  Сулуу керемет ырды ушинтип ырдады. Ал үчүн ар кандай кесиптеги кыздар кол чабышты. Ошол эле учурда алар тыйындарды, анын ичинде алтынды да ыргытышты. Жана бул сонун .
  Хоббит кыз сыйкырдуу таякчасын чайкап, акча өзүнөн-өзү өзүнчө үймөктү түзө баштады. Жана түркүн түстүү монеталардын бүт колонкасы өстү.
  Ажыдаар кыз да кол чаап, анан үч башынан жаркыраган жалын чыгарды. Андан кийин ал капилет менен мындай деди:
  - Бул, албетте, жакшы, бирок жетишсиз! Мага да ырдашың керек!
  Доминика кабагын түйүп сурады:
  - Бул өтө эле көп эмеспи?
  Маркиза аны унчукпай койду:
  - Ушундай баалуу шакекти бир эле ырга алгың келеби? Мейли, сен уятсыз ! Абийириңизди сактаңыз, анткени артефакт баалуу.
  Хоббит кыз кыйкырды:
  - Ар бир буюмдун өзүнүн баасы болот. Ал эми, адатта, баалуу артефакт үчүн, үч каалоосун аткаруу үчүн, же үч кызмат көрсөтүү керек. Бул эрежелер. А сен өзүң түшүнөсүң, эмне үчүн!
  Түрдүү кыздардын көрүүчүлөрү кол чаап, жылаңаяк буттарын таптап, өтө сейрек бут кийим менен:
  Кел, дагы ырда!
  Биз ырларды каалайбыз!
  сонун болот !
  Романтиканы аткарыңыз!
  Биз сизге жакшы төлөйбүз!
  Weasel Доминикага башын ийкеп:
  - Мейли, бузулба! Кел, ырда!
  Ал эми сулуу сулуулук анын жаркыраган, жаркыраган жалын чайкады. Ал жылаңач, булчуңдуу буттарын таптап, зор сезим жана экспрессия менен ырдады;
  Биздин чындык, биздин чындык
  Ыйман алып жүрүүдөн турат!
  Эртең эмес, эртең эмес,
  Ал эми бүгүн Ата-Мекенди сакта!
  
  Элфибизди сыйлайбыз ,
  Анткени, ал бүт дүйнө, дүйнөнү тааны!
  Мекенибиздин кызыл туусу,
  Жана андан ачык кызыл жок!
  
  Пионер бюстту эмес,
  Анын белгиси - Родинанын желеги!
  Биз душман менен чебер күрөштүк,
  Аятта даңктаган жетишкендиктер!
  
  Планетада бир гана ишеним бар экенин бил,
  Ишеним _ кымбаттуу , ыйык элфинизм!
  Ошентип, бактылуу балдар күлөт,
  Орцизм туңгуюкка учуп кетиши үчүн !
  
  Ар бир рыцарь бала эле,
  Жылаңайлак чөптө, дарыяларда...
  Бирок азыр анын колунда лебедка бар,
  Металды балка менен тайгалактайт!
  
  Кимдир бирөө автоматтар менен автоматты курчутат,
  Ооба, бирөө ийинден атып жатат!
  Кыпкызыл туу желбирейт кызыл туудай,
  Жаман душмандарды тамаша кылбай жеңдик !
  
  Биздин ата-бабаларыбыз тайманбастык менен Орклинди ,
  Ооба, биз жөнүндө эмне айтууга болот? Биз Марска бара жатабыз!
  Биз адамдарбыз, бутактагы макака эмес,
  Душмандын муштуму анын көзүнө тийет!
  
  Бирок биз көңүл ачууну да билебиз,
  Барабан чертип, сурнай тарткыла!
  Абдан сүйкүмдүү балдардын жүзү,
  Ал эми төрт жана беш рейтинг!
  
  Эң оор согуш сынак -
  Муну баштан өткөрбөө өлүм менен барабар!
  Бирок өлүмдө бизде факел менен туу бар,
  Элф жез устаны кула албайт!
  Кыз ушунчалык сонун жана чебер ырдап, ошону менен бирге бийлеп, буттары да азгырып турду. Анын сулуулугун баалай турган эркектер жок болгону өкүнүчтүү. Ал эми кыз зор денгээлде бар, ал эми жоокер өзүнүн эбегейсиз басымын жана атмосферасын көрсөтөт.
  Ал эми бир нече жүздөгөн кыздар чогулуп, ызы-чуу салып жатышат. Алар акчаны ыргытып жиберишет, аларда жаш, жаңы, аялдык дененин жана кымбат баалуу атырлардын жана атырлардын абдан күчтүү жыты бар. Бул жерде башыңызды айланта турган көп нерсе бар.
  Монеталардын кээ бирлери керамикадан жасалган, атүгүл бир-эки жыгач тыйындар бар болчу , бул эң сонун. Бирок Жер планетасы үчүн кадимки кагаз акча кандайдыр бир көрүнбөйт. Жана бул Доминика үчүн кандайдыр бир адаттан тыш көрүнүш. Кээде мээңде алар бул жерде кандай жапайы экени жөнүндө ойлор жаркырайт. Төлөмдөрдүн электрондук карталары жөнүндө эмне айтууга болот? Ооба, бул өнүгүүнүн ушул деңгээли үчүн эң сонун.
  Ошентип, кимдир бирөө ырчы кыздын жылаңаяк бутунун астына каймак кошулган чала жеген тортту ыргытып жиберди.
  Хоббит кыз тортко таякчасынан чагылган тийген. Анан ошол замат кулап кетти.
  Кичинекей сулуу мындай деп белгиледи:
  - Экинчи мындай кылба! Жөн гана акча!
  Келечек ырдады:
  - Акча тап! акча табыңыз!
  Зериккенди, жалкоолукту унутуп...
  акча табыңыз! акча табыңыз!
  Керек болсо, жок дегенде бир күн бою!
  Ажыдаар кыз канаттарын силкип, кыйкырды:
  - Ооба, бул экинчи кызмат! Бирок артефакт шакегин алуу үчүн үчүнчүсү да керек!
  Доминика жаактарын шыпылдатып, ишенимдүү үн менен мындай деди:
  - Кааласаң, мен дагы сага ырдап берем! Чынын айтсам ырдаганды жакшы көрөм.
  Адилет секстин өкүлдөрү болгон миңге жакын аялдардын аудиториясы жылаңач, жарашыктуу, кыздуу буттарын өкүрүп, тепкилеп:
  - Дагы ырда! Дагы ырда!
  Браво, кор! Браво, кор!
  Ажыдаар кыз үнүн бийик чыгарып каршы чыкты:
  - Жок! Мындай шакекти ырлар үчүн эле бергиле! Бул жерде ал дагы баалуу жана ошол эле учурда оор нерсе кылышы керек.
  Чыңалган пауза болду. Миңден ашык ар улуттагы кыздар күтүү менен тоңуп калышты.
  Бир маалда бир бала пайда болду. Алардын арасында күчтүү жыныстын жалгыз өкүлү. Ал адам тукумунан болгон, жалаң кыска шым кийген, булчуңдуу жана ийнинде кулун белгиси бар, ал он эки жашта көрүнгөн жана бир нече жолу токмок жегени анык. Чуркап келип, чаң баскан, бала сымал таманы ажыдаар кызды көздөй жаркырап, чөгөлөп жыгылды да:
  - Мени бошотушсун! Мага ордумду кайтарып бер!
  Ажыдаар кыз башын ийкеп, ырастады:
  - Дал ушул! Эгер сиз аны перинге айланта алсаңыз, бала эркин болот!
  Доминика колун жайып:
  - Бирок бул мүмкүн эмес!
  Маркиза-нифа сунуш кылды:
  - Бул кул бала жакында Оеномаус деген чоң империянын мураскор ханзаадасы болгон. Мына эми, ал адам баласынын баласы болуп, шайтандын жугуштуу оорусунан сактануу үчүн кул болду. Аны кайрадан перьф ханзаада кыл, ошондо балким, биз бүт чырмалышкан жипти кармап алабыз!
  . Љ 4 ГЛАВА.
  Хоббит принцессасы тастыктады:
  - Бул сенин мүмкүнчүлүгүң, Доминик. Жана биздики. Эркектердин дээрлик бардыгы жок болуп кетишти. Ал эми бул болсо таштабаса да, наамынан жана кызмат ордунан, алтургай денесинен ажырап, адамдын кулу болуп калды.
  Бала жаркырап башын ийкеп :
  - Таш болуп калбасын деп мени күнүгө сабашат! Эмнегедир, бул эпидемияга эң чыдамдуу кулдар сабалган!
  Доминика колун жайып жооп берди:
  - Ооба, аны кантип кетириш керек экенин билбейм! Ошондо ханзаада да бала болгонбу?
  Кул бала башын чайкады.
  - Жок, мен чоң киши элем! Бирок ал ташка айланып баштаганда, кемпир өзгөчө сыйкырды колдонгон. Жаш кулун болуп, камчыга чабылдым. Бул мага бир нече ай, азаптуу болсо да, өмүр берди. Бирок эртеби-кечпи, бул бүтөт. Анын үстүнө алар мени катуу сабаш керек, мен күн сайын оор таштарды көтөрүшүм керек, же дөңгөлөк айланышым керек!
  Нимфа кыз башын ийкеп:
  - Ооба! Бул таш жугуштуу оорунун таасирин кандайдыр бир жол менен кечиктирүүнүн бирден-бир жолу. Шахталарда али таштана элек, иштеп жаткан адамзаттын кул балдары бар. Бирок булар күчтүү жыныстын өкүлдөрү гана калган. Анан кээ бирлери да ташка айланып, анан чаңга айланат.
  Доминика ышкырып:
  - Бул абдан жаман! Универсалдуу катастрофа! Жана жашап, кул болуу үчүн!
  Кийиминин баарын түзгөн кара кыска шорты кийип, терисинин астындагы арык булчуңдары майдын жоктугунан ичке көрүнгөн бала:
  - Ооба, мен ханзаадамын, бир гана кулмун, бирок эмне,
  Ак сөөктөр мени ушинтип аташсын...
  Алар менден канча алыс,
  Буту чынжыр сынган бала!
  Ажыдаар кыз көзүн кысып кыйкырды:
  - Ошентип, аны кайрадан перьф принц кыл, ошондо сен ажыдаар сыйкырынын бул баалуу шакегин аласың!
  Доминика колун жайып:
  - Мейли, наалат, менде сыйкырчылык боюнча негизги түшүнүк жок, а сен муну талап кыласың! Муну, балким, сен өзүң кылбайсың!
  Нимфа маркиза үшкүрүнүп айтты:
  - Мүмкүн муну да кыла албайбыз ... Эмне дейсиз?
  Ажыдаар кыз айтты:
  "Ал көптөн бери бутуна турду." Ал эми ажыдаар академиясы жакында жабылат. Демек, биринчи мас абалында экзамендерди тапшырып , анан бала ханзааданын көңүлүн түшүрүүгө аракет кылсын.
  Доминика макул деп башын ийкеди.
  - Ооба, негизи ушундай...
  Нимфа маркиза мойнуна илинип турган тумарын алды. Анан аны алакандары менен ушалап, сыйкыр сыяктуу бир нерселерди кобурай баштады. Ажыдаар кыз тиштерин көрсөтүп кыйкырды:
  - Бул ал үчүн олуттуу сыноо ... Эгер ал ультра дубаны колдонсо, көп зыянсыз кыймылдай алабы!
  Доминика ультра дуба эмнени билдирерин түшүндүргүсү келди , бирок нимфа-маркиз анын жылаңаяк бутун шакекчелер менен кооздоп штамптап, кызды куюнга алды. Кандайдыр бир дөө аны колуна алып, көтөрүп жүргөндөй болду.
  Актриса кыз күбүрөнүп:
  - Кандай секирик!
  Ошентип, алар нимфа-маркиза менен бирге сарайдын кире беришинде калышты . Бул Санкт-Петербургдагы Эрмитажды элестеткен, болгону ал бийик, отуз кабаттуу, шыбы бийик болчу. Ошондой эле, атактуу Кыштан да кооз жана кооз.
  Доминика буттарын жайып, муштумдары менен капталдарын өйдө көтөрүп:
  - Ваа !
  Нимфа жылмаюу менен ырастады:
  - Ооба, бул Dragon академиясынын кооз имараты.
  Кире бериштин алдында, жети баштуу ажыдаар түрүндөгү фонтан алтын менен жаркыраган жана жерде белгисиз кандайдыр бир ачык кызгылт сары металл. Ал эми ар бир ооздон бир нече кооз жарыктардын нурларында алмаздай жаркыраган суу асманга агып жатты.
  Доминика белгилеген:
  - Реактивдүү учактар канчалык бийик учуп жатканы укмуш!
  Маркиза-нимфа кыска жооп берди:
  - Technomagic!
  Ар бир ажыдаардын башы кымбат баалуу таштардан жасалган көздөрү жана ар кандай түстөгү болгон. Бул абдан дени сак , бай жана даамдуу көрүндү.
  Ар кандай формалар жана бүчүрлөрдүн түрлөрү менен айырмаланган кереметтүү гүлдөрү бар тыкан аллеялар да бар. Кыздардын жылаңайлак буттары жылмакай, жаркыраган оюм-чийим менен кооздолгон жолдорду бойлоп айтып бүткүс жарашыктуулугу жана көрктүүлүгү менен басып өтүштү. Алар ар кандай курактагы, бирок баары сулуу, көбү кымбат баалуу зер буюмдарын тагынышкан.
  Бул жерде негизинен эльфтер болгон, бирок адам кыздары, аял троллдору жана хоббиттери да болгон. Акыркы кыздарды адамдыкынан айырмалоого болбойт . Айтмакчы, нимфалар жана дриаддар. Кичинекей жана көрктүү буттарынын жылаңач манжаларына шакек тагынгандыктанбы?
  Бирок адам кыздары да муну жасай алышат.
  Доминика, бир кыйла узун студент, студент кыздарга салыштырмалуу өтө чоң жана жетилген көрүндү. Бул аны абдан ыңгайсыз кылды.
  Кыз нимфадан сурады:
  - Мен бул жерде музейдин экспонатындай көрүнөм!
  Маркиза жылмайып сурады:
  -Гарри Поттер тууралуу тасманы көрдүңүз беле?
  Доминик күлүп жооп берди:
  - Ооба, албетте, көрдүм. А түгүл бул тасманы ремейк кылууга да аракет кылышкан. Ооба, анда эмне?
  Нимфа мындай деп белгиледи:
  - Ал жерде балдар, кыздар бар болчу. Ал эми бул жерде, көрүп тургандай, балдар жок, бул гармонияны бузуп жатат!
  Доминика белгилеген:
  - Гарри Поттер да бала болчу, ага жеңилирээк болчу. Ал эми балдардын арасында чоң болуу. Бул экинчи жыл калгандан да жаман!
  Маркиза бир нерсе айткысы келип, жылаңаяк, бирок чачында бриллиант брошь менен алардын жанына чуркап келди. Ал абдан таттуу жылмайып:
  - Тандалган адамсыңбы?
  Доминика жылмайып жооп берди:
  -Ооба!
  Кыз күлүп:
  - Бирок сен көп нерсени кантип жасоону билбейсиң! Мисалы, көзгө көрүнбөгөн дары жасай аласызбы?
  Актриса кыз үшкүрүнүп жооп берди:
  - Тилекке каршы жок. Бул кантип иштейт?
  Бриллиант брошь кийген кыз башын ийкеди кочкул жана кызгылт сары ала. Анан кийиминин чөнтөгүнөн бөтөлкө алып чыкты. Мен вилканы бурдум. Ал бир ууртамды алды да... көздөн кайым болду.
  Доминика сапфир көздөрүн ирмеп жиберди. Анан мурдума бир аз чымчып түшкөнүн сездим. Анан анын чачын жулуп алышты. Доминика көзгө көрүнбөгөн кыздын жылаңайлак буттары түрдүү түстүү плиткаларды басып, бак-дарактар менен гүлдөрдөн майда чаң жана үлпүлдөктөрдү көтөрүп жатканын көрдү. Кыз абдан эптүү жулкулдады да, жылаңаяк буту менен жаш тентек кыздын кулагынан кармап алды.
  Ал кыйкырып жиберди. Ошондо Доминика аны көрө алган. Кыз арбак же голограмма сыяктуу тунук болуп калды. Анан корккон үнү менен кыйкырды:
  - Оор! Мени коё бер, эжеке!
  Маркиза-нифа кыйкырды:
  - Акылдуу, ооба! Мен сизди эч нерсе кыла албайт деп ойлогом!
  Доминика жооп кылып ырдады:
  Эгер ооруп калсаң мен келем
  Ооруну колум менен таратам...
  Мен баарын кыла алам, мен баарын кыла алам,
  Менин жүрөгүм таш эмес!
  Аларга жакындаган кыздар күлүп калышты. Декорацияларга карабастан, алардын көйнөктөрү абдан катуу жана люкс болсо да, стили бирдей экени көрүнүп турду. Башка жагынан ар түрдүүлүк болгон да. Кээ бир кыздардын кулагына сөйкө тагылса, кээ бирлери жок. Ал эми кээ бирлери, айрыкча хоббит кыздар мурдуна таш менен алтын шакек сайып салышкан.
  Алар муну, өзгөчө, өтө окшош болгон адам балдарынан айырмалоо үчүн жасашкан. Dryads мурундун жана кулактарынын шакекчелерин да жакшы көрүшчү. Жетиден өспүрүмгө чейинки сулуу кыздар падышалыгы. Бирок, эльфтердин арасында бойго жеткен жана өспүрүм курак хоббит, тролль, нимфа жана дриада сыяктуу көрүнүшү боюнча дээрлик айырмаланбайт. Бирок Доминика чыныгы ханбийкенин экспрессивдүү жүзү менен бойго жеткен жана абдан сулуу кызга окшош. Мүмкүн өтө күйүп калгандыр.
  Ооба, алар орто кылымдагы асыл айымдардын бирин ойногондо анын терисин жарыктандырышкан. Ал кезде күйгөн бет аз төрөлүүнүн белгиси деп эсептелчү.
  Айтмакчы, анын бетинин гана териси эмес, буттарынын да терилери агарды. Аны жылаңаяк, чүпүрөк менен тепкичке алып барышкан эпизод болгон.
  Ал тургай, бир ыр бар эле:
  Кундун убагы жакындап калды
  Канышайды жылаңаяк тепкичке алып барышат!
  Зер буюмдардын ордуна чүпүрөк кийип,
  Ак куу мойну жазалоочулардын курмандыгы!
  Ооба, бул абдан күлкүлүү жана ал тургай, өз жолу менен кандайдыр бир коркунучтуу көрүндү . Жарыктан кийин ал Семирамида ханышасынын ролун ойноого туура келди. Ал эми бул тасмаларда, ал дээрлик жылаңайлак тартылган эмес. Ооба, кызыктуу роль болду. Бирок, сыягы, директор аны жактырган жок. Өтө сулуу жана бал блондинка. Ал эми Семирамиданын ролу үчүн алар кара чачтуу улгайган аялды артык көрүшкөн. Ал эми Доминика кулга айланышы керек болчу. Ал тургай, ысык темир менен маркаланган. Анан алар мени одоно түрдө эркектер менен сүрүштү.
  Ооба, стеллажда бир көрүнүш болгон. Албетте, камчы көбүктөн жасалган, алар сени камчы менен чапканда оорубайт. Бирок баары бир, асылып, камчыга алынганда , бул жагымсыз.
  Студент кыздар чогулуп калышты. Андан кийин дриад мугалими пайда болду. Ал кызыл түстөгү көйнөк кийип, башкача стилде болгон.
  Ал Доминикага басып келип:
  -Жаңысыңбы?
  Бала актриса ийнин куушуруп:
  - Мен антип айтпайт элем!
  Мугалим башын чайкады. Анын мурдунда кызгылт сары металлдан жасалган жана чаар ташы бар шакек бар болчу. Ал дагы өспүрүм кызга окшош жана жылаңаяк. Мындан тышкары, ар бир жылаңач бармакта шакек бар. Ал эми бул сыйкырчылыктын кыйла жогорку деңгээли.
  Нимфа маркиза мындай деп белгиледи:
  - Ал жөндөмдүү студент, анын таланты бар!
  Драйад мугалими түстүү плиткага кичинекей шагыл таш ыргытып, буйрук берди:
  - Алаканыңызга уча тургандай жаңысын жасаңыз!
  Доминика кыйкырып:
  - Телекинез, же эмне?
  Буга жооп кылып кыздар күлүп калышты. Мугалим кыйкырды:
  - Таркагыла! Эмне үчүн алар чогулуп жатышат!
  Канааттанбаган ызы-чуу угулду. Бирок кыздар урушпай, акырын тарай башташты. Бирок ошол эле учурда жаңы кызды карап.
  Мугалим кобурады:
  - Мейли, кел, таш алаканга учуп кетсин!
  Доминика өзүн толук келесоо сезип , мындай деди:
  - Менин алаканыма уч!
  Таш кыймылдаган жок. Анан кыз ачууланып кыйкырып жиберди:
  - Мага уч, тез!
  Анан шагыл кулап, метеориттей кыздын чекесине тийген. Сокку жакшы болду, жарашыктуу шишик дароо шишип, Доминика өзү эсин жоготуп жыгылды.
  Кетүүгө үлгүрбөй калган бир нече кыздар, артка бурулгандар дароо күлүп жиберишти. Ал эми бул күлкү жүздөгөн күмүш коңгуроонун кагышын эске салды.
  Нимфа маркиза эки колун жайып, мындай деп белгиледи:
  - Мүмкүнчүлүктөр бар, башкасы кандай! Жөнөкөй сөз менен айтканда, сыйкырсыз таш көтөрүү. Муну ар бир башталгыч нимфа же дриад жасай албайт.
  Мугалим макул болду:
  - Ооба, ал жөндөмдүү! Бирок коркунучтуу да. Бул бизге эркектерди гана кайтарбастан, ургаачыларды да өлтүрүүгө жөндөмдүү. Бул жапайы күч!
  Маркиз мындай деп белгиледи:
  - Бул кыз жылтыратууга муктаж бриллиант!
  Доминика ордунан туруп, ордунан ыргып турду. Анын башы жарылып, чекесинде шишик пайда болгон.
  Кыз кыйкырды:
  - Эми кимди өлтүрүшүм керек?
  Мугалим ачууланып жооп берди:
  - Өзүм! Сиз абдан жакшы мээңизди жардырып алсаңыз болот. Мен сага ташты жардыр деп айтпаганым жакшы!
  Доминика күлүп жооп берди:
  - Ооба, бул учурда чыныгы Хиросима болмок!
  Драйаддын насаатчысы таң калып сурады:
  - Хиросима деген эмне?
  Актриса кыз алсыз эмес ийинин куушуруп, ишенимдүү жооп берди:
  - Мына ушул шаарга атом бомбасы ташталган, анын кесепетинен элуу мин адам елген, жуз миц адам жарадар болгон!
  Мугалим ышкырып:
  - Ваа! Вау бомба!
  Окуучу кыздардын бири чыркырап:
  - Бул жеңе суу каптап жатат!
  Жана дагы бири кошумчалады:
  - фиалкаларды кулагыңа айлантат!
  Нимфа маркиза каршы чыкты:
  - Мен Жерде бир эмес, бир нече жолу болдум, алардын интернетине көп жолу чыктым, мен Хиросиманы билем - бул чындык. Ал эми бул коркунучтуу, андан да көп адамдар ал жерде өлүп, радиациядан өлүштү.
  Кыздардын бири кычырап:
  - Радиация деген эмне?
  Доминика күбүрөнүп, шашып жооп берди:
  - Атомдун ядросунан электрон булуту үзүлүп, иондоштурулганда нурлануу пайда болот. Атомдун жылаңач ядросу молекулалар аралык байланыштарды жок кылат жана бул үзүүлөр адамдын организмине да, менимче, эльфке да олуттуу зыян келтирет.
  Кыздар коркконунан кычырап жооп кайтарышты. Кичинекейлердин бири кыйкырды:
  - Апа, мен радиациядан корком!
  Ласка деген нимфа маркиза күлүп жооп берди:
  - Коркпо! Ал сени бул жерге жеткирбейт !
  Доминика акылмандык менен белгиледи:
  - Бизге радиациялык чабуул болду,
  Эми баш калкалоочу жайды кайдан тапса болот...
  Бул жерде сизде уюм бар -
  Карачы, мойнума чаап жатышат!
  Ошондон кийин кыз аны алып бийлей баштады. Ал эми башка кыздар бийлей башташты.
  Мугалим анын манжаларын кагып койду . Анын оозунан ышкырык чыкты. Ал эми булбул трилли кантип агып кетет. Башка кыздар дароо алып , катып калышты . Дагы бир насаатчы катуу кара көйнөкчөн пайда болуп, буйрук берди:
  - Кадам сайын!
  Кыздар ошол замат бийиктикте тизилип калышты. Анан алар кадамдарын өлчөп, аскерлердей жылаңаяк буттарынын таманын сунуп, басып бара башташты. Анан алар маршты президенттик гвардияга окшоп көнүп калгандай кылышты.
  Сафир, изумруд жана Жер планетасында али белгисиз муздак түстөгү таштар менен кооздолгон кара көйнөкчөн мугалим мындай деп буйруду:
  - Эми ырда!
  Кыздар жылаңач, күйгөн, кичинекей жана көрктүү буттарын тепкилеп, бир ооздон сурашты:
  - Эмнени ырдайсын?!
  Насаатчы суук үн менен жооп берди:
  - Балдар тозок жугуштуу оорусуна кабылбаганда эмне жөнүндө ырдамак эле!
  Ал эми кыздар-студенттер хор менен жана зор экспрессия менен ырдашты;
  Жылдыздар жымыңдап караңгы түндө ,
  Жана күмүш айдын жаркыраган!
  Сулуулук анын сүйкүмдүү көздөрүн түйүп,
  Биз аны менен түбөлүккө сүйлөшөбүз!
  
  Кыпкызыл күндүн батышы күңүрт болду,
  Бирок жаркыраган таң атат!
  Ошондо шамал шаңдуу, ызы-чуу болуп,
  Кораблдин желкени шишип кетти!
  
  Жаным оор таш,
  Согушчунун сыноолору күтөт!
  Жана желбиресин төбөдө,
  Келгиле, аягына чейин баралы!
  
  мох каптабайт ,
  Бүркүттүн ылдам учуусу!
  Кан кайнаса да, Катуу учуп,
  Мен жебедей учуп кетем!
  
  Мага таазим кылды талдар,
  Кудуреттүү Кудай анын көз карашын бурду!
  Сен таптакыр жөнөкөй болсоң да,
  Мен согушта сага күч кошом!
  
  Кантсе да Ата-Мекенге ак кызмат кыласың,
  Бирок дене алсыз, рух оорулуу!
  Өкүнбөйсүң, мен жашоону билем
  Кочкордун мүйүзүнө айланба!
  
  Мен өткөн күндөрдүн күнөөлөрүн жууйм,
  Өткөндө болгон нерсе жок болсун!
  Көрдүңбү, бакта алмурут бышып,
  Эскиз учактын контурун көрсөтөт!
  
  Ата Мекенге бүт күчүң менен кызмат кыл,
  Дүйнөдө тынчтык бар экенин унутпа!
  Бак-дарактарды өрттөбөш үчүн,
  Ар бир адам сени менен жакшы жашасын!
  
  Буга мен жөн гана жооп бердим:
  Теңир, мен жерди казам!
  Балдар бактылуу күлүп,
  Өз элиңди жараштырбаш үчүн!
  
  Кантсе да жакшылык бизден көз каранды,
  Ар бир адам чечет - тандоо өз алдынча!
  Жана Сенден кудуреттүү жиптер,
  Сен ааламды муштуңда кармап турасың!
  
  Биз да сени кармайбыз,
  Анткени, Ата Мекенди мындан ыйык таба албайт!
  Тартып атканда манжаларым катуу сезип калды,
  А биз жыйырмага да чыга элекпиз!
  
  Жеңиш - кол жеткис жемиш;
  Алсыз, коркок, акылсыз адамдар үчүн!
  Бирок жоокерлер бардык чокуларды көтөрө алышат,
  киндик менен алабыз !
  Андан кийин алар ажыдаарлар академиясынын люкс сарайына көздөн кайым болушту.
  Кара кийимчен уста Доминиканы кылдаттык менен карап, байкады:
  - Сен абдан сулуусун. Айрыкча, жеткилеңсиз адам тукуму үчүн. Бул укмуш!
  Доминика жооп катары шыктануу менен ырдады:
  Мен өзүм кемчиликсизмин
  Мен өзүм кемчиликсизмин
  Жылмаюудан жаңсоого чейин,
  Баарынан да мактоо!
  Эх, кандай бакыт
  Мен идеалдуу экенимди бил
  Мен идеалдуу экенимди бил
  Мен идеалдуу экенимди бил!
  Кара көйнөкчөн мугалим кызды катуу карап, мындай деп белгиледи:
  - Анын укмуштуудай жөнөкөйлүгү бар! Кандай кымбаттуум!
  Кемпир мындай деп сунуштады:
  - Мүмкүн анын согончогун таяк менен кытыгылашыбыз керекпи?
  Мугалим ийинин куушуруп, өтө ишенимдүү жооп берди:
  - Жаман ой эмес! Бирок аны ажыдаардын кожоюнуна алып барганыңыз жакшы. Ал кируу экзаменин тапшыра алабы, көрөлү!?
  Маркиза жылмайып белгиледи:
  - Кируу экзамендери? Бул эң акылсыз идея эмес, бирок аны биринчи курста эле кабыл алса болот, анда ал анчалык деле жөнөкөй эмес!
  Мугалим катуу үн менен каршы чыкты:
  - Анан бул чоң жигитти жети жашар кыздарга коесуңбу? Ооба, алар аны шылдыңдап, чымчышат. Ооба, ал өзү да бирөөнү алып, өлтүрө алат. Жок, бул таптакыр бизнес мамиле эмес! Ал улуу кыздарга керек, ал үчүн ал жогорку деңгээлдеги талантты көрсөтүшү керек!
  Вейсел башын ийкеп:
  - Логикалык угулат!
  Доминика май айындагы каакымга окшош башын чайкады:
  - Кичинекей кыздар менен мени кыйнаба.
  Мугалим башын ийкеп:
  "Анда Ledy Dragon Master менен экзамен тапшыр." Бул учурда сиз элиталык курска кабыл алынат. Сиз атүгүл өзүнчө, жакшынакай бөлмөдө, күмүш тарелка жана куюлган алма менен жашайсыз.
  Актриса кыз таң калып сурады:
  - Кандай, күмүш тарелка менен?
  Насаатчы мындай деп түшүндүрдү:
  - Жер бетинде телевизор бар сыяктуу. Азырынча азыраак программалар болушу мүмкүн. Анан эмне? Сизде технология бар, бизде сыйкыр бар. Бирок бул жерде сиз чындап сыйкырдуу жөндөмүңүз болсо, анда эмне болуп жатканын табак аркылуу көрө аласыз.
  Доминика кыйкырып сурады:
  - Жерди көрө аласыңбы?
  Мугалим макул болуп башын ийкеди:
  - Ал эми Жер болушу мүмкүн ... Эгер, албетте, сиз абдан өнүккөн сыйкырчы болбосоңуз. Мен да интернетти карадым - бул адамдын сонун ойлоп табуусу. А мен айтып коюшум керек, сиз чындап атканды билесиз. Анан алар кызыктуу тармакты ойлоп табышты. Эч кандай сыйкырсыз жөнөкөй электр энергиясы буга жөндөмдүү экени таң калыштуу!
  Доминика ийинин куушуруп жооп берди:
  - Ооба, бул мени таң калтырат! Эмне үчүн муну өзүң үчүн кылбайсың?
  Анан нимфа маркиза жооп берди:
  - Илимий прогресс коркунучтуу нерсе. Эгерде биздин бомбаларыбыз кайрадан жарылып баштаса, жөнөкөй эмес, ядролук бомбалар ! Ошентип, эч ким тирүү калбайт жана сыйкырдуу нурлануу кадимки радиациядан да жаман!
  Доминика ышкырып:
  - Мына алар ! Бул болот.
  Студент кыздар кыйкырышты:
  андай адамдын кереги жок , ал жаман эжеке!
  Насаатчы муздак үн менен буйрук берди:
  - Мени ээрчи!
  Анан ал көчүп кетти. Анын буттарында атайын сандалдары бар болчу, алар манжаларын алдынан ачык калтырып, шакекчелер менен сыйкырлоого мүмкүнчүлүк берген. Насаатчы өзү да жаш көрүнөт - бир да бырыш жок, кемчиликсиз жүзү. Бирок анын түзүлүшү көрүнүп тургандай, өспүрүмдүн жумшак сызыктары эмес, классикалык жана, ал тургай, аристократиялык өзгөчөлүктөрү бар бойго жеткен аял. Жана көрүнүш абдан оор.
  Доминика өзүнүн кандайдыр бир наамы бар деп ойлоду. Жана, балким, кичинекей эмес.
  Ал анын артынан жөнөдү, ал эми маркиза-нифа анын жанына секирип турду да, тиштерин көрсөттү:
  - Сиз кандай керемет ханышасыз. Бирок чекеңиздеги дөңгөлөк айыгып кеткен, тез эле айыгып жатасыз!
  Доминика күлүп белгиледи:
  Күч экспандер жана гантелдер,
  Дени сак денеде - дени сак акыл!
  Ошентип, алар фонтандын жанынан өтүп, жети реактивдүү учак жүз метр бийиктикке көтөрүлүп , кереметтүү сулуулукка таң калышты. Андан кийинки дарбаза, жаачы аялдын кире беришиндеги жана алтын жалатылган соот.
  Алар жаңы кызды башын ийкеп, жылаңач, кескиленген буттарын таптап тосуп алышты.
  Доминика белгилеген:
  -Кыздарда үч жакшы сапат болот. Биринчиси, алар сулуу, экинчиси, алар ...
  Анан жооп оюма келген жок. Мына, алар ажыдаар академиясынын имаратынын ичинде. Бул жерде ушундай кымбатчылык бар, аны Петергоф менен салыштырууга да болбойт. Алтын менен платинадан тышкары дагы эле Жер планетасында окшошу жок көптөгөн түрдүү металлдар бар. Ошондой эле эң татаал жана кооз оймо-чиймелердин көп сандаган асыл таштары, оюм-чийим менен капталган, көрктүү, жаркыраган гүл бүчүрлөрү. Дубалдарда ар кандай портреттер да бар. Көбүнчө эльфтер жана эльфтер. Бирок башка жандыктар бар. Бирок дээрлик бардык жүздөр жана фигуралар жаш жана көрүнүктүү. Жаш жигиттер көбүнчө көкүрөк жылаңач сүрөткө түшүшөт. Жана алар байыркы Греция менен Римдин айкелдерине абдан окшош. Бул жерде көп нерселер бар ... Анан да бурчтардан чыккан фонтандар да кооз жана даамдуу көрүнөт.
  Бриллианттар жана топаздар менен жээктелген кызгылт сары жана алтын рамкалуу күзгүлөр да көрүнөт. Бул өзү абдан татыктуу көрүнөт жана ошондой эле көзгө жагымдуу.
  Доминика анын таш бүчүрүнүн дээрлик жоголуп кеткенин кубануу менен белгиледи. Ал кайрадан сулуу жана алтын чачтуу . Анан ушундай кыз...
  Анын чачы ушунчалык ачык болгондуктан, анын боёк эмес экенине ишенгендер аз. Бирок бул анын табигый түсү. Жана бул анын жаш бетинин коло өңүнө абдан жарашып турат.
  Асыл кандуу кыз, анда-санда маймылдай секирип турат.
  Ал эми академиянын өзү Версаль сарайына караганда салкыныраак. Андыктан ага жакындаганга аракет кыл.
  Доминика аны алып ырдады:
  Сарайлардын күмбөздөрү бизди азгырат,
  Эркиндик эч качан алмаштырылбайт!
  Эркиндик эч качан алмаштырылбайт!
  Жана анын жылаңач манжалары жерден алмаз ташын алып, аны бийик ыргытып жиберди. Ал учуп өттү, бирок нимфа анын манжаларын шылкыйтып, алмаз анын ачык алаканына тийди.
  Доминика белгилеген:
  - Акылдуу кылыптырсың!
  Келечек кыйкырды:
  Макакага караганда шамдагай
  Өгүздөн да катуу...
  Ал эми жыт сезими иттикиндей,
  Ал эми көзү бүркүттүкүндөй!
  Насаатчы катуу үн менен белгиледи:
  - Эми ылдыйга түшөбүз .
  Доминика кекечтенди:
  - Же балким, тескерисинче, көтөрүлгөн жакшыбы?
  Ал башын чайкады:
  -Төмөндө жер астындагы стадион бар. Эгер элитага кирүүнү кааласаңыз, анда сиз өз жөндөмүңүздү көрсөтөсүз!
  Актриса кыз уялып:
  -Экзамендерди тапшырбай калсамчы?
  Мугалим катуу айтты:
  - Анан кул болосуң. Сиз кинолордо кулдарды ойнодуңуз жана бул эмне экенин билесизби?
  Доминика күлүп жооп берди:
  - Бүгүн кыз жылаңач кул,
  Ал эми эртең эле салкын кудай!
  Жана ал, чындыгында, эч кандай кыйынчылыксыз көңүл ача баштады.
  Ошентип, алар мрамор тепкичтер менен ылдый түшө башташты. Жана бул тозокко түшүү сыяктуу эле.
  Доминика кинолордо бакшыны кантип ойногонун эстеди. Аны чынжыр менен көтөрүп, колдору артына шыпка байланган. Анан чындап эле ооруду. Ал эми кан тамырларды бекемдейт. Кыздын күйгөн, булчуңдуу денеси ооруп, чыңалуудан тер менен капталган. Анан чынжыр бошотулат. Анан ал бир саамга жеңилдеп, ылдыйга шашат. Анан ошол жерде чыңалуу бар.
  Ал эми Доминика муундары менен ийиндеринин тозок оорусунан кыйкырып жатат. Ооба, аны сезиш керек.
  Нимфа кыздын бети бырышып турганын көрүп :
  - Сен кул болуунун кереги жок. Сиз кенже тайпанын студенти болуп калышыңыз мүмкүн.
  Доминика күлүп, ырдап, өзүн, бойго жеткен кызды жана актрисаны шылдыңдады:
  Биринчи класстын окуучусу, биринчи класстын окуучусу,
  Бүгүн сиздин майрамыңыз...
  Бул сонун жана кызыктуу убакыт,
  Мектеп менен биринчи жолугушуу!
  Ласка белгиледи:
  - Күлкүлүү эмес! Сиздер биздин сыйкырчылыктагы мүмкүнчүлүктөрүбүз жөнүндө эч качан кыялданган эмессиңер!
  Доминика агрессивдүү жооп берди:
  - Биздин технологиялык жетишкендиктер жөнүндө кыялданган белеңиз? Бир водород бомбасы сиздин бардык сыйкырыңызды өчүрөт.
  Кара кийимчен насаатчы мындай деп белгиледи:
  - Мактануунун кереги жок . Бул туура эмес!
  Доминика мындай деп жооп берди:
  - Бул мактануу эмес, фактыларды айтуу. Жүз мегатонна кубаттуулуктагы суутек бомбасы жүз километр радиуста бардык тиричиликти жок кылууга жөндөмдүү. Бул эмне экенин элестете аласызбы?
  Нимфа тастыктады:
  - Ал калп айтпайт! Адамдар чындыгында ушундай фантастикалык кыйратуучу куралдарга ээ. Эң негизгиси, аны бутага жеткирүүгө жөндөмдүү ракеталар да бар.
  Мугалим тиштерин аралап кобурады:
  - Өкүнүчтүүсү, адамдардын жугуштуу оорусу жер бетине таасир этпегени. Сендей агрессивдүү эркектер жашоого татыктуу эмес!
  Доминика талашкан жок, башын ийкеп:
  - Кээде мен да ошондой деп ойлойм.
  Нимфа белгиледи:
  - Адамдар да ар кандай. Алардын баары жаман деп ойлобогула. Бирок, кайсы адамдар көп, жаман же жакшы, сиз бир караганда туура айта албайсыз!
  Доминика абдан кайгылуу көрүнгөн жылмаюу менен белгиледи:
  - Эгер борбордук телекөрсөтүүлөрдү көрсөң, анда, балким, жамандары дагы көп . Же өтө жаман!
  Нимфа тастыктады:
  - Бул ксенофобия! Сага окшош болбогон нерселердин баарына жек көрүү күчөгөндө. Бирок муну мисал катары кабыл албаш керек.
  Доминика белгилеген:
  - Макул, саясатты айтпай эле коелу. Менин максатым - планетадагы күчтүү секстин бардык өкүлдөрүн сактап калуу ... Башкача айтканда, сиздин ааламыңызда. Жана бул планетадан да көп!
  Вейсел сылык жооп берди:
  - Бул планета эмес, жада калса чоң да, бирок ал дагы бир аалам эмес. Бул абдан чоң планета менен ааламдын ортосундагы бир нерсе. Бирок мен отоо чөпкө кирбей эле коёюн...
  Насаатчы чачынын астынан чыккан мүнөздүү кулагын силкип: - Озунордун жээгине.
  - Кандай болгон күндө да, биз эле эмес, башка дагы ажыдаарлар жана ажыдаар эмес академиялар бар, алар эркектерди сактап калуунун жолдорун издеп, мүмкүн болсо кайтарып бергиле.
  Доминика кычырап:
  - Сууга чөгүп бара жаткан адам самандарды кармайт! Жана бул чындап кирпич...
  Маркиза нимфа сунуш кылды:
  - Мүмкүн жакшыраак ырдаш керектир, түшүү бир топ узун!
  Актриса кыз башын ийкеп:
  - Ооба, мен макулмун , метродон да салкын!
  Жана Доминика алтын жалбырагы менен жаркыраган башын ийкеп ырдады:
  Согушта жаш да, бийиктик да жок,
  Ал кыздар менен балдарды бирдей кылат!
  Унчукпай бакытты каалабагандар,
  Ким мындан да бийик учкусу келет!
  
  Биз кесип, атып жана сызып,
  Биз үчүн ыйман - Мекенге кызмат кылуу бар!
  Албетте, кылыч болуп кызмат кылган жакшы,
  Согушта чечкиндүү түрдө жеңүү үчүн!
  
  Биздин аялдар үчүн дагы эмне маанилүү?
  Албетте, төшөктө гана эмес, аны алып!
  Сен аянычтуу таранчы эмес, бүркүт күйөсүң,
  Үйлөрүбүз өрттөнбөсүн деп аракет кылгыла!
  
  Бул катуу согуш, биз анын келе жатканын көрүп жатабыз,
  Ордо сүзүп баратат, массаны санап болбойт!
  Бирок темир усталар бекем калкан жасап,
  Аркырап жана жаман пилинг бизди коркута албайт!
  
  Жана биз чогулдук, легион,
  Найзалар күчтүүлөрдүн колунда бекем кармалат!
  Жок дегенде кыйратуучу душман бол,
  Киндиктеги орден эмес, мүрзөлөр күтүп турат!
  
  Кагылыштык , бирок кыздар сасык ,
  Колдогу кылычтар чагылгандай жаркырап!
  Күчтүү кыздар, караан,
  Жылдыздардын да ичи тардык Jedi !
  
  , падышалар эмне деп ойлошкон ?
  Бирок азыр "аюулар" чуркап жүрүшөт!
  Биз орустун ыйык жоокерлерибиз,
  Каалаган мушкер, кыз же жигит!
  
  Биз аларды кууп чыгып, туткундабайбыз,
  Эркин адамдар бактысыз кул чыгарбашы керек!
  Биз карга менен мамиле кылдык,
  Ата мекендин кызыкчылыгы жеке кызыкчылыктан жогору!
  Ооба, ыр начар эмес жана жоокердин үнү сонун.
  Жерге түшүү аяктады, эми ар кандай түрдөгү үч кыз: эльф насаатчы, маркиза нимфа жана адам ташыгыч чоң жер астындагы стадиондун аймагында, көлөмү боюнча Лужникиден кем эмес, балким андан да жогору болушу мүмкүн.
  Анда ар кандай приборлор, бийик шыбы жана жүз миңдеген көрүүчүлөргө арналган трибуналар, баркыт, бермет, алтын менен саймаланган отургучтар, атүгүл эң кымбат коноктор үчүн алмаз жана башка таштар бар болчу.
  Ошол эле учурда ал дээрлик бош болчу. Ырас, борбордо гроссмейстер өзү жана академиянын жетекчиси Дракон герцогиня де Монсеррат турган.
  Жети баштуу абдан сулуу ургаачы, асан-үсөндүн бардык түстөрүнө боёлгон. Жана бул абдан кооз, жөн гана укмуш көрүнөт, өзгөчө, эгер сиз аны кинодон эмес, чындыгында көрсөңүз.
  Доминика ордунан ырдады:
  Бийик асман, алыскы аралыктар,
  Эр жүрөктөр жөнүндө ырды угуңуз Акмале ...
  Ал жаман ажыдаар, жерди куткарган,
  Жана бул рыцарь асмандын жарыгын таштап кетти!
  Кайрадан ырлар ырдалат...
  Бул жерде Дракон герцогиня де Монсеррат Жерихондогу сурнайлардай коркунучтуу үн менен сөзүн бөлүп:
  - Байкасам, тилиң адам мойнуңа оңой эле оролуп кете турган өтө намыссыз кыз экенсиң.
  Доминика бейкүнөө жылмайып жооп берди:
  - Мен сени таарынткым келген жок. Болгону мен ырдаганды абдан жакшы көрөм. Ал эми Акмал жөн эле жомоктогу бала, балдар тасмасындагы кино каарман. Муну өтө олуттуу кабыл албаңыз!
  Болжол менен жети баштуу ургаачы ажыдаар эки орундуу жакшы чабуулчу учак, күлүп, анын жети башы бир эле учурда сүйлөп жатканын белгилеп, мээси ар башка болгонуна карабастан, бир бүтүндүктү түзгөндөй:
  - А сен акылдуу, эр жүрөк, ошол эле учурда тапкычсың. Жок дегенде сыйкырдуу бир нерсе кыла аласызбы?
  Доминика жооп катары күлкүлүү ыр ырдады:
  Мугалимдердин белеги,
  Алар мени менен убакыт өткөрүштү...
  Ал мени менен бекер азап тартты -
  Эң чебер сыйкырчы!
  
  Акылдуу мугалимдер
  Мен кунт коюп уккам...
  Менден суралбагандын баары
  Мен муну кандайдыр бир жол менен жасадым!
  . Љ 5 ГЛАВА.
  Кул бала жана мурдагы канзаада Оеномаус кайрадан оор дөңгөлөктү айлантууга дайындалган. Он бир-он экилер чамасындагы бала чарчаганын басып, жылаңаяк бутун курч таштарга таянып, эгин чаап жаткан экен. Эки перьф кыз баланын жылаңач, булчуңдуу белине болжол менен бирдей аралыкта сокку урду. Кандайдыр бир жол менен бул кулдун жашоосу ташка айлануудан бир аз кутулду. Ал эми жаш күңдөрдүн эс алуусуна жол бербеш керек, аларга катуу жана катуу сокку уруу керек.
  Ошентип , такыр чарчаган кулун уктап калгыча. Ошондон кийин кайра чоңойтуп, ачкадан өлбөсүн, иштөөгө күчү жетсин деп багышат. Жана алар кайра жабышат.
  Бул өмүр берет, бирок абдан азаптуу гана. Жашоодо тозок сыяктуу, дене жаш жана ден-соолукта, ойлор башта, аң-сезим таза болсо. Бирок бул аны ого бетер кемсинтүүчү жана азаптуу кылат. Мурунку ханзаада, азыр кул бала Оеномаус акылын оорудан жана чарчоодон бир аз кетирүү үчүн өзүнүн фантазиясын колдонгон;
  Согуштук ажыдаарлардагы каракчылардын экипажы олжо издеп булуттарды аралап жүрүшөт. Келбеттүү, булчуңдуу жаш эльф Оеномаус акылдуу костюм, кочкул кызыл лак менен жаркыраган өтүк жана алмаз шпорлору менен өзүнүн үч баштуу желмогузун башкарат. Ал эми калган команданын курамында укмуштуудай кыздар бар. Булчуңдуу, күйгөн, жылаңаяк, кийимдеринин баары көкүрөгүндө, жамбашында асыл таштардан мончок. Жана ар бир адам, албетте, жөн гана жаркыраган чачы бар мода моделдери. Алар бир аз кичирээк жана бир гана башы болгон ажыдаарларды миништи .
  Ооба, албетте, ал эркек, күчтүү секс жана анын командасы адилет жыныстын өкүлдөрүнөн турат. Анан башка эркектердин кереги жок.
  Демек, эркек капитандын гана бут кийими бар, анын сүйкүмдүү кол алдындагылары согушта жылаңач, жарашыктуу буттары менен жомокто айтылбаган, калем менен сүрөттөлбөгөн нерселерди жасай алышат! Сулуулар жардыргыч заттарды өлтүрүүчү күч менен ыргытып, канжар, бумеранг же уулуу ийнени ыргытууга жөндөмдүү.
  Оеномаус, жаш ханзаада, кубаныч жана кубаныч менен ырдады:
  Бай, албетте, күлөт,
  Мамонуңду, курсагыңды силкилдете!
  А биздин тагдырыбыз кыйналып өлүү,
  Ажал баарын карап турат, орок кармаган кемпир!
  
  А биз чөпкө чургубуз келет,
  Анткени, биз дагы эле, негизинен, жөн эле балдарбыз!
  Бирок бала эки эсе кулдукту сезет,
  Планетадагы бир дагы түрмөдө эркиндик жок!
  
  Биз күрөшүшүбүз керек, бул тагдыр,
  Бир тууганды өлтүрүш керек болсо, жолдошун өлтүр!
  Жаратканга сыйынгандан пайда жок,
  Кулдар кимдин күнөөлөрү үчүн жаза алышат?
  
  Аренада кан, зынданда топурак бар,
  Жылаңаяк бутумду келемиштер тиштеп алышты!
  Ач көз ханзаада буканын буту менен шылдыңдап,
  Өзүн кетириш керек!
  
  Жашоо үчүн өлтүрүш керек,
  Сиз жаныңызда да, өлө турган денеңизде да азап тартасыз!
  Дворяндар жакырчылыктын өлүгүн тойгузуп,
  Сасык өлдү, бордун соккусу гана калды!
  
  Бирок баары бир, эрк рухун сындыра албайт,
  Баланын оюнда Ата Мекен жандуу!
  Кордук менен түбөлүк элфтерге армия келет,
  иштери үчүн кулатабыз !
  
  Ошондо капчыгы титирейт ,
   Ата Мекендин ширесин ким сыгды!
  Жеңиш үчүн бизге жарык акыл керек,
  А эгер коркок болсоң, кудайлар да алсыз!
  
  Мына кылычтын селкинчек, башы учуп кетти,
  Өлтүрүүчү капыстан курмандыкка айланды!
  Казандан капысынан шайтан кантип качып кетти,
  Ошентип, ачуу чоң жүрөктөн чыгарылат!
  
  Ойлонуунун кереги жок, жарыктын эльфтери алсыз,
  Элибиз эч кимге жүгүнгөн эмес!
  тозоктон келген адамды табыттар күтөт ,
  А бис состерден чайны ижип турган бис !
  Сонун ыр, анын ажыдаар командасы укмуш. Ошентип , оң колунда калбырып , жездей кызыл чачтуу, шамалда пролетардык туусундай желбиреген перьф кыз мындай деди:
  -Ой , олуттуу боло турган убак келди аба каракчыларынын ханзаадасы !
  Эномай жылмайып башын ийкеди:
  - Албетте! Мына ушул үчүн жаралганбыз!
  Кыздар өнүккөн булчуңдарынан айкелденип, секирип ойноп, хор менен ырдашты:
  Биз кедейбиз, биз кедей каракчыларбыз,
  Биз абдан, абдан өкүнүчтүү...
  Каравелдер үчүн кумураларды асманга койдук,
  Бирок алар бизге адеп-ахлакты сиңирген эмес!
  Ал эми жоокерлер ого бетер шаңдуу жана толкундануу менен ырдашты, алардын үндөрү булбулдай толкуп турду:
  Пираттарга илимдин кереги жок
  Анан эмне үчүн экени түшүнүктүү...
  Колубуз, бутубуз бар,
  Бирок биздин башыбыз керек эмес!
  Ушул маалда сары кызгылт чачтуу кыз ышкырып:
  - Алга! Оң жактагы аба галлеону бар!
  Кыздар хор менен ырдашты:
  Эх ма , океандын үстүндө, эх ма , ажыдаарлар текшерүүдө,
  Эх апа , жомоктогудай байлыкты карачы...
  Биз мыйзамдарга маани бербейбиз, биз жаңы тартипти куруп жатабыз,
  Кылычтын астында алсыз жана акылсыз өлүү үчүн!
  Принц Оеномаус буйрук берди:
  - Мейли, кыздар, тагдырга тоноп келсек, тоноп кетебиз!
  Анан бүтүндөй бир үйүр ажыдаар чабуулга жөнөштү. Алар максатына карай чуркап жөнөштү.
  Галлеон чоң жана кооз кеме эле. Оор салмакка жана ар кандай жүктөр жүктөлгөнүнө карабастан, сыйкырдын аркасында атмосферада бир калыпта сүзүп жүрдү. Ал эми шамал бул галлеондун парустарын учурду.
  Эномай кеменин парустары абдан жаркыраган жана кооз оймо-чиймелерге ээ экенин белгиледи. Жана бул, айталы, абдан сонун . Айрыкча күн чыгып келе жаткан кезде.
  Галлеондон алар үйрөтүлгөн ажыдаарларды көзөмөлдөгөн каракчылардын үйүрүн байкашкан. Ал эми команда бул жөнүндө ызы-чуу баштады. Анда да көпчүлүктү тон кийген сулуу кыздар, күң балдар түзөт. Алар сууда сүзүүчү сандыкта гана жүрүшкөн, бир-эки гана жаш кулдун буттарында жана билегинде алтын-күмүш билериктери бар эле.
  Жоокер кыздар ого бетер кооздолгон. Бирок, ошондой эле жылаңаяк, он экиден он төрт жашка чейинки балдардай, булчуңдуу, сулуу, бирок көкүрөгүндө жана ийиндеринде кул тамгалары бар.
  Бир гана жоокер кыздын бутунда жарашыктуу өтүк бар эле. Сыягы, ал бул жерде эң маанилүүсү жана капитан. Мындай сулуу блондинка чачы алтын порошок менен чачылгандай көрүнгөн.
  Анан кандай сүйкүмдүү жүзү бар. Ал эми денеси платина, сапфир, изумруд, топаз, рубин, агат жана алмаздан куюлган соот менен капталган. Анын үстүнө кымбат баалуу таштар эң кооз түстөрдүн кереметтүү жасалгасында тизилген. Розалар, жоогазындар, жүгөрү гүлдөрү, унутулгус гүлдөр, мимозалар, пиондор жана башка көптөгөн гүлдөр бар.
  Анын люкс курал-жарактарында бардык гүлдөр ар түрдүү, бири дагы кайталанбайт.
  Каракчы ханзаада Оеномаус ичинен жаркыраган сезимдердин толкунун сезип:
  - Ооба, чын эле ушундай сулуулукту майып кылып өлтүрүүгө болобу! Мен жаныма мындай күнөө көтөрө албайм.
  Оттуу кызыл чачтуу өнөктөш мындай деди:
  - Бирок биз каракчыларбыз! Кантсе да... күнөөсүз каракчылык кылуу мүмкүн эмес.
  Дагы бирөө жылмайып:
  Ооба, чындап жакындарын өлтүрүү кыйын,
  Кантсе да, ишенсең, перьф бакыт үчүн жаралган...
  Бирок сен каракчы болсоң, бычак эне,
  Кан, жамгыр жана түбөлүк жаман аба ырайы жок!
  Кызыл чач да мындай деп белгиледи:
  - Албетте, булар сулуу кыздар жана балдар, бирок алар биздин эльфтердин тукуму эмес, элдин расасына таандык! Карачы, улуусу , алардын кулактарынын формасына.
  Оеномаус таң калып:
  - Адамдар ушунчалык сулуу, жашпы?
  От жоокер башын ийкеп:
  - Дал ушул! Сыйкырдын жардамы менен алар түбөлүк жаштыкка ээ болушту. Ал эми азыр бул балдар өспүрүм курагында тыгылып калышты.
  Алар азыр дайыма жаш жана баш ийүүчү болуп калышат.
  Жаш ханзаада ырдады:
  Бардык эльфтер, планетадагы адамдар,
  Ар дайым дос болуш керек...
  Балдар ар дайым күлүшү керек.
  Жана тынч дүйнөдө жаша!
  Балдар күлүшү керек
  Балдар күлүшү керек
  Балдар күлүшү керек -
  Жана тынч дүйнөдө жаша!
  Блондинка перьф сунуш кылды:
  - Вариант бар! Алар тараптан эң мыкты мушкер жана биз тараптан мыкты же мыкты мушташат. Жеңишке жеткенде олжосун биз менен бөлүшөт, жеңилип калса, жеңилген жоокер . же кул, же өлүк!
  Oenomaus белгиледи:
  - Бул логикалуу! Мен согушууга даярмын!
  Ажыдаар минген кыздар галлеонду курчап алышты. Алар ылдамыраак, чоң кеме жөн эле шамдагай үйүрдөн качып кутула алган эмес.
  Бирок галлеондо мылтыктар болгон. Анан аларды туурай башташты, ал эми фитиликтер түтүндөй башташты.
  Оеномаус күркүрөгөн үн менен мындай деди:
  - Мен дуэлди сунуштайм! Аба каракчыларынын салты боюнча. Бир согушчу сен тараптан, бири бизден. Жеңүүчүгө жүкүңүздүн жарымын бересиз. Ал эми жеңилип калсаң , жеңилген адам менен каалаганыңды кыл . Биз сени убара кылбайбыз.
  Баалуу соот кийген капитан кыз мындай деп жооп берди:
  - Абдан жакшы! Биз бул чакырыкты кабыл алабыз! Мен күрөшөм! А сен каалаганыңды көрсөтөсүң!
  Элф Принс Оеномаус чечкиндүү түрдө мындай деди:
  - Араңарда күчтүү секстин жалгыз өкүлү менмин. Ошондуктан мен күрөшүшүм керек!
  Кызыл чачтуу жардамчы агрессивдүү түрдө:
  - Мен мындан жаман күрөшчү эмесмин! Мен согушкум келет!
  Анан ал жылаңаяк, жарашыктуу, абдан шамдагай, кобранын денесиндей кыймылдуу бутун силкти.
  Жаш жоокер каршы чыкты:
  - Биз капитанбыз, күрөшөбүз!
  Баалуу соот кийген кыз башын ийкеп, жылмайып мындай деди:
  - Маркиз де Диана, кызматыңызда!
  Жаш перьф ишенимдүү жооп берди:
  - Принц Оеномаус! Согушка даяр!
  Ошондо жаш жоокер өтө чебердик менен палубага секирип, узун, ичке кылычын сууруп алды.
  Леди де Диана да бычагын сууруп, жылмайып сурады:
  - Эмне үчүн ханзаада күтүүсүздөн канкор каракчы болуп калды?
  Оеномаус буга чечкиндүү жооп берди:
  - Бул узун окуя. Бирок мен канкор каракчы эмес, асыл адаммын! Жана бул айырмачылыкты жаратат.
  Маркиза жылмайып жооп берди:
  - Мен сени өлтүрбөйм, сен менин жеке кулум жана туткун болосуң. Мен сени тилиң менен бутумдун жылаңач таманымды жалап, мага ырахат тартуулайм!
  Оеномаус күлүп жооп берди:
  да сени өлтүрбөйм ! Анан мындай буттарды тилиң менен кытыгылаган да жакшы. Бирок сен олуттуу жоокер болсоң да, менин жеңилишимди күтпөйсүң!
  Диана чоң тиштери менен кенен жылмайып, мындай деп жооп берди:
  - Көрөбүз! Мен эле эмес, башка кыздар да сени туткунга минишет. А биз сени кыйнап өлтүрөбүз. Келгиле, бул учурда кантип жылмайаарыңызды көрөлү!
  Каракчы ханзаада жооп катары ырдады:
  Багынбаңыз, багынбаңыз, багынбаңыз
  Коркунучтуу желмогуз менен болгон күрөштө тартынба...
  Жылмайып, жылмайып, жылмайып -
  Баары сонун жана жакшы экенин билиңиз !
  Маркиза абдан ыраазы болуп башын ийкеди:
  - Сен шайыр жигитсиң! Сенден сонун тамашачы болмок. Балким мен сени ханышага да берем. Жана бул кызыктуу болот!
  Оеномаус ачууланып жооп берди:
  - Жетишээрлик бекер сөз. Келгиле күрөшөлү!
  Соот кийген кыз аккумулятордун полунан секирип түшүп, кесиптешине кол салган. Оеномаус ага жолугуп, соккуларды кайтарып, алтургай жооп кайтарып, сулуунун кулагын кесип кете жаздады. Ал артка секирип, пантера жылмаюу менен белгиледи:
  - А сен жаман эмессиң. Мен сени кечилдей ханзаада деп ойлогом!
  Кыз болсо перьф эмес, адамдын кулагы бар. Бирок Оеномаус - эльф. Адамдар менен эльфтердин жалпы балдары бар - жарым тукум . Бирок алар адатта сволочтар деп аталат . Анан экөөнү тең жактырышпайт.
  Маркиз кыз дагы кол салды. Ал кылыч менен татаал комбинацияларды аткарган. Ал эми анын бычагы бороондогу тегирмендин канатындай бүлбүлдөп, секирип, кайра айланды. Анан ал кол салды.
  Эбегейсиз зор империянын мураскери болбогон ханзаада көкүрөгүнө катуу сокку урду. Ал соотту тешип өттү. Жада калса кан чачыраган. Ал эми кыздын жарадар болгону анык болду.
  Ал артка чегинип, кыңылдап:
  - Коркунучтуу желмогуз бала!
  Эдмон басынган жылмайып жооп берди:
  "Мен желмогуз болушум мүмкүн, бирок мен баладан алысмын!"
  Диана күлүп дагы кол салды. Андан кызыл кан тамчылап жатты да. Анан ал палубага тарады.
  кызыл чачтуу ханыша белгиледи:
  - Мен анын башын дароо кесип салмакмын! Мен баштыктарды тартмак эмесмин.
  Маркиз-капитан кычырап:
  - А мен сага ушундай мүмкүнчүлүк бере алам!
  Оеномаус ага жооп кылып, жоокерди кылыч менен колунун астына чаап, тарамыштарын кесип салды. Ал оң колунан куралды таштады, бирок дароо сол колуна алды . Жана ал бул беттешүүдө кырдаалдын кожойкеси болуп, жырткычтай жылмайып койду.
  Жигит мындай деп белгиледи:
  - Сен кайраттуу кызсың! Бирок кийин жабыркап каласың. Андан көрө баш тарт!
  Диана кыйкырып:
  - Өлөбүз, бирок багынбайбыз!
  Кызыл чачтуу каракчы жоокер кыйкырды:
  Сен бизди сыйла, бизден корк,
  Аял каракчылардын эрдиктери чексиз...
  Жарыктын эльфтери ар дайым согушканды билишкен,
  Жана планета биз үчүн жинди!
  Жана жооп катары күлкү, ушунчалык жаркыраган жана шыңгыраган. Баары абдан сонун жана сезим менен көрүндү.
  Ал эми Диана дагы кол салды. Ал сол колу менен оң колу менен иш кылган. Жана абдан кооз, ушундай жарашыктуу кыймылдар эле. Мындан тышкары, маркиз-капитан өтүгүн чечип, анын кичинекей, көрктүү буттары жылаңач болуп калды. Бул анын эпчилдигине дагы кошумча болду.
  Oenomaus белгиледи:
  - А сага жылаңаяк жарашат экен, кымбаттуу сулуу!
  Диана кычырап:
  - Менин жылаңач согончогумдан өпөсүң!
  Күрөш абдан агрессивдүү болду. Маркиза жапайы каар менен кол салып, куралын айымдын күйөрманындай шилтеп койду. Жана бул абдан сулуу болуп чыкты. Анан учу Оеномаусту перилердин жылмакай, түксүз, кызгылт жаагын тырмап салды.
  Жигит мындай деп белгиледи:
  - Сен жакшысың!
  Диана башын ийкеп:
  - Ооба, мен жакшымын! Жана дагы селкинчек жана бурмалоо.
  Кызыл чачтуу каракчы кыйкырды:
  - Аны ур! Аны өлтүр!
  Оеномаус жылмайып жооп берди:
  - Өлтүрбөгүлө деген Жараткандын осуятычы?
  От кыз мындай деп жооп берди:
  - Сөзмө-сөз - жаман киши өлтүрбө!
  Пират ханзаада кобурады:
  - Демек, жакшы киши өлтүрүүгө болобу?
  Кызыл чачтуу кыз ырастады:
  - Бул мүмкүн эмес, бирок керек!
  Ал ортодо жарадар болгон капитан кыз дагы кол салууга аракет кылып, абдан жакшы аракеттенди. Жана ал Oenomaia колу менен ийнине тырмап алды.
  Диана бакырып:
  - Өзүңүздү жаман сезесиз! Мен сени өлтүрөм, күчүк!
  Oenomaus жооп ырдап, чабуулдарды токтотуп;
  Биз согуштарда өлбөс даңк билебиз,
  Коркпой туруп, кайрат кыл!
  Кылыч бизге чоң жетишкендиктерге жардам берсин,
  Душманды жеңиңиз - башка эч нерсе маанилүү эмес!
  
  Биз эч кандай шек-күмөнсүз деңизде сүзөбүз,
  Каракчы менен бороон, бороон тоскоол эмес!
  Эстелик муундардын жүрөгүндө сакталат,
  Душман жеңилди - бул бүт сыйлык!
  
  Сулуулук сага сүйүү тартуулайт,
  Ал эми эртең жазалоочу скелетти күтөт!
  Жашооңузду филибустер менен байланыштыруу кооптуу,
  Fortune чүкөлөрдү каприз ыргытат!
  Анан акыркы сөзүндө каракчы ханзаада маркиза кыздын колун кылычы менен чаап жиберди, курал анын кубарган колунан түшүп калды.
  Диана жылмайып, жылаңач согончогу менен Оеномайдын ээгин көздөй секирип кетти. Ал эми кыз болсо ээн-эркин басып кетти. Жигит аны көтөрүп, анан жерге ыргытып жиберди. Диана палубага кулап түшүп, таң калды. Ал чындап секирүүгө аракет кылды, бирок өтүктүн бармагынын учу ээгине тийип, күчтүү соккудан кыз такыр эсин жоготту.
  Оеномаус колдорун өйдө көтөрүп:
  - Жеңиш!
  Кыздар менен жылаңаяк балдар экипажын аралап ызы-чуу жүрдү. Күң балдары менен жоокерлер чөгөлөштү.
  Кызыл чачтуу жоокер мындай деп белгиледи:
  - Эмнегедир бул абдан оңой болуп чыкты! Мен кыйыныраак болот деп ойлогом.
  Оеномаус кобурады:
  - деп ойлоду Түркия шорпого келди!
  Кыз күлүп, күлүп белгиледи:
  Эльфтерди жаман ойлобоңуз
  Убакыт келет, өзүң түшүнөсүң...
  Алар сенин ийбадатканаңда октой ышкырышат,
  Ал эми кыз согушка толугу менен жылаңайлак кирет !
  Кызылча сунуштады:
  - Келгиле, кул балдарды жылаңач согончогуна таяк менен чапкыла. Менимче, алар аны жакшы көрөт!
  Оеномаус көзүн кысып, мындай деди:
  - Аларга жагат деп ойлойсуңбу? Эркектердин орой таманы таяктан түшкөн ооруга анчалык сезгич болбосо керек да.
  Кызыл чачтуу каракчы мындай деп белгиледи:
  - Эң башкысы бизге жагат! Бизге окшогон каракчыларга сулуу балдарды кыйнаган абдан жагымдуу!
  Акылдуу көйнөкчөн, билегинде, балтырында зер тагынган сулуу кыз үн катты:
  - Мен маркиздин жардамчысы катары күрөштү улантууга даярмын! Ал эми олжонун жарымын жеткир!
  Өрт каракчысы арылдап:
  - Ал меники! Мен аны менен күрөшөм! Бул түшүнүктүү.
  Эномай башын ийкеп макул болду:
  - Логикалык! Мунун баарын жалгыз алып кетүү мен үчүн эмес. Мен сен үчүн эң маанилүү болсом да.
  Кызыл чачтуу жоокер каршы чыкты:
  - Теңдештердин арасында башчы жок. Ал эми куралсыз согушууну сунуштайм.
  Туникачан жоокер мындай деп белгиледи:
  - Куралсызбы? Коркпойсуңбу, эльф?
  От каракчы чечкиндүү жооп берди:
  - Карышкырдан коркуш үчүн токойго кирбе!
  Бул сүйкүмдүү бал блондинка кийген кыз назик үн менен сурады:
  - Сүйкүмдүү жигит бизге ырдап берсин. Лирикалык бир нерсе, мени башка кыздар колдойт деп ойлойм.
  Эки жактын сулуулары бир ооздон:
  - Кош келдиңиз! Сиздин ырларыңыздын өпкөнүн туу чокусунда болушун каалайбыз!
  Оеномаус жылмайып ырдады:
  Азыр эсимде, нур чачкан жүзү,
  Карап жүрөгүмдү канжардай сайлады!
  Мен оттуу шамалдын агымында күйдүм,
  Сиз жөн гана жооп катары унчукпай калдыңыз!
  
  Үнүң кандай сонун, таза,
  Мен сенин эркелетүүлөрүңдүн чексиз шаркыратмасына ишенем!
  сенсиз жек көрүүнүн кереги жок ,
  Эми мени түбөлүктүү нур чачат!
  
  Сен чексиз сүйүү кудайысың,
  Кереметтүү жарыкка толгон океан!
  Муз кишендерин сындырып тамашалап,
  Сенсиз таңды көрбөйм!
  
  Жүзүң күн нурундай жаркырап,
  Ааламда мындан өткөн сулуу фигуралар жок!
  Кумардын сезими бороондой каптап,
  Түбөлүк сени менен болуу - бул бакыт!
  
  Жан дүйнөмдөгү азап бороон болуп,
  Ал эми көкүрөгүмдөгү от аёосуз күйөт!
  Мен сени сүйөм, жооп кайтарасың,
  Муздун сыныгы жүрөгүңдү жаралайт!
  
  Чексиз жылдыздуу океандын жарыктарынын ортосунда,
  Сен экөөбүз асманда бүркүттөй учтук!
  Жана сенин эриндери, рубин менен жылтылдап,
  назик жана жалындуу бир нерсени айтышты!
  Ал эми кол чабуулардан сулуулар жөн эле ырахаттанып муунтуп калышат. Бирок ошол учурда кыздардын бири кыйкырды:
  - Бул жерге эки согуштук фрегат келе жатат!
  Оеномаус кайгылуу жылмаюу менен белгиледи:
  - Каалаганыңыз дал ушул беле? Кызыктуу мушташ керек беле? Ошентип, сен аны аласың!
  Кызылча ачууланып:
  - Аларды чакырышты! Жоокерлер менен крейсер. Эми сиз жылаңач согончогуңузга сокку менен кутулуп кете албайсыз!
  Дүрбү менен карап отурган кыз:
  - Кемелерде орктар бар. Бул бизди олуттуу сыноо күтүп турганын билдирет.
  Oenomaus логикалык түрдө белгиледи:
  - Бирок биз душмандарыбызды абийирибизге зыян келтирбестен өлтүрө алабыз. Сулуу жоокерлерге тийгениңизде, жүрөгүңүз түз мааниде канайт!
  Жашыл чачтуу кыз мындай деди:
  - Биздин ажыдаарлар фрегаттарга караганда ылдамыраак. Мүмкүн бизде кетүүгө убакыт бар!
  Каракчы ханзаада чечкиндүү түрдө мындай деди:
  - Биздин сөздүктө качуу деген сөз жок!
  өлүм-өлүм согушуна даяр болуп , жинденип ырдашты ;
  Биз ажырымга, кайгыга толгон дүйнөдө жашап жатабыз...
  Аскер жалгыз калганда эмне кылышы керек ?
  Кудайлар, туура, мыкаачылык менен биз үчүн чечим чыгарды -
  Бул жигит ибадатканалары боз болуп жатат!
  
  Аалам сүйүүгө ушунчалык таш боор,
  Ажырашуунун көз жашы шаркырап аккан...
  Боорукердик изи жок, түш сыяктуу,
  Ал эми жашоо жумшактыгы жок таштай болуп калды!
  
  Чөлдө үшүк, муз ысыктан күйүп жатат,
  Дат баскан чынжыр менин жүрөгүмдү кандай каптады!
  Ал эми бөлүнүү жамгыр чатырда фракциялар сыяктуу согуп жатат -
  Чөнтөктөр бош, жез гана калды!
  
  Бирок күрөшчүнүн эрдигине ишеним дем берет,
  Билесиңби, Улуу Кудай бекем ант берди!
  Ал биз үчүн жылуу майдагы жалбырактай болот,
  Көчүп чыкканда таңды тосуп алабыз!
  
  Сиз планетаны бактылуу кылгыңыз келеби?
  Ар бирибиз булбулдай даңазалуу ырдайбызбы?
  Анан эң таттуу бал линден дарагынан түшүм болуп калды -
  калпты токтотолу !
  
  Кудайды алдаштын кереги жок, ишен
  Ал кимибиз коркок жана коркок экенибизди жакшы көрөт !
  Курмандыкка Теңирдин маанисин бер,
  Бекеринен, мен силерге кайтарам деп жазылган!
  
  бизди онлайн кармап ,
  Өлтүрүүлөр кайда бүтөрүн эч ким билбейт.
  Жүйүт чириген аспенге асылган -
  Ал эми ыйман келтиргендер үчүн - лавр таажы!
  
  Ар бир адам жакшы боло алат
  Биздин тандообуз аң-сезимдүү - Машайакка умтулуу.
  Бирок кээде кан көлчүктөрү бар,
  Жок дегенде убада бар - мен жакында келем!
  
  Оо дүйнө, канча зордук-зомбулук,
  Тынч жашай албайбыз дегендей !
  Аялы солдаттын табытына боздоп,
  Жашоонун морт жиби кандай ичке!
  
  Кан төгүү биздин чакырык эмес -
  Сүйгүм келет, Ата Мекенге бейишти тартуулагым келет!
  Эмне үчүн бул жаза баарыбыз үчүн?
  Жооп: бардык байлыгыңды кедейлерге бер!
  
  Акчага куткарылууну сатып алуу мүмкүн эмес,
  Анткени Кудай алдында алтындын баасы жок!
  Ал эми жекшембиде чиркөөгө таазим кыласың,
  Бүркүттөй канаттуу болуш үчүн!
  
  Ал эми убакыт келет - Кудайдын Падышалыгы келет,
  Жамандык жана жырткычтык караңгылык бүтөт!
  Рухий эрк жок болот, каргыш тийген кулчулук,
  Ал эми өлкө Улуу Бакытка айланат!
  Мындай шыктандыруучу ырдан кийин ажыдаарлар минген каракчы кыздар орктарга толгон чоң фрегаттарды - жыттуу жана түктүү аюуларды алып, басып кетишти.
  Жаман жандыктарга караганда кыздар аз болчу, бирок алар алда канча шамдагай жана эпчил эле.
  Анан соода кемесинде жүргөн кыздар да каракчылар тарапта согушка киришти. Күң балдар да курал-жарактарды чечүүгө шашышты. Бул адамдардын жана эльфтердин түбөлүктүү тарыхый душмандарына - орктарга каршы ушунчалык таасирдүү биримдиги.
  Оеномаус да согушка кошулган. Жигит бир убакта эки кылычты шилтеп, тегирменди иштетип, орктардын башын кесип алды. Ал арстандын каары менен күрөштү.
  Жана анын жанында кызыл чачтуу . Кыздын жылаңач такасы орктун ээгине тийип, жаагы сынып кеткен. Анан орк жыгылып, мүйүздөрү анын курсагына тийди . Жана бул катуу кармаш болду.
  Oenomaus кайраттуулук менен күрөшөт. Бул жерде ал көпөлөктү кылычтары менен желдеткичтей кармап, капустадай тоголонгон баштарды кесип салат.
  Жаш ханзаада эрдиктин кереметин көрсөтүп, шыктануу менен ырдады:
  муштум күчтүү болсо -
  Бул жашоодо биринчи болосуң дегенди билдирет!
  Анан жолдош кедей адам эмес,
  Анын жүрөгү алтын, нервдери болот!
  
  Бирок эң негизгиси, ага ишен, бул күчтүү акыл,
  жаныбарга караганда салкыныраак .
  Жашоодо капа болсоң,
  Ошондо шайыр күлкү сени сүйөт!
  
  Автоматтык толуктоо, билем, муштумга күч,
  Анткени ал билимге толгон, Ноу-Хау!
  акылсыздын колуна берип көр ,
  Ошондо гана сыйлык катары кыйналасың!
  
  Союл менен ууга чыгышкан учур болгон.
  Жаа, калың териге тийген жебе...
  Бирок алар тыйын кеткен жерде червонец жасашты.
  Жана галактикага секирүү абдан оңой!
  
  Билими жакшы болсо да -
  Бирок кайраттуу болуу да кызык...
  Штыкка барабар, ал кескичке айланат,
  Ал эми биз Ата-Мекенге абдан чынчыл кызмат кылабыз.
  
  Ал эми жаман зордук-зомбулук оор айкаш,
  Майданыбыз канга толду...
  Эмне үчүн Кудуреттүү Кудай азап тарткандан кийин кайра тирилген?
  Солдаттардыц эскери жиналуын ныгайту уш!н!
  
  Кыздын көз жашы - сүйүктүү досу кулады,
  Эне онтоп дуба кылат, өпкөсү бар кыйкырып...
  Терезелердин сыртында үшүк жүрөт, камин өчүп калды,
  Мына, сулуу жигит жер астына көмүлгөн!
  
  Оо, таш боор тагдыр, кандай жаман тагдыр,
  Бүбү Мариям , сенин жакшы мүнөзүң кайда?
  Эртерээк куда болгусу келип,
  Мына эми шамал карагайлардын астына чаң салып жатат!
  
  Жашоо бактылуу болот - бул жакшы болот,
  Алма пирогу бал апийим уругуна айланат...
  Желмогуздун душманы чаңга жана порошокко айланат,
  Чыныгы ийгилик босогону аттасын!
  
  Баары Эльфте жасалат, ыргытуу Фарста,
  Келгиле, жылдыздарга толгон гирлянданы бир муштумга чогулталы!
  Жана салам балдар, жөн гана жогорку класс,
  Жана коркунучтуу арбак отко ыргытылды !
  
  Автомат мурунтан эле тааныш болуп калды - октор агып жатат,
  Ал эми душман чарчады, каалаганы нөл болду!
  Жеңсең бай болосуң,
  Отту ким чыгарса, акыры жакырчылыкка жетет!
  Бул өтө курч жана шамдагай кылычтар менен ыр жана чоң күрөш. Ал эми соккулар асфальтка түшкөндөй баштарды ээрчийт. Ал эми көптөгөн орктар буга чейин өлтүрүлгөн. Согушта кул балдар. Алардын эч кимиси он төрттөн улуу көрүнбөйт, бирок баары булчуңдуу. Кулдардын арык денелери оор эмгек менен катуулашат. Ал эми орой, калың согончоктор орктардын ээгине тынымсыз тийип, жаагын сындырып жатты.
  Капитан кыз эсине келди. Анан ал отурду. Анын эки колу катуу жаракат алган - тарамыштары кесилген. Ооба, бул өлүмгө алып келбейт, сыйкырчылыктын жана сыйкырчылыктын жардамы менен зыянды калыбына келтирүүгө болот. Бирок бул жок дегенде бир-эки саат талап кылынат. Ал ортодо ал күрөшө албайт.
  Ал эми жардам бере турган эч ким жок - кыздар менен балдардын баары согушуп, алар жапайы каар менен салгылашат. Бул ушунчалык ырайымсыз күрөш.
  Диана кыймылдады, бактыга жараша анын буттары жылаңач жана салыштырмалуу бүтүн болчу. Жана маймылдыкындай шамдагай манжалары менен капитан кыз аптечканы издей баштады. Жараларды да, өтө оорду да айыктыруучу жана универсалдуу бальзам бар. Анын үстүнө буту-колун ороп, бальзам, дары менен майлагандан кийин эмнеге согушка кошулбайт?
  күчтүү жана уулуу нерселерди ыргыта аласыз . Жана бул абдан сонун жана кыйратуучу болмок.
  Диана ишенимдүү иш-аракет кылган. Жана анын буттары абдан жылаңач жана шамдагай. Ал өзүнүн статусун баса белгилөө үчүн гана өтүктү каалабай кийди. Бир нече жарык дүйнөгө жана түбөлүк жайга ээ болгон дүйнөдө бут кийимдер бутуңуз муздап калбашы үчүн эмес, сулуулук үчүн жана кул да, кул да эмес экениңизди баса белгилөө үчүн керек. Жана бул логикалык ...
  Бул жерде балдардын бири жылаңаяк Орктун мурдуна курч ийнени ыргытып жиберди. Жана ал, уунун бир бөлүгүн алып, катып калып, ошол замат өлдү.
  Күң бала шыктанып ырдаса, башка кулдар да кошулуп, адам болуп, адамдай ырдашат:
  Эми ааламда көйгөйлөр бар болсо,
  Бул эч кандай баа менен болбойт ...
  Сиз мындан ары өзгөрүүнү каалабайсыз
  Адам эмне каалап жатканын билбейт!
  
  Ал эми күчтүү күчкө ээ Чернобог бар,
  Улуунун ааламдык күчү бар ...
  Эркектин маңдайына берет,
  Адамзаттын жапайы болуп калбашы үчүн!
  
  Ооба, Улуу Раса Аны жараткан,
  Адамдардын өнүгүүсүнө себеп болушу үчүн...
  Ошентип, адам бир эле учурда баарын каалайт,
  Жана адамдар катуу күрөшүүнү үйрөнүштү!
  
  Жоокер жамандыкты жеңгендей,
  Ошол Таяк адамдын жыргалчылыгы үчүн жаралган...
  Ал жанга жана денеге жакшылык төктү,
  Күрөшүүнү үйрөнүү эч качан кеч эмес!
  
  Кудуреттүү Кудай эмнени каалайт?
  Алар Перитти тизе бүгүүгө батынбашы үчүн ...
  Жаман тагдыр башкарбасын,
  Ошентип жүздөгөн муундар өнүксүн!
  
  Ооба, Чернобог адамдар үчүн стимул,
  Жалкоолук, токтоп калуу болбошу үчүн...
  оркшиста бол сындырып алуу ,
  Достук формада Орклинди айланып өт!
  
  Андыктан кыйын болсоң адашпа,
  Ата журтка кыйынчылык келсе...
  Род муну кооз жана оңой жасайт,
  Элди кыймылдатуу үчүн!
  
  Чернобог сенин улуу агаң.
  катуу болсо да , ал сени чексиз сүйөт...
  Сиз эң чоң упайга жетесиз
  Качан сен Элфке түбөлүк кызмат кыласың!
  Орктар чоң жоготууларга учурашкан, аларды кыздар да, балдар да кыйышкан. Ал тургай Диана да колун ороп, согушка кирди. Жана алардын жылаңач манжалары устараларды ыргытып, орктардын мойнуна тийип, артерияларын кесип салган. Жана ар кандай тамактар жана нерселер. Жана бул абдан таасирдүү көрүндү.
  Анан Диананын жылаңайлак буту басылган чөп менен буурчак ыргытып жиберди. Ошол замат генерал баштаган он чакты орк ыргытылып, фрегаттын капталынан учуп кетишти. Бул чындап эле чоң кыйроо жана күрөң жана көрксүз аюулардын өлүмү.
  Оеномаус жылмайып мындай деди:
  - Экөөбүздүн каныбыз бир: сен экөөбүз! Туура?
  Диана достук жылмайып жооп берди:
  - Биз бириксек, биз жеңилбеспиз! Адам жана эльф күч жана бул абдан сыймыктанат!
  Кыздар басымды күчөттү. Тирүү калган орктар чийки парашюттарды колдонуп, канаттуу фрегаттардан ылдый секире башташты. Парашюттардын кээ бирлери оор салмактан улам жыртылып, чоң аюулар таштай кулап, бирок брусчаткадан айырмаланып кыйкырып, абдан кир сөгүштү!
  Диана Твиттерде:
  Жакшы аял болуу оңой эмес,
  Боорукердик бийиктиктен көз каранды эмес!
  Оеномаус курч жана узун кылычтары менен дагы бир тегирменди алып чыгып, чоң аюунун капитанынын башын кесип алды. Ал палубада бочка сыяктуу тоголонуп, кан чачыраган. Ошондо жаш ханзаада ырдады:
  Кан дарыядай агып кайра,
  Сиздин атаандашыңыз абдан кыйын...
  Бирок шайтандан коркпо,
  Жана желмогузду караңгылыкка кайтар!
  . Љ 6 ГЛАВА.
  Жети баштуу ажыдаар герцогиня жана ошол эле учурда сыйкырчылык академиясынын чоң мастери ышкырып, сурады:
  Бойго жеткен адамдын боюна чейин көтөрүлүп, жок дегенде бир мүнөт абада илинип кете аласыңбы ?
  Доминика күлүп жооп берди:
  Мен кыла алам, бирок мен муну башкача кыла алам
  Шүүдүрүм аркылуу жылаңаяк чуркоо...
  Кыз бакадай секирет -
  Бул башкаларга караганда башкача бир нерсени билдирет!
  Ажыдаар герцогинясынын оозу ачылып, ичинен от жалындады. Жалын аралап өтүп, сулуу кыздын жылаңач, кызгылт, таманынын ийри ийри жылаңач таманына катуу күйүп кетти.
  Ал эми Доминик кыйкырып жиберди, бирок ошол замат анын жаагын бекем кысып алды. Ошондо анын көкүрөгү катуу дүкүлдөдү. Жакшы тийди, ыйлаакчалары да дароо шишип кетти. Байыркы инквизиторлор аны кыйнашкандай болду.
  Кыз кыйкырды:
  Сиз үчүн дагы эле Ланселот жана Король Артур бар!
  Дракон герцогиня бакырды:
  Мени коркутканга батынган бул дагы ким ?
  Нимфа маркиза жооп берди:
  - Булар адамдык фольклордон чыккан баатырлар. Алар силер үчүн толугу менен коопсуз, Улуу урматтуу!
  Аял ажыдаар бакырды:
  - Макул анда! Эми сизде практикалык тапшырма бар, күйгөн бутуңарды айыктыргыла. Бул иш жүзүндө абдан пайдалуу жана жашоодо бир нече жолу пайдалуу болот.
  Доминика күч менен жылмайып ырдады:
  - Анан бир, эки, үч жана беш!
  Кайталоодон тажабайм...
  Ошол эле нерсени айтып
  Бул сизге сууну ылай кылуу үчүн жетиштүү!
  Гранд Мастер Драгон мындай деп белгиледи:
  - Анан ал тентек кыз. Мүмкүн анын согончогун кууруп эле тим болбостон, бутунун манжаларын да сындырмак беле?
  Нимфа маркиза мындай деп белгиледи:
  - Сабыр кылышыбыз керек, герцогиня . Балким, бул кыз күчтүү жынысты сактап калуу үчүн биздин жалгыз мүмкүнчүлүк. Жана эркектерди кайра алып кел!
  Аял ажыдаар бакырды:
  - Бул келесоо! Сууга чөгүп бара жаткан адам саманды кармайт, сен адам кыздын жылаңач таманынан кармайсың . Ал эч кандай өзгөчө жөндөмдүүлүктөрүн көрсөткөн.
  Нимфа маркиза каршы чыкты:
  эч кандай сыйкырсыз жана сыйкырсыз өз буйругу менен ташты көтөрө алды жана бул абдан баалуу!"
  Монцеррат герцогинясы күлүп жооп берди:
  - Ооба, ал белгилүү чекесинен оорутуп алган. Ырас, азыр изи да жок. Ал эми бул адамдарга мүнөздүү эмес.
  Weasel тастыктады:
  - Ал өзгөчө жана тандалган экени дароо эле көрүнүп турат! Ал эми өзгөчө, чын ыкластуу жана кылдат мамилени талап кылат.
  Дракон герцогиня дароо жети башын ийкеди:
  - Ооба, чын ыкластан, өзгөчө мамиле... Мүмкүн, чоң сый-урматтын белгиси катары анын согончогун тилим менен жалап коюшум керек!
  Доминика бурулуп, ишенимдүү жооп берди:
  - Жок, тилиңизди колдонбоңуз! - деп кошумчалады ал күтүлбөгөн жерден жүзүн алда канча таттуу кылып. - Тил дененин эң күчтүү бөлүгү экендиги талашсыз да. Ал миллиондогон армияларды жылдырууга жөндөмдүү!
  Маркиза нимфа сунуш кылды:
  - Ага жөнөкөй тапшырма бер. Мисалы, ал мышыгын жанына келип, ызылдасын, анан кайра кетсин!
  Бул жерде колунда сыйкырдуу таякчасы бар кызгылт көк көйнөкчөн мурда унчукпаган аял тролль каршы чыкты:
  - Жок! Биз анын мышыкчаны кыйнашына жол бербейбиз. Мени менен сыйкырдуу таякчалар менен күрөшкөн жакшы. Бул чынында эле олуттуу сынак жана натыйжалуу сыноо болот!
  Ал сапфир, кызгылт көк жана сирень бриллианттары менен кооздолгон сандалынын согончогуна штамптады.
  Дракон герцогиня жооп кайтарды:
  "Новичок үчүн Dragon академиясынын кожоюну менен күрөшүү өтө кыйын." Бул абдан тажрыйбалуу жана тажрыйбалуу Ласка да сени менен күрөшүү кыйын болду!
  Аял тролль күлүп, мындай деп белгиледи:
  - Айрыкча! Андан кийин да Кощей Өлбөстөн коркпойт!
  Анан Доминика үнүн чыгарып:
  - Эмне, сенде Өлбөс Кощей барбы?
  Дракон герцогиня башын ийкеп:
  - Албетте, бар, бирок, ал алыскы падышачылыкта алыскы өлкөлөрдөн алыс. Бирок бул жаман ыплас амал бар !
  Хит болгон кыз жылмайып белгиледи:
  - Же балким жугуштуу ооруну козгогондур? Эркектердин баарын өлтүрүп, ургаачыңарды колго түшүрүш үчүн!
  Дракон герцогиня жооп кайтарды:
  - Эптеп! Бизде аялдар эркектерге караганда он эсе көп. Ал эми Өлбөс Кощейдин армиясын түзгөн орктар менен гоблиндердин арасында, тескерисинче, ургаачыларга караганда эркектер он эсе көп жана алар алда канча чоң жана күчтүү. Эмне үчүн ал өзүнүн букараларын жана аскерлерин жок кылышы керек!
  Доминика белгилеген:
  - Бирок жугуштуу оору Кощейдин өзүнө тийбейби?
  Аял тролль башын ийкеп:
  - Ооба, ага бир дагы согуштук сыйкыр иштебейт. Эч кандай курал албайт. Атүгүл сиздин суутек бомбаңыз аны жок кыла албайт. Маңызы ушундай!
  Соктурган кыз мындай деп белгиледи:
  - Бирок анын жумурткасында, ийненин учунда өлүм бар болсо керек!
  Дракон герцогиня күркүрөгөн үн менен жооп берди:
  - Бул жөнөкөй эмес! Кощейдин өлүмүн табуу оңой болсо, анда ал көп убакыт мурун тирүү болмок эмес. Ошентип, ал ушунчалык көп кылымдардан бери ...
  Нимфа маркиза ага жооп берди:
  -Силер дагы эле бак-дарактардын арасында секирип жүрдүңөр, бирок ал эчак эле өз бийлигине ээ болуп, тактыга отурду. Бул кандай зат экенин ойлонуп көр!
  Доминика аны алып ырдады:
  Маймылдар бет жасашат
  Анан бутакта отурушат...
  Дагы эле жеңил ойлуу
  Биздин ата-бабаларыбыз болгон!
  Аял тролль мындай деди:
  - Албетте, Кощейден да шектенүү бар. Ал эми жугуштуу оору башталганда, албетте, биринчилерден болуп шектенди. Бул кандайдыр бир деңгээлде жамандыктын огунун башы. Жүз баштуу эркек ажыдаарга окшоп , ажыдаарлардын эң улуусу, императорлордун жана жамандын императору. Бирок бул желмогуз да таштанып, талкаланды. Бирок, Кощей жок дегенде бир нерсеге көңүл бурмак! Анын үстүнө алар жиндердин падышасы Иблистен да шектенишкен... Жиндер рухтар, алар таштай албайт.
  Бирок жиндер эмнегедир жашырынып калышты. Анан алар жок болуп кеткендей болду!
  Доминика жооп кылып ырдады:
  Жин былк этти, жок, мага ишен, кыздардын күчү бар,
  Жана жок болуп кетти...
  Анан ажыдаар сулууга каршы чыкты ,
  Суранам, чурка!
  Маркиз де Ласка мындай деп белгиледи:
  - Жакшы да, жаман да жин бар. Алар күчтүү, бирок мүмкүнчүлүктөрү чектелүү. Бирок теориялык жактан алганда, эркек же ургаачы жин императору Иблистен эркек расаны жок кылууну суранса жана биздин ааламдагы бул эң чоң күчкө бийлик бере турган кудуреттүү шакекти таба алса, анда ал муну жаратышы мүмкүн!
  Доминика башын ийкеп:
  - Бул мурунтан эле бир нерсе! Биз кудуреттүү шакекти табышыбыз керек. Анан баарын оңдойбуз.
  Ургаачы ажыдаар күлүп, үнү күн күркүрөгөндөй болду. Анан ал жооп берди:
  - Бир шакекти табуу абдан кыйын. Ал бүткүл галактикага окшош аймакка бийлик бергендиктен. Андан тышкары, эгер сиздин ааламыңызда жылдыздардын сейрек жайгашуусунан улам галактика дээрлик бош болсо, анда бул жерде триллиондогон акылдуу жандыктар жана көптөгөн падышалыктар жашаган аймак. А сыягы, аны эч ким таба элек, анткени биздин жомоктогу ааламдын императору болгон эмес!
  Доминика күлүп сурады:
  - Сенин Кудайың барбы?
  Маркиза-нимфа мындай деп жооп берди:
  Ааламдарда Жаратуучу ушундай Жогорку Кудай барбы , же ал жокпу, аны азырынча эч ким билбейт. Ал тургай, Өлбөс Кощей. Бирок төмөнкү даражадагы кудайлар бар . Бирок алардын пайдасы аз болгондуктан, андан алысыраак болгону жакшы. Дегеле Кудай деген сөздүн мааниси көп. Демек, эң жогорку жиндердин күчү боюнча кудайларга теңелген.
  Аял тролль мындай деди:
  - Бизде да диндер бар, бирок алардын пайдасы аз. Айтмакчы, сеникидей. Азыр, коронавирус болгондо , чиркөөлөр чындап бош болчу жана сыйынуулар кимдир бирөөгө жардам берген же жыпар жыттуу зат аларды вирустардан коргогон. Эмне мынча ишенчээк экенсиңер, чөгөлөп жүгүнүү менен бир нерсе сурайм деп ойлоп!
  Доминика агрессивдүү жооп берди:
  - Бирок мен Кудайга да, кудайларга да такыр ишенбейм! Ал эми мага баары бир. Бирок мен мурда эльфтерге ишенчү эмесмин, аларды жомок жана адамдын ойлоп табуусу деп эсептечүмүн. - кыз жылаңач таманы таш плитага чаап, сөзүн улады. - А азыр көрүп турам, эльфтер, ажыдаарлар, троллдор, нимфалар бар экен, анда эмне үчүн Кудайга, периштелерге ишенүүгө болбойт? Анын үстүнө, көптөгөн миллиарддаган адамдар Кудуреттүү Кудайга ишенишет, алардын баары эмес, дээрлик кичинекей балдар ажыдаар менен эльфтерге олуттуу ишенишет.
  Маркиза Ласка күлүп:
  - Мен билем! Бул кыз кичинекей кезинде Дунно тууралуу мультфильм көрүп, чындыгында короодон сыйкырдуу таякча издей баштаган. Анан ал ар бир бутакты текшерди. Ал эми башка балдар ага күлүп калышты. Чындыгында, көпчүлүк адамдар сыйкырдуу таякчалар жомок экенин эрте эле түшүнүшөт!
  Доминика белгилеген:
  - Бирок сенин дүйнөңдө сыйкырдуу таякчалар бар!
  Аял тролль башын ийкеп:
  - Албетте бар! Жана аман калуу үчүн, аларды кантип колдонууну үйрөнүшүңүз керек болот !
  Аял ажыдаар бакырды:
  - Азыр! Ага сыйкырдуу таякча бериңиз, көрө жатарбыз, бул өтө курч, тайманбас тилдүү кыз эмнеге жөндөмдүү!
  Доминика ырдаган:
  Таң калбооңузду суранам
  сыйкыр болуп кетсе!
  Болсо, сыйкыр болсо!
  Ласка белгиледи:
  - Ооба, ал сүйкүмдүү эмеспи? Ушундай сыйкырчы!
  Ургаачы тролль сыйкырдуу таякчасын оң колуна ого бетер бекем алып, булгалады. Ошондо Доминикага чагылган тийди. Бирок актриса кыз акыркы учурда секирип кетүүгө үлгүрүп, сокку өтпөй калган. Артымдагы мрамор черепица эрип, түтөп баштады.
  Дракон герцогиня кыйкырды:
  - Абайла, Кобра! Сиз бүт каптоо зыян келтиресиз!
  Weasel күлүп, белгиледи:
  - Бул сыйкырдуу таякча ыкмасы!
  Аял тролл Кобра жооп кылып ырдады:
  - Жаман апа, менин ыкмасым жөнөкөй,
  Мен мышыктын куйругун тартканды жактырбайм!
  Доминика жооп кайтарды:
  Окуучуларымда коркунучтуу түш бар,
  Бир секирүү - бир сокку!
  Ажыдаар герцогиня сөзүн бөлдү:
  -Карачы, анын ыйлаакчалары эчак эле жок! Адамдарда зыян мынчалык тез кетпейт. Кандай кыз !
  Нимфа маркиза ырастады:
  - Дал ушул! Мен бул жөнүндө жаңылган эмесмин. Калыбына келтирүү күч жагынан сейрек кездешет, ал тургай сыйкырчылар үчүн да, ал сыйкыр менен мамиле кылынган эмес.
  Доминика көзүн кысып, демонстрациялуу түрдө колдоруна турду. Жана анын жылаңайлак буттары абада винттин пышактарындай жарк этти. Кыз аны алып, күмүш үнү менен шыктануу менен ырдады:
  Биз согушта эркибизди,
  Бир тууган, алар Ата Мекен үчүн салгылашкан.
  Элфинизмдей көрүндү алыстан,
  Элф жоокери Орклинге кирди!
  
  Ата-бабаларыбыз кылыч жасаган,
  Анан мылтыктар ишке киришти...
  Кайың дарактар бутактарын ачат,
  Кыздар пирог бышырып жатышат!
  
  бардык согушта ийгиликтүү болот ,
  Ал нерсени акылы менен кабыл алууну билет.
  Кээде таза тозок күйөт.
  Бирок биз душманды жеңебиз !
  
  Elf жерди коргойт,
  Жылаңайлак, жылаңач жүргөндөргө баш калка берет.
  Май айында согушту бүтүрдүк,
  Оркмахтты катуу жеңилүү күтүп турган!
  
  Ал эми курулуш жана себилгенден кийин,
  Талаалар гулдеп, кара буудай уйулуп жатат.
  Силер баатырсыңар, кыздар, чоң аталар,
  Траншеяларда үшүк болуп, кар жааган!
  
  Биздин эр журек Ата Мекенибизден,
  Терең таазим кылыңыз.
  Элфинизмдин желектери,
  Ал эми фюрердин транспаранттары - брак учун!
  
  Астыбыздан кылымдар өтөт Жылдыздар,
  Империя - бул галактикалардын үйүрү.
  Төрөлүүгө эч качан кеч эмес
  Ал эми душманды космоско көм!
  
  Бирок мен ишенем, акыл тынч болот,
  Ал эми адам баарына энедей,
  Бул жерде байыркы үй-бүлө гүлдөп жатат,
  Даңктын нуру - Ырайым!
  Ал эми кыз абдан сонун ырдайт, ушунчалык сонун дүйнөлүк деңгээлдеги ырчы. Же квази-дүйнөлүк - бул дагы күлкүлүү.
  Дракон герцогиня бакырды:
  -Тамаша! Же, балким, жөн эле алып, кылыңыз ...
  Аял тролль Кобра кыйкырды:
  - Сыйкырдуу таякчалар менен күрөшүүгө убакыт келди! Жана эч кандай тырмаксыз! Биз душман менен акырына чейин күрөшөбүз!
  Нимфа маркиза чыркырап:
  - Акылсыз болбо! Ал сага кандай душман. Бул күчтүү жынысты сактап калуу жана кайтаруу үчүн биздин акыркы мүмкүнчүлүк болушу мүмкүн!
  Доминика ачууланып күбүрөнүп:
  - Мага сыйкырдуу таякча берчи, мен атаандашымдын аралашмасын кулатам. Мен юбка кийген Гарри Поттермин, кээ бир Dunno эмесмин!
  Дракон герцогиня кобурады:
  - Бул кандай топ?
  Weasel түшүндүрдү:
  - Адамзат жомокторунун каармандары жана фольклор Гарри Поттер - сыйкыр академиясында окуган бала, ал эми Дунно - комикс мультфильми .
  Кобра жылмайып, таягын чайкады. Пульсар учуп чыгып, актриса кыз турган жерди сүзгөн . Анан ал, Доминика, чаңдан таза болгон кызгылт такаларын жаркылдатып, абдан эптүүлүк менен артка секирип кетти. Жана жалын анын таманын алып, жеңил жалады.
  Кыз кыйкырды:
  - Ой , бузуку !
  Анан колун булгалады. Анан күтүлбөгөн жерден нимфа кармаган сыйкырдуу таякча анын алаканына коркунучтуу күч менен кирип кетти.
  Ал эми Доминик аны шамдагай маймылдай бекем кармап алды. Андан кийин ал жооп иретинде пульсар атты.
  Актриса кыз эч кандай сыйкырдуу сөздөрдү шыбырттаган жок, какшыктаган жок, ал жөн гана сыйкырдуу артефактты булгалады. Жана оттуу уюган кобраны көздөй учуп кетти. Ал мындайды күткөн эмес жана жыгылып калган. Анын согончогун гана жаап турган жарым бут кийим стили өйдө карай солкулдап турду. Ал эми аял тролль оор жаракат алганы анык болду. Анан ал узакка онтоп жиберди. Анан ал сыйкырдуу таякчасынан кайра ок чыгара баштады.
  Ал эми пульсарлар асмандан мөндүр жаагандай чачырап кетишти. Чынында эле соккулар алмашуу болду.
  Тагыраагы, бир катуу сокку жана кыйшайган соккулар бутага жетпей калды.
  Пульсар ажыдаар герцогинясына да тийген. Ал аны алып, оозунан от чыгып, ырылдап жооп берди. Жана анын жарыгы зыянсыз болгон эмес, ал тургай маркиза нимфаны да кармаган.
  Ал да сыйкырдуу таякчасын силкип, бакырды:
  - Жетишет балдар! Сиз чындап эле бардык чектерден өтүп кеттиңиз.
  Бирок эки кыз тең тынчтанууну ойлогон да жок. Доминика жин-шайтандык күчтү сезип, сыйкырдуу таякчасын уруп , пульсарды биринин артынан экинчиси ыргытты. Ал эми анын топтору аял тролль кожоюнунун бутуна тийип, бут кийимин өрттөп жиберди.
  Ал ачууланып кыйкырып:
  - Адам тоок!
  Нимфа маркиза каршы чыкты:
  - Жок! Бул, кыязы, леди шумкар, же жок эле дегенде, батперек!
  Доминика дагы бир жолу сокку урду , бул жолу анын кутурган отунун цунами толкуну чындап эле жалындан жасалган союлга окшоп кетти.
  Ал эми ургаачы тролль Кобра эч кандай чектөөсүз ырылдап, сыйкырды бошотот. Бирок от мамы аны ыргытып жиберээри менен анын көйнөгүн күйгүзүп, көкүрөгүнө тийет.
  Аял троллдун деми кысылып калды. Жана Доминика аны андан ары алып, башына өлтүрүүчү пульсарды кошту. Анан мээме балка тийгендей болду .
  Кобра күркүрөп, акыры эси ооп кетти. Анын жылаңайлак буттары күйүп, ыйлаак болгон. Аквилин мурун кызды ырдап, сабап салышкан.
  Дракон герцогиня кубанып кыйкырып жиберди:
  - Мына сага! Сиз бардык күтүүлөрдөн ашып кеттиңиз! Чынын айтсам, мен сизди мындай кыла алат деп ойлогон эмесмин - Кобранын өзүн нокаут!
  Нимфа маркиза башын ийкеп:
  - Ал биздин негизги жана дээрлик жалгыз үмүтүбүз! Анан ал актанышы мүмкүн. Бул боёлгон сулуу эмне кылып жатканын карачы!
  Чынында эле, Доминика аны алып, жылаңач, жарашыктуу бутун силкип жибергенде, марокколук жумшак "эчки" капысынан канып, ары-бери басып жөнөдү. Ал чындап жандуу, кыймылдуу болуп калгандай болду. Анан чындап секирип ойнойлу.
  Ажыдаар герцогиня күлүп жиберди да, жети башын чайкап , мындай деди:
  - Мына сага! Ал муну кантип жасайт?
  Доминика ийинин куушуруп, кыйкырды:
  Чынын айтсам билбейм
  Түшкү аптапта баары аралашып кетти...
  Мен дээрлик эч качан дубаны окубайм.
  Мен шамалдын руху менен такыр ойнобойм!
  Тескерисинче, мен сени дайыма сагынам, мырзам,
  Кызды өзүң менен ала кет!
  Ажыдаар герцогиня бакырды:
  - Доминика кабыл алды! Ал эми өзгөчө талантын эске алып, Dragon академиясынын элиталык бөлүмүнө тапшырат. Бул жерде ал окуу үчүн гана эмес, тескерисинче, жогорулатылган стипендия төлөнөт!
  Доминика бийик секирип, тегеренип, ырдады:
  артык Доминика жок
  Ал жердин түсү...
  Күн планетанын үстүнө чыгат,
  Жана бардык тегеректе нөлдөр бар!
  Нимфа маркиза таттуу жылмайып сурады:
  - Бул үчүн эмне алам?
  Бир тыныгуу болду... Доминика үнүн чыгарып :
  - Сен сулуу бала табышың керек!
  Дракон герцогиня күлүп жооп берди:
  - Бирок , жаңы окуучунун намыстанганынан башы айланып калганы анык! Ошондуктан мен тооба кылам - жүз канаттуу афоризмдерди айтууга. Жана дароо жаса!
  Доминика жылмайып башын ийкеди:
  - Өтүнөмүн! Тасмада ойногонум бекеринен эмес, эс тутумум да жакшы!
  Дракон герцогиня кобурады:
  - Тез кел! Менде да убакыттын чеги бар!
  Доминика терең дем алып, пулемёттун ылдамдыгы менен чиймелеп:
  Өлгөн эшектин кулагы эч кимге керек эмес, ал эми тирүү түлкүнүн угуусу эшектин кереги жокторго өз максатына жетүү үчүн белек!
  Бир жолу бут кийимди оюңузга кийсеңиз, түбөлүккө жылаңайлак каласыз!
  Согуш өпкө үчүн аба, бирок бинардык газ менен гана аралашат!
  Душман багынгысы келбесе жана утулганды билбесе, биз аны кийимин чечүүгө мажбурлап, жеңүүнү үйрөтөбүз!
  Жаман адамдар кара сыйкырды жакшы көрөт, адам эмес жакшылар ак сыйкырды жакшы көрөт!
  Согушта өлтүрүү процессте кыйын, кабылдоодо жийиркеничтүү, бирок акыры кандай сонун ! Демек, согуш жанга ден соолук, денеге каттуу, капчыкты тазалоо!
  Кээде согуш капчыктарды абдан толтурат жана төгүлгөн кандын толуктугуна жана бузулган жүрөктүн боштугуна түз пропорцияда!
  Отан алдындагы борышын жанкиярлыкпен сыйлайды!
  Согуш акылдууларды сынайт, күчтүүлөрдү катуулатат, акылсыздарды кубандырат ! -
  Күлкү болуу кызык эмес, башкаларды ыйлатуу кызыксыз эмес!
  Жакшы башкаруучу таттуу балдай, адегенде жалап, анан түкүрөт !
  Ал эми жаман башкаруучу, жусандай, адегенде тегиздеп , анан тебелетет!
  Ооба, алтын жумшак, бирок аны оңой эле өтпөс калкан жасоо үчүн колдонсо болот!
  Сапат ар дайым сандан ашат - бермет арпа боткосу да балта үчүн эч кандай тоскоолдук эмес!
  Жакшылык коркунучтан алсыраса, жамандык күчкө толот!
  Тамаша жакшы, кашык кечки тамакка, жардамга муктаждарга!
  Бир же эки жолу бактылуу боло аласыз - чеберчиликсиз, ийгилик жок болот!
  Лев Толстой болбогон адам адабий селсаяк!
  Адабияттын соргуч болушу үчүн Толстой болуп төрөлүүнүн кажети жок!
  Ажырашканда кызарганга караганда көбүрөөк аял алуу үчүн ичели!
  Кумар аялдардын мээриминен да көп эркектерди жок кылды!
  Так көз, кыйшайган кол, душман мисс эмес - миопиялык!
  Философия өмүрдү узартпайт, бирок үзүндүлөрдү сунуп, көрктүү кылат!
  Командир чеберчилик менен жеңет, касапчы сан менен, гений өнөр менен, шылуун куулук менен жеңет!
  Андыктан үмүт өлбөсүн, актабагандар гана өлсүн деп ичели!
  Үмүт эң акыркы өлөт ... А биринчиси - аны актабагандар!
  Согушта логика шоколад сыяктуу салыштырмалуу түшүнүк; барларга суктанууга үлгүрө электе, алар оозуңузда турат; сиз аларды жутканга үлгүрбөй эле, алар капталдан чыгып кетишет!
  Ийгилик кээде сасыйт, жетишкендик өлүктү жыттайт, бирок бакыт сасый албайт!
  Кудай ар нерсенин бетинде, ал эми шайтан майда-чүйдөсүнө чейин!
  Таяк жегени мазохистке да жагымсыз!
  Кудай билбеген нерсе, ал жооп бере албаган суроо!
  Маймыл адамдан жакшы, анткени ал түз мааниде айбан боло алат!
  Жакшылыкка алып барбаган насыйкат балта чапкан жол сыяктуу!
  Инжилдин тексттерине кандайдыр бир доктриналарды куруу бир тууган Гриммдердин жомокторунан кванттык механиканы изилдөө менен барабар!
  Кудай болуу кыйын, бирок шайтан бойдон калуу таптакыр чыдагыс!
  Душмандардын саны эки эсе көбөйсө да, акыл төрт эсе күч берет!
  Жашоо - бул адамдар менен эмес, жаратылыш менен толук компромисс!
  Маңдайы коңгуроо сымал , демек муун салкын!
  акмактарга жазылбайт , жаратылыштын мыйзамдары генийлерге жазылбайт!
  акылдууларга акылсыз жана маанисиз нерселер жөнүндө ойлорду жашыруу үчүн берилет !
  Кайгыдан күлкүнү көргөн адам чоң кубанычтан кайгылуу түрдө сокур болуп калат!
  - Шашпай шаш - шашпай шаш! Татаал иш-аракетти чечүү менен сабактан А алыңыз!
  Жеңүүчүлөр соттолбойт ... Бирок, кээде алар соттолот!
  - Адамдын келесоолугу - адамдарга кас болгон кудайлардын союздашы!
  Сарайдагы адам - адам, бирок сарайдагы чочко да камандан өйдө көтөрүлбөйт!
  Эки чексиз нерсе бар: аалам жана адамдын тапкычтыгы, бирок биринчиси салыштырмалуу, экинчиси абсолюттук!
  тез учууну жактырбайт !
  - Ар бир адам тозокко түшкүсү келбейт, бирок шайтандын мүмкүнчүлүгүнө болгон каалоонун даамын аз гана адамдар көрө алат!
  Бирок, көз жаш менен сугармайын, кубанычтын түшүмүн жыйноо мүмкүн эмес, ал эми сугаруу болбосо, ийгиликтин ийгилиги өспөйт!
  Кудай ар бир нерсенин ичинде, же анын бетинде, ал эми Ибилис нерселердин жоктугунда же материалдык жетишсиздиктин тереңинде!
  Ким этият болууга убакыт бөлсө, анын жаназасында түбөлүктүүлүк сакталат!
  Унчукпоо - алтын, сөз - күмүш, бирок аялдын оозунан ушунчалык көп төгүлгөндүктөн, бриллианттар да күңүрт болуп калат!
  Тынчтык алтын жана чечен агымдардын узак сакталышы дат баспайт!
  Ал эми алтын болсо унчукпай жерге көмүлсө, өз баасын жоготот!
  катуу чыгарып жалбарганга караганда алтынга толтурасыз !
  Согуш эч качан зериктирбейт, ал күнүмдүк болушу мүмкүн, бирок биринчи атылганга чейин!
  Тынчтык мезгили кайталанып турат, ал эми согуш гана ар дайым жеке!
  Согушта, шахматтагыдай, ката кетире албайсыз, бирок айырмачылык дайыма убакыт басымында!
  Согуш биринчи кадамга чейин эле түбөлүктүү кыйынчылык!
  Шахматта кыймылдар кезектешип жасалат, ал эми согушта алар кезектешип турат!
  Согуш шахмат сыяктуу, эрежесиз жана реалдуу убакытта!
  Согушта убакыттын түбөлүк жетишсиздиги, тынчтык өкүм сүргөндө, көңүл ачуунун жетишсиздиги бар!
  Согушта эң кызыгы, бардыгы дайыма олуттуу жана бул капитуляция экенин көрсөтүү үчүн гана!
  Сиз жасалма түрдө баш тарта аласыз, бирок, тилекке каршы , сиз чындап эле баш тарта аласыз!
  Машыгуунун оор эмгеги согуштун жеңилдиги менен өз жемишин берет! Жалкоо болбогон адам баатыр болот!
  Өлбөсөң, үйрөнүүгө эч качан кеч эмес!
  Өлгөн адамдын да өч алуу мүмкүнчүлүгү бар, эгер ал атеист болбосо!
  Атеист болуу өлбөстүктү токтотууну билдирет!
  Баштары менен ойлошот, бирок курсактары менен иш кылышат!
  Жамандык жүрөктө эмес, ашказанда жашайт!
  Жүрөк анда-санда гана өзүмчүл, ал эми ашказан дайыма!
  Ашказан дененин эң коркунучтуу бөлүгү, бирок бул бизди иштөөгө түрткү берет!
  Жүрөк болбосо адам болбойт, ашказансыз адам ач көздүк болбойт!
  Алар жүрөктү сооротуп, ашказанды тынчтандырат!
  Мага машине канча турат баары бир, эң башкысы Мекендин кадыр-баркынын баасы жок!
  Ыйса жүрөктө жашаса, анда Шайтан ашказанда жашайт!
  Ач курсак капчыгыңызды толтурууга түрткү берет!
  Бош баш капчыгыңды бошотот!
  Чоң курсак улуу адамдын белгиси эмес, бирок эрктин аздыгынан кабар берет!
  Ач карын жан дүйнөнү ачууга толтурат!
  мээси жок баштын боштугу !
  Аялды карышкырдай буту багат, бийик такалуу гана!
  Келечекте көптөгөн алтын тоолорду убада кылышат, бирок бакыт дагы эле бурчта!
  ийгилик үчүн ар дайым барыңды бериш керек !
  Максат маяк сыяктуу, ага умтуласың, бирок ага жеткенде көйгөйлөр көбөйгөнүн көрөсүң!
  Тамеки эң эффективдүү өлтүргүч , өзгөчө кардарга каршы! Тамеки үнсүз мылтык сыяктуу, бирок ал ышкыбоздун колунда да өлүмгө алып келет!
  Тамеки эң ишенимдүү снайпер, ал ар дайым өлтүрөт!
  Тамекинин даамы ачуу, бирок момпосуйга караганда өзүнө тартат!
  кызга окшош , бирок аны менен ажырашуу алда канча азаптуу!
  Тамеки гранатадан айырмаланып, ыргытылганда өмүрдү узартат!
  Согушта максатка алып баруучу эц кыска жол - айланма маневр, ал эми таза чындык - арам алдамчылык!
  Айланма маневр - максатыңызга карай жолду кыскартуунун эң ишенимдүү жолу!
  Жашоо кызыл, бирок ал кызыл кан менен кетет!
  Согушта жашоо өз баасын жоготот, бирок мааниге ээ болот !
  Согуш , күйөө баладай, чыккынчылыкка дуушар болот, бирок анын созулушуна жол бербейт!
  Согуш - эркектердин денесин жеген кумарлуу аял!
  Бардык курактагылар согушка дуушар болушат, сүйүү сыяктуу, бирок бул жагымдуу эрмек эмес !
  Согуш, куртизан сыяктуу кымбат жана өзгөрүлмө, бирок ал ар дайым баатырдык эстеликти калтырат!
  Согуш түш сыяктуу эмес, күчтүү эмоцияларсыз кыла албайсың!
  Дүйнө кызыксыз жана эс алуу, согуш кызыктуу жана кызыктуу!
  Согуш, бул кан менен тер кайраттуулукту туудурган есумдуктерду уруктандырат!
  Согуш процесси канчалык кызыктуу болбосун, баары акырын каалайт!
  Согуш бул китеп эмес, аны жапа албайсың, жаздыгыңдын астына жашыра албайсың, аны кирдеп да аласың!
  Согуш бул дин: ал фанатизмди, тартипти, шексиз баш ийүүнү талап кылат, бирок анын кудайлары ар дайым өлүү!
  Согушта, казинодогудай эле, тобокелдик жогору, бирок утуш кыска мөөнөттүү!
  Жоокер өлөт, даңк унутулат, олжолор эскирет, жаңы кыргынды баштоонун себептери гана жоюлбайт !
  Канкорду жек көрөбүз, эгерде ал фронттогу жоокер болбосо, ууру согуш талаасында мародер болсо, эки эсе!
  Солдат, бул рыцарь, анын курал-жарактары кайраттуу жана намыстуу! Кыраакылык жана акылмандык таажы болгон генерал Барон!
  Жоокер текебердей угулат, жекече кемсинтет!
  Чабуулда биринчиси өлүшү мүмкүн, бирок акыркысы эсинде калбайт!
  Чабуулдан көрө олжону бөлүшүүдө биринчи болгон жакшы!
  Согуш, аялга окшоп, эркектерди тындырбай коёт!
  Аял, согуштан айырмаланып, эркекти өлтүрүүгө шашпайт!
  Согуш, аялдардан айырмаланып, дайындалган эркектердин санына эч качан канааттанбайт!
  Согуш эң тойбос аял, ал эч качан эркектерге жетпейт жана ал аялдан баш тартпайт!
  Аялдар мушташканды жакшы көрүшпөйт, бирок эркекти өлтүрүүгө умтулуу октон да жаман эмес!
  Кичинекей ок да адамды өлтүрөт, жүрөгү чоң аял бактылуу кылат!
  Чоң жүрөк көбүнчө жеке кызыкчылыкка алып келет!
  Согушта аялдын бети жок, бирок аялдан жакшыраак эркектердин каны кетет!
  Согуш кубаныч алып келбейт, бирок агрессивдүү инстинкттерди канааттандырат!
  Согушта кубаныч, душмандардын өлүктөрү баада гана!
  Согуш - талааны айдоо: өлүктөр менен жер семиртилет, кан менен сугарылат, бирок жеңиш менен чыгат!
  Жеңиш өлүктөргө жана канга тарбияланат , бирок ал даңк менен жемиш берет!
  Согуш адамды жегич гүлдөй, жаркыраган, эт жегич жана жагымсыз жыттуу!
  Согуш прогресстин энеси жана жалкоолуктун өгөй энеси!
  Ал эми согушта жоокердин өмүрү баалуу эмес, ал эми генералдар жоготуу!
  Тынчтыкты кааласаң - коркунучту, согушту кааласаң - күлкүсүн!
  Аскердик иштерде күлкү болбосо, күлкү күнөө эмес!
  Согуш цирк сыяктуу, акыркы күлкү жеңүүчүгө гана таандык!
  Согушта, цирктегидей, тымызын, олуттуу киши өлтүргүч гана!
  шалаакылыктан , катаал режимдеги биримдик артык !
  Өлүм - бул конвенция, кордук - абсолюттук !
  Падыша канчалык улуу болсо да, мергенчидей мүрзөгө барат!
  Саясатчы дайыма калп айтат, бир гана ал чындап өлөт!
  Өлбөстүк чыныгы, ал эми өлүм иллюзия!
  Падышалар баарын кыла алат, бирок бир эмес, бир дагы падыша көрдөн жерге качып кутула албайт!
  Ар бир адам сулуу жашагысы келет, бирок аз гана адам татыктуу өлөт!
  Өлүм кыйынчылыкты убада кылат, эгерде ал жетишкендиктин нурлары менен жаркылбаса!
  Көңүл ачуусуз жашоо - хоббисиз сүйүү!
  Сүйүү барда жакшы, кан төгүлгөндө жаман!
  Секс факел сыяктуу, бирок кайра толтуруу кымбатыраак!
  Сиз жыныстык катнашсыз жашай аласыз, бирок көбөйө албайсыз!
  Сүйүү канчалык ысык болсо, кан ошончолук күчтүү болот!
  Адамдар сүйүүнү каалайт, айбандар сексти каалайт, ал эми генийлер ачылыштарды каалайт!
  Ал тургай чочколор жупташат, эстеттер аны жакшы көрүшөт!
  Секс дагы ченемди талап кылат, канчалык көп болсо, ошончолук жакшы!
  Сүйүүдө чек жок, сексте сөз жетиштүү!
  Жүрөгүңдө жалын болсо, от астында жеңилирээк!
  Кабылдын жаны болгончо, отко күйгөн жакшы!
  Согуш - бул топтук секс: көп онтоп, кыйкырык, бирок миң кыздан мынчалык көп кан чыкпайт!
  Секс согуш сыяктуу, бирок узак жана күнүмдүк эмес!
  Мушташуу сүйүүгө окшош, бирок онтогонго үндөбөйт!
  Жыныстык катнаш албетте жакшы, бирок кан менен жөтөлүү жаман!
  Согуш оор, бирок басынтуу ар кандай аскердик жүктөн да оор!
  Жашоону кааласаң күрөшкөндү үйрөн, аман калгың келсе жеңгенди үйрөн!
  Согушта баардык каражаттар жакшы, текеберден башка !
  Ар бир адам күрөшө алат, бирок татыктуулар гана жеңе алат!
  Согуш ойлоно турган жер эмес, ал чоң жиндиликке толгон!
  Ата-Мекенди соодалагандан көрө согушкан жакшы!
  Согуш момпосуй эмес, бирок аны жутканда кубанычка толтурат!
  Согуш эч качан бүтпөйт, замбиректердин күркүрөгөнү гана басаңдайт!
  Замбирек басылышы мүмкүн, ствол жарылышы мүмкүн, бирок күрөш эч качан токтобойт!
  Согушта эң кызыктуусу - күтүүсүздүк, чыныгы күрөш!
  Эмне үчүн Сталиндин тушунда баалар арзандады, анткени эл душмандары өлүм жазасына тартылды!
  Бекер кийим кийгенден көрө, акча үчүн чечинген жакшы!
  Каймана мааниде бут кийим кийгенге караганда жылаңаяк болгон жакшыраак!
  Согуш цирк сыяктуу, күлкүнүн ордуна көз жаш келет, ал эми арена планетанын чоңдугунда!
  Мен тынчтыкты каалайм, бул согуш болуп чыкты, мен согуш каалайм, капитуляция болуп чыкты!
  Согуш кандайдыр бир деңгээлде эне, чыныгы бир туугандыкты жаратат!
  Согуш жаман, бирок ал жакшы жолдошторду жаратат!
  Акыл кыска болбосо, узун кол жакшы!
  Күч жеңет, практикалык акыл гана жеңиш белектерин берет!
  Күч жана акыл, күйөөсү менен аялы сыяктуу, жеңишти жупта гана берет!
  Адам, пирамидадан айырмаланып, чыдамкайлыкта жалпак эмес таянычка ээ!
  Пирамиданын төрт бурчу бар, бирок тегиз бети ага туруктуулукту берет!
  Жаман жашоодон жакшы өлүм артык !
  зонада шайтан болуу жаман !
  Күн жарым күндө батат, бирок даңк кылымдар бою сакталат!
  Атак-даңктын өмүрү кыска, башканын баарын эске албаганда!
  Түбөлүк жаша, түбөлүккө үйрөн, бирок кайра үйрөнбө!
  Даңк алтындан да жарык болушу мүмкүн, бирок убакыттын өтүшү менен көбүрөөк өчөт!
  Даңк күн сыяктуу, бирок түн батпайт!
  Мээнет менен атактуу болуу оңой эмес, бирок жалкоолук оңой эле шерменделикке алып келет!
  Атак-даңк от сыяктуу, көзгө жагымдуу, бирок ага жетүү үчүн бирөөнү өрттөш керек!
  Атактуу болуу жакшы , атак-даңкка жабышкан чымындардын курчоосу жаман!
  . Љ 7 ГЛАВА.
  Ойгонгондон кийин, бала ханзаада Оеномаус кайрадан дөңгөлөккө чынжырга байланат. Буга чейин ага муздак сууга жуунуп, тиштерин жууганга уруксат берилген. Анан жупуну эртең мененки тамакты ичиңиз.
  Жана тынымсыз кыймылда жана баланын денеси менен кыймылдай бериңиз, ошондо сизди таш жугуштуу оору менен кишендеп калбаңыз. Август адамдын жана улуу эльф империясынын мураскеринин оор тагдыры ушундай.
  Жаш кулун болуп, талыкпай эмгектенүү гана аман калуу. Бул ташташуудан убактылуу коргоону камсыз кылат. Бул жерде сиздин жашооңузду узартуу үчүн кээ бир мүмкүнчүлүктөр бар , бирок бул абдан ыңгайсыз жана оорутуу.
  Бирок, бала дөңгөлөктү айлантып, өзүнүн бай фантазиясын пайдаланып, элестүү дүйнөгө сүңгүп, ыктыярдуу-милдеттүү туткунда өзүнүн кубанычсыз жашоосун жаркыратат.
  Каюталык бала кичинекей, үч баштуу ажыдаардын үстүндө учуп баратат. Ал белгисиз өлкөдөн тапкысы келет, бирок эмнени билгиси келет, бирок ал күчтүү секске эмнени кайтарып, эркектердин тукум курут болушун жана ташталышын токтото алат.
  Ажыдаар да али бала, ал эми бала көп жашта эмес, анын үстүндө жалаң шорты жана рюкзак, ал эми белинде жаа, эки кылыч жана бир жуп канжар.
  Оеномаус ат үстүндө учат. Ал эми анын жанында кичинекей ажыдаардын үстүндө Маргарита кыз отурат. Ал жалаң тон кийген, күйгөн, жылаңач манжаларында сыйкырдуу шакектер бар. Ал согушту билдирет адам дүйнөсүнөн хит .
  Кыз жөнөкөй эмес. Жер бетинде Улуу Ата Мекендик согуш учурунда партизан жана чалгынчы болгон. Ал эми өлгөндөн кийин, ал сыйкыр жана сыйкыр дүйнөсүнө көчүп барган. Ал эми бул жерде токсон үч жылдан ашык убакыттан бери иштейт. Ал Dragon академиясын бүтүргөн жана күчтүү сыйкырчылыкты өздөштүргөн. Бирок ал немистер асынып алгандагыдай көрүнөт. Эмнегедир ал өспөй жатат, бул Маргаританы капа кылат. Качанкыга чейин түбөлүк бала боло аласың?
  Ырас, Оеномаус өзү бойго жеткен эльф ханзаада болгонун, бирок кул бала болуп калганын айтат. Ошондой эле, ал бул үчүн капа болуп жатат. Жок, бала болуу анчалык жаман эмес, бирок сен да кул болгондо...
  Бирок азыр ал башка дүйнөдө, ал кул дөңгөлөгүн айлантпай, ажыдаардын үстүндө учуп жүрөт. Аны менен кошо карды жылаңаяк алып, өлүм жазасына тартылган партизан кыз Маргарита да болгон. Ага чейин да мени кыйнашкан. Алар анын белин тикенек зым менен чаап, жаш баатыр кыздын таманын отко кууруп жиберишкен.
  Алар ыйлаакчалар менен капталган, муздак карды басканыңызда, күйүп кеткен буттарыңыздын сыздаткан кычышуусу басаңдап, дээрлик жагымдуу болот. Ал эми пионердин мойнунда "Мен партизанмын" деген жазуу бар эле. Алар асылып калганда оорубайт, крауттардын жана милиционерлердин бактылуу жүздөрүн көрүү жийиркеничтүү . Коркпогула, эгер аны пионер жана жалындуу атеист сыяктуу тозок күтүп жатсачы? Алар сенин согончогуңду гана эмес, бүт денеңди түбөлүккө куурат.
  Бирок, эмне үчүн ал мындай тантыктарга ишенет? Болсо да, аз жашап, өлүп, унутулуп калуу өкүнүчтүү.
  Бирок анын назик мойнундагы сыйыртмак кысылганда, кыз ажыдаардын үстүндө ойгонду. Ал эми анын жанында периштедей сулуу нимфа бар эле. Ал эми Маргарита бейиш дагы деле бар деп ойлоду. Пионердик баатырлар жана атеисттер үчүн ушундай өзгөчө бейиш.
  Бирок, чындыгында, сыйкырдуу дүйнөдө жакшылык менен жамандык, анын көйгөйлөрү бар. Ал сыйкырдын жардамы менен кесилген жана күйүктөн бат айыгып кетти. Ал эми кыз Dragon академиясына кичүү класска кирди. Бирок ал таланттуу, жөндөмдүү жана тез үйрөнүүчү болчу.
  Жана ал күчтүү сыйкырдуу жөндөмдөрдү өздөштүргөн. Ошондуктан, анын балалык көрүнүшүнө карабастан, ал принц Оеномаус менен атайын миссия менен барган - күчтүү жынысты сактап калууга жардам бере турган нерсени табуу. Анткени, эркексиз дүйнө гармониядан жана кызыкчылыктан ажырайт. Ал эми адилет жыныстагылар тажап жана ыңгайсыз.
  Маргарита учуп баратып мындай деп белгиледи:
  - Кээде ойлоп кетем, эркектер кайтып келет, анан эмне болот? Кичинекей кыздын кимге кереги бар? Чоңоюп, бойго жетип калсам экен!
  Оеномаус ишенимдүү үн менен жооп берди:
  - Эгерде сыйкыр эркектерге жашоону кайтара алса, анда ал сени бойго жетет. Элфтер, нимфалар жана драйадтар карыбайт, бул алардын табигый касиети экенин унутпаңыз. Бирок адам аялдар, жок. Аларды көрксүз, жийиркеничтүү, кемпирлерге айлантпоо үчүн күчтүү сыйкыр керек. Ал эми чиркин кемпир болуу сулуу кыздан алда канча жаман. Адамдарга кол салган карылык ооруларын айтпай эле коелу. Жер бетинде эч кандай олуттуу сыйкырыңыз жок, балким, карылыктын, айрыкча аялдар үчүн кандай жийиркеничтүү жана жийиркеничтүү экенин өзүңүз да көрдүңүз.
  Маргарита башын тескери чайкады:
  - Жок, мен кемпир болгум келбейт! Кары ханышадан көрө жаш кул болгон жакшы!
  Бала ханзаада күлүп койду да:
  - Түбөлүк жаш, түбөлүк жылаңайлак болосуң!
  Кыз күлүп:
  - Мен согушка чейин шаардык кыз болчумун. Ленинградда жылаңаяк басуу эмнегедир адепсиз болчу, ал эми климаты анча жылуу эмес болчу. Ошон үчүн айылда мен эмнегедир тепсеп жүргөндөн уялчумун . Оккупация маалында, балдардын бут кийимдери жыртылып, кичинекей размердеги бут кийимдерди алуу абдан кыйын болуп турганда, мен ушундай кылганды үйрөндүм. Билесизби, биринчи күндөрү ооруп, суук болот, өзгөчө кыймылдабасаңыз, бирок кийин ага көнүп, ал тургай жагымдуу болот. Анын үстүнө, Украинада жай абдан жылуу жана жумшак.
  Бала ханзаада башын ийкеп:
  - Ооба! Мен түшүнөм. Бирок карачы, ким учуп баратат!
  Чынында эле , алардын алдынан алтын жалатылган ступа кийген айым чыкты. Жок, Баба Яга эмес, өтө көп макияж менен болсо да, укмуштуудай блондинка сулуусу. Жана берметтей тиштери менен жаркырап турат. Ал эми шыпыргысынын ордуна ал толугу менен заманбап электр чаң соргучка ээ. Ооба, бул кызыктуу окуя.
  Ал балдарды өпкүлөп, ырдады:
  Толгон шантереллалар, тайлар,
  Мен варенье сактайм...
  Кантсе да балдар жана кыздар
  Кантсе да балдар жана кыздар...
  Мен аны чындап эле жакшы көрөм!
  Маргарита жооп иретинде башын ийкеп, мындай деп белгиледи:
  - Ооба, бул заманбаптык. Жаңы ыкмадагы эски ступа!
  Чаң соргуч кармаган блондинка муну угуп калды окшойт, артына бурулуп, капаланып бакырды:
  - Ступа эски деген түшүнүктү кайдан алдыңыз? Ооба, сен өзүң, эгер жеринде калсаң, кемпир болмоксуң! Жана абдан чиркин , эгер табытта болбосо!
  Маргарита үшкүрүнүп макул болду:
  - Ооба туура! Мүрзөдө сөөктөрү калкып калмак , же караса жийиркеничтүү болуп кетмек.
  Oenomaus мындай деп белгиледи:
  - Адамдар Кудайдан ажыратылган макулуктар. Алар эльфтер ээ болгон нерседен - түбөлүк жаштыктан куру калышты! Ал эми күчтүү жыныстагылар да сакалын кырыш керек. Балдар аябай оорутуп, жагымсыз дейт!
  Чаң соргуч менен блондинка аны алып силкилдеди. Ал эми түрдүү түстүү көбүкчөлөр жаш ажыдаарлардын үстүндө отурган балдарды көздөй учуп кетишти.
  Жооп катары, балдар ажыдаарларынан үйлөп, көбүктөр кайра учуп кетишти, ага жооп катары блондинка таягын чайкады. Ошондо баары айлана баштады.
  көбүкчөлөрү жаралангандай, тегерек бийде айлана баштады. Жана ал сонун болду .
  Кыз белгиледи:
  - Сиз Баба Яга эмессиз - сөөк буту,
  Ал эми салкын блондинка - бул бакыттын жарымы!
  Чаң соргуч көтөргөн жоокер ачууланып:
  Балдар тыгын сыяктуу келесоо
  Сиз торго тартылып жатасыз...
  Мен сени казанга жүктөйм,
  Мен сага от жагыйм!
  Ал эми жооп катары ушундай шайыр жана кубанычтуу күлкү бар. Бул чынында эле аял - улуу салкын менен.
  Балдар ажыдаарларына айланып , Баба Ягага секирип жөнөштү. Кыз рюкзагынан салмоорду алып:
  - Алгың келеби?
  Блондинка күлүп, пульсары менен пионер сыйкырчыны чапты. Ал ажыдаарынан качты. Жана жооп катары ал да салмоор менен кресттин белгисин жасайт жана сени кантип тепкилейт .
  Ал эми жалындуу желе жаш Баба Яганы чырмап алды. Ошентип, ал өзүнө байланып калганын көрдү.
  Бала Оеномай белгиледи:
  - Мейли, мойнуңа ал, сен балдардын кайсынысын ала качтың?
  Партизан кыз башын ийкеди:
  - Туура! Биз билебиз, сенин замбиректей тумшугуң бар!
  Блондинка Яга өкүрүп, айланып:
  - Ооба, мен сени алам жана...
  Сулуу сүйлөбөстөн титиреп, торду сындырмакчы болду. Бирок пионер-баатыр кыз таймаштан өтүп, сыйкырдын жана жышаандын энергиясы менен Ягинага атты. Блондинка кантип титиреп, кычырай баштады. Ошондо кыз ырдады:
  Кыйын мезгилде шыктандык,
  Эркти болоттон күчтүү кылып...
  Дүйнөнү чумадан куткарды -
  Урматтуу жолдош Сталин!
  
  сүрөттөрдө мен өлчөгөн,
  Чексиз ааламда...
  Сен бизге туура жолду ачтың,
  Аны көрсөтүп жаткандыр!
  
  Мен шок колдондум
  Солценизмден келген сыйкыр...
  Бул жерде график:
  Фашизмдин моюнтуругу кулайт деп!
  Элф бала мындай деп белгиледи:
  - Сыягы, крутой жигит болчу, Сталин! Бирок ал, кыязы, жер бетиндеги бардык адамдар сыяктуу эле, карыган.
  Кыз да жаш модификацияда Баба Ягага ок атып, кыйкырды:
  Жүрөгүмдө Ленин жашайт,
  Биз кайгыны билбеш үчүн...
  Космоско эшик ачылды -
  Жылдыздар биздин үстүбүздө жаркырап турду!
  Блондинка Яга жалынып:
  - Жетишет! Мени коё бер, талап кыл, мен баарын кылам!
  Маргарита Твиттерде:
  - Колго түшкөн балдарды бошоткула! Анда балким сени кечирербиз. Алардын канчасын чаң соргучуңузга соруп алдыңыз?
  Блондинка кобурады:
  - Мен сени чыгарам! Мага айкаш жыгачтын сыйкырын салба!
  Кыз артына бурулду. Модалуу айым менен жалындуу желе уктады. Анан ал тегеректеп айланды . Маргарита эскертти:
  - Балдардын баары кетсин, алдабай!
  Блондинка салтанаттуу түрдө ишендирди:
  - Сөзүмдү берем!
  Анан чаң соргучту күйгүздү. Андан балдардын кубарган көлөкөлөрү чыга баштады. Тунук, арбактар сыяктуу. Бирок Маргарита сыйкырдуу таякчасын булгалап, бул көлөкөлөр балдар менен кыздарга айланды. Акыркысы үч эсе көп болгон. Бирок баары бир Оеномай кубанды:
  - Бул дүйнөдө жок дегенде күчтүү секс бар. А биздин эркектердин дээрлик баары өлүп калды!
  Маргарита жаркыраган жылмаюу менен мындай деди:
  - Келген жок! Жана кудайга шүгүр!
  Балдардын бири жылаңаяк, бирок люкс, жыртык болсо да камзол кийип, Оеномаяга учуп келип, өзүн тааныштырды:
  - Виконт де Лафер! Ваа, чаң соргучтун ичинде болуу кандай жийиркеничтүү. А бул канчык да чыныгы ажыдаардын булгаарыдан жасалган өтүгүмдү жулуп алды.
  Маргарита жылмайып кобурады:
  - Кел, уурдалган нерсени Виконтко кайтарып бер !
  Блондинка Яга куудулду:
  - Мен кыла албайм!
  Оеномаус да сыйкырдуу таякчасын алып чыгып, аны силкип, бакырды:
  - Анан эмне үчүн?
  Сулуу бакшы күбүрөнүп :
  - Мен аларды саттым! Алар абдан абройлуу болгон. Бир ханзаада аларга жарым кап алтын төлөп берген!
  Маргарита кобурады:
  - Мейли, ак ... Бул үчүн өтүгүңдү сенден алабыз. Алар ажыдаардын терисинен, ал тургай жолборстун терисинен да жасалат.
  Блондинка Яга мындай деп белгиледи:
  - Алар бала үчүн өтө чоң болот. Ал эми менин даражамдагы бакшы жылаңаяк көрүнсө уят болот.
  Маргарита күлүп жооп берди:
  "Мен алсыз бакшы эмесмин, бирок суук дүйнөдө да жылаңаяк болом." А сен ушундай айымсың. А мен баланын өлчөмүн тууралайм!
  Принц Оеномаус бакырды:
  - Анан балдарды ала качпайм деп ант бер. Болбосо биз сени Кудайдын сотуна алып барабыз.
  Жаш Баба Яга кекечтенди:
  - Мен аларга эч кандай жамандык кылбайм. Бул жөн гана балдардын энергиясы мага түбөлүк жаш жана сулуу бойдон калууга мүмкүндүк берет. Ошентип, алар тирүү.
  Маргарита катуу кыйкырды:
  - Жашаруунун башка жолун табасыз. Чынында, сага сабак бере турган убак келди.
  Анан кыз бир сыйкырды кобурады. Жана ал жылаңач бутунун манжаларынан жана сыйкырдуу таякчасынын учунан пульсардык энергиянын агымын кантип чыгарды.
  Жана алар блондинкага тийди. Ал күтүлбөгөн жерден кычырап, көлөмү азайып кетти. Эми алардын маңдайында узун бойлуу кыздын ордуна он жаштан ашпаган, чочко куйрук, буту жылаңайлак, корккон кыз турду. Ал шыбырады:
  - Кереги жок! Мен жакшы болом! Мени урба!
  Маргаританын колунда өтүк бар болчу. Ал алаканын булгалап, алар жылаңаяк бала Виконтту көздөй сүзүштү, ал боштондукка чыккан башка балдар менен бирге абада салмагы жоктой басып бара жатты.
  Ак сөөктөрдөн бир бала өтүгүн кийип:
  Баланын айланасында көптөгөн коркунучтар бар,
  Кээде дүйнө муздак таштай жылтыратат...
  Бирок, биздин бала дивандан туруп,
  Анткени ал асыл күрөшчү, мага ишен!
  Яга кыз тынчып, кобурады:
  - Мага камчы салбайсыңбы?
  Маргарита катуу айтты:
  -Эгерде аша чаап жүрбөсөңүз, анда эмне үчүн камчыга чабылышыңыз керек?
  Сары чачтуу кыз чырылдап, кызгылт жаагынан жаш агып кетти:
  "Мен азыр баламын, башка бакшылар мени сыйлашпайт!"
  Эркиндикке чыккан кыздардын бири:
  - Биз да балабыз, ага ыйлабайбыз!
  Балдар менен кыздар күлүп калышты.
  Маргарита белгилеген:
  - Ачка болсоң керек! Балким, ылдый түшүп, ошол жерден бир нерсе жейбиз?
  Балдар ызы-чуу салышты. Виконт ылдый карап:
  - Биздин астыбызда гиганттын сепили бар, ал Баба Ягадан артык эмес. Ошондуктан...
  Оеномаус мындай деп айтты:
  - Ал эми дөөнүн да туткунда балдары бар. Биз аларга жардам беришибиз керек.
  Маргарита жылмайып, кызга Яга сунуштады:
  -Балким, балдарды чогуу алып, алптан куткарып калабызбы? Жакшылык кылсаң, пери академиясына окууга кабыл аласың. Ал жактан жакшылык кылууну үйрөнөсүң!
  Сыйкырчы кыз ырдады:
  Адамдарга ким жардам берет
  Ал убактысын текке кетирип жатат...
  Жакшы иштер -
  Сиз атактуу боло албайсыз!
  Маргарита каршы чыкты:
  Гүлдүн желекчеси назик,
  Эгер ал эчак эле үзүлүп кетсе...
  Айлана-чөйрө катаал болсо да,
  Мен жакшылык кылгым келет!
  
  Адамдарга жакшылык кыл
  Жакшы иштерди кыл...
  Алар гүлдөй болуп гүлдөйт,
  Жарыкта көк гүлдөр!
  Бала ханзаада олуттуураак үн менен белгиледи:
  - А сен жакшылык кылып , жамандык менен күрөшүүгө аракет кыласың, бул сага жагат деп ишенем!
  Кыз Яга муштумун түйүп:
  - Мейли, аракет кылам. Баары бир, жаман бакшыларга кайра жол жок - алар күлүп, сени чымчып алышат ! Мен жакшы пери катары кайра машыктырам!
  Маргарита жылмайып ырдады:
  Дүйнөдө акылы бар ар бир адам,
  Ар дайым дос болуш керек...
  Бул атуу галереясындагыдай болбошу үчүн -
  Акылдуу оюн болгон жок!
  Бала ханзаада кыйкырды:
  - Мейли, дөөгө түшөлү!
  Асмандан дээрлик жылаңаяк жана жыртык, арык жана кубарган, бирок энергиялуу жана толкунданган балдар тобу учуп чыгышты.
  Маргарита менен Оеномай ажыдаарларга, ал эми кызга айланган Яга минометко түшкөн. Ал эми чаң соргуч балдардын колу үчүн өтө чоң көрүнгөнү менен анын жанында калды.
  Бул жерге түшкөн команда. Чоң баш сөөктөрү бар мунаралары бар дөөнүн чоң сепилинде эч нерсе жок . Бирок кире бериш скелеттер жана орктардын бүтүндөй отряды тарабынан көзөмөлдөнөт.
  Балдар конуп калышты. Алар согушууга даяр болушкан. Яга кыз чаң соргучтун кнопкасын басты, андан кылычтар, кылычтар, найзалар, канжарлар, атүгүл бир-эки пулемёт да кулап түштү. Балдардын аң-таң карап турганын көрүп, мындай деп түшүндүрдү:
  - Мен аны чаң соргуч менен кармадым. Бул шыпыргыга караганда алда канча жакшы. Жана андагы курал-жарактардын бүтүндөй жыйнагы.
  Маргарита сыйкырдуу таякчасын жана жылаңаяк буттарын силкип, бирок сыйкырдуу шакекчелер менен кооздоп, кыйкырып жиберди:
  - Эми мен сенин куралыңа өзгөчө, кереметтүү күч бере турган дуба кылам.
  Ошондо сыйкырчы кыз:
  - Абра , кабра , кодабра ! - Жана анын сыйкырдуу таякчасынан жана сыйкырдуу шакектеринен энергия агымдары учуп кетти. Ал эми Баба Яга балдарга берген курал жаркырап баштады.
  Оеномай тажрыйбалуу согушчу катары колуна жука ийнелерди аткан кыска, женил пулемётту алды. Бала ширелүү эриндерин жалап, ырдады:
  - Жакшы пулемёт менен болушу керек,
  Ачуу болоттой сокку...
  Ошол кан шаркыратмадай аккан жок,
  Жана бейиш ааламда өкүм сүргөн!
  Балдар мылтыктарын көтөрүп, бир ооздон:
  Өлтүрүүчү айлакер, таш боор,
  Элди дубалга тыгып коюшту...
  Бирок мен ишенем, биздин бороондуу өнүп,
  Бирок мен ишенем, күн агымы -
  Түрмө зынданынын караңгылыгын жок кыл!
  Ошентип, сыйкырдуу арсенал менен куралданган балдардын отряды чабуулга етушту. Балдардын, андан да көп кыздардын кичинекей, жылаңач такалары жарк этти. Алар желмогуздардан корккон жок, бирок аларга жүндүү, жыттуу , жийиркеничтүү орктардын бүтүндөй бир полку жакындап келе жатат.
  Ажыдаардын үстүндө учуп бараткан Оеномай автоматтан душманга ок ачты. Майда ийнелер орктардын түктүү денелерин тешип, андан кийин бир керемет болгон: алар чоң шоколад батончиктерине жана бал булочкаларына айланган.
  Маргарита да душманды бутунун жылаңач манжалары менен сыйкырдуу шакекчелери менен тепти . Ошентип, кол салууга кабылган кылыччан орктар дароо айланышты ар кандай даамдуу нерселер, анын ичинде шоколад менен капталган жана ичинде куштун сүтү бар момпосуйлар. Бул чындап даамдуу. Ал эми cheesecakes, апийим үрөнү жана корица кошулган пончиктер.
  Ал эми партизан кыздын сыйкырдуу таякчасы толкундап, жомоктогудай нерселерди жаратат.
  Ошентип, балдар орктар менен согушка киришти. Биринчиден, Viscount. Бала өтүгүн кийгенден кийин анын кийимдери жаңы болуп, жаңы болуп калды. Жана ал оң колуна кылыч менен гана согушпастан, сол колуна кылыч кармады.
  Жана бычактын тийүүсүнөн жомоктогудай өзгөрүүлөр болду. Эми, орктун ордуна, мейиз кошулган таасирдүү өлчөмдөгү пирог пайда болду. Ал эми кылычтын соккусунан шоколад сыркейк пайда болду. Жана башка балдар согушта.
  Бир кыз, кыязы, өнүккөн өлкөдөн, жылаңаяк буттарын чөпкө таянып, пулемёттон чийип жатты. Эмнеден улам ар кандай жомоктук трансформациялар пайда болот. Орктан чоң, фаршталган колбаса, анан соус кошулган үндүк чыкты. Жана дагы кандай даамдуу тамактар көрүнгөн жок.
  Ал эми бычак тийүүдөн пайда болгон жыпар жыттуу кокос кекстери. Жана дагы сонун балмуздак.
  Партизан кыз Маргарита согуштук экстаз менен ырдай баштады;
  Биз пионерлер, коммунизмдин балдарыбыз,
  Ким мамлекетти көтөргүсү келет...
  Гитлер ачуусу үчүн катуу жооп берет,
  Биз талкалайбыз, мага ишен, Шайтан!
  
  Кудай алдында ант бердик,
  Ал эми Ленин жүрөгүн жаштарга берген ...
  Оо, пионерлерди катуу соттобо,
  Алла Таала аларга дагы күч-кубат берди!
  
  Биз алдыга жылаңайлак чыктык,
  Алар өз мекенин сактап, согушкусу келген...
  Оорукчан балдар да, кыздар да биз үчүн,
  Жана биздин берилгендигибиз күчтүү соот!
  
  Москванын жанындагы салгылашуулар,
  Танктар күйүп, асфальт эрип жатты...
  Биз коммунизмди көрөбүз, ишенем, биз бердик,
  Ал эми фашистти кылыч менен чыгара аласыз!
  
  Мага ишенбегиле, адамдар, Гитлер кудуреттүү эмес,
  Фюрердин идеясы жашай берсе да...
  Ал эми биз фашисттерге катуу сокку урдук,
  Келгиле, улуу жолубузга кетели !
  
  Биз орустун душмандарынан коркпойбуз,
  Биз туулуп-өскөн СССРди сүйөбүз...
  Сен клоундун жаны менен рыцарь эмессиң,
  Келгиле, Кудайдын Падышалыгы үчүн үлгү көрсөтөлү!
  
  Гитлер билбейт, ал катуу сабалат,
  Анын ичинде тозоктун күчү күчөп жатса да...
  Ал эми мите Краут келе жатат,
  Ал тынчтыкты отко толтурат!
  
  Орустардын улуулугу - ойноп жеңүү,
  Мунун артында эбегейсиз зор эмгек турат да...
  Жеңиш келет, ишенем, жайнаган майда,
  Жана Фюрер толугу менен капут болот!
  
  Бул биздин ишенимибиз, коммунизмдин кучу,
  СССР түбөлүк гүлдөсүн ...
  Биз, билесиңби, фашизмдин моюнтуругун талкалайбыз,
  Мына ушундайча Россия армияга айланды!
  
  Сталинградда фрицтер сабалган,
  Алар биздин күчтүү муштумубузду тааныды...
  Биз сонун белектерди бердик,
  Жана алар диктаторго никель беришти!
  
  Менин өлкөм, сулуу Россия,
  Анда, Арктикада алма дарактары гүлдөйт...
  Сварог менен Сталин, билесиңерби, Мессия,
  Фашисттер орус согушкерлеринен качып баратышат!
  
  Мына аалам кандай сонун,
  Анын үстүндө коммунизм жаркырап турганда...
  Жана сыноолор бекемдөө үчүн болот,
  Бир секунд ылдый эмес, өйдө гана учу!
  
  Кышты жапайы кызыл кыйкырык менен кабыл алдык ,
  Алар ак гвардиячылардын омурткасын сындырышты...
  Коммунизмдин Россиянын душмандары талкаланып,
  Түшкү тамакка дагы эле кубокторубуз бар!
  
  Биз Сталинди катуу кармадык,
  Кандай аязда жылаңаяк кыздар...
  Сен мага ишен, күчтүү адам болдуң,
  Ал эми пионер рыцарьга айланды!
  
  Жок, Россия эч качан сынбайт,
  Өлбөс Ленин жол көрсөтөт ...
  Биз жалтыраган жалындан коркпойбуз,
  Ал эми орустар коммунизмден кете албайт!
  
  
  Биздин Эне Россиянын атынан,
  Жүрөктөрдү бир гүлчамбарга бириктирели...
  Уррай, кыздар катуу кыйкырышты
  Улуу кыял орундалат!
  
  Ооба, биздин ишеним ар дайым аталарыбыз менен бирге,
  Ата-бабаңдан ашып кетсең...
  Биз түбөлүккө кайраттуулук менен жакшы болот,
  Ал жыйырмадан ашпаса да!
  
  Мага ишен, биз Мекенибизди сүйөбүз,
  Биз түбөлүк бакыт каалайбыз...
  Люцифер, мага ишен, бизди жок кылбайт,
  Жай келет - суук жок болот!
  
  Россияда баары абдан сонун гүлдөйт,
  Кыйынчылык дүйнөдөн жок болуп кеткендей...
  Мен ишенем, коммунизмдин доору келет,
  Байлык жана кубаныч түбөлүк болот!
  
  Илим согушта курман болгондорду тирилтет,
  Элде түбөлүк жаштык болот...
  Жана адам Кудуреттүү Зат сыяктуу,
  Жаман адам жок болот, билем, түбөлүккө!
  
  Кыскасы, ааламдагы бардык адамдар үчүн бакыт жаркырап турат ,
  Дүйнөдөгү бардык адамдар бир үй-бүлөдөй...
  Балдар күлүп ойношот асманда,
  Сен мени ыр менен сүйөсүң!
  Ошентип, ал ырдап, балдар орктарды сыйкырдуу куралдар менен адаттан тыш даамдуу жана табитти ачкан нерсеге айландырышты. Бирок, сыйкырчы кыз чаң соргучтан энергия чыгарганда да, балык салынган стакандар, гарнирлер жана даамдуу кабыгы бар ак куулар чыга баштады , аларга ырайымсыз орктар бурулду. Жана бул абдан сулуу болду.
  Бул жерде гоблин орк командири жакшы сыйкырдын соккусуна кабылып, розалар, каймак жүгөрү гүлдөрү жана кантталган жемиштер менен капталган жыпар жыттуу тортко айланды.
  Жана көптөгөн ар кандай даамдуу нерселер бейкүнөө балдардын колунда сыйкырдуу куралдарды пайда кылды.
  Бирок скелеттер да согушка орктардан кийин киришкен. Чоң жана коркунучтуу. Алар жыгачтай кыймылдашкан. Балдар аларга кылыч, кылыч менен кол салып, канжар ыргытышты. Ал эми ажыдаардан келген Оеномай менен жөө кыз пулемёттон скелеттерди аткылайт.
  Маргарита да сыйкырчылыкты колдонуп, берметтей тиштерин көрсөткөн. Жана ал конкреттүү кереметтерди жасады. Ал эми анын сыйкырчылыгы скелеттерди түстүү балмуздак менен кооздолгон тортторго толгон алтын шарап бокалдарына айлантты.
  Ал эми балдардын кылычынын соккусунан, анын ичинде Виконт де Лаферден ар кандай даамдуу жана табиттуу нерселер пайда болду. Жана мындай жыт сепилге тарады. Жөн гана кереметтердин керемети.
  Чоң скелеттердин биринен торттун бүтүндөй тоосу чыкты. Жана бул торттор ар кандай кремдерден асан-үсөндүн бардык түстөрү менен жаркырап турду.
  Ооба, бул жерде ушундай даамдуу, абдан табиттуу нерселер бар болчу. Кээ бир коркунучтуу кара скелеттер чоң көлөмдөгү лолипопторго айланган.
  Ал эми ачка калган балдар даамдуу тамактарды татып көрүүгө туруштук бере алышкан жок. Маргарита гонгду үйлөп, кыйкырды:
  Ашказан биздин негизги душманыбыз,
  Ишен, бизди жаман иштерге ыргытат ...
  Бала пирожки көргөндө,
  Ал ашказан уурдоого түртүп жатат!
  
  Андыктан бала шашпа
  Убакыт келет, сен дагы жейсиң...
  Кудай алдында күнөө кылба, кымбаттуум,
  Болбосо сиз отко айланасыз!
  Оеномаус балдарга мындай деп түшүндүрдү:
  - Адам жегич алп жеңилгиче, тамак жеш коркунучтуу. Негизги жаман адам жок кылынышы керек!
  Катуу тепселген үн угулуп, адегенде талаанын жарымын каптаган, ар кандай токоч жана тамак-ашка толгон чоң көлөкөсү пайда болду. Анан мүйүздүү алп өзү. Анын сперма киттин оозу жана тырмактуу буттары болгон. Ал ушунчалык бийик болгондуктан, мунаралары жана скелеттери бар эбегейсиз чоң сепилден да бийик.
  Балдар коркконунан кыйкырып, жегич бандит дароо чоңоюп кетти.
  Маргарита жылмайып:
  - Коркпогула! Сен андан корккондо гана чоң болот!
  Оеномаус ачууланып:
  Сен коркок эмессиң, бирок сен келесоосуң, биз кооз жерлерди көрдүк!
  Бүбү кыз Яга кыйкырды:
  - Урматтуу, кымбаттуу дөө,
  Даамдуу таттууларды каалайсызбы...
  Же бир соккунун сыйкырын,
  Сиз аны кайра бекер аласыз!
  Маргарита кыйкырды:
  - Балдар, бир ооздон кыйкыргыла: биз силерден коркпойбуз! Мейли, чогулалы.
  коркыныштын алдына жиналу киын болды . Кыз кичинекей тегерек согончогу менен качып кете баштады. Кайраттуураак Виконт де Лафер менен бир-эки бала аларды кармай башташты. Жигиттер коркуп кубарып кеткени билинип турду. Анан Маргарита кайрат берүү үчүн согуштан бир согуш ырын ырдады;
  Биз СССР өлкөсүнөн келген кыздарбыз,
  Бул бүткүл дүйнө үчүн шамана...
  Билесиңби, улуулуктун үлгүсүн көрсөтөбүз,
  Мына, баатырдык эрдиктер ырдалат!
  
  Кызыл туу астында төрөлгөн кыздар ,
  Жана жылаңаяк аязды аралап өтүшөт...
  Кыздары менен уулдары орус үчүн күрөшөт,
  Кээде келин жигитке роза гүлүн берет!
  
  Ааламда кызыл желек болот,
  Факелдей жаркырап, жаркырап...
  Билесиңби, баатыр, бизде селкинчек,
  Ал эми биздин баннер кызылдай жаркырап турат!
  
  Ишенбе, наалат фашист өтүп кетпейт,
  Ал эми орус руху эч качан өчпөйт...
  Жеңиштер чексиз эсеп ачат,
  Келгиле, кимге болсо да салам айталы!
  
  Россия сонун өлкө
  Сиз элдерге коммунизмди бердиңиз...
  Түбөлүккө Кудай берген ,
  Родина учун, бакыт жана эркиндик учун!
  
  Ата Мекенди душман жеңе албайт,
  Ал канчалык таш боор, арамза болсо да...
  Биздин жеңилгис орус аюу,
  Орус солдаты езунун жециши учун ушунчалык данктуу!
  
  Кереметтүү совет өлкөсү,
  Андагы кыздар сулуу экенине сыймыктанышат...
  Ал бизге төрөлгөндө түбөлүккө берилген,
  Ал эми биз комсомолецтер калыс бололу!
  
  Биз Москванын четинде согушуп жатабыз,
  Бороон, кар күрткү, кыздар жылаңаяк...
  Ата Мекенибизди шайтанга бербейбиз,
  орокубуз да так атат!
  
  Ошентип, ачууланып кыздар согушууга дилгир,
  Жана жылаңач согончогу менен алар жарылуу пакетин ыргытышат ...
  Фашист, ал жөн гана сонун көрүнөт,
  Чынында эле, жаман Кабыл!
  
  Душмандар жеңе албайт кыздарды,
  Алар ушундай жылдыздын астында төрөлүшкөн...
  Биздин жеңилгис желмогуз - аюу,
  Мекенди ким жар кылды!
  
  Биз орус кыздарыбыз жакшы,
  Кыйноодон, аяздан коркпойбуз...
  Жана биз, ишенгиле, жаман ордонун чабуулун кайтарабыз,
  Душман дозадан жинди болот !
  
  Алар душманды Москвадан сүрүп чыгара алышты,
  Ал эбегейсиз күчкө толгонуна карабастан...
  Биз кыздар өзүбүз менен сыймыктанабыз
  Оппоненттердин баары мүрзөсүндө жок болот!
  
  Ишенбегиле, душмандар Россияны жеңе албайт,
  Ар бир рыцарь жалаяктан чыккандыктан...
  Мергенчи оюнга айланды окшойт,
  Ал эми душман дагы эле бала!
  
  Бирок орус руху, улуу, рухка ишенет,
  Билесизби, анын ичинде жашыруун күчтөр бар ...
  Душман толугу менен талкаланат,
  Анткени, рыцарлар согушта жеңилбес!
  
  Күмөндөрүңөрдү таштагыла , кыздар ,
  Билесиңби, биз дүйнөдөгү эң эр жүрөкбүз...
  Шайтандын аскерлерин тозокко таштайлы,
  душмандарды ажатканага чылап алалы !
  
  Ыйык согуш бүтөт
  Жер бетине тынчтык жана таң келет...
  Ал түбөлүк күн менен, билесиңби, берилген,
  Жаз түбөлүк жалындап турсун!
  
  Ал эми коммунизм даңктуу түбөлүктүү ,
  Ал эми Ленин жана улуу Сталин биз менен...
  Кандуу кинодо азыр гана фашизм,
  Ал эми биздин эрк, мага ишен, болоттон да күчтүү!
  
  Менин Россиям кылымдар бою башкарат,
  Жана бүт ааламга бакыт тартуулады...
  Болот муштумдай күч керек,
  Жана кайраттуу, бирок акылга сыярлык жол менен!
  Алгач Маргарита жалгыз ырдаган, бирок кийин Эномай, кыз Яга, Виконт де Лафер жана башка балдар ырга киришти. Ал эми бул мурунтан эле күчтүү, толук үндүү хор болгон, андан баары титиреп турган. Ал эми эбегейсиз, чыныгы гигант көлөмү азая баштады. Ал мындан ары мынчалык салкын жана коркунучтуу көрүнбөй калды. Ал эми мүйүздөрү кичирейип, тырмактары кичирейип калды. Мына сага...
  Кыз Яга күлүп ырдады:
  Молодец, молодец, сен аны менен сыймыктанса болот -
  Жети бирөөдөн коркпойт!
  Балдар жылаңаяк буттарын таптап, бир ооздон кыйкырышты:
  Биз сенден коркпойбуз,
  Баланын таманында тебеленип каласың...
  Биз жаш курактагы жоокерлер болбосок да,
  Яганын астында болчубуз !
  Булар балдар, жан дүйнөсү да, жүзү да сулуу. Жана алар дөөлөрдөй күрөшөт. Эми жегич алп моралдык жактан бүтүшү керек да. Анан балдар бийлей башташты.
  Ал эми кыз Яга чаң соргучту алып, зөөкүргө көрсөтүп, бирдемелерди кобурай баштады.
  Балдардын бири скелетке айланган короз формасындагы чоң лолипопту жалап , кыз балмуздактан тиштеп алды.
  Балдар алпты коркутушту:
  - Сага да ушундай болот!
  Анан ал түзмө-түз титиреп кетти. Ал ого бетер кичирейип кетти. Ал эми асан-үсөндүн бардык түстөрүндө балмуздак салынган алтын бокалдар ого бетер жаркырап, сулуулана баштады.
  Пионер-баатыр кыз Маргарита кайрадан согуштан патриоттук ырды жаалданып ырдады, калган балдар хор менен айтышты:
  Комсомолго ойноп жүрүп кирдим,
  Сулуу кыялдагы кыз...
  Дүйнө түбөлүктүү Май болот деп ойлогом,
  Ар бир күн жаздын туулган күнү!
  
  Бирок эмнегедир болбой калды,
  Негедир мен сүйө албайм ...
  Айткылачы, балдар, ырайым кылам,
  Жашоо абдан күчтүү калак!
  
  Күтүлбөгөн жерден согуш капысынан күркүрөп,
  Жана өлүм бороон-чапкыны...
  Ал эми кыздарымдын денеси күчтүү,
  Сиз дароо эле кол салууга кабыла аласыз!
  
  Мага ишен, мен багынгым келбейт,
  Ата Мекен үчүн акырына чейин күрөш...
  Биз гранаталарды күчтүү рюкзакта алып жүрөбүз,
  Сталин жүрөгүндө атасын алмаштырды!
  
  Россиянын улуу жоокерлери.
  Биз тынчтыкты жана тартипти коргой алабыз...
  Асмандагы жылдыздар баркыт сугарып,
  Ал эми мергенчи оюнга айланды!
  
  Мен, жылаңаяк кыз, мушташат
  толгон ...
  Мен билем, бул бейиште орун болот,
  Канга бакыт кура албайсың!
  
  Ата Мекендин улуу жоокерлери,
  Биз Москванын жанында бекем күрөшөбүз...
  Анан коммунизм учурундагы кыял,
  Шайтан менен жер астындагы дүйнөгө каршы!
  
  Кайраттуу орус жигиттери,
  Алар акырына чейин чынчылдык менен күрөшөт деп...
  автомат менен атып жатышат ,
  Эгер сизге алтын таажы керек болсо!
  
  Бизди ок да токтото албайт
  Улуу Кудай Ыйса тирилген...
  Жырткыч ажыдаардын күндөрү бүттү,
  Асмандан ого бетер жарык болду!
  
  Мен сени сүйөм, кымбаттуу Лада,
  Эң жогорку Кудай Сварог даңкта болот ...
  Биз Россия үчүн күрөшүшүбүз керек,
  Эң жакшы Ак Кудай биз менен!
  
  Орустарды тизелебегиле,
  Биздин денебиз, мага ишен, ооздуктоо мүмкүн эмес...
  Сталин жана улуу Ленин биз менен,
  Сиз да бул сынактан өтүшүңүз керек!
  
  Ата журттун азабы биздин да жүрөгүбүздө,
  Биз анын улуулугуна ишенебиз...
  Биз тез эле космостун эшигин ачабыз,
  Бул абдан таттуу жашоо болот!
  
  Биз жылаңаяк сулуу кыздарбыз ,
  Биз кар күрткүлөрүнүн арасынан ушунчалык тез чуркайбыз...
  Бизге бул ачуу арактын кереги жок,
  Керуп канат жайып!
  
  Биз кыздар Ата Мекен үчүн тик турабыз,
  Жана биз жаман Крауттарга жооп беребиз, жок,
  Тозок Кабыл жок кылынат,
  Куткаруучу Машайакка салам!
  
  Бир доор болот - мындан жакшыраак болушу мүмкүн эмес,
  Өлгөндөр түбөлүк тирилишет...
  Аалам чыныгы бейишке айланат,
  Ар бир адамдын кыялы орундалат!
  Маргарита бир аз капа болду - ал жүз жаштан ашты, ал дагы эле кыз. А балким ал түбөлүк бала бойдон кала берет.
  Бирок калган балдар бул ырга сүйүнүп, сүйүнүп кетишти.
  Ал эми коркунучтуу жегич алптын бою дагы кичирейип, желмогузга караганда корккон гоблинге көбүрөөк окшошуп кетти.
  Ага балмуздак менен торттун кесимдери учту. Балдар күлүп, тилдерин чыгарышты. Бул абдан күлкүлүү көрүндү. Ал эми шайыр жигиттер жүздөрүн түзө беришти.
  Кыз Яга эриндерин кагып, кыйкырды:
  Балдар күлүшү керек
  Балдар күлүшү керек -
  Жана баатырлар кандай жашайт!
  Жана баатырлар кандай жашайт!
  Ал эми Баба Яга чаң соргучту сепилден секирип жаткан башка орктарга жана гоблиндерге көрсөттү. Анан Эномай менен кыз аларга автомат менен аткылай башташты. Жана алар муну сонун кылышты . Жана дагы жаркыраган балмуздак, мейизден жасалган булочкалар, каймак торттору, жүгөрү үлүштөрү, кебез момпосуйлары жана башкалар бар стакандар бар эле . Баары абдан жакшы жыттанып, абдан табиттуу көрүндү.
  Ал эми жоокер балдар күлүп, карышкырдын балдарындай курч, аппак тиштерин көрсөтүштү.
  Бул аракет кандай укмуш жана уникалдуу көрүндү.
  Ал эми Маргарита орктарды жана скелеттерди чагылган менен уруп , алардын эң сонун өзгөрүшүн улантты.
  Андан кийин пионер кыз кайрадан патриоттук жана улуу ырды ырдады, ал эми калган балдар хор менен анын шаңдуу жана шаңдуу ырын көтөрүштү:
  Шайтан бизди жеңбейт,
  Менин мекеним, дүйнөдөгү эң кооз,
  Сулуу өлкө атактуу...
  Анда чоңдор жана балдар бактылуу болушат!
  
  Өрөөндүн лилия гүлдөрү гүлдөй берсин,
  Ал эми керуптер татыктуу гимн ойношот...
  Фюрер капут болот,
  Орустар согушта жеңилбес!
  
  Комсомолецтер жылаңаяк чуркашат,
  Жылаңач тамандары менен карды тебелет...
  Гитлер, сен сонун көрүнөсүң
  Мен сени танк менен айдайм!
  
  Фашисттерди жеңе алабызбы?
  Кадимкидей жылаңаяк жүрөбүз кыздар...
  Биздин эң коркунучтуу рыцарь - аюу,
  Ал баарын автомат менен өлтүрөт!
  
  Жок, биз, кыздар, ансыз деле сонун,
  Биз түзмө-түз бардык душмандарды талкалайбыз ...
  Биздин тырмактар, тиштер, муштумдар...
  Кереметтүү бейиште жай курабыз!
  
  Мен салкын коммунизм болот деп ишенем,
  Кеңеш өлкөсү, мага ишен, анда гүлдөп жатат...
  Жана кайгылуу нацизм жок болот,
  Кылган иштериң даңазаланат деп ишенем!
  
  Аймак жапайы гүлдөйт, мен ишенем,
  Жеңиштен жеңишке кайттык...
  Николай япондорду жеңип,
  Самурайлар кордук үчүн жооп берет!
  
  Биз өзүбүздү кыйшаюуга жол бербейбиз,
  Душмандарыбызды бир сокку менен талкалайлы...
  Мергенчи оюнга айлансын,
  Бекеринен Вермахтты талкалаган жокпуз!
  
  
  Мага ишен, багынуу биз үчүн оңой эмес,
  Орустар ар дайым согушканды билишкен...
  менен курчуттук ,
  Фюрер клоундун образына айланат!
  
  Менин мекеним ушундай,
  Анда орус аккордеоны ойнойт...
  Бардык улуттар ынтымактуу үй-бүлө,
  Кабыл эмес, Абыл жеңет!
  
  Жакында СССР данк болот ,
  Душманыбыз каардуу, чыккынчы болсо да...
  Биз эрдик үчүн үлгү көрсөтөбүз,
  Орус духу салгылашууларда даңазаланат!
  Акыркы сөзүндө пионер кыз сыйкырдуу таякчасынан чагылганды, жылаңач бутунун манжаларынан пульсарларды сыйкырдуу шакекчелер жана таштар менен алып, бошотту. Акыры үлүлдөй кичирейген алпты жаап коюшту. Бул толугу менен жалындуу нур менен капталган. Анан кайра жарк этти. Орктар жана скелеттер акыры ар кандай сонун деликатестерге айланган. Ушунчалык даамдуу жана куурулган, ветчинанын ар кандай түрлөрүнөн, толтурулган балык жана каздардан тартып, тортторго, кондитердик азыктарга, карамельдерге жана балмуздак бокалдарына чейин.
  Балдар сүйүнүп, секирип кетишти. Алар абдан ыраазы жана кубанычтуу көрүнүштү.
  Бул жерде, коркунучтуу жана катаал жегич алптын ордунда, жарык тарап кетти. Арык, сары чачтуу, шорты кийген, жети жаштар чамасындагы бала көрүндү. Коркунучтуу желмогуздун ордуна ушундай зыянсыз жана таттуу бала. Ал көзүн ирмеп:
  - Мени урба!
  Маргарита кыйкырды:
  - Коркпо! Биз сага тийбейбиз. Эми сиз жашооңузду нөлдөн баштап, мектепке бара аласыз!
  Бала менен мурунку жегич ызылдап:
  Бул кандай мектеп жашоосу?
  Күн сайын тест кайда ...
  кошуу, бөлүү,
  Көбөйтүү жадыбалы!
  Каннибал дөөнүн сепили биздин көз алдыбызда өзгөрдү. Куполдордо баш сөөктөрдүн ордуна жомоктогудай кооз гүлдөр ачылды. Ал эми куполдор алтын менен жаркырап турду. Ошондо баары ушунчалык кереметтүү, жаркыраган, жаркыраган болуп, сепилдин дубалдары гүлдөр менен капталган. Жана кандын ордуна фонтандардан алмаз агындары агып, булуттар тарап, төрт күн бирден жаркырап турду.
  Ал эми боштондукка чыккан балдар кубанычтуу күлкү менен сепилден чыга башташты. Арык, жыртык, жылаңаяк, ошентсе да бактылуу болушту.
  Балдар жана кыздар даамдуу тамактарды чаап, чөптүн астынан коктейльдер менен ширелер куюлган бочкалар пайда болду .
  Кыз Яга миномет менен мурдагы каннибалдык гиганттын жанына учуп келип, балага балмуздак сунду. Аны жутуп жиберди да, жылмайып койду:
  - Даамдуу!
  Анан коркуп кошумчалады:
  - Мени кечиргиле, балдар! Мен сени жегениме уялдым. Бул кандай жийиркеничтүү!
  Барган сайын балдар чуркап чыга баштады. Анын ичинде мурда жегич жегендер . Зыянсыз бала көзүн чаап, алтургай ырдады;
  Ооба, бул керемет эмеспи, жомок эмеспи,
  Баары ушундай болуп калды, мага ишен, сонун!
  Жок, биз үчүн жакшылык кылган жакшы -
  Ал эми жамандык түбөлүккө жок болот!
  Ооба , бул жеңиш болду. Ырас, булчуңдуу тулку бойлуу, шорты кийген балдардын бири чагылган жерди карап:
  - Менин баатыр бийиктигим кайда кетти?
  Оеномаус сурады:
  - А сен кимсиң?
  Булчуңдары такталган бала мындай деп жооп берди:
  - Никитич.
  Анын баладай жүзү карарып, күбүрөнүп:
  - Мен чоң баатыр элем, азыр шорт кийген жылаңаяк баламын , мен кимге керекмин?
  Мурунку жегич оозун ачып:
  - Мектепке чогуу баралы!
  Добрыня ачууланып бакырды да, жылаңач баладай бутун ушунчалык катуу тээп , таш жарылып кетти:
  - Ооба, мектептеги тозокко! Мен чарчадым деп ойлодум !
  Маргарита үшкүрүнүп жооп берди:
  - Мен аны түшүнөм!
  Бала Добрыня бакырды:
  - Эмнени түшүнөсүң! Эми аялым мени таштап кетет! Кимге керек мага мынча кокурок бала !
  Оеномаус жылмайып жооп берди:
  - Жашоодо эң негизги нерсе бул жан. Өлчөмү маанилүү эмес!
  Добрыня каршы чыкты:
  - Жок! Сен менин аялымды тааныбайсың. Бир жолу ал согончогун ушунчалык катуу кыймылдаткандыктан, булбул каракчынын ышкырык тишин жулуп таштады! Ал катаал, ага мурутсуз баланын эмне кереги бар ! - Анан дагы бала жылаңаяк, баладай, бирок күчтүү буту менен балкадай чаап жиберди, брусчатка майда сыныктарга бөлүнүп кетти. Ошондо жаш баатыр кыйкырды. - Мени тезирээк бойго жет!
  Оеномаус үшкүрүнүп жооп берди:
  - Тилекке каршы, биз муну кыла албайбыз, туурабы?
  Маргарита мындай деп жооп берди:
  - Азыр биз чындап эле кыла албайбыз, бирок сиз биз менен чоң максат менен саякатка барсаңыз, анда биз бир нерсе ойлоп табышыбыз мүмкүн!
  Бала Добрыня коркутуп сурады:
  - Максатыңыз эмне?
  Оеномаус ишенимдүү жооп берди:
  - Ааламдын масштабында күчтүү жынысты өлүмдөн сактап калуу. Биздин ааламда жугуштуу оору бар, ал сизге да жетиши мүмкүн!
  Маргарита макул болуп башын ийкеди:
  - Ооба, Добрыня, бизге кошул. Сизде дагы эле баатырдык күчүңүз бар, сиз бизге абдан пайдалуу болосуз!
  Титан бала, сырткы көрүнүшү боюнча Оеномайдан улуу же узун болбосо да, он эки жашар бала , бирок ал зор физикалык күчкө ээ. Ошентип, ал жылаңач манжалары менен шагылды кысып, аны алып, эзип койду да, жылмайып мындай деди:
  - А мен дагы эле жакшымын! Макул, мен сени менен барам. Чоңойгончо аялыма кайтуу коркунучтуу болот !
  Маргарита жомоктогудай жылмайып жооп берди:
  - Абдан туура чечим!
  Анан ал жылаңач бутунун манжаларын тыкылдатты. Үчүнчүсү, сүйкүмдүү ажыдаардын баласы пайда болду.
  Кыз түшүндүрдү:
  - Баштык менен кайырчыдай басып жүрбөш керек!
  . Љ 8 ГЛАВА.
  Доминика өтүү жана экзамендерди тапшыруу учурунда абдан чарчаган. Ошондуктан, анын сулуу кыздары алтын ваннага жана душка жуулчу. Анан элиталык студенттер жана студент кыздар үчүн өзүнчө, люкс бөлмөгө жумшак, жылуу керебетке жаткырышты. Доминика кызыктай түшкө кирди, анын акыркы тилеги принц Оеномаус менен бирге болуу эле , ага чоң боор ооруп, тилектеш болгон.
  Жана эле аны Морфей кудайы кучагына алгандан кийин, ал
  Доминика капыстан анын бетине шамал сокконун сезди да, тайгалак, кабырчыган белине отуруп калды. Жана булуттар айланага жарк этет.
  Кыз бурулуп караса, булчуңдуу, келбеттүү баланы көрүп, аны дароо тааныды. Ооба, бул принц Оеномаус жаш кулга айланган. Эми болсо үч баштуу кичинекей ажыдаарга минип жүрөт. Анын оң жагында бир кыз учуп баратат. Ал ошондой эле абдан сулуу жана таттуу, алтын- кызыл чачтуу. Ал Оеномаустан улуу эмес окшойт. Ал эми сол жагында бир бала. Ошондой эле ак чачтуу , сулуу жана абдан булчуңдуу, бети экспрессивдүү. Рюкзактары жана курал-жарактары бар балдардын мындай тобу. Ал эми кыздын да бутунун манжаларында жана колдорунда шакекчелери бар.
  Ажыдаар ашыкча салмакты сезип, жыгылып кетпеш үчүн канаттарын бат-бат кага баштады.
  Кыз Маргарита сыйкырдуу таягын силкип, бакырды:
  - Сен кимсиң? Ал кайдан келди?
  Бирок Оеномаус Доминиканы таанып, ишенимдүү үн менен мындай деди:
  - Бул Жер планетасынан тандалган. Ал пайгамбарлыкка ылайык, биздин ааламдагы күчтүү жынысты сактап калышы керек.
  Кыз Маргарита күлүп:
  - Жер планетасынанбы? Улуу Ата Мекендик согушту башынан өткөрдүңүзбү?
  Доминика ишенимдүү тастыктады:
  - Ооба ал болгон!
  Пионер-баатыр кыз кыйнап сурады:
  - Анан качан өттү?
  Соктурган кыз өзүнөн кем эмес ишенимдүү жооп берди:
  - Кырк биринчи июндун жыйырма экинчисинен кырк бештин тогузунчу майына чейин, албетте, жеңдик!
  Маргарита жылмайып жооп берди:
  - Биз жеңгенибизди билем! Болбосо биз сени менен сүйлөшпөй калмакпыз. Демек, биз убакыттын өтүшү менен чачырап кеткен жердештербиз. Өзүңүздүн мекениңизден, андан да көбүрөөк өз өлкөңүздөн бирөө менен таанышуу кандай жагымдуу!
  Доминика үшкүрүнүп жооп берди:
  - Улуу Ата Мекендик согуш аяктаганда чоң атам төрөлө элек болчу. Бул биз үчүн узун окуя!
  Маргарита да үшкүрүнүп айтты:
  - А мен анын бүтүшүн көрө алган жокмун. Мен 44-жылы январь айында дарга асылдым. Бирок мен биздин жеңишибизге ишенгем. Киев мурда эле бошотулуп, Сталинград менен Курск булгасы күркүрөгөн. Комсомолго кирбей, он экиге чыкканда өлгөнүң кандай өкүнүчтүү .
  Доминика таң калды:
  - Эгер сен ушунча убакыт мурун каза болсоң, анда эмне үчүн ал дагы эле кыз?
  Маргарита ийинин куушуруп:
  - Мен муну билбейм. Менин өлгөнүмө жүз жылдай убакыт өттү, мен бала бойдон калам. Бирок дагы бир плюс бар: мен такыр карыган жокмун, тиштеримде бир дагы пломба жок!
  Доминик күлүп койду да:
  - Ооба, карылык абдан жаман, жөн эле жийиркеничтүү!
  Ал эми сулуу киноактриса ырдай баштады;
  Адамзат чоң кайгыда,
  Балким, баары ал жөнүндө ойлойт!
  Бул деңиздин үстүнөн көз жаш төгүлдү,
  Адамдын коркуу от менен күйөт!
  
  Жылдар жылмалап кербенде,
  Чоң эне жаагына кына сүртөт!
  Кыздын сымбаттуу денесине бир нерсе болду ,
  Бырыштар кайдан чыкканын түшүнбөйм!
  
  Эмне үчүн табияттын таажы жаркыраган?
  Машиналардын жаратуучусу күтүлбөгөн жерден куурап калышы керек!
  Арбага шамалдын күчүн жумшаган,
  карылыктын жамандыгына туруштук бере албайт !
  
  Сулуулук жинди болуп калат
  Ал эми баатыр биздин көз алдыбызда соолуп баратат!
  Кандай гана жаман аба ырайы азыр,
  Ал эми түндө мени жапайы коркуу кыйнап жатат!
  
  Бирок мен эч кандай куткаруу жок экенине ишенбейм,
  Адам Кудай менен талаша алат!
  Ынтымактуу үй-бүлө түбөлүктүү болуш үчүн,
  Ошентип, жол оңой жана тик өйдө көтөрүлөт!
  
  Кемпирлерде бырыш болбойт,
  Карылыкты уят кылып кетели!
  Ал эми адам, прогресстин кубаттуу уулу,
  Жашоонун туу чокусуна жарык көз менен карайт!
  
  Жана чексиз сулуулук болот
  Күндөр агып жаткан дарыядай агып өтөт!
  Адамдык боорукердик пайда болот
  Анткени, жүрөк таза, асыл болот!
  
  Ишен, жаңы ырахат келет,
  Жылдар өткөн сайын акылмандык көбөйөт!
  Анткени, жаш денеге муз отурбайт,
  Бешке окууга ынтызар мектеп окуучусундай!
  
  Белги жогору, кел, аны изде,
  Сиз кеминде жүз жолу экзамен тапшырасыз!
  Пасха тортторун бал менен жесеңиз болот ,
  Эми карыган кыз бол!
  Доминика кандай сонун ырдаган, чыныгы примадонна. Ал эми анын ырлары булбулдун трибунасындай толгон денелүү жана жаркылдаган.
  Эномай башын ийкеп макул болду:
  чыга албайсыз !
  Бала Добрыня мындай деп белгиледи:
  - Карылык жаман. Бирок мен өзүмө жана жубайыма жашартуучу алмаларды алдым. Аларды бир аз жесең картайбайсың, балага айланбайсың. Анан бир келесоо бакшы ушундай алмаларды жеп алды . Ал кемпир болчу, бирок казанга түшүп калды. Андыктан баардык нерседе ченемдүүлүктү билиңиз жана бардык курактагылар сүйүүгө баш ийгендигин унутпаңыз.
  Эномай күтүлбөгөн жерден белгиледи:
  - Менин ажыдаарым катуу дем алып жатат! Ал үчүн эки кишини көтөрүү кыйын, айрыкча Доминика бала эмес, абдан чоң жана булчуңдуу кыз. Ага жаңы баракча керек!
  Маргарита жылаңач бутунун манжаларын басып, ишенимдүү айтты:
  - Билдирме болот!
  Алгач абада кичинекей үч баштуу ажыдаар пайда болду. Бирок партизан кыз ага энергиянын нурун жиберип, бул ажыдаар өсө баштады.
  Доминика таң калды:
  - Бул иштеги сыйкыр. Ажыдаарлардын багылып жатканын биринчи жолу көрүп жатам.
  Маргарита жылмайып жооп берди:
  - Ажыдаарлар адамдар эмес, аларды тарбиялоо оңой!
  Жырткыч башка үч ажыдаарга караганда бир аз чоңойду. Жана дагы бир манжалары, бул жолу колдору жана Доминика өзүн ыңгайлуу ээрге отургузду!
  Пионер кыз башын ийкеди:
  - Көрдүңбү, бул канчалык жөнөкөй! Эми сенин өз ажыдаарың бар. Буга кубангыла!
  Тиги кыз күлүп:
  - Бул, албетте, сонун , бирок кубаныч менен дубалга чыгуунун эмне кереги бар?
  Маргарита күлүп жооп берди:
  - Өз ажыдаарыңызды кыялданган жоксузбу?
  Доминика чынчылдык менен кобурады:
  - Мен өзүмдүн вертолетумду кыялданчумун. Бирок ал үчүн акча табууга убактысы болгон эмес. Ошентип, өзгөчө кубана турган эч нерсе жок!
  Эномай жылмайып белгиледи:
  - Бирок мен жеке ажыдаарды кыялданчумун.
  Добрыня ырастады:
  - Жеке ажыдаар сонун! Бирок, сыйкыр кылсам баатыр атым да учуп кетчү. Ал эми атайын сыйкырлар үчүн сыйкырчыларга алтын төлөнүшү керек. Ал эми ажыдаар эркин.
  Маргарита кошумчалады:
  - Ажыдаар да жакшы, анткени ал жалгыз суу менен азыктанат. Мейли, ага бир аз отоо чөп кошуп койсоңуз, абдан жакшы болот. Ал от менен дем алат.
  Доминика кызыгып сурады:
  - Немистер менен чындап согушкан белеңиз?
  Маргарита чынчылдык менен жооп берди:
  - Чынында урушкан жокмун. Мен чалгындоо жана байланыш тармагында көбүрөөк иштедим. Айылдарды аралап, токойлорду аралап жүрдүм. Мейли, кыштан кышка чейин кайырчынын сумкасы бар, жылаңаяк ким болсо да шектенет. Ырас, ал бир-эки жолу фашисттерге жардыргыч заттарды койгон. Ооба, ал мени алып кеткенде гана атты. Ал акыркы огу калганча жооп кайтарды. Ал колго түшүрүлдү. Мейли, алар мени шашылыш болсо да кыйнап, тиги тарапка Кызыл Армия жакындап келаткандыктан дарга асууга ашыгышты. Болбосо дагы көпкө кыйнап коюшмак.
  Бир жолу дагы эки милиционерди уктатып, партизандарга тапшырдым. Мейли, мен эч нерсе кылбайм, бирок , албетте, көптөгөн укмуштуу окуялар болду.
  Доминика жылмайып сурады:
  - Буйруктарыңыз бар беле?
  Маргарита үшкүрүнүп жооп берди:
  - Жок! Болгону "Эрдик үчүн" медалы менен мени өтө кичинекей деп эсептешчү, олуттуу эч нерсе менен сыйланган эмесмин. Ооба, алар өлгөндөн кийин сыйланганбы жана кантип берилгенин билбейм...
  Oenomaus мындай деп белгиледи:
  - Он эки жашта кыздын аскердик сыйлыкка ээ болгону жаман эмес! Айтчы, сени менен кандай?
  Пионер кыз башын ийкеди:
  - Ооба, ооба, айтчы, коммунизм курулду, согуштар бүттү?
  Доминика үшкүрүнүп, ишенимдүү жооп берди:
  - Жок! Согуштар жагынан ого бетер начарлап кетти. Бирок бул тууралуу айткым келбейт. Бирок адамдар андан да жаман болуп калышты.
  Бала Добрыня сунуш кылды:
  - Келгиле, сыйкырдуу эрдиктер жөнүндө сүйлөшөлү. Болбосо азыр танкалар жөнүндө сөз кыла баштайсың...
  Маргарита кабагын түйүп:
  - Танктар жөнүндө эмне билесиз?
  Добрыня мындай деп жооп берди:
  - Мен өнүккөн дүйнөдө болчумун, бул металл желмогуздар бар болчу. Алар катуу атышат жана өтө коркунучтуу. Аларды эстеп калуу жийиркеничтүү.
  Партизан кыз жылмайып, мындай деди:
  - Мен Tiger цистернасынын газ багына кум куйдум. Ошондо ал токтоп калды. Ушундай болгон. Жана ал нацисттердин машинелеринин дөңгөлөктөрүн тешип өтүү үчүн бурч колдонгон . Мен кичинекей кызмын, бул мага оңой болду.
  Доминик күлүп койду да:
  - Мыкты жасалды! Сиз пионердик каармансыз. Сиз тууралуу тасмаларды тартып, сиз жөнүндө китептерди жазышыбыз керек.
  Маргарита башын ийкеп:
  - Мен билем, мисалы, "Кызыл шайтандар" бар. Жалпысынан, мен Кудайга ишенген эмесмин, бирок кээде мен азыр уялып турган нерселерди жасадым!
  Эномай жылмайып мындай деди:
  - Болот. Кээде кудайлар өзүн жакшы алып жүрбөйт. Бирок, кандай болгон күндө да, сиз азыр абдан таланттуу сыйкырчысыз жана сиз...
  Ал бүтүргөн жок. Алардын алдынан бир үйүрү учкан маймылдар пайда болду. Алар алыста эле, бирок перьф бала менен сыйкырчы кыздын көз алдында бул канаттуу приматтар кеминде он чакты баланы тордо сүйрөп баратканын көрдү. Байкуш балдар да, кыздар да учуп баратканда муунуп, катуу кыйналышат, алар ыргытып, балдардын денелери тордун темир торлоруна кесилген.
  Доминика да муну көрүп, кыйкырды:
  - Биз балдарды бошотушубуз керек!
  Добрыня башын ийкеп, кылычын сууруп кыйкырды:
  - Биз тайманбай согушка барабыз,
  Ыйык Рус үчүн -
  Кылыч менен күрөшөбүз,
  Мен сатпайм!
  Доминика тиштерин көрсөтүп, белгиледи:
  - Албетте, балдарга жардам берүү абдан кызыктуу. Бирок биздин күчүбүз жетеби? Мен учкан маймылдар жөнүндө жомок окугам , алар абдан күчтүү окшойт!
  Маргарита башын ийкеп, макул болуп ырдады:
  Караңгылыктын жоокерлери күчтүү,
  Санды билбестен дүйнөнү жаман башкарат...
  Ал эми силерге, Шайтандын уулдары,
  Машаяктын күчүн сындырба!
  Добрыня мындай деп белгиледи:
  - Бизде ар кандай каршылаштар болгон. Ал эми алардын күчтүү экени, эреже катары, бизди токтоткон жок!
  Ал эми ажыдаарлар менен квартет учкан маймылдардын артынан чуркап жөнөштү. Алардын он үчү гана бар болчу. Ал эми туткунга алынган балдардын саны ушунча. Бул согуштун ачуу чындыгы.
  Маргарита алдыга чуркап, учуп бараткан маймылдарга жакындап келип:
  - Балдарды коё бергиле, желмогуздар!
  Маймылдардын башчысы кычырап:
  - Кет кызым, болбосо сени да ороп алабыз.
  Маргарита кайраттуулук менен жооп берди:
  - Жок! Сен аларды коё бер, болбосо биз менен согушууга туура келет!
  Маймылдар азуулуу тиштерин шылкыйтып бакырышты:
  - Эч качан!
  Алардын төртөө балдар менен тор кармоо үчүн калып, калгандары жаш куткаруучулардын чакан отрядын көздөй жөнөштү.
  Доминика муштумун чайкап, колунда кылыч пайда болду.
  Маргарита сурады:
  - Тосконду билесиңби?
  Доминика ишенимдүү жооп берди:
  - Бир түшүнүк бар! Ал тасмаларда роль жараткан.
  Партизан кыз:
  - Бул сага пайдалуу болот.
  Актриса кыз ырдаган:
  Кылычыңды шилтеп турган кезиң келди,
  Шашылууга убакыт келди...
  Кылычыңды булгалай турган убак келди -
  Колдон келсе эмне болот!
  Дептериңизге жазып алыңыз -
  Ар бир бетте!
  Кылычыңды шилтеп турган кезиң келди,
  Кылычыңды шилтеп турган кезиң келди,
  Кылычыңды шилтеп турган убагың келди!
  Андан кийин төртөө күлүштү. Ал эми учкан маймылдар кол салууга аракет кылышты. Алар таранчыларга кол салган батперек сыяктуу кыймылдашкан.
  Маргарита учкан маймылдардын лидерин сыйкырдуу таякчасы жана сыйкырдуу шакекчелери менен жылаңаяк бутуна чаап жиберди . Жана абдан катуу тийди.
  Лидер шок болуп, анын башы дароо абдан даамдуу кокос тортуна айланды. Ал эми учкан маймылдын тамандары истерикалуу титиреп кетти. Башка учкан маймылдар коркуп ышкырышты.
  Алардын бири төртөөнү көздөй чуркап жөнөдү, бирок бала Добрыня анын чекесине жылаңач согончогу менен ургандыктан, катуу сокку алган маймыл оодарылып кеткен.
  Доминика кылычын шилтеп, учкан маймылдын мүйүзүн кесип, андан кийин ал ырдаган:
  Биз жапайы маймылдардын өлкөсүндө токойдобуз,
  Асмандагы канаттуулар менен күрөшөбүз ...
  Аңчылык кылуу бышкан банан -
  Ким бала уурдаган даракка асылсын!
  Оеномаус да маймылды , бул жолу канатына чаап, ышкырып:
  Мен жарык рыцарьмын, сенин тизеңде жапайылар,
  Ата Мекендин душмандарын жер бетинен шыпырып жок кылам!
  Ал кылыч менен сегиз фигураны жасады. Андан кийин бала жарадар приматтан эптүүлүк менен буйтап кетти. Ал эми ажыдаар жалындаганда, сокур маймыл бакырып жиберди. Ошол эле учурда күйүк жыттанып турду.
  Төрт согушкер чабуулга өтүштү. Маймылдар каршы чабуулга өтүүгө аракет кылышты. Ажыдаарлар аларды аткылап , приматтардын канаттарын өрттөп жиберишти. Анан куурулган жыттанып турду.
  Кыз Маргарита сыйкырдуу агымдарды алып, бошотту. Ал эми кийинки маймыл баштын ордуна шоколад пончики болгон.
  Добрыня бир маймылды жылаңач манжалары менен канатынан кармап, экинчи чымчыкка ыргытып жиберди. Анан учкундар менен кагылышуу болду.
  Титан бала ырдаган:
  -Билесиңби, менде нурдуу күч бар,
  Аны менен дос болуу крокодил менен ойногондой!
  Анан Доминиктин кызы кылычы менен маймылдын канатын чаап жиберди. Ал эңкейип, кызгылт көк кандын булагын коё берди. Андан кийин ал өнөктөшүн сүзүп алган.
  Доминика канаттуу жандыктардын биринин жаагына жылаңач согончогу менен тээп , кыйкырды:
  Макул, макулук пилондун ичинде уктап калды,
  Макул, алар мени жаакка тепти...
  Макул, алар мени замбилге сүйрөп кетишти -
  Тирүү болгонуң үчүн рахмат айт !
  Ал эми кыз дагы бир маймылдын башына кылыч менен чапкан . Ошондон кийин жандыктар качып кете башташты. Ошол эле маалда төрт канаттуу примат торго оролуп калган балдарды, туткундарды алып кетүүгө аракет кылышкан.
  Маргарита аларга сыйкырдуу нур чачты, маймыл толугу менен корицадан жасалган пирогко айланды.
  Калгандары торду бошотуп бакырып качып кетишти. Ошондо туткун балдар кулай баштады.
  Маргарита кыйкырды:
  - Торду карма, кел, күчтүүрөөк.
  Анан ал ажыдаарга сүздү. Анын артынан дагы үч мушкер чуркашты.
  Бала Добрыня ырдады:
  Ой, балалык, балалык, кайда учуп барасың?
  Эх балалык, балалык, кайда шашасың...
  Жүндүү маймылдарга толгон, билем,
  Алар сени ар кайсы өлкөлөрдөн кармап жатышат!
  Ал эми бала-баатыр жылаңач манжалары менен торду алды. Ошентсе да шорты кийген жигиттин жакшы жактары бар. Чоңдор үчүн өтүксүз басуу адепсиздик, ал эми эркек бала үчүн бул табигый нерсе, ал өзүнүн күчтүү буттарын аракетте колдоно алат.
  Төртөө тең кулап түшкөн торду жайлатып, тегиз түшө башташты.
  Доминика жылмаюу менен белгиледи:
  - Сага жетим үлүшүн каалабайм,
  Мен сага оор күндөрдү каалабайм...
  Жер планетасы жарык бейишке айлансын,
  Ыйык Теңир балдарды сактасын!
  Жигиттер жарашыктуу, балким, люкс көйнөк жана изумруд жана рубин менен саймаланган бут кийимчен бир кыздан башкасы, дээрлик бардыгы жылаңаяк, тырмышып, тытылган.
  Кыз кыйкырды:
  - Сак болуңуз, куткаруучулар тобу менин атам герцог, мен буга чейин баронесса наамын алып жүрөм!
  Доминика күлүп жооп берди:
  Падышалар баарын кыла алат
  Падышалар баарын кыла алат...
  Бирок көп учурда сынды
  Кээде отурушат!
  Сүйүү үчүн турмушка чык
  Сүйүү үчүн үйлөнүү...
  Сен үчүн алсыз, кимдир бирөө
  Сен Кудай эмессиң, падыша!
  Сен үчүн кимдир бирөө алсыз -
  Сен Кудай эмессиң, падыша!
  Команда балдарды кылдаттык менен кондурду. Анан ал интернетти ачты. Балдар - уландар жана кыздар эркиндикти сезишти. А чуркайын дегенде тегерек такалары жарк этти.
  Бирок Маргарита аларды коркунучтуу кыйкырык менен токтотту:
  -Кайда барасыңар? Рахмат айтсаңчы?
  Балдар токтошту. Баронесса кыз башын ийкеп:
  - Туура, сен мени туткундан куткардың. Мени атама жеткир, сени чоң сыйлык күтөт. Калгандары өздөрү жетсин - алар кайырчы, жылаңаяк.
  Абактагылардын арасынан бир бала каршы чыкты:
  - Менин атам граф! А мен жылаңаякмын, анткени мен машыгуу учурунда колго түшкөнмүн!
  Маргарита: "Эмне үчүн сени кармап алышты?"
  Виконт бала ийнин куушуруп койду, анын жылаңач, булчуңдуу тулкусу, күйгөн, сымбаттуу, жалаң баладай болсо да, анын тунук жүзүн көрсөтүп турат.
  Баронесса кыз мындай деп жооп берди:
  Скелентонго алып баргылары келишти . Бул Өлбөс Кощей менен алыскы жакын болгон күчтүү сыйкырчы!
  Маргарита эриндерин кагып, мындай деди:
  - Скелентон , жаман сыйкырчы жана элементтердин чебери, кара жолборстун артефакты бар. Балким, бул күчтүү жынысты сактап калууга жардам берет.
  Бала ханзаада Оеномаус мындай деп белгиледи:
  - Мындан тышкары түнкү сыйкырчынын туткунунда жаткан башка туткун балдарды да бошотуу керек. Антпесе ааламга чоң зыян болот .
  Доминика өзүнө ишенбестен сурады:
  - Бул бизди негизги максаттан алаксытып койбойбу?
  Маргарита каршы чыкты:
  - Тескерисинче! Эгер он эки экспонаттын баарын чогултсаңыз, анда Кудуреттүү Кудайдын кудуретин ала аласыз. Ал эми бул күчтүү жынысты сактап калууга гана эмес, башка көптөгөн жакшы нерселерди түзүүгө мүмкүндүк берет.
  Добрынья деген бала:
  - Бул укмуш! Ошондо биз башка баатырлар кыялданбаган нерсени жасай алабыз!
  Доминика сүйүнүп ырдады:
  Биздин дүйнө ырайымсыз, таш боор, чыккынчы,
  Элдин каны бороон-чапкындай агып жатат...
  Бирок адам акылдуу, прогресси менен белгилүү -
  Оюн учурунда тоскоолдуктарды жең!
  
  Сансыз коркунучтуу коркунучтар
  Тагдыр таш боор, кайгылуу жана күлкүлүү...
  Биз шектенүү менен кызыктай көз жаш төктүк -
  Асманды карагылачы мейли !
  
  Жана аны төгүү зарыл болсун
  Каардуу согушта адам каны...
  Жашоонун жибин кылыч, жебе менен үз,
  Сүйүүнү түбөлүккө сатпайбыз!
  Маргарита алтын башын ийкеп:
  - Доминикти жакшы ырдайсыз, эстүү сөздөр жан дүйнөнү козгойт! Бирок бул жетишсиз...
  Актриса кыз ырдаган:
  Бул абдан жеңил болуп калды
  Ата-Мекенди сактадым...
  Мен чындап бактылуу болдум -
  Бул гана жетишсиз!
  Бир гана, бир гана -
  Бул аз!
  Виконт бала жылаңаяк бутун ушунчалык катуу таптагандыктан, шүүдүрүм тамчылары кызгылт сары чөптүн үстүнөн учуп, арылдап:
  - Ырдаганыңды токтот! Кел, Скелентомго баралы , биз аны тытып алабыз!
  Маргарита үшкүрүнүп айтты:
  - Басууга өтө узун. Сиз же ажыдаарларда учушуңуз керек, же медальон менен ташылышыңыз керек!
  Оеномаус жылмайып сурады:
  - Медальонуңуз барбы? Ошентип, бизди алып кеткиле!
  Партизан кыз оор үшкүрүнүп жооп берди:
  - Бүт команданы ташуу үчүн аны кайра заряддоо керек. Азырынча жейли. Балдар ачка болсо керек.
  Баронесса кыз башын ийкеди, бриллиант сөйкөлөрү шыңгырады:
  - Ооба, дал ушундай кылыш керек. Менин ичимде от бар!
  Бала висконт белгиледи:
  - Толгон курсак согушта дүлөй!
  Калган балдар, көбүнесе кыздар, бир ооздон:
  Биз жегибиз келет
  Эшиктерди кененирээк ачыңыз
  Болбосо ашпозчуну жейбиз...
  Ашпозчулар закуска болот,
  Келгиле, нөөмөтчүлөргө ичели,
  Биз ашкананы толугу менен талкалайбыз
  Анан идиштерди сындырабыз!
  Маргарита сыйкырдуу таягын чайкады. Анан бир нече тамактар жана торт коюлган дасторкон пайда болду.
  Кыз сүйүнүп ырдады:
  Балдар сен үчүн чогулткан,
  Биз эч кандай сыныктар эмеспиз -
  Жана сонун тамактар,
  Тары кошулган ботко эле эмес!
  Доминика башын ийкеп, белгиледи:
  -Бирок биринчи колуңду жуу!
  Балдар агымга чуркап жөнөштү. Баронесса кыз гана ордунда калды. Актриса кыз бакырды:
  - Атайын чакыруу керекпи?
  Жаш баронесса кобурады:
  - А мен плебейлердин колу-буту менен суулануудан тажадым!
  Доминика катуу жооп берди:
  - Анда мен сени столго киргизбейм!
  Урматтуу кыз мындай деди:
  - Жылаңаяк кыз , мени көрсөтөсүңбү? Ооба, мен сага камчы салууну буйруйм.
  Доминика ордунан туруп , муштумун түйүп:
  - Анан кимге заказ бересиң?
  Баронесса артын карады. Доминика узун жана булчуңдуу болгон, кездеме анын төшүн жана санын гана жаап турган. Ал эми күйгөн теринин астында булчуңдардын топтору тоголонуп жатканы, ашказанында абстын плиткалары бар экени көрүнүп турду. Ушундай баатыр кыз сени урат.
  Бирок, Маргарита ынтымактуу үн менен мындай деди:
  - Келгиле баарыбыз колубузду жууйлу. Эгер сен, Доминика, бойго жеткен болсоң, анда сен бизге үлгү болушуң керек. Андыктан баарыбыз чогуу жууналы.
  Анан ал сууну көздөй бет алды. Аны менен бирге баронесса кыз жана Доминика бар. Сууну төрт күн ысыткан, жумшак жана жылуу болгондуктан, жуунуу ырахат болчу. Балдар агын сууга да сүзүшкөн. Анан бири-бирине суу чача башташты.
  Доминика да кичинекей кыздай чачылып, ырдады:
  Суу, суу, муздак суу,
  Чакадан төгүлгөнү бекеринен эмес!
  Анан айланасында ушундай керемет жаратылыш бар эле. Жашыл бак-дарактарда түрдүү формадагы кооз гүлдөр өскөн. Ал эми бул гүлдөрдүн жалбырактары ар кандай түскө жана түскө ээ. Бүчүрлөр асан-үсөндүн бардык түстөрү менен жаркырап, төрт күндүн нурларында жаркырап турганын элестетиңиз.
  Бул, чынында эле, кереметтүү сулуулук. Ал эми чоңдугу альбатроссдой болгон көпөлөктөр учат, канаттарынын деңиз толкундарынын чачырагандай кыймылдуу үлгүлөрү бар. Жана кереметтүү кыймыл пайда болот.
  Доминика ырдаган:
  Ошол көпөлөктүн канаттары
  Алар абдан жакшы болчу ...
  Баланын тынчы кетип,
  Ал чын жүрөктөн айтты...
  Жаш виконт чачыраган бойдон мындай деди:
  - Ооба, айлана сулуу...
  Чынында, көптөгөн дарактар павлиндердин асыл куйруктарына окшош экен. Ал эми алардын үстүндө көпөлөктөрдөн тышкары, платина ийнеликтери да канаттарын кыймылдаткан. Ал эми токойдо кереметтүү канаттуулардын үндөрү угулду. Алар үнү менен ушунчалык таң калыштуу жана кереметтүү болгондуктан, сиз жөн гана таң каласыз.
  Доминика твиттерде:
  Кара чымчыктардын ырдаганын уктуңуз беле ?
  Булбулдар менен ориолалар чуркайт...
  Кээде эшектер, эшектер ушинтип ыйлашат,
  Кыздар жылаңаяк чуркашат!
  Ооба, чынында эле, бул абдан күлкүлүү көрүндү.
  Балдар жуунуп бүткөндөн кийин дасторконго бет алышты. Жана алардын маанайы көтөрүлүп, алар шаттанып ырдашты;
  Жакшы пери бизге берди
  Көптөгөн оюнчуктар, ар түрдүү...
  Биз зор күч менен төрөлгөн,
  Канаттуулар жана жаныбарлар сыяктуу!
  
  Балдар жылмайып ойношот,
  Дүйнөгө чоң кубаныч келди...
  Биз ал жакка биринчи аракетте жете алабыз -
  Жинди болгон моюнтурукта да, эшек!
  
  Жылаңайлак шүүдүрүмдөрдү аралап,
  Дүйнөдө көптөгөн сонун идеялар бар...
  Балдар бермет көз жаш төгөт,
  Мага ишен, жан дүйнөң жайдары болуп калат!
  
  Жаман Кощей бизге кол салат,
  Баба Яга миномет менен чуркап баратат...
  Жылаңаяк кызды камчы менен мыкаачылык менен сабашат,
  Ал эми дарыя жээктерди каптайт!
  
  Бирок биз тайсалдабайбыз, балдар жана кыздар,
  Титандай күрөшөбүз...
  Биздин үнүбүз абдан ачык болот,
  Пионер богль сыяктуу, барабан!
  
  Ооба, орктор бизге тоскоолдук эмес,
  Жинди тролль сени коркпойт...
  Эрдик үчүн чоң сыйлык болот,
  Бала кордогондо нөл болбосо!
  
  Эр жүрөк балдар үчүн жылан Горыныч эмне,
  Бизге эч кандай тоскоолдук жок, жамандык менен күрөшүүгө дилгирбиз...
  Биз ага бир топ бүдүрлөр беребиз,
  А биз аны түз эле сарайга камайбыз!
  
  Жаман гоблин замбиректен атса,
  Анда биз ага шылдың менен жооп беребиз...
  Бооруңарды жамандаганды токтоткула ,
  Шайтанды бир жолу жеңели!
  
  Кандуу согушка, ыйык жана туура,
  Кайраттуу кыздар, балдар чуркайт...
  Биз ыйык бийликти башкарабыз,
  Келгиле, жаман ажыдаарды өлтүрөлү!
  
  Бактылуу жээктерибиз жок,
  Келгиле, бир көлмө балык кармайлы...
  Улуу, сүйкүмдүү Эльфия үчүн,
  Бала өзүнүн абдан сонун экенин далилдейт!
  
  Келгиле, дүйнөнү ушунчалык кооз кылалы
  Анда бейиштен келген гүлдөр өсүш үчүн...
  Кээде коркунучтуу мушташканыбыз менен,
  Анткени, кыялдар жарыкта орундалат!
  
  Жок, биз эч качан душмандын астында калбайбыз,
  Кыздар дейли, балдар алдыга...
  Каапыр аскерлерди бутубуздун астына тебелейбиз,
  Жеңүүчүгө эсеп-дүмүрчөк чыгарабыз!
  
  Мага ишен, дүйнөдө түбөлүк жай болот,
  Биздин балалык эч качан өтпөйт...
  Рыцарлардын эрдиктери чындап ырдалат,
  Жана жеңиштүү кампанияга барыңыз!
  
  Ооба, биз бардык Орктарды жеңгенде,
  Согуш даңктуу жеңиш менен аяктайт...
  Таза жан дүйнөмдө керемет болот,
  Кылычты көтөрөбүз, күчтүү калкан!
  Балдар тентек ыр ырдап , дасторконго отурушту. Алар куурулган өрдөктөрдү, шишкебектерди, балыктарды гарнир менен кошо жей башташты.
  Аларга Доминика кошулду. Ал бычак менен тилим кесип, мындай деп белгиледи:
  - Мыкты эт!
  Маргарита башын ийкеп:
  - Кана, кантип сыйкыр кылам? Макул, бул реалдуу нерседен айырмаланбайт!
  Баронесса кыз белгиледи:
  - Ооба , эң сонун эт, бирок балыкчы?
  Анан мен бир бөлүгүн аракет кылдым. Чынында эле, тамак сонун болду. Балдар тамактанып, кубаныч менен белгилешти:
  - Кандай тамактар, кандай тамактар,
  Баарын өзүм менен ала кетсем дейм...
  Өкүнүчтүүсү, дасторкон көп учурда андай эмес -
  Алар жөн гана союш үчүн тамактанышат!
  Жылаңаяк кайырчы кыздардын бири :
  - Шоколад конфеттерин алсам болобу?
  Маргарита күлүп, таягын булгалады. Павлиндин куйругундай чоң даракка илинип турган конустар дароо дасторконго чуркап келип, шоколад менен капталган жана укмуштуудай толтурулган кооз, айбанат жана балык сымал батончиктерге айланган .
  Балдар ыраазы болуп кыйкырышты:
  - Бул кандай сонун , ошондой эле балмуздак керек!
  Ошол учурда кызгылт сары чөптүн астынан кызыл жүндүү бир нече чоң келемиштер секирип чыгып, балдарга кол салууга аракет кылышкан. Ар бири жакшы карышкырдай чоң келемиштер коркуп чыркырап калышты. Маргарита аларды сыйкырдуу таякчасынан жана жылаңаяк буттарынын сыйкырдуу шакектеринен чагылган менен чапты. Доминика да сыйкырдуу таякчасын пульсарды чыгаруу үчүн колдонду.
  Алтын шарап бокалдары керемет гүлдөрдүн формасында жайгаштырылган бай, жапжашыл балмуздак менен пайда болду. Мындан тышкары, кулпунай, анжир, жапайы кулпунай жана башка кереметтүү мөмөлөр менен.
  Доминика күбүрөнүп белгилеп, эң чоң шарап стаканын көрсөтүп, ал алтын эле эмес, бриллиант менен кооздолгон экен. Ал эми андагы балмуздак асан-үсөндүн бардык түстөрүндө кооздолгон укмуштуудай жасалгадай көрүндү. Анан кандай сулуу көрүндү.
  Маргарита белгилеген:
  -Сизде ажыдаардын жүрөк тамырынан жасалган сыйкырдуу таякчаңыз бар - бул өтө сейрек кездешет. Аны кайдан алдыңыз?
  Доминика чынчылдык менен жооп берди:
  - Согушта! Жана бул чындык жана кайраттуу!
  Оеномаус сүйүнүп ырдады:
  Урушканга кайгы,
  Согушта сулуу кыз менен...
  Душман ачуулуу болсо -
  Мен сволочту өлтүрөм ! Мен сволочту өлтүрөм !
  Бала Добрыня чочуп кетти:
  Кызым , сен эмнесиң , эмнеге минтип ырдайсың? Биз ырдашыбыз керек: согушта күчтүү бала менен! Тагыраак айтканда, согушта күчтүү адам менен да. Сырткы келбетибиз менен эркекпиз, бирок жылдар бою эркек болуп калдык!
  Оеномаус күлүп, мындай деп белгиледи:
  Биз түбөлүк балдар бойдон калууда,
  Жылдар гана өзгөрөт!
  Доминика күлүп:
  - Бул жерде бизде жомок дүйнөсү жана трансформация болот.
  Ошондон кийин ал балмуздактарды жей баштады. Бул жөн эле сонун даамы. Мына ушундай керемет болуп чыкты. Ал эми балмуздактын таттуу, назик даамы кыздын тилине тарады.
  Бала Добрынья балык менен эттен кийин балмуздакты да кубануу менен сыйлады. Бул чынында эле бир нерсе, даамдуу .
  Балдар маданияттуу көрүнгөнү менен тамактанууга аракет кылышты . Ооба, эт жегич келемиш балмуздак сонун нерсе.
  Доминика жаркыраган жылмаюу менен белгиледи:
  Сыйкыр кыла билүү кандай жакшы,
  Жана жаман келемишти балмуздакка айлант...
  Биз так бешти алабыз -
  Такыр аткарылбаган нерсени жасоо!
  Анан дагы жооп катары балдардын күлкүсү. Жана канааттанган кычырап...
  Асманда ызы-чуу угулду. Бир четинен чоң ажыдаар учуп келе жатты. Алыстан караганда ал жети башына карабай кичинекей жана коркунучтуу эместей көрүндү. Жана бул зыянсыз жол менен желмогуздун түрү эле.
  Балдар күлүп, бири-бирине көз кысып башташты. Бул чынында эле кызыктуу. Жана алар алаканга алакан чабат.
  Звонок бар деп.
  Доминика аны алып, бутунун жылаңач манжалары менен бумерангды ыргытып жиберди. Ал учуп барып, дөңгөлөктү кесип, жыгылганда сулуу аны сыйкырдуу таякчанын күчү менен урган . Наполеондун шляпасынын формасында апийим, роза жана жүгөрү гүлдөрү менен кооздолгон чоң торт пайда болду.
  Балдар ансыз деле тоюп, белекти орточо шыктануу менен тосуп алышты.
  Виконт бала мындай деди:
  -Торттор абдан жакшы, бирок ченемди сакташ керек...
  Доминика күлүп, белгилеп ырдайт:
  күнүмө ашпозчу ,
  Мен тортко куттуктоо жаздым...
  Ал эми кремден түстүү жазуу -
  Сан-Ремо шаарына барууга убакыт келди!
  Ошондон кийин кыз аны алып, кайра бумерангды учурган. Анан учуп барып, өпкүлөп, айланды. Кыз аны дагы жылаңаяк буту менен кармап алып:
  Тортко караба
  өлө турган убак келет ...
  Пряник ийбадатканада октой ышкырат,
  Диета менен сиз чындап эле өзүңүздү бурасыз!
  Баронесса кыз шляпа кийген тортту араң жутуп, эриндерин жалап, мындай деп белгиледи:
  - Даамдуу! Бирок ал дагы туура келбейт.
  Бала висконт белгиледи:
  - Семирүү үчүн көп убакыт талап кылынбайт.
  Доминика жылмайып, тамашалап ырдады:
  Апам үчүн , атам үчүн,
  Ал эми чоң энеге бир чөмүч ...
  Ал эми керебеттин капталында!
  Балдар, чынында эле, тамак жегенден кийин оорлошуп, мурду менен жыттанып, жумшак, кызгылт сары чөптүн үстүнө жыгылышты. Бактыга жараша, бул жерде жырткыч чиркей же курт-кумурскалар болгон эмес. Учкандар чоң жана тиштеген эмес, алар менен эч кандай көйгөй болгон эмес.
  Доминика Маргаритадан сурады, пионер кыз да эстеп, тез эле оозун алаканы менен басып:
  -Уктайсыңбы же?
  Партизан баатыр кыз мындай деп жооп берди:
  Эмне, кыз кордук жана тынчсыздануу менен уктай албайт?
  Кайдадыр бир куда токой жолунда тентип жүрөт...
  Жалбызды аралап, эч нерсе билбейт,
  Ал эми наалат тагдыр тамашалары жана оюндар!
  Баатыр бала Добрынья мурунтан эле мурдунан жыттап жатты.
  Ооба, балдар көп окуяларды баштан өткөрүштү.
  Доминика тамашалап ырдады:
  Кыйналбай уктап калабыз,
  Бул чын, ооба...
  Бирок, анда кандай кыйынчылык менен,
  Биз кийин ойгонобуз!
  . Љ 9 ГЛАВА.
  Доминика ойгонуп, аны параллелдүү дүйнөгө алып барган сыйкырдуу түштөн чыкты. Андан соң кыз жуунуп, алтын түстөгү аппарат менен душка түшкөн. Тишимди жууп, эртең мененки тамакка кирдим.
  Ал жерден аны элиталык класстын башка кыздары жана кыздары тосуп алышты. Кол алышып, сылык карашты. Ошондой эле эльфтер, ургаачы троллдор, кыздарга окшош ургаачы хоббиттер, нимфалар, дриаддар, адам кыздары болгон, бирок алар аз болгон. Керемет компания чогулду.
  Кыздар жарашыктуу көйнөктөрдү жана зер буюмдарын кийип, бирок жылаңаяк болушкан, ошондуктан сыйкырчылык учурунда буттарын колдонуу ыңгайлуураак болмок. Ал эми элиталык класста билим берүү бир аз башкачараак болгон - алар үкү жасаган лекцияларды тездик менен угуп, ар кандай тапшырмаларды аткарышкан. Бул кыз мурунтан эле негиздерин билген деп эсептелген.
  Доминика бул жерде бир нече тапшырмаларды аткарды. Ал сыйкырдуу таякчадан атып, өзгөрүүлөрдү жасады. Анан ал сыйкырларды шыбырады. Ага бир нече татаал сөздөрдүн айкалышы окулуп, Доминика аларды кайталады.
  Киноактриса болгондуктан, кыздын эс тутуму укмуштуудай болгон, анткени тартуу учурунда ал көптөгөн диалогдорду айтышы керек болчу.
  Ошондо мен баарын эстеп калдым. Бирок булардын баары гүлдөр, эң негизгиси, албетте, күчтүү жынысты сактап калуу үчүн артефакттарды издөө.
  Ошентип, Доминика лотос абалында отурду, анын күчтүү, булчуңдуу буттарын бириктирип, белин түздөдү. Жана дагы ал параллелдүү ааламга кирип кетти, ал жерде алардын командасы күчтүү жынысты сактап калуунун жолун издеп жаткан.
  Жана өз убагында. Анткени дал ошол жерде гоблин менен каракчы булбул бутунун учу менен сойлоп келишкен. Бул эки жаман адам уктап жаткан жылаңайлак команданы жабуу үчүн сыйкырдуу тор жайып коюшкан.
  Маргарита да уктап, түшүндө...
  Кыз көпүрөнү жардыруу милдетин алган. Ошентип, ал жылаңаяк, тытылган кебез көйнөк жана кайыр баштыгын көтөрүп чалгынга жөнөдү. Күз келди, аба ырайы анча жакшы эмес. Түнкүсүн аяз болуп, чөптү аяз каптап, анын үстүндө кыздын жылаңайлак буттары майда, көрктүү издерди калтырган. Абдан нымдуу жана суук, кар аралаш жамгыр жаап турду.
  Жылаңаяк партизандын кичинекей манжалары сууктан жана нымдуулуктан көгөрүп кетти. Бирок ал кайраттуулук менен алдыга басып, жада калса ылдамдыгын жогорулатты.
  Жана ошол эле учурда ал ырдады;
  Жамгыр асманга жылдыз сыныктарын чачты,
  Алар фашизмге курч устун даярдашты!
  Tiger танктары жөн эле таштанды - булганган жайма базар ,
  Вермахт катуу жеңилүүнү күтүүдө!
  Вермахт катуу жеңилүүнү күтүүдө!
  
  Биздин жолдош Сталин, жолбашчы - миллиондордун кучу,
  Колунда гранит муштуму, автомат!
  Содомдон аскерлерди талкалай алабыз,
  Биздин күчүбүз бир монолит, бактыга жараша жер бетинде!
  Биздин күчүбүз бир монолит, бактыга жараша жер бетинде!
  
  башка маанилуу иш жок ,
  Элди, Родинанын жыргалчылыгын кантип сактап калабыз!
  Геббельс тозокко, тантырак,
  Жана бардык шайтандарга карабай жеңиш болот, ишенгиле!
  Жана бардык шайтандарга карабай жеңиш болот, ишенгиле!
  
  Орус сулуусу, билесиңби, анын күчү менен белгилүү,
  Анын күрөң өрүлгөн чачы бар!
  Ал эми фашисттер менен салгылашууларда жаштар атактуу болот,
  Жарык өлкө тирилип, көтөрүлөт!
  Жарык өлкө тирилип, көтөрүлөт!
  
  Гитлер орустарга мурдун чукубасын,
  Мурутчан жигит өзүн салкын Кудай деп ойлойт!
  Биз Берлин көчөсү менен жүрөбүз,
  Жок, жан дүйнөсү таза адам кул болбойт!
  Жок, жан дүйнөсү таза адам кул болбойт!
  
  Биздин туу кызыл, каардуу кандын түсү,
  Рейхстагда кун мурунтан эле жаркырап турат!
  Биздин сүйүктүү балдарыбыз үчүн мындан ашкан белек жок,
  Жүрөк кайраттуу болсо, коркуу эзилсе!
  Жүрөк кайраттуу болсо, коркуу эзилсе!
  Ошентип Маргарита суук анын жылаңач согончогун тиштеп, көпүрөнү көздөй чуркап жөнөдү. Тегерегинде тикенек зымдар, пулемет мунаралары бар.
  Немецтер самогон ичип, от жагышат. Маргарита аларга чуркап келди. Байкуш, сары чачтуу кичинекей кыз Крауттарга коркунучтуу көрүнбөйт. Анын үстүнө мындай нымдуулукта жана суукта акыркы кайырчылардан башка эч ким жылаңаяк барууга батынбайт.
  Ошондо кыз аларга зыянсыз жана шайыр ырды ырдай баштады:
  Мен байкуш жетиммин,
  Жылаңайлак карды аралап, суукта чуркайм...
  Бирок кыздын үнү абдан ачык
  Аязды күч менен кууп чыгат!
  
  Согуш апамды бомба менен алып кетти,
  Атам, албетте, фронтко чакырылган...
  Тармал чачтуу агам сууктан тоңуп,
  Улуу эжем тепкичте!
  
  Ачка, нандын кабыгын кемирип жатам,
  А менин кичинекей буттарым ызгаардан кызарып...
  Мен селсаяк ит тамактанган жердемин
  Кыз татынакай жана сулуу болсо да!
  
  Мен баарына кайраттуулук менен айта алам,
  Бул, албетте, согушка наалат...
  Эмне үчүн күрөшүп жатканыбыз маанилүү эмес,
  Бул үчүн желмогуз Шайтан күнөөлүү!
  
  Оо, кыздын буттары кыйналып жатат,
  А бул суукта алар аябай кыйналышат...
  Жылуу майдын таңы бат атса экен,
  Нурлуу шумкар учуп кетсин!
  
  Мекенибиздин кооз болушун каалайбыз,
  Бирок ачкачылык, суук, бороон жана бороон...
  Кайда баратасың байкуш Россия?
  Ушундай оор тагдыр!
  
  Мен кызмын, жөн гана баламын,
  Мен көп нерсени баштан өткөрдүм...
  Бешиктен бери иштедим,
  Мен төрт-беш гана окудум!
  
  Эмне үчүн бул кайгы мага келди?
  Жараланган жүрөктөрдүн катаал тагдыры...
  Мага ишен, ушундай жамандык түштү,
  Кандай гана бир аз окшойт жана аягы!
  
  Бирок моюнтуруктун астындагы кыз сынган жок,
  Ал даярданып, басып баратат...
  Ал бала, эскиден алыс,
  Ал жылаңаяк тебелегенди жакшы көрөт!
  
  Кичинекей кыздын изи сымбаттуу,
  Рафаэль аларга чиймелерди ...
  Кичинекей бактылуу болот деп ишенем
  Теңир балдарын көрөт, мага ишен!
  
  Ошон үчүн ырды ырдайм
  Теңир Машайактын даңкы үчүн...
  Мен планета бейишке айланат деп ишенем
  А мен атама жолугам, мага ишен!
  
  Ошондо убакыт келет, алар кайра тирилишет,
  Ким өлдү, ким өлдү, ким ооруду...
  Карыганда да, балалыкта да бакыт болот,
  Анткени Ыйса муну каалаган!
  
  Ооба, мен Кудайдын алдында чөгөлөйм,
  Мен бул забурду жарык бакытта аткарам...
  Бардык келечек муундардын атынан,
  Кылмыштуу желмогуздар жеңилет!
  
  Ошондо кыз түбөлүк бакытта болот,
  Ал эми Жер эненин бардык элдери...
  Жаман аба ырайы жок болот,
  Элибиз сынбайт!
  
  Ал чөгөлөп, чөгөлөп,
  Күмүш айкашты өптү...
  Кыязы, ал Кудай үчүн аз иш кылган
  Ыйса биз үчүн асмандан түшкөн!
  
  Жакында баарыбыз Кудуреттүү Кудай менен болобуз,
  Анын сулуу, мээримдүү колунда...
  Ойлорубуз бийик уча берсин
  Ал эми күч - балалык, күчтүү муштумда!
  
  Эми мен намаз окуйм,
  Ал: "Кудайым, мени кечир...
  Азыр биз аны менен пьедесталдабыз,
  Ал эми Машаяк экөөбүз, мага ишенгиле, жолубуздабыз!
  
  Биз аны менен колтукташып асманга чыгабыз,
  Ал жерде алтын жамгыр жаайт...
  Теңир өзүнүн берешен мүнөзүн көрсөтөт,
  Жана ал душманды титиретет!
  
  Акыры дүйнөдө бакыт бар,
  Биз Машаяктын келишин күттүк...
  Эфирде тойго периштедей учуп келебиз,
  Теңирдин сүйүүсү жарык жана таза!
  Мындай ырдан кийин фашисттер эмоцияга алдырып, байкуш кызды жылытып, ысык чайын берип коюшат. Маргарита рельстин астына баштыгына нандын кейпин кийген жардыргыч затты унчукпай коюуну пландаштырган, бирок ага үлгүргөн жок - ал ойгонду.
  Булбул каракчы менен гоблин абдан жакын экен. Гоблиндин мурдун ордуна дөңсөөсү бар, бети абдан жийиркеничтүү жана узун тиштери болгон. Ал дагы бир топ узун, болжол менен үч метр. Анын торду сүйрөп кеткени таң калыштуу эмес. Ал эми Булбул семиз, кызыл өңдүү, хомяк жаактары бар, алдыңкы тиштери чыгып турган жана медалдары бар люкс формачан киши эле. Ооба, пруссиялыктарга мүнөздүү мурут.
  Күтүлбөгөн кол салуудан майнап чыкпаганын көргөн Каракчы Булбул эки манжасын оозуна салып, ышкырып жиберди.
  Доминика аны жылаңач согончогу менен тегерек тепти . Ал эми каракчы өксүп ыйлайт. Ал тургай, кан түкүрдү.
  Гоблин союлун шилтеди. Баатыр бала Добрынья ыргып туруп, гоблинди чачынан кармап, чалкасынан жыгылып, үстүнө ыргытып жиберди. Гоблин гүлдүү кактуска окшоп, өсүмдүккө урунуп, дүлөй улуйт. Анын арылдаган үнү жапайы эшектей болду.
  Маргарита күлүп койду. Доминика тизеси менен ээгине бир чапканда Булбул дагы ышкыртканга аракет кылды. Ошондо ал шыбырады.
  Баатыр бала Добрыня ырдаган:
  Гоблин бизден сурады:
  Сен камо сен келесиңби ?
  Шаарга жөнөдү -
  Биздин кыла турган иштерибиз бар!
  Гоблин союл менен дагы кол салууга аракет кылды. Баатыр бала бул соккудан буйтап, чоң кишини кайрадан үстүнө ыргытып жиберди, анткени Добрынянын баладай күчү жок. Анан баары ойдогудай болуп жатат.
  Гоблин кайра созулду. Анан жайыраак көтөрүлдү. Балдар ойгонуп, саз шайтанга алтын конустарды ыргыта башташты. Алар аны уруп, айкырышты. Жана титиреп.
  Маргарита сыйкырдуу таягын чайкады. Жана конустар тортко айлана баштады, алар гоблинди сүзмө менен майлап, аны сковородкадагы лоачка окшоп титиреп жиберишти.
  Ал эми Добрынья Никитич булбулду сунулган кучагына көтөрүп, күмүш конустары бар оор карагайга ыргытып жиберди. Соккудан Булбул кулап, титиреп, аны арбак берүүгө мажбурлайт, тагыраагы, кан түкүрөт.
  Бала Добрыня ырдады:
  - Булбул Каракчы, сен жаман адамсың,
  бетиңе катуу тийди ...
  Сен азыр өлдүң, шерменде ,
  Сени да өлтүр, ышкырыкчы!
  Анан аны алып, муштуму менен колунан келишинче башына урат. Каракчы булбулдун кулагында шыңгырап турат. Жана Доминика таякчасын гоблинге көрсөттү жана ал трансформация үчүн татаал дубаны кантип жасаган. Жана ал аны энергиянын каскаддары бар өлүмчүл күчкө айлантат.
  Анан ... Узун бойлуу үч метр түктүү жигит бар эле, азыр анын ордунда ар кандай абдан бай тамактар, сонун таттуулар толтурулган дасторкон турат. Жана ушундай жыттар бул укмуштуудай ашканадан келип турду.
  Доминика твиттерде:
  - Бул кереметтердин өзгөрүшү жана кереметтери,
  Биз асмандагы бардык нерседе жөн эле бейишти көрөбүз...
  Бардык жерде ушундай нурдуу сулуулук ,
  Кудуреттүү Теңир кайра тирилсин!
  Чынында, дасторкондо алтын жана кызгылт сары түстөгү, укмуштуудай жаркыраган металл лотоктор, торттор, ондогон түрдүү түстөгү жана реңктердеги кремдер, ошондой эле башка абдан сонун тамактар, жыпар жыттуу, баары эң даамдуу болгон .
  Жана укмуш порошок менен чачылган пончиктер кандай сонун болгон. Бул жерде мындан ары кошуу же кемитүү жок. Ал эми бокалдарга ар кандай ширелерден жасалган коктейлдер, жыпар жыттарды таң калтырган сонун салмалар жана глазурь менен таттуу дизайндар чачылган. Анан кандай бүчүрлөр болгон?
  Маргарита таң калып жылмайып:
  -Сен шайтанды айлантып койдуң! Мейли, эч качан ! Сен ушундай бир нерсе кыла алышың керек!
  Доминика таң калып сурады:
  - Кыйынбы?
  Партизан кыз мындай деп жооп берди:
  - Ооба, дээрлик мүмкүн эмес! Жана сиз ушуга окшогон нерсени жасай алдыңыз.
  Ангыча каракчы булбул дагы ышкырмакчы болду. Анан ал кең, хомякка окшош жаактарын чоңойтту. Бирок баатыр бала аны алаары менен аны балалык, бирок өлүмчүл, балкадай болгон муштуму менен сүзөт. Ал эми ышкырыкчы, демекчи, бир эмес, бир нече жолу нокаут кылат, ал кулап, куюлган алтын тиштей көрүнөт.
  Анан тескери учуп кетти. Ал жерге жыгылып, нокаутка түшкөндөй созулду. Бирок анан ордунан ыргып туруп, манжаларын дагы оозуна салып, үйлөп жиберди. Бирок ышкырыктын ордуна аянычтуу ышкырык гана чыкты . Жана бул абдан күлкүлүү. Балдар күлүп калышты. Каракчы булбул кыйкырды:
  "Мен сени заматта жутам, жутам, жутам, мен ырайым кылбайм!"
  Буга жооп кылып, бул баатыр бала Добрыня жылаңач согончогу менен Булбулдун ээгин тээп жиберди. Жана тиштер кайра учуп кетти. Колдорун ыргытып, башкы каракчы артка эңкейди.
  Добрыня бакырды:
  Согушта кимди табабыз, согушта кимди табабыз.
  Биз муну менен тамашалашпайбыз, биз картинаны өлтүрөбүз!
  Биз сени каргадай өлтүрөбүз!
  Доминика сыйкырдуу таякчасын жеңген Каракчы Булбулга көрсөттү. Маргарита белгилеген:
  - Сен да аны өзгөрткүң келеби?
  Актриса кыз башын ийкеп:
  - Жок дегенде пайдалуу нерсе болсун!
  Партизан кыз ырдады:
  Бала темир график менен кишенделген,
  А мен бир гана пайдалуу нерсе жедим...
  Оор жүктөн улам капысынан кол салуу болуп,
  Жана бул чоң күчтүн кибер генийи болуп чыкты!
  Анан Доминика сыйкырдуу таякчасы менен татаал сегиз фигураны жасап ийрип кетти.
  Мына эми, Каракчы булбулдун ордуна бүтүндөй тоодой таттуулар, дражелер жана балмуздактардын порциялары пайда болду.
  Шайыр күлкү угулуп, балдар чөптөн секире башташты. Алар сүйкүмдүү, бирок арык, жыртык жана салттуу жылаңаяк болушкан. Ач көздүк менен алар Каракчы Булбул менен Саз Гоблин бурулган тамагына сүзүштү. Маргарита манжалары менен ышкырып кыйкырды:
  -Токтогула, балдар жана кыздар! Мен сени түшүнөм, бул карасанатайлардын колуна түшкөндөн кийин ачкасың, бирок биринчи колуңду жуу.
  Жана кантип ал сыйкырдуу таякчадан чагылган чыгарат. Балдардын көк согончогу жарк этип, агынга чуркайт. Негизи кир кол менен тамак жеген адепсиздик.
  Доминика сурады:
  - Булар эмне, булбул менен Гоблиндин туткундары жана туткундары?
  Маргарита жаркыраган башын ийкеди:
  - Ооба так! Биз аларды бошоттук. Тагыраагы, мени бошоткон сен болдуң. Жана бул абдан сонун .
  Жүздөн ашык балдар, балдар жана кыздар болгон. Адаттагыдай эле, күчтүү секске караганда адилет жыныстын өкүлдөрү үч эсе көп.
  Доминика таң калып сурады:
  - Бул жерде баары он эки жаштан ашпайт окшойт. Эмне, бул каракчылар чоңдорду өлтүргөн жок беле?
  Маргарита түшүндүрдү:
  - Жок, албетте, чоңдорду да өлтүрүшөт. Боштондукка чыккандан кийин гана чоңдор балдардын денесин алышат. Мисалы, Добрынья Никитич менен болгон. Анан мени менен дагы эле кыздай көрүндүм.
  актриса кыз белгиледи:
  - Түбөлүк балалык, жомоктогудай сонун ! Жана сен да айта алат - сонун!
  Маргарита тиштерин көрсөтүп:
  - Ооба, булар баары абдан сонун болгон керемет дүйнөлөр . Бирок бул жерде көптөгөн коркунучтар бар. Айрыкча, гоблин менен Каракчы булбулдан алда канча коркунучтуу адамдар бар.
  Доминика шыбырап сурады:
  - Мисалы, ким?
  Партизан кыз акырын айтты:
  - Шапокляк кемпир!
  Актриса кыз Твиттер баракчасына:
  Молодец, молодец, байбиче жетекчи!
  Аны менен дос болуу крокодил менен ойногондой!
  Ал эми кыз аны алып, жылаңач манжалары менен конусту ыргытып жиберди. Ийнеликке тийди. Курт-кумурска жарылып, конфеттиге чачырап кетти.
  Маргарита алтын тармалдары менен башын чайкап белгиледи:
  - Тирүү жандыктарды өлтүрүү жакшы эмес!
  Доминика белгилеген:
  - Бирок бул жөн эле курт-кумурска!
  Маргарита жооп ырдап:
  - шилекейиңди шамалга түкүрөсүң,
  Ката же кумурсканы эзбеңиз...
  Токойдогу бутакты сындырба -
  Жер бетиндеги бардык жашоо бир үй-бүлө!
  Актриса кыз тиштерин шылкыйтып:
  - Мен, сен, ал, ал - бүт өлкө менен бирге,
  Бирге ынтымактуу үй-бүлө!
  Сөз менен биз, жүз миң I!
  Балдар агын сууга жуунушту. Эми алар кубанычтуу жана жаркыраган тамакка чуркашты .
  Доминика менен Маргарита бири-бирине шыбырап сыйкырлашып, дасторкон узарды. Эми баары отура тургандай орун бар эле.
  Балдар жылаңайлак буттарын тырышып отуруп, тунук үндөрү менен хор менен ырдашат:
  Дасторкон кар сыяктуу жайылып жатат
  Жана жакшылыктар коюлду...
  Балдар баары ийгиликтүү болот,
  Жана Чебурашкадан куурулган куурулган!
  Ошондон кийин алар жей башташты. Ачкалыктан, жокчулуктан чарчаса да, бул жерде канчалаган сулуу балдар бар.
  Доминика менен Маргарита тойгондуктан эч ойлонбостон бийлей башташты. Жана жылаңач, кескиленген, күйгөн бутуңарды тебелейли.
  Кыздар жаркыраган үндөрү менен ырдашты;
  Мен космостук өлкөдө төрөлгөм
  Кыздардын баары урушуп жаткан жерде...
  Шайтан Ата-Мекенди жеңе албайт,
  Биздин энебиз Россиянын данкы учун!
  
  Биз ыйык Россияны коргой алабыз,
  Ал эми душман канчалык каардуу, арамза болсо да...
  Биз атаандаштарыбызды катуу жеңебиз,
  Ал эми кылычтуу орус руху даңазаланат!
  
  Россия, бул менин Мекеним,
  Ыйык жана космостук жерде...
  Бардык улуттар бир үй-бүлө,
  Ал эми кыз түбөлүк жаш!
  
  Биз согушта Мекенибизди коргойбуз,
  Жаман душманга бир да мүмкүнчүлүк жок ...
  Биздин устубуздо алтын канат керуп турат.
  Орус жоокерине белек берели!
  
  Россияда баары жакшы, жакшы,
  Ал эми биздин эрк болоттон күчтүү болот...
  Баланын колунда күчтүү калак бар,
  Ал жерде жолдош Сталин башкарат!
  
  Эл сүйөт Мекенимди,
  Биз аны түбөлүккө кооз кылабыз...
  Ата Мекенди бир сом үчүн уурдабайт,
  Ал эми Кудай Сварог - улуу Мессия!
  
  Ата Мекеним даңкталсын,
  согушта душманды жок кылабыз ...
  Лада Кудайдын энеси мен үчүн кымбат,
  Россиянын душмандары оздорунун кучун алышсын!
  
  Керек болсо душмандын канын төгөбүз,
  Орусияны чөгөлөтө албайт...
  Мергенчи жакында оюнга айланат,
  Ал эми улуу жолбашчы Ленин биз менен бирге болот!
  
  Биз космостун кеңдигин багындырабыз,
  Бүт ааламга бакыт, кубаныч тартуулайбыз...
  Москва Римдин өзүнөн да бийик,
  Согушта өзүнүн өзгөрбөс күчү менен!
  
  Жаркын жерибизге согуш келгенде,
  Фюрерге биздин күчтүү мүнөзүбүздү көрсөтөбүз...
  Орустар жоомарт акы алат,
  Биз күндөн бийикпиз, бактардан сулуубуз!
  
  Мага ишен, Россия кыйрабайт,
  Ордо бизди чөгөлөтпөйт...
  Мекен үчүн күрөш жана коркпо,
  Орус алсыздыкты, жалкоолукту билбейт!
  
  Сүйүктүү өлкөбүз кайра көтөрүлөт,
  Анын күчүн бүт ааламга көрсөтөт...
  Ошондо Шайтан жок кылынат
  Ата Мекендин душманы көргө кулайт!
  Мына ошентип кыздар жылаңаяк секирип, шайтандай айланышып, эки эсе сальто менен ырылдашып, секире башташты.
  Бул жердеги сулуу жана агрессивдүү кыздар . Жана алар кантип чыркырап, секирип жатышат.
  Макул, балдар тамак жеп, өздөрү да ырдашат. Жана алар муну абдан позитивдүү түрдө жасашат. Бул алардын ырлары. Жана алар тегерете тегерете айланат.
  Жогорку класстын кыздары.
  Бирок андан кийин асманда чыныгы ажыдаардай абдан чоң көпөлөк пайда болду. Ал эми анын канаттары абдан чоң болгондуктан, алар асыл таштар менен кооздолгон алтындай жылтылдап турду. Жана ал абдан укмуш жана сулуу көрүндү. Булар чындыгында эле, динозаврлар сыяктуу абдан чоң көпөлөктөр эле.
  Доминика жылмаюу менен белгиледи:
  - Бул жерден эч кандай кереметти көрбөйсүз. Укмуш!
  Маргарита күлүп жооп берди:
  - Ооба, булар чынында эле таң калтырган муунак буттуулар. Бирок бул эң таң калыштуусу эмес. Башка абдан сонун нерселер көп.
  Доминика ырдаган:
  Бирок китеп да, музей да эмес,
  Алар биздин досторубузду алмаштырбайт!
  Ал эми сыйкырдуу таякчадан чыккан кыз нурду чыгарат. Жана жаңы коктейль бокалдары пайда болду. Ошондо балдар аларга кол салышты.
  Мына ошентип баары сонун болуп чыкты . Анан менин башымда кандайдыр бир музыка ойнойт.
  Анан кантип Доминик менен Маргарита ырдабайт;
  Сулуулар жылаңаяк кол салышат,
  Алар чуркашат, ушундай жакшы кыздар...
  Фрицти муштум менен уруп керек болсо,
  Же аны автомат менен кырып салышат !
  
  Кыздар күмөн санай албайт
  Фашисттердин өлүгүн көмүшөт...
  Алар аны бутунан катуу тепкилешет ,
  Ал эми бир жерде карышкырлар жырткычтай улушат!
  
  Россия, бул аскерлер үчүн сөз,
  Качан, мага ишенип коюңуз, эч кандай салкын болбойт ...
  Кээде абал оор болсо да,
  Жаман кара Кабыл жеңген жерде!
  
  Ишенбегиле, комсомолецтер качпайт,
  А эгер алар чуркашса, анда кол салуу үчүн гана...
  Жана бардык нацисттер бир эле учурда өлтүрүлөт,
  Ал эми Фюрер кесүүчү блокко көтөрүлөт!
  
  Россия, бул менин Мекеним,
  Ал жаркыраган, жөн гана сулуу...
  Ким коркок болсо, бир рублга да арзыбайт,
  Ал эми, билесизби, жоокер менен урушуу коркунучтуу!
  
  Бирок билгиле, биз фашисттерди жеңебиз,
  Тактыда жамандык өкүм сүрбөйт...
  Үстүбүздө алтын канат керуп,
  Ал эми таажы улуулугу менен Кудай Svarog!
  
  Ким коркок болсо, мага ишен, алсыз кул,
  Анын тагдыры бир - кордукка чыдаш...
  Бүгүн сен механизатор, эртең бригадир,
  А сен өзүң башкалардын аркасын кага аласың!
  
  Кыздардын күчү бар, жөн гана вулкан,
  Кээде тоолорду кулатат...
  Согуш жаман бороон менен жүрүп жатат,
  А өлүм, ачык айтканда, адам баласын кыйратат!
  
  Чынын айтсам, рыцарлар,
  Биз орустар бириксек күчтүүбүз...
  вилка жана бычак менен баруу үчүн закуска керек,
  Биз согуштарда жеңилгис рыцарларбыз!
  
  Теңир Машайакка болгон ишенимибиз кандай?
  Биз да Ладаны сыйласак да...
  Жолдош Сталин атабыздай,
  Ал жерде коммунизмдин бейиш жайы болот!
  
  Бир кезде өлгөн адам тирилет
  Ошондо биз дагы сулуу жана акылдуу болобуз...
  Ал эми адам, албетте, абдан сыймыктанат,
  Кээде куру сөз сүйлөйт да!
  
  Сүйүүдө Ата Мекенибиз жылдыздай,
  Мага ишен, ал эч качан өчпөйт...
  Улуу кыял орундалат
  Ааламда тынчтык жана бакыт болсун!
  
  Мен Марияны сүйөм, Ладаны ыйык сыйлайм,
  Сварог сулуу, Перун сонун...
  Мен Исаны жана Сталинди сүйөм,
  Икондордун ыйык жүздөрү мен үчүн кымбат!
  
  Чыныгы бейиш качан болот?
  Мага ишен, анда сенин бардык үмүтүң ишке ашат...
  Жүрөгүңдү Мекенге бер,
  Баары жакшы болот, мурункудан да күчтүү!
  Андан кийин, акыры, бошотулган балдар тамактанышты. Андан кийин алар отряд болуп түзүлдү. жузден ашык уландар жана кыздар.
  Анан алар жүрүшкө чыгышты. Добрыня таттуу жылмаюу менен белгиледи:
  - Алар урушат, мен ишенем!
  Ал эми баатыр бала ажыдаарга секирет.
  Oenomaus белгиледи:
  - Мындай отряд өтө жай кыймылдайт. Биз ажыдаарларда тезирээк кыймылдайбыз. Жана бул жерде да качан токтотуу керек экенин билиши керек.
  Балдар курулган. Бир гана баронесса жарашыктуу, алтургай люкс кийинген. Калгандары кайырчыларга, жаш рагамуффиндерге окшош . Бирок, жылаңайлак кыймылдоо алда канча эптүү.
  Доминика белгилеген:
  - Баронесса кыз басып кетсе, анын кымбат баалуу бут кийими талкаланып, сынып калат. Балким башкалардай жылаңаяк жүрүш керектир?
  Баронесса мындай деп жооп берди:
  - Сиз күтө албайсыз! Мени атама, герцокко жиберсең жакшы, ал сага сыйлык берет жана сени капа кылбайт!
  Маргарита Доминикага башын ийкеп:
  -Сенде ушундай сыйкырдуу табигый күч бар. Келгиле, аны чогуу алып, жаркыраган заряддарды жөнөтөлү да, кызды атасынын сепилине ыргыталы!
  Актриса кыз мындай деди:
  - Сыйлык жөнүндө эмне айтууга болот?
  Маргарита күлүп:
  - Ооба, алар сага бир капчык алтын беришет, чындап эле көпбү? Анын үстүнө, мен кадимки бак-дарактардан жана конустардан алтындай алам, сен дагы!
  Доминика ышкырып:
  - Ваа! Ошентип, биз өзүбүзгө герцогдук сатып алабыз!
  Партизан кыз каршы чыкты:
  - Тыюу салынган! Сыйкырдуу алтынды жүгүртүүгө чыгарууга тыюу салынган, антпесе темирден да көп болмок. Баалуу тыйындын инфляциясын түшүнөсүз!
  Доминика белгилеген:
  - Бул инженер Гариндин гиперболоидиндегидейби?
  Маргарита башын ийкеп:
  - Ошол сыяктуу. Мен бул китепти кичинекей кезимде окугам. Ооба, анан алтын стандарты кулап, коркунучтуу болду .
  Эномай жылмайып белгиледи:
  - Бирок ошентсе да, балким, баронесса көтөрөсүңбү? Ал ушунчалык жийиркеничтүү болбошу үчүн!
  Добрыня жылмайып башын ийкеди:
  - Ооба, муну дароо жасайбыз,
  Келгиле, ага сонун нерсе берели!
  Баронесса согончогун дагы чөпкө таптап, бакырды:
  - Мени атама алып барыңыз! Же баарыңарды өлүм жазасына тартам!
  Балдар бир ооздон күлүштү.
  Бир маалда чөптүн астынан шляпа кийген гном пайда болду. Ал сакалсыз, али абдан жаш экени анык. Бирок колунда сыйкырдуу таякча менен.
  Кичинекей үн мындай деди:
  - Анан каприз кыздын үнүн угам. Балким аны тарбиялоого убакыт келдиби?
  Баронесса бакырды:
  - Жөн эле аракет кыл, сормо !
  Жана ал бут кийими менен гномду жылдырууга аракет кылды. Ал сыйкырдуу таягын чайкады. Байыркы элден келген каприз кыз-жигит жоголду.
  Доминика кыйкырып:
  - Мына сага!
  Маргарита башын ийкеп:
  - Бул эргежээл бала. Сыйкыр менен шыктанган гномдун өзгөчө түрү. Эми ал каприз кызды чоңойтуу үчүн алды. Ал эми баронесса маданиятты, сылыктыкты үйрөнүп, абийир менен иштөөсү керек окшойт.
  Эномай жылмайып мындай деди:
  - А мен аны сабагым келди! Ошентип, жүк сиздин мойнуңузда.
  Добрыня сунуш кылды:
  -Скелетка барасыңбы? Ошентип, балким, жолго чыгууга убакыт келди.
  Маргарита белгилеген:
  - Бир аз жакыныраак жерде жаман сыйкырчы Бастинданын сепили бар, ал он экиден дагы бир экспонатка - сары келемишке ээ. Бул биз кармашыбыз керек болчу.
  Анын үстүнө биздин армиябыз аз, жүздөн ашык жигиттер бар. Алардын арасында баатыр Phoenix Falcon да бар. Ал дагы бала, бирок күчтүү.
  Добрыня мындай деп белгиледи:
  - Мен Фениксти билем. Ал кантип колго түшкөн?
  Партизан кыз мындай деп жооп берди:
  - Сага окшоп куулук менен. Бирок азыр биздин армиябыз бар жана биз Бастинанын сарайын басып алабыз!
  Доминика курсагын курсагында кармап ойногон. Анан аны алып, жылаңач манжалары менен чөптүн үстүндө жаткан жаңгакты эзди. Ал анын данегин ыргытып, оозуна кармап, күчтүү тиштери менен чайнап, үн катты:
  - Кол салууга барабы? Мага бул идея жагат. Бирок, Бастинда деген ысым мага балдардын жомогун эске салат. Эч качан жуунбаган адам эмеспи?
  Маргарита башын чайкады:
  - Бул жомокту мен да билем. Жок, бул бир аз башкача бакшы. Анын келемиштердин бүтүндөй армиясы бар. Ошондой эле жалданма орктар. Артефа КТ келемиш менен кемирүүчүлөрдүн үстүнөн зор күч берет, ошондуктан...
  Партизан кыз буйрук берди:
  - Балдар! Жакын жердеги күмүш карагайлардын ийнелерин жарып алгыла, аларды жакында токоюна киргенде көрөсүң. Бул татыктуу курал жасай алат.
  Жигиттер жооп беришти:
  - Биз бардыгын жасайбыз, биздин куткаруучубуз!
  Ал эми команда марш менен жөнөштү. Кыздар балдарга караганда үч эсе көп болсо да, алар марш жасаганды да билишкен. Анан буттарынын манжаларын тартып алышты. Ошол эле учурда музыка жаңырып жатты.
  Отряд марш боюнча жылды. Бул жерде тамактангандан кийин кээ бир жигиттер катуу эстеп жатышты, бирок кыздар павлин жалбырагынан жасалган үй барабандарын кагып , маанайы көтөрүлө баштады.
  Балдар тепселип калыптыр. Доминика муну Малчиш-Кибальчиш жөнүндөгү тасмадагыдай деп ойлоду . Жылаңайлак басып жүргөн жигиттер да болду. Бирок советтик фильмде эмнегедир кыздар болгон эмес. Бул дагы таң калыштуу, анткени Кызыл режимдин тушунда алар дайыма жыныстык тең укуктуулукту талап кылышкан.
  Ал эми бул жерде кыздар абдан көп, алар марштагы табигый төрөлгөн жоокерлер сыяктуу - жарым-жартылай адамдар, жарым-жартылай персилер үй-бүлөсүнөн, алардын сүлөөсүн кулактарынан көрүнүп турат. Ооба, матриархаттын бир түрү.
  Балдар жїрїшїп, ошол эле маалда минтип ырдай башташты:
  Elfia биздин акылдуу өлкөбүз,
  Падыша Машаяктын башкаруусу астында...
  Аны бизге түбөлүккө Кудай берген,
  Жашообузду бактылуу кылуу үчүн!
  
  Жакшы Оеномаус данк болсун
  Ата Мекен душмандарын ким талкалады...
  Сен ал үчүн күрөшүп, батын,
  солценизмдин астында жашай баштайбыз !
  
  Жылаңаяк кыздар чуркашат
  Алар душман менен согушууну каалашат...
  Жана бул Орклер анчалык деле сонун эмес,
  Тескерисинче, ал жөн гана клоундун элеси!
  
  Улуу чексиз өлкө
  Билесиңби , муундардын эрки...
  Шайтандын кулдары айла-амал куруп жатса да,
  Бирок жалындуу гений биз менен болот!
  
  Биздин басымды кармап туруу мүмкүн эмес деп эсептейм,
  Албетте, биз душмандарыбызды жер менен жексен кылабыз...
  Дептериңе жазып кой, балам,
  Oenomaus астында жашаганы кандай сонун !
  
  Ата Мекенди башкалардан да кооз кылабыз,
  Бейиш бул жашоодо келет...
  Биздин жапайы ийгилигибизди белгилейли
  Жана жакында элфинизм астында жашайбыз!
  
  Жок, мага ишен, биз оркисттер сындыра албайбыз,
  Душман күчтүү жана өтө айлакер болсо да...
  Бирок биз экзамендерди А менен тапшырабыз,
  Oenomaus астында жакшы болсун !
  
  Падышанын даңктуу улуулугу, мага ишен,
  Алмазга толгон таажыңар менен...
  Билесиңби, каардуу жырткыч талкаланат,
  Чума да кетет, ишен, пес оорусу!
  
  Элфрог да керек ,
  Достор, Кудайыңарды сатпагыла...
  Улуу жана даңктуу үй-бүлө,
  Алсыз жактарыңды көрсөтпө!
  
  Сулуу Лада - кудайлардын устасы,
  Мага ишен, ал сүйүүсүн төрөдү...
  Адамдарды жөн эле керексиз сөздөр менен коротпоңуз,
  Чексиз улуулукту ачты!
  
  Элфрогдун жебесин кармай албайсың ,
  душманды тешип коёт ...
  Жөн эле келесоо нерселерди каалаба,
  Элвен солдаттын калканчын каптайт!
  
  Эльфия, бул талашсыз күч,
  Ал тоолорду жылдыра алат...
  Кээде эт абдан кыйналса да,
  Биз бардык тоскоолдуктарды четке кага алабыз!
  
  Жакында эльфтердин керемет дүйнөсү пайда болот ,
  Ааламды тебелеген ...
  Кудайдын керуптары канат жайып,
  Жана мага ишен, Жаратылуудан бир нерсе болот...
  
  Лада кудайы даңктуу, мага ишен,
  Ал бардык уулдарына сүйүү тартуулады...
  Эми ал күчтүү рыцарь болот,
  душмандын тумшугуна катуу сокку уралы !
  
  Сен Фиевсиң , эльфтердин борбору сыяктуу ,
  Мага ишен, данктуу Друссия шаарларынын энеси...
  Душманга уралы ,
  Биз рыцарларбыз, мага ишен, биз коркок эмеспиз!
  
  Ыйык мекеним үчүн,
  Биз абдан катуу күрөшөбүз...
  Elf бир рубль тонолбойт,
  Анткени, жарык эльфтер ар дайым согушканды билишкен!
  
  Сулуу кыздар бар, ишенгиле,
  Алар суукта абдан бат эле шашышат экен...
  Фюрер, жырткыч жыртылат,
  Билесиңби, роза гүлүн өстүрөбүз!
  
  Жок, биз эч качан ачууланбайбыз ,
  күн тийген Элфти көтөрөлү ...
  Улуу кыял орундалат
  Бул асман астында жаркыраган көк!
  
  Elfrog келип, өлгөндөрдү тирилтет,
  Бирок биз аны өмүр бою кайра жандандырышыбыз керек...
  Ааламдын кеңдигин багындырабыз,
  Машаяк өлбөс, ал эми Жүйүт тозокто!
  
  Oenomai ишенимдүү кызмат кылгыла,
  Падышаларга каршы чыкпагыла...
  Элф уулдары данк болсун
  Эльфия, бул картадагы жер эмес!
  
  Биз жакында ааламды багындырабыз,
  Өмүр менен өлүмдүн үстүнөн бийлик болсун...
  Ар бир тирүү адам керуп болот,
  Ал адам Кудайга окшош, ишен!
  . Љ 10 ГЛАВА.
  Доминика лотос абалында сессиясын аяктап, академиянын классына кайтып келди. Эми ал кайрадан дубалардын ар кандай түрлөрүн, ар кандай формаларды жана типтерди изилдей баштады. Жана ал муну чоң эрк менен жасады.
  Андан кийин кечки тамакка бардым. Анын жанында Фиеста деген кыз бар эле. Алар кальмарды соус менен чогуу жеп, сүт менен томат ширесинин аралашмасы менен жуушту. Ошондон кийин баары негизги болуп калды.
  Кечки тамактан кийин Доминика сыйкырдуу таякчаларды колдонуп Fiesta менен тосулду. Анан үстүнө каймак салынган чоң торт ыргытып , аны башынан аягына чейин шыбап койду.
  Ал жеңилгенин мойнуна алып, жылаңайлак бутунан бирден шакек берди. Ал эми азыр Доминика мындан да күчтүү жана коркунучтуу куралданган .
  Андан соң эки кыз тең жуунуп, бөлмөлөрүнө кетишкен.
  Бөлмөдө Доминика керебетке отуруп, буттарын лотос формасында бүктөп, кайрадан өзүнүн физикалык жана руханий маңызын психикалык дүйнөнүн башка деңгээлине жылдырды.
  Азыр алар ажыдаарлардын үстүндө учуп баратышат, алардын астынан балдар отряды баратат.
  Эки бала жетектеген: Виконт жана баатыр Феникс Фалкон. Эки бала тең булчуңдары көрүнүктүү, жалаң шорты кийген сулуу балдар. Күчтүү, айталы, балдар. Жана алар колоннадан озуп, марш жасашат.
  Балдар мүмкүн болушунча тез кыймылдаганга аракет кылып, анда-санда чуркай башташат. Жана ал жаркыраган, сүйкүмдүү баштары бар периштелердин армиясына окшош. Жана алар дагы деле куралсыз, кол менен жасалган таякчалардан башкасы.
  Бирок анан алар карагайга киришти . Бир нече карышкыр арылдады, бирок Феникс аларга жылаңаяк буту менен оор конус ыргытып, жырткычтын баш сөөгүн сындырып жиберди.
  Ал жыгылып, башка карышкырлар качып кете башташты. Ал эми балдар конустарды жана бутактарды иргей башташты.
  Маргарита белгилеген:
  "Бир жолу партизан балдардын бүтүндөй отряды олуттуу салгылашканы эсимде. Ал эми немецтик батальон качып кетти. Балдар алардын артынан чуркап келип , салмоор менен чаап жиберишти .
  Доминика макул болду:
  - Салмоор, бул өлүмчүл күч!
  Балдар жоокерлер, чынында, салмоорлорду кура башташкан. Жана жаа сыяктуу бир нерсе жаса.
  Маргарита аны алып, жылмайып белгиледи:
  - Биздин курал сыйкыр менен айдалып кетсе эң кемчиликсиз болот.
  Доминика тишин шылкыйтып:
  - Айрыкча, кошсом!
  Балдар куралдангандан кийин эки күчтүү сыйкырчы тең таякчаларын алышты.
  Маргарита:
  - Биз бир ооздон чакырабыз!
  Доминика тастыктады:
  - Дал ошондой!
  Эки кыз тең сыйкырдуу таякчаларынын энергиясын чогултуп, зор күчү менен ишке киргизишти. Анан сулуулар балдар тобу аркылуу жылаңач буттарынын манжаларынан энергия агымын алып, ишке киргизишти. Анан бир керемет болуп, миңдеген фотоблицтер , же миниатюралык суперновага окшоп, жалындап күйүп кетти.
  Маргарита менен Доминика сыйкырларды окуп, ырдай башташты:
  Биз пантеонго кирген кыздарбыз,
  Ата Мекенге ишенимдүү болууга ант беришти...
  Ошентип, оркисттерди катуу жеңилүү күтүп турат,
  Эльфтер күн нурунун астында жашашат !
  
  Нимфин биз менен металл сыяктуу,
  Колодон жасалган, ал бардык болоттон да бышык...
  Кыялдандым ааламдарды,
  Улуу гений Гранин осуят кылгандай!
  
  Ата Мекенди салкын кылабыз,
  Ал эми Ата-Мекенди жылдыздардан өйдө көтөрөбүз...
  Элф кыздар ийгилик болсун
  толугу менен жылаңач болсо да !
  
  Оркшист ата журтума кол салды,
  Самурай троллдору чыгыштан келе жатат...
  Мен Солцесус менен Грелинди жакшы көрөм ,
  Жана мен ишенем, биз душманды талкалайбыз !
  
  Elfrog биз менен ,
  Кайсы Solcenism , тамашалап, курат ...
  Ааламдагы эң күчтүүсү - бул даңктуу Үй-бүлө,
  Ал бизге аң-сезим жана эрк кошот!
  
  Мен ишенем, биз эч качан багынбайбыз,
  Ата-Мекенди чөгүүгө болбойт...
  Жолдош Грелин жаркыраган жылдыз,
  Ал эми биздин мугалимибиз даанышман гений Дренин !
  
  Биз Ата-Мекенибизди,
  Планетада дагы сулуу жана жаркыраган...
  Жана билесиңби, өлтүргүч мылтык болот,
  Чоңдор менен балдар көңүл ачсын!
  
  Elfrog күйгүз , жүрөгүңдө күйбө,
  Сен бардык Elf кылычтарынын колдоочусусуң...
  Биз жакында курабыз, мен ишенем, күчтүү бейишти,
  Солкесус келет, ыйык миссия!
  
  Орклер бандасына ишенбегиле достор
  Ал оңой жана коркунучтуу түрдө жеңет деп...
  Биз баарыбыз бир үй-бүлөбүз -
  Мага ишен, Мекенди сүйүүгө али кеч эмес!
  
  Кудуреттүү Теңир баарыбызды сактайт,
  Жерге жети түстүү желекти көтөрөм...
  Ал эми жаман жырткыч оюнга айланат,
  Биз да Шайтанга туруштук бере алабыз!
  
  Улуу Ата Мекенди сүйөм,
  Бүт ааламда сенден өткөн сулуу жок,
  Биз Эльфияны рублга сатпайбыз,
  Ааламда тынчтыкты жана бакытты куралы!
  
  Мекенибиздин атынан арман,
  Улуу Элф тирилет...
  Калганынын баары жөн гана убаракерчилик
  Жана жаңы Мессия биз менен болот!
  
  О, Лада, менин кудуретим,
  жарык эльфтерге сүйүү жана тынчтык бересиз ...
  Сага кайрылам, жалбарып,
  Керек болсо чагылган менен ургула!
  
  Ælfria , Асмандагы биздин айым,
  Solcesus берди ...
  Сен үчүн улуу Кудай тирилген,
  Адамдар чындап даамын жогото элек!
  
  Сураныч, эльфтер ушундай,
  Elven кудайлары абдан урматталат ...
  Биз Ата Мекендин улуу уулдарыбыз,
  Ал эми кыздар ар дайым дүйнөнү жеңет!
  
  Достор, Мекенге сыйыныш керек,
  Перун, Ярило жана Элфрог күчтүү ...
  Биз абдан күчтүү күйөөлөр болобуз,
  А биз асмандагы булуттарды да учурабыз!
  
  Эми душман Элфсквадан кайра кууп чыкты ,
  Экологдорду аябай кыйнадың ...
  Биз Солкес менен Грелинге ишенимдүүбүз ,
  Жана мылтыктары бар танктар көп болот!
  
  Жок, душман эльфтерди ооздуктай албайт,
  Биздин жоокерлер кудуреттүү болгондуктан...
  Экзамендерди тапшыруу, болгону беш,
  Ар бир бала абдан күчтүү болсун!
  
  Солцеград даңктуу болот ,
  А биз аны кол салуудан сактап калабыз...
  Рыцарлардын жеңүүчү тобу келет,
  Кан башкарылбаган агым менен агып жатса да!
  
  Суукта жылаңаяк кыздар,
  Алар чуркайт, тамандары жаркылдап...
  Жана алар Орктарды муштумдары менен урат,
  Ынтымаксыз Кабыл тегизделет!
  
  Баары жакшы болот эл билет
  Биз космосто жылдыздарды ачабыз...
  Кантсе да эрдиктен шектенүү күнөө,
  Жана Кудайдын тактысында бир адам болот!
  
  Биз жакында илим менен өлгөндөрдү тирилтебиз,
  Биз жашыраак жана сулуу боло алабыз...
  Үстүбүздө алтын канат керуп,
  Менин сулуу Элф апама!
  Ошентип, кыздар ырдашып, балдардын бүт армиясы жаркыраган соот кийген жана күчтүү, атүгүл муздак курал-жарактарга ээ болушкан.
  Андан кийин уландар менен кыздарды кайра куралдандыруу аяктады. Жана алар олуттуу күрөшкө даяр болушкан.
  Доминика менен Маргарита чоң масштабдагы өзгөрүүлөргө алып келген күч нурларын чыгарышты. Мына эми балдар армиясы даяр болду.
  Ошентип, ал согуштук жүрүшкө чыкты.
  Добрыня абдан ыраазы болгон көз караш менен белгиледи:
  - Биз дагы жеңебиз! Жана бул биздин маңызыбыз.
  Алдыда Германиянын Tiger танкынын көлөмүндөй таш бака сойлоп келди. Анын алмаз кабыгы бар болчу, тагыраак айтканда, асыл таштар менен капталгандай жаркыраган. Абдан сүйкүмдүү жаныбар.
  Маргарита акылмандык менен белгиледи:
  - Мындай кабык менен таш баканын өзү амбициялуу мергенчинин курмандыгы болуп калуу коркунучу бар!
  Доминика башын ийкеп ырдады:
  Чачтар жакшы
  Автоматка каршы, тилекке каршы , эч нерсе жок!
  Бирок анын ыры анча акылга сыярлык эмес, орунсуз болуп чыкты.
  Жоокер балдар таш баканы айланып өтүштү. Балдардын бири аны аткысы келди, бирок жоокер кыз колун баланын ийнине коюп , чыркырап:
  - Кереги жок!
  Дагы бир кыз айтты:
  - Коллектив мына уш!н!
  Булар чындап мушташкан балдар.
  Доминика күлүп белгиледи:
  Ал эми сол тарапта биздин армия, оң тарапта биздин армия,
  бетиме муштаганың жакшы !
  Жоокерлер абдан жакшы маанайда болушту . Жана алар абдан узак сапарга чыгууга даяр окшойт. Жана алардын маанайы чындап эле өчпөйт.
  Маргарита жылмайып айтты:
  - Ооба, дагы деле бактыбыз бар экенин айтышым керек.
  Доминика жылмайып сурады:
  - Кандай бактылуу?
  Партизан кыз ишенимдүү жооп берди:
  - Улуу Ата Мекендик согуштун төрт жылга жетпеген убакытка созулганы. Чындыгында, немистер күчтүү коргонуу линияларында алда канча узакка туруштук бере алмак!
  Актриса кыз башын ийкеп:
  - Мен буга кошулам. Бул тема боюнча кээ бир альтернативдүү окуялар да бар. Бирок кандай болгон күндө да биз керемет жаратууга жөндөмдүүбүз. Ал эми немистер согуштун эчак эле жеңилип калганын түшүнүп, такыр каршылык көрсөткүсү келген жок. Ошентип, алар өздөрүнүн прагматикалык жолунда иш кылышты!
  Маргарита белгилеген:
  - Бул жерде бир өтө ийгиликтүү эмес унаа - бул Tiger, өтө оор жана мунара менен корпустун ортосунда начар корголгон муун. Бул танк, моюнга алышыңыз керек, өзгөчө жакшы эмес. Өтө оор жана эскирген, атүгүл курал-жарак рационалдуу эңкейиштерде жайгашкан эмес. Ал эми трансмиссияны кыймылдаткычтан бөлөк коюу чоң жаңылыштык.
  Доминика макул деп башын ийкеди.
  чыга албайсыз ! Албетте, бул ката! Бирок экинчи жагынан өлгөндөр гана ката кетирбейт, башка жашоодон болсо гана. Анан мен ал деп ойлойм. Жок дегенде сен үчүн!
  Маргарита макул болуп башын ийкеди:
  - Ооба, албетте, аркы жашоо бар ! Ошондо мен буга жеке өзүм ынандым. А эгер бул ааламда менин тагдырым жок болуп кетсе, анда башкада бир нерсе уланат!
  Актриса кыз башын ийкеп:
  - Сансыз сандагы ар кандай деңгээлдеги чексиз компьютер оюну сыяктуу!
  Партизан кыз ырастады:
  - Ооба, ооба! Ушул сыяктуу бир нерсе, жана бул, мен айтышым керек, абдан сонун ! Ал эми бул жерде бир эмес, эки жолу кубанса болот.
  Баатыр бала Добрыня ырдады:
  - Убакыт келди, убакыт келди, кубаналы,
  Менин жашоомдо...
  Сулуулукка жана чөйчөккө, бактылуу бычак.
  Кош, кош, термелип, туулгадагы мамыктар,
  Тагдырга бир эмес бир нече жолу шыбырайбыз!
  Тагдырга бир эмес бир нече жолу шыбырайбыз!
  Мен душманды талкалайм! Мен душманды талкалайм! Мен душманды талкалайм!
  Ошондо балдардын шаңдуу күлкүсү угулду. Чакан армиянын алдынан чоң динозавр чыкты . Ырас, ал өтө коркунучтуу көрүнгөн жок, бирок чоң экен. Жана анын денеси чоң, бирок башы, тескерисинче, кичинекей, плюс узун куйруктуу. Ал эми үстүнкү бөлүгүндө муун сүзгүчтөрү да бар.
  Доминика кыйкырып:
  - Бул жырткыч - сонун !
  Маргарита макул болуп башын ийкеди:
  - Чоң жаныбар! Бирок кабатыр болбо. Биз тийбесек, ал бизге тийбейт!
  Ал эми партизан кыз буйрук берди:
  - Жаш жоокерлер - ок чыгарбагыла жана ызы-чуу кылбагыла!
  Балдар тынчып калышты. Анан ызы-чуу кылбай жылаңаяк басууга аракет кылышкан.
  Доминика белгилеген:
  - Динозавр дүлөй болсочы?
  Маргарита жылмайып, бир нерсе айткысы келди. Бир маалда күрүлдөп, сынган бутактардын тытылдаганы угулду. Чоңдугу жети кабат үйдөй болгон, оозу узун, сперма китиндей чоң жаныбар пайда болду. Бул чындап эле чоң мыкаачылык. Ал эми азууларынын узундугу беш метрдей.
  Бир орунда туруп, топ балдарды кызыктай караган динозавр коркунучтуу желмогузду көрүп, качып жөнөйт. А чындыгында, ага түрткү болгон сыяктуу. Бул кылыч тиштүү тираннозавр сыяктуу алп менен күрөшүү кымбатыраак.
  Доминика менен Маргарита сыйкырдуу таякчаларын көтөрүштү. Партизан кыз биринчи ок чыгарды. Жана анын таягынын учунан канкор пульсар учуп чыгат. Анан ал желмогуздун оозуна тийет . Жана ал абдан күйүп калат. Бирок ага жооп иретинде андан да коркунучтуу жана дүлөй күркүрөгөн үн угулду.
  , ага жооп иретинде ал болгон күчү менен аны ургулап , өлтүргүч үймөктү уруп жаткандай күч менен иш-аракет кылып, кыйкырды:
  Динозаврлар, балким сиз Африкада эмес, бул жердесиз,
  Мүмкүн эртең мененки тамакка чөп чайнап жаткандырсыз,
  Динозаврлар,...
  Ал эми кыз сыйкырдын өз үлүшүн алпка жөнөттү. Жана алар анын азуу тиштерин алып, алар урулганда, алар сулуу, кызгылт бүчүрлөргө айланды.
  Доминика ырдаган:
  Мен темир жасагым келди
  Пил күтүлбөгөн жерден пайда болду...
  Аары сыяктуу канаттар -
  Кулактын ордуна гүлдөр!
  Маргарита күлүп жиберди да, кайра аны кыйратуучу жана кыйратуучу пульсар менен урат. Бирок балдар армиясы желмогузду жебелер менен жаадырып баштады. Жана анын курал-жарактары көбүккө чыга баштады .
  Доминика жылаңаяк бутунан да, таягынан да сыйкырды алып, бошотту. Жана бул жерде жакшы иштеди.
  Аны кандайдыр бир сыйкырдуу нерсе алып, өзүнө чоң кыйратуучу күч менен жүктөгөндөй болду.
  Маргарита аны алды да, сапфир көздөрү менен кысып, кыйкырып жиберди:
  - Мына сага!
  Тираннозавр кулап, анын ордуна тамак-ашка жык толгон чоң жана кенен үстөл пайда болду. Ал эми бул жерде буга чейин эле люкс жана болуп көрбөгөндөй, уникалдуу болгон. Жана ушундай жаркыраган деликатестер.
  Доминика ырдаган:
  Бул даамдуу болуп чыкты
  Ал эми жыты балдан алда канча таттуу...
  Биз нөлдөн жеңбейбиз,
  Ошондо биздин табиятыбыз гүлдөйт!
  Маргарита тиштерин көрсөтүп жылмайып ырастады:
  - Ооба, гүлдөйт! Жана бул сонун!
  Андан кийин партизан кыз мындай деп кошумчалады:
  - А сен сыйкырды билесиң. Бул , мен айтышым керек, укмуш! Мындай чоң өлчөмдү даамдуу тамакка айландырыңыз . Булар орктар же гоблиндер эмес - алар менен оңой!
  Доминика башын ийкеп ырдады:
  - Бардык мүмкүн эмес, мен анык билем,
  Жана сыйкырчылыкты сырттан үйрөнүңүз!
  Жана абдан күчтүү болотко бутуңду тепкиле ,
  Ал эми желмогузду курч курч менен кырып сал !
  Маргарита күлүп, анын бермет менен жаркылдаганын жылмая белгиледи:
  - Ооба, кынтык таппай тургандай таасирдүү ырдайсың! Супер!
  Доминика макул болду:
  - Мен улуу супермин - дүйнөгө караганда салкын мушкермин!
  Анан кантип алып, көздөрү менен жылдырат, алар ушунчалык сапфир жана жылдыздар сыяктуу.
  Тамак-аш салынган дасторкон жоокер балдарды чакырып, айрымдары ага жакындап, шоколадга малынган пончиктерди, тортторду жана ар кандай кремдерди ала башташты. Дагы жакшы, балмуздак алыңыз. Бул абдан сонун.
  Маргарита сурнайын тартып, бакырды:
  жештин кереги жок ,
  Баарыңардын буржуазияга шашылышыңардын кереги жок...
  Анан өзүңө дептер жаз,
  Мобилдүүлүк дагы деле пайдалуу болот!
  Доминика таттуу жылмаюу менен белгиледи:
  - Ооба, чынында эле сонун болуптур!
  Анан ал жүгөрү гүлдөй көк көздөрү менен кысып койду.
  Маргарита белгилеген:
  - Динозаврлардын эти өтө даамдуу эмес, эт жеген жандыктар үчүн андан да азыраак. Бирок атты жеш үчүн...
  Добрыня бакырды:
  - Мен сага атты жегенге уруксат бербейм!
  Ошондо баатыр бала ырдады:
  Сивка-бурка, пайгамбарлык каурка,
  Менин алдымда тур
  Чөптүн алдындагы жалбырактай!
  Сивка-бурка, пайгамбарлык каурка,
  Абдан, абдан зарыл
  таанышам!
  Оеномаус аны алып, ажыдаардан секирип түштү. Ал чынында эле динозавр кандай тамакка айланганын сынап көргүсү келген. Кыязы, бул сүйкүмдүү нерсе. Ал эми бала-ханзаада шоколады бар тортту алып , оозуна ыргытып жиберди.
  Жана ал катуу чайнап баштады, ал каймактуу жана таттуу болчу. Бул абдан даамдуу.
  Балдар бир ооздон:
  - Мейли, аракет кылам! Жаман болбогула эжекелер!
  Маргарита бейкүнөө жылмайып:
  - Менин атым эже? Бул күлкүлүү!
  Ал эми партизан кыз кыйкырды:
  - Мен сага он мүнөт тамак берем! Сиз жесе болот, бирок ченеми менен!
  Доминика жылмайып сурады:
  -Согуш учурунда ачка калууга туура келди беле?
  Маргарита жазгы каакымдын түсүндөгү алтын башын ийкеди:
  - Ооба, кантип! Жана бул абдан чарчоо болду!
  Кыз кырдаалдын трагедиясын баса белгилөө үчүн өзүнүн тунук үнү менен ырдай баштады.
  Кыз ырдап жатканда ажыдаардан да секирип кеткен. Жана ал жылаңаяк буту менен кызгылт сары чөптүн үстүндө бийлей баштады.
  Анын үнү ушунчалык жалындуу жана жаркыраган:
  Биз комсомолецпиз, армандуу кыздар,
  Бул кооз өлкөнүн элинин келечеги тууралуу...
  Жерге жана планетага ишенимдүү болгондо,
  Жана биз бул коркунучтуу согушту жеңебиз!
  
  Кандай гана бизнес талашса,
  Жаш жүрөктө от катуу күйөт...
  Кыздар, бул жөн гана сулуу
  Кеңири космоско эшик ачалы!
  
  Эркек болгон адам алп
  Мен билем, илим ага күч берет...
  Мага ишен, биздин чакыруубуз дайыма бирдей,
  Ошентип, Абыл башкарып, Кабыл туткунда!
  
  Мен мол түшүм бышып жетилишин каалайм,
  Планетанын гүлдөшү үчүн...
  Кереметтүү, сонун бейиш келсин деп,
  Ал эми достук металлдан күчтүү болгон!
  
  Биз космосту багындырабыз,
  Кыздар жылаңаяк көлчүктөрдөн чуркашат...
  Үстүбүздө алтын канат керуп,
  Бороон жана суук бизди коркута албайт!
  
  Мага ишен, биздин душмандар бизди жеңе албайт,
  Болот нерв жана жүрөктө жалын...
  Жана рухтун күчү, сен аюудай,
  Тууну көтөрөбүз, билем!
  
  Жаркыраган кыздарды ким сүйөт ,
  Ал жан дүйнөсү да, образы да сулуу...
  Күчтүү пулемёт даярда,
  Сиздин атаандашыңыз коркунучтуу болсо да!
  
  Мен билем, биз сөзсүз жеңебиз,
  Биз Мекенибиз менен түбөлүк биримдикте болобуз...
  Анткени, биздин алдыбызда бүтүндөй жылдыздуу дүйнө бар,
  Адам кучтуу жаратылсын!
  
  Улуу чексиз Ата Мекендин жарыгы -
  Үстүндө рубин жылдыздары күйөт.
  Орус өзүн өлбөс даңк менен каптады -
  Күчтүү баатыр, драйман, урат!
  
  изумруд жалбырактарында роуэн рубин -
  Талаада сапфир жаркырап , жүгөрү гүлү...
  Мен өз оюмду сага жөнөтөм, Россия -
  Кош баштуу бүркүт ыр менен учат!
  
  Шүдүрүм тамчыларында бермет - кар бүртүкчөлөрүндөгү алмаздар,
  Улуу Родинада бардыгы жакшы!
  Жер семиз, канаттай тамыры бар,
  Карды жаңы шамал алып кетти!
  
  Россиянын бир аймагында муздар, тюлдер,
  IN досум , төө чөлдүн алтыны.
  Бул жерде кар күркүрөгөндө жылуу,
  Анткени биз Кудайды жүрөгүбүздө сактайбыз!
  
  Дарбыз, коон, банан өсөт,
  Ал эми жайдын бир жеринде коньки тээп жарышасың...
  Андай өлкөлөрдү дүйнөнүн кайдан тапса болот?
  Элдер муштумунда ушунчалык күчтүү!
  
  Россияда куралдын эрдиги даңазаланат,
  Анда адам өз тагдырын жаратуучу!
  жакшы күрөшө алабыз ,
  Оруска кыйынчылык сели келбесин деп!
  
  Биздин аялдар сулуу, баары билет
  Ал эми кайраттуу күчтүү эркектер жок!
  Ата мекен, сен бейиштин образысың -
  Бир Эгедер Кудай - Үй-бүлөнүн Кожоюну!
  
  Православдык иконалар бекитилет,
  Жоокер баштаган кампания...
  Биз үйгө берешен олжо менен келебиз,
  Жаачылар эч нерседен кем кылбай, душмандарын талкалашат!
  
  Бүткүл ааламга тынчтык, бакыт тартуулайлы,
  Жана Кудай менен бирге биз өлгөндөрдү тирилтебиз!
  Биздин бузулбас Родинабыздын данкы учун -
  Биз албетте жеңебиз, билем!
  Доминика да ырларын жыйнап алган. Жана алар бардыгын чогуу бийлешти, алардын жылаңач, күйгөн, күчтүү буттары кыймылдап, бийлеп жатты.
  Анан Маргарита сурнай тартты:
  - Жарык өчөт! Болду, тамактануу убактысы бүттү.
  Жоокер балдар дасторкондон каалабай кетип калышты. Чынында, аны кантип жутуп албаса болот ? Каймактын түзмө-түз ондогон ар кандай түрлөрү бар болгондо. Жана бул абдан даамдуу. Жана бул балмуздактардын, кондитердик азыктардын, торттордун, крестельдердин жана башка даамдуу жана табитти ачуучу нерселердин жыттары абдан кызыктуу жана жагымдуу.
  Доминика үрүп :
  Ашыкча жебе ! Модерацияны үйрөнүңүз!
  Маргарита Твиттерде:
  - Адамдын чочко эмес экенин баарын бил! Жана абдан акылдуулук менен жеш керек.
  Баатыр бала Добрыня, өзү эле он чакты торт жеп, өзүн түрдүү түстүү каймак менен шыбап, күбүрөнүп койду:
  - Мунун баары укмуш! Бирок качан токтотууну билиш керек. Тамактануу жакшы, бирок ашыкча тамактануу жаман.
  Бала ханзаада Оеномаус макул болду:
  - Негизги душманыңыз - ашказаныңыз. Бирок алар айтышканда - кечки тамагын душманга бергиле, бул аны түз мааниде кабыл алуу дегенди билдирбейт!
  Добрыня жылмайып айтты:
  - Бирок оор күндөн кийин, же согуштан, же машыгуудан кийин, жакшы тамактануу керек! Болбосо күч болбойт.
  Доминика жылмайып башын ийкеп мындай деди:
  - Мен жеке өзүм кечки тамакка сүттөгү белокту эритип, ичкенди жакшы көрөм. Бул канааттандырарлык, ал эми түнкүсүн булчуңдар өсүп, күйбөйт. Ооба, кечки тамакка балык кошулган быштак абдан пайдалуу. Спортчулардын организмине белоктор керек.
  Бала жоокерлер кандайдыр бир жол менен курулган. Анан алар дагы жаман сыйкырчы Бастинанын сепилине карай жөнөштү. Айланадагы пейзаж жапжашыл бойдон кала берди. Бирок , жылаңач, чаң согончогу менен мактанган кичинекей, жаш армия канчалык алга жылган сайын, биздин көз алдыбызда табият ошончолук соолуп баратат.
  Алар келемиштердин падышачылыгына жакындап калышты, булар абдан кыйраган ээлери.
  Көңүлдөрүн көтөрүү үчүн жоокер балдар ырдай башташты да, буттарын кубатырак тебелей башташты:
  Элфия падышалардын астында бадалдай гүлдөйт,
  Ал чексиз жана ааламдан да кооз...
  Жеңиш чексиз эсеп ачты,
  Биздин ишеним Родновериде тирилет !
  
  Ата Мекендин улуулугу, ага ишенгиле
  Сүйүктүү жүрөгү бийиктикке көтөрүлсүн...
  Ошентип, ааламдын бакыты
  күчтүү чатыры менен Elfia болушу үчүн!
  
  Байка, биздин элф алдыга учат,
  Жана көкүрөгү менен толкундарды кесип...
  Бирок биз башка жол менен келебиз,
  Башкалар да болот, ишенгиле, соттор!
  
  Биздин Родинабыз улуу дуйнеге ээ болот,
  Ал жаркыраган жарык менен жанып турат ...
  Эң башкысы Эльфрог - жандын идолу,
  Кышты жайга айланткан!
  
  Ооба, билем, биз үчүн кыйын,
  Бирок сен Оеномага ишенимдүү кызмат кыласың ...
  Кайык кагылды, калак сынды,
  Ал эми бир жерде жырткыч ит коркуп үрө берет!
  
  Жок, биз душманга Эльфти бербейбиз ,
  Кылычыбыз кылычтуу, мага ишен, курчураак...
  Биз туруп, дагы жеңебиз
  Жана тантырак сүйлөбөгүлө, жиндер!
  
  Мына биз парадга чогулуп жатабыз,
  Ааламда мындан өткөн кооз ыйык өлкө жок...
  Мага ишенгиле, душмандарыбызды тозокко чогуу жиберебиз,
  Ал эми бейишти өзүбүз курабыз, ал тургай, билесизби!
  
  Бизди эч ким токтото албайт
  Биз Эльфтердин улуу рыцарларыбыз...
  Мындай күч, жеңилбес армия,
  Жана бүткүл планетаны бактылуу кылалы!
  
  Сулуулук менен дүйнөгө өзүбүздү көрсөтөлү,
  Жети түстүү желекти планетанын үстүнө көтөрөлү...
  Жана биз бактылуу болобуз, мага ишен, бардык жерде,
  Анткени, баатырдык эрдиктер ырдалат!
  
  Сураныч, элф тынчтык бардык жерде премиум экенин эске алыңыз,
  Жана ал тынымсыз кеңейет ...
  Ошондо адамдар жер бетинде бактылуу болот,
  Анткени Ата Мекен үчүн уят жок!
  
  Улуу Солкесус келгенде ,
  Биздин ааламда караңгылык болбойт...
  А эгер адам менен перин коркок болбосо,
  Анын тагдыры - күндүн чыгышы жана жаралышы!
  Бул жан дүйнөнү козгогон ыр! Жагымдуу жана сонун ыр.
  Тегеректеги пейзаж бир топ начарлап кеткени менен - чаң-чаңдаган бак-дарактар, майдаланган чөптөр, баары жанчылып, келемиштердин тамандарынын издери менен капталган.
  Маргарита белгилеген:
  - Ооба, бул келемиштерден жакшылык күтпө! Жана бардык тегеректе нөлдөр бар.
  Доминика ушунчалык жаркыраган жана сергек жылмайып, тиштерин көрсөттү:
  - Бул, албетте, күтүлгөн эле! Баары өтө тантырак болуп калды . Бирок келемиштен эмнени алса болот - заңдан жер семирткичтен башка!
  Ошондо эки кыз тең күлүп жиберишти. Андан кийин бүт балдар отряды жылаңаяк кадамын көбөйтүштү. Эки жоокер бала алдыга чуркап келип, кылычтарын жел тегирмендей сермеп жөнөштү.
  Ошентип, жакшы бульдогдой болгон биринчи келемишти эки тараптан баатыр балдар чаап жиберишти. Бул олуттуу согуш болду.
  Балдар темптерин ого бетер күчөтүп, түз чуркап киришти. Анан алдыда келемиштердин чоң тобу пайда болду. Алардын эң улуусу жакшы букадай болгон. Доминика актриса кыз ажыдаарга минип согушка чыккан. Жана ал согушууга даяр болчу, бирок анын сыйкырдуу таякчасынан биринчи соккусу улгайган келемишке тийди.
  Жана ал күйүп, тешиктери бар тандалган сырдын чоң чөйрөсүнө айланды. Ал эми андан ушунчалык табиттуу жыт чыгып, келемиштер балдардын батальонуна кол салуудан алаксып, чычкандар үчүн эң сонун деликатестин жыты менен табитин ачкан мурдагы жетекчисине кол салышты.
  Бул сюрприз болуп чыкты.
  Маргарита белгилеген:
  - Сиздин жөндөмүңүз саат сайын өсүп жатат! Жана бул, мен айтышым керек, абдан сонун !
  Доминика алтын башын ийкеп:
  - Мен көп нерсе кыла алам! Жана бул менин улуу ишенимим! А эгер мен баштасам, анда мени эч нерсе токтото албайт.
  Ал эми кыз аны алып, сыйкырдуу чагылган менен башка отрядды чапты . Жана кошумча трансформациялар болду.
  Бир нече ондогон келемиштер абдан табиттуу көрүнгөн чоң, чаар дарбызга айланышты.
  Жоокер балдар хор менен ырдашты:
  Коон, дарбыз, буудай булочка,
  Берешен, берекелүү жер...
  Эльфибургда тактыда отурат -
  Ата падыша Оеномай!
  Ошентип, балдар-жоокерлер акыры келемиштер менен күрөшүштү, келгиле, аларды үзгүлтүксүз кырып алалы. Ал эми жоокерлер кылычтарын шыктандырышат . Ал эми кыздар жаадан ата башташты . Алардын айрымдары эльфтер болгон жана алар ок атууга абдан чебер болгон. Бул чындап эле чыныгы күрөш болду.
  Жана дагы бир нече келемиш отряддары согушка чыгышат. Алар терең дарыядай агып жатышат.
  Доминика белгилеген:
  - Жаман-жаман нерсени айтсак, чек жок дегендей сезим пайда болот!
  Маргарита жылмайып ырдады, бирок кайгылуу:
  Караңгылыктын жоокерлери чындап күчтүү,
  Санды билбестен дүйнөнү жаман башкарат...
  Бирок силер Шайтандын уулдарысыңар,
  Машаяктын күчүн сындырба!
  Добрыня ажыдаардан секирип, келемиштерди кыра баштады. Ал муну бир эле учурда эки кылыч менен жасады жана баланын тез кыймылдарынан кофе тегирмени иштеп жаткандай сезилди. Бул жерде жок кылуу башталган.
  Оеномаус да согушка кошулган. Бала келемиштердин биринин куйругун бутунун манжалары менен кармап, экинчисине ыргытып, сөөктөрү сынып кеткен. Анан ырдады:
  - Менин улуу күчүм зор,
  А мен эч качан душмандарыма багынбайм...
  Баланын муштумунун соккусунан,
  Жаман келемиш уятка учуп кетет!
  Чынында эле, бала ханзаада согушта өзүн абдан катаал күрөшчү катары көрсөтөт.
  Добрыня да күчтүү, булчуңдуу, бирок ал балдардай буттарын колдонгон жана кылычтарды да унутпайт . Жана ал кордуктун эң сонун деңгээлин көрсөтө баштады. Мунун баары кандай оор жана кандуу болду.
  Бала жаш армиянын башка жоокерлери сыяктуу эле өтө агрессивдүү жана күрөшкө жөндөмдүү болуп чыкты.
  Ал эми баланын жылаңач согончогу келемиштердин баш сөөгүн тешип өтөт.
  баланын эриндеринде жылмаюу бар .
  Доминика өзүнүн сыйкырдуу күчүн кийинки трансформациялар үчүн колдонот. Жана ал абдан активдүү.
  Жоокер ордунан секирип, тегеренет. Эми анын сыйкырдуу таякчасынан кайрадан энергия агымы учуп кетет. Жана оркту урат.
  Түйшүктүү, күрөң аюу дароо шоколад зефирине айланат. Бул кандай сонун ?
  Маргарита жылмайып сурады:
  - Халва жасай аласыңбы?
  Доминика алтын башын ийкеп:
  - Албетте, алам! Жана бул сонун болот!
  Ал эми кыз колунан да, жылаңач бутунун манжаларынан да сыйкырдуу заряддарды чыгарды. Жалындар орктардын отрядына тийди. Жана бүтүндөй бир бал дарыясы агып кетти... Бал сары-кызгылт сары болуп, сёрф сыяктуу чачыраган.
  Маргарита күлүп жооп берди:
  - Билесиңби, бул сага такыр керек эмес!
  Доминика макул деп башын ийкеди.
  - Туура, анча деле халва эмес, таттуу да!
  Партизан кыз мындай деп белгиледи:
  - Халва согушка чейин сейрек болчу. Бирок алар басып алуу учурунда да бал жешкен.
  кайра тепкилеп , бул жолу келемиштерди карап, ырдады:
  Эң жакшы белек, албетте, бал,
  Бала муну албетте түшүнөт...
  бир аз болсо да - бир чай кашык,
  Бул мурунтан эле жакшы, жакшы, бүтүндөй бир казан турсун!
  Маргарита да адегенде сыйкырдуу таякча менен, анан жылаңач буту менен тээп, сөзүн улантты:
  Бирок, бал, бул абдан кызык нерсе,
  Ар бир нерсе бар же жок...
  Бирок, жаным, мен сыр эмнеде экенин түшүнбөйм,
  Эгер ал бар болсо, анда ал дароо жок болот!
  Бирок аны жесеңер, мындан ары балээ болбойт!
  Доминика аны алып, ажыдаардын үстүнө айланды. Анын жылмаюусу ушунчалык коркунучтуу жана ошол эле учурда кубанычтуу болуп калды. Кыз өз ичинен зор күчтү сезди. Анан анын сыйкырдуу таякчасынан толкун чыкты. Ошол замат эки миң келемиш соустагы даамдуу котлеттерге айланды. Жана дагы бир сыйкырдуу таякчанын толкуну жана келемиштер балык тамактарына айланды.
  Анын үстүнө, алардын гарнир банан, ананас жана башка абдан даамдуу жемиштер менен люкс болгон. Жана баары укмуштуудай даамдуу жана сонун.
  Доминика ырдаган:
  Гарнирлер сонун
  Кыздар сулуу экен...
  Жана төрт нур чачат,
  Оркту мурдуна мушта!
  Маргарита акылмандык менен белгиледи:
  - Мыкты ашпозчу орктардан жана келемиштерден котлет жасайт, жегенге жарайт!
  Бала Добрыня алып, гоблиндин чекесине оор брусчатка ыргытты. Ал баш сөөгүн дароо тешип, ырдады:
  -Эгер сен ушунчалык жинди болсоң ,
  Мен сени тепкилейм...
  Мейли, эгер сен баштуу болсоңчу,
  Анда активдүү план даяр!
  . Љ 11 ГЛАВА.
  Доминика Долфинованын бир тууганы атын өзгөрткөн. Эми ал өзүн абдан сонун деп атады - Калигула. Же атактуу императордун урматына, же Дунно жөнүндөгү мультфильмдеги эшектердин биринин атын туурап.
  Ал эми азыр күрөшчү бала Калигула Дельфиндер эжесин издеп барыш керек деп чечти. Бирок анын дайынсыз жоголгон адамын кайдан издөө керек?
  Ал эми бала сыйкыр боюнча бир атактуу китепке кайрылды. Ал, албетте, ар кандай көзү ачыктарга, көзү ачыктарга ишенчү эмес.
  Бирок эмне үчүн транска кирүүгө аракет кылбаңыз. Анын үстүнө, анын атасы адам эмес, ал өзүнүн сыйкырдуу жөндөмдүүлүктөрүнө ээ болушу мүмкүн, жана толугу менен өзгөчө денгээлде.
  Бала Калигула Дельфиндерди алып, лотос абалында диванга отурду. Анан көңүлүн топтогонго аракет кылды. Жаш киноактер буттарын кайчылаштырып, белин түздөдү. Ошентип, бала Доминиканы табууга аракет кылып , таптакыр жинди жана түстүү бир нерсеге сүңгүп кетти.
  Театралдаштырылган оюндун кереметтүүлүгүн айтып берүү кыйын. Айрыкча, эльфтер, орктар, гоблиндер мушташканда... Ар кандай улуттагы көптөгөн кыздардын жана ар кандай деңгээлдеги жылаңачтанган кийимдердин шоусу. Айрыкча кыздар жылаңаяк буттарын ысык кумга, же кар күрткүсүнө чачыратканда, спектакль өзүнүн оригиналдуулугу менен кооз жана таасирдүү.
  Алар кылыч, найза менен ар кандай формадагы танктардын соотторуна сокку уруу менен чабуулга өтүшөт. Ал эми металл желмогуздар ысык жалындуу учактар менен жооп беришет. Жалындын температурасы төмөн болуп, кыйкырып жаткан кыздар бир аз гана күйүп, жүрөктү титиретип бакырып жиберишет. Ал эми орктар ого бетер күркүрөп, маңдайлары тарсылдайт , кагылышат, ургулайт - ургандан көп түстүү конфетти талкаланды.
  Ал эми кооздолгон бипландар ар кандай сулуулук каскаддары менен кооз поезддердин гирляндаларын калтырып, бийиктен шашышат.
  Эң жиндиси, ал тургай, чатырын шарнирден учурушу мүмкүн, фантазия дүйнөсү алыскы өткөндөн болсо да чыныгы, тарыхый инсандар менен аралашып кеткен.
  Бул учурда Сталин күтүүсүздөн ашыкча сырды таштап, мындай деп белгиледи:
  - Luftwaffe авиациядагы эң алдыңкы бийиктиктерге жетти. Болбосо да
  дискотекаларды эсептесеңиз , элүү тоннага чейин бомба ташууга жөндөмдүү TA-700 бомбалоочу учак олуттуу таасир калтырды.
  Гитлер тамашалады:
  - Бирок 3200 мм калибрлүү мылтык, эки жүз тонна ракета заряды бар " Супер желмогуз " дагы эле аскердик искусствонун теңдешсиз чыгармасы.
  Андан кийин Сталин тост сунуштады:
  оозго аскер өнөрүнөн башка кандай өнөр керек экенине ичели !
  Бардык доорлордун жана элдердин улуу жолбашчысы Иса Машаяктын төрөлүшүнө чейин мөөр басылган шарапты ырахаттануу менен даамдап таткан, ал эми дүйнөлүк Фюрер токсон он мөмөдөн шире ичкен. Эки диктатор тең монитордон өйдө карай учуп бараткан ракетанын изи асманды кантип ачык кесип өткөнүн карап калышты. Орус кызынын шайыр үнүн кантип угууга болот:
  - Орбитага чыгуу ийгиликтүү болду.
  Жана бардык трибуналардан дүркүрөгөн кол чабуулар - бүттү! Адам акыры космосто, муну жер бетиндеги эң улуу расалар - орустар менен немистер жасаган.
  Бүткүл асман горизонттон горизонтко чейин асан-үсөндүн ар кандай түстөрүндөгү миңдеген фейерверктердин жаркырап, миллиондогон көлөкөлөрү менен боёлуп, түн мейкиндигинин сыясына укмуштуудай напальма жайылып кеткендей көрүнгөн. Ошол эле учурда жеке жалындаган суперновалар ачык-айкын жазууларга - ураандарга айланган. "Родина жана космос", "Жылдыздарга карай алга", "Жер жузунун элдеринин союзу" сыяктуу!
  Бул чындап эле жиндиликтин кандайдыр бир түрү. Супер-космостук жана фантастикалык спектакль жаралгандай болду . Үчүнчү Рейх менен СССРдин ортосунда эч кандай согуш болгон альтернативдик тарыхтын кандайдыр бир түрү, ал абдан сонун болуп чыкты . Бирок азыр бул, жумшак айтканда, анча деле жакшы көрүнбөйт.
  Ал өзүнөн улуу эжесин табышы керек. Ал эми буга чейин бир катар тасмаларга тартылып, абдан сулуу жана булчуңдуу, булчуңдары плиткадай рельефтүү болгон баланын негизги милдети ушул.
  Ал эми жаңы аты Калигула көп көңүл бурушу керек эле.
  Бала медитациясын улантты. Анан күтүлбөгөн жерден мен периштедей сулуу, тармал чачтуу, алтын жалбырактын түсүндөгү кызды көрдүм. Ал балага колун сунуп жылмайып:
  - Сиз менен бирге аткара турган бир катар маанилүү миссияларыбыз бар!
  Бала Калигула жылмайып сурады:
  - Анан белгисиз жерден жоголуп кеткен эжемди таба аламбы?
  Кыз алтын чачтарын чайкап, ишенимдүү жооп берди:
  - Ооба мүмкүн. Бирок сиздин эжеңиз азыр кыйын Мессияны аткарып жатат - жок кылуу коркунучу бар күчтүү жыныстын бардык өкүлдөрүн сактап калуу. Жана бул абдан кыйын.
  Калигула Дельфиндер сурады:
  - Атың ким, сен кимсиң?
  Кыз таттуу жылмайып жооп берди:
  - Мен Маргарита Коршунова, фашисттер асынып алган партизан кызмын, азыр жаңы дүйнөдө тирилгенмин. Бул менин тагдырым, жакшылыкка кызмат кылуу, адамдарды куткаруу.
  Актёр бала башын ийкеп:
  - Мен сени абдан түшүнөм. Ошентип, биз кызыктуу миссияларга даярбызбы? Кинодогудай, бирок чынбы?
  Маргарита башын ийкеп:
  - Ооба, чын эле! Бирок бизде мындай мүмкүнчүлүктөр бар, биз коркпошубуз керек.
  Дельфиндердин Калигуласы жана пионер партизан Маргарита жомоктогудай көрүнүштү талкуулап, кабыл алууга үлгүрбөй, чындап эле жаңы дүйнөгө кирип, согуштук транс абалында!
  Маргарита белгилеген:
  - Бизде азыр бүтүндөй бир армия бар. А сен экөөбүздүн жоопкерчилигибизди түшүнөсүң!
  Калигула ишенимдүү жооп берди:
  - Албетте түшүнөм! Ошондо мен татыктуу командир болом деп ишенем.
  Ошондо бала курч кылычын бурап койду.
  Биз тез эле тамактанып, аскерлерди курууга шашылдык. Тезирээк Италияга барып, папалыктын жүнүн өрттөш керек болчу.
  Армия Венадан барабандардын кагышы жана чоң сурнайлардын коштоосунда жолго чыкты. Жөө аскерлер жакындаганга үлгүрө элек болчу, атчан аскерлер ары-бери басып жүрүштү. Падышалык Россия империясына ар кайсы өлкөлөрдөн келген көптөгөн атчандар. Бул тоо этектерин он мицдеген туяктар менен тебелеп-тепсетууге мумкундук берди . Чабуулдаган казактар жана жеңил татар атчан аскерлери алдыга умтулушат. Кийинки кыймыл польшалык женттердин бай кооздолгон отряддары. Ооба, жарашыктуу мырзалар падышалык парадга чогулгандай көрүнүштү. Болгондо да, ар ким өзүнүн кийиминин көркү менен, каскадан тартып ат жабдыктарына чейин бири-биринен ашып түшкүсү келет. Соот кийген тевтондук рыцарлар да бар. Соот жалтыраган, алтын жалатылган же күмүш менен жылтыратылган. Атайын форма кийген шведдер, финдер да бар. Атчан жаңысарлар жана Спаги, араб атчан аскерлери.
  Жана экватордон Түндүк Муз океанына чейинки элдердин көптөгөн транспаранттары жана флагштоктору. Анан канча трофейлер ... Булар жеңген күчтөр.
  Мына, австриялыктар да , алар менен немистер да келишет. Биз өз ыктыярыбыз менен жөө жүрүшкө чыктык. Ошондой эле, Италияны талап-тоноо идеясы чоң азгырык. Ал жерде табият кең пейил, акча көп! Күрөк менен чогулта турган башка жакшы нерселер сыяктуу.
  Томбой Калигула ырдаган:
  Биздин армия күчтүү
  Ал дүйнөнү коргойт ...
  Согуш болуп калсачы,
  Бул биз тарапта эмес!
  Ал эми бала жылаңаяк бутун көлчөгө тепти. Албетте, ал кыска гана шым кийип жүргөн, анткени ал согуштук транс абалында ушунчалык тез кыймылдап жаткандыктан, кийими жолго түшүп, жыртылат.
  Маргарита досу жана жок кылуучу жолдошунан сурады:
  - Же балким чындап эле ырдайсыңбы? Анын үстүнө, бул так сеники!
  Актёр бала карышкырдын баласындай жылмайып башын ийкеди:
  - Кандай деп ойлойсуң, мен кыла албайм?
  Дельфиндердин Калигуласы ырдай баштады;
  Эх, бул дүйнө, сен абдан кайгылуусуң,
  Жөн эле көз жаштын деңизи - океан...
  Жандын түшкү астралдык жолу кайда,
  Өлгөндөр Эйденге барууну кыялданышкан!
  
  Анда жүрөктөрдүн муздары, тоңгон кабыктары,
  Ал эми көрө албастыктын жалындаган ысыгы.
  Кандай адепсиз, денеси жаш,
  Кайгылуу булбул ойнойт муңда!
  
  Жыгач битинин былжырындай, күнүмдүк рух
  Жана түйшүктөн мүрзөнүн чириги.
  Бирок биримдикте болсок болот
  Элди саздан чыгаргыла!
  
  Ааламдын уятсыздыгын жоюп,
  Каргыштарды өчүрүү коркунучтуу белги ..
  Азаптын тизгинин көтөрө албайбыз,
  Шайтан топуракка айлансын!
  
  Планетанын чынжырлары бат эле ыргытат,
  Бирок ал орбитага чыкпайт.
  TO Бири- бирибизге чынчыл мамиле кылалы
  Ошондо эл көтөрүлөт!
  
  Коркпой туруп кете аласың,
  Башкаларды түртпө...
  Сволоч май менен сүзбөсүн деп,
  Апабыз карып калбасын!
  
  Ал үчүн бир аз ичебиз,
  Аарылардын балынан таттуу шарап!
  Чындыгында кыйынчылык болсун ,
  Бирок эсеп сааты келе элек!
  
  Ошондо биз бейишти курабыз,
  Бардык балдар түбөлүк ырахат алышат.
  Жебедей болуп асманга учуп келебиз,
  Жаркын кыял орундалат!
  Ыр бүтүп, аны менен бирге мушташкан жубайлар италиялык Альп тоолорунан көчүп кетишти ...
  Снаряддар жарылып, алда канча заманбап мылтыктар атылып жатты. Бул жерде Порт Артур, легендарлуу шаар. Анын кулашы Романовдор династиясынын жана бүтүндөй самодержавиенин кулашын белгилеген. Бул чеп турганда мынчалык масштабдуу революция болмок эмес. Эң көп дегенде алар бир аз ызы-чуу салып, орок-балкаларын коюп коюшчу. Бирок бул жердеги жециш Улуу Октябрь революциясын туэген окуялардын чынжырына алып келди.
  Бул жакшыбы же жаманбы? Иш-чара кымбат. Миллиондогон жабырлануучулар жана эмигранттар, бирок кийинчерээк өлкө өзүнүн өнүгүүсүн кыйла тездетти.
  абдан кымбат болсо да, Россиянын калкы жүз миллион адамга кыскарган.
  Оорулууну кан жутуп айыктырат дегендей.
  Бирок азыр Порт Артурду кайра басып алып, тарыхты артка буруп, уникалдуу линияны ээрчип кетүү мүмкүнчүлүгү бар. Качан, мисалы, Романовдор бийликти сактап калышат, атүгүл автократиялык версияда. Бул, албетте, илимий фантастика, бирок кызыктуу. Демек, чындап эле, эгер падышалык версия сакталып калса, Россияны эмне күтүп турат?? Сенек, же тескерисинче, жениш?? Абсолюттук монархия системасы батыштык демократияга караганда эффективдүү боло алабы? Чынында эле, 21-кылымдагы Орусия менен Батыштын мамилеси кыйла начарлап кеткен. Ошондон кийин батыштык парламентаризмге альтернативалуу жолдорду издөө модага айланды. Концепция пайда болду: башкарылган демократия. Бул жерде формалдуу түрдө эркин шайлоо болот, бирок иш жүзүндө алардын жыйынтыктары алдын ала аныкталат. Бирок башкаруунун бул формасы туруксуз жана бийликтеги партия өз позициясын сактап калуу үчүн азыртан эле мыйзам аркылуу демократияны чектеп жатат. Анан баары диктатурага барат, оппозиция ансыз деле парламенттеги өкүлчүлүгүн жоготот.
  Анан репрессия, террор механизми ишке киришет, же тескерисинче, Горбачевдун тушундагыдай өйдө жактан, же ылдый жактан революция болот, ал дагы бир нече жолу болгон.
  Россияда автократия учурунда баары жөнөкөй. Падышанын абсолюттук бийлиги бар: аткаруу, кечирүү, буйрук берүү. Ал эң жогорку сот, аткаруу жана мыйзам чыгаруу бийлигине ээ. Монарх тарабынан дайындалган, ага кеңеш берүүчү гана адамдардан турган Мамлекеттик Кеңеш бар, падышанын эркин аткарган чиновниктер бар.
  Мамлекеттик Дума абсолютизм монархиясын чектеп, императорду мыйзам чыгаруу укугунан ажыратып, жарым-жартылай бюджетти көзөмөлгө алган. Бирок эң негизгиси, бул Дума ар кандай кутумдардын өсүүчү жери жана жылан болуп калды. Бул анын терс!
  Кандай болгон күндө да партизан кыз да падышага жардам берүүгө каршы болгон эмес. Маргарита бейбаш Калигуладан сурады:
  - Демек, тандоо ачык, чабуулга чыгалы!
  Терминатор бала мындай деп жооп берди:
  - Башка тандоо жок! Албетте, кол салабыз!
  Жана кесүү башаламандык башталды. Сыйкырдуу жендемдуулуктун жардамы менен саатына алты жуз километр ылдамдыкта бара жаткан керуп жигиттер снаряддын жарылуусуна жана пулеметтун атууларына дээрлик маани бербей, душмандын катарына кирип кетишти. Бактыга жараша, аба ырайы да бактысыз болуп, жамгыр жаап, караңгы болду. Куропаткин чабуулга элди жибере элек. Ал эми артиллериялык даярдыкты жүргүзгөн. Элдин ишенимине каршы , генерал жана мурдагы коргоо министри акылсыз болгон эмес. Куропаткин солдаттарга камкордук керууге, илимий жактан согушууга аракеттенген. Бул анын көңүлүн калтырды. Чечкинсиздик, жайбаракаттык, так сокку уруу каалоосу, шаблон боюнча иш-аракет - эр жүрөк жапондор менен болгон салгылашуудагы ийгилигинен ажыратты. Ошондуктан, Порт Артурду басып алуу үчүн Суворовдун тайманбас чабуулдарын күтүүнүн кереги жок болчу. Аттиң, Куропаткин утту, анткени Ноги корпусу өлгөндөн кийин жапондор да курамын өзгөртпөстөн, алдыга чыгып, бетме-бет чабуул коюшкан. Натыйжада, алар өз катарларын кулатып, артка жылды.
  Бирок азыр Куропаткиндин снаряддары да, өзүнүн да снаряддары бар.
  Бул япондор талкаланса, эмнени эсептеп, бир нече күн бою артиллериялык аткылоо жүргүзө аласыз дегенди билдирет. Ал эми бул император Николас дароо чепке чабуулга жана казына үчүн кыйроого учураган согушту токтотууга катуу буйрук бергенине карабастан .
  Бул жерде, албетте, Куропаткин таш менен катуу жердин ортосунда. Бирок Порт-Артур - бул күчтүү чеп, эми ага япондор отурукташкандан кийин - аракет кылыңыз, алыңыз!
  Бирок дельфиндердин Маргарита менен Калигуласы кылыч менен чаап, жылаңач манжаларын балдарынын буттары менен ыргытып, бирок винттин локаларындай шамдагай, бастиондорду бойлой жылып, аларды аскерлерден тазалап жатышты. Биринчиден, үстөмдүк кылуучу бийиктикти билүү керек, ошондо чабуулчу аскерлерге жол ачууга болот.
  Самурайларды майдалап жатып, Маргарита:
  - Көбүнчө алар прогресс үчүн күрөшөт, а биз болсо, регрессия үчүн күрөшүп жаткандайбыз!
  Калигула бала күлүп:
  - Бул чептин кайра алынышы самодержавиенин позициясын бекемдейт дейсизби?
  Жана кылыч менен бир катар техникаларды аткарды. Анын кылычтары ушинтип көтөрүлгөн.
  Ал эми баланын жылаңайлак буттары башын, моюнун жана сөөктөрүн сындырган соккуларды тийгизди.
  Маргарита колу-буту менен тез соккон эриндериндеги канды жалап, ырастады:
  - Жок дегенде ушундай! Анткени, согуштарда жеңген монарх популярдуу болоору анык. Жок дегенде бир азга. Ошондо жеңиш унутулуп, карапайым адам же карапайым эл баналдык жумуш тартибине тартылат. - Партизан кыз бир тепки менен алты жапонду дароо кулатып, экөөнү катуу түрткөндө өз штыктары тешип кетти, деп кошумчалады ал. - Мүмкүн бул убактылуу гана жеңилдиктир!
  Анан ал дагы жылаңач согончогун жылдырып, Күн чыгыш жеринин беш жоокерин, анын ичинде үч офицерди талкалады.
  Шорт кийген жылаңаяк бала жапондорду капустадай майдалап, Калигула логикалык жактан мындай деди:
  - Жеңиштен кийин Орусияда тез экономикалык өсүш башталат. Бул адамдар жакшы жашайт, революциячыл сезимдер төмөндөйт дегенди билдирет.
  Жаш жоокер замбиректи ошондой тээп , он чакты самурай солдаты тескери учуп кетти . Терминатор бала кошумчалады. - Эл көбүнчө ачкачылыктын айынан тополоң чыгарат!
  Маргарита, кесилген баш сөөгүнүн сөөгүн оозунан түкүрүп, түкүрүгү үч жапон жоокерине тийип, жарым-жартылай гана макул болду:
  - Чындыгында, бул туура эмес! Ооба, революциялар менен баш аламандыктарга, адатта, экономикалык абалдын начарлашы түрткү болот, бирок ... Кантсе да, декабристтер өздөрүнүн жакырчылыгынан аракетке барышкан жок.
  Жоокер бала Калигула көпөлөктүн кыймылын жасап, ондогон жапон баштарын кесип, анан макул болду:
  - Туура, жакырчылыктан эмес! - деп жаш жоокер бир ууч мылтыкчынын баарын кесип, кошуп койду. - Ашказан менен ойлонуу дайыма эле пайдалуу эмес!
  Маргарита оңдоп, жапондордун буту-колу чачырап кеткендей мыкаачылык менен чабууну улантты:
  - Тагыраак айтканда, курсак менен ой жүгүртүү эч качан пайда бербейт!
  Бул жерде Томбой Калигула макул болуп, самурайларды чаап, каскачан баштарын ар кайсы тарапка ыргытып, абдан ынтызарлык менен:
  -Жүз пайыз туура айтасыз! Каршы боло турган эч нерсе жок!
  Жоокер жана чыныгы пионер партизан, анын үстүнө, сыйкырдуу ааламдардын бириндеги кызматы үчүн бул наамды алган эң бейпил принцесса өкүрүп:
  - А биз өзүбүздүн майды өзүбүз кетиребиз! Ушундай болсун - банзай !
  Аябай, токтобостон, Калигула кылыч менен чаап, жапонду буту менен сындырып , атүгүл ырдады:
  Мени оруска бекер жиберген жок,
  сага ырайым!
  Кыскача айтканда! Кыскача айтканда!
  Кыскасы - унчукпа!
  Мына ушундай сөздөрдөн кийин кан ого бетер катуу агып кетти. Албетте, жапондор үчүн өкүнүчтүү. Эл эмгекчил, суктанаарлык, бирок тегирмендин ташынын астына түшүп, азыр токтоп турат. Болгону эмне болот - ун же ун, суроо суроо!
  Жылаңаяк партизан кыз Маргарита бир секундда ондогон соккуларды берип, тайгалактап өйдө көтөрүлүп, бырышталган өлүктөрдү кийинки бастионго чачыратып, бутун жаактагы кийинки самурайга жылдырып, таң калыштуу орундуу афоризм менен билдирди:
  -Согуш - бийик ойлор менен жасалган негизсиз нерсе!
  Калигула, сүйлөшкөн кызынан да бир аз ылдамыраак кыймылдаган, жылаңач тулкусу булчуңдары менен жааган жамгыр кан менен сөөктүн сыныктарын жууп кеткен актёр улантты:
  - Согуш денени чарчатат, бирок рухту кубаттайт!
  Маргарита сальто каскадын түзүп, жапондорду кесип, 20-кылымдын жетимишинчи жылдарындагы хит ырынан бир сөздү ырдады:
  - Шайырлык, ырайымдуулук жана пластикалык! Жалпы , чыңдоочу, күчтүү дем берүүчү, төшөктөн туруп, гимнастика менен алектениңиз!
  Калигула Дельфиндер булчуңдуу бутунан жамбашына сокку уруу менен жапон полковнигин абада учуп кетүүгө аргасыз кылып, мунарада турган эки пулемётту дароо кулаткан. Механикалык желмогуздар коргошун түкүрүп, инерция менен жыгылып, өздөрүн сабап , катарларды чаап жатышат. Терминатор бала ийилип:
  - Кечиресиз, кым көз , бирок мен биринчи болгум келди! Жана мен каалаган эмесмин, бирок кылам!
  Маргарита секирип жатып жылаңаяк буту менен АКШда жасалган автоматтар менен дагы бир мунараны кулатып, логикалык жактан мындай деди:
  - Албетте, биринчи болуу жаман эмес, бирок алар топту артынан бышырып албашы керек!
  Бала-актёр Калигула жылаңач манжалары менен снарядды ыргытып жиберип, жарылуучу шимоса жарылып, самурайларды чачыратып жиберди:
  - Күнү-түнү шар кайнаткан адам өзүн тирүүлөй жегенге жол бербейт!
  Маргарита күлүп жиберди да, секирип жылаңаяк буту менен пулемет мунарасынын темирине урду. Дат баспас болоттон жасалган серiппелер артка кайтылып, жапон офицерлери тескери учуп, бут кийимдеринин буту-колу желбирейт. Чынында эле, алар курт-кумурскага окшош экен.
  Маргарита да бул жерде сүйлөдү:
  - Стендёр да согончогу менен "ботинканы" кийиши мүмкүн!
  Калигула хулиган да секирип мылтыгын кагып, баарын учуп жиберди:
  - Бут кийимди жылтыратууга мээси жок адамга бут кийим кийбегиле!
  Маргарита жооп кайтарып, кайра артка бурулуп, жапондордун бүтүндөй бир взводун кырып салды. Терминатор кыз бул жерде да жарк этти:
  - Кызыгы, жогору жакта чынчыл адамдар көп, бирок алардын арасында мансаптык өсүштө алдамчы куулук жок кыла алгандар аз!
  Калигула төбөсүнөн жаралангандай айланып, жапондорду кулатып, кыйратып, жүйөлүү ишендирди:
  - Саясатчы ак халатчан шахтага түшкөндө эле калыс ойнойт, мотиви бир: булганган аброюн жууш үчүн субсидия алуу!
  Буга Маргарита чачынан кан чайкап жооп берди:
  -Саясатчы, жашоодо калпычы, иши эки жүздүү, бирок бул шылуун менен да өлүм адилеттүү!
  Терминатор бала жапон мылтыгын талкалап , Күн чыгыш империясынын жыйырма жоокеринин сөөктөрүн сындырып, мындай деп жооп берди:
  - Өлүм дайыма келгени менен чынчыл, бирок зыярат убактысын тандоодо өзүм билемдик!
  Порт-Артур чоң шаар, анын көптөгөн коргонуу линиялары бар. Ошентип, тилекке каршы жана бактыга жараша, согушкерлердин күрөшүүгө жетиштүү убактысы бар.
  Балбан бала Калигула, жоочуларды кылыч менен чаап, жада калса жылаңаяк буту менен жок кылуунун буурчагын ыргытып, самурайларды жарып ырдады:
  - Кантип аракет кылбадым, кантип аракет кылбадым! Ал жерде кимдир бирөө согушканы маанилүү эмес!
  Чагылгандай жарк эткен партизан кыздын соккусунан өлүп жаткан жоокерлердин дагы бир тукумун кесип, Маргарита мындай деди:
  - Анан кандайдыр бир деңгээлде өзүбүз күрөшүп жатабыз. Кантсе да мойнуңа ал, Калигула, сен Порт-Артурга баргың келди беле?
  Жаш терминатор чынчылдык менен айтты:
  - Албетте! Бул менин эң жалындуу каалоом болчу.
  Партизан кыз Маргарита дагы жапондорду устарадай кесип, күлүп жиберди:
  - Ооба, ооба! Россияны биздин өлкөнүн согуштарынын миң жылдык тарыхындагы эң чабуулчу жеңилүүдөн сакта!
  Бала Калигула бир эки селкинчек менен жыйырма чакты жапонду кесип, шеригин оңдоду:
  - Эң коркунучтуу жеңилүү, балким, Чеченстан менен болгон биринчи согушта болгон.
  Маргарита ушуга макул болуп башын ийкеп, атүгүл майдалоо процессин тездетип:
  - Сөзсүз! Биз утулган атаандашыбыз өтө алсыз! Ошол Чеченстан ушунчалык көп болчу, жада калса жарымы биз үчүн согушкан.
  Томбой Калигула күлүп, жок кылуу процессинде өнөктөшүнөн озуп кетүүгө аракет кылып:
  - Моска пилди кантип үрөт!
  Маргарита муну эстүүлүк менен белгилеп, чачынын сөөктөрүн жана кандуу күкүмдөрүн кайрадан алтын чачыратып силкип, багынып бергиси келбеген эр жүрөк япондорду колу-буту менен жок кылууну улантты:
  - Армия менен эл согушгусу келбей калганда ушундай кереметтер болот. Ал эми биринчи чечен согушунда жана орус-япон согушунда .
  Дельфиндердин Калигуласы самурайларды жок кылып жатып, макул болууга аргасыз болот:
  - Сеники туура! Россиянын эли, тилекке каршы, япондор менен согушууну каалабайт. - Жана жаш мушкер бүтүндөй бир самурай ротасынын башын кесип таштап, кошумчалады:
  - Бирок, биздин адамыбызда элге жакпаган согушта жеңишке жетүүгө мүмкүндүк бере турган керемет фактор пайда болду. Ал тургай, башына падыша жок согушта, керуп жардам!
  Маргарита эриндеринен кан түкүрүп, жылаңач таманы менен уулуу ийнелерди ыргытып, жапондорду тешип өлтүрүп, мындай деди:
  - А бирок биз тараптан үчүнчү кийлигишүү зарыл!
  Калигула бала, сыныктарга кесилген дагы бир катар өлүктөрдү калтырып, эч шектенбестен, ошентсе да сурады:
  - Бул тууралуу ишенесизби?
  Порт-Артурда жапондорду жок кылууну аяктаган жаш жоокер үшкүрүк менен ырастады:
  - Деңизде Того өтө күчтүү. Ал эми кандай командир, тагыраагы, деңиз флотунун командири Рождественский, тилекке каршы, баарына белгилүү. Балдар, балким, деңиз стратегияларын дагы жакшыраак билишет!
  Самурайларды ырайымсыз кырып салган Калигула ачык айтылгандарга макул болууга аргасыз болот :
  Тынч океандагы биринчи эскадрильянын түбүнөн көтөрүлгөн кемелерин оңдоп, жеңишке ишенүүгө болбойт. Айрыкча, Цусимада орустун элүү бир кемеси салгылашып, жапондордун бир гана эсминеци чөгүп кеткени эсиңизде болсо!
  Маргарита толкунданганынан мылтыктын стволун сындырып, төрт япон кылычын дагы бир селкинчек менен, дагы үч курч ийнеси менен мындай деп кошумчалады:
  Того тарабынан базага жеткенге чейин кармалышы мүмкүн экендиги да маанилүү . Бул жагынан Рождественский флотунун абалы ете оор.
  Жапондорду минага окшоп өлтүргөн дагы бир снаряд маймылдыкындай шамдагай буттары менен атып түшүргөн Томбой Калигула тамашалады:
  Полтавага жакын шведдей,
  Рождественский кыйынчылыкка кабылды...
  Ал кайраттуу көрүнөт
  Чындыгында, бул тескерисинче!
  Партизан кыз душманды эки эселенген күч менен талкалоону улантып, көп сандаган өлүктөрдү калтырып, логикалык жана эсеп менен мындай деп белгиледи:
  - Эгер Японияны деңизде жеңбесең, анда өжөр самурайлар көпкө күрөшөт, ал эми орус таажысынын казынасы ансыз да бош, эл четинде. Биз согушту тезирээк жеңиш менен бүтүрүшүбүз керек. Болбосо, революция болуп, балким, Орусия үчүн керексиз, ал тургай зыяндуу парламент пайда болот!
  Калигула аттуу актер бала жапон генералын чыканактап, бийиктикке учурууга мажбурлаган жана ошол эле учурда примитивдүү бомба аткычты жайгаштырууга аракет кылган үч беткапчан жигитти кулаткан. Терминатор бала мындай деди:
  - Убакыт жетсе, кайда барышат?
  Маргарита жапондорду майдалап, кандуу баш аламандыкка бөлөп, байкаларлык тынчсыздануу менен белгиледи:
  - Бул жерде маселе бар. Азыр чептен чепке ушинтип жылып жатабыз. Деңиз жөнүндө эмне айтууга болот?
  Томбой Калигула күлүп жиберди да, анын көздөрүнөн ок-дары кампасына тийген учкунду чыгарды. Жапон аскерлеринин бүтүндөй бир батальонун асманга ыргыткан жарылуу болду.
  Актёр бала катуу кыйкырды:
  - Өзгөчө эч нерсе жок! Биздин маалыматтар менен биз жакшы сүзөбүз, кылыч менен чөгүп кетпейбиз. Ал палубаларды тазалап, согуштук кемеден таймашка сүзөт!
  Кылычтары курч устарадай көп сандаган, кайраттуу, бирок акылсыз өлүп бараткан жоокерлерди кырып салган Маргарита ого бетер курч тиштери менен жылмая жооп кайтарды:
  - Сиз албетте ойдун гигантысыз!
  Дельфиндердин Калигуласы жапондорду компьютер оюнундай чаап, чынчылдык менен жооп берди:
  - Эгерде биз ой жүгүртүүнүн ылдамдыгын алсак, анда бизде, чынында, теңдешибиз жок !
  Терминатор кыз ушуга макул болуп, ынандыруу үчүн, ал самурайлардын бүтүндөй батальонун аралап өттү.
  Анан ал кыздын жылаңач, кесилген буттарынын изи менен кандуу из калтырды.
  Ошол эле учурда ал мындай деди:
  - Жана денелердин ылдамдыгы алда канча маанилүү!
  Чогуу, жана ушундай ылдамдыкта шашып, сиз тең салмактуулукту сактап, жыгылып кетпешиңиз керек. Калигула хулиган аздыр-көптүр ийгиликке жетет. Дегеле, теориялык жактан айтсак, конституциясы жок самодержавие Россияда түбөлүккө болбошу керек. Парламенттери бар Батыш өлкөлөрүнүн мисалы өтө жугуштуу. Башкасын айтпаганда да, олигархтар өз бийлигин экономикалык гана эмес, саясий өңүттө да колдонгусу келет. Азырынча алар самодержавие менен аздыр-көптүр достук мамиледе жана Тынч океандагы жеңиш жана андан кийин Кытайга экспансия бул достукту узак убакытка бекемдейт. Айтмакчы, орус-япон согушу да узак мөөнөттүү көз караштан алганда абдан маанилүү. Сары Россиянын түзүлүшү жана бир гана Манчжуриянын эмес, Кытайдын башка аймактарынын да кошулушу Асман империясынын биротоло бөлүнүшүнө алып келиши мүмкүн. Бул супердержава жана глобалдык гегемония деген жыйырма биринчи кылымдагы күчтүү кытайдын мамлекет катары жашай албайт дегенди билдирет.
  Ал эми Октябрь революциясы болмоюнча дуйнелук колониялык системанын кыйрашы да болбойт. Кичинекей планетада эки жүздөн ашык мамлекет турган жыйырма биринчи кылымга караганда дүйнө акыл-эстүү жана коопсуз болот. Анын ордуна, бир нече империялар пайда болот, балким, орус империясы да эң күчтүү, же жок эле дегенде, эң масштабдуу болуп калат.
  Японияны жеңген учурда эмне болорун алдын ала айтуу анчалык деле кыйын эмес. Кыязы , орус армиясы чоң авторитет боло турган Германия Орусияга согуш жарыялоону тобокелге салбайт. Бирок, балким, ал бир фронтто согушту каалайт, Бельгия менен Францияга сокку уруу.
  чыныгы тарыхта болуп өткөндөй, артка чабуул жасашы мүмкүн . Жок дегенде агрессивдүү немистер өтө күчтүү болуп калбашы үчүн.
  Андан кийин кайрадан Биринчи дүйнөлүк согуш. Россиянын фронтто кытай дивизиялары жана күчтүү Тынч океан флоту болушу мүмкүн, бул плюс болот, бирок ... Чыныгы тарыхта Япония Антанта тарабында согушкан, ошол эле альтернативада Күн чыгыш өлкөсү көрсөтүшү мүмкүн. өч алуу каалоосу. Анан чыгышта экинчи фронтту алабыз. Бул абдан жакшы эмес .
  Мындан тышкары, реалдуу тарыхка салыштырмалуу орус армиясынын олуттуу күчөшүн күтүүгө болбойт. Албетте, экономиканы тез калыбына келтирүү 1909-жылы эмес, 1906-жылы эрте башталып, андан да тик болушу мүмкүн. Анткени, Россиянын жеңиши чет элдик жана ички инвесторлордун башкаруучу режимге болгон ишенимин бекемдеп , капиталдын агымы реалдуулуктан да көп болмок.
  Бул өз кезегинде армияны каржылоону көбөйтөт. Эгерде, албетте, падыша екмету езуне-езу ишенген адам болуп чыкпаса. Качан, атап айтканда, баарын жеңип, асфальтка тоголоктоп калабыз окшойт. Негизинен, биринчи дүйнөлүк согуштун жыйынтыгы, бул учурда, такыр эле ачык-айкын эмес. Анан балким, баары жакшы чечилиши үчүн төртүнчү жолу кийлигишүүгө туура келет.
  Биринчи дуйнелук согуштун такыр болбостугунун мумкунчулугу принциптуу турде четтетилбесе да. Андай болсо ... Мындан ары окуялар кандай өнүгө турганын айтуу азыртадан эле кыйын. Николай II падыша качанкыга чейин башкарат жана анын ордун ким ээлейт? Царевич Алексей шектенүүдө, ал бойго жеткенге чейин жашабай калышы мүмкүн. Бир тууган Михаил жана анын балдары? Бул жана башка варианттар да мүмкүн.
  Николай II канча убакыт жашай алат? Романовдордун арасында узун боорлор болгон эмес, бирок, негизинен, аз ичкен жана тамеки чекпеген падыша көпкө жашай алат. Ал жумшактык жана боорукердик менен бааланганы менен, ал либерал эмес болчу. Демек, император катуу кысымсыз конституция берери күмөн. Бирок Теңирдин жолдору түшүнүксүз. Баары күтүлгөндөй болушу мүмкүн. Ал эми карышкыр козуга, козу карышкырга айланат!
  Эми алар сыртынан ушундай сулуу жана сүйкүмдүү балдар болуп калышты - сепилдин артынан чепти, бастионду бастиондон арылтып жаткан жаш курактагы бала менен кыз. Бул жерде, мисалы, жөнөкөй аты Vysoka менен негизги тоо болуп саналат. Бул жерден сиз Тынч океандагы биринчи эскадрильянын орус кемелери менен бүт портту, ошондой эле башка аянттарды жана шаарга жакындоолорду көрүүгө болот.
  Маргарита ишенимдүү түрдө көптөгөн жапондорду кырып, кансырап, буйруйт:
  - Кана, аны да тазалайбызбы?
  Балбан бала Калигула акыркы самурайларды кылычтары менен бүтүрүп жатып, мыскылдуу жооп берди:
  - Албетте, тазалап, кайра тазалайбыз!
  Ал эми жубайлар истребителдин ылдамдыгы менен бийиктикке жөнөштү. Биз шашышыбыз керек. Март айында түндөр анчалык узак эмес, күндүзү алардын ылдамдыгы менен да көптөгөн мушкеттерден, башкача айтканда, мылтыктардан жана эң негизгиси пулемёттордон такыр качуу мүмкүн эмес. .
  Автоматтык станоктордун жоктугу жакшы. Анан эмнегедир тынчыраак. Чыгып келе жаткан күн караңгылыкты жамгырдан, баарын каптаган сүттүү тумандан чыгарууга шашпайт.
  Эртең менен аяз, Терминатордун жигиттеринин буттарынын астындагы муз кабыгы кычырап, алар кааласа да бут кийимин кийбей - жыртыла турган. Жана алардын буттары да эң шамдагай колдордон кем эмес курал. Муздун кабыгы кычыратат, бирок чокусуна учуп, ал жерде кыйратууларды улантууга, анын ичинде он бир дюймдук мылтыктарды тейлөөгө эч кандай тоскоолдук кылбайт.
  Андай сандыктардын эмне кереги бар? Бирок сиз аларга окшоп буталарды чоң мылтык менен ура албайсыз, бирок күзөтчүлөрдү тазалоо абдан оңой. Маргарита он чакты жапонду бир айлануучу табактын жардамы менен түпсүз туңгуюкка ыргытып жиберип, алар кулап баратканда катуу өкүрүштү :
  - Ошентип, беттеш салкын түрдө жүрүп жатат ...
  Терминатор бала Калигула күлүп, он чакты эр жүрөк жапон жоокерлерин туңгуюкка ыргытып жиберди да, ырахаттануу менен мындай деди:
  - Жада калса кызыксыз болуп баратат...
  Маргарита аны кол булгалап, кесилген башын шериги тарапка ыргытып жиберди:
  - Эч нерсе эмес. Бул андан да натыйжалуу. Же сен сыйкырчылар менен дуэлди каалайсыңбы?
  анын азыр кандай зор күчү бар экен, темир төө буурчакты жыландай чайнап, жооп берди:
  - Мен баш тартпайт элем , бирок жыйырманчы кылымда аларга чалынып калуу мүмкүнчүлүгү аз !
  Маргарита дагы ондогон жапондорду жыртык эт үчүн кесип, күлүп жиберди:
  - Бирок карачы, ниндзя!
  Чынында эле, кара кийимчен эки ондогон беткапчан жоокерлер жоокерге кол салууга шашылышты. Алардын колунда экиден кылыч бар. Адамдар үчүн ниндзялар жакшы кыймылдашкан. Кичинекей кезинен эле укмуштуудай даярдыкты жана жапайы машыгууну сезүү мүмкүн. Бирок, чындыгында керуптерге эмне каршы болот? Өлбөстөр, сыйкырдын жардамы менен күчөгөн балдар жана адамдардын ортосундагы ылдамдыктын айырмасы өтө чоң. Ал эми ниндзялар жакшы машыккан согушкерлер болгону менен дагы эле адамдар.
  Маргарита алардын экөөсүн дароо шамал тегирмени менен кыйып, үчүнчүсүн жылаңач, кыз сымал, жарашыктуу, бирок өлүмгө дуушар кылган буту менен жамбашына сүзгөндүктөн, ал элүү метрден ашык учуп барып, мунарадагы флагштоктун мамысын жулуп алды. Маргарита ага ыргытылган жылдыздарга каршы күрөшүп, кыймылын улантып, дагы үчөөнү кыйып, төртүнчүсүн бутунун манжалары менен үч канжар ыргытып өлтүрдү. Ниндзя экиден алыстап кетти, бирок үчүнчүсү бузулган траектория боюнча учуп бара жатып, жүрөгүнө конду.
  Чоң балалуу Калигула да күрөшкө кирди. Ал кызгылт көк жээктүү ниндзяны экиге бөлүп, андан да ылдамыраак чабуул жасап, анын жуптарына кол салууга аракет кылган беткапчандардын башын жулуп таштады.
  Кара көрүнбөгөн адамдар багынышкан жок, бирок аларга кол салган бала менен керуп кызга салыштырмалуу ылдамдыгы өтө жай экен. Алардын такыр мүмкүнчүлүгү болгон эмес.
  Маргарита, күлүк арбактын баш ийбес кыймылында, атүгүл ырдады:
  - Мени бат эле унутасың, нымдуу жамгырдай көргө кетесиң! Башка периштелер бизге кызмат кылышат, сен Дракула менен табытка киресиң!
  Ниндзя жыгылып, кесилип, бышкан дарбыздардай каны чачыратып, кескичтин астында калды. Жана алар чабуулун токтотушкан жок. Бирок ... Жыйырма үч улуу жоокердин баары салгылашта курман болушкан. Андан кийин, кереметтүү жубайлар мылтыктын алдында аман калган кызматчыларды бүтүрүүгө өтүштү ...
  Туман эчак эле тарай баштады, Күн дагы күчтүү жаркырай баштады. Ал эми эр жүрөк жоокерлер коргонуунун башка линиясына өтүштү. Чабуул баштала элек болчу, биз өзүбүз күрөшүшүбүз керек болчу. Бирок, мушкерлер али олуттуу чарчаганын сезе элек, жөн гана тамактангысы келген. Ооба, жылкынын чийки этин кайра жей баштадык. Ооба, баары бир адамдар жок.
  Терминатор бала Калигула жылаңаяк буту менен ийнени ыргытып, аны менен бир нече японду тешип, мындай деди:
  - Эң оор кулчулук - ашказандын кулу болуу - кожоюн боштукка, токчулукка карабай ырайымсыз!
  толкунга сиңген сансыз чегирткедей сойлоп келе жаткан самурайларды чабууну улантты . Япондордун арасында он алты-он жети жаштар чамасындагы абдан жаш балдар бар эле, аларды өлтүрүү абдан жагымсыз эле. Кыязы, Күн чыгыш өлкөсүнүн бийликтери согуш үчүн бардык резервдерин кырып салышты. Бирок баары түкүрүп, түкүргөн Куропаткин дагы эле солдаттарга кам көрүп, жапондордон алда канча аз жоготкон. Жана бул үчүн ага кредит берилиши керек. Анан бара-бара жапон бөлүктөрү жакшыраак салгылашып, Россиянын европалык бөлүгүнөн жаңы, жакшы даярдалган күчтөр келди. Анын ичинде гвардиялык полктор.
  Партизан кыз экинчи дүйнөлүк согушта да ушундай окуя болгон деп ойлоду. Коркунучтуу немистер элиталык бөлүктөрү толугу менен же дээрлик толугу менен нокаутка түшкөнгө чейин алдыга жылып, ийгиликке жетишти. Ошондон кийин алар Кызыл Армияны кармай алышкан эмес.
  Ырас, Кызыл Армиянын өздүк курамдары да талкаланганын айтыш керек. Жана бул, чынында эле, көйгөй болуп чыкты.
  Маргарита согушка чуркап кирди:
  - Кудай сени таштабайт, чочко жебейт, жаман ажыдаарлар камакта болот!
  . Љ 12 ГЛАВА.
  Доминика ажыдаар академиясына бир азга гана кайтып келди. Ал дагы бир нече ондогон дубаны жана кээ бир татаал сөздөрдү тез эле үйрөндү.
  Андан кийин үч кыз: эльф, хоббит жана ургаачы тролль аны менен сыйкырдуу таштарды бийик ыргытып ойношту.
  Доминика аларды жеңди. Ал эми таштардын өзүлөрү абдан жаркыраган жана төрт жарыктын нурларына шүүдүрүм тамчыларындай жылтылдап турду.
  Андан кийин, сыйкырчы кыз ага ар бир буту таш менен эки шакек берди, ошондуктан, жоокер улуу максат үчүн: күчтүү жынысты сактап калуу үчүн, анын сыйкырларын бекемдей алат.
  Азыр актриса кыздын жылаңайлак буттарынын дээрлик бардык манжаларында сыйкырдуу шакекчелер бар болчу. Жана ал сыйкырчылыкта мурункудан да күчтүү болуп калды. Бул чындыгында шаарды талкалап, сарай салууга жөндөмдүү кыз.
  Ошентип, ал дагы жүз дубаны бат эле үйрөнүп, эс алуунун ордуна жүн килемге отурду. Ал лотос позициясына кирип, дээрлик дароо эле анын психикалык маңызы жана руху жана анын денеси кош бойлуу, сыртынан жаш болсо да, согуштук команда менен бирге параллелдүү ааламга кирди.
  Квартеттин жоочулары жетектеген балдардын армиясы каардуу сыйкырчы Бастинда өлкөсүндө келемиштердин аскерлери менен салгылашууну улантышты.
  Жырткыч кемирүүчүлөрдүн биринчи топтору жок кылынган же трансформацияга дуушар болгон.
  Анан байкуш бала кулдар иштеген талаалар пайда болду. Аларды чоң келемиш көзөмөлчүлөр карап турушту. Алар буттарына камчы кармап , жарым жылаңач балдарды жана кыздарды камчылашты.
  Доминика ачууланып:
  - Балдар кыйналса кандай жаман!
  Ошондо ал ачууланып келемиштерге бир нече чагылган чачты, алар чоң, шоколад капталган чоң апаларга айланды.
  Бала кулдар таң калганынан чыркырап, анан ушундай табитти ачкан, жыпар жыттуу тамакка ашыгышат. Анан анын бөлүктөрүн үзүп алалы.
  Доминика сыйкырдуу таякчасын дагы бир жолу шилтеп, кайра өзгөртүп, жаман келемиштерди даамдуу тамакка айлантып, ызылдап:
  Балдар, булар асмандагы жылдыздар,
  Шалбааларда гүлдөр өсүп жатат...
  планетада кубаныч болот,
  Кереметтүү кыялдар гүлдөйт!
  Трансформацияларга да катышкан Маргарита логикалык түрдө мындай деп белгиледи:
  - Сизде зор ички жылуулук жана боорукерлик бар!
  Күтүлбөгөн жерден, кутудагы домкрат сыяктуу, динозаврга окшогон чоң келемиш пайда болду. Ал оозун ачып, дүлөй бир нерсе деп кыйкырып жиберди.
  Эки кыз тең сыйкырчы, алар ага чагылган жана пульсарларды кантип чыгарышат, сыйкырдуу таякчалардан жана жылаңаяк буттарындагы шакектерден. Ал эми туташкан энергия агымы жыйырма беш метр бийиктиктеги чоң желмогузга тийди. Ал жыгылды да, дароо артына бурулуп, узун столдун үстүндө көп түрдүү, бай жана түрдүү тамактарды көрдү. Ал эми бул жерде, башка нерселер менен бирге, балмуздак көп түрү менен алтын шарап бокалдары бар эле.
  Кул балдар периметри боюнча жумушун таштап, жек көрүндү келемиштерге кол салышып, аларды орок, кетмен жана башка айыл чарба буюмдары менен чаба башташты.
  Жана аларда абдан ачуулануу бар эле. Козголоңчу балдар да шыктануу менен ырдай башташты;
  Ким кулчулуктун караңгылыгында болсо , кылычыңды колуңа ал,
  Жана басынтылган уятка чыдаба...
  Душманың канга пайдубал курбайт,
  Сиз ага бактысыз өкүм чыгарасыз!
  
  Баланы жаман камчы сабап,
  Аны жазалоочу жаман келемиш менен кыйнап жатат...
  Ал эми жаман кыйноочу өлүккө айланат,
  Мындан ары кыздардын ыйлаганын укпагыла!
  
  Топуракта кор болуп кул болбо,
  Тез башыңды көтөр...
  Алыста элфинизм болот,
  Мен Солнцус менен Спартакты жакшы көрөм!
  
  Ааламда жарык дүйнө болсун,
  Кайсы бакыт адамдар үчүн түбөлүктүү болот...
  Ал жерде балдар шаңдуу той өткөрүшөт,
  Ал падышалык кандан, муштумдан эмес!
  
  Биз ишенебиз, бейиш бүт ааламда болот,
  Биз мейкиндикти өздөштүрөбүз...
  Бул жөнүндө, жоокер бала, батын,
  Бул жерде коркунучтуу түш жана жаман уят болбошу үчүн!
  
  Ооба, биз кулдарбыз, эзилгенде кишенделип онтоп,
  А күйгөн камчы кабыргабызга камчы салат...
  Бирок мен бардык орк-келемиштерди өлтүрөбүз деп ишенем,
  Анткени козголоңчулардын лидери абдан салкын!
  
  Ушул саатта балдардын баары козголоң чыгарышты,
  Кыздар да ошол эле нерсе үчүн алар менен ...
  Жана алар солценизмди берет деп ишенем,
  Биз жек көргөн моюнтурукту ыргытабыз!
  
  Ошондо билесиңби, жеңиштин сурнайы жаңырат,
  Балдар даңк менен өсөт ...
  Бизди бактылуулукта өзгөрүүлөр күтөт,
  Экзамендер, бардыгын кемчиликсиз баалар менен тапшыруу!
  
  Ушундай кереметке жетебиз, мен ишенем
  Чыныгы жарык бейиши болот деп...
  Жок дегенде бир жерде бакшы жаман Жүйүт,
  Балдарды сарайга эмне айдайт!
  
  Бизге жер жок кулдарга жер астындагы,
  Биз шайтандарды жаракалардан кууп чыга алабыз...
  Теңирдин ыйык болгон бейиштин аты менен,
  Бардык эркин бактылуу адамдар үчүн!
  
  Ай алдындагы дүйнөдө тынчтык болсун,
  күн болсун ...
  Биз атуу галереясындагыдай душмандарды атабыз,
  Ошентип, бир секунда ылдый эмес, бир гана өйдө!
  
  Ооба, ишен, биздин күчүбүз кургабайт,
  Ал бейиштин ааламга жолу болот...
  Козголоңчулардын аскерлери катуу үрөйт + .
  Душман келемиштерди чөктүрүү үчүн!
  
  Мына ушундай бактылуу, бактылуу,
  Чөптөр роза гүлүндөй өсөт...
  Биздин жигиттер командасы
  Көрүнүш, албетте, тоо бүркүтүнө окшош!
  
  Жеңиш сөзсүз болот,
  Куралы, мен ишенем, чынын айтсам, биз Эйденбиз...
  Бардык бакыт, бардык планетада кубаныч,
  кызыл жоолук эмес , урматтуу мырзасыз!
  Бул, чынында эле, келемиштерди жана орктарды эзген ойгонгон кулдардын гимни.
  Ошол эле учурда, Доминика менен Маргарита ажыдаарларга минип, аскерлердин алдынан сепилди көздөй учушат.
  жылаңаяк буттарында тумарлары бар шакектери менен шамдагай жана жаркыраган эки сыйкырчы . Анын жардамы менен алар укмуштуудай өзгөрүүлөрдү жасашат. Ал эми азыр башка, коркунучтуу канаттуу келемиштер аларга кол салууга аракет кылып жатканында эч кандай жаман жери жок.
  Кемирүүчүлөрдүн авиациясы тамаша эмес. Бирок кыздар аларды сыйкырдуу күчү менен чаап , дуба кылышат. Жана желмогуздардын ордуна пахта момпосуй пайда болот. Ушунчалык таттуу жана жыпар жыттуу.
  Мындан тышкары, канаттуу маймылдардын кээ бирлери кулпунайга айланат. Бул абдан бышкан жана рубин жана топаз менен жылтылдап турат.
  Жана дагы канаттуу маймылдар шар болуп калышты.
  Оеномай менен Добрынья да ажыдаарлар менен салгылашышкан. Алар кылыч менен кесиптештерин кыра башташты, бул салыштырмалуу жөнөкөй жана жөнөкөй. Ооба, ажыдаарлар өздөрү, алар аны алып, от менен жалындайт. Жана алар канаттууларды эч кандай өкүнбөй, шектенбестен күйгүзүшөт.
  Оеномаус душманды кырып, белгиледи:
  - Бул, көрүп турасың, абдан күлкүлүү жана сонун болот!
  Добрыня жылмайып белгиледи:
  - Ооба, муну сөз менен жеткирүү мүмкүн эмес!
  Ал эми баатыр бала душманга өтө курч жана өлүмчүл ийнени учурду. Ал келемиштин көзүнө так тийип, башка кемирүүчүлөр менен кагылышкан. Мына ушул жерден башаламандык башталды.
  Оеномаус ырдаган:
  Келемиштер абдан сонун
  Эменди да кемирип алышат...
  Мээңди көрүү кыйын,
  Ал эми конволюциялар жип сыяктуу!
  Добрыня муну менен макул болду:
  - Ооба, келемиштер ар кандай жаман нерселерди кемирет!
  Маргарита көз кысып койду. Ал партизан бала Андрейканын кантип колго түшкөнүн эстеди. Ал эми келемиштерге толгон муздак подвалга камалыптыр. Ал эми кемирүүчүлөр баланын жылаңайлак бутун тиштеп, сууктан сезбей калган. Андрей түнү бою келемиштер менен күрөшүп , уктаган жок. Ал эми эртең менен аны суракка алып барышып, алгач А баланын бутундагы жарааттарына туз чачышкан . Бул абдан ооруп, Андрей кыйкыра баштады . Анан аны тикенектүү зым менен да камашты.
  Бирок партизан бала ооругандан эсин жоготту, бирок эч нерсе айткан жок.
  Маргарита Андрейканын качышын уюштура алган. Бул анын эрдиги болду. Бала ооруну жеңип, майып, тиштеген буттары менен кете алды. Жана бул үчүн, ага алкыш.
  Партизан кыз келемиштерди чаап, зор шыктануу менен ырдады:
  Менин мылтыгым агамдай
  Абдан так, так тартат...
  Кантсе да кыздын ичегисинде автомат бар,
  Кээде жашоо капаска окшош болсо да!
  
  Мен андан күчтүү эмес кызмын
  Карышкыр менен жолборс бир сыноодо...
  Бирок сөз таранчы эмес,
  Сүйүктүүм менен бирге болсом, ишенем, бирге!
  
  Кайсы проходкадан өттүм,
  Иран тоолорду басып алды...
  Ал көптөгөн өлкөлөрдү басып алды,
  Жок, мен диванда тынч отура албайм!
  
  Сиз муну түшүнбөй калсаңыз керек,
  Фанаттар менен күрөшүү деген эмне...
  Дептериңе жазып ал,
  Анан татыктуу күрөшкөндү үйрөн, жигит!
  
  Мекеним жок, ишен, кайраттуу,
  Ал жаркыраган рубиндей жаркырап турат...
  Миллиондогон шайтан бутактары болсо да,
  Биз дагы бейиштен орун алабыз!
  
  Теңир мени сактасын
  улуу рыцарыбыз, Кудуреттүү...
  Кыздын денеси күчтүү ,
  Ал так сокку менен алчаны кулатат!
  
  Мени эч ким жеңе албайт
  Мен легион деген кызмын!
  Аю да бутума таазим этет,
  Жана клен жакында сага алтын берет!
  
  Аяз, карды жылаңаяк чуркатып ,
  Кар күрткүлөрү, билесиңерби, кызды коркутпагыла...
  Душманымдын чачын кырктырып берем ,
  Алар мени тазыдай тааныйт!
  
  Мен эрте жазда төрөлгөм,
  Баннер сыяктуу кызыл ...
  Каарман абдан бооз , боорукер,
  Ал эми жүрөгүмдө ысык жалын күйөт!
  
  Ооба, сен андан сулуу кызды таба алган жоксуң,
  Ал баарына мол сүйүү тартуулайт...
  да көрүнбөйт ,
  Бирок ал абдан катуу сокку урат !
  
  
  Ошондуктан, кызга таазим,
  Жана анын жылаңаяк бутун өөп...
  Рыцарь жебедей көтөрүлөт,
  Маселени чечүү биз үчүн кыйын болбойт!
  Партизан кыз абдан жандуу ырдады. Бардык учкан келемиштер өзгөрдү. Кээ бир момпосуй пахтада, кээ бирлери попкорндо, кээ бирлери сулу ботодон же самын көбүгүндө. Ал эми кээ бир баатыр балдар майда-чүйдөсүнө чейин өлтүрүлгөн, же ажыдаарлар аларды өрттөп жиберишкен. Булар чындап эле жакшынакай, эттүү котлеттерден жасалган булочкалар жана куурулган бышыштар эле.
  Добрыня ийнени алып бутунун манжалары менен учурду, ал канаттуу тараканды тешип, таш дубалга кадап салды. Анан абдан салкын жана салкын болуп чыкты .
  Таракан капыстан жанып, анын ордуна таасирдүү бриллиант мончок пайда болду.
  Добрыня ырдаган:
  Ошондо мен штанганы көргөндө,
  Ай, ай , ай!
  Балдар акчасын ала качышты,
  Тындырба!
  Эномай бала мындай деп жооп берди:
  - Ваа! Кандай жакшы чыкты. Бул асыл таш.
  Добрыня өкүрүп:
  - Баарын колубуздан келет, мырзалар, көптөн бери сепкенбиз, кайда?
  Доминика жооп кайтарып кыйкырды, ошондой эле сепилдин коркунучтуу мунарасынан учуп чыккан ондогон канаттуу таракандарды бүтүндөй асыл таштардын топ жылдыздарына айлантты. Ал күн нурларын чачыратып жиберген төрт шамдын үстүндөгү муздардай жаркырап, кереметтүү жылтылдайт.
  Маргарита күлүп белгиледи:
  - Жакшылык жамандыкты жеңет деп ишенем!
  Эномай жылмайып белгиледи:
  - Жакшылык менен жамандык салыштырмалуу түшүнүктөр. Мына келемиш, ал дагы тирүү, биз аны майдалап алабыз!
  Добрыня мындай деп белгиледи:
  - Ал эми өсүмдүктөр? Ошол эле жашылча-жемиштер да тирүү, алар да жешет, өкүнүчтүү!
  Доминика твиттерде:
  - Андай болот, мындай болот,
  Ар бири бирин бири жейт!
  Аны күркүрөгөн актриса кыз алып, жылаңаяк бутунан сыйкырды чыгарды. Ал эми келемиштердин баш сөөгү менен мунара өзгөртүлгөн. Ал алтын жалатылып, үстүндө рубин менен роза жаркырап турду.
  Маргарита тиштерин шылкыйтып, жылаңач бутунун манжаларынан адам өлтүргүч жана кыйратуучу нурлардын каскаддарын жиберип, кыраакылык менен белгиледи. Жана сыйкыр иштеген. Жана чапты өлтүргүч жана кыйратуучу, ал дароо чыгармачылыкка жана гүлдөөгө айланган.
  Орктар менен гоблиндер сепилден кайра агып чыгышты . Жана алар чыныгы ордого чыгышты . Кээ бир жүндүү аюулар болот соот кийген. Булар найза жана балта менен абдан жаркыраган сооттор.
  Доминика тиштерин ачып, агрессивдүү түрдө белгиледи:
  - Эми бул үрөй учурган ордо . Аларды өлүмгө алып келе турган нерсе менен тосуп алабызбы?
  Маргарита кара ниет жылмайып белгиледи:
  - Ооба, албетте, жасай алабыз!
  Ал эми сыйкырчы кыздар сыйкырдуу пульсарларын алып, орктарга жана гоблиндерге учурушту.
  Boy Dobrynya белгиледи:
  - Бул жаман эмес, бирок биз жоокер балдарга согушууга мүмкүнчүлүк беришибиз керек .
  Жана, чынында эле, миңдеген козголоңчу балдар сепилди көздөй ар кайсы тараптан чуркап келишти. Алардын көбү, өзгөчө балдар чынжыр тагынышкан. Кээ бир балдар бакшы Бастиндага эстеликтерди жана скульптураларды тургузуп иштешкен . Кээ бир айкелдердин бийиктиги жүз метрге чейин жетип, алардын үстүндө алп сепил гана турчу.
  Эң күчтүү эки, эң чоң балдар болбосо да, Виконт менен Феникс, кемирүүчүлөрдүн мизин кайтарып, башкалардан алдыга озуп чыгышты.
  Орктар да өз кезегинде жаалардан ата башташты. Бирок сыйкырчылар аларга катуу сокку урду. Эгер келемиштерди өлтүрүү салыштырмалуу оңой болсо, алар семиз жана чоң болсо да, бул алардын кыймылдуулугуна таасирин тийгизген. Ошондо орктар күчтүүрөөк согушкерлер, ал эми гоблиндер жөн эле алптар болот.
  Феникс белгилеген:
  - Мен Картаус менен күрөшкөм . Ошентип, анын согушкерлери шамдагайраак болгон!
  Виконт согушкер ырдады:
  Мен согушту абдан жакшы көрөм
  Короздой мушташып...
  Ал эми кол күрөштө,
  Мен эки желмогуз үчүн күрөшүп жатам!
  Феникс жылмайып белгиледи:
  - Ооба, чынын айтсам, бул сонун ! Бирок биз миңдеген желмогуздарды өлтүрүүгө көнүп калганбыз.
  Ошентип, баатыр балдар гоблинди өлтүрүштү. Ал эми калган желмогуздар буга чейин жарым-жартылай айланган ар кандай тамак-аш жана таттуулар. Бирок гоблиндердин бири ушундай балмуздактарды изумруддан оюп жасалган виночка жасап чыгарган.
  Ал эми үстүндө үйүлгөн түрдүү түстүү балмуздак, шоколаддын кесимдери, конфет жемиштер, кулпунай, мисте жана башкалар бар, абдан табиттуу.
  Жоокер балдар ырахаттанып кыйкырышат. Ооба, бул чындап эле абдан даамдуу болуп чыкты жана көздү таң калтырат.
  ачканга айландыруу маселесинде агрессивдүү карт-бланш жасап , мындай деди:
  - Кандайдыр бир деңгээлде сыйкыр табигый процесске караганда жакшыраак, туурабы?
  Доминика макул болду:
  - Ооба, албетте, биз кооз жана даамдуу нерсени жаратып жатабыз. Бирок эмне үчүн бул жерде миңдеген кулдар бар, алардын баары балдар, ал эми чоңдор көрүнбөйт?
  Маргарита жылмайып жооп берди:
  - Жергиликтүү сыйкырдын таасири. Бул абдан күчтүү. Чынында эле, бул дүйнөдө кичинекей балдар гана бар экен. Бирок кабатыр болбоңуз, жергиликтүү аба гана сизди кичинекей кызга айланта албайт.
  Доминика таң калып сурады:
  - Эмне үчүн?
  Партизан кыз мындай деп жооп берди:
  - Ал эми капуста башы жөнүндө!
  Жаман орктардын жана гоблиндердин чабуулу начарлай баштады. Алардын айрымдары жоокер балдар тарабынан өлтүрүлгөн, ал эми көбү сулуу түгөйлөрдүн күчтүү сыйкырынан улам өзгөрүлгөн. Бул чындап эле сыйкыр, Дунно болгон таякчаны кармап турат.
  Доминика таттуу жылмайып белгиледи:
  Эсептөө убагы келди,
  көзүнө урдук ...
  Жооп катары ал пирог сыяктуу болуп калды,
  Жана ал тиш сурады!
  Жана чындап эле, в Ар кандай даамдуу тамактар орктарга жана гоблиндерге айланат.
  Ал эми жоокер балдар буга кубанышат. Ал эми келемиштер эч кандай көйгөйсүз жок кылынат . Бирок алардын соккуларынан кайрадан даамдуу тамактар чыга баштады. Жана башка даамдуу жана укмуштуудай нерселер.
  Ал эми келемиштер тез эле пайдалуу жана жегенге жөндөмдүү нерсеге айланат.
  Партизан кыз Маргарита мындай деди:
  - Мүмкүн эми сепилдин өзүнө киребиз!?
  Актриса кыз мындай деди:
  "Жана ал жерде бизди буктурма күтүшү мүмкүн." Бирок, биз буга даярбыз!
  Маргарита жылмайып жооп берди:
  - Мен пионермин, демек мен ар дайым даярмын!
  Азыр бала кулдар сепилди талкалап киришти. Алардын жылаңайлак буттары кара мраморду тебелетти. Ичинде алар орктар, гоблиндер жана келемиштер менен салгылашкан. Аларды кылычтын ордуна кескичтери бардай кырып салышты. Бул жерде кесүү башталды.
  Балдар кылыч менен өзгөчө катуу салгылашкан. Ал эми кыздар жаа менен атканды жактырышкан. Бактыга жараша, Маргарита орок менен кетменди чыныгы жаага айландыра алган. Жана алар келемиштерди тешип, жебелерди бүтүндөй атышат.
  Доминика акылмандык менен белгиледи:
  - Өлтүрүүчү жолдун курч жебелери, салкын болгула, балдарым.
  Күтүлбөгөн жерден бакшы Бастинда өзү мунарадан учуп кетти. Ал отуз бештер чамасындагы аялга окшоп, чокудай айланды. Чачтары кара, тармал, өзү кол капчан колдорунда эки сыйкырдуу таякчаны кармап турат.
  Бакшы мотоциклде учуп бараткан, бутунда шпору бар өтүк бар экен.
  Бастинда аны алып, бакырды:
  - Күчтүүлөрдү сыйлайм
  Алсыздарды таарынтам...
  Мен чоң жаманмын
  А сенчи, жылаңаяк?
  Доминика жооп катары твиттерде:
  Менин мыйзамым жөнөкөй
  Жамандарды жеңем...
  Ким алсыз болсо, мен жардам берем,
  Мен муну башка жол менен кыла албайм!
  Бастинда сыйкырдуу таякчалардан Доминиканы пульсарлар менен уруп жаткандай алды. Ошентип, ал жооп катары ышкырды. Ал эми пульсарлар ошол замат тортко айланып, актриса кыздын үстүнө түшүп, аны жакшылап шыбап кетишти.
  Буга жооп кылып, Доминика ачууланып, таякчасынан жана жылаңач бутунун манжаларынан чоң пульсарды чыгарды.
  Ал учуп өттү, бирок Бастинда качып кете алды жана сепилден разрядга кабылды. Ал дээрлик бир заматта күйүп, өзгөрө баштады. Ал эми коркунучтуу сепилдин ордуна абдан кооз сарай пайда болду - толугу менен жана ошол замат.
  Бастинда аны жалт карап, көзүн ирмеп, качып жөнөдү. Тагыраак айтканда, учуп кет. Жана анын артында оттуу куйрук калды.
  Доминика менен Маргарита анын артынан жөнөштү. Эки сыйкырчы тең ылдамдыкта артта калышкан.
  Ошентсе да, учкан мотоцикл ажыдаарга караганда алда канча ылдам.
  Сыйкырчы кыздар Бастиндага ок чыгара башташты . Бирок анда-санда ал качып кетчү же коргонууга өттү. Анын үстүнө, мотоцикл аны сыйкыр менен ок атуучу жайдан алып чыгып, аралыкты тездик менен узартты.
  Доминика белгилеген:
  - Ал өз өлкөсүн, букараларын жана бийлигин жоготту. Демек, бизге азыр анын кереги жок!
  Маргарита белгилеген:
  "Эгер ал сары келемиштин экспонатын уурдап, алып кетсе, анда биздин жеңишибиз эч нерсеге арзыбайт!"
  Актриса кыз жылаңач, күйгөн буттарынын манжаларын кысып, ишенимдүү түрдө билдирди:
  - Бирок миңдеген балдар эркиндикке ээ болушту! Бул дагы бир нерсеге арзыйт!
  Партизан кыз макул болду:
  - Туура! Биз иштегенибиз таң калыштуу эмес.
  Чынында эле, келемиштер орктар жана гоблиндер сыяктуу өзгөрүлүп, өлтүрүлгөн. Ошентип ири жеңишке жетишилди.
  Аянтка көп миңдеген балдар - уландар жана кыздар чогулуп, жылаңайлак буттарын таптап:
  - Баатырларга даңк! Боштондукка чыгаруучуларга даңк! Кулчулук менен!
  Бул келемиштер өлкөсүндөгү эң чоң жеңиш болду. Жана бул жерде укмуштуудай жана абадай нерселер бар.
  Маргарита биринчи сүйлөдү. Ал бийлеп , аны алып ырдайт, анын ыры партизан кыздын ыры болчу:
  Биз, жакырчылыктын балдары жана жайдын сылагы,
  Жамгыр астында алачыкта төрөлгөн ...
  Кыздын арманы ырдалып,
  Дагы качан кызуу майданга чыгабыз!
  
  Elfxikке кокусунан келип калдым ,
  Ал эми менин Мекеним, Ыйык Россия...
  Менин тагдырым менен, толугу менен өзгөчө,
  Мен өлкөнүн бактысы жана сүйүүсү үчүн күрөшөм!
  
  Ал эми Россиянын мындан өткөн сулуу мекени жок,
  сен үчүн аны менен күрөш жана коркпо...
  Ааламда мындан бактылуу өлкө жок,
  Сен ааламдын жарык шамысың, Рус'!
  
  Мен сен үчүн от менен суудан өтөм,
  Пионерлер жеңишке көнүшкөн...
  Дайыма эл ыраазы болсун,
  Анткени армиянын күчү чексиз!
  
  Ата Мекен үчүн чабуулга чыгалы,
  Күчтүү, каардуу ураанын ыйы астында...
  Гитлер акыр аягына чейин кайтарып берет
  Фашисттерди короодон кууп чыгабыз!
  
  Баатырларга толгон Ата Мекеним,
  Ал эми Сталин улуу алп...
  Пионерлер сапта журуп,
  Улуу Үй-бүлө, Раббибиз, Оо !
  
  Жарык жана жакшы жашоо үчүн,
  Биз кайраттуулук менен күрөшөбүз, балдар...
  Анткени, муун коммунизмде жашайт,
  Мага ишен, бизден үмүт үзүлбөйт!
  
  Биз өз Мекенибизди сүйөбүз, балдар,
  Биз сени булуттардын үстүнө көтөргүбүз келет...
  Фашизм катуу жаза алат,
  Пионерлерден, кайратман кырандар!
  
  Биз ага жетебиз, ишенем, жакында жеңебиз,
  Фашизм арамза жана ырайымсыз болсо да...
  Чоң аталар биз менен сыймыктанат,
  Жана Сварог сени согушка алып барат!
  
  Биздин эр журек Ата Мекенибиздин данкы учун.
  Кудуреттүү Теңир өзү айкаш жыгачка көтөрүлдү...
  Орусия үчүн өмүрүбүзгө өкүнбөйбүз,
  Асмандан катуу үн угулсун!
  
  Биздин Родинабыздын данкы учун курешуп,
  Ишенимдүү күрөшчүлөр аны жакшы көрүшөт ...
  Силер коркок коёндор эмес, карышкырларсыңар,
  Атүгүл рыцарлар да абдан сыймыктанышат!
  
  алабыз сактагычтан,
  Пик, чоң сом...
  Улуу Ленин эркиндик үчүн көтөрүлгөн,
  Биз имаратты жандантабыз!
  
  Үй-бүлөнүн атынан пирамидаларды куруп,
  Ал эми асмандын күмбөзүн тытуучу кемелер...
  Ал эми Гитлер , тамашалап, согушкерлерди өлтүрүп ,
  Кудай Таала биз үчүн өлүп, кайра тирилген!
  
  Сен кымбаттуусуң, тентек Лада,
  Улуу Ак Кудай сенден жаралган...
  Жана биз сен үчүн кайраттуулук менен күрөшүүбүз керек,
  Жараткан түбөлүк жашооңузга жардам берсин!
  
  Сүйүү, Кудай Ыйсаны урматтоо,
  Ал орус жигити, түбөлүк биз менен...
  Оймо-чиймелерди чеберчилик менен сайма мезгили келди,
  Жана жылдар бакытка толы болсын!
  
  Менин ыйык Россиямдын улуулугу,
  Душмандарды жеңүүгө жөндөмдүү ...
  Аялдар коркуп кыйкырып жатса да,
  Биз ажыдаарды талкалай алабыз!
  
  Ыйык Мекендин даңкы үчүн, мага ишен,
  Орус Кудайы Христостун аты менен...
  Жакында чоң чиркөөлөрдү курабыз,
  Келгиле, жолубузду аягына чейин басып кетели!
  
  Сүйөм, ишен, керексиз сөздөрдү билбейт,
  Мындан ары ашыкча зериккендик жок...
  Кабыл жер астында өлсүн,
  Абыл дагы ырын ырдайт!
  
  Бул жерде биз Берлинди тегерете тебелеп жатабыз,
  Сурнай коңгуроодой угулат...
  Сен абдан жөнөкөй жоокер болгон жакшы,
  башын балта менен жаргыла !
  
  Үй-бүлө тирилет, ишенгиле, өлгөндөр жакында,
  Ак Кудай сага ар бир сүйүүсүн берет
  Жана биз абдан так чечтик,
  Жаркын өзгөрүүлөрдүн түбөлүктүүлүгү кандай болот!
  жылаңаяк буттарын таптап, шаңдуу жана шыктануу менен ырдап, бийледи. Ал эми башка балдар, мурдагы кулдар, ырдап, бийлеп, көтөрүлүүгө аракет кылышат, тагыраак айтканда, бийик секирип.
  Добрыня күчтүү бала болгондуктан , ташты алып, бийик ыргытат. Ал учуп, жарылып, фейерверк сыяктуу миңдеген түрдүү түстүү фрагменттерге чачырап кетти.
  Виконт бала кыйкырды:
  - Бул, чынында эле, фантастикалык!
  Добрынья буга каршы болуп, ташты кайра ыргытып жиберди, анан Маргарита аны чагылган менен уруп , ал көп түстүү жана жаркыраган жаркыраган сыныктарга чачырап кетти:
  - Жок! Бул ушундай чындык. Жана бул чындыктан жогору эч нерсе жок!
  Баатыр бала Феникс ачууланып, жылаңаяк буттарын таптап, чөп түтөп, кыйкырды:
  - Биздин локомотив алга карай учат - коммунада токтойт!
  Башка жолубуз жок - күчтүү мылтык!
  Жана алардын жанындагы кыз да жөн эле секирет.
  Алардын маанайы жакшы болуп, кубанычы толуп турду.
  Доминика да өзүнүн акылдуулугун бир аз көрсөтүүнү чечти.
  Келиңиз, сиздин эң сонун, жакшы практикаланган афоризмдериңиздин бүт агымын жазып чыгалы;
  Кул азат болот, акмак акылдуу болот, кедей бай болот, бирок эшектин өжөрлүгү болсо, сен дайыма эшек болосуң!
  Акчасы жок адам эмес, башы талканга толгон кедей!
  Акылыңыз жок болсо, падыша болууга умтулбаңыз!
  Шах да эшектей жинди болот!
  Падыша, албетте, арстан, бирок түлкүдөй тапкычтык жок эмес, арстандардын терилери сыйрылган!
  Арылдаба, унчукпа, эгер сен арстандын ордунда боло элек болсоң жана түлкү костюмун бере элек болсоң!
  Саясатчы Крыловдун тамсилиндеги түлкүдөй, бирок шайлоочу болуп карга болбо!
  Эгерде сен дүмүрдөй болсоң, анда алар сенин кыргынды тамырына чейин жок кылат!
  Өлкөнүн моюнтуругуна байланбашы үчүн ал өгүздөй күчтүү болушу керек!
  Өлкөнүн учуу үчүн авиация керек!
  Саясатчы ылдыйга түшпөй эле, ай убада берүүгө даяр!
  Ден соолугун ичпеген адам түбөлүк жаш!
  Эмен аргументтер дүмүргө аракет кылып жатышат!
  Дүмүр болсоң, саясатчы өзүңдүн кырыныңды өзүң чечет!
  Бирок адамдын маймылдардан бир артыкчылыгы бар: кээде ал бир аз болсо да чыныгы түлкүгө окшош!
  Саясатчынын амбициялары арстандыкы, куулугу түлкүдөй, бирок анын ыкмалары такыр куулук!
  Саясатчы ашыкча түлкү болсо, анда ал толук чочко болуп калат!
  Түлкүдөй амалкөй, карышкыр кармаган саясатчы шайлоочулардан кебаб жасайт!
  Ал эми ийгилик мээнетти талап кылат, аттын мээнети менен гана моюн сунуу жакасынан ыргыта аласың!
  Баарын жеңсең, ийгиликке ишен!
  Саясатчы түлкүнү да жеңе алат, бирок убакытты түбөлүккө алдай албайт!
  Саясатчынын бал сөзүнө шайлоочу көп учурда аарыдай учуп кетет, бирок көбүнчө өзү чаккан болот!
  Саясатчы шайлоочуларды питон коёндой жутат, арактай чымындарды өзүнө тартып, таттуу Велкро!
  Карышкыр этсиз жашай албайт, саясатчы алдамсыз жашай албайт!
  Эң күлүк ат жакшы билгенге баш ийет!
  Саясатчыга боло турган нерсеге убада бергенден көрө, өзүн сыртка буруу оңой!
  Кимге добуш берсеңиз, жыйынтыгын бир мүнөт унчукпай коюу менен сыйлайсыз!
  Эшек болуп калгың келбесе, аз болсо да тапкыч түлкү бол!
  Саясатчыларга ишенбегиле, шайлоочулар үчүн алар эмен бактарынын чиптерин сыйрып жаткан кум кагаз!
  келесоо болбосо, бир тыйынды салмактуу тыйынга айлантат!
  бир туугандай болгон нерсени бөлүшкүсү келгендер болот !
  Жашоодо жагымсыз нерселер көп, бирок эң жаманы жашоонун бүтүшү!
  Кудайга жакындагың келсе, жан дүйнөңдөгү маймылды айкаш жыгачка кадап сал!
  Адам маймылдан жаралбаса, кандай болгон күндө да маймыл болбой калды!
  Эгер сенде маймылдын акылы болсо, анда түлкү сени жырткыч боа сымал жутуп коёт!
  Саясатчыларга убадаларын аткаруу үчүн талап кылынган убакыттан башка эч нерсе чексиз эмес!
  үрсөң , сабалган иттей ызылдайсың !
  Катуу сүйлөгөн адамга ишенбе, кызыл от сени күйгүзүшү мүмкүн!
  Кудай деле аялды талашып, маймылды адамдык маданияттын деңгээлине көтөрө албайт!
  Сүйүү болбосо жылмаюу болбойт, саясатчынын жырткыч күлкүсү болбосо!
  Канатсыз саясатчы булуттардын арасында өтө көп убакыттан бери учуп баратат!
  Кичинекей жанда дайыма алптын амбициялары болот!
  Кичинекей жандын чоң текебердиги бар!
  Саясатчы - бул өзү үчүн мыйзам жазып, өлкөнү зоналык аймак деп эсептеген ууру!
  убадасын аткаруу зарыл болгондо , еврей ишембиси келет!
  Саясатчы менен жупташкандан кийин ынтымак жакшы!
  Саясатчы ушунча жандык, сизди шылуун ыкмалар менен кой кылгысы келет!
  Саясатчылардын шылуун ыкмалары шайлоочуларды котологонго айлантат!
  Чочко башкаруучу астында, жашоо эч качан майлуу эмес!
  Чочко президент кылуу өтө майлуу!
  Президент болгуң келсе, мүмкүнчүлүктү колдон!
  Шайлоочуларды кой деп эсептеген башкаруучу кадимки чочко!
  Кудай, бул бир гана кудуреттүүлүк эмес, жакыны үчүн айкаш жыгачка барууга даяр болуу!
  Тактыда көп отурган башкаруучу мамлекеттин солгундап кетишине себеп болот!
  Жаш жетекчи - жаңы аттай, кары - туягы сынган бээдей!
  Теңирий бийиктикке жетүү үчүн Шайтан өзү саясатчы!
  Саясатчы - бул бир гана нерседе, анын шайлоо алдындагы убадалары эмне үчүн мынчалык ишке ашпай калганын шылтоолоп, Кудай!
  Саясатчы, сыра сыяктуу, муздак жана дасторкондо гана жакшы!
  Саясатчы сүйлөгөн сөздөрү менен таттуу, бирок алардын ачуу даамы сырадай эмес!
  Саясатчынын оозунан чындык чыгат, ал өзүн туура эмес чечмелегенде гана!
  Саясатчы бир аз болсо да Теңирчилик болуш үчүн шайлоочуну толук айкаш жыгачка кадайт !
  Акылыңыз палуба болсо, аюунун күчү да куткара албайт!
  Түлкү деген ушундай жаныбар, арстандын үч терисин алат!
  Шайлоочунун акылы алсыз болгондо саясатчы күчтүү!
  Ошон үчүн шайлоочу такыр түкүрбөсүн деп саясатчы бал менен чыгат!
  Башында талы барды союл менен катуу урат!
  Эмен - дарактардын падышасы, эмен башы ар кандай дүмүрдү предметке айлантат!
  Эмен чирүүгө чыдамдуу, эмен башы чаңга толгон!
  Дүмүр болсоң, жок дегенде башыңда коюм бар !
  Белгисиз нерсе коркунучтуу, бирок белгилүү болгон нерсе кээде сизди коркутат!
  Билим кыйын болсо да ишеничти, наадандык оңой болсо да баш аламандыкты жаратат!
  Коркок - корккон адам эмес, кайраттуулукту тарбиялоого жалкоо адам!
  Коркуу - алсыздык, кайраттуулук - күч, бирок өзүңдөгү акылсыздан сак бол !
  Мурдун жетегинде жүргөн адам үч карагайдын арасында адашып калуу коркунучу бар!
  Чексиз келесоолук, тапкычтыгыңар жокко эсе, тегеректе жүрүүгө мажбурлайт!
  Эриндериңиздеги сүт кургабаганы маанилүү эмес, андан да жаманы, жүрөгүңүздө аёосуздук болсо!
  Садаканын каткан наны, тообо ачуу тузу!
  Саясатчынын оозунан чыккан бал эриндери сүт кургабагандарды тартат!
  Саясатчы мыйзамдагы ууру эмес, мыйзам чыгарган ууру!
  Саясатчы таттуу жашоону убада кылат, оозунан бал төгөт, бирок тырмагы жабышчаак, чымындай!
  Сөзгө чечен саясатчы шайлоочунун капчыгына сиңип жатат!
  Эмне үчүн унчукпоо алтын, анткени ал төлөнөт!
  Дүйнөдөгү эң чоң нерсе эмне? Саясатчынын тоодой убадасы!
  Саясатчы акча менен бийликти каалайт, кимди болсо да тытып салганга даяр!
  Саясатчы, биринчиден, сырткы келбети жаркырап кетпей, куйругун шыйпаңдатып жүргөн түлкү!
  Саясатчы сенин капчыгыңды куру убадалар менен толтурганына сүйүнөт!
  Саясатчы бир гана нерсени чынчылдык менен айтат - биз, анткени анын өз алдынчалыгы жок!
  Ааламдагы атомдордон башка эмне бар? Саясатчылардын жүзү жана маскалары!
  Саясатчынын эң ынтызарлык менен кылганы - шайлоочулардын чөнтөгүн терүү!
  Саясатчынын жумасына жети жумасы бар, бирок шайлоочуларды угуу ар дайым анын дем алыш күнү!
  Ким биринчи келди? Саясатчылар, анткени алар башаламандык жаратышты!
  Короз саясатчылардын салкындыгына ишенбегиле, алар ар дайым бироонун унунон ырдашат, түлкү!
  Саясатчы сөзүн булбулдай төксө, фонограммасын түлкү жасаган дегени!
  Саясатчы кызарбай убадасын аткарганга караганда рак тоодо ышкырса керек!
  Саясатчы түнкү периге окшош, болгону ал күндүз кардарларды айрыйт!
  Саясатчы эмнеси менен итке окшош? Көп сындырса, албетте, жоош , ээси бар!
  Жүрөгү менен добуш бергендер көбүнчө шайлоочулардын бооруна кирип кетишет!
  Саясатчы арактай, шайлоочу күйүп калганын боору менен сезет!
  Саясатчы арак сыяктуу мээңди иштетет, бир гана ага окшобогон, ал кумга толгон!
  Саясатчы тунук максат менен туман жаратууну жакшы көрөт!
  Саясатчынын убадалары көп, бирок аткарылбаса андан да көп шылтоо!
  Саясатчы түлкү, бирок көбүнчө боз түстө!
  Саясатчы эмен дарактарынын кырындыларын алып, чочкодой болуп тырмактарды кулатат!
  Саясатчы араадай сүйлөсө, шайлоочунун дүмүрүн сөзсүз чыгарат!
  Саясатчы Кудай жөнүндө сүйлөгөндү жакшы көрөт, анткени өзү Шайтан!
  Саясатчы шайтандай куу, бирок убадаларды таратууда периште !
  Саясатчы кайчылашканды жакшы көрөт, бирок колдору дайыма капчыгына жетет!
  Добушуңузду чечен саясатчыга берүү менен кан жөтөлүп калуу коркунучу бар!
  Көбүнчө адамдар мышыктын мышыгын, кой терисин жамынган карышкырдын жана чириген быштакчан түлкүнүн бирин тандашат!
  Саясатчы убадасын аткарган болсо, тоону карачы, рак ышкырып жатабы!
  Саясатчыны убадасын аткарууга мажбурлагандан көрө, колобокту илип коюу оңой !
  Саясатчы бир гана нерседе - өз чөнтөгүнө пайда издөөдө!
  Саясатчы шериктерин колкаптай алмаштырат, бул гана анын колун ого бетер кирдетет!
  Саясатчы шайлоочудан кийик кылган айбан!
  Саясатчы, кой терисин жамынган карышкыр болбосо, типтүү кочкор!
  Түлкү эмес саясатчы кочкор же кийик!
  Саясатчы тоолорду убада кыла алат, бирок андан кийин сен урандыларды гана тазалайсың!
  Корозго добуш бергенге шашпаңыз, ал сизди чукуйт!
  Диктатор, бул кочкорлор менен курчалган арстан тактыдагы түлкү!
  Марал болуп чыккың келбесе, өзүң аз болсо да түлкү бол!
  Бекер карга санабаган шайлоодо жеңет!
  Жүрөгүң менен добуш берсең болот, бирок жеңүүчү мээң менен жеңет!
  
  Саясатчы карга санагандардан доллардын өңүндөй жашыл сырды жактырган түлкү!
  Аял колкап эмес, мээлейди алмаштыргандан кийин, албетте, укмуштуу окуялардан шылуунга айланасың!
  Гений балдар инструкциялардын орточо карыларга караганда алда канча көп ачылыштарды жасашат!
  Жаштыкта жүрөктө от, башта ачылыш, натыйжасы жеңиш!
  Ийгиликке карай жол дайыма эле түз боло бербейт, бирок моюн сунууда белди ийилгенге чыдабайт!
  Саясатчы мурдун бийик көтөрүш үчүн эңкейет!
  Саясатчы анан шайлоочуга ийилип ийилет!
  Саясатчы шайлоочулардын алдындагы жоопкерчилигин көмүш үчүн мурдун жерге казууга даяр!
  Биздин дүйнөдө мүмкүн эместин баары мүмкүн, мага ишениңиз, атуу галереясындагыдай жашоо абдан кыйын!
  Болот кочкорлуу мамонтко караганда, кап алтыны бар эшек чептин дубалын жарып өтө алат !
  Алтын ооздуу саясатчы шайлоочуларды алтын баштыктары менен эшекке айлантат!
  Эң күчтүү жырткыч ким? Албетте, бир кап алтын жүктөлгөн эшек! Түлкү чыккынчылыктын сары түсүн жана курмандыктардын алтын тыйындарын жакшы көрөт!
  Саясатчылар кызарбай эле шайлоочулардын чөнтөгүнөн алып жаткан тыйындардын сары өңү үчүн кызыл желектерди желбиретишет!
  Мукамдуу саясатчылардын жаркын сөздөрү уулдары кандуу кыргынга учураган энелердин ачуу көз жашын төктү!
  Ким алтын тоолорду убада кылса, сынган жез тыйынга да арзыбайт!
  . Љ 13 ГЛАВА.
  Калигула Дельфиновдун өзүнүн миссиясы бар. Эжени кандай болсо да табыш керек. Ошол эле учурда сиз өзүңүздүн уникалдуу жана ошол эле учурда абдан сонун жана уникалдуу миссияларды жараткан параллелдүү дүйнөгө жеткирилдиңиз.
  Маргарита менен Калигула жылаңач, тегерек согончогуна тийип, бакырышты:
  - Куйрук менен куйругу,
  Көзгө көз!
  Барбос эмес -
  Fantomas !
  Эми жигиттер Күн чыгыш өлкөсүнүн армиясы Порт-Артурга жакындоону камтыган катарларды майдалоону тез бүтүрүү үчүн ар кайсы тарапка тарап кетишти. Терминатордун балдары жумшак чөптүн арасынан электр орогуч сыяктуу жылып, жапондорду аёосуз жок кылышты.
  Куропаткин дагы эле чабуулду баштоо буйругун бербестен, Бийик тоодо согушуп жаткан жубайлар үч түстүү триколорду орнотушкан , жоокер балдар жөн гана чоң картонго боёп коюшкан жана ал азыр күндүз даана көрүнүп турат. Бирок мурдагы коргоо министри дагы эле олку-солку болгон. Бирок , ошол эле учурда, Куропаткин коркок болгон эмес. 1877-1878-жылдардагы согушта өзгөчө эрдик көрсөткөн.
  Ооба, катардагы жоокерлердин турмушун жакшыртуу үчүн Коргоо министри катары көп иштерди жасады, уурулук менен кармалбай калды. Анын астында армиянын күжүрмөн эффективдүүлүгү анча жогорулаган жок. Бирок анда Суворовдун чечкиндүүлүгү, жада калса авантюризми болгон эмес. Александр Суворов абдан тайманбастык менен күрөшүп, толук жеңилүүнүн босогосун тынымсыз тең салмактап турду. Бирок, табият берген интуиция жана укмуштуудай ийгилик душмандын өч алуу кадамдарын, анын реакциясын алдын ала айтууга жана жеңиштерге жетишүүгө мүмкүндүк берди. Бул туура эмес курмандыктарды жасаган, жеңилүү коркунучун туудурган, бирок көпчүлүк учурда жеңишке жетишкен Талдын стилинде ... Бирок дүйнөнүн мыкты шахматчылары Талды көрүштү.
  Биринчи болуп ага эт майдалагыч берип , жеңилген Михаил Ботвинник болгон. Бул чемпион душмандын алсыз жерлерин программалоону жана белгилөөнү билген.
  Ал эми гений Талдын жылдызы өчүп кетти.
  Мүмкүн, Суворов, эгер ал дагы көп жашаса жана Наполеон менен кокустан согушуп калса, уруп-согуп кетмек. Бирок Александр Васильевич менен салгылашкан түрк армиясы бардык жагынан өтө артта калып, командирлер алардын лидерлик сапаттарына ылайык дайындалган эмес.
  Ал эми француздар менен болгон согуш учурунда, көлмөлөр өтө эле жаш команда жана орус аюунун армиясын өтө эле баалашкан.
  Куропаткин болсо жалпысынан чабуул коюудан коркуп, коргонууда отурганды жакшы көрчү. Эсептеп чыгуу, душмандын редуттарга каршы езун талкалай тургандыгы анык. Мына ушундай командир менен согуш жоголду.
  Ал эми кыз Маргарита менен Калигула Дельфиндер ок астында калышты... Бирок, өлбөс жоокерлер бастиондорго кирип, ичиндегилердин баарын майдалап жаткан кезде, тездик менен аман калышты , дээрлик өтпөс терини жана , албетте, дээрлик калыбына келтирүү жөндөмү. ошол замат.
  Дольфинов дагы бир жапон генералын кыйып жатып, жылаңаяк буту менен уулуу ийнелерди ыргытып, кан түкүрүп жатып, "Тоолуу" деген сөздү кыйкырды:
  - Бир гана калышы керек!
  Жана анын кылычтары чагылгандай канкор, кайталангыс тегирменди алып барат. Тагыраак айтканда, бир нече батальондун бир мүнөтүндө душмандарды жок кылуу менен жүз майдалоо техникасы .
  Самурайлар соккудан жыгылды, ал эми терминатор баланын жылаңайлак буттары секирүү жана айлануу изинин бүтүндөй үлгүсүн калтырды.
  Сулуу партизан кыз Маргарита дагы бир темир-бетон чепти тазалап жатып, ок-дарыларды жардырып жиберип, миндеген кубаттуу мылтыктар асманга учуп кетти. Анын досунун артынан сүрөтчү бала Калигула да ушундай эле маневрди кайталады.
  Маргарита гранатаны жылаңач, кыздай буту менен алыска ыргытып, жактырды:
  - Мыкты кылып жатасың, балам !
  Жеңилгис жоокер, самурайларды кырып жок кылуунун кандуу белегин да чоң ылдамдык менен ыргытып, мындай деп жооп берди:
  - Кайталап окугандан көрө үйрөнгөн жакшы!
  Бастиондордун кубаттуу жардыруулары орус армиясынын катарына да таасирин тийгизбей койгон жок. Генерал-лейтенант Зеленый генерал-адъютант Куропаткинге мындай деп билдирди:
  - Урматтуу. Биздин маалыматтар боюнча, душмандын цитаделинде көптөн бери салгылашуу жүрүп жатат, ал тургай, албетте, бир нече бастиондор жарылган!
  Куропаткин жайбаракат жооп берди:
  - Тынч, тынч!
  Ооба, чатыры шарнирден учуп кеткен Карлесон сыяктуу. Кырдаал жөн эле кескин чараларды талап кылат да. Генерал Зелений менен Кондратенко:
  - Биз тезинен сокку урушубуз керек!
  Куропаткин көз айнегинен эки генералды карады. Green али жаш, бирок жашынан да жаш көрүнөт, тез, тез. Кондратенко Порт-Артурдун баатырынын бир тууганы, ошондой эле жөндөмдүү лидерлердин жаш муундарынан. Албетте, мындай шумкарлар күрөшкө ынтызар. Анын үстүнө, Бүткүл Россиянын императору жана Суверендүү Николай IIнин цитадель шаарын дароо басып алуу жөнүндө катуу буйругу бар. Ал эми падышалык казына мындай оор согуштун жүгүн көпкө чейин көтөрө албайт деген акылмандык эмес.
  Бирок, эгер сиз өтмөктү билбесеңиз, сууга түшпөңүз! Биз эмне жана ким кол салып жатканын аныкташыбыз керек.
  Куропаткин Кондратенкодон сурады:
  - Кайсы жапон бөлүктөрү атышты?
  Генерал ачык айтты:
  - Чалгынчылар периштелер пайда болгонун кабарлашууда - сулуу жигит менен алтын чачтуу кыз, алар укмуштай ылдамдык менен кыймылдашат, алар кесилгенде көрүнбөйт.
  Куропаткин үч жолу катуу темп менен өтүп, кобурады:
  - Демек булар дагы периштелер экен да?
  Генерал Зеленый согончогу менен жерге тепти:
  - Ооба так! Асмандагы жүз!
  Куропаткин ышкырып да:
  - Ваа! Теңир Орусияны таштабайт!
  Кондратенко насаат менен мындай деди:
  - Душманга дароо чабуул коюу керек, фельдмаршал! Же өзүбүз чабуулга чыгабыз!
  Куропаткин тайсалдап айтты:
  - Жок, мырзалар. Мен буйрук берем. Кудай бизге жардам берүүнү чечкендиктен, аскерлерди эт туурагычка салуу күнөө!
  Кондратенко логикалык жактан мындай деп белгиледи:
  - Израилде деле Кудурети Күчтүү Кудай жөөттөрдөн да согушуп, бардыгын бекер жана урушсуз кабыл албоосун талап кылган.
  фельдмаршал , күтүү жана көрүү тактикасынын стратеги буга жооп берди:
  - Бирок элчи Пабыл Кудайга кызмат кылуу үчүн адамдын колу талап кылынбайт деп айткан!
  Генерал Зеленый уже жалындады:
  - Анда эмнеге сиз, Улуу урматтуу, тынымсыз өзүңүзгө өтүп кетесиз, өзгөчө снаряддар жакын жерде жарылып жатканда!
  Куропаткин азыртан эле ачуулана баштады:
  - Бирок баары Кудайдын каалоосу менен болот эмеспи. Андыктан келгиле, адегенде дуба кылалы. Артык болсоң экөөңөр тең камаласыңар!
  Жалпысынан, сыйынуу кызматын өткөрүү идеясы кызыктуу көрүндү. Ар кимге рэп алсын керуп.
  Томбой Калигула менен партизан кыз Маргарита бир аз чарчап, иштин көбү бүтүп калган. Анда эмне үчүн деңизде сергип, Тогонун эскадрильясын кылдат кумга салбаңыз. Анткени, ал он эки дюймдук куралдан, анын ичинде ок ача алат. Ал эми бул 306 миллиметрдик калибр, кол салган аскерлерге олуттуу жоготууларды алып келиши мүмкүн.
  Ырас, жапондор бул учурда тоо кыркасынан өтүп, дээрлик сокур болуп атууга туура келет. Жана алар согуш шаардын чегине өткөндө гана түз ок менен сокку ура алышат.
  Негизги максат - бортунда он эки дюймдук мылтыктары бар төрт согуштук кеме.
  Партизан кыз жапондорду канкор кылычтары менен кырып, тыгылып калган сөөктүн сыныктарын силкип жатып:
  - Мүмкүн, мүмкүнчүлүгүбүздү бир аз тегиздеп алабыз? Т. Рождественскийдин эскадрильясынан куралдуу салгылашууда артыкчылыкка ээ , болжол менен 1,8ден 1ге чейин. Ушундай жол менен биз күчтөрдүн балансын бир аз теңдейбиз.
  Дельфиндердин Калигуласы акыркы самурайларды кыйып, жоокер Маргаритадан сурады:
  - Флагмандан баштайлы?
  Партизан кыз жылаңач манжалары менен снаряд ыргытып, дагы ондогон жапондорду тытып, жыртык сыныктарын гана калтырып, каршы чыкты:
  - Алар эң даамдуу менен башталбайт! Бактыга жараша, эскадрилья издөөнүн кереги жок. Келгиле, биринчи эки armadillos аркылуу басып көрөлү.
  Томбой Калигула күлүп, жылаңач согончогу менен гранатаны ыргытып, кандуу кылычын " Нутили" кемесин көздөй сүзүп , кубанып:
  - А бул меники!
  Маргарита жапондорду дагы бир жолу өлтүрүп, шеригине мындай деди:
  -Бирок жарым саат сууга жатып алалы, сакайып кетели.
  Чынында, эс алуу зыян бербейт. Бирок Калигула Дельфиндери кыска тыныгууда убакытты текке кетирген жок. Тактап айтканда, биз кызыктуу нерсени карап көрө алдык.
  Заговорчулар жертөлөгө чогулушту. Шыптын астындагы электр лампасы коркунучтуу көлөкө түшүрөт. Лениндин атактуу таз башы бүт дүйнөгө Сталин деген ат менен таанылган, кийин тыкан форма кийген флоттун офицери, анча-мынча таанымал лейтенант Шмит, тыкан сакалчан Бухарин деген ат менен таанылган түктүү Кобанын жанында күңүрт жаркырап турат.
  Толук жолугушууга Троцкий жетишпейт, бирок азыр Ленин менен ацгемелешууде. Ошентип, эң таасирдүү большевиктер чогулуп, бийликке жетүү үчүн революция же төңкөрүш жасоого даяр болушту.
  Ленин биринчи болуп сөзгө чыкты:
  - Жолдоштор, анын Япония менен адилетсиз империа-листтик согушунда самодержавиенин жецишине кандай гана баа болбосун жол бербее ете маанилуу . Революциянын иши ушуну талап кылат!
  Коркунучтуу жообун чаап жиберет.
  Бухарин алакандарын чаап, али жаш жүзүн кооздоп турган кара сакалын силкип, ырастады:
  - Ооба, самодержавиеге кымындай да мүмкүнчүлүк бербешибиз керек. Бул чыккынчылыктын жыты болушу мүмкүн, бирок мен айтайын, Микадо большевиктердин жана дүйнөлүк коммунизмдин эң мыкты жана башкы союздашы!
  Коба Жусуп ачууланып кобурады:
  - Жакшы айтылган! Бул чыккынчылыктын жыты болбосо да, ансыз деле чыккынчылыктын өзү!
  Андан кийин Карпов деген псевдоним менен жүргөн Ленин жылмаюу менен мындай деп белгиледи:
  - Дүйнөлүк революция үчүн кээде курмандыктарга барууга туура келет. Анын ичинде абийириңдин бир бөлүгүн жана өз жаныңды курмандыкка чалуу. - Ульянов тыгынын ачты, башын бурап, бир бөтөлкө немец пивосу. Чечендик үчүн кекиртегин жаңыртуу керек. Ал бир-эки ууртам алды да, сөзүн улады. - Мен өз өлкөмө жамандык, жеңилүү тилегениме ыраазымын деп ойлойсуңбу? Бирок, ачык айтам, эгерде самодержавиенин режими олуттуу алсыраганда гана революция болушу мумкун. Ал эми автократияны согушта жеңилүүдөн башка эмне алсыратышы мүмкүн?
  Коба башын ийкеп макул болду:
  - Эч нерсе... Кээде эң бийик максат курмандыктарды талап кылат, бир топ курмандыктарды да талап кылат!
  Ленин философиясын улантты:
  - Демек, атеизмдин адеп-ахлагын, философиясын талкуулабайбыз. Бул негизги нерсе эмес. Биз жургузуп жаткан иш бардык елкелердун жана буткул дуйненун жумушчуларынын жана кулдарынын боштондукка чыгышына алып келе тургандыгы тушунуктуу. Ал эми мамлекетибиздин жана башка элдерибиздин бардык жоготуулары жүз эсе толтурулат. - Ульянов токтоп, башкача тон менен кошумчалады. - Ал эми эл жана бизге жек көргөн самодержавиени жеңүү үчүн кандай конкреттүү кадамдарды жасай алабыз?
  Бул жерде лейтенант Шмид ичке үн менен сүйлөдү:
  - Менин оюмча, башталгычтар үчүн Транссибирь темир жолун бир эле учурда бир нече жерден жардыруу керек. Бул Маньчжуриядагы падышалык аскерлердин жабдылышына чоң таасирин тийгизет.
  Коба түлкүдөй жылмайып:
  - Браво , бала ийгиликке жетип жатат! Анан мен падышанын рублинин алтын стандартын бузуу үчүн бир нече банктарды тоноону ойлондум.
  Ульянов "керемет грузинге" сөөмөйүн катуу чайкады:
  - Тентек болбо! Абдан кызыктуу сунуш. Сиз Куропаткинаны бузуп алсаңыз болот.
  Шмид мындай деп улантты:
  - Негизинен менин планым Кара деңиз флотунун бардык кемелеринде көтөрүлүш чыгарууну камтыйт. Ошондо армия эмгекчи эл тарабына өтөт, самодержавие дароо кыйрайт!
  Коба тамаша күлүп:
  - Ооба, рак тоодо ышкырат!
  - Коба , токто! - деп үрүп , Ленин кошумчалады. - Чынында эле Кара деңизде көтөрүлүштү даярдап, өткөрүү керек. Ал эми сабалган Куропаткин Порт-Артурдан качканда , армиядагы козголоң чыныгы болуп калат!
  Шмид ачуусу келди:
  - Ооба, биз муну рух менен жасайбыз!
  Бухарин сөз алып:
  - Жер жузундегу биздин эц кеп сандаган союздашыбыз - дыйкандар, алар баш кетергенде, самодержавиенин бардык кучтерун кишендеп ала алышат. Дыйкандарга жерди гана эмес, ошондой эле помещиктерди, помещиктерге тиешелуу болгон нерселердин бардыгын берууну талап кылып, айыл-кыштактарга агитаторлорду жиберуу керек!
  Коба тамашалуу түрдө сөзүн бөлүп:
  - Анын ичинде алардын аялдары жана кыздары!
  Бухарин күлүп:
  - Бул дагы! Бул Емельян Пугачев сыяктуу эле жөнөкөй - башы кесилет, тилке илинет жана алардын товарлары өзүңүзгө алынып, бирдей бөлүнөт! Ал эми жер ээлеринин аялдары менен кыздары силердин кулдарыңар!
  Ульянов бул чакырыкты жактырды:
  - Туура! Биз алардын баарын асып салабыз! Түндүк уюлга бардык жол!
  Коба сунуштады:
  - Мүмкүн болушунча каракчы элементти активдүү колдонушубуз керек. Атап айтканда , эң күчтүү жана эң ийгиликтүү революционерлер кылмышкерлерден чыгат. Мисалы, Котовский баатыр эмеспи? Баатыр! Ал эми Махно ата андан жаман эмес!
  Бухарин катуу башын ийкеди:
  - Дал ушул! Биз алардын баарын кылмыштуулук менен талкалайбыз !
  Ульянов столго муштумун чаап:
  - Террор, террор жана дагы бир жолу революциячыл террор!
  "Керемет төртөөнүн" андан аркы сүйлөшүүсүнө байкоо жүргүзүү мүмкүн болгон жок. Ойгонгондон кийин, утуш стратегиясын ишке ашыруунун практикалык деңгээлине өтүү керек эле. Тактап айтканда, согуштук кемелерди командалардан тазалаңыз.
  Калигула тез эле өз максатына, Маргарита ага карай сүзүп жөнөдү. Балдар манжалары менен бутунун манжаларын колдонуп, ошол замат курман болгон кемелерге чыгышты.
  Томбой Калигула тормозду сезбей калды, анткени ал баарын катар-катар чаба баштады. Корабльге түшүү кыйын эмес, негизинен согуштук класс. Албетте, сен адамдан жогору болбосоң . Ошентип, чуркап, кесип. Жана ушундай табияттан тыш ылдамдык менен эч кимдин сизге каршы турууга мүмкүнчүлүгү жок.
  Ооба, балдарыңыздын жылаңач манжалары менен, бирок гепарддын буттарынын буттарынан тезирээк, уулуу ийнелерди ыргытыңыз. Бул да жапондорду толугу менен таң калтырат.
  Күн чыгыш өлкөсүнүн согушкерлери кайрадан жатып калышты , ал эми терминалдык жуптун планы жөнөкөй. Ок-дарылар отсекине барыңыз, андан кийин ок-дарыларды казандарды да жаап тургандай жардырыңыз. Андан кийин бузулган кеме түбүнө баруудан башка аргасы калбайт.
  Дельфиндердин Калигуласы кылычы менен кесип, мык кагып, ок-дарылар сакталган жерди жарып өттү. Ооба, бала чымындап атып түшүрүп, жада калса душманга кайра ыргытып жиберген жеке октун эмнеси бар. Жылаңайлак бутуң менен дароо бир ууч патронду душманга катуу жана өлүмгө дуушар кылган, өлтүргүч жана туруштук бере алгыс күч менен талкаласаң , өзгөчө жакшы.
  Ошентип, Николай II падышалык империяга самурайлардын жолу жабылды.
  Согуштук кеменин түбү жарылып кетиши үчүн ок-дарыларды трюмга өткөрүү да кыйын эмес, ошондой эле анын физикалык күчү менен.
  Марттын күнүндө ысытылган болот палуба терминатор баланын жылаңач ийкемдүү таманын жагымдуу кытыгылайт. Жана шимоза менен толтурулган катуу жарылуучу снаряддар ийинди ылдый түшүрөт. Сиз спираль тепкичке көңүл бурбай ылдый секиресиз, эми сиз туура жердесиз. Эми тосмолор талкаланып, казандар жарылып, мындай тешиктер пайда болуп, бул чоң нерсе да жашай албайт.
  Бул кызыктуу нерсе жапон armadillo болуп саналат. Корабль кенен жана кенен, палубаларды каптаган сооттун калыңдыгы чоң. Ал эми узун жана калың замбирек стволдору, бир-эки ондогон километрге же андан да көп жерге сокку урууга жөндөмдүү ... Ырас, аны жапондор эмес, англиялыктар курушкан. Бирок падышалык флот дээрлик толугу менен өзүнүн өндүрүшүнөн турат, анын жакшы жана жаман жактары бар. Ошентип, британдыктар согуштук кемени - асыл машинаны жасады. Өкүнүчтүүсү, бирок аны түбүнө жөнөтүшүбүз керек...
  Жардыруу болуп, сынган палубанын металлы баланын жылаңач, булчуңдуу буттарына тийип, аны үстүнкү жерден бийик ыргытып жиберген. Андан кийин бала сууга түшүп, айлампадан качууга аракет кылып, катуу сүзгөн. Мындай чоң батып баратат.
  Ал эми Маргарита согуштук кемеси бөлүнүп: таза жана синхрондуу иштеген. Эми аман калган эки брондолгон согуш крейсерин чөктүрүүгө убакыт келди.
  Того да түбүнө түшсүн. Бул сиздердин Родинанын жергесине колуна курал алып келгендердин бардыгына сабак болот.
  Дельфиндердин Калигуласы океан суусун колу-буту менен ышкырык менен тырмап:
  - Сиз япондордон жеңилесиз! Бул жиндикана оюну эмес !
  жолкудай эле , металлга жана соотко тийбестен, палубага учуп кетесиң. Ал жерде сиз капустага ушундай жай самурайларды майдалай баштайсыз. Мүмкүн, чайырга жабышкан жөргөмүш да Күн чыгыш өлкөсүндөгү бул курт-кумурскалардан жүз эсе шамдагай. Ошентип, сен шашып, колун, бутуңду, башыңды кесип аласың ... Анан алар жөн эле отурушат. Эң жакшы дегенде, алардын бири:
  - Банзай!
  Томбой Калигула күлүп, аларга мурдун жаңсап:
  - Банзай, батынба!
  Жана жылаңач манжалары менен патрондорду ыргытып, самурайдын чекесин, оозун жана кекиртегин тешип кетет.
  Андан кийин, мурунку айкалышты кайталаңыз. Бирок, өзгөрүү үчүн, кереметтүү Калигула буга чейин жүктөлгөн он эки дюймдук мылтыкты тез эле көздөй буруп, жакынкы согуштук крейсерге ок чыгарган. Сокку так болуп чыкты жана жапондордун жарылуучу заты палубада чоң өрткө алып келди.
  Жаш жоокер чындап эле Күн чыгыш өлкөсүндөгү өнөр жай продукциясы киргенде көп от, түтүн чыгып турганын байкады. Бул, албетте, тартууну жеңилдетет . Самурайлар Россия менен көптөн бери согушуп келгендигин эске алсак, алардын аскердик эскадрильясы сапаттык жактан артыкчылыкка ээ.
  Ырас, жапондор бардык чоң кемелерин жоготсо, канчага жетише алат?
  Тогонун флагманы кетээрин кечигип кабарлайт. Бирок бул чындыгында пайдалуу чечим эмес. Чоң согуштук кеме жарылып, эки секунддан кийин Калигула дельфиндерин ташыган кеме да жарылып кетет. Акыры ал жапон империясынын офицерин согончогу менен тээп жиберди. Жана дагы эки эр жүрөк жоокерди сокку толкуну кууп чыкты...
  Партизан кыз биринчи даражадагы капитандын башын учуруп, өпкөсү менен кыйкырат:
  - Деңиз хоккейинин беттеши: Россия менен Япония - нөлгө төрт упай!
  Чынында эле, азыр Япониянын кызматта бир да согуштук кемеси жок. Ырас, согуш классындагы сегиз крейсер дагы эле бар. Анан тандоо бар: аларды сууга чөктүрүү же чөктүрбөө?
  Калигула аны көздөй чуркап келе жаткан акуланы кылычы менен чаап, логикалуу чечим чыгарды:
  - Темир ысып турганда ургула! Башкача айтканда, биз аларды чөктүрөбүз!
  Маргарита дагы бир деңиз жырткычын кесип, бул чечимге макул болду:
  - Убакытты майда-чүйдө нерселерге коротуунун эмне кереги бар? Биз үчүн кийинки жолу жок болушу мүмкүн!
  Томбой Калигула гильзаны буту менен акуланын көзүнө ыргытып, логикалык жактан каршы чыкты:
  - Мен ойлойм! Кудай үчилтикти жакшы көрөт!
  Бирок ал баары бир сүздү. Алар түн ичинде цитадель чебине кайтып келе алышат. Бул аларды эч жакка алып келбейт. Ал эми Куропаткин алардын катышуусуз чепти алса, анда ошончолук жакшы. Чынында эле, алар жалгыз баарын кыла албайт. Жапан менен болгон бул таң калыштуу согуш жөнүндө урпактары эмне деп айтышары кызык? Алар муну даңктуу иш деп эсептешет, же тескерисинче, табияттан тышкаркы күчтөрдүн күчү менен жеңип алганы үчүн бушайман болот !
  Бирок Калигула өзүнүн кезектеги курмандыгын - согуштук крейсерди оңой эле басып өттү. Сыртынан караганда, алар armadillos бир аз айырмаланат. Атап айтканда, курал-жарактар бир аз азыраак, он эки дюймдук мылтыктын ордуна он дюймдук курал бар, бирок көрсөткүчү алда канча жакшы. Бирок булар да сызыктуу класстын идиштери. Анан орто жана жеңил крейсерлер бар.
  Бул жердеги жаш жоокер тактикасын бир аз өзгөртүп, самурай матросторун кыйып, жылаңач баладай буттары менен ыргыткан гильзалары менен кээ бирлерин мыктап алды . Анан ал ок-дарыларды алып, жардырды, согуштук крейсер мурдун сууга көмүп, дароо эмес, акырындык менен ылдыйга түшүп кетти.
  Балким, бала актер Калигула ушундай жол менен экипаждын жок дегенде бир бөлүгүн өлүмдөн сактап калгысы келгендир. Чынында эле, ал мынчалык жардыргыч заттарды кайда коймок эле... Маргарита самурай матростордун чоң массасын өлтүрүп, крейсерин бортунда кыйшайтып койду.
  Кыз сыймыктануу менен өзүнүн ийгилигин белгиледи, анын өнөктөшү да:
  - Упай: алты - нөл!
  Калигула чоң ийгиликке ачууланып, кубанып:
  - Ал эми самурай болоттун жана оттун басымы астында жерге учуп кетти!
  Жаңы деңиз курмандыктары ... Ооба , бул кампанияга аттанган жапондор бактысыз жылдыздын астында төрөлгөн окшойт. Жана алардын синтоизм дининдеги сегиз миллион кудайлар да аларга жардам бербейт.
  Эркек Калигула үчүн согуштук крейсер чөктүрүлүшү керек болгон картон кесимдей сезилет. Ал атүгүл бир аз башкача тактиканы колдонуп көрүүнү чечти, тактап айтканда, трюмга кирип, түбүн кылыч менен кесип. Анын үстүнө ниндзялардан жана сыйкырчылардан алынган сыйкырдуу металл бар . Бул операция болушу керек дегенди билдирет.
  Мына ошентип ... Көрсө, линиялык темир жарылып жатат... Аны камсыз кылуу үчүн үч отсекти суу каптоо керек. Терминатор бала жылмайып мындай дейт:
  - Мына ошол кемедебиз...
  Кылычтын соккусу менен согуштук крейсерди чөктүрүш үчүн адамдан тышкаркы күч жана укмуштуудай элестетүү керек.
  Маргарита бир кыйла жөнөкөй ыкманы артык көрөт жана кайталоо - үйрөнүүнүн энеси деп эсептейт. Эгерде ошондой болсо, анда душманды жарылуу каптап калат.
  Жоокер кудай жана партизан кыз баш бармагын өйдө көтөрүп мындай дейт:
  - Саат сегиз болуп калды!
  Бала Калигула, эч кандай салтанатсыз, көптөгөн самурайларды кыйып, буттары менен өлтүрүүчү патрондорду ыргытып, мындай дейт:
  - Бирок бул жөн гана жагымдуу!
  Дагы төрт жабырлануучу калды... Аларды кандайдыр бир жол менен сууга чөктүрүш керек, бул өтө жөнөкөй болуп калбашы үчүн. Өзгөчө, уникалдуу нерсе ойлоп табыңыз. Ал эми жигиттер үн катпай, төмөнкүдөй иш кылышат. Тактап айтканда, алар башкаруу рульдерин басып алышат ... Бактыга жараша, кемелер азыртадан эле толук ылдамдыкта жүрөт, демек, алар менен күрөшүү анчалык деле кыйын эмес. Ошентип, сен башкаруу рулун кармап, кочкорго барасың... Батлкрейзерлер, кемелер жаңы, бирок жапон флотунда түз сызыктан качууга эч кандай мүмкүнчүлүгү жок, эскирген кемелер көп.
  Деңизде кемелер, атүгүл металлдан жасалгандар да катуу ылдамдыкта кагылышып кетсечи?
  Андан кийин мындай болот: коркунучтуу күркүрөө, сооттордун жылмалоосу, эки идиштин тең болот барактары жарылды. Ондогон, жүздөгөн матростор бузулган палубаларды бойлой чуркап баратышат, чекесинен тар көздөрү чыгып, ооздорунан тиштери тытылып кан агымы учуп баратышат.
  Ал эми жапон согушкерлери кулап түшүп, көбүктөнүп жаткан сууларга түшүп, аларды дароо жутуп жиберишет. Ал эми кемелер бат эле чөгүп, көптөгөн адамдардын өмүрүн тереңдикке сүйрөп киришет.
  Маргарита матросторду аябастан, салтанатсыз кырууну улантып, жылмайып мындай деди:
  "Жапондор аялдарды жана балдарды учакка албай койгону дагы жакшы."
  Калигула анын үстүнө чыккан акуланы кесип, буга дароо макул болду:
  - Ооба, амазонкалардын культу самурайлардын арасында тамыр жайган эмес. Ырас, алардын аял ниндзялары бар окшойт!
  Жаш жоокер-кудай жана ошол эле учурда партизан кыз мындай деп жыйынтыктады:
  - Биздин пайдабызга он эки нөл ... Бирок дагы деле акыркы эки күндүк калды. Алар менен эмне кылуу керек?
  Калигула дагы бир акуланы бөлүп, жөн гана сунуштады:
  - Аларды Дальный портуна алып баралы. Ал азыр Орусиянын көзөмөлүндө жана эки эң сонун, заманбап крейсер биздин флотубузду абдан жакшыртат!
  Деңиздеги жырткычтарды кылыч менен талкалап жаткан Маргарита буга дароо макул болду:
  - Ооба, бул эң жакшы чечим!
  Жапондор майтарылбас күрөшчүлөр катары атагы бар болсо да, эки супер периштенин ачуулуу соккуларынын моралдык таасири биздин күткөнүбүздөн да ашып түштү. Чынында эле, эгер сиз адамдар менен эмес, эң чыныгы кудайларга окшош жандыктар менен, балким, демиургтар менен күрөшүүгө туура келсе, анда Күн чыгыш өлкөсүнүн согушкерлерине да кайраттуулук жетишпей калышы мүмкүн.
  Ошондуктан, бир крейсерде Маргарита, экинчисинде Калигула эң ынталуу офицерлерди кесип, алардын айрымдарын тепкилегенден кийин, башка матростор менен механиктер бул суперлерге баш ийүүнү эң жакшы деп эсептешкен . Ал эми эки крейсер да орус армиясы менен салгылашпай туруп, жапондор жакында жеңилгенден кийин баш тарткан Дальный портуна бет алышты.
  Калигула Долфинов, кантсе да, сокку уруунун авторитети - бул авторитет деп ойлогон. Маселен, Халхин-Гол салгылашында советтик күчтүү армиянын колунан канча япон колго түшкөн? Советтик маалыматтар боюнча 476 адам, башка кийинки эсептөөлөр боюнча 200гө жакын, ал эми өз ара алмашуунун натыйжасында жапондорго 88 адам гана кайтарылган, башкача айтканда, өз мекенине аз эле адам кайтып келген.
  Башкача айтканда, самурай бекемдигин көрсөттү. Жоголгон советтик маалыматтар боюнча жыйырма миңге жакын адам курман болгон.
  ( туткунда каза болгондорду эсепке албаганда) дээрлик көп бөлүгүн жоготкон .
  Ал эми бул НКВД багынып бергендердин үй-бүлөлөрү менен ырайымсыз мамиле кылганына карабастан.
  Демек, жапон жоокерлеринин туруктуулугу апыртылган эмес. Орус-япон согушу учурунда япондор орустарга караганда согуш туткундары катары жоокерлерин жүз эсе аз жоготкон!
  Бирок, бул орус армиясынын бир дагы чоң салгылашта жеңишке жетпегендигине байланыштуу. Жеңишсиз туткундар болбойт.
  Бирок, алдыда келе жаткан армияда да көптөгөн жоокерлер колго түшкөн.
  Жоокер бала Калигула Маргаритага примитивдүү рация аркылуу мындай деди:
  - Мүмкүн ак туу көтөрөбүз, антпесе бизди сууга чөктүрүшөт?
  Маргарита каршы чыкты:
  "Ак желектин астында сүзүү уят". Үч түстүү орусчаны башыңызга бериңиз !
  Жаш жоокер ийне-терминатор баланын жылаңаяк, шамдагай бутуна сайып, кийинки самурайдын чекесинен тешип, мындай деди:
  - Ал эми менин оюмча, Андреевский крест менен ийгиликтүү болот!
  Он төрттөн нөлгө чейинки балл менен Япония менен деңиз мачталары бүттү жана эми сиз колго түшкөн кемелерди өзүңүзгө гана алып тим болбостон, ырдай аласыз. Дельфиндердин Калигуласы өзүнүн жеңиш ырын өпкөсү менен ырдады:
  Деңиздердин, океандардын чоң мейкиндиктери -
  Биз аларды үч түстүү туу астында айдадык!
  Аскерлер бийик тоолорду басып,
  Бүркүттөр жеңишке жетип ырылдашты!
  
  Орус жоокерлери планета тарабынан таанылган,
  Душмандарга кылыч, штык менен сокку урдук!
  Биз дүйнөнүн жарымынан фашизмдин моюнтуругун ыргыта алдык,
  Биз Берлиндеги маршыбызды жеңиш менен аяктадык!
  
  бүкүр танктар менен келишти ,
  Россиянын бардык талааларын жок кылам деп коркутуп жатышат!
  Бирок алар каргыш тийген жиндилерди катуу сабашат ,
  Балдарыбыздын моюнтуругу жок бактылуу жашашы үчүн!
  
  Биз дуйнеде бардыгынан бийик турган Ата Мекендин балдарыбыз,
  Биз жылаңаяк бутубуз менен калико жууруп төрөлдүк!
  согушка жөнөттү ,
  Жана Кудай Майды кубанычка бөлөгөн!
  
  бийик жүрөктөн үлүш жок ,
  Эмне кыял жана кайра жаралуу берет!
  Өлбөстүктүн даңктуу эшигин ач,
  Бирок буктурмада отурсаң, унчукпа !
  
  Карышкырлар, койлор бар, бирок силер ааламдын койчуларысыңар,
  Ал эми урпактарга тартипти жеткирүү сиздин үлүшүңүз!
  Маселени жаратылгандын аягына чейин жеткирүү үчүн,
  Сүйүү жүрөгүңдөгү түбөлүк от өчпөсүн!
  
  Аскерди душмандын огу каяктан токтоторун ким билет,
  Бирок, баары бир, согушта, өлүм чириген оорулардан артык !
  Эгер сен өлсөң, досуң душманды талкалайт ,
  Ал чыдабайт, анткени жылаңаяк кыздар туткунга айдалып кетишет!
  
  Оо, орус тагдыры, согуш жана согуштан кийинки от,
  Каникулга чыгам дегендерге бейиштен орун жок, билесизби!
  Бул жерде тозок Сэм Шайтан менен кутумга кирип,
  Коркутат: - Атомду түшүрөм, мөндүрдү талкалайм!
  
  Бирок ракеталардан коргоо да болот,
  Ал эми өзөктүк бомба Москваны жок кыла албайт...
  Мителерди алуу үчүн биз танктарды колдоно алабыз,
  каза болгондор жөнүндө кызыксыз ырлар сени капа кылат!
  
  Россиянын үлүшүнө эмес, бир тыйынга сатуу,
  Анткени, ар бирибиз улуу жоокербиз!
  Кудай бизди мурунтан эле ролго койгонуна ишенбе,
  Чынында, өкүрүүнүн канчалык салкын экенин сиз чечесиз!
  
  Ийгиликтер болду, жеңилүүлөр болду,
  Бул коркунучтуу карышкырлардан чегинген коёндордой болду!
  Бирок согуш башталса, биз дагы ошол жерде болобуз,
  Желмогуздардын ырайымсыз армиясын тозок ритминде талкалаңыз!
  
  Мага ишен, биз согуш үчүн ойногон жокпуз,
  Жакшы дос болуудан башка чакырыгыбыз жок!
  Абыл менен Кабыл эмес, бир тууган элбиз,
  Биз үчүн канаттуу - ыр, майлуу оюн эмес!
  . ЭПИЛОГ
  Доминика өзүнүн акылын жарк эттиргенден кийин, балдар кыйкырып, көпкө кол чабышты. Ооба, бул эң сонун , ал ийгиликке жетти деп айта аласыз - афоризмдерди чачып, өзүнө ызылдап.
  Андан кийин, Маргарита менен Доминика бүт дүйнөгө майрам жарыялашты, жан дүйнөсүндө көңүл ачуу жана кубаныч болсун.
  Алар сыйкырдуу таякчаларын булгалап, тамак-ашка жык толгон люкс столдор пайда болду . Бул жерде баары люкс жана абдан бай болчу.
  Мындай сонун тамактар жана көптөгөн торттор, кремдүү пирожкилер, пончиктер, претзелдер, булочкалар жана кооз кооздолгон торттор. Аны жомок менен айтуу да, калем менен сүрөттөп да айтуу мүмкүн эмес.
  Жана баары ушунчалык табитти жана жыпар жыттуу болгондуктан, ал өзүнүн татаалдыгы жана кооздугу менен түзмө-түз кайталангыс.
  Маргарита Твиттерде:
  Баары жакшы, балдар үчүн эң жакшы,
  Биздин шайыр планетада...
  Жашасын күн менен шамал,
  Баардык нерсеге перилерди жооп бергиле!
  Анан ал бийлей баштады. Доминика аны жана башка бир нече кыздарды ээрчип жөнөштү. Бул сонун өттү .
  Маргарита логикалык түрдө белгиледи:
  баш аламандык кылбасак баары жакшы болот !
  Ал эми партизан кыз сыйкырдуу таякчасынан дагы бир фейерверк алып чыгарды. Жана ал абдан бороондуу сууда агып жаткан бриллианттардын фонтанындай эле.
  Доминика белгилеген:
  - Сулуулук, сулуулук.
  Киттен фонтандай атылып чыгат!
  Андан кийин көңүл ачууга убакыт келди. Он төрт жаштар чамасындагы, өтө булчуңдуу бир нече чоң балдар колдоруна жумшак мээлей кийгизип, бири-бири менен мушташа башташты.
  Алар жылмайып, күлүп жатканда колдору жана жылаңаяк буттары менен урду.
  Добрыня жылмайып белгиледи:
  - Кантсе да аларда колхоздун техникасы бар эмеспи!
  Принц Оеномаус башын ийкеп:
  машыккан эмес !
  Бала Добрыня ышкырып, шакекчеге секирип:
  - Мени кое бер!
  Ал эми мушташкан булчуңдуу эки өспүрүм бири-бири менен кагылышкан. Балдар каткырып күлүп, Добрыняга кол салышты. Кол-буттарды демонтаждоо жана булгалоо болду.
  Добрыня эпчилдик менен чачыратып, аларды четке түрттү. Андан кийин , жылаңач бутунун манжалары менен балдардын биринин мурдунан кармап алды . Ал жапайы оорудан ыйлап жиберди. Ал эми баатыр бала дагы эч кандай салтанатсыз аны ыргытып жиберип, оодарууга аргасыз кылды.
  Тегеректеги балдар күлүп, кол чабышты. Ал эми Добрынья төрт баланы дароо түртүп, эптүүлүк менен дасторконго ороп койду.
  Ошондон кийин күлкү такыр укпай калды. Балдардын кол чабуусу сыяктуу. Чынында эле, бул абдан сонун көрүндү .
  Добрыня акылмандык менен белгиледи:
  - Батынган адам жеди!
  Доминика да рингге чыкты. Ал согуш өнөрү менен да алектенген. Анткени, киного тартылуу тамаша эмес. Ал өзүн супер кыз катары көрсөтүп , суперкайрадан менен мушташкан . Андан кийин эки кыз тең бири-бирин ондогон убакытка чейин чаап жиберишти. Жана бул сонун . Атүгүл алардын көгөргөн жерлери да чын эле.
  Эми Доминика менен он төрт жаштагы күчтүү, булчуңдуу өспүрүм сууда сүзүү менен чыкты. Анан ал кызга кол салууга аракет кылган. Доминика анын жылаңач согончогунан күн өрүмүнө так сокку менен жооп кайтарды, бала жыгылып, бүчүрөй баштады.
  Доминика твиттерде:
  бала эмессиң , бала эмессиң,
  Чыныгы эмес...
  бала эмессиң , сен бала эмессиң -
  Чириген куту!
  Доминиканын булчуңдуу белине болгон күчү менен урган . Кыз кыйкырып кайра тепти. Ал буйтап, Доминикага чуркап келип, аны менен күрөшүүгө аракет кылган. Өспүрүм курулушта талыкпай эмгектенип, чыйрак жана чыйрак болгон. Ал эми Доминика кулап калбоо үчүн болгон күчүн тырышууга аргасыз болду. Бирок ал тайгаланып чыгып, анан күчтүү баланы анын үстүнө ыргытып жиберди. Бекер балыгы салынган идишке урунуп жыгылды. Ошондо бала абдан кир болуп калды.
  Ал эми калган балдар ээн-эркин күлүп, жүздөрүн түздөп жатышты. Бул чынында эле сонун көрүндү .
  Бала ордунан ыргып турду, бирок катуу тепти
  актриса кыздардын ээгине, ал келе жаткан кыймылда жамбашына тийип , булчуңдуу бала кулап түшкөн.
  Доминик агрессивдүү ырдады:
  Ал тымызын шахтада жабырлануучуну күтүп жатат,
  Асманга радарды көрсөтүү...
  Бир ката - кокустан учуп кетүү,
  Жана сокку сөзсүз болот!
  Бул, чынында эле, каратэ кыз. Ошентип, ал артына бурулуп, жылаңач согончогу менен дагы бир баланын мурдуна тээп жиберди . Жыгылып , мурдунан кандын булагын бошотту . Бирок ал дароо ордунан ыргып кетти. Жана дагы согушка. Ал эми Доминика аны жыгылып кетүүгө аргасыз кылат. Бул чынында эле аял.
  Добрыня жактыргандай башын ийкеди:
  - Уланта бер! Мейли, сен сулуу кызсың !
  Мына, Доминиканын соккусунан учуп кеткен дагы бир күчтүү бала.
  Мына ушул жерден беттешүү башталды. Кыз дагы бир өспүрүмдү үстүнө ыргытып жиберди да:
  Жогорку коомдун кыздары,
  Мен чын эле жигитти ургум келет!
  Ошондон кийин кыз кайрадан балдарды бири-бирине түртүп, көгөрүп, көгөрүп калган. Жана бул абдан күлкүлүү жана күлкүлүү көрүндү.
  балдарды да жыгып :
  -Сен биздин кызсың ! Абдан ысык жана күрөшүүчү!
  Доминика башын ийкеп, кыйкырды:
  Боец кыздын каны бар,
  Сокур ордо бизге кол салып жатат!
  Ал шыбырап дубаларды айтып, балдардын үстүнөн каймак, коюлтулган сүт жана бал чыныгы жамгыр төгүп жатты.
  Жана дагы балдардын кубанычтуу күлкүсү. Баары айланып, ушунчалык салкын жана агрессивдүү болуп жатат. Ал эми бул агрессиянын күлкүлүү учурлары бар.
  Бала ханзаада Оеномаус, албетте, оюнда. Ансыз адам кантип башкара алат? Ал эми жаш жоокер өтө чебердик менен өзүнөн улуураак жана чоң көрүнгөн баланы ыргытып жиберет. Жана дагы шыктанган үндөр. Ооба, бул чынында эле керек болгон күрөш.
  Эномай колун булгалады, бала каймак менен капталган торттордун үстүнө кулады. Жана алар жарылып, ушунчалык күлкүлүү жана суктануу менен чачырап кетишти. Жана сыйкырдуу ашкананын жыпар жыттары ушундай эле.
  Добрыня үшкүрүнүп белгиледи:
  - Мындай тамакты ысырап кылуу уят!
  Доминик күлүп жооп берди:
  - Макул! Мен дагы сыйкыр кылам!
  Феникс бала ырдаган:
  Токойдо бир жерде сыйкырчылар бар,
  Шайтанга кафтан тигишет...
  Таштар ыргытылды,
  Биздин кереметтүү өлкө!
  Андан кийин ал Добрыня менен дос болуп калды. Баатыр эки бала адегенде муштумдарын булгалай башташты, бири-бирин бетке чапкысы келишти . Кокусунан бир-эки жолу жүктөштү, көгөргөн тактар пайда болду. Анан мушташ балдар аны алып, чекесинен кагышты. Ошентип көзүмдөн учкундар чыга баштады.
  Экөө бири-бирин түртүшүп, баштарын кагышып , анан мушташа башташты. Ал эми күрөш абдан өжөр болду. Рыцарь балдар бири-бирин эзип, бири-бирин кысып калышты.
  Анан алар кайра баштарын тиштеп башташты, бул салкын жана коркунучтуураак көрүнгөн. Бул көрүүчүлөрдүн кулагына күлкү тартуулагандай болду.
  Доминика жүнүн колуна алып, балдардын жылаңач такаларын кытыгылай баштады. Добрыня менен Феникс күлүп башташты, бул чындыгында ушунчалык кытыгылаган жана салкын болгондуктан, күлгөнүңдү токтото албайсың.
  Маргарита примадонна жылмайып белгиледи:
  - Ооба, сен жакшынакай кызсың. Жөн эле чебер тамашоучу. Дагы эмне кыла аласыз?
  Доминика кыйкырды:
  - Ооба, жалпысынан мен баарын жасай алам. Жана сиз муну бир нече жолу көрөсүз!
  Добрынья менен Феникс бөлүнүштү. Алар тердеп, айкелдүү тулкулары зайтун майы чачылгандай жылтылдап турду.
  Маргарита үшкүрүнүп айтты:
  - Бизде жеңиш бар, бирок биз күчтүү жынысты сактап калуу максатына жакын эмеспиз. Сары келемиш биздин душманыбыз Бастиндага таандык, ал кайда кеткенин эч ким билбейт. А биз төө буурчакты төгүп койдук. Ооба, бекер эмес, бирок биз үмүт кылып жаткан натыйжасыз!
  Доминика жооп кылып ырдады:
  Жашоо оңой эмес
  А жолдор түз алып барбайт...
  Баары кеч келет
  Мунун баары тез эле жок болуп кетти!
  Акырындык менен боштондукка чыккан балдардын маанайы тынчыды. Ал эми мушташтар, жада калса тамашалар да токтоп, музыканын үнү азайып калды.
  Анан күтүлбөгөн жерден үн угулду. Коңгуроо кагылды.
  Балдар менен кыздар дароо орундарынан ыргып туруп, кылыч, найза менен сайрап калышты. Алар согушууга даяр болушкан.
  Асманда ажыдаарлар пайда болду. Алар үч баштуу, жети баштуу жана он эки баштуу болушкан . Алардын саны абдан көп жана чоң көлөмдүү сойлоп жүрүүчүлөр бар болчу. Албетте, баштар канчалык көп болсо, көлөмү ошончолук чоң болот. Алардын арасында ажыдаарлардын фонунда кичинекей көрүнгөн бакшы Бастинда да бар эле.
  Доминик ышкырып, мындай деп белгиледи:
  - Ваа! Азырынча бүтө элек окшойт!
  Маргарита жооп ырдап:
  Мен көкүрөгүм менен жыгылып, коргошун кармап,
  Жер тешиктерге толгон, бата сыяктуу...
  Бирок мен билем, бул али аягы эмес -
  Аягы башталышы гана!
  Жоокерлердин элүү миңдей балдары болгон - бул бүтүндөй бир аскер, эки жүздөн ашык ажыдаар болгон эмес. Ошондуктан жаш жоокерлер качкан жок. Алар согушууга жана жанын берүүгө даяр болушкан, балким, жеңип чыгышы мүмкүн!
  Эки тарап тең күрөштө жана чечкиндүү.
  Эң чоң он эки баштуу ажыдаар күркүрөдү:
  - Коркпогула! Биз балдар менен урушпайбыз! Биз тынчтык жана адилеттик үчүн!
  Доминика кыйкырды:
  - Анда эмне үчүн бул жакка келдиң?
  Бул жерде Бастинда агрессивдүү жылмайып:
  - Мен билем, сенин негизги максатың кул балдарды бошотуу эмес, Сары келемиш экспонатын алуу болчу!
  Маргарита каршы чыкты:
  - Бул кийлигишпейт! Кандай болгон күндө да, биз балдарыбызды калтыргыбыз келген эмес жана биз эч качан!
  Ажыдаардын он эки башы тең:
  "Биз сенин асылдыгыңды баалайбыз!" - дешти. Бирок Бастинда сизди оюн ойноого чакырат. Жеңсең сары келемишти берет, жеңсең төртөөң түбөлүккө анын кулу болуп калат.
  Сыйкырчы Бастинда башын ийкеп:
  - Ооба! Дал ушул! Балдар, алар менен өтө эле ызы-чуу бар. Сенин төртөөң кулчулукта алда канча пайдалуу болот!
  Доминика жылмаюу менен белгиледи:
  - Биз оюн ойной алабыз. Жөн эле, жоголсо, бакшы Бастинда бизге Сары келемиш артефактын берип эле тим болбостон, биздин кулубузга да айлансын.
  Маргарита жылаңаяк бутун таптап, ырастады:
  - Дал ушул! Бул так бизге керек! Бастинда да өз эркиндигин тобокелге салса адилеттүү болмок!
  Он эки баштуу айтты:
  - Ошондой болсун! Артефакт жана бакшынын эркиндиги, төрт маанилүү инсандын эркиндигине каршы - адилеттүү!
  Сыйкырчы Бастинда кара чачы менен башын ийкеди:
  - Макул, ошондой болсун! Мен бул оюнду ар дайым жеңем. Ал тургай, сыйкырчылык билим аларга жардам бербейт!
  Он эки баштуу ажыдаар бакырды:
  -Убадаңарды жеңилип калсаңар аткарам деп сөз бересиңерби?
  Бешөө тең бир ооздон:
  - Биз беребиз!
  Сыйкырчы Бастинда рюкзагынан төрт бурчтуу тактайды алып, мындай деди:
  - Анда баштайлы!
  Анан ал тактаны ачты; дароо анын үстүндө фигуралар пайда болду. Бул кандайдыр бир деңгээлде салттуу шахматты элестеткен, болгону чарчы эки эмес, үч түстө болгон: ак, кара жана боз. Бизде дагы бир топ көрсөткүчтөр бар болчу . Бул жерде тамашачы, жаачылар жана офицер, генерал, маршал, баллистка, араба жана башка нерселер бар.
  Доминика кобурады:
  - Ооба, мен алардын кандай басып жүргөнүн да билбейм! Бул адилетсиз!
  Сыйкырчы Бастинда жылмайып жооп берди:
  - Сөзүңдү берип койдуң, чегинүүгө жер жок. Оюндан баш тартуу жеңилүү менен барабар!
  Маргарита башын ийкеп:
  - Мен бул оюнду билем! Ошондой эле цифралар да анын ичинде кандай жүрүшөт! Ошентип, ойнойлу!
  Сыйкырчы Бастинда башын ийкеп:
  - Анда! Бул жерде негизги фигура падыша жана биз мат чыкканга чейин ойнойбуз!
  Жоокер бала кол чабышты. Маргарита сыйкырдуу таякчасын чайкады, алардын алдынан үч түрдүү клеткадан турган чоң тактанын элеси пайда болду. Эми аны миңдеген мурунку кулдар бир эле учурда көрө алышкан.
  Маргарита белгилеген:
  - Согушка чейин мен Ботвинниктин өзүнө каршы шахмат оюнун жекеме-жеке болбосо да, бир эле учурда ойноп жеңгем. Бирок сегиз жашта СССРдин чемпионун жеңүү сонун!
  Сыйкырчы Бастинда кобурады:
  - Бул таптакыр башка оюн! Шахмат ага жакын да болгон эмес!
  Партизан кыз башын ийкеди:
  - Билем! Бул татаалыраак жана дагы көп пьесалар бар, бирок мен аны ойной алам! Андыктан бул сизге оңой болот деп ойлобоңуз!
  Кара чачтуу бакшы башын ийкеп:
  - Менин бөлүктөрүм кызыл - алар биринчи башташат!
  салмоорду алдыга жылдырды . Маргарита жаачыны кыймылдатып жооп берди. Мындай жайбаракат оюн башталды. Ар бир тарапта жүздөн, падышалардан башка үчөө тең бар болчу. Алардын бири бар, жана оюн жубайы менен аяктайт. Ооба, бул сулуу жана логикалуу.
  Бастинда ойноп, жылмайып койду. Андан кийин биринчи алмашуулар болду. Андан кийин тез тамашачылардын маневрлери. Доминика тамашачы салттуу шахматта ханышадай кыймылдап, бирок рыцарлардай сокку урарын белгиледи.
  Ооба, бул кызыктуу. Офицер епископко окшош, бирок падышадай сокку урат. Ал эми генерал дөңгөлөктөй кыймылдайт, бирок рыцарлардай сокку урат. Маршал ханышадай кыймылдайт, бирок бир гана каркадай урат. Албетте, эң күчтүү инсандар - бул чоң визиттер, алар ханышадай жана рыцарлардай кыймылдашат, ошондой эле сокку беришет. Албетте, ханышалар бар, алар кадимки шахматтагыдай. Жаачылар пешкадай кыймылдашат, бирок алар диагональ боюнча үч чарчы алдыга, ал эми салмоорчулар экөө гана атышат. Кадимки жөө аскерлер эң алсыз көрүнөт, бирок алар акыркы сапка жеткенде падышадан башка каалаган бөлүккө айлана алышат.
  Араба ат сыяктуу жүрөт, бирок пилдей сүзөт. Ооба, бул кандай болуп жатканы кызык. Баллиста дагы бар - ал тиктей жылат, бирок ханышадай урат. Кадимки шахматтагыдай рооктор, рыцарлар жана епископтор. Бирок бир мүйүздүү да бар. Ал падышадай жүрөт, бирок ханышадай урат. Жана падышалык бир мүйүздүү. Ал пилдей басып жүрөт, бирок башкы вазир, башкача айтканда, ханыша жана рыцарь сыяктуу урат. Ооба, бул тамаша оюн эмес. Жана ар биринде үч фигура бар. Жана эстебей бир нерсеге аракет кыл. Ал эми азыр, Бастинда буга чейин көбүрөөк аймакты басып алып, материалдык артыкчылыкка ээ болду окшойт .
  Бул түшүнүктүү, ал Маргаритага караганда алда канча тажрыйбалуу.
  Доминика ишенимдүү, тагыраак айтканда, ирониялуу түрдө твиттерде:
  - Ат менен жүр! Horse!
  Маргарита аны булгалап:
  - Аралашпа! Эмне кылуу керек, мен кылам!
  Ал эми партизан кыз өзүнүн фигурасын чечкиндүү түрдө кыймылга келтирди. Бастинда чабуулун улантты. Согуш абдан өжөр жана ырайымсыз өттү.
  Маргарита, бир аз өзүнө ишенип, токтоо болуп, оюнда шыктануу үчүн ырдай баштады;
  Ал көбүктөнүп, тик эңкейиштерди көтөрүп,
  Толкун, муздун кишендери океанды талкалады!
  Нур кесип, булуттар коргошунга толду,
  Жана жаңы шамал туманды басып кетти!
  
  Мен сени менен жээктеги жарда,
  Деңиздин толкуну кулагыңды кытыгылайт!
  Күрөшчү анын мойнунан назик колу менен кучактап,
  Менин жанымда ыйык Теңир тирилди!
  
  Карлуу тоолордун чокулары алтын жалатылган,
  Жана көкүрөктө бермет көпөлөктөрү!
  Алыста кемелер сүзүп жүрүштү,
  Кыялыңыздан баш тартып, уктай албайсыз!
  
  Мен сени көрсөтүп жаттым, сүйүктүү,
  Көз жашыңдан нур чачкан!
  Анткени сенсиз мага дүйнө да жетпейт,
  Жүрөктө бороон-чапкын, күн күркүрөйт!
  
  Сени менен биз көп даңктын даамын татабыз,
  Ал эми амбицияга уу кирет!
  Ошол күчтүн атынан кылычыңды тарт,
  кызмат кылууга кубанычта !
  Маргарита эң сонун ырдап, көңүлү көтөрүлүп, чечкиндүү чабуулга өттү. Партизан кыз курмандыкка баруудан тартынган жок, кайсы бир учурда күчтөрдүн материалдык тең салмактуулугу ал үчүн катастрофалык көрүнгөн. Бирок бул жерде дагы бир нече күчтүү тактикалык соккулар жана...
  Маргарита бейкүнөө жылмайып:
  - Шахмат, миссис Бастинда!
  он эки баштуу ажыдаарды капталдай карады . Бул чоң класстагы авиалайнердикиндей эле , ар бир канатынын кеңдиги эки жүз метрдей болгон - бул желмогуз. Балким, атүгүл тандалган кыз-актриса Доминиканын феноменалдык сыйкырчылыгы мындай алпты жеңе алган эмес.
  Чоң ажыдаардын башчысы бир убакта он эки башы менен бакырды:
  -Сен Бастинден утулдуң. Ошентип, утуштарыңызды Сары келемишке - баалуу экспонатка бериңиз жана жаңы кожоюндарыңызга кулчулукка өтүңүз!
  Бастинда үшкүрүнүп, рюкзагынан артефактты алып чыкты. Күтүлбөгөн жерден ал кокос жаңгагындай гана болду, бирок ал ачык, сары жарык менен жаркырап турду.
  Бакшы аны сунуп, белгиледи:
  - Ал сеники. Меники болгон нерсе сыяктуу эле, ал азыр сеники!
  Маргарита артефактты колуна алып, анан рюкзагына катып койгон. Жана ал белгиледи:
  - Бул Жакшы! Сен экөөбүз эмне кылышыбыз керек, Бастинда?
  Сыртынан дагы эле жаш жана сулуу кара аял жооп берди:
  - Колумдан көп нерсе келет. Жашым миңден ашты. А эгер мен сизге белгисиз сыйкыр ыкмаларын үйрөтө алсамчы? Ошондой эле, падышалыктын башкаруучусу бол. Бул жагынан балдарды башкаруу эмес, чоң тажрыйбам бар.
  Маргарита ийинин куушуруп, мындай деп белгиледи:
  - Мүмкүн, мен сени коё берем деп ойлойм, адегенде жакшы иштерди кылууга ант берип.
  Доминика кобурады:
  - Ал калп айтсачы? Бизде эл бар, билесиң. Куранда деле кээ бир учурларда ант бузулат деп айтылат.
  Ал эми актриса кыз ырдады:
  Мага ишен, кулдарың кургашат,
  Сатып кетесиң, саткын болосуң...
  Жана минтип сүйүүгө ант бергендер,
  Карачы, алар сени өлтүрүшөт!
  Маргарита каршы чыкты:
  "Биздин сыйкырчылар сөзүнө да, антына да карманышат. Ант бузуучу болуу ар бир адамдын түбөлүк каргышына жана жек көрүүсүнө дуушар болуу дегенди билдирет. Ошентип, Бастинда же антын аткарат, же аны алуудан баш тартат. Демек, анын кулчулук менен жаман иштерди түбөлүккө таштоо ортосунда тандоо бар!
  Witch with кара чач ийинин куушуруп:
  - Бул жерде ойлоно турган нерсе бар. Эч качан жамандык кылба, бул да абдан кыйын жана дайыма эле жагымдуу эмес!
  Доминика ачууланып:
  - Эмне үчүн биз үчүн чечим чыгарып жатасың, Марго? Мен ойлойм, ал биздин кулубуз болгону жакшы. Сыйкырдуу жана карыбаган кызматчы үй-бүлөдө абдан пайдалуу болот. Ал сенин кулуң эмес, биздин жалпы кулубуз болушу керек!
  Баатыр бала Добрыня ырастады:
  - Ооба туура! Төртөөбүз тең эркиндигибизди тобокелге салдык. А сен ага жалгыз буйрук бергиң келет.
  Бала принц Оеномаус мындай дейт:
  "Ошондой эле жакшы иштерди кылууга ант берип, аны коё бергени жакшы деп ойлойм." Эмне үчүн дагы он бир экспонат чогултуп жатып, өзүң менен кошо кулду сүйрөп баратат? Ал жөн эле жүк!
  Добрынья менен Доминика бир ооздон мындай дешти:
  - Жок, ал биздин кулубуз! А биз аны коё бербейбиз!
  Ажыдаардын башчысы мындай деди:
  - Сизде экиге бөлүнүү бар: экөө экиге каршы! Мен тыйын ыргытууну сунуштайм. Эгер бул баштар болсо, биз Маргарита каалагандай кылабыз, эгер куйрук болсо , Доминика каалагандай кылабыз!
  Жоокер балдар бир ооздон кыйкырышты:
  - Туура! Туура! Туура! өкчөмө таш чечет!
  Доминика ачууланып кобурады:
  -Тыйынды ким ыргытат?
  Ажыдаар күркүрөдү:
  - Мен!
  Анан анын куйругу күмүш тегеректи ыргытып, абада учуп, таштак тротуарга кулады. Тыйын тийди да ... Анын четине конду...
  Алп ажыдаар күлүп жооп берди:
  - Андай болсо, анда мен Бастинаны күң кылып алам. Ал эми сага анын артефакты, сары келемиш трофей катары калды. Баса, сиз каалагандай!
  Доминика кобурады:
  - Жана мотоцикл. Мага ушундай баракча керек.
  Алп ажыдаар кычырап:
  - Ыр ырдоо! А биз ажыдаарлар муну баалайбыз. Эгер сизге жакса, сыйкырдуу учуучу мотоцикл сеники болот. А болбосо, анда ... Сен да биздин кулубуз болосуң!
  Доминика ачууланып:
  - Демек, менин бир дагы ырымды жактырбайм десең болот!
  Баш ажыдаар жар салды:
  - Биз эле эмес, коомчулукту, анын ичинде балдарды, мурдагы кулдарды соттойбуз!
  Доминика үшкүрүнүп башын ийкеди.
  - Анда мен макулмун!
  Ал эми кыз сезим жана билдирүү менен ырдай баштады;
   Бардык падышаларга көз арткандай кийинип ,
  Кыпкызыл, алтын, рубиндеги жалбырактар!
  Кечки көпөлөктөр учкандай,
  Ал эми шамалдардын үнү - керуптун органдары!
  
  Күзүндө эң сонун тынчтык кең,
  Дарактар, ыйык чиркөөлөрдүн куполдору!
  Чийки оюмдары бар ар кандай бутак,
  Шүдүрүм берметтери жана баа жеткис таштар!
  
  Көлчүк жука күмүш менен капталган,
  Жылкынын туягынын астынан учкундар!
  Бири-бириңерге жакшы мамиле жасасаңар,
  Ачык асман астында бактылуу жашагыла!
  
  Жаркыраган күндө, көйнөгүм кең,
  Кайың менен теректер сүйүү вальсын бийлейт!
  Туңгуюкка чөккөн күндөр үчүн кайгырып,
  Мени менен болгон жолугушууларды эстеп кал!
  
  Кыш келет, анда жаштык түбөлүк,
  Ак чач эмес, чачта бриллиант!
  Майрамга бардык досторубузду чогултабыз,
  Ал эми кыялды ыр саптары менен билдирели!
  Дуркулуу кол чабуулар жана "Браво! Encore!", он миңдеген алкым бүт аянтты каптады. Бул примадонна катары өзүнүн талантын ачкан Доминика үчүн даңктуу саат, жеңиш сааты болмок!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"