Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Koleka Examen Ya Princesse

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Moyekoli moko kitoko mpe oyo azali na mposa ya kosala bafilme, Dominika, azali na ndɔtɔ ya kokóma vedette ya écran. Mpe ntango nymphe ayaki epai na ye, alandaki ye na bolingo na ye moko, mpe asukaki na bokonzi ya dalagona. Dominique ebombi makoki ya kokamwa, mpe maladi moko ya kokamwa eyei na ampire mpe na bitúká oyo ezali pembenipembeni, mpe mpo na yango pene na mibali nyonso bakómi na nsɔmɔ. Moko ya ba représentants ya suka ya sexe ya makasi, prince elf Oenomaus, alongaki ko retarder liwa na ye grâce na cadeau ya Dominica. Mpe sikawa basengeli kosala elongo mpo na kobimisa libombami ya bokono oyo ekoki kososolama te mpe kobimisa nguya ya molili polele.

  KOLEKA EXAMEN YA PRINCESSE
  
  ANNOTATION YA LIBOSO
  Moyekoli moko kitoko mpe oyo azali na mposa ya kosala bafilme, Dominika, azali na ndɔtɔ ya kokóma vedette ya écran. Mpe ntango nymphe ayaki epai na ye, alandaki ye na bolingo na ye moko, mpe asukaki na bokonzi ya dalagona. Dominique ebombi makoki ya kokamwa, mpe maladi moko ya kokamwa eyei na ampire mpe na bitúká oyo ezali pembenipembeni, mpe mpo na yango pene na mibali nyonso bakómi na nsɔmɔ. Moko ya ba représentants ya suka ya sexe ya makasi, prince elf Oenomaus, alongaki ko retarder liwa na ye grâce na cadeau ya Dominica. Mpe sikawa basengeli kosala elongo mpo na kobimisa libombami ya bokono oyo ekoki kososolama te mpe kobimisa nguya ya molili polele.
  PROLOGUE YA LIBOSO
  Distingué na beauté na ye rare, unique, Dominika Delfinova azuaki moko ya ba rôles ya minene na blockbuster "Star Empress". Mpe oyo ezali film oyo ezali na budget monene mpe elaki ba profits minene. Yambo na yango, Dominica asilaki kosala na motango ya bafilme, kasi azwaki kaka mbongo ya santime. Kitoko na ye ezalaki ya kokamwa, mpe nsuki na ye ezalaki na langi ya pissenlit ya prɛnta oyo ezalaki kongɛnga mpenza, mpe bato moke nde bandimaki ete akoki kosala kozanga langi mpe vernis. Kasi ezalaki ndenge wana. Dominika azalaki blonde naturelle, mafuta ya nzoi na proportions idéale, mpe lisusu na misisa oyo eyemami mpe kotandama malamu mpenza.
  Atako mwana mwasi yango azalaki kosala masano ya kobunda te, azalaki kobina na lisano ya ballet. Mpe azalaki na mbangu, ngolu, mpe boyokani malamu mpenza ya koningana.
  Na ndakisa, akokaki komilakisa malamu na bafilme ya action. Lokola mwana mwasi oyo lolenge na ye ya anzelu ebombaka mobundi-zabolo.
  Sikawa alongolaki sapato na ye mpe na esengo akimaki mbangu na parke, koyokaka kotomboka ya esengo uta na matiti mpe mabanga ya mikemike ya nzela na makolo na ye ya mpamba. Makolo na ye ezalaki ya kokoka mpe kobenda likebi na boye ete mbala mingi bazalaki kokanga bafɔtɔ na ye makolo ngulu mpe na penepene, mpe yango ezalaki kosepelisa mingimingi mibali. Dominica azalaki na lolendo mpo na makolo na ye kitoko, mpe alataki jupe mokuse kino malili.
  Na ngonga wana, mwana mwasi moko abimaki na mbalakaka liboso na ye. Elenge mpenza, moto akoki koloba, pene na mwana mwasi. Dominica azalaki molai, misisa, kitoko, mpe elongi na ye, atako ezalaki pɛtɛɛ te mpe loposo na ye ezalaki lokola velour, ezalaki komonana lokola elongi ya elenge mwasi moko ya mayele te. Mpe oyo ezali lokola mwana mwasi ya kelasi, atako alati mpenza na bomengo, mpe azali na mwa biteni oyo ya vitre ekangami likolo na ye mpe ezali kongenga makasi na moi.
  Dominica kutu akanisaki ete mbala mosusu biloko yango ezalaki bijoux ya solosolo.
  Mwana mwasi yango atyaki elembo na makolo na ye ya moke mpe ya mpamba. Mpe bitape ya matiti mabe oyo ezali na matiti ya motane mpe ya motane-bulé ebimaki na nzela ya mabanga.
  Dominica abɛtaki piololo:
  - Oyo nde mayele mabe ! Ozali mpe mosani ya bafilme to mosani ya cirque?
  Mwana mwasi yango ayanolaki na mongongo ya nse:
  - Nazali nymph ! Tango ya ko expliquer lisusu eza te, bolanda nga!
  Mwana mwasi yango atambolaki mabɔkɔ na ye mpo na kozanga kondima:
  - Bon, yango... Liseki malamu! Nkombo na yo nani?
  Nymphe yango agangaki:
  - Marquise de Cassandra, azali na mbula 19. Mpe masolo ekoki, ngonga nyonso ya kozala na mokili na yo esengaka nguya monene, ya maji!
  Mpe ye na makasi, na makasi ya bomwana ata moke te, asimbaki loboko ya Dominica, kofinafina loboko na ye na nguya.
  Mosani ya bafilme ya makasi mpe ya mayele amonaki mbala moko ete ezalaki na ntina te koboya kokangama ya ndenge wana.
  Mwana mwasi yango, kosalelaka misapi ya makolo mpamba ya makolo na ye ya moke mpe ya kitoko, abalusaki libanga ya lopɛtɛ na mosapi ya index ya lobɔkɔ na ye ya bonsomi. Mpe kaka na ngonga yango, Dominika ayokaki lokola nde azalaki kokweya na libulu. Mpe ezalaki liyoki moko ya kosepelisa mingi, oyo ekeseni na mosusu nyonso.
  Na nsima, biloko nyonso etondaki na pole moko ya kongenga ya kokamwisa, oyo emonanaki lokola ete etɔbɔlaki selile nyonso ya nzoto ya mwana mwasi moko ya makasi, ya masano, ya kitoko oyo ekeseni na mosusu nyonso.
  . MOKAPO No. 1.
  Makolo mpamba ya Dominika eyokaki esika ya molunge na nse na ye, mpe yango ezalaki likanisi na ye ya yambo. Ezalaki na kongɛnga moko liboso ya miso na ngai, lokola nde nakangaki miso na kongɛnga ya nguya, lokola blitz na kamera. Mpe mwana mwasi yango akokaki mbala moko te komona esika oyo asukaki.
  Mongongo ya malembe ya nymphe eyokanaki:
  - Kobanga te ! Sikoyo ekoleka pe okozala na makoki ya komona nionso.
  Dominica akangaki miso mpe akangaki miso. Makolo na ye ya mpamba ebandaki koyoka molunge mingi. Na nse ya makolo ya mpamba mpe ya bana basi ezalaki na eloko moko oyo ezalaki kozika, lokola zelo ya Sahara na midi. Dominika azalaki kolinga kopota mbangu makolo ngulu. Surtout tango namesana na yango na tango ya ba tests ya écran.
  Ntango azalaki mwana mwasi, basɛngaki ye asala esika ya mosali ya renseignements oyo azali na parti.
  Ya solo, na ntango ya etumba, bana basi bazalaki kotambola makolo ngulu na eleko ya molunge, mpamba te esengeli kobatela sapato, mpe likambo ya kokamwa, soki ozali kotambola ntango molai, ezalaka kutu pɛtɛɛ.
  Mpe na nsuka bakambaki ye mpo na kokanga ye, makolo ngulu na kati ya neige. Oyo ezali na style ya Zoya Kosmodemyanskaya, kaka Dominika nde azali blonde mpe kitoko mingi koleka, mpe azali na charme naturelle. Mpe ntango azali kosɛka mpe kobimisa mino na ye ya mpɛmbɛ, lokola nde esalemi na mayaka ya bozalisi, alongoli mpenza nsamba na ba charnières na yango.
  Pe awa ba sols ezikaka, pe ezali na ndenge moko to mosusu molunge. Ezalaki molunge na Moscou na sanza ya Mai, kasi okokaki kobenga yango molunge te.
  Mpe awa, ezali lokola esika moko boye na Arabie na midi. Ezali kutu molunge koleka kuna. Mokolo moko akangaki filme moko na Emirates, mpe asengelaki kotambola makolo ngulu na zelo. Na momeseno, na ntɔngɔ, ntango zelo ekómaki malili mwa moke na butu, kasi molunge ezalaki kaka, bazalaki kutu kopakola ye mafuta na makolo na Vaseline mpo ezala pɛtɛɛ.
  Kasi bana ya mboka kokima makolo ngulu, ata na kati ya babola, mpe basekaka, kolakisa mino na bango ya mikemike, kozanga ete báyoka mpasi.
  Ya solo, kongɛnga ya miso na ye etikalaki, mpe Dominica amonaki ete azalaki na esika ya bato nyonso ya engumba. Mabanga ya pavema oyo ezalaki na nse ya makolo ya kitoko yango ezalaki ya langi ya orange mpe ya violet. Mpe bandako oyo ezali zingazinga ezali milai, kitoko mpenza, lokola nde ezali na katikati ya engumba Saint-Pétersbourg, epai babombaki makambo ya kala. Kaka awa bandako ezali milai mpe kutu ya koningana, ya langilangi, ya bozwi, ya kitoko mpe ya mindɔndɔmindɔndɔ.
  Mpe nkasa ya wolo ezali mingi, oyo na ntembe te esepelisaka miso. Mpe bana basi kitoko bazali mingi na balabala. Bango, oyo bazalaki kongɛnga makolo ngulu, ya kitoko, ya langi ya motane, ya misisa, babandaki kozinga Dominica mpe marquise-nymphe na ye ya kitoko.
  Bana basi bazalaki bango nyonso, kozanga kolongolama, kitoko, bilenge, makolo ngulu, kasi balataki bijoux. Basusu bazali na bijoux mingi oyo ezali na mabanga ya ntalo, basusu bazali na moke. Bana basi mingi balataki kaka bilamba ya mpɛmbɛ mpe ya mikuse.
  Dominika alobaki ete mbala mingi baombo bazalaki komonana ndenge wana ntango bazalaki kosala bafilme oyo elobelaki ntango ya kala.
  Kasi , bana basi nyonso te bazalaki bato. Basusu bazali na matoyi lokola lynx, basusu bazali na zolo ya mpongo. Bana basi mingi bazalaki mike, lokola Marquise de Cassandra, kaka bana basi, kasi bazalaki komata mpe kotambola kozanga kosimba pavema na makolo na bango ya mike.
  Bokonzi mobimba ya bana basi oyo, kobanga te pavement ya molunge, balakisaka bitambi na bango ya pamba, ya rose.
  Mpe bazingaki Dominica mpe marquise na lopɛtɛ, mpe basɛkaki, bazalaki kolobaloba na kimya.
  Bana basi yango bazalaki kobimisa nsolo kitoko mpenza ya nzoto ya bilenge mpe ya misisa
  ya mobali to mwasi, oyo esangani na malasi ya ntalo mingi.
  Basusu mpe bazalaki na bibundeli na mabɔkɔ. Mingimingi, ba arc, ba arbalètes oyo ezali na forme ya kitoko, mipanga, ba sabres, ba dagues mpe ba quivers ya ba flèches.
  Ezalaki mpenza kokundola ba extras mpo na filmage ya film ya fantasme;ezali kutu kokamwa ete balongaki kosangisa ebele ya kitoko ya mbeba te, ya kogumbama, ya masano na esika moko.
  Bana basi mingi bazalaki pene na kozala bolumbu, kaka mabɛ́lɛ mpe loketo na bango nde ezipamaki na biloko ya motuya oyo basalaki na mabanga ya ntalo.
  Pene na bana basi zomi na mibale oyo balataki bilamba ya mikemike bafukamaki, basimbaki milangi ya masanga oyo ezalaki kongɛnga lokola platine mpe basaani ya wolo ya bilei mpe mbuma ndenge na ndenge.
  Dominika abulunganisaki na mobulungano:
  - Olingi nini epai na ngai ? - Mpe abakisaki mwa moke na elikya mingi. "Soki ozali na ntango, nakondima kobima na ba extras na yo, futa ngai kaka malamu."
  Marquise nymphe ayanolaki na mwa kosɛka:
  - Apparemment okanisi oyo eza film ? Te, oyo ezali Empire ya Elf- Dragon !
  Dominique asɛkaki mpe apumbwaki. Bitambi na ngai ezikaki kozanga mawa. Aningisaki biliki ya motoki. Bon, molunge ezali. Kaka ndenge ezalaka na esobe ya Arabie. Ezali likambo ya kokamwa ndenge ba beautés batambolaka makolo ngulu awa, pe loposo na bango elongolamaka te na moyi.
  Azali wapi? Ezali polele ete na Russie te...
  Dominica abwakaki miso na likoló mpe abɛtaki piololo. Likoló ezalaki jaune, mapata oyo emonanaka mingi te ezalaki ya langi ya orange, mpe ezalaki na miinda mingi na mbala moko ... Ezali likambo ya kokamwa te ete ezalaki molunge mingi. D"ailleurs, ba luminaires ezali tellement orné na forme, na ba boucles to maseke...
  Dominika amonaki ete azali kobɛla. Lokola, oyo ezali ndenge bato bakómaka ba fou. Elongi na ye kitoko ebalukaki mpe ekómaki motane.
  Abalukaki, kasi bana basi mibale ya ba elf oyo bazalaki na matoi basungaki ye. Bamonisi ya mobali to mwasi ya kitoko bakabwanaki, mpe kitoko oyo balataki bilamba ya mpɛmbɛ mpe ya kongɛnga bamemaki bambɛki na ye oyo ezalaki na masanga likoló ya nzoto ya bana basi oyo ezalaki bolumbu, kitoko mpenza mpe ya misisa. Mpe basopaki vinyo ya émeraude na basaani ya wolo.
  Dominika amɛlaki na lokoso. Mpe ayokaki ete vinyo ezalaki elengi mpe elengi na ndenge ya kokamwa, nguya, makasi mpe makasi ezalaki kosopana mbala moko na misisa na ye.
  Mpe makolo ya mwana mwasi oyo esilaki kozala mpamba ezikaki mingi te, to koloba malamu, bayokaki molunge ya esengo, mpe molunge nzinganzinga ekomaki malamu mpenza, lokola na ndoto.
  Dominique alɛmbaki mpe aningisi motó na ye ya langi ya nkasa ya wolo, kogangáká ete:
  - Mbote ba pongi!
  Na nsima, mwana mwasi yango amisembolaki nokinoki:
  - Nasepeli kokutana na bandeko na ngai ya mibali, to koloba malamu, bandeko basi na makanisi!
  Bana basi yango babɛtaki mabɔkɔ. Mpe bayembaki na chorale:
  - Tozali kozela bino esengo, .
  Ozali elikia na biso, ndimela ngai...
  Banzela ya mokili mosusu - .
  Ekuke efungwamaki!
  Marquise de Cassandra aningisi motó:
  - Ee, esengeli osalisa biso. Mpe ekozala na mbano monene mpo na likambo yango.
  Dominica atombolaki mapeka na ye ya misisa mpe atunaki na kokamwa:
  - Mpe ndenge nini nakoki kosalisa yo ?
  Mwana mwasi ya nymphe alingaki koloba likambo moko, ntango lokito ya kelelo mpe lokito ya mapapu eyokanaki. Ebele ya bamonisi nyonso ya mobali to mwasi ya malamu bafukamaki na mbala moko mpe bagumbamaki na limemya.
  Marquise mpe abɛtaki Dominique:
  - Fukama mpe na nse.
  Fille actrice atunaki na kokamwa boye:
  - Mpo na nini ?
  Mwana mwasi ya nymphe agangaki:
  - Duchesse ya Dragon akutanaki na yo. Ba dragons bazali koyangela empire na biso. Yaka, na libɔlɔngɔ moko!
  Dominica azwaki ekateli ya kobuka lolendo na ye te. Atako azalaki kobanga ete pavema ya molunge ekozikisa libɔlɔngɔ na ye ya mpamba, oyo ekómaki motane tii na motako ya pɛpɛlɛ. Kasi emonani polele ete loposo ekómi makasi mpe ekómi na mpasi mingi te. Ezali polele ete bato awa bakendaka makolo ngulu mpo na bobola te. Kasi mpo na bantina ya makasi koleka oyo esengeli naino kopesa bososoli.
  Na nsima, duchesse ya dragon ye moko abimaki. Nyama ya mitó misato, ya langi ya kongenga mpenza, lokola papillon. Monene, lokola mobundi ya malamu, kasi kobangisa ata moke te, to kobangisa te soki ezali ye.
  Mitó yango ezalaki komonana lokola mike mpenza, mpe mitole ya mikemike kasi ya kongɛnga ezalaki kongɛnga likoló na yango.
  Ntango dalagona ya mwasi epumbwaki koleka, bana basi oyo bazalaki na nse ya mapapu na ye babongolaki langi ya loposo na bango na lilac, mpe na nsima ekómaki émeraude. Oyo ekomi kitoko.
  Dominica azalaki lokola nde akangamaki. Oyo ezalaki mbala ya liboso amona dragɔ ya solosolo na bosolo. Ee, na bafilme, ya solo, basalaka ba dragons ya malamu na kosaleláká bililingi ya ordinatɛrɛ. Kasi dragon oyo ezali ya solo, kitoko mingi mpe ya grace.
  Motó, oyo azalaki na katikati, atunaki, mongongo na ye ezalaki kosepelisa mingi:
  - Nasepeli mingi komona yo, invité na biso ya planète Mabele !
  Dominica asekaki mpe ayanolaki ete:
  - Mpe na"sepeli mingi komona yo pe !
  Duchesse ya Dragon aningisi motó mpe akobaki, motó na lobɔkɔ ya mobali esilaki koloba:
  - To bengisi yo po na misisa na yo esopanaka makila ya moko mpenza, nayebi te nani, nani afandaka kuna, nayebi te wapi!
  Dominika Delfinova apangusamaki moko ya makolo na ye ya mpamba mpe ya kokatakata na mosusu mpe alobaki na mobulungano ete:
  - Ezali lokola, na comprendre te !
  Motó ya duchesse ya dragon oyo azalaki na lobɔkɔ ya mwasi ayanolaki na mongongo ya elikya ete:
  - Mpe biso moko tososoli likambo oyo te. Kasi ata ndenge nini, tozali na mokakatano moko ya nsɔmɔ mpenza na boye ete tozali lokola bato oyo bazali kozindisa bato, kokangama na matiti ya matiti!
  Dominica atyaki elembo na makolo na ye ya mpamba, oyo ezalaki kobenda ye mingi mpe ayemba:
  - Simba ngai, matiti, kanga ngai, .
  Tango ezali na ba points zomi na mitano zinga zinga ya tempête...
  Kopasola banguna oyo ba elfes bazali na yango, .
  Destin abwaki ngai boye na vie!
  Bana basi ya mitindo nyonso bazalaki kobɛta mabɔkɔ esika moko, mpe ezalaki kitoko mpenza mpe malili.
  Mokonzi ya katikati alobaki lisusu ete:
  - Donc, tozali na pestilence moko ya somo. Ba représentants ya sexe ya makasi, ezala ba elfes, batu, ba trolls, ba hobbits, ba vampires, ba gnomes na ba misusu oyo ba vivre na univers na biso, pona ba raisons inconnues babandaki kobalukela mabanga pe ko crumbler na mbala moko. Na mboka na biso, longola ba orcs mpe ba gnomes, mibali bazalaki mbala zomi na mibale moke koleka basi, mpe sikawa basili pene na kolimwa mobimba! Ya solo, likambo yango ezali likambo ya mawa!
  Dominika asɛkaki mpe alobaki na mongongo makasi:
  - Oyo ezali kitoko mingi ! Soki te nzela ya kobima na mibali oyo ya nsuki mpe ya mabe ezali te! Mpe oyo eleki ntina, soki mobali azali mabe koleka, na libumu ya nzungu mpe motó ya libandi, azali na ba rides, akokangama na yo mingi.
  Moko ya ba elfes aboyaki:
  - Ba elfes ya libumu ya nzungu, ya rides mpe ya chauve ezali te! Bazali ata na mandefu to moustaches te.
  Dominica alobaki boye:
  " Lisusu, esɛngaka mbongo mingi mpo na komipesa na bilenge yango!" Ba permettre pe passage te. Na lembi ba fans oyo makasi. Mpe yo, merci Nzambe, ozali na mibali oyo ya posa ya nzoto, ya suki, ya mabe te, mpe okoki kopema mpe kopema.
  Mitó nyonso misato ya dalagona ebɛtaki na mbala moko:
  - Mokili oyo ezangi mibali ezali condamné ya kokufa ! Soki tokokanisi yango na bato ya planète Mabele, tozali na bomoi molai mpenza, mingimingi ba dragons. Oui, ezali ennuyeux sans mibali, mpe harmonie ezali te na univers sans sexe ya makasi.
  Bana basi yango bazalaki kosala makɛlɛlɛ ya kondima. Moko abulunganisaki ete:
  - Mibali na biso nionso bazali kitoko ! Kala kala , eleki bankóto ya bambula, mibali ya libota ya bato bazalaki na nsuki, ba taches ya chauve, ba rides, libumu, kasi sikoyo bango nyonso bazali bilenge, kitoko, ba curvy mpe nsolo kitoko, lokola ba elfes!
  Dominika asekaki mpe akangaki miso ... Na nsima ayanolaki:
  - OK! Peut-être na deux mois nakobanda kozanga mibali. Na comprendre kaka te ndenge nini nakoki kosalisa yo?
  Motó ya mobali ya duchesse ya dragon ayanolaki ete:
  - Mpo na koloba solo, biso moko toyebi likambo oyo te. Kasi ozali na makila ya ekelamu oyo euti na univers mosusu, epai bafandi nyonso bazali na mibali mpe basi mibale te, lokola biso tozali na yango na Mabele, kasi misato. Mpe mbala mosusu yango ekosalisa biso tózongisa mibali na biso!
  Dominica aminingisi mpe alobaki ete:
  - Bikelamu ya trisexuel ? Oui, natangi science fiction, oyo ezali théoriquement possible!
  Mwana mwasi ya nymph aningisi motó:
  - Iyo! Maladi yango esimbaki bango te. Kasi nani ako garantir que infection ekobima te oyo ekokata sexe ya juste? Mpe ekoki kozala mabe koleka! Mpe ata soki kosangisa nzoto ya makasi koleka ezali te, soki mobundi moko akɔti na molɔ́ngɔ́ na biso, boye tokozala na libaku te ya kobundisa yango.
  Fille actrice wana aningisi motó:
  - OK! Nazali koyokela bino mawa. Par ailleurs, oyo ekoki koya na Mabele?
  Motó ya lobɔkɔ ya mwasi ya duchesse ya dragon endimisaki ete:
  - Iyo! Ekoki mpenza kozala bongo. Na yango, kokanisa te ete bazali kosɛnga yo bolamu. Ozali na leki, mpe asalaka mpe na bafilme. Olingi mwana mobali oyo abongwana libanga mpe apanzana na mputulu?
  Dominica abɛtaki ye na nkanda makolo mpamba mpe alobaki na nkanda nyonso:
  - Oyebi makambo mingi na ntina na ngai !
  Mwana mwasi ya nymph ayanolaki ete:
  - Tolingaka tango mosusu kotala ba films uta na planète na yo. Ekoki kozwama mbala moko na Internet, oyo esɛngaka te kobimisa mbongo mingi ya nguya ya maji. Yango wana tomonaki yo pe. Pe ba fées ya likolo bayokaki aura na yo unique, pe bamonaki ndeko na yo, ye pe aza na eteni ya wana, nayebi te nani!
  Dominica abɛtaki piololo mpe agangaki:
  - Nayebi na bosolo ete nionso oyo ekoki kosalema te ekoki kosalema ! Nzokande , ekozala malamu mpo na ngai koyekola na kozanga!
  Marquise de Cassandra alobaki boye:
  - Exactement, oyo ezali oyo esengeli osala. Yekola, yekola pe yekola lisusu!
  Mwana mwasi ya mwana-kelasi abulunganisaki na kozanga esengo ete:
  - Oyo ezali lisusu mpo na nini ?
  Mbala moko, mitó misato ya duchesse ya dragon elobaki na ndenge moko mpe na boyokani na mingongo na bango ya kosepelisa:
  - Oyebi eloko moko te na magie na kindoki ! Mpe osengeli kozala na boyebi monene mpe ya moboko mpo na kosalisa biso. Soki ozwi diplôme na Académie Impériale Dragon ya Dularis , okozala na ba pouvoirs oyo oyebaki liboso te oyo eko permettre yo olata couronne ya princesse sorcer. Mpe kaka na likambo oyo nde okozala na makoki, to koloba malamu, okozwa ata mwa libaku moke ya kozongisa bamonisi ya kosangisa nzoto ya makasi koleka uta na mokili ya bakufi.
  Dominic abɛtaki piololo mpe alobaki boye:
  - Oh, oyo nalingaka te ezali koyekola !
  Ya solo, azalaki kolinga kobina, kopumbwa mpe kosala bafilme. Nalingaki kutu yango mingi. Kasi boyekoli na ye ezalaki mpasi mpo na ye. Akomaki kutu na departema oyo efutamaka mpo azwa diplôme na ye na milende mingi te. Ya solo, ezali pete na ndenge oyo.
  Dominica elingaki kokota ata moke te na académie soki ezalaki na mode te sans éducation supérieure. D"ailleurs, ata ba milliardaires bakobala fille oyo azangi diplôme te.
  Kasi kobala oligarque, riche ndenge ekoki mpe, en même temps, préférablement vieux, malade mpe entièrement sénile. Sima longola yango, koma veuve milliardaire pe vivre pona plaisir na yo moko.
  Mpe yo moko koma ba script ya ba films. Azalaki kutu na likanisi moko. Mpe azali na rôle ya liboso. Lokola Amperɛrɛ Palpatine , to koloba malamu, elimo na ye ya molili ekɔtaki na mwana mwasi ya clone mpe ebandaki kokela bokonzi ya sika na ba conquêtes.
  Ee, yango ezali malamu mingi ! Kasi, mokumba na ye ya kokamba ezalaki mabe te ata ndenge nini, mpe ezalaki nsolo lokola mbongo monene. Kasi ... Sikawa, akomi hit . Mpe ekosengela asala oyo alingaka mingi te - koyekola!
  Dominica atunaki na mongongo ya koningana:
  - Ezali boni soki naboyi ?
  Bana basi oyo bazalaki zingazinga bazalaki kosala makɛlɛlɛ mpo bazalaki kosepela te. Moko agangaki ete:
  - Beta ye masasi na talons na ye !
  Mitó Misato ya Duchesse ya Dragon bayanolaki ete:
  - Tozali na droit moral te ya ko forcer yo. Kasi, mpo na kobimisa yo na planɛti Mabelé, esengelaki kozala na nguya mingi ya ntalo mingi ya maji. Mpe kozonga, soki olingi kozonga, futa mobembo awa, vinyo ya ntalo mingi oyo omelaki, mpe tike ya bozongi.
  Dominica agangaki makasi:
  - Ezali juste te kofuta ngai mpo na likambo oyo nalingaki kosala te ! Napusama na boyokani te na bolingi na ngai!
  Motó ya katikati ya dalagona ya mwasi ayanolaki ete:
  - Ozali na biso, mbala mosusu, moko ya ba chances na biso ya suka! Ya solo, okoki kaka komeka elongo na ndeko na yo, kasi azali kaka mwana mobali, mpe atako bongo, mobali, mpe ye mpe akoki kobukana na mputulu.
  Dominique agangaki na nkanda nyonso ete:
  - Kosimba ndeko na ngai te ! Ezali likambo na ye te!
  Duchesse ya Dragon atunaki na ndenge ya insinuation:
  -Ozali na bolingi ya koyekola po ozala princesse? Kanisá mabaku nini okozala na yango. Okokóma mobange te, okozala na bomoi nkóto mingi ya bambula, mpe mbala mosusu mingi koleka soki ozwi maji ya mayele mingi koleka mpe okómi nzambe oyo akufaka te. Mpe okozala na bato oyo okoyangela mpe bokonzi na yo moko!
  Dominica apemaki makasi mpe alobaki na kobondela:
  - Tika nakanisa mwa moke.
  Mwana mwasi ya marquise a confirmaki boye:
  - Ee, tika akanisa yango. Asengeli koyeba mokili na biso malamu koleka. Tika amesana mpe azonga na makanisi. Mpe akozwa ekateli ya malamu.
  Duchesse ya Dragon aningisi motó na ndenge ya kondima na mitó nyonso misato:
  - Tika atambola na engumba. Ezali monene mpe kitoko mpenza. Lakisa ye libanda, Cassandra, pe bino bana basi bopesa ye nzela. Kokɔtela yo te!
  Sexe ya bosembo ekabwanaki. Marquise nymphe azwaki eloko moko oyo ezalaki lokola pizza na saani mpe apesaki yango na Dominika:
  - Awa, lia! Okokóma makasi koleka.
  Mwana mwasi moko oyo alataki tunique asopaki vinyo, oyo esilaki kozala na langi ya rozɛ, na kɔpɔ ya wolo oyo eutaki na molangi ya platine . Dominika na bokebi nyonso azwaki mwa ndambo ya pizza. Emonanaki ete ezalaki elengi mingi mpenza, mpe mwana mwasi yango abandaki kolya, na elikya mingi koleka, mpe asukolaki yango na vinyo, elengi mpenza mpe nsolo kitoko.
  Nsima na yango, ezalela ya Dominica emataki mpenza. Mpe ayembaki boye:
  Likabo ya balakisi, .
  Balekisaki tango na ngai...
  Bateyaki ngai pamba...
  Mpe na nsima mwana mwasi ya moyekoli azwaki te rime oyo ebongi, mpe oyo ezalaki kongɛnga na motó na ye kitoko emonanaki mpenza ya maloba ya nsɔni mpe ebongi te.
  Bakendeki elongo, mpe nymphe akambaki ye na lobɔkɔ. Atako azalaki koleka motó mokuse mpe moke koleka Dominika oyo azalaki makasi mpe molai mpe azalaki na misisa mingi.
  Bana basi nyonso mibale babɛtaki makolo mpamba mpe bazalaki kotambola na mbangu lokola bana ya ba gazelles.
  Bandako oyo ezalaki zingazinga ezalaki ya kitoko mingi . Engumba moko te na Mabelé ezalaki naino kitoko boye. Ezalaki mpe na bafololo oyo ezalaki kokola awa, minene mpenza, ya kongɛnga mpe ya nsolo kitoko. Makambo nyonso oyo ezalaki na engumba yango ezalaki kitoko mpe kitoko.
  Na ba filles ebele. Balataki bilamba ya kitoko mingi , to, au contraire, na bopɔlɔ mingi, mpe bana basi mosusu bazalaki kosukola babalabala. Kasi moto nyonso azali bilenge, ya sika, kitoko mpe makolo ngulu.
  Dominica atunaki na kokamwa ete:
  - Pourquoi balataka sapato te, to ata ba chaussures ?
  Marquise de Cassandra ayanolaki na mwa kosɛka:
  - Oyo ezali magie ya planète oyo. Esalisaka biso kobatela bolenge ya seko, kobwaka magie, mpe misapi na biso ya makolo ya mpamba ekoki mpe kosalelama na etumba!
  Fille artiste asekaki mpe alobaki boye:
  - Oyo ezali ya kokamwa ! Mingimingi, ntango nazalaki moke mpenza, nazalaki koyoka nsɔni mpo na kotambola makolo ngulu, mpamba te nazalaki kondima ete yango ezalaki elembo ya bobola makasi. Kasi na nsima, namesanaki kotala bafilme. Lisusu, esengelaki ete makolo ya makolo ezala mwa mabe ntango nazalaki kosala esika ya ndeko mwasi ya Spartacus na bomwana, to mitindo ndenge na ndenge ya bato oyo bazalaki kosala parti. Nasepelaki na yango. Kasi soki ozali kotambola na Moscou makolo ngulu, bakomikosa ete ozali moto ya maladi ya makanisi, mpe ba infection mpe bosoto ezali mingi na babalabala!
  Mwana mwasi ya nymph aningisi motó:
  - Ee - yango ezali kososolama ! Plus, ko kima sans sapato ezalaka beaucoup plus agile, puisque loposo ya guerrier ezalaka makasi mingi koleka ba sols ya ba bottes ya talo mingi, pe ezalaka élastique, flexible pe chargé na magie!
  Bakendeki liboso. Okoki komona ndenge oyo ezali likoló, lokola nsɔngɛ ya ndako molai ya televizyo ya Ostankino, ba jets ya liziba yango ezali kokende mbangumbangu. Yango wana ba décoller, contrairement na mibeko ya physique. Mpe ba jets yango moko ezali na ba couleurs ebele. Oyo ezali kitoko boni.
  Mpe bandako minene nini ezali zingazinga? Comment luxe nionso eza awa. Mpe mobeko yango ezali kongɛnga kaka na wolo te, kasi mpe na mwa bibende ya kongɛnga, ya langi ya orange oyo eyebani te na Mabele.
  Dominica alobaki boye:
  - Engumba na yo ezali lokola lisapo. Mpe bana basi bazali kitoko mpenza, lokola paradis ya solosolo, mpe oyo esalemi na mayele te, lokola oyo ya biso!
  Cassandra asɛkaki mpe atunaki boye:
  - Mpo na nini okanisi ete paradis na yo esalemi ?
  Fille artiste ayanolaki na ndenge ya malamu mpenza:
  - Po azali na ba déscriptions conflits. Lingomba moko elobaka likambo moko, mosusu elobi likambo mosusu, mpe ya misato elobaka mpenza ndenge mosusu!
  Marquise nymphe aningisi motó:
  - Ee, nayebi ! Natalaki na Internet na bino. Ezali pete koleka kosala mobembo na Mabele. Ezali tellement simple que même ba elfes simples, ba trolls na batu bakoki komata na kati na yango pe kotala film. Na nkembo nyonso ya mokili ya maji, biso, na mawa, tozali na ba technologies ya liboso te lokola bato ya Mabele. Bozali ba amateurs na magie, mais développement technologique na biso ezali congelé!
  Dominica atunaki na kokamwa ete:
  - Pona nini o congeler technologie ?
  Nymphe, kokitisa mongongo na ye, ayanolaki ete:
  - Ezali biso te. Wana ezali ba dragons. Emonani ete balingi te kobebisa nguya na bango. Atako, ya solo, ba permettre biso to vivre normalement, mpe mpo na ba misusu kutu na luxe, kasi ... Tolobela yango te!
  Mpe lisusu ezalaki na bopemi. Luxe nzinganzinga ezali, ya solo, super. Nyonso ezali kitoko mingi, ba décorations ya boye, bikeko, bandako mpe batempelo.
  Ee, batempelo, ya solo, ezali mpenza ndenge na ndenge. Te lokola momesano na Mabele na bokokani mosusu. Mpe bakeseni mpenza na lolenge ya kosala, langi, mpe lolenge . Mpe ya solo, kitoko. Tala ba figures, na ba dômes, na ba polygones, ba prismes pe bongo na bongo.
  Mpe batempelo mingi ezali na badome na lolenge ya mbuma ya bafololo oyo eleki kitoko.
  Dominica atalaki molongani na ye mpe atunaki ye:
  - Ozali lokola mwana ya kelasi ... Kasi ozali mpenza na mbula boni?
  Cassandra ayanolaki na mwa kosɛka:
  - Bato bazali na liloba oyo : ezali momesano te kotuna madame mbula na ye !
  Fille artiste asukisaki boye:
  - Mbala mosusu mingi.
  Mwana mwasi ya nymph aningisi motó:
  - Mbala mosusu! Kasi tozali na bomoi molai koleka ba elfes, ba trolls, bato, mpe ata koleka ba gnomes mpe ba vampires. Po toza na makila ya ba nzambe na kati na biso, tozali ba ndeko ya makila na bango. Ba oyo batikali bazali na boyokani ya semba mingi na bato oyo bakufaka te .
  Dominica abulunganisaki ete:
  - Biso banso tozali bana mibali mpe bana basi ya Nzambe. Mwa moke.
  Cassandra abɛtaki misapi na ye ya makolo oyo ezalaki mpamba.
  Mpe na nsima lingenda moko ya maji ebimaki na mabɔkɔ ya nymph"s. Alobaki na mongongo ya nse na nkuku:
  - Ezali na misisa ya dragon na kati na yango. Oyo ezali artifact moko ya makasi mingi, ya talo mpe rare. Kasi ezali mpe na makasi monene kati na yango. Lakisa yo impact?
  Dominica alobaki na mongongo makasi ete:
  - Natalaki série moko oyo elobelaki mwana mobali moko oyo azali na baguette magique. Kasi ezali na mwana mobali moko ya nzoto mikemike kuna , na nsuki ya moindo mpe na ba lunettes. Lokola ndeko na ngai ya mobali te - kitoko, misisa na suki ya langi ya motane. Par ailleurs, nazalaki pe ko jouer ezala guerrier pe ndoki!
  Cassandra andimi ete:
  - Nayebi ndeko na yo. Ɛɛ, azali mwana mobali moko kitoko mpenza, oyo azalaka na momeseno te. Mpe na bokeseni na yo, champion ya mokili mobimba na karate kati na bana.
  Dominika abɛtaki nsɔmɔ na ndenge ya kotyola:
  - Atako azali mwana mobali, azali mobali ! Kasi mpo na mibali, kobunda mpe kobunda ezali likambo oyo bato mingi basalaka.
  Mwana mwasi ya nymph ayanolaki ete:
  - Tozali na mibali mbala zomi na mibale moke koleka basi oyo bawutaka na ba peuples principales ya empire : batu, ba elfes, ba trolls, ba hobbits na ba vampires. Donc sexe juste pe il faut ebunda. Au contraire, kati na ba orcs mpe ba gnomes ezali na mibali mbala zomi na mibale koleka basi. Na yango, ekómaki kutu na lolenge moko to mosusu pɛtɛɛ mpo na biso koleka liboso. Ngai na ba orcs tobundaki ntango nyonso, mpe bazalaki komata lokola nyamankɛkɛ mpo na kosala cramp, sikoyo moto ya kobunda na ye azali pene na te. Atako basi mpe ba orcs, mpo na koloba solo, mingi te. Mais ba gnomes baza mieux , ba monanaka mingi lokola ba hobbits ya basi. Ba gnomes bango moko bakómaka mibange, bakómaka mpɛmbɛ, bakolisaka mandefu milai, kasi tii na liwa na bango bazalaka mbangu mpe bazalaka na mbangumbangu, mpe atako ba rides, babatelaka mino na bango nyonso. Mpe soki babɛti mino, ekoli lisusu!
  Dominica aningisi motó:
  - Wawu! Ozali lokola ba requins. Kasi mokolo moko natunaki, soki moto akelami na elilingi mpe lokola Nzambe, boye mpo na nini mino na ye ezali na bolɛmbu boye. Mpe nganga-nzambe abulunganisaki likambo lokola, mosuni ezali na kilo ya masumu. Par ailleurs, tango mino ya ndeko na ngai ya mobali ebetamaki libanda, ekolaki lisusu vraiment na kati ya mokolo moko. Nalingaki kutu komema ye epai ya monganga. Et puis na changer makanisi, bako yekola muana lokola soso na laboratoire!
  Cassandra aningisi motó.
  - Ezali malamu! Ozali mayele. Kasi olingaka koyekola te.
  Mwana mwasi yango aningisi motó na makasi:
  - Iyo! Ezali ennuyeux. Mpe tozali mpe na ... Bon , nayebi te, ntango ofandi na mesa na yo mokɔngɔ ezali kosala yo mpasi, mpe olingi kokima mpe kopumbwa!
  Mwana mwasi ya nymphe ayembaki:
  - Oui, ba filles, boyeba que mutu nionso alingaka ko cram te , .
  Nalingaki kokima makolo ngulu na kati ya mamwɛ!
  Mpe babalani yango ya kitoko basekaki. Awa bakendaka mosika. Dominica amonaki ete mituka lokola oyo ezali na Mabelé ezali te. Kasi ezali na ba licornes ya kitoko mpenza. Lokola ba oyo ba bendaka na anime . Mpe bampunda ya pɛtɛɛ ezalaka kaka kitoko. Mpe ntango chariot ekei mbangu, emonanaka lokola lisapo.
  Bana basi mosusu bapumbwaka lokola nde bandeke. Vrai , c"est rare, awa okoki komona que ba magiciens nionso te nde ba avancé. Bandako ya basɛngi ezali te. Kutu, engumba mobimba ezali lokola bandako minene ya makasi, to bandako oyo ezali lokola bisika oyo ezali na maziba mpe bilanga. Mpe boniboni monene ezali komonana.
  Na mozindo, Dominika azalaki kosala lisano - motongi. Ezali na ebele oyo ekoki kotongama kuna. Mpe ya solo, kotonga engumba na ndenge ete likambo yango mobimba ezala lokola lisapo oyo elobeli paladiso. Awa mpe likambo yango esalemaki.
  Dominica alobaki boye:
  - Mpe balobi ete lola na Mabele ekoki kosalema te ? Oyo ezali oyo mangomba nionso ya Mabele elobi!
  Cassandra alimbolaki ete:
  - Longola se communisme. Lingomba se moko oyo elaki lola na Mabele. Mpe likambo yango ezali na ntina. Nani asengeli kondima lola, ata sima ya liwa te, kasi en général, sima ya suka ya mokili, oyo en général ezali foulée!
  Fille actrice wana andimaki:
  - Ee, nasepeli na doctrine ya suka ya mokili te ! Ezali malamu kotonga lola yo moko, mpe na mikuwa te!
  Marquise nymphe agangaki na mongongo:
  - Kosala makasi te mpo na paradis na lola, kasi ko vivre pe kokela esengo na yo moko. Mpe zala mayele.
  Dominica alobaki na lolenge ya filozofi ete:
  - Oyebi, na ndenge moko to mosusu, tango bana basi bazali kaka zinga zinga, oyokaka eloko moko ezangi. Malgré mibali bazalaka rarement kitoko ata na ba films. Lisusu, mingi kati na bana mibali bazalaka kitoko, mpe ntango bakokóma na mbula ntuku minei, balukaka koluka mobali oyo azali na libumu te mpe azali na nsuki mibale.
  Cassandra asekaki mpe ayanolaki ete:
  - Ozali mayele. Nazali na maloba te. Plus précisément, mingi te ... Mais kaka elongi kitoko te na figure mince ezali important na mobali. Basi ata na Mabele bapesaka valeur na eloko mosusu a part ba données ya libanda na mobali!
  Dominica aningisi motó:
  - Bon, iyo, mpenza! Mpe lisusu mbongo. Tango portefeuille na yo ekangami, ba rides, chauve na libumu emonanaka boye te.
  Nymph alobaki boye:
  - Tozali na mikakatano te na lolenge ya komonana ya mibali. Maji ekɔti na mopɛpɛ nyonso awa. Mpe mibali bakómaki bilenge mibali oyo bazalaki na bilongi kitoko mpenza;ezali kutu kosepelisa te ete ata mandefu mpe moustache ya bato elimwaki. Na ntina na yango, ba elfes na bango ekoki kokesenisama kaka na lolenge ya matoyi na bango. Na oyo ... Bon , basi bameseni na yango. Kasi mandefu ezali mpe na charme moko boye. Nazali d"accord te na ba filles wana oyo ba considérer mandefu lokola mabe.
  Dominic asɛkaki mpe ayanolaki ete:
  - Mandefu eza na masanzoli pe lokumu, mais mbwa pe aza na moustache !
  Cassandra aningisi baguette magique na ye ... Mpe na maboko ya mwasi kitoko , gâteau moko kitoko ebimaki na forme ya chapeau cocked ya Napoléon, na ba roses, ba pavots na ba papillons oyo esalemi na crème ya couleur ebele.
  Marquise nymphe agangaki na mongongo na ye ya boboto koleka:
  - Meka yango, eza elengi mingi, pe eza ofele sans chou!
  Dominica atunaki, na mbalakaka kokanisaka ete:
  -Ezali boni soki ozali kaka kosɛnga ngai mbongo?
  Nymphe marquise ayembaki boye:
  - Esengeli ofuta nionso, ndimela ngai, .
  Yango wana tofungoli porte ya succès!
  . MOKAPO No. 2.
  Mpe Cassandra aningisi lisusu lingenda na ye, ebale ya pole epumbwaki libanda ya nsɔngɛ na yango, mpe bakiti mibale ebimaki oyo emonanaki lokola esalemaki na kristale, mpe mesa moko ya moke, ya kitoko.
  Nymphe marquise apesaki likanisi ete:
  - Tolia tofandi, lokola bato ya mimeseno! Mbala mosusu okolinga mpe mwa vinyo?
  Dominica alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Soki omeli vinyo mingi, okoki kokoma baba. Mpe nasengeli kobatela motó ya polele mpe ya sika!
  Cassandra aningisi motó na ye na ndenge ya mabe.
  - Kobanga te ! Gramɛ moko ya masanga ezali te na vinyo na biso. Ememaka kaka matomba. Mpe ezali moko ya bantina oyo bato na mokili na biso bazali na bomoi tii mbula nkóto kozanga ete bakóma mibange. Mpe na magie makasi mpe ya liboso okoki koumela mingi koleka.
  Fille actrice wana aningisi motó:
  - Sima sopa yango !
  Nymphe abimisaki likonzí moko na nsɔngɛ ya lingenda na ye, koloba na mongongo ya nse eloko moko ... Mpe bakɔpɔ oyo esalemaki na bibende ya langi ya orange ya kongɛnga ebimaki, oyo na kati na yango eloko moko ya langi ya jaune mpe oyo ezalaki na ba bulles esopanaki.
  Dominica alobaki, komɛlaka mwa moke na kɔpɔ na ye:
  - Vinyo moko ya esengo mingi pe ya nsolo kitoko, esalaka ete monoko na yo ezala ya sika boye ...Mpe basalaka yango na nini?
  Cassandra ayanolaki na makasi ete:
  "Ntango okoyekola na Académie Dragon Empereur, okoyeba yango!"
  Mwana mwasi yango atunaki boye:
  -Empereur ya dragon ye moko aza wapi?
  Nymphe ayanolaki na kopema ete:
  - Asili mpe kolimwa. Sikoyo Empress Caroline azali na esika na ye. Ba dragons ezali na motango ya basi mpe mibali pene na ndenge moko, kaka lokola bato. Na likambo yango, bozali na makambo oyo bokokani.
  Dominica alobaki na mongongo makasi ete:
  - Pourquoi Empress ayambaki ngai personnellement te ?
  Cassandra agangaki makasi:
  - Bon, ozali na conceit ! Duchesse moko ekoki. Ekozala na ntina, mpe Caroline monene ye moko akondima yango.
  Mwana mwasi yango ayembaki:
  - Bato basepelaki na Mokonzi-mwasi, .
  Bana mibali nyonso oyo bazalaki na lopango bakómaki kolinga mingi!
  Kasi nazalaki na mpiko mingi
  Naponaki milliardaire!
  Marquise nymphe ayanolaki na mwa kosɛka:
  - Okanisi ete ba milliards ezali na valeur ya kofanda na mutu oyo olingaka te ? Ezali boni mpo na mafuta ya libumu, ba taches chauves, ba rides mpe nsolo mabe?!
  Dominika agangaki na nkanda nyonso:
  abebisa vie ya ngai na ba filles misusu te ! To nako étouffer ye na nsuki na ngai na mbeto!
  Cassandra asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Nakosala lokola ezali liseki. Esengeli okoma embodiment ya bolamu.
  Fille actrice wana alobaki na ndenge ya logique que:
  - Ba héros idéaux ba salaka public posa ya ko puke !
  Nymphe ayanolaki te, kasi na lisalisi ya mbɛki ya platine alyaki gâteau mpe amɛlaki vinyo ya nsolo kitoko. Dominika mpe azwaki ekateli ya kosepela na bilei yango mpo na sikoyo. Lisusu, kotambola na mopɛpɛ ya malamu ebakisaka mposa na yo ya kolya.
  Amikundolaki masasi oyo babɛtaki ye. Surtout, tango bazalaki ko jouer ba partisans ya bana mike. Na ndakisa, kuna, na ebandeli bana mibali mpe bana basi bazalaki mpenza kolya liboso ya etumba. Mpe na ntango ya etumba oyo ezalaki na nse ya bokonzi basengelaki kokóma minene. Mpo na kosala yango, bapesaki toli ete bápota mbangu mingi mpe bálya mingi te. Ya liboso esalemaki ata ndenge nini, mpamba te bazwaki bafilme mingi na bana oyo bazalaki kopota mbangu, kasi ya mibale ezali mpasi mingi. Bilenge oyo bazalaki kosala bafilme babundisaki ba étals, bazalaki kosomba bilei mpo na bango moko.
  Na nsima, bapekisaki bango kolala na otɛlɛ, mpe bakangaki bango na shambre moko ekeseni oyo ezalaki na ba bars, oyo ezalaki lokola ndako monene ya bato nyonso.
  Dominika akufaki nzala te, balingaki te que beauté na ye e souffrir na malnutrition, et de toute façon she"s naturely quite dry, not plump at all, mpe kobina pe ezo garder ba muscles na nzoto na ye na forme ya bien.
  Mais ba gars, bien sûr, ba souffrir po set ebongwanaki prison ya bana. Mpe ezalaki mpe na ba épisodes oyo ezalaki na ba prisonniers. Mwasi mibale kati na bana mibali yango bakataki kutu mitó, oyo ekoki kozala ete ezalaki na ntina te.
  Ɛɛ, bomoi ya mosani ya bafilme ezalaka pɛtɛɛ te.
  Na ndakisa, na ntina na botomboki ya Spartacus. Etuluku mobimba ya bana mibali bazalaki kosala makolo ngulu kaka na bilamba ya loketo na bisika oyo bazalaki kotimola mabanga. Lisusu, esengelaki kozwa koleka mbala moko. Meká kotambola na makolo mpamba likoló ya mabanga ya makasi ya bisika oyo batimolaka mabanga ya ntalo. Awa makolo mpamba ya bana mibali ebandaki kobima makila mpe makolo na bango ebandaki kopasuka. Mpe bango , ya solo, bazalaki na mai na motoki mpe koningana mpo na kolɛmba.
  Na film oyo, personnage principal azalaki même Spartacus , mwana mobali moko ya moombo, oyo, na nzela, apesaki likanisi ya botomboki epai ya gladiateur oyo alongaki mingi mpe ya bozwi oyo azwaki bonsomi na ye.
  Dominica asalaki mpo na mbala ya liboso ndeko mwasi ya Spartacus na bomwana, mpe asengelaki mpe kolekisa ntango elongo na bana mibali na bisika oyo bazalaki kotimola mabanga ya ntalo lokola etumbu.
  Yango wana ayebaki mpe soki mabanga ya mikemike ya makasi mpe kitunga ya kilo ya bitika ezali nini.
  Mpe obendaka ye mpenza likoló mpe likoló. Ezali kolembisa mingi, kasi ebakisaka makasi na yo.
  Dominica asalaki bafilme ndenge na ndenge. Une fois même na rôle ya cabin boy Jim na version moko boye ya "Treasure Island" oyo ezali mosika na canon. Kuna, ata na mokumba ya kolamba ezalaki te Silver ya makolo moko , kasi mwasi ya nsuki motane, nièce ya Morgan.
  Oyo ezali, ya solo, malili. Dominica ye moko azalaki na rôle ya mwana mobali, mpo na yango balingaki kutu kokata ye nsuki. Kasi na nsima, nsukansuka basilisaki mokakatano yango na lisalisi ya perruque.
  Ee, mokumba na ye, moto akoki koloba, elongaki na kotalela lisano. Kasi filme yango moko ezwaki lokumu mingi te koleka canon. Emonanaki ete ezalaki lolenge moko ya bosɔtɔ ya lifelo.
  Mbala mingi ba classiques oyo ezali selon canon te ekutanaki na bonguna.
  Nymphe marquise akataki makundoli ya Dominica:
  - Oyebi. Tofandi awa banda mwa ntango. Est-ce que tango ekoki ya kobeta nzela te?!
  Mwana mwasi yango atombolaki mapeka mpe alobaki ete:
  - Okoki kokende kotambola. Nazali naino na makasi mingi.
  Cassandra aningisi lingenda na ye, mpe gâteau oyo eliamaki ndambo, mpe basaani oyo ezalaki na vinyo, mpe bongo na bongo elimwaki.
  Dominica abulunganisaki ete:
  - Kaka ndenge ezalaka na lisapo !
  Marquise agangaki na mongongo:
  - Te! Oyo ezali lisapo te, kasi ezali likambo ya solo ya maji.
  Mpe bamonisi mibale ya mobali to mwasi ya malamu basopanaki na nzela. Ezalela ya Dominica ekomaki mpenza esengo ! Asɛkaki mingi. Mpe ayemba kutu:
  Nzela, nzela, ezo monana lokola moninga, .
  Chaîne mail esalemi na acier faceté...
  Mpe mopanga ezali makasi mingi - bibende ya damas oyo elobelami, .
  Ɛɛ, likambo moko ya mabe ekozala na etumba!
  Na nsima Cassandra amonaki na miso ya mozindo, atɛlɛmaki:
  - Oyebi! Ba examens ya entrée grave ekozela yo na académie. Peut-être mpo na ba ndoki héritaires, bakomonanaka lokola pete, kasi ozali kutu na indice moko te na oyo etali magie.
  Dominika asekaki na ndenge oyo ebongi te mpe aboyaki:
  - Te! Na bafilme, namoni mbala mingi maji esalaka. Mpe ndimela ngai, nayebi likambo moko!
  Marquise nymphe, kokitisa mongongo na ye, alobaki na mongongo ya nse:
  - Nakopesa yo baguette magique na ngai ! Azali makasi mingi, na misisa ya dragɔ. Meka kosalela yango, na ndakisa, mpo na ko conjurer ... Bon, fololo oyo obosanaka te!
  Fille actrice wana atalaki sima. Nzinga nzinga, pene na bandako mpe na balabala yango moko, ezali na bafololo oyo ezali na bafololo oyo eleki kongɛnga, lokola mabanga minene ya motuya. Ba bourgeons éblouants mpe ezalaki kokola na banzete. Lisusu, bafololo mosusu ezalaki mpe na nkasa ya langi ndenge na ndenge mpe ya langi ndenge na ndenge. Mpe ezalaki kutu na ba boucles ya kokamwa.
  Dominica atombolaki mapeka na ye ata moke te mpe ayanolaki na mozindo mpenza:
  - Mpo na nini tozali na mposa ya lolenge moko ya kobosana-nga-na-ko te ? Ezali déjà na ebele ya bafololo ndenge na ndenge awa, ya minene mingi mpe ya kitoko koleka.
  Cassandra asekaki na ndenge ya kosekisa:
  - Mpe olingi nini ?
  Fille actrice wana alobaki na décisivement:
  - Ezali malamu ko conjure eloko moko ya motuya mingi mpe ya tina mingi ! - Dominica atyaki tembe na litindi na ye ya pamba, esalaki ete ba carreaux ya langi ebɛta lokola glace oyo ezali kobukana. Moto yango oyo alingi kosala nganga-nkisi abakisaki ete: "Na ndakisa, ekozala malamu mingi kosala diamant oyo ezali na bonene ya mbila!" Yango ezali na ntina mingi mpe ezali na ntina mingi.
  Marquise atalaki ye na ntembe mpe atunaki ye:
  - Olingi kokende na Mabele ? Nini tolingaka te?
  Dominica alobaki na ndenge ya kosɛkisa ete:
  - Na oyo etali mokili na bino tokoki koloba ndenge moko na oyo Ostap Bender alobaki na oyo etali nature ya Caucase - ezali kitoko mingi - imagination ya idiot !
  Cassandra asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Mpe ozali mayele, kasi paresseux ! Oza na fanatisme ekoki te po okende vers but na yo lokola jet bulldozer, sans kotika!
  Fille actrice wana asalaki elongi, a noter:
  - Ba jet bulldozers ezali te. Ata moke te na Mabele!
  Marquise nymphe aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki ete:
  - Okoki kozala na yango te. Kasi ezali na mposo oyo ezali na mayele mingi koleka bato ya mayele na makambo ya tekiniki. Kasi, kokóma epai na bango ezali mpasi mingi koleka kokóma na Mabelé.
  Dominique akangaki nsuki ntango azalaki kotuna ete:
  - Iyo? Bakoki kopumbwa kati na minzoto?
  Cassandra ayanolaki na elikya nyonso ete:
  - Bakoki ! En principe, tokoki kosala yango na aide ya magie.
  Fille actrice ayemba:
  Ya solo ezali pasi pona ko prédire
  Nini ezali kozela na mokili oyo ya kokamwa...
  Tokopumbwa na mapata - .
  Komata na mpɛpɔ ya minzoto!
  Mpe mwana mwasi yango asakolaki na ekateli nyonso, kosala elongi ya kobangisa:
  - Pesa ngai baguette ya magie ! Mpe nakosala diamant oyo ezali na bonene ya pastèque ya malamu!
  Cassandra alingaki koloba likambo moko. Kasi makelele ya mapapu eyokanaki. Dragon mosusu ezalaki kopumbwa. Mingimingi, mpe mwasi. Azalaki pene ya kokanga ebale ya liziba, oyo ebɛtaki masasi likoló na likoló longwa na monɔkɔ ya griffin, ezipamaki na nkasa ya wolo mpe na rubi.
  Monster ya mitó misato ezalaki kitoko koleka kobangisa.
  Marquise ya nymphe afukamaki. Dominique aningisi kaka motó mwa moke.
  Dragon ya mwasi ekita liboso na bango. Mongongo moko ya kosepelisa mingi mpe ya polele eyokanaki mpo na nyama monene boye:
  - Ozali hypocrite oyo bazali déjà kobengama masiya ?
  Dominica ayanolaki na koseka ya innocent:
  - Nalingaki mpenza kozala masiya te !
  Dragon ya mwasi akamwaki:
  - Mpe mpo na nini ezali bongo ?
  Fille actrice ayanolaki na bosembo nyonso:
  - Po ba masiya mingi mingi basukaka na kobaka bango na ekulusu!
  Ekelamu yango ya mapapu eningisaki mapapu na yango. Azali na oyo ya minene, oyo ekokani na oyo ya ba chauves-souris, kaka na balangi misato: motane, jaune mpe vert. Ezali na ntina te tóloba ete ezali kosangisa kitoko.
  Dragon ya mwasi agangaki na mongongo:
  - Pe okoki komona na mokili wana esika ba magiciens bazali ba escrocs na ba escrocs complètes ?
  Dominika asekaki mpe ayanolaki, kolakisa ye mino ya pembe mpenza mpe ya kongenga:
  - Mbala mosusu ezali ndenge wana. Atako, ezalaki na basakoli mosusu. Lokola Noko Vanga. Kaka mpo na ntina moko boye bisakweli na ye ekokisamaki, lokola mobeko, na nsima.
  Marquise-nymph alobaki ete:
  - Ata ba sorciers na ba magiciens ya niveau très hauteurs ba monaka avenir na ndenge ya très vague. Mpe ata Banzambe oyo baleki likoló bakopesa te ndanga ya makambo oyo ekosalema nsima ya mbula nkama. Mpe koleka, na nkóto moko na milio moko!
  Dragon ya mwasi engɛngisaki mwinda ya pɛtɛɛ mpe ebɛtaki mongongo:
  - Oui... po ba prédicteurs ya solo ezala na planète oyo. Ata tension ya hypernoosphère na yo ekeseni mpenza na oyo ya biso. Atako, mbala mosusu yango wana obatelaki originalité na yo mpe okómaki baombo na biso te!
  Dominica asekaki lisusu na esengo mpe alobaki ete:
  - Pona kozala moombo na yo ? Eza kutu kosekisa. Libela elenge, libela makolo ngulu.
  Cassandra aningisi motó mpe apesaki likanisi ete:
  - Lakisa comtesse ya dragon oyo okoki kosala. Meká, ata na lisalisi ya lingenda ya maji, kosala ete ata litangá moko ya mai ekwea.
  Fille actrice wana a snorqué na méprisement:
  - Litanga moko ya mayi ? Ɛɛ, likambo yango ezali likambo ya monene ata moke te. Mbala mosusu ekozala malamu kozwa mbala moko molangi ya wolo.
  Comtesse ya Dragon apesaki likanisi ete:
  - Tika asala magie ndenge alingi. Pesá ye lingenda mpe talá ete amikundoli ata sort moko malamu.
  Cassandra asɛkaki mpe agangaki:
  - Ee, ezo monana kitoko ! Tala kaka. Baguette ya magie ezali na nguya mingi, mpe okoki kobebisa engumba, bikelamu ya bomoi, mpe yo moko.
  Dominica agangaki ete:
  - Nazali zoba te ndenge ozali kokanisa !
  Comtesse ya Dragon apesaki likanisi ete:
  - Topesa ye eloko moko oyo ezali na likama te mpe oyo ezali na nguya mingi te na ntango wana. Soki te akosala pe libulu na kati na ngai.
  Cassandra ayembaki boye:
  Mpo na komimonisa na maji, .
  Tozali na mposa ya talent...
  Eza malamu pona yo o créer
  Diama ya minene!
  Mpe mwana mwasi ya nymphe abɛtaki misapi ya makolo na ye ya mpamba. Mpɛtɛ moko ya platine oyo ezalaki komonana lokola mwa moke ebimaki. Cassandra abwakaki yango na makolo na ye, mpe eloko wana ya maji esukaki kaka pembeni ya elongi ya Dominica.
  Marquise agangaki na mongongo:
  - Okoki kozwa lopɛtɛ oyo. Tia yango na mosapi na yo ya index. Mpe meká kolinga likambo moko na mongongo makasi. Magie oyo ezali na kati ezali makasi te, kasi esalaka kaka. Ekoki te mpo na diamant oyo ezali na bonene ya mbila, kasi, na ndakisa, bonene ya pois ekoki!
  Fille actrice akangaki bague na loboko na ye. Kasi na esika ya mosapi ya kolakisa, atyaki yango na mosapi na ye ya katikati mpe, kosɛka na kotyola, atunaki:
  - Ezali boni soki omeki boye ? Nini ekosalema na ntango wana?
  Cassandra mpe asɛkaki na kotyola:
  - OK, meka!
  Dominica agangaki makasi:
  - Tumba talons ya marquise na moto !
  Lolemo yango ezalaki kopela na nse ya makolo mpamba ya Dominica . Sole ya mpamba ezikaki makasi, agangaki mpe abandaki kopota mbangu. Ya solo, mɔtɔ ezali na bolɛmbu te. Kasi tolongaki te kokóma mosika. Mwana mwasi yango azingamaki na mokila molai ya comtesse ya dragon.
  Mongongo moko ya esengo, ya mwasi eyokanaki uta na nyama oyo ebendanaka na mabele ya nguya:
  - Wawu! Owuti koya na mokili na biso, pe olingi ko paralyser nymphe, ndeko ya Banzambe ya likolo? Oyebi ete mpo na yango bakotinda yo lokola moombo na esika oyo batimolaka mabanga? Mpe okosala kuna bolumbu mobimba, na minyɔlɔlɔ mpe okozwa fimbo mpe banzete, kolya mampa mpe mai. Mpe ekosɛnga mpe olala minyɔlɔlɔ mpe likoló ya mabanga. Mpe okoyeba eloko mosusu te kaka mosala makasi mpe fimbo. Surtout sikoyo , tango ba esclaves ya mibali ba panzani, fille ya molayi pe ya muscle lokola yo akosala biso mabe na ba mines te!
  Dominica akangaki miso na maloba wana. Mokolo moko asalaki Cléopatra na filme moko oyo ezalaki na mbongo mingi te. Mpo na kobomba mbongo, elilingi yango ezalaki na motó ya likambo "Cléopâtre na bokangami ya Auguste." Elingi koloba ete ezali mpe canon te. Cléopâtre amibomaki te mpe bakangaki ye.
  Bon, batindaki ye na bisika oyo bazalaki kotimola mabanga ya ntalo. Mpe kuna azalaki kotambola zingazinga bolumbu ndambo mpe makolo ngulu. Mpe kotambola likoló ya mabanga ya makasi na esika ya kotimola mabanga ya ntalo oyo ezali na makolo mpamba ezali mpenza mpasi. Bon, mema mpe mokumba. Esengelaki ete motoki ya moombo yango ezala ya solo, mpe elongi na ye ezala ya solo, kasi te kosala lokola ete alɛmbi.
  Kasi, ya solo, ezali kaka filme, mpe moko ya ntalo moke mpenza na yango. Mpe babɛtaki ye na fimbo, oyo mpe ezalaki ya solo te. Kasi ezali kaka kosala mpasi . Atako makila yango, ya solo, ezalaki ya lokuta.
  Mingimingi, filme yango ezalaki na ntalo moke, mpe longola bisika oyo bazalaki kotimola mabanga ya ntalo oyo ezalaki na bana basi oyo bazalaki bolumbu ndambo, pene na eloko mosusu elakisama te. Emonani ete calcul yango ezalaki mpo na kobenda mibali oyo bazalaki komitungisa mpo na kosangisa nzoto. Bon, mpe lisusu, moto nyonso ayebi nkombo - Cléopâtre! Mpe yango ekokaki kosalelama mpo na kosomba
  Dominika apemaki mozindo, mpe ntango mosusu bato oyo basalaka bafilme basukolaka na nsɔi ya ndenge nini?
  Marquise nymphe agangaki na mongongo:
  - Kozala na mawa te, chérie, tozali na posa na yo. Tokopesa yo na moto te.
  Comtesse ya Dragon agangaki:
  - Tika ameka lisusu kosala pratique avant examen. Bon, tomeka ko conjurer eloko moko!
  Dominica apangusamaki na lopɛtɛ yango mpe alobaki ete:
  - Nalingi glace ya chocolat!
  Mwana mwasi yango azwaki yango mpe akangamaki na malili mpo na tension.
  Mpe masangani ya glace oyo enyatami mpe chocolat ekɔtaka likoló na yango. Yango wana, Dominica azalaki bosoto banda na motó tii na makolo, mpe ata koswa.
  Comtesse ya dragon asekaki makasi na boye ete ba jets ya liziba eninganaki mpe bafololo eninganaki.
  Marquise nymphe alobaki na kimya nyonso ete:
  - Eza malamu! Au contraire, azali na makoki minene, a reproduire glace na chocolat ebele boye na artifact ya boye, oyo en général ezalaka très puissant te!
  Dominika alɛmbisaki chocolat oyo eutaki na matama na ye mpe abwakaki nsoi mpo na kozanga bosepeli, azalaki kolela:
  - Azali bololo !
  Cassandra asekaki mpe alobaki boye:
  - Mpe chocolat ezalaka bololo. Oyebaki likambo oyo te?!
  Fille actrice agangaki:
  - Mpe awa, na Mabele mpe na Russie, ezali elengi !
  Marquise aningisi motó:
  - Nayebi! Toyebi mpe kosala chocolat ya sukali. Kasi mpo na sikoyo ekosɛnga osepela na oyo ozali na yango. Plus précisément, o précisé te lolenge nini ya chocolat olingaki spécifiquement. Et en général, c"est bien que o commander kaka glace. Soki ekómi na makanisi na yo, na ndakisa, kosukola na wolo, olingaki kobɛta likoló ya motó na yo makasi koleka.
  Dominica alobaki na mayele nyonso ete:
  - Bomoi ezali na mosala makasi, mpe makambo nyonso ezali likolo ya motó !
  Comtesse ya Dragon apesaki likanisi ete:
  "Na esika ya kosala makambo ya bozoba, oyo ekosalisa ye te ntango akokɔta na académie ya dragon, ekozala malamu kotika ye ameka kosala diamant moko ya moke mpenza." Mbala mingi, yango ekoki kosalema mpo na baoyo bazali na makoki mingi ya maji oyo babotamaka na yango.
  Cassandra ayanolaki ete:
  - Te! Oyo ezali nzela ya polele mingi. Osengeli kosala makambo na ndenge ya mayele mabe koleka.
  Dominika asɛngaki na ndenge ya caprice:
  - Nazali na mai mpe na bosoto, kaka nsoso ya grillé. Okoki kobongisa likambo oyo?
  Marquise nymphe aningisi motó:
  - Ya solo, kitoko na biso!
  Mpe asalaki mwambe na lingenda na ye ya maji. Ezalaki kongɛnga na mwinda moko ya langi ya bule. Mpe sikawa mwana mwasi oyo autaki na Mabele akómaki lisusu pɛto mpe na molɔngɔ, mpe pene na ba rayures nyonso elimwaki. Longola kaka moko na litama ya mobali.
  Kasi Domika amimonaki te, mpe atyaki likebi te.
  Comtesse ya Dragon abɛtaki ye:
  - Mpe bongo, molingami na ngai... Namoni ozali kososola likambo moko? Donc, fille kitoko ya planète ya ba technologies oyo ezali kokola?
  Mpo na koyanola, Dominique ayemba ete:
  Kasi mpo na nini, .
  Ezali likoki te ya kozala na bomoi na makanisi na yo!
  Mpo na nini, bomoi eteyaka biso eloko te!
  Kasi mpo na nini! Kasi mpo na nini!
  Mpe asekaki, mpo ete nzembo oyo, oyo Boyarsky asalaki , ebongi mpe kitoko. Kasi mongongo na ye ya anzelu esalaki bobele kosɛka.
  Cassandra asɛngaki, miso na ye ezalaki kongɛnga:
  - Okoki koboya sens ya kosekisa te. Kasi, ozalaka naino na motema sembo?
  Dominica akangaki miso. Amikundolaki ndenge azalaki kosala lisano ya mwana mwasi oyo azwaki bapwɛ ya mabe na kelasi. Mpe ezalaki na lolenge moko te akokaki kopesa elongi na ye kotala ya kosilika. Au contraire, nalingaki kutu kofungola mino na ngai. Bon, wana ezali compréhensible ... Azali na mopepe mingi na mutu. Par exemple, ba gars misusu bako bimisa kaka mino na kati ya ebele ya batu, et c"est leur rôle mobimba!
  Mpe Dominica alingaki kosakana... Ba Princesses, ya solo.
  Na nsima, Comtesse ya Dragon apesaki likanisi ete:
  - Tika ye abina pona biso malamu koleka. Omoni que na ba films abinaka vraiment bien .
  Oyo ya nsuka wana ezali solo. Dominica akokaki kobina. Balingaki kutu bazua ye pona rôle ya Esmeralda. Lisusu, engebene canon, emonani ete azali ata gypsy te. Et pourquoi pas blonde éblouissant a jouer rôle oyo?
  Kasi adaptation ya film ya ba classiques, mpe ata oyo ya bapaya, epesaka mpe mikakatano mosusu. Yango wana, ba filmer ye na rôle mosusu, kasi mpe kobina.
  Ɛɛ, ye, ya solo, azalaki kolinga kobina mpe ayebaki kobina. Atako bongo, azwaki yango mpe alobaki na mongongo makasi ete:
  - Dolo na manche !
  Nymphe marquise agangaki:
  - Nini lisusu ?
  Dominica ayanolaki na ndenge ya mayele ete:
  - Ata ba gypsy na zando babinaka ofele te. Yango wana nazali na mposa ya saki moko ya wolo ya kilo. Ezali polele te?
  Comtesse ya Dragon agangaki:
  - Oyo nde moninga ya cheeky ! Kutu, esika na yango oyo eleki malamu ezali na bisika oyo batimolaka mabanga. Kuna, na ntango yango moko akokólisa koyika mpiko mpe akomesana na botosi. Mpo na yango, esengeli kobɔkɔla ye na ndenge ya makasi!
  Na mbala moko mwana mwasi moko akimaki mbangu epai na bango. Na komonana, amonanaki lokola mwana ya moto oyo aleki mbula zomi te. Kasi na ntango yango moko, alataki biloko ya motuya mingi, lokola nde azalaki na magazini ya biloko ya motuya. Makolo ya mpamba, ya mike, ya bomwana emonanaki lokola ebongi te mpe ya koseka na biloko ya kitoko boye.
  Mwana mwasi yango atalelaki ete:
  - Nakoki kosomba moombo oyo epai na yo. Olingi combien pona yango!?
  Cassandra ayanolaki na elikya nyonso ete:
  - Mwana mwasi oyo aza ya koteka te ! Mpe atako azali moombo te. Kasi, mbala mosusu akozala na bonsomi ntango molai mpenza te.
  Dominica abulunganisaki ete:
  - Ezalaka boniboni immoral tango mwana moke asombaka ba esclaves pona ye moko !
  Nymph ya marquise ayanolaki na elikya nyonso ete:
  - Oyo ezali mwana te, kasi hobbit ya mwasi! Na ba hobbits ba monanaka lokola bana ya batu...
  Mwana mwasi yango abɛtaki mwa makolo na ye na nkanda mpe agangaki:
  - Nazali barone ! Mpe yango elingi koloba ete moombo na yo azali na mokumba ya kofukama liboso na ngai.
  Dominica agangaki na makasi:
  - Ezali na likambo te ! Nakosala, nakofukama liboso ya mwana!
  Mpo na koyanola, baronesse ya hobbit aningisi loboko na ye ya mobali. Nkake epumbwaki libanda mpe ebɛtaki mwana mwasi wana ya masano na makolo na ye ya mpamba. Mpo na koyanola, Dominic oyo aswaki ye agangaki likambo moko. Mpe gâteau moko monene oyo ezipamaki mingi na krɛmɛ ekweaki likoló ya mwana mwasi ya nganga-nkisi oyo azalaki na mpiko. Babɛtaki ye kutu na makolo, mpe mwa kitoko yango ekweaki na pavema. Kasi mbala moko apumbwaki, nyonso epakolamaki na biscuit, miliki ya condensé mpe pâte ya chocolat. Baronesse ya hobbit aningisi makolo na ye ya mwasi, ya mpamba, ya moke, oyo na misapi na ye mibale ya makolo ba rings na mabanga ya motuya ezalaki kongenga.
  Mpe mbonge mobimba ya tsunami ya maji epumbwaki libanda. Dominic abwakaki ye na mɛtrɛ ntuku mibale likoló. Nsima na yango, mwana mwasi yango akweyaki na nse. Likambo ya esengo, lokola azalaki kobina banda bomwana mpe kosala bafilme, asilaki kokweya na bisika ndenge na ndenge mbala mingi mpe asalaki ba acrobatiques.
  Yango wana, Dominika amisanganaki na mbula ya mbula lokola mbwa mpe akitanaki malamu mpenza. Longola kaka ete makolo ya mwana mwasi yango, oyo esilaki kozika na magie ya bitumba, ezalaki koyoka mpasi makasi ntango ekutanaki na ba carreaux ya langilangi oyo ezipaki esika yango. Mwana mwasi yango agangaki.
  Mpe comtesse ya dragon azingaki mokila na ye ya molai oyo ezalaki lokola pinɛ zingazinga ya barone-mwasi ya nganga-nkisi mpe asɛngaki:
  - Tika etumba ! Soki te bino mibale bokokende sous arrestation! Soki olingi kobunda, ezali na ba terrains spéciaux ya entraînement esika ba duels magiques na misusu esalemaka!
  Dominica akomaki na Twitter ete:
  - Ee, exactement duel moko ! Kaka kozanga bibundeli - maboko na makolo!
  Baronesse ya Hobbit abɛtaki nsɔmɔ na kotyola:
  - Bunda na mowumbu ! Mpo na koloba solo, likambo oyo ezali kobangisa ngai ! Ekozala malamu kotinda ye mpenza na bisika oyo batimolaka mabanga ya ntalo. Koteya zoba ya ndenge wana maji ezali likama mingi.
  Marquise-nymph andimaki na ton moko ya grave:
  - Ngai pe nabandi kokanisa bongo. Ee, mwana mwasi oyo azali na mwa likabo moko ya sipesiale mpo na kobimisa makama mpe kobimisa matata.
  Fille actrice yango aboyaki:
  - Nakende liboso epai ya moto te ! Na oyo etali oyo etikali ... Na échec nionso, yeba kobundisa, sinon okomona succès te.
  Comtesse ya dragon abimisaki mwana mwasi ya mabe, oyo azalaki lokola mwana moke, kasi azalaki mpenza na makoki ya kotia régiment mobimba ya ba chars na vol.
  Mokila ezalaki na mwa bosoto na krɛmɛ, miliki ya condensé, chocolat oyo epalangani mpe biscuit. Gato ezalaki monene, mpe ezalaki polele ete esalemaki na motema. Eza kutu mawa que ba buki yango au lieu ya kolia yango. Comtesse ya dragon akataki misapi mpe makolo na ye, mpe ebale ya kristale ya liziba esukolaki likolo na ye, kosukola bosoto.
  Cassandra aningisi motó.
  - Bopeto ezali fungola ya bokolongono! Commander liboso!
  Baronne ya Hobbit apangusamaki moko ya makolo na ye ya mike, ya langi ya motane, ya kitoko na mosusu. Na boumeli ya mwa basegɔnde engɛngaki lokola ampoule. Mpe ba excès culinaires nionso oyo epakolaki makasi mwana mwasi ya ndoki elimwaki. Mpe bijoux ya kitoko ezalaki kongenga na makasi ya sika. Kutu, ye akomaki mpenza lokola mwana mwasi ya mokonzi na boye ete Dominika ayokaki boboto.
  Azwaki mpe libaku ya kosala esika ya mwana mwasi ya mokonzi na moko ya masapo. Kuna asengelaki kokabwana na bilamba ya kitoko mpe sapato ya motuya mpe kokóma mosaleli ya ndoki. Lata bilamba mpe tambola na sapato ya mabaya. Mpe na ba pads ya boye ezali mabe mingi koleka kaka makolo ngulu. Abandaki kutu kondimisa réalisateur ete ekoki kozala malamu kosala filme kozanga sapato ata moke. Na nsima, makolo mpamba ya mwana mwasi yango na bilamba elingaki kopesa ntina mingi koleka bobola mpe mbongwana ya ezalela ya mwana mwasi ya mokonzi na moombo ya solosolo.
  Kasi ezali polele ete mokambi yango azalaki na makanisi na ye moko. Na nsuka, ntango azalaki kokima na ndako molai ya liwa, na nsuka alongolaki sapato mpe ba stocks, mpe nsima azalaki makolo ngulu, koyokaka esengo ya solo. Kasi sikawa, makolo na ye ya mpamba ezikaki, mpe ata mwa biloko mikemike ebimaki, oyo ezalaki mpasi mpe nsɔni!
  Baronese ya hobbit asembolaki loboko na ye ya moke, ya boboto mpe na ntango moko ya motane, epai na ye, kopesaka loboko ya Dominica na makasi ya bomwana mpe koganga:
  - Ezali malamu, kimia! Kombo na ngai Laska. Mpe kokanisa te, mobali, ete nazali mwana mwasi oyo azali na likama te, ba orcs, ba goblins, ba spores ya Koshchei, bango nyonso bazwaki mingi na ngai !
  Dominica atunaki na kokamwa ete:
  - Ozali na mbula boni mwana ?
  Weasel asekaki mpe ayanolaki ete:
  - Na kati ya ba représentants ya sexe juste ezali coutume te kotuna na âge ! Na ndenge nazali kotala, yango nde mbula boni opesi ngai.
  Fille actrice asekaki mpe alobaki boye:
  - Ozali na mbula zomi ! Lisusu te!
  Comtesse ya Dragon agangaki:
  - Ee, azali déjà koleka nkama misato. Oyo, nzokande, ezali na ntina te. Na mokili na biso, basi nyonso bazali bilenge mpe kitoko. Vanda na biso fille, okozala reine na biso!
  Dominica ayanolaki na couplet moko oyo eyebani mingi:
  Soki mampinga mosantu elobi ete, .
  Bwaka Rus', vanda na paradis...
  Nakoloba: "Likoló ezali na ntina te," .
  Pesa ngai mboka na ngai!
  . MOKAPO No. 3.
  Marquise na Baronne babetaki maboko mpe bagangaki na mongongo moko:
  - Bravo! Yo moko osali likambo oyo?!
  Dominica aningisi motó na ye ya wolo na ndenge ya mabe:
  - Te. Ngai te. Moto mosusu, nazali komikundola mokomi te!
  Cassandra akangaki nsuki:
  - Strange, ozali na mémoire excellent !
  Fille actrice ayanolaki na bosembo nyonso:
  - Nakanisaka mingi mpo na ngai moko koleka mpo na basusu. Ezali malamu koyebisa bango makambo mingi na ntina na ngai koleka ndenge nayebaka mpo na bato mosusu. Nasalaka mpe ntango mosusu composi, mpe mabe koleka Pushkin te.
  Comtesse ya dragon abimisaki mino na ye ya kongenga, ya kongenga lokola diama na monoko na ye ya monene mpe alobaki na mozindo:
  - Peut-être okoki koyemba eloko moko ya composition na yo moko ?
  Dominica alobaki na kobondela, kopakolaka makolo na ye oyo ezikaki:
  - Motuna te ! Pesa ngai kaka ata mbongo moko ya wolo. Mpe nako performer nzembo moko ya succès mobimba pona bino. Mpe koyemba mpamba? Ezali na limemya te! Mpe na ndenge ya mpambampamba, ezali na litomba te!
  Nymphe marquise akangaki miso, mpe lingenda na ye ya maji engengamaki na ndenge ya kobangisa na loboko na ye, azalaki na mokano ya kopesa etumbu na mwana mwasi ya kozanga mayele oyo azalaki na mpiko ya kotelemela dragon.
  Comtesse ya dragon alobaki na ndenge ya boyokani:
  - Pesa ye mbongo ya palata. Tika ayemba na motema.
  Dominica asekaki, mino na ye, ya kokoka mpenza, ezalaki kongenga lokola bansɔngɛ ya bangomba oyo ezali na zɛlo na moi makasi na midi. Mpe agangaki makasi:
  - Mbongo liboso!
  Nzoku yango abwakaki ye mbongo ya ebende mpe agangaki:
  - Awa, kanga yango !
  Mwana mwasi yango abwakaki makolo na ye likoló mpe alongaki kokanga eteni moko ya palata oyo ezalaki zingazinga na misapi na ye ya mpamba. Na nsima, atyaki yango na lobɔkɔ na ye. Natalaki mbongo ya ebende. Ezalaki eloko te, palata ezalaki ya sika mpenza, na ngámbo moko ezalaki na dalagona moko oyo ezalaki na mitó nsambo, mpe na makolo na yango ezalaki na lingenda ya bokonzi mpe mace. Et en revanche , fille moko kitoko na suki bouclé très luxuriant. Mpe ezali kitoko mingi.
  Dominika akokaki te koboya komekama ya komeka mbongo ya ebende mpe ayanolaki na mwa kosɛka:
  - Oyo ezali ya bolingo. Biloko ya malili.
  Nzoku yango esɛngaki ete:
  - Sikawa, yemba! Tótala nini okoki kosala!
  Comtesse ya Dragon abakisaki boye:
  - Mpe esengeli oyemba na mongongo makasi, pe osala ballad ya molayi mingi to moke, puisque tofutaki !
  Fille actrice aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki:
  - Ee, nasosoli yango ! Okoki koyemba lokola...
  Et puis association wana eyaki na makanisi na ye te. Bon, koloba que nightingale ezali mpenza malamu te to ebongi te. Kasi likambo mosusu, ezali mpenza bongo te!
  Mwana mwasi ya nymphe atyaki elembo na makolo na ye ya mpamba:
  - Tobanda !
  Dominica abandaki koyemba na mongongo na ye ya polele mpe ya malembe;
  Nazalaki mosani moko ya masano oyo ayebani mingi
  Filmage, kofinga, miziki, ba boule...
  Abandaki kobina na nkanda mpe na ndenge ya mabe, .
  Lokola nzoto ya Satana!
  
  Makolo na ngai ezali makasi mpenza
  Ba bundisaki ba hopak ya kanda makasi...
  Tozali ba filles cool boye
  To déplacer oyo ya sneaky mbala moko!
  
  Kasi namimonaki na mokili moko, boyebi, ya sipesiale, .
  Epayi ba dragons bakonzi lokola bakonzi...
  Ordre oyo ezali kuna ezali ya sika mpenza, .
  Au moins kopasola chemise na yo!
  Nasengelaki kokóma moombo ya makolo ngulu
  Kozua fimbu na mukongo...
  Mapata oyo ezali likoló na biso ezali na langi ya bule, .
  Esika yango ezali kosepelisa te na Mabele!
  
  Awa nain moko ya makasi ayei epai na ngai, .
  Mpe asimbaki fimbu na maboko...
  Mwana mobali moko ya motó mpɛmbɛ akimaki mbangu koleka - .
  Moombo azali makolo ngulu, nkolo na yango azali komonana lokola moto ya lolendo!
  
  Gnome aseki, asimbaka mino na ye na makolo, .
  Lokola fille oyo azali na article, stallion...
  Na boye ete urse eswa yango na makolo ya nzete - .
  Oyo ekozala suka ya libandi ya nain!
  
  Kasi batɛkaki ngai na bisika oyo batimolaka mabanga ya ntalo, .
  Bisika oyo ezalaki komonana ezalaki te na harem...
  Mpe bapesaki ngai fimbo makasi mpo na kolanda, .
  Po fille aliaka mingi!
  
  Awa gnome azali kokamba ngai na nsinga, .
  Ba charmes ya fille eza absolument ya somo ...
  Mongongo ya moombo ezali polele mpenza, .
  Kasi na nsuka ezali kaka na ba zéro!
  
  Nazali pene na bolumbu mpe na makolo ngulu
  Nasalaka na ba mines lokola mpunda wana...
  Mama, nalobi, molingami na ngai, .
  Ekómaki mpenza bozoba!
  
  Nazalaki mwana mwasi oyo azalaki na makoki
  Na multiplier ba fractions na mutu na ngai...
  Mpe sikawa na moko, kanisá yango, jupe, .
  Nazali na boombo ya zamba!
  
  Na boumeli ya ntango molai, molai nayikaki mpiko na gnome, .
  Nazwaki fimbu na mokɔngɔ...
  Babetaki ngai mpo na mombongo kasi mpo na mombongo te, .
  Balakaki ete bakoleisa ngai na nsima!
  
  Kasi baombo ya makolo ngulu batomboki, .
  Ba crowbars na action, ba marteaux, .
  Mpe sikoyo, talelá yango eleman na yo , .
  Na gnome moko oyo azali na libandi Nakufi !
  
  Bon, bato mabe wana babomamaki, .
  Tozalaki na ba victimes ya somo...
  Kasi, ndimela ngai, tomilongolaki - .
  Ba filles ba lakisaki classe ya likolo!
  
  Mpe sikawa tozali na limpinga monene, .
  Ba gars pe bazo kende na bitumba na biso...
  Tobukaka nguba lokola mabaya, .
  Bakonzi mabe bakozala kaput!
  
  Mpe na nsima boombo ya lifelo ekolimwa, .
  Mobali yango asemboli mapeka na ye...
  Mpe tokosilisa bokonzi, tolembi na banguna, .
  Ekozala na ekeke moko ya esengo mpe ya bokoli!
  
  Mpe na nsima kimya ekozala na mokili mobimba, .
  Mobali, monzoto monene...
  Tokopumbwa na mopepe ya minzoto, boyebi, .
  Tika ba rêves ya batu esalama!
  Mwana mwasi yango asukaki na notí ya likoló, mongongo na ye ezalaki kongɛnga lokola bangonga ya palata.
  Mwana mwasi ya nymphe abɛtaki mabɔkɔ. Ba elfes na ba trolls ebele na couple moko ya batu bayokaki pe nzembo ya Dominica. Mpe babwakelaki ye mbongo ya bibende: palata mpe motako.
  Fille actrice wana afukamaki. Mpe azwaki yango na ba carreaux. Azwaki mwa mbongo ya bibende na mabɔkɔ na ye, mpe mosusu na misapi ya makolo mpamba. Mpe ezalaki likambo moko ya kitoko mpenza.
  Ɛɛ, azali na makolo ya kobenda likebi mpe ya kokatakata ndenge wana. Mpe boniboni kitoko mpe ya kokamwa azali na kati na ye moko. Bon, ba prima donnas mosusu ezali wapi soki tokokanisi ye na ye? Bakozala na mpiko ya kosala ba performances na scène makolo ngulu? To na jupe mokuse?
  Comtesse ya Dragon alobaki boye:
  - Oyo azali moyembi ! Te, azali na kati ya académie. Mpe kaka na académie, na faculté oyo ye moko aponaka.
  Dominic asɛkaki mpe ayembaki boye:
  Biso bana basi tokozala ba juges na biso moko, .
  Mpe soki esengeli kopona, mpe kopona ezali mpasi...
  Toponaka ba costumes ya mabaya, .
  Po peuple na biso aza kaka na lokumu!
  Weasel yango akomaki na Twitter ete:
  - Ozali na mongongo... Kaka anzelu ya niveau ya likolo!
  Dominica asekaki mpe abwakaki moko ya mbongo ya bibende likolo na makolo na ye ya mpamba, mpe nsima agumbamaki mpe akangaki yango na monoko na ye. Mpe na nsima abandaki koganga. Lokola ebetamaki na nsɔi, ebende ya langi ya orange ekómaki molunge mbala moko mpe ezikisaki monɔkɔ ya kitoko yango.
  Mwana mwasi yango abandaki kobwakela ye nsoi mpe kolela. Mpe mposa na ye ya koyemba esilaki na mbalakaka.
  Mwana mwasi ya nymph aningisi lopɛtɛ na ye, mpe molunge oyo ezalaki na monɔkɔ ya Dominica esilaki mbala moko. Mwana mwasi yango agangaki:
  - Wawu! Sikawa nasosoli lolenge nini kozala dalagona oyo epemaka mɔ́tɔ!
  Weasel alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Ezali malamu koleka na retard koleka jamais, .
  Mwana mwasi yango azali na mwa bambula minene liboso!
  Comtesse ya Dragon alobaki boye:
  "Tozali na ebongiseli ya monɔkɔ mpe ya zolo ekeseni na oyo ya bato, mpe mɔ́tɔ ezikaka ata moke te. Na yango, komitungisa mpo na biso te.
  Bayoki oyo bayanganaki zingazinga bazalaki kaka kosala makɛlɛlɛ mpe kosɛnga, bazalaki kobɛtabɛta mabɔkɔ:
  - Sala eloko mosusu, ozali na boyambi !
  Dominica akomaki na Twitter ete:
  - Soki ozali ko scribble ba mbongo ya bibende, nakosala yango!
  Na eyano, makelele mpe bondimisi:
  - Bongo mpenza! Boyei malamu.
  Mpe na nse ya makolo ya mwana mwasi oyo ezalaki mpamba, ya misisa, ya motane mpe ya kitoko, oyo abɛtaki na misapi na ngolu oyo ekoki komekolama te, mbongo ya bibende ya wolo, ya palata, ya orange, ya bronze, mpe ya platine epumbwaki.
  Dominika akómaki na esengo mpo na likambo yango, ayokaki molende, mpe abandaki koyemba na molende;
  Mipɛpɛ makasi mpe mipɛpɛ makasi ezali epekiseli te mpo na babalani na biso, .
  Bana basi ya Mboka, oyo bafololo lokola matiti ya rose.
  Ye oyo ayebi etumba te, alei mbuma ya masangu te, .
  Nzambe Mobikisi Yesu akambaka biso na etumba!
  
  Tomeseni kobunda ata na mbu ya mopɛpɛ makasi, .
  Moto nyonso azali lokola puce overboard.
  Nandimi tokopasola ba monstres ya Horde na biteni na bitumba, .
  Lokumu na biso ekoki kobetama libanda te na marto ya mbeli mpe na marto!
  
  Mopanga epelisamaki na forge, na inferno ya molunge makasi, .
  Ba lame oyo epelisami ezali ba soufflets ya makasi mingi!
  Zalá soda oyo azali kobanga te; na motema makasi mpe ya nkanda makasi, .
  Soki liwa ezali, boye telema kaka, kokima te!
  
  Ee , etumba, ya solo, ezali elambo ya mafuta ya nzoi ya sukali te, .
  Na nsima, mai ya miso ezali likoló na yango, mpe makila ezali kosopana makasi.
  Nkoi azali koganga ntango molai mpe ours na koganga makasi, .
  Mpe tiká ete kobɛtama na esika na yango ezala na liso, kasi na liso te!
  
  Ezali na likɔnga oyo ekoki kotɔbɔla minyɔlɔlɔ, .
  Ezali na nguba oyo liboke ekoki kokɔta te!
  Mais kozala coward te, kotika ba diables basala bilongi te ,
  Mpo ete ekóma lokola lisano oyo esalemaka na minyama te!
  
  Ndimela ngai, solution moko ya kongenga ekoya, .
  Mpo na moto nyonso ezali na mbano oyo ekoki kozwama te koleka!
  Mpo na likanisi ya mabe, nandimi, kozongisa mabe ekoya, .
  Valeur mosusu ezali te kaka nzela ya mpasi!
  Yango wana Dominica ayemba, mpe ebele ya bato ya ndenge na ndenge babɛtaki ye mabɔkɔ na molende mpenza. Ata soki bango nyonso bazali basi, mibali bazali te na mokili oyo. To, pene na kozanga kosangisa nzoto ya makasi koleka.
  Nsima na yango, comtesse ya dragon aningisi mokila na ye mpe amonisaki ete:
  - Bon, esengeli nakende ! Nazali kobima na nzela!
  Nymphe azwaki mbongo ya ebende yango na makolo mpamba mpe apesaki likanisi ete:
  - To vérifier. Nakobwaka, pe olobi - mitu to mikila ! Devinez nini, mbongo ya ebende ezali ya yo, te, ozongiseli ngai mbongo ya ebende!
  Comtesse ya Dragon agangaki na koseka mpe ayanolaki:
  - Nayebi mayele na yo ! Na yango, ezali malamu kobebisa ntango na yo te to motó na yo te!
  Dominika asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Motó ezali matoyi te, okoki kopasola yango na shario, okoki kotonga yango lisusu te !
  Nzoku yango ezalaki koganga mpe koyemba ete:
  -Matoyi na likolo ya mutu eza matoyi!
  Matoyi na likolo ya mutu - malade na lopitalo ya mental !
  Comtesse ya Dragon apumbwaki na mopepe. Mpe alobaki te na makambo oyo mwana mwasi ya nymphe ayembaki. Mpe oyo, esengeli koyeba, ezali mpenza malili.
  Dominica abandaki kozwa nokinoki mbongo ya bibende na mabɔkɔ mpe na makolo mpamba. Mpe asalaki yango na mbangu.
  Weasel alobaki, kokatakata nsuki na ye na lingenda ya maji:
  - Mbongo, ya solo, ezali na ntina. Kasi encore plus important ezali ba sorts, ba artifacts, ba talismans, ba médaillons, ba amulets, etc. Soki te, okozala na makoki ya kozala na vie ya luxe mpe ya luxe te !
  Dominique endimaki ete:
  - Mbongo ekoki kosomba santé te, ndimela ngai, .
  Mbongo ekoki kosomba bolingo na lokumu te...
  Yango wana koswana lokola nyama te
  Yeba ete okoteka mboka na yo mpo na kozwa litomba te!
  Mpe mwana mwasi yango, na makolo na ye ya mpamba, abɛti mbongo ya ebende ya langi ya motane-bulé. Mpe na nsima makolo na ye ya mpamba ebalukaki na mbalakaka, na kokangama ya liso, na makolo ya nsoso.
  Dominique agangaki na bobangi ete:
  - Oyo nini ya mabe !
  Marquise nymphe ayanolaki na mwa kosɛka:
  - Oyo ezali métal magique spécial, kaka esalaka tango ekomi na contact na loposo ya mutu oyo aza na ba dieux olympiques na famille na ye!
  Mpe Laska agangaki na esengo ete:
  - Wawu! Ozali na makila ya ndenge wana kati na yo. Na yango, tomikosaki te.
  Dominica abulunganisaki ete:
  - Kasi oyo ezali mabe ! Soki okoki, longola libɔlɔngɔ na yo. Pe pesa ngai lisusu makolo normal.
  Nymphe aningisi motó:
  - Te! Esengeli yo moko osala deja likambo oyo.
  Mwana mwasi oyo akangamaki na motambo agangaki:
  - Ndenge nini likambo oyo ekoki kosalema ?
  Weasel apesaki likanisi ete:
  - Kanisa na makanisi na yo ndenge okolinga ete makolo na yo ezala, finá mosapi monene mpe mosapi monene ya lobɔkɔ na yo ya mobali, mpe osengeli kolonga!
  Dominic azwaki yango mpe akɔtisaki yango. Na nsima, eyaki kobɛtabɛta.
  Mpe na esika ya lokolo ya korbe, lokolo moko ebimaki na sapato ya feltre mpe na ski. Mpe ekómaki lisusu malamu te ntango ski ezalaki kobɛtabɛta likoló ya mabanga ya mikemike.
  Nymphe asɛkaki mpe ayemba ete:
  - Balakisi ya ofele, .
  Tango ebebisami na yo...
  Nanyokwamaki mpamba elongo na mwana mwasi yango, .
  Magicien oyo aleki mayele!
  Dominica asilikaki:
  - Nazali ndoki te. Mpe nazali kaka koyekola. Kasi nzela ya boyebi ezalaka jamais trop facile ... Oui , na ba films!
  Weasel aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki ete:
  - Ee, na cinéma, mbala mosusu kutu koleka. Mpe oyo, ya solo, ezali mokakatano na biso monene.
  Bayoki babandaki kosangana lisusu zingazinga: ezalaki likambo ya kosekisa. Plus précisément, ezali na ba filles ya ndenge na ndenge awa. Mpe merci mpo na yango. Fille actrice amekaki kokanisa lisusu mpe ko transformer makolo na ye. Kasi na mbala oyo eloko moko ebimaki na banzela mpe na radar, atako ezalaki moke.
  Dominica ayemba kozanga kobungisa elikya na ye:
  Nasengi bino bokamwa te
  Soki magie esalemi...
  Soki esalemi, soki esalemi, .
  Soki magie esalemi!
  Nymphe yango asekaki mpe alobaki ete:
  - Ee, po okende na mongongo na yo, esengeli pe ozala na makoki ya kosalela magie !
  Na nsima, mwana mwasi moko ya hobbit akimaki mbangu epai na bango mpe apesaki likanisi, kobalusaka lingenda na ye ya maji:
  - Tosala yango malamu koleka ! Mpe yeba, nazali na ndambo ya mibu nkoto ya komeka!
  Weasel aboyaki:
  - Te! Tika ye moko asala yango!
  Dominica akomaki na Twitter ete:
  Nabungisi makanisi, nabungisi makanisi, .
  Nakosala yango ngai moko, nakosala yango ngai moko!
  Mpe mwana mwasi yango alobaki lisusu na mongongo ya nse likambo moko oyo endimaki. Mpe na nsima makolo na ye, na lolenge ya tank oyo ezalaki na radar, nsukansuka ezongaki lisusu lolenge na yango ya kitoko, ya kala. Mpe emonanaki lokola nde esalemaki na motindo.
  Dominica atɛlɛmaki mpe aningisi misapi na ye. Ezalela na ye ekómaki ya esengo, mpe ayemba:
  Biso ba filles toza makasi na mokili, .
  Mpe, ndimela ngai, okokuta ba beautés ya malili koleka te...
  Tokosopa penza banguna na biso na toilette , .
  Mpe akomonanaka libela na mbula ntuku mibale!
  Nsima na yango, kitoko, akoseka mpe akoseka, kolakisa mino na ye ya minene mpe ya kongenga.
  Dominika abandaki kobina, makolo na ye ya mpamba etombolamaki likoló na mopɛpɛ. Mpe ayembaki boye:
  Naza ndoki moko ya malili mingi
  Soki na stamper makolo, ekozala na collapse...
  Nazalaki kolinga kopumbwa makolo ngulu
  Talá yango lokola likanisi ya solosolo!
  Oyo ezali nzembo na ye - kaka monene mpe malili!
  Atako, na ngambo mosusu, ezali mpenza pɛtɛɛ mpe ezali na mindɔndɔ te. Oui, fille wana aza tel que oko se déranger te.
  Mwana mwasi ya hobbit alobaki boye:
  - Ayekolaka noki mpenza!
  Mpe aningisi makolo na ye, oyo ekembisamaki na makolo na ba bracelets oyo etongamaki na mabanga ya ntalo, mpe na mosapi moko na moko na lopɛtɛ.
  Azali lokola mwana moke, kasi soki totali motángo ya mabanga, mingimingi na makolo na ye ya nse, azali nganga-nkisi ya lokumu mingi.
  Weasel aningisi motó epai ya mwana mwasi yango:
  - Namonaki yo esika moko boye. Ozali, par tout chance, Princesse Alsou ?
  Hobbit ya mwasi aningisi motó:
  - Ee , ezali ndenge wana! Kasi oyebi, Marquis, na fille oyo ya planète Mabele, okozala na problème te!
  Weasel andimaki ete:
  - Malamu! Kasi ekoki kosalema te soki te. Mawa, oyo ezali mokili ya boye oyo ekoki kosala te soki mikakatano mpe ba aventures ezali te.
  Dominic asalaki mbangu mpo na kobakisa:
  -Vie sans aventures na ba exploits eza trop ennuyeux. Ezali lokola supu oyo ezangi pilipili!
  Princesse Lisusu andimaki:
  - Ee, ezali bongo ! Yango nde ba vilains bazalaka pona yango. Moko na bango abimisaki bolɔzi oyo ebomaka bato oyo bazali kosangisa nzoto na makasi.
  Dominica ayemba na kopema:
  Okoki ko vivre sans basi te, c"est vrai, .
  Kasi soki mibali bazali te, esengo ezali mpe te...
  Emonanaki bongo, ezalaki mabe mingi, .
  Soki nkolo ya makasi aza te!
  Weasel andimaki ete:
  - Mbala mosusu! Kasi awa, ndenge balobaka, ezali mopanga ya mino mibale. D'une part sexe ya makasi koleka ezalaka te, mais d'autre...
  Hobbit ya mwasi aboyaki nokinoki:
  - Te! Mabe uta na ngambo nyonso. Na yango, ntina ya koloba buzoba ezali te. Bazali mpe na mposa ya mibali.
  Dominica ayanolaki ete:
  - Mibali na banyama. Mpo na bato ya mayele, likambo moko ekeseni.
  Weasel asekaki mpe ayanolaki ete:
  - Ee, mpo na mibali, ya solo. Mpe nazwaki eloko ya koloba te.
  Bibenga mingi, oyo ezalaki na nsala ya langi ya orange mpe na mbɛbu ya wolo, ezalaki kopumbwa koleka bango. Bandɛkɛ yango ezalaki mpenza kosepelisa. Bobele bolingo na loboko moko. Kasi na ngambo mosusu , ezalaki mpe na mwa kozanga elengi kati na bango.
  Dominica azwaki esika na yango:
  - Pourquoi dour na mbɛbu ya bibenga ?
  Weasel alimbolaki ete:
  - Moto moko te azali na wolo! Yango ezali bongo mpamba te bazalaki kobɛtabɛta fraise na topaze.
  Fille actrice wana a murmurelaki boye:
  - Nini? Na topaze?
  Mwana mwasi ya hobbit aningisi motó:
  - Ee, ezali na ba fraises ya boye ! Nini, oyebaki te?
  Weasel alobaki boye:
  - Ndenge nini alingaki koyeba ? Azali na mokili na biso kala mingi te.
  Ba representants misato ya sexe ya juste basalaki mbangu na bango. Mpe bitambi na bango ya mpamba mpe ya langi ya rozɛ ezalaki kongɛnga.
  Bandako ezalaki komonana zingazinga , milai, ekokanaki na ba perceuses ya rose, violet, émeraude oyo ezalaki komata. Mpe emonanaki lokola likambo ya mikolo mizali koya mpenza. Ezalaki kutu na mwa bampɛpɔ na likoló. Na bosikisiki mpenza, likalo moko oyo esalemaki na wolo mpe oyo etondi na diama, oyo bampunda motoba oyo ezalaki na mapapu mpe ya mpɛmbɛ lokola neige ezalaki kobendama, elekaki mbangu.
  Bana basi nyonso misato bapesaki mwa kofukama. Kasi emonani ete moto ya lokumu azalaki na ntango te mpo na biloko kitoko, mpe triumvirate elandaki lisusu.
  Ezalaki na hippodrome moko liboso, ezalaki lokola stade moko monene. Emonani polele ete ezalaki esika oyo bazalaki kopota mbangu na bampunda.
  Nymphe marquise apesaki likanisi ete:
  - Esengeli to vérifier soki élève na biso azali na don ya clairvoyance. Yango wana, tokoyangana na mimekano ya kopota mbangu.
  Nzinga nzinga ya hippodrome ezalaki na lopango molai ya monyama oyo esalemaki na palata mpe na bibende ya langi ya orange, oyo ezalaki na mayaka mpe mwa mabanga ya bule mpe ya violet, bakisa mpe vitre oyo ekundolisi talatala ya Tchèque . Mpe ezalaki komonana kitoko mpenza.
  Mpe na esika ya kokota ezalaki na maziba mibale na mipanzi, oyo ezalaki kobwaka libanda ba jets ya langi ndenge na ndenge uta na babalani kitoko ya wolo : - elfe moko oyo azalaki koyamba mwana mobali moko ya elf.
  Ɛɛ, makambo nyonso ezalaki komonana kitoko mpenza. Mpe na esika ya kokɔta ezali na mokɛngɛli ya bana basi. Lisusu kitoko mingi mpe na pole, bibundeli ya palata.
  Nyonso ezali komonana kitoko mpenza. Ezali na ba représentants ya sexe juste ebele boye zinga zinga.
  Dominika amikundolaki filme oyo elobelaki Archipel ya Gulag mpe kaa ya basi. Basi nyonso oyo bazalaki wana bazalaki, lokola nde baponaki, bilenge, kitoko, mpe balataki bilamba oyo etikaki makolo na bango ya kokamwa polele mpenza. Bon, lokola eleko ya molunge na Sibérie ezalaka molunge mpe ata, mbala mosusu, molunge, bana basi yango bazalaki makolo ngulu. Oyo esalaki ete filme yango elinga mingi epai ya mibali. Mpe Dominica asalaki esika ya mosangani moko ya batomboki ya Komsomol oyo abongisaki botomboki mobimba ya bana basi. Mpe kitoko kutu bakangaki bibundeli, mpe bazwaki régiment mobimba ya NKVD na etumba, mpe bakokaki kolonga yango.
  Filme yango, ya solo, emonanaki malamu. Mpe babundi ya makolo ngulu, ya glamour, ya kitoko bazalaki komonana kaka super.
  Dominika, par ailleurs, na ebandeli asengelaki kosala rôle ya cousin ya Fandera, oyo abongisaki mobulu ya ba prisonniers, kasi film ya boye ekokaki kopekisa. Mpe basalaki ye kaka moyekoli malamu mpenza mpe mosangani ya Komsomol.
  Dominica afukamaki liboso ya mwana mwasi oyo autaki na mokɛngɛli. Na mbala moko, kaka uta na nse ya Mabele, lokola jack ebimi na sanduku ya snuff, dragon moko epumbwaki libanda. Moke , mwa monene koleka albatross, na mitó misato.
  Apumbwaki epai ya bana basi, mpe mongongo moko ebetaki:
  - Zongisa ngai ndeko na ngai!
  Marquise nymphe ayanolaki na kopema ete:
  - Oyo ekoki kosalema te, Belka.
  Na eyano, mwana mwasi ya dalagona, oyo biloko na ye ya makila ezalaki kongɛnga na moi misato na balangi nyonso ya arc-en-ciel, mpe oyo mapapu na ye ezalaki kitoko mingi na boye ete ezalaki koningana na miso, abandaki konguluma.
  - Nalingi ndeko mobali! Nalingi ndeko mobali! Azali wapi!
  Mwana mwasi ya hobbit agangaki:
  - Ee, biso moko tozali na mosala mingi ya kokanisa ndenge nini tokoki kozongisa mibali na biso epai na biso. Mpe ntina ya kozala caprice ezali te.
  Mwana mwasi ya dragɔ, okoki kozwa nini epai ya mwana, akitisaki motema mpe agangaki, apumbwaki tii na Dominica:
  - Nayebi ete okoki ! Yo nde moto oyo aponami!
  Mwana mwasi oyo babɛtaki ye asɛkaki mpe ayemba mpo na koyanola ete:
  - Nyonso oyo ekoki kosalema te, ndimela ngai, ekoki kosalema, .
  Mais ko approcher problème oyo eza très difficile...
  Kasi, soki ozali kolɛmbisa bɔɔngɔ na yo ntango ozali kosakana, .
  Nakoki kokoma fille Jedi kitoko !
  Mwana mwasi ya dragɔ asepelaki mpe agangaki na eyano:
  Makanisi na yo ezali na bonene ya mosapi te, .
  Génie, oyebi, na Mabele...
  Mpe mwana mobali moko kitoko azali kozela ngai, .
  Na mpunda oyo ezali kobalubaluka!
  Dominika ayokaki kosɛkisa mpe asɛkaki:
  - Dragon oyo ezali na mpunda ? Oyo ezali ndenge oyo ezali komonana!
  Marquise alobaki boye:
  - Nini, oyebi concept ya allegorie te!?
  Fille actrice asekaki mpe a notaki:
  Tokoki kokufa esika nyonso
  Ata na kolala ya moi ya ambre...
  En général, to vivre libre, .
  Ɛɛ, ofele!
  Na ndenge ya elilingi!
  Mwana mwasi ya dragɔ abimisaki miinda na monɔkɔ na ye, ekokanaki na mwinda, mpe agangaki:
  - Oyo ezali nzembo ya bolingo. However , Nalingi invité kitoko oyo awuti na Mabele oyo eyebani te asala eloko mosusu ya intéressant.
  Dominica atombolaki mapeka mpe alobaki ete:
  - Nayebi ete mongongo na ngai ebetaka mbongo ya bibende mabe te koleka ba nunchucks kobeta libanda bitunga ya mbuma. Kasi, nasengeli lisusu kolɛmbisa mongongo na ngai! Mpe mpo na nini? Wapi kobimisa mbongo awa?
  Marquise aboyaki boye:
  - Ya liboso, oko parier mbongo na yo na moko ya ba chevaux na hippodrome pe okoluka komatisaka capital na yo. Et deuxièmement, fille oyo azali kaka petite dragon ya muasi te, mais pe princesse. Akopesa yo lopɛtɛ na ye, oyo ezali na nguya monene ya maji. And for this , ndimela ngai, ezali na ntina komeka mpe koyemba malamu!
  Dominica aningisi motó na ye ya kongɛnga na nkingo na ye ya makasi mpe alobaki boye:
  - Na cas oyo, namoni ezali na eloko ya komeka ! Lisusu, ndenge nini okoki koboya mwana!
  Mwana mwasi ya dragon agangaki na mongongo:
  - Nazali mwana ata moke te. Naza princesse pe nakoki kosala boye! Nakopumbwa na planète na yo. Mpe nakotumba mboka-mokonzi na yo.
  Dominica abɛtaki nsɔmɔ na ndenge ya kobangisa:
  - Mpe tozali na défense aérienne mpo na bato lokola yo! Olobi nini na likambo oyo, sauvage?
  Mwana mwasi ya dragon abulunganisaki ete:
  - Bakotinda yo na ba carrières. Okosala bolumbu mpe na minyɔlɔlɔ na nse ya masasi ya fimbo ya bakɛngɛli ya orc.
  Mwana mwasi ya hobbit aningisi motó:
  - Ee, akoki kosala yango ! Lisusu, ozali moto. Mpe bato na biso... Batalelami lokola ya nivo ya nse, mpo na bantina mingi.
  Nzoku yango ezalaki koganga:
  - Yango wana malamu oyemba ! Public esi esangana awa, pe to"ko gagner pe mbongo.
  Kutu, makɛlɛlɛ ebimaki na kati ya ebele ya bato ndenge na ndenge oyo bazalaki komonisa mobali to mwasi, mpe bayokaki mabɔkɔ mpe koganga ete:
  - Yemba, fololo moke, koyoka soni te!
  Bon, mobali, tobeta miziki!
  Tolingi koyoka trill ya ndeke ya paradis!
  Dominica apemaki makasi mpe abandaki koyemba;
  Libongo na Elfa ezali monene , ezali na mabangamabanga, .
  Ba mbonge ezo sopa na éclat vitré...
  Elfia ekómaki mboka na ngai ya kobotama, .
  Trill ya nightingale eyembeli biso nzembo moko kitoko!
  
  Na masuwa moko ya monene, ngai ná molingami na ngai tozali kosala mobembo na masuwa, .
  Zlata Val akitisaki ba tresses na ye.
  Ezali malamu mingi mpo na ngai ná balingami na ngai kozala elongo, .
  Eza mawa kokanga crocodile na lingenda ya koboma mbisi te.
  
  Te, mai te, konguluma na nsima, .
  Ezali nature nde epesaka biso champagne.
  Mokili oyo ezali lokola mama ya bolingo mpo na ngai, .
  Bokabi ya mabele na bilamba ya bokonzi!
  
  Matangá lokola mayaka na nse ya pole ya sanza
  Splashes lokola etonga ya nzoi na lipapu ya argent...
  Virgo, ozali lokola anzelu na ndoto mpo na ngai, .
  Na elongi ya innocence - Madonna oyo eleki peto!
  
  Nsolo na yango ezali mafuta ya nzoi, mpe nsuki ezali soie, .
  Mbɛbu ekabwanaki lokola satin.
  Nandimi ete ntango oyo tozelaki banda kala ekoki, .
  Masapo ya masapo ekokóma ya solo!
  
  Mbɛbu na biso esimbamaki na esengo mingi, .
  Elengi ezali boye ete maloba ezali lisusu te .
  Ndimela ngai, ozali kitoko ya mabele te, .
  Lot eko décider, bwaka mbongo ya ebende likolo!
  
  Tala ba bisous moko sima ya mosusu, .
  Kopema mpe koseka ya esengo na biso ya mopepe makasi.
  Bosantu ya molimo ekobatelama na kerube, .
  Moto oyo aponami akobwaka liste ya masumu na kati ya sanduku.
  
  Te, yeba, ezali na kitoko koleka yo na Mabele, .
  Passion epeli lokola moto ya kongenga na motema na ngai!
  Tokofanda na mboka oyo eleki malamu, .
  Tofungola maninisa mpe porte na espace!
  Oyo ndenge kitoko ayemba nzembo moko ya kokamwa. Mpe bana basi ya mitindo nyonso bazalaki kobɛta mabɔkɔ mpo na ye. Mpe na ntango yango moko babwakaki mbongo ya bibende, ata mpe ya wolo. Mpe yango ezali malamu mingi .
  Mwana mwasi ya hobbit aningisi lingenda na ye ya maji, mpe mbongo ebandaki kosala liboke ekeseni yango moko. Mpe likonzi mobimba ya mbongo ya bibende ya langi ndenge na ndenge ekolaki.
  Mwana mwasi ya dragɔ mpe abɛtaki mabɔkɔ, mpe na nsima abimisaki milinga ya kongɛnga na mitó na ye misato. Nsima na yango alobaki na ndenge ya caprice:
  - Oyo ezali, ya solo, malamu, kasi ekoki te ! Naza na besoin na yo pe oyembela ngai!
  Dominica akangaki miso mpe atunaki ete:
  - Yango ezali mingi te ?
  Marquise akangaki ye na mongongo makasi:
  - Olingi ozua bague ya motuya boye pona nzembo moko kaka ? Bon, ozali impudent ! Zala na lisosoli, po artifact ezali na valeur.
  Mwana mwasi ya hobbit agangaki na mongongo:
  - Eloko moko na moko ezali na ntalo na yango. Mpe mbala mingi, mpo na eloko moko ya motuya, osengeli kokokisa bamposa misato, to kopesa misala misato. Wana ezali mibeko. Mpe yo moko ososolaka mpo na nini!
  Bayoki ya bana basi ya ndenge na ndenge bazalaki kobɛta mabɔkɔ mpe kobɛtabɛta makolo mpamba, mpe mbala mingi te na sapato:
  Boya, yemba mwa mosusu!
  Tolingi ba nzembo!
  Ekozala très cool !
  Sala romance yango!
  Tokofuta yo malamu!
  Weasel aningisi motó epai ya Dominika:
  - Bon, kobukana te ! Boya, yemba!
  Mpe kitoko kitoko eningisaki nsuki na ye ya kongenga mpe ya kongenga. Atyaki elembo na makolo na ye ya mpamba, ya misisa mpe ayemba, na mayoki mpe na elongi monene;
  na biso , bosolo na biso
  Ezali na komema kondima!
  Mpe lobi te, mpe lobi te, .
  Mpe lelo bikisa Mboka ya Tata!
  
  To respecter Elf na biso , .
  Après tout, ye nde mokili mobimba, yeba mokili!
  Drapeau na biso ya motane ya Mboka, .
  Mpe ezali na motane moko te oyo ezali kongɛnga koleka!
  
  Mobongisi-nzela apesi mbote na buste te, .
  Elembo na ye ezali drapeau ya Mboka-Mama!
  Tobundaki na monguna na mayele, .
  Kokumisa makambo oyo ekokisami na vɛrsɛ!
  
  Yeba ete kondima ezali kaka moko na mokili, .
  Kondima na chéri , elfinisme mosantu!
  Na boye ete bana ya esengo baseka, .
  Orcisme ekoki ko exploser na kati ya libulu mozindo !
  
  Chevalier moko na moko azalaki kaka mwana moke, .
  Na matiti mpe bibale makolo ngulu...
  Kasi sikoyo azali na treuil na maboko, .
  Na ndenge ya mbangumbangu azali kosala ete bibende ezala plat na marteau!
  
  Moto moko azali kokata mitrailleuse na ba machines, .
  Bon, moto moko azali kobɛta masasi longwa na lipeka!
  Bendele ya motane epumbwaka lokola drapo ya motane, .
  Tobetaka banguna mabe sans kosala masɛki!
  
  Bankoko na biso na mpiko nyonso bazwaki Orklin , .
  Bon, ezali boni mpo na biso? Tozali na nzela na biso ya kokende na Mars!
  Tozali bato, ba macaques te na etape, .
  ya monguna ebɛti ye kaka na liso!
  
  Kasi toyebi mpe ndenge ya kosepela, .
  Beta ngonga, beta ba kelelo!
  Bilongi ya bana kitoko mingi, .
  Na ba cotes ya minei na mitano!
  
  Examen ya bitumba oyo eleki mpasi - .
  Koleka na likambo oyo te ezali lokola kokufa!
  Kasi na liwa tozali na bendele oyo ezali na mwinda, .
  Forge ya cuivre elfes ekoki kokweya te!
  Mwana mwasi yango ayembaki kitoko mpe na mayele mpe, na ntango yango moko, abinaki, mpe makolo na ye ezalaki kobenda mpenza. Ezali kaka mawa que mibali bazalaki pembeni te mpo na kosepela na kitoko na ye. Et fille aza na yango na niveau colossal, et guerrier alakisi pression na ambiance na ye colossal.
  Mpe bankama mingi ya bana basi basilá koyangana, mpe bazali kosala makɛlɛlɛ. Babwakaka mbongo, mpe bazali na nsolo makasi mpenza ya nzoto ya bilenge, ya sika, ya basi mpe malasi mpe malasi ya ntalo mingi. Ezali na makambo mingi ya kosala ete motó na yo ebalukaka awa.
  Ba mbongo mosusu ya bibende ezalaki ya céramique, mpe ezalaki kutu na mwa mbongo ya bibende ya mabaya , oyo ezalaki malamu mpenza. Kasi mbongo ya papye oyo bamesaná kosalela mpo na planɛti Mabelé ezali na lolenge moko to mosusu komonana te. Mpe yango ezali na lolenge moko to mosusu likambo ya sika mpo na Dominica. Tango mosusu makanisi ezo pela na makanisi na yo na oyo etali ndenge nini bazali ba sauvages awa. Ezali boni mpo na bakarte ya elektroniki mpo na kofuta mbongo? Bon, oyo ezali absolument fantastique pona niveau oyo ya développement.
  Na yango, moto moko abwakaki gâteau oyo esilaki kolya ndambo na krɛmɛ na nse ya makolo mpamba ya mwana mwasi moko ya moyembi.
  Mwana mwasi ya hobbit abɛtaki gâteau na nkake oyo eutaki na lingenda na ye. Mpe ekweaki na mbala moko.
  Kitoko moke yango alobaki boye:
  - Kosala lisusu bongo te ! Kaka mbongo!
  Nzoku yango eyembaki ete:
  - Kosala mbongo ! Bosala mbongo!
  Kobosana ennuyeux, paresseux...
  Bosala mbongo! Bosala mbongo!
  Soki esengeli, ata mokolo mobimba!
  Mwana mwasi ya dragɔ aningisi mapapu na ye mpe agangaki:
  - Bon, oyo ezali service ya mibale ! Kasi mpo na kozwa lopɛtɛ ya biloko ya kala , osengeli mpe na oyo ya misato!
  Dominica abimisaki matama na ye mpe alobaki na mongongo ya elikia:
  - Soki olingi, nakosepela koyembela yo lisusu! Mpo na koloba solo, nalingaka koyemba mingi.
  Bayoki ya basi soko nkóto, bamonisi ya kosangisa nzoto na mibali, bagangaki mpe batyaki pene na mobimba na makolo na bango ya mpamba, ya kitoko, ya bana basi:
  - Yemba lisusu ! Yemba lisusu!
  Bravo, encore, encore oyo ezali! Bravo, encore, encore oyo ezali!
  Mwana mwasi ya dragɔ aboyaki, atombolaki mongongo na ye:
  - Te! Pesa bague ya boye kaka pona ba nzembo! Awa asengeli kosala likambo moko ya motuya mingi mpe, na ntango yango moko, ya mpasi.
  Ezalaki na pause moko ya tension. Bana basi koleka nkóto moko ya mposo ndenge na ndenge bakangamaki na malili mpo na kozela.
  Na mbala moko mwana mobali moko abimaki. Momonisi se moko ya sexe oyo eleki makasi kati na bango. Azalaki ya libota ya bato, alataki kaka ba shorts, muscle mpe na marque ya esclave na lipeka na ye, azalaki komonana soki zomi na mibale ya mbula mpe polele abetamaki koleka mbala moko. Kokima mbangu, bitambi na ye ya mputulu, ya bomwana kongenga epai ya mwana mwasi ya dragon, akweyaki na mabolongo mpe amilelaki:
  - Tika ba liberer ngai ! Zongisa ngai position na ngai!
  Mwana mwasi ya dragon aningisi motó mpe andimisaki ete:
  - Ezali bongo! Mwana mobali akozala libre soki okoki kobongola ye elf!
  Dominica atandolaki maboko na ye:
  - Kasi likambo oyo ekoki kosalema te !
  Nymphe marquise apesaki likanisi ete:
  - Mwana oyo ya moombo kala mingi te azalaki mokonzi ya bokonzi ya bokonzi moko monene, na nkombo Oenomaus. Mpe sikawa, akomaki mwana mobali ya libota ya bato mpe moombo mpo na kokima bokono ya zabolo. Sala ye lisusu prince elf, et puis peut-être tokoki kokanga fil ya tangle mobimba!
  . MOKAPO No. 4.
  Princesse ya hobbit a confirmaki boye:
  - Oyo ezali chance na yo, Dominique. Mpe oyo ya biso mpe. Mibali pene na nyonso elimwaki. Mpe oyo, atako akómaki mabanga te, abungisaki titre mpe esika na ye, mpe ata nzoto na ye, mpe akómaki moombo ya moto.
  Mwana mobali yango aningisi motó na ye ya pɛtɛɛ mpe ekatamaki :
  - Ba betaka ngai mikolo nionso po nabaluka mabanga te ! Mpo na ntina moko boye, ezali baombo oyo babɛtaka fimbo nde bazali koboya maladi yango mingi!
  Dominica atambolaki maboko mpe ayanolaki ete:
  - Oui, nazali na idée te ya ndenge nini nakoki ko désenchanter ye ! Mpe ete mokonzi yango azalaki mpe mwana moke?
  Mwana moombo yango aningisi motó.
  - Te, nazalaki mpenza mokóló ! Kasi ntango ebandaki kokóma mabanga, nyama babengi nymph weasel esalelaki maji ya sipesiale. Nakómaki elenge moombo mpe babɛtaki ngai fimbo. Yango epesaki ngai basanza mingi, atako ezalaki mpasi, kasi bomoi. Kasi noki to nsima, likambo yango ekosila. Lisusu, basengeli kobɛta ngai makasi, mpe mikolo nyonso nasengeli, to komema mabanga ya kilo, to kobalola roue!
  Mwana mwasi ya nymph aningisi motó:
  - Iyo! Oyo ezali lolenge bobele moko ya kozongisa nsima na lolenge moko to mosusu bopusi ya bokono ya mabanga. Ezali naino na bana mibali ya baombo ya libota ya bato na bisika oyo batimolaka mabanga ya ntalo oyo bakómi naino mabanga te mpe bazali kosala. Kasi oyo ezali kaka ba représentants ya sexe ya makasi oyo etikali. Mpe na nsima mosusu na yango mpe ebongwanaka mabanga mpe na nsima epanzani mpe ekómaka mputulu.
  Dominica abɛtaki piololo:
  - Oyo ezali somo ! Likama ya mokili mobimba! Mpe mpo na kozala na bomoi mpe kokóma moombo!
  Mwana mobali yango, oyo alataki short ya mikuse ya moindo oyo esalaki bilamba na ye nyonso, mpe na nsinga, na misisa ya mafutamafuta na nse ya loposo oyo emonanaki lokola moke mpo na kozanga mafuta, ayemba:
  - Ee, nazali mokonzi, pe kaka moombo, kasi nini, .
  Tika ba nobles babenga ngai boye...
  Bazali mosika, mosika boni na ngai, .
  Mwana mobali oyo azali na monyololo ya makolo oyo ebukani!
  Mwana mwasi ya dragɔ agangaki na miso:
  - Donc sala ye lisusu prince elf, et puis okoki kozua bague oyo ya valeur ya magie ya dragon!
  Dominica atandolaki maboko na ye:
  - Bon, o malédiction, naza n"a compréhension ya base ya magie te, pe o exiger oyo! Oyo, mbala mosusu, yo moko okosala te!
  Marquise nymphe alobaki na kopema ete:
  - Mbala mosusu biso pe tokoki kosala boye te ... Olobi nini?
  Mwana mwasi ya dragon alobaki boye:
  "Azali na makolo na ye banda kala." Mpe académie ya dragon ekokangama kala mingi te. Donc, tika aleka nanu ba examens intoxicants, et puis ameka ko désenchanter mwana mobali prince.
  Dominica aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki.
  - Bon, oyo ezali ndenge, na principe, okoki...
  Marquise nymphe azwaki talisman na ye oyo ekangamaki na nkingo na ye. Mpe apakolaki yango na maboko na ye mpe abandaki konguluma eloko moko, lokola mbeli. Mwana mwasi ya dragɔ agangaki, kolakisa mino na ye:
  - Oyo eza test grave pona ye ... Est-ce que akoki ko bouger sans ba dégâts mingi soki asaleli sort ultra!
  Dominica alingaki kozwa bososoli na oyo ultra sort elingi koloba, kasi nymph-marquise atyaki tembe na makolo na ye ya mpamba, ekembisamaki na ba rings, mpe mwana mwasi akangamaki na mopepe makasi. Ezalaki lokola nde engambe moko ya monene azwaki ye na lobɔkɔ mpe amemaki ye.
  Fille actrice wana a murmurelaki boye:
  - Oyo nde saut !
  Mpe bongo bango, elongo na nymph-marquise, bamimonaki na ekuke ya ndako ya mokonzi. Ezalaki kokundolisa Hermitage na Saint-Pétersbourg, kaka ezalaki likolo koleka, etaze ntuku misato na plafond ya likolo. Mpe lisusu, mingi koleka ya kitoko mpe kitoko koleka Hiver oyo eyebani mingi.
  Dominica atandolaki makolo na ye, atombolaki mipanzi na ye na maboko mpe agangaki ete:
  - Wow !
  Nymphe a confirmaki na koseka:
  - Ee, oyo ezali ndako kitoko ya Académie ya Dragon.
  Liboso ya esika ya kokɔta, liziba moko oyo ezalaki lokola dalagona ya mitó nsambo ezalaki kongɛnga na wolo mpe na mwa bibende ya langi ya orange oyo ezalaki kongɛnga oyo eyebani te na mabele. Mpe uta na monɔkɔ mokomoko, ebale moko ya mai ezalaki kopumbwapumbwa na likoló, ezalaki kongɛnga lokola diamá na kongɛnga ya miinda mingi oyo ekembisami.
  Dominica alobaki boye:
  - Ezali kitoko ndenge ba jets epumbwaka likolo !
  Nymphe marquise ayanolaki na ndenge ya laconique:
  - Technomagie ya makambo!
  Motó ya dalagona mokomoko ezalaki na miso oyo esalemaki na mabanga ya ntalo, mpe na langi ndenge na ndenge. It looked extremely healthy , riche mpe elengi.
  Ezali mpe na babalabala ya malamu mpenza oyo ezali na bafololo kitoko, oyo ekeseni na mitindo ndenge na ndenge mpe mitindo ndenge na ndenge ya mbuma ya matiti. Makolo mpamba ya bana basi etambolaki na ba carreaux ya petepete, ya motindo ya kongenga ya banzela na elengi mpe ngolu oyo ekoki kolimbolama te. Bazalaki na mbula ekeseni, kasi bango nyonso bazalaki kitoko, mingi bazalaki kolata biloko ya motuya mingi.
  Ezalaki mingimingi na ba elfes awa, kasi ezalaki mpe na ba filles humaines, ba trolls ya basi mpe ba hobbits. Bana basi ya nsuka bakoki kokesenisa bango te na oyo ya bato. Lokola, par ailleurs, ezali ba nymphes na ba dryads. Ezali mpo balataka mpɛtɛ na misapi ya makolo mpamba ya makolo na bango ya mikemike mpe ya kitoko?
  Kasi bana basi ya bato bakoki mpe kosala yango.
  Dominika, mwana-kelasi moko ya molai mpenza, azalaki komonana monene mingi mpe akɔmeli soki tokokanisi ye na banakelasi ya basi. Mpe yango epesaki ye nsɔni mingi.
  Mwana mwasi yango atunaki nymphe ete:
  - Nazali lokola exposition ya musée awa !
  Marquise atunaki na mwa koseka:
  -Omoni film oyo elobeli Harry Potter?
  Dominic asɛkaki mpe ayanolaki ete:
  - Ee, ya solo, natalaki yango. Mpe bamekaki kutu kosala remake ya film oyo. Bon, bongo nini?
  Nymphe alobaki boye:
  - Bana mibali mpe bana basi bazalaki kuna. Mpe awa, ndenge bozali komona, bana mibali bazali te, mpe yango ebebisaka boyokani!
  Dominica alobaki boye:
  - Harry Potter azalaki pe mwana moke, pe ezalaki pete pona ye. Kasi mpo na kozala mokóló kati na bana. Ezali mabe koleka kotikala mbula ya mibale!
  Marquise alingaki koloba likambo moko ntango mwana mwasi moko ya makolo ngulu, kasi na broche ya diamant na nsuki, akimaki mbangu epai na bango. Asɛkaki na elengi mpenza mpe agangaki:
  - Ozali moto oyo aponami ?
  Dominica asekaki mpe ayanolaki ete:
  -Iyo!
  Mwana mwasi yango asekaki mpe alobaki ete:
  - Kasi mbala mosusu oyebi kosala mingi te ! Na ndakisa, okoki kosala nkisi oyo ekoki komonana te?
  Fille actrice ayanolaki na kopema:
  - Malheureusement te. Esalaka ndenge nini?
  Mwana mwasi oyo azalaki na broche ya diamant mpe nsuki ya langi ya violet mpe ya langi ya orange aningisi motó. Mpe abimisaki molangi moko na poche ya elamba na ye. Nabalusaki fiche. Amɛlaki mwa moke mpe... abungaki.
  Dominica akangaki miso na ye ya safire na mobulungano. Mpe na nsima nayokaki kofinafina ya pɛtɛɛ na zolo na ngai. Na nsima, babendaki ye nsuki. Emonaneli makasi ya Dominica emonaki makolo mpamba ya mwana mwasi oyo amonanaka te konyata likoló ya ba carreaux ya langi ndenge na ndenge mpe kotombolaka mwa biteni mikemike ya mputulu mpe ya nsuki oyo euti na banzete mpe bafololo. Mwana mwasi yango aninganaki na mayele mpenza mpe, na makolo na ye mpamba, asimbaki elenge mwasi yango ya mabe na litoi.
  Agangaki na mongongo. Mpe Dominica azalaki na likoki ya komona ye. Mwana mwasi yango akómaki polele, lokola molimo to hologramme. Mpe agangaki na mongongo ya kobanga:
  - Kozoka! Tika nakende, noko!
  Nymph ya marquise agangaki ete:
  - Na mayele, ee! Nakanisaki déjà que okoki kosala eloko te!
  Dominica ayemba mpo na koyanola ete:
  Soki ozwi maladi, nakoya
  Nako panza pasi na maboko na ngai...
  Nakoki kosala nionso, nakoki kosala nionso, .
  Motema na ngai ezali libanga te!
  Bana basi oyo bapusanaki pene na bango basekaki. Atako bazalaki kokembisa yango, ezalaki polele ete bilamba na bango ezalaki mpenza makasi mpe ezalaki na lolenge moko, atako ezalaki ya kitoko. Atako na makambo mosusu ezalaki na liyoki ya bokeseni. Bana basi mosusu bazalaki na boucles d"oreilles na matoyi, nzokande basusu bazalaki na yango te. Mpe bamosusu, mingimingi bana basi ya hobbit, bazalaki kotya nsinga ya wolo oyo ezalaki na mabanga na zolo na bango.
  Basalaki yango, mingimingi mpo na komikesenisa na bana ya bato, oyo bakokani mingi. Ba dryad bazalaki mpe kolinga ba rings na zolo mpe na matoyi na bango. Bokonzi kitoko ya bana basi, kobanda na mbula nsambo tii na bilenge. Kasi, epai ya ba elfes, bokóli mpe bolenge ekeseni mpenza te na lolenge ya komonana, kaka lokola epai ya ba hobbits, ba trolls, ba nymphes, mpe ba dryads. Kasi Dominica azali lokola mokóló mpe mwana mwasi kitoko mpenza, na elongi oyo ezali komonisa ete azali mpenza mwana mwasi ya mokonzi. Peut-être trop bronzage.
  Ɛɛ, bakómisaki kutu loposo na ye pɛpɛlɛ ntango azalaki kosala esika ya moko ya basi ya lokumu ya Moyen Âge. Na ntango wana, bazalaki kotalela elongi oyo ekómi motane lokola elembo ya kobotama na nse.
  Na nzela, kaka te loposo ya elongi na ye ekómaki pɛpɛlɛ, kasi mpe na makolo na ye. Ezalaki na épisode moko oyo bamemaki ye makolo ngulu mpe na bilamba ya bilamba tii na échafaudage.
  Ezalaki kutu na nzembo moko:
  Ntango ya bosikoli ekómi pene
  Bamemi mokonzi-mwasi makolo ngulu tii na échafaudage!
  Na esika ya bijoux, alati bilamba, .
  Ntolo ya cygne ezali victime ya ba bomi!
  Ee, ezalaki komonana lokola likambo ya kosɛkisa mpenza mpe kutu, na lolenge na yango moko, na lolenge moko to mosusu ezalaki kobangisa . Nsima ya kozala pɛpɛlɛ, asengelaki kosala lokola Mokonzi-mwasi Semiramis. Mpe na ba films wana, ba filmer ye pratiquement makolo ngulu te. Ɛɛ, ezalaki mokumba moko ya kosepelisa. Kasi emonani ete mokambi yango asepelaki na ye te. Kitoko mingi na miel blonde. Et pona rôle ya Semiramis ba préférer muasi ya munene na suki ya noir. Mpe Dominica esengelaki kokóma moombo. Mpe kutu bazalaki kotya ye elembo na ebende ya mɔtɔ. Mpe basimbaki ngai, na ndenge ya mabe mpenza, na mibali.
  Ɛɛ, mpe ezalaki na esika moko oyo esalemaki na etanda yango. Ya solo, fimbo yango ezalaki na mousse, mpe ntango babɛti yo fimbo na yango esalaka mpasi te. Kasi ndenge moko, ntango ozali kokangama na nzete mpe bazali kobɛta yo fimbo , ezali kosepelisa te.
  Bana-kelasi ya bana basi yango bakangamaki esika moko. Na nsima, molakisi ya dryad abimaki. Azalaki kolata elamba ya motane mpe lolenge mosusu.
  Atambolaki tii na Dominica mpe agangaki:
  -Ozali ya sika?
  Mwana actrice atombolaki mapeka:
  - Nalingaki koloba bongo te !
  Molakisi yango aningisi motó. Na zolo na ye ezalaki na lopɛtɛ moko oyo esalemaki na ebende ya langi ya orange mpe ezalaki na libanga moko ya bansinga. Azali mpe lokola elenge mwasi mpe azali makolo ngulu. Lisusu, ezali na lopɛtɛ moko na mosapi mokomoko ya makolo mpamba. Et oyo eza déjà niveau assez élevé ya kindoki.
  Marquise nymphe alobaki boye:
  - Azali élève capable, pe azali na talent !
  Molakisi ya dryad abwakaki mwa libanga moko ya moke likoló ya carreaux ya langi mpe apesaki mitindo ete:
  - Sala ya sika po epumbwa na loboko na yo !
  Dominica alobaki na mongongo makasi ete:
  - Télékinèse, to nini ?
  Mpo na koyanola, bana basi yango basekaki. Molakisi agangaki ete:
  - Bopanzana! Mpo na nini bato ebele esika moko!
  Ezalaki na konguluma mpe makelele ya kozanga bosepeli. Kasi bana basi yango baswanaki te, kasi babandaki kopalangana mokemoke. Kasi en même temps, kotala epai ya fille ya sika.
  Molakisi yango azalaki konguluma:
  - Bon, yaka, mitindo libanga epumbwa na loboko na yo!
  Dominika, oyo azalaki koyoka lokola zoba mpenza , agangaki ete:
  - Pumbwa na kati ya loboko na ngai!
  Libanga yango eninganaki te. Na nsima, mwana mwasi yango agangaki na nkanda ete:
  - Pumbwa epai na ngai, noki!
  Mpe na nsima libanga moko ekweaki mpe, lokola météorite, ebɛtaki mwana mwasi yango na elongi. Kobɛta ezalaki malamu, libulu moko ya malamu evimbaki mbala moko, mpe Dominika ye moko akweyaki kozanga koyeba.
  Bana basi mingi oyo bazalaki na ntango te ya kolongwa, mpe basusu wana oyo babalukaki, basekaki mbala moko. Mpe kosɛka yango ezalaki kokundwela biso ndenge bankama ya bangonga ya palata ezalaki kobɛta.
  Marquise nymphe atambolaki maboko na ye mpe amonaki ete:
  - Makoki ezali, pe nini mosusu ! Na maloba ya pɛtɛɛ, tombolá libanga oyo ezali na ba sorts te. Ata nymph to dryad nionso ya novice akoki kosala boye te.
  Molakisi andimaki ete:
  - Ee, azali na makoki ! Kasi ezali mpe likama. Oyo azali mpenza na makoki ya kozongisa mibali epai na biso kaka te, kasi mpe koboma basi. Oyo ezali nguya ya zamba!
  Marquise alobaki boye:
  - Fille oyo aza diamant aza na besoin ya polissage!
  Dominika atɛlɛmaki mpe apumbwaki na makolo. Motó na ye ezalaki kopasuka mpe ezalaki na kovimba na elongi na ye.
  Mwana mwasi yango agangaki ete:
  - Mpe nasengeli koboma nani sikoyo ?
  Molakisi ayanolaki na nkanda nyonso ete:
  - Nga moko! Okokaki mpenza kobimisa bɔɔngɔ na yo. Ezali likambo ya malamu nayebisaki yo te ete obuka libanga!
  Dominica asekaki mpe ayanolaki ete:
  - Oui, na cas oyo elingaki kozala na Hiroshima ya solo!
  Mosungi ya dryad atunaki na kokamwa ete:
  -Hiroshima ezali nini?
  Mwana mwasi oyo azalaki kosala masano atombolaki mapeka na ye, oyo ezalaki na bolɛmbu te, mpe ayanolaki na elikya nyonso:
  - Oyo ezali engumba oyo babwakaki bombe atomique likolo na yango, na ntina na yango bato nkoto ntuku mitano bakufaki mpe nkoto nkama moko bazokaki !
  Molakisi abɛtaki piololo ete:
  - Wawu! Wow bombe!
  Moko ya bana-kelasi ya bana basi agangaki ete:
  - Tantine oyo azali ko inonda!
  Mpe mosusu abakisaki boye:
  - Ebongoli ba violets na matoyi na yo!
  Marquise ya nymphe aboyaki boye:
  - Na"kendeki na Mabele koleka mbala moko, mpe namatamaki na Internet na bango mbala mingi, mpe nayebi Hiroshima - ezali solo. Mpe likambo oyo ezali nsɔmɔ, mpe bato mingi koleka bakufaki kuna mpe bakufaki na kongɛnga.
  Moko ya bana basi yango agangaki:
  - Rayonnement ezali nini ?
  Dominika abulunganisaki, ayanolaki nokinoki ete:
  - Tango lipata ya électrons ekabwani na noyau ya atome pe ekomi ionisé, radiation esalemaka. Noyau ya mpamba ya atome ebebisaka bokangami kati na molécule, mpe kobukana wana ebebisaka nzoto makasi, ezala ya moto mpe, nakanisi, ya elfe.
  Bana basi yango bazalaki koganga na bobangi mpo na koyanola. Moko ya ba oyo ya mikemike agangaki na mongongo:
  - Mama, nazali kobanga ba rayonnements !
  Nymph-marquise, aka Laska, asekaki mpe ayanolaki:
  - Kobanga te ! Akozua yo awa te !
  Dominica alobaki na mayele nyonso ete:
  - Tobundisamaki na ba rayonnements, .
  Mpe esika nini okoki kozwa esika ya kobombama sikoyo...
  Mpe awa ozali na ebongiseli moko - .
  Tala, bazo beta ngai na kingo!
  Sima na yango fille azui yango pe abandi kobina. Mpe bana basi mosusu babandaki kobina.
  Molakisi yango akataki ye misapi . Fimbo moko ebimaki na monɔkɔ na ye. Mpe ndenge nini trill ya nightingale ekosopana. Bana basi mosusu bazwaki yango mbala moko mpe bakangamaki na malili . Mosungi mosusu abimaki na elamba ya moindo ya makasi mpe apesaki etinda oyo:
  - Etape na litambe !
  Bana basi yango basalaki molɔngɔ mbala moko na bolai. Mpe babandaki kotambola, komekaka matambe na bango mpe kosembola matambe ya makolo na bango mpamba, lokola basoda. Mpe basalaki yango lokola nde kotambola ezalaki komesana na bango, lokola gardien présidentiel.
  Molakisi oyo alataki elamba ya moindo, oyo ekembisamaki na ba safires, ba émeraudes mpe mwa mabanga ya langi ya malili oyo eyebani naino te na planète Mabele, apesaki mitindo ete:
  - Sikawa, yemba!
  Bana basi, konyata makolo na bango ya mpamba, ya motane, ya mike mpe ya kitoko, batunaki na bomoko:
  - Nini ya koyemba?!
  Mosungi ayanolaki na ba tons ya malili:
  - Na ntina ya makambo oyo bana mibali bakoyemba soki babɛtaki bango te na bokono ya lifelo !
  Mpe bana basi-banakelasi bayembaki na chorale mpe na elongi monene;
  Minzoto ezali kongɛnga na molili ya butu, .
  Mpe kongenga ya sanza ya palata!
  Kitoko yango azali kofinga miso na ye ya kitoko, .
  Tozali fiancée na ye libela!
  
  Kolala ya moi ya motane makasi ezalaki molili, .
  Kasi ntɔngɔntɔngɔ moko ya kongɛnga ekobima!
  Mpe mopɛpɛ ekómaki na esengo, makɛlɛlɛ, .
  Voile ya masuwa evimbi!
  
  Molimo na ngai ezali libanga ya kilo, .
  Ba tests ya combattant ezo zela!
  Mpe tiká bendele epumbwa likoló ya motó, .
  Tokende tii na nsuka!
  
  Motema ekotonda na mousse te , .
  Kopumbwa nokinoki ya mwana ya mpongo!
  Ata soki makila ezali kotɔka, na kopumbwa ya mbangumbangu, .
  Nakozwa mpepo lokola flèche!
  
  Ba saule bafukama liboso na ngai, .
  Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso abalusaki miso na ye!
  Ata soki ozali mpenza na komilakisa te, .
  Nakobakisela bino makasi na etumba!
  
  Après tout, osalelaka na bosembo Mboka ya Papa, .
  Kasi mosuni ezali na bolɛmbu, elimo ezali na maladi!
  Oko regretter te, nayebi vie
  Kotika ngai te nabongwana liseke ya mpate-mobali!
  
  Nakosukola masumu ya mikolo eleki, .
  Tika makambo oyo esalemaki kala esila!
  Omoni, poire ezali kokola na elanga, .
  Eskeche yango ekomonisa ndenge oyo mpɛpɔ yango ekosalema!
  
  Salelá Mboka ya Tata na makasi na yo nyonso, .
  Bobosana que kimia ezali na mokili!
  Mpo na kotumba mɔtɔ na banzete ya zamba te, .
  Tika ete moto nyonso afanda malamu elongo na bino!
  
  Na likambo oyo nayanolaki kaka boye:
  Nkolo, nakotimola mabele!
  Po bana baseka na esengo, .
  Po ozala n"a besoin ya ko réconcilier peuple na yo moko te!
  
  Na nsima, bolamu etali biso, .
  Moto nyonso azwaka mokano - kopona ezali ya ye moko!
  Mpe uta na yo bansinga ya Mozwi-ya-Nguya-Nyonso, .
  Osimbi univers na loboko na yo!
  
  Tokosimba mpe bino, .
  Na nsima, Mboka-Mama ekoki kozwama mosantu koleka te!
  Ntango nazalaki kobɛta masasi, misapi na ngai ekómaki kolɛmba mpenza, .
  Mpe tozali naino ata ntuku mibale te!
  
  Elonga ezali mbuma oyo ekoki kozwama te;
  Pona ba oyo bazali na botau, ba kobangabanga, to ba zoba!
  Kasi basoda bakoki kosimba bansɔngɛ nyonso, .
  Tokozwa kilo oyo eleki ndelo na nombril!
  Na sima babungaki na palais ya luxe ya académie ya dragon.
  Mpe mosungi oyo alataki bilamba ya moindo atalaki Dominica malamu mpe amonaki ete:
  - Ozali kitoko mingi. Mingimingi mpo na libota ya bato ya kozanga kokoka. Ezali likambo ya kokamwa!
  Dominica ayemba na molende mpo na koyanola ete:
  Nazali perfection yango moko
  Nazali perfection yango moko
  Kobanda na kosɛka tii na kosala geste, .
  Likolo ya nyonso masanzoli!
  Oh, esengo nini
  Yebá ete nazali ya kokoka
  Yebá ete nazali ya kokoka
  Yeba que naza ideal!
  Molakisi oyo alataki elamba ya moindo atalaki mwana mwasi yango na makasi mpe alobaki boye:
  - Azali na modeste ya kokamwa! Oyo nde molingami!
  Nymphe ya weasel epesaki likanisi ete:
  - Peut-être esengeli to tickler ye ba talons na ba nzete ?
  Molakisi atombolaki mapeka mpe ayanolaki na elikya mingi te:
  - Likanisi ya mabe te! Kasi ezali malamu komema ye epai ya nkolo dragon. Totala soki akoki koleka examen ya entrée!?
  Marquise amonisaki na mwa kosɛka ete:
  - Ba examens ya entrée ? Oyo ezali likanisi ya baba koleka te, kasi ekoki kozwama na cours ya liboso mpenza, epai ekozala pete na ndenge ya pamba!
  Molakisi yango aboyaki na mongongo ya makasi:
  - Pe kotia mobali oyo ya munene na bana basi ya mbula sambo ? Ɛɛ, bakosɛka ye mpe bakofinafina ye. Ɛɛ, mpe ye moko akoki kozwa moto mpe koboma ye. Te, oyo ezali ata moke te lolenge ya kosala mombongo! Ba filles ya mikolo bazali na besoin na ye, et pona yango il faut a lakisa niveau ya talent ya likolo!
  Weasel aningisi motó:
  - Eyokani na ndenge ya logique!
  Dominica aningisi motó, oyo ezalaki lokola pissenlit ya Mai:
  - Kotungisa ngai na bana basi ya mike te.
  Molakisi aningisi motó:
  "Na nsima, salá baekzamɛ elongo na Lady Dragon Master." Na cas oyo, oko ndimami na cours ya élite. Okofanda kutu na shambre moko ya kokabwana mpe ya kitoko, oyo ezali na sauce ya palata mpe pome oyo ezali kosopana.
  Fille actrice atunaki na kokamwa boye:
  - Ezali ndenge nini, na sauce ya palata ?
  Mosungi alimbolaki ete:
  - Ezali lokola ozali na televizyo na Mabele. Kaka ekoki kozala na ba émissions moke mpo na sikoyo. Bongo nini? Oza na technologie, biso toza na magie. Kasi awa okoki komona na nzela ya sauce, soki ozali na vraie compétence magique, nini ezali koleka.
  Dominica atunaki na ndenge ya koloba ete:
  -Okoki komona Mabele?
  Molakisi aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki ete:
  - Mpe Mabele ekoki kozala ... Longola se soki, ya solo, ozali magicien très avancé. Ngai mpe, nakɔtaki na Internet - invention moko ya malili ya moto. Mpe nasengeli koloba, oyebi mpenza kobɛta masasi. Mpe bayaki na réseau moko ya intéressant. Ezali kutu kokamwa ete courant simple sans magie ezali capable ya likambo oyo!
  Dominica atombolaki mapeka mpe ayanolaki ete:
  - Ee, likambo oyo ekamwisaka ngai ngai moko ! Pona nini osalaka boye pona yo moko te?
  Na nsima, marquise nymphe ayanolaki ete:
  - Bokoli ya siansi ezali likambo ya likama. Soki ba bombe na biso ebandi ko exploser lisusu, et simples te, mais nucléaires ! Na ndenge yango, moto moko te akotikala na bomoi, mpe kongɛnga ya maji ezali mabe koleka kongɛnga ya momeseno!
  Dominica abɛtaki piololo:
  - Tala bazali ! Esalemaka.
  Bana-kelasi ya bana basi yango bagangaki ete:
  - Toza na posa ya mutu ya boye te , aza noko mabe!
  Mentor na ba tons glacées apesaki mitindo ete:
  - Bolanda ngai !
  Mpe akendaki kofanda esika mosusu. Azalaki na basandale ya sipesiale na makolo na ye oyo ezalaki kotika misapi na ye ya makolo polele liboso mpe ezalaki kopesa ye nzela ya kosala ba sorts na ba rings. Mosungi ye moko mpe azali komonana elenge - ata ride moko te, elongi oyo ezangi mbeba. Kasi ebongiseli na ye ezali komonana, te milɔngɔ́ ya pɛtɛɛ oyo ezali kobima ya elenge, kasi mwasi oyo akómi mokóló oyo azali na bizaleli ya kala mpe, moto akoki kutu koloba ete, ya bato ya lokumu. Mpe lolenge ya kotala ezali mpasi mingi.
  Dominika akanisaki ete azalaki na lolenge moko ya titre. Mpe mbala mosusu moke te.
  Alandaki ye, mpe marquise-nymph apumbwaki pembeni na ye mpe agangaki, kobimisa mino na ye:
  - Ozali mokonzi mwasi ya kokamwa boye. Mais bokutani na elongi na yo esi ebika, ozo se rétablir noki!
  Dominika amonisaki na kosɛka ete:
  Expanseur ya makasi na ba haltères, .
  Makanisi ya malamu na nzoto ya nzoto kolɔngɔnɔ!
  Na yango, balekaki pembeni ya liziba moko mpe ba jets nsambo oyo ezalaki kobima na mopɛpɛ na ntaka ya mɛtrɛ nkama moko malamu , bazalaki kokamwa na kitoko ya kokamwa. Na nsima ezali na porte, na ekuke ya mwasi oyo azali kobɛta masasi, mpe bibundeli oyo batyá wolo .
  Bapesaki mwana mwasi ya sika mbote na kopesaka motó mpe kobɛtabɛta makolo na bango ya mpamba mpe ya kokatakata.
  Dominica alobaki boye:
  -Bana basi bazalaka na bizaleli misato ya malamu. Moko, ete bazali kitoko, mpe ya mibale, ete bazali...
  Mpe na nsima eyano eyaki na makanisi na ngai te. Mpe awa bazali na kati ya ndako ya académie ya dragon. Luxe ya boye ezali awa, okoki kutu ko comparer yango na Peterhof te. Longola wolo mpe platine, ezali naino na ebele ya bibende ndenge na ndenge oyo ezali na ba analogues te na planète Mabele. Mpe lisusu, ebele ya mabanga ya motuya ya mayemi ya mindondo mpe ya kitoko mingi, oyo ekangami na biloko ya kokembisa, bafololo ya kitoko, ya iridescent. Ezali mpe na bililingi ndenge na ndenge na bifelo. Mingimingi ba elfes na ba elfes. Kasi ezali na bikelamu mosusu. Kasi pene na bilongi mpe bililingi nyonso ezali bilenge mpe ezali komonana mingi. Mbala mingi bilenge mibali bamimonisaka na ntolo mpamba. Mpe ekokani mpenza na bikeko ya Grèce mpe ya Loma ya kala. Makambo ezali mingi awa ... Mpe ezali mpe na maziba oyo ezali kobima na ba coins, oyo mpe ezali komonana kitoko mpe na elengi.
  Batalatala oyo ezali na bakadrɛ ya langi ya orange mpe ya wolo, oyo batyá diama mpe topaze, ezali mpe komonana. Oyo na yango moko emonanaka kitoko decent mpe ezali mpe kosepelisa miso.
  Dominika asepelaki komona ete libanga na ye ebɛtaki pene na kolimwa. Mpe azali lisusu kitoko mpe nsuki ya wolo . Na fille ya boye...
  Suki na ye ezali kongɛnga mingi na boye ete bato moke nde bandimaka ete batyaka ye langi te. Kasi oyo ezali langi na ye ya bomoto. Mpe ebongi na ye malamu mpenza contre bronze bronze ya elongi na ye ya elenge.
  Azali mwana mwasi ya makila ya lokumu, mpe apumbwaka ntango na ntango lokola nyama.
  Mpe académie yango moko ezali malili koleka Palais de Versailles. Na yango, meká kopusana penepene na ye.
  Dominica azwaki yango mpe ayemba:
  Ba coffres-forts ya ba palais ezali komeka biso, .
  Bonsomi ekozwa esika na yango ata mokolo moko te!
  Bonsomi ekozwa esika na yango ata mokolo moko te!
  Mpe misapi na ye ya makolo ya mpamba ezwaki libanga moko ya diamant na nse mpe ebwakaki yango likoló. Epumbwaki koleka, kasi nymphe akataki misapi na ye, mpe diamant esukaki na loboko na ye ya polele.
  Dominica alobaki boye:
  - Osali yango na mayele !
  Nzoku yango ebɛtaki na mongongo:
  Agile mingi koleka macaque
  Makasi koleka ngombe...
  Mpe liyoki ya nsolo ezali lokola oyo ya mbwa, .
  Mpe liso ezali lokola oyo ya mpongo!
  Mosungi yango alobaki na mongongo ya makasi:
  - Sikoyo tokokita na nse .
  Dominica alobaki na mongongo ya nse:
  - To mbala mosusu ezali malamu, au contraire, komata ?
  Aningisi motó:
  - Ezali na stade souterrain na se. Kuna okolakisa mayele na yo soki olingi okota na élite!
  Mwana mwasi yango oyo azalaki kosala masano ya masano atunaki na nsɔni nyonso ete:
  - Ezali boni soki nalongi ba examens te ?
  Molakisi alobaki na makasi ete:
  - Mpe na sima okokoma mowumbu. Osalaki ba esclaves na ba films pe oyebi soki eza nini?
  Dominica asekaki mpe ayanolaki ete:
  - Lelo mwana mwasi azali moombo ya bolumbu, .
  Mpe lobi ezali kaka nzambe-mwasi moko ya malili!
  Mpe ye, ya solo, abandaki kosepela mpe kozanga mikakatano.
  Mpe bongo babandaki kokita na matambe ya marbre. Mpe ezalaki lokola kokita na lifelo.
  Dominica amikundolaki ndenge azalaki kosala ndoki na bafilme. Batombolaki ye na monyololo, bakangisaki mabɔkɔ na ye nsima na ye na plafɔ. Mpe esalaki mpenza mpasi. Mpe ekangisaka misisa makasi. Nzoto ya mwana mwasi yango oyo ekómi motane mpe ya misisa ezipami na motoki oyo euti na mpasi mpe na tension. Mpe na nsima monyololo yango ebimisami. Mpe ayoki libɔndisi mpo na mwa ntango mpe akiti mbangumbangu. Mpe tension ezali kaka wana na mabele.
  Mpe Dominica azali koganga mpo na mpasi ya lifelo na matonga mpe mapeka na ye. Ɛɛ, osengeli koyoka yango.
  Nymphe, ntango amonaki ete elongi ya mwana mwasi yango ezalaki kosala nsuki , alobaki boye:
  - Esengeli te ozala moombo. Okoki mpenza kokóma moyekoli na etuluku ya bana mike.
  Dominika asekaki mpe a notaki, koyemba, komiseka, mwana mwasi moko oyo akoli, mpe actrice na likambo wana:
  Mwana ya kelasi ya liboso, ya kelasi ya liboso, .
  Lelo ezali ba fêtes na bino...
  Ezali ntango moko kitoko mpe ya kosepelisa, .
  Bokutani ya liboso na eteyelo!
  Laska alobaki boye:
  - Ezali kosekisa te! Bino batu bo lotaka jamais ba capacités na biso na magie!
  Dominica ayanolaki na makasi ete:
  - Osilá kolɔta ba réussites technologiques na biso ? Bombe hydrogène moko ekokanga magie na yo nionso.
  Mosungi oyo alataki bilamba ya moindo alobaki boye:
  - Ntina ya komikumisa ezali te . Yango ebongi te!
  Dominica ayanolaki ete:
  - Oyo ezali komikumisa te, kasi ezali koloba makambo. Bombe hydrogène oyo ezali na nguya ya mégatotons nkama moko ezali na likoki ya kobebisa bomoi nyonso oyo ezali na kati ya kilomɛtrɛ nkama moko. Okoki kokanisa soki likambo yango ezali nini?
  Nymph a confirmé:
  - Azali kokosa te ! Bato bazali mpenza na bibundeli ya ndenge wana oyo ebebisaka na ndenge ya kokamwa. Mpe oyo eleki ntina, ezali mpe na ba missiles oyo ekoki komema yango na cible.
  Molakisi yango azalaki konguluma na mino na ye:
  - Ezali mawa que pestilence oyo ezalaki na mibali e affectaki Mabele te. Mibali ya makasi lokola oyo ya yo babongi kozala na bomoi te!
  Dominica aswanaki te, aningisi motó:
  - Tango mosusu nakanisaka pe ete ezali bongo.
  Nymph alobaki boye:
  - Bato pe bazali ndenge mosusu. Kokanisa te ete bango nyonso bazali mabe. Atako, bato nini bazali mingi, mabe to malamu, okoki koyeba malamu te na mbala ya liboso!
  Dominica amonisaki na mwa kosɛka oyo ezalaki komonana lokola mawa mingi:
  - Soki ozali kotala télévision centrale, alors, peut-être, ezali na ba mabe mingi . To mpe oyo ya mabe mpenza!
  Nymph a confirmé:
  - Oyo ezali xénophobie ! Tango haine ezo intensifier envers nionso oyo eza lokola yo te. Kasi esengeli te kozwa yango lokola ndakisa.
  Dominica alobaki boye:
  - Ezali malamu, tolobela makambo ya politiki te. Mokano na ngai ezali ya kobikisa ba représentants nionso ya sexe ya makasi koleka na planète ... Elingi koloba, na univers na yo. Mpe oyo ezali kaka te planɛti moko!
  Weasel ayanolaki na bonkonde nyonso ete:
  - Oyo ezali planète te, ata ya monene, kasi ezali mpe univers mpenza te. Ezali eloko oyo ezali kati na planɛti moko monene mpenza mpe molɔ́ngɔ́ mobimba. Kasi na"lingaki nakota na kati ya matiti mabe te...
  Molakisi aningisi matoyi na ye ya bizaleli, oyo ebimaki na nse ya nsuki na ye, mpe alobaki:
  - En tout cas, kaka biso te, kasi ezali na ba académies misusu ya ba dragons na ba non-dragons oyo bazali koluka ndenge ya kobikisa mibali, pe soki likoki ezali, kozongisa bango.
  Dominica agangaki makasi:
  - Moto oyo azali kozinda akangamaki na matiti ! Mpe ezali mpenza brique...
  Marquise ya nymphe apesaki likanisi ete:
  - Peut-être esengeli oyemba malamu, kokita ezali assez molayi!
  Fille actrice wana aningisi motó:
  - Ee, nandimi , ezali kutu malili koleka na métro!
  Mpe Dominica aningisi motó, oyo ezalaki kongɛnga na nkasa ya wolo, mpe ayembaki:
  Na bitumba ezali na mbula to molai te, .
  Azali kosala ete bana basi mpe bana mibali bákokana!
  Ba oyo balingi esengo na kimia te, .
  Nani alingi kopumbwa lisusu likoló koleka!
  
  Tokatakata, tobɛtaka masasi mpe tokatakata, .
  Mpo na biso kondima ezali - mosala na Mboka-Mama!
  Ya solo, ezali malamu kosala lokola mopanga, .
  Mpo na kolonga etumba na ndenge ya ekateli!
  
  Nini mosusu ezali na ntina mingi mpo na basi na biso?
  Ya solo, zwá yango kaka na mbeto te!
  Ozali mobali ya mpongo, mokɛngɛli ya mawa te, .
  Salá makasi mpo bandako na biso ezika te!
  
  Oyo ezali etumba ya makasi, tomoni ekoya, .
  Horde ezali kosala mobembo na masuwa, masse ekoki kotangama te!
  Kasi bato oyo basalaka bibende basalaki nguba moko ya makasi, .
  Koganga mpe makelele mabe ekobangisa biso te!
  
  Mpe tosanganaki elongo, légion, .
  Makula masimbami makasi na maboko ya bato ya nguya!
  Zala monguna ata champion na destruction, .
  Malita ezali kozela, ba médailles na nombril te!
  
  Tokutanaki , kasi bana basi bazali nsolo mabe, .
  Mipanga oyo ezali na mabɔkɔ ezali kongɛnga lokola nkake!
  Ba filles ya makasi boye, look ya makasi, .
  Na zuwa ya ata minzoto Jedi !
  
  , bakonzi bakanisaki nini ?
  Kasi sikoyo "ba ours" bazali kopota mbangu!
  Tozali babundi ya bule ya Rus', .
  Combattant, fille, to gars nionso!
  
  Tobengana bango mpe tozwaka bato ya bolɔkɔ te, .
  Bato ya bonsomi basengeli te kobimisa baombo oyo bazali na esengo te!
  Tosalaki na nzoku oyo ezalaki na shaggy, .
  Ba intérêts ya patrière eleki oyo ya privé!
  Ee, nzembo ezali ya bolembu te mpe mongongo ya mobundi ezali kitoko.
  Kokita esilaki, mpe sikawa bana basi misato ya lolenge ekeseni: mosungi ya elf, nymphe marquise mpe drop-in ya moto, bamimonaki na teritware ya stade moko monene ya nse ya mabele, na nse ya bonene te koleka Luzhniki, mpe mbala mosusu kutu koleka.
  Ezalaki na ebele ya baaparɛyi ya ndenge nyonso, plafond molai mpe etelemelo mpo na bankama ya bankóto ya batali, mpe bakiti oyo esalemi na velour, mayaka, wolo, to kutu mpo na bapaya oyo bazalaki ntalo mingi na diama mpe mabanga mosusu.
  Na ntango yango moko , ezalaki pene na kozala mpamba. Ya solo, na katikati ezalaki na Grand Maître ye moko mpe mokambi ya académie, Dragon Duchesse de Montserrat.
  Mwasi moko kitoko mpenza na mitó nsambo, oyo bapakoli langi na langi nyonso ya arc-en-ciel. Mpe emonanaka kitoko mingi, kaka ya kokamwa, mingimingi soki omoni yango na bosolo mpe na filme te.
  Dominica ayemba na esika na yango te:
  Likoló ya likoló, ntaka ya mosika, .
  Yoka nzembo oyo elobeli ba courageux Akmale na ...
  Azali dragon mabe, abikisaki mabele, .
  Mpe chevalier oyo atikaki pole ya lola!
  Ba nzembo eyembami lisusu...
  Awa Duchesse ya Dragon de Montserrat akataki ye na mongongo ya kobangisa, lokola bakelelo ya Jericho:
  - Yo , namoni, ozali fille moko très impudent, na monoko oyo ekokaki facilement ko couler na boucle molayi na kingo na yo ya moto.
  Dominica ayanolaki na koseka ya innocent:
  - Nalingaki kosilikisa yo te. Ezali kaka ete nalingaka mpenza koyemba. Mpe Akmal azali kaka mwana mobali ya masapo, moto ya filme oyo euti na filme moko ya bana. Kozwa yango na lisɛki mingi te!
  Dragon ya mwasi ya mitó nsambo, soki bonene ya mpepo moko ya malamu ya kobundisa oyo ezalaki na bisika mibale, asekaki mpe amonaki, na mitó na ye nyonso nsambo oyo ezalaki koloba na mbala moko, lokola nde esalaki eloko moko, atako bɔɔngɔ na bango ekeseni:
  - Mpe ozali na mayele mpe na mpiko, mpe na tango moko, ozali na mayele. Okoki ata kosala eloko moko na magie?
  Dominica ayemba nzembo moko ya comique na eyano:
  Likabo ya balakisi, .
  Balekisaki tango na ngai...
  Anyokwamaki elongo na ngai mpamba - .
  Magicien oyo aleki mayele!
  
  Bateyi ya mayele
  Nayokaki na kozanga likebi...
  Nyonso oyo basengaki ngai te
  Nasalaki yango na ndenge moko boye!
  . MOKAPO No. 5.
  Mwana mobali ya moombo mpe mokonzi ya kala Oenomaus azwaki lisusu mokumba ya kobalola roue ya kilo. Mwana moko, penepene na mibu zomi na moko to zomi na mibale, kolonga kolɛmba mpe kopemisa makolo na ye ya mpamba na mabanga ya makasi, azalaki konika mbuma. Bana basi mibale ya ba elfes babɛtaki, na ba intervalles soki ekokani, na mokɔngɔ ya mwana mobali oyo ezalaki mpamba mpe ya misisa. Na lolenge moko to mosusu, bozali wana ya baombo epesaki bopemi mpo na kobaluka na mabanga. Kasi esengeli te kotika bilenge mibali oyo bazali baombo bápema mpe basengeli kobɛtama makasi mpe na makasi mpenza.
  Mpe bongo na bongo tii ntango mwana mobali ya moombo, oyo alɛmbi mpenza, akolala mpɔngi. Mpe sima na yango, babokoli ye lisusu, baleisaka ye mpo akufa na nzala te mpe azala na makasi ya kosala. Mpe ba harner lisusu.
  Yango epesaka bomoi, kasi kaka oyo epesaka mpasi mingi. Lokola, lokola lifelo na boumeli ya bomoi, longola se ete nzoto ezali elenge mpe nzoto kolɔngɔnɔ mpe makanisi ezali na motó mpe bososoli ezali polele. Kasi yango esalaka ete ezala lisusu nsɔni mpe mpasi mingi koleka. Mpo na kolongola mwa moke makanisi na ye na mpasi mpe kolɛmba, Oenomaus, mokonzi ya kala mpe oyo azali sikoyo moombo, asalelaki makanisi na ye;
  Equipage ya ba pirates na ba dragons ya bitumba bazali ko scours na mapata pona koluka nyama. Elenge elf moko kitoko, ya misisa Oenomaus na kostume ya mayele, basapato oyo ezali kongɛnga na vernis ya motane, mpe na ba épingles ya diamant azali kotambwisa monstre na ye ya mitó misato. Mpe oyo etikali ya ekipi ezali na bana basi ya kokamwa. Bazali na misisa, bazali na langi ya motane, bazali na makolo ngulu, mpe bilamba na bango nyonso ezali nkingo ya mabanga ya ntalo na ntolo mpe na loketo na bango. Mpe moto nyonso, ya solo, azali kaka ba modèles ya mode na suki ya kongenga. Bazalaki komata na ba dragons oyo ezalaki mwa mike mpe ezalaki kaka na motó moko.
  Bon, ya solo, azali mobali, sexe ya makasi, mpe équipe na ye ezali na ba représentants ya sexe juste. Mpe azali na mposa ya mibali mosusu te.
  Na yango, kaka kapitɛni ya mobali nde azali na sapato, mpe bato oyo bazali na nse na ye ya esengo bakoki kosala makambo na makolo na bango ya mpamba mpe ya kitoko na etumba oyo ekoki kolobama te na lisapo to kolimbola yango na stylo! Bato kitoko yango bazali na likoki ya kobwaka biloko oyo ekoki kopanzana na nguya oyo ebomaka, mpe kobwaka dague, boomerang, to ntonga ya ngɛngɛ.
  Oenomaus, elenge mokonzi, ayemba na esengo mpe na esengo:
  Mozwi, ya solo, akoseka, .
  Ningisa mammon na yo, libumu na yo etondi!
  Mpe nsuka na biso ezali ya kokufa na mpasi, .
  Liwa ezali kotala bato nyonso, mwasi moko ya kala na mbeli!
  
  Mpe tolingi kokima na matiti, .
  Na nsima, tozali kaka, na ntina mpenza, kaka bana!
  Kasi mwana mobali akoyoka mbala mibale boombo, .
  Bonsomi ezali te na bolɔkɔ moko te na mokili!
  
  Esengeli tobunda, oyo ezali destin, .
  Boma camarade soki il faut boma ndeko!
  Kobondela Mozwi-ya-Nguya-Nyonso ezali na ntina te, .
  Mpo na masumu ya nani baombo bazongisaka mabe?
  
  Makila ezali na arena mpe bosoto na kati ya bolɔkɔ, .
  Ba soso yango eswaki ngai makolo mpamba!
  Mokonzi ya lokoso azali kotyola na makolo ya ngɔmbɛ-mobali na ye, .
  Esengeli kotinda ye moko mosika!
  
  Mpo na kobika, esengeli koboma, .
  Ozali konyokwama ezala na molimo mpe na nzoto oyo ekufaka!
  Bato minene basalaka fɛti na bibembe ya bobola, .
  Nsolo ya nsolo ekufaki, etikalaki kaka AVC ya craie!
  
  Kasi nyonso ndenge moko, elimo ya bolingi ekoki kobukana te, .
  Mboka ya Papa ezali na bomoyi na makanisi ya mwana mobali!
  Armée moko ekoya na ba Elves ya seko na ba abuse, .
  Tokobwaka ba riches na se pona misala na bango !
  
  Sima sac ya mbongo ekoningana , .
   Nani abimisi ba jus na Pátria!
  Mpo na kolonga, tosengeli na makanisi ya kongɛnga, .
  Mpe soki ozali kobangabanga, ata Banzambe bazali na nguya te!
  
  Tala kobalusama ya mopanga, motó epumbwaki, .
  Mobomi yango akómaki na mbalakaka moto oyo azwaki mpasi!
  Ndenge nini zabolo akimaki na mbalakaka na mbɛki, .
  Yango wana nkanda ebenganami na motema monene!
  
  Pas besoin ya kokanisa, ba elfes ya lumière bazali faible, .
  Peuple na biso afukami liboso ya moto te!
  moto oyo auti na lifelo , .
  Mpe tozali na boboto ya komɛla tii na sauce!
  Nzembo moko kitoko, mpe ekipi na ye ya ba dragons ezali kitoko mpenza. Na yango , kopumbwapumbwa na loboko ya mobali, mwana mwasi moko ya elf na nsuki ya motane lokola kwivre oyo ezalaki kopumbwapumbwa na mopepe lokola bendele ya prolétariat agangaki:
  - Ezali tango ya kozua sérieux, oh prince ya ba pirates ya aérien!
  Enomai aningisi motó na mwa kosɛka:
  - Ya solo! Oyo ezali likambo oyo tobotamaki mpo na yango!
  Bana basi bazalaki koyemba na chorale, na bomoko, bazalaki kopumbwapumbwa mpe kosakana na nzoto na bango ya makasi, oyo eyemamaki na misisa oyo ekoli:
  Toza ba pauvre, toza ba pirates pauvre, .
  Tozali na mawa mingi, mingi...
  Totiaki milangi na lola mpo na ba caravels, .
  Mais po ba inculquer moralité na biso te!
  Mpe babundi bayembaki na esengo mpe na esengo mingi koleka, mpe mingongo na bango ezalaki lokola mabulu ya nyama ya butu oyo etondi na nzoto mobimba.
  Ba pirates baza na besoin ya science te
  Mpe ezali polele mpo na nini...
  Tozali na makolo mpe maboko, .
  Kasi tozali na mposa ya mitó na biso te!
  Na ngonga oyo, mwana mwasi moko ya nsuki ya jaune-violet abɛtaki piololo makasi:
  - Kozwa nyama liboso! Ezali na galeon ya mopepe mobimba na motó ya likambo ya mobali!
  Bana basi bayembaki na chorale:
  Eh ma , likolo ya mbu, eh ma , ba dragons na chèque, .
  Eh ma , tala likolo ya bomengo ya fabuleux...
  Tozali komibanzabanza mpo na mibeko te, tozali kotonga ordre ya sika, .
  Pona kokufa faible pe zoba na se ya mipanga!
  Prince Oenomaus apesaki mitindo ete:
  - Bon, bana basi, soki tozali destinés ya koyiba, wana tokoyiba !
  Mpe na nsima etonga mobimba ya ba dragons ekendeki mbangu mpo na kobundisa. Bakendeki mbangu epai ya mokano na bango.
  Galéon ezalaki masuwa moko monene mpe kitoko. Atako kilo ezalaki kilo mpe etondaki na biloko ndenge na ndenge, na nzela ya maji, ezalaki kopumbwa malamu na mopɛpɛ. Mpe mopɛpɛ epɛpaki ba voiles ya galeon oyo.
  Enomai amonaki ete ba voiles ya masuwa yango ezalaki na mayemi ya kongɛnga mingi mpe ya kitoko. Mpe oyo, toloba, ezali mpenza malili . Mingimingi ntango moi oyo ezalaki kobima ebimaki.
  Uta na galeon bamonaki etonga ya ba pirates oyo bazalaki ko contrôler ba dragons oyo bazwaki formasyo. Mpe ekipi ebandaki kosala mobulu mpo na yango. Na kati na yango mpe, mingi bazali bana basi kitoko oyo balati bilamba ya bilamba mpe bana mibali ya baombo. Bazalaki kaka na ba coffres ya kosukola, kaka mwa bilenge baombo nde bazalaki na ba bracelets ya wolo mpe ya palata oyo ezalaki kongenga na makolo mpe na maboko.
  Bana basi ya bitumba bazalaki kokembisama na ndenge ya kitoko mingi. Kasi mpe makolo ngulu, lokola bana mibali ya mibu zomi na mibale kino zomi na minei, misisa, kitoko, kasi na ba marques ya baombo na ntolo mpe na mapeka.
  Kaka mwana mwasi moko ya mobundi nde azalaki na basapato ya kitoko na makolo. Apparemment ye nde mutu ya motuya mingi awa pe capitaine. Blonde kitoko boye na suki oyo ezalaki lokola ba sopa yango na poudre ya or.
  Mpe oyo elongi kitoko azali na yango. Mpe nzoto ezipami na bibundeli oyo esalemi na platine, safire, émeraude, topaze, rubi, agate mpe diama. Lisusu, mabanga ya ntalo ebongisami na ekeko moko kitoko ya balangi ya kitoko koleka. Ezali na ba roses, ba tulipes, ba fleurs ya maïs, ba forget-me-nots, ba mimosas, ba pionnies na ba misusu ebele.
  Na bibundeli na ye ya kitoko, bafololo nyonso ekeseni, mpe moko te ezongelami.
  Prince pirate Oenomaus ayokaki surge ya ba sentiments ya kongenga na kati na ye mpe cooed:
  - Bon, est-ce que ezali vraiment possible ya ko paralyser pe koboma beauté ya boye ! Nakoki te komema lisumu ya boye likolo ya molimo na ngai.
  Moninga oyo azalaki na nsuki motane lokola mɔtɔ alobaki boye:
  - Kasi yango wana tozali ba pirates ! Après tout...ezali impossible kosala pirate sans lisumu.
  Mosusu alobaki na mwa kosɛka ete:
  Ɛɛ, ezali mpasi koboma mpenza balingami, .
  Après tout, elf , ndimela ngai, abotamaki pona esengo...
  Mais soki oza pirate, lame nde mama, .
  Kozanga makila, mbula mpe météo mabe ya seko!
  Moto ya nsuki motane alobaki mpe ete:
  - Oyo ezali bana basi mpe bana mibali kitoko, ya solo, kasi bazali lolenge na biso ya ba elfes te, kasi uta na loposo ya bato! Tala, monene , na lolenge ya matoyi na bango.
  Oenomai akamwaki:
  - Bato bazali kitoko mpe bilenge boye ?
  Mobundi ya mɔ́tɔ aningisi motó:
  - Ezali bongo! Na lisalisi ya magie bazwaki bolenge ya seko. Mpe sikoyo bana mibali yango bakangami na bambula na bango ya ebandeli ya bolenge.
  Bakozala sikawa ntango nyonso bilenge mpe bato ya botosi.
  Elenge mokonzi ayembaki boye:
  Ba elfes nionso, batu na planète, .
  Esengeli toujours kozala baninga...
  Bana basengeli ntango nyonso kosɛka.
  Mpe vivre na mokili ya kimya!
  Bana basengeli koseka
  Bana basengeli koseka
  Bana basengeli koseka - .
  Mpe vivre na mokili ya kimya!
  Elfe blonde apesaki likanisi ete:
  - Option moko ezali ! Mobundi ya malamu koleka ya ngambo na bango mpe ya malamu to ya malamu koleka uta na ngambo na biso bakobunda. Soki balongi, bakabolaka biloko oyo bapunzi elongo na biso, mpe soki balongi, mobundi oyo alongi akómaka . ezala moombo to ebembe!
  Oenomaus alobaki boye:
  - Oyo ezali logique ! Nazali prêt ya kobunda!
  Bana basi oyo bazalaki na ba dragons bazingaki galeon yango. Bazali mbangu koleka, masuwa moko monene ekokaki kaka te kokima etonga oyo ezalaki na mbangumbangu.
  Kasi galeon yango ezalaki na mindoki. Mpe babandaki kotambwisa bango, mpe bansinga kutu ebandaki kobimisa milinga.
  Oenomaus alobaki na mongongo ya nkake:
  - Na proposer duel moko ! Selon coutume ya ba pirates ya avion. Mobundi moko uta na ngambo na yo, mpe moko uta na oyo ya biso. Okopesa ndambo ya biloko na yo na molongi. Et en cas de défaite , sala oyo olingi na oyo alongi te. Tokotungisa bino te.
  Kapiteni mwana mwasi oyo alataki bibundeli ya motuya mingi na bafololo ayanolaki ete:
  - Kitoko makasi! Tondimi mokakatano oyo! Nakobunda! Et yo o nommer mutu oyo olingi!
  Elf Prince Oenomaus alobaki na ekateli nyonso:
  - Nazali seul représentant ya sexe ya makasi koleka kati na bino. Yango wana nasengeli kobunda!
  Mosungi ya nsuki motane alobaki na nkanda nyonso:
  - Nazali mobundi ya mabe koleka te ! Nalingi nabunda!
  Mpe aningisi makolo na ye ya makolo ngulu, ya kitoko, ya mayele mingi, oyo ezali kotambola, lokola nzoto ya cobra.
  Elenge mobundi yango aboyaki ete:
  - Tozali ba capitaines, tokobunda !
  Mwana mwasi oyo alataki bibundeli ya motuya aningisi motó mpe alobaki na mwa kosɛka:
  - Marquise de Diana, na mosala na bino!
  Elenge elf ayanolaki na elikya nyonso:
  - Mokonzi Oenomaus! Prêt mpo na etumba!
  Mpe na mayele mingi elenge mobundi apumbwaki na pont mpe abimisaki mopanga na ye ya molai mpe ya moke.
  Lady de Diana mpe abendaki mbeli na ye mpe atunaki na koseka:
  - Pourquoi prince akomi brusquement pirate ya makila ?
  Oenomaus ayanolaki na likambo oyo na ekateli makasi:
  - Ezali lisolo molai. Kasi nazali pirate oyo azali na mposa ya makila te, kasi nazali moto ya lokumu! Mpe yango esalaka bokeseni.
  Marquise ayanolaki na mwa kosɛka:
  - Nakoboma yo te, okozala esclave personnelle pe prisonnier na ngai. Nakosala ete olɛmbisa makolo na ngai oyo ezali mpamba na lolemo na yo mpe na ndenge yango, nakosepela na ngai!
  Oenomaus asekaki mpe ayanolaki ete:
  Nakoboma yo pe te ! Mpe ezali kutu malamu kobɛtabɛta makolo ya ndenge wana na monɔkɔ. Kasi ata ozali guerrier sérieux, okozela défaite na ngai te!
  Diana asekaki monene , na mino na ye ya minene, mpe ayanolaki ete:
  - Totala ! Kaka ngai te, kasi mpe bana basi mosusu bakomata yo na bokangami. Mpe tokonyokola yo mpe tokobɛta yo tii na liwa. Tótala ndenge ozali kosɛka na likambo oyo!
  Prince pirate ayemba na eyano:
  Kotika te, kotika te, kotika te
  Na bitumba na monstre ya ndoto ya mpasi, kozala na soni te...
  Koseka, koseka, koseka - .
  Yeba que nionso ezo monana kitoko pe bien !
  Marquise aningisi motó na elongi ya esengo mingi:
  - Ozali elenge mobali ya esengo ! Olingaki kosala moseki monene. Peut-être nakopesa yo kutu na mokonzi mwasi. Mpe ekozala esengo!
  Oenomaus ayanolaki na nkanda nyonso ete:
  - Masolo ya pamba pamba ekoki. Tobunda!
  Mwana mwasi oyo alataki bibundeli apumbwaki na nse ya pile mpe abundisaki moninga na ye. Oenomaus akutanaki na ye, akangaki ba coups, mpe kutu ayanolaki, pene na kokata litoi ya beauty"s. Apumbwaki nsima mpe amonisaki na mwa kosɛka ya panther:
  - Mpe ozali mabe te. Nakanisaki ozali mokonzi lokola ngai nazali sango!
  Mwana mwasi yango, nzokande, azali elf te, azali na litoi ya moto. Kasi Oenomaus azali elf. Bato na ba elfes bazali na bana ya commun - demi-race . Kasi mbala mingi babengaka bango ba ndoki . Mpe balingaka bango mibale mpenza te.
  Mwana mwasi ya marquise abundisaki lisusu. Azalaki kosala masangani ya mindɔndɔmindɔndɔ na mipanga. Mpe mbeli na ye ezalaki kongɛnga, kopumbwa, mpe kobalukaka lisusu, lokola mapapu ya molinga na mopɛpɛ makasi. Mpe abundisaki ye.
  Mokonzi yango, oyo azalaki kozanga ntina te mosangoli ya bokonzi moko monene, abɛtaki ye mpasi makasi na ntolo. Mpe atɔbɔlaki bibundeli yango. Makila kutu epanzanaki. Mpe ezalaki polele ete mwana mwasi yango azokaki.
  Azongaki nsima mpe asɛngaki:
  - Mwana mobali ya monstre ya likama!
  Edmond ayanolaki na mwa kosɛka ya komikitisa:
  "Nakoki kozala monstre, kasi nazali mosika na mwana mobali!"
  Diana asekaki mpe abundisaki lisusu. Atako makila motane ezalaki kotanga uta na ye. Mpe apalanganaki na kati ya pont.
  Mokonzi-mwasi oyo azalaki na nsuki motane alobaki boye:
  - Nalingaki kokata ye motó mbala moko ! Nalingaki kobenda ba gaita te.
  Marquise-Capiteni abɛtaki ye mongongo:
  - Mpe nakoki kopesa yo libaku ya boye !
  Oenomaus ayanolaki na kobɛtáká mobundi yango na nse ya lobɔkɔ na mopanga na ye mpe kokata ye misisa. Abwakaki ebundeli yango na lobɔkɔ na ye ya mobali, kasi mbala moko azwaki yango na lobɔkɔ na ye ya mwasi. Mpe asɛkaki na ndenge ya kolya misuni, lokola nde azalaki nkolo ya likambo yango na etumba oyo.
  Elenge mobali yango alobaki boye:
  - Ozali mwana mwasi ya mpiko ! Kasi na nsima, ozali kozoka. Ezali malamu kotika!
  Diana agangaki ete:
  - Tokokufa, kasi tokotika te !
  Mobundi ya pirate ya nsuki motane agangaki:
  Esengeli bo respecter biso, bobanga biso, .
  Ba exploits ya ba pirates ya basi eza sans fin...
  Ba elfes ya lumière bayebaki tango nionso kobunda, .
  Mpe planɛti yango ezali na ligboma mpo na biso!
  Na koseka na eyano, bongo iridescent mpe kobeta. Nyonso ezalaki komonana malili mingi mpe na mayoki.
  Mpe Diana abundisaki lisusu. Asalaki na lobɔkɔ na ye ya mwasi mabe te koleka na lobɔkɔ na ye ya mobali. Mpe ezalaki mpenza kitoko, ba mouvements graceful boye . Longola yango, kapitɛni ya marquise alongolaki basapato na ye, mpe makolo na ye ya mikemike mpe ya kitoko ekómaki mpamba. Mpe yango ebakisaki mayele na ye.
  Oenomaus alobaki boye:
  - Mpe makolo ngulu ebongi na yo, kitoko kitoko!
  Diana asɛngaki ete:
  - Okopesa ngai beze na talons ya pamba !
  Etumba yango ezalaki makasi mpenza. Marquise abundisaki na nkanda ya zamba mpe atombolaki ebundeli na ye lokola nde ezalaki fan ya madame. Mpe likambo yango emonanaki ete ezalaki kitoko mpenza. Mpe na nsima nsɔngɛ yango ekangaki Oenomaus pembenipembeni ya litama ya elf oyo ezalaki pɛtɛɛ, oyo ezalaki na nsuki te, oyo ezalaki na langi ya rozɛ.
  Elenge mobali yango alobaki boye:
  - Ozali malamu!
  Diana aningisi motó:
  - Ee, nazali malili! Na lisusu swing na torsion.
  Pirate ya nsuki motane agangaki ete:
  - Beta ye ! Boma ye!
  Oenomaus ayanolaki na mwa kosɛka ete:
  - Ezali boni mpo na mobeko ya Mozwi-ya-Nguya-Nyonso - koboma te ?
  Mwana mwasi ya mɔ́tɔ ayanolaki ete:
  - Literalment - kosala koboma ya mabe te !
  Mokonzi ya pirate abulunganisaki ete:
  - Bongo, ezali possible kosala koboma ya malamu ?
  Mwana mwasi ya nsuki motane andimi ete:
  - Ezali kutu likoki te, kasi ezali na ntina !
  Pendant ce temps, capitaine ya fille oyo azokaki amekaki ko attaquer lisusu, mpe asalaki très bien. Mpe akangaki Oenomaia na loboko mpe na lipeka.
  Diana agangaki ete:
  - Okoyoka mabe ! Nakoboma yo, mwana ya mbwa!
  Oenomaus ayemba mpo na koyanola, kopekisa ba attaques;
  Toyebi nkembo oyo ekufaka te na bitumba, .
  Koyeba kobanga te, kata na mpiko!
  Tika ete mopanga esunga biso na ba réussites minene,
  Kolonga monguna - eloko mosusu ezali na ntina te!
  
  Tozali kosala mobembo na masuwa na mbu, kozanga koyeba ntembe, .
  Pirate mpe mopepe makasi, mopepe makasi ezali epekiseli te!
  Souvenir eko tikala na mitema ya ba génération, .
  Monguna alongi - yango nde mbano mobimba!
  
  Kitoko ekopesa yo bolingo na pasi, .
  Mpe lobi mobomi azali kozela échafaudage!
  Kokangisa bomoi na yo na filibuster ezali likama, .
  Fortune abwaki ba dice na ndenge ya capricieux!
  Mpe na liloba ya nsuka, mokonzi ya pirate akataki loboko ya mwana mwasi ya marquise na mopanga na ye, mpe ebundeli ekweaki uta na loboko na ye ya mpɛmbɛ.
  Diana asekaki mpe apumbwaki, kotalaka litindi na ye ya mpamba na nsuki ya motó ya Oenomai. Mpe mwana mwasi yango azalaki kotambola na mobulu. Elenge mobali yango azwaki ye mpe na nsima abwakaki ye na nse. Diana akweyaki na pont mpe akamwaki. Amekaki mpenza kopumbwa, kasi nsɔngɛ ya mosapi ya sapato ebɛtaki ye na nsuki ya motó, mpe mwana mwasi yango asilaki mpenza mpasi mpo na kobɛtama makasi.
  Oenomaus atombolaki maboko na ye likolo mpe agangaki ete:
  - Elonga!
  Makɛlɛlɛ moko elekaki na kati ya bato ya basi mpe bana mibali oyo bazalaki na makolo ngulu. Mpe babundi elongo na bana na bango ya baombo bafukamaki na kozanga kobanga.
  Mobundi ya nsuki motane alobaki boye:
  - Na ndenge moko to mosusu emonanaki pete mingi ! Nakanisaki ete ekozala mpasi mingi koleka.
  Oenomaus abulunganisaki ete:
  - Dinde akanisaki mpe asukaki na supu !
  Mwana mwasi yango asekaki mpe amonisaki na kosɛka ete:
  Kokanisa na nse te na ba elfes
  Tango ekoya, oko comprendre yo moko...
  Bazali kobɛta piololo lokola masasi na tempelo na yo, .
  Mpe mwana mwasi yango akimi na etumba na makolo ngulu mpenza !
  Moto ya nsuki motane apesaki likanisi ete:
  - Tobeta bana mibali ya baombo na bitambi na bango ya pamba na banzete. Nakanisi ete bakolinga yango mingi!
  Oenomaus akangaki miso mpe alobaki boye:
  - Okanisi bakosepela na yango ? Atako makolo ya mabe ya bana mibali ezalaka mbala mosusu te na mpasi mingi oyo eutaka na nzete.
  Pirate oyo azalaki na nsuki motane alobaki boye:
  - Likambo ya ntina ezali ete tolingaka yango ! Miyibi lokola biso bamonaka ete esepelisaka mingi konyokola bana mibali kitoko!
  Mwana mwasi moko kitoko na tunique ya mayele mpe bijoux na maboko mpe makolo na ye agangaki:
  - Nazali prêt, lokola mosungi ya marquise, mpo na kokoba etumba ! Mpe bópesa ndambo mosusu ya biloko oyo bapunzaki!
  Pirate ya moto agangaki:
  - Azali ya ngai ! Nakobunda na ye! Yango ezali polele.
  Enomai aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki ete:
  - Ezali na logique! Ezali nionso te mpo na ngai nalongola ngai moko. Ata soki nazali moto ya ntina mingi mpo na yo.
  Mobundi ya nsuki motane aboyaki:
  - Mokonzi azali te kati na bato oyo bakokani. Mpe na proposer kobunda sans minduki.
  Mobundi oyo alataki tunique alobaki boye:
  - Kozanga bibundeli ? Ozali kobanga te, elf?
  Pirate ya moto ayanolaki na ekateli nyonso:
  - Kokende na zamba te mpo na kobanga ba mbwa ya zamba !
  Mwana mwasi oyo alataki tunique, blonde oyo ya mafuta ya nzoi ya kosepelisa, atunaki na ton ya malembe:
  - Tika elenge mobali ya charme ayembela biso. Nabanzi eloko moko ya lyrique, pe ba filles misusu bako soutenir ngai.
  Bato kitoko oyo bazalaki na ngámbo nyonso mibale bazalaki koganga na mongongo moko:
  - Boyei malamu! Tolingi ba nzembo na bino na likolo ya ba poumons na biso!
  Oenomaus ayemba na mwa kosɛka:
  Namikundoli lolenge nini sikawa, elongi ya kongenga makasi, .
  Talatala yango etɔbɔlaki motema na ngai lokola dague!
  Nazikaki na bibale ya mopɛpɛ ya mɔtɔ, .
  Otikalaki kaka kimia na eyano!
  
  Mongongo na yo, ezali kitoko mpe peto boni, .
  Nandimi cascade oyo ezangi nsuka ya ba caresses na yo!
  Nazali n"a besoin ya vie ya haine te sans yo, .
  Mpe sikawa kongɛnga moko ya seko ekongɛngisa ngai!
  
  Ozali nzambe-mwasi ya bolingo oyo ezangi ndelo, .
  Mbu etondi na pole ya kokamwa!
  Buka minyɔlɔlɔ ya zɛlo, na masɛki, .
  Nakomona ntongo te soki yo ezali te!
  
  Elongi na yo ezali kongɛnga lokola moi oyo ezali likoló, .
  Ezali na bililingi ya kitoko koleka te na molɔ́ngɔ́ mobimba!
  Mayoki ya mposa makasi ezipaka lokola mopɛpɛ makasi, .
  Kozala na yo libela ezali esengo!
  
  Pasi na molimo na ngai ezali kopela lokola mopepe makasi, .
  Mpe mɔtɔ oyo ezali na ntolo na ngai ezali kopela kozanga mawa!
  Nalingaka yo, ozali kotala na lolendo na esika na yango, .
  Glace na biteni ebukaka motema na yo!
  
  Kati na miinda na mbu oyo etondi na minzoto ezangi ndelo, .
  Ngai ná yo topumbwaki na likoló lokola mpongo!
  Mpe mbɛbu na yo, oyo ezali kongɛnga na banzete ya rubi, .
  likambo moko na boboto mpe na mposa makasi!
  Mpe mabɔkɔ ezali mpenza na boye ete bato kitoko bakangamaka kaka na esengo. Kasi na ngonga wana moko ya bana basi yango agangaki ete:
  - Ba frégates mibale ya combat ezali koya awa !
  Oenomaus amonisaki na kosɛka ya mawa:
  - Bon, ezali mpenza oyo olingaki ? Ozalaki na mposa ya etumba moko ya kosepelisa? Yango wana okozwa yango!
  Moto ya nsuki motane alobaki na nkanda nyonso ete:
  - Ba bengi bango ! Ba cruisers na ba soldats. Mpe sikoyo okobika te na ba coups kaka na ba talons na yo ya pamba!
  Mwana mwasi oyo azalaki kotala na jumelles alobaki boye:
  - Ezali na ba orcs na masuwa. Mpe yango elakisi ete momekano moko ya monene ezali kozela biso.
  Oenomaus alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Kasi tokoki koboma banguna na biso kozanga kobebisa lisosoli na biso. Ntango osimbi babundi kitoko, motema na yo ebimisaka makila mpenza!
  Mwana mwasi oyo azalaki na nsuki ya vert alobaki boye:
  - Ba dragons na biso ezalaka mbangu koleka ba frégates. Tokoki mpenza kozala na ntango ya kolongwa!
  Mokonzi ya pirate alobaki na ekateli nyonso:
  - Na dictionnaire na biso liloba lokola kokima ezali te !
  Mpe bana basi ya pirate bayembaki na nkanda, bamilengela mpo na etumba ya bomoi to liwa;
  Tozali kobika na mokili oyo etondi na bokabwani, mawa...
  Soldat asala nini tango aza ye moko ?
  Ba Nzambe, na bosembo, na motema mabe bazwaki mokano mpo na biso - .
  Mec oyo azali ko transformer ba temples na ye gris!
  
  Molongo ezali motema mabe mpenza mpo na kolinga, .
  Mpisoli ya bokabwani esopanaki na cascade...
  Mawa elimwaki kozanga elembo, lokola ndoto, .
  Mpe bomoi ekómaki lokola libanga oyo ezangi bolɛmbu!
  
  Ezali malili makasi na esobe, mpe zɛlo ezali kopela na molunge, .
  Monyololo moko ya rouille ezipaka motema na ngai!
  Mpe mbula ya bokabwani ebetaka lokola ba fractions na toit - .
  Ba poches etikali vide, kaka cuivre nde etikali!
  
  Kasi kondima na mosala monene ya mobundi efulaka, .
  Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso, oyebi, asali ndai ya makasi!
  Mpe ekozala lokola nkasa na sanza ya Mai ya molunge mpo na biso, .
  Ntango tobimi, tokutanaka na ntɔngɔntɔngɔ!
  
  Olingi kosala ete planɛti yango ezala na esengo mingi?
  Mpo ete mokomoko na biso ayemba na nkembo lokola nyamankɛkɛ?
  Na nsima, mafuta ya nzoi oyo eleki elengi ekómaki mbuma oyo euti na nzete ya linden - .
  Na molimo ya ba gigantes, to tia suka na lokuta !
  
  Ntina ya kokosa Nzambe ezali te, ndimela ngai, .
  Amonaka kaka na nzela ya nani kati na biso azali kobangabanga mpe boor !
  Pesa ndimbola ya Nkolo na mbeka, .
  Ezali likambo ya kokamwa te ete elobi, nakozongisa bino bato!
  
  ekangaki biso na internet , .
  Moto moko te ayebi esika oyo koboma bato esukaka.
  Yuda akangami na nzete ya nzete ya nzete oyo epɔli - .
  Mpe mpo na baye bandimaki - motole ya laurel!
  
  Moto nyonso akoki kokóma malamu koleka
  Pona na biso ezali na bososoli - kobunda mpo na Klisto.
  Kasi ntango mosusu ezalaka na mabulu ya makila, .
  Au moins ezali na elaka moko - nakoya kala mingi te!
  
  Oh mokili, mobulu boni ozali na yango, .
  Comme si tokoki ko vivre na kimia te !
  Mwasi amilelaki likolo ya sanduku ya soda, .
  Nsinga ya bomoi oyo ekoki kolɛmba nzoto ezali moke mpenza!
  
  Kosopa makila ezali libiangi na biso te - .
  Nalingi kolinga, kopesa Patriale paradis!
  Mpo na nini etumbu oyo ezali mpo na biso banso?
  Eyano: pesa bomengo na yo nionso na babola!
  
  Ezali likoki te ya kosomba lobiko na mbongo, .
  Po talo ya wolo eza te pona Nzambe!
  Mpe na lingomba bofukama na mokolo ya lomingo, .
  Mpo na kokóma na mapapu lokola mpongo!
  
  Pe tango ekoya - Bokonzi ya Nzambe ekoya, .
  Molili ya mabe mpe ya kobwaka banyama ekosila!
  Bato ya molimo bakokufa, boombo oyo elakelami mabe, .
  Pe mboka ekokoma na Bonene ya Esengo!
  Sima ya nzembo ya inspiration boye, ba filles-pirates na ba dragons bazuaki mpe bakendaki ko storm na ba frégates minene, oyo etondaki na ba orcs - ba ours ya nsolo mabe mpe ya nsuki.
  Bana basi bazalaki mingi te koleka bikelamu ya mabe, kasi bazalaki na mayele mingi mpe na mayele.
  Et puis ba filles oyo bazalaki na masuwa ya ba commerçants pe bakotaki bitumba na côté ya ba pirates. Mpe lisusu bana mibali ya baombo bakendeki mbangu mpo na kopanzana bibundeli. Oyo ezali bomoko ya kosimba motema boye ya bato mpe ba elfes contre ba ennemis historiques na bango ya seko - ba orcs.
  Oenomaus mpe akɔtaki na etumba yango. Elenge mobali yango abalusaki mipanga mibale na mbala moko, azalaki kopota mbangu na molinga, kokata mitó ya ba orcs. Abundaki na nkanda ya nkosi.
  Mpe pembeni na ye ezali na nsuki motane . Litambi ya mwana mwasi oyo ezalaki mpamba ebɛtaki orc na nsuki ya motó mpe ebukaki mbanga na ye. Mpe na nsima orc akweyaki na nse, mpe maseke na ye ebɛtaki ye na libumu. Mpe ezalaki etumba moko ya makasi.
  Oenomaus abundi na mpiko nyonso. Awa azali kosimba papillon na mipanga na ye, lokola ventilateur, mpe akataka mitó oyo ebalukaka lokola chou.
  Elenge mokonzi ayemba na molende, kolakisa makamwisi ya elombe:
  Soki loboko na yo ezali makasi - .
  Yango elingi koloba ete okozala moto ya liboso na bomoi!
  Et puis camarade aza pauvre te, .
  Azali na motema ya wolo mpe misisa ya bibende!
  
  Kasi oyo eleki ntina, ndimela yango, ezali makanisi ya makasi, .
  Po mobundi ya ba elfes azalaka malili koleka nyama .
  Soki ozali molili na bomoi, .
  Na nsima, kosɛka na esengo ekosala ete bálinga yo!
  
  Supplément automatique, yeba, makasi na loboko, .
  Po etondi na boyebi, Know-How!
  Kasi meka kopesa nguya na maboko ya zoba , .
  Na nsima, okozwa kaka mpasi lokola mbano!
  
  Ezalaki na ntango moko oyo bazalaki kokende kobundisa banyama na mbeli, .
  Arc, quiver ya ba flèches contre loposo ya minene...
  Kasi basalaki ba chervonets esika mbongo ya santime ezalaki kokende, .
  Mpe ezali pɛtɛɛ mpenza mpo na kopumbwa na kati ya galaksi!
  
  Atako kelasi ezali malamu - .
  Kasi ezali pe intéressant kozua courage...
  Mpe ekokani na bayonette, ekokóma cise, .
  Mpe tozali kosalela Maman Père na bosembo mingi.
  
  Kasi mobulu mabe ezali ekulusu ya kilo, .
  Esika na biso ya bitumba etondi na makila...
  Mpo na nini Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso asekwaki lisusu nsima ya mpasi?
  Mpo ete liyangani ya basoda ya basoda ekóma makasi!
  
  Mpisoli ya mwana mwasi ezali kokita - moninga na ye ya bolingo akweyi, .
  Mama abondeli na kolela, koganga na likolo ya mimpululu na ye...
  Ezali malili makasi na libándá ya maninisa, mpe esika oyo batyaka mɔtɔ ekufi, .
  Tala elenge mobali moko kitoko akundami na nse ya mabele!
  
  Oh, destin ya motema mabe, oyo nde destin ya mabe, .
  Vierge Maria , nature na yo ya bien eza wapi?
  Mobali yango alingaki kokóma fiancée noki, .
  Mpe sikoyo mopɛpɛ ezali kopɛpa mputulu na nse ya banzete ya pinɛ!
  
  Bomoi ekoya esengo - ekozala malamu, .
  Tarte ya pomme ekokoma mbuma ya pavot ya mafuta ya nzoi...
  Monguna ya monstre abongwanaka mputulu mpe mputulu, .
  Tika ete chance ya solo eleka seuil!
  
  Nyonso esalemi na Elf, mpe kobwaka ezali na Fars, .
  Tosangisa guirlande etondi na minzoto na loboko!
  Na mbote ba ndeko, kaka classe ya likolo,
  Mpe ghoul moko ya somo ebwakami na moto !
  
  Mitrailleuse esi eyebana - masasi ezali kosopana na ebale, .
  Mpe monguna alɛmbaki, oyo alingaki ezalaki zéro!
  Soki olongi, okokóma mozwi, .
  Oyo abandi moto akosuka na pauvreté!
  Oyo ezali nzembo mpe etumba monene, na ba balancements ya mipanga ya makasi mingi mpe ya agile. Mpe ba coups elandi na mitu, lokola nde na asphalte. Mpe ebele ya ba orcs esi babomami. Mpe bana mibali ya baombo na etumba. Moko te kati na bango azali komonana lokola mokóló koleka zomi na minei, kasi bango nyonso bazali na misisa. Nzoto ya mafutamafuta ya bana mibali ya baombo ekómaka makasi mpo na mosala makasi. Mpe bitambi ya mabe mpe ya mabulu ezalaki ntango nyonso kobɛta nsuki ya motó ya ba orcs, mpe kobukaka mbanga na bango.
  Fille capitaine azongaki na makanisi. Mpe afandaki. Maboko na ye mibale ezokaki makasi - ba tendons ekatamaki. Bon, likambo yango ebomaka te, na lisalisi ya nkisi ya maji mpe ya kindoki, mbeba ekoki kozongisama. Kasi yango ekozwa ata ngonga mibale to misato. Na ntango yango, akoki kobunda te.
  Mpe moto ya kosalisa azali te - bana basi mpe bana mibali banso bazali na etumba, mpe bazali kobunda na nkanda ya zamba. Oyo ezali etumba ya nsɔmɔ boye.
  Diana aninganaki, na esengo makolo na ye ezalaki mpamba mpe ezalaki mwa kobeba. Mpe na misapi ya mayele lokola ya nyama, kapitɛni ya mwana mwasi abandaki koluka biloko ya lisalisi ya liboso. Ezali na nkisi oyo ebikisaka bampota, mpe oyo ya makasi mpenza, mpe balsame ya mokili mobimba. Longola yango, mpo na nini te kosangana na etumba nsima ya kozinga binama mpe kopakola yango na balsame mpe nkisi?
  Na makolo mpamba okoki kobwaka biloko ya nguya mingi mpe ya ngɛngɛ. Mpe yango ekozala malili mingi mpe kobebisa.
  Diana asalaki makambo na elikya nyonso. Mpe makolo na ye ezali mpenza mpamba mpe ya mbangumbangu. Azalaki kolata basapato na kozanga kolinga, kaka mpo na kopesa ntina mingi na ezalela na ye. Na mokili oyo ezali na ba luminaires ebele mpe été ya seko, sapato ezali na ntina te mpo makolo na yo eyoka malili te, kasi mpo na kitoko, mpe mpo na konyata ete ozali moombo te mpe moombo te. Et oyo eza logique...
  Awa moko ya bana mibali, oyo mpe azalaki na makolo ngulu, abwakaki ntonga ya makasi na zolo ya orc"s. Mpe ye, lokola azwaki eteni ya ngɛngɛ, akangamaki na malili mpe akufaki mbala moko.
  Moombo ayemba na molende, mpe baombo mosusu basangisaki, bazalaki bato mpe bazalaki koyemba lokola bato:
  Sikoyo, soki mikakatano ezali na molɔ́ngɔ́ mobimba, .
  Esalemaka ata muke te...
  Olingi lisusu changement te
  Mobali ayebi te nini alingi!
  
  Mpe ezali na Tchernobog na nguya makasi, .
  Monene azali na nguya ya mokili mobimba ...
  Apesi yango na moto moko kaka na elongi, .
  Mpo ete libota ya bato ekóma mpenza zamba te!
  
  Ee, Loposo Mozwi-ya-Nguya-Nyonso akelaki Ye, .
  Po batu bazala na raison ya ko développer...
  Po moto alingi nionso na mbala moko, .
  Mpe bato bayekolaki kobunda makasi!
  
  Lokola mobundi alongi mabe, .
  Fimbo wana akela pona bolamu ya mutu...
  Mpe asopaki bolamu mpo na milimo mpe nzoto, .
  Ezalaka jamais trop tard pona koyekola kobunda!
  
  Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso alingi nini?
  Po ba courage te ko mema Elf na mabolongo na ye...
  Mpo ete nsuka mabe eyangela te, .
  Mpo ete bankama ya mabota ekola!
  
  Ee, Tchernobog ezali elendiseli mpo na bato, .
  Po paresse ezala te, stagnation ezala te...
  Tika ete ozala orkshista kobukana na ba smithereens, .
  Tambola zingazinga ya Orklin na formation amical!
  
  Na yango, kobunga te soki ezali mpasi, .
  Soki ba troubles ekweyi na Père...
  Rod akosala yango kitoko mpe na pete, .
  Kaka mpo bato bákende kofanda esika mosusu!
  
  Mpe Tchernobog azali kaka mokóló na yo, .
  Malgré aza strict , alingaka yo sans fin...
  Okobeta score oyo eleki monene
  Tango okosalela Elfe libela!
  Ba orcs ba pertes minene, ba katamaki na ba filles na ba garçons. Mpe ata Diana, na maboko na ye ezingami, akoti na etumba. Mpe misapi ya makolo na bango ya mpamba ebwakaki ba rasoirs oyo ebɛtaki nkingo ya ba orcs mpe ekataki misisa na bango. Na ba gorges ya ndenge na ndenge na biloko. Mpe emonanaki lokola likambo ya kokamwa mpenza.
  Mpe na nsima makolo mpamba ya Diana ebwakaki pois na matiti ya mai ya miso oyo efinamaki. Mpe mbala moko ba orcs zomi na mibale, oyo etambwisamaki na général, ebwakama likolo mpe epumbwaki likolo ya mopanzi ya frégate. Oyo ezali mpenza kobebisama monene mpe liwa ya ba ours ya langi ya motane mpe ya mabe.
  Oenomaus alobaki na mwa kosɛka:
  - Tozali ya makila moko : yo na ngai ! Malamu?
  Diana ayanolaki na mwa kosɛka ya boninga:
  - Tango tozali na bomoko, tozali invincibles ! Moto na elfe bazali nguya, mpe eyokani na lolendo mingi!
  Bana basi yango babakisaki mpasi na bango. Ba orcs oyo babikaki, oyo basalelaki ba parachutes brutes, babandaki kopumbwa na nse, kopumbwa uta na ba frégates oyo ezalaki na mapapu. Ba parachutes mosusu, mpo na kilo na yango ya kilo, epasuka, mpe ba ours minene ekweaki na nse lokola mabanga, kasi na bokeseni na mabanga ya pavema, ezalaki koganga mpe kolakela mabe mabe mpenza!
  Diana akomaki na Twitter ete:
  Ezali pete te kozala mwasi malamu, .
  Boboto etaleli molai te!
  Oenomaus amemaki molinga mosusu na mipanga na ye ya makasi mpe milai, mpe akataki motó ya kapitɛni moko monene ya ours. Abalukaki na pont lokola molangi, kosopa makila. Mpe elenge mokonzi ayembaki ete:
  Makila esopanaki lisusu lokola ebale, .
  Adversaire na yo aza assez dur...
  Kasi kobanga Satana te, .
  Mpe zongisa monstre na molili!
  . MOKAPO No. 6.
  Duchesse ya dragon ya mitó nsambo mpe, na ntango yango moko, Grand-Maître ya Académie ya Magie, abɛtaki mpe atunaki:
  - Okoki komata na molai ya mobali ya mokóló mpe kokangama na mopepe ata miniti moko ?
  Dominica asekaki mpe ayanolaki ete:
  Nakoki, kasi nakoki kosala yango ndenge mosusu
  Kima makolo ngulu na kati ya mamwɛ...
  Mwana mwasi apumbwaka lokola grenouille - .
  Yango elingi koloba likambo oyo ekeseni na bato nyonso!
  Monɔkɔ ya duchesse ya dragon efungwamaki, mpe mɔtɔ ebimaki na kati. Lolemo elekaki mpe ezikisaki mwana mwasi kitoko na mpasi mingi na makolo na ye ya mpamba, ya rose, na bobaluki ya kitoko ya litindi.
  Mpe Dominic agangaki, kasi mbala moko akangaki mbanga na ye makasi. Mpe ntolo na ye ekómaki kilo makasi. Ebɛtaki malamu, ata mpe ba blisters evimbaki mbala moko. Ezalaki lokola nde ba inquisiteurs ya kala banyokolaki ye.
  Mwana mwasi yango agangaki ete:
  Lancelot na King Arthur bazali kaka pona yo !
  Duchesse ya Dragon agangaki:
  Oyo lisusu nani oyo ozali na courage ya ko menacer ngai ?
  Marquise nymphe ayanolaki ete:
  - Oyo ezali bilombe oyo euti na folklore ya bato. Bazali mpenza na libateli mpo na yo, Ngolu na Yo!
  Dragon ya mwasi agangaki:
  - OK! Sikoyo ozali na mosala moko ya malamu, bikisa makolo na yo oyo eziki. Yango ezali na ntina mingi na misala, mpe ekoya na ntina koleka mbala moko na bomoi.
  Dominica, kosɛka na makasi, ayembaki:
  - Na moko, pe mibale, pe misato, pe mitano !
  Nako lemba te kozongela...
  Koloba likambo moko
  Yango ekoki mpo na kosala potopoto na mai mpo na yo!
  Grand Maître Dragon alobaki boye:
  - Mpe azali mwana mwasi ya cheeky. Peut-être kaka te ko frire ba talons na ye, mais pe kobuka misapi ya makolo na ye?
  Marquise nymphe alobaki boye:
  - Esengeli tozala na motema molai, oh duchesse. Mbala mosusu mwana mwasi oyo azali libaku na biso se moko ya kobikisa kosangisa nzoto oyo ezali makasi koleka. Mpe bozongisa mibali!
  Dragon ya mwasi agangaki:
  - Oyo ezali buzoba ! Mobali moko oyo azali kozinda na mai akangi matiti ya matiti, mpe yo osimbaka litindi mpamba ya mwana mwasi ya moto . Amonisaki makoki ya sipesiale te.
  Marquise ya nymphe aboyaki boye:
  "Azalaki na likoki ya kotombola libanga moko na motindo na ye kozanga ata magie to ba sorts, mpe that"s worth a lot!"
  Duchesse ya Montserrat asekaki mpe ayanolaki ete:
  - Ee, ayebani mingi kosala ye mpasi na elongi. Ya solo, sikoyo elembo moko te ezali. Mpe yango ezali likambo ya momeseno te mpo na bato.
  Weasel andimi ete:
  - Ezali mbala moko polele ete azali spécial mpe aponami ! Mpe esengaka lolenge ya sipesiale, ya bosembo mpe ya mayele mabe.
  Duchesse ya Dragon aningisi motó na mitó nsambo na mbala moko:
  - Oui, approche sincère et spéciale... Peut-être nasengeli ko lécher talons na ye na monoko, comme signe ya respect munene!
  Dominica akangaki miso mpe ayanolaki na elikya nyonso:
  - Te, malamu osalela monoko na yo te ! - Mpe abakisi, na mbalakaka kosala elongi na ye elengi mingi. - Atako monoko ezali na ntembe te eteni ya makasi koleka ya nzoto. Azali na likoki ya kotambolisa bamilio ya mampinga!
  Marquise ya nymphe apesaki likanisi ete:
  - Pesa ye mosala moko ya pete. Na ndakisa, tiká ye asala ete mbwa emata epai na ye mpe anguluma, mpe na nsima azonga!
  Awa, troll ya mwasi oyo azalaki liboso kimia na elamba ya violet, na lingenda ya magie na maboko, aboyaki:
  - Te! Tokotika ye te anyokola mwana ya mbwa. Ezali malamu kobundisa ngai na ba baguettes magiques. Oyo ekozala vraiment examen ya grave pe test efficace!
  Mpe atyaki elembo na litindi ya sapato na ye, oyo ezalaki na safire mpe diama ya langi ya motane-bulé mpe ya lilac.
  Duchesse ya Dragon azongiselaki ete:
  "Ezali mpasi mingi mpo na mwana mwasi ya sika abunda na nkolo ya Académie ya Dragon." Ezalaki mpasi kobunda na yo, ata Laska oyo oyo ayebi makambo mingi mpe oyo ayebi makambo mingi!
  Troll ya mwasi asekaki mpe amonisaki:
  - Mingimingi! Après oyo, ata Koschey le Immortal akobanga ye te!
  Na nsima, Dominika alobaki na mongongo makasi ete:
  - Nini, ozali na Koschey le Immortal ?
  Duchesse ya Dragon aningisi motó:
  - Ya solo, ezali, nzokande, azali mosika na mabele ya mosika na bokonzi ya mosika. Mais eza na trick oyo ya saleté ya mabe !
  Mwana mwasi oyo abɛtamaki amonaki na mwa kosɛka ete:
  - To peut-être ye nde abimisaki pestilence ? Pona koboma mibali nionso pe kokanga ba femelles na yo!
  Duchesse ya Dragon azongiselaki ete:
  - Ata moke te! Tozali na basi mbala zomi koleka mibali. Mpe kati na ba orcs mpe ba goblins oyo basali limpinga ya Koshchei oyo akufaka te, au contraire, ezali na mibali mbala zomi koleka basi, mpe bazali minene mingi mpe makasi. Mpo na nini asengeli kobebisa bato oyo ye moko azali koyangela mpe basoda na ye!
  Dominica alobaki boye:
  - Kasi pestilence ezo affecter Koshchei ye moko te ?
  Troll ya mwasi aningisi motó:
  - Oui, ata magie ya combat moko te esalaka na ye. Ezuaka ata bibundeli moko te. Ata bombe hydrogène na yo ekoki kobebisa yango te. Essence ezali bongo!
  Mwana mwasi oyo babɛtaki ye alobaki boye:
  - Kasi mbala mosusu azali na liwa na likei na ye, na nsɔngɛ ya ntonga!
  Duchesse ya Dragon ayanolaki na mongongo ya nkake:
  - Ezali pete boye te ! Soki ezalaki mpasi te mpo na kozwa liwa ya Koshchei, boye mbɛlɛ azalaki na bomoi kala mingi te. Mpe bongo, ezali na bikeke mingi mpenza ete...
  Marquise nymphe ayanolaki mpo na ye:
  - Bino bato bozalaki kaka kopumbwa na banzete, kasi asilaki kozala na nguya na ye moko mpe afandaki na kiti ya bokonzi. Kanisa oyo ezali entité ya ndenge nini!
  Dominica azwaki yango mpe ayemba:
  Banyoka basalaka bilongi
  Mpe bafandi na etape moko...
  Encore frivous
  Bakoko na biso bazalaki wana!
  Troll ya mwasi alobaki boye:
  - Koshchei, ya solo, azali mpe ko suspecter. Mpe ntango maladi yango ebandaki, ya solo, azalaki moto ya liboso oyo bakanisaki. Oyo ezali, na lolenge moko, motó ya axe ya mabe. Lokola dragon ya mobali ya mitó nkama , oyo aleki monene na ba dragons, amperɛrɛ ya ba amperɛrɛ mpe oyo ya mabe. Kasi monstre oyo mpe ekómaki mabanga mpe epanzani. Kasi Koschey alingaki ata kopesa likambo moko ya mabe! D"ailleurs, ba suspectaki pe mokonzi ya ba Jinn, Iblis... Jinn bazali ba esprits, pe bakoki ko pétrifier te.
  Kasi ba génies yango ebombamaki na ndenge moko to mosusu. Mpe ezalaki lokola nde basili kolimwa!
  Dominica ayemba mpo na koyanola ete:
  Genie a blurted out, non, ndimela ngai, ba filles baza na makasi, .
  Mpe elimwaki...
  Mpe na nsima dalagona etelemeli kitoko yango , .
  Kima mbangu, nabondeli yo!
  Marquise de Lasca alobaki boye:
  - Ezali na ba génies ya malamu mpe ya mabe. Bazali makasi, kasi makoki na bango ezali moke. Kasi na théorie, soki moko ya mibali to ya basi asengaki na amperɛrɛ jinn Iblis abebisa loposo ya mobali, mpe azali na makoki ya kozwa lopɛtɛ ya nguya nyonso oyo ekopesa nguya likoló na nguya oyo eleki monene na molɔ́ngɔ́ na biso, boye akokaki kosala likambo oyo!
  Dominica aningisi motó:
  - Oyo ezali déjà eloko ! Tosengeli koluka Bague ya Omnipotence. Mpe na nsima tokobongisa makambo nyonso.
  Dragon ya mwasi asekaki, mpe mongongo na ye ezalaki lokola nkake. Mpe na nsima ayanolaki ete:
  - Bague Moko ezali mpasi mingi mpo na kozwa yango. Lokola epesaka nguya likoló na teritware oyo ekokani na galaksi mobimba. Lisusu, soki na molɔ́ngɔ́ na yo galaksi ezali pene na mpamba mpo na ebongiseli oyo emonanaka mingi te ya minzoto, boye awa ezali teritware oyo efandi na bamiliare ya bikelamu ya mayele mpe makonzi mingi. Mpe emonani ete moto moko te akuti ye naino, mpamba te amperɛrɛ ya molɔ́ngɔ́ na biso ya masapo azalaki te!
  Dominika asɛkaki mpe atunaki boye:
  - Ozali na Nzambe ?
  Nymph ya Marquise ayanolaki ete:
  - Soki Nzambe Mokonzi boye azali, Mozalisi na kati ya Univers nionso, to soki azali te, moto moko te ayebi mpenza naino. Ata Koschey oyo akufaka te. Kasi ezali na banzambe ya grade ya nse. Kasi ezali na boye ete ezali na ntina mingi te, mpe ezali malamu kozala mosika. En général, liloba Nzambe ezali na bandimbola ebele. Na yango, ba génies oyo eleki likoló ekokani mpenza na banzambe na makasi.
  Troll ya mwasi alobaki boye:
  - Tozali pe na mangomba, kasi ezali na tina moke. Ndenge ezali ya yo, par ailleurs. Sikoyo, tango coronavirus ezalaki , ba églises ezalaki vraiment vide, mpe mabondeli esalisaki mutu, to mpaka ya malasi ebatelaki ye na ba virus. Mpo na nini bino bato bozali bato ya kondima te, bozali kokanisa ete na kofukama mpe kofukama bokoki kosenga eloko moko na esika na yango!
  Dominica ayanolaki na makasi ete:
  - Kasi nandimi Nzambe to banzambe ata moke te ! Mpe nazali komibanzabanza mpo na likambo yango te. Kasi nazalaki kondima ba elfes liboso te, mpe nazalaki kotalela bango lokola lisapo mpe invention ya moto. - Mwana mwasi abɛtaki makolo na ye ya mpamba na etanda ya mabanga mpe akobaki. - Mpe sikoyo namoni ete ezali na ba elfes, ba dragons, ba trolls, ba nymphes, bongo mpo na nini te kondima Nzambe mpe baanzelu? Lisusu, bamiliare mingi ya bato bandimaka Mozwi-ya-Nguya-Nyonso, mpe pene na bana mike bobele, mpe bango nyonso te, bandimaka mpenza ba dragons mpe ba elfes.
  Marquise Laska asekaki boye:
  - Nayebi! Mwana mwasi oyo, ntango azalaki moke, atalaki dessin animé moko oyo elobelaki Dunno mpe, mpo na koloba solo, abandaki koluka lingenda ya maji na lopango. Mpe azalaki kotala etape nyonso. Mpe bana mosusu basekaki ye. Kutu, ata na bomwana bato mingi basosolaka ete baguettes magiques ezali masapo!
  Dominica alobaki boye:
  - Kasi na mokili na yo ezali na ba baguettes magiques !
  Troll ya mwasi aningisi motó:
  - Ya solo ezali ! Mpe mpo na kobika, ekosɛnga oyekola ndenge ya kosalela yango !
  Dragon ya mwasi agangaki:
  - Kaka sikoyo! Pesa ye baguette magique, tokomona nini fille oyo, très pointue et la langue courageuse, azali capable ya!
  Dominica ayembaki boye:
  Nasengi bino bokamwa te
  Soki magie esalemi!
  Soki esalemi, soki magie esalemi!
  Laska alobaki boye:
  - Bon, azali na bolingo te ? Ndoki ya ndenge wana!
  Troll ya mwasi azwaki lingenda na ye ya magie makasi mingi na loboko na ye ya mobali mpe aningisi yango. Mpe nkake ebɛtaki Dominique. Kasi mwana mwasi-mosani yango alongaki kopumbwa na ngonga ya nsuka, mpe kobɛtama yango ezangaki. Carreaux ya marbre oyo ezalaki nsima na ngai enyangwaki mpe ebandaki kobimisa milinga.
  Duchesse ya Dragon agangaki ete:
  - Keba, Cobra! Okobebisa revêtement mobimba!
  Weasel asekaki mpe alobaki boye:
  - Oyo ezali méthode ya baguette magique !
  Troll ya mwasi Cobra ayemba na eyano:
  - Mama mabe, méthode na ngai eza simple, .
  Nasepelaka kobenda mokila ya mbwa te!
  Dominica agangaki na eyano ete:
  Ndoto ya mpasi ezali na banakelasi na ngai, .
  Kopumbwa moko - kobeta moko!
  Duchesse ya Dragon akataki ye:
  -Tala, ba blisters na ye esi esili! Na bato, mbeba esilaka nokinoki boye te. Oyo nde mwana mwasi !
  Marquise ya nymphe a confirmaki boye:
  - Ezali bongo! Nazalaki na libunga te mpo na yango. Kobotama lisusu ezali mingi te na makasi, ata mpo na banganga-nkisi, mpe bazalaki kosalela yango na maji te.
  Dominika akangaki miso mpe na ndenge ya kolakisa atɛlɛmaki na mabɔkɔ na ye. Mpe makolo na ye ya mpamba ezalaki kongɛnga na mopɛpɛ lokola bambeli ya hélice. Mpe mwana mwasi azwaki yango mpe ayemba na molende, na mongongo na ye ya palata:
  Tokitisaki bolingi na biso na bitumba, .
  Ndeko, babundeli Pona Mboka.
  Emonanaki lokola elfinisme uta mosika, .
  Soldat moko ya Elf akoti na Orklin!
  
  Bankoko na biso basalaki mipanga, .
  Et puis minduki ekendeki na action...
  Banzete ya bouleau efungolaka bitape na yango, .
  Bana basi bazali kosala ba tartes!
  
  alongi na etumba nionso , .
  Ayebi kozwa makambo na makanisi na ye.
  Tango mosusu lifelo ya peto ezikaka.
  Mais tokolonga monguna !
  
  Elf abatelaka Mabele, .
  Apesaka esika ya kobombama na baye bazali makolo ngulu mpe bolumbu.
  Tosilisaki etumba yango na sanza ya Mai, 1994.
  Kolonga ya nkanda makasi ezalaki kozela Orkmacht!
  
  Mpe nsima ya kotonga mpe kolona, .
  Bilanga ezali kobimisa fololo mpe seleri ezali na bitunga.
  Bozali bilombe, bana basi, bankoko, .
  Ezalaki na malili makasi mpe mbula-mpɛmbɛ na mabulu!
  
  Uta na Mboka na biso ya Tata ya mpiko, .
  Zwá likonga ya mozindo.
  Ba bannières ya elfinisme epumbwa, .
  Na ba pancartes ya Fuhrer eza pona ko scrapping!
  
  Bikeke ekoleka na nse na biso Minzoto, .
  Empire ezali ebele ya bagalaksi.
  Ezalaka jamais trop tard pona kobotama
  Mpe kokunda monguna na espace!
  
  Kasi nandimi ete makanisi ekozala na kimia, .
  Mpe moto azali lokola mama mpo na moto nyonso, .
  Awa libota ya kala ezali kokola malamu, .
  Radiance ya Nkembo - Ngolu!
  Mpe mwana mwasi ayemba kitoko mingi, azali moyembi ya kelasi ya mokili mobimba ya kokamwa boye. To quasi-monde - oyo ezali kutu kosekisa koleka.
  Duchesse ya Dragon agangaki:
  -Ya kitoko! To peut-être zua yango kaka pe sala yango...
  Troll ya mwasi Cobra agangaki:
  - Ezali tango ya kobunda na ba baguettes magiques ! Mpe kozanga ata nsuki ya kokangama! Tokobunda na monguna tii na suka!
  Marquise ya nymphe agangaki:
  - Kozala zoba te ! Oyo nde monguna azali mpo na yo. Oyo ekoki kozala libaku na biso ya nsuka ya kobikisa mpe kozongisa kosangisa nzoto ya makasi koleka!
  Dominica abulunganisaki na nkanda ete:
  - Pesa ngai baguette magique nakobeta mélange na adversaire na ngai. Nazali Harry Potter na jupe, mpe mwa Dunno te!
  Duchesse ya Dragon abulunganisaki:
  - Oyo ezali gang ya ndenge nini ?
  Weasel alimbolaki ete:
  - Bato oyo bawutaki na masapo ya bato mpe masapo ya bato ya mboka Harry Potter azali mwana mobali oyo ayekolaki na eteyelo moko ya maji, mpe Dunno azali dessin animé ya kosɛkisa .
  Cobra asɛkaki mpe aningisi lingenda na ye. Pulsar moko epumbwaki mpe ebɛtaki esika mwana mwasi oyo azalaki kosala bafilme atɛlɛmaki. Mpe ye, Dominika, azongaki nsima na mayele mpenza, kongenga bitambi na ye ya langi ya rozɛ, oyo ezalaki mpenza na mputulu te. Mpe milinga ezwaki makolo na ye mpe elɛmbisaki yango na pɛtɛɛ nyonso.
  Mwana mwasi yango agangaki ete:
  - Oh , yo pervert !
  Mpe aningisi lobɔkɔ na ye. Mpe na mbalakaka lingenda ya maji oyo nymphe azalaki kosimba na maboko na ye ekendeki mbangu na loboko na ye na nguya ya nsomo.
  Mpe Dominic asimbaki ye makasi, lokola nyamankɛkɛ oyo azali na mayele mingi. Nsima na yango, abetaki pulsar mpo na koyanola.
  Fille actrice a souffrir ata sort moko te, a coo te, a niokola kaka artifact magique. Mpe clot ya moto epumbwaki epai ya Cobra. Akanisaki yango te mpe bakweaki ye. Sandale na ye, oyo ezalaki na lolenge ya ndambo ya sapato oyo ezipaki kaka litindi, eninganaki likoló. Mpe ezalaki polele ete troll ya mwasi azokaki makasi. Mpe amilelaki ntango molai. Mpe abandaki kozongisa masasi na lingenda na ye ya maji.
  Mpe ba pulsars epalanganaki lokola nde mabanga ya mbula ya mabanga ezali kokwea uta na likoló. Ezalaki mpenza na échange ya ba coups.
  Na bosikisiki mpenza, kobɛtama moko ya makasi mpe molɔngɔ ya kobɛtama oyo etɛngamá elɛmbisaki esika oyo babɛtaki.
  Pulsar mpe ebɛtaki duchesse ya dragon. Ayanolaki na kozwaka yango mpe koganga na mɔ́tɔ oyo eutaki na monɔkɔ na ye. Mpe pole na ye ezalaki na likama te, ekangaki kutu nymphe marquise.
  Aningisi mpe lingenda na ye ya maji mpe agangaki:
  - Bana ekoki ! Osili mpenza kokatisa ndelo nyonso.
  Kasi bana basi yango mibale bakanisaki ata te ete bákitisa motema. Dominika, koyokaka nguya ya bademo kati na ye moko, abetaki na lingenda na ye ya maji mpe abwakaki pulsar moko nsima na mosusu. Mpe bale na ye ebɛtaki makolo ya nkolo ya mwasi ya troll mpe ezikisaki sandale na ye.
  Agangaki na nkanda ete:
  - Nsoso ya moto!
  Marquise ya nymphe aboyaki boye:
  - Te! Ezali mingi mingi lady hawk, to ata kite!
  Dominica hit again , mpe na mbala oyo mbonge ya tsunami ya mɔ́tɔ na ye ya nsɔmɔ ebɛtaki mpenza lokola lingenda oyo esalemi na mɔ́tɔ.
  Na troll ya mwasi Cobra akoganga pe akobimisa magie sans restrictions. Kasi ntango kaka likonzí ya mɔtɔ ebwaki ye likoló, ezikisaka mpenza elamba na ye mpe ebɛti ye na ntolo.
  Pema ya troll ya mwasi ekangamaki. Mpe Dominica amemaki yango mosika mpe abakisaki pulsar ya koboma na motó. Mpe ezalaki lokola marto ya mbeli ebɛtaki bɔɔngɔ na ngai.
  Kobra yango egangaki mpe nsukansuka esilaki kosila mayele. Makolo na ye ya mpamba ezikaki mpe ekómaki na bampota. Mwana mwasi oyo azalaki na zolo ya aquiline, bayembaki mpe babɛtaki ye.
  Duchesse ya Dragon agangaki na esengo nyonso:
  - Wawu! Olekaki makambo nyonso oyo okanisaki! Franchement, nakanisaki te que okoki kosala likambo ya boye - knock out Cobra yango moko!
  Marquise nymphe aningisi motó:
  - Azali elikya na biso ya ntina mpe pene na kaka kaka! Mpe akoki mpenza kozala na ntina. Tala oyo beauté oyo ya peinture ezali kosala!
  Ya solo, Dominika azwaki yango mpe aningisi makolo na ye ya mpamba mpe ya kitoko, mpe "ntaba" oyo elatisamaki na maroc egangaki na mbalakaka mpe ekendeki mbangu zingazinga. Ezalaki lokola nde akomaki mpenza na bomoi mpe atambolaki. Mpe topumbwa mpenza mpe to flirt.
  Duchesse ya Dragon asekaki, aningisi mitu nsambo mpe alobaki boye:
  - Wawu! Asalaka yango ndenge nini?
  Dominica atombolaki mapeka mpe agangaki:
  Mpo na koloba solo, nayebi te
  Nionso esangani na molunge ya midi...
  Pene na kotánga ata mokolo moko te ba sorts.
  Nasakanaka na elimo ya mopɛpɛ ata moke te!
  Na esika na yango, nazangi yo ntango nyonso, Mokonzi, .
  Mema mwana mwasi yango elongo na yo!
  Duchesse ya dragon agangaki:
  - Dominica endimi! Mpe na kotalaka talent na ye ya spécial, akomi na département ya élite ya Académie ya Dragon. Epayi oyo akofuta kaka te ba études na ye, kasi, au contraire, bakofuta ye bourse oyo ebakisami!
  Dominica apumbwaki likolo, abalukaki mpe ayemba:
  Dominica ya malamu koleka ezali te
  Azali couleur ya Mabele...
  Moi ebimi likoló ya planɛti, .
  Mpe zingazinga nyonso ezali na ba zéro!
  Marquise nymphe atunaki na mwa koseka ya sukali:
  - Nakozwa nini mpo na likambo oyo ?
  Pause ezalaki... Dominica abimisaki na mongongo makasi :
  - Esengeli oluka mwana mobali moko kitoko !
  Duchesse ya Dragon asekaki mpe ayanolaki ete:
  - Nzokande , mwana kelasi ya sika azalaki polele kizunguzungu mpo na lolendo makasi! Yango wana, na imposer pénitence - pona ko prononcer ba aphorismes ya mapapu nkama. Mpe salá yango mbala moko!
  Dominica aningisi motó na mwa kosɛka:
  - Palado! Ezali mpamba te ete nasalaki na bafilme, mpe nazali na souvenir excellent!
  Duchesse ya Dragon abulunganisaki:
  - Yaka noki! Nazali mpe na ndelo ya ntango!
  Dominika apemaki mozindo mpe akomaki na mbangu ya mitrailleuse:
  Moto moko te azali na mposa ya matoyi ya mpunda oyo ekufá, kasi koyoka mpongo ya bomoi ezali likabo mpo na baoyo bazali na mposa ya mpunda te mpo na kokokisa mikano na bango!
  Soki otye sapato na makanisi, okotikala makolo ngulu libela!
  Etumba ezali mopepe mpo na mimpululu, kasi esangani kaka na gaz binaire!
  Soki monguna alingi kotika te mpe ayebi ko perdre te, toko forcer ye alongola bilamba mpe koteya ye ndenge ya kolonga!
  Bato ya mabe balingaka magie noire, batu ya malamu oyo bazali bato te balingaka magie ya pembe!
  Koboma na etumba ezali mpasi na nzela, likambo ya nsɔni na ndenge oyo bato bakanisaka, kasi ezali mpenza monene na nsuka! Yango elingi koloba ete etumba ememaka kolɔngɔnɔ ya nzoto na molimo, ekómisaka nzoto makasi, mpe epɛtolaka portefeuille!
  Tango mosusu bitumba etondisaka mingi ba portefeuilles, mpe na proportion directe na kotonda ya makila oyo esopani, mpe pamba ya motema ebebi!
  Nyongo na Mboka ya Tata efutamaka na komipesa ya kozanga moimi!
  Bitumba emekaka bato ya mayele, ekómisaka makasi bato makasi, esepelisaka bazoba ! - .
  Kozala liseki ezalaka esengo te, kolela basusu eza ennuyeux te!
  Mokonzi malamu , lokola mafuta ya nzoi ya sukali, akolɛmbisama liboso, na nsima akobwakela ye nsoi !
  Mpe mokonzi mabe, lokola nkoni, akopanzana liboso mpe na nsima akonyatama!
  Ɛɛ, wolo ezalaka pɛtɛɛ, kasi ekoki kosalelama kozanga mpasi mpo na kosala nguba oyo moto akoki kokɔta te!
  Qualité elekaka toujours quantité - ata océan ya porridge ya orge ya perle ezali obstacle te na hache!
  Mabe etondi na makasi soki bolamu elɛmbi na bobangi!
  Liseki ezali malamu, cuchara ezali malamu mpo na kolya na mpokwa, mpe kosalisa na mposa!
  Okoki kozwa chance mbala moko to mibale - kozanga mayele, chance elimwaka!
  Moto nyonso oyo azali Léo Tolstoy te azali motambwisi ya mikanda!
  Il faut te obotama Tolstoy po ozala sucker ya littérature!
  Tomela na kozala na basi mingi koleka ba raisons ya ko rougir na divorce!
  Mposa ya nzoto ebebisi mibali mingi koleka mawa ya basi!
  Liso ya sikisiki, maboko ya kobalusama, monguna azali kozanga te - myopique!
  Philosophie ekómisaka bomoi molai te, kasi ekómisaka yango biloko ya kokembisa, kotanda biteni na yango!
  Commandant alongi na mayele, mosali nyama na mituya, génie na art, pretender na bokosi!
  Yango wana tomela po elikia ekufa te, pe kaka ba oyo ba vivre na yango te nde bakufa!
  Elikya ekufaka ya suka ... Mpe ya liboso ezali ba oyo balongisaka yango te!
  Na bitumba, logique ezali concept relative, lokola chocolat;avant kutu ozua temps ya ko admirer ba barres, ezali déjà na munoko na yo;avant ozua temps ya ko mela yango, ebimaka côté!
  Succès tango mosusu ezo pesa nsolo mabe, réussite ezo pesa nsolo lokola ebembe, mais esengo ezo pesa nsolo mabe te!
  Nzambe azali na likoló ya eloko nyonso, mpe Zabolo azali na makambo mikemike na yango!
  Kobetama esepelisaka te ata mpo na masochiste!
  Oyo Nzambe ayebi te ezali kaka motuna oyo akokaki koyanola te!
  Nyoka aleki moto na ndenge ekoki kozala kaka nyama mpenza!
  Liteya oyo ememaka na bolamu te ezali lokola nzela oyo ememaka na likɔnga!
  Kotonga mateya nyonso likoló na makomi ya Nsango Malamu ezali ndenge moko na koyekola mécanique quantique uta na masapo ya Bandeko Grimm!
  Ezali mpasi kozala Nzambe, kasi kotikala zabolo ezali mpenza likambo oyo ekoki kokanga motema te!
  Makanisi ebakisaka makasi mbala minei ata soki motángo ya banguna ebakisami mbala mibale!
  Bomoi ezali boyokani mobimba, elongo na bato te, kasi na biloko bizalisami!
  Elongi ezali lokola ngonga , elingi koloba ete syllabe ezali malili!
  pona ba zoba te , mibeko ya nature ekomami pona ba génie te!
  Langue epesami na mayele po ba bomba makanisi na makambu ya buzoba pe ezanga tina!
  Ye oyo azali komona makambo ya kosɛkisa na mawa akokufa miso na ndenge ya mawa mpo na esengo ya monene!
  - Salá mbangu kozanga mbangu - mbangu kozanga mbangu! Zwá A na liteya na kosilisa likambo moko ya mindɔndɔmindɔndɔ!
  Balongi basambisamaka te ... Atako, tango mosusu basambisamaka!
  - Buzoba ya batu eza allié ya ba nzambe ennemi na batu!
  Moto oyo azali na ndako ya bibwele azali moto, kasi ngulu ata na ndako ya mokonzi ekomata likolo koleka ngulu te!
  Ezali na makambo mibale oyo ezangi nsuka: molɔ́ngɔ́ mpe mayele ya moto, nzokande, ya liboso ezali ya moke, mpe ya mibale ezali ya solo!
  Oyo Russe alingaka te conduite rapide, mpe vol ya mbangu malédiction !
  - Moto nyonso alingi kokende lifelo te, kasi kaka bato moke nde bakoki komeka mposa ya libaku ya zabolo !
  Kasi soki osopa mai na mai ya miso te, okoki kobuka mbuma ya esengo te, mpe soki osopa mayi te, wana ba laurels ya elonga ekokola te!
  Nzambe azali na kati ya eloko nyonso, to na likoló na yango, mpe Zabolo azali na bozangi ya biloko, to na bozindo ya bozangi ya biloko ya mosuni!
  Oyo azui temps ya ko keba akobikisa éternité na matanga na ye!
  Silence ezali wolo, liloba ezali palata, kasi ebele esopamaka na monoko ya mwasi na boye ete ata diamant ekómaka kolɛmba!
  Silence ezali or mpe stockage ya molayi ya ba ruisseaux eloquents eko rouille te!
  Mpe wolo ebungisaka motuya na yango soki ekundami na nkuku na mabele!
  Ntango mosusu, soki otikali nyɛɛ, okotondisa portefeuille na yo na wolo mingi koleka na kosɛngasɛnga na mongongo makasi mokanda ya kokabola!
  Bitumba ezalaka jamais ennuyeux, ekoki kozala routine, mais kaka tiii na lisasi ya liboso!
  Ntango ya kimya ezalaka na momeseno ya kozongelama, mpe kaka etumba nde ezalaka ntango nyonso ya moto na moto!
  Na etumba, lokola na échecs, okoki kosala libunga te, kasi bokeseni ezali na pression ya ntango ntango nyonso!
  Etumba ezali mpasi ya ntango ya seko ata liboso ya likambo ya liboso!
  Na échecs, ba mouvements esalemaka na ngala, kasi na bitumba, ba tourner!
  Etumba ezali lokola échecs, kaka kozanga mibeko mpe na ntango ya solosolo!
  Na bitumba ezanga ntango ya seko, tango kimia ekoyangela, bisengo ezanga!
  Eloko oyo eleki ko intéressant na bitumba ezali que nionso ezalaka toujours grave, et c"est seulement pour émission que ezali capitulation!
  Okoki kotika na ndenge ya kosala lokola, kasi, mawa , okoki kotika kaka mpo na solo!
  Mosala makasi ya formation efutaka na pete ya combat! Oyo aza paresseux te akokoma elombe!
  Ezalaka jamais trop tard pona koyekola, soki ekufi te!
  Ata moto oyo akufá azali na libaku ya kozongisa mabe, longola kaka soki azali moto oyo andimaka Nzambe te!
  Kokóma moto oyo andimaka Nzambe te elimboli kotika kozala moto oyo akufaka te!
  Bakanisaka na mitu, kasi basalaka na libumu!
  Mabe efandaka na mitema te, kasi na libumu!
  Motema ezalaka na moimi kaka tango na tango, mais libumu ezalaka toujours!
  Libumu ezali eteni ya nzoto oyo eleki nsɔmɔ, kasi yango nde etindaka biso tósala mosala!
  Kozanga motema moto aza te, soki libumu ezanga lokoso ya mutu eza te!
  Bazali kobɔndisa motema mpe kokitisa libumu!
  Nazali na souci te soki voiture efutaka combien, likambo ya munene ezali que prestige ya Patrie ezali na prix te!
  Soki Yesu afandaka na motema, bongo Satana afandaka na libumu!
  Libumu ya mpamba elendisaka yo otondisa portefeuille na yo!
  Motó ya mpamba elongoli portefeuille na yo!
  Libumu monene ezali elembo ya moto monene te, kasi emonisi ete azali na bolingi mingi te!
  Libumu ya pamba etondisaka molimo na bololo!
  Libumu oyo eleki kilo ezali oyo vide na yango ewutaka na mutu oyo ezangi cerveau!
  Mwasi aleisami na makolo lokola mbwa ya zamba, kaka na bitambi milai!
  Na mikolo ezali koya, mingi balakaka bangomba ya wolo, kasi esengo ezali kaka pene!
  Bomoi ezali lokola ba cartes te, il faut toujours opesa nionso na yo pona succès !
  Mokano ezali lokola mwinda, ozali kosala makasi mpo na kokokisa yango, kasi ntango okokisi yango, omoni ete mikakatano ebakisami kaka!
  Likaya ezali mobomi oyo eleki malamu , mingimingi mpo na kobundisa kiliya! Sigarɛti ezali lokola mondoki oyo ezali koloba te, kasi ebomaka ata na mabɔkɔ ya moto oyo ayebi mosala te!
  Cigarette nde sniper oyo aleki kozala na confiance, ebomaka toujours!
  Sigaret yango ezalaka na elɛngi ya bololo, kasi ebendaka mingi koleka bonbon!
  Likaya ezali lokola mwana mwasi mabe , kasi kokabwana na yango ezali mpasi mingi koleka!
  Sigaret, na bokeseni na grenade, soki ebwakami, eumelaka bomoi na ye!
  Na etumba, nzela ya mokuse mpo na kokende na mokano ezali kosala rond-point, mpe solo ya pɛto ezali bokosi ya mabe!
  Manœuvre ya rond-point ezali lolenge ya solo ya kosala nzela mokuse mpo na kokokisa mokano na yo!
  Bomoi ezali motane, kasi elongwaka na makila motane!
  Na bitumba, bomoi ebungisaka motuya na yango, kasi ekómaka na ntina!
  Etumba , lokola mobali ya libala, ekoki kotɛkama, kasi epesaka nzela te ete eumelaka!
  Bitumba eza mwasi ya posa makasi azo lia nzoto ya mibali!
  Ba âges nionso ezalaka soumis na bitumba, lokola bolingo, mais c"est pas pastime ya esengo !
  Etumba, lokola courtisane, ezali ntalo mingi mpe ebongwanaka, kasi etikaka ntango nyonso bokundoli ya elombe!
  Etumba ezali lokola ndɔtɔ te, okoki kosala te soki ozali na mayoki makasi te!
  Mokili ezali ennuyeux mpe relaxant, bitumba ezali intéressant mpe excitant!
  Bitumba, makila mpe motoki oyo, ekolisaka milona oyo ebotaka mpiko!
  Ata soki ndenge bitumba ezali kosepelisa, moto nyonso alingi nsuka!
  Bitumba ezali buku te, okoki kokanga yango te, okoki kobomba yango na nse ya oreiller na yo te, okoki mpe kosala yango kaka bosoto!
  Bitumba ezali lingomba: esengaka fanatisme, discipline, botosi sans question, kasi banzambe na yango bazalaka toujours mortal!
  Na bitumba, lokola na casino, likama ezali monene, kasi balongi eumelaka te!
  Soda azali moto ya kufa, nkembo ebosani, ba trophées esili, mpe kaka bantina ya kobanda kobomama ya sika nde ekoki kolongolama te!
  Totyoli mobomi longola se soki azali soda na liboso;totyola moyibi soki azali mopunzi na esika ya etumba, mbala mibale!
  Soldat, oyo azali chevalier oyo armure na ye eza na courage na lokumu! Général Baron, oyo couronne na ye ezali prudence na intelligence!
  Soldat ezo yokana lolendo, privé ezo yokana na défiance!
  Moto ya liboso na attaque akoki kokufa, kasi oyo ya nsuka akotikala na mémoire te!
  Ezali malamu kozala liboso na kokabola biloko oyo epunzami na esika ya kobundisa!
  Etumba, lokola mwasi, elalisa mibali kaka kozanga kobukana!
  Mwasi, na bokeseni na etumba, asalaka mbangumbangu te mpo na koboma mobali!
  Etumba, na bokeseni na basi, esepeli ata moke te na motango ya mibali oyo batindami!
  Bitumba ezali mwasi oyo aleki kotonda te, akoki jamais kozwa mibali oyo ekoki, mpe akoboya mwasi te!
  Basi balingaka kobunda te, kasi mposa ya koboma mobali eleki lisasi mabe mingi te!
  Ata lisasi ya moke ekoki koboma mobali, mwasi ya motema monene akoki kopesa ye esengo!
  Mbala mingi, motema monene ememaka na komibanzabanza mingi te!
  Bitumba ezalaka na elongi ya mwasi te, kasi ebimisaka mibali makila koleka mwasi!
  Etumba ememaka esengo te, kasi esepelisaka ba instincts aggressifs!
  Esengo na bitumba, bibembe ya banguna eza kaka na prix!
  Etumba ezali kotimola elanga: ekɔtisami na bibembe, esopami na makila, kasi ebimaka na elonga!
  Elonga ekolisaka bibembe mpe makila , kasi ebotaka mbuma na nkembo!
  Etumba ezali lokola fololo oyo elyaka moto, ezali kongɛnga, elyaka misuni mpe na nsolo mabe!
  Bitumba eza maman ya progrès pe maman ya paresseux!
  Mpe na bitumba, bomoi ya soda ezalaka na motuya te, mpe ba généraux bazalaka kutu kobungisa!
  Soki olingi kimia, tyá kobanga;soki olingi etumba, tyá maseki!
  Koseka ezali lisumu te soki ozali koseka na makambo ya basoda te!
  Bitumba ezali lokola cirque, kaka molongi nde azali koseka ya suka!
  Na bitumba, lokola na cirque, kaka mobomi ya nkuku, ya makasi!
  Bomoko sous régime dur eleki mobulu na sloppiness sous régime doux!
  Liwa eza convention, soni eza absolu !
  Ata mokonzi azali monene ndenge nini, akokende na lilita, kaka lokola mobomi-nyama!
  Politicien akosaka toujours, kaka ye akufaka ya solo!
  Kozanga kokufa ezali ya solo, kasi liwa ezali ya lokuta!
  Bakonzi bakoki kosala nionso, kasi mokonzi moko te, moko te akoki kokima na lilita kino na mabele!
  Moto nyonso alingi kozala na bomoi kitoko, kasi kaka bato moke nde bakufaka na lokumu!
  Liwa elaki mpasi, longola se soki ezali kongenga na ba rayons ya réussite!
  Vie sans divertissement eza bolingo sans passe-temps!
  Ezalaka malamu soki bolingo ezali, mabe koleka soki makila ezali!
  Kosangisa nzoto ezali lokola mwinda, kasi kotondisa biloko esɛngaka mbongo mingi!
  Okoki kozala na bomoi kozanga kosangisa nzoto, kasi okoki kobota te!
  Soki bolingo ezali molunge, makila ezali koleka makasi!
  Bato balingi bolingo, banyama balingi kosangisa nzoto, mpe bato ya mayele balingi bimoniseli!
  Ata ngulu esanganaka, ba esthétes balingaka yango!
  Kosangisa nzoto esɛngaka mpe kozala na bokatikati, soki ezali mingi, ekozala malamu!
  Limite eza te na bolingo, na sexe maloba ekoki!
  Eza facile na se ya moto soki flamme eza na motema na yo!
  Ezali malamu kozika na mɔ́tɔ na esika ya kokóma molimo ya Kaina!
  Bitumba ezali sexe ya groupe : kolela mpe koganga mingi, kasi makila ekozala mingi boye te ata uta na nkoto ya ba ngɔndɔ!
  Kosangisa nzoto ezali lokola etumba, kasi molai mpe momeseno lokola te!
  Kobunda ezali lokola kosala bolingo, kasi kolela ezali kolendisama te!
  Kosangisa nzoto ezali malamu, ya solo, kasi kosukosu makila ezali mabe!
  Etumba ezali mpasi, kasi nsɔni ezali kilo koleka mokumba nyonso ya basoda!
  Soki olingi ko vivre, yekola kobunda, soki olingi kobika, yekola kolonga!
  Na bitumba, ba moyens nionso ezalaka bien, sauf chickening out!
  Moto nyonso akoki kobunda, kasi kaka bato oyo babongi nde bakoki kolonga!
  Bitumba ezali esika ya kokanisa te, etondi na bozoba minene!
  Ezali malamu kobunda na esika ya kosala mombongo ya Mboka!
  Bitumba ezali bonbon te, kasi etondisaka yo na esengo ntango omeli yango!
  Etumba esilaka te, kaka makelele ya kanɔ́ ekiti!
  Kanonnade ekoki kokita, baril ekoki kopasuka, kasi etumba ekosila soko moke te!
  Na bitumba, likambo oyo esepelisaka mingi ezali imprévisibilité, etumba ya solo!
  Pourquoi ba prix ekita na tango ya Staline po ba ennemis ya peuple babomamaki!
  Ezali malamu kolongola bilamba mpo na mbongo na esika ya kolata sapato mpamba!
  Ezali mpenza malamu kozala makolo ngulu koleka na ndenge ya elilingi kolata sapato!
  Bitumba ezali lokola cirque, kaka na esika ya koseka nde ezali na mpisoli, mpe arena ezali na bonene ya planète!
  Na lingi kimia, ezo bima bitumba, na lingi bitumba, ezo bima capitulation!
  Bitumba, na meko moko boye, ezali mama, ebotaka bondeko ya solo!
  Bitumba eza mabe, mais ebotaka ba camarades ya bien!
  Maboko milai ezali malamu soki makanisi ezali mokuse te!
  Bokasi elongi, mpe kaka makanisi ya kosalela nde epesaka makabo ya elonga!
  Bokasi mpe mayele, lokola mobali na mwasi, ebotaka elonga kaka mibale mibale!
  Moto, na bokeseni na piramide, azali na lisungi oyo ezali plat te na koyika mpiko!
  Piramide yango ezali na ba coins minei, kasi esika oyo ezali patatalu epesaka yango stabilité!
  Liwa ya malamu eleki vie ya bosoto !
  Ezali malamu kozala Nzambe na zamba, kasi ezali mabe kozala zabolo na zone!
  Moi elalaka na ndambo ya mokolo, kasi nkembo etikali na boumeli ya bankama ya bambula!
  Lokumu eumelaka te, longola kaka makambo mosusu nyonso!
  Vivre libela, yekola libela, kasi koyekola lisusu te!
  Nkembo ekoki kongenga mingi, kongenga koleka wolo, kasi esilisaka mingi na boumeli ya ntango!
  Nkembo ezali lokola moi, kasi elalaka na butu te!
  Ezali pɛtɛɛ te kokóma na lokumu, ata soki ozali kosala milende, kasi gɔigɔi ememaka na pɛtɛɛ nyonso na nsɔni!
  Lokumu ezali lokola moto, esepelisaka miso, kasi mpo na kozwa yango, esengeli kotumba moto!
  Ezali malamu kozala na nkembo, ezali mabe kozala zingazinga ya bampuku oyo ekangamaka na lokumu!
  . MOKAPO No. 7.
  Nsima ya kolamuka, mwana mobali mokonzi Oenomaus akangami lisusu na minyɔlɔlɔ na roue. Liboso ya likambo yango, bapesaki ye nzela ya komisukola na mai ya malili mpe kosukola mino. Mpe na nsima, kolya bilei ya ntɔ́ngɔ́ ya moke.
  Mpe kobá kotambola na mouvement constant mpe nzoto ya mwana, mpo ete okangama te na bokono ya mabanga. Yango nde destin difficile ya mutu ya août mpe héritier ya empire munene ya ba elfes.
  Lolenge bobele moko ya kobika ezali ya kozala elenge moombo mpe kosala mosala makasi. Yango epesaka libateli mpo na mwa ntango mpo na kokóma mabanga. Ezali na mwa mabaku awa mpo na koyeisa bomoi na yo molai, kasi ezali mpenza malamu te mpe ezali mpasi.
  Kasi, mwana mobali yango, oyo azali kobalusabalusa roue, asalelaka makanisi na ye ya bozwi mpo na komizindisa na mokili moko ya makanisi mpe kongɛngisa bomoi na ye ya esengo te na bokangami ya bolingi na makasi.
  Mwana mobali moko ya kabine azali kopumbwa likoló ya mwa dragɔ moko ya mitó misato. Alingi koluka na mboka oyo ayebani te, ayebi nanu te nini, kasi nini akoki kozongisa na sexe ya makasi mpe kopekisa extinction mpe petrification ya mibali.
  Dragon mpe azali naino mwana moke, mpe mwana mobali azali na mibu mingi te, mpe alati kaka short mpe sac à dos na arsenal ya bitumba, mpe likonga, mipanga mibale mpe mibale ya ba dagues na mokaba na ye.
  Oenomaus azali kopumbwa na mpunda na ye. Mpe pembeni na ye afandi mwana mwasi Margarita likoló ya mwa dragɔ moko. Alati kaka tunique, azali na langi ya motane, mpe na misapi na ye ya makolo mpamba ezali na mpɛtɛ oyo ezali na maji. Azali komonisa etumba hit moko oyo euti na mokili ya bato.
  Mwana mwasi yango azali pɛtɛɛ te. Na Mabele, azalaki partisan mpe officier ya renseignements na tango ya Grande Guerre Patriotique. Mpe nsima ya liwa na ye, akendaki kofanda na mokili ya maji mpe ya maji. Mpe azali na kati na yango uta mibu koleka ntuku libwa na misato. Azwaki diplome na Académie ya Dragon mpe ayebaki bondɔki ya nguya. Kasi azali komonana ndenge moko na oyo azalaki ntango bato ya Allemagne bakakisaki ye na nzete. Mpo na ntina moko boye ezali kokola te, mpe yango ezali kopesa Margarita nkanda. Ntango boni okoki kozala mwana ya seko?
  Ya solo, Oenomaus alobi ete ye moko azalaki mokonzi ya elf oyo akómi mokóló, kasi akómaki moombo. Mpe lisusu, yango wana azali kosilika mpo na yango. Atako te, kozala mwana ezali mabe boye te, kasi ntango ozali mpe moombo...
  Mais sikoyo azali déjà na monde mususu, azali ko tourner roue esclave te, mais azali kopumbwa likolo ya dragon. Mpe elongo na ye ezalaki na mwana mwasi ya partisan Margarita, oyo bamemaki ye makolo ngulu na kati ya neige kino na kobomama na ye. Mpe liboso na yango bazalaki mpe konyokola ngai. Bakatamaki mokɔngɔ na ye na nsinga ya nsinga mpe batumbaki makolo ya elenge mwasi yango ya elombe na mɔtɔ.
  Bazipami na bampota, mpe ntango onyati likoló ya mbula-mpɛmbɛ ya malili, ezalaka pene na kosepelisa, mpamba te kolɛmba ya mpasi na makolo na yo oyo eziki ekiti. Mpe na nkingo ya pionnier ezalaki na plaque - "Nazali partisan." Tango bakangi, esalaka pasi te, ezalaka kaka dégoûtant kotala bilongi ya esengo ya ba Krauts na ba policiers. Bon, bobangi, boni soki lifelo ezali kozela ye, lokola mobongisi-nzela mpe moto oyo andimaka Nzambe te na molende? Esika bako frire kaka talons na yo te, mais nzoto na yo mobimba, libela.
  Atako, mpo na nini andimaka makambo ya bozoba ya ndenge wana? Atako, ezali mawa kokufa mpe kokende na kobosana, kozalaka na bomoi moke mpenza.
  Kasi ntango nsinga ya nkingo na ye ya pɛtɛɛ ekangamaki makasi, mwana mwasi yango alamuki likoló ya dalagona. Mpe pembeni na ye ezalaki na nymphe moko kitoko lokola anzelu. Mpe Margarita akanisaki ete likoló ezali naino. Paladiso ya sipesiale ndenge wana mpo na bilombe ya babongisi-nzela mpe bato oyo bandimaka Nzambe te.
  Kasi mpo na koloba solo, na mokili ya maji ezali na malamu mpe mabe, mpe mikakatano na yango. Abikisamaki nokinoki na bisika oyo bakataki mpe baziki na ye na kosaleláká maji. Mpe mwana mwasi akoti na Académie ya Dragon, na kelasi ya bilenge koleka. Kasi azalaki na mayele, na makoki mpe azalaki koyekola nokinoki.
  Mpe ayebaki mayele makasi ya maji. Yango wana, malgré apparence na ye ya bomwana, akendaki na Prince Oenomaus na mission spéciale - mpo na koluka eloko oyo ekosalisa kobikisa sexe ya makasi. Mpo na koloba solo, mokili oyo ezangi mibali ezali na boyokani te mpe ezali na bosepeli te. Mpe sexe ya bosembo ezali ennuyeux mpe inconfortable na kati na yango.
  Margarita, ntango azalaki kopumbwa, alobaki boye:
  - Tango mosusu nakanisaka, mibali bakozonga, pe sima nini ? Nani azali na mposa ya mwana mwasi ya moke? Nalingaki mpenza kokola mpe kokóma mokóló!
  Oenomaus ayanolaki na mongongo ya elikya ete:
  - Soki magie ekoki kozongisa bomoi na mibali, alors c"est possible que ekomisa yo adulte. Kobosana kaka te que ba elfes na ba nymphes na ba dryads ba vieillir te, et oyo ezali propriété naturelle na bango. Kasi basi ya bato, te. Esengeli na magie makasi mpo na kopekisa bango babongwana na basi ya mibange ya mabe, ya mabe mpe ya kogumbama. Mpe kozala mobange mwasi ya mabe ezali mabe mingi koleka kozala mwana mwasi kitoko. Koloba te bokono ya bobange oyo ebundisaka bato. Ozali na magie moko ya grave te na Mabele, mpe mbala mosusu omoni yo moko ndenge nini bobange ezali nsɔni mpe nsɔni, mingimingi mpo na basi.
  Margarita aningisi motó na ye na ndenge ya mabe:
  - Te, nalingi kozala mwasi ya kala te ! Ezali malamu kozala elenge moombo koleka mokonzi-mwasi ya kala!
  Mwana mobali prince asɛkaki mpe amonisaki:
  - Okozala elenge libela, libela makolo ngulu !
  Mwana mwasi yango asekaki mpe alobaki boye:
  - Nazalaki mwana mwasi ya engumba liboso ya bitumba. Na Leningrad, ezalaki na lolenge moko to mosusu malamu te kotambola makolo ngulu, mpe klima kuna ezalaki mpenza molunge te. Yango wana, na mboka yango nazalaki koyoka nsɔni na ndenge moko to mosusu mpo nazalaki kotambolatambola . Kaka na tango ya occupation, tango sandale ya bana epasuka mpe ezalaki pasi mingi kozua sapato ya taille ya mike, nde nayekolaki kosala likambo ya boye. Pe oyebi, na mikolo ya liboso ezalaka pasi pe malili, surtout soki ozali ko bouger te, mais sima omesana na yango pe ezalaka kutu esengo. Lisusu, na Ukraine eleko ya molunge ezalaka makasi mpe ezalaka pɛtɛɛ.
  Mwana mobali prince aningisi motó:
  - Iyo! Nakangi ntina. Kasi tala nani azali kopumbwa!
  Ya solo , mwasi moko oyo alataki stupa oyo batyá wolo abimaki liboso na bango. Te, Baba Yaga te, kasi kitoko moko ya blonde spectaculaire, atako na maquillage mingi. Mpe engɛngaka na mino ya mayaka. Mpe na esika ya kozala na balabala, azali na aspirateur électrique ya mikolo oyo mpenza. Ɛɛ, oyo ezali lisolo moko ya kosepelisa.
  Afulaki bana lipwɛpwɛ mpe ayembaki:
  Etondi na ba chanterelles, ba écureuils, .
  Na"ko sauver mua jam...
  Na nsima, bana mibali mpe bana basi
  Après tout, bana mibali na bana basi...
  Nalingaka yango mpenza, mpenza, mpenza!
  Margarita aningisi motó mpo na koyanola mpe alobaki boye:
  - Ee, oyo ezali modernité. Stupa moko ya kala na ndenge ya sika!
  Emonani ete moto ya langi ya motane oyo azalaki na aspirateur ayokaki likambo oyo mpe, abalukaki, agangaki na kozanga bosepeli:
  - Ozui idée que stupa eza ya kala wapi ? Oui, yo moko, soki otikalaki na Mabele na yo, olingaki ozala déjà vieilleuse! Mpe mabe mingi , soki na kati ya sanduku ya ebembe te!
  Margarita andimaki na kopema:
  - Ee, ezali bongo ! Mbala mosusu mikuwa yango elingaki kopumbwa na lilita, to alingaki kokóma mabe mpenza na boye ete ezalaki likambo ya nsɔni kotala.
  Oenomaus alobaki boye:
  - Bato bazali bikelamu oyo bazangi Nzambe. Bazali kozanga oyo ba elfes bazali na yango - bolenge ya seko! Mpe bato oyo bazali kosangisa nzoto na makasi basengeli mpe kokata mandefu na bango. Bana mibali balobi ete ezali pasi mingi mpe esepelisaka te!
  Blonde oyo azalaki na aspirateur azuaki yango pe aningisi yango. Mpe ba bulles ya langi ndenge na ndenge epumbwaki epai ya bana oyo bafandaki likoló ya bilenge ba dragons.
  En réponse, ba gars ba soufflé na ba dragons na bango, pe ba bulles epumbwaki sima, en réponse blonde aningisi baguette na ye. Mpe makambo nyonso ebandaki kobalukabaluka.
  Ba bulles ebandaki kobaluka na mabina ya rond, lokola nde ekangamaki. Mpe ezalaki monene .
  Mwana mwasi yango alobaki boye:
  - Ozali Baba Yaga te - makolo ya mokuwa, .
  Mpe blonde moko ya malili ezali ndambo ya esengo!
  Mobundi oyo azalaki na aspirateur alobaki na nkanda nyonso ete:
  Bana bazali bazoba lokola ba embouteillages
  Bazali kobenda yo na kati ya filet...
  Nako charger yo na kati ya mbɛki, .
  Nakopelisa moto mpo na yo!
  Mpe na eyano ezali na koseka ya esengo mpe ya esengo boye. Oyo ezali solo mwasi - na cool monene.
  Bana babalukaki na ba dragons na bango mpe bapumbwaki kino na Baba Yaga. Mwana mwasi yango azwaki mbeli na sakosi na ye ya mokɔngɔ mpe agangaki:
  - Olingi kozwa yango ?
  Blonde asekaki mpe abɛtaki nganga-nkisi ya mobongisi-nzela na pulsar na ye. Akimaki dragɔ na ye. Mpe na eyano akosala mpe elembo ya ekulusu na mbeli, mpe lolenge nini akobɛta yo makolo .
  Mpe monyama moko ya mɔ́tɔ ekangaki elenge Baba Yaga. Yango wana, amimonaki ete akangami na kati na yango.
  Mwana mobali Oenomai alobaki boye:
  - Bon, ndima yango, na bana nini o enlever ?
  Mwana mwasi ya partisan aningisi motó:
  - Malamu! Toyebi ete ozali na monɔkɔ oyo ezali lokola kanɔ́!
  Blonde Yaga agangaki, kobalukaka:
  - Ee, nakozua yo pona yango pe...
  Kozanga koloba, kitoko yango aninganaki mpe amekaki kobuka monyama. Kasi elombe mwasi ya mobongisi-nzela akatisaki mbeli mpe masasi na Yagina na nguya ya maji mpe ya bilembo. Ndenge nini blonde abandaki koningana mpe kobalusabalusa. Mpe mwana mwasi yango ayembaki boye:
  Tofulamaki na ntango ya mpasi, .
  Lokola asali ete volonté ezala makasi koleka bibende...
  Abikisaki mokili na peste - .
  Ndeko camarade Staline!
  
  Na bililingi mingi namekaki, .
  Na univers oyo ezangi nsuka...
  Ofungoli biso nzela ya malamu, .
  Mbala mosusu ezali komonisa yango!
  
  Nasalelaki choc moko
  Magie oyo euti na Solcenisme...
  Talá programɛ yango:
  Que ekanganeli ya fascisme ekokwea!
  Mwana mobali ya elf amonisaki boye:
  - Apparemment azalaki mobali moko cool, Staline! Kasi ye, mbala mosusu, lokola bato nyonso na Mabele, azalaki mpe kokóma mibange.
  Fille wana mpe abeta masasi na Baba Yaga na jeune modification mpe a chirpé:
  Lénin afandaka na motema na ngai, .
  Po toyeba mawa te...
  Porte ya espace efungwamaki - .
  Minzoto ezalaki kongɛnga likoló na biso!
  Blonde Yaga abondelaki boye:
  - Mingi! Tika nakende, kosenga yango, nakosala nionso!
  Margarita akomaki na Twitter ete:
  - Bimisa bana oyo bakangami ! Sima peut-être tokolimbisa yo. Combien na bango osili komela na aspirateur na yo?
  Blonde yango abulunganisaki ete:
  - Nakotika yo obima! Kaka kobwaka magie ya ekulusu likolo na ngai te!
  Mwana mwasi yango abalukaki. Web ya moto na madame ya mode alali. Mpe abalukaki zingazinga . Margarita akebisaki ete:
  - Botika bana nionso bakende, sans deception !
  Blonde yango andimisaki na lokumu nyonso:
  - Napesi liloba na ngai !
  Mpe afungolaki aspirateur. Bilili ya mpɛmbɛ ya bana ebandaki kobima na kati na yango. Translucide, lokola bilimu. Kasi Margarita aningisi lingenda na ye ya maji, mpe bilili yango ebongwanaki bana mibali mpe bana basi. Ezalaki na mbala misato koleka oyo ya nsuka. Kasi nyonso ndenge moko , Oenomai asepelaki:
  - Na mokili oyo ata moke te ezali na sexe ya makasi koleka. Mpe pene na mibali na biso nyonso bakufi!
  Margarita alobaki na mwa kosɛka ya kongɛnga ete:
  - Ekomaki te ! Mpe merci na banzambe!
  Moko ya bana mibali, makolo ngulu, kasi na camisole ya kitoko, atako epasuka, apumbwaki kino na Oenomaia mpe amilakisaki:
  - Visconte ya Lafer! Wow, boniboni ezali nsɔni kozala na kati ya aspirateur. Et bitch oyo pe abendaki ba bottes na ngai oyo esalemaki na cuir ya dragon ya solo.
  Margarita abulunganisaki na kosɛka:
  - Yaka, zongisa oyo bayibaki na Visconte !
  Yaga blonde azali konguluma:
  - Nakoki te !
  Oenomaus mpe abimisaki lingenda na ye ya maji mpe, koningana na yango, agangaki:
  - Mpe mpo na nini ezali bongo ?
  Ndoki kitoko a gurglé :
  - Natekaki bango ! Bazalaki na lokumu mingi. Mokonzi moko afutaki ndambo ya saki ya wolo mpo na bango!
  Margarita abulunganisaki ete:
  - Bon, pembe ... Pona oyo tokolongola ba bottes na yo epayi na yo. Bazali mpe kosala yango na mposo ya dragɔ, mpe ata mposo ya tigre.
  Blonde Yaga alobaki boye:
  - Bakozala minene mingi mpo na mwana mobali. Mpe ekozala soni mpo ndoki ya molongo na ngai abima makolo ngulu.
  Margarita asekaki mpe ayanolaki ete:
  "Nazali mpe ndoki ya bolɛmbu te, kasi nazalaka na makolo ngulu ntango nyonso, ata na mokili ya malili." Mpe ozali madame ya boye. Mpe nakobongola bonene ya mwana mobali yango!
  Prince Oenomaus agangaki ete:
  - Mpe kolapa ndai ete okoyiba bana te. Soki te tokomema yo na lopango ya Banzambe.
  Elenge Baba Yaga alobaki na kolobaloba ete:
  - Nasalaka bango eloko ya mabe te. Ezali kaka énergie ya bana nde epesaka ngai nzela ya kotikala elenge mpe kitoko libela. Mpe bongo, bazali na bomoi.
  Margarita agangaki makasi:
  - Okozwa nzela mosusu ya kozongisa bilenge. Kutu, ntango ekoki mpo na koteya yo liteya.
  Mpe mwana mwasi yango abulunganisaki likambo moko. Mpe lolenge nini abimisaki bibale ya nguya ya pulsar uta na misapi na ye ya makolo ya mpamba mpe uta na nsɔngɛ ya lingenda na ye ya maji.
  Pe ba beti blonde wana. Ekómaki kolɛmba na mbalakaka mpe bonene na yango ekitanaki. Sikawa liboso na bango, na esika ya mwana mwasi moko molai, ezalaki na mwana mwasi moko ya kobanga oyo aleki mibu zomi te, na mikila ya ngulu mpe makolo mpamba. Alobaki na mongongo ya nse:
  - Esengeli te ! Nakozala malamu! Kobɛta ngai fimbo te!
  Margarita azalaki na basapato na mabɔkɔ. Aningisi loboko na ye, mpe bapumbwaki epai ya mwana mobali ya makolo ngulu Viscount, oyo, elongo na bana mosusu oyo bazwaki bonsomi, batambolaki lokola soki azalaki na kilo te na mopepe.
  Mwana mobali moko ya libota moko ya lokumu alataki basapato na ye mpe ayemba ete:
  Makama ezali mingi zingazinga ya mwana mobali, .
  Tango mosusu mokili engɛngaka lokola libanga ya malili...
  Kasi, mwana na biso ya mobali atɛlɛmaki na sofa, .
  Po aza combattant noble, ndimela ngai!
  Mwana mwasi ya Yaga akitisaki motema mpe abulunganisaki:
  - Okobeta ngai fimbo te ?
  Margarita alobaki na makasi ete:
  - Soki osalaka na ndenge ya outrageux te, alors pourquoi esengeli ba fimbu yo ?
  Mwana mwasi ya langi ya motane agangaki, mpe mpisoli moko ekitaki na litama na ye ya langi ya rozɛ:
  "Nazali mwana moke sikoyo, mpe bandɔki mosusu bakopesa ngai limemya te!"
  Moko ya bana basi oyo babimisamaki alobaki boye:
  - Biso pe tozali bana, pe tolelaka yango te !
  Bana mibali mpe bana basi basekaki.
  Margarita alobaki boye:
  - Esengeli ozala na nzala ! Peut-être tokoki kokita pe kolia eloko kuna?
  Bana bazalaki kosala makɛlɛlɛ. Viscomte atalaki na nse mpe alobaki boye:
  - Na se na biso ezali na château ya géant, mpe aleki Baba Yaga te. Yango wana...
  Oenomaus agangaki ete:
  - Mpe géant azali pe na bana na bokangami. Tosengeli kosalisa bango bábima.
  Margarita asekaki mpe apesaki mwana mwasi Yaga likanisi:
  - Peut-être tokoki kozua bana esika moko pe kobikisa bango na géant ? Sala mosala malamu, mpe bakondima yo otanga na académie ya ba fées. Kuna okoyekola kosala misala ya malamu!
  Mwana mwasi ya ndoki ayemba:
  Nani asalisaka bato
  Azali kobebisa tango na ye...
  Misala ya malamu - .
  Okoki kokoma célèbre te!
  Margarita aboyaki:
  Petale ya fololo ezalaka fragile, .
  Soki epasolamaki kala mingi te...
  Atako mokili oyo ezali zingazinga ezali motema mabe, .
  Nalingi kosala malamu!
  
  Salá malamu epai ya bato
  Sala misala ya malamu...
  Mpe bakobima lokola bafololo, .
  Bafololo ya bleu na pole!
  Mwana mobali prince a notaki na ton moko ya grave koleka:
  - Mpe omekaka kosala malamu mpe kobundisa mabe, mpe nandimi ete okosepela na yango!
  Mwana mwasi Yaga akangaki maboko mpe alobaki:
  - Malamu, nakomeka. Nyonso ndenge moko, nzela ya kozonga na ba ndoki mabe ezali te - bakoseka pe bako pincer yo ! Nako retrainer lokola fée ya bien!
  Margarita asekaki mpe ayemba ete:
  Moto nyonso oyo azali na mayele na mokili, .
  Esengeli toujours kozala baninga...
  Po esalema te lokola na galerie ya masasi - .
  Lisano ya mayele ekómaki te!
  Mwana mobali prince agangaki na mongongo:
  - Bon, tokita na géant !
  Ebele ya bana, pene na bango nyonso na makolo ngulu mpe na bilamba, ya mikemike mpe ya mpɛmbɛ, kasi na makasi mpe na esengo, babimaki mbangu na likoló.
  Margarita na Oenomai bakitaki likolo ya ba dragons, mpe Yaga, oyo akomaki mwana mwasi, na mortier. Mpe aspirateur etikalaki na ye, atako emonanaki lokola monene mingi mpo na maboko ya bana.
  Oyo ezali équipe oyo ekita na mabele. Ezali na eloko moko te na ndako monene ya géant oyo ezali na bandako milai oyo ezali na mikuwa minene ya motó oyo ezali kobima na kati na yango . Kasi esika ya kokɔta ezali kotambwisama na mikuwa, bakisa mpe etuluku mobimba ya ba orcs.
  Bana bakiti na mabele. Bazalaki pene ya kobunda. Fille Yaga a pressaki bouton ya aspirateur mpe ba sabres, ba épées, ba lancés, ba dagues mpe même deux-trois mitrailleuses ekweyi na kati. Lokola amonaki ndenge bana bazalaki kotala na mobulungano, alimbolaki ete:
  - Nasimbaki yango na aspirateur na ngai. Ezali malamu mingi koleka balabala. Mpe liboke mobimba ya bibundeli na kati.
  Margarita aningisi lingenda na ye ya maji mpe makolo na ye ya mpamba, kasi ekembisamaki na ba rings ya magie, mpe agangaki:
  - Sikoyo nakobwaka sort oyo ekopesa ebundeli na yo nguya moko ya sipesiale, ya kokamwa.
  Mpe mwana mwasi ya nganga-nkisi alobaki boye:
  - Abra , kabra , codabra ! - Mpe ba ruisseaux ya énergie epumbwaki libanda ya baguette magique na ye mpe ba rings magiques. Mpe ebundeli oyo Baba Yaga apesaki bana ebandaki kongenga.
  Oenomai, lokola azalaki mobundi oyo ayebi mingi, azwaki mitrailleuse moko ya mokuse mpe ya pɛpɛlɛ oyo ezalaki kobɛta ntonga ya mikemike. Mwana mobali yango alɛmbisaki mbɛbu na ye oyo ezalaki na mai mingi mpe ayembaki:
  - Malamu esengeli kozala na mitrailleuse, .
  Grève lokola acier ya kanda...
  Makila wana ezalaki kosopana lokola chute ya mai te, .
  Mpe paladiso ezalaki koyangela na molɔ́ngɔ́ mobimba!
  Bana bagangaki na mongongo moko, batombolaki mindoki na bango:
  Mobomi azali na mayele mabe mpe motema mabe, .
  Bato batye yango na efelo...
  Kasi nandimi, mbuma na biso ya mopepe makasi, .
  Kasi nandimi, mopepe ya moi - .
  Bolongola molili ya boloko ya boloko!
  Mpe bongo etuluku moko ya bana, oyo bazalaki na bibundeli ya maji, bakendeki mbangu mpo na kobundisa. Bitambi mikemike mpe ya mpamba ya bana mibali mpe kutu bana basi mingi koleka ezalaki kongɛnga. Bazalaki kobanga te ba monstres, atako régiment mobimba ya ba orcs ya nsuki, nsolo mabe , ya nsɔni ezalaki kopusana pene na bango .
  Oenomai, oyo azalaki kopumbwa likoló ya dragɔ, abɛtaki monguna masasi na mitrailleuse. Ba aiguilles ya mikemike etɔbɔlaki nzoto ya nsuki ya ba orcs, mpe na nsima likamwisi moko esalemaki: ebongwanaki na ba bars minene ya chocolat mpe ba buns ya mafuta ya nzoi.
  Margarita mpe abɛtaki monguna makolo, asalelaki misapi na ye ya makolo mpamba mpe mpɛtɛ ya maji likoló na yango. Mpe bongo ba orcs na mipanga, oyo bayaki na nse ya attaque, mbala moko babongwanaki na biloko ya elengi ya ndenge nyonso , ata mpe bonbon oyo ezipami na chocolat mpe oyo ezali na miliki ya ndɛkɛ na kati. Oyo ezali mpenza elengi. Na ba gâteaux ya fromage, na ba donuts na ba graines ya pavot na cannelle.
  Mpe baguette magique ya fille partisan ebalukaka mpe e créer biloko ya fabuleux.
  Mpe boye bana bakotaki na etumba na ba orcs. Ya liboso, Viscomte. Bilamba na ye, nsima ya mwana mobali kolata basapato na ye, ekómaki ya sika mpenza, lokola nde ya sika mpenza. Mpe abundaki kaka te na mopanga na loboko na ye ya mobali, kasi asimbaki mpe mopanga na loboko na ye ya mwasi.
  Mpe uta na kosimba ya mbeli, mbongwana ya kokamwa esalemaki. Sikawa, na esika ya orc, tarte moko ya bonene ya kokamwa oyo ezalaki na raisins ebimaki. Mpe uta na kobɛtama ya mopanga, gâteau ya fromage ya chocolat ebimaki. Na ba gars misusu na bitumba.
  Mwana mwasi moko, oyo emonani ete autaki na mboka oyo ekoli mingi, atyaki makolo mpamba na matiti mpe akomaki makomi na mitrailleuse. Nini epesaka nzela na mbongwana ya ndenge na ndenge ya masapo. Mpe libanda ya orc ebimaki saucisse moko ya monene, oyo etondi na biloko, mpe na nsima dinde na sauce. Mpe nini mosusu ya elengi emonanaki te.
  Mpe ba cupcakes ya mbila ya nsolo kitoko oyo ebimaki mpo na kosimbama ya ba lame. Na glace ya munene pe.
  Mwana mwasi ya partisan Margarita abandaki koyemba na ecstasy ya bitumba;
  Tozali ba pionniers, bana ya communisme, .
  Nani balingi kotombola mboka...
  Hitler akoyanola na nkanda makasi, .
  Tokonyata, ndimela ngai, Satana!
  
  Tolapa ndai liboso ya Nzambe, .
  Mpe Lénin apesaki motema na ye na bilenge ...
  Oh, kosambisa ba pionniers na makasi te, .
  Mozwi-ya-Nguya-Nyonso apesaki bango makasi mingi!
  
  Tokendeki na liboso ba gars ya makolo ngulu, .
  Balingaki kobunda, kobatela mboka na bango...
  Bana mibali to bana basi oyo bazali na mbeli bazali mpo na biso, .
  Mpe bosembo na biso ezali bibundeli makasi!
  
  Bitumba ebimaki pene na Moscou, .
  Ba tanks ezalaki kozika, asphalte ezalaki ko fondu...
  Tokomona communisme, nandimi, topesi, .
  Mpe okoki kobimisa fasciste na mopanga ya monene!
  
  Bondimela ngai te, bato, Hitler azali na nguya nyonso te, .
  Atako likanisi ya Fuhrer"s ezali na bomoi na...
  Mpe tobɛtaki ba fascistes makasi, .
  Tokende na mobembo na biso monene!
  
  Tokobanga banguna ya Rus" te, .
  Tolingaka URSS na biso ya mboka...
  Ozali chevalier te na molimo ya clown, .
  Topesa ndakisa mpo na bokonzi ya Nzambe!
  
  Hitler ayebi te, bakobeta ye mabe, .
  Ata nguya ya lifelo ezali kopela na kati na ye...
  Mpe ba Krauts parasites bazali koya, .
  Oyo ekotondisa kimia na moto!
  
  Bonene ya ba Russes ezali ya kolonga na kosakana, .
  Malgré que ezali na quantité colossal ya musala sima ya likambo oyo...
  Elonga ekoya, nandimi, na sanza ya mitano ya kitoko, 2019.
  Na Fuhrer akozala complètement kaput!
  
  Oyo ezali kondima na biso, nguya ya communisme, .
  Tika URSS e prosperer libela ...
  Tokonyata, oyebi, ekanganeli ya fascisme, .
  Oyo ndenge Russie ekomi armée!
  
  Na Stalingrad babɛtaki libota ya Fritz, .
  Bayebaki loboko na biso ya makasi...
  Mpe topesaki makabo ya malili, .
  Mpe bapesaki dictateur nickel!
  
  Mboka na ngai, Russie kitoko, .
  Na kati na yango, na Arctique, banzete ya pome ezali kobimisa fololo...
  Svarog na Staline bazali, boyebi, Masiya, .
  Banazi bazali kokima babundi ya Russie!
  
  Yango nde ndenge molɔ́ngɔ́ ezali kitoko, .
  Tango communisme engɛngaka likolo na ye...
  Mpe mimekano ekozala mpo na kotonga, .
  Vol kaka likolo mpe segɔnde moko te na nse!
  
  Tozwaki Hiver na kolela ya motane ya zamba, .
  Babukaki mokuwa ya mokɔngɔ ya Garde Blanche...
  Banguna ya Russie ya communisme babetami, .
  Tozali naino na batrophées mpo na kolya na midi!
  
  Tosimbaki Staline makasi mpenza, .
  Ba filles makolo ngulu na gel nionso...
  Okomi, ndimela ngai, moto ya makasi, .
  Mpe mobongisi-nzela yango akoli mpe akómi chevalier!
  
  Te, Russie ekobukana soko moke te, .
  Immortal Lénin alakisi nzela...
  Tobangaka te milinga ya mɔ́tɔ oyo ezali kongɛnga, .
  Mpe bato ya Russie bakoki te kotika communisme!
  
  
  Na kombo ya Mama na biso Russie,
  Tosangisa mitema na guirlande moko...
  Hurray, bana basi yango bagangaki na mongongo makasi, .
  Ndoto monene ekokokisama!
  
  Ɛɛ, kondima na biso ezali ntango nyonso elongo na batata na biso, .
  Mpe soki okoki koleka bankoko na yo...
  Tokozala libela na mpiko nyonso esalemi malamu, .
  Atako azali komonana koleka ntuku mibale te!
  
  Ndimela ngai, tolingaka Mboka na biso, .
  Tolingi esengo libela...
  Lucifer, ndimela ngai, akobebisa biso te, .
  Eleko ya molunge ekoya - malili ekolimwa!
  
  Nyonso ekofungwama na ndenge ya kokamwa mpenza na Russie, .
  Eza lokola trouble esili na mokili...
  Nandimi ete eleko ya communisme ekoya, .
  Bozwi mpe esengo ekozala libela!
  
  Siansi ekosekwisa baoyo babomamaki na bitumba, .
  Bato bakozala na bolenge libela...
  Mpe moto azali lokola Mozwi-ya-Nguya-Nyonso, .
  Moto mabe akolimwa, nayebi, na boseko!
  
  Na mokuse, esengo engɛngaka mpo na moto nyonso na molɔ́ngɔ́ mobimba, .
  Batu nionso ya mokili bazali lokola famille moko...
  Bana basekaka mpe basakanaka na lola, .
  Okolinga ngai na nzembo moko!
  Yango wana ayemba, mpe bana babongoli ba orcs na eloko moko ya elengi mpe ya kosepelisa na ndenge ya kokamwa na bibundeli ya maji. Kasi ata ntango mwana mwasi ya ndoki abimisaki nguya na aspirateur, ba verre oyo ezalaki na mbisi, basaani ya pembeni mpe ba swans oyo ezalaki na croûte ya elengi ebandaki kobima , oyo ba orcs oyo ezangi mawa babalukaki na kati. Mpe ezalaki kitoko mpenza.
  Awa mokonzi ya orc ya goblin, lokola ayaki na nse ya coup ya magie ya malamu, abongwanaki na gâteau ya nsolo kitoko ya kitoko, ezipami na ba roses, ba fleurs ya maïs ya crème mpe ba fruits bonbons.
  Mpe makambo mingi ya elengi ndenge na ndenge ebotaki bibundeli ya maji na mabɔkɔ ya bana oyo basali eloko te.
  Kasi mikuwa mpe ekota na etumba sima ya ba orcs. Munene mpe ya kobangisa. Bazalaki kotambola lokola mabaya. Bana babundisaki bango na mipanga mpe na ba sabres mpe babwakaki ba dagues. Mpe Oenomai uta na dragon mpe mwana mwasi oyo azalaki kotambola na makolo babetaki mitrailleuse oyo epasukaki na mikuwa.
  Margarita mpe asalelaki maji mpe alakisaki ye mino oyo ezali lokola mayaka. Mpe asalaki makamwisi ya solosolo. Mpe magie na ye ebongoli mikuwa na ba verre ya vinyo ya wolo oyo etondi na glace ya langilangi mpe bagato oyo ekembisami mingi.
  Mpe uta na ba coups ya mipanga ya bana mibali, ata mpe Vicomte de Lafer, biloko ya ndenge na ndenge ya elengi mpe ya kosepelisa ebimaki. Mpe nsolo ya ndenge wana epalanganaki na ndako monene mobimba. Kaka likamwisi ya makamwisi.
  Na moko ya mikuwa minene, ngomba mobimba ya bagato ebimaki. Mpe bagato yango ezalaki kongɛnga na balangi nyonso ya arc-en-ciel oyo euti na krɛmɛ ndenge na ndenge.
  Ee, ezalaki na biloko ya elengi boye, oyo ezalaki kosepelisa mingi awa. Mikuwa mosusu ya moindo oyo ezalaki kobangisa ekómaki ba sucettes ya bonene minene.
  Mpe bana oyo bazalaki na nzala bakokaki te koboya komeka bilei ya elengi. Margarita afulaki gong mpe agangaki ete:
  Libumu nde banguna na biso ya minene, .
  Babwakaka biso, ndimela ngai, na misala ya mabe...
  Ntango mwana mobali amoni ba tartes, .
  Bazali kopusama mpo na koyiba libumu na ndenge ya mabe!
  
  Donc bébé kosala mbangu te
  Tango ekoya, pe okolia kaka...
  Mpe kosala lisumu liboso ya Nzambe te, molingami, .
  Soki te bokobongwana ba firebrands!
  Oenomaus alimbolaki bana:
  - Kino géant cannibal akolonga, kolia bilei ezali likama. Esengeli kotia moto mabe monene na nse!
  Konyata makasi eyokanaki, mpe na ebandeli elili moko monene ebimaki, ezipaki ndambo ya elanga, etondaki na bagato mpe basaani ya ndenge na ndenge. Mpe na nsima, engambe yango moko ya maseke. Ezalaki na monɔkɔ ya baleine spermatozoïde mpe makolo oyo ezalaki na manzaka. Mpe molai mingi na boye ete ezali molai koleka château déjà monene oyo ezali na ba tours mpe mikuwa.
  Bana bazalaki koganga mpo na kobanga, mpe mobulu oyo azalaki kolya bato akómaki mbala moko monene.
  Margarita alobaki na mwa kosɛka:
  - Kobanga te ! Azalaka munene kaka soki ozali kobanga ye!
  Oenomaus agangaki na nkanda ete:
  Yo mobali okoki kozala coward te, mais ozali zoba, pe tomoni ba sights!
  Fille ndoki Yaga a chirpé:
  - Ndeko, ogre ya bolingo, .
  Olingi ba sucré ya elengi...
  To magie ya coup, .
  Okozwa yango lisusu ofele!
  Margarita agangaki ete:
  - Bana, bonganga na bomoko : tozali kobanga bino te ! Bon, tosangana.
  Mais ezalaki difficile pona ba gars ba se rassembler liboso ya scarecrow ya boye . Mwana mwasi yango abandaki kokima, matambe na ye ya mikemike ya zingazinga. Viscomte de Lafer oyo azalaki na mpiko mingi mpe mwa bana mibali babandaki kokanga bango. Ezalaki clair que ba gars bazalaki pâles na kobanga. Mpe nsima Margarita ayemba, mpo na kopesa mpiko, nzembo ya etumba uta na etumba;
  Tozali bana basi ya mboka ya URSS, .
  Oyo ezali torche pona mokili mobimba...
  Tika tolakisa, boyebi, ndakisa ya bonene, .
  Tala misala ya bilombe oyo eyembami!
  
  Ba filles babotamaki na se ya drapeau rouge , .
  Mpe makolo ngulu bakendeke mbangu na kati ya malili...
  Bana basi mpe bana mibali babundaka mpo na Rus', .
  Tango mosusu mwasi ya libala apesaka mobali wana rose!
  
  Ekozala na drapo ya motane likoló ya molɔ́ngɔ́ mobimba, .
  Engɛnga makasi mpenza, lokola mɔ́tɔ ya mwinda...
  Après tout, oyebi, héroïque, toza na balançoire, .
  Mpe bendele na biso ezali kongɛnga lokola motane!
  
  Don"t believe it, fasciste malédiction akoleka te,
  Mpe molimo ya Russie ekosila jamais ...
  Ba victoires ekofungola compte sans fin, .
  Toloba mbote pe mbote na mutu nionso!
  
  Russie ezali mboka moko kitoko, .
  Opesaki communisme na ba peuples...
  Libela epesami na Nzambe na motema malamu , .
  Pona Mboka Mama, pona esengo pe bonsomi!
  
  Monguna akokoka kolonga Mboka ya Papa te, .
  Mpe ata azalaki motema mabe mpe na mayele mabe ndenge nini...
  Urse na biso ya Russie oyo ekoki kolonga te, .
  Soda ya Russie azali na nkembo mingi mpo na elonga na ye!
  
  Mboka kitoko ya Union soviétique, .
  Ba filles oyo bazali na kati bazali fier que bazali kitoko...
  Apesamaki na biso na kobotama mpo na libela, .
  Et biso ba membres ya Komsomol tozala juste!
  
  Tozali kobunda na libándá ya engumba Moscou, .
  Blizzard, snowdrifts, mpe bana basi bazali makolo ngulu...
  Tokotika Mboka na biso na Satana te,
  ata ba mbeli na biso ebetaka masasi na bosikisiki!
  
  Yango wana na nkanda bana basi bazali na mposa makasi ya kobunda, .
  Mpe na talon bolumbu babwakaka explosion-package ...
  Fasciste, azali kaka komonana cool, .
  Kutu, kaka Kaina mabe!
  
  Banguna bakoki kolonga bana basi te, .
  Babotamaki na nse ya monzoto ya boye...
  Monstre na biso invincible ezali ours, .
  Nani akomisi Mboka-Mama muasi naye!
  
  Biso ba filles ya Russie toza bien, .
  Tobangaka minyoko na gel te...
  Mpe tokobengana, ndimela ngai, etumba ya ebele ya bato mabe, .
  Monguna akozala fou à partir ya dose!
  
  Bazalaki na likoki ya kotinda banguna mosika na Moscou, .
  Malgré atondi na pouvoir énorme...
  Biso bana basi tozali na lolendo mingi mpo na biso moko, .
  Ba opposants bango nionso bako disparaître na malita na bango!
  
  Kondima te, banguna bakoki kolonga ya Rus te,
  Lokola chevalier nionso awutaka na ba diapers...
  Emonani ete mobomi-nyama yango akómi banyama ya zamba, .
  Mpe monguna azali kaka mwana moke!
  
  Kasi molimo ya Russie, monene, ndima molimo, .
  Oyebi, ezali na ba pouvoirs cachés na kati ...
  Monguna akonyatama mobimba, .
  Na nsima, ba chevaliers balongi te na etumba!
  
  Bwaka ba doute na bino pembeni , ba filles , .
  Tozali ba courageux, oyebi, na mokili...
  Tóbwaka bibele ya Satana na lifelo, .
  Tosopa ba ennemis nionso na toilette!
  
  Etumba mosantu ekosila
  Kimya na tongo ekoya likolo ya planète...
  Azali libela elongo na moi, oyebi, epesami, .
  Tiká ete eleko ya molunge epela mpo na libela!
  
  Mpe communisme ya seko na nkembo, .
  Mpe Lénin na Staline monene bazali elongo na biso...
  Na cinéma ya makila kaka sikoyo nde fascisme, .
  Mpe mokano na biso, ndimela ngai, ezali makasi koleka bibende!
  
  Russie na ngai ezali koyangela banda bankama ya bambula, .
  Mpe apesaki esengo na univers mobimba...
  Ozali na mposa ya makasi ya fimbo ya bibende, .
  Mpe na mpiko, kasi na ndenge oyo ebongi!
  Na ebandeli, Margarita ye moko ayemba, kasi na nsima Enomai, mwana mwasi Yaga, Vicomte de Lafer mpe bana mosusu bazwaki nzembo yango. Mpe oyo ezalaki deja chorale moko ya makasi, ya mongongo mobimba, uta na yango nionso eninganaki. Mpe engambe monene, ya solosolo ebandaki kokita na bonene. Azalaki lisusu komonana malili mpe ya kobangisa boye te. Mpe maseke ekómaki mike, mpe manzaka ekómaki mike. Wawu...
  Mwana mwasi Yaga ayemba na koseka:
  Bosali malamu, bosali malamu, bokoki kozala na lolendo mpo na ye -
  Bato nsambo babangaka moko te!
  Bana bagangaki na mongongo moko, kobɛtáká makolo mpamba:
  Tozo banga yo ogre te, .
  Okonyatama na se ya makolo ya mwana...
  Ata soki tozali babundi ya mibange te, .
  Tozalaki kala na nse ya Baba Yaga !
  Oyo ezali bana, kitoko mingi ezala na molimo mpe na elongi. Mpe babundaka lokola ba gigantes. Malgré sikoyo géant cannibal esengeli esila na moralement. Mpe bana babandaki kobina.
  Mpe mwana mwasi Yaga azwaki aspirateur mpe alakisaki yango na mobulu, mpe abandaki konguluma eloko moko.
  Moko ya bana mibali yango alɛmbisaki lollipop moko monene oyo ezalaki na lolenge ya nsoso , oyo ebongwanaki mikuwa, mpe mwana mwasi yango amɛlaki mwa ndambo ya glace.
  Bana yango babangisaki engambe yango:
  - Ekoyela yo pe !
  Mpe aninganaki mpenza. Akitisaki lisusu mingi koleka. Mpe ba verre ya wolo oyo ezalaki na glace na balangi nyonso ya arc-en-ciel ebandaki kongenga lisusu mpe kitoko koleka.
  Margarita, elombe mwasi ya mobongisi-nzela ayemba lisusu na nkanda, nzembo ya bolingo ya ekólo oyo eutaki na etumba, mpe bana mosusu babɛtaki na chorale:
  Nakɔtaki na Komsomol ntango nazalaki kosakana, .
  Fille ya ndoto kitoko...
  Nakanisaki mokili ekozala ya seko Mai, 2019.
  Mikolo nyonso ezali mbotama ya prɛnta!
  
  Kasi mpo na ntina moko boye esimbaki te, .
  Na ndenge moko to mosusu, nakoki kokweya na bolingo te ...
  Bon, yebisa ngai, ba ndeko, na mawa na ngai, .
  Bomoi ezali remorque moko ya makasi mingi!
  
  Na mbala moko etumba ebɛtaki na mbalakaka, .
  Mpe mopepe makasi ya liwa ekendeki mbangu...
  Mpe bana na ngai ya basi bazali na nzoto makasi, .
  Okoki komitia na nse ya attaque mbala moko!
  
  Ndimela ngai, nalingi kotika te, .
  Bundela Père Tii na suka...
  Tomemaka ba grenades na sac à dos ya makasi, .
  Staline a remplacer papa na ye na mitema!
  
  Babundi minene ya Russie.
  Tokoki kobatela kimia mpe molongo...
  Minzoto ya lola ezalaki kosopela velour mai, .
  Mpe mobomi-nyama yango akómaki banyama ya zamba!
  
  Ngai, mwana mwasi ya makolo ngulu, nabundaka
  Etondi na komekama mpe bolingo...
  Ekozala, nayebi, esika moko na paladiso oyo, .
  Okoki kotonga esengo na makila te!
  
  Babundi minene ya Mboka, .
  Tokobunda makasi pene na Moscou...
  Mpe na nsima ndoto na nse ya communisme, .
  Contre mokili ya bakufi elongo na Satana!
  
  Ba gars ya Russie ya mpiko, .
  Que babundaka na bosembo tii na suka...
  masasi na mitrailleuse, .
  Soki ozali na mposa ya motole ya wolo!
  
  Ata lisasi moko te ekoki kopekisa biso
  Yesu Nzambe monene asekwi...
  Mikolo ya dalagona oyo elyaka banyama esili, .
  Ekómaki kongɛnga mingi koleka uta na likoló!
  
  Nalingaka yo, Lada ya bolingo, .
  Nzambe oyo aleki likolo Svarog akozala na nkembo...
  Tosengeli kobunda mpo na Russie, .
  Nzambe Mondele oyo aleki malamu azali elongo na biso!
  
  Komema ba Russes na mabolongo na bango te, .
  Mosuni na biso, ndimela ngai, ekoki kopekisa te...
  Staline na Lénin monene bazali elongo na biso, .
  Il faut pe oleka examen oyo!
  
  Pasi ya Mboka ya Papa ezali pe na mitema na biso, .
  Tondimi bonene na ye...
  Tofungolaka nokinoki ekuke ya espace, .
  Ekozala bomoi ya elengi mingi!
  
  Toza ba filles kitoko ya makolo ngulu , .
  Tokimaka mbangu mingi na kati ya ba snowdrifts...
  Tozali na mposa ya vodka oyo ya bololo te, .
  Kerube atamboli mapapu na ye!
  
  Biso bana basi tokotelema pona Mboka, .
  Mpe tokoyanola na ba Krauts mabe, te, .
  Kaina ya lifelo akobomama, .
  Mpe mbote na Klisto Mobikisi!
  
  Ekozala na époque moko - ekokaki kozala malamu koleka te, .
  Bakufi bakosekwa libela...
  Mokili mobimba ekokóma paladiso ya solosolo, .
  Ndoto ya mutu nionso ekokokisama!
  Margarita ayokaki mwa mawa - azali déjà na mbula koleka nkama, pe azali kaka mwana mwasi. Mpe mbala mosusu akotikala libela mwana moke.
  Kasi bana mosusu basepelaki mpe basepelaki na nzembo oyo.
  Mpe géant cannibal ya somo akomaki kutu moke na molai, mpe amonanaki mingi lokola goblin oyo abangaki koleka monstre.
  Biteni ya glace mpe gâteau epumbwaki epai na ye. Bana basekaki mpe babimisaki minoko. Oyo emonanaki lokola likambo ya kosɛkisa mpenza. Mpe mibali ya esengo bakobaki kosala bilongi.
  Mwana mwasi Yaga abɛtaki mbɛbu na ye mpe agangaki:
  Bana basengeli koseka
  Bana basengeli koseka - .
  Mpe bilombe bafandaka ndenge nini!
  Mpe bilombe bafandaka ndenge nini!
  Mpe Baba Yaga alakisaki aspirateur na ba orcs mpe ba goblins mosusu oyo bazalaki kopumbwa libanda ya château. Mpe Enomai ná mwana mwasi yango babandaki kobɛta bango masasi na mitrailleuse. Mpe basalaki yango monene . Mpe lisusu ezalaki na ba verre oyo ezalaki na glace ya kongenga, ba rouleaux ya raissin, ba gâteaux ya crème, ba flakes ya masangu, bonbon ya coton mpe mingi mosusu . Nyonso ezalaki koyoka nsolo malamu mpenza mpe ezalaki komonana lokola ezali kosepelisa mpenza.
  Mpe bana babundi basekaki mpe balakisaki mino na bango ya makasi mpe ya mpɛmbɛ, lokola oyo ya bana ya mbwa ya zamba.
  Boniboni likambo ya kokamwa mpe ya kokesana na likambo oyo emonanaki.
  Mpe Margarita abɛtaki ba orcs mpe mikuwa na nkake, kokobaki mbongwana na bango ya kokamwa.
  Nsima na yango, mwana mwasi ya mobongisi-nzela ayemba lisusu nzembo moko ya bolingo ya ekólo mpe ya lokumu, mpe bana mosusu oyo bazalaki na chorale bazwaki nzembo na ye ya perky mpe ya esengo:
  Satana akolonga biso te, .
  Mboka na ngai, oyo eleki kitoko na mokili, .
  Mboka kitoko eza célèbre...
  Mikóló mpe bana bakosepela kati na yango!
  
  Tiká ete bafololo ya lili ya lobwaku efololo na kati na yango, .
  Mpe bakeruba babetaka nzembo moko ya malamu...
  Fuhrer akozala kaput, .
  Bato ya Russie bakoki kolonga te na bitumba!
  
  Ba membres ya Komsomol bakimaka makolo ngulu, .
  Banyataka neige na ba talons na bango ya pamba...
  Hitler ozali komonana kaka cool
  Nako kima yo na tank!
  
  Tokoki kolonga Banazi?
  Comme toujours, tozali makolo ngulu, bana basi...
  Chevalier na biso oyo aleki somo ezali ours, .
  Akoboma mutu nionso na mitrailleuse!
  
  Te, biso ba filles toza déjà très cool, .
  Topasoli mpenza banguna nyonso...
  Manzaka na biso, mino, maboko...
  Tokotonga esika na paladiso moko kitoko!
  
  Nandimi ete communisme ya malili ekozala, .
  Mboka ya toli, ndimela ngai, ezali ko fleurir na kati...
  Mpe Nazisme ya mawa ekolimwa, .
  Nandimi ete misala na yo ekokumisama!
  
  Etúká yango ekobimisa fololo na ndenge ya mabe mpenza, nandimi ete .
  Kobanda na elonga tozongi na elonga...
  Nikolai alongaki ba Japonais, .
  Ba samurai bako répondre pona meanness!
  
  Tokomitika te ete tóbalusama, .
  To crusher ba ennemis na biso na coup moko...
  Tika mobomi-nyama abongwana nyama, .
  Ezalaki mpamba te nde tonyataki masuwa Wehrmacht!
  
  
  Ndimela ngai, ezali pete te mpo na biso kotika, .
  Ba Russes bayebi banda kala ndenge ya kobunda...
  kokata bayonets na biso na bibende, .
  Fuhrer akokoma image ya clown!
  
  Oyo ndenge mboka na ngai ezali, .
  Accordion russe ebetaka na kati na yango...
  Bikólo nyonso ezali libota ya boninga, .
  Abele alongi, kasi Kaina te!
  
  Mosika te URSS ekozala na nkembo, .
  Ata monguna na biso aza motema mabe pe trahison...
  Tokopesa ndakisa mpo na mpiko, .
  Elimo ya Russie ekokumisama na bitumba!
  Na fraze ya nsuka, mwana mwasi ya mobongisi-nzela azwaki mpe abimisaki nkake uta na lingenda na ye ya maji, mpe ba pulsars uta na misapi na ye ya makolo ya mpamba na mpɛtɛ ya maji mpe mabanga. Nsukansuka, bazipaki engambe yango oyo ekitanaki lokola nsoso. Yango ezipamaki mobimba na kongenga ya mɔ́tɔ. Na nsima, engɛngaki lisusu. Ba orcs mpe mikuwa ebongwanaki nsukansuka na mitindo nyonso ya bilei kitoko ya kokamwa. Donc elengi pe frit, kobanda na ba jambons ya ndenge na ndenge, mbisi ya farci na ba oies, ti na ba gâteaux, pâtisseries, caramels na ba verres ya glace.
  Bana basepelaki mpe bapumbwaki likolo mpe na nse. Bazalaki komonana lokola basepelaki mingi mpe bazalaki na esengo.
  Awa, na esika ya géant cannibal ya somo mpe ya makasi, pole esilaki. Mwana mobali moko ya mikemike mpe ya nsuki mpɛmbɛ oyo alataki bilamba mokuse, oyo azalaki na mbula soki nsambo, abimaki. Mwana ya ndenge wana oyo azali na likama te mpe ya elengi na esika ya kozala monstre moko ya nsɔmɔ. Akangaki miso mpe amilelaki:
  - Kobeta ngai te !
  Margarita agangaki ete:
  - Kobanga te ! Tokosimba yo te. Sikoyo okoki kobanda bomoi na yo na ebandeli mpe kokende kelasi!
  Mwana mobali yango mpe moto oyo azalaki kala moto oyo alyaka bato, bamilelaki:
  Oyo eza vie ya école ya ndenge nini?
  Momekano ezalaka wapi mikolo nionso ...
  Kobakisa, kokabola, .
  Tableau ya multiplication!
  Château ya géant cannibal ebongwanaki kaka liboso ya miso na biso. Na esika ya mikuwa ya motó, bafololo ya kitoko ya kokamwa ezalaki kobimisa fololo likoló ya ba dôme. Mpe ba-dome yango moko ezalaki kongɛnga na wolo. Mpe biloko nyonso ekomaki kitoko mpenza, kongenga, kongenga, bifelo ya ndako monene ezipamaki na bafololo. Mpe na esika ya makila, maziba ebandaki kosopana na bibale ya diamá, mpe mapata epanzani, mpe moi minei engɛngaki mbala moko.
  Mpe bana oyo bazwaki bonsomi babandaki kokima libanda ya ndako monene na koseka ya esengo. Lokola balɛmbaki nzoto, balɛmbaki, bazalaki na makolo ngulu, atako bongo bazalaki na esengo.
  Bana mibali mpe bana basi bazalaki kobwaka biloko ya kitoko, mpe bitunga ya ba cocktails mpe jus ebimaki kaka na nse ya matiti.
  Mwana mwasi Yaga apumbwaki epai ya géant ya kala oyo azalaki kolya bato na mortier mpe apesaki mwana mobali yango krɛmɛ ya glace. Amelaki yango mpe abukaki na mwa kosɛka:
  - Elengi!
  Mpe abakisaki na bobangi nyonso ete:
  - Limbisa ngai bana! Nayoki soni ndenge nalia yo. Yango ezali mpenza likambo ya nsɔni!
  Bana mingi bazalaki kosila. Ata mpe oyo bato oyo balyaka bato oyo balyaka liboso. Mwana mobali oyo azalaki na likama te abɛtaki miso mpe kutu ayemba;
  Bon, ezali likamwisi te, ezali lisapo te, .
  Nyonso ekomi boye, ndimela ngai, ya kokamwa!
  Te, ezali malamu kosala malamu mpo na biso -
  Mpe mabe ekolimwa na kozanga ntango!
  Ee , ezalaki elonga. Ya solo, moko ya bana mibali yango, oyo azalaki na nzoto ya misisa mingi mpe na bilamba ya mokuse, atalaki esika oyo ezalaki kongɛnga mpe amilelaki:
  - Bolai na ngai ya elombe ekendaki wapi ?
  Oenomaus atunaki boye:
  - Mpe ozali nani ?
  Mwana mobali oyo azalaki na misisa oyo elimbolami mpenza ayanolaki ete:
  - Nikitich azali moto ya mayele.
  Mpe elongi na ye ya bomwana ekómaki molili, mpe azalaki konguluma.
  - Nazalaki elombe monene, mpe sikoyo nazali kaka mwana mobali ya makolo ngulu na short, nani azali na mposa na ngai boye?
  Moto oyo azalaki kala moto oyo alyaka bato alobaki na mongongo makasi ete:
  - Tokende kelasi elongo !
  Dobrynya agangaki na nkanda, abɛtaki makolo na ye ya mwana mobali mpamba makasi mpenza na boye ete libanga ekabwanaki:
  - Bon, na lifelo na eteyelo! Nakanisaki ete nalɛmbi !
  Margarita ayanolaki na kopema ete:
  - Nasosoli yango !
  Mwana mobali Dobrynya agangaki:
  - O comprendre nini ! Sikoyo mwasi na ngai akotika ngai! Nani aza na besoin na ngai muana ya sniveling boye !
  Oenomaus ayanolaki na mwa kosɛka ete:
  - Eloko ya motuya mingi na bomoi ezali molimo. Taille ezali na ntina te!
  Dobrynya aboyaki:
  - Te! Oyebi mwasi na ngai te. Mokolo moko aningisi litindi na ye makasi mpenza na boye ete abetaki mino ya moyibi ya nightingale oyo ezalaki kobɛtabɛta! Aza strict, et pourquoi aza na besoin ya garçon sans moustache ! - Mpe mwana mobali abetaki lisusu na makolo na ye ya makolo ngulu, ya bomwana, kasi ya makasi, lokola marto ya mbeli, na boye ete libanga ya pavema epasuka na biteni mike. Mpe elenge elombe agangaki. - Komisa ngai mokóló kala mingi te!
  Oenomaus ayanolaki na kopema ete:
  - Malheureusement, tokoki kosala boye te, non ?
  Margarita ayanolaki ete:
  - Sikoyo, tokoki mpenza te, kasi soki okeyi kosala mobembo elongo na biso mpo na ntina monene, boye tokoki kobimisa likambo moko !
  Mwana mobali Dobrynya atunaki na ndenge ya kobangisa:
  - Mokano na yo ezali nini ?
  Oenomaus ayanolaki na elikya nyonso ete:
  - Kobikisa sexe oyo eleki makasi na échelle univers na liwa. Maladi moko ezali na molɔ́ngɔ́ na biso, mpe ekoki kokóma epai na yo mpe!
  Margarita aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki ete:
  - Ee, Dobrynya, sangana na biso. Ozali naino na makasi na yo ya elombe, mpe okozala na ntina mingi mpo na biso!
  Mwana mobali ya titan, atako na komonana azalaki mokóló te to molai koleka Oenomai te, mwana mobali ya mbula soki zomi na mibale , kasi azalaki na makasi monene ya nzoto. Yango wana afinamaki libanga yango na misapi na ye ya mpamba mpe azwaki yango mpenza mpe anyataki yango, nsima na yango alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Mpe nazali kaka malamu! Okey, nakokende na yo. Ekozala somo nazonga epayi ya muasi na ngai tiii nakokola !
  Margarita, na mwa kosɛka oyo ezalaki lokola ya fée, ayanolaki ete:
  - Mokano ya mayele mingi !
  Mpe abɛtaki misapi na ye ya makolo oyo ezalaki mpamba. Bébé dragon ya misato, oyo azalaki kolinga mingi, abimaki.
  Mwana mwasi yango alimbolaki ete:
  - Esengeli te otambola lokola mosengi na saki!
  . MOKAPO No. 8. Ezali na ntina te.
  Dominika alembi mingi na tango ya transition mpe koleka ba examens. Yango wana, basukolaki bana na ye ya basi ya kitoko na salle de bain mpe na douche ya wolo. Mpe na nsima batyaki ye na mbeto moko ya pɛtɛɛ mpe ya molunge na shambre moko ekeseni mpe ya kitoko mpo na banakelasi ya lokumu mpe banakelasi ya basi. Dominica akweyaki na ndoto moko ya kokamwa, mposa na ye ya nsuka ezalaki ya kozala elongo na Prince Oenomaus , oyo ayokaki mawa mpe mawa mingi mpo na ye.
  Mpe kaka ntango kaka nzambe Morpheus ayambaki ye, ye
  Dominica ayokaki na mbalakaka ete mopɛpɛ ezalaki kobɛta na elongi na ye, mpe afandaki likoló ya mokɔngɔ oyo ezalaki kogumbama mpe oyo ezalaki kokita. Mpe mapata ezali kongɛnga zingazinga.
  Mpe mwana mwasi yango abalukaki mpe amonaki mwana mobali moko kitoko mpe ya misisa, oyo ayebaki ye mbala moko. Ɛɛ, ezalaki Prince Oenomaus, oyo akómaki elenge moombo. Mpe sikawa azali komata na dragɔ moko ya moke, ya mitó misato. Mwana mwasi moko azali kopumbwa na lobɔkɔ na ye ya mobali. Azali mpe kitoko mingi mpe elengi, na nsuki ya motane ya wolo. Azali komonana lokola mokóló koleka Oenomaus te. Mpe na ngámbo ya lobɔkɔ ya mwasi ezali na mwana mobali moko. Lisusu suki ya mpɛmbɛ , kitoko mpe misisa mingi, na elongi oyo ezali komonisa makambo. Groupe ya bana ya boye na ba sacs à dos na ba armes. Et fille pe aza na ba rings na misapi ya makolo na maboko trop.
  Dragon eyokaki kilo oyo ebakisami mpe ebandaki kobɛta mapapu na yango mbala mingi mpo ekwea te.
  Mwana mwasi Margarita aningisi lingenda na ye ya maji mpe agangaki:
  - Oza nani? Eutaki wapi?
  Nzokande, Oenomaus ayebaki Dominique mpe alobaki na mongongo ya elikya ete:
  - Oyo ezali oyo eponami uta na planète Mabele. Asengeli kobikisa kosangisa nzoto oyo ezali makasi koleka na molɔ́ngɔ́ na biso, engebene esakweli.
  Mwana mwasi oyo Margarita asɛkaki:
  - Kobanda na planète Mabele ? Okutanaki na Etumba Monene ya bolingo ya ekólo?
  Dominica endimisaki na elikya nyonso ete:
  - Ee, ezalaki !
  Elombe mwasi ya mobongisi-nzela atunaki na ndenge ya kolobaloba ete:
  - Mpe elekaki mokolo nini ?
  Mwana mwasi oyo abetamaki, na elikya moke te, ayanolaki ete:
  - Kobanda na mokolo ya ntuku mibale na mibale ya sanza ya motoba ntuku minei na moko kino mokolo ya libwa ya sanza ya mitano ya mitano na mitano, malamu, ya solo, tolongi !
  Margarita ayanolaki na mwa kosɛka ete:
  - Nayebi ete tolongi ! Soki te tolingaki kozala kosolola na bino te. Donc wana elakisi tozali bana mboka, kaka kopanzana na tango. Ezali mpenza malamu kokutana na moto moko oyo autaki na planɛti na yo, mpe kutu koleka oyo euti na mboka na yo!
  Dominica ayanolaki na kopema ete:
  - Tango Grande Guerre Patriotique esilaki, koko na ngai abotamaki nanu te. Oyo ezali lisolo molai mpo na biso!
  Margarita mpe alobaki na kopema ete:
  - Mpe nazalaki na bomoi te mpo na komona bosilisi na yango. Bakakisaki ngai na nzete na sanza ya Yanuali "44. Kasi nandimaki elonga na biso. Kiev esilaki kosikola, mpe Stalingrad mpe Kursk Bulge ebɛtaki nkake. Oyo mawa ya kokufa tango ozali kaka na mbula zomi na mibale , sans kosangana na Komsomol.
  Dominica akamwaki:
  - Soki okufi kala boye, alors pourquoi ezali kaka fille ?
  Margarita atombolaki mapeka:
  - Nayebi yango te. Pene na mbula nkama eleki banda liwa na ngai, mpe natikali mwana moke. Kasi ezali mpe na plus moko: Nakómaka mibange ata moke te, mpe nazalaka na ata kotondisa moko te na mino!
  Dominic asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Ee, bobange ezali mabe mingi, kaka dégoûtant !
  Mpe mosani kitoko ya bafilme abandaki koyemba;
  Bomoto ezali na mawa monene, .
  Mbala mosusu bato nyonso bakanisaka ye!
  Mpisoli esopanaki likolo ya mbu oyo, .
  Kobanga ya moto ezika na moto!
  
  Mibu ezali kopumbwapumbwa nsima ya mbula na kati ya karavane, .
  Nkoko ya mwasi azali kopakola henna na matama!
  Mpe likambo moko ekómelaki nzoto mikemike ya mwana mwasi yango, .
  Na comprendre te esika ba rides ewutaka!
  
  Mpo na nini motole ya biloko bizalisami ezali kongɛnga?
  Mokeli ya bamasini asengeli kokauka na mbalakaka!
  Moto oyo asalelaki nguya ya mopɛpɛ na pusupusu, .
  Akoki kolonga mabe ya bobange te!
  
  Kitoko moko akomaka freak
  Mpe elombe yango azali kokauka liboso ya miso na biso!
  Météo nyonso ya mabe sikoyo, .
  Mpe na butu nazali konyokwama na bobangi ya zamba!
  
  Kasi nandimi te ete lobiko ezali te, .
  Moto akoki koswana na Nzambe!
  Mpo ete libota ya boninga ekóma ya seko, .
  Na boye ete nzela emata na ngomba na pete mpe na mabangamabanga!
  
  Basi ya mibange bakozala lisusu na ba rides te, .
  Tosala que vieillesse e retraite na soni!
  Mpe moto, mwana ya nguya ya bokoli, .
  Atalaka sommet ya vie na miso ya kongenga!
  
  Mpe ekozala na kitoko oyo ezangi nsuka
  Mikolo ekosopana lokola ebale oyo etondi!
  Boboto ya bato ekobima
  Na nsima, motema ekokóma pɛto mpe na lokumu!
  
  Ndima, esengo ya sika ekoya, .
  Na boumeli ya bambula, bwanya ekobakisama!
  Na nsima, zɛlo efandaka na nzoto ya elenge te, .
  Lokola mwana-kelasi oyo azali na mposa makasi ya koyekola mbula mitano!
  
  Elembo ezali likolo, yaka, luka yango, .
  Okosala lisusu examen ata mbala nkama!
  Mpe okoki kolya bagato ya Pasika na mafuta ya nzoi, .
  Bon, koma mwana mwasi ya kala sikoyo!
  Ndenge nini Dominika ayemba kitoko, vrai prima donna. Mpe banzembo na ye ezalaki ya nzoto mobimba mpe ya kongenga, lokola trill ya nightingale.
  Enomai aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki ete:
  - Okoki ko arguer contre likambo oyo te !
  Mwana mobali Dobrynya alobaki boye:
  - Bobange ezali mabe. Kasi nazwaki bapɔme oyo ezongisaka elenge mpo na ngai moko mpe mwasi na ngai . Soki olei yango mwa moke, okokóma mobange te mpe okobongwana mwana te. Et puis ndoki moko ya zoba ami gorge na ba pomme ya boye. Azalaki mwasi ya mobange, kasi asukaki na nzungu. Na yango, osengeli koyeba bokatikati na makambo nyonso, mpe kobosana te ete mbula nyonso etosaka bolingo.
  Enomai amonaki na mbalakaka ete:
  - Dragon na ngai ezali kopema makasi ! Ezali mpasi mpo na ye komema bato mibale, mingimingi lokola Dominica azali mwana moke te, kasi mwana mwasi ya monene mingi mpe ya misisa. Azali na mposa ya flyer ya sika!
  Margarita alobaki na elikya nyonso, kofinaka misapi ya makolo na ye ya mpamba:
  - Ekozala na flyer !
  Dragon moko ya moke ya mitó misato ebimaki liboso na mopɛpɛ. Kasi mwana mwasi ya partisan atindaki kongenga ya nguya na kati na ye, mpe dragon oyo ebandaki kokola.
  Dominica akamwaki:
  - Oyo ezali magie na action. Oyo ezali mbala na ngai ya liboso ya komona ba dragons bazali kobɔkɔla.
  Margarita ayanolaki na mwa kosɛka ete:
  - Ba dragons bazali batu te, eza facile ko bokola bango !
  Nyama yango ekolaki na bonene oyo elekaki mwa moke koleka ba dragons misato mosusu. Mpe kokangama mosusu ya misapi, mbala oyo ya maboko, mpe Dominika amimonaki na kiti ya malamu!
  Mwana mwasi yango ya mobongisi-nzela aningisi motó:
  - Omoni ndenge ezali simple ! Sikoyo ozali na dragon na yo moko. Sepelá na likambo yango!
  Mwana mwasi oyo babɛtaki ye alobaki na kosɛka ete:
  - Oyo, ya solo, ezali monene , kasi tina nini ya komata na efelo na esengo?
  Margarita asekaki mpe ayanolaki ete:
  - Olotaki dragon na yo moko te ?
  Dominica abulunganisaki na bosembo nyonso:
  - Nalotaki hélicoptère na ngai moko. Kasi azalaki n"a temps te ya ko gagner mbongo pona ye. Na yango, ezali na likambo moko te oyo tokoki kosepela mingimingi na yango!
  Enomai alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Kasi nalotaki dragon personnel.
  Dobrynya andimi ete:
  - Dragon personnel eza cool! Kasi, mpunda na ngai ya elombe ekokaki mpe kopumbwa likoló soki nasaleli maji. Kasi mpo na ba sorts spéciales, esengeli kofuta ba ndoki na wolo. Mpe dalagona azali na bonsomi.
  Margarita abakisaki ete:
  - Dragon ezali pe malamu po ekoki koleisa mayi kaka. Bon, bakisa mwa matiti mabe na yango, mpe ekozala malamu mingi. Akopema mɔtɔ.
  Dominica atunaki, na mposa ya koyeba:
  - Obundisaki ba Allemands vraiment ?
  Margarita ayanolaki na bosembo nyonso ete:
  - Nabundaki mpenza te. Nazalaki kosala mingi na makambo ya mayele mpe ya bopanzi nsango. Nazalaki kotambola na bamboka mpe na katikati ya bazamba. Bon, moto nyonso oyo azali na saki ya mosɛngi mpe azali na makolo ngulu kobanda eleko ya malili tii na eleko ya malili akokanisa. Ya solo, alonaki biloko oyo ekoki kopanzana na Banazi mbala mibale to misato. Bon, abɛtaki masasi kaka ntango bazwaki ngai. Azongisaki masasi tii na lisasi ya nsuka. Bakangaki ye. Bon, banyokolaki ngai, atako na mbangumbangu, mpe bazalaki na mbangumbangu mpo na kokanga ngai na nzete, mpamba te Armée rouge ezalaki kaka na ntango wana kokende liboso na ngámbo wana. Soki te bakokaki konyokola ye ntango molai.
  Mokolo moko nasalaki ete bapolisi mibale mosusu bálala mpɔngi mpe napesaki bango na mabɔkɔ ya bato oyo bazalaki kosala parti. Bon, nakosala makambo te, kasi ya solo, ba aventures ezalaki ebele.
  Dominica atunaki na mwa kosɛka:
  - Ozalaki na ba commandes ?
  Margarita ayanolaki na kopema ete:
  - Te! Kaka médaille " Pour Courage ", batalelaki ngai lokola moke mingi mpo na kopesa ngai eloko moko ya monene. Bon, nayebi te soki bapesaki bango prix posthumement mpe ndenge nini...
  Oenomaus alobaki boye:
  - Na mibu zomi na mibale, ezali déjà mabe te mpo mwana mwasi azala na prix militaire ! Yebisa ngai, ndenge nini mpo na yo?
  Mwana mwasi yango ya mobongisi-nzela aningisi motó:
  - Bon, oui, yebisa ngai, communisme etongami pe bitumba esili ?
  Dominica apemaki mpe ayanolaki na elikya nyonso:
  - Te! Ekómaki lisusu mabe koleka na oyo etali bitumba. Kasi nalingi kolobela yango te. Kasi bato bakómi lisusu mabe koleka.
  Mwana mobali Dobrynya apesaki likanisi ete:
  - Mieux vaut tolobela ba feats magiques. Soki te bokobanda sikoyo kolobela ba tanks...
  Margarita akangaki miso:
  - Oyebi nini na ntina ya ba tanks ?
  Dobrynya ayanolaki ete:
  - Nazalaki na mokili oyo ekoli mingi, pe ezalaki na ba monstres oyo ya bibende. Babɛtaka masasi makasi mpe bazali likama mingi. Ezali likambo ya nsɔni komikundola bango.
  Mwana mwasi oyo azalaki na lingomba na ye asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Nasopi zelo na réservoir ya gaz ya réservoir ya Tigre. Mpe atelemaki. Ezalaki bongo. Mpe asalelaki mbeli mpo na kotɔbɔla bapinɛ ya mituka ya Banazi. Nazali mwana mwasi ya moke, mpe ezalaki pɛtɛɛ mpo na ngai kosala boye.
  Dominic asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Longonya! Ozali elombe mwasi ya mobongisi-nzela. Tosengeli kosala bafilme oyo elobeli yo mpe kokoma mikanda oyo elobeli yo.
  Margarita aningisi motó:
  - Nayebi, ezali na basusu - " Ba Diables Rouges ", ndakisa. En général, nazalaki kaka te kondima Nzambe te, kasi tango mosusu nazalaki kosala makambo oyo sikoyo nayokaka soni!
  Enomai alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Esalemaka. Tango mosusu banzambe ba se comporter malamu mingi te. Kasi en tout cas, ozali sikoyo ndoki ya mayele mingi, mpe osengeli...
  Asilisaki te. Etonga ya banyoka oyo ezalaki kopumbwa ebimaki liboso na bango. Bazalaki mosika, kasi emonaneli ya makasi ya mwana mobali ya elf mpe mwana mwasi ya ndoki emonanaki ete ba primates wana ya mapapu bazalaki kobenda bana ata zomi na mibale na monyama. Ezala bana mibali mpe bana basi ya mawa bakangamaka mpe banyokwamaka mingi na ntango ya kopumbwa, ntango babwakami likolo, mpe nzoto ya bana ekatami na bibende ya monyama.
  Dominica mpe amonaki likambo oyo mpe agangaki ete:
  - Esengeli to liberer ba gars !
  Dobrynya aningisi motó mpe abimisaki mopanga na ye na kolela:
  - Tokokende na mpiko na etumba, .
  Mpo na Rus Mosantu' - .
  Tobundaka na mopanga, .
  Nazali koteka te!
  Dominica alobaki, kofungolaka mino na ye:
  - Ezali, ya solo, kosepelisa mingi kosalisa bana. Kasi, tozali na makasi oyo ekoki? Natángaki lisapo moko oyo elobelaki banyoka oyo epumbwaka, mpe emonani ete bazali makasi mpenza!
  Margarita aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki mpe ayembaki:
  Babundi ya molili bazali mpenza makasi, .
  Mabe ezo diriger mokili sans koyeba nombre...
  Kasi na bino, bana ya Satana - .
  Kobuka nguya ya Klisto te!
  Dobrynya alobaki boye:
  - Tozalaki na ba opposants différents. Mpe likambo oyo ete bazali makasi, lokola mobeko, epekisaki biso te!
  Mpe quartet oyo ezalaki na ba dragons ekendeki mbangu nsima ya banyoka oyo ezalaki kopumbwa. Ezalaki kaka na douzaine moko ya malédiction na bango - zomi na misato na bango. Mpe pene na motángo moko ya bana oyo bakangami. Mpe oyo ezali bosolo ya makasi ya etumba.
  Margarita akendeki mbangu liboso mpe, kopusana penepene na banyoka oyo ezalaki kopumbwa, agangaki ete:
  - Botika bana bakende, bino ba monstres !
  Mokambi ya banyoka asɛngaki:
  - Kende mosika, fille, soki te toko swaddle yo pe.
  Margarita ayanolaki na mpiko nyonso ete:
  - Te! Otiki bango bakende, soki te okobunda na biso!
  Banyoka yango ezalaki koganga, kofungolaka mino na bango oyo ezalaki na mino:
  - Ata moke te!
  Minei kati na bango batikalaki mpo na kosimba monyama elongo na bana, mpe basusu bakendeki mbangu epai ya mwa etuluku moke ya bilenge babikisi.
  Dominica aningisi maboko mpe sabre ebimaki na loboko na ye.
  Margarita atunaki boye:
  - Oyebi kosala lopango ?
  Dominica ayanolaki na elikya nyonso ete:
  - Ezali na likanisi moko ! Azalaki kosala na bafilme.
  Mwana mwasi ya partisan cooed:
  - Yango ekozala na tina pona yo.
  Fille actrice ayemba:
  Ezali ntango mpo na yo kobalusa mopanga na yo, .
  Ezali tango ya kosala mbangu...
  Ezali tango na yo oningisa mopanga na yo - .
  Ezali boni soki ekomi na ntina!
  Koma yango na kaye na yo - .
  Na page nionso!
  Ezali ntango mpo na yo kobalusa mopanga na yo, .
  Ezali ntango mpo na yo kobalusa mopanga na yo, .
  Tango ekoki po o balancer mopanga na yo!
  Nsima na yango bango minei basekaki. Mpe banyoka oyo ezalaki kopumbwa balukaki kobundisa. Bazalaki kotambola lokola ba kites oyo ezali kobundisa ba nsoso.
  Margarita abɛtaki mokambi ya banyoka oyo ezalaki kopumbwa na lingenda ya maji mpe mpɛtɛ ya maji na makolo na ye mpamba. Mpe ebɛtaki makasi mpenza.
  Mokambi azwaki nsɔmɔ, mpe motó na ye ebongwanaki mbala moko gâteau ya mbila ya elengi mpenza. Mpe makolo ya nyama oyo ezalaki kopumbwa eninganaki na ndenge ya hystérique. Banyoka mosusu oyo ezalaki kopumbwa babɛtaki piololo mpo na kobanga.
  Moko na bango akendeki mbangu epai ya bato minei, kasi mwana mobali Dobrynya abɛtaki elongi na ye na litindi na ye ya mpamba, na boye ete nyama yango, lokola azwaki kobɛtama makasi, abalukaki.
  Dominica abalusaki mopanga na ye mpe akataki liseke ya nyama oyo ezalaki kopumbwa, nsima na yango ayembaki:
  Tozali na zamba na mokili ya banyoka ya zamba, .
  Tobundaka na ba oyo ya mapapu na lola...
  Kobundisa banyama mpo na kolya banana oyo eteli - .
  Kanga oyo ayibi bana na nzete!
  Oenomaus mpe abɛtaki nyama yango, mbala oyo na lipapu, mpe abɛtaki ye:
  Nazali chevalier ya pole, na mabolongo na yo ba sauvages, .
  Nakobalusa banguna ya Mboka na mabele!
  Mpe asalaki elilingi mwambe na mipanga. Nsima na yango, mwana mobali yango akimaki na mayele nyonso primate oyo azokaki. Mpe ntango dalagona yango epelaki mɔtɔ, nyoka oyo ekufá miso agangaki. En même temps nsolo ya kozika ezalaki.
  Babundi minei bakendaki na offensive. Ba singes bamekaki ko contre-attaque. Ba dragons ebɛtaki bango na ba jets ya mɔ́tɔ oyo epelisaki mpenza mapapu ya ba primates mɔtɔ. Mpe ezalaki koyoka nsolo ya kotumba.
  Mwana mwasi oyo Margarita azwaki mpe abimisaki bibale ya maji. Mpe nyama oyo elandaki azalaki na donut ya chocolat na esika ya motó.
  Dobrynya asimbaki nyama moko na lipapu na misapi ya makolo ya mpamba mpe abwakaki yango na ndɛkɛ mosusu. Mpe na nsima ezalaki na bokutani na ba étincelles.
  Mwana mobali ya Titan ayemba:
  -Oyebi, nazali na makasi ya kongenga, .
  Kozala moninga na ye ezali lokola kosakana na makako!
  Mpe na nsima mwana mwasi ya Dominic akataki lipapu ya nyama na mopanga na ye. Abalukaki mpe abimisaki liziba ya makila ya langi ya motane-bulé. Nsima na yango, akweaki na molongani na ye.
  Dominica abɛtaki moko ya bikelamu oyo ezalaki na mapapu na mbanga na litindi na ye ya mpamba mpe agangaki:
  Bon, okey, ekelamu yango elalaki na kati ya scie, .
  Okey, ba betaki ngai makolo na mbanga...
  Okey, ba bendaki ngai na stretcher - .
  Loba merci po oza na bomoyi !
  Mpe mwana mwasi yango abɛtaki nyama mosusu na motó na mopanga. Nsima na yango, bikelamu yango ebandaki kokima. Bobele na ntango yango, ba primates minei ya mapapu balukaki kolongola bakangami, bana mike bakangamaki na monyama.
  Margarita abetaki bango mwinda ya maji, nyama yango ebongwanaki mobimba na tarte ya cannelle oyo ezalaki na glaçage.
  Bato oyo batikali bakimaki na koganga, babimisaki monyama. Mpe bana oyo bakangami babandaki kokweya.
  Margarita agangaki ete:
  - Simba monyama, yaka, makasi koleka.
  Mpe akitaki na nse na dalagona. Babundi misato mosusu bakendeki mbangu nsima na ye.
  Mwana mobali Dobrynya ayemba:
  Oh, bomwana, bomwana, ozali kopumbwa wapi?
  Oh, bomwana, bomwana, ozali wapi mbangu...
  Etondi na banyoka ya nsuki, nayebi, .
  Bazo kanga bino depuis ba pays différents!
  Mpe elombe-mwana mobali azwaki monyama na misapi na ye ya makolo mpamba. Atako bongo, kozala mobali oyo alati short ezali na matomba na yango. Ezali malamu te mpo na mokóló kotambola kozanga basapato, kasi mpo na mwana mobali ezali likambo ya bomoto, mpe akoki kosalela makolo na ye ya makasi na mosala.
  Bango nyonso minei bakitisaki monyama oyo ezalaki kokwea mpe babandaki kokita malamu.
  Dominica alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Na souhaiter yo part ya orphelin te, .
  Na souhaiter bino mikolo ya pasi te...
  Tika ete planɛti ekóma paradis oyo ezali kongɛnga, .
  Nkolo mosantu abatela bana!
  Mibali bazalaki koganga mpe kopasuka, pene na bango nyonso makolo ngulu, longola se mwana mwasi moko na elamba moko ya kitoko mpe, mbala mosusu, ya kitoko mpe sapato oyo esalemaki na brodé na émeraude mpe na rubi.
  Mwana mwasi yango agangaki na mongongo:
  - Bokeba, équipe ya sauvetage eza papa na ngai, Duc, pe na memi déjà titre ya Baronne !
  Dominica ayanolaki na koseka:
  Bakonzi bakoki kosala nyonso
  Bakonzi bakoki kosala nionso...
  Kasi mbala mingi ebukanaki
  Ntango mosusu bafandaka!
  Bala pona bolingo
  Bala pona bolingo...
  Faible pona yo, mutu nionso
  Ozali Nzambe te, mokonzi!
  Moto nyonso azali na bolɛmbu mpo na yo - .
  Ozali Nzambe te, mokonzi!
  Ekipi yango ekitisaki bana na likebi mpenza. Mpe afungolaki monyama yango. Bana - bana mibali mpe bana basi - bayokaki bonsomi. Mpe bitambi na bango ya zolongano ezalaki kongɛnga ntango bazalaki komeka kokima.
  Kasi Margarita apekisaki bango na koganga moko ya kobangisa:
  -Bino bozali kokende wapi? Ezali boni mpo na koloba merci?
  Bana batelemaki. Mwana mwasi ya baroness aningisi motó:
  - Ezali bongo, obikisi ngai na bokangami. Pesá ngai epai ya tata na ngai, mpe mbano monene ekozela yo. Mpe tika ba oyo batikali bakoma kuna bango moko - bazali basengi mpe makolo ngulu.
  Mwana mobali moko oyo autaki na kati ya bato ya bolɔkɔ aboyaki:
  - Tata na ngai nde azali kotanga ! Mpe nazali makolo ngulu mpo bakangaki ngai na ntango ya kopota mbangu ya formation!
  Margarita atunaki: "Mpo na nini bakangaki yo?"
  Mwana mobali ya Viscomte atombolaki mapeka na ye, azalaki na nzoto ya mpamba, ya misisa, ya langi ya motane, ya nsinga, mpe kaka elongi na ye oyo ezalaki komonisa, atako ezalaki ya bomwana, nde etɛkaki lolenge na ye.
  Mwana mwasi ya baronne ayanolaki ete:
  -Balingaki komema biso na Skelenton . Oyo azali ndoki moko ya nguya oyo azali mosika na boyokani na Koshchei oyo akufaka te!
  Margarita abɛtaki mbɛbu na ye mpe alobaki boye:
  - Skelenton , ndoki mabe mpe masta ya ba éléments, azali na artifact ya tigre noir. Mbala mosusu yango ekosalisa kobikisa kosangisa nzoto oyo ezali makasi.
  Mwana mobali mokonzi Oenomaus alobaki boye:
  - En plus, esengeli kosikola bana misusu oyo bakangami oyo bazali kokangama na ndoto ya ndoto. Soki te ekozala na mabe monene mpo na molɔ́ngɔ́ mobimba.
  Dominica atunaki, na elikya mingi te:
  - Yango eko distraire biso na but principal te ?
  Margarita aboyaki:
  - Vice versa na yango! Soki osangisi biloko nyonso zomi na mibale ya kala, okoki kozwa nguya ya Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso. Mpe yango ekosala ete ezala likoki ya kobikisa kaka te kosangisa nzoto oyo ezali makasi, kasi ya kokela makambo mosusu mingi ya malamu.
  Mwana mobali Dobrynya agangaki ete:
  - Oyo ezali ya kokamwa ! Na nsima, tokozala na likoki ya kosala likambo oyo bilombe mosusu balɔtaki naino te!
  Dominika ayemba na esengo:
  Mokili na biso ezangi mawa, motema mabe, na bokosi, .
  Makila ya bato esopanaka lokola ebale ya mopepe makasi...
  Kasi mobali yango azali mayele, ayebani mingi mpo na bokende liboso na ye -
  Kolonga mikakatano ntango ozali kosakana!
  
  Ba menaces ya ndoto ya mabe ebele
  Destin eza motema mabe, mawa pe ya kosekisa...
  Tosopa mayi ya miso ya somo na tembe - .
  Tala lola na mélancolique uneterrelle !
  
  Mpe tika ete ezala na ntina ya kosopa
  Na etumba ya nkanda makasi, makila ya bato...
  Buka nsinga ya bomoi na mopanga, na flèche, .
  Tokotɛka bolingo mpo na libela te!
  Margarita aningisi motó na ye ya wolo:
  - Oyembi Dominique bien, pe maloba ya sens esimbaka molimo! Kasi oyo ekoki te...
  Fille actrice ayemba:
  Ekómaki pɛpɛlɛ mpenza
  Nabikisaki Mboka ya Papa...
  Nazalaki mpenza na chance - .
  Kaka oyo ekoki te!
  Kaka, kaka, kaka - .
  Oyo ekoki te!
  Mwana mobali ya Viscomte abɛtaki makolo na ye ya mpamba makasi mpenza na boye ete matangá ya mamwɛ epumbwaki longwa na matiti ya langi ya orange mpe agangaki:
  - Tika koyemba! Tokende na Skelentom tokopasola ye na biteni!
  Margarita alobaki na kopema ete:
  - Ezali molai mingi mpo na kotambola. Esengeli soit opumbwa na ba dragons, soit o memama na nzela ya médaillon!
  Oenomaus atunaki na mwa kosɛka:
  - Ozali na médaillon ? Na yango, mema biso likolo!
  Mwana mwasi ya partisan ayanolaki na kopema:
  - Esengeli ko recharger yango na tina ya ko transporter équipe mobimba. Tolia pona sikoyo. Mbala mosusu bana bazali na nzala.
  Mwana mwasi ya baroness aningisi motó, ba boucles d"oreilles na ye ya diamant ezalaki konguluma:
  - Ee, oyo ezali mpenza oyo esengeli kosalema. Moto ezali na libumu na ngai!
  Viscount mwana mobali alobaki boye:
  - Libumu oyo etondi ezali ekufá na etumba!
  Bana mosusu, mingimingi bana basi, bazalaki koganga na mongongo moko:
  Tolingi kolya
  Fungola baporte na monene
  Soki te toko lia molambi...
  Balambi bakolya mwa mwa eloko, .
  Mpe tomela na ba officiers oyo bazali na mosala, .
  Tokobebisa salle à manger mobimba
  Mpe tokobuka basaani!
  Margarita aningisi lingenda na ye ya maji. Mpe mesa moko ebimaki na basaani mingi mpe gâteau likoló na yango.
  Mwana mwasi yango ayembaki na esengo:
  Bana basangisi mpo na bino, .
  Tozali ba déchets ata muke te - .
  Na ba treats ya malili, .
  Kaka mbuma ya mbuma oyo ezali na masangu te!
  Dominica aningisi motó mpe alobaki boye:
  - Kasi sukola nanu maboko !
  Bana bakendeki mbangu na ebale. Kaka mwana mwasi ya baroness nde atikalaki kotelema. Fille actrice agangaki:
  - Ozali na mposa ya invitation spéciale ?
  Elenge barone yango abulunganisaki ete:
  - Mpe na"lembi ko mouiller maboko na makolo na ba plebeiens !
  Dominica ayanolaki na makasi ete:
  - Sima nako permettre yo ozala na mesa te !
  Mwana mwasi ya lokumu alobaki boye:
  - Ozali, fille ya makolo ngulu , oko lakisa ngai ? Ɛɛ, nakopesa mitindo ete bábɛta yo fimbo.
  Dominika atɛlɛmaki mpe akangaki mabɔkɔ:
  - Mpe okopesa mitindo na nani ?
  Baronne atalaki nsima. Dominica azalaki molai mpe na misisa, mpe elamba yango ezalaki kozipa kaka mabɛ́lɛ mpe mabɛ́lɛ na ye. Mpe ezalaki polele ete bale ya misisa ezalaki kobalusabalusa na nse ya loposo oyo ekómaki motane, mpe ezalaki na ba carreaux ya abs na libumu. Mwana mwasi ya elombe ya ndenge wana akoki kobɛta yo.
  Kasi, Margarita alobaki na mongongo ya boyokani ete:
  - Tosukola biso nionso maboko déjà. Mpe soki yo, Dominica, ozali mokóló, boye osengeli kopesa biso ndakisa. Yango wana biso nionso tosukola elongo.
  Mpe akendaki epai ya ebale. Mpe elongo na ye ezali na mwana mwasi ya Baronne mpe Dominica. Mai ezalaki kopelisama na moi minei, ya malembe mpe ya molunge, yango wana kosukola ezalaki esengo. Bana kutu bazalaki kobɛta mai na ebale. Mpe babandaki kosopelana mai.
  Dominika mpe azalaki kosopana lokola mwana mwasi moke mpe ayemba:
  Mai, mai, mai ya malili, .
  Ezalaki kozanga ntina te ete esopanaki uta na seau!
  Mpe ezalaki na bozalisi ya kokamwa boye nzinganzinga. Bafololo ya kitoko ya lolenge ndenge na ndenge ezalaki kokola na banzete ya kitoko. Mpe nkasa ya bafololo yango ezalaka na balangi mpe na langi ndenge na ndenge. Kanisá naino ete mbuma oyo ezali kongɛnga na balangi nyonso ya arc-en-ciel mpe ezali kongɛnga na kongɛnga ya moi minei.
  Oyo ezali mpenza kitoko moko ya kokamwa. Mpe ba papillons oyo ezali na bonene lokola ba albatros epumbwaka, mpe mapapu na yango ezalaka na ndenge oyo etambolaka, lokola kosopana ya mbonge ya mbu. Mpe mouvement moko ya kokamwa esalemi.
  Dominica ayembaki boye:
  Mapapu ya papillon wana
  Bazalaki malamu mingi...
  Mwana mobali yango abungisaki kimya, .
  Mpe alobaki uta na motema...
  Elenge visconte, kosopana, alobaki boye:
  - Ee, ezali kitoko zingazinga...
  Kutu, banzete mingi ezalaki lokola mikila ya ba paon oyo batyá biloko ya motuya. Mpe likoló na bango, longola ba papillons, ba libélula ya platine ezalaki mpe koningana na mapapu na yango. Mpe na zamba, bayokaki makɛlɛlɛ ya bandɛkɛ ya kokamwa. Bazali mpenza ya kokamwa mpe ya kokamwa na mingongo na bango na boye ete ozali kaka kokamwa.
  Dominica akomaki na Twitter ete:
  Oyoká bandɛkɛ moindo bazali koyemba?
  Ba nightingales na ba orioles bazo dashing...
  Mpe tango mosusu bampunda, bampunda babɛtaka bongo, .
  Bana basi bazali kopota mbangu makolo ngulu!
  Ee, ya solo, likambo oyo emonanaki lokola likambo ya kosɛkisa mpenza.
  Nsima ya kosukola, bana bakendaki na mesa. Mpe ezalela na bango ekomaki monene, mpe bayembaki na esengo;
  Fée ya malamu apesaki biso
  Ebele ya ba jouets, ya ndenge na ndenge...
  Tobotamaki na nguya moko monene, .
  Lokola bandɛkɛ mpe banyama!
  
  Bana basakanaka na pole ya kosɛka, .
  Esengo monene eyei na mokili...
  Tokoki kokóma kuna na komeka ya liboso - .
  Ata na ekanganeli oyo ekendeki fou, mpunda!
  
  Tozali kokende mbangumbangu makolo ngulu na kati ya matangá ya mamwɛ, .
  Makanisi ya kokamwa ezali mingi na mokili...
  Bana babwakaka mpisoli ya mayaka, .
  Ndimela ngai, molimo na yo ekokóma na esengo mingi!
  
  Ba Koshchei mabe bazali kobundisa biso, .
  Baba Yaga azali kokende mbangu na kati ya mortier...
  Babɛtaka mwana mwasi moko oyo azali na makolo ngulu na fimbo na ndenge ya mabe, .
  Mpe ebale etondisi mabongo!
  
  Kasi tokolɛnga te, bana mibali mpe bana basi, .
  Tokobunda lokola titan...
  Mpe mongongo na biso ekozala polele mpenza, .
  Lokola mongongo ya mobongisi-nzela, ngonga!
  
  Bon, ba orcs bazali obstacle te pona biso, .
  Troll ya fou akobangisa yo te...
  Ekozala na mbano monene mpo na mpiko, .
  Soki muana aza zéro na abuse te!
  
  Nyoka Gorynych ezali nini mpo na bana mibali ya mpiko, .
  Obstacle ezali te pona biso, tozali na posa makasi ya kobundisa mabe...
  Topesaka ye liboke ya ba bumps, .
  Mpe tokangi ye mbala moko na ndako ya bibwele!
  
  Soki goblin moko ya mabe abeti masasi na kanɔ́, .
  Sima toko répondre ye na buckshot...
  Botika kopakola ba snot na bino ba ndeko , .
  Tolonga Satana mbala moko!
  
  Na etumba ya makila, ya bulɛɛ mpe ya sembo, .
  Na mpiko bana basi, bana mibali bakimaka...
  Tokoyangela nguya mosantu, .
  To kaput dragon mabe!
  
  Ezali na mabongo ya esengo koleka te mpo na balingami na biso, .
  Tokanga ebale mobimba ya mbisi...
  Mpo na bolamu ya Elfia monene, ya kitoko, .
  Mwana mobali ako prouver que aza très cool!
  
  Tosala mokili kitoko boye
  Po bafololo ya paradis ekola na kati...
  Atako ntango mosusu tobundaka na ndenge ya likama, .
  Na nsima, bandoto ekokokisama na pole!
  
  Te, tokozala soko moke te na nse ya banguna, .
  Toloba bana basi, bana mibali bakende liboso...
  Tokonyata mampinga ya bato oyo bazangi kondima na nse ya makolo na biso, .
  Toko bimisa facture pona molongi!
  
  Ndimela ngai, eleko ya molunge ya seko ekozala na mokili, .
  Bomwana na biso ekoleka jamais...
  Ba exploits ya ba chevaliers eyembamaka vraiment, .
  Mpe kende na kampanye ya elonga!
  
  Bon, tango tokolonga ba Orks nionso, .
  Etumba ekosila na elonga ya nkembo...
  Ekozala kitoko na molimo na ngai ya pɛto, .
  Totomboli mopanga, nguba ya makasi!
  Bana bayembaki nzembo moko ya mabe mpe bafandaki na mesa. Babandaki kosepela kolya nsoso oyo batumbaki, biloko oyo batumbaki, mpe mbisi elongo na bilei ya pembeni.
  Dominica asanganaki na bango. Akataki eteni moko na mbeli mpe alobaki ete:
  - Misuni ya malamu mpenza!
  Margarita aningisi motó:
  - Bon, ndenge nini nakoki kosala magie ? Boyokana, ezali indistinguable na eloko ya solo!
  Mwana mwasi ya Baronese alobaki boye:
  - Ee , misuni ya malamu mpenza, kasi mbisi ezali boni?
  Mpe namekaki eteni moko. Ya solo, bilei yango ezalaki kitoko mpenza. Bana balyaki mpe bamonaki na esengo nyonso:
  - Bilei ya ndenge nini, bilei ya ndenge nini, .
  Nalingaki nakoka komema nionso elongo na ngai...
  Ezali mawa ete mesa ezalaka boye te mbala mingi - .
  Baleisaka bango kaka mpo na koboma bango!
  Moko ya bana basi ya makolo ngulu , oyo bazalaki kosɛngasɛnga atunaki:
  - Nakoki kozala na mwa bonbon ya chocolat ?
  Margarita asekaki mpe aningisi lingenda na ye. Kokangama na nzete moko ya monene lokola mokila ya paon, ba cônes ekendeki mbala moko mbangu na mesa mpe ebongwanaki na ba barres kitoko, ya lolenge ya nyama mpe ya mbisi, ezipamaki na chocolat mpe na kotondisa ya kokamwa.
  Bana bazalaki koganga na esengo nyonso:
  - Oyo ezali monene boni , mpe lisusu, tolingi glace!
  Na ngonga wana, bafololo mingi ya minene oyo ezalaki na nsuki ya motane ebimaki na nse ya matiti ya langi ya orange mpe elukaki kobundisa bana yango. Bagangaki na bobangi, soso mokomoko ezalaki na bonene ya mbwa ya zamba ya malamu. Margarita abɛtaki bango na nkake oyo eutaki na lingenda na ye ya maji mpe mpɛtɛ ya maji ya makolo na ye ya mpamba. Mpe Dominica mpe asalelaki lingenda na ye ya maji mpo na kobimisa pulsar.
  Bakɔpɔ ya vinyo ya wolo ebimaki na krɛmɛ ya glace ya kitoko mpe ya kitoko oyo batyaki na lolenge ya bafololo ya kokamwa. Lisusu, na fraise, figi, fraise ya zamba mpe ba berries mosusu ya kokamwa.
  Dominika abulunganisaki mpe amonisaki, kolakisaka kɔpɔ ya vinyo oyo eleki monene, oyo emonanaki ete ezalaki kaka wolo te, kasi etondaki na diama. Mpe glace oyo ezalaki na kati ezalaki lokola eloko ya kokembisa ya kokamwa, oyo etandamaki na balangi nyonso ya arc-en-ciel. Mpe boniboni kitoko ezalaki komonana.
  Margarita alobaki boye:
  -Ozali na baguette magique oyo esalemi na veine ya motema ya dragon - oyo ezalaka très rare. Ozuaki yango wapi?
  Dominica ayanolaki na bosembo nyonso:
  - Na etumba ! Mpe likambo oyo ezali solo mpe mpiko!
  Oenomaus ayembaki na esengo:
  Mawa na ye oyo azali kobunda, .
  Na fille moko kitoko na bitumba...
  Soki monguna azali na nkanda makasi - .
  Nako boma mobali ya mobulu! Nako boma mobali ya mobulu!
  Mwana mobali Dobrynya agangaki:
  - Ozali nini mwana mwasi , mpo na nini ozali koyemba boye? Esengeli toyemba: na mwana mobali ya makasi na etumba! Na bosikisiki, ata na moto ya nguya na etumba. Tozali kaka bana mibali na lolenge ya komonana, kasi banda bambula mingi tozali mibali!
  Oenomaus asekaki mpe alobaki boye:
  Totikali bana libela, .
  Kaka bambula nde ebongwanaka!
  Dominika asekaki mpe alobaki boye:
  - Awa tokozala na mokili ya masapo pe mbongwana.
  Nsima na yango, abandaki kolya krɛmɛ na ye ya glace oyo azwaki. Ezalaki na elɛngi kaka monene. Oyo ezali ndenge oyo emonanaki ete ezalaki kitoko mpenza. Mpe elengi ya sukali, ya malembe ya glace epalanganaki na monoko ya mwana mwasi.
  Mwana mobali Dobrynya, nsima ya mbisi mpe misuni, mpe apesaki lokumu na glace. Oyo ezali mpenza likambo, yummy .
  Bana bamekaki kolya na ndenge oyo ezalaki komonana lokola bato ya sivilizasio mpe ya kolya te. Ee, glace ya soso oyo elyaka misuni ezali eloko moko ya kokamwa.
  Dominica amonisaki na mwa kosɛka ya kongɛnga:
  Ezali malamu boni kozala na likoki ya kobwaka maji, .
  Mpe kobongola soso mabe na glace...
  Tozuaka mitano ya makasi -
  Kosala eloko oyo esengeli ata moke te esalama!
  Et encore ba giggles ya bana en réponse. Na squeak moko ya satisfait...
  Makɛlɛlɛ moko ezalaki na likoló. Esika moko boye uta na nsɔngɛ, dragɔ moko monene ezalaki kopumbwa. Soki otali mosika amonanaki lokola moke mpe azalaki kobangisa te, atako azalaki na mitó nsambo. Mpe ezalaki lolenge moko ya monstre na lolenge ya mabe te.
  Bana basekaki mpe babandaki kofina miso. Oyo ezali mpenza esengo. Mpe babɛtaka mabɔkɔ na mabɔkɔ.
  Que ezali na kobeta.
  Dominika azwaki yango mpe abwakaki boomerang na misapi na ye ya makolo ya mpamba. Apumbwaki mpe akataki libulu, mpe na ntango ya kokweya kitoko ebɛtaki yango na nguya oyo eutaki na lingenda ya maji. Gato moko ya monene ebimaki na lolenge ya shario ya Napoléon oyo ekangamaki, oyo etondi na ba pavots, ba roses mpe ba fleurs ya maïs.
  Bana basilaki koleisama malamu mpe bayambaki likabo yango na molende ya moke.
  Viscount mwana mobali alobaki boye:
  -Ba gâteaux ezalaka bien makasi, mais il faut kaka o observer moderation...
  Dominika asekaki mpe amonisaki, koyemba:
  Molambi mpo na mokolo ya mbotama na ngai, .
  Nakomaki félicitations na gâteau...
  Mpe makomi oyo ezali na langi uta na krɛmɛ - .
  Ezali tango ya kokende na engumba San Remo!
  Nsima na yango, mwana mwasi yango azwaki yango mpe abwakaki lisusu boomerang. Mpe apumbwaki likolo, apumbwaki na mimpululu, mpe abalukaki. Mpe mwana mwasi yango akangaki ye lisusu na makolo mpamba mpe ayembaki:
  Kotala na nse te na gâteau
  Tango ekoya tango yo pe okokufa ...
  Limpa ya ngéngé ezali kobɛtabɛta lokola lisasi na tempelo, .
  Na régime okomi viser vraiment!
  Fille baroness amelaki na mpasi eteni ya gâteau na chapeau cocked, alekisaki mbɛbu na ye mpe a notaki:
  - Elengi! Kasi ekokani lisusu te.
  Viscount mwana mobali alobaki boye:
  - Ekozwa ntango molai te mpo na kozwa mafuta.
  Dominica ayemba na koseka mpe na maseki:
  Pona cuillère ya maman , pona cuillère ya papa, .
  Et pona noko poche moko ...
  Pe na côté ya mbeto!
  Bana, ya solo, bakómaki kilo nsima ya kolya mpe bakweyaki na matiti ya pɛtɛɛ mpe ya langi ya orange, bazalaki koswa na zolo. Heureusement ngungi to ba insectes prédateurs ezalaki te awa. Baoyo bazalaki kopumbwa ezalaki minene mpe ezalaki koswa te, mpe ezalaki mpenza na mikakatano te mpo na yango.
  Dominica atunaki Margarita, mwana mwasi mobongisi-nzela yango mpe asɛngaki mpe azipaki nokinoki monɔkɔ na ye na lobɔkɔ na ye:
  -Ozali kokende kolala to?
  Elombe mwasi ya parti ayanolaki ete:
  Nini, fille akoki kolala te na abuse na soucis?
  Esika moko boye fiancée azali koyengayenga na nzela ya zamba...
  Azali koyengayenga na kati ya matiti ya menthe mpe ayebi eloko te, .
  Na destin malédiction ba blagues na ba jeux!
  Mwana mobali ya elombe Dobrynya azalaki déjà ko sniffler na zolo na ye.
  Ɛɛ, bana yango bakutanaki na makambo mingi ya kokamwa.
  Dominika ayemba na maseki:
  Tolala mpɔngi kozanga mpasi, .
  Ezali solo, ɛɛ...
  Kasi na nsima, na mokakatano nini, .
  Tolamukaka na nsima!
  . MOKAPO No. 9. Ezali na ntina te.
  Dominica alamuki mpe abimaki na ndoto moko ya maji oyo ememaki ye na mokili moko ya parallèle. Nsima na yango, mwana mwasi yango amisukolaki mpe azwaki douche na lisalisi ya aparɛyi moko ya wolo. Nasukolaki mino mpe nakendaki kolya bilei ya ntɔngɔ.
  Kuna, bana basi mpe bana basi mosusu ya kelasi ya bato ya lokumu bakutanaki na ye. Bapesanaki mabɔkɔ mpe bazalaki komonana lokola bato ya bonkonde. Ezalaki mpe na ba elfes, ba trolls ya basi, ba hobbits ya basi oyo bazalaki lokola ba filles, ba nymphes, ba dryads, ba filles ya bato, atako bazalaki moke. Kompanyi moko kitoko esanganaki.
  Bana basi bazalaki na bilamba ya kitoko mpe biloko ya motuya, kasi bazalaki na makolo ngulu, mpo ete ezala malamu mingi kosalela makolo na bango na ntango ya kindoki. Mpe na kelasi ya élite, mateya ezalaki mwa ndenge mosusu - bayokaki masolo oyo hibou apesaki na ndenge ya moto ya mbangu, mpe bazalaki kosala misala ya ndenge na ndenge. Bazalaki kondima ete mwana mwasi yango ayebaki deja makambo ya moboko.
  Dominica asilisaki misala mingi awa. Abɛtaki masasi na lingenda ya maji mpe asalaki mbongwana. Mpe na nsima azalaki koloba na mongongo ya nse ba sorts. Batángelaki ye maloba mingi ya mindɔndɔmindɔndɔ, mpe Dominika azongelaki yango.
  Lokola azalaki actrice ya ba films, fille wana azalaki na mémoire phénoménale, puisque na plateau asengelaki ko prononcer ba dialogues ebele.
  Mpe namikundolaki makambo nyonso malamu mpenza. Kasi yango nyonso ezali bafololo, ya solo, likambo ya ntina ezali koluka biloko ya kala mpo na kobikisa mobali to mwasi oyo azali makasi.
  Mpe boye Dominika afandaki na position ya lotus, kosangisaka makolo na ye ya makasi, ya misisa mpe kosembola mokɔngɔ na ye. Mpe lisusu azindaki na univers moko ya parallèle, esika wapi ekipi na bango ezalaki koluka lolenge ya kobikisa sexe ya makasi koleka.
  Mpe kaka na ntango oyo ebongi. Mpamba te ezalaki kuna nde goblin mpe nightingale ya moyibi bazalaki kopumbwapumbwa na nsɔngɛ ya makolo. Ba vilains mibale oyo ba panza déjà filet magique pona ko couvrir équipe ya makolo ngulu oyo balali.
  Margarita mpe alalaki, mpe alotaki...
  Mwana mwasi yango azwaki mosala ya kopumbwa na pont. Yango wana akendaki makolo ngulu, na elamba ya coton oyo epasuka mpe na saki ya kosɛngasɛnga, mpo na kolukaluka. Ezali automne mpe météo ezali malamu mingi te. Ezalaki na malili na butu, mpe matiti ezipamaki na malili, oyo makolo mpamba ya mwana mwasi yango etikalaki likoló na yango bilembo ya mikemike mpe ya kitoko. Ezalaki na mai mingi mpe malili, mbula esanganaki na neige.
  Mike ya misapi ya makolo ya partisan oyo azalaki na makolo ngulu ekómaki bleu mpo na malili mpe mai. Kasi na mpiko nyonso atambolaki liboso, kutu azwaki mbangu.
  Mpe na ntango yango moko ayembaki;
  Mbula epalanganisaki biteni ya minzoto na likoló, .
  Babongisi nzete oyo epelisami mpo na fascisme!
  Ba tanks ya Tigre eza kaka poubelle - marché ya puce ya saleté , .
  Wehrmacht ezali kozela kolonga na nkanda makasi!
  Wehrmacht ezali kozela kolonga na nkanda makasi!
  
  Camarade na biso Staline, leader, azali makasi ya ba millions, .
  Azali na loboko ya granite, mitrailleuse na loboko!
  Tokokoka kolonga basoda oyo bautaki na Sodomo, .
  Bokasi na biso ezali monolith, heureusement na Mabele!
  Bokasi na biso ezali monolith, heureusement na Mabele!
  
  Parti na biso ezali na eloko ya motuya koleka ya kosala te,
  Ndenge nini kobikisa peuple, bolamu ya Mboka!
  Goebbels possessé, na lifelo na buzoba, .
  Pe elonga ekozala, ndimela ngai, malgré ba zabolo nionso!
  Pe elonga ekozala, ndimela ngai, malgré ba zabolo nionso!
  
  Kitoko ya Russie, oyebi, ayebani mpo na nguya na ye, .
  Azali na tresse ya marron ya kilo!
  Mpe na bitumba na ba fascistes bilenge bakoyebana mingi, .
  Mboka ya Pole ekoya na bomoi, ekotelema!
  Mboka ya Pole ekoya na bomoi, ekotelema!
  
  Kotika te Hitler akɔta zolo na ye na kati ya bato ya Russie, .
  Mobali ya moustache akanisaka que aza Nzambe cool!
  Tokotambola na balabala moko ya Berlin, .
  Te, moto oyo azali pɛto na molimo akokóma moombo te!
  Te, moto oyo azali pɛto na molimo akokóma moombo te!
  
  Banderole na biso ezali motane, langi ya makila ya nkanda makasi, .
  Moi esilá kongɛnga na Reichstag!
  Likabo ya motema malamu ezali te mpo na bana na biso ya bolingo, .
  Soki motema ezali na mpiko mpe kobanga enyatami!
  Soki motema ezali na mpiko mpe kobanga enyatami!
  Yango wana Margarita akimaki mbangu, malili ezalaki koswa ye matambe mpamba, tii na pont. Ezali na nsinga ya nsinga zingazinga mpe ezali na ba tours ya mitrailleuse.
  Bato ya Allemagne bamɛlaka sanza mpe babimisaka milinga ya mɔtɔ. Margarita akimaki mbangu epai na bango. Mwana mwasi ya moke ya mobola, ya langi ya motane amonani lokola ete azali kobangisa te epai ya libota ya Kraut. Lisusu, na mai mpe malili ndenge wana, moto moko te, longola kaka basɛngi ya nsuka, akokaki kozala na mpiko ya kokende makolo ngulu.
  Mpe mwana mwasi abandaki koyembela bango nzembo moko ya mabe te mpe ya esengo:
  Nazali mwana moke ya mobola
  Nakimaka makolo ngulu na kati ya neige na malili...
  Kasi mongongo ya mwana mwasi yango ezali polele mpenza, .
  Akobengana malili lokola nde na makasi!
  
  Etumba ememaki mama na ngai na bɔmbi, .
  Tata, ya solo, abengamaki na liboso...
  Ndeko mobali ya nsuki ya kokangamakangama azali na malili mpo na malili, .
  Ndeko mwasi ya mokóló azali na échafaudage!
  
  Na nzala, nazali koswa lipa, .
  Mpe makolo na ngai ya mike ezali motane mpo na malili...
  Nazali esika mbwa ya motambwisi elyaki
  Malgré fille wana aza kitoko pe kitoko!
  
  Nakoki koyebisa moto nyonso na mpiko mpe na mpiko ete, .
  Yango, ya solo, bitumba ezala malédiction...
  Ezali na ntina te soki tozali kobunda mpo na nini, .
  Monstre Satana nde azali na faute pona likambo oyo!
  
  Oh, makolo ya mwana mwasi ezali konyokwama, .
  Mpe basalaka mpasi mingi na malili oyo...
  Nalingaki ete nokinoki ntɔngɔ ekóma na sanza ya Mai ya molunge, 1999.
  Tiká ete faucon oyo ezali kongɛnga epumbwa!
  
  Tolingi kosala ete mboka na biso ezala kitoko mingi, .
  Kasi nzala, malili, ba blizzards na ba blizzards...
  Ozali kokende wapi, Russie ya mawa?
  Nsuka ya mpasi boye!
  
  Nazali mwana mwasi, kaka mwana moke, .
  Na réussir ko vivre ebele...
  Nazalaki kosala penepene uta na berceau, .
  Nayekolaki kaka mbula minei to mitano!
  
  Mpo na nini mawa oyo eyaki epai na ngai?
  Destin ya motema mabe ya mitema oyo ebukani...
  Ndimela ngai, mabe ya boye ekweyi, .
  Oyo emonani lokola kaka mwa moke mpe yango nde nsuka!
  
  Kasi mwana mwasi oyo azalaki na nse ya ekanganeli abukanaki te, .
  A réussir ko se préparer mpe azali kotambola...
  Azali mwana moke, mosika na mobange, .
  Mpe asepelaka konyata makolo ngulu!
  
  Matambe ya makolo ya mwana mwasi ya moke ezali kitoko, .
  Raphael asalaki ba dessins likolo na bango ...
  Mpe nandimi ete mwana moke akosepela, .
  Nkolo akomona bana na ye, ndimela ngai!
  
  Yango wana na yembi nzembo
  Mpo na nkembo ya Nzambe Nkolo Klisto...
  Nandimi ete planɛti yango ekokóma paladiso
  Pe nakokutana na tata na ngai, ndimela ngai!
  
  Bongo ntango ekoya mpe bakosekwa lisusu, .
  Nani akufaki, nani akufaki mpe nani azalaki na bokono...
  Mpe esengo ekozala na bobange mpe na bomwana, .
  Mpo Yesu alingaki yango!
  
  Ɛɛ, nakofukama liboso ya Nzambe, .
  Nakokokisa nzembo oyo na esengo ya pole...
  Na kombo ya ba génération nionso oyo ekoya, .
  Ba monstres criminels bakolonga bango!
  
  Na nsima mwana mwasi yango akozala na esengo ya seko, .
  Na ba peuples nionso ya Maman Mabele...
  Mbula mabe mpenza ekosila, .
  Peuple na biso akobukana te!
  
  Akatisaki ye moko, akiti na mabolongo na ye, .
  Apesa lipwɛpwɛ na ekulusu ya palata...
  Emonani ete asali makambo mingi te mpo na Nzambe
  Yesu akitaki na likoló mpo na biso!
  
  Mosika te biso nyonso tokozala elongo na Mozwi-ya-Nguya-Nyonso, .
  Na loboko na ye kitoko, ya bolingo...
  Tika makanisi na biso epumbwa likolo
  Mpe makasi ezali na lobɔkɔ ya bomwana mpe ya makasi!
  
  Mpe sikawa natangi libondeli, .
  Alobaki, Nzambe na ngai, limbisa ngai...
  Sikoyo tozali na piédestal elongo na ye, .
  Mpe Klisto mpe ngai, ndimela ngai, tozali na nzela na biso!
  
  Mpe tokokende na maboko na ye na lola, .
  Mpe mbula ya wolo ekokwea kuna...
  Nkolo akolakisa ezaleli na ye ya bokabi, .
  Mpe ekotinda monguna semba na kolɛnga!
  
  Na nsuka, esengo ezali na mokili, .
  Tozelaki komonana ya Klisto...
  Topumbwaka lokola baanzelu na elambo na mopepe, .
  Bolingo ya Nkolo ezali kongenga pe peto!
  Nsima ya nzembo ya ndenge wana, Banazi bakómaki na mayoki mpe batikaki mwana mwasi yango ya mawa akɔta mpo na kozwa molunge mpe bapesaki ye tii ya mɔtɔ. Margarita akanaki kolona na kimia explosif oyo e déguisé lokola lipa na sac na ye na se ya rail, kasi azalaki na temps te - alamuki.
  Ruitingale moyibi na goblin bazalaki penepene mingi. Goblin yango azalaki na libumu na esika ya zolo, elongi ezalaki mwa mabe mpe mino milai. Azali mpe molai mpenza, mɛtrɛ soki misato. Ezali likambo ya kokamwa te ete abendaki monyama. Mpe Nightingale azalaki mobali moko ya mafutamafuta, ya motane, na matama ya hamster, mino ya liboso oyo ebimaki mpe alataki elamba ya kitoko oyo ezalaki na bamedayi. Bon, plus moustache, typique ya ba Prusse.
  Lokola amonaki ete attaque surprise esimbaki te, Nightingale Moyibi atyaki misapi mibale na monoko na ye mpe amekaki kobɛta piololo.
  Dominika apesaki ye rondhouse kick na talon na ye ya pamba. Mpe moyibi azali konguluma na mpasi. Mpe asopaki kutu makila.
  Goblin yango abalusaki nzete na ye. Mwana mobali ya elombe Dobrynya apumbwaki mpe asimbaki goblin na nsuki, akweyaki na mokɔngɔ mpe abwakaki ye likoló na ye moko. Goblin yango ekweaki na molona lokola cactus oyo ezali na bafololo mpe agangaki na ndenge ya kokanga matoi. Mpe konguluma na ye ezalaki lokola oyo ya mpunda ya zamba.
  Margarita asɛkaki mwa moke. Nightingale amekaki lisusu kobɛta piololo ntango Dominica abɛtaki ye na nsuki ya motó na libɔlɔngɔ. Mpe apemamaki.
  Mwana mobali ya elombe Dobrynya ayemba:
  Goblin atunaki biso, .
  Yo camo ozali koya ?
  Ekendeki na engumba - .
  Tozali na makambo ya kosala!
  Goblin amekaki ko attaquer lisusu na club. Mwana mobali ya elombe akimi coup mpe lisusu abwakaki mobali monene likolo na ye, mpo Dobrynya azali na makasi ya mwana te. Mpe emonani ete makambo nyonso ezali kokende malamu.
  Goblin yango etandamaki lisusu. Mpe atɛlɛmaki malɛmbɛmalɛmbɛ koleka. Bana balamuki mpe babandaki kobwaka ba cônes ya wolo na zabolo ya marécage. Babɛtaki ye mpe bapesaki ye konguluma. Na kolɛnga.
  Margarita aningisi lingenda na ye ya maji. Mpe ba cônes ebandaki kobongwana na bagato, mpe bapakolaki mpenza goblin na krɛmɛ, kosala ete aningana lokola loach na kati ya poêle.
  Mpe Dobrynya Nikitich atombolaki Nightingale Moyibi na maboko na ye oyo etandamaki mpe abwakaki ye na nzete ya pin ya kilo oyo ezalaki na ba cônes ya palata. Uta na coup, Nightingale ekokwea mpe ekoningana, kotindika ye atika molimo, to koloba malamu, abwakela makila nsoi.
  Mwana mobali Dobrynya ayemba:
  - Rightingale moyibi, ozali moto mabe, .
  Mpe abeta yo na elongi makasi koleka...
  Okufi sikoyo, yo mobulu , .
  Boma yo pe, mobebisi!
  Mpe na nsima azwi yango mpe abɛti yango na lobɔkɔ na ye makasi ndenge akoki na motó. Rightingale Moyibi azali na konguluma na matoyi na ye. Mpe Dominica alakisaki lingenda na ye ya index na goblin, mpe lolenge nini abwakaki sort moko ya mindondo mpo na mbongwana. Mpe ekosala ete ezala nguya ya koboma oyo kati na yango ezali na ba cascades ya énergie.
  Mpe na nsima ... Ezalaki na mobali moko ya molai ya mɛtrɛ misato ya nsuki, mpe sikawa na esika na ye ezalaki na mesa moko oyo etondaki na lolenge nyonso ya bilei ya bozwi mingi mpe biloko ya sukali ya kokamwa. Mpe nsolo ya ndenge wana ezalaki kobima na kuku wana ya kokamwa.
  Dominica akomaki na Twitter ete:
  - Yango ezali mbongwana mpe bikamwa ya bikamwa, .
  Tomoni kaka paradis na nionso ya lola...
  ya kongenga boye bisika nyonso , .
  Nkolo Mozwi-ya-Nguya-Nyonso asekwa lisusu!
  Kutu, likoló ya mesa etandamaki na basaani ya wolo mpe ya langi ya orange, ya kokamwa, ya bibende oyo ezalaki kongɛnga oyo ezalaki na bagato, oyo ezalaki na krɛmɛ ya ebele ya balangi mpe ya langi ndenge na ndenge, bakisa mpe bilei mosusu ya kokamwa mpenza, mpe biloko oyo etondi na nsolo kitoko, oyo nyonso ezalaki elengi mingi .
  Mpe boniboni ba donuts ezalaki kitoko, epalangani na poudre ya kokamwa. Kobakisa to kolongola ezali lisusu te awa. Mpe ba verre esopanaki na ba cocktails oyo ewutaki na ba jus ndenge na ndenge, na ba remplissage ya kokamwa oyo ekamwisaki na ba aromas mpe ba designs ya sukali na glace. Mpe ba bourgeons ya ndenge nini ezalaki?
  Margarita asekaki na mobulungano mpe agangaki na kokamwa ete:
  -Obalusaki zabolo! Bon, nevermind ! Il faut ozala na makoki ya kosala eloko ya boye!
  Dominica, na mobulungano, atunaki ete:
  - Ezali mpasi ?
  Mwana mwasi ya partisan ayanolaki ete:
  - Ee, pene na ekoki kosalema te ! Mpe ozalaki na likoki ya kosala likambo ya ndenge wana.
  Na ntango yango, nuitingale ya moyibi amekaki lisusu kobɛta piololo. Mpe abimisaki matama na ye ya minene oyo ezalaki lokola hamster. Kasi elombe-mobali, ntango kaka azwi yango, akofunda yango na lobɔkɔ na ye ya bomwana, kasi oyo ebomaka, lokola marto ya mbeli. Mpe mobɛti fimbo, na nzela, abetaka libanda koleka mbala moko, ezali lokola mino ya wolo oyo ebɛtami libanda, oyo ebwakami.
  Mpe apumbwaki na nse. Akweaki mpe atambolaki lokola nde babɛtaki ye. Kasi na nsima apumbwaki, akɔtisaki lisusu misapi na ye na monɔkɔ mpe apumbwaki. Kasi na esika ya kobɛta piololo, nyonso oyo ebimaki ezalaki kaka kosɛka ya mawa. Mpe ezali likambo ya kosɛkisa mingi. Bana basekaki. Rightingale Moyibi agangaki:
  "Nakomela yo na mbala moko, nakomela yo, nakomela yo, nakoyokela yo mawa te!"
  Na eyano, Dobrynya, mwana mobali oyo ya elombe, abɛtaki nsuki ya motó ya Nightingale"s na litindi na ye ya mpamba. Mpe mino epumbwaki lisusu. Kobwaka mabɔkɔ na ye libanda, moyibi-mokonzi yango amikitisi nsima.
  Dobrynya agangaki ete:
  Mpe nani tokokuta na etumba, mpe nani tokokuta na etumba,
  Tokosala masɛki na likambo wana te, tokoboma gadfly!
  Tokoboma yo lokola gadfly!
  Dominica alakisaki lingenda na ye ya maji epai ya Nightingale the Robber oyo alongaki. Margarita alobaki boye:
  - Olingi pe o transformer ye ?
  Fille actrice wana aningisi motó:
  - Tika ata eloko moko ya tina ezala !
  Mwana mwasi ya partisan ayemba:
  Mwana mobali yango akangamaki na minyɔlɔlɔ na programɛ moko ya ebende, .
  Mpe naliaki kaka eloko moko ya santé...
  Na ntina na mokumba monene, attaque esalemaki na mbalakaka, .
  Mpe emonanaki ete ezalaki cyber génie ya nguya monene!
  Mpe na nsima Dominica abalukaki, kosala figure moko ya mindondo mwambe na lingenda na ye ya magie.
  Mpe sikawa, na esika ya Robber Nightingale, ngomba mobimba ya biloko ya sukali, dragees mpe biteni ya glace ebimaki.
  Koseka ya esengo eyokanaki, mpe bana babandaki kopumbwa libanda ya matiti. Bazalaki kitoko, kasi ya mikemike, ya nkasa, mpe na bonkɔkɔ bazalaki na makolo ngulu. Mpe na lokoso monene babwakaki na treat, oyo Robber Nightingale mpe Swamp Goblin babalukaki. Margarita abɛtaki piololo na misapi mpe agangaki ete:
  - Botika, mibali na bana basi! Na comprendre yo, oza na nzala après okangami na ba vilains oyo, mais sukola nanu maboko.
  Mpe ndenge akobimisa nkake na lingenda ya maji. Bana mibali basengelaki kokima mbangu tii na ebale, bitambi na bango ya bule ezalaki kongɛnga. Kutu, ezali mabe kolya bilei na mabɔkɔ ya bosoto.
  Dominica atunaki boye:
  - Ba oyo, ba prisonniers na ba captifs ya ba Nightingale na ba Goblin bazali nini ?
  Margarita aningisi motó na ye oyo ezalaki kongɛnga:
  - Ee mpenza! Tosikolaki bango. Na bosikisiki, ezalaki yo nde osikolaki ngai. Et oyo eza très cool .
  Bana, bana mibali mpe bana basi bazalaki koleka nkama moko. Lokola momeseno, ezali na bamonisi ya mobali to mwasi ya bosembo mbala misato koleka bato ya kosangisa nzoto ya makasi.
  Dominica atunaki na kokamwa ete:
  - Awa bango banso bamonani koleka mibu zomi na mibale te. Nini, miyibi wana babomaki mikóló te?
  Margarita alimbolaki ete:
  - Te, ya solo, babomaka mpe mikóló. Bobele nsima ya bonsomi nde mikóló bazwaka nzoto ya bana. Ndenge ezalaki, na ndakisa, na Dobrynya Nikitich. Mpe elongo na ngai mpe, nazalaki kaka komonana lokola mwana mwasi.
  Mwana mwasi yango oyo azalaki kosala masano alobaki boye:
  - Bomwana ya seko, lokola na lisapo, ezali monene ! Mpe okoki kutu koloba - cool!
  Margarita agangaki, kofungolaka mino na ye:
  - Oui, oyo ezali ba monde ya kokamwa oyo nionso ezalaka très cool . Kasi makama ezali mingi awa. Mingimingi, ezali na bato oyo bazali na likama mingi koleka goblin mpe Nightingale moyibi.
  Dominica atunaki na mongongo ya nse:
  - Nani, ndakisa ?
  Mwana mwasi ya partisan alobaki na kimia:
  - Mwasi ya kala Shapoklyak!
  Actrice ya fille wana a tweetaki boye:
  Bosali malamu, bosali malamu, noko azali mokambi ya lingomba!
  Kozala moninga na ye ezali lokola kosakana na makako!
  Mpe mwana mwasi yango azwaki yango mpe abwakaki kone yango na misapi na ye ya makolo mpamba. Ebɛtaki libélula moko. Insecte yango epanzanaki, epalanganaki na confetti.
  Margarita alobaki, koningisa motó na ye na ba boucles ya wolo:
  - Ezali malamu te koboma bikelamu ya bomoi !
  Dominica alobaki boye:
  - Kasi ezali kaka insect !
  Margarita ayemba mpo na koyanola ete:
  - Obwakaka nsɔi na yo na mopɛpɛ, .
  Konyata insecte to fourmi te...
  Kobuka ata etape na zamba te - .
  Bomoi nyonso na Mabele ezali libota moko!
  Fille actrice wana agangaki, kobimisa mino na ye:
  - Ngai, yo, ye, ye - elongo mboka mobimba, .
  Elongo libota ya boninga!
  Na liloba biso, nkoto nkama moko I!
  Bana bamisukolaki na ebale. Mpe sikawa bakimaki mbangu epai ya bilei, na esengo mpe kongenga.
  Dominica mpe Margarita balobaki na mongongo ya nse elongo, mpe mesa ekómaki molai. Sikawa esika ekokaki mpo moto nyonso afanda.
  Bana, koningana makolo mpamba, bafandaki mpe bayemba na chorale na mingongo na bango ya polele:
  Elamba ya mesa epalangani lokola neige
  Na ba goodies etiemaki...
  Bana bango nyonso bakozala na malonga, .
  Na roast ya Cheburashka!
  Nsima na yango, babandaki kolya. Bana kitoko bazali mingi mpenza awa, ata soki balɛmbi mpo na nzala mpe na bozangi.
  Dominica na Margarita, lokola baleisamaki malamu, kozanga kokanisa mbala mibale, babandaki kobina. Mpe tónyata makolo na yo ya mpamba, ya kokatakata, oyo ekómi motane.
  Bana basi bazalaki koyemba na mingongo na bango ya kongɛnga;
  Nabotamaki na mboka moko ya espace
  Epayi ba filles nionso bazo bunda makasi...
  Satana akoki kolonga Mboka ya Tata te, .
  Na nkembo ya maman na biso Russie!
  
  Tokozala na makoki ya kobatela Rus' mosantu, .
  Mpe ata monguna azali motema mabe mpe na mayele mabe ndenge nini...
  Tokobeta ba opposants na biso makasi,
  Mpe elimo ya Russie oyo ezali na mopanga ekokumisama!
  
  Russie, oyo ezali Mboka na ngai, .
  Mosantu mpe cosmiquement terreal...
  Bikólo nyonso ezali libota moko, .
  Mpe mwana mwasi yango azali elenge mpo na libela!
  
  Tokobatela Mboka na biso na bitumba, .
  Chance moko te pona ennemi mabe ...
  Likoló na biso ezali na kerube moko ya mapapu ya wolo.
  Topesa likabo na soda moko ya Russie!
  
  Na Russie nionso eza bien, bien, .
  Mpe volonté na biso ekozala makasi koleka bibende...
  Mwana mobali azali na libenga ya makasi na maboko, .
  Mpe camarade Staline nde azali koyangela kuna!
  
  Bato balingaka Mboka na ngai, .
  Tokosala yango kitoko mingi libela...
  Bakoyiba Mboka ya Tata na rouble moko te, .
  Mpe Nzambe Svarog azali masiya monene !
  
  Tika ete Mboka na ngai ya Mama ekumisama, .
  monguna na etumba ...
  Lada Maman na Nzambe azali ya bolingo na ngai, .
  Tika ba ennemis ya Russie bazua comeuppance na bango!
  
  Soki esengeli, tokoki kosopa makila ya monguna, .
  Russie ekoki ko memama na mabolongo na yango te...
  Mobomi-nyama akobongwana mosika te na nyama ya zamba, .
  Mpe mokambi monene, Lénin, akozala elongo na biso!
  
  Tokolonga bonene ya etando, .
  Tokopesa esengo, esengo na univers mobimba...
  Moscou ezali kutu likoló koleka Loma yango moko, .
  Na nguya na yango oyo ebongwanaka te na etumba!
  
  Ntango etumba ekoya na mokili na biso oyo ezali kongɛnga, .
  Tokolakisa Fuhrer ezaleli na biso ya nguya...
  Moto ya Russie akozwa mbongo mingi, .
  Tozali likolo koleka moi mpe kitoko koleka banzete!
  
  Ndimela ngai, Rus' ekozala na libebi te, .
  Horde eko mema biso na mabolongo na biso te...
  Bundela Mboka na yo mpe kobanga te,
  Russe ayebi faiblesse na paresseux te!
  
  Mboka na biso ya bolingo ekosekwa lisusu, .
  Ekolakisa univers mobimba makasi na ye...
  Mpe Satana akobomama
  Monguna ya Père akokweya na kati ya lilita!
  Yango nde ndenge bana basi, kopumbwaka na makolo mpamba mpe kobaluka lokola ba zabolo, babandaki koganga mpe kopumbwa na double somersaults.
  Oyo ezali ba filles kitoko pe agressifs awa . Mpe ndenge bazali koganga, kopumbwa likolo.
  Bon, okey, bana baliaka pe lisusu bayemba eloko ya bango moko. Mpe basalaka yango na ndenge ya malamu mpenza. Wana ezali banzembo na bango. Mpe babalukaka zingazinga lokola likoló oyo ezali kobalukabaluka.
  Ba filles ya classe ya likolo.
  Kasi na nsima, papillon moko ya monene mpenza ebimaki na likoló, lokola dalagona ya solosolo. Mpe mapapu na ye ezalaki minene mpenza na boye ete ezalaki kongɛnga lokola wolo oyo batyá mabanga ya ntalo. Mpe emonanaki mpenza ya kokamwa mpe kitoko. Yango ezalaki solo, mpo na koloba solo, ba papillons oyo ezalaki minene mpenza, lokola ba dinosaures.
  Dominica alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Okomona makamwisi moko te awa. Kokamwa!
  Margarita asekaki mpe ayanolaki ete:
  - Ee, oyo ezali solo ba arthropodes oyo ekamwisaka. Kasi oyo ezali likambo oyo ezali kokamwisa mingi te. Ezali na makambo mosusu mingi ya malili mingi.
  Dominica ayembaki boye:
  Kasi ezala buku to musée te, .
  Bako remplacer baninga na biso te!
  Mpe mwana mwasi oyo auti na lingenda ya maji akobimisa likonzí moko. Mpe ba verre ya sika ya cocktail ebimaki. Mpe bana babundisaki bango.
  Yango nde ndenge makambo nyonso ebimaki monene . Mpe kaka lolenge moko ya miziki ebetaka na motó na ngai.
  Mpe ndenge nini Dominic mpe Margarita bakoki koyemba te;
  Ba beautés ba attaquer makolo ngulu, .
  Bazo kima, ba filles ya bien boye...
  Soki osengeli kobɛta Fritz na lobɔkɔ, .
  To bakokata ye na mitrailleuse!
  
  Ba filles bakoki kozala na makoki ya kozala na tembe te
  Bakokunda ba nazis bakufi...
  Mpe bakobɛta ye na makolo makasi, .
  Mpe esika moko boye bambwa ya zamba bazali koganga na ndenge oyo elyaka misuni!
  
  Russie, oyo ezali liloba mpo na basoda, .
  Tango, ndimela ngai, ezo koma cooler te...
  Atako ntango mosusu makambo ezalaka molili, .
  Epayi Kaina moindo mabe alongi!
  
  Bondima te, ba membres ya Komsomol bakimaka te,
  Et soki ba kimi, alors kaka pona ko attaquer...
  Mpe bakoboma Banazi nyonso mbala moko, .
  Mpe Fuhrer ekotombolama kino na esika ya kokatakata!
  
  Russie, oyo ezali Mboka na ngai, .
  Azali radiant, simplement kitoko...
  Oyo azali kobangabanga azali na valeur ata rouble moko te, .
  Mpe, oyebi, koswana na mobundi ezali likama!
  
  Kasi yeba ete tokolonga ba fascistes, .
  Mabe ekoyangela na kiti ya bokonzi te...
  Likoló na biso ezali na kerube moko ya mapapu ya wolo, .
  Na Nzambe Svarog na bonene na motole!
  
  Oyo azali kobangabanga, ndimela ngai, azali moombo ya bolembu, .
  Destin na ye eza moko - ko supporter ba insultes...
  Lelo oza mécanicien, lobi oza foreman, .
  Mpe yo moko okoki kobeta mokɔngɔ ya bato mosusu!
  
  Bana basi bazali na makasi, kaka ngomba ya mɔ́tɔ, .
  Tango mosusu abukaka bangomba na nguya...
  Etumba ezali kopela na mopɛpɛ makasi, .
  Mpe na bosembo nyonso liwa ekataka libota ya bato!
  
  Nakoyebisa bino na bosembo, ba chevaliers, .
  Tozalaka makasi tango biso ba Russes tozali na bomoko...
  Esengeli na mwa bilei moke mpo na kokende na fourchette mpe mbeli na yo, .
  Tozali ba chevaliers invincibles na bitumba!
  
  Kondima na biso ezali nini, na Nkolo Klisto, .
  Malgré to respectaka pe Lada...
  Camarade Staline azali lokola tata na biso,
  Mpe ekozala na esika ya communisme paradis!
  
  Moto oyo akufaki kala akosekwa
  Mpe tokokoma kitoko mpe mayele...
  Mpe mobali yango, ya solo, azali na lolendo mingi, .
  Malgré tango mosusu alobaka buzoba!
  
  Na bolingo, Mboka na biso ezali lokola monzoto, .
  Ndimela ngai, ekobima jamais...
  Ndoto monene ekokokisama
  Kimya mpe esengo ekozala na molɔ́ngɔ́ mobimba!
  
  Nalingaka Maria, nakumisaka Lada na ndenge ya bule, .
  Svarog eza kitoko pe Perun eza munene...
  Nalingaka Yesu na Staline, .
  Bilongi mosantu ya bililingi ezali ya bolingo mpo na ngai!
  
  Ntango nini paladiso ya solosolo ekozala?
  Ndimela ngai, bilikya na yo nionso ekokokisama na kati na yango...
  Pesa motema na yo na Mboka na yo, .
  Nyonso ekozala malamu, makasi koleka liboso!
  Nsima na yango, nsukansuka, bana oyo bazwaki bonsomi balyaki. Na nsima, basalaki bango na etuluku moko ya bato mosusu. Bana mibali mpe bana basi koleka nkama moko.
  Mpe babandaki kotambola. Dobrynya amonisaki na mwa kosɛka ya sukali:
  - Bakobunda, nazali na ntembe te!
  Mpe mwana mobali ya elombe apumbwaki likolo ya dalagona.
  Oenomaus alobaki boye:
  - Détachement ya boye ekotambola malembe mingi. Totambolaka mbangu mingi na ba dragons. Mpe awa esengeli mpe oyeba ntango nini osengeli kotika.
  Bana batongamaki. Kaka barone moko nde alataki malamu mpe kutu na ndenge ya kitoko. Baoyo batikali bazalaki komonana lokola basɛngi, bilenge ya ragamuffins . Kasi, ezali mayele mingi koleka kotambola makolo ngulu.
  Dominica alobaki boye:
  - Soki mwana mwasi ya baronne atamboli, wana sapato na ye ya motuya ekobukana mpe ekokwea. Peut-être esengeli ozala makolo ngulu lokola batu nionso?
  Baronne ayanolaki ete:
  - Okoki kozela te ! Mieux vaut tinda ngai epayi ya papa na ngai, Duc, akopesa yo mbano pe akosala yo mabe te!
  Margarita aningisi motó epai ya Dominica:
  -Oza na puissance naturelle magique boye. Donc yaka, tozua yango esika moko pe totinda ba charges radiantes, pe tobwaka fille na château ya papa na ye!
  Fille actrice wana alobaki boye:
  - Ezali boni mpo na mbano ?
  Margarita asekaki mpe alobaki boye:
  - Bon, bakopesa yo portefeuille ya wolo, bongo yango ezali mpenza mingi ? Lisusu, nakoki kozwa wolo na banzete mpe na ba cônes ya mpambampamba, mpe yo mpe okoki kosala bongo!
  Dominica abɛtaki piololo:
  - Wawu! Yango tokoki komisombela dukedom!
  Mwana mwasi ya partisan aboyaki:
  - Epekisami ! Wolo ya maji epekisami kotyama na mombongo, soki te mbɛlɛ ekozala mingi koleka ebende. O comprendre, inflation ya mbongo ya talo!
  Dominica alobaki boye:
  - Oyo ezali lokola na hyperboloïde ya ingénieur Garin?
  Margarita aningisi motó:
  - Eloko ya boye. Natángaki buku oyo ntango nazalaki moke. Ɛɛ, na nsima, etanda ya wolo ekweaki, mpe ezalaki kobangisa .
  Enomai alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Kasi atako bongo, peut-être kotombola barone ? Mpo ete azala na nsɔni boye te!
  Dobrynya aningisi motó na mwa kosɛka:
  - Ee, tokosala boye mbala moko, .
  Topesa ye eloko moko ya malili!
  Baronne abɛtaki lisusu litindi na ye na matiti mpe agangaki:
  - Mema ngai epayi ya tata na ngai ! To nakosala ete báboma bino nyonso!
  Bana mike basekaki na mongongo moko.
  Na mbala moko, gnome moko oyo alataki shario ebimaki na nse ya matiti. Emonani polele ete azalaki naino elenge mpenza, azalaki na mandefu te. Kasi na lingenda ya maji na lobɔkɔ.
  Mongongo moko ya moke elobaki boye:
  - Sima nayoki mongongo ya fille caprice. Peut-être ekomi tango ya ko éduquer ye?
  Baronne agangaki ete:
  - Meka kaka yango, sucker !
  Mpe amekaki koningana na gnome na makolo na ye ya sapato. Aningisi lingenda na ye ya maji. Mwana mwasi mpe mwana mobali ya caprice oyo bautaki na bato ya kala balimwaki.
  Dominica agangaki ete:
  - Wawu!
  Margarita aningisi motó:
  - Oyo azali mwana mobali ya nain. Lolenge moko ya sipesiale ya gnome oyo azali na likabo ya magie. Sikoyo azuaki fille capricieuse po abatela ye. Mpe baronese akosengela apparemment ayekola culture, politesse mpe asala conscience.
  Enomai alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Mpe nalingaki kobɛta ye fimbo! Mpe bongo, mokumba ezali longwa na mapeka na yo.
  Dobrynya apesaki likanisi ete:
  -Ozali kokende na Skeleton? Donc peut-être ekomi tango ya kobeta na nzela.
  Margarita alobaki boye:
  - Mwa penepene ezali na château ya ndoki mabe Bastinda, oyo azali na artifact mosusu na kati ya zomi na mibale - soso ya jaune. Oyo ezali oyo tosengelaki kokanga.
  D"ailleurs, tozali déjà na petite armée, plus de cent gars. Kati na bango ezali na elombe Phoenix Falcon. Azali mpe mwana mobali, kasi na makasi mingi.
  Dobrynya alobaki boye:
  - Nayebi Phoenix. Kaka ndenge nini bakangaki ye?
  Mwana mwasi ya partisan ayanolaki ete:
  - Na mayele mabe, kaka lokola yo. Kasi sikoyo tozali na limpinga, mpe tokobundisa ndako ya mokonzi ya Bastinda!
  Dominika azalaki kosakana na ba abs na ye na libumu na ye. Na nsima, azwaki yango mpe anyataki noix moko oyo elalaki likoló ya matiti na misapi na ye ya makolo mpamba. Abwakaki noix na yango, akangaki yango na monoko na ye, atafunaki yango na mino na ye ya makasi mpe agangaki:
  - Kende kosala assaut ? Bon, nasepeli na likanisi oyo. Atako, nkombo Bastinda ekundolisi ngai lisapo moko ya bana. Yango te moto oyo amisukolaka ata mokolo moko te?
  Margarita aningisi motó:
  - Nayebi mpe lisapo oyo. Te, oyo ezali ndoki oyo ekeseni mwa moke. Azali na limpinga mobimba ya ba soso. Bon, mpe lisusu ba orcs mercenaires. Artefa CT na soso epesaka nguya monene likolo ya ba rodent, yango wana...
  Mwana mwasi ya partisan apesaki mitindo ete:
  - Bana! Buka ba aiguilles ya ba épinettes ya argent oyo ezali pembeni, okomona yango kala mingi te tango tokokokota na elanga. Yango ekoki kosala ebundeli oyo ebongi.
  Ba gars ba répondre:
  - Tokosala nionso, mobikisi na biso!
  Mpe ekipi yango etambolaki. Atako bana basi bazalaki mingi mbala misato koleka bana mibali, bayebaki mpe kotambola. Mpe babendaki misapi ya makolo ya makolo na bango. Bobele na ntango yango, miziki ezalaki kobɛta.
  Détachement ekendeki na marche. Awa, nsima ya kolya, mibali mosusu bazalaki kosɛka makasi, kasi bana basi babandaki kobɛta ngonga oyo basalaki na ndako oyo basalaki na nkasa ya paon , mpe ezaleli ekómaki kosepela mingi.
  Bana banyataki na formation. Dominica akanisaki ete ezalaki lokola na filme oyo elobelaki Malchish-Kibalchish . Ezalaki pe na ba gars oyo bazalaki ko marcher makolo ngulu. Kasi mpo na ntina moko boye bana basi bazalaki te na filme ya Union soviétique. Mpe likambo yango ezali kutu likambo ya kokamwa, mpamba te na nse ya boyangeli ya Motane bazalaki ntango nyonso kotingama na bokokani ya mibali na basi.
  Mpe ezali na bana basi mingi awa, mpe bazali lokola babundi oyo babotami na bozalisi na botamboli - ndambo bato, ndambo uta na libota ya ba elfes, lokola ekoki komonana na matoyi na bango ya lynx. Bon, lolenge moko ya matriarchie.
  Bana batambolaki, mpe na ntango yango moko, babandaki koyemba, lokola nde bazangi oyo:
  Elfia azali mboka na biso ya mayele, .
  Na nse ya bokonzi ya Mokonzi ya Masiya...
  Epesamaki na biso libela na Nzambe, .
  Mpo na kopesa bomoi na biso esengo mingi!
  
  Tika ete Oenomaus malamu azala na nkembo, .
  Nani alongaki banguna ya Père...
  Obundelaka ye mpe ozali na mpiko, .
  Mpe kala mingi te tokobanda kofanda na nse ya Solcenisme !
  
  Ba filles ya makolo ngulu bakimaka
  Balingi kobundisa monguna...
  Mpe Orkler oyo azali malili boye te, .
  Kasi, azali kaka elilingi ya clown!
  
  Mboka monene oyo ezangi nsuka
  Na kati na yango bolingi, boyebi, ya bankola...
  Ata soki basaleli ya Satana bazali kosala mwango, .
  Kasi génie ya mɔ́tɔ akozala elongo na biso!
  
  Nandimi ete mpasi na biso ekoki kopekisa te, .
  Ya solo, tokobuka banguna na biso na mabele...
  Okomi yango na kaye na yo, mwana moke, .
  Ezali kitoko mingi mpo na bato kofanda na nse ya Oenomaus !
  
  Tokosala ete Mboka ya Tata ezala kitoko koleka bato nyonso, .
  Lola ekoya na bomoi oyo...
  Tosepela na succès na biso ya zamba
  Mpe kala mingi te toko vivre na se ya elfinisme!
  
  Te, ndimela ngai, biso ba Orkistes tokoki kobukana te, .
  Atako monguna azali makasi mpe na mayele mabe mingi...
  Kasi tokoleka ba examens na A, .
  Tika ete ezala malamu na nse ya Oenomaus !
  
  Bonene ya nkembo ya Tsar, ndimela ngai, .
  Na couronne na yo etondi na ba diamants...
  Mpe, boyebi, nyama ya nkanda ekonyatama, .
  Bolɔzi mpe ekozonga nsima, ndimela ngai, maba!
  
  Te, mpo na Elfia ozali mpe na mposa ya Elfrog , .
  Baninga, bo trahir Ba Nzambe na bino te...
  Libota ya nguya nyonso ezali monene mpe ya nkembo, .
  Kolakisa botau na yo te!
  
  Lada kitoko nde forge ya banzambe, .
  Ndimela ngai, abotaki bolingo...
  Kobebisa batu kaka maloba ya pamba pamba te, .
  Efungolaki bonene oyo ezangi ndelo!
  
  Okoki te kokanga flèche ya Elfrog , .
  Akotɔbɔla monguna nyonso ...
  Kaka ko souhaiter makambu ya buzoba te, .
  Bouclier ya soldat elven ekozipa!
  
  Elfia, oyo ezali na ntembe te nguya, .
  Akoki ko déplacer ba ngomba...
  Atako ntango mosusu mosuni enyokwamaka mingi, .
  Tokoki koboya mikakatano nyonso!
  
  ya nkembo ya ba elfes ekobima kala mingi te , .
  Oyo enyataka univers...
  Kerube ya Nzambe akosembola mapapu na ye, .
  Pe ekozala na eloko moko, ndimela ngai, ya Bokeli...
  
  Nzambe-mwasi Lada azali na nkembo, ndimela ngai, .
  Apesaki bolingo na bana na ye nionso ya mibali...
  Mpe sikoyo akozala chevalier ya makasi, .
  Mpe tobeta monguna makasi na monɔkɔ!
  
  Ozali Fiev , lokola capitale mpo na ba elfes , .
  Mama ya, ndimela ngai, bingumba ya nkembo ya Drussie...
  Tobeta monguna , .
  Tozali ba chevaliers, ndimela ngai, tozali ba cowards te!
  
  Mpo na mboka na ngai mosantu, .
  Tokobunda makasi mingi...
  Elf akoyiba rouble moko te, .
  Na nsima, ba elfes ya pole bayebaki ntango nyonso kobunda!
  
  Ba filles kitoko bazali, ndimela ngai, .
  Que ba kima mbangu très dashingly na malili...
  Fuhrer, nyama ya zamba, ekopasuka, .
  Tokokola rose moko kitoko, oyebi!
  
  Te, tokoyika mpiko soko moke te na nkanda, .
  Totombola Elf oyo ezali kongɛnga na moi ...
  Ndoto monene ekokokisama
  Na nse ya likoló oyo ezali na langi ya bule oyo ezali kongɛnga!
  
  Elfrog akoya kosekwisa bakufi, .
  Mais esengeli to revivre yango pona vie cool...
  Tokolonga bonene ya molɔ́ngɔ́ mobimba, .
  Klisto akufaka te, mpe Yudasi azali na lifelo!
  
  Salelá Oenomai na bosembo, .
  Mpe svp botombokela bakonzi te...
  Tika ete bana ya ba elfes bazala na nkembo, .
  Elfia, oyo ezali esika moko te na karte!
  
  Mosika te tokolonga molɔ́ngɔ́ mobimba, .
  Tika nguya ezala likolo ya bomoi na liwa...
  Moto nyonso oyo azali na bomoi akokóma kerubi, .
  Moto wana azali lokola Nzambe, ndima yango!
  . MOKAPO No. 10. Ezali na ntina te.
  Dominica azongaki na kelasi na ye ya académie, asukisaki session na ye na position ya lotus. Sikawa abandaki lisusu koyekola mitindo ndenge na ndenge ya ba sorts, ya mitindo mpe mitindo ndenge na ndenge. Mpe asalaki yango na bolingi monene.
  Nsima na yango, nakendaki kolya na mpokwa. Pembeni na ye ezalaki na mwana mwasi Fiesta. Bazalaki kolya calmar na sauce elongo mpe kosukola yango na nse na masangani ya miliki mpe jus ya tomati. Nsima na yango, makambo nyonso ekómaki minene.
  Nsima ya kolya, Dominica akangaki lopango na Fiesta na kosaleláká lingenda ya maji. Mpe abwakaki gâteau moko monene oyo ezalaki na krɛmɛ likoló na ye , kopakolaka ye banda na motó tii na makolo.
  Andimaki ete alongaki mpe apesaki ye lopɛtɛ oyo eutaki na makolo na ye mokomoko oyo ezalaki mpamba. Mpe sikoyo Dominica ezwi bibundeli makasi koleka mpe ebomaka mingi .
  Nsima na yango, bana basi nyonso mibale bazwaki douche mpe bakendaki na bashambre na bango.
  Na shambre, Dominica afandaki na mbeto, akangaki makolo na ye na lolenge ya lotus, mpe lisusu amemaki essence na ye ya nzoto mpe ya molimo na niveau mosusu ya mokili ya makanisi.
  Sikawa bazali kopumbwa likoló ya badragon, mpe etuluku moko ya bana bazali kotambola na nse na bango.
  Ekambami na bana mibali mibale: Viscomte mpe elombe Phoenix Falcon. Bana mibali nyonso mibale bazali bana mibali kitoko na misisa oyo ezali komonana mingi, mpe balati kaka ba shorts. Makasi, toloba, ba ndeko. Mpe batamboli, koleka likonzí yango.
  Bana balukaka kotambola nokinoki, mpe ntango na ntango babandaka kopota mbangu. Mpe ezali lokola limpinga ya baanzelu oyo bazali na mitó ya kongɛnga mpe kitoko. Mpe bazali naino na bibundeli te, longola kaka banzete oyo basali na ndako.
  Kasi na nsima, bakɔtaki na elanga ya banzete ya pinɛ. Bambwa ya zamba mingi bazalaki konguluma, kasi Phoenix abwakelaki bango cône moko ya kilo na makolo na ye ya mpamba, mpe ebukaki mpenza mokuwa ya motó ya nyama oyo elyaka banyama mosusu.
  Akweyaki, mpe bambwa ya zamba mosusu babandaki kokima. Mpe bana babandaki kokabola ba cones mpe bitape.
  Margarita alobaki boye:
  "Nazali komikundola mbala moko etuluku mobimba ya bana oyo bazalaki na makanisi ya kopona bilongi basalaki etumba moko monene. Mpe bataillon ya Allemagne ekimaki. Mpe bana bakimaki mbangu nsima na bango mpe babɛtaki bango na masasi .
  Dominique endimaki ete:
  - Slingshot, oyo ezali force letale !
  Kutu, bana mike oyo bazalaki kobunda babandaki kotonga bambeli. Mpe salá eloko lokola mbeli.
  Margarita azwaki yango mpe amonisaki na mwa kosɛka:
  - Ebundeli na biso ekozala ya kokoka mingi soki babengani yango na magie.
  Dominika agangaki, kofungolaka mino na ye:
  - Surtout soki nabakisi yango !
  Nsima wana bana bamipesaki bibundeli, bandɔki nyonso mibale ya makasi bazwaki lingenda na bango.
  Margarita asɛngaki ete:
  - To conjurer en unison !
  Dominica endimi ete:
  - Bongo mpenza!
  Bana basi nyonso mibale basangisaki nguya ya ba baguettes magiques na bango mpe ba lancer yango na nguya na bango ya monene. Mpe na nsima ba beautés bazuaki mpe ba lancer ba ruisseaux ya énergie uta na misapi ya makolo na bango ya pamba na nzela ya groupe ya bana. Mpe na nsima likamwisi moko esalemaki, mpe bankóto ya ba photoblitzes , to, lokola supernova moko ya moke, epasukaki na mɔ́tɔ.
  Margarita mpe Dominica babandaki kotánga ba sorts mpe koyemba:
  Tozali bana basi, kokota na panthéon, .
  Balapi ndai ya kozala sembo na Mboka ya Tata...
  Na boye ete kolonga na nkanda makasi ezali kozela ba Orkistes, .
  Bon, boni soki ba Elfe bafandaka na nse ya moi !
  
  Nymphin azali elongo na biso , lokola bibende, .
  Esalemi na bronze, oyo ezali makasi koleka bibende nyonso...
  Nalɔtaki kobongola mokili, .
  Lokola génie monene Gralin atikaki!
  
  Tokosala ete Mboka ya Papa ezala malili, .
  Mpe tokotombola Mboka ya Tata likolo ya minzoto...
  Tika ete elonga ezala na ba elf-filles , .
  Ata soki makolo na biso ya mike ezali mpenza mpamba !
  
  Orkshist abundisaki mboka na ngai, .
  Ba trolls ya Samurai bazali kouta na est...
  Nalingaka Solcesus na Gralin , .
  Mpe , nandimi, tokopasola monguna na biteni !
  
  Elfrog oyo ayebani mingi azali na biso , .
  Oyo Solcenisme , na maseki, ekotonga...
  na molɔ́ngɔ́ mobimba ezali Libota ya nkembo, .
  Ekobakisa conscience mpe volonté na biso!
  
  Nandimi ete tokotika ata moke te, .
  Mboka Père ekoki ko memama na mabolongo na yango te...
  Camarade Gralin azali monzoto ya kongenga, .
  Na molakisi na biso azali génie ya mayele Drenin !
  
  Tokosala Mboka ya Tata na biso, .
  Kitoko mingi mpe kongenga mingi na planète...
  Mpe oyebi, ekozala na mondoki ya koboma, .
  Tika mikóló mpe bana básepela!
  
  Tumba Elfrog , kozika na motema na yo te, .
  Ozali patron ya ba épées nionso ya Elf...
  Tokotonga kala mingi te, nandimi, paradis moko ya makasi, .
  Solcesus akoya, mission mosantu!
  
  Kozala na confiance te na gang ya Orkler , baninga, .
  Que akolonga facilement pe na menacement...
  Biso nionso tozali libota moko - .
  Mpe ndimela ngai, ezali trop tard te mpo na kolinga Mboka-Mama na yo!
  
  Nkolo Mozwi-ya-Nguya-Nyonso abatelaka biso banso, .
  Ekotombola drapeau ya couleur sambo likolo ya mabele...
  Mpe nyama mabe oyo elyaka banyama mosusu ekobongwana nyama, .
  Biso mpe tokoki kolonga Satana!
  
  Nalingaka Mboka Monene ya Tata, .
  Na univers mobimba ezali na yo kitoko koleka te, .
  Tokoteka Elfia na rouble moko te,
  Totonga kimia pe esengo na univers!
  
  Na kombo ya Mboka na biso, ndoto, .
  Elf monene akomata...
  Biloko mosusu nyonso ezali kaka mpamba
  Mpe masiya ya sika akozala elongo na biso!
  
  Oh Lada, mozwi na ngai ya nguya nyonso, .
  Okopesa bolingo pe kimia na ba elfes ya lumière ...
  Nabalukaka epai na yo, nazali kobondela yo, .
  Mpe soki esengeli, beta na nkake!
  
  Ælfria , Mama na biso ya Lola,
  Apesaki Solcesus na Univers ...
  Mpo na yo Nzambe monene asekwi, .
  Bato babungisaki mpenza elengi na bango te!
  
  Svp bo yeba, ba elfes bazalaka boye,
  Ba nzambe ya ba Elves ba respecter bango mingi...
  Tozali bana minene ya Mboka, .
  Mpe bana basi balongaka ntango nyonso mokili!
  
  Baninga, esengeli tosambela na Mboka, .
  Perun, Yarilo mpe Elfrog ya nguya ...
  Tokozala mibali ya makasi mingi, .
  Mpe tokopumbwa ata mapata na likoló!
  
  Sikoyo monguna asi azongisami sima na Elfskva , .
  Osali ba environnementaliste pasi mingi...
  Tozali sembo epai ya Solcesus mpe Gralin , .
  Mpe ekozala na ba chars ebele oyo ezali na mindoki!
  
  Te, monguna akozala na likoki te ya kopekisa ba elfes, .
  Lokola ba guerriers na biso bazali omnipotent...
  Koleka ba examens, kaka mitano, .
  Mpo ete mwana mobali nyonso azala makasi mpenza!
  
  Soltsegrad ekozala na nkembo ,
  Mpe toko bomba ye na attaque...
  Alignment victoire ya ba chevaliers ekoya, .
  Ata soki makila ezali koleka na mopɛpɛ oyo ekoki kopekisa te!
  
  Bana basi makolo ngulu na malili, .
  Bakimi mbangu, talons na bango ezali kongenga...
  Mpe bakobeta ba Orks na maboko, .
  Kaina oyo azali na boyokani te akozala plat!
  
  Nionso ekozala bien, batu bayebi, .
  Toko découvrir ba constellations na espace...
  Na nsima, ezali lisumu kotya ntembe na mpiko, .
  Mpe ekozala na moto moko na kiti ya bokonzi ya Nzambe!
  
  Mosika te tokosekwisa bakufi na siansi, .
  Tokoki kokoma bilenge mpe kitoko mingi...
  Likoló na biso ezali na kerube moko ya mapapu ya wolo, .
  Na mama na ngai kitoko ya Elf!
  Na yango, bana basi bayembaki, mpe limpinga mobimba ya bana bamimonaki na bibundeli ya kongenga mpe na bibundeli ya makasi, ata ya malili.
  Nsima na yango, basilisaki kozongisa bibundeli ya bana mibali mpe bana basi. Mpe bamibongisaki mpo na etumba makasi.
  Dominica mpe Margarita babimisaki kongɛnga ya nguya oyo ememaki na mbongwana monene. Mpe sikawa limpinga ya bana mibongisamaki.
  Mpe bongo abandaki mobembo ya etumba.
  Dobrynya a notaki na elongi ya esengo mingi:
  - Tozali kokende kolonga lisusu ! Mpe oyo ezali essence na biso.
  Tortue moko oyo ezalaki na bonene ya tank ya malamu ya Tigre ya Allemagne ekendeki liboso. Azalaki na libenga ya diamá, to koloba malamu, ezalaki kongɛnga lokola nde ezipami na mabanga ya ntalo. Nyama moko kitoko mingi.
  Margarita alobaki na mayele nyonso ete:
  - Na coquille ya boye, tortue yango moko azali na risque ya kokoma victime ya chasseur ambitieux !
  Dominica aningisi motó mpe ayemba ete:
  Shards ezali malamu
  Contre mitrailleuse, mawa , eloko moko te!
  Kasi nzembo na ye emonanaki ete ezalaki mpenza na ntina te, mpe ezalaki na esika na yango te.
  Bana babundi bazalaki kotambola zingazinga ya tortue. Moko ya bana mibali alingaki kobɛta ye masasi, kasi soda mwasi yango atyaki lobɔkɔ na ye na lipeka ya mwana mobali yango mpe agangaki:
  - Esengeli te !
  Mwana mwasi mosusu alobaki boye:
  - Yango nde équipe ezali pona yango !
  Wana ezali mpenza bana oyo bazali kobunda mpe bazali na mposa makasi ya kobunda.
  Dominika amonisaki na kosɛka ete:
  Mpe na lobɔkɔ ya mwasi ezali limpinga na biso, mpe na lobɔkɔ ya mobali ezali limpinga na biso, .
  Eza bien ko puncher ngai na elongi na komela mingi !
  Ba guerriers bazalaki na humeur ya bien makasi . Mpe emonani lokola ete bazali pene ya kobanda mobembo molai mpenza. Mpe ezalela na bango ya makanisi ekosila mpenza te.
  Margarita alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Ee, esengeli naloba ete tozali naino na chance.
  Dominica atunaki na mwa kosɛka:
  - Chance ndenge nini ?
  Mwana mwasi ya partisan ayanolaki na elikia nyonso:
  - Likambo oyo ete Guerre Patriotique Monene eumelaki na se ya mibu minei. Kutu, ba Allemands bakokaki kotelemela ntango molai mingi na milɔngɔ na bango ya makasi ya komibatela!
  Fille actrice wana aningisi motó:
  - Nandimi likambo oyo. Ezali kutu na mwa masolo mosusu oyo elobeli likambo yango. Kasi ata ndenge nini, tozali na makoki ya kokela likamwisi. Mpo na oyo etali ba Allemands, lokola basosolaki ete etumba esilaki kobunga, balingaki ata moke te kotelemela. Mpe bongo basalaki na ndenge na bango moko ya pragmatique!
  Margarita alobaki boye:
  - Tala motuka moko oyo elongi mingi te - oyo ezali Tigre, kilo mingi, mpe na articulation oyo ebatelami malamu te kati na tourelle na coque. Tank oyo, osengeli kondima, ezali mpenza malamu te. Kilo mingi mpe esilá ngala, ata bibundeli yango ezali te na bisika oyo ezali na makanisi malamu. Mpe kotia transmission separatement na moteur ezali erreur munene.
  Dominica aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki.
  - Okoki ko arguer contre likambo oyo te ! Ya solo ezali libunga! Kasi na ngambo mosusu, kaka bakufi nde basalaka mabunga te, mpe kaka soki bauti na bomoi mosusu. Mpe nakanisi ete azali bongo. Ata moke te mpo na yo!
  Margarita aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki ete:
  - Ee, bomoi ya nsima ya liwa ezali mpenza! Mpe ngai moko nandimaki likambo yango. Mpe soki na molɔ́ngɔ́ oyo nazali na mokano ya kokufa, boye na molɔ́ngɔ́ mosusu, likambo moko ekolanda!
  Fille actrice wana aningisi motó:
  - Lokola lisano ya ordinatɛrɛ oyo ezangi nsuka oyo ezali na motángo ya nivo ndenge na ndenge oyo ekoki kotángama te!
  Fille partisan oyo a confirmaki que:
  - Malamu, ee! Eloko ya boye, pe oyo, esengeli naloba, ezali très cool ! Mpe awa okoki kosepela koleka mbala moko to mibale.
  Mwana mobali ya elombe Dobrynya ayemba:
  - Tango ekoki, tango ekoki, tosepela, .
  Na bomoi na ngai...
  Na kitoko na kopo, mbeli ya chance.
  Bye, bye, koningana, nsala na bakaskɛ, .
  Tokoloba na mongongo ya nse na destin koleka mbala moko!
  Tokoloba na mongongo ya nse na destin koleka mbala moko!
  Nakopasola monguna! Nakopasola monguna! Nakopasola monguna!
  Mpe maseki ya mongongo makasi ya bana eyokanaki. Dinosaure moko monene ebimaki liboso ya mwa basoda yango . Ya solo, azalaki komonana lokola moto ya kobangisa mingi te, kasi azalaki monene. Mpe nzoto na ye ezali monene, kasi motó na ye, au contraire, ezali moke, bakisa mpe mokila molai. Mpe likoló ezali mpe na ba ailes ya makolo.
  Dominica agangaki ete:
  - Oyo ezali nyama - monene !
  Margarita aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki ete:
  - Nyama ya kilo ! Kasi komitungisa te. Soki tosimbaki yango te, ekosimba biso te!
  Mpe mwana mwasi ya partisan apesaki mitindo ete:
  - Bilenge babundi - kobeta masasi te mpe kosala makelele te !
  Bana bakómaki nyɛɛ. Mpe bamekaki kotambola na makolo mpamba kozanga kosala makɛlɛlɛ.
  Dominica alobaki boye:
  - Ezali boni soki dinosaure azali baba ?
  Margarita asekaki mpe alingaki koloba likambo moko. Na mbala moko makelele ebimaki mpe kopasuka ya bitape oyo ezalaki kobukana. Nyama moko ya bonene lokola ndako ya etaze nsambo ebimaki, na monɔkɔ monene, lokola baleine spermatozoïde molai. Oyo ezali vraiment brute moko ya munene . Mpe mino na yango ezali na bolai ya mɛtrɛ soki mitano.
  Dinosaure, oyo atɛlɛmaki kaka mpe atalaki na mposa ya koyeba etuluku ya bana, amonaki nyama moko ya nsɔmɔ mpe akimaki mbangu. Mpe ezalaki lokola nde, mpo na koloba solo, bapusama na ye. Ezali ntalo mingi kobundisa géant lokola tyrannosaurus oyo ya mino ya sabre.
  Dominica na Margarita batombolaki ba baguettes na bango ya magie. Fille partisan abeta liboso masasi. Mpe uta na nsɔngɛ ya lingenda na ye, pulsar moko ya koboma ekopumbwa libanda. Pe akobeta monoko ya monstre. Mpe akozala mpenza kozika. Kasi na eyano ezalaki na makelele moko ya nsomo koleka mpe ya kokanga matoyi.
  Dominica azwaki yango mpe na eyano , abetaki yango na makasi na ye nyonso, kosala na nguya, lokola nde azali kobɛta liboke ya koboma mpe, koganga:
  Ba dinosaures, peut-être ozali awa, pe na Afrique te, .
  Mbala mosusu ozali kotafuna matiti ya matiti mpo na kolya na ntɔngɔ, .
  Ba dinosaures,...
  Mpe mwana mwasi yango atindaki eteni na ye ya maji epai ya engambe yango. Mpe bazwaki mino na ye ya mandɛfu, mpe ntango babɛtaki yango, ekómaki mbuma kitoko mpe ya langi ya rozɛ.
  Dominica ayembaki boye:
  Nalingaki kosala ebende
  Ngando ebimi na mbalakaka...
  Mapapu lokola nzoi - .
  Bafololo na esika ya matoyi!
  Margarita abandaki koseka mpe, lisusu, azalaki kobɛta ye na pulsar oyo ebebisaka mpe ebebisaka. Kasi limpinga ya bana ebandaki kosopela nyama yango na baflɛ́mɛ. Mpe bibundeli na ye ya balansi ebandaki kobɛtabɛta .
  Dominika azwaki mpe abimisaki magie na makolo na ye ya mpamba mpe na lingenda na ye. Mpe esalaki malamu awa.
  Ezalaki lokola nde eloko moko ya maji ezwaki yango mpe emipesaki na nguya monene ya kobebisa.
  Margarita azwaki yango mpe agangaki, kokangama na miso na ye ya safire:
  - Wawu!
  Tyrannosaurus ekweaki, mpe na esika na yango, mesa moko monene mpe ya monene ebimaki, oyo etondaki na bilei mingi. Mpe awa ezalaki déjà tellement luxe mpe oyo emonaná naino te, unique. Mpe bilei kitoko ya kozipa ya ndenge wana.
  Dominica ayembaki boye:
  Yango emonanaki elengi
  Mpe nsolo na yango ezali elengi mingi koleka mafuta ya nzoi...
  Tokolonga uta na ebandeli te, .
  Mpe bozalisi na biso ekokola malamu!
  Margarita andimisaki na mwa kosɛka, kofungolaka mino na ye:
  - Ee, ekofuluka ! Mpe yango ezali malamu mingi!
  Sima na yango, fille partisan abakisaki boye:
  - Mpe oyebi kobwaka magie. Oyo , nasengeli koloba, ezali ya kokamwa! Bobongola taille monene boye na eloko ya elengi . Oyo ezali ba orcs to ba goblins te - ezali facile na bango!
  Dominica aningisi motó mpe ayemba ete:
  - Nyonso oyo ekoki kosalema te ekoki kosalema, nayebi na ntembe te, .
  Mpe yekola kosala magie, tout à fait en absence!
  Mpe beta makolo na yo na bibende ya makasi mpenza, .
  Mpe kokata monstre yango na aiguiteur moko ya makasi!
  Margarita asɛkaki mpe amonaki na kosɛka ete azalaki kongɛnga na mayaka:
  - Ee, oyemba na ndenge ya kosimba motema na boye ete okozwa faute te ! Kitoko!
  Dominique endimaki ete:
  - Nazali super monene - combattant moko ya malili koleka mokili!
  Mpe ndenge nini akozwa mpe akobaluka na miso na ye ete ezali mpenza safire mpe lokola minzoto.
  Mesa oyo ezalaki na bilei esalaki elembo na bana mike ya bitumba, mpe bamosusu kati na bango babandaki kopusana penepene na yango mpe kozwa ba donuts mpe bagato, oyo bazindisaki na chocolat mpe na mitindo ndenge na ndenge ya krɛmɛ. Likambo ya malamu koleka, zwá mwa krɛmɛ ya glace. Oyo ezali mpenza superbe.
  Margarita abɛtaki liseke na ye mpe agangaki ete:
  - Bino mibali bozali n"a besoin ya kolia mingi te , .
  Esengeli te bino nionso bokende mbangu na bourgeoisie...
  Mpe omikomela kaye, .
  Mobilité ekozala kaka na tina!
  Dominica amonisaki na mwa kosɛka ya elengi:
  - Ee, emonanaki mpenza malamu mpenza!
  Mpe akangaki miso na miso na ye ya bule ya fololo ya masangu.
  Margarita alobaki boye:
  - Misuni ya ba dinosaures ezali elengi mingi te, mpe kutu moke mpo na bikelamu oyo elyaka misuni. Kasi mpo na kolia mpunda...
  Dobrynya agangaki ete:
  - Nakotika yo olia mpunda te !
  Mpe mwana mobali-elombe ayemba ete:
  Sivka-burka, kaurka ya mosakoli, .
  Tɛlɛmá liboso na ngai
  Lokola nkasa liboso ya matiti!
  Sivka-burka, kaurka ya mosakoli, .
  Très, très nécessaire
  Tokutana na bino!
  Oenomaus azwaki yango mpe apumbwaki longwa na dragɔ. Alingaki mpenza komeka lolenge nini ya bilei dinosaure yango ebongwanaki. Mingimingi, ezali likambo moko ya kosepelisa. Mpe mwana mobali-mokonzi azwaki gâteau oyo ezalaki na chocolat mpe abwakaki yango na monoko na ye.
  Mpe abandaki kotafuna na makasi, ezalaki na krɛmɛ mpe elengi. Ezali elengi mingi.
  Bana bamilelaki na mongongo moko:
  - Bon, tika nameka ! Bozala ba noko mabe te!
  Margarita asekaki na ndenge ya innocent:
  - Kombo na ngai Tantine ? Ezali likambo ya kosɛkisa!
  Mpe mwana mwasi ya partisan agangaki ete:
  - Nakopesa yo miniti zomi mpo olia ! Okoki kolya, kasi na bokatikati!
  Dominica atunaki na mwa kosɛka:
  -Esengelaki okende na nzala na tango ya bitumba?
  Margarita aningisi motó na ye ya wolo, langi ya pissenlit ya prɛnta:
  - Ee, ndenge nini! Mpe ezalaki kolɛmbisa mpenza!
  Mwana mwasi yango abandaki koyemba na mongongo na ye ya polele mpo na konyata likambo ya mawa ya likambo yango.
  Ntango azalaki koyemba, mwana mwasi yango apumbwaki kutu longwa na dalagona. Mpe abandaki kobina na matiti ya langi ya orange na makolo na ye mpamba.
  Mpe mongongo na ye ezalaki mpenza iridescent mpe kongenga:
  Tozali ba membres ya Komsomol, ba filles ya ndoto, .
  Na oyo etali avenir ya batu ya mboka oyo kitoko...
  Ntango tozali sembo na Mabele mpe na planɛti, .
  Mpe tolongi etumba oyo ya likama!
  
  Mombongo nyonso ebɛtaka ntembe na ntango wana, .
  Mɔtɔ ezali kopela makasi na motema ya elenge...
  Ba filles, oyo eza kaka kitoko
  Tofungola porte ya espace monene!
  
  Moto nyonso oyo azali moto azalaka engambe
  Science, nayebi, ekopesa ye pouvoir...
  Ndimela ngai, libiangi na biso ezalaka ntango nyonso ndenge moko, .
  Na yango, Abele ayangela, mpe Kaina azali na boombo!
  
  Nalingi ete mbuma ya mbuma mingi ekola, .
  Pona planète efuluka...
  Mpo paladiso moko kitoko, ya kokamwa eya, .
  Mpe boninga ezalaki makasi koleka bibende!
  
  Tokolonga espace extérieur, .
  Ba filles ba kimaka makolo ngulu na ba puddles...
  Likoló na biso ezali na kerube moko ya mapapu ya wolo, .
  Blizzard na malili ekobangisa biso te!
  
  Ndimela ngai, banguna na biso bakoki kolonga biso te, .
  Nerves ya acier na flamme na motema...
  Mpe makasi ya molimo, lokola yo ozali urse, .
  Tokotombola bendele, nayebi!
  
  Nani alingaka bana basi oyo baleki kongɛnga , .
  Aza kitoko na molimo pe na image...
  Bongisa mitrailleuse moko ya nguya, .
  Malgré adversaire na yo aza dangereux!
  
  Nayebi ete tokolonga mpenza, .
  Tokozala libela na bomoko na Mboka na biso...
  Na nsima, ezali na mokili mobimba oyo etondi na minzoto liboso na biso, .
  Moto akoma ekelamu ya makasi!
  
  Pole ya Pátria sans ba frontières na yango ya majestueux - .
  Minzoto ya ruby ezali mɔtɔ likoló ya motó.
  Rus' emizipaki na nkembo oyo ekufaka te - .
  Elombe ya nguya, drayman, abetaka!
  
  Rubi ya Rowan na nkasa ya émeraude - .
  Safire ezali kongenga na elanga , fleur de maïs...
  Natindi makanisi na ngai epai na yo, Russie - .
  Aigle ya mitó mibale epumbwaka na banzembo!
  
  Na matangá ya mamwɛ mayaka ezali diama oyo ezali lokola libenga ya neige, .
  Nyonso ezali malamu na Mboka-Mama monene!
  Mabele ezali mafuta, ezali na misisa lokola nsala, .
  Mopɛpɛ ya sika esili kopɛtolama na mbula-mpɛmbɛ!
  
  Na etúká moko ya Russie ezali na zɛlo, bafoke, .
  NA moninga , bakamela ezali wolo ya esobe.
  Awa ezalaka molunge ntango mipɛpɛ ya mbula-mpɛmbɛ ezali konguluma, .
  Po tobombi Nzambe na mitema na biso!
  
  Pastèque, melon mpe banana ekolaka, .
  Et quelque part na été ozali ko course na ba patins...
  Bon, okoki kokuta mikili ya ndenge wana wapi na mokili?
  Epayi ba peuples bazali makasi boye na maboko!
  
  Na Russie, mosala monene ya bibundeli etombwami, .
  Na kati na yango, moto azali Mozalisi ya destin na ye moko!
  Tokoki kobunda kaka malamu , .
  Mpo mpela ya mpasi eya na Rus" te!
  
  Basi na biso baza kitoko, mutu nionso ayebi
  Mpe mibali ya makasi koleka oyo bazali na mpiko bazali te!
  Pátria, ozali embodiment ya paradis - .
  Nzambe moko oyo azali mokonzi azali Nkolo ya Libota!
  
  Ba icônes ya orthodoxe eko ndimama, .
  Campagne oyo soldat moko abandi...
  Tokozonga na ndako na biloko ya bokabi, .
  Kozanga ete bázanga ata mbala moko, babɛti masasi babɛtaka banguna na bango!
  
  Topesa kimia pe esengo na univers mobimba,
  Mpe elongo na Nzambe tokosekwisa bakufi!
  Mpo na nkembo ya Mboka na biso oyo ebebaka te - .
  Tokolonga mpenza , nayebi!
  Dominika mpe azwaki banzembo na ye. Mpe babinaki yango nyonso elongo, mpe makolo na bango ya bolumbu, ya motane, ya makasi ezalaki koningana mpe kobina.
  Na nsima, Margarita abɛtaki liseke:
  - Miinda esili! Yango wana, tango ya kolia esili.
  Bana ya bitumba balongwaki na mesa na kozanga kolinga. Kutu, ndenge nini okoki kolya yango te ? Ntango ezali mpenza na ebele ya mitindo ndenge na ndenge ya krɛmɛ. Mpe ezali elengi mingi mpenza. Mpe nsolo ya ba glace wana, ba pâtisseries, ba gâteaux, ba pretzels, mpe biloko mosusu ya elengi mpe ya kosepelisa ezali mpenza kosepelisa mpe kobenda likebi.
  Dominica agangaki ete :
  - Kolia mingi te ! Meka kozala na bokatikati!
  Margarita akomaki na Twitter ete:
  - Yeba mutu nionso que mutu aza ngulu te ! Mpe osengeli kolya na mayele mpenza.
  Mwana mobali ya elombe Dobrynya, oyo ye moko autaki kolya bagato zomi na mibale mpe amipakolaki krɛmɛ ya langi ndenge na ndenge, abulunganisaki:
  - Oyo nionso ezali ya kokamwa ! Kasi osengeli koyeba ntango nini osengeli kotika. Kolya ezali malamu, kasi kolya mingi ezali mabe.
  Mwana mobali prince Oenomaus andimaki:
  - Monguna na yo ya monene ezali libumu na yo. Kasi tango balobaka - pesa dinner na yo na ennemi, yango elingi koloba te kozua yango na ndenge ya solo!
  Dobrynya alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Kasi sima ya mokolo ya makasi, to bitumba, to formation, esengeli olia malamu ! Soki te makasi ekozala te.
  Dominica aningisi motó na mwa kosɛka mpe alobaki ete:
  - Ngai moko na preferaka ko dissoudre proteine na miliki pona dinner pe komela yango. Ezali kosepelisa, mpe na butu misisa ekolaka mpe ezikaka te. Bon, fromage cottage na mbisi mpo na dinner ezali très santé. Nzoto ya bato oyo basalaka masano ezalaka na mposa ya baproteini.
  Bana babundi batongamaki na lolenge moko to mosusu. Mpe babandaki lisusu kotambola na ndako monene ya nganga-nkisi mabe Bastinda. Esika oyo ezalaki zingazinga ekobaki kozala kitoko. Kasi , soki limpinga ya moke, ya bilenge, oyo ezalaki kolakisa matambe na yango ya mpamba mpe ya mputulu, ezalaki kokende mosika, biloko oyo ezalisamá ezalaki kokauka kaka liboso ya miso na biso.
  Bazalaki kopusana penepene na bokonzi ya ba soso, mpe oyo ezali bankolo ya kobebisa mingi.
  Mpo na komisepelisa, bana-babundi babandaki koyemba mpe babandaki konyata makolo na bango na makasi mingi:
  Elfia efololo lokola zamba na nse ya bakonzi, .
  Ezali na nsuka te mpe kitoko koleka univers...
  Elonga efungolaki compte oyo ezangi ndelo, .
  Kondima na biso ekosekwa na Rodnovery !
  
  Bonene ya Mboka ya Tata, ndimela yango, ezali
  Tika motema na ye ya bolingo emata likolo...
  Na boye ete esengo ya molɔ́ngɔ́ ezali na kati
  Pona kozala na Elfia na toit ya makasi!
  
  Simbá ete Elf na biso epumbwaka liboso, .
  Mpe akati mbonge na ntolo na ye...
  Kasi tosengeli, tokoya na ngambo mosusu, .
  Mpe ekozala na basusu, bondimela ngai, bazuzi!
  
  Mboka na biso ya Mama ekozala na mokili monene, .
  Oyo ezali kopela na mwinda ya makasi...
  Mpe likolo ya nyonso Elfrog azali ekeko ya molimo, .
  Oyo ebongoli eleko ya malili na eleko ya molunge!
  
  Oui, nayebi, eza pasi pona biso ba gars, .
  Kasi ozali kosalela Oenomai na bosembo ...
  Masuwa ebɛtamaki, mopɛpɛ ebukanaki, .
  Mpe esika moko boye mbwa moko ya nsɔmɔ ezali koganga na ndenge ya kobangisa!
  
  Te, tokopesa Elf na monguna te , .
  Mipanga na biso ezali na mbeli, ndimela ngai, sharper...
  Tokotelema mpe tokolonga lisusu
  Mpe koloba buzoba te, bademo!
  
  Awa tozali kosangana mpo na parade, .
  Mboka mosantu ya kitoko koleka ezali te na molɔ́ngɔ́ mobimba...
  Ndimela ngai, tokotinda banguna na biso esika moko na lifelo, .
  Mpe tokotonga paradis biso moko, boyebi, ata!
  
  Moto moko te akoki kopekisa biso
  Tozali ba chevaliers minene ya ba Elfes...
  Nguya ya ndenge wana, limpinga oyo ekoki kolonga te, .
  Mpe tósala ete planɛti mobimba ezala na esengo mingi!
  
  Tomilakisa na mokili na kitoko, .
  Totombola drapeau ya couleur sambo likolo ya planète...
  Mpe tokozala na esengo, ndimela ngai, bisika nyonso, .
  Après tout, ba yemba misala ya bilombe!
  
  Svp bo yeba que kimia ya elf ezalaka na prime partout,
  Mpe ekopanzana ntango nyonso...
  Mpe bato bakozala na esengo na Mabele, .
  Po soni eza te pona Pátria!
  
  Solcesus monene akoya , .
  Molili ekozala te na univers na biso...
  Mpe soki moto mpe elf bazali bato ya kobangabanga te, .
  Destin na ye eza kobima ya moyi na création!
  Oyo nzembo esimbaka molimo! Nzembo moko ya kosepelisa mpe ya kokamwa.
  Atako esika oyo ezali zingazinga ekómi mabe mingi - banzete oyo ezali na rut , matiti oyo bakatá, biloko nyonso enyatami mpe ezipami na bilembo ya makolo ya soso.
  Margarita alobaki boye:
  - Ee, kozela bolamu te na ba soso oyo! Mpe zingazinga nyonso ezali na ba zéro.
  Na koseka ya kongenga mpe ya sika mpenza, Dominica alobaki, kofungolaka mino na ye:
  - Oyo, ya solo, esengelaki kozelama ! Nionso ekomi trop buzoba . Kasi nini okoki kozwa na soso - longola se engrais oyo euti na nsɔi!
  Mpe bana basi nyonso mibale babandaki kosɛka. Nsima na yango etuluku mobimba ya bana ebakisaki litambe na bango ya makolo ngulu. Bana mibali mibale ya bitumba bakendeki mbangu liboso mpe baningisaki mipanga na bango lokola ba moulins ya mopepe.
  Mpe bongo soso ya liboso, oyo ezalaki na bonene ya bulldog ya malamu, ekatamaki na bana mibali ya bilombe na ngámbo nyonso mibale. Oyo ezalaki etumba moko ya monene oyo ezalaki kobima.
  Bana babakisaki mbangu na bango lisusu mingi mpe babandaki mpenza kopota mbangu. Mpe na nsima etuluku monene ya bafololo ebimaki liboso. Mokóló kati na bango azalaki na bonene ya ngɔmbɛ-mobali ya malamu. Fille actrice Dominika amataki na etumba na dragon. Mpe azalaki pene ya kobunda, kasi kobɛta na ye ya liboso oyo eutaki na lingenda ya maji ebɛtaki soso oyo azalaki mokóló.
  Mpe engɛngaki mpe ekómaki sɛrklɛ monene ya fromage oyo eponami oyo ezalaki na mabulu. Mpe nsolo moko ya kosepelisa mpenza ebimaki epai na ye na boye ete bafololo balongolamaki likebi na bango na kobundisa bataillon ya bana mpe babundisaki mokambi na bango ya kala, oyo akómaki mpenza kosepelisa na nsolo ya bilei kitoko oyo eleki kitoko mpo na ba soso.
  Yango ekómaki likambo ya kokamwa.
  Margarita alobaki boye:
  - Makoki na yo ezali kokola ngonga nyonso ! Mpe oyo, nasengeli koloba, ezali mpenza malili !
  Dominica aningisi motó na ye ya wolo:
  - Nakoki kosala mingi ! Mpe oyo ezali crédo na ngai monene! Mpe soki nabandi, boye eloko moko te ekopekisa ngai.
  Mpe mwana mwasi yango azwaki yango mpe abɛtaki ekipi mosusu na nkake ya maji. Mpe mbongwana mosusu esalemaki.
  Ba rats ebele ekómaki ba pastèques minene mpe ya rayures oyo emonanaki lokola esepelisaka mingi.
  Bana ya bitumba bayembaki na chorale:
  Melon, pastèque, buns ya blé, .
  Mabele ya bokabi, ya bomengo...
  Mpe afandi na kiti ya bokonzi na Elfiburg - .
  Tata Mokonzi Oenomai!
  Mpe bongo bana-babundi na nsuka babundaki na ba soso, mpe tokata bango na nse kozanga kokata. Mpe babundi yango bazali koningisa mipanga na bango na makasi . Mpe bana basi babandaki kobɛta masasi na ba arcs. Basusu kati na bango bazalaki ba elfes, mpe bazalaki na mayele mingi ya kobɛta masasi. Oyo ezalaki mpenza etumba ya solosolo.
  Mpe bituluku mosusu mingi ya ba soso ekɔtaka na etumba. Bazali kosopana lokola ebale moko ya mozindo.
  Dominica alobaki boye:
  - Tango tolobeli likambo ya mabe pe ya mabe, ezali na sentiment que ndelo ezali te !
  Margarita ayemba na mwa kosɛka, oyo, nzokande , ezalaki mawa:
  Babundi ya molili bazali mpenza makasi, .
  Mabe ezo diriger mokili sans koyeba nombre...
  Kasi bino bozali bana ya Satana, .
  Kobuka nguya ya Klisto te!
  Dobrynya, kopumbwaka uta na dragɔ, abandaki kokatakata ba soso. Asalaki yango na mipanga mibale na mbala moko, mpe mpo mwana mobali yango azalaki kotambola nokinoki, emonanaki lokola nde masini ya konika kafe ezalaki kosala. Wana nde esika oyo kobomama ya bato ebandaki.
  Oenomaus mpe akɔtaki na etumba yango. Mwana mobali yango asimbaki soso moko na mokila na misapi ya makolo mpe abwakaki yango na mosusu, mpe abukaki mikuwa. Na nsima, ayembaki boye:
  - Bokasi na ngai monene ezali monene, .
  Mpe nakomipesa ata moke te na banguna na ngai...
  Uta na kobɛtama ya lobɔkɔ ya mwana mobali, .
  Soso mabe akopumbwa na soni!
  Ya solo, mwana mobali mokonzi amimonisi ete azali mobundi ya makasi mpenza na etumba.
  Dobrynya azali mpe na nguya, na misisa, atako azalaki kosalela makolo ya mwana mobali mpe, kobosana te mipanga . Mpe abandaki komonisa nivo ya mabe ya kokamwa. Boniboni makasi mpe makila nyonso ezalaki.
  Mwana mobali yango akómaki moto ya nkanda mingi mpe ya kobunda, ndenge moko na babundi mosusu ya basoda ya bilenge.
  Mpe litindi mpamba ya mwana mobali yango etɔbɔlaka mikuwa ya motó ya soso yango mpenza.
  Oyo ezali mobomi mpe, na ntango yango moko, ezali na mwa kosɛka na mbɛbu ya mwana mobali .
  Dominica asalelaka nguya na ye ya maji mpo na mbongwana oyo ekolanda. Mpe azali na molende koleka ndelo.
  Mobundi apumbwaka mpe abalukaka zingazinga. Mpe sikawa ebale ya nguya epumbwaka uta na lingenda na ye ya maji lisusu. Na abeti orc.
  Urse moko ya motane oyo ezali na nsuki ya motane ebongwanaka mbala moko marshmallow ya chocolat. Oyo ezali monene boni ?
  Margarita atunaki na mwa kosɛka:
  -Okoki kosala halva?
  Dominica aningisi motó na ye ya wolo:
  - Ya solo nakoki ! Mpe ekozala kitoko mpenza!
  Mpe mwana mwasi yango abimisaki bifundeli ya maji ezala na mabɔkɔ na ye mpe na misapi na ye ya makolo mpamba. Milinga ebɛtaki na squad ya ba orcs. Mpe ebale mobimba ya mafuta ya nzoi esopanaki... Mafuta ya nzoi ezalaki jaune-orange mpe esopanaki lokola surf.
  Margarita ayanolaki na kosɛka ete:
  - Oyebi, oyo ezali mpenza te oyo ozali na yango mposa!
  Dominica aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki.
  - Solo, halva mpenza te, kasi mpe elengi mpenza!
  Mwana mwasi yango ya partisan alobaki boye:
  - Halva ezalaki rare avant guerre. Kasi bazalaki kolya mafuta ya nzoi ata na ntango ya occupation.
  lisusu makolo , mbala oyo epai ya ba soso, mpe ayembaki:
  Ya solo, likabo oyo eleki malamu ezali mafuta ya nzoi, .
  Mwana mobali, ya solo, ako comprendre likambo oyo...
  Ata mwa moke - cuillère à thé, .
  Oyo ezali déjà bien, bien, encore moins nzungu mobimba!
  Margarita mpe abɛtaki makolo, liboso na lingenda ya maji, mpe na nsima na misapi na ye ya makolo mpamba, akobaki:
  Kasi mafuta ya nzoi, oyo ezali likambo ya kokamwa mingi, .
  Eloko nionso soit ezalaka soit ezalaka te...
  Kasi chérie, na comprendre kaka te soki secret ezali nini, .
  Soki ezali, boye esili mbala moko!
  Kasi soki olyi yango, boye mikakatano ekozala lisusu te!
  Dominica azwaki yango mpe abalukaki zingazinga na dragon. Koseka na ye ekomaki mpenza ya mabe, mpe na ntango moko, ya esengo. Mwana mwasi yango ayokaki makasi monene na kati na ye. Mpe na nsima mbonge moko ebimaki na lingenda na ye ya maji. Mpe na mbala moko mwa bankóto ya bafololo ebongwanaki na ba chops ya elengi na sauce. Mpe mbonge moko lisusu ya lingenda ya maji, mpe ba soso ebongwanaki basaani ya mbisi.
  Lisusu, bilei na bango ya pembeni ezalaki ya kitoko, ezalaki na banana, ananas, mpe mbuma mosusu ya elengi mpenza. Mpe nyonso ezali mpenza elengi mpe ya kokamwa na ndenge ya kokamwa.
  Dominica ayembaki boye:
  Ba plats ya côté ezalaka kitoko
  Ba filles baza charme...
  Mpe miinda minei ezali kongɛnga, .
  Finá orc na monɔkɔ!
  Margarita alobaki na mayele nyonso ete:
  - Molambi malamu asalaka ba chops na ba orcs na ba rats, pe oyo ekoki koliama na yango!
  Mwana mobali Dobrynya azwaki mpe abwakaki libanga ya kilo na elongi ya goblin"s. Atɔbɔlaki mokuwa na ye ya motó mpenza mpe ayembaki:
  -Soki ozali freak boye , .
  Nako beta yo makolo...
  Bon, ekozala boni soki ozali blockhead, .
  Na nsima, mwango moko ya mosala esili kobongisama!
  . MOKAPO No. 11.
  Ndeko ya Dominika Dolfinova abongolaki nkombo na ye. Mpe sikoyo amibengi très cool - Caligula. Ezala mpo na kokumisa mokonzi oyo ayebani mabe, to komekola nkombo ya moko ya bampunda oyo ezali na dessin animé oyo elobeli Dunno.
  Mpe sikawa mwana mobali ya kobunda Caligula Dolphins azwaki mokano ete asengelaki kokende koluka ndeko na ye ya mwasi. Kasi, wapi akoluka moto na ye oyo azangi?
  Mpe mwana mobali yango abalukaki na buku moko oyo eyebani mingi oyo elobelaki maji. Ye, ya solo, azalaki kotyela mitindo nyonso motema te na ba psychiques mpe ba ndoki.
  Kasi mpo na nini te koluka yo moko kokɔta na trance. Lisusu, tata na ye azali moto te, mpe akoki kozala na makoki na ye moko ya maji, mpe ya niveau moko ya kokamwa mpenza.
  Mwana mobali Caligula azuaki ba Dauphin mpe afandaki na canapé na position ya lotus. Mpe amekaki kotya makanisi na ye nyonso. Elenge mosani ya bafilme akatisaki makolo na ye mpe asembolaki mokɔngɔ na ye. Mpe boye mwana mobali azindaki na eloko moko ya bozoba mpenza mpe ya langilangi, komekaka koluka Dominica.
  Bokeseni ya lisano ya théâtre ezali mpasi mpo na kolimbola. Tango, surtout, ba elfes, ba orcs, ba goblins babundaki... Emission ya ba costumes na ba filles ebele ya ba nationalités nionso mpe ba degrés différents ya bolumbu. Espectacle ezali kitoko mpe ekamwisaka na ndenge na yango ya ebandeli, mingimingi ntango bana basi bazali kosopa makolo na bango ya mpamba ezala na zelo ya molunge to na ba neige.
  Babundisaka na kobɛtáká na mipanga mpe na makula na bibundeli ya mitindo ndenge na ndenge ya ba chars. Mpe ba monstres ya bibende eyanolaka na ba jets ya ba flammes ya moto. Température ya moto ezali moke mpe bana basi, bazali koganga, baziki kaka mwa moke, mpe bazali koganga na ndenge ya kozokisa motema. Mpe ba orcs bazali koganga makasi koleka, mpe bilongi na bango bang , bang, bang - confetti ya langi ndenge na ndenge epanzani mpo na ba coups.
  Mpe ba avions mibale oyo ekembisami ezali kokende mbangu longwa likoló, kotikaka guirlande ya ba trains ya kitoko oyo ezali na ba cascades ndenge na ndenge ya kitoko.
  Eloko ya bozoba koleka, mpe oyo ekoki kutu kopumbwa toit na ba charnières na yango, ezali ete mokili ya fantasme esangani na bato ya solo, ya lisolo, atako uta kala mosika.
  Staline, na libaku oyo, na mbalakaka, kotika sekele oyo ezalaki na ntina te, alobaki boye:
  - Luftwaffe ekomi na ba hauteurs ya liboso na aviation. Ata soki te
  Soki otángi ba discos , masuwa TA-700 oyo ezalaki kobwaka babɔmbi, oyo ezalaki na likoki ya komema babɔmbi tii tɔni ntuku mitano, esalaki likanisi monene.
  Hitler alobaki na masɛki ete:
  - Kasi " Super Monster " na munduki ya calibre 3200 mm, ba tonnes nkama mibale ya ba charges ya ba fusées, ezali kaka mosala ya art militaire oyo ekoki koleka te.
  Na nsima, Staline apesaki likanisi ya kosala toast:
  - Donc tomela na le fait que munoko esengaka art nionso sauf art militaire !
  Mokambi monene ya ntango nyonso mpe ya bato nyonso asepelaki na esengo vinyo oyo bakangisaki liboso ya kobotama ya Yesu Klisto, mpe mokili Fuhrer amɛlaki jus na mbuma ntuku libwa na zomi. Ba dictateurs nionso mibale batalaki ndenge nini trace ya fusée oyo ezalaki kopumbwa likolo ekatamaki polele na lola na monitor. Ndenge ya koyoka mongongo ya esengo ya mwana mwasi moko ya Russie:
  - Bokoti na orbite elongaki.
  Mpe maboko ya nkake uta na ba tribunes nionso - esili! Moto azali na suka na espace, mpe yango esalemaki na ba représentants ya ba races minene na Mabele - ba Russes na ba Allemands.
  Likoló mobimba uta na horizon kino na horizon epakolamaki na kongenga ya bankoto ya ba feux d"artifice ya langi nyonso ya arc-en-ciel mpe bamilio ya ba nuances, ntango, emonanaki lokola, napalm moko ya kokamwa epalanganaki na encre ya etando ya butu. At the même temps , ba supernovas individuelles ya kopela ebongwanaki na makomi ya polele - ba slogans. Lokola : " Mboka-mama mpe Espace ", " Liboso na minzoto ", " Union des Peuples du Mabele " !
  Oyo ezali solo lolenge moko ya bozoba. Ezalaki lokola nde performance moko super-cosmique mpe fantastique ebimaki. Lolenge moko ya lisolo mosusu, epai etumba ezalaki te kati na Reich ya Misato mpe URSS, mpe emonanaki ete ezalaki mpenza malili . Kasi sikoyo oyo ezali komonana malamu mingi te, mpo na koloba yango na pɛtɛɛ nyonso.
  Asengeli koluka mokóló na ye ya mwasi. Mpe oyo ezali mosala monene ya mwana mobali, oyo asilaki kosala na molɔngɔ ya bafilme, mpe azalaki kitoko mingi mpe na misisa, na kosilisa misisa lokola carreaux.
  Mpe nkombo ya sika Caligula esengelaki kobenda likebi mingi.
  Mwana mobali akobaki komanyola na ye. Mpe na mbalakaka namonaki mwana mwasi moko, kitoko lokola anzelu, mpe na nsuki ya kokangama ya langi ya nkasa ya wolo. Asembolaki lobɔkɔ na ye epai ya mwana mobali yango mpe alobaki na mwa kosɛka:
  - Tozali na motango ya ba missions ya ntina oyo tosengeli kosilisa elongo na bino!
  Mwana mobali Caligula atunaki na mwa koseka:
  - Mpe na sima nakoki kokuta ndeko na ngai ya mwasi, oyo abungaki esika moko boye eyebani te ?
  Mwana mwasi yango aningisi nsuki na ye ya wolo mpe ayanolaki na elikya nyonso:
  - Ee, ekoki kosalema. Kasi ndeko na yo ya mwasi azali sikoyo kokokisa masiya moko ya mpasi - mpo na kobikisa ba représentants nionso ya sexe ya makasi, likolo na bango menace ya destruction ekangami. Mpe ezali mpasi mingi.
  Caligula Dolphins atunaki boye:
  - Kombo na yo nani, pe ozali nani ?
  Mwana mwasi yango ayanolaki na mwa kosɛka ya elengi:
  - Nazali Margarita Korshunova, mwana mwasi ya parti oyo bakakisami na ba nazis, mpe sikawa asekwi na mokili ya sika. Mpe oyo ezali destin na ngai, kosalela bolamu mpe kobikisa bato.
  Mosani ya mwana mobali aningisi motó:
  - Nasosoli yo mingi. Bongo, tozali na kati mpo na mwa ba missions ya kosepelisa? Lolenge lokola na ba films, mais ya solo?
  Margarita aningisi motó:
  - Ee, lokola nde ya solo ! Kasi tozali na mabaku ya ndenge wana oyo tosengeli kobanga te.
  Caligula ya ba Dauphin mpe partisan pionnier Margarita bazalaki na temps te ya kolobela mpe kondima spectacle fabuleux, mpe bakotaki vraiment na mokili ya sika, mpe na état ya trance ya combat!
  Margarita alobaki boye:
  - Tozali sikoyo na mampinga mobimba. Mpe ozali kososola mokumba nini ngai ná yo tozali na yango!
  Caligula ayanolaki na elikya nyonso ete:
  - Ya solo na comprendre ! Mpe nazali kolikya ete nakokóma mokonzi oyo abongi.
  Mpe mwana mobali yango abalusaki mopanga na ye ya makasi.
  Tolyaki nokinoki mwa eloko mpe tokendeki mbangu mpo na kotonga basoda. Basengelaki kokende na Italie noki mpe kotumba nsala ya pápa.
  Limpinga yango elongwaki na Vienne na kobeta ya ngonga mpe kobeta bakelelo minene. Basoda oyo batambolaka na makolo bazwaki naino ntango te ya kopusana mpe basoda oyo batambolaka na mpunda bazalaki kokende mbangumbangu. Bato mingi oyo batambolaka na mpunda oyo bautaki na mikili ndenge na ndenge oyo bakɔtaki na bokonzi ya Russie oyo ezalaki na Tsar. Yango epesaki nzela ya konyata makolo ya bangomba na bankóto zomi ya makolo. Ba Cossaques oyo bazali kopumbwapumbwa mpe basoda ya Tatar oyo batambolaka na mpunda bazali kokende mbangu liboso. Next move richement décoré ba détachements ya ba gentris polonais. Bon, ba gentlemens elegants bazalaki komonana lokola ba sanganaki mpo na défilé royale. Lisusu, moto nyonso alingi koleka mosusu na nkembo ya bilamba na ye, banda na kashɛ tii na nsinga ya kokanga. Ezali mpe na ba chevaliers téutons oyo balati bibundeli. Bibundeli yango epɛtolami tii na kongɛnga, ekɔtisami na wolo to na palata. Ezali mpe na bato ya Suède oyo bazali na elamba moko ya sipesiale, mpe bato ya Finlande. Ba Janissaries oyo batambolaka na mpunda mpe Spagi, basoda ya Arabe oyo batambolaka na mpunda.
  Mpe badrapo mpe makonzí mingi ya drapo ya bato banda na équateur tii na Mbu ya Arctique. Et combien de trophées ... Oyo ezali ba pouvoirs conquérés.
  Mpe awa bayei ba Autrichiens , mpe elongo na bango ba Allemands. Tomipesaki mpo na kotambola na bangomba. Lisusu, likanisi ya kopunza Italie ezali komekama monene. Nature eza genereuse kuna pe mbongo eza ebele! Lokola biloko mosusu ya malamu oyo ekoki kosangisama na ba pelles.
  Caligula le Tomboy ayembaki boye:
  Armée na biso ezali makasi
  Abatelaka mokili...
  Bon, ekozala boni soki etumba ezali, .
  Ezali na ngambo na biso te!
  Mpe mwana mobali yango abɛtaki makolo na ye mpamba na kati ya mai ya mai. Ya solo, alataki kaka ba shorts, mpamba te azalaki kotambola nokinoki mpenza na ezalela ya trance ya etumba na boye ete bilamba na ye ekokɔta kaka na nzela mpe ekopasola.
  Margarita atunaki moninga na ye mpe moninga na ye mobebisi:
  - To peut-être okoyemba vraiment ? Lisusu, ezali mpenza ya yo!
  Mwana mobali acteur aningisi motó na mwa kosɛka oyo ezalaki lokola mwana ya mbwa ya zamba:
  - Okanisi nini, nakoki te ?
  Mpe Caligula ya ba Dauphin abandaki koyemba;
  Oh, mokili oyo, ozali na mawa mingi, .
  Kaka mbu ya mayi ya miso - océan...
  Nzela ya astral ya midi ya molimo ezali wapi, .
  Koganga ya bakufi alotaki kokóma na Edene!
  
  Ezali na glace ya mitema, ba croûtes congelées, .
  Mpe molunge ya kozika ya bamposa ya zuwa.
  Boniboni azangi mawa, oyo azali ata elenge na mosuni, .
  Nuitingale ya mawa esakanaka na mawa!
  
  Lokola mucus ya nsɛlɛlɛ ya nzete, elimo ya routine, .
  Mpe kopɔla ya lilita mpo na mitungisi.
  Kasi tokoki soki tozali na bomoko
  Bimisa peuple na mabulu!
  
  Bolongola mabe ya molɔ́ngɔ́ mobimba, .
  Effacer malédiction eza signe ya somo ..
  Tokoki te koyika mpiko na minyɔlɔlɔ ya mpasi, .
  Tika Zabolo abongwana mputulu!
  
  Planɛti ekobwaka nokinoki minyɔlɔlɔ na yango, .
  Kasi, ekotika orbite te.
  NA Tosalana na bosembo
  Na nsima, bato bakosekwa!
  
  Okoki kotelema kozanga kobanga, .
  Ko puser batu misusu te...
  Po ndoki a nager na mafuta te, .
  Po mama na biso akóma mobange te!
  
  Tokomela mwa moke mpo na yango, .
  Vinyo oyo ezali elengi koleka mafuta ya nzoi!
  Tika ba troubles ezala en réalité , .
  Kasi ngonga ya kotánga mbongo ekoki te!
  
  Na nsima, tokotonga paladiso na likoló, .
  Bana nyonso bakosepela libela.
  Topumbwaka lokola flèche mpo na kopumbwa na lola, .
  Ndoto ya kongenga ekokisami!
  Nzembo esukaki mpe, elongo na yango, babalani oyo bazalaki kobunda balongwaki na paysage ya bangomba ya Alpes ya Italie mpo na ...
  Ba obuse ezalaki kopanzana, mpe mindoki mingi koleka ya mikolo na biso ezalaki kobɛta. Awa ezali Port Arthur, engumba oyo bato mingi balobaka. Ezalaki kokweya na ye nde emonisaki bokiti ya bokonzi ya Romanov mpe ya Autocratie mobimba na mobimba na yango. Soki forteresse oyo etelemaki, mbele révolution ya monene boye esalemaki te. Mingimingi bazalaki kosala mwa makelele mpe kolala marto mpe ba sickles na bango. Kasi ezalaki défaite awa nde ememaki na monyololo ya makambo oyo esalaki Révolution Monene ya Octobre.
  Oyo ezali malamu to mabe? Molulu yango ezali ntalo mingi. Bamilio ya bato oyo bazwaki mpasi mpe bato oyo bautaki na mikili mosusu, kasi na nsima, ekólo yango ekómisaki yango nokinoki.
  Ata soki esɛngaki mbongo mingi mpenza, motángo ya bato na Russie ekitanaki na bato milio nkama moko.
  Ndenge balobaka, kosopa makila ebikisaki mobɛli.
  Kasi sikawa libaku ezali, nsima ya kozwa lisusu Port Arthur, ya kozongisa lisolo nsima mpe kolanda nzela oyo ekeseni na mosusu nyonso. Ntango, na ndakisa, ba Romanov babatelaka bokonzi, mpe ata na version autocratique. Oyo ezali, ya solo, science fiction, kasi esepelisaka. Bongo, vraiment, nini ezali kozela Russie soki version ya tsarisme ebatelami?? Stagnation, to vice versa, elonga?? Système ya monarchie absolue ekokoma efficace koleka ba démocratie occidentale?Oyo ya suka esi ekomi na mode. Ya solo, boyokani kati na Russie ya ekeke ya ntuku mibale na moko mpe mikili ya Mpótó ebebi mpenza. Sima na yango, ekomaki mode koluka ba moyens alternatifs na parlementaire occidental. Concept ebimaki : démocratie géré. Oyo ezali tango officiellement ezali na ba élections libres, kasi en réalité ba résultats na yango e déterminer prévu d"avance. Kasi lolenge oyo ya gouvernement ezali instable, mpe parti oyo ezali na pouvoir, mpo na kobatela position na yango, ezali déjà ko réduire démocratie na nzela ya mibeko. Et puis nionso ekendaka vers dictature, opposition e perdre déjà representation na parlement.
  Et puis mécanisme ya répression na terror e lancer, to, au contraire, révolution esalemaka, soit depuis likolo, lokola na tango ya Gorbatchov, soit depuis na se, oyo pe esalemaki plus de une fois.
  Na Russie na tango ya Autocratie, nionso ezalaka simple. Mokonzi azali na nguya ya mobimba: koboma, kolimbisa, kopesa mitindo. Azali na makoki ya likolo ya bosembo, ya bosali misala mpe ya bokeli mibeko. Ezali na Conseil d"Etat ya bato oyo mokonzi aponi, oyo bapesaka ye toli kaka, mpe ezali na bakonzi oyo basalaka mokano ya mokonzi.
  Duma ya l"Etat epekisaki bokonzi ya absolutisme, elongolaki amperɛrɛ lotomo ya kosala mibeko, mpe, na ndambo, ezwaki bokonzi ya budget. Kasi oyo eleki ntina, ezalaki Duma nde ekomaki esika ya kobokola mpe nyoka mpo na ba complots ndenge na ndenge. Oyo ezali négatif na yango!
  En tout cas, ata fille partisan azalaki contre te ko aider mokonzi. Margarita atunaki Caligula moto oyo azalaki kotumola ye ete:
  - Donc choix ezali clair, to attaquer !
  Mwana mobali ya Terminator ayanolaki ete:
  - Pona mosusu ezali te ! Ya solo to attaquer!
  Mpe mobulu ya kokata ebandaki. Lokola bakómaki mbangu na lisalisi ya makoki ya maji na kilomɛtrɛ nkama motoba na ngonga moko, bana mibali ya bakerube, oyo bazalaki pene na kotya likebi te na kopanzana ya ba obuse mpe masasi ya mitrailleuse, bapasukaki na molɔngɔ ya banguna. Heureusement, météo ezalaki pe malchance, mbula na molili. Kuropatkin atindaki naino bato te na offensive. Mpe asalaki kobongisama ya minduki. Na bokeseni na oyo bato mingi bandimaka, général mpe ministre ya kala ya Défense azalaki zoba te. Kuropatkin amekaki kobatela basoda mpe kobunda na ndenge ya siansi. Yango nde elɛmbisaki ye. Indecision, malembe, posa ya ko frapper na ntembe te, action selon modèle moko - elongolaki succès ya bitumba na ba Japonais ya mpiko. Yango wana, ntina ezalaki te ya kozela ete ba attaques ya mpiko ya Suvorov ezwa Port Arthur na mobembo. Mawa, Kuropatkin alongaki kaka mpo sima ya liwa ya corps ya Nogi, ba japonais, mpe sans changer formation, bamataki liboso, ba attaquer mutu na mutu. Mpe mpo na yango, babetaki milɔngɔ na bango mpe bazongaki nsima.
  Kasi sikoyo Kuropatkin akangaki ba obuse mpe oyo ya ye.
  Yango elingi koloba ete okoki kosala ba bombardements ya artillerie ata na boumeli ya mikolo mingi, kosala calcul ya kosala nini soki ba Japonais babukani. Mpe yango atako Amperɛrɛ Nicolas apesaki mitindo ya ndenge na ndenge ya kobundisa mbala moko forteresse mpe kosilisa etumba, oyo ebebisaki mbongo ya mosolo.
  Awa, ya solo, Kuropatkin ezali kati na libanga mpe esika ya makasi. Kasi Port Arthur ezali forteresse ya makasi, mpe sikoyo lokola ba japonais ba se installer na kati - meka yango, zua yango!
  Kasi Margarita mpe Caligula ya ba Dauphin, kokatakata na mipanga mpe kobwaka misapi ya makolo na bango ya mpamba na makolo ya bana na bango, kasi na mayele lokola ba lame ya hélice, bazalaki kotambola na ba bastions, kolongolaka bango na basoda. D"abord, esengeli oyeba ba hauteurs dominantes et puis ekozala possible ya kofungola nzela pona ba troupes assautantes.
  Ntango azalaki kokatakata samurai, Margarita alobaki na mayele nyonso ete:
  - Mbala mingi babundaka mpo na bolamu ya bokende liboso, kasi biso, emonanaka, emonani lokola tozali kobunda mpo na bolamu ya bozongi nsima !
  Caligula mwana mobali yango asɛkaki:
  - Olingi koloba que bozongisi forteresse oyo eko renforcer position ya Autocratie ?
  Mpe asalaki molɔngɔ mobimba ya mayele na mipanga. Oyo ezali ndenge oyo bamemaki mipanga na ye.
  Mpe makolo mpamba ya mwana mobali yango ezalaki kobɛtama oyo ebukaki mitó, nkingo mpe mikuwa.
  Margarita, kolɛmbisa makila oyo eutaki na mbɛbu na ye oyo epalanganaki mingi mpo na kobɛtama na ye nokinoki na mabɔkɔ mpe makolo na ye, andimisaki ete:
  - Au moins ata bongo ! Na nsima, ezali polele ete mokonzi oyo alongi bitumba akómaka bato mingi. Ata mpo na mwa ntango. Na nsima, babosanaka elonga, mpe moto ya monene, to bato mpamba, babendamaka na momeseno ya mosala ya mpambampamba. - Mwana mwasi ya parti na makolo moko , nsima ya kokweisa bato motoba ya Japon na mbala moko, mpe mibale batɔbɔlamaki na bayonette na bango moko mpo na bopusi makasi, abakisi. - Peut-être oyo ezali kaka reprieve temporaire !
  Mpe lisusu aningisi litindi na ye ya mpamba, kolonga babundi mitano ya mokili ya moi oyo ezalaki kobima, kati na bango bapolisi misato.
  Mwana mobali moko ya makolo ngulu na short, azali kokatakata bato ya Japon lokola chou, Caligula alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Sima ya elonga, bokoli ya nkita ya noki ekobanda na Russie. Yango elingi koloba ete bato bakofanda malamu, mpe mayoki ya mbongwana ekokita.
  Elenge mobundi yango abɛtaki kanɔ́ yango na ndenge oyo basoda zomi na mibale ya ba samurai bapumbwaki na nse . Mwana mobali ya Terminator abakisi. - Mbala mingi bato basalaka mobulu mpo na nzala !
  Margarita, kobwakelaki mokuwa moko ya mokuwa ya motó oyo bakataki na monɔkɔ na ye, nsɔi yango ebɛtaki basoda misato ya Japon, andimaki kaka ndambo:
  - En réalité oyo ezali ya solo te ! Oui, ba révolutions na ba mobulu esalemaka mingi mingi na situation économique oyo ezali kobeba, kasi ... Après tout, ba Décembristes bakendeki kosala action te mpo na pauvreté na bango moko.
  Mwana mobali ya mobundi Caligula, lokola asalaki mosala ya papillon mpe akataki mitó zomi na mibale ya bato ya Japon, na nsima andimaki:
  - Ezali bongo, mpo na bobola te! - Elenge mobundi akataki loboko mobimba ya ba artillers mpe abakisi. - Ezali ntango nyonso na ntina te kokanisa na libumu!
  Margarita asembolaki, akobaki kokatakata na nko, na boye ete binama ya bato ya Japon epalanganaki:
  - Plus précisément, kokanisa na libumu ezalaka jamais na tina !
  Caligula tomboy awa andimaki, kokatakata ba samurai mpe kobwaka mitó na bango oyo ezalaki na kashɛ na ngámbo ekeseni, mpe na mposa makasi:
  - Ozali na raison cent pour cent ! Eloko ya koboya ezali te!
  Mobundi mpe mobongisi-nzela ya solosolo ya partisan, mpe lisusu, princesse oyo azalaki na kimia mingi, lokola azwaki titre oyo mpo na misala na ye na moko ya mokili ya maji, agangaki:
  - Mpe tokolongola mafuta na biso moko ! Bongo ezala - banzai !
  Kozanga mawa to kotika, Caligula, kokatakata na mipanga mpe kobukaka Japonais na makolo , ayemba kutu:
  Ezalaki mpamba te ete batindaki ngai na ndako ya Rus, .
  Memela yo ngolu!
  Na mokuse! Na mokuse!
  Na mokuse - bozala kimia!
  Mpe nsima ya maloba motindo wana makila esopanaki lisusu makasi koleka. Ya solo, ezali mawa mpo na bato ya Japon. Ekólo yango ezali na mosala makasi mpe ebongi kosepela na yango, kasi ekwei na nse ya libanga ya konika mpe ezali sikawa konika tii na kotɛlɛma. Kaka nini ekosalema - farini to farini, motuna ya mituna!
  Mwana mwasi ya partisan Margarita oyo azalaki na makolo ngulu, kopesaka ebele ya makofi na segɔnde moko mpe komata na mbangumbangu, kopalanganisaka bibembe oyo enyatami, na bastion oyo elandaki, asakolaki, kokendeke na makolo na ye na samurai oyo alandaki na mbanga, mpe na aphorisme moko ya kokamwa oyo ebongi:
  -Etumba ezali eloko ya base, esalemi na makanisi ya likolo!
  Caligula, mosani ya mwana mobali oyo azalaki kotambola kutu mwa mbangu koleka moninga na ye ya mwasi mpe oyo uta na nzoto na ye ya bolumbu oyo ezalaki na ba carreaux ya misisa, mbula esukolaki makila mpe biteni ya mikuwa, akobaki:
  - Bitumba elembisaka nzoto, kasi elendisaka molimo!
  Margarita asala cascade ya ba somersaults, kokata na kati ya ba Japonais, mpe ayemba fraze moko uta na nzembo moko ya succès ya ba années 70 ya ekeke ya tuku mibale:
  - Esengo, ngolu mpe plasticité! Général , kolendisa, kolendisa makasi, bima na mbeto mpe sala gymnastique!
  Caligula Dolphins, na kobɛtama oyo eutaki na makolo na ye ya misisa tii na libumu, atindaki colonel japonais apumbwa na mopɛpɛ mpe mbala moko abetaki mitrailleuse mibale oyo etɛlɛmaki likoló ya ndako molai. Ba monstres mécaniques kobwakela plomb, par inertie, kokweya, kobeta oyo ya bango , kokata na se ya ba rangs. Mwana mobali ya Terminator afukamaki:
  - Mawa, miso mike , kasi nalingaki kozala ya liboso! Mpe nalingaki kaka te, kasi nakosala yango!
  Margarita, kokweisa linɔ́ngi mosusu na mitrailleuse oyo esalemaki na USA na makolo mpamba ntango azalaki kopumbwa, alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Ezali mabe te kozala ya liboso, mpo na kozala na ntembe te, kasi esengeli te balamba ba boule na sima !
  Mwana mobali-acteur Caligula, kobwaka projectile na misapi na ye ya mpamba, shimosa oyo epanzani mingi epanzanaki, epalanganisaki ba samurai, alobaki:
  - Oyo alamba ba boule butu na moyi akomipesa nzela te baliama ye na bomoyi !
  Margarita asekaki mpe apumbwaki mpe abɛtaki makolo na ye mpamba na bibende ya ndako molai ya mitrailleuse. Bibende oyo epɔlaka te ezongaka nsima, mpe bapolisi ya Japon bapumbwaka na nse, makolo na bango oyo ezali na basapato ezali kobɛtabɛta. Ya solo, bazalaki komonana lokola banyama mikemike.
  Margarita alobaki mpe awa:
  - Tramp akoki kutu kolata " botte " na talon !
  Caligula mobulu, oyo mpe abɛtaki mondoki na kopumbwa mpe asalaki ete bato nyonso bápumbwa mosika, alobaki boye:
  - " Bottes " kotia sapato te na mutu oyo aza na cerveau ya ko poliser sapato te !
  Margarita ayanolaki na kobalukaka lisusu mpe kokata etuluku mobimba ya bato ya Japon. Mwana mwasi ya Terminator engɛngaki awa mpe:
  - Bizarrement, ezali na ebele ya batu ya bosembo na likolo, kasi ezali na moke kati na bango oyo bakoki kosala sans mayele mabe ya bokosi na bokoli ya carrière na bango!
  Caligula abalukaki lokola likoló oyo ezokaki, kokweisaka mpe kokata bato ya Japon, mpe na ndenge ya malamu andimisaki ete:
  - Politicien abetaka juste mbala mingi lokola mineur akiti na mine na kazaka ya pembe, mpe motif ezali ndenge moko : kobimisa ba subventions mpo na kosukola lokumu oyo ebebisami !
  Margarita ayanolaki na likambo yango, koningana makila na nsuki na ye:
  -Politicien, aza lokuta na vie pe hypocrite na misala, mais liwa eza juste ata na rogue oyo!
  Mwana mobali ya Terminator abukaki mondoki ya Japon, abukaki mikuwa ya basoda zomi na mibale ya Empire of the Rising Sun, mpe ayanolaki:
  - Liwa ezali sembo na ndenge eyaka ntango nyonso, kasi ezali arbitraire na kopona ngonga ya botali na yango !
  Port Arthur ezali engumba monene, mpe ezali na milɔngɔ mingi ya komibatela. Donc, malheureusement mpe heureusement, ba combattants bazali na temps ekoki mpo na kobunda.
  Mwana mobali mobundi Caligula, kokatakata babundi na mipanga, kutu kobwaka pois ya annihilation na makolo na ye mpamba, kopasola samurai, ayemba:
  - Ndenge nini namekaki te, ndenge nini nasala makasi te ! Ezali na ntina te soki moto azalaki wana mpo na kobunda!
  Margarita, kokataka bana mosusu ya basoda oyo bazalaki kokufa na nse ya makofi ya mwana mwasi moko ya parti oyo azalaki kongɛnga lokola nkake, alobaki boye:
  - Mpe na ndenge moko boye, biso moko tozali kosenga etumba. Après tout, ndima yango, Caligula, olingaki okende na Port Arthur?
  Elenge terminateur alobaki na bosembo nyonso:
  - Na ndenge ya bomoto! Oyo ezalaki mposa na ngai ya molende koleka.
  Margarita, mwana mwasi ya parti, kokata lisusu ba Japonais lokola mbeli ya rasoir, asekaki:
  - Malamu, ee! Bikisa Russie na bokweyisami oyo eleki kobundisa na lisolo mobimba ya mbula nkóto ya bitumba ya mboka na biso!
  Garçon Caligula akati deux douzaines japonais na deux-trois balançoires, a corrigé partenaire na ye:
  - Défaite ya offensive mingi, peut-être, ezalaki na guerre ya liboso na Tchétchénie.
  Margarita aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki likambo yango, kutu kosala ete mosala ya kokatakata yango ekóma mbangumbangu:
  - Na ntembe te! Adversaire oyo to perdre na ye azali trop faible! Ezalaki na mingi mpenza ya Tchétchénie wana, mpe ata ndambo na bango babundelaki biso.
  Caligula tomboy asɛkaki, kolukaka kokende liboso ya molongani na ye na mosala ya koboma ye:
  - Ndenge nini Moska azali koganga na ngando!
  Margarita alobaki na mayele nyonso na likambo yango, koningana lisusu mikuwa mpe biteni ya makila na nsuki na ye langi ya neige na wolo oyo epalangani, kokoba koboma bato ya mpiko ya Japon oyo balingaki komitika te, na makasi oyo ezalaki se kobakisama, na mabɔkɔ mpe na makolo:
  - Tango mampinga na peuple balingi kobunda te, wana makamwisi ya boye esalemaka. Mpe na etumba ya liboso ya Tchétchénie, mpe na etumba ya Russie mpe Japon.
  Caligula ya ba Dauphin azali kotindama na makasi, ntango azali koboma ba samurai, mpo na kondima:
  - Ozali na raison ! Bato ya Russie, na mawa nyonso, balingi kobundisa ba Japonais te. - Mpe elenge mobundi, atiki compagnie mobimba ya ba samuraïs na mitu ekatamaki, abakisi :
  - Kasi na mutu na biso likambo moko ya kokamwa ebimi, oyo ekopesa biso nzela ya kolonga etumba oyo bato balingaka te. Ezali kutu elilingi ete na etumba oyo ezali na mokonzi te na motó, bakeruba basalisaka!
  Margarita, kosopa makila na mbɛbu na ye mpe kobwaka ntonga ya ngɛngɛ na makolo na ye ya mpamba, kotɔbɔla bato ya Japon tii bakufaki, alobaki boye:
  - Mpe atako bongo intervention ya misato na ngambo na biso esengeli !
  Caligula mwana mobali, lokola atikaki molɔngɔ mosusu ya bibembe ekatamaki na biteni, kozanga mpenza kotya ntembe, atako bongo atunaki:
  -Ozali sûr na likambo oyo?
  Elenge mobundi, kosilisa kobomama ya ba Japonais na Port Arthur, andimisaki na kopema:
  - Na mbu, Togo ezali makasi mingi. Mpe lolenge nini ya mokonzi, to na bosikisiki mokonzi ya basoda ya mai Rozhdestvensky, na mawa nyonso eyebani malamu mingi. Bana bazali mbala mosusu kutu malamu koleka na mayele ya kosala na mai!
  Caligula, oyo azali kokatakata samurai kozanga mawa, azali kotindama na makasi mpo na kondima makambo oyo ezali polele :
  - Ya solo, na moto lokola Rozhdestvensky, ata azwi ba cruisers ya bitumba sambo ya kobakisa oyo etongamaki na Argentine, mpe abongisaki masuwa ya escadron ya liboso ya Pasifike oyo etombolamaki uta na nse, moto akoki te ko compter na elonga. Mingimingi soki omikundoli ete masuwa ntuku mitano na moko ya Russie ebundaki na Tsushima, mpe kaka masuwa moko ya mabe ya Japon nde ezindaki!
  Margarita, na esengo, abukaki molangi ya mondoki, mpe na koningana mosusu ya mopanga ya bato minei ya Japon, mpe na ntonga ya makasi ya misato mosusu, abakisaki:
  - Mpe ezali mpe na ntina ete escadron ya amiral ya mpiko ekoki mpenza kokangama liboso ya kokoma na base na Togo oyo ezwamaka te mpe oyo elyaka misuni . Na likambo yango, position ya flotte ya Rozhdestvensky ezali très difficile.
  Caligula tomboy, ko lancer na makolo na ye ya agile lokola ya monkey"s, coquillage mosusu oyo ebomaki ba japonais lokola mine ya mabele, alobaki na masɛki:
  Lokola moto ya Suède pene na Poltava, .
  Rozhdestvensky akoti na problème...
  Azali komonana lokola moto ya mpiko
  Kutu, ezali ndenge mosusu!
  Mwana mwasi ya parti, oyo azalaki kokoba kokatakata monguna na makasi oyo ebakisami mbala mibale, mpe kotikaka ebele ya bibembe, na ndenge ya mayele mpe na calcul, alobaki boye:
  - Soki olongi Japon na mer te, wana ba samurai ya motó makasi bakobunda ntango molai, mpe trésor ya couronne ya Russie ezali déjà vide, mpe peuple azali na bord. Tosengeli kosukisa etumba nokinoki na elonga ya makasi. Soki te, révolution ekozala mpe kobima ya parlement oyo mbala mosusu ezali na ntina te mpe kutu oyo ekozala mabe mpo na Russie!
  Caligula, acteur-garçon, a coude général japonais mpe asalaki ye apumbwa na ba hauteurs, mpe en même temps abetaki ba gars misato ya masque oyo bazalaki koluka ko déployer lanceur ya bombe primitif sans succès. Mwana mobali ya Terminator alobaki boye:
  - Soki tango ekoki, bakokende wapi ?
  Margarita, kokatakata ba Japonais na biteni mpe mobulu ya makila, amonisaki na alarme oyo emonanaki:
  - Mokakatano ezali awa. Sikoyo tozali kokende boye depuis fort à fort. Ezali boni mpo na mbu?
  Tomboy Caligula asɛkaki mpe abimisaki étincelle moko na miso na ye oyo ebɛtaki esika oyo babombaka masasi. Ezalaki na explosion moko oyo ebwakaki bataillon mobimba ya ba soldats japonais na mopepe.
  Mosani ya mwana mobali agangaki likolo ya makelele:
  - Eloko moko ya sipesiale te ! Na ba données na biso, to nager bien, tokozinda na mipanga te. Akobɛta mai longwa na masuwa ya etumba tii na masuwa ya etumba, mpe akopɛtola ba pont!
  Margarita, oyo mipanga na ye, lokola rasoir ya makasi, ekataki basoda ebele, ya mpiko, kasi oyo bazalaki kokufa kozanga mayele, asekaki mpo na koyanola na mino ya makasi koleka oyo ezalaki kongenga:
  - Ozali mpenza géant ya makanisi !
  Caligula ya ba Dauphin, kokatakata bato ya Japon lokola nde ezali lisano ya ordinatɛrɛ, ayanolaki na bosembo nyonso:
  - Soki tozui vitesse ya kokanisa, wana biso, en fait, tozali na égal te !
  Mwana mwasi ya Terminator andimaki likambo yango, mpe mpo na kondimisa, atambolaki na kati ya bataillon mobimba ya ba samurai.
  Mpe atikaki nzela moko ya makila oyo ezalaki na bilembo ya makolo ya mwana mwasi yango oyo ezalaki mpamba mpe oyo bakatá.
  Bobele na ntango yango alobaki ete:
  - Mpe mbangu ya nzoto, oyo ezali na ntina mingi koleka !
  Elongo, mpe kokende mbangu na mbangu boye, bosengeli kozala na makoki ya kobatela bokatikati mpe kokweya te. Caligula le hooligan plus ou moins alongi. En général, par théorie, autocratie oyo ezangi constitution esengeli te ezala na Russie libela. Ndakisa ya ba pays occidentaux na ba parlements na bango ezali trop contagieuse. Koloba te que ba oligarques balingi ko exercer pouvoir na bango kaka na aspect économique te, kasi mpe na aspect politique. Mpo na sikoyo bazali na boninga mingi to moke na autocratie, mpe elonga oyo ekoki kozala na Océan Pacifique mpe bopanzani oyo ekolanda na Chine ekolendisa boninga oyo mpo na ntango molai. Par ailleurs, guerre ya Russie na Japon ezali pe très important na perspective ya long terme. Kokela Russie Jaune mpe kokɔtisa kaka Manchuria te, kasi mpe bitúká mosusu ya Chine, ekoki komema na bokabwani ya nsuka ya Empire Celestial. Yango elingi koloba ete colossus chinois ya makasi na ekeke ya tuku mibale na moko, oyo elobi ete ezali Superpuissance mpe hégémonie mondiale, ekozala na makoki te ya kozala lokola l"Etat.
  Mpe mbala mosusu, soki Révolution octobre ezali te, kokwea ya système colonial mondial ekosalema te. Mokili ekozala na mayele mingi mpe na libateli koleka na ekeke ya ntuku mibale na moko, ntango ezali na mikili koleka nkama mibale na planɛti moko ya moke. Na esika na yango, bikonzi mingi ekobima, mbala mosusu ata oyo ya Russie ekokóma oyo eleki nguya, to ata oyo eleki monene.
  Ezali mpasi mingi te mpo na kokanisa liboso makambo oyo ekosalema soki balongi Japon. Mingimingi , Allemagne, oyo mpo na yango basoda ya Russie ekokóma bokonzi monene, ekozala na likama te ya kosakola etumba na Russie. Kasi mbala mosusu akolinga etumba na front moko, ebeta Belgique mpe France.
  Kasi, Tsar Nicolas azali na boye ete akoki mpenza kobundisa , ndenge esalemaki na lisolo ya solosolo, na nsima. Bon, ata mpo ete ba Allemands oyo bazalaki na mobulu bakoka kokóma makasi mingi te.
  Na nsima, Etumba ya Liboso ya mokili mobimba lisusu. Russie ekoki kozala na ba divisions chinoises mpe Flotte Pacifique ya makasi na liboso, oyo ekozala plus, kasi ... Na histoire ya solo, Japon ebundaki na ngambo ya Entente, na même alternative, Mabele ya Moyi oyo ezali kobima ekoki kolakisa mposa ya kozongisa mabe. Et puis tokozua deuxième front na est. Mpe oyo ezali monene mingi te .
  Longola yango, moto akoki kokanisa te ete basoda ya Russie ekokóma makasi mingi, soki tokokanisi yango na Lisolo ya solosolo. Atako, ya solo, bozongisi ya nkita nokinoki ekokaki kobanda liboso, na 1909 te, kasi na 1906, mpe kozala kutu na nse. Na nsima, elonga ya Russie ekokaki kolendisa kondima ya ba investisseurs ya bapaya mpe ya mboka na boyangeli oyo ezali koyangela, mpe boyei ya mosolo ekozala monene koleka oyo ezali solo.
  Yango na ngala na yango ekomatisa misolo mpo na mampinga. Longola kaka soki, ya solo, guvɛrnema ya tsarist emonanaki ete ezali komityela motema mingi. Tango, surtout, emonani que tokolonga mutu nionso pe to rouler bango na asphalte. Na moboko, mbano ya Etumba ya Liboso ya mokili mobimba, na likambo oyo, ezali ata moke te ya polele. Et peut-être alors, mpo makambo nionso esila malamu, ekosengela to intervenir mbala ya minei.
  Atako likoki ete Etumba ya Liboso ya mokili mobimba ekozala ata moke te elongolami te na mitinda. Na cas oyo ... Ezali déjà pasi koloba ndenge nini ba événements mosusu eko développer. Tsar Nicolas II akoyangela tii ntango boni, mpe nani akozwa esika na ye? Tsarevich Alexei azali na ntembe, akoki kozala na bomoi tii akóma mokóló te. Ndeko Mikhail na bana na ye? Ezala oyo to ba options mosusu ekoki kosalema.
  Nicolas II akoki kozala na bomoi ntango boni? Bato ya Romanov bazalaki na bomoi molai te, kasi, mingimingi, tsar oyo amɛlaka mingi te mpe amɛlaka likaya te akokaki kozala na bomoi molai mpenza. Mpe atako bazalaki koloba ete azalaki na boboto mpe motema boboto, azalaki moto ya bonsomi te. Donc ezali probable te que ampereur akopesa constitution sans pression ya makasi. Nzokande, banzela ya Nkolo ezali ya kososolama te. Makambo nyonso ekoki kosalema na ndenge oyo bakanisaki mingi te. Mpe mbwa ya zamba ebongwanaka mwana-mpate, mpe mwana-mpate akómaka mbwa ya zamba!
  Mpe sikawa bazali na libanda bana kitoko mpe kitoko boye - mwana mobali mpe mwana mwasi, ya mibu mwa moke, kopɛtola fort nsima ya fort mpe bastion nsima ya bastion. Na ndakisa, awa ezali ngomba monene oyo ezali na nkombo ya pɛtɛɛ Vysoka. Uta awa okoki komona libongo mobimba na masuwa ya Russie ya escadron ya liboso ya Pasifike oyo ezali kobongisama, bakisa mpe ba places mosusu mpe ba approches ya ville.
  Margarita, oyo azali kokata na elikya nyonso bato ya Japon ebele mpe oyo ezali kobimisa makila, apesi mitindo ete:
  - Malamu, tokopetola yango pe ?
  Mwana mobali mobundi Caligula, kosilisa samurai ya nsuka na mipanga na ye, ayanolaki na kotyola:
  - Ya solo, tokopetola pe tokopetola lisusu !
  Mpe babalani yango bakendeki mbangu na bisika ya likoló na mbangu ya mpɛpɔ ya bitumba. Tosengeli kosala mbangumbangu. Na sanza ya Marsi, butu ezalaka milai boye te, mpe na moi, ata soki ezali mbangu, ezali mpasi mpo na koboya mpenza kobɛtama na ebele ya bamuskets, elingi koloba minduki mpe, oyo eleki ntina, mitrailleuse .
  Eza bien que ba machines automatiques eza te. Mpe na lolenge moko to mosusu kimia koleka. Moi oyo ezali kobima ezali na mbangumbangu te mpo na kolongola molili na mbula mpe na mpela ya miliki oyo etondisi biloko nyonso.
  Ezali na malili na tongo, mpe croûte ya glace e crunch na se ya makolo calloused ya ba gars ya Terminator, oyo, ata soki balingi, balingaki kolata sapato na bango te - bakopasola. Mpe makolo na bango ezali mpe bibundeli oyo eleki mabe te koleka mabɔkɔ oyo eleki mbangu. Croûte ya glace ezo cruncher, kasi ezo interférer ata muke te na kopumbwa tii na likolo pe kokoba kobebisa kuna, y compris service ya minduki ya pouces zomi na moko.
  Ba coffres ya boye eza na tina nini? Kasi okoki kobeta ba cibles lokola bango na minduki ya minene te, kasi ezali très facile ko nettoyer ba gardes. Margarita, lokola abwakaki bato zomi na mibale ya Japon na libulu mozindo na plateau tournant moko, bagangaki na nsɔmɔ ntango bazalaki kokweya, alobaki ete:
  - Donc showdown ezali koleka na ndenge ya cool ...
  Mwana mobali ya terminateur Caligula asɛkaki, abwakaki zomi na mibale ya babundi ya mpiko ya Japon na libulu mozindo mpe alobaki na esengo:
  - Ezali kutu kokoma ennuyeux...
  Margarita aningisi yango, kobwaka motó na ye oyo bakataki na arc epai ya molongani na ye:
  - Eza malamu. Ezali kutu efficace koleka. To okolinga kosala duel na ba ndoki?
  superpuissances azalaki na yango sikoyo , atafunaki ba haricots ya fer lokola nyoka mpe ayanolaki:
  - Nalingaki koboya te , kasi na ekeke ya tuku mibale chance ezali moke ya kobɛta libaku na bango !
  Margarita, oyo azalaki kokatakata zomi na mibale mosusu ya bato ya Japon mpo na misuni oyo epasolamaki, asɛkaki:
  - Kasi tala, ninja!
  Ya solo, babundi zomi na mibale oyo balataki masque na bilamba ya moindo bakendeki mbangu mpo na kobundisa mobundi yango. Mpe bazali na bibundeli na mipanga, mibale na lobɔkɔ mokomoko. Mpo na bato, ba ninja bazalaki kotambola malamu. Moto akokaki koyoka bolengeli ya kokamwa mpe formation ya mabe uta bomwana. Kasi, mpo na koloba solo, nini ekoki kotɛmɛla bakeruba? Bokeseni ya mbangu kati na bato oyo bakufaka te, bana oyo ba pompe na lisalisi ya maji, mpe bato ezali monene mingi. Mpe ba ninja, atako babundi oyo bameseni malamu, bazali kaka bato.
  Margarita akataki mibale na bango na mbala moko na moulin ya mopepe ya mbangu, mpe bongo afundaki ya misato na makolo na ye ya mpamba, ya mwana mwasi, ya kitoko, kasi ya koboma na kati ya libumu na boye ete apumbwaki koleka mɛtrɛ ntuku mitano likolo mpe apasolaki nzete ya drapo uta na linɔ́ngi. Margarita abundisaki minzoto oyo babwakaki ye mpe, kokoba koningana, akataki misato mosusu, mpe abomaki ya minei na kobwaka ba dagues misato na misapi ya makolo. Ninja alongwaki na mibale, kasi ya misato, kopumbwaka na nzela moko ya kobukana, ekita kaka na motema.
  Caligula oyo azalaki tomboyish mpe akɔtaki na etumba. Akataki ninja oyo azalaki na nsɔngɛ ya violet na katikati mpe abimisaki attaque moko ya mbangu koleka oyo ebetaki mitó ya mibali oyo balataki masque oyo bazalaki koluka kobundisa babalani na ye.
  Mibali moindo oyo bazalaki komonana te batikaki te, kasi bazalaki malɛmbɛ mingi na mbangu soki tokokanisi bango na mwana mobali mpe mwana mwasi ya kerube oyo babundisaki bango. Bazalaki na chance ata moke te.
  Margarita, na mouvement irresistible ya esprit moko ya mbangu, ayemba kutu:
  - Okobosana ngai kala mingi te, okokende na Sheol lokola mbula ya mayi ! Baanzelu mosusu basalelaka biso, mpe okokɔta na sanduku ya ebembe elongo na Dracula!
  Ninja akweyaki, akatamaki na biteni, kosopa makila lokola pastèque oyo eteli na nse ya cleaver. Mpe batikaki kobundisa te. Kasi ... Babundi minene banso tuku mibale na misato bakweyaki na etumba. Sima na yango, couple magnifique ba changeaki na kosilisa ba serviteurs oyo babikaki na minduki...
  Mbula esilaki kobanda kosila, mpe Moi ebandaki kongenga makasi. Mpe babundi ya mpiko bakendaki na molɔngɔ mosusu ya komibatela. Kobundisa yango ebandaki naino te, mpe tosengelaki kobunda biso moko. Kasi, babundi yango bayokaki naino te ete balɛmbi mpenza, kasi balingaki kaka kolya. Bon, tobandaki lisusu kolya misuni ya mpunda ya mbindo. Bon, bato bazali te, nsima ya nyonso.
  Mwana mobali ya Terminator Caligula, kobwaka ntonga na makolo na ye ya mpamba, kotɔbɔla bato mingi ya Japon na yango, alobaki na mongongo makasi:
  - Bowumbu ya pasi ezali ya kozala moombo ya libumu - nkolo azangi mawa, sans considération ya vide to plein !
  Margarita andimaki likambo yango, akobaki kokatakata ba samurai oyo bazalaki naino koganga, lokola mayoyo ebele, oyo ezalaki kosopana na mbonge. Na kati ya ba Japonais ezalaki na bilenge mpenza mibali, soki zomi na motoba to zomi na nsambo ya mibu, mpe ezalaki mpenza esengo te koboma bango. Emonani ete bakonzi ya Mokili ya Moi oyo ezali kobima basili kokata biloko na bango nyonso oyo babombaki mpo na bitumba. Kasi Kuropatkin, oyo bato nyonso bazalaki kobwakela ye nsoi mpe kobwakela ye nsoi, azalaki kaka kobatela basoda, mpe abungisaki mingi te koleka bato ya Japon. Mpe mpo na yango esengeli kopesa ye lokumu. Mpe mokemoke ba unité ya Japon ebundaki malamu koleka, mpe mampinga ya sika, oyo eteyamaki malamu eyaki uta na eteni ya Europe ya Russie. Y compris ba régiments ya ba gardes.
  Mwana mwasi yango oyo azalaki kolinga lingomba moko akanisaki ete likambo ya ndenge wana esalemaki na Etumba ya Mibale ya mokili mobimba. Ba Allemands ya nsɔmɔ bakendeki liboso mpe balongaki tii ntango ba unité na bango ya elite ebetamaki mobimba, to pene na mobimba. Nsima na yango, bakokaki te kokanga Armée rouge.
  Ya solo, esengeli koloba ete ba unité ya personnel ya Armée rouge mpe ebetamaki libanda. Mpe likambo oyo, ya solo, ekómaki mokakatano.
  Margarita akendeki mbangu na etumba na maloba oyo:
  - Nzambe akotika yo te, ngulu akolia yo te, pe ba dragons ya mabe bakozala na se ya bokangami !
  . MOKAPO No. 12. Ezali na ntina te.
  Dominica azongaki na Académie ya Dragon kaka mpo na mwa ntango. Ayekolaki lisusu nokinoki ba sorts ebele, mpe mwa maloba ya mindondo.
  Na nsima bana basi misato: elf, hobbit mpe troll ya mwasi, basakana na ye na kobwaka mabanga ya magie likolo.
  Dominica abetaki bango. Mpe mabanga yango moko ezalaki kongɛnga makasi mpe kongɛnga, lokola matangá ya mamwɛ na miinda ya miinda minei.
  Nsima na yango, bana basi ya nganga-nkisi bapesaki ye mpɛtɛ mibale oyo ezalaki na mabanga oyo eutaki na makolo mokomoko, mpo mobundi akoka kolendisa ba sorts na ye mpo na mokano monene: kobikisa kosangisa nzoto oyo ezalaki makasi koleka.
  Sikawa pene na misapi nyonso ya makolo ya makolo mpamba ya mwana mwasi ya actrice, longola kaka mosapi moke, ezalaki na ba rings ya magie. Mpe akómaki na nguya mingi koleka na maji koleka ndenge azalaki liboso. Kutu, oyo ezali mwana mwasi oyo azali na likoki ya kobebisa engumba mpe kotonga ndako ya mokonzi.
  Mpe boye ayekolaki nokinoki ba sorts nkama mosusu, mpe na esika ya kopema, afandaki likolo ya tapis ya fourrure. Azindaki na position ya lotus, mpe pene na mbala moko essence ya makanisi mpe molimo na ye, mpe nzoto na ye double, bamimonaki na univers parallèle, elongo na équipe ya bitumba, atako na libanda bazalaki bilenge.
  Limpinga moko ya bana, oyo etambwisamaki na bato minei oyo bazalaki kobunda, bakobaki kobundisa ebele ya bafololo na mboka ya Bastinda, nganga-nkisi mabe.
  Bituluku ya liboso ya ba rodent oyo elyaka misuni ebomamaki to ekutanaki na mbongwana.
  Na nsima bilanga ebimaki epai bana baombo ya mawa bazalaki kosala. Bakɛngɛli minene ya bafololo oyo bonene lokola ngulu ya lokumu bazalaki kotala bango. Bazalaki kosimba fimbo na makolo mpe kobɛta bana mibali mpe bana basi oyo bazalaki bolumbu ndambo.
  Dominica asilikaki makasi:
  - Ezali mabe boni soki bana bazali konyokwama !
  Mpe na nkanda abetaki nkake mingi na mbala moko na ba soso, mpe babongwanaki bana ya bankɔkɔ minene, oyo ezipamaki na chocolat.
  Bana baombo bazalaki koganga na kokamwa, mpe na nsima bakendeki mbangu na bilei oyo ezalaki kosepelisa mpe nsolo kitoko ndenge wana. Mpe tópasola biteni na yango.
  Dominica aningisi lisusu lingenda na ye ya maji, mpe asalaki lisusu mbongwana, kobongola ba soso ya mabe na bilei ya elengi, koganga:
  Bana, oyo ezali minzoto na lola, .
  Ba fleurs ezali kokola na ba prairies...
  Esengo ekozala na mokili, .
  Ba ndoto kitoko eko fololo!
  Margarita, oyo azalaki mpe na kati ya mbongwana, alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Ozali na molunge ya kati mpe boboto monene!
  Na mbala moko, lokola jack-in-the-box, soso moko monene oyo ezalaki lokola dinosaure ebimaki. Afungolaki monɔkɔ mpe agangaki na likambo moko oyo ezalaki kokanga matoi.
  Bana basi bango mibale bazali ba ndoki, ndenge nini bakobimisa nkake mpe ba pulsars epai na ye, mpe uta na ba baguettes ya magie, mpe uta na ba rings na makolo na bango ya mpamba. Mpe ebale ya nguya oyo ekangisamaki ebɛtaki monstre moko monene, oyo ezalaki na bolai ya mɛtrɛ ntuku mibale na mitano. Akweyaki, mpe mbala moko abalukaki mpo na komona bilei mingi ya ndenge na ndenge, ya bozwi mpe ya ndenge na ndenge na mesa molai. Mpe awa, kati na makambo mosusu, ezalaki na bakɔpɔ ya vinyo ya wolo oyo ezalaki na krɛmɛ ya glace ndenge na ndenge.
  Bana baombo babandaki kotika mosala zingazinga ya périmètre mobimba mpe kobundisa ba rats oyo bayinamaki, mpe kokata bango na ba sickles, na ba cerveaux, mpe biloko mosusu ya bilanga .
  Mpe nkanda ezalaki mingi mpenza kati na bango. Bana mibali ya batomboki babandaki kutu koyemba na molende;
  Oyo azali na molili ya bowumbu, kamata mopanga na maboko na yo,
  Et ko tolérer soni ya soni te...
  Monguna na yo akotonga moboko na makila te, .
  Okopesa ye etumbu ya esengo te!
  
  Mwana mobali abetami na fimbo mabe, .
  Mobomami moko azali konyokola ye na soso moko ya mabe...
  Kasi monyokoli mabe akobongwana ebembe, .
  Koyoka lisusu ba filles bazolela te!
  
  Kozala esclave te, soni na mputulu, .
  Tombolá motó noki...
  Mpe ekozala na elfinisme na mosika, .
  Nalingaka Solntsus mpe Spartak mingi!
  
  Tika ete mokili moko ya kongɛnga ezala na molɔ́ngɔ́ mobimba, .
  Na kati na yango esengo ekowumela libela mpo na bato...
  Mpe bana bakosala elambo ya esengo kuna, .
  Bokonzi wana ezali ya makila te, ya maboko te!
  
  Tondimi ete paladiso ekozala na molɔ́ngɔ́ mobimba, .
  Toko maîtriser espace...
  Na ntina na likambo oyo, mwana mobali ya mobundi, ozala na mpiko, .
  Po ndoto ya mabe pe soni mabe ezala te awa!
  
  Ɛɛ, tozali baombo, tozali kolela na minyɔlɔlɔ na nse ya minyoko, .
  Mpe fimbu oyo ezali kozika ebɛti biso fimbo na mikuwa ya mokɔngɔ...
  Kasi nandimi ete tokoboma ba orc-rats nionso, .
  Po leader ya ba rebelles aza très cool!
  
  Na ngonga oyo bana mibali nyonso batomboki, .
  Ba filles pe baza na bango pona même chose ...
  Mpe nandimi ete bakopesa solcenisme, .
  Tokobwaka ekanganeli oyo bayinaka!
  
  Na nsima, oyebi, liseke ya elonga ekobeta, .
  Mpe bana bakofuluka na nkembo...
  Mbongwana ezali kozela biso na esengo, .
  Ba examens, koleka nionso na ba notes ya perfection!
  
  Tokokokisa likamwisi ya boye, nandimi, .
  Que ekozala na paradis ya solo ya pole...
  Ata esika moko boye ndoki azali Yudasi ya mabe, .
  Nini ememaka bana mibali na kati ya ndako ya bibwele!
  
  Esika ezali te mpo na biso baombo na mokili ya bakufi, .
  Tokoki kobengana ba diables na ba fissures...
  Na kombo ya paradis, oyo ezali mosantu ya Nkolo, .
  Pona batu nionso ya esengo ya ofele!
  
  Tika ete kimia ezala na mokili mobimba oyo ezali na nse ya sanza, .
  moi mosantu ezala ...
  Tobetaka banguna masasi lokola na galerie ya masasi, .
  Donc wana kaka likolo et non segɔnde na se!
  
  Ee, ndimela ngai, nguya na biso ekokauka te, .
  Akozala nzela ya lola na univers...
  Mpe limpinga ya batomboki bakoganga makasi , .
  Mpo na kozindisa ba soso oyo bazali banguna!
  
  Oyo ezali ndenge esengo, esengo, .
  Matiti ekolaka lokola ba roses zingazinga...
  Ekipi na biso ya bana mibali
  Talatala ezali mpenza oyo ya mpongo ya ngomba!
  
  Elonga ekozala ya solo, .
  Totonga, nandimi, na bosembo tozali Eden...
  Esengo nyonso, esengo na planɛti nyonso, .
  Et oza redneck te , mais monsieur respectable!
  Oyo ezali, ya solo, loyembo ya baombo oyo balamuki oyo banyataka ba soso mpe ba orcs.
  Na ntango yango, Dominica mpe Margarita na ba dragons, liboso ya basoda, bapumbwaka tii na château.
  Ba sorciers mibale, ya mbangu mpe ya kongenga na ba baguettes magiques mpe ba rings na ba talismans na makolo mpamba. Na yango basalaka ba transformations fabuleuses. Mpe ezali na likambo moko te ya mabe na likambo oyo ete sikawa ba soso mosusu, oyo ezali na mapapu ya likama mingi ezali koluka kobundisa bango.
  Aviation ya rodent ezali liseki te. Kasi bana basi yango babɛtaki bango na nguya na bango ya maji mpe basalaki ba sorts. Mpe na esika ya banyama minene, bonbon ya coton ebimaka. Boye elengi mpe nsolo kitoko.
  Longola yango, banyoka mosusu oyo ezali na mapapu ekómaka fraise. Oyo eteli mpenza mpe ezali kongɛnga na rubi mpe topaze.
  Mpe mwa banyoka mosusu oyo ezalaki na mapapu ekómaki ba ballons.
  Oenomai na Dobrynya mpe bakotaki na etumba ya ba dragons. Babandaki kokata baninga na bango na mipanga, oyo ezali mpenza pɛtɛɛ mpe ya semba. Bon, mpe ba dragons bango moko, tango bazui yango pe bapeli na moto. Mpe bakozikisa baoyo bazali na mapapu kozanga ete báyoka mawa to bátya ntembe.
  Oenomaus alobaki, kokata monguna:
  - Oyo, omoni, ekozala très drôle et cool !
  Dobrynya alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Ee, likambo oyo ekoki kotiama na maloba te !
  Mpe mwana mobali ya elombe abwakaki ntonga moko ya makasi mpenza mpe ya koboma na monguna. Ebɛtaki soso yango kaka na liso, mpe ekutanaki na soso mosusu. Wana nde mobulu ebandaki.
  Oenomaus ayembaki boye:
  Ba soso bazalaka très cool
  Bakoki kutu koswa nzete ya chêne...
  Bɔɔngɔ na yo ezali mpasi mpo na komona, .
  Mpe ba convolutions ezali lokola fil!
  Dobrynya andimaki likambo oyo:
  - Ee, ba soso ezo s"enfoncer biloko ya mabe ya ndenge na ndenge !
  Margarita akangaki miso. Amikundolaki lolenge nini bakangaki mwana mobali Andreika oyo azalaki na lingomba moko. Mpe bakangamaki na ndako moko ya malili oyo etondi na ba soso. Mpe ba rodent eswaki makolo ya mwana mobali yango mpamba, elɛmbisamaki mpo na malili. Andreika abundisaki ba soso butu mobimba mpe alalaki te. Mpe na ntongo bamemaki ye mpo na kotuna ye mituna, mpe liboso basopaki mungwa na bampota na makolo ya mwana mobali A. Ezalaki mpasi mingi, mpe Andreika abandaki koganga . Mpe babɛtaki ye mpe na nsinga ya nsinga.
  Kasi mwana mobali ya partisan abungisaki conscience na choc ya pasi, kasi alobaki eloko te.
  Margarita alongaki kobongisa kokima ya Andreika. Mpe oyo ezalaki likambo oyo asalaki. Mwana mobali yango azalaki na likoki ya kolonga mpasi yango mpe kolongwa na makolo oyo elɛmbi mpe eswamaki. Et pona yango, kudos na ye.
  Fille partisan abeta ba rats mpe ayemba na enthousiasme makasi:
  Mondoki na ngai ezali lokola mokóló
  Masasi na bosikisiki mingi, na bosikisiki...
  Na nsima, mwana mwasi azali na mitrailleuse na kati ya misɔpɔ na ye, .
  Atako ntango mosusu bomoi ezalaka lokola cage!
  
  Nazali mwana mwasi oyo nazali makasi koleka te
  Lobo na tigres na test moko...
  Kasi liloba ezali mbeli te, .
  Ntango nazali elongo na molingami na ngai, nandimi, elongo!
  
  Nazui déjà passe nini, .
  Iran ekɔtaki na bangomba na mopɛpɛ makasi...
  Alongaki mikili mingi ndenge na ndenge, .
  Te, nakoki kofanda na kimya pembeni ya canapé te!
  
  Mbala mosusu okososola likambo oyo te, .
  Kobunda na ba fanatiques elingi koloba nini...
  Komá yango na kaye na yo, .
  Mpe yekola kobunda na ndenge ya decent, mobali!
  
  Mboka na ngai ezali te, ndimela ngai, mpiko koleka, .
  Azali kongenga lokola rubi ya kongenga...
  Atako ezali na bamilio ya bitape ya zabolo, .
  Tokokokisa kaka esika na lola!
  
  Nkolo abatela ngai
  monene , Mozwi-ya-Nguya-Nyonso...
  Mwana mwasi yango azali na mosuni ya nguya, .
  Abeti cerise na volley moko ya sikisiki!
  
  Moto moko te akoki kolonga ngai
  Naza fille oyo kombo na ye légions!
  Urse mpe efukami na makolo na ngai, .
  Mpe mosika te, banzete ya érable ekopesa yo wolo!
  
  Malili, kopota mbangu makolo ngulu na kati ya mbula-mpɛmbɛ, .
  Ba snowdrifts, oyebi, kobangisa fille te...
  Nakopesa monguna na ngai kokata nsuki ya makasi, .
  Bayebi ngai lokola greyhound!
  
  Nabotamaki na ebandeli ya prɛnta,
  boye , lokola nde ezali bendele...
  Personnage ezali très greyhound , groovy, .
  Mpe mɔ́tɔ ya mɔ́tɔ ezali kozika na motema na ngai!
  
  Ee, okokaki te kozwa mwana mwasi moko ya kitoko koleka, .
  Akopesa mutu nionso bolingo ebele...
  Azali kutu komonana ntuku mibale te, .
  Kasi abɛtaka kutu makasi mpenza!
  
  
  Yango wana, kumbama liboso ya mwana mwasi, .
  Na kopesa ye bisous makolo mpamba...
  Chevalier akokende mbangu likolo lokola flèche, .
  Ekozala mpasi te mpo na biso kosilisa mokakatano yango!
  Fille partisan ayemba très soulfully. Ba soso nyonso oyo epumbwaka ebongwanaki. Misusu na bonbon ya coton, mosusu na popcorn, mosusu na farine d"avoine to na ba bulles ya sabuni. Mpe bana mibali mosusu ya bilombe bakataki bango na ndenge ya mpambampamba tii bakufaki, to badragon batumbaki bango na mɔtɔ. Yango ezalaki mpenza ba muffins mpe ba roasts ya ba chops ya kitoko, ya misuni.
  Dobrynya azwaki mpe abwakaki ntonga na misapi ya makolo, mpe etɔbɔlaki nsɛlɛlɛ oyo ezalaki na mapapu, mpe ekangamaki na efelo ya mabanga. Mpe emonanaki ete ezalaki malili mpe malili mingi.
  Nsoso yango engɛngaki na mbalakaka mpe nsinga ya diamant moko ya kokamwa ebimaki na esika na yango.
  Dobrynya ayembaki boye:
  Mpe ntango namonaki barbel, .
  Ay, ay , ay!
  Bana mibali bapesaki mbangu mpo na mbongo na bango, .
  Kolala mpɔngi te!
  Mwana mobali Enoma ayanolaki ete:
  - Wawu! Ezalaki ndenge nini malamu. Oyo ezali libanga ya motuya.
  Dobrynya agangaki mpe agangaki:
  - Tokoki kosala yango nionso, ba gentlemen, to"lona banda kala, wapi?
  Dominica agangaki na eyano, mpe lisusu ebongoli zomi na mibale ya ba nsoso ya mapapu oyo ezalaki kopumbwa libanda ya ndako molai ya mabe ya château na bituluku mobimba ya minzoto ya biloko ya motuya. Mpe ndenge ezali kongɛnga mpe kongɛnga na ndenge ya kokamwa, lokola ba glaces na ba luminaires minei oyo ezali kotinda miinda ya moi.
  Margarita alobaki na kosɛka ete:
  - Nandimi ete malamu elongi mabe !
  Enomai alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Malamu na mabe ezali makanisi ya boyokani. Tala soso, ezali pe na bomoyi, pe tokataka yango!
  Dobrynya alobaki boye:
  - Na milona ? Ba légumes na ba fruits ndenge moko pe ezali na bomoi, pe baliaka yango pe, pe eza mawa!
  Dominica akomaki na Twitter ete:
  - Ezali ndenge wana nde esalemaka, yango nde esalemaka, .
  Moko na moko azali kolya mosusu na mbala moko!
  Fille-actrice na makelele azuaki yango mpe abimisaki magie na makolo na ye ya pamba. Mpe linɔ́ngi oyo ezalaki na mokuwa ya motó ya soso ebongwanaki. Ekómaki wolo, mpe rose moko ezalaki kongɛnga na rubies likoló na yango.
  Margarita amonaki yango na mayele nyonso, abimisaki mino na ye mpe atindaki ba rayons ya koboma mpe ya kobebisa uta na misapi ya makolo na ye ya mpamba. Mpe maji yango esalaki. Mpe babɛtaki ye koboma mpe kobebisa, oyo mbala moko ebongwanaki na bokeli mpe kokola malamu.
  Ba orcs na ba goblins basopanaki lisusu na château . Mpe bamataki na ebele ya bato ya solosolo . Ba ours mosusu ya shaggy balataki bibundeli ya bibende. Mpe yango ezali bibundeli oyo ezali kongɛnga mingi, oyo ezali na makula mpe makɔnga.
  Dominica amonisaki na nkanda nyonso, kofungolaka mino na ye:
  - Sikoyo oyo ezali horde moko ya somo oyo esi emata na kati . Bon, tokokutana na bango na eloko moko oyo ebomaka?
  Margarita amonisaki na mwa kosɛka ya mabe:
  - Ee, ya solo tokoki kosala boye !
  Mpe bana basi ya ndoki bazwaki mpe ba lancer ba pulsars na bango ya magie na ba orcs mpe ba goblins.
  Mwana mobali Dobrynya alobaki boye:
  - Oyo ezali mabe te, kasi esengeli topesa bana babundi libaku ya kobunda.
  Mpe, ya solo, bankóto ya bana batomboki bakimaki mbangu tii na ndako monene yango longwa na bisika ndenge na ndenge. Mingi kati na bango, mingimingi bana mibali, balataki minyɔlɔlɔ. Ba gars misusu basalaki, ba telemisa ba monuments na ba sculptures ya ndoki Bastinda . Bikeko mosusu ekolaki tii na bolai ya mɛtrɛ nkama moko, mpe kaka ndako monene ya monene nde etombolaki likoló na yango.
  Bana mibali mibale oyo baleki makasi, atako bazalaki minene te, Viscomte mpe Phoenix, babundaki liboso ya basusu, mpe batyaki ba rodent na nse.
  Ba orcs, na ngala na bango, babandaki mpe kobɛta masasi na ba arcs. Kasi bandɔki babɛtaki bango makasi. Soki ezalaki mpenza pɛtɛɛ te koboma bafololo, atako ezalaki mafuta mpe minene, yango ezalaki kosala ete bátambola na bango. Na nsima, ba orcs bakozala babundi ya makasi koleka, mpe ba goblins bazali kaka ba gigantes.
  Phoenix alobaki boye:
  - Nabundaki na Kartaus . Donc ba combattants na ye bazalaki plus agile!
  Mobundi ya viscount ayembaki boye:
  Nalingaka bitumba mingi
  Kobunda lokola nsoso...
  Mpe na etumba ya mabɔkɔ na mabɔkɔ, .
  Nazo bunda pona ba monstres mibale!
  Phoenix amonisaki na mwa kosɛka:
  - Ee, mpo na koloba solo, oyo ezali monene ! Kasi tomeseni koboma ba monstres na ba nkoto.
  Mpe bongo bana mibali ya bilombe babomaki goblin. Mpe ba monstres oyo etikali esilaki kobongwana ndambo na yango bilei mpe biloko ya sukali ya ndenge na ndenge . Kasi moko ya ba goblins abimisaki krɛmɛ ya glace ya ndenge wana na kɔpɔ ya vinyo oyo eyemamaki na émeraude.
  Mpe likolo ezali na bitunga ya glace ya langi ndenge na ndenge, biteni ya chocolat, mbuma ya bonbon, fraise, pistache mpe bongo na bongo, oyo ezali kosepelisa mingi.
  Bana babundi bakoganga na esengo. Oui, emonanaki vraiment elengi ya koleka ndelo mpe e hipnotiser miso.
  Margarita, mwasi ya nganga-nkisi, nsima ya kobimisa mbonge mosusu ya kobebisa mpe ya koboma, asalaki carte blanche ya makasi na likambo ya kobongola oyo ya mabe na oyo esepelisaka , mpe abimisaki:
  - Na ndenge mosusu, magie eleki processus naturel, non ?
  Dominique endimaki ete:
  - Ee, na ntembe te, tozali kokela eloko moko ya kitoko mpe ya elengi. Kasi mpo na nini bankóto ya baombo bazali awa, mpe bango nyonso bazali bana mike, mpe mikóló bazali komonana te?
  Margarita ayanolaki na mwa kosɛka ete:
  - Bopusi ya magie ya mboka. Ezali mpenza makasi. Mpe ya solo, emonanaki ete ezali kaka na bana mike oyo bazali kokendeke na makolo na mokili oyo. Kasi komitungisa te, mopepe ya mboka yango moko ekobongola yo mwana mwasi ya moke te.
  Dominica atunaki na kokamwa ete:
  - Mpe mpo na nini ?
  Mwana mwasi ya partisan ayanolaki ete:
  - Mpe na ntina ya motó ya chou !
  Attaque ya ba orcs na ba goblins ya mabe ebandaki ko lemba. Basusu kati na bango babomamaki na bana mike ya bitumba, mpe mingi babongwanaki na magie makasi ya babalani moko kitoko. Oyo ezali vraiment magie, ko eclipser baguette oyo Dunno azalaki na yango.
  Dominica alobaki, kosɛka na elengi:
  Ntango ya kotánga makambo ekoki, .
  Tobeti orc na liso...
  Na eyano, akómaki lokola tarte, .
  Mpe asengaki mino!
  Mpe ya solo, na Lolenge nyonso ya bilei ya elengi ebongwanaka na ba orcs mpe ba goblins.
  Mpe bana babundi basepelaka na likambo yango. Mpe babomaka ba soso kozanga mikakatano . Kasi na ba coups na bango, ba plats ya elengi ebandaki lisusu kobima. Na makambo mosusu ya elengi mpe ya kokamwa.
  Mpe bafololo ebongwanaka nokinoki na eloko moko ya ntina mpe oyo ekoki kolya.
  Mwana mwasi moko ya parti Margarita agangaki ete:
  - Peut-être sikoyo toko kota na château yango moko!?
  Fille actrice wana alobaki boye:
  "Mpe esika ya kobombana ekoki kozela biso kuna." Kasi, tozali pene mpo na likambo yango!
  Margarita asɛkaki mpe ayanolaki ete:
  - Nazali pionnier, elingi koloba nazali toujours prêt !
  Sikoyo bana baombo babuki na kati ya château. Makolo na bango ya mpamba enyataki marbre ya moindo. Na kati babundaki na ba orcs, ba goblins, mpe ba rats. Mpe bakataki yango lokola nde bazali na bakati na esika ya mipanga. Wana nde esika oyo kokata yango ebandaki.
  Bana mibali yango babundaki na mipanga mingimingi makasi. Mpe bana basi yango bazalaki kolinga kobɛta masasi na ba arcs. Likambo ya esengo, Margarita akokaki kobongola ba sickles mpe ba marches na ba arcs ya solo. Mpe bazali kobɛta bituluku mobimba ya baflɛ́mɛ, kotɔbɔla bafololo.
  Dominica alobaki na mayele nyonso ete:
  - Ba flèches ya makasi ya nzela ya mobomi, bozala malili, bana na ngai.
  Na mbala moko ndoki Bastinda ye moko apumbwaki libanda ya linɔ́ngi. Azalaki komonana lokola mwasi ya mibu soko ntuku misato na mitano, mpe abalukaki lokola likolo. Suki na ye ezali moindo, ezali kobalusama, mpe ye moko asimbi lingenda mibale ya maji na mabɔkɔ na ye oyo ezali na ba gants.
  Ndoki yango azalaki kopumbwa na moto, mpe na makolo na ye ezalaki na basapato oyo ezalaki na ba épingles.
  Bastinda azwaki yango mpe agangaki:
  - Na respectaka bato ya makasi
  Mpe nasilikisaka bato ya bolɛmbu...
  Nazali mabe monene
  Mpe ezali boni mpo na yo, makolo ngulu?
  Dominica akomaki na Twitter mpo na koyanola ete:
  Mobeko na ngai ezali pete
  Nalongi ba oyo bazali mabe...
  Oyo azali na botau, nakosunga, .
  Nakoki kosala yango na ndenge mosusu te!
  Bastinda azwaki na ba baguettes magiques, lokola nde azalaki kobɛta Dominica na ba pulsars. Yango wana, abɛtaki piololo mpo na koyanola. Mpe ba pulsars ebongwanaki mbala moko bagato mpe ekweaki likolo ya mwana mwasi-mosani ya masano, kopakolaka ye malamumalamu.
  Mpo na koyanola, Dominica, na nkanda makasi, abimisaki pulsar moko monene na lingenda na ye mpe na misapi na ye ya makolo ya mpamba.
  Epumbwaki koleka, kasi Bastinda alongaki kokima mpe ebɛtamaki na mai oyo ekɔtaki na ndako monene. Pene na mbala moko engɛngaki mpe ebandaki kobongwana. Mpe na esika ya château ominous, palais moko ya luxe mingi ebimaki - mobimba mpe mbala moko.
  Bastinda abwakaki ye miso, akangaki miso mpe akimaki. Na bosikisiki, pumbwa mosika. Mpe mokila moko ya mɔ́tɔ etikalaki nsima na ye.
  Dominica ná Margarita balandaki ye mbangumbangu. Emonanaki polele ete bandɔki nyonso mibale bazalaki nsima na mbangu.
  Atako bongo, moto oyo epumbwaka ezali mbangu mingi koleka badragon.
  Ba filles ya ndoki babandaki kobɛta Bastinda masasi . Kasi ntango na ntango azalaki kokima to kotya likambo ya komibatela. Lisusu, moto yango ebakisaki nokinoki mpenza ntaka, mpe ebimisaki ye na esika oyo bazalaki kobɛta masasi na maji.
  Dominica alobaki boye:
  - Abungisaki mboka na ye, ba sujets na ye pe pouvoir na ye. Na yango, tozali mpenza na mposa na yango te sikoyo!
  Margarita alobaki boye:
  "Soki ayibi mpe alongolaki eloko ya kala ya soso ya langi ya jaune, boye elonga na biso ekozala na ntina te!"
  Mwana mwasi oyo azalaki kosala masano, kokatakata misapi ya makolo ya makolo na ye ya mpamba mpe oyo ekómi motane, asakolaki na elikya nyonso:
  - Kasi bana nkoto bazuaki bonsomi ! Oyo mpe ezali na motuya ya eloko moko!
  Mwana mwasi ya partisan andimaki:
  - Malamu! Ezali likambo ya kokamwa te ete tosalaki mosala.
  Ya solo, nsukansuka bafololo babongwanaki mpe babomamaki, ndenge moko mpe na ba orcs mpe ba goblins. Na ndenge yango, elonga monene elongamaki.
  Bankoto mingi ya bana - bana mibali mpe bana basi - basanganaki na esika ya bato mpe bayemba, kobɛtáká makolo mpamba:
  -Nkembo na bilombe! Nkembo na ba liberateurs! Na nse na boombo!
  Yango ezalaki elonga oyo eleki monene na mboka ya ba soso. Mpe ezali na biloko mingi ya kokamwa mpe ya mopepe awa.
  Margarita nde alobaki liboso. Ye, kobina , azalaki kozwa yango mpe koyemba, mpe nzembo na ye ezalaki nzembo ya mwana mwasi moko ya parti:
  Biso bana ya bobola mpe ya kosimbasimba ya eleko ya molunge, .
  Abotami na ndako ya matiti na mbula...
  Tika ete ndoto ya mwana mwasi eyembama, .
  Ntango nini tokokɔta lisusu na etumba ya mɔ́tɔ!
  
  Nasukaki na Elfxik na mbalakaka, .
  Na Mboka na ngai, Mosantu Rus'...
  Na sort na ngai, totalement extraordinaire, .
  Na bundelaka esengo pe bolingo ya mboka!
  
  Mpe ezali na Mboka-Mama ya Russie oyo eleki kitoko te, .
  Ozali mpo na bundisa yango , pe kobanga te...
  Mpe ezali na mboka moko te ya esengo koleka na molɔ́ngɔ́ mobimba, .
  Ozali mwinda ya pole ya molɔ́ngɔ́ mobimba, Rus"!
  
  Nakoleka na mɔtɔ mpe mai mpo na bino, .
  Ba pionniers bameseni kolonga...
  Tokozala ntango nyonso kosepelisa bato, .
  Mpo makasi ya basoda ezali na ndelo te!
  
  Tokende na attaque pona Mboka Mama, .
  Na nse ya kolela ya hurray moko ya nguya, ya nkanda makasi...
  Hitler akozwa lifuti na ye tii na nsuka, .
  Tokobengana Banazi na lopango!
  
  Mboka na ngai etondi na bilombe, .
  Mpe Staline azali géant monene...
  Ba pionniers batamboli na formation, .
  Libota ya Nguya Nyonso, Nkolo na biso, O moko!
  
  Na nkombo ya pole mpe bomoi malamu, .
  Tokobunda na mpiko, bana...
  Na nsima, nkola moko ekozala na nse ya bokonzi ya communisme, .
  Ndimela ngai, elikya ekoki kolongolama epai na biso te!
  
  Tolingaka Mboka Maman na biso, ba ndeko, .
  Tolingi totombola bino likolo ya mapata...
  Fascisme ekozwa retribution makasi, .
  Kobanda na babongisi-nzela, mpongo ya mpiko!
  
  Tokokokisa yango, nandimi, tokolonga kala mingi te, .
  Atako fascisme ezali insidious mpe motema mabe...
  Ba koko bakozala fier na biso, .
  Mpe Svarog akokamba yo na etumba!
  
  Mpo na nkembo ya Mboka na biso ya mpiko, .
  Nkolo Mozwi-ya-Nguya-Nyonso ye moko amataki na ekulusu...
  Tokoyoka mawa te mpo na bomoi na biso mpo na Russie, .
  Tiká mongongo makasi eyokama uta na likoló!
  
  Bundela nkembo ya Mboka na biso, .
  Ba combattants fidèles balingaka ye...
  Bozali bana ya mbwa ya zamba, kasi ba lièvres ya kobangabanga te, .
  Ata ba chevaliers bazali na lolendo mingi!
  
  Tozali na makoki ya kozwa sanza na coffre-fort, .
  Bokanga pike, mbisi ya monene ya catfish...
  Lénin monene atɛlɛmaki mpo na bonsomi, .
  Tokopesa ndako yango bomoi!
  
  Na Kombo ya Libota, tonga ba piramide, .
  Na masuwa oyo ekopasola coffre-fort ya lola...
  Mpe Hitler , na masɛki, boma babundi , .
  Mozwi-ya-Nguya-Nyonso akufaki mpe asekwaki mpo na biso!
  
  Ozali molingami, Lada ya mabe, .
  Nzambe Mondele monene abotamaki na yo...
  Mpe tosengeli kobunda na mpiko mpo na bino, .
  Tika ete Mozwi-ya-Nguya-Nyonso asalisa yo ozala na bomoi ya seko!
  
  Bolingo, kumisa Nzambe Yesu, .
  Aza mobali ya Russie, na biso libela...
  Ezali tango ya ko broder ornement na mayele, .
  Tika ete bambula etonda na esengo mpo na libela!
  
  Bonene ya Russie na ngai mosantu, .
  Capable ya kolonga ba ennemis ...
  Ata soki basi yango bazalaki koganga na bobangi, .
  Tokoki kobuka dragɔ!
  
  Mpo na nkembo ya Mboka Mosantu, ndimela ngai, .
  Na Kombo ya Nzambe ya Russie Christ...
  Tokotonga ba églises minene kala mingi te,
  Totambola nzela na biso tii na nsuka mpenza!
  
  Bolingo, ndimela ngai, ayebi maloba ya ntina te, .
  Ennui inutiles oyo ekoki komonana na kati ezali lisusu te...
  Tika Kaina akufa na mokili ya bakufi, .
  Mpe Abele akoyemba lisusu nzembo na ye!
  
  Awa tozali konyata Berlin na bugle, .
  Kelelo yango ezali koyokana lokola ngonga...
  Mieux vaut ozala guerrier très modeste, .
  Sopa motó ya Banazi na likɔnga!
  
  Libota ekosekwisa, ndimela ngai, bakufi kala mingi te, .
  Nzambe ya pembe akopesa yo bolingo moko na moko
  Mpe tozwaki ekateli ya polele mpenza, .
  Oyo ekozala boseko ya mbongwana ya kongenga!
  abinaki, kobɛtáká makolo na ye mpamba, na esengo mpe na molende . Mpe bana mosusu, oyo bazalaki kala baombo, bazalaki koyemba mpe kobina, kolukaka komata, to koloba malamu, kopumbwa likoló.
  Dobrynya, lokola azalaki mwana mobali ya makasi , azwaki libanga mpe abwakaki yango likoló. Epumbwaki mpe epanzanaki, epalanganaki lokola ba feux d"artifice na bankóto ya biteni ya langi ndenge na ndenge.
  Viscount mwana mobali agangaki ete:
  - Oyo ezali vraiment fantastique!
  Dobrynya aboyaki likambo yango na kobwaka lisusu libanga yango, mpe Margarita abɛtaki yango na nkake, mpe yango esalaki ete epalangana na biteni mingi mpenza ya langi ndenge na ndenge mpe oyo ezalaki kongɛnga na ndenge ya kokamwa:
  - Te! Oyo ezali likambo ya solo ya ndenge wana. Mpe ezali na eloko moko te oyo eleki bosolo oyo!
  Mwana mobali ya elombe Phoenix na nkanda nyonso, kobɛtáká makolo na ye mpamba mpo ete matiti ebandaki kobimisa milinga, agangaki ete:
  - Locomotive na biso epumbwa liboso - etelemi na commune !
  Tozali na nzela mosusu te - mondoki ya nguya!
  Mpe mwana mwasi oyo azali pembeni na bango, ye mpe, akopumbwa kaka likolo mpe na nse.
  Ezalela na bango ezalaki malamu, mpe esengo ezalaki makasi.
  Dominica mpe azwaki ekateli ya kolakisa mwa mayele na ye.
  Mpe tókoma na makomi na makomi mobimba ya ba aphorismes na yo ya malamu mpenza, oyo omeseni malamu;
  Mowumbu akoki kokoma na bonsomi, zoba akoki kokoma mayele, mobola akoki kokoma na bomengo, kasi soki ozali na motó makasi ya mpunda, okozala ntango nyonso mpunda!
  Mobola ezali te moto oyo azali na mbongo te, kasi moto oyo motó na ye etondi na mputulu ya mabaya!
  Ko aspire kozala mokonzi te soki oza na cerveau te!
  Ata Shah akozala fou lokola mpunda!
  Mokonzi azali, ya solo, nkosi, kasi te kozanga mayele lokola mpongo, mpe nkosi elongolamaka mposo!
  Konguluma te, kasi kotikala nyɛɛ soki ozali naino na esika ya nkosi te, mpe mpongo apesi elamba na ye te!
  Politicien azali lokola renard na fable ya Krylov, mais kozala corbeau te en tant que votant!
  Soki ozali lokola ekumu, boye bakolongola biloko oyo bakati na yo tii na misisa!
  Mpo mboka ekangama na ekanganeli te, esengeli kozala makasi, lokola ngɔmbɛ-mobali!
  Aviation esengeli po mboka epumbwa!
  Politicien azali prêt ya kolaka sanza, kaka kokita na drain te!
  Ye oyo ameli santé na ye te azali elenge ya libela!
  Ba arguments ya chêne ezali ko agir na tige!
  Politicien akolongola yo na bolingi na yo ba shavings soki ozali stump!
  Kasi moto azali na litomba moko koleka banyoka: ntango mosusu azali ata mwa moke lokola mpongo ya solosolo!
  Politicien aza na ba ambitions ya nkosi, mayele mabe ya renard, mais ba méthodes na ye eza complètement swinish!
  Soki politicien aza trop ya renard, alors akomi ngulu complet!
  Politicien na mayele mabe ya renard na grip ya mbwa ya zamba akosala kebab na ba votant!
  Mpe chance esengaka effort, kaka na mosala makasi ya mpunda nde okoki kobwaka collier ya soumission!
  Ndima succès soki oleki batu nionso na mayele!
  Moto ya politiki akoki koleka ata mpongo, kasi akoki te kokosa ntango mpo na libela!
  Mbala mingi, moponi apumbwaka lokola nzoi na diskur ya politicien oyo ezali na mafuta ya nzoi, kasi mbala mingi ye moko azwaka nsɔmɔ!
  Politicien ameli ba votant lokola python ameli ba lapin, abendaka ba mouches lokola vodka na Velcro ya sukali!
  Mwai akoki ko vivre sans misuni te, pe politicien akoki ko vivre sans déception te!
  Mpunda oyo aleki mbangu akotosa oyo ayebi malamu!
  Ezali pete mpo na moto ya politiki amibalola na kati na esika ya kolaka likambo oyo ekoki kosalema!
  Pona oyo oko voter, oko honorer résultat na minute moko ya silence!
  Zala ata mwa mpongo ya mayele soki olingi te kokoma mpunda ya hackneyed!
  Kotia motema na ba politiciens te, mpo na ba votant bazali kaka kolongolaka ba puces ya papier sable na ba nzete ya chêne!
  Oyo azali zoba mobimba te akobongola mbongo moko na mbongo ya kilo!
  Ba ndeko bazalaka te na politique, mais ekozala na ba oyo balingi kokabola oyo boza nango lokola bandeko!
  Makambo ya mabe ezali mingi na bomoi, kasi oyo eleki mabe ezali ntango bomoi ekómi na nsuka!
  Soki olingi kopusana penepene na Nzambe, couler singe na molimo na yo na ekulusu!
  Moto autá, soki na nyoka te, boye, ata ndenge nini, atikaki kozala nyoka!
  Soki ozali na makanisi ya nyama, boye mpongo ekomela yo lokola boa constrictor prédateur!
  Eloko moko te eza infini sauf temps oyo ezo senga pona ba politiciens ba livrer oyo ba promettre!
  Soki ozali koganga mingi , okolela lokola mbwa oyo babɛti!
  Kotyela moto oyo alobaka na mongongo makasi motema te, mpe mɔtɔ motane ekoki kotumba yo!
  Ata Nzambe akoki ko out-argue muasi te pe kotombola singe na niveau ya culture humaine!
  Kozanga bolingo sourire ezalaka te, sauf soki eza sourire prédatrice ya politicien!
  Lokola azali na mapata ntango molai mingi, moto ya politiki oyo azangi mapapu azali kopumbwa na nse ya mai ya mai!
  Molimo ya moke ezalaka ntango nyonso na ba ambitions ya géant!
  Molimo ya moke ezalaka na lolendo moko ya monene!
  Politicien aza moyibi oyo akomaka mibeko pona ye moko pe a considérer mboka territoire ya zone!
  Moto ya politiki azali na mokolo ya mitano nsambo na pɔsɔ, kasi ntango esengeli kokokisa elaka , mokolo ya samedi ya Bayuda eyaka!
  Bomoko eza bien, tant que eza mating na politicien te!
  Politicien azalaka ekelamu ya boye oyo alingi asala na yo mpate en utilisant ba méthodes swinish!
  Ba méthodes swinish ya ba politiciens ebongoli ba votant na chop!
  Na nse ya mokonzi ya ngulu, bomoi ezalaka mafuta ata moke te!
  Kosala président ya ngulu eza trop gras!
  Soki olingi okoma président, zua ba chances na yo!
  Mokonzi oyo atalelaka baponi lokola bampate azali ngulu ya momeseno!
  Nzambe, oyo ezali kaka nguya nyonso te, kasi mpe bolingi ya kokende na ekulusu mpo na bolamu ya mozalani na yo!
  Mokonzi oyo afandi na kiti ya bokonzi ntango molai asalaka ete l"Etat ekita!
  Elenge mokambi azali lokola mpunda ya sika, mobange azali lokola mpunda ya mpunda oyo ebukani makolo!
  Na nzela ya kozua ba hauteurs Divine, Satana ye moko azali politicien!
  Politicien azali Nzambe na likambo moko kaka, na koya na ba excuses mpo na nini bilaka na ye ya maponami elongaki te na ndenge ya zabolo!
  Politicien, lokola bière, aza kaka malili ya bien pe na mesa!
  Politicien azalaka elengi na ba discours na ye, mais après-goût bololo oyo ewutaka na yango ezali ata muke te lokola bière!
  Seul fois vérité ebimaka na munoko ya politicien ezalaka tango ami interpréter mabe!
  Politicien, na tina ya kokoma ata mua Divine, a crucifier votant na plein !
  Ata makasi ya ours ekobikisa yo te soki makanisi na yo ezali pont!
  Nkoi ezali nyama na boye ete ekolongola mposo misato ya nkosi!
  Politicien azalaka makasi koleka soki moponi na ye azali faible na makanisi!
  Yango wana politicien abimi na mafuta ya nzoi po moponi asopa ata muke te!
  Oyo azali na mputulu ya mabaya na motó akobɛtama makasi na lingenda!
  Chêne ezali mokonzi ya banzete, motó ya chêne ebongoli ekumu nyonso na likambo!
  Chêne ekoki kopɔla te, motó ya chêne etondi na mputulu!
  Soki ozali ekumu, boye ata moke te ozali na nzete na motó !
  Oyo eyebani te ebangisaka, kasi oyo eyebani ntango mosusu esalaka ete obanga kaka!
  Boyebi esala confiance ata soki eza pasi, ignorance , confusion ata soki eza facile!
  Moto ya kobangabanga ezali te moto oyo azali kobanga, kasi moto oyo azali paresseux mpo na kolona mpiko!
  Kobanga eza faiblesse, courage eza force, mais keba na moron na yo moko !
  Moto nyonso oyo amitiki ete zolo etambwisa ye azali na likama ya kobunga na kati ya banzete misato ya pinɛ!
  Buzoba oyo ezangi nsuka esalaka ete otambola na ba cercles, na mayele na yo oyo esili kozala nul!
  Ezali na ntina te soki miliki na mbɛbu na bino ekauki te, ezali mabe koleka soki eza na callousness na mitema na bino!
  Limpa ya mabe ya libonza, mungwa ya bololo ya boyamboli!
  Mafuta ya nzoi oyo euti na mbɛbu ya moto ya politiki ebendaka bato oyo mbɛbu na bango ekauki miliki te!
  Politicien azalaka moyibi na loi te, aza moyibi oyo asalaka mibeko!
  Moto ya politiki alaki bomoi ya sukali, asopi mafuta ya nzoi na mbɛbu, kasi makolo na ye ekangami, lokola nsoso!
  Politicien moko ya eloquent azali ko leeching na portefeuille ya votant!
  Pourquoi silence eza or po bafutaka yango!
  Eloko ya munene na mokili eza nini? Ngomba ya bilaka oyo politicien asali!
  Politicien alingi mbongo na pouvoir, azali prêt ya kopasola mutu nionso na biteni!
  Moto ya politiki azali, libosoliboso, mpongo, azali ntango nyonso kongɛnga na lolenge ya komonana te, kasi azali ntango nyonso koningana na mokila na ye!
  Politicien asepeli kotondisa portefeuille na yo kaka na bilaka ya pamba!
  Politicien azalaka sembo kaka na likambo moko tango alobi - biso, puisque azali lisusu na ye moko te !
  Nini eleki ba atome na molɔ́ngɔ́? Bilongi na masques ya ba politiciens!
  Oyo politicien asalaka na bolingi mingi ezali kopona ba poches ya ba votant!
  Politicien azalaka na vendredi sambo na semaine, mais koyoka ba votant ezalaka toujours journée na ye ya conge!
  Nani ayaki liboso? Ba politiciens, po bango nde ba créer mobulu!
  Kondima te coolness ya ba politiciens ya nsoso, bayembaka toujours na voix ya mutu mususu, renard!
  Soki moto ya politiki asopi maloba na ye lokola nyamankɛkɛ, elakisi ete mpongo nde asalaki fonogramme na ye!
  Ezali na likoki mingi ete kanser abɛta piololo na ngomba koleka ete moto ya politiki akokisaka elaka na ye kozanga ete a rougir!
  Politicien akokani na fée ya butu, kaka ye nde apasola ba clients na moyi!
  Ndenge nini moto ya politiki akokani na mbwa? Tango abukaka mingi, azalaka définitivement domé pe aza na propriétaire!
  Ba oyo ba votaka na mitema na bango mbala mingi basukaka na foie ya ba votant!
  Politicien azalaka lokola vodka, votant akoyoka na foie naye que eziki!
  Politicien abimisi cerveau na yo, lokola vodka, kaka contrairement na ye c"est plein de dregs!
  Politicien alingaka kosala brume na but transparent ya kozala riche!
  Politicien azalaka na ba promesses ebele, mais encore plus de excuses soki ekokisami te!
  Moto ya politiki azalaka mpongo, kasi mbala mingi azalaka na langi ya motane!
  Moto ya politiki alongoli ba shavings na banzete ya chêne mpe akwei ba glands lokola ngulu!
  Soki politicien azali koloba lokola scie, alors akosala définitivement stump na votant!
  Politicien alingaka kolobela Nzambe po ye moko aza Satana!
  Politicien azalaka mayele mabe lokola diable, mais ange na kokabola bilaka !
  Moto ya politiki alingaka komikatisa, kasi mabɔkɔ na ye esimbaka ntango nyonso portefeuille na ye!
  Na kopesaka vote na yo na politicien moko ya eloquent, ozali na risque ya kosekwa makila!
  Mbala mingi bato baponaka kati na bambwa oyo balati poke, bambwa ya zamba oyo balati bilamba ya bampate, mpe mpongo oyo ezali na fromage oyo epɔlá!
  Soki politicien akokisaki elaka na ye, tala ngomba po otala soki cancer ezali kofinga likolo na yango!
  Eza facile ko kanga kolobok que ko forcer politicien akokisaka promesse na ye !
  Politicien azali constant kaka na likambo moko - koluka ba avantages mpo na poche na ye moko!
  Politicien a changer ba associés na ye lokola ba gants, kaka oyo ekomisaka maboko na ye encore plus saleté!
  Politicien aza nyama oyo asala ngando na votant!
  Politicien, soki mbwa ya zamba te na bilamba ya mpate, alors mpate-mobali typique!
  Politicien oyo azali mpongo te azalaka mpate-mobali to ngando!
  Moto ya politiki akoki kolaka bangomba, kasi nsima na yango olongolaka kaka bitika!
  Kokende mbangu te mpo na ko voter nsoso, ako piquer yo ekufi!
  Dictateur, oyo ezali mpongo na kiti ya bokonzi ya nkosi ezingami na bampate-mobali!
  Soki olingi te okóma ngando, yo moko zalá ata mwa mpongo!
  Oyo atanga ba corbeau pamba te alongi maponami!
  Okoki ko voter na motema na yo, mais molongi akolonga na cerveau na yo!
  
  Moto ya politiki azali mpongo oyo alingaka mingi fromage vert, lokola langi ya dolare, epai ya baoyo batángaka ba corbeau!
  Mwasi azalaka mitten te, mbala moko o changer ba gants, okobongwana vraiment na scumbag ya ba aventures sultry!
  Ba garçons génies basalaka ba découvertes mingi koleka ba vieux médiocres ya ba instructions!
  Na bolenge moto ezali na motema, découverte na mutu, mpe mbano ezali elonga!
  Nzela ya kolonga ezalaka ntango nyonso semba te, kasi endimaka te mokɔngɔ oyo egumbami mpo na komikitisa!
  Moto ya politiki agumbami mpo na kotombola zolo na ye likoló!
  Politicien afukami mpo na sima agumbama likolo ya moponi!
  Politicien azali prêt ya kotimola zolo na mabele na tina ya kokunda responsabilité na ye na ba votant!
  Nyonso oyo ekoki kosalema te ekoki kosalema na mokili na biso, mpe ndimela ngai, kofanda ezali mpasi mingi, lokola nde na galerie ya masasi!
  Mpunda oyo ezali na saki ya wolo ezali na likoki malamu ya kobuka efelo ya makasi koleka mammoth oyo ezali na mpate-mobali ya bibende!
  Politicien na munoko ya wolo abongoli ba votant ba mpunda na ba sacs ya or ya makabo!
  Nani azali nyama oyo eleki makasi? Ya solo, mpunda oyo etondi na saki ya wolo! Nkoi alingaka langi ya jaune ya trahison mpe mbongo ya wolo ya makabo!
  Mbala mingi, bato ya politiki baningisaka ba drapeaux rouges mpo na langi ya jaune ya mbongo ya bibende oyo bazwaka na ba poches ya ba votant sans rougeur!
  Badiskur ya eloquent ya ba politiciens mellifluous esopaki mayi ya bololo ya ba mamans oyo bana na bango ya mibali bakufaki na kobomama ya makila!
  Oyo alaki bangomba ya wolo azali na motuya ya mbongo ya kwivre oyo ebukani te!
  . MOKAPO No. 13.
  Caligula Delfinov azali na mission na ye moko. Osengeli koluka mokóló na yo ya mwasi ata soki osɛngi yo. Mpe yo moko, na ntango yango, amemamaki na mokili moko ya parallèle, epai wapi okelaki ba missions na yo moko oyo ekeseni na mosusu mpe, na ntango moko, ya malili mingi mpe oyo ekeseni na mosusu.
  Margarita mpe Caligula basimbaki bitambi na bango ya mpamba mpe ya zingazinga mpe bagangaki:
  -Mokila na mokila, .
  Liso mpo na liso!
  Barbos te - .
  Ba fantomas !
  Sikoyo ba gars ba panzanaki na ba direction différentes na tina ya kosilisa noki konika ya ba rangs oyo ezalaki ko couvrir ba approches ya Port Arthur, armée ya Mabele ya Moyi oyo ezali kobima. Bana ya Terminator bazalaki kotambola lokola ba mbeli ya kura na kati ya matiti ya pɛtɛɛ, mpe bazalaki koboma bato ya Japon kozanga mawa.
  Kuropatkin azalaki kaka kokakatana na motindo ya kobanda kobundisa, atako na Ngomba Likolo babalani oyo bazalaki kobunda batyaki Tricolor tricolor , bana babundi bazalaki kaka kopakola langi na kartɔ minene, mpe ezali sikawa komonana polele na moi. Kasi ministre ya kala ya Défense azalaki kaka kokakatana. Atako , na ntango yango moko, Kuropatkin azalaki moto ya kobangabanga te. Na boumeli ya etumba ya 1877-1878 amonisaki mpiko ya kokamwa.
  Oui, pe pona ko améliorer vie ya ba soldats ordinaires, en tant que Ministre ya Défense asalaki mingi, pe akangamaki na moyibi te. Atako efficacité ya combat ya armée emati mingi te sous ye. Kasi azalaki na ekateli ya Suvorov te, to ata na aventurisme te. Alexander Suvorov abundisaki na mpiko mpenza, azalaki ntango nyonso kozala na bokatikati pene na kolonga mpenza. Kasi, intuition oyo nature epesaki mpe chance phénoménale epesaki nzela ya ko prédire ba étapes ya kozongisa mabe ya ennemi, réaction na ye mpe ko gagner ba victoires. Oyo ezali na style ya Tal, oyo asalaki ba sacrifices incorrects, a risquer défaite, kasi na ba cas mingi alongaki ... Kasi ba meilleurs joueurs ya échecs na mokili bamonaki na nzela ya Tal.
  Moto ya liboso oyo apesaki ye masini ya konika misuni mpe alongaki ye ezalaki Mikhail Botvinnik. Champion oyo ayebaki kosala programme mpe ko marquer ba points faibles ya ennemi.
  Mpe monzoto ya génie Tal ekómaki molili.
  Mbala mosusu, Suvorov, soki aumelaki mingi mpe soki esalemaki ete abundaki na Napoléon, mbɛlɛ babɛtaki ye. Kasi basoda ya Turquie, oyo Alexander Vasilyevich abundisaki na yango, ezalaki na nsima mingi na makambo nyonso, mpe bakonzi ya basoda baponamaki te engebene bizaleli na bango ya bokambi.
  Mpe na ntango ya etumba na Bafalanse, bisika oyo bazalaki kosala mobembo na masuwa ezalaki na komande ya bilenge mingi mpe bazalaki kotyola mingi limpinga ya ours ya Russie.
  Nzokande, Kuropatkin azalaki mingimingi kobanga kobundisa, azalaki kolinga kofanda na esika ya komibatela. Kosala calcul ezali clair que ennemi akomi crusher contre ba redoubts. Ezalaki na mokonzi ya basoda ya ndenge wana nde etumba ebungaki.
  Mpe mwana mwasi Margarita mpe Caligula Dauphin bayaki na nse ya masasi... Babikisamaki , nzokande, na mbangu, ntango babundi oyo bakufaka te bapasukaki na kati ya ba bastions mpe bazalaki déjà konika moto nyonso na kati, loposo pene na kozanga kokɔta mpe , ya solo, makoki ya kozonga nsima pene na mbala moko.
  Dolfinov Jr. , oyo azalaki kokata général mosusu ya Japon, agangaki fraze moko oyo euti na "Highlander," wana azalaki kobwaka ntonga ya ngɛngɛ na makolo mpamba mpe kobwakela makila nsoi:
  - Esengeli etikala kaka moko !
  Mpe mipanga na ye, lokola nkake, ememaka molinga ya koboma, oyo ekokani na mosusu te. Plus précisément, ba techniques ya konika nkama na kokata banguna na minute moko ya deux-trois bataillons.
  Samurai akweyaki mpo na ba coups, mpe makolo mpamba ya mwana mobali ya terminator etikalaki sima motindo mobimba ya banzela ya kopumbwa mpe ya kobalusabalusa.
  Mwana mwasi kitoko ya parti Margarita, ntango azalaki kopɛtola forteresse mosusu ya béton armé, abwakaki masasi, mpe esalaki ete bankóto ya mindoki ya makasi epumbwa na mopɛpɛ. Kolanda moninga na ye, mwana mobali moyemi Caligula azongelaki manœuvre ya ndenge wana.
  Margarita, kobwaka grenade na makolo na ye ya mpamba, ya mwana mwasi mosika, andimaki:
  - Ozali kosala malamu mingi, mwana mobali !
  Mobundi oyo akoki kolonga te, oyo mpe abwakaki likabo ya koboma ya koboma na mbangu mingi, kokataka ba samurai, ayanolaki:
  - Ezali malamu koyekola na esika ya koyekola lisusu !
  Kopanzana makasi ya ba bastions ekendeki kozanga komonana na milɔngɔ ya basoda ya Russie. Lieutenant général Zeleny apesaki lapolo na Adjutant général Kuropatkin ete:
  - Excellence na yo. Engebene ba données na biso, etumba esili koleka na citadelle ya banguna banda kala, mpe ata, na ntembe te, ba bastions ebele epanzani!
  Kuropatkin ayanolaki na malɛmbɛ ete:
  - Kimya, kimia kaka!
  Bon, kaka lokola Carleson, oyo toit na ye elongolamaki na ba charnières na yango. Atako situation esengaka kaka ba mesures drastiques. Général Zeleny na Kondratenko ba insister :
  - Esengeli tosala grève noki !
  Kuropatkin atalaki na ba lunettes na ye ba généraux nyonso mibale. Green azali naino elenge, kasi azali komonana kutu elenge koleka bambula na ye, mbangu, mbangumbangu. Kondratenko azali ndeko ya elombe ya Port Arthur, mpe ya bilenge ya bakambi ya makoki. Ya solo, ba faucons ya ndenge wana bazalaka na mposa makasi ya kobunda. Lisusu, ezali na etinda ya categorique oyo euti na Amperɛrɛ mpe Mokonzi ya All Rus", Nicolas II, mpo na kobundisa mbala moko engumba ya citadelle. Mpe ezali likambo ya kozanga mayele ete mosolo ya bokonzi ekozala na makoki te ya kotelemela mokumba ya etumba ya mpasi boye ntango molai.
  Kasi, soki oyebi ford te, kokɔta na mai te! Tosengeli koyeba nini ezali nini mpe wapi nani azali kobundisa.
  Kuropatkin atunaki Kondratenko ete:
  - Ba unité japonaise nini esalaki masasi ?
  Général alobaki polele ete:
  - Ba scouts balobi ete ba ange babimi - elenge mobali kitoko na mwana mwasi na suki ya wolo, oyo batambolaka na vitesse incroyable, mpe tango bakati bango bamonanaka te.
  Kuropatkin amikatisaki mbala misato na mbangu ya nsɔmɔ mpe abulunganisaki:
  - Bongo ezo bima que oyo bazali lisusu ba ange ?
  Général Zeleny atyaki elembo na litindi na ye na mabele:
  - Ee mpenza! Nkama ya lola!
  Kuropatkin kutu abɛtaki piololo:
  - Wawu! Nkolo asundolaka Russie te!
  Kondratenko alobaki na ndenge ya mateya:
  - Esengeli to attaquer ennemi mbala moko, Maréchal de terrain ! To biso moko tokokende na offensive!
  Kuropatkin alobaki na kolɛmba nyonso:
  - Te, ba gentlemen. Napesaka ba commandes. Lokola Nzambe azwaki ekateli ya kosalisa biso, boye ezali lisumu kotya basoda na kati ya masini ya konika misuni!
  Kondratenko alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Ata na Israël, Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso asengaki ete Bayuda mpe babunda, mpe bazwa nyonso mpamba te mpe kozanga etumba.
  Maréchal ya terrain oyo autaki na marécage, stratégiste ya tactiques ya kozela pe kotala, ayanolaki na likambo oyo:
  - Kasi Apostolo Paul alobaki ete kosalela Nzambe esengaka maboko ya bato te!
  Déjà Général Zeleny a flaqué:
  - Mpo na nini bongo yo, Excellence na yo, ozali ntango nyonso komikatisa, mingimingi ntango ba obuse ezali kopanzana penepene !
  Kuropatkin asilaki kobanda kosilika:
  - Kasi po nionso esalemaka engebene na bolingi ya Nzambe. Yango wana tosala liboso molulu ya losambo. Soki bozali insolent, bakokanga bino mibale!
  Na mobimba, likanisi ya kosala molulu ya libondeli emonanaki kosepelisa. Tika ba keruba bazua rap pona mutu nionso.
  Caligula tomboy na fille partisan Margarita ba lembi déjà mua moke, pe mingi ya misala esi esilisi. Bongo mpo na nini te ko freshen up na mer, mpe sand malamu Togo "s squadron. Na nsima, akoki mpe kobɛta masasi, ata mpe na mindoki ya santimɛtrɛ zomi na mibale. Mpe oyo ezali calibre ya 306 millimètres, oyo ekoki kosala ba pertes ya minene na ba soldats oyo bazali ko attaquer.
  Ya solo, ba Japonais, na likambo oyo, bakosengela kobeta masasi pene na kokufa miso, na ngambo mosusu ya nsɔngɛ. Mpe bakozala na likoki ya kobɛta na masasi ya mbala moko kaka ntango etumba ekokɔta na ndelo ya engumba.
  Cible principale ezali ba bateaux minei ya bitumba oyo ezali na minduki ya pouces zomi na mibale na kati.
  Mwana mwasi oyo azalaki kosala parti, oyo azalaki kokata bato ya Japon na mipanga na ye ya koboma mpe koningana na biteni ya mikuwa oyo ekangamaki, apesaki likanisi:
  - Peut-être tokoki ko ata ba chances na biso mua moke ? T. azali na supérieur na combat ya minduki koleka escadron ya Rozhdestvensky, soki 1,8 na 1. Na ndenge wana tokokokanisa mwa moke équilibre ya ba forces.
  Caligula ya ba Dauphin, kokata samurai ya nsuka, atunaki mobundi Margarita:
  - Tobanda na flagship ?
  Mwana mwasi oyo azali na ngámbo moko , oyo abwakaki libenga na misapi na ye ya makolo mpamba mpe apasoli zomi na mibale mosusu ya Japon, kotika kaka biteni oyo epasolamaki, aboyaki:
  - Babandaka na oyo eleki elengi te ! Likambo ya esengo, ntina ya koluka escadron ezali te. To cliquer na nzela ya ba armadillos mibale ya liboso.
  Caligula tomboy asɛkaki, abwakaki grenade na litindi na ye ya mpamba, alakisaki mopanga na ye ya makila na masuwa ya Nutili , agangaki na esengo nyonso:
  - Mpe oyo ezali ya ngai !
  Margarita, lokola akataki lisusu bato ya Japon na ndenge ya liwa, apesaki molongani na ye likanisi ete:
  - Kasi tolala na mayi pendant demi heure po to se redresser.
  Ya solo, kopema ekosala mpasi te. Kasi Caligula Dolphins ebebisaki ntango te na boumeli ya mwa bopemi. Mingimingi, tozalaki na likoki ya kotalela likambo moko ya kosepelisa.
  Bato oyo basalaki complot bayanganaki na sous-sol. Mwinda ya kura oyo ezali na nse ya plafɔ ebimisaka bilili ya mabe. Motó ya libandi oyo eyebani mingi ya Lénin ezali kongɛnga moke, pembeni ya Koba , oyo ayebani mingi na mokili mobimba na nkombo Staline, na ntango wana azalaki mokonzi ya basoda ya mai oyo alataki elamba ya pɛto, nzokande Lieutenant Schmit oyo ayebani mingi te, oyo azalaki na mandefu ya dandy, Bukharin.
  Trotsky akoki te mpo na bokutani mobimba, kasi mpo na sikoyo ye na Lénin bazali na matata. Mpe bongo, ba Bolcheviques oyo bazalaki na bopusi mingi basanganaki, bamibongisaki mpo na kosala révolution, to coup d"Etat, ezala nini, kaka mpo na kozwa bokonzi.
  Lénin azwaki liboso maloba:
  - Ezali na ntina mingi , baninga, kopekisa elonga ya Autocratie na bitumba na yango ya impérialiste injuste na Japon ata na ntalo nini. Case ya révolution esengi boye!
  Timid spanks na eyano.
  Bukharin, kobetaka maboko mpe koningana na mandefu ya moindo oyo ekembisaki elongi na ye oyo ezalaki naino elenge, andimisaki ete:
  - Ee, esengeli te topesa autocratie ata chance ata moke. Oyo ekoki kozala nsolo lokola trahison, kasi nakoloba, Mikado azali allié ya malamu mpe ya monene ya ba Bolcheviks mpe ya communisme mondial!
  Koba Joseph abulunganisaki na nkanda ete:
  - Elobami malamu ! Atako likambo oyo ezali koyoka nsolo lokola trahison te, ezali déjà trahison yango moko!
  Lénin, oyo na nsima akendaki na nkombo ya lokuta Karpov, alobaki na kosɛka ete:
  - Pona bolamu ya révolution mondiale, tango mosusu esengeli osala ba sacrifices. Ata mpe kopesa mbeka ndambo ya lisosoli na yo mpe molimo na yo moko. - Ulyanov afungolaki bouchon, afungolaki motó, molangi ya bière allemande. Mpo na koloba malamu, osengeli kozongisa zolo na yo makasi. Amɛlaki mwa masanga mpe akobaki. - Okanisi ngai moko nasepeli ko souhaiter mabe pe défaite na mboka na ngai moko. Nzokande, nakozala franch, révolution ezali possible kaka soki régime ya Autocratie e faible grave. Mpe nini ekokaki kolembisa Autocratie koleka kolonga na bitumba?
  Koba aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki ete:
  - Eloko te... Tango mosusu mokano ya likolo esengaka ba sacrifices, pe ba sacrifices considérables !
  Lénin akobaki na filozofi na ye:
  - Donc, toko lobela moralité na philosophie ya athée te. Oyo ezali likambo ya ntina mingi te. Ezali polele ete mosala oyo tozali kosala ekomema na bonsomi ya basali mpe baombo ya mikili nyonso mpe ya mokili mobimba. Mpe likambo oyo ete ba pertes nionso ya l"Etat na biso mpe ya ba peuples misusu eko compensé mbala nkama. - Ulyanov apemaki mpe abakisi na ton mosusu. - Mpe ba étapes concrètes nini tokoki kosala mpo na kolonga Autocratie oyo peuple na biso bayinaka ?
  Awa Lieutenant Schmid alobaki na mongongo ya pete:
  - Nakanisi, mpo na kobanda, kotombola Chemin de fer Trans-Sibérie na bisika mingi na mbala moko. Yango ekozala na bopusi ya liwa likoló na bopesi ya basoda ya tsarist na Manchuria.
  Koba asɛkaki lokola mpongo:
  - Bravo , mwana mobali azali kosala ba progrès ! Mpe nakanisaki koyiba babanki mingi mpo na kobebisa motindo ya wolo ya rouble ya Tsar.
  Ulyanov aningisi na makasi mosapi na ye ya index epai ya "moto ya Géorgie ya kokamwa":
  - Kozala na mobulu te ! Proposition moko très intéressante . Okoki mpenza kobebisa Kuropatkina.
  Schmid akobaki boye:
  - En général, plan na ngai esangisi kotombola soulèvement na ba masuwa nionso ya Flotte ya Mer Noire. Sima armée ekokende na côté ya peuple travailleur, mpe Autocratie ekokweya mbala moko!
  Koba asɛkaki na ndenge ya kosekisa:
  - Ee, cancer ekobeta na ngomba !
  - Koba , tika! - Lénin agangaki mpe abakisi. - Esengeli, ya solo, kobongisa mpe kosala botomboki na Mer Noire. Mpe ntango Kuropatkin oyo babɛtaki akokima Port Arthur , botomboki oyo ekosalema na basoda mobimba ekokóma ya solo!
  Schmid abungisaki nkanda na ye:
  - Ee, tokosala yango na molimo !
  Bukharin azwaki maloba oyo:
  - Allié na biso oyo ezali na motango mingi na Mabele ezali ba paysans ;tango bakotelema, bakozala na makoki ya kokanga ba forces nionso ya Autocratie. Esengeli totinda ba agitateurs na biso na ba villages, kosenga que bapesa ba paysans kaka mabele te, kasi pe ba biens, nionso oyo ezali ya ba propriétaires!
  Koba akataki ye na ndenge ya ironie:
  - Y compris basi na bango na bana basi na bango !
  Bukharin asɛkaki:
  - Mpe oyo mpe ! Ezali pete lokola Emelyan Pugachev asalaki - bakokata motó, bakokanga barre, mpe biloko na bango ekozwama mpo na yo moko mpe ekokabolama ndenge moko! Mpe basi mpe bana basi ya bankolo mabele bazali baombo na bino!
  Ulyanov andimaki libiangi oyo:
  - Malamu! Tokokanga bango nionso! Nzela mobimba tii na Pôle Nord!
  Koba apesaki likanisi oyo:
  - Esengeli tosalela na molende élément moyibi na ndenge ekoki. Surtout , ba révolutionnaires ya makasi pe ya succès babimaka na ba criminels. Na ndakisa, Kotovsky azali elombe te? Elombe! Mpe Papa Makhno azali mabe koleka te!
  Bukharin aningisi motó na makasi:
  - Ezali bongo! Toko écraser bango nionso na criminalité !
  Ulyanov abɛtaki lobɔkɔ na ye na mesa:
  - Terror, terror na mbala moko lisusu terror révolutionnaire !
  Ezalaki possible te ko observer masolo mosusu ya " minei magnifiques ". Lokola elamukaki, esengelaki kokende na niveau pratique ya ko mettre en œuvre stratégie ya gagner. Surtout, longola ba bateaux de guerre na ba équipes.
  Caligula abɛtaki mai nokinoki tii na mokano na ye, mpe Margarita tii na oyo ya ye. Mibali yango, kosalelaka misapi mpe misapi ya makolo, mbala moko bamataki na masuwa na bango oyo bazwaki mpasi.
  Caligula tomboy ayokaki lisusu frein te, tango abandaki kokatakata bato nionso na molongo. Ezali mpasi te mpo na komata na masuwa, mingimingi kelasi ya masuwa ya bitumba. Longola se soki, ya solo, ozali mingi koleka moto. Na yango, kima mpe kata. Mpe na mbangu oyo eleki ya bomoto boye, moto moko te azali na libaku ya kotɛmɛla yo.
  Bon, na misapi ya bana na yo ya mpamba, kasi mbangu koleka makolo ya makolo ya guépard, bwaka ntonga ya ngɛngɛ. Mpe yango mpe ekokamwisa mpenza bato ya Japon.
  Ba combattants ya Mabele ya Moyi oyo ezali kobima bazali lisusu kolala bakati , mpe plan ya paire ya ba terminateurs ezali simple. Kokóma na esika oyo batyaka masasi, na nsima, panza masasi yango na ndenge oyo ba chaudières mpe ezipama. Nsima na yango, masuwa oyo ebebi ekozala na nzela mosusu te bobele kokende na nse.
  Caligula ya ba Dauphin, kokata mpe kobɛta nsɛtɛ na mopanga na ye, abukaki tii na esika oyo bazalaki kopesa masasi. Bon, nini ezali masasi mokomoko mpo na ye, oyo mwana mobali yango abɛtaka na nse na mbalakaka, to kutu abwakaka nsima epai ya monguna. Ezali malamu mingimingi soki, na makolo na yo mpamba, obuki mbala moko mwa ndambo ya ba cartouches na kati ya monguna na nguya ya nsɔmɔ mpe ya koboma, ya koboma mpe oyo ekoki koboya te.
  Na boye ete nzela ya ba samurai mpo na kokende na bokonzi ya mokonzi ya Nicolas II ekangamaki.
  Ezali mpe mpasi te mpo na kokɔtisa masasi na esika oyo batyaka masasi mpo ete nse ya masuwa ya etumba epanzana, mpe na makasi na ye ya nzoto.
  Pont ya bibende, oyo epelisami na moi ya sanza ya misato, ezali kosembola na esengo ba sols élastiques ya pamba ya mwana mobali ya terminateur. Mpe biloko minene oyo epanzani mingi oyo etondi na shimosa ebendaka mapeka na nse. Opumbwaka na nse, ozali koboya kotalela eskalye oyo ezali na nsɔngɛ, mpe sikoyo ozali na esika oyo ebongi. Sikoyo ba partitions ekobukana mpe ba chaudières ekopanzana, ekosala mabulu ya boye que ata eloko oyo ya munene ekobika te.
  Eloko oyo ya kosepelisa ezali armadillo ya Japon. Masuwa yango ezali monene mpe monene, ezali na bibundeli ya monene oyo ezipaka bapont. Mpe ba barils ya canon milayi mpe ya minene, capable ya kobeta deux-trois dizaines ya kilomètres, to kutu koleka ... Solo, etongamaki na ba japonais te, kasi na ba Anglais. Kasi fleet royal ezali presque entièrement ya production na yango moko, oyo ezali na ba avantages na ba inconvénients na yango. Yango wana ba Anglais basalaki masuwa ya bitumba - machine noble. Eza mawa, mais il faut totinda ye na se...
  Epanzanaki, mpe bibende ya pont oyo ezalaki kobukana ebɛtaki makolo ya mwana mobali oyo ezalaki mpamba mpe ya misisa, mpe ebwakaki ye likoló likoló ya mai. Nsima na yango, mwana mobali yango akɔtaki na mai mpe abɛtaki mai na makasi, kolukaka kolongwa na mopɛpɛ oyo ezalaki kopɛpa. Kolose ya ndenge wana ezali kozinda.
  Mpe masuwa ya bitumba ya Margarita ekabwanaki: esalaki na bopeto mpe na synchrone. Sikoyo ekomi tango ya kozindisa ba cruisers mibale ya bitumba blindés oyo etikali.
  Tika Togo , oyo ebimisaki mikakatano mingi mpo na flotte ya Russie, mpe ekende na nse. Yango ekokoma liteya na baye banso bakoya na mabele ya Mboka na bino na bibundeli na maboko.
  Caligula ya ba Dauphin azali kobɛtabɛta mai ya mbu na makasi na mabɔkɔ mpe makolo mpe azali kobɛtabɛta piololo:
  - Okolonga na ba Japonais ! Oyo eza jeu ya fou te !
  Kaka lokola mbala eleki, pene na kozanga kosimba bibende mpe bibundeli opumbwaka likolo na pont. Kuna obandi kokatakata samurai ya malembe boye na chou. Mbala mosusu, ata araignée oyo ekangami na résine ezali na mbangu mbala nkama koleka banyama yango oyo euti na Mokili ya Moi oyo ezali kobima. Yango wana ozali kokende mbangu na kati pe kokata maboko, makolo, mitu ... Pe ba se installer kaka. Na malamu koleka, moko na bango alongi koloba ete:
  - Banzai - Banzai!
  Tomboy Caligula azali kosɛka mpe azali kopesa bango zolo ya minene:
  - Banzai, kozala na mpiko te!
  Mpe na misapi na ye ya makolo mpamba abwakaka ba cartouches, kotɔbɔla elongi, minɔkɔ mpe zolo ya samurai.
  Na nsima, zongelá kosangisa oyo eleki. Kasi, mpo na mbongwana, Caligula oyo ezalaki kitoko mingi etyaki nokinoki mondoki ya santimetele zomi na mibale oyo esilaki kozala na biloko mpe ebetaki charge na masuwa ya bitumba oyo ezalaki penepene. Emonanaki ete kobɛta yango ezalaki ya sikisiki, mpe charge moko ya Japon oyo ezalaki kopanzana mingi epelisaki mɔtɔ monene na pont.
  Elenge mobundi yango amonaki ete ya solo, ntango eloko moko ya mombongo na Mokili ya Moi oyo ezali kobima ekɔti, mɔtɔ mpe milinga mingi ebimaka. Oyo, ya solo, esalaka ete kobɛta masasi ezala pɛtɛɛ . Soki totali ete ba samurai bazali na etumba na Russie banda kala, escadron na bango ya bitumba ezali mpenza na koleka ya lolenge.
  Ya solo, bato ya Japon bakoki kokokisa mbongo boni soki babungisi masuwa na bango nyonso ya minene?
  Masuwa ya liboso ya Togo epesi elembo na retard ya bolongwi. Kasi oyo ezali mpenza solution ya litomba te . Masuwa monene ya etumba epanzani, mpe segɔnde mibale na nsima masuwa oyo ememaki Caligula ya ba Dauphin mpe epanzanaki. Nsukansuka, abɛtaki mokonzi moko ya bokonzi ya Japon na litindi na ye. Et encore ba guerriers nionso mibale ya mpiko babwakama libanda na mbonge ya choc...
  Mwana mwasi moko oyo azali kobunda na partisan, asili kopumbwa na motó ya kapitɛni moko ya grade ya liboso, azali koganga na likoló ya mimpululu na ye:
  - Match ya hockey ya mer : Russie vs Japon - ba buts minei na zéro !
  Ya solo, sikoyo Japon ezali na masuwa moko te ya etumba oyo ezali kosala. Ya solo, ezali naino na ba cruisers ya kelasi ya bitumba soki mwambe. Mpe ezali na kopona: kozindisa bango to kozindisa bango te?
  Caligula, lokola akataki requin oyo ezalaki kokende mbangu epai na ye na mopanga na ye, azwaki ekateli na ndenge ya mayele:
  - Kobeta tango ebende ezali moto ! Elingi koloba, tozindisaka bango!
  Margarita, lokola akataki nyama mosusu ya mbu oyo elyaka banyama mosusu, andimaki ekateli oyo:
  - Mpo na nini kolekisa ntango mpamba na makambo ya mpambampamba ? Mbala mosusu mbala ya nsima ekozala te mpo na biso!
  Caligula tomboy, kobwaka sanduku ya cartouche na makolo na ye, kaka na liso ya requin, aboyaki na lolenge ya mayele:
  - Nakanisi ete ekozala bongo ! Nzambe alingaka bosato!
  Kasi azalaki kobɛta mai ata ndenge nini. Bakoki kozonga na forteresse ya citadelle na butu. Yango ekomema bango esika moko te. Et soki Kuropatkin azui forteresse sans participation na bango, alors tellement plus mieux. Ya solo, bakoki kosala makambo nyonso bango moko te. Ezali kutu kosepelisa nini bakitani bakoloba mpo na etumba oyo ya kokamwa na Japon? Bakotalela yango lokola mosala ya nkembo, to, au contraire, bakofinga yango lokola elongi kaka na nguya oyo eleki mayele ya bato!
  Kasi Caligula alekisaki na pete victime na ye ya sima - cruiser ya bitumba. Na libándá, bakeseni mwa moke na ba armadillos. Mingimingi, ezali na mwa bibundeli moke, mpe na esika ya minduki ya pouces zomi na mibale ezali na oyo ya pouces zomi, kasi performance ezali malamu mingi. Kasi yango ezali mpe bambɛki ya kelasi ya linéaire. Et puis ezali na ba cruisers moyennes na légers.
  Elenge mobundi awa abongolaki mwa moke mayele na ye mpe akataki bato ya masuwa ya samurai mpe akangaki basusu na nsɛtɛ na ba cartouches oyo abwakaki na makolo na ye ya mwana mobali ya mpamba . Na nsima, azwaki mpe abwakaki masasi yango na boye ete masuwa ya bitumba ekundaki zolo na yango na mai mpe bongo ekendaki na nse mbala moko te, kasi ebalukaki mokemoke.
  Mbala mosusu mwana mobali acteur Caligula alingaki kobikisa ata ndambo ya équipage na liwa na ndenge wana. Ya solo, wapi akokaki kotia ba explosifs ebele boye... Margarita, lokola abomaki ebele ya ba marins samurai, abalusaki cruiser na ye na kati.
  Mwana mwasi yango asepelaki na lolendo nyonso mpo na elonga na ye, mpe molongani na ye mpe:
  - Point: motoba - zéro!
  Caligula tomboy, na nkanda mpe na esengo, uta na elonga monene, ayemba:
  - Mpe samurai epumbwaki na mabele, na nse ya pression ya bibende na moto !
  Ba victimes ya sika ya mer ... Oui , on dirait ba japonais oyo ba démarrer na campagne oyo babotamaki na se ya star moko ya malchance. Mpe ata banzambe milio mwambe oyo bazali na lingomba na bango ya Shinto basalisaka bango te.
  Mpo na Caligula oyo azali tomboyish, battle cruiser emonani lokola eteni ya carton oyo esengeli kozindisa. Azwaki kutu ekateli ya komeka mayele mosusu oyo ekeseni mwa moke, elingi koloba, kokɔta na esika oyo bazalaki kokanga yango mpe kokata nse kuna na mipanga. Na nsima, azali na ebende moko ya maji oyo bakangaki epai ya ba ninja mpe banganga-nkisi. Yango elingi koloba ete esengeli kosala lipaso.
  Et donc ... Emonani que fer linéaire ezali ko panza... Pona ko garantir yango, esengeli ko inonda ba compartiments misatu. Mwana mobali ya Terminator alobi na koseka:
  - Awa tozali na masuwa wana...
  Mpo na kozindisa masuwa ya bitumba na ba coups ya mopanga, osengeli mpenza kozala na makasi oyo eleki ya moto mpe imagination extraordinaire.
  Margarita alingaka lolenge ya kosala oyo ezali pɛtɛɛ mingi, mpe alobi ete kozongela makambo ezali mama ya boyekoli. Mpe soki ezali bongo, boye monguna akotondana na mai mpo na kopanzana.
  Nzambe-mwasi ya mobundi mpe mwana mwasi ya partisanto atomboli mosapi na ye monene mpe alobi:
  - Ezali déjà heure ya mwambe !
  Mwana mobali Caligula, kozanga molulu, kokata ebele ya ba samurai, mpe kobwaka ba cartouches ya koboma na makolo, agangi:
  - Kasi oyo ezali kaka kosepelisa!
  Ba victimes minei mosusu batikali... Esengeli kozinda bango na ndenge moko to mosusu mpo likambo oyo ekoma trop ordinaire te. Boya na eloko moko ya spécial, unique. Mpe ba gars, sans koloba ata liloba moko, basalaka boye. Elingi koloba, ba kanga ba timons ya contrôle ... Heureusement, ba masuwa ezali déjà na vitesse mobimba, elingi koloba que ezali pasi boye te ko faire face na yango. Et donc, ozui ba timons ya contrôle pe okeyi na ram... Battlecruisers, ba masuwa ezali ya sika, mais ezali na ba bateaux obsolètes ebele na flotte japonaise oyo ezali na chance te ya kokima na ram ya ligne droite.
  Ezali boni soki masuwa, ata mpe oyo esalemi na bibende, ekutani na mbangu makasi kati na mbu?
  Na nsima, makambo oyo elandi esalemaka: konguluma moko ya nsɔmɔ, konika bibundeli, nkasa ya bibende ya masuwa nyonso mibale epasuka. Bato zomi mpe bankama ya bato ya masuwa, oyo bazali na bilongi ya langi ya jaune oyo ebebá, bazali kokende mbangumbangu na bisika oyo ebukani, miso na bango ya mikemike ezali kobima na bilongi na bango, mpe mai ya makila ezali kopumbwa na monɔkɔ na bango na mino oyo ebɛtami.
  Mpe babundi ya Japon bakweaka na mai, bakweaka na bibale oyo ezali kobimisa moustique oyo elyaka bango mbala moko. Mpe masuwa ebandi kozinda nokinoki, kobenda bomoi ya bato mingi na bozindo.
  Margarita, kokoba koboma ba marins sans mawa to molulu, asakolaki na koseka:
  "Ezali mpe malamu ete bato ya Japon bamemaka basi mpe bana na masuwa te."
  Caligula, kokatakata requin oyo emataki likolo na ye, andimaki mbala moko likambo oyo:
  - Ee, culte ya ba Amazones ezuaki misisa te na kati ya ba samurai. Ya solo, emonani ete bazali na ba ninjas ya basi!
  Elenge nzambe-mwasi-mobundi mpe, na ntango yango moko, mwana mwasi oyo azali na makanisi ya bato mosusu alobaki na mokuse boye:
  - Zomi na mibale zéro na faveur na biso ... Kasi etikali kaka na ba daylilies mibale ya suka. Tosala nini na bango?
  Caligula tomboy akataki requin mosusu na biteni mpe apesaki kaka likanisi:
  - Tomema bango na libongo ya Dalniy. Ezali sikawa na nse ya bokonzi ya Russie, mpe ba cruisers mibale ya kokamwa, ya sika ekobongisa mingi parc na biso!
  Margarita, oyo azalaki konyata banyama oyo elyaka banyama ya mbu na mipanga, andimaki mbala moko likambo oyo:
  - Ee, pe oyo ezali solution ya malamu koleka !
  Atako ba Japonais bazali na lokumu ya kozala babundi ya kogumbama te, effet moral ya ba coups ya nkanda ya ba super anzelu mibale elekaki bilikya na biso ya zamba. Ya solo, soki osengeli kobunda na bato te, kasi na bikelamu oyo ekokani na banzambe ya solo mpenza, mpe mbala mosusu kutu ba demiurges, boye ata babundi ya Mokili ya Moyi oyo ezali kobima bakoki kozanga mpiko.
  Yango wana, nsima wana Margarita na masuwa moko ya masuwa, mpe Caligula na mosusu, akataki bapolisi oyo bazalaki na molende mingi, mpe abɛtaki bamosusu kati na bango makolo, bato mosusu ya masuwa mpe bamekaniki bamonaki ete ezali malamu kotosa bato yango ya minene . Mpe ba battlecruisers nyonso mibale ekendeki na libongo ya Dalniy, oyo ba Japonais batikaki, nsima ya kolonga na bango kala mingi te, kozanga etumba na basoda ya Russie.
  Caligula Dolfinov akanisaki ete, nsima ya nyonso, bokonzi ya kobɛta makasi ezali bokonzi. Na ndakisa, na boumeli ya Etumba ya Khalkhin Gol, bato boni ya Japon bakangamaki na basoda ya nsɔmɔ ya Union soviétique? Engebene makambo ya Union soviétique, bato 476, engebene ba calculs mosusu oyo esalemaki na nsima, soko 200, mpe lokola mbano ya échange moko, bobele 88 nde bazongaki epai ya ba Japonais, elingi koloba, bato moke mpenza bazongaki na mboka na bango.
  Elingi koloba ete ba samurai bamonisaki bokasi. Lokola babungisaki, engebene makambo ya Union soviétique, bato soko nkóto ntuku mibale babomamaki.
  Mpo na kokokanisa, basoda ya Union soviétique babungisaki pene na bato oyo babomamaki ( kozanga kotánga baoyo bakufaki na boombo) na Etumba ya Mibale ya mokili mobimba lokola bato ya bolɔkɔ.
  Mpe yango malgré le fait que NKVD esalaki brutallement na mabota ya baye bamipesaki.
  Donc resilience ya ba soldats japonais elekisa ndelo te. Na boumeli ya Etumba ya Russie-Japon, basoda ya Japon babungisaki basoda mbala nkama moke lokola bakangami ya etumba koleka bato ya Russie!
  Kasi, nzokande, yango euti na ndambo mpo ete basoda ya Russie balongaki ata etumba moko te ya monene. Mpe soki malonga ezali te, bakangami bazali te.
  Kasi, esalemaka ete basoda oyo bazali kokende liboso bazali mpe na basoda mingi oyo bakangi.
  Mwana mobali ya mobundi Caligula alobaki na Margarita na nzela ya walkie-talkie moko ya kala:
  - Peut-être tokotombola drapeau ya pembe après tout, sinon bakozindisa biso ?
  Margarita aboyaki:
  "Ezali nsɔni kosala mobembo na masuwa na nse ya drapo ya mpɛmbɛ." Mieux vaut opesa tricolor russe likolo ya mutu na yo!
  Elenge mobundi abwakaki ntonga na makolo ya mwana mobali-terminator oyo ezalaki na makolo ngulu, oyo ezalaki na mayele, mpe lokola atɔbɔlaki samurai oyo alandaki na elongi, alobaki boye:
  - Mpe na makanisi na ngai, Andreevsky na ekulusu akozala na elonga mingi !
  Na score zomi na minei na zéro, ba masts navales na Japon esili mpe sikoyo okoki kaka te komema masuwa oyo ekangami mpo na yo moko, kasi mpe koyemba. Caligula ya ba Dauphin ayemba nzembo na ye ya elonga na likolo ya mimpululu na ye:
  Bitando minene ya mbu, mbu - .
  Totimolaki bango na nse ya drapo ya langi misato!
  Basoda balongaki bangomba milai, .
  Ba aigles bagangaki mpo na elonga!
  
  Babundi ya Russie bayebanaki na planɛti, .
  Tobɛti banguna na mipanga mpe na bayonets!
  Tozalaki na likoki ya kobwaka ekanganeli ya fascisme uta na ndambo ya mokili, .
  Tosilisaki botamboli na biso na elonga na Berlin!
  
  bakómaki na ba chars oyo ezalaki na mokɔngɔ, .
  Bazali kobangisa kobebisa bilanga nyonso ya Russie!
  Mais ba thrasher ba freaks malédictionnés makasi , .
  Po bana na biso bakoka kofanda na esengo sans ekanganeli!
  
  Tozali bana ya Mboka ya Tata, oyo eleki bato banso na mokili, .
  Tobotamaki, tozalaki kopakola calico na makolo mpamba!
  abondelaki mpo na biso, atindaki biso na etumba , .
  Mpe Nzambe amemaki May efololo na esengo!
  
  oyo etombwaná ezali te , .
  Nini epesaka ndoto mpe kobotama lisusu!
  Fungola ekuke ya nkembo ya bomoi oyo ekufaka te, .
  Kasi soki ofandi na embuscade, zala kimia !
  
  Bambwa ya zamba mpe bampate ezali, kasi bino bozali babateli ya mokili mobimba, .
  Et eza part na yo po o transmettre ordre na ba postérités!
  Mpo na komema likambo yango tii na nsuka ya bozalisi, .
  Po moto ya seko na motema na yo ya bolingo esila te!
  
  Nani ayebi esika lisasi ya monguna ekopekisa soda, .
  Kasi atako bongo, na etumba, liwa eleki bamaladi oyo epɔlá!
  Mpe soki okufi, boye moninga na yo akonyata monguna , .
  Ako tolérer yango te, po ba filles ya makolo ngulu bazali kobengana bango na boombo!
  
  Oh, destin ya Russie, bitumba na moto sima ya bitumba, .
  Mpo na baye balingi kokende konje, esika ezali te mpo na bango, boyebi, na paradis!
  Awa Sam ya lifelo akoti na complot na Satana, .
  Menacer : - Nako kitisa atome pe nakobuka mabanga ya mabanga !
  
  Kasi ekozala mpe na libateli na ba missiles, .
  Mpe bombe nucléaire ekoki kobebisa Moscou te...
  Tokoki kosalela ba tanks mpo na kozwa parasite, .
  Mpe banzembo ya ennuyeux oyo elobelaka bakweyi epesaka yo mawa!
  
  Teka na mbongo ya santime, kasi na part ya Russie te, .
  Na nsima, mokomoko na biso azali mobundi monene!
  Kondima te que Nzambe asi atie biso na rôle,
  Kutu, yo nde ozwa ekateli ya ndenge oyo koganga ezali malili!
  
  Ba échecs ezalaki, ba défaites ezalaki, .
  Esalemaki lokola ba lièvres oyo bazali kozonga nsima epai ya bambwa ya zamba ya nsɔmɔ!
  Kasi soki bitumba ebandi, tokozala lisusu wana, .
  Buka armée brutale ya ba monstres na rythme ya lifelo!
  
  Ndimela ngai, tozali kosakana mpo na bolamu ya bitumba te, .
  Tozali na libiangi mosusu te longola se kozala baninga ya malamu!
  Tozali bato ya bandeko, kasi Abele ná Kaina te, .
  Mpo na biso, ndɛkɛ ezali nzembo, mpe lisano ya mafuta te!
  . EPILOGUE YA LIBOSO
  Nsima wana Dominica amonisaki mayele na ye, bana bagangaki mpe babɛtaki mabɔkɔ na boumeli ya ntango molai. Oui, it"s great , okoki koloba que alongaki - ko sopa ba aphorismes pe ko humming na motema na ye.
  Nsima na yango, Margarita mpe Dominica basakolaki elambo mpo na mokili mobimba, mpo ete esengo mpe esengo ezala na molimo.
  Bazalaki koningisa lingenda na bango ya maji, mpe bamesa ya kitoko ebimaki, oyo etondaki na bilei mingi . Biloko nyonso awa ezalaki ya kitoko mpe ya bozwi mingi.
  Bilei ya kokamwa boye mpe ebele ya bagato, tarte ya custard, donuts, pretzels, muffins mpe bagato oyo ekembisami mingi. Ezali impossible koloba na lisapo, to mpe kolimbola yango na stylo.
  Mpe biloko nyonso ezali mpenza kosepelisa mpe nsolo kitoko na boye ete ekeseni mpenza na biloko mosusu nyonso na mayele mpe kitoko na yango.
  Margarita akomaki na Twitter ete:
  Nionso ya malamu, ya malamu pona bana, .
  Na planète na biso ya esengo...
  Moyi mpe mopepe ezala na bomoi molai, .
  Tala ba fées oyo bazali responsables ya nionso!
  Mpe abandaki kobina. Mpe Dominica alandaki ye, mpe bana basi mosusu mingi elongo na bango. Ekendeki malamu mpenza .
  Margarita alobaki na ndenge ya mayele ete:
  - Nionso ekozala bien, nionso ekozala bien soki to mélanger te !
  Mpe mwana mwasi ya partisan azwaki mpe abimisaki feu d"artifice mosusu na lingenda na ye ya magie. Mpe ezalaki lokola liziba ya diama oyo ezali kosopana na ebale moko ya mopɛpɛ makasi.
  Dominica alobaki boye:
  - Kitoko, kitoko.
  Ezali kobimisa masasi lokola liziba oyo euti na baleine!
  Na nsima ntango ya kominanola ekómaki. Bana mibali mingi ya minene, oyo bazalaki na mbula soki zomi na minei mpe bazalaki na misisa mingi, batyaki ba gants ya pɛtɛɛ na mabɔkɔ mpe babandaki kobunda bango na bango.
  Babɛtaki na mabɔkɔ mpe na makolo mpamba, wana bazalaki kosɛka mpe kosɛka.
  Dobrynya amonisaki na kosɛka ete:
  - Après tout, bazali na ba équipements collectifs ya ferme !
  Prince Oenomaus aningisi motó:
  - Bazali ko former na arts martiaux te !
  Mwana mobali Dobrynya agangaki, kopumbwaka na lopɛtɛ ya mpambampamba:
  - Tika ngai nakende !
  Mpe bilenge mibale ya misisa oyo bazalaki kobunda bakutanaki. Bana mibali yango basɛkaki mpe babundisaki Dobrynya. Ezalaki na kokatakata mpe koningana ya maboko mpe makolo.
  Dobrynya apalanganaki na mayele nyonso mpe apusaki bango pembeni. Na nsima asimbaki moko ya bana mibali yango na zolo na misapi na ye ya makolo mpamba . Agangaki na mpasi ya zamba. Mpe mwana mobali ya elombe yango lisusu, kozanga molulu moko, abwakaki ye mpe atindaki ye na makasi abalukaka.
  Bana oyo bazalaki zingazinga basekaki mpe babɛtaki mabɔkɔ. Mpe Dobrynya apusaki bana mibali minei esika moko na mbala moko mpe na mayele nyonso azingaki bango na elamba ya mesa.
  Nsima na yango, kosɛka yango ekómaki kokanga matoi mpenza. Kaka ndenge bana babetaka maboko. Ya solo, ezalaki komonana mpenza malili .
  Dobrynya alobaki na mayele nyonso ete:
  - Ye oyo azalaki na courage ya kolia yango !
  Dominika mpe akɔtaki na ring. Azalaki mpe kosala masano ya kobunda. Après tout, kosala ba actes na ba films eza liseki te. Amilakisaki lokola Supergirl mpe abundi na supervillain moko . Na nsima, bana basi nyonso mibale babɛtakina mpo na kozwa mbala zomi na mibale. Mpe yango ezali malamu mingi . Ata bampota na bango ezalaki ya solo.
  Sikawa elenge moko ya makasi, ya misisa ya mibu soko zomi na minei na ba sanduku ya kosukola ayaki kokutana na Dominica. Mpe amekaki kobundisa mwana mwasi yango. Dominica ayanolaki na fimbo ya sikisiki uta na litindi na ye ya mpamba kino na plexus solaire, mpe mwana mobali akweyaki mpe abandaki koningana.
  Dominica akomaki na Twitter ete:
  -Ozali mwana mobali te , ozali mwana mobali te, .
  Ya solo te...
  Ozali mwana mobali te , ozali mwana mobali te - .
  Boîte ya kopɔla!
  abɛtaki Dominica na mokɔngɔ oyo ezalaki na misisa na makasi na ye nyonso . Mwana mwasi yango agangaki mpe azongisaki ye na makolo. Akimaki mpe akendeki mbangu epai ya Dominika mpe amekaki kobundisa ye. Elenge yango azalaki makasi mpe akómaki makasi mpo na mosala makasi na esika moko ya botongi. Mpe Dominika asengelaki kosala makasi na ye nyonso mpo akwea te. Kasi abimaki na nse mpe na nsima abwakaki mwana mobali yango ya makasi likoló na ye. Akweyaki, akweyaki na saani oyo ezalaki na nyama babengi sturgeon. Mpe mwana mobali yango akómaki na bosoto mingi.
  Mpe bana basusu basekaki na ndenge ya mabe mpe basalaki bilongi. Oyo ezalaki mpenza komonana malamu mpenza .
  Mwana mobali yango apumbwaki, kasi azwaki kobɛtama makasi
  actrice girls na nsuki ya motó, babɛtaki ye na shin na ye na mouvement oyo ezalaki koya, mpe mwana mobali ya misisa akweyaki.
  Dominic ayemba na makasi:
  Azali kozela na mayele mabe moto oyo abɛtami na kati ya mabanga ya ntalo, .
  Kolakisa radar na lola...
  Libunga moko - décollage accidentelle, .
  Mpe kobɛtama ezali likambo oyo ekoki kopengolama te!
  Oyo azali, ya solo, mwana mwasi ya karate. Yango wana abalukaki mpe abɛtaki mwana mobali mosusu na zolo na litindi na ye ya mpamba. Akweyaki mpe abimisaki liziba ya makila na sniffer na ye . Kasi apumbwaki mbala moko. Mpe lisusu na etumba. Mpe Dominika abɛti ye libaku, kotindika ye akwea. Oyo penza muasi.
  Dobrynya aningisi motó mpo na komonisa ete:
  - Koba kosala bongo! Bon, ozali fille moko cool !
  Tala mwana mobali mosusu ya makasi oyo apumbwaki mosika na Dominica"s blow.
  Wana nde esika oyo showdown ebandaki. Mwana mwasi yango abwakaki elenge mosusu likoló na ye mpe agangaki:
  Bana basi oyo bautá na société ya likolo, .
  Nalingi mpenza nabɛta mobali yango!
  Nsima na yango, mwana mwasi yango apusaki lisusu bana mibali yango esika moko, mpe apesaki bango bampota mpe bampota. Mpe emonanaki lokola likambo ya kosɛkisa mpe ya kosɛkisa mpenza.
  bana mibali na nse :
  - Ozali mwana mwasi na biso ! Très chaud et combattant!
  Dominica aningisi motó mpe agangaki:
  Fille combattant aza na makila ya moto, .
  Ebele ya bato oyo bakufá miso bazali kobundisa biso!
  Azalaki koloba na mongongo ya nse, mpe mbula ya solosolo ya krɛmɛ, miliki ya condensed mpe mafuta ya nzoi esopanaki na bana mibali uta likolo.
  Mpe lisusu maseki ya esengo ya bana. Nionso ezo tourner pe ezo salema tellement cool et aggressivement. Et eza na ba moments ya kosekisa na agression oyo.
  Mwana mobali prince Oenomaus azali, ya solo, mpe na lisano. Ndenge nini moto akoki ko gérer sans yango? Mpe elenge mobundi yango na mayele mpenza amibwakaka mwana mobali oyo azali komonana lokola mokóló mpe monene. Mpe lisusu maloba ya koganga ya molende. Ɛɛ, oyo ezali mpenza etumba oyo esengeli.
  Enomai aningisi lobɔkɔ na ye, mpe mwana mobali yango akweyaki likoló ya liboke ya bagato oyo ezipamaki na krɛmɛ. Mpe bapasuka mpe bapalanganaki na ndenge ya kosekisa mpe na esengo. Mpe bongo ezalaki nsolo kitoko ya kuku ya maji.
  Dobrynya amonisaki na kopema ete:
  - Ezali soni kobebisa bilei ya boye !
  Dominic asɛkaki mpe ayanolaki ete:
  - Yango ezali OK! Nakosala magie mingi!
  Mwana mobali ya Phoenix ayembaki:
  Esika moko boye na zamba ezali na banganga-nkisi, .
  Ba tonga caftan pona Satana...
  Babwakaki mabanga ya minene zingazinga, .
  Mboka na biso ya fabuleux!
  Nsima na yango, akómaki moninga ya Dobrynya. Bana mibali mibale ya bilombe babandaki liboso koningisa mabɔkɔ, kolukaka kobɛtana na elongi . Batyaki yango na mbalakaka mbala mibale to misato, mpe bampota ebimaki. Na nsima, bana mibali-babundi bazwaki yango mpe babɛtaki bilongi. Na yango, ba étincelles ebandaki kopumbwa na miso na ngai.
  Bapusanaki, babɛtaki mitó mpe na nsima babandaki kobunda. Mpe etumba yango ezalaki motó makasi mpenza. Bana mibali ya ba chevaliers babundaki, bazalaki konyatana mpe kofinafina.
  Na nsima babandaki lisusu kobɛta mitó, oyo emonanaki lokola bozoba koleka malili mpe ya kobangisa. Mpe yango esalaki na ndenge oyo ememaki bana-batali na koseka ya kokanga matoi.
  Dominica azwaki nsala yango na mabɔkɔ mpe abandaki kobɛtabɛta matambe ya bana mibali oyo ezalaki mpamba. Dobrynya na Phoenix babandaki koseka, vraiment ezalaka tellement ticklish et cool que okozala na makoki ya kotika koseka te.
  Margarita amonisaki na mwa kosɛka ya prima donna:
  - Ee, ozali mwana mwasi ya malili. Kaka maître divertisseur. Okoki kosala nini lisusu?
  Dominica agangaki ete:
  - Oui, en général, nakoki kosala nionso absolument. Mpe okomona likambo yango koleka mbala moko!
  Dobrynya na Phoenix bakabwanaki. Bazalaki kosukola mpe nzoto na bango oyo eyemamaki ezalaki kongɛnga lokola nde basopaki bango mafuta ya olive.
  Margarita alobaki na kopema ete:
  - Tozali na elonga, kasi tozali pene te na mokano ya kobikisa sexe oyo ezali makasi. Soso jaune ezali ya monguna na biso Bastinda, oyo abungaki na moto moko te ayebi esika nini. Mpe tosopaki masangu yango. Bon, pamba te, kasi kaka kozanga résultat oyo tozalaki ko compter!
  Dominica ayemba mpo na koyanola ete:
  Bomoi ezalaka pete te
  Mpe banzela ememaka semba te...
  Nyonso eyaka na retard mingi
  Nyonso esili noki mingi!
  Mokemoke, ezalela ya bana oyo bazwaki bonsomi ekómaki kimya. Mpe bitumba, ata oyo ezalaki kosɛkisa, ekufaki, mpe miziki ekómaki makasi mingi te.
  Mpe na nsima na mbalakaka makɛlɛlɛ moko eyokanaki. Liseke ya alarme ebetaki.
  Bana mibali mpe bana basi bapumbwaki mbala moko na bakiti na bango mpe bazwaki mipanga mpe makula. Bazalaki pene ya kobunda.
  Ba dragons babimaki na lola. Bazalaki na mitó misato, mitó nsambo mpe mitó zomi na mibale . Mpe ezalaki na ebele mpenza na bango, mpe banyama oyo ebendanaka na mabele ya bonene minene. Na momeseno, soki mitó ezali mingi, bonene na yango ekozala monene. Mpe kati na bango ezalaki na ndoki oyo ayebanaki na ye Bastinda, oyo amonanaki lokola moke na nsima ya badragon.
  Dominic abɛtaki piololo mpe alobaki boye:
  - Wawu! Emonani lokola ete esili naino te!
  Margarita ayemba mpo na koyanola ete:
  Nakweyi na ntolo na ngai, nasimbaka plomb, .
  Mabele etondi na mabulu, lokola bast...
  Kasi nayebi ete oyo ezali naino nsuka te - .
  Nsuka ezali kaka ebandeli!
  Bana ya babundi bazalaki pene na nkoto ntuku mitano - oyo ezali limpinga mobimba, ezalaki na ba dragons koleka nkama mibale te. Yango wana, bilenge babundi bakimaki te. Bazalaki pene ya kobunda mpe kopesa bomoi na bango na ntalo mingi, mpe mbala mosusu kutu kolonga!
  Mipanzi nyonso mibale ezali na etumba mpe ezali na ekateli makasi.
  Dragon ya mitó zomi na mibale oyo eleki monene ebɛtaki nkake:
  - Kobanga te ! Tokobunda na bana te! Tozali mpo na kimya mpe bosembo!
  Dominica agangaki ete:
  - Bongo oyaki awa pona nini ?
  Awa Bastinda agangaki, kosɛka na makasi:
  - Nayebi que but na yo ya munene ezalaki ya kozua artifact ya Soso Jaune, pe ko liberer ba esclaves ya bana mike te!
  Margarita aboyaki:
  - Ezali ko interférer te ! En tout cas, tolingaki kotika bana na biso te mpe tokotika bana na biso ata mokolo moko te!
  Mitó nyonso zomi na mibale ya dalagona elobaki mbala moko ete:
  "Tosepeli na lokumu na yo!" Kasi Bastinda abengisi yo osala lisano moko. Soki olongi, akopesa yo soso jaune, soki alongi, wana minei na yo bakokoma baombo na yango libela.
  Bastinda, mwasi ya nganga-nkisi aningisi motó:
  - Iyo! Ezali bongo! Bon, bana, mobulu ezali mingi na bango. Minei na bino ekozala na ntina mingi koleka na boombo!
  Dominica alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Tokoki kosala lisano. Tika kaka, na cas ya perte, ndoki Bastinda apesa biso kaka te artifact na ye ya Soso Jaune, kasi akoma pe esclave na biso.
  Margarita andimisaki, kobɛtáká makolo na ye mpamba:
  - Ezali bongo! Oyo ezali mpenza oyo tozali na yango mposa! Ekozala juste soki Bastinda pe a risquer liberté na ye!
  Moto oyo azali na mitó zomi na mibale alobaki boye:
  - Tika ete ezala bongo ! Artifact na liberté ya ndoki, contre liberté ya quatre individus significatifs - juste!
  Ndoki Bastinda aningisi motó na ye na nsuki ya moindo:
  - Ezali malamu, bongo ezala! Nalonga ntango nyonso lisano oyo ata ndenge nini. Mpe ata boyebi ya maji ekosalisa bango te!
  ya mitó zomi na mibale agangaki:
  - Olaki ete okokokisa bilaka na yo soki olongi ?
  Bango nyonso mitano bagangaki na mongongo moko:
  - Topesaka!
  Ndoki Bastinda azwaki etanda moko oyo ezalaki na ba carrés na sac à dos na ye mpe alobaki boye:
  - Bongo tobanda !
  Mpe afungolaki etanda yango, bililingi ebimaki mbala moko likoló na yango. Ezalaki mwa kokundola échecs ya bonkoko, kaka ba carrés ezalaki mibale te, kasi balangi misato: pembe, moindo mpe gris. Mpe tozalaki na mituya mingi koleka. Ezali na mobulu, ba archers na officier, général, maréchal, ballista, chariot na eloko mosusu.
  Dominica abulunganisaki ete:
  - Ee, nayebi kutu ndenge batambolaka te ! Oyo ezali sembo te!
  Ndɔki-nkisi Bastinda ayanolaki na mwa kosɛka:
  - Osi opesi liloba na yo pe esika ya kozonga sima ezali te. Koboya kosakana ekokani na kolonga!
  Margarita aningisi motó:
  - Nayebi lisano oyo ! Mpe ndenge nini mituya etambolaka na kati mpe! Na yango, tósakana!
  Bastinda, mwasi ya nganga-nkisi aningisi motó:
  - Bon bongo! Figure principal awa eza mokonzi pe tokobeta tiii na checkmate!
  Bana babundi babɛtaki mabɔkɔ. Margarita aningisi lingenda na ye ya maji, mpe elilingi ya etanda moko monene oyo ezalaki na mitindo misato ya baselile ebimaki liboso na bango. Mpe sikawa bankóto ya baombo ya kala bakokaki komona ye mbala moko.
  Margarita alobaki boye:
  - Yambo ya etumba, nalongaki lisano ya échecs contre Botvinnik ye moko, atako na miso te, kasi na lisano ya mbala moko. Kasi na mbula mwambe, kobeta champion ya URSS ezali malili!
  Bastinda, mwasi ya nganga-nkisi, abulunganisaki:
  - Oyo ezali lisano ekeseni mpenza ! Échecs azalaki kutu pene na ye te!
  Mwana mwasi ya partisan aningisi motó:
  - Nayebi! Ezali compliqué mingi mpe ba pièces ezali mingi, kasi nakoki kobeta yango! Na yango, kokanisa te ete ekozala pɛtɛɛ mpo na yo!
  Ndoki oyo azalaki na nsuki ya moindo aningisi motó:
  - Biteni na ngai ezali motane - ebandaka liboso!
  Mpe atombolaki slinger yango liboso . Margarita ayanolaki na koningana na mobɛti masasi. Lisano ya ndenge wana ya kopema ebandaki. Ezalaki na bililingi nkama moko na ngámbo mokomoko, mpe nyonso misato, longola kaka bakonzi. Ezali na moko na bango, mpe lisano esukaka na mate. Bon, likambo oyo ezali kitoko mpe ezali na ntina.
  Bastinda abetaki mpe asɛkaki. Ba échanges ya liboso elandaki. Sima ba manœuvres ya ba jesters ya mbangu. Dominica alobaki ete mosɛki atambolaka lokola mokonzi-mwasi na lisano ya échecs ya bonkɔkɔ, kasi abɛtaka lokola chevalier.
  Ɛɛ, ezali kosepelisa. Officier azali lokola episkopo, kasi abeti lokola mokonzi. Mpe général atambolaka lokola rook, kasi abetaka lokola chevalier. Maréchal atambolaka lokola mokonzi mwasi, kasi abɛtaka kaka lokola rook. Ya solo, ba figures ya makasi mingi ezali ba grands viziers, ba bouger lokola reine pe lokola chevalier, pe ba betaka pe. Ya solo, ezali na bakonzi-mwasi, mpe bazali kaka lokola na lisano ya échecs oyo esalemaka mbala na mbala. Bato oyo babɛtaka masasi batambolaka lokola ba pion, kasi babɛtaka masasi na diagonale na ba carrés misato liboso, mpe babɛti masasi kaka mibale. Emonani lokola ete basoda mpamba oyo batambolaka na makolo nde bazali na bolɛmbu mingi, kasi bakoki, ntango bakómi na molɔngɔ ya nsuka, kokóma eteni nyonso longola kaka mokonzi.
  Likalo yango etambolaka lokola mpunda, kasi ebɛtaka lokola ngando. Oui, ezali intéressant ndenge ezo bima. Ezali mpe na ballista - etambolaka lokola rook, kasi ebɛtaka lokola mokonzi mwasi. Rooks, ba chevaliers na ba episkopo, lokola na échecs ordinaire. Kasi ezali mpe na licorne moko. Atambolaka lokola mokonzi, kasi abɛtaka lokola mokonzi-mwasi. Mpe licorne moko ya bokonzi. Atambolaka lokola ngando, kasi abetaka lokola grand vizier, elingi koloba lokola mokonzi mwasi mpe chevalier. Ɛɛ, oyo ezali lisano ya masɛki te. Mpe ezali na mituya misato mokomoko. Mpe meká likambo moko kozanga ete olɛmba. Mpe sikawa, emonani lokola ete Bastinda asi azwi teritware mingi mpe azwi litomba ya biloko.
  Ezali polele, azali na expérience mingi koleka Margarita.
  Dominica na elikya, to koloba malamu na ndenge ya kosekisa, akomaki na Twitter:
  - Tambola mpunda! Mpunda!
  Margarita aningisi ye lobɔkɔ:
  - Ko interférer te ! Oyo esengeli kosalema, nasalaka!
  Mpe mwana mwasi oyo azalaki na parti na ekateli nyonso, atombolaki nzoto na ye. Bastinda akobaki kobundisa. Etumba yango ezalaki mpenza motó makasi mpe ezangi mawa.
  Margarita, mpo na kozongisa mwa elikia mpe kimia mpe kobimisa bofuli na lisano, abandaki koyemba;
  Ezali kosala mousse likoló, kotombola bisika oyo ezali na mabangamabanga, .
  Mbonge, minyɔlɔlɔ ya zɛlo ebebisaki mbu!
  Likonzí ekatamaki, mapata etondaki na plomb, .
  Mpe mopɛpɛ ya sika enyataki mpela!
  
  Nazali elongo na yo na libanga moko ya libongo, .
  Kovimba ya mbu ezali kolɛmbisa litoi na yo!
  Mobundi ayambaki ye na nkingo na loboko ya malembe, .
  Nkolo mosantu asekwi na molimo na ngai!
  
  Nsɔngɛ ya bangomba ya mbula-mpɛmbɛ ezali na wolo, .
  Mpe ba papillons ya perle na ntolo!
  Na mosika, masuwa ezalaki kotambolatambola na nse ya masuwa, .
  Okoki kokabwana na ndoto na yo te mpe kolala mpɔngi!
  
  Nazalaki kolakisa yo, balingami, .
  Miso na yo ya kongenga uta na mpisoli!
  Après tout, sans yo, ata mokili ekoki ngai te, .
  Mipepe makasi mpe nkake ezali konguluma na motema!
  
  Elongo na yo tokomeka nkembo mingi, .
  Mpe ngɛngɛ ekɔtaka na mposa ya lokumu!
  Benda mopanga na yo na kombo ya nguya wana, .
  asepelaka kosalela !
  Margarita ayemba malamu mpenza mpe, na esengo, abandaki kobundisa na makasi. Mwana mwasi ya partisan akakatanaki te kopesa mbeka, mpe na ntango moko boye bokatikati ya nguya ya biloko emonanaki lokola likama mpo na ye. Kasi awa ezali na mwa ba grèves tactiques ya makasi mosusu mpe...
  Margarita alobaki na koseka ya innocent:
  - Chequemate, Madame Bastinda!
  Akangaki miso na ndenge ya mabe mpe atalaki zingazinga, kobwaka miso na mopanzi na dragɔ oyo eleki monene, ya mitó zomi na mibale . It was the size of a grand-class airliner , span ya lipapu moko na moko ezalaki malamu deux cents mètres - oyo ezali monstre. Mbala mosusu ata magie phénoménale ya fille-actrice oyo aponami Dominica ekokaki te kolonga géant ya boye.
  Mokambi monene ya dragɔ agangaki na mitó zomi na mibale na mbala moko:
  -Olongi na Bastind. Donc pesa ba gagnants na yo na Rat Jaune - artifact ya valeur, pe kende na esclavage ya ba masta na yo ya sika!
  Bastinda apemaki mpe abimisaki eloko moko ya kala na sakosi na ye ya mokɔngɔ. Na mbalakaka, ezalaki kaka bonene ya mbila, kasi ezalaki kongɛnga na mwinda moko ya langi ya jaune makasi.
  Ndoki asembolaki yango mpe amonisaki ete:
  - Azali ya yo. Lokola nionso oyo ezali ya ngai, ezali sikoyo ya yo!
  Margarita azwaki eloko yango na mabɔkɔ mpe na nsima abombaki yango na sakosi na ye ya mokɔngɔ. Mpe alobaki boye:
  - Oyo ezali malamu ! Bon, ngai ná yo tosengeli kosala nini, Bastinda?
  Na libanda, mwasi moko ya moindo oyo azalaki naino elenge mpenza mpe kitoko ayanolaki ete:
  - Nakoki kosala makambo ebele. Nazali déjà na mbula koleka nkóto. Mpe ekozala boni soki nakoki koteya yo mayele ya maji oyo oyebi te. Bon, pe lisusu zala mokambi ya bokonzi. Nazali na expérience mingi na likambo oyo, mpe kaka ko gérer bana te.
  Margarita atombolaki mapeka mpe alobaki ete:
  "Nakanisi mbala mosusu nakotika yo okende, lokola nalapi liboso ndai ya kosala kaka misala ya malamu."
  Dominica abulunganisaki ete:
  - Ezali boni soki akosi ? Tozali na bato, boyebi. Ata Coran elobi ete ndai ekoki kobukana na makambo mosusu.
  Mpe fille actrice ayemba:
  Ndimela ngai, basali na yo bakomikauka, .
  Bako trahir yo, bako trahir yo...
  Mpe baoyo balapaka ndai na bolingo boye, .
  Tala kaka, bakoboma yo!
  Margarita aboyaki:
  "Ezali momeseno ete banganga-nkisi na biso bátosa maloba na bango mpe ndai na bango." Kokoma mobukaka ndai elakisi kozwa etumbu ya seko mpe kotyola uta na moto nyonso. Yango wana Bastinda akotosa ndai na ye to akoboya kosala yango. Na yango, azali na likoki ya kopona kati na boombo mpe kotika misala mabe mpo na libela!
  Ndoki na suki ya moindo etomboli mapeka:
  - Ezali na likambo ya kokanisa awa. Kosala mabe ata moke te, oyo pe ezalaka pasi mingi, pe esepelisaka tango nionso te!
  Dominica asilikaki makasi:
  - Mpo na nini ozali kozwa ekateli mpo na biso, Margot ? Nazali kokanisa, ezali malamu azala moombo na biso. Mosaleli ya maji mpe oyo azali na mbula te akozala mpenza na ntina na ndako. Asengeli kozala moombo na yo te, kasi moombo na biso ya bato nyonso!
  Mwana mobali ya elombe Dobrynya a confirmaki:
  - Ee, ezali bongo ! Biso nyonso minei totyaki bonsomi na biso na likama. Mpe olingi kopesa ye mitindo ye moko.
  Mwana mobali prince Oenomaus apesaki likanisi ete:
  "Nakanisi mpe ete ezali malamu kotika ye akende, kolapa ndai ya kosala kaka misala ya malamu." Mpo na nini, ntango ozali kosangisa biloko zomi na moko mosusu ya kala, kobenda moombo moko elongo na yo? Azali kaka mokumba!
  Dobrynya na Dominica balobaki na bomoko ete:
  - Te, azali moombo na biso ! Mpe tokotika ye akende te!
  Mokambi ya dalagona alobaki boye:
  - Ozali na bokabwani : mibale contre mibale ! Napesi likanisi ya kobwaka mbongo ya ebende. Soki ezali mitó, tokosala ndenge Margarita alingi, soki ezali mikila , tokosala ndenge Dominica alingi!
  Bana ya bitumba bagangaki na mongongo moko:
  - Malamu! Malamu! Malamu! Lot nde ekozwa ekateli!
  Dominica abulunganisaki na nkanda ete:
  -Nani akobwaka mbongo ya ebende?
  Dragon yango ebɛtaki nkake:
  - NGA!
  Mpe na nsima mokila na ye ebwakaki sɛrklɛ moko ya palata oyo epumbwaki na mopɛpɛ mpe ekweaki na pavema ya mabanga. Mosolo ya ebende ebɛtaki mpe ... Ekiti na nsɔngɛ na yango...
  Dragon monene asekaki mpe ayanolaki ete:
  - Soki ezali bongo, wana nazuaka Bastinda lokola mosali na ngai ya mosala. Mpe otikali na eloko na ye ya kala, soso ya jaune, lokola trophée. Kaka ndenge olingaki, par ailleurs!
  Dominica abulunganisaki ete:
  - Na moto moko. Nalingi flyer ya boye.
  Dragon monene yango esɛngaki ete:
  - Yemba nzembo moko! Mpe biso ba dragons tokosepela na yango. Soki osepeli, moto ya magie oyo epumbwaka ekozala ya yo. Mpe soki te, boye ... Yo mpe okokoma moombo na biso!
  Dominica asilikaki makasi:
  - Donc okoki koloba que olingaka ata nzembo moko te na ngai !
  Dragon ya motó esakolaki ete:
  - Tokosambisa kaka te, kasi pe public, y compris bana pe ba anciens esclaves !
  Dominica aningisi motó na ye na kopema.
  - Sima na ndimi !
  Mpe mwana mwasi yango abandaki koyemba na mayoki mpe na elongi;
   Balati mpo na kozala zuwa ya bakonzi nyonso, .
  Motane, wolo, nkasa na rubi!
  Lokola ba papillons ya mpokwa epumbwaka, .
  Mpe mongongo ya mipɛpɛ ezali binama ya bakeruba!
  
  Kimya oyo eleki kitoko ezalaka monene na eleko ya ɔtɔnɛ, .
  Banzete, ba dômes ya ba églises sacrées!
  Etape nyonso oyo ezali na mayemi oyo bakatá, .
  Mayaka ya mamwɛ mpe mabanga ya motuya mingi!
  
  Maziba yango ezipamaki na palata ya mikemike, .
  Ba étincelles ezali kongenga uta na nse ya makolo ya mpunda!
  Bosalanaka na boboto, .
  Tiká ete ozala na bomoi na esengo na nse ya likoló oyo ezali pɛto!
  
  Na moi makasi, na elamba na ngai oyo ekangami te, .
  Ba bouleau na ba peupliers babinaka valse ya bolingo!
  Tozali na mawa mpo na mikolo oyo ezindi na libulu mozindo, .
  Bomba ba souvenirs ya makita elongo na ngai!
  
  Hiver ekoya, bolenge kati na yango ezali ya seko, .
  Suki ya mpɛmbɛ te, diamant na suki!
  Tokosangisa baninga na biso nionso pona fête,
  Mpe tóloba ndɔtɔ yango na bavɛrsɛ ya mbangumbangu!
  Maboko ya mopepe makasi mpe koganga ya "Bravo! Encore!", bankóto mingi ya zolo etondisaki esika yango mobimba. Oyo ekozala ngonga ya nkembo, ngonga ya elonga mpo na Dominica, oyo azwaki talent na ye lokola prima donna!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"