Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Положете Го Испит За Принцеза

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Убавата студентка и аспиративна филмска актерка, Доминика, сонува да стане Ўвезда на екранот. И кога нимфата дошла каЌ неа, таа доброволно тргнала по неа, завршуваЌ«и во царството на змеЌот. Доминика има скриени извонредни способности, а во империЌата и соседните држави доЌде чудна помор, како резултат на коЌа речиси сите мажи се скаменети. Еден од последните претставници на посилниот пол, елфот принц Оеномаус, успеа да Ќа одложи своЌата смрт благодарение на подарокот на Доминика. И сега тие треба да работат заедно за да Ќа откриЌат мистериЌата на неразбирлива помор и да ги разоткриЌат мрачните сили.

  ПОЛОЖЕТЕ ГО ИСПИТ ЗА ПРИНЦЕЗА
  
  АНОТАЦИєА
  Убавата студентка и аспиративна филмска актерка, Доминика, сонува да стане Ўвезда на екранот. И кога нимфата дошла каЌ неа, таа доброволно тргнала по неа, завршуваЌ«и во царството на змеЌот. Доминика има скриени извонредни способности, а во империЌата и соседните држави доЌде чудна помор, како резултат на коЌа речиси сите мажи се скаменети. Еден од последните претставници на посилниот пол, елфот принц Оеномаус, успеа да Ќа одложи своЌата смрт благодарение на подарокот на Доминика. И сега тие треба да работат заедно за да Ќа откриЌат мистериЌата на неразбирлива помор и да ги разоткриЌат мрачните сили.
  ПРОЛОГ
  ОдликуваЌ«и се со своЌата ретка, единствена убавина, Доминика Делфинова доби една од главните улоги во блокбастерот "Ґвездена царица". И ова е филм со огромен бу¤ет и ветува огромен профит. Пред ова, Доминика ве«е глумеше во голем броЌ филмови, но добиваше само пени. НеЌзината убавина беше невероЌатна, а неЌзината коса беше многу светла пролетна глуварче, а малкумина веруваа дека таа може без бои и лакови. Но, така беше. Доминика беше природна, медена русокоса со идеални пропорции, а исто така и со изваЌани мускули и одлично растегнува®е.
  Иако девоЌчето не се занимаваше со боречки вештини, таа танцуваше во балет. А таа имаше брзина, грациозност и одлична координациЌа на движе®ата.
  Таа, на пример, може добро да се покаже во акционите филмови. Како девоЌка чиЌ ангелски изглед крие воин-ѓавол.
  Сега ги соблече чевлите и сре«но трчаше низ паркот, чувствуваЌ«и го приЌатното скокотка®е од тревата и камчи®ата на патеката со голи ѓонови. НеЌзините нозе беа толку совршени и заводливи што често беа фотографирани боси и во крупен кадар, што особено ги воодушевуваше мажите. Доминика се гордееше со своите убави нозе, а до мразот носеше кратко здолниште.
  Во тоЌ момент наеднаш пред неа се поЌавила девоЌка. Многу млада, може да се каже, речиси девоЌка. Доминика беше висока, мускулеста, грациозна, а неЌзиното лице, и покраЌ беспрекорната мазност и кадифена кожа, не изгледаше како лице на млада, наивна девоЌка. И ова е како ученичка, иако е облечена доста богато, а на неа висат овие мали парчи®а стакло и блескаат силно на сонце.
  Доминика дури помисли дека можеби ова се вистински накит.
  ДевоЌчето си го печат малото, голо стапало. И на карпестата патека се поЌавиЌа никулци со црвени и виолетови пупки.
  Доминика свирна:
  - Каков трик! Дали сте и филмска актерка или циркузант?
  ДевоЌчето шепотеЌ«и одговори:
  - єас сум нимфа! Нема пове«е време за обЌаснува®е, следете ме!
  ДевоЌката со неверува®е ги рашири рацете:
  - Па, тоа е... Добра шега! Како се викаш?
  Нимфата чкрипела:
  - Маркиза де Касандра. И доволно разговор, секоЌ момент да се биде во вашиот свет бара колосална, магична енергиЌа!
  И таа цврсто, без никаква детска сила, Ќа зграпчи Доминика за рака, силно стискаЌ«и и Ќа дланката.
  Силната и вешта филмска актерка веднаш сфати дека е бескорисно да се одолее на таков стисок.
  ДевоЌчето, користеЌ«и ги голите прсти на своето мало, грациозно стапало, го сврте каменот од прстенот на показалецот од слободната рака. И во истиот момент Доминика се почувствува како да паѓа во бунар. И тоа беше многу приЌатно, уникатно чувство.
  Тогаш сè беше исполнето со блескаво силна светлина, коЌа се чинеше дека Ќа проби секоЌа клетка од телото на силна, атлетска, уникатно убава девоЌка.
  . ПОГЛАВєЕ бр.1.
  Босите стапала на Доминика Ќа почувствуваа жешката површина под неа и тоа беше неЌзиниот прв впечаток. Пред моите очи трепереше, како да сум заслепен од силни блицови, како блиц во камера. А девоЌката не можела веднаш да види каде завршила.
  Се слушна нежниот глас на нимфата:
  - Не плашете се! Сега «е помине и «е можете да видите се.
  Доминика се нагрди и трепна. НеЌзините боси стапала почнаа да се пожешки. Под голите, женски табани имаше нешто што гореше, како песокот на Сахара напладне. Доминика сакаше да трча боса. Особено кога се навикнав за време на тестовите на екранот.
  Кога била девоЌче и било понудено да глуми партизански разузнавач.
  Се разбира, за време на воЌната, девоЌчи®ата одеа боси во лето, бидеЌ«и чевлите треба да се грижат, а чудно е што кога одиш долго време, тоа е уште полесно.
  И на краЌот Ќа доведоа да Ќа обесат, боса во снегот. Ова е во стилот на ЗоЌа КосмодемЌанскаЌа, само Доминика е русокоса и многу поубава, а има природен шарм. А кога се насмевнува и ги соголува белите заби, како од природни бисери, целосно го трга покривот од шарките.
  И тука табаните горат, и некако е жешко. Во маЌ беше топло во Москва, но не може да се нарече топло.
  И еве, како некаде во АрабиЌа напладне. Таму е уште потопло. Еднаш снимила филм во Емиратите, а по песокот морала да оди боса. Нормално, наутро, кога песокот малку се олади во текот на но«та, но беше уште жешко, дури и ги намачкаа стапалата со вазелин за полесно.
  Но, локалните деца трчаат боси, барем меѓу сиромашните, и се смеат, покажуваЌ«и ги своите мали заби, без да доживеат неприЌатност.
  Навистина, трепере®ето во неЌзините очи престана и Доминика виде дека е на градскиот плоштад. Калдрмата под нозете на убавицата беа портокалови и виолетови. А ку«ите наоколу се високи, многу убави, како во центарот на Санкт Петербург, каде што е зачувана антиката. Само овде зградите се повисоки и уште поживописни, шарени, богати, луксузни и елаборирани.
  И има многу златни листови, што несомнено е приЌатно за око. И има многу убави девоЌки на улиците. Тие, светкаЌ«и боси, грациозни, исончани, мускулести нозе, почнаа да Ќа опкружуваат Доминика и неЌзината гламурозна маркиза-нимфа.
  ДевоЌките беа сите, без исклучок, убави, млади, боси, но носеа накит. Некои имаат пове«е накит со скапоцени каме®а, други имаат помалку. Неколку девоЌки носеа само бели, кратки туники.
  Вака обично изгледале робовите кога снимале филмови за античко време, истакна Доминика.
  Сепак , не сите девоЌки беа луѓе. Некои имаат уши како рис, други имаат орлов нос. Неколку девоЌки беа помали, како Маркизата де Касандра, само девоЌчи®а, но тие полетаа и се движеа без да го допираат тротоарот со своите мали нозе.
  Цело царство на девоЌки кои не плашеЌ«и се од жешкиот тротоар, се маваат со голи, розови потпетици.
  И ги опколиЌа Доминика и маркизата со прстен и се насмевнаа тивко брбореЌ«и.
  ДевоЌките испуштаа многу приЌатен мирис на млади, мускулести тела
  од понежниот пол, помешан со скапи парфеми.
  Некои имаа и оружЌе во рацете. Поточно, лакови, самострели со елегантна форма, мечеви, сабЌи, ками и трепети од стрели.
  Многу потсетуваше на статисти за снима®е на фантастичен филм; дури е изненадувачки што успеаЌа да соберат толку многу беспрекорни, облини, атлетски убавици на едно место.
  Пове«ето од девоЌките биле речиси голи, само градите и колковите им биле покриени со накит од скапоцени каме®а.
  Околу десетина девоЌки во скромни туники клекнаа, држеЌ«и во рацете платинесто светкави бокали со пиЌалок и златни послужавници со разни Ќаде®а и овошЌа.
  Доминика збунето промрморе:
  - Што сакаш од мене? - И додаде таа малку посигурно. "Ако имате време, Ќас «е бидам подготвен да се поЌавам во вашите додатоци, само плати ме добро".
  Нимфата маркиза одговорила со насмевка:
  - Очигледно мислиш дека ова е филм? Не, ова е империЌа на елф- змеЌ !
  Доминик се насмеа и скокна. Петиците ми изгореа безмилосно. Таа истресе зрнца од пот. Па, жешко е. Исто како во арапската пустина. НевероЌатно е како убавиците овде одат боси, а нивната кожа не се лупи од сонцето.
  Каде е таа? Очигледно не во РусиЌа...
  Доминика погледна кон небото и свирна. Небото беше жолто, ретките облаци беа портокалови, а имаше неколку светла одеднаш ... Не е ни чудо што беше толку жешко. Освен тоа, светилниците се толку раскошни во форма, со кадрици или рогови...
  Доминика почувствува дека и се слоши. Вака луѓето лудуваат. НеЌзиното убаво лице се изврте и побледе.
  Таа се тетерави, но две девоЌки елф со уши Ќа поддржаа. Претставниците на понежниот пол се разделиЌа, а убавиците во бели, проЎирни туники и донесоа садови со пиЌалок на голите, толку убави и мускулести тела на девоЌките. И тие истураа смарагдно вино во златни чинии.
  Доминика лакомо пиеше. И почувствува дека виното е невообичаено слатко и вкусно; енергиЌа, сила и енергиЌа веднаш течеа низ неЌзините вени.
  И ве«е босите нозе на девоЌчето не изгореа толку многу, поточно, почувствуваа приЌатна топлина, а температурата наоколу стана идеална, како во сон.
  Доминик се возбуди и Ќа заниша главата со златни листови, викаЌ«и:
  - Здраво месечари!
  Тогаш девоЌката брзо се поправи:
  - Драго ми е што ги запознав моите бра«а, поточно, сестрите во умот!
  ДевоЌките плескаа со рацете. И тие пееЌа во хор:
  - Ви посакуваме сре«а,
  Ти си нашата надеж, веруваЌ ми...
  Патеки до други светови -
  Вратата беше отворена!
  Маркизата де Касандра кимна со главата:
  - Да, треба да ни помогнете. И за ова «е има огромна награда.
  Доминика ги крена мускулестите раменици и изненадено праша:
  - А како можам да ти помогнам?
  ДевоЌката нимфа сакаше да каже нешто, кога се слушна звук на труба и звук на крилЌа. Сите броЌни претставници на фер сексот клекнаа одеднаш и се наведнаа со почит.
  Маркизата исто така Ќа поттикна Доминика:
  - Поклони се и ти.
  Актерката изненадена прашала:
  - За што?
  ДевоЌката нимфа чкрипела:
  - ВоЌвотката змеЌ ве запознава. ЗмеЌовите владеат со нашата империЌа. АЌде, на едно колено!
  Доминика реши да не Ќа скрши гордоста. Иако се плашеше дека жешкиот тротоар «е и го изгори голото колено, исончано до светло бронзено. Но, кожата очигледно стана посилна и помалку чувствителна. єасно е дека луѓето овде одат боси не поради сиромаштиЌа. Но од посериозни причини кои допрва треба да се разЌаснат.
  Тогаш се поЌави и самата змеЌска воЌвотка. Ґвер со три глави, многу светло обоен, како пеперутка. Голема, како добар борец, но воопшто не е страшно, или не е страшно ако е таа.
  Главите изгледаа релативно мали, а на нив светкаа мали, но светли круни.
  Кога долетал женскиот змеЌ, девоЌчи®ата под неЌзините крилЌа Ќа промениле боЌата на кожата во Ќоргована, а потоа во смарагд. Ова стана убаво.
  Доминика беше како маѓепсана. Ова беше првпат таа да види вистински змеЌ во реалноста. Да, во филмовите, се разбира, тие прават добри змеЌови користеЌ«и компЌутерска графика. Но, овоЌ змеЌ е вистински, многу убав и грациозен.
  Праша главата, онаа во средината, гласот и беше многу приЌатен:
  - Многу ми е драго што те гледам, наш гостин од планетата ЗемЌа!
  Доминика се насмевна и одговори:
  - И мене ми е многу мило што те гледам!
  ВоЌвотката змеЌ кимна со главата и продолжи, а главата од десната ве«е зборуваше:
  - Те поканивме затоа што во твоите вени тече крвта на оноЌ, не знам коЌ, коЌ живее таму, не знам каде!
  Доминика Делфинова Ќа триеше едната од голите, издлабени нозе на другата и збунето рече:
  - Како да не разбрав!
  Главата на змеЌската воЌвотка лево одговори со самоуверен тон:
  - И ние самите не го разбираме ова. Но, во секоЌ случаЌ, имаме толку страшен проблем што сме како давеници, фатени за сламки!
  Доминика Ќа отпечати разголената, многу заводлива нога и пееше:
  - Држи ме слама, држи ме,
  Кога околу бурата има петнаесет точки...
  Раскинете ги неприЌателите што ги имаат ¤у¤и®ата,
  Судбината ме фрли вака во животот!
  ДевоЌки од сите ленти плескаа со рацете заедно, и беше толку убаво и кул.
  Централниот шеф повторно проговори:
  - Значи, имаме чудна помор. Претставниците на посилниот пол, без разлика дали се тоа ¤у¤и®а, луѓе, тролови, хобити, вампири, гноми и други што живеат во нашиот универзум, од непознати причини почнаа да се претвораат во камен и да се урнат одеднаш. КаЌ нас освен орките и гномите имало дванаесет пати помалку машки од женски, а сега речиси целосно исчезнале! Се разбира, ова е трагедиЌа!
  Доминика се насмеа и замати:
  - Ова е толку прекрасно! Во спротивно нема излез од овие влакнести, гадни мажи! И што е наЌважно, колку е погрд мажот, со тен¤ере и «елава глава, брчки, толку пове«е се прилепува за тебе.
  Еден од ¤у¤и®ата се спротивстави:
  - Нема ¤у¤ести, збрчкани и «елави ¤у¤и®а! Немаат ни брада ни муста«и.
  Доминика забележа:
  " ПокраЌ тоа, поскапо е да се вклучиш со овие млади! Ниту тие не дозволуваат премин. Многу сум уморен од овие навивачи. А вие, фала му на Бога, ги немате овие похотливи, испотени, гадни мажи, и можете да се одморите и да се опуштите.
  Сите три змеЌски глави загрмеа одеднаш:
  - Светот без мажЌаци е осуден на смрт! Во споредба со луѓето на планетата ЗемЌа, живееме многу долго, особено змеЌовите. Да, досадно е без мажи и нема хармониЌа во универзумот без посилниот пол.
  ДевоЌките испуштаа звуци на одобрува®е. Еден промрморе:
  - Сите наши мажи се убави! Некогаш , пред илЌадници години, мажите од човечката раса имаа коса, «елави точки, брчки, стомаци, но сега сите се млади, убави, облини и мирисаат приЌатно, како ¤у¤и®а!
  Доминика се насмеа и намигна ... Потоа таа одговори:
  - ДОБРО! Можеби за неколку месеци «е почнам да ми недостасуваат мажи. Само не разбирам како можам да ти помогнам?
  Десната глава на воЌвотката змеЌ одговорила:
  - Да бидам искрен, ние самите не го знаеме ова. Но, вие имате крв на суштество од друг универзум, каде што сите жители немаат два пола, како ние на ЗемЌата, туку три. И можеби ова «е ни помогне да ги вратиме нашите мажЌаци!
  Доминика се потресе и забележа:
  - Трисексуални суштества? Да, читам научна фантастика, ова е теоретски можно!
  ДевоЌката нимфа кимна со главата:
  - Да! Поморот не ги допре. Но, коЌ «е гарантира дека нема да се поЌави инфекциЌа коЌа «е го покоси убавиот пол? И може да биде уште полошо! Па дури и без посилниот пол, ако некоЌ агресор го нападне нашиот универзум, тогаш нема да имаме шанса да возвратиме.
  ДевоЌката актерка кимна со главата:
  - ДОБРО! Сочувствувам со тебе. Патем, дали ова може да доЌде на ЗемЌата?
  Левата глава на воЌвотката змеЌ потврди:
  - Да! Сосема вероЌатно. Затоа, немоЌте да мислите дека од вас бараат услуга. Имате помлад брат, а тоЌ глуми и во филмови. Дали сакате ова момче да се претвори во камен и да се урне во прав?
  Доминика налутено Ќа удираше босата нога и налутено рече:
  - Знаеш многу за мене!
  ДевоЌката нимфа одговорила:
  - Понекогаш сакаме да гледаме филмови од вашата планета. Може да се преземе директно од Интернет, што не бара големи трошоци на магична енергиЌа. Затоа и те видовме. И високите самовили Ќа почувствуваа твоЌата единствена аура, и го видоа твоЌот брат, и тоЌ има дел од тоа, не знам коЌ!
  Доминика свиркаше и гугаше:
  - Сигурно знам дека се што е невозможно е можно! Сепак , подобро би било да учам во отсуство!
  Маркиз де Касандра забележа:
  -Токму, ова е она што треба да го направите. Учи, учи и учи повторно!
  Студентката незадоволно промрморе:
  - За што друго е ова?
  Веднаш, трите глави на змеЌската воЌвотка зборуваа синхроно и хармонично со своите приЌатни гласови:
  - Не знаеш ништо за магиЌа и волшебство! И треба да имате широко и фундаментално знае®е за да ни помогнете. Откако «е дипломирате на АкадемиЌата за царски змеЌ во Дуларис , «е имате досега непознати мо«и кои «е ви овозможат да Ќа носите круната на принцезата волшебничка. И само во овоЌ случаЌ «е можете, поточно, «е добиете барем мала шанса да ги вратите претставниците на посилниот пол од подземЌето.
  Доминик свирна и забележа:
  - О, она што не ми се допаѓа е да учам!
  Навистина, таа сакаше да танцува, да скока и да глуми во филмови. Дури и многу го сакав. Но, неЌзините студии беа тешки за неа. Се запишала дури и на платен оддел за да може со помалку труд да Ќа добие дипломата. Навистина, на овоЌ начин е полесно.
  Доминика воопшто немаше да влезе во академиЌата да не беше модерна без високо образование. Згора на тоа, дури и милиЌардерите нема да се омажат за девоЌка без диплома.
  Но, да се омажи за олигарх, што е можно побогат и, во исто време, по можност стар, болен и целосно сенилен. Тогаш ослободете се од тоа, станете вдовица милиЌардерка и живеЌте за свое задоволство.
  И сами пишуваЌте филмски сценариЌа. Таа дури имаше идеЌа. И таа е во главната улога. Како императорот Палпатин , поточно, неговиот мрачен дух се пресели во девоЌка клон и почна да создава нова империЌа со освоЌува®а.
  Да, тоа е одлично ! Сепак, неЌзината главна улога и онака не беше лоша, а мирисаше на големи пари. Но ... Сега, таа стана хит . И «е мора да го работи она што наЌмалку го сака - да учи!
  Доминика праша со треперлив глас:
  - Што ако одбиЌам?
  ДевоЌките наоколу направиЌа врева од незадоволство. Еден извика:
  - ПукаЌ Ќа по петиците!
  Трите глави на воЌвотката на змеЌот одговориле:
  - Немаме морално право да ве тераме. Меѓутоа, за да ве извлечат од планетата ЗемЌа, потребна беше многу скапа магична енергиЌа. А назад, ако сакаш да се вратиш, плати го патува®ето овде, скапото вино што си го испила и повратниот билет.
  Доминика чкрипи:
  - Не е фер да ми напла«ате нешто што не сакав да го направам! Бев трогнат против моЌа волЌа!
  Централната глава на женскиот змеЌ одговори:
  - Ти си нашата, можеби, една од нашите последни шанси! Навистина, сè уште можеш да се обидеш со брат ти, но тоЌ е сè уште момче, а сепак, маж, а и тоЌ може да се урне во прав.
  Доминик бесно извика:
  - Не допираЌте го брат ми! Не е негова работа!
  ВоЌвотката змеЌ инсинуирано праша:
  -Дали си подготвен да учиш за да бидеш принцеза? Замислете какви можности «е имате. Нема да остариш, «е живееш неколку илЌади години, а можеби и пове«е ако добиеш уште понапредна магиЌа и станеш бесмртен бог. И «е имаш поданици и свое царство!
  Доминика тешко дишеше и молбено рече:
  -Да размислам малку.
  Маркизното девоЌче потврди:
  - Да, нека размисли. Таа треба подобро да го запознае нашиот свет. Оставете го да се прилагоди и да се вразуми. И тоЌ «е донесе правилна одлука.
  ВоЌвотката змеЌ кимна потврдно со сите три глави:
  - Нека шета низ градот. Голема е и прекрасна. Покажи Ќа, Касандра, а вие девоЌки ѝ го дадете патот. Не се мешаЌ!
  Припадничките на понежниот пол се разделиЌа. Нимфата маркиза извади нешто што личеше на пица од послужавникот и ѝ го подаде на Доминика:
  - Еве, Ќадете! Ќе станете посилни.
  ДевоЌка во туника истури вино, ве«е розово, во златен пехар од платина бокал . Доминика претпазливо Ќа загриза пицата. Испадна дека е исклучително вкусно, а девоЌката почна да Ќаде, многу посигурно и го изми со вино, толку слатко и ароматично.
  По што, расположението на Доминика нагло се зголеми. И таа пееше:
  Подарок од наставници,
  Тие поминаа време со мене ...
  Ме научиЌа за ¤абе...
  И тогаш студентката не наЌде соодветна рима, а она што трепкаше во неЌзината убава глава изгледаше многу вулгарно и несоодветно.
  Тие тргнаа заедно, а нимфата Ќа водеше за рака. Иако беше пове«е од една глава пониска и послаба од силната и висока и толку мускулеста Доминика.
  И двете девоЌчи®а удриЌа со боси стапала и се движеа со брзина на млади газели.
  Ку«ите наоколу беа многу луксузни . Ниту еден град на ЗемЌата никогаш не бил толку прекрасен. Тука растеа и цве«и®а, толку огромни, светли и миризливи. Сè на овоЌ град беше убаво и гламурозно.
  И многу девоЌки. Многу луксузно облечени , или, напротив, поскромно, а некои девоЌки ги миеа улиците. Но, сите се млади, свежи, убави и боси.
  Доминика изненадено праша:
  - Зошто не носат чевли или барем апостолки?
  Маркизата де Касандра со насмевка одговори:
  - Ова е магиЌата на оваа планета. Ни помага да Ќа одржиме вечната младост, да фрли магиЌа, а нашите голи прсти можат да се користат и во битка!
  Уметничката девоЌка се насмеа и забележа:
  - Ова е прекрасно! Во принцип, кога бев многу мал, се срамев да одам бос, бидеЌ«и верував дека тоа е знак на екстремна сиромаштиЌа. Но, тогаш се навикнав на филмовите. Згора на тоа, потребно беше табаните да бидат малку погруби кога во детството играв сестра на Спартак или разни партизани. Тоа ми се допаѓа. Но, ако шетате низ Москва боси, «е ве помешаат со ментално болен човек, а на улиците има премногу инфекциЌа и нечистотиЌа!
  ДевоЌката нимфа кимна со главата:
  - Да - тоа е разбирливо! Плус, трча®ето без чевли е многу поагилно, бидеЌ«и кожата на воинот е многу поцврста од ѓонот на наЌскапите чизми и е еластична, флексибилна и наполнета со магиЌа!
  Тие продолжиЌа понатаму. Можете да видите колку високо, како шпицот на ТВ-кулата Останкино, млазовите на фонтаната брзаат. Така тие полетаат, спротивно на законите на физиката. И самите млазници се разнобоЌни. Колку е убаво ова.
  А какви палати има наоколу? Колку е се луксузно овде. И статутот свети не само со злато, туку и со некоЌ светол, портокалов метал непознат на ЗемЌата.
  Доминика истакна:
  - Вашиот град е како баЌка. А девоЌките се величествени, како вистински раЌ, а не измислен, како нашиот!
  Касандра се насмеа и праша:
  - Зошто мислиш дека твоЌот раЌ е измислен?
  ДевоЌката уметник одговори сосема логично:
  - Затоа што има спротивставени описи. Едната религиЌа вели едно, другата вели друго, а третата го кажува сосема спротивното!
  Нимфата маркиза кимна со главата:
  - Да Ќас знам! Го погледнав твоЌот Интернет. Полесно е отколку да патувате на ЗемЌата. Толку е поедноставно што дури и едноставни ¤у¤и®а, тролови и луѓе можат да се качат во него и да гледаат филм. Со целиот раскош на магичниот свет, ние, за жал, немаме толку напредни технологии како луѓето на ЗемЌата. Вие сте аматери во магиЌата, но нашиот технолошки развоЌ е замрзнат!
  Доминика изненадено праша:
  - Зошто Ќа замрзнате технологиЌата?
  Нимфата, спуштаЌ«и го гласот, одговори:
  - Не сме ние. Тоа се змеЌови. Тие очигледно не сакаат да Ќа поткопаат нивната мо«. Иако, се разбира, тие ни дозволуваат да живееме нормално, а за некои дури и луксузно, но ... Да не зборуваме за тоа!
  И повторно имаше пауза. Луксузот околу е, се разбира, супер. Сè е толку убаво, такви украси, статуи, ку«и и храмови.
  Да, храмовите, се разбира, се многу разновидни. Не како вообичаено на ЗемЌата во одредени сличности. И тие се сосема различни по стил, боЌа и форма . И, се разбира, убава. Еве ги фигурите, и куполи, и многуаголници, призми и така натаму.
  И многу храмови имаат куполи во форма на пупки од наЌубавите цве«и®а.
  Доминика го погледна своЌот партнер и Ќа праша:
  - Изгледаш како ученичка ... Но колку години навистина имаш?
  Касандра со насмевка одговори:
  - Луѓето Ќа имаат оваа изрека: не е вообичаено да се прашува дама за неЌзината возраст!
  ДевоЌката уметник заклучи:
  - ВероЌатно многу.
  ДевоЌката нимфа кимна со главата:
  - Можеби! Но, ние живееме подолго од ¤у¤и®ата, троловите, луѓето, па дури и од гномите и вампирите. БидеЌ«и Ќа имаме крвта на боговите во нас, ние сме крвно сродни со нив. Останатите имаат поиндиректна врска со бесмртните .
  Доминика промрморе:
  - Сите ние сме БожЌи синови и «ерки. Донекаде.
  Касандра кликна со голите прсти.
  И тогаш во рацете на нимфата се поЌави волшебно стапче. Таа тивко шепна:
  - Внатре има вена змеЌ. Ова е многу мо«ен артефакт, скап и редок. Но, во него има и голема сила. Ви го покаже влиЌанието?
  Доминика се замагна:
  - Гледав сериЌа за момче со волшебно стапче. Но, таму има слабо момче , со темна коса и очила. Не како брат ми - згоден, мускулест со руса коса. Инаку и Ќас играв и воин и волшебник!
  Касандра потврди:
  - Го познавам твоЌот брат. Да, тоЌ е многу згодно, необично момче. И за разлика од тебе, светски првак во карате каЌ деца.
  Доминика шмркаше со презир:
  - Иако е момче, тоЌ е маж! Но, за мажите, борбата и борбата е вообичаена работа.
  ДевоЌката нимфа одговорила:
  - Имаме дванаесет пати помалку мажи од жени од главните народи на империЌата: луѓе, ¤у¤и®а, тролови, хобити и вампири. Така и фер сексот мора да се бори. Напротив, меѓу орките и гномите има дванаесет пати пове«е мажЌаци отколку женки. Така дури ни стана некако полесно од порано. єас и орките постоЌано се каравме, а тие се качуваа како крастава жаба до грч, сега скоро и да нема со кого да се бориме. Иако женките и орките, да бидам искрен, не многу. Но, гномовите се подобри , тие пове«е личат на женски хобити. Самите гноми стареат, стануваат сиви, пуштаат долги бради, но до смртта се брзи и агилни и покраЌ брчките ги задржуваат сите заби. И ако забот се исфрли, тоЌ повторно расте!
  Доминика кимна со главата:
  - Леле! Вие сте како аЌкули. Но, еднаш прашав, ако човекот е создаден по образ и подобие БожЌо, тогаш зошто му се толку слаби забите. И попот промрморе нешто како, телото е оптоварено со грев. Патем, кога забот на брат ми беше исфрлен, тоЌ порасна буквално за еден ден. Дури сакав да го однесам на лекар. И тогаш се предомислив, «е го учат детето како стаорец во лабораториЌа!
  Касандра кимна со главата.
  - Точно е! Ти си паметен. Но, вие не сакате да учите.
  ДевоЌката енергично кимна со главата:
  - Да! Тоа е досадно. И ние исто така имаме ... Па , не знам, кога седите на вашето биро ве боли грбот и сакате да трчате и да скокате!
  ДевоЌката нимфа пееше:
  - Да, девоЌки, знаЌте дека сите не сакаат да се собираат ,
  Посакувам да трчам бос низ росата!
  И прекрасниот пар се насмеа. Еве тие одат понатаму. Доминика забележа дека нема автомобили како оние на ЗемЌата. Но, има многу убави еднорози. Како оние што ги цртаат во аниме . А едноставните ко®и се само прекрасни. И кога кочиЌата брза, изгледа како баЌка.
  Некои девоЌки летаат како птици. Точно , тоа е ретко, овде можете да видите дека не се сите волшебници напредни. Нема колиби за питачи. Напротив, целиот град е како цврсти палати, или ку«и кои изгледаат како имоти со фонтани и градини. И колку одлично изгледа.
  Во суштина, Доминика играше игра - билдер. Има многу што може да се изгради таму. И навистина, да се изгради град таков што целата работа е како баЌка за раЌот. Тука истото се оствари.
  Доминика истакна:
  - И велат дека раЌот на ЗемЌата не е возможен? Ова го велат сите религии на ЗемЌата!
  Касандра обЌасни:
  - Освен комунизмот. Единствената религиЌа коЌа ветува раЌ на ЗемЌата. И ова е логично. КоЌ треба да верува во раЌот, не и после смртта, туку општо, по краЌот на светот, што воопшто е лудило!
  ДевоЌката актерка се согласи:
  - Да, не ми се допаѓа доктрината за краЌот на светот! Подобро е сами да го изградите раЌот, а не на коски!
  Нимфата маркиза чврчорела:
  - Не стремете се кон раЌот на раЌот, туку живеЌте и создаваЌте сопствена сре«а. И биди паметен.
  Доминика филозофски забележа:
  - Знаеш, некако, кога наоколу има само девоЌки, чувствуваш дека нешто недостасува. Иако мажите ретко се убави дури и на филмови. Исто така, пове«ето од момчи®ата се слатки, а до четириесет години обидете се да наЌдете маж без стомак и двоЌна брада.
  Касандра се насмеа и одговори:
  - Ти си паметен. Немам зборови. Поточно, не многу ... Но, каЌ мажЌакот не се важни само убавото лице и витката фигура. Жените дури и на ЗемЌата ценат нешто друго освен надворешни податоци каЌ мажот!
  Доминика кимна со главата:
  - Па, да, точно! И, исто така, пари. Кога паричникот ви е тесен, брчките, «елавоста и стомакот не се толку забележливи.
  Нимфата забележала:
  - Немаме проблеми со изгледот на мажите. МагиЌата го провлекува целиот воздух овде. А мажЌаците станаа млади мажи со многу убави лица; дури е неприЌатно што дури и брадите и муста«ите на луѓето исчезнаа. Поради ова, нивните ¤у¤и®а можат да се разликуваат само по обликот на нивните уши. И ова ... Па , жените се навикнати на тоа. Но, брадата има и одреден шарм. Не се согласувам со оние девоЌки кои Ќа сметаат брадата за грдост.
  Доминик се насмеа и одговори:
  - Брадата има пофалби и чест, но и мачката има муста«и!
  Касандра мавташе со своето волшебно стапче ... И во рацете на убавата жена , се поЌави прекрасна торта во облик на напечената капа на Наполеон, со рози, афион и пеперутки од пове«ебоен крем.
  Нимфата маркиза чврчореше со неЌзиниот наЌнежен глас:
  - ПробаЌте, многу е вкусно и бесплатно е без зелка!
  Праша Доминика, одеднаш мислеЌ«и:
  -Што ако сепак ми наплатиш хонорар?
  Нимфата-маркиза пееше:
  - Мора да платиш за се, веруваЌ ми,
  Затоа Ќа отвораме вратата за успех!
  . ПОГЛАВєЕ бр.2.
  И Касандра повторно замавна со стапчето, од врвот излета млаз светлина и се поЌавиЌа две столчи®а што изгледаа како да се направени од кристал и мала, елегантна маса.
  Маркизата-нимфата предложи:
  - АЌде да Ќадеме седнати, како културни луѓе! Можеби и вие би сакале малку вино?
  Доминика логично забележа:
  - Ако пиете многу вино, може да се онемете. И Ќас треба да имам чиста и свежа глава!
  Касандра одмавна со главата негативно.
  - Не плашете се! Во нашето вино нема ни грам алкохол. Тоа носи само придобивки. И тоа е една од причините зошто луѓето во нашиот свет живеат и до илЌада години без старее®е. И со силна и напредна магиЌа можете да издржите многу подолго.
  ДевоЌката актерка кимна со главата:
  - Тогаш истурете го!
  Нимфата испушти зрак од врвот на стапчето, шепотеЌ«и нешто ... И се поЌавиЌа пехари од светло портокалов метал, во кои прскаше нешто жолто и со меурчи®а.
  Забележа Доминика, пиеЌ«и малку од неЌзиниот пехар:
  - Многу приЌатно и ароматично вино, Ќа прави вашата уста толку свежо ...А од што е направено?
  Касандра остро одговорила:
  "Кога «е студирате на АкадемиЌата за император на змеЌот, «е дознаете!
  ДевоЌката праша:
  -Каде е самиот цар на змеЌот?
  Нимфата воздивна одговори:
  -И тоЌ исчезна. Сега на негово место е царицата Каролина. ЗмеЌовите имаат приближно еднаков броЌ жени и мажи, исто како и луѓето. Во овоЌ поглед, имате сличности.
  Доминика се замагна:
  - Зошто царицата не ме прими лично?
  Касандра чкрипи:
  - Па, имаш вообразеност! Доволна е воЌвотка. Ќе биде потребно, а и самата голема КеролаЌн «е го прифати.
  ДевоЌчето пееше:
  - Луѓето се восхитуваа на кралицата,
  Сите момчи®а во дворот се за убиЌа!
  Но, Ќас бев многу храбар
  Избрав милиЌардер!
  Нимфата маркиза одговорила со насмевка:
  - Дали мислите дека вреди да се живее со милиЌарди долари со несакана личност? Што е со салото на стомакот, «елавите точки, брчките и лошиот мирис?!
  Доминика агресивно ржеше:
  ги расипува животите на мене и на другите девоЌки ! Или «е го задавам со гривата во кревет!
  Касандра се насмеа и забележа:
  - Ќе се преправам дека е шега. Мора да станете олицетворение на доброто.
  ДевоЌката актерка логично забележа:
  - Идеалните херои Ќа тераат Ќавноста да сака да се бучи !
  Нимфата не одговорила, но со помош на платина лажица го изела колачот и го испила ароматичното вино. И Доминика засега реши да ужива во храната. Освен тоа, прошетката на свеж воздух ви го отвора апетитот.
  Таа се сети на пука®ето. Конкретно, кога играа деца партизани. Таму, на пример, на почетокот момчи®ата и девоЌчи®ата беа доста добро хранети пред воЌната. И за време на воЌната под окупациЌа тие мораа да ослабат. За да го направите ова, беше препорачано да трчате пове«е и да Ќадете помалку. Првото сепак беше реализирано, бидеЌ«и многу снимки беа снимени со деца кои трчаат, но вториот е потежок. Младите филмски актери ги нападнаа тезгите, купуваЌ«и храна за себе.
  Потоа им било забрането да прено«ат во хотелот, а биле затворени во посебна просториЌа со решетки, кои изгледале како голема, заедничка «елиЌа.
  Доминика не гладуваше, не сакаа неЌзината убавина да страда од неухранетост, и како и да е, таа е природно прилично сува, воопшто не дебеличка, а танцува®ето и ги одржува мускулите и телото во добра форма.
  Но, момците, се разбира, настрадаа бидеЌ«и сетот беше претворен во детски затвор. А имаше и епизоди со затвореници. Пар од момчи®ата дури и ги избричиле главите, што можеби било непотребно.
  Да, животот на филмскиот актер не е лесен.
  На пример, за востанието на Спартак. Цела чета момчи®а работеа боси само во шапки во каменоломите. Исто така, беше потребно пове«е од едно презема®е. Обидете се да одите со голи стапала по острите каме®а на рудниците. Овде босите стапала на момчи®ата почнаа да крварат и стапалата почнаа да пукаат. И тие , навистина, беа влажни од пот и се тресеа од умор.
  Во овоЌ филм, главниот лик беше изедначен Спартак , робовладетел, коЌ, патем, му Ќа предложил идеЌата за востание на прилично успешниот и богат гладиЌатор коЌ Ќа добил своЌата слобода.
  Доминика првпат Ќа глумеше сестрата на Спартак во детството, а исто така мораше да поминува време со момчи®ата во каменоломот како казна.
  Така и таа знаеше што се остри камчи®а и тешка корпа со урнатини.
  И навистина Ќа влечеш нагоре и нагоре. Тоа е многу исцрпувачки, но Ќа зголемува вашата издржливост.
  Доминика глуми во различни филмови. Еднаш дури и во улогата на момчето од кабината Џим во некоЌа верзиЌа на "Островот на богатството" коЌа е далеку од канонот. Таму, дури и во улога на готвач, не беше едноногата Сребрена , туку црвенокосата жена, внуката на Морган.
  Ова е, се разбира, кул. Самата Доминика била во улога на момче, за што сакале дури и да и Ќа скратат косата. Но, тогаш конечно го решиле проблемот со помош на перика.
  Да, оваа неЌзина улога, може да се каже, беше успешна од гледна точка на играта. Но, самиот филм не се здоби со популарност надвор од канонот. Се испостави дека е некакво пеколно ѓубре.
  Честопати, класиците што не се според канонот наидуваат на неприЌателство.
  Нимфата-маркиза ги прекина спомените на Доминика:
  - Знаеш. Овде седиме некое време. Зарем не е време да тргнеме на пат?!
  ДевоЌчето ги крена рамениците и забележа:
  - Можете да одите на прошетка. Имам уште многу енергиЌа.
  Касандра замавна со стапчето и исчезнаа полуизедената торта и садовите со вино итн.
  Доминика промрморе:
  - Исто како во баЌка!
  Маркизата чкрипи:
  - Не! Ова не е баЌка, туку магична реалност.
  И дваЌца претставници на фер секс се прскаа по патот. Расположението на Доминика стана целосно весело ! Таа се насмевна широко. И таа дури пееше:
  Патот, патот изгледа како приЌател,
  Пошта со син¤ир од фацетирани челик...
  А мечот е многу остар - фалениот дамаскин челик,
  Да, «е има сериозна ситуациЌа во битката!
  Тогаш Касандра забележа со сериозен поглед, застануваЌ«и:
  - Знаеш! На академиЌата «е ве очекуваат сериозни приемни испити. Можеби за наследни волшебници, тие «е изгледаат лесни, но вие немате ни поим за магиЌа.
  Доминика непримерно се насмеа и се спротивстави:
  - Не! Во филмовите многу пати сум видел магионичарски дела. И веруваЌте, знам нешто!
  Нимфата маркиза, спуштаЌ«и го гласот, шепна:
  - Ќе ти го дадам моето волшебно стапче! Таа е многу силна, со вена змеЌ. Обидете се да го користите, на пример, за да замислите ... Па, незаборавен цвет!
  ДевоЌката актерка погледна назад. Наоколу, во близина на ку«ите и на самата улица има цветни леи со наЌсветли цветови, како големи скапоцени каме®а. На дрвЌата растеа и блескави пупки. Згора на тоа, некои цве«и®а имаа и лисЌа со различни бои и ниЌанси. И имаше дури и чудни кадрици.
  Доминика ги крена нималку тесните раменици и сериозно одговори:
  - Зошто ни треба некаков вид на заборавеност? Овде ве«е има многу различни цве«и®а, многу поголеми и поубави.
  Касандра иронично се насмевна:
  - А што сакаш?
  ДевоЌката актерка децидно изЌавила:
  - Подобро е да измислите нешто многу повредно и покорисно! - Доминика Ќа испечати голата пета, предизвикуваЌ«и обоените плочки да трепкаат како мразулец што се крши. Аспиративната волшебничка додаде: "На пример, би било многу подобро да се создаде диЌамант со големина на кокос! Ова е многу покорисно и попрактично.
  Маркизата Ќа погледна сомнително и Ќа праша:
  - Дали сакате да одите на ЗемЌата? Што не ни се допаѓа?
  Доминика иронично забележа:
  - За вашиот свет можеме да го кажеме истото што го кажа Остап Бендер за природата на Кавказ - премногу е убаво - имагинациЌа на идиот!
  Касандра се насмевна и забележа:
  - И ти си паметен, но мрзлив! Немате доволно фанатизам да тргнете кон вашата цел како млазен булдожер, без да застанете!
  ДевоЌката актерка се фатила, забележуваЌ«и:
  - Нема млазни булдожери. Барем на ЗемЌата!
  Нимфата маркиза кимна со главата во согласност:
  - Можеби немате. Но, постоЌат раси кои се технолошки уште понапредни од човештвото. Сепак, да се доЌде до нив е уште потешко отколку да се доЌде до ЗемЌата.
  Доминик се гримаса додека праша:
  - Да? Дали можат да летаат меѓу Ўвездите?
  Касандра самоуверено одговорила:
  - Тие можат! Во принцип, можеме да го направиме тоа со помош на магиЌа.
  ДевоЌката актерка пееше:
  Секако дека е тешко да се предвиди
  Што чека во овоЌ прекрасен свет...
  Ќе летаме во облаците -
  Качува®е во авион со Ўвезда!
  И девоЌката одлучно изЌавила, правеЌ«и заканувачки лик:
  - ДаЌ ми го волшебното стапче! И «е направам диЌамант со големина на добра лубеница!
  Касандра сакаше да каже нешто. Но, се слушна шушка®е на крилЌата. Друг змеЌ леташе. НаЌвероЌатно, исто така женски. За малку «е го зафати потокот на фонтаната, коЌ пукаше високо во небото од устата на грифинот, покриен со златни листови и рубини.
  Чудовиштето со три глави беше поубаво отколку страшно.
  Нимфата маркиза се поклони. Доминик само благо одмавна со главата.
  Женскиот змеЌ слетал пред нив. За толку големо чудовиште се слушна многу приЌатен и Ќасен глас:
  - Дали сте вие лицемерот коЌ ве«е го нарекуваат месиЌа?
  Доминика со невина насмевка одговори:
  - Навистина не би сакал да бидам месиЌа!
  Женскиот змеЌ се изненади:
  - А зошто е тоа така?
  ДевоЌката актерка искрено одговори:
  - Затоа што месиЌата обично завршуваат на распнува®е!
  Крилестото суштество ги затресе крилЌата. Таа има големи, слични на оние на лилЌаците, само во три бои: црвена, жолта и зелена. Непотребно е да се каже, тоа е убава комбинациЌа.
  Женскиот змеЌ чврчорел:
  - И можеш да видиш од тоЌ свет каде магионичарите се целосни измамници и измамници?
  Доминика се насмеа и одговори покажуваЌ«и ги неЌзините многу бели, сЌаЌни заби:
  - Можеби е така. Иако, имаше некои пророци. Како баба Ванѓа. Само поради некоЌа причина неЌзините предвидува®а се оствариЌа, по правило, ретроактивно.
  Нимфата-маркиза забележала:
  - Дури и волшебниците и волшебниците на многу високо ниво Ќа гледаат иднината краЌно неЌасно. И дури и наЌвисоките богови нема да дадат гаранциЌа за тоа што «е се случи за сто години. И уште пове«е, во илЌада и милион!
  Женскиот змеЌ блесна со светло светло и чврчореше:
  - Да... за да има вистински предвидувачи на оваа планета. Дури и вашата тензиЌа на хиперноосферата е сосема поинаква од нашата. Иако, можеби затоа Ќа задржавте своЌата оригиналност и не станавте наши робови!
  Доминика уште еднаш весело се насмеа и забележа:
  - Да бидам твоЌ роб? Тоа е дури и смешно. Засекогаш млад, засекогаш бос.
  Касандра кимна со главата и предложи:
  - Покажете ѝ на грофицата на змеЌот што можете да направите. Обидете се, барем со помош на магично стапче, да натерате да падне барем една капка вода.
  ДевоЌката актерка презирно шмркаше:
  - Една капка вода? Да, ова воопшто не е сериозно. Можеби е подобро веднаш да се добие барел злато.
  Грофицата ЗмеЌ предложи:
  - Нека прави магиЌа како сака. ДаЌте ѝ стапче и видете дали правилно се се«ава барем на една магиЌа.
  Касандра се насмеа и чкрипи:
  - Да, изгледа одлично ! Само Погледни. Волшебното стапче е премногу мо«но и може да предизвикате штета на градот, живите суштества и себеси.
  Доминика рикаше:
  - Не сум толку глупав како што мислиш!
  Грофицата ЗмеЌ предложи:
  - АЌде тогаш да и дадеме нешто побезопасно и понемо«но. Во спротивно и таа «е ми направи дупка.
  Касандра пееше:
  Да се манифестира во магиЌа,
  Ни треба талент...
  За тебе е подобро да создаваш
  Големи диЌаманти!
  И девоЌката нимфа кликна со голите прсти. Се поЌави платински прстен со мал изглед. Касандра го фрли со ногата, а магичниот артефакт заврши веднаш до лицето на Доминика.
  Маркизата чврчореше:
  - Можете да го земете овоЌ прстен. Ставете го на показалецот. И обидете се да посакате нешто гласно. МагиЌата во него не е силна, но функционира едноставно. Не е доволно за диЌамант со големина на кокос, но, на пример, доволна е големината на грашок!
  ДевоЌката актерка го фати прстенот во рака. Но, наместо показалецот, таа го стави на средниот прст и, саркастично насмеана, праша:
  - Што ако се обидеш вака? Што «е се случи тогаш?
  И Касандра саркастично се насмевна:
  - Добро, обидете се!
  Доминика чкрипи:
  - Испечете ги со оган штиклите на маркизата!
  Пламенот пламнал под босите нозе на Доминика . Голиот ѓон силно изгорел, таа врескала и почнала да трча. Навистина, огнот не е слаб. Но, не успеавме да стигнеме далеку. ДевоЌката беше завиткана околу долгата опашка на грофицата на змеЌот.
  Од мо«ниот рептил се слушна приЌатен, женски глас:
  - Леле! Штотуку доЌдовте во нашиот свет и сакате да осакатите нимфа, роднина на наЌвисоките богови? Знаеш ли дека за ова «е те пратат како роб во каменолом? И «е работиш таму сосема гол, во син¤ири и «е добиваш камшици и стапови, ЌадеЌ«и леб и вода. А исто така «е мора да спиете врзани со син¤ири и на каме®а. И нема да знаете ништо друго освен напорна работа и камшици. Особено сега , кога машките робови се распрснаа, висока и мускулеста девоЌка како тебе нема да не повреди во рудниците!
  Доминика се нагрди од овие зборови. Таа еднаш Ќа играше Клеопатра во нискобу¤етен филм. За да заштеди пари, сликата беше насловена "Клеопатра во заробеништво на Август". Односно, тоа исто така не е канон. Клеопатра не извршила самоубиство и била заробена.
  Па, таа беше испратена во рудниците. И таму се шетала полугола и боса. А оде®ето по остри каме®а во рудник со голи стапала е доста болно. Па, носете и товар. Потребно беше потта на робинката да биде вистинска, а неЌзиното лице да биде вистинско, а не да се преправа дека е исцрпено.
  Но, се разбира, тоа е само филм, и тоа прилично евтин. И Ќа тепале со камшик, што исто така било нереално. Но сепак боли . _ Иако крвта, се разбира, беше лажна.
  Генерално, филмот беше евтин, а освен каменолом со полуголи девоЌки, практично ништо друго не се прикажуваше. Пресметката очигледно била да привлече сексуално вознемирени мажи. Па, а исто така, сите го знаат името - Клеопатра! И ова може да се искористи за купува®е
  Доминика дишеше длабоко, а во каков измет понекогаш се капат филмските Ўвезди?
  Нимфата маркиза чврчорела:
  - Не биди тажен, душо, ни требаш. Нема да те предадеме на никого.
  Грофицата змеЌ рикаше:
  - Нека се обиде повторно да вежба пред испитот. Па, аЌде да се обидеме да замислиме нешто!
  Доминика го триеше прстенот и рече:
  - Сакам чоколаден сладолед!
  ДевоЌката го зеде и се замрзна од напнатост.
  На него се става мешавина од кршен мраз и чоколадо. Како резултат на тоа, Доминика беше валкана од глава до пети, па дури и изгребана.
  ЗмеЌската грофица се насмеа толку силно што млазовите на фонтаната се затресоа и цве«и®ата се тресеа.
  Нимфата маркиза мирно забележа:
  - Во ред е! Напротив, таа има големи способности, репродуцираше толку многу сладолед и чоколадо со таков артефакт, коЌ генерално не е многу мо«ен!
  Доминика го лижеше чоколадото од образите и фрустрирано плукна, лелекаЌ«и:
  - ТоЌ е огорчен!
  Касандра се насмеа и забележа:
  - И чоколадото е горчливо. Зарем не го знаевте ова?!
  ДевоЌката актерка рикаше:
  - И овде, на ЗемЌата и во РусиЌа, слатко е !
  Маркизата кимна со главата:
  - Знам! Знаеме и како да направиме слатко чоколадо. Но, засега «е мора да се задоволите со тоа што го имате. Поточно, не наведовте каква чоколада конкретно сакате. И воопшто, добро е што нарачавте само сладолед. Ако ти текнеше, на пример, да се капеш со злато, многу посилно «е го удриш врвот на главата.
  Доминика духовито забележа:
  - Животот е во полн ек, а се е над глава!
  Грофицата на змеЌот предложи:
  "Наместо глупости, кои нема да и помогнат кога «е влезе во академиЌата за змеЌови, подобро е да Ќа оставите да се обиде да создаде навистина мал диЌамант". Обично, ова е можно за оние кои имаат високо вродено ниво на магични способности.
  Касандра одговори:
  - Не! Ова е премногу очигледна патека. Треба да се однесувате многу посуптилно.
  Доминика каприциозно засвирна:
  - Мокра сум и валкана, само пилешко на скара. Можете ли да го поправите ова?
  Нимфата маркиза кимна со главата:
  - Се разбира, нашата убавица!
  И направи осумка со своето магично стапче. Блесна со сина светлина. И сега девоЌката од ЗемЌата повторно стана чиста и средена, а речиси сите гребнатинки исчезнаа. Освен еден на десниот образ.
  Но, Домика не се виде себеси и не обрнуваше внимание.
  ЗмеЌската грофица засвире:
  - И така, драга моЌа... Гледам разбираш нешто? Значи, убава девоЌка од планетата на растечките технологии?
  Како одговор, Доминик пееше:
  Но зошто,
  Невозможно е да се живее според своЌот ум!
  Зошто, животот не нè учи ништо!
  Но зошто! Но зошто!
  И таа се насмеа, бидеЌ«и оваа песна, изведена од БоЌарски , беше соодветна и убава. Но, неЌзиниот ангелски глас предизвика само напад на смеа.
  Касандра подсвире, очите светкаа:
  - Не може да ви се негира смислата за хумор. Но, дали некогаш сте сериозен?
  Доминика се намурти. Се сети како глумела девоЌка коЌа добила лоша оценка на училиште. И немаше шанси да и даде на своето лице вознемирен изглед. Напротив, сакав дури и да ги разголам забите. Па, тоа е разбирливо ... Таа има премногу ветер во главата. На пример, некои момци само «е оголат заби во толпата, и тоа е целата нивна улога!
  А Доминика сакаше да игра... Принцези, се разбира.
  ЗмеЌската грофица тогаш предложи:
  - Нека ни танцува подобро. Видовте дека во филмовите таа навистина добро танцува .
  Тоа последното е вистина. Доминика можеше да танцува. Дури сакале да Ќа земат за улогата на Есмералда. Згора на тоа, според канонот, се чини дека таа не е ни циганка. И зошто да не Ќа игра оваа улога блескава русокоса?
  Но, филмската адаптациЌа на класици, па дури и на странски, исто така предизвикува одредени проблеми. Затоа, таа беше снимена во поинаква улога, но и како танцува.
  Да, таа, се разбира, сакаше да танцува и знаеше да танцува. Сепак, таа го зеде и измати:
  - Позлати Ќа рачката!
  Маркизната нимфа чкрипела:
  - Што пове«е?
  Доминика логично одговори:
  - Дури и циганите на пазар не танцуваат бесплатно. Значи, ми треба голема вре«а со злато. Зар не е Ќасно?
  Грофицата змеЌ рикаше:
  - Каков дрзок приЌател ! Всушност, наЌдоброто место му е во каменоломите. Таму таа во исто време «е развие издржливост и «е се навикне на послушност. За ова, таа треба да биде воспитана на груб начин!
  Одеднаш до нив притрча една девоЌка. Изгледа дека таа е човечко дете на не пове«е од десет години. Но, во исто време носеше скапоцен накит, како во златарница. Голите, мали, детски стапала изгледаа несоодветно и смешно во таков луксуз.
  ДевоЌката проверила:
  - Можам да го купам овоЌ роб од тебе. Колку сакаш за тоа!?
  Касандра самоуверено одговорила:
  - Оваа девоЌка не се продава! И додека таа не е робинка. Сепак, можеби таа нема да биде слободна уште долго.
  Доминика промрморе:
  - Колку е неморално кога мало дете си купува робови!
  Маркизата-нимфата самоуверено одговори:
  - Ова не е дете, туку женски хобит! А хобитите изгледаат како човечки деца...
  ДевоЌчето налутено го удри малото стапало и чврчорело:
  - єас сум бароница! А тоа значи дека твоЌот роб е должен да ми се поклони.
  Доминика агресивно чкрипеше:
  - Нема врска ! Ќе, «е му се поклонам на детето!
  Како одговор, бароницата од хобитот Ќа тресна десната рака. Излетал гром и Ќа удрил девоЌката актерка по голите нозе. Како одговор, искасаниот Доминик нешто извика. И голема торта густо покриена со крем падна врз храбрата волшебничка девоЌка. Дури и беше соборена од нозете, а малата убавица падна на тротоарот. Но, таа веднаш скокна, сето тоа намачкано во бисквит, кондензирано млеко и чоколадна паста. Хобит бароницата Ќа затресе левата, гола, мала нога, на чии два прста светкаа прстени со скапоцени каме®а.
  И излета цел магичен бран цунами. Доминик беше фрлен дваесет метри нагоре. По што девоЌката паднала. За сре«а, бидеЌ«и танцуваше од раното детство и глумеше во филмови, таа ве«е многу пати паѓаше од различни висини и изведуваше акробатски акробации.
  Затоа, Доминика есента се групираше како мачка и доста успешно слета. Освен што нозете на девоЌчето, ве«е изгорени од борбена магиЌа, доживеаЌа силна болка кога доЌдоа во контакт со обоените плочки што Ќа покриваа областа. ДевоЌката врескаше.
  А змеЌската грофица Ќа завитка своЌата долга опашка налик на бор околу бароницата волшебничка и засвире:
  - Престанете со борбата! Во спротивно и дваЌцата «е одите во притвор! Ако сакате да се борите, има посебни полигони каде се одржуваат магични и други дуели!
  Доминика твитна:
  - Да, токму дуел! Само без оружЌе - раце и нозе!
  Бароницата од Хобитот шмркаше со презир:
  - Борете се со робот! Да бидам искрен, ова е страшно за мене ! Би било подобро да Ќа испратиме во рудниците. Да се научи магиЌа на таква будала е многу опасно.
  Маркизата-нимфата се согласи со сериозен тон:
  - И Ќас така почнувам да мислам. Да, оваа девоЌка има некоЌа посебна дарба за создава®е катастрофи и предизвикува®е конфликти.
  ДевоЌката актерка се спротивстави:
  - Не одам каЌ никого прво! Што се однесува до останатото ... Со секоЌ неуспех, знаЌте како да возвратите, инаку нема да видите успех.
  ЗмеЌската грофица го ослободила непослушното девоЌче, кое изгледало како дете, но навистина било способно да лета цел полк тенкови.
  Опашот беше малку обоен со крем, кондензирано млеко, чоколаден намаз и бисквит. Тортата беше огромна и Ќасно направена од срце. Дури е и штета што го скршиЌа наместо да го изедат. ЗмеЌската грофица ѝ ги скина прстите и шепите, а кристалниот поток на фонтаната Ќа прелеа, измиваЌ«и Ќа нечистотиЌата.
  Касандра кимна со главата.
  - Чистотата е клучот за здравЌето! НарачаЌте прво!
  Хобит бароницата Ќа триеше едната од неЌзините мали, исончани, грациозни нозе на другата. За неколку секунди таа светеше како сиЌалица. И сите кулинарски ексцеси што силно Ќа извалкаа девоЌката волшебничка исчезнаа. А луксузниот накит блескаше со обновена енергиЌа. Таа, всушност, стана толку многу како принцеза што Доминика почувствува нежност.
  Имала шанса и да глуми принцеза во една од баЌките. Таму морала да се раздели со луксузната облека и скапоцените чевли и да стане слуга на вештерка. Носете партали и одете во дрвени чевли. И во такви влошки е многу полошо отколку само бос. Таа дури почна да го убедува режисерот дека можеби е подобро да се снима воопшто без чевли. На краЌот на краиштата, босите нозе на девоЌчето во партали многу посилно «е Ќа нагласат сиромаштиЌата и промената на статусот на принцеза во де факто роб.
  Но, директорот очигледно имаше свои идеи. На краЌот, додека бегала од кулата на смртта, конечно се ослободила од чевлите и чорапите, а потоа била боса, чувствуваЌ«и вистинско блаженство. Сега, сепак, неЌзините боси стапала беа изгорени, па дури и се поЌавиЌа мали плускавци, што беше и болно и одвратно!
  Хобит бароницата Ќа подаде своЌата мала дланка, нежна и во исто време исончана кон неа, стискаЌ«и ѝ Ќа раката на Доминика со детска сила и чврчоре®е:
  - Добро, мир! єас се викам Ласка. И немоЌ да мислиш, човеку, дека Ќас сум безопасна девоЌка, орки, гоблини, спори на Кошчеи, сите тие извлекоа многу од мене !
  Доминика изненадено праша:
  - Колку години имаш дете?
  Ласица се насмевна и одговори:
  - Меѓу претставниците на фер секс не е вообичаено да се прашуваат за возраста! Колку што гледам, толку години ми даваш.
  ДевоЌката актерка се насмеа и забележа:
  - Имаш десет години! Нема пове«е!
  Грофицата змеЌ рикаше:
  - Да, таа ве«е е над триста. Што, сепак, не е важно. Во нашиот свет, сите жени се млади и убави. Остани со нас девоЌче, «е бидеш нашата кралица!
  Доминика одговори со познат куплет:
  Ако светата воЌска рече:
  Фрли Ќа РусиЌа, живеЌ во раЌот...
  єас «е кажам: "Нема потреба од раЌот",
  ДаЌ ми Ќа моЌата татковина!
  . ПОГЛАВєЕ бр.3.
  Маркизата и бароницата плеснаа со рацете и извикаа едногласно:
  - Браво! Сами го измисливте ова?!
  Доминика негативно Ќа заниша златната глава:
  - Не. Не Ќас. НекоЌ друг, не се се«авам на авторот!
  Касандра се гримаса:
  - Чудно, имаш одлична мемориЌа!
  ДевоЌката актерка искрено одговори:
  - Премногу размислувам за себе отколку за другите. Подобро е да им кажам пове«е за мене отколку Ќас за другите. єас, исто така, понекогаш составувам, и не полошо од Пушкин.
  ЗмеЌската грофица ги разголи своите светли, блескави заби како диЌаманти во широката уста и рече сериозно:
  - Можеби можеш да отпееш нешто од своЌа композициЌа?
  Доминика рече молбено, триеЌ«и ги своите изгорени стапала:
  - Без праша®е! Само даЌ ми барем еден златник. И «е изведам цела хит песна за тебе. И да пее за ¤абе? Непочитувано! И тривиЌално, неисплатливо!
  Нимфата-маркиза се намурти, а неЌзиното волшебно стапче заканувачки блесна во неЌзината рака, таа беше решена да Ќа казни дрската девоЌка коЌа се осмели да му противречи на змеЌот.
  ЗмеЌската грофица помирливо засвире:
  - ДаЌ ѝ сребрена паричка. Нека пее од срце.
  Доминика се насмевна, неЌзините заби, толку совршени, блескаа како ледени планински врвови на светлото сонце напладне. И таа чкрипи:
  - Пари однапред!
  Ласицата и фрли паричка и извика:
  - Еве, фати го!
  ДевоЌката Ќа фрлила ногата нагоре и со голи прсти успеала да фати сребрено тркалезно парче. Потоа го префрлила на дланката. єа погледнав паричката. Не беше ништо, среброто беше сосема ново, од едната страна имаше змеЌ со седум глави, а во шепите држеше жезол и боздоган. А од друга страна , убава девоЌка со многу буЌна кадрава коса. И прекрасно е.
  Доминика не можеше да одолее на искушението да Ќа проба паричката и со насмевка одговори:
  - Ова е прекрасно. Кул работи.
  Ласицата засвирна:
  - Сега, пеЌ! АЌде да видиме што можете да направите!
  Грофицата ЗмеЌ додаде:
  - И мора да пеете гласно, и да изведете горе-долу долга балада, бидеЌ«и плативме!
  ДевоЌката актерка кимна во согласност со главата:
  - Да, Ќас го разбирам тоа! Не можеш да пееш како...
  И тогаш здружението не и падна на памет. Па, да се каже славеЌ не е сосема точно или соодветно. Но нешто друго, не баш тоа!
  ДевоЌчето нимфа си го удираше босот:
  - Да почнеме!
  Доминика почна да пее со неЌзиниот Ќасен и нежен глас;
  Бев позната актерка
  Снима®е, пцовки, музика, топки...
  Таа почна да танцува бесно и диво,
  Како олицетворение на сатаната!
  
  Нозете ми се толку силни
  Се избориЌа со бесниот хопак...
  Ние сме толку кул девоЌки
  Веднаш да го преместиме подлиот!
  
  Но, се наЌдов себеси во свет, знаете, посебен,
  Каде што змеЌовите владеат како кралеви...
  Нарачката таму е многу нова,
  Барем искинете Ќа кошулата!
  Морав да станам бос роб
  Добива®е камшик на грбот...
  Облаците над нас се сини,
  Местото е неприЌатно на ЗемЌата!
  
  Еве едно строго ¤у¤е доаѓа до мене,
  И стиска со камшик во рацете...
  Белоглаво момче истрчало покраЌ -
  Робот бос, сопственикот очигледно скржав!
  
  Гномот се смее, ги допира забите со шепата,
  Како девоЌка со напис, пастув...
  Така што мечката го глода со криво стапало -
  Ова «е биде краЌот на «елавоста на ¤у¤ето!
  
  Но, тие ме продадоа во рудниците,
  Во харемот немаше видливи места...
  И ми дадоа силен камшик во потера,
  Затоа што девоЌката Ќаде многу!
  
  Еве гномот ме води на Ќаже,
  Шармот на девоЌката е апсолутно невероЌатен ...
  Гласот на робот е многу Ќасен,
  Но, на краЌот има само нули!
  
  єас сум речиси гол и бос
  єас работам во рудниците како тоа магаре...
  Мамо, велам, драга моЌа,
  Колку глупаво испадна!
  
  Бев способна девоЌка
  Умножив дропки во моЌата глава...
  И сега во едно, сметаЌте го, здолниште,
  єас сум во диво ропство!
  
  Долго, долго време го трпев гномот,
  Добив камшик на грб...
  Ме тепаа за бизнис, а не за бизнис,
  Ми ветиЌа дека «е ме хранат подоцна!
  
  Но босите робови се побуниЌа,
  Рачки во акциЌа, чекани,
  И сега, сметаЌ го тоа твоЌ елемент ,
  На гном со «елавост єас сум мртов !
  
  Па, тие зли беа убиени,
  Имавме страшни жртви...
  Но, веруваЌте, се ослободивме -
  ДевоЌките покажаа врвна класа!
  
  И сега имаме голема воЌска,
  И момците одат во битка со нас...
  Ние кршиме штитови како даски,
  Злобните владетели «е бидат капут!
  
  И тогаш ропството на пеколот «е исчезне,
  Човекот ги исправа рамениците...
  И «е ставиме краЌ на господарството, наситен од неприЌатели,
  Ќе има век на сре«а и напредок!
  
  И тогаш «е има мир низ целиот свет,
  Човек, голема Ўвезда...
  Ќе летаме во Ўвездениот воздух, знаеш,
  Нека се остварат соништата на луѓето!
  ДевоЌката заврши со висока нота, со неЌзиниот глас трепереше како сребрени Ўвона.
  ДевоЌката нимфа плесна со рацете. Песната на Доминика Ќа слушаа и неколку ¤у¤и®а и тролови и неколку луѓе. И ѝ ги фрлиЌа монетите: и сребрени и бронзени.
  ДевоЌката актерка се поклони. И ги собра од плочките. Дел од монетите ги земала со раце, а дел со голи прсти. И тоа беше прекрасна глетка.
  Да, таа има толку заводливи и издлабени нозе. И колку е убава и впечатлива во себе. Па, каде се другите примадони во споредба со неа? Ќе се осмелат ли боси да настапат на сцената? Или во кратко здолниште?
  Грофицата на змеЌот забележала:
  - Ова е пеЌачката! Не, таа припаѓа на академиЌата. И тоа само на академиЌа, на факултет што самата го избира.
  Доминик се насмеа и пееше:
  Ние девоЌките «е бидеме наши судии,
  А ако треба да бираш, а изборот е тежок...
  Избираме дрвени костуми,
  Затоа што нашиот народ има само чест!
  Ласица твитна:
  - Имаш глас... Само ангел на високо ниво!
  Доминика се насмевна и со гола нога фрли една од монетите повисоко, а потоа се наведна и Ќа фати со Ќазикот. И тогаш почна да вреска. Од контакт со плунката, портокаловиот метал веднаш се загреал и Ќа изгорел устата на убавицата.
  ДевоЌчето почна да плука и да стенка. И неЌзината желба да пее одеднаш испари.
  ДевоЌката нимфа го затресе прстенот, а топлината во устата на Доминика веднаш исчезна. ДевоЌчето гугаше:
  - Леле! Сега разбирам како е да се биде змеЌ што дише со оган!
  Ласица со насмевка забележа:
  - Подобро доцна отколку никогаш,
  На девоЌката и претстоЌат одлични години!
  Грофицата на змеЌот забележала:
  "Имаме поинаква структура на устата и грлото од луѓето, а пламенот воопшто не гори. Затоа, не грижете се за нас.
  Публиката што се собра наоколу сè уште креваше врева и бараше, плескаЌ«и со рацете:
  - Направете нешто друго, добредоЌдени сте!
  Доминика твитна:
  - Ако чкрташ монети, «е го сторам тоа!
  Како одговор, бучава и гаранции:
  - Да секако! ДобредоЌдовте.
  А под голите, мускулести, исончани и грациозни нозе на девоЌката, кои ги прстите со неповторлива благодат, летаа златни, сребрени, портокалови, бронзени и платинести монети.
  Доминика стана весела од тоа, почувствува ентузиЌазам и почна да пее со жар;
  Бурите и ураганите не се бариера за нашата двоЌка,
  Ќерки на татковината, кои цветаат како грмушки од рози.
  КоЌ не знаел воЌна, не Ќадел каша од просо,
  Бог Спасителот Исус не води во битка!
  
  Навикнати сме да се бориме дури и во бурен океан,
  СекоЌ човек е како чип на бродот.
  Верувам дека «е ги распарчиме чудовиштата на ордата во битка,
  Нашата чест не се исфрла со чекан и чекан!
  
  Мечот се загреваше во ковачот, во многу жешкиот пекол,
  Наострените сечила се многу тешки мевови!
  Биди бестрашен воЌник; со силно, калено срце,
  Ако има смрт, тогаш застанете, не бегаЌте!
  
  Да , воЌната, се разбира, не е празник со сладок мед,
  На краЌот на краиштата, на неа има солзи, а крвта густо тече.
  Волкот долго завива, а мечката со жесток рика®е,
  А ударот за возврат нека биде во окото, а не во веѓата!
  
  Има копЌе што може да Ќа пробие син¤ирната пошта,
  Има штитови во кои не може да се пробие куп!
  Но, не биди кукавица, не дозволуваЌ ѓаволите да прават гримаси ,
  За да не станете како играта во мрежите!
  
  ВеруваЌ ми, «е доЌде блескаво решение,
  За секого има награда што не може да се наЌде повисоко!
  За криминална мисла, верувам, «е доЌде одмазда,
  Нема друга храброст освен тешкиот пат!
  Така Доминика пееше, а разнобоЌната толпа и аплаудираше со голем ентузиЌазам. Дури и да се сите жени, нема мажи на овоЌ свет. Или, речиси без посилниот пол.
  После тоа, грофицата на змеЌот Ќа затресе опашката и забележа:
  - Па, морам да одам! Се тргам од патот!
  Нимфата Ќа зеде паричката со боса нога и предложи:
  - АЌде да провериме. Ќе фрлам, а вие велите - глави или опашки ! Погоди што, паричката е твоЌа, не, ти ми вратиш паричка!
  Грофицата змеЌ рикаше од смеа и одговори:
  - Ги знам твоите трикови! Затоа е подобро да не трошите време или глава!
  Доминика се насмевна и забележа:
  - Главата не е уши, можеш да Ќа скинеш капата, не можеш да Ќа сошиеш назад!
  Ласица чврчореше и пееше:
  -Ушите на врвот на главата се уши!
  Ушите на врвот на главата - пациент во душевна болница !
  ЗмеЌската грофица полета во воздух. И не коментираше што пеела девоЌката нимфа. И ова, треба да се забележи, е исклучително кул.
  Доминика почна набрзина да собира монети со раце и боси нозе. И таа го направи тоа со брзо темпо.
  Ласица забележа, чешаЌ«и Ќа косата со магично стапче:
  - Парите, се разбира, се важни. Но, уште поважни се магии, артефакти, талисмани, медалЌони, амаЌлии итн. Во спротивно, нема да можете да живеете луксузен и луксузен живот !
  Доминика се согласи:
  - Парите не можат да купат здравЌе, веруваЌте ми,
  Со пари не се купува  убов и чест...
  Затоа не се караЌте како животно
  ЗнаЌте дека нема да Ќа продадете татковината за профит!
  А девоЌката со гол ѓон удира пурпурна паричка. И тогаш неЌзината гола нога одеднаш се претвори, додека трепнеш, во стапало на патка.
  Доминик извика од страв:
  - Што по ѓаволите е тоа!
  Нимфата маркиза одговорила со насмевка:
  - Ова е посебен магичен метал, само што делува кога «е доЌде во контакт со кожата на некоЌ коЌ има олимписки богови во своето семеЌство!
  А Ласка радосно извика:
  - Леле! Имаш таква крв во тебе. Значи не погрешивме.
  Доминика промрморе:
  - Но, ова е грдост! Ако можете, отстранете Ќа шепата. И пак даЌ ми нормална нога.
  Нимфата одмавна со главата:
  - Не! Ве«е треба да го направите тоа сами.
  Заробената девоЌка чкрипела:
  - Како е ова можно?
  Ласица предложи:
  - Замислете во вашиот ум како би сакале да изгледа вашата нога, кликнете на палецот и показалецот од десната рака и треба да успеете!
  Доминик го зеде и го претстави. Потоа доЌде кликнува®ето.
  И наместо врана нога, се поЌави стапало во фломастер и со скиЌа®е. А, стана уште понеприЌатно кога скиЌа®ето затропа на калдрмата.
  Нимфата се насмевна и пееше:
  - Бесплатни наставници,
  Залудно време со тебе...
  За ¤абе страдав со девоЌката,
  НаЌвештиот магионичар!
  Доминика беше навредена:
  - єас не сум волшебничка. И уште само учам. Но, патот до знае®ето никогаш не е премногу лесен ... Да , до филмовите!
  Ласица кимна со главата во согласност:
  - Да, во кино, можеби и пове«е. И ова, се разбира, е наш голем проблем.
  Публиката повторно почна да се собира наоколу: тоа беше смешна глетка. Поточно овде има секакви девоЌки. И благодарам за тоа. ДевоЌката актерка се обиде повторно да размисли и да го трансформира стапалото. Но овоЌ пат нешто се поЌави на шините и со радар, иако мал.
  Доминика пееше без да го изгуби оптимизмот:
  Ве молам да не се чудите
  Ако се случи магиЌа...
  Ако се случи, ако се случи,
  Ако се случи магиЌа!
  Нимфата се насмевна и забележа:
  - Да, за да одите со гласот, треба да имате и способност да користите магиЌа!
  Тогаш една девоЌка хобит притрча до нив и предложи, вртеЌ«и го своето волшебно стапче:
  - Да го направиме тоа подобро! И знаЌте, имам половина илЌада години пракса!
  Ласица се спротивстави:
  - Не! Нека го направи тоа сама!
  Доминика твитна:
  Го изгубив умот, го изгубив умот,
  Сам «е направам, сам «е го направам!
  И девоЌката повторно шепна нешто одобрувачки. И тогаш неЌзината нога, во форма на тенк со радар, конечно Ќа врати своЌата грациозна, поранешна форма. И испадна како да е направен по нарачка.
  Доминика стана и мрда со прстите. Расположението и стана весело, а таа пееше:
  Ние девоЌките сме наЌсилните на светот,
  А, веруваЌте, нема да наЌдете покул убавици...
  Ние навистина «е ги впиеме нашите неприЌатели во тоалетот ,
  И тоЌ засекогаш «е изгледа на дваесет години!
  После тоа, убавицата, «е се смее и «е се смее, покажуваЌ«и ги своите големи и сЌаЌни заби.
  Доминика почна да танцува, со голи нозе кренати високо во воздух. И таа пееше:
  єас сум многу кул волшебничка
  Ако удрам со ногата, «е има колапс...
  Обожавав да скокам бос
  СметаЌте го за вистински идеал!
  Ова е неЌзината песна - едноставно одлична и кул!
  Иако, од друга страна, тоа е исклучително едноставно и некомплицирано. Да, девоЌката е таква што нема да ви биде здодевно.
  ДевоЌката хобит забележала:
  - Учи многу брзо!
  И ги затресе нозете, кои до глуждовите беа украсени со нараквици начичкани со скапоцени каме®а, а на секоЌ прст со прстен.
  Изгледа како дете, но судеЌ«и по броЌот на каме®а, особено на долните екстремитети, таа е волшебничка од висок ранг.
  Ласица кимна со главата на девоЌката:
  - Те видов некаде. Дали сте, случаЌно, принцезата Алсу ?
  Женскиот хобит кимна со главата:
  - Да , така е! Но, знаеш, Маркиз, со оваа девоЌка од планетата ЗемЌа, нема да имаш проблеми!
  Ласица се согласи:
  - Точно! Но, поинаку е невозможно. За жал, ова е таков свет што не може без проблеми и авантури.
  Доминик побрза да додаде:
  -Животот без авантури и подвизи е премногу досаден. Тоа е како супа без бибер!
  Принцезата Алсу се согласи:
  - Да тоа е точно! За тоа служат негативците. Еден од нив пушти чума што ги убива посилниот пол.
  Доминика со воздишка пееше:
  Не можете да живеете без жени, тоа е вистина,
  Но, без мажи, нема ниту радост...
  Така испадна, беше многу лошо,
  Ако нема силен сопственик!
  Ласица се согласи:
  - Можеби! Но, овде, како што велат, тоа е меч со две острици. Од една страна нема посилен пол, но од друга...
  Женскиот хобит брзо се спротивстави:
  - Не! Лошо од сите страни. Така да нема потреба да зборуваме глупости. Потребни се и машки пол.
  Доминика одговори:
  - МажЌаците во животните. За интелигентните поединци, нешто е поинаку.
  Ласица се насмеа и одговори:
  - Да, за мажи, секако. И не наЌдов ништо да кажам.
  ПокраЌ нив летаа неколку гулаби, со портокалови пердуви и позлатени клунови. Птиците беа многу интересни. Едноставно убаво од една страна. Но, од друга страна , имаше и одреден недостаток на вкус во нив.
  Доминика го замени:
  - Зошто да ги позлати клуновите на гулабите?
  Ласица обЌасни:
  - НикоЌ не позлати! Тоа е затоа што тие колвале Ќагоди со топаз.
  ДевоЌката актерка промрморе:
  - Што? Со топаз?
  ДевоЌката од хобитот кимна со главата:
  - Да, има и такви Ќагоди! Што, не сте знаеле?
  Ласица забележа:
  - Како би знаела? Таа неодамна е во нашиот свет.
  ТроЌцата претставнички на понежниот пол го забрзаа своето темпо. И блеснаа нивните голи, розови штикли.
  Наоколу се поЌавиЌа ку«и , високи, налик на розова, виолетова, смарагд дупчалки се качуваа нагоре. И изгледаше краЌно футуристички. Имаше дури и некои авиони на небото. Поточно, кочиЌа направена од злато и обложена со диЌаманти, влечена од шест крилести, снежно бели ко®и, набрзина.
  Сите три девоЌки се поклониЌа. Но, очигледно, благородната личност немала време за убавини, а триумвиратот следел понатаму.
  Имаше хиподром напред, изгледаше како огромен стадион. Очигледно беше место на трки со ко®и.
  Маркизата-нимфата предложи:
  - Треба да провериме дали нашата зеница има дарба на видовитост. Затоа «е присуствуваме на трките.
  Околу хиподромот имаше висока мрежеста ограда направена од сребро и портокалов метал, начичкана со бисери и неколку сини и виолетови каме®а, како и стакло што потсетуваше на чешко стакло . И изгледаше многу убаво.
  А на влезот имаше две фонтани од страните, кои исфрлаа разнобоЌни млазници од позлатени убави двоЌки: - елф коЌ гушкаше момче елф.
  Да, сè изгледаше многу убаво. А на влезот има стража од девоЌки. Исто така многу убав и во лесен, сребрен оклоп.
  Сè изгледа толку прекрасно. Наоколу има толку многу претставници на фер сексот.
  Доминика се сети на филмот за архипелагот Гулаг и женскиот камп. Сите жени таму беа, како по избор, млади, убави и носеа наметки што ги оставаа нивните величествени нозе целосно откриени. Па, бидеЌ«и летото во Сибир е топло, па дури и, можеби, жешко, девоЌките беа боси. Што го направи филмот многу популарен меѓу мажите. А Доминика глумеше бунтовнички член на Комсомол коЌ организираше цело востание на девоЌки. И убавиците дури и заплениЌа оружЌе, и зазедоа цел полк на НКВД во битка и можеа да го освоЌат.
  Филмот, се разбира, испадна кул. А босите, гламурозни, убави воини изгледаа едноставно супер.
  Доминика, инаку, првично требаше да Ќа игра улогата на братучетката на Фандера, коЌа организираше бунт на затвореници, но таков филм можеше да биде забранет. И таа едноставно стана одлична студентка и член на Комсомол.
  Доминика и се поклони на девоЌката од чуварот. Одеднаш, веднаш од под ЗемЌата, како дигалка од кутиЌа за бурмут, излета змеЌ. Мал , малку поголем од албатрос, со три глави.
  ТоЌ или таа долета до девоЌките и заЎвони глас:
  - Врати ми го брат ми!
  Нимфата маркиза одговори со воздишка:
  - Ова е невозможно, Белка.
  Како одговор, девоЌката змеЌ, чии ваги трепереа на трите сонца со сите бои на виножитото и чии крилЌа беа толку убави што се брануваа во очите, почна да рика.
  - Сакам брат! Сакам брат! Каде е тоЌ!
  Хобитот гугаше:
  - Да, ние самите сме зафатени со размислува®е како да ни ги вратиме нашите мажи. И нема потреба да се биде каприциозен.
  ДевоЌката змеЌ, што можеш да земеш од младенче, се смири и чврчореше, скокаЌ«и до Доминика:
  - Знам дека можеш! Ти си избраниот!
  Удрената девоЌка се насмеа и пееше како одговор:
  - Сè што е невозможно, веруваЌте, е можно,
  Но, пристапот кон овоЌ проблем е многу тешко...
  Меѓутоа, ако го напрегате мозокот додека играте,
  Можам да станам убава девоЌка ¤едаЌ !
  ДевоЌката змеЌ се развесели и чврчоре како одговор:
  Вашиот ум не е со големина на прст,
  ГениЌ, знаете, на ЗемЌата...
  И убаво момче ме чека,
  На кривулест ко®!
  Доминика се чувствуваше смешно и се насмеа:
  - ЗмеЌ на ко®? Вака изгледа!
  Маркизата забележа:
  - Што, не го знаеш концептот на алегориЌа!?
  ДевоЌката актерка се насмеа и забележа:
  Можеме да умреме каде било
  Дури и во заЌдисонцето на килибарот...
  Во принцип, живееме слободно,
  Да, бесплатно!
  Фигуративно кажано!
  ДевоЌката змеЌ испушти светла од устата, наликуваше на запалка и чкрипе:
  - Ова е прекрасна песна. Сепак , сакам убавата гостинка од непозната ЗемЌа да изведе нешто друго интересно.
  Доминика ги крена рамениците и забележа:
  - Знам дека моЌот глас урива парички не полошо од нунчанки кои чукаат снопови жито. Сепак, морам повторно да го напнам гласот! И за што? Каде да потрошите пари овде?
  Маркизата се спротивстави:
  - Прво, «е ги обложите вашите пари на еден од ко®ите на хиподромот и «е се обидете да го зголемите вашиот капитал. И второ, оваа девоЌка не е само мал женски змеЌ, туку и принцеза. Таа «е ви го подари своЌот прстен, коЌ содржи колосална магична мо«. И за ова , веруваЌте ми, вреди да се обидете и да пеете правилно!
  Доминика кимна со своЌата светла глава на силниот врат и забележа:
  - Во овоЌ случаЌ, гледам дека има за што да се обидеме! ПокраЌ тоа, како можете да одбиете дете!
  ДевоЌчето змеЌ чврчорело:
  - Воопшто не сум дете. єас сум принцеза и можам да го направам ова! Ќе летам на твоЌата планета. И «е ти го запалам капиталот.
  Доминика шмркаше заканувачки:
  - И ние имаме противвоздушна одбрана за такви како тебе! Што велиш на ова, дивЌак?
  ДевоЌката змеЌ промрморе:
  - Ќе ве пратат во каменоломи. Ќе работиш гол и во син¤ири под ударите на камшиците на надгледниците на орките.
  ДевоЌката од хобитот кимна со главата:
  - Да, таа може да го направи тоа! Згора на тоа, вие сте луѓе. А нашите... Важат за пониско ниво, од многу причини.
  Ласица чкрипи:
  - Па подобро да пееш! єавноста ве«е се собра овде, а и ние «е заработиме.
  Всушност, се крена врева во толпата различни претставници на убавиот пол, а се слушаа плеска®е и извици:
  - ПеЌ, цветче, не срами се!
  Па, човече, аЌде да пуштаме музика!
  Сакаме да го слушаме трилот на раЌската птица!
  Доминика силно воздивна и почна да пее;
  Брегот на Елфа е простран , стрмен,
  Брановите прскаат со застаклен сЌаЌ...
  ЕлфиЌа стана моЌата родна татковина,
  СлавеЌскиот трил ни пее прекрасна песна!
  
  Во широк чамец, драги мои и Ќас пловиме,
  Злата Вал ги спушти плетенките.
  Колку е добро Ќас и моЌата сакана да сме заедно,
  Штета е да не се фати крокодил со риболовен стап.
  
  Не, не вода, шушкава задница,
  Природата е таа што ни дава шампа®.
  Оваа земЌа ми е како мила маЌка,
  Дарежливоста на земЌата во кралска облека!
  
  Капки како бисери под месечевиот зрак
  Прска како роЌ пчели со сребрено крило...
  Девица, ти си како ангел со сон за мене,
  Со лицето на невиноста - наЌчистата Мадона!
  
  Мирисот е мед, а косата е свила,
  Усните се разделиЌа како сатен.
  Верувам дека доЌде долгоочекуваниот момент,
  БаЌките «е станат реални!
  
  Нашите усни се допреа во екстаза,
  Слаткоста е таква што ве«е нема зборови .
  ВеруваЌ ми, ти си неземна убавина,
  Ждрепката «е одлучи, фрли Ќа паричката погоре!
  
  Еве ги бакнежите еден по друг,
  Воздишки и смеа на нашата бурна радост.
  Светоста на душата «е Ќа зачува херувим,
  Избраниот списокот на гревови «е го фрли во урната.
  
  Не, знаЌ, има поубава од тебе на ЗемЌата,
  Страста гори како светол оган во моето срце!
  Ќе живееме во наЌдобрата земЌа,
  АЌде да ги отвориме прозорците и вратите во вселената!
  Вака убавицата испеа прекрасна песна. И девоЌки од сите шари плескаа со рацете за неа. И во исто време фрлаа монети, меѓу кои и златни. И тоа е одлично .
  ДевоЌката од хобитот го затресе магичното стапче, а парите сами почнаа да формираат посебен куп. И порасна цела колона од пове«ебоЌни монети.
  ДевоЌката змеЌ исто така плескала со рацете, а потоа од неЌзините три глави пуштила силен пламен. После тоа каприциозно рече:
  - Ова е, се разбира, добро, но не доволно! Ми треба и ти да ми пееш!
  Доминика се намурти и праша:
  - Зарем тоа не е премногу?
  Маркизата Ќа затвори:
  - Дали сакате да добиете толку вреден прстен за само една песна? Па, вие сте дрски ! ИмаЌте совест, бидеЌ«и артефактот е вреден.
  ДевоЌката од хобитот чврчорела:
  - СекоЌа ставка има своЌа цена. И обично, за вреден артефакт, треба да исполните три желби или да обезбедите три услуги. Ова се правилата. И самите разбирате зошто!
  Публиката од разновидни девоЌки плескаше со рацете и удираше со боси стапала, а многу ретко со чевли:
  АЌде, пеЌ уште малку!
  Сакаме песни!
  Ќе биде многу кул !
  Изведете Ќа романсата!
  Добро «е ви платиме!
  Ласица кимна со главата на Доминика:
  - Па, не се распаѓаЌ! АЌде, пеЌ!
  И убавата убавица Ќа затресе своЌата светла, светла грива. Ги удираше голите мускулести нозе и пееше, со големо чувство и израз;
  Нашата вистина, нашата вистина
  Се состои од носе®е вера!
  И не утре, а не утре,
  И денес спаси Ќа татковината!
  
  Ние го почитуваме нашиот Елф ,
  На краЌот на краиштата, таа е целиот свет, познаЌте го светот!
  Нашето црвено знаме на татковината,
  И нема посветло црвено!
  
  Пионерот не Ќа поздравува бистата,
  Неговиот знак е знамето на татковината!
  Ние вешто се боревме со противникот ,
  Воспевачки достигнува®а во стихови!
  
  ЗнаЌте дека постои само една вера на планетата,
  Верата во драги , свет елфинизам!
  Така што сре«ните деца се смеат,
  орцизмот да еруптира во бездната !
  
  СекоЌ витез беше само дете,
  На тревата и потоците боси...
  Но, сега тоЌ има крик во рацете,
  НевероЌатно израмнува метал со чекан!
  
  НекоЌ го остри митралезот со машини,
  Па, некоЌ пука од рамо!
  Црвеното знаме се вее како црвено знаме,
  Ги победивме злите неприЌатели без шега!
  
  Нашите предци смело го зедоа Орклин ,
  Па, што е со нас? На пат сме кон Марс!
  Ние сме луѓе, а не макаки на гранка,
  на противникот го удира право во око!
  
  Но, знаеме и да се забавуваме,
  Победи го тапанот, свири труби!
  Многу слатки детски лица,
  И оценки од четири и пет!
  
  НаЌтешкиот борбен испит -
  Да не поминеш низ ова е како да умреш!
  Но, во смртта имаме транспарент со факел,
  Ковачот на бакар на ¤у¤и®а не може да падне!
  ДевоЌчето пееше толку убаво и вешто и, во исто време, танцуваше, а неЌзините нозе беа толку заводливи. Штета е што немаше мажи наоколу да Ќа ценат неЌзината убавина. И девоЌката го има на колосално ниво, а воинот го покажува своЌот колосален притисок и амбиент.
  А ве«е се собраа неколку стотини девоЌки, и креваат галама. Фрлаат пари, а имаат многу силни мириси на млади, свежи, женски тела и скапи парфеми и парфеми. Овде има многу да ви се заврти главата.
  Некои од монетите беа керамички, а имаше дури и неколку дрвени монети , што беше одлично. Но, вообичаените книжни пари за планетата ЗемЌа некако не се видливи. И ова е некако невообичаено за Доминика. Понекогаш низ вашиот ум минуваат мисли за тоа колку се дивЌаци овде. Што е со електронските картички за пла«а®е? Па, ова е апсолутно фантастично за ова ниво на развоЌ.
  Така некоЌ фрлил полуизедена торта со крем под босите нозе на една девоЌка пеЌачка.
  Хобитот удрил во тортата со гром од стапчето. И веднаш се распадна.
  Малата убавица истакна:
  - НемоЌ пове«е да го правиш тоа! Само пари!
  Ласицата пееше:
  - Прави пари! Прави пари!
  ЗабораваЌ«и на здодевноста, мрзеливоста...
  Прави пари! Прави пари!
  Доколку е потребно, барем цел ден!
  ДевоЌчето змеЌ ги затресе крилЌата и чврчореше:
  - Па, ова е втор сервис! Но, за да добиете прстен за артефакт , потребен ви е и трет!
  Доминика ги надува образите и со самоуверен тон рече:
  - Ако сакаш, со задоволство «е ти пеам повторно! Да бидам искрен, сакам да пеам.
  Публиката од околу илЌада жени, претставнички на понежниот пол, рикаше и речиси целосно ги удираше нивните голи, грациозни, женски стапала:
  - ПеЌ повторно! ПеЌте повторно!
  Браво, бис! Браво, бис!
  ДевоЌката змеЌ се спротивстави, креваЌ«и го гласот:
  - Не! Подарете ваков прстен само за песни! Тука таа треба да направи нешто повредно и, во исто време, тешко.
  Имаше напната пауза. Пове«е од илЌада девоЌки од различни раси замрзнаа во исчекува®е.
  Одеднаш се поЌави момче. Меѓу нив единствениот претставник на посилниот пол. ТоЌ беше од човечката раса, облечен само во кратки панталони, мускулест и со робска марка на рамото, изгледаше на околу дванаесет години и очигледно беше претепан пове«е од еднаш. ТрчаЌ«и нагоре, неговите правливи, детски потпетици светкаа кон девоЌката змеЌ, тоЌ падна на колена и лелека:
  - Нека ме ослободат! Врати ми Ќа позициЌата!
  ДевоЌката змеЌ кимна со главата и потврди:
  - Тоа е тоа! Момчето «е биде слободно ако можете да го претворите во елф!
  Доминика ги рашири рацете:
  - Но, ова е невозможно!
  Маркизата-нимфата предложи:
  - Ова дете роб неодамна беше престолонаследник на огромна империЌа, по име Оеномаус. И сега, тоЌ стана момче од човечкиот род и роб за да Ќа избегне ѓаволската помор. Направете го повторно елф принц, а потоа можеби «е Ќа зграпчиме нишката на целата замрсеност!
  . ПОГЛАВєЕ бр.4.
  Хобитската принцеза потврди:
  - Ова е твоЌа шанса, Доминик. И нашата исто така. МажЌаците речиси сите исчезнаа. А овоЌ, иако не скаменет, Ќа загуби титулата и положбата, па дури и телото, стануваЌ«и човечки роб.
  Момчето кимна со своЌата лесна, исечена глава:
  - Ме тепаа секоЌ ден за да не се каменувам! Поради некоЌа причина, робовите се камшикувани кои се наЌотпорни на епидемиЌата!
  Доминика ги рашири рацете и одговори:
  - Да, немам поим како да го разочарам! А дека и принцот бил дете?
  Робот одмавна со главата.
  - Не, Ќас бев доста возрасен! Но, кога почнала да се претвора во камен, нимфата од ласица користела посебна магиЌа. Станав млад роб и ме камшикуваа. Ова ми даде неколку месеци, иако болен, но живот. Но, порано или подоцна, ова «е заврши. Згора на тоа, тие мора да ме тепаат силно, а Ќас морам секоЌ ден, или да носам тешки каме®а или да вртам тркало!
  ДевоЌката нимфа кимна со главата:
  - Да! Ова е единствениот начин некако да се одложи ефектот на камената помор. Во рудниците сè уште има робови од човечката раса кои се уште не се скамеле и работат. Но, ова се единствените претставници на посилниот пол кои останаа. И тогаш некои од нив исто така се претвораат во камен, а потоа се распаѓаат во прав.
  Доминика свирна:
  - Ова е страшно! Универзална катастрофа! И за да живееш и да станеш роб!
  Момчето, облечено во црни кратки шорцеви што Ќа сочинуваа целата негова облека и жилав, со слаби мускули под кожата кои изгледаа слаби поради недостаток на маснотии, пееше:
  - Да, Ќас сум принц и само роб, но што,
  Нека ме нарекуваат благородниците така...
  Колку далеку, далеку се од мене,
  Момче со скршен син¤ир на ногата!
  ДевоЌката змеЌ чврчореше со намигнува®е:
  - Затоа направете го повторно принц елф, а потоа можете да го добиете овоЌ вреден прстен од магиЌа на змеЌот!
  Доминика ги рашири рацете:
  - Па, по ѓаволите, Ќас немам основно разбира®е за магиЌа, а вие го барате ова! Што, можеби, вие самите нема да го направите!
  Нимфата маркиза забележа воздишка:
  - Можеби и ние не можеме да го направиме ова ... Што велиш?
  ДевоЌката змеЌ рече:
  "Таа е на нозе долго време". А академиЌата за змеЌови наскоро «е се затвори. Значи, прво нека ги положи опоЌните испити, а потоа нека се обиде да го разочара момчето принц.
  Доминика кимна со главата во знак на согласност.
  - Па, вака, во принцип, можете да ...
  Нимфата маркиза го зеде своЌот талисман коЌ ѝ висеше на вратот. И таа го триеше со дланките и почна да мрмори нешто, како магиЌа. ДевоЌката змеЌ чврчореше, покажуваЌ«и ги забите:
  - Ова е сериозен тест за неа ... Дали може да се движи без голема штета ако користи ултра магиЌа!
  Доминика сакаше да добие поЌаснува®е за тоа што значи ултра магиЌата, но нимфата-маркиза го отпечати своето боса нога, украсена со прстени, а девоЌката беше фатена во виор. Како некоЌ ¤ин да Ќа зел во рака и да Ќа носел.
  ДевоЌката актерка промрморе:
  - Каков скок!
  И така тие заедно со нимфата-маркиза се наЌдоа на влезот во палатата. Потсетуваше на Ермитаж во Санкт Петербург, само што беше повисок, триесет ката со висок плафон. И, исто така, побуЌна и поубава од познатата Зима.
  Доминика ги рашири нозете, ги потпре страните со тупаници и извика:
  - Леле !
  Нимфата со насмевка потврди:
  - Да, ова е прекрасна зграда на ЗмеЌската академиЌа.
  Пред влезот, фонтана во форма на седумглав змеЌ блескаше со злато и некоЌ светло портокалов метал непознат на земЌата. И од секоЌа уста млаз вода се упати кон небото, блескаЌ«и како диЌаманти во зраците на неколку раскошни светилници.
  Доминика истакна:
  - Прекрасно е колку високо летаат млазниците!
  Маркизата-нимфа лаконски одговори:
  - Техномагичен!
  СекоЌа глава на змеЌ имаше очи направени од скапоцени каме®а и со различни бои. Изгледаше исклучително здраво , богато и вкусно.
  Има и уредни улички со прекрасни цве«и®а, кои се одликуваат со различни форми и видови пупки. Босите стапала на девоЌките чекореа по мазните, светли шарени плочки на патеките со неопислива елеганциЌа и грациозност. Тие беа на различни возрасти, но сите беа убави, многумина носеа скапоцен накит.
  Тука имало претежно ¤у¤и®а, но имало и човечки девоЌки, женски тролови и хобити. Последните девоЌки не можат да се разликуваат од човечките. Како што, патем, се нимфите и дриадите. Дали е тоа затоа што носат прстени на голите прсти на нивните мали и грациозни стапала?
  Но, и човечките девоЌки можат да го направат тоа.
  Доминика, прилично висока студентка, изгледаше преголема и зрела во споредба со студентките. И тоа многу Ќа засрами.
  ДевоЌчето Ќа праша нимфата:
  - Овде изгледам како музеЌска поставка!
  Маркизата праша со насмевка:
  -Дали го гледавте филмот за Хари Потер?
  Доминик се насмеа и одговори:
  - Да, секако, го гледав. Па дури и се обидоа да направат римеЌк на овоЌ филм. Па, што?
  Нимфата забележала:
  - Таму имаше момчи®а и девоЌчи®а. И овде, како што гледате, нема момчи®а, а тоа Ќа нарушува хармониЌата!
  Доминика истакна:
  - И Хари Потер беше дете, и му беше полесно. Но да се биде возрасен меѓу децата. Полошо е отколку да останеш втора година!
  Маркизата сакаше да каже нешто кога до нив притрча боса девоЌка, но со диЌамантски брош во косата. Таа се насмевна многу слатко и гугаше:
  - Дали сте вие избраникот?
  Доминика се насмевна и одговори:
  -Да!
  ДевоЌчето се насмеа и забележа:
  - Но, вероЌатно не знаете да направите многу! На пример, дали можете да направите напивка за невидливост?
  Актерката со воздишка одговори:
  - За жал не. Како работи?
  ДевоЌката со диЌамантски брош и виолетова и портокалова-прскана коса кимна со главата. И извади шише од ¤ебот на фустанот. Го свртев приклучокот. Испила голтка и... исчезнала.
  Доминика збунето трепна со сафирните очи. И тогаш почувствував лесно штипка®е на носот. Потоа и Ќа кутнаа косата. Остриот вид на Доминика ги виде босите стапала на невидлива девоЌка како гази на разнобоЌни плочки и крева ситни дамки прашина и пената од дрвЌата и цве«и®ата. ДевоЌката многу вешто се зафрка и со гола нога Ќа фати за уво младата непослушна девоЌка.
  Таа врескаше. И Доминика можеше да Ќа види. ДевоЌчето стана проЎирно, како дух или холограм. И тоЌ извика со исплашен глас:
  - Боли! Пушти ме, тето!
  Нимфата-маркиза извика:
  - Паметно, да! Ве«е мислев дека не можеш ништо да направиш!
  Доминика пееше како одговор:
  Ако се разболиш, «е доЌдам
  Ќе Ќа раширам болката со рацете...
  Можам да направам сè, можам да направам сè,
  Моето срце не е камен!
  ДевоЌките кои им приЌдоа се насмеаа. И покраЌ украсите, беше Ќасно дека нивните фустани се прилично строги и со униформен, иако луксузен стил. Иако во други аспекти имаше чувство на различност. Некои девоЌки имале обетки во ушите, додека други не. А некои, особено девоЌките од хобитите, внеле златни прстени со каме®а во носот.
  Тие го направиЌа ова, особено за да се разликуваат од човечките деца, кои беа премногу слични. ДриЌадите исто така сакале прстени во носот и ушите. Прекрасно царство на девоЌки, од седум до тинеЌ¤ерки. Меѓутоа, меѓу ¤у¤и®ата, зрелоста и адолесценциЌата практично не се разликуваат по изглед, исто како каЌ хобитите, троловите, нимфите и дриадите. Но, Доминика изгледа како возрасна и многу убава девоЌка, со експресивен лик на вистинска принцеза. Можеби премногу исончан.
  Да, дури и Ќа осветлиЌа кожата кога глумеше една од благородните дами од средниот век. Тогаш исончаното лице се сметало за знак на ниско раѓа®е.
  Инаку, не само што и беше осветлена кожата на лицето, туку и на нозете. Имаше една епизода кога Ќа одведоа боса и со партали до скелето.
  Имаше дури и песна:
  Времето за откуп е скоро тука
  Кралицата Ќа водат боса до скелето!
  Наместо накит, таа носи партали,
  Лебедовиот врат е жртва на ¤елатите!
  Да, изгледаше краЌно смешно и дури, на своЌ начин, некако морничаво . По осветлува®ето, таа мораше да глуми во улогата на кралицата Семирамис. И на овие снима®а таа практично не беше снимена боса. Да, тоа беше интересна улога. Но, очигледно директорот не Ќа сакаше. Преубава и медена русокоса. А за улогата на Семирамида претпочитаа постара жена со црна коса. И Доминика мораше да стане роб. Па дури и беше жигосана со врело пегла. И тие ме пипкаа, прилично грубо, од мажи.
  Да, и имаше сцена на решетката. Се разбира, камшикот е направен од пена и кога «е те камшикуваат со него не боли. Но, сепак, кога те обесуваат и те камшикуваат , тоа е неприЌатно.
  Ученичките се собраа заедно. Потоа се поЌави наставникот на дриад. Таа беше облечена во црвен фустан и поинаков стил.
  Таа отиде до Доминика и гугаше:
  -Дали си нов?
  Детето актерка ги крена рамениците:
  - Не би го рекол тоа!
  Наставничката одмавна со главата. Во неЌзиниот нос имаше прстен од портокалов метал и со камен со пруги. Таа исто така изгледа како тинеЌ¤ерка и е боса. ПокраЌ тоа, на секоЌ гол пети има по еден прстен. И ова е ве«е прилично високо ниво на магиЌа.
  Нимфата маркиза забележала:
  - Таа е способен студент, а има и талент!
  Наставникот дриад фрли мало камче на обоената плочка и нареди:
  - Направи нов за да ти лета во дланка!
  Доминика се замагна:
  - Телекинеза, или што?
  Како одговор, девоЌките се насмеаЌа. Учителката извика:
  - Растури! Зошто се преполни заедно!
  Се слушна незадоволно грофта®е и врева. Но, девоЌките не се расправаа, туку почнаа полека да се растураат. Но, во исто време, гледаЌ«и кон новата девоЌка.
  Наставникот промрморе:
  - Па, аЌде, нареди каменот да ти долета во дланката!
  Доминика, чувствуваЌ«и се како целосна будала , извика:
  - ЛетаЌ во моЌата дланка!
  Каменот не мрдна. Тогаш девоЌката извика од бес:
  - ЛетаЌ каЌ мене, брзо!
  И тогаш паднало камче и како метеорит Ќа погоди девоЌката во челото. Ударот беше добар, пристоЌна грутка веднаш отече, а самата Доминика падна во несвест.
  Неколку девоЌки кои немаа време да си заминат, а и оние другите кои се свртеа, наеднаш пукнаа од смее®е. И оваа смеа потсетуваше на Ўвоне®ето на стотици сребрени Ўвона.
  Нимфата маркиза ги рашири рацете и забележа:
  - Има способности, и какви други! Со едноставни зборови, подигнете камен без магии. Дури ни секоЌа почетничка нимфа или дриада не може да го стори тоа.
  Наставникот се согласи:
  - Да, таа е способна! Но и опасно. ОвоЌ е сосема способен не само да ни ги врати мажите, туку и да ги убие женките. Ова е дива мо«!
  Маркизата забележа:
  - Оваа девоЌка е диЌамант на коЌ му треба полира®е!
  Доминика стана и скокна на нозе. Главата и пукаше и имаше оток на челото.
  ДевоЌката извика:
  - А кого да убиЌам сега?
  Наставникот бесно одговорил:
  - Себеси! Многу добро би можел да си го разнесеш мозокот. Добро е што не ти реков да Ќа разнесеш карпата!
  Доминика се насмеа и одговори:
  - Да, во овоЌ случаЌ би постоела вистинска Хирошима!
  Менторот на Дриад изненадено праша:
  -Што е Хирошима?
  ДевоЌката актерка ги крена рамениците кои не беа слаби и самоуверено одговори:
  - Ова е градот на коЌ беше фрлена атомска бомба, како резултат на коЌа загинаа педесет илЌади луѓе, а сто илЌади беа повредени!
  Наставникот свирна:
  - Леле! Леле бомба!
  Една од ученичките чкрипи:
  - Оваа тетка се поплавува!
  А друг додаде:
  - Виолетовите ги претвора во уши!
  Нимфата маркиза се спротивстави:
  - Сум бил на ЗемЌата пове«е од еднаш, и многу пати се качував на нивниот Интернет, а Ќа знам Хирошима - тоа е вистина. И ова е страшно, а уште пове«е луѓе загинаа таму и умреа од радиЌациЌа.
  Една од девоЌките чкрипи:
  - Што е зраче®е?
  Промрморе Доминика, набрзина одговараЌ«и:
  - Кога електронски облак «е се откине од Ќадрото на атомот и тоЌ «е се Ќонизира, се Ќавува зраче®е. Голото Ќадро на атомот ги уништува меѓумолекуларните врски, а овие прекини предизвикуваат сериозно оштетува®е на телото, и на човекот и, мислам, на елфот.
  ДевоЌките како одговор шкрипеа од страв. Еден од помалите заЎвони:
  - Мамо, се плашам од радиЌациЌа!
  Нимфата-маркиза, ака Ласка, се насмеа и одговори:
  - Не плашете се! Таа нема да те одведе овде !
  Доминика духовито забележа:
  - Бевме нападнати од радиЌациЌа,
  А каде да наЌдам засолниште сега...
  И тука имаш организациЌа -
  Види, ме удираат по врат!
  По што девоЌката го зела и почнала да танцува. И другите девоЌки почнаа да танцуваат.
  Наставничката си ги скрши прстите . Во устата и се поЌави свирче. И како «е тече славеЌот трил. Другите девоЌки веднаш го зедоа и се смрзнаа . Друг ментор се поЌави во строг црн фустан и даде команда:
  - Чекор по чекор!
  ДевоЌките веднаш се редеа во висина. И тие почнаа да маршираат, одмеруваЌ«и си ги чекорите и ги протегаа стапалата на босите нозе, како воЌници. И го направиЌа тоа како да им е познато маршира®ето, како претседателската гарда.
  Учителката во црн фустан, украсен со сафири, смарагди и неколку ладни каме®а сè уште непознати на планетата ЗемЌа, заповеда:
  - Сега, пеЌ!
  ДевоЌките, печат на голите, исончани, мали и грациозни нозе, прашаа едногласно:
  - За што да се пее?!
  Менторот со ладни тонови одговори:
  - За тоа за што би пееле момчи®ата да не ги погоди пеколна помор!
  А девоЌките-ученички пееЌа во хор и со голем израз;
  Ґвездите светкаат во темнината на но«та,
  И сЌаЌот на сребрената месечина!
  Убавицата ги намурти своите слатки очи,
  Засекогаш сме верени со неа!
  
  темноцрвеното заЌдисонце беше мрачно,
  Но, «е избие светла зора!
  И ветрот стана весел, бучен,
  Едрото на бродот отече!
  
  МоЌата душа е тежок камен,
  Се чекаат тестовите на борецот!
  И нека банерот лета над главата,
  АЌде да одиме докраЌ до краЌ!
  
  Срцето нема да биде обраснато со мов ,
  Брз лет на орел!
  И покраЌ тоа што крвта врие, со брз лет,
  Ќе летам како стрела!
  
  Врбите ми се поклониЌа,
  Семо«ниот Бог го сврте погледот!
  И покраЌ тоа што сте целосно непретенциозни,
  Ќе ти додадам сила во битката!
  
  На краЌот на краиштата, вие чесно и служите на татковината,
  Но, телото е слабо, духот е болен!
  Нема да зажалите, го знам животот
  Не дозволуваЌ да се претворам во рог на овен!
  
  Ќе ги измиЌам гревовите на минатите денови,
  Нека исчезне она што се случило во минатото!
  Гледаш, крушите зреат во градината,
  Скицата «е го опише авионот!
  
  Служете ѝ на татковината со сета своЌа сила,
  Заборавете дека има мир во светот!
  За да не ги запали шумичките,
  Нека сите живеат добро со вас!
  
  На ова едноставно одговорив:
  Господи, «е Ќа ископам земЌата!
  Така што децата се смеат во сре«а,
  За да не морате да ги помирувате сопствените луѓе!
  
  На краЌот на краиштата, доброто зависи од нас,
  СекоЌ одлучува - изборот е негов!
  И од тебе семо«ните нишки,
  Ти го држиш универзумот во тупаница!
  
  Ние исто така «е се држиме за вас,
  На краЌот на краиштата, татковината не може да се наЌде посвета!
  Додека пукав, прстите ми станаа многу вкочанети,
  А уште немаме ни дваесет!
  
  Победата е недостижен плод;
  За оние кои се слаби, кукавички или глупави!
  Но, воЌниците можат да се справат со сите врвови,
  Оваа прекумерна тежина «е Ќа земеме на папокот!
  Потоа исчезнале во луксузната палата на академиЌата за змеЌови.
  А менторот во црно внимателно Ќа погледна Доминика и забележа:
  - Ти си многу убава. Особено за несовршената човечка раса. Прекрасно е!
  Доминика ентузиЌастички пееше како одговор:
  єас сум самата совршенство
  єас сум самата совршенство
  Од насмевка до гест,
  Пред се пофалби!
  О, какво блаженство
  ЗнаЌ дека сум совршен
  ЗнаЌ дека сум совршен
  ЗнаЌ дека сум идеален!
  Учителката во црн фустан строго Ќа погледна девоЌката и забележа:
  - Таа има невероЌатна скромност! Каква мила!
  Нимфата на ласица предложи:
  - Можеби треба да и ги скокоткаме петите со стапови?
  Наставничката ги крена рамениците и не премногу самоуверено одговори:
  - Не е лоша идеЌа! Но, подобро е да Ќа однесете каЌ господарот на змеЌот. Да видиме дали «е го положи приемниот испит!?
  Маркизата со насмевка забележа:
  - Приемни испити? Ова не е наЌглупавата идеЌа, но може да се прифати уште во првиот курс, каде што «е биде тривиЌално едноставна!
  Наставникот се спротивстави со строги тонови:
  - И да го ставиш овоЌ голем дечко со седумгодишни девоЌчи®а? Да, «е Ќа задеваат и «е Ќа штипкаат. Да, и таа самата може да земе некого и да го убие. Не, ова воопшто не е деловен пристап! Потребна е на постарите девоЌки, а за ова мора да покаже високо ниво на талент!
  Ласица кимна со главата:
  - Звучи логично!
  Доминика одмавна со главата, коЌа личеше на маЌско глуварче:
  - Не ме замараЌ со мали девоЌчи®а.
  Наставникот кимна со главата:
  "Тогаш полагаЌте ги испитите со Lady Dragon Master". Во овоЌ случаЌ, «е бидете примени на елитен курс. Ќе живеете дури и во посебна, убава просториЌа, со сребрена чиниЌа и Ќаболко за точе®е.
  Актерката изненадена прашала:
  - Како е, со сребрена чиниЌа?
  Менторот обЌасни:
  - Како да имате телевизиЌа на ЗемЌата. Само што засега може да има помалку програми. Па што? Вие имате технологиЌа, ние имаме магиЌа. Но, овде можете да видите низ чиниЌа, ако имате вистинска магична вештина, што се случува.
  Доминика инсинуирано праша:
  -Можете ли да Ќа видите ЗемЌата?
  Наставникот кимна со главата во согласност:
  - И ЗемЌата може да биде ... Ако, се разбира, сте многу напреден волшебник. И Ќас сурфав на Интернет - кул човечки изум. И морам да кажам, вие навистина знаете да пукате. И доЌдоа до интересна мрежа. Дури е изненадувачки што едноставната електрична енергиЌа без никаква магиЌа е способна за ова!
  Доминика ги крена рамениците и одговори:
  - Да, ова и самиот ме изненадува! Зошто не го правиш ова за себе?
  Тогаш нимфата маркиза одговорила:
  - Научниот напредок е опасна работа. Ако нашите бомби повторно почнат да експлодираат, и тоа не едноставни, туку нуклеарни ! На овоЌ начин никоЌ нема да остане жив, а магичното зраче®е е полошо од нормалното зраче®е!
  Доминика свирна:
  - Еве ги тие ! Се случува.
  Ученичките извикуваа:
  - Не ни треба некоЌ таков , таа е зла тетка!
  Менторот во ледени тонови нареди:
  - Следи ме!
  И таа се пресели. Таа имаше специЌални сандали на нозете кои и ги оставаа прстите отворени напред и и дозволуваа да прави магии со прстени. И самата менторка изгледа младо - ниту една брчка, беспрекорно лице. Но, неЌзината структура е видлива, не нежните линии на тинеЌ¤ерка, туку возрасна жена со класични и, дури може да се каже, аристократски карактеристики. И изгледот е толку тежок.
  Доминика мислеше дека има некаква титула. И можеби не мал.
  Таа тргна по неа, а маркизната нимфа скокна до неа и чврчореше, разголуваЌ«и ги забите:
  - Ти си толку прекрасна кралица. Но, испакнатината на челото ве«е се излечи, брзо се опоравувате!
  Доминика со насмевка забележа:
  Проширувач на сила и тегови,
  Здрав ум во здраво тело!
  Така тие поминаа покраЌ фонтана и седум млазници кои избиваа стотина метри во воздухот , восхитуваЌ«и се на чудесната убавина. Следна е портата, на влезот на женски стрелец и позлатен оклоп.
  Тие Ќа поздравиЌа новата девоЌка со клима®е и удира®е на нивните голи, издлабени стапала.
  Доминика истакна:
  -ДевоЌките имаат три добри особини. Едниот дека се убави, а второто дека ...
  И тогаш одговорот не ми падна на ум. И тука се внатре во зградата на академиЌата на змеЌови. Тука има таков луксуз, не можете ни да го споредите со Петерхоф. ПокраЌ златото и платината, сè уште има многу различни метали кои немаат аналози на планетата ЗемЌа. И, исто така, броЌни скапоцени каме®а од наЌсложените и наЌубавите шари, обложени со орнаменти, грациозни, блескави цветни пупки. На Ўидовите има и многу различни портрети. НаЌчесто ¤у¤и®а и ¤у¤и®а. Но, има и други суштества. Но, речиси сите лица и фигури се млади и истакнати. Младите мажи често позираат со голи гради. И тие се многу слични на статуите на античка ГрциЌа и Рим. Овде има многу работи ... А од зад аглите излегуваат и фонтани, кои исто така изгледаат убаво и вкусно.
  Видливи се и огледала со портокалови и златни рамки, врамени со диЌаманти и топази. Што само по себе изгледа прилично пристоЌно, а исто така е приЌатно за око.
  Доминика беше задоволна што забележа дека неЌзината камена испакнатина практично исчезнала. И повторно е убава и златнокоса . А таква девоЌка...
  НеЌзината коса е толку светла што ретко коЌ верува дека не е фарбана. Но, ова е неЌзината природна боЌа. И одлично и прилега против бронзениот тен на неЌзиното младо лице.
  Таа е девоЌка со благородна крв и одвреме-навреме скока како маЌмун.
  И самата академиЌа е поладна од палатата ВерсаЌ. Затоа обидете се да и се приближите.
  Доминика го зеде и запеа:
  Сводовите на палатите се примамливи за нас,
  Слободата никогаш нема да биде заменета!
  Слободата никогаш нема да биде заменета!
  И неЌзините голи прсти собраа диЌамантско камче од подот и го фрлиЌа повисоко. Полета, но нимфата и ги откина прстите, а диЌамантот заврши во неЌзината отворена дланка.
  Доминика истакна:
  - Ти го направи тоа паметно!
  Ласица чврчореше:
  Поагилен од макак
  Потврд од вол...
  А сетилото за мирис е како на куче,
  А окото е како орелско!
  Менторот со строги тонови забележа:
  - Сега «е одиме долу .
  Доминика пелтечеше:
  - Или можеби е подобро, напротив, да се издигнеме?
  Таа одмавна со главата:
  - Подолу има подземен стадион. Таму «е ги покажете своите вештини доколку сакате да влезете во елитата!
  ДевоЌката актерка срамежливо праша:
  - Што ако не ги положам испитите?
  Наставникот строго рече:
  - И тогаш «е станеш роб. Сте играле робови во филмови и знаете што е тоа?
  Доминика се насмеа и одговори:
  -Денес девоЌката е гола робинка,
  И утре е само кул божица!
  И таа, всушност, почна да се забавува и без никакви тешкотии.
  И така почнаа да се симнуваат по мермерните скали. И тоа беше како слегува®е во пеколот.
  Доминика се сети како глумела вештерка во филмовите. єа подигнаа на син¤ир, со рацете врзани зад неа до таванот. И навистина болеше. И ги затегнува вените. Исончаното, мускулесто тело на девоЌчето е покриено со пот од болка и напнатост. И тогаш ланецот се ослободува. И таа за момент чувствува олеснува®е и брза надолу. И има тензиЌа токму таму на подот.
  А Доминика вреска од пеколни болки во зглобовите и рамената. Да, треба да го почувствувате тоа.
  Нимфата, гледаЌ«и дека лицето на девоЌчето се гримаси , забележала:
  - Не мора да бидеш роб. Можеби «е станете студент во помладата група.
  Доминика се насмеа и забележа, пееЌ«и, исмеЌуваЌ«и се себеси, возрасна девоЌка, а притоа и актерка:
  Првоодделенец, прваче,
  Денес е вашиот празник...
  Тоа е прекрасно и забавно време,
  Прва средба со училиштето!
  Ласка истакна:
  - Не е смешно! Вие луѓе никогаш не сонувавте за нашите способности во магиЌа!
  Доминика одговори агресивно:
  - Дали некогаш сте сонувале за нашите технолошки достигнува®а? Една хидрогенска бомба «е Ќа затвори целата ваша магиЌа.
  Менторот во црно истакна:
  - Нема потреба да се фалиме . Ова не е соодветно!
  Доминика одговори:
  - Ова не е фале®е, туку изнесува®е факти. Водородна бомба со мо«ност од сто мегатони е способна да го уништи целиот живот во радиус од сто километри. Можете ли да замислите што е ова?
  Нимфата потврди:
  - Таа не лаже! Луѓето всушност имаат толку фантастично деструктивно оружЌе. И што е наЌважно, има и проектили способни да го донесат до целта.
  Наставничката промрморе низ заби:
  - Штета што поморот каЌ мажите не Ќа погоди ЗемЌата. Агресивните мажЌаци како вашите не заслужуваат да живеат!
  Доминика не се расправаше, климаЌ«и:
  - Понекогаш и Ќас мислам дека е така.
  Нимфата забележала:
  - И луѓето се различни. НемоЌте да мислите дека сите се лоши. Иако, кои луѓе се поброЌни, лоши или добри, на прв поглед не можете да препознаете!
  Доминика со насмевка коЌа изгледаше многу тажно забележа:
  - Ако гледате централна телевизиЌа, тогаш, можеби, има пове«е лоши . Или дури и многу лоши!
  Нимфата потврди:
  - Ова е ксенофобиЌа! Кога омразата е засилена кон се што не е како тебе. Но, ова не треба да се земе како пример.
  Доминика истакна:
  - Добро, да не зборуваме за политика. МоЌата цел е да ги спасам сите претставници на посилниот пол на планетата ... Тоа е, во вашиот универзум. И ова е пове«е од планета!
  Ласица учтиво одговори:
  - Ова не е планета, дури и голема, но не е ниту универзум. Тоа е нешто помеѓу многу голема планета и универзумот. Но, пове«е би сакал да не навлегувам во плевелот...
  Менторот ги затресе неЌзините карактеристични уши, кои излегоа од под косата и рече:
  - Во секоЌ случаЌ, не само ние, туку има и други академии на змеЌови и незмеЌови кои бараат начини да ги спасат мажЌаците, и ако е можно, да ги вратат.
  Доминика чкрипи:
  - Давеник се фа«а за сламки! И навистина е тула...
  Нимфата маркиза предложи:
  - Можеби треба подобро да пееш, спустот е прилично долг!
  ДевоЌката актерка кимна со главата:
  - Да, се согласувам , уште поладно е отколку во метрото!
  И Доминика кимна со главата, коЌа блескаше со златни листови, и пееше:
  Во воЌната нема возраст или висина,
  Таа ги прави еднакви девоЌки и момчи®а!
  Оние кои не сакаат блаженство во тишината,
  КоЌ сака да лета уште повисоко!
  
  Сецкаме, пукаме и сечеме,
  За нас постои вера - служе®е на Татковината!
  Се разбира, подобро е да служите како меч,
  Одлучно да Ќа добие битката!
  
  Што друго е поважно за нашите сопруги?
  Се разбира, земете го не само на креветот!
  Ти си маж орел, а не жално врапче,
  Потрудете се да не горат нашите ку«и!
  
  Ова е жестока битка, гледаме дека доаѓа,
  Ордата плови, масите не се броЌат!
  Но, ковачите направиЌа силен штит,
  татнежот и злите пици нема да не исплашат!
  
  И се собравме заедно, легиЌа,
  КопЌата се држат цврсто во рацете на мо«ните!
  Биди неприЌател барем шампион во уништува®е,
  Очекуваат гробови, а не медали на папокот!
  
  Се судривме , но девоЌките смрдат,
  Мечевите во рацете светкаат како мол®а!
  Толку силни девоЌки, тежок изглед,
  На завидува®е дури и на Ўвездите ЏедаЌ !
  
  мислеа орките, суштествата , кралевите ?
  Но, сега "мечките" трчаат!
  Ние сме светите воини на РусиЌа,
  Било коЌ борец, девоЌка или момче!
  
  Ги избркаме и не земаме затвореници,
  Слободните луѓе не треба да произведуваат несре«ни робови!
  Се справивме со бушавата врана,
  Интересите на татковината се повисоки од приватните!
  Да, песната не е слаба и гласот на воинот е прекрасен.
  Спушта®ето беше завршено, а сега три девоЌчи®а од различни видови: ментор на елф, нимфа на маркиз и човечко лице, се наЌдоа на териториЌата на голем подземен стадион, не инфериорен по големина во однос на Лужники, а можеби дури и супериорни.
  Имаше многу секакви уреди, висок таван и трибини за стотици илЌади гледачи и столчи®а извезени со кадифе, бисери, злато, па дури и за наЌскапите гости со диЌаманти и други каме®а.
  Во исто време , беше речиси празен. Точно, во центарот беше самата Голема маЌстор и шефот на академиЌата, змеЌската воЌвотка де Монсерат.
  Многу убава женка со седум глави, обоена во сите бои на виножитото. И изгледа толку убаво, едноставно невероЌатно, особено ако го гледате во реалноста, а не на филм.
  Доминика пееше без место:
  Високо небо, далечни растоЌаниЌа,
  Слушнете Ќа песната за храбрите Акмале ...
  ТоЌ е злобен змеЌ, Ќа избави земЌата,
  И овоЌ витез Ќа остави светлината на небото!
  Повторно се пеат песни...
  Тука змеЌската воЌвотка де Монсерат прекина со заканувачки глас, како трубите на Ерихон:
  - Ти , гледам, си многу дрска девоЌка, со Ќазик што лесно може да се свитка во долга Ќамка околу твоЌот човечки врат.
  Доминика со невина насмевка одговори:
  -Не сакав да те навредам. Само што навистина сакам да пеам. А Акмал е само момче од баЌките, филмски лик од детски филм. Не го сфа«аЌте премногу сериозно!
  Женски змеЌ со седум глави, со големина добар напад на авион со две седишта, се насмеа и забележа, со сите седум неЌзини глави кои зборуваат во исто време, како да формираат една целина, и покраЌ нивните различни мозоци:
  - А вие сте духовити и храбри, а во исто време и снаодливи. Можете ли барем да направите нешто во магиЌа?
  Доминика пееше комична песна како одговор:
  Подарок на наставници,
  Тие поминаа време со мене ...
  ТоЌ страдаше со мене за ништо -
  НаЌвештиот магионичар!
  
  Мудри учители
  Невнимателно слушав...
  Се што не ми беше побарано
  Го направив тоа некако!
  . ПОГЛАВєЕ бр.5.
  На момчето роб и поранешниот принц Оеномаус повторно му беше доделено да го врти тешкото тркало. Едно дете, околу единаесет или дванаесет години, со премореност и со боси нозе потпрени на остри каме®а, мелеше жито. Две девоЌки елф удираа, во приближно еднакви интервали, по голиот мускулест грб на момчето. Некако, ова постое®е на робови обезбеди одлага®е од претвора®е во камен. Но, на младите робови не треба да им се дозволи да мируваат и треба да бидат удирани жестоко и прилично силно.
  И така натаму додека момчето роб, целосно исцрпено, не заспие. И после пак го воспитуваат, го хранат да не умре од глад и да има сила да работи. И повторно се впрегнуваат.
  Ова дава живот, но само многу болен. Како, како пекол во текот на животот, само што телото е младо и здраво, а мислите се во главата и свеста е чиста. Но, ова го прави уште попонижувачки и поболен. За малку да ги оттргне умот од болката и заморот, поранешниот принц, а сега роб момче Оеномаус Ќа употребил своЌата имагинациЌа;
  Екипаж пирати на борбени змеЌови ги пребарува облаците во потрага по плен. Згоден, мускулест млад елф Оеномаус во паметен костум, чизми кои светат со црвен лак и со диЌамантски шпорети го контролира своето чудовиште со три глави. А остатокот од тимот се состои од невероЌатни девоЌки. Тие се мускулести, исончани, боси, а целата облека им е ѓердани од скапоцени каме®а на градите и колковите. И сите, се разбира, се само модни модели со светла коса. Тие качиле змеЌови кои биле малку помали и имале само една глава.
  Па, се разбира, тоЌ е маж, од посилниот пол, а неговиот тим е составен од претставници на фер сексот. И не му требаат други мажи.
  Така, само машкиот капетан има чевли, а неговите прекрасни подредени можат да прават работи со голи, грациозни стапала во битка што не можат да се кажат во баЌка или да се опишат со пенкало! Убавиците се способни да фрлаат експлозив со смртоносна сила и да фрлат кама, бумеранг или отровна игла.
  Еномаус, младиот принц, пееше со радост и радост:
  Богатиот човек, се разбира, «е се смее,
  Протресете го вашиот мамон, вашиот полн стомак!
  И нашата судбина е да умреме од болка,
  Смртта бдее над сите, старица со режа!
  
  И ние сакаме да трчаме на тревата,
  На краЌот на краиштата, ние сè уште сме, во суштина, само деца!
  Но, момчето «е се чувствува двоЌно ропство,
  Нема слобода во ниту еден затвор на планетава!
  
  Мора да се бориме, ова е судбина,
  УбиЌ другар ако треба да убиеш брат!
  Нема смисла да се молиме на Семо«ниот,
  За чии гревови робовите поднесуваат одмазда?
  
  Има крв во арената и нечистотиЌа во занданата,
  Стаорците ме каснаа боси нозе!
  Алчниот принц се задева со своЌата бикова нога,
  Самиот треба да биде испратен!
  
  За да преживееш, треба да убиеш,
  Страдате и во душата и во смртното тело!
  Благородниците се гостат со труповите на сиромаштиЌата,
  Смрдеше умре, остана само удар со креда!
  
  Но, сепак, духот на волЌата не може да се скрши,
  Татковината е жива во мислите на момчето!
  ВоЌска «е доЌде каЌ елфите вечна со злоупотреба,
  Ќе ги фрлиме богатите за нивните дела !
  
  Тогаш вре«ата со пари «е се тресе ,
   КоЌ ги исцеди соковите од Татковината!
  За да победиме, потребен ни е бистар ум,
  А ако си кукавица, дури и боговите се немо«ни!
  
  Еве еден замав на мечот, главата одлета,
  Џелатот ненадеЌно се претвори во жртва!
  Како ѓаволот одеднаш избега од котелот,
  Значи гневот е избркан од големо срце!
  
  Нема потреба да се размислува, ¤у¤и®ата на светлината се слаби,
  Нашиот народ никому не се поклонил!
  доЌденецот од пеколот ,
  И ние сме доволно  убезни да пиеме чаЌ од чиниЌата!
  Прекрасна песна, а неговиот тим на змеЌови е прекрасен. Така лебдеЌ«и на десната рака, една девоЌка елф со бакарно-црвена коса коЌа се вееше на ветрот како пролетерски транспарент извика:
  - Време е да станеме сериозни, ох принцот на воздушните пирати!
  Еномаи кимна со насмевка:
  - Секако! За ова сме родени!
  ДевоЌките пееЌа во хор, во дует, потскокнуваЌ«и и играЌ«и си со нивните силни тела, изваЌани од развиени мускули:
  Ние сме сиромашни, ние сме сиромашни пирати,
  Многу ни е жал...
  Ставаме тегли на небото за каравелите,
  Но затоа што не ни всадиЌа морал!
  И воините пееЌа со уште поголема веселост и возбуда, а нивните гласови беа како полни славеЌски трилови:
  На пиратите не им треба наука
  И Ќасно е зошто...
  Имаме раце и нозе,
  Но, нашите глави не ни требаат!
  Во овоЌ момент, една девоЌка со жолто-виолетова коса пискотно свиркаше:
  - Плен напред! Има цела воздушна галеон на десната насока!
  ДевоЌките во хор пееЌа:
  Ех ма , над океанот, ех ма , змеЌови под контрола,
  Ех Мамо , погледни го чудесното богатство...
  Не ни е грижа за законите, градиме нов поредок,
  Да умреш слаб и глупав под мечови!
  Принцот Еномаус нареди:
  - Па, девоЌки, ако ни е судено да ограбуваме, тогаш «е ограбиме!
  И тогаш цело Ќато змеЌови побрзаа да нападнат. Тие побрзаа кон своЌата цел.
  Галеонот беше голем и убав брод. И покраЌ големата тежина и натоварена со разни стоки, благодарение на магиЌата, непречено лебдеше во атмосферата. И ветрот ги разнесе едрата на оваа галеон.
  Еномаи забележа дека едрата на бродот имаа многу светли и убави обрасци. И ова, да речеме, е многу кул . Особено кога се поЌави изгреЌсонцето.
  Од галеонот забележале Ќато пирати кои контролираат тренирани змеЌови. И тимот почна да се гужва околу тоа. И во него мнозинството се убави девоЌки во туники и момчи®а-робови. Тие беа само во га«и за капе®е, само неколку млади робови имаа златни и сребрени нараквици кои светкаа на нивните зглобови и зглобови.
  Пораскошно беа украсени девоЌките воини. Но и боси, како момчи®а од дванаесет до четиринаесет години, мускулести, убави, но со робови на градите и рамениците.
  Само една девоЌка воин имаше елегантни чизми на нозете. Очигледно таа е наЌважна овде и капитенот. Толку убава русокоса со коса коЌа изгледаше како да е посипана со златен прав.
  И колку слатко лице има. А телото е покриено со оклоп коЌ е излеан во платина, сафири, смарагди, топази, рубини, агати и диЌаманти. ПокраЌ тоа, скапоцените каме®а се наредени во прекрасен украс од наЌубавите бои. Има рози, лали®а, пченкарни цветови, незаборавни, мимози, божури и многу други.
  На неЌзиниот луксузен оклоп сите цве«и®а се различни, а ниту едно не се повторува.
  Пиратскиот принц Оеномаус почувствува наплив на светли чувства во себе и гугаше:
  - Па, дали навистина е можно да се осакати и убие таква убавина! Не можам да поднесам таков грев на моЌата душа.
  Огнената црвенокоса партнерка забележа:
  - Но затоа сме пирати! На краЌот на краиштата...невозможно е да се пиратира без грев.
  Друг со насмевка забележа:
  Да, тешко е вистински да се убиЌат саканите,
  Впрочем, елф , веруваЌте, е роден за сре«а...
  Но, ако сте пират, сечилото е маЌката,
  Без крв, дожд и вечно лошо време!
  Црвенокосиот исто така забележал:
  - Ова се убави девоЌки и момчи®а, се разбира, но тие не се наша сорта ¤у¤и®а, туку од расата на луѓе! Види, супер , формата на нивните уши.
  Оеномаи беше изненаден:
  - Дали луѓето се толку убави и млади?
  Огнениот воин кимна со главата:
  - Тоа е тоа! Со помош на магиЌа добиЌа вечна младост. И сега овие момчи®а се заглавени во раните тинеЌ¤ерски години.
  Сега секогаш «е бидат млади и покорни.
  Младиот принц пееше:
  Сите ¤у¤и®а, луѓе на планетата,
  Секогаш треба да бидат приЌатели...
  Децата секогаш треба да се смеат.
  И живеЌте во мирен свет!
  Децата треба да се смеат
  Децата треба да се смеат
  Децата треба да се смеат -
  И живеЌте во мирен свет!
  Русокосиот елф предложи:
  - Постои опциЌа! Ќе се бори наЌдобриот борец од нивна страна и наЌдобриот или наЌдобриот од наша страна. Во случаЌ на победа, тие го делат пленот со нас, а во случаЌ на пораз, поразениот воин станува . или роб или мртовец!
  Оеномаус забележа:
  - Ова е логично! Подготвен сум да се борам!
  ДевоЌки на змеЌови го опколиЌа галеонот. Тие се побрзи; огромен брод едноставно не можеше да избега од агилното Ќато.
  Но, галеонот имаше пиштоли. И тие почнаа да ги насочуваат, а фитилите дури почнаа да чадат.
  Еномаус рече со громогласен глас:
  - Предлагам дуел! Според обичаЌот на воздушните пирати. Еден борец од твоЌа страна и еден од наша. Ќе му дадете половина од товарот на победникот. И во случаЌ на пораз , правете што сакате со губитникот. Нема да ви пречиме.
  ДевоЌката капетан во скапоцен оклоп со цве«и®а одговори:
  - Одлично! Го прифа«аме овоЌ предизвик! «е се борам! И вие номинираЌте коЌ сакате!
  Елфот принц Оеномаус децидно изЌави:
  - єас сум единствениот претставник на посилниот пол меѓу вас. Па морам да се борам!
  Црвенокосата асистентка агресивно рече:
  - Не сум полош борец! Сакам да се борам!
  И Ќа затресе босата, елегантна, многу пргава нога, коЌа е подвижна, како тело на кобра.
  Младиот воин се спротивстави:
  - Ние сме капитени, «е се бориме!
  ДевоЌката во скапоцен оклоп кимна со главата и со насмевка рече:
  - Маркиза де ДиЌана, на ваша услуга!
  Младиот елф самоуверено одговорил:
  - Принцот Оеномаус! Подготвени за битка!
  И многу вешто, младиот воин скокна на палубата и го извлече своЌот долг, тенок меч.
  ЛеЌди де ДиЌана, исто така, го нацрта своето сечило и со насмевка праша:
  - Зошто принцот одеднаш стана крвожеден пират?
  Оеномаус на ова децидно одговори:
  - Тоа е долга приказна. Но, Ќас не сум крволочен пират, туку благороден! И тоа прави разлика.
  Маркизата со насмевка одговори:
  - Нема да те убиЌам, «е бидеш моЌ личен роб и затвореник. Ќе те натерам да ги лижеш голите стапала на моите стапала со Ќазик и со тоа да ми дадеш задоволство!
  Еномаус се насмеа и одговори:
  И Ќас нема да те убиЌам ! И дури е убаво да ги скокоткаш таквите стапала со Ќазикот. Но, иако сте сериозен воин, нема да го чекате моЌот пораз!
  ДиЌана се насмевна пошироко , со неЌзините големи заби, и одговори:
  - АЌде да видиме! Не само Ќас, туку и други девоЌки «е те Ќаваат во заробеништво. А ние «е те мачиме и «е те тепаме до смрт. АЌде да видиме како «е се насмеете во овоЌ случаЌ!
  Пиратскиот принц пееше како одговор:
  Не се откажуваЌ, не се откажуваЌ, не се откажуваЌ
  Во битката со кошмарното чудовиште, не биди плашлив...
  Насмевка, насмевка, насмевка -
  ЗнаЌте дека сè изгледа одлично и во ред !
  Маркизата кимна со многу задоволен поглед:
  - Ти си весел млад човек! Би направил одличен шут. Можеби дури и «е те дадам на кралицата. И «е биде забавно!
  Еномаус налутено одговори:
  - Доста е без работа. АЌде да се тепаме!
  ДевоЌката во оклоп скокнала од подот од батериЌата и Ќа нападнала своЌата колешка. Оеномаус Ќа сретнал, ги возвратил ударите, па дури и одговорил, речиси отсекуваЌ«и и го увото на убавицата. Таа скокна назад и забележа со пантерска насмевка:
  - И не си лош. Мислев дека си принц како Ќас да сум калуѓерка!
  ДевоЌчето, сепак, не е елф, таа има човечко уво. Но, Оеномаус е елф. Луѓето и ¤у¤и®ата имаат заеднички деца - полураси . Но, тие обично се нарекуваат копили®а . И тие навистина не ги сакаат и дваЌцата.
  Маркизата повторно нападна. Таа спроведувала сложени комбинации со мечеви. И неЌзиното сечило трепереше, прескокна и повторно се вртеше, како крилЌа на воденица во ураган. И таа нападна.
  Принцот, коЌ не без причина беше наследник на огромна империЌа, и зададе силен удар во градите. И го прободе оклопот. Дури и се распрска крв. И беше Ќасно дека девоЌката е ранета.
  Таа се повлече и шушкаше:
  - Опасно момче чудовиште!
  Едмонд одговори со скромна насмевка:
  "Можеби сум чудовиште, но далеку сум од момче!
  ДиЌана се насмеа и повторно нападна. Иако од неа капеше црвена крв. И таа се рашири низ палубата.
  Црвенокосата кралица забележала:
  - Одма «е и Ќа отсечев главата! Не би ги влечел гаЌдите.
  Маркизата-капетан засвире:
  - И Ќас можам да ви дадам таква можност!
  Еномаус одговорил така што Ќа удрил воинката со мечот под раката и ѝ Ќа пресекол тетивата. ОружЌето го испуштила од десната рака, но веднаш го подигнала во левата. И таа месоЌадно се насмеа, како да е господарка на ситуациЌата во оваа пресметка.
  Младиот човек забележал:
  - Ти си храбра девоЌка! Но, тогаш «е се повредиш. Подобро откажете се!
  ДиЌана извика:
  - Ќе умреме, но нема да се откажеме!
  Црвенокосиот пиратски воин чврчорел:
  Мора да не почитувате, да се плашите од нас,
  Подвизите на женските пирати се бескраЌни...
  Џу¤и®ата на светлината отсекогаш знаеле да се борат,
  И планетата е луда по нас!
  И смеа како одговор, толку блескаво и Ўвоне®е. Сè изгледаше толку кул и со чувство.
  И ДиЌана повторно нападна. Таа деЌствуваше со левата рака не полошо отколку со десната. И тоа беше прилично убаво, толку грациозни движе®а. ПокраЌ тоа, капетанот на маркизата ги соблече чизмите, а неЌзините мали, грациозни стапала станаа голи. И ова Ќа додаде неЌзината умешност.
  Оеномаус забележал:
  - И бос ти одговара, драга убавица!
  ДиЌана подсвире:
  - Ќе ми ги бакнеш голите штикли!
  Борбата беше многу агресивна. Маркизата нападна со див бес и мавташе со оружЌето како да е обожавател на дама. И ова се покажа како исклучително убаво. И тогаш врвот го изгреба Оеномаус по мазниот, без влакна, руменитиот образ на елфот.
  Младиот човек забележал:
  - Ти си добар!
  ДиЌана кимна со главата:
  - Да, кул сум! И повторно замав и пресврт.
  Црвенокосиот пират извика:
  - Удри Ќа! УбиЌ Ќа!
  Еномаус одговори со насмевка:
  - Што е со заповедта на Семо«ниот - не убиваЌ?
  Пожарната девоЌка одговорила:
  - Буквално - не прави зло убиство!
  Пиратскиот принц промрморе:
  - Значи, дали е можно да се изврши добро убиство?
  Црвенокосата девоЌка потврди:
  - Не е ни возможно, но потребно е!
  Во меѓувреме, ранетата девоЌка капетан повторно се обидела да нападне и постапила многу добро. И Ќа изгреба ОеномаЌа по раката и рамото.
  ДиЌана рикаше:
  - Ќе се чувствувате лошо! Ќе те убиЌам кученце!
  Еномаус пееше како одговор, спречуваЌ«и ги нападите;
  Знаеме бесмртна слава во битките,
  ЗнаеЌ«и дека нема страв, исецкаЌте храбро!
  Нека мечот ни помогне во големи достигнува®а,
  Победете го неприЌателот - ништо друго не е важно!
  
  Пловиме по морето, без да знаеме никакви сомнежи,
  Пират и бура, ураган не е бариера!
  Споменот «е остане во срцата на генерациите,
  НеприЌателот е поразен - тоа е целата награда!
  
  Убавината «е ви даде  убов страсно,
  И утре ¤елатот го чека скелето!
  Поврзува®ето на вашиот живот со филибастер е опасно,
  Fortune ги фрла коцките на чуден начин!
  И на последниот збор, пиратскиот принц со мечот Ќа засече раката на маркизното девоЌче, а оружЌето испадна од неЌзината бледа рака.
  ДиЌана се насмевна и скокна, вперуваЌ«и Ќа голата пета кон брадата на Оеномаи. И девоЌката лежерно се шеташе наоколу. Младиот човек Ќа подигнал, а потоа Ќа фрлил надолу. ДиЌана удрила на палубата и останала запрепастена. Таа навистина се обидела да скокне, но врвот на палецот на чизмата Ќа удрил во брадата, а од силниот удар девоЌката целосно се онесвестила.
  Еномаус ги крена рацете нагоре и извика:
  - Победа!
  Татнеж помина низ екипажот од девоЌки и боси момчи®а. И воините со своите момчи®а робови пркосно клекнаа.
  Црвенокосиот воин забележал:
  - Некако испадна многу лесно! Мислев дека «е биде потешко.
  Еномаус промрморе:
  - Мисирката помисли и заврши во супата!
  ДевоЌката се насмеа и со насмевка забележа:
  Не размислуваЌте за ¤у¤и®ата
  Ќе доЌде време, «е разберете сами...
  Ти свират како куршуми во слепоочницата,
  И девоЌката трча во битка целосно боса !
  Црвенокосиот предложи:
  - Да ги тепаме робовите на голи потпетици со стапови. Мислам дека «е им се допадне!
  Еномаус намигна и забележа:
  - Мислиш дека «е им се допадне? Иако грубите стапала на момчи®ата вероЌатно не се толку чувствителни на болка од стап.
  Црвенокосиот пират забележал:
  - Главната работа е што ни се допаѓа! На ограбувачите како нас им е многу приЌатно да мачат убави момчи®а!
  Згодна девоЌка во паметна туника и накит на зглобовите и глуждовите гугаше:
  - Подготвен сум, како помошник на маркизата, да Ќа продолжам борбата! И достави Ќа другата половина од пленот!
  Огнениот пират ржеше:
  - Таа е моЌа! Ќе се борам со неа! Ова е Ќасно.
  Еномаи кимна со главата во согласност:
  - Логично! Не е сè за мене да одземам сам. Дури и да сум наЌважен за тебе.
  Црвенокосиот воин се спротивстави:
  -Нема поглавари меѓу еднаквите. И предлагам да се бориме без оружЌе.
  Воинот во туника забележал:
  - Без оружЌе? Зарем не се плашиш, елф?
  Огнениот пират одлучно одговорил:
  - Не оди во шума за да се плашиш од волци!
  ДевоЌката во туника, оваа прекрасна медена русокоса, праша со нежен тон:
  - Нека ни пее шармантниот млад човек. Мислам дека нешто лирично, а другите девоЌки «е ме поддржат.
  Убавиците од двете страни чврчореа едногласно:
  - ДобредоЌдовте! Ги сакаме вашите песни на врвот на нашите бели дробови!
  Еномаус пееше со насмевка:
  Се се«авам како сега, блескаво светло лице,
  Погледот како кама ми го прободе срцето!
  Изгорев во потоците на огнениот ветер,
  Вие само молчевте како одговор!
  
  ТвоЌот глас, колку е убав и чист,
  Верувам во бескраЌниот водопад на твоите милува®а!
  Не ми треба живот со омраза без тебе,
  И сега вечен зрак «е ме осветли!
  
  Ти си божица на безграничната  убов,
  Океан полн со чудесна светлина!
  Скршете ги ледените окови, на шега,
  Нема да Ќа видам зората без тебе!
  
  Твоето лице свети како сонце горе,
  Нема поубави фигури во универзумот!
  Чувството на страст покрива како ураган,
  Да се биде со тебе засекогаш е сре«а!
  
  Болката во моЌата душа беснее како бура,
  И огнот во моите гради гори безмилосно!
  Те сакам, за возврат гледаш гордо,
  Мразот на парчи®а ви го крши срцето!
  
  Помеѓу светлата во безграничниот Ўвезден океан,
  єас и ти се вивнавме на небото како орли!
  И твоите усни блескаат со рубини,
  нешто нежно и страсно!
  А аплаузот е таков што убавиците едноставно се гушат од воодушевува®е. Но, во тоЌ момент една од девоЌките извика:
  - Две борбени фрегати доаѓаат овде!
  Еномаус со тажна насмевка забележа:
  - Па, дали токму ова го сакаше? Дали ви требаше интересна борба? Така «е го добиете!
  Црвенокосата налутено забележа:
  - Им се ЌавиЌа! Крузери со воЌници. И сега нема да се извлечете само со удари по голи потпетици!
  ДевоЌката коЌа гледала низ двоглед забележала:
  - На бродовите има орки. И ова значи дека не чека сериозен тест.
  Оеномаус логично забележа:
  - Но, ние можеме да ги убиеме нашите неприЌатели без никаква штета на нашата совест. Кога допирате убави воини, вашето срце буквално крвари!
  ДевоЌката со зелена коса забележала:
  - Нашите змеЌови се побрзи од фрегатите. Можеби «е имаме време да заминеме!
  Пиратскиот принц решително рече:
  - Во нашиот речник не постои збор како бегство!
  И девоЌките пирати пееЌа со бес, подготвени за битка за живот или смрт;
  Живееме во свет полн со разделби, тага...
  Што треба да прави воЌникот кога е осамен ?
  Боговите, со право, сурово одлучиЌа за нас -
  ОвоЌ човек ги посива слепоочниците!
  
  Универзумот е толку суров кон  убовта,
  Солзи на разделба течеа во каскада...
  Сочувството исчезна без трага, како сон,
  И животот стана како камен без мекост!
  
  Се замрзнува во пустината, а мразот гори од топлина,
  Како зарѓан син¤ир го обвива моето срце!
  И дождот на разделбата чука како фракции на покривот -
  Џебовите се празни, остана само бакар!
  
  Но, вербата во подвигот на борецот инспирира,
  Семо«ниот Бог, знаете, дал цврст завет!
  И «е ни биде како лисЌа во топол маЌ,
  Кога «е никнеме, Ќа сретнуваме зората!
  
  Дали сакате да Ќа направите планетата посре«на?
  Така што секоЌ од нас славно пее како славеЌ?
  Тогаш наЌслаткиот мед стана жетва од липата -
  Во душата на гигантите, да ставиме краЌ на лагите !
  
  Нема потреба да го лажеш Бога, веруваЌ ми,
  ТоЌ точно гледа преку коЌ од нас е кукавица и глупак !
  ДаЌте ѝ го значе®ето на Господа на жртвата,
  Не е ни чудо што вели, «е ви се оддолжам луѓе!
  
  нè фати на интернет ,
  НикоЌ не знае каде завршуваат убиствата.
  єуда виси на скапана трепетлика -
  А за тие што поверуваа - ловоров круна!
  
  СекоЌ човек може да стане подобар
  Нашиот избор е свесен - стремеж кон Христа.
  Но, понекогаш има локви со крв,
  Барем има ветува®е - «е доЌдам наскоро!
  
  О, свету, колку насилство имаш,
  Како да не можеме да живееме мирно !
  Сопругата плачеше над ковчегот на воЌникот,
  Колку е тенка кревката нишка на животот!
  
  Пролева®ето крв не е наш повик -
  Сакам да сакам, да и дадам раЌ на татковината!
  Зошто оваа казна е за сите нас?
  Одговор: даЌте им го целото богатство на сиромашните!
  
  Невозможно е да се купи спас за пари,
  Затоа што за Господ нема цена за злато!
  И во црква се поклонуваш во недела,
  Да станат крилести како орли!
  
  И «е доЌде време - «е доЌде БожЌото Царство,
  Злобната и граблива темнина «е заврши!
  Духовната «е пропадне, проклето ропство,
  И земЌата «е стане во величина на сре«ата!
  По една таква инспиративна песна, девоЌките-пирати на змеЌови земаа и отидоа да налетаат на големи фрегати, кои беа полни со орки - смрдливи и влакнести мечки.
  Имаше помалку девоЌки од гадните суштества, но тие беа многу поагилни и поумешни.
  И тогаш девоЌките кои беа на трговскиот брод исто така влегоа во битка на страната на пиратите. И, исто така, момчи®ата-робови побрзаа да го расклопат оружЌето. Ова е толку трогателно единство на луѓето и ¤у¤и®ата против нивните вечни историски неприЌатели - орките.
  Во битката се вклучил и Еномаус. Младиот човек замавна со два меча одеднаш, трчаЌ«и Ќа воденицата, отсекуваЌ«и ги главите на орките. Се бореше со лавовски бес.
  А до него е црвенокосата . Голата пета на девоЌчето го удрила оркот во брадата и му Ќа скршила вилицата. И тогаш оркот падна, а роговите го погодиЌа во стомакот. И тоа беше тешка битка.
  Оеномаус се бори храбро. Овде тоЌ со мечевите ракува со пеперутка, како вентилатор, и сече глави што се тркалаат како зелка.
  Младиот принц пееше со ентузиЌазам, покажуваЌ«и ги чудата на хероЌството:
  Ако вашата тупаница е силна -
  Ова значи дека «е бидете први во животот!
  И тогаш другарот не е сиромав,
  Има златно срце и челични нерви!
  
  Но, уште поважно, веруваЌте, тоа е силен ум,
  Затоа што борецот со ¤у¤и®а е поладен од животното .
  Ако си мрачен во животот,
  Тогаш весела смеа «е ве направи сакани!
  
  Автоматски додаток, знае®е, сила до тупаница,
  Затоа што е полн со знае®е, Know-How!
  Но, обидете се да Ќа дадете мо«та во рацете на будала ,
  Тогаш «е добиете само болка како награда!
  
  Имаше време кога одеа на лов со палка,
  Лак, трепет од стрели против дебела кожа...
  Но, тие правеа червонети каде одеа парите,
  И многу е лесно да скокнеш во галаксиЌата!
  
  Иако образованието е добро -
  Но, исто така е интересно да се има храброст...
  И еднакво на баЌонет, «е стане длето,
  И ние многу чесно и служиме на маЌката Татковина.
  
  Но, злото насилство е тежок крст,
  Нашето боЌно поле е исполнето со крв...
  Зошто Семо«ниот Бог повторно воскреснал по страда®ето?
  За да се заЌакне воениот собир на воЌници!
  
  Солзите на момата паѓаат - падна неЌзината сакана приЌателка,
  МаЌката се моли со стенка®е, врескаЌ«и на бели дробови...
  Надвор од прозорците се замрзнува, а каминот изгасна,
  Еве убав млад човек закопан под земЌа!
  
  О, сурова судбина, каква лоша судбина,
  Богородица , каде е твоЌата добра природа?
  Човекот сакаше побрзо да се сврши,
  И сега ветерот дува прашина под боровите!
  
  Животот «е доЌде сре«ен - «е биде добро,
  Питата со Ќаболка «е стане меден афион...
  Противникот чудовиште се претвора во прашина и прав,
  Нека вистинската сре«а го премине прагот!
  
  Сè е направено на Елф, а фрла®ето е на Фарс,
  АЌде да собереме венец полна со Ўвезди во тупаница!
  И здраво момци, само врвна класа,
  И страшна духовита беше фрлена во оган !
  
  Митралезот ве«е стана познат - куршумите се слеваат во поток,
  И неприЌателот беше исцрпен, она што го сакаше беше нула!
  Ако победиш, «е станеш богат,
  КоЌ го подметнал пожарот «е заврши во сиромаштиЌа!
  Ова е песна и голема борба, со нишалки на многу остри и агилни мечеви. А ударите следат по главите, како на асфалт. И многу орки се ве«е убиени. И робови во битка. НикоЌ од нив не изгледа постар од четиринаесет години, но сите се мускулести. Витките тела на момчи®ата-робови се стврднати со напорна работа. А грубите, жулести потпетици постоЌано удираат по брадата на орките, кршеЌ«и им ги вилиците.
  ДевоЌката капетан се освести. И таа седна. Двете раце и се тешко повредени - тетивите исечени. Па, ова не е фатално, со помош на магиЌа и напивки за вештерство, штетата може да се врати. Но, ова «е потрае наЌмалку неколку часа. Во меѓувреме, таа не може да се бори.
  И нема коЌ да помогне - сите девоЌки и момчи®а се во битка, и се борат со див бес. Ова е толку брутална борба.
  ДиЌана се мрдна, за сре«а стапалата и беа голи и релативно недопрени. И со пргави прсти како маЌмунски, девоЌчето капетан почна да го бара комплетот за прва помош. Има напивка што ги лекува раните и тоа многу тешки и универзален мелем. Освен тоа, зошто да не се вклучите во битката откако «е ги завиткате екстремитетите и «е ги подмачкате со мелем и напивка?
  Со боси стапала можете да фрлате многу мо«ни и отровни предмети. И тоа би било толку кул и деструктивно.
  ДиЌана делуваше самоуверено. А неЌзините стапала се толку голи и пргави. Таа неволно носеше чизми, само за да го нагласи своЌот статус. Во свет во коЌ има неколку светлечки и вечно лето, чевлите не се потребни за да не ви се ладат нозете, туку за убавина и да се нагласи дека не сте ниту роб ниту роб. И ова е логично...
  Овде едно од момчи®ата, исто така бос, фрли остра игла во носот на орката. И тоЌ, откако примил порциЌа отров, се замрзна и веднаш почина.
  Момчето робЌе пееше воодушевено, а другите робови се приклучиЌа, тие беа луѓе и пееЌа како луѓе:
  Сега, ако има проблеми во универзумот,
  Тоа не се случува по секоЌа цена...
  Не сакаш пове«е промени
  Човекот не знае што сака!
  
  И таму е Чернобог со мо«на мо«,
  Големиот има универзална мо« ...
  ТоЌ го дава на еден човек веднаш на челото,
  За човечкиот род да не стане целосно див!
  
  Да, Семо«ната Раса Него го создаде,
  За луѓето да имаат причина да развиЌат ...
  Така што човекот сака сè одеднаш,
  И луѓето научиЌа да се борат тешко!
  
  Како што воинот го победува злото,
  ТоЌ Род го создал за доброто на човекот...
  И излеа добрина за душите и телата,
  Никогаш не е доцна да научиш да се бориш!
  
  Што сака Семо«ниот Бог?
  За да не се осмелат да го клекнат Елфот на колена...
  Така што злата судбина не владее,
  За да се развиЌат стотици генерации!
  
  Да, Чернобог е поттик за луѓето,
  За да нема мрзеливост, стагнациЌа...
  Да бидеш оркшиста се пробие во кочници,
  ПрошетаЌте низ Орклин во приЌателска формациЌа!
  
  Затоа, не губете се ако е тешко,
  Ако Ќа снаЌдат татковината неволЌа...
  Род «е го направи тоа убаво и лесно,
  Само за да се натераат луѓето да се движат!
  
  А Чернобог е само твоЌот постар брат,
  Иако е строг , ве сака бескраЌно...
  Ќе го постигнете наЌголемиот резултат
  Кога засекогаш «е му служиш на Елфот!
  Орките претрпеа огромни загуби, беа исечени и од девоЌчи®а и од момчи®а. Па дури и ДиЌана со завиткани раце влезе во битката. И нивните голи прсти фрлаа жилет што удираа во вратот на орките и им ги пресекоа артериите. И секакви грла и нешта. И изгледаше исклучително импресивно.
  И тогаш болата нога на ДиЌана фрли грашок со истисната солзава трева. И веднаш десетина орки, предводени од генералот, беа фрлени и прелетаа преку страната на фрегатата. Ова е навистина колосално уништува®е и смрт на кафени и грди мечки.
  Еномаус со насмевка рече:
  - Ние сме од иста крв: ти и Ќас! нели?
  ДиЌана со приЌателска насмевка одговори:
  - Кога сме обединети, непобедливи сме! Човекот и елфот се мо«, а тоа звучи многу гордо!
  ДевоЌките го зголемиЌа притисокот. Преживеаните орки, користеЌ«и сурови падобрани, почнаа да скокаат надолу, лизгаЌ«и се од крилести фрегати. Некои од падобраните поради големата тежина се искинаа, а големите мечки паднаа како каме®а, но за разлика од калдрмата, тие врескаа и пцуеЌа многу валкано!
  ДиЌана напиша на Твитер:
  Не е лесно да се биде добра жена,
  Љубезноста не зависи од висината!
  Еномаус изведе уште една воденица со своите остри и долги мечеви и му Ќа отсече главата на огромен капетан на мечка. Таа се тркалаше низ палубата како буре, прскаЌ«и крв. И младиот принц пееше:
  Крв повторно течеше како река,
  Вашиот противник е доста тежок...
  Но, не плашете се од сатаната,
  И вратете го чудовиштето во темнината!
  . ПОГЛАВєЕ бр.6.
  Седумглавата змеЌска воЌвотка и, во исто време, големиот маЌстор на АкадемиЌата за магиЌа, подсвиреа и прашаа:
  - Можеш ли да се издигнеш до висина на возрасен маж и да висиш во воздух барем една минута?
  Доминика се насмеа и одговори:
  Можам, но можам поинаку
  ТрчаЌ бос низ росата...
  ДевоЌчето скока како жаба -
  Ова значи нешто поинакво од сите други!
  Устата на воЌвотката змеЌ се отвори, и од неа пламна оган. Пламенот помина и Ќа изгоре убавата девоЌка многу болно на неЌзините голи, розови, стапала со грациозна кривина на петицата.
  И Доминик врескаше, но веднаш силно Ќа стегна вилицата. И неЌзините гради силно се издигнаа. Добро удри, дури и плускавците веднаш отекоа. Како да Ќа мачеле античките инквизитори.
  ДевоЌчето ржеше:
  Ланселот и кралот Артур за тебе !
  ВоЌвотката змеЌ рикаше:
  КоЌ друг е ова со коЌ се осмелуваш да ми се закануваш?
  Нимфата маркиза одговорила:
  - Тоа се херои од човечкиот фолклор. Тие се апсолутно безбедни за вас, Господе!
  Женскиот змеЌ рикаше:
  - ДОБРО! Сега имате практична задача, излечете ги изгорените стапала. Ова е многу корисно во пракса и «е ви се наЌде пове«е од еднаш во животот.
  Доминика, силно насмеана, пееше:
  - И еден, и два, и три и пет!
  Нема да се изморам да повторувам...
  КажуваЌ«и го истото
  Доволно е да ви ги замати водите!
  Големиот маЌстор ЗмеЌ забележал:
  - И таа е дрска девоЌка. Можеби не само што и ги пржи потпетиците, туку и ги скрши прстите?
  Нимфата маркиза забележала:
  - Треба да бидеме трпеливи, воЌвотка . Можеби оваа девоЌка ни е единствената шанса да го спасиме посилниот пол. И вратете ги мажите!
  Женскиот змеЌ рикаше:
  - Ова е глупо! Давеник фа«а сламка, а ти за гола пета на човечко девоЌче . Таа не покажа посебни способности.
  Нимфата маркиза се спротивстави:
  "Таа можеше да крене камен со неЌзината наредба без никакви магии или магии, и тоа вреди многу!
  ВоЌвотката од Монсерат се насмеа и одговори:
  - Да, таа фамозно го повреди челото. Точно, сега нема трага. И ова не е типично за луѓето.
  Ласица потврди:
  - Веднаш е очигледно дека таа е посебна и избрана! И бара посебен, искрен и суптилен пристап.
  ВоЌвотката змеЌ кимна со седум глави одеднаш:
  - Да, искрен и посебен пристап... Можеби треба да и ги излижам петите со Ќазик, во знак на голема почит!
  Доминика се насмеа и самоуверено одговори:
  - Не, подобро да не го употребуваш Ќазикот! - И додаде таа, неочекувано правеЌ«и си го лицето многу послатко. - Иако Ќазикот е несомнено наЌсилниот дел од телото. ТоЌ е способен да придвижи милиони воЌски!
  Нимфата маркиза предложи:
  - ДаЌте ѝ едноставна задача. На пример, нека Ќа натера мачката да доЌде до неа и да пржи, а потоа да се врати назад!
  Овде, претходно молчаливиот женски трол во виолетов фустан, со волшебно стапче во рацете, се спротивстави:
  - Не! Нема да дозволиме да го измачува мачето. Подобро да се бориш со мене со магични стапчи®а. Ова «е биде навистина сериозен испит и ефективен тест!
  И Ќа печат на петицата на сандалите, начичкана со сафири и виолетови и Ќорговани диЌаманти.
  ВоЌвотката на змеЌот возврати:
  "Премногу е тешко за девоЌка-почетничка да се бори со маЌсторот на ЗмеЌската академиЌа". Беше тешко да се борам со тебе, дури и оваа многу искусна и искусна Ласка!
  Женскиот трол се насмеа и забележа:
  - Посебно! После ова, ниту КошеЌ Бесмртниот нема да се плаши од неа!
  Тогаш Доминика се замагна:
  - Што, дали го имаш КошеЌ Бесмртниот?
  ВоЌвотката на змеЌот кимна со главата:
  - Се разбира, има, сепак, тоЌ е далеку од далечните земЌи во далечното кралство. Но, постои овоЌ грд валкан трик !
  Удрената девоЌка со насмевка забележала:
  - Или можеби предизвикал помор? Да ги убиеш сите мажЌаци и да ги фатиш твоите женки!
  ВоЌвотката на змеЌот возврати:
  - Тешко! Имаме десет пати пове«е жени отколку мажи. А меѓу орките и гоблините кои Ќа сочинуваат воЌската на Кошчеи Бесмртниот, напротив, има десет пати пове«е мажЌаци отколку женки, а тие се многу поголеми и посилни. Зошто да ги уништи сопствените поданици и воЌска!
  Доминика истакна:
  - Но, поморот не го погодува самиот Кошчеи?
  Женскиот трол кимна со главата:
  - Да, ниту една борбена магиЌа не работи на него. Не зема оружЌе. Дури и вашата хидрогенска бомба не може да Ќа уништи. Таква е суштината!
  Удрената девоЌка забележала:
  - Но, вероЌатно има смрт во ЌаЌцето, на врвот од иглата!
  ВоЌвотката змеЌ одговори со громогласен глас:
  - Не е толку едноставно! Ако беше толку лесно да се наЌде смртта на Кошчеи, тогаш тоЌ немаше да биде жив одамна. И така, старо е толку многу векови што...
  Нимфата маркиза одговори наместо неа:
  - Вие луѓе сè уште скокате по дрвЌа, но тоЌ ве«е имаше своЌа мо« и седна на тронот. Размислете каков ентитет е ова!
  Доминика го зеде и пееше:
  МаЌмуните прават лица
  И седат на гранка...
  Сепак несериозно
  Таму беа нашите предци!
  Женскиот трол забележал:
  - Кошчеи, се разбира, исто така е осомничен. И кога започна поморот, тоЌ, се разбира, беше првиот што беше осомничен. Ова е, на некоЌ начин, глава на оската на злото. Како стоглавиот машки змеЌ, наЌголемиот меѓу змеЌовите, царот на царевите и злобниот. Но, и ова чудовиште се скаменило и се распаднало. Но, КошеЌ барем «е даде кур! Згора на тоа, тие се сомневаа и во кралот на ¤ините, Иблис... Џините се духови и не можат да се скаменуваат.
  Но, ¤иновите некако се сокриле. И како да исчезнаа!
  Доминика пееше како одговор:
  Џинот измати, не, веруваЌте, девоЌките имаат сила,
  И исчезна...
  И тогаш змеЌот се спротивстави на убавината ,
  БегаЌ, те молам!
  Маркизата де Ласка забележа:
  - Има и добри и лоши гени. Тие се силни, но нивните можности се ограничени. Но, теоретски, ако некоЌ од мажЌаците или женките побара од императорот ¤ини Иблис да Ќа уништи машката раса и можеше да наЌде прстен на семо« што «е даде мо« над оваа наЌголема сила во нашиот универзум, тогаш тоЌ би можел да го предизвика ова!
  Доминика кимна со главата:
  - Ова е ве«е нешто! Треба да го наЌдеме Прстенот на семо«носта. И тогаш «е поправиме сè.
  Женскиот змеЌ се насмеа, а неЌзиниот глас беше како гром. И тогаш таа одговори:
  - Еден прстен е многу тешко да се наЌде. БидеЌ«и дава мо« над териториЌа споредлива со целата галаксиЌа. Освен тоа, ако во вашиот универзум галаксиЌата е речиси празна поради реткиот распоред на Ўвезди, тогаш тука е териториЌа населена со трилиони интелигентни суштества и многу кралства. И очигледно, сè уште никоЌ не го наЌде, бидеЌ«и немаше император на нашата баЌковита вселена!
  Доминика се насмеа и праша:
  - Дали имаш Бог?
  Маркизата-нимфа одговорила:
  - Дали постои таков Врховен Бог, Создател во сите универзуми или дали ТоЌ не постои, навистина никоЌ до ден-денес не знае. Дури и КошеЌ Бесмртниот. Но, постоЌат богови од понизок ранг. Но, тие се такви што малку користат, и подобро е да се држите настрана. Во принцип, зборот Бог има многу значе®а. Значи, наЌвисоките гении се сосема еднакви по сила со боговите.
  Женскиот трол забележал:
  - Имаме и религии, но тие се од мала корист. Како што е твоето, патем. Сега, кога имаше коронавирус , црквите беа навистина празни, а молитвите му помогнаа на некого, или темЌанот го заштити од вируси. Зошто сте толку лековерни луѓе, мислеЌ«и дека со клекнува®е и поклонува®е можете да молите нешто за возврат!
  Доминика одговори агресивно:
  - Но, Ќас воопшто не верувам во Бог или во богови! И не ми е гаЌле за тоа. Но, претходно не верував во ¤у¤и®а и ги сметав за баЌка и човечки изум. - ДевоЌката го плесна голиот ѓон на камената плоча и продолжи. - И сега гледам дека има ¤у¤и®а, змеЌови, тролови, нимфи, па зошто да не веруваме во Бог и ангели? ПокраЌ тоа, многу милиЌарди луѓе веруваат во Семо«ниот, а речиси исклучиво малите деца, а не сите од нив, сериозно веруваат во змеЌови и ¤у¤и®а.
  Маркизата Ласка се насмеа:
  - Знам! Оваа девоЌка кога била мала гледала цртан филм за Дано и, всушност, почнала да бара волшебно стапче во дворот. И го проверуваше секое гранче. А другите деца и се смееЌа. Всушност, дури и на рана возраст пове«ето луѓе разбираат дека волшебните стапчи®а се баЌки!
  Доминика истакна:
  - Но, во вашиот свет има магични стапчи®а!
  Женскиот трол кимна со главата:
  - Секако дека има! И за да преживеете, «е треба да научите како да ги користите !
  Женскиот змеЌ рикаше:
  - Веднаш! ДаЌте ѝ волшебно стапче, «е видиме за што е способна оваа девоЌка, многу остра и храбра!
  Доминика пееше:
  Ве молам да не се чудите
  Ако се случи магиЌа!
  Ако се случи, ако се случи магиЌа!
  Ласка истакна:
  - Па, нели е прекрасна? Таква волшебничка!
  Женскиот трол поцврсто го зеде своето магично стапче во десната рака и замавна со него. И гром Ќа погоди Доминика. Но, девоЌката-актерка успеа да скокне во последен момент и ударот промаши. Мермерната плочка зад мене се стопи и почна да чади.
  ВоЌвотката на змеЌот извика:
  - ВнимаваЌ, Кобра! Ќе го оштетите целиот слоЌ!
  Ласица се насмеа и забележа:
  - Ова е методот на магично стапче!
  Женскиот трол Кобра пееше како одговор:
  - Злобна маЌка, моЌот метод е едноставен,
  Не ми се допаѓа да Ќа влечам опашката на мачката!
  Доминика рика како одговор:
  Има кошмар во моите зеници,
  Еден скок - еден удар!
  ВоЌвотката змеЌ го прекина:
  -Види, плускавците ве«е и ги нема! КаЌ луѓето, штетата не исчезнува толку брзо. Каква девоЌка !
  Нимфата маркиза потврди:
  - Тоа е тоа! Не згрешив за тоа. РегенерациЌата е ретка по сила, дури и за волшебничките, и не беше третирана со магиЌа.
  Доминика намигна и демонстративно застана на рацете. И неЌзините боси стапала блеснаа во воздухот како сечила на пропелерот. И девоЌката го зеде и запеа со ентузиЌазам, со неЌзиниот сребрен глас:
  єа ублажувавме нашата волЌа во битките,
  Брат, се бореа за Татковината.
  Оддалеку личеше на елфинизам,
  Елф воЌник влезе во Орклин!
  
  Нашите предци ковале мечеви,
  И тогаш пушките тргнаа во акциЌа...
  Брезите ги отвораат своите гранки,
  ДевоЌките печат пити!
  
  е успешен во секоЌа битка ,
  Таа знае како да ги земе работите со умот.
  Понекогаш чистиот пекол гори.
  Но, ние «е го победиме противникот !
  
  Елф Ќа штити ЗемЌата,
  Им дава засолниште на оние кои се боси и голи.
  єа завршивме битката во маЌ,
  Оркмахт го чекаше фуриозен пораз!
  
  И по изградбата и сеидбата,
  Нивите цветаат, а 'ржот е во купишта.
  Вие сте херои, девоЌки, дедовци,
  Имаше смрзнува®е и снег во рововите!
  
  Од нашата храбра татковина,
  Земете длабок лак.
  Летаат транспарентите на елфинизмот,
  А банерите на Фирерот се за укинува®е!
  
  Ќе поминат векови под нас Ўвезди,
  ИмпериЌа е галактички роЌ.
  Никогаш не е доцна да се родиш
  И закопаЌте го неприЌателот во вселената!
  
  Но, верувам дека умот «е биде мирен,
  И човекот е како маЌка за сите,
  Овде напредува античкото семеЌство,
  Зраче®ето на славата - Благодатта!
  И девоЌката пее многу убаво, таа е толку прекрасна пеЌачка од светска класа. Или квази-светски - што е уште посмешно.
  ВоЌвотката змеЌ рикаше:
  - Прекрасно! Или можеби само земете го и направете го тоа...
  Женскиот трол Кобра кркаше:
  - Време е да се бориме со магични стапчи®а! И без никакви тапи нокти! Ќе се бориме со неприЌателот до краЌ!
  Нимфата маркиза чкрипела:
  - Не биди глупав! Каков неприЌател ти е таа. Можеби ова ни е последна шанса за спас и вра«а®е на посилниот пол!
  Доминика промрморе од бес:
  - ДаЌ ми волшебно стапче и Ќас «е Ќа исфрлам смесата од противникот. єас сум Хари Потер во здолниште, а не некоЌ Дано!
  ВоЌвотката на змеЌот промрморе:
  - Каква банда е ова?
  Ласица обЌасни:
  - Ликови од човечките баЌки и фолклорот Хари Потер е момче кое студирало на магична академиЌа, а Дано е стрип цртан филм .
  Кобра се насмевна и го затресе стапчето. Излетал пулсар и удрил на местото каде што стоела актерката од филмот. А таа, Доминика, многу вешто скокна назад, трепкаЌ«и со своите розови потпетици, кои практично беа без прашина. И пламенот и го зеде ѓонот и лесно го лижеше.
  ДевоЌчето извика:
  - О , перверзни !
  И таа замавна со раката. И наеднаш волшебното стапче што нимфата го држеше во рацете со страшна сила се втурна во неЌзината дланка.
  И Доминик Ќа зграпчи цврсто, како агилен маЌмун. По што таа како одговор испука пулсар.
  ДевоЌката актерка не шепна никакви магии, не гушка, едноставно мавташе со магичен артефакт. И огнениот тромб полета кон Кобра. Таа не го очекуваше ова и беше соборена. НеЌзините сандали, стил на полу-чевел што Ќа покриваше само петицата, се тресеа нагоре. И беше Ќасно дека женскиот трол е тешко повреден. И долго стенкаше. И таа почна да пука од неЌзиното волшебно стапче.
  А пулсарите се расфрлаа како од небото да паѓа град. Навистина имаше размена на удари.
  Поточно, еден силен удар и сериЌа коси удари Ќа промашиле целта.
  Пулсарот Ќа погоди и воЌвотката змеЌ. Таа одговори така што го зеде и грчеше со оган од устата. И неЌзината светлина не беше безопасна, дури Ќа фати маркизната нимфа.
  Таа, исто така, го затресе волшебното стапче и рикаше:
  - Доста деца! Навистина ве«е ги надминавте сите граници.
  Но и двете девоЌки не ни помислувале да се смират. Доминика, чувствуваЌ«и Ќа демонската мо« во себе, удри со своето волшебно стапче и фрлаше еден по друг пулсар. И неЌзините топчи®а удриле во стапалата на женскиот трол маЌстор и и ги изгореле сандалите.
  Таа извика од бес:
  - Човечко пиле!
  Нимфата маркиза се спротивстави:
  - Не! НаЌвероЌатно се работи за дама Ќастреб, или барем змеЌ!
  Доминика повторно удри , а овоЌ пат цунами бранот од неЌзиниот избезумен оган навистина удри како палка направена од пламен.
  И женскиот трол Кобра «е рика и «е ослободи магиЌа без ограничува®а. Но, штом огнената колона Ќа фрли, буквално и го изгоре фустанот и Ќа удира по градите.
  Здивот на женскиот трол застанат. И Доминика го однесе понатаму и додаде убиствен пулсар на главата. И тоа беше како чекан да ми го погоди мозокот.
  Кобрата зарика и конечно се онесвести. Босите стапала и беа изгорени и изгорени со плускавци. ДевоЌката со аквилин нос била испеана и претепана.
  ВоЌвотката змеЌ радосно извика:
  - Леле! Ги надминавте сите очекува®а! Искрено, не мислев дека можете да направите такво нешто - нокаутираЌте Ќа самата Кобра!
  Нимфата маркиза кимна со главата:
  - Таа е нашата главна и речиси единствена надеж! И тоЌ може да биде оправдан. Погледнете што прави оваа насликана убавица!
  Навистина, Доминика го зеде и го затресе голото, грациозно стапало, а "козата" обложена со марока одеднаш заблече и галопираше наоколу. Како да стана навистина жив и подвижен. И навистина да скокнеме и да флертуваме.
  ВоЌвотката змеЌ се насмеа, тресеЌ«и ги седумте глави и забележа:
  - Леле! Како таа го прави тоа?
  Доминика ги крена рамениците и чврчореше:
  Да бидам искрен, не знам
  Сè измешано на пладневните горештини...
  Речиси никогаш не читам магии.
  Воопшто не си играм со духот на ветерот!
  Наместо тоа, секогаш ми недостигате, господине,
  Земете Ќа девоЌката со вас!
  ВоЌвотката змеЌ рикаше:
  - Доминика прифати! И со оглед на неговиот посебен талент, тоЌ се запишува на елитниот оддел на АкадемиЌата ЗмеЌ. Каде што не само што нема да мора да пла«а за студиите, туку, напротив, «е и биде исплатена зголемена стипендиЌа!
  Доминика скокна повисоко, се вртеше и пееше:
  Нема подобра Доминика
  Таа е боЌата на ЗемЌата...
  Сонцето изгрева над планетата,
  А наоколу има нули!
  Нимфата маркиза праша со слатка насмевка:
  - Што «е добиЌам за ова?
  Настана пауза... Доминика се замагна :
  - Треба да наЌдеш згодно момче!
  ВоЌвотката на змеЌот се насмеа и одговори:
  - Сепак , на новиот студент очигледно му се вртело од силна гордост! Затоа, наметнувам покаЌание - да изговорам сто крилести афоризми. И направете го тоа веднаш!
  Доминика кимна со насмевка:
  - Те молам! Не е за ¤абе што глумев во филмови и имам одлична мемориЌа!
  ВоЌвотката на змеЌот промрморе:
  - ДоЌди брзо! Имам и ограничува®е на времето!
  Доминика зеде длабок здив и чкрташе со брзина на митралезот:
  Никому не му требаат уши на мртво магаре, но слухот на жива лисица е подарок за оние на кои не им требаат магари®а за да ги постигнат своите цели!
  Кога еднаш «е ставите чевли на памет, «е останете бос засекогаш!
  ВоЌната е воздух за белите дробови, но само измешан со бинарен гас!
  Ако неприЌателот не сака да се откаже и не знае да изгуби, «е го принудиме да се соблече и да го научиме како да победи!
  Лошите луѓе сакаат црна магиЌа, добрите нелуѓе сакаат бела магиЌа!
  Убиството во воЌна е тешко во процесот, одвратно во перцепциЌата, но колку е одлично на краЌот! Тоа значи дека воЌната носи здравЌе на душата, стврднува®е на телото и чисте®е на паричникот!
  Понекогаш воЌната многу ги полни паричниците, и тоа во директна пропорциЌа со полнотата на пролеаната крв и празнината на расипано срце!
  Долгот кон татковината се наградува со несебична посветеност!
  ВоЌната ги тестира паметните, ги зацврстува силните, ги забавува будалите ! -
  Да се биде за потсмев не е забавно, не е досадно да се плачат другите!
  Добриот владетел , како слаткиот мед, прво «е го излижат, а потоа «е го исплукаат !
  И злобниот владетел, како пелин, прво «е се срамни со земЌа , а потоа «е се гази!
  Да, златото е меко, но лесно може да се искористи за да се кова непробоен штит!
  Квалитетот секогаш го надминува квантитетот - дури и океан од бисер Ќачмен каша не е пречка за секира!
  Злото е полно со сила кога доброто е ослабено од стравот!
  Шегата е добра, лажицата е добра за вечера, а помошта во потреба!
  Може да имате сре«а еднаш или двапати - без вештина, сре«ата исчезнува!
  СекоЌ што не е Лав ТолстоЌ е литературен скитник!
  Не мора да си роден ТолстоЌ за да бидеш цицач за литература!
  АЌде да пиеме за да имаме пове«е жени отколку причини да поцрвениме при развод!
  Страста уништи пове«е мажи отколку сочувството на жените!
  Точно око, коси раце, неприЌателот не е промашува®е - кратковидец!
  ФилозофиЌата не го продолжува животот, туку го прави украсен, растегнуваЌ«и ги фрагментите!
  Командант победува со вештина, месар со броЌки, гениЌ со уметност, претендент со измама!
  АЌде да пиеме за да не умре надежта, а да умрат само оние што не живеат до неа!
  Надежта последна умира ... А први се оние кои не Ќа оправдуваат!
  Во воЌна, логиката е релативен концепт, како чоколадото; пред да имате време да им се восхитувате на шипките, тие се ве«е во вашата уста; пред да имате време да ги голтнете, тие излегуваат настрана!
  Успехот понекогаш смрди, достигнува®ата мирисаат на труп, но сре«ата не може да смрди!
  Бог е на површината на секоЌа работа, а Ѓаволот е во деталите!
  Тепа®ето е неприЌатно дури и за мазохист!
  Она што Бог не го знае е само праша®е на кое не можел да одговори!
  МаЌмун е подобар од човек по тоа што може да биде само животно буквално!
  Проповед што не води кон добро е како пат што води до секира!
  Да се изгради какви било доктрини врз текстовите на Евангелието е исто како да се проучува квантната механика од баЌките на бра«ата Грим!
  Тешко е да се биде Бог, но да се остане ѓавол е сосема неподносливо!
  Умот четирикратно Ќа зголемува силата дури и ако броЌот на неприЌатели се удвои!
  Животот е целосен компромис, не со луѓето, туку со природата!
  Челото е во облик на Ўвонче , што значи дека слогот е кул!
  за будали , законите на природата не се пропишани за гениЌалците!
  єазикот е даден на паметните за да ги скрие мислите за глупави и бесмислени работи!
  КоЌ го гледа смешното во тажното, трагично «е ослепи од сериозна радост!
  - ПобрзаЌ без брза®е - побрзаЌ без брза®е! ДобиЌте А од часот со решава®е на сложено деЌство!
  Победниците не се судат ... Иако, понекогаш им се суди!
  - Човечката глупост е соЌузник на боговите неприЌателски настроени кон луѓето!
  Човек во штала е човек, но сви®а и во палата нема да се издигне повисоко од сви®а!
  Има две бесконечни работи: универзумот и човечката гениЌалност, меѓутоа, првата е релативна, а втората е апсолутна!
  КоЌ Русин не сака брзо возе®е и проклето брз лет!
  - Сите не сакаат да одат во пеколот, но само малкумина можат да Ќа вкусат желбата за ѓаволската можност!
  Но, без наводнува®е со солзи, не можете да жнеете жетва на радост, а без наводнува®е, тогаш ловориките на успехот нема да растат!
  Бог е во секоЌа работа, или на неЌзината површина, а Ѓаволот е во отсуство на нешта, или во длабочините на материЌален недостиг!
  КоЌ «е одвои време да внимава, «е заштеди вечност на своЌот погреб!
  Тишината е златна, зборот е сребро, но толку многу се истура од устата на жената што дури и диЌамантите стануваат досадни!
  Тишината е златна и долгото складира®е на елоквентни потоци нема да рѓосува!
  И златото Ќа губи своЌата вредност ако тивко се закопа во земЌа!
  Понекогаш, со молче®е, «е го наполните паричникот со пове«е злато отколку со гласно моле®е за помош!
  ВоЌната никогаш не е досадна, може да биде рутина, но само до првиот истрел!
  Времето на мир има тенденциЌа да се повторува, а само битката е секогаш индивидуална!
  Во воЌна, како и во шахот, не можеш да грешиш, но разликата е во постоЌаниот временски притисок!
  ВоЌната е вечна временска неволЌа уште пред првиот потег!
  Во шахот потезите се прават наизменично, но во воЌната се менуваат!
  ВоЌната е како шах, само без правила и во реално време!
  Во воЌна има вечен недостаток на време, кога владее мир, недостига забава!
  НаЌинтересно во воЌната е што сè е секогаш сериозно, а тоа е само за да се покаже дека е капитулантско!
  Можете да се откажете лажно, но, за жал , можете да се откажете само вистински!
  Напорната работа за обука се исплати со леснотиЌата на борба! КоЌ не е мрзлив «е стане хероЌ!
  Никогаш не е доцна за уче®е, освен ако не си мртов!
  И мртов човек има шанса за одмазда, освен ако не е атеист!
  Да се стане атеист значи да престанеш да бидеш бесмртен!
  Размислуваат со глава, а деЌствуваат со стомак!
  Злото не живее во срцата, туку во стомаците!
  Срцето е себично само од време на време, но стомакот е секогаш!
  Стомакот е наЌстрашниот дел од телото, но тоа е она што не мотивира да работиме!
  Без срце нема човек, без стомак нема човечка алчност!
  Го тешат срцето и го смируваат стомакот!
  Не ми е грижа колку чини автомобилот, главната работа е што престижот на татковината нема цена!
  Ако Исус живее во срцето, тогаш сатаната живее во стомакот!
  Празен стомак ве поттикнува да го наполните паричникот!
  Празна глава ви го празни паричникот!
  Големиот стомак не е знак на голема личност, но укажува на мала волЌа!
  Празен стомак Ќа исполнува душата со горчина!
  НаЌтешкиот стомак е оноЌ чиЌа празнина доаѓа од глава без мозок!
  Жената Ќа хранат со нозете како волк, само на високи потпетици!
  Во иднина, многумина ветуваат златни планини, но сре«ата е сè уште зад аголот!
  Животот не е како карти, секогаш мора да давате се за успех !
  Целта е како светилник, се стремите кон неа, но кога «е Ќа достигнете, гледате дека проблемите само се зголемиле!
  Цигарата е наЌефективниот убиец , особено против купувачот! Цигарата е како тивка пушка, но е смртоносна дури и во рацете на аматер!
  Цигарата е наЌсигурниот снаЌперист, секогаш убива!
  Цигарата има горчлив вкус, но привлекува пове«е од бонбони!
  Цигарата е како лоша девоЌка , но разделбата со неа е многу поболна!
  Цигара, за разлика од граната, кога «е се фрли, го продолжува животот!
  Во воЌна, наЌкраткиот пат до целта е маневар со кружен тек, а чистата вистина е гнасна измама!
  Маневар со кружен тек е наЌсигурниот начин да го скратите патот до вашата цел!
  Животот е црвен, но си заминува со црвена крв!
  Во воЌна животот Ќа губи вредноста, но добива смисла!
  ВоЌната , како младоженец, е подложна на предавство, но не дозволува да се одолговлекува!
  ВоЌната е похотлива жена коЌа ги голта машките тела!
  Сите возрасти се предмет на воЌна, како  убовта, но тоа не е приЌатна забава !
  ВоЌната, како куртизана, е скапа и променлива, но секогаш остава хероЌски спомен!
  ВоЌната не е како сон; не можете без силни емоции!
  Светот е досаден и релаксирачки, воЌната е интересна и возбудлива!
  ВоЌната, оваа крв и пот, ги оплодува садниците што раѓаат храброст!
  Колку и да е интересен процесот на воЌна, секоЌ сака краЌ!
  ВоЌната не е книга, не можеш да Ќа затвориш, не можеш да Ќа сокриеш под перницата, туку можеш и да Ќа извалкаш!
  ВоЌната е религиЌа: бара фанатизам, дисциплина, несомнена послушност, но неЌзините богови се секогаш смртни!
  Во воЌна, како и во казино, ризикот е голем, но добивките се краткотраЌни!
  ВоЌникот е смртен, славата е заборавена, трофеите се истрошуваат, а само причините за започнува®е на нов масакр се неотстранливи!
  Ние презираме убиец освен ако е воЌник на фронтот; ние презираме крадец ако е мародер на боЌното поле, двоЌно пове«е!
  ВоЌник, ова е витез чиЌ оклоп има храброст и чест! Генерал Барон, чиЌа круна е разумноста и интелигенциЌата!
  ВоЌникот звучи гордо, приватниот звучи погрдно!
  Првиот во нападот може да умре, но последниот нема да остане во се«ава®е!
  Подобро е да си прв во деле®ето на пленот отколку во нападот!
  ВоЌната, како жена, само ги легнува мажите без да се скрши!
  Жената, за разлика од воЌната, не брза да убие маж!
  ВоЌната, за разлика од жените, никогаш не се задоволува со броЌот на доделени мажи!
  ВоЌната е наЌненаситната жена, таа никогаш не може да добие доволно мажи и нема да одбие жена!
  Жените не сакаат да се караат, но нагонот да се убие маж не е многу полош од куршум!
  И мал куршум може да убие маж, жена со големо срце може да го направи сре«ен!
  Големото срце често води до мал личен интерес!
  ВоЌната нема женско лице, но подобро ги крвари мажите отколку жената!
  ВоЌната не носи радост, но ги задоволува агресивните инстинкти!
  Радост во воЌна, труповите на неприЌателите се само во цена!
  ВоЌната е ора®е на нива: оплодена е со трупови, напоена со крв, но излегува во победа!
  Победата се негува на лешеви и крв , но носи плод со слава!
  ВоЌната е како цвет што Ќаде човек, светол, месоЌад и со лош мирис!
  ВоЌната е маЌка на напредокот и ма«еа на мрзеливоста!
  А во воЌна животот на воЌникот не е вреден, а генералите се дури и загуба!
  Ако сакаш мир, всади страв, ако сакаш воЌна, всади смеа!
  Смее®ето не е грев ако не сте за потсмев во воените работи!
  ВоЌната е како циркус, само победникот го има последното смее®е!
  Во воЌна, како и во циркус, само подмолниот, сериозен убиец!
  Единството под тврд режим е подобро од хаосот и невештото под мек!
  Смртта е конвенциЌа, срамот е апсолутен !
  Колку и да е голем кралот, «е оди во гроб, исто како ловецот!
  Политичарот секогаш лаже, само тоЌ навистина умира!
  Бесмртноста е вистинска, но смртта е илузорна!
  Кралевите можат да направат сè, но ниту еден, ниту еден крал не може да избега од гробот во земЌата!
  СекоЌ сака да живее убаво, но само неколку умираат достоинствено!
  Смртта ветува неволЌа, освен ако не светка со зраците на достигнува®ата!
  Животот без забава е  убов без хоби!
  Добро е кога има  убов, полошо кога има крвопролева®е!
  Сексот е како факел, но полне®ето чини пове«е!
  Можете да живеете без секс, но не можете да се репродуцирате!
  Колку е пожешка  убовта, толку посилно тече крвта!
  Луѓето сакаат  убов, животните сакаат секс, а гениЌалците сакаат откритиЌа!
  Дури и сви®ите се парат, естетите го сакаат тоа!
  Сексот бара и умереност, колку пове«е, толку подобро!
  Во  убовта нема граници, во сексот зборови се доволни!
  Полесно е под оган ако има пламен во твоето срце!
  Подобро е да гориш во пламен отколку да станеш душа на Каин!
  ВоЌната е групен секс: многу стенка®е и вреска®е, но нема да има толку многу крв дури и од илЌада девици!
  Сексот е како воЌна, но не толку долг и рутински!
  Борбата е како воде®е  убов, но стенка®ето не се поттикнува!
  Сексот е добар, се разбира, но кашла®ето крв е лошо!
  ВоЌната е тешка, но понижува®ето тежи пове«е од коЌ било воен товар!
  Ако сакаш да живееш, научи да се бориш, ако сакаш да преживееш, научи да победуваш!
  Во воЌна, сите средства се добри, освен да се измачуваат!
  СекоЌ може да се бори, но само достоЌните можат да победат!
  ВоЌната не е место за размислува®е, таа е полна со големо лудило!
  Подобро е да се бориме отколку да тргуваме со Татковината!
  ВоЌната не е бонбона, но ве исполнува со радост кога «е Ќа проголтате!
  Битката никогаш не завршува, само татнежот на канонадата стивнува!
  Канонадата може да стивне, бурето да пукне, но борбата никогаш нема да престане!
  Во воЌна, наЌинтересно е непредвидливоста, борбата за вистинска!
  Зошто паднаа цените во времето на Сталин затоа што неприЌателите на народот беа убиени!
  Подобро е да те соблечат за пари отколку да те облекуваат за ништо!
  Буквално е поубаво да си бос отколку фигуративно да носиш чевли на себе!
  ВоЌната е како циркус, само наместо смеа има солзи, а арената е со големина на планета!
  Сакам мир, испаѓа воЌна, сакам воЌна, испаѓа капитулациЌа!
  ВоЌната донекаде е маЌка, раѓа вистинско братство!
  ВоЌната е зло, но раѓа добри другари!
  Долгите раце се добри ако умот не е краток споЌ!
  Силата победува, а само практичниот ум ги доделува даровите на победата!
  Силата и интелигенциЌата, како маж и жена, раѓаат победа само во парови!
  Човек, за разлика од пирамидата, има нерамна потпора во издржливоста!
  Пирамидата има четири агли, но рамната површина и дава стабилност!
  Добрата смрт е подобра од лут живот!
  Добро е да се биде Бог во дивината, но лошо е да се биде ѓавол во зоната!
  Сонцето заоѓа за половина ден, но славата останува со векови!
  Славата е краткотраЌна, освен за се останато!
  ЖивеЌ вечно, учи засекогаш, но не учи повторно!
  Славата може да биде многу светла, посветла од златото, но пове«е избледува со текот на времето!
  Славата е како сонцето, но не заоѓа но«е!
  Не е лесно да се стане славен, дури и со труд, но мрзеливоста лесно води до срам!
  Славата е како оган, приЌатна за око, но за да Ќа добиеш, треба да изгориш некого!
  Добро е да се биде во слава, лошо е да се биде опкружен со муви кои се држат до славата!
  . ПОГЛАВєЕ бр.7.
  По буде®ето, момчето принц Оеномаус повторно е врзано со син¤ири за воланот. Пред ова, му беше дозволено да се измие во ладен поток и да ги мие забите. А потоа имаЌте скромен поЌадок.
  И продолжи да се движиш во постоЌано движе®е и детско тело, за да не те окова камената помор. Таква е тешката судбина на августата личност и наследник на големата империЌа на ¤у¤и®а.
  Единствениот начин да се преживее е да се биде млад роб и да се работи напорно. Ова обезбедува привремена заштита од скаменува®е. Има некои можности тука да го продолжите своето постое®е, но тоа е прилично неприЌатно и болно.
  Меѓутоа, момчето, вртеЌ«и го тркалото, Ќа користи своЌата богата имагинациЌа за да се потопи во имагинарен свет и да го разубави своето нерадосно постое®е во доброволно-задолжително заробеништво.
  Момче од кабина лета на мал змеЌ со три глави. ТоЌ сака да наЌде во непозната земЌа, сè уште не знаеЌ«и што, но што може да им врати на посилниот пол и да го запре изумира®ето и скаменува®ето на мажите.
  И змеЌот е сè уште дете, а момчето нема многу години и носи само шорцеви и ранец со борбен арсенал, а во поЌасот има лак, два меча и еден пар ками.
  Еномаус лета на своЌот ко®. А до неа седи девоЌката Маргарита на мало змеЌ. Таа носи само туника, исончана, а на голите прсти има прстени со магиЌа. Таа Ќа претставува борбата хит од човечкиот свет.
  ДевоЌката не е едноставна. На ЗемЌата, таа беше партизан и разузнавач за време на Големата патриотска воЌна. И по неЌзината смрт, таа се пресели во светот на магиЌата и магиЌата. И тоЌ е во него пове«е од деведесет и три години. Дипломирала на ЗмеЌската академиЌа и совладала мо«но вештерство. Но, таа изгледа исто како кога Германците Ќа обесиЌа. Поради некоЌа причина не расте, и тоа Ќа вознемирува Маргарита. Колку долго можеш да бидеш вечно дете?
  Точно, Еномаус вели дека тоЌ самиот бил возрасен принц од елф, но станал роб. И, исто така, затоа е вознемирен поради тоа. Иако не, не е толку лошо да се биде дете, но кога си и роб...
  Но, сега ве«е е во друг свет, не врти робско тркало, туку лета на змеЌ. А со него беше и партизанската девоЌка Маргарита, коЌа боса низ снегот Ќа водеа до неЌзината егзекуциЌа. А пред тоа и мене ме мачеа. Со бодликава жица ѝ го исекле грбот и на младата хероина и ги испекол табаните.
  Тие се покриени со плускавци, а кога «е стапнете на студениот снег, тоа е речиси приЌатно, бидеЌ«и болното чеша®е во вашите изгорени стапала се смирува. И на вратот на пионерот имаше плоча - "єас сум партизан". Кога висат, тешко дека боли, само е одвратно да се гледаат сре«ните лица на Краутите и полицаЌците. Па, страв, што ако Ќа чека пекол, како пионер и жесток атеист? Каде што «е ти ги пржат не само петите, туку целото тело, засекогаш.
  Иако, зошто таа верува во такви глупости? Иако, штета е да се умре и да се замине во заборав, живееЌ«и толку малку.
  Но, кога Ќамката на неЌзиниот нежен врат се стегна, девоЌката се разбуди на змеЌ. А до неа имаше нимфа убава како ангел. А Маргарита мислеше дека раЌот сè уште постои. Таков посебен раЌ за пионерските херои и атеистите.
  Но, всушност, во магичниот свет има добро и зло, и неговите проблеми. Таа брзо била излечена од исекотини и изгореници користеЌ«и магиЌа. И девоЌчето влезе во АкадемиЌата ЗмеЌ, во наЌмладата класа. Но, таа беше талентирана, способна и брзо учеше.
  И таа совлада силни магични вештини. Затоа, и покраЌ неЌзиниот детски изглед, таа отиде со принцот Оеномаус на посебна мисиЌа - да наЌде нешто што «е помогне да се спаси посилниот пол. На краЌот на краиштата, светот без мажи е лишен од хармониЌа и интерес. И на фер сексот му е досадно и неприЌатно во него.
  Маргарита, додека леташе, забележа:
  - Понекогаш мислам дека мажите «е се вратат, а што потоа? На кого му треба мало девоЌче? Колку би сакал да пораснам и да станам возрасен!
  Еномаус одговори со самоуверен тон:
  - Ако магиЌата може да им го врати животот на мажите, тогаш можно е таа да ве направи возрасни. Само не забораваЌте дека ¤у¤и®ата, нимфите и драЌдите не стареат, а тоа е нивна природна сопственост. Но, човечки жени, не. Потребна е силна магиЌа за да не се претворат во грди, гадни и подгрбавени старици. А да се биде грда старица е многу полошо отколку да се биде убава девоЌка. Да не зборуваме за болестите на староста кои ги напаѓаат луѓето. Немате некоЌа сериозна магиЌа на ЗемЌата, а вероЌатно и самите сте виделе колку е одвратна и одвратна староста, особено за жените.
  Маргарита одмавна со главата негативно:
  - Не, не сакам да бидам стара жена! Подобро да си млад роб отколку стара кралица!
  Момчето принц се насмевна и забележа:
  - Ќе бидеш засекогаш млад, засекогаш бос!
  ДевоЌчето се насмеа и забележа:
  - Бев градска девоЌка пред воЌната. Во Ленинград беше некако непристоЌно да се оди бос, а климата таму не беше многу топла. Затоа, во селото некако ми беше срам да газам . Само за време на окупациЌата, кога им беа искинати сандалите на децата и беше многу тешко да се набават мали чевли, научив да правам вакво нешто. И знаете, во првите денови е болно и студено, особено ако не се движите, но потоа се навикнувате и дури е приЌатно. ПокраЌ тоа, во Украина летото е многу топло и нежно.
  Момчето принц кимна со главата:
  - Да! Разбирам. Но, погледнете коЌ лета!
  Навистина , пред нив се поЌави дама во позлатена ступа. Не, не Баба єага, туку спектакуларна русокоса убавица, иако со премногу шминка. И искри со бисерни заби. А наместо метла има сосема модерна електрична правосмукалка. Да, ова е забавна приказна.
  Таа им разнесе бакнеж на децата и пееше:
  Полн со лисички, верверички,
  Ќе заштедам малку ¤ем...
  Впрочем, момчи®а и девоЌчи®а
  На краЌот на краиштата, момчи®ата и девоЌчи®ата ...
  Навистина, навистина, навистина го сакам!
  Маргарита кимна со главата како одговор и забележа:
  - Да, ова е модерност. Стара ступа на нов начин!
  Плавушата со правосмукалката очигледно го слушнала ова и, свртуваЌ«и се наоколу, рикаше од фрустрациЌа:
  - Од каде ти текна дека ступата е стара? Да, вие самите, ако останевте на вашата ЗемЌа, ве«е «е бевте старица! И многу грдо , ако не во ковчег!
  Маргарита се согласи со воздишка:
  - Да тоа е точно! ВероЌатно коските «е лебдеа во гробот, или таа «е станеше толку грда што беше одвратно да се гледа.
  Еномаус забележа:
  - Луѓето се суштества лишени од Бога. Тие се лишени од она што го имаат ¤у¤и®ата - вечна младост! А и посилниот пол мора да си Ќа избричи брадата. Момците велат дека е многу болно и неприЌатно!
  Плавушата со правосмукалката Ќа зеде и Ќа затресе. И разнобоЌни меурчи®а летаа кон децата што седеа на младите змеЌови.
  Како одговор, момците дувнаа од нивните змеЌови, а меурите летаа назад, како одговор русокосата го затресе стапчето. И сè почна да се врти.
  Меурчи®ата почнаа да се вртат во тркалезен танц, како да се навиваат. И беше одлично .
  ДевоЌчето забележало:
  - Ти не си Баба єага - коскена нога,
  А кул русокоса е половина од сре«ата!
  Воинот со правосмукалката со бес забележал:
  Децата се глупави како сообра«аен метеж
  Ве влечат во мрежата...
  Ќе те натоварам во котелот,
  Ќе ти запалам оган!
  И како одговор има таква весела и радосна смеа. Ова е навистина жена - со голема кул.
  Децата се вртеа на своите змеЌови и скокнаа до Баба єага. ДевоЌката извади прашка од ранецот и гугаше:
  - Дали сакате да го добиете?
  Плавушата се насмеа и Ќа удри пионерката со пулсарот. Таа го избегна своЌот змеЌ. И како одговор «е направи крст со прашка, и како «е те клоца .
  И огнена мрежа Ќа заплетка младата Баба єага. Така таа се нашла врзана во неа.
  Момчето Оеномаи забележало:
  - Па, признаЌ, кое од децата го киднапираше?
  Партизанката кимна со главата:
  - Точно! Знаеме дека имате муцка како топ!
  Русокосата єага ржеше, вртеЌ«и:
  - Да, «е те земам за тоа и...
  Убавицата без да зборува се затресе и се обиде да Ќа скрши мрежата. Но, пионерската хероина Ќа премина прашката и пукаше во єагина со енергиЌа на магиЌа и предзнаци. Како плавушата почна да се тресе и да се грче. И девоЌката пееше:
  Бевме инспирирани во тешки времи®а,
  єа направи волЌата посилна од челик...
  Го избави светот од чума -
  Почитуван другар Сталин!
  
  На многу слики што ги измерив,
  Во бесконечен универзум...
  Ни го отворивте вистинскиот пат,
  ВероЌатно укажува на тоа!
  
  єас користев шок
  МагиЌа од солценизмот...
  Еве го распоредот:
  Дека «е падне Ќаремот на фашизмот!
  Момчето елф забележало:
  - Очигледно бил кул тип, Сталин! Но, тоЌ, вероЌатно, како и сите луѓе на ЗемЌата, исто така старееше.
  ДевоЌчето пукаше и во Баба єага во младата модификациЌа и чврчореше:
  Ленин живее во моето срце,
  За да не Ќа знаеме тагата...
  Вратата на вселената беше отворена -
  Ґвездите блескаа над нас!
  Русокосата єага молеше:
  - Доволно! Пушти ме, бараЌ, «е сторам се!
  Маргарита напиша на Твитер:
  - Ослободете ги заробените деца! Тогаш можеби «е ти простиме. Колку од нив си вшмукал во правосмукалката?
  Плавушата промрморе:
  - Ќе те пуштам надвор! Само не ми Ќа фрлаЌте магиЌата на крстот!
  ДевоЌката се сврте. Огнената мрежа со модерната госпоѓа спиеше. И таа се вртеше наоколу . Маргарита предупреди:
  - Пуштете ги сите деца, без измама!
  Русокосата свечено увери:
  - Давам збор!
  И Ќа вклучи правосмукалката. Од него почнаа да скокаат бледи сенки од деца. ПроЎирни, како духови. Но, Маргарита замавна со своето волшебно стапче и овие сенки се претвориЌа во момчи®а и девоЌчи®а. Имаше три пати пове«е од вторите. Но , сепак , Оеномаи беше сре«ен:
  - На овоЌ свет барем постои посилен пол. И скоро сите наши мажи изумреа!
  Маргарита со блескава насмевка забележа:
  - Не стигна! И благодарам на боговите!
  Едно од момчи®ата, бос, но во луксузна, иако искината, камилица, долета до ОеномаЌа и се претстави:
  - Виконт де Лафер! Леле, колку е одвратно да се биде внатре во правосмукалка. И оваа кучка ми ги извади и чизмите направени од вистинска змеЌска кожа.
  Маргарита промрморе со насмевка:
  - АЌде, вратете го украденото на виконтот !
  Русокосата єага потпевнуваше:
  - Неможам!
  И Еномаус го извади своето волшебно стапче и, тресеЌ«и го, зарика:
  - А зошто е тоа така?
  Згодната вештерка жубореше :
  - Ги продадов! Тие беа многу престижни. Еден принц платил половина вре«а злато за нив!
  Маргарита промрморе:
  - Па, бело ... За ова «е ти ги земеме чизмите. Тие се направени и од кожа на змеЌ, па дури и од кожа од тигар.
  Русокосата єага забележа:
  - Ќе бидат преголеми за момчето. И би било срамно вештерка од моЌ ранг да се поЌави боса.
  Маргарита се насмеа и одговори:
  "И Ќас не сум слаба вештерка, но цело време сум бос, дури и во студените светови". И вие сте таква дама. И «е Ќа прилагодам големината на момчето!
  Принцот Еномаус рикаше:
  - И заколнете се дека нема да киднапирате деца. Во спротивно «е те однесеме на судот на боговите.
  Младиот Баба єага пелтечеше:
  - Ништо лошо не им правам. ЕнергиЌата на децата ми овозможува да останам млада и убава засекогаш. И така, тие се живи.
  Маргарита жестоко режеше:
  - Ќе наЌдете друг начин да се подмладите. Всушност, време е да ви научиме лекциЌа.
  И девоЌката промрморе магиЌа. И како таа испушти потоци на енергиЌа на пулсар од неЌзините голи прсти и од врвот на неЌзиното волшебно стапче.
  И Ќа удриле плавушата. Наеднаш се збрчка и се намали во големина. Сега пред нив, наместо високо девоЌче, имаше преплашено девоЌче не постаро од десет години, со шипки и боси стапала. Таа шепна:
  - Нема потреба! Ќе бидам добар! Не ме тепаЌ!
  Маргарита имаше чизми во рацете. Таа замавна со дланката и тие лебдеа кон босоногото момче Виконт, кое заедно со другите ослободени деца чекореше како бестежинска низ воздухот.
  Момче од благородничко семеЌство ги облекол чизмите и пее:
  Има многу опасности околу момчето,
  Понекогаш светот трепери како ладен камен...
  Сепак, нашето момче стана од софата,
  Затоа што е благороден борец, веруваЌте ми!
  ДевоЌчето єага се смири и промрморе:
  - Нема да ме камшикуваш?
  Маргарита строго рече:
  - Ако не постапуваш безобразно, тогаш зошто да те камшикуваат?
  Русокосата девоЌка чврчорела, а по розовиот образ течела солза:
  "Сега сум дете, а другите вештерки нема да ме почитуваат!
  Една од ослободените изЌавила:
  - И ние сме деца и не плачеме за тоа!
  Момчи®ата и девоЌчи®ата се смееЌа.
  Маргарита забележа:
  - Сигурно си гладен! Можеби можеме да се спуштиме и да Ќадеме нешто таму?
  Децата направиЌа врева. Виконтот погледна надолу и забележа:
  - Под нас е замокот на ¤инот, а тоЌ не е подобар од Баба єага. Така...
  Еномаус извика:
  - А ¤инот има и деца во заробеништво. Мора да им помогнеме.
  Маргарита се насмевна и ѝ предложи на девоЌката єага:
  - Можеби можеме да ги земеме децата заедно и да ги спасиме од ¤инот? Направете добро дело, и «е бидете прифатени да студирате на академиЌата за самовили. Таму «е научите да правите добри дела!
  Вештерката пееше:
  КоЌ им помага на луѓето
  Си го троши времето...
  Добри дела -
  Не можете да станете познат!
  Маргарита се спротивстави:
  Ливчето на цветот е кревко,
  Ако е одамна откорнат...
  Иако светот околу е суров,
  Сакам да правам добро!
  
  Правете им добро на луѓето
  Прави добри дела...
  И тие «е цветаат како цве«и®а,
  Сини цве«и®а на светлина!
  Момчето принц забележа со посериозен тон:
  - А ти се трудиш да правиш добро и да се бориш против злото, а верувам дека «е ти се допадне!
  ДевоЌчето єага ги стегна тупаниците и рече:
  - Па, «е се обидам. Сепак, нема начин да се вратиме до злите вештерки - тие «е се смеат и «е ве штипнат ! Ќе се преквалификувам како добра самовила!
  Маргарита се насмевна и пееше:
  СекоЌ што има интелигенциЌа во светот,
  Секогаш мора да бидеме приЌатели...
  За да не се случи како во галериЌа за пука®е -
  Интелигентната игра не стана!
  Момчето принц чврчорело:
  - Па, аЌде да слеземе каЌ ¤инот!
  Орда деца, речиси целосно боси и парталави, слаби и бледи, но енергични и возбудени, итаа од небото.
  Маргарита и Еномаи се спуштиЌа на змеЌови, а єага, коЌа стана девоЌка, на малтерот. А правосмукалката остана со неа, иако се чинеше преголема за детските раце.
  Ова е тимот коЌ се спушти на земЌа. Нема ништо во огромниот замок на ¤инот со кули со големи черепи кои штрчат од нив . Но, влезот го контролираат скелети, плус цела чета орки.
  Децата слетаа. Тие беа подготвени да се борат. ДевоЌчето єага го притисна копчето на правосмукалката и од него испаднаа сабЌи, мечеви, копЌа, ками, па дури и неколку митралези. ГледаЌ«и го збунетиот поглед на децата, таа обЌасни:
  - Го грабнав со правосмукалката. Тоа е многу подобро од метла. И цела колекциЌа оружЌе во него.
  Маргарита ги затресе волшебното стапче и босите нозе, но украсени со магични прстени, и гугаше:
  - Сега «е дадам магиЌа коЌа на твоето оружЌе «е му даде посебна, чудесна мо«.
  А волшебничката рече:
  - Абра , кабра , кодабра ! - И од неЌзиното волшебно стапче и магични прстени излетаа струи на енергиЌа. И оружЌето што Баба єага им го даде на децата почна да свети.
  Оеномаи, како поискусен борец, зеде краток, лесен митралез коЌ испука тенки игли. Момчето ги лижеше сочните усни и запеа:
  - Добро треба да биде со митралез,
  Удри како бесен челик...
  Таа крв не течеше како водопад,
  И раЌот владееше во вселената!
  Децата едногласно извикаа, креваЌ«и ги пиштолите:
  Џелатот е лукав и суров,
  Народот е ставен на Ўид...
  Но, верувам, нашиот бурен никне,
  Но, Ќас верувам, соларниот поток -
  Отфрлете Ќа темнината на затворската зандана!
  И така, одред од деца, вооружени со магичен арсенал, побрзаа да нападнат. Блеснаа малите, голи потпетици на момчи®ата и уште поброЌните девоЌки. Тие не се плашеа од чудовишта, иако им се приближуваше цел полк од крзнени, миризливи , одвратни орки .
  Оеномаи, летаЌ«и на змеЌ, отвори оган врз неприЌателот од митралез. Мали игли ги прободеле влакнестите тела на орките, а потоа се случило чудо: тие се претвориле во големи чоколадни решетки и медени лепчи®а.
  Маргарита, исто така , го клоцала неприЌателот, користеЌ«и ги своите голи прсти и магичните прстени на нив. И така орките со мечеви, кои беа нападнати, веднаш се претвориЌа во секакви вкусни работи, вклучуваЌ«и бонбони прекриени со чоколадо и со птичЌо млеко внатре. Ова е навистина вкусно. И чизкеЌкови, и крофни со афион и цимет.
  А волшебното стапче на партизанката мавта и создава чудесни работи.
  И така децата влегоа во битка со орките. Пред се, Виконт. Неговата облека, откако момчето ги облече чизмите, стана сосема нова, како сосема нова. И тоЌ се бореше не само со меч во десната рака, туку и држеше меч во левата.
  И од допирот на сечилото, се случиЌа чудесни трансформации. Сега наместо орк, се поЌави пита со импресивна големина со суво грозЌе. И од ударот на мечот се поЌави чоколаден чизкеЌк. И други момци во битка.
  Една девоЌка, очигледно од поразвиена земЌа, ги потпрела босите нозе на тревата и чкртала од автомат. Она што доведува до разни видови баЌковити трансформации. И од оркот излезе голем, полнет колбас, а потоа мисирка со сос. И кои други вкусни задоволства не се поЌавиЌа.
  И мирисните колачи од кокос кои настанаа од допирот на сечилата. И одличен сладолед исто така.
  Партизанската девоЌка Маргарита почна да пее во борбен екстази;
  Ние сме пионери, деца на комунизмот,
  КоЌ сака да Ќа подигне државата...
  Хитлер жестоко «е одговори за своЌот гнев,
  Ќе го скршиме, веруваЌ ми, сатаната!
  
  Се заколнавме пред Бога,
  И Ленин го даде своето срце на младите ...
  О, не осудуваЌте ги строго пионерите,
  Семо«ниот им даде пове«е сила!
  
  Отидовме напред боси момци,
  Сакаа да се борат, зачувуваЌ«и Ќа своЌата татковина...
  И момчи®ата и девоЌките со коси се за нас,
  И нашата лоЌалност е силен оклоп!
  
  Битките беснееЌа во близина на Москва,
  Гореле тенкови, се топел асфалтот...
  Ќе видиме комунизам, верувам, дадовме,
  А фашист можеш да извадиш со широк меч!
  
  Не ми веруваЌте луѓе, Хитлер не е семо«ен,
  Иако идеЌата на Фирерот живее...
  И ние силно ги удривме фашистите,
  АЌде да одиме на нашето големо патува®е!
  
  Ние нема да се плашиме од неприЌателите на РусиЌа,
  Го сакаме нашиот роден СССР...
  Ти не си витез со душа на кловн,
  Да дадеме пример за царството БожЌо!
  
  Хитлер не знае, «е биде тешко претепан,
  Иако во него беснее мо«та на пеколот...
  И доаѓаат паразитски Краутс,
  Што «е го исполни мирот со оган!
  
  Големината на Русите е да победуваат со игра®е,
  Иако зад оваа...
  Победата «е доЌде, верувам, во буЌниот маЌ,
  И Фирерот «е биде целосно капут!
  
  Ова е нашата вера, мо«та на комунизмот,
  Нека СССР просперира засекогаш ...
  Ќе го скршиме, знаете, Ќаремот на фашизмот,
  Вака РусиЌа стана воЌска!
  
  Во Сталинград, Фриц беа претепани,
  єа препознаа нашата силна тупаница...
  И дадовме кул подароци,
  И му дадоа никел на диктаторот!
  
  МоЌата земЌа, убава РусиЌа,
  Во него, на Арктикот, цветаат Ќаболкниците...
  Сварог и Сталин се, знаете, МесиЌата,
  Нацистите бегаат од руските борци!
  
  Ете колку е убав универзумот,
  Кога комунизмот свети над него...
  И испитите «е бидат за издигнува®е,
  Лет само нагоре и ни секунда надолу!
  
  єа земавме зимата со див црвен плач,
  Тие го скршиЌа рбетот на белогардеецот...
  НеприЌателите на РусиЌа на комунизмот се претепани,
  Ни остануваат уште трофеите за ручек!
  
  Го држевме Сталин многу цврсто,
  ДевоЌки боси на секоЌ мраз...
  Станавте, веруваЌте ми, силна личност,
  И пионерот порасна во витез!
  
  Не, РусиЌа никогаш нема да се скрши,
  Бесмртниот Ленин го покажува патот...
  Не се плашиме од сЌаЌни пламени,
  А Русите не можат да се оттргнат од комунизмот!
  
  
  Во името на нашата маЌка РусиЌа,
  Да ги споиме срцата во еден венец...
  Ура, девоЌките гласно извикаа,
  Голем сон «е се оствари!
  
  Да, нашата вера е секогаш да бидеме со нашите татковци,
  И ако можеш да ги надминеш твоите предци...
  Засекогаш «е бидеме храбро браво,
  Иако изгледа не пове«е од дваесет години!
  
  ВеруваЌ ми, ние Ќа сакаме нашата татковина,
  Сакаме сре«а засекогаш...
  Луцифер, веруваЌ ми, нема да не уништи,
  Ќе доЌде лето - студот «е исчезне!
  
  Сè «е цвета многу прекрасно во РусиЌа,
  Како неволЌата да исчезна од светот...
  Верувам дека «е доЌде ерата на комунизмот,
  Богатството и радоста «е бидат засекогаш!
  
  Науката «е ги воскресне убиените во битките,
  Луѓето «е имаат младост засекогаш...
  И човекот е како Семо«ниот,
  Негативецот «е исчезне, знам, во вечноста!
  
  Накратко, сре«ата свети за сите во универзумот,
  Сите луѓе на светот се како едно семеЌство...
  Децата се смеат и играат на раЌот,
  Ќе ме сакаш со песна!
  Така таа пееше, а децата ги претвориЌа орките во нешто невообичаено вкусно и апетитивно со магично оружЌе. Но, дури и кога вештерката испушти енергиЌа од правосмукалката, почнаа да се поЌавуваат чаши со риба, гарнитури и лебеди со вкусна кора , во кои се претвориЌа безмилосните орки. И беше многу убаво.
  Овде командантот на гоблинскиот орк, откако беше под удар на добрата магиЌа, се претвори во буЌна миризлива торта, покриена со рози, крем пченкарни цветови и захаросани плодови.
  И толку многу различни вкусни нешта родиле магично оружЌе во рацете на невини деца.
  Но и скелетите влегоа во битка по орките. Огромно и страшно. Се движеа како дрво. Децата ги нападнале со мечеви и сабЌи и фрлале со ками. И Оеномаи од змеЌот и девоЌката пешки пукаа со митралески рафали кон скелетите.
  Маргарита користела и магиЌа и ги покажала бисерните заби. И таа направи конкретни чуда. А неЌзината магиЌа ги претвори скелетите во златни чаши за вино полни со шарен сладолед и богато украсени колачи.
  И од ударите на мечевите на момчи®ата, вклучуваЌ«и го и Виконтот де Лафер, се поЌавиЌа секакви вкусни и апетитни работи. И таква арома се шири низ замокот. Само чудо од чуда.
  Од еден од огромните скелети излегла цела планина колачи. И овие колачи блескаа со сите бои на виножитото од разни креми.
  Да, тука имаше толку вкусни, многу апетитни работи. Некои заканувачки црни скелети станаа лижавчи®а со колосална големина.
  А гладните деца не можеа да одолеат да ги пробаат вкусните задоволства. Маргарита дувна во гонгот и извика:
  Стомакот се нашите главни неприЌатели,
  Нè фрлаат, веруваЌте, во зли постапки...
  Кога едно момче гледа пити,
  Го туркаат подло да краде стомаци!
  
  Затоа, душо не брзаЌ
  Ќе доЌде време, а вие сепак «е Ќадете...
  И не греши пред Бога, драга,
  Во спротивно «е се претворите во оган!
  Оеномаус им обЌасни на децата:
  - Се додека не се победи канибалскиот ¤ин, Ќаде®ето храна е опасно. Главниот негативец мора да биде соборен!
  Се слушна силно тропа®е, а на почетокот се поЌави ¤иновска сенка коЌа покрива половина од теренот, исполнета со секакви колачи и Ќаде®а. А потоа самиот ¤ин со рогови. Имаше уста на сперматозоид кит и стапала со кан¤и. И толку висок што е повисок од ве«е огромниот замок со кули и скелети.
  Децата квичеле од страв, а канибалскиот насилник веднаш пораснал во големина.
  Маргарита рече со насмевка:
  - Не се плаши! ТоЌ е голем само кога се плашите од него!
  Еномаус извика со бес:
  Можеби не си кукавица, но си будала, а ние ги видовме глетките!
  Вештерката єага заЎвони:
  - Почитуван, драг огре,
  Сакате вкусни слатки...
  Или магиЌата на ударот,
  Ќе го добиете повторно бесплатно!
  Маргарита извика:
  - Деца, викаЌте едногласно: не ви се плашиме! Па, аЌде да се собереме.
  Но, на момците им беше тешко да се соберат пред такво страшило . ДевоЌката почна да бега, неЌзините мали тркалезни потпетици. Похрабриот Виконт де Лафер и неколку момчи®а почнаа да ги задржуваат. Беше Ќасно дека момците беа бледи од страв. И тогаш Маргарита пееше, да даде храброст, борбена песна од воЌната;
  Ние сме девоЌки од земЌата на СССР,
  Што е факел за целиот свет...
  Дозволете ни да покажеме, знаете, пример за величина,
  Еве кои хероЌски дела се испеани!
  
  ДевоЌки се родени под црвено знаме ,
  И боси се втурнуваат низ мразот...
  Ќерките и синовите се борат за РусиЌа,
  Понекогаш невестата му дава роза на момчето!
  
  Ќе има црвено знаме над универзумот,
  ЗаблескаЌте толку силно, како пламен од факел...
  На краЌот на краиштата, знаеш, хероЌски, имаме замав,
  И нашиот транспарент свети како црвено!
  
  Не веруваЌте, проклетиот фашист нема да помине,
  И рускиот дух никогаш нема да згасне...
  Победите «е отворат бескраЌна сметка,
  АЌде да кажеме здраво и здраво на коЌ било!
  
  РусиЌа е прекрасна земЌа,
  Го дадовте комунизмот на народите...
  дарежливо од Бога ,
  За татковината, за сре«а и слобода!
  
  НеприЌателот нема да може да Ќа победи татковината,
  И колку и да беше суров и подмолен...
  Нашата непобедлива руска мечка,
  Рускиот воЌник е толку славен за своЌата победа!
  
  Прекрасна советска земЌа,
  ДевоЌките во него се горди што се убави...
  Таа ни беше дадена од раѓа®е засекогаш,
  А ние комсомолците да бидеме фер!
  
  Се бориме на перифериЌата на Москва,
  Снежна виулица, снежни наноси, а девоЌките се боси...
  Нема да му Ќа предадеме татковината на сатаната,
  дури и нашите коси пукаат прецизно!
  
  Така во бес, девоЌките се желни да се борат,
  И со гола пета фрлаат експлозиЌа-пакет ...
  Фашист, само изгледа кул,
  Всушност, само злобниот Каин!
  
  НеприЌателите не можат да ги победат девоЌките,
  Тие се родени под таква Ўвезда...
  Нашето непобедливо чудовиште е мечката,
  КоЌ Ќа направи татковината своЌа жена!
  
  Ние Русинките сме добри,
  Не се плашиме од тортура и мраз...
  И ние «е го одбиеме, веруваЌте ми, нападот на злобната орда,
  НеприЌателот «е полуди од дозата!
  
  Тие беа во можност да го оттурнат неприЌателот од Москва,
  Иако е полн со огромна мо«...
  Ние девоЌките сме толку горди на себе,
  Сите противници «е исчезнат во нивните гробови!
  
  Не веруваЌте, неприЌателите не можат да Ќа победат РусиЌа,
  БидеЌ«и секоЌ витез доаѓа од пелени...
  Ловецот очигледно се претворил во дивеч,
  А противникот е сè уште само дете!
  
  Но, рускиот дух, одличен, веруваЌте во духот,
  Знаете, во него има скриени мо«и ...
  НеприЌателот «е биде целосно уништен,
  На краЌот на краиштата, витезите се непобедливи во битка!
  
  Отфрлете ги вашите сомнежи , девоЌки ,
  Ние сме наЌхрабрите, знаете, на светот...
  Да ги фрлиме сатанските орди во пеколот,
  АЌде да ги впиеме сите противници во тоалетот!
  
  Светата воЌна «е заврши
  Над планетата «е доЌде мир и утро...
  Таа е засекогаш со сонцето, знаеш, дадена,
  Нека летниот пламен засекогаш!
  
  И комунизмот вечен во слава,
  А Ленин и големиот Сталин се со нас...
  Во крвавото кино дури сега е фашизмот,
  А нашата волЌа, веруваЌте, е посилна од челик!
  
  МоЌата РусиЌа владее со векови,
  И даде сре«а на целиот универзум...
  Потребна ви е силата на челична тупаница,
  И смел, но на разумен начин!
  Отпрвин, Маргарита сама пееше, но потоа Еномаи, девоЌчето єага, Виконт де Лафер и други деца Ќа презедоа песната. И ова ве«е беше силен хор со целосен глас, од коЌ сè се тресеше. И огромниот, вистински гигант почна да се намалува во големина. ТоЌ ве«е не изгледаше толку кул и заканувачки. И роговите станаа помали, а кан¤ите станаа помали. Леле...
  ДевоЌчето єага пееше низ смеа:
  Браво, браво, можеш да се гордееш со него -
  Седуммина не се плашат од еден!
  Децата едногласно извикаа, удираат со боси нозе:
  Не се плашиме од тебе огро,
  Ќе те згазат под детска нога...
  Иако не сме доволно стари воини,
  Некогаш бевме под Баба єага !
  Тоа се деца, толку убави и по душа и по лице. И се борат како ¤инови. Иако сега канибалскиот ¤ин треба морално да биде завршен. И децата почнаа да танцуваат.
  А девоЌката єага Ќа зеде правосмукалката и Ќа насочи кон насилникот и почна да мрмори нешто.
  Едно од момчи®ата лижело големо лижавче во форма на петел , кое се претворило во скелет, а девоЌката залак сладолед.
  Децата му се заканиЌа на ¤инот:
  - Ќе ти се случи и тебе!
  И тоЌ буквално се потресе. ТоЌ се намали уште пове«е. А златните чаши со сладолед во сите бои на виножитото почнаа да блескаат уште посветло и поубаво.
  Пионерската хероина Маргарита повторно пееше со бес, патриотска песна од воЌната, а останатите деца рефреа:
  Се приклучив на Комсомол додека играв,
  ДевоЌка од убавиот сон...
  Мислев дека светот «е биде вечен маЌ,
  СекоЌ ден е раѓа®е на пролетта!
  
  Но, поради некоЌа причина не успеа,
  Некако, не можам да се за убам ...
  Па, кажете ми, момци, на моЌа милост,
  Животот е многу силно весла!
  
  Одеднаш воЌната одеднаш загрми,
  И ураганот на смртта налетал...
  И моите девоЌки имаат силно тело,
  Можете да се ставите на напад одеднаш!
  
  ВеруваЌ ми, не сакам да се откажам,
  Борете се за Татковината до краЌ...
  Носиме гранати во силен ранец,
  Сталин го замени татко му во срцата!
  
  Големи воини на РусиЌа.
  Можеме да го заштитиме мирот и редот...
  Ґвездите на небото го наводнуваа кадифето,
  И ловецот се претвори во дивеч!
  
  єас, боса девоЌка, се борам
  Полн со искушениЌа и  убов...
  Ќе има, знам, место во овоЌ раЌ,
  Не можете да Ќа изградите сре«ата на крв!
  
  Големи воини на татковината,
  Цврсто «е се бориме краЌ Москва...
  И тогаш сонот во комунизмот,
  Против подземЌето со сатаната!
  
  Храбри руски момци,
  Дека чесно се борат до краЌ...
  пукаат со митралез,
  Ако ви треба златна круна!
  
  Ниту еден куршум не може да не спречи
  Воскресна Исус Големиот Бог...
  Деновите на грабливиот змеЌ завршиЌа,
  Од небото стана уште посветло!
  
  Те сакам, драга Лада,
  НаЌвисокиот Бог Сварог «е биде во слава...
  Треба да се бориме за РусиЌа,
  НаЌдобриот Бел Бог е со нас!
  
  Не ги фрлаЌте Русите на колена,
  Нашето месо, веруваЌте, не може да се заузда...
  Сталин и големиот Ленин се со нас,
  Мора да го положите и овоЌ испит!
  
  Во нашите срца е и болката на Татковината,
  Ние веруваме во неЌзината големина...
  Брзо Ќа отвораме вратата на вселената,
  Тоа «е биде многу сладок живот!
  
  Ние сме боси убави девоЌки ,
  Трчаме толку брзо низ снежните наноси...
  Не ни треба оваа горчлива вотка,
  Херувим ги рашири крилЌата!
  
  Ние девоЌките «е се залагаме за татковината,
  И ние «е одговориме на злобните Краутс, не,
  Пеколниот Каин «е биде уништен,
  И здраво на Христос Спасителот!
  
  Ќе има ера - не може да биде подобро,
  Мртвите «е воскреснат засекогаш...
  Универзумот «е стане вистински раЌ,
  Сонот на сите «е се оствари!
  Маргарита се чувствуваше малку тажно - таа ве«е има пове«е од сто години, а сè уште е девоЌче. И можеби засекогаш «е остане дете.
  Но, останатите деца се израдуваа и се воодушевиЌа од оваа песна.
  А застрашувачкиот канибалски ¤ин стана уште помал по раст и пове«е личеше на исплашен гоблин отколку на чудовиште.
  По него летаа парчи®а сладолед и торта. Децата се смееЌа и го извадиЌа Ќазикот. Ова изгледаше многу комично. А веселите момци продолжиЌа да се мачат.
  ДевоЌчето єага ги удри усните и чврчореше:
  Децата треба да се смеат
  Децата треба да се смеат -
  И како живеат хероите!
  И како живеат хероите!
  А Баба єага Ќа насочи правосмукалката кон другите орки и гоблини кои скокаа од замокот. И Еномаи и девоЌката почнаа да пукаат во нив со митралези. И тие го направиЌа тоа одлично . И повторно имаше чаши со светол сладолед, кифлички со суво грозЌе, крем колачи, пченкарни снегулки, памук и многу пове«е . Сè мирисаше толку добро и изгледаше исклучително апетитивно.
  А децата воини се смееЌа и ги покажаа своите остри, бели заби, како на младенчи®ата на волкот.
  Колку невероЌатно и уникатно изгледаше оваа акциЌа.
  А Маргарита ги удри орките и скелетите со гром, продолжуваЌ«и Ќа нивната прекрасна трансформациЌа.
  После тоа, девоЌката пионер повторно пееше патриотска и возвишена песна, а останатите деца во хор Ќа зедоа неЌзината весел и весел песна:
  Сатаната нема да не победи,
  МоЌата татковина, наЌубавата на светот,
  Прекрасната земЌа е позната...
  Возрасните и децата «е бидат сре«ни во него!
  
  Нека во неа прекрасно цветаат лилЌаните на долината,
  А херувимите свират пристоЌна химна...
  Фирерот «е биде капут,
  Русите се непобедливи во битките!
  
  Членовите на Комсомол трчаат боси,
  Со голи потпетици газат по снегот...
  Хитлер изгледаш кул
  Ќе те прегазам со тенк!
  
  Можеме ли да ги победиме нацистите?
  Како и секогаш, боси сме девоЌки...
  Нашиот наЌстрашен витез е мечката,
  Ќе ги убие сите со автомат!
  
  Не, ние девоЌките сме ве«е многу кул,
  Буквално ги распарчуваме сите неприЌатели...
  Нашите кан¤и, заби, тупаници...
  Ќе изградиме место во прекрасен раЌ!
  
  Верувам дека «е има кул комунизам,
  ЗемЌата на советите, веруваЌте ми, цвета во неа...
  И тажниот нацизам «е исчезне,
  Верувам дека вашите дела «е бидат прославени!
  
  Регионот «е цвета диво, верувам,
  Од победа се вра«аме на победа...
  НиколаЌ ги победи єапонците,
  СамураЌот «е одговара за подлоста!
  
  Нема да дозволиме да бидеме навалени,
  Да ги скршиме нашите неприЌатели со еден удар...
  Нека ловецот се претвори во дивеч,
  Не за ¤абе го смачкавме Вермахтот!
  
  
  ВеруваЌ ми, не ни е лесно да се откажеме,
  Русите отсекогаш знаеле да се борат со...
  Ги изостривме баЌонетите со челик,
  Фирерот «е стане ими¤ на кловн!
  
  Еве каква е моЌата татковина,
  Во неа свири руската хармоника...
  Сите народи се приЌателско семеЌство,
  Авел триумфира, а не Каин!
  
  Наскоро СССР «е биде во слава,
  Иако нашиот неприЌател е суров и предавник...
  Ќе дадеме пример за храброст,
  Рускиот дух «е се велича во битки!
  На последната фраза, девоЌката пионер зеде и испушти мол®а од своето волшебно стапче, а пулсарите од голите прсти со магични прстени и каме®а. Конечно го покриле ¤инот коЌ се смалил како полжав. ТоЌ беше целосно покриен со огнениот сЌаЌ. Потоа повторно блесна. Орките и скелетите конечно се трансформираа во секакви прекрасни деликатеси. Толку вкусни и пржени, од различни видови шунки, полнети риби и гуски, до колачи, колачи, карамели и чаши за сладолед.
  Децата се радуваа и скокаа горе-долу. Изгледаа многу задоволни и радосни.
  Овде, на местото на застрашувачкиот и жилав канибалски ¤ин, светлината исчезна. Се поЌави слабо, светлокосо момче во шорцеви, на околу седум години. Толку безопасно и слатко дете наместо страшно чудовиште. ТоЌ трепна со очите и лелека:
  - Не ме удираЌ!
  Маргарита извика:
  - Не плашете се! Нема да те допреме. Сега можете да го започнете вашиот живот од нула и да одите на училиште!
  Момчето и поранешен канибал лелекале:
  Каков училишен живот е ова?
  тестот секоЌ ден ...
  Собира®е, деле®е,
  Табела за множе®е!
  Замокот на канибалскиот ¤ин се трансформираше пред нашите очи. Наместо черепи, на куполите цветаа цве«и®а со чудесна убавина. И самите куполи блескаа со злато. И сè стана толку величествено, блескаво, блескаво, Ўидовите на замокот беа покриени со цве«и®а. И наместо крв, фонтаните почнаа да течат со диЌамантски потоци, а облаците се растураа и четири сонца одеднаш светнаа.
  И ослободените деца почнаа да бегаат од замокот со радосна смеа. Изнемоштени, парталави, боси, тие сепак беа сре«ни.
  Момци и девоЌки се нафрлиЌа на вкусните задоволства, а бури®ата со коктели и сокови се поЌавиЌа веднаш под тревата.
  ДевоЌчето єага долета до поранешниот канибалски ¤ин на малтер и му даде на момчето сладолед. Го голтна и се насмеа:
  - Вкусно!
  И тоЌ исплашено додаде:
  - Простете ми, деца! Се срамам што те изедов. Колку е одвратно ова!
  Сè пове«е деца истрчаа. ВклучуваЌ«и ги и оние што ги изеде канибалот порано. Безопасното момче ги трепна очите, па дури и пееше;
  Па, нели е чудо, нели е баЌка,
  Сè стана така, веруваЌте ми, прекрасно!
  Не, подобро е да се направи добро за нас -
  И злото «е исчезне во безвременски!
  Да , тоа беше победа. Точно, едно од момчи®ата, со многу мускулесто торзо и во шорцеви, погледна во рефлектирачката површина и лелека:
  - Каде отиде моЌата хероЌска висина?
  Еномаус прашал:
  - И коЌ си ти?
  Момчето со многу дефинирани мускули одговори:
  - Никитич.
  И неговото детско лице се помрачи, и промрморе:
  - Бев голем хероЌ, а сега сум само босоно момче во шорцеви, кому му требам таков?
  Поранешниот канибал се замагна:
  - АЌде да одиме заедно на училиште!
  Добри®а рикаше од гнев, удираЌ«и со голата момчешка нога толку силно што каменот се расцепи:
  - Па, по ѓаволите со училиштето! Мислев дека сум исцрпена !
  Маргарита воздивнуваЌ«и одговори:
  - Го разбирам!
  Момчето Добри®а рикаше:
  - Што разбираш! Сега жена ми «е ме остави! Кому му требам вакво шушкаво дете !
  Еномаус одговори со насмевка:
  - НаЌважна работа во животот е душата. Големината не е важна!
  Добри®а се спротивстави:
  - Не! Не Ќа познаваш моЌата сопруга. Еднаш толку силно Ќа мрдаше петицата што му го исчука забот што свиреше на разбоЌникот на славеЌот! Строга е, а зошто и треба момче без муста«и ! - И момчето повторно удри со босата, детска, но силна нога, како чекан, така што калдрмата се распарчи на ситни фрагменти. И младиот хероЌ викна. - Направете ме наскоро возрасен!
  Еномаус воздивнуваЌ«и одговори:
  - За жал, не можеме да го направиме ова, нели?
  Маргарита одговори:
  - Во моментов, навистина не можеме, но ако одите на патува®е со нас за одлична цел, тогаш можеби «е смислиме нешто!
  Момчето Добри®а заканувачки праша:
  - КоЌа е вашата цел?
  Еномаус самоуверено одговори:
  - Да се спаси посилниот пол на универзумска скала од смрт. Има чума во нашиот универзум и може да стигне и до вас!
  Маргарита кимна со главата во знак на согласност:
  - Да, Добри®а, придружи ни се. Сè уште Ќа имаш своЌата хероЌска сила и «е ни бидеш многу корисен!
  Титанското момче, иако по изглед не беше ниту постар ниту повисок од Оеномаи, момче на околу дванаесет години , но имаше огромна физичка сила. Така со голи прсти го стисна камчето и буквално го зеде и го згмечи, по што со насмевка забележа:
  - И сè уште сум добро! Добро, «е одам со тебе. Ќе биде страшно да се вратам каЌ жена ми додека не пораснам !
  Маргарита, со насмевка како самовила, одговори:
  - Многу мудра одлука!
  И кликна со голите прсти. Се поЌави трето, преслатко бебе змеЌ.
  ДевоЌчето обЌасни:
  - Не треба да одиш како просЌак со торба!
  . ПОГЛАВєЕ бр.8.
  Доминика беше многу исцрпена за време на транзициЌата и полага®ето на испитите. Затоа, неЌзините убави моми беа измиени во златна ба®а и туш. А потоа Ќа ставиЌа во мек, топол кревет во посебна, луксузна соба за елитни студенти и студентки. Доминика падна во чуден сон, неЌзината последна желба беше да биде со принцот Оеномаус , за кого чувствуваше големо сочувство и сочувство.
  И штом Ќа прегрна богот МорфеЌ, таа
  Доминика одеднаш почувствува дека ветрот и дува во лице, а таа седеше на лизгав, лушпест грб. И облаците трепкаат наоколу.
  А девоЌката се сврте и здогледа згодно, мускулесто момче, кое веднаш го препозна. Да, тоа беше принцот Оеномаус, коЌ стана млад роб. И сега Ќава на мал змеЌ со три глави. ДевоЌка му лета десно. Таа е исто така многу убава и слатка, со златно- црвена коса. Таа не изгледа постара од Оеномаус. А од левата страна е момче. Исто така светла коса , згоден и многу мускулест, со експресивен лик. Таква група деца со ранци и оружЌе. А девоЌката има и прстени на прстите и рацете.
  ЗмеЌот Ќа почувствувал дополнителната тежина и почнал почесто да мавта со крилЌата за да не се урне.
  ДевоЌчето Маргарита го затресе магичното стапче и рика:
  - КоЌ си ти? Од каде доЌде?
  Меѓутоа, Оеномаус Ќа препозна Доминика и со самоуверен тон рече:
  - Ова е избраник од планетата ЗемЌа. Таа мора да го спаси посилниот пол во нашиот универзум, според пророштвата.
  ДевоЌката Маргарита се насмевна:
  - Од планетата ЗемЌа? Дали Ќа доживеавте Големата патриотска воЌна?
  Доминика самоуверено потврди:
  - Да тоа беше!
  Пионерската хероина инсинуирано праша:
  - А кога помина?
  Удрената девоЌка, не помалку самоуверено, одговори:
  - Од дваесет и втори Ќуни четириесет и еден до деветти маЌ четириесет и пет, добро, се разбира, победивме!
  Маргарита со насмевка одговори:
  - Знам дека победивме! Во спротивно немаше да разговараме со тебе. Значи тоа значи дека сме сонародници, само расфрлани низ времето. Колку е убаво да запознаеш некоЌ од твоЌата матична планета, а уште пове«е од твоЌата земЌа!
  Доминика воздивнуваЌ«и одговори:
  - Кога заврши Големата патриотска воЌна, дедо ми се уште не беше роден. Ова е долга приказна за нас!
  Маргарита, исто така, со воздишка забележа:
  - И не доживеав да го видам неговото завршува®е. Бев обесен во Ќануари 44 година. Но, Ќас верував во нашата победа. Киев ве«е беше ослободен, а Сталинград и Курск булге грмеа. Каква штета да умреш кога имаш само дванаесет години , без да се приклучиш на Комсомол.
  Доминика беше изненадена:
  - Ако си умрел толку одамна, тогаш зошто е уште девоЌче?
  Маргарита ги крена рамениците:
  - Не го знам тоа. Поминаа речиси сто години од моЌата смрт, а Ќас останав дете. Но, има и плус: воопшто не стареам и нема ниту едно полне®е на забите!
  Доминик се насмеа и забележа:
  - Да, староста е многу лоша, едноставно одвратна!
  И убавата филмска актерка почна да пее;
  Човештвото е во голема тага,
  ВероЌатно сите мислат за него!
  Солзи се пролеаа над ова море,
  Стравот на човекот гори во оган!
  
  Години лази во караван,
  Баба и трие кна на образите!
  И нешто се случи со витката фигура на девоЌката,
  Не разбирам од каде доаѓаат брчките!
  
  Зошто круната на природата е светла?
  Креаторот на машините мора наеднаш да овене!
  ОноЌ што Ќа впрегна силата на ветрот на количката,
  ТоЌ не може да се справи со злото на старее®ето!
  
  Убавицата станува изрод
  А хероЌот ни вене пред очи!
  Секое неприЌатно време сега,
  И но«е ме мачи див страв!
  
  Но, не верувам дека нема спас,
  Човек може да се расправа со Бога!
  Така што приЌателското семеЌство станува вечно,
  Така што патот оди нагорно со лесно и стрмно!
  
  Старите жени пове«е нема да имаат брчки,
  Да Ќа натераме староста да се повлече од срам!
  И човеку, мо«ниот син на напредокот,
  Со светли очи гледа на врвот на животот!
  
  И «е има бескраЌна убавина
  Деновите «е течат како полна река!
  Ќе се поЌави човечка добрина
  На краЌот на краиштата, срцето «е стане чисто и благородно!
  
  ВеруваЌ, «е доЌде ново задоволство,
  Со текот на годините, мудроста «е се зголемува!
  На краЌот на краиштата, мразот не се населува во младо тело,
  Како ученик желен да учи за пет!
  
  Ознаката е повисока, аЌде, бараЌ Ќа,
  Ќе полагаш барем сто пати!
  И можете да Ќадете велигденски колачи со мед,
  Па, станете стара девоЌка сега!
  Колку убаво пееше Доминика, вистинска примадона. А неЌзините песни беа полно тело и блескави, како трол од славеЌ.
  Еномаи кимна со главата во согласност:
  - Не можете да се расправате против ова !
  Момчето Добри®а забележа:
  - Староста е лоша. Но, добив Ќаболка за подмладува®е за себе и за моЌата сопруга. Ако Ќадете малку од нив, нема да остарите и нема да се претворите во дете. И тогаш една глупава вештерка се преплави со такви Ќаболка. Таа беше стара жена, но заврши на нокширот. Затоа, треба да знаете умереност во сè и да запомните дека сите возрасти ѝ се потчинети на  убовта.
  Еномаи одеднаш забележа:
  - МоЌот змеЌ дише тешко! Тешко му е да носи две лица, особено затоа што Доминика не е дете, туку многу големо и мускулесто девоЌче. Таа има потреба од нов флаер!
  Маргарита самоуверено рече, кликнуваЌ«и со голите прсти:
  - Ќе има флаер!
  Мал змеЌ со три глави првпат се поЌави во воздухот. Но, девоЌката партизан испрати зрак енергиЌа во него и овоЌ змеЌ почна да расте.
  Доминика беше изненадена:
  - Ова е магиЌа на дело. Ова е моЌот прв пат да гледам змеЌови како се одгледуваат.
  Маргарита со насмевка одговори:
  - ЗмеЌовите не се луѓе, полесно е да се одгледуваат!
  Ґверот пораснал до големина малку поголема од другите три змеЌови. И уште едно пука®е на прстите, овоЌ пат на рацете, а Доминика се наЌде во удобно седло!
  ДевоЌката пионер кимна со главата:
  - Гледаш колку е едноставно! Сега имате своЌ змеЌ. РадуваЌ се на ова!
  Удрената девоЌка со насмевка забележа:
  - Ова, се разбира, е одлично , но коЌа е поентата да се качуваш по Ўидот со радост?
  Маргарита се насмеа и одговори:
  - Не сте сонувале за вашиот сопствен змеЌ?
  Доминика искрено промрморе:
  - Сонував за своЌ хеликоптер. Но, таа немаше време да заработи пари за него. Значи, нема ништо посебно да се радуваме!
  Еномаи со насмевка забележа:
  - Но, сонував за личен змеЌ.
  Добри®а потврди:
  - Личниот змеЌ е кул! Меѓутоа, моЌот хероЌски ко® би можел да лета и нагоре ако користев магиЌа. Но, за посебни магии, волшебниците треба да се платат во злато. И змеЌот е слободен.
  Маргарита додаде:
  - ЗмеЌот е добар и затоа што може да се храни само со вода. Па, додадете му малку трева, и «е биде супер. Ќе дише оган.
  Доминика праша,  убопитна:
  - Дали навистина се боревте со Германците?
  Маргарита искрено одговори:
  - єас навистина не се борев. Пове«е работев во разузнава®ето и комуникациите. Шетав низ села и меѓу шуми. Па, секоЌ со питачка торба и бос од зима до зима «е се сомнева. Точно, таа им подметна експлозиви на нацистите неколку пати. Па пукаше само кога ме одведоа. Таа пукаше до последниот куршум. Таа беше заробена. Па, ме измачуваа, иако набрзина, и брзаа да ме обесат, бидеЌ«и Црвената армиЌа токму тогаш напредуваше во тоЌ правец. Инаку можеа подолго да го мачат.
  Еднаш заспав уште дваЌца полицаЌци и им ги предадов на партизаните. Па, нема да измислувам работи, но секако имаше многу авантури.
  Доминика со насмевка праша:
  - Дали имавте нарачки?
  Маргарита воздивнуваЌ«и одговори:
  - Не! Само медалот "За храброст", ме сметаа за премал за да ми се додели нешто сериозно. Па, не знам дали се наградени постхумно и како...
  Еномаус забележа:
  - На дванаесет години ве«е не е лошо девоЌче да има воена награда! Кажи ми како е со тебе?
  ДевоЌката пионер кимна со главата:
  - Па, да, кажи ми, комунизмот е изграден и воЌните завршиЌа?
  Доминика воздивна и самоуверено одговори:
  - Не! Стана уште полошо во однос на воЌните. Но, не сакам да зборувам за тоа. Но, луѓето станаа уште полоши.
  Момчето Добри®а предложи:
  - АЌде подобро да зборуваме за магични подвизи. Инаку сега «е почнеш да зборуваш за тенкови...
  Маргарита се намурти:
  - Што знаете за тенковите?
  Добри®а одговори:
  - Бев во поразвиен свет, а имаше и овие метални чудовишта. Тие пукаат гласно и се многу опасни. Одвратно е да се се«авате на нив.
  Партизанската девоЌка се насмевна и забележа:
  - Истурив песок во резервоарот за гас на резервоарот Тигар. И тоЌ закочи. Така беше. И таа користеше шило за да ги пробие тркалата на автомобилите на нацистите. єас сум мало девоЌче и ми беше полесно да го направам ова.
  Доминик се насмеа и забележа:
  - Добро сторено! Ти си пионерска хероина. Треба да правиме филмови за вас и да пишуваме книги за вас.
  Маргарита кимна со главата:
  - Знам, има некои - "Црвените ѓаволи", на пример. Во принцип, не само што не верував во Бог, туку понекогаш правев работи од кои сега се срамам!
  Еномаи со насмевка забележа:
  - Се случува. Понекогаш боговите не се однесуваат баш добро. Но, во секоЌ случаЌ, сега сте многу талентирана волшебничка и треба да ...
  ТоЌ не заврши. Пред нив се поЌави Ќато летечки маЌмуни. Тие беа далеку, но острата визиЌа на момчето елф и девоЌката волшебничка виде дека овие крилести примати влечат наЌмалку десетина деца во мрежата. И несре«ните момчи®а и девоЌчи®а се гушат и многу страдаат во лет, кога «е бидат исфрлени, а телата на децата се исечени од челичните мрежи на мрежата.
  Ова го виде и Доминика и извика:
  - Треба да ги ослободиме момците!
  Добри®а кимна со главата и го извади мечот со крик:
  - Ние смело «е одиме во битка,
  За Света РусиЌа -
  Се бориме со меч,
  Не продавам!
  Доминика забележала, разголуваЌ«и ги забите:
  - Се разбира, многу е интересно да им се помогне на децата. Но, дали имаме доволно сила? Читам баЌка за летечки маЌмуни, и ми се чини дека се многу силни!
  Маргарита кимна со главата во знак на согласност и пееше:
  Воините на темнината се сигурно силни,
  Злото владее со светот без да го знае броЌот...
  Но за вас, синови на сатаната -
  Не Ќа крши силата Христова!
  Добри®а забележа:
  - Имавме различни противници. А тоа што се силни, по правило, не не спречи!
  И квартетот со змеЌови Ќурна по летечките маЌмуни. Имаше само проклета десетина од нив - тринаесет од нив. И отприлика исто толку заробени деца. И ова е суровата вистина на битката.
  Маргарита побрза напред и, приближуваЌ«и се до летечките маЌмуни, извика:
  - Пуштете ги децата, монструми!
  Водачот на маЌмуните шушкал:
  - Оди девоЌко, инаку и тебе «е те повиеме.
  Маргарита храбро одговори:
  - Не! Ги пуштиш, или «е треба да се бориш со нас!
  МаЌмуните завиваа, оголуваЌ«и ги забите:
  - Никогаш!
  Четворица од нив останале да Ќа држат мрежата со децата, а останатите се упатиле кон малата чета млади спасувачи.
  Доминика ги затресе тупаниците и во раката и се поЌави сабЌа.
  Маргарита праша:
  - Знаеш да оградуваш?
  Доминика самоуверено одговори:
  - Има концепт! Таа глумеше во филмови.
  Партизаната гугаше:
  - Ова «е ви биде корисно.
  ДевоЌката актерка пееше:
  Време е да замавнете со мечот,
  Време е да побрзаме...
  Време е да замавнеш со мечот -
  Што ако ви се наЌде!
  Запишете го во вашата тетратка -
  На секоЌа страница!
  Време е да замавнете со мечот,
  Време е да замавнете со мечот,
  Време е да замавнете со мечот!
  По што четворицата се насмеаЌа. И летечките маЌмуни се обидоа да нападнат. Се движеа како змеЌови кои напаѓаат врапчи®а.
  Маргарита го удрила водачот на летечките маЌмуни со волшебно стапче и магични прстени на босите нозе. И удри многу силно.
  Водачот доби шок, а главата веднаш му се претвори во многу вкусна торта од кокос. И шепите на летечкиот маЌмун хистерично се грчеа. Останатите летечки маЌмуни исплашени свиркаа.
  Еден од нив се упатил кон четворицата, но момчето Добри®а Ќа удрило со гола пета по челото, така што маЌмунот, откако добил силен удар, се превртел.
  Доминика замавна со мечот и го пресече рогот на летечкиот маЌмун, по што запеа:
  Ние сме во ¤унглата во земЌата на дивите маЌмуни,
  Се бориме со крилестите на небото...
  Лов за голта®е зрела банана -
  Обеси коЌ краде деца од дрво!
  Оеномаус исто така го удри маЌмунот, овоЌ пат по крилото, и засвире:
  єас сум витез на светлината, на колена дивЌаци,
  Ќе ги избришам од лицето на земЌата неприЌателите на Татковината!
  И направи осумка со мечеви. По што момчето вешто го избегнало ранетиот примат. И кога змеЌот се запали, заслепениот маЌмун врескаше. Во исто време имаше мирис на горе®е.
  Четворицата борци тргнаа во офанзива. МаЌмуните се обидоа да извршат контранапад. ЗмеЌовите ги погодиЌа со огнени млазови кои буквално ги запалиЌа крилЌата на приматите. И мирисаше на пржено.
  ДевоЌката Маргарита го зеде и пушти потоци на магиЌа. А следниот маЌмун наместо глава имаше чоколадна крофна.
  Добри®а со голи прсти го фати еден маЌмун за крилото и го фрли на другата птица. А потоа доЌде до судир со искри.
  Момчето Титан пееше:
  - Знаеш, имам блескава сила,
  Да се биде приЌател со неа е како да си играш со крокодил!
  И тогаш девоЌката на Доминик го пресече крилото на маЌмунот со своЌот меч. Таа се навали и пушти фонтана со виолетова крв. По што удрила во партнерот.
  Доминика со гола потпетица шутна едно од крилестите суштества во вилицата и чврчореше:
  Па, во ред, суштеството заспа во струготини,
  Добро, ме клоцаа во вилицата...
  Добро, ме влечеа на носилка -
  Кажи благодарам што си жив !
  А девоЌката со сабЌа удрила друг маЌмун по глава. После тоа, суштествата почнале да бегаат. Во исто време, четворица крилести примати се обиделе да ги одведат заробениците, деца заплеткани во мрежа.
  Маргарита пукаше во нив со магичен зрак, маЌмунот целосно се претвори во пита со цимет со мрзне®е.
  Останатите побегнаа врескаЌ«и, пуштаЌ«и Ќа мрежата. И децата заробени почнаа да паѓаат.
  Маргарита извика:
  - Држи Ќа мрежата, аЌде посилно.
  И таа се спушти на змеЌот. ТроЌца други борци притрчаа по неа.
  Момчето Добри®а пееше:
  О, детство, детство, каде леташ?
  О, детство, детство, каде брзаш...
  Полн со крзнени маЌмуни, знам,
  Ве фа«аат од различни земЌи!
  И момчето-Ќунак Ќа зеде мрежата со голи прсти. Сепак, да се биде момче во шорцеви има свои предности. За возрасен човек е непристоЌно да оди без чизми, но за момче тоа е природно и може да ги користи своите силни нозе на дело.
  Сите четворица Ќа забавиЌа мрежата што паѓаше и почнаа непречено да се спуштаат.
  Доминика со насмевка забележа:
  - Не ти посакувам дел од сираче,
  Не ти посакувам тешки денови...
  Нека планетата стане светол раЌ,
  Нека светиот Господ ги чува децата!
  Момците беа изгребани и искршени, речиси сите боси, освен една девоЌка во елегантен и можеби луксузен фустан и чевли извезени со смарагди и рубини.
  ДевоЌчето чврчорело:
  - ВнимаваЌте, спасувачкиот тим е моЌот татко, воЌводата, а Ќас ве«е Ќа носам титулата бароница!
  Доминика со насмевка одговори:
  Кралевите можат се
  Кралевите можат се...
  Но, често се скрши
  Понекогаш седат!
  Омажи се за  убов
  Омажи се за  убов...
  Слаб за тебе, било коЌ
  Ти не си Бог, цару!
  СекоЌ е слаб за вас -
  Ти не си Бог, цару!
  Екипата внимателно ги приземЌи децата. И таа Ќа разоткри мрежата. Децата - момчи®а и девоЌчи®а - Ќа почувствуваа слободата. И нивните тркалезни потпетици блеснаа кога се обидоа да трчаат.
  Но, Маргарита ги спречи со заканувачки извик:
  -Каде одите момци? Како да кажеш благодарам?
  Децата застанаа. ДевоЌката бароница кимна со главата:
  - Така е, ме спаси од заробеништво. Избави ме каЌ татко ми и «е те чека висока награда. А останатите нека стигнат сами - тие се питачи и боси.
  Момче од затворениците се спротивстави:
  - Татко ми е грофот! И Ќас сум бос затоа што ме фатиЌа за време на тренинг!
  Маргарита праша: "Зошто те фатиЌа?"
  Момчето Виконт ги крена рамениците; тоЌ имаше голо, мускулесто торзо, исончано, жилаво, а само неговото експресивно, иако детско, лице го изневери неговиот род.
  ДевоЌката бароница одговорила:
  - Сакаа да не однесат во Скелентон . Ова е мо«ен волшебник коЌ е во далечна врска со Кошчеи Бесмртниот!
  Маргарита ги удри усните и забележа:
  - Скелентон , злобен волшебник и господар на елементите, има артефакт од црн тигар. Можеби ова «е помогне да се спаси посилниот пол.
  Момчето принц Еномаус забележа:
  - Дополнително, неопходно е да се ослободат и други заробени деца кои ги држи во заробеништво кошмарниот волшебник. Во спротивно «е има голема штета на универзумот.
  Доминика праша, не премногу самоуверено:
  - Дали ова нема да не оттргне од главната цел?
  Маргарита се спротивстави:
  - Обратно! Ако ги соберете сите дванаесет артефакти, можете да Ќа добиете мо«та на Семо«ниот Бог. И ова «е овозможи да се спаси не само посилниот пол, туку и да се создадат многу други добри работи.
  Момчето Добри®а извика:
  - Ова е невероЌатно! Тогаш «е можеме да направиме нешто за што другите херои не сонувале!
  Доминика воодушевено пееше:
  Нашиот свет е безмилосен, суров, предавнички,
  Крвта на луѓето тече како бурен поток...
  Но, човекот е паметен, познат по своЌот напредок -
  Надминете ги пречките додека играте!
  
  БезброЌ кошмарни закани
  Судбината е сурова, тажна и смешна...
  Пролеавме чудни солзи во сомнеж -
  Погледнете го небото со неземна меланхолиЌа !
  
  И нека биде неопходно да се фрли
  Во бесна битка, човечка крв...
  Скрши Ќа нишката на животот со меч, стрела,
  Љубовта нема вечно да Ќа изневериме!
  Маргарита кимна со златната глава:
  - Добро Ќа пееш Доминик, а разумните зборови допираат до душа! Но, ова не е доволно...
  ДевоЌката актерка пееше:
  Стана многу лесен
  єа спасив татковината...
  Имав навистина сре«а -
  Само ова не е доволно!
  Само, само, само -
  Ова не е доволно!
  Момчето виконт толку силно удираше со голо стапало што капките роса излетаа од портокаловата трева и ржеа:
  - Престани да пееш! АЌде да одиме во Скелентом и «е го распарчиме!
  Маргарита со воздишка забележа:
  - Предолго е за оде®е. Треба или да летате на змеЌови, или да ве транспортираат со помош на медалЌон!
  Еномаус со насмевка праша:
  - Дали имате медалЌон? Затоа префрлете нè!
  Партизаната воздивна одговори:
  - Треба да се наполни за да се транспортира целиот тим. АЌде да Ќадеме засега. Децата вероЌатно се гладни.
  ДевоЌката бароница кимна со главата, а неЌзините диЌамантски обетки Ўвонеа:
  - Да, токму тоа треба да се направи. Има пожар во моЌот стомак!
  Момчето висконт забележа:
  - Полниот стомак е глув во битка!
  Останатите деца, претежно девоЌчи®а, врескаа едногласно:
  Сакаме да Ќадеме
  Отворете ги вратите пошироко
  Во спротивно «е го Ќадеме готвачот...
  Готвачите «е имаат закуска,
  И да пиеме за дежурните,
  Ќе Ќа уништиме целата трпезариЌа
  И «е ги скршиме садовите!
  Маргарита го затресе магичното стапче. И се поЌави маса со неколку Ќаде®а и торта на неа.
  ДевоЌката со задоволство пееше:
  Децата собраа за тебе,
  Ние воопшто не сме отпадоци -
  И кул задоволства,
  Не само каша со просо!
  Доминика кимна со главата и забележа:
  - Но прво измиЌте ги рацете!
  Децата побрзаа кон потокот. Само девоЌката бароница остана да стои. ДевоЌката актерка рикаше:
  - Дали ви треба посебна покана?
  Младата бароница промрморе:
  - И Ќас сум уморен од мокри®е на рацете и нозете со плебеЌците!
  Доминика строго одговори:
  - Тогаш нема да ти дозволам на маса!
  Достоинственото девоЌче рече:
  - Ќе ми покажеш, боса девоЌка ? Да, «е наредам да те камшикуваат.
  Доминика стана и ги стегна тупаниците:
  - А коЌ «е нарачате?
  Бароницата погледна назад. Доминика беше висока и мускулеста, а ткаенината и ги покриваше само градите и бутовите. И беше Ќасно дека под исончаната кожа се тркалаат топчи®а од мускули, а на стомакот има плочки од стомачни. Таква хероЌска девоЌка може да те удри.
  Сепак, Маргарита со помирувачки тон рече:
  - АЌде сите ве«е да си ги измиеме рацете. А ако ти Доминика си возрасен, тогаш треба да ни дадеш пример. Па аЌде да се измиеме сите заедно.
  И таа се упати кон потокот. А со неа е и девоЌката бароница и Доминика. Водата Ќа загреваа четирите сонца, нежна и топла, па мие®ето беше задоволство. Децата дури и пливаа во потокот. И почнаа да прскаат вода еден на друг.
  И Доминика како мало девоЌче прска наоколу и пееше:
  Вода, вода, ладна вода,
  Не без причина се истури од кофата!
  И имаше таква прекрасна природа наоколу. На буЌни дрвЌа растеа луксузни цве«и®а со различни форми. И ливчи®ата на овие цве«и®а имаат различни бои и ниЌанси. Замислете само пупки кои блескаат со сите бои на виножитото и треперат во зраците на четири сонца.
  Ова е навистина прекрасна убавина. И пеперутките со големина на албатроси летаат, а нивните крилЌа имаат подвижни обрасци, како прска®е на морските бранови. И се случува прекрасно движе®е.
  Доминика пееше:
  КрилЌата на таа пеперутка
  Беа толку добри...
  Момчето го загуби мирот,
  И од срце рече...
  Младиот виконт, прскаЌ«и, забележал:
  - Да, убаво е наоколу...
  Всушност, многу од дрвЌата личеа на скапоцени опашки на пауни. А над нив, покраЌ пеперутките, крилЌата ги движеа и платинести вилински ко®чи®а. И во шумата се слушаа трили на прекрасни птици. Тие се толку невероЌатни и прекрасни со нивните гласови што едноставно се воодушевувате.
  Доминика твитна:
  сте слушнале како пеат црните?
  СлавеЌот и ориолите се растрчани...
  А понекогаш и магари®а, магари®а така прчат,
  ДевоЌките трчаат боси!
  Да, навистина, ова изгледаше многу смешно.
  По капе®ето, децата се упатиЌа кон масата. И нивното расположение стана големо, и пееЌа во радост;
  Добрата самовила ни даде
  Многу играчки, од различни видови...
  Родени сме од огромна сила,
  Како птици и животни!
  
  Децата играат во светлината на насмевката,
  Голема радост доЌде во светот...
  Можеме да стигнеме таму на првиот обид -
  И во Ќаремот што полуде, магарето!
  
  Брзаме боси низ капките роса,
  Има толку многу прекрасни идеи во светот...
  Децата капат бисерни солзи,
  ВеруваЌ ми, твоЌата душа «е стане повесела!
  
  Злобните Кошчеи не напаѓаат,
  Баба єага брза во минофрлач...
  Тие злобно камшикуваат боса девоЌка со камшик,
  И реката ги поплавува бреговите!
  
  Но, ние нема да трепнеме, момчи®а и девоЌки,
  Ќе се бориме како титан...
  И нашиот глас «е биде толку Ќасен,
  Како пионерски тапан, тапан!
  
  Па, орките не ни се пречка,
  Луд трол нема да те исплаши...
  Ќе има голема награда за храброста,
  Ако детето не е нула во злоупотреба!
  
  КоЌа е змиЌата Горинич за храбри момчи®а,
  За нас нема пречка, желни сме да се бориме со злото...
  Му даваме еден куп испакнатини,
  И го заклучуваме право во штала!
  
  Ако злобниот гоблин испука од топ,
  Тогаш «е му одговориме со бакшот...
  Престанете да ги валкате вашите мрзливи момци ,
  АЌде еднаш да го победиме сатаната!
  
  Кон крвавата битка, света и правилна,
  Храбро девоЌки, момчи®а трчаат...
  Ние «е владееме со светата сила,
  АЌде да го капутиме злобниот змеЌ!
  
  Нема посре«ни брегови за нашите драги,
  АЌде да фатиме цела езерце со риби...
  За доброто на големата, гламурозна ЕлфиЌа,
  Момчето «е докаже дека е многу кул!
  
  Да го направиме светот толку убав
  За да растат во него цве«и®а од раЌот...
  Иако понекогаш се караме опасно,
  На краЌот на краиштата, соништата «е се остварат во светлината!
  
  Не, никогаш нема да бидеме под неприЌатели,
  Да речеме девоЌчи®а, момчи®а напред...
  Ќе Ќа згазиме неверничката воЌска под нашите нозе,
  Ќе издадеме фактура за победникот!
  
  ВеруваЌ ми, «е има вечно лето во светот,
  Нашето детство никогаш нема да помине...
  Подвизите на витезите се навистина опеани,
  И оди во победнички поход!
  
  Па, кога «е ги победиме сите Орки,
  Битката «е заврши со славна победа...
  Ќе биде прекрасно во моЌата чиста душа,
  Го креваме мечот, силниот штит!
  Децата испеаа немирна песна и седнаа на масата. Почнаа да уживаат во Ќаде®ето пржени патки, печени и риби со придружни Ќаде®а.
  Им се придружи Доминика. Таа исече парче со нож и забележа:
  - Одлично месо!
  Маргарита кимна со главата:
  - Па, како да правам магиЌа? Се согласувам, не се разликува од вистинската работа!
  ДевоЌката бароница забележала:
  - Да , одлично месо, но што е со рибата?
  И пробав парче. Навистина, храната беше прекрасна. Децата Ќадеа и со задоволство забележаа:
  - Какви Ќаде®а, какви Ќаде®а,
  Посакувам да можам да земам се со мене...
  Штета што масата не е ваква често -
  Едноставно се хранат за коле®е!
  Една од босите , просЌачки девоЌки праша:
  - Може ли да имам чоколадни бонбони?
  Маргарита се насмеа и замавна со стапчето. Закачени на дрво големо колку опашката на паунот, шишарките веднаш се упатиЌа кон масата и беа претворени во прекрасни, животински и рибни шипки, прекриени со чоколадо и со прекрасен фил.
  Децата задоволно чврчореа:
  - Колку е одлично ова , а ние сакаме и сладолед!
  Во тоЌ момент, неколку големи стаорци со црвено крзно скокнале од под портокаловата трева и се обиделе да ги нападнат децата. Тие квичеа од страв, секоЌ стаорец со големина на добар волк. Маргарита ги удри со гром од неЌзиното волшебно стапче и волшебните прстени на неЌзините боси стапала. А Доминика исто така го искористи своето магично стапче за да ослободи пулсар.
  Златните чаши за вино се поЌавиЌа со богат, буЌна сладолед поставен во форма на чудесни цветови. ПокраЌ тоа, со Ќагоди, смокви, шумски Ќагоди и други прекрасни бобинки.
  Промрморе Доминика и забележа, покажуваЌ«и кон наЌголемата чаша за вино, коЌа се покажа дека не е само златна, туку и обложена со диЌаманти. А сладоледот во него изгледаше како прекрасен украс, поставен во сите бои на виножитото. И колку убаво изгледаше.
  Маргарита забележа:
  -Имате волшебно стапче направено од срцева вена на змеЌ - ова е многу ретко. Од каде го доби?
  Доминика искрено одговори:
  - Во битка! И ова е вистина и храбро!
  Еномаус пееше со задоволство:
  Тешко на тоЌ што се бори,
  Со убава девоЌка во битка...
  Ако неприЌателот е бесен -
  Ќе го убиЌам копилето! Ќе го убиЌам копилето!
  Момчето Добри®а рикаше:
  - Што си ти, девоЌко , зошто пееш така? Мора да пееме: со силно момче во битка! Поточно, дури и со мо«ен човек во битка. Ние сме само момчи®а по изглед, но со години сме мажи!
  Еномаус се насмеа и забележа:
  Ние остануваме деца засекогаш,
  Само годините се менуваат!
  Доминика се насмеа и забележа:
  - Овде «е имаме баЌковит свет и трансформациЌа.
  После тоа, таа почнала да го Ќаде своЌот намислен сладолед. Имаше само одличен вкус. Вака се покажа како величествено. И слаткиот, нежен вкус на сладолед се шири низ Ќазикот на девоЌчето.
  Момчето Добри®а, по рибата и месото, исто така со задоволство му оддаде почит на сладоледот. Ова е навистина нешто, вкусно .
  Децата се обидуваа да Ќадат на начин што изгледа цивилизирано и да не клукаат. Да, сладоледот од месоЌадни стаорци е прекрасна работа.
  Доминика со блескава насмевка забележа:
  Колку е добро да можеш да фрлиш магиЌа,
  И претворете го злобниот стаорец во сладолед...
  Добиваме солидна петка -
  Праве®е нешто што воопшто не треба да се направи!
  И повторно детски кикоти како одговор. И задоволно чкрипе®е...
  Се слушна врева на небото. Некаде од работ леташе огромен змеЌ. Од далечина изгледаше мал и не е страшен, и покраЌ неговите седум глави. И тоа беше чудовиште на безопасен начин.
  Децата се насмеаЌа и почнаа да си намигнуваат. Ова е навистина забавно. И плескаат дланка на дланка.
  Дека има Ўвоне®е.
  Доминика го зеде и го фрли бумерангот со голи прсти. ТоЌ прелета и Ќа отсече испакнатината, а при падот убавицата Ќа удри со енергиЌа од магично стапче. Се поЌави голема торта во облик на шапката на Наполеон, обложена со афион, рози и пченкарни цветови.
  Децата ве«е беа добро нахранети и со умерен ентузиЌазам го дочекаа подарокот.
  Момчето виконт рече:
  -Колачите се многу добри, но сепак треба да се запази умереноста...
  Доминика се насмеа и забележа, пееЌ«и:
  Готвач за моЌот роденден,
  Напишав честитки за тортата...
  И натписот обоен од крем -
  Време е да одиме во градот Сан Ремо!
  По што девоЌката го зела и повторно го пуштила бумерангот. И прелета, се нафрли и се вртеше. И девоЌката повторно го фати со гола нога и пееше:
  Не гледаЌте со презир на тортата
  Ќе доЌде време кога и ти «е умреш ...
  Ѓумбирот свирка како куршум во слепоочницата,
  Со диетата навистина «е се заебете!
  ДевоЌката бароница со мака голтнала парче торта со набиена капа, ги лижела усните и забележала:
  - Вкусно! Но, пове«е не одговара.
  Момчето висконт забележа:
  - Нема да помине долго време за да се здебелите.
  Доминика пееше со насмевка и на шега:
  За лажицата на мама , за лажицата на тато,
  И за баба канта ...
  И од страната на креветот!
  Децата, навистина, станаа тешки откако Ќадеа и паднаа на меката, портокалова трева, шмркаЌ«и со носот. За сре«а овде немаше предаторски комарци или инсекти. Оние што летаа беа големи и не касаа, а со нив практично немаше никакви проблеми.
  Доминика Ќа праша Маргарита, пионерката исто така зеваше и брзо Ќа покри устата со дланката:
  -Ќе спиеш или?
  Партизанската хероина одговорила:
  Што, девоЌката не може да спие во злоупотреба и вознемиреност?
  Некаде свршеницата талка по шумски пат...
  ТоЌ талка низ тревата од нане и не знае ништо,
  И проклета судбина се шегува и игра!
  ХероЌското момче Добри®а ве«е му шмркаше низ нос.
  Да, децата имале многу авантури.
  Доминика пееше на шега:
  Заспиваме без тешкотии,
  Вистина е, да...
  Но, тогаш, со каква тешкотиЌа,
  Се будиме подоцна!
  . ПОГЛАВєЕ бр.9.
  Доминика се разбудила и излегла од магичен сон коЌ Ќа одвел во паралелен свет. По што девоЌката се измила и се истуширала со златна направа. Ги измив забите и отидов на поЌадок.
  Таму Ќа сретнаа други девоЌки и девоЌки од елитната класа. Тие се ракуваа и изгледаа учтиво. Имаше и ¤у¤и®а, женски тролови, женски хобити кои личеа на девоЌки, нимфи, дриади, човечки девоЌки, иако ги имаше малку. Собрано убаво друштво.
  ДевоЌките беа во елегантни фустани и накит, но боси, за да им биде попогодно да ги користат нозете за време на вештерството. И во елитната класа, образованието беше нешто поинакво - тие слушаа предава®а што ги држи був на начин на брз оган и извршуваа различни видови задачи. Се веруваше дека девоЌката ве«е ги знае основите.
  Доминика заврши неколку задачи овде. Таа пукаше од магично стапче и правеше трансформации. И тогаш таа шепна магии. Ѝ беа прочитани неколку сложени комбинации на зборови, а Доминика ги повтори.
  Како филмска актерка, девоЌчето имаше феноменална мемориЌа, бидеЌ«и на снима®ето требаше да изговара многу диЌалози.
  И се сетив на сè совршено. Но, сето тоа се цве«и®а; главната работа, се разбира, е потрагата по артефакти за да се спаси посилниот пол.
  И така Доминика седна во положбата на лотос, споЌуваЌ«и ги силните мускулести нозе и исправуваЌ«и го грбот. И повторно се втурна во паралелен универзум, каде нивниот тим бараше начин да го спаси посилниот пол.
  И токму на време. Затоа што таму гоблинот и славеЌот разбоЌник лазеа на прсти. Овие дваЌца негативци ве«е рашириле магична мрежа за да го покриЌат заспаниот бос тим.
  Спиеше и Маргарита, а сонуваше ...
  ДевоЌката добила задача да го крене мостот во воздух. Така таа отиде боса, во искинат памучен фустан и со питачка чанта, на извидува®е. Есен е и времето не е многу добро. Во текот на но«та имаше мраз, а тревата беше покриена со мраз, на коЌ босите стапала на девоЌчето оставиЌа мали, грациозни стапалки. Беше многу влажно и студено, со дожд помешан со снег.
  Малите прсти на босиот партизан помодреа од студот и влагата. Но, таа храбро одеше напред, дури и подигна брзина.
  И во исто време таа пееше;
  Дождот расфрла Ўвездени фрагменти по небото,
  ПодготвиЌа заострен кол за фашизмот!
  Тенковите "Тигар" се само ѓубре - валкан битпазар ,
  Вермахт го чека фуриозен пораз!
  Вермахт го чека фуриозен пораз!
  
  Нашиот другар Сталин, водачот, е силата на милиони,
  Има гранитна тупаница, митралез во раката!
  Ќе можеме да Ќа победиме воЌската од Содом,
  Нашата сила е монолит, за сре«а на ЗемЌата!
  Нашата сила е монолит, за сре«а на ЗемЌата!
  
  Нашата партиЌа нема ништо поважно да прави,
  Како да се спаси народот, доброто на Татковината!
  Гебелс опседнат, по ѓаволите со глупости,
  И «е има победа, веруваЌте ми, и покраЌ сите ѓаволи!
  И «е има победа, веруваЌте ми, и покраЌ сите ѓаволи!
  
  Руската убавица, знаете, е позната по своЌата мо«,
  Таа има тешка кафена плетенка!
  И во битките со фашистите, младите «е станат познати,
  Светлината земЌа «е оживее, «е се издигне!
  Светлината земЌа «е оживее, «е се издигне!
  
  Не дозволуваЌте Хитлер да си го пика носот во Русите,
  Момчето со муста«и мисли дека е кул Бог!
  Ќе маршираме по берлинската улица,
  Не, тоЌ што е чист по душа нема да стане роб!
  Не, тоЌ што е чист по душа нема да стане роб!
  
  Нашиот транспарент е црвен, боЌата на бесната крв,
  Сонцето ве«е грее на РаЌхстагот!
  Нема пове«е дарежлив подарок за нашите драги деца,
  Ако срцето е храбро, а стравот е смачкан!
  Ако срцето е храбро, а стравот е смачкан!
  Така Маргарита истрча, студот и ги гризеше голите потпетици, до мостот. Наоколу има бодликава жица и кули со митралез.
  Германците пиЌат месечина и чадат оган. Маргарита притрча до нив. Сиромашното, русокосо девоЌче не им изгледа страшно на Краутс. Згора на тоа, во таква влага и студ, ретко коЌ, освен последните питачи, би се осмелил да оди бос.
  И девоЌката почна да им пее безопасна и весела песна:
  єас сум сиромашно мало сиракче
  Трчам бос низ снегот на студ...
  Но, гласот на девоЌката е многу Ќасен,
  Ќе го избрка мразот како со сила!
  
  ВоЌната Ќа однесе маЌка ми со бомба,
  Таткото, се разбира, беше повикан на фронтот ...
  Кадрава коса брат е замрзнат од студот,
  Постарата сестра е на скеле!
  
  Гладен, глодам корка леб,
  А моите стапала црвени од мразот...
  єас сум таму каде што вечераше кучето-скитник
  Иако девоЌката е симпатична и убава!
  
  Можам да им кажам на сите смело и храбро,
  Се разбира, воЌната е проклета...
  Не е важно за што се бориме,
  За ова е виновен чудовиштето Сатана!
  
  О, нозете на девоЌчето страдаат,
  И тие многу болат на овоЌ студ...
  Посакувам наскоро да се раздени во топол маЌ,
  Нека лета блескавиот сокол!
  
  Сакаме да Ќа направиме нашата татковина поубава,
  Но, глад, студ, виулици и виулици...
  Каде одиш, несре«на РусиЌа?
  Толку тешка судбина!
  
  єас сум девоЌче, само дете,
  Успеав да доживеам многу...
  Работев речиси од лулка,
  Учев само четири или пет!
  
  Зошто ми доЌде оваа тага?
  Суровата судбина на скршените срца...
  ВеруваЌ ми, такво зло падна,
  Она што изгледа како само малку и тоа е краЌот!
  
  Но, девоЌката под Ќарем не се скрши,
  Успеа да се подготви и се шета...
  Таа е дете, далеку од старост,
  И таа ужива да гази боса!
  
  Трагите на едно мало девоЌче се грациозни,
  Рафаел направи цртежи на нив ...
  И верувам дека малиот «е биде сре«ен,
  Господ «е ги види своите деца, веруваЌте ми!
  
  Затоа Ќа пеам песната
  Во слава на Бога Господ Христос...
  Верувам дека планетата «е стане раЌ
  И «е се сретнам со татко ми, веруваЌ ми!
  
  Тогаш «е доЌде време и тие повторно «е воскреснат,
  КоЌ умрел, коЌ умрел и коЌ бил болен...
  И «е има сре«а во староста и детството,
  Затоа што Исус го сакаше тоа!
  
  Да, «е клечам пред Бога,
  Ќе го исполнам овоЌ псалм во сре«ата на светлината...
  Во името на сите идни генерации,
  Криминалните чудовишта «е бидат победени!
  
  Тогаш девоЌката «е биде во вечна сре«а,
  И сите народи на МаЌката ЗемЌа...
  КраЌното лошо време «е исчезне,
  Нашиот народ нема да биде скршен!
  
  Таа се прекрсти, клекна на колена,
  Го бакна сребрениот крст...
  Таа, очигледно, направи малку за Бога
  Исус слезе од небото за нас!
  
  Наскоро сите «е бидеме со Семо«ниот,
  Во неговата прекрасна,  убовна рака...
  Нека нашите мисли летаат повисоко
  И силата лежи во детската, силна тупаница!
  
  И сега Ќа прочитав молитвата,
  Таа рече: Боже моЌ, прости ми...
  Сега сме на пиедесталот со него,
  А Ќас и Христос, веруваЌте, сме на пат!
  
  И ние «е одиме рака под рака со Него на небото,
  И таму «е падне златен дожд...
  Господ «е го покаже своЌот дарежлив карактер,
  И директно «е го испрати противникот во трепет!
  
  Конечно, има сре«а во светот,
  Го чекавме Христовото поЌавува®е...
  Летаме како ангели на гозба во воздухот,
  Љубовта Господова е светла и чиста!
  По една ваква песна, нацистите станале емотивни и Ќа пуштиле несре«ната девоЌка да се загрее и и дале топол чаЌ. Маргарита планирала тивко да подметне експлозив маскиран како леб во чантата под шината, но немала време - се разбудила.
  СлавеЌот разбоЌникот и гоблинот биле многу блиски. Гоблинот имаше испакнатина наместо нос, прилично гадно лице и долги огради. ТоЌ е исто така доста висок, околу три метри. Не е ни чудо што Ќа влечеше мрежата. А НаЌтингел беше дебел, румен човек со образи од хрчак, испакнати предни заби и во луксузна униформа со медали. Па, плус муста«и, типични за Прусите.
  ГледаЌ«и дека ненадеЌниот напад не му успеа, СлавеЌот АрамиЌата стави два прста во устата и се обиде да свирне.
  Доминика со гола потпетица му зададе удар од ку«арка. А разбоЌникот рика од болка. Па дури и плукна крв.
  Гоблинот замавна со палката. Момчето хероЌ Добри®а скокна и го фати гоблинот за коса, падна на грб и го фрли преку себе. Гоблинот се заби на растение како кактус со цве«и®а и завива заглушувачки. А рика®ето му беше како на диво магаре.
  Маргарита се насмевна. НаЌтингел повторно се обиде да свирне кога Доминика го удри со коленото во брадата. И тоЌ отежнато дише®е.
  ХероЌското момче Добри®а пееше:
  Гоблинот не праша,
  Камо ти доаѓаш ?
  Се упати кон градот -
  Имаме работи да направиме!
  Гоблинот повторно се обиде да нападне со клубот. Момчето хероЌ го избегна ударот и повторно го фрли крупниот човек над себе, бидеЌ«и Добри®а нема сила на дете. И се чини дека сè функционира.
  Гоблинот пак се испружи. И тоЌ се крена побавно. Децата се разбудиле и почнале да фрлаат златни шишарки кон мочуришниот ѓавол. Го удриле и го натерале да рика. И грчете се.
  Маргарита го затресе магичното стапче. И шишарките почнаа да се претвораат во колачи, и буквално го намачкаа гоблинот со крем, предизвикуваЌ«и го да се грче како лоуч во тава.
  И Добри®а Никитич го крена СлавеЌот АрамиЌата во раширени раце и го фрли на тежок бор со сребрени шишарки. Од ударот, СлавеЌот «е се сруши и «е се затресе, принудуваЌ«и го да се откаже од духот, или подобро кажано, да исплука крв.
  Момчето Добри®а пееше:
  - СлавеЌ арамиЌа, ти си негативец,
  И те удри посилно во лице ...
  Сега си мртов, ѓуле ,
  УбиЌ и тебе, свиркачот!
  А потоа го зема и го удира со тупаница колку што може по главата. СлавеЌот арамиЌа има Ўвоне®е во ушите. И Доминика го насочи своето показно стапче кон гоблинот и како фрли сложена магиЌа за трансформациЌа. И тоа «е го направи смртоносна сила во коЌа има каскади на енергиЌа.
  И тогаш ... Имаше еден висок триметарски влакнест тип, а сега на негово место имаше маса натоварена со секакви многу богати Ќаде®а и прекрасни слатки. И такви ароми се развиле од оваа прекрасна куЌна.
  Доминика твитна:
  - Тоа се трансформации и чуда на чуда,
  Гледаме едноставно раЌ во се што е небесно...
  Таква сЌаЌна убавина насекаде ,
  Нека воскресне Господ Семо«ниот!
  Всушност, на масата лежеа златни и портокалови, чудесни, пенливи метални послужавници со колачи, со креми од десетици различни бои и ниЌанси, како и други многу прекрасни Ќаде®а и ароматични прелева®а , сите наЌвкусни.
  И колку беа прекрасни крофните, расфрлани со прекрасен прав. Тука нема пове«е собира®е или одзема®е. И чаши испрскани со коктели од различни сокови, со прекрасни филови кои шокираа со ароми и слатки дизаЌни со глазура. И какви пупки имаше?
  Маргарита збунето се насмевна и изненадено извика:
  -Го претворивте ѓаволот! Па, не е важно ! Мора да бидете способни да направите вакво нешто!
  Доминика, збунета, праша:
  - Дали е тешко?
  Партизанката одговорила:
  - Да, речиси невозможно! И можевте да направите вакво нешто.
  Во меѓувреме, славеЌот разбоЌник повторно се обидел да свирне. И ги издува широките образи налик на хрчак. Но, момчето-Ќунак, штом «е го земе, «е го наплати со своЌата детска, но смртоносна, како чекан, тупаница. И свиркачот, патем, нокаутира пове«е од еднаш, изгледа како исфрлен, излеан златен заб.
  И полета наопаку. Се спушти и се испружи како да е нокаутиран. Но, тогаш тоЌ скокна, повторно ги стави прстите во устата и дувна. Но, наместо свиреж, излезе само патетично подсвиркване. И тоа е многу смешно. Децата се смееЌа. АрамиЌата славеЌот кркаше:
  "Ќе те голтнам за миг, «е те голтнам, «е те проголтам, нема да имам милост!"
  Како одговор, Добри®а, ова хероЌско момче, со гола пета Ќа шутна брадата на СлавеЌот. И забите повторно полетаа. ФрлаЌ«и ги рацете надвор, главниот разбоЌник се наведна наназад.
  Добри®а рикаше:
  И кого «е наЌдеме во битка, а кого «е наЌдеме во битка,
  Нема да се шегуваме со тоа, «е убиеме мува!
  Ќе те убиеме како мува!
  Доминика го впери своето волшебно стапче кон поразениот СлавеЌ, арамиЌата. Маргарита забележа:
  - Дали сакате да го трансформирате и него?
  ДевоЌката актерка кимна со главата:
  - Нека има барем нешто корисно!
  Партизаната пееше:
  Момчето беше оковано од железен распоред,
  И Ќадев само една здрава работа...
  Поради големиот товар, ненадеЌно се случил напад,
  И се покажа дека е саЌбер гениЌ со колосална мо«!
  И тогаш Доминика се вртеше, правеЌ«и сложена фигура осум со неЌзиното магично стапче.
  И сега, на местото на АрамиЌа СлавеЌот, се поЌави цела планина од слатки, дражеи и порции сладолед.
  Се слушна весела смеа, а децата почнаа да скокаат од тревата. Тие беа слатки, но слаби, парталави и традиционално боси. И со голема алчност се нафрлиЌа на сласта, во коЌа се претвориЌа разбоЌникот славеЌ и мочуришниот гоблин. Маргарита свирна со прстите и извика:
  - Стоп, момци и девоЌки! Те разбирам, гладни си откако «е те фатат овие злобници, но прво измиЌ ги рацете.
  И како «е пушти мол®а од волшебно стапче. Момчи®ата мораа да трчаат до потокот, а нивните сини потпетици светкаа. Всушност, грубо е да се Ќаде храна со валкани раце.
  Доминика праша:
  - Што се овие, затвореници и заробеници на СлавеЌот и Гоблинот?
  Маргарита кимна со своЌата светла глава:
  - Да точно! Ги ослободивме. Поточно, вие ме ослободивте. И ова е многу кул .
  Имаше пове«е од стотина деца, момчи®а и девоЌчи®а. Како и обично, има три пати пове«е претставници на фер сексот од посилниот пол.
  Доминика изненадено праша:
  - Овде сите изгледаат не пове«е од дванаесет години. Што, овие разбоЌници не убиле возрасни?
  Маргарита обЌасни:
  - Не, секако, убиваат и возрасни. Само по ослободува®ето возрасните добиваат детски тела. Како што беше, на пример, со Добри®а Никитич. И со мене сè уште изгледав како девоЌче.
  ДевоЌката актерка истакна:
  - Вечното детство, како во баЌка, е одлично ! И дури може да се каже - кул!
  Маргарита чврчореше, разголуваЌ«и ги забите:
  - Да, ова се прекрасни светови во кои сè е многу кул . Но, тука има многу опасности. Конкретно, има луѓе кои се многу поопасни од гоблинот и СлавеЌот арамиЌа.
  Доминика праша со шепот:
  - КоЌ, на пример?
  Партизанската девоЌка тивко рече:
  - Старица Шапок ак!
  ДевоЌката актерка на Твитер напиша:
  Браво, браво, баба е водач!
  Да се биде приЌател со неа е како да си играш со крокодил!
  И девоЌката го зеде и го фрли конусот со голи прсти. Удри во вилинско ко®че. Инсектот експлодирал, расфрлаЌ«и се во конфети.
  Маргарита забележа, тресеЌ«и Ќа главата со златни кадрици:
  - Не е добро да се убиваат живи суштества!
  Доминика истакна:
  - Но, тоа е само инсект!
  Маргарита како одговор пееше:
  - єа плукаш плунката во ветрот,
  Не кршете бубачка или мравка...
  Не скрши ни гранка во шумата -
  Целиот живот на ЗемЌата е едно семеЌство!
  ДевоЌката актерка чврчореше, разголуваЌ«и ги забите:
  - єас, ти, тоЌ, таа - заедно цела земЌа,
  Заедно приЌателско семеЌство!
  Во зборот ние, сто илЌади Ќас!
  Децата се измиле во потокот. И сега истрчаа кон храната, радосни и сЌаЌни.
  Доминика и Маргарита шепнаа магиЌа заедно, а масата стана подолга. Сега имаше доволно простор сите да седнат.
  Децата, тресеЌ«и ги босите нозе, седнаа и пееЌа во хор со нивните чисти гласови:
  Масата се шири како снег
  А добрите беа ставени...
  Сите деца «е бидат успешни,
  И печено од Чебурашка!
  После тоа почнале да Ќадат. Има толку многу убави деца овде, дури и ако се исцрпени од глад и немаштиЌа.
  Доминика и Маргарита, бидеЌ«и беа добро нахранети, без да размислат двапати, почнаа да танцуваат. И да ги газиме вашите голи, издлабени, исончани стапала.
  ДевоЌките пееЌа со своите блескави гласови;
  Роден сум во вселенска земЌа
  Каде што сите девоЌки многу се караат...
  Сатаната не може да Ќа победи татковината,
  На слава на нашата маЌка РусиЌа!
  
  Ќе можеме да Ќа одбраниме светата РусиЌа,
  И колку и да е суров и подмолен неприЌателот...
  Силно «е ги победиме нашите противници,
  И рускиот дух со меч «е се прослави!
  
  РусиЌа, ова е моЌата татковина,
  Свето и космички земено...
  Сите народи се едно семеЌство,
  И девоЌката е засекогаш млада!
  
  Ние «е Ќа браниме нашата татковина во битки,
  Ниту една шанса за злобниот противник ...
  Над нас е златнокрилен херувим.
  АЌде да му подариме на руски воЌник!
  
  Во РусиЌа сè е добро, добро,
  И нашата волЌа «е биде посилна од челик...
  Момчето има силно весла во рацете,
  И таму владее другарот Сталин!
  
  Луѓето Ќа сакаат моЌата татковина,
  Ќе го направиме поубав засекогаш...
  Татковината нема да биде украдена за руб а,
  И Бог Сварог е големиот месиЌа!
  
  Нека се прослави моЌата татковина,
  противникот во битка ...
  Лада Богородица ми е драга,
  Нека неприЌателите на РусиЌа Ќа добиЌат своЌата мо«!
  
  Доколку е потребно, можеме да Ќа пролееме крвта на неприЌателот,
  РусиЌа не може да се стави на колена...
  Ловецот наскоро «е се претвори во дивеч,
  И големиот водач Ленин «е биде со нас!
  
  Ќе Ќа освоиме пространоста на вселената,
  Ќе му подариме сре«а, радост на целиот универзум...
  Москва е дури и повисока од самиот Рим,
  Со своЌата непроменлива мо« во битка!
  
  Кога воЌната «е доЌде во нашата светла земЌа,
  На Фирерот «е му го покажеме нашиот мо«ен карактер...
  Русинот «е добие дарежлив надомест,
  Ние сме повисоки од сонцето и поубави од дрвЌата!
  
  ВеруваЌ ми, РусиЌа нема да биде во урнатини,
  Ордата нема да не клекне на колена...
  Борете се за своЌата татковина и не плашете се,
  Русинот не познава слабост и мрзеливост!
  
  Нашата мила земЌа повторно «е се крене,
  На целиот универзум «е му Ќа покаже своЌата сила...
  И сатаната «е биде уништен
  НеприЌателот на Татковината «е пропадне во гроб!
  Така девоЌките, скокаЌ«и со боси нозе и вртеЌ«и се како ѓаволи, почнаа да рикаат и да скокаат во двоЌни салто.
  Ова се убавите и агресивни девоЌки овде . И како квичат, скокаЌ«и.
  Па, добро, децата Ќадат и пеат нешто свое. И тоа го прават на многу позитивен начин. Ова се нивните песни. И се вртат наоколу како врвка за преде®е.
  ДевоЌки од врвна класа.
  Но, тогаш на небото се поЌави многу голема пеперутка, како вистински змеЌ. А неЌзините крилЌа беа толку огромни што блескаа како злато обложени со скапоцени каме®а. И изгледаше толку невероЌатно и убаво. Тоа беа навистина, искрено кажано, пеперутки кои беа толку огромни, како диносауруси.
  Доминика со насмевка забележа:
  - Овде нема да видите никакви чуда. НевероЌатно!
  Маргарита се насмеа и одговори:
  - Да, ова се навистина членконоги кои воодушевуваат. Но, ова не е наЌизненадувачката работа. Има многу други многу кул работи.
  Доминика пееше:
  Но, ниту книга, ниту музеЌ,
  Тие нема да ги заменат нашите приЌатели!
  И девоЌката од волшебното стапче «е пушти зрак. И се поЌавиЌа нови чаши за коктел. И децата ги нападнаа.
  Така се покажа одлично . И само некаква музика свири во моЌата глава.
  И како да не пеат Доминик и Маргарита;
  Убавиците напаѓаат боси,
  Трчаат, толку убави девоЌки...
  Ако треба да го удриш Фриц со тупаница,
  Или со митралез «е го пресечат !
  
  ДевоЌките не можат да си дозволат да се сомневаат
  Ќе ги закопаат мртвите нацисти...
  И «е го клоцаат силно од нозете,
  И некаде волците месоЌадни завиваат!
  
  РусиЌа, ова е збор за воЌници,
  Кога, веруваЌте ми, не станува поладно...
  Иако понекогаш ситуациЌата е мрачна,
  Каде што злобниот црн Каин триумфира!
  
  Не веруваЌте, членовите на Комсомол не бегаат,
  А ако трчаат, тогаш само да нападнат...
  И сите нацисти «е бидат убиени одеднаш,
  И Фирерот «е биде издигнат до блокот за сечка®е!
  
  РусиЌа, ова е моЌата татковина,
  Таа е блескава, едноставно убава...
  КоЌ е кукавица не вреди ниту една руб а,
  И, знаете, расправа®ето со воин е опасно!
  
  Но знаЌте дека «е ги победиме фашистите,
  Злото нема да завладее на тронот...
  Над нас е златнокрилен херувим,
  И Бог Сварог со величина во круната!
  
  КоЌ е кукавица, веруваЌ ми е слаб роб,
  Неговата судбина е една - да трпи навреди...
  Денес си механичар, утре си надзорник,
  А ти самиот можеш да тепаш туѓи грб!
  
  ДевоЌките имаат сила, едноставно вулкан,
  Понекогаш силно урива планини...
  ВоЌната беснее со злобен ураган,
  И смртта искрено го коси човечкиот род!
  
  Ќе ви кажам искрено, витези,
  Ние сме силни кога ние Русите сме обединети...
  Потребна ви е ужина со вилушката и ножот,
  Ние сме витези непобедливи во битки!
  
  КоЌа е нашата вера во Господ Христос,
  Иако Ќа почитуваме и Лада...
  Другарот Сталин е како нашиот татко,
  И «е има место на раЌскиот комунизам!
  
  ОноЌ што некогаш бил мртов «е воскресне
  И «е станеме поубави и помудри...
  И човекот, се разбира, е многу горд,
  Иако понекогаш зборува глупости!
  
  Во  убовта, нашата татковина е како Ўвезда,
  ВеруваЌ ми, никогаш нема да згасне...
  Ќе се оствари голем сон
  Ќе има мир и сре«а низ целиот универзум!
  
  єа сакам МариЌа, свето Ќа почитувам Лада,
  Сварог е прекрасен, а Перун е одличен...
  Ги сакам Исус и Сталин,
  Мили ми се светите лица на иконите!
  
  Кога «е има вистински раЌ?
  ВеруваЌ ми, сите твои надежи «е се остварат во него...
  ДаЌте го своето срце на вашата татковина,
  Сè «е биде добро, посилно од порано!
  По што конечно Ќаделе ослободените деца. Тие потоа беа формирани во одред. Пове«е од сто момчи®а и девоЌчи®а.
  И тргнаа на марш. Добри®а забележа со слатка насмевка:
  - Ќе се тепаат, сигурен сум!
  И момчето хероЌ скокна на змеЌот.
  Оеномаус забележал:
  - Таков одред «е се движи премногу бавно. Многу побрзо се движиме на змеЌови. И тука треба да знаете и кога да престанете.
  Децата беа изградени. Само една бароница беше пристоЌно, па дури и луксузно облечена. Останатите личеа на питачи, млади рагамуфини . Сепак, многу поумешно е да се движите бос.
  Доминика истакна:
  - Ако девоЌката бароница оди, тогаш неЌзините скапоцени чевли «е бидат урнати и распаднати. Можеби треба да бидете боси како и сите други?
  Бароницата одговорила:
  - Не можете да чекате! Подобро прати ме каЌ татко ми, воЌводата, тоЌ «е ти даде награда и нема да те повреди!
  Маргарита кимна со главата на Доминика:
  -Имате таква магична природна мо«. Па аЌде, да го земеме заедно и да испратиме блескави обвинениЌа, и да Ќа фрлиме девоЌката во замокот на неЌзиниот татко!
  ДевоЌката актерка забележа:
  - Што е со наградата?
  Маргарита се насмеа и забележа:
  - Па, «е ти дадат чанта со злато, па дали е тоа навистина многу? Згора на тоа, Ќас можам да извлечам злато од обични дрвЌа и шишарки, а можете и вие!
  Доминика свирна:
  - Леле! За да си купиме воЌводство!
  Партизаната се спротивстави:
  - Забрането е! Волшебното злато е забрането да се пушти во оптек, инаку би имало пове«е од железо. Разбирате, надувува®е на скапоцената паричка!
  Доминика истакна:
  - Дали е ова како во хиперболоидот на инженерот Гарин?
  Маргарита кимна со главата:
  - Така нешто. єа прочитав оваа книга кога бев мал. Да, тогаш златниот стандард пропадна и беше страшно .
  Еномаи со насмевка забележа:
  - Но сепак, можеби подигнете бароница? За да не биде толку одвратна!
  Добри®а кимна со насмевка:
  - Да, «е го направиме ова веднаш,
  АЌде да и дадеме нешто кул!
  Бароницата повторно Ќа заби петицата на тревата и зарика:
  - Однеси ме каЌ татко ми! Или «е ве погубат сите!
  Децата се смееЌа едногласно.
  Одеднаш, од под тревата се поЌави гном во капа. Очигледно беше уште многу млад, без брада. Но со магично стапче во рака.
  Еден мал глас рече:
  - Тогаш слушам глас на каприциозна девоЌка. Можеби е време да Ќа едуцираме?
  Бароницата рикаше:
  - Само пробаЌ, морон !
  И таа се обиде да го придвижи гномот со стапалото од чевли. Го затресе магичното стапче. Каприциозното девоЌче и момче од античките луѓе исчезнаа.
  Доминика извика:
  - Леле!
  Маргарита кимна со главата:
  - Ова е момче ¤у¤е. Посебен тип на гном надарени со магиЌа. Сега Ќа зеде каприциозната девоЌка да биде воспитана. А бароницата очигледно «е мора да научи култура, учтивост и да работи совесно.
  Еномаи со насмевка забележа:
  - И Ќас сакав да Ќа тепам! И така, товарот е од вашите рамена.
  Добри®а предложи:
  -Дали «е одиш во Скелет? Значи, можеби е време да тргнеме на патот.
  Маргарита забележа:
  - Малку поблиску е замокот на злобната волшебничка Бастинда, коЌа поседува уште еден артефакт од дванаесет - жолт стаорец. Ова требаше да го доловиме.
  Згора на тоа, ние ве«е имаме мала воЌска, пове«е од сто момци. Меѓу нив е и хероЌот Феникс Фалкон. И тоЌ е момче, но со голема сила.
  Добри®а забележа:
  - Го познавам Феникс. Само како беше фатен?
  Партизанката одговорила:
  - Со итрина, исто како тебе. Но, сега имаме воЌска и «е упаднеме во палатата на Бастинда!
  Доминика си играше со стомачните на стомак. Потоа го зеде и со голи прсти здроби орев што лежеше на тревата. Таа го фрли неговото Ќадро, го фати во уста, го ¤вакаше со силните заби и извика:
  - Одете на напад? Па, ми се допаѓа оваа идеЌа. Иако името Бастинда ме потсетува на детска баЌка. Зарем тоа не е таа што никогаш не се мие?
  Маргарита одмавна со главата:
  - И Ќас Ќа знам оваа баЌка. Не, ова е малку поинаква вештерка. Таа има цела армиЌа стаорци. Па, а исто така и платенички орки. Артефа КТ со стаорец дава огромна мо« над глодарите, па...
  Партизанската девоЌка нареди:
  - Деца! ИзбиЌте ги иглите од блиските сребрени смреки, наскоро «е ги видите кога «е влеземе во шумичката. Ова може да направи пристоЌно оружЌе.
  Момците одговориЌа:
  - Се «е направиме, наш спасител!
  И тимот маршираше. Иако имало три пати пове«е девоЌчи®а од момчи®а, тие знаеле и да маршираат. И ги повлекоа прстите на нивните стапала. Во исто време, свиреше музика.
  Одредот се пресели на маршот. Овде, по Ќаде®ето, некои од момците силно зеваа, но девоЌките почнаа да удираат домашни тапани направени од лисЌа од паун , а расположението стана повесело.
  Децата загазени во формациЌа. Доминика мислеше дека е како во филмот за Малчиш-Кибалчиш . Имаше и момци кои маршираа боси. Но, поради некоЌа причина немаше девоЌки во советскиот филм. И ова е дури и чудно, бидеЌ«и под Црвениот режим тие постоЌано инсистираа на еднаквост на половите.
  И има толку многу девоЌки овде, и тие се како природно родени воини на маршот - делумно луѓе, делумно од семеЌството на ¤у¤и®а, што може да се види од нивните уши од рисот. Па, еден вид матриЌархат.
  Децата маршираа, а во исто време почнаа да пеат, како без ова:
  ЕлфиЌа е нашата мудра земЌа,
  Под власта на кралот МесиЌа...
  Тоа ни беше дадено од Бога засекогаш,
  Да ги направиме нашите животи посре«ни!
  
  Нека е во слава добриот Еномаус ,
  КоЌ ги победи неприЌателите на Татковината...
  Се бориш за неа и се осмелуваш,
  И наскоро «е почнеме да живееме под солценизам !
  
  Боси девоЌки трчаат
  Сакаат да се борат со неприЌателот...
  И овоЌ Орклер не е толку кул,
  Наместо тоа, тоЌ е само слика на кловн!
  
  Голема бескраЌна земЌа
  Во коЌа волЌата, знаете, на генерации ...
  Иако слугите на сатаната заговараат,
  Но, огнениот гениЌ «е биде со нас!
  
  Верувам дека нашиот притисок не може да се задржи,
  Се разбира, нашите неприЌатели «е ги срамниме со земЌа...
  Ти го запишуваш во тетратката, мало момче,
  Колку е прекрасно луѓето да живеат под Оеномаус !
  
  Ќе Ќа направиме Татковината поубава од коЌ било друг,
  РаЌот «е доЌде во овоЌ живот...
  Да го прославиме нашиот див успех
  И наскоро «е живееме под елфинизам!
  
  Не, веруваЌте ми, ние Оркишистите не можеме да бидеме скршени,
  Иако неприЌателот е силен и многу лукав...
  Но, ние «е ги положиме испитите со А,
  Нека е добро под Оеномаус !
  
  Славната величина на царот, веруваЌ ми,
  Со твоЌата круна полна со диЌаманти...
  И, знаете, жестокиот Ўвер «е биде смачкан,
  Ќе се повлече и чумата, веруваЌте лепра!
  
  Не, за Elfia ви треба и Elfrog ,
  ПриЌатели, не ги изневеруваЌте вашите богови...
  Големо и славно е семо«ното семеЌство,
  Не ги покажуваЌте вашите слабости!
  
  Убавата Лада е ковач на боговите,
  ВеруваЌ ми, таа роди  убов...
  Не трошете луѓе само непотребни зборови,
  Отвори безгранична величина!
  
  Не можете да Ќа задржите стрелата на Елфрог ,
  Таа «е го прободе секоЌ противник ...
  Само не посакуваЌ глупави работи,
  Ќе покрие штитот на воЌникот елф!
  
  ЕлфиЌа, ова е без сомнение мо«,
  Може да поместува планини...
  Иако понекогаш телото многу страда,
  Можеме да ги отфрлиме сите пречки!
  
  Наскоро «е се поЌави славен свет на ¤у¤и®а ,
  Што го гази универзумот...
  БожЌиот херувим «е ги рашири своите крилЌа,
  И «е има нешто, веруваЌте ми, за создава®ето...
  
  Божицата Лада е славна, веруваЌте ми,
  Таа им даде  убов на сите свои синови...
  И сега тоЌ «е биде силен витез,
  И да го удриме противникот силно во муцката!
  
  Ти си Фиев , како главен град на ¤у¤и®ата ,
  МаЌката на, веруваЌте ми, славните друски градови...
  Да го удриме противникот ,
  Ние сме витези, веруваЌте, не сме кукавици!
  
  За моЌата света татковина,
  Ќе се бориме многу тешко...
  Елф нема да биде ограбен за руб а,
  На краЌот на краиштата, лесните ¤у¤и®а отсекогаш знаеле да се борат!
  
  Има убави девоЌки, веруваЌте ми,
  Дека тие брзаат многу растрчано на студот...
  Фирерот, див Ўвер, «е биде растргнат,
  Ќе пораснеме убава, знаете, роза!
  
  Не, никогаш нема да го поднесеме гневот ,
  Да го подигнеме сончевиот елф...
  Ќе се оствари голем сон
  Под ова небо е блескаво сино!
  
  Елжаба «е доЌде и «е ги воскресне мртвите,
  Но, ние треба да го оживееме за живот кул...
  Ќе Ќа освоиме пространоста на универзумот,
  Христос е бесмртен, а єуда е во пеколот!
  
  Служете му верно на Оеномаи,
  И те молам, не се буни против кралевите...
  Нека се слават синовите на ¤у¤и®ата ,
  ЕлфиЌа, ова не е место на картата!
  
  Наскоро «е го освоиме универзумот,
  Нека има мо« над животот и смртта...
  СекоЌ што живее «е стане херувим,
  ТоЌ човек е како Бог, веруваЌте!
  . ПОГЛАВєЕ бр.10.
  Доминика се врати во училницата на неЌзината академиЌа, завршуваЌ«и Ќа сесиЌата во положбата на лотос. Сега таа повторно почна да проучува разни видови на магии, од различни форми и видови. И таа го направи тоа со голема волЌа.
  После тоа, отидов на вечера. До неа беше девоЌката Фиеста. Заедно Ќаделе лиг®и во сос и ги измиле со мешавина од млеко и сок од домати. После тоа, сè стана големо.
  По вечерата, Доминика се огради со Fiesta користеЌ«и магични стапчи®а. И фрли голема торта со крем на неа , размачкаЌ«и Ќа од глава до пети.
  Таа го призна поразот и и подари по еден прстен од секоЌа боса нога. А сега Доминика е вооружена уште посилна и поубиствено .
  По што двете девоЌки се истуширале и отишле во своите соби.
  Во собата, Доминика седна на креветот, ги свитка нозете во форма на лотос и повторно Ќа премести своЌата физичка и духовна суштина на друго ниво од менталниот свет.
  Сега се вивнат на змеЌови, а одред од деца маршира под нив.
  Водени од две момчи®а: Виконтот и хероЌот Феникс Фалкон. Двете момчи®а се згодни момчи®а со многу истакнати мускули, и тоа само во шорцеви. Силни, да речеме, момци. И тие маршираат, претекнуваЌ«и Ќа колоната.
  Децата се трудат да се движат што е можно побрзо и одвреме-навреме почнуваат да трчаат. И изгледа како армиЌа од ангели со светли, слатки глави. И тие се уште се невооружени, освен домашните палки.
  Но, потоа влегле во боровата насада. Режеа неколку волци, но Феникс со голо стапало фрли кон нив тежок конус и тоЌ буквално го скрши черепот на предаторот.
  ТоЌ паднал, а другите волци почнале да бегаат. И децата почнаа да ги средуваат шишарките и гранчи®ата.
  Маргарита забележа:
  "Се се«авам дека еднаш цел одред од партизански деца организираше сериозна битка. И германскиот баталЌон побегна. А децата трчаа по нив и ги удираа со сандаци .
  Доминика се согласи:
  - Slingshot, ова е смртоносна сила!
  Децата воини, всушност, почнаа да градат slingshots. И направи нешто како лакови.
  Маргарита го зеде и со насмевка забележа:
  -Нашето оружЌе «е биде наЌсовршено ако се избрка со магиЌа.
  Доминика чврчореше, разголуваЌ«и ги забите:
  - Особено ако го додадам!
  Откако децата се вооружиле, двете силни волшебнички ги подигнале стапчи®ата.
  Маргарита извика:
  - Паметиме во дует!
  Доминика потврди:
  - Токму така!
  Двете девоЌки Ќа собраа енергиЌата на своите магични стапчи®а и Ќа лансираа со своЌата колосална мо«. И тогаш убавиците земаа и лансираа струи на енергиЌа од нивните голи прсти низ групата деца. И тогаш се случи чудо, и илЌадници фотоблици , или, како миниЌатурна супернова, избувнаа во пламен.
  Маргарита и Доминика почнаа да читаат магии и да пеат:
  Ние сме девоЌки, влегуваме во пантеон,
  Тие се заколнаа дека «е и бидат верни на Татковината...
  Така што Оркишистите ги чека бесен пораз,
  Па, што е со ¤у¤и®ата да живеат под сонце !
  
  Нимфин е со нас , како метал,
  Изработена од бронза, коЌа е поцврста од коЌ било челик...
  Сонував да ги превртам световите наопаку,
  Како што остави во аманет големиот гениЌ Гралин!
  
  Ќе Ќа направиме татковината поладна,
  И «е Ќа издигнеме Татковината над Ўвездите...
  Нека има успех со елф-девоЌките ,
  Иако нашите стапала се целосно голи !
  
  Оркшист Ќа нападна моЌата татковина,
  СамураЌските тролови доаѓаат од исток...
  Ги сакам Солцезус и Гралин ,
  И , верувам, «е го распарчиме противникот !
  
  Елжаба е со нас ,
  КоЌ солценизам , на шега, «е го изгради...
  НаЌсилно од сите во вселената е славното семеЌство,
  Ќе ни додаде свест и волЌа!
  
  Верувам дека никогаш нема да се откажеме,
  Татковината не може да се стави на колена...
  Другарот Гралин е светла Ўвезда,
  А нашиот учител е мудриот гениЌ Дренин !
  
  Ќе Ќа направиме нашата татковина,
  Поубаво и поблескаво на планетава...
  И знаете, «е има пиштол убиец,
  Нека се забавуваат возрасните и децата!
  
  Запали елба , не гори во твоето срце,
  Вие сте покровител на сите мечеви на Елф...
  Наскоро «е изградиме, верувам, силен раЌ,
  Ќе доЌде Солцезус , света мисиЌа!
  
  Не веруваЌте на бандата Орклер , приЌатели,
  Дека лесно и заканувачки «е победи...
  Сите сме едно семеЌство -
  И веруваЌте ми, не е доцна да Ќа сакате своЌата татковина!
  
  Господ Семо«ниот не штити сите нас,
  Ќе крене знаме со седум бои над земЌата...
  И злобниот предатор «е се претвори во игра,
  Можеме да се справиме и со сатаната!
  
  єа сакам Големата Татковина,
  Во целиот универзум нема поубава тебе,
  Ние нема да Ќа продадеме ЕлфиЌа за руб а,
  АЌде да изградиме мир и сре«а во универзумот!
  
  Во името на нашата татковина, сон,
  Големиот Елф «е се издигне...
  Се друго е само суета
  И нов месиЌа «е биде со нас!
  
  О Лада, моЌа семо«на,
  Ќе им дадеш  убов и мир на лесните ¤у¤и®а ...
  Се свртувам кон тебе, те молам,
  И ако треба, удри со гром!
  
  ЕфриЌа , Богородица Небесна,
  Го даде Солцезус на универзумот ...
  За вас воскресна големиот Бог,
  Луѓето навистина не го изгубиле вкусот!
  
  Ве молиме имаЌте предвид, ¤у¤и®ата се вакви,
  Елфовите богови се многу почитувани...
  Ние сме големи синови на татковината,
  И «ерките секогаш го освоЌуваат светот!
  
  ПриЌатели, треба да се молиме на татковината,
  Перун, єарило и Елфрог мо«ен ...
  Ќе бидеме многу силни сопрузи,
  И «е ги издуваме дури и облаците на небото!
  
  Сега неприЌателот е ве«е избркан од Елфсква ,
  Многу ги повредивте еколозите ...
  сме на Солцезус и Гралин ,
  И «е има многу тенкови со пушки!
  
  Не, неприЌателот нема да може да ги заузда ¤у¤и®ата,
  БидеЌ«и нашите воини се семо«ни...
  Полага®е испити, само пет,
  Така што секое момче би било многу силно!
  
  Солцеград «е биде славен ,
  И «е го чуваме од налетот...
  Ќе доЌде победничката постава на витезите,
  Иако крвта тече во неконтролиран поток!
  
  ДевоЌки боси на студ,
  Трчаат, штиклите им светкаат...
  И тие «е ги удрат Орките со тупаници,
  Недружениот Каин «е биде срамнет со земЌа!
  
  Сè «е биде во ред, луѓето знаат,
  Ќе откриеме соЎвездиЌа во вселената...
  На краЌот на краиштата, грев е да се сомневате во храброста,
  И «е има човек на БожЌиот престол!
  
  Наскоро «е ги воскреснеме мртвите со наука,
  Можеме да станеме помлади и поубави...
  Над нас е златнокрилен херувим,
  На моЌата прекрасна маЌка Елф!
  Така девоЌчи®ата пееЌа, а целата армиЌа деца се наЌде во светлечки оклопи и со силно, дури и студено оружЌе.
  По што заврши вооружува®ето на момчи®ата и девоЌчи®ата. И тие беа подготвени за сериозна борба.
  Доминика и Маргарита испуштаа зраци на мо« што доведоа до големи трансформации. И сега детската воЌска беше подготвена.
  И така таа тргна на борбен марш.
  Добри®а со многу задоволен изглед забележа:
  - Повторно одиме на победа! И ова е нашата суштина.
  Напред ползела желка со големина на добар германски тенк Тигар. Имаше диЌамантска школка, поточно, блескава како покриена со скапоцени каме®а. Многу слатко животно.
  Маргарита духовито забележа:
  - Со ваква школка и самата желка ризикува да стане жртва на амбициозен ловец!
  Доминика кимна со главата и пееше:
  Парчи®ата се добри
  Против митралез, за жал , ништо!
  Но, неЌзината песна се покажа дека не е многу разумна и не е на место.
  Децата воини шетаа околу желката. Едно од момчи®ата сакало да пука во неа, но девоЌката воЌник Ќа ставила раката на рамото на момчето и чкрипи:
  - Нема потреба!
  Друга девоЌка забележала:
  - За тоа е тимот!
  Ова се навистина борбени деца кои се желни за борба.
  Доминика со насмевка забележа:
  И лево е нашата армиЌа, а десно е нашата армиЌа,
  Добро е да ме удираш по лице со премногу пие®е !
  Воините беа многу добро расположени . И изгледа дека се подготвени да тргнат на многу долго патува®е. И нивното расположение навистина нема да избледи.
  Маргарита со насмевка забележа:
  - Да, морам да кажам дека сепак имаме сре«а.
  Доминика со насмевка праша:
  - Колку има сре«а?
  Партизаната самоуверено одговорила:
  - Фактот дека Големата патриотска воЌна траеше помалку од четири години. Во реалноста, Германците можеа многу подолго да се спротивстават на нивните мо«ни одбранбени линии!
  ДевоЌката актерка кимна со главата:
  - Се согласувам со ова. Има дури и некои алтернативни приказни на оваа тема. Но, во секоЌ случаЌ, ние сме способни да создадеме чудо. Што се однесува до Германците, откако сфатиЌа дека воЌната е ве«е изгубена, тие воопшто не сакаа да се спротивстават. И така тие постапиЌа на своЌ прагматичен начин!
  Маргарита забележа:
  - Еве едно не многу успешно возило - ова е Тигарот, премногу тежок и со слабо заштитен споЌ меѓу куполата и трупот. ОвоЌ резервоар, мора да признаете, не е особено добар. Премногу тежок и застарен, дури и оклопот не се наоѓа на рационални падини. И поставува®ето на менувачот одвоено од моторот е голема грешка.
  Доминика кимна со главата во знак на согласност.
  - Не можете да се расправате против ова ! Секако дека е грешка! Но, од друга страна, само мртвите не грешат и само ако се од друг живот. И мислам дека таа е. Барем за вас!
  Маргарита кимна со главата во знак на согласност:
  - Да, дефинитивно постои задгробен живот! И Ќас лично се уверив во ова. И ако во овоЌ универзум сум предодреден да загинам, тогаш во друг, нешто «е продолжи!
  ДевоЌката актерка кимна со главата:
  - Како бескраЌна компЌутерска игра со безброЌ различни нивоа!
  ДевоЌката од партизан потврди:
  - Па, да! Нешто слично, и ова, морам да кажам, е многу кул ! И тука можете да се радувате пове«е од еднаш или двапати.
  Момчето хероЌ Добри®а пееше:
  - Време е, време е, да се радуваме,
  Во моЌот живот...
  До убавината и чашата, сре«ното сечило.
  Збогум, чао, ниша®е, пердуви на шлемови,
  Ќе ѝ шепотиме на судбината пове«е од еднаш!
  Ќе ѝ шепотиме на судбината пове«е од еднаш!
  Ќе го распарчам неприЌателот! Ќе го распарчам неприЌателот! Ќе го распарчам неприЌателот!
  И се слушна звучната смеа на децата. Пред малата воЌска се поЌави голем диносаурус . Навистина, тоЌ не изгледаше премногу заканувачки, но беше голем. И неговото тело е големо, но неговата глава, напротив, е мала, плус долга опашка. А на врвот има и перки на зглобот.
  Доминика извика:
  - Ова е Ўвер - одлично !
  Маргарита кимна во согласност со главата:
  - Тешко животно! Но, не грижете се. Ако не го допреме, нема да не допре!
  И партизанката нареди:
  - Млади воини - не пукаЌте и не правете врева!
  Децата замолкнаа. И се обидуваа да одат со боси нозе без да прават врева.
  Доминика истакна:
  - Што ако диносаурусот е глув?
  Маргарита се насмевна и сакаше да каже нешто. Одеднаш се слушна татнеж и пука®е на кршени гранки. Се поЌави животно со големина на седумкатница, со огромна уста, како издолжен кит од сперма. Ова е навистина голема бруталност. А оградите се долги околу пет метри.
  Диносаурусот, коЌ стоел мирно и  убопитно гледал во групата деца, видел страшно чудовиште и побрзал да побегне. И како да, всушност, беше поттикнат. Поскапо е да се бориш со ¤ин како овоЌ тираносаурус со сабЌа заби.
  Доминика и Маргарита ги кренаа волшебните стапчи®а. Прво пукаше партизанката. И од врвот на неЌзиниот стап «е излета убиствен пулсар. И «е удри во устата на чудовиштето. И тоЌ «е биде прилично изгорен. Но, како одговор имаше уште пострашен и заглушувачки татнеж.
  го зеде и како одговор го удри со сета сила, деЌствуваЌ«и со сила, како да удира во убиствен куп и чврчореЌ«и:
  Диносауруси, можеби сте тука, а не во Африка,
  Можеби ¤вакате сено за поЌадок,
  Диносаурусите,...
  И девоЌката Ќа испрати своЌата порциЌа магиЌа на ¤инот. И му ги зедоа забите од оградата и кога беа удирани се претвориЌа во убави, розови пупки.
  Доминика пееше:
  Сакав да направам пегла
  Наеднаш се поЌави слонот...
  КрилЌа како пчела -
  Цве«и®а наместо уши!
  Маргарита пукна од смее®е и повторно «е Ќа удри со разурнувачки и разорен пулсар. Но, детската воЌска почна да го опсипува чудовиштето со стрели. И неговиот оклоп со вага почна да се меурчи®а .
  Доминика зеде и ослободи магиЌа и од босите нозе и од стапчето. И тука функционираше добро.
  Како нешто магично да го одзело и да се наполни со колосална деструктивна мо«.
  Маргарита го зеде и заЎвони, намигнуваЌ«и со неЌзините сафирни очи:
  - Леле!
  Тираносаурусот пропадна, а на негово место се поЌави огромна и широка маса, густо натоварена со храна. И тука ве«е беше толку луксузно и невидено, уникатно. И такви блескави деликатеси.
  Доминика пееше:
  Ова испадна вкусно
  А мирисот е многу посладок од медот...
  Нема да победиме од нула,
  И нашата природа «е процвета!
  Маргарита со насмевка потврди, разголуваЌ«и ги забите:
  - Да, «е процвета! И тоа е одлично!
  По што партизанката додаде:
  - И знаеш да фрлаш магиЌа. Ова , морам да кажам, е невероЌатно! Претворете Ќа толку големата големина во вкусно ужива®е . Ова не се орки или гоблини - полесно е со нив!
  Доминика кимна со главата и пееше:
  - Сè што е невозможно е можно, сигурно знам.
  И научете да фрлате магиЌа, сосема во отсуство!
  И удри Ќа ногата на многу силен челик,
  И исечете го чудовиштето со острилка!
  Маргарита се насмеа и со насмевка забележа дека блесна со бисери:
  - Да, пееш толку трогателно што нема да наЌдеш грешка! Супер!
  Доминика се согласи:
  - єас сум голем супер - борец поладен од светот!
  И како «е земе и «е се тркала со очите што се толку сафирни и како Ўвезди.
  Масата со храна ги мавнала децата воини, а некои од нив почнале да ѝ приоѓаат и земаат крофни и колачи, потопени во чоколадо и разни креми. Уште подобро, земете малку сладолед. Ова е апсолутно одлично.
  Маргарита свирна во сирената и рикаше:
  - Вие момци не треба да Ќадете премногу ,
  Нема потреба сите да брзате во буржоазиЌата...
  И напишете си тетратка,
  Мобилноста сепак «е ни се наЌде!
  Доминика со слатка насмевка забележа:
  - Да, навистина се покажа одлично!
  А таа намигна со неЌзините пченкарно сини очи.
  Маргарита забележа:
  - Месото од диносаурусите не е многу вкусно, а уште помалку за месоЌадните суштества. Но, да го изеде ко®от ...
  Добри®а рикаше:
  - Нема да ти дозволам да го изедеш ко®от!
  И момчето-хероЌ пееше:
  Сивка-бурка, пророчка каурка,
  Застанете пред мене
  Како лист пред тревата!
  Сивка-бурка, пророчка каурка,
  Многу, многу потребно
  ЗапознаЌте се!
  Еномаус го зеде и скокна од змеЌот. ТоЌ навистина сакаше да проба во каква храна се претворил диносаурусот. НаЌвероЌатно, тоа е нешто шармантно. И момчето-принц Ќа зеде тортата со чоколадо и му Ќа фрли во уста.
  И тоЌ почна енергично да ¤вака, беше кремасто и слатко. Тоа е толку вкусно.
  Децата лелекаа едногласно:
  - Па, да пробам! Не бидете зли тетки!
  Маргарита невино се насмевна:
  - єас се викам тетка? Смешно е!
  И партизанката извика:
  - Ќе ти дадам десет минути да Ќадеш! Можете да Ќадете, но умерено!
  Доминика со насмевка праша:
  -Дали за време на воЌната мораше да гладуваш?
  Маргарита кимна со своЌата златна глава, боЌа на пролетно глуварче:
  - Да, како! И беше краЌно исцрпувачки!
  ДевоЌчето почна да пее со своЌот чист глас за да Ќа нагласи трагедиЌата на ситуациЌата.
  Додека пеела, девоЌката дури скокнала од змеЌот. И таа почна да танцува на портокаловата трева со боси нозе.
  И неЌзиниот глас беше толку блескав и блескав:
  Ние сме членови на Комсомол, девоЌки од соништата,
  За иднината на луѓето во оваа прекрасна земЌа...
  Кога сме верни на ЗемЌата и планетата,
  И ние Ќа добиваме оваа опасна битка!
  
  Тогаш се расправа за коЌ било бизнис,
  Оган силно гори во младо срце...
  ДевоЌки, ова е едноставно убаво
  Да Ќа отвориме вратата на пространоста на просторот!
  
  СекоЌ што е маж е ¤ин
  Науката, знам, «е му даде мо«...
  ВеруваЌ ми, нашиот повик е секогаш ист,
  Така што Авел владее, а Каин е во заробеништво!
  
  Сакам да созрее богата жетва,
  За планетата да процвета...
  За да доЌде убав, прекрасен раЌ,
  И приЌателството беше посилно од металот!
  
  Ќе го освоиме вселената,
  ДевоЌки трчаат боси низ баричките...
  Над нас е златнокрилен херувим,
  Снежна виулица и студ нема да не исплашат!
  
  ВеруваЌ ми, нашите неприЌатели не можат да не победат,
  Челични нерви и пламен во срцето...
  И силата на духот, како да си мечка,
  Ќе го кренеме банерот, знам!
  
  КоЌ ги сака наЌблескавите девоЌки,
  ТоЌ е убав и по душа и по слика...
  Подгответе силен митралез,
  Иако вашиот противник е опасен!
  
  Знам дека дефинитивно «е победиме,
  Засекогаш «е бидеме обединети со нашата татковина...
  На краЌот на краиштата, пред нас има цел Ўвезден свет,
  Човекот нека стане силно суштество!
  
  Светлината на татковината без неЌзините величествени граници -
  Ґвездите на рубин палат над главата.
  РусиЌа се покри со бесмртна слава -
  Мо«ниот Ќунак, драЌманот, тепа!
  
  Роуански рубин во смарагд лисЌа -
  Сафир блеска во полето , пченкарно цве«е...
  Ги испра«ам моите мисли до тебе, РусиЌа -
  Двоглав орел лета со песни!
  
  Во капките роса бисерите се диЌаманти од снегулки,
  Сè е добро во големата татковина!
  ЗемЌата е дебела, има вени како пердуви,
  Снежните наноси ги однесе свежиот ветер!
  
  Во еден регион на РусиЌа има мраз, фоки,
  ВО приЌателе , камилите се златото на пустината.
  Топло е овде кога рика снежните бури,
  Затоа што го чуваме Бога во нашите срца!
  
  Растат лубеници, ди®и и банани,
  И некаде во лето се тркате на лизгалки...
  Па, каде можете да наЌдете такви земЌи во светот?
  Каде народите се толку силни во тупаници!
  
  Во РусиЌа, подвигот на оружЌето е возвишен,
  Во него човекот е Создател на сопствената судбина!
  Можеме да се бориме добро ,
  За да не доЌде поплава од неволЌи во РусиЌа!
  
  Нашите жени се убави, сите знаат
  И нема посилни мажи со храброст!
  Татковино, ти си олицетворение на раЌот -
  Еден суверен Бог е Господар на семеЌството!
  
  Православните икони «е бидат одобрени,
  Походот што воЌник го тргнува...
  Ќе се вратиме дома со дарежлив плен,
  Без да пропуштат ритам, стрелците ги удираат своите неприЌатели!
  
  Да му дадеме мир и сре«а на целиот универзум,
  И заедно со Бога «е ги воскреснеме мртвите!
  За слава на нашата нераспадлива татковина -
  Сигурно «е победиме, знам!
  Доминика, исто така, ги подигна неЌзините песни. И сето тоа го заиграа заедно, а нивните голи, исончани, силни нозе беа во движе®е и играа.
  Тогаш Маргарита засвири:
  - Изгаснат светлата! Тоа е тоа, времето за оброк заврши.
  Децата воини неволно Ќа напуштиЌа масата. Всушност, како не можете да го голтате ? Кога има буквално десетици различни видови крем. И тоа е исклучително вкусно. А мирисите на овие сладоледи, колачи, колачи, ѓевреци и други вкусни и апетитни нешта се толку возбудливи и привлечни.
  Доминика лаеше :
  - Не преЌадете ! ВежбаЌте умереност!
  Маргарита напиша на Твитер:
  - ЗнаЌте сите дека човекот не е сви®а! И треба да Ќадете многу мудро.
  ХероЌското момче Добри®а, кое штотуку изеде десетина колачи и се намачка со разнобоен крем, промрморе:
  - Сето ова е невероЌатно! Но, треба да знаете кога да престанете. єаде®ето е добро, но преЌадува®ето е лошо.
  Момчето, принцот Еномаус се согласи:
  - Вашиот главен неприЌател е вашиот стомак. Но, кога велат - даЌте му Ќа вечерата на неприЌателот, ова не значи да Ќа сфатите буквално!
  Добри®а со насмевка забележа:
  - Но, после напорен ден, или битки, или тренинг, треба да Ќадете добро! Во спротивно нема да има мо«.
  Доминика кимна со насмевка и рече:
  - єас лично пове«е сакам да го растворам протеинот во млеко за вечера и да го пиЌам. Задоволува, а навечер мускулите растат и не горат. Па, урда со риба за вечера е многу здрава. На телото на спортистите му се потребни протеини.
  Децата воини беа изградени некако. И тие повторно почнаа да маршираат до замокот на злобната волшебничка Бастинда. ПеЌзажот наоколу продолжи да биде буЌна. Меѓутоа , колку подалеку одеше малата, млада воЌска, коЌа мафташе со своите голи, правливи потпетици, толку пове«е природата венеше пред нашите очи.
  Тие се приближуваа до царството на стаорци, а тоа се многу уништени сопственици.
  За да се расположат, децата-воини почнаа да пеат и почнаа поенергично да газат со нозете:
  ЕлфиЌа цвета како грмушка под кралевите,
  БескраЌна е и поубава од вселената...
  Победата отвори неограничена сметка,
  Нашата вера «е воскресне во Родновери !
  
  Големината на Татковината, веруваЌте, е
  Нека неЌзиното мило срце се издигне повисоко...
  Така што сре«ата на универзумот лежи во
  ЕлфиЌа да има цврст покрив!
  
  Забележете дека нашиот Елф лета напред,
  И ги пресекува брановите со градите...
  Но мораме, «е доЌдеме обратно,
  А «е има и други, веруваЌте, судии!
  
  Нашата татковина «е има голем свет,
  КоЌа гори од силна светлина...
  И пред сè Елфрог е идол на душата,
  Што Ќа претвора зимата во лето!
  
  Да, знам, тешко ни е момци,
  Но, вие верно му служите на Оеномаи ...
  Бродот беше погоден, весото се скрши,
  И некаде жестоко куче лае заканувачки!
  
  Не, ние нема да му дадеме елф на противникот ,
  Нашите мечеви се со сечила, веруваЌте ми, поостри...
  Ќе стоиме и повторно «е победиме
  И не зборуваЌте глупости, демони!
  
  Еве ние се собираме на парадата,
  Нема поубава света земЌа во вселената...
  ВеруваЌ ми, «е ги испратиме нашите неприЌатели заедно во пеколот,
  И самите «е изградиме раЌ, знаете, дури и!
  
  НикоЌ не може да не спречи
  Ние сме големите витези на елфите...
  Таква мо«, непобедлива воЌска,
  И да Ќа направиме цела планета посре«на!
  
  Да се покажеме на светот во убавина,
  АЌде да го подигнеме седумбоЌното знаме над планетата...
  И ние «е бидеме сре«ни, веруваЌте ми, насекаде,
  На краЌот на краиштата, се пеат хероЌски дела!
  
  Ве молиме имаЌте предвид дека мирот на ¤у¤и®ата е на прво место насекаде,
  И континуирано «е се проширува...
  И луѓето «е бидат сре«ни на ЗемЌата,
  Затоа што нема срам за Татковината!
  
  Кога «е доЌде големиот Солцезус ,
  Нема да има темнина во нашиот универзум...
  И ако човекот и елфот не се кукавици,
  Неговата судбина е изгреЌсонце и создава®е!
  Ова е песна коЌа допира до душа! Прекрасна и прекрасна песна.
  Иако пеЌзажот наоколу стана многу полош - расипани дрвЌа, исечкана трева, сè е смачкано и покриено со траги од шепи на стаорци.
  Маргарита забележа:
  - Да, не очекуваЌ ништо добро од овие стаорци! А наоколу има нули.
  Со насмевка толку блескава и свежа, Доминика забележа, разголуваЌ«и ги забите:
  - Ова, се разбира, беше за очекува®е! Сè стана премногу бесмислено . Но, што можете да земете од стаорец - освен ѓубриво од измет!
  И двете девоЌки пукнаа од смее®е. По што целата детска чета го зголеми босиот чекор. Две момчи®а воини побрзаа напред и замавнаа со мечевите како ветерници.
  И така, првиот стаорец, со големина на добар булдог, го исецкаа хероЌските момчи®а од двете страни. Ова беше сериозна битка што се подготвуваше.
  Децата уште пове«е го зголемиЌа темпото и буквално почнаа да трчаат. И тогаш се поЌави голема група стаорци напред. НаЌстариот од нив беше со големина на добар бик. ДевоЌката актерка Доминика Ќаваше во битка на змеЌ. И таа беше подготвена да се бори, но неЌзиниот прв удар од волшебното стапче го погоди постариот стаорец.
  И се запали и се претвори во голем круг одбрано сире®е со дупчи®а. И од него излегуваше таков апетитен мирис што стаорците се оддалечиЌа од нападот на детскиот баталЌон и го нападнаа нивниот поранешен водач, коЌ стана толку апетитен со мирисот на наЌпрефинетиот деликатес за глувците.
  Ова се покажа како изненадува®е.
  Маргарита забележа:
  - Вашите способности растат секоЌ час! И ова, морам да кажам, е исклучително кул !
  Доминика кимна со златната глава:
  - Можам многу! И ова е моето големо кредо! И ако почнам, тогаш ништо нема да ме спречи.
  А девоЌката го зеде и удри во друг одред со магичен гром. И се случиЌа дополнителни трансформации.
  Неколку десетици стаорци станаа големи лубеници со пруги кои изгледаа многу апетитивно.
  Децата воини пееЌа во хор:
  Ди®и, лубеници, лепчи®а од пченица,
  Дарежлива, просперитетна земЌа...
  И седи на тронот во Елфибург -
  Отец крал Оеномаи!
  И така, децата-воини конечно се бореа со стаорците и аЌде да ги исецкаме без прекин. И воините енергично замавнуваат со мечевите . И девоЌките почнаа да пукаат од лакови. Некои од нив беа ¤у¤и®а, а беа многу вешти во пука®е. Ова навистина беше вистинска борба.
  И уште неколку одреди стаорци одат во битка. Течат како длабока река.
  Доминика истакна:
  - Кога зборуваме за нешто лошо и зло, постои чувство дека нема граница!
  Маргарита пееше со насмевка, коЌа, сепак , беше тажна:
  Воините на темнината се навистина силни,
  Злото владее со светот без да го знае броЌот...
  Но вие сте синови на сатаната,
  Не Ќа крши силата Христова!
  Добри®а, скокаЌ«и од змеЌот, почна да ги сече стаорците. Тоа го правеше со два меча одеднаш, а поради брзите движе®а на момчето изгледаше како да работи мелница за кафе. Тука започна истребува®ето.
  Во битката се вклучил и Еномаус. Момчето со прстите го зграпчило едниот стаорец за опашката и го фрлил кон другиот, скршил коски. Потоа пееше:
  - МоЌата голема сила е голема,
  И никогаш нема да им се предадам на неприЌателите...
  Од ударот со тупаница на момчето,
  Злобниот стаорец «е лета до срам!
  Навистина, момчето принц се покажува како многу тежок борец во битката.
  Добри®а е исто така мо«ен, мускулест, иако користеше момчешки нозе и, не забораваЌ«и на мечевите . И тоЌ почна да покажува извонредно ниво на злоупотреба. Колку беше тешко и крваво сето тоа.
  Момчето се покажа како многу агресивно и борбено, како и другите борци од младата воЌска.
  А голата пета на момчето ги пробива черепите на стаорците веднаш.
  Ова е убиец и, во исто време, има насмевка на усните на момчето .
  Доминика Ќа користи своЌата магична мо« за следните трансформации. И тоЌ е исклучително активен.
  Воинот скока и се врти наоколу. И сега од неЌзиното волшебно стапче повторно лета струЌа на енергиЌа. И удира во оркот.
  Бушава, кафеава мечка веднаш се претвора во чоколаден бел слез. Колку е ова одлично ?
  Маргарита со насмевка праша:
  -Можеш ли да направиш алва?
  Доминика кимна со златната глава:
  - Нормално дека можам! И «е биде прекрасно!
  А девоЌката испушти волшебни полнежи и од рацете и од голите прсти. Пламенот го погоди четата на орки. И течеше цела река мед... Медот беше жолто-портокалова и прскаше како сурфа®е.
  Маргарита со насмевка одговори:
  - Знаете, ова не е баш она што ви треба!
  Доминика кимна со главата во знак на согласност.
  - Точно, не сосема алва, но и прилично слатка!
  Партизанката истакна:
  -Алвата беше реткост пред воЌната. Но, тие Ќадеа мед дури и за време на окупациЌата.
  повторно клоцаше , овоЌ пат кон стаорците и пееше:
  НаЌдобриот подарок, се разбира, е медот,
  Момчето, секако, «е го разбере ова...
  Дури и малку - лажичка,
  Ова е ве«е добро, а камо ли цело тен¤ере!
  Маргарита шутна и прво со магично стапче, а потоа со голи прсти, продолжуваЌ«и:
  Но, душо, ова е многу чудна работа,
  Секое нешто или постои или не...
  Но, душо, едноставно не разбирам во што е таЌната,
  Ако постои, тогаш веднаш го нема!
  Но, ако го Ќадете, тогаш нема да има пове«е неволЌи!
  Доминика го зеде и се вртеше околу змеЌот. НеЌзината насмевка стана толку злобна, а во исто време и радосна. ДевоЌчето почувствува огромна сила во себе. И тогаш излезе бран од неЌзиното волшебно стапче. И одеднаш неколку илЌади стаорци се претвориЌа во вкусни рифови во сос. И уште еден бран на волшебното стапче, а стаорците се претвориЌа во рибни Ќаде®а.
  Згора на тоа, нивниот прилог беше луксузен, со банани, ананас и други многу вкусни овошЌа. И сè е толку невероЌатно вкусно и прекрасно.
  Доминика пееше:
  Садовите се прекрасни
  ДевоЌките се шармантни...
  И четири светилници сЌаат,
  Удри го оркот во муцката!
  Маргарита духовито забележа:
  - Добриот готвач прави рифови од орки и стаорци, а притоа и за Ќаде®е!
  Момчето Добри®а зеде и фрли тешка калдрма на челото на гоблинот. ТоЌ го прободе черепот веднаш и пееше:
  -Ако си толку изрод ,
  Ќе те клоцам...
  Па, што ако сте блокада,
  Тогаш активен план е подготвен!
  . ПОГЛАВєЕ бр.11.
  Братот на Доминика Долфинова го смени името. И сега се нарече многу кул - Калигула. Или во чест на озлогласениот император, или имитираЌ«и го името на едно од магари®ата во цртаниот филм за Дано.
  И сега борбеното момче Калигула Делфинс одлучи дека треба да тргне во потрага по своЌата сестра. Но, каде да Ќа барате неЌзината исчезната личност?
  И момчето се сврте кон една позната книга за магиЌа. ТоЌ, се разбира, не им веруваше на секакви видовити и волшебници.
  Но, зошто да не се обидете сами да влезете во транс. Згора на тоа, неговиот татко не е човек и тоЌ може да има свои магични способности, и тоа на сосема извонредно ниво.
  Момчето Калигула ги зеде делфините и седна на софата во положба на лотос. И се обиде да се концентрира. Младиот филмски актер ги прекрсти нозете и го исправи грбот. И така момчето се втурна во нешто сосема лудо и шарено, обидуваЌ«и се да Ќа наЌде Доминика.
  Величественоста на театарската претстава е тешко да се опише. Кога, конкретно, се степаа ¤у¤и®а, орки, гоблини... Костимографско шоу со многу девоЌки од сите националности и различен степен на голотиЌа. Спектаклот е убав и впечатлив по своЌата оригиналност, особено кога девоЌките ги плискаат босите нозе или на врелиот песок или на снежните наноси.
  Тие напаѓаат со удира®е со мечеви и копЌа на оклопот на различни форми на тенкови. А металните чудовишта одговараат со млазови жешки пламенофрлачи. Температурата на пламенот е ниска, а девоЌчи®ата, врескаЌ«и, се само малку изгорени и врескаат од срце. И орките рикаат уште погласно, а нивните чела трескаат , тресок, тресок - разнобоЌните конфети се рони од ударите.
  И украсените биплани брзаат одозгора, оставаЌ«и зад себе венци од фенси возови со различни каскади на убавина.
  НаЌлудото нешто, а тоа може дури и да го разнесе покривот од шарките, е тоа што светот на фантазиЌата е измешан со реални, историски личности, иако од далечното минато.
  Сталин, во оваа прилика, неочекувано, напуштаЌ«и Ќа непотребната таЌност, забележа:
  - Луфтвафе ги достигна наЌнапредните височини во авиЌациЌата. Дури и ако не
  Ако ги броите дискотеките , бомбардерот ТА-700, способен да носи до педесет тони бомби, остави сериозен впечаток.
  Хитлер се шегуваше:
  - Но, " Супер чудовиштето " со пиштол калибар 3200 мм, двесте тони ракетни полне®а, сè уште е ненадмината воена уметност.
  Сталин тогаш предложи тост:
  - Па да се напиеме на фактот дека устата бара каква било уметност освен воена!
  Големиот водач на сите времи®а и народи со задоволство го вкусил виното запечатено пред раѓа®ето на Исус Христос, а светскиот Фирер пиел сок од деведесет и десет плодови. И дваЌцата диктатори на мониторот гледаа како трагата на ракетата што лета нагоре Ќасно го пресече небото. Како да го слушнете веселиот глас на руско девоЌче:
  - Влегува®ето во орбитата беше успешно.
  И громогласен аплауз од сите трибини - готово! Човекот конечно е во вселената, а тоа го направиЌа претставниците на наЌголемите раси на ЗемЌата - Русите и Германците.
  Целото небо од хоризонт до хоризонт беше обоено со блесоци од илЌадници огномети од сите бои на виножитото и милиони ниЌанси, кога, се чинеше, прекрасен напалм се распосла низ мастилото на но«ниот простор. Во исто време , индивидуалните блескави супернови се претвориЌа во Ќасни натписи - слогани. Како: "Татковината и вселената", "Напред кон Ўвездите", "СоЌуз на народите на ЗемЌата"!
  Ова е навистина некакво лудило. Како да се поЌави супер-космичка и фантастична изведба. НекоЌ вид алтернативна историЌа, каде што немаше воЌна меѓу Третиот РаЌх и СССР, и се покажа дека е многу кул . Но, сега ова не изгледа многу добро, благо кажано.
  Мора да Ќа наЌде своЌата постара сестра. И ова е главната задача на момчето, кое ве«е глумеше во сериЌа филмови, и беше многу згодно и мускулесто, со мускулно олеснува®е како плочка.
  А новото име Калигула требаше да привлече големо внимание.
  Момчето продолжи со медитациЌа. И одеднаш видов девоЌка, убава како ангел, и со кадрава коса во боЌа на златен лист. Таа му Ќа подаде раката на момчето и со насмевка рече:
  - Имаме голем броЌ важни мисии што треба да ги завршиме со вас!
  Момчето Калигула праша со насмевка:
  - И тогаш можам да Ќа наЌдам сестра ми, коЌа исчезна некаде непознато?
  ДевоЌката Ќа затресе златната коса и самоуверено одговори:
  - Да, можно е. Но, вашата сестра сега исполнува тежок месиЌа - да ги спаси сите претставници на посилниот пол, над кои виси заканата од уништува®е. И тоа е толку тешко.
  Калигула Делфин праша:
  - Како се викаш и коЌ си ти?
  ДевоЌчето одговори со слатка насмевка:
  - єас сум Маргарита Коршунова, партизанка обесена од нацистите, а сега воскресната во нов свет. И ова е моЌата судбина, да служам на добрината и да спасувам луѓе.
  Момчето актерот кимна со главата:
  - Многу те разбирам. Па, дали сме во забавни мисии? Некако како во филмовите, но навистина?
  Маргарита кимна со главата:
  - Да, како вистински! Но, имаме такви можности од кои не треба да се плашиме.
  Калигула на делфините и пионерската партизана Маргарита немаа време да разговараат и да го прифатат чудесниот спектакл и навистина влегоа во новиот свет и тоа во состоЌба на борбен транс!
  Маргарита забележа:
  - Сега имаме цела воЌска. И разбираш каква одговорност имаме Ќас и ти!
  Калигула самоуверено одговори:
  - Секако дека разбирам! И се надевам дека «е испаднам достоен командант.
  И момчето го заврте своЌот остар меч.
  Брзо ужинавме и побрзавме да изградиме воЌници. Требаше што побрзо да отидат во ИталиЌа и да ги запалат пердувите на папството.
  ВоЌската тргнала од Виена на ритам на тапани и свире®е на големи труби. ПешадиЌата сè уште немаше време да се приближи, а ко®аницата се вртеше наоколу. Многу ко®аници од разни земЌи кои влегле во Царската руска империЌа. Ова овозможи да се гази подножЌето со десетици илЌади копита. Засилените Козаци и лесната татарска ко®аница брзаат напред. Следен потег богато украсени чети на полскиот господар. Па, елегантните господа изгледаа како да се собрани на кралска парада. ПокраЌ тоа, секоЌ сака да го надмине другиот во раскошот на нивната облека, од кацига до ремен. Има и тевтонски витези во оклоп. Оклопот е полиран до сЌаЌ, позлатен или сребрен. Има и Швеѓани со посебна униформа, и Финци. Монтирани Ќаничари и шпаги, арапска ко®аница.
  И многу транспаренти и Ќарболи на народи од екваторот до Арктичкиот океан. И колку трофеи ... Ова се освоените сили.
  И тука доаѓаат АвстриЌците , а со нив и Германците. Волонтиравме за планинаре®ето. Исто така, идеЌата за ограбува®е на ИталиЌа е големо искушение. Природата е дарежлива таму и има многу пари! Како и други добри работи што може да се соберат со лопати.
  ТомбоЌот Калигула пееше:
  Нашата армиЌа е силна
  Таа го штити светот...
  Па, што ако има воЌна,
  Не е на наша страна!
  И момчето го заби босот во локвата. Се разбира, носел само шорцеви, бидеЌ«и се движел толку брзо во состоЌба на борбен транс што облеката само «е му пречеше и «е се искине.
  Маргарита го прашала своЌот приЌател и колега уништувач:
  - Или можеби навистина «е пееш? ПокраЌ тоа, тоа е токму твое!
  Момчето актерка кимна со насмевка коЌа беше како младенче од волк:
  - Што мислиш, не можам?
  И Калигула од делфините почна да пее;
  О, овоЌ свет, ти си толку тажен,
  Само море од солзи - океан...
  Каде е пладневниот астрален пат на душата,
  Мртвите завиваа сонуваа да стигнат до Еден!
  
  Содржи мраз од срца, замрзнати кори,
  И горештината на завидливите страсти.
  Колку е бесчувствителен, коЌ е дури и млад по тело,
  Тажното славеЌче игра во тага!
  
  Како слуз од шумски вошки, духот на рутината,
  И распаѓа®ето на гробот од грижи.
  Но, можеме ако сме обединети
  Извадете го народот од мочуриштето!
  
  Отфрли Ќа подлоста на универзумот,
  Избришете клетви е страшен знак ..
  Не можеме да ги носиме уздите на страда®ето,
  Нека Ѓаволот се претвори во прав!
  
  Планетата брзо «е ги фрли син¤ирите,
  Сепак, нема да Ќа напушти орбитата.
  ДО Да се однесуваме искрено еден кон друг
  Тогаш народот «е се крене!
  
  Можеш да се кренеш без страв,
  Не ги притискаЌте другите луѓе...
  За да не плива копиле со сало,
  За да не остари нашата маЌка!
  
  Ќе пиеме малку за тоа,
  Вино послатко од пчелиниот мед!
  Нека има проблеми во реалноста ,
  Но, часот на пресметката не доЌде!
  
  Тогаш «е изградиме небесен раЌ,
  Сите деца «е уживаат засекогаш.
  Летаме како стрела во небесниот лет,
  Остварен светлен сон!
  Песната заврши и со неа борбената двоЌка се пресели од пеЌзажот на италиЌанските Алпи во ...
  Експлодираа гранати, а пукаа многу помодерни пиштоли. Тука е Порт Артур, легендарниот град. Токму неговиот пад го означи падот на династиЌата Романови и на целата автократиЌа во целина. Да застане оваа тврдина, немаше да има толку голема револуциЌа. НаЌмногу би направиле малку врева и би ги легнале чеканите и срповите. Но, тоа беше поразот овде што доведе до син¤ирот на настани што Ќа предизвика Големата Октомвриска револуциЌа.
  Дали е ова добро или лошо? Настанот е скап. Милиони жртви и емигранти, но подоцна земЌата значително го забрза своЌот развоЌ.
  Дури и ако по многу висока цена, населението на РусиЌа се намали за сто милиони луѓе.
  Како што велат, крвопролева®ето го излекувало пациентот.
  Но, сега има шанса, откако повторно го зазеде Порт Артур, да Ќа вратиме историЌата и да следиме единствена линиЌа. Кога, на пример, Романови Ќа задржуваат власта, па дури и во автократската верзиЌа. Ова е, се разбира, научна фантастика, но интересна. Па, навистина, што Ќа чека РусиЌа ако се зачува верзиЌата на царизмот?? СтагнациЌа или обратно победа?? Дали системот на апсолутна монархиЌа «е стане поефективен од западните демократии? Навистина, односите меѓу РусиЌа и Западот во дваесет и првиот век значително се влошиЌа. После тоа, стана мода да се бараат алтернативни начини на западниот парламентаризам. Се поЌави концептот: управувана демократиЌа. Ова е кога формално има слободни избори, но реално нивните резултати се однапред однапред одредени. Но, оваа форма на владее®е е нестабилна, а партиЌата на власт, за да Ќа задржи своЌата позициЌа, ве«е Ќа скратува демократиЌата преку законодавство. И тогаш се оди кон диктатура, опозициЌата ве«е губи застапеност во парламентот.
  И тогаш се активира механизмот на репресиЌа и терор или, напротив, се случува револуциЌа, или одозгора, како под Горбачов, или одоздола, што исто така се случи пове«е од еднаш.
  Во РусиЌа за време на автократиЌата сè е поедноставно. Кралот има апсолутна мо«: да извршува, да помилува, да командува. ТоЌ ги има наЌвисоките судски, извршни и законодавни овластува®а. Постои Државен совет на лица назначени од монархот, кои само го советуваат, а има и службеници кои Ќа извршуваат волЌата на кралот.
  Државната дума Ќа ограничи монархиЌата на апсолутизмот, лишуваЌ«и го императорот од правото да донесува закони и, делумно, преземаЌ«и Ќа контролата врз бу¤етот. Но, што е наЌважно, Думата стана плодна почва и ваЌпер за разни заговори. Ова е неЌзината негатива!
  Во секоЌ случаЌ, ни партизанската девоЌка не била против да му помогне на кралот. Маргарита го прашала насилникот Калигула:
  - Значи изборот е Ќасен, да нападнеме!
  Момчето од терминаторот одговори:
  - Нема друг избор! Секако дека напаѓаме!
  И започна сечечкиот хаос. ЗабрзаЌ«и со помош на магични способности со шестотини километри на час, момчи®ата херувими, речиси не обрнуваЌ«и внимание на експлозиите на гранати и пукотници од митралез, упаднаа во редовите на неприЌателот. За сре«а, несре«но беше и времето, дожд и темнина. Куропаткин сè уште не испратил луѓе во офанзива. И изврши артилериска подготовка. Спротивно на популарното верува®е, генералот и поранешен министер за одбрана не беше будала. Куропаткин се обиде да се грижи за воЌниците и да се бори научно. Ова беше она што го разочара. Неодлучноста, бавноста, желбата да се удри сигурно, деЌствува®ето според шаблон - го лиши успехот на битката со храбрите єапонци. Затоа, немаше потреба да се очекуваат смели напади на Суворов да го фатат Порт Артур во движе®е. За жал, Куропаткин победи само затоа што по смртта на корпусот на Ноги, єапонците, исто така без промена на формациЌата, се искачиЌа напред, напаѓаЌ«и директно. И како резултат на тоа, тие ги исфрлиЌа своите редови и се вратиЌа назад.
  Но, сега Куропаткин ги зароби и школките и своите.
  Ова значи дека можете да изведувате артилериско гранатира®е дури и неколку дена, пресметуваЌ«и што ако єапонците се расипат. И тоа и покраЌ тоа што царот НиколаЌ дал категорична наредба веднаш да се нападне тврдината и да се стави краЌ на воЌната, коЌа беше погубна за ризницата.
  Тука, се разбира, Куропаткин е помеѓу карпа и тешко место. Но, Порт Артур е мо«на тврдина, а сега кога єапонците се населиле во неа - пробаЌте, земете Ќа!
  Но, Маргарита и Калигула од Делфините, сецкаЌ«и со мечеви и фрлаЌ«и ги голите прсти со нозете на нивните деца, но пргави како сечилата на пропелерот, се движеа по бастионите, чистеЌ«и ги од воЌниците. Пред сè, треба да ги знаете доминантните височини, а потоа «е биде можно да се отвори патот за напаѓачките трупи.
  Додека сечкаше самураЌ, Маргарита духовито забележа:
  - Обично тие се борат за напредок, но ние, се испоставува, како да се бориме за уназадува®е!
  Момчето Калигула се насмевна:
  - Дали мислите дека повторното зазема®е на оваа тврдина «е Ќа заЌакне позициЌата на автократиЌата?
  И спроведе цела низа техники со мечеви. Вака му ги носеле мечевите.
  И босите стапала на момчето му зададоа удари кои ги скршиле главите, вратот и коските.
  Маргарита, лижеЌ«и Ќа крвта од усните што изобилно се расфрлаше од неЌзините брзи удари со рацете и нозете, потврди:
  - Барем дури и така! На краЌот на краиштата, Ќасно е дека монархот коЌ победува во воЌните станува популарен. Барем за некое време. Тогаш победата се заборава, а просечниот човек или обичниот народ е вовлечен во банална работна рутина. - Партизанката со еден удар , собори шест єапонци одеднаш, а дваЌца беа прободени од сопствениот баЌонет од силно турка®е, додаде таа. - Можеби ова е само привремено одложува®е!
  И повторно Ќа помести своЌата гола пета, победуваЌ«и пет воини од земЌата на изгреЌсонцето, вклучително и троЌца офицери.
  Босоно момче во шорцеви, ги сечка єапонците како зелка, Калигула логично забележа:
  - По победата, во РусиЌа «е започне брз економски раст. Тоа значи дека луѓето «е живеат подобро, а револуционерните чувства «е се намалат.
  Младиот воин го удрил топот така што десетина самураЌски воЌници полетале наопаку . Додадено е момчето-терминатор. - Луѓето наЌчесто се бунтуваат поради глад!
  Маргарита, плукаЌ«и коска од отсечениот череп од устата, плукаЌ«и по троЌца Ќапонски воЌници, само делумно се согласи:
  - Всушност, тоа не е вистина! Да, револуциите и немирите обично се поттикнати од влошената економска ситуациЌа, но ... На краЌот на краиштата, Декебристите не тргнаа на акциЌа поради сопствената сиромаштиЌа.
  Момчето воин Калигула, откако направи потег со пеперутка и отсече десетина Ќапонски глави, потоа се согласи:
  - Така е, не поради сиромаштиЌа! - Младиот воин пресече цел грст топ¤ии и додаде. - Не е секогаш корисно да размислувате со стомак!
  Маргарита се поправи, продолжуваЌ«и брутално да сече, така што екстремитетите на єапонците се распрснаа:
  - Поточно, размислува®ето со стомак никогаш не е корисно!
  Калигула, момчето овде се согласи, исецкаЌ«и ги самураите и фрлаЌ«и ги нивните глави со шлем во различни правци и со голема нетрпение:
  - Во право си сто проценти! Нема што да се приговара!
  Воин и вистински пионер партизан, а згора на тоа, наЌмирната принцеза, откако Ќа доби оваа титула за неЌзините услуги во еден од волшебните светови, рикаше:
  - И салото «е го тргнеме од себе! Така нека биде - banzai !
  Без сожалува®е или запира®е, Калигула, сецкаЌ«и со мечеви и кршеЌ«и Ќапонски со нозете , дури и пееше:
  Не залудно ме испратиЌа во РусиЌа,
  Ви донесе благодат!
  Накратко! Накратко!
  Накратко - молчи!
  И по таквите зборови крвта течеше уште посилно. Секако, штета за єапонците. НациЌата е вредна и достоЌна за восхит, но падна под воденичкиот камен и сега се меле до застоЌ. Само што «е се случи - брашно или брашно, праша®е на праша®а!
  Босата партизанска девоЌка Маргарита, задаваЌ«и десетици удари во секунда и нагло искачуваЌ«и се, расфрлаЌ«и стуткани трупови на следниот бастион, изЌави, движеЌ«и Ќа ногата кон следниот самураЌ во вилицата и со изненадувачки соодветен афоризам:
  -ВоЌната е пониска работа, посветена со возвишени мисли!
  Калигула, момчето актер кое се движеше дури и малку побрзо од своЌата девоЌка и од чие голо торзо со плочки мускули дождот однесе крв и фрагменти од коски, продолжи:
  - ВоЌната го исцрпува телото, но го поттикнува духот!
  Маргарита создаде каскада од салто, пресечеЌ«и ги єапонците и пееше фраза од хит песна од седумдесеттите години на дваесеттиот век:
  - Веселост, грациозност и пластичност! Општо , заЌакнува®е, енергично охрабрувачки, станете од креветот и правете гимнастика!
  Калигула Делфинс, со удар од мускулестата нога во препоните, го принуди Ќапонскиот полковник да лета низ воздухот и веднаш собори два митралези кои стоеЌа на кулата. Механички чудовишта што плукаат олово, по инерциЌа, паѓаат, ги тепаат своите , косеЌ«и се по редовите. Момчето Терминатор се поклони:
  - Извини, тесноока , но сакав да бидам прв! И не само што сакав, туку и «е сакам!
  Маргарита, додека скокаше со боса нога со митралези произведени во САД, собори друга кула, логично забележа:
  - Не е лошо да се биде прв, сигурно, но не треба да ги готват топчи®ата одзади!
  Момчето-актер Калигула, фрлаЌ«и проектил со голи прсти, експлодира шимоза со голема експлозиЌа, расеЌуваЌ«и го самураЌот, рече:
  - ОноЌ што ги вари топчи®ата де®е и но«е нема да дозволи жив да го изедат!
  Маргарита се кикотеше, скокна и тресна со гола нога во металот на кулата за митралез. Не'рѓосувачкиот челик се вра«а назад, а Ќапонските офицери летаат наопаку, а нивните чизми летаат. Навистина, изгледаа како инсекти.
  Маргарита се огласи и овде:
  - Скитник може дури и да облече "чизма" со пета!
  Хулиганот Калигула, исто така, нокаутираше пиштол во скок и ги натера сите да одлетаат, забележа:
  - "Чизмите" не ставаат чевли на некоЌ што нема мозок да полира чевли!
  Маргарита одговорила со повторно свртува®е и отсекува®е на цел вод єапонци. ДевоЌката Терминатор и овде блесна:
  - Доволно чудно, има многу чесни луѓе на врвот, но има малку меѓу нив кои можат без измамничка итрина во растот на кариерата!
  Калигула се вртеше како рана одозгора, соборуваЌ«и ги и пресечеЌ«и ги єапонците и разумно се увери:
  - Политичар си игра фер онолку често колку што рудар слегува во рудник во бел мантил, а мотивот е ист: да вади субвенции за да го испере нарушениот углед!
  Маргарита одговори на ова, тресеЌ«и крв од косата:
  -Политичар, тоЌ е лажго во животот и лицемер на делата, но смртта е фер и со овоЌ никаквец!
  Момчето Терминатор скрши Ќапонски пиштол, скршеЌ«и ги коските на дваесетина воЌници на ИмпериЌата на изгреЌсонцето и одговори:
  - Смртта е чесна по тоа што секогаш доаѓа, но е произволна во изборот на времето на неЌзината посета!
  Порт Артур е голем град и има многу одбранбени линии. Така што, за жал и за сре«а, борците имаат доволно време за борба.
  Момчето борец Калигула, сечкаЌ«и ги борците со мечеви, дури и фрлаЌ«и грашок на уништува®е со боса нога, раскинуваЌ«и го самураЌот, пееше:
  - Како не се обидов, како не се трудев! Не е важно дали некоЌ бил таму да се бори!
  Маргарита, отсекуваЌ«и уште едно мноштво воЌници кои умираа под ударите на една партизанка коЌа блесна како мол®а, забележа:
  - А донекаде и самите бараме тепачка. На краЌот на краиштата, признаЌ, Калигула, дали сакаше да одиш во Порт Артур?
  Младиот терминатор искрено рече:
  - Нормално! Ова беше моЌата наЌстрасна желба.
  Маргарита, партизанската девоЌка, повторно отсекуваЌ«и ги єапонците како жилет, се кикотеше:
  - Па, да! Спасете Ќа РусиЌа од наЌнавредливиот пораз во целата илЌадагодишна историЌа на воЌните на нашата земЌа!
  Момчето Калигула со неколку лулашки исече дваесетина єапонци, Ќа поправи партнерката:
  - НаЌофанзивниот пораз, можеби, беше за време на првата воЌна со ЧечениЌа.
  Маргарита кимна со главата во согласност со ова, дури и го забрза процесот на сечка®е:
  - Несомнено! Противникот од коЌ загубивме е премногу слаб! Имаше толку многу од таа ЧечениЌа, а половина од нив се бореа за нас.
  Детето Калигула се насмеа, обидуваЌ«и се да го понапреди партнерот во процесот на истребува®е:
  - Како Моска лае на слон!
  Маргарита разумно забележа на тоа, повторно истресуваЌ«и ги коските и крвавите трошки од косата со боЌа на снег со расфрла®е злато, продолжуваЌ«и да ги истребува храбрите єапонци кои не сакаа да се предадат, со зголемен интензитет, со раце и нозе:
  - Кога армиЌата и народот не сакаат да се борат, тогаш се случуваат такви чуда. И во првата чеченска воЌна, и во руско-Ќапонската воЌна.
  Калигула од делфините е принуден, додека ги истребува самураите, да се согласи:
  - Во право си! Народот на РусиЌа, за жал, не сака да се бори со єапонците. - А младиот борец, оставаЌ«и цела самураЌска чета со отсечени глави, додаде:
  - Но, во наша личност се поЌави чудесен фактор, коЌ «е ни овозможи да победиме во непопуларната воЌна. Дури е симболично што во воЌна без крал во главата, херувимите помагаат!
  Маргарита, плукаЌ«и крв од усните и фрлаЌ«и отровни игли со голи стапала, пробиваЌ«и ги єапонците до смрт, забележала:
  - А сепак трета интервенциЌа од наша страна е неопходна!
  Момчето Калигула, оставаЌ«и уште еден ред трупови исечени на фрагменти, без особено да се сомнева, сепак праша:
  -Дали си сигурен за ова?
  Младиот воин, завршуваЌ«и го истребува®ето на єапонците во Порт Артур, потврди со воздишка:
  - На море Того е пресилно. А каков командант, или поточно поморски командант Рождественски, за жал е премногу добро познато. Децата се вероЌатно уште подобри во наутичките стратегии!
  Калигула, коЌ ги сече самураите без милост, е принуден да се согласи со очигледното :
  - Се разбира, со таква личност како Рождественски, дури и да има добиено седум дополнителни борбени крстосувачи изградени во Аргентина и да ги поправи бродовите на првата ескадрила на Пацификот подигнат од дното, не може да се смета на победа. Особено ако се се«авате дека педесет и еден руски брод се бореа во Цушима, а само еден Ќапонски разурнувач беше потопен!
  Маргарита во возбуда Ќа скрши цевката од пиштолот и со уште едно замавнува®е на мечот на четворица єапонци и со остра игла уште три додаде:
  - И, исто така, значаЌно е што ескадрилата на храбриот адмирал може да биде пресретната пред да пристигне во базата од неостварливото и месоЌадно Того . Во овоЌ поглед, позициЌата на флотата Рождественски е исклучително тешка.
  Томбачето Калигула, лансираЌ«и со нозете пргави како маЌмуни, уште една школка што ги уби єапонците како нагазна мина, се пошегува:
  Како Швеѓанец во близина на Полтава,
  Рождественски влезе во неволЌа...
  ТоЌ изгледа храбар
  Всушност, спротивното е!
  Партизанската девоЌка, продолжуваЌ«и да го распарчува неприЌателот со двоЌно поголема сила и оставаЌ«и маса трупови, логично и со пресметка, забележа:
  - Ако не Ќа победите єапониЌа на море, тогаш тврдоглавите самураЌи «е се борат долго време, а ризницата на руската круна е ве«е празна, а луѓето се на работ. Треба брзо да Ќа завршиме битката со убедлива победа. Во спротивно, «е има револуциЌа и поЌава на можеби непотребен, па дури и штетен парламент за РусиЌа!
  Калигула, актерот-момче, му удри со лакт на Ќапонскиот генерал и го натера да лета во височините, а во исто време собори три маскирани момци неуспешно обидуваЌ«и се да распоредат примитивен фрлач на бомби. Момчето од терминаторот рече:
  - Ако има доволно време, каде «е одат?
  Маргарита, сечкаЌ«и ги єапонците на парчи®а и крвав хаос, забележа со забележителен аларм:
  - Тука има проблем. Сега вака се движиме од тврдина до тврдина. Што е со морето?
  ТомбоЌ Калигула се насмеа и испушти искра од очите што го погоди складиштето за мунициЌа. Имаше експлозиЌа коЌа фрли цел баталЌон Ќапонски воЌници во воздух.
  Момчето актерка извика над татнежот:
  - Ништо посебно! Со нашите податоци, добро пливаме, нема да се давиме со мечеви. ТоЌ «е плива од борбен до борбен брод, расчистуваЌ«и ги палубите!
  Маргарита, чии мечеви, како остар брич, отсекуваа многуброЌни, храбри, но бесмислено умирачки воЌници, се насмевна како одговор со уште посветло остри заби:
  - Ти си дефинитивно ¤ин на мислата!
  Калигула од делфините, удираЌ«и по єапонците како да е компЌутерска игра, искрено одговори:
  - Ако Ќа земеме брзината на размислува®е, тогаш, всушност, немаме еднакви !
  ДевоЌката Терминатор се согласила со ова и за да биде убедлива, прошетала низ цел баталЌон самураи.
  И остави зад себе крвава трага со траги од голите, издлабени стапала на девоЌчето.
  Во исто време таа изЌави:
  - И брзината на телата, што е многу позначаЌно!
  Заедно, и брзаЌ«и со таква брзина, треба да бидете во можност да одржувате рамнотежа и да не паѓате. Калигула хулиганот горе-долу успева. Општо земено, теоретски, во РусиЌа не треба вечно да постои автократиЌа без устав. Примерот на западните земЌи со нивните парламенти е премногу заразен. Да не зборуваме за фактот дека олигарсите сакаат да Ќа остварат своЌата мо« не само на економски, туку и на политички аспект. Засега тие се пове«е или помалку приЌателски расположени со автократиЌата, а вероЌатната победа во Тихиот Океан и последователното проширува®е во Кина «е го заЌакне ова приЌателство долго време. Патем, руско-Ќапонската воЌна е исто така многу важна од долгорочна перспектива. Создава®ето на Жолта РусиЌа и вклучува®ето не само на Ман¤уриЌа, туку и на други кинески региони, може да доведе до конечна поделба на Небесната империЌа. Тоа значи дека мо«ниот кинески колос во дваесет и првиот век, коЌ тврди дека е Суперсила и глобална хегемониЌа, нема да може да постои како држава.
  И наЌвероЌатно, без Октомвриската револуциЌа, нема да доЌде до колапс на глобалниот колониЌален систем. Светот «е биде порационален и побезбеден отколку во дваесет и првиот век, кога на мала планета има пове«е од двесте држави. Наместо тоа, «е се поЌават неколку империи, можеби дури и руската «е стане наЌмо«ната, или барем наЌобемната.
  Не е толку тешко да се предвиди што «е се случи во случаЌ на победа над єапониЌа. НаЌвероЌатно , ГерманиЌа, за коЌа руската армиЌа «е стане голем авторитет, нема да ризикува да и обЌави воЌна на РусиЌа. Но, можеби тоЌ «е сака воЌна на еден фронт, погодуваЌ«и ги БелгиЌа и ФранциЌа.
  Сепак, царот НиколаЌ е таков што може да нападне , како што се случи во реалната историЌа, одзади. Па, барем за да не можат агресивните Германци да станат премногу силни.
  Потоа повторно Првата светска воЌна. РусиЌа можеби има кинески дивизии и мо«на Пацифичка флота на фронтот, што «е биде плус, но... Во реалната историЌа, єапониЌа се бореше на страната на Антантата, во истата алтернатива, земЌата на изгреЌсонцето може да покаже желба за одмазда. И тогаш «е добиеме втор фронт на исток. И ова не е многу одлично .
  ПокраЌ тоа, не може да се очекува значително заЌакнува®е на руската армиЌа, во споредба со Реалната историЌа. Иако, се разбира, брзото економско закрепнува®е би можело да започне порано, не во 1909 година, туку во 1906 година, и да биде уште поостри. На краЌот на краиштата, победата на РусиЌа може да Ќа заЌакне вербата и на странските и на домашните инвеститори во владеЌачкиот режим, а приливот на капитал би бил поголем отколку во реалноста.
  Ова за возврат «е го зголеми финансира®ето на армиЌата. Освен, се разбира, ако царската влада не испадне премногу самоуверена. Кога, конкретно, се чини дека «е ги победиме сите и «е ги тркаламе во асфалт. Во принцип, исходот од Првата светска воЌна, во овоЌ случаЌ, воопшто не е очигледен. А можеби тогаш за се да се реши добро «е треба да интервенираме и четврти пат.
  Иако во принцип не е исклучена можноста воопшто да нема Прва светска воЌна. Во овоЌ случаЌ ... Ве«е е тешко да се каже како «е се развиваат понатамошните настани. Колку долго «е владее царот НиколаЌ Втори и коЌ «е го наследи? Царевич АлексеЌ е во сомнеж, можеби нема да доживее зрелоста. Брат Михаил и неговите деца? И оваа и другите опции се можни.
  Колку долго може да живее НиколаЌ Втори? Меѓу Романови немаше долго¤ии, но, генерално, цар коЌ малку пиеше и не пушеше можеше да живее доста долго. И иако тоЌ беше заслужен за благост и добрина на срцето, тоЌ не беше либерал. Така што е малку вероЌатно дека царот «е даде устав без екстремен притисок. Меѓутоа, Господовите патишта се неразбирливи. Сè може да се случи онака како што наЌмалку се очекува. И волкот се претвора во Ќагне, а Ќагнето во волк!
  И сега тие однадвор се толку убави и слатки деца - момче и девоЌче, на прилично нежна возраст, расчистуваат тврдина по тврдина и бастион по бастион. Еве, на пример, главната планина со едноставно име Висока. Од тука можете да го видите целото пристаниште со руските бродови од првата ескадрила на Тихиот Океан кои се поправаат, како и други плоштади и приоди кон градот.
  Маргарита, самоуверено исекува броЌни и раскрвавени єапонци, заповеда:
  - Па, дали и ние «е го исчистиме?
  Момчето борец Калигула, завршуваЌ«и го последниот самураЌ со своите мечеви, саркастично одговори:
  - Секако, «е чистиме и повторно «е чистиме!
  И парот се упати кон височините со брзина на борбен авион. Мораме да побрзаме. Во месец март, но«ите не се толку долги, а во текот на денот, дури и со нивната брзина, тешко дека «е биде можно целосно да се избегнат ударите од броЌни мускети, односно пушки и што е наЌважно, митралези. .
  Добро е што нема автоматски машини. И некако помирно. ИзгреЌсонцето не брза да Ќа растера темнината од дождот и млечната магла што исполнува сè.
  Утрото е ладно, а ледената кора се крчка под запалените стапала на момците од Терминатор, кои и да сакаат, не би ги облекле чевлите - «е се искинат. И нивните нозе се исто така оружЌе не полошо од наЌагичните раце. Кората на мразот крцка, но воопшто не се меша во лета®ето до врвот и продолжува®ето на уништува®ето таму, вклучително и сервисира®ето на пушките од единаесет инчи.
  КоЌа е употребата на таквите стебла? Но, не можете да погодувате цели како нив со големи пиштоли, но многу е лесно да се исчистат чуварите. Маргарита, откако фрли десетина єапонци во бездната со една грамофонска плоча, тие ужасно завиваа додека паѓаа, рече:
  - Значи пресметката се одвива на кул начин ...
  Момчето-терминатор Калигула се насмевна, фрли десетина храбри Ќапонски воини во бездната и со задоволство забележа:
  - Дури станува досадно...
  Маргарита Ќа одмавна, фрлаЌ«и Ќа отсечената глава во лак кон партнерот:
  - Во ред е. Тоа е уште поефикасно. Или би сакале дуел со волшебници?
  супермо«и имаше сега , ¤вакаше железен грав како змиЌа и одговори:
  - Не би одбил , но во дваесеттиот век има мали шанси да се сопнам на нив !
  Маргарита, сечкаЌ«и уште десетина єапонци за искинато месо, се кикотеше:
  - Но види, нин¤а!
  Навистина, дваесетина маскирани борци во црни наметки побрзаа да го нападнат воинот. И тие се вооружени со мечови, по два во секоЌа рака. За луѓето, нин¤ите се движеа добро. Од раното детство можеше да се почувствува извонредната подготовка и дивЌачката обука. Но, во реалноста, што може да се спротивстави на херувимите? Разликата во брзината меѓу бесмртните, децата напумпани со помош на магиЌа и луѓето е преголема. А нин¤ите, иако добро обучени борци, сепак се луѓе.
  Маргарита со брза ветерница исекла две од нив, а на третата така го наполнила со гола, женствена, елегантна, но смртоносна нога во препоните, што тоЌ полетал пове«е од педесет метри нагоре и го скинал Ќарболот од кулата. Маргарита се избори со Ўвездите фрлени кон неа и, продолжуваЌ«и да се движи, исече уште три, а четвртиот го уби фрлаЌ«и три ками со прстите. Нин¤ата се оддалечи од дваЌца, но третиот, летаЌ«и по скршена траекториЌа, слета точно во срцето.
  Во кавгата влезе и машкиот Калигула. ТоЌ Ќа преполовил нин¤ата со виолетова обвивка и извршил уште побрз напад коЌ ги соборил главите на маскираните мажи кои се обидувале да ги нападнат неговите парови.
  Црните невидливи мажи не се откажаа, но беа пребавни во брзина во споредба со момчето и девоЌката херувим кои ги нападнаа. Воопшто немаа шанса.
  Маргарита, во неодоливото движе®е на брзиот дух, дури и пееше:
  - Наскоро «е ме заборавиш, «е одиш во Шеол како влажен дожд! Други ангели ни служат, а вие «е влезете во ковчегот со Дракула!
  Нин¤ата падна, исечен на парчи®а, прскаЌ«и со крв како зрели лубеници под ножот. И не престанаа да напаѓаат. Но ... Сите дваесет и троЌца големи борци паднаа во битка. После тоа, величествената двоЌка се префрлила на завршува®е на преживеаните слуги каЌ пиштолите...
  Маглата ве«е почна да се распаѓа, а Сонцето почна посилно да свети. И храбрите воини се преселиЌа во друга линиЌа на одбрана. Нападот сè уште не беше започнат и моравме да се бориме сами. Сепак, борците сè уште не се чувствувале сериозно уморни, туку едноставно сакале да Ќадат. Па, повторно почнавме да Ќадеме сурово ко®ско месо. Па, сепак нема луѓе.
  Момчето Терминатор Калигула, фрлаЌ«и игла со боса нога, прободеЌ«и неколку єапонци со неа, проговори:
  -НаЌтешкото ропство е да се биде роб на стомакот - господарот е безмилосен, без разлика на празнина или полнота!
  Маргарита се согласи со ова, продолжуваЌ«и да ги сече самураите кои сè уште ползеа, како безброЌ скакулци, кои се пробиваа во бранови. Меѓу єапонците имаше многу млади момци, околу шеснаесет или седумнаесет години, и беше толку неприЌатно да се убиЌат. Очигледно властите на ЗемЌата на изгреЌсонцето ги собраа сите свои резерви за воЌува®е. Но, Куропаткин, кого сите го плукаа и плукаа, сепак се грижеше за воЌниците и изгуби многу помалку од єапонците. И за ова треба да му се оддаде признание. И постепено Ќапонските единици се бореа подобро, а свежи, добро обучени сили пристигнаа од европскиот дел на РусиЌа. ВклучуваЌ«и гардиски полкови.
  ДевоЌката партизана мислела дека нешто слично се случило и во Втората светска воЌна. Застрашувачките Германци напредуваа и постигнаа успех сè додека нивните елитни единици не беа целосно, или речиси целосно, исфрлени. После тоа, тие не можеа да Ќа задржат Црвената армиЌа.
  Точно, мора да се каже дека персоналните единици на Црвената армиЌа беа исто така нокаутирани. И ова, навистина, се покажа како проблем.
  Маргарита се втурна во битка со зборовите:
  - Господ нема да те предаде, сви®ата нема да те изеде, а злите змеЌови «е бидат уапсени!
  . ПОГЛАВєЕ бр.12.
  Доминика се врати на ЗмеЌската академиЌа само за некое време. Таа повторно брзо научи неколку десетици магии и некои сложени зборови.
  Тогаш три девоЌчи®а: елф, хобит и женски трол, си поиграа со неа фрлаЌ«и магични каме®а повисоко.
  Доминика ги победи. И самите каме®а светеле многу светло и трепереле, како капки роса во зраците на четирите светилници.
  После тоа, волшебничките ѝ дадоа два прстени со каме®а од секоЌа нога, за да може воинот да ги заЌакне неЌзините магии заради голема цел: спасува®е на посилниот пол.
  Сега речиси сите прсти на босите стапала на актерката, освен малиот прст, имаа магични прстени. И таа стана уште помо«на во магиЌа отколку што беше порано. Ова е, всушност, девоЌка способна да уништи град и да изгради палата.
  И така брзо научи уште сто магии и наместо да се одмори, седна на крзнениот килим. Таа падна во положбата на лотос и речиси веднаш неЌзината ментална суштина и душа, како и неЌзиното тело двоЌно, се наЌдоа во паралелен универзум, заедно со борбен тим, иако надворешно млад.
  АрмиЌа од деца, предводена од квартет борци, продолжи да се бори со ордите стаорци во земЌата на злобната волшебничка Бастинда.
  Првите групи на месоЌадни глодари биле убиени или доживеале трансформации.
  Тогаш се поЌавиле нивите каде работеле несре«ните деца-робови. Тие беа наб удувани од големи надгледници на стаорци со големина на пристоЌни сви®и. Држеа камшици во шепите и камшикуваа полуголи момчи®а и девоЌчи®а.
  Доминика беше огорчена:
  - Колку е лошо кога страдаат децата!
  И во лутина испукала неколку громови одеднаш кон стаорците и тие се претвориле во големи бабички прекриени со чоколадо.
  Детските робови квичеа од изненадува®е, а потоа побрзаа кон таквата апетитна и миризлива храна. И да искинеме парчи®а од него.
  Доминика повторно замавна со магичното стапче и повторно направи трансформации, претвораЌ«и ги гнасните стаорци во вкусни Ќаде®а, гушкаЌ«и:
  Деца, ова се Ўвездите на небото,
  Цве«е растат по ливадите...
  Ќе има радост на планетата,
  Ќе процутат убави соништа!
  Маргарита, коЌа исто така беше вклучена во трансформации, логично забележа:
  - Имате голема внатрешна топлина и добрина!
  Одеднаш, како ¤ек-во-кутиЌа, се поЌави огромен стаорец налик на диносаурус. єа отвори устата и извика нешто заглушувачко.
  И двете девоЌки се волшебници, како «е пуштат мол®и и пулсари кон неа, и од волшебни стапчи®а и од прстени на боси нозе. И поврзаниот тек на енергиЌа удри во огромно чудовиште, висок дваесет и пет метри. Се струполи и веднаш се сврте за да ги види многуте различни, богати и разновидни Ќаде®а на долгата маса. И тука, меѓу другото, имаше златни чаши за вино со широк спектар на сладолед.
  Децата робови почнаа да Ќа напуштаат работата по целиот периметар и да ги напаѓаат омразените стаорци и да ги сечкаат со српови, мотики и други земЌоделски предмети.
  И имаше толку многу бес во нив. Момчи®ата бунтовници дури почнаа да пеат со ентузиЌазам;
  КоЌ е во темнината на ропството, земете го мечот во рацете,
  И не толерираЌте понижен срам...
  ТвоЌот неприЌател нема да изгради темел на крв,
  Ќе му донесете несре«на реченица!
  
  Момчето е претепано од злобен камшик,
  Еден ¤елат го мачи со злобен стаорец...
  Но, лошиот мачител «е се претвори во труп,
  Не слушаЌте пове«е девоЌки како плачат!
  
  Не биди роб, понижен во прав,
  Брзо кренете Ќа главата...
  И «е има елфинизам во далечината,
  Ги сакам Солнцус и Спартак!
  
  Нека има светол свет во универзумот,
  Во коЌа сре«ата «е трае вечно за луѓето...
  И децата «е имаат весела гозба таму,
  Тоа царство не е од крв, од тупаници!
  
  Ќе има, веруваме, раЌ во целиот универзум,
  Ќе го совладаме просторот...
  За ова, момче воин, осмели се,
  За да нема овде кошмар и зол срам!
  
  Да, ние сме робови, стенкаме во окови под угнетува®е,
  И запален камшик нè камшикува во ребрата...
  Но, Ќас верувам дека «е ги убиеме сите орки-стаорци,
  Затоа што водачот на бунтовниците е многу кул!
  
  Во овоЌ час, сите момчи®а се побуниЌа,
  За истото со нив се и девоЌките ...
  И верувам дека «е дадат солценизам,
  Ќе го фрлиме омразениот Ќарем!
  
  Тогаш, знаете, «е се огласи рогот на победата,
  И децата «е цветаат во слава...
  Во сре«а нè чекаат промени,
  Испити, полага®е сè со совршени оценки!
  
  Ќе постигнеме такво чудо, верувам,
  Дека «е има вистински раЌ на светлината...
  Барем некаде вештерка е грд єуда,
  Што ги тера момчи®ата во штала!
  
  Нема место за нас робовите во подземЌето,
  Можеме да ги истераме ѓаволите од пукнатините...
  Во името на раЌот, коЌ е свет Господов,
  За сите слободни радосни луѓе!
  
  Нека има мир низ целиот подлунарен свет,
  Нека има сре«а и свето сонце ...
  Пукаме во неприЌатели како во стрелиште,
  Така што само горе и ни секунда надолу!
  
  Да, веруваЌте ми, нашата мо« нема да пресуши,
  Таа «е биде патот на раЌот до вселената...
  И воЌската на бунтовниците «е лае гласно ,
  Да ги удави неприЌателските стаорци!
  
  Еве колку е радосно, сре«но,
  Тревата расте како рози наоколу...
  Нашиот тим за момчи®а
  Изгледот дефинитивно е како планински орел!
  
  Победата «е биде сигурна,
  АЌде да изградиме, верувам, искрено ние сме Еден...
  Сета сре«а, радост на коЌа било планета,
  И вие не сте црнец , туку угледен господине!
  Ова е, навистина, химната на разбудените робови кои ги гмечат стаорците и орките.
  Во меѓувреме, Доминика и Маргарита на змеЌови, пред воЌската, летаат до замокот.
  Две волшебнички, брзи и блескави со магични стапчи®а и прстени со талисмани на боси нозе. Со што вршат чудесни трансформации. И нема ништо лошо во тоа што сега други, поопасни крилести стаорци се обидуваат да ги нападнат.
  АвиЌациЌата со глодари не е шега. Но, девоЌките ги удираа со нивните магиски мо«и и фрлаат магии. И наместо чудовишта, се поЌавува памук. Толку слатко и миризливо.
  ПокраЌ тоа, некои од крилестите маЌмуни се претвораат во Ќагоди. Што е толку зрело и трепери со рубини и топази.
  И уште некои маЌмуни со крилЌа станаа балони.
  Во битката на змеЌови влегоа и Оеномаи и Добри®а. Тие почнаа да ги сечат своите колеги со мечеви, што е релативно едноставно и едноставно. Па, и самите змеЌови, кога «е го земат и «е пламнат од оган. И тие «е ги изгорат крилестите без никакво кае®е и сомнева®е.
  Еномаус забележал, отсекуваЌ«и го неприЌателот:
  - Ова, гледате, «е биде многу смешно и кул!
  Добри®а со насмевка забележа:
  - Да, ова не се опишува со зборови!
  И момчето хероЌ лансираше многу остра и смртоносна игла кон неприЌателот. Го удрил стаорецот право во окото, а тоЌ се судрил со друг глодар. Тука започна хаосот.
  Оеномаус пееше:
  Стаорците се многу кул
  Можат дури и да глодаат даб...
  Вашиот мозок е тешко да се види,
  А конволуциите се како конец!
  Добри®а се согласи со ова:
  - Да, стаорците глодаат секакви неприЌатни работи!
  Маргарита намигна. Се сети како беше заробено момчето од партизан Андреика. И тоЌ беше затворен во ладен подрум полн со стаорци. И глодарите ги гризнаа босите стапала на момчето, вкочанети од студот. Андреика цела но« се бореше со стаорци и не спиеше. А утрото го одведоа на испрашува®е и прво ги посипиЌа со сол раните на нозете на момчето А. Беше многу болно, а Андреика почна да вреска . И го камшикуваат со бодликава жица.
  Но, момчето од партизан изгубило свест од шок од болка, но не кажало ништо.
  Маргарита можеше да го организира бегството на Андреика. И ова беше неЌзиниот подвиг. Момчето успеало да Ќа надмине болката и да замине на осакатени, каснати нозе. И за тоа, секоЌа чест за него.
  Партизанската девоЌка ги тепа стаорците и со голем ентузиЌазам пееше:
  МоЌот пиштол е како постар брат
  Пука многу прецизно, прецизно...
  На краЌот на краиштата, една девоЌка има митралез во стомакот,
  Иако понекогаш животот е како кафез!
  
  єас сум девоЌка коЌа не е посилна
  Волк и тигрица во еден тест...
  Но, зборот не е врапче,
  Кога сум со моЌата сакана, верувам, заедно!
  
  Ве«е земав коЌа пропусница,
  Иран упадна во планините...
  Таа освои многу различни земЌи,
  Не, не можам мирно да седам покраЌ софата!
  
  ВероЌатно нема да го разберете ова,
  Што значи да се бориш со фанатици...
  Запишете го во вашата тетратка,
  И научи да се бориш пристоЌно, дечко!
  
  Нема моЌа татковина, веруваЌ ми, похрабра,
  Таа блеска како светол рубин...
  Иако има милиони ѓаволски гранчи®а,
  Сè уште «е постигнеме место во раЌот!
  
  Господ нека ме заштити
  голем витез, Семо«ниот...
  ДевоЌчето има мо«но месо,
  Таа Ќа соборува црешата со прецизен волеЌ!
  
  НикоЌ не може да ме победи
  єас сум девоЌката чие име е легии!
  И мечката се поклонува пред моите нозе,
  И Ќаворите наскоро «е ви дадат злато!
  
  Мраз, трча®е бос низ снегот,
  Снежните наноси, знаете, не плашат девоЌка...
  На моЌот противник «е му направам брза фризура,
  Ме препознаваат како пес!
  
  Роден сум во рана пролет,
  Толку црвено, како да е транспарент...
  Ликот е многу Greyhound , жлеб,
  И врел пламен гори во моето срце!
  
  Да, не можеш да наЌдеш поубава девоЌка,
  Таа на сите «е им подари  убов обилно...
  не изгледа ни дваесет години,
  Но, таа дури удира многу силно!
  
  
  Затоа, поклони се на девоЌката,
  И бакнуваЌте ги босите нозе...
  Витезот «е брза нагоре како стрела,
  Нема да ни биде тешко да го решиме проблемот!
  Партизанката пееше многу душевно. Сите летачки стаорци се смениЌа. Некои во бонбони од памук, некои во пуканки, некои во овесна каша или меурчи®а од сапуница. И некои од момчи®ата херои беа тривиЌално хакирани до смрт, или змеЌовите ги изгореа со оган. Овие беа навистина мафини и печени убави, месни рифови.
  Добри®а Ќа зеде и Ќа пушти иглата со прстите, а таа Ќа прободе крилестата бубашваба, прицврстуваЌ«и Ќа на камениот Ўид. И се покажа дека е толку кул и кул.
  Бубашвабата наеднаш се запали и на негово место се поЌави импресивен диЌамантски ѓердан.
  Добри®а пееше:
  И кога Ќа видов мрената,
  АЌ, аЌ , аЌ!
  Момчи®ата се нафрлиЌа за своите пари,
  Не одложуваЌте!
  Момчето Еномаи одговорило:
  - Леле! Колку добро испадна. Ова е скапоцен камен.
  Добри®а рикаше и рикаше:
  - Можеме се, господа, сееме долго време, каде?
  Доминика заЎвони како одговор, а исто така претвори дузина крилести бубашваби кои летаа од застрашувачката кула на замокот во цели соЎвездиЌа на скапоцени каме®а. И како прекрасно свети и трепка, како мразулци на четирите светилници што испра«аат сончеви зраци.
  Маргарита со насмевка забележа:
  - Верувам дека доброто триумфира над злото!
  Еномаи со насмевка забележа:
  - Доброто и злото се релативни поими. Еве еден стаорец, и тоЌ е жив, и го сечкаме!
  Добри®а забележа:
  - А растениЌата? Истите зеленчуци и овошЌе се исто така живи, а исто така се Ќадат, и штета!
  Доминика твитна:
  - Така се случува, така се случува,
  СекоЌ го проголтува другиот одеднаш!
  ДевоЌката-актерка со татнеж го зеде и ослободи магиЌа од босите нозе. И кулата со черепот на стаорец се трансформираше. Стана позлатена, а на врвот блесна роза со рубини.
  Духовито забележа Маргарита, разголуваЌ«и ги забите и испра«аЌ«и каскади од убиствени и деструктивни зраци од неЌзините голи прсти. И магиЌата успеа. И треснат убиствена и деструктивна, коЌа веднаш се претвори во креативна и процут.
  Орките и гоблините повторно се излеаа од замокот . И тие се искачиЌа во вистинска орда . Некои од бушавите мечки носеа челичен оклоп. А тоа се многу сЌаЌни оклопи, со копЌа и секири.
  Доминика забележала агресивно, разголуваЌ«и ги забите:
  - Сега ова е морничава орда коЌа ве«е се качува во . Па, да ги пречекаме со нешто смртоносно?
  Маргарита со злонамерна насмевка забележа:
  - Да, секако дека можеме да го направиме ова!
  И девоЌките волшебници ги зедоа и ги лансираа своите магични пулсари кон орките и гоблините.
  Момчето Добри®а забележа:
  - Ова не е лошо, но мора да им дадеме можност на децата воини да се борат.
  И, навистина, илЌадници бунтовнички деца трчаа до замокот од различни страни. Многумина од нив, особено момчи®ата, носеа син¤ири. Некои од момците работеа, поставуваЌ«и споменици и скулптури на вештерката Бастинда . Некои статуи пораснаа и до сто метри во висина, а над нив се издигна само ¤иновскиот замок.
  Двете наЌсилни, иако не и наЌголемите момчи®а, Виконтот и Феникс, се бореа пред останатите, соборуваЌ«и ги глодарите.
  Орките, пак, почнаа да пукаат од лакови. Но, волшебниците силно ги погодиЌа. Ако било релативно лесно да се убиЌат стаорци, иако биле дебели и големи, тоа влиЌаело на нивната подвижност. Тогаш орките «е бидат посилни борци, а гоблините се едноставно ¤инови.
  Феникс забележа:
  - Се борев со Картаус . Така неговите борци беа поагилни!
  Висконтот пееше:
  Ужасно Ќа сакам воЌната
  БореЌ«и се како петел...
  И во борба од рака на рака,
  Се борам за две чудовишта!
  Феникс со насмевка забележа:
  - Да, да бидам искрен, ова е одлично ! Но, ние сме навикнати да убиваме чудовишта со илЌадници.
  И така, момчи®ата хероЌ го убиле гоблинот. А остатокот од чудовиштата ве«е беа делумно трансформирани во разни видови храна и слатки. Но, еден од гоблините произведе таков сладолед во чаша за вино издлабена од смарагд.
  А одозгора има купишта разнобоен сладолед, парчи®а чоколада, захаросани плодови, Ќагоди, ф'стаци и така натаму, многу апетитивно.
  Децата воини «е врескаат од задоволство. Да, навистина испадна исклучително вкусно и ги маѓепсува очите.
  ДевоЌката-волшебничка Маргарита, откако пушти уште еден бран на уништува®е и уништува®е, направи агресивен карт-бланш во однос на преобразува®ето на грдото во апетитивно и издаде:
  - На некоЌ начин, магиЌата е подобра од природниот процес, нели?
  Доминика се согласи:
  - Да, без никакво сомнева®е, создаваме нешто убаво и вкусно. Но, зошто овде има илЌадници робови, а сите се деца, а на повидок нема возрасни?
  Маргарита со насмевка одговори:
  - ВлиЌанието на локалната магиЌа. Тоа е прилично силно. И навистина, излегува дека на овоЌ свет има само мали деца. Но, не грижете се, само локалниот воздух нема да ве претвори во мало девоЌче.
  Доминика изненадено праша:
  - И зошто?
  Партизанката одговорила:
  - И за главата од зелка!
  Нападот на злите орки и гоблини почна да слабее. Некои од нив беа убиени од деца воини, а пове«ето беа трансформирани од силната магиЌа на убава двоЌка. Ова е навистина магиЌа, засенуваЌ«и го стапчето што го имаше Дано.
  Доминика забележа, слатко насмевнуваЌ«и се:
  ДоЌде времето на пресметка,
  Го удривме оркот во око...
  Како одговор, тоЌ стана како пита,
  И тоЌ побара заб!
  И навистина, во Секакви вкусни задоволства се трансформираат во орки и гоблини.
  И децата воини се воодушевени од ова. И стаорците се истребуваат без никакви проблеми. Но од нивните удари повторно почнаа да се поЌавуваат вкусни Ќаде®а. И други вкусни и невероЌатни работи.
  А стаорците брзо се трансформираат во нешто корисно и способно да се Ќаде.
  Партизанската девоЌка Маргарита извика:
  - Можеби сега «е влеземе во самиот замок!?
  ДевоЌката актерка забележа:
  "И таму може да не чека заседа". Сепак, ние сме подготвени за ова!
  Маргарита се насмевна и одговори:
  - єас сум пионер, што значи дека секогаш сум подготвен!
  Сега децата робови провалиле во замокот. Нивните боси стапала газеа по црниот мермер. Внатре се бореле со орки, гоблини и стаорци. И ги исецкаа како да имаат секачи наместо мечеви. Тука започна сече®ето.
  Момчи®ата особено жестоко се бореа со мечеви. И девоЌките претпочитаа да пукаат со лакови. За сре«а, Маргарита можела да ги претвори срповите и мотиките во вистински лакови. И тие гаѓаат цели пакети стрели, пробиваЌ«и ги стаорците.
  Доминика духовито забележа:
  - Остри стрели на убиствената патека, бидете кул, деца мои.
  Одеднаш, самата вештерка Бастинда излета од кулата. Изгледаше како жена од околу триесет и пет години и се вртеше наоколу како врв. НеЌзината коса е црна, виткана, а таа самата држи две магични стапчи®а во рацете со ракавици.
  Вештерката летала на мотор, а на неЌзините стапала имало чизми со мамузи.
  Бастинда го зеде и зарика:
  -Ги почитувам силните
  И ги навредувам слабите...
  єас сум големо зло
  А што е со тебе, бос?
  Како одговор, Доминика твитна:
  МоЌот закон е едноставен
  Ги победувам оние што се злобни...
  КоЌ е слаб, «е помогнам,
  Не можам на друг начин!
  Бастинда тргна од волшебните стапчи®а, како да Ќа удира Доминика со пулсари. Така таа свирка како одговор. И пулсарите веднаш се претвориЌа во колачи и паднаа врз девоЌката-актерка, темелно размачкаЌ«и Ќа.
  Како одговор, Доминика, во бес, ослободи огромен пулсар од неЌзиното стапче и од неЌзините голи прсти.
  Прелетал, но Бастинда успеал да побегне и бил погоден од исцедок во замокот. Речиси веднаш се запали и почна да се трансформира. И на местото на застрашувачкиот замок, се поЌави наЌлуксузната палата - целосно и веднаш.
  Бастинда погледна во него, трепна со очите и побегна. Поточно, одлетаЌ. А огнена опашка остана зад неа.
  Доминика и Маргарита побрзаа по неа. И двете волшебнички очигледно заостанаа во брзината.
  Сепак, летечкиот мотоцикл е многу побрз од змеЌовите.
  Волшебничките девоЌки почнаа да пукаат во Бастинда . Но, одвреме-навреме таа избегнуваше или даваше одбрана. Згора на тоа, мотоциклот многу брзо го зголеми растоЌанието, извлекуваЌ«и го со магиЌа од полигонот.
  Доминика истакна:
  - єа изгуби своЌата земЌа, поданиците и мо«та. Значи, сега навистина не ни треба!
  Маргарита забележа:
  "Ако таа го украде и го одзеде артефактот жолт стаорец, тогаш нашата победа «е биде безвредна!
  ДевоЌката актерка, кинеЌ«и ги прстите на голите и исончани нозе, самоуверено изЌави:
  - Но, илЌадници деца се здобиЌа со слобода! Ова исто така вреди нешто!
  Партизанската девоЌка се согласи:
  - Точно! Не е ни чудо што работевме.
  Навистина, стаорците конечно беа трансформирани и убиени, како и орките и гоблините. Така беше извоЌувана голема победа.
  Многу илЌади деца - момчи®а и девоЌчи®а - се собраа на плоштадот и скандираа, тропаЌ«и со боси нозе:
  -Слава на хероите! Слава на ослободителите! Долу ропството!
  Ова беше наЌголемата победа во земЌата на стаорците. И има толку многу чудесни и воздушни работи овде.
  Прва зборуваше Маргарита. Таа, играЌ«и , го земаше и пееше, а неЌзината песна беше песна на партизанка:
  Ние, децата на сиромаштиЌата и гале®ето на летото,
  Роден во барака на дожд...
  Нека се пее сонот на девоЌката,
  Кога повторно «е влеземе во жешка битка!
  
  СлучаЌно завршив во Елфксик ,
  И моЌата татковина, Света РусиЌа...
  Со моЌата судбина, сосема извонредна,
  Се борам за сре«ата и  убовта на татковината!
  
  И нема поубава татковина РусиЌа,
  Дали сте за борете се и не плашете се...
  И нема посре«на земЌа во вселената,
  Ти си факелот на светлината на универзумот, Рус!
  
  За тебе «е поминам низ оган и вода,
  Пионерите се навикнати да победуваат...
  Секогаш «е им бидеме приЌатни на луѓето,
  Затоа што силата на армиЌата е неограничена!
  
  АЌде да тргнеме во напад за татковината,
  Под крикот на мо«на, бесна ура...
  Хитлер «е го добие своЌот одврат до краЌ,
  Ќе ги избркаме нацистите од дворот!
  
  МоЌата татковина е полна со херои,
  А Сталин е голем ¤ин...
  Пионерите маршираат во формациЌа,
  Семо«ното семеЌство, Господи наш, о еден!
  
  Во име на светлината и добриот живот,
  Храбро «е се бориме деца...
  На краЌот на краиштата, една генерациЌа «е живее под комунизам,
  ВеруваЌ ми, надежта не може да ни се одземе!
  
  єа сакаме нашата татковина, момци,
  Сакаме да ве издигнеме над облаците...
  Фашизмот «е добие силна одмазда,
  Од пионерите, храбрите орли!
  
  Ќе го постигнеме, верувам дека наскоро «е победиме,
  Иако фашизмот е подмолен и суров...
  Дедовците «е се гордеат со нас,
  И Сварог «е ве води во битка!
  
  За слава на нашата храбра татковина,
  Самиот Господ Семо«ниот се вознесе на крстот...
  Нема да ги жалиме нашите животи за РусиЌа,
  Нека се чуе силен глас од небото!
  
  Борете се за славата на нашата татковина,
  ЛоЌалните борци Ќа сакаат ...
  Вие сте младенчи®а на волци, а не кукавички заЌаци,
  Дури и витезите се многу горди!
  
  Можеме да Ќа извадиме месечината од сводот,
  Фати штука, голем сом...
  Големиот Ленин се крена за слобода,
  Ќе Ќа оживееме зградата!
  
  Во име на семеЌството, изгради пирамиди,
  И бродовите што «е го скинат сводот на раЌот...
  И Хитлер , на шега, ги убива борците ,
  Семо«ниот умре и воскресна за нас!
  
  Ти си драга, палава Лада,
  Големиот бел Бог е роден од тебе...
  И ние мора храбро да се бориме за тебе,
  Нека Семо«ниот ви помогне да живеете вечно!
  
  СакаЌ, почитуваЌ го Бога Исуса,
  ТоЌ е Русин, со нас засекогаш...
  Време е вешто да го навезете украсот,
  Нека годините се исполнети со радост засекогаш!
  
  Големината на моЌата света РусиЌа,
  Способни да ги победат противниците ...
  Иако жените плачеа од страв,
  Можеме да го скршиме змеЌот!
  
  За слава на светата татковина, веруваЌте ми,
  Во името на рускиот бог Христос...
  Наскоро «е изградиме големи цркви,
  Да го одиме нашиот пат до самиот краЌ!
  
  Љубовта, веруваЌ ми, не знае непотребни зборови,
  Во него нема пове«е непотребна досада...
  Каин нека загине во подземЌето,
  И Авел повторно «е Ќа пее неговата песна!
  
  Еве ние газиме низ Берлин со бубалица,
  Трубата звучи како Ўвонче...
  Подобро да бидеш многу скромен воин,
  ИздуваЌте им Ќа главата на нацистите со секира!
  
  СемеЌството «е воскресне, веруваЌте ми, мртвите наскоро,
  Белиот Бог «е ви Ќа даде секоЌа  убов
  И решивме многу Ќасно,
  Каква «е биде вечноста на светли промени!
  танцуваше, тапкаЌ«и со боси нозе, весело и со ентузиЌазам . И други деца, поранешни робови, пееЌа и танцуваа, обидуваЌ«и се да се кренат, или подобро кажано, да скокнат повисоко.
  Добри®а, како силно момче , зеде камен и го фрли повисоко. Леташе и експлодираше, расфрлаЌ«и како огномет во илЌадници разнобоЌни фрагменти.
  Момчето висконт викна:
  - Ова е навистина фантастично!
  Добри®а се спротивстави на тоа фрлаЌ«и го каменот повторно, а Маргарита го удри со гром, предизвикуваЌ«и го да се распрсне на многу разнобоЌни и блескаво блескави фрагменти:
  - Не! Ова е таква реалност. И нема ништо повисоко од оваа реалност!
  Момчето хероЌ Феникс бесно, удираше со боси нозе така што тревата почна да пуши, извика:
  - Нашата локомотива лета напред - застанува во комуната!
  Немаме друг пат - мо«на пушка!
  А девоЌката до нив, исто така, само «е скока горе-долу.
  Нивното расположение беше позитивно, а радоста беше во полн ек.
  И Доминика реши малку да Ќа покаже своЌата духовитост.
  И аЌде да чкртаме цели текови од вашите одлични, добро извежбани афоризми;
  Роб може да стане слободен, будала може да стане паметен, сиромав може да стане богат, но ако имаш инает на магаре, секогаш «е бидеш магаре!
  Сиромав не е тоЌ што нема пари, туку оноЌ на коЌ главата му е полна со струготини!
  Не се стремете да бидете крал ако немате мозок!
  Дури и Шахот «е биде луд како магаре!
  Кралот е, се разбира, лав, но не без снаодливост слична на лисицата, а лавовите се одрани!
  Не ржете, туку молчете ако сè уште не сте на местото на лавот, а лисицата не го дала оделото!
  Политичарот е како лисицата во басната на Крилов, но не биди врана како гласач!
  Ако си како трупец, тогаш струготини «е ти ги тргнат до корените!
  За да не се впрегне земЌата во Ќарем, мора да биде силна, како бик!
  Потребна е авиЌациЌа за да лета земЌата!
  Политичарот е подготвен да и вети на Месечината, само да не оди во одводот!
  КоЌ не го испил своето здравЌе е вечно млад!
  Дабови аргументи делуваат на трупецот!
  Политичар доброволно «е ви ги тргне струготините ако сте никулец!
  Но, човекот има една предност пред маЌмуните: понекогаш е барем малку вистинска лисица!
  Политичарот има амбиции на лав, лукавство на лисица, но неговите методи се потполно срамни!
  Ако политичарот е премногу лисица, тогаш станува целосна сви®а!
  Политичар со лисичка итрина и волчица «е прави «ебап од гласачи!
  А сре«ата бара труд, само со макотрпна работа на ко® можеш да Ќа фрлиш Ќаката на потчинува®е!
  ВеруваЌте во успех ако ги надмудрите сите!
  Политичар може да надмудри и лисица, но не може вечно да го лаже времето!
  Гласачот често лета како пчела на медениот говор на политичарот, но често и самиот се боцка!
  Политичар голта гласачи како што питон голта заЌаци, привлекува муви како вотка и слатко велкро!
  Волкот не може да живее без месо, а политичарот не може без измама!
  НаЌбрзиот ко® «е го послуша оноЌ коЌ е добро умешен!
  Полесно му е на политичарот да се сврти од себе отколку да вети нешто што може да се направи!
  За кого и да гласате, резултатот «е го почестите со едноминутно молче®е!
  Биди барем малку снаодлива лисица ако не сакаш да станеш пробиено магаре!
  Не им веруваЌте на политичарите, за гласачите тие се само шкурка што вади чипс од дабови дрвЌа!
  КоЌ не е целосен будала, тоЌ денар «е го претвори во тежок денар!
  Во политиката нема роднини, но «е има и такви што «е сакаат да го споделат тоа што го имате како бра«а!
  Има многу неприЌатни работи во животот, но наЌлошото е кога животот «е заврши!
  Ако сакате да се приближите до Бога, заковете го маЌмунот во душата на крстот!
  Човекот потекнува, ако не од маЌмун, тогаш, во секоЌ случаЌ, престанал да биде маЌмун!
  Ако имаш ум на маЌмун, тогаш лисицата «е те проголта како грабливец на боа!
  Ништо не е бесконечно освен времето што им е потребно на политичарите да го исполнат тоа што го ветуваат!
  Ако лаеш многу , «е кукаш како претепано куче!
  Не веруваЌте на некоЌ што зборува гласно, а црвениот оган може да ве изгори!
  Дури ни Господ не може да се расправа со жена и да го подигне маЌмунот на ниво на човечка култура!
  Без  убов нема насмевка, освен ако тоа не е предаторска насмевка на политичар!
  Предолго во облаците, политичарот без крила лета низ одводот!
  Мала душа секогаш има амбиции на ¤ин!
  Мала душа има ¤иновска вообразеност!
  Политичар е крадец коЌ си пишува закони и Ќа смета државата за зонска териториЌа!
  Политичарот има седум петок во неделата, но кога треба да го исполни ветува®ето , доаѓа евреЌската сабота!
  Единството е добро, се додека не е паре®е со политичар!
  Политичарот е такво суштество што сака да направи овца од тебе со помош на лажни методи!
  СЌаЌните методи на политичарите ги претвораат гласачите во котле!
  Под владетел на сви®а, животот никогаш не е дебел!
  Премногу е масно да се прави сви®а претседател!
  Ако сакате да станете претседател, искористете ги вашите шанси!
  Владетелот коЌ гласачите ги смета за овци е типична сви®а!
  Боже, ова не е само семо«, туку и подготвеност да се оди на крст заради ближниот!
  Владетелот коЌ долго седи на тронот предизвикува попушта®е на државата!
  Млад водач е како свеж ко®, стар е како кобила со скршени копита!
  Во средствата за постигнува®е Божествени височини, самиот сатана е политичар!
  Политичарот е Бог само во едно, во смислува®ето изговори зошто неговите изборни ветува®а толку ѓаволски пропаднаа!
  Политичарот, како пивото, е само добро ладно и на маса!
  Политичарот е сладок со своите говори, но горчливиот вкус од нив воопшто не е како пиво!
  Единствениот пат кога вистината излегува од уста на политичар е кога тоЌ погрешно се протолкува!
  Политичар, за да стане барем малку Божествен, го распнува гласачот до максимум !
  Ни силата на мечка нема да те спаси ако умот ти е палуба!
  Лисицата е такво животно што на лавот «е му земе три кожи!
  Политичарот е наЌсилен кога неговиот гласач е слаб во умот!
  Затоа политичарот излегува со мед да не плука гласачот!
  ОноЌ со пилевина во главата «е се удри силно со палка!
  Дабот е крал на дрвЌата, дабовата глава го претвора секоЌ трупец во предмет!
  Дабот е отпорен на гние®е, дабовата глава полна со прашина!
  Ако си трупец, тогаш барем имаш влог на глава !
  Непознатото е страшно, но познатото понекогаш едноставно ве тера да се плашите!
  Знае®ето создава самодоверба дури и кога е тешко, незнае®е , збунетост дури и кога е лесно!
  Кукавица не е оноЌ коЌ се плаши, туку оноЌ коЌ е мрзлив да негува храброст!
  Стравот е слабост, храброста е сила, но пазете се од моронот во себе !
  СекоЌ што дозволува да го води носот, ризикува да се изгуби меѓу трите борови!
  БескраЌната глупост те тера да одиш во круг, со твоЌата гениЌалност поништена!
  Не е важно млекото на усните да не се исуши, полошо е ако има бесчувствителност во вашите срца!
  БаЌат леб на милостина, горчлива сол на покаЌанието!
  Медот од усните на политичар ги привлекува оние на кои усните не им го исушиле млекото!
  Политичарот не е крадец по закон, тоЌ е крадец коЌ прави закони!
  Политичарот ветува сладок живот, истура мед од усните, но шепите му се лепливи, како мува!
  Елоквентен политичар пиЌавици во паричникот на гласачот!
  Зошто молче®ето е златно затоа што се пла«а!
  КоЌа е наЌголемата работа на светот? Планина од ветува®а дадени од политичар!
  Политичарот сака пари и мо«, спремен е секого да распарчи!
  Политичарот е, пред сè, лисица, не секогаш светла по изглед, но секогаш мавта со опашката!
  Политичарот со задоволство «е ви го наполни паричникот само со празни ветува®а!
  Политичарот е искрен само за едно кога вели - ние, бидеЌ«и тоЌ ве«е нема свое Ќас!
  Што има пове«е од атоми во универзумот? Лицата и маските на политичарите!
  Она што еден политичар наЌмногу го прави е да ги одбира ¤ебовите на гласачите!
  Политичарот има седум петок во неделата, но слуша®ето на гласачите е секогаш негов слободен ден!
  КоЌ доЌде прв? Политичарите, затоа што направиЌа хаос!
  Не веруваЌте во ладнокрвноста на политичарите петел, тие секогаш пеат од туѓ глас, лисица!
  Ако некоЌ политичар ги истура зборовите како славеЌ, тоа значи дека лисица му го направила фонограмот!
  ПовероЌатно е дека ракот «е свирне на планина отколку политичарот да го исполни своето ветува®е без да поцрвене!
  Политичарот е сличен на но«на самовила, само што наЌчесто ги откинува клиентите преку ден!
  Како политичарот е сличен на кучето? Кога многу крши дефинитивно е питом и има сопственик!
  Оние за кои гласаат со срце често завршуваат во ¤игерот на гласачите!
  Политичарот е како вотка, гласачот со црниот дроб «е почувствува дека е изгорен!
  Политичарот ви го испушта мозокот, како вотка, само за разлика од неа тоЌ е полн со талог!
  Политичарот сака да создава магла со проЎирна цел да се збогати!
  Политичарот има многу ветува®а, но уште пове«е изговори ако не се одржат!
  Политичарот е лисица, но почесто со сива боЌа!
  Политичарот вади струготини од дабовите дрвЌа и ги урива желадите како сви®а!
  Ако политичарот е зборлив како пила, тогаш дефинитивно «е направи трупец од гласач!
  Политичарот сака да зборува за Бог затоа што и самиот е сатана!
  Политичарот е лукав како ѓаволот, но ангел во деле®ето на ветува®ата !
  Политичарот сака да се прекрстува, но рацете секогаш посегнуваат по паричникот!
  ДаваЌ«и го своЌот глас на елоквентен политичар, ризикувате да искашлате крв!
  Обично луѓето избираат меѓу мачки во Ўирка®е, волци во овча облека и лисица со расипано сире®е!
  Ако некоЌ политичар го исполнил ветува®ето, погледни Ќа планината да видиш дали на неа свирка рак!
  Полесно е да обесиш колобок отколку да присилиш политичар да го исполни своето ветува®е !
  Политичарот е доследен само во едно - во потрага по бенефиции за сопствениот ¤еб!
  Политичар ги менува соработниците како ракавици, само што ова му ги валка рацете уште пове«е!
  Политичар е животно што прави елен од гласач!
  Политичар, ако не волк во овчо кожа, тогаш типичен овен!
  Политичар коЌ не е лисица е овен или елен!
  Политичар може да вети планини, но после тоа само урнатините ги расчистувате!
  Не брзаЌте да гласате за петелот, тоЌ «е ве колва мртов!
  Диктатор, ова е лисица на лавовски трон опкружена со овни!
  Ако не сакате да испаднете дека сте елен, бидете барем малку лисица!
  ОноЌ што не ги брои врани за ¤абе победува на изборите!
  Можете да гласате со срце, но победникот «е победи со вашиот мозок!
  
  Политичар е лисица коЌа пове«е сака зелено сире®е, како боЌата на доларот, од оние што броЌат врани!
  Жената не е белезник, штом менуваш ракавици, дефинитивно «е се претвориш во ѓубре од мрачни авантури!
  ГениЌалните момчи®а прават многу пове«е откритиЌа отколку просечните старци со инструкции!
  Во младоста има оган во срцето, откритие во главата, а резултатот е победа!
  Патот до успехот не е секогаш исправен, но не толерира грб свиткан во потчинува®е!
  Политичарот се наведнува да го крене носот погоре!
  Политичарот се поклонува за потоа да се наведне над гласачот!
  Политичарот е подготвен да си го закопа носот во земЌа за да Ќа закопа одговорноста пред гласачите!
  Сè што е невозможно е возможно во нашиот свет, а веруваЌте ми е многу тешко да се живее, како во стрелиште!
  Магаре со вре«а злато е подобро да пробие Ўид на тврдина отколку мамут со челичен овен!
  Политичар со златна уста ги претвора гласачите во магари®а со златни вре«и со принос!
  КоЌ е наЌсилниот Ўвер? Се разбира, магаре натоварено со вре«а злато! Лисицата Ќа сака жолтата боЌа на предавството и златниците на приносите!
  Политичарите често веат црвени знами®а заради жолтата боЌа на монетите што ги земаат од ¤ебовите на гласачите без да поцрвенат!
  Елоквентните говори на благите политичари пролеваа горчливи солзи на маЌки чии синови загинаа во крвавиот колеж!
  КоЌ ветува златни планини не вреди ниту скршен бакар!
  . ПОГЛАВєЕ бр.13.
  Калигула Делфинов има своЌа мисиЌа. По секоЌа цена треба да Ќа пронаЌдете постарата сестра. А вие самите, во меѓувреме, бевте пренесени во паралелен свет, каде што создадовте свои уникатни и, во исто време, многу кул и уникатни мисии.
  Маргарита и Калигула ги допираа своите голи, тркалезни потпетици и рикаа:
  - Опашка по опашка,
  Око за око!
  Не Барбос -
  Фантоми !
  Сега момците се распрснаа во различни насоки со цел брзо да го завршат меле®ето на редовите што ги покриваат приодите кон Порт Артур, армиЌата на ЗемЌата на изгреЌсонцето. Децата Терминатор се движеа како електрични коси низ мека трева, безмилосно истребуваЌ«и ги єапонците.
  Куропаткин сè уште се двоумеше со наредбата да започне нападот, иако на планината Висока борбената двоЌка Ќа постави тробоЌната тробоЌка , децата воини едноставно обоиЌа голем картон и сега е Ќасно видливо во текот на денот. Но, поранешниот министер за одбрана се уште се двоумеше. Иако , во исто време, Куропаткин не беше кукавица. За време на воЌната од 1877-1878 година тоЌ покажа извонредна храброст.
  Да, и да го подобри животот на обичните воЌници, како министер за одбрана направи многу, а не беше фатен во кражба. Иако борбената ефикасност на армиЌата не се зголеми многу под него. Но, тоЌ Ќа немаше одлучноста на Суворов, па дури ни авантуризмот. Александар Суворов се бореше многу храбро, постоЌано балансираЌ«и на работ на целосен пораз. Сепак, интуициЌата дадена од природата и феноменалната сре«а овозможиЌа да се предвидат одмаздничките чекори на неприЌателот, неговата реакциЌа и да се извоЌуваат победи. Ова е во стилот на Тал, коЌ направи неправилни жртви, ризикуваЌ«и пораз, но во пове«ето случаи победуваше ... Но, наЌдобрите шахисти во светот прогледаа преку Тал.
  Првиот коЌ му подари мелница за месо и пораз беше Михаил Ботвиник. ОвоЌ шампион знаеше да програмира и да ги одбележи слабите точки на неприЌателот.
  И Ўвездата на гениЌалниот Тал се затемни.
  ВероЌатно Суворов да живеел подолго и случаЌно да се тепа со Наполеон «е бил претепан. Но, турската воЌска, со коЌа се бореше Александар Василевич, беше премногу заостаната од сите гледни точки, а командантите не беа назначени според нивните лидерски квалитети.
  И за време на воЌната со Французите, веслачките базени имаа премлада команда и прекумерно потценува®е на армиЌата на руската мечка.
  Куропаткин, од друга страна, генерално се плашеше да нападне, претпочитаЌ«и да седи во дефанзива. Пресметува®ето е Ќасно дека неприЌателот «е се скрши себеси против редумите. Со таков командант воЌната беше изгубена.
  А девоЌката Маргарита и Калигула Делфин се нашле под оган... Тие , сепак, беа спасени од брзината, кога бесмртните воини упаднаа во бастиони и ве«е ги мелеа сите внатре, речиси непробоЌна кожа и , се разбира, способност да се опорават речиси веднаш.
  Долфинов єуниор , убиваЌ«и друг Ќапонски генерал, рикаше фраза од "ХаЌлендер", додека фрлаше отровни игли со боси нозе и плукаше крв:
  - Треба да остане само еден!
  И неговите мечеви, како мол®а, носат убиствена, единствена воденица. Поточно, сто техники на меле®е со сече®е неприЌатели во минута од неколку баталЌони.
  СамураЌот паднал од ударите, а босите стапала на момчето-терминатор зад себе оставиле цела шема на скокачки и свиткувачки траги.
  Убавата партизанка Маргарита, додека расчистуваше друга армирано-бетонска тврдина, Ќа разнесе мунициЌата, предизвикуваЌ«и илЌадници мо«ни пиштоли да летаат во воздух. СледеЌ«и го своЌот приЌател, момчето уметник Калигула повтори сличен маневар.
  Маргарита, фрлаЌ«и граната со гола, женска нога на голема далечина, одобри:
  - Одлично ти оди, момче !
  Непобедливиот воин, исто така, фрлаЌ«и го убиствениот дар на уништува®е со големо забрзува®е, отсекуваЌ«и го самураЌот, одговори:
  - Подобро е да се учи отколку да се учи повторно!
  Мо«ните експлозии на бастионите не останаа незабележани во редовите на руската армиЌа. Генерал-полковник Зелени му приЌавил на генерал-адЌутантот Куропаткин:
  - Ваша екселенциЌо. Според нашите податоци, битката ве«е долго трае во неприЌателската цитадела, па дури, сигурно, експлодирале неколку бастиони!
  Куропаткин тромо одговори:
  - Мирно, само смирено!
  Па, исто како Карлесон, чиЌ покрив беше разнесен од шарките. Иако ситуациЌата бара само драстични мерки. Генерал Зелени и Кондратенко инсистираат:
  - Треба веднаш да штраЌкуваме!
  Куропаткин погледна низ очила во дваЌцата генерали. Грин е сè уште млад, но изгледа уште помлад од неговите години, брз, напорен. Кондратенко е брат на хероЌот на Порт Артур, исто така од помладата генерациЌа на способни лидери. Се разбира, таквите соколи се желни за борба. Згора на тоа, постои категорична наредба од императорот и суверен на цела РусиЌа, НиколаЌ Втори, веднаш да се нападне градот цитадела. И не е паметно што кралската ризница нема да може долго да го издржи товарот на толку тешка воЌна.
  Меѓутоа, ако не го познавате Фордот, не влегуваЌте во вода! Треба да откриеме што е што и каде коЌ напаѓа.
  Куропаткин го праша Кондратенко:
  - Кои Ќапонски единици го извршиЌа гаѓа®ето?
  Генералот Ќасно кажа:
  - Извидниците известуваат дека се поЌавиле ангели - прекрасен млад човек и девоЌка со златна коса, кои се движат со невероЌатна брзина, а кога «е ги исечат не се гледаат.
  Куропаткин се прекрсти трипати со избезумено темпо и промрморе:
  - Значи, испаѓа дека тоа се повторно ангели?
  Генералот Зелени Ќа удираше петицата на подот:
  - Да точно! Небесни сто!
  Куропаткин дури и свирна:
  - Леле! Господ не Ќа напушта РусиЌа!
  Кондратенко поучно рече:
  - Мора веднаш да го нападнеме неприЌателот, фелдмаршале! Или ние самите «е тргнеме во офанзива!
  Куропаткин мрзливо рече:
  - Не, господа. єас ги давам наредбите. БидеЌ«и Бог реши да ни помогне, тогаш грев е да се ставаат воЌници во мелница за месо!
  Кондратенко логично забележа:
  - Дури и во Израел, Семо«ниот Бог бараше да се борат и Евреите, а не да добиваат сè за ¤абе и без борба.
  фелдмаршалот од мочуриштето, стратег на тактиката на чека®е и видува®е:
  - Но апостол Павле рекол дека за служе®е на Бога не се потребни човечки раце!
  Ве«е генерал Зелени се разгоре:
  - Зошто тогаш, Ваша ЕкселенциЌо, постоЌано се прекрстувате, особено кога во близина експлодираат гранати!
  Куропаткин ве«е почна да се лути:
  - Но затоа што сè се случува според волЌата БожЌа. Значи, прво да направиме молитвена служба. Ако сте дрски и дваЌцата «е ве уапсат!
  Генерално, идеЌата за одржува®е молитвена служба изгледаше интересна. Нека херувимите го земаат рапот за сите.
  ДевоЌчето Калигула и партизанката Маргарита се ве«е малку уморни, а поголемиот дел од работата е ве«е завршен. Па зошто да не се освежите во морето и темелно да Ќа песокирате ескадрилата на Того . На краЌот на краиштата, таа исто така може да отвори оган, вклучително и од пиштоли од дванаесет инчи. И ова е калибар од 306 милиметри, што може да предизвика значителни загуби на напаѓачките трупи.
  Точно, єапонците, во овоЌ случаЌ, «е мора да пукаат речиси слепо, преку гребенот. И тие «е можат да погодат со директен оган само кога битката «е се пресели во границите на градот.
  Главната цел се четири борбени бродови со дванаесет инчни пиштоли на одборот.
  ДевоЌката од партизан, сечеЌ«и ги єапонецот со своите убиствени мечеви и истресуваЌ«и ги заглавените чипсови од коските, предложи:
  - Можеби можеме малку да ги изедначиме нашите шанси? Т. има супериорност во борбите со оружЌе над ескадрилата на Рождественски, приближно 1,8 спрема 1. Така малку «е го изедначиме односот на силите.
  Калигула на делфините, отсекуваЌ«и го последниот самураЌ, Ќа прашал воинката Маргарита:
  - Да почнеме со предводникот?
  Партизанската девоЌка , фрлаЌ«и школка со голи прсти и растргна уште десетина єапонци, оставаЌ«и само скинати парчи®а, се спротивстави:
  - Не започнуваат со наЌвкусното! За сре«а, нема потреба да барате ескадрила. АЌде да кликнеме низ првите две армадилоси.
  Детето Калигула се насмеа, фрли граната со гола пета, го впери крвавиот меч кон бродот Нутили , радосно извикуваЌ«и:
  - А овоЌ е моЌ!
  Маргарита, откако повторно фатално го пресече єапонецот, му предложи на своЌот партнер:
  - Но, аЌде да лежиме во вода половина час за да се опоравиме.
  Навистина, одморот нема да му наштети. Но, Калигула Делфинс не губеше време за време на кратката пауза. Особено, можевме да разгледаме нешто интересно.
  Заговорниците се собраа во подрумот. Електрична светилка под таванот фрла застрашувачки сенки. Познатата «елава глава на Ленин слабо сЌае, покраЌ бушавиот Коба , на светот попознат како Сталин, потоа поморски офицер во уредна униформа, додека малку познатиот поручник Шмит, со бушава брада, Бухарин.
  Троцки не е доволен за целосна средба, но засега тоЌ и Ленин се караат. И така, се собраа наЌвлиЌателните болшевици, подготвени да направат револуциЌа или државен удар, што и да е, само за да добиЌат власт.
  Ленин прв го зеде зборот:
  - Исклучително е важно , другари, по секоЌа цена да се спречи победата на автократиЌата во неЌзината неправедна империЌалистичка воЌна со єапониЌа. Ова го бара причината за револуциЌата!
  Срамежливи удира како одговор.
  Бухарин, плескаЌ«и со дланките и тресеЌ«и Ќа црната брада што го краси неговото се уште младо лице, потврди:
  - Да, на автократиЌата не смееме да и дадеме ни наЌмала шанса. Ова можеби мириса на предавство, но «е кажам, Микадо е наЌдобриот и главен соЌузник на болшевиците и светскиот комунизам!
  Коба Џозеф налутено промрморе:
  - Добро кажано! Иако ова не мириса на предавство, тоа е ве«е самото предавство!
  Ленин, коЌ тогаш го носеше псевдонимот Карпов, со насмевка забележа:
  - За доброто на глобалната револуциЌа, понекогаш треба да се жртвуваш. ВклучуваЌ«и жртвува®е на дел од совеста и сопствената душа. - УлЌанов откопча, Ќа одвртува главата, шише германско пиво. За елоквентност, треба да го освежите грлото. Испи неколку голтки и продолжи. - Дали мислите дека Ќас самиот со задоволство и посакувам зло и пораз на сопствената земЌа. Сепак, «е бидам искрен, револуциЌа е можна само ако режимот на автократиЌата е сериозно ослабен. А што може пове«е да Ќа ослабне АвтократиЌата од поразот во воЌна?
  Коба кимна со главата во знак на согласност:
  - Ништо... Понекогаш наЌвисоката цел бара жртви, и значителни жртви!
  Ленин Ќа продолжи своЌата филозофиЌа:
  - Значи, нема да разговараме за моралот и филозофиЌата на атеизмот. Ова не е главната работа. єасно е дека работата што Ќа преземаме «е доведе до ослободува®е на работниците и робовите на сите земЌи и на целиот свет. И тоа што сите загуби на нашата држава и на другите народи «е се надоместат стократно. - застана УлЌанов и додаде со поинаков тон. - А кои конкретни чекори можеме да ги преземеме за да Ќа победиме АвтократиЌата коЌа Ќа мрази народот и нас?
  Овде поручникот Шмид зборуваше со тенок глас:
  - Мислам, за почеток, да Ќа кренат во воздух Транссибирската железница на неколку места одеднаш. Ова би имало фатално влиЌание врз снабдува®ето на царските трупи во Ман¤уриЌа.
  Коба се насмевна како лисица:
  - Браво , момчето напредува! И размислував да ограбам неколку банки за да го поткопам златниот стандард на царската руб а.
  УлЌанов строго одмавна со показалецот кон "прекрасниот Грузиец":
  - Не биди непослушен! Многу интересен предлог. Можете доста да Ќа расипете Куропаткина.
  Шмид продолжи:
  - Генерално, моЌот план вклучува крева®е востание на сите бродови на Црноморската флота. Тогаш воЌската «е премине на страната на работниот народ, а АвтократиЌата веднаш «е пропадне!
  Коба иронично се насмеа:
  - Да, ракот «е свирне на планина!
  - Коба , застани! - лае Ленин и додаде. - Навистина, неопходно е да се подготви и спроведе востание во Црното Море. И кога претепаниот Куропаткин «е побегне од Порт Артур , бунтот низ воЌската «е стане реален!
  Шмид ги загуби нервите:
  - Да, «е го направиме тоа во дух!
  Бухарин зеде збор:
  - Нашиот наЌброЌен соЌузник на ЗемЌата се селаните, кога «е се кренат, «е можат да ги оградат сите сили на автократиЌата. Треба да ги испратиме нашите агитатори по селата, бараЌ«и да им се даде на селаните не само земЌа, туку и имоти, сè што им припаѓа на земЌопоседниците!
  Коба иронично го прекина:
  - ВклучуваЌ«и ги и нивните сопруги и «ерки!
  Бухарин се насмевна:
  - И ова исто така! Едноставно е како што направи ЕмелиЌан Пугачев - главата «е се исецка, шипката «е се закачи, а нивната стока «е се земе за себе и «е се подели подеднакво! А жените и «ерките на земЌопоседниците се твои робови!
  УлЌанов го одобри овоЌ повик:
  - Точно! Ќе ги обесиме сите! Сè до Северниот Пол!
  Коба предложи:
  - Треба максимално активно да го користиме разбоЌничкиот елемент. Особено , наЌсилните и наЌуспешните револуционери излегуваат од криминалците. На пример, Котовски не е хероЌ? ХероЌ! И отец Махно не е полош!
  Бухарин енергично кимна со главата:
  - Тоа е тоа! Сите «е ги здробиме со криминал !
  УлЌанов удри со тупаница на масата:
  - Терор, терор и уште еднаш револуционерен терор!
  Не беше можно да се наб удува понатамошниот разговор на "прекрасната четворка". Откако се разбудив, беше неопходно да се премине на практично ниво на спроведува®е на победничка стратегиЌа. Особено, исчистете ги борбените бродови од тимовите.
  Калигула брзо доплива до своЌата цел, а Маргарита до неЌзината. Момците, користеЌ«и ги прстите на рацете и нозете, веднаш се качиЌа на бродовите на нивните жртви.
  Детето Калигула пове«е не ги чувствуваше сопирачките, бидеЌ«и почна да ги сечка сите по ред. Не е тешко да се качиш на брод, во суштина класа на борбен брод. Освен, се разбира, ако не сте пове«е од човек. Значи, трчаЌ и сечи. И со таква натприродна брзина, никоЌ нема шанса да ви одолее.
  Па, со голите прсти на вашите деца, но побрзо од шепите на нозете на гепардот, фрлаЌте отровни игли. И ова, исто така, целосно «е ги шокира єапонците.
  Борците на ЗемЌата на изгреЌсонцето повторно лежат исечени , а планот на парот терминатори е едноставен. ДоЌдете до одделот за мунициЌа, а потоа активираЌте Ќа мунициЌата на таков начин што и котлите се покриени. После тоа, оштетениот брод нема да има друг избор освен да оди на дното.
  Калигула од делфините, сечеЌ«и и заковаЌ«и со мечот, се проби до снабдува®ето со мунициЌа. Па, што се за него индивидуалните куршуми, кои момчето ги соборува на мува, па дури и ги вра«а назад кон неприЌателот. Посебно е добро ако, со боса нога, веднаш удрите неколку чаури во неприЌателот со избезумена и смртоносна, смртоносна и неодолива сила.
  Така што патот на самураите до кралската империЌа на НиколаЌ II бил блокиран.
  Исто така, не е тешко да се пренесе мунициЌата во складиштето за да се разнесе дното на борбениот брод, исто така со неговата физичка сила.
  Челичната палуба, загреана на мартовското сонце, приЌатно ги скокотка голите еластични стапала на момчето-терминатор. И големите високоексплозивни гранати исполнети со шимоза ги повлекуваат рамената. Скокате надолу, игнорираЌ«и ги спиралните скали и сега сте на вистинското место. Сега преградите «е бидат искршени и котлите «е експлодираат, правеЌ«и такви дупки што и оваа огромна работа нема да преживее.
  Оваа интересна работа е Ќапонското армадило. Бродот е простран и широк, со голема дебелина на оклопот што ги покрива палубите. И долгите и дебели топовски цевки, способни да погодат неколку десетици километри, или уште пове«е ... Точно, тоа не го изградиЌа єапонците, туку Британците. Но, кралската флота е речиси целосно од сопствено производство, што има свои добрите и лошите страни. Така Британците направиЌа воен брод - благородна машина. Штета, но мораме да го испратиме на дното...
  Дошло до експлозиЌа, а металот од кршената палуба удрил во голите мускулести нозе на момчето, фрлаЌ«и го високо над површината. По што момчето влегло во водата и енергично пливало обидуваЌ«и се да се оттргне од вирот. Таков колос тоне.
  И борбениот брод на Маргарита се подели: чисто работено и синхроно. Сега е време да ги потонеме преживеаните два оклопни борбени крстосувачи.
  Нека отиде на дното и Того , коЌ предизвика толку многу проблеми на руската флота. Ова «е стане лекциЌа за сите оние кои со оружЌе во рацете доаѓаат во земЌата на вашата татковина.
  Калигула од делфините енергично Ќа гребе океанската вода со рацете и нозете и свирежи:
  - Ќе бидете поразени од єапонците! Ова не е игра во лудница !
  Исто како и минатиот пат, речиси без да го допирате металот и оклопот летате на палубата. Таму почнувате да сецкате такви бавни самураЌи во зелка. ВероЌатно, дури и паЌакот заглавен во смола е сто пати поагилен од овие инсекти од земЌата на изгреЌсонцето. Така, вие брзате и ги отсекувате рацете, нозете, главите ... И тие само се смируваат. Во наЌдобар случаЌ, еден од нив успева да каже:
  - Банзаи!
  ТомбоЌ Калигула се кикоти и им гази со носот:
  - Банзаи, не се осмелуваЌ!
  И со голи прсти ги фрла касетите, пробиваЌ«и ги челата, устата и грлото на самураите.
  Следно, повторете Ќа претходната комбинациЌа. Меѓутоа, за промена, величествениот Калигула брзо го насочил ве«е наполнетиот пиштол од дванаесет инчи и испукал полне®е во наЌблискиот борбен крстосувач. Ударот се покажа како точен, а силно експлозивното Ќапонско полне®е предизвика голем пожар на палубата.
  Младиот воин забележал дека навистина, кога «е влезе производ од индустриЌата во земЌата на изгреЌсонцето, излегува многу оган и чад. Што, се разбира, го олеснува снима®ето . ИмаЌ«и предвид дека самураите долго време воЌуваат со РусиЌа, нивната борбена ескадрила навистина има квалитативна супериорност.
  Точно, колку можат єапонците да постигнат ако ги загубат сите свои големи бродови?
  Предводникот на Того со задоцнува®е сигнализира заминува®е. Но, ова навистина не е корисно решение . Огромниот воен брод експлодира, а две секунди подоцна експлодира и бродот со Калигула на делфините. Конечно со пета клоцна офицер на єапонската империЌа. И повторно и дваЌцата храбри воини беа исфрлени од ударниот бран...
  Боречка девоЌка партизан, откако му Ќа разнесе главата на капетан од прв ранг, вреска на врвот на неЌзините бели дробови:
  - Натпревар во хокеЌ на море: РусиЌа против єапониЌа - резултат четири спрема нула!
  Навистина, сега єапониЌа нема ниту еден воен брод во служба. Точно, има уште осум крстосувачи од борбена класа. И има избор: да ги удави или да не ги удави?
  Калигула, откако Ќа пресече аЌкулата што брза кон него со мечот, реши логично:
  - Удри додека е жешко железото! Односно ги давиме!
  Маргарита, откако пресече друг морски предатор, се согласи со оваа одлука:
  - Зошто да губите време на ситници? Можеби нема да има следен пат за нас!
  Томбачето Калигула, фрлаЌ«и го патронот со ногата, право во окото на аЌкулата, логично се спротивстави:
  - Мислам дека «е биде! Бог Ќа сака троЌството!
  Но, тоЌ сепак пливаше. Тие можат да се вратат во тврдината на цитаделата но«е. Ова нема да ги однесе никаде. И ако Куропаткин го преземе упориштето без нивно учество, тогаш толку подобро. Навистина, тие не можат да сторат сè сами. Дури е интересно што «е кажат потомците за оваа чудна воЌна со єапониЌа? Ќе го сметаат за славно дело, или, напротив, «е го исвиркаат како освоено исклучиво од натприродни сили!
  Но, Калигула лесно Ќа престигна своЌата следна жртва - борбениот крстосувач. Однадвор, тие се малку различни од армадилосите. Конкретно, има малку помалку оклоп, а наместо пиштоли од дванаесет инчи има десет инчи, но перформансите се многу подобри. Но, ова се и садови од линеарната класа. А потоа има средни и лесни крстосувачи.
  Младиот воин овде малку Ќа смени тактиката и ги пресече самураЌските морнари, а некои ги закова со патрони што ги фрлаше со голи момчешки нозе. Потоа, Ќа зел и Ќа активирал мунициЌата, така што борбениот крстосувач го закопал носот во водата и така не веднаш отишол на дното, туку постепено се превртувал.
  Можеби момчето актер Калигула сакаше на овоЌ начин да спаси барем дел од екипата од смрт. Навистина, каде можеше да стави толку експлозиви... Маргарита, убиваЌ«и голема маса самураЌски морнари, го наведна своЌот крстосувач на бродот.
  ДевоЌката гордо го прослави своЌот успех, а и неЌзиниот партнер:
  - Резултат: шест - нула!
  Томчето Калигула, во бес и радост, од голем успех пееше:
  - И самураЌот одлета на земЌа, под притисок на челик и оган!
  Нови морски жртви ... Да , се чини дека єапонците кои тргнаа во оваа кампа®а се родени под несре«на Ўвезда. Па дури и осумте милиони богови во нивната шинтоистичка религиЌа не им помагаат.
  За машкиот Калигула, борбениот крстосувач изгледа како парче картон што треба да се потопи. ТоЌ дури реши да проба малку поинаква тактика, имено, со навлегува®е во држачот и со мечови со пресекува®е на дното. На краЌот на краиштата, тоЌ има магичен метал заробен од нин¤и и волшебници. Ова значи дека мора да се изврши операциЌа.
  И така ... Излегува дека линеарното железо пука... Потребно е да се поплават три прегради за да се обезбеди тоа. Момчето Терминатор со насмевка вели:
  - Еве сме на тоЌ брод...
  За да потонете борбен крстосувач со удари на меч, навистина треба да имате натчовечка сила и извонредна имагинациЌа.
  Маргарита претпочита многу поедноставен пристап, тврдеЌ«и дека повторува®ето е маЌка на уче®ето. И ако е така, тогаш неприЌателот «е биде поплавен од експлозиЌата.
  Божицата воин и партизанката го крева палецот нагоре и вели:
  - Ве«е е осум часот!
  Момчето Калигула, без церемониЌа, соборуваЌ«и броЌни самураи и фрлаЌ«и смртоносни патрони со нозете, извикува:
  - Но, ова е едноставно прекрасно!
  Останаа уште четири жртви... Треба некако да се удават за ова да не стане премногу обично. ДоЌдете со нешто посебно, уникатно. И момците, без да кажат збор, постапуваат на следниов начин. Имено, тие ги запленуваат контролните кормила ... За сре«а, бродовите се ве«е со полна брзина, што значи дека не е толку тешко да се излезе на краЌ со нив. И така, ги грабнувате контролните кормила и одите на овен... Battlecruisers, бродовите се нови, но има многу застарени пловила во Ќапонската флота кои немаат шанса да избегаат од овен со праволиниски линии.
  Што ако бродовите, па дури и оние направени од метал, се судрат со голема брзина во морето?
  Потоа се случува следново: страшен татнеж, брусе®е на оклоп, челичните лимови од двата сада пукнаа. Десетици и стотици морнари, со искривени жолти лица, брзаат по скршените палуби, нивните тесни очи се испакнати од нивните чела, а од нивните усти летаат млазници со исфрлени заби.
  И Ќапонските ловци паѓаат во морето, паѓаат во пенливи потоци што ги проголтуваат одеднаш. И бродовите почнуваат брзо да тонат, влечеЌ«и многу животи во длабочините.
  Маргарита, продолжуваЌ«и да ги истребува морнарите без сожалува®е и церемониЌа, со насмевка изЌави:
  "Исто така, добро е што єапонците не земаат жени и деца на бродот".
  Калигула, сецираЌ«и Ќа аЌкулата што се качи на него, лесно се согласи со ова:
  - Да, култот на Амазонките не пушти корен меѓу самураите. Точно, изгледа дека имаат женски нин¤и!
  Младата божица воин и, во исто време, партизанка резимира:
  - Дванаесет нула во наша корист ... Но, остануваат уште два последни дневници. Што да се прави со нив?
  Tomboy -от Калигула исече друга аЌкула на парчи®а и едноставно предложи:
  - АЌде да ги однесеме до пристаништето Дални. Сега е под руска контрола, а два прекрасни, наЌсовремени крстосувачи во голема мера «е Ќа подобрат нашата флота!
  Маргарита, дробеЌ«и ги предаторите на мори®ата со мечеви, лесно се согласи со ова:
  - Да, и ова е наЌдоброто решение!
  Иако єапонците имаат репутациЌа на непоколебливи борци, моралниот ефект од бесните удари на двата супер ангели ги надмина нашите наЌлуди очекува®а. Навистина, ако треба да се борите не со луѓе, туку со суштества слични на наЌвистинските богови, а можеби дури и демиурги, тогаш дури и на борците од ЗемЌата на изгреЌсонцето може да им недостасува храброст.
  Затоа, откако Маргарита на едниот крстосувач и Калигула на другиот, ги отсекоа наЌревносните офицери и клоцаа некои од нив, другите морнари и механичари сметаа дека е наЌдобро да им се покорат на овие суперсуштества . И двата борбени крстосувачи се упатиЌа кон пристаништето Дални, од кое єапонците се откажаа, по нивниот неодамнешен пораз, без борба со руската армиЌа.
  Калигула Долфинов сметаше дека, на краЌот на краиштата, авторитетот на ударната сила е авторитетот. На пример, за време на битката каЌ Калхин Гол, колку єапонци беа заробени од страшната советска армиЌа? Според советските податоци, 476 луѓе, според други подоцнежни пресметки, околу 200, а како резултат на меѓусебната размена, само 88 биле вратени на єапонците, односно толку малку се вратиле во своЌата татковина.
  Односно, самураите покажаа цврстина. Откако изгубиЌа, според советските податоци, загинаа околу дваесет илЌади луѓе.
  За споредба, советската армиЌа изгуби речиси исто толку убиени ( не сметаЌ«и ги оние што загинаа во заробеништво) за време на Втората светска воЌна колку и затвореници.
  И ова и покраЌ фактот што НКВД брутално се справи со семеЌствата на оние што се предадоа.
  Така, отпорноста на Ќапонските воЌници не е претерано. За време на руско-Ќапонската воЌна, єапонците изгубиЌа сто пати помалку воЌници како воени заробеници од Русите!
  Но, сепак, ова делумно се должи на фактот што руската армиЌа не победи ниту една голема битка. И без победи нема затвореници.
  Меѓутоа, се случува и воЌската што напредува да има заробени многу воЌници .
  Момчето воин Калигула и рече на Маргарита преку примитивно воки-токи:
  - Можеби сепак «е го кренеме белото знаме, инаку «е не удават?
  Маргарита се спротивстави:
  "Срамота е да се плови под бело знаме". Подобро даЌте го тробоЌниот руски преку глава!
  Младиот воин Ќа пушти иглата во босот, пргав стапало на момчето-терминатор и откако го прободе следниот самураЌ во челото, тоЌ забележа:
  - И според мене, Андреевски со крст «е биде поуспешен!
  Со резултат четиринаесет спрема нула, поморските Ќарболи со єапониЌа се завршени и сега не само што можете да ги земете заробените бродови каЌ себе, туку и да пеете. Калигула од делфините Ќа пееше своЌата победничка песна на врвот на неговите бели дробови:
  Големи пространства на мори®а, океани -
  Ги изоравме под тробоЌното знаме!
  ВоЌниците ги освоиЌа високите планини,
  Орлите рикаа во победа!
  
  Руските воини беа препознаени од планетата,
  Ги погодивме неприЌателите со мечеви и баЌонети!
  Можевме да го отфрлиме фашизмот од половина свет,
  Нашиот марш го завршивме со победа во Берлин!
  
  пристигнаа со тенкови со грбави,
  Се закануваат дека «е ги уништат сите руски поли®а!
  Но, тие силно ги удираат проклетите изроди ,
  За да можат нашите деца да живеат сре«но без Ќарем!
  
  Ние сме деца на Татковината, коЌа е повисока од сите други во светот,
  Се родивме, со боси стапала месиме калико!
  се посредуваше за нас, испра«аЌ«и не во битка ,
  И Господ донесе маЌ да цвета од радост!
  
  Нема дел од борец и повозвишено срце,
  Што дава сон и повторно раѓа®е!
  Отвори Ќа славната врата на бесмртноста,
  Но, ако седите во заседа, молчете !
  
  Има волци и овци, но вие сте пастири на вселената,
  И ваш удел е да Ќа пренесете наредбата до потомството!
  За да Ќа однесеме работата до краЌот на создава®ето,
  За да не згасне вечниот оган во твоето срце на  убовта!
  
  КоЌ знае каде неприЌателски куршум «е запре воЌник,
  Но, сепак, во битка, смртта е подобра од гнили болести!
  И ако умреш, тогаш твоЌот приЌател «е го скрши противникот ,
  ТоЌ нема да го толерира тоа, бидеЌ«и боси девоЌки се водат во заробеништво!
  
  О, руска судбина, воЌна и оган по воЌна,
  За оние кои сакаат да одат на одмор, за нив нема место, знаете, во раЌот!
  Тука пеколниот Сем влезе во заговор со сатаната,
  Се заканува: - Ќе го срушам атомот и «е го скршам градот!
  
  Но, «е има и заштита од проектили,
  А нуклеарната бомба не може да Ќа уништи Москва...
  Можеме да користиме тенкови за да го добиеме паразитот,
  А здодевните песни за паднатите ве растажуваат!
  
  Се продава за денар, а не за руски дел,
  На краЌот на краиштата, секоЌ од нас е голем воин!
  Не веруваЌте дека Бог ве«е нè стави во улогата,
  Всушност, вие одлучувате колку е кул завива®ето!
  
  Имаше неуспеси, имаше порази,
  Се случи како заЌаци кои се повлекуваат од страшни волци!
  Но, ако започне воЌна, повторно «е бидеме таму,
  Скршете Ќа бруталната армиЌа на чудовишта во пеколен ритам!
  
  ВеруваЌ ми, не играме за воЌна,
  Немаме друг повик освен да бидеме добри приЌатели!
  Ние сме братски луѓе, а не Авел и Каин,
  За нас птицата е песна, а не дебела игра!
  . ЕПИЛОГ
  Откако Доминика блесна во своЌата духовитост, децата врескаа и долго плескаа со рацете. Да, одлично е , може да се каже дека успеа - прскаше афоризми и си потпевнуваше.
  По што Маргарита и Доминика наЌавиЌа гозба за цел свет, за да има забава и радост во душата.
  Тие мавтаа со своите магични стапчи®а и се поЌавиЌа раскошни маси, густо натоварени со храна . Тука сè беше луксузно и многу богато.
  Такви прекрасни Ќаде®а и многу колачи, пити со крем, крофни, ѓевреци, мафини и богато украсени колачи. Невозможно е да се каже во баЌка, ниту да се опише со пенкало.
  И сè е толку апетитивно и ароматично што е буквално единствено по своЌата софистицираност и убавина.
  Маргарита напиша на Твитер:
  Се наЌдобро, наЌдобро за децата,
  На нашата весела планета...
  Да живеат сонцето и ветрот,
  Сметаат дека самовилите се одговорни за сè!
  И таа почна да танцува. И Доминика Ќа следеше, а со нив уште неколку девоЌки. Одлично помина .
  Маргарита логично забележа:
  - Сè «е биде добро, се «е биде добро ако не се збркаме !
  И партизанката зеде и пушти уште еден огномет од своето волшебно стапче. И тоа беше како фонтана од диЌаманти што течеше во многу бурен поток.
  Доминика истакна:
  - Убавина, убавина.
  Пука како фонтана од кит!
  Потоа доЌде време за забава. Неколку од наЌголемите момчи®а, на околу четиринаесет години и многу мускулести, ставиЌа меки ракавици на рацете и почнаа да се караат едни со други.
  Удираа со раце и боси стапала, додека се смешкаа и се смееЌа.
  Добри®а со насмевка забележа:
  - На краЌот на краиштата, тие имаат опрема за колективна фарма!
  Принцот Еномаус кимна со главата:
  - Не се обучени за боречки вештини !
  Момчето Добри®а шушкаше, скокаЌ«и во импровизираниот прстен:
  - Пушти ме да одам!
  И дваЌца борбени мускулести тинеЌ¤ери се судриЌа еден со друг. Момчи®ата пукнаа од смее®е и Ќа нападнаа Добри®а. Имаше расклопува®е и мавта®е со рацете и нозете.
  Добри®а вешто се расфрла и ги турна настрана. Потоа со голи прсти го фати едно од момчи®ата за нос . Завиваше од дива болка. И момчето хероЌ повторно, без никаква церемониЌа, го фрли и го принуди да се преврти.
  Децата наоколу се смееЌа и плескаа со рацете. И Добри®а турна четири момчи®а одеднаш и вешто ги завитка во чаршав.
  После тоа, смеата станала целосно заглушувачка. Исто како детскиот аплауз. Навистина, изгледаше многу кул .
  Добри®а духовито забележа:
  - ОноЌ што се осмели изеде!
  Во рингот влезе и Доминика. Се занимавала и со боречки вештини. На краЌот на краиштата, глумата во филмови не е шега. Таа се покажа како СупердевоЌка и се бореше со супернегативец . Двете девоЌки потоа се удираа една со друга за десетина зема®а. И тоа е одлично . Дури и нивните модринки беа вистински.
  Сега силен, мускулест тинеЌ¤ер од околу четиринаесет години во га«и за плива®е излезе против Доминика. И се обидел да Ќа нападне девоЌката. Доминика одговорила со прецизен удар од голата пета кон соларниот плексус, а момчето паднало и почнало да се грчи.
  Доминика твитна:
  -Ти не си момче , не си момче,
  Не Вистински...
  Ти не си момче , не си момче -
  Расипана кутиЌа!
  со сета сила Ќа удри Доминика по мускулестиот грб . ДевоЌката врескала и го вра«ала со клоци. Избегнал и се упатил кон Доминика и се обидел да се бори со неа. ТинеЌ¤ерот бил силен и закоравен од напорна работа на градилиште. А Доминика мораше да ги напрега сите сили за да не падне. Но, таа се излизгала и потоа го фрлила силното момче над неа. Падна, удираЌ«и во чиниЌа со есетра. И момчето многу се извалка.
  А останатите деца диво се смееЌа и правеа гримаси. Ова навистина изгледаше одлично .
  Момчето скокнало, но добило силен удар
  во движе®ето што доаѓало бил погоден со потколеницата , а мускулестото момче паднало.
  Доминик пееше агресивно:
  Подмолно чека жртва во рудникот,
  ПосочуваЌ«и радар кон небото...
  Една грешка - случаЌно полетува®е,
  А ударот е неизбежен!
  Ова е, навистина, каратистка. Така се свртела и со гола пета удрила друго момче во носот. Паднал и од своЌот кодош испуштил фонтана крв . Но, тоЌ веднаш скокна. И повторно во битка. И Доминика го сопнува, принудуваЌ«и го да падне. Ова е навистина жена.
  Добри®а кимна на одобрува®е:
  - Продолжи така! Па, ти си кул девоЌка !
  Еве уште едно силно момче кое одлета од ударот на Доминика.
  Тука започна пресметката. ДевоЌчето фрлило друг тинеЌ¤ер над неа и чврчорело:
  ДевоЌки од високото општество,
  Навистина сакам да го претепам момчето!
  По што девоЌката повторно ги турнала момчи®ата, даваЌ«и им модринки и испакнатини. И изгледаше краЌно смешно и смешно.
  ги момчи®ата :
  - Ти си нашата девоЌка ! Многу жешко и борбено!
  Доминика кимна со главата и чврчореше:
  ДевоЌката борец има врела крв,
  Слепата орда нè напаѓа!
  Таа шепна магии, а на момчи®ата одозгора се истури вистински дожд од крем, кондензирано млеко и мед.
  И повторно радосната смеа на децата. Сè се врти и се случува толку кул и агресивно. И има смешни моменти во оваа агресиЌа.
  Момчето, принцот Оеномаус, се разбира, исто така е во играта. Како може некоЌ да се снаЌде без него? И младиот воин многу вешто фрла над себе момче кое изгледа постаро и поголемо. И повторно ентузиЌастички извици. Да, ова е навистина борба коЌа е потребна.
  Еномаи замавна со раката, а момчето падна на куп колачи прекриени со крем. И пукнаа и се распрснаа толку смешно и со задоволство. А такви беа аромите на магичната куЌна.
  Добри®а со воздишка забележа:
  - Срамота е да се троши таква храна!
  Доминик се насмеа и одговори:
  - Во ред е! Ќе направам пове«е магиЌа!
  Момчето од Феникс пееше:
  Некаде во шумата има волшебници,
  На сатаната му шиЌат кафтан...
  Наоколу беа фрлени каме®а,
  Нашата чудесна земЌа!
  После тоа, тоЌ стана приЌател со Добри®а. Двете хероЌски момчи®а наЌпрвин почнаа да мавтаат со тупаници, обидуваЌ«и се да се удрат во лице . СлучаЌно го товареа неколку пати и се поЌавиЌа модринки. Потоа го зедоа момчи®ата-борци и си ги удриЌа челата. Така почнаа да летаат искри од моите очи.
  Тие се туркале, ги кутнале главите и потоа почнале да се караат. И борбата беше многу тврдоглава. Момчи®ата витези се мачеа, гмечеЌ«и се и стискаЌ«и еден со друг.
  Потоа повторно почнаа да удираат глави, што изгледаше пове«е глупаво отколку кул и заканувачки. И ова делуваше на тоЌ начин што ги внесе децата-гледачи во заглушувачка смеа.
  Доминика го зеде пердувот во раце и почна да ги скокотка голите потпетици на момчи®ата. Добри®а и Феникс почнаа да се смеат, навистина е толку скокотливо и кул што нема да можете да престанете да се смеете.
  Маргарита со примадона насмевка забележа:
  - Да, ти си кул девоЌка. Само главен забавувач. Што друго можете да направите?
  Доминика рикаше:
  - Да, генерално, можам апсолутно се. И ова «е го видите пове«е од еднаш!
  Добри®а и Феникс се разделиЌа. Се препотуваа, а нивните изваЌани торзо блескаа како да се прелиени со маслиново масло.
  Маргарита со воздишка забележа:
  - Имаме победа, но не сме поблиску до целта да го спасиме посилниот пол. Жолтиот стаорец му припаѓа на нашиот неприЌател Бастинда, коЌ исчезна каЌ никоЌ не знае каде. И го истуривме гравот. Па, не залудно, но сепак без резултат на коЌ сметавме!
  Доминика пееше како одговор:
  Животот не е лесен
  А патеките не водат право...
  Сè доаѓа предоцна
  Сето тоа исчезна прерано!
  Постепено, расположението на ослободените деца стана помирно. И тепачките, дури и хумористични, стивнаа, а музиката стана помалку гласна.
  И тогаш одеднаш се слушна бучава. Се огласи алармот.
  Момчи®ата и девоЌките веднаш скокнаа од своите места и се наежиЌа со мечеви и копЌа. Тие беа подготвени за борба.
  На небото се поЌавиЌа змеЌови. Тие беа триглави, седумглави и дванаесетглави . И имаше доста од нив, и големи влекачи. Секако, колку пове«е глави, толку е поголема големината. А меѓу нив беше и познатата вештерка Бастинда, коЌа изгледаше мала наспроти позадината на змеЌовите.
  Доминик свирна и забележа:
  - Леле! Изгледа уште не е готово!
  Маргарита како одговор пееше:
  Паѓам со градите, фа«аЌ«и олово,
  ЗемЌата е полна со дупки, како копа...
  Но, знам дека ова сè уште не е краЌот -
  КраЌот е само почеток!
  Имаше околу педесет илЌади деца на воини - ова е цела воЌска, немаше пове«е од двесте змеЌови. Затоа, младите воини не побегнаа. Тие беа подготвени да се борат и скапо да ги дадат своите животи, а можеби и да победат!
  Двете страни се борбени и одлучни.
  наЌголемиот дванаесетглав змеЌ:
  - Не се плаши! Нема да се караме со деца! Ние сме за мир и правда!
  Доминика извика:
  - Па зошто доЌдовте овде?
  Еве Бастинда ечеше, насмевнуваЌ«и се агресивно:
  - Знам дека главна цел ти беше да го добиеш артефактот Жолт стаорец, а не да ги ослободиш децата-робови!
  Маргарита се спротивстави:
  - Не се меша! Во секоЌ случаЌ, не сакавме да ги оставиме нашите деца и никогаш нема да ги оставиме!
  Сите дванаесет глави на змеЌот рекоа одеднаш:
  "Го цениме вашето благородништво! Но, Бастинда ве поканува да играте игра. Ако победиш, «е ти го даде жолтиот стаорец, ако го направи тоа, тогаш твоите четворица «е станат негови робови засекогаш.
  Волшебничката Бастинда кимна со главата:
  - Да! Тоа е тоа! Па деца, има премногу гужва со нив. Вашата четворка «е биде многу покорисна во ропството!
  Доминика со насмевка забележа:
  - Можеме да играме игра. Само нека, во случаЌ на загуба, вештерката Бастинда не само што ни го даде своЌот артефакт на Жолтиот стаорец, туку и да стане наш роб.
  Маргарита потврди, удираЌ«и со гола нога:
  - Тоа е тоа! Ова е токму она што ни треба! Би било фер ако и Бастинда Ќа ризикуваше своЌата слобода!
  Дванаесетглавиот рече:
  - Нека биде така! Артефактот и слободата на вештерката, против слободата на четири значаЌни поединци - фер!
  Волшебничката Бастинда кимна со главата со црна коса:
  - Добро, нека биде! Во секоЌ случаЌ, секогаш победувам на овоЌ натпревар. Па дури и знае®ето за магиЌа нема да им помогне!
  Дванаесетглавиот змеЌ ечеше:
  - Дали ветувате дека «е ги исполните ветува®ата во случаЌ на пораз?
  Сите петмина едногласно извикаа:
  - Ние даваме!
  Волшебничката Бастинда извади табла со квадрати од ранецот и рече:
  - Тогаш да почнеме!
  И таа Ќа расклопи таблата, на неа веднаш се поЌавиЌа фигури. Некако потсетуваше на традиционалниот шах, само квадратите не беа две, туку три бои: бела, црна и сива. И имавме многу пове«е броЌки. Има шут, стрелци и офицер, генерал, маршал, балиста, кочиЌа и уште нешто.
  Доминика промрморе:
  - Да, не знам ни како одат! Ова е неправедно!
  Волшебничката Бастинда со насмевка одговори:
  -Ве«е дадовте збор и нема каде да се повлечете. Одбива®ето да се игра е еднакво на пораз!
  Маргарита кимна со главата:
  - єа знам оваа игра! И како и фигурите шетаат во него! Па аЌде да играме!
  Волшебничката Бастинда кимна со главата:
  - Добро тогаш! Тука главна фигура е кралот и «е играме до мат!
  Децата воини плескаа со рацете. Маргарита го затресе своето волшебно стапче, а пред нив се поЌави слика на огромна табла со три вида «елии. И сега илЌадници поранешни робови можеа да Ќа видат одеднаш.
  Маргарита забележа:
  - Пред воЌната добив партиЌа шах против самиот Ботвиник, иако не лично, туку во симултана игра. Но, на осум години да се победи шампионот на СССР е кул!
  Волшебничката Бастинда промрморе:
  - Ова е сосема поинаква игра! Шахот не беше ни блиску до неа!
  Партизанката кимна со главата:
  - Знам! Покомплицирано е и има пове«е парчи®а, но можам да го играм! Затоа, немоЌте да мислите дека «е ви биде лесно!
  Вештерката со црна коса кимна со главата:
  - Моите парчи®а се црвени - тие почнуваат први!
  И таа Ќа помести прашката напред . Маргарита одговори со поместува®е на стрелецот. Таква лежерна игра започна. На секоЌа страна имаше по сто фигури, и сите три, освен кралевите. Има еден од нив, а играта завршува со мате. Па, ова е убаво и логично.
  Бастинда играше и се насмевна. Следеа првите размени. Потоа маневрите на брзите заебанции. Доминика забележа дека шутот се движи како кралица во традиционалниот шах, но удира како витез.
  Да, интересно е. Офицерот изгледа како епископ, но удира како крал. А генералот се движи како врка, но удира како витез. Маршалот се движи како кралица, но удира само како врте®е. Се разбира, наЌмо«ните фигури се големите везири, тие се движат како кралица и како витез, а и удираат. Има, се разбира, кралици, и тие се исто како во обичниот шах. Стрелците се движат како пиони, но пукаат диЌагонално три квадрати нанапред, а прангите само два. Се чини дека обичните пешадиЌци се наЌслаби, но тие можат, откако «е стигнат до последната линиЌа, да се претворат во кое било парче освен кралот.
  КочиЌата оди како ко®, но удира како слон. Да, интересно е како излегува. Има и балиста - се движи како врка, но удира како кралица. Повратници, витези и епископи, како во обичниот шах. Но, има и еднорог. Оди како крал, но удира како кралица. И кралски еднорог. Оди како слон, но удира како голем везир, односно како кралица и витез. Да, ова не е игра на шега. И има по три фигури. И пробаЌте нешто без да проЎевате. А сега, се чини дека Бастинда ве«е зазеде пове«е териториЌа и стекна материЌална предност.
  єасно е, таа е многу поискусна од Маргарита.
  Доминика самоуверено, поточно иронично, твитна:
  - ПрошетаЌ го ко®от! Ко®!
  Маргарита Ќа одмавна:
  - Не се мешаЌ! Што треба да се направи, Ќас го правам!
  И партизанката решително Ќа раздвижи фигурата. Бастинда продолжи да напаѓа. Битката беше многу тврдоглава и безмилосна.
  Маргарита, за да врати малку самодоверба и смиреност и да генерира инспирациЌа во играта, почна да пее;
  Се пени нагоре, подигаЌ«и ги стрмните падини,
  Бранот, оковите од мраз го уништиЌа океанот!
  Зракот се сече, облаците се наполниЌа со олово,
  И свеж ветер Ќа здроби маглата!
  
  єас сум со тебе на краЌбрежна карпа,
  Морскиот наплив ти го скокотка увото!
  Борецот ѝ го прегрна вратот со нежна рака,
  Во моЌата душа воскресна светиот Господ!
  
  Врвовите на снежните планини се позлатени,
  И бисерни пеперутки на градите!
  Во далечината, бродови талкаа под едра,
  Не можете да се разделите со вашиот сон и да заспиете!
  
  Покажував кон тебе, сакана,
  Твоите блескави очи од солзи!
  На краЌот на краиштата, без тебе, дури ни светот не ми е доволен,
  Невреме и грмотевици рикаат во срцето!
  
  Заедно со вас «е вкусиме многу слава,
  И отровот продира во амбициЌата!
  Извлечете го мечот во името на таа мо«,
  задоволство служи !
  Маргарита пееше одлично и расположена тргна во решавачки напад. Партизанската девоЌка не се двоумеше да се жртвува, а во одреден момент материЌалниот однос на силите изгледаше катастрофален за неа. Но, еве уште неколку силни тактички удари и ...
  Маргарита со невина насмевка рече:
  - мат, госпоѓо Бастинда!
  Таа диво трепна и погледна наоколу, гледаЌ«и странично во наЌголемиот змеЌ со дванаесет глави . Беше со големина на авион од голема класа , распонот на секое крило беше добри двесте метри - ова е чудовиште. Можеби ниту феноменалната магиЌа на избраната девоЌка-актерка Доминика не можеше да надмине таков ¤ин.
  Огромниот водач на змеЌ рикаше со дванаесет глави истовремено:
  -Изгубивте од Бастинд. Затоа, даЌте му ги вашите добивки на Жолтиот стаорец - вреден артефакт и одете во ропство на вашите нови господари!
  Бастинда воздивна и извади артефакт од ранецот. Неочекувано, тоа беше само со големина на кокос, но светеше со силна, жолта светлина.
  Вештерката го поддржа и забележа:
  -ТоЌ е. Како и сè што е мое, сега е твое!
  Маргарита го зеде артефактот во раце, а потоа го сокри во своЌот ранец. И таа забележа:
  - Ова е добро! Па, што да правиме Ќас и ти, Бастинда?
  Однадвор, една сè уште прилично млада и привлечна црнка одговорила:
  - Можам да направам многу работи. Ве«е имам пове«е од илЌада години. А што ако можам да те научам непознати магични техники. Па, и биди управител на кралството. Имам големо искуство во ова, а не само во управува®ето со децата.
  Маргарита ги крена рамениците и забележа:
  "Мислам дека можеби «е те пуштам, откако прво се заколнав дека «е правиш само добри дела".
  Доминика промрморе:
  - Што ако лаже? Имаме луѓе, знаеш. Дури и Куранот вели дека заклетвата може да се прекрши во некои случаи.
  И девоЌката актерка пееше:
  ВеруваЌ ми, твоите слуги «е се исушат,
  Ќе бидете изневерени, «е бидете изневерени...
  А оние кои вака се колнат во  убов,
  Само види, «е те убиЌат!
  Маргарита се спротивстави:
  "Вообичаено е нашите волшебници да ги држат и зборовите и заклетвите. Да се стане прекршувач на заклетва значи да се нанесе вечно проклетство и презир од сите. Така, Бастинда или «е Ќа одржи своЌата заклетва или «е одбие да Ќа исполни. Значи таа има избор помеѓу ропство и откажува®е од лошите дела засекогаш!
  Вештерка со црна коса кренати раменици:
  - Овде има за што да се размислува. Никогаш не прави зло, ова е исто така многу тешко, а не секогаш приЌатно!
  Доминика беше огорчена:
  - Зошто се одлучуваш за нас, Маргот? Мислам, подобро е таа да ни биде робинка. Магичен и нестар слуга «е биде доста корисен во дома«инството. Таа не треба да ти биде робинка, туку наша заедничка!
  ХероЌското момче Добри®а потврди:
  - Да тоа е точно! Сите четворица Ќа ризикувавме нашата слобода. А ти сакаш сама да и командуваш.
  Момчето, принцот Еномаус мислеше:
  "Исто така, мислам дека е подобро да Ќа пуштиме да си оди, даваЌ«и се заклетва дека «е прави само добри дела". Зошто, додека собирате уште единаесет артефакти, повлечете и роб заедно со вас? Таа е само товар!
  Добри®а и Доминика едногласно рекоа:
  - Не, таа е наша робинка! И нема да Ќа пуштиме!
  Водачот на змеЌот забележал:
  - Имате раскол: дваЌца против дваЌца! Предлагам да фрлите паричка. Ако се глави, «е правиме како што сака Маргарита, ако се опашки , «е правиме како што сака Доминика!
  Децата воини едногласно извикуваа:
  - Точно! Во право! Во право! Многу «е одлучи!
  Доминика налутено промрморе:
  -КоЌ «е Ќа фрли паричката?
  ЗмеЌот грмеше:
  - єас!
  И тогаш неговата опашка фрли сребрен круг што леташе низ воздухот и падна на карпестиот тротоар. Паричката удри и ... Слета на работ...
  Џиновскиот змеЌ се насмеа и одговори:
  - Ако е така, тогаш Ќа земам Бастинда за слугинка. И ти останува неЌзиниот артефакт, жолтиот стаорец, како трофеЌ. Патем, како што сакавте!
  Доминика промрморе:
  - И мотор. Сакам ваков флаер.
  Џиновскиот змеЌ шушкал:
  - ИспеЌ песна! И ние змеЌовите «е го цениме тоа. Ако ви се допаѓа, магичниот летечки мотоцикл «е биде ваш. А ако не, тогаш ... И ти «е ни станеш роб!
  Доминика беше огорчена:
  - Значи, можеш да кажеш дека не ти се допаѓа ниту една моЌа песна!
  Главата змеЌ обЌави:
  -Не само ние «е судиме, туку и Ќавноста, вклучуваЌ«и ги и децата и поранешните робови!
  Доминика кимна со воздишка.
  - Тогаш се согласувам!
  И девоЌката почна да пее со чувство и израз;
   Облечен да им завидуваат на сите кралеви,
  Темноцрвена, златна, лисЌа во рубини!
  Како вечерните пеперутки се издигнуваат,
  А гласот на ветровите е органи на херувими!
  
  НаЌлуксузниот мир е простран во есен,
  ДрвЌа, куполи на свети цркви!
  Секое гранче со издлабени резби,
  Бисери од капка роса и бесценети каме®а!
  
  Локвата беше покриена со тенко сребро,
  Искри блескаат од под копитата на ко®от!
  Љубезно се однесувате еден со друг,
  Нека живеете сре«но под ведро небо!
  
  На светло сонце, со широк фустан,
  Брези и тополи танцуваат валцер на  убовта!
  Тажни сме за деновите што потонаа во бездната,
  ЧуваЌте ги спомените од состаноците со мене!
  
  Ќе доЌде зима, младоста во неа е вечна,
  Не седа коса, диЌаманти во косата!
  Ќе ги собереме сите наши приЌатели за празникот,
  И да го искажеме сонот во извонредни стихови!
  Бурни аплаузи и извици "Браво! Бис!", десетици илЌади грла го преплавиЌа целиот плоштад. Ова би бил славен час, час на триумф за Доминика, коЌа го откри своЌот талент како примадона!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"