Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

ޕްރިންސެސް އިމްތިޙާނުން ފާސްވުން

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    ރީތި ދަރިވަރެއް އަދި ފިލްމީ ބަތަލާއަކަށް ވާން ބޭނުންވާ ޑޮމިނިކާގެ ހުވަފެން ދެކެނީ ސްކްރީން ސްޓާރަކަށް ވުމެވެ. އަދި ނިމްފް އޭނާގެ ގާތަށް އައުމުން، އޭނާގެ ފަހަތުން ހިތުން ގޮސް، ނިމުނީ ޑްރެގަންގެ ރަސްކަމުގައެވެ. ޑޮމިނިކާގައި ފާހަގަކޮށްލެވޭ ޤާބިލުކަންތައްތައް ފޮރުވިފައިވާއިރު، އެ ސަރަޙައްދާއި އަވަށްޓެރި ދައުލަތްތަކަށް އާދަޔާ ހިލާފު ވަބާއެއް އައިސްފައިވާއިރު، އޭގެ ނަތީޖާއެއްގެ ގޮތުން ގާތްގަނޑަކަށް ހުރިހާ ފިރިހެނުންވެސް ވަނީ ގަނޑުވެފައެވެ. ވަރުގަދަ ޖިންސުގެ އެންމެ ފަހުގެ އެއް މަންދޫބު ކަމަށްވާ އެލްފް ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސް އަށް އޭނާގެ މަރު ލަސްކުރަން ޖެހުނީ ޑޮމިނިކާގެ ހަދިޔާގެ ސަބަބުންނެވެ. އަދި މިހާރު އެމީހުން ގުޅިގެން މަސައްކަތްކޮށްގެން ވިސްނޭވަރުގެ ވަބާއެއްގެ ސިއްރު ހާމަކޮށް، އަނދިރި ބާރުތައް ފަޅާއަރުވާލަން ޖެހެއެވެ.

  ޕްރިންސެސް އިމްތިޙާނުން ފާސްވުން
  
  އެނޮޓޭޝަން
  ރީތި ދަރިވަރެއް އަދި ފިލްމީ ބަތަލާއަކަށް ވާން ބޭނުންވާ ޑޮމިނިކާގެ ހުވަފެން ދެކެނީ ސްކްރީން ސްޓާރަކަށް ވުމެވެ. އަދި ނިމްފް އޭނާގެ ގާތަށް އައުމުން، އޭނާގެ ފަހަތުން ހިތުން ގޮސް، ނިމުނީ ޑްރެގަންގެ ރަސްކަމުގައެވެ. ޑޮމިނިކާގައި ފާހަގަކޮށްލެވޭ ޤާބިލުކަންތައްތައް ފޮރުވިފައިވާއިރު، އެ ސަރަޙައްދާއި އަވަށްޓެރި ދައުލަތްތަކަށް އާދަޔާ ހިލާފު ވަބާއެއް އައިސްފައިވާއިރު، އޭގެ ނަތީޖާއެއްގެ ގޮތުން ގާތްގަނޑަކަށް ހުރިހާ ފިރިހެނުންވެސް ވަނީ ގަނޑުވެފައެވެ. ވަރުގަދަ ޖިންސުގެ އެންމެ ފަހުގެ އެއް މަންދޫބު ކަމަށްވާ އެލްފް ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސް އަށް އޭނާގެ މަރު ލަސްކުރަން ޖެހުނީ ޑޮމިނިކާގެ ހަދިޔާގެ ސަބަބުންނެވެ. އަދި މިހާރު އެމީހުން ގުޅިގެން މަސައްކަތްކޮށްގެން ވިސްނޭވަރުގެ ވަބާއެއްގެ ސިއްރު ހާމަކޮށް، އަނދިރި ބާރުތައް ފަޅާއަރުވާލަން ޖެހެއެވެ.
  ޕްރޮލޮގް
  މަދުން ނޫނީ ނުފެންނަ، ތަފާތު ރީތިކަމުން ފާހަގަކޮށްލެވޭ ޑޮމިނިކާ ޑެލްފިނޯވާއަށް ލިބުނީ ބްލޮކްބަސްޓަރ ފިލްމު "ސްޓާ އެމްޕްރެސް" ގެ މައިގަނޑު އެއް ރޯލެވެ. އަދި މިއީ ބޮޑު ބަޖެޓަކާއެކު ބޮޑު ފައިދާއެއް ލިބޭނެ ކަމަށް ވައުދުވާ ފިލްމެކެވެ. މީގެ ކުރިން ޑޮމިނިކާ ވަނީ ގިނަ ފިލްމުތަކެއް ކުޅެފައި ނަމަވެސް ލިބުނީ އެންމެ ލާރިތަކެކެވެ. އޭނާގެ ރީތިކަން ތަފާތު ކަމާއި، އިސްތަށިގަނޑުގައި ވަރަށް ވިދާ ސްޕްރިންގް ޑެންޑެލިއަން ކުލައެއް ހުރިއިރު، ޑައިސް އާއި ވާނިޝް ނެތި ވެސް އޭނާއަށް ކުރެވޭނެ ކަމަށް ގަބޫލުކުރީ މަދު ބައެކެވެ. އެކަމަކު އެއީ އެގޮތެވެ. ޑޮމިނިކާ އަކީ ގުދުރަތީ، ހަނީ ބްލޮންޑް އެއް ކަމަށާއި، އޭގެ އިތުރުން ސްކަލްޕްޓް މަސްތަކާއި މޮޅު ސްޓްރެޗް އެއް ވެސް ހުރި ކަމަށެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ މާޝަލް އާޓްސްގައި ނުއުޅުނު ނަމަވެސް އޭނާ ނަށާފައި ވަނީ ބެލެޓްގަ އެވެ. އަދި ސްޕީޑާއި ގްރޭސް އާއި ހަރަކާތްތަކުގެ މޮޅު ކޯޑިނޭޝަން ވެސް ހުއްޓެވެ.
  މިސާލަކަށް އެކްޝަން ފިލްމުތަކުގައި ރަނގަޅަށް ދައްކާލެވޭނެ އެވެ. މަލާއިކަތުގެ ސިފަފުޅުގައި ހަނގުރާމަވެރި-ޝައިޠާނެއް ފޮރުވާފައިވާ އަންހެން ކުއްޖެއް ފަދައިންނެވެ.
  މިހާރު ބޫޓު ނަގައި އުފަލުން ޕާކު ތެރެއިން ދުވެފައި ދިޔައިރު، މަގުގެ ޗަސްބިމާއި ކުދިކުދި ގަނޑުތަކުން ލިބުނު ހިތްގައިމު ޓިކްލިންގް އިހުސާސް ކުރެވެމުން ދިޔައެވެ. އޭނާގެ ފައިތައް އެހާ ފުރިހަމަ އަދި ފަސާދަވެރި ކަމުން ގިނަ ފަހަރަށް ފޮޓޯ ނަގަނީ ހުސްފައިގައި އަދި ކްލޯޒް އަޕްގައި ކަމުން ހާއްސަކޮށް ފިރިހެނުން ވަރަށް އުފާވި އެވެ. ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ރީތި ފައިތަކާ މެދު ފަޚުރުވެރިވެ، ފިނިހޫނުމިނާ ހަމައަށް ކުރު ސްކާޓެއް ލައިގެން ހުއްޓެވެ.
  އެވަގުތު ކުއްލިއަކަށް އޭނާގެ ކުރިމައްޗަށް އަންހެންކުއްޖަކު ފެނިގެން ދިޔައެވެ. ވަރަށް ޒުވާން، މީހަކު ބުނާނެ، ގާތްގަނޑަކަށް އަންހެން ކުއްޖެއް. ޑޮމިނިކާއަކީ އިސްކޮޅުން ދިގު، މަސްގަނޑު ބޮޑު، ޝަރަފުވެރި، މޫނުމަތީގައި އެއްވެސް ކުށެއްނެތް އޮމާންކަމާއި ވެލްވެޓީ ހަންގަނޑެއް ހުރި ނަމަވެސް، ޒުވާން، ނޭއިވް އަންހެން ކުއްޖެއްގެ މޫނެއް ކަމުގައި ނުފެނެއެވެ. އަދި މިއީ ސްކޫލް ކުއްޖަކު ފަދައިން، ފުދޭވަރަކަށް މުއްސަނދި ހެދުން އަޅައިގެން ހުރި ނަމަވެސް، އަދި އޭނާގެ ގައިގައި މި ކުދިކުދި ބިއްލޫރި ކޮތަޅުތައް ތަޅުވާފައި ހުރިއިރު، އަވިގަނޑުގައި ވިދާ ވިދާލާ އެއްޗެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހީކުރީ ފަހަރެއްގައި މިއީ ހަގީގީ ގަހަނާތަކެއް ކަމަށް ވެސް ވެދާނެ ކަމަށެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ އޭނާގެ ކުޑަކުޑަ ހުސް ފައިގައި ސްޓޭމްޕް ޖަހާލިއެވެ. އަދި ހިލަގަނޑުގެ މަގުން ސްކާލެޓް އަދި ޕަރޕްލް ކުލައިގެ ބިސްތަކެއް ހުންނަ ބައިންޑްވީޑް ފަތްތައް ފެނިގެން ދިޔައެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ވިސްލް ޖަހާލިއެވެ.
  - ކޮންފަދަ އުކުޅެއް ހެއްޔެވެ! ތިބާއަކީ ވެސް ފިލްމީ ބަތަލާއެއް ހެއްޔެވެ ނުވަތަ ސަރކަސް ޕާފޯމަރެއް ހެއްޔެވެ؟
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ހީހީފައި ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަންނަކީ ނިމްފްއެއް! އިތުރަށް ވިސްނައިދޭން ވަގުތެއް ނެތް، އަހަރެންގެ ފަހަތުން!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ކުފުރުގެ ގޮތުގައި ދެއަތް ފަތުރާލިއެވެ:
  - އާދެ، އެއީ... ރަނގަޅު ސަމާސާއެއް! ތިބާގެ ނަމަކީ ކޮބާ?
  ނިމްފް ހީނގަތެވެ.
  - މާކިސް ޑި ކަސަންޑްރާ. އަދި ފުދޭވަރަކަށް ވާހަކަ ދައްކާއިރު، ތިމާގެ ދުނިޔޭގައި ހުރުމުގެ ކޮންމެ ހިނދުކޮޅަކަށް ބޭނުންވަނީ ބޮޑު، ސިހުރުވެރި ހަކަތައެކެވެ!
  އަދި އެއްވެސް ހާލެއްގައި ކުޑަކުޑަ ބާރެއް ނެތި ވަރުގަދައަށް ޑޮމިނިކާގެ އަތުގައި ހިފާ ބާރު ބާރަށް އަތްތިލަ ފިއްތާލިއެވެ.
  ވަރުގަދަ އަދި ހުނަރުވެރި ފިލްމީ ބަތަލާއަށް ވަގުތުން ވިސްނުނީ އެފަދަ ހިފަހައްޓާލުމަކާ ދެކޮޅު ހެދުމަކީ ބޭކާރު ކަމެއް ކަމަށެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ އޭނާގެ ކުޑަކުޑަ ޝަރަފުވެރި ފައިގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތައް ބޭނުންކޮށްގެން އޭނާގެ މިނިވަން އަތުގެ ޝަހާދަތް އިނގިލީގައި ހުރި އަނގޮޓިގެ ހިލަ އަނބުރާލިއެވެ. އަދި ހަމަ އެވަގުތު ޑޮމިނިކާއަށް ހީވީ ވަޅަކަށް ވެއްޓޭހެންނެވެ. އަދި އެއީ ވަރަށް ހިތްގައިމު، ތަފާތު އިޙްސާސެކެވެ.
  ދެން ހުރިހާ އެއްޗެއް ފުރިގެން ދިޔައީ ވަރުގަދަ، އެތުލެޓިކް، ތަފާތު ރީތި އަންހެން ކުއްޖެއްގެ ހަށިގަނޑުގެ ކޮންމެ ގޮޅިއެއް ވަށާލާހެން ހީވާ ފަދަ ވިދާ ވިދާ އަލިތަކެކެވެ.
  . ބާބު ނަންބަރު 1.
  ޑޮމިނިކާގެ ހުސް ފައިތިލައަށް އޭނާގެ ދަށުގައިވާ ހޫނު ސަރަހައްދު އިހުސާސް ކުރެވުނުއިރު، އެއީ އޭނާއަށް ފުރަތަމަ ލިބުނު ތަސައްވުރެކެވެ. އަހަރެންގެ ލޮލުގެ ކުރިމަތީގައި ފިނިފެންމަލެއް ފެނިގެން ދިޔައީ، ކެމެރާއެއްގައި ބްލިޓްޒް ޖަހާ ފަދައިން، ބާރުގަދަ ފްލެޝްތަކެއްގެ ސަބަބުން އަހަރެން ލޯމަރާލިހެންނެވެ. އަދި އެ އަންހެން ކުއްޖާއަށް ވަގުތުން ނިމުނީ ކޮންތާކު ކަމެއް ނޭނގުނެވެ.
  ނިމްފްގެ މަޑުމައިތިރި އަޑު އިވުނެވެ.
  - ބިރު ނުގަންނަވާ! މިހާރު ފާސްވެ ހުރިހާ ކަމެއް ފެނިގެން ދާނެ.
  ޑޮމިނިކާ މޫނު ކުނިކޮށްލަމުން ލޯ މަރާލިއެވެ. އޭނާގެ ހުސްފައިގައި ހޫނުކަން އިހުސާސްވާން ފެށިއެވެ. ހުސް، އަންހެން ކުދިންގެ ފަލަމަސްގަނޑުގެ ދަށުގައި މެންދުރު ވަގުތު ސަހަރާގެ ވެލިގަނޑު ފަދައިން އަނދާ އެއްޗެއް ހުއްޓެވެ. ޑޮމިނިކާ ވަރަށް ލޯބިކުރީ ހުސްފައިގައި ދުވުމަށެވެ. ހާއްސަކޮށް ސްކްރީން ޓެސްޓްތަކުގެ ތެރޭގައި އަހަރެން އެކަމަށް ހޭނިގެން ދިޔައެވެ.
  އަންހެން ކުއްޖަކު ހުރިއިރު ޕާޓީގެ އިންޓެލިޖެންސް އޮފިސަރެއްގެ ރޯލު ކުޅެން ހުށަހެޅި އެވެ.
  ހަމަގައިމުވެސް ހަނގުރާމައިގެ ދުވަސްވަރު އަންހެން ކުދިން ހިނގާފައި ދިޔައީ ހޫނު މޫސުމުގައި ހުސްފައިގައި، ބޫޓު ބަލަހައްޓަން ޖެހޭތީ، އަދި އާދަޔާ ހިލާފަށް ގިނައިރު ހިނގާއިރު، އެއީ އެއަށްވުރެ ފަސޭހަ ކަމެކެވެ.
  އަދި އާޚިރުގައި އެމީހުން ގެންދިޔައީ ސްނޯގައި ހުސްފައިގައި ތަޅުވާލުމަށެވެ. މިއީ ޒޯޔާ ކޮސްމޮޑެމިއަންސްކާޔާގެ ސްޓައިލްގައި، ހަމައެކަނި ޑޮމިނިކާ ބްލޮންޑް އަދި އެއަށްވުރެ މާ ރީތި، އަދި އޭނާގެ ކިބައިގައި ގުދުރަތީ ޝައުގުވެރިކަން ހުރެއެވެ. އަދި ހިނިތުންވެލައިގެން ހުރެ ގުދުރަތީ މުއްސަނދިކަމުން ހަދާފައިވާ ފަދައިން ހުދު ދަތްތައް ހާމަކޮށްލުމުން ފުރާޅު އޭގެ ހީންޖުތަކުން މުޅިން ނައްތާލައެވެ.
  އަދި މިތަނުގައި ސޯލްސް އަނދާ، އަދި ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ހޫނު. މެއި މަހު މޮސްކޯގައި ހޫނުގަދަ ނަމަވެސް ހޫނު ކަމަށް ނުކިޔޭނެއެވެ.
  އަދި މިތާ، އެއީ އަރަބިއްޔާގެ ކޮންމެވެސް ތަނެއްގައި މެންދުރު ވަގުތު ކަހަލަ ކަމެއް. އެތަނުން އިތުރަށް ހޫނު. އެއްފަހަރަކު އެމިރޭޓްސްގައި ފިލްމެއް ޝޫޓް ކުރި އިރު، ވެލިގަނޑުގައި ހުސްފައިގައި ހިނގަން ޖެހުނެވެ. ޤުދުރަތީ ގޮތުން ހެނދުނު ރޭގަނޑު ވެލިގަނޑު ކުޑަކޮށް ފިނިވި ނަމަވެސް އަދިވެސް ހޫނުވެފައި އޮއްވާ ފަސޭހަ ކުރުމަށްޓަކައި ވެސެލިން އިން ވެސް ފައިގައި ތެޔޮ ޖަހާފައިވެ އެވެ.
  އެކަމަކު ލޯކަލް ކުދިން ހުސްފައިގައި ދުވެފައި، އެންމެ ކުޑަމިނުން ފަގީރުންގެ ތެރޭގައި، ކުދިކުދި ދަތްތައް ދައްކަމުން، އުނދަގުލެއް ތަޖުރިބާ ނުކޮށް ހޭން ތިބެއެވެ.
  ހަމަކަށަވަރުން ލޮލުގައި ވިދާ ވިދާ ހުއްޓި، ޑޮމިނިކާއަށް ފެނުނީ އޭނާ ހުރީ ސިޓީ މައިދާނުގައެވެ. އެ ރީތި މީހާގެ ފައިތިލަ ދަށުގައި ހުރި ކޮބްލްސްޓޯންތައް ހުރީ އޮރެންޖް އަދި ޕަރޕްލް ކުލައަށެވެ. އަދި ވަށައިގެންވާ ގެތަކަކީ އުސް، ވަރަށް ރީތި، ސެއިންޓް ޕީޓަރސްބާގްގެ މެދުތެރޭގައި ހުރި ފަދައިން، ޤަދީމީ ތަކެތި ރައްކާތެރިކޮށްފައިވާ ގެތަކެކެވެ. ހަމައެކަނި މިތަނުގައި އިމާރާތްތައް އުސް އަދި އެއަށްވުރެ ވެސް ދިރުމެއް ހުރި، ކުލަގަދަ، މުއްސަނދި، ލަގްޒަރީ އަދި ފަރުމާކޮށްފައި ހުރެއެވެ.
  އަދި ވަރަށް ގިނައިން ރަންފަތް ހުންނައިރު، އެއީ ޝައްކެއްވެސްނެތްގޮތުގައި ލޮލަށް ކަމުދާ ކަމެކެވެ. އަދި މަގުމަތީގައި ރީތި އަންހެން ކުދިން ގިނައެވެ. އެމީހުން، ހުސްފައި، ޝަރަފުވެރި، ޓޭންޑް، މަސްގަނޑު ބޮޑު ފައިތަކެއް ވިދާލާފައި، ޑޮމިނިކާ އާއި އޭނާގެ ގްލޭމަރަސް މާކިސް-ނިމްފް ވަށާލަން ފެށިއެވެ.
  އަންހެންކުދިން އެންމެންވެސް ތިބީ، އިސްތިސްނާއެއް ނެތި، ރީތި، ޒުވާން، ހުސްފައިން ނަމަވެސް ގަހަނާ އަޅައިގެންނެވެ. އެއްބަޔަކު އަގުބޮޑު ހިލަތަކުން ގިނައިން ގަހަނާ ހުންނައިރު އަނެއް ބައެއްގެ އަތުގައި މަދުވެއެވެ. އެތައް އަންހެން ކުދިންނެއް ލައިގެން ތިބީ ހަމައެކަނި ހުދުކުލައިގެ ކުރު ޓިއުނިކްތަކެކެވެ.
  މިއީ އާންމުކޮށް އަޅުން ގަދީމީ ޒަމާނާ ބެހޭ ފިލްމުތައް ހަދާއިރު ފެންނަ ގޮތް ކަމަށް ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރި އެވެ.
  ނަމަވެސް ، ހުރިހާ އަންހެން ކުދިންނަކީ އިންސާނުންނެއް ނޫނެވެ. އެއްބަޔަކު ލިންކްސް ފަދައިން ކަންފަތް ހުންނައިރު އަނެއް ބައެއްގެ ކަންފަތުގައި އީގަލް ނޭފަތެއް ހުރެއެވެ. އެތައް އަންހެން ކުދިންނެއް ކުދިކުދި މާކިސް ޑި ކެސަންޑްރާ ފަދައިން ހަމައެކަނި އަންހެން ކުދިން ނަމަވެސް އެމީހުން އުދުހިގެން ދިޔައީ ކުދި ފައިތަކުން ޕޭވްމަންޓުގައި އަތް ނުލާއެވެ.
  ހޫނު ޕޭވްމަންޓަށް ބިރެއް ނުގަނެ، ހުސް، ޕިންކް ކުލައިގެ ހީލްސް ދައްކާލާ އަންހެން ކުދިންގެ މުޅި ރަސްކަމެވެ.
  އަދި އެމީހުން ޑޮމިނިކާ އާއި މާކިސް އަނގޮޓިއަކުން ވަށާލައި، މަޑުމަޑުން ވާހަކަ ދައްކަމުން ހިނިތުންވެލިއެވެ.
  އަންހެން ކުދިންގެ ތެރެއިން ޒުވާން، މަސްގަނޑު ގިނަ ހަށިގަނޑުތަކެއްގެ ވަރަށް ހިތްގައިމު ވަހެއް ނިކުމެގެން ދިޔައެވެ
  އިންސާފުވެރި ޖިންސުގެ، އަގުބޮޑު ސެންޓުތަކާ އެއްކޮށްގެންނެވެ.
  ބައެއް މީހުންގެ އަތުގައި ހަތިޔާރުވެސް ހުއްޓެވެ. ޚާއްޞަކޮށް ކަނޑިއާއި، ރީތިކޮށް ބައްޓަންކޮށްފައިވާ ކްރޮސްބޯއާއި، ކަނޑިއާއި، ސޭބަރާއި، ޚަންޖަރާއި، ތިރިތަކުގެ ކުއިވަރެވެ.
  އެއީ ފެންޓަސީ ފިލްމެއް ޝޫޓް ކުރުމަށް އެކްސްޓްރާތައް ވަރަށް ހަނދާންކޮށްދޭ ކަމެއް؛ އެމީހުންނަށް އެހާ ގިނަ ފްލޯލެސް، ކަރވީ، އެތުލެޓިކް ބިއުޓީސް އެއްތަނަކަށް އެއްކުރަން އުޅުނު ކަމީ ވެސް ހައިރާން ކުރުވަނިވި ކަމެކެވެ.
  ގިނަ އަންހެން ކުދިން ތިބީ ގާތްގަނޑަކަށް ބަރަހަނާކޮށް، ހަމައެކަނި އުރަމައްޗާއި އުނަގަނޑުގައި އަގުހުރި ހިލަތަކުން ހަދާފައިވާ ގަހަނާތަކުން ނިވާވެފައެވެ.
  ޕްލެޓިނަމް ކުލައިގެ ވިދާ ބުއިން ޖަގްތަކާއި އެކި ކާނާއާއި މޭވާގެ ރަން ޓްރޭތައް ހިފައިގެން ކުޑަކުޑަ ޓިއުނިކްތަކެއްގައި ތިބި ދިހަވަރަކަށް އަންހެން ކުދިން ކުޑަކަކޫ ޖަހާލިއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އޮޅުން ބޮޅުން ވެފައި ހުރެ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އަހަރެންގެ ކިބައިން ބޭނުންވަނީ ކޮންކަމެއް ހެއްޔެވެ؟ - އަދި ތަންކޮޅެއް އިތުބާރާއެކު އިތުރުކޮށްލިއެވެ. "ވަގުތު ލިބިއްޖެއްޔާ އަހަރެން ކަލޭގެ އެކްސްޓްރާތަކުން ފެންނަން ތައްޔާރަށް ހުންނާނަން، ހަމަ ރަނގަޅަށް ފައިސާ ދައްކަން."
  ނިމްފް މާކިސް ޖަވާބު ދިނީ ހިނިތުންވުމަކާއެކުގައެވެ.
  - ފެންނަ ފެނުމުގައި މިއީ ފިލްމެއް ކަމަށް ހީކުރަންތަ؟ ނޫން، މިއީ އެލްފް- ޑްރެގަން އެމްޕަޔަރ !
  ޑޮމިނިކް ހީލަމުން ފުންމާލިއެވެ. އަހަރެންގެ ހީލްސް ރަހުމެއް ނެތި އަނދާ ހުލިވިއެވެ. ފޮތިގަނޑުގެ ބީޑްސް ތެޅިގަތެވެ. އާދެ، ހޫނު. ހަމަ އަރަބި ފަޅުތެރޭގައި އުޅޭ ފަދައިންނެވެ. މިތަނުގައި ރީތި މީހުން ހުސްފައިގައި ހިނގާ ގޮތަކީ، އަދި އަވިން ހަންގަނޑު ފަޅައިގެން ނުދާ ގޮތަކީ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ކަމެކެވެ.
  ކޮބާ އޭނަ؟ ސާފުކޮށް އެނގޭ ގޮތުގައި ރަޝިޔާގައި ނޫން...
  ޑޮމިނިކާ އުޑުމައްޗަށް ނަޒަރު ހިންގާލަމުން ވިސްލް ޖަހާލިއެވެ. އުޑުމަތި ރީނދޫވެފައި، މަދުން ނޫނީ ނުފެންނަ ވިލާތައް އޮރެންޖު ކުލައެއްގައި، އަދި އެއްފަހަރާ އެތައް އަލިކަމެއް ޖަހާފައި ހުރި ... އެހާ ހޫނު ވުމަކީ އަޖައިބެއް ނޫނެވެ. މީގެ އިތުރުން ލޫމިނަރީތަކަކީ އެހާ ޒީނަތްތެރި ބައްޓަމަކަށް ވާއިރު، ކަރު ނުވަތަ ސޮރުތަކެއް ހުރެއެވެ...
  ޑޮމިނިކާއަށް ހީވީ ބަލިވާން އުޅޭހެންނެވެ. ކަހަލަ ގޮތަކަށް، މިއީ މީހުން މޮޔަވާ ގޮތެވެ. އޭނާގެ ރީތި މޫނު ވިއްސައިގެން ގޮސް ފަނޑުވެގެން ދިޔައެވެ.
  އޭނަ ތެޅިގަތް ނަމަވެސް ކަންފަތް ޖަހާފައިވާ ދެ އެލްފް އަންހެން ކުދިން އޭނައަށް ތާއީދު ކުރިއެވެ. ރީތި ޖިންސުގެ މަންދޫބުން ވަކިވެ، ހުދު، ޓްރާންސްލޫސެންޓް ޓިއުނިކް ލައިގެން ތިބި ރީތި މީހުން އަންހެން ކުދިންގެ ބަރަހަނާ، އެހާ ރީތި އަދި މަސްގަނޑު ބޮޑު ހަށިގަނޑުގައި ބުއިން ޖަހައިގެން އޭނާގެ އުޅަނދުތައް ގެނެސްދިނެވެ. އަދި ރަން ތަށިތަކަށް ޖަމަލު ރަހަ އުކާލިއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ބޮއެލީ ދަހިވެތިކަމާއެކުގައެވެ. އަދި އެ ވައިން އަކީ އާދަޔާ ހިލާފަށް ފޮނި މީރު އެއްޗެއް ކަމުގައި ހީވިއިރު، ހަކަތައާއި ބާރާއި ވަރުގަދަކަން ވަގުތުން އޭނާގެ ނާރުތަކުގެ ތެރެއިން ފޭބިއެވެ.
  އަދި އެ އަންހެން ކުއްޖާގެ މިހާރުވެސް ހުސް ފައި އެހާ ބޮޑަށް އަނދާފައި ނުވާއިރު، ނުވަތަ ރަނގަޅަށް ބުނާނަމަ، އެމީހުންނަށް ހިތްގައިމު ހޫނުކަމެއް އިހުސާސް ކުރެވި، ވަށައިގެންވާ ފިނިހޫނުމިން ހުވަފެނެއްގައި ވާ ފަދައިން އޯޑިއަލް ވެގެން ދިޔައެވެ.
  ޑޮމިނިކް ޕާކް ކޮށްލަމުން ރަން ފަތް ކުލައިގެ ބޯ ހޫރާލަމުން ގޮވާލިއެވެ:
  - ހެލޯ ސްލީޕްވޯކަރސް!
  ދެން އަންހެން ކުއްޖާ އަވަސް އަވަހަށް އަމިއްލައަށް އިސްލާހު ކޮށްލިއެވެ:
  - އަހަރެންގެ އަޚުންނާ، ނުވަތަ ރަނގަޅަށް ބުނާނަމަ، އަންހެން ކޮއްކޮމެންނާ ސިކުނޑީގައި ބައްދަލުވުމުން އަހަރެން އުފާވެއްޖެ!
  އަންހެން ކުދިން އަތްތިލަބަޑި ޖަހާލިއެވެ. އަދި ކޯރަސްގެ ގޮތުގައި ލަވަކިޔައިދިނެވެ.
  - އަޅުގަނޑުމެން އެދެނީ އުފާވެރިކަމަށް،
  ތިޔައީ އަހަރެމެންގެ އުންމީދު، ގަބޫލުކުރައްވާ...
  އެހެން ދުނިޔެތަކަށް ދާ މަގުތައް -
  ދޮރު ހުޅުވިއްޖެ!
  މާކިސް ޑި ކަސަންޑްރާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ، އަޅުގަނޑުމެންނަށް އެހީތެރިވާން ޖެހޭނެ. އަދި މިކަމުގެ ބޮޑު އިނާމެއްވެސް އޮންނާނެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ މަސްގަނޑު ބޮޑު ކޮނޑުގައި ކޮނޑު އަރުވާލަމުން ހައިރާންކަމާއެކު އަހާލިއެވެ.
  - އަދި އަހަރެން ތިބާއަށް އެހީތެރިވެދެވޭނީ ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ؟
  ނިމްފް އަންހެން ކުއްޖާ އެއްޗެއް ބުނަން ބޭނުންވުމުން، ކަރުނަގޭގެ އަޑާއި ފިޔަތަކުގެ އަޑު އިވުނެވެ. ރީތި ޖިންސުގެ އެތައް އެތައް މަންދޫބުން އެއްފަހަރާ ކަކޫ މައްޗަށް ތިރިވެ އިޙްތިރާމާއެކު ބޯޖަހާލިއެވެ.
  މާކިސް ވެސް ޑޮމިނިކާ އަށް ޖައްސާލިއެވެ:
  - ބޯޖަހާވެސް.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ހައިރާންކަމާއެކު ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  - ކޮން ކަމަކަށް ހެއްޔެވެ؟
  ނިމްފް އަންހެން ކުއްޖާ ހީނގަތެވެ.
  - ޑްރެގަން ޑަޗެސް ތިބާއާ ބައްދަލުކުރެއެވެ. އަހަރެމެންގެ ސަރަޙައްދުގައި ޑްރެގަންސް ވެރިކަން ކުރެއެވެ. އާދޭ، އެއް ކަކުލުގައި!
  ޑޮމިނިކާ ނިންމީ އޭނާގެ ބޮޑާކަން މުގުރާނުލުމަށެވެ. ހޫނު ޕޭވްމަންޓުން ފަނޑު ލޯވަޅު ކުލައަށް ޓޭންޑް ކޮށްފައިވާ ހުސް ކަކުލު ހުޅުގައި އަނދާފާނެތީ ބިރުގަތް ނަމަވެސް. އެކަމަކު ހަންގަނޑު ވަރުގަދަވެ ނާޒުކުކަން ކުޑަވެފައިވާކަން ސާފުކޮށް ފެނެ އެވެ. މިތަނުގެ މީހުން ދަނީ ފަގީރުކަމުން ނޫންކަން ސާފު. އެކަމަކު އަދިވެސް ސާފުކުރަން ޖެހޭ އިތުރު ސީރިއަސް ސަބަބުތަކަކާ ހުރެ އެވެ.
  ދެން ޚުދު ޑްރެގަން ޑަޗެސް ވެސް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. ތިން ބޮލުގެ ޖަނަވާރެއް، ވަރަށް ވިދާ ކުލައެއް، ބުޅަލެއް ފަދައިންނެވެ. ބޮޑު، ރަނގަޅު ހަނގުރާމަވެރިއެއް ފަދައިން، އެކަމަކު އެއްގޮތަކަށްވެސް ބިރުވެރިއެއް ނޫން، ނުވަތަ އެއީ އޭނާ ނަމަ ބިރުވެރި ކަމެއް ނޫނެވެ.
  ބޮލުގެ އިސްތަށިގަނޑު ނިސްބަތުން ކުދި ކަހަލަ ގޮތަކަށް ހުރިއިރު، ކުދިކުދި ނަމަވެސް ވިދާ ތާޖުތަކެއް އެ ބޮލުގައި ވިދާލާފައި ހުއްޓެވެ.
  އަންހެން ޑްރެގަން އުދުހިގެން ދިޔައިރު، އޭނާގެ ފިޔަތަކުގެ ދަށުގައި ތިބި އަންހެން ކުދިންގެ ހަމުގެ ކުލަ ލައިލަކް އަށް ބަދަލުވެ ، ދެން ޖަމަލު ކުލައަށް ބަދަލުވިއެވެ. މިވަނީ ރީތިވެފައެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހުރީ ސިހުރުވެރި ކަހަލަ ގޮތަކަށެވެ. މިއީ އޭނާއަށް ހަގީގީ ޑްރެގަންއެއް ހަގީގަތުގައި ފެނުނު ފުރަތަމަ ފަހަރެވެ. އާދެ، ފިލްމުތަކުގައި ހަމަގައިމުވެސް އެމީހުން ކޮމްޕިއުޓަރ ގްރެފިކްސް ބޭނުންކޮށްގެން ރަނގަޅު ޑްރެގަންތައް ހަދައެވެ. އެކަމަކު މި ޑްރެގަން އަކީ ހަގީގީ، ވަރަށް ރީތި އަދި ޝަރަފުވެރި ޑްރެގަންއެކެވެ.
  ބޮލުގައި، މެދުގައި ހުރި މީހާ، އޭނާގެ އަޑު ވަރަށް ހިތްގައިމުކޮށް އަހާލިއެވެ.
  - އަހަރެން ވަރަށް އުފާވޭ ކަލޭ ފެނުމުން، އަހަރެމެންގެ މެހެމާން ޕްލެނެޓް އާރތް އިން!
  ޑޮމިނިކާ ހިނިތުންވެލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަދި އަހަރެންވެސް ކަލޭ ފެނުމުން ވަރަށް އުފާވެއްޖެ!
  ކަނާތްފަރާތުގައި ހުރި ބޯ މިހާރުވެސް ވާހަކަ ދައްކަމުންނެވެ:
  - އަހަރެމެން ދައުވަތު ދިނީ ކަލޭގެ ނާރުތަކުގައި ލޭ އޮހޮރެނީ ހަމަ އެމީހެއްގެ ލޭ، އަޅުގަނޑަކަށް ނޭނގެ ކާކު، އެތަނުގައި އުޅޭ ކާކު، އަޅުގަނޑަކަށް ނޭނގެ ކޮންތާކު ކަމެއް!
  ޑޮމިނިކާ ޑެލްފިނޯވާ އޭނާގެ ހުސް، ޗައިސަލްކޮށްފައިވާ އެއް ފައި އަނެއް ފައިގައި އުނގުޅާލަމުން އޮޅުން ބޮޅުން ވެފައި ބުންޏެވެ.
  - އެއީ ކަހަލަ ކަމެއް، އަހަންނަށް ނުވިސްނުނު!
  ކަނާތްފަރާތުގައި ހުރި ޑްރެގަން ޑަޗެސްގެ ބޮލުން ޖަވާބު ދިނީ އިތުބާރު ހުރި ރާގަކަށެވެ.
  - އަދި އަޅުގަނޑުމެން އަމިއްލައަށް މިކަން ނުވިސްނޭ. އެކަމަކު ކޮންމެ ގޮތެއްވިޔަސް އަޅުގަނޑުމެންނަށް މިއޮތީ އެހާ ބިރުވެރި މައްސަލައެއް ކަމުން އަޅުގަނޑުމެން މިތިބީ ގެނބިގެން އުޅޭ މީހުން ފަދައިން، ސްޓްރޯތަކުގައި ހިފަހައްޓައިގެން!
  ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ހުސް، ވަރަށް ފަސާދަވެރި ފައިގައި ސްޓޭމްޕް ޖަހައި ލަވަކިޔައިދިނީ:
  - އަހަރެން ހިފަހައްޓާ، ސްޓްރޯ، އަހަރެން ހިފަހައްޓާ،
  ތޫފާނުގެ ވަށައިގެން ފަނަރަ ޕޮއިންޓް ހުންނައިރު...
  އެލްފްސް އަށް ލިބިފައިވާ ދުޝްމަނުން ފަޅާލާ،
  ތަޤްދީރު އަހަރެން މިގޮތަށް އުކާލީ ދިރިއުޅުމުގައި!
  ހުރިހާ ރޮނގުތަކެއްގެ އަންހެން ކުދިން އެއްކޮށް އަތްޖަހާލިއިރު، އެއީ އެހާ ލޯބި އަދި ފިނި ކަމެކެވެ.
  މަރުކަޒީ ވެރިޔާ އަނެއްކާވެސް ވާހަކަ ދެއްކެވިއެވެ.
  - އެހެންވީމާ، އަޅުގަނޑުމެންނަށް މިއޮތީ އާދަޔާ ހިލާފު ވަބާއެކެވެ. އަހަރެމެންގެ ކައުނުގައި ދިރިއުޅޭ އެލްވްސް، އިންސާނުން، ޓްރޯލްސް، ހޮބިޓްސް، ވެމްޕަޔަރސް، ގްނޯމްސް އަދި އެހެން މީހުން ކަމުގައި ވިޔަސް، ވަރުގަދަ ޖިންސުގެ މަންދޫބުން ނޭނގޭ ސަބަބުތަކާހުރެ އެއްފަހަރާ ހިލައަކަށް ބަދަލުވެ ފުނޑުފުނޑުވާން ފެށިއެވެ. އަޅުގަނޑުމެންގެ ރާއްޖޭގައި އޯކްސް އާއި ގްނޯމްސް ފިޔަވައި އަންހެނުންނަށްވުރެ ފިރިހެނުން ބާރަ ގުނަ މަދުވެ، މިހާރު އެމީހުން ގާތްގަނޑަކަށް މުޅިން ގެއްލިއްޖެއެވެ! ހަމަގައިމުވެސް މިއީ މުސީބާތެއް!
  ޑޮމިނިކާ ހީލަމުން ބުނަނީ:
  - މިއީ ކިހާ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ކަމެއް! އެހެން ނޫނީ މި އިސްތަށިގަނޑު، ނުބައި ފިރިހެނުންގެ ތެރެއިން ނިކުމެވޭނެ ގޮތެއް ނެތް! އަދި އެންމެ މުހިންމު ކަމަކީ، ޕޮޓްބެލީ އާއި ބޮލުގެ އިސްތަށިގަނޑެއް ހުރި ފިރިހެނަކު ، ރިއްސުންތައް ހުންނަ ވަރަކަށް، އޭނާ ތިބާގެ ގައިގައި ތަތްވެގެން ދާނެއެވެ.
  އެ އެލްފްތަކުގެ ތެރެއިން އެކަކު އިއުތިރާޒު ކުރިއެވެ.
  - ޕޮޓް ބެލީޑް، ރިންކްލްޑް އަދި ބޯލްޑް އެލްފްސް އެއް ނެތެވެ! ތުނބުޅިއެއް އަދި މޫނުމައްޗެއްވެސް ނެތެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި ގޮތުގައި:
  " މީގެ އިތުރުން މި ޒުވާނުންނާ ގުޅިގެން އުޅެން މާ އަގުބޮޑު!" އެމީހުން ވެސް ފާސްވުމުގެ ހުއްދައެއް ނުދެއެވެ. އަހަރެން މި ސަޕޯޓަރުން ދެކެ ހާދަ ވަރުބަލިވެއްޖެ. އަދި ތިބާއަށް، މާތްالله އަށް ޝުކުރުވެރިވަން، މި ޝަހުވަތްތެރި، ފޮތިގަނޑު، ނުބައި ފިރިހެނުން ނުލިބި، ތިބާއަށް އަރާމުކޮށް ރިލެކްސް ކުރެވޭނެއެވެ.
  ތިން ޑްރެގަން ބޮލުން ވެސް އެއްފަހަރާ ގުގުމާލިއެވެ:
  - ފިރިހެނުން ނެތް ދުނިޔެއެއް މަރުވުން ޙުކުމް! ދުނިޔޭގެ ޕްލެނެޓްގެ މީހުންނާ އަޅާބަލާއިރު އަހަރެމެން ދިރިއުޅެނީ ވަރަށް ދިގު މުއްދަތަކަށް، ހާއްސަކޮށް ޑްރެގަންސް އެވެ. އާދެ، ފިރިހެނުންނާ ނުލައި އެއީ ފޫހި ކަމެއް، އަދި ވަރުގަދަ ޖިންސެއް ނެތި ކައުނުގައި ހަމަޖެހުމެއް ނެތެވެ.
  އަންހެން ކުދިން ރުހުން ދިނުމުގެ އަޑުތައް އިވުނެވެ. އެކަކު ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އަހަރެމެންގެ ހުރިހާ ފިރިހެނުން ވެސް ރީތި! އެއް ޒަމާނެއްގައި , މީގެ އެތައް ހާސް އަހަރެއް ކުރިން، އިންސާނީ ނަސްލުގެ ފިރިހެނުންގެ އިސްތަށިގަނޑާއި، ބޮލުގެ އިސްތަށިގަނޑު، ރިއްސުން، ބަނޑު ހުރި ނަމަވެސް މިހާރު އެ އެންމެންނަކީ ޒުވާން، ރީތި، ކަރުވާ އަދި މީރުވަސް ދުވާ، އެލްފްސް ފަދައިން!
  ޑޮމިނިކާ ހީލަމުން ލޯ މަރާލިއެވެ ... ދެން ޖަވާބު ދިނީ:
  - އެންމެ ރަނގަޅު! ފަހަރެއްގައި ދެތިން މަސް ފަހުން އަހަރެންނަށް ފިރިހެނުން މަތިން ހަނދާންވާން ފަށައިފާނެއެވެ. އަހަރެންނަށް ހަމަ ނުވިސްނޭ އަހަރެންނަށް ކަލެއަށް އެހީތެރިވެދެވޭނީ ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ؟
  ޑްރެގަން ޑަޗެސްގެ ކަނާތް ބޮލުގައި ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ތެދު ބުނާނަމަ އަޅުގަނޑުމެން އަމިއްލައަށް މިކަން ނޭނގެއެވެ. އެކަމަކު ތިބާއަށް ލިބިފައިވަނީ އެހެން ކައުނެއްގެ މަޚްލޫޤެއްގެ ލޭ، އެތަނުގައި ދިރިއުޅޭ ހުރިހާ މީހުންގެ ތެރޭގައި އަހަރެމެން ދުނިޔޭގައި ތިބި ފަދައިން ދެ ޖިންސެއް ނޫން، ތިން ޖިންސެއް ހުރެއެވެ. އަދި ފަހަރެއްގައި މިއީ އަހަރެމެންގެ ފިރިހެނުން އަނބުރާ ހޯދުމަށް އެހީތެރިވެދޭނެ ކަމެއް ކަމަށް ވެދާނެއެވެ!
  ޑޮމިނިކާ އަމިއްލައަށް ތެޅިގަނެގެން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - ތިންޖިންސުގެ މަޚްލޫޤުން ހެއްޔެވެ؟ އާދެ، އަޅުގަނޑު ކިޔަނީ ސައިންސް ފިކްޝަން، މިއީ ތިއަރީ ގޮތުން ކުރެވޭނެ ކަމެއް!
  ނިމްފް އަންހެން ކުއްޖާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާނ! އެ ވަބާ އެމީހުންގެ ގައިގައި އަތް ނުލިއެވެ. އެކަމަކު އިންސާފުވެރި ޖިންސު ކޮށާލާނެ އިންފެކްޝަނެއް ނުފެންނާނެ ކަމުގެ ޔަގީންކަން ދޭނީ ކާކު ހެއްޔެވެ؟ އަދި އެއަށްވުރެ ވެސް ގޯސްވެދާނެ! އަދި އެއަށްވުރެ ވަރުގަދަ ޖިންސެއް ނެތިވެސް، އަހަރެމެންގެ ކައުނަށް އުދުވާނީ މީހަކު އަރައިގަނެފިނަމަ، ދެން އަޅުގަނޑުމެންނަށް ފަހަތަށް ޖެހުމުގެ ފުރުސަތެއް ނުލިބޭނެއެވެ.
  އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އެންމެ ރަނގަޅު! އަޅުގަނޑު ހަމްދަރުދީވަން. އާދެ، މިކަން ދުނިޔެއަށް އަތުވެދާނެ ހެއްޔެވެ؟
  ޑްރެގަން ޑަޗެސްގެ ކަނާތު ބޮލުން ކަށަވަރުކޮށްދިނެވެ.
  - އާނ! މުޅިން ވެސް ވެދާނެ އެވެ. އެހެންކަމުން އެމީހުން ތިބާގެ ގާތުގައި ހެޔޮކަމެއް އެދެނީ ކަމަށް ނުދެކޭށެވެ. ތިބާގެ ކުޑަ ކޮއްކޮއެއް ހުންނައިރު، އޭނާ ފިލްމުތަކުގައި ވެސް އެކްޓް ކުރެ އެވެ. މި ކުއްޖާ ހިލައަކަށް ބަދަލުވެ ދޮންވެލިގަނޑަކަށް ފުނޑުފުނޑުވެގެން ދާން ބޭނުން ހެއްޔެވެ؟
  ޑޮމިނިކާ ރުޅިވެރިކަމާއެކު އޭނާގެ ހުސްފައިގައި ޖަހާލަމުން ރުޅިވެރިކަމާއެކު ބުންޏެވެ.
  - އަހަރެންނާ ބެހޭގޮތުން ވަރަށް ގިނަ ކަންތައްތަކެއް އެނގޭ!
  ނިމްފް އަންހެން ކުއްޖާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަރެމެން ބައެއް ފަހަރު ތިބާގެ ޕްލެނެޓުން ފިލްމު ބަލަން ކަމުދެއެވެ. އެއީ ސީދާ އިންޓަނެޓުން ޑައުންލޯޑް ކުރެވޭ އެއްޗަކަށް ވާތީ، ސިހުރު ހަކަތައަށް ބޮޑު ހަރަދެއް ކުރަން ނުޖެހެ އެވެ. އަޅުގަނޑުމެންނަށް ވެސް ކަލޭ ފެނުނީ އެހެންވެއެވެ. އަދި މަތީ ޕަރީންނަށް ކަލޭގެ ޚާއްޞަ އޯރާއެއް އިހުސާސް ކުރެވުނު، އަދި އެމީހުންނަށް ކަލޭގެ ބޭބެ ފެނުނު، އޭނާގެ ވެސް އެ އެއްޗެއް އެބައޮތް، ނޭނގެ ކާކު ކަމެއް!
  ޑޮމިނިކާ ވިސްލް ޖަހައި ކޫޑް ކޮށްލިއެވެ:
  - އަޅުގަނޑަށް ޔަޤީނުންވެސް އެނގޭ، ނުކުރެވޭނެ ހުރިހާ ކަމެއް ކުރެވޭނެކަން! ނަމަވެސް ، އަހަރެން ޣައިރު ހާޒިރުގައި ކިޔަވަން ރަނގަޅުވާނެ!
  މާކިސް ޑި ކަސަންޑްރާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ހަމަ ސީދާ، މިއީ ކުރަންޖެހޭ ކަމެއް. ކިޔަވާ، ކިޔަވާ އަދި އަލުން ކިޔަވާ!
  ދަރިވަރު އަންހެން ކުއްޖާ ނުރުހުމާއެކު ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - މިއީ އިތުރަށް ކޮން ކަމަކަށް ހެއްޔެވެ؟
  ވަގުތުން ޑްރެގަން ޑަޗެސްގެ ތިން ބޮލުން އެއްފަހަރާ އެއްބައިވަންތަކަމާއެކު އެމީހުންގެ ހިތްގައިމު އަޑުތަކުގައި ވާހަކަ ދެއްކިއެވެ.
  - ސިހުރާއި ސިހުރުވެރިކަމުގެ އެއްވެސް ކަމެއް ނޭނގޭ! އަދި އަޅުގަނޑުމެންނަށް އެހީތެރިވެދިނުމަށްޓަކައި ފުޅާދާއިރާއެއްގައި އަސާސީ ޢިލްމު ލިބިފައި އޮންނަންޖެހެއެވެ. އިމްޕީރިއަލް ޑްރެގަން އެކަޑަމީ އޮފް ޑޫލާރިސް އިން ޑިގްރީ ހާސިލް ކުރުމުން ، ސިހުރުވެރިޔާ ޕްރިންސެސްގެ ތާޖު ލައިގެން އުޅެވޭނެ ކުރިން ނޭނގޭ ބާރުތަކެއް ލިބިގެންދާނެ އެވެ. އަދި ހަމައެކަނި މި ހާލަތުގައި ތިބާއަށް ކުރެވޭނީ، ނުވަތަ ރަނގަޅަށް ބުނާނަމަ، ތިބާއަށް އެންމެ ކުޑަމިނުން ކުޑަ ފުރުސަތެއް ލިބިގެންދާނީ، ވަރުގަދަ ޖިންސުގެ މަންދޫބުން އަންޑަރވޯލްޑް އިން އަނބުރާ ގެނައުމަށެވެ.
  ޑޮމިނިކް ވިސްލް ޖަހާލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އަޅެ އަހަރެން ކަމުނުދާ ކަމަކީ ކިޔެވުން!
  ހަމަ ގައިމުވެސް ނަށާ، ފުންމާލުމާއި، ފިލްމުތަކުގައި އެކްޓް ކުރަން ވެސް އޭނާ ވަރަށް ލޯބިކުރި އެވެ. އަހަރެން ވަރަށް ލޯބިވެސްވިއެވެ. އެކަމަކު ކިޔެވުން އޭނައަށް އުނދަގޫވިއެވެ. އަދި މަދު މަސައްކަތަކުން ޑިޕްލޮމާ ހޯދުމަށް މުސާރަ ލިބޭ ޑިޕާޓްމަންޓެއްގައި ވެސް ނަންނޯޓް ކުރި އެވެ. ހަމަކަށަވަރުން މިގޮތަށް ފަސޭހައެވެ.
  މަތީ ތައުލީމެއް ނެތި އެއީ ފެޝަން ކަމެއް ނޫން ނަމަ ޑޮމިނިކާ އެއްގޮތަކަށް ވެސް އެކަޑަމީއަށް ނުވަދެވުނީހެވެ. މީގެ އިތުރުން ބިލިއަނަރުން ވެސް ޑިޕްލޮމާ ނެތް އަންހެން ކުއްޖަކާ އިންނާކަށް ނުޖެހޭނެ އެވެ.
  އެކަމަކު ވީހާވެސް މުއްސަނދި އަދި ހަމައެއާއެކު މުސްކުޅި، ބަލިވެ، މުޅިން މުސްކުޅި މީހަކާ ކައިވެނި ކުރުން. ދެން އެކަމުން ސަލާމަތްވެ، ބިލިއަނަރ ވިޑޯއަކަށް ވެގެން އަމިއްލަ އުފަލަށް އުޅެންވީ.
  އަދި އަމިއްލައަށް ފިލްމު ސްކްރިޕްޓް ލިޔެލާށެވެ. އޭނަގެ ހިޔާލެއްވެސް އޮތެވެ. އަދި ލީޑް ރޯލްގައި ވެސް އޭނާ ކުޅެ އެވެ. އެމްޕަޔަރ ޕަލްޕަޓައިން ފަދައިން ، ނުވަތަ ރަނގަޅަށް ބުނާނަމަ، އޭނާގެ އަނދިރި ރޫޙު ކްލޯން އަންހެން ކުއްޖަކަށް ބަދަލުވެ ، ފަތަޙަތަކާއެކު އާ އެމްޕަޔަރެއް އުފައްދަން ފެށިއެވެ.
  އާދެ، އެއީ މޮޅު ކަމެއް ! ނަމަވެސް އޭނާގެ ލީޑިން ރޯލަކީ ކޮންމެ ގޮތެއްވިޔަސް ގޯހެއް ނޫން ކަމަށާއި، ބޮޑު ފައިސާއެއްގެ ވަސް ދުވާ ކަމަށެވެ. އެކަމަކު ... މިހާރު، އޭނާ ވަނީ ހިޓް އަކަށް ވެފައެވެ . އަދި އެންމެ ކުޑަމިނުން ލޯބިވާ ކަމެއް ކުރަން ޖެހޭނެ - ކިޔެވުން!
  ތެޅިތެޅި އޮތް އަޑަކުން ޑޮމިނިކާ އަހާލިއެވެ.
  - އަހަރެން ދެކޮޅު ހަދާނަމަ ކިހިނެއް ވާނީ؟
  ވަށައިގެން ތިބި އަންހެން ކުދިން ނުރުހުމުގެ އަޑުގަދަކޮށްލިއެވެ. އެކަކު ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އޭނަގެ ހީލްސްގައި ބަޑިޖަހާށެވެ!
  ޑްރެގަން ޑަޗެސްގެ ތިން ބޮލުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަޅުގަނޑުމެންނަށް ތިޔަބޭފުޅުންނަށް މަޖުބޫރު ކުރުމުގެ އަޚްލާޤީ ހައްޤެއް ނެތެވެ. ނަމަވެސް ޕްލެނެޓް އާރތް އިން ތިބާ ނެގުމަށްޓަކައި ވަރަށް ގިނަ އަގުބޮޑު ސިހުރު ހަކަތައެއް ބޭނުންވިއެވެ. އަދި އެނބުރި އައިސް، އެނބުރި އަންނަން ބޭނުންނަމަ، މިތަނަށް ކުރި ދަތުރާއި، ބޯން ލިބުނު އަގުބޮޑު ވައިން އާއި، އެނބުރި އައުމުގެ ޓިކެޓަށް ފައިސާ ދައްކާށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހީނގަތެވެ.
  އަހަރެން ކުރަން ބޭނުން ނުވި ކަމެއްގެ އަތުން ޗާޖު ކުރުމަކީ އިންސާފެއް ނޫން ! އަހަރެންގެ އިޚްތިޔާރާ ޚިލާފަށް އަހަރެން ހަރަކާތްތެރިވީ!
  އަންހެން ޑްރެގަންގެ މެދުތެރޭގެ ބޮލުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ތިޔައީ އަހަރެމެންގެ، ފަހަރެއްގައި، އަހަރެމެންގެ އެންމެ ފަހުގެ އެއް ފުރުސަތު! ތެދެއް، އަދިވެސް ބޭބެއާއެކު އުޅެވޭނެ، އެކަމަކު އޭނާއަކީ އަދިވެސް ފިރިހެން ކުއްޖެއް، އަދި އެހެނަސް، ފިރިހެނެއް، އަދި އޭނާއަށް ވެސް ދޮންވެލިގަނޑަކަށް ވެއްޓިދާނެ.
  ޑޮމިނިކް ރުޅިވެރިކަމާއެކު ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ބޭބެގެ ގައިގައި އަތް ނުލާ! އެއީ އޭނާގެ އެއްވެސް ކަމެއް ނޫން!
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް އިންސިއުޓިންގް ގޮތަކަށް އަހާލިއެވެ.
  -ޕްރިންސެސްއަކަށް ވާން ކިޔަވަން ތައްޔާރަށް ހުރީ ހެއްޔެވެ؟ ތިބާއަށް ލިބޭނީ ކޮން ފުރުޞަތުތަކެއްކަން ތަޞައްވުރު ކޮށްލައްވާށެވެ. މުސްކުޅި ނުވެ، އެތައް ހާސް އަހަރެއް ދިރިއުޅެވޭނެ، އަދި ފަހަރެއްގައި އެއަށްވުރެ މާ ކުރިއަރާފައިވާ ސިހުރު ހޯދައިގެން މަރުނުވާ ކަލާނގެއަކަށް ވެއްޖެނަމަ އެއަށްވުރެ ގިނަ އަހަރު ދިރިހުރެވޭނެއެވެ. އަދި ތިބާއަށް ރައްޔިތުންނާއި އަމިއްލަ ރަސްކަން ލިބިގެންދާނެއެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ނޭވާ ހާސްކޮށްލަމުން އާދޭސް ކުރަމުން ބުންޏެވެ.
  - ކުޑަކޮށް ވިސްނާލަބަލަ.
  މާކިސް އަންހެން ކުއްޖާ ކަށަވަރުކޮށްދިނެވެ.
  - އާދެ، އޭނާ އެކަމާ ވިސްނަން ދޫކޮށްލާށެވެ. އަހަރެމެންގެ ދުނިޔެ ރަނގަޅަށް ދެނެގަންނަން އޭނަ ބޭނުންވެއެވެ. އޭނާ އެޑެޕްޓްވެ ހޭވެރިކަމަށް އަންނަން ދޫކޮށްލާށެވެ. އަދި އޭނާ ނިންމާނީ ރަނގަޅު ނިންމުމެކެވެ.
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް ތިން ބޮލުން ވެސް ރުޅިވެރިކަމާއެކު ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - މާލޭގައި ހިނގާލަން ދޫކޮށްލާށެވެ. އެއީ ބޮޑު އަދި ރީތި އެއްޗެކެވެ. އޭނަ ދައްކާލަން ކެސަންޑްރާ، އަދި ތިޔަ އަންހެން ކުދިން އޭނައަށް މަގު ދޭށެވެ. ހުރަސް ނާޅާތި!
  އިންސާފުވެރި ޖިންސު ވަކިވެގެން ދިޔައެވެ. ނިމްފް މާކިސް ޓްރޭއިން ޕިއްޒާ ކަހަލަ އެއްޗެއް ނަގައި ޑޮމިނިކާއާ ދިއްކޮށްލިއެވެ:
  - މިތާ، ކާށެވެ! ތިބާ ވަރުގަދަވާނެއެވެ.
  ޓިއުނިކެއްގައި ހުރި އަންހެން ކުއްޖަކު ޕްލެޓިނަމް ޖަގަކުން ރަން ކުލައިގެ ތަށިގަނޑަކަށް މިހާރުވެސް ޕިންކް ކުލައެއްގެ ވައިން އުކާލިއެވެ . ޑޮމިނިކާ ފަރުވާތެރިކަމާއެކު ޕިއްޒާގެ ދަތްކޮޅެއް ނަގާލިއެވެ. އެއީ އިންތިހާއަށް މީރު އެއްޗެއްކަން އެނގުމުން، އެ އަންހެން ކުއްޖާ ކާން ފެށުމުން ، އެއަށްވުރެ މާ ޔަގީންކަމާއެކު، ވައިން އިން ދޮވެލީ، އެހާ ފޮނި އަދި މީރުވަސްދުވާ އެއްޗެކެވެ.
  އެއަށްފަހު ޑޮމިނިކާގެ މޫޑު ވަރަށް ބޮޑަށް އުފުލިގެން ދިޔައެވެ. އަދި ލަވަކިޔައިދިނެވެ:
  މުދައްރިސުންގެ ހަދިޔާ،
  އެމީހުން އަހަރެންނާއެކު ވަގުތު ހޭދަކުރީ...
  އެމީހުން އަހަންނަށް ދަސްކޮށްދިނީ އެއްވެސް ކަމެއް ނެތި...
  އަދި ދެން ދަރިވަރު އަންހެން ކުއްޖާއަށް އެކަށީގެންވާ ރައިމްއެއް ނުފެނުމުން، އޭނާގެ ރީތި ބޮލުގައި ވިދާލާފައި ހުރި އެއްޗެއް ވަރަށް ފާޙިޝް އަދި އެކަށީގެން ނުވާ ގޮތަކަށް ފެނުނެވެ.
  އެދެމީހުން އެކުގައި މިސްރާބު ޖެހިއިރު ނިމްފް އޭނަގެ އަތުގައި ހިފައިގެން ގެންދިޔައެވެ. ވަރުގަދަ އަދި އިސްކޮޅުން ދިގު އަދި އެހާ މަސްގަނޑު ބޮޑު ޑޮމިނިކާއަށް ވުރެ ބޮލަކަށް ވުރެ ބޮޑަށް ކުރުވެ ތުނި ނަމަވެސް.
  ދެ އަންހެން ކުދިން ވެސް ހުސްފައިގައި ސްޓޭމްޕް ޖަހައިގެން ޒުވާން ގަޒެލްތަކުގެ ބާރުމިނުގައި ހަރަކާތްތެރިވަމުން ދިޔައެވެ.
  ވަށައިގެން ހުރި ގެތަކަކީ ވަރަށް ލަގްޒަރީ ގެތަކެކެވެ . ދުނިޔޭގެ އެއްވެސް ސިޓީއެއް މިހާ ޝަރަފުވެރިކޮށްފައެއް ނުވެއެވެ. މިތަނުގައި ވެސް މާ ބޮޑެތި، ވިދާ އަދި މީރުވަސްދުވާ މާތަކެއް ހެދިފައި ހުއްޓެވެ. މި ސިޓީގެ ހުރިހާ ކަމެއް ވެސް ރީތިކޮށް ގްލޭމަރަސް ވެފައި ހުއްޓެވެ.
  އަދި ވަރަށް ގިނަ އަންހެން ކުދިންނެވެ. ވަރަށް ލަގްޒަރީކޮށް ހެދުން އަޅައިގެން , ނުވަތަ، އެއާ ޚިލާފަށް، މާ ޙައްދުފަހަނަޅާފައިވާ ގޮތަކަށް، އަދި ބައެއް އަންހެން ކުދިން މަގުތައް ދޮވެލިއެވެ. އެކަމަކު އެންމެންނަކީ ޒުވާން، ތާޒާ، ރީތި އަދި ހުސްފައިގެ މީހުންނެވެ.
  ހައިރާންވެފައި ހުރެ ޑޮމިނިކާ އަހާލިއެވެ.
  - ކީއްވެގެންތޯ އެމީހުން ބޫޓު ނުލައި، ނުވަތަ އެންމެ ކުޑަމިނުން ފްލިޕް ފްލޮޕް ނުޖަހަނީ؟
  މާކިސް ޑި ކަސަންޑްރާ ހިނިތުންވެލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - މިއީ މި ޕްލެނެޓްގެ ސިހުރެވެ. އެއީ އަހަރެމެންނަށް ދާއިމީ ޒުވާންކަން ދެމެހެއްޓުމާއި، ސިހުރު އުފެއްދުމާއި، އަހަރެމެންގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތައް ވެސް ހަނގުރާމައިގައި ބޭނުންކުރެވޭނެ އެއްޗެކެވެ!
  އަންހެން ފަންނާނު ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - މިއީ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ކަމެއް! އާންމު ގޮތެއްގައި އަޅުގަނޑު ވަރަށް ކުޑައިރު، ހުސްފައިގައި ހިނގާލަން ލަދުގަތީ، މިއީ އިންތިހާއަށް ފަގީރުކަމުގެ ނިޝާނެއް ކަމަށް އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާތީ. އެކަމަކު ދެން އަހަރެން ފިލްމުތަކަށް ހޭނިއްޖެއެވެ. މީގެ އިތުރުން ކުޑައިރު ސްޕާޓަކަސްގެ ކޮއްކޮގެ ރޯލުން، ނުވަތަ އެކި ބާވަތުގެ ޕާޓީޝަނުންގެ ރޯލުން ފެނިގެންދިޔައިރު ސޯލްސް ތަންކޮޅެއް ގަދަވާން ޖެހުނެވެ. އަހަންނަށް ކަމުދިޔައެވެ. އެކަމަކު ހުސްފައިގައި މޮސްކޯގައި ހިނގާލަންޏާ ނަފްސާނީ ބަލިމީހެއް ކަމަށް އޮޅިގެން، މަގުމަތީގައި އިންފެކްޝަން އާއި ނަޖިސް މާ ގިނަ!
  ނިމްފް އަންހެން ކުއްޖާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ - އެއީ ވިސްނޭ ކަމެއް! ޕްލަސް، ބޫޓެއް ނެތި ދުވުމަކީ މާ ފަރި ކަމެއް ކަމުގައި ވާއިރު، ހަނގުރާމަވެރިއެއްގެ ހަންގަނޑު އެންމެ އަގުބޮޑު ބޫޓުގެ ފަލަމަސްގަނޑަށް ވުރެ މާ ވަރުގަދަ ކަމުން، އަދި އެއީ އިލާސްޓިކް، ފްލެކްސިބަލް އަދި ސިހުރު ޖަހާފައިވާ އެއްޗެކެވެ!
  އެމީހުން ކުރިއަށް ދިޔައެވެ. އޮސްޓަންކިނޯ ޓީވީ ޓަވަރުގެ ސްޕައިރ ފަދައިން، ފައުންޑޭޝަންގެ ޖެޓްތައް ދުއްވާލަނީ ކިހާ އުސްމިނެއްގައިކަން ފެނެއެވެ. އެހެންކަމުން އެމީހުން އުދުހެނީ، ފިޒިކްސްގެ ޤާނޫނުތަކާ ޚިލާފަށް . އަދި ޚުދު ޖެޓްތަކަކީ ވެސް ގިނަ ކުލަތަކެއް ހުންނަ ޖެޓްތަކެކެވެ. މިއީ ކިހާ ރީތި ކަމެއް.
  އަދި ވަށައިގެން ކޮން ގަނޑުވަރުތަކެއް ހެއްޔެވެ؟ މިތަނުގައި ހުރިހާ އެއްޗެއް ކިހާ ލަގްޒަރީ ހެއްޔެވެ. އަދި ޤާނޫނު އަސާސީ ވިދާލަނީ ހަމައެކަނި ރަނުން ނޫން ކަމަށާއި، ދުނިޔޭގައި ނޭނގޭ ކޮންމެވެސް ވިދާ، އޮރެންޖް ކުލައިގެ ދަގަނޑަކުން ވެސް ވިދާލާފައިވާ ކަމަށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - ތިބާގެ ސިޓީއަކީ ފަރީއްކޮޅެއް ފަދަ ސިޓީއެކެވެ. އަދި އަންހެން ކުދިންނަކީ ޝަރަފުވެރި، ހަގީގީ ސުވަރުގެއެއް ފަދައިން، އަދި އީޖާދުކޮށްފައިވާ ސުވަރުގެއެއް ނޫން، އަހަރެމެން ފަދައިން!
  ކެސަންޑްރާ ހީލަމުން އަހާލިއެވެ.
  - ތިބާގެ ސުވަރުގެ އެކުލެވިގެންވާ ކަމަށް ތިބާ ހީކުރަނީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  އަންހެން ފަންނާނު ޖަވާބު ދިނީ ފުދޭވަރަކަށް ލޮޖިކަލް ގޮތަކަށެވެ.
  - އޭނާގެ ސިފަތައް ފުށުއަރާތީއެވެ. އެއް ދީނެއް ބުނަނީ އެއް ވާހަކައެއް، އަނެއް ދީނެއް އެހެން އެއްޗެއް ބުނާއިރު ތިންވަނަ ދީނެއް ބުނަނީ އޭގެ ސީދާ އިދިކޮޅަށެވެ!
  ނިމްފް މާކިސް ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - އާނ، އަހަންނަށް އެނގޭ! އަހަރެން ކަލޭގެ އިންޓަނެޓަށް ބަލާލީމެވެ. ދުނިޔެއަށް ދަތުރުކުރުމަށްވުރެ ފަސޭހައެވެ. އެއީ އެހާ ސާދާ ކަމެއް ކަމުން ސާދާ އެލްވްސް، ޓްރޯލްސް އަދި މީހުންނަށް ވެސް އެއަށް އަރައި ފިލްމެއް ބަލާލެވޭނެ އެވެ. ސިހުރުވެރި ދުނިޔޭގެ ހުރިހާ ޝަރަފެއް އެކުލެވިގެންވާއިރު، އަޅުގަނޑުމެންގެ އަތުގައި، ހިތާމައަކީ، ދުނިޔޭގެ މީހުން ފަދަ ޒަމާނީ ޓެކްނޮލޮޖީތަކެއް ނެތެވެ. ތިޔައީ ސިހުރު ދާއިރާގައި ޝައުގުވެރިވާ ބައެއް ނަމަވެސް އަޅުގަނޑުމެންގެ ޓެކްނޮލޮޖީގެ ތަރައްޤީ ފްރީޒް ވެއްޖެ!
  ހައިރާންވެފައި ހުރެ ޑޮމިނިކާ އަހާލިއެވެ.
  - ޓެކްނޮލޮޖީ ފްރީޒް ކުރީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  ނިމްފް އަޑު ދަށްކޮށްލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އެއީ އަހަރެމެންނެއް ނޫނެވެ. މިއީ ޑްރެގަންތަކެކެވެ. އެމީހުންގެ ބާރު ގެއްލިގެންދާކަށް އެމީހުން ބޭނުމެއް ނޫން ކަމަށް ބެލެވެއެވެ. ނަމަވެސް، ހަމަގައިމުވެސް، އެމީހުން އަޅުގަނޑުމެންނަށް އާދައިގެ ގޮތެއްގައި އުޅެން ހުއްދަ ދިން ނަމަވެސް، އަދި ބައެއް މީހުންނަށް ލަގްޒަރީކޮށް ވެސް، އެކަމަކު ... Let "s not talk about that!
  އަދި އަނެއްކާވެސް މަޑުޖެހުމެއް ލިބުނެވެ. ވަށައިގެންވާ ލަގްޒަރީއަކީ، ހަމަގައިމުވެސް، ސުޕަރ އެއްޗެކެވެ. ހުރިހާ އެއްޗެއް އެހާ ރީތި، މިފަދަ ޒީނަތްތެރިކަމާއި ބުދުތަކާއި ގެތަކާއި ފައްޅިތަކެވެ.
  އާދެ، ފައްޅިތަކަކީ، ހަމަގައިމުވެސް، ވަރަށް ތަފާތު ތަންތަނެވެ. ވަކި އެއްގޮތް ކަންތައްތަކެއްގައި ދުނިޔޭގައި އާދައިގެ މަތިން ނޫނެވެ. އަދި އެއީ ސްޓައިލް، ކުލަ، އަދި ބައްޓަން މުޅިން ތަފާތު އެއްޗެހިތަކެކެވެ . އަދި ހަމަގައިމުވެސް ރީތި. މިއީ ފިގަރސް، އަދި ޑޯމްސް، އަދި ޕޮލިގޮންސް، ޕްރިޒަމްސް ފަދަ ތަކެތި.
  އަދި ގިނަ ފައްޅިތަކުގައި އެންމެ ރީތި މާތަކުގެ ބިސްގަނޑުގެ ސިފައިގައި ގިބުލަތައް ހުރެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ބައިވެރިޔާއަށް ބަލާލަމުން ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  - ތި ހީވަނީ ސްކޫލް ކުއްޖަކުހެން ... އެކަމަކު އަސްލު ކިހާ އުމުރެއް ހެއްޔެވެ؟
  ކެސަންޑްރާ ހިނިތުންވެލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - މީހުންނަށް މި ބުނަނީ: ލޭޑީއެއްގެ އުމުރާ ބެހޭގޮތުން ސުވާލުކުރުމަކީ އާދައެއް ނޫން!
  އަންހެން ފަންނާނު ނިންމާލަމުން ބުންޏެވެ.
  - ގިނައިން ކަންނޭނގެ.
  ނިމްފް އަންހެން ކުއްޖާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - ފަހަރެއްގަ! އެކަމަކު އަހަރެމެން ދިރިއުޅެނީ އެލްފްސް، ޓްރޯލްސް، މީހުންނަށް ވުރެ، އަދި ގްނޯމްސް އާއި ވެމްޕަޔަރސް އަށް ވުރެ ވެސް ދިގު މުއްދަތަކަށެވެ. އަޅުގަނޑުމެންގެ ތެރޭގައި ކަލާނގެތަކުގެ ލޭ ހުރުމުން، އަޅުގަނޑުމެންނަކީ އެމީހުންނާއެކު ލޭގެ ގާތްތިމާގެ މީހުންނެވެ. ބާކީ ތިބި މީހުންނަކީ އަމަރުވެފައިވާ މީހުންނާ މާ ނުސީދާ ގުޅުމެއް އޮންނަ ބައެކެވެ .
  ޑޮމިނިކާ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އަހަރެމެން އެންމެންނަކީ މާތްالله ގެ ދަރިންނާއި އަންހެން ދަރިންނެވެ. ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް.
  ކެސަންޑްރާ އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކަށް ކްލިކް ކޮށްލިއެވެ.
  އަދި އެވަގުތު ނިމްފްގެ އަތުން ސިހުރު ދަނޑިއެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. މަޑުމަޑުން ހީނލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އޭގެ ތެރޭގައި ޑްރެގަން ވެއިން އެއް ހުރެއެވެ. މިއީ ވަރަށް ބާރުގަދަ، އަގުބޮޑު އަދި މަދުން ނޫނީ ނުފެންނަ އާޓިފަކްޓެކެވެ. އެކަމަކު އޭގެ ތެރޭގައި ވެސް ވަރަށް ބޮޑު ބާރެއް އެބަހުއްޓެވެ. އެ އަސަރު ދައްކާލަންތަ؟
  ޑޮމިނިކާ ބްލަރޓް ކޮށްލިއެވެ.
  - އަހަރެން ބަލާލީ ސިހުރު ދަނޑިއެއް ހިފައިގެން ހުރި ފިރިހެން ކުއްޖަކާ ބެހޭ ސީރީޒެކެވެ. އެކަމަކު އެތަނުގައި ހުރީ ހަށިގަނޑު ކުޑަ ފިރިހެން ކުއްޖެއް , ކަޅު އިސްތަށިގަނޑަކާއި އައިނު އަޅައިގެންނެވެ. އަހަރެންގެ ބޭބެ ފަދައިން ނޫން - ރީތި، މަސްގަނޑު ބޮޑު އިސްތަށިގަނޑެއް ހުރި މުށިކުލައިގެ އިސްތަށިގަނޑެކެވެ. އާދެ، އަހަރެން ވެސް ކުޅުނީ ހަނގުރާމަވެރިއެއްގެ އިތުރުން ވިޒަރޑެއްގެ ރޯލުންނެވެ!
  ކެސަންޑްރާ ކަށަވަރުކޮށްދީފައި ވަނީ:
  - އަހަރެން ކަލޭގެ ބޭބެ ދަންނަން. އާދެ، އޭނާއަކީ ވަރަށް ރީތި، އާދަޔާ ހިލާފު ކުއްޖެކެވެ. އަދި ކުޑަކުދިންގެ ތެރޭގައި ކަރަޓޭގެ ދުނިޔޭގެ ޗެމްޕިއަން ކަލޭމެންނާ ހިލާފަށް .
  ޑޮމިނިކާ ފުރައްސާރަކޮށް ނޭވާ ހާސްކޮށްލިއެވެ:
  - ފިރިހެން ކުއްޖެއް ނަމަވެސް އެއީ ފިރިހެނެއް! އެކަމަކު ފިރިހެނުންނަށް މާރާމާރީއާއި މާރާމާރީއަކީ އާންމު ކަމެކެވެ.
  ނިމްފް އަންހެން ކުއްޖާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަޅުގަނޑުމެންގެ ތެރޭގައި މި ސަރަޙައްދުގެ މައިގަނޑު ރައްޔިތުން: މީހުން، އެލްފް، ޓްރޯލްސް، ހޮބިޓްސް އަދި ވެމްޕަޔަރސް އިން އަންހެނުންނަށްވުރެ ފިރިހެނުން ބާރަ ގުނަ މަދުވެއެވެ. އެހެންކަމުން އިންސާފުވެރި ޖިންސުން ވެސް ކުރިމަތިލާން ޖެހެ އެވެ. އެއާ ޚިލާފަށް އޯކްސް އާއި ގްނޯމްސްގެ ތެރޭގައި އަންހެނުންނަށްވުރެ ފިރިހެނުން ބާރަ ގުނަ އިތުރުވެއެވެ. އެހެންކަމުން ކުރިއަށްވުރެ އަޅުގަނޑުމެންނަށް ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ފަސޭހަވެސް ވެގެން ދިޔައެވެ. އަހަރެންނާއި އޯކްސް މެދުނުކެނޑި ހަނގުރާމަ ކުރަމުން ދިޔައިރު، އެމީހުން ޓޯޑް އެއް ފަދައިން ކްރެމްޕް ކުރަން އަރައިގެން ދިޔައީ ، މިހާރު ހަނގުރާމަ ކުރާނެ މީހަކު ކިރިޔާވެސް ނެތެވެ. އަންހެނުންނާއި އޯކްސް ނަމަވެސް، ތެދު ބުނާނަމަ، މާ ގިނައިން ނޫނެވެ. But the gnomes are better , އެމީހުން މާ ބޮޑަށް ހީވަނީ އަންހެން ހޮބިޓްސް ތަކެއްހެން. ޚުދު ގްނޯމްސް މުސްކުޅިވެ، އަޅިކުލައަށް ބަދަލުވެ، ދިގު ތުނބުޅި ހެދިފައިވީނަމަވެސް މަރުވާންދެން އެމީހުން ބާރު ސްޕީޑެއްގައި ފަރިތަވެ، ރިއްސުން ހުރި ނަމަވެސް ހުރިހާ ދަތެއް ހިފަހައްޓައިގެން ހުރެއެވެ . އަދި ދަތެއް ނައްޓާލައިފިނަމަ އެ ދަތް އަނބުރާ ބޮޑުވެއެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާޗާ! ތިޔައީ މިޔަރެއް ފަދައިންނެވެ. އެކަމަކު އަޅުގަނޑު އެއްފަހަރަކު ސުވާލުކުރީމެވެ، އިންސާނާ އުފެއްދެވީ މާތްރަސްކަލާނގެ ސޫރަފުޅާއި ވައްތަރުގައި ނަމަ، ދެން އޭނާގެ ދަތްތައް އެހާ ބަލިކަށިވަނީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟ އަދި އިމާމު މުމްބާއީ އެއްޗަކުން ކަހަލަ ގޮތަކަށް، މަސްގަނޑަކީ ފާފަގެ ބުރައެއް. އާދެ، ބޭބެގެ ދަތް ނައްޓާލިއިރު، ދުވަހެއްގެ ތެރޭގައި އަކުރުން އަކުރަށް އަލުން ބޮޑުވިއެވެ. ޑޮކްޓަރަށް ދައްކަންވެސް އަހަރެން ބޭނުންވިއެވެ . އަދި ދެން އަހަރެންގެ ވިސްނުން ބަދަލުކޮށްލީ، އެމީހުން ކުއްޖާ ދިރާސާކުރާނީ ލެބޯޓްރީއެއްގައި ކުއްތާއެއް ފަދައިން!
  ކެސަންޑްރާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - ތެދެއް! ތިއީ ސްމާޓް. އެކަމަކު ކިޔަވަން ކަމުނުދެއެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބާރަށް ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާނ! އެއީ ފޫހިވާ ކަމެކެވެ. އަދި އަޅުގަނޑުމެންނަށް ވެސް ... އާދެ , އަޅުގަނޑަކަށް ނޭނގެ، މޭޒުމަތީގައި އިށީނދެގެން އިންއިރު ބުރަކަށީގައި ރިއްސާ، އަދި ދުވެފައި ފުންމާލަން ބޭނުން!
  ނިމްފް އަންހެން ކުއްޖާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  - އާދެ، އަންހެން ކުދިން، އެނގޭނެ އެންމެން ވެސް ކްރެމް ކުރަން ކަމުނުދާކަން ,
  އަހަރެން ބޭނުންވީ ޑިއުގެ ތެރެއިން ހުސްފައިގައި ދުވެވުނު ނަމައޭ!
  އަދި ރީތި ދެމަފިރިން ހީގަތެވެ. މިތަނުގައި އެމީހުން އިތުރަށް ދަނީއެވެ. ދުނިޔޭގައި ކާރުތައް ފަދަ ކާރުތަކެއް ނެތްކަން ޑޮމިނިކާއަށް ފާހަގަ ކުރެވުނެވެ. އެކަމަކު ވަރަށް ރީތި ޔުނިކޯންތަކެއް އެބަހުއްޓެވެ. އެނިމޭޝަންގައި އެމީހުން ކުރަހާ އެއްޗެހި ފަދައިން . އަދި ސާދާ އަސްތަކަކީ ހަމަ ލޯބި އެއްޗެކެވެ. އަދި ގާޑިޔާ ދުއްވާލުމުން ހީވަނީ ފަރީއްކޮޅެއްހެންނެވެ.
  ބައެއް އަންހެން ކުދިން އުދުހެނީ ދޫނިތަކެއް ފަދައިންނެވެ. True , it"s rare, މިތަނުން ފެންނަނީ ހުރިހާ ސިހުރުވެރިންނަކީ ކުރިއަރާފައިވާ ބައެއް ނޫންކަން. އާދޭސްކުރާ މީހުންގެ ކޮޓަރިއެއް ނެތެވެ. އެއާ ޚިލާފަށް މުޅި ސިޓީއަކީ ވަރުގަދަ ގަނޑުވަރުތަކެއް ފަދައިން، ނުވަތަ ފަރުބަދަތަކާއި ބަގީޗާތައް ހުންނަ އެސްޓޭޓްތަކެއް ފަދަ ގެތަކެކެވެ . އަދި ކިހާ މޮޅު ގޮތަކަށް ފެނޭ.
  އަސާސީ ގޮތުން ޑޮމިނިކާ ކުޅުނީ ގޭމެއް - ބިލްޑަރެކެވެ. އެތަނުގައި ބިނާކުރެވޭނެ ވަރަށް ގިނަ ކަންތައްތަކެއް އެބަހުރި. އަދި ހަމަކަށަވަރުން، މުޅި ކަންތައް ސުވަރުގެއާ ބެހޭ ފަރީއްކޮޅު ފަދަ ގޮތަކަށް ސިޓީއެއް ބިނާކުރުމަށެވެ. މިތަނުގައިވެސް ހަމަ ޙަޤީޤަތަކަށް ވެގެން ދިޔައެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - އަދި އެމީހުން ބުނަނީ ދުނިޔޭގައި ސުވަރުގެ އުފެދުމަކީ ކުރެވޭނެ ކަމެއް ނޫން ކަމަށް ހެއްޔެވެ؟ މިއީ ދުނިޔޭގެ ހުރިހާ ދީންތަކުން ބުނާ ވާހަކައެވެ!
  ކެސަންޑްރާ ވިދާޅުވި އެވެ.
  - ކޮމިއުނިޒަމް ފިޔަވައި. ދުނިޔޭގައި ސުވަރުގެ ވަޢުދުވާ ހަމައެކަނި ދީނެވެ. އަދި މިއީ ލަޖިކަލް ކަމެކެވެ. މަރުވުމަށްފަހުވެސް ނޫން، އާންމުކޮށް، އާންމުކޮށް މޮޔަކަން ކަމުގައިވާ ދުނިޔެ ނިމުމަކަށް އައިސް، ސުވަރުގެ ގަބޫލުކުރަން ބޭނުންވަނީ ކާކު ހެއްޔެވެ؟
  އަންހެން ބަތަލާ އެއްބަސްވީ:
  - އާދެ، ދުނިޔޭގެ ނިމުމެއް އައުމުގެ ޢަޤީދާ އަހަންނަށް ކަމުނުދެއެވެ! ކަށިތަކުގެ މައްޗަށް ނޫން، އަމިއްލައަށް ސުވަރުގެ ބިނާކުރުން ރަނގަޅު!
  ނިމްފް މާކިސް ޗިރްޕް ކޮށްލިއެވެ:
  - ސުވަރުގެ ސުވަރުގެއަށް މަސައްކަތް ނުކޮށް، އޭގެ ބަދަލުގައި ދިރިއުޅެ އަމިއްލަ އުފާވެރިކަން އުފެއްދުން. އަދި ސްމާޓް ވާށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ފަލްސަފާވެރިކަމާއެކު ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ކޮންމެވެސް ގޮތަކުން، ވަށައިގެން ހަމައެކަނި އަންހެން ކުދިން ތިބޭއިރު، ކޮންމެވެސް އެއްޗެއް ގެއްލިފައިވާހެން ހީވެއެވެ. ފިލްމުތަކުގައި ވެސް ފިރިހެނުން ރީތިވަނީ މަދުން ނަމަވެސް. ހަމައެހެންމެ، ގިނަ ފިރިހެން ކުދިންނަކީ ކިއުޓް ކުދިން ކަމުން، އުމުރުން ސާޅީސް އަހަރު ވުމުން ބަނޑާއި ޑަބަލް ޗިން ނެތް ފިރިހެނަކު ހޯދަން މަސައްކަތް ކުރެއެވެ.
  ކެސަންޑްރާ ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ތިއީ ސްމާޓް މީހެއް. އަހަރެންގެ ބަހެއް ނެތެވެ. އިތުރަށް ސާފުކޮށް ބުނާނަމަ މާ ބޮޑަށް ނޫން ... އެކަމަކު ފިރިހެނެއްގެ ކިބައިގައި މުހިންމީ ހަމައެކަނި ރީތި މޫނަކާއި ފަލަ ސިފައެއް ނޫނެވެ. ދުނިޔޭގައި ތިބި އަންހެނުން ވެސް ފިރިހެނެއްގެ ކިބައިގައި ބޭރުގެ ޑޭޓާ ނޫން އެހެން އެއްޗަކަށް އަގު ދޭ!
  ޑޮމިނިކާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ، އާދެ، ހަމަ ސީދާ! އަދި ފައިސާވެސް. ވޮލެޓް ތަތްވެފައި ހުންނައިރު ރިއްސުމާއި ބޯ ފަޅައިގެން ދިއުމާއި ބަނޑު އެހާ ފާހަގަ ނުކުރެވެއެވެ.
  ނިމްފް ފާހަގަކުރި ގޮތުގައި:
  - ފިރިހެނުންގެ ސިފައާ މެދު އަޅުގަނޑުމެންނަށް އެއްވެސް މައްސަލައެއް ނެތެވެ. މިތަނުގެ ހުރިހާ ވައިރޯޅިއަކަށް ސިހުރު ވަދެއެވެ. އަދި ފިރިހެނުން ވެގެން ދިޔައީ ވަރަށް ރީތި މޫނުތަކެއްގެ ޒުވާނުންނަށް؛އެއަށްވުރެ ވެސް ހިތްހަމަ ނުޖެހޭ ކަމަކީ މީހުންގެ ތުނބުޅިއާއި މޫނުމަތިން ވެސް ގެއްލިގެން ދިއުމެވެ. މިކަމުގެ ސަބަބުން އެމީހުންގެ އެލްފްތައް ވަކިކުރެވޭނީ ހަމައެކަނި އެމީހުންގެ ކަންފަތުގެ ބައްޓަމުންނެވެ. އަދި މި ... އާދެ , އަންހެނުން ހޭނިފައި އެބަތިބި. އެކަމަކު ތުނބުޅިއެއްގައި ވެސް ވަކި ޝައުގުވެރިކަމެއް ހުރެއެވެ. ތުނބުޅިއަކީ ހުތުރު ކަމަކަށް ދެކޭ އަންހެން ކުދިންނާ އަހަރެން އެއްބަހެއް ނުވަމެވެ.
  ޑޮމިނިކް ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ތުނބުޅިގައި ތައުރީފާއި ޝަރަފު ހުރި ނަމަވެސް ބަނޑޮހުގައި ވެސް މޫނުމަތި ހުރެއެވެ!
  ކެސަންޑްރާ އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑި އުފުލާލީ ... އަދި އެ ރީތި އަންހެންމީހާގެ އަތުގައި , ނެޕޮލިއަންގެ ކޮކްޑް ހެޓްގެ ބައްޓަމަށް ރީތި ކޭކެއް ފެނިގެން ދިޔައީ، ގިނަ ކުލަކުލައިގެ ކްރީމް އިން ހަދާފައިވާ ރޯޒްސް، ޕޮޕީސް އަދި ބަޓަރފްލައިސް އާއި އެކުގައެވެ.
  ނިމްފް މާކިސް އޭނާގެ އެންމެ އޯގާތެރި އަޑުން ޗިޗް ކޮށްލިއެވެ:
  - ޓްރައިކޮށްލައްވާ، ވަރަށް މީރު، އަދި ކެބެޖް ނެތި ހިލޭ ލިބޭނެ!
  ކުއްލިއަކަށް ވިސްނާލަމުން ޑޮމިނިކާ އަހާލިއެވެ.
  -އަދިވެސް އަހަރެންގެ އަތުން ފީއެއް ނަގާނަމަ ކިހިނެއް ވާނީ؟
  މާކިސް-ނިމްފް ލަވަކިޔައިދިނީ:
  - ހުރިހާ ކަމެއްގެ އަގު ދައްކަން ޖެހޭނެ، ގަބޫލުކުރައްވާ،
  އެހެންވީމާ ކާމިޔާބީގެ ދޮރު އަޅުގަނޑުމެން ހުޅުވާލަނީ!
  . ބާބު ނަންބަރު 2.
  އަދި ކެސަންޑްރާ އަނެއްކާވެސް ދަނޑި އުފުލާލުމުން، އޭގެ ކޮޅުން އަލިކަމުގެ ކޯރެއް އުދުހިގެން ގޮސް، ކްރިސްޓަލް އިން ހަދާފައިވާ ކަހަލަ ދެ ގޮނޑިއާއި، ކުޑަ، ރީތި މޭޒެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ.
  މާކިސް-ނިމްފް ލަފާ ދިނީ:
  - އިށީނދެގެން ކާން ހިނގާ، ސަގާފީ މީހުން ފަދައިން! ފަހަރެއްގައި ތިބާއަށް ވެސް ވައިން އެއް ކަމުދާނެ ހެއްޔެވެ؟
  ޑޮމިނިކާ ލޮޖިކަލީ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ގިނައިން ވައިން ބޯނަމަ ބޯހަރުވެދާނެއެވެ. އަދި އަހަރެން ސާފު ތާޒާ ބޮލެއް ބަހައްޓަންވީ!
  ކެސަންޑްރާ ނެގެޓިވް ގޮތަކަށް ބޯ ހޫރާލިއެވެ.
  - ބިރު ނުގަންނަވާ! އަޅުގަނޑުމެންގެ ވައިންގައި ރަލުގެ ގްރާމެއްވެސް ނެތެވެ. އޭގެން ލިބެނީ ހަމައެކަނި ފައިދާއެވެ. އަދި އެއީ އަޅުގަނޑުމެންގެ ދުނިޔޭގައި މީހުން މުސްކުޅިނުވެ ހާސް އަހަރާ ހަމައަށް ދިރިއުޅެން ޖެހޭ އެއް ސަބަބެވެ. އަދި ވަރުގަދަ އަދި ކުރިއަރާފައިވާ ސިހުރަކުން މާ ގިނަ ދުވަހު ދެމިހުރެވޭނެއެވެ.
  އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - ދެން އޮއްސާލާށެވެ!
  ނިމްފް އޭނާގެ ދަނޑި ކޮޅުން ބީމްއެއް ދޫކޮށްލަމުން ކޮންމެވެސް އެއްޗެއް ވިސްނައިދިނީ ... އަދި ގަދަ އޮރެންޖު ކުލައިގެ ދަގަނޑަކުން ހަދާފައިވާ ގޮބްލެޓްތައް ފެނިގެން ދިޔައިރު، އޭގެ ތެރެއިން ރީނދޫކުލައިގެ އެއްޗެއް އަދި ބުރުސްތަކެއް ޖަހާފައި ހުއްޓެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ގޮބްލެޓް އިން ކުޑަކޮށް ފޮދެއް ބޯލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - ވަރަށް ހިތްގައިމު އަދި މީރުވަސްދުވާ ވައިންއެއް، އެއީ އަނގަ އެހާ ތާޒާހެން ހީވާ އެއްޗެއް ...އަދި މިއީ ކޮން އެއްޗަކުން ހަދާ އެއްޗެއް ހެއްޔެވެ؟
  ކެސަންޑްރާ ހަރުކަށި ގޮތަކަށް ޖަވާބު ދިނެވެ.
  "ޑްރެގަން އެމްޕަޔަރ އެކަޑަމީގައި ކިޔަވާއިރު އެކަން އެނގޭނެ!"
  އަންހެން ކުއްޖާ ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  -ޚުދު ޑްރެގަން އެމްޕަޔަރ ކޮބައި ހެއްޔެވެ؟
  ނިމްފް ނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އޭނާ ވެސް ގެއްލުނެވެ. މިހާރު އޭނާގެ ބަދަލުގައި އެމްޕްރެސް ކެރޮލައިން އެބަހުއްޓެވެ. ޑްރެގަންތަކުގައި ވެސް އިންސާނުން ފަދައިން އަންހެނުންނާއި ފިރިހެނުންގެ އަދަދު ގާތްގަނޑަކަށް އެއްވަރެވެ. މިގޮތުން ތިޔަބޭފުޅުންގެ ކިބައިގައި އެއްގޮތް ކަންތައްތަކެއް އެބަހުއްޓެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ބްލަރޓް ކޮށްލިއެވެ.
  - އެމްޕްރެސް އަހަރެން އަމިއްލައަށް ބަލައިނުގަތީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  ކެސަންޑްރާ ހީނގަތެވެ.
  - އާދެ، ކަލޭގެ ކިބައިގައި ބޮޑާކަމެއް އެބައޮތް! ޑަޗެސް އެއް ފުދެއެވެ. އެއީ ކޮންމެހެން ކުރަންޖެހޭ ކަމެއް ކަމަށާއި، ޚުދު މޮޅު ކެރޮލީން ވެސް އެކަން ގަބޫލުކުރާނެ ކަމަށެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  - ރާނީއަށް މީހުން ތައުރީފު ކުރި،
  ގޯތިތެރޭގައި ތިބި ހުރިހާ ފިރިހެން ކުދިން ލޯބިވެގެން ދިޔައީ!
  އެކަމަކު އަހަރެން ވަރަށް ހިތްވަރު ކުރިއެވެ
  އަހަރެން ހޮވީ ބިލިއަނަރެއް!
  ނިމްފް މާކިސް ޖަވާބު ދިނީ ހިނިތުންވުމަކާއެކުގައެވެ.
  - ލޯބި ނުވާ މީހަކާއެކު އުޅުމުގެ އަގު ބިލިއަން ރުފިޔާގެ އަގުހުރި ކަމަށް ހީކުރައްވަނީ ހެއްޔެވެ؟ ބަނޑުގައި ސަރުބީ ހުރުމާއި، ބޮލުގައި ރިއްސުމާއި، ރިއްސުމާއި، ނުބައި ވަހެއް ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ؟!
  ޑޮމިނިކާ އުދުވާނީ ގޮތަކަށް ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  އަހަރެންނާއި އެހެން އަންހެން ކުދިންގެ ދިރިއުޅުން ހަލާކު ނުވާނެ ގޮތަށް އަހަރެން އޭނާއަށް ވިހަ ދޭނަން ! ނޫނީ އެނދުގައި އަހަރެންގެ މޭމަތިން އޭނާ ނޭވާ ހާސްކޮށްލާނަން!
  ކެސަންޑްރާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އަހަރެން ސަމާސާއެއް ކަމަށް ހަދައިގެން އުޅޭނަން. ތިބާ ވާންޖެހޭނީ ހެޔޮކަމުގެ ޖާސޫސަކަށެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ލޮޖިކަލީ ފާހަގަކޮށްފައި ވަނީ:
  - އައިޑިއަލް ބަޠަލުން އާންމުންނަށް ފުއްޕާހަން ބޭނުންވާ ގޮތް ހަދައެވެ !
  ނިމްފް ޖަވާބެއް ނުދިން ނަމަވެސް ޕްލެޓިނަމް ސަމުސާއެއްގެ އެހީގައި ކޭކު ކައިގެން މީރުވަސްދުވާ ވައިން ބޯލިއެވެ. ޑޮމިނިކާ ވެސް މިވަގުތަށް ކާއެއްޗެހިން އުފާކުރަން ނިންމިއެވެ. މީގެ އިތުރުން ތާޒާ ވައިގެ ތެރޭގައި ހިނގާލުމަކީ ކެއުމަށް ޝައުގުވެރިކަން އިތުރުކޮށްދޭ ކަމެކެވެ.
  ބަޑިޖެހުމުގެ މަތިން އޭނަ ހަނދާންވިއެވެ. ވަކިން ޚާއްޞަކޮށް ކުޑަކުދިންގެ ޕާޓީތަކުގެ ރޯލުން ފެނިގެންދިޔައިރު. މިސާލަކަށް އެތަނުގައި ފުރަތަމަ ފަހަރަށް ހަނގުރާމައިގެ ކުރިން ފިރިހެން ކުދިންނާއި ފިރިހެން ކުދިންނަށް ފުދޭވަރަކަށް ކާންދެވުނެވެ. އަދި ހިސާރުކުރުމުގެ ދަށުގައި އޮތް ހަނގުރާމައިގެ ދުވަސްވަރު އެމީހުން ތުނިވާން ޖެހުނެވެ. މިކަން ކުރުމަށްޓަކައި ގިނައިން ދުވުމާއި މަދުން ކެއުމަށް ލަފާ ދިނެވެ. ފުރަތަމަ ޓޭކް ކޮންމެ ގޮތެއްވިޔަސް ރިއަލައިޒް ވެގެން ދިޔައީ ގިނަ ޓޭކްތަކެއް ދުވަމުން ދިޔަ ކުދިންނާ އެކު ފިލްމުކޮށްފައިވާތީ ނަމަވެސް ދެވަނަ ޓޭކް މާ އުނދަގޫ ކަމަށް ވެސް ބުންޏެވެ. ޒުވާން ފިލްމު އެކްޓަރުން ވަނީ ސްޓޯލްތަކަށް ހަމަލާދީ، އަމިއްލައަށް ކާބޯތަކެތި ގަނެފަ އެވެ.
  ދެން ހޮޓަލުގައި ރޭގަނޑު ހޭދަކުރުން މަނާކޮށް، ބާތައް ޖަހާފައިވާ ވަކި ކޮޓަރިއެއްގައި ތަޅުލާފައި، އެއީ ބޮޑު، އާންމު ގޮޅިއެއް ފަދަ ތަނެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ބަނޑުހައި ނުވެ، އެމީހުން ބޭނުމެއް ނުވި އޭނާގެ ރީތިކަމަށް ކާނާ ލިބުން ދަތިވާކަށް، އަދި ކޮންމެ ގޮތެއްވިޔަސް އޭނާއަކީ ގުދުރަތީ ގޮތުން ފުދޭވަރަކަށް ހިކި، އެއްގޮތަކަށްވެސް ފަލަ ނޫން، އަދި ނަށާލުމުން ވެސް އޭނާގެ މަސްތަކާއި ހަށިގަނޑު ރަނގަޅު ހާލަތެއްގައި ބެހެއްޓޭނެ އެވެ.
  އެކަމަކު ކުދިންނަށް، ހަމަގައިމުވެސް، ތަކުލީފު ލިބުނީ، އެ ސެޓް ކުޑަކުދިންގެ ޖަލަކަށް ބަދަލު ކުރުމުންނެވެ. އަދި ގައިދީންނާއެކު އެޕިސޯޑްތައް ވެސް ހުއްޓެވެ. ފިރިހެން ކުދިންގެ ތެރެއިން ދެތިން ކުއްޖަކު ބޯ ބުރިކޮށްލިއިރު އެއީ ކޮންމެހެން ބޭނުން ނުވާ ކަމެއް ކަމަށް ވެސް ވެދާނެ އެވެ.
  އާދެ، ފިލްމީ އެކްޓަރެއްގެ ދިރިއުޅުން ފަސޭހައެއް ނޫނެވެ.
  މިސާލަކަށް ސްޕާޓަކަސްގެ ގަތުލުއާންމާ ބެހޭ ގޮތުންނެވެ. މުޅި ސްކޮޑެއްގެ ފިރިހެން ކުދިން މަސައްކަތް ކުރަމުން ދިޔައީ ހަމައެކަނި ކަކުލުގެ ފޮތިގަނޑުގައި ހުސްފައިގައެވެ. އަދި އެއް ޓޭކަށް ވުރެ ގިނަ ޓޭކް ވެސް ޖެހުނެވެ. މައިންތަކުގެ ތޫނު ހިލަތަކުގައި ހުސް ފަލަމަސްގަނޑަކާއެކު ހިނގާލަން މަސައްކަތް ކުރާށެވެ. މިތަނުގައި ފިރިހެން ކުދިންގެ ހުސްފައިން ލޭ އަންނަން ފެށުމުން އެމީހުންގެ ފައި ރެނދުލަން ފެށިއެވެ. އަދި އެމީހުން , ހަމަކަށަވަރުން، ފޮތިގަނޑުން ތެމި، ވަރުބަލިކަމުން ތެޅިގަތެވެ.
  މި ފިލްމުގައި މައިގަނޑު ކެރެކްޓަރ ވީ ހަމަހަމަ... ސްޕާޓަކަސް , އަޅެއް، އާދެ، އޭނާގެ މިނިވަންކަން ލިބުނު ތަންކޮޅެއް ކާމިޔާބު އަދި މުއްސަނދި ގްލެޑިއޭޓަރަށް ގަތުލުއާންމުގެ ޚިޔާލު ހުށަހެޅިއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އެންމެ ފުރަތަމަ ކުޅުނީ ކުޑައިރު ސްޕާޓަކަސްގެ ކޮއްކޮގެ ރޯލުން ކަމަށާއި، އަދަބެއްގެ ގޮތުން ވެސް ފިރިހެން ކުދިންނާއެކު ގަލުގެ ވަޅުގަނޑުތަކުގައި ވަގުތު ހޭދަކުރަން ޖެހުނު ކަމަށެވެ.
  އެހެންކަމުން ތޫނު ކުނިކޮށިތަކާއި ކޮތަޅުތަކުގެ ބަރު ބާސްކެޓަކީ ކޮބައިކަން ވެސް އޭނައަށް އެނގެއެވެ.
  އަދި ޔޫ ރިއަލީ ޑްރެގް ހާރ އަޕް އެންޑް އަޕް. އެއީ ވަރަށް ވަރުބަލިވާ ކަމެއް ނަމަވެސް ސްޓޭމިނާ އިތުރުކޮށްދޭ ކަމެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ވަނީ އެކި ފިލްމުތައް ކުޅެފައެވެ. އެއްފަހަރަކު ކެބިން ބޯއީ ޖިމްގެ ރޯލުން ވެސް ކެނަން އާއި ދުރު "ޓްރެޝަރ އައިލެންޑް" ގެ ކޮންމެވެސް ވާޝަނެއްގައެވެ. އެތަނުގައި، ކައްކާގެ ރޯލުގައި ވެސް އެއީ އެއްފައި ހުރި ސިލްވަރ އެއް ނޫން ނަމަވެސް، ރަތް އިސްތަށިގަނޑެއްގެ އަންހެނެއް، މޯގަންގެ ކޮއްކޮއެކެވެ.
  މިއީ، ހަމަގައިމުވެސް، ފިނި ކަމެކެވެ. ޚުދު ޑޮމިނިކާ ވެސް ފިރިހެން ކުއްޖެއްގެ ރޯލުން ފެނިގެން ދިޔައިރު، އެކަމަށްޓަކައި އެމީހުން ބޭނުންވީ އޭނާގެ އިސްތަށިގަނޑު ކޮށަން ވެސް މެއެވެ. އެކަމަކު ދެން އެންމެ ފަހުން އެމީހުން އެ މައްސަލަ ހައްލުކުރީ ވިގެއްގެ އެހީގައެވެ.
  އާދެ، އޭނާގެ މި ރޯލަކީ، ކުޅިވަރުގެ ނަޒަރަކުން ބަލާއިރު، ކާމިޔާބު ރޯލެއް ކަމަށް ބުނެވިދާނެއެވެ. އެކަމަކު ޚުދު އެ ފިލްމަށް ވެސް ކެނަންގެ ބޭރުން މަގުބޫލުކަން ނުލިބުނެވެ. އެއީ ކޮންމެވެސް ވަރެއްގެ ނަރަކަ ކުނިކޮޅެއް ކަމަށް ވެގެން ދިޔައެވެ.
  ގިނަ ފަހަރަށް ކެނަން އާއި އެއްގޮތަށް ނުވާ ކްލާސިކް ފިލްމުތަކާ ކުރިމަތިލާން ޖެހެނީ ޢަދާވާތްތެރިކަމެވެ.
  މާކިސް-ނިމްފް ޑޮމިނިކާގެ ހަނދާންތައް މެދުކަނޑާލިއެވެ:
  - ތިބާއަށް އިނގޭތަ. އަހަރެމެން މިތާ އިށީނދެގެން ތިބިތާ ދުވަސްކޮޅެއް ވެއްޖެ. މަގުމައްޗަށް އަރަންވީ ވަގުތު ނުޖެހެނީތަ؟!
  އަންހެން ކުއްޖާ ކޮނޑު އަރުވާލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - ހިނގާލަން ދެވޭނެ. އަހަރެންގެ ކިބައިގައި އަދިވެސް ވަރަށް ބޮޑު ހަކަތައެއް އެބަހުއްޓެވެ.
  ކެސަންޑްރާ އޭނާގެ ދަނޑި އުފުލާލުމުން، ބައި ކާފައި ހުރި ކޭކާއި، ވައިން ފަދަ ތަކެތި ހިމެނޭ ތަށިތައް ނެތިގެން ދިޔައެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - ހަމަ ފަރީއްކޮޅުގައި ވާ ފަދައިން!
  މާކިސް ހީނގަތެވެ.
  - ނޫން! މިއީ ފަރީއްކޮޅެއް ނޫން ނަމަވެސް ސިހުރުވެރި ހަގީގަތެކެވެ.
  އަދި އިންސާފުވެރި ޖިންސުގެ ދެ މަންދޫބަކު މަގުމަތީގައި ފޮޅިގެން ދިޔައެވެ. ޑޮމިނިކާގެ މޫޑު މުޅިން ހިތްހަމަޖެހިގެން ދިޔައީ ! އޭނަ ފުޅާކޮށް ހިނިތުންވެލިއެވެ. އަދި ލަވަވެސް ކިޔައިދިނެވެ:
  މަގު، މަގު، ހީވަނީ އެކުވެރިއެއްހެން،
  ފޭސްޓެޑް ސްޓީލް އިން ހަދާފައިވާ ޗެއިން މެއިލް...
  އަދި ކަނޑި ވަރަށް ތޫނު - ވައުންޓެޑް ޑަމަސްކް ސްޓީލް،
  އާދެ، ހަނގުރާމައިގައި ސީރިއަސް ހާލަތެއް ކުރިމަތިވާނެ!
  ދެން ސީރިއަސް ނަޒަރަކުން ކެސަންޑްރާއަށް ފާހަގަ ކުރެވުނީ، ހުއްޓިގެންނެވެ:
  - ތިބާއަށް އިނގޭތަ! އެކަޑަމީގައި ސީރިއަސް އެންޓްރެންސް އިމްތިހާނުތައް އިންތިޒާރު ކުރާނެ އެވެ. ފަހަރެއްގައި ވިރާސީ ވިޒަރޑްސް އަށް އެމީހުން ފަސޭހަ ކަމަކަށް ހީވިޔަސް ސިހުރާ ބެހޭ އެއްވެސް ހެއްކެއް ވެސް ތިބާއަށް ނެތެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ނޭދެވޭ ގޮތަކަށް ހީލަމުން އިއުތިރާޒު ކުރިއެވެ:
  - ނޫން! ފިލްމުތަކުގައި ސިހުރު މަސައްކަތްކުރާތަން އެތައް ފަހަރަކު ފެނިފައިވެއެވެ. އަދި ގަބޫލު ކުރާތި އަހަންނަށް ކަމެއް އެނގޭ!
  ނިމްފް މާކިސް އަޑު ދަށްކޮށްލަމުން ހީނގަތެވެ.
  - އަހަރެންގެ ސިހުރު ދަނޑި ދޭނަން! އެއީ ވަރަށް ވަރުގަދަ، ޑްރެގަން ވެއިން އެއް ހުންނަ މީހެކެވެ. މިސާލަކަށް ސިހުރު ހެދުމަށް ބޭނުން ކުރަން މަސައްކަތް ކުރާށެވެ ... އާދެ، ހަނދާން ނެތިގެން އުޅޭ މަލެއް!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ފަހަތަށް ބަލާލިއެވެ. ވަށައިގެން، ގެތަކުގެ ކައިރީގައި އަދި ޚުދު މަގުމަތީގައި ވެސް، ބޮޑެތި އަގުހުރި ހިލަތަކެއް ފަދައިން، އެންމެ ވިދާ މާތަކެއް ޖަހާފައިވާ މާ އެނދުތައް ހުރެއެވެ. ގަސްތަކުގެ މަތީގައި ވެސް ލޯމަރާލާ ބިސްތައް ހެދިފައި ހުއްޓެވެ. މީގެ އިތުރުން ބައެއް މާތަކުގައި ވެސް އެކި ކުލަތަކާއި ހިޔަނިތަކުގެ ފަތްތައް ހުއްޓެވެ. އަދި އާދަޔާ ހިލާފު ކަރުވަޅުތަކެއް ވެސް ހުއްޓެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އެއްގޮތަކަށްވެސް ހަނި ނޫން ކޮނޑުގައި ކޮނޑު އަރުވާލަމުން ފުދޭވަރަކަށް ސީރިއަސްކޮށް ޖަވާބު ދިނެވެ:
  - ކޮންމެވެސް ވައްތަރެއްގެ ހަނދާން ނައްތާލާ އެއްޗެއް ބޭނުންވަނީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟ މިހާރުވެސް މިތަނުގައި ތަފާތު އެތައް މާތަކެއް އެބަހުރި، އެއަށްވުރެ މާ ބޮޑެތި އަދި މާ ރީތި މާތަކެކެވެ.
  ކެސަންޑްރާ ހައިރާންކަމާއެކު ހިނިތުންވެލިއެވެ.
  - އަދި ބޭނުންވަނީ ކޮންކަމެއް ހެއްޔެވެ؟
  އަންހެން ބަތަލާ ނިންމާލަމުން ބުނީ؛
  - އެއަށްވުރެ މާ އަގުހުރި އަދި ބޭނުންތެރި އެއްޗެއް ޖާދޫގައި ޖެއްސުން ރަނގަޅު! - ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ހުސް ހީލްގައި ސްޓޭމްޕް ޖަހާލުމުން ކުލަކުލައިގެ ޓައިލްސްތައް ފަޅައިގެންދާ އައިސިކަލްއެއް ފަދައިން ކްލިންކް ވެގެން ދިޔައެވެ. އެކަމަށް ޝައުގުވެރިވާ ސިހުރުވެރިޔާ އިތުރަށް ބުނީ "މިސާލަކަށް ކާށިގަނޑެއް ސައިޒުގެ ޑައިމަންޑެއް އުފެއްދުމަކީ މާ ރަނގަޅު ކަމެއް!" މިއީ އެއަށްވުރެ މާ ބޭނުންތެރި އަދި އަމަލީ ގޮތުން ކުރެވޭ ކަމެކެވެ.
  މާކިސް ޝައްކު ކުރެވޭ ގޮތަކަށް ބަލާލަމުން ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  - ދުނިޔެއަށް ދާން ބޭނުން ހެއްޔެވެ؟ އަހަރެމެންނަށް ކަމުނުދަނީ ކޮން ކަމެއް ހެއްޔެވެ؟
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވީ ހައިރާންކަމާއެކުގައެވެ.
  - ތިޔަބޭފުޅުންގެ ދުނިޔެއާ ބެހޭގޮތުން އަޅުގަނޑުމެންނަށް ބުނަން ޖެހޭނީ ކޮކެސަސްގެ ގުދުރަތާ ބެހޭގޮތުން އޮސްޓަޕް ބެންޑަރ ބުނި އެއްޗެއް - އެއީ މާ ރީތި - ބީރައްޓެހި މީހެއްގެ ޚިޔާލު!
  ކެސަންޑްރާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އަދި ކަލޭ ސްމާޓް ނަމަވެސް ލަސް! ޖެޓް ބުލްޑޯޒަރެއް ފަދައިން، ހުއްޓުމެއް ނެތި، ތިމާގެ އަމާޒާ ދިމާއަށް ދާން ޖެހޭ ވަރަށް ފޭނަޓިސިޒަމް ނެތް!
  އަންހެން ބަތަލާ މޫނެއް ހަދާލީ، ފާހަގަކޮށްލަމުންނެވެ:
  - ޖެޓް ބުލްޑޯޒަރެއް ނެތް. އެންމެ ކުޑަމިނުން ދުނިޔޭގައިވެސް!
  ނިމްފް މާކިސް އެއްބަސްވުމުގެ ގޮތުން ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - ތިބާއަށް ނުލިބިދާނެއެވެ. އެކަމަކު ޓެކްނޮލޮޖީގެ ގޮތުން އިންސާނިއްޔަތަށް ވުރެ ވެސް ކުރިއަރާފައިވާ ނަސްލުތަކެއް އެބަހުއްޓެވެ. ނަމަވެސް އެމީހުންނާ ހަމައަށް ދިއުމަކީ ދުނިޔެއަށް ދިއުމަށްވުރެ މާ އުނދަގޫ ކަމެކެވެ.
  ޑޮމިނިކް މޫނު ކުނިކޮށްލަމުން ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  - އާނ? އެމީހުންނަށް ތަރިތަކުގެ މެދުގައި އުދުހެވޭނެ ހެއްޔެވެ؟
  ކެސަންޑްރާ އިތުބާރާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އެމީހުންނަށް ކުރެވޭނެ! އުސޫލުން ބަލާއިރު އަޅުގަނޑުމެންނަށް މިކަން ކުރެވޭނީ ސިހުރުގެ އެހީގައެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  ހަމަގައިމުވެސް ލަފާކުރަން ދަތި
  މި އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ދުނިޔޭގައި އިންތިޒާރު ކުރަނީ ކޮން އެއްޗެއް ހެއްޔެވެ...
  އަހަރެމެން އުދުހޭނީ ވިލާގަނޑުގެ ތެރޭގައި -
  ތަރި ބޯޓަކަށް އެރުވުން!
  އަދި އިންޒާރުދޭ މޫނެއް ދައްކަމުން އަންހެން ކުއްޖާ ނިންމާލަމުން އިޢުލާން ކުރިއެވެ.
  - އަހަންނަށް ސިހުރު ދަނޑި ދީބަލަ! އަދި ރަނގަޅު ކުޅިވަރެއްގެ ސައިޒުގެ ޑައިމަންޑެއް ހަދާނަން!
  ކެސަންޑްރާ ކޮންމެވެސް އެއްޗެއް ބުނަން ބޭނުންވިއެވެ. އެކަމަކު ފިޔަތަކުގެ ގުގުރި އަޑު އިވުނެވެ. އެހެން ޑްރެގަންއެއް އުދުހެމުން ދިޔައެވެ. ބޮޑަށް ބެލެވޭ ގޮތުގައި، އަންހެނެކެވެ. ރަން ފަތާއި މާމުއި ގަސްތަކުން ފޮރުވިފައިވާ ގްރިފިންގެ އަނގައިން އުޑުމައްޗަށް އުސްކޮށް ދުއްވާލި ފައުންޓަންގެ ކޯރު ކިރިޔާވެސް ހިފާލިއެވެ.
  ތިން ބޮލުގެ ޖަނަވާރު ބިރުގަންނަވަރަށްވުރެ ރީތިވިއެވެ.
  ނިމްފް މާކިސް ބޯޖަހާލިއެވެ. ޑޮމިނިކް ހަމައެކަނި ކުޑަކޮށް ބޯ ހޫރާލިއެވެ.
  އެމީހުންގެ ކުރިމައްޗަށް އަންހެން ޑްރެގަން ޖައްސާލިއެވެ. މިފަދަ ބޮޑު ޖަނަވާރަކަށް ވަރަށް ހިތްގައިމު ސާފު އަޑެއް އިވުނެވެ:
  - ތިބާއަކީ މިހާރުވެސް މަސީޙުއޭ ކިޔާ މުނާފިޤު ހެއްޔެވެ؟
  މައުސޫމް ހިނިތުންވުމަކާއެކު ޑޮމިނިކާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަރެން ޙަޤީޤަތުގައިވެސް މަސީހަކަށް ވާން ކަމުނުދާނެ!
  އަންހެން ޑްރެގަން ހައިރާންވިއެވެ:
  - އަދި އެއީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  އަންހެން ބަތަލާ ތެދުވެރިކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އެހެނީ މަސީޙުން އާންމުކޮށް ނިމޭނީ ޞަލީބަށް އަރުވައިގެން!
  ފިޔަތަކެއް ހުރި މަޚްލޫޤު ފިޔަތައް ހޫރާލިއެވެ. އޭނާގެ އަތުގައި ބޮޑެތި ކުލަތައް ހުންނައިރު، ބެޓްސް އާއި ވައްތަރު، ހަމައެކަނި ތިން ކުލައެއް ކަމަށްވާ ރަތް، ރީނދޫ އަދި ފެހި ކުލަތަކެވެ. ދަންނަވަން ޖެހޭ ވާހަކައެއް ނެތް، އެއީ ރީތި ކޮމްބިނޭޝަނެކެވެ.
  އަންހެން ޑްރެގަން ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  - އަދި އެ ދުނިޔެއިން ފެންނަނީ ސިހުރުވެރިންނަކީ ފުރިހަމަ ސްކޭމަރުންނާއި ކްރޫކްސް ތަކެއްކަން؟
  ޑޮމިނިކާ ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނީ އޭނާގެ ވަރަށް ހުދު، ވިދާ ދަތްތައް ދައްކާލަމުންނެވެ:
  - ފަހަރެއްގައި އެއީ އެހެން ކަމަށް ވެދާނެއެވެ. ނަމަވެސް، ބައެއް ނަބިއްޔުން ތިއްބެވެ. ބޮޑުދައިތަ ވަންގާ ފަދައިންނެވެ. ހަމައެކަނި ކޮންމެވެސް ސަބަބަކާހުރެ އޭނާގެ ލަފާތައް ޙަޤީޤަތަކަށް ވެގެން ދިޔައީ، އުސޫލެއްގެ ގޮތުން، ރިޓްރޯއެކްޓިވްކޮށް.
  މާކިސް-ނިމްފް ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ވަރަށް މަތީ ފެންވަރުގެ ސިހުރުވެރިންނާއި ސިހުރުވެރިންނަށް ވެސް މުސްތަގުބަލު ދެކެނީ އިންތިހާއަށް އޮޅުން ބޮޅުން ގޮތަކަށެވެ. އަދި އެންމެ މަތީ ކަލާނގެތަކުންވެސް ސަތޭކަ އަހަރު ފަހުން ވާނެ ކަމުގެ ޔަގީންކަމެއް ނުދޭނެއެވެ. އަދި އެއަށްވުރެ ބޮޑަށް، ހާސް މިލިއަނެއްގެ ތެރޭގައި!
  އަންހެން ޑްރެގަން ލުއި އަލިކަމެއް ދިއްލާފައި ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  މި ޕްލެނެޓްގައި ހަގީގީ ޕްރިޑިކްޓަރުން ތިބޭނެ ގޮތަކަށެވެ . ތިބާގެ ހައިޕަރނޫސްފިއާ ޓެންޝަން ވެސް އަހަރެމެންނާ މުޅިން ތަފާތެވެ. ނަމަވެސް، ފަހަރެއްގައި އެއީ ތިބާގެ އަސްލު ހިފަހައްޓައިގެން އަހަރެމެންގެ އަޅުންނަށް ނުވެވުނު ސަބަބަކަށް ވެދާނެއެވެ!
  ޑޮމިނިކާ އަނެއްކާވެސް އުފާވެރިކަމާއެކު ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - ތިބާގެ އަޅަކަށް ވުމަށް ހެއްޔެވެ؟ އެއީ ވެސް މަޖާ ކަމެކެވެ. އަބަދަށްޓަކައި ޒުވާން، އަބަދަށްޓަކައި ހުސްފައިގައެވެ.
  ކެސަންޑްރާ ބޯޖަހާލަމުން ލަފާ ދިނެވެ:
  - ޑްރެގަން ކައުންޓެސްއަށް ކުރެވޭނެ ކަންތައްތައް ދައްކާށެވެ. އެންމެ ކުޑަމިނުން ސިހުރު ދަނޑިއެއްގެ އެހީގައި މަދުވެގެން އެއް ތިކި ފެން ވެއްޓޭތޯ މަސައްކަތް ކުރާށެވެ.
  އަންހެން ބަތަލާ ފުރައްސާރަކޮށް ނޭވާ ހާސްކޮށްލިއެވެ.
  - އެއް ތިކި ފެން؟ އާދެ، މިއީ އެއްގޮތަކަށްވެސް ސީރިއަސް ކަމެއް ނޫނެވެ. ފަހަރެއްގައި ވަގުތުން ރަން ފީފާއެއް ލިބުމަކީ ރަނގަޅު ކަމެއް ކަމަށް ވެދާނެއެވެ.
  ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ލަފާ ދިނީ:
  - އޭނާ ބޭނުން ގޮތަކަށް ސިހުރު ހަދާށެވެ. ދަނޑިއެއް ދީފައި މަދުވެގެން އެއް ސްޕެލް ރަނގަޅަށް ހަނދާން ހުރިތޯ ބަލާށެވެ.
  ކެސަންޑްރާ ހީލަމުން ހީނގަތެވެ:
  ވަރަށް ރީތިކޮށް ފެނޭ ! ހަމަ ބަލާބަލަ. ސިހުރު ދަނޑިއަކީ މާ ބާރުގަދަ ދަނޑިއެއް ކަމުން މާލެއާއި ދިރޭތަކެތި އަދި އަމިއްލަ ނަފްސަށް ވެސް ގެއްލުން ލިބިދާނެ އެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  ތިޔަ ހީކުރާހާ މޮޔައެއް ނޫން !
  ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ލަފާ ދިނީ:
  - ދެން އޭނައަށް މާ ގެއްލުމެއް ނެތް އަދި ބާރު ކުޑަ އެއްޗެއް ދޭން ހިނގާށެވެ. އެހެންނޫނީ އޭނަވެސް އަހަރެންގެ ގައިގައި ލޯވަޅެއް އަޅާނެއެވެ.
  ކެސަންޑްރާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  ސިހުރުގައި ފާޅުވުމަށްޓަކައި،
  އަހަރެމެން ބޭނުންވަނީ ހުނަރުވެރި...
  ތިބާއަށް އުފެއްދުން ރަނގަޅު
  ބޮޑެތި ޑައިމަންޑްސް!
  އަދި ނިމްފް އަންހެން ކުއްޖާ އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތައް ކްލިކް ކޮށްލިއެވެ. ކުޑަކުޑަ ކަހަލަ ޕްލެޓިނަމް އަނގޮޓިއެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. ކެސަންޑްރާ ފައިން އުކާލުމުން، އެ ސިހުރުވެރި އާޓިފަކްޓް ނިމުނީ ޑޮމިނިކާގެ މޫނުގެ ކައިރީގައެވެ.
  މާކިސް ޗިރްޕް ކޮށްލިއެވެ:
  - މި އަނގޮޓި ގެންދެވިދާނެއެވެ. ޝަހާދަތް އިނގިލީގައި ބަހައްޓާށެވެ. އަދި އަޑުގަދަކޮށް އެއްޗެއް އެދެން މަސައްކަތް ކުރާށެވެ. އޭގައިވާ ސިހުރަކީ ވަރުގަދަ ސިހުރެއް ނޫން ނަމަވެސް އެއީ ފަސޭހައިން މަސައްކަތް ކުރާ އެއްޗެކެވެ. ކާށި ސައިޒުގެ ޑައިމަންޑަކަށް ނުފުދޭނެ ނަމަވެސް، މިސާލަކަށް ޕީއެއްގެ ސައިޒު ފުދޭނެ!
  އަންހެން ބަތަލާ އަތުގައި އޮތް އަނގޮޓި ހިފެހެއްޓިއެވެ. އެކަމަކު ޝަހާދަތް އިނގިލީގެ ބަދަލުގައި މެދު އިނގިލީގައި ޖައްސާލަމުން މަލާމާތުގެ ގޮތަކަށް ހިނިތުންވެލަމުން ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  - މިގޮތަށް މަސައްކަތް ކުރާނަމަ ކިހިނެއް ވާނީ؟ ދެން ވާނީ ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ؟
  ކެސަންޑްރާ ވެސް މަލާމާތުގެ ގޮތަކަށް ހީލިއެވެ:
  - އޯކޭ، ޓްރައި ކޮށްލައްވާ!
  ޑޮމިނިކާ ހީނގަތެވެ.
  - މާކިސްގެ ހީލްސް އަލިފާނުން ރޯސްޓް ކޮށްލާށެވެ!
  އަލިފާންގަނޑު ރޯވެގެން ދިޔައީ ޑޮމިނިކާގެ ހުސް ފައިތިލަ ދަށުގައެވެ . ހުސް ފައިތިލަ ވަރަށް ބޮޑަށް އަނދާފައި ހުރުމުން ހަޅޭއްލަވައިގަނެ ދުވަން ފެށިއެވެ. ހަމަކަށަވަރުން އަލިފާންގަނޑު ބަލިކަށިއެއް ނޫނެވެ. އެކަމަކު އަހަރެމެންނަށް ދުރަށް ނުދެވުނެވެ . އެ އަންހެން ކުއްޖާ އޮތީ ޑްރެގަން ކައުންޓެސްގެ ދިގު ދޫންޏަށް އޮޅާލައިގެންނެވެ.
  ބާރުގަދަ ރެޕްޓައިލްގެ ފަރާތުން ހިތްގައިމު، އަންހެންވަންތަ އަޑެއް އިވުނެވެ.
  - އާޗާ! ތިޔަ ދެންމެ އަހަރެމެންގެ ދުނިޔެއަށް އައީ، އަދި ތިޔަ ބޭނުންވަނީ ނިމްފްއެއް، އެންމެ މަތީ ކަލާނގެތަކުގެ ގާތްތިމާގެ މީހަކު ނިކަމެތިކޮށްލަންތަ؟ މިކަމަށްޓަކައި ތިބާ އަޅެއްގެ ގޮތުގައި ކުނިކޮށިގަނޑަކަށް ފޮނުވާލާނެކަން އެނގޭ ހެއްޔެވެ؟ އަދި އެތަނުގައި މަސައްކަތް ކުރާނީ މުޅިން ބަރަހަނާކޮށް، ޗޭނުޖަހައިގެން ވިޕް އާއި ދަނޑި ލިބި، ރޮށި ފެން ކައިގެންނެވެ. އަދި ޗޭނުޖަހައިގެން ހިލަތަކުގެ މަތީގައި ވެސް ނިދަން ޖެހޭނެއެވެ. އަދި ބުރަ މަސައްކަތާއި ވިޕް ފިޔަވައި އެހެން އެއްޗެއް ނޭނގޭނެއެވެ. ހާއްސަކޮށް މިހާރު , ފިރިހެން އަޅުން އެކި ދިމަދިމާލަށް އެތުރިފައި ތިއްބާ، ކަލޭ ކަހަލަ އިސްކޮޅުން ދިގު މަސްގަނޑު ބޮޑު އަންހެން ކުއްޖަކު މައިންތަކުގައި އަހަރެމެންނަށް އަނިޔާއެއް ނުކުރާނެ!
  މި ބަސްތަކުން ޑޮމިނިކާ މޫނު ކުނިކޮށްލިއެވެ. އެއްފަހަރަކު ކުޑަ ބަޖެޓެއްގެ ފިލްމެއްގައި ކްލިއޮޕެޓްރާގެ ރޯލު ކުޅެފައިވެ އެވެ. ފައިސާ ސަލާމަތް ކުރުމަށްޓަކައި މި ކުރެހުމުގެ ނަމަކީ "ކްލިއޮޕެޓްރާ އިން ކެޕްޓިވިޓީ އޮފް އޮގަސްޓަސް" އެވެ. އެއީ، އެއީ ވެސް ޤަވާޢިދެއް ނޫނެވެ. ކްލިއޮޕެޓްރާ އަމިއްލައަށް މަރުނުވެ އަތުލައިގަތެވެ.
  އާދެ، އޭނަ ފޮނުވާލީ މައިންތަކަށެވެ. އަދި އެތަނުގައި އޭނަ ހިނގާފައި ދިޔައީ ބައި ބަރަހަނާކޮށް ހުސްފައިގައެވެ. އަދި ފަލަމަސްގަނޑެއް ހުރި މައިނެއްގައި ތޫނު ހިލަތަކެއްގެ މަތީގައި ހިނގާލުމަކީ ފުދޭވަރަކަށް ވޭންދެނިވި ކަމެކެވެ. އާދެ، ލޯޑެއް ވެސް އުފުލާށެވެ. އެއީ އަޅާގެ ފޮތިގަނޑު ހަގީގީ އެއްޗަކަށް ވުމަށާއި، އޭނާގެ މޫނު ހަގީގީ ގޮތަކަށް ވާން ޖެހުނީ، ވަރުބަލިވެފައިވާ ކަމަށް ހަދައިގެން ނޫނެވެ.
  އެކަމަކު، ހަމަގައިމުވެސް، އެއީ ހަމައެކަނި ފިލްމެއް، އަދި އެކަމުގައި ކިތަންމެހާވެސް އަގުހެޔޮ ފިލްމެކެވެ. އަދި ވަޅިއަކުން ތަޅައިގަތީ، އެއީ ވެސް ޙަޤީޤަތާއި ޚިލާފު ކަމެކެވެ. އެކަމަކު އަދިވެސް ތަދުވެއެވެ . _ އެ ލޭ، ހަމަގައިމުވެސް، ފޭކް ނަމަވެސް.
  އާންމު ގޮތެއްގައި ފިލްމަކީ އަގުހެޔޮ ފިލްމަކަށް ވާއިރު، ބައިބަޔަށް ބަރަހަނާ އަންހެން ކުދިން ތިބި ކުނިކޮށިތައް ފިޔަވައި، ޢަމަލީ ގޮތުން އިތުރު އެއްވެސް އެއްޗެއް ނުދެއްކިއެވެ. އެ ހިސާބު ހެދީ ޖިންސީ ހާސްކަން ހުންނަ ފިރިހެނުން ޝައުގުވެރި ކުރުވުމަށް ކަމަށް ބެލެވެ އެވެ. އާދެ، އަދި ހަމައެހެންމެ، އެންމެންނަށްވެސް އެނގޭނެ ނަން - ކްލިއޮޕެޓްރާ! އަދި މިއީ ގަނެވޭނެ އެއްޗެއް ކަމަށް ވެސް ވިދާޅުވި އެވެ
  ޑޮމިނިކާ ފުން ނޭވާއެއް ދޫކޮށްލިއިރު، ފިލްމު ތަރިން ބައެއް ފަހަރު ފެންވަރާލަނީ ކޮންކަހަލަ ނަޖިހެއްގައި ހެއްޔެވެ؟
  ނިމްފް މާކިސް ޗިރްޕް ކޮށްލިއެވެ:
  - ދެރަ ނުވޭ ހަނީ، އަހަރެމެން ބޭނުންވަނީ ކަލޭ. އަޅުގަނޑުމެން ކަލޭ އެއްވެސް މީހަކާ ހަވާލު ނުކުރާނަން.
  ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އިމްތިޙާނުގެ ކުރިން އަނެއްކާވެސް ޕްރެކްޓިސް ކުރަން މަސައްކަތް ކުރާށެވެ. އާދެ، ކަމެއް ސިހުރު ކުރަން މަސައްކަތް ކޮށްލަމާ ހިނގާށެވެ!
  ޑޮމިނިކާ އަނގޮޓި ފިރުމާލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އަހަރެން ބޭނުންވަނީ ޗޮކްލެޓް އައިސްކްރީމް!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ އެ ނަގައިގެން ޓެންޝަންގައި ފިނިވެގެން ދިޔައެވެ.
  އަދި ކޮށާފައި ހުރި އައިސް އާއި ޗޮކްލެޓް މިކްސްޗަރެއް އޭގެ މައްޗަށް ޕްލޮޕް ކޮށްލައެވެ. ނަތީޖާއެއްގެ ގޮތުން ޑޮމިނިކާ ބޮލުން ފެށިގެން ފައިގެ ނިޔަފަތި އާއި ހަމައަށް ހަޑިވެ، ރިއްސާ ވެސް ހުއްޓެވެ.
  ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ހީލަމުން ދިޔައިރު ފައުންޑޭޝަންގެ ޖެޓްތައް ތެޅިގަނެ މާތައް ތެޅިގަތެވެ.
  ނިމްފް މާކިސް މަޑުމައިތިރިކަމާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އެ އޯކޭ! އެއާ ޚިލާފަށް އޭނާގެ ކިބައިގައި ބޮޑު ޤާބިލުކަމެއް ހުރި، އެހާ ގިނަ އައިސްކްރީމް އާއި ޗޮކްލެޓް ރިޕްރޮޑަކްޓް ކޮށްފައިވަނީ އެފަދަ އާޓިފަކްޓަކުން، އެއީ އާންމުކޮށް މާ ބާރުގަދަ އެއްޗެއް ނޫން!
  ޑޮމިނިކާ ކޯތާފަތުން ޗޮކްލެޓް ލިއްސާލަމުން މާޔޫސްކަމުގެ ތެރޭގައި ތެތްފިލުވާލަމުން ހޭންފެށިއެވެ:
  - އޭނާ ހިތި!
  ކެސަންޑްރާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އަދި ޗޮކްލެޓަކީ ހިތި އެއްޗެކެވެ. މިކަން ނޭނގުނީތަ؟!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އަދި މިތަނުގައި، ދުނިޔޭގައިވެސް އަދި ރަޝިޔާގައިވެސް، އެއީ ފޮނި އެއްޗެއް !
  މާކިސް ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އަހަންނަށް އިނގޭ! އަހަރެމެންނަށް ވެސް އެނގޭ ފޮނި ޗޮކްލެޓް ހަދަން. އެކަމަކު މިވަގުތު ޖެހޭނީ ތިމާއަށް ލިބިފައިވާ އެއްޗަކުން ހިތްހަމަޖެހިގެންނެވެ. އިތުރަށް ސާފުކޮށް ބުނާނަމަ، ވަކިން ބޭނުންވަނީ ކޮންކަހަލަ ޗޮކްލެޓެއްކަން ކަނޑައެޅިފައެއް ނުވެއެވެ. އަދި އާންމުކޮށް އޯޑަރު ކުރީ ހަމައެކަނި އައިސްކްރީމް ކަމީ ރަނގަޅު ކަމެކެވެ. މިސާލަކަށް ރަނުން ފެންވަރާލަން ތިބާގެ ހިތަށް އަރާނަމަ، ތިބާގެ ބޮލުގެ މަތީގައި މާ ބާރަށް ޖަހާނެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ވިސްނުންތެރިކަމާއެކު ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ދިރިއުޅުން ފުރިހަމައަށް ކުރިއަށްދާއިރު، ހުރިހާ ކަމެއްވެސް އޮތީ ބޮލުގެ މައްޗަށް!
  ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ލަފާ ދިނީ:
  "ޑްރެގަން އެކަޑަމީއަށް ވަންނައިރު އެހީތެރިކަމެއް ނުވާނެ ވާހަކަތަކުގެ ބަދަލުގައި ރަނގަޅުވާނީ ހަގީގަތުގައި ކުޑަ ޑައިމަންޑެއް އުފައްދަން މަސައްކަތް ކުރަން ދޫކޮށްލުމެވެ." އާންމުކޮށް މިއީ ސިހުރުވެރިކަމުގެ ޤާބިލުކަމުގެ އިންނެޓިކް ލެވެލް މަތި މީހުންނަށް ކުރެވިދާނެ ކަމެކެވެ.
  ކެސަންޑްރާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ނޫން! މިއީ މާ ފާޅުކަން ބޮޑު މަގެއް. އެއަށްވުރެ މާ ނާޒުކު ގޮތަކަށް އަމަލުކުރަން ޖެހެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ކެޕްރިޝިއަސް ގޮތަކަށް ހީނލިއެވެ:
  - އަހަރެން ތެމި ހަޑި، ހަމައެކަނި ގްރިލްޑް ކުކުޅު. މިކަން ރަނގަޅު ކުރެވޭނެ ހެއްޔެވެ؟
  ނިމްފް މާކިސް ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - ހަމަގައިމުވެސް އަހަރެމެންގެ ރީތިކަން!
  އަދި އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑިން އަށް އެއް ހަދައިދިނެވެ. އެއީ ކަޅުކުލައިގެ ލައިޓަކުން ވިދާލި އެއްޗެކެވެ. އަދި މިހާރު ދުނިޔެއިން އައި އަންހެން ކުއްޖާ އަނެއްކާވެސް ސާފުކޮށް ތަރުތީބުވެ، ގާތްގަނޑަކަށް ހުރިހާ ސްކްރެޗްތަކެއް ނެތިގެން ދިޔައެވެ. ކަނާތު ކޯތާފަތުގައި ހުރި އެއްޗެއް ފިޔަވައި.
  އެކަމަކު ޑޮމިކާއަށް އަމިއްލަ ނަފްސު ނުފެނުނު އިރު، ސަމާލުކަމެއް ވެސް ނުދިނެވެ.
  ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ހީނގަތެވެ.
  - އަދި އެހެންވެ، އަހަރެންގެ ލޯބިވާ... އަހަންނަށް ފެންނަނީ ކަލެއަށް ކަމެއް ވިސްނޭތަ؟ އެހެންވީމާ، ކުރިއަރަމުން އަންނަ ޓެކްނޮލޮޖީތަކުގެ ޕްލެނެޓްގެ ރީތި އަންހެން ކުއްޖެއް ހެއްޔެވެ؟
  ޖަވާބުގައި ޑޮމިނިކް ލަވަކިޔައިދިނީ؛
  އެކަމަކު ކީއްވެ،
  ތިމާގެ ސިކުނޑިން އުޅުމަކީ ކުރެވޭނެ ކަމެއް ނޫން!
  ކީއްވެ، ދިރިއުޅުން އަހަރެމެންނަށް އެއްވެސް އެއްޗެއް ދަސްކޮށް ނުދެއެވެ!
  އެކަމަކު ކީއްވެ! އެކަމަކު ކީއްވެ!
  ބޮޔަރސްކީ ޕާފޯމްކުރި މި ލަވައަކީ އެކަށީގެންވާ އަދި ރީތި ލަވައަކަށް ވާތީއެވެ. އެކަމަކު އޭނާގެ މަލާއިކަތުންގެ އަޑުން އުފެދުނީ ހަމައެކަނި ހެއްވާ ފިނިކަމެވެ.
  ލޯ ވިދާލަމުން ކެސަންޑްރާ ހީނލިއެވެ:
  - ސަމާސާ ވިސްނުމަކަށް އިންކާރެއް ނުކުރެވޭނެ. އެކަމަކު ދުވަހަކުވެސް ސީރިއަސް ހެއްޔެވެ؟
  ޑޮމިނިކާ މޫނު ކުނިކޮށްލިއެވެ. ސްކޫލުގައި ނުބައި ގްރޭޑެއް ލިބުނު އަންހެން ކުއްޖެއްގެ ރޯލު އޭނާ ކުޅުނު ގޮތް ހަނދާންވިއެވެ. އަދި މޫނަށް ނުތަނަވަސް ނަޒަރެއް ދެވިދާނެ ގޮތެއްވެސް ނެތެވެ. އެއާ ޚިލާފަށް އަހަރެން ބޭނުންވީ ދަތްދޮޅިވެސް ބޭލުވާށެވެ. އާދެ، އެއީ ވިސްނޭ ކަމެއް ... އޭނަގެ ބޮލުގައި މާ ވައިރޯޅިއެއް އެބައޮތެވެ. މިސާލަކަށް ބައެއް ފިރިހެނުން ހަމައެކަނި އެއްވެ ތިބި މީހުންގެ ތެރޭގައި ދަތްދޮޅި ފަޅާލާނެ ، އަދި އެއީ އެމީހުންގެ މުޅި ރޯލް!
  އަދި ޑޮމިނިކާ ބޭނުންވީ ކުޅެން... ޕްރިންސެސް، ހަމަގައިމުވެސް.
  އެއަށްފަހު ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ލަފާ ދިނީ:
  - އަހަރެމެންނަށް ރަނގަޅަށް ނަށަން ދޫކޮށްލާށެވެ. ތިޔަ ފެނުނީ ފިލްމުތަކުން އޭނަ ނަށަނީ ވަރަށް ރަނގަޅަށް .
  އެ އެންމެ ފަހު އެއްޗަކީ ތެދެކެވެ. ޑޮމިނިކާއަށް ނަށާލެވުނެވެ. އެމީހުން ބޭނުންވީ އެސްމެރަލްޑާގެ ރޯލަށް ވެސް އޭނާ ގެންދިއުމަށެވެ. މީގެ އިތުރުން ޤާނޫނު އަސާސީގައިވާ ގޮތުން ހީވަނީ އޭނާއަކީ ޖިޕްސީއެއްވެސް ނޫންހެންނެވެ. އަދި ކީއްވެގެންތޯ ޑޭޒްލިން ބްލޮންޑެއް މި ރޯލު ނުކުޅެނީ؟
  އެކަމަކު ކްލާސިކް ފިލްމުތަކުގެ ފިލްމީ އެޑެޕްޓޭޝަން، އަދި ބޭރުގެ ފިލްމުތަކަށް ވެސް ވަކި މައްސަލަތަކެއް ކުރިމަތިވެއެވެ. އެހެންކަމުން ތަފާތު ރޯލެއްގައި ފިލްމު ކުޅެފައިވީ ނަމަވެސް ނަށާ ރޯލަކުންނެވެ.
  އާދެ، އޭނާއަކީ، ހަމަގައިމުވެސް، ނަށަން ލޯބިކުރާ އަދި ނަށަން އެނގޭ މީހެކެވެ. އެހެންނަމަވެސް، އެ ނަގައިގެން އޭނަ ބުނަނީ:
  - ހޭންޑްލް ގިލްޑް ކޮށްލާށެވެ!
  މާކިސް ނިމްފް ހީނގަތެވެ.
  - އިތުރަށް ކޮންކަމެއް ހެއްޔެވެ؟
  ޑޮމިނިކާ ޖަވާބު ދިނީ ލޮޖިކަލް ގޮތަކަށެވެ.
  - ބާޒާރުގައި ތިބި ޖިޕްސީން ވެސް ހިލޭ ނަށައެއް ނުލައެވެ. އެހެންކަމުން އަހަރެން ބޭނުންވަނީ ބޮޑު ރަން ކޮތަޅެކެވެ. ސާފެއް ނުވޭތަ؟
  ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ކޮންފަދަ ޗީކީ ފޭލޯއެއް ހެއްޔެވެ ! ހަގީގަތުގައި އޭގެ އެންމެ ރަނގަޅު ތަނަކީ ގަސްގަހާގެހިތަކެވެ. އެތަނުގައި އޭނާއަށް ހަމަ އެއާއެކު ކެތްތެރިކަން އުފެދި، ކިޔަމަންތެރިކަމަށް ހޭނިގެންދާނެއެވެ. މިކަމަށްޓަކައި އޭނަ ތަރުބިއްޔަތު ކުރަން ބޭނުންވަނީ ހަރުކަށި ގޮތަކަށެވެ!
  ކުއްލިއަކަށް އަންހެން ކުއްޖަކު ދުވެފައި ގޮސް އެމީހުން ކައިރިއަށް އައެވެ. ފެންނަ ފެނުމުގައި ހީވަނީ ދިހަ އަހަރަށްވުރެ ގިނަ ނުވާ އިންސާނީ ކުއްޖެއްހެންނެވެ. އެކަމަކު ހަމަ އެއާއެކު އަގުބޮޑު ގަހަނާތަކެއް ލައިގެން ހުރީ، ގަހަނާ ފިހާރައެއްގައި އުޅޭ ފަދައިންނެވެ. އެފަދަ ލަގްޒަރީއެއްގައި ހުސް، ކުޑަކުޑަ، ކުޑަކުޑަ ފައިތައް ފެންނަނީ އެކަށީގެން ނުވާ އަދި މަލާމާތުގެ ގޮތަކަށެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ޗެކް ކުރިއެވެ.
  - އަހަންނަށް މި އަޅާ ކަލޭގެ އަތުން ގަނެވޭނެ. އެކަމަށް ބޭނުންވަނީ ކިހާވަރެއް!؟
  ކެސަންޑްރާ އިތުބާރާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - މި އަންހެން ކުއްޖާއަކީ ވިއްކާކަށް ނޫން! އަދި އެކަމަނާއަކީ އަޅަކަށް ނުވާއިރުއެވެ. ނަމަވެސް ފަހަރެއްގައި މާގިނަ ދުވަހު މިނިވަން ނުވެދާނެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - ކުޑަކުއްޖަކު އަމިއްލައަށް އަޅުން ގަތުމަކީ ކިހާ އަޚްލާޤީ ގޮތުން ގޯސް ކަމެއް ހެއްޔެވެ؟
  މާކިސް-ނިމްފް ޔަގީންކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - މިއީ ކުޑަކުއްޖެއް ނޫން، އަންހެން ހޮބިޓެއް! އަދި ހޮބިޓްސް ހީވަނީ އިންސާނީ ކުދިންހެން...
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ރުޅިވެރިކަމާއެކު އޭނާގެ ކުޑަކުޑަ ފައިގައި ސްޓޭމްޕް ޖަހައި ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  - އަހަންނަކީ ބެރޯނެސްއެއް! އަދި މީގެ މާނައަކީ ކަލޭގެފާނުގެ އަޅަށް އަހަންނަށް ރުކޫޢުކުރުން ވާޖިބުވެގެންވާކަމެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އުދުވާނީ ގޮތަކަށް ހީނގަތެވެ.
  - ދުވަހަކުވެސް ކަމެއް ނުވާނެ ! އަހަރެން ކުރާނަން، އެކުއްޖާއަށް ބޯޖަހާނަން!
  ޖަވާބުގައި ހޮބިޓް ބެރޮނެސް އޭނާގެ ކަނާތް އަތުގައި ޖަހާލިއެވެ. ލައިޓްނިންގް އުދުހިގެން ނުކުމެ އަންހެން ބަތަލާގެ ހުސް ފައިގައި ޖަހާލިއެވެ. ޖަވާބުގައި ވަޅި ހަރާފައިވާ ޑޮމިނިކް ކޮންމެވެސް އެއްޗެއް ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ. އަދި ކްރީމް އިން ބޯކޮށް ނިވާކޮށްފައިވާ ބޮޑު ކޭކެއް ކެރިގެން ސިހުރުވެރި އަންހެން ކުއްޖާގެ މައްޗަށް ވެއްޓުނެވެ. ފައިމައްޗަށް ވެއްޓުނު އިރުވެސް އެ ކުޑަކުޑަ ރީތިކަން ޕޭވްމަންޓަށް ވެއްޓުނެވެ. އެކަމަކު ވަގުތުން ފުންމާލީ ބިސްކޯދާއި ކޮންޑެންސްޑް ކިރު އަދި ޗޮކްލެޓް ޕޭސްޓްގައި އުނގުޅާފައެވެ. ހޮބިޓް ބެރޯނެސް އޭނާގެ ކަނާތްފަރާތަށް ތެޅިގަތީ، ހުސް، ކުޑަ ފައި، އޭގެ ދެ ފައިގެ އިނގިލީގައި އަގުހުރި ހިލަތަކުން އަނގޮޓިތައް ވިދާލާފައި ހުއްޓެވެ.
  އަދި މުޅިން ސިހުރުވެރި ސުނާމީ ރާޅެއް އުދުހިގެން ދިޔައެވެ. ޑޮމިނިކް ވިހި މީޓަރު މައްޗަށް އުކާލިއެވެ. އެއަށްފަހު އެ އަންހެން ކުއްޖާ ވެއްޓުނެވެ. ނަސީބަކުން ކުޑައިރުއްސުރެ ނަށައި ފިލްމުތަކުގައި އެކްޓް ކުރަމުން އަންނަ ޝައުނާ ވަނީ މީގެ ކުރިން ވެސް އެތައް ފަހަރަކު އެކި އުސްމިންތަކުން ވެއްޓި އެކްރޮބެޓިކް ސްޓަންޓްތައް ކުޅެފަ އެވެ.
  އެހެންކަމުން ޑޮމިނިކާ ވެއްޓުމުގައި ބަނޑޮހެއް ފަދައިން ގްރޫޕްވެ ފުދޭވަރަކަށް ކާމިޔާބުކަމާއެކު ޖައްސާލިއެވެ. ފިޔަވައި މިހާރުވެސް ކޮމްބަޓް ޖާދޫގެ ސަބަބުން ފިހިފައިވާ އަންހެން ކުއްޖާގެ ފައިގައި އެ ސަރަހައްދު ނިވާކޮށްފައިވާ ކުލަކުލައިގެ ޓައިލްސްތަކާ ގުޅިގެން ވަރަށް ބޮޑަށް ތަދުވިއެވެ. އެ އަންހެން ކުއްޖާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  އަދި ޑްރެގަން ކައުންޓެސް އޭނާގެ ދިގު ޕައިން ކަހަލަ ދޫންޏެއް ސިހުރުވެރިޔާ ބެރޯނެސްގެ ވަށައިގެން އޮޅާލަމުން ހީނގަތެވެ.
  - މާރާމާރީ ހުއްޓުވާށެވެ! އެހެން ނޫނީ ދެމީހުންވެސް ދާނީ ހައްޔަރުގެ ދަށަށް! މާރާމާރީ ހިންގަން ބޭނުންނަމަ ސިހުރުވެރިކަމާއި އެހެނިހެން ޑައުއެލްތައް ބާއްވާ ހާއްސަ ޓްރެއިނިން ގްރައުންޑްތަކެއް ހުރެ އެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ކުރި ޓްވީޓެއްގައި ބުނެފައިވެ އެވެ.
  - އާދެ، ސީދާ ޑައުއެލްއެއް! ހަމައެކަނި ހަތިޔާރާ ނުލައި - އަތާއި ފައި!
  ހޮބިޓް ބެރޮނެސް ފުރައްސާރަކޮށް ނޭވާ ހާސްކޮށްލިއެވެ:
  - އަޅާއާ ހަނގުރާމަ ކުރާށެވެ! ތެދު ބުނާނަމަ މިއީ އަހަންނަށް ބިރުވެރި ކަމެއް ! ރަނގަޅުވާނީ ހަގީގަތުގައި މައިންތަކަށް ފޮނުވާލުމެވެ . އެފަދަ މޮޔައަކަށް ސިހުރު ދަސްކޮށްދިނުމަކީ ވަރަށް ނުރައްކާތެރި ކަމެކެވެ.
  މާކިސް-ނިމްފް އެއްބަސްވީ ސީރިއަސް ރާގަކުންނެވެ:
  - އަހަރެންވެސް އެގޮތަށް ވިސްނަން ފަށައިފި. އާދެ، މި އަންހެން ކުއްޖާއަކީ މުސީބާތްތައް އުފައްދައި، ކޯޅުންތައް އުފެއްދުމަށް ކޮންމެވެސް ޚާއްސަ ހަދިޔާއެއް ލިބިފައިވާ އަންހެން ކުއްޖާއެކެވެ.
  އަންހެން ބަތަލާ އިއުތިރާޒު ކުރި އެވެ.
  - އަހަރެން ފުރަތަމަ އެއްވެސް މީހެއްގެ ގާތަށް ނުދާނަން! ބާކީ ތިބި މީހުންނަށް ވިސްނާލާއިރު ... ކޮންމެ ނާކާމިޔާބީއަކާއެކު ފަހަތަށް ޖެހެން އެނގޭ، އެހެން ނޫންނަމަ ކާމިޔާބީއެއް ނުފެންނާނެއެވެ.
  ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ދޫކޮށްލީ ކުޑަކުއްޖެއް ފަދަ ނަމަވެސް ހަގީގަތުގައި މުޅި ޓެންކް ރެޖިމެންޓެއް އުދުހުމުގެ ގާބިލްކަން ހުރި ނުލަފާ އަންހެން ކުއްޖާ އެވެ.
  ދޫންޏަށް ކުޑަކޮށް ކްރީމް، ކޮންޑެންސްޑް ކިރު، ޗޮކްލެޓް ސްޕްރެޑް، އަދި ބިސްކޯދު ޖަހާފައި ހުއްޓެވެ. ކޭކު ބޮޑުވެފައި، ސާފުކޮށް ހިތުން ހަދާފައި ހުއްޓެވެ. އެމީހުން ކެއުމުގެ ބަދަލުގައި ފަޅާލުމަކީ ވެސް ހިތާމައެކެވެ. ޑްރެގަން ކައުންޓެސް އޭނާގެ އިނގިލިތަކާއި ފަޔަށް ތަޅާލުމުން، ފައުންޑޭޝަންގެ ކްރިސްޓަލް ކޯރު އޭނާގެ މައްޗަށް ދޮވެ، ނަޖިސް ދޮވެލިއެވެ.
  ކެސަންޑްރާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - ސާފުތާހިރުކަމަކީ ސިއްހަތުގެ ތަޅުދަނޑި! ފުރަތަމަ އޯޑަރު ކުރާށެވެ!
  ހޮބިޓް ބެރޮނެސް އޭނާގެ ކުޑަކުޑަ، ޓޭންޑް، ޝަރަފުވެރި އެއް ފައި އަނެއް ފައިގައި އުނގުޅާލިއެވެ. ދެތިން ސިކުންތު ވަންދެން އޭނަ ދިއްލީ ލައިޓް ބަލްބެއް ފަދައިންނެވެ. އަދި ސިހުރުވެރިޔާ އަންހެން ކުއްޖާއަށް ވަރަށް ބޮޑަށް އުނގުޅާފައި ހުރި ހުރިހާ ކެއުމުގެ ހައްދުފަހަނަޅާފައިވާ ކަންތައްތަކެއް ނެތިގެން ދިޔައެވެ. އަދި ލަގްޒަރީ ގަހަނާތައް އާ ވަރުގަދަކަމާއެކު ވިދާލިއެވެ. އޭނާ، ހަގީގަތުގައި ޕްރިންސެސް އެއް ފަދަ ގޮތަކަށް ވެގެން ދިޔައީ ޑޮމިނިކާ އަށް ނަފްރަތު ކުރެވުނެވެ.
  އަދި އެއް ފަރީއްކޮޅުގައި ޕްރިންސެސް އަންހެން ކުއްޖެއްގެ ރޯލު އަދާކުރުމުގެ ފުރުސަތު ވެސް އޭނާއަށް ލިބުނެވެ. އެތަނުގައި ލަގްޒަރީ ހެދުމާއި އަގުހުރި ބޫޓުން ވަކިވެ ސިހުރުވެރިއެއްގެ ޚާދިމަކަށް ވާން ޖެހުނެވެ. ފޮތިގަނޑެއް ލައިގެން ލަކުޑި ބޫޓުގައި ހިނގާށެވެ. އަދި މިފަދަ ޕެޑްތަކުގައި ހަމައެކަނި ހުސްފައިގައި އުޅުމަށްވުރެ މާ ގޯހެވެ. އަދި އެއްގޮތަކަށް ވެސް ބޫޓު ނެތި ފިލްމު ކުޅެން ރަނގަޅު ވެދާނެ ކަމަށް ވެސް ޑައިރެކްޓަރަށް ވިސްނައިދޭން ފެށި އެވެ. ކޮންމެއަކަސް، ފޮތިގަނޑުގައި ހުރި އަންހެން ކުއްޖާގެ ހުސްފައިތަކުން ފަގީރުކަމާއި، ޕްރިންސެސްއެއްގެ މަގާމު ޑިފެކްޓޯ އަޅަކަށް ބަދަލުވުމަށް މާ ވަރުގަދައަށް ބާރުއެޅިދާނެއެވެ.
  އެކަމަކު ޑައިރެކްޓަރުގެ އަމިއްލަ ޚިޔާލުތަކެއް ހުރިކަން ސާފުކޮށް އެނގެއެވެ. އާޚިރުގައި މަރުގެ ޓަވަރުން ސަލާމަތްވަމުން ދިޔައިރު އެންމެ ފަހުން ބޫޓާއި ސްޓޮކްތަކުން ސަލާމަތްވެ، ދެން ހުރީ ހުސްފައިގައި، ހަގީގީ ނިޢުމަތެއްގެ އިޙްސާސް ކުރެވިފައެވެ. މިހާރު ނަމަވެސް އޭނާގެ ހުސްފައި ފިނިވެ، ކުދިކުދި ފޮތިގަނޑުތައް ވެސް ފެނިގެން ދިޔައިރު، އެއީ ވޭނާއި ނަފްރަތު އުފެދޭ ކަމެކެވެ!
  ހޮބިޓް ބެރޯނެސް ކުޑަކުޑަ އަތްތިލަ، ތެތް އަދި ހަމަ އެވަގުތު ޓޭންޑް، އޭނާއަށް ދިއްކޮށްލަމުން، ކުޑަކުދިންގެ ބާރާއި އެކު ޑޮމިނިކާގެ އަތުގައި ހިފާލަމުން ބުންޏެވެ:
  - އޯކޭ، ސުލްހަ! އަހަރެންގެ ނަމަކީ ލަސްކާއެވެ. އަދި ޑޯންޓް ތިންކް، މެން، އަހަންނަކީ ގެއްލުމެއް ނެތް އަންހެން ކުއްޖެއް ކަމަށް، އޯކްސް، ގޮބްލިންސް، ކޮޝްޗޭގެ ސްޕޯރސް، އެ އެންމެން އަހަރެންގެ ކިބައިން ވަރަށް ގިނަ ކަންތައްތަކެއް ލިބުނު !
  ހައިރާންވެފައި ހުރެ ޑޮމިނިކާ އަހާލިއެވެ.
  - ދަރިފުޅުގެ އުމުރަކީ ކިހާ އަހަރެއް ހެއްޔެވެ؟
  ވީސަލް ހިނިތުންވެލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އިންސާފުވެރި ޖިންސުގެ މަންދޫބުންގެ ތެރޭގައި އުމުރާ ބެހޭގޮތުން ސުވާލުކުރުމަކީ އާދައެއް ނޫނެވެ! އަހަރެން ބަލާލިޔަސް އެއީ އަހަންނަށް ދޭ އުމުރެވެ.
  އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރި އެވެ.
  - ކަލޭގެ އުމުރުން ދިހަ އަހަރު! އިތުރަށް ނެތް!
  ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އާނ، ޝީ"ސް މިހާރުވެސް ތިންސަތޭކައަށްވުރެ ގިނަ. ކޮންމެއަކަސް މުހިންމެއް ނޫނެވެ. އަޅުގަނޑުމެންގެ ދުނިޔޭގައި ހުރިހާ އަންހެނުންނަކީ ޒުވާން އަދި ރީތި ބައެކެވެ. އަހަރެމެންނާއެކު މަޑުކޮށްބަލަ އަންހެން ކުއްޖާ، ކަލޭ އަހަރެމެންގެ ރާނީއަކަށް ވާނެ!
  ޑޮމިނިކާ ޖަވާބު ދިނީ މަޝްހޫރު ކަޕްލެޓަކުންނެވެ.
  މާތް ލަޝްކަރު ބުނާނަމަ،
  ރަސް' އެއްލާލާފައި، ސުވަރުގެއެއްގައި އުޅެން...
  އަޅުގަނޑު ދަންނަވާނީ: "ސުވަރުގެ ބޭނުމެއް ނެތް"
  އަހަރެންގެ ވަޒަނެއް ދެއްވާ!
  . ބާބު ނަންބަރު 3.
  މާކިސް އާއި ބެރޮނެސް އަތްޖަހާލަމުން އެއް އަޑަކުން ގޮވާލިއެވެ.
  - ބްރާވޯ! މިކަން އަމިއްލައަށް އުފެއްދީ ހެއްޔެވެ؟!
  ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ރަން ބޯ ހޫރާލީ ނެގެޓިވް ގޮތަކަށެވެ:
  - ނޫން. އަހަންނެއް ނޫނެވެ. އެހެން މީހަކު، ލިޔުންތެރިޔާ ހަނދާނެއް ނުވޭ!
  ކެސަންޑްރާ މޫނު ކުނިކޮށްލިއެވެ.
  - އާދަޔާ ހިލާފު، ތިބާގެ ހަނދާނެއް މޮޅު!
  އަންހެން ބަތަލާ ތެދުވެރިކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަރެން އެހެން މީހުންނާ މެދު މާ ބޮޑަށް ވިސްނަނީ އަމިއްލަ ނަފްސާއި މެދުގައެވެ. އަހަރެން އެހެން މީހުންނާ ބެހޭ ގޮތުން އެނގޭ ވަރަށް ވުރެ ބޮޑަށް އެމީހުންނަށް އަހަރެންގެ ވާހަކަ އެނގޭތޯ ބެލުން ރަނގަޅެވެ . އަހަރެން ވެސް ބައެއް ފަހަރު ކޮމްޕޯސް ކުރާއިރު، ޕުޝްކިންއަށް ވުރެ ގޯހެއް ނޫނެވެ.
  ޑްރެގަން ކައުންޓެސް އޭނާގެ ފުޅާ އަނގައިގައި ޑައިމަންޑް ފަދަ ވިދާ ވިދާ ދަތްތައް ފާޅުކޮށްލަމުން ސީރިއަސްކޮށް ބުންޏެވެ.
  - ފަހަރެއްގައި އަމިއްލަ ކޮމްޕޮޒިޝަނެއްގެ އެއްޗެއް ކިޔައިދެވިދާނެ ހެއްޔެވެ؟
  ފިހިފައިވާ ފައިގައި ފިރުމާލަމުން ޑޮމިނިކާ އާދޭސް ކުރަމުން ބުންޏެވެ.
  - ސުވާލެއް ނެތް! ހަމައެކަނި އަހަންނަށް މަދުވެގެން އެއް ރަން ފައިސާ ފޮތި ދީބަލަ. އަދި އަހަރެން ތިޔަބޭފުޅުންނަށް މުޅިން ހިޓް ލަވައެއް ޕާފޯމް ކުރާނަން. އަދި އެއްވެސް ކަމެއް ނެތި ލަވަކިޔަނީ ހެއްޔެވެ؟ އިޙްތިރާމް ނެތް! އަދި ކުޑަކުޑަކޮށް، ފައިދާއެއް ނެތް!
  މާކިސް-ނިމްފް މޫނު ކުނިކޮށްލުމުން، އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑި އޭނާގެ އަތުގައި ބިރުވެރި ގޮތަކަށް ވިދާލިއިރު، އޭނާ އަޒުމް ކަނޑައެޅީ ޑްރެގަންއާ ޚިލާފުވާން ކެރިގެން އުޅުނު ފަރުވާކުޑަ އަންހެން ކުއްޖާއަށް އަދަބު ދިނުމަށެވެ.
  ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ސުލްހަވެރިކަމާއެކު ހީނލިއެވެ:
  - އޭނާއަށް ރިހި ފައިސާ ފޮއްޗެއް ދޭށެވެ. ހިތުން ލަވަކިޔައިދޭށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހިނިތުންވެލިއިރު، އެހާ ފުރިހަމަ ދަތްތައް، މެންދުރު ފަހު ގަދަ އަވިގަނޑުގައި އައިސް ފަރުބަދަ ކޮޅުތަކެއް ފަދައިން ވިދާލާފައި ހުއްޓެވެ. އަދި އޭނަ ހީނގަތެވެ.
  - ފައިސާ ކުރިމަތީގައި!
  ވީސަލް އޭނައަށް ފައިސާ ފޮއްޗެއް އުކާލަމުން ކޫޑް ކޮށްލިއެވެ.
  - މިތާ، ހިފާބަލަ!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ފައި މައްޗަށް އެއްލާލަމުން ރިހި ވަށައިގެންވާ އެއްޗެއް އޭނާގެ ހުސް އިނގިލިތަކުން ހިފަހައްޓާލެވުނެވެ. އެއަށްފަހު އަތްތިލައަށް ބަދަލުކޮށްލިއެވެ. އަހަރެން ފައިސާ ފޮއްޗަށް ބަލާލީމެވެ. އެއީ އެއްވެސް އެއްޗެއް ނޫން، ރިހި މުޅިން އައު، އެއްފަރާތުގައި ހަތް ބޮލުގެ ޑްރެގަންއެއް ހުރިއިރު، އޭގެ ފިޔަތަކުގައި ދަނޑިއަކާއި ދަނޑިއެއް ހުއްޓެވެ. އަދި އަނެއްކޮޅުން , ވަރަށް ފަހި ކަޅު އިސްތަށިގަނޑެއް ލިބިފައިވާ ރީތި އަންހެން ކުއްޖެކެވެ. އަދި އެއީ ލޯބި ލޯބި އެއްޗެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާއަށް ކޮއިން ޓްރައި ކުރުމުގެ ވަސްވާހާއި ދެކޮޅު ނުހެދި ހިނިތުންވެލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ:
  - މިއީ ލޯބި. ފިނި އެއްޗެހި.
  ވީސަލް ހީނގަތެވެ.
  - މިހާރު، ލަވަކިޔާ! ތިބާއަށް ކުރެވޭނީ ކޮންކަމެއްތޯ ބަލާލަމާ ހިނގާށެވެ!
  ދަ ޑްރެގަން ކައުންޓެސް އިތުރަށް ބުންޏެވެ.
  - އަދި އަޑުގަދަކޮށް ލަވަކިޔަން ޖެހޭނެ، އަދި ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ދިގު ބެލެޑެއް ޕާފޯމް ކުރަން ޖެހޭނެ، އަޅުގަނޑުމެން ފައިސާ ދެއްކި ފަހުން!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ އެއްބަސްވުމުގެ ގޮތުން ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ، އަހަންނަށް އެކަން ވިސްނޭ! ލަވައެއް ނުކިޔޭނެ ކަހަލަ...
  އަދި ދެން އެ ޖަމްޢިއްޔާ އޭނަގެ ހިތަކަށް ނާރައެވެ. އާދެ، ނައިޓިންގޭލް އެއް ބުނުމަކީ މުޅިން ޞައްޙަ ނުވަތަ އެކަށީގެންވާ ކަމެއް ނޫނެވެ. އެކަމަކު އެހެން ކަމެއް، އަސްލު އެއީ ނޫން!
  ނިމްފް އަންހެން ކުއްޖާ އޭނާގެ ހުސް ފައިގައި ސްޓޭމްޕް ޖަހާލިއެވެ:
  - ފަށަމާ!
  ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ސާފު މަޑުމައިތިރި އަޑުން ލަވަކިޔަން ފެށިއެވެ؛
  އަހަރެންނަކީ މަޝްހޫރު ބަތަލާއެކެވެ
  ފިލްމު ކުޅެ، ހުވާކުރުން، މިއުޒިކް، ބޯޅަ...
  ރުޅިވެރިކަމާއި ވަލު ގޮތަކަށް ނަށަން ފެށިއެވެ،
  ޝައިޠާނާގެ ޖާސޫސެއް ފަދައިން!
  
  އަހަރެންގެ ފައި އެހާ ވަރުގަދައެވެ
  އެމީހުން ހަނގުރާމަކުރީ ރުޅިގަދަ ހޮޕަކް...
  އަހަރެމެންނަކީ އެހާ ފިނި އަންހެން ކުދިންނެވެ
  ސްނީކީ އެއް ހަމަ އެވަގުތު ބަދަލުކޮށްލަމާ ހިނގާށެވެ!
  
  އެކަމަކު އަހަރެންގެ އަމިއްލަ ނަފްސު ހޯދީ ދުނިޔެއެއްގައި، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ޚާއްޞަ،
  ޑްރެގަންސް ރަސްރަސްކަލުން ފަދައިން ވެރިކަން ކުރާ ތަނެއް...
  އެތަނުގެ ތަރުތީބު ވަރަށް އައު،
  އެންމެ ކުޑަމިނުން ގަމީސް ފޮޅާލާށެވެ!
  އަހަރެން ޖެހުނީ ހުސްފައިގެ އަޅަކަށް ވާން
  ބުރަކަށީގައި ވިޕް އެއް ލިބުމުން...
  އަހަރެމެންގެ މަތީގައިވާ ވިލާތަކަކީ ކަޅުކުލައިގެ ވިލާތަކެއް،
  އެތަނަކީ ދުނިޔޭގައި ހިތްހަމަ ނުޖެހޭ ތަނެކެވެ!
  
  މިތަނުގައި ހަރުކަށި ޑްވާރފެއް އަހަރެންގެ ގާތަށް އަންނަނީ،
  އަދި އަތުގައި ވިޕްއެއް ހިފަހައްޓައިގެން ހުރެއެވެ...
  ހުދު ބޮލުގެ ފިރިހެން ކުއްޖަކު ދުވެފައި ގޮސް -
  އަޅާ ހުރީ ހުސްފައިގައި، ވެރިމީހާއަކީ ހީވާގޮތުން ކެތްތެރި މީހެއް!
  
  ގްނޯމް ހީލަމުން، ފަޔަށް ދަތްތަކުގައި އަތްލާ،
  އޮތް އަންހެން ކުއްޖަކު ފަދައިން ، ސްޓޭލިއަން...
  އެގޮތުން ބުޅަލުން އެ ބުޅަލަކީ ކްލަބްފޫޓަކުން ކައްކާލާނެ ގޮތަކަށެވެ -
  މިއީ ޑްވާރފްގެ ބޮލުގެ އިސްތަށިގަނޑުގެ ނިމުމަކަށް ވާނެއެވެ!
  
  އެކަމަކު އެމީހުން އަހަރެން މައިންތަކަށް ވިއްކާލީ،
  ހާރެމްގައި ފެންނަން ހުރި ތަންތަން ނެތެވެ...
  އަދި އެމީހުން އަހަރެންގެ ފަހަތުން ވަރުގަދަ ވަޅިއެއް ދިނެވެ.
  އަންހެން ކުއްޖާ ވަރަށް ގިނައިން ކާތީ !
  
  މިތަނުގައި ގްނޯމް އަހަރެން ރޯނެއްގެ މައްޗަށް ގެންދަނީ،
  އެ އަންހެން ކުއްޖާގެ ޝައުގުވެރިކަން މުޅިން އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ...
  އަޅާގެ އަޑު ވަރަށް ސާފު،
  އެކަމަކު އާޚިރުގައި އޮތީ ހަމައެކަނި ސުމެއް!
  
  އަހަރެން މިހުރީ ގާތްގަނޑަކަށް ބަރަހަނާކޮށް ހުސްފައިގައެވެ
  އަހަރެން މައިންތަކުގައި މަސައްކަތް ކުރަނީ އެ ޙިމާރު ފަދައިން...
  މަންމާ، އަހަރެން ބުނަން، އަހަރެންގެ ލޯބިވާ،
  ހާދަ މޮޔަކަމެއް ވެގެން ދިޔައީ!
  
  އަހަރެންނަކީ ގާބިލް އަންހެން ކުއްޖެކެވެ
  އަހަރެންގެ ބޮލުގައި ފްރެކްޝަންތައް ގުނަކޮށްލީމެވެ...
  އަދި މިހާރު އެއް އެއްޗެއްގައި، އެކަމަށް ބަލާށެވެ، ސްކާޓެއް،
  އަހަރެން މިހުރީ ވަލު އަޅުވެތިކަމުގައި!
  
  ގިނަ ދުވަސްތަކެއް ވަންދެން އަހަރެން ކެތްކުރީ ގްނޯމް އަށް،
  އަހަރެންގެ ބުރަކަށީގައި ވިޕްއެއް ލިބުނެވެ...
  އެމީހުން އަހަރެން ތަޅާލީ ވިޔަފާރިއަށް ނޫން ވިޔަފާރިއަށް ނޫން،
  ފަހުން ކާންދޭނެ ކަމަށް ވައުދުވީ!
  
  އެކަމަކު ހުސްފައިގައި ތިބި އަޅުން ބަޣާވާތް ކުރިއެވެ.
  ކްރޯބާސް އިން އެކްޝަން، ހެމަރސް،
  އަދި މިހާރު، އެއީ ތިބާގެ އުނިއިތުރެއް ކަމަށް ބަލާށެވެ ,
  ބޮލުގައި ރިއްސާ ގްނޯމަކަށް އަހަރެން މަރުވެއްޖެ !
  
  އާދެ، އެ ނުބައި މީހުން މަރާލެވުނީ،
  އަހަރެމެންނަށް ލިބުނީ ބިރުވެރި ގެއްލުންތަކެއް...
  އެކަމަކު، ގަބޫލުކުރައްވާ، އަޅުގަނޑުމެން އަމިއްލައަށް މިނިވަންވީ -
  އަންހެން ކުދިން ދެއްކީ ޓޮޕް ކްލާސް!
  
  އަދި މިހާރު އަޅުގަނޑުމެންނަށް ބޮޑު ލަޝްކަރެއް،
  އެ ކުދިން ވެސް އަހަރެމެންނާ އެކު ހަނގުރާމައަށް ދަނީ...
  އަހަރެމެން ބޯޑުތަކެއް ފަދައިން ޝީލްޑްތައް ފަޅާލަނީ،
  ނުބައި ވެރިން ކަޕުޓްވާނެ!
  
  އަދި އޭރުން ނަރަކައިގެ އަޅުވެތިކަން ނެތިގެންދާނެ،
  އެމީހާ ކޮނޑު ސީދާކޮށްލަނީ...
  އަދި ދުޝްމަނުންގެ ކިބައިން ފޫހިވެ، އަހަރެމެން ވެރިކަމުގެ ނިމުމެއް ގެނެސްދޭނަމެވެ.
  އުފަލާއި ކުރިއެރުމުގެ ޤަރުނެއް އޮންނާނެ!
  
  އަދި އޭރުން މުޅި ދުނިޔޭގައި ސުލްހަވެރިކަން އޮންނާނެ،
  މޭން، މޮޅު ތަރި...
  އަޅުގަނޑުމެން އުދުހޭނީ ތަރިތަކުން ފުރިފައިވާ ވައިގެ ތެރޭގައި، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ،
  މީހުންގެ ހުވަފެންތައް ހަގީގަތަކަށް ވާން ދޫކޮށްލާށެވެ!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ނިމުނީ މަތީ ނޯޓެއްގައި، ރިހި ބެލްތަކެއް ފަދައިން އަޑު ވިދާލާފައެވެ.
  ނިމްފް އަންހެން ކުއްޖާ އަތްތިލަބަޑި ޖަހާލިއެވެ. އެތައް އެލްފްތަކަކާއި ޓްރޯލްތަކަކާއި ދެތިން މީހަކު ވެސް ޑޮމިނިކާގެ ލަވަ އަޑުއަހާފައިވެ އެވެ. އެމީހުން އެކަމަނާގެ ފައިސާ ފޮތިތައް އުކާލިއެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ބޯޖަހާލިއެވެ. އަދި ޓައިލްސްތަކުން އެތަކެތި ނަގާލިއެވެ. އެއިން ބައެއް ފައިސާ ފޮތިތައް އަތުން ނެގިއިރު، ބައެއް ފައިސާ ފޮތިތައް ނެގީ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުންނެވެ. އަދި އެއީ ލޯބި ލޯބި މަންޒަރެކެވެ.
  އާދެ، އެހާ ފަސާދަވެރި އަދި ޗައިސަލް ފައިތަކެއް ހުރެއެވެ. އަދި އޭނާގެ އަމިއްލަ ނަފްސުގައި ކިހާ ރީތި އަދި އަސަރުގަދަ ކުއްޖެކެވެ. އާދެ، އޭނާއާ އަޅާބަލާއިރު އެހެން ޕްރިމާ ޑޮނާސް ކޮބައި ހެއްޔެވެ؟ އެމީހުންނަށް ސްޓޭޖުގައި ހުސްފައިގައި ޕާފޯމް ކުރަން ކެރޭނެ ހެއްޔެވެ؟ ނުވަތަ ކުރު ސްކާޓެއްގައި ހެއްޔެވެ؟
  ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - މިއީ ލަވަކިޔުންތެރިޔާ! ނޫން، އޭނާ ނިސްބަތްވަނީ އެކަޑަމީއަށެވެ. އަދި ހަމައެކަނި އެކަޑަމީގައި، އަމިއްލައަށް އިޚްތިޔާރުކުރާ ފެކަލްޓީގައެވެ.
  ޑޮމިނިކް ހީލަމުން ލަވަކިޔައިދިނީ:
  އަހަރެމެން އަންހެން ކުދިން ވާނީ އަހަރެމެންގެ އަމިއްލަ ފަނޑިޔާރުންނަށް،
  އަދި އިޚްތިޔާރު ކުރަން ޖެހިއްޖެނަމަ، އަދި އިޚްތިޔާރު ކުރަން އުނދަގޫ ނަމަ...
  އަހަރެމެން ހޮވަނީ ލަކުޑި ސޫޓު،
  އެހެނީ އަޅުގަނޑުމެންގެ ރައްޔިތުންނަށް އޮތީ ހަމައެކަނި ޝަރަފެއް!
  އެ ވީސަލް ކުރި ޓްވީޓެއްގައި ބުނެފައިވެ އެވެ.
  - ކަލޭގެ އަޑެއް އެބައޮތް... ހަމަ މަތީ ފެންވަރުގެ މަލާއިކަތެއް!
  ޑޮމިނިކާ ހިނިތުންވެލަމުން ހުސް ފައިން އެއް ފައިސާ ފޮތި މައްޗަށް އުކާލުމަށްފަހު ގުދުވެ ދުލުން ހިފާލިއެވެ. އަދި އެއަށްފަހު އޭނާ ހަޅޭއްލަވަން ފެށިއެވެ. ލޭހޮޅިތަކާ ގުޅިގެން އޮރެންޖު ކުލައިގެ މެޓަލް ވަގުތުން ހޫނުވެ ރީތި މީހާގެ އަނގަ އަނދާ ހުލިވެގެން ދިޔައެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ތެތްފިލުވައި ގިސްލަން ފެށިއެވެ. އަދި ލަވަކިޔުމުގެ ޝައުގުވެރިކަން ކުއްލިއަކަށް ހޫނުވެގެން ދިޔައެވެ.
  ނިމްފް އަންހެން ކުއްޖާ އަނގޮޓި ތެޅިގަތުމުން ޑޮމިނިކާގެ އަނގައިގައި ހުރި ހޫނު ވަގުތުން ފިލައިގެން ދިޔައެވެ. އެ އަންހެން ކުއްޖާ ކޫޑް ކޮށްލިއެވެ.
  - އާޗާ! މިހާރު އަހަންނަށް ވިސްނިއްޖެ އަލިފާން ނޭވާލާ ޑްރެގަންއަކަށް ވުމަކީ ކޮންކަހަލަ ކަމެއްކަން!
  ވީސަލް ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ދުވަހަކުވެސް ނުކުރާ ވަރަށް ވުރެ ލަސްވުން ރަނގަޅު،
  އެ އަންހެން ކުއްޖާއަށް ކުރިއަށް އޮތީ މޮޅު އަހަރުތަކެއް!
  ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  "އަޅުގަނޑުމެންގެ އަނގައާއި ކަރުގެ އޮނިގަނޑަކީ އިންސާނުންނަށް ވުރެ ތަފާތު ސްޓްރަކްޗަރއެއް، އަދި އަލިފާންގަނޑު އެއްގޮތަކަށްވެސް ނުއަންދާ. ވީމާ އަހަރެމެންނާ ދޭތެރޭ ކަންބޮޑުނުވޭ.
  ވަށައިގެން އެއްވެފައި ތިބި ބެލުންތެރިން އަދިވެސް އަޑުގަދަކޮށް ޑިމާންޑް ކުރަމުން ދިޔައީ އަތްޖަހާލަމުންނެވެ:
  - އެހެން ކަމެއް ކޮށްދީ، މަރުހަބާ!
  ޑޮމިނިކާ ކުރި ޓްވީޓެއްގައި ބުނެފައިވެ އެވެ.
  - ކޮއިން ސްކްރިބްލް ކޮށްފިއްޔާ އަހަރެން ކުރާނަން!
  ޖަވާބުގައި އަޑުގަދަވުމާއި ޔަގީންކަން ދިނުން:
  - އާނ ހަމަ އަސްލުވެސް! މަރުޙަބާ.
  އަދި އަންހެން ކުއްޖާގެ ހުސް، މަސްގަނޑު، ޓޭންޑް އަދި ގްރޭސްފުލް ފައިތަކުގެ ދަށުގައި، އެ އަންހެން ކުއްޖާ އިނގިލި ދިއްކޮށްލި ނަމަވެސް، ރަން، ރިހި، އޮރެންޖް، ލޯވަޅު، އަދި ޕްލެޓިނަމް ފައިސާ ފޮތިތައް އުދުހިގެން ދިޔައެވެ.
  މިކަމުން ޑޮމިނިކާ ހިތްހަމަޖެހި، ޖޯޝު އިހުސާސްވެ، ފޯރިއާއެކު ލަވަކިޔަން ފެށިއެވެ؛
  ތޫފާނާއި ތޫފާންތަކަކީ އަހަރެމެންގެ ދެމަފިރިންނަށް އެއްވެސް ހުރަހެއް ނޫން،
  ރޯޒް ގަސްތަކެއް ފަދައިން މާ ފޮޅިފައިވާ ބައްޕަ ބިމުގެ އަންހެން ދަރިންނެވެ.
  ހަނގުރާމަ ނޭނގޭ މީހާ މިލެޓް ބަތް ނުކައި،
  ސަލާމަތްތެރިޔާ އީސާގެފާނު އަހަރެމެން ހަނގުރާމައަށް ގެންދެއެވެ!
  
  އަޅުގަނޑުމެން ހޭނިފައި މިތިބީ ތޫފާނީ ކަނޑެއްގައި ވެސް ހަނގުރާމަ ކުރަން،
  ކޮންމެ މީހަކީވެސް ޗިޕް އޯވަރބޯޑް އެއްފަދައެވެ.
  އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި އަޅުގަނޑުމެން ހަނގުރާމައިގައި ހޯރޑްގެ ޖަނަވާރުތައް ކޮށާލާނަން،
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ޝަރަފު ސްލޭޖްހެމަރާއި ހޮޅިބުރިއަކުން ނޮކްއައުޓް ނުކުރެވޭނެ!
  
  ކަނޑި ހޫނުވެގެން ދިޔައީ ފޯޖްގައި، ވަރަށް ހޫނު ނަރަކައެއްގައި،
  ތޫނުކޮށްފައިވާ ބްލޭޑްތަކަކީ ވަރަށް ހަރު ބެލޯތަކެއް!
  ބިރުވެރިކަމެއް ނެތް ސިފައިންގެ މީހަކަށް ވާށެވެ؛ ވަރުގަދަ، ރުޅިގަދަ ހިތަކާއެކު،
  މަރު އޮތްނަމަ ދެން ކޮޅަށް ތެދުވެ، ދުވެފައި ނުދާށެވެ!
  
  އާދެ , ހަނގުރާމައަކީ، ހަމަގައިމުވެސް، ފޮނި ހަވާދުން ޖާފަތެއް ނޫން،
  ކޮންމެއަކަސް އޭގެ މައްޗަށް ކަރުނަތައް ހުރެ، ލޭ ބޯކޮށް އޮހޮރެއެވެ.
  ވަލު ދޫނި ދިގުދެމިގެންދާއިރު ހަޅޭއްލަވައިގަންނައިރު ބުޅަލަކީ ވަރުގަދަ ގިސްލުމަކާއެކު ،
  އަދި ބަދަލުގައި ލިބޭ ތަޅަކީ ލޮލުގައި، ބުމައަށް ނޫން!
  
  ޗޭން މެއިލް ވަށާލެވޭ ވަޅިއެއް އެބައޮތް،
  ޕައިލްއެއްގެ ތެރެއަށް ނުވަދެވޭ ޝީލްޑްތަކެއް އެބަހުރި!
  ޝައިޠާނުން މޫނު ހަދަން ނުދޭށެވެ ,
  ވަޅުގަނޑުގައި ކުޅޭ ކުޅިވަރެއް ފަދައިން ނުވުމަށްޓަކައެވެ!
  
  ގަބޫލުކުރައްވާ، ވިދާ ހައްލެއް އަންނާނެ،
  ކޮންމެ މީހަކަށްވެސް އެއަށްވުރެ މަތީ ދަރަޖައެއް ނުލިބޭނެ ޘަވާބެއް އެބައޮތެވެ!
  ޖިނާއީ ފިކުރަކަށްޓަކައި، އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި، ބަދަލު ހިފުން އަންނާނެ،
  އުނދަގޫ މަގު ނޫން އެހެން ކެރޭކަމެއް ނެތް!
  އެހެންކަމުން ޑޮމިނިކާ ލަވަކިޔައި، މޮޓްލީ ކްރައުން އިން ވަރަށް ފޯރިއާއެކު އަތްތިލަބަޑި ޖަހާލިއެވެ. އެ އެންމެންނަކީ އަންހެނުން ކަމުގައި ވިޔަސް މިދުނިޔޭގައި ފިރިހެނަކު ނެތެވެ. ނުވަތަ، ގާތްގަނޑަކަށް ވަރުގަދަ ޖިންސެއް ނެތިއެވެ.
  އެއަށްފަހު ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ދޫނި ހޫރާލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އާދެ، އަހަރެން ދާން ޖެހޭނެ! އަހަރެން މިދަނީ މަގުން ނިކުމެގެން!
  ނިމްފް ހުސް ފައިން ފައިސާ ފޮތި ނަގައި ލަފާ ދިނީ:
  - ޗެކްކޮށްލަމާ ހިނގާށެވެ. އަހަރެން އުކާލާނަން، އަދި ތިބާ ބުނަނީ - ބޯ ނުވަތަ ދޫންޏެއް ! ލަފާކޮށްލައްވާ، ފައިސާ ފޮއްޗަކީ ކަލޭގެ އެއްޗެއް، ނޫން، ކަލޭ އަހަންނަށް ފައިސާ ފޮއްޗެއް އަނބުރާ ދޭ!
  ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ހީލަމުން ގިސްލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަންނަށް އެނގޭ ކަލޭގެ އުކުޅުތައް! އެހެންކަމުން ވަގުތު ނުވަތަ ބޯ ބޭކާރު ނުކުރުން ރަނގަޅު!
  ޑޮމިނިކާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - ބޮލަކީ ކަންފަތެއް ނޫން، ޓޮޕުން ފޮޅާލެވޭނެ، އަނބުރާ ފަހާކަށް ނުކެރޭނެ!
  ވީސަލް ޗިޕްކޮށްލަމުން ލަވަކިޔަމުން ދިޔައެވެ.
  -ބޮލުގެ މަތީގައިވާ ކަންފަތަކީ ކަންފަތް!
  ބޮލުގެ މަތީގައި ކަންފަތް - ނަފްސާނީ ހޮސްޕިޓަލެއްގައި ހުރި ބަލިމީހެއް !
  ޑްރެގަން ކައުންޓެސް ވައިގެ ތެރެއަށް އުދުހިގެން ދިޔައެވެ. އަދި ނިމްފް އަންހެން ކުއްޖާ ލަވަކިޔާ އެއްޗަކާ ބެހޭ ގޮތުން އެއްވެސް އެއްޗެއް ނުބުނެ އެވެ. އަދި މިއީ، ފާހަގަކޮށްލަންޖެހޭ ކަމަކީ، އިންތިހާއަށް ފިނި ކަމެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އަވަސް އަވަހަށް އަތާއި ހުސްފައިން ފައިސާ ފޮތި އެއްކުރަން ފެށިއެވެ. އަދި ބާރު ދުވެލީގައި އެކަން ކޮށްދިނެވެ.
  ޖާދޫގެ ދަނޑިއަކުން އިސްތަށިގަނޑުގައި އުނގުޅަމުން ވީސަލް ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ފައިސާއަކީ، ހަމަގައިމުވެސް، މުހިންމު އެއްޗެކެވެ. އެކަމަކު އެއަށްވުރެ މުހިންމީ ސްޕެލްސް، އާޓިފަކްޓްސް، ތަވީދު، މެޑަލިއަންސް، ތަވީދު ފަދަ ތަކެތި. އެހެން ނޫންނަމަ ލަގްޒަރީ ލަގްޒަރީ ދިރިއުޅުމެއް އުޅެވޭކަށް ނެތް !
  ޑޮމިނިކާ އެއްބަސްވީ:
  - ފައިސާއިން ސިއްހަތު ނުގަނެވޭނެ، ގަބޫލުކުރައްވާ،
  ފައިސާއިން ލޯތްބާއި ޝަރަފު ނުގަނެވޭނެ...
  އެހެންކަމުން ޖަނަވާރެއް ފަދައިން ޒުވާބު ނުކުރާށެވެ
  ތިމާގެ ވަޒަނެއް ނުވިއްކާނީ ފައިދާއަށް ނޫންކަން ދަންނާށެވެ!
  އަދި އަންހެން ކުއްޖާ، ހުސް ފައިތިލައާއެކު، މާމުއި ކުލައިގެ ފައިސާ ފޮއްޗެއްގައި ތަޅައެވެ. އަދި އެވަގުތު އޭނާގެ ހުސް ފައި ކުއްލިއަކަށް ބަދަލުވީ، ލޮލުގެ ކަޅިއެއްގެ ތެރޭގައި، ދޫންޏެއްގެ ފައިއަކަށެވެ.
  ބިރުން ޑޮމިނިކް ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - މިއީ ކޮން ނަރަކައެއް ހެއްޔެވެ!
  ނިމްފް މާކިސް ޖަވާބު ދިނީ ހިނިތުންވުމަކާއެކުގައެވެ.
  - މިއީ ޚާއްޞަ ސިހުރުވެރި މެޓަލްއެއް، ހަމައެކަނި މަސައްކަތް ކުރަނީ އާއިލާގައި އޮލިމްޕިއަން ކަލާނގެތައް ހުންނަ މީހެއްގެ ހަންގަނޑާ ގުޅިގެން އުޅޭ ވަގުތުތަކުގައެވެ!
  އަދި ލަސްކާ އުފަލުން ގޮވާލިއެވެ.
  - އާޗާ! ތިބާގެ ތެރޭގައި އެކަހަލަ ލޭ އެބަހުއްޓެވެ. އެހެންވީމާ އަޅުގަނޑުމެންނަށް އޮޅިފައެއް ނުވެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އެކަމަކު މިއީ ހުތުރުކަމެއް! ކުރެވެން އޮތް ނަމަ ފަޔަށް ނަގާށެވެ. އަދި އަނެއްކާވެސް އާދައިގެ ފައިއެއް ދޭށެވެ.
  ނިމްފް ބޯ ހޫރާލިއެވެ:
  - ނޫން! މިހާރުވެސް އަމިއްލައަށް މިކަން ކުރަން ޖެހެއެވެ.
  ތާށިވެފައި އޮތް އަންހެން ކުއްޖާ ހީނގަތެވެ.
  - މިކަން ކުރެވޭނީ ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ؟
  ވީސަލް ލަފާ ދިނީ؛
  - ތިބާގެ ފައި ހުންނަން ބޭނުންވާ ގޮތް ސިކުނޑީގައި ތަޞައްވުރުކޮށް، ކަނާތު އަތުގެ އިނގިލީގެ ބޮޑު އިނގިއްޔާއި ކުޑަ އިނގިލީގައި ކްލިކް ކޮށްލުމުން ކާމިޔާބު ވާންޖެހޭނެ!
  ޑޮމިނިކް އެ ނަގައި ތައާރަފް ކޮށްދިނެވެ. ދެން އައީ ކްލިކް އެވެ.
  އަދި ކަނބުލޭގެ ފައިގެ ބަދަލުގައި ފެލްޓް ބޫޓެއްގައި އަދި ސްކީއަކާއެކު ފައިއެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. އަދި އެކަން އިތުރަށް ނުތަނަވަސްވީ ކޮބްލްސްޓޯންތަކުގެ މަތީގައި ސްކީ ކުދިކުދިކޮށްލުމުންނެވެ.
  ނިމްފް ހީލަމުން ލަވަކިޔައިލިއެވެ:
  - ހިލޭ ޓީޗަރުން،
  ތިމާއާއެކު ހޭދަކުރި ވަގުތު ބޭކާރު...
  އަހަރެން އެ އަންހެން ކުއްޖާއާއެކު އެއްވެސް ކަމެއް ނެތި ތަހައްމަލު ކުރަން ޖެހުނީ،
  އެންމެ ހުނަރުވެރި ސިހުރުވެރިޔާ!
  ޑޮމިނިކާއަށް ރުޅި އައީ:
  - އަހަންނަކީ ސިހުރުވެރިއެއް ނޫން. އަދި އަދިވެސް ހަމަ ދަސްކުރަމުން މިދަނީ. އެކަމަކު ޢިލްމުގެ މަގަކީ ދުވަހަކުވެސް މާ ފަސޭހައެއް ނޫން ... އާދެ , ފިލްމުތަކަށް!
  ވީސަލް އެއްބަސްވުމުގެ ގޮތުން ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ، ސިނަމާގައި، ފަހަރެއްގައި އެއަށްވުރެ ބޮޑަށް. އަދި މިއީ، ހަމަގައިމުވެސް، އަޅުގަނޑުމެންގެ ބޮޑު މައްސަލަ.
  ބެލުންތެރިން އަނެއްކާވެސް ވަށައިގެން ޖަމާވާން ފެށިއެވެ: އެއީ މަޖާ މަންޒަރެކެވެ. އިތުރަށް ސާފުކޮށް ބުނާނަމަ މިތަނުގައި ހުރިހާ ވައްތަރެއްގެ އަންހެން ކުދިން އެބަތިބި. އަދި އެކަމަށް ޝުކުރިއްޔާ. އަންހެން ބަތަލާ އަނެއްކާވެސް ވިސްނައިގެން ފައި ބަދަލުކުރަން މަސައްކަތް ކުރިއެވެ. އެކަމަކު މިފަހަރު ކުޑަ ނަމަވެސް ޓްރެކްތަކުންނާއި ރާޑަރަކުން ކޮންމެވެސް އެއްޗެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ އުންމީދީ ވިސްނުން ގެއްލިގެން ނުގޮސް ލަވަކިޔައިދިނެވެ:
  ހައިރާން ނުވުމަށް އެދެމެވެ
  ސިހުރު ދިމާވެއްޖެނަމަ...
  ދިމާވެއްޖެނަމަ، ދިމާވެއްޖެނަމަ،
  ސިހުރު ވެއްޖެނަމަ!
  ނިމްފް ޖަވާބުގައި ހިނިތުންވެލަމުން ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އާދެ، އަޑާއެކު ދާން، ސިހުރު ބޭނުން ކުރުމުގެ ޤާބިލުކަން ވެސް ހުންނަން ޖެހޭނެ!
  ދެން ހޮބިޓް އަންހެން ކުއްޖަކު ދުވެފައި ގޮސް އެމީހުންގެ ކައިރިއަށް އައިސް އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑި ވިއްސައިގެން ގޮސް ލަފާ ދިނެވެ:
  - ރަނގަޅަށް ކޮށްލަމާ! އަދި އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، އަޅުގަނޑުގެ އަތުގައި ބައިހާސް އަހަރުގެ ޕްރެކްޓިސް އެބައޮތް!
  ވީސަލް އިއުތިރާޒު ކުރެއްވި އެވެ.
  - ނޫން! އަމިއްލައަށް އެކަން ކުރަން ދޫކޮށްލާށެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ކުރި ޓްވީޓެއްގައި ބުނެފައިވެ އެވެ.
  އަހަރެންގެ ވިސްނުން ގެއްލިއްޖެ، އަހަރެންގެ ވިސްނުން ގެއްލިއްޖެ،
  އަމިއްލައަށް ކުރާނަން، އަމިއްލައަށް ކުރާނަން!
  އަދި އަންހެން ކުއްޖާ އަނެއްކާވެސް ރުހުންދޭ އެއްޗެއް ހީނލިއެވެ. އަދި ދެން ރާޑަރެއް ހުންނަ ޓޭންކެއްގެ ސިފައިގައި ހުރި އޭނާގެ ފައި އެންމެ ފަހުން އަލުން އޭގެ ޝަރަފުވެރި، ކުރީގެ ބައްޓަން ލިބުނެވެ. އަދި ތަރުތީބުން ހަދާފައި ހުރި ކަހަލައެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ތެދުވެ އިނގިލިތައް ހަރަކާތްކޮށްލިއެވެ. އޭނާގެ މޫޑު އުފާވެރި ވެގެން ދިޔައިރު، އޭނާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  އަހަރެމެން އަންހެން ކުދިންނަކީ ދުނިޔޭގައި ތިބި އެންމެ ވަރުގަދަ،
  އަދި، ގަބޫލުކުރައްވާ، މިއަށްވުރެ ފިނި ރީތިތަކެއް ނުފެންނާނެ...
  ފާޚާނާގައި ތެމިގެންދާނަން ,
  އަދި އޭނާ އަބަދަށްޓަކައި ވިހި އަހަރުގެ ކުއްޖެއް ކަމަށް ފެންނާނެއެވެ!
  އެއަށްފަހު، އެ ރީތިކަން، އޭނަގެ ބޮޑު ވިދާ ދަތްތައް ދައްކައިގެން ހީހީފައި ހޭން ފަށާނެއެވެ.
  ވައިގެ ތެރޭގައި އުސްކޮށް އުފުލާލައިގެން ހުރި ހުސް ފައިތިލަ ޑޮމިނިކާ ނަށަން ފެށިއެވެ. އަދި ލަވަކިޔައިދިނެވެ:
  އަހަންނަކީ ވަރަށް ފިނި ސިހުރުވެރިއެކެވެ
  އަހަރެންގެ ފައިގައި ސްޓޭމްޕް ޖަހާނަމަ ވެއްޓިދާނެ...
  އަހަރެން ވަރަށް ލޯބިވީ ހުސްފައިގައި ފުންމާލުމަށެވެ
  އެއީ ހަގީގީ އުންމީދެއް ކަމަށް ބަލާށެވެ!
  މިއީ އޭނާގެ ލަވަ - ހަމަ މޮޅު އަދި ފިނި ލަވައެއް!
  އަނެއްކޮޅުން އެއީ އިންތިހާއަށް ސާދާ އަދި މުއްސަނދިކަމެއް ނެތް ކަމެއް ނަމަވެސް. އާދެ، އެ އަންހެން ކުއްޖާއަކީ ފޫހިނުވާނެ ފަދަ ކުއްޖެކެވެ.
  ހޮބިޓް އަންހެން ކުއްޖާ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ވަރަށް އަވަހަށް ދަސްކުރޭ!
  އަދި އަގުހުރި ހިލަތަކުން ޖަހާފައިވާ ބްރޭސްލެޓްތަކުން ފައިގެ ކަކުލުގައި ޒީނަތްތެރިކޮށްފައިވާއިރު، ކޮންމެ އިނގިއްޔެއްގައި އަނގޮޓިއެއް ޖަހާފައި ހުރި ފައިތައް ތެޅިގަތެވެ.
  ކުޑަކުއްޖެއް ފަދައިން ފެންނަ ނަމަވެސް ހާއްސަކޮށް ތިރީ ގުނަވަންތަކުގައި ހުރި ހިލަތަކުގެ އަދަދަށް ބަލާއިރު އޭނާ އަކީ މަތީ ދަރަޖައިގެ ސިހުރުވެރިއެކެވެ.
  ވީސަލް އެ އަންހެން ކުއްޖާއަށް ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އަހަންނަށް ފެނުނީ ކޮންމެވެސް ތަނަކުން. ތިބާއަކީ، ކޮންމެ ގޮތަކުންވެސް، ޕްރިންސެސް އަލްސޫ ހެއްޔެވެ؟
  އަންހެން ހޮބިޓް ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ , އެއީ އެގޮތް! އެކަމަކު އެނގޭތަ މާކިސް، ޕްލެނެޓް އާރތްގެ މި އަންހެން ކުއްޖާއާއެކު، ތިބާއަށް އެއްވެސް އުނދަގުލެއް ނުވާނެ!
  ވީސަލް އެއްބަސްވީ:
  - ކަނާތް! އެކަމަކު އެހެންނޫނަސް އެއީ ނުކުރެވޭނެ ކަމެއް. އަފްރާޝީމް އަލީ ވަހީދު، މިއީ މައްސަލަތަކާއި އެޑްވެންޗަރތަކާ ނުލައި ނުކުރެވޭނެ ފަދަ ދުނިޔެއެކެވެ.
  ޑޮމިނިކް އަވަސްވެގަތީ އިތުރަށް ބުނީ:
  -އެޑްވެންޗަރސް އާއި އެކްސްޕްލޮއިޓްސް ނެތް ދިރިއުޅުމަކީ މާ ފޫހި ދިރިއުޅުމެކެވެ. އެއީ މިރުސް ނުލާ ސޫޕް ކަހަލަ އެއްޗެއް!
  ޕްރިންސެސް އަލްސޫ އެއްބަސްވީ:
  - އާދެ، އެއީ ތެދެއް! އެއީ ވިލަންސް ކުރާ ކަމެކެވެ. އޭގެ ތެރެއިން އެކަކު ދޫކޮށްލީ ވަރުގަދަ ޖިންސު މަރާލާ ވަބާއެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ނޭވާއެއް ލަމުން ލަވަކިޔައިދިނެވެ:
  އަންހެނުންނާ ނުލައި އުޅެވޭކަށް ނެތް، އެއީ ތެދެއް،
  އެކަމަކު ފިރިހެނުންނާ ނުލައި ވެސް އުފަލެއް ނެތް...
  އެގޮތަށް ނިމުނީ، ވަރަށް ނުބައި ކަމެއް،
  ހަރުދަނާ ވެރިއެއް ނެތް ނަމަ!
  ވީސަލް އެއްބަސްވީ:
  - ފަހަރެއްގަ! އެކަމަކު މިތަނުގައި އެމީހުން ބުނާ ފަދައިން އެއީ ދެފަޅި ކަނޑިއެކެވެ. އެއްފަރާތުން މިއަށްވުރެ ވަރުގަދަ ޖިންސީ ގުޅުން ހިންގުމެއް ނެތް ނަމަވެސް އަނެއްކޮޅުން...
  އަންހެން ހޮބިޓް އަވަހަށް އިއުތިރާޒު ކުރިއެވެ.
  - ނޫން! ހުރިހާ ފަރާތަކުން ނުބައި. އެހެންކަމުން ދޮގު ވާހަކަ ދެއްކުމުގެ ބޭނުމެއް ނެތެވެ. ފިރިހެނުންވެސް ބޭނުންވެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ޖަނަވާރުތަކުގައި ފިރިހެން ދޫނި. ވިސްނުންތޫނު ފަރުދުންނަށް ކޮންމެވެސް ކަމެއް ތަފާތެވެ.
  ވީސަލް ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އާދެ، ފިރިހެނުންނަށް، ހަމަގައިމުވެސް. އަދި ބުނާނެ އެއްޗެއްވެސް ނުފެނުނެވެ.
  އޮރެންޖު ކުލައިގެ ފިޔަތަކާއި ރަންކުލައިގެ ތުންފަތްތަކެއް ހުރި އެތައް ކުއްތާތަކެއް އެމީހުންގެ ކައިރިން އުދުހިގެން ދިޔައެވެ. އެ ދޫނިތައް ވަރަށް ޝައުގުވެރިވިއެވެ. އެއް އަތުން ފަސޭހައިން ލޯބިވެއެވެ. އެކަމަކު އަނެއްކޮޅުން , އެމީހުންގެ ކިބައިގައި ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ރަހަ ކުޑަވެސް ހުއްޓެވެ.
  ޑޮމިނިކާގެ ބަދަލުގައި:
  - ކިނބޫތަކުގެ ތުންފަތް ގިލްޑް ކުރަންވީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  ވީސަލް ވިދާޅުވި އެވެ.
  - އެއްވެސް މީހަކު ގިލްޑް ނުކުރާ! އެއީ އެމީހުން ޓޮޕާޒް އާއި އެކު ސްޓްރޯބެރީ ޕެކް ކުރި ސަބަބުންނެވެ.
  އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ މުމްބާއީ ކޮށްލިއެވެ.
  - ކޯއްޗެއް? ޓޮޕާޒް އާއި އެކު ހެއްޔެވެ؟
  ހޮބިޓް އަންހެން ކުއްޖާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ، އެފަދަ ސްޓްރޯބެރީއެއް އެބަހުރި! ކޮންކަމެއް، ނޭނގުނު ހެއްޔެވެ؟
  ވީސަލް ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - އޭނައަށް އެނގޭނީ ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ؟ އަހަރެމެންގެ ދުނިޔޭގައި އެކަމަނާ ހުންނެވީ ވަރަށް ފަހުންނެވެ.
  ރީތި ޖިންސުގެ ތިން މަންދޫބުން އެމީހުންގެ ދުވެލި އަވަސްކޮށްލިއެވެ. އަދި އެމީހުންގެ ހުސް، ޕިންކް ކުލައިގެ ހީލްސް ވިދާލިއެވެ.
  ގެތައް ފެނިގެން ދިޔައީ ވަށައިގެން , އުސް، ވައްތަރު ޕިންކް، ޕަރޕްލް، ޖަމަލު ޑްރިލްސް މައްޗަށް ގޮސް. އަދި އިންތިހާއަށް މުސްތަޤްބަލުގެ ކަމެއް ކަމަށް ފެނުނެވެ. އުޑުމަތީގައި ބައެއް މަތިންދާބޯޓުތައްވެސް ހުއްޓެވެ. އިތުރަށް ސާފުކޮށް ބުނާނަމަ، ރަނުން ހަދާފައިވާ އަދި ޖަވާހިރު ޖަހާފައިވާ ގާޑިޔާއެއް، ފިޔަތަކެއް ހުރި، ސްނޯ ހުދުކުލައިގެ ހަ އަސް ދުއްވާފައި ދިޔަ ގާޑިޔާއެއް ދުއްވައިގަތެވެ.
  ތިން އަންހެން ކުދިން ވެސް ކުޑަކޮށް ބޯޖަހާލިއެވެ. އެކަމަކު ފެންނަ ފެނުމުގައި އެ މަތިވެރި މީހާއަށް ރީތިކަމަށް ވަގުތު ނެތުމުން، ޓްރައިއަމްވައިރޭޓް ވެސް އިތުރަށް ފަހަތުން ދިޔައެވެ.
  ކުރިމަތީގައި ހިޕޯޑްރޯމެއް ހުރިއިރު، ހީވަނީ ބޮޑު ދަނޑެއްހެންނެވެ. އެއީ އަސް ރޭސް ކުޅޭ ތަނެއްކަން ސާފުކޮށް އެނގެއެވެ.
  މާކިސް-ނިމްފް ލަފާ ދިނީ:
  - އަޅުގަނޑުމެންގެ ދަރިވަރުގެ ކިބައިގައި ކްލޭއަރވޮޔަންސްގެ ހަދިޔާ ހުރިތޯ ބަލަންޖެހެއެވެ. އެހެންކަމުން އަޅުގަނޑުމެން ރޭސްތަކުގައި ބައިވެރިވާނަން.
  ހިޕޯޑްރޯމްގެ ވަށައިގެން ރިހި އަދި އޮރެންޖް މެޓަލް އިން ހަދާފައިވާ އުސް މެޝް ފެންސެއް ހުރިއިރު، މުއްސަނދިކަމާއި ބައެއް ކަޅު އަދި މާމުއި ކުލައިގެ ހިލަތަކުގެ އިތުރުން ޗެކް ބިއްލޫރި ހަނދާންކޮށްދޭ ބިއްލޫރި ވެސް ހުއްޓެވެ . އަދި ވަރަށް ރީތިކޮށް ފެނުނެވެ.
  އަދި އެތެރެއަށް ވަންނަ ދޮރުގައި ދެފަރާތުގައި ދެ ފައުންޓަނެއް ހުރިއިރު، އެ ފައުންޓަންތަކުން ގިލްޑް ޖަހާފައިވާ ރީތި ދެމަފިރިންގެ ކުލަކުލައިގެ ޖެޓްތައް އުކާލާފައި ހުއްޓެވެ: - އެލްފް ފިރިހެން ކުއްޖަކު ބައްދާލައިގެން ހުރި އެލްފެއް.
  އާދެ، ހުރިހާ ކަމެއްވެސް ފެނުނީ ވަރަށް ރީތިކޮށެވެ. އަދި އެތެރެއަށް ވަންނަ ދޮރުގައި އަންހެން ކުދިންގެ ގާޑެއް ހުރެއެވެ. ހަމައެހެންމެ ވަރަށް ރީތި އަދި އަލި، ރިހި ޒީނަތްތެރި ޒީނަތްތެރި ހެދުމެއްގައެވެ.
  ހުރިހާ އެއްޗެއްވެސް ފެންނަނީ ހާދަ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ގޮތަކަށެވެ. ވަށައިގެން ފެއާ ސެކްސްގެ މަންދޫބުން އެހާ ގިނައެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހަނދާންވީ ގުލާގް އާކިޕެލަގޯ އާއި އަންހެނުންގެ ކޭމްޕާ ބެހޭ ފިލްމެވެ. އެތަނުގައި ތިބި ހުރިހާ އަންހެނުންވެސް ތިބީ، އިޚްތިޔާރަކުން ފަދައިން، ޒުވާން، ރީތި، އަދި އެމީހުންގެ ޝަރަފުވެރި ފައިތައް މުޅިން ހާމަކޮށްލާފައިވާ ހެދުންތަކެކެވެ. އާދެ، ސައިބީރިއާގައި ހޫނު މޫސުމަކީ ހޫނު މޫސުމެއް ކަމުން އަދި ފަހަރެއްގައި ހޫނު މޫސުމަކަށް ވެސް ވެދާނެތީ، އަންހެން ކުދިން ތިބީ ހުސްފައިގައެވެ. އެކަމުގެ ސަބަބުން ފިރިހެނުންގެ މެދުގައި ފިލްމު ވަރަށް މަގުބޫލުވިއެވެ. އަދި ޑޮމިނިކާ ކުޅެފައިވަނީ އަންހެން ކުދިންގެ މުޅި ގަތުލުއާންމެއް އިންތިޒާމްކުރި ބާޣީ ކޮމްސޮމޯލް މެމްބަރެއްގެ ރޯލެވެ. އަދި އެ ރީތި ކުދިން ހަތިޔާރު ވެސް އަތުލައިގަނެ، ހަނގުރާމައިގައި މުޅި އެންކޭވީޑީ ރެޖިމެންޓެއް ނަގައި، އެކަން ކާމިޔާބު ކުރެވުނެވެ.
  ފިލްމު، ހަމަގައިމުވެސް، ނިކުތީ ފިނިކޮށެވެ. އަދި ހުސްފައިގައި ތިބި، ގްލޭމަރަސް، ރީތި ހަނގުރާމަވެރިން ފެނުނީ ފަސޭހައިން ސުޕަރ ގޮތަކަށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ، އާދެ، އަސްލު ކުޅެން ޖެހުނީ ގައިދީންގެ ހަމަނުޖެހުން އިންތިޒާމްކުރި ފަންޑެރާގެ އެއްބަނޑު އެއްބަފާ ކޮއްކޮގެ ރޯލުން ނަމަވެސް އެފަދަ ފިލްމެއް މަނާ ކުރެވިދާނެ އެވެ. އަދި ހަމައެކަނި މޮޅު ދަރިވަރަކަށް ހަދައި ކޮމްސޮމޯލްގެ މެމްބަރަކަށް ހެދިއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ގާޑުން އެ އަންހެން ކުއްޖާއަށް ބޯޖަހާލިއެވެ. ކުއްލިއަކަށް ހަމަ ދުނިޔޭގެ ދަށުން، ސްނަފް ފޮށިގަނޑަކުން ޖެކްއެއް ނިކުތް ފަދައިން، ޑްރެގަންއެއް ފުންމާލައިގެން ނުކުތެވެ. ކުޑަ , އަލްބަޓްރޯސް އަށް ވުރެ ތަންކޮޅެއް ބޮޑު، ތިން ބޮލެއް ހުރެއެވެ.
  އޭނާ ނުވަތަ އަންހެން ކުދިންގެ ގާތަށް އުދުހިގެން ދިޔައިރު، އަޑެއް އިވުނެވެ.
  - އަހަރެންގެ ބޭބެ އަނބުރާ ދޭ!
  ނިމްފް މާކިސް ޖަވާބު ދިނީ ނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުންނެވެ.
  - މިއީ ނުކުރެވޭނެ ކަމެއް ބެލްކާ.
  ޖަވާބުގައި ވިލާގަނޑުގެ ހުރިހާ ކުލައެއް ތިން އިރުގައި ވިދާލާފައިވާ، ފިޔަތައް ލޮލުގައި ރިއްސާ ވަރަށް ރީތިކޮށް ހުރި ޑްރެގަން އަންހެން ކުއްޖާ ގިސްލަން ފެށިއެވެ.
  - އަހަރެން ބޭނުން ބޭބެއެއް! އަހަރެން ބޭނުމީ ބޭބެއެއް! ކޮބާ އޭނަ!
  ހޮބިޓް އަންހެން ކުއްޖާ ކޫޑް ކޮށްލިއެވެ:
  - އާދެ، އަޅުގަނޑުމެން އަމިއްލައަށް އަވަދިނެތި މިތިބީ އަޅުގަނޑުމެންގެ ފިރިހެނުން އަޅުގަނޑުމެންނަށް އަނބުރާ ގެންދެވޭނެ ގޮތަކާ މެދު ވިސްނުމުގައެވެ. އަދި ކެޕްރިޝިއަސް ވުމުގެ ބޭނުމެއްވެސް ނެތެވެ.
  ޑްރެގަން އަންހެން ކުއްޖާ، ކުޑަކުއްޖެއްގެ ކިބައިން ކޮން އެއްޗެއް ނަގާނީ، ހަމަޖެހިލައިގެން ހުރެ ޗިރްޕް ކޮށްލަމުން، ޑޮމިނިކާއަށް ފުންމާލިއެވެ:
  - އަހަންނަށް އެނގޭ ކަލެއަށް ކުރެވޭނެކަން! ތިބާއަކީ ޚިޔާރުކުރެވިފައިވާ މީހާއެވެ!
  ހިޓް ގާލް ހީލަމުން ޖަވާބުގައި ލަވަކިޔައިދިނެވެ.
  - ނުކުރެވޭނެ ހުރިހާ ކަމެއް، ގަބޫލުކުރައްވާ، ކުރެވޭނެ ކަމެއް،
  އެކަމަކު މި މައްސަލައާ ގާތްވުމަކީ ވަރަށް އުނދަގޫ ކަމެއް...
  ނަމަވެސް ކުޅެމުން ދަނިކޮށް ސިކުނޑި ފިއްތާލައިފިނަމަ،
  ޖެޑީ އަންހެން ކުއްޖަކަށް ވެވޭނެ !
  ޑްރެގަން އަންހެން ކުއްޖާ ހިތްހަމަޖެހިފައި ޖަވާބުގައި ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  ތިބާގެ ސިކުނޑިއަކީ އިނގިލީގެ ސައިޒެއް ނޫން،
  ޖީނިއަސް، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ދުނިޔޭގައި...
  އަދި ރީތި ފިރިހެން ކުއްޖަކު އަހަރެންގެ އިންތިޒާރުގައި،
  ވަށައިގެންވާ އަސްމަތީގައި!
  ޑޮމިނިކާއަށް ހީވީ މަޖާ ކަމާއި ހީނގަތެވެ:
  - އަސްމަތީގައި އޮތް ޑްރެގަންއެއް؟ މިއީ ފެންނަ ގޮތެވެ!
  މާކިސް ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ވަޓް، ޔޫ ޑޯންޓް ނޯ ދަ ކޮންސެޕްޓް އޮފް އެލެގޯރީ!؟
  އަންހެން ބަތަލާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރި އެވެ.
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ކޮންމެ ތަނެއްގައި ވެސް މަރުވެވޭނެ
  އިރުއޮއްސޭ ވަގުތުގައި ވެސް އަމްބަރު...
  އާންމު ގޮތެއްގައި އަޅުގަނޑުމެން އުޅެނީ މިނިވަންކަމާއެކު،
  އާދެ، ހިލޭ!
  ފިގުރެޓިވްކޮށް ބުނާނަމަ!
  ޑްރެގަން އަންހެން ކުއްޖާ އަނގައިން ލައިޓްތައް ދޫކޮށްލާފައި، އެއީ ލައިޓަރެއް ފަދައިން، އަދި ޗިކް ކޮށްލިއެވެ:
  - މިއީ ލޯބި ލަވައެކެވެ. އެހެންނަމަވެސް , އަހަރެން ބޭނުންވަނީ ނޭނގޭ ދުނިޔެއަކުން އަންނަ ރީތި މެހެމާނުން އެހެން ޝައުގުވެރި ކަމެއް ޕާފޯމް ކުރުމަށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ކޮނޑު އަރުވާލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އަހަރެންނަށް އެނގޭ އަހަރެންގެ އަޑުން ފައިސާ ފޮތިތައް ވައްޓާލަނީ ނަންޗަކްސް އިން ދަނޑުވެރިކަމުގެ ބާވަތްތައް ވައްޓާލުމަށް ވުރެ ގޯހެއް ނޫނެވެ. ނަމަވެސް އަނެއްކާވެސް އަޑު ފިއްތާލަން ޖެހޭ! އަދި ކޮން ކަމަކަށް ހެއްޔެވެ؟ މިތަނުގައި ފައިސާ ހޭދަކުރާނީ ކޮންތާކު ހެއްޔެވެ؟
  މާކިސް އިއުތިރާޒު ކުރެއްވި އެވެ.
  - ފުރަތަމަ ކަމަކަށް ތިބާގެ ފައިސާ ބެޓްކޮށްގެން ހިޕޯޑްރޯމްގައި ހުންނަ އަސްތަކުގެ ތެރެއިން އެއް އަސް އަށް ތިބާގެ ރައުސުލްމާލު އިތުރު ކުރަން މަސައްކަތް ކުރާނެއެވެ. އަދި ދެވަނަ ކަމަކަށް މި އަންހެން ކުއްޖާއަކީ ހަމައެކަނި ކުޑަ އަންހެން ޑްރެގަންއެއް ނޫން ކަމަށާއި، ޕްރިންސެސްއެއް ކަމަށް ވެސް ވިދާޅުވި އެވެ. އޭނާގެ އަނގޮޓި ދޭނެ ކަމަށާއި، އޭގައި ބޮޑު ސިހުރުވެރި ބާރެއް ހިމެނޭ ކަމަށެވެ. އަދި މިކަމަށްޓަކައި , ގަބޫލުކުރައްވާ، it"s worth trying and singing properly!
  ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ވަރުގަދަ ކަރުގައި ވިދާ ބޯ ޖަހާލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - މި ހާލަތުގައި އަޅުގަނޑަށް ފެންނަނީ ޓްރައި ކުރަން ޖެހޭ ކަމެއް އޮތްކަން! މީގެ އިތުރުން ދަރިޔަކަށް ދެކޮޅު ހަދާނީ ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ!
  ޑްރެގަން އަންހެން ކުއްޖާ ޗިޕް ކޮށްލިއެވެ.
  - އަހަންނަކީ އެއްގޮތަކަށްވެސް ކުޑަކުއްޖެއް ނޫން. އަހަންނަކީ ޕްރިންސެސްއެއް ކަމުން އަހަންނަށް މިކަން ކުރެވޭނެ! އަހަރެން އުދުހޭނީ ކަލޭގެ ޕްލެނެޓަށް. އަދި ކަލޭގެ ރައުސުލްމާލު އަންދާލާނަމެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ބިރުދައްކާ ގޮތަކަށް ނޭވާ ހާސްކޮށްލިއެވެ.
  - އަދި އަޅުގަނޑުމެންނަށް ތިޔަބޭފުޅުން ކަހަލަ މީހުންނަށް ވައިގެ ދިފާޢީ ނިޒާމު އެބައޮތް! މިއަށް ކީކޭ ބުނަނީ ވަލު ޖަނަވާރެއް؟
  ޑްރެގަން އަންހެން ކުއްޖާ މުމްބާއީ ކޮށްލިއެވެ.
  - ތިބާ ފޮނުވާނީ ކުނިކޮށިތަކަށެވެ. ތިބާ މަސައްކަތް ކުރާނީ ބަރަހަނާކޮށް ޗޭނުޖަހައިގެން އޯކް އޯވަރސީއަރުންގެ ވަޅިތަކުގެ ދަށުގައެވެ.
  ހޮބިޓް އަންހެން ކުއްޖާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ، އޭނައަށް އެކަން ކުރެވޭނެ! މީގެ އިތުރުން ތިބާއަކީ އިންސާނެކެވެ. އަދި އަޅުގަނޑުމެންގެ ރައްޔިތުން... އެއީ ދަށުދަރަޖައިގެ ބައެއް ކަމަށް ބެލެވެނީ، އެތައް ސަބަބަކާހުރެ.
  ވީސަލް ހީނގަތެވެ.
  - އެހެންވީމަ ރަނގަޅުވާނީ ލަވަކިޔުން! އާންމުން މިހާރުވެސް މިތަނަށް އެއްވެފައި، އަޅުގަނޑުމެންނަށް ވެސް ފައިސާ ލިބޭނެ.
  ހަގީގަތުގައި ރީތި ޖިންސުގެ އެކިއެކި މަންދޫބުންގެ އެއްވެ ތިބި މީހުންގެ ތެރޭގައި އަޑުގަދަވެ، އަތްތިލަބަޑި ޖަހާ އަޑު އިވިގެން ދިޔައެވެ.
  - ލަވަކިޔައި، ކުޑަކުޑަ މަލެއް، ލަދުނުގަންނަވާ!
  އާދެ، މީސްމީހާ، ހިނގާ މިއުޒިކް ކުޅެން!
  އަހަރެމެން ބޭނުންވަނީ ސުވަރުގެ ދޫނީގެ ޓްރިލް އަޑުއަހަން!
  ޑޮމިނިކާ ބާރަށް ނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުން ލަވަކިޔަން ފެށިއެވެ؛
  އެލްފާގެ އައްސޭރިފަށަކީ ތަނަވަސް , އުސް، .
  ރާޅުތައް ފޮޅެނީ ގްލޭޒްޑް ޝައިން އަކުން...
  އެލްފިއާ ވެގެން ދިޔައީ އަހަރެންގެ އުފަން ވަޒަނަށް،
  ނައިޓިންގޭލްގެ ޓްރިލް އަހަރެމެންނަށް ކިޔައިދެނީ މޮޅު ލަވައެކެވެ!
  
  ފުޅާ ދޯންޏެއްގައި އަހަރެންނާއި އަހަރެންގެ ލޯބިވާ ދަތުރުކުރަމުން މިދަނީ،
  ޒްލާޓާ ވެލް އޭނާގެ ބްރޭޑްސް ތިރިކޮށްލިއެވެ.
  އަހަރެންނާއި އަހަރެންގެ ލޯބިވެރިޔާ އެކުގައި އުޅުމަކީ ކިހާ ރަނގަޅު ކަމެއް،
  މަސްދަނޑިއަކުން މާވަހަރެއް ނުހިފެހެއްޓުމަކީ ދެރަކަމެއް.
  
  ނޫން، ފެނެއް ނޫން، ފަހަތުން ގުގުމާލާ،
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ޝެމްޕޭން ލިބޭ ގުދުރަތެވެ.
  މި ބިމަކީ އަހަންނަށް ލޯބިވާ މަންމައެއް ފަދައިން،
  ޝާހީ ހެދުމުގައި ބިމުގެ ދީލަތިކަން!
  
  ހަނދުވަރުގެ ދަށުގައި މުއްސަނދިކަންފަދަ ތިކިތަކެވެ
  ރިހި ފިޔަގަނޑެއް ޖަހާފައިވާ މާމުއިގެ ޖަމާއަތެއް ފަދައިން ސްޕްލެޝްސް...
  ވިރްގޯ، ތިޔައީ އަހަންނަށް ހުވަފެނެއް ހުރި މަލާއިކަތެއް ފަދައިން،
  މައުސޫމްކަމުގެ މޫނާއެކު - އެންމެ ސާފު މަޑޯނާ!
  
  ވަހަކީ ހަވާދު، އަދި އިސްތަށިގަނޑު ސިލްކް،
  ތުންފަތް ސެޓިން ފަދައިން ވަކިވެގެން ދިޔައެވެ.
  އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި ގިނަ ބަޔަކު އިންތިޒާރު ކުރަމުން އައި ވަގުތު އައިސްފި،
  ފަރީއްކޮޅުތައް ހަގީގަތަކަށް ވެގެންދާނެ!
  
  އަހަރެމެންގެ ތުންފަތުގައި އަތްލީ އުފާވެރިކަމުގެ ތެރޭގައި،
  ނެތް ކަހަލައެވެ .
  ގަބޫލުކުރައްވާ، ކަލޭއަކީ ދުނިޔެއާ ޚިލާފު ރީތި،
  ގުރުއަތުން ނިންމާނީ، ފައިސާ ފޮތި މައްޗަށް އުކާލާ!
  
  މިއޮތީ އެއް ބޮސްދިނުމަށްފަހު އަނެއް ބޮސްދިނުމެވެ،
  އަހަރެމެންގެ ތޫފާނީ އުފަލުގެ ނޭވާތަކާއި ހެއްވާ އަޑުތަކެވެ.
  ނަފްސުގެ މާތްކަން ދަމަހައްޓާނީ ކަރޫބްގެ ފަރާތުންނެވެ.
  ޚިޔާރުކުރެވޭ މީހާ ފާފަތަކުގެ ލިސްޓު ކަރުދާހަށް އެއްލާނެއެވެ.
  
  ނޫން، އެނގޭ، ތިބާއަށްވުރެ ރީތި ދުނިޔޭގައި އެބަހުރި،
  ހިތްގައިމު ވިދާ އަލިފާންގަނޑެއް ފަދައިން އަނދާ ހުލިވެއެވެ!
  އަޅުގަނޑުމެން އުޅޭނީ އެންމެ ރަނގަޅު ޤައުމުގައި،
  ކުޑަދޮރާއި ދޮރު ހުޅުވާލަމާ ޖާގައަށް ވަދެވޭތޯ!
  މިއީ އެ ރީތި ކުއްޖާ ޝަރަފުވެރި ލަވައެއް ކިޔައިދިން ގޮތެވެ. އަދި ހުރިހާ ރޮނގުތަކެއްގެ އަންހެން ކުދިން އޭނާއަށްޓަކައި އަތްތިލަބަޑި ޖަހާލިއެވެ. އަދި ހަމަ އެއާއެކު ރަން ފައިސާ ފޮތި ވެސް އުކާލިއެވެ. އަދި އެއީ މޮޅު ކަމެއް .
  ހޮބިޓް އަންހެން ކުއްޖާ އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑި ތެޅިގަތުމުން، އެ ފައިސާ އަމިއްލައަށް ވަކި ޕައިލްއެއް އުފެދެން ފެށިއެވެ. އަދި މުޅި ކޮލަމެއްގައި ގިނަ ކުލަތަކެއް ހުރި ފައިސާ ފޮތިތައް ބޮޑުވިއެވެ.
  ޑްރެގަން އަންހެން ކުއްޖާ ވެސް އަތްތިލަބަޑި ޖަހާލުމަށްފަހު، ތިން ބޮލުން ވިދާ އަލިފާންގަނޑު ދޫކޮށްލިއެވެ. އެއަށްފަހު ކެޕްރިޝިއަސް ގޮތަކަށް ބުންޏެވެ.
  - މިއީ، ހަމަގައިމުވެސް، ރަނގަޅު ކަމެއް، އެކަމަކު ފުދޭވަރުގެ ކަމެއް ނޫން! އައި ނީޑް ޔޫ ޓު ސިންގް ފޯ މީ ޓޫ!
  ޑޮމިނިކާ މޫނު ކުނިކޮށްލަމުން އަހާލިއެވެ.
  - އެއީ މާ ބޮޑު ކަމެއް ނޫން ހެއްޔެވެ؟
  މާކިސް ޝުޝް ކޮށްލިއެވެ:
  - ހަމައެކަނި އެއް ލަވައަކަށް އެހާ އަގުހުރި އަނގޮޓިއެއް ހޯދަން ބޭނުން ހެއްޔެވެ؟ އާދެ، ތިޔައީ އިމްޕުޑެންޓް ! ޒަމީރެއް އޮންނަން ޖެހޭނެ، ސަބަބަކީ އެ އާޓިފަކްޓަކީ އަގުހުރި އެއްޗެކެވެ.
  ހޮބިޓް އަންހެން ކުއްޖާ ޗިޕް ކޮށްލިއެވެ:
  - ކޮންމެ އެއްޗެއްގެ އަމިއްލަ އަގެއް ހުރެއެވެ. އަދި އާންމުކޮށް އަގުހުރި އާޓިފަކްޓަކަށް ތިން އެދުން ފުއްދަން، ނުވަތަ ތިން ހިދުމަތެއް ފޯރުކޮށްދޭން ޖެހެއެވެ. މިއީ ގަވާއިދުތަކެވެ. އަދި ތިމާއަށް އަމިއްލައަށް ވިސްނޭ ކީއްވެގެންކަން!
  އެސޯރޓް އަންހެން ކުދިންގެ ބެލުންތެރިން އަތްޖަހާ، ހުސްފައިގައި ސްޓޭމްޕް ޖަހާފައިވާއިރު، ވަރަށް މަދުން ނަމަވެސް ބޫޓު ޖަހައިގެންނެވެ:
  އާދެބަލަ އިތުރު ލަވައެއް ކިޔާލަބަލަ!
  އަހަރެމެން ބޭނުންވަނީ ލަވަ!
  ވަރަށް ފިނިވާނެ !
  ރޮމޭންސް ޕާފޯމް ކުރާށެވެ!
  އަހަރެމެން ރަނގަޅަށް މުސާރަ ދޭނަން!
  ވީސަލް ޑޮމިނިކާއަށް ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - އާދެ، ފަޅައިގެން ނުދާތި! އާދޭ ލަވަކިޔާ!
  އަދި އެ ރީތި ރީތިކަމުން އޭނަގެ ވިދާ ވިދާ އިސްތަށިގަނޑު ތެޅިގަތެވެ. އޭނާގެ ހުސް، މަސްގަނޑު ގިނަ ފައިތަކުގައި ސްޓޭމްޕް ޖަހައި ލަވަކިޔައި، ވަރަށް ބޮޑު އިހުސާސާއި އެކްސްޕްރެޝަން އާއި އެކު؛
  އަހަރެމެންގެ ހަގީގަތް، އަހަރެމެންގެ ހަގީގަތް
  އެކުލެވިގެންވަނީ އީމާންތެރިކަން އުފުލުމަށެވެ!
  އަދި މާދަމާއެއް ނޫން، އަދި މާދަމާއެއްވެސް ނޫން،
  އަދި މިއަދު ބައްޕާފުޅު ސަލާމަތްކުރޭ!
  
  އަހަރެމެން އަހަރެމެންގެ އެލްފް އަށް އިޙްތިރާމް ކުރަން ,
  ކޮންމެއަކަސް އޭނައަކީ މުޅި ދުނިޔެ، ދުނިޔެ އެނގޭނެ!
  އަޅުގަނޑުމެންގެ މާތް ބިމުގެ ކަޅު ދިދަ،
  އަދި މިއަށްވުރެ ގަދަ ރަތްކުލައެއްވެސް ނެތެވެ!
  
  ޕައިނިއަރ ސަލާމް ކުރަނީ ބުސްޓް އަށް ނޫން،
  އޭނާގެ ނިޝާނަކީ މާދަމާގެ ދިދަ!
  އަހަރެމެން ދުޝްމަނުންނާ ހަނގުރާމަކުރީ ހުނަރުވެރިކަމާއެކު،
  އާޔަތުގައި ކާމިޔާބީތައް މަތިވެރިކުރުން!
  
  މި ޕްލެނެޓްގައި އޮތީ އެންމެ އީމާންތެރިކަމެއްކަން އެނގޭށެވެ،
  އީމާންތެރިކަން ... ލޯބިވާ , މާތް އެލްފިނިޒަމް!
  އެހެންވެ އުފާވެރި ކުދިން ހޭން،
  އޯސިޒަމް ވަޅުގަނޑަށް ފަޅައިގެން ގޮސްދާނެތީ !
  
  ކޮންމެ ނައިޓަކީ ހަމައެކަނި ކުޑަކުއްޖެއް،
  ޗަސްބިމާއި ކޯރުތަކުގެ މަތީގައި ހުސްފައި...
  އެކަމަކު މިހާރު އޭނާގެ އަތުގައި ވިންޗެއް އޮވެއެވެ،
  ޑޭޝިންގލީ ހޮޅިބުރިއަކުން މެޓަލް ފްލެޓެންސް ކޮށްލަނީ!
  
  މެޝިންގަން އެއް މެޝިންތަކުން މީހަކު ތޫނުކޮށްލަނީ،
  އާދެ، މީހަކު ކޮނޑުން ބަޑިޖަހަނީ!
  ރަތްކުލައިގެ ދިދައެއް ފަދައިން އުދުހެނީ ކަޅުކުލައިގެ ދިދައެއް،
  އަހަރެމެން ސަމާސާއެއް ނެތި ނުބައި ދުޝްމަނުންގެ ގައިގައި ތަޅަމެވެ!
  
  އަހަރެމެންގެ ކާބަފައިން ކެރިގެން އޮކްލިން ނަގައިގެން , .
  އާދެ އަހަރެމެންނަށް ކިހިނެއް ވާނީ؟ އަހަރެމެން މިތިބީ މާސްއަށް ދާން!
  އަޅުގަނޑުމެންނަކީ މީހުން، ގޮފިގަނޑެއްގައި ތިބި މަކަކު ނޫން،
  ދުޝްމަނުންގެ އަތްތިލަ ޖެހެނީ ހަމަ އޭނާގެ ލޮލުގައި!
  
  އެކަމަކު އަހަރެމެންނަށް ވެސް އެނގޭ މަޖާ ކުރަން،
  ބެރު ޖަހާ، ބުރުގާ ޖަހާ!
  ވަރަށް ކިއުޓް ކުޑަކުދިންގެ މޫނު،
  އަދި ހަތަރެއް ފަހެއްގެ ރޭޓިންގްސް!
  
  އެންމެ އުނދަގޫ ހަނގުރާމައިގެ އިމްތިހާނު -
  މިކަން ތަހައްމަލު ނުކުރުމަކީ މަރުވުން ފަދަ ކަމެއް!
  އެކަމަކު މަރުގައި އަހަރެމެންގެ އަތުގައި ޓޯޗަކާއެކު ބެނާއެއް އޮވެއެވެ،
  އެލްވެން ކޮޕަރ ފޯޖް ވެއްޓޭކަށް ނެތެވެ!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ އެހާ ރީތިކޮށް ހުނަރުވެރިކަމާއެކު ލަވަކިޔައި، ހަމަ އެއާއެކު ނަށަމުން ދިޔައިރު، އޭނާގެ ފައިތައް އެހާ ފަސާދަވެރިވިއެވެ. އޭނަގެ ރީތިކަމުގެ އަގުވަޒަންކުރާނެ ފިރިހެނުން ވަށައިގެން ނެތުމަކީ ހަމައެކަނި ހިތާމައެކެވެ. އަދި އަންހެން ކުއްޖާއަށް އެކަން ބޮޑު ފެންވަރެއްގައި ހުރިއިރު، ހަނގުރާމަވެރިޔާ އޭނާގެ ބޮޑު ޕްރެޝަރާއި މާހައުލު ދައްކައެވެ.
  އަދި އެތައް ސަތޭކަ އަންހެން ކުދިންނެއް މިހާރު އެއްވެ، އަޑުގަދަ ކުރަމުން އެބަދެއެވެ. އެމީހުން ފައިސާ އުކާލާއިރު، ޒުވާން، ތާޒާ، އަންހެން ހަށިގަނޑާއި އަގުބޮޑު ސެންޓާއި ސެންޓުގެ ވަރަށް ވަރުގަދަ ވަސް ދުވާ އެއްޗެހިތަކެކެވެ. މިތަނުގައި ބޯ އެނބުރެން ޖެހޭ ވަރަށް ގިނަ ކަންތައްތަކެއް އެބަހުއްޓެވެ.
  ބައެއް ފައިސާ ފޮތިތަކަކީ ސެރަމިކް ފައިސާ ފޮތިތަކެއް ކަމަށާއި، އަދި ދެތިން ލަކުޑި ފައިސާ ފޮތި ވެސް ހުރި ކަމަށާއި، އެއީ މޮޅު ކަމެއް ކަމަށެވެ. އެކަމަކު ޕްލެނެޓް އާރތް އަށް އާންމުކޮށް ބޭނުންކުރާ ކަރުދާސް ފައިސާ ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ނުފެނެއެވެ. އަދި މިއީ ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ޑޮމިނިކާއަށް އާދަޔާ ހިލާފު ކަމެކެވެ. ބައެއް ފަހަރު ސިކުނޑީގައި ވިދާލަނީ އެމީހުން މިތަނުގައި ކިހާ ވަލު ޖަނަވާރުތަކެއް ކަމެވެ. ފައިސާ ދެއްކުމަށް އިލެކްޓްރޯނިކް ކާޑުތަކާ މެދު ކިހިނެއް ވާނީ؟ އާދެ، މިއީ މި ފެންވަރުގެ ތަރައްޤީއަށް މުޅިންވެސް ފެންޓަސްޓިކް ކަމެއް.
  އެހެންކަމުން މީހަކު އަންހެން ލަވަކިޔުންތެރިއެއްގެ ހުސްފައިދަށަށް ކްރީމް ޖަހާފައި ހުރި ބައި ކެއި ކޭކެއް އެއްލާލިއެވެ.
  ހޮބިޓް އަންހެން ކުއްޖާ ކޭކުގައި ޖަހާލީ އޭނާގެ ދަނޑިން ވިލާގަނޑަކުންނެވެ. އަދި ވަގުތުން ފުނޑުފުނޑުވެގެން ދިޔައެވެ.
  އެ ކުޑަކުޑަ ރީތިކަން ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ދެން އެހެން ނުހަދާތި! ހަމައެކަނި ފައިސާ!
  ވީސަލް ލަވަކިޔައިދިނީ؛
  - ފައިސާ ހޯދާ! ފައިސާ ހޯދާ!
  ފޫހިކަމާއި، ލަސްކަން ހަނދާން ނައްތާލާފައި...
  ފައިސާ ހޯދާ! ފައިސާ ހޯދާ!
  ބޭނުން ނަމަ އެންމެ ކުޑަމިނުން މުޅި ދުވަހު!
  ޑްރެގަން އަންހެން ކުއްޖާ ފިޔަތައް ހޫރާލަމުން ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  - އާދެ، މިއީ ދެވަނަ ޚިދުމަތް! But to get an artifact ring , ތިންވަނަ އަނގޮޓިއެއް ވެސް ބޭނުންވެއެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ކޯތާފަތް ފުއްޕާލަމުން ޔަގީން ރާގެއްގައި ބުންޏެވެ.
  - ބޭނުންނަމަ އަނެއްކާވެސް ކަލެއަށް ލަވަކިޔައިދޭން އުފާވާނެ! ތެދު ބުނާނަމަ އަހަރެން ލަވަކިޔުމަށް ވަރަށް ލޯބިވޭ.
  ގާތްގަނޑަކަށް ހާސް އަންހެނުންގެ ބެލުންތެރިން، ރީތި ޖިންސުގެ މަންދޫބުން، ހަޅޭއްލަވައިގަނެ، ގާތްގަނޑަކަށް މުޅިން ވެސް އެމީހުންގެ ހުސް، ޝަރަފުވެރި، އަންހެން ކުދިންގެ ފައިގައި ސްޓޭމްޕް ޖަހާލިއެވެ:
  - އަނެއްކާވެސް ލަވަކިޔައި! އަނެއްކާ ލަވަކިޔައި!
  ބްރާވޯ، އެންކޯ! ބްރާވޯ، އެންކޯ!
  ޑްރެގަން އަންހެން ކުއްޖާ އަޑު އުފުލަމުން އިއުތިރާޒު ކުރިއެވެ.
  - ނޫން! ހަމައެކަނި ލަވަތަކަށް އެފަދަ އަނގޮޓިއެއް ދޭ! މިތަނުގައި އޭނާ ބޭނުންވަނީ މިއަށްވުރެ އަގުހުރި އަދި ހަމަ އެއާއެކު އުނދަގޫ ކަމެއް ކުރުމަށެވެ.
  ޓެންޝަން ބޮޑު މަޑުޖެހުމެއް އޮތެވެ. ތަފާތު ނަސްލުގެ ހާހަކަށް ވުރެ ގިނަ އަންހެން ކުދިން އިންތިޒާރުގައި ފިނިވެގެން ދިޔައެވެ.
  ކުއްލިއަކަށް ފިރިހެން ކުއްޖެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. އެމީހުންގެ ތެރެއިން ވަރުގަދަ ޖިންސުގެ ހަމައެކަނި ތަމްސީލެވެ. އޭނާއަކީ އިންސާނީ ނަސްލުގެ މީހެއް، ހަމައެކަނި ކުރު ހެދުމެއް ލައިގެން ހުރި، މަސްގަނޑު ބޮޑު އަދި ކޮނޑުގައި އަޅުންގެ ބްރޭންޑެއް ހުރި، ގާތްގަނޑަކަށް ބާރަ އަހަރުގެ މީހެއް ކަމަށާއި، ސާފުކޮށް އެއްފަހަރަށް ވުރެ ގިނަ ފަހަރު ތަޅާފައިވާ މީހެއް ކަމަށެވެ. ދުވެފައި ގޮސް، ފޮތިގަނޑު ގިނަ، ކުޑަކުޑަ ހީލްސް ޑްރެގަން ގާލް އާއި ދިމާއަށް ވިދާލަމުން، އޭނާ ކަކުލުގައި ވެއްޓި ހޭންފެށިއެވެ:
  - އެމީހުން އަހަރެން މިނިވަންކޮށްލަން ދޫކޮށްލާށެވެ! އަހަރެންގެ މަގާމު އަނބުރާ ދެއްވާ!
  ޑްރެގަން އަންހެން ކުއްޖާ ބޯޖަހާލަމުން ކަށަވަރުކޮށްދިނެވެ.
  - އެއީ! އެ ކުއްޖާ މިނިވަން ވާނީ އެލްފް އަކަށް ބަދަލު ކުރެވޭނަމަ!
  ޑޮމިނިކާ އަތް ދިއްކޮށްލިއެވެ:
  - އެކަމަކު މިއީ ނުކުރެވޭނެ ކަމެއް!
  މާކިސް-ނިމްފް ލަފާ ދިނީ:
  - މި އަޅާ ކުއްޖާއަކީ ދާދިފަހުން ބޮޑު ސަރަޙައްދެއްގެ ވަލީއަހުދު ކަމުގައި ވެފައި، އޮއެނޯމަސް ކިޔާ ދަރިފުޅެކެވެ. އަދި މިހާރު، ޝައިޠާނާގެ ވަބާއިން ސަލާމަތްވުމަށްޓަކައި އިންސާނީ ނަސްލުގެ ފިރިހެން ކުއްޖަކާއި އަޅަކަށް ވެގެން ދިޔައެވެ. އަނެއްކާވެސް އޭނާ އެލްފް ޕްރިންސަކަށް ހަދައި، ދެން ފަހަރެއްގައި މުޅި ޓެންގްލްގެ ތެޔޮ އަޅުގަނޑުމެންނަށް ހިފާލެވޭނެ!
  . ބާބު ނަންބަރު 4.
  ހޮބިޓް ޕްރިންސެސް ކަށަވަރުކޮށްދިނެވެ.
  - މިއީ ތިބާގެ ފުރުސަތެއް ޑޮމިނިކް. އަދި އަހަރެމެންގެވެސް. ފިރިހެން ދޫނިތައް ގާތްގަނޑަކަށް ހުރިހާ އެއްޗެއް ގެއްލިގެން ދިޔައެވެ. އަދި މި މީހާ، ގަލަކަށް ނުޖެހުނު ނަމަވެސް، އޭނާގެ ލަޤަބާއި މަޤާމާއި، އަދި ހަށިގަނޑުވެސް ގެއްލި، އިންސާނީ އަޅަކަށް ވެގެން ދިޔައެވެ.
  އެ ކުއްޖާ އޭނާގެ ލުއި، ކޮށާފައިވާ ބޯ ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - އަހަރެން ގަލަކަށް ނުބަލާތީ ކޮންމެ ދުވަހަކު އަހަރެން ތަޅައެވެ! ކޮންމެވެސް ސަބަބަކާހުރެ، މި ބަލިމަޑުކަމާ އެންމެ ބޮޑަށް ދެކޮޅު ހަދަނީ ތަޅައިގަންނަ އަޅުންނެވެ!
  ޑޮމިނިކާ އަތް ދިއްކޮށްލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އާދެ، އަހަރެންގެ އެއްވެސް ޚިޔާލެއް ނެތް އޭނާ ޑިސެންޗަންޓް ކުރާނެ ގޮތެއް! އަދި ރަސްގެފާނަކީ ވެސް ކުޑަކުއްޖެއްކަން؟
  އަޅާ ކުއްޖާ ބޯ ހޫރާލިއެވެ.
  - ނޫން، އަހަރެން ވީ ފުދޭވަރަކަށް ބޮޑެތި މީހުން! އެކަމަކު އެއީ ހިލައަކަށް ބަދަލުވާން ފެށުމުން ވީސަލް ނިމްފް ބޭނުންކުރީ ހާއްސަ ސިހުރެކެވެ. އަހަރެން ޒުވާން އަޅަކަށް ވެގެން ވަޅި ޖަހާލީމެވެ. މިކަމުން އަހަންނަށް ލިބުނީ ވޭންދެނިވި ނަމަވެސް ދިރިއުޅުމުގެ އެތައް މަހެއް. އެކަމަކު ލަސްނުކޮށް މިކަން ނިމިގެންދާނެއެވެ. މީގެ އިތުރުން އެމީހުން އަހަރެންގެ ގައިގައި ބާރަށް ތަޅަން ޖެހޭއިރު، ކޮންމެ ދުވަހަކުވެސް އަހަރެން ޖެހެނީ، ނުވަތަ ބަރު ހިލަ އުފުލަން، ނުވަތަ ފުރޮޅުލީ އުޅަނދެއް އެނބުރެން!
  ނިމްފް އަންހެން ކުއްޖާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާނ! މިއީ ކޮންމެވެސް ގޮތަކުން ހިލަ ވަބާގެ އަސަރު ލަސްކުރެވޭނެ ހަމައެކަނި ގޮތެވެ. އަދިވެސް މައިންތަކުގައި އިންސާނީ ނަސްލުގެ އަޅުން ފިރިހެން ކުދިން އަދިވެސް ގަލަކަށް ނުޖެހި މަސައްކަތް ކުރަމުންދާ ކަމަށް ވެސް ވިދާޅުވި އެވެ. އެކަމަކު މިއީ ބާކީ ތިބި ހަމައެކަނި ވަރުގަދަ ޖިންސުގެ މަންދޫބުންނެވެ. އަދި ދެން އޭގެ ތެރެއިން ބައެއް ވެސް ހިލައަކަށް ބަދަލުވެ ދެން ފުނޑުފުނޑުވެގެން ގޮސް ދޮންވެލިގަނޑަކަށް ބަދަލުވެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ވިސްލް ޖަހާލިއެވެ.
  - މިއީ ބިރުވެރި ކަމެއް! އާންމު މުސީބާތެއް! އަދި ދިރިއުޅެގެން އަޅަކަށް ވުމުގެ ބޭނުމުގައެވެ!
  ހުރިހާ ހެދުމެއް އެކުލެވޭ ކަޅުކުލައިގެ ކުރު ކުރު ހެދުމެއް ލައިގެން ހުރި، އަދި ވަޔަރ ކޮށްފައިވާ، ހަމުގެ ދަށުގައި ފަލަ މަސްތަކެއް ހުރިއިރު، ސަރުބީ ނެތުމުން ތުނިހެން ހީވާ އެ ކުއްޖާ ލަވަކިޔައިދިނެވެ.
  - އާދެ، އަހަންނަކީ ޕްރިންސެއް، އަދި ހަމައެކަނި އަޅެއް، އެކަމަކު ކޮންކަމެއް،
  މަތިވެރިން އަހަންނަށް އެގޮތަށް ކިޔަން ދޫކޮށްލާށެވެ...
  އެމީހުން އަހަރެންނާ ކިހާ ދުރުގައި،
  ފައިގެ ޗޭނު ފަޅައިގެން ގޮސްފައިވާ ފިރިހެން ކުއްޖެއް!
  ޑްރެގަން އަންހެން ކުއްޖާ ލޯ މަރާލަމުން ޗިރްޕް ކޮށްލިއެވެ:
  - އެހެންވީމާ އަނެއްކާވެސް އޭނާ އެލްފް ޕްރިންސަކަށް ހަދާ، ދެން ތިބާއަށް މި އަގުހުރި އަނގޮޓި ޑްރެގަން ޖާދޫ ލިބިދާނެ!
  ޑޮމިނިކާ އަތް ދިއްކޮށްލިއެވެ:
  - ވެލް، ޔޫ ޑޭމް އިޓް، އައި ޑޯންޓް ހޭވް ބޭސިކް އަންޑަސްޓޭންޑިންގ އޮފް މެޖިކް، އެންޑް ޔޫ ޑިމާންޑް ދިސް! އެއީ، ފަހަރެއްގައި، ތިބާ އަމިއްލައަށް ނުކުރާނެ ކަމެއް!
  ނިމްފް މާކިސް ނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - ފަހަރެއްގައި އަހަރެމެންނަށްވެސް މިކަން ނުކުރެވޭނެ ކަމަށް ވެދާނެ ... ކީކޭ ބުނަނީ؟
  ޑްރެގަން އަންހެން ކުއްޖާ ބުންޏެވެ.
  "އޭނާ ފައިމައްޗަށް އަރާތާ ވަރަށް ގިނަ ދުވަސް ވެއްޖެ." އަދި ޑްރެގަން އެކަޑަމީ ވަރަށް އަވަހަށް ބަންދުވާނެއެވެ. އެހެންކަމުން، ފުރަތަމަ މަސްތުވާތަކެތީގެ އިމްތިހާނުތަކުން ފާސްވެ ، ދެން ފިރިހެން ކުއްޖާ ޕްރިންސްގެ ރުޅިވެރިކަން ދޫކޮށްލަން މަސައްކަތް ކުރާށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އެއްބަސްވުމުގެ ގޮތުން ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ، މިއީ، އުސޫލުން ބަލާއިރު، ތިބާއަށް ކުރެވޭނެ ގޮތް...
  ނިމްފް މާކިސް އޭނާގެ ކަރުގައި ތަޅުވާފައި އޮތް ތަވީދު ނަގާލިއެވެ. އަދި އަތްތިލަ އުނގުޅަމުން ކޮންމެވެސް އެއްޗެއް މުމްބާއީ ކުރަން ފެށީ، ސިހުރެއް ފަދައިންނެވެ. ޑްރެގަން އަންހެން ކުއްޖާ ދަތްތައް ދައްކަމުން ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  - މިއީ އޭނާއަށް ސީރިއަސް ޓެސްޓެއް ... އަލްޓްރާ ސްޕެލް ބޭނުންކޮށްފިނަމަ މާބޮޑު ގެއްލުމެއް ނުލިބި ހަރަކާތްތެރިވެވޭނެ ހެއްޔެވެ!
  ސާފުކުރަން ޑޮމިނިކާ ބޭނުންވި ނަމަވެސް ނިމްފް މާކިސް އޭނާގެ ހުސް ފައިގައި ސްޓޭމްޕް ޖަހައި، އަނގޮޓިތަކުން ޒީނަތްތެރިކޮށްފައިވާއިރު، އެ އަންހެން ކުއްޖާ ވިއްސައިގެން ދިޔައެވެ. ކޮންމެވެސް ޖަޔަންޓެއް އޭނާގެ އަތުގައި ހިފައިގެން ގެންދިޔަ ކަހަލައެވެ.
  އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ މުމްބާއީ ކޮށްލިއެވެ.
  - ކޮންފަދަ ފުންމެއް ހެއްޔެވެ؟
  ގަނޑުވަރުގެ ދޮރުމަތީގައި ތިއްބެވެ . އެއީ ސެއިންޓް ޕީޓަރސްބާގްގެ ހަރމިޓޭޖް ހަނދާންކޮށްދޭ އެއްޗެއް، ހަމައެކަނި އެއީ އެއަށްވުރެ އުސް، ތިރީސް ބުރީގެ އުސް ސީލިންގެއް ހުރި ތަނެކެވެ. އަދި ހަމައެހެންމެ، މަޝްހޫރު ވިންޓަރަށްވުރެ މާ ފަހި އަދި ރީތި.
  ޑޮމިނިކާ ފައި ފަތުރާލަމުން އަތްތިލަ ޖަހައިގެން ދެފަރާތް ކޮށާލަމުން ގޮވާލިއެވެ.
  - ވާއު !
  ނިމްފް ހިނިތުންވުމަކާއެކު ކަށަވަރުކޮށްދިނެވެ.
  - އާދެ، މިއީ ޑްރެގަން އެކަޑަމީގެ ރީތި އިމާރާތެކެވެ.
  އެތެރެއަށް ވަންނަ ދޮރުގެ ކުރިމަތީގައި ހަތް ބޮލުގެ ޑްރެގަންއެއްގެ ސިފައިގައި ހުރި ފައުންޓަނެއްގައި ރަނާއި ދުނިޔޭގައި ނޭނގޭ ކޮންމެވެސް ވިދާ އޮރެންޖު ކުލައިގެ ދަގަނޑެއް ވިދާލާފައި ހުއްޓެވެ. އަދި ކޮންމެ އަނގައަކުން ވެސް ޒީނަތްތެރިކޮށްފައިވާ އެތައް ދިއްލާއެއްގެ ރޭގަނޑުގައި ޖަވާހިރު ފަދައިން ވިދާލާ ފެން ކޯރެއް އުޑުމައްޗަށް ދުއްވައިގަތެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - ޖެޓްތައް އުދުހެނީ ކިހާ އުސްކޮށް ހެއްޔެވެ؟
  މާކިސް-ނިމްފް ޖަވާބު ދިނީ ލަކޮނިކަލީ އެވެ.
  - ޓެކްނޮމެޖިކް!
  ކޮންމެ ޑްރެގަން ބޮލެއްގައި ވެސް އަގުހުރި ހިލަތަކުން ހަދާފައިވާ، އަދި ތަފާތު ކުލަތަކުގެ ލޯތަކެއް ހުއްޓެވެ. It looked extremely healthy , މުއްސަނދި އަދި ރަހަ ރަނގަޅު.
  އަދި ތަފާތު ބައްޓަމާއި ބާވަތްތަކުގެ ބިސްތަކުން ތަފާތުވާ ޝަރަފުވެރި މާތަކެއް ހުންނަ ރީތި ގޯޅިތަކެއް ވެސް ހުރެ އެވެ. މަގުތަކުގެ އޮމާން، ވިދާ ފަރުމާކޮށްފައިވާ ޓައިލްސްތަކުގައި އަންހެން ކުދިންގެ ހުސްފައި ހިނގަމުން ދިޔައީ ބަޔާންކުރަން ދަތި ރީތިކަމާއި ޝަރަފުވެރިކަމާއެކުގައެވެ. އެކި އުމުރުފުރާގެ މީހުން ނަމަވެސް ހުރިހާ އެންމެން ވެސް ރީތި، ގިނަ ބަޔަކު ލައިގެން ތިބީ އަގުހުރި ގަހަނާ އެވެ.
  މިތަނުގައި ގިނައިން އުޅުނީ އެލްފްސް ނަމަވެސް އިންސާނީ އަންހެން ކުދިންނާއި އަންހެން ޓްރޯލްސް އަދި ހޮބިޓްސް ވެސް ތިއްބެވެ. އެންމެ ފަހުގެ އަންހެން ކުދިންނާއި އިންސާނުންނާ ވަކި ނުކުރެވޭނެއެވެ . އެސް، ބައި ވޭސް، އަކީ ނިމްފްސް އާއި ޑްރައިޑްސް އެވެ. އެމީހުންގެ ކުދިކުދި ޝަރަފުވެރި ފައިގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުގައި އަނގޮޓި އަޅާތީ ހެއްޔެވެ؟
  އެކަމަކު އިންސާނީ އަންހެން ކުދިންނަށްވެސް މިކަން ކުރެވޭނެއެވެ.
  ފުދޭވަރަކަށް އިސްކޮޅުން ދިގު ދަރިވަރެއް ކަމަށްވާ ޑޮމިނިކާ އަންހެން ދަރިވަރުންނާ އަޅާބަލާއިރު މާ ބޮޑު އަދި މެޗުއަރ ގޮތަކަށް ފެނުނެވެ. އަދި މިކަމުގެ ސަބަބުން އޭނަ ވަރަށް ބޮޑަށް ލަދުގަތެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ނިމްފް އާއި ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  - އަހަރެން ހީވަނީ މިތަނުގައި މިއުޒިއަމް އެގްޒިބިޓެއްހެން!
  މާކިސް ހިނިތުންވެލަމުން އަހާލިއެވެ.
  -ހެރީ ޕޮޓަރ އާއި ބެހޭ ފިލްމު ބަލާފައިވޭތަ؟
  ޑޮމިނިކް ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އާދެ، ހަމަގައިމުވެސް އަހަރެން ބަލާލީމެވެ. އަދި މި ފިލްމުގެ ރީމޭކެއް ވެސް ހަދަން މަސައްކަތް ކުރި އެވެ. އާދެ، އެހެންވީމަ ކޮންކަމެއް؟
  ނިމްފް ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އެތަނުގައި ފިރިހެން ކުދިންނާއި އަންހެން ކުދިން ތިއްބެވެ. އަދި މިތަނުގައި، ފެންނަ ފެނުމުގައި، ފިރިހެން ކުދިން ނެތުމުން، މިކަމުގެ ސަބަބުން ހަމަޖެހުމަށް ބުރޫއަރާ!
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - ހެރީ ޕޮޓަރ އަކީ ވެސް ކުޑަކުއްޖެއް ކަމުން އޭނާއަށް އެކަން ފަސޭހަވިއެވެ. އެކަމަކު ކުޑަކުދިންގެ ތެރޭގައި ބޮޑެތި މީހުންނަށް ވުމަށްޓަކައެވެ. ދެވަނަ އަހަރު މަޑުކުރުމަށްވުރެ ގޯސް!
  މާކިސް އެއްޗެއް ބުނަން ބޭނުންވީ ހުސްފައިގައި ހުރި އަންހެން ކުއްޖަކު ނަމަވެސް އިސްތަށިގަނޑުގައި ޑައިމަންޑް ބްރޯޗެއް ހިފައިގެން ދުވެފައި ގޮސް އެމީހުން ކައިރިއަށް އައެވެ. ވަރަށް ފޮނި ހިނިތުންވެލަމުން ކޫޑް ކޮށްލިއެވެ:
  - ތިބާއަކީ ހޮވިފައިވާ މީހާ ހެއްޔެވެ؟
  ޑޮމިނިކާ ހިނިތުންވެލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  -އާނ!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އެކަމަކު މާބޮޑު ކަމެއް ކުރަން ނޭނގޭނެ ކަންނޭނގެ! މިސާލަކަށް އިންވިޒިބިލިޓީ ޕޯޝަނެއް ހަދާލެވޭނެ ހެއްޔެވެ؟
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ޖަވާބު ދިނީ ނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުންނެވެ.
  - ހިތާމައަކީ ނޫން. ކިހިނެއްތޯ މަސައްކަތް ކުރަނީ؟
  ޑައިމަންޑް ބްރޯޗަކާއި ޕަރޕްލް އަދި އޮރެންޖް ކުލައިގެ ފްލެކް ކުލައިގެ އިސްތަށިގަނޑެއް ލައިގެން ހުރި އަންހެން ކުއްޖާ ބޯޖަހާލިއެވެ. އަދި ހެދުމުގެ ޖީބުން ފުޅިއެއް ނެގިއެވެ. އަހަރެން ޕްލަގް އަނބުރާލީމެވެ. އޭނަ ފޮދެއް ބޯލަމުން... ގެއްލުނެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އޮޅުން ބޮޅުން ވެފައި ހުރެ ސެފަޔަރ ލޯ މަރާލިއެވެ. އަދި އެވަގުތު އަހަރެންގެ ނޭފަތުގައި ލުއި ފިނިފެންމަލެއް ޖެހުނުހެން ހީވިއެވެ. ދެން އެމީހުން އޭނަގެ އިސްތަށިގަނޑު ދަމައިގަތެވެ. ޑޮމިނިކާގެ ފުން ތަޞައްވުރުގައި ފެނުނީ ނުފެންނަ އަންހެން ކުއްޖެއްގެ ހުސްފައިތަކުން އެތައް ކުލައެއްގެ ޓައިލްސްތަކެއްގެ މައްޗަށް ފިޔަވަޅު އަޅައި ގަސްތަކާއި މާތަކުން ކުދިކުދި ދޮހާއި ފޮތިގަނޑު އުފުލިގެން ދިޔަތަނެވެ. އެ އަންހެން ކުއްޖާ ވަރަށް ފަންނުވެރިކަމާއެކު ޖައްސާލަމުން، ހުސް ފައިން، ޒުވާން ނުލަފާ އަންހެން ކުއްޖާގެ ކަންފަތުގައި ހިފާލިއެވެ.
  އޭނަ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ. އަދި ޑޮމިނިކާއަށް އޭނާ ފެނިގެން ދިޔައެވެ. އެ އަންހެން ކުއްޖާ ޓްރާންސްޕޭރެންޓް ވެގެން ދިޔައީ، ޖިންނިއެއް ނުވަތަ ހޮލޮގްރާމެއް ފަދައިންނެވެ. އަދި ބިރުވެރި އަޑަކުން ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ދެރަވުން! އަހަރެން ދާން ދައްތަ!
  މާކިސް-ނިމްފް ހީނގަތެވެ.
  - ހުޝިޔާރުކަމާއެކު، އާދެ! އަހަރެން ކުރިންވެސް ހީކުރީ ކަލެއަށް އެއްވެސް ކަމެއް ނުކުރެވޭނެ ކަމަށް!
  ޖަވާބުގައި ޑޮމިނިކާ ލަވަކިޔައިދިނީ؛
  ބަލިވެއްޖެނަމަ އަހަރެން އަންނާނަން
  އަހަރެން އަތުން ތަދު ފަތުރާލާނަން...
  އަހަންނަށް ހުރިހާ ކަމެއް ކުރެވޭނެ، އަހަންނަށް ހުރިހާ ކަމެއް ކުރެވޭނެ،
  އަހަރެންގެ ހިތަކީ ހިލައެއް ނޫން!
  އަންހެން ކުދިން ހީލިއެވެ. ޒީނަތްތެރި ކުރި ނަމަވެސް، އެމީހުންގެ ހެދުންތައް ފުދޭވަރަކަށް ހަރުކަށި އަދި އެއްގޮތަކަށް ނަމަވެސް ލަގްޒަރީ ސްޓައިލެއްގެ ހެދުންތަކެއްކަން ސާފުވިއެވެ. އެހެން ކަންކަމުގައި ތަފާތު ކަމުގެ އިހުސާސް ކުރެވުނު ނަމަވެސް. ބައެއް އަންހެން ކުދިންގެ ކަންފަތުގައި ކަންފަތް ދޮށުގައި އަޅާފައި ހުރިއިރު އަނެއްބައި އަންހެން ކުދިންގެ ކަންފަތް ދޮށުގައި ޖަހާފައެއް ނުވެއެވެ. އަދި ބައެއް މީހުން، ޚާއްޞަކޮށް ހޮބިޓް އަންހެން ކުދިން، ނޭފަތުގެ ތެރެއަށް ހިލަ ޖަހާފައިވާ ރަން އަނގޮޓިތައް ޖަހާފައި ހުއްޓެވެ.
  އެމީހުން މިކަން ކުރީ، ޚާއްޞަކޮށް، މާ ވައްތަރު އިންސާނީ ދަރިންނާ ތަފާތު ކުރުމަށެވެ. ޑްރިއަޑްސް ވެސް ނޭފަތާއި ކަންފަތުގައި އަނގޮޓި ޖަހަން ވަރަށް ލޯބިކުރި އެވެ. ހަތް އަހަރުން ފެށިގެން ފުރާވަރުގެ ކުދިންގެ ރީތި ރަސްކަމެއް. ނަމަވެސް އެލްފްތަކުގެ ތެރޭގައި ބޮޑެތި މީހުންނާއި ފުރާވަރުގެ އުމުރަކީ ވެސް ހޮބިޓްސް، ޓްރޯލްސް، ނިމްފްސް، އަދި ޑްރައިޑްސް ފަދަ ދޫނިތަކުގެ ތެރޭގައި ވާ ފަދައިން، ޢަމަލީ ގޮތުން ފެންނަ ތަފާތެއް ނޫނެވެ. އެކަމަކު ޑޮމިނިކާ ހީވަނީ ބޮޑެތި މީހުންނާއި ވަރަށް ރީތި އަންހެން ކުއްޖެއްހެން، ހަގީގީ ޕްރިންސެސްއެއްގެ އެކްސްޕްރެސިވް މޫނެވެ. މާ ޓޭންޑް ވެދާނެ އެވެ.
  އާދެ، މެދު ޒަމާނުގެ މަތިވެރި އަންހެން ކަނބަލުންގެ ތެރެއިން އެކަކުގެ ރޯލުން ފެނިގެން ދިޔައިރު، އެމީހުން އޭނާގެ ހަންގަނޑު ވެސް ލުއިކޮށްދިނެވެ. އޭރު ޓޭންޑް މޫނަކީ އުފަންވުން ދަށްވުމުގެ އަލާމާތެއްގެ ގޮތުގައި ބެލެވުނެވެ.
  އާދެ، ހަމައެކަނި މޫނުގެ ހަންގަނޑު ފަނޑުވެގެން ދިޔައީކީ ނޫން، ފައިގެ ހަންގަނޑު ވެސް ފަނޑުވެފައެވެ. ހުސްފައިގައި އަދި ފޮތިގަނޑެއްގައި ސްކެފޯލްޑަށް ގެންދިޔަ އެޕިސޯޑެއް ވެސް ހިނގާފައިވެ އެވެ.
  ލަވައެއް ވެސް އޮތެވެ:
  ސަލާމަތްވުމުގެ ވަގުތު ގާތްގަނޑަކަށް މިއޮތީއެވެ
  ރާނީ ގެންދަނީ ހުސްފައިން ސްކެފޯލްޑަށް!
  ގަހަނާގެ ބަދަލުގައި އޭނަ ލައިގެން ހުރީ ފޮތިގަނޑެއް،
  ސްވާންގެ ކަރަކީ ޖަލާލީންގެ ޝިކާރައަކަށް!
  އާދެ، އެއީ އިންތިހާއަށް މަޖާ އަދި ހަމައެހެންމެ، އަމިއްލަ ގޮތެއްގައި، ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ފިނިފެންމަލެއް ކަމުގައި ހީވިއެވެ . ލައިޓްނިންގ އަށް ފަހު ރާނީ ސެމިރާމިސްގެ ރޯލުން ކުޅެން ޖެހުނެވެ. އަދި މި ފިލްމީ ފިލްމުތަކުގައި ޢަމަލީ ގޮތުން ފިލްމު ކުޅެފައިވަނީ ހުސްފައިގައި ނޫނެވެ. އާދެ، އެއީ ޝައުގުވެރި ރޯލެއް. އެކަމަކު ބެލެވޭ ގޮތުގައި ޑައިރެކްޓަރަށް އޭނަ ކަމުނުދިޔައެވެ. މާ ރީތި އަދި ހަނީ ބްލޮންޑް. އަދި ސެމިރާމިސްގެ ރޯލަށް އެމީހުން އިސްކަންދިނީ ކަޅު އިސްތަށިގަނޑެއް ހުރި އުމުރުން ދުވަސްވީ އަންހެނަކަށެވެ. އަދި ޑޮމިނިކާ އަޅަކަށް ވާން ޖެހުނެވެ. އަދި ހޫނު ދަގަނޑަކުން ވެސް ބްރޭންޑްކޮށްފައި ހުއްޓެވެ. އަދި އެމީހުން އަހަރެންގެ ގައިގައި ގްރޮޕް ކުރި، ފުދޭވަރަކަށް ގަދަކަމުން، ފިރިހެނުންގެ ފަރާތުންނެވެ.
  އާދެ، އަދި ރެކް މަތީގައި ވެސް މަންޒަރެއް ފެނުނެވެ. ހަމަގައިމުވެސް އެ ވިޕް ހެދީ ފޯމް އިން ކަމަށާއި، އެ ވިޕް އިން ވިޕް ކުރާއިރު ތަދު ނުވާ ކަމަށެވެ. އެކަމަކު ހުރިހާ ކަމެއް ވެސް ހަމަ އެގޮތަށް، ތަޅުވާފައި ވަޅި ޖަހާފައި ހުންނައިރު , އެއީ ހިތްހަމަ ނުޖެހޭ ކަމެކެވެ.
  އަންހެން ދަރިވަރުން އެއްކޮށް ޖަމާވިއެވެ. އެވަގުތު ޑްރައިޑް ޓީޗަރު ފެނިގެން ދިޔައެވެ. އޭނާ ލައިގެން ހުރީ ކަޅުކުލައިގެ ހެދުމަކާއި ތަފާތު ސްޓައިލެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާއާ ދިމާއަށް ހިނގައިގަނެގެން ކޫޑް ކޮށްލިއެވެ:
  -އަލަށްތަ؟
  ކުޑަކުއްޖާ ބަތަލާ ކޮނޑު އަރުވާލިއެވެ.
  - އަހަރެން އެހެން ނުބުނާނަން!
  ޓީޗަރު ބޯ ހޫރާލިއެވެ. ނޭފަތުގައި އޮރެންޖު ކުލައިގެ ދަގަނޑަކުން ހަދާފައިވާ އަދި ރޮނގުތަކެއް ޖަހާފައިވާ އަނގޮޓިއެއް ހުއްޓެވެ. އަދި ފުރާވަރުގެ އަންހެން ކުއްޖެއް ފަދައިން ފެންނަނީ ހުސްފައިގައެވެ. މީގެ އިތުރުން ކޮންމެ ހުސް ފައިތިލައެއްގައި އަނގޮޓިއެއް ހުރެއެވެ. އަދި މިއީ މިހާރުވެސް ފުދޭވަރަކަށް މަތީ ފެންވަރެއްގެ ސިހުރުވެރިކަމެވެ.
  ނިމްފް މާކިސް ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އޭނާއަކީ ޤާބިލް ދަރިވަރެއް، އަދި އޭނާގެ ހުނަރު ހުރި ދަރިވަރެއް!
  ޑްރައިޑް ޓީޗަރު ކުލަކުލައިގެ ޓައިލްސްގެ މައްޗަށް ކުޑަ ގަނޑުފެންގަނޑެއް އުކާލަމުން އަމުރު ކުރިއެވެ:
  - އަތްތިލައަށް އުދުހޭނެ ގޮތަށް އާ އެއްޗެއް ހަދާށެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ބްލަރޓް ކޮށްލިއެވެ.
  - ޓެލެކިނެސިސް، ނުވަތަ ކޮންކަމެއް؟
  ޖަވާބުގައި އަންހެން ކުދިން ހީލިއެވެ. ޓީޗަރު ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ފަތުރާލާށެވެ! ކީއްވެގެންތޯ އެމީހުން އެއްކޮށް ތޮއްޖެހިގެން ތިބީ!
  ހިތްހަމަނުޖެހުމުގެ ގިސްލުމަކާއި އަޑުގަދައެވެ. އެކަމަކު އަންހެން ކުދިން ޒުވާބު ނުކޮށް މަޑުމަޑުން ފަތުރަން ފެށިއެވެ. އެކަމަކު ހަމަ އެއާއެކު އާ އަންހެން ކުއްޖާއާ ދިމާއަށް ބަލާލަމުންނެވެ.
  މުދައްރިސް މުމްބާއީ ކޮށްލިއެވެ.
  - އާދެ، އާދެ، ތިބާގެ އަތްތިލައަށް އެ ހިލަ އުދުހުމަށް އަމުރު ކުރާށެވެ!
  ޑޮމިނިކާ، ފުރިހަމަ މޮޔައެއް ކަހަލަ އިހުސާސެއް ކުރެވިގެން , ހީނގަތެވެ:
  - އަހަރެންގެ އަތްތިލައަށް އުދުހިލާ!
  އެ ހިލަ ހަރަކާތެއް ނުކުރިއެވެ. ދެން އެ އަންހެން ކުއްޖާ ރުޅިވެރިކަމާއެކު ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އަހަރެންގެ ގާތަށް އުދުހިބަލަ، އަވަހަށް!
  އަދި އެވަގުތު ގަނޑުފެންގަނޑެއް ވެއްޓި، މީޓިއޮރައިޓް އެއްފަދައިން އަންހެން ކުއްޖާގެ ނިތްކުރީގައި ޖެހުނެވެ. އެ ތަޅާފޮޅުން ރަނގަޅުވެ، ވަގުތުން ޑިސެންޓް ލޮމްޕެއް ދުޅަވެ، ޚުދު ޑޮމިނިކާ ވެސް ހޭނެތިގެން ވެއްޓުނެވެ.
  ފުރަން ވަގުތު ނުލިބި ތިބި އެތައް އަންހެން ކުދިންނާއި، އެނބުރި ދިޔަ އެ އެހެން މީހުން ވެސް އެއްފަހަރާ ހޭން ފަޅައިގެން ދިޔައެވެ. އަދި މި ހިނިގަނޑު ހަނދާންކޮށްދިނީ އެތައް ސަތޭކަ ރިހި ބެލްތަކެއް ޖަހާ ކަމެވެ.
  ނިމްފް މާކިސް އަތްތިލަ ފުޅާކޮށްލަމުން ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ޤާބިލުކަން ހުރި، އަދި އެހެން ކޮން ޤާބިލުކަމެއް ހުރިތޯ! ސާދާ ބަހުން ބުނާނަމަ ސްޕެލްސް ނެތި ހިލައެއް އުފުލާށެވެ. ކޮންމެ ނޮވިސް ނިމްފެއް ނުވަތަ ޑްރައިއަޑަކަށް ވެސް މިކަން ނުކުރެވޭނެއެވެ.
  މުދައްރިސް އެއްބަސްވިއެވެ:
  - އާދެ، އެކަމަނާއަކީ ޤާބިލު މީހެއް! އެކަމަކު ނުރައްކާތެރި ވެސް މެއެވެ. މި އެއްޗަކީ ހަމައެކަނި ފިރިހެނުން އަޅުގަނޑުމެންނަށް އަނބުރާ ގެންދިއުމުގެ އިތުރުން އަންހެނުން މަރާލުމުގެ ފުދޭވަރަކަށް ގާބިލް އެއްޗެކެވެ. މިއީ ވަލު ބާރެއް!
  މާކިސް ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - މި އަންހެން ކުއްޖާއަކީ ޕޮލިޝް ކުރަން ބޭނުންވާ ޑައިމަންޑެއް!
  ޑޮމިނިކާ ތެދުވެ ފުންމައިގެން ތެދުވެވުނެވެ. ބޮލުގައި ރިއްސާތީ ނިތްކުރީގައި ދުޅައެއް ހުއްޓެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އަދި މިހާރު އަހަރެން މަރާލަންވީ ކާކު ހެއްޔެވެ؟
  މުދައްރިސް ރުޅިވެރިކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަރެން! ވަރަށް ރަނގަޅަށް ސިކުނޑި ފޮޅާލެވޭނެއެވެ. އެއީ ރަނގަޅު ކަމެއް އަހަރެން ނުބުނީމަ ހިލަ ގޮއްވާލަން!
  ޑޮމިނިކާ ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އާދެ، މި ހާލަތުގައި އޮންނާނީ ހަގީގީ ހިރޯޝިމާއެއް!
  ޑްރައިޑް މެންޓަރު ހައިރާންކަމާއެކު އަހާލިއެވެ.
  -ހިރޯޝިމާ އަކީ ކޮބައި ހެއްޔެވެ؟
  އަންހެން ބަތަލާ ބަލިކަށި ނޫން ކޮނޑުގައި ކޮނޑު އަރުވާލަމުން ޔަގީންކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - މިއީ އެޓޮމިކް ބޮމެއް ވައްޓާލި، އޭގެ ނަތީޖާއެއްގެ ގޮތުން ފަންސާސްހާސް މީހުން މަރުވެ، ލައްކައެއްހާ މީހުން ޒަޚަމްވި ސިޓީ!
  މުދައްރިސް ވިސްލް ޖަހާލިއެވެ.
  - އާޗާ! ވާއު ބޮމެއް!
  އަންހެން ދަރިވަރެއްގެ ތެރެއިން އެކަކު ހީނގަތެވެ.
  - މި ދައްތަ ފެންބޮޑުވަނީ!
  އަދި އަނެއް މީހަކު އިތުރަށް ބުނީ:
  - ވައިލެޓްސް ކަންފަތަށް ބަދަލުކޮށްދެއެވެ!
  ނިމްފް މާކިސް އިއުތިރާޒު ކުރިއެވެ.
  - އަހަރެން ދުނިޔެއަށް އެއްފަހަރަށް ވުރެ ގިނަ ފަހަރު ގޮސްފައި، އަދި އެމީހުންގެ އިންޓަނެޓަށް އެތައް ފަހަރަކު އަރައިގެން ގޮސްފައި، އަދި އަހަރެންނަށް ހިރޯޝިމާ އެނގޭ - އެއީ ތެދެކެވެ. އަދި މިއީ ބިރުވެރި ކަމެއް ކަމަށާއި، އެއަށްވުރެ ގިނަ ބަޔަކު އެތަނުގައި މަރުވެ ރޭޑިއޭޝަންގެ ސަބަބުން މަރުވި ކަމަށެވެ.
  އަންހެން ކުދިންގެ ތެރެއިން އެކަކު ހީނގަތެވެ.
  - ރޭޑިއޭޝަނަކީ ކޮބައި ހެއްޔެވެ؟
  އަވަސް އަވަހަށް ޖަވާބު ދެމުން ޑޮމިނިކާ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އެޓޮމެއްގެ ނިއުކްލިއަސް އިން އިލެކްޓްރޯން ވިލާގަނޑެއް ފަޅައިގެން ގޮސް އެ ވިލާ އަޔަނައިޒް ވުމުން ރޭޑިއޭޝަން އުފެދެއެވެ. އެޓޮމެއްގެ ހުސް ނިއުކްލިއަސް އިން އިންޓަރމޮލިކިއުލަރ ބޮންޑްތައް ހަލާކުކޮށްލާއިރު، މި ބްރޭކްތަކުގެ ސަބަބުން އިންސާނެއްގެ ހަށިގަނޑަށްވެސް އަދި އަޅުގަނޑަށް ހީވަނީ އެލްފްއެއްގެ ހަށިގަނޑަށްވެސް ބޮޑެތި ގެއްލުންތަކެއް ލިބެއެވެ.
  އެ އަންހެން ކުދިންނަށް ޖަވާބުގައި ބިރުން ގިސްލެވުނެވެ. ކުދިކުދި މީހުންގެ ތެރެއިން އެކަކު ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  - މަންމާ އަހަރެން ބިރުގަނޭ ރޭޑިއޭޝަން އަށް!
  ނިމްފް-މާކިސް، އެކަނިމާއެކަނި ލަސްކާ، ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ބިރު ނުގަންނަވާ! ޝީ ވޮންޓް ގެޓް ޔޫ ހިއާ !
  ޑޮމިނިކާ ވިސްނުންތެރިކަމާއެކު ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އަޅުގަނޑުމެންނަށް ހަމަލާދިނީ ރޭޑިއޭޝަންގެ ސަބަބުން،
  އަދި މިހާރު ހިޔާ ހޯދާނީ ކޮންތާކުން...
  އަދި މިތަނުގައި ތިޔަބޭފުޅުންގެ ޖަމިއްޔާއެއް އެބައޮތް -
  ބަލަ އެމީހުން އަހަރެންގެ ކަރުގައި ޖަހަނީ!
  އެއަށްފަހު އެ އަންހެން ކުއްޖާ އެ ނަށައި ނަށަން ފެށިއެވެ. އަދި އެހެން އަންހެން ކުދިން ނަށަން ފެށިއެވެ.
  ޓީޗަރު އޭނަގެ އިނގިލިތައް ތަޅާލިއެވެ . އަނގައިން ވިސްލްއެއް ފާޅުވިއެވެ. އަދި ނައިޓިންގޭލް ޓްރިލް ފޭބޭނެ ގޮތެވެ. އަނެއް އަންހެން ކުދިން އެއްފަހަރާ ނަގައިގެން ފިނިވެގެން ދިޔައެވެ . އަނެއްކާވެސް މެންޓަރަކު ހަރުކަށި ކަޅު ހެދުމެއްގައި ފެނިގެން ގޮސް އަމުރު ދިނެވެ:
  - ފިޔަވަޅަކުން ފިޔަވަޅަކަށް!
  އަންހެން ކުދިން ވަގުތުން އުސްމިނުގައި ސަފުގައި ޖެހިލިއެވެ. އަދި ސިފައިންގެ މީހުން ފަދައިން ފިޔަވަޅުތައް މިންކޮށް، ހުސްފައިގެ ފަލަމަސްގަނޑު ދިއްކޮށްލަމުން ހިނގަން ފެށިއެވެ. އަދި ހިނގާލުމަކީ އެމީހުންނަށް އަހުލުވެރި ކަމެއް ފަދައިން، ރިޔާސީ ގާޑުން ފަދައިން އެމީހުން އެކަން ކުރިއެވެ.
  ކަޅު ހެދުމެއްގައި ހުރި މުދައްރިސް، ސެފަޔަރ، ޖަމަލު އަދި ދުނިޔޭގެ ޕްލެނެޓްގައި އަދިވެސް ނޭނގޭ ބައެއް ފިނި ކުލައިގެ ހިލަތަކުން ޒީނަތްތެރިކޮށްފައިވާ އަމުރު ކުރެއްވިއެވެ.
  - މިހާރު، ލަވަކިޔާ!
  އަންހެން ކުދިން، އެމީހުންގެ ހުސް، ޓޭންޑް، ކުދި އަދި ޝަރަފުވެރި ފައިތަކުގައި ތަޅަމުން، އެއް އަޑަކުން އަހާލިއެވެ.
  - ކޮން ވާހަކައެއް ލަވަކިޔަންވީ؟!
  މެންޓަރު ޖަވާބު ދިނީ ފިނި ރާގުތަކެއްގައެވެ.
  - ނަރަކައިގެ ވަބާއެއް ނުޖެހުނުނަމަ ފިރިހެން ކުދިން ލަވަކިޔާނީ ކޮން ވާހަކައެއްތޯއެވެ!
  އަދި އަންހެން ކުދިން-ދަރިވަރުން ކޯރަސްގައި އަދި ވަރަށް ބޮޑު އިޙްސާސެއް ކިޔައިދިނެވެ؛
  ރޭގަނޑުގެ އަނދިރިކަމުގައި ތަރިތައް ވިދާލައެވެ ،
  އަދި ރިހި ހަނދުގެ ވިދުން!
  އެ ރީތިކަން އޭނާގެ ކުޑަކުޑަ ދެލޮލަށް މޫނު ކުނިކޮށްލައެވެ،
  އަހަރެމެން އަބަދަށްޓަކައި އޭނައާ އެންގޭޖްވެފައި މިތިބީ!
  
  ކަޅުކުލައިގެ އިރުއޮއްސޭ ވަގުތު ކަނު އަނދިރި،
  އެކަމަކު އުޖާލާ ފަތިހެއް ނިކުމެގެންދާނެ!
  އަދި ވައިރޯޅި ވެގެން ދިޔައީ އުފާވެރި، އަޑުގަދަ،
  ބޯޓުގެ ފަރުބަދަ ދުޅަވެއްޖެ!
  
  އަހަރެންގެ ނަފްސަކީ ބަރު ހިލައެއް،
  ހަނގުރާމަވެރިޔާގެ ޓެސްޓްތައް އިންތިޒާރު ކުރަނީ!
  އަދި ބޮލުގެ މައްޗަށް ދިދަ އުދުހިގެން ދާން ދޫކޮށްލާށެވެ.
  ހިނގާ ހުރިހާ މަގެއް ނިމުމާއި ހަމައަށް ދާން!
  
  މުސްކުޅިއެއް ނުހިމެނޭނެ ,
  އީގަލްޓެއްގެ އަވަސް އުދުހުން!
  ލޭ ކައްކާލި ނަމަވެސް، ދުވެލި ދުއްވާ އުދުހުމަކާއެކު،
  އަހަރެން ފްލައިޓް ނަގާނީ ތިރިއެއް ފަދައިން!
  
  ވިލޯތައް އަހަންނަށް ބޯޖަހާލިއެވެ،
  މާތްالله އޭނާގެ ނަޒަރު އަނބުރާލިއެވެ!
  މުޅިން ޕްރެޓެންޝަން ނެތް ނަމަވެސް،
  ހަނގުރާމައިގައި ކަލޭގެފާނަށް ބާރު އިތުރުކޮށްދޭނަމެވެ!
  
  ކޮންމެއަކަސް ތިޔަބޭފުޅުން ތެދުވެރިކަމާއެކު ބައްޕާފުޅުގެ ވަޒަނަށް ޚިދުމަތް ކުރައްވަނީ،
  އެކަމަކު މަސް ބަލިކަށި، ރޫޙު ބަލި!
  ހިތާމައެއް ނުކުރާނެ، އަހަންނަށް ދިރިއުޅުން އެނގޭ
  އަހަރެން ކަނބުލޮގެ ކަނޑިއަކަށް ބަދަލުވާން ދޫކޮށްނުލާށެވެ!
  
  ވޭތުވެދިޔަ ދުވަސްތަކުގެ ފާފަތައް އަހަރެން ދޮވެލާނަމެވެ.
  މާޒީގައި ހިނގި ކަންތައްތައް ދުރަށް ދާން ދޫކޮށްލާށެވެ!
  ފެންނަނީ، ބަގީޗާގައި އަނބު ހެއްދެމުންދާތަން،
  ސްކެޗްގައި ބޯޓުގެ އައުޓްލައިން ކުރާނެ!
  
  ތިބާގެ ހުރިހާ ބާރަކާއެކު ބައްޕަގެ ވަޒަނަށް ޚިދުމަތް ކުރައްވާ،
  ދުނިޔޭގައި ހަމަޖެހުން އޮތްކަން ހަނދާން ނައްތާލާ!
  ގަސްގަހާގެހިތަކުގައި އަލިފާން ނުޖެހުމަށްޓަކައި،
  އެންމެން ތިޔަބޭފުޅުންނާއެކު ރަނގަޅަށް ދިރިއުޅުއްވާށި!
  
  މިކަމަށް އަޅުގަނޑު ފަސޭހައިން ޖަވާބު ދިނީމެވެ.
  މާތްރަސްކަލާނގެ އަހަރެން ބިން ކޮނެލާނަން!
  ކުދިން އުފަލުގައި ހޭން ޖެހޭ ގޮތަށް،
  އަމިއްލަ ރައްޔިތުން ސުލްހަކުރަން ނުޖެހޭނެ ގޮތަކަށެވެ!
  
  ކޮންމެއަކަސް ހެޔޮކަން ބިނާވެފައި އޮތީ އަހަރެމެންގެ މައްޗަށް،
  ކޮންމެ މީހަކުވެސް ނިންމަނީ - އިޚްތިޔާރަކީ އެމީހުންގެ އަމިއްލަ އިޚްތިޔާރެއް!
  އަދި ކަލޭގެފާނުގެ ކިބައިން މާތްރަސްކަލާނގެ ތެޔޮތައް،
  ކަލޭ ކައުނު ތިބާގެ އަތްތިލައަށް ހިފަހައްޓަނީ!
  
  އަޅުގަނޑުމެން ވެސް ތިޔަބޭފުޅުން ހިފަހައްޓާނަން،
  ކޮންމެއަކަސް މާތްވެގެންވާ ޤައުމެއް ނުހޯދޭނެ!
  ބަޑިޖަހަމުން ދިޔައިރު އަހަރެންގެ އިނގިލިތައް ވަރަށް ބޮޑަށް ފިނިވެގެން ދިޔައީ،
  އަދި އަހަރެމެންނަށް އަދި ވިހި އަހަރުވެސް ނުވޭ!
  
  ކާމިޔާބީއަކީ ޙާޞިލުނުކުރެވޭ މޭވާއެކެވެ؛
  ބަލިކަށި، ނުލަފާ، ނުވަތަ މޮޔަ މީހުންނަށްޓަކައެވެ!
  އެކަމަކު ސިފައިންނަށް ހުރިހާ އުސްމިންތަކެއް ޙައްލުކުރެވޭނެ،
  އަޅުގަނޑުމެން މި މާބޮޑަށް ބަރުދަން ނަގާނީ ނޭފަތުގެ މައްޗަށް!
  އެއަށްފަހު އެމީހުން ގެއްލިގެން ދިޔައީ ޑްރެގަން އެކަޑަމީގެ ލަގްޒަރީ ގަނޑުވަރަށެވެ.
  ކަޅު ހެދުމުގައި ހުރި މެންޓަރ ޑޮމިނިކާއަށް ރަނގަޅަށް ބަލާލިއިރު ފާހަގަ ކުރެވުނެވެ:
  - ކަލޭ ވަރަށް ރީތި. ހާއްސަކޮށް ނުފުރިހަމަ އިންސާނީ ނަސްލަށްޓަކައެވެ. އެއީ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ކަމެއް!
  ޖަވާބުގައި ޑޮމިނިކާ ފޯރިއާއެކު ލަވަކިޔައިދިނީ:
  އަހަންނަކީ ޚުދު ފުރިހަމަކަމެވެ
  އަހަންނަކީ ޚުދު ފުރިހަމަކަމެވެ
  ހިނިތުންވުމަކުން ފެށިގެން އިޝާރާތަކަށް،
  އެންމެ މަތީގައި ތައުރީފު!
  އަޅެ ކޮން ނިޢުމަތެއް ހެއްޔެވެ
  އަހަރެން ފުރިހަމަކަން އެނގޭށެވެ
  އަހަރެން ފުރިހަމަކަން އެނގޭށެވެ
  އަހަރެންނަކީ އޯޑިއަލް މީހެއްކަން އެނގޭށެވެ!
  ކަޅު ހެދުމެއްގައި ހުރި ޓީޗަރު ހަރުކަށިކަމާއެކު އެ އަންހެން ކުއްޖާއަށް ބަލާލަމުން ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އޭނާގެ ކިބައިގައި އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ޙައްޤުވެރިކަމެއް ހުރެއެވެ! ކޮންފަދަ ލޯބިވެރިއެއް ހެއްޔެވެ؟
  ވީސަލް ނިމްފް ލަފާ ދިނީ:
  - ފަހަރެއްގައި އަހަރެމެން ދަނޑިތަކުން އޭނަގެ ހީލްސް ޓިކްލް ކުރަންވީ ކަމަށް ވެދާނެ ހެއްޔެވެ؟
  ޓީޗަރު ކޮނޑުގައި އަޅުވާލަމުން މާ ޔަގީންކަމެއް ނެތި ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ދެރަ ޚިޔާލެއް ނޫން! އެކަމަކު ރަނގަޅީ ޑްރެގަން މާސްޓަރުގެ ގާތަށް ގެންދިއުމެވެ. އެންޓްރެންސް އިމްތިހާނުން ފާސްވެވޭތޯ ބަލާލަމާ!؟
  މާކިސް ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އެންޓްރެންސް އިމްތިހާނުތައް؟ މިއީ އެންމެ ބޯހަރު ޚިޔާލެއް ނޫން ނަމަވެސް، އެންމެ ފުރަތަމަ ކޯހުގައި ވެސް އެޑޮޕްޓް ކުރެވިދާނެ، އެތަނުގައި ކުޑަކުޑަ ސާދާ ޚިޔާލެއް ވާނެ!
  މުދައްރިސް އިއުތިރާޒު ކުރީ ހަރުކަށި ރާގުތަކުންނެވެ.
  - އަދި މި ބޮޑު ފިރިހެންމީހާ ހަތް އަހަރުގެ އަންހެން ކުދިންނާ އެކު ޖައްސާލަންތަ؟ އާދެ، އެމީހުން އޭނައަށް ޖެއްސުންކޮށް ފިއްތާލާނެއެވެ. އާދެ، އަދި އަމިއްލައަށް މީހަކު ގެންގޮސް މަރާލެވޭނެއެވެ. ނޫން، މިއީ އެއްގޮތަކަށްވެސް ވިޔަފާރީގެ އުސޫލެއް ނޫން! އުމުރުން ދުވަސްވީ އަންހެން ކުދިން އޭނާ ބޭނުންވަނީ، އަދި މިކަމަށްޓަކައި އޭނާ ދައްކަން ޖެހޭނީ މަތީ ފެންވަރުގެ ހުނަރެއް!
  ވީސަލް ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - ލަޖިކަލް އަޑު އިވޭ!
  ޑޮމިނިކާ ބޯ ހޫރާލީ މޭ މަހުގެ ޑެންޑެލިއަން އެއް ފަދައިންނެވެ:
  - ކުޑަ އަންހެން ކުދިންނާ މެދު އަހަންނަށް އުނދަގޫ ނުކުރާށެވެ.
  ޓީޗަރު ބޯޖަހާލިއެވެ.
  "ދެން އިމްތިހާނުތައް ހަދާނީ ލޭޑީ ޑްރެގަން މާސްޓަރ އާއި އެކު." މި ހާލަތުގައި އެޑްމިޓް ކުރެވޭނީ އެލައިޓް ކޯހަކަށް ކަމަށް ވެސް ވިދާޅުވި އެވެ. އަދި ވަކި ރީތި ކޮޓަރިއެއްގައި، ރިހި ތަށިގަނޑަކާއި އުކާލާ އާފަލެއް ވެސް ދިރިއުޅެވޭނެ އެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ހައިރާންކަމާއެކު ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  - ކިހިނެއްތޯ، ރިހި ތަށިގަނޑަކާއެކު؟
  މެންޓަރު ކިޔައިދިނެވެ.
  - ދުނިޔޭގައި ޓީވީ ހުރި ކަހަލަ ކަމެކެވެ. ހަމައެކަނި މިވަގުތު ޕްރޮގްރާމްތައް މަދުވެދާނެ. އެހެންވީމާ ކީއްހެއްޔެވެ؟ ތިޔަބޭފުޅުންގެ އަތުގައި ޓެކްނޮލޮޖީ އެބައޮތް، އަޅުގަނޑުމެންނަށް ސިހުރު އެބައޮތް. އެކަމަކު މިތަނުން ސޯސަރެއްގެ ތެރެއިން ފެންނަނީ، ތިބާގެ ކިބައިގައި ހަގީގީ ސިހުރުވެރިކަމުގެ ހުނަރު ހުރިނަމަ، ކަން ހިނގާ ގޮތް.
  ޑޮމިނިކާ އިޝާރާތް ކުރަމުން އަހާލިއެވެ.
  -ދުނިޔެ ފެނިދާނެތަ؟
  މުދައްރިސް އެއްބަސްވުމުގެ ގޮތުން ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އަދި ދުނިޔެ ވެދާނެ ... ހަމަގައިމުވެސް ތިބާއަކީ ވަރަށް ކުރިއަރާފައިވާ ސިހުރުވެރިއެއް ކަމުގައި ނުވާނަމައެވެ. އަހަރެން ވެސް އިންޓަނެޓް ސާފް ކުރިން - އިންސާނުންގެ ފިނި އީޖާދެކެވެ. އަދި އަޅުގަނޑު ދަންނަވާލަން އޮތީ، ތިޔަބޭފުޅުންނަށް ޙަޤީޤަތުގައިވެސް ޝޫޓް ކުރަން އެނގޭ. އަދި އެމީހުން ޝައުގުވެރި ނެޓްވޯކެއް އުފެއްދިއެވެ. އެއްވެސް ސިހުރެއް ނެތް ސާދާ ކަރަންޓަކީ މިކަމަށް ކުޅަދާނަ އެއްޗަކަށް ވުމަކީ ވެސް ހައިރާންވާންޖެހޭ ކަމެކެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ކޮނޑު އަރުވާލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އާދެ، މިއީ އަހަރެން އަމިއްލައަށް ހައިރާންވާ ކަމެއް! އަމިއްލައަށް މިކަން ނުކުރަނީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  ދެން ނިމްފް މާކިސް ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ޢިލްމީ ކުރިއެރުމަކީ ނުރައްކާތެރި ކަމެކެވެ. އަޅުގަނޑުމެންގެ ބޮންތައް އަނެއްކާވެސް ގޮވަން ފަށައިފިނަމަ، އަދި ސާދާ ބޮންތަކެއް ނޫން، އެކަމަކު ނިއުކްލިއަރ ބޮންތަކެއް ! މިގޮތަށް އެއްވެސް މީހަކު ދިރިހުރެގެން ނުދާނެ ކަމަށާއި، ސިހުރުވެރި ރޭޑިއޭޝަން އާދައިގެ ރޭޑިއޭޝަނަށް ވުރެ ގޯސް ކަމަށް ވެސް ވިދާޅުވި އެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ވިސްލް ޖަހާލިއެވެ.
  - މިތިބީ އެމީހުން ! ވާގޮތެވެ.
  އަންހެންކުއްޖާ ދަރިވަރުން ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  އެކަހަލަ މީހަކު ބޭނުމެއް ނޫން , އެއީ ނުބައި ދައްތައެއް!
  އައިސް ޓޯންތަކުގައި މެންޓަރު އަމުރުކުރީ:
  - އަހަރެން ފޮލޯ ކުރާށެވެ!
  އަދި ޙަރަކާތްތެރިވިއެވެ. ފައިގައި ހާއްސަ ސެންޑަލްތަކެއް ޖަހާފައި ހުރިއިރު، ކުރިމަތީގައި ފައިގެ އިނގިލިތައް ހުޅުވާފައި ހުރުމުން އަނގޮޓިތަކުން ސްޕެލް ކުރުމުގެ ފުރުސަތު ލިބުނެވެ. ޚުދު މެންޓަރު ވެސް ފެންނަނީ ޒުވާން - އެންމެ ރިއްސުމެއް ނޫން، އެއްވެސް އުނިކަމެއް ނެތް މޫނެކެވެ. އެކަމަކު އޭނާގެ އޮނިގަނޑު ފެންނަނީ ފުރާވަރުގެ ކުއްޖެއްގެ މަޑުމަޑުން އުފެދިގެން އަންނަ ރޮނގުތަކެއް ނޫން ކަމަށާއި، ނަމަވެސް ކްލާސިކް އަދި ބުނާނެ އާރިސްޓޮކްރެޓިކް ސިފަތަކެއް ހުރި ބޮޑެތި އަންހެނެކެވެ. އަދި އެ ލޫކް ހާދަ ހަރުކޮށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހީކުރީ އޭނާއަށް ކޮންމެވެސް ވަރެއްގެ ލަގަބެއް ލިބިފައިވާ ކަމަށެވެ. އަދި ފަހަރެއްގައި ކުޑައެއްވެސް ނޫނެވެ.
  އޭނާގެ ފަހަތުން ދިޔައިރު، މާކިސް-ނިމްފް އޭނާގެ ކައިރީގައި ފުންމާލައިގެން ގޮސް ދަތްތައް ހާމަކޮށްލަމުން ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  - ތިޔައީ އެހާ ޝަރަފުވެރި ރާނީއެކެވެ. އެކަމަކު ނިތްކުރިމަތީގައި ހުރި ބިހި މިހާރުވެސް ރަނގަޅުވެ، އަވަހަށް ރަނގަޅުވަމުން އަންނަނީ!
  ޑޮމިނިކާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ:
  ސްޓްރެންތް އެކްސްޕެންޑަރ އާއި ޑަމްބެލްސް،
  ދުޅަހެޔޮ ހަށިގަނޑެއްގައި ދުޅަހެޔޮ ސިކުނޑިއެއް!
  އެހެންކަމުން އެމީހުން ފާއިތުވީ ފައުންޓަނަކާއި ހަތް ޖެޓް ވައިގެ ތެރެއަށް ރަނގަޅު ސަތޭކަ މީޓަރުތަކެއް ދުއްވާފައި , އެ އަޖައިބުކުރުވަނިވި ރީތިކަމާމެދު ހައިރާންވެފައެވެ. ދެން އޮތީ އަންހެން އާޗަރެއްގެ ދޮރުމަތީގައި ހުންނަ ގޭޓާއި، ގިލްޑް ޖަހާފައިވާ ޒީނަތްތެރިކަމެވެ.
  އެމީހުން އާ އަންހެން ކުއްޖާއާ ސަލާމް ކުރީ ބޯޖަހާލުމާއި އެމީހުންގެ ހުސް، ޗައިސަލް ފައިގެ ތަޅުންގަނޑުންނެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  -އަންހެން ކުދިންގެ ކިބައިގައި ރަނގަޅު ތިން ސިފައެއް ހުރެއެވެ. އެއް ކަމަކީ، އެމީހުން ރީތި ކަމާއި، ދެވަނަ ކަމަކީ، އެމީހުން...
  އަދި އެއަށްފަހު އެ ޖަވާބެއް ސިކުނޑިއަކަށް ނާދެއެވެ. އަދި މިތާ އެމީހުން ތިބީ ޑްރެގަން އެކަޑަމީ އިމާރާތުގެ ތެރޭގައެވެ. މިތަނުގައި އެފަދަ ލަގްޒަރީއެއް އެބައޮތް، ޕީޓަރހޯފްއާ އަޅާކިޔާކަށްވެސް ނުކެރޭނެ. ރަނާއި ޕްލެޓިނަމްގެ އިތުރުން ދުނިޔޭގެ ޕްލެނެޓްގައި އަދިވެސް އެނަލޮގްތަކެއް ނެތް ތަފާތު ގިނަ ލޭޒާތަކެއް އެބަހުއްޓެވެ. އަދި ހަމައެހެންމެ، އެންމެ ކޮމްޕްލެކްސް އަދި ރީތި ފަރުމާތަކުގެ އެތައް އަގުހުރި ހިލަތަކެއް، ޒީނަތްތެރިކޮށްފައިވާ، ޝަރަފުވެރި، އިރިޑެސްސެންޓް މާ ބިސްތަކެއް. އަދި ފާރުތަކުގައި ތަފާތު އެތައް ޕޯޓްރެއިޓްތަކެއް ވެސް ހުރެ އެވެ. ގިނައިން އެލްފްސް އާއި އެލްފްސް އެވެ. އެކަމަކު އެހެން މަޚްލޫޤުންވެސް އެބަތިއްބެވެ. އެކަމަކު ގާތްގަނޑަކަށް ހުރިހާ މޫނުތަކާއި ސިފަތަކަކީ ޒުވާން އަދި ފާހަގަކޮށްލެވޭ މޫނެކެވެ. ޒުވާން ފިރިހެނުން ގިނައިން ޕޯޒް ކުރަނީ މޭމަތީގައި ހުސްކޮށް. އަދި އެއީ ޤަދީމީ ޔޫނާނާއި ރޯމްގެ ބުދުތަކާ ވަރަށް ވައްތަރު ބުދުތަކެކެވެ. މިތަނުގައި ވަރަށް ގިނަ ކަންތައްތަކެއް ހުރެއެވެ ... އަދި ވަށައިގެންވާ ކަންކޮޅުތަކުން ފައުންޑޭޝަންތައްވެސް ނުކުންނައިރު، އެތަންވެސް ފެންނަނީ ރީތިކޮށް ރަހަ މީރުކޮށް.
  އަދި ޑައިމަންޑާއި ޓޮޕޭޒް އިން ފްރޭމްކޮށްފައިވާ އޮރެންޖާއި ގޯލްޑް ފްރޭމް ޖަހާފައިވާ ލޯގަނޑުތައް ވެސް ފެނެ އެވެ. އޭގެ ޒާތުގައި ވެސް ކިތަންމެހާވެސް ޑިސެންޓް ގޮތަކަށް ފެންނަ އަދި ލޮލަށް ވެސް ކަމުދާ އެއްޗެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އުފާވީ އޭނާގެ ހިލަ ބުރި ޢަމަލީ ގޮތުން ނެތިގެން ގޮސްފައިވާކަން ފާހަގަ ކުރެވުމުންނެވެ. އަދި އަނެއްކާވެސް ރީތި އަދި ރަން އިސްތަށިގަނޑެކެވެ . އަދި އެފަދަ އަންހެން ކުއްޖެއް...
  އިސްތަށިގަނޑު އެހާ ވިދާ ކަމުން ކުލަ ނުޖަހާ ކަމަށް ގަބޫލުކުރާ މީހުން މަދުވެއެވެ. އެކަމަކު މިއީ އޭނާގެ ގުދުރަތީ ކުލައެވެ. އަދި ޒުވާން މޫނުގެ ބްރޯންޒް ޓޭން އާއި ދިމާލަށް ވަރަށް ރަނގަޅަށް ވެސް ގުޅެއެވެ.
  އެއީ މަތިވެރި ލޭގެ އަންހެން ކުއްޖެއް ކަމުން، ދޭތެރެ ދޭތެރެއިން މަކުނެއް ފަދައިން ފުންމާލައެވެ.
  އަދި ޚުދު އެކަޑަމީއަކީ ވަރސޭގެ ގަނޑުވަރަށްވުރެ ފިނި ތަނެކެވެ. އެހެންކަމުން އޭނައާއި ގާތްވާން މަސައްކަތް ކުރާށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އެ ނަގައިގެން ލަވަކިޔައިދިނީ:
  ގަނޑުވަރުތަކުގެ ވަލްޓްތަކަކީ އަޅުގަނޑުމެންނަށް ވަސްވާސް ދޭ ތަންތަނެވެ،
  މިނިވަންކަމުގެ ބަދަލެއް ދުވަހަކުވެސް ނުލިބޭނެ!
  މިނިވަންކަމުގެ ބަދަލެއް ދުވަހަކުވެސް ނުލިބޭނެ!
  އަދި އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުން ތަޅުންގަނޑުން ޖަވާހިރު ގަނޑެއް ނަގައި އިތުރަށް މައްޗަށް އެއްލާލިއެވެ. އެއީ އުދުހިގެން ދިޔަ ނަމަވެސް ނިމްފް އޭނާގެ އިނގިލިތައް ތަޅާލުމުން ޑައިމަންޑް ނިމުނީ އޭނާގެ ހުޅުވިފައިވާ އަތްތިލައަށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - ތިޔަ ކުރީ ހުޝިޔާރުކަމާއެކު!
  ވީސަލް ޗިރްޕް ކޮށްލިއެވެ:
  މަކަކަށް ވުރެ މާ ފަރިތަ
  ގޯހަކަށް ވުރެ ހަރު...
  އަދި ވަސްދުވުމުގެ އިޙްސާސް ބުޅަލެއް ފަދައިން،
  އަދި ލޮލަކީ ކަނބުލޭގެ ލޮލެއްފަދައެވެ!
  މެންޓަރު ހަރުކަށި ރާގުތަކުގައި ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ:
  - މިހާރު އަހަރެމެން ތިރިއަށް ދާނަން .
  ޑޮމިނިކާ ހީނގަތެވެ.
  - ނުވަތަ ފަހަރެއްގައި ރަނގަޅުވާނެ، އެއާ ޚިލާފަށް، ތެދުވުން؟
  އޭނަ ބޯ ހޫރާލިއެވެ:
  - ތިރީގައި ބިމުގެ އަޑީގެ ދަނޑެއް ހުރެއެވެ. އެތަނުގައި ތިމާގެ ހުނަރު ދައްކާލާނީ އެލައިޓް އަށް ވަންނަން ބޭނުންނަމަ!
  އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ބިރުވެރިކަމާއެކު ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  - އިމްތިޙާނުތަކުން ފާސްނުވެއްޖެނަމަ ކިހިނެއް ވާނީ؟
  މުދައްރިސް ހަރުކަށިކަމާއެކު ބުންޏެވެ.
  - އަދި އޭރުން އަޅަކަށް ވާނެއެވެ. ފިލްމުތަކުގައި އަޅުންގެ ރޯލު ކުޅެފައި ހުރި އިރު އެއީ ކޮން އެއްޗެއްކަން އެނގޭތަ؟
  ޑޮމިނިކާ ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - މިއަދު އެ އަންހެން ކުއްޖާއަކީ ބަރަހަނާ އަޅެއް،
  އަދި މާދަމާއަކީ ހަމަ ފިނި ކަލާނގެއެއް!
  އަދި އޭނާ، ހަގީގަތުގައި މަޖާ ކުރަން ފެށީ އެއްވެސް އުނދަގުލެއް ނެތިއެވެ.
  އަދި އެގޮތަށް މާބަލް ސިޑިން ފައިބަން ފެށިއެވެ. އަދި އެއީ ނަރަކައަށް ފޭބުމެއް ފަދަ ކަމެކެވެ.
  ފިލްމުތަކުގައި ސިހުރުވެރިއެއްގެ ރޯލު އަދާކުރި ގޮތް ޑޮމިނިކާ ހަނދާންވިއެވެ. ޗޭނުގަނޑެއްގެ މަތީގައި އުފުލާލައިގެން ހުރިއިރު، އޭނާގެ ދެއަތް ފަހަތުން ސީލިންގުގައި ބަނދެފައި ހުއްޓެވެ. އަދި ހަގީގަތުގައިވެސް ތަދުވިއެވެ. އަދި ނާރުތައް ތަތްކޮށްލައެވެ. އެ އަންހެން ކުއްޖާގެ ޓޭންޑް، މަސްގަނޑު ހަށިގަނޑުގައި ރިއްސާއި ޓެންޝަންގެ ސަބަބުން ފޮތިގަނޑެއް ފޮރުވިފައި ހުރެއެވެ. އަދި އެއަށްފަހު ޗޭނު ދޫކޮށްލައެވެ. އަދި ހިނދުކޮޅަކަށް ލުއިކަމެއް އިހުސާސްވެގެން ދުއްވައިގަތީ ތިރިއަށެވެ. އަދި ހަމަ އެތަނުގައި ތަޅުގައި ޓެންޝަން އެބައޮތެވެ.
  އަދި ޑޮމިނިކާ ހަޅޭއްލަވަނީ އޭނާގެ ހުޅުތަކާއި ކޮނޑުގައި ރިއްސާ ނަރަކައެއްގެ ސަބަބުންނެވެ. އާދެ، އެކަން އިހުސާސް ކުރަން ޖެހެއެވެ.
  ނިމްފް، އެ އަންހެން ކުއްޖާގެ މޫނުމަތިން މޫނު ކުނިކޮށްލާފައި ހުރިކަން ފެނުމުން ، ފާހަގަކުރިއެވެ:
  - އަޅަކަށް ވާކަށް ނުޖެހޭނެ. ޖޫނިއާ ގްރޫޕްގެ ދަރިވަރަކަށް ތިބާ ވެދާނެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހީލަމުން ފާހަގަކޮށް، ލަވަކިޔަމުން، އަމިއްލަ ނަފްސަށް މަލާމާތްކޮށް، ބޮޑުވެފައިވާ އަންހެން ކުއްޖަކާއި، ބަތަލާއެއް އެވަގުތު:
  ފުރަތަމަ ގްރޭޑް، ފުރަތަމަ ގްރޭޑް،
  މިއަދަކީ ތިޔަބޭފުޅުންގެ ޗުއްޓީ...
  އެއީ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި އަދި މަޖާ ވަގުތެއް،
  ސްކޫލާ ފުރަތަމަ ބައްދަލުވުން!
  ލަސްކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - މަޖާ ކަމެއް ނޫން! ތިޔަ މީހުން ދުވަހަކުވެސް ހުވަފެނުގައިވެސް ނުދެކެން ސިހުރުގައި އަހަރެމެންގެ ޤާބިލުކަން!
  ޑޮމިނިކާ ޖަވާބު ދިނީ އުދުވާނީ ގޮތަކަށް:
  - އަޅުގަނޑުމެންގެ ޓެކްނޮލޮޖީގެ ކާމިޔާބީތަކުގެ ހުވަފެން ދުވަހަކުވެސް ދެކެފައިވޭތޯ؟ އެއް ހައިޑްރޯޖަން ބޮމުން ތިބާގެ ހުރިހާ ސިހުރެއް ނިއްވާލާނެއެވެ.
  ކަޅުކުލައިގެ މެންޓަރު ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ބޮޑާ ހާކާކަށް ނުޖެހޭނެ . މިއީ އެކަށީގެންވާ ކަމެއް ނޫން!
  ޑޮމިނިކާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - މިއީ ބޮޑާ ހާކާ ވާހަކައެއް ނޫން، ޙަޤީޤަތްތަކުގެ ބަޔާނެކެވެ. ސަތޭކަ މެގަޓަންގެ ބާރުގެ ހައިޑްރޯޖަން ބޮމަކީ ސަތޭކަ ކިލޯމީޓަރުގެ ރޭޑިއަސްގެ ތެރޭގައި ހުރިހާ ދިރުންތަކެއް ނައްތާލުމުގެ ގާބިލްކަން ހުރި ބޮމެކެވެ. މިއީ ކޮންކަމެއްކަން ތަޞައްވުރު ކުރެވޭނެ ހެއްޔެވެ؟
  ނިމްފް ކަށަވަރުކޮށްދީފައި ވަނީ:
  - ޝީ އިޒް ނޮޓް ލައިންގް! މީހުންގެ އަތުގައި ހަގީގަތުގައި މިފަދަ ފެންޓަސްޓިކަލީ ޑިސްޓްރަކްޓިވް ހަތިޔާރުތައް ހުރެއެވެ. އަދި އެންމެ މުހިންމު ކަމަކީ އެ އަމާޒަށް ފޯރުކޮށްދިނުމުގެ ގާބިލްކަން ހުރި މިސައިލްތައް ވެސް އެބަހުއްޓެވެ.
  މުދައްރިސް ދަތްދޮޅި ތެރެއިން ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - ފިރިހެނުންގެ މައްޗަށް ޖެހުނު ވަބާ ދުނިޔެއަށް އަސަރު ނުކުރި ކަމީ ހިތާމަހުރި ކަމެކެވެ. ތިޔަ ފަދަ އުދުވާނީ ފިރިހެނުންނަށް ދިރިއުޅެން ހައްގު ނޫން!
  ޑޮމިނިކާ ޖަދަލު ނުކުރީ ބޯޖަހާލަމުން:
  - ބައެއް ފަހަރު އަޅުގަނޑަށްވެސް ހީވަނީ އެއީ އެގޮތަށް.
  ނިމްފް ފާހަގަކުރި ގޮތުގައި:
  - މީހުންވެސް ތަފާތު. އެ އެންމެންނަކީ ނުބައި ބައެއް ކަމަށް ނުދެކޭށެވެ. ނަމަވެސް، ކޮން ބަޔަކު ގިނައީ، ނުބައި ނުވަތަ ރަނގަޅު، ފުރަތަމަ ނަޒަރުން ވެސް ރަނގަޅަށް ނުބުނެވޭނެ!
  ވަރަށް ހިތާމަވެރި ގޮތަކަށް ފެންނަ ހިނިތުންވުމަކާއެކު ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - މަރުކަޒީ ޓީވީ ބަލާނަމަ، ދެން، ފަހަރެއްގައި، މިއަށްވުރެ ނުބައި ޓީވީތައް އެބަހުރި . ނުވަތަ ވަރަށް ނުބައި އެއްޗެހި ވެސް!
  ނިމްފް ކަށަވަރުކޮށްދީފައި ވަނީ:
  - މިއީ ބިދޭސީންދެކެ ބިރުގަތުމެވެ! ތިމާ ކަހަލަ ނޫން ކޮންމެ އެއްޗަކާ މެދު ނަފްރަތު ގަދަވެގެން ދާއިރު. އެކަމަކު މިއީ މިސާލެއްގެ ގޮތުގައި ނަގަންޖެހޭ ކަމެއް ނޫނެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - އޯކޭ، ސިޔާސީ ވާހަކަ ނުދައްކާ. އަހަރެންގެ އަމާޒަކީ މި ޕްލެނެޓްގައި ތިބި ވަރުގަދަ ޖިންސުގެ ހުރިހާ މަންދޫބުން ސަލާމަތް ކުރުމެވެ ... އެއީ ތިބާގެ ކައުނުގައި. އަދި މިއީ ޕްލެނެޓަކަށްވުރެ މާ ބޮޑު ކަމެއް !
  ވީސަލް އަދަބުވެރިކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - މިއީ ޕްލެނެޓެއް ނޫން، ބޮޑު ޕްލެނެޓެއް ވެސް ނޫން، އެކަމަކު މިއީ ވެސް މުޅިން ކައުނެއް ނޫނެވެ. އެއީ ވަރަށް ބޮޑު ޕްލެނެޓަކާއި ކައުނާއި ދެމެދުގައިވާ އެއްޗެކެވެ. އެކަމަކު އަހަރެން ރަނގަޅުވާނީ ވީޑްސްގެ ތެރެއަށް ނުވަދެވޭނެ...
  މެންޓަރު އިސްތަށިގަނޑުގެ ދަށުން ނިކުތް އޭނާގެ ސިފަ ކަންފަތް ހޫރާލަމުން ބުންޏެވެ.
  - ކޮންމެ ގޮތެއްވިޔަސް، ހަމައެކަނި އަޅުގަނޑުމެންނެއް ނޫން، ފިރިހެން ދޫނިތައް ސަލާމަތް ކުރެވޭނެ ގޮތްތައް ހޯދަމުންދާ، އަދި ކުރެވެން އޮތް ނަމަ އެމީހުން އަނބުރާ ގެނައުމަށް ޑްރެގަންސް އާއި ނޮން ޑްރެގަންސްގެ އެހެން އެކަޑަމީތައް އެބަހުއްޓެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހީނގަތެވެ.
  - ގެނބިގެން އުޅޭ މީހަކު ސްޓްރޯތަކުގައި ހިފާލައިގެން! އަދި އެއީ އަސްލުވެސް ބުރިކެއް...
  ނިމްފް މާކިސް ލަފާ ދިނީ:
  - ފަހަރެއްގައި ރަނގަޅަށް ލަވަކިޔަންވީ ކަމަށް ވެދާނެ، ތިރިއަށް ފޭބުން ފުދޭވަރަކަށް ދިގު!
  އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - Yes, I agree , ސަބްވޭއަށް ވުރެ ވެސް ފިނިވާނެ!
  އަދި ރަން ފަތުން ވިދާލާފައިވާ ބޯ ޑޮމިނިކާ ބޯޖަހާލަމުން ލަވަކިޔައިދިނެވެ.
  ހަނގުރާމައިގައި އުމުރެއް އިސްކޮޅެއް ނެތް،
  އަންހެން ކުދިންނާއި ފިރިހެން ކުދިން ހަމަހަމަ ހަދައެވެ !
  ހިމޭންކަމުގައި ނިޢުމަތް ބޭނުން ނުވާ މީހުން،
  އަދި އެއަށްވުރެ މައްޗަށް އުދުހެން ބޭނުންވަނީ ކާކު ހެއްޔެވެ!
  
  އަހަރެމެން ކޮށާ، ބަޑިޖަހާ އަދި ސްލޭޝް ކުރާ،
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް އޮތީ އީމާންތެރިކަން - މާދަރީ ޤައުމަށް ޚިދުމަތްކުރުން!
  ހަމަގައިމުވެސް ކަނޑިއެއްގެ ގޮތުގައި ޚިދުމަތް ކުރުން ރަނގަޅު،
  ކަނޑައެޅިގެން ހަނގުރާމަ ކާމިޔާބު ކުރަން!
  
  އަހަރެމެންގެ އަނބިންނަށް މިއަށްވުރެ މުހިންމީ އިތުރު ކޮން ކަމެއް ހެއްޔެވެ؟
  ހަމަގައިމުވެސް ނަގާނީ ހަމައެކަނި އެނދުގައި ނޫން!
  ތިޔައީ ކަނބުލޭގެ ފިރިއެއް، ރަޙުމްކުޑަ ކުކުޅެއް ނޫން،
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ގެތައް އަނދާފައި ނުދިއުމަށް މަސައްކަތް ކުރާށެވެ!
  
  މިއީ ވަރުގަދަ ހަނގުރާމައެއް، އަޅުގަނޑުމެންނަށް ފެންނަނީ އަންނަން އޮތްތަން،
  ގިނަ ބަޔަކު ދަތުރުކުރަމުންދާއިރު، މާސްތައް ގުނާކަށް ނުކެރޭނެ!
  އެކަމަކު ދަގަނޑު ފަރުމާކުރާ މީހުން ވަރުގަދަ ޝީލްޑެއް އުފެއްދި،
  އެ ގިސްލުމާއި ނުބައި ޕީލްތަކުން އަހަރެމެން ބިރެއް ނުގަންނާނެ!
  
  އަދި އަޅުގަނޑުމެން އެކުގައި އެއްވެ އުޅުނީ، ލީޖަން،
  ބާރުގަދަ މީހުންގެ އަތުގައި ވަޅިތައް ބާރަށް ހިފަހައްޓާފައި ހުރެއެވެ!
  ދުޝްމަނަކަށް ކުޑަމިނުން ފަނާކުރަނިވި ޗެމްޕިއަނަކަށް ވާށެވެ،
  ގަބުރުތައް އިންތިޒާރު ކުރަނީ، ނޭފަތުގައި މެޑަލްތަކެއް ނޫން!
  
  އަހަރެމެން ޖެހުނީ , އެކަމަކު އަންހެން ކުދިން ވަސް ދުވަނީ،
  އަތުގައި އޮތް ކަނޑިތައް ވިލާގަނޑެއް ފަދައިން ވިދާލައެވެ!
  އެހާ ވަރުގަދަ އަންހެން ކުދިން، ޓަފް ލޫކް،
  ތަރިތަކުގެ ހަސަދަވެރިކަމަށެވެ ޖެޑީ !
  
  , ރަސްރަސްކަލުން ހީކުރީ ކީކޭ ހެއްޔެވެ؟
  އެކަމަކު މިހާރު "ބުޅަލުން" ދުވަނީ!
  އަހަރެމެންނަކީ ރަސްގެ މުޤައްދަސް ހަނގުރާމަވެރިން،
  ކޮންމެ ހަނގުރާމަވެރިއެއް، އަންހެން ކުއްޖަކު، ނުވަތަ ފިރިހެނަކު!
  
  އަހަރެމެން އެމީހުން ދުއްވާލާފައި އެއްވެސް ގައިދީއަކު ނުނަގާ،
  މިނިވަން މީހުން އުފެދެންވީ ހިތްހަމަ ނުޖެހޭ އަޅުންނެއް ނޫން!
  އަހަރެމެން މުއާމަލާތް ކުރީ ޝެގީ ކަނބުލޮއާ،
  އަމިއްލަ މަސްލަހަތަށްވުރެ ބައްޕަގެ މަސްލަހަތު މަތި!
  އާދެ، ލަވައަކީ ބަލިކަށި ލަވައެއް ނޫން ކަމަށާއި ހަނގުރާމަވެރިޔާގެ އަޑު ވެސް އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ލަވައެއް ކަމަށެވެ.
  ތިރިއަށް ފޭބުން ނިމުނުއިރު، މިހާރު ތަފާތު ވައްތަރުގެ ތިން އަންހެން ކުދިން: އެލްފް މެންޓަރަކާއި، މާކިސް ނިމްފްއަކާއި، އިންސާނެއްގެ ޑްރޮޕް-އިން އެއް، ލުޒްނީކީއަށް ވުރެ ސައިޒުން ދަށް ނޫން، އަދި ފަހަރެއްގައި ވެސް މޮޅު ބިމުގެ އަޑީގެ ބޮޑު ދަނޑެއްގެ ސަރަހައްދުގައި ތިއްބެވެ.
  އެއީ ވަރަށް ގިނަ ހުރިހާ ބާވަތެއްގެ އާލާތްތަކާއި، އުސް ސީލިންގާއި، ލައްކައެއްހާ ބެލުންތެރިންގެ ސްޓޭންޑްތަކާއި، ވެލްވެޓް، މުއްސަނދި، ރަން ނުވަތަ އެންމެ އަގުބޮޑު މެހެމާނުންނަށް ވެސް ޑައިމަންޑާއި އެހެނިހެން ހިލަތަކުން ފަރުމާކޮށްފައިވާ ގޮނޑިތަކެކެވެ.
  ހަމައެއާއެކު , އެތަން ހުރީ ކިރިޔާ ހުސްވެފައެވެ. ތެދެއް، މަރުކަޒުގައި ހުރީ ޚުދު ގްރޭންޑް މާސްޓަރ އާއި އެކަޑަމީގެ ވެރިޔާ ޑްރެގަން ޑަޗެސް ޑި މޮންޓްސެރާޓް އެވެ.
  ވިލާގަނޑުގެ ހުރިހާ ކުލައެއްގައި ކުލަ ޖަހާފައިވާ ހަތް ބޮލުގެ ވަރަށް ރީތި އަންހެނެކެވެ. އަދި އެހާ ރީތިކޮށް ފެންނަނީ، ފަސޭހައިން އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ގޮތަކަށް، ހާއްސަކޮށް ފިލްމެއްގައި ނުފެންނަ ގޮތަށް ހަގީގަތުގައި ފެނިއްޖެ ނަމަ އެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ލަވަކިޔުނީ ތަނުން ބޭރުގައި:
  އުސް އުޑު، ދުރު ދުރުމިން،
  ހިތްވަރުގަދަ މީހުންނާ ބެހޭ ލަވަ އަޑުއަހާށެވެ އަކްމަލޭ ...
  އޭނާއަކީ ނުބައި ޖަނަވާރެއް، އޭނާ ދުނިޔެ ސަލާމަތް ކުރެއްވިއެވެ.
  އަދި މި ނައިޓް ދޫކޮށްލީ އުޑުމަތީގެ އަލިކަމެވެ!
  ލަވަތައް އަނެއްކާވެސް ކިޔަނީ...
  މިތަނުގައި ޑްރެގަން ޑަޗެސް ޑި މޮންޓްސެރާޓް ވާހަކަ މެދުކަނޑާލީ ޖެރިކޯގެ ޓްރަމްޕެޓްތައް ފަދައިން ބިރުވެރި އަޑަކުންނެވެ:
  - ޔޫ , އަޅުގަނޑަށް ފެންނަނީ، ވަރަށް އިމްޕުޑެންޓް އަންހެން ކުއްޖެއް، ފަސޭހައިން ތިބާގެ އިންސާނީ ކަރުގައި ދިގު ލޫޕަކަށް ކަރުވާލާނެ ދުލެއް ހުރި ކުއްޖެކެވެ.
  މައުސޫމް ހިނިތުންވުމަކާއެކު ޑޮމިނިކާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަރެން ގަސްތުކުރީ ކަލޭ ރުޅިއަރުވާކަށް ނޫނެވެ. ހަމައެކަނި އަހަރެން ލަވަކިޔަން ވަރަށް ލޯބިވާތީއެވެ. އަދި އަކްމަލަކީ ހަމައެކަނި ފަރީއްކޮޅު ކުޅޭ ކުއްޖެއް، ކުޑަކުދިންގެ ފިލްމެއްގެ ފިލްމީ ކެރެކްޓަރެކެވެ. މާ ސީރިއަސްކޮށް ނުނަގާތި!
  ހަތް ބޮލުގެ އަންހެން ޑްރެގަން، ގާތްގަނޑަކަށް ސައިޒުގެ ... ރަނގަޅު ދެ ގޮނޑީގެ ހަމަލާ މަތިންދާބޯޓެއް، ހީލަމުން ފާހަގަކޮށްލިއިރު، އޭނާގެ ހަތް ބޮލުން ވެސް އެއްފަހަރާ ވާހަކަ ދައްކަމުން ދިޔައީ، އެމީހުންގެ ސިކުނޑި ތަފާތު ނަމަވެސް، އެއް މުޅިއެއް އުފެދިފައިވާ ފަދައިންނެވެ:
  - އަދި ތިބާއަކީ ވިޓީ އަދި ހިތްވަރުގަދަ، އަދި ހަމައެއާއެކު، ވަސީލަތްތެރި މީހެކެވެ. އެންމެ ކުޑަމިނުން ސިހުރުގައި ކަމެއް ކުރެވިދާނެ ހެއްޔެވެ؟
  ޖަވާބުގައި ޑޮމިނިކާ ކިޔާފައިވަނީ ކޮމިކް ލަވައެކެވެ:
  މުދައްރިސުންގެ ހަދިޔާ،
  އެމީހުން އަހަރެންނާއެކު ވަގުތު ހޭދަކުރީ...
  އޭނާ އަހަރެންނާއެކު ތަކުލީފު އުފުލީ އެއްވެސް ކަމެއް ނެތި -
  އެންމެ ހުނަރުވެރި ސިހުރުވެރިޔާ!
  
  ބުއްދިވެރި މުދައްރިސުންނެވެ
  އަހަރެން ސަމާލުކަމެއް ނެތި އަޑުއަހާލީ...
  އަހަރެންގެ ގާތުގައި އެދުނު ހުރިހާ ކަމެއް
  އަހަރެން ކޮންމެވެސް ގޮތަކުން ކުރިން!
  . ބާބު ނަންބަރު 5.
  އަޅު ފިރިހެން ކުއްޖާއާއި ކުރީގެ ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސްއަށް އަނެއްކާވެސް ހަވާލުކުރެވުނީ ބަރު ފުރޮޅުލީ އުޅަނދު އެނބުރުވުމަށެވެ. ގާތްގަނޑަކަށް އެގާރަ ނުވަތަ ބާރަ އަހަރުގެ ކުޑަކުއްޖަކު، ވަރުބަލިކަން ގަދަވެ، ހުސްފައި ތޫނު ހިލަތަކެއްގެ މައްޗަށް އަރާމުކޮށްލައިގެން ދަނޑުވެރިކަން ކުރަމުން ދިޔައެވެ. ދެ އެލްފް އަންހެން ކުދިން ޖެހީ، ގާތްގަނޑަކަށް އެއްވަރެއްގެ އިންޓަވަލްތަކެއްގައި، ފިރިހެން ކުއްޖާގެ ހުސް، މަސްގަނޑު ބޮޑު ބުރަކަށީގައެވެ. ކޮންމެވެސް ގޮތަކުން މި އަޅުންގެ ވުޖޫދުން ހިލައަކަށް ބަދަލުވުމުން ލުޔެއް ލިބުނެވެ. އެކަމަކު ޒުވާން އަޅުން ފިރިހެން ކުދިންނަށް އަރާމުކޮށްލަން ނުދީ ހަރުކަށިކޮށް ފުދޭވަރަކަށް ގަދަކަމުން ޖަހަން ޖެހެ އެވެ.
  އަދި މިހެންގޮސް ، މުޅިން ވަރުބަލިވެފައި ހުރި އަޅާ ކުއްޖާ ނިދި އަންނަންދެންނެވެ. އަދި އެއަށްފަހު އަނެއްކާވެސް ތަރުބިއްޔަތުކޮށް، ބަނޑުހައިހޫނުކަމުގައި މަރުނުވެ، މަސައްކަތް ކުރުމުގެ ބާރު ލިބިގެންވާ ގޮތަށް ކާންދެއެވެ. އަދި އަނެއްކާވެސް ހާރނެސް ކޮށްލައެވެ.
  މިކަމުން ދިރުން ލިބޭ ނަމަވެސް ވަރަށް ވޭންދެނިވި ދިރިއުޅުމެކެވެ. ކަހަލަ، ދިރިއުޅުމުގެ ތެރޭގައި ނަރަކަ ފަދައިން، ހަށިގަނޑު ޒުވާންވެ ދުޅަހެޔޮ ކަމާއި ޚިޔާލުތައް ބޮލުގައި ހުރެ ހޭލުންތެރިކަން ސާފުކަން ފިޔަވައި. އެކަމަކު މިކަމުގެ ސަބަބުން އިތުރަށް ނިކަމެތިވެ ވޭންދެނިވި ކަމެކެވެ. ވޭނާއި ވަރުބަލިކަމުން ކުޑަކޮށް ސިކުނޑި ނައްތާލުމަށްޓަކައި، ކުރީގެ ޕްރިންސް އަދި މިހާރު އަޅުވެތި ކުއްޖާ އޮއެނޯމަސް އޭނާގެ ޚިޔާލު ބޭނުންކުރިއެވެ؛
  ހަނގުރާމަވެރި ޑްރެގަންތަކުގައި ކަނޑުފޭރޭ މީހުންގެ ކްރޫއަކު ޝިކާރަ ހޯދުމަށް ވިލާތަކުގެ ތެރެއަށް ވަދެ އުޅެއެވެ. ސްމާޓް ސޫޓެއްގައި، ސްޕާލެޓް ވާނިޝް އިން ވިދާލާ ބޫޓެއްގައި، އަދި ޑައިމަންޑް ސްޕާސް އާއި އެކު ރީތި މަސްގަނޑު ބޮޑު ޒުވާން އެލްފް އޮއެނޯމަސް އޭނާގެ ތިން ބޮލުގެ މޮންސްޓަރ ކޮންޓްރޯލް ކުރެއެވެ. އަދި ޓީމުގެ ބާކީ ބައިގައި ތިބީ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި އަންހެން ކުދިންނެވެ. އެއީ މަސްގަނޑު ބޮޑު، ޓޭންޑް، ހުސްފައި، އަދި ހުރިހާ ހެދުމަކީ ވެސް މޭމައްޗާއި އުނަގަނޑުގައި އަގުހުރި ހިލަތަކުން ޖަހާފައިވާ ކަރުދާސްތަކެކެވެ. އަދި އެންމެންނަކީ، ހަމަގައިމުވެސް، ހަމައެކަނި އުޖާލާ އިސްތަށިގަނޑެއް ލިބިފައިވާ ފެޝަން މޮޑެލްތަކެކެވެ. އެމީހުން މޮއުންޓް ކުރީ ތަންކޮޅެއް ކުދި އަދި އެންމެ ބޮލެއް ހުރި ޑްރެގަންތަކެކެވެ.
  އާދެ، ހަމަގައިމުވެސް އޭނާއަކީ ފިރިހެނެއް، ވަރުގަދަ ޖިންސެއް، އަދި އޭނާގެ ޓީމު އެކުލެވިގެންވަނީ އިންސާފުވެރި ޖިންސުގެ މަންދޫބުންގެ މައްޗަށެވެ. އަދި އެހެން ފިރިހެނުން ބޭނުމެއްވެސް ނުވެއެވެ.
  އެހެންކަމުން ހަމައެކަނި ފިރިހެން ކެޕްޓަންގެ އަތުގައި ބޫޓު ހުންނައިރު، އޭނާގެ އުފާވެރި ދަށުދަރަޖައިގެ މީހުންނަށް ހަނގުރާމައިގައި ފަރީއްކޮޅުގައި ނުބުނެވޭނެ ނުވަތަ ގަލަމަކުން ސިފަ ނުކުރެވޭނެ ކަންތައްތައް ކުރެވޭނީ އެމީހުންގެ ހުސް، ޝަރަފުވެރި ފައިތަކުންނެވެ! އެ ރީތި ކުދިންނަކީ މަރުވާ ބާރަކުން ގޮވާތަކެތި އުކާލުމާއި، ޚަންޖަރެއް، ބޫމަރަންގް ނުވަތަ ވިހަ އިންޖެކްޝަނެއް އުކާލުމުގެ ގާބިލްކަން ހުރި ބައެކެވެ.
  ޒުވާން ރަސްގެފާނު އޮއެނޯމަސް އުފަލާއި އުފާވެރިކަމާއެކު ލަވަކިޔައިދިނެވެ.
  މުއްސަނދި މީހާ، ހަމަގައިމުވެސް، ހޭން ޖެހޭނެ،
  ތިބާގެ މާމޮން، ތިބާގެ ފުރިހަމަ ބަނޑު ތެޅިގަވާށެވެ!
  އަދި އަހަރެމެންގެ ނަސީބަކީ ވޭނާއި އެކު މަރުވުމެވެ،
  މަރު އެންމެންގެ މައްޗަށް ފާރަލަނީ، މުސްކުޅި އަންހެނަކު ކަނޑިއެއް ހިފައިގެން!
  
  އަދި އަޅުގަނޑުމެން ބޭނުންވަނީ ޗަސްބިމުގައި ދުވަން،
  ކޮންމެއަކަސް އަޅުގަނޑުމެންނަކީ އަދިވެސް، މުހިންމު ގޮތެއްގައި، ހަމައެކަނި ކުޑަކުދިން!
  އެކަމަކު އެ ކުއްޖާއަށް ދެގުނަ އަޅުވެތިކަން އިހުސާސް ކުރެވޭނެ،
  މި ޕްލެނެޓްގެ އެއްވެސް ޖަލެއްގައި މިނިވަންކަމެއް ނެތް!
  
  އަޅުގަނޑުމެން ހަނގުރާމަ ކުރަން ޖެހޭނެ، މިއީ ތަޤްދީރު،
  އަޚެއް މަރާލަން ޖެހިއްޖެއްޔާ އެކުވެރިއެއް މަރާލާ!
  މާތްالله އަށް ދުޢާކުރުމުގެ އެއްވެސް ފައިދާއެއް ނެތް،
  އަޅުތަކުން ކާކުގެ ފާފަތަކުގެ ޤިޞާޞް އުފުލަނީ؟
  
  މައިދާނުގައި ލޭ ހުރިއިރު ޖަލުގެ ތެރޭގައި ނަޖިސް ހުރެއެވެ،
  އަހަރެންގެ ހުސްފައިގައި ކުނި ދަތްއެޅި!
  ދަހިވެތި ރަސްގެފާނު އޭނާގެ ބުޅާ ފައިން ޖެއްސުން ކުރަނީ،
  އޭނާ އަމިއްލައަށް ފޮނުވާލަންވީ!
  
  ދިރިހުރުމަށްޓަކައި މަރާލަން ޖެހޭނީ،
  ނަފްސުގައިވެސް އަދި ފަނާވަނިވި ހަށިގަނޑުގައިވެސް ތިބާ ތަކުލީފު އުފުލައެވެ!
  ފަގީރުކަމުގެ މަރުތަކުގެ މައްޗަށް ޢިއްޒަތްތެރިން ޖާފަތް ބާއްވަނީ،
  އެ ވަސް މަރުވެ، ބާކީ އޮތީ ޗޮކް ސްޓްރޯކެއް!
  
  އެކަމަކު ހުރިހާ ކަމެއް އެއްގޮތަކަށް، އިޚްތިޔާރުގެ ރޫޙު ފަޅާނުލެވޭނެ،
  އެކުއްޖާގެ ޚިޔާލުތަކުގައި ބައްޕަގެ ވަޒަނެއް ދިރިހުރެއެވެ!
  ލަޝްކަރެއް އެލްވްސް އަށް އަބަދުގެ އަބަދަށް އަންނާނެ އަނިޔާވެރިކަމާއެކު،
  އަމަލުތަކަށްޓަކައި ތިރިއަށް އެއްލާލާނަން !
  
  އޭރުން ފައިސާކޮތަޅު ތެޅިގަންނާނެ ,
   ކާކު ބާއްވައިގެން ޖޫސްތައް ފިއްތާލީ!
  މޮޅުވާން ބޭނުންވަނީ އުޖާލާ ސިކުނޑިއެއް،
  އަދި ތިމާއަކީ ނުލަފާ މީހެއްނަމަ ކަލާނގެތަކަކީވެސް ބާރެއް ނެތް ބައެއް!
  
  މިއޮތީ ކަނޑިން އުދުހިފައި، ބޯ އުދުހިގެން ގޮސް،
  ޖަލާލީ މީހާ ކުއްލިއަކަށް ޝިކާރައަކަށް ބަދަލުވީ!
  ކުއްލިއަކަށް ކައްކާ ތަށިން އިބިލީސް ސަލާމަތްވީ ކިހިނެއް،
  އެހެންކަމުން ރުޅިވެރިކަން ބޭރުކުރަނީ ބޮޑު ހިތަކުން!
  
  ވިސްނުމުގެ ބޭނުމެއް ނެތް، އަލިކަމުގެ އެލްފްތައް ބަލިކަށި،
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ރައްޔިތުން އެއްވެސް މީހަކަށް ބޯނުލަނބާ!
  ނަރަކައިން އަލަށް އަންނަ މީހާއަށް ,
  އަދި އަހަރެމެން އޯގާތެރިވަނީ ތަށިން ސައި ބޯން!
  ރީތި ލަވައެއް، އަދި އޭނާގެ ޓީމް އޮފް ޑްރެގަންސް ވެސް ޝަރަފުވެރި ލަވައެކެވެ. އެހެންކަމުން ކަނާތް އަތުގައި އުދުހެމުން ދިޔައިރު ، ޕްރޮލިޓޭރިއަން ބެނާއެއް ފަދައިން ވައިގެ ތެރޭގައި އުދުހެމުން ދިޔަ ކޮޕަރ ރަތް އިސްތަށިގަނޑެއް ލިބިފައިވާ އެލްފް އަންހެން ކުއްޖަކު ހީލިއެވެ.
  - ސީރިއަސްވާންވީ ވަގުތު ޖެހިއްޖެ، އޯހް ޕްރިންސް އޮފް އެއާ ޕައިރޭޓްސް!
  އެނޯމައި ހިނިތުންވުމަކާއެކު ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - ޔަޤީނުންވެސް! މިއީ އަހަރެމެން އުފަންވީ!
  އަންހެން ކުދިން ލަވަކިޔަމުން ދިޔައީ ކޯރަސްގައި، އެއް އަޑަކުން، ބައުންސްކޮށް، އެމީހުންގެ ވަރުގަދަ ހަށިގަނޑާ ކުޅެން، ތަރައްގީވެފައިވާ މަސްތަކުން ސްކަލްޕްޓްކޮށްގެންނެވެ:
  އަހަރެމެން ނިކަމެތި، އަހަރެމެން ނިކަމެތި ކަނޑުފޭރޭ މީހުން،
  އަޅުގަނޑުމެން ވަރަށް ވަރަށް ބޮޑަށް ހިތާމަކުރަން...
  އަހަރެމެން ކެރެވަލްތަކަށް އުޑުމަތީގައި ޖަރާސީމު ޖައްސާލީމެވެ،
  އެކަމަކު އެމީހުން އަހަރެމެންގެ ތެރޭގައި އަޚްލާޤު އާލާ ނުކުރީތީއެވެ!
  އަދި ހަނގުރާމަވެރިން އިތުރަށް އުފާވެރިކަމާއި ފޯރިއާއެކު ލަވަކިޔައި، އެމީހުންގެ އަޑުތައް ފުރިހަމަ ހަށިގަނޑެއްގެ ނައިޓިންގޭލް ޓްރިލްތަކެއް ފަދައިން ދިޔައެވެ.
  ކަނޑުފޭރޭ މީހުންނަށް ސައިންސް ބޭނުމެއް ނޫނެވެ
  އަދި އެއީ ކީއްވެގެންކަން ސާފު...
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ފައިތިލައާއި އަތްތިލަ ހުރެއެވެ،
  އެކަމަކު އަހަރެމެންގެ ބޮލެއް ބޭނުމެއް ނޫން!
  މިވަގުތު ރީނދޫ ވައިލެޓް ކުލައިގެ އިސްތަށިގަނޑެއް ލިބިފައިވާ އަންހެން ކުއްޖަކު ހޭންފެށިއެވެ.
  - ޝިކާރަ ކުރިއަށް! ކަނާތް ބޮލުގައި މުޅި އެއާ ގެލިއަން އެއް އެބައޮތް!
  އަންހެން ކުދިން ކޯރަސްގައި ލަވަކިޔައިދިނީ:
  އެހް ma , ކަނޑުގެ މަތީގައި, eh ma , ޑްރެގަންސް އިން ޗެކް,
  އެހް ma , ބަލާލަމާ ފޭބަލަސް ވެލްތު...
  އަޅުގަނޑުމެން ޤާނޫނުތަކާ މެދު ފަރުވާލެއް ނުބަހައްޓަނީ، އަޅުގަނޑުމެން މި ބިނާކުރަނީ އާ ތަރުތީބެއް،
  ކަނޑިތަކުގެ ދަށުގައި ބަލިކަށިވެ މޮޔަވެ މަރުވާން!
  ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސް އަމުރު ކުރެއްވީ؛
  - އާދެ، އަންހެން ކުދިންނޭ، އަހަރެމެންގެ ތަޤްދީރުގައި ފޭރިގަތުން، ދެން އަހަރެމެން ފޭރިގަންނާނެ!
  އަދި ދެން މުޅި ޖަމާޢަތެއްގެ ޑްރެގަންތައް ހަމަލާދޭން އަވަސްވެގަތެވެ. އެމީހުންގެ ލަނޑާ ދިމާއަށް އަވަސްވެގަތެވެ.
  އެ ގަލިއަން އަކީ ބޮޑު ރީތި ބޯޓެކެވެ. ބަރުދަން ބޮޑުވެ، އެކިއެކި މުދާ ބުރިވެފައިވީނަމަވެސް ، ސިހުރުގެ ސަބަބުން ޖައްވުގައި އޮމާންކަމާއެކު އުދުހެމުން ދިޔައެވެ. އަދި ވައިރޯޅިން މި ގަލޮޅުގެ ފަރުބަދަތައް ވައިޖެހިގެން ދިޔައެވެ.
  އެނޯމައި ފާހަގަކުރެއްވި ގޮތުގައި އުޅަނދުގެ ފަރުބަދަތަކުގައި ވަރަށް ވިދާ ރީތި ފަރުމާތަކެއް ހުއްޓެވެ. އަދި މިއީ، ބުނަމާ ހިނގާ، ވަރަށް ފިނި ކަމެއް . ހާއްސަކޮށް އަރަމުން ދިޔަ އިރު ފާޅުވި ހިނދުއެވެ.
  ގޭލިއަން އިން އެމީހުންނަށް ފާހަގަ ކުރެވުނީ ތަމްރީނު ލިބިފައިވާ ޑްރެގަންތައް ކޮންޓްރޯލް ކުރަމުން ދިޔަ ކަނޑުފޭރޭ މީހުންގެ ޖަމާއަތެކެވެ. އަދި ޓީމުން އެކަމާ ހަލަބޮލިވާން ފެށިއެވެ. އޭގައި ވެސް ގިނައީ ޓިއުނިކް ލައިގެން ތިބި ރީތި އަންހެން ކުދިންނާއި އަޅުން ފިރިހެން ކުދިންނެވެ. އެމީހުން ތިބީ ހަމައެކަނި ސްވިމިންގ ޓްރަންކްތަކުގައި، ހަމައެކަނި ދެތިން ޒުވާން އަޅުންގެ ފައިތިލައާއި އަތްތިލަގައި ރަނާއި ރިހި ބްރޭސްލެޓްތައް ވިދާލާފައި ހުއްޓެވެ.
  ހަނގުރާމަވެރި އަންހެން ކުދިން ޒީނަތްތެރިކޮށްފައިވަނީ މާ ފަޚުރުވެރިކޮށެވެ. އެކަމަކު ވެސް ހުސްފައި، ބާރަ އަހަރާއި ސަތާރަ އަހަރާ ދެމެދުގެ ފިރިހެން ކުދިން ފަދައިން، މަސްގަނޑު ބޮޑު، ރީތި، އެކަމަކު މޭމައްޗާއި ކޮނޑުގައި އަޅުންގެ ބްރޭންޑްތައް ޖަހާފައި ހުރެއެވެ.
  ފައިގައި އެލިގަންޓް ބޫޓެއް ލައިގެން ހުރީ އެންމެ ހަނގުރާމަވެރި އަންހެން ކުއްޖެކެވެ. ފެންނަ ފެނުމުގައި އޭނާއަކީ މިތަނުގައި އެންމެ މުހިންމު މީހާއާއި ކެޕްޓަންއެވެ. ރަން ޕައުޑަރެއް އުނގުޅާފައި ހުރި ކަހަލަ އިސްތަށިގަނޑެއް ލިބިފައިވާ އެހާ ރީތި ބްލޮންޑެކެވެ.
  އަދި ކޮންފަދަ ކިއުޓް މޫނެއް އޭނަގެ ކިބައިގައި ހުރެއެވެ. އަދި ހަށިގަނޑުގައި ޕްލެޓިނަމް، ސެފަޔަރ، ޖަމަލު، ޓޮޕޭޒް، ރޫބީ، އެގޭޓްސް އަދި ޑައިމަންޑް ފަދަ ތަކެތިން ކަސްޓްކޮށްފައިވާ ޒީނަތްތެރި ޒީނަތްތެރިކަމެއް ހުރެއެވެ. މީގެ އިތުރުން އަގުހުރި ހިލަތައް ތަރުތީބުކޮށްފައިވަނީ އެންމެ ރީތި ކުލަތަކުގެ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ޒީނަތެއްގައެވެ. ރޯޒް، ޓިއުލިޕް، ކޮރންފްލާވާ، ފޯގްރެޓް-މީ-ނޮޓްސް، މިމޯސާ، ޕިއޮނީ އަދި އެހެނިހެން ގިނަ ބާވަތްތައް ހުރެއެވެ.
  އެކަމަނާގެ ލަގްޒަރީ ޒީނަތްތެރި ޒީނަތްތެރި ހެދުމުގައި ހުރިހާ މާތަކެއް ތަފާތު ކަމުން އެއްވެސް މާއެއް ތަކުރާރު ނުވެ އެވެ.
  ކަނޑުފޭރޭ ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސްއަށް އޭނާގެ ތެރޭގައި ވިދާ އިހުސާސްތަކެއްގެ އުދަރެހެއް އިހުސާސް ކުރެވި ކޫޑް ކުރިއެވެ:
  - އާދެ، މިފަދަ ރީތިކަން ނާޒުކުކޮށް މަރާލުމަކީ ހަގީގަތުގައި ވެސް ކުރެވޭނެ ކަމެއް ހެއްޔެވެ! އެފަދަ ފާފައެއް އަހަރެންގެ ނަފްސަށް ކެތްނުކުރެވޭނެއެވެ.
  އަލިފާންގަދަ ރަތް އިސްތަށިގަނޑެއްގެ ބައިވެރިޔާ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އެކަމަކު އެހެންވެ އަހަރެމެން ކަނޑުފޭރޭ މީހުންނަކީ! ކޮންމެއަކަސް...ފާފައެއް ނެތި ކަނޑުފޭރުމަކީ ކުރެވޭނެ ކަމެއް ނޫނެވެ.
  އަނެއް މީހަކު ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  އާދެ، ލޯބިވާ މީހުން ހަގީގަތުގައި މަރާލަން އުނދަގޫ،
  ކޮންމެއަކަސް، އެލްފެއް , ގަބޫލުކުރައްވާ، އުފަންވީ އުފަލަށްޓަކައި...
  އެކަމަކު ކަނޑުފޭރޭ މީހެއްނަމަ ބްލޭޑަކީ މަންމަ،
  ލޭ، ވާރޭ އަދި ދާއިމީ ނުބައި މޫސުމެއް ނެތި!
  ރަތް ކުލައިގެ ބޮލުގެ އިސްތަށިގަނޑު ވެސް ފާހަގަކޮށްފައިވެ އެވެ.
  - މިއީ ރީތި އަންހެން ކުދިންނާއި ފިރިހެން ކުދިންކަން ޔަގީނުންވެސް، އެކަމަކު މިއީ އަހަރެމެންގެ ނަސްލުގެ އެލްފްތަކެއް ނޫން، އެކަމަކު މީހުންގެ ނަސްލުން! ބަލަ، ބޮޑު އެއް , އެމީހުންގެ ކަންފަތުގެ ބައްޓަމަށް.
  އޮއެނޮމައި ހައިރާންވިއެވެ:
  - މީހުން އެހާ ރީތިވެ ޒުވާން ހެއްޔެވެ؟
  އަލިފާން ހަނގުރާމަވެރިޔާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އެއީ! ސިހުރުގެ އެހީގައި އެމީހުންނަށް ލިބުނީ ދާއިމީ ޒުވާންކަމެވެ. އަދި މިހާރު މި ފިރިހެން ކުދިން ތިބީ ފުރާވަރުގެ ކުރީކޮޅު ތާށިވެފައެވެ.
  އެމީހުން މިހާރު އަބަދުވެސް ތިބޭނީ ޒުވާން އަދި ކިޔަމަންތެރި ބައެކެވެ.
  ޒުވާން ޕްރިންސް ލަވަކިޔައިދިނީ؛
  ހުރިހާ އެލްފްސް، މި ޕްލެނެޓްގެ މީހުން،
  އަބަދުވެސް ރައްޓެހިންނަށް ވާންވީ...
  ކުދިން އަބަދުވެސް ހޭން ޖެހޭނެއެވެ.
  އަދި އަމާން ދުނިޔެއެއްގައި އުޅެންވީ!
  ކުދިން ހޭން ޖެހޭނެ
  ކުދިން ހޭން ޖެހޭނެ
  ކުޑަކުދިން ހޭންވީ -
  އަދި އަމާން ދުނިޔެއެއްގައި އުޅެންވީ!
  ބްލޮންޑް އެލްފް ލަފާ ދިނީ:
  - އޮޕްޝަނެއް އެބައޮތް! އެމީހުންގެ ފަރާތުން އެންމެ މޮޅު ފައިޓަރާއި އަހަރެމެންގެ ފަރާތުން އެންމެ މޮޅު ނުވަތަ އެންމެ މޮޅު ފައިޓަރ ވެސް ކުރިމަތިލާނެއެވެ. ކާމިޔާބު ލިބިއްޖެނަމަ، އެމީހުން އަޅުގަނޑުމެންނާއެކު ޣަނީމާ ހިއްސާކޮށް، ބަލިވެއްޖެނަމަ، ބަލިވާ ހަނގުރާމަވެރިޔާ ވެގެންދެއެވެ . އަޅެއް ނުވަތަ މަރުވެފައިވާ މީހަކު ވެސް މެއެވެ !
  އޮއެނޯމަސް ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - މިއީ ލަޖިކަލް ކަމެއް! އަހަރެން މިހުރީ މާރާމާރީ ހިންގަން ތައްޔާރަށް!
  ޑްރެގަންސް މަތީގައި ތިބި އަންހެން ކުދިން ގަލިއަން ވަށާލިއެވެ. އެއީ މާ ބާރު؛ބޮޑު ބޯޓަކަށް ފަސޭހައިން ފަރިތަ ޖަމާއަތުން ސަލާމަތް ނުވެވުނެވެ.
  އެކަމަކު ގަލޮޅުގައި ބަޑި ހުއްޓެވެ. އަދި އެމީހުން އެމީހުންނަށް އިރުޝާދު ދޭން ފެށުމުން، ވިކްތަކުން ދުން އަރަން ވެސް ފެށިއެވެ.
  އޮއެނޯމަސް ގުގުރިފައިވާ އަޑަކުން ބުންޏެވެ.
  - އަހަރެން ހުށަހަޅަނީ ޑައުއެލްއެއް! ވައިގެ ކަނޑުފޭރޭ މީހުންގެ އާދައާ އެއްގޮތަށެވެ. ތިޔަބޭފުޅުންގެ ފަރާތުން އެއް ހަނގުރާމަވެރިއެއް، އަދި އަޅުގަނޑުމެންގެ ފަރާތުން އެކަކު. ތިބާގެ މުދަލުގެ ދެބައިކުޅަ އެއްބައި ކާމިޔާބު ލިބޭ ފަރާތަށް ދޭނެއެވެ. އަދި ބަލިވެއްޖެނަމަ , ބަލިވާ މީހާއާއެކު ބޭނުން ކަމެއް ކުރާށެވެ . އަހަރެމެން އުނދަގުލެއް ނުކުރާނަން.
  މާތަކާއެކު އަގުހުރި ޒީނަތްތެރި ޒީނަތްތެރި ހެދުމެއްގައި ހުރި އަންހެން ކުއްޖާ ކެޕްޓަން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ބޮޑު! އަޅުގަނޑުމެން މި ގޮންޖެހުން ގަބޫލުކުރަން! އަހަރެން ހަނގުރާމަ ކުރާނަން! އަދި ބޭނުން މީހަކު ނޮމިނޭޓް ކުރަނީ!
  އެލްފް ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސް ނިންމާލަމުން ވިދާޅުވެފައިވެއެވެ.
  - ތިޔަބައިމީހުންގެ ތެރެއިން ވަރުގަދަ ޖިންސުގެ ހަމައެކަނި މަންދޫބަކީ އަހަރެންނެވެ. އެހެންވީމަ އަހަރެން ޖެހޭނީ ހަނގުރާމަ ކުރަން!
  ރަތް އިސްތަށިގަނޑެއްގެ އެސިސްޓެންޓް އުދުވާނީ ގޮތަކަށް ބުންޏެވެ.
  - އައި"މް ނޯ ވޯރސް އަ ފައިޓަރ! އަހަރެން ބޭނުމީ ޒުވާބު ކުރަން!
  އަދި ކޮބްރާއެއްގެ ހަށިގަނޑު ފަދައިން މޮބައިލް ފައި ހުރި ހުސްފައި، ރީތި، ވަރަށް ނިމްބަލް ފައި ތެޅިގަތެވެ.
  ޒުވާން ހަނގުރާމަވެރިޔާ އިއުތިރާޒު ކުރިއެވެ.
  - އަހަރެމެން ކެޕްޓަނުން، އަހަރެމެން ހަނގުރާމަ ކުރާނަން!
  އަގުހުރި ޒީނަތްތެރިކޮށްފައިވާ އަންހެން ކުއްޖާ ބޯޖަހާލަމުން ހިނިތުންވެލަމުން ބުންޏެވެ.
  - މާކިސް ޑި ޑަޔާނާ، ތިޔަބޭފުޅުންގެ ޚިދުމަތުގައި!
  ޒުވާން އެލްފް ޔަގީންކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސް! ހަނގުރާމައަށް ތައްޔާރު!
  އަދި ވަރަށް ފަންނުވެރިކަމާއެކު ޒުވާން ހަނގުރާމަވެރިޔާ ޑެކް މައްޗަށް ފުންމާލައިގެން އޭނާގެ ދިގު ތުނި ކަނޑި ދަމައިގަތެވެ.
  ލޭޑީ ޑި ޑަޔާނާ ވެސް އޭނާގެ ބްލޭޑް ދަމައިގަނެ ހިނިތުންވެލަމުން އަހާލިއެވެ.
  - ކުއްލިއަކަށް ޕްރިންސް ލޭއޮހޮރުވާ ކަނޑުފޭރޭ މީހަކަށް ވެގެން ދިޔައީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  މިކަމަށް އޮއެނޯމަސް ޖަވާބު ދިނީ ނިންމާލަދޭ ގޮތަކަށެވެ.
  - އެއީ ދިގު ވާހަކައެކެވެ. އެކަމަކު އަހަންނަކީ ލޭއޮހޮރުވާ ކަނޑުފޭރޭ މީހެއް ނޫން، މަތިވެރި މީހެއް! އަދި އެކަމުން ތަފާތު ވެއެވެ.
  މާކިސް ހިނިތުންވެލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަރެން ކަލޭ މަރާނުލާނަން، ކަލޭ ވާނީ އަހަރެންގެ އަމިއްލަ އަޅަކާއި ގައިދީއަކަށް. އަހަރެންގެ ފައިގެ ހުސް ފަލަމަސްގަނޑު ކަލޭގެ ދުލުން ލިއްސާލަން ހަދައި، އެކަމުގެ ސަބަބުން އަހަންނަށް އުފާވެރިކަން ދެއްވާނަމެވެ!
  އޮއެނޯމަސް ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  ވެސް ނުމަރާނަން ! އަދި ދުލުން އެފަދަ ފައިތިލަ ޖަހާލުމަކީވެސް ސަޅި ކަމެކެވެ. އެކަމަކު ސީރިއަސް ހަނގުރާމަވެރިއެއް ކަމުގައި ވިޔަސް އަހަރެންގެ ބަލިވުމަށް އިންތިޒާރު ނުކުރާނެ!
  ޑަޔާނާ ފުޅާކޮށް ހިނިތުންވެލަމުން , ބޮޑެތި ދަތްތަކާއެކު، ޖަވާބު ދިނެވެ:
  - ބަލަމާ! ހަމައެކަނި އަހަރެން ނޫން އެހެން އަންހެން ކުދިން ވެސް ތިބާ އަޅުވެތިކޮށް ދުއްވާލާނެއެވެ. އަދި އަހަރެމެން ކަލޭގެފާނަށް އަނިޔާކޮށް ތަޅައި މަރާލާނަމެވެ. މި މައްސަލައިގައި ހިނިތުންވެލާ ގޮތް ބަލާލަމާ ހިނގާށެވެ!
  ކަނޑުފޭރޭ ޕްރިންސް ޖަވާބުގައި ލަވަކިޔައިދިނީ؛
  ދޫނުދޭ، ދޫނުދޭ، ދޫނުދޭ
  ނައިޓްމޭރ މޮންސްޓަރ އާއި އެކު ކުރާ ހަނގުރާމައިގައި ބިރުވެރި ނުވާށެވެ...
  ހިނިތުންވުން، ހިނިތުންވުން، ހިނިތުންވުން -
  ހުރިހާ ކަމެއް ވެސް މޮޅުކަން އެނގޭ އަދި އޯކޭ !
  މާކިސް ވަރަށް ހިތްހަމަޖެހޭ ނަޒަރަކުން ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - ތިޔައީ ހިތްހަމަޖެހޭ ޒުވާނެކެވެ! މޮޅު ޖެސްޓަރެއް ހަދާނީ. ފަހަރެއްގައި އަހަރެން ރާނީއަށް ވެސް ދީފާނަން. އަދި މަޖާވާނެ!
  އޮއެނޯމަސް ރުޅިވެރިކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ފުދޭވަރަކަށް އައިޑަލް ޗެޓަރ. ހިނގާ ހަނގުރާމަ ކުރަން!
  ޒީނަތްތެރި ލައިގެން ހުރި އަންހެން ކުއްޖާ ބެޓެރީގެ ތަޅުންގަނޑުން ފުންމާލައިގެން އޭނާގެ ކައުންޓަޕާޓަށް ހަމަލާދިނެވެ. އޮއެނޯމަސް އޭނާއާ ބައްދަލުކޮށް، ތަޅާފޮޅުންތައް ޕެރިކޮށް، ޖަވާބު ވެސް ދިނުމުން ކިރިޔާ ވެސް އެ ރީތި ކުއްޖާގެ ކަންފަތް ކަނޑާލި އެވެ. ފަހަތަށް ފުންމާލަމުން ޕެންތަރ ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ:
  - އަދި ތިޔައީ ގޯހެއް ނޫނެވެ. އަހަރެން ހީކުރީ އަހަރެން ނަންނާއެއް ފަދައިން ކަލޭއަކީ ޕްރިންސެއް ކަމަށް!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާއަކީ ނަމަވެސް އެލްފްއެއް ނޫން، އޭނާގެ ކަންފަތުގައި އިންސާނީ ކަންފަތެއް ހުރެއެވެ. އެކަމަކު އޮއެނޯމަސް އަކީ އެލްފެވެ. މީހުންނާއި އެލްވްސް އަށް އާންމު ދަރިން ލިބެއެވެ - ހާފް ބްރީޑްސް . އެކަމަކު އެމީހުންނަށް އާންމުކޮށް ކިޔަނީ ބާސްޓަރޑްސް އެވެ . އަދި އެދެމީހުންނަށްވެސް މާބޮޑަށް ކަމުނުދެއެވެ.
  މާކިސް އަންހެން ކުއްޖާ އަނެއްކާވެސް ހަމަލާދިނެވެ. ކަނޑިތަކާއެކު ކޮމްޕްލެކްސް ކޮމްބިނޭޝަންތައް ކުރިއަށް ގެންދެވިއެވެ. އަދި ތޫފާނެއްގައި މިލްއެއްގެ ފިޔަތައް ފަދައިން އޭނާގެ ބްލޭޑް ފިނިވެ، ފުންމާލައި، އަނެއްކާވެސް އެނބުރެމުން ދިޔައެވެ. އަދި ހަމަލާދިނެވެ.
  ސަބަބެއް ނެތި ބޮޑު ސަރަޙައްދެއްގެ ވާރިސެއް ނޫން ރަސްގެފާނު އޭނާގެ މޭމައްޗަށް ވަރުގަދަ ވަޒަނެއް ދިނެވެ. އަދި ޒީނަތްތެރިކަން ވަށާލިއެވެ. ލޭ ވެސް ފަތުރާލިއެވެ. އަދި އެ އަންހެން ކުއްޖާ ޒަޚަމްވިކަން ވެސް ސާފުވިއެވެ.
  ފަހަތަށް ޖެހިލާފައި ހީނގަތެވެ:
  - ނުރައްކާތެރި މޮންސްޓަރ ބޯއީ!
  އެޑްމަންޑް ޖަވާބު ދިނީ ކުޑަކުޑަ ހިނިތުންވުމަކާއެކުގައެވެ.
  "އަހަރެން ޖަނަވާރަކަށް ވެދާނެ، އެކަމަކު އަހަރެން ފިރިހެން ކުއްޖަކާ ދުރު!"
  ދިޔާނާ ހީލަމުން އަނެއްކާވެސް ހަމަލާދިނެވެ. އޭނަގެ ކިބައިން ކަޅުކުލައިގެ ލޭ ތިކިތައް ފައިބަމުން ދިޔަ ނަމަވެސް. އަދި ޑެކް ހުރަސްކޮށް ފެތުރިގެން ދިޔައެވެ.
  ރަތް އިސްތަށިގަނޑެއްގެ ރާނީ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އަހަރެން ހަމަ އެވަގުތު އޭނަގެ ބޯ ކަނޑާލީސް! އަހަރެން ބެގްޕައިޕްތައް ދަމައިގެން ނުދާނަމެވެ.
  މާކިސް-ކެޕްޓަން ހީނގަތެވެ.
  - އަދި އެފަދަ ފުރުސަތެއްވެސް އަޅުގަނޑަށް ދެވިދާނެ!
  އޮއެނޯމަސް ޖަވާބު ދިނީ އޭނާގެ ކަނޑިން ހަނގުރާމަވެރިޔާގެ އަތުގެ ދަށުގައި ޖަހައި އޭނާގެ ޓެންޑަން ކަނޑާލުމުންނެވެ. ކަނާތް އަތުން ހަތިޔާރު ވައްޓާލި ނަމަވެސް ވަގުތުން ކަނާތް އަތުން އެ ހަތިޔާރު ނަގައިފިއެވެ . އަދި މި ޝޯޑައުންގައި ދިމާވި ހާލަތުގެ ލޯބިވެރިޔާ ފަދައިން ކާނާ ކެއުމަށް ހީނލިއެވެ.
  އެ ޒުވާނާ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ތިޔައީ ހިތްވަރުގަދަ އަންހެން ކުއްޖެއް! އެކަމަކު ދެން އަނިޔާއެއް ލިބެއެވެ. ރަނގަޅުވާނީ ދޫކޮށްލުން!
  ދިޔާނާ ހީނގަތެވެ.
  - އަހަރެމެން މަރުވާނެ، އެކަމަކު އަހަރެމެން ދޫނުދޭނަން!
  ރަތް އިސްތަށިގަނޑެއްގެ ކަނޑުފޭރޭ ހަނގުރާމަވެރިޔާ ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް އިޙްތިރާމް ކުރަން ޖެހޭނެ، އަޅުގަނޑުމެންނަށް ބިރުގަންނަން ޖެހޭނެ،
  އަންހެން ކަނޑުފޭރޭ މީހުންގެ ކާމިޔާބީތަކަކީ ނިމުމެއް ނެތް...
  އަލިކަމުގެ އެލްފްތަކަށް އަބަދުވެސް ހަނގުރާމަ ކުރަން އެނގޭ،
  އަދި މި ޕްލެނެޓް އަހަރެމެންނަށް މޮޔަވެއްޖެ!
  އަދި ހޭން ޖަވާބުގައި، އެހާ އިރިޑެސްސެންޓް އަދި ރިންގިންގް. ހުރިހާ ކަމެއްވެސް ފެނުނީ އެހާ ފިނި އިހުސާސެއް އެކުލެވިގެންވާ ގޮތަކަށެވެ.
  އަދި ދިޔާނާ އަނެއްކާވެސް ހަމަލާދިނެވެ. ކަނާތު އަތުން އަމަލުކުރީ ކަނާތް އަތުން ކުރާ ކަންތައްތަކަށް ވުރެ ގޯހެއް ނޫނެވެ. އަދި އެއީ ފުދޭވަރަކަށް ރީތި، އެފަދަ ޝަރަފުވެރި ހަރަކާތްތަކެކެވެ. މީގެ އިތުރުން މާކިސް ކެޕްޓަން ބޫޓު ނަގައި، ކުދިކުދި ޝަރަފުވެރި ފައިތައް ހުސްވެގެން ދިޔައެވެ. އަދި މިކަމުގެ ސަބަބުން އޭނާގެ ކުޅަދާނަކަން އިތުރުވެގެން ދިޔައެވެ.
  އޮއެނޯމަސް ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އަދި ހުސްފައި ކަލެއަށް ކަމުދާ ލޮބުވެތި ރީތި!
  ޑަޔާނާ ހީނގަތެވެ.
  - އަހަރެންގެ ހުސް ހީލްސް އަށް ބޮސްދޭނެ!
  މާރާމާރީ ހިންގީ ވަރަށް އުދުވާނީ ގޮތަކަށެވެ. މާކިސް ވަލު ރުޅިވެރިކަމާއެކު ހަމަލާދީ ލޭޑީއެއްގެ ފޭނެއް ފަދައިން އޭނާގެ ހަތިޔާރު އުފުލާލިއެވެ. އަދި މިކަން ވެގެން ދިޔައީ އިންތިހާއަށް ރީތި ކަމަކަށެވެ. އަދި ދެން އެ ޓިޕް އިން އޮއެނޯމަސް އަށް އެލްފްގެ އޮމާން، އިސްތަށިގަނޑެއް ނެތް، ރޯޒީ ކޯތާފަތުގައި ސްކްރެޗް ކޮށްލިއެވެ.
  އެ ޒުވާނާ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ކަލޭ ރަނގަޅު!
  ދިޔާނާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާނ، އަހަރެން ފިނި! އަދި އަނެއްކާވެސް ސްވިންގް އާއި ޓްވިސްޓް އެވެ.
  ރަތް އިސްތަށިގަނޑެއްގެ ކަނޑުފޭރޭ މީހާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އޭނަގެ ގައިގައި ޖަހާށެވެ! އޭނަ މަރާލާ!
  އޮއެނޯމަސް ހިނިތުންވެލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - މާތްالله ގެ އަމުރަށް ކިހިނެއްތޯ - މަރާނުލާށެވެ؟
  އަލިފާން އަންހެން ކުއްޖާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަކުރުން އަކުރަށް - ނުބައި ޤަތުލު ނުކުރާށެވެ!
  ކަނޑުފޭރޭ ޕްރިންސް މުމްބާއީ ކޮށްލިއެވެ.
  - އެހެންވީމާ، ރަނގަޅު ޤަތުލެއް ކުރުމަކީ ކުރެވިދާނެ ކަމެއްތަ؟
  ރަތް އިސްތަށިގަނޑެއްގެ އަންހެން ކުއްޖާ ކަށަވަރުކޮށްދިނެވެ.
  - އެއީ ކުރެވޭނެ ކަމެއްވެސް ނޫން، އެކަމަކު އެއީ ކޮންމެހެން ކުރަންޖެހޭ ކަމެއް!
  މި ވަގުތު ޒަޚަމްވި އަންހެން ކުއްޖާގެ ކެޕްޓަން އަނެއްކާވެސް ހަމަލާދޭން މަސައްކަތް ކުރިއިރު، ވަރަށް ރަނގަޅަށް އަމަލުކުރިއެވެ. އަދި އޮއެނޮމައިއާގެ އަތާއި ކޮނޑުގައި ރިއްސާލިއެވެ.
  ޑަޔާނާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ދެރަ އިހުސާސެއް ކުރެވޭނެ! އަހަރެން މަރާލާނަން ކުއްތާ!
  ޖަވާބުގައި އޮއެނޯމަސް ލަވަކިޔައި، ހަމަލާތައް ޕެރީކޮށްލިއެވެ؛
  އަހަރެމެންނަށް އެނގޭ ހަނގުރާމަތަކުގައި އަމަރުނުވާ ޝަރަފު،
  ބިރެއް ނެތްކަން ނޭނގި، ހިތްވަރުކޮށްގެން ކޮށާލާށެވެ!
  ބޮޑެތި ކާމިޔާބީތަކުގައި ކަނޑި އެހީތެރިވެދެއްވާށި،
  ދުޝްމަނުން ބަލިކުރުން - އިތުރު އެއްވެސް ކަމެއް މުހިންމެއް ނޫން!
  
  އަހަރެމެން ކަނޑުމަތީގައި ދަތުރުކުރަނީ، އެއްވެސް ޝައްކެއް ނޭނގި،
  ކަނޑުފޭރޭ މީހަކާއި ތޫފާނެއް، ތޫފާނަކީ އެއްވެސް ހުރަހެއް ނޫން!
  އެ ހަނދާން ޖީލުތަކުގެ ހިތްތަކުގައި ދެމިއޮންނާނެ،
  ދުޝްމަނުން ބަލިވެއްޖެ - އެއީ މުޅި ސަވާބެވެ!
  
  އެ ރީތިކަމުން ލޯބި ދޭނީ ޝައުގުވެރިކަމާއެކު،
  އަދި މާދަމާ ޖަލާލީ އިންތިޒާރު ކުރަނީ ސްކެފޯލްޑަށެވެ!
  ފިލިބަސްޓަރަކުން ދިރިއުޅުން ގުޅުވުމަކީ ނުރައްކާތެރި ކަމެއް،
  ނަސީބު ޑައިސް އުކާލަނީ ވިމްސިކަލް ގޮތަކަށެވެ!
  އަދި އެންމެ ފަހު ބަހުގައި ކަނޑުފޭރޭ ޕްރިންސް ކަނޑިން މާކިސް އަންހެން ކުއްޖާގެ އަތުގައި ކަނޑާލުމުން، އެ ހަތިޔާރު އޭނާގެ ފަނޑު އަތުން ވެއްޓުނެވެ.
  ޑަޔާނާ ހިނިތުންވެލަމުން ފުންމާލީ އޭނާގެ ހުސް ހީލް އޮއެނޮމައިގެ ބުރަކަށީގައި އަމާޒުކޮށްގެންނެވެ. އަދި އެއަންހެންކުއްޖާ ހިނގާލަ ހިނގާލަ ހިނގާލަ ހިނގައިގަތީ އާދައިގެ މަތިންނެވެ. އެ ޒުވާނާ އޭނަ ނަގައިލުމަށްފަހު ތިރިއަށް އެއްލާލިއެވެ. ޑަޔާނާ ޑެކް މައްޗަށް ވެއްޓިގަތީ ސިއްސައިގެންނެވެ. ހަގީގަތުގައިވެސް ފުންމާލަން އުޅުނު ނަމަވެސް ބޫޓުގެ ފައިގެ އިނގިލީގެ ނިޔަފަތި އޭނާގެ ބުރަކަށީގައި ޖެހުމުން އެ އަންހެން ކުއްޖާ މުޅިން ހޭނެތިގެން ދިޔައީ އެ ބާރުގަދަ ވަޒަނުންނެވެ.
  އޮއެނޯމަސް އަތް މައްޗަށް އުފުލާލަމުން ގޮވާލިއެވެ.
  - ކާމިޔާބީ!
  އަންހެން ކުދިންނާއި ހުސްފައިގައި ތިބި ފިރިހެން ކުދިންގެ ކްރޫގެ ތެރެއިން ގުގުމާލެއް ދިޔައެވެ. އަދި ހަނގުރާމަވެރިން އެމީހުންގެ އަޅު ފިރިހެން ކުދިންނާއެކު ގަދަކަމުން ކުޑަކަކޫ ޖަހާލިއެވެ.
  ރަތް އިސްތަށިގަނޑެއްގެ ހަނގުރާމަވެރިޔާ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ކޮންމެވެސް ގޮތަކުން ވަރަށް ފަސޭހައިން ނިމުނީ! އަހަރެން ހީކުރީ އެއަށްވުރެ އުނދަގޫވާނެ ކަމަށެވެ.
  އޮއެނޯމަސް މުމްބާއީ ކޮށްލިއެވެ.
  - ޓާކީ ވިސްނާފައި ނިމުނީ ސޫޕްގައެވެ!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ހީލަމުން ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ:
  އެލްފްސް އާއި މެދު ދަށްކޮށް ނުވިސްނާށެވެ
  ވަގުތު އަންނާނެ، އަމިއްލައަށް ވިސްނޭނެ...
  އެމީހުން ތިބާގެ ފައްޅިއަށް ވަޒަނެއް ފަދައިން ވިސްލް ޖަހަނީ،
  އަދި އަންހެން ކުއްޖާ ހަނގުރާމައަށް ދުއްވައިގަންނަނީ މުޅިން ހުސްފައިގައެވެ !
  ރަތް އިސްތަށިގަނޑުގެ މީހާ ލަފާ ދިނެވެ.
  - އަޅުން ފިރިހެން ކުދިންގެ ހުސް ހީލްސްގައި ދަނޑިތަކުން ތަޅަމާ ހިނގާށެވެ. އަހަރެންނަށް ހީވަނީ އެމީހުން ލޯބިވާނެހެން!
  އޮއެނޯމަސް ލޯ މަރާލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އެމީހުންނަށް ކަމުދާނެ ކަމަށް ހީކުރައްވަނީ ހެއްޔެވެ؟ ފިރިހެން ކުދިންގެ ގަދަ ފަލަމަސްގަނޑަކީ ދަނޑިގަނޑަކުން ލިބޭ ތަދު އެހާ ނާޒުކު އެއްޗަކަށް ނުވިޔަސް ކަންނޭނގެއެވެ.
  ރަތް އިސްތަށިގަނޑެއްގެ ކަނޑުފޭރޭ މީހާ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - މައިގަނޑު ކަމަކީ އަޅުގަނޑުމެންނަށް ކަމުދާ ކަމެވެ! އަޅުގަނޑުމެން ކަހަލަ ފޭރޭ މީހުންނަށް ރީތި ފިރިހެން ކުދިންނަށް އަނިޔާ ކުރުމަކީ ވަރަށް ހިތްގައިމު ކަމެއް!
  ސްމާޓް ޓިއުނިކެއް ލައިގެން ހުރި ރީތި އަންހެން ކުއްޖަކު އަތްތިލައާއި ފައިގެ ކަކުލުގައި ޖަވާހިރުތަކެއް ޖަހާފައި ހުއްޓެވެ:
  - އަޅުގަނޑު މިހުރީ ތައްޔާރަށް، މާކިސްގެ އެހީތެރިއެއްގެ ގޮތުގައި، މާރާމާރީ ކުރިއަށް ގެންދިއުމަށް! އަދި ޣަނީމާގެ އަނެއް ބައި ފޯރުކޮށްދިނުން!
  އަލިފާން ކަނޑުފޭރޭ މީހާ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - ޝީ އިޒް މައިން! އަހަރެން އޭނައާ ޒުވާބު ކުރާނަން! މިކަން ސާފު.
  އެނޯމައި އެއްބަސްވުމުގެ ގޮތުން ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - ލޮޖިކަލް! އެއީ އަހަރެން އެކަނި ގެންދަން ޖެހޭ ހުރިހާ ކަމެއް ނޫނެވެ. ކަލެއަށް އެންމެ މުހިއްމު މީހަކީ އަހަރެން ކަމުގައި ވިޔަސްމެއެވެ.
  ރަތް އިސްތަށިގަނޑެއްގެ ހަނގުރާމަވެރިޔާ އިއުތިރާޒު ކުރިއެވެ.
  - ހަމަހަމަ މީހުންގެ ތެރޭގައި ވެރިއެއް ނެތެވެ. އަދި ހަތިޔާރާއި ނުލައި ހަނގުރާމަ ކުރުމަށް ހުށަހަޅަމެވެ.
  ޓިއުނިކެއްގައި ހުރި ހަނގުރާމަވެރިޔާ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ހަތިޔާރު ނެތި؟ ބިރެއް ނުގަނޭތަ އެލްފް؟
  އަލިފާން ކަނޑުފޭރޭ މީހާ ނިންމާލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ވަލުތެރެއަށް ބިރުގަންނަން ނުވަންނާށެވެ!
  ޓިއުނިކްގައި ހުރި އަންހެން ކުއްޖާ، މި އުފާވެރި ހަނީ ބްލޮންޑް، މަޑުމައިތިރި ރާގެއްގައި އަހާލިއެވެ.
  - ޝައުގުވެރި ޒުވާނާ އަހަރެމެންނަށްޓަކައި ލަވަކިޔައިދޭށެވެ. އަހަރެންނަށް ހީވަނީ ލިރިކަލް އެއްޗެއްހެން، އަދި އެހެން އަންހެން ކުދިންވެސް އަހަންނަށް ސަޕޯޓް ކުރާނެހެން.
  ދެފަރާތުގެ ރީތި މީހުން އެއް އަޑަކުން ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  - މަރުޙަބާ! އަހަރެމެން ބޭނުންވަނީ ތިޔަބޭފުޅުންގެ ލަވަތައް އަހަރެމެންގެ ފުއްޕާމޭގެ މަތީގައި!
  އޮއެނޯމަސް ހިނިތުންވުމަކާއެކު ލަވަކިޔައިދިނެވެ:
  އަހަރެން ހަނދާންވަނީ މިހާރު ކިހިނެއް، ވިދާ ވިދާ މޫނު،
  އެ ނަޒަރު އަހަރެންގެ ހިތަށް ވަޅި ހެރުނީ ޚަންޖަރެއް ފަދައިންނެވެ!
  އަހަރެން އަނދާ ހުލިވީ އަލިފާންގަނޑުގެ ކޯރުތަކުގައި،
  ޖަވާބުގައި ހަމަ ހިމޭނުން ތިހުރީ!
  
  ތިބާގެ އަޑު، ކިހާ ރީތި އަދި ސާފު،
  އަހަރެން ގަބޫލުކުރަނީ ކަލޭގެ ލޯބިތަކުގެ ނިމުމެއް ނެތް ވޯޓަރ ފޯލް!
  ކަލޭ ނެތި ނަފްރަތު އުފެދޭ ދިރިއުޅުމެއް އަހަރެން ބޭނުމެއް ނޫން ،
  އަދި މިހާރު ދާއިމީ ރޭގަނޑެއް އަހަންނަށް އަލިކޮށްދޭނެ!
  
  ތިޔައީ ޙައްދެއް ނެތް ލޯބީގެ ކަލާނގެ،
  އަޖައިބު ކުރުވަނިވި އަލިކަމުން ފުރިފައިވާ ކަނޑެކެވެ!
  އައިސް ޝެކަލްތައް ފަޅާލާ، ސަމާސާ ގޮތަކަށް،
  އަހަންނަކަށް ކަލޭ ނެތި ފަތިސް ނުފެންނާނެ!
  
  މަތީގައިވާ އިރު ފަދައިން ތިބާގެ މޫނު ވިދާލައެވެ،
  މިއަށްވުރެ ރީތި ސިފަތަކެއް ކައުނުގައި ނެތެވެ!
  ޝައުގުވެރިކަމުގެ އިހުސާސް ތޫފާނެއް ފަދައިން ނިވާވެގެން ދާއިރު،
  އަބަދަށްޓަކައި ތިބާއާއެކު ހުރުމަކީ އުފަލެވެ!
  
  އަހަރެންގެ ނަފްސުގައިވާ ވޭން ތޫފާނެއް ފަދައިން ގަދަވެ،
  އަދި އަހަރެންގެ މޭމަތީގައިވާ އަލިފާންގަނޑު ރަހުމެއްނެތި އަނދާ ހުލިވެއެވެ!
  އައި ލަވް ޔޫ، ޔޫ ލޫކް ފަޚުރުވެރިކަމާއެކު ބަދަލުގައި،
  އައިސް ޝޭޑްސް އަށް ބަދަލުވެގެން ދާއިރު ހިތް ފަޅައިގެންދެއެވެ!
  
  ވަކި ޙައްދެއް ނެތް ތަރިތަކުން ފުރިފައިވާ ކަނޑުގެ އަލިތަކުގެ މެދުގައި،
  އަހަރެންނާއި ކަލޭ އުޑުމަތީގައި އުދުހިގެން ދިޔައީ ކަނބުލޮ ފަދައިން!
  އަދި މާމުއި ގަސްތަކުން ވިދާލާ ތިބާގެ ތުންފަތް،
  އެއްޗެކޭ ބުނީ އޯގާތެރިކަމާއި ޝައުގުވެރިކަމާއެކު !
  އަދި އަތްތިލަބަޑި ޖަހާ ކަހަލަ ގޮތަކަށް ރީތި ކުދިން ފަސޭހައިން ހޮޑުލަނީ އުފަލުންނެވެ. އެކަމަކު އެވަގުތު އެ އަންހެން ކުދިންގެ ތެރެއިން އެކަކު ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - މިތަނަށް އަންނަނީ ދެ ކޮމްބަޓް ފްރިގޭޓް!
  އޮއެނޯމަސް ހިތާމަވެރި ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އާދެ، މިއީ ހަމަ ކަލޭ ބޭނުންވި ގޮތް ހެއްޔެވެ؟ ޝައުގުވެރި މާރާމާރީއެއް ބޭނުންވީ ހެއްޔެވެ؟ އެހެންވީމަ ލިބޭނެ!
  ރަތް އިސްތަށިގަނޑުގެ މީހާ ރުޅިވެރިކަމާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އެމީހުން އެމީހުންނަށް ގޮވާލިއެވެ! ސިފައިންނާއެކު ކްރޫޒާތަކެވެ. އަދި މިހާރު ހަމައެކަނި ތިބާގެ ހުސް ހީލްސްގައި ޖަހާލުމުން ސަލާމަތް ނުވެވޭނެ!
  ބައިނޮކިއުލާ މެދުވެރިކޮށް ބަލަމުން ދިޔަ އަންހެން ކުއްޖާ ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - ބޯޓުތަކުގައި އޯކްސް އުޅެއެވެ. އަދި މިކަމުގެ މާނައަކީ ސީރިއަސް އިމްތިޙާނެއް އަޅުގަނޑުމެންނަށް އިންތިޒާރު ކުރަމުންދާ ކަމެވެ.
  އޮއެނޯމަސް ލޮޖިކަލީ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އެކަމަކު އަހަރެމެންގެ ޒަމީރަށް އެއްވެސް ގެއްލުމެއް ނުލިބި އަހަރެމެންގެ ދުޝްމަނުން މަރާލެވޭނެއެވެ. ރީތި ހަނގުރާމަވެރިންގެ ގައިގައި އަތްލާއިރު ހިތުން އަކުރުން އަކުރަށް ލޭ އޮހޮރެއެވެ!
  ފެހި އިސްތަށިގަނޑެއް ލިބިފައިވާ އަންހެން ކުއްޖާ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އަހަރެމެންގެ ޑްރެގަންތަކަކީ ފްރިގޭޓްތަކަށްވުރެ ބާރު ދުވެލިތަކެކެވެ. އަޅުގަނޑުމެންނަށް ފުރަން ވަގުތު ލިބިދާނެ!
  ކަނޑުފޭރޭ ޕްރިންސް ނިންމާލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އަޅުގަނޑުމެންގެ ބަސްފޮތުގައި ފިލައިގެން ދިއުން ކިޔާ ލަފުޒެއް ނެތެވެ!
  އަދި ކަނޑުފޭރޭ އަންހެން ކުދިން ރުޅިވެރިކަމާއެކު ލަވަކިޔަމުން ދިޔައީ، ދިރިއުޅުމާއި މަރުގެ ހަނގުރާމައަކަށް ތައްޔާރަށެވެ ؛
  އަހަރެމެން މި އުޅެނީ ވަކިވުމާއި، ހިތާމައިން ފުރިފައިވާ ދުނިޔެއެއްގައެވެ...
  އެކަނިވެރިވެފައި ހުންނައިރު ކުރާނީ ކޮންކަމެއް ހެއްޔެވެ ?
  ކަލާނގެތަކުން، ޙައްޤުގޮތުގައި، އަނިޔާވެރިކަމާއެކު އަޅުގަނޑުމެންނަށްޓަކައި ނިންމި -
  މި ފިރިހެންމީހާގެ ފައްޅިތައް އަޅިކުލައަށް ބަދަލުވަނީ!
  
  ކައުނު ލޯބިވާން އެހާ އަނިޔާވެރި،
  ވަކިވުމުގެ ކަރުނަތައް އޮހިގެން ދިޔައީ ކެސްކޭޑެއްގެ ގޮތުގައެވެ...
  އޯގާތެރިކަން ނެތިގެން ދިޔައީ އެއްވެސް އަސަރެއް ނެތި، ހުވަފެނެއް ފަދައިން،
  އަދި ދިރިއުޅުން ވެގެން ދިޔައީ މަޑުމައިތިރިކަމެއް ނެތް ހިލަގަނޑެއްފަދައިންނެވެ!
  
  ފަޅުތެރޭގައި ފިނިވެ، ހޫނުން އައިސް އަނދަމުންދާއިރު،
  ކިހާ ދަގަނޑު ޗޭނެއް އަހަރެންގެ ހިތް ވަށާލަނީ ހެއްޔެވެ؟
  އަދި ވަކިވުމުގެ ވާރޭ ފުރާޅުގައި ފްރެކްޝަންތަކެއް ފަދައިން ތަޅަނީ -
  ޖީބުތައް ހުސްވެފައި، ބާކީ އޮތީ ހަމައެކަނި ކޮޕަރ!
  
  އެކަމަކު ހަނގުރާމަވެރިއެއްގެ ކާމިޔާބީއަށް އީމާންވުމަކީ އިންސްޕަޔަރ ކުރާ ކަމެއް،
  މާތްالله، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ވަރުގަދަ ވަޢުދެއް ވެވަޑައިގެންފިއެވެ!
  އަދި އެއީ އަހަރެމެންނަށް ހޫނު މޭ މަހު ފަތްތަކެއް ފަދައިން ވާނެ،
  އަހަރެމެން ފަޅައިގެން ދާއިރު ފަތިސް އާއި ބައްދަލުވެއެވެ!
  
  މި ޕްލެނެޓް އުފާވެރި ކުރަން ބޭނުން ހެއްޔެވެ؟
  އަހަރެމެންގެ ތެރެއިން ކޮންމެ މީހަކުވެސް ނައިޓިންގޭލްއެއް ފަދައިން ޝަރަފުވެރިކަމާއެކު ލަވަކިޔާނެ ގޮތަކަށެވެ؟
  ދެން އެންމެ ފޮނި ހަވާދު ވެގެން ދިޔައީ ލިންޑަން ގަހުން ލިބޭ ދަނޑުވެރިކަމަކަށެވެ -
  ޖަޔަންޓްސްގެ ފުރާނަގައި، ދޮގުތަކަށް ނިމުމެއް ގެންނަންވީ !
  
  މާތްالله އަށް އޮޅުވާލުމުގެ ބޭނުމެއް ނެތް، ގަބޫލުކުރައްވާ،
  އޭނާއަށް ފެންނަނީ ހަމަ އަޅުގަނޑުމެންގެ ތެރެއިން ކޮންބަޔަކީ ބިރުވެރި އަދި ބޫރެއް ހެއްޔެވެ !
  ޤުރުބާނީއަށް މާތްރަސްކަލާނގެ މާނަ ދެއްވާށެވެ.
  އަޖައިބެއް ނޫން އޭގައި ބުނަނީ، އަހަރެން ތިޔަބައިމީހުންނަށް ބަދަލު ދޭނަން!
  
  އަހަރެމެން އޮންލައިންކޮށް ހިފެހެއްޓި ,
  މަރާލުންތައް ނިމޭ ތަނެއް އެއްވެސް މީހަކަށް ނޭނގެއެވެ.
  ޖޫޑާސް ތަޅުވާފައިވަނީ ފުނޑުފުނޑުވެފައިވާ އެސްޕެން އެއްގައި -
  އަދި އީމާންވި މީހުންނަށް - ލޯރެލް ތާޖެއް!
  
  ކޮންމެ މީހަކަށްވެސް ރަނގަޅު ވެދާނެއެވެ
  އަހަރެމެންގެ އިޚްތިޔާރަކީ ހޭލުންތެރިކަމާއެކު - ކްރައިސްޓްއަށްޓަކައި މަސައްކަތް ކުރުމެވެ.
  އެކަމަކު ބައެއް ފަހަރު ލޭގެ ފޮތިގަނޑުތައް ހުރެއެވެ،
  އެންމެ ކުޑަމިނުން ވަޢުދެއް އެބައޮތް - އަޅުގަނޑު ވަރަށް އަވަހަށް އަންނާނަން!
  
  އަޅެ ދުނިޔެ، ކިހާ އަނިޔާވެރިކަމެއް ތިޔަ އުޅެނީ،
  ސުލްހަވެރިކަމާއެކު އުޅެވޭކަށް ނެތް ކަހަލަ !
  ސިފައިންގެ ސަންދޯއްގެ މައްޗަށް އަނބިމީހާ ރޮއިގަތެވެ،
  ދިރިއުޅުމުގެ ނާޒުކު ތެޔޮ ކިހާ ތުނި ހެއްޔެވެ؟
  
  ލޭ އޮހޮރުވުމަކީ އަހަރެމެންގެ ގޮވާލުމެއް ނޫން -
  އަހަރެން ބޭނުންވަނީ ލޯބިވާން، ބައްޕަގެ ޤައުމަށް ސުވަރުގެ ދޭން!
  މި އަދަބަކީ އަޅުގަނޑުމެން އެންމެންނަށް ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  ޖަވާބު: ތިބާގެ ހުރިހާ މުދަލެއް ނިކަމެތިންނަށް ދެއްވާށެވެ!
  
  ފައިސާއަށް ސަލާމަތް ގަތުމަކީ ކުރެވޭނެ ކަމެއް ނޫން،
  އެހެނީ މާތްالله އަށް ރަނުގެ އަގެއް ނެތޭ!
  އަދި ޗާޗުގައި ތިބާ ބޯޖަހާނީ ހުކުރު ދުވަހު،
  ކަނބުލޭގެ ފަދައިން ފިޔަގަނޑަކަށް ވުމަށް!
  
  އަދި ވަގުތު އަންނާނެ - މާތްރަސްކަލާނގެ ރަސްކަންފުޅު އަންނާނެ،
  ނުބައި އަދި ޝިކާރަވެރި އަނދިރިކަން ނިމުމަކަށް އަންނާނެ!
  ރޫޙާނީ ކަންތައްތައް ނައްތާލެވޭނެ، ލަޢުނަތް ލިބިފައިވާ އަޅުވެތިކަން،
  އަދި ޤައުމު ވާނީ އުފާވެރިކަމުގެ ބޮޑުކަމަކަށް!
  ވަސްގަދަ އަދި އިސްތަށިގަނޑު ގިނަ ބުޅަލުން ފުރިފައިވާ ބޮޑެތި ފްރިގޭޓްތަކަށެވެ .
  އެ ނުބައި މަޚްލޫޤުންނަށްވުރެ އަންހެން ކުދިން މަދު ނަމަވެސް އެއީ މާ ފަރި އަދި ފަންނުވެރި ބައެކެވެ.
  އަދި އެއަށްފަހު ވިޔަފާރި ބޯޓުގައި ތިބި އަންހެންކުދިންވެސް ކަނޑުފޭރޭ މީހުންގެ ފަރާތުން ހަނގުރާމައަށް ވަދެއްޖެއެވެ. އަދި ހަމައެހެންމެ އަޅުން ފިރިހެން ކުދިން އަވަސްވެގަތީ ހަތިޔާރުތައް ނައްތާލުމަށެވެ. މިއީ އެމީހުންގެ ދާއިމީ ތާރީޚީ ދުޝްމަނުން - އޯކްސް - އާއި ދެކޮޅަށް މީހުންނާއި އެލްފްތަކުގެ މިފަދަ އަސަރުގަދަ އެއްބައިވަންތަކަމެވެ.
  އޮއެނޯމަސް ވެސް އެ ހަނގުރާމައިގައި ބައިވެރިވިއެވެ. އެ ޒުވާނާ އެއްފަހަރާ ދެ ކަނޑި އުފުލާލަމުން މިލް ދުއްވާލަމުން އޯކްސްގެ ބޯ ކަނޑާލިއެވެ. އޭނާ ހަނގުރާމަކުރީ ސިންގާއެއްގެ ރުޅިވެރިކަމާއެކުގައެވެ.
  އަދި އޭނާގެ ކައިރީގައި ހުންނަނީ ރަތް އިސްތަށިގަނޑެވެ . އެ އަންހެން ކުއްޖާގެ ހުސް ހީލް އޯކްގެ ބުރަކަށީގައި ޖެހި އޭނާގެ ދަތްދޮޅި ފަޅައިގެން ދިޔައެވެ. އަދި އެއަށްފަހު އޯކް ވެއްޓި، އޭނާގެ ސޮރުތައް އޭނާގެ ބަނޑުގައި ޖެހުނެވެ . އަދި އެއީ ބުރަ ހަނގުރާމައެކެވެ.
  އޮއެނޯމަސް ހިތްވަރުގަދަކޮށް ހަނގުރާމަ ކުރެއެވެ. މިތަނުގައި އޭނާ ކަނޑިތަކުން ބުޅަލެއް ހިފައިގެން، ފަންކާއެއް ފަދައިން، ކެބެޖް ފަދައިން ރޯލްވާ ބޯތައް ކަނޑާލައެވެ.
  ޒުވާން ޕްރިންސް ފޯރިއާއެކު ލަވަކިޔައި، ބަޠަލާއިންގެ އަޖައިބުތައް ދައްކުވައިދިނެވެ:
  އަތްތިލަ ވަރުގަދަ ނަމަ -
  މާނައަކީ ދިރިއުޅުމުގައި ފުރަތަމަ ވާނީ ތިމާއެވެ!
  އަދި ދެން އެކުވެރިޔާއަކީ ނިކަމެތި މީހެއް ނޫން،
  އޭނާގެ ހިތެއް ރަނުގެ ހިތަކާއި ދަގަނޑުގެ ނާރުތަކެއް ހުރެއެވެ!
  
  އެކަމަކު އެއަށްވުރެ މުހިންމު ކަމަކީ ގަބޫލުކުރުން، އެއީ ވަރުގަދަ ސިކުނޑިއެއް،
  އެހެނީ އެލްފް ފައިޓަރަކީ ޖަނަވާރަކަށްވުރެ ފިނި އެއްޗެކެވެ .
  ދިރިއުޅުމުގައި ކަނު އަނދިރިވެއްޖެނަމަ،
  އޭރުން ހިތްހަމަޖެހޭ ހިނިގަނޑަކުން ލޯބިވެވޭނެ!
  
  އޮޓޮމެޓިކް ސަޕްލިމެންޓް، އެނގޭ، އަތްތިލައަށް ބާރު،
  އެހެނީ އެއީ ޢިލްމުން ފުރިފައިވާ އެއްޗަކަށް ވާތީ، ނޯ-ހައު!
  މޮޔައެއްގެ އަތަށް ދޭން މަސައްކަތް ކުރާށެވެ ,
  އޭރުން ލިބޭނީ ހަމައެކަނި ވޭނެއްގެ ގޮތުގައި!
  
  ދަނޑިވަޅަކާއެކު ޝިކާރައަށް ދިޔަ ދުވަސްވަރެއް،
  ބޯ ހަންގަނޑެއްގެ މައްޗަށް ކަނޑިއެއް، ތިރިން ޖަހާފައިވާ ތިރިއެއް...
  އެކަމަކު ލާރި ދިޔަ ތަނުން ޗެރްވޮނެޓް ހެދީ،
  އަދި ގެލެކްސީއަށް ފުންމާލަން ވަރަށް ފަސޭހަ!
  
  ތަޢުލީމު ރަނގަޅު ނަމަވެސް -
  އެކަމަކު ހިތްވަރު ކުރަން ވެސް ޝައުގުވެރި...
  އަދި ބެޔޮނެޓަކާ އެއްވަރަށް، އެއީ ޗައިސަލްއަކަށް ވާނެ،
  އަދި އަޅުގަނޑުމެން މަންމަ ބައްޕަގެ ވަޒަނަށް ޚިދުމަތް ކުރަނީ ވަރަށް ތެދުވެރިކަމާއެކު.
  
  އެކަމަކު ނުބައި އަނިޔާވެރިކަމަކީ ބަރު ސަލީބެއް،
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ހަނގުރާމައިގެ މައިދާން ފުރިފައިވަނީ ލޭ...
  ތަކުލީފުތަކަށްފަހު މާތްالله އަލުން ތެދުވެވަޑައިގަތީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  ސިފައިންގެ އަސްކަރީ އެއްވުން ހަރުދަނާ ކުރެވޭތޯ!
  
  އެ ކުއްޖާގެ ކަރުނަތައް ވެއްޓިގެން ދަނީ - އޭނާގެ ލޯބިވާ އެކުވެރިޔާ ވެއްޓިއްޖެ،
  މަންމަ ނަމާދު ކުރަނީ ގިސްލަމުން، ފުއްޕާމޭގެ މަތީގައި ހަޅޭއްލަވަމުން...
  ކުޑަދޮރުތަކުގެ ބޭރުގައި ފިނިވެ، އަލިފާންގަނޑު ނިވިއްޖެ،
  މިއޮތީ ބިމުގެ އަޑީގައި ވަޅުލާފައިވާ ރީތި ޒުވާނަކު!
  
  އަޅެ އަނިޔާވެރި ތަޤްދީރެއް، ކޮންފަދަ ނުބައި ތަޤްދީރެއް،
  ވާޖިން މަރިޔަމް , ކޮބާ ތިބާގެ ރަނގަޅު ޠަބީޢަތް؟
  އެމީހާ ބޭނުންވީ އަވަހަށް ކައިވެނި ކުރަން،
  އަދި މިހާރު ވައިރޯޅިން ދޮންވެލިގަނޑު ދަށަށް ޖައްސަނީ!
  
  ދިރިއުޅުން އަންނާނެ އުފާވެރިކަމާއެކު - ރަނގަޅުވާނެ،
  އެޕަލް ޕައި ވެގެންދާނީ ހަނީ ޕޮޕީ ސީޑް...
  ޖަނަވާރު ދުޝްމަނުން ދޮންވެލިގަނޑާއި ޕައުޑަރަށް ބަދަލުވެ،
  ހަގީގީ ނަސީބު ތެރެސްހޯލްޑް ހުރަސްކޮށްލަމާ ހިނގާށެވެ!
  
  ހުރިހާ ކަމެއް ވެސް ކޮށްފައި ވަނީ އެލްފް އަށް، އަދި އުކާލަން ވެސް ފާސް އަށް،
  ތަރިތަކުން ފުރިފައިވާ މާގަނޑެއް މުށިގަނޑަކަށް އެއްކޮށްލަމާ ހިނގާށެވެ!
  އަދި ހެލޯ ގައިސް، ހަމަ ޓޮޕް ކްލާސް،
  އަދި ބިރުވެރި ޖިންނިއެއް އަލިފާނަށް އެއްލާލިއެވެ !
  
  މެޝިންގަން މިހާރު ވަނީ އަހުލުވެރިވެފައި - ވަޒަންތައް އޮހެނީ ކޯރެއްގެ ތެރެއަށް،
  އަދި ދުޝްމަނުން ވަރުބަލިވެފައި، އޭނާ ބޭނުންވި ކަންތައް ސުމެއް!
  މޮޅުވެއްޖެނަމަ މުއްސަނދިވާނެ،
  އަލިފާން ރޯކޮށްލި މީހަކު ނިމުނީ ނިކަމެތިކަމުގައި!
  މިއީ ލަވައެއް އަދި ބޮޑު މާރާމާރީއެއް، ވަރަށް ތޫނު އަދި ފަރި ކަނޑިތަކެއްގެ ސްވިންގްތަކާއެކު. އަދި ބޮލުގައި ޖަހާ ތަޅުންތައް ފަހަތުން އަންނަނީ، ކޯރުގަނޑެއްގެ މައްޗަށް ފަދައިންނެވެ. އަދި ވަރަށް ގިނަ އޯކްސް މިހާރުވެސް ވަނީ މަރާލާފައެވެ. އަދި ހަނގުރާމައިގައި އަޅުން ފިރިހެން ކުދިންނެވެ. އެއިން އެއްވެސް މީހަކު ސަތާރަ އަހަރަށް ވުރެ އުމުރުން ދުވަސްވީ ކަމަކަށް ނުފެނުނު ނަމަވެސް އެ ހުރިހާ އެންމެންނަކީ ވެސް މަސްގަނޑު ބޮޑު ބައެކެވެ. އަޅުން ފިރިހެން ކުދިންގެ ފަލަ ހަށިގަނޑު ހަރުވަނީ ބުރަ މަސައްކަތުންނެވެ. އަދި ގަދަ، ކެލޮސްޑް ހީލްސް މެދުނުކެނޑި އޯކްސްގެ ބުރަކަށީގައި ޖެހި، އެމީހުންގެ ދަތްދޮޅި ފަޅައިގެން ދިޔައެވެ.
  އަންހެން ކުއްޖާ ކެޕްޓަން އަށް ހޭވެރިކަން ވިއެވެ. އަދި އިށީނެވެ. ދެއަތަށް ވެސް ބޮޑެތި އަނިޔާތަކެއް ލިބިފައި - ޓެންޑަންސް ވަނީ ކަނޑާލާފަ އެވެ. އާދެ، މިއީ މަރުވާ ކަމެއް ނޫން؛ސިހުރާއި ސިހުރުވެރިކަމުގެ ބޭސްތަކުގެ އެހީގައި، ގެއްލުން އަލުން ހޯދައިދެވޭނެ. އެކަމަކު މިކަމަށް މަދުވެގެން ދެތިން ގަޑިއިރު ނަގާނެ. މިދެމެދުގައި އޭނައަށް މާރާމާރީއެއް ނުކުރެވޭނެއެވެ.
  އަދި އެހީތެރިވެދޭނެ މީހަކު ނެތް - ހުރިހާ އަންހެން ކުދިންނާއި ފިރިހެން ކުދިން ތިބީ ހަނގުރާމައިގައި، އަދި އެމީހުން ހަނގުރާމަ ކުރަނީ ވަލު ރުޅިވެރިކަމާއެކުގައެވެ. މިއީ އެހާ އަނިޔާވެރި މާރާމާރީއެކެވެ.
  ދިޔާނާ ހަރަކާތްތެރިވިއިރު، ނަސީބަކުން އޭނާގެ ފައި ހުރީ ހުސްކޮށް، ނިސްބަތުން އެއްވެސް ގެއްލުމެއް ނުލިބިފައެވެ. އަދި މަކުނެއް ފަދަ ނިމްބަލް އިނގިލިތަކަކާއެކު އަންހެން ކުއްޖާ ކެޕްޓަން ފަސްޓް އެއިޑް ކިޓް ހޯދަން ފެށިއެވެ. ޒަޚަމްތައް ރަނގަޅުކޮށްދޭ ބޭހެއް، އަދި ވަރަށް ގަދަ ޒަޚަމްތައް، އަދި ޔުނިވާސަލް ބާމް އެއް ވެސް ހުރެއެވެ. މީގެ އިތުރުން އަތްފައި އޮޅާލައިގެން ބާމް އާއި ޕޯޝަން އިން ތެޔޮ ޖަހައިގެން ހަނގުރާމައިގައި ބައިވެރި ނުވަނީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  ބާރުގަދަ އަދި ވިހަ އެއްޗެހި އުކާލެވޭނެއެވެ . އަދި އެއީ އެހާ ފިނި އަދި ފަނާކުރަނިވި ކަމެއް ކަމަށް ވެސް ވިދާޅުވި އެވެ.
  ދިޔާނާ އިތުބާރާއެކު އަމަލުކުރިއެވެ. އަދި އޭނާގެ ފައި އެހާ ހުސްކޮށް ނިމްބަލް ވެފައި ހުރެއެވެ. ފަސްޖެހިގެން ބޫޓު ލައިގެން ހުރީ ހަމައެކަނި އޭނާގެ ސްޓޭޓަސްއަށް ބާރުއެޅުމަށެވެ. އެތައް ލޫމިނަރީއަކާއި ދާއިމީ ހޫނު މޫސުމެއް އޮންނަ ދުނިޔޭގައި ފައިގައި ފިނިކަން އިހުސާސް ނުކުރެވޭ ގޮތަށް ބޫޓު ބޭނުން ނުވަނީ، ރީތިކަމަށްޓަކައި، އަދި އަޅެއް ނޫން އަދި އަޅެއް ނޫން ކަމަށް ބާރުއެޅުމަށެވެ. އަދި މިއީ ލޮޖިކަލް ކަމެއް...
  މިތަނުގައި އެ ފިރިހެން ކުދިންގެ ތެރެއިން އެކަކު، ވެސް ހުސްފައިގައި ހުރެ، އޯކްގެ ނޭފަތަށް ތޫނު އިންޖެކްޝަނެއް އުކާލިއެވެ. އަދި އޭނާ ވިހައެއްގެ ބައެއް ލިބުމުން ފިނިވެ ވަގުތުން މަރުވިއެވެ.
  އަޅާ ކުއްޖާ ފޯރިއާއެކު ލަވަކިޔައި، އެހެން އަޅުން ފިރިހެން ކުދިން ވެސް ބައިވެރިވެ، އެމީހުންނަކީ އިންސާނުން ކަމުން އިންސާނުން ފަދައިން ލަވަކިޔައިދިނެވެ:
  މިހާރު ކައުނުގައި މައްސަލަތަކެއް ހުރިނަމަ،
  އެއީ އެއްވެސް އަގެއް ދައްކައިގެން ނުވާނެ ކަމެއް...
  ދެން ބަދަލެއް ބޭނުމެއް ނޫން
  އެމީހާ ބޭނުންވާ ގޮތެއް ނޭނގެއެވެ!
  
  އަދި ބާރުގަދަ ބާރެއް ލިބިފައިވާ ޗެރްނޯބޮގް ވެސް އެބައޮތެވެ.
  ބޮޑު ކަލާނގެއަށް ޢާއްމު ބާރެއް ލިބިގެންވެއެވެ ...
  އޭނާ އެދެނީ ހަމަ ނިތްކުރިމަތީގައި ހުރި މީހަކަށް،
  އިންސާނީ ނަސްލު މުޅިން ވަލު ނުވުމަށްޓަކައެވެ!
  
  އާދެ، މާތް ރަސްކަލާނގެ އެކަލޭގެފާނު އުފެއްދެވީ،
  ރައްޔިތުން ތަރައްޤީވާން ސަބަބެއް އޮތުމަށްޓަކައި...
  އެމީހަކު ހުރިހާ ކަމެއް އެއްފަހަރާ ބޭނުންވާ ގޮތަށް،
  އަދި މީހުން ދަސްކުރީ ބުރަކޮށް ހަނގުރާމަ ކުރަން!
  
  ހަނގުރާމަވެރިއަކު ނުބައިކަން ފަތަޙަކުރާ ފަދައިން،
  އެ ރޮޑް އުފެއްދީ އިންސާނާގެ ފައިދާއަށް...
  އަދި ނަފްސުތަކާއި ހަށިގަނޑަށް ހެޔޮކަންތައްތައް އުކާލެއްވިއެވެ.
  މާރާމާރީ ހިންގަން ދަސްކުރަން ދުވަހަކުވެސް ލަސްނުވާނެ!
  
  މާތްالله އެދެނީ ކޮންކަމެއް ހެއްޔެވެ؟
  އެމީހުންނަށް އެލްފް ކަކުލުގައި އަޅުވާލަން ނުކެރޭނެ ގޮތަށް...
  ފަހެ ނުބައި ތަޤްދީރު ވެރިކަން ނުކުރާނެ،
  އެތައް ސަތޭކަ ޖީލެއް ތަރައްޤީވާނޭ!
  
  އާދެ، ޗެރްނޯބޮގް އަކީ މީހުންނަށް ލިބޭ އިންސެންޓިވްއެއް،
  ލަސްކަމެއް، ތެޅިފޮޅިފައި ނުވާ ގޮތަށް...
  އޯކްޝިސްޓާއަކަށް ވެލައްވާށި ފަޅައިގެން ގޮސް ފަޅައިގެން ގޮސް،
  އެކުވެރި ފޯމޭޝަނެއްގައި އޮކްލިން ވަށައިގެން ހިނގާލަބަލަ!
  
  އެހެންކަމުން އުނދަގޫ ނަމަ ގެއްލިގެން ނުދާށެވެ،
  ބައްޕަގެ ވަޒަނަށް އުނދަގޫތަކެއް ކުރިމަތިވެއްޖެނަމަ...
  ރޮޑް އެކަން ކުރާނީ ރީތިކޮށް ފަސޭހަކަމާއެކު،
  ހަމައެކަނި މީހުން ހަރަކާތްތެރިވާން!
  
  އަދި ޗެރްނޯބޮގް އަކީ ހަމައެކަނި ތިބާގެ ބޮޑުބޭބެ،
  ހަރުކަށި ނަމަވެސް , އޭނަ ލޯބިވަނީ ނިމުމެއް ނެތް ގޮތަކަށް...
  އެންމެ ބޮޑު ސްކޯ ޖަހާނީ
  އަބަދަށްޓަކައި އެލްފްއަށް ޚިދުމަތް ކުރާއިރު!
  އޯކްސް އަށް ބޮޑެތި ގެއްލުންތަކެއް ލިބުނުއިރު، އެމީހުން ކަނޑާލީ އަންހެން ކުދިންނާއި ފިރިހެން ކުދިންނެވެ. އަދި ދެއަތް އޮޅާލައިގެން ހުރެ ދިޔާނާވެސް ހަނގުރާމައިގެ ތެރެއަށް ވަދެއްޖެއެވެ. އަދި އެމީހުންގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުން ރޭޒަރ ބްލޭޑްތައް އުކާލުމުން އޯކްސްގެ ކަރުގައި ޖެހި އެމީހުންގެ ލޭހޮޅިތައް ކަނޑާލިއެވެ. އަދި ހުރިހާ ބާވަތެއްގެ ކަރުތެރެއާއި އެއްޗެހި. އަދި އިންތިހާއަށް ތަސައްރަފު ފުދިގެން ދިޔައެވެ.
  އަދި އެއަށްފަހު ދިޔާނާގެ ހުސްފައިން ފިއްތާފައި ހުރި ކަރުނަ ގަސްގަނޑަކާއެކު ޕީއެއް އުކާލިއެވެ. އަދި ވަގުތުން ޖެނެރަލް އިސްކޮށް ހުރެގެން ދިހަވަރަކަށް އޯރކްސް މައްޗަށް އުކާލާފައި ފްރިގޭޓްގެ އެއްފަރާތުން އުދުހިގެން ދިޔައެވެ. މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް މުށިކުލައިގެ ހުތުރު ބުޅަލުގެ ބޮޑު ހަލާކާއި މަރުވުމެކެވެ.
  އޮއެނޯމަސް ހިނިތުންވެލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އަހަރެމެން މިތިބީ އެއް ލޭގެ މީހުން: ތިބާއާއި އަހަރެން! ކަނާތް?
  އެކުވެރި ހިނިތުންވުމަކާއެކު ދިޔާނާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަޅުގަނޑުމެން އެއްބައިވަންތަވެގެން އުޅޭއިރު އަޅުގަނޑުމެންނަކީ ނާކާމިޔާބު ބައެއް! އިންސާނާއާއި އެލްފް އަކީ ބާރެއް، އަދި އެއީ ވަރަށް ފަޚުރުވެރި އަޑެއް!
  އަންހެން ކުދިންގެ ޕްރެޝަރު އިތުރު ކުރިއެވެ. ދިރިތިބި އޯކްސް، ކްރޫޑް ޕެރަޝޫޓް ބޭނުންކޮށްގެން، ފިޔަތަކެއް ހުރި ފްރިގޭޓްތަކުން ގްލައިޑް ކުރަމުން ތިރިއަށް ފުންމާލަން ފެށިއެވެ. ބައެއް ޕެރަޝޫޓްތައް، އޭގެ ބަރުދަން ބޮޑުކަމުން، ފަޅައިގެން ގޮސް، ބޮޑެތި ބުޅަލުންތައް ހިލައެއް ފަދައިން ތިރިއަށް ވެއްޓުނު ނަމަވެސް ކޮބްލްސްޓޯންތަކާ ހިލާފަށް އެމީހުން ހަޅޭއްލަވައި ލަޢުނަތް ދިނީ ވަރަށް ހަޑިކޮށް!
  ދިޔާނާ ކުރެއްވި ޓްވީޓެއްގައި ވިދާޅުވެފައި ވެއެވެ.
  ރަނގަޅު އަންހެނަކަށް ވުމަކީ ފަސޭހަ ކަމެއް ނޫން،
  އޯގާތެރިކަމަކީ އިސްކޮޅަށް ބަރޯސާވާ ކަމެއް ނޫން!
  އޮއެނޯމަސް އޭނާގެ ތޫނު ދިގު ކަނޑިތަކުން އެހެން މިލްއެއް ކުރިއަށް ގެންގޮސް، ބޮޑު ބުޅަލެއްގެ ކެޕްޓަނެއްގެ ބޯ ކަނޑާލިއެވެ. ލޭ އޮހޮރުވަމުން ފީފާއެއް ފަދައިން ޑެކް ހުރަސްކޮށް ރޯލް ކޮށްލިއެވެ. އަދި ޒުވާން ރަސްގެފާނު ލަވަކިޔައިދިނެވެ.
  އަނެއްކާވެސް ލޭ އޮހޮރެމުން ދިޔައީ ކޯރެއް ފަދައިން،
  ތިބާގެ އިދިކޮޅު ކުޅުންތެރިޔާ ފުދޭވަރަކަށް ޓަފް...
  އެކަމަކު ޝައިޠާނާއަށް ބިރު ނުގަންނަވާށެވެ،
  އަދި އެ ޖަނަވާރު އަނދިރިކަމުގެ ތެރެއަށް އަނބުރާލާށެވެ!
  . ބާބު ނަންބަރު 6.
  ހަތް ބޮލުގެ ޑްރެގަން ޑަޗެސް އާއި، ހަމަ އެއާއެކު، އެކަޑަމީ އޮފް މެޖިކްގެ ގްރޭންޑް މާސްޓަރ، ހީނލަމުން ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  - ބޮޑެތި ފިރިހެނެއްގެ އިސްކޮޅަށް ތެދުވެ މަދުވެގެން މިނިޓެއްހާއިރު ވައިގެ ތެރޭގައި ތަޅުވާލެވޭނެ ހެއްޔެވެ؟
  ޑޮމިނިކާ ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  އަހަންނަށް ކުރެވޭނެ ނަމަވެސް ތަފާތު ގޮތަކަށް ކުރެވޭނެ
  ޑިއުގެ ތެރެއިން ހުސްފައިގައި ދުއްވާލާށެވެ...
  އަންހެން ކުއްޖާ ކަނޑުމަހެއް ފަދައިން ފުންމާލަނީ -
  މިކަމުގެ މާނައަކީ އެހެން އެންމެންނަށްވުރެ ތަފާތު ކަމެއް!
  ޑްރެގަން ޑަޗެސްގެ އަނގަ ހުޅުވިގެން ދިޔައިރު، އޭގެ ތެރެއިން އަލިފާންގަނޑު ރޯވެގެން ދިޔައެވެ. އެ އަލިފާންގަނޑު ފާއިތުވެގެން ގޮސް ވަރަށް ވޭންދެނިވި ގޮތަކަށް އެ ރީތި އަންހެން ކުއްޖާގެ ހުސް، ފިޔާތޮށި، ފައިގެ ފަލަމަސްގަނޑުގައި ފައިގެ ފަލަމަސްގަނޑުގެ ޝަރަފުވެރި ކައްސާރަކާއެކު އަންދާލިއެވެ.
  އަދި ޑޮމިނިކް ހަޅޭއްލަވައިގަތް ނަމަވެސް ވަގުތުން ދަތްދޮޅީގައި ބާރަށް ހިފަހައްޓާލިއެވެ. އަދި މޭމަތި ބަރުވެގެން ދިޔައެވެ. ރަނގަޅަށް ޖެހުނުއިރު، ފޮތިގަނޑުތައް ވެސް ވަގުތުން ދުޅަވެގެން ދިޔައެވެ. އެއީ ޤަދީމީ އިންކުއިޒިޓަރުން އޭނާއަށް އަނިޔާކުރި ކަހަލަ ކަމެކެވެ.
  އަންހެން ކުއްޖާ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  ތިބާއަށްޓަކައި ލަންސެލޮޓް އާއި ކިންގް އާރތް އެބަހުރި !
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  އަހަންނަށް އިންޒާރުދޭން ކެރޭ މިއީ އިތުރު ކާކު ހެއްޔެވެ؟
  ނިމްފް މާކިސް ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - މިއީ އިންސާނީ ފޯކްލޯރ އިން ބަޠަލުންނެވެ. އެއީ ތިބާއަށް މުޅިން ރައްކާތެރި އެއްޗެހި، ތިބާގެ ނިޢުމަތް!
  އަންހެން ޑްރެގަން ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އެންމެ ރަނގަޅު! މިހާރު ތިބާއަށް އޮތީ އަމަލީ މަސައްކަތެއް، ތިބާގެ އަނދާފައިވާ ފައި ރަނގަޅުކުރުން. މިއީ ޢަމަލީ ގޮތުން ވަރަށް ބޭނުންތެރި ކަމެއް ކަމަށާއި، ދިރިއުޅުމުގައި އެއްފަހަރަށްވުރެ ގިނަ ފަހަރު ބޭނުންތެރި ކަމެއް ކަމަށް ވެސް ވިދާޅުވިއެވެ.
  ގަދަކަމުން ހިނިތުންވެލަމުން ޑޮމިނިކާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  - އަދި އެއް، އަދި ދެ، އަދި ތިން، އަދި ފަސް!
  އަހަރެން ވަރުބަލިއެއް ނުވާނެ ތަކުރާރު ކުރަން...
  ހަމަ އެއްޗެކޭ ބުނަމުންނެވެ
  އެއީ ތިބާއަށްޓަކައި ފެންގަނޑު ފުންކޮށްލުމަށް ފުދޭވަރުގެ ކަމެއް!
  ގްރޭންޑް މާސްޓަރ ޑްރެގަން ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އަދި އެއީ ޗީކީ އަންހެން ކުއްޖެކެވެ. ފަހަރެއްގައި ހަމައެކަނި ހީލްސް ފިހެގެން ނޫން، ފައިގެ އިނގިލިތައް ވެސް ފަޅައިގެން ގޮސްދާނެ ހެއްޔެވެ؟
  ނިމްފް މާކިސް ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އަހަރެމެން ކެތްތެރިވާން ޖެހޭނެ، އޯ ޑަޗެސް. ފަހަރެއްގައި މި އަންހެން ކުއްޖާއަކީ އަހަރެމެންނަށް ވަރުގަދަ ޖިންސު ސަލާމަތް ކުރުމުގެ ހަމައެކަނި ފުރުސަތު ކަމަށް ވެދާނެއެވެ. އަދި ފިރިހެނުން އަނބުރާ ގެންނަވާށެވެ!
  އަންހެން ޑްރެގަން ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - މިއީ ސިއްރުވެރިކަމެއް! ގެނބިގެން އުޅޭ މީހަކު ސްޓްރޯއެއްގައި ހިފާއިރު، ތިބާ ހިފާނީ އިންސާނީ އަންހެން ކުއްޖެއްގެ ހުސް ހީލްގައެވެ . ވަކި ޚާއްޞަ ޤާބިލުކަމެއް ނުދެއްކިއެވެ.
  ނިމްފް މާކިސް އިއުތިރާޒު ކުރިއެވެ.
  އެއްވެސް ސިހުރެއް ނުވަތަ ސިހުރެއް ނެތި އޭނަގެ އޯޑަރާއި އެކު ގަލެއް އުފުލެވުނީ ، އަދި އެއީ ވަރަށް ބޮޑު އަގުހުރި ކަމެއް!"
  މޮންޓްސެރާޓްގެ ޑަޗެސް ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އާދެ، އޭނާ މަޝްހޫރު ގޮތެއްގައި ނިތްކުރިއަށް ތަދުވިއެވެ. ތެދެއް، މިހާރު އެއްވެސް އަސަރެއް ނެތެވެ. އަދި މިއީ މީހުންނަށް އާދައިގެ ކަމެއް ނޫނެވެ.
  ވީސަލް ކަށަވަރުކޮށްދީފައި ވަނީ:
  - ވަގުތުން ފާހަގަ ކުރެވެނީ ޝީ އަކީ ހާއްސަ އަދި ހޮވާފައިވާ މީހެއްކަން! އަދި އެކަމަށް ބޭނުންވަނީ ޚާއްޞަ، އިޚްލާޞްތެރި އަދި ނާޒުކު އުސޫލެކެވެ.
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް އެއްފަހަރާ ހަތް ބޮލުން ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - އާދެ، އިޚްލާޞްތެރި އަދި ޚާއްޞަ ގޮތެއް... ފަހަރެއްގައި އަހަރެން ދުލުން އޭނަގެ ހީލްސް ލިއްސާލަންވީ، ބޮޑު އިޙްތިރާމެއްގެ ނިޝާނެއްގެ ގޮތުގައި!
  ޑޮމިނިކާ މޫނު ކުނިކޮށްލަމުން ޔަގީންކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ނޫން، ރަނގަޅުވާނީ ދުލުގެ ބޭނުން ނުކުރުން! - އަދި ހީވެސް ނުކުރާ ގޮތަކަށް މޫނު މާ ފޮނިކޮށްލަމުން އިތުރަށް ބުންޏެވެ. - ދުލަކީ ޝައްކެއްވެސްނެތްގޮތުގައި ހަށިގަނޑުގެ އެންމެ ވަރުގަދަ ބައި ކަމުގައި ވިޔަސްމެއެވެ. އެތައް މިލިއަން ލަޝްކަރުތައް ހަރަކާތްތެރި ކުރުމުގެ ޤާބިލުކަން ހުރި މީހެކެވެ!
  ނިމްފް މާކިސް ލަފާ ދިނީ:
  - އޭނާއަށް ސާދާ މަސައްކަތެއް ދޭށެވެ. މިސާލަކަށް ބަނޑޮސް އޭނާގެ ގާތަށް އައިސް ޕަރރ ކޮށްލަން ދޫކޮށްލާފައި، ދެން އެނބުރި ދާން ދޫކޮށްލާށެވެ!
  މިތަނުގައި ކުރިން ހިމޭންވެފައި ހުރި އަންހެން ޓްރޯލް ޕަރޕްލް ހެދުމެއްގައި، އަތުގައި ޖާދޫގެ ދަނޑިއެއް ހިފައިގެން، އިއުތިރާޒު ކުރިއެވެ.
  - ނޫން! އަހަރެމެން އޭނައަށް ކުއްތާ ކުއްޖާއަށް އަނިޔާކުރާކަށް ނުދޭނަމެވެ. ސިހުރު ދަނޑިތަކުން އަހަންނާ ކުރިމަތިލުން ރަނގަޅު. މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް ސީރިއަސް އިމްތިހާނަކަށް ވާނެ އަދި އެފެކްޓިވް ޓެސްޓަކަށް ވާނެ!
  އަދި ސެފަޔަރސް އާއި ޕަރޕްލް އަދި ލައިލަކް ޑައިމަންޑް ޖަހާފައިވާ ސެންޑަލްގެ ހީލްގައި ސްޓޭމްޕް ޖަހާފައިވެއެވެ.
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް ޖަވާބު ދިނެވެ.
  "ޑްރެގަން އެކަޑަމީގެ މާސްޓަރާއި ޒުވާބު ކުރަން އާ އަންހެން ކުއްޖަކަށް މާ އުނދަގޫ." ކަލޭމެންނާ ކުރިމަތިލާން އުނދަގޫވި، މި ވަރަށް ތަޖުރިބާކާރު އަދި ތަޖުރިބާކާރު ލަސްކާ ވެސް!
  އަންހެން ޓްރޯލް ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - ޚާއްސަކޮށް! މިއަށްފަހު ކޮޝޭ ދަ އިމޯޓަލް ވެސް އޭނާދެކެ ބިރެއް ނުގަންނާނެ!
  ދެން ޑޮމިނިކާ ބްލަރޓް ކޮށްލިއެވެ.
  - ކޮންކަމެއް، ކޮޝޭ ދަ އިމޯޓަލް ލިބިއްޖެތަ؟
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - ހަމަގައިމުވެސް، އެބަހުރި، ނަމަވެސް، އޭނާ ދުރު ރަސްކަމުގައި ދުރު ބިންތަކާ ދުރުގައެވެ. އެކަމަކު އެބައޮތް މި ނިކަމެތި ހަޑި އުކުޅު !
  ހިޓް ގާލް ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - ނުވަތަ ވަބާއެއް ޖެހުނީ ކަމަށް ވެދާނެ ހެއްޔެވެ؟ ހުރިހާ ފިރިހެން ދޫނިތައް މަރާލާފައި ތިބާގެ އަންހެން ދޫނިތައް އަތުލައިގަތުމަށް!
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ވަރަށް މަދުން! އަޅުގަނޑުމެންގެ ތެރޭގައި ފިރިހެނުންނަށްވުރެ ދިހަގުނަ އަންހެނުން އުޅެއެވެ . އަދި ކޮޝްޗޭ ދަ އިމޯޓަލްގެ ލަޝްކަރު އެކުލެވޭ އޯކްސް އާއި ގޮބްލިންސްގެ ތެރޭގައި، އެއާ ޚިލާފަށް، އަންހެނުންނަށްވުރެ ފިރިހެނުން ދިހަގުނަ އިތުރުވެ، އެއީ މާ ބޮޑެތި އަދި ވަރުގަދަ ބައެކެވެ. އަމިއްލަ ރައްޔިތުންނާއި ލަޝްކަރު ނައްތާލަންވީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - އެކަމަކު ވަބާގެ އަސަރު ކޮޝްޗޭއަށް އަމިއްލައަށް ނުކުރަނީ ހެއްޔެވެ؟
  އަންހެން ޓްރޯލް ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ، އެންމެ ކޮމްބަޓް ޖާދޫއެއްވެސް އޭނާގެ މައްޗަށް މަސައްކަތް ނުކުރެއެވެ. އެއްވެސް ހަތިޔާރެއް ނުނަގައެވެ. ތިބާގެ ހައިޑްރޯޖަން ބޮން ވެސް އެކަން ނައްތާލެވޭކަށް ނެތެވެ. އެފަދަ ޖާޒުބިއްޔަތެއް!
  ހިޓް ގާލް ފާހަގަކުރި އެވެ.
  - އެކަމަކު އޭނާގެ ބިހުގައި، އިނގިލީގެ ނިޔަފަތިގައި މަރު ހުއްޓެވެ!
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް ޖަވާބު ދިނީ ގުގުރިފައިވާ އަޑަކުންނެވެ.
  - އެހާ ސާދާ ކަމެއް ނޫން! ކޮޝްޗޭގެ މަރު ހޯދަން އެހާ ފަސޭހަ ނަމަ ދެން އޭނާ ދިރިހުރި މާގިނަ ދުވަހެއް ނުވީހެވެ. އަދި އެހެންކަމުން، އެއީ އެހާ ގިނަ ގަރުނުތަކެއް ވެފައިވާ އެއްޗެއް ކަމުން...
  ނިމްފް މާކިސް އޭނާއަށްޓަކައި ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ތިޔަ މީހުން އަދިވެސް ގަސްތަކުގައި ފުންމާލި ނަމަވެސް އޭނާއަށް ކުރިންވެސް އަމިއްލަ ބާރެއް އޮވެގެން ތަޚުތުގައި އިށީނދެވަޑައިގެންނެވިއެވެ. މިއީ ކޮންކަހަލަ އެއްޗެއްކަން ވިސްނާލައްވާށެވެ!
  ޑޮމިނިކާ އެ ނަގައިގެން ލަވަކިޔައިދިނީ:
  މަކުނު މޫނު ހަދައެވެ
  އަދި އެމީހުން އިށީނދެގެން ތިބީ ގޮފިގަނޑެއްގެ މަތީގައި...
  އަދިވެސް ފްރިވޮލަސް
  އަހަރެމެންގެ ކާބަފައިން ތިއްބެވެ!
  އަންހެން ޓްރޯލް ފާހަގަކުރި ގޮތުގައި؛
  - ކޮޝްޗޭ އަކީ، ހަމަގައިމުވެސް، ޝައްކު ކުރެވޭ މީހެކެވެ. އަދި ވަބާ ފެށުނުއިރު، ހަމަގައިމުވެސް، އެންމެ ފުރަތަމަ ޝައްކު ކުރެވުނީ އޭނާއެވެ. މިއީ، އެއްގޮތަކަށް ބުނާނަމަ، ނުބައިކަމުގެ ގުރުދާގެ ބޮލެވެ. ސަތޭކަ ބޮލުގެ ފިރިހެން ޑްރެގަން ފަދައިން ، ޑްރެގަންތަކުގެ ތެރެއިން އެންމެ ބޮޑު، އެމްޕަޔަރުންގެ އެމްޕަޔަރާއި ނުބައި ޑްރެގަން ފަދައިންނެވެ. އެކަމަކު މި ޖަނަވާރު ވެސް ގަނޑުވެ ފުނޑުފުނޑުވެގެން ދިޔައެވެ. އެކަމަކު ކޮޝޭ އެންމެ ކުޑަމިނުން ލަދުވެތިކަމެއް ދޭނެ! މީގެ އިތުރުން އެމީހުންނަށް ވެސް ޝައްކު ކުރެވުނީ ޖިންނީންގެ ރަސްގެފާނު އިބްލިސް... ޖިންނީންނަކީ ރޫޙުތަކެއް ކަމުން، އެމީހުންނަށް ގަލަކަށް ނުޖެހޭނެއެވެ.
  އެކަމަކު ޖިންނިތައް ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ފޮރުވިގެން ދިޔައެވެ. އަދި އެމީހުން ގެއްލިގެން ދިޔަ ކަހަލައެވެ!
  ޖަވާބުގައި ޑޮމިނިކާ ލަވަކިޔައިދިނީ؛
  އެ ޖިންނި ބްލަރޓް އައުޓް ކޮށްލީ، ނޫން، ގަބޫލުކުރައްވާ، އަންހެން ކުދިންގެ ކިބައިގައި ބާރު ހުރެއެވެ،
  އަދި ގެއްލިގެން ދިޔައީ...
  އަދި އެއަށްފަހު ޑްރެގަން އެ ރީތިކަމާ އިއުތިރާޒު ކުރިއެވެ .
  ދުއްވާބަލަ!
  މާކިސް ޑި ލާސްކާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ރަނގަޅު ޖިންނިއާއި ނުބައި ޖިންނި ވެސް ހުރެއެވެ. އެމީހުން ވަރުގަދަ ނަމަވެސް އެމީހުންގެ ޤާބިލުކަން ކުޑައެވެ. އެކަމަކު ތިއަރީ ގޮތުން ފިރިހެނުން ނުވަތަ އަންހެނުންގެ ތެރެއިން އެކަކު ޖިންނި ރަސްގެފާނު އިބްލިސްގެ ގާތުގައި ފިރިހެން ނަސްލު ނައްތާލުމަށް އެދުމުން، އަޅުގަނޑުމެންގެ ކައުނުގައިވާ މި އެންމެ ބޮޑު ބާރުގެ މައްޗަށް ބާރު ދޭނެ ހުރިހާ ބާރެއްގެ އަނގޮޓިއެއް ހޯދައިދެވިއްޖެނަމަ، އޭނާއަށް މިކަން މެދުވެރިވެދާނެއެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - މިއީ މިހާރުވެސް ކަމެއް! އަޅުގަނޑުމެން ބޭނުންވަނީ ރިންގް އޮފް އޮމްނިޕޮޓެންސް ހޯދަން. އަދި ދެން އަޅުގަނޑުމެން ހުރިހާ ކަމެއް ރަނގަޅު ކުރާނަން.
  އަންހެން ޑްރެގަން ހީލަމުން ދިޔައިރު އޭނާގެ އަޑު ގުގުރިއެއް ފަދައެވެ. އަދި ދެން އެކަމަނާ ޖަވާބު ދެއްވިއެވެ.
  - އެއް އަނގޮޓި ހޯދުމަކީ ވަރަށް އުނދަގޫ އެއްޗެކެވެ. މުޅި ގެލެކްސީއާ އަޅާކިޔާލެވޭ ސަރަހައްދެއްގެ މައްޗަށް ބާރު ލިބޭތީ އެވެ. މީގެ އިތުރުން ތިބާގެ ކައުނުގައި ތަރިތައް މަދުން ނޫނީ ނުފެންނަ ގޮތަށް ތަރުތީބު ކުރެވިފައިވާތީ ގެލެކްސީ ގާތްގަނޑަކަށް ހުސްވެއްޖެނަމަ، މިތަނުގައި އެއީ ޓްރިލިއަން ބުއްދިވެރި އުފެއްދުންތަކާއި އެތައް ރަސްކަމެއް ދިރިއުޅޭ ސަރަހައްދެކެވެ. އަދި ފެންނަ ފެނުމުގައި، އަހަރެމެންގެ ފަރީއްކޮޅު ކައުނުގެ އެއްވެސް ރަސްގެފާނެއް ނެތުމުން، އަދި އެއްވެސް މީހަކަށް އޭނާ ނުފެނެއެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ހީލަމުން އަހާލިއެވެ.
  - ކަލާނގެއެއް އެބަހުރި ހެއްޔެވެ؟
  މާކިސް-ނިމްފް ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - މިފަދަ އެންމެ މަތީ ކަލާނގެއެއް، ހުރިހާ ކައުނުތަކެއްގައި ހެއްދެވި ކަލާނގެއެއް ހުންނެވި ކަމެއް ނުވަތަ އެކަލާނގެ ވުޖޫދުގައި ނެތް ކަމެއް، މިއަދާ ހަމައަށްވެސް ހަގީގަތުގައި އެއްވެސް މީހަކަށް ނޭނގެއެވެ. ކޮޝޭ ދަ އިމޯޓަލް ވެސް މެއެވެ. އެކަމަކު ދަށު ދަރަޖައިގެ ކަލާނގެތަކެއް އެބަތިއްބެވެ . އެކަމަކު އެއީ އޭގެ ބޭނުން ކުޑަ ކަހަލަ އެއްޗެހި ކަމުން ދުރުހެލިވުން ރަނގަޅެވެ. އާންމު ގޮތެއްގައި ކަލާނގެ ލަފުޒުގެ މާނަ ވަރަށް ގިނައެވެ. އެހެންކަމުން އެންމެ މަތީ ޖިންނިތަކަކީ ކަލާނގެތަކާ ބާރުގެ ގޮތުން ފުދޭވަރަކަށް އެއްވަރުގެ ބައެކެވެ.
  އަންހެން ޓްރޯލް ފާހަގަކުރި ގޮތުގައި؛
  - އަޅުގަނޑުމެންގެ ތެރޭގައިވެސް ދީންތައް ހުރި ނަމަވެސް އެ ދީންތަކުގެ ބޭނުން ކުޑައެވެ. ތިޔައީ ފަދައިން، އާދެ. މިހާރު، ކޮރޯނާވައިރަސް އެއް އޮތްއިރު , ޗާޗުތައް ހަގީގަތުގައި ހުސްވެފައި، ދުޢާތަކުން މީހަކަށް އެހީތެރިވެދީ، ނުވަތަ ސުވަރުގޭގައި ވައިރަސްތަކުން ރައްކާތެރިކޮށްދިނެވެ. ކަކޫ މައްޗަށް ތިރިވެ ބޯޖަހާލުމުން ބަދަލުގައި އެއްޗެއް އާދޭސް ކުރެވޭނެ ކަމަށް ހީކޮށް ތިޔަ މީހުން އެހާ ގަބޫލުކުރަނީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  ޑޮމިނިކާ ޖަވާބު ދިނީ އުދުވާނީ ގޮތަކަށް:
  - އެކަމަކު އަހަރެން އެއްގޮތަކަށްވެސް ކަލާނގެއެއް ނުވަތަ ކަލާނގެތަކެއް ގަބޫލެއް ނުކުރަން! އަދި އެކަމާ އަހަރެން ފަރުވާލެއް ނުބަހައްޓަމެވެ. އެކަމަކު އަހަރެން ކުރިން އެލްފްސް ގަބޫލެއް ނުކުރަން، އަދި އެއީ ފަރީއްކޮޅެއްގެ ގޮތުގައި އަދި އިންސާނުންގެ އީޖާދެއްގެ ގޮތުގައި ބެލީމެވެ. - އަންހެން ކުއްޖާ އޭނާގެ ހުސް ފައިތިލަ ހިލަ ސްލެބްގައި ތަޅައިލަމުން ކުރިއަށް ދިޔައެވެ. - އަދި މިހާރު އަޅުގަނޑަށް ފެންނަނީ އެލްވްސް، ޑްރެގަންސް، ޓްރޯލްސް، ނިމްފްސް ތިބިކަން، އެހެންވީމާ ކީއްވެގެންތޯ ކަލާނގެއާއި މަލާއިކަތުން ގަބޫލު ނުކުރަނީ؟ މީގެ އިތުރުން، އެތައް ބިލިއަން ބަޔަކު މާތްالله އަށް އީމާންވާއިރު، ގާތްގަނޑަކަށް ހަމައެކަނި ކުޑަކުދިން، އަދި އެ ހުރިހާ އެންމެންވެސް ސީރިއަސްކޮށް އީމާންވަނީ ޑްރެގަންސް އާއި އެލްފްސް އަށެވެ.
  މާކިސް ލަސްކާ ހީލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އަހަންނަށް އިނގޭ! މި އަންހެން ކުއްޖާ، ކުޑައިރު، ދުންނައާ ބެހޭ ކާޓޫނެއް ބަލާފައި، ހަގީގަތުގައި ގޯތިތެރޭގައި ސިހުރު ދަނޑިއެއް ހޯދަން ފެށިއެވެ. އަދި ކޮންމެ ފަތްކޮޅެއް ވެސް ޗެކް ކުރިއެވެ. އަދި އެހެން ކުދިން ވެސް އޭނައަށް ހީލިއެވެ. ހަގީގަތުގައި ކުޑައިރުއްސުރެ ވެސް ގިނަ މީހުންނަށް ވިސްނޭ ގޮތުގައި ސިހުރު ދަނޑިތަކަކީ ފަރީއްކޮޅުތަކެކެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - އެކަމަކު ތިބާގެ ދުނިޔޭގައި ސިހުރު ދަނޑިތައް ހުރެއެވެ!
  އަންހެން ޓްރޯލް ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - ހަމަގައިމުވެސް އެބަހުރި! އަދި ދިރިހުރުމަށްޓަކައި އެތަކެތި ބޭނުންކުރަން ދަސްކުރަން ޖެހޭނެ !
  އަންހެން ޑްރެގަން ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - މިހާރު! އޭނައަށް ޖާދޫގެ ދަނޑިއެއް ދީފިއްޔާ، ވަރަށް ތޫނު އަދި ކެރިގެން ދުލުގެ މި އަންހެން ކުއްޖާއަށް ކުޅަދާނަކަން އަޅުގަނޑުމެންނަށް ފެންނާނެ!
  ޑޮމިނިކާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  ހައިރާން ނުވުމަށް އެދެމެވެ
  ސިހުރު ވެއްޖެނަމަ!
  ދިމާވެއްޖެނަމަ، ސިހުރު ޖެހިއްޖެއްޔާ!
  ލަސްކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - އާދެ، އޭނަ ލޯބި ނޫންތަ؟ އެފަދަ ސިހުރުވެރިއެއް!
  އަންހެން ޓްރޯލް އޭނާގެ ޖާދޫގެ ދަނޑި އިތުރަށް ވަރުގަދައަށް ކަނާތް އަތުގައި ހިފައިގެން އުފުލާލިއެވެ. އަދި ވިލާގަނޑެއް ޖެހުނީ ޑޮމިނިކާއަށެވެ. އެކަމަކު އަންހެން ބަތަލާއަށް އެންމެ ފަހު ވަގުތު ފުންމާލެވުނު އިރު، އެ ތަޅާފޮޅުން ވެސް ގެއްލުނެވެ. އަހަރެންގެ ފަހަތުގައި ހުރި މާބަލް ޓައިލްސް ގިރާލާފައި ދުން އަރަން ފެށިއެވެ.
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް ހީނގަތެވެ.
  - ސަމާލުވާންވީ ކޮބްރާ! މުޅި ކޯޓިންގ އަށް ގެއްލުން ލިބޭނެ!
  ވީސަލް ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - މިއީ ސިހުރު ދަނޑި މެތޯޑް!
  ޖަވާބުގައި އަންހެން ޓްރޯލް ކޮބްރާ ލަވަކިޔައިދިނީ؛
  - ނުބައި މަންމަ، އަހަރެންގެ އުސޫލަކީ ސާދާ،
  އަހަރެން ކަމުނުދަނީ ބަނޑޮހުގެ ދޫނި ދަމައިގަންނަން!
  ޖަވާބުގައި ޑޮމިނިކާ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  އަހަރެންގެ ދަރިވަރުންގެ ތެރޭގައި ބިރުވެރި ހުވަފެނެއް އެބައޮތް،
  އެއް ފުންމާލުން - އެއް ޖެހުން!
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް މެދުކަނޑާލީ:
  -ބަލަ އޭނަގެ ފުއްޕާމޭ މިހާރުވެސް ފިލައިފި! މީހުންގެ ކިބައިގައި އެހާ އަވަހަށް ގެއްލުން ފިލައިގެން ނުދެއެވެ. ކޮންފަދަ އަންހެން ކުއްޖެއް ހެއްޔެވެ !
  ނިމްފް މާކިސް ކަށަވަރުކޮށްދިނީ؛
  - އެއީ! އަހަރެން އެކަމާ ގޯހެއް ނުވިއެވެ. ރިޖެނެރޭޝަން އަކީ ބާރުގައި މަދުން ނަމަވެސް ސިހުރުވެރިންނަށް ވެސް ދިމާވާ ކަމެއް ކަމަށާއި، އެއީ ސިހުރުން ފަރުވާ ދިން ކަމެއް ނޫން ކަމަށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ލޯ މަރާލަމުން މުޒާހަރާއެއްގެ ގޮތުގައި އޭނާގެ އަތުގައި ހުއްޓިލިއެވެ. އަދި އޭނާގެ ހުސްފައި ވައިގެ ތެރޭގައި ޕްރޮޕެލަރ ބްލޭޑްތަކެއް ފަދައިން ވިދާލިއެވެ. އަދި އެ އަންހެން ކުއްޖާ އެ ނަގައިގެން ފޯރިއާއެކު، އޭނާގެ ރިހި އަޑުން ލަވަކިޔައިދިނެވެ:
  އަހަރެމެން ހަނގުރާމަތަކުގައި އަހަރެމެންގެ އިޚްތިޔާރު ޓެމްޕަރ ކޮށްލީމެވެ،
  ބޭބެ، އެމީހުން ހަނގުރާމަކުރީ ބައްޕަގެ ވަޒަނަށްޓަކައެވެ.
  ދުރުން ބަލާއިރު އެލްފިނިޒަމް ކަހަލަ ގޮތަކަށް،
  އެލްފް ސިފައިންގެ މީހަކު އޯކްލިންއަށް ވަދެއްޖެ!
  
  އަހަރެމެންގެ ކާބަފައިން ކަނޑި އުފެއްދި،
  އަދި ދެން ބަޑިތައް ހަރަކާތަށް ދިޔައީ...
  ބާރޗް ގަސްތަކުގެ ގޮފިތައް ހުޅުވާފައި،
  އަންހެން ކުދިން ޕައި ފިހެނީ!
  
  ކޮންމެ ހަނގުރާމައެއްގައި ވެސް އެލްފް ކާމިޔާބު ވެއެވެ ,
  ސިކުނޑިން ކަންކަން ނަގަން އިނގެއެވެ.
  ބައެއް ފަހަރު ސާފު ނަރަކަ އަނދާ ހުލިވެއެވެ.
  އެކަމަކު އަހަރެމެން ދެކޮޅުވެރިޔާ ބަލިކުރާނަން !
  
  އެލްފް ދުނިޔެ ހިމާޔަތް ކުރަނީ،
  ހުސްފައިތިލައާއި ބަރަހަނާ މީހުންނަށް ހިޔާވަހިކަން ދެއެވެ.
  އަޅުގަނޑުމެން ހަނގުރާމަ ނިންމާލީ، 2016 ވަނަ އަހަރުގެ މެއި މަހުގައެވެ.
  ރުޅިވެރި ބަލިމަކަށް އިންތިޒާރު ކުރަމުން ދިޔައީ އޯކްމަޗް!
  
  އަދި ޢިމާރާތްކުރުމާއި އިންދުމަށްފަހު،
  ދަނޑުބިންތަކުގައި މާ ފޮޅިފައިވާއިރު ރައި ގިނަވެފައިވަނީ ސްޓޭކްތަކެއްގެ ގޮތުގައެވެ.
  ތިޔައީ ބަޠަލުން، އަންހެން ކުދިން، ކާފަ،
  ޓްރެންޗްތަކުގައި ފިނިހޫނުމިނާއި ސްނޯ އުފެދިފައި ހުއްޓެވެ!
  
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ހިތްވަރުގަދަ ބައްޕައިން،
  ފުން ބޯއެއް ނަގާށެވެ.
  އެލްފިނިޒަމްގެ ބެނާތައް އުދުހެނީ،
  އަދި ފުހެރުގެ ބެނާތަކަކީ ސްކްރެޕް ކުރުމަށް!
  
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ދަށުން ޤަރުނުތައް ފާއިތުވާނެ ތަރިން،
  އެމްޕަޔަރަކީ ގެލެކްސީ ސްވަރމެކެވެ.
  ދުވަހަކުވެސް އުފަންވާން މާ ލަސްއެއް ނުވެއެވެ
  އަދި ދުޝްމަނުން ޖައްވުގައި ވަޅުލާށެވެ!
  
  އެކަމަކު އަހަރެން ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި ސިކުނޑިއަށް ހަމަޖެހުން ލިބިގެންދާނެ،
  އަދި މީހަކީ ކޮންމެ މީހަކަށްވެސް މަންމައެއް ފަދައިން،
  މިތަނުގައި ގަދީމީ އާއިލާ ކުރިއަރަމުން އަންނަނީ،
  ޝަރަފުގެ ވިދުން - ނިޢުމަތް!
  އަދި އެ އަންހެން ކުއްޖާ ވަރަށް ރީތިކޮށް ލަވަކިޔަނީ، އޭނާއަކީ އެފަދަ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ދުނިޔޭގެ ފެންވަރުގެ ލަވަކިޔުންތެރިއެކެވެ. ނުވަތަ ކުއާޒީ ވޯލްޑްލީ - އެއީ އެއަށްވުރެ ވެސް މަޖާ ކަމެކެވެ.
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  -ވަރަށް ރީތި! ނުވަތަ ހަމައެކަނި ނަގައިގެން ކޮށްފާނެ...
  އަންހެން ޓްރޯލް ކޮބްރާ ކްރޯކް ކޮށްލިއެވެ.
  - ސިހުރު ދަނޑިތަކާ މާރާމާރީ ހިންގަންވީ ވަގުތު ޖެހިއްޖެ! އަދި އެއްވެސް ބްލަންޓް ނިޔަފަތިތަކެއް ނެތި! އަޅުގަނޑުމެން ނިމުމާއި ހަމައަށް ދުޝްމަނުންނާ ހަނގުރާމަ ކުރާނަން!
  ނިމްފް މާކިސް ހީނގަތެވެ.
  - މޮޔަ ނުވާށެވެ! އެކަމަނާއަކީ ކަލެއަށް ކޮންފަދަ ދުޝްމަނެއް ހެއްޔެވެ. މިއީ އަހަރެމެންނަށް ވަރުގަދަ ޖިންސު ސަލާމަތްކޮށް އަނބުރާ ގެނައުމަށް ލިބޭ އެންމެ ފަހު ފުރުސަތަކަށް ވެދާނެއެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ރުޅިވެރިކަމާއެކު ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އަހަންނަށް ޖާދޫގެ ދަނޑިއެއް ދީފައި އަހަރެން އިދިކޮޅު ޓީމުގެ ފަރާތުން މިކްސްޗަރ ވައްޓާލާނަމެވެ. އަހަންނަކީ ސްކާޓެއްގައި ހުރި ހެރީ ޕޮޓަރ، އަދި ކޮންމެވެސް ޑަންނޯއެއް ނޫން!
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް މުމްބާއީ ކޮށްލިއެވެ.
  - މިއީ ކޮންކަހަލަ ގޭންގެއް ހެއްޔެވެ؟
  ވީސަލް ވިދާޅުވި އެވެ.
  - އިންސާނުންގެ ފަރީއްކޮޅުގެ ކެރެކްޓަރުތަކާއި... ފޯކްލޯރ އެވެ ހެރީ ޕޮޓަރ އަކީ ޖާދޫގެ އެކަޑަމީއެއްގައި ކިޔަވާފައިވާ ކުއްޖެއް ކަމަށާއި، ޑަންނޯ އަކީ ކޮމިކް ކާޓޫނެއް ކަމަށް ވެސް ރިޕޯޓްތައް ބުނެއެވެ .
  ކޮބްރާ ހީލަމުން ދަނޑިބުރި ތެޅިގަތެވެ. ޕަލްސާއެއް އުދުހިގެން ނުކުމެ ޖެހުނީ އަންހެން ކުއްޖާ ފިލްމު ބަތަލާ ހުރި ތަނެވެ. އަދި އޭނާ، ޑޮމިނިކާ، ވަރަށް ހުނަރުވެރިކަމާއެކު ފަހަތަށް ފުންމާލީ، ޢަމަލީގޮތުން ދޮންވެލިގަނޑެއް ނެތް ޕިންކް ކުލައިގެ ހީލްސް ވިދާލަމުންނެވެ. އަދި އަލިފާންގަނޑު އޭނަގެ ސޯލް ހިފައިގެން ލުއިކޮށް ލިއްސާލިއެވެ.
  އަންހެން ކުއްޖާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އޯ , ޔޫ ޕަރވަރޓް !
  އަދި އަތް ހޫރާލިއެވެ. އަދި ކުއްލިއަކަށް ނިމްފް އަތުގައި ހިފައިގެން ހުރި ސިހުރު ދަނޑި ބިރުވެރި ބާރަކުން އޭނާގެ އަތްތިލައަށް ދުއްވައިގަތެވެ.
  އަދި ޑޮމިނިކް އޭނަގެ ގައިގައި ބާރަށް ހިފާލީ، ފަރިތަ މަކުނެއް ފަދައިންނެވެ. އެއަށްފަހު ޖަވާބުގައި ޕަލްސާއެއް ޖަހާލިއެވެ.
  އަންހެން ބަތަލާ އެއްވެސް ސްޕެލްއެއް ވިސްނައިދީފައެއް ނުވެ، ކޫއެއް ނުކޮށް، އޭނާ ފަސޭހައިން ސިހުރުވެރި އާޓިފަކްޓެއް ރާޅު އަޅާލިއެވެ. އަދި އަލިފާންގަނޑު ކޮބްރާއާ ދިމާއަށް އުދުހިގެން ދިޔައެވެ. މިހެން ހީނުކޮށް އޭނަ ވައްޓާލިއެވެ. ހަމައެކަނި ހީލް ނިވާކޮށްފައިވާ ހާފް ޝޫ ސްޓައިލެއްގެ އޭނާގެ ސެންޑަލް މައްޗަށް ތެޅިގަތެވެ. އަދި އަންހެން ޓްރޯލް އަށް ބޮޑެތި އަނިޔާތަކެއް ލިބިފައިވާކަން ވެސް ސާފުވި އެވެ. އަދި ދިގު މުއްދަތަކަށް ގިސްލަމުން ދިޔައެވެ. އަދި އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑިން ފަހަތަށް ބަޑިޖަހަން ފެށިއެވެ.
  އަދި އުޑުމަތިން އުދައެރުމެއް ވެއްޓޭ ފަދައިން ޕަލްސާތައް އެކި ދިމަދިމާލަށް އެތުރިގެން ދިޔައެވެ. ހަގީގަތުގައިވެސް ދިޔައީ ތަޅާފޮޅުން ބަދަލުކުރުމެކެވެ.
  އިތުރަށް ސާފުކޮށް ބުނާނަމަ އެއް ހާޑް ހިޓާއި ސިލްސިލާ ސްލޭންޓިން ބްލޯތަކެއް ޓާގެޓް ގެއްލުނެވެ.
  ޕަލްސާ ވެސް ޖެހުނީ ޑްރެގަން ޑަޗެސް އަށެވެ. ޖަވާބު ދިނީ އެ ނަގައިގެން އަނގައިން އަލިފާންގަނޑަކާއެކު ހީނލުމުންނެވެ. އަދި އޭނާގެ އަލިކަމަކީ ގެއްލުމެއް ނެތް އަލިކަމެއް ނޫން ކަމަށާއި، އެ އަލިކަމުން މާކިސް ނިމްފް ވެސް ހިފެހެއްޓިއެވެ.
  އަދި އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑި ތެޅިގަނެ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ފުދޭ ކުދިން! ތިބާ ހަގީގަތުގައިވެސް މިހާރުވެސް ހުރިހާ ޙައްދެއް ހުރަސްކޮށްފިއެވެ.
  އެކަމަކު ދެ އަންހެން ކުދިންވެސް ހަމައަކަށް އެޅުވުމަށް ވިސްނާފައެއް ނުވެއެވެ. އަމިއްލަ ނަފްސުގައިވާ ޝައިޠާނީ ބާރު އިހުސާސް ކުރެވެމުން ދިޔަ ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑިން ޖަހައި އެއް ޕަލްސާރަކަށް ފަހު އަނެއް ޕަލްސަރެއް އުކާލިއެވެ. އަދި އޭނާގެ ބޯޅަތައް އަންހެން ޓްރޯލް މާސްޓަރުގެ ފައިގައި ޖެހި އޭނާގެ ސެންޑަލް އަނދާ ހުލިވިއެވެ.
  ރުޅިވެރިކަމާއެކު ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އިންސާނީ ކުކުޅު!
  ނިމްފް މާކިސް އިއުތިރާޒު ކުރިއެވެ.
  - ނޫން! އެއީ ބޮޑަށް ބެލެވޭ ގޮތުގައި ލޭޑީ ހޯކެއް، ނުވަތަ އެންމެ ކުޑަމިނުން ކައިޓް އެއް!
  ޑޮމިނިކާ އަނެއްކާވެސް ޖެހި , އަދި މިފަހަރު ސުނާމީ ރާޅު އޭނާގެ ފޫހި އަލިފާން ހަގީގަތުގައި ޖެހުނީ އަލިފާނުން ހަދާފައިވާ ދަނޑިއެއް ފަދައިންނެވެ.
  އަދި އަންހެން ޓްރޯލް ކޮބްރާ ހަޅޭއްލަވައިގަނެ ސިހުރު ދޫކޮށްލާނީ އެއްވެސް ހުރަހެއް ނެތި އެވެ. އެކަމަކު އަލިފާނުގެ ތަނބު އޭނާ މައްޗަށް އެއްލާލިހާ އަވަހަކަށް އަކުރުން އަކުރަށް އޭނާގެ ހެދުން އަންދާލައި މޭމަތީގައި ޖެހެ އެވެ.
  އަންހެން ޓްރޯލްގެ ނޭވާ ހިފެހެއްޓިއެވެ. އަދި ޑޮމިނިކާ އެކަން އިތުރަށް ގެންގޮސް ބޮލުގައި ކިލަރ ޕަލްސާއެއް އިތުރުކުރިއެވެ. އަދި އެއީ އަހަރެންގެ ސިކުނޑީގައި ސްލޭޖްހެމަރެއް ޖެހުނު ކަހަލަ ކަމެކެވެ.
  ކޮބްރާ ހަޅޭއްލަވައިގަނެ އެންމެ ފަހުން ހޭނެތިގެން ދިޔައެވެ. އޭނާގެ ހުސް ފައިގައި އަނދާ ހުލިވެ ފޮތިގަނޑެއް އުފެދިފައި ހުއްޓެވެ. އެކިއުލިން ނޭފަތް އޮތް އަންހެން ކުއްޖާއަށް ލަވަކިޔައި ތަޅައިގަތެވެ.
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް އުފަލުން ހީނގަތެވެ.
  - އާޗާ! ހުރިހާ އުންމީދެއް ފަހަނައަޅައި ދިޔައީ! ތެދުތެދަށް ބުނާނަމަ، އަހަރެން ހިއެއް ނުކުރަން ތިބާއަށް އެފަދަ ކަމެއް ކުރެވޭނެ ކަމަކަށް - ޚުދު ކޮބްރާ ވެސް ނައްޓާލާށެވެ!
  ނިމްފް މާކިސް ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - އެކަމަނާއަކީ އަހަރެމެންގެ މައިގަނޑު އަދި ގާތްގަނޑަކަށް ހަމައެކަނި އުންމީދު! އަދި އޭނާ ރަނގަޅަށް ޙައްޤުވެދާނެއެވެ. ބަލަ މި ކުލަ ޖަހާފައިވާ ރީތިކަން ކުރަނީ ކޮންކަމެއްތޯ!
  ހަމަ ގައިމުވެސް ޑޮމިނިކާ އެ ނަގައިގެން އޭނާގެ ހުސް، ޝަރަފުވެރި ފައި ތެޅިގަތުމުން، މޮރޮކޯ އަޕްހޯލްސްޓަރ ކޮށްފައިވާ "ބަކަރި" ކުއްލިއަކަށް ބްލީޓްކޮށް، ވަށައިގެން ދުވެފައި ދިޔައެވެ. އެއީ އޭނާ ހަގީގަތުގައި ދިރިހުރި މޮބައިލް ވެފައިވާ ކަހަލަ ކަމެކެވެ. އަދި ހަގީގަތުގައި ފުންމާލައިގެން ފްލާރޓް ކޮށްލަމާ ހިނގާށެވެ.
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް ހޭން ފަޅައިގެން ގޮސް ހަތް ބޯ ހޫރާލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އާޗާ! އޭނަ ކުރާނީ ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ؟
  ޑޮމިނިކާ ކޮނޑު އަރުވާލަމުން ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  ތެދު ބުނާނަމަ އަހަންނަކަށް ނޭނގެއެވެ
  މެންދުރުގެ ހޫނުގައި ހުރިހާ ކަމެއް އެއްކޮށް އެއްކޮށް...
  އަހަރެން ގާތްގަނޑަކަށް ދުވަހަކުވެސް ސްޕެލް ނުކިޔަމެވެ.
  އަހަރެން އެއްގޮތަކަށްވެސް ވައިގެ ރޫހާއި ނުކުޅެން!
  އޭގެ ބަދަލުގައި އަހަރެން އަބަދުވެސް ކަލޭގެ މަތިން ހަނދާންވަނީ ސަރ،
  އަންހެން ކުއްޖާ ގޮވައިގެން ދާށެވެ!
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ޑޮމިނިކާ ގަބޫލުކޮށްފި! އަދި އޭނާގެ ޚާއްޞަ ހުނަރަށް ބަލާއިރު، ޑްރެގަން އެކަޑަމީގެ އެލައިޓް ޑިޕާޓްމަންޓުގައި ނަންނޯޓް ކުރެއެވެ. ކިޔެވުމަށް ފައިސާ ދައްކަން ނުޖެހޭނެ ތަނެއް ނޫން، އެއާ ޚިލާފަށް އިތުރު ސްކޮލަރޝިޕެއް ލިބޭނެ ތަނެއް!
  ޑޮމިނިކާ މައްޗަށް ފުންމާލައިގެން ވަށައިގެން އެނބުރިލާފައި ލަވަކިޔައިދިނެވެ:
  ރަނގަޅު ޑޮމިނިކާއެއް ނެތެވެ
  އެކަމަނާއަކީ ދުނިޔޭގެ ކުލަ...
  އިރު އަރަނީ ޕްލެނެޓްގެ މައްޗަށް،
  އަދި ވަށައިގެން ސުމެއް!
  ފޮނި ހިނިތުންވުމަކާއެކު ނިމްފް މާކިސް އަހާލިއެވެ:
  - މިކަމަށް ލިބޭނީ ކޮން އެއްޗެއް ހެއްޔެވެ؟
  މަޑުޖެހުމެއް އޮތެވެ... ޑޮމިނިކާ ބްލަރޓް އައުޓް :
  - ރީތި ފިރިހެން ކުއްޖަކު ހޯދަން ޖެހޭނެ!
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ނަމަވެސް , އާ ދަރިވަރަށް ވަރުގަދަ ބޮޑާކަމުން ބޯއެނބުރުން ސާފުކޮށް ފެންނަން އޮތީ! އެހެންކަމުން އަޅުގަނޑު ތައުބާއެއް ލާޒިމުކުރަން - ސަތޭކަ ފިޔަގަނޑެއް ހުރި އެފޯރިޒަމް ކިޔުމަށެވެ. އަދި ވަގުތުން އެކަން ކުރާށެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ހިނިތުންވުމަކާއެކު ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - ޕްލީޒް! އަހަރެން ފިލްމުތަކުގައި އެކްޓް ކުރި ކަމަކީ ބޭކާރު ކަމެއް ނޫން، އަދި އަހަރެންގެ ހަނދާނެއް ވެސް މޮޅު!
  ޑްރެގަން ޑަޗެސް މުމްބާއީ ކޮށްލިއެވެ.
  - އަވަހަށް އާދޭ! އަހަރެންގެ ވެސް ވަގުތުގެ ލިމިޓެއް އެބައޮތް!
  ޑޮމިނިކާ ފުން ނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުން މެޝިންގަން ސްޕީޑުގައި ލިޔެފައި ބުންޏެވެ:
  މަރުވެފައިވާ ޙިމާރެއްގެ ކަންފަތް އެއްވެސް މީހަކަށް ބޭނުން ނުވިޔަސް ދިރިހުރި ކުއްތާއެއްގެ އަޑުއެހުމަކީ އެމީހުންގެ މަޤްޞަދު ޙާޞިލުކުރުމަށް ޙިމާރު ބޭނުންނުވާ މީހުންނަށް ލިބޭ ހަދިޔާއެކެވެ!
  އެއްފަހަރު ސިކުނޑީގައި ބޫޓު އަޅައިފިއްޔާ އަބަދަށްޓަކައި ދެމިހުންނާނީ ހުސްފައިގެ ގޮތުގައެވެ!
  ހަނގުރާމައަކީ ފުއްޕާމޭއަށް ވައި ނަމަވެސް ހަމައެކަނި ބައިނަރީ ގޭސް އެއްކޮށްގެން އުޅޭ އެއްޗެކެވެ!
  ދުޝްމަނުން ދޫދޭން ބޭނުން ނުވެ، ބަލިވާން ނޭނގޭނަމަ، އަހަރެމެން މަޖުބޫރުކޮށްގެން ހެދުން ނަގައި މޮޅުވާން ދަސްކޮށްދޭނަން!
  ނުބައި މީހުން ކަޅު ސިހުރަށް ލޯބިކުރާއިރު، އިންސާނުން ނޫން ރަނގަޅު މީހުން ހުދު ސިހުރަށް ލޯބިކުރާ!
  ހަނގުރާމައިގައި މަރާލުމަކީ އެ ޕްރޮސެސްގައި އުނދަގޫ ކަމެއް، ތަސައްވުރުގައި ނަފްރަތު އުފެދޭ ކަމެއް ނަމަވެސް ނިމުމުގައި އެއީ ކިހާ ބޮޑު ކަމެއް ހެއްޔެވެ ؟ މާނައަކީ ހަނގުރާމައިގެ ސަބަބުން ނަފްސަށް ސިއްހަތު ލިބި، ހަށިގަނޑަށް ހަރުވެ، ވޮލެޓް ސާފުވެގެން ދިއުމެވެ!
  ބައެއް ފަހަރު ހަނގުރާމަ ވަރަށް ބޮޑަށް ވޮލެޓްތައް ފުރިގެން ދާއިރު، އަދި ސީދާ ނިސްބަތުން ލޭ އޮހޮރުވުމުގެ ފުރިހަމަކަމާއި، ފަސާދަވެފައިވާ ހިތުގެ ހުސްކަމާއި!
  ބައްޕަގެ ވަޒަނަށް ދަރަނިވެރިވުމުގެ ޘަވާބު ލިބެނީ އަމިއްލަ އެދުން ކުޑަ ވަފާތެރިކަމުން!
  ހަނގުރާމައިން ސްމާޓް ޓެސްޓްކޮށް، ވަރުގަދަ މީހުން ހަރުކަށިކޮށް، މޮޔައިން މުނިފޫހިފިލުވައިދެއެވެ ! -
  ހެއްވާ މީހަކަށް ވުމަކީ މަޖާ ކަމެއް ނޫން، އެހެން މީހުން ރޮއްވާލުމަކީ ފޫހި ކަމެއް ނޫން!
  ރަނގަޅު ވެރިއަކު , ފޮނި ހަވާދު ފަދައިން، ފުރަތަމަ ލިއްސާނީ، ދެން ތެތްފިލުވާލާނެ !
  އަދި ނުބައި ވެރިޔާ، ވޯމްވުޑް ފަދައިން، ފުރަތަމަ ފަށަލަ ފަޅާލުމަށްފަހު ފިއްތާލެވޭނެއެވެ!
  އާދެ، ރަނަކީ މަޑު އެއްޗެއް ނަމަވެސް، ފަސޭހައިން ވަދެވޭވަރުގެ ޝީލްޑެއް އުފެއްދުމަށް ބޭނުން ކުރެވިދާނެ އެއްޗެކެވެ!
  ކޮލިޓީ އަބަދުވެސް ޢަދަދަށް ވުރެ ކުރިއަރާ - މުއްސަނދި ބާލީ ބަތް ކަނޑެއް ވެސް ކަތިވަޅިއަކަށް ހުރަހެއް ނޫނެވެ!
  ނުބައިކަން ބޮޑުވެގެންވަނީ ބިރުން ހެޔޮކަން ބަލިކަށިވުމުންނެވެ!
  ސަމާސާ ރަނގަޅު، ރޭގަނޑުގެ ކެއުމަށް ސަމުސާ ރަނގަޅު، އަދި ހާލުގައި ޖެހިފައިވާ މީހުންނަށް އެހީތެރިވުން!
  އެއްފަހަރު ނުވަތަ ދެފަހަރު ނަސީބު ލިބިދާނެ - ހުނަރެއް ނެތި ނަސީބު ނެތިގެން ދާނެ!
  ލިއޯ ޓޮލްސްޓޯއީ ނޫން ކޮންމެ މީހަކީ އަދަބީ ޓްރެމްޕެއް!
  އަދަބިއްޔާތަށް ސުކަރަކަށް ވާން ކޮންމެހެން އުފަންވެގެން ޓޮލްސްޓޯއީއަކަށް ވާކަށް ނުޖެހޭނެ!
  ވަރިއެއްގައި ރަތްވާން ޖެހޭ ސަބަބުތަކަށްވުރެ ގިނަ އަނބިން ލިބުމަށް ބޯލަމާ ހިނގާށެވެ!
  އަންހެނުންގެ އޯގާތެރިކަމަށްވުރެ ފިރިހެނުން ގިނައީ ޝަހުވަތްތެރިކަން ހަލާކުކޮށްލާފައެވެ!
  ޞައްޙަ ލޮލެއް، ސްލޭންޓިންގ އަތްތަކެއް، ދުޝްމަނަކީ މިސްއެއް ނޫން - މައިއޮޕިކް!
  ފަލްސަފާއަކީ އުމުރު ދިގުކޮށްދޭ އެއްޗެއް ނޫން ނަމަވެސް އެއީ ޒީނަތްތެރިކޮށް، ކޮތަޅުތައް ފޮޅާލާ އެއްޗެކެވެ!
  ކޮމާންޑަރަކު މޮޅުވަނީ ހުނަރުވެރިކަމާއެކު، ކަޝަފްއަކު ނަންބަރުތަކުން، ޖީނިއަސްއަކު ފަންނުން، ޕްރެޓެންޑަރަކު މަކަރާއި ހީލަތުން!
  އެހެންކަމުން އުންމީދު މަރުނުވެ، އެކަމާ އެއްވަރަށް ދިރިއުޅެން ނުޖެހޭ މީހުން އެކަނި މަރުވާ ގޮތަށް ބޯލަމާ ހިނގާށެވެ!
  އުއްމީދު މަރުވަނީ އެންމެ ފަހުން ... އަދި ފުރަތަމަ މީހުންނަކީ އެކަން ޙައްޤުނުކުރާ މީހުން!
  ހަނގުރާމައިގައި ލޮޖިކް އަކީ ޗޮކްލެޓް ފަދައިން ނިސްބަތުން ކޮންސެޕްޓެއް؛ބާތަކަށް ތައުރީފު ކުރަން ވަގުތު ލިބުމުގެ ކުރިން ވެސް އެ ބާރުތައް ތިބާގެ އަނގައިގައި ހުރެ އެވެ؛
  ކާމިޔާބީ ބައެއް ފަހަރު ވަސް ދުވާއިރު، ކާމިޔާބީގެ ވަސް ދުވަނީ މަރުވެފައިވާ އެއްޗެއް ފަދައިން ނަމަވެސް އުފަލަށް ވަސް ނުދުވެވޭނެއެވެ!
  ކޮންމެ އެއްޗެއްގެ މަތީގައި މާތްރަސްކަލާނގެ ހުންނެވިއިރު، ޝައިޠާނާ ހުންނެވީ އޭގެ ތަފްޞީލުތަކުގައި!
  ތަޅާލުމަކީ މަސޯޗިސްޓަކަށް ވެސް ހިތްހަމަ ނުޖެހޭ ކަމެއް!
  މާތްރަސްކަލާނގެއަށް ނޭނގޭ ކަމަކީ ހަމައެކަނި ޖަވާބު ނުދެވުނު ސުވާލެކެވެ!
  މަކުނަކީ އިންސާނަކަށްވުރެ ރަނގަޅު އެއްޗެއް ކަމުގައި ވާއިރު، އެއީ ހަމައެކަނި އަކުރުން އަކުރަށް ޖަނަވާރަކަށް ވެވޭނެ އެއްޗެކެވެ!
  ހެޔޮކަމަށް ނުދެވޭ ދަރުސަކީ ކަތިވަޅިއަކަށް ދާ މަގެއްފަދައެވެ!
  އިންޖީލުގެ ލިޔުންތަކުގެ މައްޗަށް އެއްވެސް ޢަޤީދާއެއް ބިނާކުރުމަކީ، ބްރަދަރސް ގްރިމްގެ ފަރީއްކޮޅުތަކުން ކުއަންޓަމް މެކޭނިކްސް ދިރާސާކުރުމާ އެއްގޮތެވެ!
  ކަލާނގެއަކަށް ވުމަކީ އުނދަގޫ ކަމެއް ނަމަވެސް ޝައިޠާނެއްގެ ގޮތުގައި ދެމިހުރުމަކީ މުޅިން ކެތްނުކުރެވޭ ކަމެކެވެ!
  ދުޝްމަނުންގެ އަދަދު ދެގުނައަށް އިތުރުވިޔަސް ސިކުނޑީގެ ބާރު ހަތަރުގުނަ އިތުރުވެއެވެ!
  ދިރިއުޅުމަކީ ފުރިހަމަ ކޮމްޕްރޮމައިޒް އެއް، މީހުންނާ ނޫން، ގުދުރަތާ އެކު!
  ނިތްކުރި ބެލް ޝޭޕްޑް , އޭގެ މާނައަކީ ސިލަބަލް ފިނި ކަމެވެ!
  މޮޔައިންނަކަށް ނޫން , ޠަބީޢަތުގެ ޤާނޫނުތަކަކީ ޖީނިއަނުންނަށް ކަނޑައެޅިފައިވާ އެއްޗެއް ނޫން!
  ބަސް ދެނީ ސްމާޓް މީހާއަށް މޮޔަ އަދި މާނައެއް ނެތް ކަންކަމާ މެދު ފިކުރު ފޮރުވަން!
  ހިތާމައިގައި މަޖާކަން ފެންނަ މީހާ ހިތާމަވެރި ގޮތަކަށް ސީރިއަސް އުފަލުން ލޯމަރާލާނެ!
  - އަވަސް އަރުވާނުލާ އަވަސްކޮށްލާ - އަވަސް އަރުވާނުލާ! ކޮމްޕްލެކްސް އެކްޝަނެއް ހައްލުކޮށްގެން ފިލާވަޅުން އޭ ހޯދާށެވެ!
  ކާމިޔާބު ހޯދާ ފަރާތްތަކަށް ޖަޖު ނުކުރެވޭ ... ނަމަވެސް، ބައެއް ފަހަރު ޖަޖު ކުރެވޭ!
  - އިންސާނީ މޮޔަކަމަކީ މީހުންނާ ޢަދާވާތްތެރި ކަލާނގެތަކުގެ އެކުވެރިއެއް!
  ގޯތިތެރޭގައި ހުންނަ މީހަކީ ފިރިހެނެއް ނަމަވެސް ގަނޑުވަރެއްގައި ވެސް ބިހެއް ބުޅަލަކަށް ވުރެ މައްޗަށް ނުއުފުލޭނެ!
  ނިމުމެއް ނެތް ދެ ކަމެއް ވެއެވެ: ކައުނާއި އިންސާނާގެ ފަންނުވެރިކަން ނަމަވެސް ފުރަތަމަ ކަމަކީ ނިސްބަތުން، އަދި ދެވަނަ ކަމަކީ މުޠުލަޤު އެއްޗެކެވެ!
  ވަޓް ރަޝިއަން ޑޯންޓް ލައިކް ފަސްޓް ޑްރައިވިންގ، އެންޑް ޑޭމް ފަސްޓް ފްލައިޓް!
  - ކޮންމެ މީހަކުވެސް ނަރަކައަށް ދާން ބޭނުން ނުވިޔަސް ޝައިޠާނާގެ ފުރުޞަތުގެ އެދުން ރަހަ ލިބޭނީ މަދު ބަޔަކަށެވެ!
  އެކަމަކު ކަރުނައިން ފެން ނުދީ، އުފާވެރިކަމުގެ ދަނޑުވެރިކަން ނުހޯދޭނެ، އަދި ފެން ނުދީ، ދެން ކާމިޔާބީގެ ލޯރެލްސް ބޮޑު ނުވާނެ!
  ކޮންމެ އެއްޗެއްގައި، ނުވަތަ އޭގެ މަތީގައި މާތްރަސްކަލާނގެ ހުންނެވިއިރު، އިބިލީސް ހުންނެވީ އެއްޗެހި ނެތް ތަނެއްގައި، ނުވަތަ މާއްދީ ދަތިކަމުގެ އަޑިގައެވެ!
  ސަމާލުވާން ވަގުތު ނަގާ މީހަކު އޭނާގެ ޖަނާޒާގައި ދާއިމީކަން ސަލާމަތް ކުރާނެއެވެ!
  ހިމޭންކަމަކީ ރަން، ބަހަކީ ރިހި ނަމަވެސް އަންހެނެއްގެ އަނގައިން އެހާ ގިނައިން އޮހޮރިގެން ދާއިރު ޖަވާހިރު ވެސް ފޫހިވެގެންދެއެވެ!
  ހިމޭންކަމަކީ ރަން ކުލައެއް ކަމަށާއި ދިގު މުއްދަތަކަށް ރައްކާކޮށްފައި ހުންނަ ފަރިތަ ކޯރުތައް ދަގަނޑު ނުޖެހޭނެ ކަމަށް ވެސް ވިދާޅުވި އެވެ!
  އަދި ރަނުގެ އަގު ގެއްލޭނީ ހިމޭންކަމާއެކު ބިމުގައި ވަޅުލައިފިނަމައެވެ!
  ބައެއް ފަހަރު ހިމޭންކަމުން ވޮލެޓް ފުރާލާނީ އަޑުގަދަކޮށް ހެންޑްއައުޓެއް ހޯދުމަށް އާދޭސް ކުރުމަށް ވުރެ ގިނަ ރަން!
  ހަނގުރާމައަކީ ދުވަހަކުވެސް ފޫހި ކަމެއް ނޫން، އެއީ ރޫޓިން އެއްޗަކަށް ވެދާނެ، އެކަމަކު ހަމައެކަނި ފުރަތަމަ ޝޮޓާ ހަމައަށް!
  ސުލްހަވެރިކަމުގެ ދުވަސްވަރަކީ ތަކުރާރުވާ ވަގުތުތަކަކަށް ވާއިރު، ހަމައެކަނި ހަނގުރާމައަކީ އަބަދުވެސް ފަރުދީ ހަނގުރާމައެކެވެ!
  ހަނގުރާމައިގައި ވެސް ޗެސްގައި ވެސް ގޯސްކޮށް ނުހެދޭނެ ނަމަވެސް ތަފާތަކީ ވަގުތުގެ މެދުނުކެނޑި ޕްރެޝަރުގައެވެ!
  ހަނގުރާމައަކީ ފުރަތަމަ ފިޔަވަޅެއްގެ ކުރިންވެސް ދާއިމީ ވަގުތުގެ އުނދަގުލެކެވެ!
  ޗެސްގައި ޙަރަކާތްތައް ބަދަލު ބަދަލަށް ކުރާ ނަމަވެސް ހަނގުރާމައިގައި ބަދަލު ބަދަލަށް ޙަރަކާތްތައް ކުރިއަށް ގެންދެއެވެ!
  ހަނގުރާމައަކީ ޗެސް ފަދަ ކަމެއް، ހަމައެކަނި އުސޫލުތަކެއް ނެތި އަދި ރިއަލް ޓައިމްގައި!
  ހަނގުރާމައިގައި ވަގުތުގެ އަބަދުގެ ދަތިކަން، ސުލްހަވެރިކަން ވެރިކަން ކުރާއިރު، މަޖާކުރުމުގެ ދަތިކަން ހުރެއެވެ!
  ހަނގުރާމައިގައި އެންމެ ޝައުގުވެރިވާ ކަމަކީ ހުރިހާ ކަމެއް އަބަދުވެސް ސީރިއަސް ކަމާއި، އެއީ ހަމައެކަނި ކަޕިޓިއުލޭޝަން ކަމަށް ދައްކާލުމަށްޓަކައެވެ !
  ޔޫ ކެން ގިވް އަޕް ފޭއިންޑްލީ، ބެޓް، އަލާސް , ޔޫ ކެން އޮންލީ ގިވް އަޕް ފޯރ ރިއަލް!
  ތަމްރީނުގެ ބުރަ މަސައްކަތުގެ ނަތީޖާ ލިބެނީ ހަނގުރާމައިގެ ފަސޭހަކަމާއެކުގައެވެ! ލަސްނުވާ މީހާ ވާނީ ބަޠަލަކަށް!
  ދުވަހަކުވެސް ދަސްކުރަން ލަސްނުވާނެ، މަރުވެގެން ނޫނީ!
  މަރުވެފައިވާ މީހަކަށް ވެސް ބަދަލު ހިފުމުގެ ފުރުސަތު އެބައޮތް، އެއީ މާތްالله ނެތް މީހެއް ނޫނީ!
  އޭތީސްޓަކަށް ވުމުގެ މާނައަކީ އަމަރުވުން ހުއްޓާލުން!
  ބޮލުން ވިސްނާ ނަމަވެސް ބަނޑުން އަމަލުކުރެއެވެ!
  ނުބައިކަން ދިރިއުޅެނީ ހިތްތަކުގައި ނޫން، ބަނޑުގައި!
  ހިތް އަމިއްލަ އެދުން ބޮޑުވަނީ ހަމައެކަނި ދޭތެރެ ދޭތެރެއިން ނަމަވެސް ބަނޑު އަބަދުވެސް!
  ބަނޑަކީ ހަށިގަނޑުގެ އެންމެ ބިރުވެރި ބައި ނަމަވެސް އެއީ އަހަރެމެން މަސައްކަތް ކުރުމަށް ބާރުއަޅާ އެއްޗެކެވެ!
  ހިތެއް ނެތި ފިރިހެނަކު ނެތް، ބަނޑެއް ނެތި އިންސާނާގެ ދަހިވެތިކަމެއް ނެތް!
  އެއީ ހިތަށް އަރާމުކޮށްދީ ބަނޑަށް ހަމަޖެހުން ގެނެސްދޭ އެއްޗެހި!
  ކާރެއްގެ އަގަކީ ކިހާވަރެއް ކަމެއް އަޅުގަނޑަކަށް ފަރުވާލެއް ނުބަހައްޓަން، މައިގަނޑު ކަމަކީ މާދަމާގެ ޝަރަފުގެ އަގެއް ނެތް ކަމެވެ!
  އީސާގެފާނު ދިރިއުޅުއްވަނީ ހިތުގައި ނަމަ ޝައިޠާނާ އުޅެނީ ބަނޑުގައެވެ!
  ހުސް ބަނޑަކުން ވޮލެޓް ފުރުމަށް ހިތްވަރު ލިބެއެވެ!
  ހުސް ބޮލެއް ވޮލެޓް ހުސްކޮށްލަނީ!
  ބޮޑު ބަނޑަކީ މޮޅު މީހެއްގެ ނިޝާނެއް ނޫން ނަމަވެސް އެއީ ކުޑަ އިހުތިޔާރެއްގެ ނިޝާނެއް!
  ހުސް ބަނޑަކުން ނަފްސު ހިތިކަމުން ފުރާލައެވެ!
  ސިކުނޑިއެއް ނެތް ބޮލަކުން ހުސްކަން އަންނަ މީހާ !
  އަންހެނަކަށް ކާންދެނީ ވަލު ޖަނަވާރެއް ފަދައިން، ހަމައެކަނި އުސް ހީލްސްގައި!
  ކުރިއަށް އޮތްތަނުގައި ގިނަ ބަޔަކު ވައުދުވަނީ ރަނުގެ ފަރުބަދަތަކެއް ކަމުގައި ވިޔަސް އުފާވެރިކަން އަދިވެސް އޮތީ ހަމަ ވަށައިގެން!
  ކާމިޔާބީއަށް އަބަދުވެސް ހުރިހާ ކަމެއް ދޭން ޖެހޭނެ !
  ލަނޑުދަނޑިއަކީ ބިއްލޫރިގަނޑެއް ފަދަ އެއްޗެއް، އެކަމަށް މަސައްކަތް ކުރާ ނަމަވެސް އެ ލަނޑަކަށް ވާސިލްވުމުން ފެންނަނީ މައްސަލަތައް އިތުރުވެގެން ދިޔައީ އެކަންޏެވެ!
  ސިނގިރޭޓަކީ އެންމެ ފައިދާހުރި ޤާތިލެއް , ޚާއްޞަކޮށް ކަސްޓަމަރާ ދެކޮޅަށް! ސިނގިރޭޓަކީ ހިމޭން ރައިފަލެއް ފަދަ އެއްޗެއް ނަމަވެސް ޝައުގުވެރި މީހެއްގެ އަތުގައި ވެސް އެއީ މަރުވާ އެއްޗެކެވެ!
  އެ ސިނގިރޭޓަކީ އެންމެ އިތުބާރު ކުރެވޭ ސްނައިޕަރ، އެއީ އަބަދުވެސް މަރާލާ އެއްޗެއް!
  ސިނގިރޭޓުގެ ރަހަ ހިތި ނަމަވެސް ކެންޑީއަށް ވުރެ ބޮޑަށް ޝައުގުވެރިވާ އެއްޗެކެވެ!
  ސިނގިރޭޓަކީ ނުބައި އަންހެން ކުއްޖަކު ފަދަ އެއްޗެއް , އެކަމަކު އެއާ ވަކިވުމަކީ އެއަށްވުރެ މާ ވޭންދެނިވި ކަމެއް!
  ސިނގިރޭޓަކީ، ބޮމާއި ހިލާފަށް، އުކާލުމުން، އުމުރު ދިގުކޮށްދޭ އެއްޗެކެވެ!
  ހަނގުރާމައިގައި ލަނޑުދަނޑިއަށް ވާސިލްވުމަށް އޮތް އެންމެ ކުރު މަގަކީ ވަށައިގެންވާ އުކުޅެއް ކަމަށާއި، ސާފު ހަގީގަތަކީ ނިކަމެތި އޮޅުވާލުމެއް ކަމަށް ވެސް ވިދާޅުވި އެވެ!
  ވަށައިގެން ދަތުރުކުރުމަކީ ތިމާގެ އަމާޒަށް ވާސިލްވާ މަގު ކުރުކޮށްދޭނެ އެންމެ ޔަގީން ގޮތެވެ!
  ދިރިއުޅުން ރަތް ނަމަވެސް ފުރަނީ ކަޅުކުލައިގެ ލޭތަކަކާއެކުގައެވެ!
  ހަނގުރާމައިގައި ދިރިއުޅުމުގެ އަގު ގެއްލިގެން ދިޔަ ނަމަވެސް މާނަ ހޯދައެވެ !
  ހަނގުރާމަ , ފިރިމީހާ ފަދައިން، ޚިޔާނާތްތެރިވުމަށް ފަސޭހަ ނަމަވެސް، އެކަން ދިގުދެމިގެން ދިއުމަށް ފުރުސަތު ނުދެއެވެ!
  ހަނގުރާމައަކީ ފިރިހެނުންގެ ހަށިގަނޑު ކާލާ ޝަހުވަތްތެރި އަންހެނެކެވެ!
  ހުރިހާ އުމުރުފުރާތަކެއްވެސް ހަނގުރާމައަށް ތަބާވާ، ލޯބި ފަދައިން، އެކަމަކު އެއީ ހިތްގައިމު ކުޅިވަރެއް ނޫން !
  ހަނގުރާމައަކީ، ކޯޓިޒަނެއް ފަދައިން، އަގުބޮޑު އަދި ބަދަލުވާ ކަމެއް ނަމަވެސް، އަބަދުވެސް ދޫކޮށްލަނީ ބަޠަލާއެއްގެ ހަނދާނެއް!
  ހަނގުރާމައަކީ ހުވަފެނެއް ފަދަ ކަމެއް ނޫން؛ވަރުގަދަ ޖަޒުބާތުތަކެއް ނެތި ނުކުރެވޭނެ!
  ދުނިޔެއަކީ ފޫހި އަދި އަރާމު ދުނިޔެއެއް، ހަނގުރާމައަކީ ޝައުގުވެރި އަދި ފޯރިގަދަ ދުނިޔެއެކެވެ!
  ހަނގުރާމަ، މި ލޭ އާއި ފޮތިގަނޑު، ހިތްވަރު ވިހެއުމަށް ލިބޭ ގަސްގަހާގެހި ފަރުވާކުޑަކޮށްލައެވެ!
  ހަނގުރާމައިގެ ޕްރޮސެސް ކިތަންމެ ޝައުގުވެރިވިޔަސް އެންމެންވެސް ބޭނުންވަނީ ނިމުމެވެ!
  ހަނގުރާމައަކީ ފޮތެއް ނޫން، ސްލޭމް ކޮށްފައި ބަންދު ނުކުރެވޭނެ، ބާލީހުގެ ދަށުގައި ފޮރުވޭކަށް ނެތް، ހަމައެކަނި ހަޑިކޮށްލެވޭނެ ވެސް!
  ހަނގުރާމައަކީ ދީނެއް: އެކަމަށް ބޭނުންވަނީ ފޭނަޓިސިޒަމް، ޑިސިޕްލިން، ސުވާލެއް ނެތި ކިޔަމަންތެރިކަން ނަމަވެސް އޭގެ ކަލާނގެތަކަކީ އަބަދުވެސް ފަނާވަނިވި ބައެއް!
  ހަނގުރާމައިގައި ވެސް ކެސިނޯއެއްގައި ވެސް ވާ ފަދައިން ރިސްކް ބޮޑު ނަމަވެސް މޮޅުވުންތައް ދިގުދެމިގެން ނުދެއެވެ!
  ސިފައިންގެ މީހާއަކީ ފަނާވަނިވި މީހެއް، ޝަރަފު ހަނދާން ނައްތާލެވި، ތަށިތައް ފަނާވެ، ހަމައެކަނި އާ ޤަތުލުއާންމެއް ފެށޭ ސަބަބުތައް ނައްތާލެވޭކަށް ނެތް !
  އަޅުގަނޑުމެން ޤާތިލަކީ ކުރިމަތީގައި ސިފައިންގެ މީހަކު ނޫނީ ފުރައްސާރަ ކުރަމެވެ؛ހަނގުރާމައިގެ މައިދާނުގައި ފޭރޭ މީހެއްނަމަ ވަގަކަށް އަޅުގަނޑުމެން ފުރައްސާރަ ކުރަމެވެ، ދެގުނައަށް!
  ސިފައިންގެ މީހާ، މިއީ ޒީނަތްތެރި ހެދުމުގައި ހިތްވަރާއި ޝަރަފު ލިބިފައިވާ ނައިޓެއް! ޖެނެރަލް ބެރަން، އޭނާގެ ތާޖަކީ ވިސްނުންތެރިކަމާއި ބުއްދި!
  ސިފައިންގެ މީހާގެ އަޑު ފަޚުރުވެރިވާއިރު، އަމިއްލަ އަޑު އިވޭނީ ފުރައްސާރަކުރާ ގޮތަކަށެވެ!
  ހަމަލާގައި ފުރަތަމަ މީހާ މަރުވެދާނެ ނަމަވެސް އެންމެ ފަހު މީހާ ހަނދާނުގައި ނުހުންނާނެ!
  ހަމަލާދިނުމަށްވުރެ ޣަނީމާ ހިއްސާކުރުމުގައި ފުރަތަމަ ވުން ރަނގަޅު!
  ހަނގުރާމައަކީ، އަންހެނަކު ފަދައިން، ހަމައެކަނި ފިރިހެނުން ފަޅައިގެން ނުގޮސް ބާއްވާށެވެ!
  އަންހެނަކު، ހަނގުރާމައަކާ ޚިލާފަށް، ފިރިހެނަކު މަރާލުމަށް އެއްވެސް އަވަސްކަމެއް ނެތެވެ!
  ހަނގުރާމައަކީ އަންހެނުންނާ ހިލާފަށް ދުވަހަކުވެސް ހިތްހަމަޖެހޭ ފިރިހެނުންގެ އަދަދަށް ޙަވާލުކުރެވޭ އަދަދެއް!
  ހަނގުރާމައަކީ އެންމެ ފުރިހަމަ ނުވާ އަންހެން، ދުވަހަކުވެސް އެކަށީގެންވާ ފިރިހެނުން ނުލިބޭނެ، އަދި އަންހެނަކަށް ދެކޮޅު ނުހަދާނެ!
  އަންހެނުން މާރާމާރީ ހިންގަން ކަމުނުދާ ނަމަވެސް ފިރިހެނަކު މަރާލުމުގެ ޝައުގުވެރިކަން ވަޒަނަކަށް ވުރެ މާ ގޯހެއް ނޫނެވެ!
  ކުޑަ ވަޒަނަކުން ވެސް ފިރިހެނަކު މަރުވެދާނެ، ބޮޑު ހިތެއް ހުރި އަންހެނަކަށް އޭނާ އުފާކޮށްދެވިދާނެ!
  ބޮޑު ހިތަކުން ގިނަ ފަހަރަށް މަގުފަހިވަނީ އަމިއްލަ މަސްލަހަތު މަދު!
  ހަނގުރާމައަކީ އަންހެނެއްގެ މޫނެއް ނެތް ނަމަވެސް އަނބިމީހާއަށް ވުރެ ފިރިހެނުންނަށް ލޭއޮހޮރުވާލާ ކަމެއް!
  ހަނގުރާމައަކީ އުފާވެރިކަން ގެނެސްދޭ ކަމެއް ނޫން ނަމަވެސް އެއީ އުދުވާނީ ޣައިރު އިންސިންކްޓްތައް ހިތްހަމަޖެހޭ ކަމެއް!
  ހަނގުރާމައިގައި އުފާވެރިކަން، ދުޝްމަނުންގެ މަރުތައް ހަމައެކަނި އަގުގައި!
  ހަނގުރާމައަކީ ދަނޑެއް ހޮވުމެވެ: އެއީ މަރުވެފައިވާ މީހުން ފަރުވާކޮށް، ލޭން ފެން ދީފައި ނަމަވެސް ކާމިޔާބީގައި ނިކުންނަ އެއްޗެކެވެ!
  ކާމިޔާބީ ތަރުބިއްޔަތު ކުރެވެނީ މަރުވެފައިވާ މީހުންނާއި ލޭގެ މައްޗަށް ނަމަވެސް އެއީ ޝަރަފާއި އެކު މޭވާ ލިބޭ އެއްޗެކެވެ!
  ހަނގުރާމައަކީ އިންސާނުން ކާ މަލެއް ފަދަ، ވިދާ، މަސް ކާ އަދި ނުބައި ވަހެއް އެކުލެވޭ އެއްޗެކެވެ!
  ހަނގުރާމައަކީ ކުރިއެރުމުގެ މަންމަ އަދި ލަސްކަމުގެ ކާފަ!
  އަދި ހަނގުރާމައިގައި ސިފައިންގެ މީހެއްގެ ފުރާނައަކީ އަގުހުރި އެއްޗެއް ނޫން، އަދި ޖެނެރަލުންނަކީ ގެއްލުމެއް ވެސް!
  ސުލްހަ ބޭނުންނަމަ ބިރުވެރިކަން އާލާކުރުން؛ހަނގުރާމަ ބޭނުންނަމަ ހެއްވުން އާލާކުރުން!
  އަސްކަރީ ކަންކަމުގައި ހެއްވާ އެއްޗެއް ނޫން ނަމަ ހެއްވާ ފާފައެއް ނޫން!
  ހަނގުރާމައަކީ ސަރކަސްއެއް ފަދަ ކަމެއް، އެންމެ ފަހު ހެއްވާލަނީ ހަމައެކަނި ކާމިޔާބު ހޯދާ މީހާއަށް!
  ހަނގުރާމައިގައި، ސަރކަސްގައި ވެސް ވާ ފަދައިން، ހަމައެކަނި ސްނީކީ، ސީރިއަސް ޤާތިލު!
  ހަރުކަށި ވެރިކަމެއްގެ ދަށުގައި އެއްބައިވަންތަވުން ރަނގަޅު، މަޑުމައިތިރި ވެރިކަމެއްގެ ދަށުގައި ހަލަބޮލިކަމާއި ފަލަކަން !
  މަރަކީ ކޮންވެންޝަނެއް، ލަދުވެތިކަމަކީ މުޅިން މުޅިން !
  ކިތަންމެ ބޮޑު ރަސްގެފާނު ކަމުގައި ވިޔަސް، ހަމަ ޝިކާރަވެރިޔާ ފަދައިން ގަބުރަށް ދާނެ!
  ސިޔާސީ މީހަކު އަބަދުވެސް ދޮގުހަދަނީ، ހަމައެކަނި އޭނާ މަރުވަނީ އަސްލު!
  އަމަރުނުވުމަކީ ހަގީގީ ކަމެއް ނަމަވެސް މަރަކީ ވަހުމެއް!
  ރަސްރަސްކަލުންނަށް ހުރިހާ ކަމެއް ކުރެވޭނެ ކަމުގައި ވިޔަސް އެއް ރަސްކަލަކަށް ވެސް ގަބުރުން ބިމަށް ފިލައިގެން ނުދެވޭނެ!
  ކޮންމެ މީހަކުވެސް ރީތިކޮށް އުޅެން ބޭނުންވިޔަސް ކަރާމާތާއި އެކު މަރުވަނީ މަދު ބައެކެވެ!
  މަރު ވައުދުވަނީ އުނދަގުލަކަށް، ކާމިޔާބީގެ ރޭގަނޑުން ވިދާލާފައި ނޫނީ!
  މުނިފޫހިފިލުވުމެއް ނެތް ދިރިއުޅުމަކީ ހޮބީތަކެއް ނެތް ލޯތްބެއް!
  ލޯބި އޮންނަ އިރު ރަނގަޅު، ލޭ އޮހޮރުވާ ވަގުތު ގޯސް!
  ޖިންސީ ގުޅުން ހިންގުމަކީ ޓޯޗެއް ފަދަ ކަމެއް ނަމަވެސް ރީފިލް ކުރުމަށް ޚަރަދު ބޮޑު!
  ޖިންސީ ގުޅުން ހިންގުމެއް ނެތި އުޅެވޭނެ ނަމަވެސް ނަސްލު އުފައްދާކަށް ނުކެރޭނެ!
  ލޯބި ހޫނުވިވަރަކަށް ލޭ ގަދަވެގެންދެއެވެ!
  މީހުން ބޭނުންވަނީ ލޯބި، ޖަނަވާރުތައް ބޭނުންވަނީ ޖިންސީ ގުޅުން، އަދި ޖީނިއަސް ބޭނުންވަނީ ވަޙީތަކެއް!
  ބިހެއް ވެސް މެޓް ކުރާއިރު، އެސްތެޓިސް އަށް ވަރަށް ލޯބިވޭ!
  ޖިންސީ ގުޅުން ހިންގުމަށް ވެސް ބޭނުންވަނީ މެދުމިނުން، ގިނަވިވަރަކަށް ރަނގަޅުވާނެ!
  ލޯބީގައި އެއްވެސް ހައްދެއް ނެތް، ޖިންސީ ގޮތުން ބަސްތައް ފުދޭނެ!
  އަލިފާނުގެ ދަށުގައި ފަސޭހަވާނީ ހިތުގައި އަލިފާންގަނޑެއް އުފެދިއްޖެއްޔާ!
  ޤާބިލްގެ ފުރާނައަކަށް ވުމަށްވުރެ އަލިފާނުގައި އަނދާ ހުލިވުން ރަނގަޅު!
  ހަނގުރާމައަކީ ގްރޫޕް ސެކްސް: ވަރަށް ގިނައިން ގިސްލުމާއި ހަޅޭއްލެވުން، އެކަމަކު ހާސް ކަނބަލުންގެ ކިބައިން ވެސް އެހާ ގިނަ ލޭ ނުހުންނާނެ!
  ޖިންސީ ގުޅުން ހިންގުމަކީ ހަނގުރާމައެއް ފަދަ ކަމެއް ނަމަވެސް އެހާ ދިގު އަދި ރޫޓިން ކަމެއް ނޫނެވެ!
  މާރާމާރީއަކީ ލޯތްބެއް ފަދަ ކަމެއް ނަމަވެސް ގިސްލުމަކީ ހިތްވަރު ލިބޭ ކަމެއް ނޫނެވެ!
  ޖިންސީ ގުޅުން ހިންގުމަކީ ރަނގަޅު ކަމެއްކަން ޔަގީން ނަމަވެސް ލޭ ކެއްސުމަކީ ނުބައި ކަމެއް!
  ހަނގުރާމައަކީ ބުރަ ކަމެއް ނަމަވެސް ނިކަމެތިވުމަކީ އެއްވެސް އަސްކަރީ ބުރައަކަށްވުރެ ބޮޑަށް ބަރުވާ ކަމެކެވެ!
  ދިރިއުޅެން ބޭނުންނަމަ ހަނގުރާމަ ކުރަން ދަސްކޮށް، ދިރިހުރުމަށް ބޭނުންނަމަ މޮޅުވާން ދަސްކުރާށެވެ!
  ހަނގުރާމައިގައި ކުކުޅު ދޫކުރުން ފިޔަވައި ހުރިހާ ވަސީލަތްތަކެއް ރަނގަޅު!
  ކޮންމެ މީހަކަށް ވެސް ހަނގުރާމަ ކުރެވޭނެ ނަމަވެސް ކާމިޔާބު ކުރެވޭނީ ހަމައެކަނި ޝަރަފުވެރި މީހުންނަށް!
  ހަނގުރާމައަކީ ވިސްނަން ޖެހޭ ތަނެއް ނޫން، އެއީ ބޮޑު މޮޔަކަމުން ފުރިފައިވާ ތަނެއް!
  ބައްޕަ ޤައުމުގެ ވިޔަފާރި ކުރުމަށްވުރެ ހަނގުރާމަކުރުން ރަނގަޅު!
  ހަނގުރާމައަކީ ކެންޑީއެއް ނޫން ނަމަވެސް އެކަން ނިވާވުމުން އުފާވެރިކަމުން ފުރިގެންދެއެވެ!
  ހަނގުރާމަ ދުވަހަކުވެސް ނިމުމަކަށް ނާންނަ، ހަމައެކަނި ބޮން ގޮއްވާލުމުގެ އަޑު ފިލައިގެންދެއެވެ!
  ބޮމުގެ ހަމަލާ މަޑުވެދާނެ، ފީފާ ފަޅައިގެން ގޮސްދާނެ، އެކަމަކު އެ މާރާމާރީ ދުވަހަކުވެސް ނުހުއްޓޭނެ!
  ހަނގުރާމައިގައި އެންމެ ޝައުގުވެރިވާ ކަމަކީ ލަފާނުކުރެވޭ ގޮތް، ހަގީގީ ހަނގުރާމަ!
  ރައްޔިތުންގެ ދުޝްމަނުން މަރާލެވުނީމަ ސްޓާލިންގެ ވެރިކަމުގައި އަގުތައް ތިރިވީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ!
  އެއްވެސް ކަމެއް ނެތި ބޫޓު ލައިގެން އުޅުމަށްވުރެ ފައިސާއަށްޓަކައި ހެދުން ނަގައިގެން އުޅުން ރަނގަޅު!
  ފިގުރެޓިވްކޮށް ބޫޓު އަޅައިގެން ހުރުމަށް ވުރެ އަކުރުން އަކުރަށް ރީތި ވާނީ ހުސްފައިގައި ހުރުން!
  ހަނގުރާމައަކީ ސަރކަސްއެއް ފަދަ ކަމެއް، ހަމައެކަނި ހެއްވުމުގެ ބަދަލުގައި ކަރުނަ އަންނަނީ، އަދި މައިދާނަކީ ޕްލެނެޓެއްގެ ސައިޒުގެ މައިދާނެކެވެ!
  އަހަރެން ބޭނުންވަނީ ސުލްހަ، އެއީ ހަނގުރާމައެއް ކަމަށް ވެގެން ދިޔައީ، އަހަރެން ބޭނުންވަނީ ހަނގުރާމައެއް، އެއީ ކަޕިޓިއުލޭޝަން ކަމަށް ވެގެން ދިޔައީ!
  ހަނގުރާމައަކީ، ކޮންމެވެސް މިންވަރަކަށް މަންމައެއް، އުފަންވަނީ ހަގީގީ އަޚުވަންތަކަން!
  ހަނގުރާމައަކީ ނުބައި ކަމެއް ނަމަވެސް އެއީ ރަނގަޅު އެކުވެރިން އުފަންވާ ކަމެއް!
  ދިގު އަތްތިލަ ރަނގަޅީ ސިކުނޑި ކުރުނުވާނަމަ!
  ބާރު ކާމިޔާބު ކުރާއިރު، ކާމިޔާބީގެ ހަދިޔާތައް އިނާމު ކުރަނީ ހަމައެކަނި ޢަމަލީ ސިކުނޑިއެވެ!
  ބާރާއި ބުއްދިވެރިކަމަކީ، ފިރިމީހާއާއި އަނބިމީހާ ފަދައިން، ނަޞްރު އުފަންވަނީ ހަމައެކަނި ޖޯޑުޖޯޑަށް!
  މީހަކު، ޕިރަމިޑަކާ ހިލާފަށް، ކެތްތެރިކަމުގައި ނޮން ފްލެޓް ސަޕޯޓެއް ހުރެއެވެ!
  ޕިރަމިޑްގެ ހަތަރު ކަނެއް ހުރި ނަމަވެސް ފަށަލަ ފަށަލަ ފަށަލައަށް ސްޓެބިލިޓީ ލިބެއެވެ!
  ގޯސް ދިރިއުޅުމަކަށްވުރެ ރަނގަޅު މަރެއް ރަނގަޅު !
  ވަލުތެރޭގައި ކަލާނގެއަކަށް ވުމަކީ ރަނގަޅު ކަމެއް ނަމަވެސް ޒޯނުގައި ޝައިޠާނަކަށް ވުމަކީ ނުބައި ކަމެއް!
  ބައި ދުވަހު އިރު އޮއްސޭ ނަމަވެސް އެ ޝަރަފު ޤަރުނުތަކެއް ވަންދެން ދެމިއޮވެއެވެ!
  މަޝްހޫރުކަން ކުރު މުއްދަތެއް، އެހެން ހުރިހާ ކަމެއް ފިޔަވައި!
  އަބަދަށްޓަކައި ދިރިއުޅެ، އަބަދަށްޓަކައި ދަސްކުރާ، އެކަމަކު އަލުން ދަސް ނުކުރާށެވެ!
  ޝަރަފުވެރިކަމަކީ ވަރަށް ވިދާ، ރަނަށްވުރެ އުޖާލާ އެއްޗަކަށް ވެދާނެ ނަމަވެސް ވަގުތު ފާއިތުވަމުންދާ ވަރަކަށް އިތުރަށް ފަނޑުވެގެންދެއެވެ!
  ޝަރަފުވެރިކަމަކީ އިރު ފަދަ އެއްޗެއް ނަމަވެސް ރޭގަނޑު އޮއްސެނީކީ ނޫނެވެ!
  މަސައްކަތް ކޮށްގެން ވެސް މަޝްހޫރު ވުމަކީ ފަސޭހަ ކަމެއް ނޫން ނަމަވެސް ލަސްވުމަކީ ފަސޭހައިން ބަދުނާމު ވުމަށް މަގުފަހިވާ ކަމެކެވެ!
  މަޝްހޫރުކަމަކީ އަލިފާން ފަދަ އެއްޗެއް، ލޮލަށް ރުހޭ ކަމެއް ނަމަވެސް އެކަން ހޯދުމަށްޓަކައި ޖެހޭނީ މީހަކު އަންދާލަން!
  ޝަރަފުގައި ހުރުމަކީ ރަނގަޅު ކަމެއް ، މަޝްހޫރުކަމުގައި ތަތްވެފައިވާ މަދިރިތަކެއްގެ ވަށައިގެން ތިބުމަކީ ނުބައި ކަމެއް!
  . ބާބު ނަންބަރު 7.
  ހޭލެވުމަށްފަހު ފިރިހެން ކުއްޖާ ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސް އަނެއްކާވެސް ފުރޮޅުލީ އުޅަނދުގައި ޗޭނުޖަހާފައި ހުރެއެވެ. މީގެ ކުރިން އޭނާއަށް ހުއްދަ ދިނީ ފިނި ކޯރެއްގައި ދޮވެ، ދަތް އުނގުޅާށެވެ. އަދި އެއަށްފަހު އާދައިގެ ނާސްތާއެއް ކޮށްލާށެވެ.
  އަދި ދާއިމީ ހަރަކާތެއްގައި އަދި ކުޑަކުއްޖެއްގެ ހަށިގަނޑުގައި ހަރަކާތްތެރިވަމުން ގެންދާއިރު، ހިލަ ވަބާގައި ތިބާ ޝޭކްލް ނުކުރެވޭނެއެވެ. މިފަދަ އުނދަގޫ ނަސީބަކީ އޮގަސްޓް މީހާ އަދި ބޮޑު އެލްވަން އެމްޕަޔަރުގެ ވާރިސެކެވެ.
  ދިރިހުރުމަށް އޮތް ހަމައެކަނި ގޮތަކީ ޒުވާން އަޅެއްގެ ގޮތުގައި ހުރެ ބުރަކޮށް މަސައްކަތް ކުރުމެވެ. މިއީ ޕެޓްރިފިކޭޝަން އިން ވަގުތީ ރައްކާތެރިކަމެއް ލިބޭ ކަމެކެވެ. މިތަނުގައި ތިމާގެ ވުޖޫދު ދިގުކޮށްލުމަށް ބައެއް ފުރުސަތުތައް ހުރި ނަމަވެސް އެއީ ފުދޭވަރަކަށް ނުތަނަވަސް އަދި ވޭންދެނިވި ކަމެކެވެ.
  ނަމަވެސް ފުރޮޅުލީ އުޅަނދު އެނބުރެމުން ދިޔަ ކުއްޖާ އޭނާގެ މުއްސަނދި ޚިޔާލު ބޭނުންކޮށްގެން ޚިޔާލީ ދުނިޔެއެއްގެ ތެރެއަށް ޣަރަޤުވެ، ހިލޭސާބަހަށް މަޖުބޫރުކޮށްގެން އަޅުވެތިކަމުގައި އޭނާގެ އުފާވެރިކަން ނެތް ވުޖޫދު އުޖާލާކޮށްލައެވެ.
  ކެބިން ބޯއީއެއް އުދުހެނީ ތިން ބޮލުގެ ކުޑަ ޑްރެގަންއެއްގެ މައްޗަށެވެ. އޭނާ ބޭނުންވަނީ ނޭނގޭ ގައުމެއްގައި ހޯދަން، އަދި ނޭނގިފައި އޮތީ ކޮންކަމެއް ކަމެއް، އެކަމަކު އޭނާއަށް އަނބުރާ ގެނެސްދެވޭނީ ކޮން އެއްޗެއްކަން ވަރުގަދަ ޖިންސަށް ގެނެސް، ފިރިހެނުންގެ ނެތިދިއުމާއި ގަލަކަށް ބަދަލުވުން ހުއްޓުވާށެވެ.
  ޑްރެގަން އަކީ ވެސް އަދި ކުޑަކުއްޖެއް ކަމަށާއި، އެ ފިރިހެން ކުއްޖާގެ އުމުރުން މާ ގިނަ އަހަރުތަކެއް ނުވާއިރު، އޭނާ ލައިގެން ހުރީ ހަމައެކަނި ކުރު ހެދުމަކާއި ކޮމްބަޓް އާސަނަލްއެއް ޖަހާފައިވާ ބެކްޕެކެއް ކަމަށާއި، ބެލްޓުގައި ކަނޑިއަކާއި ދެ ކަނޑިއާއި ޚަންޖަރު ޖޯޑެއް ކަމަށެވެ.
  އޮއެނޯމަސް އޭނާގެ އަސްމަތީގައި އުދުހެއެވެ. އަދި އޭނާގެ ކައިރީގައި ކުޑަ ޑްރެގަންއެއްގެ މަތީގައި އިށީނދެގެން އިން އަންހެން ކުއްޖާ މާގަރީޓާއެވެ. އޭނާ ލައިގެން ހުރީ ހަމައެކަނި ޓިއުނިކެއް، ޓޭންޑް ކޮށްފައި، ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުގައި ސިހުރު ޖަހާފައިވާ އަނގޮޓިތަކެކެވެ. އެކަމަނާ ތަމްސީލު ކުރައްވަނީ މާރާމާރީ އެވެ އިންސާނީ ދުނިޔެއިން ލިބުނު ހިޓް އެކެވެ .
  އަންހެން ކުއްޖާއަކީ ސާދާ ކުއްޖެއް ނޫނެވެ. ދުނިޔޭގައި އޭނާ އަކީ ބޮޑު ގައުމީ ހަނގުރާމައިގެ ދުވަސްވަރު ޕާޓީޝަން އަދި އިންޓެލިޖެންސް އޮފިސަރެކެވެ. އަދި މަރުވުމަށްފަހު ސިހުރާއި ސިހުރުގެ ދުނިޔެއަށް ބަދަލުވިއެވެ. އަދި އެކަމުގައި ނުވަދިހަ ތިން އަހަރަށްވުރެ ގިނަ ދުވަސް ވެއްޖެއެވެ. ޑްރެގަން އެކަޑަމީން ޑިގްރީ ހާސިލް ކުރައްވައި ބާރުގަދަ ސިހުރުވެރިކަމަށް މޭސްތިރިވެވަޑައިގެންނެވި އެވެ. އެކަމަކު އޭނާ ފެންނަނީ ޖަރުމަނު މީހުން ދަންޖައްސައިލި އިރު ހުރި ގޮތެވެ. ކޮންމެވެސް ސަބަބަކާހުރެ އެކަން ބޮޑު ނުވާތީ، މިކަމުން މާގަރީޓާ ކަންބޮޑުވެއެވެ. ދާއިމީ ދަރިއަކަށް ވެވޭނީ ކިހާ ދުވަހަކު ހެއްޔެވެ؟
  ތެދެއް، އޮއެނޯމަސް ބުނާ ގޮތުގައި އޭނާ އަކީ އަމިއްލައަށް ބޮޑެތި މީހުންގެ އެލްފް ޕްރިންސެއް ނަމަވެސް އޭނާ ވެގެން ދިޔައީ އަޅެއް ކަމަށް ވެއެވެ. އަދި ހަމައެހެންމެ، އެއީ އޭނާ އެކަމާ ދެރަވާ ސަބަބެވެ. ނޫން ނަމަވެސް ކުޑަކުއްޖަކަށް ވުމަކީ އެހާ ގޯހެއް ނޫން ނަމަވެސް އަޅަކަށް ވެސް ވާއިރު...
  އެކަމަކު މިހާރު އޭނާ މިހާރުވެސް ހުރީ އެހެން ދުނިޔެއެއްގައި، އޭނާ އެނބުރެނީ އަޅުންގެ ފުރޮޅުލީ އުޅަނދެއް ނޫން ކަމަށާއި، އުދުހެނީ ޑްރެގަންއެއްގެ މައްޗަށެވެ. އަދި އޭނާއާއެކު ހުރީ ސްނޯގެ ތެރެއިން ހުސްފައިގައި އޭނާ މަރާލުމަށް ގެންދިޔަ ޕާޓީޝަން އަންހެން ކުއްޖާ މާގަރީޓާ އެވެ. އަދި އޭގެ ކުރިން އެމީހުންވެސް އަހަންނަށް އަނިޔާކުރިއެވެ. އެމީހުން ބުރަކަށީގައި ތަނޑި ވަޔަރެއް ޖަހައިގެން ޒުވާން ބަތަލާގެ ފަލަމަސްގަނޑު އަލިފާންގަނޑެއްގެ މަތީގައި ރޯސްޓް ކުރިއެވެ.
  އެއީ ފޮތިގަނޑުތަކުން ނިވާވެފައިވާ ތަންތަން ކަމަށާއި، ފިނި ސްނޯގައި ފިޔަވަޅު އެޅުމުން، ފިހިފައިވާ ފައިގައި ރިއްސާ ރިހުން ފިލައިގެންދާތީ، ގާތްގަނޑަކަށް ހިތްގައިމު ކަމެކެވެ. އަދި ޕައިނިއަރުގެ ކަރުގައި ފޮތިގަނޑެއް ޖަހާފައި އޮތީ - "އަހަންނަކީ ޕާޓީޝަނެކެވެ." އެމީހުން ތަޅުވާއިރު ކިރިޔާ ވެސް ތަދުވާ، ހަމައެކަނި ކްރައުޓްސް އާއި ފުލުހުންގެ އުފާވެރި މޫނުތަކަށް ބަލާލުމަކީ ނަފްރަތު އުފެދޭ ކަމެކެވެ . އާދެ، ބިރުގަނޭ، ނަރަކަ އިންތިޒާރު ކުރަމުންދާނަމަ ކިހިނެއް ވާނީ، ފަންނުވެރިއެއް އަދި ހޫނު މާތްالله ނެތް މީހެއް ފަދައިން؟ އެތަނުގައި އެމީހުން ފިހެލާނީ ހަމައެކަނި ތިބާގެ ހީލްސް ނޫން، މުޅި ހަށިގަނޑު، އަބަދަށްޓަކައި.
  ނަމަވެސް، އެފަދަ ދޮގު ވާހަކަތައް އޭނަ ގަބޫލުކުރަނީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟ ނަމަވެސް، އެހާ މަދުން ދިރިއުޅެފައި އޮތުމުން، މަރުވެ ހަނދާންނެތުމުގެ ތެރެއަށް ދިއުމަކީ ހިތާމަހުރި ކަމެކެވެ.
  އެކަމަކު އޭނާގެ ނާޒުކު ކަރުގެ ނޯސް ތަތްވުމުން އެ އަންހެން ކުއްޖާ ހޭއެރީ ޑްރެގަންއެއްގެ މައްޗަށެވެ. އަދި އޭނާގެ ކައިރީގައި މަލާއިކަތެއް ފަދަ ރީތި ނިމްފެއް ހުއްޓެވެ. އަދި މާގަރީޓާ ހީކުރީ ސުވަރުގެ އަދިވެސް އޮތް ކަމަށެވެ. ފަންނުވެރި ބަޠަލުންނާއި މާތްالله ނެތް މީހުންނަށް މިފަދަ ޚާއްޞަ ސުވަރުގެއެކެވެ.
  އެކަމަކު ހަގީގަތުގައި ސިހުރު ދުނިޔޭގައި ހެޔޮ ނުބައި، އަދި އޭގެ މައްސަލަތައް ވެސް އެބަހުއްޓެވެ. ސިހުރު ބޭނުންކޮށްގެން އޭނާގެ ކަނޑާފައިވާ ތަންތަނާއި އަނދާފައިވާ ތަންތަނުން ވަރަށް އަވަހަށް ޝިފާ ލިބުނެވެ. އަދި އަންހެން ކުއްޖާ ޑްރެގަން އެކަޑަމީއަށް ވަދެގެން ދިޔައީ، އެންމެ ޒުވާން ކްލާހުގައެވެ. އެކަމަކު އޭނާއަކީ ހުނަރުވެރި، ގާބިލް އަދި އަވަހަށް ދަސްކުރާ މީހެކެވެ.
  އަދި ވަރުގަދަ ސިހުރުވެރިކަމުގެ ހުނަރުތަކަށް މޭސްތިރިވިއެވެ. އެހެންކަމުން ކުޑަކުޑަ ސިފައެއްގައި ހުރި ނަމަވެސް ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސްއާއެކު ހާއްސަ މިޝަނެއްގައި ދިޔައީ - ވަރުގަދަ ޖިންސު ސަލާމަތް ކުރުމަށް އެހީތެރިވެދޭނެ އެއްޗެއް ހޯދުމަށެވެ. ކޮންމެއަކަސް ފިރިހެނުން ނެތް ދުނިޔެއަކީ ހަމަޖެހުމާއި ޝައުގުވެރިކަމުން އެއްކިބާވެފައިވާ ދުނިޔެއެކެވެ. އަދި އިންސާފުވެރި ޖިންސު އެކަމުގައި ފޫހިވެ ނުތަނަވަސް ވެއެވެ.
  މާގަރީޓާ، އުދުހޭއިރު، ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ބައެއް ފަހަރު އަޅުގަނޑަށް ހީވަނީ، ފިރިހެނުން އެނބުރި އަންނާނެހެން، ދެން ކޮންކަމެއް ހެއްޔެވެ؟ ކުޑަ އަންހެން ކުއްޖަކު ބޭނުންވަނީ ކާކަށް ހެއްޔެވެ؟ އަހަރެން ބޮޑުވެ ބޮޑެތި މީހުންނަށް ވެވޭތޯ އަހަރެން ކިހާ އެދެން!
  އޮއެނޯމަސް ޖަވާބު ދިނީ އިތުބާރު ހުރި ރާގަކަށެވެ.
  - ސިހުރުން ފިރިހެނުންނަށް ދިރިއުޅުން އަނބުރާ ގެނެސްދެވޭނަމަ، ދެން އެކަމުގެ ސަބަބުން ތިމާ ބޮޑެތި މީހުންނަށް ހެދުމަކީ އެކަށީގެންވާ ކަމެކެވެ. ހަމައެކަނި ހަނދާން ނައްތާނުލާ އެލްވްސް އާއި ނިމްފްސް އަދި ޑްރައިޑްސް މުސްކުޅި ނުވާކަން، އަދި މިއީ އެމީހުންގެ ގުދުރަތީ މުދަލެވެ. އެކަމަކު އިންސާނީ އަންހެނުން، ނޫން. އެމީހުން ހުތުރު، ނުބައި އަދި ބުރަކަށި މުސްކުޅި އަންހެނުންނަށް ބަދަލު ނުވުމަށްޓަކައި ވަރުގަދަ ސިހުރެއް ބޭނުންވެއެވެ. އަދި ހުތުރު މުސްކުޅި އަންހެނަކަށް ވުމަކީ ރީތި އަންހެން ކުއްޖަކަށް ވުމަށްވުރެ މާ ނުބައި ކަމެކެވެ. މީހުންނަށް ހަމަލާދޭ މުސްކުޅިކަމުގެ ބަލިތަކުގެ ވާހަކައެއް ނުދައްކަމެވެ. ދުނިޔޭގައި ތިބާގެ އެއްވެސް ސީރިއަސް ސިހުރެއް ނެތް، އަދި މުސްކުޅިވުމަކީ ޚާއްޞަކޮށް އަންހެނުންނަށް ކިހާ ނަފްރަތު އުފެދޭ އަދި ކިހާ ނަފްރަތު އުފެދޭ ކަމެއްކަން ތިބާއަށް އަމިއްލައަށް ފެނިފައި ވާނެއެވެ.
  މާގަރީޓާ ނެގެޓިވް ގޮތަކަށް ބޯ ހޫރާލިއެވެ:
  - ނޫން، އަހަރެން ބޭނުމެއް ނޫން މުސްކުޅި އަންހެނަކަށް ވާކަށް! މުސްކުޅި ރާނީއަކަށްވުރެ ޒުވާން އަޅަކަށް ވުން ރަނގަޅު!
  އެ ކުއްޖާ ޕްރިންސް ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - ތިބާ ހުންނާނީ އަބަދަށްޓަކައި ޒުވާން، އަބަދަށްޓަކައި ހުސްފައި!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އަޅުގަނޑަކީ ހަނގުރާމައިގެ ކުރިން ސިޓީ އަންހެން ކުއްޖެކެވެ. ލެނިންގްރަޑްގައި ހުސްފައިގައި ހިނގުމަކީ ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ނާތަހުޒީބު ކަމެއް ކަމަށާއި، އެތަނުގެ މޫސުން މާ ހޫނު ނޫން ކަމަށް ވެސް ވިދާޅުވި އެވެ. އެހެންކަމުން ރަށުގައި އަހަރެން ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ލަދުގަތީ ޓްރެމްޕިންގ އަށް . ހިސާރު ކުރި ދުވަސްވަރު، ކުޑަކުދިންގެ ސެންޑަލް ފަޅައިގެން ގޮސް، ކުދި ސައިޒުގެ ބޫޓު ލިބުން ވަރަށް އުނދަގޫވި އިރު، މިކަހަލަ ކަމެއް ކުރަން ދަސްވީ. އަދި އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ފުރަތަމަ ދުވަސްތަކުގައި ތަދުވެ ފިނިވާނެ، ހާއްސަކޮށް ހަރަކާތްތެރި ނުވެއްޖެނަމަ، އެކަމަކު ދެން ހޭނިފައި، އެއީ ހިތްގައިމު ކަމެއް ވެސް މެއެވެ. މީގެ އިތުރުން ޔޫކްރޭނުގައި ހޫނު މޫސުމަކީ ވަރަށް ހޫނު އަދި މަޑުމައިތިރި މޫސުމެކެވެ.
  އެ ކުއްޖާ ޕްރިންސް ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާނ! އަހަންނަށް ފަހުމް ވޭ. އެކަމަކު ބަލަ ކާކު އުދުހެނީ!
  ހަމަކަށަވަރުން , ގިލްޑް ސްޓޫޕާއެއްގައި ހުރި އަންހެން ބޭފުޅަކު އެމީހުންގެ ކުރިމައްޗަށް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. ނޫން، ބާބާ ޔާގާ ނޫން، އެކަމަކު މާ ގިނައިން މޭކަޕް ކުރިޔަސް ބެލުންތެރި ބްލޮންޑް ރީތި ކުއްޖެކެވެ. އަދި މުއްސަނދި ދަތްތަކުން ވިދާލައެވެ. އަދި ބްރޫމްގެ ބަދަލުގައި މުޅިން ޒަމާނީ އިލެކްޓްރިކް ވެކިއުމް ކްލީނަރެއް ވެސް އޭނާގެ އަތުގައި އެބަހުއްޓެވެ. އާދެ، މިއީ މަޖާ ވާހަކައެކެވެ.
  ކުދިންނަށް ބޮސްދީފައި ލަވަކިޔައިދިނެވެ.
  ޗަންޓެރެލްސް، ކުކުޅު،
  އައި"ލް ސޭވް ސޮމް ޖޭމް...
  ކޮންމެއަކަސް ފިރިހެން ކުދިންނާއި ފިރިހެން ކުދިންނެވެ
  ކޮންމެއަކަސް އަންހެން ކުދިންނާއި ފިރިހެން ކުދިން...
  އަހަރެން ވަރަށް، އަސްލު، ވަރަށް ލޯބިވޭ!
  މާގަރީޓާ ޖަވާބުގައި ބޯޖަހާލަމުން ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އާދެ، މިއީ ޒަމާނީ ކަމެއް. އާ ގޮތަކަށް މުސްކުޅި ސްޓޫޕާއެއް!
  ވެކިއުމް ކްލީނަރެއް ހިފައިގެން ހުރި ބްލޮންޑް މީހާއަށް މިހެން އަޑުއިވިފައި، އެނބުރިލާފައި، މާޔޫސްކަމުގެ ތެރޭގައި ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ:
  - ސްޓޫޕާ މުސްކުޅި ކަމުގެ ޚިޔާލު ލިބުނީ ކޮންތާކުން ހެއްޔެވެ؟ އާދެ، ތިބާ އަމިއްލައަށް، ތިބާގެ ދުނިޔޭގައި ހުރިނަމަ، މިހާރުވެސް މުސްކުޅި އަންހެނަކަށް ވެދާނެއެވެ! އަދި ވަރަށް ހުތުރު , ސަންދޯކެއްގައި ނޫންނަމަ!
  މާގަރީޓާ ނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުން އެއްބަސްވިއެވެ:
  - އާދެ، އެއީ ތެދެއް! ފަހަރެއްގައި ކަށިތައް ގަބުރުގައި އުދުހިގެން ދިޔައީސް، ނުވަތަ ބަލާލަން ނަފްރަތު އުފެދޭ ވަރަށް ހުތުރުވެދާނެއެވެ.
  އޮއެނޯމަސް ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - މީހުންނަކީ މާތްالله ގެ ޙަޟްރަތުން މަޙްރޫމްވެފައިވާ މަޚްލޫޤުންނެވެ. އެމީހުން މަހުރޫމްވެފައިވަނީ އެލްވްސް އަށް ލިބިފައިވާ އެއްޗަކުން - އަބަދުގެ އަބަދަށް ޒުވާންކަން! އަދި ވަރުގަދަ ޖިންސުން ވެސް ޖެހެނީ ތުނބުޅި ކޮށާށެވެ. ފިރިހެން ކުދިން ބުނާ ގޮތުގައި އެއީ ވަރަށް ވޭންދެނިވި އަދި ހިތްހަމަ ނުޖެހޭ ކަމެއް!
  ވެކިއުމް ކްލީނަރ އާއި އެކު ބްލޮންޑް ނަގައި ތެޅިގަތެވެ. އަދި ޒުވާން ޑްރެގަންތަކުގެ މަތީގައި އިށީނދެގެން ތިބި ކުދިންނާ ދިމާއަށް އެކި ކުލަކުލައިގެ ބުރުސްތައް އުދުހިގެން ދިޔައެވެ.
  ޖަވާބުގައި ފިރިހެނުން އެމީހުންގެ ޑްރެގަންތަކުން ވައިޖެހި، ބުރުސްތައް ފަހަތަށް އުދުހި، ޖަވާބުގައި ބްލޮންޑް މީހާ އޭނާގެ ދަނޑި ތެޅިގަތެވެ. އަދި ހުރިހާ ކަމެއް އެނބުރެން ފެށިއެވެ.
  ބުރުސްތައް ވަށައިގެން ނަށާ ގޮތަށް އެނބުރެން ފެށީ، ޒަޚަމްވެފައިވާ ފަދައިންނެވެ. އަދި އެއީ މޮޅު ކަމެއް .
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ޔޫ"އަރ ނޮޓް ބާބާ ޔާގާ - ކަށި ފައި،
  އަދި ފިނި ބްލޮންޑަކީ އުފާވެރިކަމުގެ ދެބައިކުޅަ އެއްބައި!
  ވެކިއުމް ކްލީނަރާއި އެކު ހަނގުރާމަވެރިޔާ ރުޅިވެރިކަމާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  ކުޑަކުދިންނަކީ ޓްރެފިކް ޖަމް ފަދަ މޮޔަ ބައެކެވެ
  ތިޔަ ދަމައިގަންނަނީ ވަލަށް...
  އަހަރެން ކަލޭ ކައްކާ ތަށިގަނޑަށް ލޯޑް ކުރާނަން،
  އަހަރެން ކަލެއަށްޓަކައި އަލިފާންގަނޑެއް ރޯކޮށްލާނަން!
  އަދި އެކަމުގެ ރައްދުގައި އެފަދަ ހިތްހަމަޖެހުމާއި އުފާވެރި ހިނިގަނޑެއް އެބަހުއްޓެވެ. މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް އަންހެނެއް - ވަރަށް ފިނިކަމާއެކު.
  އެ ކުދިން އެމީހުންގެ ޑްރެގަންތަކުގެ މައްޗަށް އެނބުރި ބާބާ ޔާގާގެ ގާތަށް ފުންމާލިއެވެ. އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބެކްޕެކް އިން ސްލިންގްޝޮޓެއް ނަގައި ކޫޑް ކޮށްލިއެވެ:
  - ލިބެން ބޭނުންވޭތޯ؟
  ބްލޮންޑް ހީލަމުން ޕައިނިއަރ ސިހުރުވެރިޔާގެ ގައިގައި އޭނާގެ ޕަލްސާރ އިން ޖަހާލިއެވެ. އޭނާގެ ޑްރެގަން އަށް ދުއްވައިގަތެވެ. އަދި ޖަވާބުގައި އޭނާ ވެސް ސަލީބުގެ ނިޝާން ޖަހާނީ ސްލިންގްޝޮޓަކުން، އަދި އޭނާ ތިބާއަށް ފައިން ޖަހާނެ ގޮތެވެ .
  އަދި އަލިފާންގަނޑެއް ފަދަ ވެބެއް ޒުވާން ބާބާ ޔާގާ ވައްޓާލިއެވެ. އެހެންކަމުން އޭނައަށް ފެނުނީ އެކަމުގައި ބަނދެވިފައެވެ.
  އެ ކުއްޖާ އޮއެނޮމައި ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އާދެ، ގަބޫލުކުރަން، ތިޔަ ރަހީނުކުރީ ކޮން ކުއްޖަކު ހެއްޔެވެ؟
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - ކަނާތް! އަހަރެމެންނަށް އެނގޭ ތިބާގެ ބޮލުގައި ކެނޯ ކަހަލަ ނޭފަތެއް ހުރިކަން!
  ބްލޮންޑް ޔާގާ ގްރޯލްޑް ކޮށްލީ، އެނބުރެމުން:
  - އާނ، އަހަރެން ކަލޭ ގެންދާނަން އެކަމަށްޓަކައި އަދި...
  ވާހަކައެއް ނުދައްކައި އެ ރީތި މީހާ ތެޅިގަނެ ވަޅު ފަޅާލަން މަސައްކަތް ކުރިއެވެ. އެކަމަކު ފަންނުވެރި ބަތަލާ ސްލިންގްޝޮޓް ހުރަސްކޮށް ސިހުރާއި ނިޝާނުގެ ހަކަތައިން ޔާގިނާއަށް ބަޑިޖަހާލިއެވެ. ބްލޮންޑް ތެޅިފޮޅެން ފެށި ގޮތެވެ. އަދި އެ އަންހެން ކުއްޖާ ލަވަކިޔައިދިނެވެ.
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް އިންސްޕަޔަރ ކުރެވުނީ ދަތި ދުވަސްވަރު،
  ދަގަނޑަށް ވުރެ އިޚްތިޔާރު ވަރުގަދަ ކޮށްދީފައި...
  ވަބާއިން ދުނިޔެ ސަލާމަތްކޮށްދިނީ -
  ލޮބުވެތި އެކުވެރިޔާ ސްޓާލިން!
  
  އަޅުގަނޑު މިންކުރި އެތައް ތަސްވީރުތަކެއްގައި ،
  ނިމުމެއް ނެތް ކައުނެއްގައި...
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ރަނގަޅު މަގު ހުޅުވައިދެއްވީ ކަލޭގެފާނު،
  ފަހަރެއްގައި އެކަން އިޝާރާތް ކުރަމުން!
  
  އަހަރެން ބޭނުންކުރީ ޝޮކެކެވެ
  ސޮލްސެނިޒަމް އިން ސިހުރު...
  މިއޮތީ ޝެޑިއުލް:
  ފަޝީޒަމްގެ ޔޯކް ވެއްޓޭނެ ކަމެވެ!
  އެލްފް ކުއްޖާ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ހީވާގޮތުން އޭނާއަކީ ފިނި ކުއްޖެއް، ސްޓާލިން! އެކަމަކު އޭނާ، ފަހަރެއްގައިވެސް، ދުނިޔޭގެ ހުރިހާ މީހުން ފަދައިން، މުސްކުޅިވަމުން ދިޔައެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ވެސް ޒުވާން މޮޑިފިކޭޝަންގައި ބާބާ ޔާގާ އަށް ބަޑިޖަހައި ޗިރްޕް ކުރި އެވެ.
  ލެނިން އުޅެނީ އަހަރެންގެ ހިތުގައި،
  އަހަރެމެންނަށް ހިތާމަ ނޭނގޭ ގޮތަށް...
  ޖައްވުގެ ދޮރު ހުޅުވިގެން ދިޔައީ -
  އަހަރެމެންގެ މައްޗަށް ތަރިތައް ވިދާލިއެވެ!
  ބްލޮންޑް ޔާގާ އާދޭސް ކުރިއެވެ.
  - ފުދިއްޖެ! ލެޓް މީ ގޯ، ޑިމާންޑް އިޓް، އައި"ލް ޑޫ އެނީތިންގް!
  މާގަރީޓާ ކުރެއްވި ޓްވީޓެއްގައި ވިދާޅުވެފައިވެ އެވެ.
  - އަތުލައިގަތް ކުދިން ދޫކޮށްލާ! ދެން ފަހަރެއްގައި އަހަރެމެން މާފު ކޮށްފާނެ. އޭގެ ތެރެއިން ކިތައް ވެކިއުމް ކްލީނަރަށް ނިވާކޮށްފައިވޭތޯ؟
  ބްލޮންޑް މީހާ މުމްބާއީ ކޮށްލިއެވެ.
  - އަހަރެން ދޫކޮށްލާނަން! ހަމައެކަނި އަހަރެންގެ މައްޗަށް ސަލީބުގެ ސިހުރު ނުޖަހާށެވެ!
  އަންހެން ކުއްޖާ އެނބުރިލިއެވެ. ފެޝަން މެޑަމް އާއި އެކު އަލިފާންގަނޑު ނިދާފައި އޮތެވެ. އަދި ވަށައިގެން އެނބުރިލިއެވެ . މާގަރީޓާ އިންޒާރު ދިނެވެ.
  - ހުރިހާ ކުދިން ދޫކޮށްލާ، އޮޅުވާލުމެއް ނެތި!
  އެ ބްލޮންޑް ޝަރަފުވެރިކަމާއެކު ޔަގީންކަން ދިނެވެ.
  - އަހަރެންގެ ބަސް ދެމެވެ!
  އަދި ވެކިއުމް ކްލީނަރ ޖައްސާލިއެވެ. އޭގެ ތެރެއިން ކުޑަކުދިންގެ ފަނޑު ހިޔަނިތައް ފުންމާލަން ފެށިއެވެ. ޓްރާންސްލޫސެންޓް، ޖިންނި ފަދައިންނެވެ. އެކަމަކު މާގަރީޓާ އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑި އުފުލާލުމުން މި ހިޔަނިތައް ފިރިހެން ކުދިންނާއި އަންހެން ކުދިންނަށް ބަދަލުވިއެވެ. ދެން ތިބި މީހުންގެ ތިންގުނަ އިތުރުވިއެވެ. But all the same , އޮއެނޮމައި އުފާވިއެވެ:
  - މި ދުނިޔޭގައި އެންމެ ކުޑަމިނުން ވަރުގަދަ ޖިންސެއް ވެސް އެބަހުއްޓެވެ. އަދި ގާތްގަނޑަކަށް އަހަރެމެންގެ ހުރިހާ ފިރިހެނުން މަރުވެއްޖެއެވެ!
  މާގަރީޓާ ވިދާ ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އާދެވުނީކީ ނޫން! އަދި ކަލާނގެތަކަށް ޝުކުރުވެރިވާށެވެ!
  އެ ފިރިހެން ކުދިންގެ ތެރެއިން އެކަކު، ހުސްފައިގައި، އެކަމަކު ލަގްޒަރީ، ފަޅައިގެން ގޮސްފައިވާ ނަމަވެސް، ކެމިސޯލެއްގައި، އޮއެނޮމައިއާއަށް އުދުހިގެން ގޮސް ތައާރަފްވިއެވެ:
  - ވިސްކައުންޓް ޑި ލަފަރ! ވާއު، ވެކިއުމް ކްލީނަރެއްގެ ތެރޭގައި ހުރުމަކީ ކިހާ ނަފްރަތު އުފެދޭ ކަމެއް. އަދި މި ބިޗް ވެސް އަހަރެންގެ އަސްލު ޑްރެގަން ހަމުން ހަދާފައިވާ ބޫޓު ދަމައިގަތެވެ.
  މާގަރީޓާ ހީލަމުން ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ:
  - އާދޭ، ވަގަށް ނެގި އެއްޗެއް ވިސްކައުންޓަށް އަނބުރާ ދެއްވާ !
  ބްލޮންޑް ޔާގާ ހޫމް ކޮށްލިއެވެ:
  - އަހަންނަކަށް ނުކުރެވޭނެ!
  އޮއެނޯމަސް ވެސް އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑި ނަގައި، އެ ދަނޑި ތެޅިގަނެ، ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އަދި އެއީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  އެ ޕްރިޓީ ވިޗް ގޫރގްލްޑް :
  - އަހަރެން އެމީހުން ވިއްކާލީ! އެއީ ވަރަށް ޝަރަފުވެރި ބައެކެވެ. އެމީހުންނަށްޓަކައި އެއް ޕްރިންސަކު ބައި ގޯނި ރަން ދެއްކިއެވެ!
  މާގަރީޓާ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އާދެ، ހުދު ... މިކަމަށްޓަކައި އަޅުގަނޑުމެން ތިޔަބޭފުޅުންގެ އަތުން ތިޔަބޭފުޅުންގެ ބޫޓު ނަގާނަން. އަދި ޑްރެގަން ހަންގަނޑަކުން، އަދި ވެލާގެ ހަންގަނޑުން ވެސް ހަދާފައި ހުރެއެވެ.
  ބްލޮންޑް ޔާގާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - އެއީ ފިރިހެން ކުއްޖާއަށް މާ ބޮޑެތި އެއްޗެހިތަކަކަށް ވާނެއެވެ. އަދި އަހަރެންގެ ދަރަޖައިގެ ސިހުރުވެރިއަކު ހުސްފައިން ފާޅުވުމަކީ ލަދުވެތި ކަމަކަށް ވާނެއެވެ.
  މާގަރީޓާ ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  "އަހަންނަކީ ވެސް ބަލިކަށި ސިހުރުވެރިއެއް ނޫން، އެކަމަކު ފިނި ދުނިޔެތަކުގައި ވެސް ހުރިހާ ވަގުތެއްގައި ހުންނަނީ ހުސްފައިގައި." އަދި ތިޔައީ އެފަދަ ލޭޑީއެކެވެ. އަދި އަހަރެން ފިރިހެން ކުއްޖާގެ ސައިޒު އެޖެސްޓް ކުރާނަން!
  ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސް ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އަދި ކުޑަކުދިން ރަހީނު ނުކުރާނެ ކަމަށް ހުވާކުރުން. އެހެން ނޫންނަމަ އަޅުގަނޑުމެން ކަލޭމެން ކަލާނގެތަކުގެ ދަރުބާރަށް ގެންދާނަމެވެ.
  ޒުވާން ބާބާ ޔާގާ ހީނގަތެވެ.
  - އަހަރެން އެމީހުންނަށް ނުބައި ކަމެއް ނުކުރަން. އެއީ ހަމައެކަނި ކުޑަކުދިންގެ ހަކަތައިން އަހަރެންނަށް އަބަދަށްޓަކައި ޒުވާން އަދި ރީތިކޮށް ހުރުމުގެ ފުރުސަތު ލިބެއެވެ. އަދި އެހެންކަމުން، އެމީހުން ދިރިތިބީއެވެ.
  މާގަރީޓާ ވަރުގަދައަށް ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - ޒުވާންވެވޭނެ އެހެން ގޮތެއް ހޯދިދާނެއެވެ. އަސްލު ފިލާވަޅެއް ދަސްކޮށްދޭންވީ ވަގުތެވެ.
  އަދި އަންހެން ކުއްޖާ ސިހުރެއް މުމްބާއީ ކޮށްލިއެވެ. އަދި އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުންނާއި ސިހުރު ދަނޑި ކޮޅުން ޕަލްސަރ ހަކަތަގެ ކޯރުތައް ދޫކޮށްލި ގޮތެވެ.
  އަދި އެމީހުން ބްލޮންޑް ގައި ޖަހާލިއެވެ. ކުއްލިއަކަށް ފަޅައިގެން ގޮސް ސައިޒު ކުޑަވެގެން ދިޔައެވެ. މިހާރު އެމީހުންގެ ކުރިމަތީގައި އިސްކޮޅުން ދިގު އަންހެން ކުއްޖެއްގެ ބަދަލުގައި ބިރުގަނެފައިވާ އަންހެން ކުއްޖަކު ދިހަ އަހަރަށް ވުރެ ދޮށީ ނޫން، ޕިގްޓެއިލް އާއި ހުސްފައި ހުރި އަންހެން ކުއްޖެއް ހުއްޓެވެ. އޭނަ ހީނގަތެވެ.
  - ބޭނުމެއް ނެތް! އަހަރެން ރަނގަޅުވާނެ! އަހަންނަށް ސްޕެންކް ނުކުރާތި!
  މާގަރީޓާގެ އަތުގައި ބޫޓެއް އޮތެވެ. އޭނަ އަތްތިލަ ޖައްސާލުމުން އެމީހުން އުދުހިގެން ދިޔައީ ހުސްފައިގައި ހުރި ކުއްޖާ ވިސްކައުންޓާ ދިމާއަށެވެ.
  މަތިވެރި އާއިލާއެއްގެ ފިރިހެން ކުއްޖަކު ބޫޓު އަޅައިގެން ލަވަކިޔައިދިނީ:
  އެކުއްޖާގެ ވަށައިގެން އެތައް ނުރައްކާތަކެއް އެބަހުރި،
  ބައެއް ފަހަރު ދުނިޔެ ފިނި ހިލައެއް ފަދައިން ވިދާލައެވެ...
  ނަމަވެސް އަހަރެމެންގެ ފިރިހެން ކުއްޖާ ސޯފާއިން ތެދުވީ،
  އެހެނީ އޭނާއަކީ މަތިވެރި ހަނގުރާމަވެރިއެއް ކަމަށް ގަބޫލު ކުރާށެވެ!
  ޔާގާ އަންހެން ކުއްޖާ ހަމަޖެހިލަމުން ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އަހަންނަށް ވިޕް ޖަހަން ނޫޅެނީތަ؟
  މާގަރީޓާ ހަރުކަށިކަމާއެކު ބުންޏެވެ.
  - ރުޅިވެރިކަމާއެކު އަމަލު ނުކުރާނަމަ ދެން ކީއްވެގެންތޯ ތަޅަން ޖެހެނީ؟
  ބްލޮންޑް އަންހެން ކުއްޖާ ޗިޗް ޖަހާލުމުން، އޭނާގެ ޕިންކް ކޯތާފަތުން ކަރުނައެއް ފައިބަމުން ދިޔައެވެ:
  "އަހަރެން މިހާރު ކުޑަކުއްޖެއް، އެހެން ސިހުރުވެރިން އަހަންނަށް އިޙްތިރާމް ނުކުރާނެ!"
  ދޫކޮށްލި އަންހެން ކުދިންގެ ތެރެއިން އެކަކު ބުނެފައިވެ އެވެ.
  - އަހަރެމެންނަކީވެސް ކުޑަކުދިން، އަދި އެކަމާ ނުރޯން!
  ފިރިހެން ކުދިންނާއި އަންހެން ކުދިން ހީލިއެވެ.
  މާގަރީޓާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ބަނޑުހައިވެފައި ހުންނަން ޖެހޭނެ! ފަހަރެއްގައި ތިރިއަށް ގޮސް އެތަނުން އެއްޗެއް ކާލެވޭނެ ކަމަށް ވެދާނެ ހެއްޔެވެ؟
  އެކުދިން އަޑުގަދަ ކުރިއެވެ. ވިސްކައުންޓް ތިރިއަށް ބަލާލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އަހަރެމެންގެ ތިރީގައި އޮތީ ޖަޔަންޓްގެ ކަސްޓަލް، އަދި އޭނާއަކީ ބާބާ ޔާގާއަށް ވުރެ މޮޅު މީހެއް ނޫނެވެ. އެހެންކަމުން...
  އޮއެނޯމަސް ހީނގަތެވެ.
  - އަދި ޖަޔަންޓްގެ ދަރިން ވެސް އަޅުވެތިކަމުގައި ތިބެއެވެ. އަޅުގަނޑުމެން އެމީހުންނަށް އެހީތެރިވެދޭން ޖެހޭނެ.
  މާގަރީޓާ ހިނިތުންވެލަމުން އަންހެން ކުއްޖާ ޔާގާއަށް ލަފާ ދިނެވެ:
  - ފަހަރެއްގައި ކުދިން އެއްކޮށް ގެންގޮސް ޖަޔަންޓްގެ ކިބައިން ސަލާމަތް ކުރެވިދާނެ ހެއްޔެވެ؟ ހެޔޮ ޢަމަލެއް ކޮށްފިނަމަ، ޕަރީ އެކަޑަމީގައި ކިޔަވަން ބަލައިގަނެވޭނެއެވެ. އެތަނުން ހެޔޮ ޢަމަލުތައް ކުރަން ދަސްކުރާނެ!
  ސިހުރުވެރިޔާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  މީހުންނަށް އެހީތެރިވަނީ ކާކު
  އޭނާގެ ވަގުތު ބޭކާރު ކުރަނީ...
  ހެޔޮ ޢަމަލުތައް -
  މަޝްހޫރު ނުވެވޭނެ!
  މާގަރީޓާ އިއުތިރާޒު ކުރެއްވި އެވެ.
  މަލެއްގެ ފަތްކޮޅު ނާޒުކު،
  މީގެ މާގިނަ ދުވަސްތަކެއް ކުރިން ފަޅާލާފައިވާ ނަމަ...
  ވަށައިގެންވާ ދުނިޔެއަކީ އަނިޔާވެރި ދުނިޔެއަކަށް ވިޔަސް،
  އަހަރެން ބޭނުން ހެޔޮކަމެއް ކުރަން!
  
  މީހުންނަށް ހެޔޮކަންތައްތައް ކޮށްދެއްވާށެވެ
  ހެޔޮ ޢަމަލުތައް ކުރާށެވެ...
  އަދި މާތަކެއް ފަދައިން މާ ފޮޅޭނެ،
  އަލިކަމުގެ ތެރޭގައި ކަޅުކުލައިގެ މާތަކެއް!
  އެ ފިރިހެން ކުއްޖާ ޕްރިންސް އިތުރަށް ސީރިއަސް ރާގެއްގައި ފާހަގަކުރިއެވެ.
  ހެޔޮކަންތައްތައްކޮށް ނުބައިކަމާ ދެކޮޅަށް ހަނގުރާމަ ކުރަން މަސައްކަތް ކުރާއިރު ، އަހަރެން ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި ތިބާއަށް އެކަން ކަމުދާނެ!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ޔާގާ އަތްތިލަ ޖައްސާލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އާދެ، އަހަރެން މަސައްކަތް ކުރާނަން. ހުރިހާ ކަމެއްވެސް ހަމަ އެގޮތަށް، ނުބައި ސިހުރުވެރިންނަށް އެނބުރި ދާނެ ގޮތެއް ނެތް - އެމީހުން ހީހީފައި ތިބާ ފިއްތާލާނެ ! އަހަރެން ރަނގަޅު ޕަރީއެއްގެ ގޮތުގައި ރީޓްރެއިން ކުރާނަން!
  މާގަރީޓާ ހިނިތުންވެލަމުން ލަވަކިޔައިދިނެވެ:
  ދުނިޔޭގައި ބުއްދި ހުރި ކޮންމެ މީހަކު،
  އަބަދުވެސް ރައްޓެހިވާން ޖެހޭނެ...
  ޝޫޓިން ގެލެރީއެއްގައި ވާ ފަދައިން އެކަން ނުވާނެ ގޮތަށް -
  ބުއްދިވެރި ކުޅިވަރަކަށް ނުވި!
  އެ ކުއްޖާ ޕްރިންސް ޗިޕް ކޮށްލިއެވެ.
  - އާދެ، ހިނގާ ޖަޔަންޓަށް ތިރިއަށް!
  ޖަމާއަތެއް އުޑުމަތިން ދުއްވައިގަތެވެ.
  މާގަރީޓާ އާއި އޮއެނޮމައި ޑްރެގަންތަކުގެ މައްޗަށް ފައިބައިގެން ދިޔައިރު، އަންހެން ކުއްޖަކަށް ވެގެން ދިޔަ ޔާގާ މޯޓަރުގެ މައްޗަށެވެ. އަދި ވެކިއުމް ކްލީނަރ ކުޑަކުދިންގެ އަތަށް މާ ބޮޑުހެން ހީވި ނަމަވެސް އޭނަގެ ގާތުގައި ހުއްޓެވެ.
  މިއީ ބިންމައްޗަށް ފޭބި ޓީމެވެ. ޖަޔަންޓްގެ ބޮޑު ކަސްޓަލްގައި އެއްވެސް އެއްޗެއް ނެތެވެ . އެކަމަކު އެތެރެއަށް ވަންނަ ދޮރު ކޮންޓްރޯލް ކުރަނީ ކަށިގަނޑުތަކެއްގެ އިތުރުން މުޅި ސްކޮޑެއްގެ އޯކްސް އެވެ.
  އެކުދިން ވަނީ ޖައްސާފައެވެ. އެމީހުން ތިބީ ހަނގުރާމަ ކުރަން ތައްޔާރަށެވެ. ޔާގާ އަންހެން ކުއްޖާ ވެކިއުމް ކްލީނަރުގެ ބަޓަން ފިއްތާލުމުން އޭގެ ތެރެއިން ސޭބަރސް، ކަނޑި، ވަޅި، ޚަންޖަރު އަދި ދެތިން މެޝިންގަން ވެސް ވެއްޓުނެވެ. އެކުދިންގެ އޮޅުން ބޮޅުން ބޮޑު ނަޒަރު ފެނިފައި އޭނަ ވިސްނައިދިނެވެ.
  - އަހަރެންގެ ވެކިއުމް ކްލީނަރ އިން ހިފާލީމެވެ. އެއީ ފޮތިގަނޑަކަށް ވުރެ މާ ރަނގަޅު އެއްޗެކެވެ. އަދި އޭގެ ތެރޭގައި މުޅިން ހަތިޔާރު ޖަމާކޮށްފައިވެއެވެ.
  މާގަރީޓާ އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑިއާއި އޭނާގެ ހުސް ފައި ތެޅިގަތް ނަމަވެސް ސިހުރު އަނގޮޓިތަކުން ޒީނަތްތެރިކޮށްފައި، ކޫޑް ކޮށްލިއެވެ:
  - މިހާރު އަހަރެން ތިބާގެ ހަތިޔާރަށް ޚާއްޞަ، އަޖައިބުކުރުވަނިވި ބާރެއް ލިބޭނެ ފަދަ ސިހުރެއް ޖަހާނަމެވެ.
  އަދި ސިހުރުވެރި އަންހެން ކުއްޖާ ބުންޏެވެ.
  - އަބްރާ , ކަބްރާ , ކޯޑަބްރާ ! - އަދި އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑިއާއި ސިހުރު އަނގޮޓިތަކުން ހަކަތަގެ ކޯރުތައް އުދުހިގެން ދިޔައެވެ. އަދި ބާބާ ޔާގާ ކުދިންނަށް ދިން ހަތިޔާރު ދިއްލާން ފެށިއެވެ.
  އޮއެނޮމައި، މާ ތަޖުރިބާކާރު ހަނގުރާމަވެރިއެއްގެ ގޮތުގައި، ތުނި އިންޖެކްޝަންތައް ޖަހާ ކުރު، ލުއި މެޝިންގަންއެއް ނަގައިގެން ދިޔައެވެ. އެ ކުއްޖާ އޭނާގެ ޖޫސް ތުންފަތުގައި ފިރުމާލަމުން ލަވަކިޔަމުން ދިޔައެވެ:
  - ރަނގަޅު ވާންޖެހޭނީ މެޝިންގަން އާއި އެކު،
  ސްޓްރައިކް ލައިކް ފިއުރިއަސް ސްޓީލް...
  އެ ލޭ ވޯޓަރ ފޯލްއެއް ފަދައިން އޮހިގެން ނުދިޔައެވެ،
  އަދި ކައުނުގައި ސުވަރުގެ ރަސްކަން ކުރިއެވެ!
  އެކުދިން ބަޑި އުފުލާލަމުން އެއް އަޑަކުން ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  ޖަލާލީއަކީ މަކަރުވެރި އަނިޔާވެރި،
  ރައްޔިތުން ވަނީ ފާރުގައި އަޅުވާފައި...
  އެކަމަކު އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި، އަޅުގަނޑުމެންގެ ތޫފާނީ ފަތްކޮޅު،
  އެކަމަކު އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި، ސޯލާ ސްޓްރީމް -
  ޖަލު ޖަލުގެ އަނދިރިކަން ފިލުވާލާށެވެ!
  އަދި އެހެންކަމުން ސިހުރުވެރި އާސަނަލްއަކާއެކު ހަތިޔާރު އެޅި ކުޑަކުދިންގެ ޑިޓާޗްމަންޓެއް ހަމަލާދޭން އަވަސްވެގަތެވެ. ފިރިހެން ކުދިންނާއި އެއަށްވުރެ ގިނަ އަންހެން ކުދިންގެ ކުދިކުދި ހުސް ހީލްސްތައް ވިދާލިއެވެ. އެމީހުން ބިރެއް ނުގަތީ މޮންސްޓަރސް ތަކާ މެދު ނަމަވެސް މުޅި ރެޖިމެންޓެއްގެ ފަރު، ވަސްގަދަ , ނަފްރަތު އުފެދޭ އޯކްސް އެމީހުންނާ ކައިރިވަމުން ދިޔައެވެ .
  ޑްރެގަންއެއްގެ މައްޗަށް އުދުހެމުން ދިޔަ އޮއެނޮމައި ވަނީ މެޝިންގަންއަކުން ދުޝްމަނުންނަށް ބަޑިޖަހާފައެވެ. ކުދިކުދި ނިޑަލްތަކުން އޯކްސްގެ އިސްތަށިގަނޑު ގިނަ ހަށިގަނޑުތައް ވަށާލުމަށްފަހު، އެއަށްފަހު މުޢުޖިޒާތެއް ހިނގައިގަތެވެ: އެމީހުން ބަދަލުވީ ބޮޑެތި ޗޮކްލެޓް ބާރތަކާއި ހަނީ ބަންސް ތަކަކަށެވެ.
  މާގަރީޓާ ވެސް ދުޝްމަނުންގެ ގައިގައި ޖަހާލީ އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކާއި ސިހުރު އަނގޮޓިތައް ބޭނުންކޮށްގެންނެވެ. އަދި އެގޮތަށް ކަނޑިތަކެއް ހިފައިގެން ތިބި އޯކްސް، ހަމަލާއެއްގެ ތެރެއަށް އައި އޯކްސް ވަގުތުން ބަދަލުވެގެން ދިޔައެވެ ހުރިހާ ބާވަތެއްގެ މީރު އެއްޗެހި، ޗޮކްލެޓް ފޮރުވާފައި ހުންނަ ކެންޑީ އާއި އެތެރޭގައި ދޫނީގެ ކިރު ޖަހާފައި ހުންނަ ކެންޑީ ވެސް ހިމެނެ އެވެ . މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް މީރު އެއްޗެކެވެ. އަދި ޗީޒްކޭކާއި، އަދި ޕޮޕީ ސީޑްސް އާއި ސިނަމާލެ އާއި އެކު ޑޮނަޓްސް ވެސް ތައްޔާރުކޮށްފައިވެ އެވެ.
  އަދި ޕާޓީޝަން އަންހެން ކުއްޖާގެ ޖާދޫގެ ދަނޑި ރާޅު އަރައި ފޭބްޔުލަސް އެއްޗެހި އުފައްދައެވެ.
  އަދި އެގޮތަށް ކުދިން އޯކްސް އާއި އެކު ހަނގުރާމައަށް ވަދެގެން ދިޔައެވެ. އެންމެ ފުރަތަމަ ވިސްކައުންޓް. އޭނާގެ ހެދުންތައް، އެކުއްޖާ ބޫޓު އެޅުމަށްފަހު، މުޅިން އައު ވެގެން ދިޔައީ، މުޅިން އައު ކަހަލަ ގޮތަކަށެވެ. އަދި ހަނގުރާމަކުރީ ހަމައެކަނި ކަނާތް އަތުގައި ކަނޑިއެއް ހިފައިގެން ނޫން ކަމަށާއި، ކަނާތު އަތުގައި ކަނޑިއެއް ހިފައިގެން ވެސް ކަމަށް ވެސް ވިދާޅުވި އެވެ.
  އަދި ބްލޭޑްގެ އަތްލުމުން ފޭބްޔުލަސް ޓްރާންސްފޯމަޝަންތަކެއް ހިނގައިގެން ދިޔައެވެ. މިހާރު އޯކްގެ ބަދަލުގައި ކިރު ޖަހާފައި ހުރި ތަސައްރަފު ފުދިފައިވާ ސައިޒެއްގެ ޕައިއެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. އަދި ކަނޑި ޖެހުމުން ޗޮކްލެޓް ޗީޒްކޭކެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. އަދި ހަނގުރާމައިގައި ތިބި އެހެން ފިރިހެނުންނެވެ.
  ހީވާގޮތުން މާ ތަރައްގީވެފައިވާ ގައުމަކަށް ނިސްބަތްވާ އެއް އަންހެން ކުއްޖަކު ޗަސްބިމުގައި ހުސްފައި އަރާމުކޮށްލައިގެން މެޝިންގަން އިން ސްކްރިބްލް ކުރި އެވެ. އެކި ބާވަތުގެ ފަރީއްކޮޅު ބަދަލުވުންތައް އުފެދޭ އެއްޗަކީ ކޮބައިތޯއެވެ. އަދި އޯކްގެ ތެރެއިން ނުކުތީ ބޮޑު، ސްޓަފްޑް ސޮސެޖެއް، އަދި ދެން ގްރޭވީ އާއި އެކު ޓާކީއެކެވެ. އަދި އެހެން ކޮން މީރު ޓްރީޓްތަކެއް ނުފެނުނެވެ.
  އަދި ބްލޭޑްތަކުގެ އަތްލުމުން އުފެދުނު މީރުވަސްދުވާ ކާށި ކަޕްކޭކްތަކެވެ. އަދި މޮޅު އައިސްކްރީމް ވެސް.
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ މާގަރީޓާ ލަވަކިޔަން ފެށީ ހަނގުރާމައިގެ އުފާވެރިކަމުގައި؛
  އަޅުގަނޑުމެންނަކީ ފަންނުވެރިން، ކޮމިއުނިޒަމްގެ ދަރިން،
  ގައުމު ބޮޑުކުރަން ބޭނުންވަނީ ކޮންބައެއް ...
  ހިޓްލަރު އޭނާގެ ރުޅިވެރިކަމަށް ވަރުގަދަ ޖަވާބެއް ދެއްވާނެ،
  އަހަރެމެން ފުނޑުފުނޑުކޮށްލާނަން، ގަބޫލުކުރައްވާ ޝައިޠާނާ!
  
  އަހަރެމެން މާތްރަސްކަލާނގެ ޙަޟްރަތުގައި ހުވާކުރީމެވެ،
  އަދި ލެނިން އޭނާގެ ހިތް ޒުވާނުންނަށް ދިނީ ...
  އަޅެ، ފަންނުވެރިންނަށް ހަރުކަށިކޮށް ޙުކުމް ނުކުރައްވާ،
  މާތްالله އެމީހުންނަށް އިތުރު ބާރެއް ދެއްވިއެވެ!
  
  އަހަރެމެން ދިޔައީ ކުރިމައްޗަށް ހުސްފައިތިލަ ކުދިން،
  އެމީހުން ބޭނުންވީ ހަނގުރާމަ ކުރަން، އެމީހުންގެ ވަޒަން ރައްކާތެރިކޮށް...
  ފިރިހެން ކުދިންނާއި އަންހެން ކުދިން ވެސް ކަތިވަޅި ހިފައިގެން ތިބީ އަހަރެމެންނަށްޓަކައި،
  އަދި އަހަރެމެންގެ ވަފާތެރިކަމަކީ ވަރުގަދަ ޒީނަތްތެރިކަމެއް!
  
  މޮސްކޯ ކައިރީގައި ހަނގުރާމަތައް ހިނގަމުން،
  ޓޭންކްތައް އަނދަމުން ދިޔައިރު، ކޯރު ގިރާވަމުން ދިޔައީ...
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ފެންނާނެ ކޮމިއުނިޒަމް، އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި، އަޅުގަނޑުމެން ދީފިން،
  އަދި ބްރޯޑްސްވޯޑަކުން ފަޝީސްޓެއް ނެރެވޭނެ!
  
  ގަބޫލު ނުކުރާތި ރައްޔިތުންނޭ ހިޓްލަރަކީ ހުރިހާ ކަމެއްގެ ބާރުގަދަ މީހެއް ނޫން،
  ފުހެރުގެ ޚިޔާލު ދިރިހުރި ނަމަވެސް...
  އަދި އަޅުގަނޑުމެން ފަޝީސްޓުންގެ ގައިގައި ބާރަށް ޖަހާލީ،
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ބޮޑު ދަތުރަށް ދާންވީ !
  
  އަހަރެމެން ބިރެއް ނުގަންނާނެ ރަސްގެ ދުޝްމަނުންނަށް،
  އަހަރެމެންގެ އުފަން ޔޫއެސްއެސްއާރު ދެކެ އަހަރެމެން ވަރަށް ލޯބިވޭ...
  ތިޔައީ ކްލޯންއެއްގެ ފުރާނަ ލިބިފައިވާ ނައިޓެއް ނޫން،
  މާތްރަސްކަލާނގެ ރަސްކަމުގެ ނަމޫނާއެއް ދައްކަމާ ހިނގާށެވެ!
  
  ހިޓްލަރަށް ނޭނގެ، އޭނާއަށް ވަރަށް ބޮޑަށް ތަޅާނެ،
  އޭނާގެ ތެރޭގައި ނަރަކައިގެ ބާރު ގަދަވެގެން ދިޔަ ނަމަވެސް...
  އަދި ޕެރަސައިޓިކް ކްރައުޓްސް އަންނަނީ،
  އެއީ އަލިފާނުން ހަމަޖެހުން ފުރާލާނެ ކަމެއް!
  
  ރަޝިޔާ މީހުންގެ ބޮޑުކަމަކީ ކުޅެގެން މޮޅުވުމެވެ،
  މިކަމުގެ ފަހަތުގައި ބޮޑު މަސައްކަތެއް އޮތް ނަމަވެސް...
  ކާމިޔާބީ އަންނާނީ، އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި، ފަހި މެއި، 2019 ގަ އެވެ.
  އަދި ފުހެރު މުޅިން ކަޕުޓް ވާނެ!
  
  މިއީ އަޅުގަނޑުމެންގެ އީމާންތެރިކަން، ކޮމިއުނިޒަމްގެ ބާރު،
  ޔޫއެސްއެސްއާރު އަބަދަށްޓަކައި ތަނަވަސްވާން ދޫކޮށްލާށެވެ ...
  އަޅުގަނޑުމެން ފުނޑުފުނޑުކޮށްލާނަން، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ފަޝީޒަމްގެ ޔޯކް،
  މިއީ ރަޝިޔާ ލަޝްކަރަކަށް ވެފައިވާ ގޮތެވެ!
  
  ސްޓާލިންގްރަޑްގައި ފްރިޓްޒް ތަޅާލީ،
  އެމީހުންނަށް އަހަރެމެންގެ ވަރުގަދަ އަތްތިލަ ދެނެގަނެވުނެވެ...
  އަދި އަހަރެމެން ފިނި ހަދިޔާތައް ދިނީ،
  އަދި ހުދުމުހުތާރު ވެރިޔާއަށް ނިކަލެއް ދިނީ!
  
  އަހަރެންގެ ޤައުމު، ރީތި ރަޝިޔާ،
  އޭގައި، އާކްޓިކްގައި، އާފަލު ގަސްތައް މާ ފޮޅެއެވެ...
  ސްވަރޮގް އާއި ސްޓާލިން އަކީ، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، މަސީޙު،
  ރަޝިޔާގެ ހަނގުރާމަވެރިންގެ އަތުން ނާޒީން ފިލަނީ!
  
  އެއީ ކައުނު ކިހާ ރީތި،
  އޭނާގެ މައްޗަށް ކޮމިއުނިޒަމް ވިދާލާއިރު...
  އަދި ޝަރީޢަތްތައް ވާނީ ބިނާކުރުމަށް،
  ފްލައިޓް ހަމައެކަނި މައްޗަށް އަދި ސިކުންތެއް ތިރިއަށް ނޫން!
  
  އަހަރެމެން ވިންޓަރ ގެންދިޔައީ ވަލު ރަތް ކުލައިގެ ރޮވުމަކާއެކު،
  އެމީހުން ވައިޓް ގާޑްގެ ބުރަކަށި ފަޅާލީ...
  ކޮމިއުނިޒަމްގެ ރަޝިޔާގެ ދުޝްމަނުންނަށް ތަޅާ،
  އަހަރެމެންނަށް އަދިވެސް މެންދުރުގެ ކެއުމަށް ތަށިތައް އެބަހުރި!
  
  އަހަރެމެން ސްޓާލިން ވަރަށް ބާރަށް ހިފަހައްޓާލީ،
  އަންހެން ކުދިން އެއްވެސް ފިނިހޫނުމިނެއްގައި ހުސްފައި...
  ތިބާ ވެފައިވަނީ، ގަބޫލުކުރައްވާ، ވަރުގަދަ މީހަކަށް،
  އަދި ޕައިނިއަރ ބޮޑުވެފައިވަނީ ނައިޓަކަށް ވެގެން!
  
  ނޫން، ރަޝިޔާ ދުވަހަކުވެސް ފަޅައިގެން ނުދާނެ،
  އިމޯޓަލް ލެނިން ދައްކަނީ މަގު...
  އަހަރެމެން ބިރެއް ނުގަނޭ ގްލޯސީ ފްލޭމްސް އަށް،
  އަދި ރަޝިޔާ މީހުންނަށް ކޮމިއުނިޒަމް އާއި ދުރަށް ނުދެވޭނެ!
  
  
  އަޅުގަނޑުމެންގެ މަންމަ ރަޝިޔާގެ ނަމުގައި،
  ހިތްތައް އެއްކޮށް އެއް މާއަކަށް ހަދަމާ...
  ހުރޭ، އަންހެން ކުދިން ބާރަށް ގޮވާލިއެވެ.
  ބޮޑު ހުވަފެނެއް ހަގީގަތަކަށް ވާނެ!
  
  އާދެ، އަހަރެމެންގެ އީމާންތެރިކަމަކީ އަބަދުވެސް އަހަރެމެންގެ ބައްޕައިންނާއެކު ތިބުމެވެ،
  އަދި ކާބަފައިން ފަހަތަށް ޖައްސާލެވޭނަމަ...
  އަޅުގަނޑުމެން އަބަދަށްޓަކައި ހިތްވަރުކޮށްގެން ރަނގަޅު ކަމެއް ކުރާނަން،
  ވިހި އަހަރަށް ވުރެ ގިނައިން ނުފެނުނު ނަމަވެސް!
  
  ގަބޫލުކުރައްވާ، އަހަރެމެން އަހަރެމެންގެ މާދަމާ ދެކެ ލޯބިވާ،
  އަހަރެމެން ބޭނުންވަނީ އަބަދަށްޓަކައި އުފާވެރިކަން...
  ލޫސިފާ، ގަބޫލުކުރައްވާ، އަހަރެމެން ހަލާކު ނުކުރާނެ،
  ހޫނު މޫސުން އަންނާނެ - ފިނި ފިލައިގެންދާނެ!
  
  ރަޝިޔާގައި ހުރިހާ އެއްޗެއް ވަރަށް ޝަރަފުވެރިކަމާއެކު މާ ފޮޅޭނެ،
  އެއީ ދުނިޔެއިން އުނދަގޫ ފިލައިގެން ދިޔަ ކަހަލަ ކަމެއް...
  ކޮމިއުނިޒަމްގެ ޒަމާން، އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި، އަންނާނެ،
  މުއްސަނދިކަމާއި އުފާވެރިކަން އަބަދަށްޓަކައި އޮންނާނެ!
  
  ހަނގުރާމަތަކުގައި މަރުވާ މީހުން ސައިންސް އިން ދިރުވާލާނެ،
  މީހުންނަށް ޒުވާންކަން އަބަދަށްޓަކައި ލިބޭނެ...
  އަދި އިންސާނާއަކީ މަތިވެރި ރަސްކަލާނގެ ފަދައިންނެވެ.
  ވިލަން ގެއްލިގެން ދާނެކަން އަހަންނަށް އެނގޭ، އާދަޔާ ޚިލާފަށް!
  
  ކައުނުގައި ތިބި އެންމެންނަށް ،
  ދުނިޔޭގެ ހުރިހާ ރައްޔިތުންނަކީ އެއް އާއިލާއެއް ފަދައިން...
  ކުޑަކުދިން ސުވަރުގެއިން ހޭން ކުޅެން،
  ލަވައަކުން އަހަރެންދެކެ ލޯބިވާނެ!
  އެހެންކަމުން އޭނާ ލަވަކިޔައި، ކުދިން ސިހުރު ހަތިޔާރުތަކުން އޯކްސް އާދަޔާ ހިލާފަށް މީރު އަދި ކެއުމަށް ޝައުގުވެރިވާ އެއްޗަކަށް ބަދަލުކުރިއެވެ. އެކަމަކު ސިހުރުވެރި އަންހެން ކުއްޖާ ވެކިއުމް ކްލީނަރ އިން ހަކަތަ ދޫކޮށްލިއިރުވެސް، މަސް ޖަހާފައިވާ ބިއްލޫރިތަކާއި، ސައިޑް ޑިޝްތަކާއި، މީރު ކްރަސްޓެއް ހުންނަ ސްވާންތައް ފެންނަން ފެށިއެވެ , އޭގެ ތެރެއަށް ރަހުމުކުޑަ އޯކްސް އެނބުރިލިއެވެ. އަދި ވަރަށް ރީއްޗެވެ.
  މިތަނުގައި ގޮބްލިން އޯކް ކޮމާންޑަރު، ރަނގަޅު ސިހުރެއްގެ ވަޒަނަކަށް އައިސް، ރޯޒްސް، ކްރީމް ކޮރންފްލާވާސް އަދި ކެންޑީޑް ފްރޫޓްސް އިން ފޮރުވިފައިވާ ފަހި މީރުވަސްދުވާ ކޭކަކަށް ބަދަލުވިއެވެ.
  އަދި އެތައް ތަފާތު މީރު އެއްޗަކުން އުފަންވީ މައުސޫމް ކުދިންގެ އަތުގައި ސިހުރު ހަތިޔާރެވެ.
  އެކަމަކު ކަށިގަނޑުތައް ވެސް ހަނގުރާމައަށް ވަދެފައިވަނީ އޯކްސް އަށް ފަހުގައެވެ. ބޮޑު އަދި ބިރުވެރިއެވެ. އެމީހުން ހަރަކާތްތެރިވީ ލަކުޑި ފަދައިންނެވެ. އެ ކުދިން ވަނީ ކަނޑިއާއި ދަނޑިން ހަމަލާދީ ޚަންޖަރު އުކާފައެވެ. އަދި ޑްރެގަން އިން އޮއެނޮމައި އާއި ހިނގާފައި ދިޔަ އަންހެން ކުއްޖާ މެޝިންގަން ފަޅައިގެން ގޮސް ކަށިގަނޑުތަކަށް ފަޅައިގެން ދިޔައެވެ.
  މާގަރީޓާ ވެސް ސިހުރު ބޭނުންކޮށްގެން އޭނާގެ މުއްސަނދި ދަތްތައް ދައްކާލިއެވެ. އަދި ކޮންކްރީޓް މުޢުޖިޒާތްތައް ވެސް ކުރިއެވެ. އަދި އޭނާގެ ސިހުރުން ކަށިގަނޑުތައް ބަދަލުކޮށްލީ ކުލަކުލައިގެ އައިސްކްރީމާއި މުއްސަނދިކޮށް ޒީނަތްތެރިކޮށްފައިވާ ކޭކުތަކުން ފުރިފައިވާ ރަން ވައިން ބިއްލޫރިތަކަކަށެވެ.
  އަދި ވިސްކައުންޓް ޑި ލަފަރ ހިމެނޭ ގޮތަށް ފިރިހެން ކުދިންގެ ކަނޑިތަކުގެ ވަޒަނުން ހުރިހާ ވައްތަރެއްގެ މީރު އަދި ކެއުމަށް ޝައުގުވެރިވާ އެއްޗެހި އުފެދުނެވެ. އަދި އެފަދަ މީރުވަހެއް މުޅި ގަނޑުވަރަށް ފެތުރިގެން ދިޔައެވެ. ހަމައެކަނި މުޢުޖިޒާތެއްގެ މުޢުޖިޒާތެކެވެ.
  އެ ބޮޑު ކަށިގަނޑުތަކުގެ ތެރެއިން އެއް ކަށިގަނޑުން މުޅި ފަރުބަދަ ކޭކުތަކެއް ނިކުމެގެން ދިޔައެވެ. އަދި މި ކޭކުތަކުގައި އެކި ކްރީމްތަކުން ވިލާގަނޑުގެ ހުރިހާ ކުލައެއް ވިދާލާފައި ހުއްޓެވެ.
  އާދެ، މިތަނުގައި އެހާ މީރު، ވަރަށް ކެއުމަށް ޝައުގުވެރިވާ އެއްޗެހި ހުއްޓެވެ. ބައެއް ނުރައްކާތެރި ކަޅު ކަށިތައް ވެގެން ދިޔައީ ބޮޑު ސައިޒުގެ ލޮލީޕޮޕްތަކަކަށެވެ.
  އަދި ބަނޑުހައިވެފައި ތިބި ކުދިންނަށް މީރު ޓްރީޓްތައް ޓްރައިކޮށްލުމާ ދެކޮޅު ނުހެދިއެވެ. މާގަރީޓާ ގޮންގް ޖަހާލަމުން ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  ބަނޑަކީ އަހަރެމެންގެ މައިގަނޑު ދުޝްމަނުން،
  އެމީހުން އަހަރެމެން އުކާލަނީ، ގަބޫލުކުރައްވާ، ނުބައި އަމަލުތަކުގެ ތެރެއަށް ...
  ފިރިހެން ކުއްޖަކަށް ޕައި ފެނުމުން،
  އޭނާ ކޮއްޕާލަނީ ނިކަމެތި ގޮތަކަށް ބަނޑު ވަގަށް ނަގަން!
  
  އެހެންވީމަ ބޭބީ އަވަސްނުކުރާށެވެ
  ވަގުތު އަންނާނެ، އަދިވެސް ކާނީ...
  އަދި މާތްރަސްކަލާނގެ ޙަޟްރަތުގައި ފާފަ ނުކުރާށެވެ، ލޮބުވެތި،
  އެހެން ނޫންނަމަ ފަޔަރބްރޭންޑްތަކަށް ބަދަލުވާނެ!
  އޮއެނޯމަސް ކުދިންނަށް ވިސްނައިދިނެވެ.
  - ކެނިބަލް ޖަޔަންޓް ބަލިކުރެވެންދެން ކާނާ ކެއުމަކީ ނުރައްކާތެރި ކަމެކެވެ. މައިގަނޑު ވިލަން ތިރިކުރަން ޖެހޭނެ!
  އަޑުގަދަ ސްޓޮމްޕްއެއްގެ އަޑު އިވުމުން ފުރަތަމަ ފެނިގެން ދިޔައީ ހުރިހާ ބާވަތެއްގެ ކޭކާއި ތަށިތަކުން ފުރިފައިވާ ދަނޑުގެ ދެބައިކުޅަ އެއްބައި ނިވާކޮށްފައިވާ ޖަޔަންޓިކް ހިޔަނިއެކެވެ. އަދި ދެން ޚުދު ސޮރު ޖަހާފައިވާ ޖަޔަންޓް ވެސް މެއެވެ. އެއީ ސްޕަރމް ވޭލްގެ އަނގައާއި ނިޔަފަތި ފައި ހުރި އެއްޗެކެވެ. އަދި އެހާ އުސް ކަމުން މިހާރުވެސް ޓަވަރުތަކާއި ކަށިގަނޑުތަކެއް ހުރި ބޮޑު ކަސްޓަލްއަށްވުރެ އުސްކޮށް ހުރެއެވެ.
  ކުދިން ބިރުން ގިސްލުމާއެކު، ކެނިބަލް ގަދަކަމުން ވަގުތުން ސައިޒު ބޮޑުވިއެވެ.
  މާގަރީޓާ ހިނިތުންވެލަމުން ބުންޏެވެ.
  - ބިރު ނުގަންނަވާށެވެ! އޭނާ ބޮޑުވަނީ އޭނާދެކެ ބިރުގަންނަ ވަގުތުގައެވެ!
  އޮއެނޯމަސް ރުޅިވެރިކަމާއެކު ހީލިއެވެ.
  ތިޔަ ފިރިހެންމީހާއަކީ ނުލަފާ މީހަކަށް ނުވެދާނެ، އެކަމަކު ތިޔައީ މޮޔައެއް، އަދި އަޅުގަނޑުމެންނަށް ފެނިފައި މިވަނީ އެ މަންޒަރުތައް!
  އެ ސިހުރުވެރި އަންހެން ކުއްޖާ ޔާގާ ޗިޕް ކޮށްލިއެވެ:
  - ލޮބުވެތި، ލޮބުވެތި އޯގްރޭ،
  މީރު ފޮނި އެއްޗެހި ބޭނުންތަ...
  ނުވަތަ ވަޅިއެއްގެ ސިހުރު،
  އަނެއްކާވެސް ހިލޭ ލިބޭނެ!
  މާގަރީޓާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ކުދިން، އެއް އަޑަކުން ހަޅޭއްލަވާ: އަހަރެމެން ކަލޭމެންދެކެ ބިރެއް ނުގަނޭ! އާދެ، ހިނގާ އެއްބައިވަންތަ.
  ބިރުވެރި ކުއްޖެއްގެ ކުރިމައްޗަށް އެއްވެ އުޅެން ކުދިންނަށް އުނދަގޫވިއެވެ . އެ އަންހެން ކުއްޖާ ފިލަންފެށީ އޭނާގެ ކުދިކުދި ވަށައިގެންވާ ފައިތިލައެވެ. އެއަށްވުރެ ހިތްވަރުގަދަ ވިސްކައުންޓް ޑި ލަފަރ އާއި ދެތިން ފިރިހެން ކުދިން އެމީހުން ހިފަހައްޓަން ފެށިއެވެ. އެ ކުދިން ތިބީ ބިރުން ފަނޑުވެފައިކަން ސާފުވިއެވެ. އަދި ދެން މާގަރީޓާ ކިޔައިދިނީ، ހިތްވަރު ދިނުމަށްޓަކައި، ހަނގުރާމައިގެ ހަނގުރާމަވެރި ލަވައެކެވެ؛
  އަހަރެމެންނަކީ ޔޫއެސްއެސްއާރު ގައުމުގެ އަންހެން ކުދިން،
  ކޮންމެއަކަސް މުޅި ދުނިޔެއަށް ޓޯޗެއް...
  އަޅުގަނޑުމެން ދައްކާލަމާ، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ބޮޑުކަމުގެ މިސާލެއް،
  މިއޮތީ ލަވަކިޔާ ބަޠަލާގެ އަމަލުތަކެވެ!
  
  އަންހެން ކުދިން އުފަންވީ ރަތް ދިދަ ދަށުގައި ,
  އަދި ހުސްފައިގައި އެމީހުން ދުވެފައި ދަނީ ފިނިހޫނުމިނުގެ ތެރެއިން...
  އަންހެން ދަރިންނާއި ފިރިހެން ކުދިން ރަސް އަށްޓަކައި ހަނގުރާމަ ކުރާ،
  ބައެއް ފަހަރު އަނބިމީހާ ފިރިހެންމީހާއަށް ރޯޒް އެއް ދޭ!
  
  ކައުނުގެ މައްޗަށް ރަތް ދިދައެއް ހުންނާނެ،
  އެހާ އުޖާލާކޮށް ވިދާލާ، ޓޯޗް އަލިފާންގަނޑެއް ފަދައިން...
  ކޮންމެއަކަސް، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ބަޠަލާ، އަޅުގަނޑުމެންނަށް ސްވިންގްއެއް އެބައޮތް،
  އަދި އަހަރެމެންގެ ބެނާ ރަތްކުލަ ފަދައިން ވިދާލައެވެ!
  
  ގަބޫލު ނުކުރައްވާ، ލަދުވެތި ފަޝީސްޓް ފާސް ނުވާނެ،
  އަދި ރަޝިޔާގެ ރޫޙު ދުވަހަކުވެސް ފަނޑު ނުވާނެ...
  ކާމިޔާބީތަކުން ނިމުމެއް ނެތް އެކައުންޓެއް ހުޅުވޭނެ،
  ކޮންމެ މީހަކަށް ވެސް ސަލާމްކޮށް ސަލާމް ކޮށްލަމާ ހިނގާށެވެ!
  
  ރަޝިޔާއަކީ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ޤައުމެއް،
  ތިޔަ ދެއްވީ ކޮމިއުނިޒަމް ރައްޔިތުންނަށް...
  އަބަދަށްޓަކައި މާތްރަސްކަލާނގެ ދީލަތިކަމާއެކު ދެއްވި .
  މާދަމާއަށްޓަކައި، އުފަލާއި މިނިވަންކަމަށްޓަކައި!
  
  ދުޝްމަނުންނަށް ބައްޕަގެ ޤައުމު ބަލިނުކުރެވޭނެ،
  އަދި ކިތަންމެ އަނިޔާވެރި އަދި މަކަރުވެރިއެއް ކަމުގައި ވިޔަސް...
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ނާކާމިޔާބު ރަޝިޔާގެ ބުޅަލެއް،
  ރަޝިޔާ ސިފައިންގެ މީހާ އޭނާގެ ކާމިޔާބީއަށްޓަކައި އެހާ ޝަރަފުވެރި!
  
  ރީތި ސޯވިއެޓް ޤައުމެއް،
  އޭގައި ހިމެނޭ އަންހެން ކުދިން ފަޚުރުވެރިވަނީ އެމީހުން ރީތި ކަމާމެދު...
  އެކަމަނާ އަޅުގަނޑުމެންނަށް ދެއްވީ އުފަންވުމުން އަބަދަށްޓަކައި،
  އަދި އަޅުގަނޑުމެން ކޮމްސޮމޯލް މެމްބަރުން އިންސާފުވެރިވެލަމާ ހިނގާށެވެ!
  
  އަޅުގަނޑުމެން މި ހަނގުރާމަ ކުރަނީ މޮސްކޯގެ ބޭރުގައި،
  ބްލިޒާޑް، ސްނޯޑްރިފްޓްސް، އަދި އަންހެން ކުދިން ތިބީ ހުސްފައި...
  އަހަރެމެންގެ ބައްޕަގެ ބިން ޝައިޠާނާއަށް ދޫކޮށްނުލާނަން،
  އަހަރެމެންގެ ކަނޑިން ވެސް ޞަރީޙަކޮށް ބަޑިޖަހާނެ!
  
  އެހެންކަމުން ރުޅިވެރިކަމުގައި އަންހެން ކުދިން ތިބީ މާރާމާރީ ހިންގަން ކެތްމަދުވެފައި،
  އަދި ބަރަހަނާ ހީލް އާއި އެކު އެމީހުން އުކާލަނީ ގޮވުން-ޕެކޭޖެއް ...
  ފަޝީސްޓެއް، އޭނާ ހަމަ ފެންނަނީ ފިނިކޮށް،
  ހަގީގަތުގައި ހަމަ ނުބައި ކާއިން!
  
  ދުޝްމަނުންނަށް އަންހެން ކުދިން ބަލި ނުކުރެވޭނެ،
  އެމީހުން އުފަންވީ އެފަދަ ތަރިއެއްގެ ދަށުން...
  އަހަރެމެންގެ ނާކާމިޔާބު ޖަނަވާރަކީ ބުޅަލެވެ،
  މާދަމާ އޭނާގެ އަނބިމީހާއަށް ހެދީ ކާކު !
  
  އަހަރެމެން ރަޝިޔާގެ އަންހެން ކުދިން ރަނގަޅު،
  އަހަރެމެން ބިރެއް ނުގަނޭ އަނިޔާއާއި ފިނިހޫނުމިނަށް...
  އަދި އަޅުގަނޑުމެން ދުރުކުރާނަން، ގަބޫލުކުރައްވާ، ނުބައި ޖަމާއަތުގެ ހަމަލާ،
  ދުޝްމަނުން މޮޔަވާނީ ޑޯޒް އިން!
  
  އެމީހުންނަށް ދުޝްމަނުން މޮސްކޯއާ ދުރަށް ކޮއްޕާލެވުނީ،
  އޭނާއަކީ އިންތިހާއަށް ބާރުގަދަ މީހެއް ނަމަވެސް...
  އަހަރެމެން އަންހެން ކުދިން އެހާ ފަޚުރުވެރިވަނީ އަމިއްލަ ނަފްސަށް،
  އިދިކޮޅު އެންމެން އެމީހުންގެ ގަބުރުތަކުގެ ތެރެއަށް ގެއްލިގެންދާނެ!
  
  ގަބޫލު ނުކުރައްވާ، ދުޝްމަނުންނަށް ރަސް ބަލި ނުކުރެވޭނެ،
  ކޮންމެ ނައިޓެއް އަންނަނީ ޑައިޕަރުން ކަމަށްވާތީ...
  ޝިކާރަވެރިޔާ ކުޅިވަރަކަށް ބަދަލުވެފައިވާ ކަމަށް ބެލެވެ އެވެ،
  އަދި ދުޝްމަނަކީ އަދިވެސް ހަމައެކަނި ކުޑަކުއްޖެއް!
  
  އެކަމަކު ރަޝިޔާގެ ރޫޙު، ބޮޑު، ގަބޫލުކުރާ ރޫޙު،
  އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، އޭގައި ފޮރުވިފައިވާ ބާރުތަކެއް އެބަހުރި ...
  ދުޝްމަނުން މުޅިން ފުނޑުފުނޑުވެގެން ދާނެ،
  ކޮންމެއަކަސް ނައިޓްސް އަކީ ހަނގުރާމައިގައި ބަލިނުކުރެވޭނެ ބައެކެވެ!
  
  ޝައްކުތައް އެއްފަރާތްކޮށްލާ އަންހެން ކުދިން ,
  އަހަރެމެންނަކީ، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ދުނިޔޭގައި ތިބި އެންމެ ހިތްވަރުގަދަ މީހުން...
  ޝައިޠާނާގެ ގިނަ ބަޔަކު ނަރަކައަށް އެއްލާލަމާ ހިނގާށެވެ.
  ދުޝްމަނުން ފާޚާނާގައި ތެމިލަމާ ހިނގާށެވެ !
  
  މާތް ހަނގުރާމަ ނިމުމަކަށް އަންނާނެއެވެ
  މި ޕްލެނެޓްގެ މައްޗަށް ސުލްހައާއި ހެނދުނު އަންނާނެ...
  އެކަމަނާ އަބަދަށްޓަކައި އިރުއާ އެކު، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ދީފައި،
  ހޫނު މޫސުން އަބަދަށްޓަކައި ރޯވެގެން ދާށި!
  
  ޝަރަފުގައި ދާއިމީ ކޮމިއުނިޒަމް ،
  އަދި ލެނިން އާއި ބޮޑު ސްޓާލިން އަހަރެމެންނާއެކު...
  ލޭއޮހޮރުވާލާ ސިނަމާގައި ހަމައެކަނި މިހާރު އޮތީ ފަޝީޒަމް،
  އަދި އަޅުގަނޑުމެންގެ އިޚްތިޔާރު، ގަބޫލުކުރައްވާ، ދަގަނޑަށްވުރެ ވަރުގަދަ!
  
  އަހަރެންގެ ރަޝިޔާ ވެރިކަން ކުރަނީ ގަރުނުތަކެއް ވަންދެން،
  އަދި މުޅި ކައުނަށް އުފާވެރިކަން ދެއްވި...
  ބޭނުންވަނީ ދަގަނޑު އަތްތިލައެއްގެ ބާރު،
  އަދި ކެރިގެން ނަމަވެސް ބުއްދިވެރި ގޮތެއްގައި!
  ފުރަތަމަ މާގަރީޓާ އެކަނި ލަވަކިޔައިދިން ނަމަވެސް ދެން އެނޯމައި އާއި އަންހެން ކުއްޖާ ޔާގާ އާއި ވިސްކައުންޓް ޑި ލަފަރ އަދި އެހެން ކުދިން ލަވަ ނަގަން ފެށިއެވެ. އަދި މިއީ ކުރިންވެސް ވަރުގަދަ، ފުރިހަމަ އަޑުތަކެއް ހުރި ކުއަރއެއް ކަމުން، އެތަނުން ހުރިހާ ކަމެއް ތެޅިގަތެވެ. އަދި ބޮޑު، ހަގީގީ ޖަޔަންޓްގެ ސައިޒު ކުޑަވާން ފެށިއެވެ. އޭނާ ދެން އެހާ ފިނި އަދި ބިރުވެރި ގޮތަކަށް ނުފެނެއެވެ. އަދި ކަނދުރާތައް ކުދިވެ، ނިޔަފަތިތައް ކުޑަވެގެން ދިޔައެވެ. އާޗާ...
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ޔާގާ ހީލަމުން ލަވަކިޔައިދިނީ:
  ރަނގަޅު ކަމެއް، ރަނގަޅު ކަމެއް، އޭނާއަށް ފަޚުރުވެރިވެވޭނެ -
  ހަތް މީހަކު ބިރެއް ނުގަނޭ އެކަކަށް!
  ކުދިން އެއް އަޑަކުން ހުސްފައިގައި ފިރުމާލަމުން ގޮވާލިއެވެ.
  އަހަރެމެން ކަލޭ ދެކެ ބިރެއް ނުގަނޭ އޮގްރޭ،
  ކުޑަކުއްޖެއްގެ ފައިދަށުގައި ފިރުމާލެވޭނެ...
  އަހަރެމެން މުސްކުޅި ހަނގުރާމަވެރިން ނޫން ނަމަވެސް،
  އަހަރެމެން އެއްދުވަހަކު ތިބީ ބާބާ ޔާގާގެ ދަށުން !
  މިއީ ކުޑަކުދިން، ނަފްސާއި މޫނުމަތިންވެސް އެހާ ރީތި ކުއްޖެކެވެ. އަދި ޖަޔަންޓްސް ފަދައިން ހަނގުރާމަކުރެއެވެ. ނަމަވެސް މިހާރު ކެނީބަލް ޖަޔަންޓް ނިންމާލަން ޖެހޭނީ އަޚްލާޤީ ގޮތުންނެވެ. އަދި ކުދިން ނަށަން ފެށިއެވެ.
  އަދި އެ އަންހެން ކުއްޖާ ޔާގާ ވެކިއުމް ކްލީނަރ ނަގައިގެން ގަދަކަމުން ގަދަކަމުން ދައްކާ މީހާއަށް އިޝާރާތްކޮށްލަމުން ކޮންމެވެސް އެއްޗެއް މުމްބާއީ ކުރަން ފެށިއެވެ.
  އެ ފިރިހެން ކުދިންގެ ތެރެއިން އެކަކު ކޮކަރެލްގެ ބައްޓަމަށް ބޮޑު ލޮލީޕޮޕެއް ލިއްސާލުމުން ، އެ ލޮލީޕޮޕް ކަށިގަނޑަކަށް ބަދަލުވެ، އަންހެން ކުއްޖާ އައިސްކްރީމް ދަތްއެޅިއެވެ.
  އެ ކުދިން ޖަޔަންޓަށް އިންޒާރު ދިނެވެ.
  - ކަލެއަށްވެސް އެކަން ވާނެ!
  އަދި އޭނާ އަކުރުން އަކުރަށް ތެޅިގަތެވެ. އޭނާ އިތުރަށް ކުޑަވެގެން ދިޔައެވެ. އަދި ވިލާގަނޑުގެ ހުރިހާ ކުލައެއްގައި އައިސްކްރީމް ޖަހާފައިވާ ރަން ބިއްލޫރިތައް އިތުރަށް އުޖާލާވެ ރީތިވާން ފެށިއެވެ.
  ކުރިއަރާފައިވާ ބަތަލާ މާގަރީޓާ އަނެއްކާވެސް ރުޅިވެރިކަމާއެކު ލަވަކިޔައި، ހަނގުރާމައިގެ ގައުމީ ލަވައެއް ކަމަށާއި، ބާކީ ތިބި ކުދިން ކޯރަސް ޖަހާފައިވަނީ:
  އަހަރެން ކޮމްސޮމޯލް އާއި ގުޅުނީ ކުޅެން އުޅެނިކޮށް،
  ރީތި ހުވަފެނެއްގެ އަންހެން ކުއްޖެއް...
  އަހަރެން ހީކުރީ ދުނިޔެއަކީ ދާއިމީ މެއި، 2019 ވާނެ ކަމަށް.
  ކޮންމެ ދުވަހަކީ ބަހާރު މަހުގެ އުފަންދުވަހެވެ!
  
  އެކަމަކު ކޮންމެވެސް ސަބަބަކާހުރެ އެކަން ކާމިޔާބު ނުވީ،
  ކޮންމެވެސް ގޮތަކުން، އަހަންނަކަށް ލޯބި ނުވެވޭނެ ...
  އާދެ، ކިޔައިދީބަލަ، ކުދިން، އަހަރެންގެ ރަޙްމަތުގައި،
  ދިރިއުޅުމަކީ ވަރަށް ވަރުގަދަ ދޯންޏެއް!
  
  ކުއްލިއަކަށް ހަނގުރާމަ ކުއްލިއަކަށް ގުގުރިގެން ދިޔައީ،
  އަދި މަރުގެ ތޫފާނެއް އަވަސްވެގަތެވެ...
  އަދި އަހަރެންގެ އަންހެން ކުދިންގެ ހަށިގަނޑަކީ ވަރުގަދަ ހަށިގަނޑެއް،
  އެއްފަހަރާ އަމިއްލަ ނަފްސު ހަމަލާގެ ދަށަށް ގެންދެވިދާނެ!
  
  ގަބޫލުކުރޭ، އަހަރެން ދޫދޭކަށް ބޭނުމެއް ނޫން،
  ބައްޕަގެ ވަޒަނަށްޓަކައި ނިމުމާއި ހަމައަށް ހަނގުރާމަކުރުން...
  އަހަރެމެން ބޮން ގެންގުޅެނީ ވަރުގަދަ ބެކްޕެކެއްގައި،
  ސްޓާލިން އޭނާގެ ބައްޕަގެ ބަދަލުގައި ހިތްތަކުގައި!
  
  ރަޝިޔާގެ މޮޅު ހަނގުރާމަވެރިންނެވެ.
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ސުލްހައާއި ހަމަޖެހުން ހިމާޔަތް ކުރެވޭނެ...
  އުޑުމަތީގެ ތަރިތަކުން ވެލްވެޓް ފެން ޖަހާފައި،
  އަދި ޝިކާރަވެރިޔާ ކުޅިވަރަކަށް ބަދަލުވިއެވެ!
  
  އަހަރެން، ހުސްފައި ހުރި އަންހެން ކުއްޖަކު، މާރާމާރީ ހިންގަމެވެ
  ވަސްވާހާއި ލޯތްބުން ފުރިފައިވާ ...
  މި ސުވަރުގެއިން ޖާގައެއް އޮންނާނެކަން އަޅުގަނޑަށް އެނގޭ،
  ލޭގެ މައްޗަށް އުފަލެއް ބިނާ ނުކުރެވޭނެ!
  
  ބައްޕަގެ ޤައުމުގެ ބޮޑު ހަނގުރާމަވެރިން،
  އަޅުގަނޑުމެން މޮސްކޯ ކައިރީގައި ވަރުގަދައަށް ހަނގުރާމަ ކުރާނަން...
  އަދި ދެން ކޮމިއުނިޒަމްގެ ދަށުން ފެނުނު ހުވަފެން،
  ޝައިޠާނާއާއެކު އަންޑަރވޯލްޑާ ދެކޮޅަށް!
  
  ހިތްވަރުގަދަ ރަޝިޔާ ކުދިން،
  އެއީ އެމީހުން ތެދުވެރިކަމާއެކު ނިމުމާއި ހަމައަށް ހަނގުރާމަކުރާ ކަމެވެ...
  ބަޑިޖަހަނީ މެޝިންގަން އިން،
  ރަނުގެ ތާޖެއް ބޭނުން ނަމަ!
  
  ވަޒަނަކަށް ވެސް އަހަރެމެން ހުއްޓުވޭކަށް ނެތެވެ
  ބޮޑު ކަލާނގެ އީސާގެފާނު ދިރުއްވައިފިއެވެ...
  ޝިކާރަވެރި ޑްރެގަންގެ ދުވަސްތައް ނިމިއްޖެ،
  އުޑުމަތިން އިތުރަށް އަލިވެގެން ދިޔައީ!
  
  އައި ލަވް ޔޫ، ޑިއާރ ލަޑާ،
  އެންމެ މަތީ ކަލާނގެ ސްވަރޮގް ހުންނާނީ ޝަރަފުގައި ...
  އަޅުގަނޑުމެން ރަޝިޔާއަށްޓަކައި ހަނގުރާމަ ކުރަން ޖެހޭ،
  އެންމެ ރަނގަޅު ހުދު ކަލާނގެ އަހަރެމެންނާއެކު އެބަހުއްޓެވެ!
  
  ރަޝިޔާ މީހުން ކަކޫ މައްޗަށް ނުވައްދާ،
  އަހަރެމެންގެ މަސް، ގަބޫލުކުރައްވާ، ހުއްޓުވޭކަށް ނެތް...
  ސްޓާލިން އާއި ބޮޑު ލެނިން އަޅުގަނޑުމެންނާއެކު،
  މި އިމްތިހާނުން ވެސް ފާސްވާން ޖެހޭނެ!
  
  ބައްޕާފުޅުގެ ވޭންވެސް އަޅުގަނޑުމެންގެ ހިތުގައި އެބައޮތް،
  އަހަރެމެން ގަބޫލުކުރަނީ އެކަމަނާގެ ބޮޑުކަން...
  އަހަރެމެން އަވަހަށް ޖައްވުގެ ދޮރު ހުޅުވާލަނީ،
  ވަރަށް ފޮނި ދިރިއުޅުމަކަށް ވާނެ!
  
  އަހަރެމެންނަކީ ހުސްފައި ރީތި އަންހެން ކުދިން ,
  އަހަރެމެން ދުވަނީ އެހާ ބާރަށް ސްނޯޑްރިފްޓްތަކުގެ ތެރެއިން...
  އަހަރެމެންނަށް މި ހިތި ވޮޑްކާއެއް ބޭނުމެއް ނޫން،
  ކަރޫބް ފިޔަތައް ފަތުރާލައެވެ!
  
  އަހަރެމެން އަންހެން ކުދިން ތެދުވާނީ ބައްޕަގެ ވަޒަނަށް،
  އަދި އަޅުގަނޑުމެން ޖަވާބުދާރީވާނީ ނުބައި ކްރައުޓްސް އަށް، ނޫން،
  ނަރަކައިގެ ޤާބިލް ނައްތާލެވޭނެ،
  އަދި ސަލާމަތްތެރިޔާ ކްރައިސްޓް އަށް ސަލާމް!
  
  ޒަމާނެއް އޮންނާނެ - އެއަށްވުރެ ރަނގަޅު ޒަމާނެއް ނުވެވޭނެ،
  މަރުވެފައިވާ މީހުން އަބަދަށްޓަކައި ދިރުއްވާލާނެ...
  ކައުނު ވެގެންދާނީ ހަގީގީ ސުވަރުގެއަކަށް،
  އެންމެންގެ ހުވަފެން ހަގީގަތަކަށް ވާނެ!
  މާގަރީޓާއަށް ކުޑަކޮށް ދެރަވި - އޭނާގެ އުމުރުން މިހާރުވެސް ސަތޭކަ އަހަރަށްވުރެ ގިނައިރު، އަދިވެސް އޭނާއަކީ އަންހެން ކުއްޖެކެވެ. އަދި ފަހަރެއްގައި އޭނާ އަބަދަށްޓަކައި ކުޑަކުއްޖެއްގެ ގޮތުގައި ހުރެދާނެއެވެ.
  އެކަމަކު ބާކީ ތިބި ކުދިން އުފާވެ އުފާވީ މި ލަވައިގެ ސަބަބުންނެވެ.
  އަދި ބިރުވެރި ކެނީބަލް ޖަޔަންޓް އުސްމިނުގައި އިތުރަށް ކުޑަވެ، ޖަނަވާރަކަށްވުރެ ބޮޑަށް ބިރުގަނެފައިވާ ގޮބްލިންއެއް ފަދައިން ފެނުނެވެ.
  އައިސްކްރީމް އާއި ކޭކު ކޮތަޅުތައް އޭނާގެ ގައިގައި އުދުހިގެން ދިޔައެވެ. އެކުދިން ހީލަމުން ދުލުން ބޭރުކޮށްލިއެވެ. މިކަން ވަރަށް ކޮމިކަލް ގޮތަކަށް ފެނުނެވެ. އަދި ހިތްހަމަޖެހިފައިވާ ކުދިން މޫނުތައް ހަދަމުން ދިޔައެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ޔާގާ ތުންފަތުގައި ތަޅަމުން ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  ކުދިން ހޭން ޖެހޭނެ
  ކުޑަކުދިން ހޭންވީ -
  އަދި ބަޠަލުން ދިރިއުޅެނީ ކިހާވަރަކަށް ހެއްޔެވެ!
  އަދި ބަޠަލުން ދިރިއުޅެނީ ކިހާވަރަކަށް ހެއްޔެވެ!
  އަދި ބާބާ ޔާގާ ވެކިއުމް ކްލީނަރ އަށް އިޝާރާތް ކުރީ ގަނޑުވަރުން ފުންމާލަމުން ދިޔަ އެހެން އޯކްތަކާއި ގޮބްލިންތަކަށެވެ. އަދި އެނޯމައި އާއި އެ އަންހެން ކުއްޖާ އެމީހުންނާ ދިމާއަށް މެޝިންގަންތަކުން ބަޑިޖަހަން ފެށިއެވެ. އަދި އެމީހުން އެކަން ކުރީ މޮޅަށް . އަދި އަނެއްކާވެސް ބްރައިޓް އައިސްކްރީމް، ރެއިސިން ރޯލްސް، ކްރީމް ކޭކް، ކޮރން ފްލޭކްސް، ކޮޓަން ކެންޑީ އަދި އެހެނިހެން ތަކެތި ޖަހާފައި ހުރި ބިއްލޫރިތައް ހުއްޓެވެ . ހުރިހާ އެއްޗެއްގެ ވަސް އެހާ ރަނގަޅު ވެފައި އިންތިހާއަށް ޝައުގުވެރިވާ ކަހަލައެވެ.
  އަދި ހަނގުރާމަވެރި ކުދިން ހީލަމުން އެމީހުންގެ ތޫނު ހުދު ދަތްތައް ދައްކާލީ، ވަލު ކުދިންގެ ދަތްތައް ފަދައިންނެވެ.
  މި އަމަލު ކިހާ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި އަދި ތަފާތު ގޮތަކަށް ފެނުނެވެ.
  އަދި މާގަރީޓާ އޯކްސް އާއި ސްކެލެޓަންސް އަށް ވިލާގަނޑަކުން ޖެހި ، އެމީހުންގެ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ބަދަލު ކުރިއަށް ގެންދިޔައެވެ.
  އެއަށްފަހު، ފަންނުވެރި އަންހެން ކުއްޖާ އަނެއްކާވެސް ޤައުމީ ލޯބިވެރި އަދި މަތިވެރި ލަވައެއް ކިޔައި، ކޯރަސްގައި ތިބި ބާކީ ތިބި ކުދިން އޭނާގެ ޕާކީ އަދި ހިތްހަމަޖެހޭ ލަވައެއް ނަގައިފިއެވެ:
  ޝައިޠާނާ އަހަރެމެން ބަލި ނުކުރާނެ،
  އަހަރެންގެ ވަޒަނަކީ، ދުނިޔޭގައި ހުރި އެންމެ ރީތި،
  ރީތި ގައުމަކީ މަޝްހޫރު...
  އެކަމުގައި ބޮޑެތި މީހުންނާއި ކުޑަކުދިން އުފާވާނެ!
  
  އޭގެ ތެރޭގައި ވާދީގެ ލިލީތައް ޝަރަފުވެރިކަމާއެކު މާ ފޮޅެން ދޫކޮށްލާށެވެ.
  އަދި ކެރޫބްސް ކުޅެނީ ޑިސެންޓް ޙިމްމެއް...
  ފުހެރަ ވާނީ ކަޕުޓް،
  ހަނގުރާމަތަކުގައި ރަޝިޔާ މީހުންނަކީ ނާކާމިޔާބު ބައެއް!
  
  ކޮމްސޮމޯލްގެ މެމްބަރުން ދުވަނީ ހުސްފައިގައި،
  އެމީހުން ސްނޯގައި ފިރުމާލަނީ އެމީހުންގެ ހުސް ހީލްސް އިން...
  ހިޓްލަރ ޔޫ ލޫކް ޖަސްޓް ކޫލް
  އަހަރެން ޓޭންކެއް ހިފައިގެން ކަލޭ ދުއްވާލާނަން!
  
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ނާޒީން ބަލިކުރެވޭނެ ހެއްޔެވެ؟
  އަބަދުވެސް ވާގޮތަށް އަހަރެމެން މިތިބީ ހުސްފައިގައި، އަންހެން ކުދިން...
  އަހަރެމެންގެ އެންމެ ބިރުވެރި ނައިޓަކީ ބުޅަލެވެ،
  މެޝިންގަން އިން އެންމެން މަރާލާނެ!
  
  ނޫން، އަހަރެމެން އަންހެން ކުދިން މިހާރުވެސް ވަރަށް ފިނި،
  އަހަރެމެން އަކުރުން އަކުރަށް ހުރިހާ ދުޝްމަނުން ވަކިކޮށްލަނީ...
  އަހަރެމެންގެ ނިޔަފަތި، ދަތް، އަތްތިލަ...
  އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ސުވަރުގެއެއްގައި އަޅުގަނޑުމެން ތަނެއް ބިނާކުރާނަން!
  
  އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި ފިނި ކޮމިއުނިޒަމް އޮންނާނެ،
  ނަސޭހަތުގެ ޤައުމު، ގަބޫލުކުރައްވާ، އެ ޤައުމުގައި މާ ފޮޅެމުން އެބަދެއެވެ...
  އަދި ވޭންދެނިވި ނާޒިޒަމް ނެތިގެންދާނެ،
  ތިޔަބައިމީހުންގެ ޢަމަލުތައް މަތިވެރިވެގެންދާނެކަމަށް އަހަރެން ޤަބޫލުކުރަމެވެ!
  
  އެ ސަރަހައްދު ވަލު ގޮތަކަށް މާ ފޮޅޭނެ ކަމަށް އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި،
  ކާމިޔާބީން އަހަރެމެން އެނބުރި މިވަނީ ކާމިޔާބީއަށް...
  ނިކޮލައި ޖަޕާނު ބަލިކޮށް،
  ސަމުރާއީ ޖަވާބުދާރީވާނީ ނިކަމެތިކަމަށް!
  
  އަޅުގަނޑުމެން އަމިއްލައަށް ތިރިވާން ފުރުސަތެއް ނުދޭނަން،
  އެއް ވަޒަނަކުން އަހަރެމެންގެ ދުޝްމަނުން ފުނޑުފުނޑުކޮށްލަމާ ހިނގާށެވެ...
  ޝިކާރަވެރިޔާ ކުޅިވަރަކަށް ބަދަލުކޮށްލަން ދޫކޮށްލާށެވެ،
  އަހަރެމެން ވެރްމާކްޓް ފުނޑުފުނޑުކޮށްލީ ބޭކާރު ކަމެއް ނޫނެވެ!
  
  
  ގަބޫލުކުރައްވާ، އަޅުގަނޑުމެންނަށް ދޫކޮށްލަން ފަސޭހައެއް ނޫން،
  ރަޝިޔާ މީހުންނަށް އަބަދުވެސް އެނގޭނީ ހަނގުރާމަ ކުރަން...
  ދަގަނޑުން ތޫނުކޮށްލީ ،
  ފުހެރަ ވެގެންދާނީ ކްލޯންއެއްގެ ތަސްވީރަކަށެވެ!
  
  މިއީ އަހަރެންގެ ވަޒަނަކީ،
  ރަޝިޔާގެ އެކޯޑިއަން ކުޅެނީ އޭގައި...
  ހުރިހާ ޤައުމުތަކަކީ އެކުވެރި އާއިލާއެއް،
  ހާބީލް ކާމިޔާބު ހޯދަނީ، ކާއިން ނޫން!
  
  ވަރަށް އަވަހަށް ޔޫއެސްއެސްއާރު ޝަރަފުގައި ލިބޭނެ ،
  އަހަރެމެންގެ ދުޝްމަނަކީ އަނިޔާވެރި އަދި ޚިޔާނާތްތެރި މީހެއް ނަމަވެސް...
  އަޅުގަނޑުމެން ކެރިގެން ނަމޫނާ ދައްކާނަން،
  ހަނގުރާމަތަކުގައި ރަޝިޔާގެ ރޫޙު މަތިވެރިވާނެ!
  އެންމެ ފަހު ޢިބާރާތުގައި ފަންނުވެރި އަންހެން ކުއްޖާ އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑިން ވިލާގަނޑެއް ނަގައި ދޫކޮށްލިއިރު، ސިހުރު އަނގޮޓިތަކާއި ހިލަތަކެއް ޖަހާފައިވާ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުން ޕަލްސަރުތައް ނަގައި ދޫކޮށްލިއެވެ. އެންމެ ފަހުން އެމީހުން ނިވާކޮށްލީ ސެނެލްއެއް ފަދައިން ކުޑަވެގެން ދިޔަ ޖަޔަންޓް އެވެ. އެ އެއްޗެއް މުޅިން ނިވާވެގެން ދިޔައީ އަލިފާންގަނޑުގެ ދިއްލުންނެވެ. ދެން އަނެއްކާވެސް ވިދާލިއެވެ. އޯކްސް އާއި ސްކެލެޓަންސް އެންމެ ފަހުން ވަނީ ހުރިހާ ބާވަތެއްގެ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި މީރު ކާނާއަކަށް ބަދަލުވެފައެވެ. އެހާ މީރު އަދި ފިހެފައި ހުންނައިރު، އެކި ވައްތަރުގެ ހެމްސް، ސްޓަފްޑް މަހާއި ގީސް އިން ފެށިގެން ކޭކާއި ޕޭސްޓްރީ އާއި ކެރެމަލް އަދި އައިސްކްރީމް ބިއްލޫރިތަކާ ހަމައަށް.
  އެކުދިން އުފާވެ މައްޗަށް ތިރިއަށް ފުންމާލިއެވެ. އެމީހުން ފެންނަނީ ވަރަށް ހިތްހަމަޖެހިފައި އުފަލުންނެވެ.
  މިތަނުގައި، ބިރުވެރި އަދި ހަރުކަށި ކެނީބަލް ޖަޔަންޓްގެ ބަދަލުގައި، އަލިކަން ފިލައިގެން ދިޔައެވެ. ކުރު ހެދުމެއްގައި ހުރި ތުނި، ފަނޑު އިސްތަށިގަނޑެއް ހުރި ފިރިހެން ކުއްޖަކު، ގާތްގަނޑަކަށް ހަތް އަހަރުގެ ކުއްޖަކު ފެނިގެން ދިޔައެވެ. އެފަދަ ގެއްލުމެއް ނެތް އަދި ފޮނި ކުއްޖެއްގެ ބަދަލުގައި ބިރުވެރި ޖަނަވާރެއް. އޭނާ ލޯ މަރާލަމުން ހޭންފެށިއެވެ.
  - އަހަރެންގެ ގައިގައި ނުޖަހާތި!
  މާގަރީޓާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ބިރު ނުގަންނަވާ! އަހަރެމެން ކަލޭގެ ގައިގައި އަތް ނުލާނަމެވެ. މިހާރު ސުމެއްގައި ދިރިއުޅުން ފަށައި ސްކޫލަށް ދެވޭނެ!
  އެ ކުއްޖާއާއި ކުރީގެ ކެނީބަލް ހޭންފެށިއެވެ.
  މިއީ ކޮންކަހަލަ ސްކޫލް ދިރިއުޅުމެއް ހެއްޔެވެ؟
  ކޮންމެ ދުވަހަކު ޓެސްޓް ...
  އިތުރުކުރުން، ބައިބައިވުން،
  ގުނަކުރުމުގެ ތާވަލް!
  ކެނީބަލް ޖަޔަންޓްގެ ކަސްޓަލް އަހަރެމެންގެ ލޮލުގެ ކުރިމަތީގައި ބަދަލުވެގެން ދިޔައެވެ. ބޮލުގެ ނާށިގަނޑުގެ ބަދަލުގައި ޑޯމްތަކުގައި މާ ފޮޅިފައި ހުރީ ފޭބްޔުލަސް ބިއުޓީގެ މާތަކެކެވެ. އަދި ޚުދު ގިބުލަތައް ވެސް ރަނުން ވިދާލިއެވެ. އަދި ހުރިހާ އެއްޗެއް އެހާ ޝަރަފުވެރި، ވިދާ، ލޯމަރާލާ، ގަނޑުވަރުގެ ފާރުތަކުގައި މާތަކުން ފޮރުވިފައި ހުއްޓެވެ. އަދި ލޭގެ ބަދަލުގައި ޖަވާހިރު ކޯރުތަކުން ފޮއްޓެއް ފައިބަން ފެށުމުން ވިލާތައް ފިލައިގެން ގޮސް އެއްފަހަރާ ހަތަރު އިރު ވިދާލިއެވެ.
  އަދި މިނިވަންވި ކުދިން އުފަލުން ހީހީފައި ގަނޑުވަރުން ބޭރަށް ދުއްވައިގަންނަން ފެށިއެވެ. ފަލަވެ، ފަޅައިގެން ގޮސްފައި، ހުސްފައިގައި ތިބި ނަމަވެސް އެމީހުން ތިބީ އުފާވެރިކަމާއެކުގައެވެ.
  ފިރިހެން ކުދިންނާއި އަންހެން ކުދިން މީރު ޓްރީޓްތަކުގެ މައްޗަށް ވަދެ، ކޮކްޓެއިލް އާއި ޖޫސް ފީފާތައް ފެނިގެން ދިޔައީ ހަމަ ޗަސްބިމުގެ ދަށުންނެވެ .
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ޔާގާ މޯޓަރެއްގެ މަތީގައި ކުރީގެ ކެނީބަލް ޖަޔަންޓް ކައިރިއަށް އުދުހިގެން ގޮސް އެ ކުއްޖާއަށް އައިސްކްރީމް ދިނެވެ. އޭނާ އެ ނިވާކޮށްލަމުން ހިނިތުންވުމަކަށް ފަޅައިގެން ދިޔައެވެ:
  - މީރު!
  އަދި ބިރުވެރިކަމާއެކު އިތުރަށް ބުންޏެވެ.
  - ދަރިން އަހަންނަށް މާފުކުރޭ! އަހަރެން ކަލޭ ކެއީތީ ލަދުގަނޭ. މިއީ ކިހާ ނަފްރަތު އުފެދޭ ކަމެއް ހެއްޔެވެ؟
  ގިނަ ކުދިން ދުވެފައި ނިކުމެގެން ދިޔައެވެ. މީގެ ކުރިން ކެނިބަލް ކާ ތަކެތި ހިމެނޭ ގޮތަށެވެ . ގެއްލުމެއް ނެތް ކުއްޖާ ލޯ ބެޓްކޮށް ލަވަ ވެސް ކިޔައިދިނެވެ؛
  އާދެ، އެއީ މުޢުޖިޒާތެއް ނޫންތޯ، ފަރީއްކޮޅެއް ނޫންތޯ،
  ހުރިހާ ކަމެއްވެސް މިވަނީ އެގޮތަށް، ގަބޫލުކުރައްވާ، އަޖައިބުކުރުވަނިވި ގޮތަކަށް!
  ނޫން، އަހަރެމެންނަށް ހެޔޮކަމެއް ކުރުން ރަނގަޅު -
  އަދި ނުބައިކަން ފިލައިގެން ދާނީ ވަގުތު ނެތް ކަމަކަށް!
  އާދެ , އެއީ ކާމިޔާބީއެކެވެ. ތެދެއް، ވަރަށް މަސްގަނޑު ބޮޑު ބޮލުގެ ނާށިގަނޑެއް ހުރި އަދި ކުރު ހެދުމެއްގައި ހުރި ފިރިހެން ކުދިންގެ ތެރެއިން އެކަކު ރިފްލެކްޓިވް ސަރަހައްދަށް ބަލާލަމުން ހޭންފެށިއެވެ:
  - އަހަރެންގެ ބަޠަލާގެ އިސްކޮޅު ދިޔައީ ކޮންތާކަށް ހެއްޔެވެ؟
  އޮއެނޯމަސް ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  - އަދި ތިބާއަކީ ކާކު ހެއްޔެވެ؟
  ވަރަށް ކަނޑައެޅިފައިވާ މަސްތަކެއް ހުރި ކުއްޖާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ނިކިޓިޗް.
  އަދި އޭނާގެ ކުޑަކުޑަ މޫނު އަނދިރިވެ، އޭނާ ގިސްލަމުން ދިޔައެވެ.
  - އަހަރެން ވީ މޮޅު ބަޠަލެއް، އަދި މިހާރު އަހަރެން މިހުރީ ހަމައެކަނި ކުރު ހެދުމުގައި ހުރި ހުސްފައި ހުރި ކުއްޖެއް ، އަހަރެން އެގޮތަށް ބޭނުންވާ ކުއްޖެއް.
  ކުރީގެ ކެނީބަލް ބްލަރޓް ކޮށްލިއެވެ.
  - ހިނގާ އެކުގައި ސްކޫލަށް ދާން!
  ޑޮބްރިނިއާ ރުޅިވެރިކަމުގައި ހަޅޭއްލަވައިގަތީ، އޭނާގެ ހުސް ފިރިހެންވަންތަ ފައިގައި އެހާ ބާރަށް ފިރުމާލަމުން، އެ ހިލަ ފަޅައިގެން ދިޔަވަރަށެވެ:
  - އާދެ، ސްކޫލާ އެކު ނަރަކައަށް! އަހަރެން ހީކުރީ އަހަރެން ވަރުބަލިވެއްޖެހެން !
  މާގަރީޓާ ފުންނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަންނަށް ވިސްނޭ!
  އެ ކުއްޖާ ޑޮބްރިނިއާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ތިބާއަށް ވިސްނޭ އެއްޗެއް! މިހާރު އަހަރެންގެ އަންހެނުން އަހަރެން ދޫކޮށްލާނެ! އަހަރެން މިހާ ސްނިވިލް ކުއްޖަކު ބޭނުންވަނީ ކާކު ހެއްޔެވެ !
  އޮއެނޯމަސް ހިނިތުންވެލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ދިރިއުޅުމުގައި އެންމެ މުހިއްމު އެއްޗަކީ ނަފްސެވެ. ސައިޒު މުހިންމެއް ނޫން!
  ޑޮބްރިނިއާ އިއުތިރާޒު ކުރެއްވި އެވެ.
  - ނޫން! އަހަރެންގެ އަންހެނުން ނޭނގޭ. އެއްފަހަރަކު އޭނާގެ ހީލް އެހާ ބާރަށް ހަރަކާތްތެރި ކުރުމުން ނައިޓިންގޭލް ފޭރޭ މީހާގެ ވިސްލް ދަތް ނައްޓާލިއެވެ! އޭނައަކީ ހަރުކަށި މީހެއް، އަދި ކީއްވެގެންތޯ އޭނައަށް ބޭނުންވަނީ މޫނުބުރުގާ ނެތް ފިރިހެން ކުއްޖެއް ! - އަދި އެ ކުއްޖާ އަނެއްކާވެސް އޭނާގެ ހުސްފައި، ކުޑަކުޑަ ނަމަވެސް ވަރުގަދަ ފައިން، ސްލޭޖްހެމަރެއް ފަދައިން ތަޅައި، ކޮބްލްސްޓޯން ކުދިކުދި ކޮތަޅުތަކަކަށް ފަޅައިގެން ދިޔައެވެ. އަދި ޒުވާން ބަޠަލު ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ. - އަހަރެން އަވަހަށް ބޮޑެތި މީހަކަށް ހަދާ!
  އޮއެނޯމަސް ޖަވާބު ދިނީ ނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުންނެވެ.
  - ހިތާމައަކީ އަޅުގަނޑުމެންނަށް މިކަން ނުކުރެވޭނެ ނޫންހެއްޔެވެ؟
  މާގަރީޓާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - މިވަގުތު އެއީ ތެދެއް، އަޅުގަނޑުމެންނަށް ނުކުރެވޭނެ، އެކަމަކު އަޅުގަނޑުމެންނާއެކު ދަތުރުކުރަން ދާނީ ބޮޑު މަގުސަދެއްގައި ކަމަށްވަންޏާ، ދެން ފަހަރެއްގައި އަޅުގަނޑުމެންނަށް ކަމެއް ވިސްނިދާނެ!
  އެ ކުއްޖާ ޑޮބްރިނިއާ ބިރުދެއްކުމުގެ ގޮތުން އަހާލިއެވެ.
  - ތިބާގެ އަމާޒަކީ ކޮބައި ހެއްޔެވެ؟
  އޮއެނޯމަސް ޔަގީންކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ކައުނު މިންގަނޑެއްގައި ވަރުގަދަ ޖިންސު މަރުވުމުން ސަލާމަތް ކުރުމަށްޓަކައެވެ. އަހަރެމެންގެ ކައުނުގައި ވަބާއެއް އެބައޮތް، އަދި އެ ވަބާ ތިބާއަށް ވެސް ފޯރާފާނެ!
  މާގަރީޓާ އެއްބަސްވުމުގެ ގޮތުން ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ، ޑޮބްރިނިއާ، އަހަރެމެންނާ ގުޅިވަޑައިގަންނަވާށެވެ. އަދިވެސް ތިޔަބޭފުޅުންގެ ބަޠަލާއިންގެ ބާރު އެބައޮތް، އަދި ތިޔަބޭފުޅުން އަޅުގަނޑުމެންނަށް ވަރަށް ބޭނުންތެރިވާނެ!
  ފިރިހެން ކުއްޖަކު ކަމަށްވާ އޮއެނޮމައިއަށް ވުރެ އުމުރުން ދުވަސްވީ ނުވަތަ އިސްކޮޅުން ދިގު މީހެއް ނޫން ނަމަވެސް އޭނާގެ ޖިސްމާނީ ބާރު ބޮޑުވިއެވެ. އެހެންކަމުން އޭނާގެ ހުސް އިނގިލިތަކުން އެ ގަނޑުފެން ފިއްތާލުމަށްފަހު އަކުރުން އަކުރަށް ނަގައި ފުނޑުފުނޑުކޮށްލިއިރު، އޭގެ ފަހުން ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އަދި އަހަރެން އަދިވެސް އޯކޭ! އޯކޭ، އަހަރެން ދާނަން ކަލޭމެންނާއެކު. އަހަރެން ބޮޑުވާންދެން އަނބިމީހާގެ ގާތަށް އެނބުރި އައުމަކީ ބިރުވެރި ކަމަކަށް ވާނެ !
  ޕަރީއެއްގެ ހިނިތުންވުމަކާއެކު މާގަރީޓާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ވަރަށް ބުއްދިވެރި ނިންމުމެއް!
  އަދި އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތައް ކްލިކް ކޮށްލިއެވެ. ތިންވަނަ ލޯބި ލޯބި ކުޑަކުޑަ ޑްރެގަންއެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ކިޔައިދިނެވެ.
  - ދަބަހެއް ހިފައިގެން އާދޭސްކުރާ މީހެއް ފަދައިން ހިނގާކަށް ނުވާނެ!
  . ބާބު ނަންބަރު 8.
  ޓްރާންސިޝަންގެ ދުވަސްވަރު ޑޮމިނިކާ ހުރީ ވަރަށް ވަރުބަލިވެ އިމްތިހާނުތަކުން ފާސްވެފައެވެ. އެހެންކަމުން އޭނާގެ ރީތި އަންހެން ކުދިން ދޮވެލީ ރަން ފާޚާނާއަކާއި ޝަވަރެއްގައެވެ. އަދި އެއަށްފަހު އެމީހުން އޭނާ ބެހެއްޓީ އެލައިޓް ދަރިވަރުންނާއި އަންހެން ދަރިވަރުންނަށް ޚާއްޞަ، ލަގްޒަރީ ކޮޓަރިއެއްގައި މަޑު، ހޫނު އެނދެއްގައެވެ. ޑޮމިނިކާ ވެއްޓުނީ އާދަޔާ ހިލާފު ހުވަފެނަކަށް، އޭނާގެ އެންމެ ފަހުގެ އެދުމަކީ ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސް އާއި އެކު އުޅުމެވެ .
  އަދި ހަމަ މޯރފިއަސް ކަލާނގެ އޭނާގެ ގައިގައި ބައްދާލިހާ އަވަހަކަށް އޭނާ...
  ޑޮމިނިކާއަށް ކުއްލިއަކަށް ހީވީ އޭނާގެ މޫނުމައްޗަށް ވައިޖެހެމުން ދިޔަހެން ކަމަށާއި، އޭނާ އިށީނދެގެން އިންނީ ލިބުނު ލިބުނު ސްކޭލް ބެކެއްގެ މަތީގައި ކަމަށެވެ. އަދި ވަށައިގެން ވިލާގަނޑެއް ވިދާލައެވެ.
  އަދި އަންހެން ކުއްޖާ އެނބުރިލިއިރު ރީތި، މަސްގަނޑު ބޮޑު ފިރިހެން ކުއްޖަކު ފެނިގެން ދިޔައިރު، އެ ފިރިހެން ކުއްޖަކު ވަގުތުން ދެނެގަނެވުނެވެ. އާދެ، އެއީ ޒުވާން އަޅަކަށް ވެގެން ދިޔަ ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސް އެވެ. އަދި މިހާރު އޭނާ ދުއްވަނީ ތިން ބޮލުގެ ކުޑަ ޑްރެގަންއެއްގެ މައްޗަށެވެ. އޭނާގެ ކަނާތްފަރާތަށް އުދުހެނީ އަންހެން ކުއްޖެކެވެ. އަދި ވަރަށް ރީތި އަދި ފޮނި، ރަން ރަތް އިސްތަށިގަނޑެއް ލިބިފައިވާ މީހެކެވެ . އޭނާ ފެންނަނީ އޮއެނޯމަސްއަށް ވުރެ އުމުރުން ދުވަސްވީ މީހެއް ނޫނެވެ. އަދި ކަނާތްފަރާތުގައި ފިރިހެން ކުއްޖެކެވެ. Also fair-haired , ރީތި އަދި ވަރަށް މަސްގަނޑު ބޮޑު، އެކްސްޕްރެސިވް މޫނެކެވެ. ބެކްޕެކް އާއި ހަތިޔާރު ހިފައިގެން ތިބި ކުދިންގެ މިފަދަ ގްރޫޕެކެވެ. އަދި އަންހެން ކުއްޖާގެ ފައިގެ އިނގިލިތަކާއި އަތުގައި ވެސް އަނގޮޓިތަކެއް ހުރެއެވެ.
  އެ ޑްރެގަންއަށް އިތުރު ބަރުދަން އިހުސާސް ކުރެވިގެން ވެއްޓިގެން ނުދިއުމަށްޓަކައި ގިނައިން ފިޔަތައް ޖަހަން ފެށިއެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ މާގަރީޓާ އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑި ހޫރާލަމުން ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ތިއީ ކާކު? ކޮންތާކުން އައީ؟
  ނަމަވެސް އޮއެނޯމަސް ޑޮމިނިކާ ދެނެގަނެ ޔަގީންކަމުގެ ރާގެއްގައި ބުންޏެވެ.
  - މިއީ ދުނިޔެ ޕްލެނެޓް އިން ހޮވާފައިވާ އެއްޗެކެވެ. އަހަރެމެންގެ ކައުނުގައި ވަރުގަދަ ޖިންސު ސަލާމަތް ކުރަން ޖެހޭ ކަމަށް ނަބީކަން ވެއެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ މާގަރީޓާ ހީލަމުން ބުންޏެވެ.
  - ޕްލެނެޓް އާރތް އިން ހެއްޔެވެ؟ ބޮޑު ޤައުމީ ހަނގުރާމަ ތަޖުރިބާ ކުރެވުނު ހެއްޔެވެ؟
  ޑޮމިނިކާ އިން ޔަގީންކަމާއެކު ކަށަވަރުކޮށްދީފައި ވަނީ:
  - އާދެ، އެއީ!
  ޕައިނިއަރ ބަތަލާ ސިހުރުވެރިކަމާއެކު ސުވާލުކުރިއެވެ.
  - އަދި ފާސްވީ ކޮން އިރަކު ހެއްޔެވެ؟
  ޖެހުނު އަންހެން ކުއްޖާ، ކުޑަ ޔަގީންކަމެއް ނެތި، ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ޖޫން ސާޅީސް އެކެއްގެ ވިހިވަނަ ދުވަހުން ފެށިގެން މެއި މަހުގެ ސާޅީސް ފަހެއްގެ ނުވަވަނަ ދުވަހުގެ ނިޔަލަށް، އާދެ، ހަމަގައިމުވެސް، އަޅުގަނޑުމެންނަށް މޮޅުވީ!
  މާގަރީޓާ ހިނިތުންވެލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަންނަށް އެނގޭ އަހަރެމެން މޮޅުވިކަން! އެހެން ނޫނީ އަހަރެމެން ކަލޭމެންނާ ވާހަކައެއް ނުދައްކާނަމެވެ. އެހެންވީމާ އޭގެ މާނައަކީ އަޅުގަނޑުމެންނަކީ ދިވެހިން، ހަމަ ވަގުތު ފާއިތުވަމުން ގޮސް އެކި ދިމަދިމާލަށް އެތުރިފައި ތިބި ބައެއް. ތިމާގެ އުފަން ޕްލެނެޓްގެ މީހަކާ ބައްދަލުވުމަކީ، އަދި އެއަށްވުރެ ބޮޑަށް ތިމާގެ ޤައުމުގެ މީހަކާ ބައްދަލުވުމަކީ ކިހާ އުފާވެރި ކަމެއް ހެއްޔެވެ؟
  ޑޮމިނިކާ ފުންނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ބޮޑު ޤައުމީ ހަނގުރާމަ ނިމުނުއިރު އަހަރެންގެ ކާފަ އަދި އުފަންވެފައެއް ނުވެއެވެ. މިއީ އަޅުގަނޑުމެންނަށް ދިގު ވާހަކައެއް!
  މާގަރީޓާ ވެސް ނޭވާއެއް ލަމުން ފާހަގަ ކުރި އެވެ.
  - އަދި އަހަރެން ދިރިއުޅެނީ އޭގެ ފުރިހަމަކަން ފެންނަން ނޫނެވެ. އަހަރެން ދަންޖައްސާލީ ޖެނުއަރީ '44 ގައެވެ. އެކަމަކު އަހަރެމެންގެ ކާމިޔާބީ ގަބޫލުކުރީމެވެ. ކިއެވް ކުރިން މިނިވަންވެފައި އޮތުމުން ސްޓާލިންގްރަޑް އާއި ކަރސްކް ބަލްޖް ގުގުމާލިއެވެ. އެންމެ ބާރަ އަހަރުގައި މަރުވުމަކީ ކޮންފަދަ ހިތާމައެއް ހެއްޔެވެ , ކޮމްސޮމޯލް އާއި ނުގުޅެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހައިރާންވިއެވެ:
  - އެހާ ގިނަ ދުވަސް ކުރިން މަރުވި ނަމަ ދެން ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  މާގަރީޓާ ކޮނޑު އަރުވާލިއެވެ:
  - އަޅުގަނޑަކަށް އެކަން ނޭނގެއެވެ. އަހަރެން މަރުވިތާ ގާތްގަނޑަކަށް ސަތޭކަ އަހަރު ފާއިތުވެގެން ދިޔައިރު، އަހަރެން އަދިވެސް ކުޑަކުއްޖެއްގެ ގޮތުގައެވެ. އެކަމަކު ޕްލަސްއެއް ވެސް އެބައޮތް: އަހަރެން އެއްގޮތަކަށްވެސް މުސްކުޅިއެއް ނޫން، އަދި ދަތްތަކުގައި އެންމެ ފުރިހަމައެއްވެސް ނުހުރެއެވެ!
  ޑޮމިނިކް ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އާދެ، މުސްކުޅިވުމަކީ ވަރަށް ނުބައި، ހަމައެކަނި ނަފްރަތު އުފެދޭ ކަމެއް!
  އަދި އެ ރީތި ފިލްމު ބަތަލާ ލަވަކިޔަން ފެށިއެވެ؛
  އިންސާނިއްޔަތު މިވަނީ ވަރަށް ބޮޑު ހިތާމައެއްގައި،
  ފަހަރެއްގައި އެންމެންވެސް އޭނާއާ ދޭތެރޭ ވިސްނާނެ!
  މި ކަނޑުގެ މައްޗަށް ކަރުނަ އޮހޮރިގެން ދިޔައީ،
  މީހެއްގެ ބިރުވެރިކަން އަލިފާނުން އަނދާ!
  
  އަހަރުތަކަކަށް ފަހު އަހަރެއް ކާފަރެއްގައި އުޅެނީ،
  ބޮޑުދައިތަ އޭނާގެ ކޯތާފަތުގައި ހެނާ އުނގުޅައެވެ!
  އަދި ކުޑަކުއްޖާގެ ފަލަ ސިފައަށް ކަމެއް ދިމާވީ،
  ރިއްސުން އަންނަނީ ކޮންތާކުން ކަމެއް އަހަންނަކަށް ނުވިސްނޭ!
  
  ގުދުރަތުގެ ތާޖު އުޖާލާވަނީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  މެޝިންތައް އުފެއްދި މީހާ ކުއްލިއަކަށް ހިކިގެން ދާން ޖެހޭނެ!
  ވައިގެ ބާރު ގާޑިޔާއަށް ބޭނުންކުރި މީހާ،
  މުސްކުޅިވުމުގެ ނުބައިކަމާ ކުރިމަތިލާކަށް ނުކެރޭނެ !
  
  ރީތި މީހަކު ފްރީކަކަށް ވެގެންދެއެވެ
  އަދި ބަޠަލު އަހަރެމެންގެ ލޮލުގެ ކުރިމަތީގައި ހިކިގެން ދަނީ!
  މިހާރު އެއްވެސް ނުބައި މޫސުމެއްގައި،
  އަދި ރޭގަނޑު އަހަރެންނަށް ވަލު ބިރުވެރިކަމުގެ އަނިޔާ ލިބެއެވެ!
  
  އެކަމަކު ސަލާމަތެއް ނެތް ކަމަކަށް އަހަރެން ގަބޫލެއް ނުކުރަން،
  މީހަކަށް މާތްالله އާއި ޖަދަލުކުރެވޭނެ!
  އެކުވެރި އާއިލާއެއް ދާއިމީ އާއިލާއަކަށް ވުމަށްޓަކައި،
  ފަސޭހަކަމާއެކު އުސްކޮށް މަގު މައްޗަށް ދާ ގޮތަށް!
  
  މުސްކުޅި އަންހެނުންނަށް ދެން ރިއްސުން ނުޖެހޭނެ،
  ލަދުވެތިކަމުގައި މުސްކުޅިކަން ފަހަތަށް ޖައްސާލަމާ!
  އަދި އިންސާނާ، ކުރިއެރުމުގެ ބާރުގަދަ ދަރިފުޅު،
  ދިރިއުޅުމުގެ އެންމެ އުސްމިނަށް އޭނާ ބަލަނީ އުޖާލާ ދެލޮލުންނެވެ!
  
  އަދި ނިމުމެއް ނެތް ރީތިކަން ވެސް އޮންނާނެއެވެ
  ދުވަސްތައް އޮހިގެންދާނީ ފުރިހަމަ ކޯރެއް ފަދައިން!
  އިންސާނީ އޯގާތެރިކަން ފާޅުވާނެއެވެ
  ކޮންމެއަކަސް ހިތް ސާފުތާހިރު މަތިވެރި ވެގެންދާނެ!
  
  ގަބޫލުކުރައްވާ، އާ އުފަލެއް އަންނާނެ،
  އަހަރުތަކުގެ ތެރޭގައި ޙިކުމަތް އިތުރުވާނެ!
  ކޮންމެއަކަސް ޒުވާން ހަށިގަނޑެއްގައި އައިސް ސެޓްލް ނުވެ،
  ފަސް އަހަރަށް ކިޔަވަން ކެތްމަދުވެފައިވާ ސްކޫލް ކުއްޖަކު ފަދައިން!
  
  މާކްސް މަތީގައި، އާދޭ، އެ ހޯދާ،
  މަދުވެގެން ސަތޭކަ ފަހަރު އިމްތިހާނު އަލުން ނަގާނެ!
  އަދި އީސްޓަރ ކޭކު ހަވާދާއި އެކު ކާލެވޭނެ ،
  އާދެ، މިހާރު މުސްކުޅި އަންހެން ކުއްޖަކަށް ވާށެވެ!
  ކިހާ ރީތިކޮށް ޑޮމިނިކާ ލަވަކިޔައިދިނީ، ހަގީގީ ޕްރިމާ ޑޯނާއެއް. އަދި އޭނާގެ ލަވަތަކަކީ ނައިޓިންގޭލްގެ ޓްރިލް ފަދައިން ފުރިހަމަ ހަށިގަނޑަކާއި އިރިޑެސްޓެންޓް ލަވަތަކެކެވެ.
  އެނޯމައި އެއްބަސްވުމުގެ ގޮތުން ބޯޖަހާލިއެވެ.
  ޖަދަލު ނުކުރެވޭނެ !
  ބޯއީ ޑޮބްރިނިއާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - މުސްކުޅިވުމަކީ ނުބައި ކަމެކެވެ. އެކަމަކު އަހަރެންނަށް ލިބުނީ އަމިއްލައަށް ވެސް އަދި އަހަރެންގެ އަންހެނުންނަށް ވެސް ޒުވާން އާފަލުތަކެކެވެ . އެއިން ކުޑަކޮށް ކާނަމަ މުސްކުޅިއެއް ނުވާނެ އަދި ކުޑަކުއްޖަކަށްވެސް ބަދަލުނުވާނެއެވެ. އަދި ދެން އެއް މޮޔަ ސިހުރުވެރިއަކު އެފަދަ އާފަލުތަކެއް ކައިގެން ގޯރޖް ކޮށްލިއެވެ . މުސްކުޅި އަންހެނެއް ނަމަވެސް ނިމުނީ ޕޮޓީގައެވެ. އެހެންކަމުން ކޮންމެ ކަމެއްގައި ވެސް މެދުމިން އެނގެން ޖެހޭއިރު، ހުރިހާ އުމުރުފުރާތަކަކީ ލޯތްބަށް ތަބާވާ އުމުރުފުރާތަކެއްކަން ހަނދާން ކުރަން ޖެހެ އެވެ.
  އެނޯމައި ކުއްލިއަކަށް ފާހަގަ ކުރެވުނެވެ.
  - އަހަރެންގެ ޑްރެގަން ނޭވާލާން އުޅެނީ! ހާއްސަކޮށް ޑޮމިނިކާ އަކީ ކުޑަކުއްޖެއް ނޫން ނަމަވެސް ވަރަށް ބޮޑު މަސްގަނޑު ބޮޑު އަންހެން ކުއްޖެއް ކަމުން ދެމީހުން އުފުލަން އޭނާއަށް އުނދަގޫ ކަމެކެވެ. އޭނާއަށް ބޭނުންވަނީ އާ ފްލައިއަރެއް!
  މާގަރީޓާ އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކަށް ކްލިކް ކުރަމުން ޔަގީންކަމާއެކު ބުންޏެވެ.
  - ފްލައިއަރެއް ހުންނާނެ!
  އެންމެ ފުރަތަމަ ވައިގެ ތެރެއިން ފެނުނީ ތިން ބޮލުގެ ކުޑަކުޑަ ޑްރެގަންއެކެވެ. އެކަމަކު ޕާޓީ އަންހެން ކުއްޖާ އޭނާގެ ތެރެއަށް ހަކަތަގެ ރޭއެއް ފޮނުވާލުމުން މި ޑްރެގަން ބޮޑުވާން ފެށިއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހައިރާންވިއެވެ:
  - މިއީ ޢަމަލުގައި ސިހުރެވެ. މިއީ އަހަރެންނަށް ޑްރެގަންތައް ބޮޑުކުރާތަން ފެނުނު ފުރަތަމަ ފަހަރެވެ.
  މާގަރީޓާ ހިނިތުންވެލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ޑްރެގަންސް އަކީ މީހުންނެއް ނޫން، އެމީހުން ތަރުބިއްޔަތު ކުރަން ފަސޭހަ!
  އެ ޖަނަވާރު ބޮޑުވީ އަނެއް ތިން ޑްރެގަންއަށް ވުރެ ތަންކޮޅެއް ބޮޑު ސައިޒަކަށެވެ. އަދި އަނެއްކާވެސް އިނގިލިތަކުގެ ސްނެޕް، މިފަހަރު އަތުގެ ސްނެޕް، އަދި ޑޮމިނިކާއަށް ފެނުނީ އަރާމު ސެޑަލްއެއްގައި!
  ޕައިނިއަރ އަންހެން ކުއްޖާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - ތިޔަ ފެންނަނީ ކިހާ ސާދާ ކަމެއްކަން! މިހާރު ތިބާގެ އަމިއްލަ ޑްރެގަންއެއް އެބައޮތެވެ. މިކަމުގައި އުފާކުރައްވާށެވެ!
  ހިޓް ގާލް ހީލަމުން ރިމާކް ކުރިއެވެ.
  - މިއީ، ހަމަގައިމުވެސް، މޮޅު ކަމެއް , އެކަމަކު އުފަލުން ފާރަށް އެރުމުގެ ބޭނުމަކީ ކޮބައި ހެއްޔެވެ؟
  މާގަރީޓާ ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަމިއްލަ ޑްރެގަންއެއް ހުވަފެނުގައި ނުދެކެން ހެއްޔެވެ؟
  ޑޮމިނިކާ ތެދުވެރިކަމާއެކު ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އަހަރެންގެ އަމިއްލަ ހެލިކޮޕްޓަރެއްގެ ހުވަފެން ފެނުނެވެ. އެކަމަކު އޭނައަށް ފައިސާ ހޯދާކަށް ވަގުތެއް ނުލިބުނެވެ. ވީމާ ވަކިން އުފާވާނެ ކަމެއް ނެތް!
  އެނޯމައި ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އެކަމަކު އަހަރެން ހުވަފެނުގައި ފެނުނީ އަމިއްލަ ޑްރެގަންއެކެވެ.
  ޑޮބްރިނިއާ ކަށަވަރުކޮށްދީފައި ވަނީ:
  - ޕާސަނަލް ޑްރެގަން އަކީ ފިނި އެއްޗެއް! ނަމަވެސް އަހަރެންގެ ބަޠަލާ އަސް ވެސް ސިހުރު ބޭނުން ކޮށްފިނަމަ މައްޗަށް އުދުހިދާނެ އެވެ. އެކަމަކު ހާއްސަ ސްޕެލްތަކަށް ސިހުރުވެރިންނަށް މުސާރަ ދޭން ޖެހެނީ ރަނުންނެވެ. އަދި ޑްރެގަން މިނިވަންވެއްޖެއެވެ.
  މާގަރީޓާ އިތުރަށް ބުންޏެވެ.
  - ޑްރެގަން އަކީ ވެސް ހަމައެކަނި ފެނުން ކާނާ ލިބޭ އެއްޗަކަށް ވާތީ ރަނގަޅު އެއްޗެކެވެ. އާދެ، އޭގެ ތެރެއަށް ކުޑަ ވެޑް އެއް އަޅާލުމުން، މޮޅުވާނެ. އޭނާ އަލިފާން ނޭވާލާނެއެވެ.
  ޝައުގުވެރިކަމާއެކު ޑޮމިނިކާ އަހާލިއެވެ.
  - ހަގީގަތުގައި ޖަރުމަނު މީހުންނާ ހަނގުރާމަކުރީ ހެއްޔެވެ؟
  މާގަރީޓާ ތެދުވެރިކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަރެން ޙަޤީޤަތުގައި މާރާމާރީއެއް ނުކުރަން. އަޅުގަނޑު އިތުރަށް މަސައްކަތް ކުރީ އިންޓެލިޖެންސް އެންޑް ކޮމިއުނިކޭޝަންސްގައެވެ. ރަށްރަށުގެ ތެރެއިންނާއި ފަޅުތަކުގެ މެދުގައި ހިނގައިގަތީމެވެ. އާދެ، ވިންޓަރ އިން ފެށިގެން ވިންޓަރ އަށް އާދޭސްކުރާ ދަބަހެއް ގެންގުޅެ، ހުސްފައިގައި ހުރި ކޮންމެ މީހަކަށްވެސް ޝައްކު ކުރެވޭނެއެވެ. ތެދެއް، ނާޒީންގެ މައްޗަށް ގޮވާތަކެތި އިންދާފައިވަނީ ދެތިން ފަހަރެއްގެ މަތިންނެވެ. އާދެ، ޝީ ހަމައެކަނި ބަޑިޖަހާލީ އެމީހުން އަހަރެން ގެންދިޔައިރު. އެންމެ ފަހު ވަޒަނާ ހަމައަށް ވެސް އޭނަ ފަހަތަށް ބަޑިޖަހާލިއެވެ. އެކަމަނާ އަތުލައިގަތެވެ. އާދެ، އެމީހުން އަހަންނަށް އަނިޔާކުރީ، އަވަސް އަވަހަށް ނަމަވެސް، އަދި އެމީހުން އަހަރެން ދަންޖައްސަން އަވަސްވެގަތީ، ހަމަ އެވަގުތު ރެޑް އާމީ އެ ދިމާލަށް ކުރިއަށް ދިޔައީމަ. އެހެން ނޫންނަމަ އެމީހުންނަށް އޭނާއަށް އިތުރު އަނިޔާއެއް ދެވިދާނެއެވެ.
  އެއްފަހަރަކު އިތުރު ދެ ފުލުހަކު ނިދިއަޅާފައި ޕާޓީގެ މީހުންނާ ހަވާލުކުރީމެވެ. އާދެ، އަޅުގަނޑު ކަންކަން ނުހަދާނަން، އެކަމަކު ހަމަގައިމުވެސް ވަރަށް ގިނަ އެޑްވެންޗަރސް ތަކެއް ހުއްޓެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހިނިތުންވެލަމުން އަހާލިއެވެ.
  - އެއްވެސް އޯޑަރެއް އޮތްތަ؟
  މާގަރީޓާ ފުންނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ނޫން! ހަމައެކަނި މެޑަލް "ހިތްވަރަށްޓަކައި"، އަޅުގަނޑަށް ބެލެވުނީ މާ ކުޑަ ކަމަކަށް، ސީރިއަސް އެއްވެސް ކަމެއް ނުލިބޭނެ ކަމަށް. އާދެ، އަޅުގަނޑަކަށް ނޭނގެ އެއީ މަރުވުމަށްފަހު އެވޯޑް ލިބުނު އެއްޗެއް ކަމެއް އަދި ކިހިނެއް...
  އޮއެނޯމަސް ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އުމުރުން ބާރަ އަހަރުގައި އަންހެން ކުއްޖަކަށް އަސްކަރީ އެވޯޑެއް ލިބުމަކީ މިހާރުވެސް ގޯހެއް ނޫނެވެ! ބުނެބަލަ، ކަލޭގެ ހާލު ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ؟
  ޕައިނިއަރ އަންހެން ކުއްޖާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ، އާދެ، ކިޔައިދީބަލަ، ކޮމިއުނިޒަމް ބިނާވެ، ހަނގުރާމަތައް ނިމިއްޖެތަ؟
  ޑޮމިނިކާ ފުންނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުން ޔަގީންކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ނޫން! ހަނގުރާމަތަކުގެ ގޮތުން އެކަން އިތުރަށް ގޯސްވިއެވެ. އެކަމަކު އެވާހަކަ ދައްކާކަށް ބޭނުމެއް ނޫނެވެ. އެކަމަކު މީހުން މިވަނީ އިތުރަށް ގޯސްވެފައެވެ.
  އެ ކުއްޖާ ޑޮބްރިނިއާ ލަފާ ދިނެވެ.
  - ސިހުރުވެރި ކާމިޔާބީތަކުގެ ވާހަކަ ދައްކަން ރަނގަޅު. އެހެން ނޫންނަމަ މިހާރު ޓޭންކްތަކުގެ ވާހަކަ ދައްކަން ފަށާނެ...
  މާގަރީޓާ މޫނު ކުނިކޮށްލިއެވެ:
  - ޓޭންކްތަކާ ބެހޭގޮތުން އެނގޭނީ ކޮން އެއްޗެއް ހެއްޔެވެ؟
  ޑޮބްރިނިއާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަރެން ހުރީ މާ ތަރައްޤީވެފައިވާ ދުނިޔެއެއްގައި، އަދި މި މެޓަލް މޮންސްޓަރސް ވެސް ހުއްޓެވެ. އަޑުގަދަކޮށް ބަޑިޖަހާ ވަރަށް ނުރައްކާތެރި އެއްޗެކެވެ. އެމީހުން ހަނދާން ނައްތާލުމަކީ ނަފްރަތު އުފެދޭ ކަމެކެވެ.
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އަހަރެން ޓައިގަރ ޓޭންކުގެ ގޭސް ޓޭންކަށް ވެލި އުކާލީމެވެ. އަދި ހުއްޓިއްޖެއެވެ. އެހެން ވީއެވެ. އަދި ނާޒީންގެ ކާރުތަކުގެ ފުރޮޅުތައް ވަށާލުމަށްޓަކައި އޯލްއެއް ބޭނުންކުރިއެވެ . އަހަންނަކީ ކުޑަ އަންހެން ކުއްޖެއް ކަމުން މިކަން ކުރަން އަހަންނަށް ފަސޭހަވިއެވެ.
  ޑޮމިނިކް ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - ވަރަށް ފުރިހަމަ! ތިޔައީ ފަންނުވެރި ބަތަލާއެކެވެ. އަޅުގަނޑުމެން ބޭނުންވަނީ ތިޔަބޭފުޅުންނާ ބެހޭގޮތުން ފިލްމުތައް ހަދައި، ތިޔަބޭފުޅުންނާ ބެހޭގޮތުން ފޮތްތައް ލިޔަން.
  މާގަރީޓާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އަޅުގަނޑަށް އެނގޭ، ބައެއް - "ރެޑް ޑެވިލްސް"، މިސާލަކަށް. އާންމު ގޮތެއްގައި އަހަރެން ހަމައެކަނި މާތްރަސްކަލާނގެ ގަބޫލު ނުކުރީކީ ނޫން، ބައެއް ފަހަރު މިހާރު އަހަރެން ލަދުގަންނަ ކަންތައްތައް ވެސް ކުރިން!
  އެނޯމައި ހިނިތުންވެލަމުން ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ދިމާވެއެވެ. ބައެއް ފަހަރު ކަލާނގެތަކުން މާ ރަނގަޅަކަށް ކަންތައް ނުކުރެއެވެ. އެކަމަކު ކޮންމެ ގޮތެއްވިޔަސް މިހާރު ތިޔައީ ވަރަށް ހުނަރުވެރި ސިހުރުވެރިއެއް، އަދި ތިޔައީ...
  އޭނާ ނިންމާފައެއް ނުވެއެވެ. އެމީހުންގެ ކުރިމައްޗަށް އުދުހޭ މަކުނުތަކުގެ ޖަމާއަތެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. އެމީހުން ދުރުގައި ތިބި ނަމަވެސް އެލްފް ފިރިހެން ކުއްޖާއާއި ސިހުރުވެރި އަންހެން ކުއްޖާގެ ފުން ތަޞައްވުރުން ފެނުނީ މި ފިޔަތަކެއް ހުރި ޕްރައިމެޓްތަކުން މަދުވެގެން ދިހަވަރަކަށް ކުދިން ވަޅުގަނޑުގައި ދަމައިގަންނަމުން ދިޔަތަނެވެ. ބަދުނަސީބު އަންހެން ކުދިންނާއި ފިރިހެން ކުދިން ވެސް ނޭވާހިއްލާ، އުދުހުމުގެ ތެރޭގައި، މައްޗަށް އުކާލުމުން، ބޮޑެތި ތަކުލީފުތަކެއް ތަހައްމަލުކޮށް، ކުދިންގެ ހަށިގަނޑު ކަނޑާލަނީ ވަޅުގެ ދަގަނޑު ދަނޑިތަކުންނެވެ.
  ޑޮމިނިކާއަށް ވެސް މިކަން ފެނިގެން ގޮވާލިއެވެ.
  - އަހަރެމެން ބޭނުންވަނީ ކުދިން މިނިވަން ކުރަން!
  ޑޮބްރިނިއާ ބޯޖަހާލަމުން ރޮއިގަތުމާއެކު ކަނޑި ދަމައިގަތެވެ:
  - އަހަރެމެން ކެރިގެން ހަނގުރާމައަށް ދާނަން،
  މާތް ރަސް އަށް -
  އަހަރެމެން ކަނޑިއަކުން ހަނގުރާމަ ކުރަން،
  އަހަރެން ވިއްކަނީކީ ނޫން!
  ޑޮމިނިކާ ދަތްތައް ހާމަކޮށްލަމުން ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ކުޑަކުދިންނަށް އެހީތެރިވުމަކީ، ހަމަގައިމުވެސް ވަރަށް ޝައުގުވެރި ކަމެކެވެ. އެކަމަކު އަހަރެމެންނަށް އެކަށީގެންވާ ބާރެއް އެބައޮތް ހެއްޔެވެ؟ އުދުހޭ މަކުނުތަކާ ބެހޭ ފަރީއްކޮޅުއެއް ކިޔާލިއިރު ، އެއީ ވަރަށް ވަރުގަދަ އެއްޗެއްހެން ހީވެއެވެ!
  މާގަރީޓާ އެއްބަސްވުމުގެ ގޮތުން ބޯޖަހާލަމުން ލަވަކިޔައިދިނީ:
  އަނދިރީގެ ހަނގުރާމަވެރިންނަކީ ހަމަ ޔަގީނުންވެސް ވަރުގަދަ ބައެއް،
  ނުބައިކަން ދުނިޔޭގައި ވެރިކަން ކުރަނީ އަދަދު ނޭނގި...
  އެކަމަކު ޝައިޠާނާގެ ދަރިން ތިޔަބައިމީހުންނަށް -
  ކްރައިސްޓްގެ ބާރު މުގުރާނުލާށެވެ!
  ޑޮބްރިނިއާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - އަޅުގަނޑުމެންނަށް ތަފާތު އިދިކޮޅު ކުޅުންތެރިން ތިއްބެވެ. އަދި އެމީހުން ވަރުގަދަ ކަމުގެ ހަގީގަތަކީ، އުސޫލެއްގެ ގޮތުން، އަޅުގަނޑުމެން ހުއްޓުވާފައެއް ނުވެއެވެ!
  އަދި ޑްރެގަންތަކާއެކު ކުއާޓޭޓް އުދުހޭ މަކުނުތަކުގެ ފަހަތުން ދުއްވައިގަތެވެ. އެތަނުގައި ތިބީ ހަމައެކަނި ލަދުވެތި ދިހަވަރަކަށް މީހުން - އޭގެ ތެރެއިން ތިރީސް މީހުންނެވެ. އަދި ގާތްގަނޑަކަށް ހަމަ އެ އަދަދަށް އަޅުވެތި ކުދިންނެވެ. އަދި މިއީ ހަނގުރާމައިގެ ހަރުކަށި ހަގީގަތެވެ.
  މާގަރީޓާ ކުރިއަށް ދުވެފައި ގޮސް، އުދުހޭ މަކުނުތަކާ ކައިރިވެ، ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ކުދިން ދޫކޮށްލާ، ތިޔަ ޖަނަވާރު!
  މަކުނުތަކުގެ ލީޑަރު ހީނގަތެވެ.
  - ދުރަށް ދާ އަންހެން ކުއްޖާ، އެހެން ނޫންނަމަ އަހަރެމެން ކަލޭ ވެސް ސްވޮޑްލް ކުރާނަން.
  މާގަރީޓާ ހިތްވަރުކޮށްފައި ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ނޫން! އެމީހުން ދޫކޮށްލާ، ނޫނީ އަހަރެމެންނާ ކުރިމަތިލާން ޖެހޭނެ!
  މަކުނުތައް ހަޅޭއްލަވައިގަތީ، ދަތްދޮޅީގެ ދަތްތައް ހާމަކުރަމުންނެވެ.
  - ދުވަހަކުވެސް!
  އޭގެ ތެރެއިން ހަތަރު މީހަކު ކުދިންނާއެކު ވަޅު ހިފަހައްޓަން ބާކީ ތިބިއިރު، ބާކީ ތިބި މީހުން ދުވެފައި ދިޔައީ ޒުވާން ސަލާމަތްތެރިންގެ ކުޑަ ޑިޓާޗްމަންޓާ ދިމާއަށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އަތްތިލަ ހޫރާލުމާއެކު އަތުގައި އޮތް ސޭބަރެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ.
  މާގަރީޓާ ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  - ފެންސް ޖަހަން އެނގޭތަ؟
  ޑޮމިނިކާ އިތުބާރާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ކޮންސެޕްޓެއް އެބައޮތް! ފިލްމުތަކުގައި އެކްޓް ކުރި އެވެ.
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ކޫޑް ކޮށްލިއެވެ.
  - މިއީ ތިބާއަށް ބޭނުންތެރި ކަމެކެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  ތިބާގެ ކަނޑި އުފުލާ ވަގުތު ޖެހިއްޖެ،
  އަވަސް ކުރަންވީ ވަގުތު ޖެހިއްޖެ...
  ތިބާގެ ކަނޑި އުފުލާ ވަގުތު ޖެހިއްޖެ -
  އަތްފޯރާފަށުގައި އަތުވެއްޖެއްޔާ ކިހިނެއް ވާނީ!
  ނޯޓްފޮތުގައި ލިޔެލާށެވެ -
  ކޮންމެ ޞަފްޙާއެއްގައި!
  ތިބާގެ ކަނޑި އުފުލާ ވަގުތު ޖެހިއްޖެ،
  ތިބާގެ ކަނޑި އުފުލާ ވަގުތު ޖެހިއްޖެ،
  ކަލޭގެ ކަނޑި އުފުލާލަންވީ ވަގުތު ޖެހިއްޖެ!
  އެއަށްފަހު ހަތަރު މީހުން ހީގަތެވެ. އަދި އުދުހޭ މަކުނުތައް ހަމަލާދޭން މަސައްކަތް ކުރިއެވެ. އެމީހުން ހަރަކާތްތެރިވީ ސްޕަރޯތަކަށް ހަމަލާދޭ ކައިޓްތަކެއް ފަދައިންނެވެ.
  މާގަރީޓާ އުދުހޭ މަކުނުތަކުގެ ލީޑަރުގެ ގައިގައި ސިހުރު ދަނޑިއަކާއި ސިހުރު އަނގޮޓިތަކެއް އޭނާގެ ހުސްފައިގައި ޖަހާލިއެވެ . އަދި ވަރަށް ބާރަށް ޖެހުނެވެ.
  ލީޑަރަށް ސިހުމެއް ލިބުމުން، އޭނާގެ ބޯ ވަގުތުން ވަރަށް މީރު ކާށި ކޭކަކަށް ބަދަލުވެގެން ދިޔައެވެ. އަދި އުދުހޭ މަކުނުގެ ފައިތިލަ ހިސްޓިރިކް ގޮތަކަށް ތެޅިގަތެވެ. އެހެން އުދުހެމުން ދިޔަ މަކުނުތައް ބިރުން ވިސްލް ޖަހާލިއެވެ.
  އެއިން އެކަކު ހަތަރު މީހުންނާ ދިމާއަށް ދުއްވައިގަތް ނަމަވެސް ކުޑަކުއްޖާ ޑޮބްރިނިއާ އޭނާގެ ނިތްކުރިމަތީގައި އޭނާގެ ހުސް ފައިތިލަ ޖަހާލުމުން، ވަރުގަދަ ވަޅިއެއް ލިބިފައި ހުރި މަކުނު އަނބުރާލިއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ކަނޑި އުފުލާލަމުން އުދުހޭ މަކުނުގެ ސޮރު ކަނޑާލުމަށްފަހު، އޭގެ ފަހުން އޭނާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  އަހަރެމެން މިތިބީ ވަލު މަކުނުތަކުގެ ބިމުގައި ޖަންގަލީގައި،
  އަހަރެމެން އުޑުމަތީގައި ފިޔަޖަހާ މީހުންނާ ހަނގުރާމަ ކުރަނީ...
  ގޯބްލް އަޕް ކުރަން ޝިކާރަކުރުން ހޭވިފައިވާ ދޮންކެޔޮ -
  ދަރިން ވަގަށް ނަގާ މީހަކު ގަހެއްގައި ދަންޖަހާށެވެ!
  އޮއެނޯމަސް ވެސް މަކުނުގެ ގައިގައި ޖެހި ، މިފަހަރު ފިޔަގަނޑުގައި ޖެހި، ހީނގަތެވެ:
  އަހަންނަކީ އަލިކަމުގެ ނައިޓެއް، ކަލޭގެ ކަކުލުގައި ވަލު ޖަނަވާރުތަކެއް،
  އަހަރެން ބިމުގެ މަތިން ބައްޕާފުޅުގެ ދުޝްމަނުން ފޮހެލާނަމެވެ!
  އަދި ކަނޑިތަކުން ފިގުހައެއް ހަދައިދިނެވެ. އެއަށްފަހު އެ ކުއްޖާ ފަންނުވެރިކަމާއެކު ޒަޚަމްވެފައިވާ ޕްރައިމެޓް އާއި ދުރަށް ޖެހިލިއެވެ. އަދި ޑްރެގަން އަލިފާން ރޯވެގެން ދިޔައިރު ލޯމަރާފައިވާ މަކުނު ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ. ހަމަ އެވަގުތު އަނދާ ވަހެއް ވެސް އިވުނެވެ.
  އެ ހަތަރު ހަނގުރާމަވެރިން ވެސް ވަނީ ހަމަލާއަށް ނުކުމެފަ އެވެ. މަކުނުތައް ކައުންޓަރ އެޓޭކް ކުރަން މަސައްކަތް ކުރިއެވެ. އެ ޑްރެގަންތައް އެމީހުންގެ ގައިގައި ޖެހުނީ އަލިފާނުގެ ޖެޓްތަކުން ކަމަށާއި އެ ޖެޓްތަކުން އަކުރުން އަކުރަށް ޕްރައިމެޓްތަކުގެ ފިޔަތަކުގައި އަލިފާން ރޯކޮށްލި ކަމަށެވެ. އަދި ކައްކާފައި ހުރި ވަސްވެސް ދުވަމުން ދިޔައެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ މާގަރީޓާ ނަގައިގެން ދޫކޮށްލީ ސިހުރުގެ ކޯރުތަކެކެވެ. އަދި ދެން ހުރި މަކުނުގެ ބޮލުގެ ބަދަލުގައި ޗޮކްލެޓް ޑޯނަޓެއް ހުއްޓެވެ.
  ޑޮބްރިނިޔާ އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުން އެއް މަކުނުގެ ފިޔަގަނޑުގައި ހިފާ އަނެއް ދޫންޏާ ދިމާއަށް އުކާލިއެވެ. އަދި އެއަށްފަހު ސްޕާކްތަކާ ޖެހިޖެހުނެވެ.
  ދަ ޓައިޓަން ބޯއީ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  -އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، އަހަރެންގެ ކިބައިގައި ރޭޑިއަންޓް ސްޓްރެންތް އެބަހުރި،
  އޭނާއާ ރައްޓެހިވުމަކީ މާވަހަރާ ކުޅެން ޖެހުމެއް ފަދަ ކަމެކެވެ!
  އަދި ދެން ޑޮމިނިކްގެ އަންހެން ކުއްޖާ ކަނޑިން މަކުނުގެ ފިޔަ ކަނޑާލިއެވެ. އޭނަ ތިރިކޮށްލަމުން މާމުއި ލޭގެ ފޮއްޓެއް ދޫކޮށްލިއެވެ. އެއަށްފަހު އޭނާގެ ބައިވެރިޔާގެ ގައިގައި ޖެހިއްޖެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ހުސް ފައިތިލައިން ފިޔަތަކެއް ހުރި އެއް މަޚްލޫޤުގެ ދަތްދޮޅީގައި ޖަހާފައި ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ :
  އާދެ، އޯކޭ، އެ މަޚްލޫޤު ނިދާލީ ސޯޑަސް ތެރޭގައި،
  އޯކޭ، އެމީހުން އަހަރެންގެ ދަތްދޮޅީގައި ޖަހާލީ...
  އޯކޭ، އެމީހުން އަހަރެން ދަމާލީ ސްޓްރެޗަރެއްގައި -
  ދިރިހުރި ކަމަށްޓަކައި ޝުކުރިއްޔާ ބުނާށެވެ !
  އަދި އަންހެން ކުއްޖާ އެހެން މަކުނެއްގެ ބޮލުގައި ކަނޑިއަކުން ޖަހާލިއެވެ . އެއަށްފަހު އެ މަޚްލޫޤުން ފިލަން ފެށިއެވެ. ހަމައެއާއެކު، ފިޔަތަކެއް ހުރި ހަތަރު ޕްރައިމެޓެއް އަސީރުން ގެންދަން މަސައްކަތް ކުރިއިރު، ކުޑަކުދިން ވަލެއްގައި ތާށިވެފައި ތިއްބެވެ.
  މާގަރީޓާ އެމީހުންގެ ގައިގައި ޖާދޫގެ ބިމެއް ޖަހާލުމުން، މަކުނު މުޅިން ބަދަލުވީ ފްރޮސްޓިންގ އާއި އެކު ސިނަމޮން ޕައި އަކަށެވެ.
  ބާކީ ތިބި މީހުން ހަޅޭއްލަވަމުން ދުއްވައިގަތީ ވަޅު ދޫކޮށްލަމުންނެވެ. އަދި އަޅުވެތިވެފައިވާ ކުދިން ވެއްޓެން ފެށިއެވެ.
  މާގަރީޓާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ވަޅު ހިފަހައްޓާ، އަންނަންވީ، ވަރުގަދަކޮށް.
  އަދި ޑްރެގަންގެ މައްޗަށް ފައިބައިގެން ދިޔައެވެ. އޭނާގެ ފަހަތުން އިތުރު ތިން ހަނގުރާމަވެރިން އަވަސްވެގަތެވެ.
  އެ ކުއްޖާ ޑޮބްރިންޔާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  އަޅެ ކުޑައިރު ކުޑައިރު ކޮންތާކަށް އުދުހެނީ؟
  އަޅެ ކުޑައިރު، ކުޑައިރު ކޮބާތަ އަވަސްވެގަތީ...
  ފުރިފައިވާ ފޮތިގަނޑު މަކުނުތަކެއް، އަހަންނަށް އެނގޭ،
  އެކި ޤައުމުތަކުން ތިޔަ ހިފަހައްޓަނީ!
  އަދި ފިރިހެން ކުއްޖާ-ބަޠަލު އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުން ވަޅު ނަގާލިއެވެ. އަދިވެސް ކުރު ހެދުމުގައި ހުރި ފިރިހެނަކަށް ވުމުން އޭގެ ފައިދާތަކެއް އެބަހުއްޓެވެ. ބޮޑެތި މީހުންނަށް ބޫޓެއް ނެތި ހިނގާލުމަކީ ނާތަހުޒީބު ކަމެއް ނަމަވެސް ފިރިހެން ކުއްޖަކަށް އެއީ ގުދުރަތީ ކަމެއް ކަމަށާއި، އޭނާގެ ވަރުގަދަ ފައިތައް އަމަލީ ގޮތުން ބޭނުން ކުރެވޭނެ ކަމަށެވެ.
  ހަތަރު މީހުންވެސް ވެއްޓިފައިވާ ވަޅުގަނޑު މަޑުކޮށްލާފައި އޮމާންކަމާއެކު ތިރިވާން ފެށިއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އަހަރެން ޔަތީމު ހިއްސާއަކަށް އެދެން ނޫން،
  އައި ޑޯންޓް ވިޝް ޔޫ ހާޑް ޑޭސް...
  މި ޕްލެނެޓް އަލިގަދަ ސުވަރުގެއަކަށް ވެގެން ދާށި،
  މާތް ރަސްކަލާނގެ ދަރިން ރައްކާތެރި ކުރައްވާށި!
  ފިރިހެނުން ތިބީ ސްކްރެޗްކޮށް ފަޅައިގެން ގޮސްފައި، ގާތްގަނޑަކަށް ހުރިހާ އެންމެން ވެސް ހުސްފައިގައި، ރީތި އަދި ފަހަރެއްގައި ލަގްޒަރީ ހެދުމެއްގައި ހުރި އެއް އަންހެން ކުއްޖަކު ފިޔަވައި، ޖަމަލާއި ރޫބީ ޖަހާފައިވާ ބޫޓުތަކެކެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ.
  - ސަމާލުވާންވީ، ރެސްކިއު ޓީމަކީ އަހަރެންގެ ބައްޕަ، ޑޫކް، އަދި އަހަރެން މިހާރުވެސް ގެންގުޅެނީ ބެރޮނެސްގެ ލަޤަބު!
  ޑޮމިނިކާ ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  ރަސްރަސްކަލުންނަށް ކޮންމެ ކަމެއްވެސް ކުރެވޭނެއެވެ
  ރަސްރަސްކަލުންނަށް ކޮންމެ ކަމެއް ވެސް ކުރެވޭނެ...
  އެކަމަކު ގިނަ ފަހަރަށް ފަޅައިގެން ދިޔައެވެ
  ބައެއް ފަހަރު އިށީންނަނީ!
  ލޯތްބަށްޓަކައި ކައިވެނި ކުރާށެވެ
  ލޯތްބަށްޓަކައި ކައިވެނި ކުރާށެވެ...
  ކަލެއަށް، ކޮންމެ މީހަކަށްވެސް ބަލިކަށި
  ތިޔައީ ކަލާނގެއެއް ނޫން ރަސްގެފާނު!
  ކޮންމެ މީހަކުވެސް ތިބާއަށް ބަލިކަށި -
  ތިޔައީ ކަލާނގެއެއް ނޫން ރަސްގެފާނު!
  އެ ޓީމުން ފަރުވާތެރިކަމާއެކު ކުދިން ޖައްސާލިއެވެ. އަދި ވެބް ފަޅާއަރުވާލިއެވެ. ކުޑަކުދިން - ފިރިހެން ކުދިންނާއި އަންހެން ކުދިންނަށް - މިނިވަންކަން އިހުސާސް ކުރެވުނެވެ. އަދި ދުވަން އުޅުމުން އެމީހުންގެ ވަށައިގެންވާ ހީލްސް ވިދާލިއެވެ.
  އެކަމަކު މާގަރީޓާ އެމީހުން ހުއްޓުވީ ބިރުވެރި ހަޅޭއްލަވައިގެންނެވެ.
  -ކޮންތާކަށް ތިޔަ ކުދިން ދަނީ؟ ޝުކުރިއްޔާ ކިޔާނީ ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ؟
  އެކުދިން ހުއްޓުނެވެ. ބެރޮނެސް އަންހެން ކުއްޖާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އެއީ ތެދެއް، ކަލޭ އަހަރެން އަޅުވެތިކަމުން ސަލާމަތް ކޮށްދިނީ. އަހަރެންގެ ބައްޕައަށް އަހަރެން ޙަވާލުކޮށްދީ، ތިބާއަށް އިންތިޒާރުކުރާނީ ބޮޑު ޘަވާބެކެވެ. އަދި ބާކީ ތިބި މީހުން އަމިއްލައަށް އެތަނަށް ވާސިލްވާން ދޫކޮށްލާށެވެ - އެއީ އާދޭސްކުރާ މީހުންނާއި ހުސްފައިގައެވެ.
  ގައިދީންގެ ތެރެއިން ފިރިހެން ކުއްޖަކު އިއުތިރާޒު ކުރިއެވެ.
  - ބައްޕައަކީ ގުނާ! އަދި އަހަރެން މިހުރީ ޓްރެއިނިން ރަންއެއްގެ ތެރޭގައި އަތުލައިގަނެވުނީމަ ފަޔަށް ހުސްފައި!
  މާގަރީޓާ ސުވާލު ކުރިއެވެ: "އެމީހުން ކަލޭ އަތުލައިގަތީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟"
  ވިސްކައުންޓް ކުއްޖާ ކޮނޑު އަރުވާލިއެވެ؛އޭނާގެ ބޮލުގައި ހުސް، މަސްގަނޑު ބޮޑު، ޓޭންޑް، ވައިރީ، އަދި ހަމައެކަނި އޭނާގެ އެކްސްޕްރެސިވް، ކުޑަކުޑަ ނަމަވެސް، އޭނާގެ ނަސްލަށް ޚިޔާނާތްތެރިވިއެވެ.
  ބެރޮނެސް އަންހެން ކުއްޖާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  ސްކެލެންޓަންއަށް ގެންދަން . މިއީ ކޮޝްޗޭ ދަ އިމޯޓަލް އާއި ދުރު ގުޅުމެއް އޮންނަ ބާރުގަދަ ވިޒަރޑެކެވެ!
  މާގަރީޓާ ތުންފަތުގައި ތަޅާލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - ނުބައި ވިޒަރޑެއް އަދި އުފެއްދުންތަކުގެ މާސްޓަރެއް ކަމަށްވާ ސްކެލެންޓަން ގެ އަތުގައި ކަޅު ވެލާ އާޓިފަކްޓެއް ހުރެއެވެ. ފަހަރެއްގައި މިއީ ވަރުގަދަ ޖިންސު ސަލާމަތް ކުރުމަށް އެހީތެރިވެދޭނެ ކަމެކެވެ.
  އެ ކުއްޖާ ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސް ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - މީގެ އިތުރުން، ހުވަފެން ސިހުރުވެރިޔާ އަސީރުގައި ހިފަހައްޓާފައިވާ އަސީރުގައި ތިބި އެހެން ކުދިން މިނިވަންކުރުން ވެސް މުހިންމެވެ. އެހެން ނޫނީ ކައުނަށް ބޮޑު ގެއްލުމެއް ލިބޭނެއެވެ .
  މާ ޔަގީންކަމެއް ނެތި ޑޮމިނިކާ އަހާލިއެވެ.
  - މިކަމުން އަޅުގަނޑުމެންގެ ސަމާލުކަން މައިގަނޑު އަމާޒުން އެއްކިބާ ނުވާނެ ހެއްޔެވެ؟
  މާގަރީޓާ އިއުތިރާޒު ކުރެއްވި އެވެ.
  - އެއާ ޚިލާފަށް! ބާރަ އާޓިފަކްޗަރ ވެސް އެއްކޮށްލައިފިނަމަ، މާތްالله ގެ ބާރު ލިބިވަޑައިގަންނަވާނެއެވެ. އަދި މިކަމުގެ ސަބަބުން ހަމައެކަނި ވަރުގަދަ ޖިންސު ސަލާމަތް ކުރުމެއް ނޫން، އެހެން ވެސް ރަނގަޅު އެތައް ކަމެއް އުފެއްދުމުގެ ފުރުސަތު ލިބިގެންދާނެ އެވެ.
  އެ ކުއްޖާ ޑޮބްރިނިއާ ހީލަމުން ބުންޏެވެ.
  - މިއީ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ކަމެއް! އޭރުން އަޅުގަނޑުމެންނަށް އެހެން ބަޠަލުން ހުވަފެނުގައިވެސް ނުދެކޭ ކަމެއް ކުރެވޭނެ!
  ޑޮމިނިކާ އުފާވެރިކަމާއެކު ލަވަކިޔައިދިނީ:
  އަހަރެމެންގެ ދުނިޔެއަކީ ރަހުމުކުޑަ، އަނިޔާވެރި، ޚިޔާނާތްތެރި،
  މީހުންގެ ލޭ އޮހޮރެނީ ތޫފާނީ ކޯރެއް ފަދައިން...
  އެކަމަކު އެމީހާއަކީ ސްމާޓް، ކުރިއެރުމަށް މަޝްހޫރު -
  ކުޅެމުން ދަނިކޮށް ހުރަސްތަކުން އަރައިގަންނަން!
  
  ގުނާ ނުލެވޭ ހުވަފެނީ އިންޒާރުތަކެކެވެ
  ތަޤްދީރަކީ އަނިޔާވެރި، ހިތާމަވެރި އަދި މަޖާ އެއްޗެކެވެ...
  އަހަރެމެން ޝައްކުގެ ތެރޭގައި އާދަޔާ ހިލާފު ކަރުނަތައް އޮހޮރުވާލީ -
  ހިތާމަވެރިކަމާއެކު އުޑުމައްޗަށް ބަލާށެވެ !
  
  އަދި ޝެޑް ކުރަން ޖެހޭ ކަމަކަށް ލައްވާށެވެ
  ރުޅިވެރި ހަނގުރާމައެއްގައި އިންސާނުންގެ ލޭ...
  ކަނޑިއަކުން، ތިރިއަކުން ދިރިއުޅުމުގެ ތެޔޮ ފަޅާލާށެވެ،
  އަހަރެމެން ލޯތްބަށް އަބަދަށް ޚިޔާނާތެއް ނުކުރާނަން!
  މާގަރީޓާ އޭނާގެ ރަން ބޮލަށް ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - ތިބާ ޑޮމިނިކް ރަނގަޅަށް ލަވަކިޔައި، ބުއްދިވެރި ބަސްތަކުން ނަފްސަށް އަސަރުކުރެއެވެ! އެކަމަކު މިއީ ފުދޭވަރުގެ ކަމެއް ނޫން...
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  ވަރަށް ލުއިވެގެން ދިޔައެވެ
  އަހަރެން ސަލާމަތްކުރީ ބައްޕަގެ ޤައުމު...
  އަހަރެންގެ ނަސީބު ރަނގަޅު -
  ހަމައެކަނި މިކަމުން ނުފުދޭނެ!
  ހަމައެކަނި، ހަމައެކަނި، ހަމައެކަނި -
  މިކަމުން ނުފުދޭނެ!
  ވިސްކައުންޓް ކުއްޖާ އޭނާގެ ހުސް ފައިގައި އެހާ ބާރަށް ތަޅައިގަތުމުން ޑިއުޑްރޮޕްތައް އޮރެންޖު ކުލައިގެ ގަސްގަހާގެހިން އުދުހިގެން ގޮސް ގިސްލަމުން ދިޔައެވެ:
  - ލަވަކިޔުން ހުއްޓާލާ! ހިނގާ ސްކެލެންޓޮމްއަށް ގޮސް އަހަރެމެން އޭނާ ކޮށާލާނަން!
  މާގަރީޓާ ނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - ހިނގާލަން މާ ދިގު. ތިބާ ބޭނުންވަނީ ނުވަތަ ޑްރެގަންތަކުގެ މައްޗަށް އުދުހެން، ނުވަތަ މެޑަލިއަން ބޭނުންކޮށްގެން ދަތުރުކުރަން!
  އޮއެނޯމަސް ހިނިތުންވެލަމުން އަހާލިއެވެ.
  - ތިބާގެ އަތުގައި މެޑަލިއަންއެއް އެބަހުރި ހެއްޔެވެ؟ އެހެންވީމާ އަހަރެމެން ގެންދަވާ!
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ފުންނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - މުޅި ޓީމު ދަތުރުފަތުރު ކުރުމަށްޓަކައި ރީޗާޖް ކުރަން ޖެހެއެވެ. މިވަގުތަށް ކާން. ކުދިން ތިބީ ބަނޑުހައިވެފައި ކަންނޭނގެއެވެ.
  ބެރޮނެސް އަންހެން ކުއްޖާ ބޯ ޖަހާލިއިރު، އޭނާގެ ޑައިމަންޑް ކަންފަތް ދޮށުގައި ޖަހާފައިވާ ކަންފަތް ދޮށުގައި ޖަހާފައި ހުއްޓެވެ:
  - އާދެ، މިއީ ހަމަ ކުރަންޖެހޭ ކަމެއް. އަހަރެންގެ ބަނޑުގައި އަލިފާންގަނޑެއް އެބައޮތް!
  އެ ކުއްޖާ ވިސްކައުންޓް ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ފުރިހަމަ ބަނޑަކީ ހަނގުރާމައިގައި ބީރު އެއްޗެކެވެ!
  ބާކީ ތިބި ކުދިން، ގިނައިން އަންހެން ކުދިން، އެއް އަޑަކުން ގިސްލަމުން ދިޔައެވެ:
  އަހަރެމެން ބޭނުންވަނީ ކާން
  ދޮރުތައް ފުޅާކޮށް ހުޅުވާލާށެވެ
  އެހެން ނޫންނަމަ އަހަރެމެން ކާނީ ކައްކާ...
  ކައްކާ މީހުންނަށް ލުއި ކާނާއެއް ލިބޭނެ،
  އަދި ޑިއުޓީ އޮފިސަރުންނަށް ބޯން،
  އަހަރެމެން މުޅި ކެއުމުގެ ކޮޓަރި ހަލާކުކޮށްލާނަން
  އަދި އަހަރެމެން ތަށިތައް ފަޅާލާނަން!
  މާގަރީޓާ އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑި ތެޅިގަތެވެ. އަދި އެތައް ތަށިތަކަކާއި ކޭކެއް ޖަހާފައި ހުރި މޭޒެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ އުފަލާއެކު ލަވަކިޔައިދިނެވެ.
  އެ ކުދިން ތިޔަބޭފުޅުންނަށްޓަކައި އެއްކޮށްފައި،
  އަޅުގަނޑުމެންނަކީ އެއްގޮތަކަށްވެސް ސްކްރެޕްތަކެއް ނޫން -
  އަދި ފިނި ޓްރީޓްސް،
  ހަމައެކަނި ބަތްކޮޅަކާއި އެކު ނޫން!
  ޑޮމިނިކާ ބޯޖަހާލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އެކަމަކު ފުރަތަމަ އަތްދޮވެ!
  އެކުދިން އަވަސްވެގަތީ ކޯރާ ދިމާއަށެވެ. ކޮޅަށް ހުރީ ހަމައެކަނި ބެރޯނެސް އަންހެން ކުއްޖާއެވެ. އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ޚާއްޞަ ދަޢުވަތެއް ބޭނުންވޭތޯ؟
  ޒުވާން ބެރޯނެސް މުމްބާއީ ކޮށްލިއެވެ.
  - އަދި އަހަރެން ވަރުބަލިވެއްޖެ ޕްލެބީއަންސް އާއި އެކު އަހަރެންގެ އަތާއި ފައި ތެމިގެން!
  ޑޮމިނިކާ ހަރުކަށި ގޮތަކަށް ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ދެން އަހަރެން މޭޒުމައްޗަށް ދިއުމުގެ ފުރުސަތެއް ނުދޭނަން!
  އިއްޒަތްތެރި އަންހެން ކުއްޖާ ބުންޏެވެ.
  - އަހަންނަށް ދައްކަން އުޅެނީތަ، ހުސްފައި ހުރި އަންހެން ކުއްޖާ ? އާދެ، އަޅުގަނޑު އަމުރު ކުރާނީ ކަލޭގެފާނަށް ތަޅައިގަތުމަށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ތެދުވެ އަތްތިލަ ޖައްސާލިއެވެ:
  - އަދި އޯޑަރު ކުރާނީ ކާކަށް ހެއްޔެވެ؟
  ބެރޮނެސް ފަހަތަށް ބަލާލިއެވެ. ޑޮމިނިކާ އަކީ އިސްކޮޅުން ދިގު މަސްތަކެއް ހުރި މީހެއް ކަމުން އެ ފޮތިގަނޑުން ނިވާކޮށްފައިވަނީ ހަމައެކަނި އުރަމަތި އާއި އުނަގަނޑެވެ. އަދި ޓޭންޑް ވެފައިވާ ހަމުގެ ދަށުގައި މަސްތަކުގެ ބޯޅަތައް ރޯލްވަމުން ދިޔަކަން ސާފުވެ، ބަނޑުގައި އެބްސްގެ ޓައިލްސް ޖަހާފައި ހުއްޓެވެ. އެފަދަ ބަޠަލާ އަންހެން ކުއްޖަކު ތިބާގެ ގައިގައި ޖެހިދާނެއެވެ.
  ނަމަވެސް ސުލްހަވެރި ރާގެއްގައި މާގަރީޓާ ބުންޏެވެ.
  - މިހާރުވެސް އެންމެން އަތް ދޮވެލަމާ ހިނގާށެވެ. އަދި ތިބާއަކީ، ޑޮމިނިކާއަކީ، ބޮޑެތި މީހުންގެ މީހެއްނަމަ، ދެން އަޅުގަނޑުމެންނަށް ނަމޫނާއެއް ދައްކަންވީ. އެހެންކަމުން އެންމެން އެކުގައި ދޮވެލަމާ ހިނގާށެވެ.
  އަދި ކޯރާއި ދިމާލަށް މިސްރާބުޖެހިއެވެ. އަދި އޭނާއާއެކު ބެރޮނެސް އަންހެން ކުއްޖާއާއި ޑޮމިނިކާ ވެސް އުޅެއެވެ. އެ ފެން ހޫނުވަމުން ދިޔައީ ހަތަރު އިރުގެ ސަބަބުން މަޑުމައިތިރި ހޫނު ކަމުން ދޮވެލުމަކީ ލިބުނު އުފަލެކެވެ. އެ ކުދިން ކޯރުގައި ވެސް ފަތާފައި ތިއްބެވެ. އަދި އެކަކު އަނެކަކަށް ފެން އޮހޮރެން ފެށިއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ވެސް ކުޑަ އަންހެން ކުއްޖަކު ފަދައިން ވަށައިގެން ފޮޅިގެން ގޮސް ލަވަކިޔަމުން ދިޔައެވެ:
  ފެން، ފެން، ފިނިފެން،
  ބާލިދީން އޮހޮރިގެން ދިޔައީ ސަބަބެއް ނެތިއެއް ނޫނެވެ!
  އަދި ވަށައިގެން އެފަދަ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ގުދުރަތެއް ހުއްޓެވެ. ފަހި ގަސްތަކުގެ މަތީގައި އެކި ބައްޓަންތަކުގެ ލަގްޒަރީ މާތައް ހެދިފައި ހުއްޓެވެ. އަދި މި މާތަކުގެ ފަތްކޮޅުތަކުގައި ތަފާތު ކުލަތަކާއި ހިޔަނިތައް ހުރެއެވެ. ހަމަ ތަޞައްވުރު ކޮށްލައްވާ، ވިލާގަނޑުގެ ހުރިހާ ކުލައަކުން ވިދާ ބިސްތައް ވިދާލާ، ހަތަރު އިރުގެ އަލިން ވިދާލާ ކަމެވެ.
  މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ރީތިކަމެކެވެ. އަދި އަލްބަޓްރޯސް ސައިޒުގެ ބުޅަލެއް އުދުހޭއިރު، އެ ބުޅަލުގެ ފިޔަތަކުގައި ކަނޑުގެ ރާޅުތައް ފޮޅިފައިވާ ފަދައިން ހަރަކާތްތެރިވާ ގޮތްތަކެއް ހުރެއެވެ. އަދި އަޖައިބުކުރުވަނިވި ހަރަކާތެއް ހިނގައެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  އެ ބުޅަލުގެ ފިޔަތަކެވެ
  އެމީހުން ތިބީ ހާދަ މޮޅު...
  އެ ކުއްޖާގެ ހަމަޖެހުން ގެއްލުނީ،
  އަދި ހިތުން ބުނެލިއެވެ...
  ޒުވާން ވިސްކައުންޓް، ސްޕްލެޝް ކުރަމުން، ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އާދެ، ވަށައިގެން ރީތި...
  ހަގީގަތުގައި އޭގެ ތެރެއިން ގިނަ ގަސްތައް ހީވަނީ މޮހޮރުގެ ޖަވާހިރު ޖަހާފައިވާ ދޫނިތަކެއް ފަދައިންނެވެ. އަދި އެމީހުންގެ މަތީގައި ބުޅަލުގެ އިތުރުން ޕްލެޓިނަމް ޑްރެގަންފްލައިސް ވެސް ފިޔަތައް ހަރަކާތްތެރި ކުރަމުން ދިޔައެވެ. އަދި ފަޅުތެރޭގައި ޝަރަފުވެރި ދޫނިތަކުގެ ޓްރިލް އަޑު އިވުނެވެ. އެމީހުންގެ އަޑުތަކުން އެހާ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި އަދި އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ކަމުން ތިބާ ފަސޭހައިން ހައިރާންވެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ކުރި ޓްވީޓެއްގައި ބުނެފައިވެ އެވެ.
  ކަޅު ދޫނިތައް ލަވަކިޔާ އަޑު އިވިއްޖެ ހެއްޔެވެ ؟
  ނައިޓިންގޭލްސް އާއި އޮރިއޯލްސް އަކީ ޑޭޝިންގ...
  އަދި ބައެއް ފަހަރު ޙިމާރު، ޙިމާރު އެގޮތަށް ބްރޭ ކުރާ،
  އަންހެން ކުދިން ދުވަނީ ހުސްފައިން!
  އާދެ، ހަމަކަށަވަރުން މިކަން ވަރަށް މަޖާ ގޮތަކަށް ފެނުނެވެ.
  ފެންވަރާލުމަށްފަހު އެކުދިން މިސްރާބުޖެހީ މޭޒުމައްޗަށެވެ. އަދި އެމީހުންގެ މޫޑު ބޮޑުވެ، އުފަލުން ލަވަކިޔަމުން ދިޔައެވެ.
  ރަނގަޅު ޕަރީ އަހަރެމެންނަށް ދިނެވެ
  ވަރަށް ގިނަ ކުޅޭ އެއްޗެހި، ތަފާތު ވައްތަރުގެ...
  އަހަރެމެން އުފަންވީ ވަރަށް ބޮޑު ބާރަކުން،
  ދޫނިތަކާއި ޖަނަވާރުތަކެއް ފަދައިން!
  
  ކުޑަކުދިން ކުޅެނީ ހިނިތުންވުމުގެ އަލީގައި،
  ދުނިޔެއަށް ބޮޑު އުފަލެއް އައިސްފި...
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް އެތަނަށް އާދެވޭނީ ފުރަތަމަ ޓްރައިގައި -
  މޮޔަވެގެން ދިޔަ ޔޯކުގައި ވެސް، ޙިމާރު!
  
  އަހަރެމެން ޑިއުޑްރޮޕްތަކުގެ ތެރެއިން ހުސްފައިން ދުއްވައިގަންނަނީ،
  ދުނިޔޭގައި އެތައް އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ޚިޔާލުތަކެއް އެބަހުރި...
  ކުޑަކުދިން މުއްސަނދި ކަރުނަ ތިކި،
  ގަބޫލުކުރޭ، ތިބާގެ ނަފްސު އިތުރަށް ހިތްހަމަޖެހޭނެ!
  
  ނުބައި ކޮޝްޗޭ އަހަރެމެންނަށް ހަމަލާދެނީ،
  ބާބާ ޔާގާ ދުވެފައި ދަނީ މޯޓަރެއްގައި...
  އެމީހުން ނުބައި ގޮތަކަށް ހުސްފައި ހުރި އަންހެން ކުއްޖަކަށް ވަޅިއަކުން ތަޅަނީ،
  އަދި ކޯރުގެ އައްސޭރިފަށުގައި ފެންބޮޑުވެއެވެ!
  
  އެކަމަކު އަހަރެމެން ފިރިހެން ކުދިންނާއި ފިރިހެން ކުދިން ވެސް ފިއްތާނުލާނަން،
  އަހަރެމެން ހަނގުރާމަ ކުރާނީ ޓައިޓަންއެއް ފަދައިން...
  އަދި އަޅުގަނޑުމެންގެ އަޑު އެހާ ސާފުވާނެ،
  ޕައިނިއަރ ބަގްލްއެއް ފަދައިން، ބެރު!
  
  އާދެ، އޯކްސް އަކީ އަޅުގަނޑުމެންނަށް ހުރަހެއް ނޫން،
  މޮޔަ ޓްރޯލް އެއް ބިރެއް ނުގަންނާނެ...
  ހިތްވަރު ކުރުމުން ބޮޑު ސަވާބެއް ލިބޭނެ،
  ކުއްޖާއަށް އަނިޔާ ކުރުމުގައި ސުމެއް ނޫން ނަމަ!
  
  ހިތްވަރުގަދަ ފިރިހެން ކުދިންނަށް ހަރުފަ ގޯރިނިޗް އަކީ ކޮބައިތޯ،
  އަހަރެމެންނަށް އެއްވެސް ހުރަހެއް ނެތް، އަހަރެމެން ތިބީ ނުބައިކަމާ ދެކޮޅަށް ހަނގުރާމަ ކުރަން ކެތްމަދުވެފައި...
  އަހަރެމެން އޭނާއަށް ދޭނީ ގިނަ އަދަދެއްގެ ބަމްޕްސް،
  އަދި އަހަރެމެން އޭނާ ސީދާ ގޯތިތެރެއަށް ތަޅުލަނީ!
  
  ނުބައި ގޮބްލިންއެއް ބޮމެއްގެ ތެރެއިން ބަޑިޖަހާނަމަ،
  ދެން އަޅުގަނޑުމެން އޭނާއަށް ޖަވާބު ދޭނީ ބަކްޝޮޓުން...
  ތިޔަ ސްނޯޓް ގައިސް އުނގުޅުން ހުއްޓާލާ ,
  ޝައިޠާނާ އެއްފަހަރު ބަލިކޮށްލަމާ!
  
  މާތް އަދި ޙައްޤު ލޭއޮހޮރުވާލާ ހަނގުރާމައަށް،
  ހިތްވަރުކޮށްގެން އަންހެން ކުދިން، ފިރިހެން ކުދިން ދުވަނީ...
  އަޅުގަނޑުމެން ވެރިކަން ކުރާނީ މާތް ބާރުގެ މައްޗަށް،
  ނުބައި ޑްރެގަން ކަޕުޓް ކޮށްލަމާ ހިނގާށެވެ!
  
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ލޮބުވެތިންނަށް މިއަށްވުރެ އުފާވެރި އައްސޭރިފަށެއް ނެތް،
  މުޅި ފޮއްޓެއްގައި މަސް ބާނާލަމާ...
  މޮޅު، ގްލޭމަރަސް އެލްފިއާގެ ހައްގުގައި،
  ފިރިހެން ކުއްޖާ ވަރަށް ފިނިކަން ސާބިތުކޮށްދޭނެ!
  
  ދުނިޔެ އެހާ ރީތިކޮށްލަމާ ހިނގާށެވެ
  އެހެންކަމުން ސުވަރުގެއިން މާތައް އޭގައި ހެދޭ ގޮތަށް...
  އަޅުގަނޑުމެން ބައެއް ފަހަރު ނުރައްކާތެރި ގޮތަކަށް ހަނގުރާމަ ކުރި ނަމަވެސް،
  ކޮންމެއަކަސް ހުވަފެންތައް ހަގީގަތަކަށް ވާނީ އަލިކަމުގައި!
  
  ނޫން، އަޅުގަނޑުމެން ދުވަހަކުވެސް ދުޝްމަނުންގެ ދަށުގައި ނުވާނެ،
  އަންހެން ކުދިން، ފިރިހެން ކުދިން ކުރިއަށް ދާން ބުނަމާ ހިނގާ...
  އަހަރެމެން ކާފަރު ލަޝްކަރު އަހަރެމެންގެ ފައިދަށުގައި ފިރުމާލާނަން،
  އަޅުގަނޑުމެން އިންވޮއިސް ދޫކުރާނަން ކާމިޔާބު ހޯދާ ފަރާތަކަށް!
  
  ގަބޫލުކުރައްވާ، ދުނިޔޭގައި ދާއިމީ ހޫނު މޫސުމެއް އޮންނާނެ،
  އަހަރެމެންގެ ކުޑައިރުގެ ދުވަސްތައް ދުވަހަކުވެސް ފާއިތު ނުވާނެ...
  ނައިޓްސްގެ ކާމިޔާބީތައް ހަގީގަތުގައި ލަވަކިޔަނީ،
  އަދި ކާމިޔާބު ކެމްޕޭނަކަށް ދާންވީ!
  
  އާދެ، އަޅުގަނޑުމެން ހުރިހާ އޯކްސް ބަލިކުރާއިރު،
  މި ހަނގުރާމަ ނިމޭނީ ޝަރަފުވެރި ކާމިޔާބީއަކާއެކު...
  އަހަރެންގެ ސާފު ނަފްސުގައި އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ކަމަކަށް ވާނެއެވެ.
  އަހަރެމެން ކަނޑި އުފުލާ، ވަރުގަދަ ޝީލްޑް!
  ކުދީން މަކަރު ލަވައެއް ކިޔައިގެން މޭޒުދޮށުގައި އިށީނެވެ. އެމީހުންނަށް ފްރައިޑް ޑަކްސް، ރޯސްޓްސް، އަދި ސައިޑް ޑިޝްސް އާއި އެކު މަސް ކެއުމުގެ އުފާ ލިބެން ފެށިއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ވެސް އެމީހުންނާ ގުޅިއްޖެއެވެ. ވަޅިއަކުން ސްލައިސެއް ކަނޑައިގެން ފާހަގަ ކުރެއްވި އެވެ.
  - މޮޅު މަސް!
  މާގަރީޓާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ، އަހަރެން ސިހުރު ހަދާނީ ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ؟ އެއްބަސް، އެއީ އަސްލު އެއްޗަކާ ތަފާތު ނުކުރެވޭނެ ކަމެއް!
  ބެރޮނެސް އަންހެން ކުއްޖާ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އާދެ , މޮޅު މަސް، އެކަމަކު މަސް ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ؟
  އަދި އެތިކޮޅެއް ޓްރައިކޮށްލީމެވެ. ހަމަކަށަވަރުން ކާއެއްޗެހި ވެސް ވީ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ގޮތަކަށެވެ. ކުދިން ކައިގެން އުފަލުން ފާހަގަކުރިއެވެ:
  - ކޮންކަހަލަ ކެއުންތަކެއް، ކޮންކަހަލަ ކެއުންތަކެއް،
  އަހަރެން ބޭނުންވަނީ ހުރިހާ އެއްޗެއް އަހަރެންނާއެކު ގެންދެވޭނަމަ...
  ގިނަ ފަހަރަށް މޭޒު މިގޮތަށް ނުހުންނާކަމީ ހިތާމަހުރި ކަމެއް -
  އެމީހުންނަށް ކާންދެނީ ހަމައެކަނި ކަތިލުމަށްޓަކައެވެ!
  އެކަކު ހުސްފައި , އާދޭސްކުރާ އަންހެން ކުދިން ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  - ޗޮކްލެޓް ކެންޑީސް އެއް ލިބިދާނެތަ؟
  މާގަރީޓާ ހީލަމުން ދަނޑި ޖަހާލިއެވެ. މޮހޮރެއްގެ ދޫންޏެއް ފަދަ ބޮޑު ގަހެއްގައި ތަޅުވާފައި ހުރި ކޯންތައް ވަގުތުން މޭޒުމައްޗަށް ދުވެފައި ގޮސް ރީތި، ޖަނަވާރާއި މަހުގެ ބައްޓަމަށް ބަދަލުވެ، ޗޮކްލެޓުން ނިވާކޮށްފައި، އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ފިލްލިންގ އެއް ޖަހާފައި ހުއްޓެވެ.
  ކުދިން ހިތްހަމަޖެހިފައި ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ.
  - މިއީ ކިހާ މޮޅު ކަމެއް , އަދި ހަމައެހެންމެ، އަހަރެމެން ބޭނުންވަނީ އައިސްކްރީމް!
  އެވަގުތު އޮރެންޖު ކުލައިގެ ގަސްތަކުގެ ދަށުން ފުންމައިގެން ނުކުމެ، ކަޅުކުލައިގެ ފަރުމަހެއް ހުރި ބޮޑެތި އެތައް ކުއްތާތަކެއް ނުކުމެ ކުދިންނަށް ހަމަލާދޭން މަސައްކަތް ކުރިއެވެ. އެމީހުން ބިރުން ގިސްލަމުން ދިޔައިރު ކޮންމެ ކުއްތާއަކީ ވެސް ރަނގަޅު ވަލު ކުއްތާއެއްގެ ސައިޒުގެ ކުއްތާއެކެވެ. މާގަރީޓާ އެމީހުންގެ ގައިގައި ޖެހުނީ އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑިއާއި އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ ސިހުރު އަނގޮޓިތަކުން ވިލާގަނޑަކުންނެވެ. އަދި ޑޮމިނިކާ ވެސް އޭނާގެ ޖާދޫގެ ދަނޑި ބޭނުންކޮށްގެން ޕަލްސާއެއް ދޫކޮށްލިއެވެ.
  ގޯލްޑަން ވައިން ބިއްލޫރިތައް ފެނިގެން ދިޔައީ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި މާތަކެއްގެ ބައްޓަމަށް ބަހައްޓާފައި ހުރި މުއްސަނދި، ފަހި އައިސްކްރީމްތަކަކުންނެވެ. މީގެ އިތުރުން ސްޓްރޯބެރީ، ފިޔާ، ވަލު ސްޓްރޯބެރީ އަދި އެހެނިހެން ޝަރަފުވެރި ބެރީތަކާއެކު ވެސް މެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ގިސްލަމުން ފާހަގަކޮށްލީ އެންމެ ބޮޑު ވައިން ބިއްލޫރިކޮޅަށް އިޝާރާތް ކުރަމުން ކަމަށާއި އެއީ ހަމައެކަނި ރަން ނޫން ކަމަށާއި ޖަވާހިރު ޖަހާފައިވާ ބިއްލޫރި އެއްޗެއް ކަމަށް ވެސް ފާހަގަ ކުރެވުނެވެ. އަދި އޭގައި ހުރި އައިސްކްރީމް ހީވަނީ ވިލާގަނޑުގެ ހުރިހާ ކުލައެއްގައި ބެހެއްޓިފައިވާ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ޒީނަތެއްހެންނެވެ. އަދި ކިހާ ރީތިކޮށް ފެނުނެވެ.
  މާގަރީޓާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  -ތިބާގެ އަތުގައި ޑްރެގަންއެއްގެ ހިތުގެ ނާރުތަކުން ހަދާފައިވާ ސިހުރު ދަނޑިއެއް އޮވެއެވެ - މިއީ ވަރަށް މަދުން ދިމާވާ ކަމެކެވެ. ކޮންތާކުން ހޯދީ؟
  ޑޮމިނިކާ ތެދުވެރިކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ހަނގުރާމައިގައި! އަދި މިއީ ތެދެއް ހިތްވަރުގަދަ ކަމެއް!
  އޮއެނޯމަސް އުފަލާއެކު ލަވަކިޔައިދިނެވެ.
  ހަނގުރާމަކުރާ މީހާއަށް ވޭން،
  ހަނގުރާމައިގައި ރީތި ކުއްޖަކާ އެކު...
  ދުޝްމަނުން ރުޅިގަދަވެއްޖެނަމަ -
  އަހަރެން މަރާލާނަން ބާސްޓަރ! އަހަރެން މަރާލާނަން ބާސްޓަރ!
  އެ ކުއްޖާ ޑޮބްރިނިއާ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - ކޮބާތަ އަންހެންކުއްޖާ , ކީއްވެތަ ތިހެން ލަވަކިޔަނީ؟ އަހަރެމެން ލަވަކިޔަން ޖެހޭނެ: ހަނގުރާމައިގައި ވަރުގަދަ ފިރިހެން ކުއްޖަކާއެކު! އިތުރަށް ސާފުކޮށް ބުނާނަމަ، ހަނގުރާމައިގައި ބާރުގަދަ މީހަކު ހުރެގެން ވެސް މެއެވެ. އަހަރެމެންނަކީ ހަމައެކަނި ފިރިހެން ކުދިން ކަމުގައި ވިޔަސް އަހަރުތަކެއް ވެއްޖެ އަހަރެމެން ފިރިހެނުން!
  އޮއެނޯމަސް ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  އަހަރެމެން އަބަދަށްޓަކައި ކުޑަކުދިންގެ ގޮތުގައި ދެމިތިބޭ،
  ބަދަލުވަނީ ހަމައެކަނި އަހަރުތަކެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - މިތަނުގައި އަޅުގަނޑުމެންނަށް ލިބޭނީ ފަރީއްކޮޅުގެ ދުނިޔެއަކާއި ބަދަލުވުމެކެވެ.
  އެއަށްފަހު އޭނާގެ ސިހުރު ޖަހާފައިވާ އައިސްކްރީމް ކާން ފެށިއެވެ . އެއީ ހަމަ ރަހަ މީރު އެއްޗެކެވެ. މިއީ ކިހާ ޝަރަފުވެރި ކަމެއް ކަމުގައި ވެގެން ދިޔައެވެ. އަދި އައިސްކްރީމްގެ ފޮނި މަޑު ރަހަ އެ އަންހެން ކުއްޖާގެ ދުލުގައި ފެތުރިގެން ދިޔައެވެ.
  އެ ކުއްޖާ ޑޮބްރިންޔާ، މަހާއި މަހަށް ފަހު، ވެސް އުފަލާއެކު އައިސްކްރީމަށް ޝުކުރު އަދާކުރި އެވެ. މިއީ އަސްލުވެސް ކަމެއް، ޔުމީ .
  ކުދިން ކާން މަސައްކަތް ކުރީ ތަހުޒީބު ކަހަލަ ގޮތަކަށް އަދި ސްލަޕް ނުކުރާ ގޮތަކަށެވެ. އާދެ، ކާނާ ކެއުމަށް ލޯބިކުރާ ރޭޓް އައިސްކްރީމަކީ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި އެއްޗެކެވެ.
  ވިދާ ހިނިތުންވުމަކާއެކު ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރިއެވެ:
  ސިހުރު ޖަހަން ކުޅަދާނަވުމަކީ ކިހާ ރަނގަޅު ކަމެއް،
  އަދި ނުބައި ކުއްތާ އައިސްކްރީމަކަށް ބަދަލުކޮށްލާށެވެ...
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ލިބެނީ ސޮލިޑް ފަހެއް -
  އެއްގޮތަކަށްވެސް ކުރަން ނުޖެހޭ ކަމެއް ކުރުން!
  އަދި އަނެއްކާވެސް އެކުދިންގެ ހިނިތުންވުން ރައްދުގައެވެ. އަދި ހިތްހަމަޖެހޭ ސްކިކެއް...
  އުޑުމަތިން އަޑުގަދަ ވިއެވެ. ކޮންމެވެސް ތަނެއްގައި އަރިމަތިން ބޮޑު ޑްރެގަންއެއް އުދުހެމުން ދިޔައެވެ. ދުރުން ބަލާއިރު އޭނާ ހީވަނީ ކުޑަކުޑަ އަދި ބިރުވެރިކަމެއް ނޫންހެން، ހަތް ބޯ ހުރި ނަމަވެސް. އަދި އެއީ ގެއްލުމެއް ނެތް ގޮތަކަށް ވައްތަރެއްގެ ޖަނަވާރެކެވެ.
  އެކުދިން ހީލަމުން އެކަކު އަނެކަކަށް ލޯމަރާލަން ފެށިއެވެ. މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް މަޖާ ކަމެކެވެ. އަދި އަތްތިލައަށް އަތްތިލަބަޑި ޖަހައެވެ.
  އެއީ ގުގުރިއެއް އޮންނަ ކަމެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އެ ނަގައިގެން ބޫމަރަންގް އުކާލީ އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުންނެވެ. އޭނާ އުދުހިގެން ގޮސް ބުރަކަށި ކަނޑާލިއިރު، ވެއްޓުމުގެ ތެރޭގައި އެ ރީތިކަން ސިހުރު ދަނޑިއަކުން ހަކަތައަކުން ޖެހުނެވެ . ނޭޕޮލިއަންގެ ކޮކްޑް ހެޓްގެ ބައްޓަމަށް ބޮޑު ކޭކެއް ފެނިގެން ދިޔައީ ޕޮޕީސް، ރޯޒްސް އަދި ކޮރންފްލާވާރސް އިން ޖަހާފައެވެ.
  ކުރިންވެސް އެކުދިންނަށް ރަނގަޅަށް ކާންދީ ހަދިޔާއާ ސަލާމްކުރީ މެދުމިނުގެ ފޯރިއަކާއެކުގައެވެ.
  އެ ކުއްޖާ ވިސްކައުންޓް ބުންޏެވެ.
  -ކޭކް ވަރަށް ރަނގަޅު ނަމަވެސް އަދިވެސް މޮޑެރޭޝަން އަށް ރިއާޔަތް ކުރަން ޖެހޭނެ...
  ޑޮމިނިކާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއިރު، ލަވަކިޔަމުން ދިޔައެވެ:
  އުފަންދުވަހަށް ކައްކާ މީހަކު ،
  އަހަރެން ލިޔުނީ ކޭކަށް ސާބަސް...
  އަދި ކްރީމް އިން ކުލަ ޖަހާފައިވާ ލިޔުން -
  ސަން ރެމޯ ސިޓީއަށް ދާންވީ ވަގުތު ޖެހިއްޖެ!
  އެއަށްފަހު އެ އަންހެން ކުއްޖާ އެ ނަގައި އަނެއްކާވެސް ބޫމަރަންގް ލޯންޗުކޮށްލިއެވެ. އަދި އުދުހިގެން ގޮސް ފުއްޕާމޭގައި ޖެހި އެނބުރެމުން ދިޔައެވެ. އަދި އަންހެން ކުއްޖާ އަނެއްކާވެސް އޭނާގެ ހުސްފައިން އޭނާ ހިފައިގެން ލަވަކިޔައިދިނެވެ.
  ކޭކަށް ނިކަމެތި ނުބަލާށެވެ
  މަރުވާނެ ވަގުތު އަންނާނެ ...
  ފައްޅީގައި ވަޒަނެއް ފަދައިން ޖިންޖަރބްރޭޑް ވިސްލް ޖަހަނީ،
  ޑައިޓާއެކު ތިބާ ހަގީގަތުގައިވެސް އަމިއްލައަށް ސްކްރޫ ވާނެ!
  ބެރޮނެސް އަންހެން ކުއްޖާ އުނދަގުލުން ކޮކްޑް ޓޮޕަކުން ކޭކުކޮޅެއް ނިވާކޮށްލަމުން ތުންފަތުގައި ފިރުމާލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - މީރު! އެކަމަކު ދެން ނުފެތޭ.
  އެ ކުއްޖާ ވިސްކައުންޓް ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ފަލަވާން މާގިނަ ދުވަހެއް ނުނަގާނެ.
  ޑޮމިނިކާ ހިނިތުންވެ ހުރެ ސަމާސާ ގޮތަކަށް ލަވަކިޔައިދިނެވެ:
  މަންމަގެ ސަމުސާއަށް ، ޑެޑީގެ ސަމުސާއަށް،
  އަދި ބޮޑުދައިތައަށް ލެޑްލްއެއް ...
  އަދި އެނދުގެ އެއްފަރާތުގައި!
  އެކުދިން، ހަމަކަށަވަރުން، ކެއުމަށްފަހު ބަރުވެ، ނޭފަތުން ހީނލަމުން މަޑު އޮރެންޖު ކުލައިގެ ގަސްގަހުގެ މައްޗަށް ވެއްޓުނެވެ. ނަސީބަކުން މިތަނުގައި ޝިކާރަކުރާ މަދިރިއެއް ނުވަތަ ސޫފިއެއް ނެތެވެ. އުދުހޭ ތަކެތި ބޮޑެތިވެ ދަތްއަޅާފައި ނުވާއިރު، އެތަންތަނުގައި ޢަމަލީ ގޮތުން އެއްވެސް މައްސަލައެއް ނެތެވެ.
  ޑޮމިނިކާ މާގަރީޓާ އާއި ސުވާލު ކުރިއިރު، ޕައިނިއަރ އަންހެން ކުއްޖާ ވެސް ހީލަމުން އަވަހަށް އަނގަ އަތްތިލައިން ނިވާކޮށްލިއެވެ:
  -ނިދާނީތަ ނޫނީ؟
  ޕާޓީގެ ބަތަލާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  ކޮންކަމެއް، އެ އަންހެން ކުއްޖާއަށް ނިދި ނުލިބެނީ އެ އަނިޔާއާއި ހާސްކަމުގައި؟
  ކޮންމެވެސް ތަނެއްގައި ނިޔާވެފައިވާ މީހާ ފަޅު މަގެއްގައި އުޅެނީ...
  އޭނާ މިންޓް ގްރާސް ތެރޭގައި އުޅެމުން އެއްވެސް އެއްޗެއް ނޭނގެއެވެ.
  އަދި ލަދުވެތި ތަޤްދީރު ޖޯކުތަކާއި ކުޅިވަރުތައް!
  ބަޠަލާ ކުއްޖާ ޑޮބްރިނިއާ ކުރިންވެސް ނޭފަތުން ހީނލަމުން ދިޔައެވެ.
  އާދެ، އެކުދިންނަށް ވަނީ އެތައް އެޑްވެންޗަރތަކެއް ލިބިފައެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ސަމާސާ ގޮތަކަށް ލަވަކިޔައިދިނެވެ.
  އަހަރެމެންނަށް އުނދަގުލެއް ނެތި ނިދާލަނީ،
  އެއީ ތެދެއް، އާދެ...
  އެކަމަކު ދެން، ކޮން އުނދަގުލަކާއެކު،
  އަހަރެމެން ހޭލަނީ ފަހުން!
  . ބާބު ނަންބަރު 9.
  ޑޮމިނިކާ ހޭލައިގެން ސިހުރުވެރި ހުވަފެނަކުން ނުކުމެގެން ދިޔައީ ޕެރެލަލް ދުނިޔެއަކަށެވެ. އެއަށްފަހު އަންހެން ކުއްޖާ ދޮވެލުމަށްފަހު ރަން އާލާތެއް ބޭނުންކޮށްގެން ފެންވަރާލިއެވެ. އަހަރެން ދަތް އުނގުޅާލުމަށްފަހު ހެނދުނުގެ ނާސްތާއަށް ދިޔައީމެވެ.
  އެތަނުގައި އޭނާއާ ބައްދަލުވީ އެލައިޓް ކްލާހުގެ އެހެން އަންހެން ކުދިންނާއި އަންހެން ކުދިންނެވެ. ދެމީހުން ދެއަތް ޖައްސާލަމުން އަދަބުވެރި ގޮތަކަށް ފެނުނެވެ. އަދި އެލްވްސް، އަންހެން ޓްރޯލް، އަންހެން ހޮބިޓްސް ފަދަ އަންހެން ހޮބިޓްސް، ނިމްފްސް، ޑްރައިޑްސް، އިންސާނީ އަންހެން ކުދިން ފަދަ ކުދިން ވެސް މަދު ނަމަވެސް އެއީ މަދު ބައެކެވެ. ރީތި ކުންފުންޏެއް އެއްވެއްޖެއެވެ.
  އަންހެން ކުދިން ތިބީ ރީތި ހެދުމާއި ގަހަނާގައި ނަމަވެސް ހުސްފައިގައި ކަމުން ސިހުރު ހަދާއިރު ފައި ބޭނުން ކުރަން ފަސޭހަވާނެ އެވެ. އަދި އެލައިޓް ކްލާހުގައި ތަޢުލީމު ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ތަފާތު - އެމީހުން ރެޕިޑް-ފައިރ ފެޝަނެއްގައި އޯލް އެއް ދޭ ލެކްޗަރތައް އަޑުއަހައި، އެކި ބާވަތުގެ މަސައްކަތްތައް ކުރިއަށް ގެންދިޔައެވެ. އެއީ އެ އަންހެން ކުއްޖާއަށް ކުރިންވެސް އަސާސީ ކަންކަން އެނގޭ ކަމަށް ބެލެވުނެވެ.
  މިތަނުގައި ޑޮމިނިކާ ވަނީ ބައެއް މަސައްކަތްތައް ފުރިހަމަކޮށްފައެވެ. ޖާދޫގެ ދަނޑިއަކުން ބަޑިޖަހައި ޓްރާންސްފޯމަޝަންތައް ގެނެސްދިނެވެ. އަދި އެއަށްފަހު ސްޕެލްތައް ވިސްނައިދިނެވެ. އެތައް ކޮމްޕްލެކްސް ކޮމްބިނޭޝަންތަކެއްގެ ބަސްތައް އޭނާއަށް ކިޔައިދިނުމުން ޑޮމިނިކާ އެ ލަފުޒުތައް ތަކުރާރު ކުރިއެވެ.
  ފިލްމީ ބަތަލާއަކަށް ވުމުން، ސެޓްގައި ވަރަށް ގިނަ ޑައިލޮގްތައް ކިޔަން ޖެހުނު އިރު، އެ އަންހެން ކުއްޖާގެ ހަނދާނަކީ ފީނޯމަނަލް މެމޮރީއެކެވެ.
  އަދި ހުރިހާ ކަމެއްވެސް ފުރިހަމައަށް ހަނދާންވިއެވެ. އެކަމަކު މިއީ ހުރިހާ މާތަކެއް؛މައިގަނޑު ކަމަކީ، ހަމަގައިމުވެސް، ވަރުގަދަ ޖިންސު ސަލާމަތް ކުރުމަށްޓަކައި އާޓިފަކްޗަރތައް ހޯދުމެވެ.
  އަދި އެގޮތަށް ޑޮމިނިކާ ލޮޓަސް ޕޮޒިޝަންގައި އިށީނދެ، އޭނާގެ ވަރުގަދަ މަސްގަނޑު ފައިތިލަ ގުޅުވައިގެން ކޮނޑު ސީދާކޮށްލިއެވެ. އަދި އަނެއްކާވެސް ޕެރެލަލް ޔުނިވާސްއަކަށް ފީނައިގަތްއިރު، އެމީހުންގެ ޓީމުން ދިޔައީ ވަރުގަދަ ޖިންސު ސަލާމަތް ކުރެވޭނެ ގޮތެއް ހޯދަމުންނެވެ.
  އަދި ހަމަ ވަގުތުންނެވެ. އެހެނީ އެތަނުގައި ގޮބްލިން އާއި ފޭރޭ ނައިޓިންގޭލް ފައިގެ ނިޔަފަތި މައްޗަށް ފޭބި ތަނެވެ. މި ދެ ވިލަން މިހާރު ވަނީ ނިދާފައި އޮތް ހުސްފައިގެ ޓީމު ނިވާކުރުމަށް ސިހުރު ވަލެއް ފަތުރާފައެވެ.
  މާގަރީޓާ ވެސް ނިދާފައި އޮތުމުން، އޭނާއަށް ހުވަފެނުގައި ފެނުނީ...
  އެ އަންހެން ކުއްޖާއަށް ލިބުނީ ބްރިޖް ގޮއްވާލުމުގެ މަސައްކަތެވެ. އެހެންކަމުން ހުސްފައިގައި، ފަޅައިގެން ގޮސްފައިވާ ކޮޓަން ހެދުމެއްގައި އަދި އާދޭސްކުރާ ދަބަހެއް ހިފައިގެން، ރިކޮނައިސަންސް އަށް ދިޔައެވެ. އެއީ ހޫނު މޫސުމެއް ކަމުން މޫސުން މާ ރަނގަޅެއް ނޫނެވެ. ރޭގަނޑު ފިނިހޫނުމިން އުފެދި، ޗަސްބިމުގައި ފިނިހޫނުމިން އުފެދި، އެ އަންހެން ކުއްޖާގެ ހުސްފައިތަކުން ކުދިކުދި ޝަރަފުވެރި ފައިތިލަތަކެއް ދޫކޮށްލާފައިވެއެވެ. ވަރަށް ތެތް އަދި ފިނި، ވާރޭ އާއި ސްނޯ އެއްވެފައި އޮތް ތަނެކެވެ.
  ހުސްފައިގައި ހުރި ޕާޓީސަންގެ ކުދިކުދި ފައިގެ އިނގިލިތައް ފިނިކަމާއި ތެތްކަމުން ކަޅުވެގެން ދިޔައެވެ. އެކަމަކު ހިތްވަރާއެކު ކުރިއަށް ހިނގައިގަތީ ސްޕީޑް ވެސް ނަގައިގެންނެވެ.
  އަދި ހަމަ އެވަގުތު ލަވަކިޔައިދިނެވެ.
  ވާރޭގެ ސަބަބުން އުޑުމަތީގައި ތަރި ކޮތަޅުތައް އެތުރިގެން ދިޔައީ،
  އެމީހުން ތައްޔާރުކޮށްފައިވަނީ ފަޝީޒަމަށް ތޫނު ދަނޑިއެއް!
  ޓައިގަރ ޓޭންކްތަކަކީ ހަމައެކަނި ކުނި - ހަޑި ފްލީ މާކެޓެއް ,
  ވެރްމާކްޓް އިންތިޒާރު ކުރަނީ ރުޅިވެރި ބަލިމަކަށް!
  ވެރްމާކްޓް އިންތިޒާރު ކުރަނީ ރުޅިވެރި ބަލިމަކަށް!
  
  އަޅުގަނޑުމެންގެ އެކުވެރި ސްޓާލިން، ލީޑަރަކީ، އެތައް މިލިއަން ބައެއްގެ ބާރު،
  އޭނާގެ އަތުގައި ގްރޭނައިޓް ފިސްޓެއް، އަތުގައި މެޝިންގަންއެއް އޮވެއެވެ!
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ސޮޑޮމްގެ ލަޝްކަރު ބަލިކުރެވޭނެ،
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ބާރަކީ މޮނޮލިތެއް، ނަސީބަކުން ދުނިޔޭގައި!
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ބާރަކީ މޮނޮލިތެއް، ނަސީބަކުން ދުނިޔޭގައި!
  
  މިއަށްވުރެ މުހިއްމު ކަމެއް ނެތް ،
  ރައްޔިތުން ސަލާމަތް ކުރާނީ ކިހިނެއްތޯ، މާދަމާގެ ހެޔޮކަން!
  ގޯބެލްސް ޕޮސެސްޑް، ޓު ހެލް ވިތް ނޮންސެންސް،
  އަދި ހުރިހާ ޝައިޠާނުންނާއެކުވެސް ކާމިޔާބީ ލިބޭނެ، ގަބޫލުކުރައްވާ!
  އަދި ހުރިހާ ޝައިޠާނުންނާއެކުވެސް ކާމިޔާބީ ލިބޭނެ، ގަބޫލުކުރައްވާ!
  
  ރަޝިޔާގެ ރީތި ކުއްޖާ، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، މަޝްހޫރުވެފައިވަނީ އޭނާގެ ބާރުގެ ސަބަބުން،
  އޭނާގެ އަތުގައި ބަރު މުށިކުލައިގެ ބްރޭޑެއް ހުރެއެވެ!
  އަދި ފަޝީސްޓުންނާއެކު ކުރާ ހަނގުރާމަތަކުގައި ޒުވާނުން މަޝްހޫރުވާނެ،
  އަލި ޤައުމު ދިރުމަކަށް އަންނާނެ، ތެދުވެ!
  އަލި ޤައުމު ދިރުމަކަށް އަންނާނެ، ތެދުވެ!
  
  މީހުންގެ ތެރެއަށް ނޭފަތް ވައްޓާލަން ދޫކޮށްނުލާށެވެ ،
  މޫނުމަތީގައިވާ ފިރިހެންމީހާ ހީކުރަނީ އޭނާއަކީ ފިނި ކަލާނގެއެއް ކަމަށް!
  އަހަރެމެން ބާލިންގެ މަގެއްގައި ހިނގާލާނަން،
  ނޫން، ނަފްސު ޠާހިރު މީހާ އަޅަކަށް ނުވާނެއެވެ!
  ނޫން، ނަފްސު ޠާހިރު މީހާ އަޅަކަށް ނުވާނެއެވެ!
  
  އަހަރެމެންގެ ބެނާއަކީ ރަތްކުލައިގެ، ރުޅިވެރި ލޭގެ ކުލައެއް،
  ރެއިކްސްޓަގް އަށް މިހާރުވެސް އިރު އަރަމުން އެބަދެއެވެ!
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ލޮބުވެތި ދަރިންނަށް މިއަށްވުރެ ދީލަތި ހަދިޔާއެއް ނެތް،
  ހިތް ހިތްވަރުކޮށް ބިރުވެރިކަން ފުނޑުފުނޑުކޮށްލައިފިނަމަ!
  ހިތް ހިތްވަރުކޮށް ބިރުވެރިކަން ފުނޑުފުނޑުކޮށްލައިފިނަމަ!
  އެހެންކަމުން ފިނިކަމުން އޭނާގެ ހުސް ހީލްސް ދަތްއަޅަމުން މާގަރީޓާ ދުވެފައި ގޮސް ބްރިޖާ ދިމާއަށް ދިޔައެވެ. ވަށައިގެން ތަނޑި ވަޔަރ ޖަހާފައިވާއިރު މެޝިންގަން ޓަވަރުތައް ހުރެއެވެ.
  ޖަރުމަނު މީހުން ހަނދުވަރު ބޮއެ އަލިފާން ދުން އަރައެވެ. މާގަރީޓާ ދުވެފައި ގޮސް އެމީހުން ކައިރިއަށް ދިޔައެވެ. އެ ނިކަމެތި، މުށިކުލައިގެ ކުޑަ އަންހެން ކުއްޖާ ކްރައުޓްސް އަށް ބިރުވެރި ކަމަކަށް ނުފެނެއެވެ. މީގެ އިތުރުން މިފަދަ ތެތްކަމާއި ފިނިކަމުގައި އެންމެ ފަހުން އާދޭސްކުރާ މީހުން ފިޔަވައި އެހެން މީހަކަށް ހުސްފައިގައި ދާން ކެރޭނީ ކިރިޔާއެވެ.
  އަދި އެ އަންހެން ކުއްޖާ އެމީހުންނަށް ގެއްލުމެއް ނެތް ހިތްހަމަޖެހޭ ލަވައެއް ކިޔަން ފެށިއެވެ.
  އަހަންނަކީ ނިކަމެތި ކުޑަ ޔަތީމު ކުއްޖެކެވެ
  އަހަރެން ފިނިގަނޑުގައި ސްނޯގެ ތެރެއިން ދުވަނީ ހުސްފައި...
  އެކަމަކު އަންހެން ކުއްޖާގެ އަޑު ވަރަށް ސާފު،
  ގަދަކަމުން ކަހަލަ ގޮތަކަށް ފިނިހޫނުމިން ދުއްވާލާނެ!
  
  ހަނގުރާމައިން މަންމަ ގެންދިޔައީ ބޮމެއް ހިފައިގެން،
  ބައްޕަ، ހަމަގައިމުވެސް، ކުރިމައްޗަށް ގޮވާލީ...
  ކަޅު އިސްތަށިގަނޑެއްގެ ކޮއްކޮ ފިނިކަމުން ފިނިވެފައި،
  ބޮޑު ކޮއްކޮ ހުރީ ސްކެފޯލްޑްގައި!
  
  ބަނޑުހައިވެފައި ހުރެ، އަހަރެން ރޮށި ފަށަލައެއް ކައްކާލަނީ،
  އަދި އަހަރެންގެ ކުޑަކުޑަ ފައިތައް ފިނިހޫނުމިނުގެ ސަބަބުން ރަތްވެފައި ހުރެއެވެ...
  އަހަރެން މިހުރީ ޓްރެމްޕް ޑޮގް ކެއި ތަނެވެ
  އަންހެން ކުއްޖާ ކިއުޓް ރީތި ނަމަވެސް!
  
  އަޅުގަނޑަށް ކެރިގެން ހިތްވަރުގަދަކަމާއެކު އެންމެންނަށް ކިޔައިދެވިދާނެ،
  އެއީ، ހަމަގައިމުވެސް، ހަނގުރާމަ ލަދުވެތިވާ ކަމެއް...
  އަޅުގަނޑުމެން ހަނގުރާމަ ކުރަނީ ކޮން ކަމަކަށް ކަމެއް ނޫން،
  މިކަމުގެ ކުށްވެރިވަނީ ޖަނަވާރު ޝައިޠާނާއެވެ!
  
  އަޅެ އަންހެން ކުއްޖާގެ ފައިތިލައަށް ތަކުލީފު ލިބެނީ،
  އަދި މި ފިނިގަނޑުގައި އެމީހުންނަށް ވަރަށް ބޮޑަށް ތަދުވެއެވެ...
  އަހަރެން އެދެނީ ހޫނު މެއި، 2019 ގައި ވަރަށް އަވަހަށް ފަތިސް ވާނެ ނަމައެވެ.
  ވިދާ ފަލްކަން އުދުހިގެން ދާށި!
  
  އަޅުގަނޑުމެން ބޭނުންވަނީ އަޅުގަނޑުމެންގެ ވަޒަނުން އިތުރަށް ރީތިކޮށް،
  އެކަމަކު ބަނޑުހައިހޫނުކަމާއި، ފިނިހޫނުމިނާއި، ވިއްސާރައާއި، ވިއްސާރަ...
  ކޮންތާކަށް ތިޔަ ދަނީ، ބަދުނަސީބު ރަޝިޔާ؟
  މިހާ އުނދަގޫ ތަޤްދީރެއް!
  
  އަހަރެންނަކީ އަންހެން ކުއްޖެއް، ހަމައެކަނި ކުޑަކުއްޖެއް،
  އަހަރެންނަށް ވަރަށް ގިނަ ކަންތައްތަކެއް ތަޖުރިބާ ކުރެވުނީ...
  އަހަރެން މަސައްކަތް ކުރީ ގާތްގަނޑަކަށް އުނދޯލީގައި ހުރެގެން،
  އަހަރެން ކިޔެވީ އެންމެ ހަތަރު ފަސް އަހަރު!
  
  މި ހިތާމަ އަހަރެންގެ ހިތަށް އައީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  ފަޅައިގެން ގޮސްފައިވާ ހިތްތަކުގެ އަނިޔާވެރި ނަސީބު...
  ގަބޫލުކުރައްވާ، މިފަދަ ނުބައިކަމެއް ވެއްޓިއްޖެ،
  ހަމަ ކުޑަކޮށް ހީވާ އެއްޗެއް އަދި އެއީ ނިމުމެއް!
  
  އެކަމަކު ޖޯކުގެ ދަށުގައި ހުރި އަންހެން ކުއްޖާ ފަޅައިގެން ނުދިޔައެވެ،
  ޝީ މެނޭޖްޑް ޓު ގޭޓް ރެޑީ އެންޑް އިސް ވޯކިންގ...
  އެއީ ކުޑަކުއްޖެއް، މުސްކުޅިކަމާ ދުރު،
  އަދި ހުސްފައިގައި ފިރުމާލުން ވެސް އޭނާއަށް ވަރަށް ކަމުދެއެވެ!
  
  އެ ކުޑަ އަންހެން ކުއްޖާގެ ފައިތިލަ ޝަރަފުވެރި،
  އެތަންތަނުގައި ރަފައެލް ކުރެހުންތައް ހަދައިދިނެވެ ...
  އަދި އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި ކުޑަކުއްޖާ އުފާވާނެ،
  މާތްރަސްކަލާނގެ އެކަލޭގެފާނުގެ ދަރިން ފެނިވަޑައިގަންނަވާނެ، އަހަރެން ގަބޫލުކުރައްވާށެވެ!
  
  އަހަރެން ލަވަކިޔަނީ އެހެންވެއެވެ
  މާތްރަސްކަލާނގެ މާތްރަސްކަލާނގެ މަސީޙުގެ ޝަރަފަށް...
  އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި މި ޕްލެނެޓް ސުވަރުގެއަކަށް ވެގެންދާނެއެވެ
  އަދި ބައްޕައާ ބައްދަލުކުރާނަން، ގަބޫލު ކުރާށެވެ!
  
  އޭރުން ވަގުތު އައިސް އެމީހުން އަލުން ތެދުވާނެ،
  މަރުވީ ކާކު، މަރުވީ ކާކު އަދި ބަލިވީ ކާކު...
  އަދި މުސްކުޅި އުމުރާއި ކުޑައިރު އުފާވެރިކަން އޮންނާނެ،
  އެހެނީ އީސާގެފާނު އެކަން ބޭނުންވިއެވެ!
  
  އާދެ، އަހަރެން މާތްރަސްކަލާނގެ ކުރިފުޅުމަތީގައި ކަކޫ ޖަހާނަން،
  އަހަރެން މި ޒާބުޙާ ފުރިހަމަ ކުރާނީ އަލިކަމުގެ އުފަލުގައި...
  އަންނަން އޮތް ހުރިހާ ޖީލުތަކެއްގެ ނަމުގައި،
  ކުށްވެރި ޖަނަވާރުތައް ބަލިވާނެ!
  
  އޭރުން އަންހެން ކުއްޖާ އޮންނާނީ ދާއިމީ އުފަލުގައި،
  އަދި މާމަ ބިމުގެ ހުރިހާ ރައްޔިތުން...
  މުޅިން ނުބައި މޫސުން ފިލައިގެންދާނެ،
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ރައްޔިތުން ފަޅައިގެން ނުދާނެ!
  
  އަމިއްލައަށް ހުރަސްކޮށްލައިގެން ހުރެ، ކަކޫ މައްޗަށް ތިރިވެ،
  ބޮސްދިނީ ރިހި ސަލީބަށް...
  އެކަމަނާ މާތްالله އަށް ކޮށްދެއްވީ މަދު ކަމެއް ކަމަށް ބެލެވެއެވެ
  އީސާގެފާނު ސުވަރުގެއިން ފައިބައިވަޑައިގަތީ އަހަރެމެންނަށްޓަކައި!
  
  އަޅުގަނޑުމެން އެންމެން ވަރަށް އަވަހަށް މާތްالله އާއި އެކު ތިބޭނަން،
  އޭނާގެ ރީތި، ލޯބިވާ އަތުގައި...
  އަހަރެމެންގެ ޚިޔާލުތައް މައްޗަށް އުދުހެލަމާ ހިނގާށެވެ
  އަދި ބާރު އޮތީ ކުޑަކުޑަ، ވަރުގަދަ އަތްތިލައެއްގައެވެ!
  
  އަދި މިހާރު އަހަރެން ދުޢާ ކިޔަމެވެ،
  އެކަމަނާ ބުނީ، މައި ގޯޑް، ފޯގް މީ...
  މިހާރު އަޅުގަނޑުމެން މިތިބީ އޭނާއާއެކު ޕެޑެސްޓަލްގައި،
  އަދި އަހަރެންނާއި ކްރައިސްޓް، އަހަރެން ގަބޫލުކުރައްވާ، އަހަރެމެންގެ މަގުގައި މިތިބީ!
  
  އަދި އެކަލޭގެފާނާއެކު އަތްތިލަބަޑި ޖަހައިގެން ސުވަރުގެއަށް ދާނަމެވެ.
  އަދި އެތަނަށް ރަން ވާރޭ ވެހޭނެ...
  މާތްރަސްކަލާނގެ އެކަލޭގެފާނުގެ ދީލަތި ސިފަފުޅު ދައްކަވާނެ،
  އަދި އެއީ ދުޝްމަނުން ސީދާ ތުރުތުރު އަޅަން ފޮނުވާލާނެ ކަމެކެވެ!
  
  އެންމެ ފަހުން ދުނިޔޭގައި އޮތީ އުފާވެރިކަން،
  އަހަރެމެން އިންތިޒާރު ކުރީ ކްރައިސްޓް ފާޅުވެވަޑައިގަތުމަށެވެ...
  އަހަރެމެން އުދުހެނީ މަލާއިކަތުން ފަދައިން ވައިގެ މަތީގައި ބާއްވާ ޖާފަތަކަށް،
  މާތްރަސްކަލާނގެ ލޯތްބަކީ އުޖާލާ އަދި ސާފު ލޯތްބެއް!
  އެފަދަ ލަވައަކަށް ފަހު ނާޒީން ޖަޒުބާތީވެ، ބަދުނަސީބު އަންހެން ކުއްޖާ ހޫނުވާން ވައްދައިގެން ހޫނު ސައިއެއް ދިނެވެ. މާގަރީޓާ ރާވާފައި އޮތީ މަޑުމަޑުން ރޮށިގަނޑެއްގެ ގޮތުގައި ހެދިގެން ގޮވާ އެއްޗެއް ރޭލް ދަށުގައި ދަބަހުގައި އިންދަން ނަމަވެސް ވަގުތު ނުލިބުނު - އޭނާ ހޭލެވުނެވެ.
  ނައިޓިންގޭލް ފޭރޭ މީހާއާއި ގޮބްލިން ތިބީ ވަރަށް ގާތް ގުޅުމެއްގައެވެ. އެ ގޮބްލިންގެ ނޭފަތުގެ ބަދަލުގައި ބިހިގަނޑެއް ހުރިއިރު، ތަންކޮޅެއް ނުބައި މޫނަކާއި ދިގު ދަތްދޮޅިތަކެއް ހުއްޓެވެ. އަދި ފުދޭވަރަކަށް އިސްކޮޅުން ދިގު، ގާތްގަނޑަކަށް ތިން މީޓަރު ހުރެއެވެ. އަޖައިބެއް ނޫން އޭނާ ވަޅު ދަމައިގަތެވެ. އަދި ނައިޓިންގޭލް އަކީ ފަލަ، ރަތްކުލައިގެ ހެމްސްޓަރ ކޯތާފަތެއް ހުރި، ކުރިމަތީ ދަތްތައް ނިކުމެފައި ހުރި އަދި މެޑަލްތަކާއެކު ލަގްޒަރީ ޔުނީފޯމެއްގައި ހުރި މީހެކެވެ. އާދެ، އޭގެ އިތުރުން މޫނުބުރުގާއެއް، ޕްރަޝިއަނުންނަށް ޚާއްޞަ އެއްޗެކެވެ.
  ސަޕްރައިޒް އެޓޭކް ކާމިޔާބު ނުވިކަން ފެނުމުން ނައިޓިންގޭލް ދަ ރޮބަރ އޭނާގެ އަނގައިގައި ދެ އިނގިލި އަޅައިގެން ވިސްލް ޖަހަން މަސައްކަތް ކުރިއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އޭނާއަށް ރައުންޑްހައުސް ކިކެއް ދިނީ އޭނާގެ ހުސް ހީލް އިންނެވެ. އަދި ފޭރޭ މީހާ ވޭނުން ގިސްލައެވެ. އަދި ލޭވެސް ތެޅިގަތެވެ.
  އެ ގޮބްލިން އޭނާގެ ކްލަބް އުފުލާލިއެވެ. ބަޠަލު ކުއްޖާ ޑޮބްރިނިއާ ފުންމާލައިގެން ގޮސް ގޮބްލިންގެ އިސްތަށިގަނޑުގައި ހިފާ ބުރަކަށީގައި ވެއްޓި އަމިއްލައަށް އެއްލާލިއެވެ. ގޮބްލިން މާތަކެއް ޖަހާފައިވާ ކެކްޓަސް އެއްފަދަ ގަހެއްގެ މައްޗަށް ވެއްޓި ކަންފަތް ކަނޑާލާ ގޮތަށް ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ. އަދި އޭނާގެ ގިސްލުމަކީ ވަލު ޙިމާރެއް ފަދައިންނެވެ.
  މާގަރީޓާ ހީލިއެވެ. ނައިޓިންގޭލް އަނެއްކާވެސް ވިސްލް ޖަހަން އުޅުމުން ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ބުރަކަށީގައި ކަކުލުން ޖަހާލިއެވެ. އަދި ހީނގަތެވެ.
  ބަޠަލާ ކުއްޖާ ޑޮބްރިނިއާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  ގޮބްލިން އަހަރެމެންނާ ސުވާލުކުރިއެވެ.
  ޔޫ ކެމޯ އަންނަނީތަ ?
  މިސްރާބުޖެހީ މާލެ -
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ކުރަންޖެހޭ ކަންތައްތައް އެބަހުރި!
  އެ ގޮބްލިން އަނެއްކާވެސް ކްލަބާއެކު ހަމަލާދޭން މަސައްކަތް ކުރިއެވެ. ބަޠަލު ކުއްޖާ އެ ވަޒަނުން ދުރުވެ އަނެއްކާވެސް ބޮޑު މީހާ އަމިއްލަ ނަފްސުގެ މައްޗަށް އުކާލީ، ޑޮބްރިނިއާގައި ކުޑަކުއްޖެއްގެ ބާރު ނެތުމުންނެވެ. އަދި ހުރިހާ ކަމެއްވެސް ރަނގަޅުވާހެން ހީވެއެވެ.
  އަނެއްކާވެސް ގޮބްލިން ފޮޅިލިއެވެ. އަދި އިތުރަށް މަޑުމަޑުން ތެދުވިއެވެ. އެކުދިން ހޭލައިގެން ޗަސްބިމުގެ ޝައިޠާނާއަށް ރަން ކޯންތައް އުކާލަން ފެށިއެވެ. އެމީހުން އޭނާގެ ގައިގައި ޖެހި ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ. އަދި ޓްވިޗް ކޮށްލާށެވެ.
  މާގަރީޓާ އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑި ތެޅިގަތެވެ. އަދި ކޮންތައް ކޭކަށް ބަދަލުވާން ފެށުމުން، އަކުރުން އަކުރަށް ގޮބްލިން އަށް ކްރީމް އުނގުޅާލުމުން، ތަވައެއްގައި ހުންނަ ލޯޗެއް ފަދައިން އޭނާ ފިއްތާލިއެވެ.
  އަދި ޑޮބްރިނިއާ ނިކިޓިޗް އޭނާގެ ދިއްކޮށްފައިވާ އަތްތިލައަށް ނައިޓިންގޭލް ދަ ރޮބަރ އުފުލާލަމުން ރިހި ކޮންތަކެއް ޖަހާފައިވާ ބަރު ޕައިން ގަހެއްގެ މައްޗަށް އެއްލާލިއެވެ. އެ ވަޒަނުން ނައިޓިންގޭލް ވެއްޓި ތެޅިގަނެ، ޖިންނި ދޫކޮށްލަން ނުވަތަ ރަނގަޅަށް ބުނާނަމަ ލޭ ތެތްކުރަން މަޖުބޫރުވާނެއެވެ.
  އެ ކުއްޖާ ޑޮބްރިންޔާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  - ނައިޓިންގޭލް ދަ ރޮބަރ، ތިޔައީ ވިލަންއެއް،
  މޫނުގައި މާ ބާރަށް ޖަހާލީ ...
  ކަލޭ މިހާރު މަރުވެއްޖެ، ކަލޭގެ މުޑުދާރު ,
  ކަލޭ ވެސް މަރާލާ ވިސްލާ!
  އަދި އެއަށްފަހު ނަގައިގެން ބޮލުގައި ވީހާވެސް ބާރަށް އަތްތިލަ ޖަހާލައެވެ. ނައިޓިންގޭލް ދަ ރޮބަރ ގެ ކަންފަތުގައި ގުގުމާލައެވެ. އަދި ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ އިންޑެކްސް ވަންޑް ގޮބްލިންއަށް އިޝާރާތްކޮށް، އަދި ޓްރާންސްފޯމަޝަނަށް ކޮމްޕްލެކްސް ސްޕެލްއެއް ކުރި ގޮތެވެ. އަދި އެއީ ހަކަތަގެ ކެސްކޭޑްތައް ހުންނަ މަރުވާ ބާރަކަށް ހަދައިދޭނެ ކަމެކެވެ.
  އަދި ދެން ... ތިން މީޓަރު ދިގު އިސްތަށިގަނޑެއް ހުރި ފިރިހެނަކު ހުރިއިރު، މިހާރު އޭނާގެ ބަދަލުގައި ހުރީ ހުރިހާ ވައްތަރެއްގެ ވަރަށް މުއްސަނދި ކާނާއާއި އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ފޮނި އެއްޗެހި ފުރިފައިވާ މޭޒެކެވެ. އަދި މިފަދަ މީރުވަސްތައް މި އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ބަދިގެއިން އުދުހެމުން ދިޔައެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ކުރި ޓްވީޓެއްގައި ބުނެފައިވެ އެވެ.
  - މިއީ މުޢުޖިޒާތްތަކުގެ ބަދަލުތަކާއި މުޢުޖިޒާތްތަކެވެ،
  އަހަރެމެންނަށް ފެންނަނީ ސުވަރުގެ ހުރިހާ ކަމެއްގައި ފަސޭހައިން ސުވަރުގެ...
  މިފަދަ ވިދާ ރީތިކަމެއް ހުރިހާ ތަނެއްގައި , .
  މާތްރަސްކަލާނގެ އަލުން ދިރުއްވައި ލައްވާށިއެވެ!
  ހަގީގަތުގައި މޭޒުމަތީގައި އޮތީ ރަން އަދި އޮރެންޖް ކުލައިގެ، އަޖައިބު ކުރުވަނިވި، ސްޕާކްލިން މެޓަލް ޓްރޭތަކެއް ކޭކުތަކާއެކު، ތަފާތު ކުލަތަކާއި ޝޭޑްތަކުގެ ދިހަވަރަކަށް ކްރީމްތަކުގެ އިތުރުން ވަރަށް އަޖައިބު ކުރުވަނިވި އެހެން ކާނާތަކާއި، މީރުވަސްދުވާ އޯވަރފްލޯތަކެވެ .
  އަދި ކިހާ ޝަރަފުވެރި ޑޮނަޓްތަކެއް، އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ޕައުޑަރެއް އުނގުޅާފައި ހުއްޓެވެ. މިތަނުގައި އިތުރުކުރުމެއް އުނިކުރުމެއް ނެތެވެ. އަދި ބިއްލޫރިތަކުގައި ތަފާތު ޖޫސްތަކުން ކޮކްޓެއިލް ޖަހާފައި ހުރިއިރު، މީރުވަސް ދުވާ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ފިލިންގްތަކާއި ގްލޭޒް އާއި އެކު ފޮނި ޑިޒައިންތަކެއް ވެސް ޖަހާފައިވެ އެވެ. އަދި އެތަނުގައި ހުރީ ކޮންކަހަލަ ބިސްގަނޑެއް ހެއްޔެވެ؟
  މާގަރީޓާ އޮޅުން ބޮޅުން ވެފައި ހިނިތުންވެލަމުން ހައިރާންކަމާއެކު ހީލިއެވެ:
  -ކަލޭ ޝައިޠާނާ އަނބުރާލީ! އާދެ، ނެވަރމައިންޑް ! މިކަހަލަ ކަމެއް ކުރެވޭތޯ އެބަޖެހޭ!
  ޑޮމިނިކާ ކަންބޮޑުވެފައި ހުރެ އަހާލިއެވެ.
  - އުނދަގޫ ހެއްޔެވެ؟
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އާދެ، ގާތްގަނޑަކަށް ނުކުރެވޭނެ! އަދި މިކަހަލަ ކަމެއް ކުރެވުނީ.
  އެވަގުތު ފޭރޭ ނައިޓިންގަލް އަނެއްކާވެސް ވިސްލް ޖަހަން މަސައްކަތް ކުރިއެވެ. އަދި އޭނާގެ ފުޅާ، ހެމްސްޓަރ ކަހަލަ ކޯތާފަތް ފޮޅާލިއެވެ. އެކަމަކު ފިރިހެން ކުއްޖާ-ބަޠަލު، އެ އެއްޗެއް ނެގިހާ އަވަހަކަށް، އޭނާގެ ކުޑަކުޑަ، އެކަމަކު މަރުވާ، ސްލޭޖްހެމަރެއް ފަދައިން، މުށިގަނޑަކުން ޗާޖުކުރާނެއެވެ. އަދި ވިސްލާ، އާދެ، އެއްފަހަރަށް ވުރެ ގިނައިން ނޮކް އައުޓް ކުރާއިރު، ހީވަނީ ނޮކް އައުޓް ކޮށްފައި، ކަސްޓް ރަން ދަތެއްހެންނެވެ.
  އަދި އުފުލިގެން ދިޔައެވެ. އޭނާ ޕްލޮޕް ޑައުން ކޮށްލާފައި ފޮޅިގެން ދިޔައީ ނޮކް އައުޓް ކޮށްފައި ހުރި ފަދައިންނެވެ. އެކަމަކު ދެން ފުންމައިގެން ތެދުވެ އަނެއްކާވެސް އަނގައިގެ ތެރެއަށް އިނގިލިތައް އަޅައިގެން ފުންމާލިއެވެ. އެކަމަކު ވިސްލްއެއްގެ ބަދަލުގައި ނިކުތީ ހުރިހާ އެއްޗަކީ ހިތާމަވެރި ހީލުމެކެވެ. އަދި ވަރަށް މަޖާ. އެކުދިން ހީގަތެވެ. ދަ ނައިޓިންގޭލް ދަ ރޮބަރ ކްރޮކް ކޮށްލިއެވެ:
  "ވަގުތުކޮޅެއްގެ ތެރޭގައި ނިވާކޮށްލާނަން، ނިވާކޮށްލާނަން، ނިވާކޮށްލާނަން، ރަޙްމަތެއް ނުވާނެ!"
  ޖަވާބުގައި މި ބަޠަލާ ކުއްޖާ ޑޮބްރިނިއާ އޭނާގެ ހުސް ހީލް އިން ނައިޓިންގޭލްގެ ބުރަކަށީގައި ޖަހާލިއެވެ. އަދި ދަތްތައް އަނެއްކާވެސް އުދުހިގެން ދިޔައެވެ. އަތްތިލަ ބޭރަށް އެއްލާލަމުން ވެރި ފޭރޭ މީހާ ފަހަތަށް ޖެހިލިއެވެ.
  ޑޮބްރިނިއާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  އަދި ހަނގުރާމައިގައި އަހަރެމެން ހޯދާނީ ކާކުތޯއާއި، ހަނގުރާމައިގައި ހޯދާނީ ކާކުތޯއެވެ.
  އަހަރެމެން އެކަމާ ސަމާސާއެއް ނުކުރާނަން، އަހަރެމެން ގަޑްފްލައިއެއް މަރާލާނަން!
  އަހަރެމެން ކަލޭ ގަޑްފްލައިއެއް ފަދައިން މަރާލާނަން!
  ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑި ބަލިވެފައިވާ ނައިޓިންގޭލް ދަ ރޮބަރ އަށް އިޝާރާތް ކުރިއެވެ. މާގަރީޓާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އޭނާ ވެސް ޓްރާންސްފޯމް ކުރަން ބޭނުން ހެއްޔެވެ؟
  އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އެންމެ ކުޑަމިނުން ބޭނުންތެރި ކަމެއް އޮންނަންވީ!
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  އެ ކުއްޖާ އޮތީ ދަގަނޑު ޝެޑިއުލެއްގެ ތެރެއިން ޝެކެލް ޖަހާފައި،
  އަދި އަހަރެން ކެއީ އެންމެ ސިއްހަތަށް ފައިދާހުރި އެއްޗެއް...
  ބޮޑެތި ލޯޑުގެ ސަބަބުން ކުއްލިއަކަށް ހަމަލާއެއް ދިނީ،
  އަދި އެއީ ބޮޑު ބާރެއްގެ ސައިބަރ ޖީނިއަސްއެއް ކަމަށް ވެގެން ދިޔައެވެ!
  އަދި ދެން ޑޮމިނިކާ އެނބުރެމުން ދިޔައީ އޭނާގެ ޖާދޫގެ ދަނޑިން އިންޓްރިކްޓް ފިގަރ އެއިޓް އެއް ހަދައިގެންނެވެ.
  އަދި މިހާރު ރޮބަރ ނައިޓިންގޭލްގެ ބަދަލުގައި ފޮނި އެއްޗެހިތަކާއި ޑްރެޖީތަކާއި އައިސްކްރީމްގެ ބައިތައް މުޅި ފަރުބަދައެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ.
  އުފާވެރި ހެއްވާ އަޑު އިވުމުން ކުދިން ޗަސްބިމުން ފުންމާލަން ފެށިއެވެ. އެއީ ކިއުޓް ނަމަވެސް ތުނި، ފަޅައިގެން ގޮސްފައިވާ، އަދި ސަގާފީ ގޮތުން ހުސްފައިގެ ކުދިންނެވެ. އަދި ބޮޑު ދަހިވެތިކަމާއެކު އެމީހުން ޓްރީޓަށް ވަދެ، ރޮބަރ ނައިޓިންގޭލް އާއި ސްވޮމްޕް ގޮބްލިން އެނބުރިލިއެވެ. މާގަރީޓާ އިނގިލިތަކުން ވިސްލް ޖަހާލަމުން ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ފިރިހެނުންނާއި އަންހެން ކުދިން ހުއްޓާލަބަލަ! އަޅުގަނޑަށް ވިސްނޭ ކަލޭ، މި ވިލަންތަކުގެ އަތުލައިގަތުމަށްފަހު ބަނޑުހައިވެފައި ހުރި ނަމަވެސް ފުރަތަމަ އަތްދޮވެލާށެވެ.
  އަދި ސިހުރު ދަނޑިއަކުން ވިލާގަނޑު ދޫކޮށްލާނެ ގޮތެވެ. ފިރިހެން ކުދިންނަށް ޖެހުނީ ކޯރަށް ދުއްވައިގަންނަން، އެމީހުންގެ ކަޅު ކުލައިގެ ހީލްސް ވިދާލަމުންނެވެ. ހަގީގަތުގައި ހަޑި އަތުން ކާއެއްޗެހި ކެއުމަކީ ރުޅިވެރިކަމެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  - މިއީ ކޮބައިތޯ، ނައިޓިންގޭލް އާއި ގޮބްލިންގެ ގައިދީންނާއި އަސީރުން؟
  މާގަރީޓާ އޭނާގެ ވިދާ ބޮލަށް ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - އާނ ސީދާ! އަހަރެމެން އެމީހުން މިނިވަންކުރީމެވެ. އިތުރަށް ސާފުކޮށް ބުނާނަމަ އަހަރެން މިނިވަން ކޮށްދިނީ ކަލޭގެފާނެވެ. އަދި މިއީ ވަރަށް ފިނި ކަމެއް .
  ސަތޭކައަށްވުރެ ގިނަ ކުދިންނާއި ފިރިހެން ކުދިންނާއި ފިރިހެން ކުދިން ތިއްބެވެ. އާދައިގެ މަތިން، ވަރުގަދަ ޖިންސަށްވުރެ އިންސާފުވެރި ޖިންސުގެ މަންދޫބުން ތިންގުނަ އިތުރުވެއެވެ.
  ހައިރާންވެފައި ހުރެ ޑޮމިނިކާ އަހާލިއެވެ.
  - މިތަނުގައި އެ އެންމެންވެސް ފެންނަނީ ބާރަ އަހަރަށްވުރެ ގިނަ އަހަރުތަކެއް ނޫނެވެ. ކޮންކަމެއް، މި ފޭރޭ މީހުން ބޮޑެތި މީހުން މަރާލީކީ ނޫން؟
  މާގަރީޓާ ކިޔައިދިނެވެ.
  - ނޫން، ހަމަގައިމުވެސް އެމީހުން ބޮޑެތި މީހުންވެސް މަރާލައެވެ. ބޮޑެތި މީހުންނަށް ކުޑަކުދިންގެ ހަށިގަނޑު ލިބެނީ މިނިވަންވުމަށްފަހުގައެވެ. އެއީ މިސާލަކަށް ޑޮބްރިނިއާ ނިކިޓިޗް އާއި އެކު ކަން އޮތް ގޮތެވެ. އަދި އަހަރެންނާއެކުވެސް އަހަރެން އަދިވެސް ހީވަނީ އަންހެން ކުއްޖެއްހެންނެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ފާހަގަކުރި އެވެ.
  - ފަރީއްކޮޅުގައި ވާ ފަދައިން ދާއިމީ ކުޑައިރުގެ އުމުރަކީ މޮޅު ކަމެއް ! އަދި ބުނެވިދާނެ - ފިނި!
  މާގަރީޓާ ދަތްތައް ހާމަކޮށްލަމުން ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  - އާދެ، މިއީ ހުރިހާ ކަމެއް ވަރަށް ފިނިވާ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ދުނިޔެތަކެކެވެ . އެކަމަކު މިތަނުގައި ވަރަށް ގިނަ ނުރައްކާތަކެއް އެބަހުއްޓެވެ. ޚާއްޞަކޮށް ގޮބްލިން އާއި ނައިޓިންގޭލް ދަ ރޮބަރ އަށް ވުރެ މާ ނުރައްކާތެރި ބަޔަކު އުޅެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހީނލަމުން އަހާލިއެވެ.
  - މިސާލަކަށް ކާކު؟
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ މަޑުމަޑުން ބުންޏެވެ.
  - މުސްކުޅި އަންހެންމީހާ ޝަޕޮކްލިޔަކް!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ކުރި ޓްވީޓެއްގައި ބުނެފައިވެ އެވެ.
  ރަނގަޅު، ހެޔޮ، ބޮޑުދައިތައަކީ ރިންގްލީޑަރ!
  އޭނާއާ ރައްޓެހިވުމަކީ މާވަހަރާ ކުޅެން ޖެހުމެއް ފަދަ ކަމެކެވެ!
  އަދި އެ އަންހެން ކުއްޖާ އެ ނަގައި ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުން ކޮން އުކާލިއެވެ. އެއީ ޑްރެގަންފްލައިއެއްގެ ގައިގައި ޖެހުނު އެއްޗެކެވެ. އެ ސޫފި ގޮވައި، ކޮންފެޓީއަކަށް އެތުރިގެން ދިޔައެވެ.
  ރަންކުލައިގެ ކަރުވަޅިތަކުން ބޯ ހޫރާލަމުން މާގަރީޓާ ފާހަގަކުރިއެވެ:
  - ދިރޭތަކެތި މަރާލުމަކީ ރަނގަޅު ކަމެއް ނޫން!
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - އެކަމަކު އެއީ ހަމައެކަނި ސޫފިއެއް!
  ޖަވާބުގައި މާގަރީޓާ ލަވަކިޔައިދިނީ؛
  - ތިބާގެ ލޭހޮޅިތައް ވައިގެ ތެރެއަށް ތެތްކޮށްލަނީ،
  ޑޮން"ޓް ކްރަޝް އަ ބަގް ނުވަތަ އެންޓް...
  ފަޅުތެރޭގައި ހުރި ގޮފިއެއް ވެސް ނުފަޅާތި -
  ދުނިޔޭގައިވާ ހުރިހާ ދިރުންތަކަކީ އެއް އާއިލާއެއް!
  އަންހެން ބަތަލާ ދަތްތައް ހާމަކޮށްލަމުން ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  - އަހަރެން، ކަލޭ، އޭނާ، އޭނާ - އެކުގައި މުޅި ޤައުމު،
  އެކުގައި އެކުވެރި އާއިލާއެއް!
  އަހަރެމެންގެ ބަހުގައި، ލައްކައެއްހާ އަހަރެން!
  އެކުދިން ދޮވެލީ ކޯރުގައެވެ. އަދި މިހާރު އެމީހުން ދުވެފައި ގޮސް ކާއެއްޗެހި ކައިރިއަށް ދިޔައީ އުފަލާއި ވިދާލައިގެންނެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އާއި މާގަރީޓާ އެކުގައި ސްޕެލްއެއް ވިސްނައިދިނުމުން މޭޒު ދިގުވެގެން ދިޔައެވެ. މިހާރު އެންމެން އިށީންނަން ފުދޭވަރުގެ ޖާގައެއް އޮތެވެ.
  ކުދިން، ހުސްފައި ތެޅިގަނެ، އިށީނދެ، އެމީހުންގެ ސާފު އަޑުތަކުގައި ކޯރަސްގެ ގޮތުގައި ލަވަކިޔަމުން ދިޔައެވެ.
  މޭޒުމަތީ ފޮތިގަނޑު ސްނޯ ފަދައިން ފެތުރިގެންދެއެވެ
  އަދި ގުޑީސްތައް ބަހައްޓާފައި...
  އެކުދިން އެންމެން ކާމިޔާބު ވާނެ،
  އަދި ޗެބުރަޝްކާ އިން ރޯސްޓް ކޮށްލާށެވެ!
  އެއަށްފަހު އެމީހުން ކާން ފެށިއެވެ. ބަނޑުހައިހޫނުކަމާއި މަޙްރޫމްކަމުން ވަރުބަލިވެފައި ތިބި ނަމަވެސް މިތާ އެތައް ރީތި ކުދިންނެއް އެބަތިއްބެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އާއި މާގަރީޓާ ރަނގަޅަށް ކާންދީފައި ތިބި އިރު، ދެފަހަރު ވިސްނުމެއް ނެތި ނަށަން ފެށިއެވެ. އަދި ތިބާގެ ހުސް، ޗައިސަލް، ޓޭންޑް ފައިގައި ފިރުމާލަމާ ހިނގާށެވެ.
  އަންހެން ކުދިން ލަވަކިޔަމުން ދިޔައީ އެމީހުންގެ ވިދާ އަޑުތަކުންނެވެ؛
  އަހަރެން އުފަންވީ ޖައްވީ ގައުމަކަށެވެ
  ހުރިހާ އަންހެން ކުދިން ވަރަށް މާރާމާރީ ހިންގާ ތަނެއް...
  ޝައިޠާނާއަށް ބައްޕަގެ ޤައުމު ބަލި ނުކުރެވޭނެ،
  އަހަރެމެންގެ މަންމަ ރަޝިޔާގެ ޝަރަފަށް!
  
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް މާތް ރަސް ދިފާއު ކުރެވޭނެ،
  އަދި ދުޝްމަނުން ކިތަންމެ އަނިޔާވެރި އަދި މަކަރުވެރިޔަސް...
  އަޅުގަނޑުމެން އިދިކޮޅު ޓީމުތައް ބާރަށް ބަލިކުރާނަން،
  އަދި ކަނޑިއާއެކު ރަޝިޔާގެ ރޫޙު މަތިވެރިވާނެ!
  
  ރަޝިޔާ، މިއީ އަހަރެންގެ މާދަމާ،
  މާތް އަދި ކޮސްމިކަލީ ދުނިޔޭގެ...
  ހުރިހާ ޤައުމުތަކަކީ އެއް އާއިލާއެއް،
  އަދި އަންހެން ކުއްޖާ އަބަދަށްޓަކައި ޒުވާން!
  
  އަހަރެމެން ހަނގުރާމަތަކުގައި އަހަރެމެންގެ މާދަރީ ގައުމު ދިފާއުކުރާނަން،
  ދުޝްމަނަށް އެންމެ ފުރުސަތެއްވެސް ނުލިބުނު ...
  އަހަރެމެންގެ މަތީގައި ރަން ފިޔަ ޖަހާފައިވާ ކަރޫބެކެވެ.
  ރަޝިޔާ ސިފައިންގެ މީހަކަށް ހަދިޔާއެއް ދޭން!
  
  ރަޝިޔާގައި ހުރިހާ ކަމެއް ރަނގަޅު، ރަނގަޅު،
  އަދި އަޅުގަނޑުމެންގެ އިޚްތިޔާރު ދަގަނޑަށްވުރެ ވަރުގަދަވާނެ...
  އެ ކުއްޖާގެ އަތުގައި ވަރުގަދަ ދޯންޏެއް އޮވެއެވެ،
  އަދި ކޮމްރެޑް ސްޓާލިން އެތަނުގައި ވެރިކަން ކުރައްވައެވެ!
  
  މީހުން އަހަރެންގެ މާދަމާ ދެކެ ލޯބިވާތީ،
  އަޅުގަނޑުމެން އަބަދަށްޓަކައި އިތުރަށް ރީތިކޮށްލާނަން...
  ބައްޕަގެ ބިން އެއް ރުފިޔާއަކަށް ވަގަށް ނުނަގާނެ،
  އަދި ކަލާނގެ ސްވަރޮގް އަކީ ބޮޑު މަސީޙު!
  
  އަހަރެންގެ މާތްވަށި މަތިވެރިވެގެން ލައްވާށި،
  ހަނގުރާމައިގައި ދުޝްމަނުން ނައްތާލާނަން ...
  ލަޑާ މަންމައަކީ އަހަރެންނަށް ލޯބިވާ،
  ރަޝިޔާގެ ދުޝްމަނުންނަށް އެމީހުންގެ ކަމައުޕަންސް ލިބިގަންނަން ދޫކޮށްލާށެވެ!
  
  ބޭނުންވެއްޖެނަމަ ދުޝްމަނުންގެ ލޭ އޮހޮރުވައިލެވޭނެ،
  ރަޝިޔާ ކަކޫ މައްޗަށް ނުގެނެވޭނެ...
  ޝިކާރަވެރިޔާ ވަރަށް އަވަހަށް ގޭމަކަށް ބަދަލުވާނެ،
  އަދި ބޮޑު ލީޑަރު ލެނިން އަޅުގަނޑުމެންނާއެކު ހުންނާނީ!
  
  އަޅުގަނޑުމެން ޖައްވުގެ ފުޅާކަން ފަތަޙަކުރާނަން،
  އަޅުގަނޑުމެން މުޅި ކައުނަށް އުފާވެރިކަން، އުފާވެރިކަން ދޭނަން...
  މޮސްކޯއަކީ ޚުދު ރޯމަށްވުރެ ވެސް މަތީ ރަށެއް،
  ހަނގުރާމައިގައި އޭގެ ބަދަލެއް ނާންނަ ބާރާއެކު!
  
  އަޅުގަނޑުމެންގެ އަލިގަދަ ބިމަށް ހަނގުރާމަ އަންނައިރު،
  އަހަރެމެންގެ ބާރުގަދަ ސިފަ ފުރަބަންދަށް ދައްކާނަން...
  ރަޝިޔާއަށް ލިބޭނީ ދީލަތި ފީއެއް،
  އަހަރެމެން މިތިބީ އިރުއަށް ވުރެ މަތީގައި އަދި ގަސްތަކަށް ވުރެ ވެސް ރީތި!
  
  ގަބޫލުކުރައްވާ، ރަސްގެ ހަލާކު ނުވާނެ،
  ހޯރޑް އަހަރެމެން ކަކުލުގައި އަޅުވާކަށް ނުޖެހޭނެ...
  ތިމާގެ މާދަމާއަށްޓަކައި ހަނގުރާމަކޮށް ބިރު ނުގަންނަވާ،
  ރަޝިޔާއަށް ނޭނގެނީ ބަލިކަށިކަމާއި ލަސްކަން!
  
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ލޮބުވެތި ޤައުމު އަނެއްކާވެސް އުފުލިގެންދާނެ،
  މުޅި ކައުނަށް އޭނާގެ ބާރު ދައްކާލާނެ...
  އަދި ޝައިޠާނާ ނައްތާލެވޭނެއެވެ
  ބައްޕަ ޤައުމުގެ ދުޝްމަނުން ޤަބުރަށް ވެއްޓިގެންދާނެ!
  އެއީ ހުސް ފައިން ފުންމާލައިގެން ޝައިޠާނުން ފަދައިން އެނބުރެމުން ދިޔަ އަންހެން ކުދިން ޑަބަލް ސޮމަރސޯލްޓްތަކެއްގައި ހަޅޭއްލަވައި ފުންމާލަން ފެށި ގޮތެވެ.
  މިއީ މިތަނުގައި ތިބި ރީތި އަދި އުދުވާނީ އަންހެން ކުދިންނެވެ . އަދި އެމީހުން ގިސްލާ ގޮތާއި، ފުންމާލާ ގޮތެވެ.
  އާދެ އޯކޭ ކުދިން ކައިގެން ވެސް އަމިއްލަ އެއްޗެއް ލަވަކިޔައެވެ. އަދި އެކަން ކުރަނީ ވަރަށް ހެޔޮގޮތުގައި. މިއީ އެމީހުންގެ ލަވަތަކެވެ. އަދި އެނބުރޭ ޓޮޕެއް ފަދައިން ވަށައިގެން އެނބުރެއެވެ.
  ޓޮޕް ކްލާސް އަންހެން ކުދިން.
  އެކަމަކު ދެން އުޑުމަތިން ވަރަށް ބޮޑު ބުޅަލެއް ފެނިގެން ދިޔައީ، ހަގީގީ ޑްރެގަންއެއް ފަދައިންނެވެ. އަދި އޭނާގެ ފިޔަތައް ބޮޑުކަމުން އަގުހުރި ހިލަތަކުން ޖަހާފައިވާ ރަން ފަދައިން ވިދާލާފައި ހުއްޓެވެ. އަދި އެހާ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ރީތިކޮށް ފެނުނެވެ. މިއީ ހަމަ ގައިމުވެސް، ތެދުތެދަށް ބުނާނަމަ، ޑައިނަސޯ ފަދަ ބޮޑެތި ބުޅަލެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - މިތަނުން އެއްވެސް މުޢުޖިޒާތެއް ނުފެންނާނެ. ހައިރާން ކުރުވަނިވި!
  މާގަރީޓާ ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އާދެ، މިއީ ހަމަ ގައިމުވެސް ހައިރާންވާ އާތުރޯޕޮޑްތަކެކެވެ. އެކަމަކު މިއީ އެންމެ ހައިރާންވާ ކަމެއް ނޫނެވެ. މިނޫންވެސް ވަރަށް ފިނި ކަންތައްތަކެއް އެބަހުއްޓެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  އެކަމަކު ފޮތެއްވެސް އަދި މިއުޒިއަމެއްވެސް ނޫން،
  އެމީހުން އަހަރެމެންގެ ރައްޓެހިންގެ ބަދަލުގައި ނުތިބޭނެ!
  އަދި ސިހުރު ދަނޑިން އަންހެން ކުއްޖާ ބީމްއެއް ދޫކޮށްލާނެއެވެ. އަދި އާ ކޮކްޓެއިލް ބިއްލޫރިތަކެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. އަދި އެކުދިން އެމީހުންނަށް ހަމަލާދިނެވެ.
  އެއީ ކިހާ މޮޅު ހުރިހާ ކަމެއް ނިމުނީ . އަދި ހަމަ ކޮންމެވެސް ވައްތަރެއްގެ މިއުޒިކެއް އަހަރެންގެ ބޮލުގައި ކުޅެއެވެ.
  އަދި ޑޮމިނިކް އާއި މާގަރީޓާ ލަވަ ނުކިޔާނީ ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ؛
  ރީތި ކުދިން ހަމަލާ ދެނީ ހުސްފައިން،
  އެމީހުން ދުވަނީ، އެހާ ސަޅި އަންހެން ކުދިން...
  ފްރިޓްޒްގައި އަތްތިލަ ޖަހަން ޖެހިއްޖެ ނަމަ،
  ނުވަތަ މެޝިންގަން ޖަހައިގެން އޭނާ ކަނޑާލާނެ !
  
  އަންހެން ކުދިންނަށް ޝައްކު ކުރެވޭކަށް ނެތެވެ
  އެމީހުން ވަޅުލާނީ ނާޒީން މަރުވެފައި...
  އަދި އޭނާގެ ފައިމަތިން ބާރަށް ފިއްތާލާނެއެވެ .
  އަދި ކޮންމެވެސް ތަނެއްގައި ވަލު ޖަނަވާރުތައް ކާނާ ކެއުމަށް ގޮވާލައެވެ!
  
  ރަޝިޔާ، މިއީ ސިފައިންނަށް ކިޔާ ބަހެއް،
  ގަބޫލުކުރައްވާ، އެއްވެސް ފިނިކަމެއް ނުލިބޭއިރު...
  ބައެއް ފަހަރު ހާލަތު އަނދިރި ނަމަވެސް،
  ނުބައި ކަޅު ކާއިން ކާމިޔާބު ހޯދާ ތަނެވެ!
  
  ގަބޫލެއް ނުކުރައްވާ، ކޮމްސޮމޯލްގެ މެމްބަރުން ފިލައިގެން ނުދާނެ،
  އަދި އެމީހުން ދުވެއްޖެނަމަ ދެން ހަމައެކަނި ހަމަލާދޭން...
  އަދި ހުރިހާ ނާޒީން އެއްފަހަރާ މަރާލާނެ،
  އަދި ފުހަރު އުފުލާނީ ޗޮޕިން ބްލޮކަށް!
  
  ރަޝިޔާ، މިއީ އަހަރެންގެ މާދަމާ،
  ޝީ އިޒް ރޭޑިއަންޓް، ސިމްޕްލީ ބިއުޓިފުލް...
  ނުލަފާ މީހާއަކީ ރޫބްލްއެއްވެސް އަގުހުރި މީހެއް ނޫން،
  އަދި، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ހަނގުރާމަވެރިއަކާ ޒުވާބު ކުރުމަކީ ނުރައްކާތެރި ކަމެއް!
  
  އެކަމަކު އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ އަޅުގަނޑުމެން ފަޝީސްޓުން ބަލިކުރާނަން،
  ތަޚުތުގައި ނުބައިކަމެއް ރަސްކަމެއް ނުކުރާނެ...
  އަހަރެމެންގެ މަތީގައި ރަން ފިޔަތަކެއް ހުރި ކަރޫބެކެވެ.
  އަދި ތާޖުގައި ބޮޑުކަމާއި އެކު ކަލާނގެ ސްވަރޮގް!
  
  ނުލަފާ މީހަކީ، ގަބޫލުކުރައްވާ، ބަލިކަށި އަޅެއް،
  އޭނާގެ ތަޤްދީރަކީ އެއް - ފުރައްސާރަތަކަށް ކެތްކުރުން...
  މިއަދު ތިޔައީ މެކޭނިކެއް، މާދަމާ ތިޔައީ ފޯމަންއެއް،
  އަދި ތިމާ އަމިއްލައަށް އެހެން މީހުންގެ ބުރަކަށީގައި ތަޅާލެވޭނެ!
  
  އަންހެން ކުދިންނަށް ބާރު ލިބިފައިވޭ، ހަމައެކަނި އަލިފާންގަނޑެއް،
  ބައެއް ފަހަރު ބާރުގަދަ ގޮތެއްގައި ފަރުބަދަތައް ތަޅާލައެވެ...
  ހަނގުރާމަ ހިނގަމުންދަނީ ނުބައި ތޫފާނަކުން،
  އަދި މަރު ތެދުތެދަށް ބުނާނަމަ އިންސާނީ ނަސްލު ކޮށާލައެވެ!
  
  އަހަރެން ތެދުވެރިކަމާއެކު ދަންނަވާނަން، ނައިޓްސް،
  އަހަރެމެން ވަރުގަދަ ވާނީ އަހަރެމެން ރަޝިޔާ މީހުން އެއްބައިވަންތަވެގެން...
  ތިބާގެ ފޯކާއި ވަޅިއާއެކު ދާން ލުއި ކާނާއެއް ބޭނުން،
  އަހަރެމެންނަކީ ހަނގުރާމަތަކުގައި ނާކާމިޔާބު ނައިޓްސް!
  
  އަހަރެމެންގެ އީމާންތެރިކަމަކީ ކޮބައިތޯ، މާތްރަސްކަލާނގެ އީސާގެފާނަށް،
  އަހަރެމެން ވެސް ލަޑާއަށް އިހުތިރާމް ކުރި ނަމަވެސް...
  ކޮމްރެޑް ސްޓާލިން އަކީ އަހަރެމެންގެ ބައްޕަ ފަދައިން،
  އަދި ސުވަރުގެ ކޮމިއުނިޒަމްގެ ތަނެއް އޮންނާނެ!
  
  އެއްދުވަހަކު މަރުވެފައި އޮތް މީހާ ދިރުއްވާނެއެވެ
  އަދި އަހަރެމެން ވާނީ އިތުރަށް ރީތިވެ ބުއްދިވެރި...
  އަދި އެމީހާ، ހަމަގައިމުވެސް، ވަރަށް ފަޚުރުވެރިވާ،
  ބައެއް ފަހަރު ދޮގު ވާހަކަ ދެއްކި ނަމަވެސް!
  
  ލޯބީގައި އަޅުގަނޑުމެންގެ ބައްޕަގެ ވަޒަނަކީ ތަރިއެއް ފަދައިން،
  ގަބޫލުކުރައްވާ، ދުވަހަކުވެސް ނުނިކުމެވޭނެ...
  ބޮޑު ހުވަފެނެއް ހަގީގަތަކަށް ވާނެއެވެ
  މުޅި ކައުނުގައި ހަމަޖެހުމާއި އުފާވެރިކަން އޮންނާނެ!
  
  އަހަރެން މާރިއާ ދެކެ ލޯބިވޭ، އަހަރެން ލަޑާއަށް ޝަރަފުވެރިކަން ދެނީ މުޤައްދަސްކޮށް،
  ސްވަރޮގް ރީތި އަދި ޕެރޫން ވެސް މޮޅު...
  އަހަރެން އީސާގެފާނާއި ސްޓާލިން ދެކެ ލޯބިވޭ ،
  އައިކޮންތަކުގެ މާތް މޫނުތަކަކީ އަހަންނަށް ލޯބިވާ މޫނުތަކެއް!
  
  ހަގީގީ ސުވަރުގެ އޮންނާނީ ކޮން އިރަކު ހެއްޔެވެ؟
  ގަބޫލުކުރައްވާ، ތިޔަބޭފުޅުންގެ ހުރިހާ އުއްމީދެއް އެކަމުގައި ހަގީގަތަކަށް ވާނެ...
  ތިބާގެ ހިތް ތިބާގެ މާދަރީ ވަޒަނަށް ދެއްވާ،
  ހުރިހާ ކަމެއް ރަނގަޅުވާނެ، ކުރިއަށްވުރެ ވަރުގަދަވާނެ!
  އެއަށްފަހު އެންމެ ފަހުން މިނިވަންވި ކުދިން ކެއީއެވެ. އެއަށްފަހު އެމީހުން އުފެއްދީ ޑިޓާޗްމަންޓަކަށް. ސަތޭކައަށްވުރެ ގިނަ އަންހެން ކުދިންނާއި ފިރިހެން ކުދިންނެވެ.
  އަދި ހިނގާލުމަކަށް ނިކުމެގެން ދިޔައެވެ. ފޮނި ހިނިތުންވުމަކާއެކު ޑޮބްރިނިއާ ފާހަގަކުރިއެވެ:
  - އެމީހުން މާރާމާރީ ހިންގާނެކަން އަހަންނަށް ޔަގީން!
  އަދި ބަޠަލު ކުއްޖާ ޑްރެގަންގެ މައްޗަށް ފުންމާލިއެވެ.
  އޮއެނޯމަސް ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - މިފަދަ ޑިޓާޗްމަންޓެއް މާ މަޑުމަޑުން ހިނގާނެއެވެ. އަހަރެމެން ޑްރެގަންތަކުގެ މައްޗަށް މާ ބާރަށް ހަރަކާތްތެރިވަމެވެ. އަދި މިތަނުގައި ހުއްޓާލަންވީ ވަގުތުވެސް އެނގެން ޖެހެއެވެ.
  އެކުދިން ބިނާކުރީ. ޑިސެންޓްކޮށް އަދި ލަގްޒަރީކޮށް ވެސް ހެދިފައި ހުރީ އެންމެ ބެރޯނެސްއެކެވެ. ބާކީ ތިބި މީހުން ތިބީ އާދޭސްކުރާ މީހުން ފަދައިން، ޒުވާން ރަގަމުފިންތަކެއް ފަދައިންނެވެ . ނަމަވެސް ހުސްފައިގައި ހަރަކާތްތެރިވުމަކީ އެއަށްވުރެ މާ ހުނަރުވެރި ކަމެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - ބެރޯނެސް އަންހެން ކުއްޖާ ހިނގާނަމަ، ދެން އޭނާގެ އަގުހުރި ބޫޓު ތަޅާލައި ފަޅައިގެން ދާނެއެވެ. ފަހަރެއްގައި އެހެން އެންމެން ފަދައިން ހުސްފައިގައި ހުންނަންވީ ކަމަށް ވެދާނެ ހެއްޔެވެ؟
  ބެރޮނެސް ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ކެތް ނުކުރެވޭނެ! ރަނގަޅީ އަހަރެން ބައްޕަ ޑޫކް ކައިރިއަށް ފޮނުވުން، އޭނާ ކަލެއަށް އިނާމެއް ދޭނެ އަދި ކަލެއަށް ގެއްލުމެއް ނުދޭނެ!
  މާގަރީޓާ ޑޮމިނިކާއަށް ބޯޖަހާލިއެވެ:
  -ތިބާގެ ކިބައިގައި އެފަދަ ސިހުރުވެރި ގުދުރަތީ ބާރެއް އެބަހުއްޓެވެ. އެހެންވީމާ އަންނައްޗޭ، އެއްކޮށް ނަގައިގެން ރޭޑިއަންޓް ޗާޖުތައް ފޮނުވައި، އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބައްޕަގެ ގަނޑުވަރަށް އެއްލާލަމާ ހިނގާށެވެ!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ފާހަގަކުރި ގޮތުގައި؛
  - ޘަވާބު ކިހިނެއް ވާނީ؟
  މާގަރީޓާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އާދެ، އެމީހުން ދޭނީ ރަން ޕާރުސަލެއް، އެހެންވީމާ އެއީ އަސްލު ވަރަށް ގިނަ އެއްޗެއް ހެއްޔެވެ؟ މީގެ އިތުރުން އަޅުގަނޑަށް އާދައިގެ ގަސްތަކާއި ކޮންތަކުން ރަން ސިހުރު ކުރެވޭނެ، އަދި ތިޔަބޭފުޅުންނަށްވެސް ކުރެވޭނެ!
  ޑޮމިނިކާ ވިސްލް ޖަހާލިއެވެ.
  - އާޗާ! އެހެންވީމާ އަޅުގަނޑުމެންނަށް އަމިއްލައަށް ޑޫކްޑަމް ގަނެވޭނެ!
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ އިއުތިރާޒު ކުރިއެވެ.
  - އެއީ ޙަރާމް ކަމެކެވެ! ސިހުރު ރަން ދައުރުވުމަށް މަނާކޮށްފައި ވާއިރު، އެހެން ނޫންނަމަ ދަގަނޑަށް ވުރެ ގިނައިން އެ ރަން ހުންނާނެ އެވެ. ވިސްނޭ، އަގުހުރި ފައިސާ ފޮތީގެ އިންފްލޭޝަން!
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - މިއީ އިންޖިނިއަރ ގާރިންގެ ހައިޕަރބޮލޮއިޑްގައި ވާ ކަހަލަ ކަމެއް ހެއްޔެވެ؟
  މާގަރީޓާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އެކަހަލަ ކަމެއް. އަހަރެން ކުޑައިރު މިފޮތް ކިޔާލީމެވެ. އާދެ، ދެން ގޯލްޑް ސްޓޭންޑަރޑް ވެއްޓުނީ، އަދި އެއީ ބިރުވެރި ކަމެއް .
  އެނޯމައި ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އެކަމަކު އަދިވެސް، ފަހަރެއްގައި ބެރޯނެސްއެއް ތަރުބިއްޔަތު ކުރެވިދާނެ ހެއްޔެވެ؟ އެހާ ނަފްރަތު ނުކުރުމަށެވެ!
  ޑޮބްރިނިއާ ހިނިތުންވުމަކާއެކު ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - އާދެ، އަޅުގަނޑުމެން މިކަން ކުރާނީ އެއްފަހަރާ،
  ހިނގާ އޭނައަށް ފިނި އެއްޗެއް ދޭން!
  ބެރޮނެސް އަނެއްކާވެސް ޗަސްބިމުގައި ހީލް ޖަހާލަމުން ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ:
  - އަހަރެން ބައްޕަ ކައިރިއަށް ގެންގޮސްދީ! ނުވަތަ އަހަރެން ތިޔަ އެންމެން މަރާލާނަން!
  އެކުދިން އެއް އަޑަކުން ހީގަތެވެ.
  ކުއްލިއަކަށް ޗަސްބިމުގެ ދަށުން ޓޮޕެއް އަޅައިގެން ހުރި ގްނޯމެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. އޭނާއަކީ އަދިވެސް ވަރަށް ޒުވާން، ތުނބުޅިއެއް ނެތް މީހެއްކަން ސާފުކޮށް އެނގެއެވެ. އެކަމަކު އަތުގައި ސިހުރު ދަނޑިއެއް ހިފައިގެންނެވެ.
  ކުޑަ އަޑަކުން ބުންޏެވެ.
  - ދެން އިވެނީ ކެޕްރިޝިއަސް އަންހެން ކުއްޖެއްގެ އަޑެވެ. ފަހަރެއްގައި އޭނައަށް ތައުލީމު ދޭންވީ ވަގުތު ޖެހިދާނެ ހެއްޔެވެ؟
  ބެރޮނެސް ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ހަމަ ޓްރައި ކޮށްލައްވާ، ސުކަރ !
  އަދި ބޫޓު ޖަހާފައިވާ ފައިން ގްނޯމް ހަރަކާތްތެރި ކުރަން މަސައްކަތް ކުރިއެވެ. އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑި ތެޅިގަތެވެ. ޤަދީމީ މީހުންގެ ތެރެއިން ކެޕްރިޝިއަސް އަންހެން ކުއްޖާއާއި ފިރިހެން ކުއްޖާ ގެއްލިގެން ދިޔައެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހީނގަތެވެ.
  - އާޗާ!
  މާގަރީޓާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - މިއީ ޑްވާރފް ކުއްޖެއް. ސިހުރު ހަދިޔާކޮށްފައިވާ ޚާއްޞަ ވައްތަރެއްގެ ގްނޯމްއެކެވެ. މިހާރު އޭނާ ގެންދިޔައީ ބޮޑުކުރަން ކެޕްރިޝިއަސް އަންހެން ކުއްޖާއެވެ. އަދި ބެރޯނެސް އަށް ޖެހޭނީ ސަގާފަތާއި އަދަބުވެރިކަން ދަސްކޮށް، ޒަމީރުވެރިކަމާއެކު މަސައްކަތް ކުރަން ކަމަށް ބެލެވެ އެވެ.
  އެނޯމައި ހިނިތުންވެލަމުން ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އަދި އަހަރެން ބޭނުންވީ އޭނައަށް ތަޅަން! އަދި އެހެންކަމުން، ބުރަ ތިބާގެ ކޮނޑުން ފޭބިއެވެ.
  ޑޮބްރިނިއާ ލަފާ ދިނީ:
  -ސްކެލެޓަންއަށް ދާންތަ؟ އެހެންކަމުން މަގުމައްޗަށް ޖެހެންވީ ވަގުތު ޖެހިދާނެ އެވެ.
  މާގަރީޓާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ތަންކޮޅެއް ކައިރިން އޮތީ ނުބައި ސިހުރުވެރިޔާ ބަސްޓިންޑާގެ ކަސްޓަލް ކަމަށާއި، އޭނާއަކީ ބާރަ މީހުންގެ ތެރެއިން އެހެން އާޓިފަކްޓެއް ކަމަށްވާ ރީނދޫ ކުއްތާއެކެވެ. މިއީ އަޅުގަނޑުމެން އަތުލައިގަންނަންވީ އެއްޗެއް.
  މީގެ އިތުރުން، އަޅުގަނޑުމެންގެ މިހާރުވެސް ކުޑަ ލަޝްކަރެއް، ސަތޭކައަށްވުރެ ގިނަ ފިރިހެނުން އެބަތިބި. އޭގެ ތެރޭގައި ބަޠަލު ފީނިކްސް ފަލްކަން ހިމެނެއެވެ. އޭނާއަކީ ވެސް ފިރިހެން ކުއްޖެއް ނަމަވެސް ވަރަށް ބާރެއް ލިބިފައިވާ މީހެކެވެ.
  ޑޮބްރިނިއާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - އަހަންނަށް އެނގޭ ފީނިކްސް. ހަމަ ކިހިނެއްތޯ އޭނާ އަތުލައިގަތީ؟
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - މަކަރުވެރިކަމުން، ހަމަ ތިބާ ފަދައިން. އެކަމަކު މިހާރު އަޅުގަނޑުމެންނަށް ލަޝްކަރެއް ލިބިއްޖެ، އަދި އަޅުގަނޑުމެން ބަސްޓިންޑާގެ ގަނޑުވަރަށް ތޫފާނެއް އަރާނަން!
  ޑޮމިނިކާ ކުޅެމުން ދިޔައީ ބަނޑުގައި ހުރި ކަށިގަނޑާ އެކުގައެވެ. ދެން އެ ނަގައިގެން ޗަސްބިމުގައި އޮށޯވެގެން އޮތް ނަޓެއް ފަޅާލީ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުންނެވެ. އެކަމަނާ އޭގެ ކަށި އުކާލަމުން، އަނގައިގައި ހިފާ، ވަރުގަދަ ދަތްތަކުން ކައްކައި، ކޫޑް:
  - އެސޯލްޓަކަށް ދާންވީތަ؟ އާދެ، އަޅުގަނޑަށް މި ޚިޔާލު ކަމުދެއެވެ. ނަމަވެސް، ބަސްޓިންޑާ ކިޔާ ނަމަކީ ކުޑަކުދިންގެ ފަރީއްކޮޅެއް ހަނދާންކޮށްދޭ ނަމެކެވެ. އެއީ ދުވަހަކުވެސް ދޮވެ ނުލާ މީހާއެއް ނޫން ހެއްޔެވެ؟
  މާގަރީޓާ ބޯ ހޫރާލިއެވެ:
  - އަހަންނަށްވެސް މި ފަރީއްކޮޅު އެނގޭ. ނޫން މިއީ ކުޑަކޮށް ތަފާތު ސިހުރުވެރިއެކެވެ. އެކަމަނާގެ ކިބައިގައި މުޅި ލަޝްކަރެއްގެ ކުއްތާތަކެއް އެބަހުއްޓެވެ. އާދެ، އަދި ކުލީ އޯކްސް ވެސް. ކުނި އުކާލާފައިވާ އާޓިފާ ސީޓީ އިން ރޮޑެންޓްސް އަށް ވަރަށް ބޮޑު ބާރެއް ލިބޭތީ...
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ އަމުރުކުރީ:
  - ކުދިން! ކައިރީގައި ހުރި ރިހި ސްޕްރޫސް ގަސްތަކުގެ އިންޖެކްޝަންތައް ފަޅާލާ، އަހަރެމެން ގަސްގަހާގެހި ތެރެއަށް ވަދެވުމުން ވަރަށް އަވަހަށް އެތަކެތި ފެންނާނެއެވެ. މިއީ ޑިސެންޓް ހަތިޔާރަކަށް ހެދިދާނެ ކަމެކެވެ.
  އެ ކުދިން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަރެމެން ހުރިހާ ކަމެއް ކުރާނަން، އަހަރެމެންގެ ސަލާމަތްތެރިޔާ!
  އަދި ޓީމު ހިނގާލުމެވެ. ފިރިހެން ކުދިންނަށްވުރެ ތިންގުނަ އަންހެން ކުދިން ތިބި ނަމަވެސް، ހިނގާލުން ވެސް އެނގެއެވެ. އަދި ފައިގެ އިނގިލިތައް މައްޗަށް ދަމައިގަތެވެ. ހަމަ އެވަގުތު މިއުޒިކް ވެސް ކުޅެމުން ދިޔައެވެ.
  އެ ޑިޓާޗްމަންޓް ހަރަކާތްތެރިވީ ހިނގާލުމުގައި. މިތަނުގައި ކެއުމަށްފަހު ބައެއް ފިރިހެނުން ބާރަށް ހޭންފެށި ނަމަވެސް އަންހެން ކުދިން މޮހޮރު ފަތުން ހަދާފައިވާ ގޭގައި ހަދާ ބެރު ޖަހަން ފެށުމުން މޫޑު އިތުރަށް ހިތްހަމަޖެހުނެވެ.
  އެކުދިން ފޯމޭޝަންގައި ޓްރެމްޕް ކުރިއެވެ. ޑޮމިނިކާ ހީކުރީ އެއީ މަލްޗިޝް-ކިބަލްޗިޝް އާއި ބެހޭ ފިލްމުގައި ވާ ފަދައިންނެވެ . ހަމައެހެންމެ ހުސްފައިމައްޗަށް ހިނގާފައި ދިޔަ ފިރިހެނުންވެސް ތިއްބެވެ. އެކަމަކު ކޮންމެވެސް ސަބަބަކާހުރެ ސޯވިއެޓް ފިލްމުގައި އަންހެން ކުދިން ނެތެވެ. އަދި މިއީ އަދިވެސް އާދަޔާ ހިލާފު ކަމެއް ކަމުގައި ވާއިރު، ރެޑް ވެރިކަމުގެ ދަށުން އެމީހުން މެދުނުކެނޑި ޖިންސުގެ ހަމަހަމަކަމަށް ބާރުއަޅަމުން ދިޔައެވެ.
  އަދި މިތަނުގައި އެހާ ގިނަ އަންހެން ކުދިން ތިބިއިރު، އެމީހުން ތިބީ ހިނގާލުމުގައި ގުދުރަތީ ގޮތުން އުފަން ހަނގުރާމަވެރިން ފަދައިން - ބައެއް ގޮތްގޮތުން މީހުން، ބައެއް ގޮތްގޮތުން އެލްފް އާއިލާގެ މީހުން، އެމީހުންގެ ލިންކްސް ކަންފަތުން ފެންނަ ގޮތަށެވެ. އާދެ، ވައްތަރެއްގެ މެޓްރިއާކީއެއް.
  ކުދިން ހިނގާލުން ކުރިއަށް ދިޔައިރު، ހަމަ އެއާއެކު، މިހެން ނެތް ފަދައިން ލަވަކިޔަން ފެށިއެވެ.
  އެލްފިއާ އަކީ އަހަރެމެންގެ ބުއްދިވެރި ޤައުމެއް،
  މަސީޙު ރަސްގެފާނުގެ ވެރިކަމުގެ ދަށުން...
  އެއީ މާތްالله އަޅުގަނޑުމެންނަށް އަބަދަށްޓަކައި ދެއްވި އެއްޗެއް،
  އަހަރެމެންގެ ދިރިއުޅުން އުފާވެރި ކުރުމަށް!
  
  ހެޔޮލަފާ އޮއެނޯމަސް ޝަރަފުވެރިކަމުގައި ލައްވާށި،
  ބައްޕަގެ ޤައުމުގެ ދުޝްމަނުން ބަލިކުރީ ކާކު ...
  ތިބާ އޭނާއަށްޓަކައި ހަނގުރާމަކޮށް ކެރޭނީ،
  ސޮލްސެނިޒަމްގެ ދަށުގައި އުޅެން ފަށާނަން !
  
  ހުސްފައިތިލަ އަންހެން ކުދިން ދުވައެވެ
  އެމީހުން ބޭނުންވަނީ ދުޝްމަނުންނާ ހަނގުރާމަ ކުރަން...
  އަދި މި އޮރކްލަރ އެހާ ފިނި ނޫން،
  އޭގެ ބަދަލުގައި އޭނާއަކީ ހަމައެކަނި ކްލޯންއެއްގެ ތަސްވީރެއް!
  
  ބޮޑު ނިމުމެއް ނެތް ޤައުމެއް
  ތެރޭގައި އިހުތިޔާރު، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ޖީލުތަކުގެ...
  ޝައިޠާނާގެ އަޅުން ރޭވުންތައް ރޭވި ނަމަވެސް،
  އެކަމަކު އަލިފާންގަދަ ޖީނިއަސް އަހަރެމެންނާއެކު ހުންނާނެ!
  
  އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި އަޅުގަނޑުމެންގެ ޕްރެޝަރު ހިފެހެއްޓޭކަށް ނެތް،
  ހަމަގައިމުވެސް އަހަރެމެންގެ ދުޝްމަނުން ބިންމައްޗަށް ވައްޓާލާނަން...
  ތިބާގެ ނޯޓްފޮތުގައި ލިޔެލާށެވެ، ކުޑަކުއްޖާ،
  އޮއެނޯމަސްގެ ދަށުގައި މީހުން އުޅުމަކީ ކިހާ އުފާވެރި ކަމެއް ހެއްޔެވެ !
  
  އަޅުގަނޑުމެން ބައްޕަގެ ޤައުމު އެހެން މީހުންނަށްވުރެ ރީތިކޮށް ހަދާނަން،
  މި ޙަޔާތުގައި ސުވަރުގެ އަންނާނެ...
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ވަލު ކާމިޔާބީ ފާހަގަކުރަމާ ހިނގާށެވެ
  އަދި ވަރަށް އަވަހަށް އަޅުގަނޑުމެން އުޅޭނީ އެލްފިނިޒަމްގެ ދަށުގައި!
  
  ނޫން، ގަބޫލުކުރައްވާ، އަހަރެމެން އޯކިޝިސްޓުންނަށް ފަޅައިގެން ނުދެވޭނެ،
  ދުޝްމަނުން ވަރުގަދަ އަދި ވަރަށް މަކަރުވެރި ނަމަވެސް...
  އެކަމަކު އަޅުގަނޑުމެން އިމްތިހާނުތަކުން ފާސްވާނީ އޭ،
  އޮއެނޯމަސްގެ ދަށުން ރަނގަޅު ވެގެން ދާށި !
  
  ސާރުގެ ޝަރަފުވެރި ބޮޑުކަން، ގަބޫލުކުރައްވާ،
  ޑައިމަންޑްތަކުން ފުރިފައިވާ ތިބާގެ ތާޖާއެކު...
  އަދި، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، އެ ވަރުގަދަ ޖަނަވާރު ފުނޑުފުނޑުކޮށްލާނެ،
  ވަބާ ވެސް ފަހަތަށް ދާނެ، ގަބޫލުކުރައްވާ، ކިހުނު!
  
  ނޫން، އެލްފިއާއަށް ތިބާއަށް ވެސް ބޭނުންވަނީ އެލްފްރޮގް ,
  ރައްޓެހިން ތިޔަ ކަލާނގެތަކަށް ޚިޔާނާތްތެރި ނުވާށެވެ...
  ބޮޑު އަދި ޝަރަފުވެރި ކަމަކީ މާތްވެގެންވާ އާއިލާ،
  ތިމާގެ ބަލިކަށިކަން ނުދައްކާށެވެ!
  
  ރީތި ލަޑާ އަކީ ކަލާނގެތަކުގެ ފޯޖް،
  ގަބޫލުކުރައްވާ، އޭނަ އުފަންވީ ލޯބި...
  ހަމައެކަނި ކޮންމެހެން ބޭނުން ނުވާ ބަސްތަކެއް މީހުން ބޭކާރު ނުކުރައްވާ،
  ހުޅުވިއްޖެ ޙައްދެއް ނެތް ބޮޑުކަން!
  
  އެލްފްރޮގްގެ ތިރިއަށް ނުހިފެހެއްޓޭނެ ,
  ދުޝްމަނަކަށް ވެސް ވަޅި ހަރާނެ ...
  ހަމައެކަނި މޮޔަ ކަންތައްތަކަށް އެދެން ނުތިބޭ،
  އެލްވެން ސިފައިންގެ ޝީލްޑް ނިވާވާނެ!
  
  އެލްފިއާ، މިއީ ޝައްކެއްވެސްނެތްގޮތުގައި ބާރެއް،
  ޝީ ކެން މޫވް ފަރުބަދަތައް...
  ބައެއް ފަހަރު މަހަށް ބޮޑެތި ތަކުލީފުތަކެއް ކުރިމަތިވި ނަމަވެސް،
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ހުރިހާ ހުރަސްތަކެއް ދޮގުކުރެވޭނެ!
  
  އެލްފްސްގެ ޝަރަފުވެރި ދުނިޔެއެއް ވަރަށް އަވަހަށް އުފެދިގެންދާނެ ,
  އެއީ ކައުނު ފިއްތާލާ އެއްޗެއް...
  މާތްރަސްކަލާނގެ ކެރޫބް ފިޔަތައް ފަތުރާނެއެވެ.
  އަދި ޚަލްޤުތަކުގެ އެއްޗެއް، ގަބޫލުކުރައްވާ...
  
  ކަލާނގެ ލަޑާ ޝަރަފުވެރި، ގަބޫލުކުރައްވާ،
  އޭނާގެ ހުރިހާ ދަރިންނަށް ލޯބި ދިނީ...
  އަދި މިހާރު އޭނާ ވާނީ ވަރުގަދަ ނައިޓަކަށް،
  ދުޝްމަނުންގެ ނޭފަތުގައި ބާރަށް ޖަހާލަމާ ހިނގާށެވެ !
  
  ތިޔައީ ފިއެވް , އެލްފްސް އަށް ވެރިރަށް ފަދައިން ,
  ގަބޫލުކުރައްވާ، ޝަރަފުވެރި ޑްރަޝިއާ ސިޓީތަކުގެ މަންމަ...
  ދުޝްމަނުންގެ ގައިގައި ހަމަލާލަމާ ހިނގާށެވެ ,
  އަހަރެމެންނަކީ ނައިޓްސް، ގަބޫލުކުރައްވާ، އަހަރެމެންނަކީ ބިރުވެރި ބައެއް ނޫން!
  
  އަހަރެންގެ މުޤައްދަސް ވަޒަނަށްޓަކައި،
  އަހަރެމެން ވަރަށް ބާރަށް ހަނގުރާމަ ކުރާނަން...
  އެލްފް އެއް ރޫބަލް އަށް ވަގަށް ނުނަގާނެ،
  ކޮންމެއަކަސް ލައިޓް އެލްވްސް އަށް އަބަދުވެސް މާރާމާރީ ހިންގަން އެނގެއެވެ!
  
  ރީތި އަންހެން ކުދިން އެބަތިބި، ގަބޫލުކުރައްވާ،
  އެއީ ފިނިގަނޑުގައި ވަރަށް ޑޭޝިންގްކޮށް އަވަސްވެގަންނަ ކަމެވެ...
  ވަލު ޖަނަވާރެއް ކަމަށްވާ ފުހެރު ފަޅާލާނެ،
  އަޅުގަނޑުމެން އިންދާނީ ރީތި، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ރޯޒެއް!
  
  ރުޅިވެރިކަމަށް ކެތް ނުކުރާނަން ،
  އިރުގެ އަލިން ދިއްލާފައިވާ އެލްފް އުފުލާލަމާ ހިނގާށެވެ ...
  ބޮޑު ހުވަފެނެއް ހަގީގަތަކަށް ވާނެއެވެ
  މި އުޑުގެ ދަށުގައި ވިދާ ކަޅުކުލައެއް!
  
  އެލްފްރޮގް އައިސް މަރުވެފައިވާ މީހުން ދިރުވާލާނެ،
  އެކަމަކު އަހަރެމެން ބޭނުންވަނީ ލައިފް ކޫލް އަށް ދިރުވާލަން...
  އަޅުގަނޑުމެން ކައުނުގެ ފުޅާކަން ފަތަޙަކުރާނަން،
  ކްރައިސްޓް އަކީ މަރުނުވާ މީހެއް ކަމަށާއި، ޔަހޫދީން ހުރީ ނަރަކައިގައެވެ!
  
  އޮއެނޮމައިއަށް އަމާނާތްތެރިކަމާއެކު ޚިދުމަތް ކުރައްވާ،
  އަދި ޕްލީޒް ރަސްރަސްކަލުންނާ ދެކޮޅަށް ބަޣާވާތް ނުކުރައްވާ...
  އެލްފްސްގެ ދަރިން ޝަރަފުގައި ތިއްބަވާށި ،
  އެލްފިއާ، މިއީ މެޕްގައި ހުރި ތަނެއް ނޫން!
  
  އަޅުގަނޑުމެން ވަރަށް އަވަހަށް ކައުނު ފަތަޙަކުރާނަން،
  ދިރިއުޅުމާއި މަރުގެ މައްޗަށް ބާރުވެރިކަން އޮންނަންވީ...
  ދިރިހުރި ކޮންމެ މީހަކު ވެސް ކެރޫބް އަކަށް ވާނެއެވެ.
  އެމީހާއަކީ މާތްالله ފަދަ މީހެއް، ގަބޫލުކުރައްވާށެވެ!
  . ބާބު ނަންބަރު 10.
  ޑޮމިނިކާ އެނބުރި އޭނާގެ އެކަޑަމީ ކްލާސްރޫމަށް ދިޔައިރު އޭނާގެ ސެޝަން ނިންމާލީ ލޮޓަސް ޕޮޒިޝަންގަ އެވެ. މިހާރު އަނެއްކާވެސް އެކި ބާވަތުގެ ސްޕެލްތައް، އެކި ފޯމްތަކާއި ވައްތަރުތަކުގެ ސްޕެލްތައް ދިރާސާކުރަން ފެށިއެވެ. އަދި މިކަން ކުރީ ވަރަށް އިހުތިޔާރާއެކުގައެވެ.
  އެއަށްފަހު އަހަރެން ދިޔައީ ރޭގަނޑުގެ ކެއުމަށެވެ. އޭނާގެ ކައިރީގައި ހުރީ އަންހެން ކުއްޖާ ފިއެސްޓާއެވެ. އެމީހުން އެކުގައި ސޯސްގައި ސްކުއިޑް ކައިގެން ތިރިއަށް ދޮވެލީ ކިރާއި ޓޮމާޓޯ ޖޫސް އެއްކޮށްގެންނެވެ. އެއަށްފަހު ހުރިހާ ކަމެއް ބޮޑުވީއެވެ.
  ރޭގަނޑުގެ ކެއުމަށްފަހު ޑޮމިނިކާ ވަނީ ޖާދޫގެ ދަނޑިތައް ބޭނުންކޮށްގެން ފިއެސްޓާއާ އެކު ފެންސް ޖަހާފައެވެ. އަދި ބޮލުން ފެށިގެން ފައިތިލައާ ހަމައަށް ކްރީމް ޖަހާފައި ހުރި ބޮޑު ކޭކެއް އުކާލިއެވެ .
  ބަލިކަން އިއުތިރާފުވެ، ކޮންމެ ހުސް ފައިން އަނގޮޓިއެއް ދިނެވެ. އަދި މިހާރު ޑޮމިނިކާ ހަތިޔާރު އެޅިފައިވަނީ އެއަށްވުރެ ވަރުގަދަ އަދި މަރުވާ ގޮތަކަށެވެ .
  އެއަށްފަހު ދެ އަންހެން ކުދިން ފެންވަރާލައިގެން ގޮސް ކޮޓަރިތަކަށް ދިޔައެވެ.
  ކޮޓަރީގައި ޑޮމިނިކާ އެނދުގައި އިށީނދެ، ލޮޓަސްގެ ބައްޓަމަށް ފައި ފަޅާލަމުން އަނެއްކާވެސް އޭނާގެ ޖިސްމާނީ އަދި ރޫޙާނީ ޖާޒުބިއްޔަތު ނަފްސާނީ ދުނިޔޭގެ އެހެން ލެވެލްއަކަށް ގެންދިޔައެވެ.
  މިހާރު އެމީހުން ޑްރެގަންތަކުގެ މައްޗަށް އުދުހެމުންދާއިރު، އެމީހުންގެ ދަށުގައި ކުޑަކުދިންގެ ސްކޮޑެއް ހިނގަމުންދެއެވެ.
  ލީޑް ކުރަނީ ދެ ފިރިހެން ކުދިން ކަމަށްވާ ވިސްކައުންޓާއި ބަޠަލު ފީނިކްސް ފަލްކަން އެވެ. ދެ ފިރިހެން ކުދިންނަކީ ވެސް ވަރަށް ފާހަގަކޮށްލެވޭ މަސްތަކެއް ހުންނަ، އަދި ހަމައެކަނި ކުރު ހެދުމެއްގައި ތިބި ރީތި ފިރިހެން ކުދިންނެވެ. ވަރުގަދަ، ބުނަމާ ހިނގާ ކުދިން. އަދި ކޮލަމް ފަހަނައަޅައި ގޮސް ހިނގާލައެވެ.
  ކުޑަކުދިން ވީހާވެސް އަވަހަކަށް ހަރަކާތްތެރިވާން މަސައްކަތް ކުރާއިރު، ދޭތެރެ ދޭތެރެއިން ދުވަން ފަށައެވެ. އަދި ހީވަނީ އުޖާލާ، ކިއުޓް ބޮލުގެ މަލާއިކަތުންގެ ލަޝްކަރެއްހެންނެވެ. އަދި ގޭގައި ހަދާ ދަނޑިތައް ފިޔަވައި އަދިވެސް ހަތިޔާރު ނެތް ބައެކެވެ.
  އެކަމަކު ދެން އެމީހުން ވަދެގެން ދިޔައީ ޕައިން ގްރޯވް އަށެވެ. އެތައް ވަލު ދޫންޏެއް ގިސްލި ނަމަވެސް ފީނިކްސް އޭނާގެ ހުސް ފައިން އެމީހުންނަށް ބަރު ކޮންއެއް އުކާލުމުން، އެކަމުގެ ސަބަބުން އަކުރުން އަކުރަށް ޝިކާރަކުރާ ޖަނަވާރުގެ ބޮލުގެ ނާށިގަނޑު ފަޅައިގެން ދިޔައެވެ.
  އޭނާ ވެއްޓުމުން އެހެން ދޫނިތައް ފިލަން ފެށިއެވެ. އަދި ކުދިން ކޮނޑާއި ފަތްތައް ތަރުތީބު ކުރަން ފެށިއެވެ.
  މާގަރީޓާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  "އަޅުގަނޑު ހަނދާން އެބަހުރި އެއްފަހަރަކު ޕާޓީގެ ކުދިންގެ މުޅި ޑިޓާޗްމަންޓެއް ސީރިއަސް ހަނގުރާމައެއް ކުރިކަން. އަދި ޖަރުމަނު ބެޓޭލިއަން ފިލައިގެން ދިޔައެވެ. އަދި ކުދިން އެމީހުންގެ ފަހަތުން ދުވެފައި ގޮސް ސްލިންގްޝޮޓްތަކުން އެމީހުންގެ ގައިގައި ޖަހާލިއެވެ .
  ޑޮމިނިކާ އެއްބަސްވީ:
  - ސްލިންގްޝޮޓް، މިއީ ލެޓަލް ފޯސް!
  ކުޑަކުދިންގެ ހަނގުރާމަވެރިން، ހަގީގަތުގައި ސްލިންގްޝޮޓް ހަދަން ފެށިއެވެ. އަދި ކަނޑި ފަދަ އެއްޗެއް ހަދާށެވެ.
  މާގަރީޓާ އެ ނަގައިގެން ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަ ކުރިއެވެ:
  - އަހަރެމެންގެ ހަތިޔާރު އެންމެ ފުރިހަމަވާނީ ސިހުރު ޖަހައިގެން ދުއްވާލައިފިނަމައެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ދަތްތައް ހާމަކޮށްލަމުން ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  - ހާއްސަކޮށް އަޅުގަނޑު އިތުރުކޮށްފިނަމަ!
  އެކުދިން ހަތިޔާރު އެރުމަށްފަހު ދެ ވަރުގަދަ ސިހުރުވެރިން ވެސް ދަނޑިބުރި ނަގައިފިއެވެ.
  މާގަރީޓާ ކޫޑް:
  - އަހަރެމެން ސިހުރު ކުރަނީ އެއް އަޑަކުން!
  ޑޮމިނިކާ އިން ކަށަވަރުކޮށްދީފައި ވަނީ:
  - ކަނޑައެޅިގެން!
  ދެ އަންހެން ކުދިން ވެސް އެމީހުންގެ ސިހުރު ދަނޑިތަކުގެ ހަކަތަ އެއްކޮށް އެމީހުންގެ ބޮޑު ބާރަކުން ލޯންޗު ކުރި އެވެ. އަދި ދެން އެ ރީތި ކުދިން ނަގައިގެން އެމީހުންގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުން ހަކަތަގެ ކޯރުތައް ކުޑަކުދިންގެ ގްރޫޕް މެދުވެރިކޮށް ލޯންޗުކުރިއެވެ. އަދި ދެން މުޢުޖިޒާތެއް ހިނގައި، އެތައް ހާސް ފޮޓޯބްލިޓްޒް , ނުވަތަ، ކުޑަކުޑަ ސުޕަރނޯވާއެއް ފަދައިން، އަލިފާންގަނޑެއް ރޯވެގެން ދިޔައެވެ.
  މާގަރީޓާ އާއި ޑޮމިނިކާ ސްޕެލްސް ކިޔަން ފެށިއެވެ.
  އަހަރެމެން އަންހެން ކުދިން، ޕެންތިއަން އަށް ވަންނަނީ،
  އެމީހުން ހުވާކުރީ ބައްޕަގެ ޤައުމަށް ވަފާތެރިވުމަށް...
  އޯކިޝިސްޓުންނަށް އިންތިޒާރު ކުރަނީ ރުޅިވެރި ބަލިވުމެއް ކަމަށްވާތީ،
  އާދެ، ކިހިނެއްތޯ އެލްވްސް އުޅެނީ އަވިގަނޑުގެ ދަށުގައި !
  
  ނިމްފިން އަހަރެމެންނާއެކު , މެޓަލް ފަދައިން،
  އެއްވެސް ދަގަނޑަކަށް ވުރެ ވަރުގަދަ ބްރޯންޒް އިން ހަދާފައިވާ...
  އަހަރެން ހުވަފެނުގައި ދުށީ ދުނިޔެތައް ފުށުއަރާ،
  ބޮޑު ޖީނިއަސް ގްރެލިން ވަޞިއްޔަތް ކުރި ފަދައިން!
  
  އަޅުގަނޑުމެން ބައްޕަގެ ބިން ފިނިކޮށްދޭނަން،
  އަދި އަޅުގަނޑުމެން ތަރިތަކުގެ މައްޗަށް ބައްޕަގެ ޤައުމު އުފުލާނަން...
  އެލްފް-ގާލްސް އާއި އެކު ކާމިޔާބީ ހޯއްދަވާށި ,
  މުޅިން ހުސްވެފައި ހުރި ނަމަވެސް !
  
  އޮރކްޝިސްޓް އަހަރެންގެ ވަޒަނަށް ހަމަލާދިނީ،
  ސަމުރާއީ ޓްރޯލްސް އަންނަނީ އިރުމަތިން...
  އަހަރެން ސޮލްސެސަސް އާއި ގްރެލިން ދެކެ ވަރަށް ލޯބިވޭ ,
  އަދި , އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި، އަޅުގަނޑުމެން ދުޝްމަނުން ކޮށާލާނަން !
  
  އެލްފްރޮގް އަހަރެމެންނާއެކު ,
  ކޮން ސޮލްސެނިޒަމް , ސަމާސާކޮށް، ބިނާކުރާނެ...
  ކައުނުގައިވާ އެންމެ ވަރުގަދަ އާއިލާއަކީ ޝަރަފުވެރި އާއިލާ،
  އެއީ އަޅުގަނޑުމެންނަށް ހޭލުންތެރިކަމާއި އިޚްތިޔާރު އިތުރުވާނެ ކަމެއް!
  
  އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި އަޅުގަނޑުމެން ދުވަހަކުވެސް ދޫނުދޭނަން،
  ބައްޕަގެ ޤައުމު ކަކޫ މައްޗަށް ނުގެނެވޭނެ...
  ކޮމްރެޑް ގްރެލިން އަކީ ވިދާ ތަރިއެއް،
  އަދި އަހަރެމެންގެ މުދައްރިސަކީ ބުއްދިވެރި ޖީނިއަސް ޑްރެނިން !
  
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ބައްޕަގެ ޤައުމު އަޅުގަނޑުމެން ހަދާނަން،
  މި ޕްލެނެޓްގައި މާ ރީތި އަދި ވިދާ...
  އަދި އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ކިލަރ ބަޑިއެއް ހުންނާނެ،
  ބޮޑެތި މީހުންނާއި ކުޑަކުދިން މަޖާކޮށްލަން ދޫކޮށްލާށެވެ!
  
  Burn Elfrog , ހިތުގައި އަނދާ ނުލާ،
  ތިޔައީ ހުރިހާ އެލްފް ކަނޑިތަކެއްގެ ޕެޓްރޯނަރ...
  އަޅުގަނޑުމެން ވަރަށް އަވަހަށް ބިނާކުރާނަން، އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި، ވަރުގަދަ ސުވަރުގެއެއް،
  ސޮލްސެސަސް އަންނާނެ، މާތް މިޝަން!
  
  އޯކްލަރ ގޭންގަށް އިތުބާރު ނުކުރައްވާ , ރައްޓެހިން,
  އެއީ ފަސޭހަކަމާއި ބިރުވެރިކަމާއެކު މޮޅުވާނެ ކަމެވެ...
  އަހަރެމެން އެންމެންނަކީ އެއް އާއިލާއެއް -
  އަދި ގަބޫލުކުރައްވާ، މާދަމާ ލޯބިވާން މާ ލަސްއެއް ނޫން!
  
  އަހަރެމެން އެންމެން ރައްކާތެރިކޮށްދެއްވަނީ މާތްالله،
  ބިންމަތީގައި ހަތް ކުލައިގެ ދިދައެއް އުފުލާނެ...
  އަދި ނުބައި ޝިކާރަވެރިޔާ ކުޅިވަރަކަށް ބަދަލުވާނެ،
  އަހަރެމެންނަށް ވެސް ޝައިޠާނާއާ ކުރިމަތިލެވޭނެ!
  
  އަހަރެން ލޯބިވަނީ ބޮޑު ބައްޕަގެ ޤައުމަށް،
  މުޅި ކައުނުގައި މިއަށްވުރެ ރީތި ތިބާއެއް ނެތް،
  އަހަރެމެން އެލްފިއާ އެއް ރުފިޔާއަކަށް ނުވިއްކާނަން،
  ކައުނުގައި ހަމަޖެހުމާއި އުފާވެރިކަން ބިނާކުރަމާ ހިނގާށެވެ!
  
  އަޅުގަނޑުމެންގެ މާދަރީ ވަޠަނުގެ ނަމުގައި، ހުވަފެނެއް،
  ބޮޑު އެލްފް އުފުލިގެންދާނެ...
  އެހެން ހުރިހާ އެއްޗަކީ ހަމައެކަނި ބާޠިލު އެއްޗެކެވެ
  އަދި އައު މަސީޙު އަޅުގަނޑުމެންނާއެކު ހުންނާނީ!
  
  އަޅެ ލަދާ، އަހަރެންގެ މާތްالله،
  ލައިޓް އެލްފްސް އަށް ލޯތްބާއި ހަމަޖެހުން ދެއްވާނެ ...
  އަހަރެން ކަލޭގެފާނަށް އެނބުރެނީ، ކަލޭގެފާނަށް އާދޭސްކޮށް،
  އަދި ބޭނުންވެއްޖެނަމަ ވިލާގަނޑަކުން ޖަހާށެވެ!
  
  Ælfria , އަވަރ ލޭޑީ އޮފް ހެވަން،
  ސޮލްސެސަސް ދިނީ ...
  ތިޔަބައިމީހުންނަށްޓަކައި ބޮޑު ކަލާނގެ ދިރުއްވައިފިއެވެ.
  މީހުންގެ ރަހަ ޙަޤީޤަތުގައި ގެއްލިފައެއް ނުވެއެވެ!
  
  ނޯޓް: އެލްފްސް ތިބީ މިހެން،
  އެލްވެން ކަލާނގެތަކަކީ ވަރަށް ބޮޑަށް އިޙްތިރާމް ކުރާ ބައެއް...
  އަޅުގަނޑުމެންނަކީ މާދަމާގެ ބޮޑު ދަރިން،
  އަދި އަންހެން ދަރިން އަބަދުވެސް ދުނިޔެ ކާމިޔާބު ކުރަނީ!
  
  ރައްޓެހިން، އަޅުގަނޑުމެން ބޭނުންވަނީ މާދަރީ ޤައުމަށް ދުޢާކުރަން،
  ޕެރޫން، ޔާރިލޯ އަދި އެލްފްރޮގް އެވެ ބާރުގަދަ ...
  އަހަރެމެން ވާނީ ވަރަށް ވަރުގަދަ ފިރިންނަށް،
  އަދި އުޑުމަތީގައިވާ ވިލާތައްވެސް އަހަރެމެން އުދުއްސާލާނަމެވެ!
  
  މިހާރު ދުޝްމަނުން މިހާރު ވަނީ އެލްފްސްކްވާ އިން ފަހަތަށް ދުއްވާލާފައެވެ , .
  ތިމާވެށީގެ މާހިރުންނަށް ވަރަށް ބޮޑަށް އަނިޔާ ދެއްވީ ...
  އަޅުގަނޑުމެން ސޮލްސެސަސް އާއި ގްރެލިން އަށް ވަފާތެރި ,
  އަދި ބަޑި ޖަހާފައިވާ ޓޭންކްތައް ވެސް ގިނަވާނެ!
  
  ނޫން، ދުޝްމަނުންނަށް އެލްފްތައް ހުއްޓުވޭކަށް ނެތް،
  އަހަރެމެންގެ ހަނގުރާމަވެރިންނަކީ ހުރިހާ ކަމެއްގެ ބާރުގަދަ ބައެއް ކަމުން...
  އިމްތިހާނުތަކުން ފާސްވެ، އެންމެ ފަސް،
  ކޮންމެ ފިރިހެން ކުއްޖަކުވެސް ވަރަށް ވަރުގަދަވާނެ ގޮތަކަށެވެ!
  
  ސޯލްޓްސެގްރަޑް ޝަރަފުވެރިވާނެ ,
  އަދި އަހަރެމެން އޭނާ ޙަމަލާއިން ރައްކާތެރިކުރާނަން...
  ނައިޓްސްގެ ކާމިޔާބު އެލައިންމަންޓް އަންނާނެ،
  ކޮންޓްރޯލް ނުކުރެވޭ ކޯރެއްގައި ލޭ އޮހޮރެމުން ދިޔަ ނަމަވެސް!
  
  އަންހެން ކުދިން ފިނިގަނޑުގައި ހުސްފައި،
  އެމީހުން ދުވަނީ، ހީލްސް ވިދާލާފައި...
  އަދި އެމީހުން އޯކްސް އަށް އަތްތިލަ ޖަހާނެ،
  އިޖުތިމާޢީ ގޮތުން ނުގުޅޭ ޤާބިލް ފަޅާލާނެ!
  
  ހުރިހާ ކަމެއް އޯކޭ ވާނެކަން މީހުންނަށް އެނގޭ،
  އަޅުގަނޑުމެން ޖައްވުގައި ބުރުޖުތައް ހޯދާނަން...
  ކޮންމެއަކަސް ކެތްތެރިކަމާމެދު ޝައްކު ކުރުމަކީ ފާފައެއް،
  އަދި މާތްރަސްކަލާނގެ ތަޚުތުގައި މީހަކު ހުންނާނެއެވެ!
  
  އަޅުގަނޑުމެން ވަރަށް އަވަހަށް ސައިންސް އާއި އެކު މަރުވެފައިވާ މީހުން ދިރުވާލާނަން،
  އަހަރެމެންނަށް ޒުވާންވެ ރީތިވެވޭނެ...
  އަހަރެމެންގެ މަތީގައި ރަން ފިޔަތަކެއް ހުރި ކަރޫބެކެވެ.
  އަހަރެންގެ ރީތި އެލްފް މަންމައަށް!
  އެހެންކަމުން އަންހެން ކުދިން ލަވަކިޔައި، ކުޑަކުދިންގެ މުޅި ލަޝްކަރު ވިދާ ޒީނަތްތެރި ހެދުމެއްގައި އަދި ވަރުގަދަ، ފިނި ހަތިޔާރުތަކެއް ވެސް ހިފައިގެން ތިއްބެވެ.
  އެއަށްފަހު ފިރިހެން ކުދިންނާއި އަންހެން ކުދިން އަލުން ހަތިޔާރު އެޅުމުގެ މަސައްކަތް ނިމިގެން ދިޔައެވެ. އަދި ސީރިއަސް މާރާމާރީއަކަށް ތައްޔާރަށް ތިއްބެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އާއި މާގަރީޓާ އިން ބާރުގެ ރޭތަކެއް ދޫކުރުމުން ބޮޑެތި ބަދަލުތަކެއް ގެނެސްދިނެވެ. އަދި މިހާރު އެކުދިންގެ ލަޝްކަރު ތައްޔާރުވެއްޖެއެވެ.
  އަދި އެހެންކަމުން ހަނގުރާމަވެރި ހިނގާލުމަކަށް ނިކުމެގެން ދިޔައެވެ.
  ޑޮބްރިނިއާ ވަރަށް ހިތްހަމަޖެހޭ ނަޒަރަކުން ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އަހަރެމެން އަނެއްކާވެސް މޮޅުވާން މިއުޅެނީ! އަދި މިއީ އަޅުގަނޑުމެންގެ ޖާޒުބިއްޔަތެވެ.
  ރަނގަޅު ޖަރުމަނު ޓައިގަރ ޓޭންކެއްގެ ސައިޒުގެ ކާޅެއް ކުރިއަށް ޖެހިލިއެވެ. އޭނާގެ އަތުގައި ޑައިމަންޑް ކޮތަޅެއް ނުވަތަ ރަނގަޅަށް ބުނާނަމަ އަގުހުރި ހިލަތަކުން ފޮރުވިފައިވާ ފަދައިން ވިދާލާފައި ހުއްޓެވެ. ވަރަށް ކިއުޓް ޖަނަވާރެކެވެ.
  މާގަރީޓާ ވިސްނުންތެރިކަމާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - މިފަދަ ކޮތަޅަކާއެކު، ކިނބޫ އަމިއްލައަށް ވެސް ބޮޑު ޝިކާރަވެރިއެއްގެ ޝިކާރައަކަށް ވުމުގެ ނުރައްކާ އެބައޮތެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ބޯޖަހާލަމުން ލަވަކިޔައިދިނީ:
  ޝާރޑްސް ރަނގަޅު
  މެޝިންގަނޑަކާ ދެކޮޅަށް، އަފްރާޝީމް , އެއްވެސް ކަމެއް ނެތް!
  އެކަމަކު އޭނާގެ ލަވަ ވެގެން ދިޔައީ މާ ބުއްދިވެރި ނޫން، އަދި ތަނުން ބޭރުގަ އެވެ.
  ހަނގުރާމަވެރި ކުދިން ކާޅު ވަށައިގެން ހިނގައިގަތެވެ. ފިރިހެން ކުދިންގެ ތެރެއިން އެކަކު އޭނާއަށް ބަޑިޖަހަން ބޭނުންވި ނަމަވެސް އަންހެން ސިފައިންގެ މީހާ ފިރިހެން ކުއްޖާގެ ކޮނޑުގައި އަތް އަޅުވާލަމުން ހީނގަތެވެ:
  - ބޭނުމެއް ނެތް!
  އަނެއް އަންހެން ކުއްޖަކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އެއީ ޓީމު އޮތީ!
  މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް ހަނގުރާމަ ކުރަން ކެތްމަދުވެފައިވާ މާރާމާރީ ހިންގާ ކުދިންނެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ:
  އަދި ކަނާތްފަރާތުގައި އަޅުގަނޑުމެންގެ ލަޝްކަރު، އަދި ވާތްފަރާތުގައި އަޅުގަނޑުމެންގެ ލަޝްކަރު،
  މޫނަށް ތަޅައިގަތުމަކީ ރަނގަޅު ކަމެއް !
  ހަނގުރާމަވެރިން ތިބީ ވަރަށް ރަނގަޅު މޫޑެއްގައެވެ . އަދި ވަރަށް ދިގު ދަތުރަކަށް ނިކުންނަން ތައްޔާރަށް ތިބި ކަހަލައެވެ. އަދި އެމީހުންގެ މޫޑު ހަގީގަތުގައިވެސް ފަނޑުއެއް ނުވާނެއެވެ.
  މާގަރީޓާ ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އާދެ، އަޅުގަނޑު ދަންނަވާލަން އޮތީ، އަޅުގަނޑުމެންނަށް އަދިވެސް ނަސީބު ރަނގަޅު.
  ޑޮމިނިކާ ހިނިތުންވެލަމުން އަހާލިއެވެ.
  - ކިހާ ނަސީބުވެރިއެއް ހެއްޔެވެ؟
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ޔަގީންކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ބޮޑު ޤައުމީ ހަނގުރާމަ ހަތަރު އަހަރަށްވުރެ ދިގުދެމިގެންދިޔަ ކަމުގެ ޙަޤީޤަތް. ހަގީގަތުގައި ޖަރުމަނު މީހުންނަށް އެމީހުންގެ ވަރުގަދަ ޑިފެންސިވް ލައިންތަކުގައި މާގިނަ ދުވަހު ދެކޮޅު ހެދިދާނެ !
  އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އަޅުގަނޑު މިކަމާ އެއްބަސްވަން. މި މައުޟޫޢާ ގުޅޭ ބައެއް ބަދަލު ވާހަކަތައްވެސް އެބަހުއްޓެވެ. އެކަމަކު ކޮންމެ ގޮތެއްވިޔަސް އަޅުގަނޑުމެންނަކީ މުޢުޖިޒާތެއް އުފެއްދުމަށް ކުޅަދާނަ ބައެކެވެ. ޖަރުމަނު މީހުންނަށް ބަލާއިރު، ހަނގުރާމަ މިހާރުވެސް ގެއްލިފައިވާކަން ވިސްނި، އެމީހުން އެއްގޮތަކަށްވެސް ދެކޮޅު ހަދަން ބޭނުން ނުވިއެވެ. އަދި މިހެންވެ އެމީހުން އަމަލުކުރީ އެމީހުންގެ އަމިއްލަ ޕްރެގްމެޓިކް ގޮތަކަށެވެ!
  މާގަރީޓާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - މިއީ މާ ކާމިޔާބު ނޫން އެއް އުޅަނދެއް - މިއީ ޓައިގަރ، މާ ބަރު، އަދި ޓަރެޓާއި ހާލް އާއި ދެމެދު ރައްކާތެރިކަން ކުޑަ ޖޮއިންޓެއް ހުންނަ އުޅަނދެކެވެ. މި ޓޭންކަކީ، ތިޔަބޭފުޅުން ގަބޫލުކުރައްވާ ގޮތުގައި، ވަކިން ރަނގަޅު ޓޭންކެއް ނޫނެވެ. މާ ބަރު އަދި މުއްދަތު ހަމަނުވާ މި އާމޯރ ވެސް ރޭޝަނަލް ސްލޯޕްތަކުގައި ނުހުރެއެވެ. އަދި ޓްރާންސްމިޝަން އިންޖީނާއި ވަކިން ބެހެއްޓުމަކީ ބޮޑު ގޯހެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އެއްބަސްވުމުގެ ގޮތުން ބޯޖަހާލިއެވެ.
  ޖަދަލު ނުކުރެވޭނެ ! ހަމަގައިމުވެސް އެއީ ގޯހެއް! އެކަމަކު އަނެއްކޮޅުން ހަމައެކަނި މަރުވެފައިވާ މީހުންނަށް ގޯސް ނުހެދޭ، އަދި އެއީ އެހެން ދިރިއުޅުމަކުން އުޅޭ މީހުން ނަމައެވެ. އަދި އަޅުގަނޑަށް ހީވަނީ އެއީ އެކަމަނާ ކަމުގައެވެ. އެންމެ ކުޑަމިނުން ކަލެއަށް ވެސް!
  މާގަރީޓާ އެއްބަސްވުމުގެ ގޮތުން ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ، ކަނޑައެޅިގެން އާޚިރަތުގެ ޙަޔާތެއް އެބައޮތް ! އަދި އަޅުގަނޑަށް އަމިއްލައަށް މިކަން ޔަޤީންވިއެވެ. އަދި މި ކައުނުގައި އަހަރެންގެ ތަޤްދީރުގައި ފަނާވުން ކަނޑައެޅިފައިވާނަމަ، ދެން އެހެން ކައުނެއްގައި، ކޮންމެވެސް ކަމެއް ކުރިއަށް ދާނެއެވެ!
  އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - ގުނާ ނުލެވޭ ވަރުގެ ތަފާތު ލެވެލްތަކެއް ހުންނަ ނިމުމެއް ނެތް ކޮމްޕިއުޓަރ ގޭމެއް ފަދައިން!
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ކަށަވަރުކޮށްދިނެވެ.
  - އާދެ، އާނ! އެކަހަލަ ކަމެއް، އަދި މިއީ، އަޅުގަނޑު ދަންނަވާލަން އޮތީ، ވަރަށް ފިނި ކަމެއް ! އަދި މިތަނުގައި އެއްފަހަރަށް ނުވަތަ ދެފަހަރަށްވުރެ ގިނައިން އުފާކުރެވޭނެއެވެ.
  ބަޠަލު ކުއްޖާ ޑޮބްރިނިއާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  - ވަގުތު ޖެހިއްޖެ، ވަގުތު ޖެހިއްޖެ، އުފާކޮށްލަމާ ހިނގާ،
  އަހަރެންގެ ޙަޔާތުގައި...
  އެ ރީތިކަމާއި ތަށި، ނަސީބުވެރި ބްލޭޑަށެވެ.
  ބައި، ބައި، ސްވޭއިން، ހެލްމެޓްގައި ފިޔަތައް،
  އަޅުގަނޑުމެން ތަޤްދީރަށް އެއްފަހަރަށްވުރެ ގިނަ ފަހަރު ވިސްނައިދޭނަން!
  އަޅުގަނޑުމެން ތަޤްދީރަށް އެއްފަހަރަށްވުރެ ގިނަ ފަހަރު ވިސްނައިދޭނަން!
  އަހަރެން ދުޝްމަނުން ފަޅާލާނަން! އަހަރެން ދުޝްމަނުން ފަޅާލާނަން! އަހަރެން ދުޝްމަނުން ފަޅާލާނަން!
  އަދި އެކުދިންގެ އަޑުގަދަ ހެއްވާ އަޑު އިވުނެވެ. ކުޑަ ލަޝްކަރުގެ ކުރިމައްޗަށް ބޮޑު ޑައިނަސޯއެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ . ތެދެއް އޭނާ މާ ބިރުވެރި ގޮތަކަށް ނުފެނުނު ނަމަވެސް އޭނާއަކީ ބޮޑު މީހެކެވެ. އަދި އޭނާގެ ހަށިގަނޑު ބޮޑު ނަމަވެސް ބޯ، އެއާ ޚިލާފަށް، ކުޑަ، އޭގެ އިތުރުން ދިގު ދޫންޏެކެވެ. އަދި މަތީގައި ނަކަލު ފިން ވެސް ހުރެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހީނގަތެވެ.
  - މިއީ ޖަނަވާރެއް - މޮޅު !
  މާގަރީޓާ އެއްބަސްވުމުގެ ގޮތުން ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - ބޮޑެތި ޖަނަވާރެއް! އެކަމަކު ހާސްނުވޭ. އަހަރެމެން އަތް ނުލައިފިއްޔާ އަހަރެމެންގެ ގައިގައި އަތް ނުލާނެ!
  އަދި ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ އަމުރުކުރީ:
  - ޒުވާން ހަނގުރާމަވެރިން - ބަޑި ނުޖަހާ އަޑުގަދަ ނުކުރާށެވެ!
  އެކުދިން މަޑުމައިތިރި ވެއްޖެއެވެ. އަދި އަޑުގަދަ ނުކޮށް ހުސްފައިން ހިނގަން މަސައްކަތް ކުރިއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - ޑައިނަސޯ ބީރު ނަމަ ކިހިނެއް ވާނީ؟
  މާގަރީތާ ހިނިތުންވެލަމުން އެއްޗެއް ބުނަން ބޭނުންވިއެވެ. ކުއްލިއަކަށް ހަޅޭއްލަވައިގަތުމާއި ފަޅައިގެން ގޮސްފައިވާ ގޮފިތަކުގެ ރެނދުލުމުގެ އަޑު އިވުނެވެ. ހަތް ބުރީގެ އިމާރާތެއްގެ ސައިޒުގެ ޖަނަވާރެއް ފެނިގެން ދިޔައީ، ދިގު އަނގައެއް، ދިގު ސްޕަރމް ވެލްއެއް ފަދައިންނެވެ. މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް ބޮޑު ޖަނަވާރެއް. އަދި ދަތްދޮޅީގެ ދިގުމިނަކީ ގާތްގަނޑަކަށް ފަސް މީޓަރެވެ.
  އެއްގޮތަކަށް ހުއްޓި ޝައުގުވެރިކަމާއެކު އެ ކުދިންގެ ގްރޫޕަށް ބަލާލި ޑައިނަސޯއަށް ބިރުވެރި ޖަނަވާރެއް ފެނިގެން ދުއްވައިގަތީ ދުއްވައިގަތުމަށެވެ. އަދި ހީވީ، ހަގީގަތުގައި އޭނާއަށް ބާރުއެޅިހެންނެވެ. މި ސޭބަރ ދަތް ހުންނަ ޓައިރަނޯސޯރަސް ފަދަ ޖަޔަންޓަކާ ހަނގުރާމަ ކުރުމަކީ މާ އަގުބޮޑު ކަމެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އާއި މާގަރީޓާ އެމީހުންގެ ސިހުރު ދަނޑިތައް އުފުލާލިއެވެ. ފުރަތަމަ ބަޑިޖަހާލީ ޕާޓީ އަންހެން ކުއްޖާއެވެ. އަދި އޭނާގެ ދަނޑިގަނޑުގެ ކޮޅުން ޤާތިލު ޕަލްސަރެއް އުދުހިގެން ނުކުމެގެންދާނެއެވެ. އަދި އޭނާ އެ ޖަނަވާރުގެ އަނގައިގައި ޖަހާނެއެވެ . އަދި އޭނާ ހުންނާނީ ކިތަންމެހާވެސް ފިހިފައެވެ. އެކަމަކު ޖަވާބުގައި އެއަށްވުރެ ވެސް ބިރުވެރި އަދި ކަންފަތް ކަނޑާލާ ގިސްލުމުގެ އަޑު އިވުނެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އެ ނަގައިގެން ޖަވާބުގައި , އޭނާ އެއަށް ޖެހުނީ އޭނާގެ ހުރިހާ ބާރަކުން، ބާރާއި އެކު އަމަލުކޮށް، ޤަތުލުވެރި ޕައިލްއެއްގައި ތަޅައިގަންނަ ފަދައިން އަދި، ޗިރްޕިންގް:
  ޑައިނަސޯސް، ފަހަރެއްގައި ތިބާ މިތާ ހުރެދާނެ، އަދި އެފްރިކާގައި ނޫން،
  ފަހަރެއްގައި ހެނދުނުގެ ނާސްތާއަށް ހޭ ކައްކާފާނެ،
  ޑައިނަސޯސް،...
  އަދި އެ އަންހެން ކުއްޖާ އޭނާގެ ސިހުރުގެ ބައި ޖަޔަންޓަށް ފޮނުވިއެވެ. އަދި އޭނާގެ ފަން ދަތްތައް ނަގައި، އެ ދަތްތައް ޖެހުމުން، އެ ދަތްތައް ރީތި، ފިޔާތޮށި ކުލައިގެ ދަތްތަކަކަށް ބަދަލުވެގެން ދިޔައެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  އަހަރެން ބޭނުންވީ ދަގަނޑެއް ހަދަން
  އެ ފިރިހެން ފިނޮޅު ކުއްލިއަކަށް ފެނިގެން ދިޔައީ...
  މާމުއި ފަދަ ފިޔަތަކެއް -
  ކަންފަތުގެ ބަދަލުގައި މާ!
  މާގަރީޓާ ހޭން ފަޅައިގެން ގޮސް އަނެއްކާވެސް އޭނަގެ ގައިގައި ފަނާކުރަނިވި އަދި ފަނާކުރަނިވި ޕަލްސާއަކުން ޖަހާނެއެވެ. އެކަމަކު ކުޑަކުދިންގެ ލަޝްކަރުން އެ ޖަނަވާރަށް ތިރިތަކުން ވާރޭ ވެހެން ފެށިއެވެ. އަދި އޭނާގެ ސްކޭލް-އާމޯރ ބޮބްލްވާން ފެށިއެވެ .
  ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ހުސްފައިންނާއި އޭނާގެ ދަނޑިން ވެސް ސިހުރު ނަގައި ދޫކޮށްލިއެވެ. އަދި މިތަނުގައި ރަނގަޅަށް މަސައްކަތް ކުރިއެވެ.
  އެއީ ސިހުރުވެރި އެއްޗެއް ނަގައިގެން ބޮޑު ފަނާކުރަނިވި ބާރެއް ޗާޖުކޮށްލި ކަހަލަ ކަމެކެވެ.
  މާގަރީޓާ އެ ނަގައިގެން ސެފަޔަރ ލޮލުން ލޯ މަރާލަމުން ޗިރްޕް ކޮށްލިއެވެ:
  - އާޗާ!
  ޓައިރަނޯސޯރަސް ވެއްޓި، އޭގެ ބަދަލުގައި ފެނިގެން ދިޔައީ ކާނާ ބޯކޮށް ފުރިފައިވާ ބޮޑު ފުޅާ މޭޒެކެވެ. އަދި މިތަނުގައި އެއީ ކުރިންވެސް އެހާ ލަގްޒަރީ އަދި މީގެ ކުރިން ދުވަހަކުވެސް ނުފެންނަ، ތަފާތު އެއްޗެކެވެ. އަދި އެފަދަ ލޯމަރާލާ މީރު ކާނާތަކެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  މި ނިމުނީ މީރުކޮށެވެ
  އަދި މީރުވަސް ހަވާދަށް ވުރެ މާ ފޮނި...
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ސުމެއްގައި ކާމިޔާބެއް ނުލިބޭނެ،
  އަދި އަހަރެމެންގެ ޠަބީޢަތް ފުރިހަމަވާނެ!
  މާގަރީޓާ ދަތްތައް ހާމަކޮށްލަމުން ހިނިތުންވުމަކާއެކު ކަށަވަރުކޮށްދިނެވެ:
  - އާދެ، ފުރިހަމަވާނެ! އަދި އެއީ މޮޅު ކަމެއް!
  އެއަށްފަހު ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ އިތުރަށް ބުންޏެވެ.
  - އަދި ސިހުރު ޖަހަން އެނގޭ. މިއީ , އަޅުގަނޑު ދަންނަވާލަން އޮތީ، އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ކަމެއް! އެހާ ބޮޑު ސައިޒެއް މީރު ޓްރީޓަކަށް ބަދަލުކޮށްލާށެވެ . މިއީ އޯކްސް ނުވަތަ ގޮބްލިންސް ނޫން - އެމީހުންނާ އެކު ފަސޭހަވާނެ!
  ޑޮމިނިކާ ބޯޖަހާލަމުން ލަވަކިޔައިދިނީ:
  - މުސްތަޙީލު ހުރިހާ ކަމެއް ކުރެވޭނެކަން، އަޅުގަނޑަށް ޔަޤީނުންވެސް އެނގޭ،
  އަދި ސިހުރު ޖަހަން ދަސްކުރަން، މުޅިން ޣައިރު ހާޒިރުގައި!
  އަދި ވަރަށް ވަރުގަދަ ދަގަނޑުގައި ފައި ޖަހާ ،
  އަދި ތޫނު ޝާޕަނަރަކުން މޮންސްޓަރ ސްލޭޝް ކޮށްލާށެވެ !
  މާގަރީޓާ ހީލަމުން ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރީ އޭނާ މުއްސަނދިކަމުން ވިދާލިކަމެވެ:
  - އާދެ، ކުށެއް ނުފެންނާނެ ވަރުގެ އަސަރުގަދަކޮށް ލަވަކިޔަނީ! ސުޕަރ!
  ޑޮމިނިކާ އެއްބަސްވީ:
  - އަހަންނަކީ މޮޅު ސުޕަރެއް - ދުނިޔެއަށްވުރެ ފިނި ފައިޓަރެއް!
  އަދި އޭނާ ނަގައިގެން ލޮލުން ރޯލް ކުރާނީ ކިހިނެއްތޯ އެއީ އެހާ ސެފަޔަރ އަދި ތަރިތަކެއް ފަދަ އެއްޗެކެވެ.
  ކާއެއްޗެހި ހުރި މޭޒުން ކުޑަކުދިންގެ ހަނގުރާމަވެރިންނަށް އިޝާރާތްކޮށްލުމުން ބައެއް މީހުން އެތަނާ ކައިރިވެ ޗޮކްލެޓާއި އެކި ބާވަތުގެ ކްރީމްތަކުގައި ފޮރުވާފައި ހުރި ޑޮނަޓްސް އާއި ކޭކު ނަގަން ފެށިއެވެ. އަދި މާ ރަނގަޅީ އައިސްކްރީމް ކޮޅެއް ހިފާށެވެ. މިއީ މުޅިން ވެސް ސުޕަރބް ކަމެކެވެ.
  މާގަރީޓާ ސޮރު ޖަހާލަމުން ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ:
  ކާކަށް ނުޖެހޭނެ ,
  ތިޔަ އެންމެން ބުރުޖުއަޒީގެ ތެރެއަށް އަވަސްވެގަންނަން ޖެހޭ ކަމެއް ނެތް...
  އަދި އަމިއްލައަށް ނޯޓްފޮތެއް ލިޔެލާށެވެ،
  މޮބިލިޓީ އަދިވެސް ބޭނުންތެރިވާނެ!
  ފޮނި ހިނިތުންވުމަކާއެކު ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރިއެވެ:
  - އާދެ، ހަގީގަތުގައިވެސް މޮޅުވީ!
  އަދި ކޮރންފްލާވާ ބްލޫ ލޮލުން ލޯ މަރާލިއެވެ.
  މާގަރީޓާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ޑައިނަސޯސްގެ މަހަކީ މާ މީރު އެއްޗެއް ނޫން ކަމަށާއި، އަދި ކާނާ ކެއުމަށް ލޯބިކުރާ މަޚްލޫޤުންނަށް ވެސް އެހާ މީރު އެއްޗެއް ނޫން ކަމަށެވެ. އެކަމަކު އަސް ކާން...
  ޑޮބްރިނިއާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އަހަރެން ކަލެއަށް އަސް ކާކަށް ނުދޭނަން!
  އަދި ފިރިހެން ކުއްޖާ-ބަޠަލު ލަވަކިޔައިދިނެވެ.
  ސިވްކާ-ބުރްކާ، ނަބީ ކައުރްކާ،
  އަހަރެންގެ ކުރިމަތީގައި ހުއްޓިލާށެވެ
  ޗަސްބިމުގެ ކުރިމަތީގައި ފަތެއް ފަދައިން!
  ސިވްކާ-ބުރްކާ، ނަބީ ކައުރްކާ،
  ވަރަށް ވަރަށް ބޭނުންތެރި
  މީޓް ޔޫ!
  އޮއެނޯމަސް އެ ނަގައިގެން ޑްރެގަން އިން ފުންމާލިއެވެ. އޭނާ ވަރަށް ބޭނުންވީ ޑައިނަސޯ ބަދަލުވީ ކޮންކަހަލަ ކާނާއަކަށް ޓްރައިކޮށްލުމަށެވެ. ބޮޑަށް ބެލެވޭ ގޮތުގައި އެއީ ޝައުގުވެރި އެއްޗެކެވެ. އަދި ބޯއީ-ޕްރިންސް ޗޮކްލެޓާއެކު ކޭކު ނަގައި އަނގައަށް އެއްލާލިއެވެ.
  އަދި އޭނާ ބާރަށް ކައްކަން ފެށިއިރު، އެއީ ކްރީމީ އަދި ފޮނި އެއްޗެކެވެ. ހާދަ މީރު.
  އެކުދިން އެއް އަޑަކުން ހޭންފެށިއެވެ.
  - އާދެ، އަހަރެން ޓްރައިކޮށްލަން! ނުބައި ދައްތައަކަށް ނުވާނެ!
  މާގަރީޓާ މައުސޫމް ގޮތަކަށް ހިނިތުންވެލިއެވެ:
  - އަހަރެންގެ ނަމަކީ ދައްތަ؟ އެއީ މަޖާ ކަމެއް!
  އަދި ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ކާން ދިހަ މިނެޓް ދޭނަން! ކާލެވޭނެ، އެކަމަކު މެދުމިނުގައި!
  ޑޮމިނިކާ ހިނިތުންވެލަމުން އަހާލިއެވެ.
  -ހަނގުރާމައިގެ ދުވަސްވަރު ބަނޑުހައިވެގެން ދާން ޖެހުނީ ހެއްޔެވެ؟
  މާގަރީޓާ ބޯޖަހާލީ އޭނާގެ ރަން ބޮލުގައި، ސްޕްރިންގް ޑެންޑެލިއަން އެއްގެ ކުލައެވެ:
  - އާދެ، ކިހިނެއް! އަދި އެއީ އިންތިހާއަށް ވަރުބަލި ކަމެއް!
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ އޭނާގެ ސާފު އަޑުން ލަވަކިޔަން ފެށީ ހާލަތުގެ މުސީބާތަށް ބާރުއެޅުމަށެވެ.
  ލަވަކިޔަމުން ދަނިކޮށް އެ އަންހެން ކުއްޖާ ޑްރެގަން އިން ވެސް ފުންމާލިއެވެ. އަދި ހުސްފައިން އޮރެންޖު ކުލައިގެ ގަސްގަހުގައި ނަށަން ފެށިއެވެ.
  އަދި އެކަމަނާގެ އަޑު އެހާ ގަދަވެ ވިދާލާފައި ހުއްޓެވެ.
  އަހަރެމެންނަކީ ކޮމްސޮމޯލް މެމްބަރުން، ހުވަފެނީ އަންހެން ކުދިން،
  މި ރީތި ރާއްޖޭގެ ރައްޔިތުންގެ މުސްތަގުބަލާ ބެހޭ ގޮތުން...
  ދުނިޔެއާއި ޕްލެނެޓަށް އަޅުގަނޑުމެން ވަފާތެރިވާއިރު،
  އަދި އަހަރެމެން މި ނުރައްކާތެރި ހަނގުރާމަ ކާމިޔާބު ކުރަން!
  
  އެއްވެސް ވިޔަފާރިއަކަށް ޖަދަލު ކުރެވެނީ ދެން،
  ޒުވާން ހިތެއްގައި އަލިފާންގަނޑެއް ގަދައަށް އަނދާ...
  އަންހެން ކުދިން، މިއީ ހަމަ ރީތި ކަމެއް
  ޖާގަގެ ފުޅާކަމުގެ ދޮރު ހުޅުވާލަމާ ހިނގާށެވެ!
  
  ފިރިހެނެއް ކަމުގައިވާ ކޮންމެ މީހަކީ ޖަޔަންޓެކެވެ
  ސައިންސް، އަހަންނަށް އެނގޭ، އޭނާއަށް ބާރު ލިބޭނެކަން...
  ގަބޫލުކުރައްވާ، އަހަރެމެންގެ ގޮވާލުން އަބަދުވެސް ހުންނަނީ އެއްގޮތަކަށް،
  ފަހެ، ހާބީލް ވެރިކަން ކުރާއިރު، ޤާބިލް އޮތީ އަޅުވެތިކަމުގައި!
  
  އަހަރެން ބޭނުންވަނީ ގިނަގުނަ ދަނޑުވެރިކަމެއް ހެއްދުމަށް،
  މި ޕްލެނެޓް ފުރިހަމަ ކުރުމަށްޓަކައި...
  ރީތި، އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ސުވަރުގެއެއް އައުމަށްޓަކައި،
  އަދި އެކުވެރިކަން ވެސް މެޓަލްއަށްވުރެ ވަރުގަދަވިއެވެ!
  
  އަޅުގަނޑުމެން ބޭރު ޖައްވު ފަތަޙަކުރާނަން،
  އަންހެން ކުދިން ދުވަނީ ހުސްފައިން ފޮއްޓެއްގެ ތެރެއިން...
  އަހަރެމެންގެ މަތީގައި ރަން ފިޔަތަކެއް ހުރި ކަރޫބެކެވެ.
  ވިއްސާރައާއި ފިނިހޫނުމިނުން އަހަރެމެން ބިރެއް ނުގަންނާނެ!
  
  ގަބޫލުކުރައްވާ، އަހަރެމެންގެ ދުޝްމަނުންނަށް އަހަރެމެން ބަލި ނުކުރެވޭނެ،
  ދަގަނޑުގެ ނާރުތަކާއި ހިތުގައި އަލިފާންގަނޑެއް...
  އަދި ރޫޙުގެ ބާރު، ތިބާއަކީ ބުޅަލެއް ފަދައިން،
  އަޅުގަނޑުމެން ބެނާ އުފުލާނަން، އަޅުގަނޑަށް އެނގޭ!
  
  އެންމެ ވިދާ އަންހެން ކުދިންދެކެ ލޯބިވަނީ ކާކު ،
  ނަފްސާއި ތަސްވީރުގައި ވެސް އޭނާ ރީތި...
  ބާރުގަދަ މެޝިންގަންއެއް ތައްޔާރުކުރުން،
  އިދިކޮޅު ފަރާތަކީ ނުރައްކާތެރި ކުޅުންތެރިއެއް ނަމަވެސް!
  
  އަޅުގަނޑަށް އެނގޭ އަޅުގަނޑުމެންނަށް ކަނޑައެޅިގެން މޮޅުވާނެކަން،
  އަޅުގަނޑުމެން އަބަދަށްޓަކައި އަޅުގަނޑުމެންގެ މާދަރީ ޤައުމާ އެއްބައިވަންތަވެގެން ތިބޭނަން...
  ކޮންމެއަކަސް އަހަރެމެންގެ ކުރިމަތީގައި މުޅި ތަރިތަކުން ފުރިފައިވާ ދުނިޔެއެއް އެބައޮތް،
  އިންސާނާ ވަރުގަދަ މަޚްލޫޤަކަށް ވެގެން ދާށެވެ!
  
  އޭގެ ޝަރަފުވެރި ވަކި ޙައްދުތަކެއް ނެތް ބައްޕަ ޤައުމުގެ އަލި -
  ރޫބީ ތަރިތައް ބޮލުގެ މައްޗަށް އަލިފާން ރޯވެއެވެ.
  ރަސް' އަމިއްލައަށް ނިވާވެގެން ދިޔައީ އަމަރުނުވާ ޝަރަފެއް -
  ބާރުގަދަ ބަޠަލު، ޑްރޭމަން، ތަޅަނީ!
  
  ޖަމަލު ފަތުގައި ރޯވާން ރޫބީ -
  ދަނޑުގައި ސެފަޔަރ ސްޕާކްލްސް , ކޮރންފްލާވާ...
  އަހަރެންގެ ޚިޔާލުތައް ކަލެއަށް ފޮނުވަން، ރަޝިޔާ -
  ދެބޮލުގެ ކަނބުލޮއެއް ލަވަތަކާއެކު އުދުހެނީ!
  
  ޑިއުޑްރޮޕްތަކުގައި މުއްސަނދިކަން ހުންނަނީ ސްނޯފްލޭކް ޑައިމަންޑްސް،
  ބޮޑު މާތްބިމުގައި ހުރިހާ ކަމެއް ރަނގަޅު!
  ބިމަކީ ފަލަ، ފިޔަ ފަދަ ނާރުތަކެއް ހުންނަ،
  ސްނޯޑްރިފްޓްތައް ވަނީ ތާޒާ ވައިރޯޅިން ފޮހެލާފައެވެ!
  
  ރަޝިޔާގެ އެއް ސަރަހައްދެއްގައި އައިސް، ސީލް،
  އެތެރެ އެކުވެރިޔާ , ޖަމަލަކީ ފަޅުގެ ރަނެކެވެ.
  މިތަނުގައި ހޫނު ގަދަ ވަގުތެއްގައި ސްނޯ ތޫފާންތައް ހަޅޭއްލަވައިގަންނަނީ،
  އެހެނީ އަހަރެމެންގެ ހިތުގައި މާތްالله ގެންގުޅެނީ!
  
  ވޯޓަރމެލޯން، މެލޯން އަދި ދޮންކެޔޮ ހެދޭ،
  އަދި ހޫނު މޫސުމުގެ ކޮންމެވެސް ތަނެއްގައި ސްކޭޓްގައި ރޭސް ޖަހަނީ...
  އާދެ، ދުނިޔޭގައި މިފަދަ ޤައުމުތައް ހޯދޭނީ ކޮންތާކުން ހެއްޔެވެ؟
  ރައްޔިތުންގެ އަތްތިލައަށް އެހާ ވަރުގަދަ ތަނެއް!
  
  ރަޝިޔާގައި ހަތިޔާރުގެ ކާމިޔާބީ މަތިވެރިކޮށް،
  އޭގައި އިންސާނާއަކީ އޭނާގެ އަމިއްލަ ތަޤްދީރު ހެއްދެވި ފަރާތެވެ!
  ރަނގަޅަށް ހަނގުރާމަ ކުރެވޭނެ ,
  އުނދަގުލުގެ އުދައެރުމެއް ރަސްއަށް ނާންނަ ގޮތަށް!
  
  އަޅުގަނޑުމެންގެ އަންހެނުން ރީތިކަން އެންމެންނަށްވެސް އެނގެއެވެ
  އަދި މިއަށްވުރެ ހިތްވަރުގަދަ ފިރިހެނުންނެއްވެސް ނެތެވެ!
  ބައްޕަގެ ޤައުމު، ތިޔައީ ސުވަރުގެ ޖާސޫސެއް -
  އެއް ވެރި ކަލާނގެއަކީ އާއިލާގެ ވެރިރަސްކަލާނގެއެވެ!
  
  އޯތޮޑޮކްސް އައިކޮންތައް ފާސްކުރާނެ،
  ސިފައިންގެ މީހަކު ފަށާ ކެމްޕޭން...
  އަހަރެމެން ގެއަށް އަންނާނީ ދީލަތި ޣަނީމާ ހިފައިގެން،
  އެއްވެސް ތަޅައެއް ގެއްލިގެން ނުގޮސް، ބާރު ސްޕީޑުގައި ޖަހާ މީހުން އެމީހުންގެ ދުޝްމަނުންގެ ގައިގައި ޖަހާލައެވެ!
  
  މުޅި ކައުނަށް ހަމަޖެހުމާއި އުފާވެރިކަން ދެއްވަމާ ހިނގާށެވެ،
  އަދި މާތްރަސްކަލާނގެއާ އެކު އަހަރެމެން މަރުވެފައިވާ މީހުން ދިރުވާލާނަމެވެ!
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ފަނާނުވާ މާދަރީ ވަޙީގެ ޝަރަފަށްޓަކައި -
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ހަމަ ޔަޤީނުންވެސް ކާމިޔާބު ލިބޭނެކަން އަޅުގަނޑަށް އެނގޭ!
  ޑޮމިނިކާ ވެސް އޭނާގެ ލަވަތައް ނަގާލިއެވެ. އަދި އެހުރިހާ ކަމެއް އެކުގައި ނަށަމުން ދިޔައިރު، އެމީހުންގެ ބަރަހަނާ، ޓޭންޑް، ވަރުގަދަ ފައިތައް ހަރަކާތްތެރިވެ ނަށަމުން ދިޔައެވެ.
  ދެން މާގަރީޓާ ހޯރން ޖަހާލިއެވެ:
  - ލައިޓް އައުޓް! އެއީ، ކެއުމުގެ ވަގުތު ނިމިއްޖެ.
  ހަނގުރާމަވެރި ކުދިން ފަސްޖެހިފައި ހުރެ މޭޒުމަތިން ނުކުމެގެން ދިޔައެވެ. ހަގީގަތުގައި ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ ؟ އަކުރުން އަކުރަށް ތަފާތު ވައްތަރުގެ ކްރީމްގެ ދިހަވަރަކަށް ކްރީމް ހުންނައިރު. އަދި އިންތިހާއަށް މީރު އެއްޗެކެވެ. އަދި މި އައިސްކްރީމްތަކާއި، ޕޭސްޓްރީތަކާއި، ކޭކާއި، ޕްރެޓްޒެލްތަކާއި، އަދި އެހެނިހެން މީރު އަދި ކެއުމަށް ޝައުގުވެރިވާ އެއްޗެހިތަކުގެ ވަސްތައް އެހާ ފޯރިގަދަ އަދި ޝައުގުވެރިވާ އެއްޗެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ބާރުބާރަށް ކިޔާލިއެވެ :
  މާގިނައިން ނުކައި ! މޮޑެރޭޝަން ޕްރެކްޓިސް ކުރާށެވެ!
  މާގަރީޓާ ކުރެއްވި ޓްވީޓެއްގައި ވިދާޅުވެފައިވެ އެވެ.
  - މީހަކީ ބިހެއް ނޫންކަން އެންމެންނަށް އެނގޭށެވެ! އަދި ވަރަށް ބުއްދިވެރިކަމާއެކު ކާން ޖެހެއެވެ.
  އަމިއްލައަށް ދެންމެ ދިހަވަރަކަށް ކޭކު ކައިގެން ގިނަ ކުލަކުލައިގެ ކްރީމް ޖަހައިގެން އުޅުނު ބަޠަލާ ކުއްޖާ ޑޮބްރިނިއާ މުމްބާއީ ކޮށްލިއެވެ.
  - މިހުރިހާ ކަމެއްވެސް އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ކަމެއް! އެކަމަކު ހުއްޓާލަންވީ ކޮން އިރަކު އެނގެން ޖެހެއެވެ. ކެއުމަކީ ރަނގަޅު ކަމެއް ނަމަވެސް މާގިނައިން ކެއުމަކީ ނުބައި ކަމެކެވެ.
  އެ ފިރިހެން ކުއްޖާ ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސް އެއްބަސްވިއެވެ:
  - ތިބާގެ މައިގަނޑު ދުޝްމަނަކީ ތިބާގެ ބަނޑެވެ. އެކަމަކު އެމީހުން ބުނާއިރު - ތިބާގެ ރޭގަނޑުގެ ކެއުން ދުޝްމަނުންނަށް ދީ، މިއީ އަކުރުން އަކުރަށް ނަގަން ޖެހޭ ކަމެއް ނޫނެވެ!
  ޑޮބްރިނިއާ ހިނިތުންވެލަމުން ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އެކަމަކު ބުރަ ދުވަހަކަށްފަހު، ނުވަތަ ހަނގުރާމަތަކަށްފަހު، ނުވަތަ ތަމްރީނުތަކަށްފަހު، ރަނގަޅަށް ކާންވީ! އެހެން ނޫނީ އެއްވެސް ބާރެއް ނޯންނާނެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ހިނިތުންވެލަމުން ބޯޖަހާލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އަޅުގަނޑު އަމިއްލައަށް ގަޔާވަނީ ރޭގަނޑުގެ ކެއުމަށް ކިރުގައި ހުންނަ ޕްރޮޓީން ގިރާލައިގެން ބޯށެވެ. އެއީ ހިތްހަމަޖެހޭ ކަމެއް ކަމަށާއި، ރޭގަނޑު މަސްތައް ބޮޑުވެ އަނދާފައި ނުވާ ކަމަށެވެ. އާދެ، ރޭގަނޑުގެ ކެއުމަށް މަހާއި އެކު ކޮޓެޖް ޗީޒް އަކީ ވަރަށް ސިއްހަތަށް ފައިދާހުރި އެއްޗެކެވެ. އެތުލީޓުންގެ ހަށިގަނޑަށް ޕްރޮޓީން ބޭނުންވެއެވެ.
  ކުޑަކުދިންގެ ހަނގުރާމަވެރިން ބިނާކުރީ ކޮންމެވެސް ގޮތަކުންނެވެ. އަދި އެމީހުން އަނެއްކާވެސް ނުބައި ސިހުރުވެރިޔާ ބަސްޓިންޑާގެ ގަނޑުވަރަށް ހިނގަން ފެށިއެވެ. ވަށައިގެންވާ މަންޒަރު ކުރިއަށް ދިޔައީ ފަހި ގޮތަކަށެވެ. އެހެންނަމަވެސް , ކުޑަކުޑަ، ޒުވާން ލަޝްކަރު، އޭގެ ހުސް، ފޮތިގަނޑެއް ފަދަ ހީލްސް ދައްކާލަމުން، ދިޔަވަރަކަށް، ގުދުރަތް އަޅުގަނޑުމެންގެ ލޮލުގެ ކުރިމަތީގައި ހިކިގެން ދިޔައެވެ.
  އެމީހުން ތިބީ ކުނިބުނިތަކުގެ ރަސްކަމާ ކައިރިވަމުން ކަމަށާއި، މިއީ ވަރަށް ހަލާކުވެފައިވާ ވެރިންނެވެ.
  އަމިއްލައަށް ހިތްހަމަޖެހުމަށްޓަކައި ކުޑަކުދިން-ހަނގުރާމަވެރިން ލަވަކިޔަން ފެށުމުން، އިތުރަށް ހަކަތަވެރިކަމާއެކު ފައިގައި ފިރުމާލަން ފެށިއެވެ:
  އެލްފިއާ މާ ފޮޅެނީ ރަސްރަސްކަލުންގެ ދަށުގައި ގަހެއް ފަދައިން،
  އެއީ ނިމުމެއް ނެތް އަދި ކައުނަށްވުރެ ރީތި އެއްޗެކެވެ...
  ވިކްޓަރީން ހުޅުވި ލިމިޓް ނެތް އެކައުންޓެއް،
  އަހަރެމެންގެ އީމާންތެރިކަން ދިރުވާލާނީ ރޮޑްނޮވަރީގައެވެ !
  
  ބައްޕާފުޅުގެ ބޮޑުކަން، ގަބޫލުކުރައްވާ، އެއީ
  އޭނާގެ ލޯބިވާ ހިތް އިތުރަށް މައްޗަށް އުފުލިގެން ދާށި...
  އެއީ ކައުނުގެ އުފާވެރިކަން އޮތީ އޭގެ ތެރޭގައެވެ
  ވަރުގަދަ ފުރާޅަކާއެކު އެލްފިއާ ހުރުމަށް!
  
  އަހަރެމެންގެ އެލްފް ކުރިއަށް އުދުހޭކަން ފާހަގަކޮށްލައްވާ،
  އަދި މޭމަތިން ރާޅުތައް ކަނޑާލަނީ...
  އެކަމަކު އަޅުގަނޑުމެން ޖެހޭނީ، އަޅުގަނޑުމެން އަންނާނީ އެއާ ޚިލާފަށް،
  އަދި އެހެން މީހުންވެސް ތިބޭނެ، ގަބޫލުކުރައްވާ ފަނޑިޔާރުން!
  
  އަޅުގަނޑުމެންގެ މާދަމާ ބޮޑު ދުނިޔެއެއް އޮންނާނެ،
  ވިޗް ލައިޓް ވިތް ބްލޭޒް...
  އަދި އެންމެ މަތީގައި އެލްފްރޮގް އަކީ ނަފްސުގެ ބުދު،
  އެއީ ވިންޓަރ ހޫނު މޫސުމަކަށް ބަދަލުކޮށްދޭ ކަމެކެވެ!
  
  އާދެ، އަހަންނަށް އެނގޭ، އަހަރެމެން ކުދިންނަށް އުނދަގޫ،
  އެކަމަކު ތިޔަ ޚިދުމަތް ކުރަނީ އޮއެނޮމައި އަށް އަމާނާތްތެރިކަމާއެކު ...
  ދޯނީގައި ޖެހި، ދޯނި ފަޅައިގެން ގޮސް،
  އަދި ކޮންމެވެސް ތަނެއްގައި ވަރުގަދަ ބުޅަލެއް ބިރުވެރި ގޮތަކަށް ކިނބިހި އަޅައެވެ!
  
  ނޫން، އަހަރެމެން އެލްފް ދުޝްމަނަކަށް ނުދޭނަން ,
  އަހަރެމެންގެ ކަނޑިތައް ބްލޭޑް ކޮށްފައި ހުރެއެވެ، ގަބޫލުކުރައްވާ، ތޫނު...
  އަޅުގަނޑުމެން ކޮޅަށް ތެދުވެ އަނެއްކާވެސް މޮޅުވާނަން
  އަދި ދޮގު ވާހަކަ ނުދައްކާ ޖިންނި!
  
  މިތާ އަޅުގަނޑުމެން މިޖެހެނީ ޕެރޭޑަށް،
  މިއަށްވުރެ ރީތި މާތް ޤައުމެއް ކައުނުގައި ނެތް...
  ގަބޫލުކުރައްވާ، އަހަރެމެންގެ ދުޝްމަނުން އެއްކޮށް ނަރަކައަށް ފޮނުވާލާނަން،
  އަދި އަޅުގަނޑުމެން އަމިއްލައަށް ސުވަރުގެއެއް ބިނާކުރާނަން، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ވެސް!
  
  އެއްވެސް މީހަކަށް އަހަރެމެން ހުއްޓުވޭކަށް ނެތެވެ
  އަހަރެމެންނަކީ އެލްވްސްގެ މޮޅު ނައިޓްސް...
  އެފަދަ ބާރެއް، ނާކާމިޔާބު ލަޝްކަރެއް،
  އަދި މުޅި ޕްލެނެޓް އުފާވެރިކޮށްލަމާ ހިނގާށެވެ!
  
  ރީތިކަމުގައި ދުނިޔެއަށް ދައްކާލަމާ ހިނގާށެވެ،
  ހަތް ކުލައިގެ ދިދަ ޕްލެނެޓްގެ މައްޗަށް އުފުލަމާ ހިނގާށެވެ...
  އަދި އަޅުގަނޑުމެން އުފާވާނެ، ގަބޫލުކުރައްވާ، ހުރިހާ ތަނެއްގައި،
  ކޮންމެއަކަސް ބަޠަލާއިންގެ ޢަމަލުތައް ކިޔަނީ!
  
  އެލްފް ޕީސް އަކީ ހުރިހާ ތަނެއްގައި ވެސް ޕްރީމިއަމް އެއް ލިބޭ އެއްޗެއްކަން ފާހަގަކުރަމެވެ،
  އަދި މެދުނުކެނޑި ފުޅާވާނެ...
  އަދި ދުނިޔޭގައި މީހުން އުފާވާނެ،
  އެހެނީ ބައްޕަގެ ޤައުމަށް ލަދުވެތިކަމެއް ނެތީމަ!
  
  ބޮޑު ސޮލްސެސަސް އައުމުން .
  އަހަރެމެންގެ ކައުނުގައި އަނދިރިކަމެއް ނޯންނާނެ...
  އަދި އިންސާނާއާއި އެލްފްއަކީ ބިރުވެރި ބައެއް ނޫންނަމަ،
  އޭނާގެ ތަޤްދީރަކީ އިރުއަރާ ޚަލްޤު!
  މިއީ ނަފްސަށް އަސަރުކުރާ ލަވައެއް! އުފާވެރި އަދި ޝަރަފުވެރި ލަވައެކެވެ.
  ވަށައިގެންވާ މަންޒަރު މާ ގޯސްވެފައިވީ ނަމަވެސް - ގަސްގަހާގެހި ކޮށާފައި ، ކޮށާފައި ހުރި ގަސްގަހާގެހި، ހުރިހާ އެއްޗެއް ފުނޑުފުނޑުވެ، ކުނި ފަޔަށް ނިވާވެފައި ހުރެއެވެ.
  މާގަރީޓާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އާނ، މި ކުއްތާތަކުން އެއްވެސް ހެޔޮކަމެއް އުންމީދު ނުކުރާށެވެ! އަދި ވަށައިގެން ސުމެއް ހުރެއެވެ.
  އެހާ ވިދާ އަދި ތާޒާ ހިނިތުންވުމަކާއެކު ޑޮމިނިކާ ދަތްތައް ހާމަކޮށްލަމުން ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - މިއީ، ހަމަގައިމުވެސް، އުންމީދު ކުރެވޭނެ ކަމެއް! ހުރިހާ ކަމެއްވެސް ވަނީ މާ ބުއްދިވެރި ކަމަކަށެވެ . އެކަމަކު ކުއްތާއަކުން ނަގާނީ ކޮން އެއްޗެއް - ނަޖިހުން ފަރުވާ ފިޔަވައި!
  އަދި ދެ އަންހެން ކުދިންވެސް ހޭން ފަޅައިގެން ދިޔައެވެ. އެއަށްފަހު މުޅި ކުޑަކުދިންގެ ސްކޮޑުން ވަނީ ހުސްފައިގެ ފިޔަވަޅު އިތުރުކޮށްފައެވެ. ހަނގުރާމަވެރި ދެ ފިރިހެން ކުދިން ކުރިއަށް ދުވެފައި ގޮސް ވިންޑްމިލްސް ފަދައިން ކަނޑިތައް އުފުލާލިއެވެ .
  އަދި އެހެންކަމުން ރަނގަޅު ބުލްޑޮގެއް ސައިޒުގެ ފުރަތަމަ ކުއްތާ ކޮށާލީ ދެފަރާތުގައި ތިބި ބަޠަލާ ފިރިހެން ކުދިންނެވެ . މިއީ އުފެދުނު ސީރިއަސް ހަނގުރާމައެކެވެ.
  ކުދިން ދުވެލި އިތުރަށް އިތުރުކޮށް އަކުރުން އަކުރަށް ދުވަން ފެށިއެވެ. އަދި އެވަގުތު ކުރިމަތީގައި ކުނިބުނިތަކުގެ ބޮޑު ލަޝްކަރެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. އޭގެ ތެރެއިން އެންމެ ދޮށީ ކުއްޖާއަކީ ރަނގަޅު ބުޅަލެއްގެ ސައިޒުގެ މީހެކެވެ. އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ޑޮމިނިކާ ހަނގުރާމައަށް ދުއްވައިގަތީ ޑްރެގަންއެއްގެ މައްޗަށެވެ. އަދި މާރާމާރީ ހިންގަން ތައްޔާރަށް ހުރި ނަމަވެސް ސިހުރު ދަނޑިން ފުރަތަމަ ޖެހުނީ އުމުރުން ދުވަސްވީ ކުއްތާގެ ގައިގައެވެ.
  އަދި އެ އަލިވެ ލޯވަޅުތަކެއް ހުރި ޚިޔާރުކުރެވިފައިވާ ޗީޒްގެ ބޮޑު ވަށައިގަނޑަކަށް ބަދަލުވެގެން ދިޔައެވެ. އަދި އެފަދަ ކެއުމަށް ޝައުގުވެރިވާ ވަހެއް އޭނާގެ ކިބައިން ނިކުމެގެން ދިޔައިރު، ކުޑަކުދިންގެ ބެޓޭލިއަނަށް ދިން ހަމަލާއިން ކުދިންގެ ސަމާލުކަން ގެއްލި، މަސްތަކަށް އެންމެ ނަލަ މީރު ކާނާގެ މީރުވަހުން އެހާ ޝައުގުވެރިވެފައިވާ އެމީހުންގެ ކުރީގެ ލީޑަރަށް ހަމަލާދިނެވެ.
  މިކަން ވެގެން ދިޔައީ ހައިރާންކަމެއްގެ ގޮތުގައެވެ.
  މާގަރީޓާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ތިބާގެ ޤާބިލުކަން ކޮންމެ ގަޑިއިރަކު ކުރިއަރަމުންދެއެވެ! އަދި މިއީ، އަޅުގަނޑު ދަންނަވާލަން އޮތީ، އިންތިހާއަށް ފިނި ކަމެއް !
  ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ރަން ބޮލަށް ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - އަހަންނަށް ވަރަށް ގިނަ ކަންތައްތަކެއް ކުރެވޭނެ! އަދި މިއީ އަހަރެންގެ ބޮޑު ކްރެޑޯއެއް! އަދި އަހަރެން ފަށައިފިނަމަ ދެން އެއްވެސް ކަމެއް އަހަރެން ހުއްޓުވޭކަށް ނެތެވެ.
  އަދި އެ އަންހެން ކުއްޖާ އެ ނަގައިގެން އެހެން ސްކޮޑެއްގައި ޖާދޫގެ ވިލާގަނޑަކުން ޖެހިއެވެ . އަދި އިތުރު ބަދަލުތަކެއް ވެސް އައެވެ.
  އެތައް ދިހަވަރަކަށް ކުއްތާ ވެގެން ދިޔައީ ވަރަށް ކެއުމަށް ޝައުގުވެރިވާ ގޮތަށް ފެންނަ ބޮޑެތި، ސްޓްރައިޕްޑް ވޯޓަރމެލޯން ތަކަކަށެވެ.
  ހަނގުރާމަވެރި ކުދިން ކޯރަސްގައި ލަވަކިޔައިދިނެވެ:
  މެލޮންސް، ވޯޓަރމެލޯންސް، ވިޓް ބަންސް،
  ދީލަތި، ތަނަވަސް ބިމެއް...
  އެލްފިބާގްގައި ތަޚުތުގައި އިށީނދެގެން އިން -
  ބައްޕަ ރަސްގެފާނު އޮއެނޮމައި!
  އަދި އެހެންކަމުން ކުޑަކުދިން-ހަނގުރާމަވެރިން އެންމެ ފަހުން ކުއްތާތަކާ ހަނގުރާމަކޮށް، މެދުކެނޑުމެއްނެތި އެމީހުން ކޮށާލަމާ ހިނގާށެވެ. އަދި ހަނގުރާމަވެރިން ހަކަތަވެރިކަމާއެކު ކަނޑިތައް އުފުލާލައެވެ . އަދި އަންހެން ކުދިން ބޯތަކުން ބަޑިޖަހަން ފެށިއެވެ . އޭގެ ތެރެއިން ބައެއް މީހުންނަކީ އެލްފްތަކެއް ކަމަށާއި، ބަޑިޖެހުމަށް ވަރަށް ހުނަރުވެރި ބައެކެވެ. މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް ހަގީގީ މާރާމާރީއެކެވެ.
  އަދި އިތުރު ބައެއް ރެޓް ސްކޮޑްތައް ހަނގުރާމައަށް ނިކުމެއެވެ. ފުން ކޯރެއް ފަދައިން އޮހޮރެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - ނުބައި ކަމެއްގެ ވާހަކަ ދައްކާއިރު، އެއްވެސް ޙައްދެއް ނެތްކަމުގެ އިޙްސާސެއް އުފެދެއެވެ!
  މާގަރީޓާ ހިނިތުންވުމަކާއެކު ލަވަކިޔައިދިނީ، ނަމަވެސް , ހިތާމަވެރި ކަމެކެވެ:
  އަނދިރީގެ ހަނގުރާމަވެރިންނަކީ ހަގީގަތުގައިވެސް ވަރުގަދަ ބައެއް،
  ނުބައިކަން ދުނިޔޭގައި ވެރިކަން ކުރަނީ އަދަދު ނޭނގި...
  އެކަމަކު ތިޔަބައިމީހުންނަކީ ޝައިޠާނާގެ ދަރިންނެވެ.
  ކްރައިސްޓްގެ ބާރު މުގުރާނުލާށެވެ!
  ޑްރެގަންގެ ތެރެއިން ފުންމާލަމުން ޑޮބްރިނިއާ ކުނި ކޮށާލަން ފެށިއެވެ. އޭނާ މިކަން ކުރީ އެއްފަހަރާ ދެ ކަނޑިއަކުން ކަމަށާއި، އެ ކުއްޖާގެ ހަލުވި ހަރަކާތްތަކުގެ ސަބަބުން ހީވީ ކޮފީ ގްރައިންޑަރެއް މަސައްކަތް ކުރާހެންނެވެ. މިއީ ނައްތާލުން ފެށުނު ހިސާބެވެ.
  އޮއެނޯމަސް ވެސް އެ ހަނގުރާމައިގައި ބައިވެރިވިއެވެ. އެކުއްޖާ ފައިގެ އިނގިލިތަކުން އެއް ކުއްތާގެ ދޫންޏެއްގައި ހިފާ އަނެއް ކުއްތާއަށް އުކާލުމުން ކަށިތައް ފަޅައިގެން ދިޔައެވެ. ދެން އޭނާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  - އަހަރެންގެ ބޮޑު ބާރަކީ ބޮޑު،
  އަދި އަހަރެންގެ ދުޝްމަނުންނާ ދުވަހަކުވެސް ހަވާލުނުވާނަން...
  އެ ފިރިހެން ކުއްޖާގެ މުށުތެރެއިން ޖެހުނު ވަޒަނުން،
  ނުބައި ކުއްތާ ލަދުގަންނަން އުދުހިގެންދާނެ!
  ހަމަ ގައިމުވެސް ފިރިހެން ކުއްޖާ ޕްރިންސް ދައްކުވައިދެނީ ހަނގުރާމައިގައި ވަރަށް ހަރުކަށި ހަނގުރާމަވެރިއެއްގެ ގޮތުގައެވެ.
  ޑޮބްރިނިއާ އަކީ ވެސް ބާރުގަދަ، މަސްގަނޑު ބޮޑު، ފިރިހެން ކުދިންގެ ފައި ބޭނުންކުރި ނަމަވެސް އަދި، ކަނޑިތަކުގެ މަތިން ހަނދާން ނައްތާނުލާ މީހެކެވެ . އަދި ފާހަގަކޮށްލެވޭ މިންވަރެއްގެ އަނިޔާއެއް ދައްކަން ފެށިއެވެ. ކިހާ ހަރުކަށި އަދި ލޭއޮހޮރުވާލާ ހުރިހާ ކަމެއް ވީ.
  އެ ކުއްޖާ ވެގެން ދިޔައީ ޒުވާން ސިފައިންގެ އެހެން ހަނގުރާމަވެރިން ފަދައިން ވަރަށް އުދުވާނީ އަދި ހަނގުރާމަވެރި ކުއްޖަކަށެވެ.
  އަދި އެ ކުއްޖާގެ ހުސް ފައިތިލަ ކުނިތަކުގެ ބޮލުގެ ނާށިގަނޑު ވަށާލައެވެ.
  މިއީ ޤާތިލެއް ކަމަށާއި، ހަމަ އެއާއެކު، އެ ކުއްޖާގެ ތުންފަތުގައި ހިނިތުންވުމެއް ވެސް ހުރި ކަމަށެވެ .
  ދެން އަންނަ ބަދަލުތަކަށް ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ސިހުރުވެރި ބާރު ބޭނުން ކުރެއެވެ. އަދި އިންތިހާއަށް ހަރަކާތްތެރިވެއެވެ.
  ހަނގުރާމަވެރިޔާ ފުންމާލައިގެން މައްޗަށް އެނބުރެއެވެ. އަދި މިހާރު އަނެއްކާވެސް އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑިން ހަކަތަގެ ކޯރެއް އުދުހެއެވެ. އަދި އޯކް އަށް ޖެހެ އެވެ.
  ޝެގީ، ބްރައުން ބެއާ އެއް ވަގުތުން ޗޮކްލެޓް މާޝްމަލޯއަކަށް ބަދަލުވެއެވެ. މިއީ ކިހާ ބޮޑު ކަމެއް ހެއްޔެވެ ?
  މާގަރީޓާ ހިނިތުންވެލަމުން އަހާލިއެވެ.
  -ހަލްވާ ހެދިދާނެތަ؟
  ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ރަން ބޮލަށް ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - ހަމަގައިމުވެސް އަހަންނަށް ކުރެވޭނެ! އަދި އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ކަމަކަށް ވާނެއެވެ!
  އަދި އެ އަންހެން ކުއްޖާ އޭނާގެ އަތުން ވެސް އަދި އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުން ވެސް ސިހުރު ޗާޖުތައް ދޫކޮށްލި އެވެ. އަލިފާންގަނޑު ޖެހުނީ އޯކްސްގެ ސްކޮޑްގައެވެ. އަދި މުޅި މާމުއި ކޯރެއް އޮހޮރެމުން ދިޔައީ... އެ ހަވާދު ރީނދޫ-އޮރެންޖް ކުލައެއް ވެފައި ރާޅުގަނޑެއް ފަދައިން ފޮޅިފައި ހުއްޓެވެ.
  މާގަރީޓާ ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، މިއީ މުޅިން ބޭނުންވާ ކަމެއް ނޫން!
  ޑޮމިނިކާ އެއްބަސްވުމުގެ ގޮތުން ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - ތެދެއް، މުޅިން ހަލްވާއެއް ނޫން، އެކަމަކު ވެސް ފުދޭވަރަކަށް ފޮނި!
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ހަނގުރާމައިގެ ކުރިން ހަލްވާ އަކީ މަދުން ނޫނީ ނުފެންނަ އެއްޗެކެވެ. އެކަމަކު އެމީހުން ހިސާރު ކުރި ދުވަސްވަރު ވެސް ހަވާދު ކެއީ އެވެ.
  އަނެއްކާވެސް ކިކް ކޮށްލީ , މިފަހަރު ރޭޓްސް އަށް، އަދި ލަވަކިޔައިގެން:
  އެންމެ ރަނގަޅު ހަދިޔާއަކީ، ހަމަގައިމުވެސް، ހަވާދު،
  އެ ކުއްޖާއަށް، ހަމަގައިމުވެސް، މިކަން ވިސްނޭނެ...
  ކުޑަކޮށް ވެސް - ސައިސަމުސާއެއް،
  މިއީ މިހާރުވެސް ރަނގަޅު ކަމެއް، އާދެ، މުޅި ތަށި ދޫކޮށްލާ!
  މާގަރީޓާ ވެސް ފުރަތަމަ ސިހުރު ދަނޑިއަކުން ފައިން ޖަހާފައި ، ދެން އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުން، ކުރިއަށް ގެންދިޔައީ:
  އެކަމަކު ހަނީ، މިއީ ވަރަށް އާދަޔާ ހިލާފު ކަމެއް،
  ކޮންމެ އެއްޗެއްވެސް އުފެދިފައި ނުވަތަ ނެތް...
  އެކަމަކު ހަނީ، އަހަންނަށް ހަމަ ނުވިސްނޭ ސިއްރަކީ ކޮބައިކަން،
  ވުޖޫދުގައި އޮތްނަމަ ދެން ވަގުތުން ނެތިގެން ހިނގައްޖެއެވެ!
  އެކަމަކު އެ ކާނަމަ ދެން އިތުރު އުނދަގުލެއް ނޯންނާނެ!
  ޑޮމިނިކާ އެ ނަގައިގެން ޑްރެގަންގެ މައްޗަށް އެނބުރިލިއެވެ. އޭނާގެ ހިނިތުންވުން އެހާ ނުބައިވެ، ހަމަ އެއާއެކު އުފާވެރި ހިނިތުންވުމަކަށް ވެގެން ދިޔައެވެ. އެ އަންހެން ކުއްޖާގެ އަމިއްލަ ނަފްސުގެ ތެރޭގައި ބޮޑު ބާރެއް އިހުސާސް ކުރެވުނެވެ. އަދި އެވަގުތު އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑިން ރާޅެއް ނުކުމެގެން ދިޔައެވެ. އަދި އެއްފަހަރާ ދެތިންހާސް ކުއްތާ ސޯސްގައި މީރު ޗޮޕްސްއަކަށް ބަދަލުވެގެން ދިޔައެވެ. އަދި އިތުރު އެއް ރާޅެއް ސިހުރު ދަނޑިއަށް ވަދެ، ކުނިތައް މަސް ތަށިތަކަކަށް ބަދަލުވެގެން ދިޔައެވެ.
  މީގެ އިތުރުން އެމީހުންގެ ސައިޑް ޑިޝް ލަގްޒަރީކޮށް، ދޮންކެޔޮ، އަނަންތަރާ، އަދި އެހެނިހެން ވަރަށް މީރު މޭވާތައް ވެސް ހުއްޓެވެ. އަދި ހުރިހާ އެއްޗެއްވެސް އެހާ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި މީރު އަދި އަޖައިބު ކުރުވަނިވި އެއްޗެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  ސައިޑް ޑިޝްތައް ވެސް އަޖައިބު ކުރުވަނިވި އެވެ
  އަންހެން ކުދިން ތިބީ ޝައުގުވެރި...
  އަދި ހަތަރު ލޫމިނަރީ ވިދާލާ،
  އޯކްގެ ނޭފަތުގައި ޕަންޗް ކޮށްލާށެވެ!
  މާގަރީޓާ ވިސްނުންތެރިކަމާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ރަނގަޅު ކައްކާ މީހަކު އޯކްސް އާއި ރޭޓްސް އިން ޗޮޕްސް ހަދައެވެ، އަދި އެގޮތަށް ކާން ހެޔޮ އެއްޗެހި ވެސް ހަދައެވެ!
  އެ ކުއްޖާ ޑޮބްރިނިއާ ނަގައިގެން ގޮބްލިންގެ ނިތްކުރިއަށް ބަރު ކޮބްލްސްޓޯން އެއް އުކާލިއެވެ. އޭނާގެ ބޮލުގެ ނާށިގަނޑު ވަށާލާފައި ލަވަކިޔައިދިނެވެ:
  ފްރީކެއް ނަމަ ,
  އަހަރެން ކަލޭގެ ގައިގައި ޖަހާނަން...
  އާދެ، ބްލޮކްހެޑް އެއް ނަމަ ކިހިނެއް ވާނީ،
  އޭރުން އެކްޓިވް ޕްލޭނެއް ތައްޔާރު!
  . ބާބު ނަންބަރު 11.
  ޑޮމިނިކާ ޑޮލްފިނޯވާގެ ބޭބެ އޭނާގެ ނަން ބަދަލުކުރިއެވެ. އަދި މިހާރު އޭނާ އަމިއްލައަށް ކިޔާފައިވަނީ ވަރަށް ފިނި - ކަލިގުލާ އެވެ. ނުވަތަ މަޝްހޫރު ރަސްގެފާނުގެ ޝަރަފުގައި، ނުވަތަ ދުންނޯއާ ބެހޭ ކާޓޫނުގައިވާ އެއް ޙިމާރުގެ ނަން ނަކަލުކޮށްގެން ވެސް މެއެވެ.
  އަދި މިހާރު މާރާމާރީ ހިންގާ ކުއްޖާ ކެލިގުލާ ޑޮލްފިންސް ނިންމީ އޭނާގެ ކޮއްކޮ ހޯދުމަށް ދާން ޖެހޭ ކަމަށެވެ. އެކަމަކު އޭނާގެ ގެއްލިފައިވާ މީހާ ހޯދާނީ ކޮންތާކު ހެއްޔެވެ؟
  އަދި އެ ކުއްޖާ ސިހުރާ ބެހޭ މަޝްހޫރު އެއް ފޮތަށް އެނބުރިލިއެވެ. އޭނާ، ހަމަގައިމުވެސް، ހުރިހާ ބާވަތެއްގެ ސައިކިކްސް އާއި ސިހުރުވެރިންނަށް އިތުބާރު ނުކުރެއްވިއެވެ.
  އެކަމަކު ކީއްވެގެންތޯ އަމިއްލައަށް ޓްރާންސް އަށް ވަންނަން މަސައްކަތް ނުކުރަނީ. މީގެ އިތުރުން އޭނާގެ ބައްޕައަކީ އިންސާނެއް ނޫން ކަމަށާއި، އޭނާގެ އަމިއްލަ ސިހުރުވެރި ޤާބިލުކަން ހުރެދާނެ ކަމަށާއި، އަދި މުޅިން އާދަޔާ ހިލާފު ފެންވަރެއްގެ ޤާބިލުކަން ހުރި ކަމަށް ވެސް ވެދާނެ ކަމަށެވެ.
  އެ ކުއްޖާ ކަލިގުލާ ޑޮލްފިންސް ނަގައިގެން ސޯފާގައި އިށީނީ ލޮޓަސް ޕޮޒިޝަންގައެވެ. އަދި ސަމާލުކަން ދޭން މަސައްކަތް ކުރިއެވެ. ޒުވާން ފިލްމީ އެކްޓަރު ފައި ހުރަސްކޮށްލަމުން ބުރަކަށި ސީދާކޮށްލިއެވެ. އަދި އެގޮތަށް އެކުއްޖާ މުޅިން މޮޔަ އަދި ކުލަގަދަ ކަމެއްގެ ތެރެއަށް ޣަރަޤުވެ، ޑޮމިނިކާ ހޯދަން މަސައްކަތް ކުރިއެވެ .
  ތިއޭޓަރ ޕާފޯމަންސްގެ ޝަރަފުވެރިކަން ސިފަކުރަން ދަތިއެވެ. ވަކިން ޚާއްޞަކޮށް އެލްވްސް، އޯކްސް، ގޮބްލިންސް ހަނގުރާމަކުރި އިރު... ހުރިހާ ޤައުމެއްގެ އެތައް އަންހެން ކުދިންނާއި ތަފާތު މިންވަރަކަށް ބަރަހަނާކަން ދައްކާ ކޮސްޓިއުމް ޝޯއެކެވެ. ހާއްސަކޮށް އަންހެން ކުދިން ހޫނު ވެލިގަނޑުގައި ނުވަތަ ސްނޯ ޑްރިފްޓްތަކުގައި ވެސް ހުސްފައި އުނގުޅާއިރު މި މަންޒަރު ރީތިކޮށް، އޭގެ އަސްލުގައި ވެސް ތަސައްރަފު ފުދިގެންދެ އެވެ.
  އެމީހުން ހަމަލާދެނީ އެކި ވައްތަރުގެ ޓެންކްތަކުގެ ޒީނަތްތެރިކަމުގެ ތެރެއަށް ކަނޑިއާއި ވަޅިން ހަމަލާދީގެންނެވެ. އަދި މެޓަލް މޮންސްޓަރސް ޖަވާބުދެނީ ހޫނު އަލިފާންގަނޑެއް އުކާލާ ޖެޓްތަކުންނެވެ. އަލިފާނުގެ ފިނިހޫނުމިން ދަށްވެ އަންހެން ކުދިން، ހަޅޭއްލަވައިގަންނަމުން، ކުޑަކޮށް އަނދާފައި، ހިތްދަތި ގޮތަކަށް ހަޅޭއްލަވައެވެ. އަދި އޯކްސް ތައް އިތުރަށް ބާރަށް ހަޅޭއްލަވައިގަންނައިރު، އެމީހުންގެ ނިތްކުރިތައް ބެންގް , ބެންގް، ބެންގް - ގިނަ ކުލަތަކެއްގެ ކޮންފެޓީ ކްރަމްބަލްސް ފްރޮމް ދަ ބްލޯސް.
  އަދި ޒީނަތްތެރިކޮށްފައިވާ ބައިޕްލޭންތައް މަތިން ދުވެފައި ގޮސް، ރީތިކަމުގެ އެކި ކެސްކޭޑްތަކާއެކު ފެންސީ ރޭލުތަކުގެ މާތައް ދޫކޮށްލައެވެ.
  އެންމެ މޮޔަ ކަމަކީ، އަދި މިކަމުގެ ސަބަބުން ފުރާޅު އޭގެ ހީންޖްތަކުން ވެސް އުދުއްސާލެވޭނެ ކަމަކީ، ފެންޓަސީ ދުނިޔެއަކީ ދުރު މާޒީގެ ނަމަވެސް، ހަގީގީ، ތާރީޚީ ފަރާތްތަކެއް އެކުލެވިގެންވާ ދުނިޔެއެކެވެ.
  ސްޓާލިން، މި މުނާސަބަތުގައި، ހީވެސް ނުކުރާ ގޮތަކަށް، ކޮންމެހެން ބޭނުން ނުވާ ސިއްރުތައް ދޫކޮށްލައްވައި، ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ލުފްޓްވާފޭ ވަނީ އޭވިއޭޝަންގެ ދާއިރާއިން އެންމެ ކުރިއަރާފައިވާ އުސްމިންތަކަކަށް ވާސިލްވެފައެވެ. ނުވިޔަސް
  If you count discos , ފަންސާސް ޓަނުގެ ބޮން އުފުލޭނެ ޤާބިލު ޓީއޭ-700 ބޮން ގޮއްވާ ބޯޓުން ސީރިއަސް އަސަރެއް ކުރިއެވެ.
  ހިޓްލަރު ކުޅޭކުޅޭ ގޮތަކަށް ބުންޏެވެ.
  - އެކަމަކު 3200 އެމްއެމް ކެލިބަރުގެ ބަޑިއެއް، ދެސަތޭކަ ޓަނުގެ ރޮކެޓް ޗާޖަކާއެކު " ސުޕަރ މޮންސްޓަރ " އަކީ އަދިވެސް އަސްކަރީ ފަންނުގެ އެއްވެސް ތަފާތެއް ނެތް މަސައްކަތެކެވެ.
  އެއަށްފަހު ސްޓާލިން ހުށަހެޅުއްވީ ޓޯސްޓެއް:
  އަނގައަށް އަސްކަރީ ފަންނު ފިޔަވައި އެހެން އެއްވެސް ފަންނެއް ބޭނުންވާ ކަމުގެ ހަގީގަތަށް ބޯލަމާ ހިނގާށެވެ !
  ހުރިހާ ޒަމާނެއްގެ އަދި ހުރިހާ ޤައުމުތަކެއްގެ ބޮޑު ލީޑަރު އީސާގެފާނު އުފަންވުމުގެ ކުރިން ބަންދުކޮށްފައިވާ ރަހަ އުފަލާއެކު ރަހަ ބެލިއިރު، ދުނިޔެ ފުހެރު ނުވަދިހަ ދިހަ މޭވާއިން ޖޫސް ބޯލިއެވެ. ދެ ހުދުމުހުތާރު ވެރިން ވެސް ބަލާލީ މައްޗަށް އުދުހޭ ރޮކެޓެއްގެ ފިޔަވަޅު މޮނިޓަރުގައި އުޑުމަތިން ސާފުކޮށް ކަނޑާލާ ގޮތަށެވެ. ރަޝިޔާގެ އަންހެން ކުއްޖެއްގެ ހިތްހަމަޖެހޭ އަޑު އިވޭނެ ގޮތް:
  - އޯބިޓަށް ވަނުން ކާމިޔާބުވިއެވެ.
  އަދި ހުރިހާ ސްޓޭންޑުތަކުން ގުގުރިފައިވާ އަތްތިލަބަޑި ޖަހާފައި - އެކަން ނިމިއްޖެ! އިންސާނާ އެންމެ ފަހުން ޖައްވުގައި ހުރިއިރު، މިކަން ކުރީ ދުނިޔޭގެ އެންމެ ބޮޑު ނަސްލުތަކުގެ މަންދޫބުން - ރަޝިޔާ މީހުންނާއި ޖަރުމަނު މީހުންނެވެ.
  އުޑުމަތިން ފެށިގެން އުޑުމައްޗަށް މުޅި އުޑުމަތީގައި ވިލާގަނޑުގެ ހުރިހާ ކުލައެއްގެ އެތައް ހާސް ފަޔަރވޯކްތަކެއްގެ ވިދުވަރުތަކާއި އެތައް މިލިއަން ޝޭޑްތަކެއް ކުލަ ޖަހާފައި އޮތްއިރު، ހީވީ ރޭގަނޑުގެ ޖާގަގެ ސިންކުގައި ފެބްލިއުސް ނަޕާލްމެއް ފެތުރިގެން ދިޔަހެންނެވެ. At the same time , ވަކިވަކި އަލިފާން ރޯވާ ސުޕަރނޯވާތައް ބަދަލުވެގެން ދިޔައީ ސާފު ލިޔުންތަކަކަށް - ޝިއާރުތަކަކަށެވެ. ފަދައިން: "މަދަރލޭންޑް އެންޑް ސްޕޭސް"، "ފޯވާޑް ޓު ދަ ސްޓާސް"، "ޔޫނިއަން އޮފް ދަ ޕީޕަލްސް އޮފް ދަ އާރތް"!
  މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް ކޮންމެވެސް ވަރެއްގެ މޮޔަކަމެއް. އެއީ ސުޕަރ ކޮސްމިކް އަދި ފެންޓަސްޓިކް ޕާފޯމަންސެއް އުފެދުނު ކަހަލަ ކަމެކެވެ . ކޮންމެވެސް ވައްތަރެއްގެ ބަދަލު ތާރީޚެއް، ތިންވަނަ ރައިކް އާއި ޔޫއެސްއެސްއާރު އާއި ދެމެދު ހަނގުރާމައެއް ނުހިނގާ، އަދި އެއީ ވަރަށް ފިނި ކަމެއް ކަމަށް ވެގެން ދިޔައެވެ . އެކަމަކު މިހާރު މިކަން މާ ރަނގަޅަކަށް ނުފެނޭ، މަޑުމަޑުން ބުނާނަމަ.
  އޭނާގެ ދޮށީ ކޮއްކޮ ހޯދަން ޖެހޭނެއެވެ. އަދި މިއީ މީގެ ކުރިން ވެސް ސިލްސިލާ ފިލްމުތަކެއް ކުޅެފައިވާ، އަދި ވަރަށް ރީތި އަދި މަސްގަނޑު ބޮޑު، ޓައިލްސް ކަހަލަ މަސްތަކުގެ ރިލީފް ލިބިފައިވާ އެ ކުއްޖާގެ މައިގަނޑު މަސައްކަތެވެ.
  އަދި އާ ނަން ކަލިގުލާ އަށް ގިނަ ބައެއްގެ ސަމާލުކަން ހޯދަން ޖެހުނެވެ.
  އެ ކުއްޖާ އޭނާގެ މެޑިޓޭޝަން ކުރިއަށް ގެންދިޔައެވެ. އަދި ކުއްލިއަކަށް ފެނުނީ މަލާއިކަތެއް ފަދައިން ރީތި، ރަންފަތުގެ ކުލަކުލައިގެ ކަޅު އިސްތަށިގަނޑެއް ހުރި އަންހެން ކުއްޖެކެވެ. އެ ކުއްޖާއަށް އަތް ދިއްކޮށްލަމުން ހިނިތުންވެލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އަޅުގަނޑުމެންނަށް ތިޔަބޭފުޅުންނާއެކު ފުރިހަމަކުރަންޖެހޭ މުހިންމު ގިނަ މިޝަންތަކެއް އެބަހުރި!
  އެ ކުއްޖާ ކަލިގުލާ ހިނިތުންވެލަމުން އަހާލިއެވެ.
  - އަދި ދެން އަހަރެންނަށް ހޯދިދާނެ އަހަރެންގެ ކޮއްކޮ، ނޭނގޭ ތަނަކުން ގެއްލުނުތަ؟
  އަންހެން ކުއްޖާ އޭނާގެ ރަން އިސްތަށިގަނޑު ހޫރާލަމުން ޔަގީންކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އާދެ، އެއީ ކުރެވިދާނެ ކަމެއް. އެކަމަކު ތިބާގެ ކޮއްކޮ މިހާރު ފުރިހަމަ ކުރަމުންދަނީ އުނދަގޫ މަސީޙެއް - ވަރުގަދަ ޖިންސުގެ ހުރިހާ މަންދޫބުން ސަލާމަތް ކުރުމަށްޓަކައި، އެމީހުންގެ މައްޗަށް ފަނާވުމުގެ އިންޒާރު ވިއްސައިގެންނެވެ. އަދި ހާދަ އުނދަގޫ.
  ކެލިގުލާ ޑޮލްފިންސް ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  - ތިބާގެ ނަމަކީ ކޮބައި، އަދި ތިބާއަކީ ކާކު؟
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ޖަވާބު ދިނީ ފޮނި ހިނިތުންވުމަކާއެކުގައެވެ.
  - އަހަންނަކީ ނާޒީން ދަންޖައްސައި، މިހާރު އާ ދުނިޔެއެއްގައި ދިރުއްވާފައިވާ ޕާޓީ ޕާޓީއެއް ކަމަށްވާ މާގަރީޓާ ކޮރްޝުނޯވާ އެވެ. އަދި މިއީ އަހަރެންގެ ތަޤްދީރު، ހެޔޮކަމަށް ޚިދުމަތްކޮށް މީހުން ސަލާމަތްކުރުމެވެ.
  ފިރިހެން ކުއްޖާގެ އެކްޓަރު ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އަޅުގަނޑަށް ވަރަށް ބޮޑަށް ވިސްނޭ. އެހެންވީމާ، އަޅުގަނޑުމެން ތިބީ މަޖާ މިޝަންތަކެއްގައި ހެއްޔެވެ؟ ކައިންޑް އޮފް ލައިކް އިން ދަ ފިލްމްސް، ބެޓް ފޯ ރިއަލް؟
  މާގަރީޓާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ، އަސްލު ކަހަލަ ގޮތަކަށް! އެކަމަކު އަޅުގަނޑުމެންނަށް ބިރުގަނެގެން ނުވާނެ ފަދަ ފުރުޞަތުތަކެއް އަޅުގަނޑުމެންނަށް އެބައޮތް.
  ކެލިގުލާ އޮފް ދަ ޑޮލްފިންސް އާއި ޕައިނިއަރ ޕާޓީސަން މާގަރީޓާ އަށް އެ ފޭބްޔުލަސް ސްޕެކްޓަކަލް އާއި ބެހޭގޮތުން މަޝްވަރާކޮށް ގަބޫލުކުރަން ވަގުތު ނުލިބި، ހަގީގަތުގައި އާ ދުނިޔެއަށް ވަދެ، އަދި ކޮމްބަޓް ޓްރާންސްގެ ހާލަތެއްގައި!
  މާގަރީޓާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އަޅުގަނޑުމެންނަށް މިހާރު މުޅި ލަޝްކަރެއް އެބައޮތް. އަދި ކަލޭމެންނާއި އަހަރެންގެ ކޮން ޒިންމާއެއްކަން ކަލެއަށް ވިސްނޭ!
  ކަލިގުލާ އިތުބާރާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ހަމަގައިމުވެސް އަހަންނަށް ވިސްނޭ! އަދި އަޅުގަނޑު އުންމީދު ކުރަނީ ޝަރަފުވެރި ކޮމާންޑަރަކަށް ވެގެންދާނެ ކަމަށް.
  އަދި އެކުއްޖާ އޭނާގެ ތޫނު ކަނޑި އެނބުރުވާލިއެވެ.
  އަހަރެމެން އަވަސް އަވަހަށް ލުއި ކާނާއެއް ކައިގެން ސިފައިން ބިނާކުރަން އަވަސްވެގަތީމެވެ. އެމީހުން ވީހާވެސް އަވަހަކަށް އިޓަލީއަށް ގޮސް ޕަޕަސީގެ ފިޔަތަކުގައި އަލިފާން ރޯކުރަން ޖެހުނެވެ.
  ވިއެނާއިން ސިފައިން ނިކުމެގެން ދިޔައީ ބެރު ޖެހުމާއި ބޮޑެތި ޓްރަމްޕެޓްތައް ޖަހާ އަޑު އިވުމަށެވެ. އިންފެންޓްރީއަށް އަދި ކައިރިވާން ވަގުތު ނުލިބުމުން ސައިކަލު ސިފައިން ދުވެފައި ދިޔައީ ވަށައިގެންނެވެ. ސާރިސްޓް ރަޝިޔާގެ ސަރުކާރަށް ވަދެގެން ދިޔަ އެކި ޤައުމުތަކުގެ އެތައް އަސްވެރިންނެވެ. މިކަމުގެ ސަބަބުން ދިހަހާސް ހޫވްސް އިން ފަރުބަދަތަކުގެ ފަހަތުގައި ފިރުމާލެވުނެވެ . ޑޭޝިންގ ކޮސަކްސް އާއި ލުއި ޓާޓަރ ކެވެލްރީ ކުރިއަށް ދުއްވައިގަނެއެވެ. ދެން އަންނަނީ ޕޮލިޝް ޖެންޓްރީގެ މުއްސަނދި ޒީނަތްތެރި ޑިޓާޗްމަންޓްތަކެކެވެ. އާދެ، އެ އެލިގަންޓް ޖެންޓަލްމަންސް ހީވަނީ ޝާހީ ޕެރޭޑަކަށް އެއްވެފައި ތިބިހެންނެވެ. މީގެ އިތުރުން ކޮންމެ މީހަކުވެސް ބޭނުންވަނީ ހެލްމެޓުން ފެށިގެން ހާރނެސް އާއި ހަމައަށް ހެދުމުގެ ޝަރަފުގައި އަނެކަކު ފަހަތަށް ޖައްސާށެވެ. އަދި ޒީނަތްތެރި ހެދުމުގައި ތިބި ޓިއުޓޯނިކް ނައިޓްސް ވެސް ތިބެ އެވެ. މި ޒީނަތްތެރިކަން ޕޮލިޝްކޮށްފައި ހުންނަނީ ވިދާ ކުލައަކަށް، ގިލްޑް ނުވަތަ ރިހި ކުލައަކަށެވެ. އަދި ހާއްސަ ޔުނީފޯމެއްގައި ތިބި ސްވިޑެން މީހުންނާއި، ފިންލޭންޑުގެ މީހުން ވެސް ތިބެ އެވެ. މައުންޓެޑް ޖެނިސާރީސް އާއި ސްޕަގީ، އަރަބި ކެވެލްރީ އެވެ.
  އަދި އީކުއޭޓަރުން ފެށިގެން އާކްޓިކް ކަނޑާ ހަމައަށް ރައްޔިތުންގެ އެތައް ބެނާތަކާއި ދިދަ ދަނޑިތަކެކެވެ. އަދި ކިތައް ތަށި ... މިއީ ފަތަޙަކުރެވިފައިވާ ބާރުތަކެވެ.
  އަދި މިތަނަށް އަންނަނީ އޮސްޓްރިއާ މީހުން , އަދި އެމީހުންނާއެކު ޖަރުމަނު މީހުންނެވެ. އަހަރެމެން ވޮލަންޓިއަރކޮށްގެން ހައިކް އަށް ދިޔައީމެވެ. އަދި އިޓަލީ ފޭރުމުގެ ޚިޔާލަކީ ވަރަށް ބޮޑު ވަސްވާހެކެވެ. ގުދުރަތަކީ ދީލަތި ތަނެއްގައި ގިނަ ފައިސާތަކެއް އެބަހުރި! ޝޯވލް އިން އެއްކުރެވޭ އެހެން ރަނގަޅު އެއްޗެހި ފަދައިންނެވެ.
  ކެލިގުލާ ދަ ޓޮމްބޯއީ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ލަޝްކަރު ވަރުގަދަ
  ޝީ ޕްރޮޓެކްޓްސް ދަ ވޯލްޑް...
  އާދެ، ހަނގުރާމައެއް ހިނގައިފިއްޔާ ކިހިނެއް ވާނީ،
  އެއީ އަހަރެމެންގެ ފަރާތުން ކަމެއް ނޫން!
  އަދި އެކުއްޖާ އޭނާގެ ހުސްފައި ފޮތިގަނޑުގައި ޖަހާލިއެވެ. ހަމަގައިމުވެސް އޭނާ ލައިގެން ހުރީ ހަމައެކަނި ކުރު ހެދުމެއް ކަމުގައި ވާތީ، ކޮމްބަޓް ޓްރާންސްގެ ހާލަތެއްގައި އޭނާ ހަރަކާތްތެރިވަމުން ދިޔައީ އެހާ އަވަހަށް ކަމުން އޭނާގެ ހެދުންތައް ހަމައެކަނި މަގުމައްޗަށް ވަދެ ފަޅައިގެން ދާނެއެވެ.
  މާގަރީޓާ އޭނާގެ އެކުވެރިޔާ އަދި އެކުވެރި އެނިހިލޭޓަރާއި ސުވާލުކުރިއެވެ.
  - ނުވަތަ އަސްލު ލަވަކިޔައިފާނެ ހެއްޔެވެ؟ މީގެ އިތުރުން، އެއީ ހަމަ ތިބާގެ އެއްޗެއް!
  ބޯއީ އެކްޓަރު ބޯޖަހާލީ ވަލު ކުއްޖަކު ފަދަ ހިނިތުންވުމަކާއެކުގައެވެ:
  - ކީކޭ ހީވަނީ، އަހަންނަކަށް ނުކުރެވޭނެ؟
  އަދި ޑޮލްފިންސްގެ ކަލިގުލާ ލަވަކިޔަން ފެށިއެވެ؛
  އަޅެ މިދުނިޔެ، ތިހާ ދެރަވެފަ،
  ހަމައެކަނި ކަރުނައިގެ ކަނޑެއް - ކަނޑެއް...
  ކޮބާ މެންދުރު ފަހުގެ ނަފްސުގެ ފަލަމަސްގަނޑު،
  މަރުވެފައިވާ ހަޅޭކުގެ ހުވަފެން ދެކެމުން ދިޔައީ އީޑަންއަށް ވާސިލްވުމަށެވެ!
  
  އެއީ ހިތްތަކުގެ އައިސް، ފިނިވެފައިވާ ފަށަލަ،
  އަދި ހަސަދަވެރި ޝައުގުވެރިކަމުގެ އަނދަމުންދާ ހޫނުކަމެވެ.
  ކިހާ ކެތްތެރިކަމެއް ނެތް، މަސްގަނޑުގައި ވެސް ޒުވާން މީހެއް،
  ހިތާމައިގައި ކުޅެނީ ހިތާމަވެރި ނައިޓިންގަލް!
  
  ލަކުޑި ބިހެއްގެ މީޔުކަސް ފަދައިން، ރޫޓިންގެ ރޫޙު،
  އަދި ކަންބޮޑުވުންތަކުން ޤަބުރު ހަލާކުވުމެވެ.
  އެކަމަކު އަޅުގަނޑުމެންނަށް ކުރެވޭނީ އަޅުގަނޑުމެން އެއްބައިވަންތަވެގެން
  ވަޅުގަނޑުން ރައްޔިތުން ނެރެދެއްވާ!
  
  ކައުނުގެ ނިކަމެތިކަން ނައްތާލާ،
  ލަޢުނަތްތައް ފޮހެލުމަކީ ބިރުވެރި ނިޝާނެއް ..
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ތަކުލީފުގެ ދަނޑިވަޅެއް ނުކެރޭނެ،
  އިބިލީސް ދޮންވެލިގަނޑަކަށް ބަދަލުކުރަމެވެ!
  
  މި ޕްލެނެޓް އަވަހަށް އޭގެ ޗޭނުތައް އުކާލާނެ،
  ނަމަވެސް އޯބިޓުން ނުފިލާނެ އެވެ.
  އަށް އެކަކު އަނެކަކާ މެދު ތެދުވެރިކަމާއެކު ކަންތައް ކުރަމާ ހިނގާށެވެ
  އޭރުން ރައްޔިތުން ތެދުވާނެ!
  
  ބިރެއް ނެތި ތެދުވެވޭނެ،
  އެހެން މީހުންނަށް ކޮއްޕާނުލާ...
  ފަރުބަދަ ސަރުބީއާއެކު ފަތަމުން ނުދިއުމަށްޓަކައި،
  އަހަރެމެންގެ މަންމަ މުސްކުޅި ނުވާނެހެން!
  
  އެކަމަށްޓަކައި އަހަރެމެން ކުޑަކޮށް ބޯނަން،
  މާމުއިގެ ހަވާދަށްވުރެ ފޮނި ވައިން!
  ހަގީގަތުގައި އުނދަގުލުންތަކެއް ކުރިމަތިވާށި ,
  އެހެނަސް ޙިސާބުގެ ގަޑިއެއް ނާދެއެވެ!
  
  ދެން އަޅުގަނޑުމެން ސުވަރުގެ ސުވަރުގެއެއް ބިނާކުރާނަން،
  ހުރިހާ ކުދިންނަށްވެސް އަބަދަށްޓަކައި އުފާވާނެއެވެ.
  އަހަރެމެން އުދުހެނީ ތިރިއެއް ފަދައިން ސުވަރުގެ އުދުހުމުގެ ތެރެއަށް،
  އުޖާލާ ހުވަފެނެއް ހަގީގަތަކަށް!
  ލަވަ ނިމުނުއިރު، އެއާއެކު، މާރާމާރީ ހިންގާ ދެމަފިރިން އިޓަލީގެ އަލްޕްސް ފަރުބަދަތަކުގެ މަންޒަރުން ...
  ކޮތަޅުތައް ގޮވަމުން ދިޔައިރު، އެއަށްވުރެ މާ ޒަމާނީ ބަޑިތައް ޖަހަމުން ދިޔައެވެ. މިއީ ލެޖެންޑަރީ ސިޓީ ކަމަށްވާ ޕޯޓް އާރތް އެވެ. އެއީ އޭނާގެ ވެއްޓުމުން ރޮމާނޯވް ދަރިކޮޅުގެ ދަރަޖައާއި މުޅި މުޅި ޚުދުމުޚުތާރު ވެރިކަން ދަށަށް ދިއުމެވެ. މި ކިއްލާ ކޮޅަށް ހުރިނަމަ މިހާ ބޮޑު އިންގިލާބެއް ނުހިނގާނެއެވެ. ގިނަވެގެން ކުޑަކޮށް އަޑުގަދަކޮށް ހޮޅިބުރިއާއި ސިކުނޑި ބާއްވާނެއެވެ. އެކަމަކު މިތަނުގައި ލިބުނު ބަލިކަށިކަމުން ބޮޑު އޮކްޓޯބަރު އިންގިލާބު އުފެދުނު ހާދިސާތަކުގެ ސިލްސިލާ އުފެދުނެވެ.
  މިއީ ރަނގަޅު ކަމެއްތޯ ނުވަތަ ނުރަނގަޅު ކަމެއްތޯ؟ މި އިވެންޓަކީ އަގުބޮޑު އިވެންޓެކެވެ. އެތައް މިލިއަން ޝިކާރައަކަށް ވެފައިވާ މީހުންނާއި ހިޖުރަކުރި ނަމަވެސް ފަހުން އެގައުމުގެ ތަރައްގީ ވަރަށް ބޮޑަށް ހަލުވިވި އެވެ.
  ވަރަށް ބޮޑު ޚަރަދެއް ކުރިޔަސް ރަޝިޔާގެ އާބާދީ ސަތޭކަ މިލިއަން މީހުން މަދުވިއެވެ.
  އެމީހުން ބުނާ ފަދައިން ލޭ އޮހޮރުވުމުން ބަލިމީހާ ރަނގަޅުވިއެވެ.
  އެކަމަކު މިހާރު އެބައޮތް ފުރުސަތެއް، ޕޯޓް އާރތް އަލުން އަތުލައިގަނެ، ތާރީޚު ފަހަތަށް އަނބުރާލައި، ތަފާތު ރޮނގަކަށް ތަބާވުމުގެ ފުރުސަތެވެ. މިސާލަކަށް ރޮމަނޯވްސް އިން ވެރިކަން ހިފެހެއްޓިއިރު، އަދި ޚުދުމުޚުތާރު ވާޝަންގައި ވެސް. މިއީ ހަމަގައިމުވެސް ސައިންސް ފިކްޝަން ނަމަވެސް ޝައުގުވެރި ކަމެކެވެ. އެހެންވީމާ، އަސްލުވެސް، ސާރިޒަމްގެ ވަރޝަން ރައްކާތެރިކުރެވިއްޖެނަމަ ރަޝިޔާއަށް އިންތިޒާރު ކުރަނީ ކޮންކަމެއް ހެއްޔެވެ؟؟ ސްޓޭގްނޭޝަން، ނުވަތަ އެއާ ޚިލާފަށް، ކާމިޔާބީ؟؟ ހުޅަނގުގެ ޑިމޮކްރަސީތަކަށްވުރެ މުޠުލަޤު ރަސްކަމުގެ ނިޒާމު މާ ފައިދާހުރި ވާނެ ހެއްޔެވެ؟ފަހުގެ ނިޒާމު މިހާރުވެސް ވަނީ ފެޝަނަކަށް ވެފައެވެ. ހަމަކަށަވަރުން، އެކާވީސްވަނަ ޤަރުނުގެ ރަޝިޔާއާއި ހުޅަނގުގެ ގުޅުންތައް ވަނީ ވަރަށް ބޮޑަށް ގޯސްވެފައެވެ. އެއަށްފަހު ހުޅަނގުގެ ބަރުލަމާނީ ނިޒާމަށް ބަދަލު ގޮތްތައް ހޯދުމަކީ ފެޝަނަކަށް ވެގެން ދިޔައެވެ. އެ ކޮންސެޕްޓް ފެނިގެން ދިޔައީ: މެނޭޖްޑް ޑިމޮކްރަސީ. މިއީ ރަސްމީކޮށް މިނިވަން އިންތިޚާބުތަކެއް އޮތް ނަމަވެސް ހަގީގަތުގައި އެ އިންތިޚާބުތަކުގެ ނަތީޖާ ކުރިން ކަނޑައެޅިފައިވާ ވަގުތެކެވެ. އެކަމަކު މި ވެރިކަމުގެ ގޮތް ނުތަނަވަސްވެ، ވެރިކަމުގައި އޮތް ޕާޓީން، މަގާމު ދެމެހެއްޓުމަށްޓަކައި، މިހާރުވެސް ޤާނޫނު ހެދުމުގެ ތެރެއިން ޑިމޮކްރަސީ ކުޑަކުރަމުން އެބަދެއެވެ. އަދި ދެން ހުރިހާ ކަމެއްވެސް ދަނީ ހުދުމުހުތާރު ވެރިކަމާ ދިމާލަށް، އިދިކޮޅު ފަރާތްތަކުގެ ތަމްސީލު މިހާރުވެސް މަޖިލީހުގައި ގެއްލެނީ.
  އަދި ދެން ރިޕްރެޝަން އާއި ޓެރަރިޒަމްގެ މެކޭނިޒަމް ފަށަނީ، ނުވަތަ އެއާ ޚިލާފަށް އިންގިލާބެއް ހިނގަނީ، ގޯރްބަޗޭވްގެ ވެރިކަމުގައި މަތިން، ނުވަތަ ތިރިން، އެއީ ވެސް އެއްފަހަރަށްވުރެ ގިނަ ފަހަރު ހިނގި ކަމެއް.
  ޚުދުމުޚުތާރު ވެރިކަމުގެ ދުވަސްވަރު ރަޝިޔާގައި ހުރިހާ ކަމެއްވެސް މާ ސާދާއެވެ. ރަސްގެފާނަށް މުޅިން ބާރު ލިބިގެންވެއެވެ: މަރުގެ އަދަބު ދިނުމާއި، މައާފު ދިނުމާއި، އަމުރު ކުރުމެވެ. ޝަރުއީ ދާއިރާއާއި ހިންގުމާއި ގާނޫނު ހަދާ މަޖިލީހުގެ އެންމެ މަތީ ބާރު ލިބިވަޑައިގެންފައިވާ ބޭފުޅެކެވެ. ރަސްގެފާނު އައްޔަން ކުރައްވާ ބޭފުޅުންގެ ސްޓޭޓް ކައުންސިލެއް އޮންނައިރު، އެބޭފުޅުން ހަމައެކަނި ނަސޭހަތްތެރިވެވަޑައިގަންނަވައެވެ.
  ސްޓޭޓް ޑޫމާއިން މުޠުލަޤު ވެރިކަމުގެ ރަސްކަން ހަނިކޮށް، ޤާނޫނުތައް ހެދުމުގެ ހައްޤު ރަސްގެފާނަށް މަޙްރޫމްކޮށް، ބައެއް ގޮތްގޮތުން ބަޖެޓުގެ ކޮންޓްރޯލް ނަގާފައިވެއެވެ. އެކަމަކު އެންމެ މުހިއްމު ކަމަކީ އެކިއެކި ރޭވުންތަކުގެ އާލާކުރާ ތަނަކަށް އަދި ވައިޕަރަކަށް ވެގެން ދިޔައީ ޑޫމާ އެވެ . މިއީ އޭގެ ނެގެޓިވް!
  ކޮންމެ ގޮތެއްވިޔަސް ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާވެސް ރަސްގެފާނަށް އެހީތެރިވުމާ ދެކޮޅެއް ނުވިއެވެ. މާގަރީޓާ ބުލީ ކުރާ ކެލިގުލާ ގާތު އަހާލިއެވެ.
  - އެހެންވީމާ ޗޮއިސް ސާފު، ހިނގާ ހަމަލާދޭން!
  ޓާމިނޭޓަރ ބޯއީ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އިތުރު ގޮތެއް ނެތް! ހަމަގައިމުވެސް އަހަރެމެން ހަމަލާދޭން!
  އަދި ކަނޑާ ހަލަބޮލިކަން ފެށިގެން ދިޔައެވެ. ގަޑިއަކު ހަސަތޭކަ ކިލޯމީޓަރުގެ ދުވެލީގައި ސިހުރުވެރި ޤާބިލުކަމުގެ އެހީގައި ބާރު ސްޕީޑެއްގައި ދުއްވައިގަނެ، ކޮތަޅު ގޮވުމާއި މެޝިންގަންގެ ގޮވުންތަކަށް ކިރިޔާވެސް ސަމާލުކަމެއް ނުދީ، ކެރޫބް ފިރިހެން ކުދިން ދުޝްމަނުންގެ ސަފުތަކުގެ ތެރެއަށް ވަދެގެން ދިޔައެވެ. ނަސީބަކުން މޫސުންވެސް އޮތީ ނަސީބު ގޯސްވެ، ވާރޭވެހި އަނދިރިކަމެވެ. ކުރޮޕަޓްކިން އަދި އޮފެންސިވް އަށް މީހުން ފޮނުވާފައެއް ނުވެއެވެ. އަދި އާޓިލަރީ ތައްޔާރުކުރުމުގެ މަސައްކަތް ކުރިއަށް ގެންދެވިއެވެ. އާންމުން ގަބޫލުކުރާ ގޮތާ ހިލާފަށް ޖެނެރަލް އަދި ކުރީގެ ޑިފެންސް މިނިސްޓަރަކީ އެއްވެސް މޮޔައެއް ނޫނެވެ. ކުރޯޕަޓްކިން މަސައްކަތް ކުރީ ސިފައިންގެ ކަންތައްތައް ބަލަހައްޓައި ޢިލްމީ ގޮތުން ހަނގުރާމަ ކުރުމަށެވެ. މިއީ އޭނާ މާޔޫސްވި ސަބަބެވެ. ނިންމުމެއް ނިންމުމެއް ނެތުމާއި، މަޑުމަޑުން ހުރުމާއި، ހަމަލާދޭން ބޭނުންވާކަން ޔަގީން، ޓެމްޕްލޭޓެއްގެ ގޮތުގައި އަމަލުކުރުން - ހިތްވަރުގަދަ ޖަޕާނު މީހުންނާއެކު ކުރި ހަނގުރާމައިގެ ކާމިޔާބީ މަހުރޫމް ކުރިއެވެ . އެހެންކަމުން ސުވޮރޯވްގެ ކެރިގެން ދިން ހަމަލާތަކުން ދަތުރުމަތީގައި ޕޯޓް އާރތް އަތުލައިގަންނާނެ ކަމަށް އުންމީދު ކުރުމުގެ ބޭނުމެއް ނެތެވެ. އަފްލާކް، ކުރޮޕަޓްކިން މޮޅުވީ ހަމައެކަނި ނޮގީގެ ކޯޕްސް މަރުވުމަށްފަހު، ޖަޕާނު މީހުން، ވެސް ފޯމޭޝަން ބަދަލު ނުކޮށް , ކުރިއަށް އަރައިގެން، ބޮލުން ހަމަލާދީގެންނެވެ. އަދި ނަތީޖާއެއްގެ ގޮތުން އެމީހުންގެ ސަފުތައް ނޮކްއައުޓްކޮށް ރޯލްބެކް ވެގެން ދިޔައެވެ.
  އެކަމަކު މިހާރު ކުރޮޕަޓްކިން ވަނީ ކޮތަޅުތަކާއި އޭނާގެ އަމިއްލަ ކޮތަޅުތައް ވެސް އަތުލައިގަނެފަ އެވެ.
  މާނައަކީ ޖަޕާނު މީހުން ފަޅައިގެން ގޮސްފިނަމަ ކިހިނެއް ވާނީ ކިހިނެއްތޯ ހިސާބުކޮށް، އެތައް ދުވަހެއް ވަންދެން ވެސް އާޓިލަރީ ބޮން ގޮއްވާލެވޭނެ އެވެ. އަދި މިއީ ވަގުތުން ކިއްލާއަށް ވަދެ، ޚަޒާނާއަށް ގެއްލުން ލިބުނު ހަނގުރާމަ ނިންމާލުމަށް އެމްޕަޔަރ ނިކޮލަސް ކެޓަގަރީ އަމުރެއް ދެއްވި ނަމަވެސް .
  މިތަނުގައި ހަމަގައިމުވެސް ކުރޮޕަޓްކިން އޮތީ ހިލަގަނޑަކާއި ހަރު ތަނަކާ ދެމެދުގައެވެ. އެކަމަކު ޕޯޓް އާރތް އަކީ ބާރުގަދަ ކިއްލާއެއް، އަދި މިހާރު ޖަޕާނު މީހުން އެތަނުގައި ވަޒަންވެރިވެއްޖެ - ޓްރައި ކޮށްލައްވާ، ނަގާ!
  އެކަމަކު ޑޮލްފިންސްގެ މާގަރީޓާ އާއި ކެލިގުލާ، ކަނޑިތަކުން ކޮށާ، ކުދިންގެ ފައިތަކުން ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތައް އުކާލަމުން، އެކަމަކު ޕްރޮޕެލަރ ބްލޭޑް ފަދަ ފަންނުވެރިކަމާއެކު، ބާރުގަދަ ތަންތަނުގައި ހަރަކާތްތެރިވެ، ސިފައިން ސާފުކޮށްލިއެވެ. އެންމެ ފުރަތަމަ ވެސް ޑޮމިނޭންޓް އުސްމިންތައް އެނގެން ޖެހޭނެ ކަމަށާއި އޭރުން ހަމަލާދޭ ސިފައިންނަށް މަގު ހުޅުވިގެންދާނެ ކަމަށެވެ.
  ސަމުރާއީ ކޮށަމުން ދަނިކޮށް މާގަރީޓާ ވިސްނުންތެރިކަމާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އާންމުކޮށް އެމީހުން ހަނގުރާމަކުރަނީ ކުރިއެރުމަށްޓަކައި ނަމަވެސް އަޅުގަނޑުމެން، އެނގިފައިވާ ގޮތުގައި، ރިގްރެޝަންގެ ބޭނުމުގައި ހަނގުރާމަކުރާހެން ހީވަނީ!
  ކަލިގުލާ އެ ކުއްޖާ ހީލަމުން ބުންޏެވެ:
  - މި ކިއްލާ އަލުން ހިފެހެއްޓުމުން ޚުދުމުޚުތާރު ވެރިކަމުގެ މަޤާމު ވަރުގަދަވެގެންދާނެ ކަމަށް ތިޔަ ވިދާޅުވަނީ ހެއްޔެވެ؟
  އަދި ކަނޑިތަކުން މުޅި ސިލްސިލާ އުކުޅުތަކެއް ކުރިއަށް ގެންދެވިއެވެ. މިއީ އޭނާގެ ކަނޑިތައް އުފުލާ ގޮތެވެ.
  އަދި އެ ކުއްޖާގެ ހުސްފައިން ބޮލާއި ކަރާއި ކަށިތައް ފަޅައިގެން ދިޔަ ވަޅިތައް ވެސް ދިނެވެ.
  އަތާއި ފައިން ބާރު ސްޕީޑުގައި ޖަހާފައިވާ ތަޅުންތަކުން ގިނައިން އެތުރިގެން ދިޔަ ތުންފަތުން ލޭ ލިއްސާލަމުން މާގަރީޓާ ކަށަވަރުކޮށްދިނެވެ.
  - އެންމެ ކުޑަމިނުން އެގޮތަށްވެސް! ކޮންމެއަކަސް ހަނގުރާމަތަކުން ކާމިޔާބު ހޯދާ ރަސްކަލަކު މަގުބޫލުވާކަން ސާފުވެއެވެ. އެންމެ ކުޑަމިނުން ދުވަސްކޮޅަކަށް ވެސް މެއެވެ. ދެން ކާމިޔާބީ ހަނދާން ނައްތާލައި، އާދައިގެ މީހަކު ނުވަތަ އާންމު މީހުން ދަމައިގަނެގެން އުޅެނީ އާދައިގެ މަސައްކަތުގެ ރޫޓިން އަކަށެވެ. - The partisan girl with one kick , އެއްފަހަރާ ހަ ޖަޕާނު މީހުން ވައްޓާލާފައި، އަދި ދެ މީހަކު ވަރުގަދަ ކޮއްޕަކުން އަމިއްލަ ބެޔޮނެޓުން ވަޅި ހަރާފައި ކަމަށް ވެސް ޝެރީ އިތުރަށް ބުންޏެވެ. - މިއީ ހަމައެކަނި ވަގުތީ ރިޕްރައިވް އެއް ކަމަށް ވެދާނެ!
  އަދި އަނެއްކާވެސް އޭނާގެ ހުސް ފައިތިލަ ހަރަކާތްތެރިކޮށް، އިރު އަރާ ބިމުގެ ފަސް ހަނގުރާމަވެރިން ބަލިކޮށް، އޭގެ ތެރޭގައި ތިން އޮފިސަރުން ހިމެނެއެވެ.
  ކުރު ހެދުމެއްގައި ހުރި ހުސްފައިގައި ހުރި ކުއްޖަކު، ކެބެޖް ފަދައިން ޖަޕާނު މީހުން ކޮށާލަމުން، ކެލިގުލާ ލޮޖިކަލީ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - މި ކާމިޔާބީއަށްފަހު ރަޝިޔާގައި ހަލުވި އިޤްތިޞާދީ ކުރިއެރުން ފެށޭނެއެވެ. މާނައަކީ މީހުން ދިރިއުޅުން ރަނގަޅުވާނެ ކަމާއި، އިންގިލާބީ ޝުޢޫރުތައް ދަށަށް ދާނެ ކަމެވެ.
  އުފުލިގެން ދިޔަ ގޮތަކަށެވެ . ޓާމިނޭޓަރ ބޯއީ އިތުރަށް ބުންޏެވެ. - އާންމުކޮށް މީހުން ހަމަނުޖެހުން ހިންގަނީ ބަނޑުހައިހޫނުކަމުގެ ސަބަބުން!
  މާގަރީޓާ، އަނގައިން ކަނޑާލާފައިވާ ބޮލުގެ ނާށިގަނޑަކުން ކަށިގަނޑެއް ތެތްކޮށްލަމުން، އެ ތެތްފިނި ޖަޕާނުގެ ތިން ސިފައިންގެ ގައިގައި ޖެހުނުއިރު، އެއްބަސްވީ ބައެއް ގޮތްގޮތުންނެވެ:
  - އަސްލު މިއީ ތެދެއް ނޫން! އާދެ، އިންގިލާބުތަކާއި ހަމަނުޖެހުންތައް އާންމުކޮށް އުފެދެނީ އިޤްތިޞާދީ ޙާލަތު ގޯސްވުމުން ނަމަވެސް ... ކޮންމެއަކަސް ޑިސެމްބަރުގެ މީހުން ޢަމަލީ ގޮތުން ނުކުތީ އަމިއްލަ ފަޤީރުކަމުންނެވެ.
  ހަނގުރާމަވެރި ކުއްޖާ ކަލިގުލާ، ބުޅަލެއްގެ ހަރަކާތެއް ކޮށް، ޖަޕާނުގެ ދިހަވަރަކަށް ބޯ ކަނޑާލުމަށްފަހު، ދެން އެއްބަސްވީ:
  - އެއީ ތެދެއް، ފަގީރުކަމުގެ ސަބަބުން ނޫން! - ޒުވާން ހަނގުރާމަވެރިޔާ މުޅި އަތްތިލަބަޑި ގަނާރުން ކަނޑައިގެން އިތުރުކޮށްލިއެވެ. - އަބަދުވެސް ބަނޑުން ވިސްނުމަކީ ބޭނުންތެރި ކަމެއް ނޫން!
  މާގަރީޓާ އިސްލާހުކޮށްލީ، އަނިޔާވެރި ގޮތަކަށް ކޮށާލަމުން ދިޔައިރު، ޖަޕާނުގެ މީހުންގެ ގުނަވަންތައް އެކި ދިމަދިމާލަށް ފެތުރިގެން ދިޔައީ:
  - އިތުރަށް ސާފުކޮށް ބުނާނަމަ ބަނޑާއެކު ވިސްނުމަކީ ދުވަހަކުވެސް ބޭނުންތެރި ކަމެއް ނޫނެވެ!
  މިތަނުގެ ޓޮމްބޯއީ ކަލިގުލާ އެއްބަސްވީ، ސަމުރާއީ ކޮށާލައިގެން، އެމީހުންގެ ހެލްމެޓް އަޅާފައިވާ ބޯތައް އެކި ދިމާތަކަށް އުކާލަމުން، އަދި ވަރަށް ކެތްތެރިކަމާއެކުގައެވެ:
  - ތިޔައީ ސަތޭކަ ޕަސެންޓް ތެދެއް! އިއުތިރާޒު ކުރާނެ ކަމެއް ނެތް!
  ހަނގުރާމަވެރިއެއް އަދި ހަގީގީ ފަންނުވެރި ޕާޓީޝަނެއް، އަދި މީގެ އިތުރުން، އެންމެ ހަމަޖެހޭ ޕްރިންސެސް، ސިހުރުވެރި ދުނިޔެތަކުގެ ތެރެއިން އެއް ދުނިޔޭގައި ކޮށްދިން ހިދުމަތްތަކުގެ ސަބަބުން މި ލަގަބު ލިބިވަޑައިގެންނެވިއެވެ.
  - އަދި އަޅުގަނޑުމެންގެ އަމިއްލަ ނަފްސުގެ ތެރެއިން ސަރުބީ ނައްތާލާނަން! އެހެންވީމަ - ބަންޒާއީ !
  ރަޙުމެއް ނުވަތަ ހުއްޓުމެއް ނެތި، ކަލިގުލާ، ކަނޑިތަކުން ކޮށާފައި ޖަޕާނު މީހުން ފައިން ފަޅާލަމުން , ލަވަވެސް ކިޔައިދިނެވެ:
  އަހަރެން ރަސްގެ ކައިރިއަށް ފޮނުވުމަކީ ބޭކާރު ކަމެއް ނޫނެވެ،
  ތިބާއަށް ނިޢުމަތް ގެނެސްދޭށެވެ!
  ކުރުކޮށް ބުނާނަމަ! ކުރުކޮށް ބުނާނަމަ!
  ކުރުކޮށް ބުނާނަމަ - މަޑުން ތިބޭށެވެ!
  އަދި އެފަދަ ބަސްތަކަކަށްފަހު ލޭ އޮހޮރެމުން ދިޔައީ އިތުރަށް ބާރަށެވެ. ހަމަގައިމުވެސް އެއީ ޖަޕާނު މީހުންނަށް ހިތާމަވެރި ކަމެކެވެ. ޤައުމަކީ ބުރަ މަސައްކަތެއް ކުރާ އަދި ތައުރީފު ކުރެވޭ ޤައުމެއް ނަމަވެސް މިލްސްޓޯންގެ ދަށަށް ވެއްޓި މިހާރު ގިރާވަމުން ދަނީ ހުއްޓިގެންނެވެ. ހަމަ ވާނީ ކިހިނެއް - ފުށް ނުވަތަ ފުށް، ސުވާލުތަކުގެ ސުވާލެއް!
  ސިކުންތެއްގެ ތެރޭގައި ދިހަވަރަކަށް ތަޅައިގަނެ، ދުވެފައި ގޮސް، ފަޅައިގެން ގޮސްފައިވާ މަރުތައް އެތުރިގެން، ދެން އޮތް ބާރުގަދަ ތަނަކަށް އިއުލާންކޮށް، ދަތްދޮޅީގައި ހުރި ދެން ހުރި ސަމުރާއީއަށް ފައި ގެންގޮސް، ހައިރާން ކުރުވަނިވި ގޮތަކަށް އެޕްޓް އެފޯރިޒަމަކާއެކު އިއުލާން ކުރިއެވެ:
  -ހަނގުރާމައަކީ އަސާސީ ކަމެއް، މަތިވެރި ފިކުރުތަކާއެކު ކޮމިޓް ކުރެވިފައިވާ ކަމެއް!
  ލޯބިވެރިޔާއަށް ވުރެ ވެސް ތަންކޮޅެއް ބާރަށް ހަރަކާތްތެރިވި އަދި މަސްތަކުގެ ޓައިލްސް ޖަހާފައިވާ ބަރަހަނާ ބޮލުގެ ނާށިގަނޑުން ވާރޭ ވެހި ލޭ އާއި ކަށީގެ ކޮތަޅުތައް ދޮވެލި ފިރިހެން އެކްޓަރު ކަލިގުލާ ކުރިއަށް ގެންދިޔަ އެވެ.
  - ހަނގުރާމައިގެ ސަބަބުން ހަށިގަނޑު ވަރުބަލިވި ނަމަވެސް ރޫޙަށް ހިތްވަރު ލިބެއެވެ!
  މާގަރީޓާ ޖަޕާނު މީހުން ކަނޑާލައިގެން ސޮމަރސޯލްޓްގެ ކެސްކޭޑެއް އުފައްދައި، ވިހިވަނަ ގަރުނުގެ ހަތްދިހަ ވަނަ އަހަރުގެ ހިޓް ލަވައަކުން އެއް އިބާރާތެއް ކިޔައިދިނެވެ:
  - ހިތްހަމަޖެހުމާއި، ޝަރަފާއި، ޕްލާސްޓިސިޓީ! ޖެނެރަލް , ވަރުގަދަކޮށް، ވަރުގަދައަށް ހިތްވަރުދީ، އެނދުން ތެދުވެ ޖިމްނާސްޓިކްސް ކުރާށެވެ!
  ކެލިގުލާ ޑޮލްފިންސް، އޭނާގެ މަސްގަނޑު ފައިން ގްރޮއިން އަށް ޖެހުނު ވަޒަނަކާއެކު، ޖަޕާނުގެ ކާނަލް ވައިގެ ތެރެއިން އުދުހެން މަޖުބޫރުކޮށް، ވަގުތުން ޓަވަރުގައި ހުއްޓިފައި ހުރި ދެ މެޝިންގަން ވައްޓާލި އެވެ. މެކޭނިކަލް މޮންސްޓަރސް ސްޕިޓިންގ ލީޑް، ބައި އިންއާރޝިއާ، ވެއްޓި، ބީޓް އެމީހުންގެ އަމިއްލަ , މޮވިންގ ޑައުން ދަ ރެންކްސް. ޓާމިނޭޓަރ ކުއްޖާ ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - ސޮރީ، ހަނި ލޮލެއް , އެކަމަކު އަހަރެން ބޭނުންވީ ފުރަތަމަ ވާން! އަދި ހަމައެކަނި އަހަރެން ބޭނުންވީކީ ނޫން، އަހަރެން ވެސް ކުރާނަން!
  މާގަރީޓާ، ފުންމާލަމުން ދިޔައިރު ހުސްފައިން އެމެރިކާގައި ހަދާފައިވާ މެޝިންގަންތަކުން އެހެން ޓަވަރެއް ވައްޓާލަމުން ލޮޖިކަލީ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ފުރަތަމަ ވުމަކީ ގޯހެއް ނޫން، ޔަގީން، އެކަމަކު އެމީހުން ފަހަތުން ބޯޅަތައް ކައްކާކަށް ނުޖެހޭނެ!
  ފިރިހެން ކުއްޖާ-އެކްޓަރު ކަލިގުލާ، އޭނާގެ ހުސް އިނގިލިތަކުން ޕްރޮޖެކްޓައިލް އެއް އުކާލަމުން، ވަރަށް ބޮޑަށް ގޮވާ ޝިމޯސާ ގޮވައި، ސަމުރާއީ އެކި ދިމަދިމާލަށް، ބުނެފައިވެ އެވެ.
  - ރޭގަނޑާއި ދުވާލު ބޯޅަ ކައްކާ މީހާ ދިރިހުރެ ކާން ފުރުޞަތެއް ނުދޭނެ!
  މާގަރީޓާ ހީލަމުން ފުންމާލަމުން އޭނާގެ ހުސްފައި މެޝިންގަން ޓަވަރުގެ ދަގަނޑު ތެރެއަށް ވައްޓާލިއެވެ. ސްޓެއިންލެސް ސްޓީލް ފަހަތަށް ސްޕްރިންގް ކޮށްލާއިރު، ޖަޕާނުގެ އޮފިސަރުން އުދުހިގެން ދަނީ ބޫޓު ޖަހާފައިވާ އަތްފައި ފަޅައިގެން ގޮސްގެންނެވެ. ހަގީގަތުގައިވެސް އެމީހުން ހީވަނީ ސޫފިތަކެއްހެންނެވެ.
  މާގަރީޓާ މިތަނުގައި ވެސް ވާހަކަ ދެއްކެވި އެވެ.
  - ޓްރެމްޕަކަށް ހީލް އެއް ޖަހައިގެން "ބޫޓެއް" ވެސް އަޅައިލެވޭނެ!
  ކަލިގުލާ ދަ ހޫލީގަން ވެސް ފުންމާލުމެއްގައި ބަޑިއެއް ނައްޓާލައި އެންމެން އުދުހިގެން ދިއުމަށް މެދުވެރިވި އެވެ.
  - ބޫޓު ޕޮލިޝް ކުރުމުގެ ސިކުނޑި ނެތް މީހެއްގެ ގައިގައި "ބޫޓު" ނުޖަހާ!
  މާގަރީޓާ ޖަވާބު ދިނީ އަނެއްކާވެސް އެނބުރި ޖަޕާނުގެ މުޅި ޕްލެޓޫނެއް ކަނޑާލުމުންނެވެ. މިތަނުން ވެސް ޓާމިނޭޓަރ އަންހެން ކުއްޖާ ވިދާލިއެވެ:
  - އާދަޔާ ހިލާފަށް އެންމެ މަތީގައި ތެދުވެރި މީހުން ވަރަށް ގިނަ ނަމަވެސް ކެރިއަރ ކުރިއެރުމުގައި މަކަރުވެރި މަކަރުވެރިކަމެއް ނެތި ކަންތައް ކުރެވޭނެ މީހުން މަދު!
  ކެލިގުލާ ޒަޚަމްވެފައިވާ މަތީގައި ފަދައިން އެނބުރި ޖަޕާނު މީހުން ވައްޓާލައި ކަނޑާލިއިރު، އެކަށީގެންވާ ޔަގީންކަމެއް ދިނެވެ:
  - ހުދު ކޯޓެއްގައި މައިން ކުރާ މީހަކު މައިނަކަށް ފައިބައިގެންދާހާ ގިނައިން ސިޔާސީ މީހަކު އިންސާފުވެރިކޮށް ކުޅޭއިރު، މޮޓިވް އަކީ ހަމަ އެއީ: ކުލަ ގެއްލިފައިވާ އަބުރެއް ދޮވެލުމަށް ސަބްސިޑީ ނެގުމެވެ!
  މިކަމަށް މާގަރީޓާ ރައްދު ދިނީ އިސްތަށިގަނޑުން ލޭ ތެޅިގަތެވެ:
  -ސިޔާސީ މީހެއް، ދިރިއުޅުމުގައި ދޮގުވެރިއެއް އަދި އަމަލުތަކުގައި މުނާފިޤެއް ނަމަވެސް މި މުޑުދާރު މީހާއާ ވެސް މަރަކީ އިންސާފުވެރި ކަމެއް!
  ޓާމިނޭޓަރ ކުއްޖާ ޖަޕާނުގެ ބަޑިއެއް ތަޅާލައި ، އެމްޕަޔަރ އޮފް ދަ ރައިސިންގ ސަންގެ ދެ ޑަޒަން ސިފައިންގެ ކަށިތައް ފަޅައިގެން ގޮސް ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - މަރަކީ އަބަދުވެސް އަންނަ އެއްޗެއް ކަމުގައި ވިޔަސް އެއީ އޭގެ ޒިޔާރަތުގެ ވަގުތު އިޚްތިޔާރުކުރުމުގައި އަމިއްލައަށް ކުރާ ކަމެއް ކަމުގައި ވުމުން ތެދުވެރި މަރެކެވެ!
  ޕޯޓް އާރތް އަކީ ބޮޑު ސިޓީއެއް ކަމަށާއި، އެ ސިޓީގައި ގިނަ ޑިފެންސިވް ލައިންތަކެއް ހުރެއެވެ. އެހެންކަމުން، ހިތާމައަކީ އަދި ނަސީބުވެރިކަމަކީ، ހަނގުރާމަވެރިންނަށް ކުރިމަތިލާން ފުދޭވަރުގެ ވަގުތު ލިބިފައިވުމެވެ.
  ކުޑަކުއްޖާ ހަނގުރާމަވެރިޔާ ކަލިގުލާ، ކަނޑިތަކުން ހަނގުރާމަވެރިން ކޮށާ، ހުސް ފައިން ނައްތާލުމުގެ ޕީއެއް ވެސް އުކާލައި، ސަމުރާއީ ފަޅާލަމުން ލަވަކިޔައިދިނެވެ.
  - ކިހިނެއް އަހަރެން މަސައްކަތް ނުކުރީ، ކިހާ މަސައްކަތެއް ނުކުރީ! މާރާމާރީ ހިންގަން މީހަކު ހުއްޓަސް ކަމެއް ނުވާނެ!
  ވިލާގަނޑެއް ފަދައިން ވިދާލާ ޕާޓީ އަންހެން ކުއްޖެއްގެ ވަޒަނުން މަރުވަމުން ދިޔަ ސިފައިންގެ އިތުރު ދަރިއެއް ކަނޑާލަމުން މާގަރީޓާ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އަދި ކޮންމެވެސް މިންވަރަކަށް އަޅުގަނޑުމެން އަމިއްލައަށް އެދެނީ މާރާމާރީއެއް ހިންގަން. ކޮންމެއަކަސް ގަބޫލުކުރޭ ކަލިގުލާ ޕޯޓް އާތުރަށް ދާން ބޭނުންވީ ހެއްޔެވެ؟
  ޒުވާން ޓާމިނޭޓަރު ތެދުވެރިކަމާއެކު ބުންޏެވެ.
  - ޤުދުރަތީ ގޮތުން! މިއީ އަހަރެންގެ އެންމެ ޝައުގުވެރި އެދުމެވެ.
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ މާގަރީޓާ އަނެއްކާވެސް ރޭޒަރ ބްލޭޑެއް ފަދައިން ޖަޕާނު މީހުން ކަނޑާލަމުން ހީނގަތެވެ:
  - އާދެ، އާނ! އަޅުގަނޑުމެންގެ ޤައުމުގެ ހަނގުރާމަތަކުގެ މުޅި ހާސް އަހަރުގެ ތާރީޚުގައި ލިބުނު އެންމެ އުދުވާނީ ބަލިން ރަޝިޔާ ސަލާމަތްކޮށްދެއްވާ!
  ބޯއީ ކެލިގުލާ ދެ ޑަޒަން ޖަޕާނު މީހުން ކަނޑާލީ ދެތިން ސްވިންގް އެއް ޖަހައިގެން، އޭނާގެ ބައިވެރިޔާ އިސްލާހު ކުރި:
  - އެންމެ އުދުވާނީ ބަލިވުމަކީ، ފަހަރެއްގައި، ޗެޗްނިއާއާއެކު ކުރި ފުރަތަމަ ހަނގުރާމައިގެ ދުވަސްވަރު ކަމަށް ވެދާނެއެވެ.
  މާގަރީޓާ މިކަމަށް އެއްބަސްވެ ބޯޖަހާލިއިރު، ކޮށާލުމުގެ ޕްރޮސެސް ވެސް އަވަސްކޮށްލިއެވެ:
  - ޝައްކެއްވެސްނެތްގޮތުގައި! އަހަރެމެން ބަލިވި އިދިކޮޅު ޓީމު މާ ބަލިކަށި! އެ ޗެޗްނިއާގެ އެހާ ބޮޑު ބައެއް ހުރިއިރު، އޭގެ ދެބައިކުޅަ އެއްބައި މީހުންވެސް އަހަރެމެންނަށްޓަކައި ހަނގުރާމަކުރިއެވެ.
  ކެލިގުލާ ދަ ޓޮމްބޯއީ ހީނގަތީ، ނައްތާލުމުގެ މަރުހަލާގައި އޭނާގެ ބައިވެރިޔާއަށްވުރެ ކުރިއަށް ދާން މަސައްކަތް ކުރަމުންނެވެ:
  - މޮސްކާ ފިރިހެން ފިނޮޅަކަށް ކިހާ ބާރެއް ކިޔަނީ!
  މާގަރީޓާ މިކަމާ މެދު ބުއްދިވެރިކަމާއެކު ފާހަގަކޮށް، އަނެއްކާވެސް ރަން އެކި ދިމަދިމާލުން ސްނޯގެ ކުލައެއްގެ އިސްތަށިގަނޑުން ކަށިގަނޑާއި ލޭއޮހޮރުވާލާފައިވާ ކޮތަޅުތައް ތެޅިގަނެ، ހަވާލުވާން ބޭނުން ނުވާ ހިތްވަރުގަދަ ޖަޕާނު މީހުން ނައްތާލަމުން ދިޔައީ، އިތުރު ބާރުމިނެއްގައި، އަތާއި ފައިންނެވެ:
  - ސިފައިންނާއި ރައްޔިތުން ހަނގުރާމަ ކުރަން ބޭނުން ނުވާ ހިނދު، ދެން މިފަދަ މުޢުޖިޒާތްތައް ހިނގައެވެ. އަދި ފުރަތަމަ ޗެޗެން ހަނގުރާމައިގައި، އަދި ރަޝިޔާއާއި ޖަޕާނުގެ ހަނގުރާމައިގައެވެ .
  ކެލިގުލާ އޮފް ދަ ޑޮލްފިންސް އަށް މަޖުބޫރުވެފައިވަނީ، ސަމުރާއީ ނައްތާލަމުން، އެއްބަސްވާން:
  - ތިބުނީ ތެދެއް! ރަޝިޔާގެ ރައްޔިތުން، ހިތާމައަކީ، ޖަޕާނު މީހުންނާ ހަނގުރާމަ ކުރަން ބޭނުން ނުވާތީއެވެ. - އަދި ޒުވާން ހަނގުރާމަވެރިޔާ، މުޅި ސަމުރާއީ ކުންފުންޏެއް ދޫކޮށްލާފައި ބޯ ކަނޑާލާފައި، އިތުރަށް ބުންޏެވެ.
  - އެކަމަކު އަޅުގަނޑުމެންގެ ޝަޚުޞިއްޔަތުގައި އަޖައިބުކުރުވަނިވި ކަމެއް ފެނިގެން ގޮސްފައިވާއިރު، އެކަމުގެ ސަބަބުން އަޅުގަނޑުމެންނަށް މަގުބޫލުކަން ނެތް ހަނގުރާމަ ކާމިޔާބު ކުރެވޭނެއެވެ. ބޮލުގައި ރަސްގެފާނެއް ނެތް ހަނގުރާމައެއްގައި ކަރޫބީން އެހީތެރިވެދިނުމަކީ ވެސް ރަމްޒީ ކަމެކެވެ!
  މާގަރީޓާ، ތުންފަތުން ލޭ ތެތްކޮށް، ހުސް ފައިތިލައިން ވިހަ އިނގިލިތައް އުކާލަމުން، ޖަޕާނު މީހުން މަރުވާވަރަށް ވަޅި ހަރާލަމުން ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އަދިވެސް އަޅުގަނޑުމެންގެ ފަރާތުން ތިންވަނަ އިންޓަރވެންޝަނެއް ކޮންމެހެން ކުރަންޖެހޭ!
  ކަލިގުލާ އެ ކުއްޖާ، ވަކި ޝައްކެއް ނެތި، ކޮތަޅު ކޮށާފައި ހުރި މަރުތަކުގެ އިތުރު ސަފެއް ދޫކޮށްލާފައި، ކޮންމެ ގޮތެއްވިޔަސް ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  -މިކަން ޔަގީންތަ؟
  ޕޯޓް އާރތްގައި ޖަޕާނު މީހުން ނައްތާލުމުގެ މަސައްކަތް ފުރިހަމަ ކުރަމުން ދިޔަ ޒުވާން ހަނގުރާމަވެރިޔާ ނޭވާއެއް ލަމުން ކަށަވަރުކޮށްދިނެވެ.
  - ކަނޑުގައި ޓޯގޯ މާ ވަރުގަދަ. އަދި ކޮންކަހަލަ ކޮމާންޑަރެއް، ނުވަތަ ރަނގަޅަށް ބުނާނަމަ ނޭވަލް ކޮމާންޑަރެއް ރޮޒްޑެސްޓްވެންސްކީ އަކީ ހިތާމައާއެކު މާ ރަނގަޅަށް އެނގޭ އެއްޗެކެވެ. ކުޑަކުދިންނަކީ ނޯޓިކަލް ސްޓްރެޓެޖީތަކަށް ވެސް މާ މޮޅު ބައެއް ކަންނޭނގެ!
  ރަޙްމަތެއް ނެތި ސަމުރާއީ ކަނޑާލާ ކަލިގުލާއަށް މަޖުބޫރުވަނީ ފާޅުކަން ބޮޑު ގޮތެއްގައި :
  - ހަމަގައިމުވެސް، ރޮޒްޑެސްޓްވެންސްކީ ފަދަ މީހަކާއެކު، އާޖެންޓީނާގައި ހަދާފައިވާ އިތުރު ހަތް ހަނގުރާމަވެރި ކްރޫޒާ ލިބިފައިވެސް، އަދި ތިރިން އުފުލި ފުރަތަމަ ޕެސިފިކް ސްކޮޑްރަންގެ ބޯޓުތައް މަރާމާތުކޮށް، ކާމިޔާބީއަށް ގުނާކަށް ނުޖެހެއެވެ. ހާއްސަކޮށް ޓްސުޝިމާގައި ރަޝިޔާގެ ފަންސާސް އެކެއް ބޯޓު ހަނގުރާމަކޮށް، ޖަޕާނުގެ އެންމެ ޑިސްޓްރޯޔަރެއް އަޑިއަށް ދިޔަކަން ހަނދާން ކުރާނަމަ!
  މާގަރީޓާ، ފޯރިއާއެކު، ބަޑިގެ ފީފާ ފަޅާލައި، ޖަޕާނުގެ ހަތަރު މީހުންގެ ކަނޑި އަނެއްކާވެސް އުފުލާލުމަކުން، އަދި އިތުރު ތިން މީހުންގެ ތޫނު އިންޖެކްޝަނަކުން އިތުރަށް ބުންޏެވެ.
  - އަދި އެއީ ވެސް މުހިންމު ކަމެއް ކަމުގައި ވާތީ ހިތްވަރުގަދަ އެޑްމިރަލްގެ ސްކޮޑްރަން ބެސްއަށް ދިއުމުގެ ކުރިން ރަނގަޅަށް ހުއްޓުމަކަށް އަތުވެދާނެ ކަމަށް ވެސް ވިދާޅުވި އެވެ . މިގޮތުން ރޮޒްޑެސްޓްވެންސްކީ ފްލީޓްގެ މަޤާމަކީ އިންތިހާއަށް އުނދަގޫ ކަމެކެވެ.
  ކަލިގުލާ ދަ ޓޮމްބޯއީ، ޖަޕާނު މީހުން ލޭންޑްމައިނެއް ފަދައިން މަރާލި އަނެއް ކޮތަޅެއް ކަމަށްވާ މަކުނެއް ފަދައިން ނިމްބަލް ފައިތަކަކާއެކު ލޯންޗުކޮށްލަމުން ބުންޏެވެ.
  ޕޮލްޓާވާ ކައިރީގައި ހުންނަ ސްވިޑެން މީހަކު ފަދައިން،
  ރޮޒްޑެސްޓްވެންސްކީ އަށް އުނދަގޫވީ...
  އޭނާ ފެންނަނީ ހިތްވަރުގަދަ ގޮތަކަށެވެ
  ހަގީގަތުގައި އެއީ އޭގެ އިދިކޮޅެވެ!
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ، ދެގުނަ ބާރަކުން ދުޝްމަނުން ކޮށާލުން ކުރިއަށް ގެންގޮސް، މަރުވެފައިވާ ޖަމާއަތެއް ދޫކޮށްލާފައި، ލޮޖިކަލީ އަދި ހިސާބުކުރުމާއެކު، ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ކަނޑުގައި ޖަޕާން ބަލި ނުކޮށްފިނަމަ، ދެން ގަދަފަދަ ސަމުރާއީން ގިނަ ދުވަހު ހަނގުރާމަ ކުރާނެ، އަދި ރަޝިޔާގެ ތާޖުގެ ޚަޒާނާ މިހާރުވެސް ހުސްވެ، ރައްޔިތުން ތިބީ ކުރިމަތިލާން ޖެހިފައެވެ. އަޅުގަނޑުމެން ބޭނުންވަނީ، ގުގުމާލާ ކާމިޔާބީއަކާއެކު އަވަހަށް ހަނގުރާމަ ނިންމާލަން. އެހެން ނޫންނަމަ އިންގިލާބެއް އައިސް ރަޝިޔާއަށް ކޮންމެހެން ބޭނުން ނުވާ އަދި ގެއްލުން ވެސް ލިބިދާނެ ޕާލަމެންޓެއް އުފެދިގެންދާނެ!
  އެކްޓަރު-ބޯއީ ކަލިގުލާ ޖަޕާނުގެ ޖެނެރަލްގެ އުނަގަނޑުގައި ޖަހައި އުސްމިނަށް އުދުއްސާލި އިރު، ހަމަ އެއާއެކު ޕްރިމިޓިވް ބޮމް ލޯންޗަރެއް ޑިޕްލޮއި ކުރަން އުޅުނު މާސްކު އަޅާފައިވާ ތިން ފިރިހެނުން ވެސް ނާކާމިޔާބުކޮށް ވައްޓާލި އެވެ. ޓާމިނޭޓަރ ކުއްޖާ ބުންޏެވެ.
  - އެކަށީގެންވާ ވަގުތު ލިބިއްޖެނަމަ އެމީހުން ދާނީ ކޮންތާކަށް ހެއްޔެވެ؟
  މާގަރީޓާ، ޖަޕާނު މީހުން ފަޅައިގެން ގޮސް ލޭ އޮހޮރުވާލާ ގޮތަށް ކޮށާލަމުން، ފާހަގަ ކުރެވޭ އެލާމަކާއެކު ފާހަގަ ކުރިއެވެ:
  - މިތަނުގައި މައްސަލައެއް އެބައޮތް. މިހާރު މިގޮތަށް އަޅުގަނޑުމެން މިދަނީ ކިއްލާއަކުން ކިއްލާއަކަށް. މޫދަށް ކިހިނެއް ވާނީ؟
  ޓޮމްބޯއީ ކަލިގުލާ ހީލަމުން ލޮލުން ސްޕާކެއް ދޫކޮށްލާފައި ވަޒަން ޑިޕޯގައި ޖެހުނެވެ. ގޮވުމުގެ ސަބަބުން ޖަޕާނު ސިފައިންގެ މުޅި ބެޓޭލިއަނެއް ވައިގެ ތެރެއަށް ވައްޓާލި އެވެ.
  އެ ހަޅޭކުގެ މައްޗަށް ބޯއީ އެކްޓަރު ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ޚާއްޞަ ކަމެއް ނެތް! އަޅުގަނޑުމެންގެ ޑޭޓާއާއެކު އަޅުގަނޑުމެން ރަނގަޅަށް ފަތަން، ކަނޑިތަކުން ޣަރަޤު ނުވާނެ. އޭނާ ފަތަނީ ހަނގުރާމަ މަނަވަރަކުން ހަނގުރާމަ މަނަވަރަކަށް، ޑެކްތައް ސާފުކޮށްލަމުންނެވެ!
  ތޫނު ރޭޒަރެއް ފަދައިން ކަނޑިތަކުން އެތައް، ހިތްވަރުގަދަ، އެކަމަކު ބުއްދިއެއް ނެތި މަރުވަމުންދާ ސިފައިން ކަނޑާލި މާގަރީޓާ ޖަވާބުގައި އެއަށްވުރެ ވެސް ވިދާ ތޫނު ދަތްތަކަކުން ހިނިތުންވެލިއެވެ:
  - ތިޔައީ ކަނޑައެޅިގެން ފިކުރުގެ ޖަޔަންޓެއް!
  ކޮމްޕިއުޓަރ ގޭމެއް ފަދައިން ޖަޕާނު މީހުންނަށް ސްލޭޝް ކުރަމުން ޑޮލްފިންސްގެ ކެލިގުލާ ތެދުވެރިކަމާއެކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަޅުގަނޑުމެން ވިސްނުމުގެ ސްޕީޑް ނަގާނަމަ، ދެން އަޅުގަނޑުމެންނަށް، ހަގީގަތުގައި، އެއްވެސް އެއްވަރެއް ނެތް !
  ޓާމިނޭޓަރ އަންހެން ކުއްޖާ މިކަމާ އެއްބަސްވެ، ގަބޫލުކޮށްދޭންޏާ، ސަމުރާއީގެ މުޅި ބެޓޭލިއަނެއްގެ ތެރެއިން ހިނގައިގަތެވެ.
  އަދި އެ އަންހެން ކުއްޖާގެ ހުސް، ޗައިސަލް ފައިގެ އަސަރުތައް ހުރި ލޭއޮހޮރުވާލާފައިވާ ފިޔަވަޅެއް ދޫކޮށްލިއެވެ.
  ހަމައެއާއެކު އެކަމަނާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އަދި ހަށިގަނޑުތަކުގެ ސްޕީޑް، އެއީ އެއަށްވުރެ މާ މުހިންމު ކަމެއް!
  އެކުގައި، އަދި މިފަދަ ސްޕީޑެއްގައި ދުއްވައިގަތުމުން، ބެލެންސް ބެލެހެއްޓުމާއި، ވެއްޓިގެން ނުދިއުމަށް ވާންޖެހެއެވެ. ކެލިގުލާ ދަ ހޫލީގަން ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ކާމިޔާބު ވެއެވެ. އާންމު ގޮތެއްގައި ނަޒަރިއްޔާތުން ބަލާއިރު ގާނޫނު އަސާސީއެއް ނެތް ޚުދުމުޚުތާރު ވެރިކަމެއް ރަޝިޔާގައި އަބަދަށްޓަކައި އުފެދިގެން ނުވާނެއެވެ. ހުޅަނގުގެ ޤައުމުތަކުގެ ޕާލަމެންޓްތަކާއެކު ދައްކާ މިސާލަކީ މާ ފަތުރުވެރި ކަމެކެވެ. ހަމައެކަނި އިޤްތިޞާދީ ގޮތުން ނޫން، ސިޔާސީ ގޮތުންވެސް އޮލިގާރކްސް އިން އެމީހުންގެ ބާރު ބޭނުން ކުރަން ބޭނުންވާ ކަމުގެ ވާހަކައެއް ނުދައްކަމެވެ. މިވަގުތު އެމީހުން ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ޚުދުމުޚުތާރު ވެރިކަމާ އެކުވެރި ކަމަށާއި، ޕެސިފިކް ކަނޑުގައި ކާމިޔާބު ހޯދުމާއި، އޭގެ ފަހުން ޗައިނާއަށް ފުޅާވުމަކީ މި އެކުވެރިކަން ދިގު މުއްދަތަކަށް ވަރުގަދަވާނެ ކަމެއް ކަމަށް ބެލެވެއެވެ. އާދެ، ރަޝިޔާއާއި ޖަޕާނުގެ ހަނގުރާމައަކީ ވެސް ދިގު މުއްދަތުގެ ނަޒަރަކުން ބަލާއިރު ވަރަށް މުހިންމު ހަނގުރާމައެކެވެ. ޔެލޯ ރަޝިޔާ އުފެއްދުމާއި، ހަމައެކަނި މަންޗޫރިއާ ނޫން، ޗައިނާގެ އެހެން ސަރަހައްދުތައް ވެސް ހިމެނުމަކީ، ސެލެސްޓިއަލް އެމްޕަޔަރ އެންމެ ފަހުން ބައިބައިވުމަށް މަގުފަހިވާ ކަމެކެވެ. މާނައަކީ ސުޕަރޕަވަރެއް އަދި ދުނިޔޭގެ ވެރިކަމެއް ކަމަށް ބުނާ އެކާވީސް ވަނަ ގަރުނުގައި ޗައިނާގެ ބާރުގަދަ ކޮލޮސަސް އަށް ދައުލަތެއްގެ ގޮތުގައި ވުޖޫދުގައި ނުހުރެވޭނެ ކަމެވެ.
  އަދި ބޮޑަށް ބެލެވޭ ގޮތުގައި އޮކްޓޯބަރ އިންގިލާބާ ނުލައި ދުނިޔޭގެ އިސްތިޢުމާރީ ނިޒާމު ފުނޑުފުނޑުވެގެން ނުދާނެއެވެ. ކުޑަ ޕްލެނެޓެއްގައި ދެސަތޭކައަށް ވުރެ ގިނަ ދައުލަތް ހުރި އެކާވީސް ވަނަ ގަރުނަށް ވުރެ ދުނިޔެ މާ ބުއްދިވެރި އަދި ރައްކާތެރި ވާނެ އެވެ. އޭގެ ބަދަލުގައި އެތައް ސަރަޙައްދެއް އުފެދިދާނެ، ފަހަރެއްގައި ރަޝިޔާގެ ސަރަޙައްދުވެސް އެންމެ ބާރުގަދަ، ނުވަތަ އެންމެ ކުޑަމިނުން އެންމެ ފުޅާ ސަރަޙައްދަކަށް ވެދާނެއެވެ.
  ޖަޕާން އަތުން މޮޅުވެއްޖެ ނަމަ ވާނެ ގޮތެއް ކުރިން ދެނެގަތުމަކީ އެހާ އުނދަގޫ ކަމެއް ނޫނެވެ. Most likely , ރަޝިޔާ ސިފައިން ބޮޑު ބާރަކަށް ވާނެ ޖަރުމަނުން ރަޝިޔާއާ ދެކޮޅަށް ހަނގުރާމަ އިއުލާން ކުރުމުގެ ނުރައްކަލެއް ނުހިނގާނެއެވެ. އެކަމަކު ފަހަރެއްގައި އޭނާ ބޭނުންވާނީ އެއް ފަރާތަކުން ހަނގުރާމައެއް، ބެލްޖިއަމް އާއި ފްރާންސްގެ ގައިގައި ޖެހިގެންނެވެ.
  ނަމަވެސް ސާރ ނިކޮލަސް އަކީ އޭނާ ރަނގަޅަށް ހަމަލާދީފާނެ , ހަގީގީ ތާރީޚުގައި ހިނގާފައިވާ ފަދައިން، ފަހަތަށް. އާދެ، އެންމެ ކުޑަމިނުން އުދުވާނީ ޖަރުމަނު މީހުންނަށް މާ ވަރުގަދަ ނުވެވޭތޯއެވެ.
  ދެން އަނެއްކާވެސް ފުރަތަމަ ބޮޑު ހަނގުރާމައެވެ. ރަޝިޔާގެ ކުރިމަތީގައި ޗައިނާގެ ޑިވިޝަންތަކާއި ބާރުގަދަ ޕެސިފިކް ފްލީޓެއް ހުރެދާނެ، އެއީ ޕްލަސްއަކަށް ވާނެ، އެކަމަކު ... ހަގީގީ ތާރީހުގައި ޖަޕާނުން ހަނގުރާމަކުރީ އެންޓެންޓޭގެ ފަރާތުން، ހަމަ އެ ބަދަލުގައި، ލޭންޑް އޮފް ދަ ރައިސިންގ ސަން އިން ފެނިދާނެ ބަދަލު ހިފުމުގެ އެދުން. އަދި ދެން އަޅުގަނޑުމެންނަށް ލިބޭނީ އިރުމަތީގައި ދެވަނަ ފްރަންޓެއް. އަދި މިއީ މާ ބޮޑު ކަމެއް ނޫނެވެ .
  މީގެ އިތުރުން، ރިއަލް ހީސްޓްރީއާ އަޅާބަލާއިރު، ރަޝިޔާގެ ސިފައިން މާބޮޑު ވަރުގަދަވާނެ ކަމަށް އުންމީދު ނުކުރެވޭނެއެވެ. ނަމަވެސް، ހަމަގައިމުވެސް، ހަލުވި އިޤްތިޞާދީ ކުރިއެރުމެއް އޭގެ ކުރިން ފެށިގެން، 1909 ވަނަ އަހަރު ނޫން، 1906 ވަނަ އަހަރު، އަދި އެއަށްވުރެ ވެސް އުސްވެދާނެއެވެ. ކޮންމެއަކަސް ރަޝިޔާގެ ކާމިޔާބީއަކީ ވެރިކަންކުރާ ވެރިކަމާމެދު ބޭރުގެ އިންވެސްޓަރުންނާއި އެތެރޭގެ އިންވެސްޓަރުންގެ އީމާންތެރިކަން ވަރުގަދަވެ ، ހަގީގަތަށް ވުރެ ރައުސުލްމާލުގެ ވަދެގަތުން ބޮޑުވެދާނެ ކަމެކެވެ .
  މިކަމުގެ ސަބަބުން އަނެއްކާވެސް ސިފައިންނަށް ލިބޭ ފައިސާ އިތުރުވެގެންދާނެއެވެ. ހަމަގައިމުވެސް ސާރިސްޓް ސަރުކާރަކީ މާ އަމިއްލަ ނަފްސަށް އިތުބާރުކުރާ ސަރުކާރެއް ކަމުގައި ނުވެގެން ނޫނީ. ވަކިން ޚާއްޞަކޮށް، އަޅުގަނޑުމެން އެންމެން ބަލިކޮށް، ކޯރު ކޮށާލާނެހެން ހީވާއިރު. އުސޫލުން ބަލާއިރު، ފުރަތަމަ ބޮޑު ހަނގުރާމައިގެ ނަތީޖާ، މި ޙާލަތުގައި، އެއްގޮތަކަށްވެސް ފާހަގަ ނުކުރެވެއެވެ. އަދި ފަހަރެއްގައި ދެން، ހުރިހާ ކަމެއް ރަނގަޅަށް ހައްލުކުރުމަށްޓަކައި، އަޅުގަނޑުމެން ހަތަރުވަނަ ފަހަރަށް ތަދައްޚުލްވާން ޖެހިދާނެ.
  ފުރަތަމަ ބޮޑު ހަނގުރާމައެއް އެއްގޮތަކަށްވެސް ނުހިނގާނެ ކަމުގެ ފުރުސަތު އުސޫލީ ގޮތުން ބާކީ ނުވި ނަމަވެސް. މިހާލަތުގައި ... އިތުރަށް ޙާދިސާތައް ކުރިއަރާނީ ކިހާވަރަކަށް ކަމެއް ބުނަން މިހާރުވެސް ދަތި. ސާރ ނިކޮލަސް ދެވަނަ ވެރިކަން ކުރާނީ ކިހާ ދުވަހަކުތޯއާއި، އޭނާގެ ފަހަތުން ވެރިކަން ކުރާނީ ކާކު ހެއްޔެވެ؟ ސާރެވިޗް އެލެކްސީ އަށް ޝައްކު އުފެދިފައި ވާއިރު، އޭނާ ބޮޑެތި މީހުންގެ އުމުރާ ހަމައަށް ދިރި ނުހުރެދާނެ އެވެ. ބޭބެ މިޚައިލް އާއި އޭނާގެ ދަރިން ހެއްޔެވެ؟ މިކަމާއި އެހެނިހެން ގޮތްތައްވެސް ކުރެވިދާނެއެވެ.
  ނިކޮލަސް ދެވަނަ އަށް ދިރިއުޅެވޭނީ ކިހާ ދުވަހަކު ހެއްޔެވެ؟ ރޮމަނޯވްސްގެ ތެރޭގައި ދިގު އުމުރެއް ނެތް ނަމަވެސް، އާންމު ގޮތެއްގައި މަދުކޮށް ބުއިން ބުއިމާއި ދުންފަތުގެ އިސްތިއުމާލު ނުކުރާ ސާރަކަށް ފުދޭވަރަކަށް ގިނަ ދުވަހު އުޅެވޭނެއެވެ. އަދި މަޑުމައިތިރިކަމާއި ހިތްހެޔޮކަމުގެ ޝަރަފު ލިބުނު ނަމަވެސް އޭނާއަކީ ލިބަރަލް މީހެއް ނޫނެވެ. އެހެންކަމުން ހައްދުފަހަނަޅާފައިވާ ޕްރެޝަރެއް ނެތި ރަސްގެފާނު ޤާނޫނު އަސާސީއެއް ދެއްވާނެ ކަމަކަށް ނުބެލެވެއެވެ. ނަމަވެސް މާތްރަސްކަލާނގެ މަގުތަކަކީ ވިސްނޭނެ ގޮތްތަކެއް ނޫނެވެ. އެންމެ ކުޑަމިނުން ހީކުރި ގޮތަށް ހުރިހާ ކަމެއް ވެސް ވެދާނެ އެވެ. އަދި ދޫނި ކުއްތާއަކަށް ބަދަލުވެ، ކުޑަކުއްޖާ ވަލު ކުއްތާއަކަށް ބަދަލުވެގެންދެއެވެ!
  އަދި މިހާރު އެއީ ބޭރުފުށުން އެހާ ރީތި އަދި ކިއުޓް ކުދިން - ފިރިހެން ކުއްޖަކާއި އަންހެން ކުއްޖަކު، ތަންކޮޅެއް ކުޑަ އުމުރެއްގެ، ކިއްލާއަކަށް ފަހު ކިއްލާއެއް އަދި ބާސްޓިޝަނަކަށް ފަހު ބާސްޓިންއެއް ސާފުކުރަމުންދާ ކުދިންނެވެ. މިއީ މިސާލަކަށް ވައިސޯކާ ކިޔާ ސާދާ ނަމެއް ލިބިފައިވާ މައި ފަރުބަދައެވެ. މިތަނުން ފެންނަނީ ޕެސިފިކްގެ ފުރަތަމަ ސްކޮޑްރަންގެ ރަޝިޔާގެ ބޯޓުތައް މަރާމާތު ކުރަމުންދާ މުޅި ބަނދަރުގެ އިތުރުން އެހެން މައިދާންތަކާއި މާލެ ކައިރިވާ ގޮތްތަކެވެ.
  އިތުބާރާއެކު ގިނަ އަދަދެއްގެ އަދި ލޭ އަންނަ ޖަޕާނު މީހުން ކޮށާ މާގަރީޓާ އަމުރު ކުރައްވަނީ:
  - އާދެ، އަހަރެމެން ވެސް ސާފުކޮށްދޭނަންތަ؟
  ކުޑަކުއްޖާ ހަނގުރާމަވެރިޔާ ކަލިގުލާ، އޭނާގެ ކަނޑިތަކުން އެންމެ ފަހުގެ ސަމުރާއީ ނިންމާލަމުން، މަލާމާތުގެ ރާގެއްގައި ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ހަމަގައިމުވެސް އަޅުގަނޑުމެން ސާފުކޮށް އަލުން ސާފުކުރާނަން!
  އަދި ފަޔަރ ޖެޓެއްގެ ބާރުމިނުގައި އެ ދެމަފިރިން އުސްމިނަށް ދުއްވައިގަތެވެ. އަވަސްކުރަން އެބަޖެހޭ. މާރޗް މަހު ރޭގަނޑު އެހާ ދިގު ނޫން ކަމަށާއި، ދުވާލު ވަގުތު ސްޕީޑުގައި ހުރި ނަމަވެސް، އެތައް މާސްކެޓްތަކެއް، އެއީ ރައިފަލްތަކާއި އެންމެ މުހިންމު ކަމަކީ މެޝިންގަންތަކުން ޖެހުމުން މުޅިން ދުރުހެލިވެވޭނެ ކަމަކަށް ނުބެލެވެއެވެ .
  އޮޓޮމެޓިކް މެޝިންތައް ނެތުމަކީ ރަނގަޅު ކަމެކެވެ. އަދި ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ހަމަޖެހިލައިގެންނެވެ. ވާރޭގެ އަނދިރިކަމާއި ހުރިހާ އެއްޗެއް ފުރިގެންދާ ކިރު ފޮގް ފޮހެލުމަށް އަރަމުން އަންނަ އިރު އެއްވެސް އަވަސްކަމެއް ނެތެވެ.
  ހެނދުނު ފްރޮސްޓީ ވެފައި، އައިސް ކްރަސްޓް ޓާމިނޭޓަރ ކުދިންގެ ކެލޯސްޑް ފައިގެ ދަށުގައި ކްރަންޗް ވެގެން ދާއިރު، އެމީހުން ބޭނުން ވިޔަސް ބޫޓު ނުލާނެ - އެމީހުން ފޭރިގެން ދާނެއެވެ. އަދި އެމީހުންގެ ފައިތަކަކީ ވެސް އެންމެ ފަރިތަ އަތްތަކަށް ވުރެ ގޯސް ހަތިޔާރުތަކެކެވެ. އައިސްގެ ފަށަލަ ފަޅައިގެން ދިޔަ ނަމަވެސް މައްޗަށް އުދުހިގެން ގޮސް އެތަނުގައި ފަނާކުރުން ކުރިއަށް ގެންދިއުމަށް އެއްގޮތަކަށްވެސް ހުރަހެއް ނާޅައެވެ، އޭގެ ތެރޭގައި އެގާރަ އިންޗީގެ ބަޑިތަކުގެ ޚިދުމަތް ހިމެނެއެވެ.
  މިފަދަ ގަސްގަހާގެހިތަކުގެ ބޭނުމަކީ ކޮބައި ހެއްޔެވެ؟ އެކަމަކު އެމީހުން ފަދަ އަމާޒުތަކަށް ބޮޑެތި ބަޑިތަކުން ނުޖެހުނަސް ގާޑުން ސާފުކޮށް ނިކުތުމަކީ ވަރަށް ފަސޭހަ ކަމެކެވެ. އެއް ޓާންޓެބަލުން ޖަޕާނުގެ ދިހަވަރަކަށް މީހުން ވަޅުގަނޑަށް އެއްލާލުމަށްފަހު، އެމީހުން ވެއްޓުމުން ބިރުވެރި ގޮތަކަށް ހަޅޭއްލަވައިގަތް މާގަރީޓާ ބުންޏެވެ.
  - އެހެންވީމާ ޝޯޑައުން ކުރިއަށް ދަނީ ފިނި ގޮތަކަށް ...
  ޓާމިނޭޓަރ ބޯއީ ކަލިގުލާ ހީލަމުން ޖަޕާނުގެ ހިތްވަރުގަދަ ހަނގުރާމަވެރިން ދިހަވަރަކަށް ވަޅުގަނޑަށް އެއްލާލާފައި އުފާވެރިކަމާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އެއީ ވެސް ފޫހިވާ ކަމެއް...
  މާގަރީޓާ އެކަން އުފުލާލަމުން، ކަނޑާލާފައިވާ ބޯ އާކެއްގެ ގޮތުގައި އޭނާގެ ބައިވެރިޔާއަށް އުކާލިއެވެ:
  - އެންމެ ރަނގަޅު. އެއަށްވުރެ މާ ފައިދާހުރި ކަމެކެވެ. ނުވަތަ ސިހުރުވެރިންނާ އެކު ޑައުލް އެއް ކުޅެން ބޭނުން ހެއްޔެވެ؟
  މިހާރު އޭނާގެ ކިބައިގައި ހުރި ކޮން ސުޕަރޕަވަރތަކެއްތޯ ، ހަރުފައެއް ފަދައިން ދަގަނޑު ބިސް ކައްކައި ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަރެން ދެކޮޅު ނުހަދާނަން , އެކަމަކު ވިހިވަނަ ގަރުނުގައި އެމީހުންނަށް ތަޅައިގަތުމުގެ ފުރުސަތު ކުޑަ !
  ފަޅައިގެން ގޮސްފައިވާ މަހަށް އިތުރު ދިހަވަރަކަށް ޖަޕާނު މީހުން ކޮށާލަމުން މާގަރީޓާ ހީލަމުން ބުންޏެވެ:
  - އެކަމަކު ބަލަ ނިންޖާ!
  ހަމަކަށަވަރުން ކަޅު ހެދުމުގައި މޫނު ނިވާކޮށްގެން ތިބި ދެ ޑަޒަން ހަނގުރާމަވެރިން އަވަސްވެގަތީ ހަނގުރާމަވެރިޔާއަށް ހަމަލާދިނުމަށެވެ. އަދި ކޮންމެ އަތެއްގައި ދެމީހަކު ކަނޑި ހިފައިގެން ތިބެއެވެ. އިންސާނުންނަށް ނިންޖާތައް ރަނގަޅަށް ހަރަކާތްތެރިވިއެވެ. ކުޑައިރުއްސުރެ އާދަޔާ ހިލާފު ތައްޔާރީތަކާއި ވަލު ތަމްރީނުތައް އިހުސާސް ކުރެވުނެވެ. އެކަމަކު ހަގީގަތުގައި ކަރޫބްތަކާ ދެކޮޅު ހެދޭނީ ކޮން އެއްޗެއް ހެއްޔެވެ؟ އަމަރުވެފައިވާ މީހުންނާއި، ސިހުރުގެ އެހީގައި ޕަމްޕްކޮށްފައިވާ ކުދިންނާއި، އިންސާނުންގެ ސްޕީޑްގެ ތަފާތަކީ މާ ބޮޑު ތަފާތެކެވެ. އަދި ނިންޖާސް އަކީ ރަނގަޅަށް ތަމްރީނު ލިބިފައިވާ ހަނގުރާމަވެރިން ނަމަވެސް އަދިވެސް މީހުންނެވެ.
  މާގަރީޓާ ބާރު ވިންޑްމިލަކުން އެއްފަހަރާ ދެމީހުން ކަނޑާލުމަށްފަހު، ތިންވަނައަށް އޭނާގެ ހުސް، އަންހެންވަންތަ، ރީތި، އެކަމަކު މަރުވާ ފައިން ގްރޮއިންގައި އެހާ ޗާޖުކޮށް، ފަންސާސް މީޓަރަށް ވުރެ މައްޗަށް އުދުހިގެން ގޮސް ޓަވަރުން ދިދަ ދަނޑި ފަޅާލިއެވެ. މާގަރީޓާ އޭނާއަށް އުކާލި ތަރިތަކާ ދެކޮޅަށް ހަނގުރާމަކޮށް، ހަރަކާތްތެރިވަމުން ގޮސް އިތުރު ތިން ތަރި ކަނޑާލައި، ހަތަރުވަނަ ތަރި މަރާލީ ފައިގެ އިނގިލިތަކުން ތިން ޚަންޖަރު އުކާލައިގެންނެވެ. ދެމީހުންނާ ދުރަށް ދިޔަ ނަމަވެސް ތިންވަނަ ނިންޖާ ފަޅައިގެން ގޮސްފައިވާ ޓްރެޖެކްޓަރީއެއްގައި އުދުހިގެން ދިޔައީ ހަމަ ހިތުގެ ތެރެއަށެވެ.
  ޓޮމްބޮއިޝް ކަލިގުލާ ވެސް މެޗަށް ވަދެގެން ދިޔައެވެ. އޭނާ ޕާޕަލް ރިމް ޖަހާފައިވާ ނިންޖާ ދެބައިކޮށްލައި، އެއަށްވުރެ އަވަސް ހަމަލާއެއް ދިނުމުން އޭނާގެ ޖޯޑުތަކަށް ހަމަލާދޭން އުޅުނު މޫނު ނިވާކޮށްގެން ތިބި މީހުންގެ ބޮލުން ވައްޓާލި އެވެ.
  ކަޅުކުލައިގެ ނުފެންނަ ފިރިހެނުން ދޫނުދިން ނަމަވެސް އެމީހުންނަށް ހަމަލާދިން ފިރިހެން ކުއްޖާއާއި ކެރޫބް އަންހެން ކުއްޖާއާ އަޅާބަލާއިރު އެމީހުންގެ ސްޕީޑް މާ ލަސްވިއެވެ. އެމީހުންނަށް އެއްވެސް ފުރުސަތެއް ނުލިބުނެވެ.
  މާގަރީޓާ، އަވަސް ޖިންނިއެއްގެ ދެކޮޅު ނުޖެހޭ ހަރަކާތުގައި، ލަވަކިޔައިގެން ވެސް ދިޔައެވެ.
  - ކަލޭ ވަރަށް އަވަހަށް އަހަރެންގެ މަތިން ހަނދާން ނައްތާލާނެ، ކަލޭ ދާނީ ތެތް ވާރޭ ފަދައިން! އެހެން މަލާއިކަތުން އަހަރެމެންނަށް ޚިދުމަތް ކުރާއިރު، ތިބާ ޑްރެކިއުލާއާއެކު ސަންދޯކަށް ވަދެވަޑައިގަންނަވާނެ!
  ނިންޖާ ވެއްޓުނީ، ކޮށާފައި، ކްލީވަރުގެ ދަށުގައި ހޭވިފައިވާ ކުކުޅު ފަދައިން ލޭ އޮހޮރިގެންނެވެ. އަދި ހަމަލާ ދިނުން ހުއްޓާނުލިއެވެ. އެކަމަކު ... ތިންވިހި މޮޅު ހަނގުރާމަވެރިންވެސް ހަނގުރާމައިގައި ވެއްޓުނެވެ. އެއަށްފަހު، އެ ޝަރަފުވެރި ދެމަފިރިން ބަދަލުވީ ބަޑިތަކުގައި ދިރިތިބި ޚާދިމުން ނިންމާލުމަށެވެ...
  ކުރިން ފޮގް ފިލައިގެން ދާން ފެށުމުން އިރުގެ އަލިކަން އިތުރަށް ގަދަވާން ފެށިއެވެ. އަދި ހިތްވަރުގަދަ ހަނގުރާމަވެރިން އެހެން ދިފާޢީ ރޮނގަކަށް ބަދަލުވިއެވެ. އެ ހަމަލާ އަދި ފެށިފައި ނުވާތީ، އަޅުގަނޑުމެން އަމިއްލައަށް ހަނގުރާމަ ކުރަން ޖެހުނެވެ. ނަމަވެސް ހަނގުރާމަވެރިންނަށް އަދި ސީރިއަސްކޮށް ވަރުބަލިކަން އިހުސާސް ނުކުރެވުނު ނަމަވެސް ހަމައެކަނި ބޭނުންވީ ކާށެވެ. އާދެ، އަޅުގަނޑުމެން އަނެއްކާވެސް ރޯ އަސް މަސް ކާން ފެށީމެވެ. އާދެ، މީހުން ނެތް، ކޮންމެ ގޮތެއްވިޔަސް.
  ޓާމިނޭޓަރ ކުއްޖާ ކަލިގުލާ، ހުސް ފައިން އިނގިލިއެއް އުކާލަމުން، އެއިން ޖަޕާނުގެ ބައެއް މީހުން ވަށާލަމުން، ވާހަކަ ދެއްކިއެވެ.
  - އެންމެ ބުރަ އަޅުވެތިކަމަކީ ބަނޑުގެ އަޅަކަށް ވުމެވެ - ވެރިމީހާއަކީ ހުސްކަމެއް ނުވަތަ ފުރިހަމަ ކަމަކަށް ބެލުމެއްނެތި ރަޙުމްކުޑަ މީހެކެވެ!
  ރާޅުތަކުގެ ތެރޭގައި ފޮޅެމުން ދިޔަ ގުނާ ނުލެވޭ ގިނަ ފިނޮޅުތަކެއް ފަދައިން އަދިވެސް އުދުހެމުން ދިޔަ ސަމުރާއީ ކޮށާލަމުން ދިޔައެވެ . ޖަޕާނު މީހުންގެ ތެރޭގައި ވަރަށް ޒުވާން ފިރިހެނުން، ގާތްގަނޑަކަށް ސަތާރަ ނުވަތަ ސަތާރަ އަހަރުގެ ފިރިހެނުން ތިބިއިރު، އެމީހުން މަރާލުމަކީ އެހާ ހިތްހަމަ ނުޖެހޭ ކަމެކެވެ. ފެންނަ ފެނުމުގައި ލޭންޑް އޮފް ދަ ރައިސިންގ ސަންގެ ކަމާބެހޭ ފަރާތްތަކުން ވަނީ ހަނގުރާމައަށް އެމީހުންގެ ހުރިހާ ރިޒާވް އެއް ސްކްރޭޕްކޮށްފައެވެ. އެކަމަކު އެންމެން ތެތްފިލުވާލައި ތެތްފިލުވާލި ކުރޮޕަޓްކިން އަދިވެސް ސިފައިންގެ ކަންތައްތައް ބެލެހެއްޓިއިރު، ޖަޕާނު މީހުންނަށް ވުރެ ގެއްލުން ލިބުނީ ވަރަށް މަދުންނެވެ. އަދި މިކަމުގެ ސަބަބުން އޭނާއަށް ކްރެޑިޓް ދޭން ޖެހެއެވެ. އަދި މަޑުމަޑުން ޖަޕާނުގެ ޔުނިޓްތަކުން ރަނގަޅަށް ހަނގުރާމަކޮށް، ރަޝިޔާގެ ޔޫރަޕްގެ ބައިން ތާޒާ، ރަނގަޅަށް ތަމްރީނު ލިބިފައިވާ ބާރުތައް އައެވެ. ގާޑްސް ރެޖިމެންޓްތައް ހިމެނޭ ގޮތަށެވެ.
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ހީކުރީ ދެވަނަ ބޮޑު ހަނގުރާމައިގައި ވެސް މިފަދަ ކަމެއް ހިނގާފައިވާ ކަމަށެވެ. ބިރުވެރި ޖަރުމަނު މީހުން ކުރިއަށް ގޮސް ކާމިޔާބީ ހޯދީ އެމީހުންގެ އެލައިޓް ޔުނިޓްތައް މުޅިން ނުވަތަ ގާތްގަނޑަކަށް މުޅިން ނޮކްއައުޓް ވާންދެންނެވެ. އެއަށްފަހު ރަތް ލަޝްކަރު ހިފެހެއްޓުމަށް އެމީހުންނަށް ނޭނގުނެވެ.
  ތެދެއް، ރެޑް އާމީގެ ޕާސަނަލް ޔުނިޓްތައް ވެސް ނޮކްއައުޓް ކުރި ކަމަށް ބުނަން ޖެހެ އެވެ. އަދި މިއީ، ހަމަކަށަވަރުން، މައްސަލައަކަށް ވެގެން ދިޔައެވެ.
  މާގަރީޓާ ހަނގުރާމައަށް އަވަސްވެގަތީ މި ބަސްތަކާއެކުގައެވެ.
  - މާތްالله ކަލޭގެފާނު ދޫނުކުރައްވާނެ، ބިހެއް ކަލޭގެފާނު ނުކާނެ، އަދި ނުބައި ޖަނަވާރުތައް ހައްޔަރު ކުރެވޭނެއެވެ!
  . ބާބު ނަންބަރު 12.
  ޑޮމިނިކާ އެނބުރި ޑްރެގަން އެކަޑަމީއަށް އައީ އެންމެ ދުވަސްކޮޅަކަށެވެ. އަނެއްކާވެސް އަވަހަށް އެތައް ދިހަވަރަކަށް ސްޕެލްސް ދަސްކޮށް، އަދި ބައެއް ކޮމްޕްލެކްސް ބަސްތައް ދަސްވިއެވެ.
  ދެން ތިން އަންހެން ކުދިން ކަމަށްވާ އެލްފެއް، ހޮބިޓެއް އަދި އަންހެން ޓްރޯލް އެއް، ސިހުރު ހިލަތައް މައްޗަށް އުކާލުމުގައި އޭނާއާ އެކު ކުޅެފައިވެ އެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އެމީހުން ތަޅާލިއެވެ. އަދި ޚުދު އެ ހިލަތައް ވަރަށް ވިދާ ވިދާ ވިދާލާފައި ވާއިރު، ހަތަރު ދިއްލާގެ ވިލާގަނޑުގައި ހުންނަ ޑިއު ތިކިތަކެއް ފަދައިން ވިދާލާފައި ހުއްޓެވެ.
  އެއަށްފަހު އަންހެން ސިހުރުވެރިން އޭނާއަށް ކޮންމެ ފައިން ހިލަ ޖަހާފައިވާ ދެ އަނގޮޓި ދިނީ، ހަނގުރާމަވެރިޔާއަށް ބޮޑު އަމާޒެއްގެ ބޭނުމުގައި އޭނާގެ ސްޕެލްތައް ވަރުގަދަ ކުރެވޭނެ ގޮތަކަށެވެ: އެއީ ވަރުގަދަ ޖިންސު ސަލާމަތް ކުރުމެވެ.
  މިހާރު ކުޑަ އިނގިލި ފިޔަވައި ބަތަލާ އަންހެން ކުއްޖާގެ ހުސް ފައިގެ ގާތްގަނޑަކަށް ހުރިހާ ފައިގެ އިނގިލިތަކެއްގައި ވެސް ސިހުރު އަނގޮޓިތަކެއް ހުއްޓެވެ. އަދި ކުރިއަށްވުރެ ވެސް ސިހުރުގެ ބާރުގަދަވެގެން ދިޔައެވެ. މިއީ، ހަގީގަތުގައި ސިޓީއެއް ހަލާކުކޮށް، ގަނޑުވަރެއް ހެދުމުގެ ގާބިލްކަން ހުރި އަންހެން ކުއްޖެކެވެ.
  އަދި އެހެންކަމުން އަވަސް އަވަހަށް އިތުރު ސަތޭކަ ސްޕެލް ދަސްވެ، އަރާމު ކުރުމުގެ ބަދަލުގައި ފަރު ރަގަޅުގައި އިށީނެވެ. ލޮޓަސް ޕޮޒިޝަނަށް ފީނައިގަތްއިރު، ގާތްގަނޑަކަށް ވަގުތުން އޭނާގެ ނަފްސާނީ ޖާޒުބިއްޔަތާއި ނަފްސާއި، ހަށިގަނޑުގެ ޑަބަލް ވެގެން ދިޔައީ، ބޭރުފުށުން ޒުވާން ނަމަވެސް، މާރާމާރީ ހިންގާ ޓީމަކާއެކު، ޕެރެލަލް ކައުނެއްގައެވެ.
  ހަނގުރާމަވެރިންގެ ކުއާޓޭޓެއްގެ އިސްވެރިކަމުގައި ކުޑަކުދިންގެ ލަޝްކަރެއް ކުރިއަށް ގެންދިޔައީ ނުބައި ސިހުރުވެރިޔާ ބަސްޓިންޑާގެ ގައުމުގައި ގިނަ އަދަދެއްގެ ކުނިކޮޅުތަކާ ހަނގުރާމަ ކުރަމުންނެވެ.
  މަސް ކާ ރޮޑެންޓްސްގެ ފުރަތަމަ ގްރޫޕްތައް މަރާލާފައި ނުވަތަ ބަދަލުތަކެއް ތަޖުރިބާ ކުރެވުނެވެ.
  ދެން ފެނިގެން ދިޔައީ ބަދުނަސީބު ކުޑަކުދިން އަޅުން މަސައްކަތްކުރާ ދަނޑުތަކެވެ. އެމީހުންނަށް ފާރަލަމުން ދިޔައީ ޑިސެންޓް ބޯއާސް ސައިޒުގެ ބޮޑެތި ރެޓް އޮވަރސިއަރުންނެވެ. އެމީހުންގެ ފައިގައި ވަޅި ހިފައިގެން ބައިބަނޑު އަންހެން ކުދިންނާއި ފިރިހެން ކުދިންނަށް ވަޅި ހަރާފައި ތިއްބެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ރުޅިގަދަވިއެވެ:
  - ކުޑަކުދިންނަށް ތަކުލީފު ލިބޭއިރު ކިހާ ދެރަކަމެއް ހެއްޔެވެ؟
  އަދި ރުޅިވެރިކަމުގައި އެއްފަހަރާ އެތައް ވިލާގަނޑެއް ކުއްތާތަކަށް ޖަހާލުމުން އެ ކުދިން ބަދަލުވީ ބޮޑެތި ޗޮކްލެޓް ފޮރުވިފައިވާ ބޮޑުދައިތަތަކަކަށެވެ.
  ކުޑަކުދިންގެ އަޅުން ހައިރާންކަމާއެކު ހަޅޭއްލަވައިގަނެ، ދެން އަވަސްވެގަތީ އެފަދަ ކެއުމަށް ޝައުގުވެރިވާ އަދި މީރުވަސް ދުވާ ކާނާއަކަށެވެ. އަދި އެއިން ކޮތަޅުތައް ފޮޅާލަމާ ހިނގާށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އަނެއްކާވެސް އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑި އުފުލާލަމުން، އަނެއްކާވެސް ބަދަލުތަކެއް ގެނެސް، ނިކަމެތި ކުނިތައް މީރު ކެއުންތަކަށް ބަދަލުކޮށް، ކުކުޅުކޮށްލިއެވެ:
  ކުޑަކުދިންނޭ މިއީ އުޑުމަތީގައިވާ ތަރިތަކެވެ،
  ފަޅުތެރޭގައި މާ ހެދެމުން އެބަދެއެވެ...
  މި ޕްލެނެޓްގައި އުފާވެރިކަން ހުންނާނެ،
  ރީތި ހުވަފެންތައް މާ ފޮޅޭނެ!
  ޓްރާންސްފޯމަޝަންތަކުގައި ވެސް ބައިވެރިވި މާގަރީޓާ ލޮޖިކަލީ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - ތިބާގެ އެތެރޭގެ ހޫނުކަމާއި އޯގާތެރިކަން ބޮޑު!
  ކުއްލިއަކަށް ޖެކް އިން ދަ ބޮކްސް އެއް ފަދައިން ޑައިނަސޯ ކަހަލަ ބޮޑު ކުއްތާއެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. އަނގަ ހުޅުވާލަމުން ކަންފަތް ކަނޑާލާފަދަ އެއްޗެއް ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  ދެ އަންހެން ކުދިންނަކީ ވެސް ސިހުރުވެރިންނާއި، އޭނާއާ ދިމާއަށް ވިލާގަނޑާއި ޕަލްސަރު ދޫކޮށްލާނެ ގޮތާއި، އަދި ސިހުރު ދަނޑިތަކުންނާއި، ހުސްފައިގައި ހުންނަ އަނގޮޓިތަކުންނެވެ. އަދި ގުޅިފައިވާ ހަކަތަ ކޯރު ޖެހުނީ ފަންސަވީސް މީޓަރުގެ އުސްމިނުގައި ހުރި ބޮޑު ޖަނަވާރެއްގައެވެ. އޭނާ ވެއްޓި، ވަގުތުން އެނބުރިލިއިރު، ދިގު މޭޒުމަތީގައި ހުރި ތަފާތު، މުއްސަނދި އަދި ތަފާތު އެތައް ކެއުންތަކެއް ފެނުނެވެ. އަދި މިތަނުގައި، އެހެނިހެން ކަންކަމުގެ ތެރޭގައި، ގިނަ ވައްތަރުގެ އައިސްކްރީމްތަކާއެކު ގޯލްޑަން ވައިން ބިއްލޫރިތައް ހުއްޓެވެ.
  އަޅުންގެ ކުދިން ޕެރިމިޓަރުގެ ހުރިހާ ހިސާބެއްގައި މަސައްކަތް ދޫކޮށްލާފައި ނަފްރަތު ކުރެވޭ ކުނިތަކަށް ހަމަލާދީ، ސިކުނޑިއާއި ހޮޅިއާއި ދަނޑުވެރިކަމުގެ އެހެނިހެން ތަކެތިން ކޮށާލަން ފެށިއެވެ.
  އަދި އެމީހުންގެ ތެރޭގައި އެހާ ބޮޑު ރުޅިވެރިކަމެއް ހުއްޓެވެ. ބާޣީ ފިރިހެން ކުދިން ފޯރިއާއެކު ލަވަކިޔަން ވެސް ފެށިއެވެ؛
  ހުރި މީހަކު ތިބާގެ އަތުގައި އޮތް ކަނޑި ނަގާށެވެ.
  އަދި ނިކަމެތި ލަދުވެތިކަން ތަޙައްމަލު ނުކުރާށެވެ...
  ތިބާގެ ދުޝްމަނުން ލޭގެ މައްޗަށް ބިންގާއެއް ނުހެދޭނެ،
  އޭނާގެ މައްޗަށް ހިތްހަމަނުޖެހޭ ޖުމްލައެއް ފާސްކުރާނެ!
  
  އެ ކުއްޖާ ތަޅަނީ ނުބައި ވަޅިއަކުން،
  ޖަލާލީއަކު އޭނާއަށް އަނިޔާކުރަނީ ނުބައި ކުއްތާއަކުން...
  އެކަމަކު ނުބައި އަނިޔާވެރިޔާ މަރުވެގެން ދާނީ،
  އިތުރު އަންހެން ކުދިން ރުއިމުގެ އަޑު ނީވޭ!
  
  އަޅަކަށް ނުވެ، ދޮންވެލިގަނޑުގައި ނިކަމެތިވެ،
  އަވަހަށް ބޯ އުފުލާލާ...
  އަދި ދުރުގައި އެލްފިނިޒަމް ހުންނާނެ،
  އަހަރެން ސޮލްންސަސް އާއި ސްޕާޓަކް ދެކެ ވަރަށް ލޯބިވޭ!
  
  ކައުނުގައި އުޖާލާ ދުނިޔެއެއް ލައްވާށި،
  އޭގެ ތެރޭގައި އުފާވެރިކަން އަބަދަށްޓަކައި ދެމިއޮންނާނެ...
  އަދި ކުދިން އެތަނުގައި އުފާވެރި ޖާފަތެއް ބާއްވާނެއެވެ.
  އެ ރަސްކަމަކީ ލޭގެ، އަތްތިލައެއް ނޫނެވެ!
  
  މުޅި ކައުނުގައި ސުވަރުގެއެއް އޮންނާނެ، އަޅުގަނޑުމެން ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި،
  އަހަރެމެން ޖާގައަށް މާސްޓަރ ކުރާނަން...
  މިކަމާ ބެހޭގޮތުން، ހަނގުރާމަވެރި ފިރިހެން ކުއްޖާ، ކެރޭ،
  މިތާގައި ނުބައި ހުވަފެނަކާއި ނުބައި ލަދުވެތިކަމެއް ނެތުމަށްޓަކައެވެ!
  
  އާދެ، އަހަރެމެންނަކީ އަނިޔާވެރިކަމުގެ ދަށުގައި ޗޭނުޖަހައިގެން ގިސްލަމުންދާ އަޅުންނެވެ.
  އަދި އަނދަމުންދާ ވިޕެއް އަހަރެމެންގެ ރިބްތަކުގައި ވިޕް ކޮށްލައެވެ...
  އެކަމަކު އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި އަޅުގަނޑުމެން ހުރިހާ އޯކް-ރެޓްސް މަރާލާނަން،
  އެހެނީ ބާޣީންގެ ލީޑަރަކީ ވަރަށް ފިނި މީހެއް!
  
  މިގަޑީގައި ފިރިހެން ކުދިން އެންމެން ވަނީ ބަޣާވާތްކޮށް،
  އަންހެން ކުދިންވެސް އެމީހުންނާއެކު ތިބީ ހަމަ އެކަމުގައެވެ ...
  އަދި އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި އެމީހުން ސޮލްސެނިޒަމް ދޭނެ،
  އަޅުގަނޑުމެން ނަފްރަތު ކުރެވޭ ޔޯކް އުކާލާނަން!
  
  އޭރުން، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ކާމިޔާބީގެ ސޮރު ޖަހާނެ،
  އަދި ކުދިން ޝަރަފުގައި ފުރިހަމަވާނެ ...
  ބަދަލުތައް އަހަރެމެންނަށް އިންތިޒާރު ކުރަނީ އުފަލުގައި،
  އިމްތިހާނުތަކުން، ފުރިހަމަ މާކްސްތަކަކާއެކު ހުރިހާ ކަމެއް ފާސްކުރުން!
  
  މިފަދަ މުޢުޖިޒާތެއް އަޅުގަނޑުމެންނަށް ޙާޞިލުކުރާނަން، އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި،
  އެއީ އަލިކަމުގެ ހަގީގީ ސުވަރުގެއެއް އޮންނާނެ ކަމެވެ...
  އެންމެ ކުޑަމިނުން ކޮންމެވެސް ތަނެއްގައި ސިހުރުވެރިޔަކީ ނިކަމެތި ޔަހޫދީއެއް،
  ފިރިހެން ކުދިން ގޯތިތެރެއަށް ދުއްވާލަނީ ކޮން އެއްޗެއް ހެއްޔެވެ!
  
  އަހަރެމެން އަޅުންނަށް ފަޅު ދުނިޔޭގައި ޖާގައެއް ނެތް،
  އަހަރެމެންނަށް ރެނދުތަކުން ޝައިޠާނުން ދުއްވާލެވޭނެ...
  މާތްރަސްކަލާނގެ މާތްވެގެންވާ ސުވަރުގެ ގެ ނަމުގައި،
  ހުރިހާ ހިލޭ އުފާވެރި މީހުންނަށް!
  
  މުޅި ސަބްލޫނަރީ ދުނިޔޭގައި ސުލްހަވެރިކަން ދެއްވާށި،
  އިރުގެ އަލިކަން ލިބިވަޑައިގަންނަވާށި ...
  އަހަރެމެން ދުޝްމަނުންނަށް ބަޑިޖަހަނީ ޝޫޓިން ގެލެރީއެއްގައި ފަދައިން،
  އެހެންވީމާ އެއީ ހަމައެކަނި މައްޗަށް އަދި ސިކުންތެއް ތިރިއަށް ނޫން!
  
  އާދެ، ގަބޫލުކުރައްވާ، އަޅުގަނޑުމެންގެ ބާރު ހިކިގެން ނުދާނެ،
  އެކަމަނާ ވާނީ ސުވަރުގެ ކައުނުގެ މަގަށް...
  އަދި ބާޣީންގެ ލަޝްކަރު ބާރަށް ކިނބިހި އަޅާނެއެވެ .
  ޢަދާވާތްތެރި ކުނި ޣަރަޤު ކުރަން!
  
  މިއީ ކިހާ އުފާވެރި، އުފާވެރި،
  ވަށައިގެން ރޯޒްސް ފަދައިން ޗަސްބިން ހެދެއެވެ...
  އަހަރެމެންގެ ފިރިހެން ކުދިންގެ ޓީމެވެ
  އެ ލޫކަކީ ކަނޑައެޅިގެން ފަރުބަދަމަތީ އީގަލްއެއްގެ ލޫކެއް!
  
  ކާމިޔާބީ ޔަގީންވާނެ،
  ހިނގާ ބިނާކުރަން، އަހަރެން ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި، ތެދުވެރިކަމާއެކު އަހަރެމެން އީޑަން...
  ކޮންމެ ޕްލެނެޓެއްގައިވެސް ހުރިހާ އުފަލެއް، އުފަލެއް،
  އަދި ތިޔައީ ރެޑްނެކް އެއް ނޫން , އެކަމަކު އިޙްތިރާމް ލިބިގެންވާ ސަރއެއް!
  މިއީ، ހަމަކަށަވަރުން، ކުނިކޮށިތަކާއި އޯކްތައް ފުނޑުފުނޑުކޮށްލާ ހޭއެރިފައިވާ އަޅުންގެ ލަވައެވެ.
  މި ވަގުތު ސިފައިންގެ ކުރިމަތީގައި ޑްރެގަންތަކުގެ މަތީގައި ތިބި ޑޮމިނިކާ އާއި މާގަރީޓާ އުދުހިގެން ގޮސް ކަސްޓަލް އަށް އަރައެވެ.
  ސިހުރު ދަނޑިތަކާއި އަނގޮޓިތަކާއެކު އަވަސް އަދި ވިދާ ވިދާ ދެ ސިހުރުވެރިންގެ ހުސް ފައިގައި ތަވީދު ޖަހާފައި ހުރެއެވެ. އެއާއެކު އެމީހުން ކުރިއަށް ގެންދަނީ ފޭބްޔުލަސް ޓްރާންސްފޯމަޝަންތަކެކެވެ. އަދި މިހާރު އެހެން، މާ ނުރައްކާތެރި ފިޔަތަކެއް ހުންނަ ކުއްތާތަކުން އެމީހުންނަށް ހަމަލާދޭން މަސައްކަތް ކުރާ ކަމީ ގޯހެއް ނޫނެވެ.
  ރޮޑެންޓް އޭވިއޭޝަނަކީ ސަމާސާއެއް ނޫނެވެ. އެކަމަކު އަންހެން ކުދިން އެމީހުންގެ ސިހުރުވެރި ބާރުތަކުން އެމީހުންގެ ގައިގައި ޖެހި ސިހުރު ހަދައެވެ. އަދި މޮންސްޓަރސްގެ ބަދަލުގައި ކޮޓަން ކެންޑީ ފެނެއެވެ. އެހާ ފޮނި މީރުވަސް ދުވާ އެއްޗެކެވެ.
  މީގެ އިތުރުން ފިޔަ ޖަހާފައިވާ ބައެއް މަކުނުތައް ސްޓްރޯބެރީއަށް ބަދަލުވެއެވެ. އެއީ އެހާ ހޭވިފައިވާ އަދި ރޫބީސް އާއި ޓޮޕާޒް އާއި އެކު ވިދާލާ އެއްޗެކެވެ.
  އަދި ފިޔަތަކެއް ހުރި އިތުރު ބައެއް މަކުނުތައް ބެލޫންތަކަކަށް ވެގެން ދިޔައެވެ.
  އޮއެނޮމައި އާއި ޑޮބްރިނިއާ ވެސް ހަނގުރާމައަށް ވަދެވަޑައިގަތީ ޑްރެގަންތަކުގެ މައްޗަށެވެ. އެމީހުން ކަނޑިތަކުން އެމީހުންގެ އެކުވެރިން ކަނޑަން ފެށިއިރު، އެއީ ނިސްބަތުން ސާދާ އަދި ސީދާ ކަމެކެވެ. އާދެ، އަދި ޚުދު ޑްރެގަންސް ވެސް، އެމީހުން އެ ނަގައިގެން އަލިފާން ރޯވާއިރު. އަދި އެއްވެސް ހިތާމައެއް ނުވަތަ ޝައްކެއް ނެތި ފިޔަޖަހާ މީހުން އަންދާލާނެއެވެ.
  ދުޝްމަނުން ކަނޑާލަމުން އޮއެނޯމަސް ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - މިއީ، ފެންނަ ފެނުމުގައި، ވަރަށް މަޖާ އަދި ފިނި ކަމެއް ވާނެ!
  ޑޮބްރިނިއާ ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އާދެ، މިއީ ބަހަކުން ނުބުނެވޭނެ ކަމެއް!
  އަދި ބަޠަލު ކުއްޖާ ވަރަށް ތޫނު އަދި މަރުވާވަރުގެ ނިޑަލްއެއް ދުޝްމަނުންނަށް ފޮނުވާލިއެވެ. އެއީ ކުއްތާގެ ހަމަ ލޮލުގައި ޖެހުމުން، އެހެން ކުނިކޮޅެއް ޖެހިގެން ދިޔަ އެއްޗެކެވެ. ހަލަބޮލިކަން ފެށުނީ މިތަނުންނެވެ.
  އޮއެނޯމަސް ލަވަކިޔައިދިނީ:
  ކުއްތާތަކަކީ ވަރަށް ފިނި އެއްޗެކެވެ
  އެމީހުންނަށް އޯކެއް ވެސް ކައްކާލެވޭނެ...
  ތިބާގެ ސިކުނޑި ފެންނަން އުނދަގޫ،
  އަދި ކޮންވޮލޫޝަންތަކަކީ ތެޔޮގަނޑެއް ފަދަ އެއްޗެކެވެ!
  ޑޮބްރިނިއާ މިކަމާ އެއްބަސްވިއެވެ.
  - އާދެ، ކުނި އުކާލަނީ ހުރިހާ ބާވަތެއްގެ ނުބައި އެއްޗެހި!
  މާގަރީޓާ ލޯ މަރާލިއެވެ. ޕާޓީގެ ފިރިހެން ކުއްޖާ އެންޑްރެއިކާ އަތުލައިގަތް ގޮތް ހަނދާންވިއެވެ. އަދި އޭނާ ތަޅުލާފައި އޮތީ ކުނިބުނިތަކުން ފުރިފައިވާ ފިނި ބިންގަރާހެއްގައެވެ. އަދި ފިނިކަމުން ހޭނެތިފައި ހުރި ކުއްޖާގެ ހުސްފައިގައި ކުނިބުނިތައް ދަތްއެޅިއެވެ. އެންޑްރެއިކާ މުޅި ރޭ ކުއްތާތަކާ ހަނގުރާމަކޮށް ނިދި ނުލިބުނެވެ. އަދި ހެނދުނު ސުވާލުކުރުމަށް ގެންގޮސް، ފުރަތަމަ އެމީހުން އޭ ކުއްޖާގެ ފައިގައި ހުރި ޒަޚަމްތަކުގައި ލޮނު އުނގުޅާލިއެވެ. އެއީ ވަރަށް ވޭންދެނިވި ކަމެއް ކަމުން އެންޑްރެއިކާ ހަޅޭއްލަވަން ފެށިއެވެ . އަދި ތަނބު ވަޔަރަކުން ވެސް ތަޅައިގަތެވެ.
  އެކަމަކު ޕާޓީ ކުއްޖާއަށް ވޭން ޝޮކުން ހޭނެތިގެން ދިޔަ ނަމަވެސް އެއްޗެއް ނުބުނެ އެވެ.
  މާގަރީޓާއަށް އެންޑްރެއިކާ ފިލުމުގެ އިންތިޒާމު ހަމަޖެހުނެވެ. އަދި މިއީ އޭނާގެ ކާމިޔާބީއެވެ. އެ ކުއްޖާއަށް ވޭނުން އަރައިގަނެ، ނިކަމެތި، ދަތްއެޅި ފައިތަކެއްގައި ފުރައިގެން ދިޔައެވެ. އަދި އެކަމަށްޓަކައި ކުޑޯސް ޓު ހީ.
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ކުނިތައް ތަޅައި ވަރަށް ފޯރިއާއެކު ލަވަކިޔައިދިނެވެ:
  އަހަރެންގެ ބަޑިއަކީ ބޮޑުބޭބެއެއް ފަދަ އެއްޗެކެވެ
  ވަރަށް ޞަރީޙަކޮށް، ޞަރީޙަކޮށް ޝޫޓް ކުރަނީ...
  ކޮންމެއަކަސް އަންހެން ކުއްޖެއްގެ ގޮހޮރުގައި މެޝިންގަންއެއް އޮވެއެވެ،
  ބައެއް ފަހަރު ދިރިއުޅުމަކީ ކޭޖެއް ފަދަ ކަމެއް ނަމަވެސް!
  
  އަހަންނަކީ މިއަށްވުރެ ވަރުގަދަ އަންހެން ކުއްޖެކެވެ
  ވަލު ދޫނި އާއި ވެލާ އެއް ޓެސްޓެއްގައި...
  އެކަމަކު އެ ބަހަކީ ކުކުޅެއް ނޫނެވެ.
  އަހަރެންގެ ލޯބިވާ މީހާއާއެކު ހުންނައިރު، އަހަރެން ގަބޫލުކުރަން، އެކުގައި!
  
  އަހަރެން ކުރިންވެސް ނެގީ ކޮން ޕާސްއެއް،
  އީރާނުން ފަރުބަދަތަކުގެ ތެރެއަށް ވަދެއްޖެ...
  ތަފާތު އެތައް ޤައުމެއް ފަތަޙަކުރެއްވި،
  ނޫން، އަހަންނަކަށް އަމާންކަމާއެކު ސޯފާ ކައިރީގައި އިށީނދެވޭކަށް ނެތް!
  
  މިކަން ތިޔަބޭފުޅުންނަށް ނުވިސްނޭނެ ކަންނޭނގެ،
  ފޭނަޓިކްސް އާއި މާރާމާރީ ހިންގުމުގެ މާނައަކީ ކޮބައި...
  ނޯޓްފޮތުގައި ލިޔެލާށެވެ،
  އަދި ޑިސެންޓްކޮށް މާރާމާރީ ހިންގަން ދަސްކުރާށެވެ.
  
  އަހަރެންގެ މާދަމާއެއް ނެތް، ގަބޫލުކުރައްވާ، މިއަށްވުރެ ހިތްވަރުގަދަ،
  ޝީ ސްޕާކްލްސް ލައިކް އަ ބްރައިޓް ރޫބީ...
  އެތައް މިލިއަން ޝައިޠާނުންގެ ފަތްކޮޅުތަކެއް ހުރި ނަމަވެސް،
  އަދިވެސް އަޅުގަނޑުމެންނަށް ސުވަރުގެއިން ޖާގައެއް ޙާޞިލުކުރާނަން!
  
  މާތްރަސްކަލާނގެ އަހަރެން ރައްކާތެރި ކުރައްވާށިއެވެ
  ބޮޑު ނައިޓް، މާތްالله...
  އެ އަންހެން ކުއްޖާއަކީ ބާރުގަދަ މަސްގަނޑެއް،
  ސީދާ ވޮލީއަކުން ޗެރީ ވައްޓާލަނީ!
  
  އަހަރެން ބަލިނުކުރެވޭނެ އެއްވެސް މީހަކަށް
  އަހަންނަކީ ލެޖިއަންސް ކިޔާ އަންހެން ކުއްޖާ!
  ބުޅަލުން ވެސް އަހަރެންގެ ފައިތިލައަށް ބޯލަނބާ،
  އަދި މެޕަލްސް އިން ވަރަށް އަވަހަށް ތިބާއަށް ރަން ލިބޭނެ!
  
  ފްރޮސްޓް، ސްނޯގެ ތެރެއިން ހުސްފައިން ދުވަމުން ،
  ސްނޯޑްރިފްޓްސް، އެނގޭތަ، އަންހެން ކުއްޖަކު ބިރު ނުގަންނަވާތި...
  އަހަރެންގެ ދުޝްމަނަށް ޑޭޝިންގ ހެއާ ކަޓް ދޭނަން ،
  އެމީހުން އަހަރެން ދެނެގަންނަނީ ގްރޭހައުންޑެއް ފަދައިން!
  
  އަހަރެން އުފަންވީ ބަހާރު މަހުގެ ކުރީކޮޅު،
  އެހާ ރަތްކޮށް، ބެނާއެއް ފަދައިން...
  ކެރެކްޓަރަކީ ވަރަށް ގްރޭހައުންޑް , ގްރޫވީ،
  އަދި އަހަރެންގެ ހިތުގައި ހޫނު އަލިފާންގަނޑެއް އަނދާ ހުލިވެއެވެ!
  
  އާދެ، މިއަށްވުރެ ރީތި އަންހެން ކުއްޖަކު ނުފެނުނު،
  އެންމެންނަށް ވެސް ގިނަގުނަ ލޯބި ދޭނެ...
  ވެސް ނުފެނޭ ،
  އެކަމަކު ވަރަށް ބާރަށް ވެސް ޖަހައެވެ !
  
  
  އެހެންކަމުން އަންހެން ކުއްޖާއަށް ބޯލަނބާށެވެ،
  އަދި އޭނާގެ ހުސްފައިގައި ބޮސްދޭށެވެ...
  ނައިޓް ބާރަށް ދުއްވާލާނީ ތިރިއެއް ފަދައިން،
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް މައްސަލަ ހައްލުކުރަން އުނދަގޫ ނުވާނެ!
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ވަރަށް ފުރާނައާއި އެކު ލަވަކިޔައިދިނެވެ. އުދުހޭ ހުރިހާ ކުނިތަކެއް ބަދަލުވެއްޖެއެވެ. ބައެއް ކޮޓަން ކެންޑީގައި، ބައެއް ޕޮޕްކޯންގައި، ބައެއް އޯޓްމީލްގައި، ނުވަތަ ސައިބޯނި ބުރުގައި. އަދި ބައެއް ބަޠަލު ފިރިހެން ކުދިން ކުޑަކުޑަ ގޮތަކަށް ހެކްކޮށް މަރާލާފައި ނުވަތަ ޑްރެގަންތަކުން އެމީހުން އަލިފާނުން އަންދާލިއެވެ. މިއީ ހަމަ ގައިމުވެސް މާފިންސް އާއި ރޯސްޓްސް އޮފް ނައިސް، މީޓީ ޗޮޕްސް އެވެ.
  ޑޮބްރިނިއާ ނަގައިގެން ފައިގެ އިނގިލިތަކުން އިނގިލި ފޮނުވާލިއިރު، އެ އިންޖެކްޝަން އިން ފިޔަތަކެއް ހުރި ކޮކްރޯޗް ވަށާލައި، ހިލަ ފާރުގައި ފިރުމާލިއެވެ. އަދި އެހާ ފިނި ފިނި ކަމެއް ކަމަށް ވެސް ވެގެން ދިޔައެވެ .
  ކުއްލިއަކަށް ކޮކްރޯޗް އަލިވެ އޭގެ ބަދަލުގައި ތަސައްރަފު ފުދިފައިވާ ޑައިމަންޑް ނެކްލެސްއެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ.
  ޑޮބްރިނިއާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  އަދި ބާބެލް ފެނުމުން،
  އައި، އައި , އައި!
  ފިރިހެން ކުދިން އެމީހުންގެ ފައިސާއަށް ދުވުމެއް ދިނީ،
  ނިދާ ނުލާށެވެ!
  އެ ކުއްޖާ އެނޯމައި ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އާޗާ! ކިހާ ރަނގަޅަކަށް ނިމުނީ. މިއީ ޖަވާހިރެކެވެ.
  ޑޮބްރިނިއާ ގިސްލަމުން ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ:
  - އަޅުގަނޑުމެންނަށް އެ ހުރިހާ ކަމެއް ކުރެވޭނެ، ޖެންޓަލްމަން، އަޅުގަނޑުމެން އިންދައި އުޅޭތާ ވަރަށް ގިނަ ދުވަސް ވެއްޖެ، ކޮންތާކު؟
  ޑޮމިނިކާ ޖަވާބުގައި ޗިޗް ޖަހާލިއިރު، ކަސްޓަލްގެ ނުބައި ޓަވަރުން އުދުހިގެން ދިޔަ ދިހަވަރަކަށް ފިޔަގަނޑެއް ހުރި ކޮކްރޯޗްތައް ވެސް މުޅި ޖަވާހިރު ބުރުޖުތަކަކަށް ބަދަލުކުރި އެވެ. އަދި އިރުގެ އަލި ފޮނުވާ ހަތަރު ލޫމިނަރީގައި އައިސިކަލްތަކެއް ފަދައިން އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ގޮތަކަށް ވިދާ ވިދާލާ ގޮތެވެ.
  މާގަރީޓާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ:
  - ނުބައިކަމުގެ މައްޗަށް ހެޔޮކަން ކާމިޔާބުވާ ކަމަށް އަހަރެން ގަބޫލުކުރަމެވެ!
  އެނޯމައި ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - ހެޔޮކަމާއި ނުބައިކަމަކީ ނިސްބަތުން ކޮންސެޕްޓްތަކެކެވެ. މިއޮތީ ކުއްތާއެއް، އެއީ ވެސް ދިރިހުރި ކުއްތާއެއް، އަދި އަހަރެމެން ކޮށާލަނީ!
  ޑޮބްރިނިއާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - އަދި ގަސްގަހާގެހިތަ؟ ހަމަ ތަރުކާރީއާއި މޭވާވެސް ދިރިހުރި، އަދި އެތަކެތިވެސް ކާ، އަދި އެއީ ހިތާމަހުރި ކަމެއް!
  ޑޮމިނިކާ ކުރި ޓްވީޓެއްގައި ބުނެފައިވެ އެވެ.
  - އެއީ ވާގޮތް، އެއީ ވާގޮތް،
  ކޮންމެ އެއްޗަކުން އަނެއް އެއްޗެއް އެއްފަހަރާ ކާލަނީ!
  ހަޅޭއްލަވައިގަތް އަންހެން ކުއްޖާ-ބަތަލާ އެ ނަގައިގެން އޭނާގެ ހުސްފައިން ސިހުރު ދޫކޮށްލިއެވެ. އަދި ކުއްތާގެ ބޮލުގެ ނާށިގަނޑު ހުރި ޓަވަރު ބަދަލުވެގެން ދިޔައެވެ. އެއީ ގިލްޑް ކުލައަކަށް ވެގެން ދިޔައިރު، މަތީގައި ރޫބީސް ޖަހާފައި ހުރި ރޯޒް އެއް ވިދާލިއެވެ.
  މާގަރީޓާ ވިޓިލީ ފާހަގަކޮށްލީ، ދަތްތައް ހާމަކޮށް، އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުން ޤަތުލުވެރި އަދި ފަނާކުރަނިވި ރޭތަކުގެ ކެސްކޭޑްތައް ފޮނުވާލަމުންނެވެ. އަދި ސިހުރު މަސައްކަތް ކުރިއެވެ. އަދި ތަޅައިގަތެވެ ޤަތުލުވެރި އަދި ފަނާކުރަނިވި ކަންތައްތަކެއް ކަމުގައި ވުމުން، އެކަން ވަގުތުން އުފެއްދުންތެރި އަދި ފުޅާ ދާއިރާއަކަށް ބަދަލުވިއެވެ.
  އަނެއްކާވެސް ކަސްޓަލް އިން އޯކްސް އާއި ގޮބްލިންސް އުކާލިއެވެ . އަދި އެމީހުން އަރައިގެން ދިޔައީ ހަގީގީ ޖަމާއަތެއްގެ ގޮތުގައެވެ . ބައެއް ޝެގީ ބުޅަލުން ތިބީ ދަގަނޑު ޒީނަތްތެރި ހެދުމެއް ލައިގެންނެވެ. އަދި މިއީ ވަރަށް ވިދާ ޒީނަތްތެރި، ވަޅިއާއި ކުނޑި ޖަހާފައިވާ ޒީނަތްތެރިތަކެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ދަތްތައް ހާމަކޮށްލަމުން އުދުވާނީ ގޮތަކަށް ފާހަގަކުރިއެވެ:
  - މިހާރު މިއީ މިހާރުވެސް ވަދެގެން އަންނަ ކްރީޕީ ހޯރޑެކެވެ . އާދެ، އަހަރެމެން އެމީހުންނާ ބައްދަލުވާނީ މަރުގެ އެއްޗަކުން ހެއްޔެވެ؟
  މާގަރީޓާ ފާހަގަކުރީ ނުބައި ހިނިތުންވުމަކާއެކުގައެވެ.
  - އާދެ، ހަމަގައިމުވެސް އަޅުގަނޑުމެންނަށް މިކަން ކުރެވޭނެ!
  އަދި ސިހުރުވެރި އަންހެން ކުދިން ނަގައިގެން އެމީހުންގެ ސިހުރުވެރި ޕަލްސަރސް އޯކްސް އާއި ގޮބްލިންސް އަށް ފޮނުވާލިއެވެ.
  ބޯއީ ޑޮބްރިނިއާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  ކުރުމުގެ ފުރުސަތު ދޭން ޖެހެއެވެ .
  އަދި، ހަމަކަށަވަރުން، އެތައް ހާސް ބާޣީ ކުދިންތަކެއް އެކި ދިމާލުން ގަނޑުވަރަށް ދުއްވައިގަތެވެ. އޭގެ ތެރެއިން ގިނަ މީހުން، ހާއްސަކޮށް ފިރިހެން ކުދިން ތިބީ ޗޭނު ޖަހައިގެންނެވެ. ބައެއް ފިރިހެނުން މަސައްކަތް ކުރީ، ސިހުރުވެރިޔާ ބަސްޓިންޑާ އަށް މޮނިއުމަންޓްތަކާއި ސްކަލްޕްޗަރތައް ހަދައިގެންނެވެ . ބައެއް ބުދުތަކުގެ އުސްމިނުގައި ސަތޭކަ މީޓަރާއި ހަމައަށް ބޮޑުވެފައިވާއިރު، އެ ބުދުތަކުގެ މަތީގައި ޓަވަރުކޮށްފައި ހުރީ ހަމައެކަނި ޖަޔަންޓް ކަސްޓަލް އެވެ.
  އެންމެ ވަރުގަދަ ދެ ފިރިހެން ކުދިން ނޫން ނަމަވެސް އެންމެ ބޮޑު ދެ ފިރިހެން ކުދިން ކަމަށްވާ ވިސްކައުންޓާއި ފީނިކްސް ބާކީ ތިބި ކުދިންނަށް ވުރެ ކުރިއަށް ހަނގުރާމަކޮށް ކުނިތައް ތިރިކޮށްލިއެވެ.
  އޯކްސް ވެސް އަނެއްކާވެސް ބޯތަކުން ބަޑިޖަހަން ފެށިއެވެ. އެކަމަކު ސިހުރުވެރިން އެމީހުންގެ ގައިގައި ބާރަށް ޖެހުނެވެ. ކުނިތައް ފަލަވެ ބޮޑު ނަމަވެސް، ރޭޓްސް މަރާލުމަކީ ނިސްބަތުން ފަސޭހަ ކަމެއް ނަމަ، މިކަމުގެ ސަބަބުން އެމީހުންގެ މޮބިލިޓީއަށް އަސަރު ކުރި އެވެ. ދެން އޯކްސް ވާނީ ވަރުގަދަ ހަނގުރާމަވެރިންނަށް ކަމަށާއި، ގޮބްލިންސް އަކީ ހަމައެކަނި ޖަޔަންޓްސް ތަކެއް ކަމަށެވެ.
  ފީނިކްސް ފާހަގަކުރި ގޮތުގައި:
  - އަހަރެން ހަނގުރާމަކުރީ ކާރޓައުސް އާއިއެވެ . އެހެންކަމުން އޭނާގެ ހަނގުރާމަވެރިން ތިބީ މާ ފަރިތަވެ!
  ވިސްކައުންޓް ފައިޓަރު ލަވަކިޔައިދިނީ؛
  އަހަރެން ހަނގުރާމަ ދެކެ ވަރަށް ލޯބިވޭ
  ކުކުޅެއް ފަދައިން ހަނގުރާމަ ކުރަމުން...
  އަދި އަތުން އަތަށް ކުރިމަތިލުމުގައި،
  އަހަރެން ހަނގުރާމަ ކުރަނީ ދެ ޖަނަވާރަކަށްޓަކައި!
  ފީނިކްސް ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އާދެ، ތެދު ބުނާނަމަ މިއީ މޮޅު ކަމެއް ! އެކަމަކު އަހަރެމެން ހޭނިފައި މިތިބީ އެތައް ހާސް ޖަނަވާރުތަކެއް މަރާށެވެ.
  އަދި އެގޮތަށް ބަޠަލު ފިރިހެން ކުދިން ގޮބްލިން މަރާލިއެވެ. އަދި ބާކީ ތިބި ޖަނަވާރުތައް ކުރިންވެސް ބައެއް ގޮތްގޮތުން ބަދަލުވެފައި ތިއްބެވެ އެކި ބާވަތުގެ ކާނާއާއި ފޮނި ބާވަތްތަކެވެ. އެކަމަކު އެއިން އެއް ގޮބްލިން އެފަދަ އައިސްކްރީމް އުފެއްދީ ޖަމަލުން ވަޑާންކޮށްފައިވާ ވައިން ބިއްލޫރިގަނޑެއްގަ އެވެ.
  އަދި މަތީގައި ގިނަ ކުލަކުލައިގެ އައިސްކްރީމްތަކާއި، ޗޮކްލެޓް ކޮތަޅުތަކާއި، ކެންޑީޑް ފްރޫޓްސް، ސްޓްރޯބެރީ، ޕިސްޓާޗިއޯ ފަދަ ތަކެތި އުފުލިފައި ހުރުމުން ވަރަށް ކެއުމަށް ޝައުގުވެރިވެއެވެ.
  ހަނގުރާމަވެރި ކުދިން އުފަލުން ހަޅޭއްލަވައިގަންނާނެއެވެ. އާދެ، ހަގީގަތުގައި ވެސް ނިމުނީ އިންތިހާއަށް މީރު އަދި ލޯ މެސްމެރިޒް ކޮށްލާ އެއްޗެކެވެ.
  ކެއުމަށް ޝައުގުވެރިވާ އެއްޗަކަށް ބަދަލުކުރުމުގެ މައްސަލައިގައި އުދުވާނީ ކާރޓް ބްލާންޗެއް ހަދައި، އަދި ނެރުނީ:
  - ބައެއް ގޮތްގޮތުން ސިހުރު ޤުދުރަތީ ޕްރޮސެސްއަށްވުރެ ރަނގަޅު ނޫންހެއްޔެވެ؟
  ޑޮމިނިކާ އެއްބަސްވީ:
  - އާދެ، ޝައްކެއްވެސްނެތްގޮތުގައި އަޅުގަނޑުމެން މި އުފައްދަނީ ރީތި އަދި މީރު އެއްޗެއް. އެކަމަކު މިތަނުގައި އެތައް ހާސް އަޅުންނެއް ތިބެ، އެ އެންމެންނަކީ ކުޑަކުދިން ކަމުގައި ވެފައި، ބޮޑެތި މީހުން ފެންނަން ނެތް ސަބަބެއް ހެއްޔެވެ؟
  މާގަރީޓާ ހިނިތުންވެލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ލޯކަލް ޖާދޫގެ ނުފޫޒު. ކިތަންމެހާވެސް ވަރުގަދަ. އަދި ހަމަކަށަވަރުންވެސް އެނގިގެންދަނީ މި ދުނިޔޭގައި ތިބީ ހަމައެކަނި ކުޑަކުދިންނެވެ. އެކަމަކު ކަންބޮޑު ނުވޭ، ލޯކަލް ވައި އެކަނި ކުޑަ އަންހެން ކުއްޖަކަށް ބަދަލު ނުވާނެ.
  ހައިރާންވެފައި ހުރެ ޑޮމިނިކާ އަހާލިއެވެ.
  - އަދި ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަދި ކެބެޖްގެ ބޮލާ ބެހޭގޮތުން!
  ނުބައި އޯކްސް އާއި ގޮބްލިންސްގެ ހަމަލާތައް ބަލިކަށިވާން ފެށިއެވެ. އޭގެ ތެރެއިން ބައެއް މީހުން މަރާލީ ކުޑަކުދިންގެ ހަނގުރާމަވެރިން ކަމަށާއި، ގިނަ މީހުން ބަދަލުވީ ރީތި ދެމަފިރިންގެ ވަރުގަދަ ސިހުރުން ކަމަށެވެ. މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް ސިހުރެއް، ދުންނޯގެ އަތުގައި ހުރި ދަނޑިގަނޑު ހިފާލާ ކަމެކެވެ.
  ފޮނި ގޮތަކަށް ހީލަމުން ޑޮމިނިކާ ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  ހިސާބު ހެދުމުގެ ވަގުތު އައިސްފި،
  އަހަރެމެން އޯކްގެ ލޮލުގައި ޖެހީ ...
  ޖަވާބުގައި އޭނާ ވެގެން ދިޔައީ ޕައިއެއް ފަދައިން،
  އަދި ދަތެއް ހޯދުމަށް އެދުނެވެ!
  އަދި ހަމަކަށަވަރުން، އިން... ހުރިހާ ބާވަތެއްގެ މީރު ޓްރީޓްސް އޯކްސް އާއި ގޮބްލިންސް އަށް ބަދަލުވެއެވެ.
  އަދި ކުޑަކުދިންގެ ހަނގުރާމަވެރިން މިކަމާ އުފާކުރެއެވެ. އަދި ކުނި ނައްތާލަނީ އެއްވެސް މައްސަލައެއް ނެތިއެވެ. އެކަމަކު އެމީހުންގެ ތަޅާފޮޅުންތަކުން އަނެއްކާވެސް މީރު ކެއުންތައް ފެންނަން ފެށިއެވެ. އަދި އެހެނިހެން މީރު އަދި ގަބޫލުނުކުރެވޭ ފަދަ ތަކެތި.
  އަދި ކުނިތައް ވަރަށް އަވަހަށް ބޭނުންތެރި އަދި ކެއުމަށް ކުޅަދާނަ އެއްޗަކަށް ބަދަލުވެގެންދެއެވެ.
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ މާގަރީޓާ ހީނގަތެވެ.
  - ފަހަރެއްގައި މިހާރު އަހަރެމެން ޚުދު ކަސްޓަލްގެ ތެރެއަށް ވަދެދާނެ!؟
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ބަތަލާ ފާހަގަކުރި ގޮތުގައި؛
  "އަދި އެތަނުގައި ވަޅުގަނޑެއް އަހަރެމެންނަށް އިންތިޒާރު ކޮށްފާނެ." ނަމަވެސް މިކަމަށް އަޅުގަނޑުމެން މިތިބީ ތައްޔާރަށް!
  މާގަރީޓާ ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަންނަކީ ޕައިނިއަރެއް، އޭގެ މާނައަކީ އަހަރެން އަބަދުވެސް ތައްޔާރަށް ހުރި މީހެއް!
  މިހާރު ކުޑަކުދިން އަޅުން ވަނީ ގަނޑުވަރަށް ވަދެފައެވެ. އެމީހުންގެ ހުސްފައި ކަޅު މާބަލްގައި ފިރުމާލިއެވެ. އެތެރޭގައި އެމީހުން ހަނގުރާމަކުރީ އޯކްސް، ގޮބްލިންސް، އަދި ރޭޓްސް އާއެވެ. އަދި ކަނޑިތަކުގެ ބަދަލުގައި ކަޓަރުތަކެއް ހުރި ފަދައިން އެތަކެތި ކޮށާލިއެވެ. މިއީ ކަނޑާލުން ފެށުނު ހިސާބެވެ.
  ވަކިން ޚާއްޞަކޮށް ފިރިހެން ކުދިން ކަނޑިތަކުން ހަނގުރާމަ ކުރިއެވެ. އަދި އަންހެން ކުދިން އިސްކަންދިނީ ބޯ ޖަހައިގެން ބަޑިޖަހާށެވެ. ނަސީބަކުން މާގަރީޓާއަށް ސިކްލްސް އާއި ހޯސް ހަގީގީ ބޯތަކަށް ބަދަލުކުރެވުނެވެ. އަދި މުޅި ޕެކްތަކުގެ ތިރިން ޖަހަނީ، ކުނިތައް ވަށާލައިގެންނެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ވިސްނުންތެރިކަމާއެކު ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ޤާތިލެއްގެ މަގެއްގެ ތޫނު ތިރިން، ފިނިވާތި އަހަރެންގެ ދަރިން.
  ކުއްލިއަކަށް ސިހުރުވެރިޔާ ބަސްޓިންޑާ އަމިއްލައަށް އުދުހިގެން ދިޔައީ ޓަވަރުން ބޭރަށެވެ. ގާތްގަނޑަކަށް ތިރީސް ފަސް އަހަރުގެ އަންހެނެއް ފަދައިން، ޓޮޕް އެއް ފަދައިން އެނބުރެމުން ދިޔައެވެ. އިސްތަށިގަނޑު ކަޅު، ކަޅު، އަތްދަބަސް އަޅާފައިވާ އަތުގައި އަމިއްލައަށް ދެ ސިހުރު ދަނޑި ހިފައިގެން ހުރެއެވެ.
  އެ ސިހުރުވެރިޔާ އުދުހެމުން ދިޔައީ ސައިކަލެއްގައި ކަމަށާއި، އޭނާގެ ފައިމަތީގައި ސްޕަރު ޖަހާފައިވާ ބޫޓެއް ހުއްޓެވެ.
  ބަސްޓިންޑާ އެ ނަގައިގެން ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ:
  - އަހަރެން ވަރުގަދަ މީހުންނަށް އިޙްތިރާމް ކުރަމެވެ
  އަދި އަހަރެން ބަލިކަށި މީހުންނަށް ރުޅިއަރުވާލަން...
  އަހަންނަކީ ބޮޑު ނުބައި މީހެކެވެ
  އަދި ކަލެއަށް ކިހިނެއް ވާނީ، ހުސްފައި؟
  ޖަވާބުގައި ޑޮމިނިކާ ކުރި ޓްވީޓެއްގައި ބުނެފައިވެ އެވެ.
  އަހަރެންގެ ޤާނޫނަކީ ސާދާ ޤާނޫނެކެވެ
  އަހަރެން ބަލިކުރަނީ ނުބައި މީހުން...
  ބަލިކަށި މީހަކު އަހަރެން އެހީތެރިވާނަން،
  އަހަންނަކަށް އެހެން ގޮތަކަށް ނުކުރެވޭނެ!
  ޑޮމިނިކާގައި ޕަލްސަރސް ޖަހައިގެން އުޅޭ ފަދައިންނެވެ . އެހެންކަމުން ޖަވާބުގައި ޝަބާ ވިސްލް ޖަހާލިއެވެ. އަދި ޕަލްސާތައް ވަގުތުން ކޭކަށް ބަދަލުވެ އަންހެން ބަތަލާގެ މައްޗަށް ވެއްޓި، ރަނގަޅަށް އުނގުޅާލިއެވެ.
  ޖަވާބުގައި ޑޮމިނިކާ ރުޅިވެރިކަމާއެކު އޭނާގެ ދަނޑިންނާއި އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުން ބޮޑު ޕަލްސާއެއް ދޫކޮށްލިއެވެ.
  އެއީ އުދުހިގެން ދިޔަ ނަމަވެސް ބަސްޓިންޑާއަށް ސަލާމަތްވެވުނީ ކަސްޓަލްގައި ޑިސްޗާޖެއް ޖެހިގެންނެވެ. ގާތްގަނޑަކަށް ވަގުތުން އަލިވެ ބަދަލުވާން ފެށިއެވެ. އަދި ނުބައި ގަނޑުވަރުގެ ބަދަލުގައި އެންމެ ލަގްޒަރީ ގަނޑުވަރެއް އުފެދުނެވެ - މުޅިންވެސް އަދި ވަގުތުން.
  ބަސްޓިންޑާ އޭނާއަށް ނަޒަރު ހިންގާލަމުން ލޯ މަރާލަމުން ދުއްވައިގަތެވެ. އިތުރަށް ސާފުކޮށް ބުނާނަމަ އުދުހިގެން ދާށެވެ. އަދި އަލިފާންގަނޑެއް ފަދަ ދޫންޏެއް ފަހަތުގައި ބާކީ އޮތެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އާއި މާގަރީޓާ އޭނާގެ ފަހަތުން އަވަސްވެގަތެވެ. ދެ ސިހުރުވެރިން ވެސް ސްޕީޑްގައި ފަހަތުގައި ތިބިކަން ސާފުކޮށް ފެނެ އެވެ.
  އަދިވެސް އުދުހޭ ސައިކަލަކީ ޑްރެގަންތަކަށް ވުރެ މާ ބާރު ސައިކަލެކެވެ.
  ބަސްޓިންޑާ އަށް ބަޑިޖަހަން ފެށިއެވެ . އެކަމަކު ދޭތެރެ ދޭތެރެއިން އޭނަ ސަލާމަތްވެ ނުވަތަ ދިފާޢެއް ޖަހައެވެ. މީގެ އިތުރުން ސައިކަލުން ވަރަށް އަވަހަށް ދުރުމިން އިތުރުކޮށް، ސިހުރާއެކު ފަޔަރ ރޭންޖުން ބޭރަށް ނެރެދިނެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - އެކަމަނާގެ ޤައުމާއި، ދަށުދަރަޖައިގެ މީހުންނާއި، ވެރިކަން ގެއްލުނެވެ. އެހެންވީމާ، އަޅުގަނޑުމެންނަށް މިހާރު ޙަޤީޤަތުގައި އެކަން ނުޖެހޭ!
  މާގަރީޓާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  "އެކަމަނާ ވަގަށް ނަގައިގެން ރީނދޫ ކުއްތާ އާޓިފަކްޓް ގެންދިޔަ ނަމަ ދެން އަހަރެމެންގެ ކާމިޔާބީގެ އަގު ނެތް!"
  އަންހެން ބަތަލާ، އޭނާގެ ހުސް، ޓޭންޑް ފައިގެ ފައިގެ އިނގިލިތައް ސްނެޕްކޮށް، އިތުބާރާއެކު އިއުލާން ކުރި އެވެ.
  - އެކަމަކު އެތައް ހާސް ކުދިންނަށް މިނިވަންކަން ލިބުނެވެ! މިއީވެސް ކަމެއްގެ އަގުހުރި ކަމެއް!
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ އެއްބަސްވިއެވެ.
  - ކަނާތް! އަހަރެމެން މަސައްކަތް ކުރިޔަސް އަޖައިބެއް ނޫނެވެ.
  ހަމަކަށަވަރުން، އެންމެ ފަހުން ކުއްތާތައް ބަދަލުވެ މަރާލެވުނުއިރު، އޯކްސް އާއި ގޮބްލިންސް ވެސް މަރާލެވުނެވެ. މިގޮތުން ބޮޑު ކާމިޔާބީއެއް ހޯދިއެވެ.
  އެތައް ހާސް ކުދިން - ފިރިހެން ކުދިންނާއި އަންހެން ކުދިން - މައިދާނަށް އެއްވެ، ހުސްފައިގައި ތަޅަމުން ޝުއޫރު ފާޅުކުރި އެވެ.
  -ބަޠަލުންނަށް ޝަރަފުވެރިކަން! މިނިވަން ވެރިންނަށް ޝަރަފުވެރިވުން! އަޅުވެތިކަމާއެކު ތިރިއަށް!
  މިއީ ދިވެހިރާއްޖޭގައި ކުޅުދުއްފުށީގެ އެންމެ ބޮޑު ކާމިޔާބީއެވެ. އަދި މިތަނުގައި އެހާ ގިނަ ފޭބްޔުލަސް އަދި ވައިގަދަ އެއްޗެހި އެބަހުއްޓެވެ.
  ފުރަތަމަ ވާހަކަ ދެއްކީ މާގަރީޓާއެވެ. She, dancing , would take it and sing, އަދި އޭނާގެ ލަވައަކީ ޕާޓީއެއްގެ އަންހެން ކުއްޖެއްގެ ލަވައެކެވެ:
  އަޅުގަނޑުމެން، ފަގީރުކަމާއި ހޫނު މޫސުމުގެ އުނދަގުލުގެ ކުދިން،
  ވާރޭގެ ތެރޭގައި ކޮށިގަނޑަކަށް އުފަންވި ...
  އަންހެން ކުއްޖާގެ ހުވަފެން ކިޔައިދޭން ދޫކޮށްލާށެވެ،
  އަނެއްކާވެސް ހޫނު ހަނގުރާމައަކަށް ދާނީ ކޮން އިރަކުން ހެއްޔެވެ!
  
  އަހަރެން ނިމުނީ އެލްފްކްސިކް އަށް އެކްސިޑެންޓެއްގައި،
  އަދި އަހަރެންގެ މާތްބިން، މާތް ރަސް'...
  އަހަރެންގެ ނަސީބާއެކު، މުޅިން އާދަޔާ ހިލާފު،
  ގައުމުގެ އުފަލާއި ލޯތްބަށް އަހަރެން ހަނގުރާމަ ކުރަން!
  
  އަދި މިއަށްވުރެ ރީތި ރަޝިޔާގެ މަންމަ ވަޒަނެއް ނެތް،
  އާރ ޔޫ ފޯ fight it , އަދި ބިރު ނުގަންނަވާ...
  އަދި މިއަށްވުރެ އުފާވެރި ޤައުމެއް ކައުނުގައި ނެތް،
  ކަލޭއަކީ ކައުނުގެ އަލިކަމުގެ ޓޯޗު، ރަސް'!
  
  އަހަރެން ކަލޭމެންނަށްޓަކައި އަލިފާނާއި ފެނުގެ ތެރެއިން ދާނަމެވެ.
  ފަންނުވެރިން ހޭނިފައިވަނީ މޮޅުވުމަށް...
  އަޅުގަނޑުމެން އަބަދުވެސް ތިބޭނީ ރައްޔިތުންނަށް ހިތްހަމަޖެހޭ،
  އެހެނީ ސިފައިންގެ ބާރު ހައްދެއްނެތް!
  
  މާދަމާގެ ޙަމަލާއަށް ދާންވީ،
  ބާރުގަދަ، ރުޅިގަދަ ހޫރާއެއްގެ ރުއިމުގެ ދަށުން...
  ހިޓްލަރަށް އޭނާގެ ޕޭބެކް ލިބޭނީ ނިމުމާއި ހަމައަށް،
  އަޅުގަނޑުމެން ނާޒީން ގޯތިތެރެއިން ބޭރުކުރާނަން!
  
  އަހަރެންގެ ބައްޕަގެ ވަޒަނަކީ ބަޠަލުން ފުރިފައިވާ،
  އަދި ސްޓާލިން އަކީ މޮޅު ޖަޔަންޓެއް...
  ފަންނުވެރިން ފޯމޭޝަންގައި ހިނގާލުން،
  މާތްރަސްކަލާނގެ އާއިލާ، އަހަރެމެންގެ ވެރިރަސްކަލާނގެ، އޭ !
  
  އަލިކަމާއި ހެޔޮ ދިރިއުޅުމުގެ ނަމުގައި،
  އަޅުގަނޑުމެން ހިތްވަރުގަދަކޮށް ހަނގުރާމަ ކުރާނަން ކުދިން...
  ކޮންމެއަކަސް ޖީލެއް އުޅޭނީ ކޮމިއުނިޒަމްގެ ދަށުގައި،
  ގަބޫލުކުރޭ، އަހަރެމެންގެ އަތުން އުއްމީދެއް ނުނެގޭނެ!
  
  އަހަރެމެންގެ މާދަމާ ދެކެ އަހަރެމެން ލޯބިވަނީ، ކުދިން،
  އަހަރެމެން ބޭނުންވަނީ ކަލޭ ވިލާގަނޑުގެ މައްޗަށް އުފުލަން...
  ފަޝީޒަމް އަށް ލިބޭނީ ވަރުގަދަ ބަދަލު ހިފުމެއް،
  ފަންނުވެރިންގެ ފަރާތުން، ހިތްވަރުގަދަ ކަނބުލޮތަކުގެ ފަރާތުން!
  
  އަޅުގަނޑުމެން އެކަން ހާސިލްކުރާނަން، އަޅުގަނޑު ގަބޫލުކުރާ ގޮތުގައި، އަޅުގަނޑުމެންނަށް ވަރަށް އަވަހަށް ކާމިޔާބު ލިބޭނެ،
  ފަޝީޒަމަކީ މަކަރުވެރި އަދި އަނިޔާވެރި ކަމެއް ނަމަވެސް...
  ކާފަމެން އަޅުގަނޑުމެންނާ މެދު ފަޚުރުވެރިވާނެ،
  އަދި ސްވަރޮގް ތިބާ ހަނގުރާމައަށް ގެންދާނެއެވެ!
  
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ހިތްވަރުގަދަ ބައްޕަގެ ޤައުމުގެ ޝަރަފަށްޓަކައި،
  ޚުދު މާތްރަސްކަލާނގެ ޞަލީބަށް އަރައިގެން ދިޔައީ...
  އަހަރެމެން ރަޝިޔާއަށްޓަކައި އަހަރެމެންގެ ދިރިއުޅުމާމެދު ހިތާމައެއް ނުކުރާނަން،
  އުޑުމަތިން ބާރު އަޑެއް އިވޭތޯއެވެ!
  
  އަޅުގަނޑުމެންގެ މާދަރީ ޤައުމުގެ ޝަރަފަށް ހަނގުރާމަ ކުރައްވާ،
  ވަފާތެރި ހަނގުރާމަވެރިން އޭނާ ދެކެ ލޯބިވާ...
  ތިޔައީ ވަލު ކުދިން، ނުލަފާ ދޫނިތަކެއް ނޫން،
  ނައިޓްސް ވެސް ވަރަށް ފަޚުރުވެރި!
  
  ވަލްޓުން ހަނދު ހޯދައިދެވޭ ،
  ޕައިކެއް، ބޮޑު ކެޓްފިޝް އެއް ހިފައިގެން...
  ބޮޑު ލެނިން ތެދުވެވަޑައިގަތީ މިނިވަންކަމަށްޓަކައި،
  އަޅުގަނޑުމެން އިމާރާތަށް ދިރުމެއް ގެނެސްދޭނަން!
  
  އާއިލާގެ ނަމުގައި ޕިރަމިޑްތައް ބިނާކުރުން،
  އަދި ސުވަރުގެ ވަލްޓް ފަޅާލާނެ ބޯޓުތައް...
  އަދި ހިޓްލަރު , ސަމާސާ ގޮތަކަށް، ހަނގުރާމަވެރިން މަރާލާ ,
  އަހަރެމެންނަށްޓަކައި މަތިވެރި ރަސްކަލާނގެ މަރުވެ އަލުން ދިރުއްވައިފިއެވެ!
  
  ތިޔައީ ލޯބިވާ، މަކަރުވެރި ލާޑާ،
  ބޮޑު ހުދު ކަލާނގެ އުފަންވީ ކަލޭގެ...
  އަދި އަޅުގަނޑުމެން ކަލޭގެފާނަށްޓަކައި ހިތްވަރުގަދަކޮށް ހަނގުރާމަ ކުރަން ޖެހޭނެ،
  ތިބާއަށް އަބަދަށްޓަކައި ދިރިއުޅެން މާތްالله އެހީތެރިވެދެއްވާށި!
  
  ލޯބިވާ، ކަލާނގެ އީސާގެފާނަށް ޝަރަފުވެރިކަން ދޭށެވެ،
  އޭނާއަކީ ރަޝިޔާގެ ކުއްޖެއް، އަހަރެމެންނާއެކު އަބަދަށްޓަކައި...
  ޒީނަތްތެރިކަން ހުނަރުވެރިކަމާއެކު ފަރުމާ ކުރަންވީ ވަގުތު ޖެހިއްޖެ،
  އަހަރުތަކަކީ އަބަދަށްޓަކައި އުފަލުން ފުރިފައިވާ އަހަރުތަކެއް ކަމުގައި ލައްވާށި!
  
  އަހަރެންގެ މާތް ރަޝިޔާގެ ބޮޑުކަން،
  ދުޝްމަނުން ބަލިކުރުމުގެ ޤާބިލުކަން ހުރި ...
  އަންހެނުން ބިރުން ގޮވާލި ނަމަވެސް،
  އަހަރެމެންނަށް ޑްރެގަން ފަޅާލެވޭނެ!
  
  މާތް މާތް ވަޠަނުގެ ޝަރަފަށްޓަކައި، ގަބޫލުކުރައްވާ،
  ރަޝިޔާގެ ކަލާނގެ ކްރައިސްޓްގެ ނަމުގައި...
  އަޅުގަނޑުމެން ވަރަށް އަވަހަށް ބޮޑެތި ޗާޗުތައް އަޅާނަން،
  އެންމެ ނިމުމާއި ހަމައަށް އަހަރެމެންގެ މަގުގައި ހިނގާލަމާ ހިނގާށެވެ!
  
  ލޯބި، ގަބޫލުކުރައްވާ، ކޮންމެހެން ބޭނުން ނުވާ ބަސްތަކެއް ނޭނގޭ،
  އެއިން އިތުރަށް ކޮންމެހެން ބޭނުން ނުވާ ފޫހިކަމެއް ނުފެންނާނެ...
  ޤާބިލް ފަޅު ދުނިޔޭގައި ނައްތާލަން ދޫކޮށްލާށެވެ.
  އަދި އަބީލް އަނެއްކާވެސް އޭނާގެ ލަވަ ކިޔާނެ!
  
  މިތަނުގައި އަޅުގަނޑުމެން މިތިބީ ބާލިންގެ ވަށައިގެން ބަގްލް އެއް ހިފައިގެން ފިޔަވަޅު އަޅަމުން،
  ޓްރަމްޕެޓް އަޑު އިވޭނީ ބެލްއެއް ފަދައިން...
  ޔޫ ބެޓަރ ބީ އަ ވާރިއަރ ވަރލީ މޮޑެސްޓް،
  ބޯ ކަތިވަޅިއަކުން ފުނޑުފުނޑުކޮށްލާށެވެ !
  
  އާއިލާ ދިރުވާލާނެ، ގަބޫލުކުރައްވާ، މަރުވެފައިވާ މީހުން ވަރަށް އަވަހަށް،
  ހުދު ކަލާނގެ ތިބާއަށް ކޮންމެ ލޯތްބެއް ދެއްވާނެއެވެ
  އަދި އަޅުގަނޑުމެން ވަރަށް ސާފުކޮށް ނިންމީ،
  އުޖާލާ ބަދަލުތަކެއްގެ ޒަމާންވީ ޒަމާނަކަށް ވާނީ ކޮންކަމެއް ހެއްޔެވެ!
  ނަށާ ގޮތް، އޭނާގެ ހުސްފައިގައި ފިރުމާލަމުން، އުފާވެރިކަމާއި ފޯރިއާއެކު . އަދި އެހެން ކުދިން، ކުރީގެ އަޅުން، ލަވަކިޔައި ނަށަމުން ދިޔައީ، އުފުލިގެން ނުވަތަ ރަނގަޅަށް ބުނާނަމަ، މައްޗަށް ފުންމާލަން މަސައްކަތް ކުރަމުންނެވެ.
  ޑޮބްރީނިއާ، ވަރުގަދަ ފިރިހެން ކުއްޖަކަށް ވުމުން , ހިލައެއް ނަގައިގެން މައްޗަށް އެއްލާލިއެވެ. އެއީ އުދުހިގެން ގޮސް ގޮވައި، ފަޔަރވޯކް ފަދައިން އެތައް ހާސް ކުލައެއްގެ ކޮތަޅުތަކަކަށް އެތުރިގެން ދިޔަ އެއްޗެކެވެ.
  އެ ކުއްޖާ ވިސްކައުންޓް ގޮވާލިއެވެ.
  - މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް ފެންޓަސްޓިކް ކަމެއް!
  ޑޮބްރިނިއާ މިކަމާ އިއުތިރާޒު ކުރީ އަނެއްކާވެސް އެ ހިލަ އުކާލުމުން ކަމަށާއި، މާގަރީޓާ އެ ހިލަ ވިލާގަނޑަކުން ޖެހި ، އެތައް ކުލައެއްގެ އަދި ލޯމަރާލާ ފަދަ ވިދާ ކޮތަޅުތަކަކަށް އެތުރިގެން ދިޔަ ކަމަށެވެ.
  - ނޫން! މިއީ އެފަދަ ހަގީގަތެކެވެ. އަދި މި ހަގީގަތަށްވުރެ މަތިވެރި ކަމެއްވެސް ނޯންނާނެ!
  ބަޠަލު ކުއްޖާ ފީނިކްސް ރުޅިވެރިކަމާއެކު، ޗަސްބިމުގައި ދުން އަރަން ފަށާ ގޮތަށް ހުސްފައިގައި ތަޅަމުން، ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އަޅުގަނޑުމެންގެ އިންޖީނު ކުރިއަށް އުދުހެނީ - ކޮމިއުންގައި ހުއްޓިފައި!
  އަހަރެމެންގެ އަތުގައި އެހެން ގޮތެއް ނެތް - ބާރުގަދަ ރައިފަލެއް!
  އަދި އެމީހުންގެ ކައިރީގައި ހުރި އަންހެން ކުއްޖާވެސް ހަމަ މައްޗަށް ތިރިއަށް ފުންމާލާނެއެވެ.
  އެމީހުންގެ މޫޑު ޕޮޒިޓިވް ވެފައި، އުފާވެރިކަން ވެސް ދިޔައީ ފުރިހަމަ ގޮތަކަށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ވެސް ނިންމީ އޭނާގެ ވިސްނުން ކުޑަކޮށް ދައްކާށެވެ.
  އަދި ތިޔަބޭފުޅުންގެ މޮޅު، ރަނގަޅަށް ޕްރެކްޓިސް ކުރެވިފައިވާ އެފޯރިޒަމްތަކުގެ މުޅި ސްޓްރީމްތައް ސްކްރިބްލް ކޮށްލަމާ ހިނގާށެވެ؛
  އަޅަކަށް މިނިވަން ވެވޭނެ، މޮޔައަކަށް ސްމާޓް ވެވޭނެ، ނިކަމެތި މީހަކަށް މުއްސަނދި ވެވޭނެ، އެކަމަކު ހިމާރެއްގެ ހަރުކަށިކަން ހުރިނަމަ އަބަދުވެސް ހުންނާނީ ޙިމާރަކަށް!
  ފަޤީރަކީ ފައިސާއެއް ނެތް މީހާއެއް ނޫން، ބޮލުގައި ސޯޑަސް ފުރިފައިވާ މީހާ!
  ސިކުނޑިއެއް ނެތްނަމަ ރަސްކަމަށް އުންމީދު ނުކުރާށެވެ!
  ޝާހު ވެސް ހުންނާނީ ޙިމާރެއްފަދަ މޮޔައެއް!
  ރަސްގެފާނަކީ، ހަމަގައިމުވެސް، ސިންގާއެއް ނަމަވެސް، ކުއްތާ ފަދަ ވަސީލަތްތެރިކަމެއް ނެތިއެއް ނޫން، އަދި ސިންގާތަކުގެ ހަންގަނޑު ވެސް ކަނޑާލާފައި ހުރެއެވެ!
  ޑޮން"ޓް ގްރޯލް، ބެޓް ރެޑަރ ސިލެންޓް އިފް ޔޫ ނޮޓް އިން ދަ ޕްލޭސް އޮފް ދަ ސިންގާ، އެންޑް ފޮކްސް ނޮޓް ދިސް ސޫޓް!
  ސިޔާސީ މީހަކީ ކްރައިލޮވްގެ ފޭބަލްގައިވާ ކުއްތާ ފަދައިން ނަމަވެސް ވޯޓަރެއްގެ ގޮތުގައި ކަނބުލޮއަކަށް ނުވެ!
  ތިބާއަކީ ގަސްގަހާގެހި ފަދަ މީހެއްނަމަ، ދެން އެމީހުން ތިބާގެ އަތުން މުރަކަތަކާ ހަމައަށް ޝޭވިންގްސް ނައްތާލާނެއެވެ!
  ޤައުމު ކަށިގަނޑަކަށް ނުޖެހުމަށްޓަކައި، ވަރުގަދަ، ބުޅަލެއް ފަދައިން ވާންޖެހޭނެ!
  ރާއްޖެ އުދުހެވޭތޯ އޭވިއޭޝަން ބޭނުން!
  ސިޔާސީ މީހާ ތައްޔާރަށް ހުރީ ހަނދަށް ވައުދުވާން، ހަމައެކަނި ހޮޅިދަނޑިން ފައިބައިގެން ނުދާން!
  އޭނާގެ ޞިއްޙަތު ނުބޮއި ހުރި މީހާއަކީ އަބަދަށްޓަކައި ޒުވާން މީހެކެވެ!
  އޯކް ޖަދަލުތައް ސްޓަމްޕްގެ މައްޗަށް އަމަލު ކުރަމުން އެބަދޭ!
  ސިޔާސީ މީހަކު ތިބާގެ ހިތުން ޝޭވިންގްސް ނަގާނީ ތިބާއަކީ ސްޓަމްޕަކަށް ނަމަ!
  އެކަމަކު އިންސާނާއަށް މަކުނުތަކަށްވުރެ އެއް ފައިދާއެއް ލިބިގެންވެއެވެ: ބައެއް ފަހަރު އޭނާއަކީ ކުޑަމިނުން ކުޑަކޮށް ހަގީގީ ކުއްތާއެކެވެ!
  ސިޔާސީ މީހާގެ ކިބައިގައި ސިންގާއެއްގެ ޝައުގުވެރިކަން، ކުއްތާއެއްގެ މަކަރުވެރިކަން ހުރި ނަމަވެސް އޭނާގެ އުސޫލުތައް މުޅިން ސްވިނިޝް!
  ސިޔާސީ މީހަކު މާ ބޮޑަށް ކުއްތާއެއް ނަމަ ދެން އޭނާ ވެގެން ދަނީ ފުރިހަމަ ބިހަކަށް!
  ކުއްތާގެ މަކަރުވެރިކަމާއި ދޫނި ހިފަހައްޓާފައިވާ ސިޔާސީ މީހަކު ވޯޓުލާ މީހުންގެ ކިބައިން ކަބަބް ހަދައިދޭނެ!
  އަދި ނަސީބަށް ބޭނުންވަނީ މަސައްކަތެއް، ހަމައެކަނި އަސް ބުރަ މަސައްކަތުން ކިޔަމަންތެރިކަމުގެ ކަލަރުން އުކާލެވޭނީ!
  އެންމެންނަށް ވުރެ މޮޅުވެއްޖެނަމަ ކާމިޔާބީ ގަބޫލުކުރާށެވެ!
  ސިޔާސީ މީހަކަށް ކުއްތާއަކަށް ވެސް މޮޅުވެވޭނެ ނަމަވެސް އަބަދަށްޓަކައި ވަގުތު މޮޔައެއް ނުކުރެވޭނެ!
  ވޯޓުލާ މީހަކު ސިޔާސީ މީހެއްގެ ހަވާދުގެ ވާހަކައަކަށް ގިނަ ފަހަރަށް މަދިރިއެއް ފަދައިން އުދުހިގެން ދިޔަ ނަމަވެސް ގިނަ ފަހަރަށް އަމިއްލައަށް ވަޅި ހެދެއެވެ!
  ސިޔާސީ މީހަކު ޕައިތަން ކަޅުކުކުޅު ނިވާކުރާ ފަދައިން ވޯޓުލާ މީހުން ނިވާކޮށް، ވޮޑްކާ އާއި ފޮނި ވެލްކްރޯ ފަދަ މަދިރިތައް ޝައުގުވެރިކޮށްލަނީ!
  ވަލު ދޫންޏަކަށް މަހާއި ނުލައި ނޫޅެވޭނެ، އަދި ސިޔާސީ މީހަކަށް އޮޅުވާލުމެއް ނެތި ނޫޅެވޭނެ!
  އެންމެ ބާރު އަސް ކިޔަމަންވާނީ ރަނގަޅަށް ވިސްނުންތޫނު މީހާއަށެވެ!
  ކުރެވޭނެ ކަމެއްގެ ވައުދުވުމަށްވުރެ ސިޔާސީ މީހަކަށް އެތެރެފުށުން އަނބުރާލުން ފަސޭހަ!
  ކޮންމެ މީހަކަށް ވޯޓުލިޔަސް ނަތީޖާއަށް ޝަރަފުވެރިކަން ދޭނީ މިނިޓެއްހާއިރު ހިމޭންކަމާއެކު!
  ހެކްނީޑް ޑޮންކީއަކަށް ވާން ބޭނުން ނުވާނަމަ ކުޑަމިނުން ކުޑަކޮށް ރިސޯސްފުލް ފޮކްސްއަކަށް ވާށެވެ!
  ސިޔާސީ މީހުންނަށް އިތުބާރު ނުކުރައްވާ، ވޯޓަރުންނަށް އެއީ ހަމައެކަނި އޯކް ގަސްތަކުން ޗިޕްސް ނަގައިގެން ވެލި ކަރުދާސް ނަގާ ބައެއް!
  މޮޔައެއް ނޫން މީހަކު ލާރިއެއް ބަރުދަން ބޮޑު ލާރިއަކަށް ބަދަލުކުރާނެ!
  ތިބޭފުޅުންގެ އަތުގައި ހުރި އެއްޗެއް ހިއްސާކުރަން ބޭނުންވާ މީހުން ތިބޭނެ !
  ދިރިއުޅުމުގައި ނުބައި ކަންތައްތައް ގިނަ ނަމަވެސް އެންމެ ދެރަ ކަމަކީ ދިރިއުޅުން ނިމުމަކަށް އައުމުން!
  މާތްރަސްކަލާނގެއާ ގާތްވާން ބޭނުންނަމަ ނަފްސުގައިވާ މަކުނު ސަލީބަށް ނިޔަފަތި ޖަހާށެވެ!
  އިންސާނާ އުފެދުނީ، މަކުނަކުން ނޫންނަމަ، ދެން، ކޮންމެ ގޮތެއްވިޔަސް، މަކުނަކަށް ވުން ހުއްޓިގެން ދިޔައީ!
  މަކުނެއްގެ ސިކުނޑި ތިބާގެ ކިބައިގައި ހުރިނަމަ، ދެން ކުއްތާ ތިބާ ނިވާކޮށްލާނީ ޝިކާރަވެރި ބޯއާ ކޮންސްޓްރިކްޓަރެއް ފަދައިންނެވެ!
  ސިޔާސީ ބޭފުޅުން ވައުދުވާ ކަންކަން ފުއްދައިދިނުމަށް ނަގާ ވަގުތު ފިޔަވައި އެއްވެސް ކަމެއް ނިމުމެއް ނެތް ކަމެއް ނެތް!
  ކިނބިހިފިނަމަ , ތަޅާ ބުޅަލެއް ފަދައިން ގިސްލާނެ!
  އަޑުގަދަކޮށް ވާހަކަ ދައްކާ މީހަކަށް އިތުބާރު ނުކުރާށެވެ، އަދި ރަތް އަލިފާންގަނޑު ރޯވެދާނެ!
  މާތްالله އަށް ވެސް އަންހެނަކު އައުޓް އާގްކޮށް މަކުނެއް އިންސާނީ ސަގާފަތުގެ ފެންވަރަށް ތަރުބިއްޔަތު ނުކުރެވޭނެ!
  ލޯތްބެއް ނެތި ހިނިތުންވުމެއް ނެތް، އެއީ ސިޔާސީ މީހެއްގެ ޝިކާރަވެރި ހިނިތުންވުމެއް ނޫނީ!
  މާގިނައިރު ވިލާގަނޑުގައި ހުރެފައި، ފިޔައެއް ނެތް ސިޔާސީ މީހާ އުދުހެނީ ނަރުދަމާއިން ތިރިއަށެވެ!
  ކުޑަ ނަފްސެއްގައި އަބަދުވެސް ހުންނަނީ ޖަޔަންޓެއްގެ އުންމީދުތަކެވެ!
  ކުޑަ ނަފްސެއްގެ ކިބައިގައި ޖައިގަންޓިކް ކޮންސެއިޓެއް ހުރެއެވެ!
  ސިޔާސީ ބޭފުޅަކީ އަމިއްލައަށް ޤާނޫނުތައް ލިޔުއްވައި ޤައުމަކީ ޒޯން ޓެރިޓަރީއެއް ކަމަށް ދެކޭ ވަގެއް!
  ވައުދު ފުއްދަން ޖެހޭ ވަގުތު , ޔަހޫދީ ހޮނިހިރު ދުވަސް އަންނަނީ!
  އެއްބައިވަންތަކަން ރަނގަޅު، ސިޔާސީ މީހަކާ ޖޯޑު ނުކުރެވޭހާ ހިނދަކު!
  ސިޔާސީ މީހަކީ ސްވިނިޝް މެތޯޑްސް ބޭނުންކޮށްގެން ތިމާގެ ތެރެއިން ބިކަރު ހަދަން ބޭނުންވާ އެފަދަ މަޚްލޫޤެކެވެ!
  ސިޔާސީ މީހުންގެ ސްވިނިޝް އުސޫލުތަކުން ވޯޓުލާ މީހުން ޗޮޕްއަކަށް ބަދަލުވެގެންދެއެވެ!
  ބިހެއްގެ ވެރިއެއްގެ ދަށުން ދިރިއުޅުމަކީ ދުވަހަކުވެސް ފަލައެއް ނޫނެވެ!
  ބިހެއް ރައީސް ހެދުމަކީ މާ ފަލަ ކަމެއް!
  ރައީސަކަށް ވާން ބޭނުންނަމަ ލިބޭ ފުރުސަތުތައް އަތުލައިގަންނަވާ!
  ވޯޓުލާ މީހުންނަކީ ބިކަރު ކަމަށް ދެކޭ ވެރިޔަކީ އާދައިގެ ބިހެއް!
  ކަލާނގެ، މިއީ ހަމައެކަނި ހުރިހާ ކަމެއްގެ ބާރުވެރިކަމެއް ނޫން ކަމަށާއި، އަވަށްޓެރިޔާގެ ޙައްޤުގައި ސަލީބަށް ދާން ތައްޔާރަށް ހުރުމެވެ!
  ގިނައިރު ތަޚުތުގައި އިށީނދެގެން އިން ވެރިޔަކު ދައުލަތް ފަޅައިގެން ދަނީ!
  ޒުވާން ލީޑަރަކީ ތާޒާ އަސް ފަދައިން، މުސްކުޅި ލީޑަރަކީ ފަޅައިގެން ގޮސްފައިވާ ހޫނެއް ފަދައިން!
  އިލާހީ އުސްމިންތައް ޙާޞިލުކުރުމުގެ ވަސީލަތްތަކުގައި ޚުދު ޝައިޠާނާއަކީ ސިޔާސީ ބޭފުޅެކެވެ!
  ސިޔާސީ މީހަކު ކަލާނގެއަކީ އެންމެ ކަމެއްގައި، އިންތިޚާބީ ވައުދުތައް އެހާ ޝައިޠާނީ ގޮތަކަށް ނާކާމިޔާބުވީ ކީއްވެގެންތޯ ބަހަނާތަކެއް ގެނައުމުގައި!
  ސިޔާސީ މީހާ، ބިޔަރު ފަދައިން، ހަމައެކަނި ރަނގަޅު ފިނިވެފައި މޭޒުމަތީގައި!
  ސިޔާސީ މީހާ އޭނާގެ ތަގުރީރުތަކުން ފޮނި ނަމަވެސް އެއިން ލިބޭ ހިތި ފަހުގެ ރަހައަކީ އެއްގޮތަކަށްވެސް ބިޔަރު ފަދަ އެއްޗެއް ނޫނެވެ!
  ސިޔާސީ މީހެއްގެ އަނގައިން ހަގީގަތް ނުކުންނަ ހަމައެކަނި ފަހަރަކީ އޭނާގެ އަމިއްލަ ނަފްސު އޮޅުންފިލުވައިދޭ ވަގުތު!
  ސިޔާސީ މީހަކު، ކުޑަމިނުން ކުޑަކޮށް އިލާހީ މީހަކަށް ވުމަށްޓަކައި، ވޯޓުލާ މީހާ އެންމެ ފުރިހަމައަށް ސަލީބަށް އަރުވާލަނީ !
  ބުޅަލެއްގެ ބާރެއް ވެސް ސަލާމަތް ނުކުރެވޭނެ ސިކުނޑިއަކީ ޑެކެއް ނަމަ!
  ކުއްތާއަކީ ސިންގާއެއްގެ ތިން ހަން ނަގާނެ ފަދަ ޖަނަވާރެކެވެ!
  ސިޔާސީ މީހަކު އެންމެ ވަރުގަދަވަނީ އޭނާގެ ވޯޓަރަކީ ސިކުނޑި ބަލިކަށި ވަގުތެއްގައި!
  ވޯޓުލާ މީހާ އެއްގޮތަކަށްވެސް ތެތްފިލުވާނުލުމަށް ސިޔާސީ މީހަކު ހަވާދު ހިފައިގެން ނުކުންނަނީ އެހެންވެ!
  ބޮލުގައި ސޯޑަސްޓް ޖަހާފައިވާ މީހާއަށް ދަނޑިގަނޑަކުން ބާރަށް ޖަހާނެ!
  އޯކަކީ ގަސްތަކުގެ ރަސްގެފާނު، އޯކް ބޮލުން ކޮންމެ ގަސްގަހާގެހި ސުބްޖެކްޓަކަށް ބަދަލުކޮށްދެއެވެ!
  އޯކް އަކީ ރޯވުމަށް ދިފާޢުވާ އެއްޗެއް، އޯކް ބޮލުގައި ދޮސް ފުރިފައި ހުރެއެވެ!
  ސްޓަމްޕެއް ނަމަ އެންމެ ކުޑަމިނުން ބޮލުގައި ދަނޑިއެއް އެބައޮތް !
  ނޭނގޭ ކަމަކީ ބިރުވެރި ކަމެއް ނަމަވެސް އެނގޭ އެއްޗަކުން ބައެއް ފަހަރު ފަސޭހައިން ބިރުގަންނަ ގޮތް ވެއެވެ!
  ޢިލްމު އުފެދެނީ އުނދަގޫ ވަގުތުތަކުގައިވެސް އިތުބާރު، ޖާހިލުކަން , އޮޅުންބޮޅުން ފަސޭހަ ވަގުތުތަކުގައިވެސް!
  ނުލަފާ މީހަކީ ބިރުގަންނަ މީހެއް ނޫން ކަމަށާއި، ހިތްވަރު އާލާކުރަން ލަސްވާ މީހެއް!
  ބިރަކީ ބަލިކަށިކަން، ހިތްވަރަކީ ބާރު، އެކަމަކު އަމިއްލަ ނަފްސުގައިވާ މޮރޮން އަށް ސަމާލުވާށެވެ !
  ނޭފަތުން ލީޑް ކުރަން ހުއްދަ ދޭ ކޮންމެ މީހަކަށް ވެސް ތިން ޕައިންގެ ތެރެއަށް ގެއްލިގެން ދިއުމުގެ ނުރައްކާ އެބައޮތެވެ!
  ނިމުމެއް ނެތް މޮޔަކަމުން ވަށައިގެން ހިނގާލަން ޖެހެނީ، ތިމާގެ ފަންނުވެރިކަން ބާތިލްކޮށްގެން!
  ތުންފަތުގައިވާ ކިރު ހިކިފައި ނުވިޔަސް މުހިންމެއް ނޫން، ހިތްތަކުގައި ކެތްތެރިކަމެއް ހުރިނަމަ މާ ގޯސް!
  ޞަދަޤާތުގެ މުސްކުޅި ރޮށި، ތައުބާގެ ހިތި ލޮނު!
  ސިޔާސީ މީހެއްގެ ތުންފަތުން ހަވާދު ދަމައިގަންނަނީ ތުންފަތުން ކިރު ނުހިއްކާ މީހުން!
  ސިޔާސީ ބޭފުޅަކީ ޤާނޫނުގައި ވަގެއް ނޫން، ޤާނޫނު ހަދާ ވަގެއް!
  ސިޔާސީ މީހާ ފޮނި ދިރިއުޅުމެއް ވައުދުވެ، ތުންފަތުން ހަވާދު އޮއްސާލި ނަމަވެސް އޭނާގެ ފަޔަށް ތަތްވެފައި، ފިނިފެންމަލެއް ފަދައިން!
  ވާހަކަ ދައްކާ ފަންނުވެރި ސިޔާސީ ބޭފުޅަކު ވޯޓުލާ މީހުންގެ ވޮލެޓަށް ލީޗް ޖަހަނީ!
  ކީއްވެގެންތޯ ހިމޭންކަން ރަން ވެގެން ދަނީ އޭގެ އަގު ދައްކާތީ!
  ދުނިޔޭގައި އޮތް އެންމެ ބޮޑު ކަމަކީ ކޮބައި ހެއްޔެވެ؟ ސިޔާސީ މީހަކު ވެވުނު ވައުދުތަކުގެ ފަރުބަދައެއް!
  ސިޔާސީ މީހާ ބޭނުންވަނީ ފައިސާއާއި ބާރު، ކޮންމެ މީހަކު ކޮށާލަން ތައްޔާރަށް!
  ސިޔާސީ މީހަކީ، ފުރަތަމަ ކަމަކަށް، އަބަދުވެސް ފެންނަ ފެނުމުގައި ވިދާ ނޫން، އެކަމަކު އަބަދުވެސް ދޫނި ހޫރާލާ ކުއްތާއެކެވެ!
  ސިޔާސީ މީހާ އުފާވަނީ ހަމައެކަނި ހުސް ވައުދުތަކުން ވޮލެޓް ފުރާލަން!
  ސިޔާސީ މީހަކު ބުނާއިރު ތެދުވެރިވަނީ އެންމެ ކަމެއް - އަހަރެމެން، އޭނާގެ އަމިއްލަ އަމިއްލަ ނަފްސު މިހާރު ނެތުމުން!
  ކައުނުގައި އެޓޮމްތަކަށްވުރެ ގިނަ ކަންތައްތަކަކީ ކޮބައިތޯއެވެ؟ ސިޔާސީ މީހުންގެ މޫނާއި މާސްކު!
  ސިޔާސީ މީހަކު އެންމެ ހިތުން ކުރާ ކަމަކީ ވޯޓުލާ މީހުންގެ ޖީބު ހޮވުމެވެ!
  ސިޔާސީ މީހަކަށް ހަފްތާއަކު ހަތް ހުކުރު ދުވަސް ލިބޭ ނަމަވެސް ވޯޓުލާ މީހުންގެ ވާހަކަ އަޑުއެހުމަކީ އަބަދުވެސް އޭނާގެ ޗުއްޓީ ދުވަހެއް!
  އެންމެ ފުރަތަމަ އައީ ކާކު؟ ސިޔާސީ ބޭފުޅުން، ހަލަބޮލިކަން އުފެއްދީތީ!
  ކުކުޅު ސިޔާސީ މީހުންގެ ފިނިކަން ގަބޫލު ނުކުރައްވާ، އެމީހުން އަބަދުވެސް ލަވަކިޔަނީ އެހެން މީހެއްގެ އަޑުން، ކުއްތާއެއްގެ އަޑުން!
  ސިޔާސީ މީހަކު ނައިޓިންގަލް ފަދައިން އޭނާގެ ބަސްތައް އޮއްސާލައިފިނަމަ އޭގެ މާނައަކީ ކުއްތާއެއް އޭނާގެ ފޯނޯގްރާމް ހެދީ!
  ސިޔާސީ މީހަކު ރަތްނުވެގެން ވައުދު ފުއްދުމަށްވުރެ ކެންސަރު ފަރުބަދަ މަތީގައި ވިސްލް ޖެހުމުގެ ފުރުސަތު ބޮޑު!
  ސިޔާސީ މީހަކު ނައިޓް ޕަރީއަކާ ވައްތަރު، ހަމައެކަނި އޭނާ އާންމުކޮށް ދުވާލު ގަޑީގައި ކްލައިންޓުން ރިޕް އޮފް ކޮށްލަނީ!
  ސިޔާސީ މީހަކު ބުޅަލަކާ ވައްތަރުވަނީ ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ؟ ގިނައިން ފަޅައިގެންދާއިރު ކަނޑައެޅިގެން ތަމްރީނުވެ ވެރިއަކު ހުންނަ މީހެއް!
  ހިތުން ވޯޓުލާ މީހުން ގިނަ ފަހަރަށް ނިމިގެން ދަނީ ވޯޓުލާ މީހުންގެ ފުރަމޭގައެވެ!
  ސިޔާސީ މީހަކު ވޮޑްކާ ފަދައިން، ވޯޓުލާ މީހާއަށް އޭނާގެ ފުރަމޭއިން އިހުސާސް ކުރެވޭނީ އެއީ ފިހިފައިވާ ކަމެއް ކަމަށް!
  ސިޔާސީ މީހަކު ތިބާގެ ސިކުނޑި އަނބުރާލަނީ، ވޮޑްކާ ފަދައިން، ހަމައެކަނި އޭނާއާ ހިލާފަށް އެއީ ފުރިފައިވާ ކުނިތަކެއް!
  ސިޔާސީ މީހާ ލޯބިވަނީ މުއްސަނދިވުމުގެ ހާމަކަން ބޮޑު އަމާޒު ހިފައިގެން ފޮގް އުފައްދަން!
  ސިޔާސީ މީހެއްގެ ވައުދުތައް ގިނަ ނަމަވެސް އެ ވައުދުތައް ނުފުއްދައިފިނަމަ އެއަށްވުރެ ބޮޑަށް ބަހަނާ!
  ސިޔާސީ މީހަކީ ކުއްތާއެއް ނަމަވެސް ގިނަ ފަހަރަށް އަޅި ކުލައިގެ މީހެއް!
  ސިޔާސީ މީހާ އޯކް ގަސްތަކުން ޝޭވިންގްސް ނަގައި ބިހެއް ފަދައިން އޭކޯންސް ވައްޓާލަނީ!
  ސިޔާސީ މީހަކު ސޯއެއް ފަދައިން ވާހަކަ ދައްކާނަމަ، ދެން ކަނޑައެޅިގެން ވޯޓަރެއްގެ ތެރެއިން ސްޓަމްޕެއް ހަދާނެ!
  ސިޔާސީ މީހާ މާތްاللهގެ ވާހަކަ ދައްކަން ލޯބިކުރަނީ އޭނާއަކީ ޚުދު ޝައިޠާނާ ކަމަށް ވާތީއެވެ!
  ސިޔާސީ މީހަކު ޝައިޠާނާ ފަދައިން މަކަރުވެރިއެއް ނަމަވެސް ވަޢުދުތައް ބަހާލުމުގައި މަލާއިކަތެއް !
  ސިޔާސީ މީހާ އަމިއްލައަށް ހުރަސްކުރަން ލޯބިކުރާ ނަމަވެސް އޭނާގެ އަތް އަބަދުވެސް ވޮލެޓަށް އަތް ދިއްކޮށްލައެވެ!
  ވާހަކަ ދައްކާ ފަންނުވެރި ސިޔާސީ މީހަކަށް ވޯޓު ދިނުމުން ލޭ ކެއްސުމުގެ ނުރައްކާ އެބައޮތް!
  އާންމުކޮށް މީހުން ޚިޔާރުކުރަނީ ޕޯކެއްގައި ހުންނަ ބަނޑޮހާއި، ބިކަރު ހެދުމުގައި ދޫނިތަކާއި، ރޯވެފައިވާ ޗީޒް އާއި އެކު ކުއްތާއެއް!
  ސިޔާސީ މީހަކު އޭނާގެ ވައުދު ފުއްދައިފިނަމަ، އެ ފަރުބަދައަށް ބަލާލަބަލަ، އެ ފަރުބަދައަށް ކެންސަރު ފިއްތާލަނީތޯ!
  ވައުދު ފުއްދުމަށް މަޖުބޫރު ކުރުމަށް ވުރެ ކޮލޮބޮކް ތަޅުވާލުން ފަސޭހަ !
  ސިޔާސީ މީހާ އެއްގޮތްވަނީ އެންމެ ކަމެއްގައި - އަމިއްލަ ޖީބަށް ފައިދާ ހޯދުމުގައި!
  ސިޔާސީ މީހަކު އަތްދަބަސް ފަދައިން އޭނާގެ އެކުވެރިން ބަދަލުކުރަނީ، ހަމައެކަނި މިކަމުން އޭނާގެ އަތް އިތުރަށް ހަޑިވެގެންދެއެވެ!
  ސިޔާސީ މީހަކީ ވޯޓަރެއްގެ ތެރެއިން ދިރޭއެއް ހަދާ ޖަނަވާރެއް!
  ސިޔާސީ މީހަކު، ބިކަރު ހެދުން އަޅައިގެން ހުރި ވަލު ދޫންޏެއް ނޫން ނަމަ، ދެން އާދައިގެ ރަމްޒެއް!
  ކުއްތާއެއް ނޫން ސިޔާސީ މީހަކީ ކަނބުލޮއެއް ނުވަތަ ދޫންޏެއް!
  ސިޔާސީ މީހަކަށް ފަރުބަދަތަކެއް ވައުދުވެވޭނެ ނަމަވެސް އޭގެ ފަހުން ތިޔަ ސާފުކުރަނީ ހަމައެކަނި ކޮތަޅުތަކެވެ!
  ކުކުޅަށް ވޯޓު ދޭން އަވަސް ނުކުރައްވާ، އޭނާ ކަލޭ މަރާލާނެ!
  ހުދުމުހުތާރު ވެރިޔާ، މިއީ ކަނބުލޭގެ ވަށާލެވިފައިވާ ސިންގާ ތަޚުތެއްގައި އިން ކުއްތާއެއް!
  ދިރޭ އެއްޗަކަށް ވާން ބޭނުން ނުވާނަމަ، ކުޑަމިނުން އަމިއްލައަށް ކުޑަކުޑަ ކުއްތާއަކަށް ވާށެވެ!
  އެއްވެސް ކަމެއް ނެތި ކަނބުލޮ ނުގުނާ މީހާއަށް އިންތިހާބު ކާމިޔާބު!
  ހިތުން ވޯޓު ދެވިދާނެ، އެކަމަކު ކާމިޔާބު ހޯދާ މީހާ ކާމިޔާބުވާނީ ސިކުނޑިން!
  
  ސިޔާސީ މީހަކީ ކަނބުލޭގެ ގުނާ މީހުންނަށް ވުރެ ޑޮލަރުގެ ކުލަ ފަދަ ފެހި ޗީޒް އިސްކަންދޭ ކުއްތާއެކެވެ!
  އަނބިމީހާއަކީ މިޓެންއެއް ނޫން، އަތްދަބަސް ބަދަލު ކުރިހާ އަވަހަކަށް ކަނޑައެޅިގެން ސަލްޓްރީ އެޑްވެންޗަރސް އިން ސްކަމްބަގަކަށް ބަދަލުވާނެ!
  މެދުމިނުގެ މުސްކުޅިންނަށް ވުރެ މާ ގިނަ ހޯދުންތަކެކެވެ !
  ޒުވާންކަމުގައި ހިތުގައި އަލިފާން، ބޮލުގައި ހޯދުން، ނަތީޖާއަކީ ކާމިޔާބީ!
  ކާމިޔާބީގެ މަގަކީ އަބަދުވެސް ސީދާ މަގެއް ނޫން ނަމަވެސް ތަބާވުމުގައި ބުރަކަށި ވައްޓާލުމަކަށް ތަޙައްމަލެއް ނުކުރެއެވެ!
  ސިޔާސީ މީހާ ގުދުވަނީ ނޭފަތް މައްޗަށް އުފުލާލަން!
  ސިޔާސީ މީހާ ބޯޖަހާނީ ދެން ވޯޓުލާ މީހާގެ މައްޗަށް ގުދުވެ!
  ވޯޓުލާ މީހުންގެ ކުރިމަތީގައި އޭނާގެ މަސްއޫލިއްޔަތު ވަޅުލުމުގެ ބޭނުމުގައި ބިމުގެ ތެރެއަށް ނޭފަތް ކޮނެގެން ސިޔާސީ މީހާ ތައްޔާރަށް!
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ދުނިޔޭގައި ނުކުރެވޭނެ ހުރިހާ ކަމެއް ކުރެވޭނެ، އަދި ގަބޫލުކުރައްވާ، ދިރިއުޅުމަކީ ވަރަށް އުނދަގޫ ކަމެއް، ޝޫޓިން ގެލެރީއެއްގައި އުޅޭ ފަދައިން!
  ރަން ކޮތަޅެއް ގެންގުޅޭ ޙިމާރަކީ ދަގަނޑު ކަނބުލޮއެއް ގެންގުޅޭ މަމައްޗަކަށްވުރެ ކިއްލާ ފާރެއް ފަޅާލުމުގެ ޤާބިލުކަން ރަނގަޅެވެ !
  ރަން އަނގައެއް އޮތް ސިޔާސީ މީހަކު ވޯޓުލާ މީހުން ޙިމާރުތަކަކަށް ބަދަލުކުރަނީ ރަން ކޮތަޅުތަކެއް ހުށަހަޅައިގެން!
  އެންމެ ވަރުގަދަ ޖަނަވާރަކީ ކާކު ހެއްޔެވެ؟ ހަމަގައިމުވެސް ރަން ކޮތަޅެއް ބަރުކޮށްފައި ހުރި ޙިމާރެއް! ޚިޔާނާތުގެ ރީނދޫ ކުލައާއި ޙަދިޔާގެ ރަން ފައިސާ ފޮތިތަކަށް ކުއްތާ ވަރަށް ލޯބިކުރެއެވެ!
  ސިޔާސީ މީހުން ގިނަ ފަހަރަށް ރަތް ދިދަ އުފުލަނީ ވޯޓުލާ މީހުންގެ ޖީބުން ނަގާ ފައިސާ ފޮތިތަކުގެ ރީނދޫ ކުލައަށްޓަކައި ރަތް ދިދަތައް ރަތް ނުކޮށް!
  މީރު ސިޔާސީ ބޭފުޅުންގެ ފަރިތަ ވާހަކަތަކުން ލޭއޮހޮރުވާލާ ކަތިލުމުގައި ދަރިން ނެތިގެން ދިޔަ މައިންގެ ހިތި ކަރުނަތައް އޮހޮރިގެން ދިޔައެވެ!
  ރަނުގެ ފަރުބަދަތަކެއް ވައުދުވާ މީހާއަކީ ފަޅައިގެން ގޮސްފައިވާ ކޮޕަރ ލާރިއެއްގެ އަގެއް ނޫނެވެ!
  . ބާބު ނަންބަރު 13.
  ކަލިގުލާ ޑެލްފިނޯވްގެ އަމިއްލަ މިޝަނެއް އެބައޮތެވެ. ކޮންމެ އަގެއް ދައްކައިގެން ވެސް ދޮށީ ކޮއްކޮ ހޯދަން ޖެހެއެވެ. އަދި ތިބާ އަމިއްލައަށްވެސް، މިދެމެދުގައި، ޕެރެލަލް ދުނިޔެއަކަށް ގެންދިޔައީ، ތިބާގެ އަމިއްލަ ޚާއްޞަ އަދި، ހަމަ އެއާއެކު، ވަރަށް ފިނި އަދި ޚާއްޞަ މިޝަންތަކެއް އުފެއްދި ތަނަކަށެވެ.
  މާގަރީޓާ އާއި ކަލިގުލާ އެމީހުންގެ ހުސް، ވަށައިގެންވާ ހީލްސްގައި އަތްލާފައި ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ:
  -ދޫނި ދޫނި،
  ލޮލަކަށް ލޮލެއް!
  ބާބޯސް ނޫން -
  ފެންޓޯމާސް !
  މިހާރު އެ ފިރިހެނުން އެކި ދިމާލަށް ފަތުރާލީ ލޭންޑް އޮފް ދަ ރައިސިންގ ސަންގެ ލަޝްކަރު ކަމަށްވާ ޕޯޓް އާރތް އަށް ދާން ޖެހޭ މަގުތައް ކަވަރު ކުރާ ރޭންކްތަކުގެ ގްރައިންޑިންގ އަވަހަށް ނިންމުމަށެވެ. ޓާމިނޭޓަރ ކުދިން މަޑު ޗަސްބިމުގެ ތެރެއިން ކަރަންޓު ކަނޑިއެއް ފަދައިން ހަރަކާތްތެރިވެ، ރަހުމެއް ނެތި ޖަޕާނު މީހުން ނައްތާލިއެވެ.
  ކުރޮޕަޓްކިން އަދިވެސް ފަސްޖެހުނީ ހަމަލާ ފެށުމުގެ އަމުރުގައި، ނަމަވެސް މައުންޓް ހައިގައި މާރާމާރީ ހިންގާ ދެމަފިރިން ޓްރައިކަލަރ ޓްރައިކަލަރ އިންސްޓޯލް ކުރި ނަމަވެސް ، ކުޑަކުދިންގެ ހަނގުރާމަވެރިން ފަސޭހައިން ބޮޑެތި ކާޑުބޯޑު ކުލަޖަހާފައި، އަދި މިހާރު ދުވާލު ވަގުތު ސާފުކޮށް ފެންނަން ހުރެއެވެ. އެކަމަކު ކުރީގެ ޑިފެންސް މިނިސްޓަރު އަދިވެސް ހުރީ ފަސްޖެހިފައެވެ. ނަމަވެސް , ހަމަ އެއާއެކު، ކުރޯޕަޓްކިން އަކީ ބިރުވެރިއެއް ނޫނެވެ. 1877-1878 ގެ ހަނގުރާމައިގެ ތެރޭގައި އޭނާ ދެއްކެވީ އާދަޔާ ހިލާފު ހިތްވަރެކެވެ.
  އާދެ، އަދި އާދައިގެ ސިފައިންގެ ދިރިއުޅުން ރަނގަޅު ކުރުމަށްޓަކައި، މިނިސްޓަރ އޮފް ޑިފެންސްގެ ހައިސިއްޔަތުން އޭނާ ވަރަށް ގިނަ ކަންތައްތަކެއް ކުރެއްވި، އަދި ވައްކަމުގެ ތެރޭގައި ނުހިފެހެއްޓި. ސިފައިންގެ ހަނގުރާމަވެރިކަމުގެ އަސަރު އޭނާގެ ވެރިކަމުގައި މާބޮޑުތަނުން އިތުރު ނުވި ނަމަވެސް. އެކަމަކު އޭނާގެ ކިބައިގައި ސުވޮރޯވްގެ އަޒުމެއް، ނުވަތަ އެޑްވެންޗަރިޒަމް ވެސް ނެތެވެ. އެލެގްޒެންޑަރ ސުވޮރޯވް ވަރަށް ކެރިގެން ހަނގުރާމަކުރީ، މުޅިން ބަލިވުމުގެ މަގުމަތީގައި މެދުނުކެނޑި ބެލެންސް ކުރަމުންނެވެ. ނަމަވެސް ގުދުރަތުން ދިން އިންޓިއުޝަން އާއި ފީނޯމަނަލް ލަކްގެ ސަބަބުން ދުޝްމަނުންގެ ބަދަލު ހިފުމުގެ ފިޔަވަޅުތަކާއި އޭނާގެ ރިއެކްޝަން ލަފާކޮށް ކާމިޔާބީތައް ހޯދުމުގެ ފުރުސަތު ލިބުނެވެ. މިއީ ގޯސް ގުރުބާނީތަކެއް ވެ، ބަލިވުމުގެ ނުރައްކާ އޮތް ނަމަވެސް ގިނަ ހާލަތްތަކުގައި މޮޅުވި ޓާލްގެ ސްޓައިލްގައި ... އެކަމަކު ދުނިޔޭގެ އެންމެ މޮޅު ޗެސް ކުޅުންތެރިންނަށް ފެނުނީ ޓާލް މެދުވެރިކޮށެވެ.
  އެންމެ ފުރަތަމަ އޭނާއަށް މަސް ގިރާ އެއްޗެއް ދީ ބަލިވީ މިޚައިލް ބޮޓްވިނިކް އެވެ. މި ޗެމްޕިއަނަށް ދުޝްމަނުންގެ ބަލިކަށިކަންތައްތައް ޕްރޮގްރާމްކޮށް ފާހަގަކުރަން އެނގުނެވެ.
  އަދި ޖީނިއަސް ޓަލްގެ ތަރި ފަނޑުވެގެން ދިޔައެވެ.
  ފަހަރެއްގައި ސުވޮރޯވް އަށް ވުރެ ގިނަ ދުވަހު އުޅުނު ނަމަ އަދި ކަންދިމާކުރި ގޮތުން ނޭޕޮލިއަން އާއި ކުރިމަތިލާން ޖެހުނު ނަމަ ތަޅާލެވުނީސް ކަމަށް ވެދާނެ އެވެ. އެކަމަކު އެލެގްޒެންޑަރ ވަސިލިއެވިޗް ހަނގުރާމަކުރި ތުރުކީ ސިފައިން ހުރިހާ ނަޒަރަކުންވެސް މާ ފަހަތަށް ޖެހި، ކޮމާންޑަރުން އައްޔަން ކުރެވުނީ އެމީހުންގެ ލީޑަޝިޕް ސިފަތަކާ އެއްގޮތަށް ނޫނެވެ.
  އަދި ފްރާންސް މީހުންނާއެކު ކުރި ހަނގުރާމައިގެ ދުވަސްވަރު ޕެޑްލިންގ ޕޫލްތަކުގައި މާ ޒުވާން ކޮމާންޑެއް ހުރިއިރު ރަޝިޔާގެ ބުޅަލުގެ ލަޝްކަރު މާބޮޑަށް ކުޑަކޮށް ބެލުން ވެސް ހުއްޓެވެ.
  އަނެއްކޮޅުން ކުރޮޕަޓްކިން އަކީ އާންމުކޮށް ހަމަލާދޭން ބިރުގަންނަ ކުޅުންތެރިއެއް ކަމަށާއި، އޭނާ އިސްކަންދެނީ ޑިފެންސިވްގައި އިށީނދެގެން ކަމަށެވެ. ހިސާބު ކުރުމުން ސާފުވާ ގޮތުގައި ދުޝްމަނުން އަމިއްލައަށް ފުނޑުފުނޑުކޮށްލާނީ ރެޑައުޓްތަކާ ދިމާއަށެވެ. ހަނގުރާމަ ގެއްލުނީ އެފަދަ ކޮމާންޑަރަކާއެކުގައެވެ.
  އަދި އަންހެން ކުއްޖާ މާގަރީޓާ އާއި ކެލިގުލާ ޑޮލްފިންސް އަށް އަލިފާންގަނޑުގެ ދަށަށް އައީ... އެމީހުން ސަލާމަތްވީ , ނަމަވެސް، ސްޕީޑުން، އަމަރު ހަނގުރާމަވެރިން ބާސްޓިންތަކަށް ފަޅައިގެން ގޮސް މިހާރުވެސް އެތެރޭގައި ތިބި އެންމެން ގިރާލަމުން ދިޔައިރު، ގާތްގަނޑަކަށް ވަދެ ނުގަނެވޭ ހަންގަނޑާއި , ހަމަގައިމުވެސް، ގާތްގަނޑަކަށް ރަނގަޅުވުމުގެ ޤާބިލުކަން ވަގުތުންނެވެ.
  ޑޮލްފިނޮވް ޖޫނިއަރ , ޖަޕާނުގެ އެހެން ޖެނެރަލެއް ކަނޑާލަމުން، "ހައިލެންޑަރ" ގެ ޢިބާރާތެއް ހަޅޭއްލަވައިގަތީ، ހުސްފައިން ވިހަ އިނގިލިތައް އުކާލަމުން ލޭ ތެޅިގަތެވެ:
  - ބާކީ އޮންނަންވާނީ އެންމެ މީހެއް!
  އަދި އޭނާގެ ކަނޑިތަކުން، ވިލާގަނޑެއް ފަދައިން، ޤާތިލު، ތަފާތު މިލްއެއް ކުރިއަށް ގެންދެއެވެ. އިތުރަށް ސާފުކޮށް ބުނާނަމަ، ދެތިން ބެޓޭލިއަންގެ މިނިޓެއްގެ ތެރޭގައި ދުޝްމަނުން ކަނޑާލުމާއެކު ސަތޭކަ ގްރައިންޑް ކުރުމުގެ އުކުޅުތަކެވެ .
  އެ ތަޅާފޮޅުންތަކުން ސަމުރާއީ ވެއްޓި، ޓާމިނޭޓަރ ކުއްޖާގެ ހުސްފައިތަކުން ފުންމާލާ ވަށައިގެންވާ ޓްރެކްތަކުގެ މުޅި އުސޫލެއް ދޫކޮށްލިއެވެ.
  ރީތި ޕާޓީ އަންހެން ކުއްޖާ މާގަރީޓާ، ރިއިންފޯސްޑް ކޮންކްރީޓްގެ އެހެން ކިއްލާއެއް ސާފުކުރަމުން ދަނިކޮށް، ވަޒަންތައް ގޮއްވާލުމުން، އެތައް ހާސް ބާރުގަދަ ބަޑިތަކެއް ވައިގެ ތެރެއަށް އުދުހިގެން ދިޔައެވެ. އޭނާގެ އެކުވެރިޔާގެ ފަހަތުން ފިރިހެން ފަންނާނު ކަލިގުލާ ވެސް ވަނީ މިފަދަ މެނިއުވަރެއް ތަކުރާރުކޮށްފަ އެވެ.
  މާގަރީޓާ، އޭނާގެ ހުސް، އަންހެންވަންތަ ފައިން ދިގު ދުރުމިނަކަށް ބޮމެއް އުކާލަމުން، ރުހުން ދިނީ:
  - ޔޫ އާ ޑޫއިން ގްރޭޓް، ބޯއީ !
  ނާކާމިޔާބު ހަނގުރާމަވެރިޔާ، ވެސް ބޮޑު ހަލުވިކަމާއެކު ނައްތާލުމުގެ ޤާތިލު ހަދިޔާ އުކާލަމުން، ސަމުރާއީ ކަނޑާލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަލުން ދަސްކުރުމަށްވުރެ ދަސްކުރުން ރަނގަޅު!
  ބިނާތަކުގެ ބާރުގަދަ ގޮވުންތައް ރަޝިޔާ ސިފައިންގެ ސަފުތަކުގައި ފާހަގަ ނުކުރެވިގެން ނުދިޔައެވެ. ލެފްޓިނެންޓް ޖެނެރަލް ޒެލެނީ އެޑްޖުޓެންޓް ޖެނެރަލް ކުރޮޕަޓްކިންއަށް ރިޕޯޓް ކުރެއްވިއެވެ.
  - ޔޫއާރ އެކްސެލެންސީ. އަޅުގަނޑުމެންގެ ޑޭޓާއަށް ބަލާއިރު، ދުޝްމަނުންގެ ސިޓާޑެލްގައި ހަނގުރާމަ ހިނގަމުން އަންނަތާ ގިނަ ދުވަސްތަކެއް ވެއްޖެ، އަދި ހަމަ ޔަގީނުންވެސް، ބައެއް ބެސްޓިންތައް ގޮއްވާލާފައިވެއެވެ!
  ކުރޯޕަޓްކިން ޖަވާބު ދިނީ ލަސްލަހުންނެވެ.
  - ހަމަޖެހޭ، ހަމަ ހަމަޖެހޭ!
  އާދެ، ހަމަ ކާލްސަން ފަދައިން، އޭނާގެ ފުރާޅު އޭގެ ހީންޖްތަކުން ވައިޖެހިފައި ހުއްޓެވެ. ހާލަތުގައި ހަމައެކަނި ހަރުކަށި ފިޔަވަޅުތައް އަޅަން ޖެހުނު ނަމަވެސް. ޖެނެރަލް ޒެލެނީ އާއި ކޮންޑްރަޓެންކޯ ބުނަނީ:
  - އަޅުގަނޑުމެން ވަގުތުން ހަޅުތާލު ކުރަން ޖެހޭ!
  ކުރޮޕަޓްކިން އައިނު ތެރެއިން ދެ ޖެނެރަލުންނަށް ބަލާލިއެވެ. ގްރީން އަދިވެސް ޒުވާން ނަމަވެސް ފެންނަނީ އޭނާގެ އަހަރުތަކަށް ވުރެ ވެސް ޒުވާން، ބާރު، ބާރު ސްޕީޑެއްގައެވެ. ކޮންޑްރަޓެންކޯ އަކީ ޕޯޓް އާތުރުގެ ބަޠަލުގެ ބޭބެއެއް ކަމަށާއި، އޭނާއަކީ ވެސް ޒުވާން ޖީލުގެ ގާބިލް ލީޑަރުންގެ ބޭބެއެކެވެ. ހަމަގައިމުވެސް މިފަދަ ފަލަކީ ހަނގުރާމަ ކުރަން ކެތްމަދުވެފައިވާ ބައެކެވެ. މީގެ އިތުރުން، ވަގުތުން ސިޓަޑެލް ސިޓީއަށް ތޫފާން އަރައިގަތުމަށް އެމްޕަޔަރ އެންޑް ސޮވަރިން އޮފް އޮލް ރަސްގެ ނިކޮލަސް ދެވަނަ ގެ ކެޓަގަރީ އަމުރެއް ވެސް އެބައޮތެވެ. އަދި މިފަދަ އުނދަގޫ ހަނގުރާމައެއްގެ ބުރައަށް ޝާހީ ޚަޒާނާއަށް ގިނަ ދުވަހު ކެތް ނުކުރެވޭނެ ކަމީ ނޯ ބްރޭނަރެކެވެ.
  ނަމަވެސް ފޯޑް ނޭނގޭނަމަ ފެންގަނޑަށް ނުވަދެވޭނެއެވެ! އަޅުގަނޑުމެން ބޭނުންވަނީ ކޮންކަމެއް ކޮންތާކު ކޮންތާކު ކޮންތާކު ހަމަލާދެނީތޯ ހޯދަން.
  ކުރޮޕަޓްކިން ކޮންޑްރަޓެންކޯ އާއި ސުވާލު ކުރިއެވެ.
  - ޖަޕާނުގެ ކޮން ޔުނިޓްތަކެއްގައި ބަޑިޖެހުން ކުރިއަށް ގެންދިޔައީ؟
  ޖެނެރަލް ސާފުކޮށް ވިދާޅުވި އެވެ.
  - ސްކައުޓުން ރިޕޯޓްކުރާ ގޮތުގައި މަލާއިކަތުން ފެނިއްޖެ - ރީތި ޒުވާނަކާއި ރަން އިސްތަށިގަނޑެއް ލިބިފައިވާ އަންހެން ކުއްޖަކު، ގަބޫލުކުރަން ދަތި ބާރުމިނެއްގައި ހަރަކާތްތެރިވާ، އަދި ކަނޑާލުމުން އެމީހުން ނުފެނެއެވެ.
  ކުރޮޕަޓްކިން ތިން ފަހަރު ފޫހި ސްޕީޑެއްގައި އަމިއްލައަށް ހުރަސްކޮށްލަމުން މުމްބާއީ ކޮށްލިއެވެ.
  - އެހެންވީމާ މިއީ އަނެއްކާ މަލާއިކަތުންކަން އެނގިއްޖެތަ؟
  ޖެނެރަލް ޒެލެނީ އޭނާގެ ހީލް ތަޅުގައި ޖަހާލިއެވެ:
  - އާނ ސީދާ! ސުވަރުގެ ސަތޭކައެއް!
  ކުރޮޕަޓްކިން ވެސް ވިސްލް ޖަހާލިއެވެ:
  - އާޗާ! މާތްރަސްކަލާނގެ ރަޝިޔާ ދޫކޮށްނުލައްވައެވެ!
  ކޮންޑްރަޓެންކޯ ޢިބްރަތްތެރި ގޮތަކަށް ބުންޏެވެ.
  - އަޅުގަނޑުމެން ވަގުތުން ދުޝްމަނުންނަށް ހަމަލާދޭން ޖެހޭނެ، ފީލްޑް މާޝަލް! ނޫނީ އަޅުގަނޑުމެން އަމިއްލައަށް އޮފެންސިވް އަށް ދާނަން!
  ކުރޮޕަޓްކިން ލަސްލަހުން ބުންޏެވެ.
  - ނޫން، ޖެންޓަލްމެން. އަހަރެން އަމުރުތައް ދެމެވެ. މާތްالله އަހަރެމެންނަށް އެހީތެރިވެދެއްވުމަށް ނިންމެވި ކަމުން، ދެން ސިފައިން މަސް ގިރާ ތަނަކަށް ލުމަކީ ފާފައެއް!
  ކޮންޑްރަޓެންކޯ ލޮޖިކަލީ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އިސްރާއީލުގައި ވެސް މާތްالله ޑިމާންޑް ކުރެއްވީ ޔަހޫދީންނަށް ވެސް ހަނގުރާމަ ކުރުމަށާއި، އެއްވެސް އެއްޗެއް އެއްވެސް އެއްޗެއް ނެތި އަދި މާރާމާރީއެއް ނެތި ނުލިބުމަށެވެ.
  ވެއިޓް އެންޑް ސީ ޓެކްޓިކްސްގެ ސްޓްރެޓެޖިސްޓެއް ކަމަށްވާ ޗަސްބިމުން އައި ފީލްޑް މާޝަލް މިކަމަށް ރައްދު ދިނެވެ.
  - އެކަމަކު ރަސޫލާ ޕައުލް ވިދާޅުވީ މާތްރަސްކަލާނގެއަށް ޚިދުމަތް ކުރުމަކީ އިންސާނުންގެ އަތް ބޭނުން ނުވާ ކަމެއް ކަމަށެވެ!
  މިހާރުވެސް ޖެނެރަލް ޒެލެނީ ފްލޭއަރ އަޕް:
  - ދެން ކީއްވެގެންތޯ ތިޔަބޭފުޅުން، ތިޔަބޭފުޅުންގެ މަތިވެރި، ޚާއްޞަކޮށް ކައިރީގައި ކޮތަޅުތައް ގޮވަމުންދާއިރު، މެދުނުކެނޑި އަމިއްލައަށް ހުރަސްކުރައްވަނީ!
  ކުރޯޕަޓްކިން ކުރިންވެސް ރުޅި އަންނަން ފެށިއެވެ:
  - އެކަމަކު ކޮންމެ ކަމެއްވެސް ހިނގަނީ މާތްރަސްކަލާނގެ އިރާދަފުޅާ އެއްގޮތަށް ކަމަށްވާތީއެވެ. ވީމާ ފުރަތަމަ ނަމާދު ޚިދުމަތެއް ކޮށްލަމާ ހިނގާށެވެ. ބޮޑާވެއްޖެނަމަ ދެމީހުންވެސް ހައްޔަރު ކުރާނެ!
  ޖުމްލަކޮށް ބަލާއިރު ނަމާދު ޖަލްސާއެއް ބޭއްވުމުގެ ޚިޔާލު ޝައުގުވެރި ކަމަށް ފެނުނެވެ. އެންމެންނަށްޓަކައި ކަރޫބުން ރެޕް ނަގަން ދޫކޮށްލާށެވެ.
  ކެލިގުލާ ދަ ޓޮމްބޯއީ އާއި ޕާޓީޝަން ގާލް މާގަރީޓާ މިހާރުވެސް ކުޑަކޮށް ވަރުބަލިވެފައިވާއިރު، ގިނަ މަސައްކަތްތައް މިހާރު ވަނީ ނިމިފައެވެ. އެހެންވީމާ ކީއްވެގެންތޯ ކަނޑުގައި ތާޒާވެ، އަދި ރަނގަޅަށް ޓޯގޯ "ގެ ސްކޮޑްރަން އަށް ވެލި ނުޖަހާ. ކޮންމެއަކަސް ބާރަ އިންޗީގެ ބަޑިން ވެސް ބަޑިޖަހާލެވޭނެ އެވެ. އަދި މިއީ 306 މިލިމީޓަރުގެ ކެލިބަރެއް ކަމުން ހަމަލާދޭ ސިފައިންނަށް ބޮޑެތި ގެއްލުންތަކެއް ލިބިދާނެ އެވެ.
  ތެދެއް، ޖަޕާނު މީހުން، މި ހާލަތުގައި، ގާތްގަނޑަކަށް ލޯމަރާލައިގެން، ރިޖް ހުރަސްކޮށް ބަޑިޖަހަން ޖެހޭނެ. އަދި އެމީހުންނަށް ސީދާ ބަޑިޖަހާލެވޭނީ ހަނގުރާމަ ސިޓީގެ ޙައްދުތަކަށް ބަދަލުވުމުންނެވެ.
  މައިގަނޑު އަމާޒަކީ ބާރަ އިންޗީގެ ބަޑި ޖަހާފައިވާ ހަތަރު ހަނގުރާމަ މަނަވަރެވެ.
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ، އޭނާގެ ޤަތުލުވެރި ކަނޑިތަކުން ޖަޕާނު މީހުން ކަނޑައި، ތާށިވެފައި ހުރި ކަށިގަނޑުތައް ތެޅިފޮޅާލަމުން، ލަފާ ދިނެވެ.
  - ފަހަރެއްގައި އަހަރެމެންގެ ފުރުސަތުތައް ކުޑަކޮށް އިވެން އައުޓް ކުރެވިދާނެ ހެއްޔެވެ؟ ޓީ އަށް ބަޑި ހަނގުރާމަކުރުމުގައި ރޮޒްޑެސްޓްވެންސްކީގެ ސްކޮޑްރަންއަށްވުރެ މޮޅުކަން ލިބިފައިވަނީ ، ގާތްގަނޑަކަށް 1.8 އިން 1. މިގޮތަށް އަޅުގަނޑުމެން ބާރުތަކުގެ ބެލެންސް ކުޑަކޮށް ހަމަހަމަކޮށްލާނަމެވެ.
  ޑޮލްފިންސްގެ ކެލިގުލާ، އެންމެ ފަހުގެ ސަމުރާއީ ކަނޑާލަމުން، ހަނގުރާމަވެރިޔާ މާގަރީޓާ އާއި ސުވާލުކުރިއެވެ.
  - ފްލެގްޝިޕް އިން ފަށަންވީ ހެއްޔެވެ؟
  The partisan girl , އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުން ކޮތަޅެއް އުކާލައި، އިތުރު ދިހަވަރަކަށް ޖަޕާނު މީހުން ފަޅާލައި، ދޫކޮށްލާފައި އޮތީ ހަމައެކަނި ފަޅައިގެން ގޮސްފައިވާ ތަންތަންކޮޅަށެވެ.
  - އެމީހުން ފެށެނީ އެންމެ މީރު އެއްޗަކުން ނޫން! ނަސީބަކުން ސްކޮޑްރަންއެއް ހޯދުމުގެ ބޭނުމެއް ނެތެވެ. ފުރަތަމަ ދެ އާމަޑިލޯ އަށް ކްލިކް ކޮށްލަމާ ހިނގާށެވެ.
  ކަލިގުލާ ދަ ޓޮމްބޯއީ ހީލަމުން، އޭނާގެ ހުސް ފައިތިލައިން ބޮމެއް އުކާލައި، ލޭއޮހޮރުވާލާފައިވާ ކަނޑި ނޫޓިލީ ބޯޓަށް އިޝާރާތްކޮށްލަމުން ، އުފާވެރިކަމާއެކު ހީލިއެވެ:
  - އަދި މި އެއްޗަކީ އަހަރެންގެ އެއްޗެއް!
  އަނެއްކާވެސް ޖަޕާނު މީހުން މަރުގެ ގޮތުގައި ކަނޑާލުމަށްފަހު މާގަރީޓާ އޭނާގެ ބައިވެރިޔާއަށް ލަފާ ދިނެވެ:
  - އެކަމަކު ރަނގަޅުވާން ބައިގަޑިއިރު ފެނުގައި އޮށޯވެލަމާ ހިނގާށެވެ.
  ހަމަކަށަވަރުން އަރާމުކުރުމަކުން ދެރައެއް ނުލިބޭނެއެވެ. އެކަމަކު ކެލިގުލާ ޑޮލްފިންސް އިން އެ ކުރު މަޑުޖެހުމުގެ ތެރޭގައި އެއްވެސް ވަގުތެއް ބޭކާރު ނުކުރި އެވެ. ޚާއްޞަކޮށް، އަޅުގަނޑުމެންނަށް ޝައުޤުވެރި ކަމެއް ބެލެވުނު.
  ރޭވުންތެރިން އެއްވެ ބިންގަރާހުގައި ތިއްބެވެ. ސީލިންގުގެ ދަށުގައި ހުރި ކަރަންޓު ދިއްޓެއްގެ ސަބަބުން ނުބައި ހިޔަނިތަކެއް އުފެދެއެވެ. ލެނިންގެ މަޝްހޫރު ބޯ ބޮލުގެ އިސްތަށިގަނޑު ފަނޑުކޮށް ވިދާލާއިރު، ދުނިޔެއަށް ރަނގަޅަށް އެނގޭ ސްޓާލިންގެ ނަމުން މަޝްހޫރު ޝެގީ ކޮބާ އާއި ޖެހިގެން ، އޭރު ރީތި ޔުނީފޯމެއްގައި ކަނޑުގެ ސިފައިންގެ އޮފިސަރެއް ހުރިއިރު، މަދު ބަޔަކަށް އެނގޭ ލެފްޓިނެންޓް ޝްމިޓް، ޑެންޑީ ތުނބުޅިއެއް ހުރި ބުޚާރިން އެވެ .
  ފުރިހަމަ ބައްދަލުވުމަށް ޓްރޮޓްސްކީ ފުދޭވަރުގެ ކުޅުންތެރިއެއް ނޫން ނަމަވެސް މިވަގުތު އޭނާ އާއި ލެނިންއާ ދެމެދު އޮތީ ޚިޔާލުތަފާތުވުމެކެވެ. އަދި އެހެންކަމުން، އެންމެ ނުފޫޒުގަދަ ބޮލްޝެވިކްސް އެއްވެ، އިންގިލާބެއް، ނުވަތަ ބަޣާވާތެއް، ކޮންމެ ގޮތެއް ވިޔަސް، ހަމައެކަނި ވެރިކަން ހޯދުމަށް ތައްޔާރަށް ތިއްބެވެ.
  އެންމެ ފުރަތަމަ ވާހަކަ ދެއްކީ ލެނިން އެވެ.
  - ޖަޕާނާއެކު ކުރި ނުހައްގުން ސަރަޙައްދީ ހަނގުރާމައިގައި ޚުދުމުޚުތާރު ވެރިކަމުގެ ކާމިޔާބީ ކޮންމެ އަގެއް ދައްކައިގެން ވެސް ހުއްޓުވުން އިންތިހާއަށް މުހިންމު , އެކުވެރިން. އިންގިލާބުގެ މަސައްކަތުން މިކަން ޑިމާންޑް ކުރަނީ!
  ޖަވާބުގައި ބިރުވެރި ސްޕެންކްސް ޖަހައެވެ.
  ބުޚާރީން، އަތްތިލަބަޑި ޖަހައި، އަދިވެސް ޒުވާން މޫނު ޒީނަތްތެރިކޮށްފައިވާ ކަޅު ތުނބުޅި ތެޅެމުން، ކަށަވަރުކޮށްދިނެވެ.
  - އާދެ، އަޅުގަނޑުމެން ޚުދުމުޚުތާރު ވެރިކަމަށް ކުޑަވެސް ފުރުޞަތެއް ދީގެން ނުވާނެ. މިއީ ޚިޔާނާތުގެ ވަސް ދުވާ ކަމެއް ކަމުގައި ވިޔަސް އަޅުގަނޑު ދަންނަވާނީ، މިކާޑޯ އަކީ ބޮލްޝެވިކްސް އާއި ދުނިޔޭގެ ކޮމިއުނިޒަމްގެ އެންމެ ރަނގަޅު އަދި މައިގަނޑު އެކުވެރިޔާ!
  ކޮބާ ޖޯސެފް ރުޅިވެރިކަމާއެކު ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - ރަނގަޅަށް ބުނީމެއްނު! މިކަމުން ޚިޔާނާތުގެ ވަސް ނުދުވި ނަމަވެސް މިހާރުވެސް އެއީ ޚުދު ޚިޔާނާތެވެ!
  އެއަށްފަހު ކާޕޯވްގެ ދޮގު ނަމުން ދިޔަ ލެނިން ހީލަމުން ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - ދުނިޔޭގެ އިންގިލާބުގެ ހައްގުގައި ބައެއް ފަހަރު ގުރުބާނީތަކެއް ވާންޖެހެ އެވެ. އޭގެ ތެރޭގައި ތިމާގެ ޟަމީރުގެ ބައެއް އަދި އަމިއްލަ ނަފްސު ޤުރުބާން ކުރުން ހިމެނެއެވެ. - އުލިއަނޯވް ކޯކް ނަގައި، ބޮލުގައި ސްކްރޫ ނަގައި، ޖަރުމަނު ބިޔަރު ފުޅިއެއް. ވާހަކަ ދެއްކުމުގެ ފަރިތަކަމަށްޓަކައި ކަރު ތާޒާ ކުރަން ޖެހެއެވެ. ދެތިން ފޮތިކޮޅެއް ބޯލަމުން ކުރިއަށް ދިޔައެވެ. - އަމިއްލަ ޤައުމަށް ނުބައިކަމާއި ބަލިވުމަށް އެދެން އަހަރެން އަމިއްލައަށް ހިތްހަމަޖެހޭ ކަމަށް ހީކުރައްވަނީ ހެއްޔެވެ؟ ނަމަވެސް އަޅުގަނޑު ތެދުތެދަށް ބުނާނަން، އިންގިލާބު ކުރެވޭނީ ޚުދުމުޚުތާރު ވެރިކަމުގެ ވެރިކަން ވަރަށް ބޮޑަށް ބަލިކަށިވެގެން. އަދި ހަނގުރާމައިގައި ބަލިވުމަށްވުރެ ބޮޑަށް ޚުދުމުޚުތާރު ވެރިކަން ބަލިކަށިކޮށްލާނީ ކޮން ކަމެއް ހެއްޔެވެ؟
  ކޮބާ އެއްބަސްވުމުގެ ގޮތުން ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އެއްވެސް ކަމެއް ނެތް... ބައެއް ފަހަރު އެންމެ މަތީ އަމާޒަށް ގުރުބާނީތަކެއް، އަދި ބޮޑެތި ގުރުބާނީތަކެއް ވެސް ވާންޖެހެއެވެ!
  ލެނިން އޭނާގެ ފަލްސަފާ ކުރިއަށް ގެންދެވިއެވެ:
  - ފަހެ، މާތްالله ނެތްކަމުގެ އަޚްލާޤާއި ފަލްސަފާއާ ބެހޭގޮތުން އަޅުގަނޑުމެން ވާހަކައެއް ނުދައްކާނަމެވެ. މިއީ މައިގަނޑު ކަމެއް ނޫނެވެ. އަޅުގަނޑުމެން މިކުރާ މަސައްކަތުގެ ސަބަބުން ހުރިހާ ޤައުމެއްގެ އަދި މުޅި ދުނިޔޭގެ މަސައްކަތްތެރިންނާއި އަޅުން މިނިވަންވެގެންދާނެކަން ސާފުވެއެވެ. އަދި އަޅުގަނޑުމެންގެ ދައުލަތާއި އެހެން ރައްޔިތުންނަށް ލިބުނު ހުރިހާ ގެއްލުމެއް ސަތޭކަ ގުނަ ބަދަލުކުރެވޭނެ ކަމުގެ ހަގީގަތް. - އުލިއަނޯވް މަޑުކޮށްލަމުން ތަފާތު ރާގެއްގައި އިތުރު ކުރިއެވެ. - އަދި ރައްޔިތުންނާއި އަޅުގަނޑުމެންނަށް ނަފްރަތުކުރާ ޚުދުމުޚުތާރު ވެރިކަން ބަލިކުރުމަށް އަޅުގަނޑުމެން އަޅާނީ ކޮން ކޮންކްރީޓް ފިޔަވަޅުތަކެއް ހެއްޔެވެ؟
  މިތަނުގައި ލެފްޓިނެންޓް ޝްމިޑް ވާހަކަ ދެއްކެވީ ތުނި އަޑަކުންނެވެ.
  - އަޅުގަނޑަށް ހީވަނީ، ފުރަތަމަ ކަމަކަށް، ޓްރާންސް-ސައިބީރިއަން ރޭލްވޭ އެއްފަހަރާ އެތައް ތަނެއްގައި ގޮއްވާލަން. މިކަމުގެ ސަބަބުން މަންޗޫރިއާގައި ތިބި ސާރިސްޓް ސިފައިންގެ ސަޕްލައިއަށް ވަރަށް ބޮޑު އަސަރެއް ކުރާނެއެވެ.
  ކޮބާ ކުއްތާއެއް ފަދައިން ހީލިއެވެ:
  - ބްރާވޯ , އެ ކުއްޖާ ކުރިއަރަމުން އެބަދޭ! އަދި ސާރގެ ރޫބަލްގެ ރަން މިންގަނޑަށް ގެއްލުން ދިނުމުގެ ގޮތުން ބައެއް ބޭންކުތައް ފޭރިގަތުމަށް އަޅުގަނޑު ވިސްނީމެވެ.
  އުލިއަނޯވް ހަރުކަށިކަމާއެކު ޝަހާދަތް އިނގިލި ޖައްސާލީ "އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ޖޯޖިއަން" މީހާއަށެވެ:
  - ނުލަފާ ނުވާނެ! ވަރަށް ޝައުގުވެރި ހުށަހެޅުމެކެވެ. ކުރޯޕަޓްކިނާ ކިތަންމެހާވެސް ބޮޑަށް ހަލާކު ކުރެވިދާނެއެވެ.
  ޝްމިޑް ކުރިއަށް ގެންދެވީ:
  - އާންމު ގޮތެއްގައި އަޅުގަނޑުގެ ޕްލޭންގައި ހިމެނެނީ ކަޅު ކަނޑުގެ ފްލީޓްގެ ހުރިހާ ބޯޓުތަކެއްގައި ގަތުލުއާންމެއް އުފެއްދުމެވެ. އޭރުން ސިފައިން މަސައްކަތްތެރިންގެ ފަހަތަށް ގޮސް، ޚުދުމުޚުތާރު ވެރިކަން އެއްފަހަރާ ފުނޑުފުނޑުވެގެން ދާނެ!
  ކޮބާ ހީނގަތީ ހައިރާން ކުރުވަނިވި ގޮތަކަށެވެ.
  - އާދެ، ކެންސަރު ފަރުބަދަ މަތީގައި ވިސްލް ޖަހާނެ!
  - ކޮބާ , ހުއްޓާލާ! - ލެނިން ބާރުބާރަށް ބާރުބާރަށް އިތުރަށް ބުނެލިއެވެ. - ހަމަކަށަވަރުން، ކަޅު ކަނޑުގައި ގަތުލުއާންމެއް ތައްޔާރުކޮށް ކުރިއަށް ގެންދިއުން ކޮންމެހެން ކުރަންޖެހޭ ކަމެކެވެ. އަދި ތަޅާފައިވާ ކުރޯޕަޓްކިން ޕޯޓް އާރތް އިން ފިލައިގެން ދާއިރު ، މުޅި ސިފައިންގެ ތެރޭގައި ހިނގާ ބަޣާވާތް ހަގީގަތަކަށް ވެގެންދާނެ!
  ޝްމިޑްގެ ރުޅިވެރިކަން ގެއްލުނީ:
  - އާދެ، އަޅުގަނޑުމެން އެކަން ކުރާނީ ރޫޙާނީ ގޮތުން!
  ބުޚާރީން ވާހަކަ ދެއްކިއެވެ:
  - ދުނިޔޭގައި އަޅުގަނޑުމެންގެ އެންމެ ގިނަ އެކުވެރިޔަކީ ދަނޑުވެރިން؛އެމީހުން ތެދުވުމުން، އެމީހުންނަށް ޚުދުމުޚުތާރު ވެރިކަމުގެ ހުރިހާ ބާރުތަކެއް ޖައްސައިލެވޭނެއެވެ. އަޅުގަނޑުމެން ބޭނުންވަނީ އަޅުގަނޑުމެންގެ އެޖިޓޭޓަރުން ރަށްރަށަށް ފޮނުވަން، ދަނޑުވެރިންނަށް ހަމައެކަނި ބިމެއް ނޫން، ގޯތިތައް، ބިމުގެ ވެރިންނަށް ނިސްބަތްވާ ހުރިހާ އެއްޗެއް ދިނުމަށް ޑިމާންޑްކޮށްގެން!
  ކޮބާ ވާހަކަ މެދުކަނޑާލީ ހައިރާން ކުރުވަނިވި ގޮތަކަށެވެ.
  - އެމީހުންގެ އަނބިދަރިންނާއި އަންހެން ދަރިން ހިމެނޭ ގޮތަށް!
  ބުޚާރީން ހީލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އަދި މިވެސް! It"s as simple as Emelyan Pugachev did - ބޯ ކަނޑާލާނެ، ބާރު ތަޅުވާލާނެ، އަދި އެމީހުންގެ މުދާ އަމިއްލައަށް ނަގައިގެން ހަމަހަމަ ގޮތެއްގައި ބަހާލެވޭނެ! އަދި ބިމުގެ ވެރިންގެ އަނބިދަރިންނަކީ ތިޔަބައިމީހުންގެ އަޅުންނެވެ!
  އުލިއަނޯވް މި ގޮވާލުން ފާސްކުރެއްވީ:
  - ކަނާތް! އަހަރެމެން އެ ހުރިހާ އެއްޗެއް ތަޅުވާލާނަން! އުތުރު ގުރޫޕާ ހަމައަށް ހުރިހާ މަގެއް!
  ކޮބާ ހުށަހެޅުއްވީ؛
  - އަޅުގަނޑުމެންނަށް ވީހާވެސް ގިނައިން ރޮބަރ އެލިމެންޓް ހީވާގިކަމާއެކު ބޭނުންކުރަންޖެހެއެވެ. ޚާއްޞަކޮށް , އެންމެ ވަރުގަދަ އަދި އެންމެ ކާމިޔާބު އިންޤިލާބީން ނިކުންނަނީ ކުށްވެރިންގެ ތެރެއިންނެވެ. މިސާލަކަށް ކޮޓޮވްސްކީ އަކީ ބަޠަލެއް ނޫން ހެއްޔެވެ؟ ބަޠަލެއް! އަދި ފާދިރީ މަޚްނޯ އެއަށްވުރެ ދެރައެއްނޫން!
  ބުޚާރީން ބާރަށް ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އެއީ! އަޅުގަނޑުމެން އެ އެންމެން ކުށްވެރިކޮށްގެން ފުނޑުފުނޑުކޮށްލާނަން !
  އުލިއަނޯވް މޭޒުމަތީގައި އަތް ޖަހާލިއެވެ:
  - ޓެރަރިޒަމް، ޓެރަރިޒަމް އަދި އަނެއްކާވެސް އިންގިލާބީ ޓެރަރިޒަމް!
  "ޝަރަފުވެރި ހަތަރު" މީހުންގެ އިތުރު ވާހަކަތައް ފާހަގަ ކުރެވޭ ގޮތެއް ނުވިއެވެ. ހޭލެވުނު ފަހުން ކާމިޔާބު ސްޓްރެޓެޖީއެއް ތަންފީޒު ކުރުމުގެ އަމަލީ ފެންވަރަށް ދާން ޖެހުނެވެ. ޚާއްޞަކޮށް ޓީމުތަކުން ހަނގުރާމަ މަނަވަރުތައް ސާފުކުރުން.
  ކަލިގުލާ އަވަސް އަވަހަށް ފަތާފައި އޭނާގެ އަމާޒަށް ދިޔައިރު، މާގަރީޓާ އޭނާގެ އަމާޒަށް ދިޔައެވެ. އެ ފިރިހެނުން، އިނގިލިތަކާއި ފައިގެ އިނގިލިތައް ބޭނުންކޮށްގެން، ވަގުތުން އެމީހުންގެ ޝިކާރައަކަށް ވެފައިވާ ބޯޓުތަކަށް އަރައިގެން ދިޔައެވެ.
  ކެލިގުލާ ދަ ޓޮމްބޯއީ އަށް ބްރޭކްތަކުގެ އިހުސާސެއް ދެން ނުކުރެވުނީ، އޭނާ ޖެހިޖެހިގެން އެންމެން ކޮށާލަން ފެށުމުންނެވެ. ބޯޓަކަށް އެރުމަކީ އުނދަގޫ ކަމެއް ނޫން، މުހިންމު ގޮތެއްގައި ހަނގުރާމަ މަނަވަރު ކްލާހެއް. ހަމަގައިމުވެސް އިންސާނުންނަށްވުރެ މާ ބޮޑު މީހަކަށް ނުވާހާ ހިނދަކު . އެހެންކަމުން، ދުވެފައި ކަނޑާލާށެވެ. އަދި މިފަދަ ސުޕަރނެޗުރަލް ސްޕީޑާއެކު އެއްވެސް މީހަކަށް ތިބާއާ ދެކޮޅުހެދުމުގެ ފުރުސަތެއް ނެތެވެ.
  އާދެ، ދަރިންގެ ހުސް އިނގިލިތަކުން، އެކަމަކު ޗީޓާގެ ފައިގެ ފަޔަށް ވުރެ އަވަހަށް ވިހަ އިންޖެކްޝަންތައް އުކާލާށެވެ. އަދި މިކަމުން ވެސް ޖަޕާނު މީހުންނަށް މުޅިން ސިހުމެއް ލިބިގެންދާނެއެވެ.
  The fighters of the Land of the Rising Sun are again laying cut down , އަދި ޓާމިނޭޓަރުގެ ޖޯޑުގެ ޕްލޭން ސާދާ. ވަޒަން ކޮމްޕާޓްމަންޓަށް ގޮސް، ދެން ބޮއިލަރުތައް ވެސް ނިވާވާ ގޮތަށް ވަޒަން ގޮއްވާލާށެވެ. އެއަށްފަހު ހަލާކުވެފައިވާ ބޯޓަށް އަޑިއަށް ދިއުން ނޫން ގޮތެއް ނޯންނާނެއެވެ.
  ޑޮލްފިންސްގެ ކެލިގުލާ، ކަނޑިން ކަނޑައި ނިޔަފަތި ޖަހަމުން، ވަޒަން ސަޕްލައިއަށް ވަދެގެން ދިޔައެވެ. އާދެ، އޭނާއަށް ވަކިވަކި ވަޒަންތަކަކީ ކޮބައިތޯ، އެ ފިރިހެން ކުއްޖާ އުދުހުމުގައި ވައްޓާލާ، ނުވަތަ ދުޝްމަނުންނަށް ފަހަތަށް ވެސް އުކާލާ ވަޒަންތަކެކެވެ. ޚާއްޞަކޮށް، ތިބާގެ ހުސް ފައިން، ވަގުތުން އަތްތިލަބަޑި ކާޓްރިޖްތަކެއް ދުޝްމަނުންގެ ތެރެއަށް ފޫހި އަދި މަރުވާ، މަރުވާ އަދި ދެކޮޅު ނުޖެހޭ ބާރަކުން ތަޅާލައިފިނަމަ އެއީ ރަނގަޅު ކަމެކެވެ.
  އެގޮތުން ނިކޮލަސް ދެވަނަގެ ޝާހީ ސަރުކާރަށް ސަމުރާއީގެ މަގު ބަންދުވެގެން ދިޔައެވެ.
  އަދި ހަނގުރާމަ މަނަވަރުގެ ތިރި ގޮއްވާލާ ގޮތަށް ހޯލްޑަށް ވަޒަން ބަދަލުކުރުމަކީ ވެސް އުނދަގޫ ކަމެއް ނޫން، އެއީ ވެސް އޭނާގެ ޖިސްމާނީ ބާރެވެ.
  މާޗް މަހުގެ އަވިގަނޑުގައި ހޫނުކޮށްފައިވާ ދަގަނޑު ޑެކް އިން ޓާމިނޭޓަރ ބޯއީގެ ހުސް އިލާސްޓިކް ސޯލްސް އަށް ހިތްގައިމު ގޮތަކަށް ޓިކް ޓޮކް ކޮށްލައެވެ. އަދި ޝިމޯސާ ފުރިފައިވާ ބޮޑެތި ހައި އެކްސްޕްލޮސިވް ކޮތަޅުތައް ކޮނޑުން ތިރިއަށް ދަމައިގަނެއެވެ. ތިބާ ތިރިއަށް ފުންމާލަނީ، ސްޕައިރަލް ސިޑިން އަޅާނުލާ، އަދި މިހާރު ތިބާ ހުރީ ރަނގަޅު ތަނެއްގައެވެ. މިހާރު ޕާރޓީޝަންތައް ތަޅާލައި ބޮއިލަރުތައް ގޮވައި، މި ބޮޑު އެއްޗެއް ވެސް ދިރިއެއް ނުހުރެވޭނެ ފަދަ ލޯވަޅުތަކެއް އުފެދިގެންދާނެ އެވެ.
  މި ޝައުގުވެރި ކަމަކީ ޖަޕާނުގެ އާމަޑިލޯ އެވެ. މި ބޯޓަކީ ތަނަވަސް އަދި ފުޅާ ބޯޓަކަށް ވާއިރު، ބޯޓުގެ ޑެކްތައް ނިވާކޮށްފައިވާ ޒީނަތްތެރިކަމުގެ ބޮޑު ބޯމިނެއް ހުރެއެވެ. އަދި ދިގު އަދި ބޯ ކެނޯ ފީފާތަކުން، ދެތިން ދިހަ ކިލޯމީޓަރު ދުރަށް ޖެހުމުގެ ޤާބިލުކަން ހުރި، ނުވަތަ އެއަށްވުރެ ގިނަ ... ތެދެއް، އެއީ ޖަޕާނު މީހުން ނޫން، އިނގިރޭސިން ހެދި އެއްޗެކެވެ. އެކަމަކު ޝާހީ ފްލީޓަކީ ގާތްގަނޑަކަށް މުޅިން ވެސް އަމިއްލައަށް އުފައްދާފައިވާ ފްލީޓެއް ކަމުން އޭގެ ފައިދާއާއި ގެއްލުން ވެސް ހުރެ އެވެ. އެހެންކަމުން އިނގިރޭސިން ހެދީ ހަނގުރާމަ މަނަވަރެއް - މަތިވެރި މެޝިނެކެވެ. ހިތާމައެއް ނަމަވެސް އަހަރެމެން ޖެހޭނީ އޭނާ ތިރިއަށް ފޮނުވަން...
  ގޮވުމެއް ގޮވައި، ފަޅައިގެން ދިޔަ ޑެކްގެ ދަގަނޑު އެ ކުއްޖާގެ ހުސް މަސްގަނޑު ފައިގައި ޖެހި، ބިމުގެ މައްޗަށް އުސްކޮށް އުކާލިއެވެ. އެއަށްފަހު އެ ކުއްޖާ ފެނަށް ވެއްޓި ވަރުގަދައަށް ފަތާފައި ދިޔައީ ވިއްސާރަ އާއި ދުރަށް ދާން މަސައްކަތް ކުރަމުންނެވެ. އެފަދަ ކޮލޮސަސްއެއް އަޑިއަށް ދަނީއެވެ.
  އަދި މާގަރީޓާގެ ހަނގުރާމަ މަނަވަރު ބައިބައިވެގެން ދިޔައީ: ސާފުކޮށް މަސައްކަތްކޮށް ސިންކްރޮނަސްކޮށް. މިހާރު މިވަނީ ސަލާމަތްވި ދެ އާމަރޑް ބަޓްލް ކްރޫޒާ އަޑިއަށް ގެންދިއުމުގެ ވަގުތެވެ.
  ޓޯގޯ ވެސް ތިރިއަށް ދާން ދޫކޮށްލާށެވެ . މިއީ ތިބާގެ މާދަމާގެ ބިމަށް އަތަށް ހަތިޔާރު ހިފައިގެން އަންނަ އެންމެންނަށް ފިލާވަޅަކަށް ވެގެންދާނެއެވެ.
  ޑޮލްފިންސްގެ ކެލިގުލާ ވަރުގަދައަށް ކަނޑުގެ ފެން ރޭކްކޮށް އަތާއި ފައިން ވިސްލް ޖަހައެވެ:
  - ތިބާ ބަލިވާނީ ޖަޕާނު މީހުންގެ އަތުން! މިއީ މޮޔަ ގޭމެއް ނޫން !
  ހަމަ މިދިޔަ ފަހަރު ފަދައިން ގާތްގަނޑަކަށް މެޓަލް އާއި އާމޯރ ގައި އަތް ނުލައި ޑެކް މައްޗަށް އުދުހެއެވެ. އެތަނުގައި މިފަދަ މަޑުމަޑުން ސަމުރާއީ ކެބެޖަށް ކޮށާލަން ފަށައެވެ. ފަހަރެއްގައި ރެސިންގައި ތާށިވެފައިވާ ކަޅުވަކަރު މިޔަރަކީ ވެސް ލޭންޑް އޮފް ދަ ރައިސިންގ ސަންގެ މި ސޫފިތަކަށްވުރެ ސަތޭކަ ގުނަ ފަރިތަ އެއްޗެކެވެ. އެހެންވީމާ ތިބާ އަވަސް އަވަހަށް ވަދެގެން ގޮސް އަތްތިލަ، ފައި، ބޯ ކަނޑާލާ ... އަދި އެމީހުން ހަމަ ހަމަޖެހިލައެވެ. އެންމެ ރަނގަޅަށް ބުނާނަމަ އޭގެ ތެރެއިން އެކަކު ބުނަން ކާމިޔާބު ވެއެވެ.
  - ބަންޒައި!
  ޓޮމްބޯއީ ކަލިގުލާ ހީލަމުން އެމީހުންނަށް ނޭފަތް ޖަހާލައެވެ:
  - ބަންޒާއި، ނުކެރޭނެ!
  އަދި ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުން އޭނާ ކާޓްރިޖްތައް އުކާލަނީ، ސަމުރާއީގެ ނިތްކުރިއާއި އަނގައާއި ކަރުތެރެއަށް ވަށާލަމުންނެވެ.
  ދެން ކުރީގެ ކޮމްބިނޭޝަން ތަކުރާރު ކުރާށެވެ. ނަމަވެސް ބަދަލަކަށްޓަކައި ޝަރަފުވެރި ކެލިގުލާ އަވަސް އަވަހަށް މިހާރުވެސް ލޯޑްކޮށްފައިވާ ބާރަ އިންޗީގެ ބަޑިއަށް އަމާޒުކޮށް އެންމެ ކައިރީގައި ހުރި ބަޓްލް ކްރޫޒާއަށް ޗާޖެއް ޖަހާލިއެވެ. އެ ހިޓް ޞައްޙަ ކަމަށް ނިމުނުއިރު، ޖަޕާނުގެ ވަރަށް ގޮވާ ޗާޖަކުން ޑެކްގައި ބޮޑު އަލިފާންގަނޑެއް ރޯވިއެވެ.
  ޒުވާން ހަނގުރާމަވެރިޔާއަށް ފާހަގަ ކުރެވުނީ ހަމަކަށަވަރުން، އިރު އަރާ ބިމުގައި ސިނާޢަތުގެ އުފެއްދުމެއް ވަދެގެން ދާއިރު، ވަރަށް ގިނަ އަލިފާނާއި ދުން ނިކުމެއެވެ. އެއީ، ހަމަގައިމުވެސް، ބަޑިޖެހުން ފަސޭހަކޮށްދޭ ކަމެކެވެ . ސަމުރާއީ ރަޝިޔާއާ ހަނގުރާމަ ކުރަމުން އަންނަތާ ގިނަ ދުވަސްތަކެއް ވެފައިވާ ކަމަށް ބަލާއިރު، އެމީހުންގެ ކޮމްބަޓް ސްކޮޑްރަންގައި ހަގީގަތުގައި ވެސް ކޮލިޓޭޓިވް ސުޕީރިއަރިޓީއެއް އެބައޮތެވެ.
  ތެދެއް، ޖަޕާނު މީހުންނަށް އެމީހުންގެ ހުރިހާ ބޮޑެތި ބޯޓުތަކެއް ގެއްލިއްޖެނަމަ ހާސިލް ކުރެވޭނީ ކިހާވަރެއް ހެއްޔެވެ؟
  ޓޯގޯ ގެ ފްލެގްޝިޕް ލަސްވެގެން ފުރުމުގެ އިޝާރާތެއް ދެއެވެ. އެކަމަކު މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް ބޭނުންތެރި ހައްލެއް ނޫނެވެ . ބޮޑު ހަނގުރާމަ މަނަވަރު ގޮވާއިރު، އޭގެ ދެ ސިކުންތު ފަހުން ކެލިގުލާ އޮފް ދަ ޑޮލްފިންސް އުފުލާ ބޯޓު ވެސް ގޮވާލައެވެ. އެންމެ ފަހުން އޭނާ ވަނީ ޖަޕާނު ސަރުކާރުގެ އޮފިސަރެއްގެ ފައިތިލަ ޖަހާފައެވެ. އަދި އަނެއްކާވެސް ހިތްވަރުގަދަ ދެ ހަނގުރާމަވެރިން ވެސް ޝޮކް ވޭވް އިން ބޭރަށް އެއްލާލީ...
  ފުރަތަމަ ރޭންކުގެ ކެޕްޓަނެއްގެ ބޮލުން ފުނޑުފުނޑުކޮށްލާފައިވާ މާރާމާރީ ހިންގާ އަންހެން ކުއްޖަކު، ފުއްޕާމޭގެ މަތީގައި ހަޅޭއްލަވައިގަނެއެވެ:
  - ސީ ހޮކީ މެޗު: ރަޝިޔާ އާއި ޖަޕާން - ހަތަރު ލަނޑު ސުމަކަށް!
  ހަމަކަށަވަރުން މިހާރު ޖަޕާނުގެ ޚިދުމަތުގައި އެންމެ ހަނގުރާމަ މަނަވަރެއްވެސް ނެތެވެ. ތެދެއް، އަދިވެސް ބަޓްލް ކްލާސް އަށް ވުރެ ގިނަ ކްރޫޒާ އެބަހުއްޓެވެ. އަދި އިޚްތިޔާރެއް އެބައޮތް: އެމީހުން ގެނބިގެން ނުވަތަ ޣަރަޤު ނުކުރުންތޯ؟
  ކަލިގުލާ، ކަނޑިން އޭނާއާ ދިމާއަށް ދުއްވައިގަތް މިޔަރު ކަނޑާލުމަށްފަހު، ލަޖިކަލީ ނިންމިއެވެ.
  - ދަގަނޑު ހޫނުވެފައި ހުއްޓާ ސްޓްރައިކް ކުރާށެވެ! އެއީ، އަހަރެމެން އެމީހުން ޣަރަޤުކޮށްލަމެވެ!
  މާގަރީޓާ، ކަނޑުގެ އެހެން ޖަނަވާރެއް ކަނޑާލުމަށްފަހު، މި ނިންމުމާ އެއްބަސްވިއެވެ:
  - ކުދިކުދި ކަންކަމުގައި ވަގުތު ބޭކާރު ކުރަންވީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟ އަޅުގަނޑުމެންނަށް ދެން އަންނަ ފަހަރެއް ނުލިބިދާނެ!
  ކަލިގުލާ ދަ ޓޮމްބޯއީ، ފައިން ކާޓްރިޖް ކޭސް އުކާލަމުން، ހަމަ މިޔަރުގެ ލޮލަށް އުކާލަމުން، ލަޖިކަލީ އިއުތިރާޒު ކުރިއެވެ:
  - އަޅުގަނޑަށް ހީވަނީ ވާނެހެން! މާތްރަސްކަލާނގެ ތިންކައުވަންތަ ދެކެ ލޯބިވެވަޑައިގަންނަވައެވެ!
  އެކަމަކު އޭނާ ކޮންމެ ގޮތެއްވިޔަސް ފަތާލިއެވެ. އެމީހުންނަށް ރޭގަނޑު ސިޓަޑެލް ކިއްލާއަށް އެނބުރި ދެވޭނެއެވެ. މިކަމުން އެމީހުން އެއްވެސް ތަނަކަށް ނުދެވޭނެ. އަދި އެމީހުންގެ ބައިވެރިވުމެއް ނެތި ކުރޮޕަޓްކިން ވަރުގަދަ ތަން ނަގާނަމަ، ދެން އެހާ ރަނގަޅެވެ. ހަމަކަށަވަރުން އެމީހުންނަށް އެކަނި ހުރިހާ ކަމެއް ނުކުރެވޭނެއެވެ. ޖަޕާނާއެކު ކުރި މި އާދަޔާ ހިލާފު ހަނގުރާމައާ ބެހޭގޮތުން ދަރިފަސްކޮޅު ބުނާނެ އެއްޗަކީ ވެސް ޝައުގުވެރި ކަމެއް ހެއްޔެވެ؟ އެމީހުން އެއީ ޝަރަފުވެރި ޢަމަލެއްގެ ގޮތުގައި ދެކޭނެ، ނުވަތަ، އެއާ ޚިލާފަށް، ހަމައެކަނި ސުޕަނެޗުރަލް ބާރުތަކުން ކާމިޔާބުކޮށްފައިވާ ގޮތަށް ބޫ ކުރާނެއެވެ !
  އެކަމަކު ކަލިގުލާ ފަސޭހަކަމާއެކު އޭނާގެ ދެން އޮތް ޝިކާރައަކަށް ވެފައިވާ - ބަޓްލް ކްރޫޒާ - ފަހަތަށް ޖައްސާލިއެވެ. ބޭރުފުށުން ބަލާއިރު އެއީ އާމާޑިލޯސް އާއި ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ތަފާތު އެއްޗެކެވެ. ވަކިން ހާއްސަކޮށް ޒީނަތްތެރިކަން ތަންކޮޅެއް މަދުވެ، ބާރަ އިންޗީގެ ބަޑިތަކުގެ ބަދަލުގައި ދިހަ އިންޗީގެ ބަޑިތައް ހުރި ނަމަވެސް ޕާފޯމަންސް މާ ރަނގަޅެވެ. އެކަމަކު މިއީ ވެސް ލައިނަރ ކްލާހުގެ އުޅަނދުތަކެކެވެ. އަދި ދެން އޮތީ މީޑިއަމް އަދި ލައިޓް ކްރޫޒާތަކެވެ.
  މިތަނުގެ ޒުވާން ހަނގުރާމަވެރިޔާ އޭނާގެ އުކުޅުތައް ކުޑަކޮށް ބަދަލުކޮށް ސަމުރާއީ ކެޔޮޅުން ކަނޑާލައި ބައެއް މީހުންނަށް ނިޔަފަތި ޖަހާފައިވަނީ އޭނާގެ ހުސް ފިރިހެން ފައިތަކުން އުކާލި ކާޓްރިޖްތަކުންނެވެ. ދެން، އޭނާ ބަޑި ނަގައި ގޮއްވާލީ ހަނގުރާމަވެރި ކްރޫޒާގެ ނޭފަތް ފެނުގައި ވަޅުލާފައި މިހެންވެ ވަގުތުން ނޫން ނަމަވެސް މަޑުމަޑުން އަނބުރާލާފައި ތިރިއަށެވެ.
  ފަހަރެއްގައި ފިރިހެން ކުއްޖާ އެކްޓަރު ކަލިގުލާ ބޭނުންވީ މިގޮތަށް ކްރޫގެ މަދުވެގެން ބައެއް މަރުގެ ތެރެއިން ސަލާމަތް ކުރަން ކަމަށް ވެދާނެ އެވެ. ހަމަކަށަވަރުން، އެހާ ގިނަ ގޮވާތަކެތި ބެހެއްޓޭނީ ކޮންތާކު ހެއްޔެވެ... މާގަރީޓާ، ސަމުރާއީ ކެޔޮޅުންގެ ބޮޑު ޖަމާއަތެއް މަރާލުމަށްފަހު، އޭނާގެ ކްރޫޒާ ބޯޓުގައި ތިރިކޮށްލިއެވެ.
  އެ އަންހެން ކުއްޖާ ފަޚުރުވެރިކަމާއެކު އޭނާގެ ކާމިޔާބީ ފާހަގަކުރިއިރު، އޭނާގެ ބައިވެރިޔާ ވެސް:
  - ސްކޯ: ހަ - ސުމެއް!
  ކަލިގުލާ ދަ ޓޮމްބޯއީ، ރުޅިވެރިކަމާއި އުފަލުގައި، ބޮޑު ކާމިޔާބީއަކުން، ލަވަކިޔައިދިނީ:
  - އަދި ސަމުރާއީ ބިންމައްޗަށް އުދުހިގެން ދިޔައީ، ދަގަނޑާއި އަލިފާނުގެ ޕްރެޝަރުގައި!
  އަލަށް ކަނޑުގެ ޝިކާރައަކަށް ވެފައިވާ މީހުން ... އާދެ , ހީވަނީ މި ކެމްޕޭނަށް ނިކުތް ޖަޕާނު މީހުން އުފަންވީ ނަސީބު ގޯސް ތަރިއެއްގެ ދަށުންހެންނެވެ. އަދި އެމީހުންގެ ޝިންޓޯ ދީނުގައި ހިމެނޭ އަށް މިލިއަން ކަލާނގެއިން ވެސް އެމީހުންނަށް އެހީތެރިކަމެއް ނުލިބެއެވެ.
  ޓޮމްބޮއިޝް ކެލިގުލާއަށް ބަޓްލް ކްރޫޒާއެއް ހީވަނީ ފުންކޮށްލަން ޖެހޭ ކާޑުބޯޑެއްހެންނެވެ. އަދި ތަންކޮޅެއް ތަފާތު އުކުޅެއް ވެސް ޓްރައި ކުރަން ނިންމީ، އެއީ ހޯލްޑަށް ވަދެ އެތަނުގައި ހުރި ތިރި ކަނޑިތަކުން ކަނޑާލުމެވެ. ކޮންމެއަކަސް އޭނާގެ އަތުގައި ނިންޖާސް އާއި ސިހުރުވެރިންގެ އަތުން އަތުލައިގަނެފައިވާ ސިހުރުވެރި މެޓަލްއެއް އެބަހުއްޓެވެ. މާނައަކީ އޮޕަރޭޝަނެއް ކުރަން ޖެހޭނެ އެވެ.
  އަދި އެހެންކަމުން ... އެނގިފައިވާ ގޮތުގައި ލައިނަރ ދަގަނޑު ފަޅައިގެން ދަނީ... އެކަން ޔަގީން ކުރުމަށްޓަކައި ތިން ކޮމްޕާރޓްމަންޓެއްގައި ފެންބޮޑުކުރަން ޖެހެއެވެ. ޓާމިނޭޓަރ ކުއްޖާ ހީލަމުން ބުނަނީ:
  - މިއޮތީ އެ ބޯޓުގައި...
  ކަނޑިއެއްގެ ވަޒަނުން ބަޓްލް ކްރޫޒާއެއް އަޑިއަށް ގެންދިއުމަށްޓަކައި، ހަގީގަތުގައި ވެސް ސުޕަރހީމަން ބާރާއި އާދަޔާ ހިލާފު ޚިޔާލެއް ހުންނަން ޖެހެއެވެ.
  މާގަރީޓާ އިސްކަންދެނީ މިއަށްވުރެ މާ ސާދާ ގޮތަކަށް ކަމަށާއި، ތަކުރާރުކުރުމަކީ އުނގެނުމުގެ މަންމަ ކަމަށް ވިދާޅުވެއެވެ. އަދި އެހެން ކަމަށްވާނަމަ ދެން އެ ގޮވުމުގެ ސަބަބުން ދުޝްމަނުން ފެންބޮޑުވާނެއެވެ.
  ހަނގުރާމަވެރި ކަލާނގެ އަދި ޕާޓީޝަން އަންހެން ކުއްޖާ އިނގިލި މައްޗަށް އުފުލާލަމުން ބުނަނީ:
  - މިހާރުވެސް އަށެއްޖަހަނީ!
  ބޯއީ ކަލިގުލާ، ރަސްމިއްޔާތެއް ނެތި، އެތައް ސަމުރާއީއެއް ކަނޑައިގެން، އަދި ފައިން މަރުވާ ކާޓްރިޖްތައް އުކާލަމުން ގޮވާލައެވެ.
  - އެކަމަކު މިއީ ހަމައެކަނި އުފާވެރި ކަމެއް!
  އަދި އިތުރު ހަތަރު ޝިކާރައަކަށް ވެފައިވާ މީހުން... މިކަން މާ އާދައިގެ ކަމަކަށް ނުވާނެ ގޮތަށް ކޮންމެވެސް ގޮތަކުން ޣަރަޤުކުރަން ޖެހެއެވެ. ޚާއްޞަ، ތަފާތު ކަމެއް ވިސްނައިދީބަލަ. އަދި ފިރިހެނުން، ބަހެއް ނުބުނެ، އަންނަނިވި ގޮތަށް އަމަލުކުރެއެވެ. އެއީ އެމީހުން ކޮންޓްރޯލް ރަޑަރސް އަތުލައިގަންނަނީ ... ނަސީބަކުން ބޯޓުތައް މިހާރުވެސް ފުލް ސްޕީޑްގައި ހުރުމުން އޭގެ މާނައަކީ އެ ބޯޓުތަކާ ކުރިމަތިލާން އެހާ އުނދަގޫ ނުވާތީއެވެ. އަދި އެހެންކަމުން، ތިބާ ކޮންޓްރޯލް ރަޑަރސް ހިފައިގެން ރެމް އަށް ދާނީ... ބަޓްލްކްރޫޒާސް، ބޯޓުތަކަކީ އައު ބޯޓުތަކެއް ނަމަވެސް ޖަޕާނުގެ ފްލީޓްގައި ސީދާ ރޮނގު ރެމް އިން ސަލާމަތްވުމުގެ ފުރުސަތެއް ނެތް ގިނަ މުސްކުޅި އުޅަނދުތަކެއް އެބަހުއްޓެވެ.
  ބޯޓުތައް، އަދި ދަގަނޑުން ހަދާފައިވާ ބޯޓުތައް ވެސް ކަނޑުގައި ބާރު ސްޕީޑެއްގައި ޖެހިއްޖެނަމަ ކިހިނެއް ވާނީ؟
  ދެން ދިމާވަނީ: ބިރުވެރި ހަޅޭކެއް، ޒީނަތްތެރި ގިރާލުމާއި، ދެ އުޅަނދުގެ ދަގަނޑު ޝީޓްތައް ފަޅައިގެން ދިއުމެވެ. ރީނދޫ މޫނުތައް އޮޅުވާލާފައިވާ ދިހަ ސަތޭކަ ކެޔޮޅުން ފަޅައިގެން ގޮސްފައިވާ ޑެކްތަކުގެ ތެރެއިން ދުވެފައި ގޮސް، ހަނި ދެލޯ ނިތްކުރިން އުފުލިގެން ގޮސް، ދަތްތައް ވައްޓާލައިގެން އަނގައިން ލޭގެ ކޯރުތައް އުދުހެއެވެ.
  އަދި ޖަޕާނުގެ ހަނގުރާމަވެރިން ކަނޑުގެ ތެރެއަށް ވެއްޓި، އެއްފަހަރާ ކާލާ ފޯމް ކޯރުތަކެއްގެ ތެރެއަށް ވެއްޓިގެންދެއެވެ. އަދި ބޯޓުތައް އަވަހަށް އަޑިއަށް ދާން ފަށައި، އެތައް ބައެއްގެ ފުރާނަ އަޑިއަށް ދަމާލައެވެ.
  މާގަރީޓާ، ރަޙުމެއް ނުވަތަ ރަސްމިއްޔާތެއް ނެތި ކެޔޮޅުން ނައްތާލުމުގެ މަސައްކަތް ކުރިއަށް ގެންދަމުން، ހިނިތުންވުމަކާއެކު އިޢުލާން ކުރިއެވެ:
  "ޖަޕާނު މީހުން އަންހެނުންނާއި ކުޑަކުދިން ބޯޓަށް ނުގެންދިއުމަކީ ވެސް ރަނގަޅު ކަމެއް."
  އޭނާގެ މައްޗަށް އެރި މިޔަރު ޑިސެކްޓް ކުރަމުން ކެލިގުލާ، މިކަމާ ތައްޔާރަށް އެއްބަސްވިއެވެ.
  - އާދެ، އެމެޒޯންގެ ކަލްޓް ސަމުރާއީންގެ ތެރޭގައި ބިންވަޅު ނެގިފައެއް ނުވެއެވެ. ތެދެއް، އެމީހުންގެ ކިބައިގައި އަންހެން ނިންޖާސް ތިބިހެން ހީވެއެވެ!
  ޒުވާން ހަނގުރާމަވެރި-ކަލާނގެއާއި، ހަމަ އެއާއެކު، ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ޚުލާޞާކޮށްލިއެވެ.
  - އަހަރެމެންގެ ފަރާތުން ބާރަ ސުމެއް ... އެކަމަކު އަދިވެސް އެންމެ ފަހުގެ ދެ ޑޭލިލީ ބާކީ އެބަހުއްޓެވެ. އެމީހުންނާ ކުރާނީ ކީއްހެއްޔެވެ؟
  ކެލިގުލާ ދަ ޓޮމްބޯއީ އެހެން މިޔަރެއް ކޮށާލާފައި ފަސޭހައިން ލަފާ ދިނީ:
  - ދަލްނީ ބަނދަރަށް ގެންދަމާ. މިހާރު އެއީ ރަޝިޔާގެ ކޮންޓްރޯލްގެ ދަށުގައި އޮތް ތަނެއް ކަމަށާއި، ޝަރަފުވެރި، އެންމެ ޒަމާނީ ދެ ކްރޫޒާ އަޅުގަނޑުމެންގެ ފްލީޓް ވަރަށް ބޮޑަށް އިތުރުކޮށްދޭނެ ކަމަށް ވެސް ވިދާޅުވި އެވެ!
  ކަނޑިތަކުން ކަނޑުތަކުގެ ޝިކާރަކުރާ ޖަނަވާރުތައް ފުނޑުފުނޑުކޮށްލަމުން މާގަރީޓާ މިކަމާ ތައްޔާރަށް އެއްބަސްވިއެވެ.
  - އާދެ، އަދި މިއީ އެންމެ ރަނގަޅު ހައްލެވެ!
  ޖަޕާނު މީހުންނަކީ ނާބެންޑިންގ ފައިޓަރުންގެ ގޮތުގައި މަޝްހޫރު ބައެއް ނަމަވެސް، ދެ ސުޕަރ އެންޖެލްސްގެ ރުޅިވެރި ހަމަލާތަކުގެ އަޚްލާޤީ އަސަރު އަހަރެމެން އެންމެ ވަލު އުންމީދުތަކަށްވުރެ މާ ބޮޑަށް ކުރިއެވެ. ހަމަކަށަވަރުން، މީހުންނާ ނޫން، އެންމެ ހަގީގީ ކަލާނގެތަކާ އެއްގޮތް މަޚްލޫޤުންނާ، އަދި ފަހަރެއްގައި ޑިމިއުރްޖްތަކާ ވެސް ހަނގުރާމަ ކުރަން ޖެހިއްޖެނަމަ، އިރު އަރާ ބިމުގެ ހަނގުރާމަވެރިންނަށް ވެސް ހިތްވަރު ނެތިދާނެ އެވެ.
  ބިންގްސް އަށް ހުށަހެޅުމަކީ އެންމެ ރަނގަޅު ގޮތް ކަމަށް ދެކެވުނެވެ . އަދި ދެ ބަޓްލްކްރޫޒާ ވެސް މިސްރާބު ޖެހީ ޑަލްނީ ބަނދަރަށް ކަމަށާއި، އެ ބަނދަރު ޖަޕާނުން ދޫކޮށްލީ، ދާދިފަހުން ބަލިވުމަށްފަހު، ރަޝިޔާ ސިފައިންނާ ކުރިމަތިލުމެއް ނެތިއެވެ.
  ކަލިގުލާ ޑޮލްފިނޯވް ހީކުރީ، ކޮންމެއަކަސް، ބާރަށް ހަމަލާދިނުމުގެ ބާރަކީ ބާރެވެ. މިސާލަކަށް ޚަލްޚީން ގޯލް ހަނގުރާމައިގެ ތެރޭގައި ބިރުވެރި ސޯވިއެޓް ލަޝްކަރުގެ އަތުލައިގަތީ ކިތައް ޖަޕާނުން ހެއްޔެވެ؟ ސޯވިއެޓް ޑޭޓާއަށް ބަލާއިރު، 476 މީހުން، ފަހުގެ އެހެން ހިސާބުތަކުން ދައްކާ ގޮތުގައި، ގާތްގަނޑަކަށް 200 މީހުން، އަދި އެކަކު އަނެކަކަށް ބަދަލުކުރުމުގެ ނަތީޖާއެއްގެ ގޮތުން، ޖަޕާނު މީހުންނަށް އެނބުރި ދިޔައީ އެންމެ 88 މީހުން، އެއީ އެހާ މަދު ބަޔަކު އެމީހުންގެ ވަޒަނަށް އެނބުރި އައެވެ.
  އެއީ، ސަމުރާއިން ދެއްކީ ވަރުގަދަކަމެވެ. ގެއްލިގެން، ސޯވިއެޓް ޑޭޓާއަށް ބަލާއިރު، ގާތްގަނޑަކަށް ވިހިހާސް މީހުން މަރުވެފައިވެއެވެ.
  އަޅާކިޔާއިރު، ސޯވިއެޓް ސިފައިންނަށް ގެއްލުނީ ދެވަނަ ބޮޑު ހަނގުރާމައިގައި މަރުވި ( އަޅުވެތިކަމުގައި މަރުވި މީހުން ނުގުނާ) ގާތްގަނޑަކަށް ގައިދީންނާ އެއްވަރެވެ.
  އަދި މިކަން އެންކޭވީޑީން އަނިޔާވެރި ގޮތަކަށް ހަވާލުވި މީހުންގެ އާއިލާތަކާ މުއާމަލާތް ކުރި ނަމަވެސް.
  އެހެންކަމުން ޖަޕާނު ސިފައިންގެ ކެތްތެރިކަން މާބޮޑަށް ބޮޑުކޮށްފައެއް ނުވެއެވެ. ރަޝިޔާއާއި ޖަޕާނުގެ ހަނގުރާމައިގެ ތެރޭގައި ޖަޕާނު މީހުންނަށް ހަނގުރާމައިގެ އަސީރުންގެ ގޮތުގައި ގެއްލުނު ސިފައިން ރަޝިޔާއަށްވުރެ ސަތޭކަ ގުނަ މަދު!
  އެކަމަކު، ނަމަވެސް މިއީ ބައެއް ގޮތްގޮތުން ރަޝިޔާ ސިފައިންނަށް ބޮޑު އެންމެ ހަނގުރާމައެއް ކާމިޔާބު ނުވުމުންނެވެ. އަދި ކާމިޔާބީތަކެއް ނެތި ގައިދީންނެއް ނެތެވެ.
  ނަމަވެސް ދިމާވަނީ ކުރިއަރަމުން އަންނަ ލަޝްކަރުގައިވެސް އެތައް ސިފައިންނެއް އަތުލައިގަނެފައިވާތީއެވެ.
  ހަނގުރާމަވެރި ކުއްޖާ ކަލިގުލާ މާގަރީޓާއަށް ޕްރިމިޓިވް ވޯކީ ޓޯކީއެއް މެދުވެރިކޮށް ބުންޏެވެ.
  - ފަހަރެއްގައި އަހަރެމެން ކޮންމެ ގޮތެއްވިޔަސް ހުދު ދިދަ އުފުލާފާނެ، އެހެން ނޫންނަމަ އެމީހުން އަހަރެމެން ޣަރަޤުކޮށްލާފާނެ؟
  މާގަރީޓާ އިއުތިރާޒު ކުރެއްވި އެވެ.
  "ދޮން ދިދައެއްގެ ދަށުގައި ދަތުރު ކުރުމަކީ ބަދުނާމެއް." ރަނގަޅުވާނީ ތިންކުލަ ރަޝިޔާ ބޮލުގެ މައްޗަށް ދިނުން!
  ޒުވާން ހަނގުރާމަވެރިޔާ ބޯއީ ޓާމިނޭޓަރުގެ ހުސްފައި، ނިމްބަލް ފައިގެ ތެރެއަށް އިނގިލި ފޮނުވާލުމަށްފަހު، ދެން ހުރި ސަމުރާއީގެ ނިތްކުރީގައި ވަޅި ހަރާލުމަށްފަހު، އޭނާ ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އަދި އަޅުގަނޑުގެ ނަޒަރުގައި ކްރޮސްއަކާއެކު އެންޑްރެވްސްކީ މާ ކާމިޔާބުވާނެ!
  ސަތާރަ އިން ސުމަކަށް ލިބުނު ސްކޯއާއެކު ޖަޕާނާއެކު ކަނޑުގެ މާސްޓްތައް ނިމި މިހާރު އަތުލައިގަތް ބޯޓުތައް އަމިއްލައަށް ގެންދިއުމުގެ އިތުރުން ލަވަކިޔުން ވެސް ކުރެވޭނެ އެވެ. ޑޮލްފިންސްގެ ކެލިގުލާ އޭނާގެ ކާމިޔާބީގެ ލަވަ ކިޔައިދިނީ އޭނާގެ ފުއްޕާމޭގެ މަތީގައި:
  ކަނޑުތަކުގެ ބޮޑެތި ފުޅާމިންތަކާއި، ކަނޑުތައް -
  އަހަރެމެން އެތަކެތި ހޮވާލީ ތިން ކުލައިގެ ދިދަ ދަށުގައެވެ!
  ސިފައިން ފަތަޙަކުރީ އުސް ފަރުބަދަތައް،
  ކަނބުލޮތައް ކާމިޔާބީގައި ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ!
  
  ރަޝިޔާގެ ހަނގުރާމަވެރިން ޕްލެނެޓުން ދެނެގަނެ،
  އަހަރެމެން ދުޝްމަނުންގެ ގައިގައި ކަނޑިތަކާއި ބެޔޮނެޓްތަކުން ޖަހަނީ!
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ދުނިޔޭގެ ދެބައިކުޅަ އެއްބައި ފަޝީޒަމްގެ ޔޯކް އުކާލެވުނީ،
  އަހަރެމެންގެ ހިނގާލުން ނިންމާލީ ބާލިންގައި ކާމިޔާބީއާއެކު!
  
  އައީ ހޮމްޕްބެކްޑް ޓެންކްތަކެއްގައި،
  ރަޝިޔާގެ ހުރިހާ ދަނޑެއް ހަލާކުކޮށްލާނެ ކަމުގެ އިންޒާރު އެބަދޭ!
  އެކަމަކު އެމީހުން ތްރެޝް ދަ ޑޭމްޑް ފްރީކްސް ހާޑް ,
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ދަރިންނަށް ޔޯކެއް ނެތި އުފަލުން އުޅެވޭތޯ!
  
  އަޅުގަނޑުމެންނަކީ ދުނިޔޭގެ އެހެން އެންމެންނަށްވުރެ މަތިވެރި ބައްޕާފުޅުގެ ދަރިން،
  އަހަރެމެން އުފަންވީ، ހުސްފައިން ކެލިކޯ އުނގުޅަމުން!
  އަހަރެމެންނަށްޓަކައި ޝަފާޢަތްތެރިވެވަޑައިގަތީ، އަހަރެމެން ހަނގުރާމައަށް ފޮނުއްވައިގެންނެވެ ,
  އަދި މާތްالله އުފަލުގައި މާ ފޮޅެން ގެނެސްދިނެވެ!
  
  ހަނގުރާމަވެރިއެއްގެ ހިއްސާއެއް ނެތް އަދި އެއަށްވުރެ މަތިވެރި ހިތެއް،
  ހުވަފެނަކާއި އަލުން އުފަންވުމަކީ ކޮން އެއްޗެއް ހެއްޔެވެ؟
  އަމަރުވެރިކަމުގެ ޝަރަފުވެރި ދޮރު ހުޅުވާލާށެވެ،
  އެކަމަކު ވަޒަނުގައި އިށީނދެގެން ތިބިނަމަ މަޑުން ތިބޭށެވެ !
  
  ދޫނިތަކާއި ބިކަރުތައް ހުރި ނަމަވެސް ކަލޭމެންނަކީ ކައުނުގެ ކުއްތާ ބެލެހެއްޓުންތެރިންނެވެ.
  އަދި ތަރުތީބު ދަރިފަސްކޮޅަށް ފޯރުކޮށްދިނުމަކީ ތިބާގެ ހިއްސާއެކެވެ!
  ޚަލްޤުތަކުގެ ނިމުމާއި ހަމައަށް ކަންކަން ގެންދިއުމަށްޓަކައި،
  ލޯބީގެ ހިތުގައިވާ ދާއިމީ އަލިފާންގަނޑު ނުނިއްވާލުމަށްޓަކައެވެ!
  
  ދުޝްމަނުންގެ ވަޒަނެއް ސިފައިންގެ މީހަކު ހުއްޓުވާނެ ތަނެއް ކާކަށް އެނގޭނެ،
  އެކަމަކު އަދިވެސް ހަނގުރާމައިގައި ރޯވެފައިވާ ބަލިތަކަށްވުރެ މަރު ރަނގަޅު !
  އަދި މަރުވެއްޖެނަމަ، ދެން ތިބާގެ އެކުވެރިޔާ ދުޝްމަނުން ފުނޑުފުނޑުކޮށްލާނެ ,
  އޭނާއަށް ތަޙައްމަލު ނުކުރާނެ، ސަބަބަކީ ހުސްފައިގައި ތިބި އަންހެން ކުދިން އަޅުވެތިކަމަށް ދުއްވާލަނީ!
  
  އަޅެ ރަޝިޔާގެ ތަޤްދީރާއި ހަނގުރާމައާއި ހަނގުރާމައަށްފަހު އަލިފާންގަނޑު،
  ޗުއްޓީއަށް ދާން ބޭނުންވާ މީހުންނަށް، އެމީހުންނަށް ޖާގައެއް ނެތް، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ، ސުވަރުގެއިން!
  މިތަނުގައި ނަރަކަ ސޭމް ޝައިޠާނާއާ އެކު ރޭވުމަކަށް ވަދެގެން ދިޔައީ،
  އިންޒާރުތައް: - އަހަރެން އެޓޮމް ތިރިކޮށްލާފައި އުދަރެސް ފަޅާލާނަން!
  
  އެކަމަކު މިސައިލްތަކުން ރައްކާތެރިކަން ވެސް އޮންނާނެ،
  އަދި ނިއުކްލިއަރ ބޮމެއް މޮސްކޯ ހަލާކު ނުކުރެވޭނެ...
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ޕެރަސައިޓް ހޯދުމަށް ޓޭންކް ބޭނުން ކުރެވިދާނެ،
  އަދި ވެއްޓިފައިވާ މީހުންނާ ބެހޭ ގޮތުން ފޫހި ލަވަތަކުން ތިބާ ދެރަވެއެވެ!
  
  ރަޝިޔާގެ ހިއްސާއަކަށް ނޫން ލާރިއަކަށް ވިއްކާ،
  ކޮންމެއަކަސް އަހަރެމެންގެ ތެރެއިން ކޮންމެ މީހަކީވެސް މޮޅު ހަނގުރާމަވެރިއެކެވެ!
  މާތްالله އަޅުގަނޑުމެން މިހާރުވެސް އެ ރޯލުގައި ބަހައްޓަވާފައިވާ ކަމަށް ގަބޫލު ނުކުރާށެވެ،
  ހަގީގަތުގައި ތިބާ ނިންމަނީ ހައުލް ކިހާ ފިނި ހެއްޔެވެ!
  
  ނާކާމިޔާބީތައް، ބަލިވުންތައް،
  އެކަން ހިނގީ ބިރުވެރި ދޫނިތަކުގެ ކިބައިން ފަހަތަށް ޖެހެމުންދާ ދޫނިތަކެއް ފަދައިންނެވެ!
  އެކަމަކު ހަނގުރާމަ ފަށައިފިނަމަ އަނެއްކާވެސް އަޅުގަނޑުމެން އެތަނުގައި ތިބޭނަން،
  ނަރަކަ ރިތްމެއްގައި ޖަނަވާރުތަކުގެ އަނިޔާވެރި ލަޝްކަރު ތަޅާލާށެވެ!
  
  ގަބޫލުކުރައްވާ، އަޅުގަނޑުމެން މި ކުޅެނީ ހަނގުރާމައިގެ ބޭނުމުގައި ނޫން،
  އަހަރެމެންނަށް ސަޅި ރައްޓެހިންނަށް ވުން ނޫން އެހެން ގޮވާލުމެއް ނެތް!
  އަހަރެމެންނަކީ އެއްބަނޑު އެއްބަފާ މީހުން، ހާބިލް އާއި ކާއިން ނޫން،
  އަޅުގަނޑުމެންނަށް ދޫންޏަކީ ލަވައެއް، އަދި ފަލަ ކުޅިވަރެއް ނޫން!
  . އެޕިލޮގް
  ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ވިޓް ފްލެޝް ކޮށްލުމަށްފަހު އެކުދިން ހަޅޭއްލަވައިގަނެ ގިނައިރުތަކެއް ވަންދެން އަތްޖަހާލިއެވެ. Yes, it"s great , ޔޫ ކެން ސޭ ޝީ ސަކްސެޑްޑް - ސްޕްރިންކްލިންގ އެފޯރިޒަމްސް އެންޑް ހޫމް ޓު ހެމްސެލްފް.
  އެއަށްފަހު މާގަރީޓާ އާއި ޑޮމިނިކާ މުޅި ދުނިޔެއަށް ޖާފަތެއް ބާއްވާނެކަން އިއުލާން ކުރީ، ނަފްސުގައި މަޖާކަމާއި އުފާވެރިކަން އުފެދިގެންދާނެ ގޮތަކަށެވެ.
  އެމީހުންގެ ސިހުރު ދަނޑިތައް އުފުލާލުމުން، ކާނާ ބޯކޮށް ފުރިފައިވާ ލަގްޒަރީ މޭޒުތަކެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ . މިތަނުގެ ހުރިހާ އެއްޗަކީ ލަގްޒަރީ އަދި ވަރަށް މުއްސަނދި އެއްޗެކެވެ.
  މިފަދަ އަޖައިބު ކުރުވަނިވި ކެއުންތަކާއި ގިނަ އަދަދެއްގެ ކޭކާއި ކަސްޓަޑް ޕައި އާއި ޑޮނަޓްސް އާއި ޕްރެޓްޒެލް އާއި މާފިންސް އަދި މުއްސަނދި ޒީނަތްތެރި ކޭކުތަކެކެވެ. ފަރީއްކޮޅެއްގައި ބުނަން، ގަލަމަކުން ވެސް ސިފަކުރުމަކީ ވެސް ކުރެވޭނެ ކަމެއް ނޫނެވެ.
  އަދި ހުރިހާ އެއްޗަކީ ވެސް ކެއުމަށް ޝައުގުވެރިވާ އަދި މީރުވަސްދުވާ އެއްޗެހި ކަމުން އޭގެ ފަންނުވެރިކަމާއި ރީތިކަމުގައި އަކުރުން އަކުރަށް ތަފާތު އެއްޗެކެވެ.
  މާގަރީޓާ ކުރެއްވި ޓްވީޓެއްގައި ވިދާޅުވެފައިވެ އެވެ.
  ހުރިހާ ކަމެއް ރަނގަޅު، ކުޑަކުދިންނަށް އެންމެ ރަނގަޅު،
  އަހަރެމެންގެ ހިތްހަމަޖެހޭ ޕްލެނެޓްގައި...
  ދިގުދެމިގެންދާ އިރު އާއި ވައި،
  ހުރިހާ ކަމެއްގެ ޒިންމާ އުފުލަންޖެހޭ ޕަރީން ކަމަށް ބަލާށެވެ!
  އަދި ނަށަން ފެށިއެވެ. އަދި ޑޮމިނިކާ އޭނާގެ ފަހަތުން ދިޔައިރު، އެމީހުންނާއެކު އެހެން ބައެއް އަންހެން ކުދިންވެސް ދިޔައެވެ. އެކަން ދިޔައީ މޮޅަށް .
  މާގަރީޓާ ލޮޖިކަލީ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ހުރިހާ ކަމެއް ރަނގަޅުވާނެ، ހުރިހާ ކަމެއް ރަނގަޅުވާނެ އަހަރެމެން ގޯސް ނުކޮށްފިއްޔާ !
  އަދި ޕާޓީ އަންހެން ކުއްޖާ ނަގައިގެން އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑިން އަނެއްކާވެސް ފަޔަރވޯކެއް ދޫކޮށްލިއެވެ. އަދި އެއީ ވަރަށް ތޫފާނީ ކޯރެއްގެ ތެރެއިން ޖަވާހިރުތަކުގެ ފޮއްޓެއް ފަދައިންނެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރެއްވި އެވެ.
  - ރީތިކަން، ރީތިކަން.
  އެއީ ވެލް އެއްގެ ފައުންޓަނެއް ފަދައިން ބަޑިޖަހާ އެއްޗެކެވެ!
  އެއަށްފަހު މުނިފޫހިފިލުވުމުގެ ވަގުތު ޖެހުނެވެ. ގާތްގަނޑަކަށް ސަތާރަ އަހަރުގެ އަދި ވަރަށް މަސްގަނޑު ބޮޑު ފިރިހެން ކުދިންގެ ތެރެއިން ބައެއް ފިރިހެން ކުދިން އަތުގައި މަޑު އަތްދަބަސް އަޅައިގެން އެކަކު އަނެކަކާ ޒުވާބު ކުރަން ފެށިއެވެ.
  އަތާއި ހުސްފައިން ތަޅަމުން ދިޔައިރު ހިނިތުންވެ ހޭން ތިއްބެވެ.
  ޑޮބްރިނިއާ ހީލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ:
  - ކޮންމެއަކަސް އެމީހުންގެ އަތުގައި ޖަމާޢަތުގައި ދަނޑުވެރިކަމުގެ ސާމާނު ހުރެއެވެ!
  ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސް ބޯޖަހާލިއެވެ.
  ތަމްރީނު ލިބިފައިވާ ބައެއް ނޫން !
  ވަގުތީ އަނގޮޓިއަށް ފުންމާލަމުން އެ ކުއްޖާ ޑޮބްރިނިއާ ހީނލިއެވެ:
  - އަހަރެން ދޫކޮށްލާ!
  އަދި މާރާމާރީ ހިންގާ މަސްގަނޑު ބޮޑު ދެ ފުރާވަރުގެ ކުދިން އެކަކު އަނެކަކާ ޖެހިގެން ދިޔައެވެ. އެ ފިރިހެން ކުދިން ހޭން ފަޅައިގެން ގޮސް ޑޮބްރިންޔާއަށް ހަމަލާދިނެވެ. ޑިސަސްޓެމްބްލް ކުރުމާއި އަތްފައި އުފުލުން ހުއްޓެވެ.
  ޑޮބްރިނިއާ ފަންނުވެރިކަމާއެކު އެކި ދިމަދިމާއަށް އެތުރިގެން ގޮސް އެމީހުން އެއްފަރާތަކަށް ކޮއްޕާލިއެވެ. ދެން އޭނާގެ ހުސް ފައިގެ އިނގިލިތަކުން އެ ފިރިހެން ކުދިންގެ ތެރެއިން އެކަކުގެ ނޭފަތުގައި ހިފާލިއެވެ . ވަލު ވޭނުން އޭނާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ. އަދި ބަޠަލު ކުއްޖާ އަނެއްކާވެސް އެއްވެސް ރަސްމިއްޔާތެއް ނެތި އޭނާ އެއްލާލައި އަނބުރާލަން މަޖުބޫރު ކުރިއެވެ.
  ވަށައިގެން ތިބި ކުދިން ހީލަމުން އަތްތިލަބަޑި ޖަހާލިއެވެ. އަދި ޑޮބްރިނިޔާ އެއްފަހަރާ ހަތަރު ފިރިހެން ކުދިން އެއްކޮށް ކޮއްޕާލާފައި ހުނަރުވެރިކަމާއެކު މޭޒުމަތީ ފޮތިގަނޑެއްގައި އޮޅާލިއެވެ.
  އެއަށްފަހު އެ ހިނިގަނޑު މުޅިން ކަންފަތް ކަނޑާލާ ގޮތް ވެގެން ދިޔައެވެ. ހަމަ އެކުދިންގެ އަތްތިލަބަޑި ޖަހާފަދައެވެ. ހަމަކަށަވަރުން، ވަރަށް ފިނިކޮށް ފެނުނެވެ .
  ޑޮބްރިނިއާ ވިސްނުންތެރިކަމާއެކު ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - އެ ކާން ކެރިގެން އުޅުނު މީހާ!
  ޑޮމިނިކާ ވެސް ރިންގަށް ވަނެވެ. މާޝަލް އާޓްސް ވެސް ކުރި އެވެ. ކޮންމެއަކަސް ފިލްމުތަކުގައި އެކްޓް ކުރުމަކީ ސަމާސާއެއް ނޫނެވެ. ސުޕަގާލްއެއްގެ ގޮތުގައި ދައްކައި ސުޕަވިލަން އަކާ ވެސް ކުރިމަތިލި އެވެ . އެއަށްފަހު ދެ އަންހެން ކުދިން ވެސް އެކަކު އަނެކަކަށް ޕައުންޑް ކޮށްލީ ދިހަވަރަކަށް ޓޭކް އަށެވެ. އަދި އެއީ މޮޅު ކަމެއް . އެމީހުންގެ ޒަހަމްތައް ވެސް ހުރީ ހަގީގީ ގޮތަކަށެވެ.
  މިހާރު ސްވިމިންގ ޓްރަންކްތަކުގައި ގާތްގަނޑަކަށް ސަތާރަ އަހަރުގެ ވަރުގަދަ މަސްގަނޑު ފުރާވަރުގެ ކުއްޖެއް ޑޮމިނިކާއާ ދެކޮޅަށް އައެވެ. އަދި އެ އަންހެން ކުއްޖާއަށް ހަމަލާދޭން މަސައްކަތް ކުރިއެވެ. ޑޮމިނިކާ ޖަވާބު ދިނީ އޭނާގެ ހުސް ހީލް އިން ސޯލާ ޕްލެކްސަސް އަށް ސީދާ ވަޒަނަކުން ކަމަށާއި، އެ ކުއްޖާ ވެއްޓި ވިއްސައިގެން ދާން ފެށި ކަމަށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ކުރި ޓްވީޓެއްގައި ބުނެފައިވެ އެވެ.
  -ތިޔައީ ފިރިހެން ކުއްޖެއް ނޫން , ތިޔައީ ފިރިހެން ކުއްޖެއް ނޫން،
  ހަގީގީ ނޫން...
  ތިޔައީ ފިރިހެން ކުއްޖެއް ނޫން , ތިޔައީ ފިރިހެން ކުއްޖެއް ނޫން -
  ފުނޑުފުނޑު ފޮށިގަނޑެއް!
  ހުރިހާ ބާރަކުން ޑޮމިނިކާގެ މަސްގަނޑު ބުރަކަށީގައި ޖަހާލިއެވެ . އެ އަންހެން ކުއްޖާ ހަޅޭއްލަވައިގަނެފައި އޭނާ ފަހަތަށް ޖައްސާލިއެވެ. އޭނާ ދުވެފައި ގޮސް ޑޮމިނިކާއާ ދިމާއަށް އަވަސްވެގަނެ އޭނާއާ ކުރިމަތިލާން މަސައްކަތް ކުރިއެވެ. އެ ފުރާވަރުގެ ކުއްޖާއަކީ ކޮންސްޓްރަކްޝަން ސައިޓެއްގައި ބުރަ މަސައްކަތުން ވަރުގަދަ އަދި ހަރުކަށި ކުއްޖެކެވެ. އަދި ޑޮމިނިކާއަށް ޖެހުނީ ވެއްޓިގެން ނުދިއުމަށްޓަކައި އޭނާގެ ހުރިހާ ބާރެއް ބުރަކޮށްލާށެވެ. އެކަމަކު އޭނަ ފުންމާލައިގެން ބޭރަށް ނުކުމެފައި ދެން އެ ވަރުގަދަ ކުއްޖާ އޭނަގެ މައްޗަށް އެއްލާލިއެވެ. އޭނާ ވެއްޓުނީ ސްޓަރޖަން ޖަހާފައިވާ ތަށިގަނޑެއްގެ ތެރެއަށް ވެއްޓިގެންނެވެ. އަދި އެކުއްޖާ ވަރަށް ހަޑިވިއެވެ.
  އަދި ބާކީ ތިބި ކުދިން ވަލު ގޮތަކަށް ހީލަމުން މޫނު ހަރުކޮށްލިއެވެ. މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް މޮޅު ގޮތަކަށް ފެނުނު އެއްޗެކެވެ .
  އެ ކުއްޖާ ފުންމައިގެން ތެދުވި ނަމަވެސް ލިބުނީ ބާރަށް ލަނޑެކެވެ
  ބަތަލާ އަންހެން ކުދިންގެ ބުރަކަށީގައި، އޭނާގެ ޝިން އިން ޖެހިގެން ކުރިއަށް އަންނަ ހަރަކާތުގައި ، މަސްގަނޑު ބޮޑު ފިރިހެން ކުއްޖާ ވެއްޓުނެވެ.
  ޑޮމިނިކް އުދުވާނީ ގޮތަކަށް ލަވަކިޔައިދިނެވެ:
  އޭނާ މަކަރުވެރިކަމާއެކު މައިންގައި ޝިކާރައަކަށް ވެފައިވާ މީހެއްގެ އިންތިޒާރުގައި،
  އުޑުމައްޗަށް ރާޑަރެއް އިޝާރާތް ކުރަމުން...
  އެއް ގޯހެއް - އެކްސިޑެންޓްވެގެން އުދުހުން،
  އަދި ހަމަލާއެއް ޖެހުމަކީ ކޮންމެހެން ވާންޖެހޭ ކަމެއް!
  މިއީ، ހަމަކަށަވަރުން، ކަރަޓޭ އަންހެން ކުއްޖެކެވެ. އެހެންކަމުން އެނބުރިލާފައި އެހެން ފިރިހެން ކުއްޖެއްގެ ނޭފަތުގައި އޭނާގެ ހުސް ހީލުން ޖަހާލިއެވެ . އޭނާ ވެއްޓި އޭނާގެ ސްނިފަރުން ލޭގެ ފޮއްޓެއް ދޫކޮށްލިއެވެ . އެކަމަކު ވަގުތުން ފުންމައިގެން ތެދުވިއެވެ. އަދި އަނެއްކާވެސް ހަނގުރާމައަށް ވަދެއްޖެއެވެ. އަދި ޑޮމިނިކާ އޭނާ ޓްރިޕްކޮށް، އޭނާ ވެއްޓުމަށް މަޖުބޫރު ކުރެއެވެ. މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް އަންހެނެކެވެ.
  ޑޮބްރިނިއާ ރުހުން ދިނުމުގެ ގޮތުން ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - ތިގޮތުގައި ކުރިއަށް ގެންދޭ! އާދެ، ތިއީ ފިނި އަންހެން ކުއްޖެއް !
  މިއޮތީ ޑޮމިނިކާގެ ވަޒަނުން ދުރަށް އުދުހިގެން ދިޔަ އަނެއްކާވެސް ވަރުގަދަ ކުއްޖެކެވެ.
  މިއީ ޝޯޑައުން ފެށުނު ހިސާބެވެ. އެ އަންހެން ކުއްޖާ އޭނާގެ މައްޗަށް އިތުރު ފުރާވަރުގެ ކުއްޖަކު އެއްލާލާފައި ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ.
  މަތީ މުޖުތަމަޢުގެ އަންހެން ކުދިން،
  އަހަރެން ވަރަށް ބޭނުން އެ ފިރިހެންމީހާ ތަޅާލަން!
  އެއަށްފަހު އަންހެން ކުއްޖާ އަނެއްކާވެސް ފިރިހެން ކުދިން އެއްކޮށް ކޮއްޕާލުމުން އެމީހުންނަށް ކަށިތަކާއި ބިހިތައް ދިނެވެ. އަދި އިންތިހާއަށް މަޖާ އަދި މަޖާ ގޮތަކަށް ފެނުނެވެ.
  ފިރިހެން ކުދިން ވެސް ވައްޓާލަމުން :
  - ތިއީ އަހަރެމެންގެ އަންހެން ކުއްޖާ ! ވަރަށް ހޫނު އަދި ހަނގުރާމަވެރި!
  ޑޮމިނިކާ ބޯޖަހާލަމުން ޗިޗް ޖަހާލިއެވެ:
  އަންހެން ކުއްޖާ މާރާމާރީ ހިންގާ މީހާގެ ގައިގައި ހޫނު ލޭ ހުރެއެވެ،
  ލޯފަން ގިނަ ބަޔަކު އަހަރެމެންނަށް ހަމަލާދެމުން އެބަދެއެވެ!
  އޭނަ ވިސްނައިދިނީ ސްޕެލްތަކެއް ކަމަށާއި، މަތިން ފިރިހެން ކުދިންގެ މައްޗަށް ކްރީމް، ކޮންޑެންސްޑް ކިރު އަދި ހަވާދުގެ ހަގީގީ ވާރޭއެއް ވެހެމުން ދިޔައެވެ.
  އަދި އަނެއްކާވެސް ކުޑަކުދިންގެ އުފާވެރި ހެއްވާ ވާހަކައެވެ. ހުރިހާ ކަމެއް އެނބުރެމުން ދަނީ އެހާ ފިނިކޮށް އުދުވާނީ ގޮތަކަށް. އަދި މި އަނިޔާވެރިކަމުގައި މަޖާ ވަގުތުތަކެއް ވެސް އެބަހުއްޓެވެ.
  ފިރިހެން ކުއްޖާ ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސް ވެސް، ހަމަގައިމުވެސް، އެ ކުޅިވަރުގައި އެބަހުއްޓެވެ. އެއާ ނުލައި އެއްވެސް މީހަކު މެނޭޖް ކުރާނީ ކިހިނެއް ހެއްޔެވެ؟ އަދި ޒުވާން ހަނގުރާމަވެރިޔާ ވަރަށް ފަންނުވެރިކަމާއެކު އޭނާގެ މައްޗަށް އުކާލަނީ މުސްކުޅި ބޮޑުކޮށް ފެންނަ ފިރިހެން ކުއްޖެކެވެ. އަދި އަނެއްކާވެސް ފޯރިގަދަ ޝުއޫރުތަކެކެވެ. އާދެ، މިއީ ހަގީގަތުގައިވެސް ބޭނުންވާ މާރާމާރީއެކެވެ.
  އެނޯމައި އަތް އުފުލާލުމާއެކު އެކުއްޖާ ވެއްޓުނީ ކްރީމް ޖަހާފައިވާ ކޭކުތަކުގެ އުފުރާއެއްގެ މައްޗަށެވެ. އަދި އެމީހުން ފަޅައިގެން ގޮސް އެތުރިގެން ދިޔައީ އެހާ މަޖާކޮށް އަދި އުފާވެރިކަމާއެކުގައެވެ. އަދި އެފަދައިން ސިހުރުވެރި ބަދިގެގެ މީރުވަސްތައް ހުއްޓެވެ.
  ޑޮބްރިނިއާ ނޭވާއެއް ލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އެފަދަ ކާއެއްޗެހި ބޭކާރު ކުރުމަކީ ލަދެއް!
  ޑޮމިނިކް ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އެއީ އޯކޭ ކަމެއް! އިތުރަށް ސިހުރު ހަދާނަން!
  ފީނިކްސް ކުއްޖާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  ވަލުތެރޭގެ ކޮންމެވެސް ތަނެއްގައި ސިހުރުވެރިން،
  އެމީހުން ޝައިޠާނާއަށް ކަފްތާނެއް ފަހާނީ...
  ވަށައިގެން ގަސްގަހާގެހި އުކާލާފައި،
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ފޭބްޔުލަސް ޤައުމު!
  އެއަށްފަހު ޑޮބްރިނިޔާ އާއި އެކު ރައްޓެހިވިއެވެ. އެ ދެ ބަޠަލާ ފިރިހެން ކުދިން ފުރަތަމަ އަތްތިލަ ޖަހަން ފެށީ އެކަކު އަނެކެއްގެ މޫނުގައި ޖަހަން މަސައްކަތް ކުރަމުންނެވެ . އެމީހުން ކެޝުއަލްކޮށް ދެތިން ފަހަރު ލޯޑް ކުރިއިރު، ޒަހަމްތަކެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. ދެން ފިރިހެން ކުދިން-ހަނގުރާމަވެރިން އެ ނަގައިގެން ނިތްކުރިމަތީގައި ތަޅައިގަތެވެ. އެހެންކަމުން އަހަރެންގެ ލޮލުން ސްޕާކްތައް އުދުހެން ފެށިއެވެ.
  އެކަކު އަނެކަކަށް ކޮއްޕާލުމަށްފަހު ބޯ ޖަހާލުމަށްފަހު މާރާމާރީ ހިންގަން ފެށިއެވެ. އަދި މާރާމާރީ ވަރަށް ބޮޑަށް ހަރުކަށިވިއެވެ. ނައިޓް ބޯއީސް ގްރެޕްލް ކޮށްލަމުން އެކަކު އަނެކަކު ފުނޑުފުނޑުކޮށްލަމުން އެކަކު އަނެކަކު ފިއްތާލިއެވެ.
  ދެން އަނެއްކާވެސް ބޯ ޖަހަން ފެށިއިރު، އެއީ ފިނި އަދި ބިރުވެރި ކަމަކަށްވުރެ ބޮޑަށް މޮޔަ ކަމެއް ކަމުގައި ހީވިއެވެ. އަދި މިކަން އަމަލުކުރީ ކުޑަކުދިން-ބަލަން ތިބި މީހުން ކަންފަތް ކަނޑާލާ ފަދަ ހެއްވާ ގޮތަކަށެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އަތުގައި އޮތް ފިޔަ ހިފައިގެން ފިރިހެން ކުދިންގެ ހުސް ހީލްސް ޓިކްލް ކުރަން ފެށިއެވެ. ޑޮބްރިނިއާ އާއި ފީނިކްސް ހޭން ފެށީ، ހަގީގަތުގައި ވެސް އެހާ ޓިކްލިޝް އަދި ފިނި ކަމުން ހޭން ހުއްޓާނުލެވޭނެ އެވެ.
  މާގަރީޓާ ޕްރިމާ ޑޮނާ ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ:
  - އާނ، ތިއީ ފިނި އަންހެން ކުއްޖެއް. ހަމައެކަނި މާސްޓަރ އެންޓަޓެއިންމަންޓެއް. އިތުރަށް ކުރެވޭނީ ކޮންކަމެއް ހެއްޔެވެ؟
  ޑޮމިނިކާ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އާދެ، އާންމު ގޮތެއްގައި އަޅުގަނޑަށް މުޅިން ހުރިހާ ކަމެއް ކުރެވޭނެ. އަދި މިކަން އެއްފަހަރަށްވުރެ ގިނަފަހަރު ފެންނާނެ!
  ޑޮބްރިނިއާ އާއި ފީނިކްސް ވަކިވިއެވެ. އެމީހުން ފޮނިވެފައި ތިބިއިރު ސްކަލްޕްޓް ކޮށްފައިވާ ބޮލުގެ ނާށިގަނޑު ޒައިތޫނި ތެޔޮ ޖަހާފައިވާ ފަދައިން ވިދާލާފައި ހުއްޓެވެ.
  މާގަރީޓާ ނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އަހަރެމެންނަށް ކާމިޔާބީ ލިބިފައިވީ ނަމަވެސް ވަރުގަދަ ޖިންސު ސަލާމަތް ކުރުމުގެ އަމާޒާ މާ ގާތެއް ނޫނެވެ. އެ ރީނދޫ ކުއްތާ ނިސްބަތްވަނީ އަހަރެމެންގެ ދުޝްމަނުން ކަމަށްވާ ބަސްޓިންޑާ އަށް ކަމަށާއި، އެ ކުއްތާ ގެއްލުނީ ކޮންތާކު ކަމެއް ނޭނގޭ ކަމަށެވެ. އަދި އަހަރެމެން ބިސް އުކާލީމެވެ. އާދެ، ބޭކާރު ކަމެއް ނޫން، އެކަމަކު އަދިވެސް އަޅުގަނޑުމެން ގުނަމުން ދިޔަ ނަތީޖާއެއް ނެތި!
  ޖަވާބުގައި ޑޮމިނިކާ ލަވަކިޔައިދިނީ؛
  ދިރިއުޅުމަކީ ފަސޭހައެއް ނޫނެވެ
  އަދި މަގުތަކުން ސީދާ ނުދެއެވެ...
  ހުރިހާ ކަމެއްވެސް އަންނަނީ މާ ލަސްވެގެންނެވެ
  މާ އަވަހަކަށް ހުރިހާ ކަމެއް ނިމިއްޖެ!
  މަޑުމަޑުން މިނިވަންވި ކުދިންގެ މޫޑު ހަމައަކަށް އެޅުނެވެ. އަދި މާރާމާރީތައް، ސަމާސާ މާރާމާރީތައް ވެސް މަރުވެ، މިއުޒިކުގެ އަޑު މަދުވެގެން ދިޔައެވެ.
  އަދި އެވަގުތު ކުއްލިއަކަށް އަޑު އިވުނެވެ. އެލާމް ހޯރން ޖަހާލިއެވެ.
  އަންހެން ކުދިންނާއި ފިރިހެން ކުދިން ވަގުތުން ގޮނޑިން ފުންމާލައިގެން ކަނޑިތަކާއި ވަޅިތަކުން މޫނު ފޮރުވާލިއެވެ. އެމީހުން ތިބީ މާރާމާރީއަކަށް ތައްޔާރަށެވެ.
  އުޑުމަތިން ޑްރެގަންތައް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. އެއީ ތިން ބޮލާއި ހަތް ބޮލާއި ބާރަ ބޮލުގެ މީހުންނެވެ . އަދި ފުދޭވަރަކަށް ގިނައިން، އަދި ބޮޑެތި ސައިޒުގެ ރެޕްޓައިލްސް ވެސް ހުއްޓެވެ. ޤުދުރަތީ ގޮތުން ބޯ ގިނަވިވަރަކަށް ސައިޒު ބޮޑުވާނެއެވެ. އަދި އޭގެ ތެރޭގައި ޑްރެގަންތަކުގެ ފަހަތުގައި ކުޑަހެން ހީވާ އާދަޔާ ޚިލާފު ސިހުރުވެރިޔާ ބަސްޓިންޑާ ވެސް ހިމެނެއެވެ.
  ޑޮމިނިކް ވިސްލް ޖަހާލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  - އާޗާ! ހީވަނީ އަދި ނުނިމޭހެން!
  ޖަވާބުގައި މާގަރީޓާ ލަވަކިޔައިދިނީ؛
  އަހަރެން މޭމަތިން ވެއްޓިގަންނަނީ، ލީޑް ހިފައިގެން،
  ބިން ފުރިފައިވަނީ ލޯވަޅުތަކުން، ބާސްޓް ފަދައިން...
  އެކަމަކު އަޅުގަނޑަށް އެނގޭ މިއީ އަދި ނިމުމެއް ނޫންކަން -
  ނިމުމަކީ ހަމަ ފެށުން!
  ގާތްގަނޑަކަށް ފަންސާސްހާސް ކުދިން ތިބި ހަނގުރާމަވެރިން - މިއީ މުޅި ލަޝްކަރެއް، ދެސަތޭކައަށް ވުރެ ގިނަ ޑްރެގަން ނުތިބި. އެހެންކަމުން ޒުވާން ހަނގުރާމަވެރިން ފިލައިގެން ނުދިޔައެވެ. އެމީހުން ތިބީ ހަނގުރާމަކޮށް ފުރާނަ އަގުބޮޑުކޮށް ދޭން ތައްޔާރަށް، އަދި ފަހަރެއްގައި ކާމިޔާބު ވެސް ވެދާނެ!
  ދެފަރާތަކީ ވެސް ހަނގުރާމަވެރި އަދި އަޒުމް ވަރުގަދަ ދެފަރާތެވެ.
  އެންމެ ބޮޑު ބާރަ ބޮލުގެ ޑްރެގަން ގުގުރާލިއެވެ:
  - ބިރު ނުގަންނަވާށެވެ! އަޅުގަނޑުމެން ކުޑަކުދިންނާ ޒުވާބެއް ނުކުރާނަން! އަޅުގަނޑުމެން މިތިބީ ސުލްހައާއި އިންސާފަށް!
  ޑޮމިނިކާ ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އެހެންވީމަ ކީއްވެ މިތަނަށް އައީ؟
  މިތަނުގައި ބަސްޓިންޑާ ހަޅޭއްލަވައިގަތީ، އުދުވާނީ ގޮތަކަށް ހީލަމުންނެވެ:
  - އަޅުގަނޑަށް އެނގޭ ތިޔަބޭފުޅުންގެ މައިގަނޑު އަމާޒަކީ ޔެލޯ ރެޓް އާޓިފަކްޓް ހޯދުން، އަދި ކުޑަކުދިން މިނިވަން ކުރުން ނޫންކަން!
  މާގަރީޓާ އިއުތިރާޒު ކުރެއްވި އެވެ.
  - އެއްވެސް ހުރަހެއް ނާޅާ! ކޮންމެ ގޮތެއްވިޔަސް އަހަރެމެންގެ ދަރިން ދޫކޮށްލާކަށް އަހަރެމެން ބޭނުމެއް ނުވި އަދި ދުވަހަކުވެސް ނުކުރާނަން!
  ޑްރެގަންގެ ބާރަ ބޮލުން ވެސް އެއްފަހަރާ ބުންޏެވެ:
  "އަހަރެމެން ކަލޭގެފާނުގެ މަތިވެރިކަމުގެ އަގުވަޒަން ކުރަން!" އެކަމަކު ބަސްޓިންޑާ ދައުވަތު ދެނީ ގޭމެއް ކުޅެން. މޮޅުވެއްޖެނަމަ އޭނާ ތިބާއަށް ރީނދޫ ކުއްތާ ދޭނެ، ލިބިއްޖެނަމަ، ދެން ތިބާގެ ހަތަރު މީހުން އަބަދަށްޓަކައި އޭގެ އަޅުންނަށް ވެގެންދާނެއެވެ.
  ސިހުރުވެރިޔާ ބަސްޓިންޑާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާނ! އެއީ! އާދެ، ކުދިންނޭ، އެމީހުންނާ މެދު މާބޮޑަށް ހަލަބޮލިކަން އެބައޮތް. ތިޔަ ހަތަރު މީހުން އަޅުވެތިކަމުގައި މާ ބޭނުންތެރިވާނެ!
  ޑޮމިނިކާ ހިނިތުންވުމަކާއެކު ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އަޅުގަނޑުމެންނަށް ގޭމެއް ކުޅެވޭނެ. ހަމައެކަނި ދޫކޮށްލާ، ގެއްލުމެއް ލިބިއްޖެ ހާލަތެއްގައި، ސިހުރުވެރިޔާ ބަސްޓިންޑާ އަހަރެމެންނަށް އޭނާގެ ޔެލޯ ރެޓް އާޓިފަކްޓް ދިނުމެއް ނޫން، އަހަރެމެންގެ އަޅަކަށް ވެސް ވެގެން.
  މާގަރީޓާ އޭނާގެ ހުސް ފައިގައި ތަޅަމުން ކަށަވަރުކޮށްދިނެވެ:
  - އެއީ! މިއީ ހަމަ އަޅުގަނޑުމެންނަށް ބޭނުންވާ ކަމެއް! ބަސްޓިންޑާ ވެސް އޭނާގެ މިނިވަންކަން ނުރައްކަލަށް ހުށަހެޅިނަމަ އިންސާފުވެރިވާނެ!
  ބާރަ ބޮލުގެ މީހާ ބުންޏެވެ.
  - އެހެން ވާން ދޫކޮށްލާށެވެ! އެ އާޓިފަކްޓާއި ސިހުރުވެރިޔާގެ މިނިވަންކަމާ ދެކޮޅަށް، މުހިންމު ހަތަރު ފަރުދެއްގެ މިނިވަންކަމާ ދެކޮޅަށް - އިންސާފުވެރި!
  ސިހުރުވެރިޔާ ބަސްޓިންޑާ ކަޅު އިސްތަށިގަނޑަކާއެކު ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - އޯކޭ، އެހެންވީމަ ވާންވީ! އަހަރެން އަބަދުވެސް މި މެޗު ކޮންމެ ގޮތެއްވިޔަސް މޮޅުވެއެވެ. އަދި ސިހުރު ޢިލްމުވެސް އެމީހުންނަށް އެހީއެއް ނުވާނެ!
  ބާރަ ބޮލުގެ ޑްރެގަން ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ބަލިވެއްޖެނަމަ ވަޢުދުތައް ފުއްދައިދޭނެ ކަމަށް ވަޢުދުވަނީ ހެއްޔެވެ؟
  ފަސް މީހުންވެސް އެއް އަޑަކުން ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - އަހަރެމެން ދޭ!
  ސިހުރުވެރިޔާ ބަސްޓިންޑާ އޭނާގެ ބެކްޕެކް އިން ސްކުއަރސް ޖަހާފައިވާ ބޯޑެއް ނަގައިގެން ބުންޏެވެ.
  - ދެން ފަށަމާ!
  އަދި ބޯޑު ފަޅާލިއިރު، ވަގުތުން އެ ބޯޑުގައި ސިފަތައް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. އެއީ ކޮންމެވެސް ވަރަކަށް ސަގާފީ ޗެސް ހަނދާންކޮށްދޭ އެއްޗެއް، ހަމައެކަނި މައިދާނުގައި ހުރީ ދެ ކުލައެއް ނޫން ނަމަވެސް ތިން ކުލައެއް ކަމަށްވާ ހުދު، ކަޅު އަދި އަޅި ކުލަ އެވެ. އަދި އަޅުގަނޑުމެންގެ އަތުގައި އެއަށްވުރެ ގިނަ އަދަދުތައް ހުއްޓެވެ. ޖެސްޓަރަކާއި، ބާރު ބާރުގަދަ މީހަކާއި، އޮފިސަރަކާއި، ޖެނެރަލަކާއި، މާޝަލްއަކާއި، ބެލިސްޓާއަކާއި، ގަޑިއެއް އަދި އެހެން އެއްޗެއް ހުރެއެވެ.
  ޑޮމިނިކާ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އާދެ، އެމީހުން ހިނގާ ގޮތެއްވެސް ނޭނގެ! މިއީ ބޭއިންސާފެއް!
  ސިހުރުވެރިޔާ ބަސްޓިންޑާ ހިނިތުންވެލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - ތިބާގެ ބަސް ކުރިން ވެސް ދީފައި ވާތީ ފަހަތަށް ޖެހިދާނެ ތަނެއް ނެތެވެ. ކުޅެން ދެކޮޅު ހެދުމަކީ ބަލިވުމާ އެއްވަރުގެ ކަމެއް!
  މާގަރީޓާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އަހަންނަށް މި ކުޅިވަރު އެނގޭ! އަދި ކިހާ ވަރަކަށް ފިގުހަތައް އޭގައި ވެސް ހިނގާ ހެއްޔެވެ! އެހެންވީމަ ކުޅެލަމާ!
  ސިހުރުވެރިޔާ ބަސްޓިންޑާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އާދެ ދެން! މިތަނުގެ މައިގަނޑު ފަރާތަކީ ރަސްގެފާނު ކަމުން އަހަރެމެން ޗެކްމެޓް ވާންދެން ކުޅޭނަން!
  ކުޑަކުދިންގެ ހަނގުރާމަވެރިން އަތްތިލަބަޑި ޖަހާލިއެވެ. މާގަރީޓާ އޭނާގެ ސިހުރު ދަނޑި ތެޅިގަތުމުން އެމީހުންގެ ކުރިމަތީގައި ތިން ވައްތަރެއްގެ ގޮޅި ޖަހާފައިވާ ބޮޑު ބޯޑެއްގެ ތަސްވީރެއް ފެނިގެން ދިޔައެވެ. އަދި މިހާރު ކުރީގެ އަޅުންގެ އެތައް ހާސް ބަޔަކަށް އެއްފަހަރާ އޭނާ ފެނިގެން ދިޔައެވެ.
  މާގަރީޓާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ހަނގުރާމައިގެ ކުރިން އަހަރެން ޗެސް މެޗެއް ކާމިޔާބުކުރީ ޚުދު ބޮޓްވިނިކްއާ ދެކޮޅަށް، ޝަޚުޞީ ގޮތުން ނޫން ނަމަވެސް، އެއްފަހަރާ ކުޅުނު މެޗަކުންނެވެ. އެކަމަކު އުމުރުން އަށް އަހަރުގައި ޔޫއެސްއެސްއާރުގެ ޗެމްޕިއަން ބަލިކުރުމަކީ ފިނި ކަމެއް!
  ސިހުރުވެރިޔާ ބަސްޓިންޑާ މުމްބާއީ ކޮށްލިއެވެ.
  - މިއީ މުޅިން ތަފާތު ގޭމެއް! ޗެސް އޭނައާއި ގާތްވެސް ނުވިއެވެ!
  ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - އަހަންނަށް އިނގޭ! އެއީ މާ ކޮމްޕްލިކޭޓެޑް އަދި އިތުރު ޕިސްތަކެއް ހުރި ކަމެއް ނަމަވެސް އަހަންނަށް ކުޅެވޭނެ! އެހެންކަމުން ތިބާއަށް ފަސޭހަވާނެ ކަމަށް ނުދެކޭށެވެ!
  ކަޅު އިސްތަށިގަނޑެއް ލިބިފައިވާ ސިހުރުވެރިޔާ ބޯޖަހާލިއެވެ:
  - އަހަރެންގެ ކޮތަޅުތައް ރަތްކުލަ - ފުރަތަމަ ފެށެނީ!
  ސްލިންގާ ކުރިއަށް ގެންދިޔައެވެ . މާގަރީޓާ ޖަވާބު ދިނީ އާޗަރ ހަރަކާތްތެރިކޮށްގެންނެވެ. އެފަދަ ލުއިފަސޭހަ ކުޅިވަރެއް ފެށުނެވެ. ކޮންމެ ފަރާތެއްގައި ސަތޭކަ ފިގުހައެއް ހުރިއިރު، ރަސްރަސްކަލުން ފިޔަވައި ތިން ފިގުހަ ވެސް ހުއްޓެވެ. އޭގެ ތެރެއިން އެކަކު ހުންނައިރު، ކުޅިވަރު ނިމޭނީ މެޓް އިންނެވެ. އާދެ، މިއީ ރީތި އަދި ލަޖިކަލް ކަމެއް.
  ބަސްޓިންޑާ ކުޅެމުން ހީނލިއެވެ. އޭގެ ފަހުން ފުރަތަމަ ބަދަލުކުރުންތައް ކުރިއަށް ދިޔައެވެ. ދެން ފަސްޓް ޖެސްޓަރުންގެ މެނިއުވަރސް. ޑޮމިނިކާ ފާހަގަކުރި ގޮތުގައި ޖެސްޓަރ ސަގާފީ ޗެސްގައި ރާނީއެއް ފަދައިން ހަރަކާތްތެރިވާ ނަމަވެސް ނައިޓެއް ފަދައިން ޖެހެ އެވެ.
  އާދެ، އެއީ ޝައުގުވެރި ކަމެކެވެ. އެ އޮފިސަރު ހީވަނީ ބިޝޮޕެއްހެން ނަމަވެސް ރަސްގެފާނެއް ފަދައިން ތަޅައެވެ. އަދި ޖެނެރަލް ރޫކް އެއް ފަދައިން ހަރަކާތްތެރިވި ނަމަވެސް ނައިޓެއް ފަދައިން ޖަހައެވެ. މާޝަލް ހަރަކާތްތެރިވަނީ ރާނީއެއް ފަދައިން ނަމަވެސް ހަމައެކަނި ޖެހެނީ ރޫކެއް ފަދައިންނެވެ. ހަމަގައިމުވެސް އެންމެ ބާރުގަދަ ފަރާތްތަކަކީ ގްރޭންޑް ވިޒިއަރުން، އެމީހުން ހަރަކާތްތެރިވަނީ ރާނީއެއް ފަދައިން އަދި ނައިޓެއް ފަދައިން، އަދި ހަމައެހެންމެ ޖެހިއެވެ. ހަމަގައިމުވެސް ރާނީން ތިބިއިރު، އެއީ ހަމަ ގަވާއިދުން ޗެސް ކުޅޭ ފަދައިންނެވެ. އާޗަރސް ހަރަކާތްތެރިވަނީ ޕޮންސް ފަދައިން ނަމަވެސް އެމީހުން ޑައިގޮނަލީ ތިން ސްކުއަރ ކުރިއަށް ބަޑިޖަހާއިރު، ސްލިންގަރސް ޝޫޓް ކުރަނީ އެންމެ ދެ ސްކުއަރ އެވެ. އާދައިގެ އިންފެންޓްރީ ސިފައިންނަކީ އެންމެ ބަލިކަށި ބައެއް ކަމުގައި ހީވިޔަސް، އެންމެ ފަހު ސަފުހާއަށް އާދެވުމުން، ރަސްގެފާނު ފިޔަވައި އެހެން ކޮންމެ އެއްޗަކަށް ބަދަލުވެވޭނެއެވެ.
  އެ ގަޑި އަސް ފަދައިން ހިނގާ ނަމަވެސް ފިނޮޅެއް ފަދައިން ޖެހެ އެވެ. އާދެ، އެއީ ކިހިނެއް ވާނެ ކަމެއް ޝައުގުވެރި ކަމެކެވެ. އަދި ބެލިސްޓާއެއް ވެސް ހުރެއެވެ - އެއީ ރޫކް އެއް ފަދައިން ހަރަކާތްތެރިވާ ނަމަވެސް ރާނީއެއް ފަދައިން ޖެހޭ އެއްޗެކެވެ. އާދައިގެ ޗެސްގައި ވެސް ވާ ފަދައިން ރޫކްސް، ނައިޓްސް އަދި ބިޝޮޕްސް އެވެ. އެކަމަކު ޔުނިކޯން ވެސް އެބަހުއްޓެވެ. އޭނާ ހިނގަނީ ރަސްގެފާނެއް ފަދައިން ނަމަވެސް ރާނީއެއް ފަދައިން ތަޅައެވެ. އަދި ޝާހީ ޔުނިކޯން އެކެވެ. އޭނާ ހިނގާފައި ދަނީ ފިރިހެން ފިނޮޅެއް ފަދައިން ނަމަވެސް ގްރޭންޑް ވިޒިއަރެއް ފަދައިން، އެއީ ރާނީއަކާއި ނައިޓެއް ފަދައިން ޖަހައެވެ. އާދެ، މިއީ ސަމާސާ ކުޅިވަރެއް ނޫނެވެ. އަދި ކޮންމެ އަދަދަކަށް ތިން އަދަދު ހުރެއެވެ. އަދި ހީނލުމެއް ނެތި ކަމެއް ކޮށްލަން އުޅެބަލަ. އަދި މިހާރު، ހީވަނީ ބަސްޓިންޑާ މިހާރުވެސް އިތުރު ސަރަޙައްދެއް އަތުލައިގަނެ، މާއްދީ ފައިދާއެއް ހޯދާފައިވާހެންނެވެ.
  އެއީ ސާފު، މާގަރީޓާއަށް ވުރެ މާ ތަޖުރިބާކާރު ކުއްޖެކެވެ.
  ޑޮމިނިކާ އިތުބާރާއެކު ނުވަތަ ރަނގަޅަށް ބުނާނަމަ ހައިރާންކަމާއެކު ޓްވީޓް ކުރިއެވެ.
  - އަސް ހިނގާށެވެ! އަސް!
  މާގަރީޓާ އޭނާއަށް އަތް ދިއްކޮށްލިއެވެ:
  - ހުރަސް ނާޅާތި! ކުރަންޖެހޭ ކަންތައްތައް، އަޅުގަނޑު ކުރަން!
  އަދި ޕާޓީ އަންހެން ކުއްޖާ ނިންމާލަމުން އޭނާގެ ސިފަ ހަރަކާތްތެރިކޮށްލިއެވެ. ބަސްޓިންޑާ ކުރިއަށް ގެންދިޔައީ ހަމަލާތަކެކެވެ. އެ ހަނގުރާމައަކީ ވަރަށް ހަރުކަށި އަދި ރަހުމުކުޑަ ހަނގުރާމައެކެވެ.
  މާގަރީޓާ، ކުޑަކޮށް އިތުބާރާއި ކޮމްޕޮޒިޝަން އަލުން ހޯދައި، ގޭމްގައި އިންސްޕިރޭޝަން އުފެއްދުމަށްޓަކައި، ލަވަކިޔަން ފެށިއެވެ؛
  އެއީ މައްޗަށް ފޯމްކޮށް، އުސް ފަރުބަދަތައް މައްޗަށް އުފުލާ،
  އެ ރާޅު، އައިސްގެ ކަށިގަނޑުތަކުން ކަނޑު ހަލާކުކޮށްލިއެވެ!
  ބީމް ކަނޑާލާފައި، ވިލާތައް ފުރިގެން ދިޔައީ ލީޑުން،
  އަދި ތާޒާ ވައިރޯޅިއަކުން ފޮގް ފުނޑުފުނޑުކޮށްލިއެވެ!
  
  އަހަރެން ކަލޭމެންނާއެކު މިހުރީ އައްސޭރިފަށުގެ ފަރުބަދައެއްގެ މަތީގައި،
  ކަނޑުގެ ދުޅަތަކުން ކަންފަތް ޓިކް ޓޮކް ކޮށްލައެވެ!
  ހަނގުރާމަވެރިޔާ މަޑުމައިތިރި އަތަކުން އޭނާގެ ކަރުގައި ބައްދާލިއެވެ،
  އަހަރެންގެ ނަފްސުގައި މާތް ރަސްކަލާނގެ ދިރުއްވައިފިއެވެ!
  
  ސްނޯ ފަރުބަދަތަކުގެ މަތީގައި ރަންކުލަ ޖަހާފައި ހުރެއެވެ،
  އަދި މޭމަތީގައި މުއްސަނދި ބުޅަލެއް!
  ދުރުގައި ބޯޓުތައް ދަތުރުކުރަމުން ދިޔައީ ފަޅުތެރޭގައި،
  ހުވަފެން ދޫކޮށްލާފައި ނިދިއެއް ނުލިބޭނެ!
  
  އަހަރެން ކަލެއަށް އިޝާރާތް ކުރަމުން ދިޔައީ ލޯބިވާ،
  ކަރުނަތަކުން ތިބާގެ ވިދާ ލޮލުން!
  ކޮންމެއަކަސް ކަލޭ ނެތި ދުނިޔެ ވެސް އަހަންނަށް ނުފުދޭ،
  ތޫފާނާއި ގުގުރުމާއެކު ހިތުގައި ގުގުމާލަނީ!
  
  ތިޔަބޭފުޅުންނާއެކު އަޅުގަނޑުމެންނަށް ވަރަށް ގިނަ ޝަރަފުގެ ރަހަ ލިބޭނެ،
  އަދި ވިހަ ޝައުގުވެރިކަމުގެ ތެރެއަށް ވަދެއެވެ!
  އެ ބާރުގެ ނަމުގައި ތިބާގެ ކަނޑި ދަމައިގަންނަވާ،
  ޚިދުމަތް ކުރަން އުފާވާނެ !
  މާގަރީޓާ ފުރިހަމައަށް ލަވަކިޔައި، އުފާވެރިކަމާއެކު ނިންމާލަދޭ ހަމަލާއެއް ދިނެވެ. ޕާޓީގެ އަންހެން ކުއްޖާ ގުރުބާންވާން ފަސްނުޖެހި، ކޮންމެވެސް ހިސާބަކުން ބާރުތަކުގެ މާއްދީ ބެލެންސް އޭނާއަށް މުސީބާތެއް ކަމުގައި ހީވިއެވެ. އެކަމަކު މިއޮތީ އިތުރު ދެތިން ވަރުގަދަ ޓެކްޓިކަލް ސްޓްރައިކްތަކަކާއި...
  މައުސޫމް ހިނިތުންވުމަކާއެކު މާގަރީޓާ ބުންޏެވެ.
  - ޗެކްމެޓް، މިސިސް ބަސްޓިންޑާ!
  ވަލު ގޮތަކަށް ލޯ މަރާލަމުން ވަށައިގެން ބަލާލިއިރު އެންމެ ބޮޑު ބާރަ ބޮލުގެ ޑްރެގަންއަށް އެއްފަރާތަކަށް ނަޒަރު ހިންގާލިއެވެ. It was the size of a grand-class airliner , ކޮންމެ ފިޔަގަނޑެއްގެ ސްޕަން ރަނގަޅު ދެސަތޭކަ މީޓަރު - މިއީ ޖަނަވާރެއް. ފަހަރެއްގައި ހޮވިފައިވާ އަންހެން ބަތަލާ ޑޮމިނިކާގެ ފީނޯމަނަލް ޖާދޫއަށް ވެސް މިފަދަ ޖަޔަންޓެއްގެ މައްޗަށް ކުރިހޯދައި ނުލެވުނީ ކަމަށް ވެދާނެއެވެ.
  ބޮޑު ޑްރެގަން ލީޑަރު އެއްފަހަރާ ބާރަ ބޮލާއެކު ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ:
  -ކަލޭ ބަލިވީ ބަސްޓިންޑް އަތުން. އެހެންކަމުން ތިބާގެ ކާމިޔާބީތައް ރީނދޫ ކުއްތާއަށް ދެއްވާ - އަގުހުރި އާޓިފަކްޓެއް، އަދި ތިބާގެ އާ ވެރިންގެ އަޅުވެތިކަމުގެ ތެރެއަށް ވަދެވޭނެ!
  ބަސްޓިންޑާ ފުންނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުން ބެކްޕެކްގެ ތެރެއިން އާޓިފަކްޓެއް ނެގިއެވެ. ހީވެސް ނުކުރާ ގޮތަކަށް އެއީ ހަމައެކަނި ކާށި ސައިޒުގެ އެއްޗެއް ނަމަވެސް ވިދާ ރީނދޫ އަލިކަމެއް އެކުލެވިގެން ދިޔައެވެ.
  ސިހުރުވެރިޔާ އެކަން ދިއްކޮށްލަމުން ފާހަގަކުރިއެވެ.
  - އޭނާއަކީ ކަލޭގެ މީހެއް. އަހަރެންގެ ހުރިހާ އެއްޗެއް ފަދައިން މިހާރު އެއީ ތިބާގެ އެއްޗެއް!
  މާގަރީޓާ އެ އާޓިފަކްޓް އޭނާގެ އަތުގައި ހިފައިގެން އޭގެ ފަހުން ބެކްޕެކްގައި ފޮރުވާލިއެވެ. އަދި އެކަމަނާ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - މިއީ ރަނގަޅު ކަމެއް! އާދެ، އަހަރެންނާއި ކަލޭ ކީއްކުރަންވީ ބާސްޓިންޑާ؟
  ބޭރުފުށުން އަދިވެސް ފުދޭވަރަކަށް ޒުވާން އަދި ޝައުގުވެރި ކަޅު އަންހެނަކު ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އަހަންނަށް ވަރަށް ގިނަ ކަންތައްތައް ކުރެވޭނެ. އަހަރެންގެ އުމުރުން މިހާރުވެސް ހާސް އަހަރަށްވުރެ ގިނައެވެ. އަދި އަހަރެންނަށް ނޭނގޭ ސިހުރު އުކުޅުތައް ދަސްކޮށްދެވޭނަމަ ކިހިނެއް ވާނީ. އާދެ، އަދި ހަމައެހެންމެ ރަސްކަމުގެ މެނޭޖަރަކަށް ވާށެވެ. އަޅުގަނޑަށް މިކަމުގައި ވަރަށް ގިނަ ތަޖުރިބާތަކެއް އެބަހުރި، އަދި ހަމައެކަނި ކުދިން ބެލެހެއްޓުމެއް ނޫން.
  މާގަރީޓާ ކޮނޑު އަރުވާލަމުން ފާހަގަ ކުރިއެވެ.
  "އަހަރެންނަށް ހީވަނީ ފަހަރެއްގައި އަހަރެން ކަލޭ ދޫކޮށްލާނެހެން، ފުރަތަމަ ހުވާކޮށްގެން ހަމައެކަނި ހެޔޮ އަމަލުތައް ކުރަން."
  ޑޮމިނިކާ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އޭނަ ދޮގު ހަދާނަމަ ކިހިނެއް ވާނީ؟ އަޅުގަނޑުމެންގެ މީހުން އެބަތިބި، އެނގިވަޑައިގަންނަވާނެ. ޤުރުއާނުގައިވެސް ބުނަނީ ބައެއް ޙާލަތްތަކުގައި ހުވާ މުގުރާލެވިދާނެ ކަމަށެވެ.
  އަދި އަންހެން ބަތަލާ ލަވަކިޔައިދިނީ:
  ގަބޫލުކުރައްވާ، ކަލޭގެފާނުގެ އަޅުން އަމިއްލައަށް ހިކިގެންދާނެ،
  ތިބާއަށް ޚިޔާނާތްތެރިވާނެ، ތިބާއަށް ޚިޔާނާތްތެރިވާނެ...
  އަދި މިގޮތަށް ލޯތްބަށް ހުވާކުރާ މީހުން،
  ހަމަ ބަލާބަލަ އެމީހުން ކަލޭ މަރާލާނެ!
  މާގަރީޓާ އިއުތިރާޒު ކުރެއްވި އެވެ.
  "އަހަރެމެންގެ ސިހުރުވެރިން އެމީހުންގެ ބަހާއި ހުވާ ވެސް ފުއްދައިދިނުމަކީ އާދައެކެވެ." ހުވާ މުގުރާ މީހަކަށް ވުމުގެ މާނައަކީ އެންމެންގެ ފަރާތުން ދާއިމީ ލަޢުނަތާއި ފުރައްސާރަ ލިބުމެވެ. އެހެންކަމުން ބަސްޓިންޑާ ހުވާ ފުއްދައިދޭނެ ނުވަތަ ހުވާ ކުރަން ދެކޮޅު ހަދާނެއެވެ. އެހެންކަމުން އަޅުވެތިކަމާއި ނުބައި ޢަމަލުތައް އަބަދަށްޓަކައި ދޫކޮށްލުމާ ދެމެދު އޭނާއަށް އިޚްތިޔާރު ލިބިގެންވެއެވެ!
  ވިޗް ވިތު ކަޅު އިސްތަށިގަނޑު ކޮނޑު އަރުވާލާފައި:
  - މިތަނުގައި ވިސްނަންޖެހޭ ކަމެއް އެބައޮތް. ދުވަހަކުވެސް ނުބައިކަމެއް ނުކުރާށެވެ، މިއީވެސް ވަރަށް އުނދަގޫ ކަމެއް، އަދި އަބަދުވެސް ހިތްގައިމު ކަމެއް ނޫން!
  ޑޮމިނިކާ ރުޅިގަދަވިއެވެ:
  - އަހަރެމެންނަށްޓަކައި ކީއްވެގެންތޯ ތިޔަ ނިންމަނީ މާގޯޓް؟ އަހަރެން ވިސްނަނީ، އަހަރެމެންގެ އަޅަކަށް ވުމަކީ ރަނގަޅު ކަމެއް ކަމަށް. ސިހުރުވެރި އަދި އުމުރުން ދުވަސް ނުވާ ޚާދިމެއް ގޭތެރޭގައި ފުދޭވަރަކަށް ބޭނުންތެރިވާނެއެވެ. އެކަމަނާއަކީ ތިބާގެ އަޅަކަށް ނުވެ، އަހަރެމެންގެ އާންމު އަޅަކަށް ވާންޖެހޭނެ!
  ބަޠަލާ ކުއްޖާ ޑޮބްރިނިއާ ކަށަވަރުކޮށްދިނެވެ.
  - އާދެ، އެއީ ތެދެއް! އަހަރެމެން ހަތަރު މީހުންވެސް އަހަރެމެންގެ މިނިވަންކަން ނުރައްކަލަށް ހުށަހެޅީމެވެ. އަދި ހަމައެކަނި އޭނައަށް އަމުރު ކުރަން ބޭނުންވެއެވެ.
  އެ ކުއްޖާ ޕްރިންސް އޮއެނޯމަސް ޚިޔާލު ދެއްވިއެވެ.
  "އަހަންނަށްވެސް ހީވަނީ އޭނަ ދޫކޮށްލުމަކީ ރަނގަޅު ކަމެއް ކަމަށް، ހުވާކޮށްގެން ހަމައެކަނި ހެޔޮ އަމަލުތައް ކުރަން." އިތުރު އެގާރަ އާޓިފަކްޗަރ އެއްކުރަމުން ދަނިކޮށް، ތިބާއާއެކު އަޅަކު ދަމައިގަންނަނީ ކީއްވެގެން ހެއްޔެވެ؟ ޝީ އިޒް ޖަސްޓް އަ ބުރަ!
  ޑޮބްރިނިއާ އާއި ޑޮމިނިކާ އެއް އަޑަކުން ބުންޏެވެ.
  - ނޫން، އެއީ އަހަރެމެންގެ އަޅެކެވެ! އަދި އަހަރެމެން އޭނަ ދޫކޮށްނުލާނަން!
  ޑްރެގަން ލީޑަރ ފާހަގަކުރެއްވިއެވެ.
  - ތިބާގެ ކިބައިގައި ބައިބައިވުން އެބައޮތް: ދެމީހުން ދެމީހުންނާ ދެކޮޅަށް! އަޅުގަނޑު ލަފާދެނީ ފައިސާ ފޮއްޗެއް އުކާލުމަށެވެ. If it"s heads, we"ll do as Margarita wants, if it"s tails , އަހަރެމެން ކުރާނީ ޑޮމިނިކާ ބޭނުންވާ ގޮތަށް!
  ހަނގުރާމަވެރިން އެއް އަޑަކުން ހަޅޭއްލަވައިގަތެވެ.
  - ކަނާތް! ކަނާތް! ކަނާތް! ގިނަ ބަޔަކު ނިންމާނީ!
  ޑޮމިނިކާ ރުޅިވެރިކަމާއެކު ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  -ކޮއިން އުކާލާނީ ކާކު؟
  ޑްރެގަން ގުގުރާލިއެވެ:
  - އަހަރެން!
  އަދި އެއަށްފަހު އޭނާގެ ދޫންޏެއް އުކާލީ ވައިގެ ތެރެއިން އުދުހިގެން ގޮސް ހިލަގަނޑުގެ މައްޗަށް ވެއްޓުނު ރިހިކުލައިގެ ވަށައިގަނޑެކެވެ. އެ ފައިސާ ފޮތި ޖެހުނު އިރު ... އެ ފައިސާ ފޮތި އޭގެ އަރިމައްޗަށް ޖައްސާލީ...
  ޖަޔަންޓް ޑްރެގަން ހީލަމުން ޖަވާބު ދިނެވެ.
  - އެހެން ކަމަށްވާނަމަ ދެން އަހަރެން ބަސްޓިންޑާ އަހަރެންގެ މެއިޑްގެ ގޮތުގައި ނަގަމެވެ. އަދި ތިބާއަށް ބާކީ އޮތީ އޭނާގެ އާޓިފަކްޓް، ރީނދޫ ކުއްތާ، ޓްރޮފީއެއްގެ ގޮތުގައެވެ. ހަމަ ބޭނުންވި ގޮތަށް، އާދެ!
  ޑޮމިނިކާ ގިސްލަމުން ބުންޏެވެ.
  - އަދި ސައިކަލެއް. އަހަރެން ބޭނުންވަނީ މިކަހަލަ ފްލައިއަރެކެވެ.
  ޖަޔަންޓް ޑްރެގަން ހީނގަތެވެ.
  - ލަވައެއް ކިޔާށެވެ! އަދި އަހަރެމެން ޑްރެގަންސް ވެސް އެކަމުގެ އަގުވަޒަން ކުރާނެއެވެ. ކަމުދާނަމަ ސިހުރުވެރި އުދުހޭ މޮޓޯސައިކަލް ވާނީ ތިބާގެ ސައިކަލަށެވެ. އަދި ނުވާނަމަ ދެން ... ކަލޭވެސް އަހަރެމެންގެ އަޅަކަށް ވާނެއެވެ!
  ޑޮމިނިކާ ރުޅިގަދަވިއެވެ:
  - އެހެންވީމާ އަހަރެންގެ އެއްވެސް ލަވައެއް ކަމުނުދާ ކަމަށް ބުނެވިދާނެ!
  ބޮލުގެ ޑްރެގަން އިއުލާން ކުރިއެވެ.
  - ހަމައެކަނި އަޅުގަނޑުމެން ޙުކުމް ކުރާނީކީ ނޫން، ކުޑަކުދިންނާއި ކުރީގެ އަޅުން ހިމެނޭ ގޮތަށް އާންމުންވެސް!
  ޑޮމިނިކާ ނޭވާއެއް ދޫކޮށްލަމުން ބޯޖަހާލިއެވެ.
  - ދެން އަހަރެން އެއްބަސް!
  އަދި އަންހެން ކުއްޖާ ލަވަކިޔަން ފެށީ އިޙްސާސާއި އެކްސްޕްރެޝަން އާއި އެކުގައެވެ؛
   ހުރިހާ ރަސްރަސްކަލުންގެ ހަސަދަވެރިކަމުގެ ހެދުން އަޅައިގެން ،
  ކްރިމްސަން، ރަން، ފަތްތައް ރޫބީސް ގައި!
  ހަވީރު ބުޅަލެއް އުދުހޭ ފަދައިން،
  އަދި ވައިރޯޅިތަކުގެ އަޑަކީ ކަރޫބުންގެ ގުނަވަންތަކެވެ!
  
  އެންމެ ލަގްޒަރީ ސުލްހަ ތަނަވަސް ވާނީ ހޫނު މޫސުމުގައި،
  ގަސްތައް، މުޤައްދަސް ޗާޗުތަކުގެ ގިބުލަތައް!
  ޗައިސަލް ކޮށްފައިވާ ވަޑާންތަކެއް ހުންނަ ކޮންމެ ފަތްކޮޅެއް،
  ޑިއުޑްރޮޕް ޕަރލްސް އާއި އަގުހުރި ހިލަތައް!
  
  އެ ފޮތިގަނޑުގައި ތުނި ރިހި،
  އަސްގެ އުނަގަނޑުގެ ދަށުން ސްޕާކްސް ވިދާލައެވެ!
  ތިބާ އެކަކު އަނެކަކާ މެދު އޯގާތެރިކަމާއެކު ކަންތައް ކުރަނީ،
  ސާފު އުޑުމަތީގެ ދަށުގައި އުފަލުން އުޅުއްވާށި!
  
  ގަދަ އަވިގަނޑުގައި، އަހަރެންގެ ހެދުން ލުއިކޮށް،
  ބާރޗްސް އާއި ޕޮޕްލާރސް ނަށަނީ ލޯބީގެ ވޯލްޓްސް!
  އަޅުގަނޑުމެން ދެރަވަނީ ވަޅުގަނޑަށް ޣަރަޤުވެފައިވާ ދުވަސްތަކާމެދު،
  ބައްދަލުވުންތަކުގެ ހަނދާންތައް އަހަރެންނާއެކު ބާއްވާށެވެ!
  
  ވިންޓަރ އަންނާނެ، އެކަމުގައި ޒުވާންކަން ދާއިމީ،
  އަޅި އިސްތަށިގަނޑެއް ނޫން، އިސްތަށިގަނޑުގައި ޖަވާހިރު!
  އަޅުގަނޑުމެންގެ ހުރިހާ ރައްޓެހިން ޗުއްޓީއަށް އެއްކުރާނަން،
  އަދި ހުވަފެން ޑޭޝިންގ އާޔަތްތަކުން ފާޅުކޮށްލަމާ ހިނގާށެވެ!
  ތޫފާނީ އަތްތިލަބަޑި ޖަހާ ގޮވުމާއި "ބްރާވޯ! އެންކޯ!"، މުޅި މައިދާނުގައި ދިހަހާސް ކަރު ފުރިގެން ދިޔައެވެ. މިއީ ޕްރިމާ ޑޮނާއެއްގެ ގޮތުގައި އޭނާގެ ހުނަރު ހޯދި ޑޮމިނިކާއަށް ޝަރަފުވެރި ގަޑިއެއް، ކާމިޔާބީގެ ގަޑިއަކަށް ވާނެއެވެ!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"